Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Joy Boy পাইৰেট কেৰিয়াৰ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    পাইৰেট হৈ পৰা কেবিন বয় এডৱাৰ্ডক সকলোৱে চিনি পায়। আৰু তেওঁ চৰকাৰী বহৰৰ লগত যুঁজে, জাহাজ লুট কৰে, আৰু ধুনীয়া, খালী ভৰিৰে দাসীক মুক্ত কৰে। তেওঁ সকলোকে অধিক ন্যায্য কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।

  JOY BOY পাইৰেট কেৰিয়াৰ
  ANNOTATION
  পাইৰেট হৈ পৰা কেবিন বয় এডৱাৰ্ডক সকলোৱে চিনি পায়। আৰু তেওঁ চৰকাৰী বহৰৰ লগত যুঁজে, জাহাজ লুট কৰে, আৰু ধুনীয়া, খালী ভৰিৰে দাসীক মুক্ত কৰে। তেওঁ সকলোকে অধিক ন্যায্য কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  . অধ্যায় নং ১
  ডেকৰ মেইণ্ডাৰৰ শ্বেলফৰ মাজত লিচৰ দৰে আঁকোৱালি লোৱাৰ দৰে লুকাই থকা খালী ভৰিৰ ল"ৰা এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভে শুনি থাকিল। জাহাজখনৰ সদ্য কাটি লোৱা বৰ্ডবোৰে ৰেক ওক গছৰ টেঙা গোন্ধ লৈছিল আৰু চিৰন্তন কিশোৰ এজনৰ, বা হয়তো প্ৰায় তেৰ বছৰ বয়সৰ ল"ৰা এটাৰ মসৃণ গালত টিকটিকিয়াইছিল। টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে কঠোৰভাৱে ভাবিলে:
  তেওঁ কি পৰিকল্পনা বাছি ল"ব লাগে?
  কেবিন ল"ৰাটোৰ উদং, ৰুক্ষ তলুৱাটোৰ কাষেৰে এটা বিদেশী শামুক-ভেকুলী খোজ কাঢ়ি গৈ থাকিল, পান্নাৰ খোলা এটাৰে জিলিকি উঠিল। তাই ল"ৰাটোৰ ঘূৰণীয়া গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহাটো পাখিৰে সুখেৰে টিকটিকিয়াই দিলে আৰু এডিক হাঁহি এটা মাৰি ওঁঠ দুটা টানিলে।
  ইমান ডেকা, শক্তিশালী, অক্লান্ত আৰু কঠোৰ শৰীৰটো পাই বৰ ভাল লাগে। যাৰ ওপৰত ঘাঁবোৰ কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈ ভাল হয়, আৰু নোক-আউট কৰা দাঁতবোৰ বাঢ়ি যায়, আনকি ৰঙা গৰম লোহাৰ কলংকও (ল"ৰাটোৰ শিলৰ কুৱেৰীবোৰত দাসত্বৰ এনেকুৱা এটা পৰিঘটনা হৈছিল!) আৰু তাৰ পিছত কেইঘণ্টামানৰ পাছত কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈ নোহোৱা হৈ যায় .
  হয়, ইয়াৰ মূল্য তেওঁ ডাঙৰ নহৈ দিয়ে, কিন্তু তেওঁৰ আন বহুতো সুবিধা আৰু প্লাছ আছে। আৰু এইটোৱেই, মন কৰিবলগীয়া যে, চিৰন্তন শৈশৱত থকা সকলো অসুবিধাক আগুৰি ধৰে।
  সাগৰীয় শিকাৰুৰ মাজৰ পৰা অহা সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলে আৰামত কথা-বতৰা চলাই থাকিল। ৰুবিৰে চহকীকৈ ওলোমাই থোৱাজনে পান্না পুৰোহিতক সুধিলে।
  "তেন্তে, বীণাবাদকৰ লগত যুদ্ধ অনিবাৰ্য?" -
  গীৰ্জাৰ সৈতে জড়িত এটা প্ৰকাৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  - হয়, আৰু ডাঙৰ ভাইটি ইতিমধ্যে আমাৰ পক্ষত থাকিব, সম্ভৱ যে আমি বহল মিত্ৰতা গঢ়ি তুলিব পাৰিম।
  ৰুবি শিকলি থকা বণিকজনে সুধিলে:
  - আৰু গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰ স্ক্ৰু?
  ধূৰ্ত ষড়যন্ত্ৰকাৰীজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - তেওঁ আনতকৈ ভালকৈ বুজি পায় যে ডাবল বেছ হৈছে বিশ্ব বিশ্বাসৰ মূল স্তম্ভ, আৰু ই আমাক বীণাবাদকসকলৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাত সহায় কৰিব।
  ব্যৱসায়ীজনে ধূৰ্তভাৱে হাঁহিলে:
  - এইদৰে আমি কেৱল বাঁহীৰ ৰজাক বুজাব লাগিব। আৰু তেৰ নং ড্ৰেগনে এটা ম"হ উলিয়াই দিয়ক।
  অলপ সময় থমকি ৰ"ল। টাইটানিয়ামৰ দৰে শক্তিশালী দাঁত থকা এডিকে কেবলটোৰ আলকাতৰা লগোৱা টুকুৰা এটা কামুৰি চোবাই খালে। এজন ল"ৰাৰ পেট, যদি ল"ৰা এটাক এশ বছৰতকৈও অধিক সময় জীয়াই থকা অভিজ্ঞ যুঁজাৰু বুলি ক"ব পাৰি, তেন্তে খালী। চোৰাংচোৱাগিৰিলৈ যোৱাৰ আগতে সি খোৱা নাছিল, গতিকে কিবা এটা চোবাই খাব বিচাৰিছিল।
  আৰু কি কৰিব? যিয়েই নহওক সিহঁতক মাৰি পেলাওক।
  চকলেট ভৰিৰ ৰঙেৰে টেন কৰা, খালী ভৰিৰে মনে মনে খোজ দি পাৰ হৈ গ"ল এগৰাকী দাসী। তাই চুটি টিউনিক পিন্ধি আছিল, যাৰ ফলত আপুনি মেলা লিংগৰ মনোমোহাতাক প্ৰশংসা কৰিব পাৰিছিল। ছালখন চুলিকোচা হোৱাৰ পিছতো দাসীগৰাকীৰ চুলিখিনি শ্যামলা, প্ৰায় নিয়ৰৰ দৰে বগা আৰু ধূপৰ গোন্ধ।
  এডৱাৰ্ডে আনকি তেওঁ এতিয়াও ল"ৰা বুলিও অনুশোচনা কৰিছিল, কিন্তু আনহাতে, সোণৰ মূৰ্তি, আৰু ময়ুৰ, বা বহুমূলীয়া শিলৰ প্ৰশংসা কৰিব পাৰি, গতিকে উত্তেজিত হোৱাৰ যোগ্যতা আছেনে।
  পুৰোহিত-ব্যৱসায়ীজনে নিজৰ পান্নাৰ শিকলি জোকাৰি আত্মবিশ্বাসেৰে ঘোষণা কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ অৰ্ডাৰ হ'ব, "ড্ৰেগনৰ মুখ", যিকোনো ব্যক্তিক কামোৰিব।
  পাত্ৰৰ পেটৰ আলোচকজনে বিষাক্তভাৱে খিকিন্দালি কৰিলে:
  "পিৰেটছে শেহতীয়াকৈ হাৰ্পাৰছৰ পৰা এশ বন্দুকৰ ক্ৰুজাৰ এখন লৈছিল। - বুটৰ গোৰোহা টেপিং। - সেইটো মজাৰ কথা।
  জেচুইটসকলৰ উপমা অৰ্ডাৰৰ দাসজনে উত্তৰ দিলে।
  - সেইটোৱেই সিহঁতক লাগে। আমাৰ ওপৰত নানা ধৰণৰ হাৰামী স্থাপন কৰিব জানিব।
  ইয়াত এডৱাৰ্ডে, যিয়ে আকৌ টিউনিক পিন্ধা আন এজন খালী ভৰিৰ দাসক প্ৰশংসা কৰিবলৈ ধৰিলে, পাতল কঁকাল আৰু ভয়ংকৰ নিতম্বৰ, এই ক্ষেত্ৰত ৰঙা ৰঙৰ, ঠিক সময়ত মনত পৰিল যে তেওঁ প্ৰাক্তন মুখীয়ালজনে দিয়া কামটো সম্পূৰ্ণ কৰা নাই মৰ্গান ডিচ। যদিও আনফালে তেওঁ কিয় সেয়া পূৰণ কৰাটো বাধ্যতামূলক। দলৰ পৰা ধন লুকুৱাই ৰখা ৰক্তপিপাসু জলদস্যু আৰু দুষ্ট এই মৰ্গান কোন? নিগনি কিয় নহয় ? আৰু তেওঁৰ লাজৰ কথা যে তেওঁ, এজন অগ্ৰগামী, পাঁচ মিনিটৰ পিছত, কমছমল এডুয়াৰ্ডৰ এজন সদস্যই এই কামত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। লোভ আৰু দুঃসাহসিকতাৰ পিয়াহ দুয়োটাই তেওঁৰ মাজত কথা ক"লে। বাৰু, সেইটো আছিল তেওঁৰ কমচমল পছন্দ!
  এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভ কেনেকৈ অগ্ৰগামী হ"ল সেয়া এক বেলেগ কাহিনী, এক বেলেগ প্ৰযুক্তিগত স্তৰৰ বিকাশৰ গ্ৰহত। বিশেষকৈ তাত তেওঁ থাৰ্ড ৰাইচৰ দৰে সাম্ৰাজ্যৰ সন্মুখীন হ"ল, যিটো সাম্ৰাজ্য আৰু অধিক বিশাল, অসংখ্য আৰু প্ৰযুক্তিগতভাৱে উন্নত।
  আৰু তাইৰ বিৰোধিতা কৰিছিল ইউ এছ এছ আৰৰ নিজৰ এনালগটোৱে, মাত্ৰ এগৰাকী ধুনীয়া, আৰু বাহ্যিকভাৱে যুৱতীৰ নেতৃত্বত।
  আৰু তাত অৱশ্যে এজন অগ্ৰগামী আছিল। তদুপৰি এই গ্ৰহত আচৰিত ধৰণৰ সংখ্যক শিশু আছিল, আৰু পুৰুষতকৈ প্ৰায় পাঁচগুণ বেছি ন্যায্য লিংগৰ প্ৰতিনিধি আছিল। আচৰিত পৃথিৱী।
  ল'ৰাজনে এটা সম্পূৰ্ণ শিশু বেটেলিয়নৰ কমাণ্ড কৰিছিল, আৰু এছ বি কে আৰৰ নায়কৰ তাৰকা লাভ কৰিছিল - সেইটোৱেই আছিল এই ৰঙা সাম্ৰাজ্যৰ নাম। আনকি এডুয়াৰ্ডে হাজাৰ টন ওজনৰ কোব্ৰা-১৩ টেংকখন ধৰি নিজৰ ইউনিটলৈ লৈ যায়। যিটো বৰ শীতল হৈ পৰিল। আৰু তেওঁৰ দলটোৱে, দুই তৃতীয়াংশ ছোৱালী আৰু এজন তৃতীয় ল"ৰাই নিজকে অতি শীতল বুলি দেখুৱাইছিল। কিন্তু সেইটো অৱশ্যে বেলেগ কাহিনী।
  আৰু এতিয়া এডৱাৰ্ড এখন জাহাজত উঠিছে, প্ৰায় সোতৰ শতিকাৰ এখন পৃথিৱীত, উন্নয়নৰ পাৰ্থিৱ যুগৰ সৈতে তুলনা কৰিলে।
  আৰু ল'ৰাটোৰ তীক্ষ্ণ কাণে সকলো ভালকৈ শুনে।
  - বাৰু, ড্ৰেগনে গুৰুগুৰু কৰিব লাগিব আৰু নিজৰ পৰা শিখা উলিয়াই দিব লাগিব যিয়ে একেৰাহে সকলো জ্বলাই দিয়ে। আৰু গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰ স্ক্ৰুআপে হাৰ্প কিংৰ ওচৰলৈ এজন হত্যাকাৰী পঠিয়াব পাৰে। বিষাক্ত হিচকি এটা শুনা গ"ল। - যদিও ভগৱানে জানে কেনেকুৱা শাসক আছে, তথাপিও সিংহাসনৰ সংগ্ৰামই সাম্ৰাজ্যক শক্তিশালী নকৰে।
  পান্না থকা সমকক্ষজনে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - হত্যাকাৰীক সাৱধানে লুকুৱাই থোৱা হৈছে আৰু বিন্ধিবলৈ সাজু হৈছে। বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত এজন ঈশ্বৰ আছে, আৰু এজন মহান পিতৃপুৰুষ আৰু জ্যেষ্ঠ ভাই থাকিব লাগে। - গীৰ্জাৰ ৰাজকুমাৰ আৰু হত্যাকাৰীৰ ৰজাৰ সুৰ আঠাযুক্ত হৈ পৰিল। "তেওঁলোকৰ ৰজাই গীৰ্জাৰ মুৰব্বী হোৱাৰ সিদ্ধান্ত লোৱাটো এটা বলিদান, আৰু তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে এক নিষ্ঠুৰ শাস্তি।"
  আলোচকজনে ৰুবি শিকলিডালত আঙুলিয়াই সুধিলে:
  অৱশেষত কেতিয়া হত্যা কৰা হ"ব আবালদ্দিন ?
  উত্তৰত হাঁহি:
  - সঠিক সময়ত।
  পিয়াহেৰে ভৰা মাত এটাই গুণগুণাই উঠিল:
  "তেন্তে সেইটোলৈকে ড্ৰিংক কৰা যাওক।"
  জেচুইটজনে জাহাজৰ চাকৰৰ মাজৰ পৰা এজন ঘূৰি ফুৰা ল"ৰাক মাতিলে, জোৰেৰে আদেশ দিলে।
  - আমাৰ বাবে চিচাৰৰ কেগ এটা লৈ আহিব ৷
  উদং গোৰোহা জিলিকি থকা ল"ৰাটোৱে এটা বিশাল পাত্ৰ তুলি লৈ কষ্টেৰে নেতাসকলৰ ওচৰলৈ টানি লৈ গ"ল। বৰ্ডখনৰ ওপৰত উজুটি খাই সি প্ৰায় পৰি গ"ল যদিও দাসীগৰাকীয়ে বহুমূলীয়া তৰল পদাৰ্থটো থকা পাত্ৰটো ধৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  কেবিন ল'ৰাটোৱে তাইক ধন্যবাদ দিলে;ইতিমধ্যে তাৰ গোৰোহাত লাঠিৰে কোবাই আছিল যেতিয়া সি মদ ঢালি দিলে। আৰু যেতিয়া ল"ৰাটোৰ উদং তলুৱাৰ ওপৰেৰে বাঁহৰ বাগিচা এখন পাৰ হৈ যায়, তেতিয়া আপুনি হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে৷ আৰু তাৰ পিছত মোৰ ভৰি দুখন জ্বলি যায়, আৰু প্ৰতিটো খোজেই ভালেমান দুসপ্তাহ ধৰি যন্ত্ৰণাত পৰিণত হয়।
  এডৱাৰ্ডে ল"ৰাটো আৰু দাসজনক দেখা নাপালেও চকু টিপিয়াই দিলে।
  হয়, অৱশ্যেই, ইয়াৰ জীৱনটো বিৰক্তিকৰ, আৰু গেম কনছ"লত আপুনি এখন আচৰিত, সাধুকথাৰ জগতখনত ডুব যাব নোৱাৰে৷
  এযোৰ সম্ভ্ৰান্ত লোকে জগটোত আক্ৰমণ কৰি এনে ৰসেৰে গিলিবলৈ ধৰিলে, যেনে উটৰ পানী নোহোৱাকৈ চাহাৰা মৰুভূমি পাৰ হৈ গৈছে। ষড়যন্ত্ৰকাৰীসকলে যেতিয়া মদ খাইছিল, তেতিয়া তেওঁলোকে ল"ৰাটোক লেতেৰা গালি-গালাজেৰে খেদি পঠিয়াইছিল, গাধত উদাৰভাৱে লাথি মাৰি পুৰস্কৃত কৰিছিল আৰু তেওঁৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখন চাবুকেৰে কোবাইছিল। আমি কেবিনত সোমাই টেবুলত বহিলোঁ। দেখাত এতিয়াও তেওঁলোকৰ হাতত ষড়যন্ত্ৰৰ বাবে পৰ্যাপ্ত সময় নাছিল। যদিও সিহঁতে মনে মনে কথা পাতিছিল, তথাপিও চুটি পেণ্ট পিন্ধা চোকা কাণৰ স্কাউট এডিকে প্ৰতিটো শব্দ ধৰি লৈছিল।
  এতিয়া কথা-বতৰা আৰু মজা হ"ব। - আন এটা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ পৰা এজন জেচুইট আৰম্ভ হৈছিল। - তেৰশ অজগৰৰ মতে হাৰ্পৰ দৰে সাম্ৰাজ্যৰ অস্তিত্বৰ কোনো অধিকাৰ নাই। ইয়াক ডাবল বেছ আৰু বাঁহীৰ মাজত বিভক্ত কৰিব লাগিব আৰু নিকৃষ্ট বিদ্বেষী হাৰমনি ৰিপাব্লিকৰ কথা ক"বলৈ গ"লে ইয়াৰ পাল অতি সোনকালে আহিব।
  ইয়াত ৰুবি লৈ ব্যৱসায়ী-ষড়যন্ত্ৰকাৰীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - অদ্ভুতভাৱে, কিন্তু কেতিয়াবা মানুহবোৰ বহুত বেছি ধৰ্মীয় হয়, সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ আৰু তেওঁৰ দাসসকলৰ প্ৰতি সন্মান জনাই। উদাহৰণস্বৰূপে, ৰিপাব্লিকানসকলে আমাক নিয়মিতভাৱে দশম ভাগ দিয়ে!
  পান্নাৰ হাৰ পিন্ধা পুৰোহিত জেচুইটজনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - কিন্তু তাতকৈ বেছি নহয়, আৰু ডাঙৰ ভাইটিৰ কোষাগাৰলৈ দিয়া অন্যান্য ধন বন্ধ কৰি দিয়া হ"ল।
  তাৰ পিছত তেওঁৰ সংগীয়ে আৰু এটা মিঠা আৰু মছলাযুক্ত ৱাইনৰ চুমুক দিলে, চকলেট চচত তিয়াই থোৱা চৰ্বিযুক্ত মাংস খালে। জন্তুটোৰ আঠাযুক্ত ৰস তাৰ দাড়িৰ তললৈ বৈ আহিল;বিশেষ প্ৰশিক্ষণৰ ফলত খালী ভৰিৰ ল'ৰা এডিকৰ চকুৰ দৃষ্টিশক্তি অতি চোকা হৈ পৰিল, আৰু মধ্যযুগৰ শেষৰ ফালে থকা বোকাময়, বেঁকা কাঁচখনৰ মাজেৰে সি সবিশেষবোৰ চাব পাৰিলে। তাৰ পাছত তেওঁ চিন্তাশীলভাৱে ক"লে:
  - একো নাই, মই ভাবো সৰ্বোত্তম বিকল্প হ'ল তাত ৰাজতন্ত্ৰ পুনৰুদ্ধাৰ কৰা।- এটা পহু হাঁহি আৰু এটা ভেম্পায়াৰ হাঁহি। - এই ক্ষেত্ৰত অধিক শৃংখলা হ"ব, আৰু গীৰ্জাৰ শক্তি শক্তিশালী হ"ব।
  জেচুইটজনে খৰখেদাকৈ আশ্বাস দিলে:
  - আমাৰ ইতিমধ্যে উপযুক্ত ৰাজকুমাৰ আছে। মঠত ডাঙৰ-দীঘল হৈছিল, আৰু আমাৰ ওপৰত একেবাৰে নিৰ্ভৰশীল।
  উত্তৰত হাঁহিব:
  "সেইটো বৰ ভাল, আৰু কি বিচাৰে?"
  সাপৰ হিচকিৰ দৰে ফুচফুচানি:
  - কাৰোবাক ঘোচ দিয়ক, আৰু কাৰোবাক মাৰি পেলাওক।
  ৰুবি লৈ ষড়যন্ত্ৰকাৰীজনে নিজৰ স্নাফবক্সৰ পৰা ডপ শুহি লৈ হিচকি উঠিল:
  - এশ গালিতকৈ এটা হত্যা ভাল। আমি কাম কৰিব লাগিব, পলম কৰিব নালাগে।
  - আকৌ এবাৰ মদ খাওঁ যাতে কেৱল আমিহে ষড়যন্ত্ৰ চলাওঁ, বাকীবোৰো সেইবোৰত জড়িত হৈ পৰে!
  মদ্যপায়ীসকলে ৰূপৰ এটা আকৰ্ষণীয় পাত্ৰত চুমুক দিলে। মদটো দামী আৰু অতি শক্তিশালী আছিল যদিও সোৱাদ ভাল আছিল। অগ্নি ৰঙা, ফেন ওলাই আহিল, যেন কেঁচুৱাৰ তেজ ঢৌৰ ওপৰত ছিটিকি গৈছে।
  - হয়তো আমি গান গাইম, আমি ৰাজনীতিৰ কথা পাতি ভাগৰি পৰিছো।
  হিচকি এটা শুনা গ"ল:
  - আহকচোন, মাত্ৰ মনে মনে থাকক, নহ"লে আমি গোটেই জাহাজখনক জগাই দিম। কাইলৈ আমাৰ মানুহৰ কাম আছে।
  টেবুলত মুঠি মাৰি এটা আঘাত, আৰু মদটো কেমিছলৰ ওপৰত উৰি গ"ল, লেতেৰা দাগেৰে ঢাকি দিলে:
  - মানুহৰ কথা কি ক"ব? কুকুৰতকৈও বেয়া। আমি সেইবোৰৰ যত্ন লোৱা উচিত নেকি?
  আৰু হুইচেলৰ সৈতে এটা নিকৃষ্ট হাঁহি:
  - কিন্তু সিহঁতৰ পৰা এটা মুদ্ৰা চেপি উলিয়ালে ভাল। বিশেষকৈ যদি তেওঁলোকে অনুভৱ কৰে আৰু জানে যে আপুনি তেওঁলোকৰ প্ৰতি গুৰুত্ব দিয়ে, কামতকৈও কথাত।
  দাসী ছোৱালীবোৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এইবাৰ সিহঁতে পাতল পেণ্টী পিন্ধিছিল, আৰু বুকুত কাপোৰৰ সৰু সৰু ফিটা পিন্ধিছিল। নিস্তব্ধ, মোহনীয় শব্দ উচ্চাৰণ কৰি তেওঁলোকৰ উদং, জলপানৰ ছালৰ ভৰি দুখনে ডেকত ভৰি দিলে। আৰু বতাহজাকে ৰঙা, সোণ, বগা, বাদামী ৰঙৰ দীঘল, উজ্জ্বল চুলিখিনি বজাইছিল।
  গণ্যমান্য ব্যক্তিৰ যিকোনো কামনা পূৰণ কৰিবলৈ সাজু হৈ সম্ভ্ৰান্ত লোকসকলৰ ওচৰলৈ সোমাই গ"ল।
  অৱশেষত শোকসন্তপ্ত গান শুনা গ"ল;
  মুদ্ৰাতকৈ নিশ্চিত আৰু একোৱেই নাই
  তাই সঁচাকৈয়ে মিছা কথা নোহোৱাকৈ জিলিকি উঠে!
  আচলতে ডাবলুন পৃথিৱীৰ শাসক,
  তেওঁৰ সমৰ্থন এক শক্তিশালী তৰোৱাল আৰু ঢাল!
  
  ইয়াত পৌত্তলিক দেৱতাসকল লুকাই আছে,
  সূৰ্য্যৰ দৰে, এটা উজ্জ্বল সোণালী মুখ...
  যদিও এতিয়াও ডাকাত-পৰজীৱী আছে,
  যি আত্মাৰ দৰদামত ৰাওনা হ"ল!
  
  মুদ্ৰা, এইটো এটা মূৰ্তি আৰু এজন প্ৰধান স্বৰ্গদূত,
  তেওঁ সকলোৰে ত্ৰাণকৰ্তা, ধ্বংসকাৰী।
  সোণ অবিহনে ভাড়াতীয়া ডামাস্ক লাংগুইচ,
  টকা অবিহনে যুদ্ধত সফলতা নাহিব!
  
  কিন্তু কি বিচাৰে হৃদয়ৰ মানুহ,
  আপোনাৰ বাবে অমৰত্ব কিনিবলৈ চিকাৰ ...
  লোভেৰে আনন্দৰ দুৱাৰ খুলিবলৈ,
  শতিকা জীৱনৰ সূতা বোৱাবলৈ!
  
  কিন্তু ডাবলুনে সেইটোও পাব পাৰেনে?
  সোণালী বৃত্তটোৱে সপোন দেখিবলৈ সক্ষম নেকি?
  যাতে কুঁহিয়াৰ লৈ বুঢ়া মানুহজন শুভেচ্ছা লৈ নাহে,
  আৰু মৰ্গত কপালত ছীল লগোৱা নাছিল!
  
  যদিও এটা মুদ্ৰাক বহুত সুখৰ প্ৰয়োজন,
  আমাক প্ৰচুৰ পাপ দিবলৈ!
  কিন্তু মানুহৰ আবেগৰ ওপৰত কোনো ক্ষমতা নাই,
  হিম ছোৱালী, কুকুৰাৰ দৰে বাজৰাৰ দৰে!
  
  তেওঁ পেটৰ পৰা বহুত পাব বিচাৰে,
  ফেজেণ্ট আৰু পাউণ্ড আনাৰস খাব লাগে।
  যদিও মৃত্যুৰ আগলৈকে খাব নোৱাৰি,
  টকাৰে অত্যন্ত শীতল হ"লেও!
  
  আৰু কফিনটো, আনকি ইয়াৰ দামও বেছি,
  কাৰণ ইয়াত ৰজাৰ ঠাই আছে!
  কাৰণ, এজন ফেৰেস্তাই ৰূপত শূন্য আঁকিব,
  কপালত আঘাত আৰু মগজুত লাঠি!
  ষড়যন্ত্ৰকাৰীৰ জিভা ক্ৰমান্বয়ে জটিল হৈ পৰিল আৰু আৰু এটা গিলাচৰ পিছত অৱশেষত দীঘলীয়া বজাৰখন নিস্তব্ধ হৈ পৰিল।
  শেষৰ বাক্যবোৰ আছিল:
  "আপুনি শুনিছে জেক লণ্ডনত দুগৰাকী বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে তিনিগৰাকী ধুনীয়া মহিলাৰ নেতৃত্বত বিদ্ৰোহ হৈছিল।
  পান্না লৈ পুৰোহিতে খিকিন্দালি কৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ধৰা পৰিলে সৈনিকৰ বৰ আনন্দ হ"ব, ফালি ফালি ফিতা কাটিব!
  ৰুবি পিন্ধা ব্যৱসায়ীজনে গুণগুণাই আৰু হিচকি মাৰিলে:
  "মই নিজেই চিকাৰত অংশগ্ৰহণ কৰিলে আপত্তি নকৰো।"
  অসুবিধাৰ সৈতে বুৰবুৰণি মাৰি , শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল:
  - ইয়াত উপকূলত এটা ছিক বেশ্যালয় আছে, কাইলৈ আমি আৰু অধিক গৰম আৰু অধিক মেজাজী বিচ্চ বোৰ্ডত ল'ম।
  - মূৰ্খ নহয়, কিন্তু এতিয়া কিয় নহয়। মোৰ এটা হেঁপাহ আছে। হেৰা, মোক বেশ্যা বুলি কওক। ক"ত ৰাতি, চকচকে পৰী? - মদ্যপান কৰা সম্ভ্ৰান্ত মানুহজনে শিকলিটো পেলাই জোৰেৰে থতমত খাই ভৰিৰ পৰা পৰি গ"ল।
  - সৰ্বশক্তিমানে আপোনাক এটা ভাল সপোন পঠাওক। - এজন সম্ভ্ৰান্ত পুৰোহিতে এটা গম্ভীৰ শিশিৰ পৰা হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে। সি অলপ সময় থিয় হৈ থাকিল, জ্ঞান আহিল, তাৰ পিছত কঁপি থকা হাত এখনেৰে নিজকে ক্ৰছ কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত হুলস্থুলীয়া খোজ এটাৰে নিজৰ কেবিনলৈ গ"ল।
  দাসী ছোৱালীবোৰে তেওঁক বাহুত ধৰি ৰাখিছিল। কিন্তু দেখাত মদ গোটাই লোৱাৰ পিছত ইতিমধ্যে ধৰ্মগুৰুজন কোনো কামতে অক্ষম হৈ পৰিছিল।
  আৰু ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ ইমান ধুনীয়া, আৰু ধূপ আৰু মেলা লিংগৰ চিকন, এথলেটিক শৰীৰৰ পৰা কি সুখদায়ক গোন্ধ।
  স্কাউট ষ্টাৰজিনে শুনা কথা-বতৰাটোত বহুত গোপন তথ্য আছিল, হয়তো কাৰোবাৰ বাবে অতি মূল্যৱান, কিন্তু ডেকা স্কাউটজনৰ বাবে নিজেই কোনো যুক্তি নাছিল। শেষত হাৰ্প কিং বিষাক্ত হওক বা নহওক, তেওঁলোকৰ বাবে বিশেষ পাৰ্থক্য নাই। কিন্তু যুদ্ধৰ বিপৰীতে ফিলিবাষ্টাৰৰ সুবিধা হয়, লুটপাত বেছি হয়, আৰু আপুনি শত্ৰুৰ যুদ্ধজাহাজত কম ব্যস্ত। ডাঙৰ ভাইৰ কথা ক"বলৈ গ"লে কৰ্চেয়াৰসকল নিয়ম অনুসৰি অন্ধবিশ্বাসী, কিন্তু একে সময়তে বিশ্বাসী নহয়, আৰু মাজে মাজে তেওঁলোকে পুৰোহিতজনক সম্পূৰ্ণৰূপে লুট কৰিবলৈ সাজু হয়। এডুয়াৰ্ড অচেট্ৰভে নিজেই কেতিয়াও প্ৰাৰ্থনা কৰা নাছিল আৰু মাকৰ গাখীৰেৰে তেওঁ নিজৰ মাজতে সোমাই পৰিছিল যে সকলো ধৰ্মই এটা প্ৰতাৰণা, আৰু কোনো দেৱতা নাই। বা তেওঁলোকেও কোৱাৰ দৰে ঈশ্বৰ, যি ত্ৰিত্ব। কেনেকৈ হয় যে তিনিজন দেৱতা আৰু একে সময়তে এজন? নহয়! যদি মাকে যিকোনো কথাত বিশ্বাস কৰিছিল, তেন্তে তাই ল"ৰা-ছোৱালীৰ সন্মুখত সেই বিষয়ে কথা নক"বলৈ পছন্দ কৰিছিল আৰু এলিছে বিশ্বাস কৰিছিল যে স্বৰ্গত কিবা এটা শক্তি আছে, যদিও সেয়া বাইবেলৰ নহয়। বিদ্ৰোহটো অৱশ্যে আকৰ্ষণীয়, কিন্তু এডৱাৰ্ডে এইটো ভবাৰ পৰা বহু দূৰত আছিল যে ইয়াৰ ব্যৱস্থা মহাকাশ অস্ত্ৰ পিন্ধা ইমান সাধাৰণতে শান্ত আৰু সদ্ভাৱৰ ভনীয়েক-ভাইয়ে কৰিছিল। এই চিন্তাটো অতি বন্য আৰু অবিশ্বাস্য যেন লাগিছিল যদিও আঠ বছৰৰ ভিতৰত বহু কথা সলনি হ"ব পাৰে। বিশেষকৈ যুদ্ধত! এজন জলদস্যু, আৰু এডৱাৰ্ড নিঃসন্দেহে জলদস্যু, কিন্তু তেওঁ একো গুৰুত্ব নিদিয়ে।
  - ধনীসকলে সীমালৈকে হাঁহিলে! - ওক গছত আপোনাৰ খালী ভৰিখন ষ্টম্পিং। - দুখীয়া মানুহ অনাহাৰে আছে, সেইবাবেই দাঙ্গা আৰম্ভ হয়। আচলতে মোৰ কথা নহয়। টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে ফুচফুচাই ক"লে। "আমি এই ছিন্নভিন্ন অংশটোক কি কৰিব লাগে সেই বিষয়ে চিন্তা কৰিব লাগিব।
  তাৰ চকু পৰিল আধৰুৱা কেগটোৰ ওপৰত। তাৰ লগত বহুত মিল থকা ক"লা চুলিৰ ল"ৰা এটাই দৌৰি আহি তাৰ ওচৰলৈ আহি মৃদুভাৱে কথা ক"লে।
  - ককাহঁতে যথেষ্ট গোলমাল কৰি পেলালে। কোনেও দেখা নাপায়, মই তেওঁলোকৰ " ৱাইন " চেষ্টা কৰিম। ল"ৰাটোৱে হেলান দি মিঠা পানীয়টোৰ চুমুক এটা খালে। তাৰ পাছত সি আৰু চুহি খালে, ল"ৰাটোৰ মূৰটোৱে হুলস্থুল কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু সি লৰচৰ কৰি গেলিলৈ গ"ল।
  - আৰু পাউদাৰ গুদামত সোমাই তাত বেৰেলবোৰ উৰুৱাই দিলে কি হ"ব। এই ক্ষেত্ৰত এই হাল্কটো জ্বলি ডুব যাব। - কূটনৈতিক এডৱাৰ্ডে বুজি পালে। "ম‍ই কৰিম.
  কিন্তু তেতিয়া ল"ৰাটোৰ মনত পৰিল যে জাহাজখনত ধুনীয়া ধুনীয়া দাসী আছে, আৰু তেওঁলোকৰ মৃত্যু হ"ব পাৰে। বাৰু, ঠিক আছে, তেওঁৰ তৰ্জনী আঙুলিত এটা সৰু আঙঠি আছে, ৰূপালী সাপৰ আকৃতিৰ, প্ৰথম দৃষ্টিত ইমান বিনয়ী আৰু অদৃশ্য। কিন্তু বিপৰীত লিংগৰ ব্যক্তিক কম দূৰত্বত লৈ যাবলৈ সক্ষম । গতিকে ছোৱালীকেইজনীক ৰক্ষা পোৱাৰ সম্ভাৱনা আছে।
  টৰ্চ এটা ধৰি আৰু, কোনো কাৰণতে, মুখ আৰু চুলিত ৰেজিন লেপি ল"ৰাটোৱে জাহাজখনৰ গভীৰতালৈ গ"ল, একে সময়তে নিজৰ শীতল অভিজাত তৰোৱালখন ফাটটোত থৈ দিলে, ভয়ত যে ই তেওঁক নিজৰ উজ্জ্বলতাক এৰি দিব . এই সিদ্ধান্ত বিতৰ্কিত যদিও বিকল্প নাই। পাত্ৰটোৰ ভিতৰত বন্ধ হৈ আছিল আৰু বৰ গোন্ধ ওলোৱা নাছিল। অৱশ্যে নাৱিকসকল পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্ন বুলি জনা নাছিল আৰু তেওঁলোকে যিকোনো ঠাইতে নিজকে সকাহ দিছিল। কিন্তু খনিবোৰৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰি, য"ত উলংগ, চুলি কাটি লোৱা ল"ৰাবোৰে শিকলি বান্ধি কষ্ট কৰিছিল আৰু সামান্য ভুলৰ বাবে চাবুক লাভ কৰিছিল, বা কামটো অলপ লেহেমীয়া কৰি লোৱাৰ পিছতো কোনো ক্ষীপ্ৰতাৰে বয়-স্কাউট নহয় বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল। উদাহৰণস্বৰূপে খনিটোত তেওঁলোকে ঠিক ফাটবোৰৰ মাজতে নিজকে সকাহ দিছিল আৰু আনকি টৰ্চবোৰেও ধোঁৱা উলিয়াইছিল। আৰু শিকলিৰে বান্ধি ঘামচি ওলোৱা ল"ৰাকেইটাই বছৰ বছৰ ধৰি গা নোধোৱা নাছিল, গতিকে সঁচাকৈয়ে তাত নৰক আছিল। আৰু ইয়াত, মাত্ৰ মধ্যযুগৰ শেষৰ ফালে এটা সাধাৰণ গাঁত।
  খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে তেওঁৰ ক্ষীণ পেশীৰ ল"ৰাটো, জিমনাষ্ট ল"ৰাটোক মাতি অনা হ"ল।
  - মানে, আমাক ৰাম অলপ দিয়া। - মদ্যপান কৰা নাৱিকজনে বিৰবিৰাই উঠিল।
  কুঁজৰাই এডিকে বেৰেলৰ ওচৰলৈ জপিয়াই উঠিল, অস্বস্তিকৰভাৱে টেপটো হাত ফুৰাই জগটোত ঢালি দিলে। নলটো মৰিছা পৰা আৰু অত্যন্ত টানকৈ ঘূৰিছিল। যেন সাগৰীয় শাক-পাচলিৰ ওপৰত লংঘন এটাই ধৰিলে।
  - বহুত দিনৰ পৰা খেলা-ধূলা কৰি আছা নিকৃষ্ট ল'ৰা। - স্কাউট অচেট্ৰভৰ মূৰত গধুৰ চৰ। - বাৰু, চয়তানৰ পৰা নামি যা, সিহঁতে এতিয়াও দিয়া নাই।
  মিছা কেবিন ল"ৰাটোৱে পূৰ্ণ গতিৰে দৌৰি গ"ল। ভাল কথা যে তেওঁলোকে তাক আন কাৰোবাৰ বাবে লয়। পাউদাৰ ডিপোবোৰে সদায় এনেদৰে ব্যৱস্থা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে যে কোৰত আকস্মিকভাৱে আঘাত পোৱাৰ সম্ভাৱনা নূন্যতম হয়। অৰ্থাৎ পাত্ৰটোৰ তলত আৰু মাজত, স্থূল মাষ্টৰ ঠিক তলত আৰু আনকি এই ৰৈখিক পাত্ৰটোতো শক্তি আৰু নিৰ্ভৰযোগ্যতাৰ বাবে ওপৰত ব্ৰঞ্জৰ চাদৰ এখন ৰখা হৈছিল। সেইখিনিতে সি যাব লাগে। খালী ভৰিৰ ল"ৰা এডিক নামিবলৈ ধৰিলে, খোজবোৰ পিছল হৈ পৰিল, দুৰ্গন্ধটো আৰু বেছিকৈ বাঢ়ি গ"ল। বাটত তেওঁ দুবাৰমান নাৱিকৰ সন্মুখীন হ"ল, তেওঁলোকে তেওঁক মাতিলে, তেওঁক এটা বা আন এটা সৰু কাম সম্পূৰ্ণ কৰিবলৈ বাধ্য কৰালে। ডেকা যোদ্ধাজনে ইচ্ছাকৃতভাৱে আৰু দ্ৰুতভাৱে কামবোৰ সম্পন্ন কৰিছিল, আন্ধাৰত তেওঁক আৰু স্থানীয় ল"ৰাটোক পৃথক কৰাটো অসম্ভৱ আছিল, বিশেষকৈ যিহেতু প্ৰকৃত মানে শুই থকাৰ সম্ভাৱনা বেছি। এইদৰেই কেতিয়াবা চোৰাংচোৱাগিৰিয়ে সম্ভাৱ্য ভুক্তভোগীক উপকৃত কৰে। পৃথিৱীখন সদায়ৰ দৰেই বিৰোধেৰে ভৰি আছে। সেইটোৱেই অৱশ্যে জীৱিত মানুহৰ পৃথিৱী। উত্তেজনাৰ পৰা যোদ্ধা ল"ৰা এডৱাৰ্ডে তীব্ৰ ঘামচি ওলাই আহি মশালৰ পোহৰত জিলিকিবলৈ ধৰিলে।
  - স্নায়ুৰ সৈতে মোকাবিলা কৰাটো প্ৰয়োজনীয়, নহ"লে মই কি জলদস্যু। নিজৰ লগত কথা পাতিলে।
  শেষত এটা বিশাল ওক গছৰ দুৱাৰ দেখা গৈছে, য"ত এটা বিশাল তলা আছে। ইয়াতে অচেট্ৰভ ৰৈ গ"ল, ইয়াৰ পিছত কি কৰিব নাজানি। সেই মুহূৰ্ততে তেওঁক আকৌ মাতি অনা হ"ল।
  দীঘল দা লৈ এজন অতি মোটা মানুহে তাক ওচৰলৈ মাতিলে। আৰু অতি জঘন্য, হুৰহুৰাই মাতেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - তুমি হোল্ড স্লেকাৰত ওলমি আছা, যোৱা মোৰ বুটবোৰ চাফা কৰা।
  ঘামচি ওলোৱা এডৱাৰ্ড দৌৰি আহিল তেওঁৰ ওচৰলৈ, জুইৰ শিখাই তেওঁৰ লেতেৰা মুখখন পোহৰাই তুলিলে, তাৰ পিছত, ভাগ্যৰ মতে, মোটা মানুহজনে তেওঁক অধিক মনোযোগী চাৱনি এটা দিলে। ল"ৰাটোৰ স্বভাৱতে বৰ ধুনীয়া মুখখন আছিল, আৰু শৰীৰটো, আৰু ফেৰেস্তাৰ দৰে ধুনীয়া মুখখন, কাৰোবাৰ লগত বিভ্ৰান্তি হোৱাটো বৰ কঠিন।
  - তুমি মানে নহয়! - আৰু মদ্যপানৰ বাবে হিষ্টেৰিক, কিন্তু নিস্তব্ধ কান্দোন। "আহ, জঘন্য চোৰাংচোৱা, কোৱা, তুমি কোন?"
  উত্তৰ দিয়াৰ পৰিৱৰ্তে এডৱাৰ্ডে প্ৰতিপক্ষৰ ডিঙিত হাতৰ তলুৱাৰে আঘাত কৰিলে। উত্তৰত সি কটাৰীখন জোকাৰিলে আৰু যুৱকজনে পাচলিৰ পাচলিৰ ওপৰেৰে আকস্মিকভাৱে পাৰ হৈ যোৱা এটা আঘাত কষ্টেৰে ডজ কৰিলে। সামান্য জ্বলা-পোৰা, আৰু আঁচোৰৰ পৰা অপ্ৰীতিকৰ খজুৱতি।
  - ইয়াত এটা জন্তু আছে। - ষ্টাৰজিন ৱাৰিয়ৰে হাতখন বাধা দি কটাৰীখন পেলাই দিলে, তাৰ পিছত পেটত হিল্টলৈকে ঠেলি দিলে। মোটা মানুহজনে চিঞৰি উঠিল, আৰু টান আঙুলিবোৰে তাৰ ডিঙিত ধৰিলে, কান্দোনটো দমন কৰি।
  ল"ৰাজনে শত্ৰুৰ প্ৰতিৰোধ কেনেকৈ পৰে, আৰু কেনেকৈ লৰচৰ কৰে, সন্তুষ্ট অনুভৱ কৰি সকলো ক্ৰোধেৰে শত্ৰুক ডিঙি চেপি হত্যা কৰিলে। অৱশেষত যেতিয়া মোটা মানুহজন মৃতদেহ হৈ পৰিল, তেতিয়া ভয়ংকৰ ল"ৰা এডৱাৰ্ডে তেওঁক পেলাই দিলে। এতিয়া, আৰু তেওঁ এই কথা স্পষ্টকৈ বুজি পাইছে, তেওঁ খৰখেদা কৰিব লাগিব, নহ"লে তেওঁলোকে এজন গুৰুত্বপূৰ্ণ নাৱিক, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, আনকি এজন নৌসেনাৰ বিষয়াৰ অন্তৰ্ধানৰ কথা আৱিষ্কাৰ কৰিলেই এলাৰ্ম বজাব। কিন্তু তলাটো লৰচৰ নকৰিলে, আৰু ল"ৰাটোৰ হাতত এতিয়াও চোৰৰ দক্ষতা নাছিল, যিকোনো ক্ষেত্ৰতে এনে আদিম তলা (যিটো ইলেক্ট্ৰনিক ক"ডৰ কথা ক"ব নোৱাৰি), অসাৰভাৱে দা ব্যৱহাৰ কৰি। নিস্তেজ হৈ ভাঙি গ"ল।
  ইয়াত নূন্যতম কাপোৰ পিন্ধা, কিন্তু সৰ্বাধিক মনোমোহাতাৰে কেইবাগৰাকীও ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে ষ্টাম্প মাৰি ডেকখনৰ সিপাৰে দৌৰিছিল।
  তাই নিজৰ উদং তলুৱাবোৰ ধূলিত অতি ৰূপৱতী কৰি থৈ গ"ল, লিঅ"নাৰ্ডো ডা ভিঞ্চিৰ স্কেচৰ দৰে, ট্ৰেচ।
  - সেইটোৱেই কুৎসিততা, এতিয়া তলাটো কেনেকৈ খুলিম। হয়তো দুৱাৰত জুই লগাই দিব? এডৱাৰ্ডে টৰ্চটো জ্বলাই দিলে। কঠিন কাঠ বেয়াকৈ জ্বলিছিল, ইয়াৰ উপৰিও ওপৰত লোহাৰ জাল কৰা হৈছিল। ডেকা ভেঙুচালিকাৰীজনে অতি সোনকালেই এনে এটা পথৰ সম্পূৰ্ণ অসাৰতা উপলব্ধি কৰিলে, আৰু দুৰ্গটো গৰম কৰিবলৈ ধৰিলে। তাত থকা তেলত জুই লাগি তীব্ৰ গোন্ধ ওলাল।
  - জ্বলা গোবৰৰ দৰে দুৰ্গন্ধ ওলায়। - ক্ষুব্ধ ডেকা ল'ৰা এডুয়াৰ্ডে ফুটাটোত ভঙা দা এখন সোমাই দিলে, গভীৰকৈ সোমাই দিলে, অলপ স্ক্ৰল কৰিলে। তেওঁৰ মনত পৰিল প্ৰাচীন কালৰ এখন চিনেমা - "Rasty Sword", য'ত এজন চোৰে একে ধৰণেৰে ভঁৰালৰ তলাটো খুলিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। সঁচা, এতিয়া এই পদ্ধতিটোৱে কাম নকৰে।
  হুলস্থুল হোৱাত দুজন চকীদাৰ ওচৰ চাপি আহিছিল। মদ খাই সিহঁতে এটা অসঙ্গতিপূৰ্ণ গীত হাউলি উঠিল। সাহসী ল"ৰা এডৱাৰ্ডে সিহঁতক ভয় কৰা নাছিল যদিও সিহঁতে এলাৰ্ম বজাই দিয়াৰ আশংকাটো বৰ বেছি আছিল। সেয়েহে টৰ্চটো নুমুৱাই হাতৰ তলুৱাখন দ্ৰুত গতিৰে আন্ধাৰত লৰালৰিকৈ সোমাই গ"ল।
  "মিঠা দম্পতী" দুৱাৰৰ ওচৰ পালেগৈ। যুটিটোৰ আটাইতকৈ ডাঙৰজন, এজন যথেষ্ট বিশাল যুঁজাৰুজনে কয়।
  - আৰু কিয় জেনেৰেলে আমাক বাৰুদৰ গুদামৰ নিৰাপত্তা পৰীক্ষা কৰিবলৈ আদেশ দিলে, ইয়ালৈ কোনো নাহে।
  - হয়, আৰু ইয়াৰ দুৰ্গটো এনেকুৱা যে চয়তানে নিজেই ভৰিখন ভাঙি পেলাব। - দ্বিতীয় যোদ্ধাজনে বিৰবিৰাই উঠিল আৰু লগে লগে গুণগুণাই উঠিল। আৰু তাৰ পাছত তেওঁ বিভ্ৰান্তিত হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - চাওক, কোনোবাই দুৱাৰখন খুলিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  পাছলৈ চাই যিকোনো ব্যক্তিয়েই শক্তিশালী, ডেকা যোদ্ধা এডৱাৰ্ডে বিৰক্তিত কপালত চৰ মাৰিলে, ইমানেই অনুপস্থিত হ"ব লাগিব। ইফালে চকীদাৰজনে কটাৰীখন উলিয়াই আনিবলৈ চেষ্টা কৰে। আন এজনে কুটিল হৈ ক"লে, ভয়তে ডিঙিটো ঘূৰাই ঘূৰাই চাৰিওফালে চাবলৈ ধৰিলে:
  - জাহাজত স্কাউট আছে, এলাৰ্ম বজোৱাৰ সময় হ"ল।
  আৰু দ্বিধাবোধ কৰাটো সম্ভৱ নহ"ল, বসন্ত এটাই শব্দটো ত্বৰান্বিত কৰিলে, এডৱাৰ্ডে এম্বুছৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি জপিয়াই এটা আঘাত কৰিলে।
  মূৰৰ পিছফালে ঠেংখন লৈ সি সমস্ত শক্তিৰে কোবাইছিল, আনকি ভঙা মেৰুদণ্ডৰ কুটিল শব্দও শুনা গৈছিল। সেই মুহূৰ্ততে দ্বিতীয়জন নাৱিকজনে কটাৰীখন উলিয়াই আনিবলৈ চেষ্টা কৰি লৰচৰ কৰিলে আৰু, ল" আৰু বেহ"ল, তলাটো নিজেই ফাটি গ"ল।
  শেষৰজন প্ৰতিদ্বন্দ্বীয়ে মূৰ্খৰ দৰে মুখ মেলি উঠি উঠিব পৰাৰ আগতেই সু-প্ৰশিক্ষিত যুৱ যোদ্ধা এডৱাৰ্ডে হাত-ভৰি দুয়োৰে যুঁজিলে। যেতিয়া তেওঁলোকে তেওঁক নিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, তেতিয়া অচেট্ৰভে তেওঁক চোলাত আপাৰকাট দিলে, তাৰ পিছত মন্দিৰত যোগ দিলে। যোদ্ধাজন মজিয়াত ঢলি পৰিল।
  কাপোৰৰ পাতল ফিটাবোৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা কেইবাগৰাকীও ধুনীয়া ছোৱালীয়ে আনন্দৰে লৈ হাত চাপৰি বজাই একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  ভাল কৰিলে খালী ভৰিৰে কেবিন ল"ৰা! তুমি নায়ক!
  ডেকা টাৰ্মিনেটৰজনে আনন্দৰে ফুচফুচাই ক"লে:
  - এতিয়া, আমি সোনকালে কাম কৰিব লাগিব!
  পকেটবোৰ ছিঙি এটা চকমকীয়া শিলগুটি বিচাৰি পালে, যিটো এটা প্ৰয়োজনীয় বস্তু, কাৰণ মদ্যপায়ীসকলে কঢ়িয়াই নিয়া বন্তিটো ওলাই যোৱাৰ লগে লগে ষ্টাৰজিন ৱাৰিয়ৰে এটা স্ফুলিংগ উলিয়াই মশাল জ্বলাই দিলে।
  - এতিয়া ভেঙুচালি কৰা যাওক, যেনেকৈ প্ৰাচীন কালৰ এখন ছবিত অগ্ৰগামীজনে নাজীক উৰুৱাই দিয়ে। - ডেকা যোদ্ধাজনে ৰেজিনেৰে তিয়াই ৰেজিনটো ফালি ঘৰতে বনোৱা উইক এটা বনালে। তাৰ পাছত আটাইতকৈ ডাঙৰ বেৰেলত এটা টুকুৰা কাটি ভৰাই জুই লগাই দিলে।
  - বিৰোধী জগতৰ ফেৰেস্তাসকলে মোক সহায় কৰিবলৈ আহক! - প্ৰাক্তন পক্ষপাতী আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ড যোদ্ধাজনৰ চকু দুটা লুটপাতৰ দৰে জিলিকি উঠিল। আশাকৰোঁ পলাই যাবলৈ যথেষ্ট সময় আছে।
  ভৰিৰ আঙুলিত কোমলকৈ ভৰি দি টেন কৰা, পেশীবহুল টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা এডৱাৰ্ডে দুৱাৰখন বন্ধ কৰি পিছলৈ ওলোমাই দিলে আৰু চোকা গতিৰে তলাটো ঠাইত সোমাই দিলে আৰু ওপৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল। এনে লাগিল যেন গভীৰ বায়ুমণ্ডলে বুকুত হেঁচা মাৰি ধৰি মূৰটো ডাৱৰীয়া কৰি পেলায়। ভৰি দুখন আচৰিত ধৰণে গধুৰ হৈ পৰিল। বাটত তেওঁলোকে তেওঁক দুবাৰমান ফোন কৰিলে আৰু ইমানেই সাধাৰণ অৰ্ধউলংগ খালী ভৰিৰ ল"ৰাৰ দৰে দেখা মহান যোদ্ধা এডুয়াৰ্ডে ডিঙি চেপি হত্যা কৰা মাতেৰে উত্তৰ দিলে:
  জেনেৰেলে মোক জৰুৰীভাৱে ফোন কৰিলে।
  এইটোৱে অৱশ্যে সংকীৰ্ণ মনোভাৱৰ যোদ্ধাসকলৰ ওপৰত ত্ৰুটিহীনভাৱে কাম কৰিছিল, যেতিয়ালৈকে আন এটা মাতে সুধিলে।
  - আৰু জেনেৰেলক তোমাৰ কিয় প্ৰয়োজন?
  উদং, কেলাছ গোৰোহাৰে জিলিকি থকা সৰু ল"ৰা এডুয়াৰ্ডে পূৰ্বতে প্ৰস্তুত কৰা ডাকটিকট এটাৰে উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ এটা জৰুৰী এচাইনমেণ্ট আছে, ডেকত যাব লাগিব।
  - নাই, প্ৰথমে তুমি আমাৰ সেৱা কৰা। - নাৱিকজনে চিঞৰি উঠিল, হাড়ৰ কান্ধটো চোকাকৈ ওলাই থকা হ"লেও পেশীবহুলজনৰ পৰা ধৰি।
  ডেকা যোদ্ধাজনে দুবাৰ চিন্তা নকৰাকৈয়ে পশুটোৰ আঁঠুত আঘাত কৰিলে, তাৰ পিছত ঝাড়ু মাৰিলে। বন্ধুত্বপূৰ্ণ হাঁহিৰ তলত সি ঢলি পৰিল, আৰু চঞ্চল ল"ৰা অচেট্ৰভে গতি বৃদ্ধি কৰিলে।
  তেওঁৰ দৌৰাটো অধিক হতাশ আৰু আকৰ্ষণীয় হৈ পৰিল। চিৰন্তন টাৰ্মিনেটৰ শিশুটিৰ উদং গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল। ইয়াত, অৱশেষত, চেভিং ডেক, তেওঁ চিনাকি ফাটটোৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়, নিজৰ তৰোৱালখন বিচাৰিবলৈ চেষ্টা কৰে। তেওঁ অনুপস্থিত!
  কেৱল দাসী ছোৱালীয়েহে, ক"ৰবাত আধ্যাত্মিকভাৱে নিজৰ নাইটিংগেল ট্ৰিল, অতি ধুনীয়া কণ্ঠৰে কিবা এটা গায়। আৰু কেনেকুৱা ছোৱালী, সাধাৰণতে মিঠা দেখা .. পৰিষ্কাৰ আৰু মসৃণ ছালৰ সৈতে।
  অৱশ্যে এডৱাৰ্ড ইয়াৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল নহয় - আটাইবোৰ কথাৰ পাছতো তেওঁৰ কিংবদন্তি আৰু সাহসী তৰোৱালখন গুচি গৈছে।
  কিন্তু এইটো সহজ অস্ত্ৰ নহয়, এনে ব্লেডে যিকোনো ধাতু কাটি পেলাব। খঙেৰে খালী ভৰিখন ষ্টেম্প কৰি এডৱাৰ্ডে শেঁতা ওঁঠ দুটাৰে ফুচফুচাই ক"লে:
  মই তোমাক এৰি নাযাওঁ, যদিও মৰিবলগীয়া হয়।
  ডেকা ভেঙুচালিকাৰীজনে ব্ৰেকনেক স্পীডত ৰেলিং অনুভৱ কৰি আছিল, তাৰ পিছত এজন চকীদাৰে তেওঁৰ ওপৰত উজুটি খালে।
  তাৰ পিছত এটা ডাঙৰ চিঞৰ-বাখৰ হ"ল:
  - ইয়াত কি কৰি আছা?
  - জেনেৰেলে হীৰা হৃদয় থকা হেৰাই যোৱা মেডেলিয়নটো বিচাৰি উলিয়াবলৈ নিৰ্দেশ দিলে! - আছিল এজন দ্ৰুতবুদ্ধিসম্পন্ন চিৰন্তন ল"ৰা অচেট্ৰভ। নিজকে সংযত কৰি অসুবিধা কৰি, যাতে লগে লগে কপালত নিজৰ কঠিন, কাউৰীৰ ডগাৰ দৰে, উদং গোৰোহাবোৰ চেপিব নোৱাৰে।
  আনকি তেওঁ আনন্দত শ্বাসৰুদ্ধ হৈ পৰিল:
  - ঠিকেই কৈছে, গতিকে একেলগে খাওঁ।
  যোদ্ধাজনে ডেকলৈ লৰালৰিকৈ গৈ বৰ্ডবোৰ অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে, এডৱাৰ্ডৰ ডেকা শৰীৰটোৰ এনে লাগিল যে সময় উৰি গৈছে, তেওঁৰ বাবে শেষ চেকেণ্ডবোৰ দ্ৰুতগতিত জুখি উলিয়াইছে। চিন্তাৰ হুলস্থুল এটা বিস্ময়ৰ শব্দই বাধা দিলে।
  - চাওকচোন মই কি পাইছিলোঁ। - হয়, কেতিয়াবা এনেকুৱাও হয়, কাৰোবাৰ ভাগ্য ভাল, কিন্তু তোমাৰ নহয়। যদিও ভাগ্য এটা আপেক্ষিক ধাৰণা। যুঁজাৰুজনে ম্লান জিলিকি থকা তৰোৱাল এখন উলিয়াই আনিলে।
  - শ্ৰেণী! ট্ৰিকটো দেখুৱাওঁ। - চিৰন্তন টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে ক"লে, আৰু মিঠা হাঁহি এটা মাৰি, আঙুলিৰে সোঁহাতখন সৌৰ প্লেক্সাছত কাটি, "টাইগাৰ ক্ল"" কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি। তেতিয়া, হাতখনে তৰোৱালৰ চিনাকি লঘুতা অনুভৱ কৰিলে। দৌৰাৰ আৰম্ভণিৰে ডেকা আৰু অজেয় যোদ্ধাজনে জপিয়াই পৰিল পানীৰ ওপৰেৰে।
  জোতা নজনা মেলা লিংগৰ উদং, চেলেং কৰা, ৰূপৱতী, যিদৰে হ"ব লাগে, ভৰি দুখন চেপি ধৰি দাসীসকলে গান গাইছিল;
  তুমি আমাৰ মহান মূৰ্তি
  বয় যোদ্ধা আলো...
  সমগ্র জগত জয় কৰা -
  প্ৰেম গোৱা হওক!
  প্ৰায় লগে লগে এটা বিশাল বিস্ফোৰণ ঘটিল, জাহাজখন দুভাগত বিভক্ত হৈ পৰিল আৰু ধোঁৱা ওলোৱা ল"গবোৰ সকলো দিশতে সিঁচৰতি হৈ পৰিল। এজনে ল"ৰা এডুয়াৰ্ডক টেন কৰা উদং কান্ধত অতি বেদনাদায়কভাৱে আঘাত কৰিলে আৰু জুইৰ ব্ৰেণ্ডটোৱে তেওঁৰ উদং ভৰি দুখন সামান্য জ্বলাই দিলে, এটা খণ্ডই কেবিন ল"ৰাটোৰ ৰুক্ষ তলুৱাত খুন্দা মাৰিলে। যদিও তেওঁ স্তম্ভিত হৈ পৰিছিল, তথাপিও তেওঁৰ অগ্ৰগতি লেহেমীয়া হোৱা নাছিল, তেওঁ অটোপাইলটত ভাঁহি গৈছিল।
  আৰু, অৱশ্যেই তেওঁ আঙঠিটো ঘঁহি চুটি বানান এটা ক"বলৈ নাপাহৰিলে।
  যাদুকৰী ঘূৰ্ণীবতাহে দাসীকেইজনীক তুলি লৈ গ"ল। আৰু তেওঁ সিহঁতক সাধুকথাৰ দেশৰ উৰুৱাই দিয়া জাহাজৰ পৰা নিৰাপদ ঠাইলৈ লৈ গ"ল। আৰু শেষত বন্দৰত উপনীত হ"ল। বিভিন্ন মাত্ৰাৰ নগ্নতাৰ ধুনীয়া ছোৱালীৰ এটা গোটেই দল। আৰু মাত্ৰ এজনৰহে মুকুতাৰে এম্ব্ৰয়ডাৰী কৰা চেণ্ডেল আছিল। আৰু সেইটো কাৰণ তাই ঠিক দাসী নাছিল।
  ছোৱালীবোৰে কোৰাছত লৈ গাইছিল:
  কিন্তু হৃদস্পন্দন আৰু শিৰাৰ স্পন্দন,
  আমাৰ সন্তান, মাতৃৰ চকুলো...
  তেওঁলোকে কয় আমি পৰিৱৰ্তন বিচাৰো
  দাসৰ শিকলিৰ জোৰাটো পেলাই দিয়ক!
  যোদ্ধা ল"ৰাটোৱে তেওঁলোকক উত্তৰত গাইছিল:
  পৃথিৱীৰ পুত্ৰই উত্তৰ দিব, নাই, ৷
  মই কেতিয়াও দাস নহ'ম...
  মোৰ বিশ্বাস স্বাধীনতাই ফুলি উঠিব,
  সূৰ্য্যই এটা ক্ষয়িষ্ণু ঘাঁ ভাল কৰিব!
  
  যুদ্ধত মহান পিতৃভূমিৰ বাবে,
  ল'ৰাটোৰ হৃদয়ে তোমাক মাতিছে...
  ৰাতিপুৱা উঠক বীৰ নাইট
  আন্ধাৰ নোহোৱা হ"ব, মে" মাহৰ গোলাপ ফুল ফুলিব!
  টাইগাৰ শ্বাৰ্কে আকৌ ভেঙুচালি কৰা ল"ৰাটোক খেদিবলৈ ধৰিলে।
  যুৱ যোদ্ধা এডুয়াৰ্ডে বিখ্যাতভাৱে তৰোৱালখন জোকাৰিছিল যদিও তেওঁৰ ঘাঁ হোৱা কান্ধটোৱে অসহ্যকৰভাৱে বিষ কৰিছিল। ইয়াত এটা শিকাৰু অতি ওচৰলৈ সাঁতুৰি আহিল, আৰু কাটি পেলোৱা হ"ল, তাৰ পিছত, তাইৰ নিজৰ সংগীসকলে তাইক আক্ৰমণ কৰিলে।
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ সামগ্ৰীক অত্যাচাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলালে। আৰু ঢৌবোৰ ৰুবী সূৰ্যাস্তৰ ৰঙেৰে ৰং কৰা হৈছিল।
  - তোমালোক হাঁহবোৰৰ কোনো সংহতিৰ ভাৱ নাই। পতিত সতীৰ্থক সমৰ্থন কৰাৰ পৰিৱৰ্তে আপুনি তেওঁক শেষ কৰি দিয়ে। - যুৱ যোদ্ধাজনে বিড়ম্বনাৰ দৰে আৰু ক"লে। আপোনাৰ বিবেক ক"লৈ গ"ল?
  তাৰ উত্তৰত হাঁহবোৰে শুনাব নোৱাৰা কিবা এটা হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, বেঙুনীয়া ৰঙৰ ৰেখাযুক্ত আৰু শিংবিহীন মাত্ৰ এজনেহে হঠাতে ক"লে:
  - লাখ লাখ বছৰৰ বিৱৰ্তনৰ বিতৰ্ক কৰিবলৈ তুমি কোন সৰু ল'ৰা।
  আচৰিত হৈ চিৰন্তন ল"ৰা এডৱাৰ্ডে প্ৰায় তৰোৱালখন পেলাই দিলে, কিন্তু সৌভাগ্যক্ৰমে তেওঁৰ অসাধাৰণ প্ৰতিক্ৰিয়াৰ বাবেই তেওঁ নিজৰ চঞ্চল, বান্দৰৰ দৰে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বহুমূলীয়া ট্ৰফীটোক বাধা দিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  ডেকা যোদ্ধাজনে সুধিলে:
  - কথা পাতিছা নেকি?
  শ্বাৰ্কটোৱে বিড়ম্বনাৰ দৰে হাঁহিলে:
  - আৰু কি ভাবে, এই কামত কেৱল মানুহহে সক্ষম। ইয়াত ই আপোনাৰ শ্বেগাৰ, কাৰণ অবিহনে নহয় আপোনালোকৰ বেছিভাগেই বিৱৰ্তনক অস্বীকাৰ কৰে, নিজকে ঐশ্বৰিক উৎপত্তিৰ আৰোপ কৰে। - আৰু সাগৰৰ মূল শিকাৰুটোৱে খঙেৰে তাইৰ ঠেংখন পানীত ক্লিক কৰিলে।
  ল"ৰাজনে যুক্তিসংগতভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - মই সংখ্যাগৰিষ্ঠ নহয়, আৰু বিশেষকৈ, মই বিশ্বাস কৰোঁ যে আমি এসময়ত মনহীন বান্দৰ আছিলোঁ। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁলোকে কোনোমতে উঠিবলৈ সক্ষম হ"ল। - এজন কঠিন যোদ্ধাই বাল্ক কৰিলে। - সহস্ৰাব্দ পাৰ হ"ব, আৰু আমি এনে উচ্চতাত উপনীত হ"ম যে আটাইতকৈ সাহসী কল্পবিজ্ঞান লেখকেও সপোন দেখা নাই!
  এডৱাৰ্ডৰ পিছে পিছে এটা নিৰ্দিষ্ট দূৰত্বত গৈ থকা হাঁহটোৱে সন্দেহৰ দৃষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - সকলো একেই, তুমি মানুহ, অত্যধিক আত্মবিশ্বাসী। আপুনি যুক্তিৰ সহায়ত সেইখিনি লাভ কৰিবলৈ আশা কৰে যিটো আনে ঈশ্বৰীয় অনুগ্ৰহৰ দ্বাৰা লাভ কৰাৰ আশাক লালন-পালন কৰে।
  বিশেষকৈ বিস্ফোৰণৰ ফলত পোৱা কাটি যোৱা অংশবোৰে ঘৃণনীয়ভাৱে খজুৱতি কৰি থকাৰ বাবে গতি বৃদ্ধি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি থকা ল"ৰাটোৱে আকৌ আচৰিত হ"ল:
  - আৰু এই বিষয়ে আপুনি কেনেকৈ জানে, কাৰণ আপুনি সাগৰৰ পৰা ওলাই নাযায়।
  শ্বাৰ্কে জানি-বুজি ক"লে:
  - খোৱা মানুহৰ মগজুৰ পৰা তথ্য শোষণ কৰাৰ জন্মগত ক্ষমতা আমাৰ মাজৰ কিছুমানৰ আছে। গতিকে এজন অত্যন্ত ভাল পঢ়া বিচপৰ সন্মুখীন হ"লোঁ৷ আপুনিও যদিও ডেকা, কিন্তু নিজৰ মাজতে বহুত জ্ঞান ৰাখক। এতিয়া তুমি মোৰ ব্ৰেকফাষ্ট বা ডিনাৰ হ"বা, যিটো আপুনি পছন্দ কৰে।
  - মাত্ৰ চেষ্টা কৰক! - কোব্ৰা হিচাপে চঞ্চল এডৱাৰ্ডে সন্মুখৰ গতিবিধি ধৰি তৰোৱালখন জোকাৰি ওচৰৰ হাঁহটোক কাটিলে, যিয়ে তেওঁৰ ওপৰত লৰালৰিকৈ আহিল।
  আঘাতটোৱে তাইৰ চকু, মগজু আৰু শিংটো কাটি পেলালে। আৰু আকৌ, শিকাৰুবোৰে নিজৰ অপৰাধীটোৰ ওপৰত সকলো একেলগে উৰি যোৱাৰ পৰিৱৰ্তে, জোকাৰি যোৱা শৰীৰটোত আঁকোৱালি লৈছিল।
  - নাই তুমি মোৰ মগজুৰ সোৱাদ কেতিয়াও নাপাবা। - হাঁহিটো ধৰি ৰখাত কষ্টেৰে সি ক'লে, হাঁহবোৰক বৰ মূৰ্খ যেন লাগিল ল'ৰা। - কিন্তু ইচ্ছা কৰিলে ওচৰলৈ সাঁতুৰি যাওক। "যুৱ যোদ্ধাজনে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ডুমুৰৰ দৰে কিবা এটা বনাইছিল।
  নিজকে আক্ৰমণ কৰাৰ ভয়ত সাগৰীয় ডকাইতজনে আক্ৰমণাত্মকভাৱে হিচকি উঠিল:
  - এতিয়া সিহঁতে তোমাক মাৰি পেলাব। - দেখাত গালি পাৰিবলৈ বেছি সম্বলহীন নহয়, চেপি উলিয়াই। - তুমি মূৰ্খ হাৰামী।
  সংগীৰ লগত শেষ কৰি চিকাৰী মাছে আকৌ ডেকাজনৰ পিছে পিছে লৰালৰিকৈ গ"ল। তেওঁলোকে তেওঁক চাৰিওফালৰ পৰা আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও নিপুণ, ঠাণ্ডা অস্ত্ৰকে ধৰি গোপন যুদ্ধৰ প্ৰশিক্ষণ লৈ চিৰন্তন ল"ৰা এডৱাৰ্ডে ডুব মাৰি এটা পেট ফালি পেলালে, আনটোৱে ঠেং কাটি পেলালে। বেয়াৰ দৰে শ্বাৰ্কবোৰেও কিছু সময়ৰ বাবে তেওঁৰ প্ৰতি আগ্ৰহ হেৰুৱাই পেলালে, নিজৰ নিজৰ আগ্ৰহটো চেপি ধৰিলে।
  - তুমি, মই দেখিছোঁ, তোমাৰ ভনীয়েকহঁতক নিয়ন্ত্ৰণ নকৰিবা। - আনন্দৰে মন্তব্য কৰিলে অজেয় ল'ৰা এডৱাৰ্ডে। -ইহঁত ইমান আদিম কিয়? আৰু তেওঁলোক মৌন হৈ মৰে, জেৰাৰ অধীনত পক্ষপাতিত্বৰ দৰে?
  মূল হাঁহটোৱে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  "মোৰ দৰে মানুহ বিৰল। আৰু বাকীবোৰ মূৰ্খ পেশীৰ পাহাৰ, যিবোৰ প্ৰবৃত্তিই নিশ্চিত কৰে : আঘাতপ্ৰাপ্তসকলক শেষ কৰি পেলাওক - মোৰ আদেশতকৈও শক্তিশালী।
  চঞ্চল ল"ৰা এডৱাৰ্ডে তৰোৱালখন ওজন কৰি ভাবিলে, এই মিংক তিমিটোৰ ওপৰত কিয় নিক্ষেপ নকৰে। সঁচা, এটা ভয়ংকৰ অস্ত্ৰ হেৰুৱাই হেৰুৱাৰ আশংকা আছিল। নিজৰ উদ্দেশ্য অনুমান কৰি থকাৰ দৰে বুদ্ধিমান হাঁহটোৱে নিজৰ গতি বৃদ্ধি কৰি ডেকা যুঁজাৰুজনৰ পৰা আঁতৰি যাবলৈ ধৰিলে।
  - আৰু তুমি, মই দেখিছোঁ, ভয় খাইছিলা। - কেৱল ল"ৰাৰ দৰে দেখা নিষ্ঠুৰ যোদ্ধা এডুয়াৰ্ডে খিকিন্দালি কৰিলে। - হয়তো তোমাৰ গেংটো কল অফ কৰিব পাৰিবা?
  পাখিযুক্ত ভিক্সনে বিষাক্তভাৱে হিচকি উঠিল:
  - হিচাপ নকৰিবা, জীয়াই থকাৰ বিশেষ সম্ভাৱনা নাথাকিব।
  হাঁহ-কুকুৰাবোৰে আকৌ ইয়াক ফালি পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, দুবাৰমান চুই দিলে, বিশেষকৈ, ভৰিখন দাঁতেৰে কাটিলে, হাতৰ আঙুলিবোৰ প্ৰায় চেপি ধৰিলে, শৰীৰত শিং দি দুটামান বিষাদজনক আঘাত কৰিলে, আপাত দৃষ্টিত দুটামান পাচলি ভাঙি যোৱা। কিন্তু তেওঁলোকৰ ভাল ডজন নিজেই হত্যা কৰা হৈছিল। তেওঁলোকে নিজৰ সতীৰ্থসকলক শেষ কৰাৰ সময়ত চমুকৈ থমকি ৰ"লে তেওঁক পুনৰ গোট খাবলৈ অনুমতি দিলে। ইতিমধ্যে জাহাজত তেওঁৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল, গুনাৰজন, কোঁচা চুলি আৰু বেঁকা নাক থকা এজন প্ৰাক্তন দোষী। তেওঁৰ লগত মিলি কৃষ্ণাংগ মহিলাৰ দৰে দেখা বীৰ মহিলাই আটাইতকৈ সৰু কামানৰ পৰা গুলী চলালে। আচৰিত নহয় যে তেওঁৰ অতুলনীয় শ্বুটাৰ হিচাপে নিগ্ৰোৰ সুনাম আছিল, বলটোৱে শ্বাৰ্কটোক হুবহু খুন্দা মাৰিলে, ফালি পেলালে।
  - বু -বু! - দাঁত উদঙাই ক"লে, ডেকা যোদ্ধা এডৱাৰ্ডে। - ষ্ট্ৰাইপ নহয় বুলি দুখ লাগে। এতিয়া তাই মোক মনত পেলাব, প্ৰতিশোধ ল"ব তাই। - সি হাতৰ ধাৰে ডিঙিৰ কাষেৰে দৌৰাই দিলে, আৰু ক"লে। - এতিয়াহে তাইৰ ওপৰত প্ৰতিশোধ, বিশেষভাৱে, ওলাই আহিব আৰু কেৱল কাষলৈ নহয়!
  চিম্পাঞ্জীয়েও ঈৰ্ষা কৰিব পৰা চঞ্চল ভৰিৰ হাত আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে আঁকোৱালি লৈ ডেকা যোদ্ধাজনে দ্ৰুতগতিত ডেকত উঠিল, সি ইমানেই উত্তেজিত হৈ পৰিল যে সি ভাগৰুৱা অনুভৱ কৰা নাছিল। কেপ্তেইন কাবাৰ্ণভাই তেওঁক লগ কৰিবলৈ প্ৰথম দৌৰি ওলাই আহিছিল:
  - বাৰু মোৰ ল"ৰা, গোপনীয়তা কেনেকৈ গ"ল?
  ডেকা যোদ্ধাজনে উৎসাহেৰে উত্তৰ দিলে:
  - গ্ৰেট, মই কাগজ এখনত স্কেচ কৰিব পাৰো য'ত তেওঁলোকৰ সকলো বেটাৰী আৰু আউটপোষ্ট অৱস্থিত। মই ভাবো আমাৰ সফল আক্ৰমণৰ সুযোগ আছে।
  এই প্ৰচেষ্টাত কাবৰ্ণৱে তেওঁক সহায় কৰিছিল:
  - মোৰ মতে একেই। - আৰু বিশাল জলদস্যুজনে ডেগাৰেৰে দাড়ি ঘঁহিলে। -আক্ৰমণৰ পৰিকল্পনা একেই আছে?
  - হয়! একমাত্ৰ সালসলনিটো মই নিজেই কৰিলোঁ নেকি? - এজন হাঁহিমুখীয়া এডৱাৰ্ডে গৌৰৱেৰে ক"লে।
  - কোনটো? - কাবৰ্ণৱে সুধিলে।
  ল"ৰাটোৱে আনন্দত উত্তৰ দিলে:
  - বন্দৰটোত অন্যান্য বস্তুৰ লগতে কনট্ৰাবেছৰ অন্যতম শক্তিশালী জাহাজ আছিল এশ বিশটা বন্দুকৰ যুদ্ধজাহাজ।
  - তেনেকুৱাই, কিন্তু আমি এনে শক্তিক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰিম, আক্ৰমণ পিছুৱাই দিব লাগিব। - কাবৰ্ণৱে ভয়তে বিৰবিৰাই উঠিল।
  ডেকা যোদ্ধাজনে কটুভাৱে শুধৰাই দিলে:
  - মই তোমাক কৈছিলো।
  পাইৰেট কেপ্তেইনে আশাৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - গতিকে সি গুচি গ"ল?
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে ধূৰ্তভাৱে চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - তেনেকৈয়ে ক"ব পাৰি, সি তললৈ নৰকলৈ গ"ল।
  কাবৰ্ণৱ আচৰিত হ"ল:
  - ডুব গৈছে, নিজৰ দ্বাৰা?
  যুৱ যোদ্ধা এডৱাৰ্ডে একো লুকুৱাই ৰখাটো প্ৰয়োজনীয় বুলি নাভাবিলে:
  - নাই মই তাক অলপ সহায় কৰিলোঁ। বাৰুদ থকা এটা গুদামত জুই লগাই দিয়া হ"ল, আৰু কেনেকৈ বিস্ফোৰণ হ"ল, শুনা নাইনে?
  কাৱৰ্ণৱেও হাঁহিলে:
  - আমি ভাবিছিলো ধুমুহা। - লগে লগে সুস্থ হৈ উঠিল। - অৱশ্যে ওপৰৰ ডেকৰ পৰা কৃষ্ণাংগ মহিলা-নায়ক আৰু আনসকলে জুই দেখিলে। - অধিনায়ক আচৰিত হৈ পৰিল। - গতিকে তুমি এই কামটো কৰিলা?
  ল"ৰা এডৱাৰ্ডে হাঁহি এটা মাৰি কাষবোৰ মুঠিত ঠেলি দিলে:
  - হয় মই! মোৰ আন উপায় নাছিল। নহ"লে আমি সকলোৱে ডুব যাম, নহ"লে এই দুঃসাহসিক অভিযান পৰিত্যাগ কৰিব লাগিব।
  কাবৰ্ণৱে চিন্তাৰ আক্ৰমণেৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - হয়, তুমি মাত্ৰ নায়ক। আমি আপোনাক পুৰস্কৃত কৰিব লাগিব, কিন্তু আমাৰ উপকূলীয় ভাতৃত্ববোধৰ আদেশ আৰু ক্ৰছ নাই। হয়তো লুটপাত ভাগ কৰাৰ সময়ত আপোনাৰ কৃতিত্বৰ কথা লক্ষ্য কৰা হ"ব।
  কেইবাগৰাকীও পেশীবহুল পাইৰেট ছোৱালী , চিকন, চুলিৰ, কিন্তু একে সময়তে গোলাপ চুলিৰ, কোৰাছত উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - শুদ্ধ!
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰা এডৱাৰ্ডে আনন্দৰে ঘূৰিলে, প্ৰপেলাৰ থকা হেলিকপ্টাৰৰ দৰে, তেওঁৰ উজ্জ্বল মূৰৰ ওপৰত চোকা তৰোৱাল এখন:
  - ন্যায্য হ"ব, যদিও মোৰ বাবে ধন-সম্পত্তি ধূলি, বৰ আকৰ্ষণীয় নহয়।
  ইয়াতকৈ বেছি কি আছে, আন্তৰিক বিশ্বাস বা বীৰত্ব আপুনি বুজি নাপাব।
  কাবৰ্ণৱে জোৰকৈ উত্তৰ দিলে:
  - তুমি এতিয়াও সৰু হোৱাৰ বাবেই। মইও যেতিয়া তোমাৰ বয়সৰ আছিলো, তেতিয়া মই টকাতকৈ দুঃসাহসিক সপোন বেছিকৈ দেখিছিলো। আৰু এতিয়া, আমি আমাৰ বিষয়াসকলৰ সৈতে চূড়ান্ত সবিশেষ আলোচনা কৰিম।
  
  GULLIVER IN SLAVAGE
  ANNOTATION
  কননৰ চকা ঘূৰাবলৈ বাধ্য হয় ৷ আৰু ধুনীয়া ভিস্কাউণ্টেছ ছোৱালীজনীয়ে তাক চাবুকেৰে চাবুকেৰে মাৰে। এয়াই এতিয়া কিংবদন্তি ভ্ৰমণকাৰীৰ অঈৰ্ষণীয় ভাগ্য।
  . অধ্যায় #১
  ল"ৰা গুলিভাৰক আন নাৱিকসকলৰ পৰা পৃথক কৰা হৈছিল। যিসকলো ল"ৰা-ছোৱালী হৈছিল তেওঁলোকক এটা সুকীয়া বেৰেকলৈ পঠিওৱা হৈছিল, য"ত তেওঁলোকক বিভিন্ন কঠিন কামত নিযুক্তি দিয়াৰ কথা আছিল। আৰু চিৰন্তন ল"ৰাবোৰে শিলৰ টোপোলাবোৰ উলংগ আৰু খালী ভৰিৰে শিলৰ কুৱেৰীবোৰত কঢ়িয়াই নিবলগীয়া হৈছিল, আৰু স্লেজহামাৰ আৰু পিকৰে শিল কাটিবলগীয়া হৈছিল।
  এয়াই দাসসকলৰ ভাগ্য। কিন্তু গুলিভাৰৰ অলপ ভাগ্য ভাল আছিল। ভিস্কাউণ্টেছে অৱশ্যে তেওঁক চকাত বান্ধিবলৈ আদেশ দিলে আৰু মিলৰ শিলটো ঘূৰাই দিলে, য"ত শস্য পিহি আটা কৰা হয়। কামটো কঠিন, কিন্তু ৰ"দত। আৰু অন্ততঃ তেওঁলোকে আপোনাক ছুইমিং ট্ৰাংক এৰি থৈ গ"ল। আন ল"ৰাবোৰ শিলৰ কুৱেৰীত আৰু অৰ্থনীতিৰ স্বাৰ্থত সম্পূৰ্ণ উলংগ হৈ থাকে, আৰু কেতিয়াবা মাহৰ পিছত মাহ ধৰি ৰ"দ দেখা নাপায়, লাঠি-চাবুকেৰে কোবাই খায়, শিকলি পিন্ধি শিলত শুই থাকে। তদুপৰি বিভিন্ন মল-মূত্ৰ আৰু ধোঁৱাময় টৰ্চৰ পৰা খনিবোৰৰ দুৰ্গন্ধৰ গোন্ধ পায়।
  আৰু সেইবাবেই গুলিভাৰে এতিয়াও ৰ"দ আৰু শুদ্ধ বতাহত কাম কৰে। আৰু ভিছকাউণ্টেছ ছোৱালীজনী ওচৰতে খোজ কাঢ়িছে। মাজে মাজে ল"ৰাটোৰ উদং পিঠিত চাবুকেৰে আঘাত কৰে, আৰু হাঁহি এটা মাৰি সুধিছে:
  - বাৰু, কেনেকৈ? এইবাৰ তুমি সুখী!
  গুলিভাৰে দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - মানুহে প্ৰস্তাৱ দিয়ে, কিন্তু ভগৱানে নিষ্পত্তি কৰে!
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰি দুখন ষ্টাম্প মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ডেমাগোগুৰি! যদিও আপুনি যৌৱন পুনৰ লাভ কৰিছে আৰু শৈশৱলৈ ঘূৰি আহিছে আৰু সেয়া বৰ ভাল!
  প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া ল"ৰা এটাৰ শৰীৰত সঁচাকৈয়ে বৰ সতেজ আৰু আনন্দময় অনুভৱ হয়।
  যদিও তোমাৰ খালী ভৰি দুখনে চোকা শিলবোৰ বিন্ধিছে, তথাপিও সেইবোৰ ইমানেই মোটা হৈ পৰিছে, আৰু ল"ৰাটো ইমানেই কঠিন যে আপুনি মাত্ৰ এটা সুখদায়ক টিকটিকনি অনুভৱ কৰে।
  আৰু তেওঁৰ ভাগৰুৱা অনুভৱ প্ৰায়েই নহয়।
  গতিকে ছোৱালীজনীয়ে তাৰ লগত আড্ডা মাৰিব বিচাৰে। তাই আৰু কি কৰিব পাৰিলেহেঁতেন? টেলিভিছন, ৰেডিঅ"ও, গেম বা ইণ্টাৰনেটৰ আৱিষ্কাৰ বহুত কম, গতিকে মনোৰঞ্জন কৰিবলৈ একো নাই আৰু কোনো নাই।
  ভিছকাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আৰু যেতিয়া তুমি দৈত্যৰ ৰাজ্যত আছিলা, তেতিয়া তোমাৰ সৰু আকাৰটোৰ বাবে লাজ অনুভৱ কৰা নাছিল নেকি?
  গুলিভাৰে মন্তব্য কৰে যে:
  - এজন সাধাৰণ মানুহৰ বাবে মই সৰু নহয়। আৰু আনকি গড় উচ্চতাৰ ওপৰতো। কিন্তু সঁচা কথা ক"বলৈ গ"লে অৱশ্যে সৰু ছোৱালী এজনীও যদি আপোনাৰ তুলনাত বহুত ডাঙৰ হয়, তেন্তে সেয়া লজ্জাজনক!
  ইয়াৰ উত্তৰত হাঁহি এটা। তাৰ পাছত চাবুকটোৱে ল"ৰাটোৰ উদং পেশীবহুল পিঠিত যথেষ্ট কষ্টেৰে আঘাত কৰিলে।
  গুলিভাৰে খোজ দিলে। তথাপিও অৱশ্যে চিৰদিনৰ বাবে ডেকা হোৱাটো ভাল, কিন্তু যেতিয়া আপুনি দাস হয়, তেতিয়া বিশেষ ভাল নহয়। কিন্তু শিশু হৈ পৰা আন নাৱিকসকলৰ বাবে ই আৰু কঠিন। আৰু, অৱশ্যেই আপুনি ধৰি লোৱা উচিত নহয় যে আপুনি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ দুৰ্ভগীয়া ল"ৰা। ইয়াত সূৰ্য্যটো জিলিকি আছে, উলংগ, পেশীবহুল শৰীৰ এটাই সুখদায়ক, সতেজ বতাহ বলিছে। আৰু দুৰ্গন্ধময় খনিবোৰৰ ল"ৰাবোৰৰ কথা কি ক"ব, য"ত তেওঁলোকে অতিমাত্ৰা কামত ভোগে?
  গুলিভাৰে এজন সম্ভ্ৰান্ত পৰিয়ালৰ ছোৱালী এজনক সুধিলে:
  আমাক নিলাম কৰা নাছিল কিয়?
  ভিস্কাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - খনি সম্প্ৰসাৰণৰ নতুন পৰিকল্পনা আহি পৰিছে আৰু জনশক্তিৰ জৰুৰী প্ৰয়োজন। যেতিয়া খনিটো শেষ হৈ যায়। হয়তো নিলামত ৰখা হ"ব। প"ডিয়ামত উলংগ হৈ থিয় হৈ আপোনাৰ শৰীৰ অনুভৱ কৰা ল"ৰা-ছোৱালীৰ হাত দুখন কি অনুভৱ কৰিব বিচাৰিব আৰু মুখত আঙুলি সোমাই দিব?
  গুলিভাৰে বিতৃষ্ণা অনুভৱ কৰি নিমাত হৈ থাকিল। আৰু ভিস্কাউণ্টেছে তেওঁক আকৌ আঘাত কৰিলে
  চাবুকেৰে। পিঠিত ৰঙা ৰেখা এটা ফুলি গৈছে।
  ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে। তাইক হাস্যৰসময়ী যেন লাগিছিল - বিলাসী পোছাক আৰু খালী ভৰি, দাস বা সাধাৰণ মানুহৰ দৰে।
  অৱশ্যে তাই টুইট কৰি কয় যে-
  - তুমি মাত্ৰ মোৰ বস্তু! আৰু আনন্দিত হওক যে মই তোমাৰ মালিক! আৰু তাৰ পিছত মই তোমাক অৰ্কবোৰক বিক্ৰী কৰিব পাৰিম! আৰু বহুত বেয়া হ"ব!
  ল"ৰা গুলিভাৰ আচৰিত হ"ল:
  - orcs আচলতে অস্তিত্ব আছেনে?
  ছোৱালীজনীয়ে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মূৰ দুপিয়াই দিলে।
  - নিশ্চিতভাৱে! কি গম পোৱা নাছিলা?
  প্ৰাক্তন কেপ্তেইন শিশুলৈ পৰিণত হোৱাজনে আন্তৰিকতাৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই ভাবিছিলো সিহঁতক কেৱল সাধুকথাৰ জীৱ!
  ভিস্কাউণ্টেছে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - বাৰু, আমাৰ সকলোৰে এক প্ৰকাৰৰ সাধুকথা আছে! আৰু ইয়াত আপুনি কাঢ়ি নিব বা যোগ কৰিব নোৱাৰে!
  গুলিভাৰে গাইছিল:
  এটা সাধুকথাৰে বিশ্বাস কৰোঁ , মানুহে বিদায় নিদিয়ে,
  আৰু বিশ্বাসী বন্ধু চিৰদিন থাকিব!
  ছোৱালীজনীয়ে অগণন বাৰৰ বাবে লৈ হাঁহিলে। যদিও - সকলো সময়তে হাঁহিবলৈ মান্য নহয়।
  গুলিভাৰ এতিয়াৰ বাবে নিমাত হৈ পৰিল। তেওঁৰ মনত পৰিল যে দৈত্যবোৰৰ মাজত থকাটো ভয়ংকৰ কথা। আনকি মেকুৰী এটাও আপোনাৰ বাবে বিপদজনক, কিন্তু কেনেকৈ বান্দৰ এটাই তাক প্ৰায় মাৰি পেলালে। গতিকে তেতিয়া তেওঁ বিপদত পৰিল। যদিও মূৰৰ ওপৰৰ চালখন ভৰি আছিল, আৰু বিলাসী, যদিও ডাঠ চোলা পিন্ধিছিল।
  কিন্তু বিশেষকৈ দৈত্যৰ মাজত আপোনাৰ কাষত কোনো নাৰী নথকাটো অপ্ৰীতিকৰ। সঁচা, এতিয়া তেওঁ এটি শিশুৰ শৰীৰত আছে, আৰু বিশেষ হেঁপাহ যেন নাই। কিন্তু তথাপিও বিৰক্তিকৰ...
  গুলিভাৰে নিজৰ ৰোমাঞ্চ গাইছিল;
  নৰক-স্বৰ্গৰ প্ৰাকক্ষণত অগাধৰ ওপৰেৰে,
  মই ঈশ্বৰৰ পৰা দয়া লাভ কৰিব বিচাৰো!
  মই মোৰ প্ৰাণেৰে জ্বলি তেওঁৰ ওচৰলৈ ঘূৰি যাম,
  পইণ্ট-ব্লেংক প্ৰশ্ন: মৰি যাওক বা জীয়াই থাকক!
  
  বজ্ৰপাত এটাই বেয়া দেখুৱালে,
  ক"লা চিন্তাৰ সন্তানৰ সেই ইচ্ছা!
  আৰু ঘৃণা, মোৰ হৃদয় ছিঙি,
  মোৰ বিদ্ৰোহী মনটোক কি আলোড়িত কৰে!
  
  মই মোৰ প্ৰিয়জনক লৈ গৌৰৱ কৰিব পাৰো
  শিকলিৰে বন্ধা জল্লাদৰ পৰা মুক্তি পাওক!
  মুখৰ মন্দিৰত সন্তসকলে আনন্দ কৰক,
  ভয়ংকৰ দিনৰ প্ৰাৰ্থনা তেওঁলোকৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিম!
  
  মোক আন কাৰোবাৰ মহত্ত্বৰ প্ৰয়োজন নাই,
  মোৰ প্ৰেয়সীৰ কাৰ্লবোৰ ব্ৰেইড কৰিলোঁ!
  আমি সৰ্বশক্তিমানৰ আগত মাত্ৰ দুজনহে বিনষ্ট হওঁ,
  প্ৰধান স্বৰ্গদূতে তৰোৱালখন ওপৰলৈ তুলিলে, ধাতুটো জিলিকি উঠিল!
  
  মই ছোৱালীজনীক ক"লোঁ: আমি একেলগে থাকিম,
  সূৰ্য্যৰ তলত সুখেৰে জীয়াই থাকক!
  আৰু সৌন্দৰ্য্য ৰক্ষা কৰাটো সন্মানৰ কথা,
  যাতে তৰাটো অনন্তকালত ওলাই নাযায়!
  
  গতিকে স্বৰ্গীয় বুথৰ সুগন্ধি জানি লওক,
  মিঠা চুমা এটাৰ ঠাই ল"ব নোৱাৰো!
  কল্পনাতীত আচৰিত আদৰৰ কোলাত,
  আৰু জীৱনৰ ধুমুহাবোৰৰ প্ৰতি মোৰ কোনো গুৰুত্ব নাই!
  গুলিভাৰে এটা ভাল গীত গাইছিল। আৰু একে সময়তে আনন্দময় আৰু পাৰ্কি।
  আৰু তেওঁ গান গাই থাকোঁতে অৰ্কবোৰ আচলতে ডকাইতিৰ কামত লিপ্ত হৈছিল। বিশেষকৈ মাৰ্কিছ ডি চেড ক"লৈ গৈছে সেই কথা জানিবলৈ তেওঁলোকে এজন বন্দী ল"ৰাক অত্যাচাৰ কৰিছিল।
  এই যোদ্ধা আৰু যাদুকৰক একে সময়তে বন্দী কৰিবলৈ অৰ্কসকলে হতাশ হৈ পৰিছিল।
  প্ৰায় বাৰ বছৰ বয়সৰ দেখা যোৱা ল"ৰাটোক যদিও এই পৃথিৱীত বয়স নিৰ্বিশেষে সকলোকে শিশুৰ দৰে দেখা যায়, প্ৰথমে ছাগলীত বান্ধি কোবাই কোবাইছিল।
  ল"ৰাটোৱে মনে মনে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ওঁঠ দুটা চেপি ধৰিলে। কিন্তু মই একো দিব বিচৰা নাছিলো।
  বহু সময় ধৰি সিহঁতে তাক মাৰপিট কৰিলে, যেতিয়ালৈকে ল"ৰাটোৰ উজ্জ্বল মূৰটো দোল খাই নাথাকিল, কাষত পৰিল।
  অৰ্কটোৱে মুখত বাল্টি এটাৰ পৰা বৰফৰ পানী ছটিয়াই দিলে। আৰু ডেকা যোদ্ধাজনৰ জ্ঞান আহিল।
  অৰ্কটোৱে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - কথা কোৱা!
  ল"ৰাটোৱে উত্তৰত হিচকি উঠিল, কষ্টেৰে উশাহ ল"লে:
  - মই নকওঁ!
  জল্লাদে পুনৰ ল"ৰাটোক খুন্দা মাৰিলে। সি কঁপি উঠিল।
  ডাঙৰ অৰ্কজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - তাৰ গোৰোহাটো স্ফুলিংগৰে ভাজিব লাগিব!
  অৰ্কবোৰে সন্তুষ্ট হৈ গুণগুণাই উঠিল!
  আৰু তাৰ পিছত এজনে জুইশলালৈ উঠি গৈ টৰ্চটোত জুই লগাই দিলে। প্ৰায় উলংগ আৰু চাবুকৰ আঘাতত সকলো কাটি পেলোৱা ল"ৰাটোক কৰুণ আৰু মৰ্মস্পৰ্শী যেন লাগিল। তাৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা ওলাই আহিল, শিশুৰ দৰে অসহায় আৰু গোলাপী যেন লাগিল।
  জুইয়ে নিজৰ চিকাৰী জিভাৰে মাংসভোজীভাৱে শিশুটিৰ তলুৱাটো চেলেকিলে। আৰু ল"ৰাটোৱে নৰকীয় যন্ত্ৰণাত চিঞৰি উঠে। আৰু জুইৰ শিখাই বেদনাদায়কভাৱে ল"ৰাটোৰ ভৰি দুখন জ্বলাই দিলে।
  চিৰন্তন শিশুটিয়ে উন্মাদভাৱে গৰ্জন আৰু লৰচৰ কৰিলে, কিন্তু ৰছীবোৰ বৰ মজবুত আছিল।
  আৰু ল"ৰাটোৰ যন্ত্ৰণাত অৰ্কবোৰে উন্মাদভাৱে হাঁহিলে। আৰু ইয়াৰ গোন্ধটো বৰ ৰুচিকৰ আছিল, বাৰ্বিকিউৰ দৰে।
  গুলিভাৰে ভাগ্য ভাল যে এইটো দেখা নাপালে। নহ"লে সঁচাকৈয়ে বিৰক্তিত গৰ্জন কৰিলোঁহেঁতেন।
  ভিস্কাউণ্টেছে ল"ৰাটোক আকৌ এবাৰ চাবুকেৰে কোবাই সুধিলে:
  - জীৱনত কেতিয়াবা হ'লেও ভগৱানৰ দৰে সৰ্বশক্তিমান হ'বলৈ মন গৈছেনে?
  ল"ৰা কেপ্তেইনে মাত দিলে।
  - কেতিয়াবা মোৰ মন গৈছিল... যদিও কেতিয়াবা আপুনি ভাবিছে, মানুহক আপোনাৰ লগত সুখী কৰিবলৈ আপুনি কি কৰিব পাৰে?
  ছোৱালীজনীয়ে মন্তব্য কৰিলে:
  - উদাহৰণস্বৰূপে আমাৰ লগত এনেকুৱা সকলো মানুহকে ল"ৰা-ছোৱালীলৈ ৰূপান্তৰিত কৰক!
  গুলিভাৰে মূৰ জোকাৰিলে।
  - উদাহৰণস্বৰূপে বিশ বছৰীয়া ল"ৰা-ছোৱালী হ"বলৈ মই ভাবো প্ৰায় সকলো মানুহেই স্বেচ্ছাই একমত হ"ব। কিন্তু ল"ৰা-ছোৱালীৰ মূল্যত মোৰ ডাঙৰ সন্দেহ! কাৰণ, শিশুৰ শৰীৰত আপুনি প্ৰেম কৰি আনন্দ ল"ব নোৱাৰে!
  ভিস্কাউণ্টেছে খিকিন্দালি কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - বাৰু, কেনেবাকৈ আমি এই কথাটোত বৰ বেছি বিচলিত হোৱা নাই। আমাৰ অজগৰ এটাই অনা সন্তান আছে। আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা সকলো সমস্যাৰ সমাধান হয়! অৱশ্যে মৃত্যুৰ কিছু ভয় আছে। মানুহে অমৰ আত্মাক বিশ্বাস কৰে, কিন্তু ইয়াৰ অস্তিত্ব কোনেও প্ৰমাণ কৰা নাই! আৰু তোমালোক মানুহবোৰো!
  গুলিভাৰে কান্ধ দুটা জোকাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - এনে কিছুমান খ্ৰীষ্টান আছে যিয়ে অমৰ আত্মাত বিশ্বাস নকৰে। তেওঁলোকে আক্ষৰিক অৰ্থত এই শব্দবোৰ বুজি পায়: যি আত্মাই পাপ কৰে, সেই আত্মাই মৰিব দিয়ক। যদিও বাইবেলে কৈছে যে ঈশ্বৰৰ দৃষ্টিত মানুহ ইতিমধ্যে মৃত!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - আৰু কবিৰ মূৰৰ বিষয়ে! অধিক নিৰ্দিষ্টভাৱে ক"বলৈ গ"লে ধৰ্মক লৈ বিতৰ্কবোৰ অতি দীৰ্ঘদিন ধৰি আৰু অৰ্থহীনভাৱে চলাই নিব পাৰি।
  আপুনি কিবা এটা ধেমেলীয়া গোৱা ভাল!
  গুলিভাৰে লৈ গাইছিল;
  পাতালৰ বিন্যাসত কোনো তুচ্ছ-তাচ্ছিল্য নাই,
  চয়তানৰ বাবে যিকোনো অজুহাত হুকুৰ দৰে।
  যদি জগতত প্ৰভুৰ পৰা কোনো অনুগ্ৰহ নাই,
  তাৰমানে নৰক দূৰত নাই!
  
  কাৰণ, বেয়াক পৃথিৱীয়ে ইমানেই ভাল পায়,
  ভাল একটি কম্পাস ছাড়া দ্বীপ মত...
  যদিও শৌৰ্য্যৰ বীৰত্ব গোৱা হয় -
  আচলতে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ৰজা হৈছে চয়তান!
  
  এই পৃথিৱীত নিষ্ঠুৰ সফল হয়,
  যি কৰুণা নাজানে তেওঁৱেই ৰজা!
  কলগছৰ তলত আনকি স্বৰ্গৰ ফান্দ,
  ভালবোৰ ক'ত? তেওঁৰ তুচ্ছ শূন্য!
  
  যিকোনো বিশ্বাস নষ্ট হ"ব পাৰে
  কোনো গৌৰৱৰ গোন্ধ, ফান্দ জানে ...
  সৰীসৃপ বালিৰ বাকচত কূটনৈতিকভাৱে হিচকি মাৰে -
  আৰু মই এটা সপোনেৰে পৃথিৱীখন পোহৰাই তুলিব বিচাৰো!
  
  পোহৰৰ বাবে চেষ্টা কৰক, কিন্তু আন্ধাৰত উৰি যাওক,
  হান্ট টু বেষ্টো, কিন্তু খালী পকেট!
  দুখীয়া কপৌৰ দৰে জীয়াই থাকিব নিবিচাৰে যদি,
  নীচতা, ধূৰ্ততা আৰু প্ৰতাৰণালৈ যাওক!
  
  শ্লেষ্মাৰ তৰপ এটাৰ তলত জীয়াই থকাটোও ঘৃণনীয়,
  য'ত ছাদৰ সমৰ্থন অবিহনে - এখোজ নহয়!
  আত্মাবোৰে উচ্চতাত বাজ্জাৰ দৰে লৰালৰিকৈ যায়,
  কিন্তু মাংস জলাশয়ত, তৰোৱালে শত্ৰুক জিলিকি উঠে!
  
  কেনেকৈ হ"ল যে সুখ ম্লান হৈ গ"ল?
  আৰু সকলোতে কিয় দুষ্টতাই ৰাজত্ব কৰে?
  ঈশ্বৰৰ যথেষ্ট শক্তি নাই নেকি?
  যাতে সকলোৱে সদায় ভাল হৈ থাকে?
  
  কাৰণ, মানুহক কোনো ধৰ্মান্ধই সৃষ্টি কৰা নাই,
  কাৰণ প্ৰতিটো হৃদয়তে আছে প্ৰেমৰ ফোয়াৰা ..
  মানুহে জুখিব নাজানে কিয়
  আৰু সুখ কেৱল তেজৰ ওপৰত গঢ় লৈ উঠে?!
  
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে আপুনি নিজেই উত্তৰ বিচাৰি নাপায়।
  গতিকে শতিকাৰ পৰাই পৃথিৱীত ভয়ংকৰ কথা হৈ পৰিছে...
  আৰু অসুৰবোৰে তোমাক ভয়ংকৰ মুখ কৰে,
  আৰু যেন প্ৰভুৱে মানুহবোৰক পাহৰি গৈছে!
  
  কিন্তু মই বিশ্বাস নকৰো - বেয়া সৰ্ব্বশক্তিমান নহয়,
  মাত্ৰ ইচ্ছামতে চেপি ধৰিব লাগিব!
  তেতিয়া নৰকলৈ যোৱা অনুপ্ৰেৰণা নোহোৱা হৈ যাব,
  আৰু আমাৰ মাজত শান্তি আৰু সম্প্ৰীতি থাকিব!
  গুলিভাৰে ইমান ধুনীয়াকৈ আৰু অনুভৱেৰে গাইছিল। আৰু তেওঁৰ গীতটো, মন কৰিবলগীয়া যে, ভাল।
  ইফালে অৰ্কবোৰে ল"ৰাটোৰ গোৰোহা ভালদৰে ৰোষ্ট কৰিছিল যদিও সিহঁতে একো লাভ কৰা নাছিল।
  হায়, এইটো এটা বৃহৎ সমস্যা।
  তাৰ পিছত ছোৱালীজনীক অত্যাচাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। তাইক প্ৰথমে ছাগলীৰ লগত বান্ধি দিয়া হৈছিল, আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাত স্পিনাৰেৰে আঘাত কৰা হৈছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে ভয়ংকৰ বিষত চিঞৰি উঠিল, হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, পেচ খালে, কিন্তু তথাপিও উপযোগী তথ্য নিদিলে।
  নিৰ্যাতনে অলপ টানি লৈ গ'ল... লাঠিবোৰে কাম নকৰা দেখি অৰ্কবোৰে জুইত জুই লগাই দিলে আৰু আকৌ জ্বলি যোৱাৰ গোন্ধ ওলাল।
  হয়, এইবোৰ বেয়া দানৱ আৰু জল্লাদ।
  আৰু গুলিভাৰে ইফালে লৈ গাই গ"ল, আকৌ এটা ভাল গীত;
  মোৰ কল্পনাশক্তি আঘাতপ্ৰাপ্ত হ"ল
  সকলো উজ্জ্বল হৈ পৰিল, যেন অক্টোবৰ মাহত!
  আৰু আমি দুষ্ট অসুৰৰ কাষত পিটচফোৰখন ৰাখিলোঁ,
  আৰু পৃথিৱীত ইমান ধুনীয়া হ"ব!
  
  আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ এনে তৰা -
  কোনোবা ৰুবি আৰু কোনোবা হীৰা!
  আমি দুষ্টৰ পৰা কৰ সংগ্ৰহ কৰো -
  হাতুৰীৰ দৰে আঘাত আৰু ভ্ৰুত নহয়, চকুত!
  
  কোৱাজাৰৰ সৈতে দোকানৰ খিৰিকী,
  উজ্জ্বল হিপ"ড্ৰমটো জিলিকি উঠে!
  মোৰ আত্মাত ফাঁক ঘাঁ -
  যেন ইয়াত এটা ডাঙৰ পগ্ৰম হৈছে!
  
  ধুমকেতুৰ কুঁহিয়াৰৰ দৰে কুটিল হৈ পৰিব,
  মেৰ পোৱালি জিলিকি উঠে - গাখীৰৰ পথ জিলিকি উঠে!
  হে অমৰ কৃতিত্ব গোৱা হয়,
  দুস চিৰদিন গৌৰৱত থাকক!
  
  দুখী ব্যক্তিয়ে কি কৰিব পাৰে?
  নীলা চকুৰ পৰা এটা চকুলো ওলাই যাবলৈ দিয়ক...
  যেতিয়া চাৰিওফালে সকলো ধূসৰ আৰু ঘৃণনীয়,
  যেতিয়া জুন মাহত বজ্ৰপাতৰ বাবে আশাৰে অপেক্ষা কৰে।
  
  হাঁহিৰে দুৰ্ভগীয়া ওঁঠ টানিব -
  বুজিব যে পৃথিৱীখন অৰণ্যৰ জামু নহয়।
  ছোৱালী এবাৰতে, তোমাৰ ফালে দাঁত উদং কৰি,
  ই আপোনাৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰিব!
  ইয়াত ল"ৰা আৰু ছোৱালী দুয়োৰে বাবে এনেকুৱা ধেমেলীয়া গীত ওলাই আহিল।
  ভিছকাউণ্টেছে অৱশ্যে অসন্তুষ্টিৰে ক"লে:
  - নহয়! গীতবোৰ অৱশ্যে ভাল! কিন্তু জীৱনৰ চিন্তাৰ বাবে আমাক কিছুমান জনপ্ৰিয় উক্তি দিয়া!
  আৰু গুলিভাৰে সেইটো লৈ আঘাতপ্ৰাপ্ত কপৌৰ দৰে কথা ক"বলৈ ধৰিলে;
  সময়ত এগৰাকী মহিলাৰ উলংগ ভৰিখনে তাইক যিকোনো বুটৰ গাল"ছত পেলাব!
  প্ৰায়ে উলংগ মাইকী ভৰিলৈ চোৱা পুৰুষে নিজৰ গেল"ছ পিন্ধিব লাগে!
  খালী ভৰিৰে মাইকী ভৰি এখন গোৰোহাৰ তলত ভালদৰে সোমাই যায় আৰু এটা গেল'ছত নিখুঁতভাৱে ফিট হয়!
  এজন মানুহে ছোৱালী এজনীৰ জোতা ফালিবলৈ নিজকে ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিবলৈ সাজু!
  উদং মহিলা গোৰোহাৰে যিকোনো বুট ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিব পাৰি!
  নাৰীৰ উদং ভৰিয়ে যিকোনো পুৰুষক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিব, যদিও তেওঁ শেষ বুট!
  মানুহ এজনক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিব বিচাৰিলে জোতা খুলি লওক, গেল"ছত ৰাখিব বিচাৰিলে গোৰোহাটো উন্মোচন কৰক!
  শৈশৱ কিয় খালী ভৰিৰে, কাৰণ উদং মাইকী ভৰি এখনে পুৰুষৰ মূৰ হেৰুৱাই পেলায়, যেন ল"ৰা!
  নাৰীক উলংগ দেখাৰ হেঁপাহে পুৰুষক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰিবলৈ বাধ্য কৰে!
  এগৰাকী মহিলাৰ কাপোৰ খুলিবলৈ প্ৰথমে জোতা পিন্ধিব লাগিব!
  সঠিক সময়ত কাপোৰ খুলিলে এগৰাকী ব্যৱসায়ীয়ে এজন পুৰুষৰ পৰা তিনিটা ছাল ফালি পেলাব!
  সময়ত উলংগ হোৱা নাৰী খালী ভৰিৰে আৰু ভালদৰে জোতা পিন্ধা পুৰুষ নহ"ব!
  খালী ভৰিৰে মানুহ এজনে মানুহক বুট পিন্ধাই গেলোছত ভৰাই দিব আৰু ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই শেষৰ খালী ভৰিৰে বনাব!
  মানুহ এজন গিবনৰ সৈতে মিল আছে, মাথোঁ দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে শক্তিতকৈ বুদ্ধিমত্তাৰ ক্ষেত্ৰত বেছিকৈ!
  মানুহজনৰ গাধৰ জেদ, সিংহৰ উচ্চাকাংক্ষা, কিন্তু বাস্তৱত তেওঁ ছাগলী!
  পুৰুষ এজন নাৰীৰ বাবে গৰুৰ বাবে স্লপৰ দৰে, ইয়াৰ অবিহনে থাকিব নোৱাৰে, কিন্তু কাষ চাপিবলৈ ঘৃণনীয়!
  পুৰুষ আৰু মহিলাৰ শৌচাগাৰৰ শৌচাগাৰৰ মাজত কি মিল আছে - মহিলাই কেৱল পুৰুষৰ ওপৰত বমি কৰা কথাটো!
  শহাপহুৰ দৰে যিকোনো সিংহক গ্ৰাস কৰিব পৰা ধূৰ্ত শিয়াল এগৰাকী নাৰী!
  নাৰীক চাবুকৰ ল"ৰা হিচাপে পুৰুষৰ প্ৰয়োজন;পুৰুষক মাৰপিট নকৰিলে জীয়াই নাথাকিব!
  গাহৰিক শিংৰ প্ৰয়োজন হোৱাৰ দৰে নাৰীক পুৰুষৰ প্ৰয়োজন, পুৰুষে দিয়া ফাৰ কোট এটাহে মূল্যৱান!
  জিলিকি থকা সকলোবোৰ সোণ নহয়, যিবোৰে অন্ধ কৰে সেয়া ধন নহয়!
  কিন্তু পোক পিন্ধা মেকুৰী এতিয়াও ভেড়াৰ কোট পিন্ধা শিয়ালতকৈ ভাল!
  আটাইতকৈ শক্তিশালী সিংহটোক লিছত ৰাখিব পাৰে ধূৰ্ত শিয়ালে!
  মেকুৰীৰ দৰে শক্তি থাকিলেও শিয়ালৰ ধূৰ্ততাৰে সিংহক জয় কৰিব পাৰি!
  কাঠফুলা হোৱাৰ পৰা হাত সাৰিবলৈ কাউৰী গণনা নকৰিব!
  নিৰ্বাচনী প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিবলৈ ৰাজনীতিবিদতকৈ কাউৰীক নাইটিংগলৰ দৰে গান গোৱাটো সহজ!
  কাউৰী গণনা আৰু শেষ কাঠফুলা হোৱাৰ বিষয়ে এজন ৰাজনীতিবিদৰ লগত তৰ্ক কৰক!
  জীৱ-জন্তুৰ ভিতৰত শিয়ালৰ দাঁত বেছি ডাঙৰ নহয় যদিও মানুহৰ মাজত ইয়াৰ ভুক্তভোগী বেছি!
  নিমন্ত্ৰিত অতিথি এজন পোকত গাহৰিতকৈও বেয়া!
  মনত মূৰ্খ হ"লে পাপা কাৰ্লোৰ দৰে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব, আৰু সোণৰ চাবিটো বিচাৰি নাপাব!
  যদি আপুনি পিনোকিঅ"ৰ দৰে শিকিব নিবিচাৰে, তেন্তে আপুনি গোটেই জীৱন এটা লগ হৈ থাকিব!
  যদি আপুনি পিনোকিঅ"ৰ দৰে সম্পদশালী, তেন্তে আপোনাৰ মগজু বহুত আছে!
  লগৰ দৰে এটা মন, পিনোকিঅ"ৰ দৰে স্কুলৰ সলনি থিয়েটাৰলৈ দৌৰি যোৱা কোনোবা!
  মাটিত সোণ পুতি থৈ আপুনি মূৰ্খৰ দেশৰ প্ৰজা হৈ পৰে!
  আপোনাৰ সোণালী প্ৰতিভাবোৰ পুতি থ"লে এটকা তামৰ বিনিময়ত অদৃশ্য হৈ যাব!
  ৰূপালী ভাষণৰ সোণালী পাহাৰৰ মূল্য এটকাও নহয়!
  যদি কোনো ৰাজনীতিবিদে মনটো উৰুৱাই দিয়ে, তেন্তে ভোটাৰজন নলাত নামি যায়!
  এজন নিপুণ কাৰিকৰ পিনোকিঅ"ক লগৰ পৰা বনাব পাৰে, কিন্তু যিয়ে মনেৰে জ্বলিব, তেওঁ সোণৰ চাবি এটা লৈ বোকাত বিচৰণ কৰিব!
  গণতন্ত্ৰত পৰিপক্ক হ"বলৈ জনসাধাৰণক স্বাধীনতাৰ সূৰ্য্যৰ প্ৰয়োজন, আৰু নিৰ্ভীকতাৰ আন্ধাৰত তেওঁলোক চিৰদিনৰ বাবে ৰাজনৈতিকভাৱে সেউজীয়া হৈ থাকিব!
  প্ৰিয় বুট, এগৰাকী মহিলাই খালী ভৰিৰে খনি!
  ভোটাৰৰ ওপৰত জোৰা লগাবলৈ প্ৰায়ে গুণ্ডাগিৰি কৰে !
  কুকুৰা ৰাজনীতিবিদে ভোটাৰক কুকুৰাৰ দৰে চেপি ধৰে!
  ভোটাৰৰ ওপৰত যোৰ লগোৱাৰ স্বাৰ্থত বগা ঘোঁৰাত উঠি সপোন দেখে ৰাজনীতিবিদজনে!
  শিয়ালটো সৰু দাঁতৰ সৈতে, আৰু ইহঁতক গিলিব বিচাৰিলে ই সাধাৰণতে ইহঁতক লুকুৱাই ৰাখে!
  মানৱতাৰ কথা বহুত কোৱা ৰাজনীতিবিদ এজন সাধাৰণ নৃশংস!
  আৰু ভালুক এটাক মৌ-মিঠা ভাষণেৰে লুটিব পাৰি!
  এজন মদ্যপায়ীৰ বাবে তিতা ভদকা মৌতকৈ মিঠা!
  দৰ্জীয়ে মিছা ক"ব আৰু লাজ নাপাব, এজন ৰাজনীতিবিদে "লাজ" কৰি মিছা ক"ব!
  এগৰাকী মহিলাই জোতা খুলি এজন পুৰুষৰ ওপৰত জোতা পিন্ধাইছে, ট্ৰেম্পৰ স্তৰলৈকে!
  যুদ্ধত নাৰীৰ মুখ নাথাকে, ৰোমাঞ্চ বিচৰাক আকৰ্ষণ কৰা মুখ!
  মানুহজনী কপৌৱে ঘুৰি মৰাৰ দৰে কামোৰা কপৌ!
  এগৰাকী মহিলাৰ সপ্তাহত সদায় সাতটা শুকুৰবাৰ থাকে, আৰু তেওঁৰ বৈবাহিক কৰ্তব্যৰ পৰা দেওবাৰৰ উপহাৰ অবিহনে তেওঁৰ সদায় ছুটীৰ দিন থাকে!
  ঈশ্বৰ সকলো কামতে সৰ্বশক্তিমান নহয়, এগৰাকী নাৰীক যুক্তি দিবলৈ তেওঁ অক্ষম!
  যদিও ঈশ্বৰ সৰ্বশক্তিমান, তথাপিও তেওঁ এগৰাকী নাৰীৰ মুখ বন্ধ কৰি ৰাখিব নোৱাৰে, আৰু ৰাজনীতি বন্ধ কৰিব নোৱাৰে!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ বিবেক নাথাকে, নাৰীৰ অনুপাতৰ জ্ঞান থাকে, আৰু এগৰাকী মহিলা ৰাজনীতিবিদৰ সকলো অনুভূতি জোখ-মাখ নোহোৱাকৈ থাকে!
  নাৰী ফুল, গোলাপৰ দৰে কাঁইটীয়া, কিন্তু তাইৰ মিঠা সুগন্ধিয়ে ছাগলী আৰু ড্ৰোনক আকৰ্ষণ কৰে!
  ভোটাৰ শৈশৱত পৰে, ফুটা থকা ঘৃণনীয় পুৰণি ওক গছবোৰক ভোট দি!
  ৰাছিয়ান সৈনিক এজনক কাটি লোৱা কাঠৰ দৰে ভাঙি পেলাব পাৰি, কিন্তু আঁঠুলৈ আনিব নোৱাৰি, আৰু এছপেনৰ দৰে জোকাৰি দিব পাৰি!
  সামৰিক অনুশাসন পালন কৰিব নিবিচাৰিলে বন্দীৰ দৰে পিঠি বেঁকা কৰিব!
  আমাৰ পৃথিৱীত বহুত মলি আছে, তাত মাথোঁ বিৰল ৰাজকুমাৰ!
  ৰাজনীতিবিদৰ জিভা দীঘল, কিন্তু যি থুপিয়াইছে তাক সাধন কৰিবলৈ - হাত দুখন চুটি!
  ৰাজনীতিবিদজনে প্ৰতিশ্ৰুতি দিবলৈ সোনকালে, পূৰণ কৰাত লেহেমীয়া, দান-বৰঙণিৰ ভিক্ষা কৰে, আৰু প্ৰতাৰণাত ক্ষমা পায়!
  নাৰীৰ জোতা পৰ্যাপ্ত নহ"লে মানুহ এজনক খালী ভৰিৰে পিন্ধে!
  মহিলা এগৰাকী মূলতঃ শিয়াল যিয়ে সিংহক লাছ কৰিব বিচাৰে, কিন্তু সাধাৰণতে গাধবোৰ তেওঁৰ লাছত ধৰা পৰে!
  নাৰী হ"ল সোণালী কণী ভাল পোৱা কুকুৰা, তেওঁলোকৰ বাহকলৈ মাত্ৰ ক্ষতিহে আনে!
  মহিলা এগৰাকী কুকুৰা, কেৱল তাইহে সেই মানুহজনৰ ওচৰলৈ সোণৰ কণী আনিব পাৰে, যিটো প্ৰকৃত শিয়াল!
  এটা প্ৰকৃত শিয়াল আৰু এটা কুকুৰাই আপোনাক সোণালী কণী দিবলৈ বাধ্য কৰিব!
  শিয়ালৰ নখ সিংহৰ নহয়, কিন্তু তাই জন্তুৰ ৰজাৰ পৰা তিনিটা ছাল ছিঙি পেলাব!
  যি মনৰ সৈতে শিয়াল নহয়, তেওঁ সিংহও নহয়!
  এজনী শিয়াল মহিলাই যিকোনো পুৰুষক পতিয়ন নিয়াবলৈ সক্ষম হয় যে তেওঁ সিংহ, সাধাৰণ গাধৰ দৰে প্ৰজনন কৰে!
  কেৱল শিয়ালৰ মন আৰু পহুৰ গ্ৰাস থকা এগৰাকী মাইকী সিংহনী!
  সিংহ গৰ্জন কৰাজন নহয়, বহুত সেউজীয়া ছিঙি পেলোৱাজনহে!
  যেতিয়া এজন ৰাজনীতিবিদ শিয়াল নহয়, তেতিয়া তেওঁৰ পৰা তিনিটা ছাল ফালি কলাৰত পিন্ধি দিয়া হয়!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ দুখন চকীত বহিবলৈ বহল গাধ, কিন্তু তেওঁৰ আত্মাৰ বহলতা কেৱল শব্দৰে!
  ইউৰেনিয়ামৰ কোৰ প্ৰজেক্টাইল এটাৰে টেংক এটা বিন্ধিছে, এজন ৰাজনীতিবিদে হৃদয় নোহোৱাকৈ, কিন্তু সোণৰ পাৰ্চ লৈ ওপৰলৈ খোজ দিছে!
  খালী ভৰিৰে এগৰাকী নাৰীয়ে এজন কোটিপতিক ধ্বংসৰ বস্তিলৈ লৈ যাব পাৰে এজন ট্ৰেম্পৰ স্তৰলৈ!
  ৰাজনীতিবিদসকলে আৰাধনা কৰে, আৰু জোতা পিন্ধিবলৈ মহিলা আৰু ভোটাৰৰ খালী ভৰি!
  ৰাজনীতিবিদজনে মহিলাসকলৰ কাপোৰ খুলি দিয়ে, আৰু পুৰুষৰ জোতা পিন্ধে!
  ৰাজনীতিবিদজনে মহিলাৰ ভৰি উদং কৰিব বিচাৰে, আৰু পুৰুষৰ কাণত জোতা পিন্ধিব বিচাৰে!
  ৰাজনীতিবিদসকলে বিচনাত থকা মহিলাগৰাকীৰ কাপোৰ খুলিব বিচাৰে, আৰু বেলট বাকচৰ ওচৰত পুৰুষসকলক জোতা পিন্ধাই দিব বিচাৰে!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ বাবে ছোৱালীৰ উদং ভৰিয়েই মৰ্যাদা বৃদ্ধি, কিন্তু ৰেটিং বাঢ়ে, ভোটাৰক জোতা পিন্ধাই!
  ৰাজনীতিবিদজনৰ মূৰত নাৰীৰ উদং গোৰোহা, আৰু ভোটাৰজন তেওঁৰ বাবে ব্লাণ্ট বুট!
  ৰাজনীতিবিদজনে একেবাৰে কাপোৰ নথকা মহিলা আৰু সম্পূৰ্ণ জোতা পিন্ধা ভোটাৰক ভাল পায়!
  সময়ত জোতা খুলি পেলোৱা এগৰাকী মহিলাই এজন ৰাজনীতিবিদক গোৰোহাৰ তলত চলাব, যদিও তেওঁ এজন অভিজ্ঞ বুট!
  এগৰাকী ৰাজনীতিবিদ যাক এগৰাকী মহিলাই উদং ভৰিৰে, মূৰ্খ বুটেৰে গোৰোহাৰ তলত গাড়ী চলাবলৈ সক্ষম হয়!
  উদং মাইকী ভৰি দুখন ভাল পাওক, কিন্তু ফেল্ট বুট নহ"ব!
  নাৰীৰ উদং ভৰি দুখন কিমান কুৎসিত, গোৰোহাৰ তলত চলাবলৈ দিয়াটো ঘৃণনীয়!
  ছোৱালীবোৰৰ উদং ভৰিৰ প্ৰশংসা কৰক, কিন্তু সিহঁতে আপোনাক ফেল্ট বুটৰ দৰে পিন্ধিবলৈ নিদিব!
  ভোটাৰক জোতা পিন্ধিবলৈ অভ্যস্ত ৰাজনীতিবিদ এজনৰ পৰা মহিলাৰ উদং ভৰিৰে সম্পূৰ্ণ বুট বনাব!
  জোতা খুলি পেলোৱা এগৰাকী মহিলাই কেৱল ফেল্ট বুট এটাই নহয়, আঁঠুত পিন্ধিবলৈ সক্ষম হৈছে!
  এগৰাকী মহিলাৰ পৰা অহা আঘাত এটা খুলিলেই বেছি শক্তিশালী হয়, জোতা খুলিলে!
  এজন ৰাজনীতিবিদক মহিলাৰ উদং ভৰিৰে গোৰোহাৰ তলত ঠেলি দিলে ঘূৰণীয়া ফেল্ট বুট!
  ছোৱালীবোৰৰ খালী ভৰি দুখনত ইমানেই শক্তি আছে যে তাই গোৰোহাৰ তলত আটাইতকৈ জুতিলগা বুটখন চলাব আৰু আটাইতকৈ পুৰণি ফেল্ট বুটটো ভালদৰে পিন্ধিব!
  এইদৰেই গুলিভাৰে পাখিযুক্ত কথা কৈছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠিল:
  - ধুনীয়া! আপোনাৰ কথাবোৰ মাত্ৰ চুপাৰ আৰু হাইপাৰ !
  তাৰ পাছত তাই তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে।
  আন ঠাইত থকা অৰ্কবোৰ গভীৰ চিন্তাত আছিল। বন্দী ল'ৰা-ছোৱালীয়ে নিদিয়ে তথ্য!
  আৰু একে সময়তে লাঠিবোৰো শক্তিহীন হৈ পৰিছিল। আৰু খালী গোৰোহা টোষ্ট কৰিলে তেওঁলোকৰ জিভা ঢিলা হোৱা নাছিল।
  আৰু কি কৰিব? নিৰ্যাতনত অৰ্কসকল বৰ সৃষ্টিশীল নহয়। বাৰু, হয়তো ৰেকত জোকাৰিবলৈ চেষ্টা কৰিব?
  গতিকে অৰ্কসকলে এই প্ৰতিকাৰৰ আশ্ৰয় ল"লে। ল"ৰাটোক লৈ হাত দুখন পেলাই ৰেকটোত আৰু ওপৰলৈ তুলিলে। ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তাৰ পিছত তেওঁক মুকলি কৰি দিয়া হ"ল, আৰু ল"ৰাটো তললৈ ঢলি পৰিল। আৰু একেবাৰে উপৰিভাগতে ৰছীডাল টানিলে আৰু শিশুটিয়ে নৰকীয় বিষত চিঞৰি উঠিল।
  আৰু অৰ্কবোৰে গাহৰিৰ গুণগুণনিৰ দৰে হাঁহে।
  এখানে কোম্পানি...
  গুলিভাৰে হতাশাত গান গাইছিল;
  মোৰ জন্মভূমি, বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ অন্ধকাৰ,
  তোমাৰ ওপৰত নৰকীয় শক্তিৰ কুঠাৰ এটা উৰি ফুৰিছিল!
  তেওঁ হঠাৎ সৰ্বশক্তিমান হৈ পৰিল - ভয়ংকৰ চয়তান,
  গোটেই বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত হাতখন মেলি দিলে!
  
  আমাৰ কোনো পৃথিৱী নাই, মাত্ৰ এটা টাৰ্টাছ -
  জ্বলি থকা, নিকৃষ্ট আন্ধাৰৰ সৈতে ম্লান জ্বলি উঠে!
  মই ভাবিলোঁ মাথোঁ এজন ঠাট্টা-মস্কৰা - চিঞৰি আজে বাজে কথা,
  আৰু এতিয়া গোটেই পৃথিৱীখন তেওঁৰ গোৰোহাৰ তলত!
  
  কিন্তু পিতৃভূমিৰ জীৱন, আপুনি পাৰ হ"ব নোৱাৰে,
  আহকচোন জয়ী হওঁ, ভিৰ আৰু ভিৰ!
  কাৰণ, তেওঁ এটা শক্তিশালী এলফ ভালুক,
  ফুহৰাৰৰ মূৰটো - সি কয়, মই নমাই দিম!
  
  শত্ৰু শক্তিশালী হ'লে আমাৰ বাবে কিমান কঠিন,
  যদি তেওঁৰ ৰিজাৰ্ভত এটা স্থানান্তৰ আছে...
  ডাৱৰৰ পৰা চন্দ্ৰৰ তলত গৰ্জন কৰে এজন ভেম্পায়াৰ,
  খৰচত আমাক কটাৰীৰ তলত ৰাখিব বিচাৰিছে!
  
  এলফৰ আত্মা এনেকুৱা, কোনো শিকলি পোৱা নাযায়,
  কঠিনতা আৰু প্ৰেম সকলো একে আত্মাত!
  যুদ্ধ নকৰাই ভাল - আপুনি লক্ষ্য হ'ব,
  আৰু তোমাৰ প্ৰিয়জনৰ লগত ই জুপুৰিতো স্বৰ্গ!
  
  পৃথিৱীৰ ভৱিষ্যত প্ৰতিটো ডেমিউৰ্জ,
  যুগ যুগ ধৰি সুখৰ ভাস্কৰ্য্য শিল্পকৰ্ম কৰিব পাৰিবনে,
  কিন্তু এজন ডাকাত আহিল, আনকি অতি শীতল,
  আৰু এতিয়া সপোনটো আলকাতৰাৰ দৰে জ্বলিছে!
  
  কিন্তু আশা আছে, ইয়াৰ মহান অৰ্থ আছে,
  যে প্ৰভুৱে ফুৰাৰৰ বিচাৰ কৰিবলৈ আহিব!
  তুমি বৰ লঘু - এজন মানুহৰ চিন্তা,
  যদিও কেতিয়াবা পাতল ৰেচমী সূতাৰ ডাল!
  
  এখন নতুন পৃথিৱী হ"ব য"ত সকলোৱে মুক্ত হ"ব
  য'ত আমাৰ কোনোবাই পাহাৰীয়া মানুহ!
  আৰু পৰিৱৰ্তনৰ সময় আহি আছে,
  মোৰ শিৰাৰ পৰা খেদি পেলাওক, তুমি চোৰৰ প্ৰবৃত্তি!
  . অধ্যায় নং ২।
  গুলিভাৰে ইমান আকৰ্ষণীয়ভাৱে গাইছিল। ডাঙৰ হোৱাৰ নিয়তিত নথকা এই ল'ৰাটো। কিন্তু কোনে দেখুৱাই দিলে যে শিশু হোৱাটো বেয়া নহয়৷ আপোনাৰ খালী ভৰি দুখনে চোকা শিলগুটিত ভৰি দিলেও ই আপোনাক আঘাত নকৰে, বৰঞ্চ টিকটিকিয়াও কৰে।
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু তুমি ভাল, আৰু বৰ শীতল ল'ৰা! শিশু হোৱাটো নিশ্চয় কিমান ভাল!
  গুলিভাৰে আনন্দৰ হাঁহি এটা মাৰি গাইছিল:
  কওক
  তোমাৰ সপোনবোৰ,
  মোৰ সৈতে আপোনাৰ সপোনবোৰ শ্বেয়াৰ কৰক...
  নিজেই হওক
  আৰু খোলা
  শৈশৱত, দুৱাৰ - স্মৃতি ...
  
  বিচৰা
  মই তোমাক বাৰীলৈ লৈ যাম
  য'ত চেৰী ফুলে
  আৰু তাত তোমাৰ কথা অতিৰিক্ত নহ"ব,
  আপুনি দেখিছে -
  আমি ডাঙৰ হৈছো
  আৰু পাহৰি গ"ল ঠাইবোৰ য"ত
  willows তাদের braids সঙ্গে আমাদের stroking হয়...
  মনত আছেনে - মহাকাশলৈ যাব বিচাৰিছিলা?
  আৰু সকলোৱে অধিনায়ক হোৱাৰ ইচ্ছা কৰিছিল...
  এই সকলোবোৰ আমাৰ মাজত আছে -
  গ্রীষ্মকালৰ আৰম্ভণিতে, উদ্যান,
  বল, কটন মিঠাই -
  ভাইটিৰ জন্মদিন...
  সুখ গজ প্রতিবেশী এন্টন -
  গোটেই দিনটো হ্ৰদত, ন বজাত - ঘৰত ...
  মোৰ সময় কোনে চুৰি কৰিলে?
  আৰু চাৰিওফালে - সকলো হঠাতে ধূসৰ হৈ পৰিল...
  ক'লৈ গ'ল বতাহজাক
  সাগৰৰ বালি,
  আঙুৰৰ সৈতে বাৰাণ্ডা আৰু সেইটো
  আৱেগৰ শিলাবৃষ্টিৰ সৈতে চুমা -
  ঘূৰি অহাৰ প্ৰয়োজন আছে!
  মোৰ থাকিব মন যায়
  য'ত চকুলো নাই
  আৰু আমি ক'ত হাঁহিলোঁ -
  গ্ৰীষ্মকালীন বজ্ৰপাতৰ এটা ধুমুহাৰ অধীনত...
  
  কওক
  তোমাৰ সপোনবোৰ,
  মোৰ সৈতে আপোনাৰ সপোনবোৰ শ্বেয়াৰ কৰক...
  নিজেই হওক
  আৰু খোলা
  শৈশৱত, দুৱাৰ - স্মৃতি ...
  
  প্ৰায়ে মৌনতাৰ সপোন দেখিছোঁ!..
  তাই এগৰাকী
  চোতালত ঘূৰি ফুৰা
  হেৰুৱাৰ স্মৃতিৰ পৰা!
  আৰু তাৰ পিছত যেন
  কি কথা আনকি
  ৰং নকৰা পাঁচ মহলীয়া অট্টালিকাত নহয়!
  আমি বয়সীয়াল...
  ওপৰত ছাদৰ ফাটমত
  সপোনৰ সেই দুৰ্গবোৰ -
  তাদের টাওয়ার...
  গতিকে অপ্ৰীতিকৰ ওচৰত
  আমাৰ লগত ইমান ঠাণ্ডা...
  আৰু সপোন
  ৰং কৰা বন্ধ কৰক
  আৰু ষ্টীলৰ দৰে গোন্ধ ওলায়!
  মই যদি সিহঁতক এৰি যাব জানিলোহেঁতেন...
  ক"ত
  আমাৰ চকুৰ পতা বাহিৰত বহিবলৈ?
  হাৰ্মিটেজবোৰ ক'ত ?
  আৰু বন্ধু মিছা ক'ত?
  আৰু এতিয়া কোন
  ট্ছ"ইৰ কথা কওক
  আৰু তেওঁৰ গলনা?
  গুজৱ আইতাকৰ বল
  ষ্ট্ৰিং বেগৰ সৈতে
  অমৰ "হয়তো" আমাৰ,
  কোষ্টিয়াৰ চাৰ্টটো নন-ৰিপ্লেচবল,
  তুৰস্কৰ পৰা
  কৌতুকৰ সৈতে জটিল পনিটেইল,
  প্ৰথম পাফবোৰ
  ভ্যান, বেড়...
  এটা অলৌকিকতাৰ প্ৰত্যাশা অনুভৱ কৰা
  তেওঁৰ সাফল্য ঠাণ্ডা -
  ক"ৰবাৰ পৰা
  অজ্ঞাত স্তূপৰ পৰা -
  সৰুৰে পৰা,
  ইফালে সিফালে চাওঁ!..
  চিয়াঁহীৰ আকাশ
  তৰাবোৰৰ ধূলিক বোলে
  পলাই যাওক
  সপোনৰ ৰহস্য
  একেবাৰে অনিবাৰ্যতা
  অতীতৰ মিশ্ৰিত অনুভূতি...
  আৰু সময়ৰ পৰিৱৰ্তন হোৱাৰ সম্ভাৱনা কম
  আকাংক্ষাৰ সেই দাগবোৰ -
  অপৰিসীমতাক আকোৱালি লওক
  এজন বন্দী
  গতিকে কেতিয়াও ইয়াৰ বাহিৰত নহ'ব -
  বিশ্বাসঘাতকতাৰে প্ৰাপ্তবয়স্ক
  স্বাৰ্থপৰ...
  আৰু তাৰ অৰ্থ এটা অৰ্থ আছে -
  অৰ্থৰ সন্ধানত...
  
  কওক
  তোমাৰ সপোনবোৰ,
  মোৰ সৈতে আপোনাৰ সপোনবোৰ শ্বেয়াৰ কৰক...
  নিজেই হওক
  আৰু খোলা
  শৈশৱত, দুৱাৰ - স্মৃতি ...
  
  কওক
  তোমাৰ সপোনবোৰ,
  মোৰ সৈতে আপোনাৰ সপোনবোৰ শ্বেয়াৰ কৰক...
  নিজেই হওক
  আৰু খোলা
  শৈশৱত দুৱাৰ - স্মৃতিৰ
  একে সময়তে গধুৰ চকা এটা ঠেলিবলগীয়া হোৱাৰ পিছতো ল"ৰাটোৱে আনন্দত গান গাইছিল, পেক গাধৰ দৰে। আৰু সেয়া আছিল তেওঁৰ গুৰুতৰ আৰু অতি উৎপাদনশীল কাম।
  ভিস্কাউণ্টেছ ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ উদং সৰু ভৰিখনত অগণনবাৰ ষ্টাম্প মাৰি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - অবিশ্বাস্য! আপুনি বৰ ভাল খায়! লণ্ডনত হাৰ্মিটেজ ধুনীয়া নেকি?
  গুলিভাৰে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে, গোলাপী, ভয়ংকৰ, শিশুসুলভ গাল দুখন ফুলাই:
  - লণ্ডনত হাৰ্মিটেজ বিশ্বৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ আৰু ধনী!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি ল"ৰাটোক আকৌ বৰ আনন্দত চাবুকেৰে আঘাত কৰিলে। তাৰ উলংগ শৰীৰত ৰঙা ৰেখা এটা আছিল।
  ভিছকাউণ্টেছে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - ভাল লাগে নেকি?
  ল"ৰাটোৱে মাত দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  "কিজানি শিশুক মাৰপিট কৰাতকৈ ভাল গান গাইব?!
  ছোৱালীজনীয়ে মাত দিলে, আৰু আকৌ তাইৰ উলংগ, টেন, ৰূপৱতী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - বৰ ভাল লাগিছে আৰু মই গান গাইম!
  গুলিভাৰে টুইট কৰিছিল:
  - ফুল এটা গান, লাজ নকৰিবা!
  ভিস্কাউণ্টেছে ওপৰলৈ তললৈ জপিয়াই নাচিবলৈ ধৰিলে, গান গাই;
  শৈশৱলৈ গাড়ী চলাই আহিলোঁ
  মোৰ পিছে পিছে নাযাবা।
  মই দেখিছোঁ ইয়াত সকলোৱে মজা কৰি আছে, যুদ্ধ।
  কেৱল তাইৰ বাবে
  কেৱল আপোনাৰ বাবে
  যুদ্ধ.
  ইয়াত শিশুৰ বাবে ঠাই নাই
  প্ৰাপ্তবয়স্কৰ বাবে - যুঁজ।
  তাইৰ লগত থাকক
  মোৰ পিছে পিছে নাযাবা।
  কেৱল তাইৰ বাবে
  কেৱল আপোনাৰ বাবে
  যুদ্ধ.
  আৰু তাত ভাল
  তাত মই পটিৰ ওপৰত বহিম।
  আৰু তাত ভাল
  তাত মই পটিৰ ওপৰত বহিম।
  
  টকাৰ প্ৰয়োজন নাই:
  চাৰ্কাছ আৰু ললিপপ
  গাখীৰৰ দৰে পাৰ
  টাইৰ কাষেৰে ঘোঁৰা
  কেৱল মোৰ বাবে
  কেৱল ঘোঁৰাটোৰ বাবে
  নেতৃত্ব দিয়া.
  Pastila, দোলনা,
  বগা ধনু,
  মিঠা কুকি,
  মাৰ সপোন।
  কেৱল তাইৰ বাবে
  কেৱল মোৰ বাবে
  আহি আছে সিহঁত।
  আৰু মোৰ ভাল লাগে
  তাত মই পটিৰ ওপৰত বহিম।
  আৰু মোৰ ভাল লাগে
  তাত মই পটিৰ ওপৰত বহিম।
  
  প্ৰভু, মই ইয়াত কিয় আছো।
  পুনৰ
  দৌৰা, জয় কৰা
  দাঁতেৰে ছিঙি যোৱা -
  কেৱল মোৰ বাবে
  কেৱল আপোনাৰ বাবে
  এতিয়া.
  ভগৱান, ভাবি চাওক
  আমাৰ বাবে কি লিখিম
  আন্তৰিক লাইন,
  মাত্ৰ তোমাৰ আত্মাটো ফালি পেলাওক
  আপোনাৰ বাবে কঠিন
  মোৰ বাবে কঠিন,
  বিশ্বাস কৰক।
  ঠিক আছে, ঠিক আছে
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ পটিৰ ওপৰত বহি থাকে।
  ঠিক আছে , ঠিক আছে, ৷
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ পটিৰ ওপৰত বহি থাকে।
  ইয়াত এজনী ছোৱালীয়ে গোৱা এনেকুৱা এটা অসাধাৰণ গীত। আৰু ই কেৱল সঁচাকৈয়ে শীতল, আৰু শীতল! কফিনত একে সময়তে টান Fuhrer চাবলৈ!
  ছোৱালীজনীয়ে খিকিন্দালি কৰি সমকক্ষকলৈ চকু টিপিয়াই দিলে।
  গুলিভাৰে তাইৰ কথাত একমত হ"ল:
  - তুমি মৰমলগা আৰু মাত্ৰ চুপাৰ!
  বাৰু, আৰু কি ক"ব আৰু কি কথা ক"ব? অন্ততঃ আপুনি গান গাই, অন্ততঃ কাউৰী।
  বাৰু, ভাল, সকলোবোৰ বৰ খৰখেদাকৈ আৰু সুখদায়ক আছিল।
  ইফালে অৰ্কবোৰে অতিৰিক্ত বিৰতি নোহোৱাকৈয়ে ৰেকত থকা ছোৱালীজনীক জোকাৰিবলৈ ধৰিলে। যিটো দেখাত বৰ শীতল, আৰু নিজৰ ধৰণেৰে অত্যন্ত ধেমেলীয়া।
  ইয়াত কেনেকৈ গান নাগাব?
  আৰু গুলিভাৰে আকৌ গান গাব;
  পবিত্ৰ ভূমিত জন্ম হোৱা ল'ৰা
  সীমাহীন এলফিয়া যাক কোৱা হয়...
  আৰু ইয়াতকৈ ভাল ঠাই নাই, গোটেই পৃথিৱীতে জানি লওক,
  আৰু যিমানেই উগ্ৰ বিশ্বাসেৰে ভগৱানক সুধিলেই নহওক!
  
  কিন্তু তেওঁ জন্মতে এজন প্ৰখৰ নাস্তিক, জানো
  একটি কুৎসিত মধ্যে, এই একবিংশ শতাব্দী...
  মই নিজৰ হাতেৰে এখন আচৰিত স্বৰ্গ নিৰ্মাণ কৰিব বিচাৰিছিলো,
  ক'ত হ'লহেঁতেন দেৱতাসকল নিজেই মানুহ !
  
  কিন্তু এতিয়া বিংশ ধুমুহাময় শতিকাত সোমাই পৰিলোঁ,
  আৰু তাত থকা ল'ৰাটোৰ লগত যুঁজিবলগীয়া হ'ল...
  নাইট এলফিৰ কৃতিত্বৰ প্ৰশংসা হওক,
  আমি ইংলেণ্ডৰ যুঁজাৰুসকলে যুঁজিব জানিছিলোঁ!
  
  ডেকা হৃদয়ত আমাৰ সাহস বাস কৰে,
  আৰু মোৰ তেজ মোৰ শিৰাত হিংস্ৰভাৱে উতলি উঠে...
  বিজয়ে এটা সীমাহীন একাউণ্ট খুলিলে,
  আমি দিনে নিশাই বনৰীয়াকৈ ল'ৰাবোৰৰ লগত যুঁজ দিওঁ!
  
  আমাৰ বীৰ এলফিৰ মহিমাৰ বাবে,
  যি অনুগ্ৰহ লাডা দিব ...
  আমি এদনত আঁহত লৈ উদ্যমেৰে নাওঁ চলাব পাৰো,
  আমি লাভ কৰিম সীমাহীন পুৰস্কাৰ!
  
  ইয়াত আমাৰ বিশ্বাস, আৰু শক্তিশালী দেৱতা স্বৰোগ ,
  আৰু পেৰুনে নিজেই নিক্ষেপ কৰা বিজুলী...
  আমাৰ বাবে চিৰন্তন ৰডে শপত স্বাক্ষৰ কৰিব,
  আৰু বিজয়ৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে উজ্জ্বল মে" মাহত!
  
  আমি এলফ - পৃথিৱীৰ মহান পুত্ৰসকলৰ পোহৰ,
  মই বিশ্বাস কৰোঁ যে আমি অতি সোনকালে মংগল গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিম...
  মই জানো যে মই বিজয় সৃষ্টি কৰিবলৈ জন্ম লৈছো,
  কয়িনক নহয়, হাবেলৰ জয় হওক!
  
  আমি আমাৰ মাতৃভূমিৰ বাবে আমাৰ হৃদয় দিম,
  Elfs এবং bayonets পরিবেশন মন ...
  কুৰুবে স্বৰ্গৰ পৰা ডেউকা মেলিব,
  আমি অৰ্কবোৰক মুঠিৰে আঘাত কৰিম!
  
  একোতে শত্ৰুৱে সুযোগ নাপাব,
  Okrmaht আমাক আঁঠু লৈ নানিব ...
  আমি অৰ্কবোৰৰ ঠিক চকুত খুন্দা মাৰিলোঁ
  অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰজন্মৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  
  এলফচিয়াত , গোহালিৰ পৰা প্ৰতিজন যোদ্ধা ,
  শিশুটি মেচিনলৈ হেণ্ডেল টানে...
  Svarog আদেশ - Fuhrer হত্যা -
  লাদাই দিব উদাৰ পুৰস্কাৰ!
  
  আমাৰ পৃথিৱীত আৰু একো নাই
  অধিক ব্যয়বহুল বিজয়ী পতাকা, ৰঙা, ৰঙা ...
  নাওখন ভাঙি গ"ল, আঁহত ফাটি গ"ল,
  আমাৰ পিতৃভূমিৰ লগত যুঁজ দিয়াটো বিপদজনক!
  
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ প্ৰান্ত ক"ত আছে কোনেও নাজানে,
  মহাকাশচাৰী ক'লৈ যায়...
   সৰ্ব্বশক্তিমান ৰজা স্বৰূপ সৰ্বোচ্চ,
  আৰু নাইটে তেওঁৰ পৰা অনুদান লাভ কৰিব!
  
  
  ভয় নকৰিবা, অৰ্কশই আমাক ভাঙিব নোৱাৰে,
  এই পৃথিৱীতো, তেওঁলোকৰ সৈতে আমেৰিকা যুক্তৰাষ্ট্ৰ, সিংহৰ সৈতে...
  আৰু জীৱনত বাধা নাথাকিব, মই জানো সূতা,
  বুটেৰে পিতাভূমিক মাৰপিট নকৰিব!
  
  আমাৰ সামৰিক শক্তি আছে, বিশ্বাস কৰক
  আৰু টেংক, দানৱৰ বিমান শীতল হয়...
  অৰ্কশ ধৰ্মৰ জন্তু পৰাজিত হব , ৷
  পুটিন আৰু ডুচৰ সহযোগীক ফাঁচী দিয়া হ"ল!
  
  পতাকা ৰঙা, এইখন বৰ শক্তিশালী পতাকা,
  তেখেতে ব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত ৰঙা বেগৰ দৰে জিলিকি উঠে...
  এলচমোলকাই গ্ৰাইণ্ডত এটা অৰ্ক ৰোপণ কৰিলে ,
  গোৰোহাটোৰে, উলংগ, আৰু বগা নহয়!
  
  অৰ্কলিনত মোৰ বিশ্বাস অতি সোনকালে আমি প্ৰৱেশ কৰিম,
  সাহসী elfinism একটি বিজয়ী গান সঙ্গে...
  আৰু আমি সকলো অৰ্কচিষ্টক ঝাড়ু দিম,
  যাতে প্ৰতিশোধৰ কোনো হাৰামী নহয়!
  
  আৰু তেতিয়া বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত স্বৰ্গ,
  শক্তিশালী কৰুব শিঙা বাজি আছে...
  নিজৰ জন্মভূমিৰ বাবে যুঁজি সাহস কৰক,
  এলফিয়াৰ সৈতে ৰড আৰু আমি অজেয়!
  এইটো এনেকুৱা এটা গীত আৰু বহুত শীতল আৰু মজাৰ।
  ইফালে অৰ্কবোৰে ল"ৰা-ছোৱালীৰ উদং তলুৱালৈ গৰম লোহাৰ ফিটা লৈ গ"ল, যাৰ ফলত জ্বলি যোৱা মাংসৰ গোন্ধটো আৰু অধিক তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে বনৰীয়া বিষত চিঞৰি উঠিল আৰু চেতনা হেৰুৱালে। এইটো এটা অতি প্ৰবল শ্বক হৈ পৰিল।
  আৰু অৰ্কবোৰে আকৌ গুণগুণাই গৰ্জন কৰিলে, আৰু নৰকীয় গতিৰে নাচিবলৈ ধৰিলে। এইবোৰ সঁচাকৈয়ে শক্তিশালী ভালুক, আৰু মূৰ্খ আৰু দুৰ্গন্ধময়। কিমান উত্তেজনা আৰু শক্তিশালী খাদ্য তেওঁলোকৰ।
  গুলিভাৰে মিলৰ শিলটো ঘূৰাই দিয়ে, আৰু ছোৱালীজনীয়ে তেওঁক কয়:
  - বাৰু, আহকচোন, স্মাৰ্ট ল'ৰা, আকৌ উইংড এফ'ৰিজমৰ সৈতে চাৰ্জ!
  ল"ৰা-কেপ্তেইনে জোৰেৰে মাত দিলে আৰু নৱীকৃত জোৰেৰে চিন্তাৰ মুকুতা উচ্চাৰণ কৰোঁ;
  ফুল বুট হ"লে মহিলাক ভৰি উদং কৰিবলৈ পতিয়ন নিয়াব নোৱাৰি!
  এগৰাকী মহিলাই ফেশ্বনেবল জোতা ভাল পায়, কিন্তু ফেল্ট বুট পিন্ধা ৰাজনীতিবিদৰ লগত জোতা পিন্ধাতকৈ খালী ভৰিৰে যোৱাটোৱেই ভাল!
  পৃথিৱীত দুটা সমস্যা আছে, এটা হ"ল টকা, আৰু কি জীয়াই থাকিব পাৰি, আনটো হ"ল টকাৰ অভাৱ, যিটো অসহ্যকৰ!
  পইচা এনে এক দুষ্টতা যিটো পৰিমাণ বাঢ়িলে নোহোৱা হৈ যায়!
  এজন মুৰ্গী ৰাজনীতিবিদে সোণৰ কণী পাৰে, কিন্তু ভোটাৰৰ পকেটত নহয়!
  টকা অবিহনে জীৱন নাই, টকাৰে শান্তি নাই!
  ভদকাই ৰাজ্যলৈ উপাৰ্জন আনে, কিন্তু মদ্যপানৰ পৰা ধ্বংস ৰাজ্যলৈ আহে!
  সোণৰ পাহাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া ৰাজনীতিবিদজনক বিশ্বাস নকৰিবা, এটকা তামৰ বিনিময়ত আপুনি এটা খাৱৈত উৰি যাব!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ বাবে দীঘল জিভা আৰু প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণৰ বাবে চুটি হাত!
  ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা ৰাজনীতিবিদক বিশ্বাস নকৰিবা, হয়তো তেওঁ সঁচাকৈয়ে ভেড়া!
  টকাই সুখ আনে, মাথোঁ ইয়াৰ মূল্য এটকাও নহয়!
  টকাৰে সুখ জুখিব নোৱাৰি, কিন্তু চকুলোৰে শোক জুখিব নোৱাৰি!
  এজন ৰাজনীতিবিদে ভোটাৰৰ পৰা শ্বেভিং আঁতৰাই দিয়ে যদিহে তেওঁ ষ্টাম্পৰ দৰে বোবা হয়, আৰু ওক গছৰ জেদীতাৰে!
  কুঁৱাত থু পেলাব নালাগে, হয়তো এইটো কেৱল ৰাজনীতিবিদৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ অগাধ নহয়!
  ৰঙা ভাষণ আৰু মৃদু জল্লাদবোৰক বিশ্বাস নকৰিব!
  এজন ৰাজনীতিবিদে নাইটিংগেলৰ দৰে কথাবোৰ ঢালি দিয়ে, কিন্তু তেওঁ শিয়ালৰ দৰে কাউৰীক প্ৰজনন কৰে!
  দাঁতবিহীন শাসকে প্ৰজাক চেপি হত্যা কৰাটো ভাল পাব!
  ৰাজনীতিবিদজনৰ সকলোৰে উত্তৰ আছে, কিন্তু তেওঁৰ উত্তৰত কোনো আস্থা নাই!
  এজন ৰাজনীতিবিদৰ মনত কি আছে কোনেও নাজানে, যদিও তেওঁৰ জিভাত কেৱল মূৰ্খামিহে আছে!
  টকা জীৱনত আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ বস্তু, কিন্তু ই আপোনাৰ গোটেই জীৱনটো সদায় ধ্বংস কৰি পেলায়!
  ষ্টাম্প নহ"ব, আঠাৰ দৰে উলিয়াই পাইন গছৰ দৰে কাটি পেলাব!
  এজন ৰাজনীতিবিদে মৌৰ ভাষণেৰে ভোটাৰক পটাব পাৰে মাখিৰ দৰে শ্বাট কৰিবলৈ!
  ৰাজনীতিবিদজনে প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া সোণালী পাহাৰবোৰ উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠে, কিন্তু মিছাৰ দুৰ্গন্ধই দুৰ্গন্ধ!
  কোনো ৰাজনীতিবিদে যদি আজে বাজে কথা কৈছে তেন্তে তেওঁ মূৰ্খ আৰু এটকা এটা নিকেললৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব বিচাৰিছে বুলি নাভাবিব!
  ৰাজনীতিবিদজন সাধু নহয়, যিটো সকলোৰে বাবে স্পষ্ট, কিন্তু আনে তেওঁক আইকন হিচাপে কিয় চায়?
  ৰাজনীতিবিদ হ"ল ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা শিয়াল যিয়ে ভেড়া কাটি পকেটত সোমাই যায়!
  যদি আপুনি ভাবে যে ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা পহু এটাই আপোনাক ব্ৰেকফাষ্টত কাটলেট দিব, তেন্তে আপুনি এজন সাধাৰণ ভেড়া!
  এজন ভাল কবি হ"ল ডিঙি ছিঙি যোৱাজন নহয়, অত্যাৱশ্যকীয় বিষয়ৰ কথা গোৱাজনহে!
  মই নাভাবো যে মেৰটো ক্ষমতাত আছে, একেবাৰে মূৰ্খামি, ইতিমধ্যে ভোটাৰক গোৰ মাৰিছে!
  ৰাজনীতিবিদজন দুৰ্গন্ধময় ছাগলী হ"লেও ৰাম ভোটাৰক গাখীৰ খুৱাব পাৰে!
  কেতিয়াও হৃদয়েৰে ভোট নিদিব, ই মূৰ্খামি, আৰু যাৰ মূৰ আছে তেওঁ নিৰ্বাচনলৈ একেবাৰেই নাযায়!
  যদি আপুনি নিজৰ পছন্দত হতাশ হ"ব নিবিচাৰে তেন্তে বাহিৰৰ মানুহ এজনক ভোট দিয়ক, কাৰণ নেতাই সদায় মিছা কথা কয়!
  জনসাধাৰণে যদি শাসকক দেৱতা কৰে তেন্তে জীৱন নৰকলৈ পৰিণত হয়!
  সকলোকে সন্তুষ্ট কৰিবলৈ চেষ্টা নকৰিবা, সকলো চকী দখল নকৰিবা, সকলো কফিনত পৰি নাথাকিব!
  যদি আপুনি এছ নহয়, তেন্তে কেৱল পকাৰতে নহয়, আপোনাক মাৰপিট কৰা হ"ব!
  যাৰ ট্ৰাম্প নাই তেওঁ আটাইতকৈ তলৰ চুটত পৰে!
  হাতত অতিৰিক্ত ট্ৰাম্প কাৰ্ড নাথাকিলে যিকোনো চুটৰ কাৰ্ডক মাৰপিট কৰা হ"ব!
  এজন শক্তিশালী পুৰুষে নাৰীক আকৰ্ষণ কৰে দুৰ্বল চুম্বকেৰে নহয়!
  তীখাৰ পেশীবোৰে মানিবেগত সোণ ভৰাই দিয়াত সহায় কৰে, তীখাৰ স্নায়ুৱে মানিবেগ পাতল হোৱাত বাধা দিয়ে!
  খালী মানিবেগৰ দৰে ইমান গধুৰ বোজাৰ পৰা এজন নায়কও ক্লান্ত হৈ পৰে!
  ল"ৰা হৈ পৰা গুলিভাৰে এইবোৰ এফ"ৰিজম উচ্চাৰণ কৰিছিল।
  ইফালে অৰ্কবোৰে বন্দী ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ লগত কিবা বেয়া কাম কৰি আছিল। দুটা: এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীক প্ৰায় মৃত্যুৰ দৰে অত্যাচাৰ কৰি অচেতন হৈ পৰি আছিল, নিৰ্যাতনৰ পিছত জিৰণি লৈছিল।
  আৰু বাকী ল"ৰাবোৰে ব্ৰেণ্ডিং কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। উলংগ ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী উলিয়াই আনি পাল পাতি কান্ধত ৰঙা গৰম লোহা এটা লগাবলৈ ধৰিলে।
  যেনেকৈ চিৰন্তন ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ভয়ংকৰ যন্ত্ৰণাত হতাশ হৈ গৰ্জন কৰিছিল আৰু লৰচৰ কৰিছিল। তেওঁলোকক দাসলৈ পৰিণত কৰা হ"ল।
  আৰু ইয়াৰ উপৰিও ছালখনো জ্বলাই দিছিল, পাঁচডাল তৰাৰ ৰূপত এটা অশুভ চিন এৰি থৈ গৈছিল।
  এজন ল"ৰাই চিঞৰিলে:
  - হাৰ নামানকচোন!
  আৰু তেওঁৰ কাষ আৰু পিঠিত কাঁইটীয়া তাঁৰেৰে আঘাত কৰা হৈছিল। চিৰন্তন ল"ৰাটোৱে যন্ত্ৰণাদায়ক যন্ত্ৰণাত চিঞৰি উঠিল।
  অৰ্কবোৰে আকৌ এবাৰ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। আৰু মুখখন দাঁতেৰে উদঙাই দিলে।
  তেওঁলোকৰ গীতবোৰেই ইমান হাউলি থকা আৰু অতি শীতল, আৰু ই আপোনাৰ কাণ দুখন তললৈ নমাই আনে আৰু আপোনাক পেট উলিয়াবলৈ মন যায়৷
  ইয়াত আটাইতকৈ পুৰণি অৰ্কটোৱে এটা অকাটা ভেড়াৰ মাতত গৰ্জন কৰিছে:
  তেজৰ নদীবোৰ হওক
  মাটিতে বৈ আছে...
  বিষবোৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িব দিয়ক
  সকলোতে জুই!
  
  মৃত্যুৱে গ্ৰাস কৰক
  মানৱ শৰীৰৰ ফচল...
  গ্ৰহটোৱে দুখ পাইছে
  মেহেমে ৰাজত্ব কৰে!
  
  আৰু মৃত্যুকহে দিয়ক
  এটা উগ্ৰ বল শাসন কৰে,
  তোমালোক সকলোৱে মৰিবা
  চয়তানে আপোনাক জবাবদিহি কৰিছে!
  
  প্ৰভুৱে সহায় নকৰে
  আপনি চিৰকালৰ বাবে নৰকত জ্বলি যাব...
  আমি তোমাক মুখত লৰচৰ কৰিম,
  এনে অৰ্কৰ সপোন!
  
  দয়া নাথাকিব
  কৰুণ শত্ৰুৰ মৃত্যু...
  ইয়াতকৈ ভাল পুৰস্কাৰ নাই
  সকলোকে এটা হুইক দিয়ক!
  
  শত্ৰুৱে নাজানে
  যে orcs সৰ্বশক্তিমান হয়...
  এলাৰ্ম ঘড়ী বাজিছে -
  আঘাত প্ৰবল হ"ব!
  
  এলফবোৰ ভাজিম , ৷
  'আমি খালী ভৰিৰ ছোৱালীৰ গোৰোহা...
  আৰু আমি এলফবোৰক চেপি ধৰিম,
  সুন্দৰীবোৰৰ ব্ৰেইড কাটি লওঁ!
  
  আৰু যদি কোনোবাই ব্লাথ কৰে,
  তেখেতে কঠিন পাব...
  মূৰত জোৰকৈ বাজিছে,
  আৰু আকাশত মেঘৰ সৈতে বজ্ৰপাত!
  
  আৰু যদি আমি জয়ী হওঁ
  মৰুভূমিত পহুৰ দৰে...
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে মাৰ্চ কৰিব
  চপিং ব্লকত খালী ভৰিৰে!
  এইবোৰ সঁচাকৈয়ে প্ৰাণী। আৰু তেওঁলোকে বন্দীসকলক ব্ৰেণ্ড কৰিলে, যিসকল বছৰ বছৰ ধৰি শিশু নাছিল, অৱশ্যেই, কিন্তু বাহ্যিকভাৱে, মাথোঁ তেওঁলোকৰ পেশী ভাল আছিল, আৰু আপুনি সেইটো ল"ৰাবোৰক বাৰ বছৰতকৈ অধিক সময় নিদিব৷ আৰু এনে মানুহক উপহাস আৰু অত্যাচাৰ কৰাটো পাপ নহয়নে।
  কিন্তু অৰ্কবোৰৰ পৰা কি ল"ব পাৰি: সিহঁত জীৱ-জন্তুতকৈও বেয়া। আৰু সেইবাবেই তেওঁলোকে ডেকা বন্দীসকলক খেদি পঠিয়াইছিল। আৰু আৰু অধিক কষ্ট দিবলৈ তেওঁলোকে ডেকা বন্দীসকলৰ উদং, শিশুসুলভ ভৰিৰ তলত জ্বলি থকা কয়লা পেলাবলৈ ধৰিলে।
  দুৰ্ভগীয়া ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে চিঞৰি চিঞৰি চকুলো টুকিলে। তাৰ পাছত ল"ৰাবোৰৰ এজনে চৰিত্ৰৰ শক্তি আৰু অনমনীয়তা দেখুৱাবলৈ লৈ গাই গ"ল:
  বিজয় অপেক্ষা, বিজয় অপেক্ষা
  যিসকলে শিকলি ভাঙিবলৈ হাহাকাৰ কৰে...
  জয়ৰ বাবে অপেক্ষা, জয়ৰ অপেক্ষা -
  আমি দুষ্ট অৰ্কবোৰক পৰাস্ত কৰিব পাৰিম!
  
  যদিও আমি দেখাত শিশু আৰু খালী ভৰি,
  প্ৰায়ে আমি আনকি যুদ্ধলৈও যাওঁ...
  আৰু লৰাবোৰৰ হৃদয় সোণালী,
  লেতেৰাক শাস্তি দিয়া হ"ব!
  
  অৰ্ক ভালুকৰ দৰে, নিষ্ঠুৰ,
  আৰু আঘাতপ্ৰাপ্ত হাতীৰ দৰে গৰ্জন কৰে...
  কিন্তু যুদ্ধত আমি ডকৰ সন্তান,
  জল্লাদে আমাৰ হুমুনিয়াহ শুনা নাই!
  
  আমি কেতিয়াও আঁঠু লৈ নাথাকো
  আমি আমাৰ গৌৰৱান্বিত ফিগাৰটো পোনে পোনে নাযাওঁ...
  কোনো প্ৰবাহ নাই, এলাহ জানি লওক
  হাতুৰীৰ দৰে আঘাত কৰোঁ আহক!
  
  অৰ্ক কেতিয়াবা ফ্ৰিকৰ গোৰোহা ভাজি,
  ছোৱালীৰ ভৰি জ্বলাই দিয়ে...
  এই দুষ্ট মানুহবোৰ,
  কিন্তু মই তাক মাৰি দিম ল'ৰা!
  
  শিশুৰ হৃদয়ত এটা শিখাই হিংস্ৰভাৱে গৰ্জন কৰে,
  আৰু জুই সঁচাকৈয়ে জুই জ্বলিছে...
  বেনাৰ উচ্চ যোদ্ধা উঠাওক
  সীমাহীন উপহাৰ আপোনাৰ আছে!
  
  হয়, ল"ৰাবোৰ উত্তেজিত হ"ব পাৰে,
  আমি এতিয়া চিৰদিনৰ বাবে শিশু...
  কিন্তু কেতিয়াবা আমি প্ৰতিভাৰে জিলিকি উঠো,
  আৰু পৃথিৱীৰ ওপৰত জিলিকি উঠে এটা তৰা!
  
  কোনো শত্ৰুৱে আপোনাক বসন্তত পেলাই দিব নোৱাৰে,
  আমি পৃথিৱীৰ গৌৰৱান্বিত সন্তান...
  আৰু ল'ৰাটোৱে অৰ্কবোৰক তৰোৱালেৰে মাৰি পেলায়,
  তেওঁ ঈশ্বৰৰ টাইটান পৰিয়ালৰ!
  
  প্ৰভু আমাৰ লগত চিৰকাল থাকক
  তেখেতে যুগ যুগ ধৰি যুৱক-যুৱতীসকলক গণনা দিছিল...
  আমি খালী ভৰিৰে জিলিকি উঠো,
  আৰু নদীখন অন্তহীনভাৱে বৈ যাওক!
  
  অৰ্কে ভাল নাপায়, সত্যৰ কথা বিশ্বাস কৰক,
  তাৰ দুষ্ট, নিকৃষ্ট চুট ...
  আমি সেই ভালুকবোৰক গিলছ ধৰি লৈ যাম
  চিৰন্তন ভাল শক্তি থাকিব!
  
  অৰ্কৰ দাঁতে আমাক সকলোকে ভাবুকি দিছে,
  ভূমিৰ বাবে যথেষ্ট লোভী নহয়...
  তেওঁ হৈছে নৰকৰ কূটনৈতিক পন্থা কয়িন,
  আৰু কঠিন শূন্য আঁকে!
  
  ভালুকৰ বাবে মোক বিশ্বাস কৰক,
  তেওঁলোকে কেৱল গৰ্জন কৰি যন্ত্ৰণা দিয়ে...
  কিন্তু আমি চিৰযোদ্ধা, সন্তান,
  আমি থিয় দিব নোৱাৰো, বিশ্বাস কৰক, মিছা!
  
  চয়তান অৰ্কসকলৰ বাবে দৃশ্যমান, সৃষ্টিকৰ্তা,
  গাধৰ দৰে হাউলি, গৰ্জন কৰে...
  ছোৱালীজনীৰ এটা ধুনীয়া সাজ-পোছাক
  যদিও সৌন্দৰ্য্যৰ ভৰি দুখন উদং!
  
  নহয়, আপুনি এটা অৰ্ক - এটা দাঁত থকা, জঘন্য পহু,
  আৰু এটা ভালুক যাৰ স্বভাৱ মৌ নহয়...
  কিন্তু বিশ্বাস কৰক দুষ্ট পিতৃ সৰ্বশক্তিমান নহয়,
  আৰু আমি কৰিম, বিমানখন চিনি পাম!
  
  আমি সকলো কাম সুন্দৰকৈ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছো,
  নতুন আনন্দময় পৃথিৱী সৃষ্টি কৰক...
  দলৰ আৰু ঐক্যবদ্ধ সন্তান নাই ,
  নতুন মূৰ্তি যোদ্ধা আহিব!
  
  পিতৃভূমিৰ বাবে ডেকা হৃদয় জ্বলি উঠে,
  তাৰ গৌৰৱময় মানুহক ভাল পায়...
  আমি নতুন জগতৰ দুৱাৰ মুকলি কৰিম,
  বাৰু, অৰ্কটো এটা দুৰ্ভগীয়া ফ্ৰিক!
  
  ল'ৰা, ছোৱালী,
  তেওঁলোকে ভাল পায়, মোক বিশ্বাস কৰক, সৃষ্টি কৰিবলৈ ...
  শিশুৰ মাতবোৰ হ"ব আহ্বান,
  ভৰি দুখনে ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰিব!
  
  তেতিয়াই আমি এখন নতুন পৃথিৱী গঢ়িম
  'এইটো নতুন মানুহৰ বাবে সুখ...
  আৰু আমি অতি গৌৰৱেৰে পাছ কৰিম, আমি নিৰ্মাণ কৰি আছো,
  আৰু খলনায়কে লাভ কৰিব প্ৰতিশোধ!
  কান্দি থকাজনক ঈশ্বৰে ভাল নাপায়,
  অৱশ্যে, তেওঁ ভালক সন্মান কৰে...
  বিশ্বাস কৰক, ছোৱালী থকা ল'ৰা অহংকাৰী নহয়,
  সফলতাৰ খিৰিকীলৈ তেওঁৰ পছন্দ!
  
  আৰু যেতিয়া বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডলৈ শান্তি আহে,
  বিজ্ঞানৰ দ্বাৰা পতিত হোৱাসকলক আমি পুনৰুত্থান কৰিম ...
  শতিকাবোৰত আপোনাৰ বিশ্বাসৰ সৈতে,
  আৰু ডেউকাত এটা কেৰুব কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে!
  শিশুৱে গান গায় আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা দেখুৱাই যে তেওঁলোকে দুষ্ট অৰ্কক ভয় নকৰে, যদিও এই জীৱবোৰে নিজৰ বন্য গৰ্জনেৰে ডেকা বন্দীসকলৰ গীত ডুবাই পেলাবলৈ চেষ্টা কৰে। গতিকে তেওঁলোকে দীঘলীয়া চাবুক নিক্ষেপ কৰিলে। শিশু বীৰৰ খালী ভৰিত মাৰপিট কৰে। কিন্তু তেওঁলোকে অভিনয়ত বাধা নিদিলে, আৰু তীব্ৰ প্ৰহাৰত গুৰুত্ব নিদি যেন গৌৰৱেৰে মূৰটো ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে।
  আৰু যদিও তেওঁলোক অৰ্ধনগ্ন আৰু ব্ৰেণ্ডেড দাস আছিল, তথাপিও তেওঁলোকৰ মাজত অলিম্পিকৰ দেৱতা আৰু টাইটানৰ জাত অনুভৱ কৰা হৈছিল।
  
  GIRL AND WHITE SHEPHERD
  ANNOTATION
  এটা সৰু চাৰ্কাছৰ দল - এজন ল"ৰা মিস্কা আৰু এগৰাকী ছোৱালী আলয়নুষ্কা - ক্ৰিমিয়াৰ শিলৰ পথত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি যাত্ৰা কৰে। আৰু তেওঁলোকৰ লগতে এজন বগা গোহালিৰ ৰখীয়া - যিটো সৰলভাৱে অনুকৰণীয়!
  . অধ্যায় #১
  প্ৰায় বাৰ বছৰীয়া ল"ৰা আৰু প্ৰায় বিশ বছৰীয়া ধুনীয়া ছোৱালী এজনীয়ে ক্ৰিমিয়াৰ পাহাৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈ আছিল। পাহাৰৰ ৰাস্তাটোৰ চোকা ৰঙা গৰম শিলবোৰত সিহঁতৰ উদং, টেন কৰা ভৰি দুখনে চৰ মাৰিলে। ইতিমধ্যে ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনীয়ে যে বহুত বাট খোজ কাঢ়িছে সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল। ইহঁতৰ তলুৱাবোৰ অতি শক্তিশালী, ইলাষ্টিক, কঠিন হৈ পৰিছিল আৰু শিলবোৰৰ চোকাতা আৰু তাপ প্ৰায় অনুভৱ কৰা নাছিল।
  আৰু ইয়াৰ বিপৰীতেও খালী ভৰি দুখন ইমান ৰুক্ষ পৃষ্ঠৰ পৰাও অলপ সুখদায়ক আৰু টিকটিকিয়া।
  চাৰ্কাছৰ দম্পতীহালৰ চুলিবোৰ বৰফৰ দৰে বগা, আৰু টেনিং আৰু ধূলিৰ বাবে মুখখন প্ৰায় ক"লা হৈ পৰিছিল। হাতত ৰাগ আৰু সাধাৰণ চাৰ্কাছৰ যন্ত্ৰ। তেওঁলোকৰ কাষত এজন প্ৰশিক্ষিত বগা জাৰ্মান শ্বেফাৰ্ড দৌৰি আছিল। এইটো বৰ ধুনীয়া জন্তু। আৰু সকলোবোৰ বৰ শীতল যেন লাগিছিল - এটা ধুনীয়া, চঞ্চল চাৰ্কাছৰ দম্পতী, আৰু এটা কুকুৰ যিয়ে মনোৰঞ্জন আৰু প্ৰশংসা দুয়োটা কৰিব পাৰে।
  কিন্তু জাৰ্মান শ্বেফাৰ্ডক কুকুৰ বুলি ক"ব নোৱাৰি।
  ল"ৰাটোৱে চুটি কাপোৰ পিন্ধি চাৰ্টটো খুলিলে, যাৰ ফলত তাৰ তাঁৰযুক্ত শৰীৰটো ক্ষীণ, বিশিষ্ট পেশীবোৰ দেখা গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে হেচেটৰ দৰে চোকা আৰু চকলেট টেনেৰে ঢাকি থোৱা তেওঁৰ ব্লেডবোৰলৈ চাই সুধিলে:
  - ভালুক, ভাগৰুৱা হোৱা নাই নেকি?
  ল"ৰাটোৱে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নাই, আলয়নুষ্কা! তুমি আৰু মই অভিজ্ঞ!
  আগলৈ সাগৰৰ পাৰৰ ডাচাবোৰৰ চালবোৰ দেখা গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয় এইখন চহকী ঠাই। হয়তো আমি কিছু টকা উলিয়াব পাৰিম!
  মিছকাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - যদি আমি সাগৰত মাছ ধৰো। ইয়াত ভাল কামোৰ হ"ব পাৰে।
  প্ৰথম ডাচাৰ কাষ চাপিবলৈ ধৰিলে। আলিয়নুস্কা ধুনীয়া আছিল যদিও পুষ্টিহীনতা আৰু দীঘলীয়া খোজ কঢ়াৰ বাবে কিছু ক্ষীণ, কিন্তু তাঁৰযুক্ত, শক্তিশালী আৰু নিপুণ। তাইৰ সাজ-পোছাক চুটি আছিল, যিটো সেই সময়ত বৰ বেছি সাধাৰণ নাছিল। কিন্তু ইমান শক্তিশালী ভৰি।
  প্ৰথম ডাচাত তেওঁলোকক স্বেচ্ছাই গ্ৰহণ কৰা হৈছিল। মাষ্টৰে ছোৱালীজনী আৰু তাইৰ নৃত্যক আনন্দৰে প্ৰশংসা কৰিব বিচাৰিছিল। ল'ৰাটোৰ লগত সিহঁতে নাচিলে। আৰু তেওঁলোকে জিমনাষ্টিক কৰিছিল। আৰু লগতে বৃত্তটোৰ মাজেৰে এজন বগা গোহালিৰ ৰখীয়া জপিয়াই পৰিল।
  তাৰ পাছত ল"ৰাটোৱে দুটামান কৌশল দেখুৱালে। মাষ্টৰ আনন্দত আৰু তেওঁৰ পত্নী আৰু দুজনমান পুত্ৰই চাই থাকিল। তাৰ পাছত, তেওঁ তামৰ নিকেল এটা দলিয়াই ছোৱালীজনীক মন্তব্য কৰিলে:
  - আপোনাৰ চেহেৰাৰ লগত সেইটো কৰিব নালাগে!
  প্ৰায় পোন্ধৰ বছৰীয়া কিশোৰ পুত্ৰসকলৰ ভিতৰত তেওঁ পৰামৰ্শ দিলে:
  - ভৰি দুখন ষ্ট্ৰ"ক কৰিবলৈ দিলে মই তোমাক এটা টকা দিম।
  আলেংকাই হাঁহিলে, আৰু তাইৰ হাঁহিটো ইমান বগা দাঁত আৰু মিঠা আছিল, আৰু উত্তৰ দিলে:
  - দুটি hryvnias!
  গোঁফ এতিয়াও ভাঙি যোৱা নাই ডেকাজনে মাত দিলে:
  - নিশ্চিতভাৱে! বৰ ভাল হ"ব!
  আৰু পকেটৰ পৰা দুটা কোপেকৰ ৰূপৰ মুদ্ৰা এটা উলিয়াই আনিলে। আৰু ছোৱালীজনীৰ ওচৰলৈ দলিয়াই দিলে। তাই নিপুণভাৱে খালী আঙুলিৰে, টেন কৰা আৰু চঞ্চল ভৰি দুখনেৰে তাইক ধৰিলে।
  ল"ৰা-মাষ্টৰে প্ৰশংসাৰে উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - এইটো ক্লাছ!
  আলেংকিয়ে অলপ সোণালী উলংগ হৈ তাইৰ পোহৰত মাত দিলে আৰু উত্তৰ দিলে:
  - সেইবাবেই মই এজন পেছাদাৰী!
  আৰু তাই ভৰিখন কিশোৰীজনৰ ফালে আগবঢ়াই দিলে। সি সিহঁতক ভালদৰে চুমা খাবলৈ ধৰিলে। তাৰ হাত দুখন ছোৱালীজনীৰ মসৃণ আৰু টেন কৰা ছালখনৰ ওপৰেৰে অতি কোমলকৈ লৰচৰ কৰিলে আৰু আলেংকাই আনন্দত গুণগুণাই উঠিল।
  আচলতে যেতিয়া কোনো মৰমলগা ল"ৰাই আপোনাক ষ্ট্ৰ"ক কৰে, তেতিয়া সঁচাকৈয়ে অত্যন্ত সুখদায়ক হয়, আৰু ইয়াত আপুনি আদৰ উপভোগ কৰিব পাৰে।
  আৰু, অৱশ্যেই, তাৰ বাবে আপুনিও টকা পায়। মাত্ৰ ছুপাৰ।
  ল"ৰাটোৱে তাইৰ ৰুক্ষ, কিন্তু ইলাষ্টিক তলুৱাটোত গোৰোহাৰ এটা ৰূপৱতী বক্ৰতাৰে চুমা খালে। সি তাইৰ ভৰিখন টিকটিকিয়াই দিলে।
  আৰু আলেংকাই হাঁহিলে আৰু মজাৰ পৰা। আৰু বৰ সুখদায়ক।
  মাষ্টৰৰ পত্নীয়েও ল"ৰা মিছকাক এটা মুদ্ৰা দলিয়াই সুধিলে:
  - তোমাৰ গোৰোহাটোও টিকটিকিয়াবলৈ দিয়া!
  ল"ৰাটোৱে খালী ভৰিখন তাইৰ ফালে আগবঢ়াই দিলে। আৰু আন এগৰাকী ডেকা, ধুনীয়া মহিলাই ল"ৰাটোৰ উদং তলুৱাটোত টিকটিকিয়াবলৈ ধৰিলে।
  ভালুকটোৱেও হাঁহি এটা মাৰি গুণগুণাই উঠিল।
  মাষ্টৰে ঘৈণীয়েকলৈ তিৰস্কাৰ কৰি চালে। কিন্তু তাই মাত্ৰ হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  "মোৰ সন্তানক লৈ তুমি ঈৰ্ষা নকৰিবা নহয়?"
  বাৰিনে উত্তৰ দিলে:
  - যিমান বিচাৰে তাক টিকটিকিয়াই দিয়ক, কিন্তু অনুমোদিত শালীনতাৰ বাহিৰলৈ নাযাব!
  ভদ্ৰমহিলাগৰাকীয়ে হাঁহিলে... আৰু তাইৰ আঙুলিবোৰে ল"ৰাটোৰ উদং, ঘূৰণীয়া, গোলাপী ৰঙৰ গোৰোহাটো আনন্দত টিকটিকিয়াই দিলে।
  ছোৱালীজনীয়েও হাঁহি এটা মাৰি গুণগুণাই উঠিল। তাৰ পিছত তাই ভৰি সলনি কৰিলে। আৰু তাই আকৌ দাঁত উদঙাই দিলে। সঁচাকৈয়ে মজা লাগিছিল।
  কিন্তু টিকটিকিয়া সদায় বিৰক্তিকৰ। মাষ্টৰে কঠোৰভাৱে চিঞৰিলে:
  - পৰ্যাপ্ত! ওলাই যোৱা নহ'লে মই পুলিচক ফোন কৰিম!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে নিজৰ বস্তুবোৰ তুলি লৈ তেওঁলোকৰ কুকুৰ এটা বগা গোহালিৰ ৰখীয়াৰ সৈতে মিলি ধনী ডাচাটো এৰি গ"ল।
  আলেংকা সাধাৰণতে ধুনীয়া আছিল। আৰু টকাখিনি পাইছো আৰু বিশেষকৈ ধুনীয়া ল"ৰাবোৰে খালী ভৰিখন মালিচ কৰিলে ভাল লাগে।
  আৰু পিছৰ ডাচাত সিহঁতক স্বেচ্ছাই ল"ৰাটোৰ লগত সোমাবলৈ দিয়া হ"ল। অৱশ্যে প্ৰথমে ধুনীয়া ছোৱালীজনীৰ বাবেই। কাৰো ইমান চুটি স্কাৰ্ট, আৰু টেন কৰা, শক্তিশালী, পেশীবহুল, অতি ৰূপৱতী ভৰি দুখন ইমান স্পষ্টকৈ দেখা যায়।
  ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে প্ৰাচীন গ্ৰীচৰ এজন দাসৰ লগত বহুত মিল আছে। তাইৰ পোছাকটো টিউনিকৰ দৰে দেখা গৈছে। আৰু ইমান ধুনীয়া আৰু পেশীবহুল ছোৱালী এজনীয়ে কেনেকৈ খালী ভৰিৰে গৈ নিজৰ প্ৰায় সকলোবোৰ আচৰিত, আচৰিত, অসাধাৰণভাৱে প্ৰলোভনমূলক ভৰি দুখন দেখুৱাই দিয়ে। আৰু তাইৰ পৰা চকু আঁতৰোৱাটো কঠিন।
  এই ডাচাত মাত্ৰ এজন মাষ্টৰ আছিল। পৰিয়ালটো আন ক"ৰবাত। তেওঁৰ মিহি আৰু অতি মিহি, শাৰীৰিকভাৱে বিকশিত শৰীৰৰ গতিবিধি প্ৰশংসা কৰিবলৈ তেওঁ আলেংকাক নাচিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  তাৰ পাছত মুদ্ৰা এটা দলিয়াই আদেশ দিলে:
  - সৌন্দৰ্য্য গান!
  আলেংকাই আনন্দত গান গাবলৈ ধৰিলে;
  মই এগৰাকী সাধাৰণ ৰাছিয়ান ছোৱালী
  বহুবাৰ বিদেশত গৈছো...
  মোৰ চুটি স্কাৰ্ট এটা আছে
  ধূসৰ ঈগলটোক ভাল পাইছিলোঁ!
  বাৰটেণ্ডাৰজনে খঙেৰে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - তোমাৰ গানটো বৰ ভাল নহয়! আহকচোন, অধিক আক্ৰমণাত্মক আৰু চেক্সি কিবা এটা!
  চাৰ্কাছৰ ল"ৰাজনে পৰামৰ্শ দিলে:
  - নে হয়তো দেশপ্ৰেম ভাল?
  বাৰিনে মান্তি হ"ল:
  - হব পাৰে আৰু দেশপ্ৰেমিক! কিন্তু ইতিমধ্যে খালী ভৰিৰে গাইছে! আৰু মোৰ ভাল নালাগিলে গোৰোহাত লাঠি এটা পাবা !
  মাউছে মাত দিলে।
  - যদি ভদ্ৰলোক লাগে, তেন্তে ৰুবলৰ বিনিময়ত মোৰ উদং গোৰোহাত লাঠিৰে ভালকৈ মাৰিব পাৰিবা!
  বাৰটেণ্ডাৰজনে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - এই ছোৱালীজনীক চাবুকেৰে কোবালে ভাল। বিশেষকৈ তাৰ আগতে তাইৰ কাপোৰ খুলিলে!
  আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি প্ৰণাম কৰিলে:
  - তোমাৰ মালিক হ'বনে!
  ধনী মানুহজনে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  টকা উপাৰ্জন কৰক,
  টকা উপাৰ্জন কৰক,
  বিৰক্তি আৰু এলাহৰ কথা পাহৰি,
  টকা উপাৰ্জন কৰক,
  টকা উপাৰ্জন কৰক,
  আৰু বাকীবোৰ সকলো আৱৰ্জনা!
  আৰু বাকীবোৰ সকলো আৱৰ্জনা!
  আলেংকাই আপত্তি কৰিছিল:
  - টকা নোহোৱাকৈ সুখী
  আপুনি হ'ব পাৰে...
  বেয়া পুৰুষ -
  মুদ্ৰা গণনা কৰক!
  মাষ্টৰে গৰ্জন কৰিলে:
  - হাজাৰটা লেচ পাব!
  চাৰ্কাছৰ ল"ৰাজনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - বিচাৰিলে মাষ্টৰ, গীতৰ সলনি মই আপোনাক বুদ্ধিমান কথা দিম!
  ধনী মানুহজনে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - আহা ল'ৰা, আৰু আকৰ্ষণীয় হ'ব!
  ভালুকটোৱে পাখিযুক্ত অভিব্যক্তি উচ্চাৰণ কৰিবলৈ ধৰিলে;
  নিস্বাৰ্থ ভক্তিৰ পৰিশোধেৰে পিতৃভূমিৰ প্ৰতি কৰ্তব্য ৰঙা!
  যুদ্ধ স্মাৰ্টৰ বাবে পৰীক্ষা, শক্তিশালীৰ বাবে টেম্পাৰিং, মূৰ্খৰ বাবে মজা! -
  হাঁহিৰ পাত্ৰ হোৱাটো মজা নহয়, আনক কান্দিবলৈ দিয়াটো বিৰক্তিকৰ নহয়!
  এজন ভাল শাসক চেনিযুক্ত মৌৰ দৰে, প্ৰথমে চেলেকি দিয়ে, তাৰ পিছত থু পেলায় !
  আৰু দুষ্ট শাসকক কৃমিৰ দৰে প্ৰথমে থু পেলোৱা হ"ব আৰু তাৰ পিছত ভৰিৰে গচকি পেলোৱা হ"ব!
  হয়, সোণ কোমল, কিন্তু অভেদ্য ঢাল এখন সহজেই জাল!
  গুণগত মান সদায় পৰিমাণতকৈ বেছি - যৱৰ দাইলৰ সাগৰ এখনো কুঠাৰত বাধা নহয়!
  অশুভ শক্তিৰে পৰিপূৰ্ণ হয় যেতিয়া ভালক ভয়ৰ দ্বাৰা দুৰ্বল হয়!
  এটা কৌতুক ঠাইখনৰ বাবে ভাল, দুপৰীয়াৰ আহাৰত চামুচ, কিন্তু সহায় বিপদত পৰিছে!
  এবাৰ বা দুবাৰ ভাগ্য ভাল হ'ব পাৰে - দক্ষতা অবিহনে ভাগ্য গুচি যায়!
  কোন নহয় লিঅ" টলষ্টয়, সেই সাহিত্যিক ট্ৰেম্প!
  সাহিত্যৰ পৰা ট্ৰেম্প হ"বলৈ হ"লে জন্মতে টলষ্টয় হোৱাটো প্ৰয়োজনীয় নহয়!
  বিবাহ বিচ্ছেদত লাজতে ৰঙা পৰাৰ কাৰণতকৈ অধিক পত্নী থকাৰ বাবে মদ্যপান কৰোঁ আহক!
  নাৰীৰ কৰুণাতকৈ কামনাই পুৰুষক বেছি ধ্বংস কৰিছে!
  সঠিক চকু হেলনীয়া হাত, শত্ৰু মিছ নহয় - অদূৰদৰ্শী!
  দৰ্শনে আয়ুস দীঘলীয়া নকৰে, কিন্তু ইয়াক অলংকৃত কৰি তোলে, খণ্ডবোৰ টানি!
  জেনেৰেলে দক্ষতাৰে, কসাই সংখ্যাৰ দ্বাৰা, প্ৰতিভাই শিল্পৰ দ্বাৰা, অভিনয় কৰাজনে প্ৰতাৰণা কৰি জয়ী হয়!
  গতিকে আশা মৰি নাযায়, আৰু ন্যায্যতা নিদিয়াসকলেহে মৰি যায়!
  আশা শেষ মৰে... আৰু প্ৰথম সকল যিয়ে ইয়াক ন্যায্যতা প্ৰদান নকৰে!
  যুদ্ধত যুক্তি এটা আপেক্ষিক ধাৰণা - চকলেটৰ দৰে টাইলছবোৰ ইতিমধ্যে মোৰ মুখত থকাৰ বাবে মোৰ প্ৰশংসা কৰিবলৈ সময় নাছিল, গিলিবলৈ সময় নাছিলোঁ, কিয়নো ইতিমধ্যে ইহঁত কাষেৰে খোজ কাঢ়ি ওলাই আহিছে!
  সফলতাই কেতিয়াবা দুৰ্গন্ধ পায়, কৃতিত্বৰ গোন্ধ মৃতদেহৰ দৰে, কিন্তু সুখৰ দুৰ্গন্ধ ওলাব নোৱাৰে!
  বস্তুৰ উপৰিভাগত আছে , আৰু চয়তান ইয়াৰ সবিশেষত আছে!
  মাৰপিট হোৱাটো এজন মেচ"চিষ্টৰ বাবেও অপ্ৰীতিকৰ!
  ঈশ্বৰে যিটো নাজানে - মাথোঁ এটা প্ৰশ্ন যাৰ উত্তৰ তেওঁ দিব নোৱাৰিলে!
  মানুহতকৈ বান্দৰ ভাল, কাৰণ ই আক্ষৰিক অৰ্থতহে জন্তু হ"ব পাৰে!
  যি ধৰ্মধ্বনি ভাল দিশলৈ লৈ নাযায়, সেয়া কুঠাৰলৈ লৈ যোৱা পথৰ দৰে!
  শুভবাৰ্তাৰ গ্ৰন্থসমূহৰ ওপৰত যিকোনো মতবাদ গঢ়ি তোলাটো গ্ৰিম ভাইসকলৰ সাধুকথাৰ পৰা কোৱাণ্টাম বলবিজ্ঞান অধ্যয়ন কৰাৰ দৰেই!
  ঈশ্বৰ হোৱাটো কঠিন, কিন্তু চয়তান হৈ থকাটো সম্পূৰ্ণ অসহ্যকৰ!
  শত্ৰুৰ সংখ্যা দুগুণ হ"লেও মনটোৱে আপোনাৰ শক্তি চাৰিগুণ কৰে!
  জীৱনটো সম্পূৰ্ণ আপোচ, মানুহৰ লগত নহয়, প্ৰকৃতিৰ লগত!
  কপালখন ঘণ্টা আকৃতিৰ , মানে চিলেবলটো শীতল!
  মূৰ্খৰ বাবে আইন লিখা নহয়, প্ৰতিভাশালীৰ বাবে প্ৰকৃতিৰ নিয়ম নিৰ্ধাৰিত নহয়!
  মূৰ্খ আৰু অৰ্থহীন কথাৰ চিন্তা লুকুৱাবলৈ এজন স্মাৰ্ট মানুহক ভাষা দিয়া হয়!
  দুখৰ মাজত ধেমেলীয়া দেখা জনে কৰুণ আনন্দত অন্ধ হৈ পৰিব কৰুণভাৱে!
  - লাহে লাহে খৰখেদা - লাহে লাহে খৰখেদা ! পাঠৰ পৰা পাঁচটা লওক - কঠিন কাৰ্য্য সমাধান!
  বিজয়ীক বিচাৰ কৰা নহয়... যদিও কেতিয়াবা মামলা কৰে!
  - মানুহৰ মূৰ্খামি মিত্ৰ - মানুহৰ প্ৰতি শত্ৰু দেৱতা!
  ভঁৰালত থকা মানুহ মানুহ, আৰু ৰাজপ্ৰসাদত গাহৰি গাহৰিৰ ওপৰত উঠিব নোৱাৰে!
  দুটা অসীম বস্তু: বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড আৰু মানুহৰ কৌশল - অৱশ্যে প্ৰথমটো আপেক্ষিক, আৰু দ্বিতীয়টো নিৰপেক্ষ!
  কি ৰাছিয়ানে দ্ৰুত গাড়ী চলোৱা ভাল নাপায়, কিন্তু দ্ৰুত উৰণৰ চয়তান!
  - নৰকত সকলোৱে নিবিচাৰে, কিন্তু কেইজনমানেহে পৈশাচিক সুযোগৰ আকাংক্ষাৰ সোৱাদ ল"ব পাৰে!
  কিন্তু চকুলোৰে পানী নিদিয়াকৈ আনন্দৰ শস্য চপাব নোৱাৰি, আৰু পিছত জলসিঞ্চন নহ"লে সফলতাৰ লাভ বাঢ়ি নাযায়!
  ঈশ্বৰ প্ৰতিটো বস্তুতে বা তাৰ পৃষ্ঠত থাকে, আৰু চয়তান বস্তুৰ অনুপস্থিতিত, বা বস্তুগত অভাৱৰ গভীৰতাত থাকে!
  যিয়ে সাৱধান হ"বলৈ সময় উলিয়াই তেওঁৰ অন্ত্যেষ্টিক্ৰিয়াত অনন্তকাল ৰক্ষা কৰিব!
  মৌনতা সোণালী, শব্দটো ৰূপালী, কিন্তু এগৰাকী নাৰীৰ মুখৰ পৰা ইমানেই ঢালি দিয়ে যে হীৰাও ম্লান হৈ পৰে!
  মৌনতা সোণালী আৰু বাকপটু ধাৰাবোৰ দীঘলীয়াকৈ ৰখাৰ পৰা মৰিছা নপৰে!
  আৰু সোণক নীৰৱে মাটিত পুতি থ"লে তাৰ মূল্য নাইকিয়া হয়!
  ল"ৰাজনে অতি সুন্দৰকৈ বৰ অনুভৱেৰে আৰু খালী ভৰি দুখনেৰে ষ্টাম্প মাৰি এফ"ৰিজম উচ্চাৰণ কৰিলে।
  মাষ্টৰে হাঁহি এটা মাৰি চাৰ্কাছৰ ল"ৰাটোৰ ওচৰলৈ এটা মুদ্ৰা দলিয়াই দিলে। আৰু মিষ্কাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ধৰিলে। আৰু তাৰ পিছত চুটি কাপোৰৰ পকেটত পেলাই দিলে।
  ধনী মানুহজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - বেয়া নহয়! কিন্তু যথেষ্ট নহয়!
  ছোৱালীজনীয়ে পৰামৰ্শ দিলে:
  - তুমি মোৰ গান গাব বিচাৰিছা!
  বাৰিনে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো জৰুৰী নহয়! মোৰ ওপৰত তোমাৰ খালী ভৰি দুখন ৰখাই ভাল!
  আলেনাই মাত দিলে।
  - জৰিমনা! আপোনাৰ ইচ্ছা!
  ধনী মানুহজনে ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰিখন হাতত লৈ মোটামুটিকৈ অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে। ইয়াৰ উত্তৰত ছোৱালীজনী মৌন হৈ থাকিল। আনকি তাই হাঁহি এটাও ফাটি গ"ল।
  মাষ্টৰে আন এটা মুদ্ৰা উলিয়াই ল"ৰাটোৰ ওচৰলৈ দলিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - এতিয়াও এফোৰিজম উচ্চাৰণ কৰোঁ আহক! মই কান্দিম!
  চাৰ্কাছৰ ল"ৰা মিছকাই আকৌ তাৰ ঢালিবলৈ ধৰিলে। একেবাৰে বাইদেউ, শিশুসুলভ জ্ঞান নহয়;
  
  আমি কেতিয়াবা হেৰুৱালোঁ, কেতিয়াবা মৰিলোঁ, কিন্তু ৰাছিয়ানসকলে কেতিয়াও আঁঠু লোৱা নাছিল!
  দক্ষতাই পৰিমাণৰ ঠাই লয়, কিন্তু পৰিমাণে দক্ষতাক মিছাকৈয়ে নকল কৰিব পাৰে!
  - সুস্থ শৰীৰত, আৰু আম্বলৰ আত্মা - আৰু মাংসৰ দুৰ্বলতা - আত্মা ম্লান হৈ পৰিল!
  তেজ সোণৰ দৰে জিলিকি উঠে, কিন্তু তাৰ পৰা ধাতুৰ আত্মাবোৰ মৰিছা!
  আনকি সোণৰ পৰাও হৃদয় এটা নিক্ষেপ নকৰিলে মৰিছা পৰে!
  নিৰ্যাতন মনোৰঞ্জন নহয়, সেৱা খণ্ডৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম, য"ত ক্লায়েণ্টৰ প্ৰতি কৰুণা আপোনাৰ বাবে মাৰাত্মক!
  এজন ধনী মানুহৰ আত্মা দেশপ্ৰেমিক, সোণৰ মুদ্ৰাতকৈ বেছি নহয়, য"ত লৈ লাগি থাকে!
  সোণ দেশদ্ৰোহৰ ৰঙৰ দৰে হালধীয়া, সুবিধাবাদীৰ ইচ্ছাৰ দৰে কোমল, বিশ্বাসঘাতকৰ বিবেকৰ দৰে গধুৰ!
  যন্ত্ৰণা শাহুৱেকৰ দৰে, আৱেগিক, জঘন্য, মই ইয়াৰ পৰা মুক্তি পাব বিচাৰো, কিন্তু ... ইয়াৰ অবিহনে বিজয়ৰ সৈতে বিয়া নহ"ব!
  শত্ৰুৱে যেতিয়া আত্মসমৰ্পণ নকৰে তেতিয়া তেওঁক ধ্বংস কৰে আৰু যেতিয়া তেওঁ আত্মসমৰ্পণ নকৰে তেতিয়া কৌশলে জয় কঢ়িয়াই আনে!
  শত্ৰুৰ মাইকী মানুহবোৰ মৰিলেও কোনো কথা নাই, আমাৰ মতাবোৰে মগজু পেচাই দিলে দুৰ্যোগ!
  যুদ্ধত ই সহজ যেতিয়া শিক্ষণ যন্ত্ৰণা নহয়, বৰঞ্চ উপযোগী মনোৰঞ্জন!
  আনকি খ্ৰীষ্টৰ বাক্যতো তেওঁৰ দাসসকলে এনেকুৱা কিবা এটা বিচাৰিছে যিয়ে ঈশ্বৰহীন স্বেচ্ছাচাৰীৰ সেৱা কৰে!
  এটা ডাঙৰ আলমাৰী কোলাহলপূৰ্ণভাৱে পৰিব, আৰু জোৰেৰে গৌৰৱ সেইটো ভাঙি পেলোৱাজনৰ ওচৰলৈ যাব!
  যেতিয়া মাস্কখন নিপুণ হয় তেতিয়া আমাক অজুহাত নালাগে!
  অধিক সঘনাই ৰঙা নদীবোৰ ৰঙা ভাষণ আৰু ক"লা কামৰ বাবে বৈ যায়!
  - যাৰ ভাগ্যত ছুৰীৰে আঘাত কৰা, ৰছীত কঁপিব নালাগে!
  সদায়ৰ দৰেই হৈ গ"ল, কিন্তু তেওঁলোকে ইচ্ছা কৰা নাছিল!
  জীৱনতকৈ মৃত্যুৱেই ভাল অংশৰ যোগ্য, কাৰণ ইয়াৰ সময়সীমাই অতুলনীয়ভাৱে অধিক অংশ বাছি ল"বলৈ এৰি দিয়ে! -
  নিশ্চয়তা দিয়ে নিশ্চয় লুট কৰা!
  সোণৰ মুদ্ৰা কোমল, কিন্তু গুলীতকৈও মাৰাত্মক, ই ঠিক হৃদয়ত খুন্দা মাৰি মগজু উলিয়াই দিয়ে!
  প্ৰযুক্তি যুদ্ধৰ দেৱতা - আৰু ইয়াৰ বিধ্বংসী এজন নাস্তিক!
  ঈশ্বৰে ছয় দিনত বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰিলে, আৰু মানুহে এক মিনিট মানৱসৃষ্ট দুৰ্বলতাৰ বাবে সকলো অনন্তকালৰ মূল্য দিয়ে!
  কেবল গাড়ী লৈ উভতি নাহিল !
  দৌৰা, কিন্তু পলাই নাযাব, গুলী মাৰিব, কিন্তু পিছলৈ গুলী নিদিব, মাৰিব, কিন্তু প্ৰতিশোধ নকৰিবা, আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথা, মদ খাওক, কিন্তু মদ খাব নালাগে!
  মৰা গাধৰ কাণ কাকো নালাগে, কিন্তু জীৱিত শিয়ালৰ শ্ৰৱণ শক্তি যিসকলক নিজৰ লক্ষ্যত উপনীত হ"বলৈ গাধৰ প্ৰয়োজন নাই তেওঁলোকৰ বাবে এক উপহাৰ!
  মনটোক জোতা পিন্ধা, চিৰদিনৰ বাবে ট্ৰেম্প হৈ থাকিবা!
  যুদ্ধ হাওঁফাওঁৰ বাবে বায়ু, কিন্তু কেৱল বাইনাৰী গেছৰ সৈতে মিহলি!
  শত্ৰুৱে যদি হাৰ মানিব নিবিচাৰে আৰু হাৰিব নাজানে তেন্তে আমি তেওঁক হাৰ মানিবলৈ বাধ্য কৰিম আৰু জয়ী হ"বলৈ তেওঁক গাখীৰ এৰি দিম!
  বেয়া মানুহে ক"লা যাদু ভাল পায়, ভাল বেয়া মানুহে বগা!
  যুদ্ধত হত্যা কৰাটো প্ৰক্ৰিয়াটোত কঠিন, ধাৰণাত ঘৃণনীয়, কিন্তু শেষত কিমান ডাঙৰ! গতিকে যুদ্ধই আত্মাৰ স্বাস্থ্য আনে, শৰীৰৰ বাবে কঠিন হৈ পৰে, আৰু মানিবেগ পৰিষ্কাৰ কৰে!
  কেতিয়াবা যুদ্ধই মানিবেগবোৰ বৰকৈ ভৰাই পেলায়, আৰু ছিটিকি পৰা তেজৰ পূৰ্ণতাৰ প্ৰত্যক্ষ অনুপাতত, আৰু দুৰ্নীতিগ্ৰস্ত হৃদয়ৰ শূন্যতাৰ!
  ল"ৰাটোৱে অতি সুন্দৰকৈ আৰু অভিব্যক্তিৰে এফ"ৰিজম উচ্চাৰণ কৰিলে।
  মাষ্টৰে অনুভৱ কৰিলে ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰি। তাৰ পাছত তাইৰ উদং, ইলাষ্টিক তলুৱাটোত চুমা খালে আৰু এটা মুদ্ৰা টছ কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - বহুত ভাল! তোমাৰ ভৰি দুখন আদৰণীয়! এতিয়া ল"ৰাটোৱে গান গাবলৈ দিয়ক! বা যদি সি গান গাব নোৱাৰে, তেন্তে মই তাৰ খালী ভৰিখনত লাইটাৰেৰে জুই লগাব পাৰো!
  ভালুকটোৱে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ভাল টোপনি!
  ধনী মানুহজনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - গতিকে গান গাওক!
  আৰু চাৰ্কাছৰ ল"ৰাটোৱে সেইটো লৈ অনুভৱ আৰু অভিব্যক্তিৰে গাইছিল;
  আপুনি যি কৰিছে সেয়া উজ্জ্বল,
  মানৱ জাতিৰ ওপৰত অনুগ্ৰহ ঢালি দিয়া হৈছে...
  পবিত্ৰ ঈশ্বৰে তোমালোকক দিলে,
  আত্মা মন আন্তৰিক দয়া!
  
  লুচিফাৰে চদোমলৈ ঘূৰি গ"ল,
  পাপ আৰু অহংকাৰৰ উৎপাদন...
  তেওঁ নিজৰ তৰোৱালখন ঈশ্বৰৰ পবিত্ৰ সিংহাসনত তুলি ধৰিলে।
  আৰু তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"লে যে এতিয়া তেওঁ সৰ্বশক্তিমান!
  মাষ্টৰে তীব্ৰভাৱে চিঞৰি উঠিল:
  - নহয়! ধৰ্মীয় বিষয়বস্তুৰ গান নিবিচাৰো! মই এজন পাপী আৰু মই পাপক ভাল পাওঁ!
  মিছকাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - মই আৰু এটা কৰিব পাৰো!
  ধনী মানুহজনে উত্তৰ দিলে:
  -নহয়! ছোৱালীজনীয়ে ভালকৈ গান গাবলৈ দিয়ক! তাত তোমাৰ নাম কি?
  চাৰ্কাছে উত্তৰ দিলে:
  - আলেংকা!
  বাৰিনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আলেংকা গান!
  ছোৱালীজনীয়ে বৰ অনুভূতি আৰু উৎসাহেৰে গাইছিল;
  মই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী ছোৱালী
  যি জন্ম হৈছিল পবিত্ৰতাত...
  গ্ৰহত ইয়াতকৈ ধুনীয়া মোৰ নাই -
  আমি সকলোতে সমৃদ্ধিশালী হম!
  
  ৰাছিয়া সকলোতকৈ আচৰিত হওক,
  সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰা দেশখন...
  লগে লগে মানুহৰ বাবে অধিক আকৰ্ষণীয় হৈ উঠক,
  যিকোনো যোদ্ধা প্ৰকৃত মূৰ্তি!
  
  পবিত্ৰ দেশ ৰক্ষা কৰিম,
  আমাৰ পূৰ্বপুৰুষ ক'ত, মোক আটাইতকৈ বেছি বিশ্বাস কৰক...
  খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীক বিচাৰি উলিয়াওক,
  তাই ঈগল, চৰাই নহয়!
  
  এটা অতীত জীৱনত মই কমছমোলৰ সদস্য আছিলোঁ,
  নাজী বিখ্যাতভাৱে যুদ্ধ কৰিছিল ইমানেই গুড়ি...
  আৰু ছোৱালীজনীৰ মাতটো ইমানেই বাজি উঠিছিল,
  আৰু এটা উজ্জ্বল বায়ুমণ্ডলীয় আত্মা!
  
  মই মস্কোৰ ওচৰত অতি সাহসেৰে যুদ্ধ কৰিলোঁ,
  হিমৰ মাজত খালী ভৰিৰে এগৰাকী ছোৱালী আছিল...
  আৰু মোৰ হেঁচাক ইমানেই আচৰিত বুলি গণ্য কৰক,
  মই মোৰ মুঠিৰে ফ্ৰিটজৰ মুখখন ভাঙি পেলালোঁ!
  
  আমাৰ পতাকা যীচুৰ মহিমাৰ বাবে,
  আৰু লগতে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ঈশ্বৰ স্বৰগ ...
  চিৰকালৰ বাবে লাডা আমাৰ লগত অতি পবিত্ৰ,
  আৰু পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ উজ্জ্বল বগা ঈশ্বৰ!
  
  আমি সূৰ্য্যৰ পোহৰত জন্ম লোৱা মানুহ,
  Yarilo আমাক এটা কৃতিত্ব অনুপ্ৰাণিত ...
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ গান হিংস্ৰভাৱে ঢালিছে,
  চোৱা, কেৰুবে ডেউকা মেলিছে!
  
  মই মেচিনগানৰ পৰা উপযুক্তভাৱে গুলী চলালোঁ,
  খালী ভৰিৰে উপহাৰ নিক্ষেপ কৰা...
  মই মোৰ জালখন ফেচিষ্টৰ ওপৰত দলিয়াই দিলোঁ,
  ছোৱালীজনীক অলপ বুঢ়া যেন লাগিছে!
  
  যোদ্ধা, মই ঈশ্বৰৰ পৰা বিবেচনা কৰোঁ,
  তেখেতে এখন পৃথিৱী সৃষ্টি কৰিছিল য'ত সৌন্দৰ্য্য...
  মহান স্বৰগৰ নামত,
  এগৰাকী সৌন্দৰ্য্যৰ আত্মাত সৌন্দৰ্য্য ফুলি উঠে!
  
  আমি ক্ৰেমলিনক নাজীৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলোঁ,
  আমি একেলগে সকলোকে হত্যা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিলো...
  নাই, ছোৱালীজনীক ডিচচাৰ্জ কৰা নহ"ব,
  আৰু আমি ক্ৰাউটসকলৰ চকুত খুন্দা মাৰিলোঁ!
  
  সাম্যবাদৰ চিৰন্তন মহিমাৰ নামত,
  মই এজন Komsomol সদস্য আছিলোঁ যিয়ে খালী ভৰিৰে যুঁজিছিলোঁ...
  আমি ফেচিবাদৰ জাকবোৰ ধ্বংস কৰিম,
  যাতে সেই তীখাই ৰুছৰ শত্ৰুৰ ওচৰত বলি নহয়'!
  
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ষ্টেলিনগ্ৰাডত যুদ্ধ কৰিছিল,
  তাৰ নিপল ৰুবি হিসাবে ৰঙা হয়...
  আমি সোনকালে কমিউনিজম দেখিম,
  দুখ আৰু বিষাদ নজনাকৈয়ে!
  
  আমি পিতৃভূমিৰ শ্ৰেষ্ঠ ছোৱালী,
  মই এজন Komsomol সদস্য প্ৰায় উলংগ...
  কিন্তু ইমানেই মেচিনগানৰ পৰা ৰাইচক চেপি ধৰিলে,
  যে জাৰ্মানসকলে আমাৰ কোম্পানীত প্ৰৱেশ কৰা নাছিল!
  
  আটাইতকৈ উজ্জ্বল ৰাছিয়াৰ নামত ,
  মোৰ বিশ্বাস সকলো ঠিকেই হ'ব...
  মহান যীচুৱে মিছন বিশ্বাস কৰে
  খোলা চেলেল টোকৰ মাৰি থকাৰ সময়ত!
  
  আমাৰ মহান মাতৃভূমিৰ নামত,
  আমি দৌৰিবলৈ দুষ্ট ফেচিষ্ট হ'ম...
  হয়, বনৰীয়া জাকৰ জাকবোৰ বন্ধ কৰি দিওঁ,
  উত্তেজিত আক্ৰমণতো এজন দুষ্ট চোৰ!
  
  যীচুৰ নামটো সূৰ্য্যৰ দৰে উজ্জ্বল হওক
  মা মেৰী একটি মহান স্বর্গ দিয়ক...
  সৰ্বশক্তিমান লাডাৰ বাবে আমি সন্তান,
  আৰু আপুনি সাহসেৰে যুঁজি সাহস কৰে!
  
  আমাৰ মহান মাতৃভূমিৰ নামত,
  সাম্যবাদক কি দিলে সকলোতে...
  আইকনবোৰৰ পৰা সন্তবোৰ জিলিকি উঠে, মই মুখবোৰ দেখিছোঁ,
  প্ৰভুৰ এটা পৰিয়ালত!
  
  সৰ্বশক্তিমান স্বৰূপৰ নামত,
  খ্ৰীষ্ট সৰ্বশক্তিমান ত্ৰাণকৰ্তা...
  আমি পৰিয়ালৰ ঈশ্বৰৰ দৰে হ"ব লাগিব,
  সকলো অসীম সৃষ্টিকৰ্তাৰ ওপৰত!
  
  হয়, ৰুছে নিজৰ ওপৰত বেনাৰখন তুলিব,
  আমি শক্তিশালী আৰু জ্ঞানী হ'ম...
  যদিও চেংগিছ খানে ঠেককৈ আক্ৰমণ কৰে,
  কিন্তু আমি ছোৱালীবোৰ এতিয়াও স্মাৰ্ট!
  
  গতিকে মই তোমালোকক কওঁ মানুহবোৰক তুমি সাহস কৰা
  আমাদের বিশ্বাসী রাশিয়ান দেবতাদের পরিবেশ...
  আৰু যুদ্ধত ৰাছিয়ানসকলৰ আত্মা ৰক্ষা কৰক,
  যদিও ই এটা নৰকীয় জাকত আঘাত কৰে!
  
  আমি জয়ী হম, মই নিশ্চিতভাৱে জানো
  আমি সকলো নাজীক পৰাস্ত কৰিবলৈ সক্ষম হম ...
  কয়িনে পিতৃভূমিৰ যোদ্ধাসকলক চেপি ধৰিব নোৱাৰে,
  আৰু এটা ভয়ংকৰ গৰ্জনেৰে ভালুকটো জীয়াই থাকিব!
  
  আমি সকলো খুব ভালকৈ কৰিম,
  আমি সকলো Fritzes আৰু Mongols পৰাস্ত কৰিম....
  কাৰণ ছোৱালীৰ লগত কাজিয়া কৰাটো বিপদজনক,
  ৰাছিয়াৰ জনসাধাৰণে জানে যে তেওঁলোক অজেয়!
  
  আহক আমি সকলোৱে ভাবুকিপূৰ্ণ হাঁহি দেখুৱাওঁ,
  আমি চেংগিছ খানৰ শিং ভাঙিম...
  অন্তহীন মহিমাৰ নামত,
  আপোনাৰ ভাগ্য অতি উজ্জ্বল হওক!
  
  হয়, আমি ছোৱালীবোৰে ধুনীয়াকৈ যুঁজ দিম,
  পৃথিৱীৰ সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণীক দেখুৱাওঁ আহক...
  মই এজন যোদ্ধা, আৰু আত্মাই বিশ্বাস কৰে যে এজন ক্লাউন নহয়...
  আৰু ঈশ্বৰে খ্ৰীষ্টক জয়ৰ বাবে পুৰস্কৃত কৰিব!
  
  চেংগীজ খানৰ টুমেন ভাঙিম ,
  কলকাত যুদ্ধত থাকিব ছোৱালী...
  নৰকীয় আঘাতক প্ৰতিহত নকৰিব,
  মই যীচু আৰু ষ্টেলিনক ভাল পাওঁ!
  
  গতিকে শত্ৰুক কাটি দিম, হিচাপ নকৰাকৈ বিশ্বাস,
  মই তেওঁলোকক midges ৰ দৰে পৰাস্ত কৰিব পাৰো...
  বিশ্বাস কৰক, আমাৰ এটা কঠিন কাম আছে,
  যদিও জীৱনটো ৰেচমৰ সূতাৰ দৰে ভংগুৰ!
  
  লাডাৰ নামত ধন্য মৰিয়ম,
  যৌৱন আৰু প্ৰেম কি দিলে...
  আমি সম্পূৰ্ণ উদং ভৰিৰে ছোৱালী,
  বিৰোধীক বোকা আৰু তেজত ভৰিৰে গচকি দিওঁ!
  
  খ্ৰীষ্ট আহিব আৰু মৃতসকল পুনৰুত্থান হ"ব
  Perun, Yarilo, সাদা ঈশ্বৰ, Svarog ...
  তেওঁলোক এক, মানুহে সঁচাকৈয়ে জানে
  আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত আছে সৰ্বশক্তিমান ৰড!
  
  মুঠতে আমাৰ সুখ চিৰন্তন,
  যুগ যুগ জন্য বিস্ময়কর এবং বিস্ময়কর...
  আকাশ-পৃথিৱী উভয় শক্তিত আছে;
  আৰু অমৰত্ব, আৰু যৌৱন চিৰদিনৰ বাবে!
  
  আটাইতকৈ উচ্চ ঈশ্বৰৰ দুগুণ
  ANNOTATION
  এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীৰ অন্ত পৰে তেত্ৰিশ শতিকাত মস্কোত। সকলো যেন ঠিকেই আছে, আৰু পৃথিৱী গ্ৰহত প্ৰকৃত স্বৰ্গ, চিৰন্তন যৌৱন আৰু এক বিশাল মহাকাশ সাম্ৰাজ্যৰ সৃষ্টি হৈছে। কিন্তু হঠাতে ল"ৰা ভিটালিয়ে গম পায় যে তেওঁ মাংসত সৰ্বোচ্চ ঈশ্বৰৰ সৈতে বহুত মিল আছে।
  . অধ্যায় #১
  ডাঙৰ চহৰত ল"ৰা আকুলভ আৰু নায়ক ছোৱালী আলবিনা। মস্কোৰ দৰেই, কিন্তু তেত্ৰিশ শতিকাৰ সময়ৰ পৰা। এয়া দুশ বছৰৰ পাছত ভৱিষ্যত। চহৰখন অৱশ্যে বৃদ্ধি পাইছে। আকাশচুম্বী ঘৰবোৰ পাহাৰৰ দৰে দেখা গৈছিল, আৰু অতি ৰঙীন। ইয়াৰ উপৰিও ইহঁতৰ বিদেশী ৰূপ আছে, যেনে সোণালী গিলাচত ৰঙীন আইচক্ৰীমৰ ধৰণ। বা উদাহৰণস্বৰূপে প্লেটিনামৰ সাতটা কচ্ছপ ইটোৱে সিটোৰ ওপৰত থিয় হৈ আছে।
  বাদ্যযন্ত্ৰৰ দৰে দেখা যোৱা অট্টালিকাবোৰো আছিল, ধুনীয়া কিবা এটাৰে জিলিকি থকা।
  আৰু বতাহত বিভিন্ন ৰূপৰ অসংখ্য বিমানে হুলস্থুল কৰি আছিল। বেছিভাগেই অৱশ্যে টোপাল আকৃতিৰ, বা যেনে সোণালী পাখি থকা সাগৰীয় মাছ।
  হয়, আৰু উৰণৰ সময়ত অংকবোৰ জিলিকি উঠিল। প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু দুয়োটা আছিল। তদুপৰি সকলো প্ৰাপ্তবয়স্কই দেখাত ডেকা, ষোল্ল বছৰৰ ওপৰৰ নহয়।
  আৰু ফুটপাথত প্লাষ্টিকও আছিল। সৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে তাৰ ওপৰত জপিয়াই ভৰি দুখন চেপি ধৰিলে আৰু তাৰ পিছত পিং-পং বলৰ দৰে উৰা মাৰিলে।
  ভিটালিকে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - বিস্ময়কৰ পৃথিৱী!
  আলবিনাই সন্মত হ"ল:
  - হয়, ধেমেলীয়া আৰু অলৌকিক কামত সক্ষম!
  প্ৰতিফলন দিয়া আইনা সদৃশ পৃষ্ঠৰ মাজেৰে এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালী খোজ কাঢ়িছিল। তেওঁলোকৰ ভৰি দুখন উদং, শিশুৰ দৰে। আৰু তেওঁলোকে অনুভৱ কৰিলে যে তেওঁলোকক কম্পন কৰা ঢৌৱে টিকটিকিয়াই পেলাইছে।
  আগফালে এটা ভয়ংকৰ ফোয়াৰা দেখা গৈছিল, যিয়ে ডেৰ কিলোমিটাৰ ওখ জেট এখনক উৰুৱাই দিছিল আৰু ই বতাহৰ মাজেৰে কঢ়িয়াই লৈ গৈছিল, হীৰাৰে জিলিকি উঠিছিল। আৰু মূৰ্তিবোৰ নিজেই, ফোয়াৰাৰ গঠনত, কিবা এটা বিশেষ, অচিনাকি ধাতুৰে জিলিকি উঠিছিল, যিটো সোণতকৈ বহুত উজ্জ্বল আৰু ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙেৰে জিলিকি উঠিছিল।
  আৰু মূৰ্তিবোৰ নিজেই আকৃতিত ধুনীয়া আৰু লৰচৰ কৰা আছিল।
  ভিটালিকে মাত দিলে।
  - এটা আচৰিত আৱিষ্কাৰ। এইটো এটা ফোয়াৰা - পিটাৰহফতকৈও শীতল!
  আলবিনাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - উজ্জ্বল, শীতল ভৱিষ্যতৰ পৃথিৱী।
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনীয়ে অলপ খোজ দিলে। আলবিনা ভিটালিকতকৈ ইমানেই ওখ আছিল যে কোনোবাই ভাবিব পাৰে যে তেওঁলোক মাক আৰু পুত্ৰ। তদুপৰি এই ভৱিষ্যতত কোনো বৃদ্ধ লোক নাছিল। মানুহে চিৰন্তন যৌৱন লাভ কৰিছিল আৰু মানুহে আনন্দ কৰিব পাৰিছিল যে তেওঁলোকে অসাৰ আৰু অপ্ৰীতিকৰ শ্বেভত সময় নষ্ট কৰিব নালাগিছিল।
  ভৱিষ্যতৰ মস্কোৰ কিছুমান অট্টালিকাত সোণ আৰু প্লেটিনামৰ ৰেখা আছিল। লগতে জ্বলি আছিল উজ্জ্বল বিলবোৰ্ড, এক কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত আকাৰৰ, য"ত শীতল কাৰ্টুন দেখুওৱা হৈছিল।
  বতাহৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ যোৱা বিমানবোৰ কেৱল ধুনীয়া আৰু উজ্জ্বল ৰং আৰু ৰূপৱতী আকৃতিৰ নাছিল, বৰঞ্চ দামী ফৰাচী সুগন্ধিৰ দৰে গোন্ধো আছিল, বা হয়তো তাতোকৈও সুখদায়ক।
  আৰু বৰ্গক্ষেত্ৰবোৰৰ পৃষ্ঠভাগ আইনা এখনৰ দৰে আছিল, উষ্ণ আৰু একে সময়তে জিলিকি থকা। কিশোৰ-কিশোৰী, এজন ল"ৰা আৰু এজনী ছোৱালীৰ উদং তলুৱে যেতিয়া তাৰ ওপৰত ভৰি দিলে, তেতিয়া ৰূপৱতী, প্ৰায় শিশুসুলভ ভৰিৰ ছাপ ওলাই আহিল। যিটো বিভিন্ন ৰঙত জিলিকি উঠিছিল, যেন ফেল্টৰ টিপ কলমেৰে অংকন কৰা হৈছে। আৰু তাৰ পিছত সিহঁত নোহোৱা হৈ গ"ল।
  আলবিনাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - ঠিক নিয়ৰ ৰাণীৰ দুৰ্গতৰ দৰেই!
  ভিটালিকে মূৰ জোকাৰিলে:
  - নহয়! ইয়াত গৰম আৰু পৃথিৱীখন ৰঙেৰে ভৰি আছে।
  এজন ডেকা আৰু এজনী ছোৱালী উৰি আহি সিহঁতৰ ওচৰ পালেগৈ। বৰ ধুনীয়া আছিল যদিও মুখত ৰং কৰা হৈছিল, কেকত ছবিৰ দৰে।
  যুৱকজনে ল"ৰাকেইটাক সুধিলে:
  - আপোনাৰ ক"ৰ পৰা আহিছে?
  ভিটালিয়ে উত্তৰ দিলে:
  - মস্কোৰ পৰা!
  - খোজকাঢ়ি কিয় যাত্ৰা কৰে?
  আলবিনাই উত্তৰ দিলে:
  - বিমান এখন কিনিব বিচাৰিম। ইয়াত আপোনাৰ দোকানবোৰ ক"ত?
  ল"ৰাটোৰ কাষত থকা ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - দোকানবোৰ কোনেও ব্যৱহাৰ নকৰে। ইয়াত এটা হাইপাৰনেট নেটৱৰ্ক আছে , আৰু ইয়াৰ জৰিয়তে সকলো একেবাৰে বিনামূলীয়াকৈ ডেলিভাৰী কৰা হয়।
  ভিটালিকে হাঁহি হাঁহি টুইট কৰিছিল:
  - কিমান অগ্ৰগতি হৈছে?
  অকল্পনীয় আশ্চৰ্য্যলৈ...
  সকলো সম্পূৰ্ণ মুক্ত হৈ পৰিল
  কেৱল লাভৰ সৈতে, সাৱধানে!
  যুৱকজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু তেওঁ আমাৰ ভগৱানৰ দৰে কেনেকুৱা হয় জানেনে। হয়তো তুমি তাৰ ল'ৰা?
  ল"ৰাটোৱে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! দেউতাক চিনি নাপাওঁ। কিন্তু যদি তেওঁ ঈশ্বৰ হয়, তেন্তে মই আচৰিত নহ"লোহেঁতেন।
  ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ পৃথিৱীত কোনো ৰূপতে আশ্চৰ্যজনক একো নাই ! আপুনি হাইপাৰনেটত এটা বিশেষ প্ৰগ্ৰেম ব্যৱহাৰ কৰি আপোনাৰ শৰীৰ সলনি কৰিব পাৰে । কেৱল মানুহেহে এই কাম খুব কমেইহে কৰে, যিহেতু হাইপাৰনেট গেম মেট্ৰিক্সত , এইটো কৰিব পাৰি, সাধাৰণতে, মানসিক প্ৰচেষ্টাৰে আৰু নিমিষতে। আৰু যদি আপুনি বাস্তৱত নিজকে সলনি কৰে তেন্তে তেওঁলোকে আপোনাক চিনি পোৱা বন্ধ কৰি দিব। হয়, আৰু ইয়াৰ বাবে আপোনাক প্ৰেম মন্ত্ৰালয়ৰ অনুমতিৰ প্ৰয়োজন।
  আলবিনা আচৰিত হ"ল:
  - প্ৰেমৰ মন্ত্ৰালয়?
  ছোৱালীজনীয়ে ওপৰলৈ চাই উত্তৰ দিলে:
  - আৰু তুমি যেন আমাৰ সাম্ৰাজ্যৰ নহয়! হয়তো আপোনাৰ স্মৃতিশক্তিৰ সমস্যা আছে?
  ভিটালিকে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  আমি সময় ভ্ৰমণকাৰী!
  যুৱকজনে মন্তব্য কৰিলে:
  এইটো যদি কৌতুক নহয়, তেন্তে...
  সেই মুহূৰ্ততে তেওঁলোকৰ চাৰিওফালে কমলা ৰঙৰ জাম্পছুট পিন্ধা ডজন ডজন ধুনীয়া ছোৱালীৰ আবিৰ্ভাৱ ঘটিল। আৰু দুটামান শীতল ট্ৰিক আউট মেচিনগান আঙুলিয়াই দিলে।
  ভিটালিকে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আমি শান্তিৰে আহিছো!
  আলবিনাই টুইট কৰিছিল।
  - আমি এতিয়াও নাবালক, আমাক গুলীয়াই নিদিব!
  ৰঙা চুলি আৰু ইউনিফৰ্ম পিন্ধা ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - আমি তোমাৰ কোনো ক্ষতি নকৰো। মাথোঁ আপোনাৰ নেন"বট নাই আৰু আপুনি ক"ৰ পৰা আহিছে সেইটো বিচাৰি উলিয়াব লাগিব।
  ভিটালিকে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - উটৰ পৰা!
  সেই মুহূৰ্তত সেউজীয়া বহল ৰশ্মিয়ে যোৰটোক খুন্দা মাৰিলে, কোমল আৰু বিষ নোহোৱাকৈ, চেতনা বন্ধ কৰি দিলে।
  ভিটালিকে একো চাবলৈ আৰু চিন্তা কৰিবলৈ সময় নাপালে, কিয়নো তেওঁ আকৌ নিজকে স্পষ্ট স্মৃতিশক্তিত বিচাৰি পালে।
  আলবিনাৰ সৈতে একেলগে তেওঁলোকে এটা স্বচ্ছ স্থানত ওলমি থাকিল। সিহঁতৰ চাৰিওফালে নীলা কুঁৱলীৰ দৰে আছিল। আৰু একে সময়তে সৰু আঙুলিটোও লৰচৰ নকৰিব।
  তেওঁলোকৰ সন্মুখত অতি ধুনীয়া ছোৱালী এজনী আবিৰ্ভাৱ হ"ল, ৰামধেনুৰ সকলো ৰঙৰ তলত চুলি।
  তাই চিঞৰি উঠিল:
  - আমি এটা বিশ্লেষণ কৰিলোঁ আৰু গম পালোঁ যে আপুনি ২০২৩ চনত মস্কোৰ। প্ৰশ্ন হয় আপুনি আমাৰ ওচৰলৈ কেনেকৈ আহিল? আৰু ইয়াৰ উপৰিও এনে লাগে যেন আপুনি এটা অস্বস্তিকৰ দম্পতী। কম্পিউটাৰে কয় যে হয়তো আপুনি সেই সময়ৰ সৰ্বশক্তিমান আৰু ঈশ্বৰৰ মাতৃ।
  ভিটালিকে উচ্চাৰণ কৰিলে, তাইৰ মাতটো শুনা গ"ল:
  - তেনেকৈয়ে... এই সাম্ৰাজ্য যেন ভৱিষ্যতে মোৰ দ্বাৰা শাসন কৰা হ'ব!
  ছোৱালীজনীয়ে ঘূৰি আহি মধুৰ মাতেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমি একো নুই কৰা নাই। কিন্তু সৰ্বশক্তিমান এতিয়া হাইপাৰকেপিটেলত Ultravavilov , আৰু এইটো এটা চুবুৰীয়া তাৰকাৰাজ্য! তেওঁলোকে আপোনাক তেওঁৰ ওচৰলৈ লৈ যাব লাগিব, তাৰ পিছত তেওঁলোকে আপোনাৰ দম্পতীক কি কৰিব সেইটো সিদ্ধান্ত ল"ব।
  আলবিনাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিন্তু আমি আগতে নিজকে হত্যা কৰিব নোৱাৰো?
  ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - সিদ্ধান্ত লোৱাটো ঈশ্বৰ আৰু ঈশ্বৰৰ মাতৃৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল! এতিয়াৰ বাবে আপোনাৰ চেহেৰাটো আনৰ পৰা এটা ডাঙৰ গোপন। আপুনি এতিয়াই এটা বৃহৎ এস্কৰ্টৰ অধীনত আল্ট্ৰাবেবিলনলৈ পঠিওৱা হ'ব, শূন্য স্থানৰ কেপচুল এটা লোড কৰি। উৰণৰ সময়ত যাতে বিৰক্ত নহয়, তাৰ বাবে আপোনাৰ চেতনা ছুপাৰমেট্ৰিক্সত থাকে হাইপাৰনেটে প্ৰতিটো ৰুচিৰ বাবে খেল উপভোগ কৰিব পাৰিব। বুজিছানে?
  ভিটালিকে উত্তৰ দিলে:
  - তেত্ৰিশ শতিকাত খেলা - ইয়াতকৈ ভাল কি হ'ব পাৰে!
  আলবিনাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - মোৰো ভাল লাগে!
  ছোৱালীজনীয়ে বহল হাঁহি এটা মাৰি হাতখন জোকাৰিলে। আৰু ভিটালিক আৰু আলবিনাৰ ওপৰত গোলাপী ৰঙৰ কোমল ঢৌ এটা পৰিল।
  ল'ৰা আৰু ছোৱালীজনীৰ অন্ত পৰিল চহৰতে। তেত্ৰিশ শতিকাৰ মস্কোৰ দৰে উজ্জ্বল আৰু ৰঙীন নহয়। আৰু বিংশ শতিকাৰ শেষৰ ফালে প্ৰায়।
  প্ৰকাণ্ড ডাইনোছৰটোৱে পিছ ভৰিৰে ৰাজপথত ছিটিকি চুবুৰীয়া ঘৰবোৰত ঠেংৰে খুন্দা মাৰি ধ্বংস কৰি পেলালে। লগতে ইয়াৰ পাখিবোৰ হয় দীঘল হৈ পৰিল নহয় ইয়াৰ বিপৰীতে চুটি হৈ মানুহৰ ধ্বংস আৰু মৃত্যুৰ কাৰণ হ"ল।
  আৰু তেওঁলোকে চৌদিশে দৌৰি গ"ল। অৱশ্যে তেওঁলোক আটাইকেইজনেই বাৰ বছৰতকৈ ডাঙৰ নহয় ল"ৰা-ছোৱালী আছিল। ল"ৰা-ছোৱালী পলাই গ"ল। তাৰে কিছুমানে আৰক্ষীৰ পোছাক পৰিধান কৰিছিল। আৰু এজনো প্ৰাপ্তবয়স্ক নহয়, আনকি কিশোৰ এজনো নহয়।
  এটা সুখদায়ক, নাৰীসুলভ মাত শুনা গ"ল:
  - ডাইনোছৰ বন্ধ কৰক আৰু শিশুসকলক ৰক্ষা কৰক!
  আলবিনাই সুধিলে:
  - আৰু এইটো কেনেকৈ কৰিব?
  মাতটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো এনেকুৱা খেল। নিজে চিন্তা কৰক।
  ভিটালিকে কান্ধ দুটা জোকাৰি গাই গ"ল:
  - বাৰু, লাঠিডাল জীৱন ৰক্ষাকাৰী ,
  সোনকালে স্কিপিং ৰছীলৈ পৰিণত হওক!
  আলবিনাই হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আপোনাৰ কেনে?
  ল"ৰা জিনিয়াছে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - সোনকালে বা পিছত, খেলত জোপোহাত ইংগিত আৰু পিয়ানো থাকিব। ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে, এনেকুৱা!
  আৰু ডেকা যোদ্ধাজনে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ফুটপাথৰ পৰা টাইলছৰ টুকুৰা এটা তুলি লৈ এটা ওখ অট্টালিকাত পেলাই দিলে। খণ্ডটোৱে চাপত উৰি গৈ ভিত্তিত খুন্দা মাৰিলে। বিশাল গঠনটোৱে দোল খাই উঠিল, আৰু সকলো শক্তিৰে ই ডাইনোছৰটোৰ ওপৰত লৈ পৰিল। টগোৱে জোৰেৰে কঁপি উঠিল, আৰু দানৱটো ভাঙিবলৈ ধৰিলে।
  আলবিনাই আনন্দৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  -সেইটো সঁচাকৈয়ে নাইটৰ পদক্ষেপ!
  ভিটালিকে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - হয়তো ষ্টেলিয়নৰ খোজ!
  অট্টালিকাটোৱে থেতেলিয়াই পেলোৱা ডাইনোছৰটোৱে তাক লৈ ছিন্নভিন্ন হৈ বহুত চ্যুইংগাম আৰু মিঠাইৰ দৰে হৈ পৰিল। এই চহৰখনত বাস কৰা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে লগে লগে ট্ৰিট এটা ল"বলৈ লৰালৰি কৰিলে। চেণ্ডেল জিলিকি উঠিছিল, স্নিকাৰ, আৰু কিছুমানৰ উদং গোৰোহা আছিল।
  হুলস্থুলীয়া হৈ পৰিল।
  ভিটালিকে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  শৈশৱ এটা সুন্দৰ সময়
  'এইটো ভাল, ল'ৰাবোৰৰ বাবে মজা...
  ডাঙৰ খেল আহি আছে
  আমি মেচিনৰ পৰা বৰষুণৰ সৈতে স্ক্ৰিবল কৰো!
  আলবিনাই আৰু বহল হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, আমি স্ক্ৰিবল কৰো!
  ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে আৰু দুজন খলনায়ক দেখা পালে। সিহঁত আছিল দানৱ: এজনৰ মূৰটো গাহৰিৰ, আৰু আনটো গঁড়। বনৰীয়া গৰ্জন এটাৰে সিহঁত আলবিনা আৰু ভিটালিকৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল।
  ল"ৰাটোৱে হুইচেল মাৰিলে।
  তাৰে এটা ট্ৰেফিক লাইট লৰচৰ কৰি গঁড়টোৰ মূৰত পৰিল। গুণ্ডাটোক স্তম্ভিত কৰি পেলালে।
  ভিটালিকে দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - ব্ল', ব্ল', আন এটা ব্ল',
  আন এটা হিট আৰু...
  ল'ৰা খালী ভৰিৰে ছুপাৰষ্টাৰ
  এটা আপাৰকাট নিক্ষেপ কৰে!
  আলবিনাই খিকিন্দালি কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত,
  ছোৱালীবোৰ দুগুণ শীতল!
  গাহৰিৰ মূৰ লৈ যুঁজাৰু বিমানখনে বেকপেকৰ পৰা লেজাৰ মেচিনগান লৈ গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ জপিয়াই কাষলৈ গ"ল। আলবিনাই উদং গোৰোহাটোৰে কলৰ খোলা এটা দলিয়াই দিলে। উৰি গৈ গাহৰিৰ মূৰ থকা যুঁজাৰু বিমানৰ বুটৰ তলত পৰিল। ই উৰি গৈ শিলৰ দেৱাল ভাঙি খুন্দা মাৰি নিমাত হৈ পৰিল।
  ভিটালিকে আনন্দৰে গাইছিল:
  - মই দৃষ্টিশক্তিৰ ওপৰেৰে বেঁকা হৈ যাওঁ, আৰু মিছাইলবোৰ লক্ষ্যৰ ফালে লৰালৰিকৈ যায়! আগলৈ আৰু এটা দৌৰ!
  আলবিনাই নিজৰ মাজতে অতি ধ্বংসাত্মক অনুভূতি অনুভৱ কৰিলে। আৰু খালী, টেন কৰা ভৰিৰে ষ্টম্প কৰোঁ, দালি কম্পন আৰু ফাটি যোৱা।
  আৰু মিঠাই, চকলেট, আইচক্ৰীমৰ কিছু অংশ, চ্যুইংগাম, ললিপপ আৰু বহুতো ফাটৰ পৰা উৰিবলৈ ধৰিলে। কিমান ডাঙৰ আৰু মজাৰ যেন লাগিছিল এই সকলোবোৰ।
  ভিটালিকে লক্ষ্য কৰিছে:
  - এইবোৰ সঁচাকৈয়ে সোৱাদযুক্ত জলপান !
  ছোৱালীজনীয়ে কিবা এটা ক"ব বিচাৰিছিল, কিন্তু ল"ৰা-ছোৱালীৰ ভিৰ দৌৰি আহিল, আৰু এই সকলোবোৰ বাচন ধৰি লওঁ। আৰু সেইবোৰ খাবলৈ আগ্ৰহী!
  আলবিনাই টুইট কৰিছিল।
  - অন্ততঃ ধন্যবাদ কওক!
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ৰৈ কোৰাছত গৰ্জন কৰিলে:
  - ধন্যবাদ!
  ভিটালিকে হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - প্ৰায় ঐশ্বৰিক!
  ছোৱালী-নায়কে এটা হাস্যৰস দিব বিচাৰিছিল যদিও হঠাতে পৰিৱেশটো সলনি হৈ গ"ল। আৰু সিহঁতৰ অন্ত পৰিল বৰফৰ পাহাৰ এটাত। তাৰ পৰাই যেন স্প্ৰিংবৰ্ডৰ পৰা ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ ওলাই আহিছিল।
  আৰু তেওঁলোকে মজা কৰিছিল...
  ভিটালিক আৰু আলবিনাই যেন যাদুৰ দ্বাৰাই ভৰিত স্কি পালে। ল"ৰাটো আৰু ছোৱালীজনী দুয়োজনেই লৰালৰিকৈ গুচি গ"ল, বনৰীয়া চিঞৰ-বাখৰ আৰু শব্দ এটাৰে।
  ভিটালিকে হাঁহি হাঁহি গাইছিল:
  আচৰিত সৌন্দৰ্য্যৰ আত্মাৰ অনুভূতি,
  মাতৃভূমিৰ বাবে, এজন যুঁজাৰু তৰাৰ মাজত যুঁজিছিল...
  কাৰণ সাহসী সপোনবোৰ বাস্তৱায়িত হৈছে,
  দুষ্ট শত্ৰুৰ আৰ্মাডাটোৱে ভয় কৰা নাছিল!
  আলবিনাই চকু টিপিয়াই বিদ্ৰুপৰ দৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - তৰাৰ মাজত, আটাইবোৰৰ পিছতো!
  ভিটালিকে হাঁহি হাঁহি উত্তৰ দিলে:
  - হয়!
  আৰু ল"ৰাটোৱে নিয়ৰৰ পৰা লাঠিৰে ঠেলি দিবলৈ ধৰিলে। শেহতীয়া বছৰবোৰত শীতকালত সন্তুষ্ট হোৱা নাই। আৰু মস্কোৰ ওচৰত স্কিইং কৰাটো বোবা আছিল ৷ আৰু শীতকালীন অলিম্পিক ছোচিত আৰু কেনেকৈ অনুষ্ঠিত হৈছিল?
  সমান্তৰাল ট্ৰেকত থকা ল"ৰা এজনে সুধিলে:
  - দুঃসাহসিক কৰ্ম বিচাৰে নেকি?
  আলবিনাই উত্তৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই হয়! অৱশ্যেই হয়! অৱশ্যেই হয়!
  আৰু ইয়াত তেওঁলোকৰ সন্মুখত কেইবাটাও মেৰু ভালুকৰ আবিৰ্ভাৱ হ"ল। আৰু এতিয়া ভিটালিক আৰু আলবিনাৰ হাতত মেচিনগান।
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনী, দৃঢ়তাৰে, যুঁজিবলৈ সাজু হৈছে। আৰু তাৰ পিছত সিহঁতে ট্ৰিগাৰবোৰ টানি আনে, আৰু ট্ৰাংকবোৰৰ পৰা উৰি যায়, জলপ্ৰপাতৰ দৰে, অতি জ্বলন্ত আৰু চোকা, ধ্বংসাত্মক জেট।
  ভিটালিকে মন্তব্য কৰিলে যে কেনেকৈ এটা গুলীয়ে মেৰু ভালুকৰ গাধত খুন্দা মাৰিলে, তেজৰ ফোয়াৰা এটা ওলাই গ"ল:
  - এই সকলোবোৰ আচৰিত আৰু শীতল!
  আলবিনাই মাত দিলে আৰু গাইলে:
  পৃথিৱীৰ ক"ৰবাত
  য'ত সদায় ঠাণ্ডা...
  ভালুকবোৰে অক্ষৰ ওপৰত ঘঁহি,
  হে পৃথিৱীৰ অক্ষ!
  ভিটালিকে উত্তৰ দিলে:
  - আমি সিহঁতৰ পিছে পিছে আছো!
  আৰু গুলীৰ আন এটা গোট গুলিয়াই দিলে। এইবোৰ ইমান ডাঙৰ আৰু শীতল যুঁজাৰু।
  আৰু ঘুচা মাৰি দিয়া মেৰু ভালুকবোৰ পৰি গ"ল। আৰু তাৰ পিছত সেইবোৰ অতি সোৱাদযুক্ত আৰু খাব পৰা কিবা এটালৈ পৰিণত হ"ল। আৰু এইবোৰ আছিল কেক, আৰু পেষ্ট্ৰি, আৰু ক্ৰীম আৰু সুগন্ধিযুক্ত সকলো বস্তুৰ বহুত।
  আলবিনাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এইবোৰ সঁচাকৈয়ে শীতল জলপান !
  ভিটালিকে মন্তব্য কৰে যে:
  yummy শব্দটো ভাল পায় ! কিন্তু তেওঁলোকে তেনেকৈয়ে কয়, সাধাৰণতে সৰু ল"ৰা-ছোৱালী, কিন্তু আমি এতিয়াও যথেষ্ট বয়সীয়াল, আৰু আমি ইতিমধ্যে বহুত বস্তু গোটাবলৈ সক্ষম হৈছো!
  আলবিনাই মাত দিলে।
  - সহমত! কিন্তু আমি চিৰদিনৰ বাবে সন্তান হৈয়েই থাকোঁ, মাত্ৰ বছৰবোৰহে সলনি হয়!
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ জপিয়াই পৰিল আৰু স্কিৰ সৈতে ছামাৰছল্টত পেচ মাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে পুনৰ গান গাইছিল।
  পিছফালে কি আছিল, চাৰিওফালে চাওক
  শিশু হিচাপে নিজকে জানে, এলেহুৱা নহ'ব...
  কাৰণ বহু বছৰ উৰি গৈছে, দৌৰি গৈছে,
  হাঁহি, হাঁহি, হাঁহি!
  ভিটালিকে আলবিনালৈ চকু টিপিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - মজাৰ ঘটনা!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে সুধিলে:
  - কি?
  ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  - ভৱিষ্যতলৈ সোমাই গ"লোঁ, য"ত মই পৃথিৱীৰ ওপৰত ক্ষমতা দখল কৰিলোঁ, আৰু মই দুশ বছৰ ধৰি শাসন কৰি আহিছো। আৰু তেতিয়াই অতীতৰ পৰা মোৰ ডাবলটো ওলাই পৰে আৰু প্ৰশ্নটো উত্থাপন হয় - ইয়াৰ লগত কি কৰা হ"ব?
  আলবিনাই কান্ধ দুটা জোকাৰি উত্তৰ দিলে:
  - একো নাই! আপোনাৰ যমজ সন্তানক এটা গ্ৰহ দিয়ক, আৰু তেওঁ সুখেৰে জীয়াই থাকিব পাৰে!
  ভিটালিকে সন্দেহজনকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - যদি তেওঁ ভাবে যে মই তেওঁক সিংহাসনৰ বাবে প্ৰত্যাহ্বান জনাম তেন্তে কি হ"ব?
  ছোৱালীজনীয়ে কান্ধ দুটা জোকাৰি সুধিলে:
  - বিবাদ কৰিবলৈ ওলাইছা নেকি?
  ল"ৰাটোৱে উত্তৰ দিলে:
  "মহাকাশ সাম্ৰাজ্যৰ মানুহ যথেষ্ট সুখী। সকলো ঠিকেই আছে, ক্ষমতাৰ বাবে যুঁজ দিয়াৰ কোনো কাৰণ মই দেখা নাই। কাৰণ, ক্ষমতাৰ বাবে মানুহ নহয়, মানুহৰ বাবে ক্ষমতা!
  আলবিনাই হুইচেল মাৰিলে:
  - অ", কিমান সম্ভ্ৰান্ত! আপুনি নাইট নেকি?
  ভিটালিকে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - সঁচাকৈয়ে নহয়! নাইটসকলে শালীনতাৰ নিয়ম মানি চলিছিল, কেৱল ইজনে সিজনৰ সম্পৰ্কত আৰু দাসসকলক মানুহ বুলি গণ্য কৰা হোৱা নাছিল। আৰু প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ কল্যাণৰ কথা চিন্তা কৰো।
  নায়ক ছোৱালীজনীয়ে চকু টিপিয়াই চিঞৰি ক"লে:
  বহল মোৰ জন্মভূমি,
  তাৰ মাজতে অৰণ্য, পথাৰ আৰু নদী...
  মই আন কোনো দেশৰ কথা নাজানো।
  মানুহে ইমান মুক্তভাৱে ক"ত উশাহ লয়!
  বয় জিনিয়াছে ক"লে:
  - এটা গোটেই নক্ষত্ৰীয় সাম্ৰাজ্য!
  আকৌ অগণনবাৰৰ বাবে মেট্ৰিক্সত লেণ্ডস্কেপ সলনি হৈছে।
  ল"ৰাটো আৰু ছোৱালীজনী এতিয়া খাদটোত আছিল। আপাত দৃষ্টিত ই আছিল ঐতিহাসিক শ্বুটিং খেলৰ খেল ৷ দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ দৰে। খেলপথাৰৰ সিপাৰে গতি কৰা টেংকবোৰহে কিছু বেলেগ আছিল। উদাহৰণস্বৰূপে "সিংহ" দৃশ্যমান, যিটো বাস্তৱ ইতিহাসত কেতিয়াও ধাৰাবাহিকখনত যোৱা নাছিল। আৰু, অকপটে ক"বলৈ গ"লে "লায়ন" যদিও শক্তিশালী টেংক, যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতাত প্ৰশ্নবোধক। ৯০ টন ওজনৰ এই টাইগাৰ-২তকৈ টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল কৱচতহে ভালদৰে সুৰক্ষিত, আৰু ইয়াত ১০৫ মিলিমিটাৰ কামান আছে। শক্তিশালী, কিন্তু বাঘতকৈ কম দ্ৰুত-জুই। কিন্তু ইয়াত এই টেংকটো উপস্থিত। আৰু নিজৰ বিশাল শক্তিৰে লৰালৰিকৈ।
  আৰু বন্দুকৰ গুলী চলি আছে তেওঁৰ ওপৰত। চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধা, আৰু খালী ভৰিৰে ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে কামানৰ চাৰিওফালে লৰালৰিকৈ ফুৰে।
  কামানবোৰ বোজাই কৰে, তাৰ ভিতৰত সাতটা।
  আৰু তিনিটা লেভ টেংক আছে। অলপ যেন লাগিছে, কিন্তু কপালত সেইবোৰ ভাঙি যোৱাৰ কোনো উপায় নাই।
  কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে ভিটালিকৰ ফালে ঘূৰি সুধিলে:
  - আপুনি এজন অগ্ৰগামী নেকি?
  ল"ৰা জিনিয়াছে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - নহয়! কেতিয়াও হোৱা নাই!
  ছোৱালীজনীয়ে আচৰিত হৈ সুধিলে:
  - আৰু কিয়?
  ভিটালিকে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - কাৰণ মই আন এটা সময়ৰ!
  আন এগৰাকী ছোৱালীয়ে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি টেংক "সিংহ" ভেদ কৰিব নোৱাৰো? আমাৰ ৭৬ মিমি কামানটো বৰ দুৰ্বল!
  আলবিনাই চিম কৰিলে:
  - জাৰ্মান টেংকত গুলী চলাব নালাগে!
  কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - আৰু কিয় নহয়?
  বীৰ ছোৱালীজনীয়ে উত্তৰ দিলে:
  কাৰণ ই কেৱল খেল। আৰু কামানৰ পৰা গুলী চলোৱাতকৈ বেলেগ ধৰণেৰে অভেদ্য টেংকক পৰাস্ত কৰিব লাগিব।
  কমছমোল যোদ্ধাসকলে কোৰাছত সুধিলে:
  - আৰু কেনেকৈ, সৌন্দৰ্য্য!
  আলবিনাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - গান গাই!
  আৰু তাই নাইটিংগলৰ মাতেৰে গাইছিল আৰু বাকীবোৰে তাইৰ পিছে পিছে খোজ কাঢ়িছিল।
  পিতৃভূমিৰ তৰা প্ৰভুৱে দিছে,
  তাই, বিশ্বাস কৰক, সূৰ্য্যতকৈও অধিক উজ্জ্বল!
  তুমি মোৰ, এই দেশৰ পৰা আহিছে -
  জানি থওক যে আপোনাৰ হৃদয়খনে বিষাদেৰে স্পন্দন কৰে!
  
  আপোনাৰ মাজত আমি কমছমোলৰ সদস্য, ঈগলৰ দৰে,
  আমি নাজীক থেতেলিয়াই পেলাওঁ আৰু স্ক্ৰেপবোৰ ঝাড়ু দি লৈ যাওঁ!
  আনকি আমি বৃহস্পতি গ্ৰহতো মেনেজ কৰিলোঁ,
  ফলবোৰ খেতি কৰক - অবাস্তৱ স্বৰ্গ!
  
  শুক্ৰ গ্ৰহ প্ৰেমৰ স্থান
  মংগল গ্ৰহত যোদ্ধাৰ অনুভৱ সৰ্বোচ্চ!
  তুমি অশুভৰ শিকলি ভাঙিছা, সন্দেহৰ,
  কাৰণ ভগৱানে সৰ্বোত্তম কাম কৰিব বিচাৰে!
  
  মহাজাগতিক চাপ ধ্বংস কৰক
  শক্তিশালী হুক এটাৰে চিবুকটো মনত ৰাখিব!
  জগতৰ শক্তিত শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব,
  আৰু জংকাৰবোৰক সাধাৰণ শিশুৰ ধনুৰে গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল!
  
  প্ৰান্তিককৰণ এক - লোৱা আৰু জয়ী,
  আমি আন কোনো উপায় জানিব নোৱাৰো!
  আৰু তুমি, ৰাইচৰ পহু, কান্দিব নালাগে,
  যুঁজাৰু বিমানৰ পৰা মুখত বেয়নেট লওক!
  
  আৰু বেয়নেটটো আপোনাৰ ভৱিষ্যতৰ বাবে উপযুক্ত নহ"ব,
  বুলডজাৰত ডাইনামাইট যোগ কৰিম !
  ইমান দ্ৰুত উৰণ
  যেতিয়া সৰ্বহাৰাজনে হাতুৰীত আঘাত কৰিলে!
  
  পৰৱৰ্তী পদক্ষেপটো হাৰিকেনৰ দৰে পাৰ হৈ যাব
  আৰু এণ্ডগেমটো হ"ব বিজয়ী সঙ্গী!
  কাৰণ আমাৰ খং, এটা উন্মাদ আগ্নেয়গিৰি,
  হাৰামী, এটা ভয়ংকৰ মেকুৰীৰ ওপৰত হত্যাকাণ্ড!
  
  আমি বাৰ্লিনত টিকটিকিয়াবোৰ ক্লেম্প কৰিলোঁ,
  ৰাছিয়াৰ পতাকাৰ তলত পেৰিছ মুক্ত!
  আমি পিতৃভূমিৰ কন্যা আৰু পুত্ৰ,
  আমি যেতিয়া ভোজ খাওঁ - আমি পপিৰ গুটিৰে মৌ খাওঁ!
  
  কুঁৱলীময় এলবিয়ন এতিয়া, ভাইটিৰ দৰে,
  নিউয়ৰ্ক প্লেটত পাইৰ দৰে হৈ পৰিল!
  আমাৰ ৰঙা, ৰঙা পপি ৰঙৰ পতাকা,
  ইয়াৰ অধীনত সকলো মানুহ স্বাধীনতাৰে সুখী!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গান গাইছিল আৰু লায়নৰ টেংক তিনিটা গোলাপ ফুলেৰে ৰং কৰা ডাঙৰ ডাঙৰ ফুলি উঠা কেকলৈ পৰিণত হৈছিল। আৰু তেওঁলোকৰ পৰাই এটা অতি প্ৰবল আৰু ৰুচিকৰ সুগন্ধি আহিছিল।
  কিন্তু তাৰ পিছতে আকৌ সিহঁতৰ পিছফালে গাড়ীখন আবিৰ্ভাৱ হ"ল। এইবাৰ আৰু অধিক শক্তিশালী আৰু গধুৰ মাউছ। ইহঁতৰ গতি কম যদিও অগ্নিশক্তি আৰু কৱচ ছাদৰ মাজেৰে।
  আলবিনাই কমছমোলৰ সদস্যসকলক সুধিলে:
  - আমি আকৌ গান গাম নেকি?
  ছোৱালী কেপ্তেইনে মন্তব্য কৰিলে:
  - এইটো সঁচাকৈয়ে এটা চুমুক দি লোৱা সম্ভৱনে?
  ভিটালিকে গাইছিল:
  গীতটোৱে আমাক গঢ়ি তোলা আৰু জীয়াই থকাত সহায় কৰে,
  আৰু গীতটোৰ সৈতে এটা ডেউকাযুক্ত উৰণত...
  আৰু যিজনে লাইৰ লৈ জীৱনত খোজ কাঢ়ে,
  তেওঁ কেতিয়াও ক"তো নোহোৱা হৈ নাযায়!
  কমছমোলৰ এগৰাকী ছোৱালীয়ে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - তাৰ বিৰুদ্ধে তৰ্ক কৰিব নোৱাৰি!
  আলবিনাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - শুদ্ধ! নে আন কিবা বিচাৰে?
  কমছমোল ছোৱালীকেইজনীয়ে বেৰেলৰ ব্ৰিচত গোলা এটা মাৰি জোৰকৈ গুলী চলালে। ই উৰি গৈ টেংকটোত খুন্দা মাৰি মটৰৰ দৰে উফৰি গ"ল।
  ছোৱালী কেপ্তেইনে লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, লোৱাটো কঠিন!
  ভিটালিকে মাত দিলে।
  - গতিকে গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰক!
  আৰু তেনেকৈয়ে যোদ্ধা আৰু ল"ৰাটোৱে অতি উৎসাহেৰে অনুষ্ঠান পৰিৱেশন কৰিবলৈ ধৰিলে:
  ছোভিয়েট মাতৃভূমিৰ গৌৰৱ মহান -
  আমি যোগ্য, মোৰ বিশ্বাস, আমি এই মহিমা হ"ম!
  আমি যুদ্ধত নিষ্ঠুৰ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিম,
  অতি উজ্জ্বল শক্তিৰ স্বাৰ্থত !
  
  মাতৃভূমিত কি আছে যিয়ে গায়,
  এজন সৎ, খালী ভৰিৰে অগ্ৰগামীৰ হৃদয়ত!
  আমি চৰাইৰ দৰে উৰণলৈ লৰালৰিকৈ যাওঁ,
  আমাৰ বিশ্বাস কিমান পবিত্ৰ হৈ পৰিছে!
  
  স্বয়ংক্ৰিয়, বিশ্বাস কৰক মোৰ ডাঙৰ ভাইটি,
  আৰু গ্ৰেনেড একেবাৰেই অতিৰিক্ত নহয়!
  যদি আপুনি সাহসী, তেন্তে ফলাফল
  হ"ব, তুমি ল"ৰা হোৱাৰ পিছতো!
  
  পাইয়নিয়াৰ cocky আৰু কঠোৰ হয় ...
  কিন্তু ভগৱানৰ হাঁহিয়ে আমাক আলোকিত কৰে!
  হায়, পৃথিৱীত অনেক দুষ্ট এচ আছে,
  জান্নাতৰ এখন ঠাই ধ্বংস কৰিব বিচাৰে!
  
  ফেচিষ্ট শহাপহুটোৱে আমাৰ ফালে পাখি টানিছে,
  এটা শিশুৰ হৃদয় ফালি পেলাব বিচাৰে সি!
  আৰু তেওঁৰ গাহৰিবোৰে পকমাৰ্ক কৰা হাঁহি,
  জোৰেৰে মুখত এটা চৰ মাৰিব দিয়ক!
  
  টেংক "বাঘ" "বুট",
  অনাড়ম্বৰ, ভয়ংকৰভাৱে কৌণিক!
  আৰু তুমি সিহঁতৰ পৰা পলাই নাযাবা,
  বাৰু, গ্ৰেনেড প্ৰস্তুত কৰাটো ভাল!
  
  আমি এনে এখন পৃথিৱী সৃষ্টি কৰিম, বিশ্বাস কৰক,
  য'ত লাখ লাখ লোক সুখী হ'ব!
  এটা শিকাৰু জন্তুৱে গুহালৈ পলাই যাব,
  আমি নিকৃষ্ট লিজিয়নবোৰক শুৱাই দিম!
  
  ৰঙা বেনাৰখন জিলিকি উঠিব
  ইয়াত যীচুৰ পবিত্ৰ নাম আছে!
  পাঁচ - ৫ ৰ বাবে অগ্ৰগামী পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ।
  আপোনাৰ ৰাছিয়াক মহিমামণ্ডিত কৰিবলৈ!
  
  কিন্তু সেই পৰীক্ষাটো ব্লেকবৰ্ডত নাই -
  খাদৰ পৰাই তেওঁক গতাই দিব লাগিব !
  ধূসৰ চুলিখিনি হুইস্কি পিন্ধা ল"ৰাটোৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়,
  এজন বন্ধুৰ মৃত্যু - দুখ এতিয়া কবৰৰ ওচৰত!
  
  কি, কুৎসিত অভিশপ্ত যুদ্ধ,
  আনকি জন্তু বুলি কোৱাৰ যোগ্য নহয়!
  আৰু গোটটোৱে ধৰি ৰাখিব নাজানে,
  যদিও এডলফ বেছি ধেমেলীয়া, কেতিয়াবা ক্লাউন!
  
  জানেনে, আমি পিছুৱাই যোৱা উচিত নহয়,
  অগ্ৰগামীসকলৰ বাবে ভয় চিৰদিনৰ বাবে বিদেশী!
  আমি ল'ৰাবোৰ নিষ্ঠাবান বন্ধু,
  আৰু নৈতিকভাৱে মোৰ বিশ্বাস তেওঁলোক পংগু নহয়!
  
  বাৰ্লিনত গৌৰৱময় পদযাত্ৰা শেষ কৰোঁ আহক,
  বিশ্বাস কৰক আমি সদায় যুঁজিব জানিছিলোঁ!
  আৰু হঠাতে আমি এটা ডেচিং স্পিৰিট ধৰিলোঁ,
  পিকেকে নেপচেকত দৌৰত কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছে!
  কমচমল ছোৱালীবোৰে গান গাইছিল, আৰু বিশাল মাউছ টেংকবোৰ ষ্টাৰজিন আৰু এটা চাইড ডিচৰ সৈতে বিশাল বাচনলৈ পৰিণত হৈছিল।
  আৰু লগতে অতি ৰুচিকৰ।
  আলবিনাই খিকিন্দালি কৰি গাইছিল:
  - কেনেধৰণৰ ব্যঞ্জন, কেনেধৰণৰ ব্যঞ্জন,
  আপোনাৰ সৈতে সকলো লৈ যাওক...
  আমি সঘনাই কাজিয়া নকৰাটো দুখৰ কথা
  কেৱল মাৰিবলৈহে খুৱায়!
  ভিটালিকে হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - হয়, এনেকুৱা খেল আছে! অতি সৰু ল'ৰা-ছোৱালীৰ বাবে লাইক।
  কমছমোল ছোৱালীজনীয়ে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - মানুহৰ পৰা শৈশৱ কেতিয়াও সম্পূৰ্ণৰূপে নাইকিয়া নহয়!
  
  অমৰ হাইলেণ্ডাৰ কেনিৰ দুঃসাহসিক অভিযান
  ANNOTATION
  পৰ্বতাৰোহীসকলৰ মাজত মাত্ৰ কেনি হেমিল্টনহে ৰক্ষা পৰে , এজন ল'ৰা যিজনক এঘাৰ বছৰ বয়সত হত্যা কৰা হৈছিল আৰু সকলো পৰ্বতাৰোহীৰ দৰে পুনৰুত্থান হৈছিল, আৰু ডানকান মুনক্লাউড , যি অৱশ্যে অমৰ হোৱা বন্ধ কৰি দিছিল, কিন্তু এতিয়াও আছে পুৰণি নহয়, আৰু শান্তিপূৰ্ণ জীৱন যাপন কৰে। চিৰন্তন ল"ৰাটোৱে বিচৰণ কৰিবলৈ বাধ্য হয়, আৰু শেষত আমেৰিকাৰ আটাইতকৈ অপৰাধী ৰাজ্য - টেক্সাছৰ শিশু কাৰাগাৰত সোমাই পৰে।
  . অধ্যায় #১
  হাইলেণ্ডাৰ ল"ৰা কেনি নিজৰ ধৰণৰ সম্পূৰ্ণ অকলশৰীয়া হৈ থাকিল। শ্ব"ডাউন আৰু আৰ্মাগেডনৰ চূড়ান্ত যুদ্ধত বাকী সকলো অমৰৰ মৃত্যু হয়। তেওঁৰ উপৰিও কেৱল হাইলেণ্ডাৰ ডানকান মানক্লাউডহে বাকী আছিল ৷ তেওঁ প্ৰায় একমাত্ৰ বাচিল। কিন্তু মিছনটো সম্পূৰ্ণ কৰি ডানকানে নিজৰ অমৰত্ব হেৰুৱাই এজন সাধাৰণ মানুহ হৈ পৰিল। গতিকে এতিয়া কেনীক আৰু আন বাউন্টি হাণ্টাৰৰ ভাবুকি দিয়া নাই। বিপৰীতে ল"ৰাটোৱে নিসংগতা অনুভৱ কৰিলে। এঘাৰ বছৰ বয়সত তাই অমৰ হৈ পৰে আৰু এইটো ১১৮২ চনত ঘটিছিল। ইতিমধ্যে তেওঁ আঠশ পঞ্চাশ বছৰতকৈও অধিক সময় জীয়াই আছে। আৰু সি সদায় এঘাৰ।
  প্ৰায় এঘাৰ বছৰীয়া এজন সুদৰ্শন, অমৰ ল"ৰা। দেখাত এঞ্জেল যেন লাগে, ধুনীয়া মুখখন, শ্যামলা চুলি। কিন্তু আচলতে তেওঁ ইতিমধ্যে কিমান মানুহক হত্যা কৰিছে। হাইলেণ্ডৰ আৰু কেৱল মৰ্ত্যলোক দুয়োটা।
  কেনি কেইবাবাৰো মৃত্যুৰ পথত আছিল যদিও নিজকে উলিয়াই আনিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আনকি ডানকান মুনক্লাউডো কিছুদিনৰ বাবে তেওঁৰ বন্ধু আছিল। যেতিয়ালৈকে কেনিয়ে তাক হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা নাছিল। তাৰ পাছত আকৌ কাৰোবাৰ হাতেৰে কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  আৰু তেওঁৰ প্ৰায় মৃত্যু হ"ল। কিন্তু এতিয়া আৰ্মাগেডোন ইতিমধ্যে মৃত্যুমুখত পৰিছে। পৃথিৱীত আৰু হাইলেণ্ডাৰ নাই, মাত্ৰ দুজন জীৱিত লোক বাকী আছে, নিজেই কেনি আৰু ডানকান মুনক্লাউড । কিন্তু পিছৰজন এতিয়া হাইলেণ্ডৰ নহয়, কেৱল মৰ্ত্যলোক। গতিকে গোটেই গ্ৰহটোত মাত্ৰ এজন কেনি যিয়ে মূৰ কাটি নোযোৱালৈকে কেতিয়াও মৰিব নোৱাৰে।
  তেওঁৰ সপোন বাস্তৱায়িত হ"ল। কিন্তু কেনিয়ে জীয়াই থকা আঠশ চৌপন্ন বছৰত , তেওঁ শিশু হৈ ভাগৰি পৰিছিল।
  ই বাঢ়ি নাযায়, বয়স নহয়, পৰিপক্ক নহয়। এফালে অৱশ্যে হাইলেণ্ডাৰ হোৱাটো ভাল। যদি আপোনাৰ দাঁতটো নোক আউট হয় তেন্তে দুমিনিটমানৰ ভিতৰতে পুনৰ গজি উঠিব। আৰু আপুনি নাজানে বেমাৰ। বিশেষকৈ কেনীয়ে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িবলৈ বৰ ভাল পাইছিল। আৰু কোনো বতৰত কাহও কৰা নাছিল। আনকি ল"ৰাটোৱে শিশু ক্ৰুছেডতো অংশ লৈছিল।
  তাৰ পিছত কেনিয়ে ল"ৰাৰ এটা দলৰ নেতৃত্ব দিলে। শিশুসকলে খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িছিল, পাহাৰৰ মাজেৰে, শিলৰ ৰাস্তাৰে। কেনিয়েও অস্বস্তিকৰ জোতা পৰিত্যাগ কৰিলে। আৰু তাৰ উদং তলুৱাবোৰ বুটৰ চামৰাতকৈও কঠিন আছিল।
  তাৰ পিছত ল"ৰাটোৱে বহু কথাৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰিলে, আনকি দাসত্বতো পৰিল। কেনি অমৰ হ"লেও সাধাৰণ শিশুতকৈ বেছি শক্তিশালী নহয়। আৰু তেওঁ জলদস্যুৰ দাসত্বতো পৰিল, আৰু বাগদাদৰ খলিফাক বিক্ৰী কৰা হ"ল।
  গালীলৰ গৰম বালিয়ে ল"ৰা-ছোৱালীৰ উদং ভৰি জ্বলাই দিলে। বাৰু, কেনিৰ তলুৱা বহু দশক ধৰি উটৰ খুৰাৰ দৰে হৈ পৰিছে। আৰু সাধাৰণ, মৰ্ত্যলোক শিশুৰ বাবে কেনেকুৱা আছিল? বিশেষকৈ ছোৱালী। সন্তানৰ ভৰি জ্বলাই আক্ষৰিক অৰ্থত, জোৰেৰে খোজ কাঢ়িলে। আৰু যিসকল পৰিল, তেওঁলোকক কোবাই কোবাই ডাঙৰ কৰা হ"ল।
  কেনীয়ে ছোৱালী এজনীক কান্ধত তুলি লৈছিল, যাৰ ভৰি জ্বলি তেজ ওলাইছিল। আৰু মৰুভূমিৰ মাজেৰে কঢ়িয়াই লৈ ফুৰিছিল। যদিও কঠিন। সঁচা, অমৰ শৰীৰটোক অধিক সহনশীলতাৰ দ্বাৰা পৃথক কৰা হৈছিল। কিন্তু তথাপিও বলপূৰ্বকভাৱে তেওঁ একেবাৰেই হাৰকিউলিছ নাছিল আৰু বাকী ভাগৰবোৰৰ দৰেই প্ৰায় অনুভৱ কৰিছিল।
  তাৰ পিছত ল"ৰা-ছোৱালীবোৰক ইছলাম গ্ৰহণ কৰা বা শিলৰ কুৱেৰীলৈ যোৱাৰ পছন্দৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছিল।
  কেনীয়েও বেছিভাগ শিশুৰ দৰেই দাসত্বক বাছি লৈছিল। আৰু কল্পনা কৰক যে আপুনি এটা খনিত আছে। কোন আছে তাত? টৰ্চ আৰু দাসৰ মল-মূত্ৰৰ পৰা ওলোৱা দুৰ্গন্ধ, গধুৰ অতিৰিক্ত কাম। প্ৰথম দিন আৰু সপ্তাহত বহু শিশুৰ মৃত্যু হৈছিল। কেনিও উলংগ আছিল, আনকি কঁকালৰ কাপোৰো নাছিল, আন ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ দৰে। সামান্য প্ৰৰোচনাৰ বাবেই তেওঁক অভাৰচিয়াৰে প্ৰহাৰ কৰিছিল। আৰু দিনটোৰ দুই তৃতীয়াংশ কাম কৰিবলৈ বাধ্য হ"ল, এক তৃতীয়াংশ টোপনিৰ বাবে এৰি দিলে। ই আছিল নৰকীয় কঠিন শ্ৰম।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ আকাৰ সৰু আছিল, আৰু খনিবোৰত কাম কৰাটো তেওঁলোকৰ বাবে অধিক সুবিধাজনক আছিল। তেওঁলোকে কেৱল ভোকত মৃত্যুবৰণ নকৰাৰ বাবেহে খুৱাইছিল আৰু তেতিয়াও তেওঁলোকে কাম কৰিব পাৰিছিল। কেনীয়ে পলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু চিতাৰ সহায়ত ধৰা পৰিল, সিহঁত নিষ্ঠুৰ আছিল আৰু ল"ৰাটোৰ ওপৰত শিকলি বান্ধি দিলে।
  আৰু সি ৰ"দ নেদেখি ইমান কষ্ট কৰিলে।
  কেনিৰ জীৱনৰ আটাইতকৈ বেয়া সময়ছোৱা আছিল ৷ শেষত সি প্ৰকৃত নৰকত পৰিল। আৰু শিলৰ ওপৰত থকা শিলবোৰে কান্ধ গ্ৰহণ কৰি পিঠা-পানী খাই অভিশপ্ত মানুহৰ দৰে কাম কৰিছিল।
  আৰু আনকি মৃত্যুৰ সপোনও দেখিছিল, মুক্তি হিচাপে। আৰু পলায়ন কৰাটো সম্ভৱ নাছিল: চিতাবোৰ অতি শক্তিশালী প্ৰহৰী - জাৰ্মান গোহালিৰ ৰখীয়াৰ লগত তুলনা কৰিব নোৱাৰি।
  বছৰবোৰ পাৰ হৈ গ"ল। কেনিৰ মৃত্যু নহ"ল, লাহে লাহে এই নৰকত অভ্যস্ত হৈ পৰিল। দুৰ্গন্ধ, গেছ, পিঠি ভাঙি পেলোৱা কাম, সামান্য খাদ্য আৰু অহৰহ মাৰপিটত প্ৰায় সকলো শিশুৰ মৃত্যু হৈছিল। আৰু যিয়ে জীয়াই থাকিবলৈ সক্ষম হ"ল তেওঁক প্ৰাপ্তবয়স্কলৈ বদলি কৰা হ"ল।
  কিন্তু কেনি তেতিয়াও জীয়াই আছিল। আন ল"ৰা-ছোৱালী আনি আনি আনিছিল। সংকীৰ্ণ খনিবোৰত ক্ষুদ্ৰ শ্ৰমিকৰ প্ৰয়োজন হৈছিল।
  আনহাতে কেনি এজন দাস আছিল যিয়ে হাত-ভৰি দুয়োখনতে শিকলি পিন্ধিছিল আৰু এইটোৱেই আছিল তেওঁৰ একমাত্ৰ চোলা। ডেকা দাসসকলক কঁকালৰ কাপোৰ এখনো দিয়া হোৱা নাছিল, আৰু কিয় - সঞ্চয়। বিশেষকৈ মধ্যপ্ৰাচ্যৰ খনিবোৰত শীতকালতো যথেষ্ট উষ্ণ হয়। কেনিৰ অৱস্থা আনবোৰতকৈও বেয়া আছিল কাৰণ তেওঁ শিকলি পিন্ধিছিল। আন ল"ৰা-ছোৱালীয়ে বেছিভাগেই লঘু কাম কৰিছিল। যিকোনো প্ৰকাৰে সাৰি যাব নোৱাৰি, আৰু শিকলিটোৰ বাবেও টকা খৰচ হয়।
  কেনিয়ে ইমান বছৰ ধৰি সূৰ্য্য দেখা নাছিল, আৰু শিলৰ ওপৰত শুইছিল, আৰু সপোনতহে সি মুক্ত অনুভৱ কৰিব পাৰিছিল। আৰু তেওঁ প্ৰায়ে পাহাৰ বা দুৰ্গৰ ওপৰেৰে উৰি যোৱাৰ সপোন দেখিছিল। তৰোৱালেৰেও যুদ্ধ কৰে আৰু তত্বাৱধায়কক হত্যা কৰে।
  কেনিয়ে স্বাভাৱিক জীৱন এটা পাহৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। আৰু এটা দুঃস্বপ্নৰ দৰে ইতিমধ্যে এটা গোটেই শতিকা পাৰ হৈ গৈছে। আৰু শিকলিবোৰ ইতিমধ্যে মৰিছা আৰু ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে। কেনি ডাঙৰ নোহোৱাৰ পৰা তেওঁক প্ৰাপ্তবয়স্কলৈ বদলি কৰা হোৱা নাছিল , আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ লগত থাকিছিল। আৰু ঠিক তেতিয়াই এজন অতি উগ্ৰ খলিফা ক্ষমতালৈ আহিল, যিয়ে মূৰ কাটি পেলোৱাৰ পৰিৱৰ্তে বাজিত লগাবলৈ পছন্দ কৰিলে।
  আৰু তাৰ আগতেই এই উৰাবাতৰি তত্বাৱধায়কসকলৰ ওচৰ পালেগৈ। আৰু কেনিয়ে এশ বছৰতকৈও অধিক সময় শিলৰ কুৱেৰীত কটায়, আৰু মনটোৰ চোকাতা আৰু সজীৱতা, লগতে স্বাস্থ্যও হেৰুৱাই নোপোৱাকৈয়ে সিদ্ধান্ত ল"লে যে ইয়াত তেওঁৰ এটা সুযোগ আছে।
  আৰু তেওঁ অপেক্ষাত পৰি থকা অধ্যক্ষজনৰ মূৰৰ পিছফালে শিলেৰে আঘাত কৰি প্ৰহাৰ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  ইয়াৰ বাবে সাহসী দাসজনক এশ বছৰৰ ভিতৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে উপৰিভাগলৈ টানি অনা হ"ল। আৰু কেনিয়ে সেই সূৰ্য্যটো দেখিলে যিয়ে তেওঁক অন্ধ কৰি পেলালে। তাৰ পিছত তেওঁলোকে মোক এটা বাজিৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল। কেনি ভয় খাইছিল নেকি ? তেওঁ জানিছিল যে তেওঁৰ তীব্ৰ বিষ অনুভৱ কৰিবলৈ ওলাইছে। কিন্তু ইতিমধ্যে শিলৰ কুৱেৰীত মাৰপিট আৰু দুখ-কষ্টত অভ্যস্ত হৈ পৰিছিল। বাৰু, বাজিটো গুটিটোৰ ভিতৰলৈ যাব, গতিকে ইয়াৰ কি!
  ইতিমধ্যে আন বাজিত প্ৰাপ্তবয়স্ক পুৰুষ আৰু দুগৰাকীমান মহিলাই কুটিল হৈ মৃত্যুমুখত পৰিছিল।
  কেনিৰ বাবে মই সৰু বাজি এটা কৰিলোঁ। জল্লাদসকলে তেওঁক ওপৰলৈ তুলি পঞ্চম পইণ্টেৰে টিপত খেদি ঠেলি দিলে।
  ল"ৰাটোৰ বৰ কষ্ট হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত লাহে লাহে তাৰ শৰীৰটো নামিবলৈ ধৰিলে।
  কেনিয়ে বিষ অনুভৱ কৰি হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল। তাৰ পিছত সহজ হৈ পৰিল আৰু ল"ৰাটো শান্ত হৈ পৰিল। জল্লাদজনে ল"ৰাটোৰ উদং গোৰোহাটো ৰঙা গৰম লোহাৰে জ্বলাই দি তাৰ পৰা আঁতৰি গ"ল, জ্বলন্ত গোন্ধটো পাই।
  কেনিৰ জ্ঞান আহিল আৰু অকলশৰীয়া হৈ পৰিল। সি বাজিটো দোলা দিবলৈ ধৰিলে। আৰু তেওঁক আকৌ এটা চোকা বিষে বিন্ধিলে। ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল। চকীদাৰ এজনে মূৰটো ওপৰলৈ তুলি হাঁহিলে। তাৰ পিছত আকৌ শুই যাওক। মৃত লোকে খোলাৰ পৰা জপিয়াই নাযায়।
  খালী ভৰিৰে জিৰণি লৈ হতাশ হৈ কেনি উঠিল। গধুৰ শিল কঢ়িয়াই নিয়া আৰু শিলৰ কুৱেৰীত কাম কৰি তেওঁ এশ বছৰৰো অধিক সময় ধৰি শক্তিশালী হৈ উঠিছিল আৰু খোলা আৰু কাউৰীৰ গুৰিৰে শিলৰ কুৱেৰীত কাম কৰিছিল। আৰু সেইবাবেই তাই বাজিৰ পৰা জপিয়াই পৰিল। আৰু বালিৰ ওপৰেৰে হাঁহি হাঁহি পাৰ হৈ গ"ল।
  সৌভাগ্যক্ৰমে চিতাই কেৱল শিলৰ কুৱেৰীত জীৱিত দাসকহে পহৰা দিছিল। মৃতকৰ ওপৰত বিৰল জীৱ-জন্তুও খৰচ কৰিবলৈ কোনেও আমনি কৰা নাছিল।
  কেনি হাঁহি হাঁহি আঁতৰি গ"ল আৰু তাৰ পিছত দৌৰি গ"ল। এশ বছৰতকৈও অধিক সময় ধৰি তেওঁ ইতিমধ্যে আৰবী ভাষা যথেষ্ট ভালদৰে শিকিছে। আৰু তেওঁৰ চুলিখিনি লেতেৰা আছিল, আৰু তেওঁ যে শ্যামলা সেই কথা স্পষ্ট নাছিল।
  বহু আৰব শিশুও আধা উলংগ আছিল। আৰু কেনি বৰ লেতেৰা। কল্পনা কৰকচোন তেওঁ কিমান দিন ধোৱা নাছিল। কিন্তু সংক্ৰমণ বা কৃমিও অমৰক নলয়। আৰু দাঁত ব্ৰাছ নকৰিলেও পচি নাযায়।
  কেনিয়ে কেইবাদিনো মৰুভূমিত কটালে। আৰু তেওঁ প্ৰায় ক"লা ৰঙৰ টেন হৈ পৰিল। আৰু ইতিমধ্যে আৰব ল"ৰা এটাৰ বাবে পাছ কৰিব পাৰিছিল।
  গতিকে তেওঁ কৰিলে। বিচৰণকাৰী অনাথৰ অভিনয় কৰি আঁঠু লৈ প্ৰাৰ্থনা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  বাগদাদত এজন ব্যৱসায়ীয়ে তেওঁক ভাড়াত লৈছিল। তেওঁ সন্দেহ কৰিছিল যে এইটো এজন পলায়ন কৰা দাস, কিন্তু তেওঁলোকে কেনিৰ বাবে পুৰস্কাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি নিদিলে । তদুপৰি কোনেও বিশ্বাস কৰা নাছিল যে ফাঁচীৰ পৰা বাচি থকাটো সম্ভৱ।
  মাত্ৰ কঁকালৰ কাপোৰ পিন্ধি খালী ভৰিৰে ল"ৰাটোৱে বেপাৰীৰ কাম-কাজ কৰি দৌৰি ফুৰিছিল। আৰু তেওঁক প্ৰায় একোৱেই দিয়া নহ"ল, আৰু সামান্যভাৱে খুৱাই দিয়া হ"ল। কিন্তু সময় পাৰ হৈ গ"ল, বেপাৰীজন বুঢ়া হৈ গ"ল, কিন্তু ল"ৰাটো ডাঙৰ নহ"ল, আৰু এইটো তেওঁৰ বাবে সন্দেহজনক যেন লাগিবলৈ ধৰিলে।
  তাৰ পিছত কেনি পলাই গ"ল। আৰু আকৌ ভ্ৰমণ কৰিলে। আৰু এটা যুদ্ধই দেখিলে যে ল"ৰাজন অতি কঠোৰ, আৰু বছৰৰ বাহিৰত শক্তিশালী আৰু পেশীবহুল, তেওঁক নিজৰ স্কোৱায়াৰ হিচাপে লৈছিল।
  আৰু ক্ৰুছেডাৰৰ সৈতে হোৱা যুদ্ধৰ সময়ত কেনি পলাই গ"ল। আৰু তেওঁ পলায়ন কৰা খ্ৰীষ্টান ল"ৰাৰ অভিনয় কৰিছিল। আৰু আকৌ ইউৰোপত ঘূৰি ফুৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু তাৰ পিছত আন দেশলৈ।
  আৰু য"ত কেৱল কেনিয়েই যোৱা নাই। আৰু অৱশ্যেই তেওঁ আমেৰিকাৰ দৰে দেশ এখন পাহৰিব নোৱাৰিলে।
  চিৰকালৰ বাবে ডেকা স্মৃতি থকা ল"ৰাটোৱে বহুত ভাষা জানিছিল, আৰু অতি স্মাৰ্ট আছিল। স্কুলতো পঢ়িব লগা হৈছিল। আৰু বিভিন্নত। আৰু এতিয়া ২০২৫ চনৰ ভিতৰত তুলনা কৰিবলৈ কিবা এটা আহিল।
  যেতিয়া আপোনাৰ শৰীৰটো ডেকা হয় তেতিয়া ই আপোনাৰ চেতনাত প্ৰভাৱ পেলায়। বিশেষকৈ কেনিয়ে কম্পিউটাৰ গেম আৱিষ্কাৰ কৰিছিল। আৰু কিমান মহান। ভৱিষ্যতে কিমান আচৰিত কাৰ্টুন ওলাব? তদুপৰি ইণ্টাৰনেটত যিমান বিচাৰে চাব পাৰে।
  কিন্তু প্ৰথম অৱস্থাত চিনেমা হল ক'লা-বগা, তাৰ পিছত ৰং হৈ পৰিল। আৰু টিভিবোৰত সৰু সৰু পৰ্দা আছিল। আৰু কেনিৰ নিজেও সেই সময়বোৰ মনত পেলাইছিল যেতিয়া ইউৰোপত বাৰুদও নাছিল। বয়সত তেওঁৰ, খোদ চেংগিছ খানতকৈ অলপ সৰু। আৰু তেওঁ নিজৰ মাজেৰে বহু যুগ গাড়ী চলাবলৈ সক্ষম হৈছিল। ২০১৭ চনত শেষৰজন অমৰ লোকৰ মৃত্যু হয়। আৰু ডানকান মেকলিয়ড এই বছৰ মৰ্ত্যলোক হৈ পৰিল।
  গতিকে তেওঁ এতিয়াও বুঢ়া হোৱা নাই, আৰু বিপদজনক যুঁজাৰু হ"ব পাৰে। কেনিয়ে মূৰটো কাটিব বিচাৰিছিল। যদিও ই তেওঁক অতিৰিক্ত শক্তি নিদিব। কিন্তু ডানকান এতিয়াও বহুত সৰু। তেওঁৰ বয়স ত্ৰিশৰ আগৰ যেন লাগিছিল। গতিকে এতিয়া জৈৱিকভাৱে মাত্ৰ চল্লিশ, আৰু এইজন শক্তিৰে ভৰা মানুহ।
  কেনি নিজেই এঘাৰ বছৰীয়া ল"ৰা হৈয়েই থাকিল, সমনীয়াৰ তুলনাত সুদৰ্শন, সুদৰ্শন, শক্তিশালী ল"ৰা। আৰু তেওঁ প্ৰগতিৰ ফল উপভোগ কৰাটো পছন্দ কৰিছিল।
  সঁচাকৈয়ে সাড়ে আঠ শতিকাত ইমানবোৰ নতুন কথাৰ আবিৰ্ভাৱ হৈছে। আৰু স্মাৰ্টফোন, আৰু আইফোন , আৰু দ্ৰুতবেগী ইণ্টাৰনেট, যেতিয়া আপুনি টিভিটো হাতৰ তলুৱাত ধৰি চিনেমা চাব পাৰে। আৰু অৱশ্যেই গাড়ী, বিমান।
  যদিহে মানুহে এতিয়াও আন গ্ৰহলৈ উৰা মাৰিব নোৱাৰে, কিন্তু দুশ শতিকাৰ পিছত এনেকুৱা হ"ব।
  কেনিয়ে হাঁহিলে: সেইটো চাবলৈ সি জীয়াই থাকিব। তদুপৰি ২০১৭ চনৰ শেষৰখন শ্ব"ডাউনৰ পিছতো কোনো অমৰ নাছিল। অৰ্থাৎ তেওঁলোকৰ চোকা তৰোৱালেৰে কেনিৰ মূৰটো ভাবুকি নপৰে। তেওঁ একমাত্ৰ অনন্য হৈয়ে আছে।
  কল্পনাতীত পিটাৰ পেনৰ দৰে । ডাঙৰ হ'বলৈও মন নগ'ল। কিন্তু পিটাৰ পেন হৈছে মানুহৰ কল্পনাই উদ্ভাৱন কৰা নায়ক। আৰু কেনি এজন প্ৰকৃত ল"ৰা যাৰ ভাগ্য কেতিয়াও প্ৰাপ্তবয়স্ক হোৱাৰ নিয়তি নাই।
  আৰু অৱশ্যেই আমাৰ হাতত যি আছে, আমি তাৰ মূল্যায়ন নকৰো। কেনীয়ে সঁচাকৈয়ে ডাঙৰ হ"ব বিচাৰিছিল, যদিও তেওঁ নিজৰ অমৰত্ব হেৰুৱাই পেলাইছিল। যদিও সম্ভৱ, আৰু কেতিয়াবা তেওঁৰ ডেকা মূৰটোৰ মাজেৰে এনেকুৱা এটা ধাৰণা জিলিকি উঠিছিল যে বুঢ়া হৈ তেওঁ নিজৰ ডেকা অমৰ বছৰবোৰ নষ্টালজিয়াৰ সৈতে মনত পেলাইছিল।
  আৰু চিৰদিনৰ বাবে খালী ভৰিৰে শৈশৱ। কেনীয়ে সকলো বতৰতে খালী ভৰিৰে যাবলৈ ভাল পাইছিল, কিন্তু ইয়াৰ বাবে ল"ৰাবোৰে তেওঁক বেছিকৈ জোকাইছিল, আৰু ডাঙৰ চহৰত স্নিকাৰ, বা চেণ্ডেল পিন্ধিবলগীয়া হৈছিল।
  আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল টকাৰ অহৰহ, দীৰ্ঘদিনীয়া সমস্যা। মাত্ৰ এঘাৰ বছৰীয়া শিশু এটাৰ বাবে চেষ্টা কৰক, আৰু সমনীয়াতকৈ ডাঙৰ নহয়, আৰু হয়তো আনকি এইটো বিবেচনা কৰিলেও যে সি ত্বৰণৰ আগৰ বয়সত আৰু সৰু বয়সত জন্ম লৈছিল, অন্ততঃ কিবা এটা উপাৰ্জন কৰিবলৈ।
  সঁচা, আমেৰিকাত খাদ্য সহজ। চেকেনহেডত বিনামূলীয়া কেণ্টিন বা প্ৰায় বিনামূলীয়া কাপোৰ বিচাৰি পোৱাটো কঠিন নহয় ৷ আৰু বিভিন্ন ধৰ্মীয় অনুষ্ঠানৰ প্ৰচুৰ পৰিমাণে আছে। কেনীক খালী ভৰিৰে দেখিলেই তেওঁক বিনামূলীয়াকৈ স্নিকাৰ বা আন জোতা আৰু কাপোৰ দিয়ে।
  কিন্তু কেনি , অৱশ্যেই, কেৱল এই কথাতে সন্তুষ্ট নাছিল। স্মাৰ্টফোন আৰু কম্পিউটাৰ গেম দুয়োটাৰে প্ৰতি তেওঁৰ আকৰ্ষণ আছিল। তিৰোতাৰ লগত থাকিবলৈ সি বৰ সৰু, আৰু সেইটো এটা সমস্যা। কিন্তু টকাৰ বাবে বেশ্যাই যিকোনো কামেই কৰিব, আনকি তেওঁৰ দৰে শিশুৰ লগতো, যিকোনো কল্পনাক সন্তুষ্ট কৰিব। আৰু অৱশ্যেই ভাল গেম আৰু লেপটপ এটাৰ বাবে টকা খৰচ হয়। আৰু মই কিবা এটা নিষিদ্ধ বিচাৰো। যেনে- হাতৰ পৰা মদ কিনিব। সকলো একেই, তেওঁৰ যকৃত চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আৰু অমৰ, আনকি হাইড্ৰ"চাইনিক এচিড বা কোনো প্ৰবল বিষেও কোনো ক্ষতি নকৰে।
  আৰু কোকাকোলা খাই ভাগৰি পৰিছো৷ তদুপৰি আমেৰিকাৰ কিছুমান দোকানত তেওঁলোকে এটা শিশুৰ বাবে বিনামূলীয়াকৈ কোকো-কোলা ঢালি দিব।
  কিন্তু ল"ৰা-ছোৱালীক মদ বিক্ৰী কৰিব নোৱাৰি৷ বহুত টকা অতিৰিক্ত ধন দিহে মাটিৰ তলত কিনিব পাৰি।
  কেনিয়ে পব চুৰি, ডকাইতি, আনৰ এপাৰ্টমেণ্ট ভাঙি যোৱা আদিক অৱজ্ঞা কৰা নাছিল। আৰু এইটোৱেই তেওঁ মধ্যযুগত কৰিছিল। পূবৰ এজন ল"ৰাক চুৰিৰ বাবে উদং গোৰোহাত লাঠিৰে কোবাইছিল। আৰু এবাৰ হাত এখনো কাটি পেলালে, কিন্তু ভাগ্য ভাল যে হাতখন পুনৰ বাঢ়ি গ"ল। যদিও নিশ্চয় বিষ হয়।
  কিন্তু যেতিয়া তেওঁলোকে উদং তলুৱাত লাঠিৰে কোবাই মাৰে, তেতিয়া শতিকাজুৰি খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়া শিশু এটাৰ ইমান ভয়ংকৰ নহয়, ইমানেই অতি কঠিন আৰু কেলাছ গোৰোহা৷ আনকি এইটোও প্ৰায় সুখদায়ক। সেইবাবেই কেনিয়ে পূবক ভাল পাইছিল। কিন্তু যেতিয়া তেওঁলোকে আপোনাৰ পিঠিত চাবুকেৰে কোবাই মাৰে তেতিয়া বিষ হয়। বাৰু, ল"ৰাটোক চুৰি কৰাৰ বাবে দুবাৰমান ব্ৰেণ্ড কৰা হৈছিল। কিন্তু ব্ৰেণ্ডটো অমৰৰ পৰা নোহোৱা হৈ গ"ল কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈ।
  কেনিয়েও চেনিৰ বাগিচাসমূহ ভ্ৰমণ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, ইংৰাজী কঠোৰ শ্ৰমত।
  বাগদাদৰ বাহিৰত শিলৰ কুৱেৰী আছে - এতিয়া ভয়ংকৰ নহয়। তদুপৰি আপুনি শুদ্ধ বতাহত কাম কৰে আৰু উজ্জ্বল, গ্রীষ্মমণ্ডলীয় ৰ"দটোৱে আপোনাৰ ওপৰত জিলিকি উঠে।
  আৰু তাৰ পিছত কেনি এতিয়াও পলাই গ"ল, আৰু পাইৰেটসকলৰ সৈতে কেবিন বয়জনক লগ কৰিলে। তেওঁৰ দুঃসাহসিক অভিযানৰ বিষয়ে আপুনি এটা গোটেই বহু খণ্ডৰ ধাৰাবাহিক লিখিব পাৰে।
  ল'ৰাটোৱে সমগ্ৰ পৃথিৱী ভ্ৰমণ কৰিছে। আৰু আনকি তেওঁ ষ্টেংকা ৰাজিনৰ বিদ্ৰোহতো অংশ লৈছিল।
  আৰু তেওঁকো বন্দী কৰি লোৱা হ"ল। শিশুটি সংঘটিতভাৱে ৰেকত ওলমি থাকিল। বাহু দুটা মেলি পিঠি আৰু গাধত চাবুকেৰে কোবাই দিলে। আৰু তাৰ পিছত আনকি ৰঙা গৰম লোহাৰে উদং গোৰোহাটোও জ্বলাই দিলে। আৰু জল্লাদসকলৰ চকুৰ সন্মুখতে সকলো পুনৰুদ্ধাৰ হ"ল।
  তেওঁলোকে তেওঁক যাদুকৰ বুলি গণ্য কৰি ভয়তে এৰি দিলে।
  কেনীয়ে যুদ্ধত, আৰু শ্ব"ডাউনত, আৰু ডকাইতিত মানুহক হত্যা কৰিছিল আৰু অমৰ মানুহৰ মূৰ কাটিছিল, বেছিভাগেই ধূৰ্ততাৰে। এতিয়াও ল'ৰা।
  বিশেষকৈ মধ্যযুগত অমৰ মনোৰঞ্জন আৰু অতি আনন্দৰ বাবে যুদ্ধ। মূৰ কাটি নিদিলে মাৰিব নোৱাৰে। আৰু আপুনি নিজেই কৃতিত্ব প্ৰদৰ্শন কৰিব পাৰে।
  কিন্তু কেৰিয়াৰ গঢ়িব নোৱাৰিব। যি চিৰন্তন ল"ৰা ডাঙৰ হৈ পৰিপক্ক নহয়, তেওঁ স্বাভাৱিকতে সন্দেহজনক। আৰু পৰ্বতাৰোহী, অমৰ সকলে নিজৰ অস্তিত্ব আন মানুহৰ আগত প্ৰকাশ কৰা উচিত নহয়।
  আনকি এটা বিশেষ সংগঠন আছে, মহাকাশ এলিয়েন, যিয়ে এই গোপনীয়তা যাতে সাধাৰণ জনতাৰ মাজত জনা নাযায় তাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখে। ইহঁতৰ প্ৰবল সম্মোহন থাকে, আৰু স্মৃতিশক্তি মচি পেলোৱাৰ বিশেষ সঁজুলি থাকে। গতিকে এই গোপনীয়তা সহস্ৰাব্দ ধৰি ৰখা হৈছে।
  কেনি কোনো কাৰণতে আটাইতকৈ পুৰণি হাইলেণ্ডাৰ নহয়। কিছুমানে তাতকৈ বেছি বয়সৰ নহয় পাঁচ হাজাৰ বছৰলৈকে জীয়াই আছিল। কিন্তু তেওঁলোক আৰ্মাগেডনলৈও গ"ল।
  এটাহে বাকী থাকিব লাগে। আৰু কেনিৰ সপোন বাস্তৱায়িত হ"ল, আৰু তেওঁ থাকি গ"ল। যদিহে ই তেওঁৰ সুখ কঢ়িয়াই আনিছিল।
  শিশুসুলভ, অমৰ শৰীৰত কেনীয়ে যুগ যুগ ধৰি বহু অভিজ্ঞতা লাভ কৰিছে। আৰু একোৱেই তেওঁক আচৰিত নকৰে, আৰু একোৱেই তেওঁক লজ্জিত নকৰে। দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধত তেওঁ যুঁজিবলগীয়া হৈছিল, আৰু ভিয়েটনামত, আৰু প্ৰথমটোত অৱশ্যেই, আৰু ক"ত।
  ল"ৰাবোৰৰ কৌতুহল। আপোনাৰ বহু শতিকাৰ স্মৃতি আছে, কিন্তু শৰীৰটো এটা শিশু। আৰু দুঃসাহসিক আৰু দুঃসাহসিক অভিযানৰ ওপৰত টানি আনে।
  কেনিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰা শেষ যুদ্ধখন আছিল ইউক্ৰেইনত। ল"ৰাজনে বিদেশী লিজিয়নত যোগদান কৰিছিল, ইউক্ৰেইনৰ পক্ষত, আৰু মূলতঃ এজন স্কাউট আছিল।
  কাৰণ, ফেৰেস্তাৰ দৰে বৈশিষ্ট্য থকা শিশুক সন্দেহ কৰা নহ"ব। আৰু তেওঁ ধূৰ্ততাৰে ৰাছিয়াৰ সৈন্যক হত্যা কৰিছিল।
  কিন্তু যুদ্ধখন টানি লৈ গ"ল। তাৰ বগা, সামান্য হালধীয়া মূৰটো চিনাকি হৈ পৰিল। আৰু যুদ্ধ এৰিব লগা হ"ল। সি বৰ বিখ্যাত হৈ পৰিছে। এনেকুৱাই অমৰৰ ভাগ্য, এটা ঠাইত বেছি দিন জীয়াই নাথাকিব। সকলো সময়তে ভ্ৰমণ আৰু ঘূৰি ফুৰা। নহ"লে আপোনাৰ চিৰকালৰ শিশুসুলভ মুখখনে সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰিব। এশ বছৰ ধৰি এটা ঠাইত থকা আটাইতকৈ বেছি সময় আছিল শিলৰ কুৱেৰীবোৰত। কিন্তু তাত উলংগ, লেতেৰা, কেতিয়াও ধোৱা ল"ৰাবোৰ একেখন মুখতে আছিল, বা সঁচাকৈয়ে শৰীৰটোৰ ওপৰত।
  আৰু কেনেবাকৈ কেনীয়ে তেতিয়া সন্দেহৰ সৃষ্টি কৰা নাছিল। কিন্তু অধিক আধুনিক কাৰাগাৰত, তেতিয়া ... তাত, অৱশ্যেই, আপুনি পোহৰ কৰিব পাৰে। কিন্তু এটা শক্তিশালী সংগঠনে কেনেবাকৈ ল"ৰাটোক এটা গোপন কথা ৰখাত সহায় কৰিলে। উদাহৰণস্বৰূপে, কেনি ইতিমধ্যে ডেকা হিচাপে ধৰা পৰিছে। আৰু ইউ এছ এছ আৰতো। কিন্তু ফটোবোৰ, আঙুলিৰ ছাপবোৰ, কোনো লেখ-জোখ নোহোৱাকৈয়ে নোহোৱা হৈ গ"ল। আৰু ল"ৰাটোক হয় মুকলি কৰি দিয়া হ"ল নহয় সি পলাই গ"ল।
  বা তেওঁলোকে তেওঁক পলায়ন কৰাত সহায় কৰিছিল।
  ইউ এছ এছ আৰত , কেনিয়ে বিখ্যাত মাকাৰেংকো উপনিবেশ ভ্ৰমণ কৰে। ইয়াত তেওঁৰ ভাল লগা কথাটো হ"ল কাৰাগাৰত থকা সকলো ল"ৰা-ছোৱালীয়ে নিয়ৰ নপৰালৈকে খালী ভৰিৰে গৈছিল।
  কিন্তু এই কলনীটোত মই পঢ়িব লগা হৈছিল, যিটো বিৰক্তিকৰ, আৰু কাম কৰিবলগীয়া হৈছিল। যদিও গীতবোৰ মনোৰঞ্জনৰো আছিল।
  আৰু ইয়াৰ পৰা পলায়ন কৰাটো তুলনামূলকভাৱে সহজ।
  কেনি বিভিন্ন কাৰাগাৰত আছিল। কিন্তু সাধাৰণতে বেছি দিন নহয়। আৰু যে তেওঁক পুনৰ গ্ৰেপ্তাৰ কৰা হ"ব।
  ঠিক টেক্সাছ ৰাজ্যত ২০২৫ চনৰ বৰদিন ওচৰ চাপি আহিছিল। কেনীয়ে ডিঙিৰ পৰা হুইস্কিৰ চুমুক দিলে, আৰু আৰক্ষীৰ পৰা বিশেষ লুকাই নাথাকিল। স্বাভাৱিকতে শিশুৱে মদ খাব নালাগে। হয়, ৰাজহুৱা স্থানতো।
  কিন্তু কেনিৰ বৰ শীতল লাগিল। প্ৰথমতে, ইতিমধ্যে ইমানবোৰ মানুহক হত্যা কৰিছে, আৰু শাস্তিমুক্তভাৱে। দ্বিতীয়তে, ভাল, পুলিচে গ্ৰেপ্তাৰ কৰিব, গতিকে শিশুটিক যিয়েই নহওক মুকলি কৰি দিয়া হ"ব। বা সংস্থাটোৱে সহায় কৰিব।
  তাৰোপৰি কেনি বহুদিন শিশু কাৰাগাৰত থকা নাছিল। আৰু সি ভাবিলে তাত কি সলনি হৈছে। খাদ্যৰ ক্ষেত্ৰত যথেষ্ট ভাল। আৰু কোম্পানীটোৰ মূল্যত শক্তিশালী আৰু বেগী ল"ৰাটোৱে যুগ যুগ ধৰি বহুত ভালকৈ যুঁজিবলৈ শিকিলে। আৰু তেওঁ আছিল এজন প্ৰাপ্তবয়স্কতকৈ কম নহয়, ক"লা বেল্ট। আৰু যুৱক-যুৱতীসকলে শক্তিক সন্মান কৰে।
  হয়, আৰু কেনিয়ে পঞ্জীয়নটো নিখুঁতভাৱে জানিছিল, আৰু অৱশ্যেই আছিল অতি স্মাৰ্ট, আৰু সকলো ধাৰণা আৰু চোৰৰ আইন জানিছিল।
  কাৰাগাৰে তেওঁক ভয় খুৱাব পৰা নাছিল। বিশেষকৈ ল"ৰা-ছোৱালীৰ মাজত, য"ত তেওঁ সোনকালে নেতা হৈ পৰিছিল। গতিকে এতিয়া, আৰক্ষীয়ে গাড়ীত উঠিবলৈ ক"লে আৰু হাতৰ কব্জিত হেণ্ডকাফটো ছিঙি দিলেহে সি হাঁহিলে। টেক্সাছত পৰম্পৰাগতভাৱে কিশোৰ অপৰাধৰ হাৰ অধিক। তাত আনকি শেহতীয়াকৈ তেৰ বছৰ বয়সৰ পৰা শিশুৰ মৃত্যুদণ্ডও আছিল। গতিকে আৰক্ষীৰ হাতত শিশুটিৰ বাবে বিশেষ হেণ্ডকাফ আছিল।
  অৱশ্যে তেওঁলোকে নিজৰ প্ৰতি যথেষ্ট অভদ্ৰ আচৰণ কৰিছিল। কেনিয়ে মুখখন কুটিলে। তেওঁৰ অৱশ্যে কৌতুহল আছিল - যিদৰে এতিয়া টেক্সাছৰ শিশু কাৰাগাৰত আছে। দৰ্শকৰ ক্ষেত্ৰত আৰু আৰামৰ ক্ষেত্ৰত দুয়োটা দিশতে। আৰু সঁচা নেকি যে আমেৰিকাত আটাইতকৈ শীতল যুৱক আছে।
  কেনিয়ে ভয় কৰা নাছিল। আমেৰিকাত শিশু কাৰাগাৰত কিছুমান দিশত ছোভিয়েট কাৰাগাৰতকৈ ভাল, উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁলোকে মূৰ নোখোৱা নাই। শেষৰটো বৰ ভাল লগা নহয়। নিজেই খোজ কাঢ়িব এটা আঠাযুক্ত বগলীৰ সৈতে। আৰু পলায়নৰ পিছত লক্ষ্যণীয়। অমৰ মানুহৰ চুলি কটালে সাধাৰণ মানুহৰ চুলিতকৈ অলপ বেছি বেগেৰেহে বাঢ়ে।
  এইটো স্পষ্ট যে যদি তেওঁলোক লগে লগে পুনৰ বৃদ্ধি পায় তেন্তে ইয়াৰ ফলত অধিক সন্দেহৰ সৃষ্টি হ"ব। আৰু যদি আপুনি নিজকে ফেশ্বনেবল হেয়াৰষ্টাইল নিদিয়ে, তেন্তে শেষত আপুনি চেপেটা দেখা যাব।
  কেনীক ষ্টেচনলৈ লৈ যোৱা হ"ল। এটা বিশেষ স্ক্যানাৰত তেওঁৰ সন্তানৰ হাতখন ৰাখি আঙুলিৰ ছাপ পৰীক্ষা কৰিবলৈ ধৰিলে।
  এই কথাই এজন অভিজ্ঞ ল"ৰাক ভয় খুৱাব পৰা নাছিল। ইমৰটেল কণ্ট্ৰল অৰ্গেনাইজেশ্যনে সাধাৰণতে সকলো সন্দেহজনক তথ্য আৰু ভিডিঅ" মচি পেলাইছিল।
  নহ"লে আঙুলিৰ ছাপ, ভিডিঅ" আৰু আন বহুতো তথ্যৰ দ্বাৰা মানুহে অনুমান কৰিলেহেঁতেন আৰু বহু আগতেই যে এটা অমৰ জাতি আছে। শক্তিশালী পৰ্যবেক্ষক দৌৰৰ বাবেইহে গোপন কথাটো ৰখা হৈছিল।
  সঁচা, কেনিয়ে ভাবিছিল: যদি মাত্ৰ দুজন অমৰ জীয়াই থাকে, আৰু ডানকান মৰ্ত্যলোক হয়, তেন্তে সংস্থাটোৱে নিজৰ কাৰ্য্যকলাপ কৰ্তন কৰিবনে?
  এফালে এই ক্ষেত্ৰত কেনি সম্পূৰ্ণ অনিয়ন্ত্ৰিত আৰু মুক্ত হৈ পৰিব। কিন্তু আনফালে তেওঁ নিৰ্ভৰযোগ্য সুৰক্ষা হেৰুৱাই পেলালে।
  পুলিচত কেনিতকৈ অলপ ডাঙৰ যেন লগা আৰু কেইজনমান ল'ৰা আছিল ৷ যদিও সিহঁত ওখ আছিল, অমৰৰ বাবে সিহঁত শিশু।
  কেনীক এটা যন্ত্ৰৰ সহায়ত ধাতুৰ বস্তুৰ উপস্থিতি পৰীক্ষা কৰা হৈছিল। তাৰ পাছত মেডিকেল গ্ল"ভছ পিন্ধা ত্ৰিশ বছৰীয়া এগৰাকী মহিলাই তেওঁক চুই গ"ল। ল"ৰাটোৱে তাইক চাই হাঁহি এটা মাৰিলে। টিকটিকিয়া আৰু সুখদায়ক আছিল।
  তেওঁলোকে এতিয়াও তেওঁক কাপোৰ খুলিব পৰা নাই, গতিকে তেওঁক ফেডাৰেল কাৰাগাৰলৈ পঠিয়াবলৈ, বা অসাৰ বুলি বাহিৰলৈ পেলোৱাৰ কোনো সিদ্ধান্ত এতিয়াও লোৱা হোৱা নাই।
  কিন্তু কেনি বিভিন্ন কাৰাগাৰত আছিল, আৰু শৈশৱৰ আটাইতকৈ দীঘলীয়া জীৱনত তেওঁক বহুবাৰ তালাচী চলোৱা হৈছিল।
  বিশেষকৈ এন কে ভি ডি কাৰাগাৰত। তাৰ পিছত তেওঁক উলংগ কৰি পেলোৱা হয়। আৰু ৱাৰ্ডেনজনে সৰু বয়সৰ মাজতো ডাঙৰ হাত এখনেৰে হাতখন আগবঢ়াই দিলে, ঠিক গাধত। আৰু ই যথেষ্ট কষ্টদায়ক আৰু অপমানজনক আছিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁৰ বলবোৰ প্ৰায় ফাটি গৈছিল। ষ্টেলিনৰ অধীনত শিশুৰ সৈতেও তেওঁলোকে অনুষ্ঠানত থিয় দিয়া নাছিল। গ্লভছ পিন্ধা হাত দুখন গাধ আৰু মুখত উঠিল। পিছৰ সময়ত ইউ এছ এছ আৰত মানুহক কেৱল আইনা এখনৰ সন্মুখত কুঁজৰাই থাকিবলৈ বাধ্য কৰা হৈছিল। কিন্তু আমেৰিকাতো আৰক্ষীয়ে যদি ইয়াক বিপদজনক বুলি গণ্য কৰে তেন্তে উলংগ মানুহজনক বক্সিংলৈ লৈ যায়। আৰু তাত তেওঁলোকে আপোনাক পৰীক্ষা কৰে, আপুনি তিনিগুণ বেছি শিশু হ"লেও আপোনাৰ গাধৰ ওপৰলৈ হাত থৈ দিয়ে৷
  সেইটোৱেই হৈছে স্বতন্ত্ৰতা। আমেৰিকাত শিশু অপৰাধীৰ প্ৰতি বেয়া মনোভাৱ। অপমান কৰি হাত-ভৰিত শিকলি বান্ধি দিয়া হয়। সঁচা, খাদ্য যথেষ্ট মান্য, আৰু প্ৰায়ে ভাল কেমেৰা। কেতিয়াবা দুজন ল"ৰা বহি থাকে, বা চাৰিজন। ৰাছিয়াৰ দৰে নহয়, য"ত নব্বৈৰ দশকত ল"ৰা-ছোৱালীক বেৰেলত হেৰিঙৰ দৰে ভৰাই থোৱা হৈছিল। কিন্তু ইমান কম সময় আছিল।
  কেনিৰ ফটো প্ৰফাইল, সম্পূৰ্ণ মুখ, হাফ-ছাইড , আৰু পিছফালৰ পৰা লোৱা হৈছিল। ইয়াৰ পিছত তেওঁলোকে মোক আন ল"ৰাৰ সৈতে টিভিলৈ লৈ গ"ল। তাত তেওঁলোকে কৰ্তব্যৰত ন্যায়াধীশৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব লাগিব। আৰু তেওঁ সিদ্ধান্ত ল"ব যে তেওঁলোকক কাৰাগাৰলৈ পঠিয়াব, জামিনত, আনকি মুকলি কৰি দিব। তাৰ মানে হয় তেওঁক কেৱল বাহিৰলৈ পেলাই দিয়া হ'ব আৰু আৰক্ষীজনে অৱশেষত তেওঁৰ গাধত ক্লাবেৰে আঘাত কৰিব । বা শিশুৰ বাবে কাৰাগাৰলৈ পঠিওৱা হ"ব।
  আৰু ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল নিখুঁত অনুসন্ধান, শ্বাৱাৰ, আৰু কমলা ৰঙৰ চোলা। আৰু তাৰ পিছত কিশোৰ অপৰাধী থকা কোঠা এটাত।
  কেনীয়ে এইবোৰৰ কোনোটোৱেই ভয় নকৰে। যদিও পুৰুষ আৰক্ষী বিষয়াৰ হাতেৰে চুমা খোৱাটো অপ্ৰীতিকৰ। কেতিয়াবা ইউনিফৰ্ম বা বগা কোট পিন্ধা মহিলাসকলে ল"ৰাবোৰক বিচাৰি ফুৰে।
  কেনিয়ে বহুত দেখিছে আৰু একোৱেই তেওঁক আচৰিত নকৰে। তেওঁ আৰু চকীদাৰসকল বিকৃত আছিল , তেওঁলোকে পটাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আচৰিত কথা, আমেৰিকাত, ল"ৰাৰ লগত যৌন সম্পৰ্ক স্থাপন কৰাৰ বাবে মহিলাসকলে উন্মাদ বাক্য পায়। কিন্তু আছে। কিছুমান শিক্ষকে তেওঁৰ লগত আঁকোৱালি লৈছিল। কেনি লাজ পোৱা নাছিল - তেওঁ বুঢ়া আৰু অভিজ্ঞ আছিল, যিকোনো প্ৰাপ্তবয়স্কই ঈৰ্ষা কৰিব। কেৱল ডিভাইচটোহে বেছি সৰু। কাৰণ তেওঁ চিৰন্তন সন্তান, আৰু তেওঁৰ সিদ্ধতাও ডাঙৰ নহয়। যদিও ইতিমধ্যে কঠিন হৈ পৰিব পাৰে।
  কেনীয়ে আটাইবোৰৰ পিছতো কিবা এটা কৰিব পাৰিলেহেঁতেন। আৰু মহিলাৰ লগত ভাল পাইছিল। যদিও সম্ভাৱনা একে নহয়।
  আৰু অৱশ্যেই আন ল"ৰা আৰু ডাঙৰ মানুহে তেওঁৰ লগত চেষ্টা কৰিছিল। বিশেষকৈ যোৱা শতিকাত যেতিয়া ই ফেশ্বনেবল হৈ পৰিছিল। কেনিয়ে পুৰণি স্কুলৰ মানুহ হিচাপে এই কথাটোৰ বিৰুদ্ধে যিমান পাৰে যুঁজিছিল। এগৰাকী মহিলাৰ লগত আপুনি এতিয়াও জিভাৰেও তাইক সন্তুষ্ট কৰিব পাৰে, পূবত এইটো স্বাভাৱিক। আৰু কেনিয়ে এছিয়াত বহু সময় কটালে। কিন্তু তেওঁ এতিয়াও মানুহ হ"ব পৰাকৈ পৰিপক্ক হোৱা নাই৷
  যদিও হয়তো দুই শতিকাৰ পিছত সকলো সলনি হ"ব।
  কেনীয়ে দহৰ পৰা পোন্ধৰ বছৰ বয়সৰ ডজন ল"ৰাৰ লগত বহিছিল, ছালৰ ৰং বেলেগ বেলেগ। ইজনে সিজনৰ লগত কিবা এটা কথাত আড্ডা মাৰি আছিল। এজন কিশোৰে হাঁহি হাঁহি ক"লে:
  - আৰু মই ইতিমধ্যে উঠিছো!
  আন এজনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - জোকাৰণি নকৰিবা! ইয়াত ভিডিঅ" কেমেৰা আছে আৰু আৰক্ষীয়ে চাই আছে।
  ইয়াৰ উত্তৰত দুৰ্নীতিপৰায়ণ হাঁহি উঠে। কিশোৰ এজনে জিন্সৰ ভিতৰত হাতখন সোমাই দিলে। আৰু টানিলে।
  কেনীয়ে ভোগ কৰি হাঁহিলে: হৰম"নে খেলি আছে। ইতিমধ্যে বহুবাৰ চেষ্টা কৰিছে। আৰু ইয়াৰ ফলত থিয় হোৱাৰ কাৰণ হ"ল। কিন্তু শাৰীৰিকভাৱে তেওঁ এতিয়াও বহুত সৰু, প্ৰতিদিনে এই কামটো বিচৰা নাই। কিন্তু অনুভূতিবোৰ সঁচাকৈয়ে সুখদায়ক, আৰু আহিলে হৃদয়খন ঢোলৰ দৰে স্পন্দন কৰে। আৰু এই শিহৰণৰ পৰা।
  আৰু এজন বেশ্যাই এজন সুদৰ্শন ল"ৰাৰ সৈতে, বিশেষকৈ ইউৰোপত, য"ত আইন কোমল, ইচ্ছাকৃতভাৱে শুই থাকে, আনকি ৰেহাইও দিয়ে।
  আমেৰিকাত প্ৰাপ্তবয়স্ক মহিলাসকলে এফালে শাস্তিৰ প্ৰতি অতি ভয় কৰে যদিও আনফালে স্নায়ুত টিকটিকিয়াই পেলোৱাৰ ইচ্ছাত ল"ৰাৰ প্ৰতিও আকৰ্ষিত হ"ব পাৰে।
  কিশোৰ এজনে কেনিৰ খালী ভৰি দুখন লক্ষ্য কৰিলে ৷ ডিচেম্বৰৰ কথা আৰু আনকি টেক্সাছতো বাহিৰৰ তাপমাত্ৰা শূন্যৰ ওচৰত আছিল। আৰু ল"ৰাবোৰ অৱশ্যে খালী ভৰিৰে নাযায়৷
  সি হুইচেল মাৰি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - এই পাগল ল'ৰাটো চাওকচোন, শীতকালত খালী ভৰিৰে!
  কেনিৰ ওচৰ পালেগৈ ৷ দুষ্ট হাঁহি মাৰিলে। সোঁফালে থকাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু সি বৰ ধুনীয়া! আমি ছোৱালী হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰোনে!
  আন এজন উল্লেখযোগ্য:
  - ভিডিঅ' কেমেৰা আছে!
  ল"ৰা এজনে মাত দিলে।
  - পুলিচবোৰ বিকৃত মানুহৰে ভৰি পৰিছে! সিহঁতক চাবলৈ দিয়ক!
  কেনিয়ে থিয় হৈ চিঞৰি ক"লে:
  - এতিয়াই পাবা !
  ল"ৰাটোৱে আঘাত কৰিবলৈ দোল খালে, কিন্তু ভাৰসাম্য হেৰুৱাই পৰিল। কেনিয়ে নিজৰ উদং গোৰোহাটো মূৰৰ পিছফালে লৰচৰ কৰিলে। দ্বিতীয়জন অসৎ কিশোৰ মূৰৰ ওপৰেৰে উৰি গৈ ইমানেই জোৰেৰে খুন্দা মাৰিলে যে তেওঁ অজ্ঞান হৈ পৰিল। হাইলেণ্ডাৰ ল"ৰাটোৱে কষ্টেৰে লক্ষণীয় গতিবিধি কৰিলে। শতিকাবোৰত তেওঁ বহুত ভালকৈ যুঁজিবলৈ শিকিছিল, আনকি পূবত শিক্ষকো আছিল। গতিকে তেওঁৰ বাবে এই ল"ৰাকেইটা!
  বাকী ল"ৰাবোৰে পিছুৱাই গ"ল। আৰক্ষীৰ পৰা সহায় বিচাৰিছে বুলি চিঞৰি।
  কেইবাজনো আৰক্ষী বিষয়া দৌৰি গৈ কোঠাটোত সোমাই পৰে। কেনি শান্ত আৰু হাঁহি আছিল। অচেতন কিশোৰ দুজনক তুলি লৈ ষ্ট্ৰেচাৰত বহুৱাই দিলে। চিকিৎসা কেন্দ্ৰলৈ লৈ গ"ল।
  জ্যেষ্ঠ আৰক্ষী জোৱানজনে ভাবুকি দিলে:
  - কাজিয়া আৰু হ'ব, সকলোৰে শিঙ পাব!
  তাৰ পিছতে আৰক্ষীকেইজন কোঠাটোৰ পৰা ওলাই আহিল। আৰু কিশোৰকেইটাই কেনীক ঘেৰি ধৰিলে ৷ তেওঁলোকে সুধিবলৈ ধৰিলে যে তেওঁ তেনেকৈ যুঁজিবলৈ ক"ত শিকিলে।
  কেনিয়ে সঁচা কথা ক"ব নোৱাৰিলে, গতিকে তেওঁ উত্তৰ দিলে:
  - মোৰ খুড়া আছিল সেউজীয়া বেৰেট, আৰু তেওঁ মোক কৌশল শিকাইছিল!
  ল"ৰাবোৰে চাবলৈ সুধিবলৈ ধৰিলে।
  হাইলেণ্ডাৰ ল"ৰাটোৱে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - পাঠৰ বাবে ধন দিব লাগিব! আমাক ডলাৰ দিয়ক!
  ল"ৰা এজনে এশ ডলাৰৰ বিল উলিয়াই আনিলে, যিটো তেওঁ আণ্ডাৰপেণ্টত লুকুৱাই ৰাখিলে। ইয়াতো অনুসন্ধানটো তলৰ পৰাই আছিল আৰু কিবা এটা কঢ়িয়াই নিয়াটো সম্ভৱ হৈছিল।
  কেনিয়ে তাক কৌশলটো দেখুৱাবলৈ ধৰিলে। ই আছিল জুডো আৰু চীনা মল্লযুঁজৰ সৈতে মিহলি এক প্ৰকাৰৰ একিডো।
  এইটো স্পষ্ট যে আধা ঘণ্টাত এই কথা শিকিব নোৱাৰি। আৰু কেনীয়ে কিশোৰজনক সহজেই পেলাই দিলে যদিও তেওঁক বয়সীয়াল আৰু ওখ যেন লাগিছিল।
  কেনিয়ে সাড়ে আঠ শতিকা জীয়াই থকাৰ পিছতো ল"ৰাকেইটাৰ লগত পানীত মাছৰ দৰে অনুভৱ কৰিছিল। তেওঁলোকে সোনকালে তেওঁক সন্মান কৰিলে আৰু তেওঁ গডফাদাৰ হৈ পৰিল।
  সেয়ে কেনিয়ে কাৰাগাৰলৈ ভয় কৰা নাছিল। আপুনি ইয়াত থাকিব পাৰে, বিশেষকৈ ডেকা ল"ৰাবোৰ যিসকলক ইমান সহজে বশ কৰিব পৰা যায়।
  ইয়াত এজনে স্মাৰ্টফোন এটা উলিয়াই আনিলে, যিটোও তেওঁ ভৰিৰ মাজত পকেট এটাত লুকুৱাই ৰাখিলে আৰু ল"ৰাকেইটাই চাবলৈ ধৰিলে... অৱশ্যেই যৌনতাৰ বিষয়ে কিবা এটা।
  আনকি কিছুমানে ঠিক কোঠাটোৰ ভিতৰতে জোকাৰণি মাৰিবলৈ ধৰিলে।
  কেনিয়ে হাঁহিলে। তেওঁ নিজেই কৰিছিল। যদিও মই ইমান নিবিচাৰিছিলো। কিন্তু শৰীৰটো ডেকা, আৰু মন।
  আৰু মনটো শৰীৰৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল। যদিও আপুনি এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক হ"ব বিচাৰে, তথাপিও চিৰন্তন শৈশৱত কিছু সুবিধা আছে।
  বিশেষকৈ আমেৰিকাত য"ত কিশোৰ-কিশোৰীসকলৰ বয়স বছৰৰ বাহিৰত বিকশিত হয়, তেওঁলোকৰ কল্পনাশক্তি আছে।
  . অধ্যায় নং ২।
  কেনীয়ে স্মাৰ্টফোনত ইৰ"টিকা চাইছিল, আৰু উত্তেজিত আৰু উত্তেজিত অনুভৱ কৰিছিল। হয়, তেওঁ এতিয়াও শৰীৰত সৰু, কিন্তু তেওঁ বহুত জানে আৰু আনক শিকাবলৈ সক্ষম। কিছুমান কিশোৰে পেণ্টত হাত লৰচৰ কৰিবলৈ ধৰিলে। আৰু এইটো অৱশ্যে তেওঁলোকৰ বাবে স্বাভাৱিক।
  মেট্ৰনজন আবিৰ্ভাৱ হ"ল। যথেষ্ট চৰ্বিযুক্ত, ক"লা মহিলা। তাই হাহাকাৰেৰে ল"ৰাকেইটাৰ ফালে চালে। ইয়াকো দেখা যায়, যেনেকৈ বহুত অন কৰা হৈছে।
  তাই ওঁঠ দুটা চেলেকি ডাঙৰ, ধুনীয়া কিশোৰ এজনক ইংগিত দিলে। সি তাইৰ পিছে পিছে গ"ল। তাই ল"ৰাটোক কাষৰ কোঠাটোলৈ লৈ গ"ল আৰু তাৰ পৰাই কামুক হুমুনিয়াহ আৰু হুমুনিয়াহ শুনা গ"ল। কিশোৰ ল"ৰাটোৰ বাবে ভালকৈয়ে দেখা গৈছিল।
  কেনিয়ে জোৰেৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তেওঁৰ বয়স যেতিয়া আপুনি এতিয়াও একেবাৰেই পৰিপক্ক নহয়। ইয়াত মোৰ চিন্তাত মই সম্পূৰ্ণ সাজু আৰু মই বিচাৰো, কিন্তু মোৰ শৰীৰে মোক বিফল কৰে। হয়, মৃত্যুৰ সময়ত তেওঁৰ বয়স কমেও চৈধ্য বছৰ হ"লহেঁতেন।
  কিশোৰ-কিশোৰীৰ সংগত হাইলেণ্ডাৰ ল"ৰাটোৱে বিৰক্ত অনুভৱ কৰিলে। তথাপিও তেওঁৰ পৰা সাড়ে আঠ শতিকামান পিছ পৰি আছে। আৰু সেইটো বহুত। ইমানবোৰ আৰু তাতোকৈও অধিক আছিল কেৱল অমৰ। কিন্তু ইজনে সিজনক হত্যা কৰিলে। আৰু তেওঁলোকৰ যুগ শেষ।
  কেনিৰ ডেকা শৰীৰটো বাচিল। আৰু অনন্তকাল উপভোগ কৰিবলৈ এই পৃথিৱীত থাকিল।
  আৰু অনুন্নত, যৌন ব্যস্ত কিশোৰ-কিশোৰীৰ সংগত হঠাতে তেওঁৰ বিতৃষ্ণা অনুভৱ হ"ল। তেওঁ, যি কাউন্ট কেলিঅ'ষ্ট্ৰ'ৰ সৈতেও চিনাকি আছিল । যিজন ব্যক্তি বাস্তৱ জীৱনতকৈ ফেণ্টাচি উপন্যাসৰ বাবে অধিক উপযোগী।
  মনত আছে তেওঁলোকে তেওঁৰ লগত কথা পাতিছিল। কেলিঅ"ষ্ট্ৰ" আছিল এজন হাইলেণ্ডাৰ। আৰু তেওঁৰ সঁচাকৈয়ে জন্ম হৈছিল সেই দিনবোৰত যেতিয়া গ্ৰীচত আধুনিক ইউৰোপীয় সংস্কৃতিৰ উন্মেষ ঘটিছিল মাত্ৰ। আৰু ইতিমধ্যে তেওঁৰ বয়স চাৰি হাজাৰ বছৰৰ অলপ বেছি হ"ল। আৰু এইটো এজন হাইলেণ্ডাৰৰ বাবে কোনো অভিলেখ নহয়।
  কেলিওষ্ট্ৰ"ই তেওঁক বহু কথা ক " লে ৷ কেনীয়ে প্ৰাপ্তবয়স্ক হাইলেণ্ডাৰৰ সৈতে যোগাযোগ কৰিছিল, আৰু তেওঁৰ সাংস্কৃতিক স্তৰ উচ্চ। আৰু ইয়াত কিছুমান কিশোৰ হাৰামী।
  পাহাৰীয়া ল"ৰাটোৱে কান্দিব বিচাৰিছিল যদিও চকুপানীবোৰ আঁতৰাই ৰাখিছিল। কিন্তু তেওঁৰ পলায়নৰ বা অন্ততঃ কোম্পানী সলনি কৰাৰ ইচ্ছা আছিল।
  কেনিয়ে দুৱাৰখনলৈ চাবলৈ ধৰিলে। তেওঁৰ এটা ধাৰণা আছিল, হাৰ্ট এটেকৰ অনুকৰণ কৰিব নে নকৰে। তেওঁ তেনে কৰিব পাৰে, হাইলেণ্ডৰ-যাদুকৰীসকলে শিকাইছিল, যাতে হৃদয়খনে স্পন্দন নকৰে। আৰু আনকি মৃতদেহটোও অজ্ঞান কৰি তোলে যাতে মৰ্গলৈ লৈ যোৱা হ"ল। আৰু তাৰ পৰা ওলাই যাওক, আনকি অৰ্ডাৰলিসকলকো ভয় খুৱাওক।
  ল"ৰাটো নীলা মুখ এখন লৈ মজিয়াত পৰিবলৈ ওলাইছিল, তেতিয়াই বান্দৰ ঘৰটোত কেইবাজনো আৰক্ষী সোমাইছিল।
  কেনীৰ ওপৰত শিকলি লগাই ল"ৰাটোক টানি লৈ গ"ল।
  ডেকা পৰ্বতাৰোহীয়ে প্ৰতিহত নকৰিলে। আনকি তেওঁৰ কৌতুহলও আছিল। দীৰ্ঘজীৱনত তেওঁ বিভিন্ন ধৰণৰ বহুত অপৰাধ সংঘটিত কৰিছিল। কিন্তু এটা শক্তিশালী সংগঠনে তেওঁৰ বাবে সামৰি লৈছিল। যিজনে নিশ্চিত কৰিছিল যে এনে উপহাৰৰ পৰা বঞ্চিত মানৱতাৰ সেই অংশটোৱে অমৰৰ এটা জাতৰ অস্তিত্বৰ বিষয়ে জানিবলৈ নাপায়।
  মৃত্যুক সকলোৱে ভয় কৰে... তদুপৰি অমৰ মানুহৰ যেন এটা আত্মা আছে, কিন্তু যিকোনো প্ৰকাৰে স্বৰ্গ জিলিকি নাথাকে। যেতিয়া মূৰটো কাটি পেলোৱা হয়, তেতিয়া ই এক প্ৰকাৰৰ বন্দীত্বত পৰে, য"ত আত্মাৰ আনন্দ কম। গতিকে অমৰ হোৱাটো হয়তো পুৰস্কাৰ নহ"বও পাৰে। অৱশ্যে কেৱল মৰ্ত্যলোকৰ বাবেও মৃত্যুৰ পিছত ভাল কিবা এটা পোৱাটো কঠিন।
  কেনি ইতিমধ্যে ইমানবোৰ ভিন্ন কাৰাগাৰত আছিল যে তেওঁৰ কাৰাগাৰত বন্দী হোৱাটোৱে তেওঁক ভয় খুৱাব পৰা নাছিল। বাৰু, সি অলপ আৰাম কৰিব। এনে লাগে যেন আমেৰিকাত তেওঁলোকে সৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ মূৰ টানকৈ কাটি নিদিয়ে? যদিও ই কি অৱস্থাৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰে। কিছুমানৰ ক্ষেত্ৰত ক্লিপাৰেৰে গোৰ্জিয়াছ ব্লণ্ড চুলি কাটিব পাৰে।
  প্ৰথমে ল'ৰাটোক লৈ যোৱা হয় এটা বিশেষ চাৰ্চ ৰুমলৈ। চাৰিওফালে আইনা আৰু স্পটলাইট জিলিকি আছে। বগা কোট পিন্ধা চাৰিগৰাকী মহিলা। নাবালকসকলক প্ৰায়ে মহিলাক বিচাৰি উলিওৱাৰ দায়িত্ব দিয়া হয়। হয়তো ইমান অভদ্ৰভাৱে আৰু বেদনাদায়কভাৱে নহয় বাবেই।
  ল'ৰাটোৱে কাপোৰ খুলিলে, নিয়ম। আপুনি সম্পূৰ্ণ উলংগ হৈ থিয় হৈ আছে। আৰু এতিয়া তোমাক হাত ফুৰাই দিয়া হ"ব।
  কেনিয়ে অৱশ্যে অলপ লাজ লাগিল। যদিও তেওঁৰ ডেকা শৰীৰটো ধুনীয়া আৰু লাজ কৰিবলগীয়া একো নাই।
  মহিলা দুগৰাকীয়ে শ্যামলা ল"ৰাটোৰ চুলিখিনি চুবলৈ ধৰিলে। তেওঁলোকৰ হাত দুখন চঞ্চল আৰু অভিজ্ঞ আছিল। প্ৰতিটো সূতা কম্বল কৰিলে। আন এজন ডাঙৰজনে লোভেৰে ল"ৰাটোৰ ফালে চালে। তেওঁৰ শৰীৰটো অতি সুন্দৰ আৰু পেশীবহুল। ল"ৰাটো সৰু হ"লেও।
  কেনীয়ে আগতেও এনেকুৱা মহিলাৰ লগত ডেটিং কৰিছে। ল"ৰাক পাউ কৰি ভাল পায় আৰু অনুভৱ কৰে। কামুক জীৱ। কিন্তু ইহঁতে খাদ্যও দিব পাৰে।
  চকীদাৰসকলে ল"ৰাটোৰ চুলিৰ প্ৰতিটো সূতা পৰীক্ষা কৰিলে, সকলো অধ্যৱসায়েৰে চুলিখিনি কম্বল কৰিলে। তাৰ পাছত চিমটি উলিয়াই কাণত চাবলৈ ধৰিলে। তাত সিহঁতে জিলিকি উঠিল আৰু ইফালে সিফালে পোক মাৰিলে, যিটো যথেষ্ট কষ্টদায়ক আৰু অপ্ৰীতিকৰ আছিল।
  চকীদাৰসকলেও নাকত চালে। প্ৰথমে নাকৰ ফুটা পাইছিল, জিলিকি উঠিছিল। কিন্তু দেখাত তেওঁলোকে ভাল নাপালে।
  এজন চকীদাৰে কম্পিউটাৰৰ সৰু পাতল প্ৰ"ব এটা উলিয়াই নেটৱৰ্কৰ লগত সংযোগ কৰিলে।
  এইটো আছিল নতুন কথা যিটো কেনিয়ে আগতে কেতিয়াও দেখা নাছিল। পেটটো যিটো প্ৰ"বেৰে পৰীক্ষা কৰা হয়, তেনেকৈ এইবাৰ নাচোফেৰিংছৰ মাজেৰে আৰু হাওঁফাওঁলৈকে জিলিকি উঠে।
  আচৰিত কথা যে প্ৰায় এঘাৰ বছৰ বয়সৰ, কিন্তু চেহেৰাত দহতকৈ বেছি দিব নোৱাৰা ল"ৰা এটাক ইমান সযতনে পৰীক্ষা কৰা হয়। যেন সি কিবা এটা চোৰাংচোৱা। কেনিৰ এটা বেয়া অনুভৱ হৈছিল।
  চিৰন্তন শিশুটিৰ সোঁ নাকৰ ফুটাত এটা সৰু প্ৰ"ব সোমাই গ"ল। এই সময়ত দুজন চকীদাৰে তেওঁৰ কান্ধত জোৰেৰে ধৰি ৰাখিছিল। আৰু আনজনে প্ৰ"বটো এডজাষ্ট কৰিলে। আৰু ছবিখন মনিটৰৰ পৰ্দাত প্ৰদৰ্শিত হৈছিল। আচলতে ল"ৰাটোৰ হাওঁফাওঁলৈকে গ"ল৷
  নিখুঁত অৱস্থাত আছে। কেনিয়ে সাড়ে আঠ শতিকা ধৰি অৱশ্যে বহুবাৰ ধূমপান কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল যদিও তেওঁ ভাল নাপালে। কিন্তু আধুনিক পৃথিৱীত বেছিভাগ দেশতে ধঁপাত শিশুক বিক্ৰী কৰা নহয়। যদিও আগতে তেওঁলোকে কোনো পাৰ্থক্য কৰা নাছিল। কিন্তু অভ্যাসটো বেয়া, আৰু ইয়াৰ ওপৰত বহুত টকা অপচয় হয়। গেম কনছ"লত মজা কৰাটো ভাল। সকলো ধৰণৰ গাড়ী বা মটৰ চাইকেল চলাওক, বা গুলী চলাওক।
  আৰু তাতোকৈ আকৰ্ষণীয়, আৰু ইয়াত কেনীয়ে প্ৰগতিৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনাইছিল - এইবোৰ সামৰিক-অৰ্থনৈতিক কৌশল। যেতিয়া কেৱল এজন যোদ্ধা নহয়, এজন বিখ্যাত সেনাপতি। আৰু আপুনি সৈন্য নিৰ্মাণ আৰু আদেশ দিয়ে।
  ইয়াত ল"ৰাটোৰ সোঁ নাকৰ ফুটাটো হাওঁফাওঁলৈকে পাৰ হৈ গ"ল আৰু বাল্ব এটাৰে পাতল নলী এটা আৰু বাওঁফালৰটো সোমাই দি সিহঁতে জিলিকিবলৈ ধৰিলে।
  কেনীয়ে এই অপ্ৰীতিকৰ পদ্ধতিৰ পৰা নিজকে বিচলিত কৰিবলৈ, আনকি মহিলা প্ৰহৰীসকলেও আপোনাৰ ডেকা শৰীৰটোলৈ চাই কিবা এটা সুখদায়ক কথা মনত পেলাবলৈ চেষ্টা কৰিলে।
  উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত এটা ক্লাছিক কম্পিউটাৰ গেম আছে: "কছাকছ"। সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল লাগিল।
  আপুনি তাত এখন গোটেই নগৰ, আৰু সৈন্য আৰু বেৰেক নিৰ্মাণ কৰি যুদ্ধ কৰে। আৰু সঁচাকৈয়ে মনোৰঞ্জনদায়ক।
  প্ৰথমতে কছাকসকলৰ কোনো অভিজ্ঞতা নথকা কেনীয়ে অৰ্থনীতিৰ লগত অত্যধিক বুদ্ধিমান হৈ পৰিছিল আৰু কম্পিউটাৰ সৈন্যই তেওঁক আক্ৰমণ কৰিছিল। হয়, আমি প্ৰতিৰক্ষাৰ কথা পাহৰিব নালাগে। ৰগ ক'ড ব্যৱহাৰ কৰি খেলাটো সহজ। কিন্তু তেওঁৰ লগত জয়ী হোৱাটো বৰ সহজ। আৰু বহুত বেছি আকৰ্ষণীয় যেতিয়া আপোনাৰ মূৰটোৱে কাম কৰি থাকে। আচলতে সকলো কথা যুক্তিসংগতভাৱে, সুন্দৰভাৱে আৰু নিখুঁতভাৱে কৰিবলৈ হ"লে ধাৰণা আৰু প্ৰতিভা দুয়োটা থাকিব লাগিব। কেনীয়ে প্ৰথম খেলখনৰ ভিতৰত অন্যতম হিচাপে "কছাকছ" খেলখন ভাল পাইছিল।
  কিন্তু আৰু বহুত আছিল। যেনে, "জেনেৰেল", "এন্টেন্টে", "পৃথিৱীৰ ইতিহাস", "ক্লিঅ'পেট্ৰা", "দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধ", "প্ৰাচীন ৰোম", "নেপোলিয়ন" ইত্যাদি। প্লাছ, "সভ্যতা"ৰ দৰে শীতল কৌশল সাধাৰণতে কেৱল মৰমলগা। হয়, কি হ"ল।
  কেনি , পৰিয়ালটোৰ ইতিহাসৰ পৰা সকলো মিছন সম্পূৰ্ণ কৰিলে। আৰু বৰ শীতল আছিল।
  আৰু তেওঁ এতিয়াও কি চেষ্টা কৰা নাই? কম্পিউটাৰ গেমবোৰ ইমান মজাৰ। তেওঁ সঁচাকৈয়ে সেইবোৰ থৈ দিয়াটো অতি কঠিন কৰি তোলে।
  সাড়ে আঠ শতিকাৰ ল"ৰাটোৱে এনে কৌশলক আদৰ কৰিছিল। বছৰৰ পিছত বছৰ ধৰি সেইবোৰ অধিক জটিল হৈ পৰিছে। আৰু ইউনিটৰ সংখ্যা বাঢ়ি গ"ল, আৰু গ্ৰাফিক্সৰ উন্নতি হ"ল।
  আনকি এতিয়া ল"ৰা হোৱাৰ বাবে কেনিও আনন্দিত হৈছিল । কাৰণ, এটা শিশুৱে গেমিং টেবুলত ঘণ্টাৰ পিছত ঘণ্টা বহি থকাটো স্বাভাৱিক।
  যোৱা শতিকাৰ নব্বৈৰ দশকত, যেতিয়া তেওঁ অমৰ পৰিয়ালৰ পৰা নিজৰ পোষক মাতৃক লগ পাইছিল, আৰু ডানকান মেকলিয়ড হাইলেণ্ডৰ মাজৰ অন্যতম শক্তিশালী যুঁজাৰু, আৰু হয়তো আটাইতকৈ শক্তিশালীও। তেওঁৰ এটা চিন্তা আছিল, যদি... সঁচাকৈয়ে একেটা পৰিয়ালতে তেওঁলোকৰ সুৰক্ষাৰ অধীনত থাকিব লাগে, আৰু স্থিৰতা উপভোগ কৰিব লাগে।
  কিন্তু হাইলেণ্ডৰ মানুহবোৰে বহুদিন একেলগে থাকিব নোৱাৰে। অহৰহ ব্ৰেকডাউন হৈ আছিল। আৰু ২০১৭ চনত অমৰসকলৰ শেষৰটো আৰ্মাগেডন। ল"ৰাটো বাচি থাকিল আৰু আনকি চিৰযৌৱনও ধৰি ৰাখিলে। এতিয়া তেওঁৰ মূৰৰ পিছে পিছে কোনেও নাই। আৰু সমগ্ৰ পৃথিৱী গ্ৰহটোত আৰু হাইলেণ্ডাৰ একেবাৰেই নাই। আৰু একেজন মেকলিয়ডৰ বয়স ইতিমধ্যে চল্লিশ বছৰৰ ওপৰত। আৰু সোনকালে বা পলমকৈ তেওঁ বুঢ়া হৈ মৰি যাব।
  আৰু তেতিয়া কেনি অমৰ ল"ৰাটো অকলশৰীয়া হৈ পৰিব। বাকী সকলো মানুহ তেওঁৰ বাবে বিদেশী হৈ পৰিব।
  এইটো অৱশ্যে এফালে ভাল, এনেকুৱা ভাবুকি নহয় যে তেওঁৰ বাবে সহজ চিকাৰ যেন লগা বস্তুটোৰ দ্বাৰা প্ৰলোভিত হৈ প্ৰাপ্তবয়স্কসকলৰ এজনে আপোনাৰ মূৰটো কাটি পেলাব। কিন্তু আনফালে আপুনি ইমান অকলশৰীয়া হৈ থাকে যেতিয়া আন কোনো অমৰ নাথাকে।
  আৰু স্থায়ী বন্ধু বাকী থকাটো অত্যন্ত বিৰক্তিকৰ। আৰু শ্ব"ডাউনৰ ফলত তেওঁৰ দত্তক মাতৃৰো মৃত্যু হয়। হয়, সকলো নোহোৱা হৈ গ"ল। আৰু যিসকলৰ বয়স পাঁচ হাজাৰ বছৰ তেওঁলোকো...
  কেনিয়ে অনুভৱ কৰিলে যে প্ৰ"বটো তেওঁৰ আনটো হাওঁফাওঁৰ মাজেৰে গৈছে। জ্ঞান লাভ কৰি উভতি আহিল।
  হয়, ইমান পুংখানুপুংখ অনুসন্ধান আগতে কেতিয়াও হোৱা নাছিল । এইটো স্পষ্ট যে বৈজ্ঞানিক অগ্ৰগতিও বিকশিত হৈছে, আৰু ইয়াত এনে ইলেক্ট্ৰনিকছৰ অস্তিত্ব আছে আৰু ইয়াৰ ব্যয় বেছি নহয়।
  কেনীক চোৰাংচোৱা বুলি সন্দেহ কৰা হৈছে নেকি? যদি, আটাইবোৰৰ পিছতো, তেওঁৰ গোপন কথা - অমৰ - ওলাই পৰে তেন্তে কি হ"ব?
  হয়তো হাইলেণ্ডাৰছ সংগঠনে তেওঁক পৃষ্ঠপোষকতা কৰা বন্ধ কৰি দিলে? যিহেতু যুগ শেষ হৈছে, গতিকে বাকী সকলোবোৰ অগুৰুত্বপূৰ্ণ বুলি সিদ্ধান্ত লোৱা?
  যে কিবা এটা চিৰন্তন সন্তান আছে?
  কেনিয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। তেওঁক কাউণ্টাৰৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱা হ"ল আৰু মেট্ৰনে হাতেৰে তাৰ চিবুকটো খামুচি ধৰিলে। তাৰ আগতে তাই মদত পাতল, মেডিকেল, ৰবৰৰ গ্ল"ভছত আঙুলি ধুইছিল। যাতে সকলো বীজাণুমুক্ত হয়, আৰু ল"ৰাটো ভগৱানে নকৰক, সংক্ৰমিত নহয়।
  তাৰ পাছত তাই মুখৰ ভিতৰলৈ সোমাই গ"ল। তাই গালৰ আঁৰত, আকাশত, জিভাৰ তলত আৰু একেবাৰে টনচিললৈকে অনুভৱ কৰিবলৈ ধৰিলে।
  বাৰু, এইটো নতুন কথা নহয়। কেনিৰ মনত পৰিল যে কেনেকৈ আন এখন কাৰাগাৰৰ এজন ৱাৰ্ডেনে তাইৰ উদং, নোধোৱা আঙুলিবোৰ তাৰ মুখত সোমাই দিলে। তেতিয়া ল"ৰাটোৱে মুক্ত হৈ ক্ষোভিত হৈ পৰিল। এই ভদ্ৰমহিলাগৰাকীয়ে প্ৰথমে হাত ধুই গ্ল"ভছ পিন্ধি লওক, আৰু নাবালকৰ মুখত আঙুলি সোমাওক, যাৰ সহায়ত তেওঁ আগতে কি নাজানিছিল।
  তেতিয়া চকীদাৰ কেইজন বিমোৰত পৰিল। আৰু তাই ক"লে যে তেওঁলোকৰ গ্ল"ভছৰ সমস্যা আছে।
  তাৰ পিছত দহবাৰ বহিবলৈ বাধ্য হ"ল আৰু কোঠালৈ লৈ গ"ল। কাৰাগাৰখন আছিল পৌৰসভা। আৰু বৰ সংগঠিত নহয়। টিভি নাই, ফ্ৰীজ নাই, আনকি ফ্লাছ টয়লেটও নাই। কিন্তু কোষটো ল"ৰা-ছোৱালীৰে ভৰি আছে , বহুতেই কেনিতকৈও সৰু ৷ আৰু তিনি শাৰীৰ বাংকত উদং বৰ্ড, আৰু চুকত এটা দুৰ্গন্ধময় বাল্টি।
  আৰু এইটো আমেৰিকাত! সঁচা, এনে কাৰাগাৰ ব্যতিক্ৰম, সাধাৰণতে তেওঁলোক পৰিষ্কাৰ আৰু আৰামদায়ক।
  মুখত ৰবৰ আৰু মেডিকেল এলক"লৰ গোন্ধ। বৰ সুখকৰ নহয়, আনকি ৰোগীয়াও। যদিও ল"ৰাবোৰৰ মুখত কিবা এটা লুকুৱাই ৰাখিছে নেকি, আৰু মধ্যযুগৰ পৰাই সদায় পৰীক্ষা কৰা হয়। হয়, মুখত বহুত কঢ়িয়াই নিব পাৰি।
  কেনিয়ে কেনেবাকৈ হীৰা এটা লৈ গ"ল, আৰু তাৰ পিছত গিলি পেলালে। আৰু ৰাখিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  কিন্তু ইয়াত গিলিব নোৱাৰি৷
  ইয়াত বগা কোট পিন্ধা ৱাৰ্ডেনে প্ৰ"বটো ওপৰলৈ টানি আনিলে। আৰু এতিয়া তেওঁলোকে অন্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰিব।
  বাৰু, shmon ! ৰাছিয়াত সাধাৰণতে কেৱল ষ্টেলিনৰ অধীনতহে ল"ৰাকেইটাক বিবেকৰ ওচৰলৈ shmonaded কৰা হৈছিল । আৰু তাৰ পিছত, ইতিমধ্যে কেনেবাকৈ অসাৱধানতাৰে।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে তেওঁক লৈ জোৰকৈ মুখখন মেলি তাত এটা প্ৰ"ব লগাই দিলে। ফ্ৰীজিং নকৰাকৈ এইটো এটা অতি অপ্ৰীতিকৰ পদ্ধতি। সঁচা, তেওঁৰ দাঁতত বিশেষ মাউথ গাৰ্ড থাকে যাতে তেওঁ কামোৰিব নোৱাৰে।
  কেনিয়ে অনুভৱ কৰিলে যে নলীখন তেওঁৰ খাদ্যনলীৰ তললৈ নামি গৈছে আৰু তাৰ পিছত পেটত সোমাই গৈছে। তাত সকলো পোহৰাই ৰখা হৈছে।
  কেনেবাকৈ তেওঁক ড্ৰাগছৰ সন্দেহত এক্স-ৰেৰে উজ্জ্বল কৰা হৈছিল, বিমানবন্দৰত, কিন্তু কেতিয়াও তদন্তৰে নহয়।
  'কেনি' , আন যিকোনো অমৰৰ দৰে, কাৰ্যতঃ অসুস্থ হোৱা নাছিল, আৰু এইটো অনন্ত জীৱন আৰু হাইলেণ্ডাৰৰ ধৰণৰ বাবে এক বিশাল প্লাছ। গতিকে তেওঁক চিকিৎসা পৰীক্ষাৰ প্ৰয়োজন নাই। আচলতে তেওঁ অমৰ। আৰু তেওঁ কিয় কৰিব লাগে। শৰীৰৰ সকলো বস্তুৱে নিজেই সুস্থ হৈ উঠিব।
  সাড়ে আঠ শতিকা জীয়াই থাকিলেও ল"ৰাটোৱে প্ৰথমবাৰৰ বাবে এটা প্ৰ"ব গিলি পেলালে। প্ৰতিদিনে হাইড্ৰ"চাইনিক এচিড, আৰু একুৱা ৰেজিয়া খালেও পেটৰ আলচাৰ নহ"লহেঁতেন।
  গতিকে ই কিহৰ বাবে?
  আৰু প্ৰক্ৰিয়াটো বৰ অপ্ৰীতিকৰ।
  কেনিয়ে ভাবিলে যে শিশুটিক কিয় ইমান ভালদৰে পৰীক্ষা কৰা হৈছে। হয়তো সিহঁতে কিবা সন্দেহ কৰিছিল?
  আৰু তেতিয়াই মনলৈ আহিল আন এটা অস্থিৰ চিন্তা। যদি তেওঁ অমৰত্বৰ পৰা বঞ্চিত হ"লহেঁতেন তেন্তে কি হ"লহেঁতেন?
  হয়, তেওঁ বহুত সৰু আৰু ডাঙৰ হ"ব পাৰে। আৰু তেওঁৰ শিশুসুলভ প্ৰক্ৰিয়া নহয়, প্ৰকৃত পুৰুষৰ নিখুঁততা থাকিব। আৰু তেওঁ হয়তো নিজৰ সন্তান জন্ম দিব পাৰিব।
  ইয়াত অমৰ মানুহবোৰ বন্যাৰ্ত। আৰু এইটোৱেই তেওঁলোকৰ আন সকলো প্লাছৰ সৈতে উল্লেখযোগ্য মাইনাছ।
  কিন্তু আপোনাৰ জীৱনটো সোনকালে বা পিছত শেষ হৈ যাব। আৰু কেনিয়ে মৰিব বিচৰা নাছিল। আগতে তেওঁ জীয়াই আছিল, আৰু একেবাৰে ভাগৰুৱা নাছিল।
  ইয়াৰ বিপৰীতে কম্পিউটাৰ গেমৰ সংখ্যা বহুত, আৰু প্ৰতি বছৰে অধিক আৰু অধিক। আৰু সেইবোৰ ক্ৰমান্বয়ে ধুনীয়া চাৰ্ট। আৰু অতি সোনকালে, সম্ভৱতঃ, তেওঁলোকে ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটিৰ এক বাস্তৱিক মেট্ৰিক্স সৃষ্টি কৰিব , তাত কেৱল আচৰিত আৰু অনন্য দুঃসাহসিক অভিযান থাকিব।
  এই সকলোবোৰ জীয়াই থকাৰ যোগ্য।
  কেনিয়ে মানসিকভাৱে, গতিকে তেওঁৰ মুখখন ছাতি এটাত ব্যস্ত হৈ গাইছে:
  কিমান দূৰ আগবাঢ়িছে অগ্ৰগতি
  অকল্পনীয় আশ্চৰ্য্যলৈ...
  সমুদ্ৰৰ অন্ত্ৰ সৰি পৰিল,
  আৰু দ্ৰুতগতিত স্বৰ্গলৈ গুচি গ"ল!
  পাহৰি যোৱা কামবোৰ,
  দৌৰা বন্ধ কৰি দিলে!
  ৰবটবোৰে ঠেলি দিছে
  সুখী মানুহ!
  কেনি , শিলৰ কুৱেৰীত এটা শতিকাৰ কথা মনত পেলাই, কাম কৰি বৰ বেছি ভাল নাপালে। তদুপৰি শিলৰ কুৱেৰীবোৰত আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল অধ্যক্ষৰ চাবুক নহয়, আৰু গধুৰ বোজা কঢ়িয়াই নিব নোৱাৰা।
  অমৰৰ শৰীৰে সোনকালে মানসিক চাপৰ লগত অভ্যস্ত হৈ পৰিল আৰু খাপ খাই পৰিল।
  আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল ৰুটিন আৰু নৈতিক বিৰক্তি। যেতিয়া কেৱল উলংগ, লেতেৰা, ঘামচি, প্ৰায়ে আলচাৰ আৰু ঘাঁত, বিষত হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা ল"ৰা, আৰু কঠোৰ দুৰ্গন্ধময় তত্বাৱধায়ক থাকে।
  আৰু আনকি আপুনিও বছৰ বছৰ ধৰি সূৰ্য্যটো দেখা নাপায়। আৰু কেৱল টৰ্চবোৰহে ম্লান হৈ ধোঁৱা ওলাইছে। আৰু এটা ভয়ংকৰ দুৰ্গন্ধ যাৰ লগত আপুনি অৱশ্যে অভ্যস্ত হৈ পৰে।
  ভাল কথাটো হ"ল কেনিয়ে আন্ধাৰত যিকোনো মেকুৰীতকৈ ভালকৈ চাবলৈ শিকিলে। আৰু পোহৰৰ সম্পূৰ্ণ অনুপস্থিতিত তেওঁ যুঁজিব পাৰিছিল।
  ইয়াৰ উপৰিও ল"ৰাজনে হাইলেণ্ডাৰ এজনৰ বাবেও অসাধাৰণ সহনশীলতা অৰ্জন কৰিছিল।
  কিন্তু তেওঁ মানসিকভাৱে আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈ পৰিল। আৰু কেতিয়াবা সপোনত এই শিলৰ কুৱেৰীবোৰৰ সপোন দেখিছিল।
  হাইলেণ্ডৰ মানুহৰ স্মৃতিশক্তি অতি উত্তম, আৰু তেওঁলোকে পাহৰিব বিচাৰিলেও কাৰ্যতঃ একো পাহৰি নাযায়।
  হয়তো সেইবাবেই কেনিৰ ইমান খং উঠিল। তেওঁ অমৰ মানুহক হত্যা কৰিছিল, তেওঁলোকৰ লগত নিজকে আকৰ্ষিত কৰিছিল আৰু মৰ্ত্যলোককো। আৰু তেওঁ যুঁজি ভাল পাইছিল।
  বিশেষকৈ তেওঁ ইউক্ৰেইনত যুদ্ধ কৰিছিল। তেওঁ বহু ৰাছিয়ান সৈনিকক হত্যা কৰিছিল যদিও তেওঁ অত্যধিক বিখ্যাত হৈ পৰিছিল আৰু যাতে জিলিকি নাযায় তাৰ পৰা যাবলৈ কোৱা হৈছিল।
  সঁচাকৈয়ে কেৰিয়াৰ গঢ়িব নোৱাৰি।
  আৰু কোনো সম্ভাৱনা নাই। শিশু এটা ৰজা হ"ব নোৱাৰে, অন্ততঃ বেছি দিন নহয়।
  বাইদেউ, মহান আলেকজেণ্ডাৰ অমৰ আছিল, আৰু সেইবাবেই তেওঁ ইমান ক্ৰোধিত আৰু ভয় নোহোৱাকৈ যুদ্ধলৈ লৰালৰিকৈ গৈছিল। কিন্তু তেওঁক অদৃশ্য হ"বলৈ কোৱা হৈছিল যাতে শাসকৰ চিৰযৌৱনে সন্দেহৰ সৃষ্টি নকৰে। আৰু তেওঁ এৰি থৈ গৈছিল একেধৰণৰ ডাবল যিয়ে বিষৰ ফলত মৃত্যুবৰণ কৰিছিল।
  আৰু তেওঁ যাত্ৰাত নামি গ"ল। যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে অৱশেষত তেওঁৰ মূৰটো কাটি পেলোৱা নাছিল।
  এয়া মেচিডোনিয়াৰ কিংবদন্তি শাসক আৰু ৰজাৰ কাহিনী।
  অৱশেষত পেটটো পৰীক্ষা হোৱাৰ লগে লগে কেনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে। বাৰু, প্ৰ"বটো পিছলৈ গ"ল আৰু ই টিকটিকিয়াই উঠিল।
  ল"ৰাটোৱে ভাবিলে যে তাৰ গোপন কথা প্ৰকাশ হ"লে তাক স্বাধীনতা দিয়া নহ"ব। সিহঁতে আপোনাক নিগনিৰ দৰে পৰীক্ষা কৰি অংশৰ বাবে বিভাজিত কৰিব। যেনে, তেওঁলোকে এটা অংগ কাটিবলৈ চেষ্টা কৰিব।
  এই ক্ষেত্ৰত কি হ"ব?
  তাই আকৌ বাঢ়িব।
  কেনিয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে... অনুসন্ধানটো আঁতৰাই দিয়া হ"ল আৰু সন্ধান চলি থাকিল। ইয়াত তেওঁক হাতৰ আঙুলিৰ মাজত ধৰি ৰখা হৈছিল। তাৰ পাছত নাভিত হেঁচা মাৰিবলৈ ধৰিলে। দেখাত সিহঁতে কিবা এটা বিচাৰি আছিল।
  আটাইতকৈ বেয়া কথাটো শেষত। কিন্তু কেনীয়ে যদিও পায়ুপথৰ সন্ধানৰ অভিজ্ঞতা আছিল, তথাপিও এই কথা আশা কৰা নাছিল। বগা কোট পিন্ধা মেট্ৰনে এটা ডাঙৰ, অটোমেটিক এনিমা লৈ আহিছিল। আৰু আনটোও বগা কোট পিন্ধি, এটা বিশাল বেচিন।
  আৰু তাইৰ এনিমাটো তাৰ মলদ্বাৰত ঠেলি দিলে। তাৰ পিছত গৰম পানী জ্বলাই দিলে। আৰু তেওঁলোকে বৰ হেঁচাত ধুবলৈ ধৰিলে। বেদনাদায়ক আৰু ঘৃণনীয় আৰু অপমানজনক আছিল।
  অন্ত্ৰৰ লেভেজ অতি পুংখানুপুংখভাৱে কৰা হৈছিল। কেনি দুখী হৈ পৰিল। যদিও গ্লভছৰ আঙুলি এটা পঞ্চম পইণ্টত সোমাই গ"লে অপমানজনক হয়, তথাপিও ইতিমধ্যে ইমান কষ্টদায়ক নাছিল আৰু ইমান কষ্টদায়ক নাছিল। কিন্তু এইটোৱেই আছিল প্ৰথমবাৰৰ বাবে তেওঁৰ এনিমা। অমৰ ল'ৰা এটাক চিকিৎসালয়ৰ প্ৰয়োজন কিয়? সকলো ভাল হ"ব আৰু নিজাববীয়াকৈ ভাল হ"ব।
  আৰু ইয়াত বিশেষ আৰু অবিশ্বাস্য কিবা এটা আছে। তেখেতে সকলো বেয়াৰ পৰা পৰিষ্কাৰ হৈছে...
  কেনিৰ ভাল মুখখন এতিয়া গান গাবলৈ মুক্ত হৈ পৰিছিল;
  দূৰৈৰ ক'ৰবাৰ পৰা, উষ্ণ বতাহৰ দৰে -
  এটা ফোন কলৰ প্ৰতিধ্বনিয়ে মোক জগাই তুলিব।
  এটা চিনাকি মাত শুনা যাব, সূৰ্য্যৰ দৰে উজ্জ্বল।
  মই জানো যে মোক কোনেও তেনেকৈ মনত নপৰে, কোনেও মোক তেনেকৈ ভাল নাপায়।
  
  নমস্কাৰ মা, মা।
  কওক ঠাণ্ডা হৈছে। কোৱা তুমি মোক মিছ কৰিলা।
  বৰ মিছ কৰিলোঁ মা, মা।
  মই জানো তুমি তাত অকলে, কিন্তু মোক ওচৰত নাথাকিবলৈ দিয়া -
  এই পৃথিৱীখন তোমাৰ চৰণত।
  
  কোৰাছ:
  আমাৰ আত্মাই মূল কথাটোৰ ওপৰত একেলগে গীত গায়।
  তোমাৰ অবিহনে এই পৃথিৱীখন নিৰ্ধাৰিত, মা, মা, মা, মা।
  আমাৰ আত্মাই মূল কথাটোৰ ওপৰত একেলগে গীত গায়।
  তোমাৰ অবিহনে এই পৃথিৱীখন নিৰ্ধাৰিত, মা, মা, মা, মা।
  
  আমাৰ অতি অস্পষ্ট জীৱনটো বিভ্ৰান্তিকৰ।
  মানুহে প্ৰেমৰ বাবে যুঁজ নকৰে - মূৰ্খ মা।
  ইমান কম বাট আৰু ইমান বেঁকা ৰাস্তা।
  কিন্তু এইটো আপোনাৰ বাবে নহয়। এই সকলোবোৰ কেৱল ধূলি।
  
  কোৱা, কেনে আছা মা?
  চৰাইবোৰে তোমাৰ মাতেৰে গায়, তোমাৰ নাম ৰাজধানীৰ ওপৰেৰে উৰি যায়,
  আৰু সি ৰৈ থাকিব নোৱাৰে মা, মা।
  মই জানো তুমি তাত অকলে, কিন্তু মোক ওচৰত নাথাকিবলৈ দিয়া, -
  গোটেই পৃথিৱীখন তোমাৰ ভৰিৰ ওচৰত।
  
  কোৰাছ:
  আমাৰ আত্মাই মূল কথাটোৰ ওপৰত একেলগে গীত গায়।
  তোমাৰ অবিহনে এই পৃথিৱীখন নিৰ্ধাৰিত, মা, মা, মা, মা।
  আমাৰ আত্মাই মূল কথাটোৰ ওপৰত একেলগে গীত গায়।
  তোমাৰ অবিহনে এই পৃথিৱীখন নিৰ্ধাৰিত, মা, মা, মা, মা।
  
  অতি সোনকালে মই শ্ৰেষ্ঠ হ"ম। ঠিক যেনেকৈ তুমি সপোন দেখিছিলা মা।
  অতি সোনকালে মই শ্ৰেষ্ঠ হ"ম। ঠিক যেনেকৈ তুমি সপোন দেখিছিলা মা।
  অতি সোনকালে মই আটাইতকৈ বেছি হ"ম। ঠিক যেনেকৈ তুমি সপোন দেখিছিলা মা।
  মনত ৰাখিবা তুমি কেনেকৈ সপোন দেখিছিলা মা।
  ডাঙৰ হোৱা মেট্ৰনে খঙেৰে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - কিশোৰ হাৰামীৰ মনত পৰিল মাকৰ কথা! আৰু মানুহক কেনেকৈ হত্যা কৰিলে, তোমাৰ মূৰৰ চিন্তাবোৰে কি কৰি আছিল!
  কেনিয়ে গুৰগুৰাই উঠিল:
  - মই কাকো হত্যা কৰা নাই!
  হেড মেট্ৰনে গুণগুণাই উঠিল:
  - ইয়াহ! আৰু ৰঙীনটোৱে যিয়ে কাউৰীৰ গুৰিৰে মূৰৰ খুলিটো ভাঙি পেলালে, ছাপ এৰি থৈ গ"ল।
  কেনিয়ে মাত দিলে। বাৰু, হয়, আচলতে কালি ক"লা ল"ৰাটোৰ মূৰত কাউৰীৰে আঘাত কৰিলে। আৰু আনকি হত্যাৰ অস্ত্ৰটো লুকুৱাবলৈও আহিছিল, বা ছাপ মচি পেলাবলৈও আহিছিল।
  কেনেবাকৈ কেনীয়ে অভ্যস্ত হৈ পৰিল যে এটা শক্তিশালী সংস্থাই তেওঁৰ বিষয়ে ফাইল কেবিনেটত থকা সকলো তথ্য মচি পেলায়, আৰু গাফিলতি দেখুৱালে। আৰু আপাত দৃষ্টিত ইয়াক পৰীক্ষা কৰা হৈছিল, আৰু এতিয়াই কম্পিউটাৰটোৱে এটা মিল বিচাৰি পাইছে।
  হেড মেট্ৰনে গুণগুণাই উঠিল:
  "যুৱ হত্যাকাৰী, সেইটোৱেই তুমি!"
  কেনিয়ে যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - হাতত কাউৰী এটা ধৰিলেও ইয়াৰ অৰ্থ এইটো একেবাৰেই নহয় যে মইয়েই হত্যা কৰিছিলো!
  হেড মেট্ৰনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  "কোৰ্টত তেনেকৈ ক'বা!" আৰু আপুনি আজীৱন কাৰাদণ্ড পায়!
  কেনিয়ে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - মই মাত্ৰ এটা শিশু! সৰ্বাধিক ডেকা ল"ৰাৰ কেইবছৰমান।
  মহিলাগৰাকীয়ে উত্তৰ দিলে:
  - এই ল'ৰাটো আমাৰ প্ৰচিকিউটৰৰ জোঁৱাই। গতিকে তোমাৰ ভাগ্যৰ বাহিৰত। ভুলজনক লুটি মাৰি হত্যা কৰিলে। সেইবাবেই অভিযুক্তই আপোনাক আটাইতকৈ নিখুঁত আৰু বিশদভাৱে অনুসন্ধান কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে। এতিয়া তুমি ঘূৰি নাযাবা!
  কেনিয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে।
  -চাওঁকচোন!
  আৰু সঁচাকৈয়ে তেওঁৰ আত্মবিশ্বাস আছিল যে এটা শক্তিশালী সংগঠনে তেওঁক কেনেবাকৈ নমাই দিব। তদুপৰি কেনেধৰণৰ যাৱজ্জীৱন কাৰাদণ্ড? ফেডাৰেল কাৰাগাৰত থকা এজন ল"ৰাই অত্যধিক সন্দেহযুক্ত হ"ব।
  ভাবিছোঁ তেওঁক কম্পিউটাৰত খেলিবলৈ দিয়া হ"ব নেকি? যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে যেন সম্ভৱ৷
  ইয়াৰ মাজতে বগা কোট পিন্ধা ৱাৰ্ডেনে এটা প্ৰ"ব উলিয়াই দিলে। আৰু এতিয়া কেনিয়ে এণ্ড"স্কপি কৰি সকলো অন্ত্ৰ পৰিষ্কাৰ কৰিব লাগিব। ই এক অপ্ৰীতিকৰ আৰু অপমানজনক পদ্ধতি। কিন্তু সাধাৰণ ক্লিনিকত কৰা হয়।
  পিছফালৰ চোলা পিন্ধা এগৰাকী মহিলাই পঞ্চম পইণ্টত থৈ দিলে, ল"ৰাবোৰে নলীডাল সোমাবলৈ ধৰিলে, যিটো যথেষ্ট।
  আৰু তাৰ অন্ত্ৰবোৰ পৰ্দাত ওলাবলৈ ধৰিলে।
  কেনিয়ে মুখখন কুটিলে। আৰু ইমান বেদনাদায়ক, ঘৃণনীয় আৰু টিকটিকিয়া নহ"বলৈ তেওঁ আকৌ গান গাবলৈ ধৰিলে;
  দূৰ দূৰৈত এখন নিস্তব্ধ চহৰত
  পৃথিৱীৰ মাজত অকলে এটা আন্ধাৰ কোঠাত
  মোৰ ঈশ্বৰৰ ওচৰত পৰিত্ৰাণৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰা
  মাজনিশা মোৰ তীৰ্থযাত্ৰা ৷
  
  তাই এটা কথাৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰে: ভগৱানে আশীৰ্বাদ কৰক!
  গোটেই ৰাতি খিৰিকীত মমৰ চাকি জ্বলি থাকে , ৷
  বিশ্বাস আৰু প্ৰেম হেৰুৱাবলৈ,
  পোহৰ বিচাৰি পালে মোৰ হেৰুৱা আত্মাই।
  
  মা, মা, তুমি অকলে নিদিবা আৰু ভালপোৱা বন্ধও নকৰিবা।
  এই পৃথিৱীত আৰু আনখনত তুমি সদায় মোৰ লগত থাকিবা।
  হৃদয়ত আঘাত পাই অকলে তোমাৰ ওচৰলৈ যাওঁ।
  মা মা, তুমি মোৰ শিলৰ দেৱাল।
  মা মা, তুমি মোৰ শিলৰ দেৱাল।
  
  ৰাতি ক"লা, অতল আন্ধাৰ অচিনাকি
  আৰু অন্ধকাৰ শক্তিবোৰে মোক বিপদৰ ভৱিষ্যদ্বাণী কৰে,
  কিন্তু দুটা অনিদ্ৰাই মোক আন্ধাৰত ৰাখে:
  মাৰ চকু, আনকি কুমাৰীও।
  
  তেওঁলোকে কয় যে মই কেতিয়াও দুখী হোৱা নাই।
  জানেনে, তুমিয়েই একমাত্ৰ - মোৰ প্ৰিয়।
  কিমানবাৰ ভাগ্যই কৰুণা নোহোৱাকৈ মাৰিলে
  আপোনালোকৰ প্ৰাৰ্থনাৰে মই বাচিলোঁ।
  
  মা, মা, তুমি অকলে নিদিবা আৰু ভালপোৱা বন্ধও নকৰিবা।
  এই পৃথিৱীত আৰু আনখনত তুমি সদায় মোৰ লগত থাকিবা।
  হৃদয়ত আঘাত পাই অকলে তোমাৰ ওচৰলৈ যাওঁ।
  মা মা, তুমি মোৰ শিলৰ দেৱাল।
  মা মা, তুমি মোৰ শিলৰ দেৱাল।
  
  তাৰ পৰা বিপদবোৰে মোক ভাঙিব নোৱাৰিলে,
  পৃথিৱীৰ মাজত যি দূৰ দূৰত আছে
  মোৰ ঈশ্বৰৰ ওচৰত পৰিত্ৰাণৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰা
  মাজনিশা মোৰ তীৰ্থযাত্ৰা ৷
  হেড মেট্ৰনে মন্তব্য কৰিলে:
  - ভালকৈ গাব পাৰিবা ! কিন্তু আপুনি এজন প্ৰাপ্তবয়স্ক হিচাপে বিচাৰ কৰা হ"ব। আৰু জুভেনাইল চেনিটেৰিয়াম নাপাব। আপোনাক আগুৰি থাকিব প্ৰাপ্তবয়স্ক, নিষ্ঠুৰ, দুৰ্গন্ধময় অপৰাধীয়ে যিয়ে আপোনাৰ দৰে মৰমলগা আৰু গোলা চুলিৰ ল"ৰাক ধৰ্ষণ কৰাত অতি ভাল পায়।
  কেনিয়ে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মই উভতি মাৰিব পাৰো!
  মেট্ৰনে হাঁহি হাঁহি মন্তব্য কৰিলে:
  - তুমি মাত্ৰ এটা শিশু! আপোনাৰ বয়স কিমান?
  কেনিয়ে হাঁহি এটা মাৰি সুধিলে:
  - কি নাজানা?
  হেড মেট্ৰনে মাত দিলে।
  - হয়, তুমি এজন অচিনাকি মানুহ। কোনো বংশ, কোনো জনগোষ্ঠী, আৰু আপুনি ফাইলিং কেবিনেটত নাই। আমি প্ৰথমে জানিব লাগিব আপুনি ক"ৰ পৰা আহিছে আৰু কেনেকৈ আমাৰ মূৰত পৰিল। আৰু তাৰ পিছত আমি সিদ্ধান্ত লম তোমাক কি কৰিম!
  ল"ৰাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - তুমি এৰি দিয়াই ভাল! সস্তা হ"ব!
  ইফালে নাৰ্চে ল"ৰাটোৰ অন্ত্ৰ পৰীক্ষা কৰি শেষ কৰি পঞ্চম পইণ্টৰ পৰা প্ৰ"বটো আঁতৰাই পেলালে।
  অমৰ কেনীয়ে ভাবিছিল যে আটাইতকৈ কঠিন কামটো তেওঁৰ পিছত আছে, কিন্তু মুখ্য ৱাৰ্ডেনে মন্তব্য কৰিলে:
  - মূত্ৰাশয়টোও পৰীক্ষা কৰিব লাগিব! হয়, এই shmon টো অতি যত্ন লোৱা উচিত!
  ৱাৰ্ডেনে কেনীক পেটত শুবলৈ পৰামৰ্শ দিলে। আৰু মেডিকেল গ্লভছ পিন্ধা তাইৰ হাতখনে নিখুঁততাৰ মূৰটো সাৱধানে উদঙাই দিলে। আৰু আনজনে মূত্ৰনলীৰ মাজেৰে পাৰ হ"ব পৰা পাতল প্ৰ"ব এটা লৈ আহিছিল।
  পাতল ৰবৰৰ গ্ল"ভছ পিন্ধিলেও এগৰাকী মহিলাৰ হাতৰ স্পৰ্শৰ ৰোমাঞ্চ কেনিয়ে অনুভৱ কৰিছিল। আৰু তেওঁৰ ডালটো তেজ আৰু উত্তেজনাত ফুলি উঠিছিল।
  হেড মেট্ৰনে সুধিলে:
  - তোমাৰ কেতিয়াবা কোনো মহিলা হৈছে নেকি!
  লাজত ৰঙা পৰা কেনিয়ে উত্তৰ দিলে:
  - হয়! আৰু এবাৰতকৈও অধিক!
  হেড মেট্ৰনে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আপুনি তেওঁলোকক কাৰাগাৰত ৰাখিব! তুমি বৰ ধুনীয়া ল'ৰা!
  ইফালে বগা কোট পিন্ধা এগৰাকী মহিলাই মূত্ৰনলীত পাতল ডোঙা এটা সোমাই দি সোমাই দিবলৈ ধৰিলে। অলপ বেদনা আৰু টিকটিকিয়া হৈ পৰিছিল।
  কেনীয়ে ভাবিলে যে তেওঁলোকে হয়তো চিকিৎসালয়ত এই কাম কৰে যেতিয়া তেওঁলোকে অধিক সাৱধানে পৰীক্ষা কৰিব লাগে। আৰু আমেৰিকাত এনে এটা প্ৰক্ৰিয়াৰ বাবে তেওঁলোকে হয়তো বহুত টকা লয়, সম্পূৰ্ণ বিনামূলীয়াকৈ কৰে। আৰু লাজ লাজকৈ অপমানিত হোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই, আৰু লাজত জ্বলি যোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই।
  কেৱল বগা কোট পিন্ধা নাৰ্ছৰ দৰে দেখাত মহিলাসকলে নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰি আছে। আৰু লাজ কৰিবলগীয়া একো নাই।
  কেনীয়ে হাঁহি এটা মাৰি ভাবিলে যে তেওঁ নিশ্চয় অতি সম্ভ্ৰান্ত মানুহ, যিহেতু তেওঁক তেনেকৈয়ে বিচাৰি ফুৰা হৈছিল আৰু আকৌ সাড়ে আঠ শতিকাৰ অমৰ ল"ৰাটোৱে গান গাবলৈ ধৰিলে;
  গোটেই পৃথিৱীখন ঘূৰি যাওক -
  মাত্ৰ আগতীয়াকৈ জানি লওক:
  গৰম হাত বিচাৰি নাপাব
  আৰু মাৰতকৈও কোমল।
  পৃথিৱীত চকু নাপাব
  অধিক মৰমিয়াল আৰু কঠোৰ।
  আমাৰ প্ৰত্যেকৰে মা
  সকলো মানুহ অধিক মূল্যৱান।
  
  মা, মা পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া শব্দ।
  মা, মায়ে ল"ৰা-ছোৱালীক উষ্ণতা আৰু হাঁহি এটা দিয়ে।
  মা, মা, মই তোমাৰ লগত আনন্দ আৰু দুখৰ ভাগ লওঁ,
  মা মই তোমাক ভাল পাওঁ!
  
  চাৰিওফালে যিমানেই নাচাওক কিয়
  কিন্তু শীত আৰু গ্ৰীষ্ম
  মায়েই বেষ্ট ফ্ৰেণ্ড
  ইয়াতকৈ ভাল মাক নাই।
  মই আপোনাক শুভেচ্ছা জনাব বিচাৰিছো
  আৰু ভালপোৱা আৰু পোহৰ।
  মোৰ মাৰ কথা কওঁক
  গোটেই গ্ৰহটোৱে জানে!
  
  মা, মা পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া শব্দ।
  মা, মায়ে ল"ৰা-ছোৱালীক উষ্ণতা আৰু হাঁহি এটা দিয়ে।
  মা, মা, মই তোমাৰ লগত আনন্দ আৰু দুখৰ ভাগ লওঁ,
  মা মই তোমাক ভাল পাওঁ!
  আৰু ল"ৰা কেনিয়ে আনকি কান্দিলে। কাৰণ, তেওঁৰ মাক আছিল, কিন্তু কিমান দিনৰ আগতে, চেংগিজ খানৰ সাম্ৰাজ্য এতিয়াও জন্ম নোহোৱা দিনবোৰত, যেতিয়া ইউৰোপত বাৰুদৰ বিষয়ে জনা নাছিল, তেতিয়া তাইক হত্যা কৰা হৈছিল।
  অৱশেষত প্ৰ"বটো আঁতৰাই পেলোৱা হ"ল। বগা কোট পিন্ধা চকীদাৰসকলৰ পিছত তেওঁলোকেও খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰ পৰীক্ষা কৰিলে, আৰু উদং, কেলাছযুক্ত তলুৱাটো অনুভৱ কৰিলে।
  মেট্ৰনে মন্তব্য কৰিলে:
  - তাই ইমান টাফ, শব্দটো গঁড়ৰ শিং। যেন এই ল"ৰাটোৱে গোটেই জীৱন কেৱল খালী ভৰিৰে দৌৰিছিল!
  কেনিয়ে মাত দিলে।
  - হয়, সি! জোতা মোৰ ভাল নালাগে!
  মহিলা হেড ৱাৰ্ডেনে আদেশ দিলে:
  - তাক শ্বাৱাৰলৈ লৈ গৈ ভালদৰে ধুব। তাৰ পিছত টান চুলি কাটিব আৰু চাৰিওফালৰ পৰা উলংগ ফটো তুলিব!
  সৰু ল"ৰাটোৱে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মূৰটো কিয় কটাম!
  হেড মেট্ৰনে উত্তৰ দিলে:
  "কাৰণ আপুনি আমাৰ অভিযুক্তক অত্যধিক বিৰক্ত কৰিছে। আৰু তোমালোক ল'ৰাবোৰে চুলিৰ লগত বিদায় ল'বলৈ ভাল নাপাবা। আৰু তেওঁলোকে আপোনাৰ বাবে এটা মাত্ৰ আৰু ঠাণ্ডা কোষ তুলি ল"ব। আৰু তাৰ পিছত আন যুৱক-যুৱতীসকলে আপোনাক অত্যধিক সন্মান কৰে।
  হাত দুখন পিঠিৰ পিছফালে ৰাখি শ্বাৱাৰত সোমাই দিয়ক।
  কেনীক বাহিৰলৈ লৈ যোৱা হ"ল আৰু বন্দী-ল"ৰাটোৱে আৰু একে সময়তে এজন অমৰ হাইলেণ্ডাৰে মূৰটো তললৈ নমাই দিলে, ধুবলৈ খোজ কাঢ়ি গ"ল। তেওঁৰ মেজাজটো তললৈ নামি গ"ল। কম্পিউটাৰ আৰু টিভি নাথাকিলে ঠাণ্ডা নিসংগ কোঠাত বহি থকাটো বিৰক্তিকৰ হ"ব। অকলে থকাতকৈ মূৰ্খ কিশোৰ-কিশোৰীৰ সংগত থকাই ভাল।
  বাৰু, সকলো একেই, গোপন সংগঠনটোৱে তেওঁক নিজকে প্ৰকাশ কৰি বেছি সময় বহিবলৈ নিদিয়ে।
  
  পহুৰ মাজত এটা ইউ এছ এছ আৰ
  সৌৰশক্তিৰ জুইকুৰাৰ বাবে এই বিজুতি ঘটে, যাৰ ফলত ১৯৪১ চনৰ ২২ জুনত আমেৰিকা, ব্ৰিটেইন আৰু ইয়াৰ উপনিবেশসমূহ বন্ধ কৰি দিয়া হয়। প্ৰথমতে ইয়াৰ ফলত যুদ্ধৰ গতিপথত বিশেষ প্ৰভাৱ পৰা নাছিল। জাৰ্মানসকলেও বাস্তৱ ইতিহাসৰ দৰেই আগবাঢ়িছিল। ফুহৰাৰেও দক্ষিণ দিশলৈ ঘূৰি গ'ল, আৰু জাপানে অপেক্ষা আৰু চোৱাৰ অৱস্থা ল'লে... আৰু আকৌ, এটা হিমশীতল শীতকালে ৰঙা সেনাবাহিনীক সম্পূৰ্ণ পৰাজয়ৰ পৰা ৰক্ষা কৰিলে, আৰু মস্কোৰ ওচৰত পাল্টা আক্ৰমণত নামিবলৈ দিলে। আৰু ইফালে জাপানে প্ৰশান্ত মহাসাগৰত সেই সম্পত্তিবোৰ জব্দ কৰিলে যিবোৰ পূৰ্বতে ব্ৰিটেইন আৰু আমেৰিকাৰ আছিল, আৰু যিবোৰত এতিয়া অতিৰিক্ত বাহিনী সোমাব পৰা নাই।
  বসন্ত আৰু গ্ৰীষ্মৰ আৰম্ভণিতে পূব ফ্ৰণ্টত জাৰ্মানীয়ে ধাৰাবাহিকভাৱে জয়লাভ কৰে, আৰু পুনৰ ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু ইয়াৰ পৰাই আৰম্ভ হৈছিল বাস্তৱৰ পৰা বিচ্ছিন্নতা । দ্বিতীয় ফ্ৰণ্টৰ অনুপস্থিতিৰ বাবে জাৰ্মানীয়ে ইউৰোপৰ পৰা, আৰু লিবিয়াৰ পৰা অধিক সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিবলৈ সুবিধা কৰি দিলে, তাত কেৱল ইটালীৰ গেৰিছনহে বাকী থাকিল।
  আৰু আক্ৰমণ আৰম্ভ হৈছিল কেৱল ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওপৰত নহয়, টিখভিনৰ ওপৰতো। আৰু এতিয়া তেওঁলোকৰ কমাণ্ড আছিল ৰমেলে, যাক লিবিয়াত ব্ৰিটিছৰ পৰাজয় আৰু টলবুক দখল কৰাৰ বাবে ফুহৰাৰে অতিশয় শলাগ লৈছিল ।
  প্ৰথম টাইগাৰ টেংকবোৰেও যুদ্ধবোৰত অংশ লৈছিল। ৰমেলে ৰাতি আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰি ছোভিয়েট সৈন্যক আচৰিত কৰি ল"বলৈ সক্ষম হয়। জাৰ্মানসকলৰ বিমান পৰিবহণৰ ক্ষেত্ৰত সুবিধা থকাৰ বাবে পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল, গতিকে তেওঁলোকে মিত্ৰশক্তিৰ সৈতে যুঁজিবলৈ শক্তি নষ্ট কৰা নাছিল।
  পাইলট মাৰ্চেলে পূব ফ্ৰণ্টত দ্ৰুতগতিত একাউণ্ট লাভ কৰিছিল। ১৯৪২ চনৰ জুন মাহত তেওঁ এশ পঞ্চাশখন বিমানৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰি ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে।
  কিন্তু এয়া আছিল কেৰিয়াৰৰ আৰম্ভণিহে।
  আকাশত সঁচাকৈয়ে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ বাবে ই অধিক কঠিন আছিল। আৰু জাৰ্মানীয়ে টিখভিন, আৰু তাৰ পিছত আৰু কেইবাখনো চহৰ লৈ লেনিনগ্ৰাডক ডাবল আঙঠিৰে কাটি পেলাবলৈ সক্ষম হ"ল, এই চহৰখনক পুনৰ বন্ধ কৰি দিলে।
  ছোভিয়েট কমাণ্ডে লেনিনগ্ৰাডলৈকে ভাঙি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে, আৰু কেন্দ্ৰত আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিলে। কিন্তু এইবোৰ ক্ষেত্ৰত সফলতা লাভ কৰিবলৈ পৰ্যাপ্ত শক্তি নাছিল।
  একমাত্ৰ সান্ত্বনা আছিল যে নাজীসকল ষ্টেলিনগ্ৰাডত ডুব গৈছিল, যাৰ ফলত তেওঁলোকে নতুন সংৰক্ষিত ধন সংগ্ৰহ কৰাৰ সুযোগ পাইছিল।
  কিন্তু লেনিনগ্ৰাড ব্লক হৈয়েই থাকিল। এতিয়ালৈকে তুৰস্ক আৰু জাপানে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰা নাই আৰু ইউ এছ এছ আৰে যুদ্ধৰ জোৱাৰ ঘূৰাই দিয়াৰ সুযোগ পাইছিল। ১৯৪২ চনৰ নৱেম্বৰ মাহত ছোভিয়েট সৈন্যই ৰজেভ আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে।
  ৰজেভৰ অধীনত সফলতা লাভ কৰা হোৱা নাছিল। কিন্তু ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ওচৰত আঙঠিটো বন্ধ কৰি দিয়া হৈছিল। কিন্তু সময়ত যেনেকৈ হ"ল। তৃতীয় ৰাইচৰ সংৰক্ষিত বনাঞ্চল বহু বেছি আছিল আৰু ৰমেলে উত্তৰৰ পৰা ষ্টেলিনগ্ৰাডৰ ফালে, আৰু দক্ষিণৰ পৰা মেইনষ্টাইনে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰিছিল।
  অপ্ৰত্যাশিতভাৱে যুদ্ধত জাপানৰ প্ৰৱেশৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল। চীনৰ যুদ্ধৰ বাবে বাধাগ্ৰস্ত হৈও চামুৰাইয়ে ভ্লাডিভষ্টকক আক্ৰমণ কৰে।
  হিৰোহিটোৱে হয়তো থাৰ্ড ৰাইখ পৰাস্ত হ"ব বুলি আশংকা কৰিছিল আৰু যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল।
  তদুপৰি জাপানৰ হাতত পূৰ্ণাংগ আক্ৰমণৰ বাবে যথেষ্ট সম্পদ আৰু পদাতিক বাহিনী আছিল।
  ৰঙা সেনাবাহিনীক পিন ডাউন কৰা হ"ল আৰু ৰমেলে উত্তৰ দিশৰ পৰা ষ্টেলিনগ্ৰাডলৈ ভাঙি যাবলৈ সক্ষম হয়। মেইনষ্টেইনক সাময়িকভাৱে ৰখাই দিয়া হয় যদিও পৌলাছৰ পৰা অতিৰিক্ত শক্তিবৰ্ধক আৰু সমৰ্থন লাভ কৰি তেওঁ ইতিমধ্যে বন্ধ নোহোৱা সৈন্যৰ সৈতে সংযোগ স্থাপন কৰে।
  এইদৰে আন এটা আঙঠিৰ সৃষ্টি হ"ল, য"ত ছোভিয়েট সৈন্যই নিজকে বিচাৰি পালে।
  হঠকাৰী যুদ্ধৰ অন্তত বেছিভাগেই ধ্বংস কৰি বন্দী কৰা হ"ল। ইয়াৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে ষ্টেলিনগ্ৰাড দখল সম্পূৰ্ণ কৰে। আৰু ১৯৪৩ চনৰ মাৰ্চ মাহত তুৰ্কিয়েও যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। পৰিস্থিতি আৰু জটিল হৈ পৰিল। বতাহত জাৰ্মানীয়ে শ্ৰেষ্ঠত্ব বজাই ৰাখিছিল। মাৰ্চেইলে তিনিশখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰি ওক পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ দ্বিতীয়টো নাইট ক্ৰছ লাভ কৰা প্ৰথমজন জাৰ্মান হিচাপে পৰিগণিত হয়।
  মে' মাহত জাৰ্মানীয়ে নতুন আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে, ব্যাপকভাৱে নতুন টেংক - "টাইগাৰ", "পেন্থাৰ" আৰু "লায়ন" ব্যৱহাৰ কৰে। আৰু তেওঁলোকে সফলতাৰে আগবাঢ়ি গ"ল যদিও ৰঙা সেনাই শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিলে। কিন্তু ইতিমধ্যে বাহিনীবোৰ অসমান আছিল, কিয়নো ছোভিয়েট সৈন্যই একেলগে তিনিটা ফ্ৰণ্টত যুঁজিছিল - তৃতীয় ৰাইখ, ইয়াৰ উপগ্ৰহ, জাপান আৰু ইয়াৰ উপনিবেশ, আৰু তুৰস্কৰ বিৰুদ্ধে। নাজীয়ে ঘোষণা কৰা সম্পূৰ্ণ যুদ্ধৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল, যাৰ ফলত মিত্ৰশক্তিৰ বোমা বিস্ফোৰণৰ অনুপস্থিতিত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন কেইবাবাৰো বৃদ্ধি পাইছিল। গতিকে ইউ এছ এছ আৰৰ সম্ভাৱনা সোনকালে কমি গ"ল!
  সঁচা, ফ্ৰিটজে লাহে লাহে আগবাঢ়ি গ"ল, কিয়নো তেওঁলোকৰ সন্মুখত গভীৰভাৱে প্ৰতিৰক্ষা ব্যৱস্থা আছিল। আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই অভিজ্ঞতা থকাৰ বাবে অতি সাহসেৰে যুঁজিছিল। কিন্তু তথাপিও তেওঁলোকে হেৰুৱাইছিল।
  অৱশ্যে তেওঁলোকে অতি সাহসেৰে যুদ্ধ কৰিছিল আৰু কিছুমান যোদ্ধাই উচ্চতম শ্ৰেণী দেখুৱাইছিল। ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে আটাইতকৈ সাধাৰণ টি-৩৪-৭৬ বিমানখনৰ এলিজাবেথৰ টেংক ক্ৰুৱে নাজীৰ সৈতে যুঁজি আছে।
  আৰু জাৰ্মানসকলে লাহে লাহে ছোভিয়েট সৈন্যৰ ফালে আগবাঢ়িছে, কুটিল বা গাহৰি এটাত শাৰী পাতিছে। আটাইতকৈ গধুৰ আৰু সৰ্বোত্তম সুৰক্ষিত লায়ন টেংক আগবাঢ়ি আছে। ই পেন্থাৰৰ দৰে, মাত্ৰ বহুত ডাঙৰ আৰু নব্বৈ টন ওজনৰ। হালৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰ ১৫০ মিলিমিটাৰ আৰু টি-৩৪ৰ দৰে ঢালযুক্ত, আৰু কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰ ঢালৰ সৈতে। টাৱাৰৰ কপাল সাধাৰণতে অতি ভালদৰে সুৰক্ষিত: ২৪০ মিলিমিটাৰ ঢালৰ সৈতে, আৰু কাষবোৰো ৮২ মিলিমিটাৰতকৈ দুৰ্বল, হুলৰ দৰে। আৰু বন্দুকটো শক্তিশালী, ১০৫ মিলিমিটাৰ দীঘল, ৭০ ই এলৰ দীঘল বেৰেল। এইখন দূৰৰ পৰা খুন্দা মাৰিব পৰা টেংক।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰে গিয়াৰবক্সটো ওপৰলৈ স্থানান্তৰিত কৰে।
  আৰু চৌত্ৰিশজনে গতি বৃদ্ধি কৰে। দূৰৰ পৰা "সিংহ"ক গুলী চলোৱাটো অসাৰ আৰু ওচৰ চাপিব লাগিব। এটা শক্তিশালী জাৰ্মান মেচিনে মাৰাত্মক শক্তিৰ প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াইছে। সি লৰালৰিকৈ পাৰ হৈ যায়। টেংকত থকা ছোৱালীবোৰে আনন্দত হাঁহি হাঁহি উদং ভৰি দুখন লৰচৰ কৰে।
  মে" মাহৰ শেষৰ ফালে উত্তৰ ককেছাছত গৰম হয়, আৰু বিকিনি পিন্ধা সুন্দৰীসকলে বহুত মজা পায়।
  এলিনাই হুইচেলৰ সৈতে টোকা কৰে:
  - এতিয়া ফেচিষ্টে শিংত ডাঙৰ পাব!
  উদং, টেন কৰা ভৰিখন জোকাৰি জোকাৰি একাটেৰিনাই মান্তি হয়:
  - আমি নিশ্চয় তাক মাৰিম!
  টি-৩৪-৭৬ৰ গতি অব্যাহত আছে যদিও অফ-ৰোডৰ গতি সীমিত। "লায়ন"টোৱে একেবাৰেই খোজ কাঢ়িব নোৱাৰে, আৰু অধিক চঞ্চল "পেন্থাৰ" আৰু "টাইগাৰ"বোৰে আগবাঢ়ি নাযায় বুলি লেহেমীয়া কৰে।
  কিন্তু এই মেচিনবোৰ বিপজ্জনক, বিশেষকৈ পেন্থাৰ, যিয়ে মিনিটত পোন্ধৰটা গুলী চলাব পাৰে। ইয়াৰ পৰা আপুনি এটা আচৰিত আশা কৰিব পাৰে।
  ইউফ্ৰেছিয়াই গেছৰ ওপৰত নিজৰ উদং গোৰোহাটো হেঁচা মাৰি ধৰি চিঞৰি উঠে:
  - ভাৰ্চুৱেল ধৰণে যুঁজ দিওঁ আহক!
  লেভ টেংকৰ কামানটোৰ এটা উল্লেখযোগ্য অসুবিধা আছে: ই প্ৰতি মিনিটত মাত্ৰ পাঁচটা গুলীহে মাৰে। সাধাৰণতে, আটাইতকৈ সফল মডেল নহয়। কৱচ-বিন্ধা অত্যধিক, আৰু বেছি দূৰৰ পৰা আঘাত কৰাটো প্ৰয়োজনীয় নহয়। "টাইগাৰ" আৰু "পেন্থাৰ" দুই কিলোমিটাৰৰ পৰা গুলী চলায়;বেছি দূৰত্বৰ পৰা মোবাইল আৰু সৰু চৌত্ৰিশটাত খুন্দা মৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ। গতিকে সিংহক ইমান শক্তিশালী বন্দুক এটাৰে সজ্জিত কৰাটো মূল্যৱান আছিল নেকি? কেভি-১এছৰ বাহিৰে আন ছোভিয়েট টেংকবোৰ আৰু লঘু, কিন্তু এই টেংকটোৰ সুৰক্ষাৰ কোনো সুবিধা নাই, আৰু ইয়াৰ ড্ৰাইভিং বৈশিষ্ট্যবোৰ আৰু বেয়া।
  এলিজাবেথে নিজৰ শৰীৰটো ঘূৰাই চিঞৰি উঠে:
  - বুকুৰে উশাহ লওঁ, বতাহ বহল ঢৌ,
  'এইটো উজ্জ্বলভাৱে জিলিকি উঠে, তাৰকা কাৰ্পেটটো অন্তহীন...
  অনুভৱে খেলে, খালী ভৰিৰে ছোৱালী জীয়াই আছে,
  আকাশত খেলা, চিৰদিনৰ বাবে সূৰ্য্যৰ ওচৰলৈ উৰিবলৈ মন যায়!
  লেভ টেংকটো ভাঙি যোৱাটো সহজ নহয়, আনকি কাষলৈও। পেন্থাৰৰ দৰেই টাৰেটৰ কাষবোৰ ঢালযুক্ত, আৰু হালৰ কাষৰ ওপৰৰ অংশটোও। এই টেংকবোৰৰ ইতিমধ্যে এটা সাধাৰণ "মেকুৰী" আকৃতি আছে, যিয়ে হেলনীয়া হোৱাৰ বাবে উন্নত সুৰক্ষা প্ৰদান কৰে। "বাঘ"ৰ দৰে নহয় , প্ৰায় বৰ্গক্ষেত্ৰ। কিন্তু "টাইগাৰ" যুদ্ধৰ আগতেই বিকশিত হৈছিল, আৰু দেখাত কেভিৰ ইউনিফৰ্মৰ দৰে আছিল। কিন্তু পিছৰ বিকশিত "টাইগাৰ"-২খনো "মেকুৰী" আকৃতিৰ টেংক, আৰু অতি সোনকালে এই টেংকটোও উৎপাদন আৰম্ভ হ"ব। "সিংহ" বোৰ্ডখন ভাঙি যোৱাটোও প্ৰায় অসম্ভৱ। কেৱল হালৰ তলৰ অংশতহে কৱচৰ ঢাল নাথাকে যদিও ইয়াক ৰোলাৰেৰে আবৃত কৰা হয়। অৰ্থাৎ আপুনি ওচৰৰ পৰা ব্ৰেক থ্ৰু কৰি ৰিংকবোৰৰ মাজত হুবহু সোমাব লাগিব।
  গতিকে ছোৱালীৰ এটা কঠিন কাম থাকে। তদুপৰি চৌত্ৰিশটা গতিত ইমানেই জোকাৰি যায় যে সঠিকভাৱে গুলী চলোৱাটো প্ৰায় অসম্ভৱ।
  এলিজাবেথে তাইৰ বন্ধুসকলক সুধিলে:
  আমি শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিব পাৰোনে?
  এলিনাই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ছোৱালীৰ জোতা নাথাকিলে খালী ভৰি ইমানেই সংবেদনশীল হৈ পৰে যে শত্ৰুক নিশ্চয় আঘাত কৰিব।
  এলিজাবেথে এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - হয়, ছোৱালীবোৰৰ উদং গোৰোহাই জয়ৰ নিশ্চয়তা!
  আৰু এতিয়া পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰি চৌত্ৰিশজন পিছলি পৰে ব"ৰ্ডলৈ। ইয়াত মূল কথাটো হ"ল পেন্থাৰ আৰু টাইগাৰ বন্দুকৰ পৰা আঁতৰি থকা। দ্ৰুত আৰু সঠিক। আৰু কপালত থকা এই টেংকবোৰো ভাঙিব নোৱাৰি৷
  এলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি জাৰ্মানজনৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। কিন্তু খোজ কঢ়াৰ সময়ত ৰিংকৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যোৱাটো প্ৰায় অসম্ভৱ। কিন্তু শত্ৰুৰ বৰফৰ ৰিংখন ভাঙি যায়, আৰু "সিংহ" বন্ধ হৈ যায়।
  চৌত্ৰিশটা খোজ কাঢ়ি আকৌ তাৰ কাষেৰে পাৰ হৈ যায়। আৰু কাষৰ তলৰ অংশলৈ এটা মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিয়ে।
  কেথেৰিনে টোকা:
  - আমাৰ বন্দুকটো পুৰণি হৈ গৈছে - সঁচাকৈয়ে "সিংহ"টো লোৱাৰ কোনো উপায় নাই!
  কিন্তু হতাশাৰ বাবে এলিনাই শত্ৰুৰ ফালে খুন্দা মাৰিলে আৰু "সিংহ"টোত জুই লাগিল।
  ছোৱালীবোৰে লেহেমীয়া নকৰাকৈ আকৌ আগলৈ লৰালৰিকৈ যায়। এতিয়া তেওঁলোকৰ এটা দুৰ্বল লক্ষ্য হৈছে: "পেন্থাৰ"। ইয়াক পোনে পোনে কাষত খুন্দা মাৰিলেই যথেষ্ট।
  এলিজাবেথে টোকা কৰিছে:
  - ব্যৱহাৰিক বিড়াল!
  কেথেৰিনে হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু "লায়ন"ৰ কভাৰৰ পৰা ওলাই নাযাবলৈ সি কষ্টেৰে হাঁহি হাঁহি মাৰে।
  আৰু এলিনাই দূৰৰ পৰা পেন্থাৰখনলৈ গুলীচালনা কৰিলে, যিটো কাষৰ পৰা বহু দূৰত বুলি ওলাই পৰিল আৰু নিজৰ কাষটো খুলি দিলে। ই অলপ পাতল - ৪০ মিলিমিটাৰ, আৰু ই এটা কোণত থাকিলেও কোনো কথা নাই৷
  এখন জাৰ্মান টেংক দুৰ্ঘটনাৰ সৈতে বিস্ফোৰণ ঘটে। হয়, সুন্দৰীবোৰে চোকাকৈ চুদিলে।
  তেওঁলোকৰ মনোমোহা কৃপাৰে যুঁজি থকা সৌন্দৰ্য্যৰ সৈতে।
  কিন্তু খোলাবোৰে মাত্ৰ হুইচেল মাৰে, লৰালৰিকৈ গৈ থাকে, প্ৰায় কৱচটো স্পৰ্শ কৰে।
  চৌত্ৰিশখন অতি বিপদজনক, আৰু তাই টোপাল টোপালৰ মাজত জপিয়াই পৰা মানুহৰ দৰে।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰে আকৌ গুলী চলালে আৰু গাই গ"ল:
  - মই সকলো কৰিব পাৰো, আমি আত্মসমৰ্পণৰ সৈতে ৱেৰমাখটক আঘাত কৰিম!
  অৱশ্যে এনে ছোৱালীৰ লগত চয়তান নিজেই ভয়ংকৰ নহয়। যদিও নাজী আক্ৰমণ আক্ৰমণাত্মক, আৰু তেওঁলোকৰ বহুত টেংক আছে ....
  শক্তিসমূহ অসমান। যদিও গাড়ীৰ সংখ্যা প্ৰায় সমান, জাৰ্মান গাড়ীবোৰ গধুৰ। বহুতো ছোভিয়েট টেংক লঘু আৰু নাজী দানৱৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধৰ বাবে একেবাৰে সাজু নহয়।
  কিন্তু এলিজাবেথৰ ক্ৰুৱে আচৰিত কাম কৰে আৰু খোজকাঢ়ি আন এজন "পেন্থাৰ"ক গুলীয়াই মাৰে।
  বন্দুক লৈ যুঁজিছে কমছমোলৰ সদস্যসকলে। সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে। খালী ভৰিৰে জিলিকি থকা, ঘূৰণীয়া গোৰোহা। আৰু শত্ৰুক লক্ষ্যতেই আঘাত কৰক।
  আলেংকাই আবেগেৰে আদেশ দিয়ে:
  - হাৰ নামানিব ছোৱালী!
  আৰু এতিয়া কামানটোৱে এটা প্ৰজেক্টাইল থু পেলায়, ঠিক টি-৪ৰ ফালে, এই টেংকটো বিন্ধি। কিন্তু ইয়াত অৱশ্যে "সিংহ" লোৱাটো ইমান সহজ নহয়। আৰু ইয়াত আপুনি চেষ্টা কৰিব লাগিব।
  আন্যুতাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত গাড়ীখনলৈ আঙুলিয়াই ঠিক শেষৰ পৰা শেষলৈকে গুলী চলায়, কয়:
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  আল্লাইও অতি সঠিকভাৱে শ্বুট কৰে আৰু লগতে কয়:
  - বীৰত্বৰ মহিমা!
  ইয়াত যুঁজি থকা ছোৱালীবোৰৰ কথা একো ক"ব নোৱাৰি - উচ্চতম শ্ৰেণী আৰু এৰোবেটিকছৰ কথা!
  প্ৰজেক্টাইলটো বন্দুকত ভৰাই মাৰিয়াই গাইছিল:
  - উচ্চ আৰু উচ্চ আৰু উচ্চ
  আমাৰ চৰাইৰ উৰণ বিচাৰিব...
  আৰু প্ৰতিটো প্ৰপেলাৰত উশাহ লয়,
  আমাৰ সীমান্তৰ শান্তি!
  ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰুছিয়াই লগতে ক"লে:
  - নিশ্চিতভাৱে ই....
  ৰাছিয়ান আৰু কেৱল ৰাছিয়ান মানুহৰ গণ বীৰত্ব সকলোতে প্ৰকাশ পাইছিল...
  ঘড়ীৰ চিমিং ঘড়ীৰ দৰে কোকিলৰ জোখ-মাখ, স্তব্ধ শব্দবোৰে খাদবোৰৰ ওপৰেৰে সোমাই গ"ল। বতাহৰ ধুমুহাত ঘন সেউজীয়া মুকুট পিন্ধা বিৰল গছবোৰে চেলুটত অগ্ৰগামীৰ দৰে ভাগৰুৱা সৈনিকক সম্ভাষণ জনায়। কিছুমানৰ বাবে এইটো আনকি এক প্ৰকাৰৰ সতৰ্কবাণী যেন লাগিব পাৰে - তেওঁলোকে কয়, আপুনি পৰলোকলৈ যাব!
  পূৰ্বৰ যুদ্ধত বিশেষকৈ মে" মাহৰ পৰাজয়ত তীব্ৰভাৱে আঘাতপ্ৰাপ্ত ভ্লাদিমিৰ মিখাইল"ভস্কিৰ নেতৃত্বত থকা বেটেলিয়নটোৱে এতিয়া খৰখেদাকৈ নিযুক্তিপ্ৰাপ্ত লোকৰ সৈতে পুনৰ ভৰি পৰিছে আৰু আটাইতকৈ বিপজ্জনক দিশসমূহৰ এটা অতিক্ৰম কৰিবলৈ সাজু হৈছে। তিনি কিলোমিটাৰ পূবে যুদ্ধৰ শিখাই আগুৰি থকা ডনৰ কাষেৰে পানীয়ে ছিটিকি পৰে।
  বেছিভাগ নল জ্বলন্ত বোমাৰ পৰা জ্বলি উঠিছিল, কুঁহিয়াৰৰ বাবে পানী ক"লা হৈ পৰিছিল। শোকময় বদনামত থকা বিশাল জুইশৰ দৰে বিস্ফোৰণৰ ঢৌৱে ভাঙি পেলোৱা দলঙৰ স্তূপবোৰে অকলে থিয় হৈ আছে, সমৰ্থনৰ কাম কৰি আছে।
  নাওত স্থানীয় অগ্ৰগামীসকলে পথাৰৰ উপহাৰৰ লগতে বীৰ ছোভিয়েট সৈন্যসকলৰ বাবে গোলাবাৰুদৰ বাকচ কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে, ক্ষুব্ধ নাজী দলৰ সৈতে মৰ্ত্যলোক যুদ্ধত লিপ্ত হ"বলৈ সাজু।
  গতিকে চাৰিজনে এটা দীঘল বাকচ টানি পহুৰ জামুৰে ঢাকি থোৱা জোপোহা এটাৰ ওচৰলৈ লৈ গ"ল। তাত এম্বুছত থকা মহ"কৰ দৰে সযতনে ছদ্মবেশত ৰখা এণ্টি টেংক বন্দুক এটাই আত্মগোপন কৰি আছিল। তিনিজন জোৱান আৰু ডেছিং চকুৰ গুনাৰ আলেছিয়াই বন্দুকটোত অপাৰেচন কৰি আছে। এজনী ছোৱালী, অতি চিকন, কিন্তু ক্লান্তিকৰ কামৰ বাবে হাত দুখন ছাঁয়াময় হৈ পৰিছে। তেওঁ ল'ৰাকেইটাৰ সৈতে মিলি নাজী জাকৰ কোনো টেংক বা "সাজসজ্জিত বাহন"ই প্ৰাকৃতিক পাহাৰটো বাইপাছ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিলে এটা ফান্দ সাজু কৰিবলৈও চেষ্টা কৰে।
  সৈনিকসকল, বেছিভাগেই, এতিয়াও সম্পূৰ্ণ দাড়িহীন আৰু গুলীচালনা কৰা হোৱা নাই, যিসকল যুৱকে এটা চুটি নিযুক্তি পাঠ্যক্ৰম সম্পূৰ্ণ কৰিছে - ডেৰ মাহ , লগতে, অৱশ্যেই, ইউ এছ এছ আৰত সুপ্ৰতিষ্ঠিত প্ৰি-কনস্ক্ৰিপচন প্ৰশিক্ষণ।
  কিছুমান যোদ্ধাৰ ইতিমধ্যে অভিজ্ঞতা আছে। ইহঁতৰ ব্ৰিষ্টল, চোকা গতিবিধি, কিছুমান পুনৰ ঘাঁ হোৱাত পোৱালি জীৱ-জন্তুৰ পৰা পৃথক। বিশেষকৈ প্ৰকৃত জলদস্যুৰ দৰে দেখা একচকুৰ ইভানে দাড়ি এৰি দিলে। এনচাইনৰ উপাধি, আৰু ইতিমধ্যে বিভিন্ন যুদ্ধত পোৱা দুটামান অৰ্ডাৰ, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে মস্কোৰ ওচৰৰ প্ৰথমটো। যেতিয়া, এনে লাগিছিল, তেওঁলোকে অসম্ভৱ কামটো কৰিলে: তেওঁলোকে ফ্ৰিট্জখন ৰখাই দিলে, আনকি বিৰোধীসকলকো দুশ কিলোমিটাৰমান দূৰলৈ লৈ গ"ল, কুকুৰ পিটাৰ দৰে।
  ফ্ৰিটজৰ হাতত কিমান পৰিত্যক্ত সঁজুলি আছিল? হয়তো ইমানেই নহয়, আৰু প্ৰায়ে টেংক আছিল, কিন্তু কামান আৰু মেচিনগান লৈ সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ আছিল যিয়ে একচল্লিশ বছৰৰ গ্রীষ্ম আৰু শৰৎকালত ছোভিয়েট পদাতিক বাহিনীক ইমানেই বেদনাদায়কভাৱে অত্যাচাৰ কৰিছিল - অন্ততঃ ডজনত এক টকা!
  কিন্তু যেতিয়া হিম ত্ৰিশ ডিগ্ৰী অতিক্ৰম কৰিলে, এই সকলোবোৰ টিউটনিক দানৱে সৰলভাৱে গতি কৰাৰ ক্ষমতা হেৰুৱাই পেলালে... গেছলিন জমা হৈ গ"ল আৰু গ্রীজ জমা হৈ গ"ল।
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে তেওঁলোকে নাজীসকলক শেষলৈকে শেষ কৰিব নোৱাৰিলে। আংশিকভাৱে কমাণ্ডৰ দোষৰ বাবে, যিয়ে জাৰ্মান ইউনিটসমূহে গোট খোৱা চহৰবোৰত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ বৃহৎ বাহিনী বিচাৰিছিল। হয়, আৰু গলি গৈছে - ভুল হওক...
  বসন্ত কালত ইভানেও দ্বিতীয় অৰ্ডাৰ লাভ কৰিছিল - এম্বুছৰ বাবে এজন জেনেৰেল আৰু কেইবাজনো বিষয়াক হত্যা কৰাৰ ভাগ্য তেওঁৰ আছিল। অৱশ্যে যুদ্ধখন আংশিকভাৱেহে সফল হৈছিল। খেদি ফুৰাৰ সময়ত এটা বিপথে পৰিচালিত খণ্ডই ইভান ক্ৰাছনভৰ মুখত আঘাত কৰে, যাৰ ফলত তেওঁৰ চকুৰ পৰা বঞ্চিত হয়। হায়, এইখন যুদ্ধ, আৰু শিশু চিনেমা নহয়, য"ত মূল চৰিত্ৰটোৱে সকলোকে ঠেলি দিয়ে, আৰু এশটা মেচিনগানেও তেওঁক আঘাত কৰিব নোৱাৰে।
  আৰু এতিয়া তেওঁলোকে শাৰীৰিকভাৱে কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব লাগিব: খাদ, কোষ আৰু গাঁতৰ ফান্দ খান্দিব লাগিব।
  অগ্ৰগামীসকলে তেওঁলোকক সহায় কৰে, আনহাতে পথাৰবোৰ শান্ত আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে নিজেই ডাঙৰ ভাইটিক সহায় কৰিবলৈ ভিক্ষা কৰিছে। আনকি তেওঁলোকে অত্যধিক উৎসাহেৰে কাম কৰে, অধিক কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে, শক্তিৰ হিচাপ নকৰে। তেনেকৈয়ে শিৰাবোৰ ফুলি উঠিল আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ টেন কৰা, কেল"ছ কৰা হাত আৰু উদং, ঘাঁ হোৱা ভৰি দুখনৰ ওপৰত ওলাই আহিল৷ একে সময়তে তেওঁলোকে এতিয়াও গান গাবলৈ সক্ষম হয়;
  আমি সাম্যবাদৰ সন্তানৰ পথ প্ৰদৰ্শক -
  এটা জুই, এটা তম্বু আৰু এটা ৰিং বাগল!
  অভিশপ্ত ফেচিবাদ আক্রমণ -
  কোনে অপেক্ষা কৰি আছে উগ্ৰ পৰাজয়ৰ বাবে!
  
  এই যুদ্ধবোৰত আমি কি হেৰুৱালোঁ?
  আৰু তাৰ পিছত অধিগ্ৰহণ কৰা শত্ৰুৰ সৈতে যুদ্ধত?
  আমি আগতে কেৱল পৃথিৱীৰ সন্তান আছিলোঁ -
  আৰু এতিয়া জন্মভূমিৰ যোদ্ধাসকল!
  
  কিন্তু হিটলাৰে আমাৰ ৰাজধানীৰ দিশে এখোজ আগবাঢ়িল,
  জলপ্ৰপাতটো গণনা নকৰাকৈয়ে বোমা নিক্ষেপ কৰিলে!
  আৰু মোৰ বাবে পিতৃভূমি আকাশতকৈও ধুনীয়া -
  এতিয়া আহিল ৰক্তাক্ত সূৰ্যাস্ত!
  
  আমি আগ্ৰাসনৰ প্ৰতি কঠোৰ সঁহাৰি দিম -
  যদিও সিহঁত নিজেই ওখ, হয়, হায়, সিহঁত সৰু!
  কিন্তু ভংগুৰ কিশোৰৰ হাতত তৰোৱাল -
  চয়তানৰ লিজিয়নতকৈও শক্তিশালী!
  
  টেংকবোৰে হিমস্খলনৰ পিছত হিমস্খলনৰ লৰালৰিকৈ যাওক,
  আৰু আমি ৰাইফলটোক তিনিটা ভাগত ভাগ কৰি লওঁ!
  আৰক্ষীয়ে নিকৃষ্টভাৱে পিছফালে লক্ষ্য কৰক,
  কিন্তু পবিত্ৰ ঈশ্বৰে তেওঁলোকক তীব্ৰ শাস্তি দিব!
  
  আমি কি সিদ্ধান্ত লৈছিলো? শান্তিৰ কাম কৰক
  আৰু তাৰ বাবে হায়, গুলী চলাবলগীয়া হ"ল!
  শান্তি ইতিমধ্যে ঘৃণনীয়।
  হিংসাও হৈছে!
  
  ছোৱালীজনীৰ লগত আমি একেলগে খালী ভৰিৰে দৌৰো -
  বৰফ পৰিলেও কয়লাৰ দৰে জ্বলি উঠে নিয়ৰৰ ঢৌ!
  কিন্তু তেওঁলোকৰ কোনো ভয় নাই, ল'ৰা-ছোৱালীয়ে জানে -
  ফেচিষ্টক গুলীৰে কফিনত ঠেলি দিয়া হ"ব!
  
  গতিকে তেওঁলোকে ক্ৰাউটৰ এটা নিকৃষ্ট দলক হত্যা কৰিলে,
  আৰু বাকী কাপুৰুষবোৰ দৌৰিছে!
  আমি যুদ্ধত কুঁহিয়াৰৰ দৰে পদাতিক বাহিনীক ধ্বংস কৰো -
  আমি ডেকা গ্ৰীষ্মকালৰ বাবে বাধা নহয়!
  
  বিজয় এক কৃতিত্ব, ২০২০ চনৰ মে" মাহত হ"ব।
  এতিয়া বৰফৰ ধুমুহা কাঁইটীয়া, কঠিন বৰফ!
  ল"ৰাটো খালী ভৰি, ভনীয়েক খালী ভৰি,
  শিশুসকলে চেলেং পিন্ধি নিজৰ প্ৰাইম উদযাপন কৰিলে!
  
  আমাৰ মাজত এই শক্তিবোৰ ক"ৰ পৰা আহে?
  বিষ আৰু ঠাণ্ডা সহ্য কৰক, সেই প্ৰয়োজন!
  বন্ধু এজনে যেতিয়া কবৰৰ তলৰ অংশ জুখিছিল,
  বন্ধুৱে যেতিয়া হুমুনিয়াহ কাঢ়িব - মই মৰিম!
  
  খ্ৰীষ্টই আমাক অগ্ৰগামীসকলক আশীৰ্ব্বাদ কৰিলে,
  তেওঁ ক"লে, পিতৃভূমি তোমাক ভগৱানে দিছে!
  এইটোৱেই সকলোতকৈ প্ৰথম বিশ্বাস,
  ছোভিয়েট, পবিত্ৰ দেশ!
  দূৰৈৰ পৰা ওচৰ চাপি অহা টেংকৰ গুঞ্জন, আকাশত বিমানৰ গুঞ্জন। আৰু ইতিমধ্যে প্ৰবল ঘেৰাও অস্ত্ৰবোৰে গৰ্জন কৰি আছে। উচ্চ বিস্ফোৰক খোলাৰ আঘাতৰ পৰা মাটি আৰু গলিত টাৰ্ফৰ টুকুৰাবোৰ আকাশলৈ ওখকৈ নিক্ষেপ কৰা হয়। ইয়াত তাই যুদ্ধখন পঢ়ি আছে। মেজৰ ভ্লাদিমিৰ মিখাইল"ভস্কিয়ে হাতত ট্ৰফী বাইনোকুলাৰ লৈ তীখাৰ ফেচিষ্ট হিমস্খলনৰ ওচৰ চাপি অহাটো চাই আছে। তেওঁলোকে অগ্ৰগামীসকলক পিছফালে খেদিবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু তেওঁলোকে আঁতৰি যাব নিবিচাৰে আৰু যুঁজিবলৈ হাতত ৰাইফল বিচাৰে।
  স্থানীয় ল"ৰা-ছোৱালীয়ে চিকাৰৰ ৰাইফল আনকি স্প"ৰ্টছ ব"ও লৈ আহিছিল যদিও সকলোৰে বাবে পৰ্যাপ্ত অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ নাই। সকলোৱে সাহসেৰে যুঁজি জয়ী হ"ব বিচাৰে। কিন্তু আপোনাৰ মাতৃভূমিৰ বিষয়ে শেষ চিন্তা কৰিয়েই আপুনি মৰিব নোৱাৰিব৷
  মেজৰ মিখাইলভস্কিয়ে এই আদেশ দিয়ে:
  - আদেশ অবিহনে গুলী নিদিব!
  সঁচাকৈয়ে, তেওঁলোকৰ হাতত সমগ্ৰ বেটেলিয়নটোৰ বাবে মাত্ৰ দুটা " পঞ্চল্লিশ " আছে, অৰ্থাৎ তেওঁলোকৰ সুযোগ হৈছে ক্ৰাউটসকলক ওচৰলৈ যাবলৈ দিয়া।
  আগলৈ, নাজীসকলৰ মাজত প্ৰথাৰ দৰেই, আটাইতকৈ সুৰক্ষিত গাড়ী; টেংক টি-৪ আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক "হাণ্টাৰ"। লঘু বাহন আৰু অলপ পিছ পৰি থকা পদাতিক বাহিনীৰ বাবে ঠাই দিব লাগে।
  নাজীৰ গাড়ী আৰু মটৰ চাইকেলবোৰ আগলৈ ভাঙি যোৱাৰ ভয়ত মাজে মাজে খোজ কঢ়াৰ গতি কমাই দিয়ে ....
  কিন্তু অগ্ৰগামী জুলিয়াছ পেট্ৰভে প্ৰমাণ কৰে যে তেওঁলোক ইয়াত অকলশৰীয়াকৈ নাথাকিল। ঘৰতে বনোৱা আঠাৰে লেপি থোৱা আৰু তাঁৰৰ সহায়ত ইয়াক অদৃশ্য কৰি তোলা টাৰ্ফৰ ওপৰত এটা দুৰ্লভ এণ্টি টেংক খনি, ষ্টাম্পবোৰৰ মাজত, ঠিক টি-৪ কেটাৰপিলাৰৰ তলত, গতি কৰে।
  কেটাৰপিলাৰৰ তীখাৰ প্লেটবোৰ এটা মাৰাত্মক উপহাৰৰ ওপৰত পৰি থাকে। বিস্ফোৰণটো বেছি প্ৰবল যেন নালাগে, কিন্তু কেটাৰপিলাৰটো ফাটি যায়, আৰু নাজী টেংকটোৱে ধোঁৱা ওলাবলৈ আৰম্ভ কৰে আৰু টাৱাৰটোৰ চাৰিওফালে ঘূৰি ফুৰে।
  আন ল"ৰাবোৰেও একেধৰণৰ যন্ত্ৰ ব্যৱহাৰ কৰে। যিহেতু জাৰ্মান পদাতিক বাহিনী কাপুৰুষ, আৰু সন্মুখত টেংক আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰ প্ৰতিৰক্ষাহীন, তেন্তে ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকক শাস্তি দিয়া হ"ব।
  বিখ্যাত "হাণ্টাৰ"ক, কম চিলোৱাট আৰু শক্তিশালী কৱচৰ সৈতে, দেখাত এটা সমতল কচ্ছপৰ দৰে। এই স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰ যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ ছোভিয়েট-জাৰ্মান ফ্ৰণ্টত দেখা দিছিল। ভাল ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনৰ বাবে, এটা মান্য দূৰত্ব ভেদ কৰিব পৰা কামান আৰু যুদ্ধত জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ বাবে হাণ্টাৰ লগে লগে জিভাত দৃষ্টান্ত হৈ পৰিল।
  কিন্তু তেওঁৰ কেটাৰপিলাৰবোৰ বহল হ"লেও এতিয়াও সাধাৰণ... অৱশ্যে গাড়ীৰ তলৰ অংশটো ভেঙুচালি কৰি অতিৰিক্ত অংশৰে ভিতৰখন থু পেলোৱাটো আৰু ভাল৷
  ইয়াত এটা ধ্বংসপ্ৰাপ্ত "হাণ্টাৰ", ভঙা ৰুডাৰ থকা পাইৰেট ফ্ৰিগেটৰ দৰে, কাষলৈ ছিটিকি টি-৪ৰ বিৰুদ্ধে ঠেলি দিয়ে। আৰু কেটাৰপিলাৰৰ ওপৰত থকা দুয়োটা তীখাৰ কফিন জিলিকিবলৈ আৰম্ভ কৰে, আৰু কেইমুহূৰ্তমানৰ পিছত বিস্ফোৰণ হোৱা গোলাবাৰুদৰ বাবে বিস্ফোৰণ ঘটে।
  ইতিমধ্যে ডজন ডজন মজলীয়া ওজনৰ বাহন ভঙা আৰু অসহায় হৈ ৰৈছিল।
  কিন্তু তেওঁলোকৰ পিছফালে বাকী ৰডটো, বিশেষকৈ অসংখ্য সাজসজ্জিতবোৰ। ইয়াত স্বয়ংচালিত বন্দুক "হাণ্টাৰ" গতি যোগ কৰে আৰু ... এটা ছদ্মবেশত গাঁতত পৰে। কেৱল কেটাৰপিলাৰবোৰহে ওপৰৰ পৰা ওলাই আহি অসহায়ভাৱে গতি কৰে।
  অগ্ৰগামীসকলে আনন্দ কৰে। ক"ৰবাত খন্দা গাঁতত ঘৰতে বনোৱা বিস্ফোৰক। ইয়াক হস্তশিল্পৰ পদ্ধতিৰে তৈয়াৰ কৰা হয়। অৱশ্যে ডাইনামাইটতকৈ দুৰ্বল, কিন্তু আণ্ডাৰকেৰেজ নিষ্ক্ৰিয় কৰিবলৈ হ"লে যথেষ্ট।
  ফ্ৰিটজে যথেষ্ট ক্ষতিগ্ৰস্ত হয়, সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহী জাহাজ বিকল হয়, কিছুমানে বিপজ্জনক অঞ্চলৰ মাজেৰে পাৰ হয়, কিন্তু তেওঁলোকক গ্ৰেনেড আৰু বিস্ফোৰক নিক্ষেপ কৰি সাক্ষাৎ কৰা হয়।
  ইয়াত দ্ৰুতবুদ্ধিমান, যুৱ যুঁজাৰুসকলেও সৰু সৰু কেটাপল্ট নিৰ্মাণ কৰিছিল। বাৰুদৰ উপাদান মিহলি কৰা ডিষ্টিলড কাঠৰ স্পিৰিটৰ বিশেষ বেগ এটা পেলাই দিয়ে।
  আঘাত পালে নাজী পৰিবহণৰ পাতল কৱচবোৰে ঠাই এৰি দিয়ে, যাৰ ফলত ক্ৰুসকল নীলা জুইৰ শিখাৰে জ্বলি উঠে। বিষত উন্মাদ ফ্ৰিটজে হৃদয় বিদাৰকভাৱে চিঞৰি উঠে আৰু ভয়ত পেচোৱা মুখবোৰ লৈ সিঁচৰতি হৈ পৰে।
  কিছুমানে আনকি নিজৰ সঁজুলি পৰিত্যাগ কৰি আছে...
  মাথোঁ দুখৰ বিষয় যে বহুত শত্ৰু, কিছুমান বাহন, মেচিনগানৰ গুলীৰে সকলো বানপানী কৰি খাদবোৰৰ কাষ চাপিছে।
  আৰু তেওঁলোকে হেজহগক উজুটি খায়... ইফালে আলেছিয়াই পঞ্চল্লিশটা পৰিচালনা কৰে । অৱশ্যে টি-৪ আৰু "হাণ্টাৰ"ক মুখামুখিকৈ ল"ব নোৱাৰিব, কিন্তু কাষবোৰ চেষ্টা কৰিব পাৰি। সাজসজ্জিত কৰ্মী বাহকৰ বিষয়ে ক"বলগীয়া একো নাই। সকলোৱে ভাঙি ৰঙা-গৰম ধাতুৰ থু পেলোৱা তেজেৰে মজিয়া বনাব!
  সৰু কেলিবাৰৰ বন্দুক এটা ডাঙৰ বন্দুকতকৈ বহু সুবিধা আছে - গুলীৰ হাৰ, ছদ্মবেশত সহজতা। আৰু তেওঁলোকে লক্ষ্য বাছি ল"ব জানে।
  নাজীয়ে হায়েনাৰ দৰে বনৰীয়াকৈ হুমুনিয়াহ কাঢ়ে। আৰু ছোভিয়েট ল"ৰাবোৰৰ মাজত মৃত আৰু আহত আছে। বিশেষকৈ জীয়াই থাকিবলৈ আৰম্ভ কৰা যুৱ যোদ্ধাসকলৰ মৃত্যু হ"লে দুখজনক। ইয়াত এগৰাকী অতি কম বয়সীয়া অগ্ৰণী ছোৱালীয়ে, প্ৰায়েই বিস্ফোৰক টোপোলা এটা তুলি লোৱা নাই, টি-৩ মধ্যমীয়া টেংকৰ ট্ৰেকৰ তলত তাৰ সৈতে লৰালৰিকৈ গৈছে। দীঘল, কিন্তু পাতল যেন লগা ট্ৰাংক এটা থকা এটা কুৎসিত বাকচ জপিয়াই উঠি তাৰ পৰা এটা বৰ্গক্ষেত্ৰৰ টাৱাৰ ফালি পেলায়।
  আৰু সৈন্যই আকৌ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু মেচিনগানে খোজ কাঢ়ি যোৱা মটৰ চাইকেলবোৰত গুলী চলাবলৈ ধৰিলে। আৰু হিটলাৰৰ সৈন্যৰ মূৰবোৰ ফাটি গ"ল, শিলাবৃষ্টিৰ দ্বাৰা ভাঙি পেলোৱা পকা চেৰীৰ দৰে।
  আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ মটৰ চাইকেলৰ গেছ টেংকবোৰ বিস্ফোৰণ হৈ উগ্ৰ জুইৰ ধাৰাবোৰ পেলাই দিয়ে। এনে লাগে যেন নৰকীয় জিনৰ দাঙ্গা হৈ আছে। ইয়াত কেইটামান সাজসজ্জিত কৰ্মীবাহীও নিজৰ অভাগ্য সহকৰ্মীসকলৰ সৈতে যোগদান কৰা হৈছে।
  আলেছিয়াই "চিকাৰী"জনৰ ফালে আঙুলিয়াই শৰীৰৰ তলৰ অংশটোলৈ লক্ষ্য কৰে। তাত উপনীত হোৱাটো কঠিন, কিন্তু নিৰ্দয় স্বয়ংচালিত বন্দুকটোত সোমাই যোৱাৰ একমাত্ৰ সুযোগ এইটোৱেই। আঙুলিৰ মসৃণ গতি, আৰু তাৰ পিছত এটা ঘূৰণীয়া।
  বন্দুকটোৱে কোমল ৰিকোইল দিয়ে, আৰু ফেচিষ্ট মেচিনটো আধালৈ ফাটি যায়। আৰু স্বস্তিকা থকা পতাকাখন ৰক্তাক্ত বোকাত পৰে।
  আলেছিয়াই ফুচফুচাই কয়:
  - ন্যায়ৰ বাবে ত্যাগৰ প্ৰয়োজন, দান-বৰঙণিৰ প্ৰয়োজন, আৰু ন্যায়পৰায়ণ কামৰ সফলতাৰ বাবে ত্যাগৰ প্ৰয়োজন!
  এটা পাকত, গুনাৰ ছোৱালীজনীয়ে পৃথিৱীৰ বায়"ৰিদমবোৰ ভালদৰে অনুভৱ কৰিবলৈ উলংগ হৈ জিৰণি লয়, আৰু তলুৱাৰে ঘাঁহৰ উশাহবোৰ আৰু আকৌ গুলী চলায়, কূটনৈতিক টি-৩টোক সংযোগস্থলত খুন্দা মাৰে।
  দেখা যায় যে নাজী আৰ্মাডাৰ প্ৰায় সকলো মজলীয়া টেংক ইতিমধ্যে অক্ষম হৈ পৰিছে। শেষৰটো ধ্বংস কৰি পেলালে এজন অগ্ৰণী ল"ৰাই, আঘাত পোৱাৰ পিছতো, বিস্ফোৰক কাৰ্বাইড, কয়লাৰ ধূলি, কটাৰীৰ গুড়িৰ সৈতে সামান্য পৰিমাণৰ ফছফৰাছৰ মিশ্ৰণেৰে বেৰেল এটা ঠেলি দিলে। বীৰ শিশুটোৰ আৰু থ্ৰু ঘাঁৰ পিছত বেৰেলটো ঠেলি দিব পৰাকৈ শক্তি নাছিল আৰু দৌৰি থাকোঁতে নিজকে পাৰ হৈ যোৱা তেওঁৰ সতীৰ্থ আন্দ্ৰেইয়ে তেওঁক চল্লিশ টন ওজনৰ আক্ৰমণাত্মক স্বয়ংচালিত বন্দুক "বাম্বলবি"ৰ চকাৰ তললৈ ঠেলি দিলে । ১৫০ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ অশ্লীল বন্দুকটোৱে নিজকে ওপৰলৈ দলিয়াই দিলে আৰু ওপৰলৈ উঠি থাকিল। আৰু অগ্ৰগামীসকলৰ আত্মাই নিজৰ ছিন্নভিন্ন শৰীৰৰ পৰা উৰি ফুৰি সুখী স্বৰ্গৰাজ্যলৈ লৰালৰিকৈ গ"ল, য"ত কেতিয়াও হিংসা আৰু যন্ত্ৰণা নাথাকে।
  গধুৰ সহকৰ্মীসকলৰ সমৰ্থন হেৰুৱাই জীয়াই থকা ফেচিষ্ট পৰিবহণকাৰীসকলে পিছলৈ ঘূৰি আহিবলৈ ধৰিলে... ৱেগনাৰৰ সংগীতৰ গৰ্জন বন্ধ হৈ গ"ল, আৰু সাধাৰণ উৰণ আৰম্ভ হ"ল।
  কপালৰ পৰা তেজ মচি ভ্লাদিমিৰ মিখাইলভস্কিয়ে ক"লে:
  - এজন ৰাছিয়ান যোদ্ধা থিয় হৈ মৰিব পাৰে, কিন্তু তেওঁ কেতিয়াও আঁঠু লৈ জীয়াই নাথাকিব! ৰাছিয়াই হয়তো তেজ ওলাব পাৰে, কিন্তু যিমানেই তেজ নহওক কিয়, পিতৃভূমিৰ প্ৰতি আমাৰ সাহস আৰু আনুগত্য ৰক্তক্ষৰণ নকৰিব!
  আৰু জীৱিত অগ্ৰগামীসকলে এই কথা নিশ্চিত কৰে... যদিও তেওঁলোকৰ বহুতেই ইতিমধ্যে জ্বলাই আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল।
  আৰু আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা অৰল"ভাই আকাশত যুঁজি আছে, তেওঁলোকে ইতিমধ্যে চাৰিশতকৈও অধিক তললৈ নমা বিমান স্ক"ৰ কৰা গৌৰৱান্বিত মাৰ্চেইলৰ সৈতে প্ৰতিযোগিতাত অৱতীৰ্ণ হ"বলৈ সাজু হৈছে, যাৰ বাবে তেওঁ সোণৰ সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ পঞ্চম ডিগ্ৰী লাভ কৰিছে ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰা।
  কিন্তু ছোৱালীবোৰে আন্তৰিকতাৰে যুঁজিবলৈ স্পষ্টভাৱে দৃঢ়প্ৰতিজ্ঞ। ইয়াত একেটা বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে যুঁজি আছে। আৰু লুফ্টৱাফে বিমানবোৰ বিন্ধিব।
  এনাষ্টেছিয়াই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত বন্দুকটো লক্ষ্যৰ ফালে নিক্ষেপ কৰি ফেচিষ্টজনক পেলাই দিয়ে আৰু কয়:
  আমাৰ বিশ্বাস মহান
  চিৰদিনৰ বাবে টিকি থাকিব!
  আৰু তাৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই দিয়ে। আকুলিনাইও ফেচিষ্টজনক নমাই দিয়ে, তেওঁক আঘাত কৰে, অতি সঠিকভাৱে তাইৰ খালী ভৰি দুখন ব্যৱহাৰ কৰি আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিয়ে। এনে ছোৱালী কাজিয়া কৰি শিক্ষিত।
  আৰু দাঁতেৰে জিলিকি উঠে।
  আন এখন জাৰ্মান বিমান গুলীয়াই পেলোৱা এনাষ্টেছিয়াই তাইৰ ইয়াক-৯ত আক্ৰমণাত্মকভাৱে চিঞৰিছে:
  - গ্রহ উপর রাশিয়ান ঈগল,
  তাৰ ডেউকা বিস্তাৰ কৰিলে উৰণ হ'ব...
  শত্ৰুক জবাবদিহি হ"ব
  পৰাজিত হ"ব, ভাঙিব!
  আকুলিনাই স্বেচ্ছাই এই কথা নিশ্চিত কৰে বিৰোধীক ন'ক ডাউন কৰি:
  - ভাঙি যাব!
  যদিও অৱশ্যেই জাৰ্মানসকলৰ মাজত ধুনীয়া এচ ছোৱালীও দেখা দিছিল। আলবিনা আৰু আলভিনাই নতুন এম ই-৩০৯ত যুঁজ দিয়ে। এনে যুঁজাৰু যোদ্ধাই চুৰি কৰিছিল।
  আৰু তেওঁলোকে আচৰিত ধৰণৰ চঞ্চলতাৰে ছোভিয়েট বিমানবোৰ ভাঙি পেলায়। এম ই-৩০৯ হৈছে তিনিটা ৩০ মিমি এয়াৰ কেনন আৰু চাৰিটা মেচিনগানেৰে সজ্জিত অতি শক্তিশালী বিমান। এনে এটা দানৱৰ বিৰুদ্ধে ৰাছিয়াৰ গাড়ীয়ে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  গুলী মাৰি পেলালে কৰুণা নোহোৱাকৈ গুলীয়াই পেলায়।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত আলবিনাই লক্ষ্যস্থানত বিমানৰ কামান এটা গাইছিল। শত্ৰুক আঘাত কৰি চিঞৰিলে:
  - তৃতীয় ৰাইচৰ বিজয়ৰ বাবে!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱাই দিলে।
  এলভিনাইও শত্ৰুক চেপি ধৰিলে। তাই ছোভিয়েট ইয়াক-৯বোৰ কাটি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমাৰ সেনাবাহিনীৰ মহান সীমাৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ বন্ধুবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  যুঁজ, বিল লাভ আৰু হাফমেন। তেওঁ এতিয়াও মহান এছৰ ভিতৰত এজন নহয় যদিও তেওঁ দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছে। আৰু নৰকৰ দানৱ বুলিও ক"ব পাৰি।
  জাৰ্মানসকলে যদিও লাহে লাহে, আৰু যথেষ্ট লোকচানৰ সৈতে, ভলগা উপকূলৰ কাষেৰে আগবাঢ়িছে, কেছপিয়ান সাগৰৰ কাষ চাপিছে।
  . অধ্যায় নং ২।
  বাহিনীবোৰ স্পষ্টভাৱে অসমান আছিল। বিশেষকৈ ফেচিষ্ট বিমান পৰিবহণে বিৰক্তিকৰ আছিল। ফকে -উলফে বৃহৎ সংখ্যক সন্মুখত প্ৰৱেশ কৰে আৰু তেওঁৰ শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু গতি ৰঙা সেনাৰ বাবে সমস্যা হৈ পৰে। ইয়াৰ উপৰিও এই গাড়ীখন গুলীয়াই পেলোৱাটো বৰ কঠিন আছিল। তাই দৃঢ় আৰু গধুৰ সাজসজ্জিত।
  গতি আৰু অস্ত্ৰ দুয়োটাৰে ছোভিয়েট পাইলটসকলৰ বাবে এম ই-৩০৯ও এক অপ্ৰীতিকৰ আচৰিত হৈ পৰিল। আৰু তেওঁ ছোভিয়েট ইউনিটবোৰক প্ৰায় টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলালে।
  অতি শক্তিশালী মেচিন নতুন ইউ-২৮৮ বোমাৰু বিমানখনেও ছোভিয়েটৰ স্থানত বোমা বিস্ফোৰণ কৰিছিল। সাধাৰণভাৱে ভৰোৱাৰ সময়ত ইয়াত চাৰি টন বোমা, আৰু ভৰোৱাৰ সময়ত ছয় টন বোমা কঢ়িয়াই নিয়া হৈছিল। আৰু তেওঁ ছোভিয়েট ইউনিটবোৰৰ পৰা যথেষ্ট পৰিমাণে মুক্তি পালে।
  ৰমেলেও সেনাপতি হিচাপে নিজৰ শ্ৰেণীটো দেখুৱাইছিল, মেইনষ্টাইনেও দেখুৱাইছিল।
  জাৰ্মানসকল আষ্ট্ৰাখানৰ ওচৰ চাপি আহিছিল। আৰু ছোভিয়েট কমাণ্ডৰ বাবে অভাৱনীয়ভাৱে ফ্ৰিটজে ভলগাৰ কাষেৰে কামিশ্বিনৰ দিশত আক্ৰমণ চলাইছিল। ই আছিল এক সাহসী কিন্তু শক্তিশালী পদক্ষেপ। আৰু এতিয়ালৈকে তেওঁলোকক বাধা দিয়াটো কঠিন হৈ পৰিছে।
  কিন্তু ৰঙা সেনাৰ প্ৰতিৰক্ষা এতিয়াও শক্তিশালী ... এসপ্তাহৰ ভিতৰতে নাজীসকলে পঞ্চাশ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়ি গৈ ৰখাই দিয়া হ"ল।
  তেওঁলোকক পাল্টা আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হ'ল, ছোভিয়েট ইউনিটসমূহে ....
  একে সময়তে জাপানীসকলে আলমা-আটাৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণাত্মক ৰূপ গঢ়ি তুলিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল। আৰু তাৰ পিছত তীব্ৰ যুদ্ধবোৰ পূৰ্ণগতিত চলি আছিল।
  ছোৱালীবোৰে পুৰুষৰ সমপৰ্যায়ত যুঁজিছিল, আৰু হয়তো তেওঁলোকতকৈও ভাল।
  মাৰ্গাৰিটা মেগনিনায়া আৰু টাটিয়ানা বুলাটনয়া - ধুনীয়া ছোৱালী, মেচিনগানৰ পৰা গুলীচালনা কৰা।
  চামুৰাইক গুলীয়াই হত্যা কৰি গাইছিল:
  - সপোনৰ পৰা আঁতৰি নাযাওঁ
  জীৱনৰ প্ৰথম পদক্ষেপটো হ'ল...
  আপুনি আকৌ পৃথিৱীৰ ওপৰত দেখিছে,
  উগ্ৰ আক্ৰমণৰ ঘূৰ্ণীবতাহ!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰী গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, জাপানীসকলক ফালি পেলালে আৰু গাই গ"ল:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে
  আমাক কোনেও পৰাস্ত নকৰে...
  ৱেৰমাকটক মাটিত পুতিম , ৷
  আমাৰ বন্ধুত্ব একক!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি তাত্যনাই মান্তি হ"ল:
  - সঁচাকৈয়ে এটা মনোলিথ!
  জাপানীসকলে আলমা-আটাৰ ওপৰত আগবাঢ়িছে। তেওঁলোকৰ বহু সৈনিক আৰু বিভিন্ন ধৰণৰ ৰিজাৰ্ভ আছে। এইবোৰ এনেকুৱা যুঁজাৰু ল'ৰা। কিন্তু ছোৱালীবোৰে সিহঁতক তললৈ কাটি পেলায়। হতাশ হৈ যুঁজ দিয়ে।
  তাটিয়ানা বুলাটনয়াই আন এটা গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চামুৰাই ফালি পেলালে আৰু গাইলে:
  - মোৰ মহান কৃতিত্বৰ বাবে!
  আৰু তাই নীলা ৰঙৰ চকু দুটাৰে চকু টিপিয়াই দিলে। উল্লাসিত ছোৱালী, তুমি একো কব নোৱাৰা।
  আৰু মাৰ্গাৰিটাই উদং গোৰোহা লৈ মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা লৈ পেলাব, জাপানী সৈন্যক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাব।
  আৰু তেওঁ গান গাইব:
  - সকলো বিভ্ৰান্ত, আন্তঃসংলগ্ন, দুখ-কষ্টৰ ঘূৰ্ণীবতাহত!
  আৰু আকৌ তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জাপানীসকলৰ ওপৰত নেমু এটা নিক্ষেপ কৰে...
  খালী ভৰিৰে আৰু খালী ভৰিৰে যোদ্ধা অক্সানাই তেওঁলোকৰ ওচৰলৈ খোজ কাঢ়ি আহি গ্ৰেনেডৰ বাকচ এটা ঠেলি দিয়ে, ফুচফুচাই কয়:
  - শীতল হ'ব ছোৱালীবোৰ!
  আৰু তিনিওজন যোদ্ধাই গাইছিল:
  - চামুৰাই মাটিত উৰি গ"ল, তীখা আৰু জুইৰ চাপত!
  আৰু সুন্দৰীবোৰে অতি ক্ৰোধেৰে যুঁজ দিয়ে। জুই আৰু পানী আৰু তামৰ পাইপৰ মাজেৰে গৈছিল অসাৰ নহয়।
  ইয়াত অক্সানাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, জাপানী চিখা লাইট টেংকত খুন্দা মাৰে। বাৰু, সেইটো এটা ডাঙৰ লক্ষ্য।
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰ্গাৰিটাই গাইছিল:
  - বিশ্বাসৰ অভাৱত বিশ্বাস কৰিব পাৰি! কেছৰ অনুপস্থিতি কৰিব পাৰে!
  তাতিয়ানাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আপুনি যি কয় সেয়া এক বিৰোধ!
  মাৰ্গাৰিটাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  "জিনিয়াছ পেৰাডক্সৰ বন্ধু নহয়নে?"
  তাতিয়ানাই এটা পাক দিলে, চামুৰাইক তললৈ কাটি দিলে আৰু মান্তি হ"ল:
  - অৱশ্যে বন্ধু!
  আৰু যোদ্ধাসকলে লৈ হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল... সিহঁতে ছোৱালীৰ লগত যুঁজি আছে, আৰু সিহঁতে কয় আৰু কি... ৰাছিয়াৰ সকলোৱে মনত পেলোৱাটো আচৰিত নহয় যে ছোৱালীবোৰে কেনেকৈ যুঁজিছিল!
  অক্সানাই অৱশ্যে উচ্চতম পৰ্যায়ত যুঁজে। আৰু তাই বিভিন্ন বিন্দুৰ পৰা গুলী চলায়, আৰু ছোৱালীজনীয়ে ঘূৰি থকা টপৰ দৰে ঘূৰি থাকে।
  এইবোৰ সৌন্দৰ্য্য, কাকো একো এৰি নিদিয়ে৷ আৰু তেওঁলোকে দেশদ্ৰোহ চোবাই খাব, চামুৰাইৰ সৈতে।
  জুই আৰু এঞ্জেলাক নেতৃত্ব দিয়ে। ছোৱালীজনীও আক্ৰমণাত্মক আৰু ৰঙা চুলিৰ। যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰে যুঁজি বিশাল অনুপাতৰ কৃতিত্ব প্ৰদৰ্শন কৰাটো পছন্দ কৰে।
  এঞ্জেলাই পাকটো দি হাঁহি হাঁহি কয়:
  - আমি সাহসেৰে যুদ্ধলৈ যাম,
  ছোভিয়েটৰ ক্ষমতাৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে সি হত্যাকাৰী নেমু এটা দলিয়াই দিয়ে।
  যুদ্ধ চলি আছে আৰু এতিয়া জাপানীসকলৰ আক্ৰমণৰ ম্যাদ উকলি গৈছে ....
  ইতিমধ্যে তেৰচল্লিশ জুলাইৰ শেষ। নাজীয়ে ভলগা ডেল্টাৰ কাষ চাপিল আৰু ইয়াৰ ওপৰত যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল।
  এলিজাবেথ আৰু তাইৰ দলটোৱে হতাশ হৈ যুঁজ দিয়ে। প্ৰথম টাইগাৰ-২ টেংকবোৰ সন্মুখত আহিবলৈ ধৰিলে। পেন্থাৰ আৰু লায়নৰ দৰেই যদিও ইয়াৰ মাজৰ ক"ৰবাত। লগতে কৱচৰ যুক্তিসংগত হেলনীয়া হোৱাৰ কোণ আৰু ৮৮ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰ ৭১ ই এলৰ দীঘল নলীযুক্ত বন্দুকৰ সৈতে। আঠষষ্ঠি টন ওজন, আৰু টেংক "লায়ন"ৰ ওচৰত, কৱচৰ ক্ষেত্ৰত, কিন্তু আকাৰত অলপ সৰু।
  ডাঙৰ ডাঙৰ টেংক, একো কব নোৱাৰি।
  এলিজাবেথ আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে জাৰ্মানক চিকাৰ কৰি আছে। টি-৪ ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - উজ্জ্বল বছৰৰ ধাৰণাবোৰক গৌৰৱ,
  অগ্ৰগামীসকলৰ চিঞৰ সদায় সাজু থাকক!
  ধৰি লওক যোদ্ধাসকল প্ৰথম শ্ৰেণীৰ। আৰু তেওঁলোকে কেৱল গৌৰৱময়ভাৱে যুঁজ দিয়াই নহয়, গানও গায়;
  সংঘ অবিনাশী, মুক্ত জনগোষ্ঠী,
  'এইটো নিষ্ঠুৰ শক্তি আৰু ভয়' নাছিল যিয়ে একত্ৰিত কৰিছিল...
  আৰু জ্ঞানপ্ৰাপ্ত মানুহৰ সদিচ্ছা,
  আৰু সপোনত বন্ধুত্ব, পোহৰ, যুক্তি আৰু সাহস!
  
  আমাৰ মুক্ত পিতৃভূমিৰ মহিমা,
  সৃষ্টিৰ শক্তি চিৰদিনৰ বাবে এক সমৰ্থন!
  বৈধ বল, জনসাধাৰণৰ ইচ্ছা,
  কাৰণ ঐক্যৰ বাবে - এজন সাধাৰণ মানুহ!
  
  ধুমুহাৰ মাজেৰে প্ৰগতিৰ সূৰ্য্য আমাৰ বাবে জিলিকি উঠিল,
  ধুমুহা আৰু ধুমুহাৰ মাজেৰে আমি আগবাঢ়িলোঁ ...
  আমি পাহাৰ লৰচৰ কৰোঁ, যেন ওজন নোহোৱাকৈ,
  সাম্যবাদৰ দিশে জিলিকি থকা সমগ্ৰ পৃথিৱীখন আহি আছে!
  
  আমাৰ মুক্ত পিতৃভূমিৰ মহিমা,
  সৃষ্টিৰ শক্তি চিৰদিনৰ বাবে এক সমৰ্থন!
  বৈধ বল, জনসাধাৰণৰ ইচ্ছা,
  কাৰণ ঐক্যৰ বাবে - এজন সাধাৰণ মানুহ!
  
  গ্ৰহটোৰ জনগোষ্ঠীসমূহ ভাই হিচাপে একত্ৰিত হৈছে,
  বৌদ্ধ, মুছলমান বন্ধু চিৰদিনৰ বাবে!
  যুক্তিৰ মহিমা, এটা ডাঙৰ নাম,
  পৃথিৱীৰ সকলো জাতি এটা পৰিয়াল!
  
  আমাৰ মুক্ত পিতৃভূমিৰ মহিমা,
  সৃষ্টিৰ শক্তি চিৰদিনৰ বাবে এক সমৰ্থন!
  বৈধ বল, জনসাধাৰণৰ ইচ্ছা,
  কাৰণ ঐক্যৰ বাবে - এজন সাধাৰণ মানুহ!
  ছোৱালীবোৰে ভাল গান গায়, আৰু তাতোকৈ ভালকৈ যুঁজে, আৰু এনে কৃতিত্ব কৰে। যদিও ইতিহাস বিজয়ীসকলে লিখে আৰু যুদ্ধ হেৰুৱালে তেওঁলোক মনত ৰখা হ"ব নে নহয় সেয়া জনা নাযায়?
  আলেংকাই নিজৰ বেটাৰীৰে, ছোৱালীৰ দল এটাৰ সৈতে, ভলগা ডেল্টাত শত্ৰুক ৰখাবলৈ চেষ্টা কৰিছে। আৰু তাই দেখুৱাইছে যে সৌন্দৰ্য্যবোৰ নীতিগতভাৱে কি কৰিবলৈ সক্ষম।
  আৰু তেওঁলোকে সঁচাকৈয়ে বহুত কৰিব পাৰে।
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰে গুলী মাৰি গৰ্জন কৰে:
  - সাম্যবাদৰ সময়লৈ গৌৰৱ!
  আৰু তেনেকৈয়ে গোটেই বেটাৰীয়ে ঠাই ল"লে আৰু একেলগে, সম্পূৰ্ণ কণ্ঠস্বৰত গান গাবলৈ ধৰিলে;
  আমি এটা উন্নত ভাগ্যৰ বাবে যুঁজি আছো
  জীৱন সহজ কৰি তুলিবলৈ মানুহৰ বাবে...
  আৰু অভিশপ্ত গোটটোক থেতেলিয়াই পেলাওক
  যাতে দুষ্ট বিৰোধী কম হয়!
  
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  আমাৰ মাতৃ ৰাছিয়াৰ গৌৰৱৰ বাবে...
  বিশ্বাস কৰক, ৰুছৰ মানুহবোৰ অজেয়,
  আৰু পৃথিৱীৰ সকলোকে অধিক ধুনীয়া কৰি তোলক!
  
  আমাক মাতৃভূমিৰ বাবে যুঁজিবলৈ দিয়া হৈছে,
  পিতৃভূমিৰ মহত্ত্ব ৰক্ষা কৰা...
  আৰু কেতিয়াবা জীৱনটো কেৱল এখন চিনেমা
  যদিও ই স্বৰ্গৰ প্ৰতিফলন হ"ব লাগে!
  
  সকলো মানুহেই এটা সপোন সাধন কৰিব লাগিব,
  যুক্তিসংগত বিশ্বাস সাম্যবাদ ...
  যাতে পৃথিৱীত অধিক সুখ থাকে,
  আৰু প্ৰতিশোধৰ জুই নাহিল!
  
  আমাৰ জাৰ, মহান প্ৰতিভা পুগাচেভ,
  তেওঁ কৃষকসকলক পবিত্ৰ সংগ্ৰামলৈ উত্থাপন কৰিলে ...
  যিকোনো ব্যৱসায় কান্ধত থাকিব,
  আৰু ছোৱালীজনীক ভাল পাওঁ খালী ভৰিৰে ল"ৰাটোক!
  
  আমি চয়তানতকৈও শক্তিশালী হৈ পৰিম
  যখন আমি বিজ্ঞানৰ দিগন্ত স্থানান্তৰিত...
  খলনায়কৰ খুৰাৰ তলত সমতল,
  যদিও ফাটি যোৱা এওৰ্টাৰ পৰা তেজ ওলাই আহিছে!
  
  হয়, আমাৰ সঠিক বন্ধু,
  আমি মাতৃভূমিক অধিক সুখী কৰিব পাৰো...
  জনসাধাৰণে সকলোকে এটা পৰিয়াল বুলি বিশ্বাস কৰে,
  গ্ৰেট উজ্জ্বল ৰাছিয়া!
  
  মানুহক সাহসেৰে দিগন্তলৈ চাওক,
  দুষ্ট মেঘে আকাশ আবৰি নাযাব...
  আমি শত্ৰুক বিজয়ী স্ক"ৰ দিম,
  আৰু তুমি হ"বা, যুদ্ধত ভাগ্যৱান নায়ক!
  
  কাপুৰুষ শব্দটো মই নাজানো
  'আমি ৰাছিয়ানসকল একেবাৰেই নীচ নহয়...
  আমাৰ স্বৰগৰ এজন বগা যীচু আছে,
  আৰু চিৰদিনৰ বাবে মে" মাহটো উপভোগ কৰিব!
  
  ঘূৰণীয়া নৃত্যত ছোৱালী আৰু ল"ৰা,
  'আমি খালী ভৰিৰ ছোৱালীবোৰ প্ৰৱেশ...
  আমাৰ বাবে, আটাইবোৰৰ পিছতো, সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ ৰড,
  মগজুহীন কপৌ ল'ৰা নহ'বা!
  
  আৰু লেনিনে আমাক যুঁজিবলৈ অনুপ্ৰাণিত কৰিছিল,
  জ্ঞানী স্টেলিনে কৃতিত্ব আশীর্বাদ ...
  এজন শক্তিশালী কেৰুবে ডেউকা মেলিব,
  আৰু আমাৰ পেশীবোৰ কেৱল তীখাৰে গঠিত!
  
  পিতৃভূমিৰ মহিমা থাকিব
  যে আমি ঈশ্বৰৰ সৈতে এনে যোদ্ধা...
  ইয়াত আমি তীখাৰ তৰোৱালেৰে মহিমা নিশ্চিত কৰিম,
  কোনখন ঢাল জাল কৰা হৈছিল স্বৰোগত!
  
  মুঠতে প্ৰভুৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হওক,
  সবচেয়ে উজ্জ্বল ৰাছিয়াৰ গৌৰৱলৈ ...
  আমি মাত্ৰ নাইট ঈগল চিনি পাওঁ,
  আমাৰ পিছফালে বগা ঈশ্বৰ খ্ৰীষ্ট মচীহ!
  বন্দুকৰ পৰা নিৰ্দিষ্ট আঘাতৰ ফলত "সিংহ"টো জুইৰ শিখাত ফাটি যায়। হয়, ফেচিষ্টসকলে শিংত চৰ খাইছে।
  যুদ্ধ চলি থকাৰ সময়ত ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে সময় নষ্ট কৰা নাই।
  দশা আৰু ভাস্কাই জাৰ্মান সৈন্যৰ পিছফালে ঘূৰি ফুৰে। তেওঁলোকে স্তম্ভত সঁজুলিবোৰ কেনেকৈ গতি কৰে তাক চাই থাকে। মটৰ চাইকেলবোৰ হুৰহুৰাইছে, স্বয়ংচালিত বন্দুকবোৰ খোজ কাঢ়িছে। ইয়াত এছ এছ আৰু অন্যান্য ইউনিটকে ধৰি অসংখ্য সৈন্য আছে।
  ভাস্কাই টেংক ধ্বংস কৰা শক্তিশালী জাৰ্মান স্বচালিত বন্দুক ফাৰ্ডিনাণ্ডৰ গতি লক্ষ্য কৰিলে।
  ল"ৰাটোৱে ছোৱালীজনীক ফুচফুচাই ক"লে:
  - দেখা যায় যে Krauts Stalingrad উত্তৰত অতিৰিক্ত বাহিনী হস্তান্তৰ কৰি আছে.
  দশাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাৰ মানুহে যিয়েই নহওক পিহিব!
  ট্ৰাকৰ পৰা অহা নেমচেভে ল"ৰাকেইটাক খঙেৰে চিঞৰি উঠে। শিশুৱে উৰা মাৰি দৌৰে, টিপটিপিয়াকৈ, ধূলিৰে ধূসৰ, উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহা। আনকি তেওঁলোকে হয়তো তেওঁলোকক এটা পাক দিবও পাৰে।
  ল"ৰা-ছোৱালীজনো দৌৰি গৈ জোপোহাবোৰৰ ওচৰলৈ গৈ জপিয়াই সোমাই গ"ল। দশাই উৎসাহেৰে মন্তব্য কৰিলে-
  - পক্ষপাতীসকলে সকলো কৰিব পাৰে!
  ভাস্কাই এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - অৱশ্যেই... আমি নিশ্চয় জয়ী হ'ম!
  দশাই উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - জয়ৰ বাবে অপেক্ষা! জয়ৰ বাবে অপেক্ষা! শিকলি ভাঙিবলৈ হাহাকাৰ কৰা সকলে! জয়ৰ অপেক্ষা, জয়ৰ অপেক্ষা! আমি ফেচিবাদক পৰাস্ত কৰিব পাৰিম!
  ভাস্কাই এই কথাত সহজেই সন্মতি দিলে আৰু উদং ল"ৰা-ছোৱালীৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে কেটাৰপিলাৰটোক চেপি ধৰিলে:
  - আমি পাৰোঁ! এটা সাধুক বাস্তৱত পৰিণত কৰিবলৈ আমি জন্ম লৈছিলো!
  দশাই চকু টিপিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আৰু কি? মই ভাবো আমি সাধুকথাটো বাস্তৱত পৰিণত কৰিম, আৰু ৱেৰমাচ্ট ধূলি হৈ পৰিব!
  আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত কোৰাছত গাইছিল;
  আমাৰ সৎ দেশৰ নামত,
  সাম্যবাদে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক কি দিব...
  আমি আমাৰ মাতৃভূমিৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হম,
  সফলতা আৰু সৃষ্টিৰ বাট মুকলি কৰোঁ আহক!
  
  পুটিনে ৰাছিয়াক নায়কৰ দৰে শাসন কৰিছিল,
  কিন্তু তাৰ পিছত ঈগলে তাইক উৰণত এৰি থৈ গ'ল...
  অৱশ্যেই ফুহৰাৰৰ ডাঙৰ অৰ্শ ৰোগ আছে,
  কিন্তু ষ্টেলিনৰ অৰ্থও এটা নাম!
  
  মোৰ বিশ্বাস আমি থাৰ্ড ৰাইচক পৰাস্ত কৰিম,
  কোনো আচৰিত কথা নহয় যে পুটিন ষ্টেলিনলৈ স্থানান্তৰিত হৈছিল...
  জগতৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব,
  আৰু চয়তান-এডলফ এতিয়া পাগল!
  
  জাৰ্মানসকলৰ হাতৰ মুঠিত সমগ্ৰ ইউৰোপ আছে,
  আৰু আফ্ৰিকা, আৰু এছিয়া, আৰু ৰাজ্যসমূহ...
  আৰু এডলফে নিজকে শীতল বুলি ভাবে
  কিন্তু প্ৰতিশোধ ফুৰাৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  
  হিটলাৰৰ বাবে ৰাছিয়া এটা ভঁৰালৰ দৰে,
  তেখেতে তেখেতৰ অৰ্ডাৰ পুনৰুদ্ধাৰ কৰিব বিচাৰে...
  কিন্তু থাকিব, মোৰ বিশ্বাস, কমিউনিজমৰ স্বৰ্গ,
  বিচনাবোৰ সিঁচিলে ষ্ট্ৰবেৰী গজালিব!
  
  বিশ্বাস নকৰিবা, আমাৰ মানুহবোৰ একেবাৰেই দুৰ্বল নহয়,
  কিন্তু Krauts অত্যধিক বন্দী...
  আৰু আপুনি জানে স্লাভজন একেবাৰেই দাস নহয়,
  আমাৰ মাতৃ ৰাছিয়াৰ নামত!
  
  আৰু লেনিনে আমাক এটা কৃতিত্বৰ বাবে অনুপ্ৰাণিত কৰিলে,
  তেখেতে মোক কামবোৰ কেনেকৈ কৰিব লাগে দেখুৱাইছিল...
  যিহেতু ঈশ্বৰ আচলতে এক,
  কিন্তু সাম্যবাদত আমি সাহসেৰে বিশ্বাস কৰাটো প্ৰয়োজন!
  
  ৰাছিয়াৰ শত্ৰুৰ ওচৰত বলি নহ"ব ,
  তাৰ পিছতো বগা ঈশ্বৰ আমাৰ লগত আছে - বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৃষ্টিকৰ্তা ...
  সেই পিতৃভূমিক মই যুদ্ধত সহায় কৰিম,
  জীৱনৰ সফলতাত অপৰিৱৰ্তিত হৈ থাকিবলৈ!
  
  আপোনজনক কিমান দূৰলৈকে হত্যা কৰিব পাৰি?
  দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে যুদ্ধৰ কোনো অন্ত নাই...
  আমাৰ সেনাৰ যুদ্ধবোৰত ইমান পাতল হৈ,
  লাজ নকৰিবা কাম এটা কৰক!
  ডেকা যোদ্ধাৰ এটি ভাল গীত। সিহঁতে সেইটো গাই আকৌ গুচি গ"ল, উদং, কেলাছ গোৰোহাৰে বাটৰ কাষেৰে ধূলি তুলি লৈ।
  ল"ৰা-ছোৱালীবোৰ আনন্দময় আৰু বাহ্যিকভাৱে জীৱনত সন্তুষ্ট আছিল। পাতল হ"লেও তেওঁলোকৰ মুখখন চকলেটৰ দৰে টেন কৰা হৈছে আৰু ইয়াৰ বিপৰীতে চুলিখিনি পাতল। গ্ৰেট ল'ৰা।
  মটৰ চাইকেলত অহা জাৰ্মান এজনে তেওঁলোকক মৰমেৰে মাতিলে। আৰু চকলেট আগবঢ়াই দিলে। ভোকাতুৰ দশাই হাত দুখন আগবঢ়াই দিলে, কিন্তু ভাস্কাই হাতৰ আঁচলখন টানিলে:
  - নিজকে অপমান নকৰিবা!
  স্মাৰ্ট ছোৱালী বিচাৰি পালে
  - নাজীসকলক একত্ৰিত কৰাটোৱেই ভাল!
  নিজে ছাল আৰু হাড় হোৱা ভাস্কাৰ এই ধাৰণাটো ভাল লাগিল। আৰু চকলেটও বিচাৰিছিল।
  নাজীয়ে মাত দিলে আৰু ভঙা ৰাছিয়ান ভাষাত হাঁহিলে:
  - গান গান ল'ৰা!
  ভাস্কাই মাত দিলে আৰু বৰ প্ৰেৰণাৰে গাই গ"ল;
   পাৰ্টিয়ে ৰাছিয়াক সকলোকে একেলগে একত্ৰিত কৰিলে,
  অন্তহীন ক্ষেত্র সুরক্ষা করে...
  কাৰণ, বিশ্বাস কৰক, মানুহবোৰ ইমান শক্তিশালী,
  ছোভিয়েট ভূমিলৈ গৌৰৱ!
  
  ষ্টেলিন হৈছে সৰ্বোচ্চ বঁটা,
  ষ্টেলিন হৈছে প্ৰজ্ঞাৰ উৰণ...
  তেওঁৰ বাবে সাহসেৰে যুঁজিব লাগিব।
  সকলো জনসাধাৰণে ষ্টেলিনৰ পিছে পিছে গৈ আছে!
  
  আমাক উল্লাসিত ডেউকা দিয়া হৈছে,
  আমাৰ এটা ডাঙৰ ইচ্ছা আছে...
  ষ্টেলিন হৈছে প্ৰচুৰতাৰ আনন্দ,
  গৌৰৱ, মহান দেশ!
  
  ষ্টেলিন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ,
  ষ্টেলিন সোণালী পাখিৰ কেৰুব,
  অপৰিৱৰ্তিত ভাগ্যৰ সৈতে আমাৰ জনসাধাৰণ,
  বিশ্বাস কৰক, চিৰদিনৰ বাবে অজেয়!
  
  ষ্টেলিনে জনসাধাৰণক পৰিত্ৰাণ দিলে,
  বিশ্বের বৃহত্তম ঈগল...
  আমাৰ পিতৃভূমি আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে,
  তেওঁ পৃথিৱীৰ ওপৰত ডেউকা মেলি দিলে!
  
  উজ্জ্বল ষ্টেলিনতকৈও উচ্চতা নাই,
  তেখেতে কেৱল বগা ঈশ্বৰ হিচাপে মহান ...
  ফেনৰ সৈতে যুঁজি জয়ী হোৱা,
  অতি সোনকালে ফুৰাৰক এটা কফিনত ঠেলি দিয়া হ"ব!
  
  আমাৰ পিতৃভূমিক সন্মান দি,
  জানি তাইক অধিক ধুনীয়া বিচাৰি নাপায় ...
  আমি অতি সোনকালে সাম্যবাদৰ অধীনত জীয়াই থাকিম,
  আৰু আমাৰ আন কোনো উপায় নাই!
  
  ষ্টেলিন সমগ্ৰ গ্ৰহটোৰ গৌৰৱ,
  স্টেলিন সীমাহীন সাম্যবাদ...
  তেওঁৰ কৰ্ম গোৱা হ"ব
  ফেচিষ্ট সম্পূৰ্ণ ধ্বংস!
  
  ষ্টেলিনে ৰাছিয়াক গৌৰৱ কৰিলে,
  স্টেলিনে তাইক তৰাবোৰৰ ওপৰত উত্থাপন কৰিলে...
  তেওঁ সাম্ৰাজ্যক সীমালৈকে উন্নীত কৰিলে,
  ষ্টেলিন মাত্ৰ এজন আদৰ্শ!
  
  ষ্টেলিনে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড জয় কৰে
  তেখেতৰ এটা মহান তাৰকা বহৰ আছে...
  ট্ৰায়েলসমূহ গঠনৰ বাবে হ"ব
  ষ্টেলিনে সাম্যবাদৰ দিশে লৈ যাব!
  
  ৰাছিয়াৰ বাবে ষ্টেলিন হৈছে সূৰ্য্য,
  ই আন্ধাৰত তীব্ৰভাৱে জিলিকি উঠে...
  ছোৱালীজনীৰ মাতটো ডাঙৰ
  পৃথিৱীত ইয়াতকৈ ধুনীয়া নেতা নাই!
  
  ষ্টেলিন হৈছে স্বৰগৰ মূৰ্তি,
  স্টেলিনে রাশিয়া শক্তি সৃষ্টি...
  সি হৃদয়ত ৰডক বিচাৰি পায় -
  সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ মাষ্টৰ!
  
  গোটেই পৃথিৱীত ইয়াতকৈ ধুনীয়া নেতা নাই,
  স্টেলিন মানুষের শ্রেষ্ঠ...
  আমাৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত সুখ সৃষ্টি কৰোঁ আহক,
  উন্মাদ খলনায়কজনক ধ্বংস কৰা হৈছে!
  
  মোৰ পুত্ৰ আৰু কমছমোলৰ সদস্যসকল,
  Fatherland জন্য, গঠন একসঙ্গে থিয়...
  কাৰণ, তোমালোক ছোৱালীবোৰ বাঘতকৈও শক্তিশালী,
  প্ৰিয় প্ৰতিভাশালী ষ্টেলিন আমাৰ লগত আছে!
  
  মোৰ কৃতিত্ব গণনা কৰিব নোৱাৰো,
  আমি কাঁড়ৰ দৰে উৰণ লম...
  আমাৰ উজ্জ্বল ৰাছিয়া,
  মাতৃভূমি সাম্যবাদৰ দিশে আগবাঢ়িছে!
  দশাই ভাস্কাৰ লগত গাইছিল আৰু ল"ৰা-ছোৱালীবোৰে ইমান জোৰেৰে আৰু সুন্দৰকৈ সকলো কাম কৰিছিল।
  আৰু সিহঁতে তেতিয়াও নাচি আছিল, টেন কৰা, জোতা নথকা ল"ৰা-ছোৱালীক ঠেলি দিছিল, আৰু ইতিমধ্যে মাৰ্চ মাহত নিয়ৰৰ মাজেৰে ঠেলি দিছিল, খালী ভৰিৰে।
  ৰাছিয়ান ভাষা সঁচাকৈয়ে বুজি নোপোৱা জাৰ্মানজনে গীতটো ভাল পাইছিল আৰু তেওঁ বেগৰ পৰা টিনপাতৰ গাহৰিৰ মাংস উলিয়াই ল"ৰা-ছোৱালীবোৰৰ হাতত তুলি দিছিল।
  আৰু অনুমোদন জনাই মাত দিলে।
  - জেৰ আন্ত্ৰিক!
  ল"ৰা-ছোৱালীয়ে প্ৰণাম কৰি আগবাঢ়ি গ"ল। তেওঁলোকৰ বয়স মাত্ৰ এঘাৰ বছৰ, কিন্তু তেওঁলোক স্মাৰ্ট আৰু তেওঁলোকৰ স্মৃতিশক্তি শক্তিশালী। সঠিক তথ্য সংগ্ৰহ কৰক। আৰু এবাৰ গোলাপী চুলিৰ দাৰিয়াই ঝুৰি এটাত থাকিও জাৰ্মানসকলৰ ওচৰলৈ খনি এটা লৈ আহিছিল। এগৰাকী স্মাৰ্ট ছোৱালী আৰু তেওঁলোকৰ ভাষা ভালদৰে জানে। বগা চুলি আৰু নীলা চকুৰ ইমান ধুনীয়া শিশুৱে যে মৃত্যু আনিব পাৰে বুলিও তেওঁলোকে ভবা নাছিল৷
  আৰু এইটোৱে কাম কৰিলে...
  এখানে তেওঁলোকে আকৌ যায়, জাৰ্মান চকলেটৰ সোৱাদ লয়, আৰু তেওঁলোকে এটা আনন্দময় মেজাজত থাকে...
  দাৰিয়াই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি এবাৰ নাজীক পৰাস্ত কৰিলে মই নিজৰ বাবে এটা তিনিমহলীয়া ঘৰ সাজিম, মাৰ্বলৰ আৰু এটা ফোয়াৰা থকা!
  ভাস্কাই হাঁহিলে:
  - বুৰ্জোৱা হ'ব নেকি?
  ছোৱালীজনীয়ে আপত্তি কৰিলে:
  -নহয়! মোৰ মাত্ৰ মোৰ নিজৰ কমিউনিজম থাকিব!
  ভাস্কাই হাঁহি হাঁহি আকৌ গান গাবলৈ ধৰিলে;
  বুৰ্জোৱা শ্ৰেণী যেতিয়া মোৰ দেশলৈ আহিছিল,
  ঘৰ জ্বলাই দিয়া হৈছিল, ছোৱালীবোৰক কাটি পেলোৱা হৈছিল...
  শূন্য গণনা কৰা যেন লাগিল,
  ল"ৰাকেইটাৰ চুলি শূন্যলৈ চুলি কাটিছিল!
  
  কিবালচিছে ৰাইফলটো লৈ গ " ল , ৷
  আৰু পিপলছ আৰ্মিত যোগদান কৰিলে...
  কিন্তু তেওঁ সকলো পৰিকল্পনা মালকীচ-বাদ ,
  কোনে জামৰ বাবে এটা বেৰেল এৰি দিলে!
  
  আৰু ইয়াত মই ৰেক ল"ৰাটোৰ ওপৰত ওলমি আছো,
  মোক চাবুক আৰু বেজীৰে অত্যাচাৰ কৰে...
  প্ৰত্যুত্তৰত মুখত হাঁহো, মই জল্লাদ -
  আৰু মোৰ বিশ্বাস যে পিতৃভূমি স্বৰ্গ হৈ পৰিব!
  
  জীৱ-জন্তুৱে মোৰ গোৰোহা জুইত পোৰালে,
  শিশুটিক যথেষ্ট প্ৰহাৰ কৰে বৰ্তমানৰ ...
  কিন্তু বিশ্বাস কৰক আটা একো নহয়,
  যাতে ৰঙা বুৰ্জোৱাই জয়ী হয়!
  
  হাড় ভাঙিছে, দুষ্ট ধাতুই খান্দিছে,
  ৰেকত, জল্লাদসকলে মোক লৰচৰ কৰে...
  কিন্তু মোৰ বিশ্বাস সেইটোৱেই, ল"ৰাটোৱে সপোন দেখিছিল
  মে" মাহত বাৰ্লিনৰ চাৰিওফালে দৌৰিবলৈ!
  
  মোৰ বিশ্বাস কমৰেড লেনিনে নেতৃত্ব দিব
  বিনামূলীয়া, ৱাৰ্ছ, প্ৰাগ, লণ্ডন!
  আমি অতি সোনকালে বিজয়ী স্ক'ৰ পোষ্ট কৰিম
  আৰু বাৰ্লিনৰ ওপৰত ৰঙা বেনাৰটো গৌৰৱেৰে!
  
  এতিয়া শিশুটিৰ গোৰোহা এতিয়াও জ্বলি আছে,
  তলুৱা, যি প্ৰায় সদায় খালী ভৰিৰে...
  আৰু চাবুকটোৱে পিঠিত জোৰেৰে আঘাত কৰিলে,
  সম্ভৱতঃ মা তুমি ইতিমধ্যে ধূসৰ চুলিৰ!
  
  কিন্তু মই এই জল্লাদবোৰৰ ওচৰত আত্মসমৰ্পণ নকৰো,
  মই বিশ্বাস বিচৰা নাই, দয়া জানি...
  কান্ধৰ পৰা কেটৰ চাবুকটো ঠেক হ"বলৈ দিয়ক,
  মই জানো লেনিনে দিব, বিশ্বাস কৰক পুৰস্কাৰ!
  
  কিবালচিছে অত্যাচাৰৰ তলত হাঁহিলে , ৷
  গোপনীয়তা প্রকাশ কৰা নাছিল, গৌৰৱেৰে মৰিছে...
  নৰকত চিৰদিনৰ বাবে গতিকে চিঞৰিছে বেড বয় ,
  দানৱে তাৰ ডিঙিত ৰেজিন ঢালিছে!
  
  লেনিন আমাৰ লগত আছে, আপাত দৃষ্টিত চিৰদিনৰ বাবে,
  আৰু মোৰ হৃদয়ত জ্বলি উঠে এটা গৰম শিখা...
  ডাঙৰ সপোন পূৰণ হ'ল
  সমগ্ৰ গ্ৰহটোৰ ওপৰত ৰঙা বেনাৰ থাকিব!
  দাৰিয়াই হুইচেল মাৰি খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - ঠাণ্ডা! আপুনি নিজেই ৰচনা কৰিছিল নেকি?
  ভাস্কাই মাত দিলে।
  - হয়! তেওঁৰ কাহিনীয়ে মোৰ মনত বিৰাট ছাপ পেলাইছিল!
  দাৰিয়াই মাত দিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - মনত আছেনে কেনেকৈ আৰক্ষীয়ে আপোনাক আৰু মোক ধৰি খালী ভৰিৰে নিয়ৰৰ মাজেৰে ঠাণ্ডাত খেদি পঠিয়াইছিল, আৰু তাৰ পিছত আমাক কোবাইছিল, আৰু আমাৰ গোৰোহাত পাতল ডাল লগাইছিল।
  ভাস্কাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - ইমানেই আছিল.... ৰেকত ওলমি থাকিলে আপোনাৰ গোৰোহা বিষ হয় আৰু কান্ধ দুটা বিষ হয়। কিন্তু আমাৰ বিৰুদ্ধে কোনো প্ৰমাণ নাছিল আৰু....
  দাৰিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, কিন্তু পুলিচে বিচাৰিছিল আমি ফ্ৰীজ হৈ মৰি যাওঁ। কিন্তু যেতিয়া তেওঁলোকে মোৰ মূৰত বটল এটাৰে আঘাত কৰিলে, তেতিয়া মই মোৰ উদং ভৰিৰে এটা খণ্ড ধৰিলোঁ। আৰু তাৰ পিছত তাই হাতলৈ আগবঢ়াই দিলে। তাৰ পিছত মই নিজৰ বাবে আৰু তোমাৰ বাবে ৰছীডাল কাটিলোঁ।
  ভাস্কাই মাত দিলে।
  - হয়, তেনেকুৱাই আছিল... অৱশ্যে ক্ৰিপি৷ কিন্তু জানেনে, ঠাণ্ডাত জ্বলা তলুৱাৰ ফোহাবোৰে বিষ নকৰে! আৰু পিছত ওলাই আহোঁতে কুকুৰৰ দৰে আমাৰ ওপৰত সকলো ভাল হৈ গ"ল!
  দাৰিয়াই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - হয়, আমাৰ বাবে ভালকৈয়ে সুস্থ হৈ উঠে! ইমান ৰুক্ষ তলুৱা পাইছিলোঁ যে কয়লাৰ ওপৰত খোজ কাঢ়িবলৈ ভয় নকৰো!
  ভাস্কাই ফুলি উঠি ক"লে:
  - ময়ো! আমি সাম্যবাদৰ অগ্ৰগামী, সন্তান!
  দাৰিয়াই নিশ্চিত কৰিছে:
  আৰু আমি নিশ্চয় জয়ী হম!
  ল"ৰা আৰু ছোৱালীজনীয়ে গাইছিল:
  সাম্যবাদৰ অমৰ ধাৰণাসমূহৰ বিজয়ত,
  আমি আমাৰ দেশৰ ভৱিষ্যত দেখিছোঁ...
  আৰু ৰঙা বেনাৰ, আমাৰ পিতৃভূমি,
  আমি সদায় নিস্বাৰ্থভাৱে বিশ্বাসী হৈ থাকিম!
  . অধ্যায় #৩
  ১৯৪৩ চনৰ আগষ্টৰ আৰম্ভণিতে তথাপিও জাৰ্মানসকলে ওলাই আহিল, কেছপিয়ান সাগৰৰ প্ৰতি ছোভিয়েট সৈন্যৰ জেদী প্ৰতিৰোধক জয় কৰি। সঁচাকৈয়ে ফ্ৰিটজৰ বাবে এইটো এক ডাঙৰ কৃতিত্ব। যিয়ে সৰ্বাধিক লভ্যাংশ লাভ কৰিছে। এতিয়া ককেছাছ মূল মহাদেশৰ পৰা স্থলপথেৰে বিচ্ছিন্ন হৈ পৰিল।
  তুৰ্কীসকলেও সফলতা লাভ কৰিছিল, যিয়ে জেদী যুদ্ধৰ অন্তত অৱশেষত বাটুমীক লৈ ইয়েৰেভানক ঘেৰি ৰখাটো সম্পূৰ্ণ কৰিছিল। এইদৰে ট্ৰেন্সককাছাছত ছোভিয়েট সৈন্যক ভালদৰে হেঁচা মাৰি ধৰি।
  ইউ এছ এছ আৰৰ স্থিতি অতি কঠিন হৈ পৰিল। আৰু ষ্টেলিনে কৰিডৰটো ভাঙি ভোকাতুৰ, মৃত্যুমুখত পৰা, কিন্তু এতিয়াও আত্মসমৰ্পণ নকৰা লেনিনগ্ৰাডলৈ যাবলৈ উত্তৰ দিশত আক্ৰমণ চলাবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  তিখভিনৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। মুখ্য কাৰ্যালয়ত পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ সংৰক্ষণ নাছিল যদিও তাত উল্লেখযোগ্য বাহিনী নিক্ষেপ কৰা হৈছিল। ছুইডেনৰ, অভিযোগ অনুসৰি স্বেচ্ছাসেৱী বিভাগৰ ফ্ৰণ্টলৈ অহাৰ ফলত পৰিস্থিতি জটিল হৈ পৰিছিল, যিয়ে তেওঁলোকৰ স্থিতি শক্তিশালী কৰি তুলিছিল।
  হয়, আৰু জাৰ্মান গুৰুতৰভাৱে শক্তিশালী ...
  আগষ্টৰ দশম তাৰিখৰ পৰা যুদ্ধবোৰ আৰম্ভ হৈছিল, যুদ্ধৰ প্ৰথম তিনিদিনত ছোভিয়েট সৈন্যই দহ কিলোমিটাৰ আগবাঢ়িছিল। ইয়াত আগষ্টৰ চতুৰ্দশ তাৰিখে জাৰ্মান মাউছ টেংকে প্ৰথমবাৰৰ বাবে যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰে। এশ আঠাশী টন ওজনৰ বৰ সফল উন্নয়ন নহয়। সঁচা, গাড়ীখন চলাইছিল এজন গুৰুতৰ ক্ৰুৱে, অতি যুঁজাৰু নাজী ছোৱালী।
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Aphrodite - অক্ষর "এ" সঙ্গে তৃতীয় ৰাইখ পাঁচ সৌন্দর্য. আৰু কেনেকৈ মাউছৰ ওপৰত যুঁজি একেলগে দুটা বন্দুকৰ পৰা গুলী চলায়।
  উচ্চ বিস্ফোৰক খণ্ডিত গোলাবোৰ চুটি নলীৰ ৭৫ মিলিমিটাৰ কামানৰ পৰা, আৰু গধুৰ ১২৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ পৰা নিক্ষেপ কৰা হয়, যিয়ে আঘাতৰ শক্তি প্ৰদৰ্শন কৰে।
  এগনেছে খালী ভৰিৰ আঙুলি আৰু চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনেৰে গুলী চলায়। তেওঁ এখন ছোভিয়েট বাহনত খুন্দা মাৰে, আক্ষৰিক অৰ্থত তাৰ টাৰেটটো ফালি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই এগৰাকী মহাকাশৰ ছোৱালী!
  আদালাই লেণ্ডমাইনৰ সৈতে এটা শ্বট পঠায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আৰু মই এৰোবেটিকছ, গোটেই ক্ৰুটোক ফালি পেলাম!
  আৰু ছোৱালীজনীয়েও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰে। ছোভিয়েটৰ চৌত্ৰিশটা খোলা মাউছত খুন্দা মাৰিলে, কিন্তু মটৰৰ দৰে উফৰি গ"ল। গাড়ীখন যথেষ্ট ভালদৰে সুৰক্ষিত। আৰু তাইক ইমান সহজে মাৰিব নোৱাৰি৷ ই টেনিছ বলৰ দৰে উৰিবলৈ প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিয়ে, আৰু ডাঙৰ কেলিবাৰৰ সৈতেও আপুনি এনে দানৱক খুন্দা মাৰিব নোৱাৰে।
  আৰু ছোৱালীজনীক এণ্টি এয়াৰক্ৰাফ্ট বন্দুকৰ পৰা গুলীয়াই হত্যা কৰা হয়, শত্ৰুক তাইৰ ওচৰলৈ যাবলৈ নিদিয়ে।
  আগাথাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীয়াই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - মোৰ তৰোৱালখনে আঘাত কৰক, আমি আমাৰ শত্ৰুক কাটি পেলাম!
  আদালাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে নিশ্চিত কৰিলে, অতি সঠিকভাৱে শ্বুটিং কৰিলে:
  আমি পোহৰ আৰু পৃথিৱীৰ যোদ্ধা!
  এঞ্জেলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ঠেলি দিলে, ছোভিয়েট টি-৩৪-৭৬ টেংকখন ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - ডাঙৰ জয়ৰ বাবে!
  আফ্ৰডাইটেও এটা প্ৰজেক্টাইলেৰে আঘাত কৰিলে, যিটো স্তূপৰ দৰে গধুৰ আছিল, ছোভিয়েট টি-৬০ক চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধই হ"ব আমাৰ জয়!
  এগনেছে থ্ৰেছ কৰিলে, তাইৰ খালী গোৰোহা ব্যৱহাৰ কৰি, শত্ৰুৰ ফ্ৰন্টাল কৱচ ভাঙি আৰু, জাৰি কৰিলে:
  - সাম্ৰাজ্যিক পতাকা আগলৈ - পতিত নায়ক গৌৰৱ!
  ইয়াৰ এই ছোৱালীবোৰ যথেষ্ট জঘন্য আৰু হত্যাকাৰী। আৰু তেওঁলোকৰ কাষেৰে পাৰ হ"ব নোৱাৰাটো অকলশৰীয়া নহয়৷ খালী ভৰি আৰু শৰীৰত বিকিনি থকাৰ বাবেই তেওঁলোকে এটা বিটও বাদ নিদিয়াকৈ গুলী চলায়। অৰ্থাৎ ইমান সহজে তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি।
  ভয়ংকৰ "মাউছ"জনে মাৰাত্মক অস্ত্ৰৰে আঘাত কৰিলে আৰু কাকো সুযোগ নিদিলে।
  কেভি ছিৰিজকে ধৰি।
  কিন্তু যদি ইমান কঠোৰ আৰু সফলতাৰে যুঁজ দিয়া জাৰ্মান ছোৱালী আছে, তেন্তে ছোভিয়েট পৰ্যায়ৰ ছোৱালীও থাকিব - নায়ক।
  ইয়াত উদাহৰণস্বৰূপে নাটাছা তাইৰ সংগীসকলৰ সৈতে। তেওঁলোকৰ মাত্ৰ এটা সামান্য, স্বয়ংচালিত বন্দুক-৮৫ আছে যিটো মাত্ৰ সন্মুখত উপস্থিত হৈছে। আৰু ছোৱালীবোৰে ইতিমধ্যে নাজীক তাৰ ওপৰত শক্তি আৰু মূলৰে পৰাস্ত কৰি আছে।
  অৱশ্যে সুন্দৰীসকল খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধা। আৰু তেওঁলোকে নাজীসকলক ভালদৰে থেতেলিয়াই পেলায়, যেনেকৈ স্লেজহামাৰে কাঁচৰ টুকুৰাত খুন্দা মাৰে।
  আৰু এনে ছোৱালীয়ে যেতিয়া ঈগলৰ উৰণৰ সৰ্বোচ্চ স্তৰ প্ৰদৰ্শন কৰে তেতিয়া ই অতি স্মৰণীয়।
  নাটাছাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীয়াই পেন্থাৰক ভাঙি পেলায়, তাৰ পিছত তাই চিঞৰি উঠে:
  - মহান পিতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু তেওঁ নিজৰ জিভা দেখুৱাব!
  জোয়াইও প্ৰতিপক্ষক চৰ মাৰে। ই তেওঁক অতি সঠিকভাৱে আঘাত কৰিব। ই কৱচ ভাঙি হুমুনিয়াহ কাঢ়িব:
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  অগাষ্টিনাইও কঠোৰ যুঁজ দিয়ে, আৰু যদি তাই প্ৰতিপক্ষৰ ওপৰত হেঁচা মাৰে, তেন্তে তাই সেইটো অতি পুংখানুপুংখভাৱে কৰে। ই ভাঙি গৰ্জন কৰে:
  - কমিউনিষ্ট জগতলৈ গৌৰৱ!
  ডলবানেট আৰু স্বেটলানা। আৰু অতি সঠিকভাৱে। আপোনাৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত। ই শত্ৰুৰ কৱচ চেপি ধৰিব আৰু চিঞৰিব:
  - কমিউনিষ্ট জগতৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  আৰু তাৰ জিভা দেখুৱাওক...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অনুপ্ৰাণিত অনুভৱ কৰি গান গাবলৈ ধৰিলে, ঠাইতে ৰচনা কৰিলে;
  খালী ভৰিৰে আক্ৰমণ কৰে সুন্দৰীয়ে
  তেনেকুৱা ধুনীয়া ছোৱালীবোৰ দৌৰিছে...
  যদি ফ্ৰিটজক মুঠিৰে আঘাত কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হয়,
  বা মেচিনগানেৰে তেওঁক চেপি দিব!
  
  ছোৱালীৰ কোনো সন্দেহ নাই
  নাজী মৃতক সমাধিস্থ কৰিব...
  আৰু তেওঁলোকে তেওঁক ভৰিৰ পৰা জোৰেৰে প্ৰহাৰ কৰিব;
  আৰু ক"ৰবাত মাংসভোজী পহুবোৰে হাউলি উঠে!
  
  ৰাছিয়া হৈছে সৈনিকৰ শব্দ
  যেতিয়া আপুনি বিশ্বাস কৰে যে ই আৰু ভাল নহয়...
  যদিও কেতিয়াবা এটা অন্ধকাৰ প্ৰান্তিককৰণ,
  য'ত দুষ্ট ক'লা কয়িনে জয়লাভ কৰে!
  
  বিশ্বাস নকৰিব, কমছমোলৰ সদস্যসকলে দৌৰিব নোৱাৰে,
  আৰু যদি তেওঁলোকে দৌৰে, তেন্তে কেৱল আক্ৰমণৰ ওপৰত...
  আৰু সকলো নাজীকে একেলগে হত্যা কৰা হ"ব,
  আৰু ফুহৰাৰে সকলো চপিং ব্লকলৈ উঠাব!
  
  ৰাছিয়া মোৰ মাতৃভূমি
  তাই উজ্জ্বল, সহজতে সুন্দৰ ...
  কাপুৰুষ যি ৰুবলৰ মূল্যও নহয়,
  আৰু যোদ্ধাৰ লগত তৰ্ক কৰাটো বিপদজনক!
  
  কিন্তু জানি থওক আমি নাজীক পৰাস্ত কৰিম,
  সিংহাসনত কোনো দুষ্টতাই ৰাজত্ব নকৰে...
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  আৰু মুকুটত মহত্ত্বৰ সৈতে ঈশ্বৰ স্বৰগ !
  
  কোন কাপুৰুষ, বিশ্বাস কৰক, দুৰ্বল দাস,
  তাৰ ভাগ্য এক - অপমান সহ্য কৰা ...
  আজি তলাবন্ধী, কাইলৈ তুমি ফৰমেন,
  আৰু আপুনি নিজেই আনৰ পিঠিত মাৰপিট কৰিব পাৰে!
  
  ছোৱালীবোৰৰ শক্তি আছে, মাত্ৰ এটা আগ্নেয়গিৰি,
  কেতিয়াবা তাই শক্তিশালীভাৱে পাহাৰ ভাঙি পেলায়...
  যুদ্ধ চলি আছে এটা দুষ্ট হাৰিকেনে,
  আৰু মৃত্যুৱে অকপটে মানৱ জাতিক কাটি পেলায়!
  
  সঁচাকৈয়ে ক"ম নাইটসকল,
  আমরা শক্তিশালী যখন আমরা রাশিয়ান একত্রিত হয়...
  কাঁটাচামুচ আৰু কটাৰীৰ বাবে এটা জলপানৰ প্ৰয়োজন
  আমি যুদ্ধত নাইট অজেয়!
  
  আমাৰ বিশ্বাস কি, প্ৰভু খ্ৰীষ্টত,
  যদিও লাডাও পূজনীয় ...
  কমৰেড ষ্টেলিন আমাৰ বাবে পিতৃৰ দৰে,
  আৰু সাম্যবাদৰ স্থান হ"ব স্বৰ্গ!
  
  মৃত্যুৰ সময়ত যি আছিল, তেওঁ পুনৰুত্থান হ"ব,
  আৰু আমি অধিক ধুনীয়া আৰু জ্ঞানী হ'ম ...
  আৰু অৱশ্যেই মানুহজন বৰ গৌৰৱান্বিত,
  যদিও কেতিয়াবা আজে বাজে কথা কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে!
  
  প্ৰেমত আমাৰ পিতৃভূমি তৰাৰ দৰে,
  বিশ্বাস কৰক, তাই কেতিয়াও বাহিৰলৈ নাযায়...
  ডাঙৰ সপোন পূৰণ হ'ল
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডতে থাকিব শান্তি আৰু সুখ!
  
  মই মাৰিয়াক ভাল পাওঁ, লাডাক পবিত্ৰভাৱে শ্ৰদ্ধা কৰো,
  স্বৰগ সুন্দৰ আৰু পেৰুণ মহান ....
  মই যীচু আৰু ষ্টেলিনক ভাল পাওঁ
  আইকনৰ পবিত্ৰ মুখবোৰ মোৰ বাবে প্ৰিয়!
  
  কেতিয়া হ"ব প্ৰকৃত স্বৰ্গ
  'এইটো সঁচা হ'ব, বিশ্বাস কৰক, সকলো আশা...
  তুমি তোমাৰ হৃদয় মাতৃভূমিক দিয়া,
  সকলো ঠিকেই হ"ব, আগৰ তুলনাত শক্তিশালী হ"ব!
  ছোৱালীবোৰৰ মাজত ভাল কাজিয়া হৈছিল আৰু ভালকৈ কম্পোজ কৰিছিল। এনে যোদ্ধাৰ লগত কি, কোনো হিটলাৰ ৰাছিয়াৰ বাবে ভয়ংকৰ নহয়।
  তথাপিও ছোভিয়েট সৈন্যই দহদিনীয়া জেদী যুদ্ধৰ অন্তত তথাপিও টিখভিনলৈ ভাঙি গ"ল।
  চহৰখনৰ বাবেই যুঁজখন আৰম্ভ হৈছিল। শক্তি অৱশ্যেই অতি আনকি অসমান।
  জাৰ্মানীয়ে বায়ু আধিপত্য দখল কৰি ননষ্টপ বোমা বিস্ফোৰণ কৰি আছে। ৱেৰমাখ্টৰ পক্ষত যুঁজি থকা বিদেশী বিভাগে পৰিস্থিতি অধিক ভয়াৱহ কৰি তুলিছে। বিশেষকৈ ইটালীৰ বহুত অংশ।
  তিখভিনৰ পৰা ৰঙা সেনাবাহিনীক আঁতৰাই নিয়াৰ চেষ্টা চলাইছে। কিন্তু ৰাছিয়াৰ ইউনিটসমূহে কঠোৰ যুঁজ দিছে। এইটোৱেই তেওঁলোকৰ একমাত্ৰ, প্ৰকৃত সুযোগ, ঘেৰি ৰখা লেনিনগ্ৰাডক বচাবলৈ, ভোকত মৃত্যুমুখত পৰা। তাত খাদ্য কেৱল বিমানেৰেহে পেলাব পাৰি, কিন্তু জাৰ্মানীৰ হাতত শক্তিশালী যুদ্ধ বিমান আছে, আৰু এইটো কৰাটো অতি কঠিন।
  আৰু আগষ্ট মাহৰ দ্বিতীয়াৰ্ধত নাজীয়ে অষ্ট্ৰাখানত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে। আৰু এই চহৰখনত ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে অতি বীৰত্ব আৰু সাহসেৰে যুঁজিছিল।
  খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ এটা বেটেলিয়নে এই বীৰ চহৰখনক আগুৰি ধৰিছে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, তাৰ পিছত এটা বিস্ফোৰণ গুলিয়াই নাজীসকলক কাটি পেলায় আৰু উচ্চাৰণ কৰে:
  - যদি কোনো নাৰী মেকুৰীৰ দৰে কামুক হয়, তেন্তে স্বামীৰ মূৰত নিগনি আছে!
  আন্যুতাই ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি, চিঞৰি উঠিল:
  - আটাইতকৈ উজ্জ্বল ধাৰণাবোৰ ছাঁৰ ৰাজনীতিৰ পৰা ম্লান হৈ পৰে, যেতিয়া সেইবোৰ কাৰ্যকৰী হয়!
  আল্লাই ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি, খালী আঙুলিৰে টেংক এটা উলিয়াই গুণগুণাই উঠিল:
  - নাৰীয়ে শিয়ালৰ দৰে ধূৰ্ত, আনকি পুৰুষৰ কুকুৰাৰ মন থাকিলে সিংহকো শাসন কৰে!
  বন্দুকৰ পৰা গুলীচালনা কৰি ফ্ৰিট্জক নমাই দিয়া মাৰিয়াই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ভগৱানে যিকোনো কাম কৰিব পাৰে, মাথোঁ দাবীত নাৰীক অতিক্ৰম কৰিব পাৰে, তেওঁ শক্তিহীন!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি মেট্ৰিয়নাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ব'য়া কনষ্ট্ৰিক্টৰৰ দৰে পুৰুষে গিলিব নোৱাৰাকৈ নাৰীৰ কব্ৰাৰ দংশন হ'ব লাগিব!
  নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি আলেংকাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - মানুহ সকলোতে সৃষ্টিকৰ্তাৰ দৰে হ'ব পাৰে, কিন্তু বান্দৰৰ দৰে অনুকৰণ কৰিলে তেওঁক ভাল দেখা নাযায়!
  আন্যুতাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, তাৰ পিছত ভালদৰে লক্ষ্য কৰি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি টেংক এটা উলিয়াই দিলে আৰু ক"লে:
  - মানুহে কেৱল আত্মঅহংকাৰে সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰক অতিক্ৰম কৰিব পাৰে, আৰু তেতিয়াও যদি তেওঁক বৌদ্ধিকভাৱে কোনো পিথেকেন্থ্ৰপাছৰ দ্বাৰা সৃষ্টি কৰা হয়!
  ফ্ৰিটজত অতি সঠিকভাৱে গুলী চলাই থকা আল্লাই ইছ্যু কৰিলে:
  - এগৰাকী নাৰীয়ে কুকুৰা হ'ব নিবিচাৰে, কিন্তু তাইৰ আদৰ্শ পুৰুষ হ'ল কুকুৰা!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিখন সঠিকভাৱে নিক্ষেপ কৰি পেন্থাৰক আঘাত কৰি মাৰিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - শিয়াল মহিলাৰ সঁচাকৈয়ে পুৰুষ বিভাৰৰ ওপৰত পহুৰ গ্ৰিপ আছে!
  মাৰুছিয়াইও ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু নিজৰ উদং গোৰোহা ব্যৱহাৰ কৰি বিস্ফোৰক টোপোলাটো চেপি ধৰিলে।
  - ৰাজনীতিত হাবিৰ দৰে, ওক গছ খালে গাহৰি খাব, শিয়ালে শিয়ালে খাব, গাধ হ"লে তিনিটা ছাল কাটিব!
  আলেংকাই উন্মাদভাৱে গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি পদাতিক বাহিনীক শ্ব্ৰেপনেল নেমুৰ বৰষুণ দি ফুচফুচাই ক'লে:
  - মানুহজনী যিমানেই উজ্জ্বল সিমানেই শিয়াল!
  আন্যুতাইও ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত এটা বিস্ফোৰণ ঘটাই তেওঁলোকক তললৈ কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - ধূসৰ মানুহৰ মগজুত ধূসৰ পদাৰ্থৰ অভাৱ, উজ্জ্বল ব্যক্তিত্ব, মূৰত ধূসৰ ৰঙৰ বৃহৎ পৰিমাণে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আল্লাই খালী গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দি হাস্যৰসেৰে জাৰি কৰিলে:
  - ধূসৰ মানুহ পহুৰ দৰে অকলশৰীয়া, আৰু শহাপহুৰ দৰে তাৰ কোনো জিৰণি নাই!
  মাৰিয়াই ফ্ৰিট্জ কাটি থকা অৱস্থাত, হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদ যদি ডাঙৰ শিয়াল হয়, তেন্তে সিংহৰ ভাগ তেওঁৰ বাবে যোগান ধৰা হয়!
  মাৰুছিয়াই গ্ৰেনেড লঞ্চাৰৰ পৰা গুলী চলালে , আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নেমু এটা দলিয়াই দিলে, চিঞৰি চিঞৰি:
  - শিয়াল-ৰাজনীতিবিদে কাউৰীৰ ভোটাৰৰ পৰা মাখনত পনিৰৰ দৰে চলাৰ সুযোগ কাঢ়ি লৈ যায়!
  আলেংকাই নিজৰ অস্ত্ৰৰ পৰা গুলী চলাই থাকিল আৰু খালী গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলাটোৰ ওচৰত হাৰ মানিলে:
  - পবিত্ৰ শাস্ত্ৰৰ ব্যাখ্যাতকৈ আকাশত তৰা কম!
  নাজীক গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই জাৰি কৰিছিল:
  - ৰঙা চোলা পিন্ধা এজন জল্লা, অধিক ন্যায়সংগত, বাকপটুতাৰে এজন ৰাজনীতিবিদ!
  আল্লাই গুলী চলাই গৈ যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - জল্লাদৰ চোকা কুঠাৰ, ৰাজনীতিবিদৰ চোকা শব্দ, প্ৰথমটো মূৰৰ পৰা উৰুৱাই, দ্বিতীয়টো মগজুত টোপাল টোপাল!
  ক্ৰাউটসকলক সঠিকভাৱে নোক আউট কৰি থকা আৰু খালী আঙুলিৰে মৃত্যুৰ আন এটা উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি মাৰিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - মূৰ কাটি দিয়াটো কেতিয়াবা মগজুত টোপাল টোপালকৈ টোপালকৈ দিয়াতকৈ বেছি মানৱীয়!
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আৰু খালী গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাট্ৰেনাই জাৰি কৰিছিল:
  - ৰাজনীতিবিদক মগজুত টোপাল টোপালকৈ টোপাল টোপালকৈ ওলাবলৈ দিলে বিৰক্তিৰ বাবে চুলিখিনি ফালি পেলাব!
  জাৰ্মান জেনেৰেলজনক গুলীচালনা কৰি, আৰু তেওঁক ভাঙি আলেংকাই ভাবুকি দি ক"লে:
  - ৰাজনীতিবিদৰ ভাষণ মগজু ধোৱাৰ বাবে পানীৰ দৰে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি আনুতাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে নেমু এটা নিক্ষেপ কৰি ক"লে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদ য'ত সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ভগৱান সেইটোৱেই হৈছে তেওঁ অনিয়ম সৃষ্টি কৰা কথাটোত!
  নাজীক গুলীয়াই উদং গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা নিক্ষেপ কৰি আল্লাই ক"লে।
  - এজন ৰাজনীতিবিদে হাল বোৱাৰ উদ্দেশ্যে সদায় শিয়ালৰ দৰে চকুৰে ভোটাৰক গাধৰ দৰে চায়!
  মাৰিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ফুচফুচাই ক"লে:
  - এগৰাকী মহিলাই অধিক ধনী সাজ-পোছাক পিন্ধিবলৈ নিজৰ দুখীয়া শৰীৰটো উন্মোচন কৰি ভাল পায়!
  মাৰুছিয়াই দীঘলীয়া বিস্ফোৰণ এটা মাৰিলে, ফ্ৰিটজৰ লাইনটো কাটি পেলালে আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - খালী ভৰিৰে মানুহ এজনে মানুহ এজনক বেছি বেগেৰে পিন্ধে, যদিও তেওঁ একেবাৰে বুট নহয়!
  নাজীৰ ওপৰত সঠিক গুলীচালনা চলাই আলেংকাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - উদং মহিলা গোৰোহাৰে ফেশ্বনেবল বুট পিন্ধি এজন পুৰুষক ঘূৰোৱাটো সহজ!
  আন্যুতাই গ্ৰেনেড লঞ্চাৰৰ পৰা গুলীচালনা কৰি জাৰি কৰে:
  - ফেশ্বনেবল জোতা পাবলৈ হ'লে এগৰাকী মহিলাই পুৰুষক সঠিকভাৱে "জোতা" পিন্ধিব লাগিব!
  আল্লাই নাজীসকলক বিস্ফোৰণেৰে প্ৰহাৰ কৰি, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি উত্তৰ দিলে:
  - সময়ত ভৰিখন উদং কৰিব নজনা মহিলা চিৰদিনৰ বাবে "জোতা" হৈ থাকিব!
  মাৰিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা নিক্ষেপ কৰি, জাৰি কৰিলে:
  - বহু সময়ত, উদং মাইকী ভৰি দুখনলৈ চাই, এজন মানুহে নিজকে "জোতা" পিন্ধি ট্ৰেম্পৰ অৱস্থালৈ যোৱাৰ আশংকা কৰে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি, খালী আঁঠুৰে গ্ৰেনেড দি মাৰুষ্যই উত্তৰ দিলে:
  - চিৰদিনৰ বাবে ট্ৰেম্প হৈ নাথাকিবলৈ হ"লে সময়মতে জোতা খুলিব পৰাটো প্ৰয়োজন!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি আৰু তেওঁলোকৰ মাজৰ পৰা বতাহ উলিয়াই আনি আলেংকাই হাস্যৰসেৰে ক"লে:
  - আক্ৰমণকাৰীৰ টাৰ্পলিন বুটতকৈ ছোৱালীৰ উদং ভৰি ভাল!
  অনিবাৰ্য সঠিকতাৰে শ্বুটিং অব্যাহত ৰাখি আন্যুতাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আটাইতকৈ শক্তিশালী কৱচে সুক্ষ্ম ছাল আৰু মনোমোহা ছোৱালীৰ দৰে তলুৱাক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে!
  জাৰ্মান আক্ৰমণকাৰীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আল্লাই জাৰি কৰিছিল:
  - মহিলাসকলে অতি চতুৰতাৰে উদং ভৰিৰে পুৰুষৰ মানিবেগত বগাই যায়!
  মাৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, অতি নিখুঁতভাৱে, আৰু তেওঁলোকৰ মূৰত ঘুচা মাৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - সোণৰ মুদ্ৰা, উদং ভৰি আৰু উদং স্তনৰ বাবে নাৰী শৰীৰৰ আটাইতকৈ আঠাযুক্ত অংশ!
  গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি নাজীৰ প্ৰতি কোনো কৰুণা নোহোৱাকৈ মাৰুছ্যই জাৰি কৰিলে:
  - এগৰাকী মহিলাই কেতিয়াবা জোতা খুলিব লাগে, যাতে প্ৰয়োজনৰ আগতে আঁঠু নলয়!
  আলেংকাই নাজীসকলৰ ওপৰত উপযুক্তভাৱে লিখি, আৰু তেওঁলোকক স্তূপত ষ্টেক কৰি, যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - খালী ভৰিৰে মানুহ এজনক আঁঠু লৈ দিয়াটো সহজ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - সময়ত খালী ভৰিৰে, কেতিয়াও খালী ভৰিৰে নহয়!
  আল্লাই শত্ৰুবোৰক গুড়ি কৰি, আৰু বিৰোধীক কাটি পেলালে, গুণগুণাই উঠিল:
  - নাৰীৰ বাবে উদং ভৰিৰে সোণালী শৃংগ বগাই যোৱাটো সহজ!
  মাৰিয়াই নাজীসকলকো চেপি ধৰিলে, আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - তুমি বুট পিন্ধা মানুহ, যদি তোমাৰ নাৰীৰ ভৰি ভাল নালাগে!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী আঙুলিৰে বিস্ফোৰকৰে ঘৰতে বনোৱা টোপোলা এটা দলিয়াই, যাৰ পৰা বাঘটো ওলোটা হৈ গ"ল, গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - চিকন ভৰিৰ মহিলাই পুৰুষক সন্মানত নমৰা কৰিব!
  আলেংকাই ফেচিষ্টসকলক আঘাত কৰি, তললৈ কাটি দিলে আৰু ক"লে:
  - "জোতা" পুৰুষৰ পকেটৰ পৰা মুদ্ৰা লোৱা মহিলাই হাততকৈ উদং ভৰিৰ আঙুলি বেছি নিপুণ!
  আন্যুতাই ক্ৰাউটবোৰক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - আটাইতকৈ নিপুণ কামটো হ"ল এগৰাকী মহিলাই পুৰুষক গোৰোহাৰ তললৈ ঠেলি দিয়া, উদং ভৰিৰে!
  আল্লাই বিপক্ষক গুলীয়াই উদং গোৰোহাৰে নেমু এটা টছ কৰি ক"লে।
  - উদং ভৰিৰে মানুহৰ হৃদয়ৰ বাট ভৰিৰে গচকি যোৱাটো সহজ!
  মাৰিয়াই গ্ৰেনেড নিক্ষেপেৰে জাৰ্মান টেংক এখন ধ্বংস কৰি চিঞৰিলে:
  - পুৰুষৰ হৃদয়ৰ এভাৰেষ্ট বগাই গ"লে ছোৱালীবোৰৰ উদং ভৰিবোৰ অধিক টেনচিয়াছ!
  মেট্ৰিয়নাও মাৰাত্মক গুলীচালনা কৰি বাহিৰলৈ ওলাই আহিল:
  - জোতা খুলি লোৱাৰ পিছত এগৰাকী মহিলাই পুৰুষৰ উদাসীনতাৰ মৰুভূমি পাৰ হোৱাটো সহজ!
  আলেংকাই বন্দী বাজুকাৰে শত্ৰুক আঘাত কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - বুটৰ দৰে বোবা হ"বা, খালী ভৰিৰ গোৰোহাতো খুন্দা মাৰিবা!
  আন্যুতাইও এটা পাক দি দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - উদং মাইকী ভৰি এখনে মানুহক খালী ভৰিৰে শৈশৱত পৰিবলৈ বাধ্য কৰে!
  ৰঙা চুলিৰ আল্লাই নাজীসকলক কাটি পেলোৱাৰ পিছত চিঞৰি উঠিল:
  -বেছিভাগেই জোতা পিন্ধা বুট খালী ভৰিৰে শৈশৱত পৰে!
  মাৰিয়াই নাজীসকলক চৰ মাৰি চিঞৰি ক"লে:
  - যদি এজনী ছোৱালীৰ ভৰি দুখন ধুনীয়া হয়, তেন্তে তাই জীৱনত ট্ৰেম্প নহয়!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু নাজীসকলক কাটি পেলোৱা, শস্যৰ গুটিৰ দৰে, মেট্ৰিয়নাই ভুকুৱাইলে:
  - খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনী জোতা পিন্ধা বুঢ়ীতকৈ ভাল, ডেকা মেকুৰী, বুঢ়া সিংহতকৈ বেছি মজা!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু মৃত্যুৰ মাৰাত্মক উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি আলেংকাই জাৰি কৰিছিল:
  - সকলোতকৈ ভাল কথাটো হ"ল, এগৰাকী মহিলাই উদং স্তনেৰে বঁটা পায়, আৰু খালী ভৰিৰে ফেশ্বনেবল জোতা!
  আন্যুতাই নাজীসকলকো মাৰপিট কৰি তললৈ কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰিলে:
  - পুৰুষৰ উদাসীনতাৰ কাঁইটৰ পৰা নাৰীক ৰক্ষা কৰাৰ সৰ্বোত্তম উপায় হ'ল উদং গোৰোহা!
  আল্লাই বিপক্ষক গুলীয়াই স্বয়ংক্ৰিয় বিস্ফোৰণেৰে কাটি পেলাইছিল:
  - খালী মহিলা ভৰিৰ পৰা পুৰুষৰ বাবে আটাইতকৈ টেকসই গোৰোহা!
  মাৰিয়া, বিৰোধীক আঘাত, আৰু এটা গ্ৰেনেড লঞ্চাৰৰ পৰা আঘাত , জাৰি:
  - খালি ভৰি মহিলা গোৰোহা, giblets সঙ্গে জুতা সবচেয়ে জ্বলা বুট!
  নাজীসকলক নষ্ট কৰি মেট্ৰিয়নাই বুদ্ধিমত্তাৰে কৈছিল:
  - সময়মতে জোতা খুলিব নোৱাৰিবা - খালী ভৰিৰে হৈ পৰিবা !
  নাজীৰ ওপৰত লিখি আলেংকাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  -যদি আপুনি কুণ্ডলীৰ মন, তেন্তে ভালকৈ গৰম হ"ব পাৰে, কেৱল নিজেই!
  শত্ৰুক থেতেলিয়াই, আৰু খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক বেগ এটা দলিয়াই অন্যুতাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ক্লাব থকাটো ভাল, ক্লাব হোৱাটো বেয়া!
  আল্লাই নাজীক প্ৰহাৰ কৰি, আৰু খালী গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড দি, চিঞৰি উঠিল:
  - ঢালাই লোহাৰ মুঠিয়ে আপোনাক জীয়াই থাকিবলৈ সহায় কৰিব পাৰে, কিন্তু ওক গছৰ মূৰ এটাই মৃত্যুৰ সূচনা কৰিব!
  মাৰিয়াই যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল, নাজীসকলক কাটি পেলোৱাৰ দৰে:
  - যেতিয়া শাসকৰ মূৰত ৰজা নাথাকে, তেতিয়া দেশত অৰাজকতাই ৰাজত্ব কৰে, আৰু তেওঁলোকে অসাৰ বিক্ৰী কৰে!
  নাজীসকলক যুক্তিসংগতভাৱে পৰাস্ত কৰি মেট্ৰিয়নাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - মুকুটটো মূৰৰ বাবে নহয় যে টুপীটো!
  আলেংকাই ফ্ৰিট্জক চেপি ধৰি যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ওক গছৰ মূৰত আৰু মুকুটটো অস্বস্তিকৰভাৱে বহি থাকে!
  নাজীসকলৰ ওপৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই জাৰি কৰিছিল:
  - ওক যিমানেই শক্তিশালী নহওক কিয়, কিন্তু ইয়াৰ পৰা মূৰৰ বাবে সামগ্ৰীটোৱেই আটাইতকৈ ভংগুৰ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত দ্ৰুতগতিত গুলীচালনা কৰি আল্লাই যুক্তিসংগতভাৱে অনুমান কৰিলে:
  - ক্লাবৰ মুৰব্বী কোন, ক্লাব লৈ মূৰত উঠি যায়!
  মাৰিয়া চুদাচুদি বিৰোধী, জাৰি:
  - ৰাজনীতিবিদজনে হাতত মানিবেগ আৰু লাঠি লৈছে, মাথোঁ তেওঁৰ টকা কাঠৰ, আৰু তেওঁৰ লাঠিডাল কাগজ!
  খালী ভৰিৰে নেমু এটা দলিয়াই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এটা উজ্জ্বল মূৰ, অন্ততঃ ধূসৰ চুলিক বুজায়!
  নাজীসকলক চেপি ধৰি মেট্ৰ"নাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আপুনি হয়তো শ্যামলা নহ"বও পাৰে, কিন্তু উজ্জ্বল আত্মা হোৱাটো ধুনীয়া, ছোৱালীয়ে দুষ্টবোৰক পৰাস্ত কৰিব পাৰে যাতে আনসকলে সুখেৰে জীয়াই থাকিব পাৰে!
  নাজীসকলক গুলীয়াই আলেংকাই চিঞৰি উঠিল:
  - কেৱল ষ্টাম্পত ওক গছৰ পৰা শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা গঢ়ি তুলিব নোৱাৰি!
  আন্যুতা, গুলীচালনা, যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰা হৈছে:
  - ৰাজনীতিবিদ যদি কাঠফুলা নহয়, তেন্তে তেওঁ চিপচ আঁতৰাই পেলাব, কেৱল ভোটাৰ-ষ্টাম্পৰ পৰাই নহয়!
  আল্লাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে ঘোষণা কৰিলে, জাৰ্মানসকলক তললৈ নমাই দিলে:
  - যদিও ৰাজনীতিবিদজন ঈগল নহয়, ভোটাৰক কাউৰী আৰু কাঠফুলা বুলি গণ্য কৰে!
  শত্ৰুবোৰক কাটি পেলোৱা মাৰিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - যদি আপুনি ৰাজনীতিবিদসকলক আপোনাৰ পৰা চেভিংছ আঁতৰাবলৈ দিয়ে, তেন্তে আপুনি নিশ্চিতভাৱে কাঠফুলা!
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা মাট্ৰেনাই নিজৰ মনৰ কথা প্ৰকাশ কৰিলে:
  - ভোটাৰ থকা ৰাজনীতিবিদ শিয়াল, কিন্তু নিজৰ লগত হামষ্টাৰ হামষ্টাৰ!
  মাৰুছিয়াই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - এজন স্মাৰ্ট ৰাজনীতিবিদ কুকুৰাৰ খোলাত থকা শিয়ালৰ দৰে, আৰু মূৰ্খ মানুহ চীনৰ দোকানৰ হাতীৰ দৰে!
  আলেংকাই ফ্ৰিট্জক চেপি ধৰিলে:
  - নিৰ্দেশ মৌন হৈ দিয়া হয়, ৰাজনীতিবিদে কথা পাতি অগোছাল সৃষ্টি কৰে!
  গ্ৰেনেডেৰে নাজীসকলক সিঁচৰতি কৰি আন্যুতাই চিঞৰি উঠিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে বহুত কথা কয়, বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁ মুখ বন্ধ কৰিব বিচাৰে!
  আল্লাই নাজীসকলক থেতেলিয়াই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদৰ লগত তৰ্ক কৰা যে মৰ্টনত পানী কোবাই দিলে আপোনাৰ জিভাৰ পেশীটোহে ফাটি যাব, আৰু আপুনি আপোনাৰ সুবিধাৰ বাবে মিছা কথা ক"ব!
  শত্ৰুবোৰক চেপি ধৰি, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাৰিয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদজন শিয়াল আৰু পহুৰ মিশ্ৰণ, কিন্তু তেওঁ বহুত গাহৰি মাৰে!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাট্ৰেনাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - শিয়াল যিমানেই ৰাজনীতিবিদ সিমানেই গাহৰি!
  ফ্ৰিটজ কাটি থকা মাৰুছিয়াই জাৰি কৰিছিল:
  - ৰাজনীতিত অবিৰত মেনেজাৰী, পহু, শহাপহু, কুকুৰা, এটা কুকুৰা আৰু কাঠফুলা, কেৱল এটা শিয়ালহে সদায় ৰজা হিচাপে বাছি লোৱা হয়!
  নাজীসকলক চেপি ধৰি আলেংকাই গুণগুণাই উঠিল:
  - সিংহৰ ভাও ধৰা একনায়কত্ববাদী এজন প্ৰকৃত গাহৰি!
  আন্যুতাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে, শত্ৰুক গুলীৰে তললৈ নমাই দিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদ সিংহৰ বাবে উত্তীৰ্ণ হ"ব ভোটাৰজন নিখুঁত গাধ হ"লেহে!
  কাৰ্পেটৰ ধূলিৰ দৰে নাজীসকলক উলিয়াই আনি আল্লাই কৈছিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে ভেড়াৰ ছাল পিন্ধে, কিন্তু কেৱল ৰক্তপিপাসুতাই তেওঁক পহুৰ সৈতে সম্পৰ্কিত কৰি তোলে, আৰু কৌশলেৰে কঠিন মেৰ!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাৰিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - সিংহৰ বেশত ভেড়াতকৈ শাসক ভেড়াৰ কাপোৰ পিন্ধা পহু হ"লে ভাল!
  ৰবিন হুডৰ সঠিকতাৰে শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মেট্ৰিয়নাই জাৰি কৰিছিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে ভেড়াৰ দৰে শান্তিৰ বিষয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে, কিন্তু পহুৰ দাঁতে যুদ্ধৰ হুলস্থুল!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰুষ্যই চিঞৰি উঠিল:
  - ভোটাৰৰ ভোট পাবলৈ এজন ৰাজনীতিবিদে নাইটিংগেলৰ দৰে ঢালি দিয়ে, কিন্তু কাঠফুলাৰ বাবে ধৰি ৰাখে!
  নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আলেংকাই জাৰি কৰিছিল:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ ভাষণ যদি আপোনাৰ বাবে নাইটিংগেলৰ ট্ৰিল যেন লাগে, তেন্তে এই ক্ষেত্ৰত কাউৰী নহ'ব!
  আন্যুতাই নাজীসকলক নমাই আনি হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - যদি কোনো ৰাজনীতিবিদে নাইটিংগেলৰ দৰে গান গায়, তেন্তে তেওঁ আপোনাক উপযুক্ত খেল বুলি গণ্য কৰে!
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আল্লাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ভোটাৰৰ বাবে চিকাৰ বন চিকাৰৰ পৰা পৃথক কাৰণ চিকাৰীয়ে যিমান পাৰে কোলাহল কৰে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰিয়াই চিঞৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদ এজন পকেটমাৰৰ দৰে নহয়, চুৰি কৰোতে বহুত হুলস্থুল কৰে, আৰু ডকাইতি কৰোতে চাতুৰী লয়!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মেট্ৰিয়নাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - ৰাজনীতিবিদ এজনো এক অৰ্থত ভগৱান, কিন্তু তেওঁক বিশ্বাস নকৰাটোৱেই ভাল!
  মাৰুছাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - ৰাজনীতিবিদজনে ভোটাৰ হিচাপে চন্দ্ৰক প্ৰতিশ্ৰুতি দি ভাল পায়, মাথোঁ তেওঁ আৰু ক"বলৈ পাহৰি যায় যে তাত বালিৰ বাহিৰে জীৱন নাই!
  বিৰোধীক কাটি আলেংকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ধিক্ মনৰ পৰা নহয়, ব্যৱহাৰিক কৌশলৰ অভাৱৰ পৰা!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই চিঞৰি উঠিল:
  - পৃথিৱীৰ সকলো বিপদ টকাৰ পৰা নহয়, সঠিক পৰিমাণত তেওঁলোকৰ অনুপস্থিতিৰ পৰাহে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আল্লাই জাৰি কৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদক নিজৰ চিন্তা লুকুৱাবলৈ ভাষা দিয়া হয়, কিন্তু কি বাকপটুতাৰে এজন ৰাজনীতিবিদে নিজৰ ধূসৰ কুটিলতাক লুকুৱাব পাৰে নহয়!
  ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলী চলোৱাৰ সময়ত মাৰিয়াই শক্তিশালীভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - লোহা যদি শিকলিৰে বান্ধি যায়, তেন্তে তৰোৱালৰ বাবে এৰি নাযাব, ভাষণত যদি ৰূপ ঢালি দিয়া হয়, তেতিয়া মজুৰি দিবলৈ একো নাথাকিব!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মেট্ৰিয়নাই গুণগুণাই উঠিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পালনৰ উপহাৰ আছেনে? ইয়াৰ অধিকাৰী, কিন্তু অকলশৰীয়া নহয়!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰুছিয়াই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - হাতীটোৱে জাপি দিয়ে এটা ডাঙৰ গোবৰৰ থোপা, আৰু ৰাজনীতিবিদ-শিয়ালে, মৌখিক ডায়েৰিয়াৰ আৰু ডাঙৰ পাহাৰ!
  নাজীসকলক চেপি ধৰাৰ সময়ত আলেংকাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদজনে ভাষণৰ প্ৰচুৰ মিঠা মৌ ঢালি দিয়ে, ভোটাৰক মৌখিক ডায়েৰিয়াত ডুবাই দিয়ে!
  বিপক্ষক গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই ক"লে:
  - ৰাজনীতিবিদৰ মিঠা ভাষণ মৌৰ ধাৰাটোৰ দৰে, কেৱল আপুনিহে তাৰ কাষেৰে সাঁতুৰি আৱৰ্জনাত সোমাই যায়!
  ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আল্লাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এজন ৰাজনীতিবিদে প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিব পাৰে, মাথোঁ ভোটাৰক অসম্ভৱক বিশ্বাস কৰাবলৈ!
  মাৰিয়াই অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি ইছ্যু কৰিলে:
  - নিৰ্বাচনত বহু ৰাজনীতিবিদে বাছি ল'ব পৰা নাই, কোন ষ্টাম্প, কোন ডেক, কোন শিয়াল, কোন গাহৰি, কোন ভালুক - বিৰক্তিৰ পৰা মাথোঁ এটা কথা বাকী আছে -লৈ গৰ্জন কৰক!
  মেট্ৰিয়নাই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মন্তব্য কৰে যে:
  - প্ৰায়ে ডিঙি ফালি পেলোৱা এজন ৰাজনীতিবিদ, কাণত সঠিকভাৱে লাথি মাৰিব লাগে!
  মাৰুছ্যই নাজীক কাটিলে, ক"লে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদ, নাইটিংগেলৰ দৰে, কেতিয়াও বিনামূলীয়াকৈ গান নাযায়, আৰু তেওঁৰ হাতত শিয়ালৰ উপহাৰ আছে!
  আলয়ংকাই দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - ৰাজনীতিবিদজনে ঈগল হ"ব বিচাৰে, কিন্তু ভোটাৰৰ সদায় চৰাইৰ অধিকাৰ নাই!
  আন্যুতাই cooed, স্নাইপাৰেৰে জাৰ্মানক গুলীয়াই :
  - চৰাইৰ অনুজ্ঞাপত্ৰত কিয় আছা, কাৰণ তোমাৰ মনটো কাঠফুলা!
  আল্লাই পাইথনৰ আক্ৰমণাত্মকতাৰে হিচকি উঠিল:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ বহু ভিন্ন গীত আছে, কিন্তু সকলোবোৰৰ এটাই উদ্দেশ্য আছে- মোক বাছি লওক!
  ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলোৱা মাৰিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ভোটাৰে বানৰ দৰে শহাপহু, পহু, ভালুক এৰি যায়, কিন্তু ৰাজনৈতিক শিয়ালে যিয়েই নহওক তাক গ্ৰাস কৰে!
  ফেচিষ্টসকলক কাটি মেট্ৰিয়নাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদজনে মাখিৰ বুদ্ধিমত্তাৰ ওপৰত, নাইটিংগেলৰ ট্ৰিলৰ ওপৰত, কাঠফুলাৰ বিবেচনাৰ ওপৰত মিঠা ভাষণেৰে হিচাপ কৰিব, কিন্তু তেওঁৰ গাহৰিৰ সত্তাটো বাজ চকুৰে দেখা যায়!
  নাজীৰ লগত যুঁজি থকা মাৰুছিয়াই হাঁহি এটা মাৰি আৰু কয়:
  - এগৰাকী নাৰীও এগৰাকী ভাল ৰাজনীতিবিদ, আৰু অন্ততঃ এটা সুযোগ দিয়ে যে তাই নিষ্ঠাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰি আনন্দ দিব!
  গতিকে ছোৱালীবোৰে বীৰত্বৰে চহৰখনক ৰক্ষা কৰে, আৰু বৰ আশা দিয়ে।
  . অধ্যায় #৪
  ছেপ্টেম্বৰৰ শেষৰ ফালে আৰু অক্টোবৰৰ আৰম্ভণিতে আষ্ট্ৰাখানৰ বাবে যুদ্ধ চলি আছিল আৰু নাজীসকলে কেছপিয়ান সাগৰৰ উপকূলৰ কাষেৰে দক্ষিণ দিশলৈ আগবাঢ়িছিল। নাজীসকলে অনিবাৰ্যভাৱে আগবাঢ়িল... দক্ষিণে নাজীয়ে অৰ্ডজোনিকিজে চহৰখন দখল কৰি গ্ৰ'জনিৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে।
  এই চহৰখনতো ছোভিয়েট যুদ্ধবোৰ বীৰত্বৰে কৰা হৈছিল।
  তামাৰা নেতৃত্বাধীন ছোৱালীৰ বেটেলিয়নে হতাশ দৃঢ়তা আৰু সাহস দেখুৱাইছিল।
  তামাৰাই নিজৰ মেচিনগানৰ পৰা এটা বিস্ফোৰণ ঘটাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি কয় যে:
  - আমাৰ মাতৃভূমি ইউএছএছআৰ গৌৰৱ!
  নাজীসকলৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি, আৰু লগতে খালী গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটাও নিক্ষেপ কৰি আন্নাই চিঞৰি উঠিল:
  - বীৰত্বৰ মহিমা!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আকুলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - মাতৃভূমি আৰু সন্মানৰ বাবে!
  ভিক্টোৰিয়াই ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - বীৰত্বৰ সৈতে Wehrmacht থেতেলিয়াই পেলাওক!
  অলিম্পিয়াছ নামৰ এগৰাকী সুস্থ ছোৱালীয়ে শত্ৰুবোৰক এটা লাইন দি ফ্ৰিটজক নোক আউট কৰি ক্ষমা কৰিলে:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধত, তাতেই আমাৰ জয়!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি তামাৰাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - এজন সৈনিকৰ শক্তি হ"ব লাগিব ওক গছৰ দৰে, কিন্তু ওক গছৰ মূৰৰ নহয়!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে গুলী চলালে। ধ্বংসাৱশেষৰ গোটটোৰ চাৰিওফালে ধ্বংসাৱশেষবোৰে ধোঁৱা উলিয়াইছে। বিস্ফোৰণৰ পিছত বিস্ফোৰণৰ পিছত। ধোঁৱা আকাশলৈ উঠি যায়। চৌপাশৰ সকলো বস্তুতে জুই জ্বলি উঠিছে।
  বৃহৎ পৰিসৰত ধ্বংস।
  ধুনীয়া, খালী ভৰিৰে শ্যামলা আন্না, যেতিয়া তাই গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, নাজীসকলক ফালি পেলায়, এইদৰে blathers:
  - প্ৰতিটো ওক গছৰ এটা ফুটা থাকে, প্ৰতিটো ওক গছৰ মূৰত এটা গাঁত থাকে যাৰ পৰা মগজু বৈ যায়!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আকুলিনাই নিজৰ ৰূপৱতী, টেন কৰা, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - যদি আপুনি ওক গছৰ দৰে স্মাৰ্ট, তেন্তে আপুনি এছপেনৰ দৰে বেঁকা হ'ব!
  ভিক্টোৰিয়া, এই ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীও, উদং, টেন কৰা, চেলেকি লোৱা ভৰিৰে, চিঞৰি উঠিল:
  - যদি আপোনাৰ শিয়ালৰ ধূৰ্ততা নাই, তেন্তে আপোনাৰ পৰা তিনিটা ছাল ওলাই যাব!
  অলিম্পিয়াডা, এগৰাকী সুস্থ, ওখ, ডাঙৰ, পেশীবহুল শ্যামলা, এটা পাক দিলে, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - ওক গছৰ দৰে বোবা হ'লে আঠাৰ দৰে ফালি পেলাব!
  এজন ল"ৰা হাঁহি হাঁহি সিহঁতৰ কাষেৰে পাৰ হৈ গ"ল। ক"লা গোৰোহাৰে জিলিকি উঠিল, আৰু নাজীৰ ওপৰত বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিলে। তাৰ পাছত সি চিঞৰি উঠিল:
  - এজন ডেকা সৈনিক, এজন জৰাজীৰ্ণ জেনেৰেলতকৈ ভাল!
  তামাৰাই আকৌ পাক দিলে। তাই খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন চুটৰ প্ৰতিটোৰ বাবে ৰাজনীতিবিদজনে ভোটাৰৰ পৰা তিনিটা ছাল টানি আনে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু আক্ৰমণাত্মক হাঁহি এটা মাৰি আকুলিনাই গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - তুমি ওক গছৰ দৰে স্মাৰ্ট হ'বা, সিহঁতে ইয়াক আঠাযুক্ত আৰু শহাপহুৰ দৰে ফালি পেলাব!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী ভৰিৰে টেংকবোৰক ভেঙুচালি কৰি গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আন্নাই চিঞৰি উঠিল:
  - ধূৰ্ত শিয়ালে আনকি সিংহৰ পৰা তিনিখন ছাল তললৈ টানিব, যদিহে সি মন থকা মেৰ!
  ভিক্টোৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী গোৰোহাৰে হত্যাকাৰী উপহাৰ এটা পেলাই দিলে,
  - শিয়াল হ'ব নিবিচাৰিলে ভোকাতুৰ কুকুৰৰ দৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়িব!
  অলিম্পিকে ফ্ৰিটজক কাটি পেলালে। তাৰ পাছত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - ৰাজনীতিবিদ শিয়াল, তাৰ পিছত দিনৰ পোহৰত ভোটাৰ-মুৰ্গী আন্ত্ৰিক!
  কামানৰ গৰ্জন বাঢ়ি যায়। ভয়ংকৰ ষ্টাৰমটাইগাৰ যুদ্ধত নামিছে ৷ ৰকেট লঞ্চাৰে আঘাত কৰে। আৰু তেওঁলোকে গোটেই অট্টালিকাবোৰ ধ্বংস কৰে, একেলগে ঘৰবোৰ থেতেলিয়াই পেলায়। আৰু আকাশত ঘূৰি ফুৰিছে ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰ। ছোভিয়েটৰ স্থানত ৰকেট নিক্ষেপ কৰে । বোমা নিক্ষেপ কৰে। ইতিমধ্যে পেন্থাৰ ২ দেখা গৈছে, পেন্থাৰতকৈ অধিক উন্নত বাহন, য"ত আছে ৮৮ মিমিৰ শক্তিশালী কামান।
  জাৰ্মান গাড়ীখনৰ টাৰেট সংকীৰ্ণ আৰু সৰু, লগতে স্কুৱেট হাল আছে। এনে দানৱে যদি থ্ৰেছ কৰে, তেন্তে থ্ৰেছ কৰে। আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল, বেছি গধুৰ নহয়, ৯০০ হৰ্চপাৱাৰৰ অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে।
  তামাৰাই খালী ভৰিৰে পেন্থাৰ-২ৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - তুমি ষ্টাম্পৰ দৰে মূৰ্খ হ"বা, আঠালতীয়াৰ দৰে ফালি পেলাব, কেৱল ধূৰ্ত শিয়াল নহয়, কাপুৰুষ শহাপহুও!
  আন্নাই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু বিৰোধীসকলক তললৈ কাটি, খালী ভৰিৰে নেমু নিক্ষেপ কৰি, অনুমান কৰিলে:
  - ধূৰ্ত শিয়ালে ঈগলকো তিতা কুকুৰাৰ দৰে কৰি তুলিব পাৰে!
  শত্ৰুক কাটি নিখুঁত গুলীৰে ঘুচা মাৰি আকুলিনাই ক"লে:
  - সিংহৰ ভূমিকাৰ সপোন দেখা মানুহজন প্ৰায়ে শিয়ালেৰে আবৃত গাধ হৈ পৰে!
  ভিক্টোৰিয়াই জুইৰ বিস্ফোৰণেৰে নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক কাটি পেলাইছিল আৰু খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক কিবা এটা পেলাই দিছিল, ফুচফুচাই ক"লে:
  - মানুহৰ সিংহৰ উচ্চাকাংক্ষা, গাধৰ জেদ, ভালুকৰ অনাড়ম্বৰতা, হাতীৰ কৃপা, কিন্তু শিয়ালে সদায় চেপি ধৰিবলৈ সক্ষম হয়!
  অলিম্পিকে শত্ৰুক এটা পাক দিলে। তাই লন মাৱাৰৰ দৰে তললৈ কাটি গ"ল আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - ৰঙা ৰঙৰ শিয়াল, ৰক্তাক্ত চুট পিন্ধা ৰাজনীতিবিদ!
  যুদ্ধৰ তীব্ৰতা বাঢ়ি গৈ থাকিল। কাত্যুছাতকৈ ক্ষমতাত উচ্চমানৰ গেছ কামানৰ পৰা নাজীয়ে চহৰখনক চেপি ধৰিছিল। আৰু নাজীক প্ৰতিহত কৰাটো অতি কঠিন আছিল। কিন্তু খালী ভৰিৰে অৰ্ধউলংগ ছোৱালীৰ বেটেলিয়নটোৱে প্ৰচণ্ড উৎসাহেৰে যুঁজিছিল। আৰু ছোৱালীবোৰৰ প্ৰায় মৃত্যু হোৱা নাছিল, পুৰুষবোৰে আৰু বেছি পাইছিল।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি তামাৰাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - এগৰাকী মহিলাই তেওঁলোকৰ দুৰ্বলতাক খেলি শক্তিশালী পুৰুষক পৰাস্ত কৰে, এজন ৰাজনীতিবিদে স্পষ্টভাৱে অতিমাত্ৰা অভিনয় কৰি দুৰ্বল ভোটাৰক পতিয়ন নিয়ায়!
  শত্ৰুক কাটি গুলীৰে কাটি পেলোৱা, একে সময়তে খালী গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দি আন্নাই ক"লে:
  - এগৰাকী নাৰী আটাইতকৈ ধূৰ্ত ৰাজনীতিবিদ, শিয়াল হ"বলৈ পঢ়াৰ প্ৰয়োজন নাই, কিন্তু খালী ভৰিৰে জোতা পিন্ধিব পৰাটো প্ৰয়োজন!
  আকুলিনা, নিখুঁত বিস্ফোৰণেৰে প্ৰতিদ্বন্দ্বীক কাটি, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি ঘেউ ঘেউ কৰা:
  - এগৰাকী নাৰীয়েও যৌৱনক ভাল পায়, কিন্তু ডলাৰৰ সেউজীয়াটো তাইৰ বাবে পৃষ্ঠপোষকৰ সেউজীয়া বয়সতকৈ বেছি মৰম!
  ভিক্টোৰিয়া, সেই ৰঙা চুলিৰ কুকুৰজনীয়ে মাৰাত্মক বিস্ফোৰণ এটা দিলে, লাইনটো নোক আউট কৰি চিঞৰিলে:
  - ছোৱালী এজনীৰ যৌৱনৰ সেউজীয়াই আকৰ্ষণ কৰে টকাৰ পৰা মোটা হোৱা পুৰুষৰ সেউজীয়া নোট!
  অলিম্পিয়াছে শত্ৰুবোৰক গুলীয়াই খালী ভৰিৰে আন এটা উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - সেউজীয়া ডলাৰ খেদি নাযাব, বিপদৰ চকুও সেউজীয়া, আৰু খোলাটো খৰখৰীয়া!
  যুদ্ধখন ক্ৰমান্বয়ে তীব্ৰতৰ হৈ পৰিছে। মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইলবোৰ লৰালৰিকৈ আহিছে। বেটাৰীৰ বন্দুক ওলোটা কৰি ছোভিয়েটৰ স্থানবোৰ ফাটি ছিন্নভিন্ন কৰি পেলালে। আৰু নতুন বিমানবোৰ লৰালৰিকৈ যায়, আৰু আক্ৰমণাত্মক বন্দুকৰ গুঞ্জন। ধূলিৰ ডাৱৰ আকাশলৈ উঠি যায়।
  নাজীসকলৰ ওপৰত নিৰ্দয়ভাৱে গুলীচালনা কৰি তামাৰাই এটা মুকুতা লৈ উলিয়াই দিলে, তাৰ আগত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰিলে:
  - ঈশ্বৰত বিশ্বাস কৰি প্ৰাণীৰ স্তৰত ডুব নাযাব: মানুহ বশৱৰ্তী ভেড়া নহয়, আৰু দুৰ্গন্ধময় ছাগলীও নহয়!
  শত্ৰুৰ সৈতে যুঁজি, খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰা আন্নাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - মানুহৰ বিশ্বাসত টকা উপাৰ্জন কৰা আৰু সোণৰ ওপৰত গোবৰ ঢালি দিয়া একে, অবিশ্বাসৰ গজালি ওলাব!
  পেন্থাৰ ধ্বংস কৰি আকুলিনাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে উৰুৱাই দিলে :
  - দেওবাৰে বিশ্বাস কৰি সপ্তাহৰ সাতটা শুকুৰবাৰলৈ নাযাব!
  ভিক্টোৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰিছিল আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে তেওঁলোকক তললৈ কাটি পেলাইছিল, লক্ষ্য কৰিছিল:
  - চিৰন্তন নৰক শিখাত বিশ্বাসে অন্ধবিশ্বাসৰ গাখীৰ উতলাই দিয়ে, যাৰ পৰা ফেন আঁতৰোৱা হয়, ধৰ্মৰ পৰা ঠগ!
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আৰু খালী ভৰিৰে বিশাল ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা মহিলা নায়ক অলিম্পিয়াছে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - কেৱল ষ্টাম্প আৰু ওক গছ চিৰন্তন শিখাৰ নৰকীয় অগ্নিকুণ্ডত বিশ্বাস কৰে, নিজকে আঠাযুক্তৰ দৰে খোলা হ'বলৈ অনুমতি দিয়ে!
  তামাৰাই বন্দী বাজুকাৰ পৰা গুলী চলালে, উদং গোৰোহা দুটা জিলিকিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - চিৰন্তন নৰকীয় অগ্নিৰ শিখা কেনেকৈ জিলিকি উঠে? ধৰ্মৰ পৰা অহা ভণ্ডৰ পকেটত সোণৰ মুদ্ৰাৰ উজ্জ্বলতা!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু নাজীসকলক বিশাল সঠিকতাৰে কাটি পেলোৱা আন্নাই জাৰি কৰিছিল:
  - দুষ্ট লোকে নিজৰ পকেট ভৰাই ল'বলৈ ঈশ্বৰ ব্যৱহাৰ কৰে, আৰু কেৱল খালী মূৰেৰেই নহয় প্ৰতাৰিত হয়!
  আকুলিনাই শত্ৰুক এটা পাক দিলে। তাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - ধৰ্মৰ পৰা অহা দুষ্টই ভেড়াৰ তিনিটা ছাল ফালি পেলায়, ছাগলীৰ শিং ভাঙি পেলায়, কেৱল লাভহে তেওঁলোকৰ বাবে প্ৰিয়, আৰু বিশ্বাস হেক-ৱৰ্কৰ বাবে!
  ভিক্টোৰিয়াই খালী গোৰোহাৰে কাঠৰ বোমা এটা নিক্ষেপ কৰিলে, শত্ৰুক উৰুৱাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - এজন সৎ পুৰোহিত নিৰামিষ পহুৰ দৰে, কেৱল বিশ্বাসহে সদায় সৎ, আৰু ইয়াৰ ব্যৱহাৰ স্বাৰ্থপৰ!
  অলিম্পিয়াছে মেচিনগানৰ পৰা শত্ৰুক বিস্ফোৰণ ঘটালে। তাই শত্ৰুক কাটি পেলালে আৰু খালী গোৰোহাটোৰে গ্ৰেনেডৰ গোট এটা দিলে, যিয়ে লেভ টেংকটো ওলোটা কৰি পেলালে। তাৰ পাছত তাই চিঞৰি উঠিল:
  - যিকোনো ধৰ্মই সাধুকথা, এই কল্পনাৰ পৰা সঁচাকৈয়ে কল্পনাতীত অনুপাতত লাভহে হয়!
  গ্ৰ"জনী চহৰত ছোৱালীবোৰে এনেদৰে সাহসেৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে নিজকে শৌৰ্য্যৰ উচ্চতম দৃষ্টিকোণৰ পৰা দেখুৱায়।
  আৰু বাকী ছোৱালীবোৰে সকলো সাহসেৰে অষ্ট্ৰাখানক ৰক্ষা কৰে। আৰু তেওঁলোকে সৰ্বোচ্চ এৰোবেটিক্স আৰু ধৈৰ্য্যও প্ৰদৰ্শন কৰে।
  ছোৱালীবোৰে বৰ ভালকৈ কাজিয়া কৰি আছে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, নাজীসকলক ফালি পেলালে আৰু দাঁত উদং কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কোনে কাণত নুডলছ ওলোমাই দিব, চিৰদিনৰ বাবে ভোকত থাকিব!
  এই কথাৰে নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আন্যুতাই মান্তি হ"ল:
  - কাণত নুডলছ ভৰি নাথাকিব!
  আল্লাই নাজীৰ ওপৰত বিস্ফোৰণ ঘটাই খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - কাণত নুডলছ শেষ মুহূৰ্তৰ বমি প্ৰৰোচক খাদ্য!
  মাৰিয়াই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে, দাঁত উদঙাই, আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিলে:
  - যদি এইজন ঈশ্বৰ হয়, কোনেও নাজানে, কিন্তু তেওঁলোকে এজন ব্যক্তিক অনবৰতে ক্ৰুচত দিয়ে, যেন তেওঁ খ্ৰীষ্টৰ উপমা!
  মাৰুছাই ফ্ৰিট্জক চুদিলে আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে হাঁহিলে:
  - মানুহে ঈশ্বৰৰ শক্তি আয়ত্ত কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু এতিয়ালৈকে তেওঁ কেৱল ক্ৰুচত দিয়াটোহে লাভ কৰে যিটো ঐশ্বৰিক নহয়!
  মেট্ৰিয়নাই এটা পাক দিলে, ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলালে আৰু বন্ধুসকলৰ ফালে আক্ৰমণাত্মকভাৱে চকু টিপিয়াই ক"লে:
  - এজন ব্যক্তিয়ে হৃদয়েৰে, লাভৰ বাবে মন লৈ, পেটটো পেটুতাৰ বাবে ভালৰ বাবে চেষ্টা কৰে আৰু শেষত ভৰি দুখন জটিল কৰি গাঁতত টানি অনা হয়!
  আৰু অষ্ট্ৰাখানত তীব্ৰ যুদ্ধৰ গুঞ্জন। ভলগাৰ ওপৰত থকা চহৰখন ছোভিয়েট প্ৰতিৰক্ষাৰ এটা মূল বিন্দু। আৰু ইয়াত এনে যুদ্ধ উন্মাদ উতলি উঠে। যেনেকৈ কেটলি এটা বুলবুলিয়া হৈ আছে।
  আৰু গধুৰ, মাৰাত্মক বিমানবোৰে লৰালৰিকৈ আহিছে। Yu-288 এটা অতি শক্তিশালী মেচিন। আৰু বিশাল দৃঢ়তাৰে বোমা নিক্ষেপ কৰে।
  আলেংকাই চিঞৰি উঠে, নাজীসকলক এটা পাক দি, আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে:
  - মানুহৰ যদি গৰিলাৰ বুদ্ধিমত্তা থাকে তেন্তে ঘোঁৰাৰ দৰে হাল বাব আৰু কুকুৰৰ দৰে খাব!
  আন্যুতাই খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰটো আৰম্ভ কৰিলে, নাজীসকলক ভাঙি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - এজন ব্যক্তিয়ে নিজকে কলাৰ পিন্ধিবলৈ দিয়ে, কিন্তু হাল বাবলৈ হ"লে তেওঁক জোৰ-জবৰদস্তিৰ চাবুকেৰে আঘাত কৰিব লাগিব!
  আল্লাই খালী গোৰোহাটোৰে নেমু এটা লঞ্চ কৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ ডাঙৰ পকেট আছে, কিন্তু তেওঁ মাথোঁ এজন তুচ্ছ পকেট!
  বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰিয়াই হিচকি উঠিল:
  - ক্ষমতালৈ আহি ভোটাৰক স্বৰ্গৰ পৰা চন্দ্ৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়া এজন ৰাজনীতিবিদে চন্দ্ৰৰ দৃশ্যপট এৰি যায়, আৰু আলোকসজ্জাৰ ওপৰত ভোকত হুমুনিয়াহ কাঢ়িছে!
  কাণ বন্ধ কৰি হাঁহি হাঁহি মেট্ৰিয়নাই মন্তব্য কৰিলে:
  - প্ৰতিজন ৰাজনীতিবিদৰ চয়তানে তেওঁক সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰৰ ঠাই ল"বলৈ উৎসাহিত কৰে, কিন্তু ৰাজনীতিবিদজনৰ প্ৰতিভা অতি কম!
  শত্ৰুবোৰক গুলীচালনা কৰি আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে কাটি মৰুষ্যই লক্ষ্য কৰিলে:
  - এজন ব্যক্তিয়ে সৰ্বশক্তিমান হ'বলৈ চেষ্টা কৰে, কিন্তু তেওঁৰ নৈতিক প্ৰগতিয়ে ইয়াক ভাল নকৰে!
  ছোৱালীকেইজনী আপাত দৃষ্টিত সৰ্বোচ্চ মাত্ৰাত হাস্যৰসময়ী।
  আৰু যুদ্ধখন চলি আছে এটা কুটিল ট্ৰেকত। থাৰ্ড ৰাইচত জেট বিমানৰ পৰীক্ষা চলি আছে। আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে হোৱা বিবাদত এইটোও যথেষ্ট গুৰুতৰ যুক্তি।
  হিটলাৰ অৱশ্যে বৰ বেছি সন্তুষ্ট নহয়। যুদ্ধখন টানি লৈ যায় আৰু ৰাছিয়াই হঠকাৰীভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰে যদিও ইও হাৰ মানি লয়। যুদ্ধবোৰ উতলি আছে, যেন আগ্নেয়গিৰিৰ মুখত।
  অক্টোবৰৰ শেষ। কাল্মিকিয়া সম্পূৰ্ণৰূপে বন্দী কৰা হৈছে, আৰু নাজীয়ে দাগেস্তানৰ ওপৰেৰে আগবাঢ়িছে।
  নাজীৰ সফলতা যদিও সামান্য, কিন্তু নিৰন্তৰ। কৃষ্ণ সাগৰৰ বহৰ ধ্বংসৰ দিশে আগবাঢ়িছে।
  ইয়াত ডেষ্ট্ৰয়াৰত এটা গোটেই দল ছোৱালীৰে গঠিত। ক"বলৈ গ"লে ভাল ক্ৰু। ছোৱালীজনীয়ে ভেষ্ট পিন্ধি খালী ভৰিৰে দৌৰিছে, ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে টিপটিপিয়াকৈ।
  ধ্বংসকাৰী জাহাজৰ সেনাপতি এলিছে আত্মবিশ্বাসেৰে ফেচিষ্ট ক্ৰুজাৰখনক আক্ৰমণ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। টৰ্পিডো নিক্ষেপ কৰে আৰু মন্তব্য কৰে:
  - যুদ্ধতো ভাল থিয়েটাৰৰ দৰেই পৰৱৰ্তী একচনটো অভাৱনীয়, চকুলো টুকিব নিশ্চিত!
  এণ্ড্ৰিয়ানা তাইৰ সংগী, গোটেই ছোৱালীৰ সন্তানক আদেশ দিয়ে। উলংগ হৈ টিপটিপিয়াকৈ দৌৰিছিল, গোৰোহা ঘূৰণীয়াকৈ, আৰু ছিটিকি উঠিছিল। তেওঁলোকে এটা খনিৰ যন্ত্ৰ স্থাপন কৰিলে।
  এণ্ড্ৰিয়ানাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্যটো জিলিকি উঠিব
  সাম্যবাদৰ বাট পোহৰাই তোলা!
  ভেৰ"নিকাই কামানৰ পৰা নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - যুদ্ধত, চিনেমাৰ দৰে: একচনে মোহিত কৰে, ই কেতিয়াও বিৰক্তিকৰ নহয়, মাথোঁ, হায়, ই সঁচাকৈয়ে হত্যা কৰে!
  খালী ভৰিৰ, টেন কৰা, চিকন, অতি ধুনীয়া ছোৱালী থকা এটা ধ্বংসকাৰীয়ে ইফালৰ পৰা সিফাললৈ জপিয়াই থাকে। তেওঁক পাখিৰ দৰে পেলাই দিয়া হৈছে।
  এলিছে, তাইৰ চেলেং কৰা, খালী ভৰি দুখন ষ্টেম্প কৰি, চিঞৰি উঠিল:
  - আপুনি যদি সহজ-সৰল নহয় তেন্তে যুদ্ধত পৃথিৱীখনে শান্তিৰে বিশ্ৰাম ল"ব!
  কামানৰ পৰা সঠিকভাৱে গুলী চলোৱা এণ্ড্ৰিয়ানাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - যুঁজিব পৰা ছোৱালী এজনী নাইট!
  গুলী চলাওঁতে এলিছে নিজকে শুধৰাই দিলে:
  - নাই তাই নায়ক!
  আৰু যোদ্ধাসকলে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। আৰু জিভা দেখুৱালে। আৰু ধুনীয়াবোৰৰ ভৰি দুখন, ইমান ৰূপৱতী, আৰু তেজৰ লেখ-জোখ ডেকত ৰৈ গৈছে। শক্তিশালী ছোৱালী।
  আৰু উলংগ, তেওঁলোকৰ গোৰোহা ইমান ঘূৰণীয়া আৰু ৰূপৱতী।
  এলিছৰ মনত পৰিল যে কেনেকৈ তাইক বন্দী কৰি লোৱা হৈছিল আৰু নাজীয়ে তাইৰ তলুৱাত পাতল ৰঙা গৰম চাবুকেৰে চুমা খাইছিল। ইয়াত আপুনি প্ৰায় উলংগ হৈ ৰেকত ওলমি আছে। তোমাৰ খালী ভৰি দুখন ষ্টকত সোমাই আছে। আৰু ৰঙা-গৰম ৰডেৰে আপোনাক টিকটিকিয়াই দিয়ে। ইয়াত আৰু ৰঙা নিপলটোলৈ ৰঙা লোহা জ্বলাই দিয়া হয়।
  এলিছক কেইবাদিনো অত্যাচাৰ আৰু অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল। কিন্তু ছোৱালীজনীয়ে পলায়ন কৰিবলৈ সক্ষম হ"ল।
  তাই গাৰ্ড অফিচাৰক ক"লে যে তাই সাগৰৰ ওপৰৰ ঠাইখন জানে, য"ত তেওঁলোকে চেভাষ্টোপলৰ পৰা উলিয়াই অনা সোণৰ পাত্ৰ এটা পেলাইছিল। ফেচিষ্ট তাৰ বাবেই পৰিল।
  বাৰু, এলিছে সকলো অত্যাচাৰৰ মাজতো নিজৰ সাহস ধৰি ৰাখিলে। তেওঁলোকে তাইক শিকলি খুলি হাত বান্ধি নাও এখনত উঠাই দিলে। আৰু ৰেকত অলপ জ্বলি থকা খালী ভৰি দুখনে পিষ্টল এটা তুলি লৈ দুজন ফেচিষ্টক গুলীয়াই মাৰিবলৈ সক্ষম হ"ল। তাৰ পিছত তাই ৰছীবোৰ খুলি সাঁতুৰি গুচি গ"ল। তাই চতুৰতাৰে চেক কৰিলে। আৰু ছোৱালীবোৰৰ সন্মান অৰ্জন কৰিলে।
  তাইৰ পিছে পিছে যাবলৈ চেষ্টা কৰিছিল , কিন্তু আলিছাই বিশেষ বিষয়াসকলক দুৰ্ঘটনা সংঘটিত কৰাৰ ভাবুকি দিছিল, আৰু লগতে তাইক কুকুৰ হিচাপে ফাঁচী দিয়াৰ ভাবুকি দিছিল। ভয় খালে সিহঁতৰ।
  এলিছ একটি খুব যুদ্ধ মেয়ে ...
  তাই আনকি হাস্যৰসময়ীভাৱে অনুমান কৰিছিল:
  - জল্লাদে অস্ত্ৰৰ পৰা কুঠাৰ ভাল পায়, কিন্তু যুদ্ধত তেওঁৰ এটা অনাড়ম্বৰ দক্ষতা আছে!
  এণ্ড্ৰিয়ানাই এই কথাত সন্মতি দিলে, তাইৰ চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনত চৰ মাৰিলে:
  - এতিয়াও কুঠাৰেৰে চূপ ৰান্ধিব পাৰি, কিন্তু বীৰ কলমেৰে যি লিখা আছে জল্লাদৰ কুঠাৰেৰে কাটিব নোৱাৰি!
  ইউলিয়ানা এগৰাকী বৰ ধুনীয়া ছোৱালী। তাইৰ বুকুত মাত্ৰ এটা পাতল ডাঠ ডাঠ কাপোৰ, আৰু পেণ্টী। কিন্তু তাই ইমানেই আচৰিত আৰু ধুনীয়া। ধ্বংসকাৰীৰ সকলো ছোৱালীৰ ভৰি দুখন উদং, আৰু অতি প্ৰলোভনমূলক।
  জাৰ্মানসকলক বন্দী কৰিলে ছোৱালীবোৰৰ ঘূৰণীয়া, উদং গোৰোহাত চুমা খাবলৈ বাধ্য হয়। আৰু বন্দীসকলে আজ্ঞাবহতাৰে এই কাম কৰে। আৰু ছোৱালীবোৰৰ গোৰোহা চেলেকি চুমা খায় বৰ আনন্দত।
  জুলিয়ানাই গাইছিল:
  - আমি দুষ্ট ডকাইত নহয়,
  আৰু আমি হত্যা কৰিব নিবিচাৰো...
  কিন্তু মোৰ উদং গোৰোহা দুটা বিষাই,
  সকলোৰে মুখত ঘুচা মাৰিব মন যায়!
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে যিকোনো সফলতাৰ সোৱাদ ল"বলৈ সক্ষম।
  উদং গোৰোহাত ষ্টাম্প মাৰি এণ্ড্ৰিয়ানাই ক"লে:
  - এহ, নতুন সীমা, মোক হাঁহিব নালাগে!
  এলিছে মান্তি হ"ল:
  - যিসকলে নিজৰ বাবে সীমা নিৰ্ধাৰণ নকৰে তেওঁলোকৰ বাবে সীমাহীন সুযোগ!
  ভেৰ"নিকাই খালী ভৰি দুখন চৰ মাৰিলে, উদং গোৰোহা দুটা টিপিলে আৰু দাঁত উদং কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - শক্তিশালী ব্যক্তিয়ে অসহনীয় উচ্চাকাংক্ষা টানিব নোৱাৰে!
  এণ্ড্ৰিয়ানাই দাঁত উদং কৰি কামানটো গুলীয়াই হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - মানুহ ভগৱানৰ পৰা বহু দূৰত, কাৰণ প্ৰকৃতিৰ অনুকৰণত তেওঁ মাকাকৰ পৰা বহু দূৰত নহয়!
  নিখুঁত গুলীৰে আগবাঢ়ি যোৱা নাজীৰ ধাৰাবোৰ চেপি ধৰি ভেৰ"নিকাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ৰাজনীতিবিদজন উচ্চাকাংক্ষাত দেৱতা, পদ্ধতিত দেৱতা, আৰু ফলাফল ব্যৱহাৰ কৰাত এজন সম্পূৰ্ণ গাহৰি!
  ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে ভাল যুঁজ দিয়ে। কিন্তু অৱশ্যে জাৰ্মান আছে, আৰু বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে সুন্দৰীও আছে।
  উদাহৰণস্বৰূপে, গেৰ্ডা এগৰাকী বিৰল যুঁজাৰু।
  তাই আৰু তাইৰ সংগীসকলে নতুন টেংক "পেন্থাৰ" -২ ত বহিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ছোভিয়েট সৈন্যক গুলীয়াই গৰ্জন কৰে।
  আমি দুষ্ট পহু, আমি পিছুৱাই যাওঁ, কোনো ভাল নহয়!
  আৰু তেওঁলোকে চকু টিপিয়াই...
  গেৰ্ডাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত ৰাছিয়াৰ সৈন্যসকলক ঠেলি দিলে আৰু আনন্দত চিঞৰি উঠিল:
  - যি জীৱনত পহু নহয়, তাৰ পৰা তিনি ছাল নমাই দিয়া হয়, যি মনত শিয়াল নহয়, কুকুৰাৰ দৰে আন্ত্ৰিক!
  চাৰ্লটেও এটা সঠিক প্ৰজেক্টাইলেৰে আঘাত কৰিলে, ছোভিয়েট টেংক এখন ভাঙি কৱচটো চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - পহুটো সদায় ভোকত থাকে, মানুহটো সদায় অসন্তুষ্ট হৈ থাকে, আৰু ৰাজনীতিবিদজনে সত্যৰ এটা শব্দও ক"ব নোৱাৰে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰা আৰু মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইলেৰে ৰাছিয়াৰ টেংকত আঘাত কৰা ক্ৰীষ্টিনাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - শিয়ালৰ মূল্যবান নোম আছে, কিন্তু ৰাজনীতিবিদৰ শিয়ালৰ আশ্বাসৰ কোনো মূল্য নাই!
  মাগডাই শত্ৰুৰ ফালে বন্দুক এটা লৈ আঙুলিয়াই দিলে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, থেতেলিয়াই গুণগুণাই:
  - মনৰ ভেড়া ৰাজনীতিবিদতকৈ ছাগলীৰ গাখীৰ বেছি!
  ছোভিয়েট বাহনত সঠিকভাৱে গুলীচালনা অব্যাহত ৰাখি গেৰ্ডাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - নিৰ্বাচনত ৰাজনীতিবিদসকল প্লেগ আৰু কলেৰাৰ মাজৰ দৰে, যদিও ৰাজনীতিবিদসকলৰ স্কিজ"ফ্ৰেনিয়াত বহুত বেছি সংক্ৰামক!
  চাৰ্লটে চৌত্ৰিশজনক আঘাত কৰিলে, আৰু টাৱাৰটো ফালি ক"লে:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ চিকাৰৰ বাবে পহুৰ নাক আছে, কিন্তু তেওঁ নিজেই আন্ত্ৰিকতাৰ বাবে ৰেডিমেড গাহৰি!
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰজেক্টাইলটো নিপুণভাৱে নিক্ষেপ কৰি ক"লে:
  - ৰাজনীতিবিদ হ"ল সিংহৰ সিংহাসনৰ বাবে চেষ্টা কৰা ভেড়া, আৰু যেতিয়া ই শীৰ্ষত উপনীত হয়, তেতিয়া ই কুকুৰা ভোটাৰক গুটিয়াই থকা শিয়াললৈ পৰিণত হয়!
  মাগডাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে, তেওঁৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোভিয়েট স্বচালিত বন্দুকটোলৈ মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠিয়াই দিলে:
  - ৰাজনীতিবিদক বিশ্বাস নকৰে, কিন্তু ভোট দিয়ে, সংগীত বুজি নাপায়, কিন্তু ইচ্ছামতে শুনি থাকে, নুডলছ নাখায়, কিন্তু ইচ্ছামতে শুনি থাকে!
  আৰু তেওঁলোকৰ "পেন্থাৰ" -২ অতি সক্ৰিয়। আৰু প্ৰজেক্টাইলটোৱে অতি সঠিকভাৱে পঠিয়াই দিয়ে।
  জাৰ্মান মেচিনে অতি আত্মবিশ্বাসেৰে সকলো ছোভিয়েট টেংক থেতেলিয়াই পেলায়।
  গেৰ্ডাই শ্বুট কৰে আৰু গায়:
  - এক, দুই, তিনি - উপদেশ ভাঙি!
  চাৰ্লটে অতি সঠিকভাৱে গুলী চলায়, বিৰোধীক আঘাত কৰে আৰু হুইচেল মাৰে:
  - আমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী !
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি চৌত্ৰিশৰ মাজেৰে গুলী চলাই লগতে কয়:
  - শত্ৰু সকলোৱে টয়লেটত তিতি যায়!
  মাগডাই শত্ৰুৰ ওপৰত ব্লাষ্ট কৰি ফুচফুচাই ক'লে:
  - পিতৃভূমিয়ে চকুলোত বিশ্বাস নকৰে!
  গেৰ্ডাই চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমি মগজুত থকা দুষ্ট অলিগাৰ্চবোৰক দিম!
  চাৰ্লটে হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিলে, ছোভিয়েট হাউইটজাৰ এখনক খোলাৰে খুন্দা মাৰি:
  - সোণ কেৱল ধুনীয়া দেখা যায়, আচলতে এই ধাতু, মানৱতাই সদায় ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছে, ই অহংকাৰ হৈ পৰিছে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি ক্ৰীষ্টিনাই হাস্যৰসেৰে নিজৰ মনৰ কথা প্ৰকাশ কৰিলে:
  - বুকুখন উদং কৰি লোৱাৰ বাবে এগৰাকী মহিলাই পুৰুষৰ পৰা তিনিটা ছাল ফালি পেলোৱাটো সহজ!
  বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাগডাই প্ৰথমে মন্তব্য কৰিছিল:
  - ছোৱালীৰ খালী ভৰি, পুৰুষক গালোছত ৰাখক!
  অৱশ্যে টেংকত থকা ছোৱালীবোৰ ৰূপৱতী। আৰু পাইলটসকল ফ্ৰিটজৰ ভিতৰত আটাইতকৈ শীতল।
  আলবিনা আৰু এলভিনা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ এছ। ইয়াত ইতিমধ্যে তেওঁলোকে পাঁচশটাকৈ বিমান নিক্ষেপ কৰা সংখ্যাত উপনীত হৈছে। তেওঁলোকৰ আগত কেৱল মাৰ্চেইলহে আছে। ছোভিয়েট বহৰৰ ৫০০ সংখ্যক বিমানৰ বাবে তেওঁক আইৰন ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। কিন্তু আলবিনা আৰু এলভিনাই বহু পিছত যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে, আৰু সেয়েহে তেওঁলোকে অতি সোনকালে মাৰ্চেইলক অতিক্ৰম কৰিব।
  আলবিনা আৰু আলভিনাই তেওঁলোকৰ ৫০০ সংখ্যক বিমানৰ বাবে সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে।
  আৰু এতিয়া ৰঙা পাইলটৰ লগত যুঁজিছে।
  আলবিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বুটামবোৰ টিপিলে, একেলগে পাঁচখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - যদি এজন মানুহ স্মাৰ্ট বুট হয়, তেন্তে সদায় গেল'ছত বহি থাকক!
  ৰাছিয়াৰ বিমানবোৰত গুলীচালনা কৰি উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নমাই দিয়া আলভিনাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - সময়ত এগৰাকী মহিলাৰ উলংগ ভৰিখনে তাইক যিকোনো বুটৰ গেল"ছত সোমাই দিব!
  ছোভিয়েট বাহনবোৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি আলবিনাই দাঁত উদং কৰি হাস্যৰসময়ীভাৱে উত্তৰ দিলে:
  - প্ৰায়ে উলংগ মাইকী ভৰিলৈ চোৱা পুৰুষে নিজৰ গালোছত বহিব লাগে!
  আৰু দুয়োজনী ছোৱালীয়ে আৰু দুটামান য়াকক পেলাই দি চিঞৰি উঠিল:
  - এটা খালী ভৰিৰ মহিলা ভৰি, ই গোৰোহাৰ তলত ভালদৰে ফিট হয় আৰু galosh ত নিখুঁতভাৱে ফিট হয়!
  ইয়াত যোদ্ধাসকলক অতি উচ্চতাত দেখা যায়।
  কিন্তু যদি মহৎ জাৰ্মান পাইলট আছে, তেন্তে ধুনীয়া ছোভিয়েট ছোৱালী-কমছমলৰ সদস্যও আছে।
  যিসকলে অতিশয় জোৰেৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে থাৰ্ড ৰাইচৰ ভিৰকো সফলতাৰে গুলীয়াই পেলায়।
  এনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভাই লৈ গ"ল আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত জাৰ্মানজনক তললৈ নমাই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - এজন মানুহ ছোৱালীৰ জোতা ফালি পেলোৱাৰ উদ্দেশ্যে ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰিবলৈ সাজু!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আকুলিনা অৰলোভাই হাস্যৰসেৰে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আপুনি এটা খালী মহিলা গোৰোহাৰে যিকোনো বুট ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিব পাৰে!
  এনাষ্টেছিয়াইও ফ্ৰিট্জক থাম্প মাৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - নাৰীৰ খালী ভৰিখনে যিকোনো পুৰুষক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিব, যদিও তেওঁ শেষ বুট!
  ফকে -উলফক নোক আউট কৰি হিচকি মাৰিলে, তাইৰ ধুনীয়া দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে;
  - যদি আপুনি এজন মানুহক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই দিব বিচাৰে - জোতা খুলি লওক, যদি আপুনি তেওঁক গেল"ছত ৰাখিব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ গোৰোহাটো উন্মোচন কৰক!
  আৰু ছোৱালীবোৰে একেলগে গাইছিল:
  ব্ৰহ্মাণ্ডত যুদ্ধ চলি আছে,
  অকাৰণে হত্যা কৰিবলৈ থেতেলিয়াই পেলোৱা...
  চয়তানে ঢিলা হৈ পৰিল
  আৰু মৃত্যুও আহিল তাৰ লগত!
  
  আৰু কোনে বন্ধ কৰিব প্ৰবাহ
  ৰক্তাক্ত আৰু উন্মাদ নদী...
  লেজাৰ ৰশ্মিয়ে মন্দিৰৰ ভিতৰলৈ ঠেলি দিব,
  আৰু ফ্লেছটো নোহোৱা হৈ গ"ল মানুহ!
  
  আৰু এনে বিশৃংখলতা
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড বানপানী...
  মানৱ জাতিৰ দুখৰ ভাগ্য
  যন্ত্ৰণা, দুখ সহ্য কৰক!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হয়তো আংশিকভাৱে ঠিকেই কৈছে। যুদ্ধ সুখ নহয়। কিন্তু একে সময়তে মনোৰঞ্জন।
  দুগৰাকী জাৰ্মান নবীন পাইলট ইভা আৰু গেৰ্ট্ৰুডে ফকে -উলফ আক্ৰমণৰ পৰিৱৰ্তনৰ ওপৰত যুঁজি আছে। তেওঁলোকে আকাশৰ পৰাই ছোভিয়েটৰ স্থল লক্ষ্যত আক্ৰমণ কৰে।
  ইভ, গুলীচালনা আৰু ৰকেট এৰি দিয়া, টোকা:
  - শৈশৱ কিয় খালী ভৰিৰে, কাৰণ উদং মাইকী ভৰি এখনে পুৰুষৰ মূৰ হেৰুৱাই পেলায়, যেন ল'ৰা!
  গেৰ্ট্ৰুডে ৰকেটেৰে বিস্ফোৰণ ঘটাই খালী গোৰোহাৰে পেডেলটো টিপি ছোভিয়েট সেনাৰ বাংকাৰটো ভাঙি চিঞৰিলে:
  - নাৰীক উলংগ দেখাৰ ইচ্ছাই পুৰুষক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰিবলৈ বাধ্য কৰে!
  ইভাই আকৌ আঘাত কৰিলে, চৌত্ৰিশটাত আঘাত কৰিলে, টাৱাৰবোৰ ভাঙি পেলালে আৰু, হাস্যৰসেৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - এগৰাকী মহিলাৰ কাপোৰ খুলিবলৈ প্ৰথমে তাইৰ ভাল জোতা পিন্ধিব লাগিব!
  গেৰ্ট্ৰুডে তাইৰ ৰূপৱতী ভৰিখনৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহাটো ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰতিদ্বন্দ্বীক চেপি ধৰিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  - সঠিক সময়ত কাপোৰ খুলিলে এগৰাকী ব্যৱসায়ীয়ে এজন পুৰুষৰ পৰা তিনিটা ছাল ফালি পেলাব!
  ইভে ছোভিয়েট বাংকাৰবোৰত ৰকেট গুলিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - সময়ত উলংগ হোৱা নাৰী খালী ভৰিৰে আৰু ভালদৰে জোতা পিন্ধা পুৰুষ নহ"ব!
  গেৰ্ট্ৰুডে ছোভিয়েট সৈন্যক বধ কৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - এগৰাকী খালী ভৰিৰে মহিলাই এজন পুৰুষৰ ওপৰত বুট পিন্ধিব, আৰু তেওঁক গেল"ছত ভৰাই দিব, আৰু তেওঁক ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰাই শেষৰ খালী ভৰিৰে বনাব!
  ইয়াত অৱশ্যে ছোৱালীবোৰৰ যুক্তিটো হ"ল তাইৰ বিৰুদ্ধে তৰ্ক কৰিব নোৱাৰি৷ আৰু ছোৱালীবোৰে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে।
  আৰু তেওঁলোকে ধুনীয়া যুৱকক ভাল পায়, আৰু সাধাৰণতে এনেকুৱা যে তেওঁলোক কেৱল ছুপাৰ।
  আৰু যদি তেওঁলোকে গান গায়, তেন্তে এশজন মানুহক হত্যা কৰা হ"ব!
  ইয়াত ছোৱালীবোৰ, দুয়োফালে যোগ্য আৰু অতি ধুনীয়া, যাতে আচলতে পুৰুষসকলে ভিতৰৰ পৰা বাহিৰলৈ ঘূৰি যায়!
  . অধ্যায় #৫
  সম্পূৰ্ণৰূপে নাজী সৈন্যই আগুৰি থকা গ্ৰ"জনী চহৰখন ১৯৪৩ চনৰ নৱেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে পতিত হয়। ছোৱালীকেইজনীৰ সৈতে বেটেলিয়নটো কলহৰ পৰা ওলাই আহি শালিলৈ পিছুৱাই গ"ল।
  ইতিমধ্যে পাহাৰ, ৰুক্ষ ভূখণ্ড আছিল আৰু প্ৰতিৰক্ষা ৰখাটো অধিক সুবিধাজনক হৈ পৰিছিল। জাৰ্মান টেংকৰ ওজন যথেষ্ট আছিল, বিশেষকৈ মাউছৰ, আৰু পাহাৰত ইয়াৰ সৈতে যুঁজিবলৈ যথেষ্ট অসুবিধা হৈছিল। ইতিমধ্যে টি-৩ টেংকটো উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই দিয়া হৈছিল যদিও টি-৪ৰ আধুনিকীকৃত সংস্কৰণটো এতিয়াও উৎপাদন হৈ আছিল। যদিও নৈতিকভাৱে পুৰণি। কিন্তু তথাপিও তেওঁ টি-৩৪-৭৬ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব পাৰিব। আৰু ভালকৈ যুঁজিব। ইয়াৰ কামানটো আৰু অধিক শক্তিশালী আছিল আৰু চৌত্ৰিশটাতকৈ মুখৰ বেগ বেছি আছিল।
  শালিত তামৰা আৰু ছোৱালীবোৰৰ মাজত কাজিয়া হৈছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে এই অতি বৃহৎ পাহাৰীয়া গাঁওখন - এখন প্ৰকৃত চহৰ ধৰি ৰাখিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  সুন্দৰীসকলে অতি সাহসেৰে যুঁজিলে।
  তামাৰাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, ফাটি গ"ল আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ মাতৃভূমিৰ বাবে!
  আন্নাই নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। লঘু টি-৪খনে ঢালত উঠিবলৈ চেষ্টা কৰিলে। খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ছোৱালীজনীয়ে হিটলাৰৰ গাড়ীখন উলিয়াই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ মাতৃ পিতৃভূমিৰ বাবে!
  আকুলিনা, ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰা আৰু তাইৰ খালী গোৰোহাৰে, ফয়েলত মেৰিয়াই থোৱা এটা মাৰাত্মক এটা পৰিবেশন কৰা, ব্যাকনুলা:
  - মাতৃভূমি সদায় পবিত্ৰ!
  ভেৰ"নিকাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে নেমু নিক্ষেপ কৰি, বাহিৰলৈ ওলাই আহিল:
  - ৰাছিয়া দৈত্যৰ বাবে!
  অলিম্পিয়াছ, এই বিশাল মহিলাগৰাকীয়েও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে নাজীসকলৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ বাবে!
  তামাৰাই নাজীসকলৰ ওপৰত সু-নিৰ্দেশিত গুলী চলাই, আৰু গছৰ চেভিঙৰ দৰে কাটি পেলালে, এইদৰে জাৰি কৰিলে:
  - সেনাবাহিনীত যিমানেই ওক গছ বেছি, আমাৰ প্ৰতিৰক্ষা সিমানেই শক্তিশালী!
  আন্নাই দাঁত উদঙাই দি, আৰু নাজীসকলক বিশাল সঠিকতা আৰু ক্ৰোধেৰে গুলীয়াই লক্ষ্য কৰিলে:
  - মই তোমালোক সকলোকে ধ্বংস কৰিম।
  টেংক "লায়ন", দীঘল কামানৰ নলী থকা এখন ডাঙৰ বাহন। ইয়াত তেওঁৰ হাতত আছে শেহতীয়া ১০৫ মিমি বন্দুক, বেৰেলৰ দৈৰ্ঘ্য ১০০ ই এল। আৰু ই বহুত দীঘল বন্দুক বুলি ওলাইছে। আৰু এই ডালটো মাৰাত্মক শক্তিৰে ওলাই থাকে।
  আকুলিনাই নাজীসকলৰ ওপৰত বাজুকা গুলিয়াই চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ যুগৰ গৌৰৱ!
  ভিক্টোৰিয়াইও জুই জ্বলাই গৰ্জন কৰে:
  - ৰাছিয়াৰ নায়কসকলক গৌৰৱ!
  অলিম্পিয়াডাই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি নিশ্চিত কৰে:
  - আটাইতকৈ ডাঙৰ গৌৰৱ!
  ছোৱালীবোৰ, মন কৰিবলগীয়া যে, অসাধাৰণ, আৰু অতি ধুনীয়া। আৰু ইহঁতৰ ঠেকতা বিশাল অনুপাতৰ।
  শত্ৰুক গুলীয়াই দাঁত উদং কৰি তামাৰাই কয়:
  - ৰাছিয়া আৰু শেষলৈকে স্বাধীনতাৰ বাবে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্নাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আক্ৰমণাত্মকভাৱে কয়:
  - হৃদয়বোৰ একেলগে স্পন্দন কৰা যাওক!
  আৰু তাৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই।
  আকুলিনাও এটা পাক দিব, কেনেকৈ তাই বিপক্ষক কাটি পেলাব, আৰু গৰ্জন কৰিব:
  - ছাদৰ মাজেৰে মোৰ জয়ৰ বাবে!
  আকুলিনা পেট্ৰ"ভস্কয়া কোনো সাধাৰণ ছোৱালী নহয়। তাই বহুতৰ মাজেৰে পাৰ হ"বলগীয়া হৈছিল। বিশেষকৈ চুৰি কৰি ধৰা পৰিছিল আৰু গ্ৰেপ্তাৰ হৈছিল। তাইও এটা শিশু কলনী-যুৱতীসকলৰ মাজেৰে গৈছিল। বাৰু একো নাই, তাই বাচি গ"ল। খালী ভৰিৰে বৰফৰ ঢৌৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল, কিন্তু তাই মাথোঁ সুস্থ আৰু শক্তিশালী হৈ পৰিল।
  ভিক্টোৰিয়াই উন্মাদ ক্ৰোধেৰে যুঁজে। শত্ৰুৰ ওপৰত এটা বিস্ফোৰণ দিলে। ক্ৰাউটসকলক গুলীয়াই পেলোৱা হয় আৰু পৰি যায়। তাৰ পাছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে। মটৰ চাইকেলখন বাগৰি পৰিল।
  ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - শক্তিশালী সীমান্তৰ সিপাৰে!
  অলিম্পিয়াছে অতি বন্য ক্ৰোধৰ ভাৱ এটাৰে যুঁজে। তাইৰ আঘাতবোৰ প্ৰবল আৰু চেপি ধৰা। সঁচাকৈয়ে তাই এগৰাকী দানৱ ছোৱালী। আৰু সেইবাবেই তেওঁ নিজৰ বিৰোধীক থ্ৰেছ কৰে। গতিকে নাজীয়ে সক্ৰিয়ভাৱে নিঃশেষ কৰি আছে। তেওঁলোকক সামান্যতমো সুযোগ নিদিয়ে।
  অলিম্পিয়াছে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - এই মহাকাশ সাম্যবাদ গৌৰৱ!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি তামাৰাই গৰ্জন কৰে:
  - লেনিনৰ সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  আন্নাই বিৰোধীক গুলীচালনা কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে!
  আকুলিনা, শত্ৰুক তললৈ কাটি, আৰু গুৰুগুৰু, squeals:
  - সৰ্বোচ্চ এৰোবেটিক্সৰ বাবে!
  নাজীক গুলীচালনা কৰি ভিক্টোৰিয়াই ফুচফুচাই ক"লে:
  - আটাইতকৈ অসাধাৰণ জয়ৰ বাবে!
  নাজী টেংকখন চেপি ধৰি অলিম্পিয়াছে গুণগুণাই উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ কমিউনিজমৰ বাবে!
  তামাৰাইও গুলী চলাই আছে। ই অতি সঠিকভাৱে শ্বুট কৰে, সঠিক বিস্ফোৰণেৰে বিপক্ষক আবৰি ৰাখে। ই কুঁহিয়াৰৰ দৰে কাটি চিঞৰি চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ সময়লৈ গৌৰৱ!
  আন্নাই ফেচিষ্টসকলক গুলীচালনা কৰি, আৰু নিজৰ কুঁহিয়াৰৰ নিখুঁত আঘাতেৰে তেওঁলোকক কাটি পেলাই, উচ্চাৰণ কৰে:
  - নায়কসকলৰ বাবে মহান গৌৰৱ!
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। ইয়াত আইতা এগৰাকী।
  Akulina Fritz বন্ধ কাটি, আক্ৰমণাত্মকভাৱে গৰ্জন:
  - সাম্যবাদৰ বাবে!
  আৰু পেশীবহুল শৰীৰৰ সৈতে টুইচ্চ কৰে।
  ভিক্টোৰিয়াইও ফেচিষ্টক পৰাস্ত কৰে। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিপক্ষৰ ওপৰত হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - জগতৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  অলিম্পিকতো শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰা হয়। লাঠিৰ দৰে সিহঁতক নোক আউট কৰি গৰ্জন কৰে:
  - মহান সাম্যবাদৰ মহিমা!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি শত্ৰুবোৰক ছিন্নভিন্ন কৰি পেলায়।
  এইদৰে পাঁচজনে শত্ৰুবোৰক লৈ গ"ল, আৰু সিহঁতক কাটি পেলাওঁ, আৰু সিহঁতক নিঃশেষ কৰি পেলাওঁ, আৰু পিহি লওঁ।
  জাৰ্মানসকলক ৰখাই সম্পূৰ্ণৰূপে ডুব যোৱা হ"ল। ইয়াত কঠিন হৈ পৰিল, আৰু সিহঁতে কাজিয়া কৰে।
  ইয়াত গেছ নিক্ষেপকসকল আছে, আৰু তেওঁলোকে আক্ৰমণাত্মকভাৱে কাম কৰে। আৰু ছোভিয়েট স্থিতি ধ্বংস কৰা।
  বিট আৰু " Sturmtigr ", শত্ৰুৰ ওপৰত - ৰঙা সেনাবাহিনী।
  জাৰ্মান ছোৱালীবোৰে আঙুলিয়াই দিয়ে আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক "ভালুক" আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা শত্ৰুক কেনেকৈ আঘাত কৰে। আৰু তেওঁলোক সঁচাকৈয়ে আৰু ভালদৰে চুদিছে। আৰু ডেৰ চেণ্টাৰ ওজনৰ এটা খোলা এটাই ছোভিয়েটৰ খাদ আৰু বাংকাৰ ভাঙি পেলায়।
  যোদ্ধা ফ্ৰিডা গৰ্জন কৰে:
  - আমাৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ তৃতীয় ৰাইচৰ বাবে!
  আৰু তাৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই। ইয়াৰ পিছত খালী ভৰিৰে ফেচিষ্ট ছোৱালীবোৰে আকৌ গুলী চলাব।
  আৰু মাখি গৰ্জন কৰি ধ্বংসাত্মক। আৰু বিস্ফোৰণৰ লগে লগে তেতিয়া গৰমৰ পৰা উতলি থকা মাটিৰে এটা গোটেই ফানেল গঠন হয়।
  হয়, জাৰ্মানীয়ে ছোভিয়েট সৈন্যক ভালদৰে পায়। প্ৰথম টি এ-১৫২ বিমানৰ ভিতৰত এখন বিমান আকাশত উৰি যায়। বহুমুখী মেচিন, ফকে -উলফৰ দৰে, কিন্তু অধিক উন্নত, দ্ৰুত, শক্তিশালী অস্ত্ৰ আৰু কৱচৰ সৈতে কৌশলগত। ইয়াক যুদ্ধ বিমান আৰু আক্ৰমণাত্মক বিমান দুয়োটা হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি।
  ছোভিয়েট সৈন্যৰ বাবে গাড়ীখন, অকপটে ক"বলৈ গ"লে, এটা ডাঙৰ সমস্যা হৈ পৰিব পাৰে।
  হেলগাই টি এ-১৫২ বিমান উৰুৱাই শালিৰ ওচৰ চাপিবলৈ চেষ্টা কৰা দুখনমান ছোভিয়েট টেংক আক্ৰমণ কৰে। ছোৱালীজনীয়ে ভালকৈ গুলী চলায়। প্ৰথম চৌত্ৰিশজনৰ টাৱাৰৰ চাল ভাঙি গৰ্জন কৰে:
  - মই এগৰাকী যুঁজাৰু সৌন্দৰ্য্য!
  আৰু তাৰ পিছত ই দ্বিতীয়খন গাড়ীক আক্ৰমণ কৰে, যিয়ে গতি বৃদ্ধি কৰিবলৈ চেষ্টা কৰি আছে। কিন্তু গিয়াৰ সলনি কৰাটো ইমান সহজ নহয়।
  টি এ-১৫২ বিমানে এই ভুক্তভোগীজনক ৩৭ মিলিমিটাৰ কামানেৰে বিন্ধিছে।
  হেলগাই উত্তৰ দি গাইছিল:
  - স্কিড কৰিলে, মোক ক'ৰবাত স্কিড কৰিলে, মোক স্কিড কৰিলে!
  আৰু তাই নিজৰ ফালে চকু টিপিয়াই ক'লে... ইয়াত তাই ইয়াক-৯ক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। জাৰ্মান ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে ট্ৰিগাৰটো টিপি সহজেই তেওঁক তললৈ নমাই আনে আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে চকু টিপিয়াই কয়:
  - মই সঁচাকৈয়ে বৰ ভাল!
  হেলগাক বৰ আত্মবিশ্বাসী ছোৱালী যেন লাগে। আৰু শত্ৰুৰ সৈতে ৰক্তাক্ত পৰীক্ষা-নিৰীক্ষা চলায়।
  আৰু যদি উৰি যায়, তেন্তে কাৰো বাবে অলপ যেন নালাগিব৷
  হেলগাই ছোভিয়েট বাহনবোৰত গুলীচালনা কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - বাৰু কিয়, মন অনুযায়ী জীয়াই থকাটো অসম্ভৱ!
  আৰু খালী গোৰোহাৰে হেলম কেনেকৈ মাৰিব লাগে। এইজনী ছোৱালী - সকলো ছোৱালীলৈ ছোৱালী।
  আৰু যদি ই গৰ্জন কৰে....
  আকাশত থকা আলবিনা আৰু আলভিনাও অতি সক্ৰিয় আৰু যুঁজাৰু যোদ্ধা।
  আৰু ছোৱালীবোৰে, ৰাছিয়াৰ বিমানবোৰে, জীৱনটো ভাল আৰু জীৱনটো ভাল বুলি ধ্বংস কৰি ভাবে।
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁলোকে বিমানৰ বন্দুক লক্ষ্যস্থানলৈ নিৰ্দেশিত কৰে। ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ বাচি নাথাকিব। আৰু ছোৱালীবোৰে তেনেকৈয়ে মাৰপিট কৰে। অলপো সুযোগ নিদিয়ে।
  হয়, যুঁজি থকা ছোৱালী আছিল,
  হয়, তেওঁলোকে কয় আৰু কি...
  তেওঁলোকে সাহসেৰে ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰে,
  আক্ষৰিক অৰ্থত চয়তান!
  আলবিনা যুদ্ধ গঠনত এগৰাকী যোদ্ধা আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত নিজকে গৰ্জন কৰে:
  - মই চুপাৰ হ'ম, সলনি হ'ম ! চুপাৰ চেম্পিয়ন!
  আৰু এটা খালী গোৰোহাৰে , লগতে কিবৰ্ডত আঘাত কৰা, আৰু বিৰোধীক সৰু সৰু টুকুৰাত ফালি পেলোৱা।
  বিপক্ষক গুলীয়াই আলভিনাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - আৰু হাবিত কাক পাম, ৷
  আৰু আমি হাবিত কাক পাম ...
  আমি সেইটো লৈ ধেমালি নকৰো,
  টুকুৰা টুকুৰ কৰিম!
  ফালি পেলাওঁ!
  আৰু নিজৰ উদং গোৰোহাৰে শত্ৰুক টানিব মাৰাত্মক আলিংগনত। এই ছোৱালীজনী সকলো ছোৱালীৰ বাবে আটাইতকৈ শীতল ছোৱালী!
  আটাইতকৈ যুদ্ধ হেক যোদ্ধা। আৰু ইমান যুদ্ধপ্ৰিয় আৰু পেন্থাৰৰ দৰে আক্ৰমণাত্মক।
  আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ জাৰ্মান মেকুৰীবোৰে আক্ৰমণ চলাইছে। ধুমুহাময় অষ্ট্ৰাখান। আৰু তেওঁলোকে ছোভিয়েট সৈন্যৰ ঘৰবোৰ বৃহৎ পৰিমাণে ধ্বংস কৰে।
  আৰু মৰে, কিন্তু হাৰ নামানে। এনে হঠকাৰী যুদ্ধ চলি আছে।
  গেৰ্ডা অৱশ্যে আক্ৰমণৰ ক্ষেত্ৰত আগৰণুৱা আৰু যুঁজিবলৈ সাজু। গতিকে তাই শ্বুটিং কৰে, বিকিনি পিন্ধা মহিলা ৰবিন হুডৰ দৰেই। আৰু এই সকলোবোৰ এগৰাকী শীতল মহিলা।
  আৰু যদি সিও ল"ৰাটোৰ মুখত ৰঙা নিপল এটা সোমাই দিয়ে৷
  তাইৰ "পেন্থাৰ"-২ কাম কৰে। বাইদেউ, টেংকটোৰ অলপ বেলেগ ধৰণৰ মডিফিকেচন এটা ছোৱালীয়ে ৭৫ মিমি ১০০ ই এল কামানেৰে চেডেল মাৰিছিল। ই পাঞ্চি আৰু ইয়াৰ জুইৰ হাৰ বেছি। আৰু ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ তুলনাত খোলাৰ যোগান বেছি।
  গেৰ্ডাই তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি শ্বুট কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - এক, দুই, তিনি... নপালমেৰে ভাঙি পেলাওক!
  চাৰ্লটেও তাইৰ পিছে পিছে গুলীচালনা কৰি ফুচফুচাই ক'লে:
  - চাৰি, আঠ, পাঁচ - খৰধৰকৈ খেলো!
  ক্ৰীষ্টিনাই ঘুচা মাৰিলে, ছোভিয়েট টেংকখন ভাঙি চিঞৰিলে:
  - আমি সাহসেৰে নাজী শক্তিৰ বাবে যুদ্ধত যাম...
  মাগডাই খালী ভৰিৰে গুলী চলালে আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমি সেইবোৰ সকলোকে মাৰিম - সকলো কমিউনিষ্ট!
  ছোৱালীবোৰে আক্ৰমণাত্মক আৰু চৰমভাৱে কাম কৰে। আৰু তেওঁলোকৰ "পেন্থাৰ"-২ এ সঠিক গুলীৰে ছোভিয়েট হাউইটজাৰ এখন ওলোটা কৰি পেলায়।
  ছোৱালীবোৰে খিকিন্দালি কৰি গান গায়:
  - আমাদের বিশ্বের মহিমা ...
  আৰু চৌত্ৰিশৰ ওপৰত এলিজাবেথে পাছলৈ বন্য আক্ৰমণ চলায়। আৰু তাৰ উদং গোৰোহাটোৰে ট্ৰিগাৰত হেঁচা মাৰি ধৰিছে। আৰু চিঞৰি চিঞৰি শত্ৰুক নমাই দিয়ে:
  - সাম্যবাদ হওক!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কেথেৰিনে মাৰাত্মক শক্তিৰ প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই শত্ৰুক বিন্ধি হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মহান রাশিয়া জন্য!
  এলিনাই নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। খোলাটোৱে পেন্থাৰৰ কপালত খুন্দা মাৰি ৰিকোচেট কৰি গুচি গ"ল।
  ছোৱালীজনীয়ে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - কমিউনিজম আমাৰ লগত থাকিব!
  ইউফ্ৰেচিয়াইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুক কোবাইছিল। তাই টি-৪খন বিন্ধি চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  এইবোৰ যুঁজি থকা ছোৱালী। আৰু কেনেকৈ গুলী মাৰে, খোলাবোৰ অতি সুন্দৰকৈ উৰি যায়, আৰু চৌত্ৰিশটা নিজেই গতিশীল। আৰু চেষ্টা কৰক, এনে এখন গাড়ীৰ পৰা গতিশীল হওক। এইটো অত্যন্ত কঠিন।
  কিন্তু ছোৱালীবোৰ সোমাই যায়, আৰু বিকিনি পিন্ধি কাজিয়া কৰে আৰু খালী ভৰি ব্যৱহাৰ কৰে। যোদ্ধাসকল আচৰিত আৰু আচৰিত।
  আৰু যদি সিহঁতে চুদি যায়, তেন্তে কাৰো বাবে অলপো যেন নালাগিব৷ আৰু বনৰীয়া ক্ৰোধেৰে খোলা পঠায়।
  এলিজাবেথে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত শত্ৰুক গুলীয়াই শত্ৰুবোৰক তললৈ নমাই আনি চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহিমা! আমাৰ মাতৃভূমিৰ মহিমা!
  একাটেৰিনাইও গুলী চলালে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, ফ্ৰিট্জত খুন্দা মাৰি আৰু চিঞৰিলে:
  - পিতৃভূমি আৰু শেষলৈকে জয়ৰ বাবে!
  বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি এলিনাই মুকুতাৰ দৰে দাঁত উদঙাই আৰু চকু টিপিয়াই আক্ৰমণাত্মকভাৱে উত্তৰ দিলে: নীলা ৰঙৰ চকুৰে:
  - আমাৰ মহাকাশ সাম্যবাদ বিখ্যাত!
  ইউফ্ৰেছিয়া , শত্ৰুক গুলীয়াই, তেওঁক বিশাল, অসাধাৰণ সঠিকতাৰে আঘাত কৰি, জাৰি কৰিলে:
  - মাদাৰলেণ্ড আৰু ষ্টেলিনৰ বাবে - চিয়াৰছ!
  ছোৱালীবোৰ স্পষ্টভাৱে ডেচিং, আৰু সকলোৱে পাৰে...
  ১৯৪৩ চনৰ ডিচেম্বৰ মাহ ইতিমধ্যে আহি পালেহি।
  আলেংকা আৰু তাইৰ দলটোৱেও আষ্ট্ৰাখানত যুঁজ দিয়ে আৰু এতিয়াও তাত থিয় দি থাকে। নায়িকা যুঁজি আছে।
  আলেংকাই এটা পাক দিয়ে, নাজীৰ লাইনটো তললৈ কাটি পেলায়, তাৰ পিছত তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা দলিয়াই গৰ্জন কৰে:
  - মানুহ এজন গিবনৰ সৈতে মিল আছে, মাথোঁ, দুৰ্ভাগ্যজনকভাৱে, শক্তিতকৈ বুদ্ধিমত্তাৰ ক্ষেত্ৰত বেছিকৈ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, শত্ৰুক কাটি পেলোৱা আন্যুতাই উদং গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মানুহজনৰ গাধৰ জেদ, সিংহৰ উচ্চাকাংক্ষা, কিন্তু বাস্তৱত তেওঁ ছাগলী!
  ফ্ৰিটজৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি আল্লাই চিঞৰি উঠিল:
  - নাৰীৰ বাবে পুৰুষ গৰুৰ বাবে স্লপ ঠাইৰ দৰে, ইয়াৰ অবিহনে থাকিব নোৱাৰি, কিন্তু কাষ চাপিবলৈ ঘৃণনীয়!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰিয়াই হাস্যৰসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - মহিলাৰ কোঠাত পুৰুষ আৰু শৌচাগাৰৰ মাজত কি সাধাৰণ কথা - মহিলাসকলে কেৱল পুৰুষকহে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা কথাটো!
  নাজীক কাটি খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা মাৰুষ্য, ব্যকনুলা:
  - শহাপহুৰ দৰে যিকোনো সিংহক গ্ৰাস কৰিব পৰা ধূৰ্ত শিয়াল এগৰাকী নাৰী!
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ভাড়াতীয়া সৈন্যক পেলাই দিয়া মেট্ৰিয়নাই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - নাৰীক চাবুক মাৰি থকা ল"ৰাৰ দৰে পুৰুষ লাগে, তেওঁ পুৰুষক মাৰপিট নকৰে, তেতিয়া জীৱন নাথাকিব!
  ফ্ৰিটজৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আলয়ংকাই চিঞৰি উঠিল:
  - এগৰাকী নাৰীক গাহৰিৰ শিঙৰ দৰে পুৰুষৰ প্ৰয়োজন, কেৱল পুৰুষে দান কৰা ফাৰ কোট এটাহে ব্যয়বহুল!
  আৰু খালী ভৰিৰ ছোৱালীৰ দলটোৱে কেনেকৈ হাঁহিব, দাঁত উদঙাই, খালী আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  যোদ্ধা ছোৱালীবোৰ ডেচিং। যুঁজিবলৈ তেওঁলোকৰ উপাদান, যুঁজিবলৈ তেওঁলোকৰ উপাদান!
  অষ্ট্ৰাখানে যেন হাৰ মানিবলৈ যোৱা নাই। ইয়াত ছোৱালীৰ কথা যিমানদূৰলৈকে, সঁচাকৈয়ে যুঁজি আছে।
  তৃতীয় ৰাইচৰ সামৰিক বাহিনী বিশাল। ইয়াত নতুন টেংক বিভাগবোৰ ইমান শক্তিশালী। টেংকৰ উৎপাদন বৃদ্ধি পাইছে। বোমা বিস্ফোৰণ নহয়, আফ্ৰিকাৰ ইটালী, ফৰাচী, বেলজিয়াম আৰু ডাচৰ সম্পত্তিৰ পৰা শ্ৰমিক যোগান ধৰা সম্ভৱ।
  আৰু লগতে আফ্ৰিকাৰ পৰাও তেল, টাংষ্টেন, আৰু ইউৰেনিয়ামকে ধৰি বহুতো মৌল উলিয়াবলৈ।
  অৰ্থাৎ নতুন টেংক উৎপাদন কৰা হৈছে। বিশেষকৈ অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনযুক্ত "পেন্থাৰ"-২ৰ আবিৰ্ভাৱে যুদ্ধৰ গতিপথত যথেষ্ট প্ৰভাৱ পেলায়।
  টেংক আৰু বিমান বাঢ়িছে। ইতিমধ্যে ইউ-৪৮৮ৰ কাম সম্পূৰ্ণ হৈছে। চাৰিটা ইঞ্জিনযুক্ত থাৰ্ড ৰাইচৰ প্ৰথমখন উৎপাদন বিমান। অতি শক্তিশালী আৰু দ্ৰুত। ইয়াৰ হাইলাইট হৈছে তুলনামূলকভাৱে সৰু উইং এৰিয়া, যাৰ বাবে বোমাৰু বিমানখনে ঘণ্টাত ৭০০ কিলোমিটাৰ বেগত উৰিব পাৰে। অৰ্থাৎ ছোভিয়েট যোদ্ধাসকলে নিশ্চিতভাৱে তেওঁক ধৰিব নোৱাৰিব।
  গতিকে ইউ এছ এছ আৰৰ ব্ৰুইংত নতুন সমস্যা আহি পৰিছে। ৰেড আৰ্মীৰ বাহিনী আচলতে ক্ষীণ হৈ পৰিছে। স্কুলীয়া ছাত্ৰ-ছাত্ৰীক মেচিনত ৰখা হয়। ইতিমধ্যে চৈধ্য বছৰ বয়সৰ পৰা কিশোৰ-কিশোৰীসকলে যুঁজি আছে, প্ৰায় আনুষ্ঠানিকভাৱে। ল"ৰাবোৰ অৱশ্যে স্মাৰ্ট, আৰু সাধাৰণতে ভাল যুঁজাৰু। কম বয়সতে লুকাই গছত উঠিবলৈ আৰু সহজ হৈ পৰে। আৰু সামৰিক দক্ষতা দ্ৰুতভাৱে আয়ত্ত কৰা হয়। কিশোৰ-কিশোৰীসকলেও প্ৰাপ্তবয়স্কৰ দৰেই যুঁজ দিয়ে, তেওঁলোকক আঘাত কৰাটো অধিক কঠিন। হয়, আৰু মানসিকভাৱে শিশুৰ ওপৰত গুলী চলোৱাটো অধিক কঠিন।
  'জাৰ্মানীসকলৰ যথেষ্ট সংখ্যক মহিলা স্নাইপাৰ আছে, আৰু অতি কম বয়সীয়া যুঁজাৰুসকল কোনো মহিলাৰ বাবে গুলী চলাবলৈ অসুবিধাজনক, লাজ...
  হয়, চৈধ্য বছৰ বয়সৰ পৰাই তেওঁলোকে ইউ এছ এছ আৰলৈ মাতিবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল। আৰু লগতে অস্ত্ৰ আৰু পেঞ্চনাৰৰ অধীনত ৰখা। সেনাবাহিনীত মহিলাৰ সংখ্যা বাঢ়ি গ"ল। বিশেষকৈ টেংক আৰু বিমান সৈন্যত, আৰু স্নাইপাৰত ন্যায্য লিংগক স্বেচ্ছাই গ্ৰহণ কৰিছিল। মহিলা ভাল স্নাইপাৰ ৷ আৰু যিহেতু ইহঁত সাধাৰণতে পুৰুষতকৈ সৰু, গতিকে টেংকত যুঁজিবলৈ ইহঁতৰ বাবে অধিক সুবিধাজনক, আৰু বিমান পৰিবহণতো। প্ৰায়ে কিশোৰ-কিশোৰীসকলেও টেংকত যুঁজিছিল। মন কৰিবলগীয়া যে ল"ৰা-মহিলা ছালৰ প্ৰতি অধিক সংবেদনশীল, আৰু প্ৰাপ্তবয়স্ক পুৰুষতকৈ তেওঁলোকৰ বিমান আৰু টেংকত আঘাত পোৱাৰ সম্ভাৱনা কম। বেয়া কিশোৰ নহয় আৰু স্নাইপাৰৰ চৰিত্ৰত। ল"ৰা এটাই সৰু ফাঁক এটাত খোজ কাঢ়িব পাৰে, ছদ্মবেশ পিন্ধিব পাৰে বা গছত উঠিব পাৰে। প্ৰায়ে সেনাবাহিনীত চৈধ্য বছৰৰ তলৰ যোদ্ধাৰ সন্মুখলৈ আহিবলৈ ধৰিলে।
  যুদ্ধই মানৱ সম্পদ খৰচ কৰে। আৰু ভূখণ্ডটো ইউ এছ এছ আৰৰ নিয়ন্ত্ৰণত কম হৈ আহিছে। আৰু আপুনিও অসংখ্য জাপানী পদাতিক বাহিনীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব। আৰু চামুৰাই টেংকবোৰ যথেষ্ট ভাল, বিশেষকৈ স্বয়ংচালিত বন্দুক। টি-৩৪ৰ সৈতে তুলনাযোগ্য শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত আৰু ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত আৰু অধিক শক্তিশালী মধ্যমীয়া টেংক লৈও এই শৃংখলাত দেখা গৈছিল।
  গতিকে জাপানক তুচ্ছজ্ঞান কৰাটো বিপদজনক। আৰু ইয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ আমাক সৈনিকৰ প্ৰয়োজন।
  ষ্টেলিন নাৰ্ভাছ হৈ পৰিছে আৰু ক্ৰমান্বয়ে খং উঠিছে। ১৯৪৩ চনৰ ২৫ ডিচেম্বৰত এটা আদেশ জাৰি কৰা হয় যে আত্মসমৰ্পণ কৰাসকলৰ পৰিয়ালৰ সদস্যক গুলীয়াই হত্যা কৰা হ"ব, য"ত বাৰ বছৰৰ ওপৰৰ শিশুকে ধৰি সৰু ল"ৰা-ছোৱালীক শ্ৰমিক উপনিবেশলৈ পঠিওৱা হ"ব।
  বেৰেজ ডিটেচমেণ্টবোৰ অধিক আৰু অধিক ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল। আৰু তেওঁলোকে অধিক সক্ৰিয়ভাৱে গুলীচালনা কৰিছিল, আৰু নিৰ্যাতন ব্যৱহাৰ কৰিছিল।
  ষ্টেলিন কেৱল অসহ্যকৰ হৈ পৰিল। বেৰিয়াই প্ৰথমে নাজীৰ সৈতে পৃথক শান্তিৰ আলোচনাৰ চেষ্টা কৰিছিল। কিন্তু হিটলাৰে শান্তি বিচৰা নাছিল। তেওঁ ইউ এছ এছ আৰ সম্পূৰ্ণৰূপে জয় কৰিব বিচাৰিছিল। বিশেষকৈ মিত্ৰ দেশসমূহ তেওঁৰ নিয়ন্ত্ৰণৰ বাহিৰত আৰু হাতৰ নাগালেৰে বাহিৰত থকাৰ সময়ত।
  থাৰ্ড ৰাইচত জেট বিমান নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল। প্ৰথম কথা, ME-262, কিন্তু এই যুঁজাৰু বিমানখনক বেছিকৈ দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত নহ"বলৈ অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য ইঞ্জিনৰ প্ৰয়োজন আছিল।
  আৰাডো বোমাৰু বিমান আৰু ইউ-২৮৭ প্ৰকল্প দুয়োটা আশাব্যঞ্জক যেন লাগিছিল ।
  নতুন টি এ-১৫২খনে কাৰ্যক্ষেত্ৰত নিজকে ভালদৰে দেখুৱাইছিল, বহুমুখী মেচিন হিচাপে আৰু অতি দ্ৰুত। সাধাৰণতে জাৰ্মান সেনাবাহিনী এতিয়াও বতাহত অধিক শক্তিশালী আছিল। তদুপৰি, এলুমিনিয়ামৰ অভাৱৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ছোভিয়েট ইয়াক আৰু লেগিছ ৰেফাৰেন্স মেচিনতকৈ গধুৰ আৰু কম পৰিচালনাযোগ্য বুলি প্ৰমাণিত হয়। গতিকে ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণৰ মানদণ্ড জটিল স্তৰলৈ নামি আহিল। আনকি কৌশলগত সমস্যাৰ কথাও লক্ষ্য কৰিও শক্তিশালী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰে এম ই-৩০৯ বিমানে ছোভিয়েট বাহনৰ সৈতে ভালদৰে মোকাবিলা কৰিছিল, এম ই-১০৯ক স্থানচ্যুত কৰিছিল। আৰু ফকে -উলফৰ ঠাই টি এ-১৫২ বিমানে ল"ব লাগিছিল ।
  গতিকে জাৰ্মানসকল কম বেছি পৰিমাণে হকী.... কিন্তু কৌশলটোৰ কাম সম্পন্ন হ"ল।
  উদাহৰণস্বৰূপে, লেভ-২ বিমানে নতুন লেআউট আঁচনিৰ সৈতে প্ৰথম টেংক হ"ব বুলি প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল। টেংকৰ সন্মুখত ট্ৰেন্সমিছন আৰু ইঞ্জিন এটা ব্লকত ৰাখি, আৰু টাৰেটটো পিছলৈ স্থানান্তৰিত কৰি জাৰ্মানসকলে কেডী খাদটোৰ পৰা ৰক্ষা কৰি গাড়ীখনৰ উচ্চতা কমাই দিলে । ফলত "লায়ন" -২ বহুত লঘু হৈ পৰিল, আৰু সেয়েহে দ্ৰুত।
  যুদ্ধকালীন অসুবিধাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি ইউ এছ এছ আৰত গধুৰ টেংকৰ উৎপাদন প্ৰায় বন্ধ হৈ গ"ল, শৃংখলাত টি-৩৪-৭৬ অনুসৰি প্ৰায় সকলো একত্ৰিত হৈ পৰিল। গতিকে নাজীসকলে নতুন মূল টেংক এটা সৃষ্টিৰ প্ৰকল্পত আৰু কাষৰ কৱচটো বেছি ডাঠ কৰিবলৈ যোৱা নাছিল। আৰু "লায়ন"খন পঞ্চাশ টনত ফিট হ'ব পাৰিছিল, ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন আছিল। কিন্তু বন্দুকৰ কেলিবাৰ হ্ৰাস কৰি লেভ-২ টেংকৰ ওজন আৰু হ্ৰাস কৰিব পৰা গ"লহেঁতেন। পূৰ্বৰটো স্পষ্টভাৱে অতিৰিক্ত হৈ পৰিছে। তদুপৰি চৌত্ৰিশটাত নিম্নমানৰ কৱচ আছিল আৰু আনকি ৩৭ মিলিমিটাৰৰ অচল জাৰ্মান কামানেও ইতিমধ্যে তেওঁলোকৰ মাজত সোমাই যাবলৈ আৰম্ভ কৰিছিল।
  ষ্টেলিনে স্পষ্টভাৱে ফ্ৰিকিং আউট হৈছিল... আৰু তেওঁ বজ্ৰপাত আৰু বিজুলী নিক্ষেপ কৰিছিল... কিন্তু তেওঁ একো কৰিব পৰা নাছিল...
  নৱবৰ্ষৰ পূৰ্বে জাৰ্মানীয়ে আষ্ট্ৰাখানৰ এতিয়াও খালী অংশ ভলগা বদ্বীপত আক্ৰমণ চলায়। বহুতো নদীৰ বাধা, কঠিন ভূখণ্ড আৰু কেছপিয়ান সাগৰৰ ওচৰত থকাৰ বাবে ৰঙা সেনাই এষ্ট্ৰাখানৰ প্ৰতিৰক্ষা কটকটীয়া কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল, আৰু ষ্টেলিনগ্ৰাডতকৈও ভালদৰে ধৰি ৰাখিব পাৰিছিল। তদুপৰি ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে অতুলনীয় বীৰত্ব দেখুৱাইছিল।
  আৰু ককেছাছত বিশেষকৈ শীতকালত পাহাৰৰ মাজেৰে যোৱাটো অতি কঠিন। সঁচা, জাৰ্মানসকলে কেছপিয়ান সাগৰৰ অধিক সুবিধাজনক উপকূলৰ কাষেৰে খোজ কাঢ়িছিল। মাখাচকালা সেই সীমাত পৰিণত হ"ল য"ত ছোভিয়েট সৈন্যই নিজৰ সকলো শক্তি গোটাই নাজীক বাধা দিবলৈ চেষ্টা কৰিছিল।
  কিন্তু পৰ্যাপ্ত গোলাবাৰুদ নাছিল, যিটো কেৱল সাগৰৰ যোগেদিহে ডেলিভাৰী কৰা হৈছিল...
  তামাৰাই নিজৰ খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ বেটেলিয়নৰ সৈতে হতাশ হৈ যুঁজিছিল।
  মহিলা যোদ্ধাসকলে হঠকাৰীভাৱে যুঁজি অতুলনীয় বীৰত্ব আৰু অতি সাহস দেখুৱাইছিল।
  আৰু প্ৰায় উলংগ হৈ সিহঁতে শীতকাল আৰু হিমত যুঁজিছিল।
  তামাৰাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু এটা ফাটি গ"ল, বিৰোধীক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে!
  আন্নাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ বাবে!
  আকুলিনাই এটা ভাল লক্ষ্যৰে বিস্ফোৰণ ঘটাই শত্ৰুক নোক আউট কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰাছিয়াৰ মহানতাৰ বাবে!
  ভিক্টোৰিয়াই শত্ৰুক আঘাত কৰিলে, শত্ৰুক কাটি পেলাবলৈ ধৰিলে, ৰেজাৰৰ দৰে দাড়ি কাটি বিৰবিৰাই উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰ থিয় হ'ব!
  অলিম্পিয়াছে শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰি, ব্যাকনুলা:
  - পিতৃভূমি আৰু শেষলৈকে জয়ৰ বাবে!
  এনেকৈয়ে ছোৱালীবোৰে কাজিয়া কৰে। তেওঁলোকে হতাশ হৈ আৰু বিশাল দৃঢ়তাৰে কাম কৰে।
  তামাৰা, শ্বুটিং, লক্ষ্য কৰিলে:
  - চয়তানে নলয়, তাৰ পিছত আমি লৈ যাম!
  ইয়াত যুদ্ধ নিৰ্মম আৰু একে সময়তে গঠনমূলক ....
  Anastasia Vedmakova আকাশে যুদ্ধ ... আনকি খোদত তাইৰ মুখখন twists, আৰু তাই squeals:
  - সাম্যবাদৰ যুগক প্ৰশংসা কৰক!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ বিমানৰ কামান এটা লক্ষ্যস্থানলৈ নিক্ষেপ কৰে, আৰু শত্ৰুৰ বিমানবোৰ ভাঙি পেলায়, তাৰ পিছত তেওঁ চিঞৰি উঠে:
  - শ্ৰমিক সফলতাৰ বাবে!
  আকুলিনা অৰলোভাই বিৰোধীক নোক ডাউন কৰি আত্মবিশ্বাসেৰে গৰ্জন কৰে, দাঁত উদঙাই দিয়ে:
  - ইমান ডাঙৰ কমিউনিজমৰ বাবে, সমগ্ৰ গ্ৰহটোত!
  পাইলটে চিঞৰি উঠে:
  আনকি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰেও আমাক চিনি পায়!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ বিমানৰ বন্দুকটো লক্ষ্যৰ ফালে নিৰ্দেশ দিয়ে, আৰু শত্ৰুক ভাঙি পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ যুগৰ নামত!
  মুখ খুলি কওঁকচোন, ছোৱালীজনী এগৰাকী টাৰ্মিনেটৰ আৰু জ্বলন্ত শিখা। ইয়াৰ লগত কোনো আগ্নেয়গিৰিৰ তুলনা কৰিব নোৱাৰি।
  আকুলিনা অৰলোভাই গাইছিল:
  - ভগৱানৰ ওপৰত বিশ্বাসৰ সপোন দেখিছো কিছুদিনৰ পৰা, বৰ এলেহুৱা, প্ৰাৰ্থনা কৰিবলৈ মন যোৱা নাই!
  আৰু তাই সুন্দৰীবোৰলৈ আক্ৰমণাত্মকভাৱে চকু টিপিয়াই দিলে।
  এখানে যুদ্ধ...
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ বিমানবোৰ পুৰণি হৈ গৈছে। আৰু এইটোৱেই তেওঁলোকৰ কঠিন মাইনাছ। আৰু লগতে গধুৰ আৰু অতি কৌশলগত নহয়...
  যুঁজ দিয়া ল"ৰা এজনক গুলীয়াই পেলোৱা হ"ল, আৰু তেওঁ পেৰাচুট লৈ জপিয়াই ওলাই আহিবলৈ সময় নাপালে। আৰু এইটোৱেই অৱশ্যে তেওঁৰ বিশাল কৃতিত্ব।
  ছোৱালীবোৰে বতাহত যুঁজ দিয়ে আৰু মজা কৰে...
  আলবিনা আৰু এলভিনাই ভাল এম ই-৩০৯ যুঁজাৰু বিমানত যুঁজি আছে আৰু অৱশ্যেই তেওঁলোকে সক্ৰিয়ভাৱে স্ক"ৰ লাভ কৰিছে।
  ছোৱালীবোৰে তেওঁলোকৰ সফলতাক লৈ অতি গৌৰৱান্বিত...
  আলবিনাই এখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলালে, এটা মাৰ্জিত, খালী ভৰিৰ সহায়ত, আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ ঈগলৰ বাবে!
  এলভিনাই এটা ফাটিতে তিনিখন ৰাছিয়ান গাড়ী কাটি পেলাইছিল আৰু চিঞৰিছিল:
  - আমাৰ বাজ্জৰ বাবে!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে বিখ্যাতভাৱে ব্যৱসায়ত নামি পৰিল... কিন্তু ৰাছিয়াৰ সৈন্যক অত্যাচাৰ কৰিও ভাল পায়।
  ইয়াত চৈধ্য বছৰীয়া এজন ল"ৰা-পাইলট বন্দী হ"ল। আৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰ সৌন্দৰ্য্যবোৰ তেওঁৰ বাবে ভাজি দিয়া হৈছিল। আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে উলংগবোৰক বৰফৰ পানীৰে ডুবাই দিবলৈ ধৰিলে .... তাৰ পিছত উতলা পানী, আৰু আকৌ বৰফৰ পানী।
  এনেধৰণৰ যুঁজাৰু সুন্দৰী সকল ....
  আলবিনাই গাইছিল:
  -আমাৰ দাঁত, নখ, দাঁত, মুঠিৰ বাবে!
  এলভিনাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - গতিকে সিহঁতে ভাল যুঁজ বিচাৰে!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে অলৌকিক কাম কৰি থাকিল আৰু ছোভিয়েট বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলালে।
  অৱশ্যে ৰাছিয়াৰ পাইলটসকলেও তেওঁলোকৰ উত্তৰ দিছিল। এলিছ আৰু এঞ্জেলাই মাত্ৰ ইয়াক-৯লৈ বদলি হৈছে। আৰু জাৰ্মানসকলক মৰিছোঁ আৰু তথাপিও একে সময়তে গান গাই যাওঁ;
  তুমি বীৰ দেশৰ মূৰ্তি,
  লেনিন আৰু সতীৰ্থ ষ্টালিন...
  ইউ এছ এছ আৰত সকলো মানুহ সঁচাকৈয়ে সমান,
  আৰু মুঠিবোৰ লোহা আৰু তীখাৰে তৈয়াৰ কৰা হয়!
  
  লেনিনৰ বাবে জন্তু এডলফে ভয় নকৰে,
  এতিয়া ভ্লাদিমিৰ নেতা কমৰেড ষ্টালিন...
  আমি ফ্ৰিটজৰ চকুত খুন্দা মাৰিলোঁ ভ্ৰুত নহয়,
  সকলো নাজী একেলগে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল!
  
  ৰাছিয়া মোৰ মাতৃভূমি
  গ্ৰেট, সীমাহীন মাতৃভূমি...
  সকলো জাতি এটা পৰিয়াল,
  আমি অতি সোনকালে সাম্যবাদৰ অধীনত জীয়াই থাকিম!
  
  আহক আমাৰ দেশক আৰু শক্তিশালী কৰি তোলোঁ
  ৰাছিয়া দ্ৰুতভাৱে সেউজীয়া পৰিণত হওক...
  আমি ফেচিষ্টৰ কপালত আঘাত কৰিম, বৰঞ্চ,
  আৰু বিশ্বাস কৰক আমাৰ শক্তি শিললৈ পৰিণত নহয়!
  
  আৰু এজন নেতা হিচাপে যীচু যথেষ্ট মহান,
  তেখেত আমাৰ প্ৰভু, আৰু বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ বগা ঈশ্বৰ...
  আৰু ফুৰাৰক অতি বেয়াকৈ প্ৰহাৰ কৰা হ"ব,
  কাৰণ আমাৰ শক্তি অপৰিৱৰ্তিত হৈ পৰিছে!
  
  হয়, আমাৰ মাতৃভূমিৰ স্বাৰ্থত, পবিত্ৰ,
  আমরা Fritz সঙ্গে ভয়ংকরভাবে যুদ্ধ হবে...
  নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে দৌৰিছে এজনী ছোৱালী,
  তাই উগ্ৰ খঙত যুঁজিব বিচাৰে!
  
  হয়, ষ্টেলিন এতিয়া ছোভিয়েট নেতা হৈ পৰিছে,
  গতিকে মহান, সাহসী আৰু দক্ষ...
  ৰাছিয়াক স্পৰ্শ নকৰে , ৷
  যদিও লুচিফাৰৰ শক্তি আপোনাৰ লগত আছে!
  
  আমি হিটলাৰক পাব পাৰো, বিশ্বাস কৰক,
  যদিও আসুৰিক শক্তিৰ সৈতে সম্পন্ন...
  এজন হিটলাৰ চিকাৰী জন্তু,
  যদিও স্বীকাৰ কৰিবলৈ ফ্ৰিটজসকল মূৰ্খ নহয়!
  
  মুঠতে আমি বাৰ্লিনৰ যোদ্ধা বিমানত প্ৰৱেশ কৰিম,
  লেনিন, ওৰফে ষ্টেলিন, আমাৰ লগত থাকিব...
  কুকুৰ পোৱালিৰ দৰে ফেচিষ্টে সহজেই ছিঙি পেলায়,
  আৰু বিশ্বাস কৰক যে আমাৰ শক্তি কমি নাযায়!
  . অধ্যায় #৬
  ১৯৪৪ চনৰ নতুন বছৰ আহিল ... ফ্ৰণ্টত অতি কঠিন পৰিস্থিতিৰ মাজতো ইউ এছ এছ আৰত নতুন প্ৰযুক্তি সৃষ্টিৰ কাম চলি আছিল। বিশেষকৈ আই এছ-২ টেংক আৰু ইয়াৰ শক্তিশালী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ সৈতে বহু আশা জড়িত আছিল। নাজীৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধত ১২২ মিলিমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ কামান এটা শক্তিশালী যুক্তি হ"ব পাৰে। আশাও টি-৩৪-৮৫ত অধিক শক্তিশালী বন্দুক, ডাঙৰ টাৰেট, কিন্তু একেটা হাল আৰু আণ্ডাৰকেৰেজেৰে পিন কৰা হৈছিল।
  বিমানৰ ক্ষেত্ৰত পৰিস্থিতি অধিক বেয়া হৈ পৰিছিল। উচ্চমানৰ ডুৰালুমিনৰ অভাৱৰ বাবে ইয়াক-৩ৰ উৎপাদন আৰম্ভ কৰিব পৰা নগ"ল আৰু নতুন ইঞ্জিনৰ বাবে LAGG-7ৰ উৎপাদন হ্ৰাস নোহোৱাকৈ উৎক্ষেপণ কৰিব পৰা নগ"ল।
  গতিকে ষ্টেলিনে সিদ্ধান্ত ল"লে যে আপাততঃ ছোভিয়েটৰ মূল যুঁজাৰু বিমানখন হ"ল ইয়াক-৯ আৰু এল এ জি জি-৫, আৰু আই এল-২ আক্ৰমণাত্মক বিমান নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ আৰু দৃঢ়। আৰু টেংকত ক্ৰমান্বয়ে টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২লৈ পৰিৱৰ্তন।
  যদিও যাতে উৎপাদন হ্ৰাস নহয় ...
  আৰু সন্মুখভাগ ছিমত ফাটি গৈছিল, জাৰ্মানীয়ে ককেছাছ দখল কৰিছিল। মাখাচকালা পৰিল, আৰু ইতিমধ্যে তেওঁলোক আজাৰবাইজানৰ সীমান্তৰ কাষ চাপি আহিছিল!
  ইয়াত তামাৰাই নিজৰ মহিলা বেটেলিয়নৰ সৈতে যুঁজিছিল। আকৌ টিউনিক আৰু খালী ভৰিৰে চেলেং পিন্ধা ছোৱালীবোৰে উচ্চ শত্ৰুৰ বাহিনীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল।
  তামাৰাই নাজীৰ ওপৰত লাইন গুলিয়াই শত্ৰুৰ কিছুমানক কাটি পেলালে। আৰু তাৰ পাছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰ গৌৰৱ!
  আন্নাই নাজীসকলক অতি নিখুঁতভাৱে গুলীয়াইছিল। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, বিৰোধীসকলক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলালে।
  তাৰ পাছত তাই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আকুলিনাই ফেচিষ্ট পদাতিক বাহিনীক কাটি পেলালে। তাই ফ্ৰিটজখন কাটি পেলালে, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰি চিঞৰিলে:
  - ৰাছিয়াৰ বাবে, আমাৰ মহান মাতৃ!
  ভিক্টোৰিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - মহান মাতৃভূমিৰ বাবে!
  মেচিনগানৰ পৰাও গুলী চলোৱা অলিম্পিয়াছে চিঞৰি উঠিল:
  - মহান সাম্যবাদৰ সময়লৈ গৌৰৱ!
  মহিলা যোদ্ধা আশ্চর্যজনক হয়...
  তেওঁলোকে যুঁজে, যেনেকৈ সৌন্দৰ্য্যৰ বাবে হ'ব লাগে...
  যুদ্ধ কৰি থকা তামাৰা যুদ্ধৰ আৰম্ভণিৰ কথা মনত পেলালে। কেনেকৈ তাই জাৰ্মান সৈন্যৰ পৰা পলায়ন কৰিবলগীয়া হৈছিল। তাৰ পিছত তাই বন্দুকৰ গৰ্জনকাৰী প্ৰভাৱ শুনিলে। ছোৱালীজনীয়ে কামানৰ গুলী এৰি থৈ গ"ল। তাইৰ বন্ধু তাটিয়ানাক জাৰ্মানে ধৰিলে আৰু তেওঁলোকে নতুন জোতা লৈ গ"ল, গহনা আৰু কাণফুলি ফালি পেলালে। আৰু তেওঁলোকে তাইক খালী ভৰিৰে বন্দী কৰি লৈ গ"ল ... তাত্যানা আঞ্চলিক সমিতিৰ সম্পাদকৰ ছোৱালী আছিল, আৰু তাই প্ৰায়ে জোতা নোহোৱাকৈ খোজ কাঢ়িবলগীয়া হোৱা নাছিল। এইটো গৌৰৱৰ অপমান, সাধাৰণ মানুহৰ দৰে খালী ভৰিৰে যোৱাটো, আৰু সুক্ষ্ম তলুৱাৰ বাবে বিষ হয়। ছোৱালীজনীয়ে ভৰি দুখন তেজত পেলাই দিলে আৰু প্ৰতিটো খোজতে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে।
  তামাৰাইও তাইক দিয়া নতুন বুটযোৰ পিন্ধিছিল, আৰু তাই দীঘলীয়া খোজৰ পৰা গোৰোহা ঘঁহিছিল। আৰু তাই জোতা খুলিলে, খালী ভৰিৰে গ"ল। ইউক্ৰেইনত নিজৰ কৰ্তব্য পালন কৰা গাঁৱৰ এগৰাকী ছোৱালী। শৈশৱত তাইৰ ভৰি দুখনে পাহাৰৰ ঠেক ঠেংৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়িছিল। আৰু ইয়াৰ তুলনা নিশ্চয় সমভূমিৰ ৰাস্তাৰ লগত নহয়। সঁচা, তাইৰ কেলাছবোৰ ইতিমধ্যে তলুৱাৰ পৰা ওলাই গৈছে, আৰু খোজ কাঢ়িবলৈ ইমান আৰামদায়ক নহয়৷ কিন্তু ভৰি দুখন সোনকালে আকৌ কঠিন হৈ পৰিল। আৰু তাই প্ৰায়েই কষ্ট নাপালে।
  কিন্তু ততিয়ানাই অতি সোনকালে তাইৰ ভৰি দুখন ইমানেই তললৈ নমাই দিলে যে তাই আৰু খোজ কাঢ়িব নোৱাৰিলে। জাৰ্মানসকলে তাইক গুলীয়াই হত্যা কৰিলেহেঁতেন, কিন্তু তেওঁলোকে সৌন্দৰ্য্যৰ ওপৰত কৰুণা কৰিলে। মোক গাড়ী এখনত উঠাই দিলে, কিন্তু বিনিময়ত মোক গান গাই দিলে। তাত্যনাৰ কণ্ঠ আছিল সুখদায়ক, আৰু তেওঁলোকক কেইবাটাও ৰাজনৈতিক নিৰপেক্ষ গীত গাইছিল।
  তাৰ পিছত তাইৰ কি হ"ল তামাৰাই গম পোৱা নাছিল। তাই নিজেই হাবিখনৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গৈছিল, খালী ভৰিৰে বাম্প, বাম্প, ডাল-পাতবোৰ অনুভৱ কৰিছিল, আনকি তাইও সুখী অনুভৱ কৰিছিল। পাহাৰৰ চোকা শিলবোৰত খোজ কাঢ়িলে কেল"ছড তলুৱাবোৰো বেছি সময় খোজ কাঢ়িলে চেপা আৰু বিষাক্ত হৈ পৰে। আৰু কাঁইটৰ ওপৰত খোজ কঢ়াটো আৰু বেছি অপ্ৰীতিকৰ৷ যেতিয়া এইবোৰ তলুৱাত লাগি যায়, তেতিয়া বহুত বেছি বিষ হয়, আনকি ছোৱালীৰ ৰুক্ষ তলুৱাৰ বাবেও।
  হাইকিঙৰ সময়ত তামাৰাক ভাগৰ আৰু ভোকে আগুৰি ধৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে জামু খাইছিল, আৰু সেয়াই যথেষ্ট নাছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল। পাহাৰত বাস কৰাত অভ্যস্ত তামাৰা ইউক্ৰেইনৰ অৰণ্যৰ লগত বিশেষ পৰিচিত নাছিল। তাই হেৰাই গ"ল আৰু পিছফালৰ গভীৰতাত নিজকে বিচাৰি পালে।
  আৰু এতিয়া হাবিত চিকাৰ কৰা মেকুৰীৰ দৰে। তেতিয়া ছোৱালীজনীয়ে মটৰ চাইকেলত জাৰ্মানক ধৰিলে। পানী আনিবলৈ ষ্ট্ৰলাৰ লৈ গাড়ীখন ৰখাই দিলে। আৰু তামাৰাই মেচিনগানটোৰ ওচৰলৈ সোমাই গ"ল, আৰু ই কেনেকৈ শত্ৰুৰ ওপৰত ইয়াৰ পৰা কাটি পেলায়। আৰু অনিশ্চিতভাৱে কাটিছে, কিন্তু সঠিকভাৱে। আৰু নাজীসকলে যন্ত্ৰণাত পৰি কুটি কুটি যায়। তামাৰাই সিহঁতক শেষ কৰি দিয়ে। তাই এটা উদং গোৰোহা চিবুকলৈ লৰচৰ কৰিলে, সি পৰিল। আৰু ছোৱালীজনীয়ে তাক পালে।
  ইয়াৰ পিছত সুন্দৰীগৰাকীয়ে মটৰ চাইকেলখনৰ ওপৰত উঠিল, আৰু খালী ভৰিৰে পেডেলটো টিপি টানি আঁতৰি গ"ল।
  গতিকে খোজ কঢ়া আৰু খালী ভৰিৰে চলাতকৈ ইফালে সিফালে যোৱাটো বহুত বেছি মজাৰ।
  বাটত তামাৰাই গাইছিল:
  - ভাল লাগে ভাইহঁত, ভাল লাগে, ভাল লাগে ভাইহঁত জীয়াই থাকিবলৈ! আমাৰ আতমনৰ লগত শোক কৰিব নালাগে !
  এইদৰেই যুদ্ধক্ষেত্ৰৰ উত্থান ঘটিল।
  আৰু এতিয়া তাই নাজীৰ লগত কামছমল টাৰ্মিনেটৰৰ দৰে যুঁজি আছে। কিন্তু বাহিনীবোৰ অসমান, আৰু ছোৱালীৰ বেটেলিয়নটো পিছুৱাই যাবলৈ বাধ্য হয়। ইয়াত যুদ্ধ উতলি আছে, আগ্নেয়গিৰিৰ ওপৰত বিশাল কেটলিত পানীৰ দৰে।
  আন্নাই গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - যুদ্ধত আত্মহত্যাৰ বাহিৰে সকলো উপায় ভাল!
  আকুলিনাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, নাজীসকলক তললৈ নমাই আনিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - সকলোতে আমি প্ৰথম হ'ম!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাই দিলে ধ্বংসৰ দান।
  ভিক্টোৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু স্বয়ংক্ৰিয় বিস্ফোৰণেৰে শত্ৰুক কাটি পেলালে, চিঞৰি উঠিল:
  - শত্ৰুৰ প্ৰতি কোনো দয়া নাথাকিব!
  আৰু তাইৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  অলিম্পিয়াছে তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন, গ্ৰেনেডৰ ওজন গোট এটা দলিয়াই দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ মানৱীয় আদালত আৰু সাম্যবাদৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ইয়াত যোদ্ধাসকল সঁচাকৈয়ে গৌৰৱময়, আৰু মহাকাশ যুগৰ দৰেই।
  বৰ উগ্ৰতাৰে যুঁজে।
  কিন্তু ককেছাছত এতিয়াও নাজীয়ে আগবাঢ়িছে। ১৯৪৪ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত জাৰ্মান আৰু তুৰ্কীয়ে একত্ৰিত হৈ ছোভিয়েট সৈন্যক দুটা অসমান ভাগত বিভক্ত কৰে।
  ফুহৰাৰে ইউ এছ এছ আৰক শেষ কৰাৰ দাবী জনায়। অষ্ট্ৰাখানে তেতিয়াও হাত আগবঢ়াই থাকিল। নাজীসকলে সদায়ৰ দৰেই যুদ্ধৰ ইউনিফৰ্ম পিন্ধি... প্ৰথম এম ই-২৬২ বিমানবোৰে বতাহত যুঁজি আছে। মন কৰিবলগীয়া যে ইহঁতে সংবেদন সৃষ্টি কৰা নাছিল। তীব্ৰ বেগত ৩০ মিলিমিটাৰ বিমানৰ কামানৰ পৰা আঘাত কৰাটো বৰ সুবিধাজনক নহয়। হয়, এই কথাটো গুৰুত্বসহকাৰে লোৱা উচিত। এম ই-২৬২ৰ গধুৰ ওজনৰ বাবেও কিছু সমস্যা আছে। বিশেষকৈ কৌশলৰ সৈতে।
  ব্যৱহাৰত অধিক সফল টি এ-১৫২ পাইলটসকলে ভাল পাইছিল আৰু ই এক কৰ্মঘোঁৰাত পৰিণত হৈছিল। আচলতে এখন গাড়ী আৰু এখন ফ্ৰণ্ট লাইন বোমাৰু বিমান, আৰু এখন যুঁজাৰু আৰু আক্ৰমণাত্মক বিমান। আনকি জাৰ্মান বিমান পৰিবহণক এই বিমানখনলৈ সম্পূৰ্ণৰূপে স্থানান্তৰিত কৰাৰ ধাৰণাও আহিছিল। ইয়াৰ সুবিধাসমূহৰ ভিতৰত ইয়াৰ জীয়াই থকাৰ ক্ষমতা আৰু গতি, আৰু শক্তিশালী অস্ত্ৰ, আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু যুঁজাৰু বিমান উভয়ৰে বাবে উপযোগী লক্ষ্য কৰিব লাগে।
  আধুনিকীকৰণৰ কাম চলি থকা এম ই-৩০৯ বিমানকো অধিক সক্ৰিয়ভাৱে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে। এম ই-১০৯ এতিয়াও সেৱাত আছে, যিটো উৎপাদন হ্ৰাস নকৰাৰ বাবে আঁতৰোৱা হোৱা নাই। আনকি ME-109 "K" ৰ নতুন পৰিৱৰ্তন এটাও অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনৰ সৈতে আবিৰ্ভাৱ হৈছিল, একেলগে পাঁচটা এয়াৰ গানেৰে সজ্জিত। এনে এটা মেচিন ইমান সহজে পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰি।
  এম ই-৩০৯-এও অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিন লাভ কৰিছিল আৰু ডেউকা ঝাড়ু দিছিল। এখন অতি বিপদজনক গাড়ী। ছোভিয়েট পাইলটসকলে এতিয়াও পুৰণি বিমান উৰুৱাই আছে, আৰু ইয়াৰ মানদণ্ড মাত্ৰ হ্ৰাস পাইছে। এতিয়ালৈকে অৱশ্যে ইয়াক-৯ ইমান বেয়া নহয়, ই যথেষ্ট কৌশলগত, আৰু ইয়াৰ বাবে অত্যধিক গতিৰ প্ৰয়োজন নাই।
  জাৰ্মান সৈন্য শক্তিশালী ... টি-৩৪-৮৫ টেংকক লৈ বিবাদ হৈছিল। টাৰেটৰ কৱচটো ডাঠ কৰি তোলাৰ যোগ্যতা আছেনে? কাৰণ, এই ক্ষেত্ৰত ওজন বৃদ্ধি পাব। আৰু মন কৰিবলগীয়া যে ছোভিয়েট কৱচৰ মানদণ্ড হ্ৰাস পাইছে। মিশ্ৰণ মৌলৰ অভাৱ, আৰু ৱেল্ডিং বা ঢালাইৰ মানদণ্ড জটিল স্তৰলৈ হ্ৰাস পাইছে।
  কিন্তু ছোৱালীবোৰে নায়িকাৰ দৰে যুঁজ দিয়ে...
  তাৰ পিছত এলিজাবেথৰ টেংকি ভাঙি যায় আৰু ছোৱালীকেইজনী গুচি যায়। খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰি যায়, ভৰিৰ চিন স্বৰূপ।
  কেথেৰিনে দুষ্ট দৃষ্টিৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাক ভালদৰে ডিঙি চেপি হত্যা কৰা হৈছে!
  এলিনাই খঙেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  কিন্তু আমি তথাপিও জয়ী হম!
  এলিজাবেথে পিষ্টল গুলিয়াই জাৰ্মান মটৰ চাইকেল আৰোহীজনক খুন্দা মাৰিলে আৰু বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মই এজন জাৰ্মানক মাৰিলোঁ! মোৰ পৰা কেনেকৈ ঠিক পাব সি!
  এফ্ৰাছিয়াই শক্তিশালীভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  "তাতেই সিহঁতে জীৱন শেষ কৰে, আৰু উভতি সাৰি যাব নোৱাৰে!"
  কেথেৰিন আছিল এগৰাকী আক্ৰমণাত্মক ছোৱালী, আৰু তেওঁ গাইছিল:
  - আমাৰ ক্ৰোধত আমি সাম্ৰাজ্যৰ গীত গাইছো!
  ছোৱালীবোৰে নিজৰ বাবে দৌৰে, আৰু সিহঁতৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠে।
  ল"ৰাটোৱে ছোৱালীকেইজনীক দেখি ভয়তে সুধিলে:
  - আৰু খালী ভৰিৰে ক'ৰ পৰা আহিলা?
  এলিজাবেথে উত্তৰ দিলে:
  - কৌশলগত কৌশল এটা সম্পন্ন কৰোঁ আহক!
  ল"ৰাটোৱে চিঞৰি উঠিল:
  - এক, দুই - শোক কোনো সমস্যা নহয়,
  আপুনি কেতিয়াও পিছুৱাই যোৱা উচিত নহয়!
  পাইপৰ সহায়ত নাক আৰু ঠেং ওখকৈ ৰাখক,
  জানি থওক যে এজন প্ৰকৃত বন্ধু আপোনাৰ লগত সদায় থাকে!
  কেথেৰিনে দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - জানি থোৱা যে এজন প্ৰকৃত বন্ধু সদায় আপোনাৰ লগত থাকে!
  এলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - ভয় নকৰিবা! আমি ঘূৰি আহিম....
  আৰু চাৰিওজনী ছোৱালীয়ে কোৰাছত চিঞৰি উঠিল;
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্যটো জিলিকি উঠিব
  বাট, সাম্যবাদক আলোকিত কৰা!
  যোদ্ধাসকলে যিকোনো জাৰ্মানক ফালি পেলাবলৈ সাজু... আৰু নিয়ৰত খালী ভৰিৰে তেওঁলোক ইমানেই চেক্সি আৰু ধুনীয়া। কিমান ধুনীয়া এই ছোৱালীবোৰ, ফুলি থকা আৰু ম্লান নোহোৱা গোলাপৰ দৰে।
  বাৰু, হিটলাৰে ধেমালি কৰা নাই, আৰু আমাৰ মাতৃভূমিৰ চাৰিওফালে তেওঁ ডাৱৰ ঘূৰি আছে। সি দাঁত দুটা হৃদয়ৰ মাজত ডুবাই দিয়ে, আৰু তাইৰ তেজ পান কৰে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে বহুত ধুনীয়া লেখ-জোখ এৰি থৈ যায়। জাৰ্মানসকলে এই ট্ৰেকবোৰ অনুসৰণ কৰি আঁঠু লৈ থুপ খাই লোভেৰে চাই থাকে। এইবোৰ বনৰীয়া যোদ্ধা। আৰু জাৰ্মানসকলে ছোৱালীৰ ভৰিৰ ছাপত চুমা খায়।
  আৰু আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা অৰলোভাই আকাশত যুঁজি আছে। দুগৰাকী আচৰিত ছোৱালী।
  নাজীসকলক গুলীয়াই পেলোৱা আৰু নিজৰ বিমানখন ঘূৰাই ঘূৰাই উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি এনাষ্টেছিয়াই গাইছিল:
  আমি যুঁজ দিম কাইলৈৰ উজ্জ্বল!
  উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি নাজীৰ ঠেং কাটি আকুলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - চুমা খাওঁ!
  আৰু ছোৱালীবোৰে আকৌ কোনো কৰুণা বা অনুষ্ঠান নোহোৱাকৈ জাৰ্মানসকলক থ্ৰেছ কৰে। ইমানেই স্মাৰ্ট তেওঁলোক।
  এনাষ্টেছিয়াই আকৌ নিজৰ ইয়াক-৯খন ঘূৰাই দিলে আৰু চিঞৰি চিঞৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - সেইটোৱেই কমিউনিজমৰ নাম!
  আকুলিনাই এই কথাত একমত হ"ল:
  - মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব...
  জাৰ্মানসকলক নমাই আনি এনাষ্টেছিয়াই বিৰবিৰাই উঠিল:
  - মাতৃভূমি আমাৰ সূৰ্য্য!
  আৰু এনেকুৱাই ইয়াত যুঁজি থকা ছোৱালীবোৰ, সৰ্বোচ্চ ছোভিয়েট শ্ৰেণী।
  আৰু জাৰ্মানসকলে পায়, অতি কঠিন। আৰু সামৰিক অভিযান বিকশিত হৈ আছে...
  মাৰ্চ মাহত নাজীয়ে বাকুত ধুমুহা মাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। তেলেৰে ভৰা এখন বৃহৎ চহৰত আক্ৰমণ। যুদ্ধবোৰ তীব্ৰ।
  জাৰ্মানীয়ে গধুৰ আৰ্টিলাৰী ব্যৱহাৰ কৰি বাকুত গোলাবৰ্ষণ কৰে।
  আৰু ষ্টৰ্মট্ৰুপাৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰে। কিন্তু প্ৰথম, নতুন ইউ-৪৮৮, যিবোৰ নিজৰ বিশাল শক্তিৰ দ্বাৰা পৃথক, সেইবোৰেও বোমা নিক্ষেপ কৰে। এই মেচিনবোৰ মাথোঁ জন্তু।
  ইয়াৰে এজনৰ ওপৰত, গেৰ্ট্ৰুড, ইভা আৰু ফ্ৰিডা। ধুনীয়া ছোৱালীবোৰে, এক উৎকৃষ্ট দৃশ্য থকা, ছোভিয়েটৰ স্থানত বোমা নিক্ষেপ কৰি আছে। আৰু তেওঁলোকে ৰঙা সেনাবাহিনীৰ সৈনিক আৰু সাধাৰণ নাগৰিকক হত্যা কৰে।
  বাকুত জুই জ্বলি উঠিছে... ধোঁৱা ওপৰলৈ উঠিছে খুঁটাবোৰত। তেলৰ কূপ জ্বলি আছে, সকলো জুইত জাহ গৈছে।
  গেৰ্ট্ৰুডে হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - ঈশ্বৰে জাৰ্মানীক ভাল পায়!
  লিভাৰত নিজৰ উদং গোৰোহাটো টিপি বোমা নিক্ষেপ কৰি ইভাই এই কথাত সন্মত হয়:
  - নিশ্চিতভাৱে! আমি নিৰ্বাচিত জাতি!
  ফ্ৰিডাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে গাইছিল:
  - আমাৰ মানুহবোৰ স্বৰ্গৰ মনোনীত লোক!
  আৰু তাই নিজৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই দিলে। এইবোৰ ইয়াত আৰু যুঁজি থকা ছোৱালীবোৰ, মাথোঁ আক্ৰমণাত্মকতাৰ মূৰ্তি। আৰু হেঁচাত যুঁজি থকা।
  গেৰ্ট্ৰুডে এয়াৰ গানৰ এটা বিস্ফোৰণ দিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ পিতৃভূমিৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ইভ, বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা, নিশ্চিত কৰিলে:
  - বিশাল মহানতাৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰে বিমানবোৰত সোনকালে আয়ত্ত কৰা দেখা যায়। এইবোৰ যুঁজি থকা প্ৰেমিকা।
  আৰু কেৱল কাৰ্ডত জিকিব নোৱাৰি। আৰু বনৰীয়া উন্মাদনাৰে শত্ৰুক মৰা।
  ফ্ৰিডাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - মই এগৰাকী মহান সপোন আৰু সৌন্দৰ্য্যৰ নাৰী!
  ইয়াৰ পিছত তাই পুনৰ বিমানৰ বন্দুকৰ পৰা গুলীচালনা কৰি জাৰ্মান দানৱটোক আক্ৰমণ কৰিবলৈ চেষ্টা কৰা ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানবোৰক গুলীয়াই পেলায়।
  হয়, নাজীৰ বিৰুদ্ধে এনে অনুভৱ হয় যে তেওঁলোকে প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  বাকু আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে।
  তামাৰা আৰু তাইৰ বেটেলিয়নে এই চহৰৰ বাবে যুঁজি আছে। ছোৱালীবোৰে হতাশ হৈ যুঁজি অতুলনীয় বীৰত্ব প্ৰদৰ্শন কৰে।
  তামাৰাই এটা পাক দিলে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড এটা নিক্ষেপ কৰিলে, জাৰ্মান আৰু তেওঁলোকৰ ভাড়াতীয়াক সিঁচৰতি কৰিলে, চিঞৰিলে:
  - মোৰ সীমাহীন পিতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে। উচ্চতম পৰ্যায়ৰ যোদ্ধা, যাৰ কোনো সমকক্ষ নাই।
  যদিও অৱশ্যে আন ছোৱালীবোৰ বেয়া নহয়। ধৰি লওক তেওঁলোকে বহুত ভালকৈ যুঁজ দিয়ে।
  উদাহৰণস্বৰূপে আন্নাই নাজীসকলক লৈ গ"ল, শুৱাই দিলে, যেন কাঁচিৰ আঘাতত।
  আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ দিলে।
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আকুলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ মাতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, কেনেকৈ আৰম্ভ কৰিব পাৰি বিনাশৰ উপস্থাপন যিয়ে একেৰাহে সকলোকে নিঃশেষ কৰি পেলায়।
  ভিক্টোৰিয়াই শত্ৰুৰ সৈতে যুঁজে, হতাশ আৰু নিৰ্ণায়কভাৱে কাম কৰে। বিস্ফোৰণত বিপক্ষক নক আউট কৰে। তাৰ পিছত উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ বাবে!
  অলিম্পিকতো যুঁজ হয়। আৰু এই বীৰ ছোৱালীজনীয়ে উদং, পেশীবহুল ভৰি দুখনেৰে গোটেই বাকচ এটা বিস্ফোৰক দলিয়াই দিব। আৰু টেংক "লায়ন" টো গুলীয়াই যাব।
  যোদ্ধাই উচ্চাৰণ কৰে:
  - কিন্তু পাছাৰণ !
  যুঁজি থকা ছোৱালী আৰু বৰ ধুনীয়া। কেতিয়াও হাৰ নামানিব আৰু কেতিয়াও হাৰ নামানিব। তেওঁলোকৰ টাৰ্মিনেটৰৰ ক্ষমতা আছে।
  আৰু শক্তিবোৰ অতি অসমান ... বাকু জুইত আৱৰি ধৰিছে। ছোভিয়েট সৈন্যৰ হাতত পৰ্যাপ্ত গোলাবাৰুদ নাই। আৰু এইটোৱেই মূল সমস্যা।
  বহুতে হতাশাত আত্মসমৰ্পণ কৰে।
  গেৰ্ডা আৰু তাইৰ দলটোৱে পুৰুষ দাসক তেওঁলোকৰ উদং তলুৱাত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰে। সেইসকলে কৰ্তব্যপৰায়ণভাৱে কৰে, আৰু গোৰোহা চেলেকি দিয়ে।
  তাৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে আকৌ পেন্থাৰ-২ত উঠি গুলী চলায়। ছোভিয়েট বন্দুক আউট নোকিং...
  ইতিমধ্যে প্ৰায় সমগ্ৰ ককেছাছ দখল কৰা হৈছে। কিন্তু ইয়েৰেভানে এতিয়াও ধৰি ৰাখিছে। পটি চহৰে বীৰত্বপূৰ্ণভাৱে যুঁজিছে - শেষ বন্দৰ য'ত ক'লা সাগৰৰ বহৰৰ অৱশিষ্ট এতিয়াও আছে।
  আৰু তাত বিভিন্ন জাতিৰ ছোৱালীবোৰে কাজিয়া কৰে। আৰু খালী ভৰিৰে গুলনাজীৰ এটা ডিটেচমেণ্টে যুঁজি আছে ৷ এগৰাকী ধুনীয়া জৰ্জিয়ান মহিলা, আৰু তাইৰ এজনী ছোৱালীৰ বাবে এটা দল আছে।
  গুলনাজীয়ে খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক থকা টোপোলা এটা দলিয়াই নাজীসকলক ছিন্নভিন্ন কৰি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - বিশ্ব সাম্যবাদৰ মহত্ত্বৰ মহিমা!
  তাইৰ তামিল সংগীয়েও খালী ভৰিৰে মাৰাত্মক শক্তিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, তুৰ্কীসকলক ফালি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মাতৃভূমিৰ বাবে!
  ৰাছিয়াৰ মাছা নামৰ এগৰাকী ছোৱালীয়ে ফাটি যায় আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক শক্তি নিক্ষেপ কৰে, আৰু ফেচিষ্টসকলক ভাঙি পেলায়, চিঞৰি উঠে:
  - বিশ্ব সাম্যবাদৰ সময়লৈ গৌৰৱ!
  মাৰ্গাৰিটাইও এটা ভাল লক্ষ্যৰে টাৰ্ণ দিয়ে। তাই ফেচিষ্টসকলক কাটি পেলালে আৰু খালী গোৰোহাৰে হত্যাকাৰী মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠিয়াই দিলে, বিৰোধীসকলক চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ জয়ৰ বাবে!
  এইদৰেই ছোৱালীবোৰে বীৰত্বৰে যুঁজ দিয়ে। আৰু সঁচাকৈয়ে তেওঁলোকক ৰখাব নোৱাৰি, আৰু পিছলৈ ঘূৰাই দিব নোৱাৰি৷ তেওঁলোক কেৱল মহিলা যুঁজাৰু আৰু ছুপাৰ। আৰু যদি কাজিয়া কৰে, তেন্তে হিৰো আৰু ছুপাৰমেনৰ দৰে যুঁজ দিয়ে !
  কিন্তু, হায়, ফেচিষ্ট আৰু তেওঁলোকৰ উচ্চ শক্তিৰ বিৰুদ্ধে থিয় দিয়াটো কঠিন। আকাশত আলবিনা আৰু এলভিনাই আত্মবিশ্বাসী স্ক"ৰ লাভ কৰিছে। আৰু ইমানবোৰ বিমান গুলীয়াই পেলোৱা হৈছে যে স্পষ্টভাৱে ৰখাব নোৱাৰি।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে আন এখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলোৱা আলবিনাই গাইছিল:
  - আমি পৰাজিত হ"ব নোৱাৰো, চিকাৰী খেললৈ পৰিণত হয়!
  এলভিনাই নিজৰ বিৰোধীসকলক কাটি জোৰেৰে নিজৰ শক্তিশালী ডিঙিত মূৰটো পেলাই দি চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন আৰ্য ক্ৰমৰ যুগলৈ গৌৰৱ!
  আৰু তেওঁও নিজৰ খালী গোৰোহাটোৰে হাৰ মানিছে...
  ইতিমধ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে প্ৰত্যেকেই পাঁচশৰো অধিক বিমান গুলীয়াই পেলাইছে আৰু সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰিছে।
  ইমানেই অবিশ্বাস্য সৌন্দৰ্য্য। আৰু যদি তেওঁলোকে ইতিমধ্যে থাৰ্ড ৰাইচৰ শত্ৰুক পৰাস্ত কৰি আছে, তেন্তে এই চয়তানবোৰক ৰখাব নোৱাৰি। কেৱল মাৰ্চেইলৰ ওচৰতে পাঁচশৰো অধিক বিমান নিক্ষেপ কৰা হয়। এই পৰিঘটনাটো অৱশ্যেই সৰ্বোত্তম ৰূপত আছে। আনকি হিটলাৰে প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ ষষ্ঠ ডিগ্ৰী অনুমোদন দিয়াৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  হাজাৰৰো অধিক বিমান হত্যা কৰা প্ৰথমজন ব্যক্তিক প্ৰদান কৰা হ"ব। আৰু ইয়াৰ ফল কেৱল অসাধাৰণ হ"ব।
  আলবিনাই ৩০ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ বিমানৰ বন্দুকৰ এটা বিস্ফোৰণেৰে একেলগে পাঁচখন ছোভিয়েট বিমান কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ট্ৰিগাৰ টিপি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমাৰ শক্তিৰ মহিমা!
  আলভিনা, ছোভিয়েট গাড়ী কাটি, আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত শত্ৰুক কাটি, vyaknula:
  - বীৰত্বৰ মহান গৌৰৱ!
  আৰু যোদ্ধাসকলে ইজনে সিজনক চকু টিপিয়াই দিলে!
  সদায়ৰ দৰে বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে যুঁজে, আৰু এইটোৱেই তেওঁলোকৰ শক্তি। ছোৱালীবোৰ মাত্ৰ ছুপাৰমেন-মহিলা। যদিও তেওঁলোকে এটা কু কামৰ সেৱা কৰে। আৰু তেওঁলোকে বন্দী অগ্ৰগামীসকলৰ গোৰোহা স্ফুলিংগৰে ভাজি ভাল পায়। ইয়াত ছোৱালীবোৰ ঠিক ইয়াতেই আছে। নিষ্ঠুৰ কিন্তু মৰমলগা।
  আলবিনাই এবাৰ কৈছিল:
  - পৃথিৱীত দয়া নাই, দুৰ্বলতাহে আছে!
  আৰু খালী গোৰোহাটোৰে তাই ছোভিয়েট পজিচনত দুটামান বোমা নিক্ষেপ কৰিলে, তিনিটা বন্দুক উলিয়াই দিলে।
  এইসকল যোদ্ধা যিয়ে কাকো একেবাৰেই কোনো দয়া নকৰে! কিন্তু তেওঁলোকৰ আঘাতবোৰ কেৱল থেতেলিয়াই পেলোৱা।
  এলভিনাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - সূৰ্য্যৰ তলত দুৰ্বলৰ বাবে ঠাই নাই!
  আৰু তাই নিজৰ সংগীলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  যি যোদ্ধা যিয়ে কোনো দুৰ্বলতা প্ৰদৰ্শন নকৰে আৰু কেতিয়াও হাৰ নামানে। সঁচাকৈয়ে তেওঁলোক চেম্পিয়নৰ চেম্পিয়ন। যদিও বিয়োগ চিহ্নৰ সৈতে, যিহেতু তেওঁলোকে এটা দুষ্ট শক্তিৰ সেৱা কৰে।
  কিন্তু একে সময়তে আনন্দময় আৰু মনোমোহা।
  আলবিনাই দাঁত উদঙাই দি বিৰোধীসকলৰ ওপৰত হত্যাকাৰী বিমানৰ গোলা পঠিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - নাজী শব্দটো পবিত্ৰ - আমি চিৰদিনৰ বাবে ধ্বংস কৰিম!
  এলভিনাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে, বিপক্ষক নমাই দিলে:
  - আমি সঁচাকৈয়ে পাইৰেট!
  শত্ৰুবোৰক কাটি পেলোৱা আলবিনাই নিশ্চিত কৰিলে:
  - বাকী সকলো সপোন!
  আৰু যোদ্ধাসকল ইমানেই চেপি ধৰিলে আৰু সকলোকে তললৈ নমাই দিলে, যেনে ক্লাবৰ সৈতে পাক স্ক"ৰ কৰা।
  ৰাছিয়াৰ বিমানবোৰ চেপি ধৰি আলভিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - আমি হিটলাৰৰ ঈগলৰ লগত যুঁজি আছো!
  আৰু তাইৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  ইয়াৰ যোদ্ধাসকলে আচলতে শত্ৰুৰ আন্ত্ৰিকতাক এৰি দিলে। তেওঁলোকৰ পৰা ৰঙা সেনাই মূলধন লাভ কৰে।
  যুঁজি থকা ছোৱালীবোৰে ইমান উৎসাহেৰে ৰাছিয়ান সৈন্যক নোক আউট কৰে।
  কিন্তু টি এ-১৫২ত থকা হেলগাই ছোভিয়েট স্থল বাহিনীক ধ্বংস কৰে। SAU-85 নক আউট আৰু squeals:
  - জাৰ্মানী আৰু তাইৰ পুত্ৰ-কন্যাৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  কিন্তু অষ্ট্ৰাখানৰ বাবে এতিয়াও যুঁজ চলি আছে।
  ধৰি ৰাখিবলৈ শেষ শক্তি থকা ছোৱালী।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰকেৰে বোমা নিক্ষেপ কৰে। নাজীসকলক ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - পবিত্ৰ সাম্যবাদৰ বাবে!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু লগতে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আনুতাই চিঞৰি উঠে:
  - আৰু দেশৰ বাবে পৰিত্ৰাণ!
  আল্লাই বিৰোধীক নমাই আনি, আৰু অপ্ৰয়োজনীয় অনুষ্ঠান অবিহনে তেওঁলোকক কাটি, আৰু খালী গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি, চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ গৌৰৱৰ শব্দ এনেকুৱাই!
  শত্ৰুবোৰক ধ্বংস কৰি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি মাৰিয়াই গৰ্জন কৰে:
  - আমি আমাৰ গৌৰৱত মহান!
  ৰেংকত আগবাঢ়ি অহা আৰব ভাড়াতীয়া সৈন্যসকলক কাটি পেলোৱা আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাৰুছিয়াই হাউলি উঠে:
  - পৰিৱৰ্তনৰ বাবে, যাতে দামবোৰ একেলগে কমি যায়!
  মেচিনগানেৰে নাজীসকলক নিৰ্বাপিত কৰি মেট্ৰিয়নাই সেইটো লৈ চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আমাৰ গৃহভূমি ইউ এছ এছ আৰ! থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব ছাৰ!
  ইয়াত যোদ্ধাসকলে অতি আক্ৰমণাত্মকতাৰে কাম কৰে। আৰু তেওঁলোকৰ যুঁজৰ চাপ বিশাল।
  সাধাৰণতে ইহঁতে নিজৰ বিশাল এৰোবেটিক্স প্ৰদৰ্শন কৰে। আৰু সঁচাকৈয়ে অলংকৃত হেঁচা।
  যোদ্ধাসকল খালী ভৰি, কিন্তু সুখী...
  এপ্ৰিল মাহত নাজীয়ে বাকু দখল কৰে। গোলাবাৰুদৰ অভাৱে ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰিলে। একে সময়তে প্ৰায় একে সময়তে পতি পৰিল। কেৱল পাহাৰৰ ঢালত অৱস্থিত ইয়েৰেভানেহে ধৰি ৰাখিছিল। কিন্তু তেওঁৰো নিৰ্ধাৰিত হ"ল। তাত থকা গোলাবাৰুদ আৰু খাদ্যও কমি আহিছিল। মাথোঁ তুৰ্কীসকলে এতিয়াও এই চহৰখনত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰা নাই, আৰু ধূলিবোৰ অনাহাৰে মৃত্যুমুখত পৰিছে৷
  তামাৰাৰ বেটেলিয়নৰ ছোৱালীকেইজনী আংশিকভাৱে আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ডৰ মাজত নোহোৱা হৈ গ"ল, আৰু আংশিকভাৱে কমাণ্ডাৰৰ সৈতে মিলি পিছফালৰ ফালে আগবাঢ়ি গ"ল... সিহঁতে নিজৰ ঠাইলৈ সোমাই যাব বিচাৰিলে।
  ইতিমধ্যে ককেছাছ প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে দখল কৰা হৈছে যদিও যুদ্ধ অব্যাহত আছে। যদিও সেই সময়ত ইউ এছ এছ আৰৰ সৰ্ববৃহৎ তৈলক্ষেত্ৰ হেৰুৱাইছিল। কিন্তু ৰেড আৰ্মীৰ আত্মা ভাঙি যোৱা নাই। আৰু ভলগা অঞ্চলত, চাইবেৰিয়াত আৰু বহু ঠাইত এতিয়াও তেল আছে।
  হিটলাৰে ২০ এপ্ৰিলৰ ভিতৰত আষ্ট্ৰাখানত ৰাছিয়ানসকলক শেষ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে। আৰু যুদ্ধখন বিশাল পৰিসৰত আৰম্ভ হ"ল। আৰু বোমা বিস্ফোৰণ তীব্ৰভাৱে তীব্ৰতৰ হৈ পৰিল।
  ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত প্ৰবল হেঁচা আছিল। আলমা-আটাৰ বাবে যুদ্ধ চলিছিল আৰু জাপানীসকলে ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছিল। চহৰখন প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ধৰিছিল।
  চামুৰাই অলপ উষ্ণ হোৱাৰ লগে লগে আক্ৰমণাত্মক বিকাশৰ চেষ্টা কৰিলে, আৰু মগাদানৰ দিশত।
  ভেৰ"নিকাই আলমা-আটাত যুঁজিছিল আৰু নিজৰ ছোৱালীৰ বেটেলিয়নৰ সৈতে চামুৰাইৰ আক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিছিল।
  আৰু বহুত আছে। পতন পদ্ধতিৰে নিযুক্তি দিয়া চীনাসকলেও যুঁজ দিছে।
  জাপানীসকলে হালধীয়া সৈন্যক যুদ্ধলৈ দলিয়াইছে... তেওঁলোকে আগবাঢ়িছে আৰু আক্ষৰিক অৰ্থত নিজৰ মৃতদেহ লৈ ছোভিয়েট পজিচন পেলাইছে।
  ভেৰ"নিকাত জুই জ্বলি উঠিছে। আৰু তেওঁ চীনা আৰু চামুৰাইক ৰেংকত কাটি পেলায়। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - ৰাছিয়ান আত্মা গৌৰৱ!
  মাৰ্ফাইও গুলী চলায়, বিৰোধীক কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পিতৃভূমিৰ বাবে!
  কামানৰ খাদ্য হিচাপে কাম কৰিবলৈ নিযুক্তি দিয়া জাপানী আৰু চীনা সৈন্যক গুলীয়াই হত্যা কৰা নাটাছাই চিঞৰি উঠে:
  - গ্ৰেট কমিউনিজমৰ বাবে!
  চামুৰাই আৰু চীনা যোদ্ধাসকলক গুলীয়াই, অতি আবেগেৰে কাটি পেলোৱা, আৰু খালী গোৰোহাৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ দি আলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ নতুন সীমাৰ বাবে!
  ভেৰ'নিকাই শত্ৰুৰ ওপৰত অতি নিখুঁতভাৱে গুলীচালনা কৰে, আৰু চীনাসকলৰ মূৰ বিন্ধে, আৰু একে সময়তে চিঞৰি উঠে:
  - ছোভিয়েট ভূমি গৌৰৱ!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰে তাই গ্ৰেনেডৰ এটা বিশাল শক্তি পঠিয়াই দিয়ে, যিয়ে সকলো শত্ৰুক ছিঙি পেলায়।
  শত্ৰুক কাটি পেলাই, আৰু খালী আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো পেলাই দি মাৰ্ফাই চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ যুগত শাসন কৰক!
  নাটাস্কাই ফালি পেলালে, খালী ভৰিৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা পেলাই দিলে, চীনা, ব্যাকনুলাৰ এটা গোট:
  - নতুন ছোভিয়েট অর্ডার জন্য!
  শত্ৰুৰ ওপৰত অতি সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰি আলিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ নতুন সীমাৰ বাবে আমি যুঁজিম!
  আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাটো ধ্বংসৰ বোমাৰ ওচৰত বলি হ"ল।
  যুঁজি থকা ছোৱালী, যেন তেওঁলোকৰ চকুৰ পৰা স্ফুলিংগ ঢালিছে।
  নাই, চীনা বাহিনীৰ সৈতে মিলি জাপানীসকলে এনে লোকক জয় কৰিব নোৱাৰে। আৰু চামুৰাই আক্ৰমণ কৰিবলৈ লৰালৰি কৰে।
  আৰু আকৌ সকলো কাষ চাপিলেই মৃতদেহ পেলাই দিয়ে। কিন্তু বহুত বেছি, খালী ভৰিৰে সুন্দৰীৰ বেটেলিয়নটো পিছুৱাই যাবলগীয়া হৈছে।
  আৰু জাপানীসকলৰ নিঞ্জা ছোৱালী আছে। আৰু তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ বৰ কঠিন।
  ইমান জিলিকি থকা, যুঁজি থকা আৰু ধুনীয়া। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নিক্ষেপ কৰে, মহা ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ উপহাৰ।
  নীলা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে তৰোৱাল আৰু চিঞৰি চিঞৰি ছোভিয়েট সৈন্যক কাটিছে:
  - সম্ৰাটৰ ৰাজত্বকালৰ যুগৰ বাবে!
  হালধীয়া চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে বতাহৰ চকল চলাই ৰাছিয়াৰ সামৰিক বাহিনীক চেপি ধৰিছে আৰু চিঞৰিছে:
  বাঞ্জাইৰ যুগলৈ গৌৰৱ !
  ৰঙা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে হেলিকপ্টাৰ কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি এজন ছোভিয়েট বিষয়াক কাটি চিঞৰিলে:
  - আমি সদায় জয়ী হওঁ!
  বগা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে পখিলাৰ কৌশল ব্যৱহাৰ কৰি তিনিজন ৰাছিয়ান সৈনিকক কাটি পেলালে আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মটৰ এটা দলিয়াই দিলে। বিস্ফোৰণ হৈ চৌত্ৰিশটা উলটি পেলালে।
  যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন জাপানী অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  ইয়াৰ এনে ছোৱালীবোৰ আচৰিত আৰু সঁচাকৈয়ে শীতল... আৰু সুদূৰ পূবৰ ৰঙা সেনাই এটা গুৰুতৰ শত্ৰুৰ সন্মুখীন হ"ল।
  কিন্তু ইয়াত কেন্দ্ৰত ছোভিয়েট সৈন্যই ৰজেভৰ দিশত হঠাতে আঘাত কৰে।
  ইয়াত এলিজাবেথৰ ক্ৰুৱে প্ৰথমবাৰৰ বাবে নতুন আই এছ-২ টেংকত যুঁজিছে। যিটো যন্ত্ৰৰ লগত কিছুমান আশা জড়িত হৈ আছে। সাধাৰণতে ইয়াত পাঁচজন ক্ৰু থাকে যদিও ইয়াত যোদ্ধাসকলে চাৰিজনৰ সৈতে মোকাবিলা কৰে।
  এলিজাবেথে ১২২ মিমি বন্দুক গুলিয়াই দিয়ে। এটা ধ্বংসাত্মক প্ৰজেক্টাইল হত্যাকাৰী শক্তিৰে উৰি যায়। এটা চাপৰ বৰ্ণনা কৰে, আৰু দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ পৰা T-4 আঘাত কৰে।
  এলিজাবেথে উচ্চাৰণ কৰে:
  - এই কামটো মই ভালকৈ কৰিলোঁ!
  ইয়াৰ উত্তৰত একাটেৰিনাই অভিযোগ কৰে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰে আৰু বিৰক্তিৰে মন্তব্য কৰে:
  - আৰু বন্দুকটো বেছি বেগেৰে গুলী চলোৱা নাই!
  এলিজাবেথে এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - একেবাৰে নিখুঁত টেংক ধ্বংসকাৰী নহয়!
  খালী ভৰিৰে অস্ত্ৰটো লোড কৰাত সহায় কৰা এলিনাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - কিন্তু হত্যাকাৰী!
  আৰু তাৰ পিছত কেথেৰিনে গুলীচালনা কৰিলে। আৰু খোলাটোৱে বহু দূৰৰ পৰা পেন্থাৰক খুন্দা মাৰিলে। হয়, হত্যাকাৰী বন্দুক...
  কেথেৰিনে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ বহুত শক্তি আৰু উত্তেজনা আছে!
  এলিনাই এই কথাত একমত হ"ল:
  - অনেক! ৰাছিয়াৰ মহিমা!
  ইউফ্ৰেছিয়াই এইটোও লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এই গাড়ীখনৰ দৃশ্যমানতা বেয়া। কেনেকৈ শ্বুট কৰে?
  এলিনাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু আমাৰ ইমান প্ৰশিক্ষিত চকু! যদি আমি মাৰিলোঁ, তেন্তে আমি মাৰিলোঁ!
  আৰু যোদ্ধাসকলে কোৰাছত গাইছিল:
  - আমি ভয় নকৰো আৰু সদায় যুঁজ দিম!
  . অধ্যায় ৭
  ২১ এপ্ৰিলতো আষ্ট্ৰাখান আংশিকভাৱে ছোভিয়েটৰ নিয়ন্ত্ৰণত আছিল। জাৰ্মানজন ইয়াৰ দ্বাৰা সম্পূৰ্ণৰূপে বন্দী হোৱা নাছিল।
  ভূখণ্ডৰ বাবে ইয়াত ভালদৰে ৰক্ষা কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল। আৰু জাৰ্মানসকলে কৌশল সলনি কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আক্ৰমণৰ পৰিৱৰ্তে তেওঁলোকে বোমা বিস্ফোৰণ আৰু গোলাবৰ্ষণলৈ স্থানান্তৰিত হয়।
  আলেংকা আৰু তাইৰ দলটোৱে এটা বাংকাৰত লুকাই থাকি বিশাল গোলাবৰ্ষণৰ বাবে অপেক্ষা কৰিলে।
  ছোৱালীকেইজনী মাত্ৰ ছয়জনী আছিল, তাচ খেলিছিল। খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডেকবোৰ ধৰি আলোচনা কৰিলে।
  অন্যুতাই খঙেৰে ক"লে:
  - ককেছাছত কেৱল ইয়েৰেভানকহে লোৱা হোৱা নাছিল। এই অঞ্চলৰ এইটো আমাৰ শেষ দ্বীপ মাথোঁ। ইয়াৰ পিছত কি হ"ব?
  আলেংকাই যুক্তিসংগতভাৱে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - সম্ভৱতঃ তেওঁলোক মস্কোলৈ যাব। এইটোৱেই তেওঁলোকৰ ক্ৰেডো!
  আল্লাহে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - বাহিনীবোৰ বৰ অসমান... আমি সঁচাকৈয়ে যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছো, আৰু আমাৰ হাতত পৰ্যাপ্ত সৈনিক নাই!
  মাৰিয়াই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু নাজীসকলে হেৰুৱাইছে! আমাক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে!
  মেট্ৰিয়নাই নিজৰ মতামত প্ৰকাশ কৰিলে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কাৰ্ড এখন দলিয়াই দিলে:
  - আমি জয়ী হ"বলৈ জন্ম লৈছো, আৰু আমি নিশ্চয় জয়ী হ"ম, মই জানো!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে প্ৰতিপক্ষৰ লগত যুঁজি মাৰুষ্যই মান্তি হ"ল:
  - অৱশ্যে তাত কোনো সন্দেহ নাই!
  আলেংকাই ইমান আশাবাদী নহ"ব, উদং, টেন কৰা ভৰিখনেৰে কাৰ্ডখন পেলাই দিব:
  "আমি ছোৱালীবোৰে হয়তো দখলৰ অধীনত জীয়াই থাকিব লাগিব, কিন্তু মোৰ বিশ্বাস আমি নিঃসন্দেহে জয়ী হ"ম!"
  আন্যুতাই নিৰ্ণায়কভাৱে ক"লে:
  - গেৰিলা পদ্ধতি ব্যৱহাৰ কৰি যুঁজিব পাৰি, আৰু এনে মানুহৰ লগত যুঁজিলে বৰ ধুনীয়া হ"ব, বৰ শীতল!
  আল্লাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আমি অধিক সক্ৰিয়ভাৱে যুঁজ দিয়া উচিত!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে কথা কোৱা বন্ধ কৰি দিলে। তাৰ পিছত তেওঁলোকে আন এটা বিষয়লৈ সলনি হ"ল।
  মাৰুষ্যই বিৰক্তিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - বিশ্বাসীসকলৰ সংখ্যা বাঢ়িছে। সকলো যুক্তিৰ বিপৰীতে!
  আন্যুতাই এই কথাত আপত্তি কৰিছিল:
  - ঈশ্বৰ নাই বুলি এতিয়াও কোনেও প্ৰমাণ কৰা নাই। আৰু তেওঁ ইয়াৰ অন্য কথা প্ৰমাণ কৰিব নোৱাৰে। গতিকে ইয়াত আমি অন্তহীন তৰ্ক কৰিব পাৰো।
  আলেংকাই নিশ্চিত কৰিছে:
  - আৰু ইয়াত তৰ্ক কৰাটো মূৰ্খামি আৰু অসাৰ!
  আল্লাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয় এই কথা-বতৰা অসাৰ। তদুপৰি যদি ঈশ্বৰ আছে, তেন্তে তেওঁ এনেকুৱা যে তেওঁৰ অস্তিত্ব নথকাটোৱেই ভাল!
  মেট্ৰিয়নাই খিকিন্দালি কৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এনে ভগৱানৰ অস্তিত্ব নথকাটোৱেই ভাল! ইয়াৰ মাজতে গান গাই যাওক!
  আৰু ছোৱালীবোৰে কোৰাছত গাইছিল;
  আমি ছোৱালী, কমছমোলত যোগদান কৰিছো,
  তেওঁলোকে পিতৃভূমিৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হ'বলৈ শপত খালে...
  যাতে নাজীসকলৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে এক উগ্ৰ পৰাজয়,
  বাৰু, কমিউনিজমৰ অধীনত ৰাছিয়াত বাস কৰোঁ আহক!
  
  কাৰণ, লেনিন আমাৰ লগত আছে, যেন ধাতুৰ দৰে,
  ব্ৰঞ্জৰ পৰা যি কোনো ইস্পাততকৈ শক্তিশালী ...
  মই সপোন দেখিছিলো পৃথিৱীবোৰ ঘূৰাই দিয়াৰ
  মহান প্ৰতিভাশালী ষ্টেলিনে উইল কৰা মতে!
  
  আমি পিতৃভূমিক শীতল কৰিম,
  আৰু আমি পিতৃভূমিক তৰাবোৰৰ ওপৰত উত্থাপন কৰিম...
  কমছমোলৰ সদস্যসকলৰ সৈতে সফলতা হওক,
  যদিও আমাৰ ভৰি দুখন উদং!
  
  ফেচিষ্টে মোৰ গৃহভূমি আক্ৰমণ কৰিলে,
  পূবৰ পৰা brazenly samurai আৰোহণ ...
  মই যীচু আৰু ষ্টেলিনক ভাল পাওঁ
  আৰু মই বিৰোধীক বিশ্বাস কৰোঁ, আমি টুকুৰা-টুকুৰ কৰিম!
  
  স্বৰগ আমাৰ লগত আছে ,
  যি সাম্যবাদ, ধেমালিতে, গঢ়ি তুলিব ...
  গৌৰৱময় ৰড বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ সকলোতকৈ শক্তিশালী,
  চেতনা আৰু ইচ্ছাশক্তি বৃদ্ধি কৰিব!
  
  আমি বিশ্বাস কৰোঁ যে আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো
  পিতৃভূমিক আঁঠু লৈ নাৰাখিব ...
  কমৰেড ষ্টেলিন এজন উজ্জ্বল তৰা,
  আৰু আমাৰ গুৰু হৈছে জ্ঞানী প্ৰতিভাশালী লেনিন!
  
  আমি আমাৰ পিতৃভূমি বনাম,
  গ্ৰহত অধিক সুন্দৰ আৰু উজ্জ্বল ...
  আৰু হ"ব, মাৰাত্মক বন্দুকটো জানি লওক,
  প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশুৱে মজা কৰক!
  
  স্বৰগ জ্বলা , হৃদয়ত জ্বলি নাযাব,
  আপুনি ৰাছিয়াৰ সকলো তৰোৱালৰ পৃষ্ঠপোষক...
  আমি সোনকালে নিৰ্মাণ কৰিম, মোৰ বিশ্বাস এটা শক্তিশালী স্বৰ্গ,
  যীচু আহিব পবিত্ৰ মিছন!
  
  হিটলাৰৰ গেং বন্ধুসকলক বিশ্বাস নকৰিব
  যে তাই সহজে আৰু ভয়ংকৰভাৱে জয়ী হ'ব...
  আমাক সকলোকে এটা পৰিয়াল লাগে -
  আৰু বিশ্বাস কৰক মাতৃভূমিক ভাল পাবলৈ আৰু দেৰি হোৱা নাই!
  
  সৰ্বশক্তিমান প্ৰভুৱে আমাক সকলোকে ৰক্ষা কৰক,
  পৃথিবী উপর ত্রিরঙী পতাকা উত্থাপন ...
  আৰু দুষ্ট শিকাৰুটো খেললৈ পৰিণত হ"ব,
  আমি চয়তানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ সক্ষম হ"ম!
  
  মই গ্ৰেট ফাদাৰলেণ্ডক ভাল পাওঁ,
  সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত ইয়াতকৈ ধুনীয়া তুমি নাই
  আমি ৰাছিয়াক ৰুবলৰ বিনিময়ত বিক্ৰী নকৰো,
  আহক আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত শান্তি আৰু সুখ গঢ়ি তোলোঁ!
  
  আমাৰ মাতৃভূমিৰ নামত, এটা সপোন,
  গ্ৰেট ৰাছিয়া উত্থান হ'ব...
  বাকী সকলোবোৰ মাথোঁ অসাৰতা
  আৰু এজন নতুন মচীহ আমাৰ লগত থাকিব!
  
  অ" মোৰ সৰ্বশক্তিমান লাডা,
  আপনি রাশিয়ান প্রেম এবং শান্তি দিব...
  মই তোমাক ভিক্ষা কৰি এনেকৈ তোমাৰ ফালে ঘূৰিছোঁ,
  আৰু প্ৰয়োজন হ"লে বিজুলীৰে আঘাত কৰক!
  
  স্বৰ্গৰ ঈশ্বৰৰ মাতৃ মেৰী,
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডে যীচুক দিছিল...
  তোমালোকৰ কাৰণে মহান ঈশ্বৰ পুনৰুত্থিত হৈছে;
  মানুহে সঁচাকৈয়ে নিজৰ ৰুচি হেৰুৱাব পৰা নাই!
  
  মন কৰক কমছমোলৰ সদস্যসকল আছে
  ৰাছিয়াৰ দেৱতাসকল অতিশয় সন্মানীয়...
  আমি মাতৃভূমিৰ মহান পুত্ৰ,
  ৰাছিয়ানসকলে সদায় জয়ী হয়!
  
  বন্ধুসকলে মাতৃভূমিক প্ৰাৰ্থনা কৰাটো প্ৰয়োজন,
  Perun, Yarilo, এবং Svarog শক্তিশালী ...
  আমি বৰ শক্তিশালী স্বামী হম
  আৰু আমি আকাশত ডাৱৰবোৰো উৰুৱাই দিম!
  
  এতিয়া শত্ৰুক ইতিমধ্যে মস্কোৰ পৰা উভতাই পেলোৱা হৈছে,
  আপুনি নাজীসকলক বহুত আঘাত দিলে...
  আমি যীচু আৰু ষ্টেলিনৰ প্ৰতি বিশ্বাসী,
  বন্দুক থকা টেংকৰ প্ৰচুৰ পৰিমাণে থাকিব!
  
  নাই, শত্ৰুৱে ৰাছিয়ানক ৰোধ কৰিব নোৱাৰিব,
  যিহেতু আমাৰ যোদ্ধাসকল সৰ্বশক্তিমান...
  পৰীক্ষা, গতাই দিয়া, মাত্ৰ পাঁচজনৰ বাবে,
  যাতে প্ৰতিজন ল"ৰা বৰ শক্তিশালী হয়!
  
  বিশ্বাস কৰক, ষ্টেলিনগ্ৰাড গৌৰৱময় হ"ব,
  আৰু আমি তেওঁক আক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা কৰিম...
  এটা বিজয়ী নাইট এলাইনমেণ্ট আহিব,
  যদিও তেজ অসংযতভাৱে বৈ থাকে!
  
  ঠাণ্ডাত খালী ভৰিৰে ছোৱালী
  গোৰোহাৰে টিপটিপিয়াকৈ দৌৰি থাকে...
  আৰু তেওঁলোকে ফেচিষ্টসকলক মুঠি মাৰিব,
  অসামাজিক কয়িনক সমতল কৰি পেলোৱা হ"ব!
  
  সকলো হ"ব, মানুহে ভালকৈয়ে জানে
  আমি মহাকাশত আছো, আমি নক্ষত্ৰমণ্ডল মুকলি কৰিম...
  কাৰণ, শৌৰ্য্যক সন্দেহ কৰাটো পাপ,
  আৰু ঈশ্বৰৰ সিংহাসনত এজন মানুহ থাকিব!
  
  বিজ্ঞানে অতি সোনকালে মৃতক পুনৰুত্থান কৰিব,
  আমি সৰু আৰু ধুনীয়া হ'ব পাৰিম ...
  আমাৰ ওপৰত এটা সোণৰ পাখি থকা কেৰুব আছে,
  মোৰ ধুনীয়া মাতৃ ৰাছিয়ালৈ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে এটা গোটেই কবিতা ভালদৰে গাই খালী ভৰিৰে তাচ খেলি থাকিল ...
  ২২ এপ্ৰিলত লেনিনৰ জন্মদিন আছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে পানী আৰু কফিৰে পাতল কৰি মদ খাই উশাহৰ তলত গুণগুণাই উঠিল...
  কেন্দ্ৰটোত আন এক ৰজেভ- চিচেভস্ক অভিযান চলাইছিল । জাৰ্মানসকলে ডিফেন্সিভত আছিল আৰু প্ৰতিশোধ ল"লে। নতুন ছোভিয়েট টেংক টি-৩৪-৮৫ আৰু আই এছ-২ যুদ্ধ কৰিছিল। শেষৰখন গাড়ী প্ৰায়ে বোকাত আবদ্ধ হৈ পৰিছিল। হয়, আৰু "টাইগাৰ" -২ আৰু গধুৰ "মেকুৰী"ৰ কৱচবোৰে কপালত লোৱা নাছিল। "পেন্থাৰ" -২,ও, ওচৰৰ পৰাহে বিন্ধিব পৰা গ'ল।
  আটাইতকৈ জাৰ্মান গাড়ীখনে ছোভিয়েট গাড়ীখনক অধিক দূৰৰ পৰা বিন্ধিছিল।
  হিটলাৰে সাধাৰণতে "পেন্থাৰ" -২, যিটো সন্তোষজনকভাৱে সুৰক্ষিত, আৰু ভাল ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ওপৰত সন্তুষ্ট আছিল। কিন্তু তেওঁ এনে এটা টেংক সৃষ্টি কৰাৰ দাবী জনায় যিটো ভালদৰে সুৰক্ষিত হ'ব, আৰু একে সময়তে সহ্যযোগ্যভাৱে চলাব...
  এই ক্ষেত্ৰত "মাউছ" এ নিজকে এটা অদক্ষ যন্ত্ৰ বুলি দেখুৱাইছিল। ই ছিৰিজৰ অংশ হিচাপে ই-১০০ সক্ৰিয়ভাৱে বিকশিত কৰা হৈছিল। ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছনৰ স্থান একেলগে কৰাৰ কথা আছিল আৰু টাৱাৰটো হালৰ দৰে সংকীৰ্ণ আৰু হেলনীয়া আছিল । কৱচৰ ডাঠতা মাউছৰ সৈতে তুলনাযোগ্য হৈয়েই থাকিল, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ সৈতেও তুলনাযোগ্য হৈ থাকিল যদিও উচ্চতাৰ বাবে ওজন ১৩০ টনলৈ হ্ৰাস কৰিবলগীয়া হ"ল। ইয়াৰ বিপৰীতে ইঞ্জিনটো ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰত শক্তিশালী হ"ব লাগিছিল আৰু টেংকটোৰ গতিশীলতা সন্তোষজনক আছিল।
  সাধাৰণতে "ই" ছিৰিজটো নতুন প্ৰজন্মৰ টেংক হোৱাৰ কথা আছিল। নিম্ন চিলোৱাট, যুক্তিসংগত হেলনীয়া ডাঙৰ কোণ, শক্তিশালী বন্দুক আৰু ইঞ্জিন, ঘন বিন্যাসৰ সৈতে।
  অৱশ্যে জাৰ্মানসকলৰ ইতিমধ্যে ভাল গাড়ী থকাৰ সময়তে। "পেন্থাৰ" -2 এ পূৰ্বৰ মডেলৰ ঠাই ল'লে। ইয়াৰ উপৰিও অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনযুক্ত নতুন "টাইগাৰ" -২, এটা সৰু টাৱাৰ আছিল। ভালদৰে সুৰক্ষিত আৰু ওজনত লঘু।
  গতিকে নাজীসকলে থিয় হৈ বহি নাথাকিল।
  ১৯৪৪ চনৰ ২৪ এপ্ৰিলত প্ৰথম জাৰ্মান আৰাডো জেট বোমাৰু বিমানে মস্কোত মৃত্যুৰ উপহাৰেৰে আঘাত কৰে। তেওঁ বহু উচ্চতাৰ পৰা বোমাটো পেলাই দিলে আৰু সহজেই ছোভিয়েট যোদ্ধা বিমানক আগুৰি ধৰিলে।
  হিটলাৰে কৈছিল যে এতিয়া ইউ এছ এছ আৰৰ কোনো সুযোগ নাই, আৰু অতি সোনকালে ৰঙা সেনাৰ অন্ত আহিব।
  ২৫ এপ্ৰিলত অষ্ট্ৰাখানত নতুনকৈ আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। প্ৰথম মাটি চলাচল কৰা যন্ত্ৰটোৱেও যুদ্ধত অংশ লৈছিল: মাটিৰ তলৰ টেংক।
  ইয়াৰ ওপৰত দুগৰাকী জাৰ্মান ছোৱালীয়ে যুঁজিছিল: মাৰ্চিডিজ আৰু ড"ৰা। ৱাৰিয়ৰ্ছে মাটিত চলাচল কৰা এটা আণ্ডাৰগ্ৰাউণ্ড মডেল চেষ্টা কৰিছিল ।
  য'ত যথেষ্ট লঘু ৭৫ মিলিমিটাৰৰ চুটি নলীৰ কামান আৰু চাৰিটা মেচিনগানৰ সৈতে।
  ছোৱালীয়ে মাটিত গাড়ী টানে। ড্ৰিলবোৰ ঘূৰি থাকে, শিলটোৰ মাজেৰে কাটি যায়। ঘণ্টাত সাত কিলোমিটাৰ গতিবেগ যথেষ্ট লেহেমীয়া, বাহনৰ বাবে, মাটিৰ তলত এইটো বেয়া নহয়।
  জাৰ্মান সেনাৰ প্ৰথম জয়ষ্টিকত মাৰ্চিডিজে খালী ভৰিৰ আঙুলি টিপিছে। ইয়াক চলাবলৈ অতি সুবিধাজনক আৰু উচ্চাৰণ কৰা হয়:
  - ইয়াত আমাৰ জাৰ্মান বিজ্ঞান সফল হোৱাৰ দৰে!
  ড"ৰাই এই কথাত একমত হ"ল:
  - হয়, আমি ইতিমধ্যে বহুত জানো! আমাৰ শক্তি বৰ ডাঙৰ!
  ইয়াৰ উপৰিও জয়ষ্টিকেৰে নিয়ন্ত্ৰণ কৰে। ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰাডাৰেৰে এটা বিশেষ মেচিন পৰীক্ষা কৰি আছে।
  ইয়াত আগলৈ এটা ছোভিয়েট বেটাৰী আছে আৰু ইয়াৰ তলত আপুনি ডুব যাব পাৰে।
  মাৰ্চিডিজে দাঁত উদং কৰি মন্তব্য কৰে:
  - আমি এটা নতুন অৰ্ডাৰ নিৰ্মাণ কৰিম!
  আৰু তাৰ পিছত নাজীৰ গাড়ীখন ওলাই আহে। উচ্চ বিস্ফোৰক খণ্ডিত গোলা এটাই ছোভিয়েট বন্দুকত আঘাত কৰে। আৰু ৰঙা সেনাৰ জোৱানক আঘাত কৰে।
  ড"ৰাই হাঁহি এটা মাৰি কয়:
  - মহান প্ৰতিশোধ উদযাপন কৰা হওক!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ সঠিক শ্বট দিয়ে। শত্ৰুক আঘাত কৰে আৰু squeaks:
  - নতুন সপোনৰ মহিমা!
  মাৰ্চিডিজে মেচিনগানৰ পৰা স্ক্ৰিবল কৰে, আৰু হাউলিঙে কয়:
  - মহান সপোনৰ যুগৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি নিজে হাত চাপৰি বজায়। এইসকল আক্ৰমণাত্মক আৰু অতি চঞ্চল যোদ্ধা।
  ডোনাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে মন্তব্য কৰিছে:
  - পৃথিবীত বহুত ভাল ভাল বস্তু !
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বুটাম টিপি আকৌ গুলী চলায়, ছোভিয়েট গুনাৰসকলৰ ওপৰত।
  মাৰ্চিডিজে হাঁহি এটা মাৰি নিশ্চিত কৰিছে:
  - আৰু ইয়াতকৈও ধুনীয়া হ"ব!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীও মাৰে। এনেকৈয়ে এই যুঁজাৰু ছোৱালীবোৰে গুলী চলায়।
  বাৰু, যুদ্ধৰ বাবে আন এটা যন্ত্ৰ কি...
  'আষ্ট্ৰাখান'ৰ ওপৰত নাজীৰ আক্ৰমণ বাঢ়িছে ...
  সকলো পন্থা বিচ্ছিন্ন হৈ গ"ল... আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই চহৰখনৰ দীঘলীয়া, বীৰত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষা সম্পূৰ্ণ কৰি ১৯৪৪ চনৰ ১ মে"ত হাৰ মানিবলৈ বাধ্য হ"ল। এই দুৰ্গটোও খহি পৰিল।
  নাজীয়ে আতচবাজীৰে অষ্ট্ৰাখানৰ পতন উদযাপন কৰে। তথাপিও প্ৰতিৰক্ষা অসাৰ নহ"ল। আৰু ফ্ৰিটজক সৈন্য পুনৰ ভৰোৱা আৰু সংৰক্ষিত বনাঞ্চল টানিবলৈ কিছু সময় লাগিছিল...
  ফুহৰাৰে ছাৰাটভৰ দিশত আৰু মস্কোৰ গভীৰ বাইপাছৰ সৈতে ভলগাৰ কাষেৰে আৰু আগবাঢ়ি যোৱাৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল।
  কিন্তু জাৰ্মানীয়ে নিজৰ বাহিনীক পুনৰ গোট খুৱাই থকাৰ সময়তে তেওঁলোকে সংৰক্ষিত বাহিনী টানি আনিছিল। আৰু যুদ্ধবোৰ বতাহত আছিল।
  জাৰ্মান বিমান সংস্থাই নিজৰ শ্ৰেষ্ঠত্ব দৃঢ় কৰাৰ চেষ্টা কৰিছিল। এম ই-২৬২ৰ যুদ্ধ পৰীক্ষাত এই মেচিনৰ নিৰ্ভৰযোগ্যতাৰ অভাৱ, আৰু ইয়াৰ সঘনাই হোৱা দুৰ্ঘটনাৰ লগতে পৰিচালনাৰ সমস্যাও দেখা গৈছিল। গতিকে যেতিয়া জাৰ্মান ইউনিটসমূহ এই বিমানখনেৰে সম্পূৰ্ণৰূপে সলনি কৰাৰ কোনো ধাৰণা নাছিল। ইয়াৰ বিপৰীতে টি এ-১৫২ নিজৰ সময়ৰ বাবে এক মহান যন্ত্ৰ বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল আৰু ক্ৰমান্বয়ে প্ৰৱৰ্তন কৰা হৈছিল। এম ই-৩০৯ আৰু এম ই-১০৯ সেৱাত থাকিল।
  ৰকেট চালিত এম ই-১৬৩ যুদ্ধৰ বাবে ভাল যুঁজাৰু বিমান বুলি প্ৰমাণিত হ"ল যদিও উৰণৰ সময় কম হোৱাৰ বাবে যুদ্ধত ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰাটো প্ৰায় অসম্ভৱ হৈ পৰিল।
  আৰাডো জেট বোমাৰু বিমানখন অধিক সফল হৈ উঠিল , যিখন তীব্ৰ গতিৰ বাবে বিমান বিৰোধী বন্দুকৰে গুলীয়াই পেলোৱাটো প্ৰায় অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল আৰু ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানখনে ইয়াক ধৰিব পৰা নাছিল। ৰিয়েক্টিভ স্কাউটবোৰ যথেষ্ট ভাল আছিল। জাৰ্মানসকলে আন যন্ত্ৰও নিৰ্মাণ কৰি আছিল। উদাহৰণস্বৰূপে, এম ই-২৬২তকৈ লঘু যুঁজাৰু বিমান এক্স ই-১৬২, নিৰ্মাণ কৰাত সহজ, সস্তীয়া আৰু বেছিভাগেই কাঠৰ পৰা নিৰ্মাণ কৰিব পৰাকৈ কৌশলগত। আৰু অন্যান্য যুঁজাৰু। আৰু ME-1010 আৰু TA-183... আৰু ME-262 X ৰ অধিক উন্নত আৰু নিৰ্ভৰযোগ্য পৰিৱৰ্তন। আৰু গথা টেইললেছ যুঁজাৰু বিমান, আৰু বহুত কিবাকিবি।
  কিন্তু এতিয়াৰ বাবে জাৰ্মান প্ৰপেলাৰ চালিত যুঁজাৰু বিমান ছোভিয়েট বিমানতকৈ বহু শক্তিশালী আছিল। যিবোৰৰ গুণগত মান কমি আহিল, আৰু ইঞ্জিন আৰু অস্ত্ৰ দুয়োটাতে যথেষ্ট দুৰ্বল আছিল। তদুপৰি ইয়াক-৯ক আৰু অধিক সৰল কৰি তোলা হ"ল আৰু এতিয়া ইয়াৰ ওপৰত মাত্ৰ এটা ২০ মিলিমিটাৰ বিমান কামানহে ৰখা হ"ল, মেচিনগানটো পৰিত্যাগ কৰি। ইয়াৰ ফলত খৰচ হ্ৰাস পালে আৰু উৎপাদন সৰল হ"ল আৰু ওজন হ্ৰাস কৰিবলৈ সুবিধা হ"ল।
  সকলো একেই, জাৰ্মান বিমানৰ বিৰুদ্ধে মেচিনগান যথেষ্ট দুৰ্বল। এতিয়ালৈকে ইউ এছ এছ আৰে নাজীৰ সন্মুখত গতি আৰু অস্ত্ৰৰে অধিক উন্নত মডেলৰ গাড়ী আৰু পাছ উৎপাদন কৰাৰ সামৰ্থ্য নাছিল। মেচিনবোৰৰ ওজন বেছি হোৱাৰ বাবেও পৰিচালনাৰ সমস্যাৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  আৰু ইন্ধনৰ অভাৱত পাখি থকা কৰ্মীসকলৰ বিমান প্ৰশিক্ষণ কমি আহিল।
  এম ই-৩০৯ৰ শক্তিশালী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰবোৰ যথেষ্ট বেগত আয়ত্ত কৰি লোৱা এলভিনা আৰু আলবিনাই এম ই-২৬২ত অৱতৰণ কৰিব বিচৰা নাছিল, যিখন বিমানখনে নিজকে বহু সময়ত দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত কৰিছিল। আৰু গতিৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোক ইতিমধ্যে ৰাছিয়ানতকৈ শক্তিশালী।
  ছোভিয়েট গাড়ীখন কাটি আলভিনাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আকাশত যুঁজিবলৈ আকৰ্ষণীয়!
  আলবিনাই খালী ভৰিখন ব্যৱহাৰ কৰি যুঁজাৰু বিমানখনক লক্ষ্যস্থানলৈ লৈ গ"ল আৰু থেতেলিয়াই পেলালে, মান্তি হ"ল:
  - হয়, আমি মূলতঃ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শক্তিশালী!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে পাগলৰ দৰে হাঁহিলে।
  মে" তুলনামূলকভাৱে শান্ত হৈ পৰিল। ৰঙা সেনাই তেতিয়াও ৰজেভ চেলিয়েণ্টক কাটি পেলাবলৈ চেষ্টা কৰি আছিল।
  এলিজাভেটাই আই এছ-২ৰ পৰা বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিছিল... ছোভিয়েট গাড়ীখনৰ ভাল সুৰক্ষা আছিল কেৱল হালৰ কপালৰ ওপৰৰ অংশত। টাৱাৰৰ কপালখন পৰ্যাপ্ত পৰিমাণে সুৰক্ষিত নহয়। আৰু ইয়াক ওচৰৰ পৰাও টি-৪ বন্দুকৰ দ্বাৰা বিন্ধিছে। কিন্তু অৱশেষত মে" মাহত শেষৰখন টেংক বন্ধ কৰি দিয়া হয়, পেন্থাৰ আৰু নিয়মীয়া লায়ন আৰু মাউছৰ দৰেই। এতিয়া ধাৰাবাহিক "Patera" -2 আৰু "Tiger" -2 সৰ্বাধিক একত্ৰিত আৰু একেধৰণৰ অস্ত্ৰৰ সৈতে।
  এই মেচিনবোৰ কপালত ভালদৰে সুৰক্ষিত, কাষত যথেষ্ট দুৰ্বল আৰু ওজনৰ ক্ষেত্ৰত অধিক পাৰ্থক্য থাকে। নতুন ইঞ্জিনৰ সৈতে তেওঁলোকৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স সামৰিক বাহিনীৰ বাবে গ্ৰহণযোগ্য। কিন্তু এই টেংকবোৰো অস্থায়ী... ই ছিৰিজৰ পেন্থাৰ-৩ আৰু টাইগাৰ-৩ক সলনি কৰিবলৈ সাজু হৈছে। ঘন বিন্যাসৰ সৈতে, ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছনৰ অৱস্থান এটা ব্লক আৰু সিপাৰে, এটা পোহৰ, সৰলীকৃত, আৰু একে সময়তে পাৰ কৰিব পৰা আৰু সহজে মেৰামতি কৰিব পৰা আণ্ডাৰকেৰেজৰ সৈতে।
  নতুন মেচিনবোৰ ভালদৰে সুৰক্ষিত হ"ব লাগে, কিন্তু ওজন কোনো বিশেষ বৃদ্ধি নকৰাকৈ।
  অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ মূল্যত ইয়াত কোনো একতা নাই। ছোভিয়েট টেংকৰ কৱচ বেছি ডাঠ নহয়, আৰু নিম্নমানৰ। আৰু বৃহৎ কেলিবাৰৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ ৰখাৰ কোনো যুক্তি নাই। সামৰিক বাহিনীৰ ৮৮ মিমি কামান ঠিকেই আছে। তাই চাৰি কিলোমিটাৰৰ পৰা চৌত্ৰিশটা সময় লয়, আৰু আই এছ -২ অলপ ওচৰ চাপি যায়। গতিকে উন্নয়ন চলি আছে...
  ইউ এছ এছ আৰত কিবা এটা উত্তৰ দিয়াৰ প্ৰয়োজন আছে। কিন্তু ইয়াত কি, এতিয়াও স্পষ্ট হোৱা নাই... SU-100 সৃষ্টিৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে। এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটো সৰলভাৱে ফলপ্ৰসূ, আৰু ইয়াৰ ভেদকাৰী ক্ৰিয়াৰ সৈতে। কিছুমান আশা ইয়াৰ সৈতে জড়িত, তৃতীয় ৰাইচৰ ক্ৰমবৰ্ধমান গধুৰ টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজৰ বাবে। কিন্তু ইয়াক এতিয়াও বনাব লাগিব, এনে দানৱৰ বাবে গোলাৰ দৰে, আৰু বন্দুকটোৰ ধাৰাবাহিক উৎপাদন স্থাপন কৰিব লাগিব, যিটো যুদ্ধকালীন পৰিস্থিতিত বৰ বাস্তৱিক নহয়।
  কিন্তু এলিজাবেথৰ টেংক ক্ৰুৱে টি-৩৪-৮৫ বিমানত যুঁজি আছে। আৰু খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীবোৰে সাহসেৰে যুঁজ দিয়ে।
  এলিজাবেথে নাজীসকলৰ ওপৰত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলীচালনা কৰে আৰু পেন্থাৰক কাষত বিন্ধি কয়:
  - মহান সাম্যবাদৰ বাবে!
  আৰু তেওঁলোকৰ চৌত্ৰিশজন জপিয়াই ওপৰলৈ উঠি যায় আৰু খৰধৰকৈ ঘূৰি যায়, গুলী চলায়।
  একাটেৰিনাও শত্ৰুৰ ওপৰত অতি নিখুঁতভাৱে গুলী চলায়। অচল টি-৪ টেংকে ইয়াক কাষত ভাঙি পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - ইউ এছ এছ আৰ নাইটসকলৰ মহিমা!
  আৰু আকৌ তাইৰ বন্ধুসকলৰ ফালে চকু টিপিয়াই দিয়ে। এনে এগৰাকী উগ্ৰপন্থী ছোৱালী ওলাই আহিল।
  এলিনাইও শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। ই ইয়াক অতি সঠিকভাৱে বিন্ধি যায়, এই ক্ষেত্ৰত টাইগাৰ-২ স্কেটিং ৰিংক ভাঙি যায় আৰু ইয়াৰ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন কৰে:
  - পবিত্ৰ Rus' জন্য!
  ইউফ্ৰেছিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে। শত্ৰুৰ কাষত সঠিক গুলী মাৰে, ধাতু ভাঙি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - পবিত্ৰ সাম্যবাদৰ বাবে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে নিজৰ টেংকটো আত্মবিশ্বাসেৰে নিয়োগ কৰে আৰু গোলাৰ পৰা বিচ্যুত হয়। ছোৱালীক পৰাস্ত কৰাটো ইমান সহজ নহয়।
  ইয়াত নতুন আৰু ভয়ংকৰ "সিংহ" -২ তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে আবিৰ্ভাৱ হ'ল। তেনেকুৱা টেংক এটা ভাঙিবলৈ চেষ্টা কৰক, আৰু তেওঁ চৌত্ৰিশটাত খুন্দা মাৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  আৰু দূৰৰ পৰা গুলী চলায়।
  এলিজাবেথে টুইট কৰি উত্তৰ দিলে:
  - তুমি নলবা !
  আৰু বহু দূৰৰ পৰা টেংক "লেভ" -২ লৈ এটা প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াই দিয়ে। তাৰ কপালত খুন্দা মাৰে।
  হিটলাৰীয়ে স্নেপ কৰে।
  তাৰ পাছত কেথেৰিনে শত্ৰুৰ ওপৰত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আকৌ গুলীয়াই মাৰে আৰু এইবাৰ প্ৰজেক্টাইলটোৱে চাপৰ বৰ্ণনা কৰি মাত্ৰ কামানৰ দীঘল বেৰেলত থকা ফেচিষ্টজনক আঘাত কৰে।
  কেথেৰিনে হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - চোকা চকু, হেলনীয়া হাত, এইটো আমাৰ কথা নহয়!
  বন্দুক হেৰুৱাই জাৰ্মানজনে খৰধৰকৈ ঘূৰি যাবলৈ ধৰিলে। "লায়ন"-২ হৈছে প্ৰথম জাৰ্মান টেংক য'ত ট্ৰেন্সমিছন আৰু ইঞ্জিন এটা ইউনিটত সন্মুখত অৱস্থিত, আৰু গিয়াৰবক্স ইঞ্জিনটোৰ ওপৰতে থাকে।
  ইয়াৰ ফলত ইয়াৰ উচ্চতা হ্ৰাস কৰা আৰু ইয়াৰ ওজন হ্ৰাস কৰা সম্ভৱ হৈছিল, যাৰ ফলত ইয়াৰ গতি বহু পৰিমাণে বৃদ্ধি পাইছিল। আৰু সেইবাবে "লেভ"-2 গুচি গ'ল, আৰু দূৰত্ব ভংগ কৰাৰ সুযোগ পালে...
  এলিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি বন্দুকটো আঙুলিয়াই লৈ শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে। শেল সিংহৰ হুলৰ ষ্টাৰন আঘাত, কিন্তু ricocheted...
  এলিনাই গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ধিক্কাৰ, দূৰত্বটো বৰ ডাঙৰ। আমি তাক তেনেকৈ নাপাম!
  কেথেৰিনে গুৰগুৰাই উঠিল , দাঁত উদং কৰি:
  - "সিংহ", ছোৱালী এইটো "সিংহ", আমি বেয়া নাপাওঁ নেকি! অতি সোনকালে তোমালোকক চিনি পাওঁ বন্ধুসকল, বৰ লজ্জাজনক হ"ব!
  আৰু তেওঁলোকৰ টেংকে টি-৩ত খুন্দা মাৰিলে, এই টেংকখন মাত্ৰ কাষলৈ ঘূৰি গ"ল, আৰু ইয়াক বহু দূৰৰ পৰা খুন্দা মাৰিব পাৰি।
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী মাৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - পৃথিৱীত সাম্যবাদৰ যুগৰ গৌৰৱ!
  এফ্ৰাচিয়াই বিৰক্তিৰে লক্ষ্য কৰিলে, শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে আৰু নিজৰ উদং গোৰোহা ব্যৱহাৰ কৰিলে:
  - আমাৰ মাতৃভূমি শক্তিশালী, ই পৃথিৱীখনক ৰক্ষা কৰে!
  এলিজাবেথে দাঁত উদঙাই চিঞৰি চিঞৰি গাই গ"ল, গৈ থাকোঁতে এটা গোটেই কবিতা ৰচনা কৰিলে:
  আমি চয়তানৰ দ্বাৰা পৰাস্ত নহ"ম
  মোৰ জন্মভূমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ ধুনীয়া,
  সুন্দৰ দেশৰ বাবে বিখ্যাত হওক...
  ইয়াত প্ৰাপ্তবয়স্ক আৰু শিশু সুখী হ"ব!
  
  তাত উপত্যকাৰ শেৱালিবোৰ মহৎভাৱে ফুলি উঠক;
  আৰু কৰববোৰে এটা মান্য গীত বাজে...
  ফুহৰাৰ আহিব কাপুট
  যুদ্ধত ৰাছিয়ান অজেয়!
  
  খালী ভৰিৰে দৌৰিছে কমছমোলৰ সদস্য,
  তেখেতে নিজৰ খালী গোৰোহাৰে নিয়ৰৰ ওপৰত ভৰি দিয়ে...
  হিটলাৰ তুমি দেখাত মাত্ৰ শীতল
  মই তোমাক টেংকিত লৈ লৰচৰ কৰিম!
  
  আমি নাজীক পৰাস্ত কৰিব পাৰোনে?
  সদায়ৰ দৰেই আমি খালী ভৰিৰে ছোৱালী...
  আমাৰ আটাইতকৈ ভয়ংকৰ নাইটজন হৈছে ভালুক,
  মেচিনগানেৰে সকলোকে মাৰি পেলাব!
  
  নাই, আমি ছোৱালীবোৰ ইতিমধ্যে বৰ শীতল,
  আমি আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো শত্ৰুক বিভাজিত ...
  আমাৰ নখ, দাঁত, মুঠি...
  আমি এখন আচৰিত স্বৰ্গত ঠাই গঢ়িম!
  
  মোৰ বিশ্বাস শীতল সাম্যবাদ থাকিব,
  দেশ ফুলি উঠে, উপদেশ বিশ্বাস ...
  আৰু দুখজনক নাজীবাদ নোহোৱা হৈ যাব,
  তেওঁলোকে কৰিব, মোৰ বিশ্বাস, কৃতিত্ব গোৱা হয়!
  
  ফুলিব, মোৰ বিশ্বাস প্ৰান্তটো ধুমুহাময়,
  জয়ৰ পৰা আকৌ আমি জয়লৈ গৈছো...
  জাপানী নিকোলাছক পৰাস্ত কৰক
  চামুৰাইয়ে নীচতাৰ উত্তৰ দিব!
  
  আমি নিজকে হেলনীয়া হ"বলৈ নিদিওঁ,
  এক আঘাত সঙ্গে আমাদের শত্রু থেতেল...
  চিকাৰীক খেললৈ পৰিণত হওক
  আমি ৱেৰমাখটক চেপি ধৰিলোঁ, তাৰ কাৰণো আছে!
  
  
  আমাৰ হাতৰ পৰা নহয় হাৰ মানিবলৈ বিশ্বাস কৰক,
  ৰাছিয়ান সদায় যুদ্ধ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে ...
  আমি ষ্টীলৰ পৰা বেয়নেট চোকা কৰিলোঁ,
  ফুৰাৰজন হৈ পৰিব এজন বাফুনৰ প্ৰতিচ্ছবি!
  
  এইটোৱেই মোৰ জন্মভূমি
  ৰাছিয়ান একৰ্ডিয়ন ইয়াত বাজে...
  সকলো জনগোষ্ঠী এটা বন্ধুত্বপূৰ্ণ পৰিয়াল,
  হাবেলে জয়লাভ কৰে, কয়িনে নহয়!
  
  অতি সোনকালে ই ইউ এছ এছ আৰৰ গৌৰৱত থাকিব,
  যদিও আমাৰ শত্ৰু নিষ্ঠুৰ, বিশ্বাসঘাতক ...
  আমি শৌৰ্য্যৰ বাবে আদৰ্শ দাঙি ধৰিম,
  যুদ্ধত ৰাছিয়াৰ আত্মাক মহিমামণ্ডিত কৰা হ"ব!
  . অধ্যায় #৮
  ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহটো সোনকালে পাৰ হৈ গ"ল... আলবিনা আৰু এলভিনাই বিমানত বিল সংগ্ৰহ কৰি আছিল।
  ছোৱালী যিয়ে চেৰুবৰ ডেউকাৰ দৰে লৰালৰি কৰে।
  আলবিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ৰাছিয়াৰ এখন বিমান গুলীয়াই পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - তৃতীয় ৰাইচৰ বাবে!
  খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধা এলভিনাই ছোভিয়েট বিমান এখন ভাঙি পেলায়, টুকুৰা টুকুৰ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - আৰ্য্য সাম্যবাদৰ বাবে!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীকেইজনীয়ে ৩৭ মিমি কামান ব্যৱহাৰ কৰি ছোভিয়েট টেংকত গুলী চলাবলৈ ধৰিলে।
  চৌত্ৰিশজনক নোক আউট কৰি চিঞৰি উঠে:
  - আমি বৰ শীতল!
  আলবিনাই তাইৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহাটোৰে পেডেলটো টিপিলে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদক মহিমামণ্ডিত কৰা হওক!
  আৰু ই এখন ছোভিয়েট গাড়ীৰ মাজেৰে দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়।
  এলভিনাইও শত্ৰুক সঠিকভাৱে গুলীচালনা কৰে, তেওঁক নোক আউট কৰে আৰু দাঁত উদং কৰি চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ সত্য মুঠিত!
  এনে হাস্যৰসময়ী ছোৱালী... আৰু তেওঁলোকে ছোভিয়েট ৰেজিমেণ্ট ধ্বংস কৰে... উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁলোকে আই এছ-২ পাইছিল। গতিকে তেওঁলোকে তেওঁক আকাশৰ পৰা আক্ৰমণ কৰিলে, আৰু তাৰ পিছত বিমানৰ কামানৰ পৰা তেওঁৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে । ধাতু ভাঙি টেংকি জ্বলাই দিয়ে। আৰু কম্বেট কিটবোৰ বিস্ফোৰণ হ"ব।
  আলবিনাই হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - ছোৱালীজনীয়ে মাৰি ভাল পায়! ইয়াত ছোৱালীজনী!
  এলভিনাই হিচকি উঠিল, মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে:
  - আমাৰ মাতৃভূমিৰ মহিমা! সাম্যবাদৰ বাবে!
  ইতিমধ্যে ছোৱালীকেইজনীয়ে বিৰোধীৰ সৰ্বাত্মক নিঃশেষকৰণৰ কাম হাতত লৈছে।
  আৰু ৰেড আৰ্মীক আত্মবিশ্বাসেৰে ভাঙি পেলোৱা হ"ল।
  আৰু গেৰ্ডাই তাইৰ "পেন্থাৰ" -২ৰ ক্ৰুত যুঁজিছিল আৰু সম্পূৰ্ণ ধ্বংসত লিপ্ত হৈছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কামানটো আঙুলিয়াই দিলে। তাই এটা চৌত্ৰিশটা ভাঙি গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰ্য্য পদ্ধতিৰে সাম্যবাদৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  চাৰ্লটেও ছোভিয়েট টেংকখনৰ ওপৰত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ গুলীয়াই কৱচটো ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - পৃথিৱীত মহান সফলতাৰ বাবে!
  বেছি অনুষ্ঠান আৰু ক্ৰীষ্টিনা নোহোৱাকৈ চুদিলে। হয়, তাই ইমান উপযুক্তভাৱে কৰিলে, খালী গোৰোহাৰে ছোভিয়েট চৌত্ৰিশৰ মাজেৰে খুন্দা মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মহান সীমান্তৰ বাবে!
  মাগডাইও পাল পাতি এটা প্ৰজেক্টাইল গুলিয়াই ক"লে:
  - নতুন আৰ্য্য ক্ৰমৰ বাবে!
  তাৰ পাছত ছোৱালীকেইজনীয়ে সেইটো লৈ একেলগে গাই গ"ল:
  - আমি সকলোৱে স্বাধীনতাৰ স্কিনহেড অনুৰাগী, আমি এটা নতুন ব্যৱস্থাৰ বাবে যুঁজি আছো! অতি সোনকালে জনগোষ্ঠীবোৰ আৰ্য হ"ব, আমি জুই আৰু তৰোৱালেৰে যুঁজ দিওঁ!
  যোদ্ধাসকল, ক"ব লাগিব, অতি যুঁজাৰু হৈ ওলাল। আৰু যদি তেওঁলোকে শত্ৰুক গুলীয়াই পেলায়, তেন্তে শেষলৈকে।
  ছোভিয়েট ইউনিয়নক উচ্চ শক্তিৰ আক্ৰমণৰ সন্মুখীন হৈছে। জাপানে পূব দিশৰ পৰা ঠেলি দিছে।
  টোছিবা আৰু টয়োটা নামৰ দুজন জাপানী পাইলটে আকাশৰ পৰাই ছোভিয়েটৰ স্থানত আক্ৰমণ কৰে।
  দুয়োগৰাকী জাপানী মহিলা অতি ধুনীয়া আৰু খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধা।
  টোছিবাই এয়াৰ এপ্ৰ"চ কৰে, ছোভিয়েট টেংকৰ চাল ভাঙি গৰ্জন কৰে:
  - মই জাপানীজ নৰকৰ পৰা অহা এটা দানৱ!
  টয়োটাই, পেডেলত খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলি টিপি, আৰু শত্ৰুক কাটি, চিঞৰি উঠে:
  - জাপানৰ ধাৰণাসমূহৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  এই ছোৱালীবোৰ আচৰিত। আৰু শত্ৰুবোৰক অতি সক্ৰিয়ভাৱে চেপি ধৰে।
  আৰু ইউ এছ এছ আৰ সঁচাকৈয়ে চামুৰাইৰ হাতত পৰাস্ত হয়। আৰু কিয় বুজিব পাৰি। ক"ত প্ৰতিহত কৰিব এনে ধৰ্মান্ধতা আৰু প্ৰযুক্তি।
  ইয়াত জাপানী ছোৱালীবোৰ পোহৰত, কিন্তু চঞ্চল টেংকবোৰে ভাঙি যায় আৰু ৰঙা সেনাবাহিনীক বিশেষভাৱে থ্ৰেছ কৰা হয়।
  টেংক ইউনিটবোৰ কোনো ধেমালি নহয়।
  টোছিবাই আকাশৰ পৰা ছোভিয়েটৰ স্থানত বোমা নিক্ষেপ কৰিলে আৰু দুটামান বন্দুক ওপৰলৈ উৰি আহি চিঞৰি উঠিল:
  - মহান সাম্যবাদৰ বাবে!
  তাৰ পিছত তেওঁ হাঁহি হাঁহি ফাটি যায়...
  টয়োটাই উৰণৰ সময়ত লক্ষ্য কৰিছে:
  - ৰাছিয়ান দেৱতাবোৰ অদ্ভুত। ক্ৰুচত ক্ৰুচত দিয়া মানুহজনক পূজা কৰে আৰু তেওঁক ঈশ্বৰ বুলি গণ্য কৰে। আনকি কেনেবাকৈ ধেমেলীয়া হৈ পৰে!
  উত্তৰত টোছিবাই খিকিন্দালি কৰিলে, মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু আমি নিজেই অতি সোনকালে দেৱতা হৈ আমাৰ ঈশ্বৰত্বৰ বিৱৰ্তন অব্যাহত ৰাখিম!
  আৰু ছোৱালীবোৰে বৰ ইচ্ছামতে হাঁহিব।
  টয়োটাই হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাৰ শক্তি ঐক্যত!
  Toshiba এ আক্ৰমণাত্মকভাৱে এই কথা নিশ্চিত কৰিছে:
  - আমাৰ শক্তি, আমাৰ মুঠি!
  আৰু আকৌ আকাশৰ পৰা চৌত্ৰিশটা ভাঙি শত্ৰুৰ ওপৰত বিমানৰ গোলাৰ এটা ধাৰা নমাই আনিব।
  এইবোৰ যুঁজি থকা ছোৱালী আৰু কয় আৰু কি। জাপানে সকলোকে খাই জ্বলাই দিব।
  আৰু যেতিয়া তেওঁলোকে এজন অগ্ৰগামীক অত্যাচাৰ কৰে, তেতিয়া ই অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক হৈ পৰে।
  বিশেষকৈ ল"ৰাটোৰ গোৰোহা ভাজিলে৷ এই একেবাৰে সবচেয়ে সুপার কর্ম ...
  আৰু ছোৱালীবোৰে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে...
  আৰু ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰেও সাহসেৰে যুঁজি প্ৰতিপক্ষক গুলীয়াই মাৰি পেলায়। আৰু তেওঁলোকে প্ৰত্যাশা আৰু ৰেমিংৰ সৈতে কাম কৰে।
  আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা অৰলোভা আকাশত অতি সক্ৰিয় সুন্দৰী।
  আৰু তেওঁলোকে নাজীসকলক গুলীয়াই পেলায়, যদিও তেওঁলোকৰ বিমান শক্তিশালী।
  এনাষ্টেছিয়াই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ট্ৰিগাৰ টিপি গায়:
  - শক্তিশালী হোৱাটো বেয়া নহয়, নিশ্চিতভাৱে!
  আকুলিনাই খালী গোৰোহাৰে ট্ৰিগাৰটো টিপি নিশ্চিত কৰে:
  - আমি নাজীক বৰ জোৰেৰে মাৰিম!
  আৰু দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে গাইছিল:
  - শক্তিশালী, শক্তিশালী, খুব কঠিন মাৰিবলৈ! শক্তিশালী, শক্তিশালী, অতি কঠিন পৰাস্ত কৰিবলৈ!
  ইয়াৰ পিছত যোদ্ধাসকলে ঘোঁৰাৰ দৰে বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে পোৱালি ষ্টেলিয়নৰ দৰে লৰচৰ কৰা ডেউকাযুক্ত এফ"ৰিজম পঢ়িবলৈ ধৰিলে;
  ভোটাৰৰ ওপৰত জোৰা লগাবলৈ প্ৰায়ে গুণ্ডাগিৰি কৰে !
  কুকুৰা ৰাজনীতিবিদে ভোটাৰক কুকুৰাৰ দৰে চেপি ধৰে!
  ভোটাৰৰ ওপৰত যোৰ লগোৱাৰ স্বাৰ্থত বগা ঘোঁৰাত উঠি সপোন দেখে ৰাজনীতিবিদজনে!
  শিয়ালটো সৰু দাঁতৰ সৈতে, আৰু ইহঁতক গিলিব বিচাৰিলে ই সাধাৰণতে ইহঁতক লুকুৱাই ৰাখে!
  মানৱতাৰ কথা বহুত কোৱা ৰাজনীতিবিদ এজন সাধাৰণ নৃশংস!
  আৰু ভালুক এটাক মৌ-মিঠা ভাষণেৰে লুটিব পাৰি!
  এজন মদ্যপায়ীৰ বাবে তিতা ভদকা মৌতকৈ মিঠা!
  দৰ্জীয়ে মিছা ক"ব আৰু লাজ নাপাব, এজন ৰাজনীতিবিদে "লাজ" কৰি মিছা ক"ব!
  এগৰাকী মহিলাই জোতা খুলি এজন পুৰুষৰ ওপৰত জোতা পিন্ধাইছে, ট্ৰেম্পৰ স্তৰলৈকে!
  যদি আপুনি ভগৱানৰ ওচৰ চাপিব বিচাৰে তেন্তে আপোনাৰ লোভ চুটি কৰক!
  আনকি সৰ্বশক্তিমানৰ আপাত উদাসীনতাতো প্ৰেম নিহিত হৈ আছে - কাৰণ ল'ৰা-ছোৱালীয়ে প্ৰথমে পিতৃ-মাতৃৰ তত্বাৱধানৰ পৰা ওলাই আহিব বিচাৰে!
  ঈশ্বৰে পাপীক সুযোগ দিবলৈ বেয়াৰ শাস্তিত বিলম্ব কৰে!
  স্বামী-স্ত্ৰী হিচাপে প্ৰতিভা আৰু অধ্যৱসায়ে কেৱল যোৰকৈ সফলতাৰ জন্ম দিয়ে!
  আনকি মৌও তিতা - যদি তাত ডুব যায়!
  প্ৰতাৰণা মদৰ দৰে আৰু বেমাৰী আৰু মিঠা আৰু বন্ধ কৰাটো কঠিন!
  প্ৰেম শ্ব্ৰেপনেলৰ খোলাৰ দৰে - ই হৃদয় ফালি পেলায়, মগজু জোকাৰি দিয়ে, পকেট উলিয়াই দিয়ে, কাষলৈ ওলাই আহে!
  মানুহ কিছুমান দিশত ঈশ্বৰৰ সমান - সৰ্বশক্তিমানে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড সৃষ্টি কৰিলে, আৰু মানুহে মূৰ্খামিৰ জন্ম দিলে: দুয়োটা অসীম!
  তেজৰ ওপৰত নিৰ্মাণ কৰা সফলতা - ছুৰীৰে আঘাত কৰা গাহৰিৰ ভাগ্যৰ বাবে অপেক্ষা কৰে। তেওঁলোকে নিজৰ সতীৰ্থক খাব - খঙৰ ফল দুখজনক!
  কেতিয়াবা নিজৰ সুনাম বজাই ৰখাৰ আটাইতকৈ উত্তম উপায় হ"ল ডিঙিত ফাঁচ লগাই দিয়া! যিকোনো ক্ষেত্ৰতে ই আপোনাক পৰিবলৈ নিদিয়ে!
  ভালুকৰ তলত বেছি দিন পৰি থাকিব নোৱাৰি - ই আপোনাক থেতেলিয়াই পেলাব!
  কেতিয়াবা পত্নী এগৰাকী কম্বলৰ সলনি মেমথৰ দৰে হয়!
  বেংকনোট চপোৱাৰ চেষ্টা কৰা লেখকে ভাল, চিৰন্তন বস্তু সিঁচিব নোৱাৰে!
  আইনবিহীন দেশ এখন কংকাল নথকা শৰীৰৰ দৰে! কেৱল তেওঁ অস্থিৰ হৈ নপৰে, নিৰ্বাচনৰ প্ৰয়োজন!
  যদি আপুনি এটা মাষ্টাৰপিছ সৃষ্টি কৰিব বিচাৰে তেন্তে মাচুলৰ কথা পাহৰি যাওক!
  আটাইতকৈ নিপুণ প্ৰতাৰণা হ"ল যেতিয়া আপুনি মিছা নকয়, কিন্তু আপোনাক কোনেও বিশ্বাস নকৰে!
  অৱশ্যে পৰাজয়ে ডাঙৰ বিপদৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, কিন্তু এয়া ভৱিষ্যতৰ জয়ৰ প্ৰতিফলন মাথোঁ!
  যুদ্ধত ই জয় - শৌৰ্য্য আৰু ভাল বুদ্ধিমত্তা আনে।
  মাৰিবলৈ হ"লে প্ৰথমে চাব লাগিব ক"ত!
  স্কাউট বিজয়ৰ লোহাৰ মিস্ত্ৰী!
  যিকোনো মূৰ্খই পংগু কৰিব পাৰে - প্ৰতিজন স্মাৰ্টে নিৰাময় কৰিব নোৱাৰে!
  অভদ্ৰ জল্লাদ বহুত আছে - হিলিং ডাক্তৰ কম!
  কাৰ ওচৰত ডাক্তৰ, আৰু কাক জল্লাদ!
  বেদনা অবিহনে শৌৰ্য নাথাকে - সাহস অবিহনে বিজয় নাথাকে!
  সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰেই মূৰ্খামিৰ সীমা: যদি গৰম মূৰ আৰু ঠাণ্ডা হৃদয়ে ইয়াৰ কাৰ্যকৰীকৰণৰ দায়িত্ব লয়!
  কমিউনিজম পোহৰ, কিন্তু বেছি তেলীয়াসকলক জ্বলাই দিয়ে!
  পৰ্যাপ্ত ধৈৰ্য্য নাথাকিলে গান গাই সহায় কৰে!
  মানুহবোৰ লোহাৰ দৰে - ঠাণ্ডা হোৱাৰ আগতেই ইয়াক আকাংক্ষিত আকৃতি দিয়ক!
  জনপ্ৰিয় হ'ব বিচাৰিলে সঘনাই বল প্ৰয়োগ কৰক!
  ৰেটিংটো নৰকীয় ঘাঁহৰ দৰে - চকুলো আৰু তেজেৰে পানী দিলে ই বাঢ়ি যায়!
  মানুহবোৰ অপতৃণৰ দৰে - যিমানেই ভৰিৰে গচকি যায় সিমানেই ওপৰলৈ টানি যায়!
  ঐক্যই হৈছে জয়ৰ চাবিকাঠি!
  অনুশাসন জয়ৰ আহিলা! মনটোৱে ইয়াৰ ওপৰত খেলা কৰে!
  ঐক্য, সাহস, নিস্বাৰ্থতা - জয়, স্বাধীনতা, সুখৰ চাবিকাঠি! অনুশাসন অবিহনে সেনাবাহিনী নাথাকে, আৰু সেনাবাহিনী অবিহনে স্বাধীনতা পোৱা নাযায়!
  শ্ৰমে আমাক শক্তিশালী কৰি তুলিছে, মনেৰে বহুগুণে স্বাধীনতা দিব, আৰু একেলগে শুভকামনাৰে সুখ কঢ়িয়াই আনিব!
  সেনাপতিজন পিৰামিডৰ শিখৰৰ দৰে - এটাহে থাকিব লাগিব, নহ"লে ইমান কঠিন গঠন এটাও ভাঙি যাব!
  পৰিয়ালৰ আভিজাত্যৰ লগত সাহসৰ সৈতে একে সম্পৰ্ক আছে, চুলিৰ দৈৰ্ঘ্যৰ লগত বুদ্ধিমত্তাৰ একে!
  আমাৰ পূৰ্বপুৰুষৰ কোনো শৌৰ্য্যই কাপুৰুষক সহায় নকৰে!
  আটাইতকৈ শক্তিশালী তীখাৰে নিৰ্মিত ব্লেড এখন চেটাৰবক্স আৰু কাপুৰুষৰ হাতত মৰিছা পৰে!
  আটাইতকৈ ভয়ংকৰ অস্ত্ৰটো হ"ল এজন কুণ্ডলীৰ হাতত থকা বাইবেলখন!
  মানুহৰ মূল সম্পদ: শক্তি, যিটোও ধ্বংসৰ মূল কাৰণ!
  শ্ৰেষ্ঠ পেছাটো হ'ল বেশ্যাবৃত্তি, আপুনি ব্যৱসায়ক আনন্দৰ সৈতে সংযুক্ত কৰে আৰু প্ৰতিবাৰেই নতুন সংগী - কোনো ৰুটিন নাই!
  নায়কৰ বংশবৃক্ষ - আপুনি এশ বছৰ ধৰি গৌৰৱ কৰিব পাৰে, কিন্তু যুদ্ধক্ষেত্ৰত উঠিল - কাপুৰুষাৰে পিছফালে লৰালৰিকৈ যায়!
  ভদকাৰ বটল এটা গ্ৰেনেডৰ দৰে - ই আপোনাক ভৰিৰ পৰা খুন্দিয়াই পেলায়, মগজু উলিয়াই পেলায়, ভিতৰৰ অংশটো চেপি ধৰে!
  হৃদয়খন যেতিয়া দয়াৰে ভৰি পৰে, কিবা কাৰণত মানিবেগটো খালী হৈ পৰে!
  এজন সঁচাকৈয়ে মুক্ত ব্যক্তিয়ে তিনিটা কথাৰ বশৱৰ্তী হয় - যুক্তি, প্ৰেম, ঈশ্বৰ!
  প্ৰেম গোলাপৰ দৰে - বহুদিন ফুল ফুলা নহয়, কিন্তু বেদনাদায়ক বিষ হয়!
  নিজৰ আত্মাত থকা এজন দাস বশ - আবেগ, কামনা, ঈশ্বৰৰ সেৱকৰ ওচৰত!
  ভাগ্য বালিৰ দৰে অস্থিৰ - অধ্যৱসায়েহে চিমেণ্টেৰে বান্ধিব!
  মদৰ মগ এটা সাগৰৰ দৰে - যদি আপুনি কঢ়িয়াই নিয়া হয়, তেন্তে ভৰিৰ তলৰ মাটি হেৰুৱাই পেলায়!
  মহিলাসকলে পুৰুষ শক্তিক ভাল পায়, কিন্তু যেতিয়া তেওঁলোকে নিজেই অনুভৱ কৰে তেতিয়া নহয়!
  প্ৰেম নাওৰ দৰে, বেছি বেগেৰে নাওঁ চলালে ই উলটি ডুব যাব!
  সঠিক সময়ত তেওঁ এটা লেখাৰ পৰিচয় দিয়ে - যুৱক-যুৱতীৰ দ্বাৰা প্ৰাপ্তবয়স্কক প্ৰলোভিত কৰা!
  প্ৰেমত হেণ্ডকাফ লগাব নোৱাৰি!
  যিটো স্বাভাৱিক সেয়া অপৰাধ নহয়!
  প্ৰেম এটা কোমল অনুভূতি, কিন্তু ডাঠতম বেণ্ডীয়ে ধৰিব নোৱাৰে!
  সকলো আইনে কাম কৰিলে দেশখন কাৰাগাৰলৈ পৰিণত হ"লহেঁতেন য"ত বহিঃৰাজ্যৰ পৰা চকীদাৰ নিযুক্তি দিয়া হয়!
  শাস্তিৰ অনিবাৰ্যতাৰ নীতিয়ে কাম নকৰে কাৰণ আপুনি নিজকে গ্ৰেপ্তাৰ কৰিব নোৱাৰে!
  চিকিৎসকে বাধা পথৰ মাজেৰে যাব নালাগে। ইয়াৰ পিছত হাত দুখন লৰচৰ কৰিব, আৰু জিভাখনে কুটিল হ"ব, আৰু হেংগ অভাৰৰ দৰে ভদকা এগিলাচ খালে সহায় নহ"ব!
  ইয়াতকৈ ভাগৰুৱা একো নাই - দীৰ্ঘদিনীয়া অলসতা!
  বৈজ্ঞানিক আৱিষ্কাৰ: ক্ৰমান্বয়ে কল্পনা কৰা - আক্ৰমণাত্মকভাৱে মূৰ্ত!
  চিন্তাৰ স্থান নহয়, কাজিয়া আৰু উন্মাদনাৰ ঠাই!
  মানৱতাৰ সকলো বিপদ স্বাৰ্থপৰতাৰ পৰাই আহে, সমৃদ্ধি সম্ভৱ কেৱল উমৈহতীয়া প্ৰচেষ্টাৰে!
  দল নথকা মানুহ কয়লাৰ দৰে, জুই নথকা - ই অলপ পোহৰ দিয়ে আৰু সোনকালে নুমাই যায়!
  গৃহভূমি উষ্ণ হয় - জুইতকৈ ভাল!
  আৰু জাকত জন্তুটো ভাল!
  যুক্তিয়ে প্ৰবৃত্তিৰ সেৱা কৰা উচিত নহয় - কামনাৰ মন!
  যুদ্ধ হ'ব - কৃতিত্ব হ'ব!
  মগজু নথকা পেশীবোৰ এমুঠি মাংস - যাৰ বাবে কেৰাহীখনে কান্দিছে!
  ডুৱেলিষ্ট দুজনৰ ভিতৰত এজন মূৰ্খ, আনজন কুটিল!
  মানুহ যিমানেই ওপৰলৈ উৰি যায়, সিমানেই নিজৰ স্থানত অসন্তুষ্ট হয়!
  অকলে এৰিলে কুকুৰটোৱে মালিকৰ লাঠিডাল হেৰুৱাই পেলায়!
  যিসকলৰ মন গ্ৰ"ভেলিং কৰাত অভ্যস্ত নহয় তেওঁলোকৰহে ডেউকা থাকে!
  স্নোবৰ দৰে অকলে থাকিলে বেয়া!
  তুমি অকলশৰীয়া, আৰু তোমাৰ শত্ৰুবোৰ লিজিয়ন!
  আনকি হাতী এটাও কীট-পতংগই খাব পাৰে!
  যদি ১০ লাখতকৈ অধিক বেডবাগ থাকে!
  দেশৰ নেতাজন ৰাইজৰ ভাই হব লাগে, ভাই নহয়!
  . সামৰিক কামত ব্যৱহাৰ নোহোৱা উদ্ভাৱনতকৈ সাগৰত শুকান শিল বিচাৰি পোৱাটো সহজ!
  নাৰী হিচাপে বিজয় - উজ্জ্বলতাৰে আকৰ্ষণ কৰে, কিন্তু মূল্যত ভয় খুৱাই!
  যুদ্ধৰ অগ্নি দেৱতা আৰু আন দেৱতাৰ দৰে মনোযোগ আৰু ত্যাগৰ প্ৰয়োজন!
  এটা তৰোৱাল, বৰষুণৰ টোপালৰ দৰে, পৰি সিঁচৰতি হৈ যাব, আৰু যেতিয়া তেওঁলোকৰ বহুত হ"ব, তেতিয়া জয়ৰ জন্ম হ"ব!
  মাত্ৰ গান গাব নালাগে - শান্তিৰ বাবে!
  মোৰ হৃদয়খন দুখী - পেটটো খালী!
  প্ৰথমে বাটিটো, তাৰ পিছত চিন্তাবোৰ!
  বিজয় সন্মানৰ যোগ্য!
  সন্মান এটা আপেক্ষিক ধাৰণা আৰু ইয়াক মূলতঃ আপোনাৰ সৈনিকসকলৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰয়োগ কৰা উচিত!
  যুঁজৰ আগতে কোনে মদ খায় - পাতালত হেংগ অভাৰ!
  পাইপবোৰ নিস্তব্ধ, কাৰণ ব্লেডবোৰে গান গায় - তামতকৈ তীখা শক্তিশালী আৰু জোৰেৰে!
  সেনাপতিবিহীন সৈন্যবাহিনী মেৰপালক নথকা ভেড়াৰ জাকৰ দৰে, এটা পহু যদি নাখায়, তেন্তে আপোনাক ভয় খুৱাব!
  উৰণ কাপুৰুষতকৈ মূৰ্খামি বেছি! কাৰণ, বেছিভাগ সৈন্যই যুদ্ধত নহয়, খেদি ফুৰাৰ সময়ত মৃত্যুবৰণ কৰে!
  যুদ্ধ ডমিনোৰ খেলৰ দৰে, কেৱল ভঙা ডমিনোহে আৰু সংগ্ৰহ কৰিব নোৱাৰি - পৃথিৱীখনে ধৰি ৰাখে!
  অত্যাচাৰে যোদ্ধাক জল্লাদলৈ, কাপুৰুষক সাহসীলৈ, বিনয়ীক অহংকাৰীলৈ পৰিণত কৰে!
  কল্পবিজ্ঞান হৈছে অৰ্থহীনতা আৰু অৰ্থহীনতাৰ প্ৰতিযোগিতা! একে সময়তে ইয়াতকৈ বেছি বৈজ্ঞানিক আৰু যুক্তিবাদী ধাৰা নাই!
  যুদ্ধত ই অপেৰাৰ দৰেই - সকলোৱে নিজৰ নিজৰ গান গায়, কেৱল প্ৰমপ্টৰজনহে চোৰাংচোৱা হ"ব পাৰে!
  আধুনিক নাৰীয়ে এজন পুৰুষক সকলো ক্ষমা কৰে - দৰিদ্ৰতাৰ বাহিৰে!
  চোৰাংচোৱা বিষয়াৰ পৰা চোৰাংচোৱা কেনেকৈ পৃথক হয় জানেনে?
  মই জানো! আমাৰ মাত্ৰ চোৰাংচোৱা বিষয়া - বিদেশী সকলো চোৰাংচোৱা!
  খালী মূৰ বা খালী মানিবেগ থাকিলে কি ভাল? অৱশ্যে খালী মূৰ এটা লৈ - ইমান লক্ষ্যণীয় নহয়!
  মনটোৱেই হৈছে ধন-সম্পত্তিৰ শ্ৰেষ্ঠ সংগ্ৰাহক!
  বুদ্ধি আৰু ভাগ্য: প্ৰেমত পৰা দম্পতী - সফলতা, ধন-সম্পত্তি, পদবীৰ জন্ম দিয়ে, কিন্তু সোনকালে বিচ্ছেদ হয়!
  গৌৰৱান্বিত পুৰুষে পৰামৰ্শ শুনিবলৈ সহজ পায় যেতিয়া সেই পৰামৰ্শ এগৰাকী মহিলাই দিয়ে - যদিহে সেয়া তেওঁৰ পত্নী নহয়!
  এগৰাকী জ্ঞানী পত্নীৰ মূল্য এক সৌভাগ্য! আৰু এগৰাকী উদ্যমী পত্নীয়ে তেওঁৰ বিৰুদ্ধে মামলা কৰিব পাৰে!
  ব্যক্তিৰ ব্যক্তিত্বক কোনে মূল্য দিয়ে, আৰু নগদ ধনক কোনে মূল্য দিয়ে!
  মানৱতাক দুটা বস্তুৰ দ্বাৰা ধ্বংস কৰিব পাৰি - কম্পিউটাৰ আৰু কম্পিউটাৰ বিজ্ঞানী। প্ৰথমটোৱে মনটোক ক্ষয় কৰিব, পিছৰটোৱে তাৰ সুবিধা ল"ব নোৱাৰিব!
  যুদ্ধত গ্ৰেনেড এজন সতীৰ্থ!
  সাধাৰণতে কৌতুক কোৱা ডালিম এটা বাদাম ফাটিবলৈ ব্যৱহাৰ কৰা ফেবাৰ্গৰ কণীৰ দৰে!
  প্ৰতিভা আত্মাৰ দৰে: ইয়াক কাঢ়ি নিব নোৱাৰি, কিন্তু ইয়াক ধ্বংস কৰিব পাৰি!
  প্ৰতিশোধ সন্মানৰ যোগ্য নহয় - শালীনতাৰ প্ৰতিশোধ!
  ঈৰ্ষা অপৰাধৰ বীজাণু, স্বাৰ্থপৰতাই পানী দিয়া, অলসতাই খুৱাই দিয়া!
  এলাহ সকলো অপৰাধৰ ভিতৰত আটাইতকৈ বেয়া!
  মৰ্যাদাৰে তৰোৱাল লৈ মৰি যোৱাটোৱেই ভাল - চাবুকেৰে ঠেলি দিয়া ম'হ এটাক ষ্টলত জীয়াই থকাতকৈ!
  যুদ্ধত সাহসে ধূৰ্ততাক পৰাস্ত কৰিব পাৰে, কিন্তু ধূৰ্ততাই কেতিয়াও সাহসক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  যুদ্ধই জীৱনক ভয়ংকৰ কৰি তোলে, আৰু মৃত্যুক যোগ্য আৰু সুন্দৰ কৰি তোলে!
  এজন সেনাপতিৰ বাবে বিনয় এটা বিৰল গুণ, কিন্তু সেইটোৱে ইয়াক আৰু অধিক মূল্যৱান কৰি তোলে!
  - জাকাল শব্দৰ সৈতে মল ব্যঞ্জনবহুল!
  সিংহৰ সিংহৰ এটাই সুবিধা আছে - মৰ্যাদাৰে মৃত্যুৰ সুযোগ!
  প্ৰযুক্তি হৈছে শৌৰ্য্যৰ জল্লাদ!
  - কিন্তু সঁচা নহয়! আচলতে প্ৰযুক্তিৰ স্তৰ যিমানেই উচ্চ হ"ব সিমানেই যুদ্ধক্ষেত্ৰত বুদ্ধিমত্তা আৰু সম্বলৰ প্ৰয়োজন!
  য'ত মাতৃভূমিৰ স্বাৰ্থ আৰম্ভ হয়, ব্যক্তিগত মংগলৰ অন্ত পৰে!
  স্বাধীনতাৰ লগত অনুশাসন সংযুক্ত হ"ব লাগিব। অৰাজকতা স্বাধীনতাৰ বিপৰীতমুখী!
  টেনেচিয়াছ মেম"ৰী হৈছে শ্ৰেষ্ঠ গুৰু! সাধাৰণতে তৰোৱালেৰে স্বাধীনতা জয় কৰিব পাৰি, কিন্তু যুক্তিৰ সহায়তহে স্বাধীনতা বজাই ৰাখিব পাৰি!
  - শক্তিশালী যোদ্ধাই আন এজনক বচালে, ইয়াৰ বাবে বিশেষ সন্মানৰ প্ৰয়োজন নহয়!
  কাৰণ, যেতিয়া আপোনাৰ হৃদয়ত শৌৰ্য্য জ্বলি উঠিব, তেতিয়া আপুনি দাসসকলৰ ৰক্ষাৰ বাবে আপোনাৰ ঢালখন ওপৰলৈ তুলিব!
  হাৰামীৰ নীচতা সৎ মানুহৰ বাবে অজুহাত নহয়, যিহেতু মলিৰ উপস্থিতিয়ে লেতেৰা মানুহক ন্যায্যতা প্ৰদান নকৰে!
  প্ৰেম কেতিয়াও সস্তীয়া নহয় - বিশেষকৈ যদি আপুনি আপোনাৰ মানিবেগেৰে নহয়, আপোনাৰ আত্মাৰে ধন দিয়ে!
  তেজ বোৱাই দিয়াৰ ন্যায্যতা দিব পৰা একমাত্ৰ কথাটো হ"ল যদি ফলস্বৰূপে চকুলোৰ বৈ যোৱা বন্ধ হয়!
  ধনৰ বাবে সেৱা কৰাসকলে কেতিয়াও যুদ্ধত তুলনা কৰিব নোৱাৰিব যিসকলে সাহসী হৃদয় আৰু স্বাধীনতাৰ হেঁপাহৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হয়!
  শিশুৰ চকুলো বিপদজনক কাৰণ ই সভ্যতাক ধুই পেলোৱা এক উত্তাল ধাৰালৈ পৰিণত হয়!
  সেনাপতি পদটো অতিৰিক্ত ৰেচন নহয়, অতিৰিক্ত দায়িত্ব আৰু গধুৰ বোজা!
  ইয়াতকৈ বেছি গুৰুত্বপূৰ্ণ কি সেয়া জনা নাযায় - সকলো ভোকাতুৰক খুৱাই দিয়া বা এটা শিশুৰ বাবে এটা চকুলো মচি দিয়া!
  সোণ তীখাতকৈ কোমল, বৰঞ্চ হৃদয়ত আঘাত কৰে!
  অস্ত্ৰই সৈনিকক শক্তিশালী কৰে নহয়, সৈনিকৰ অস্ত্ৰহে!
  ছোৱালীবোৰ যেন মাষ্টৰৰ এফ"ৰিজমেৰে হাস্যৰসময়ী। আৰু যদি তেওঁলোকে শত্ৰুক ধ্বংস কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে, তেন্তে তেওঁ তেওঁলোকৰ পৰা ৰক্ষা কৰিব নোৱাৰি।
  ১৯৪৪ চনৰ মে" মাহৰ শেষৰ ফালে ছাৰাটভৰ দিশত নাজী আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়।
  ষ্টুৰ্মলেভে যুদ্ধত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল , পূৰ্বৰ লায়নৰ চেছিছৰ এটা মেচিন, ৪৫০ মিলিমিটাৰ কেলিবাৰৰ আৰু অধিক শক্তিশালী বোমা-লাঞ্চাৰৰ সৈতে, যিয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত সকলোকে চেপি ধ্বংস কৰি পেলায়, ফানেলৰ বিশাল শক্তিক ফালি পেলায় আৰু ভাঙি পেলায় .
  আৰু এনে ৰকেটে লগে লগে এটা সম্পূৰ্ণ ব্লক লৈ তাক ভাঙি পেলাব।
  " Shturmlev " জাৰ্মান ছোৱালীৰ এটা দলৰ নিয়ন্ত্ৰণত, ছোভিয়েট স্থানত গুলীচালনা।
  জেনে বন্ধুসকলক চকু টিপিয়াই, আৰু খালী ভৰি দুখনেৰে ঠেলি দি কয়:
  - আমি শত্ৰুবোৰক ভালদৰে ঝাড়ু দিওঁ, আৰু তেওঁলোকক সাধাৰণ কফিনলৈ ৰূপান্তৰিত কৰোঁ!
  গ্ৰীংগেটাই উত্তৰত চকু টিপিয়াই দিয়ে, খালী ভৰিৰে লিভাৰটো টিপিলে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমি খেলিম আৰু শত্ৰুক পৰাস্ত কৰিম!
  মালানিয়াই লক্ষ্য কৰিছে:
  - Shturmlev মেশিন বিরুদ্ধে , কোনো সোভিয়েট দুর্গ শক্তিহীন!
  মনিকা, তাইৰ উদং গোৰোহাত খুন্দা মাৰি, নিশ্চিত কৰিলে:
  - আমি সঁচাকৈয়ে জয়ী হ'বলৈ জন্ম লৈছো!
  জেনে উলিয়াই আনিলে:
  - যুদ্ধত নাৰীৰ মুখ নাথাকে, বৰঞ্চ ৰোমাঞ্চ বিচৰাসকলক আকৰ্ষণ কৰা ফিজিঅ"গনমি!
  Gringeta , মেচিনগানৰ পৰা ছোভিয়েট ইউনিটসমূহৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, জাৰি কৰিছিল:
  - কাঠফুলা মানুহক ঘুৰি ধৰাৰ দৰে কামোৰা কপৌ হ'ল নাৰী!
  ৰাছিয়াৰ সৈন্যৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মনিকা লক্ষ্য কৰিলে:
  - এগৰাকী মহিলাৰ সপ্তাহত সদায় সাতটা শুকুৰবাৰ থাকে, আৰু বৈবাহিক ঋণৰ পৰা দেওবাৰৰ উপহাৰ অবিহনে তেওঁৰ সদায় ছুটীৰ দিন থাকে!
  মালন্যাই খিকিন্দালি কৰি উত্তৰ দিলে:
  - ভগৱান সকলোতে সৰ্বশক্তিমান নহয়, নাৰীক তৰ্ক কৰিবলৈ তেওঁ অক্ষম!
  জেনে এই কথাত সন্মতি দিলে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলালে:
  - ভগৱান সৰ্বশক্তিমান হ'লেও নাৰীৰ মুখ বন্ধ কৰিব পৰা নাই, আৰু ৰাজনীতি বন্ধ কৰিব পৰা নাই!
  গ্ৰিংগেটাই যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিলে, খালী গোৰোহাৰে গুলী চলাই, টিপিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদৰ বিবেক নাথাকে, নাৰীৰ অনুপাতৰ জ্ঞান থাকে, আৰু এগৰাকী নাৰী ৰাজনীতিবিদৰ সকলো অনুভূতি জোখ-মাখ নোহোৱাকৈ থাকে!
  মনিকা, ছোভিয়েট সৈন্যক গুলীচালনা কৰি, আৰু তেওঁলোকক আঘাত কৰি হত্যা কৰি, লক্ষ্য কৰিছিল:
  - নাৰী ফুল, গোলাপৰ দৰে কাঁইটীয়া, কিন্তু তাইৰ মিঠা সুগন্ধিয়ে ছাগলী আৰু ড্ৰোনক আকৰ্ষণ কৰে!
  ছোভিয়েট সৈন্যক প্ৰহাৰ কৰি বাংকাৰবোৰ ধ্বংস কৰি মালন্যাই চিঞৰি উঠিল:
  - ভোটাৰ শৈশৱত পৰে, ফুটা থকা ঘৃণনীয় পুৰণি ওক গছবোৰক ভোট দি!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজৰ বুদ্ধিমত্তা দেখুৱালে, আৰু গাড়ী চলাই আগবাঢ়ি গ"ল।
  আৰু ওপৰৰ পৰা আক্ৰমণাত্মক বিমানেও ডুব গৈছিল। আৰু সেইবাবেই ছোভিয়েট সৈন্যই কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ মৰা মাৰিলে।
  জাৰ্মানসকল ইমান শীতল হৈ পৰিছে। আৰু তেওঁলোকৰ কাৰ্য্যকৰী দক্ষতা উন্নত হ"ল।
  টেলিটেংক , চলি গ'ল ।
  আৰু এইটো আছিল ছোভিয়েট সৈন্যৰ বাবে এক সমস্যা। আৰু নাজীয়ে ৰঙা সেনাক পৰাস্ত কৰিলে।
  কিন্তু ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰেও অতি সাহসেৰে যুঁজিছিল।
  কামিশ্বিনৰ বাবে যুঁজখন আৰম্ভ হ"ল। ইয়াত আকৌ আলেংকা যুদ্ধত আছে।
  আৰু তাইৰ মাৰপিট কৰা, কিন্তু আত্মসমৰ্পণ কৰা বেটেলিয়ন নহয়।
  আলেংকাই হাঁহি এটা মাৰি ক"লে:
  - যিকোনো যুদ্ধত এজন সৈনিকৰ জীৱন মূল্যৱান!
  আৰু কেনেকৈ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে।
  এই যোদ্ধাসকল উচ্চতম শ্ৰেণীৰ...
  ফেচিষ্টসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ৰাছিয়ান সৈনিকক কাটি লোৱা কাঠৰ দৰে ভাঙি পেলাব পাৰি, কিন্তু আঁঠুলৈ আনিব নোৱাৰি, আৰু এছপেনৰ দৰে লৰচৰ কৰিব পাৰি!
  উদং গোৰোহাৰে বিস্ফোৰক টোপোলাটো গুলীয়াই টিপি আল্লাই চিঞৰি উঠিল:
  - সামৰিক অনুশাসন পালন কৰিব নিবিচাৰিলে বন্দীৰ দৰে পিঠি বেঁকা কৰিব!
  মাৰিয়াই নিজৰ বিৰোধীক গুলীয়াই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে হত্যাকাৰী বুমেৰাং নিক্ষেপ কৰি কয়।
  - আমাৰ পৃথিৱীত বহুত মলি আছে, তাত মাথোঁ বিৰল ৰাজকুমাৰ!
  মেট্ৰিয়নাই বিৰোধীক গুলীয়াই, আৰু বিস্ফোৰণত কাটি পেলালে, আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদজনৰ জিভাখন দীঘল, কিন্তু যি ঠেলিছে তাক আগবঢ়াই নিবলৈ - হাত দুখন চুটি!
  মাৰুষ্য, শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা, আৰু জাৰ্মান আৰু বিদেশী সৈন্যৰ শাৰী তললৈ কাটি, vyaknula:
  - ৰাজনীতিবিদজনে প্ৰতিশ্ৰুতি দিবলৈ সোনকালে, পূৰণ কৰাত লেহেমীয়া, দান-বৰঙণি বিচাৰে, আৰু প্ৰতাৰণাত ক্ষমা বিচাৰে!
  ছোৱালীবোৰ ডাঙৰ আৰু সিহঁতে কাজিয়া কৰে। কিন্তু শক্তিবোৰ অতি অসমান। ধ্বংস হৈছে বহু।
  জাৰ্মান মাউছ টেংকটো যদিও একেবাৰে উৎপাদন হোৱা নাই, তথাপিও ফ্ৰণ্টত দেখা যায়। আৰু তেওঁৰ বন্দুকবোৰে গৰ্জন কৰি গুলী চলায়। আৰু ইহঁতে খাদবোৰত অবিশ্বাস্য ধ্বংসলীলাৰ সৃষ্টি কৰে।
  কিন্তু ছোৱালীকেইজনীয়ে মাউছৰ ওপৰত কামান গুলীয়াইছে। যদিও খোলাবোৰ পটলৰ দৰে উফৰি যায়। কিন্তু জাৰ্মানীয়ে অধিক জোৰেৰে ঠেলি দিছে।
  আৰু তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ ওপৰত অতি নিখুঁতভাৱে গুলীচালনা কৰে।
  কমচমল ছোৱালীবোৰে দৌৰি দৌৰি উদং গোৰোহা জিলিকি উঠে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - পবিত্ৰ মাতৃভূমিৰ মহিমাৰ বাবে!
  জাৰ্মান পদাতিক বাহিনীক গুলীচালনা কৰি ভায়োলাই চিঞৰি উঠিল:
  - নাৰীৰ জোতাৰ বাবে যথেষ্ট নাথাকিলে মানুহ এজনক খালী ভৰিৰে বহুৱাই দিয়ে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহি হাঁহি জিভা দেখুৱাব।
  যোদ্ধাসকলক ধেমেলীয়া বুলি ক"ব লাগিব। আৰু যদি তেওঁলোকে তেওঁলোকক মাৰপিট কৰে, তেন্তে তেওঁলোকে তেওঁলোকক মৃত্যুমুখত পৰে।
  কেৱল পেণ্টী পিন্ধি প্ৰায় উলংগ ভায়োলা আৰু মাৰ্গাৰিটাই যুঁজিছে, প্ৰজেক্টাইল আনি সঠিকভাৱে গুলী চলাইছে। আৰু তেওঁলোকক কেৱল ৰখাব নোৱাৰি।
  মাৰ্গাৰিটাই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - সাম্যবাদৰ যুগৰ গৌৰৱ!
  ভায়োলাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে নিশ্চিত কৰিছে:
  - পৰিৱৰ্তনৰ যুগক মহান গৌৰৱ!
  যোদ্ধাসকল, মন কৰিবলগীয়া যে, অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক ছোৱালী হৈ ওলাল।
  ভেৰ'নিকাইও খোলা আনে, তাইৰ উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহা আৰু চিঞৰ-বাখৰ জিলিকি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  এইটোৱেই তেওঁলোকৰ যুঁজাৰু এপিফেনি আছিল। আৰু কেনেকৈ তেওঁলোকে তীব্ৰ আৰু উন্মাদভাৱে যুঁজ দিয়ে।
  আৰু উদং, টেন কৰা আঁঠু দুটা জিলিকি উঠে।
  তামৰাও যুঁজি আছে। নাজীয়ে বন্দী কৰা ককেছাছৰ পৰা ওলাই আহি পুনৰ সেৱাত নামি পৰিছে। মাংসভোজী তেজৰ অনুভৱৰ সৈতে যুঁজে। বিশাল আক্ৰমণাত্মকতাৰ সৈতে যুঁজে।
  তামাৰাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে, ফেচিষ্টসকলক ফালি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কমিউনিজম আমাৰ লগত থাকিব!
  আৰু এটা মেচিনগানৰ পৰা এটা ভাল লক্ষ্যৰে বিস্ফোৰণ গুলিয়াই...
  ছোৱালীকেইজনীয়ে বিশাল অলৌকিক কাম কৰা দেখা যায়। আৰু তেওঁলোকৰ ভিতৰত আছে এক জুই যিয়ে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক জ্বলাই দিয়াৰ ভাবুকি দিছে।
  ভেৰ'নিকা, শ্বুটিং, গায়:
  সকলোবোৰ আকৰ্ষণীয় হ"ব, তাত কোনো সন্দেহ নাই
  পৃথিৱীৰ সকলো বস্তুৱেই এটা সূচী যোগান ধৰিব!
  আৰু নীলাচল চকুৰে চকু টিপিয়াই দিয়ে।
  তামাৰা, গুলীচালনা, গৰ্জন:
  - কলভ্ৰাত ! এভপতিয় কলভ্ৰাত ! হিৰোজ অৱ ৰাছৰ এলাৰ্ম সংগ্ৰহ!
  আৰু মেচিনগানৰ পৰা এটা টাৰ্ণ দিলে। তাই ফ্ৰিট্জটো কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - এগৰাকী মহিলা মূলতঃ শিয়াল যিয়ে সিংহক লাছ কৰিব বিচাৰে, কিন্তু সাধাৰণতে গাধবোৰ তাইৰ লাছত পৰে!
  ভিক্টোৰিয়াই গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ আন এটা উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি জাৰি কৰিলে:
  - এগৰাকী নাৰী হৈছে সোণালী কণী ভাল পোৱা কুকুৰা, তেওঁলোকৰ বাহকক কেৱল ক্ষতিহে আনে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল। তেওঁলোকে ইমান প্ৰশংসনীয়ভাৱে যুঁজ দিয়ে প্ৰচণ্ড হেঁচাত।
  বিদেশী বিভাগত গুলীচালনা কৰি থাকোঁতে তামাৰাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  - এগৰাকী তিৰোতা কুকুৰা, কেৱল তাইহে সেই মানুহজনলৈ সোণৰ কণী আনিব পাৰে, যিটো প্ৰকৃত শিয়াল!
  ভেৰ"নিকাই গুলীচালনা কৰি, আৰু দাঁত উদং কৰি, লগতে ক"লে:
  - এটা প্ৰকৃত শিয়াল আৰু কুকুৰা আপোনাক সোণালী কণী পৰাবলৈ বাধ্য কৰিব!
  খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰি থকা মাৰ্গাৰিটাই লক্ষ্য কৰিছিল:
  "শিয়ালৰ সিংহৰ নখ নাই, কিন্তু জন্তুৰ ৰজাৰ পৰা তিনিখন ছাল ছিঙিব পাৰে!"
  ভায়োলাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে দাঁত উদঙাই দি মন্তব্য কৰিলে:
  - যি মনত শিয়াল নহয়, তেওঁ সিংহ নহয়!
  যোদ্ধাসকলৰ যেন ডাঙৰ ডাঙৰ ব্ৰাউলিং উচ্চাকাংক্ষা আছে। আৰু যদি তেওঁলোকে আৰম্ভ কৰে।
  অলিম্পিয়াছে গুলীচালনা কৰি আৰু শক্তিশালী ভৰি লৈ গোটেই বাকচ এটা বিস্ফোৰক তুলি লৈ নিক্ষেপ কৰিলে। নাজীৰ গণটো ছিন্নভিন্ন হৈ পৰে, আৰু ধুনীয়া ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - USSR শাসন, এবং Lucifer একটি গান গান! আমি সকলোকে জিকিম!
  অলিম্পিয়াছে অৱশ্যে পাহৰি যোৱা নাছিল, আৰু গুলী চলাই মাত মাতিছিল:
  - শিয়াল মহিলাই যিকোনো পুৰুষক সিংহ বুলি পতিয়ন নিয়াবলৈ সক্ষম হয়, সাধাৰণ গাধৰ দৰে প্ৰজনন কৰে!
  মাৰ্গাৰিটা, শ্বুটিং, এই কথাত সন্মত হৈছিল:
  - মাথোঁ শিয়ালৰ মন আৰু পহুৰ গ্ৰাস থকা মাইকী সিংহনী!
  চেৰাফিমে লক্ষ্য কৰিলে, বিৰোধীসকলক কটা:
  - সিংহ গৰ্জন কৰাজন নহয়, বহুত সেউজীয়া ফালি পেলোৱাজনহে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত ভালদৰে লক্ষ্য কৰি গুলী চলাই, আৰু তেওঁক কাটি থকা ভায়োলাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাজনীতিবিদ যেতিয়া শিয়াল নহয়, তেতিয়া তেওঁৰ পৰা তিনিটা ছাল ফালি কলাৰত পিন্ধি দিয়া হয়!
  ভিক্টোৰিয়াই দাঁত উদং কৰি চকু টিপিয়াই, আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ এটা মাৰাত্মক শক্তিৰে নিক্ষেপ কৰি, জাৰি কৰিলে:
  - এজন ৰাজনীতিবিদৰ দুখন চকীত বহিবলৈ বহল গাধ, কিন্তু তেওঁৰ আত্মাৰ বহলতা কেৱল শব্দত!
  উদং পেশীবহুল ভৰি দুখনেৰে বেৰেলৰ ওচৰত বলি হৈ লায়ন টেংকটো বিস্ফোৰণ কৰি অলিম্পিয়াছে গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - এটা টেংক ইউৰেনিয়াম কোৰ প্ৰজেক্টাইলেৰে বিন্ধিছে, এজন ৰাজনীতিবিদে হৃদয় নোহোৱাকৈ ভাঙিছে, কিন্তু সোণৰ পাৰ্চ লৈ!
  . অধ্যায় #৯
  কামিছিনক পৰিত্যক্ত কৰি দিয়া হ"ল। আৰু ১৯৪৪ চনৰ জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে ছাৰাটভৰ বাবে যুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  ইয়াত যুদ্ধবোৰ ইমান সক্ৰিয়। আৰু লগতে ছোৱালীবোৰো সদায়ৰ দৰেই যুদ্ধত। আৰু এনেকুৱা মৰমলগা যোদ্ধা।
  আলেংকাই যুদ্ধ কৰে আৰু স্বয়ংক্ৰিয় বিস্ফোৰণৰ সৈতে বিপক্ষক কাটি পেলায়, আৰু সমগ্ৰ ৰেংক।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠে:
  - মোৰ জয় আহি আছে!
  আৰু আকৌ শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে।
  আন্যুতাইও শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। ই সঠিক আৰু নিখুঁতভাৱে কৰে। তাইৰ মেচিনগানবোৰ ইমানেই গ্ৰুভি। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰে বিশাল শক্তিৰ বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰে। নাজীক ফালি পেলায় আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে।
  - সাম্যবাদৰ বাবে!
  আল্লা, শত্ৰুৰ ওপৰত বিশাল সঠিকতাৰে গুলীচালনা আৰু শত্ৰুক তললৈ কাটি, squeaks:
  - সীমাহীন পিতৃভূমিৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোৱালীজনীয়ে আকৌ গ্ৰেনেডটো দলিয়াই দিয়ে। ক"ব লাগিব যে যুঁজাৰুসকলৰ ভিতৰত তাই আটাইতকৈ যুঁজাৰু।
  আৰু তাই নিজেই ৰঙা চুলিৰ আৰু কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধিছে। আৰু তেওঁ ইমান সঠিক আৰু সঠিকভাৱে গুলী চলায়, আৰু ক্ৰাউটসকলে শুই থাকে।
  মাৰিয়াইও অতি সঠিকভাৱে গুলী চলায়। আৰু তাই ইমান ধুনীয়া ছোৱালী, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিয়ে, বিৰোধীক ফালি পেলায়।
  তাৰ পাছত তেওঁ গৰ্জন কৰে:
  - ইউ এছ এছ আৰ সাম্ৰাজ্য শাসন!
  মাৰুষ্যইও সঠিকভাৱে গুলী চলায়, শত্ৰুক আঘাত কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - টাইগাৰ পৰা ব্ৰিটিছ সাগৰলৈকে আমাৰ সেনাবাহিনী আটাইতকৈ শক্তিশালী!
  আৰু সিও খালী ভৰিৰে গুলী মাৰিব৷
  ইয়াৰ পিছত মেট্ৰিয়নাই শত্ৰুৰ ওপৰত মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইল নিক্ষেপ কৰিব। আৰু ই তেওঁক এশ শতাংশ সঠিকতাৰে আঘাত কৰিব। স্বাভাৱিকতে উদং গোৰোহা।
  এইবোৰ ছোভিয়েট ছোৱালী যিয়ে কাম কৰে, কিন্তু জাৰ্মান ছোৱালীবোৰ বেছি পিছ পৰি থকা নাই।
  পেন্থাৰত যুঁজি থকা ক্ৰীষ্টিনা, মেগডা, মাৰ্গাৰেট আৰু শ্বেলা। মেচিনটো যদিও আদৰ্শ নহয়, কিন্তু দ্ৰুত গুলী চলোৱা, দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ বন্দুক, মধ্যমীয়া চঞ্চল আৰু ভাল ফ্ৰন্টাল কৱচৰ সৈতে।
  জাৰ্মান ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি আছে, গ্ৰীষ্মৰ গৰমৰ সত্ত্বেও, বা সঁচাকৈয়ে ক'বলৈ গ'লে ইয়াৰ বাবেই.. আৰু তেওঁলোকে এটা কৌশলগত যুদ্ধ চলাই আছে।
  ইয়াত ক্ৰীষ্টিনাই এটা শ্বট কৰে... শ্বেলটোৱে টি-৩৪-৭৬ টাৰেটত খুন্দা মাৰে আৰু ইয়াক বিন্ধি পেলায়। ছোভিয়েট টেংক ষ্টপ নক আউট।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰিছে:
  - আমাৰ লৈ গ'ল!
  তাৰ পিছত মাগডাই গুলী চলায়। সোণালী চুলিৰ সৌন্দৰ্য্যইও থৰক-বৰক কৰি পেলালে।
  হয়, গতিকে চৌত্ৰিশত টাৱাৰটো ফালি পেলোৱা হ"ল।
  বাঘৰ ছোৱালীবোৰে পাল পাতি গুলীচালনা কৰে। আৰু অতি উপযুক্তভাৱে। ইয়াত তেওঁলোকে আন এখন ছোভিয়েট টেংকত খুন্দা মাৰিলে।
  ইয়াৰ পিছত আহিল মাৰ্গাৰেট। আৰু স্বয়ংচালিত বন্দুক SU-76 ত খুন্দা মাৰিলে। নিপুণভাৱে চুদিলে। আৰু তাই গাইছিল:
  - আমাৰ নৰকীয় জাৰ্মানী শক্তিশালী, ই বিশ্বক সুৰক্ষা দিয়ে!
  আৰু জিভাই কেনেকৈ দেখুৱাব!
  তাৰ পিছত তাই শ্বেলৰ কামানৰ পৰা গুলী চলালে। ই ছোভিয়েট টেংক কেভি-১এছত খুন্দা মাৰে। ছোৱালীজনীয়েও ভাল কাম কৰিলে।
  হয়, বিকিনি পিন্ধা চাৰিজন যোদ্ধাই যুঁজি আছে আৰু ঠাণ্ডালৈ ভয় কৰা নাই। মহিলাসকলে যুঁজিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ পিছত থাৰ্ড ৰাইচৰ বাবে পৰিস্থিতি বহুত ভাল হৈ গ"ল।
  ইয়াত আকাশত পাইলট আলবিনা আৰু এলভিনা। বিকিনি আৰু খালী ভৰিৰে দুয়োগৰাকী সুন্দৰী। তেওঁলোকে ফকে -উলফছত নিজৰ বাবে যুঁজ দিয়ে । আৰু এই গাড়ীখন বৰ ছিৰিয়াছ।
  আকাশী কামানৰ পৰা গুলীচালনা কৰি আলবিনাই কয়:
  - সক্ৰিয় ক্ৰকেট! শব্দটোৰ বাবে দুখ নকৰিবা!
  আৰু তাই কেনেকৈ এটা চকু কপালত তুলিব পৰা হাঁহি এটা জিলিকি উঠে! আৰু তেওঁ একেলগে দুখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলাব।
  এলভিনাইও এয়াৰ কামানেৰে তিনিটা কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - মোৰ প্ৰৱেশ মাৰাত্মক আৰু নিস্তেজ হ'ব!
  তেনেতে ছোৱালীজনীয়ে দাঁত উদঙাই দি দাঁত দেখুৱালে! তাই নিজেই মনোমোহা, আৰু অসাধাৰণ মনোমোহাতাৰে ভৰা।
  আলবিনাই আন এখন ইয়াক-৯ বিমান কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাক কিয় ছোভিয়েট পাইলটৰ প্ৰয়োজন?
  এলভিনাই LAGG-5ক গুলীয়াই পেলায় আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে কয়:
  - যাতে আমি জাৰ্মানসকলে একাউণ্ট স্ক'ৰ কৰে!
  আচৰিত দম্পতী ছোৱালী। কেনেকৈ তেওঁলোকে নিজৰ বাবে বঁটা সংগ্ৰহৰ কামত লাগিল। সঁচাকৈয়ে এনে সুন্দৰীৰ বিৰুদ্ধে তৰ্ক কৰিব নোৱাৰি। বিমান গুলীয়াই দাঁত উদং কৰে।
  আৰু মূল গোপন কথাটো হ"ল ঠাণ্ডাত, ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি থকাটো প্ৰয়োজন। তেতিয়া বিলবোৰ আহিব।
  আৰু কেতিয়াও সাজ-পোছাক পিন্ধিব নালাগে। আৰু উদং বুকুখন জোকাৰি দিয়ক, আৰু ইয়াক সদায় উচ্চ সন্মানেৰে ৰখা হ"ব!
  আলবিনাই ৰঙা সেনাৰ আন এখন বিমান কাটি গাইছিল:
  - মহান উচ্চতা আৰু নক্ষত্ৰীয় বিশুদ্ধতাত!
  আৰু তাই চকু টিপিয়াই জপিয়াই উঠি খালী ভৰি দুখন জোকাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - সাগৰৰ ঢৌ আৰু উগ্ৰ জুইত! আৰু উগ্ৰ আৰু উগ্ৰ জুইত!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে শক্তিশালী দৃষ্টিভংগীৰে বিমানখন গুলীয়াই পেলায়।
  আৰু তাৰ পিছত এলভিনাই শত্ৰুক আক্ৰমণ কৰে। সি এটা ঘূৰণীয়াৰ পৰাই কৰে, দাঁত উদঙাই দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই পৃথিৱীৰ ছুপাৰ চেম্পিয়ন হ'ম!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে খুন্দা মৰা গাড়ীখন বাগৰি পৰে। হয়, ৰেড আৰ্মী যথেষ্ট বেয়া হৈ পৰে।
  আৰু এলবিনাই বন্য আনন্দৰ সৈতে গৰ্জন কৰে:
  - মই এতিয়া জল্লাদ, পাইলট নহয়!
  আন এখন ছোভিয়েট বিমান গুলীয়াই পেলায়, আৰু হিচকি মাৰে:
  - মই দৃষ্টিশক্তিৰ ওপৰেৰে বেঁকা হৈ যাওঁ আৰু মিছাইলবোৰ লক্ষ্যলৈ লৰালৰিকৈ যায়, আগলৈ আৰু এটা দৌৰ আছে!
  যোদ্ধাজন অত্যন্ত আক্ৰমণাত্মক।
  ইয়াত দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে মাটিৰ লক্ষ্যত আক্ৰমণ কৰি আছে। আলবিনাই চৌত্ৰিশজনক ঘুচা মাৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - এইটোৱেই শেষ হ'ব!
  এলভিনাই এছ ইউ-৭৬ত খুন্দা মাৰি ফুচফুচাই কয়:
  - সম্পূৰ্ণ ধ্বংস কৰিবলৈ!
  আৰু কেনেকৈ উদং ভৰিখন জোকাৰি দিয়ে!
  ইয়াত ছোৱালীবোৰে যুঁজি আছে, আৰু ইউ এছ এছ আৰৰ ফালৰ পৰা ছোৱালীবোৰেও যুঁজি আছে, গুৰিয়েভক ৰক্ষা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে, য"ত নাজী সৈন্যইও ঠেলি দিছে, বিচ্ছুৰ এটা ডাঙৰ অংশৰ দৰে।
  নাজীয়ে ধুমুহাৰ দৰে আক্ৰমণ কৰা গুৰিয়েভৰ হৈ আলেংকাই যুঁজিছিল। হতাশগ্ৰস্ত সৌন্দৰ্য্যই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি উঠিল:
  - গৌৰৱ ৰাছ' আৰু আমাৰ প্ৰিয় দল!
  তাৰ পাছত নাটাছাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে আৰু হিচকি উঠিল:
  - আমি ছোৱালীজনীক খালী ভৰিৰে ৰক্ষা কৰো!
  অন্যুতেও উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠিয়াই, উৰুৱাই দিলে :
  - আচৰিত ধৰণৰ আঘাত হ"ব!
  ৰঙা চুলিৰ অগাষ্টিনে নিজৰ উদং তলৰ অংগটোৰে বিনাশৰ উপহাৰ এটা লৈ পঠালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আকাশলৈ ৰাডাৰ আঙুলিয়াই!
  আৰু তাৰ পিছত সোণালী চুলিৰ মাৰিয়াই উদং ভৰিৰে নাজীক মৃত্যু দিলে।
  আৰু তাই গাইছিল:
  - মাদাগাস্কাৰত, মৰুভূমি আৰু চাহাৰাত! সকলোতে আছিল, বগা পোহৰ দেখিলোঁ !
  আৰু তাৰ পিছত মাৰুষ্যই ভৰিৰ উদং তলুৱা গোটা গোট এটা দলিয়াই গান গায়:
  - গ্ৰীচৰ ফিনলেণ্ড আৰু ছুইডেনৰ অষ্ট্ৰেলিয়াত তেওঁলোকে আপোনাক ক"ব যে এইবোৰতকৈ ধুনীয়া ছোৱালী নাই!
  হয়, ছয়জনী ছোৱালীয়ে বহুত ভালকৈ যুঁজিছিল। কিন্তু Krauts তথাপিও Kursk লৈ গ'ল...
  নাই, এনে উচ্চ শক্তিক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি। ফেচিষ্টসকলে জেদী হৈ পৰিছে।
  আৰু দানৱবোৰৰ প্ৰস্তুতিৰ অৰ্থ কি?
  এডলফ হিটলাৰ আছিল কেৱল পাগল: নিজকে এজন প্ৰকৃত নিৰ্ভীক যেন অনুভৱ কৰিছিল, যাৰ কথা সকলোৱে মানি চলে আৰু কঁপি থাকে। হয়, যদি আপুনি ষ্টেলিনবাদী সফলতা বিচাৰে, তেন্তে আপুনি ষ্টেলিনৰ দৰে হ"ব লাগিব, আনক আৰু নিজৰ প্ৰতি কৰুণা আৰু দাবী নকৰাকৈ (এই ক্ৰমত আইঅ"চিফ ভিছাৰিঅ"নভিচে ঠিক এইদৰেই ভাবিছিল!)। এতিয়া হুলস্থুল ডিচেণ্ট আৰু গাড়ীখন চলিবলৈ আৰম্ভ কৰিব। সাধাৰণতে উপগ্ৰহৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি জাৰ্মানীয়ে ইউ এছ এছ আৰতকৈ ঔদ্যোগিক সঁজুলিৰ পৰিমাণ, দক্ষ কৰ্মশক্তি আৰু সকলো স্তৰৰ অভিযন্তাৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত বৃহৎ সুবিধা লাভ কৰিছে। এইটো এটা সত্য, কিন্তু অস্ত্ৰৰ উৎপাদন এতিয়াও সমতুল্য নহয়! ৰাছিয়াত হোৱা সকলো ধ্বংসলীলাৰ পিছতো জাৰ্মানীয়ে সমগ্ৰ যুদ্ধকালত ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা পিছ পৰি আছিল। আৰু কিহৰ পৰা? অৱশ্যে বিভিন্ন বিভাগত, আৰু বিশেষকৈ সামৰিক উদ্যোগত ৰাজত্ব কৰা এক নিৰ্দিষ্ট জঞ্জালৰ বাবে। ইয়াৰ উপৰিও কেঁচামালৰ অভাৱৰ লগতে শত্ৰুৰ সম্ভাৱনাক তুচ্ছজ্ঞান কৰাটোৱেও নেতিবাচক ভূমিকা পালন কৰিছিল। বিশেষকৈ ১৯৪০ চনত জাৰ্মানীত অস্ত্ৰৰ উৎপাদন ১৯৩৯ চনৰ তুলনাত কম আছিল (যদি আমি খাদটো গণনা কৰো, গোলাবাৰুদৰ কথা লক্ষ্য কৰি), আৰু এইটো সত্ত্বেও যে যুদ্ধ ইতিমধ্যে চলি আছিল, আৰু তৃতীয় ৰাইচে নিয়ন্ত্ৰণ লৈছিল উৎপাদন ক্ষমতাৰ বিশাল মজুত থকা বৃহৎ ভূখণ্ড। বাৰু, হিটলাৰৰ সাংগঠনিক দক্ষতাৰ বিষয়ে আমি কি ক"ব পাৰো? বেছি নহয়, তাৰ পিছত তেওঁ জিলিকি উঠিল, সামৰিক উদ্যোগৰ ক্ষেত্ৰত।
  ফুহৰাৰে এটা দীঘলীয়া ভাষণত ঘোষণা কৰিছিল যে:
  - বিমান পৰিবহণৰ তদাৰকীৰ ক্ষেত্ৰত, জৰুৰীকালীন ক্ষমতা Sauer-ক প্ৰদান কৰা হয় । তেওঁ উৎপাদিত সঁজুলিৰ পৰিমাণ, আৰু কম গুৰুত্বপূৰ্ণ নহয়, গুণগত মান নিবিড়ভাৱে নিৰীক্ষণ কৰিব। ইয়াৰ উপৰিও আপোনাৰ বহু বন্ধু গ"ৰিং এসময়ত ভাল এছ আছিল যদিও কামৰ নেতৃত্ব দিবলৈ সক্ষম নহয়। প্ৰতিজন ভাল সৈনিকও এজন অসাধাৰণ জেনেৰেল নহয়, গতিকে ফাঁচী দিয়া এৰিকৰ পৰিৱৰ্তে কাৰিকৰী ক্ষেত্ৰখনৰ নেতৃত্ব দিব পেছাদাৰী উদ্যোগীৰ মাজৰ এজন ব্যক্তিয়ে যিয়ে বিমান বাহিনীক সংস্কাৰ আৰু পুনৰ সজ্জিত কৰিবলৈ সক্ষম হ"ব। কাৰণ ব্ৰিটেইনে টোপনি নাহে, ই নিজৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মান দুয়োটা বৃদ্ধি কৰি আছে, আৰু বিশেষকৈ বিমান পৰিবহণ। আমি শত্ৰুৰ পৰা দুটা মূৰ, এক ডজন খোজ আগুৱাই থকাটো প্ৰয়োজন, নহ"লে আমি শত্ৰুৰ ওপৰত শ্ৰেষ্ঠত্ব সম্পূৰ্ণৰূপে হেৰুৱাম। আৰু সেয়েহে গুণগত মানৰ পদক্ষেপৰ প্ৰয়োজন।
  গ"ৰিঙে ভয়ংকৰভাৱে আপত্তি কৰিলে:
  - মোৰ বন্ধুসকল, প্ৰমাণিত মানুহ যিয়ে নিজৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা আৰু পেছাদাৰিত্ব প্ৰমাণ কৰিছে।
  আসুৰিক একনায়কত্ববাদীজন ক্ৰোধিত হৈ পৰিল:
  - নে হয়তো মই আপোনাৰ মতে পাহৰিলোঁ যে ব্ৰিটেইনৰ বাবে যুদ্ধত কোনে পৰাস্ত হ"ল? বা ৰাষ্ট্ৰীয় অৰ্থনীতিৰ উন্নয়নৰ চাৰি বছৰীয়া পৰিকল্পনা কোনে ব্যৰ্থ কৰিলে। নে আপুনিও চাবুকেৰে কোবাব বিচাৰে, আনকি ৰাজহুৱা স্থানতো। গতিকে মুখখন বন্ধ কৰি ৰাখক আৰু যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে আপোনাক ঠেংত নপৰে তেতিয়ালৈকে মনে মনে থাকক!
  আনকি গ"ৰিঙে ভয়তে বহিল। হায়, ফুৰাৰক তুচ্ছজ্ঞান কৰিব নালাগে। তাৰ পিছত আকৌ শব্দ শুনা গ"ল, আন এখন ME-262 জেট আকাশলৈ উৰা মাৰিলে। গাড়ীখন আছিল বিশাল আৰু দুটা মটৰৰ দৰে আছিল। ডেউকাবোৰ অলপ ঝাড়ু দিয়া হৈছে, যুঁজাৰু বিমানখন নিজেই যথেষ্ট ভয়ংকৰ যেন লাগে। ইয়াৰ গতিৰ বৈশিষ্ট্য, ১৯৪১ চনৰ বাবে, সাধাৰণতে মান্য, আনকি বিশ্ব মানদণ্ডৰ হিচাপত অভিলেখ ভংগকাৰী। সঁচা, যন্ত্ৰটো নিজেই এতিয়াও সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্ভৰযোগ্য নহয় আৰু ইয়াৰ বাবে ডিবাগিংৰ প্ৰয়োজন। ফেচিষ্ট একনায়কত্ববাদীজনে অৱশ্যে ইতিমধ্যে নতুন, অধিক উন্নত যুঁজাৰু বিমানৰ বৈশিষ্ট্য দিছে ... ME-262 ৰ ওজন ছয় টনতকৈও অধিক, যিটো কিবা এটা অভাৰলোড। জেট যুঁজাৰু বিমান এখন সৰু, সস্তীয়া আৰু চঞ্চল হ"ব লাগে। এই ক্ষেত্ৰত এম ই-১৬৩ যথেষ্ট ভাল হ"ব পাৰে, কিন্তু ইয়াৰ ৰকেট ইঞ্জিন অতি বলপূৰ্বক আৰু মাত্ৰ ছয় মিনিটহে কাম কৰে (বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, ই এতিয়াও কাম কৰিব!), যাৰ অৰ্থ হ"ল ৰেঞ্জ মাত্ৰ এশ কিলোমিটাৰ ব্যাসাৰ্ধত . ব্লিটজ ষ্টাইলৰ বোমাৰু হিচাপে বা ইংলেণ্ডৰ ওপৰত আৰ্মাডা আক্ৰমণৰ বাবে কভাৰ ফাইটাৰ হিচাপে ইয়াৰ কোনো লাভ অৱশ্যেই নহয়।
  কিন্তু এম ই-২৬২ বিমানে এক টন বোমা কঢ়িয়াব পাৰে, অৰ্থাৎ পে-২ ছোভিয়েট ফ্ৰণ্ট লাইন বিমানৰ দৰেই। অৰ্থাৎ যুঁজাৰু বিমান ছুইপ আৰু সহায়ক সৈন্য দুয়োটাৰে বাবে এক উৎকৃষ্ট সমাধান। অৱশ্যে এম ই-১৬৩ কমেট শৈলীৰ যুঁজাৰু বিমান এখন সৃষ্টি নকৰিলে কি হ"ব, কিন্তু ৰকেট ইঞ্জিন নথকা, কিন্তু টাৰ্বোজেট ইঞ্জিনযুক্ত? তেওঁলোকে ধুমকেতুটোক উন্নত কৰাৰ চেষ্টা কৰিছিল আৰু উৰণৰ সময় ১৫ মিনিটলৈ বৃদ্ধি কৰা যেন লাগিছিল (এয়া ৩০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত ৰেঞ্জ), যিটো ব্ৰিটেইনৰ যুদ্ধৰ বাবে সাধাৰণতে গ্ৰহণযোগ্য। আপুনি এতিয়াও নৰ্মাণ্ডীৰ পৰা লণ্ডন পাব পাৰে... যদিও সকলো ইমান স্পষ্ট নহয়, আপুনিও বোমা বিস্ফোৰণ কৰি উভতি যাব লাগিব, আৰু পোন্ধৰ মিনিট ইমান বলপূৰ্বক মোডত নাছিল। ভৱিষ্যতে ৰকেট আৰু জেট যুঁজাৰু বিমানক বিমান পৰিবহণৰ ডেড এণ্ড হিচাপে স্বীকৃতি দিয়া হ"ল। কিন্তু "ধুমকেতু"ৰ ডিজাইন অতি আকৰ্ষণীয়, ইয়াৰ সৰু আকাৰ আৰু লঘুতাৰ বাবে, যাৰ অৰ্থ হৈছে সস্তীয়া আৰু কৌশলগততা।
  ইয়াৰ উপৰিও সাধাৰণতে ৮০০ কিলোগ্ৰাম ওজনৰ অতি আশাব্যঞ্জক যুঁজাৰু বিমানো আছে, এনে গ্লাইডাৰ যে ইয়াক বিমান যুদ্ধত ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰি। সঁচা, তেওঁলোকৰ চুটি দূৰত্বৰ বাবে, তেওঁলোকৰ ওপৰত বিমান কেৱল প্ৰতিৰক্ষামূলক যুদ্ধতহে কৰিব পাৰি, বা লণ্ডনলৈ... পৰিবহণত ডেলিভাৰী দিব পাৰি, আৰু তাৰ পিছত পাইলটসকলক উভতি ধৰিব পাৰি। এইখিনিতে আপুনি চিন্তা কৰিব লাগিব। বাস্তৱ ইতিহাসত গ্লাইডাৰবোৰে যুদ্ধ কৰিবলৈ সময় নাপালে আৰু কিবা কাৰণত ছোভিয়েট বিমান পৰিবহণৰ জেনেৰেলসকলে কোৰিয়াত এই ধাৰণাটো চেষ্টা কৰিবলৈ সাহস কৰা নাছিল। সাধাৰণতে ই দুখৰ কথা নহয় যদিও কোৰিয়া যুদ্ধৰ সময়ত আমেৰিকাৰ পাইলটজনে প্ৰথমে জয়লাভ কৰিছিল। গতিকে য়েংকিছক তুচ্ছজ্ঞান কৰা উচিত নহয়।
  বিমানখন শেষ হোৱাৰ পিছত ককপিটৰ পৰা জপিয়াই ওলাই আহি ফুৰাৰলৈ পূৰ্ণ গতিৰে দৌৰি গ"ল।
  প্ৰথম নম্বৰৰ নাজীয়ে চুমা খাবলৈ হাতখন আগবঢ়াই দিলে। ছোৱালীয়ে যেতিয়া আপোনাক ভাল পায়, আৰু ফুৰাৰক, এনে লাগে, সকলো জাৰ্মানেই, বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে, কনচেনট্ৰেচন কেম্পৰ কেইজনমান বন্দীৰ বাহিৰে প্ৰায় সকলোৱেই যথেষ্ট আন্তৰিকতাৰে মূৰ্তি হিচাপে গ্ৰহণ কৰে। পাইলটে উৎসাহেৰে ক"লে:
  - ই মাত্ৰ এখন ডাঙৰ বিমান, ইয়াৰ ইমান গতি আৰু শক্তি আছে। চেৰ"গেটৰ হিটিং পেডৰ দৰে সকলো পোৱালি ফালি পেলাওঁ!
  ফুৰাৰে ছোৱালীজনীৰ এই ইমপালছক অনুমোদন জনাইছিল:
  - অৱশ্যেই, আমি ইয়াক ভাঙি দিম, কিন্তু ... মেচিনটো ডিবাগিং কৰাটো দ্ৰুত গতিৰে কৰা উচিত, আৰু এইটো বিশেষকৈ মটৰৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰযোজ্য। ইয়াত অৱশ্যে সেইবোৰ উন্নত কৰিবলৈ আমূল ব্যৱস্থাৰ প্ৰয়োজন হ"ব, কিন্তু যদি নেতা-ডিজাইনাৰে সহায় কৰে!
  সকলোৱে একেলগে ভুকুৱালে:
  - মহান Fuhrer মহিমা! প্ৰভিডেন্সে আমাক সহায় কৰক!
  তৃতীয় ৰাইচৰ গীত বাজিবলৈ ধৰিলে আৰু হিটলাৰ যুৱ সংগ্ৰামীৰ এটা স্তম্ভ আগবাঢ়ি গ " ল ৷ চৈধ্যৰ পৰা সোতৰ বছৰ বয়সৰ ল"ৰাবোৰ বিশেষ গঠনত ঢোলৰ তললৈ গৈছিল। আৰু তাৰ পিছত আটাইতকৈ আমোদজনক কথাটো আছিল: জাৰ্মানীৰ মহিলা সংঘৰ কিশোৰীসকলে মাৰ্চ কৰি আছিল। চুটি চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধিছিল, সুন্দৰীবোৰৰ উলংগ, উদং ভৰি দুখনে মানুহৰ চকু আকৰ্ষণ কৰিছিল। ছোৱালীকেইজনীয়ে ভৰি দুখন ওপৰলৈ তুলিবলৈ চেষ্টা কৰিলে, কিন্তু একে সময়তে ভৰিৰ আঙুলিটো টানিলে, সাৱধানে গোৰোহাটো থৈ দিলে। নিৰ্দোষ আকৃতিৰ সৌন্দৰ্য্যৰ এক মনোৰঞ্জনমূলক দৃশ্য... সঁচা, মুখবোৰ বেলেগ আছিল, আৰু কিছুমান যুৱতী ফেচিষ্ট আছিল কিছু অভদ্ৰ, প্ৰায় পুৰুষসুলভ, আনকি তেওঁলোকেও সেইবোৰ পেলাই দিছিল। বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁলোকে ভ্ৰু দুটা একেলগে আনিছিল।
  এষ্টেট এডলফে লক্ষ্য কৰিছে:
  - ল"ৰা-ছোৱালীয়ে অধিক ব্যাপকভাৱে শাৰীৰিক প্ৰশিক্ষণ লোৱাটো প্ৰয়োজনীয়। আৰু মই জানো যে এই উপলক্ষে বহু কাম কৰা হৈছে, বিশেষকৈ Jungvolk ত , কিন্তু প্ৰয়োজন হৈছে অন্তৰ্ভুক্তি আৰু স্পাৰ্টান পদ্ধতি গ্ৰহণ কৰা। অৱশ্যে চুৰিক উৎসাহিত কৰাৰ উপৰিও ... আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকলে মান্য আৰু একে সময়তে নিৰ্দয় মানুহ হিচাপে ডাঙৰ হোৱা উচিত।
  সৰ্বোচ্চ সেনাপতিজনে থমকি ৰ"ল। জেনেৰেলসকল নিমাত আছিল, সম্ভৱতঃ আপত্তি কৰিবলৈ ভয় কৰিছিল, কিন্তু স্পষ্ট কথাটো নিশ্চিত কৰিব বিচৰা নাছিল। ফুহৰাৰে আৰু কয়:
  - যুদ্ধ কৌতুক নহয়, কিন্তু শত্ৰুৰ প্ৰতি নিৰ্দয়তাৰ সৈতে পাৰস্পৰিক সহায় আৰু সতীৰ্থৰ প্ৰতি ভাতৃত্ববোধৰ সংমিশ্ৰণ ঘটাব লাগিব। এইটোৱেই আমি সকলোৰে মনত সোমাই দিব লাগিব ... নতুন ছুপাৰমেনজন আনৰ প্ৰতি নিৰ্দয়, কিন্তু তাতোকৈ বেছি পৰিমাণে তেওঁ নিজৰ প্ৰতি নিৰ্দয় হ'ব লাগিব। কাৰণ প্ৰথমে আপোনাৰ আত্মাত হীনমন্যতা নিৰ্মূল কৰিব লাগিব, তাৰ পিছত দুৰ্বল, মানৱ শৰীৰটো উঠিব!
  আন এটা বিৰতি ... জেনেৰেল আৰু ডিজাইনাৰসকলে হঠাতে উপলব্ধি কৰিলে আৰু জোৰেৰে হাত চাপৰি বজাবলৈ ধৰিলে। ফুৰাৰক সন্তুষ্ট যেন লাগিল:
  - ইতিমধ্যে ভাল হৈছে, কিন্তু এতিয়া বিমান যুদ্ধৰ অনুকৰণ চাব বিচাৰিম। তেনে এক ভয়ংকৰ আৰু সৰ্বধ্বংসী ...
  হাইংকেলে ভয়তে সোধা-পোছা কৰিলে:
  - জীৱন্ত গোলাবাৰুদ বা শেলৰ সৈতে, মোৰ Fuhrer?
  এক নম্বৰ নাজীয়ে মাত দিলে:
  - অৱশ্যেই, যুদ্ধৰ সৈতে। ইয়াৰ উপৰিও ইজেকচন ডিভাইচৰ কাৰ্য্যকলাপৰ বিষয়েও বিবেচনা কৰিব বিচাৰিছো। কাৰণ, আপুনি ইয়াৰ ওপৰত কাম কৰি আছে... - ফুহাৰাৰে মুঠি জোকাৰিলে। - যেতিয়া, অৱশেষত, ই সাজু হ"ব আৰু গণ উৎপাদনত ৰখা হ"ব। কাৰণ অভিজ্ঞ পাইলট হ"ল অভিজ্ঞ পাইলট যাক ভৱিষ্যতৰ যুদ্ধৰ বাবে সুৰক্ষা দিয়াৰ প্ৰয়োজন!
  তথাপিও ফুৰাৰ-টাৰ্মিনেটৰে ডিজাইনাৰসকলক ইজেকচন ডিভাইচৰ অধিক আধুনিক আঁচনি দেখুৱাবলৈ সিদ্ধান্ত লয়। এই ব্যৱস্থাটো কম জটিল, সহজ আৰু লঘু হ"ব লাগে। যে সস্তা আৰু ইতিমধ্যে জাৰ্মান উদ্যোগৰ স্কুইবে আয়ত্ত কৰা এই কামৰ বাবে যথেষ্ট উপযোগী।
  মই যাওঁতে ডায়েগ্ৰামটো আঁকিবলগীয়া হৈছিল, কিন্তু হিটলাৰ আছিল সঁচাকৈয়ে এজন ভাল শিল্পী, আৰু তেওঁ স্পষ্টকৈ, দ্ৰুতভাৱে, ডায়েগ্ৰামবোৰৰ ৰেখা আৰু পাকবোৰ কোনো ৰুলাৰ আৰু কম্পাছ নোহোৱাকৈ সম আৰু স্পষ্টকৈ আঁকিছিল। টাৰ্মিনেটৰ-প"পাডেনেটসকলে ভাবিছিল যে জাৰ্মানসকলে সাধাৰণতে ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদৰ দৰে শক্তিশালী আৰু কিছু পৰিমাণে উন্নত মতাদৰ্শ আৰু সৰ্বাত্মক ব্যৱস্থাৰ সৈতে যুদ্ধখন ৰাছিয়ানসকলৰ ওচৰলৈ ফাদিল কৰাটো অৱশ্যেই আচৰিত কথা। হয়তো ইয়াৰ কাৰণ হ"ল ৰাছিয়াৰ সৈন্যসকল জাৰ্মান সৈন্যতকৈ শক্তিশালী আৰু অধিক সহনশীল আছিল আৰু দ্ৰুতগতিত যুঁজিবলৈ শিকিছিল।
  সাধাৰণতে, যদি আপুনি যুদ্ধৰ গতিপথ সামগ্ৰিকভাৱে চায়, তেন্তে হয়, ৰাছিয়ানসকলে বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে ছোভিয়েট সেনাই যুদ্ধ কৰিবলৈ শিকিলে, আৰু জাৰ্মানসকলে, ক"ব পাৰি, পাহৰি গ"ল যে কেনেকৈ... তেওঁলোকৰ কমাণ্ডে সিদ্ধান্ত ল"লে প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ স্তৰ, আৰু হয়তো ইয়াতকৈও কম যদি প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰজনৰ বাস্তৱ সময়ৰ কৌশলত সামৰিক অভিযান চলোৱাৰ অভিজ্ঞতা থাকে। আৰু যে কেতিয়াবা ছয় বছৰীয়া ল"ৰা-ছোৱালীয়ে ইতিমধ্যে ইমান নিপুণভাৱে ভাৰ্চুৱেল সেনাবাহিনীক নেতৃত্ব দি আছে, তেন্তে তেওঁলোকৰ আৰু জুকভ আৰু মেইনষ্টেইনৰ বাবে শিকিবলৈ কোনো পাপ নহয়। কিন্তু কিছুমান গৱেষকে জুকভ আৰু মেইনষ্টেইন দুয়োকে মধ্যমীয়া বুলি গণ্য কৰে। বিশেষকৈ বন্দী কৰা ফৰাচী সঁজুলিৰ সংখ্যাৰ সন্দৰ্ভতো বৈপৰীত্য আছে। হিটলাৰৰ স্মৃতিশক্তি (ভাল স্মৃতি, বিশেষকৈ যেতিয়া তেওঁ এতিয়াও সুস্থ আছিল!), ফৰাচীসকলৰ পৰা বন্দী কৰা ৩৬০০ টা টেংক আছিল বুলি অনুমান কৰিছিল, যিটো অতি আকৰ্ষণীয় পৰিসংখ্যা... কিছুমান মডেল, যেনে SiS -35, T-35তকৈ উন্নত আছিল। ৩৪ তেওঁলোকৰ কৱচত, যদিও কেৱল ফ্ৰন্টাল কৱচত . গতিকে এই টেংকটো ফ্ৰান্সৰ কাৰখানাতো উৎপাদন কৰিব পাৰি, মাত্ৰ ৪৭ মিলিমিটাৰ অস্ত্ৰটোৰ ঠাইত ৭৫ মিলিমিটাৰ দীঘল বেৰেল এটা লগোৱাৰ বাহিৰে । আচলতে এইখিনিয়েই হয়তো যথেষ্ট নহ"বও পাৰে। ব্ৰিটেইন আৰু সাধাৰণতে আমেৰিকাই সদায় নিজৰ টেংকত থকা কৱচক সৰ্বাধিক মূল্য দি আহিছে। উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত চল্লিশ টন ওজনৰ চাৰ্চিলৰ গধুৰ টেংক আই এছ-২ৰ বাবে ১৫২ - মিলিমিটাৰ বনাম ১২০ - সংৰক্ষণ আছিল।
  ফুৰাৰে ডিজাইনাৰসকলক আন এটা কথা ক"লে:
  - আমাৰ ওচৰত যথেষ্ট পৰিমাণৰ বতাহৰ সুৰংগ আছে, গতিকে বিমানখনৰ অধিক অনুকূল মডেল বিচাৰিব আৰু ইয়াক ব্যয়বহুল পৰীক্ষালৈ নিদিয়াকৈয়ে সুশৃংখলিত ৰূপ সৃষ্টি কৰক, য'ত আমাৰ শ্ৰেষ্ঠ এছসমূহো বিনষ্ট হয়। উদাহৰণস্বৰূপে, উৰণীয়া উইং বিমানৰ মডেল এটা অতি ফলপ্ৰসূ, বিশেষকৈ যদিহে ডাঠতা আৰু হেলনীয়া কোণ সলনি কৰিব পৰা যায়। ইতিমধ্যে ড্ৰয়িংটো দিছো, গতিকে টেইললেছ ৰেডি হ"ব লাগে। ইয়াৰ আনুমানিক গতি ইউমো ইঞ্জিনৰ সৈতে ঘণ্টাত ১১০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত সম হ"ব । গতিকে আগবাঢ়ক, কিন্তু নাযাব!
  ইয়াৰ পিছত মুকলি আকাশৰ তলত দুপৰীয়াৰ আহাৰ গ্ৰহণ কৰিলে, চাকৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে টেবুল-চকী স্থাপন কৰিলে। সুন্দৰ ... কিন্তু ৰাষ্ট্ৰীয় সমাজবাদত কেনেধৰণৰ সংস্কাৰ কৰিব লাগে? যেনে শত্ৰুৰ সংখ্যা কম কৰি বন্ধুত্ব গঢ়ি তোলা। উদাহৰণস্বৰূপে ইয়াত প্ৰতিটো মোৰতে জাৰ্মান জাতিটোক উন্নীত নকৰিব আৰু আনকি জনগোষ্ঠীসমূহক শ্ৰেণীত বিভক্ত কৰাটোও বন্ধ কৰিব পাৰে। কিন্তু আনুষ্ঠানিকভাৱে জাতিসমূহক নীচ আৰু আৰ্য বুলি বিভাজন এতিয়াও বৈধতা প্ৰদান কৰা হোৱা নাই। ইয়াৰ ফলত কথাবোৰ সৰল হৈ পৰে।
  চাকৰৰ মাজৰ পৰা এগৰাকী ধুনীয়া ছোৱালীয়ে ফুহৰাৰৰ ওচৰলৈ বহিল আৰু তাইৰ উদং আঁঠুত হাতখন থৈ দিলে। কুইড:
  - কিবা এটা ভাবিছা নেকি মোৰ ফুৰাৰ?
  নাজী একনায়কত্ববাদী আৰু একে সময়তে এজন ভাৰ্চুৱেল প্লেয়াৰ আৰম্ভ হ"ল। তেওঁ লক্ষ্য কৰিলে যে তেওঁৰ শাক-পাচলিৰ জোল আৰু ফলৰ চালাড শেষ হোৱা নাই। ফুৰাৰে ছোৱালীজনীৰ ওঁঠত চুমা খালে, তাইৰ যৌৱন, মিঠা গোন্ধটো অনুভৱ কৰি আৰু ঘোষণা কৰিলে:
  - তুমি মোৰ লগত গাড়ীত যাবা। আৰু আপোনালোক সকলোৱে কামত লাগি যায়, খোৱাৰ সময় শেষ।
  আৰু আকৌ ৰাষ্ট্ৰৰ গিয়াৰবোৰ, একেবাৰে নহয়, অৱশ্যে ভালদৰে তেল দিয়া ব্যৱস্থাটোৱে ঘূৰিবলৈ ধৰিলে। উভতি অহাৰ পথত ফুৰাৰে সেই সৌন্দৰ্য্যৰ লগত প্ৰেম কৰিলে, আনকি ভাবিলে যে তেওঁ ইমান শক্তি আৰু শক্তি ক"ৰ পৰা পালে। কাৰণ, তেওঁলোকে কৈছিল যে ফুৰাৰজন নপুংসক আৰু সাধাৰণতে অভিযোগ অনুসৰি অক্ষম, যি চিফিলিছ (মিছা) আৰু কেষ্ট্ৰেটেড (সাধাৰণতে কল্পকাহিনী!) ৰোগত আক্ৰান্ত হৈছিল।
  কিন্তু ইতিমধ্যে ১৯৪৪ চনৰ ২২ জুনত সকলো সুচাৰুৰূপে চলি থকা নাই, ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতে যুদ্ধ চলি থকাৰ তিনি বছৰ হ"ল৷ কিন্তু জয় দেখা নাযায়, আৰু ছাৰাটভে এতিয়াও হাত আগবঢ়াই আছে। ষ্টেলিনে যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত এই চহৰখন ৰক্ষা কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছিল।
  সকলো লোকচানৰ পিছতো সামৰিক সঁজুলিৰ উৎপাদন যথেষ্ট বেছি। নতুন আই এছ-২ টেংকবোৰ যথেষ্ট ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল। কপালত থকা ব্যক্তিগত জাৰ্মান বাহনবোৰ ভাঙি নোযোৱাকৈয়েও তেওঁলোকে মোটামুটি দূৰৰ পৰাই সেইবোৰক ক্ৰিয়াৰ পৰা আঁতৰাই পেলালে।
  গতিকে নাজীসকলৰ যথেষ্ট কষ্ট হৈছিল। কিন্তু তেওঁলোকৰ এটা ডাঙৰ সুবিধা আছিল। ইতিমধ্যে জেট বিমান ME-262 আকাশত বহুত যুঁজিছিল। আৰু তেওঁ গুৰুতৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বী।
  টি এ-১৫২ অৱশ্যে সাধাৰণতে এক আচৰিত ধৰণৰ অস্ত্ৰ বুলি প্ৰমাণিত হ"ল।
  ইফালে ষ্টেলিনে যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ তৃতীয় বৰ্ষপূৰ্তিতো যোগাযোগ বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰি সামৰিক নেতাসকলক তেওঁলোকে কি চিন্তা কৰে আৰু ফ্ৰণ্টৰ পৰিস্থিতি কেনেকৈ উন্নত কৰিব পাৰি সেই বিষয়ে সুধিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  জুকোভে নেতাজনক পৰামৰ্শ দিলে:
  - যদি আমি কেৱল নিজকে ৰক্ষা কৰি ভাবুকিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিওঁ, তেন্তে আমি নিঃসন্দেহে হেৰুৱাম। আমি আগবাঢ়িব লাগিব!
  ষ্টেলিনে জোৰেৰে মাত দিলে।
  - সহমত! কিন্তু ক"ত!
  মাৰ্শ্বাল জুকোভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - লেনিনগ্ৰাড আত্মসমৰ্পণ নকৰালৈকে ইয়াক মুকলি কৰা উচিত!
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - হয়, মই ভাবো ই বিকল্পবোৰৰ ভিতৰত সৰ্বোত্তম হ'ব!
  ষ্টেলিনে কান্ধ দুটা জোকাৰি ক"লে:
  - যদি আমি আকৌ তিখৱিনক খুন্দা মাৰিম, তেতিয়া সিহঁতে তাতেই আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰিব, আৰু আমি আবদ্ধ হৈ পৰিম বা ফান্দত পৰিম!
  মাৰ্শ্বাল জুকোভে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - ঠিকেই কৈছে কমৰেড ষ্টেলিন! কিন্তু মই পৰামৰ্শ দিওঁ যে পেট্ৰ"জাভ"ডস্কত থকা ফিনলেণ্ডৰ সৈন্যক আঘাত কৰা উচিত। ইমান শক্তিশালী নহয় আৰু আমি শত্ৰুক আচৰিত কৰি ল"ব পাৰো!
  ষ্টেলিনে হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - ই যুক্তিসংগত, কমৰেড জুকোভ। গতিকে পেট্ৰ"জাভ"ডস্কত ভৰি দিয়ক। আৰু আমাৰ বাবে জয় কঢ়িয়াই আনিব!
  এই কথাৰ পাছত চুটি বগা স্কাৰ্ট আৰু উদং ভৰি পিন্ধা কেইবাগৰাকীও ছোৱালী সোমাই আহিল। ৰেড ৱাইনৰ বটল আৰু চেণ্ডুইচ আৰু ক"লা কেভিয়াৰৰ গিলাচ লৈ আহিছিল। ষ্টেলিনে এনে চেণ্ডুইচ এটা লৈ পান কৰি ক"লে:
  - গতিকে আমাৰ সামৰ্থ্য যাতে সদায় আমাৰ প্ৰয়োজনৰ লগত মিলি যায় তাৰ বাবে মদ্যপান কৰোঁ আহক।
  Voznesensky লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাৰ টেংকৰ কৱচৰ মানদণ্ড যথেষ্ট কম। আৰু মই আই এছ-২ আৰু টি-৩৪-৮৫ক কৱচ হ্ৰাস কৰি লঘু, দ্ৰুত আৰু অধিক কৌশলগত কৰি তোলাৰ প্ৰস্তাৱ দিছো। ইয়াৰ ফলত আমাৰ ধাতুৰ ক্ষেত্ৰত সঞ্চয় হ"ব, আৰু এই মেচিনবোৰ অধিক ব্যৱহাৰিক হ"ব।
  ষ্টেলিনে কান্ধ দুটা জোকাৰি ক"লে:
  - হয়তো... কিন্তু মই প্লাইউডৰ পৰা টেংক বনোৱাৰ সমৰ্থক নহয়!
  ভোজননেচেনস্কিয়ে গুৰুতৰ দৃষ্টিৰে মন্তব্য কৰিলে:
  - কিন্তু হয়তো কিছুমান টেংক প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে কাঠৰ পৰা বনোৱাটো বেয়া কথা নহয়। কাৰ্যক্ষেত্ৰত কেনেকুৱা হ"ব সেয়া আপুনি পৰীক্ষা কৰিব পাৰে!
  জুকোভে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে আৰু কথাত ফাটি গ"ল:
  - চৌত্ৰিশটা লঘু কৰিব পাৰি, এতিয়াও ইহঁত অতি ভংগুৰ আৰু গতি আৰু কৌশল বৃদ্ধিয়ে ইহঁতৰ জীয়াই থকাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও গিয়াৰবক্স ভাল হৈ পৰিছে আৰু ইয়াৰ দ্বাৰা ওজন বৃদ্ধিৰ পৰা এৰগ"নমিক্স হ্ৰাস পোৱাৰ ক্ষতিপূৰণ দিয়া হয়। কিন্তু শক্তিশালী জাৰ্মান বন্দুকৰ বিপৰীতে ৯০ মিলিমিটাৰ তীখাৰ নিম্নমানৰ, একোৱেই নহয়। তদুপৰি জাৰ্মানীয়ে সৰল পেন্থাৰ আৰু টি-৪ক উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই পেলাইছে আৰু থাৰ্ড ৰাইখত গোপনীয়তা টেংকৰ উপৰিও কেৱল ৮৮ মিলিমিটাৰ কামান থকা পেন্থাৰ-২হে ছিৰিয়েল হ"ব। আৰু আমাৰ টেংকবোৰে বহু দূৰৰ পৰা ইয়াৰ বিৰুদ্ধে টানিব নোৱাৰে। আৰু তাতোকৈ বেছি তেওঁলোকৰ গতি বৃদ্ধি কৰাটো প্ৰয়োজনীয়!
  ষ্টেলিনে মাত দিলে।
  - T-34-85 আৰু IS-2 ৰ এটা অংশ কেৱল বুলেটপ্ৰুফ সুৰক্ষাৰ সৈতে মুকলি কৰক, আৰু তাৰ পিছত পৰীক্ষা আৰু অনুসৰণ কৰক যে ই তেওঁলোকৰ যুদ্ধ ফলপ্ৰসূতাক কেনেদৰে প্ৰভাৱিত কৰিব। আৰু SU-100 ৰ কাম ত্বৰান্বিত কৰিব লাগে। হয়তো আমি এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটোৰ সপক্ষে একান্তভাৱে চৌত্ৰিশ আৰু আই এছ-২ পৰিত্যাগ কৰিম।
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে মন্তব্য কৰে যে:
  - এটা আকৰ্ষণীয় ধাৰণা। কিন্তু SU-100 সম্পূৰ্ণৰূপে ঘূৰোৱাৰ দ্বাৰাহে বোৰ্ডত শত্ৰুক আঘাত কৰিব পাৰে...
  ষ্টেলিনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - ইয়াক চুটি কৰি তোলক যাতে ই দ্ৰুতভাৱে গতি কৰে... আৰু ভাল হ'লে কম চিলোৱাটৰ সৈতে। কিন্তু আমাক এই স্বয়ংচালিত বন্দুকটো বতাহৰ দৰে লাগে!
  জুকোভে সুধিলে:
  - আপনার মহামহিম... ছাৰাটভে এতিয়াৰ বাবে ধৰি ৰাখিছে, কিন্তু অতি সোনকালে পতন ঘটিব। মস্কোৰ পৰা লোৱা বস্তুবোৰ কুইবিশ্বেভৰ পৰা খালী কৰাৰ পৰিকল্পনা প্ৰস্তুত কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব। আপুনি ব্যক্তিগতভাৱে কি ভাবে?
  ষ্টেলিনে কঠোৰ উত্তৰ দিলে:
  - আপাত দৃষ্টিত আমি Sverdlovsk লৈ খালী কৰিব লাগিব। কিন্তু তথাপিও মস্কোত কাম কৰিব পাৰি। আমাৰ ইয়াত এখন সম্পূৰ্ণ মাটিৰ তলৰ চহৰ আছে। আমি গুৰুত্বসহকাৰে ইয়াক ধৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম।
  ভাচিলেভস্কিয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মস্কোকো যিকোনো মূল্যতে ৰাখিব লাগিব, ঠিক Saratov ৰ দৰেই!
  ষ্টেলিনে আদেশ দিলে:
  - ডন আৰু ভলগাৰ মাজৰ ফাঁকত জাৰ্মানসকলক প্ৰতিহত কৰা। আমি শক্তিসমূহক ডাইভাৰ্ট কৰিব লাগিব। যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত ধৰি ৰাখিবলৈ ছাৰাটভ, তেজৰ শেষ টোপাললৈকে। সকলো উপায় ব্যৱহাৰ কৰক, আনকি কামিকাজেও।
  ঝুকোভে নিশ্চিত কৰিছে যে:
  - গতিকে হওক, মহান এজন!
  ষ্টেলিনে ইয়াকোভলেভৰ ফালে ঘূৰি চালে:
  - বাৰু, ডিজাইনাৰ, কিবা আইডিয়া?
  ডেপুটি কমিছাৰে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - জেট এভিয়েশন সৃষ্টি কৰাটো প্ৰয়োজনীয় হ"ব, কিন্তু সেয়া এতিয়াও সম্ভৱ হোৱা নাই। আৰু Yak-3 ৰ বাবে উচ্চমানৰ ডুৰালুমিনৰ প্ৰয়োজন, যিটো আমাৰ নাই!
  ষ্টেলিনে মাত দিলে:
  - মই জানো! ইয়াক-৯ আমাৰ সেৱাত থাকিব লাগে। আৰু ইয়াক যিমান পাৰি মুকলি কৰা উচিত! আৰু যুঁজাৰু বিমানৰ উৎপাদন বৃদ্ধি কৰা।
  ইয়াকোভলেভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - জাৰ্মান টিএ-১৫২ আক্ৰমণাত্মক বিমান, ফ্ৰণ্ট লাইন বোমাৰু বিমান আৰু যুঁজাৰু বিমান দুয়োটা। এনেকুৱা এটা বহুমুখী যন্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰিলে ভাল হ"ব!
  ষ্টেলিনে ডিজাইনাৰজনক সমৰ্থন কৰিছিল:
  - এইটো এটা ভাল ধাৰণা কমৰেড Yakovlev! উদাহৰণস্বৰূপে, LAGG-7 অলপ উন্নত কৰিলে আক্ৰমণাত্মক বিমান আৰু ফ্ৰণ্ট লাইন যুঁজাৰু বিমান দুয়োটাৰে মিশ্ৰণলৈ ৰূপান্তৰিত কৰিব পাৰি!
  ইয়াকোভলেভে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - কমৰেড ষ্টেলিন সম্ভৱ... কিন্তু সময় লাগে। হয়, আৰু বিমানখন ব্যয়বহুল হ"ব পাৰে।
  সৰ্বোচ্চ সেনাপতিয়ে খঙেৰে টেবুলত মুঠি মাৰি গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - সস্তা কৰি লওক! আৰু সাধাৰণতে এই বিষয়টোৰ ওপৰত আপুনি কিমান জল্পনা-কল্পনা কৰিব পাৰে। কেৱল ইয়াক উৎপাদন কৰিবলৈ আমাক এটা ইউনিভাৰ্চেল বিমান লাগে। আৰু সেইটোৱেই হ"ব পাৰে তাৰ পৰা ওলাই অহাৰ পথ।
  ইয়াকোভলেভে মন্তব্য কৰিছে:
  - আই এল-২ নিৰ্মাণ কৰাটো যথেষ্ট সহজ আৰু ইয়াৰ আঁচনি প্ৰস্তুত কৰা হৈছে। যেতিয়ালৈকে খুলিব নালাগে। ই মোটামুটি টেনচিয়াছ বিমান যদিও এই মুহূৰ্তত ইয়াৰ উৰণৰ বৈশিষ্ট্য পুৰণি। কিন্তু ভাল অবিহনে বেয়া একো নাই। আমি শত্ৰুৰ বাহনত বোমা বিস্ফোৰণ কৰাত ভাল।
  ঝ্ডানভে খঙেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাৰ বিমান পৰিবহণ অতি কমেও শক্তিশালী হ'ব লাগে!
  ইয়াকোভলেভে মাত দিলে:
  -অৱশ্যেই! কিন্তু এতিয়ালৈকে আমাৰ পাইলটসকল বিশ্বৰ ভিতৰতে শ্ৰেষ্ঠ: এনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা অৰলোভা!
  ষ্টেলিনে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে:
  - এই ছোৱালীবোৰৰ কোনো সমান নাই আৰু, পৰৱৰ্তী পঁচিশখন তললৈ নমাই দিয়া শত্ৰুৰ বিমানৰ বাবে, মই তেওঁলোকক ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ আন এটা তাৰকা নিযুক্তি দিওঁ!
  জুকোভে উৎসাহেৰে পৰামৰ্শ দিলে:
  - এইটোলৈকে পান কৰা উচিত!
  বেৰিয়াই আনন্দৰে গাইছিল:
  - আমি, সকলো মনত ৰাখি, ইতিহাসে বিচাৰ কৰিব,
  তাৰ পাল বিচাৰলৈ আহিব...
  নাঙলৰ পৰা পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰলৈকে যেনেকৈ,
  তেওঁ আত্মবিশ্বাসেৰে দেশক আগুৱাই লৈ গ"ল!
  সামৰিক পৰিষদৰ সদস্যসকলে কনফাৰেন্স কৰাৰ সময়ত ছোৱালীবোৰে যুঁজিছিল।
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত তেওঁলোকে নাজীক ভাঙি পেলায় আৰু কৃতিত্ব প্ৰদৰ্শন কৰে, এই খালী ভৰিৰ সুন্দৰীসকলক।
  আৰু তেওঁলোকে গান গায়:
  আমাৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্যটো জিলিকি উঠিব
  বাট, সাম্যবাদক আলোকিত কৰা!
  . অধ্যায় #১০
  জুন মাহৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মানীয়ে চাৰাটভক কাটি পেলায় আৰু ১৯৪৪ চনৰ ১ জুলাইত প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভয়ংকৰ ষ্টাৰমাউছ ব্যৱহাৰ কৰা হয় । ৬৫০ মিলিমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ৰকেট চালিত বোমা থকা এই মেচিনটোৱে ৰকেটৰ এক মাৰাত্মক শক্তি নিক্ষেপ কৰিছিল যিয়ে সমগ্ৰ চুবুৰীবোৰ বিভাজিত কৰিছিল।
  এই গাড়ীখন চলোৱা ছোৱালীকেইজনীয়ে পেণ্টীৰ বাহিৰে একো পিন্ধি নাছিল আৰু অত্যন্ত ধ্বংসাত্মক মৃত্যুৰ উপহাৰ মুকলি কৰি আছিল।
  খালী ভৰিৰ ছোৱালীকেইজনীয়ে ৰঙা, ক"লা আৰু বগা ৰঙৰ পেণ্টী পিন্ধিছিল। আৰু তেওঁলোকে মৃত্যুৰ মাৰাত্মক উপহাৰ আনিছিল।
  তেওঁলোকক আজ্ঞা দিয়া ফাইনাই বুকুৰ ৰঙা নিপল জোকাৰি গাই গাইছিল।
  - ক্ৰছৰ নাইট যুগ গৌৰৱ!
  আমি বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ শেষত উপনীত হ"ম!
  আৰু যোদ্ধাসকলে চিঞৰি চিঞৰি জপিয়াই উঠিল।
  ইয়াৰে এগৰাকী মাৰ্গাৰেটে মন্তব্য কৰিছিল:
  - সৰ্বশক্তিমান ঈশ্বৰ আমাৰ লগত আছে!
  ফাইনাই এই কথাত একমত হ"ল:
  - নিশ্চিতভাৱে! আৰু থাৰ্ড ৰাইচে নিশ্চয় জয়ী হ"ব!
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিখনত ষ্টাম্প মাৰি গাইছিল:
  -যেতিয়া আমি একত্ৰিত হওঁ, তেতিয়া আমি অজেয়! আমি যেতিয়া একত্ৰিত হওঁ তেতিয়া আমি অজেয়!
  গতিকে যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰে গুলী চলাই ঠেলি দিলে আৰু লৰচৰ কৰিলে। উচ্চতম শ্ৰেণীৰ যোদ্ধা।
  ইৰমাই ইয়াত এটা অটোমেটিক ড্ৰাইভৰ জৰিয়তে এটা প্ৰজেক্টাইলও প্ৰদান কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - এটা ডাঙৰ জয় আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  ছোৱালীবোৰ অৱশ্যে কেতিয়াও হাৰ নামানিব পৰাসকলৰ ভিতৰত অন্যতম। আৰু তেওঁলোকে প্ৰচণ্ড উৎসাহেৰে ছোভিয়েট স্থিতিসমূহ চেপি ধৰে।
  আলবিনা আৰু এলভিনা সদায়ৰ দৰেই ওপৰত আছে, আৰু নিজৰ আক্ৰমণাত্মক ঘণ্টা আৰু হুইচেল দেখুৱাইছে। সিহঁত ছোৱালী, কওঁকচোন: চুপাৰ!
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোভিয়েট গাড়ী এখন ভাঙি পেলোৱা আলবিনাই কয়:
  - মোৰ এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল আছে!
  উদং গোৰোহাৰে আন এটা লক্ষ্যক পেলাই দি এলভিনাই ওপৰলৈ জপিয়াই পেটৰ পেশীবোৰৰ সৈতে খেলি উচ্চাৰণ কৰে:
  - মই ইমান যোদ্ধা যে সকলো টানকৈ মাৰি পেলালোঁ!
  তেনেকৈয়ে যোদ্ধাসকলৰ বিচ্ছেদ ঘটিল।
  চাৰ্লটৰ সৈতে মিলি গেৰ্ডাই আন এটা জাৰ্মান নতুনত্ব পৰীক্ষা কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়।
  এতিয়ালৈকে কেৱল ই-২৫ স্বয়ংচালিত বন্দুকহে দেখা দিব পাৰে, যথেষ্ট বৃহৎ সংখ্যক - ইয়াক নিৰ্মাণ কৰাটো যথেষ্ট সহজ আৰু সস্তা। যদিও এই মডেলটো প্ৰথম মডেলৰ ভিতৰত অন্যতম। ইয়াত ইয়াত বিকিনি পিন্ধা দুগৰাকী ছোৱালী পৰি আছে। গাড়ীখন ডেৰ মিটাৰতকৈও কম তলৰ আৰু ইয়াৰ বাবেই ই ইমান ভালদৰে সুৰক্ষিত আৰু তুলনামূলকভাৱে কম ওজনৰ সৈতে সজ্জিত।
  দুগৰাকী ছোৱালী চাৰ্লট আৰু গেৰ্ডাই শুই থকা অৱস্থাত ছোভিয়েট বন্দুকৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। তেওঁলোকৰ সন্মুখত ৰেডিঅ" নিয়ন্ত্ৰিত ছিন্নভিন্ন গাড়ীবোৰে গতি কৰি মাইনৰ ক্ষেত্ৰবোৰ পৰিষ্কাৰ কৰি আছিল।
  ৰেড চাৰ্লটে নিজৰ কামানটো গুলীয়াই দিলে। তাই ছোভিয়েট বন্দুকটোক আগুৰি ধৰিলে, আৰু বুকুখন জোকাৰিলে, কাপোৰৰ পাতল ফিটা এটাৰে কষ্টেৰে ঢাকি থোৱা। আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - উন্মাদ অগ্নি হাইপাৰপ্লাজমা!
  আৰু তাৰ পিছত গেৰ্ডাই তাইকো চৰ মাৰিব, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি। আৰু তেওঁ চিঞৰি উঠে:
  - মই বৰ শীতল ছোৱালী আৰু বেয়া নহয় ...
  স্বয়ংচালিত বন্দুক নিজেই গতি কৰে। আৰু মাজে মাজে ৰৈ যায়। তাইৰ ফ্ৰন্টাল কৱচটো বহুত ঢালযুক্ত, আৰু ইয়াৰ ফলত ভাল সুৰক্ষা পোৱা যায়। ছোভিয়েট বন্দুকত গোলাবোৰ ৰিকোচেটৰ প্ৰতি সংবেদনশীল। আৰু কপালত এনে স্বয়ংচালিত বন্দুকৰ বাবে একোৱেই ভাবুকি নিদিয়ে। ইয়াত এতিয়াও তেওঁলোকে কাষটো ভাঙিব পাৰে। কিন্তু ছোৱালীবোৰৰ খৰখেদা নাই। কৱচ বিন্ধাৰ ক্ষেত্ৰত এটা ফলপ্ৰসূ স্বয়ংচালিত বন্দুক এতিয়াও বিকশিত হৈ থকা SU-100ক অতিক্ৰম কৰে, আৰু ইয়াৰ উপৰিও ই অধিক সুৰক্ষিত, অধিক চলন্ত আৰু একে সময়তে লঘু।
  আৰু ৰেড আৰ্মীৰ ড্ৰাইয়াৰ কম, অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে, এতিয়াও ই কেৱল ডিজাইনৰ পৰ্যায়তহে আছে। মূলতঃ টি-৩৪-৮৫ টেংক, যিটো বন্দুকৰ সৈতে যথেষ্ট শক্তিশালী নহয় আৰু ইয়াৰ কৱচ দুৰ্বল। আৰু জাৰ্মান স্বয়ংচালিত বন্দুক ই-২৫, বাইদেউ, লঘু, কৱচ আৰু বন্দুকত বহুত শক্তিশালী।
  ছোৱালীবোৰে কাজিয়া কৰি আছে... বৰ ধুনীয়া আৰু সৰু। আৰু তেওঁলোকৰ স্বয়ংচালিত বন্দুক বোমা আৰু নিক্ষেপ...
  জুলাই গৰম, গৰম গাড়ীত থকা ছোৱালীবোৰৰ শৰীৰ ঘামত জিলিকি আছে। হাৰ মানি পিছুৱাই যাব নোৱাৰে।
  Gerda টোকা:
  - Wehrmacht এর দেৱতা আপাত দৃষ্টিত শক্তিশালী,
  কিন্তু দুৰ্বলক সহায় নকৰে...
  যদি এডলফৰ কাৰণ সঁচা হয় -
  এখন বিশ্ব শক্তি সৃষ্টি কৰক!
  চাৰ্লটে উৎসাহেৰে গাইছিল:
  - হয়, যাদুক "পেন্থাৰ" আৰু "টাইগাৰ"ৰ প্ৰয়োজন,
  সব ভাগ্য সত্ত্বেও অধিক তেজ ঢালি ...
  আৰু সন্দেহ আৰু উন্মাদ খেলৰ প্ৰয়োজন নাই,
  পৃথিৱীৰ গোটেই জাতিটো আঁঠুলৈকে পৰি যাওক!
  কিন্তু এইবোৰ জাৰ্মান ছোৱালী, আনহাতে ছোভিয়েট ছোৱালীয়ে যুঁজি আছে।
  গতিকে আগন্তুক যুঁজখনেই আটাইতকৈ গুৰুতৰ। নাটাছা আৰু আন্যুতাই শক্তিশালী জাহাজৰ বন্দুকৰ পৰা গুলী চলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পতাকা বাৰ্লিনৰ ওপৰত হ'ব!
  আৰু তেওঁলোকে বগা মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে। আৰু মোৰ লগত ছোৱালীবোৰক ৰখাব নোৱাৰি।
  দুটা গোলা হুলৰ ওপৰৰ অংশৰ ফ্ৰন্টাল কৱচত খুন্দা মাৰিলে... সিহঁতে ৰিকোচেট কৰে। নাই, আই এছ-২ এখন গুৰুতৰ গাড়ী আৰু ইমান সহজে ল"ব নোৱাৰি৷
  কিন্তু ছোৱালীকেইজনীৰ সোঁহাতলৈ গতি কৰা আই এছ-১ খন যেন উচ্চ চাপৰ কামানৰ আঘাত পাই ৰৈ গ"ল। সৌন্দৰ্য্যৰ ক্ষতি কৰিলে।
  পেটৰ পেশীবোৰ মোচোকা খাই আলেংকাই গাইছে:
  - আমাৰ পৃথিৱীত অসম্ভৱ সকলো সম্ভৱ, নিউটনে আৱিষ্কাৰ কৰিলে যে দুটা আৰু দুই চাৰিটা কৰে!
  এই যুঁজখন এতিয়াও অবিৰতভাৱে চলি আছে। ছোভিয়েট কামানে জাৰ্মানসকলক আঘাত কৰে। ডাঙৰ মাৰুছিয়াই ব্ৰিচত খোলা সুমুৱাই দিয়ে। এয়াই ছোৱালীৰ জীৱন আৰু ভাগ্য। আৰু তেওঁলোকে গান গায়:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে, কোনেও আমাক পৰাস্ত নকৰে! ৰাছিয়ান পহু শত্ৰুক চেপি ধৰে, ৰাছিয়ান পহু - নায়কসকলক এক চেলুট!
  মেচিনগান গুলীয়াই অগাষ্টিনে কয়:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধ! তাতেই আমাৰ জয়! ৰাছিয়াৰ পতাকা আগুৱাই, পতিত নায়কসকলৰ গৌৰৱ!
  আৰু আকৌ হত্যাকাৰী বন্দুকটোৱে গৰ্জন কৰি শব্দ কৰে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে, কোনেও আমাক পৰাস্ত নকৰে! ৰাছিয়াৰ পহুই শত্ৰুক চেপি ধৰিছে, আপুনি জানে তেওঁলোকৰ হাত এখন শীতল!
  সোণালী চুলিৰ এই ছোৱালীজনীয়ে মাৰিয়া টেংকটো নিৰ্দেশ কৰে আৰু squeaks:
  - ফেচিষ্টক থেতেলিয়াই পেলাওঁ!
  জাৰ্মানসকলৰ অসুবিধা হৈছে, আকাশত যুদ্ধও পূৰ্ণগতিত চলি আছে। কিন্তু এতিয়ালৈকে জাৰ্মান মাৰ্কতকৈ গতি আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত ইয়াক-৯ বহুত কম। এজন কবিৰ বাবে যুদ্ধখন অসমান।
  মাৰ্চেইল, এই আচৰিত এছ পাইলটে যুদ্ধৰ বছৰবোৰত এটা ভাল কেৰিয়াৰ গঢ়ি তুলিছিল। আচৰিত আৰু কল্পনাতীত যেন বেছি। এশ পঞ্চাশখন বিমান পোৱাৰ পিছত তেওঁ ৰূপালী ওক গছৰ পাতৰ তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে। চাৰিশখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানত উপনীত হোৱাৰ লগে লগে তেওঁ সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছ লাভ কৰে। পাঁচশ বিমানৰ বাবে তেওঁ হীৰাৰে জাৰ্মান ঈগলৰ অৰ্ডাৰ লাভ কৰে আৰু সাতশ পঞ্চাশ বছৰৰ পিছত প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছ লাভ কৰে। আৰু হাজাৰখন বিমান পোৱাৰ পিছত তেওঁ নাইট ক্ৰছৰ গ্ৰেণ্ড ক্ৰছ লাভ কৰে।
  অনন্য পাইলটজনে বহু আকাশী জয়লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। আৰু জীয়াই থকাৰ সময়তে। শেহতীয়াকৈ মাৰ্চেইলক জেনেৰেল পদবীলৈ উন্নীত কৰা হৈছে। কিন্তু তথাপিও তেওঁ সাধাৰণ পাইলটৰ দৰে উৰা মাৰিছিল।
  কোৱাৰ দৰে ই জুইত জ্বলি নাযায় আৰু পানীতো ডুব নাযায়। যুদ্ধৰ বহু বছৰৰ সময়ছোৱাত মাৰ্চেইলে চিকাৰীৰ প্ৰবৃত্তি লাভ কৰিছিল। তেওঁ এজন ছুপাৰ-লিজেণ্ডাৰী পাইলট হৈ পৰিল , আৰু অতি জনপ্ৰিয়।
  . কিন্তু তেওঁৰ এজন শক্তিশালী প্ৰতিযোগীও আছিল - আগাভা আৰু আলবিনা আৰু এলভিনা, যিয়েও হাজাৰখনকৈ ডাউন কৰা গাড়ীৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰিছিল। আৰু এগেভে মাৰ্চেইলক অতি সোনকালে ধৰিলে। কিন্তু তাই এতিয়াও বহুত সৰু, আৰু এতিয়াও এজনো যুঁজাৰু হেৰুৱাব পৰা নাই।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনেৰে পেডেলত হেঁচা মাৰি ধৰিলে, এয়াৰগানৰ বিস্ফোৰণ এটা মাৰিলে। আৰু ইয়াত চাৰিখন ছোভিয়েট আই এল-২ বাহন গুলীয়াই হত্যা কৰা হৈছে।
  এগেভে খিকিন্দালি কৰি কয়:
  কিছু পৰিমাণে আমি সকলোৱেই কুকুৰ! কিন্তু মোৰ ষ্টীলৰ নাৰ্ভ আছে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনী ঘূৰি আহে। ই এটা বিস্ফোৰণত সাতখন ছোভিয়েট বিমান - ছখন পি ই-২ আৰু এখন টি ইউ-৩ক গুলীয়াই পেলায়, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাধাৰণতে যদি চুপাৰ নহয়, তেন্তে হাইপাৰ !
  এগেভ অৱশ্যে কুকুৰ। লুচিফাৰৰ পৰা পাইলট। অতি ধুনীয়া মৌ শ্যামলা।
  ইয়াত তেওঁ আন এটা বিস্ফোৰণ দিয়ে আৰু একেলগে আঠখন ছোভিয়েট ইয়াক-৯ বিমান গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মই আটাইতকৈ সৃষ্টিশীল আৰু প্ৰতিক্ৰিয়াশীল!
  ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে মূৰ্খ নহয়। সকলো সম্ভৱ, আৰু সকলো সক্ষম। তাইক প্ৰাইভেট বুলি নকবা।
  আৰু ভৰি দুখন ইমান টেন, ইমান ৰূপৱতী...
  কিন্তু মিৰাবেলাই তাইৰ বিৰুদ্ধে যুঁজি আছে... দীৰ্ঘদিন ধৰি, শ্ৰেষ্ঠ ছোভিয়েট এছ আছিল পক্ৰিস্কিন । তেওঁ ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ পাঁচটা সোণৰ তৰা সংগ্ৰহ কৰিছিল, এশ সাতাইশখন বিমান গুলীয়াই পেলাইছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁৰ মৃত্যু হ"ল। তেতিয়া তেওঁৰ অভিলেখ কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিলে। ইয়াৰ উপৰিও Anastasia Vedmakova , আৰু Akulina Orlova. আৰু শেহতীয়াকৈহে মিৰাবেলাইও এটা ছিন্নভিন্ন এটাত ইয়াক-৯ টিক অতিক্ৰম কৰিলে, কোজেডুবক অতিক্ৰম কৰিলে । আৰু এশ আশীখনতকৈও অধিক বিমান গুলীয়াই পেলাই তাই ইউ এছ এছ আৰৰ সাতবাৰৰ নায়ক হৈ পৰিল।
  এইজনী টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী! যেনে তাই লৰচৰ কৰা ঘোঁৰা এটাক ৰখাই দিব, আৰু জ্বলি থকা জুপুৰি এটাত প্ৰৱেশ কৰিব।
  আৰু তাতোকৈ কঠিন।
  মিৰাবেলাৰ ভাগ্য কঠিন হৈ পৰিছিল। শেষত মোৰ এটা শিশু, শ্ৰমিক কলনীত। খালী ভৰিৰে আৰু ধূসৰ ৰঙৰ চোলা পিন্ধি তাই কাঠ কাটিছিল আৰু ট্ৰাংক কাটিছিল। তাই ইমান শক্তিশালী আৰু সুস্থ আছিল। তীব্ৰ হিমত তাই খালী ভৰিৰে গৈছিল, আৰু কাৰাগাৰৰ পায়জামা পিন্ধি। আৰু এবাৰ হ"লেও হাঁচি মাৰিব।
  অৱশ্যে এনে পৰিঘটনা ফ্ৰণ্টবোৰতো লক্ষ্য কৰা হৈছিল। দীৰ্ঘদিন ধৰি মিৰাবেলাই পদাতিক বাহিনীত যুদ্ধ কৰিছিল, আৰু তাৰ পিছত পাইলট হৈছিল। মস্কোৰ ওচৰৰ যুদ্ধত মিৰাবেলাই প্ৰথমবাৰৰ বাবে জুইৰ বাপ্তিস্ম লাভ কৰিছিল, য"ত তেওঁ কলনীৰ ঠিক পিছতেই গৈছিল। আৰু তাত তেওঁ নিজকে শীতল দেখুৱাই দিলে।
  তাই খালী ভৰিৰে আৰু প্ৰায় উলংগ হৈ তিতা ঠাণ্ডাত যুঁজিছিল, যিয়ে আক্ষৰিক অৰ্থত ৱেৰমাকটক অচল কৰি পেলাইছিল। ইমান অভিশপ্ত, আৰু অজেয় ছোৱালী আছিল। আৰু তাই ব্যাপকভাৱে সফলতা লাভ কৰিলে।
  মিৰাবেলাই ইউ এছ এছ আৰৰ আগতীয়া বিজয়ত বিশ্বাস কৰিছিল। কিন্তু সময় পাৰ হৈ যায়। ভুক্তভোগী বাঢ়িছে যদিও জয় নাহে। আৰু সঁচাকৈয়ে ক্ৰিপি হৈ পৰে ৷
  মিৰাবেলাই জয় আৰু কৃতিত্বৰ সপোন দেখে। তাইৰ ইউ এছ এছ আৰৰ সাতটা তাৰকা আছে - এইটো আন সকলোতকৈ বেছি! আৰু ধিক্কাৰ, তাই তাইৰ বঁটাৰ যোগ্য! আৰু অস্ত্ৰৰ ক্ৰুচ আৰু ইয়াৰ বাহিৰত কঢ়িয়াই নিব। পিছত ষ্টেলিনক হত্যা কৰিলেও তেওঁৰ কাৰণ জীয়াই আছে!
  ছোৱালীজনীয়ে সোমাই আহি জমা হৈ পৰে... তাই শেহতীয়া জাৰ্মান XE-162খন নমাই দিয়ে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - এৰোবেটিক্স! আৰু এটা অভিশপ্ত নতুন ক্ৰু!
  সঁচাকৈয়ে তাই এগৰাকী ডাঙৰ ছোৱালী। প্ৰকৃত কব্ৰাও বহুত কাম কৰিবলৈ সক্ষম।
  মিৰাবেলাৰ নতুন তাৰকা....
  কেইবাদিনো যুদ্ধ চলি থাকে, যেতিয়ালৈকে নতুন সপ্তাহ নাহে আৰু ১৯৪৪ চনৰ ৮ জুলাইত ... ছোভিয়েট আই এছ-২ৰ ৰোলাৰ আৰু ট্ৰেকৰ ক্ষতি হয় - ইয়াক মেৰামতি কৰা হৈছে। হয়, এনে নিষ্ঠুৰ আৰু নিৰ্দয় যুদ্ধ। আৰু কিমান দিনলৈ চলিব?
  আৰু এতিয়া ধ্বংস হোৱা টেংকৰ সংখ্যাৰ ক্ষেত্ৰত গেৰ্ডাই নিজেল আৰু উইটমেনক বাইপাছ কৰিলে।
  তেওঁলোকে কেনেকৈ ঘূৰি ফুৰাৰ পৰা হাত সাৰিব পাৰে? খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে। ছোৱালীকেইজনীয়ে আৰু এটা থমকি ৰ"ল, ছোভিয়েট ল"ৰা-ছোৱালীবোৰক আকৌ অত্যাচাৰ কৰিলে। আৰু এতিয়া তেওঁলোকে ৩০০ টা ধ্বংসপ্ৰাপ্ত টেংকৰ সংখ্যাৰ কাষ চাপিছিল। আৰু তেওঁলোকে এটা অভূতপূৰ্ব পুৰস্কাৰৰ ওপৰত ভৰসা কৰিব পাৰিছিল: ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ তাৰকা।
  এইবোৰ ছোৱালী!
  গেৰ্ডাই ছোভিয়েট গাড়ীখনত গুলীচালনা কৰে। টাৱাৰৰ পৰা চকুলো ওলাই আহি চিঞৰি উঠে:
  - মই এটা অভিশপ্ত বস্তু!
  আৰু তেওঁ আকৌ গুলী মাৰে। টি-৩৪-৮৫ ত ভেদ কৰে। আৰু ছিটিকি উঠে:
  - মাতৃভূমি জার্মানি!
  ছোৱালীজনীয়ে নিজেই টুইচ কৰে। আৰু তাই বৰ সক্ৰিয় ... হয়, তাইৰ ইমান কৌশলগত ধাৰা আছে। ইতিমধ্যে ১৯৪৪ চনৰ জুলাই মাহৰ মাজভাগ... যুদ্ধ চলি থাকে আৰু চলি থাকে... বন্ধ কৰিব নোখোজা। বিভিন্ন স্থানত আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰিছে ৰঙা সেনাবাহিনীয়ে। কিন্তু বৰঞ্চ সাৱধানে, কিয়নো মানৱ সম্পদ কম বাকী আছে।
  আৰু ৰাছিয়াৰ তেজ ওলায়।
  উদাহৰণস্বৰূপে, হান্স ফ্যুয়াৰ . অৰ্ডাৰ অৱ দ্য আইৰন ক্ৰছ, প্ৰথম শ্ৰেণীৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া। আৰু তাৰ পিছত তেওঁ এজন ছোভিয়েট জেনেৰেলক বন্দী কৰাৰ বাবে আইৰন ক্ৰছৰ অৰ্ডাৰ অৱ দ্য নাইটছ ক্ৰছৰ আটাইতকৈ কম বয়সীয়া লাভকাৰী হৈ পৰিছিল।
  হয়, এইটো আচলতে যথেষ্ট শীতল।
  আৰু ল"ৰাবোৰে নিজকে অত্যন্ত শীতল দেখুৱাইছে।
  হান্স ফ্যুয়াৰ এজন হতাশ যুঁজাৰু। ল"ৰাটোৱে দৈত্যৰ দৰে যুঁজ দিয়ে, ঠাণ্ডাত, গৰমত, গ্ৰীষ্ম আৰু শীতকালত, কেৱল চুটি কাপোৰ পিন্ধি।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে শিশুটিয়ে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি কিংবদন্তি হৈ পৰিল।
  এইটো সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে শীতল!
  যুগ যুগ ধৰি হান্স বিখ্যাত হৈ পৰিছিল! আনকি এণ্টিহিৰো হিচাপেও!
  আৰু সাধাৰণতে ইয়াত ইমান অবিশ্বাস্য আৰু উত্তেজনাপূৰ্ণ যুদ্ধ চলি আছে... যিকোনো এআই ম্লান হৈ যায়।
  এগেভ পুনৰ আকাশলৈ আহি ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ গুলীয়াই পেলায়। তাই চিকাৰী আৰু শিকাৰু। শত্ৰুক আঘাত কৰে।
  তাই খুন্দা মৰা গাড়ীবোৰ পৰি আছে। আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে স্থল বাহিনীক গুলীচালনা কৰে। আই এছ-২ক নক আউট কৰে। আৰু তেওঁ বিচাৰে:
  - মই শ্ৰেষ্ঠ! শত্ৰুক হত্যা কৰা ছোৱালী মই!
  আৰু আকৌ ইয়াক আকাশৰ লক্ষ্যলৈ স্থানান্তৰিত কৰা হয়। এইখন টেংক ধ্বংসকাৰী আৰু উৰি যোৱা আৰু গুলী চলোৱা সকলো মেচিন।
  কিন্তু ইয়াত এটা সৰু ই-৫ টেংক আছে। সাত টন ওজনৰ মেচিন। যুদ্ধ পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ হোৱা। আৰু শত্ৰুক চেপা আৰু চেপি ধৰে।
  আৰু গান গোৱাৰ সময় - কোনেও আমাক বাধা নিদিয়ে, আৰু কোনেও জয়ী নহ'ব!
  ই-৫ নিজৰ ওচৰলৈ লৰালৰিকৈ যায়, আৰু খোজ কাঢ়ি গৈ থাকোঁতে গুলী চলায়। আৰু এনে টেংক বন্ধ নকৰিব। আৰু খোলাবোৰ ৰিকোচেট হয়।
  আৰু মেচিনটোৰ ভিতৰত ফ্ৰেড্ৰিচ নামৰ দহ বছৰীয়া ল"ৰা এটা বহি আছে আৰু চিঞৰিছে:
  - আৰু মই এজন প্ৰকৃত ছুপাৰ ফাইটাৰ হ'ম!
  আৰু আকৌ, কেনেকৈ তেওঁ গুলী চলালে... আৰু তেওঁ টাৱাৰৰ একেবাৰে মাজত খুন্দা মাৰে। আৰু তেওঁৰ মাৰাত্মক শক্তি যদিও সৰু কেলিবাৰ, তথাপিও ই বিশাল।
  আৰু আকাশত হেলগাই যুঁজ দিয়ে। বিকিনি পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনীয়ে বিল ডায়েল কৰি আছে। আৰু তেওঁৰ কল্পনাতীত সফলতাত আনন্দিত হয়।
  খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ ছোভিয়েট গাড়ীখনলৈ আঙুলিয়াই বিশেষভাৱে জুই লগাই দিয়ে, আৰু গোলা থকা গোটেই যুদ্ধ কিট এটা বিস্ফোৰণ ঘটায়।
  এইটো শীতল আৰু পাগলৰ দৰে।
  আৰু এগেভে আগবাঢ়ি যায়... আৰু লগতে যুঁজে।
  ইতিমধ্যে ১৯৪৪ চনৰ আগষ্ট মাহত... ৰঙা সেনাই ক"তো সফলতা লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হোৱা নাই। কিন্তু জাৰ্মানসকলেও বিশেষভাৱে আগবাঢ়িব নোৱাৰে। ভয়ংকৰ ভূগৰ্ভস্থ টেংক যুদ্ধত নামিছে। কিন্তু সেইবোৰ বিশুদ্ধ কৌশলগত।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে মাটিৰ তলত ঝাড়ু দি ছোভিয়েট বন্দুকৰ বেটাৰী মাৰি উভতি উভতি আহিল।
  একে সময়তে তেওঁলোকে দুজনমান অগ্ৰগামীক বন্দী কৰিলে। ল"ৰাকেইটাক ধৰা ছোৱালীবোৰৰ কাপোৰ খুলি অত্যাচাৰ কৰা হৈছিল। তেওঁলোকে অগ্ৰগামীসকলক তাঁৰেৰে কোবাইছিল, তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ উদং গোৰোহাবোৰ জুইত পোৰাছিল। তাৰ পাছত ৰঙা গৰম টংৰে ভৰিৰ আঙুলি ভাঙিবলৈ ধৰিলে। ল"ৰাকেইটাই তীব্ৰ বিষত হাউলি উঠিল। শেষত ছোৱালীকেইজনীয়ে গৰম লোহাৰে বুকুত তৰা জ্বলাই দিলে আৰু বুটেৰে নিজৰ পুৰুষ নিখুঁততাক চেপি ধৰিলে। শেষৰ অগ্ৰগামীসকলে শেষ কৰিলে আৰু তেওঁলোক এটা বেদনাদায়ক শ্বকৰ পৰা বেঁকা হৈ পৰিল।
  ছোৱালীবোৰে মুঠতে অতিৰিক্ত ক্লাছ দেখুৱাইছিল। কিন্তু আকৌ জাৰ্মানীয়ে কোনো উল্লেখযোগ্য সাফল্য লাভ কৰিব নোৱাৰিলে।
  শক্তিশালী স্বয়ংচালিত বন্দুক: " Sturmmaus ", ছোভিয়েট পজিচনত গুলী চলোৱা। ধ্বংস আৰু ধ্বংস হৈছিল। কিন্তু ছোভিয়েট আক্ৰমণাত্মক বিমানখনে এখন বাহনক ন"ক আউট কৰি পেলালে আৰু ফ্ৰিট্জ ঘূৰি আহিল।
  ১৯৪৪ চনৰ আগষ্ট মাহতো ছাৰাটভে থিয় দি আছিল। সঁচা, জাৰ্মানসকলে কাজাখাস্তানৰ উৰালস্ক চহৰখন দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল আৰু অৰেনবাৰ্গলৈ গুচি গৈছিল।
  ইয়াত আকৌ এলবিনা আৰু এলভিনা বতাহত আছে, কিন্তু এইবাৰ পৰীক্ষামূলক উৰণীয়া চচৰত। জয়ষ্টিক বুটাম টিপি উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আঙুলিয়াই দিয়ে আৰু অত্যন্ত নিপুণভাৱে কৰে।
  ছোৱালীবোৰে অৱশ্যে সৰ্বোচ্চ এৰোবেটিকছ প্ৰদৰ্শন কৰে। তেওঁলোকে নিজৰ ডিস্কছ টানিলে , আৰু ডজন ডজন ছোভিয়েট উৰণীয়া মেচিন গুলীয়াই পেলোৱা হ'ল।
  Albina chirps:
  - উত্তেজিত নির্মাণ দল! ষ্টাৰফল হ"ব!
  আৰু সি আকৌ নিজৰ গাড়ীখন ঘূৰাই দিয়ে। আৰু ছোৱালীবোৰে ৰঙা সেনাক ধ্বংস কৰে। তদুপৰি, মেজৰ...
  এলভিনাই ডজন ডজন ছোভিয়েট বিমানকো গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - পাগল ছোৱালী, আৰু কুমাৰী একেবাৰেই নহয়!
  শেষৰটোৰ বিষয়ে শুদ্ধ। পুৰুষকেইজনৰ লগত দম্পতীহালে বহুত মজা কৰিলে। আৰু তাই নানা ধৰণৰ কাম কৰিছিল। ছোৱালীয়ে পুৰুষক ভাল পাইছিল - ই তেওঁলোকক সন্তুষ্ট কৰিছিল! আৰু বিশেষকৈ জিভাৰে কাম কৰিলে।
  সৰ্বোচ্চ পদবীৰ এগৰাকী ছোৱালী ... ইয়াত তেওঁলোকে এজন অগ্ৰগামীক অত্যাচাৰ কৰিছিল... প্ৰথমে তেওঁৰ কাপোৰ খুলিছিল, আৰু ডিঙিত দুবাল্টি পানী ঢালি দিছিল। তাৰ পাছত ফুলি উঠা পেটটোলৈ গৰম লোহা এটা আনি দিয়া হ"ল। আৰু কেনেকৈ জ্বলি উঠিল! বনৰীয়া বিষত অগ্ৰগামীজনে চিঞৰি উঠিল ... জ্বলোৱাৰ গোন্ধ লাগিল।
  এলভিনাই ৰঙা গৰম তাঁৰেৰে তেওঁৰ কাষত খুন্দা মাৰিলে। আৰু কেনেকৈ হাঁহিব মন যায় ... বৰ ধেমেলীয়া।
  তাৰ পিছত তাই গাইছিল:
  - পিছফালটো হাৰা কৰি ভাগৰি পৰিছো - মোৰ সুখক জোকাৰিবলৈ মন গৈছে!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহে সি! আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে! ছোৱালীজনীয়ে মাৰি ভাল পায়, সেইজনী ছোৱালী!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ ভৰি দুখন সকলো উদং আৰু ৰূপৱতী। কয়লাত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়ি ভাল পায় তাই। আৰু বন্দী অগ্ৰগামীসকলক গাড়ী চলাবলৈ। গোৰোহা ভাজিলে ইমান চিঞৰি উঠে। আনকি এলভিনাও বৰ ধেমেলীয়া। আৰু আলবিনাও এগৰাকী ছোৱালী, অকপটে ক"বলৈ গ"লে - ছুপাৰ! কেনেকৈ শত্ৰুক চিবুকলৈ কঁকাল লৈ লৰচৰ কৰিব। আৰু ছিটিকি পৰা:
  - মই উচ্চতম শ্ৰেণীৰ ছোৱালী!
  আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতবোৰ উদঙাই দিলে। যি জিলিকি উঠে যেন মাৰপিট। যোদ্ধাজন আচৰিত! সাধুকথাত ক"ব নোৱাৰা, কলমেৰেও বৰ্ণনা কৰিব নোৱাৰা কথাও হ"ব পাৰে!
  দুয়োজন যোদ্ধা ছোভিয়েট Yaks, Laggi , Pawns, Ily আকাশত নমাই দিয়ে। সুন্দৰীসকল সক্ৰিয় হৈ থাকে। তেওঁলোকৰ মাজত অকণো সন্দেহ নাই। আৰু এনেকুৱা বনৰীয়া আৰু উন্মাদ সৌন্দৰ্য্য।
  মহিলা যোদ্ধাসকলে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক নিয়ন্ত্ৰণ কৰি ৰাছিয়াৰ গাড়ীত আক্ৰমণ কৰে। As they crush , তেওঁলোকে যুঁজাৰুসকলক থেতেলিয়াই পেলাব, স্ফটিকৰ ওপৰত এটা ক্লাবৰ দৰে। ছোৱালীবোৰ নিৰ্দয় আৰু নিৰ্দয়। ক্ৰোধৰ শক্তি আৰু আবেগৰ শিখা আছে। আৰু বিজয়ৰ ওপৰত আত্মবিশ্বাস। যদিও চতুৰ্থ বছৰ ধৰি কেৱল ইউ এছ এছ আৰৰ সৈতেহে যুদ্ধ চলি আছে। কিন্তু ইয়াৰ অন্তো হ"ব নিবিচাৰে৷ আলবিনা আৰু এলভিনা জনপ্ৰিয়তাৰ শিখৰত উপনীত হৈছে। আৰু তেওঁলোকে পিছুৱাই যাব নিবিচাৰে বা এমুহূৰ্তৰ বাবেও ৰৈ যাব নিবিচাৰে। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ ফালে আগবাঢ়ি যায় আৰু শত্ৰুক ৰেম কৰে।
  ছোভিয়েট বিমানবোৰ ভাঙি পেলোৱা আলবিনাই চিঞৰিছে:
  - ছোৱালীজনীৰ কান্দোনত ভাগৰি পৰিছো, বাষ্ট জোতাযোৰ ডুবাই দিলেই ভাল!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহিছে, আৰু মুকুতাৰ দাঁতেৰে জিলিকি উঠে। আৰু এতিয়া তাইক এজন পুৰুষ বিচাৰে। তাই পুৰুষক ধৰ্ষণ কৰি ভাল পায়। এইটো তাইৰ বাবে বৰ সুখদায়ক। ইয়াত তেওঁ লৈ যাব আৰু ধৰ্ষণ কৰিব।
  আলবিনা গৰ্জন কৰে:
  যৌন ছোৱালী হৈছে যৌনতা
  এটা ডাঙৰ গাই অগ্ৰগতিৰ বাবে!
  আৰু যোদ্ধাজনে হাঁহি হাঁহি ফাটি যাব... আৰু আমাৰ সকলো শত্ৰুক আকৌ মাৰি পেলাওঁ। তাইৰ বহুত শক্তি আছে। আৰু সম্পূৰ্ণ পেশীৰ শক্তি।
  আৰু এলভিনা কেনেকৈ গৰ্জন কৰিব:
  - শত্ৰুক টিলালৈকে ভাঙি পেলাওঁ!
  আৰু যোদ্ধাজনে সক্ৰিয়ভাৱে হাঁহিবলৈ আৰম্ভ কৰিব! আৰু মই কল্পনা কৰিলোঁ তাইৰ ল"ৰাবোৰে কেনেকৈ পাউং কৰি আছে। কিন্তু ভাল লাগিল বুলি কওঁ।
  ইতিমধ্যে ছেপ্টেম্বৰ মাহ আমাৰ ওপৰত... সূৰ্য্যটো কমকৈ জিলিকি আছে। শৰৎৰ প্ৰথম দিনটোত ৰাছিয়াৰ উত্তৰ অঞ্চলত মাত্ৰ সৰি পৰা বৰফৰ মাজেৰে খালী ভৰিৰে দৌৰি যায় ৰাছিয়াৰ ল"ৰাবোৰে। নিজকে হাঁহি হাঁহি হাঁহি হাঁহি জাৰ্মানক নিজৰ ডুমুৰ দেখুৱাই দিয়ে।
  ৰঙা টাই পিন্ধা, চুটি চুলি কটাৰ অগ্ৰগামী, কিছুমানে আনকি শূন্যলৈকেও তললৈ নামি যোৱা। দৌৰি জপিয়াই। তেওঁলোকৰ খালী ভৰি দুখন প্ৰায়েই ঠাণ্ডা নহয়। বৰ মোটা হৈ পৰিছে। ছোৱালীবোৰো দৌৰিছে, জোতাও নোহোৱাকৈ। গোলাপী, ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা ৰ"দত জিলিকি উঠে। আচৰিত ছোভিয়েট ছোৱালী। চিকন, এথলেটিক, কম বস্তুৰে সন্তুষ্ট হোৱাত অভ্যস্ত।
  আৰু সকলোৱে দাঁতত হাঁহি হাঁহি হাঁহি ... শৰতৰ প্ৰথম দিনটো প্ৰকৃত আনন্দ আৰু পোহৰ আৰু সৃষ্টিৰ পিয়াহ!
  আৰু আকাশত আকাশৰ যুদ্ধ চলি আছে। মিৰাবেলা, এইজনেই হৈছে আন এখন জাৰ্মান বিমান গুলীয়াই পেলোৱা এক নম্বৰ ছোভিয়েট পাইলট। আৰু সদায়ৰ দৰেই ছোৱালীজনীয়ে পিন্ধিছে মাত্ৰ বিকিনি। চিৰদিনৰ বাবে ডেকা আৰু কেতিয়াও ম্লান নহয়। এনেকুৱাই তাইৰ মাজত লুকাই আছে আধ্যাত্মিক শক্তি।
  মিৰাবেলাই অৱশ্যে পুৰুষে তাইক স্পৰ্শ কৰিলেও ভাল পায়। তাইৰ সঁচাকৈয়ে ভাল লাগে। সেইবাবেই তাই পাইলট... যেতিয়া এগৰাকী ছোৱালীৰ উলংগ, পেশীবহুল শৰীৰটো পুৰুষৰ হাতৰ দ্বাৰা বলিৰেখাযুক্ত হয় - এইটো এটা প্ৰকৃত ৰস। আৰু বৰ মজা!
  মিৰাবেলাই আন এখন নাজী গাড়ীত খুন্দা মাৰে আৰু হিচকি মাৰে:
  - মই এগৰাকী সাজসজ্জিত কুকুৰ!
  আনকি ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে কন্ট্ৰল পেনেলত খুন্দা মাৰে। তাই গোৰ্জিয়াছ। আৰু অনুকৰণীয়।
  মিৰাবেলা পেচোৱা হৈছে। আৰু এগেভ তাইৰ ফালে উৰি যায়। অৱশেষত দুগৰাকী প্ৰায় সফল মহিলা যোদ্ধা-পাইলটৰ লগ হ"ল। এটা ঘূৰণীয়া ঘৰৰ পৰা ইজনে সিজনক গুলীচালনা কৰে। দূৰৰ পৰা পাবলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু ইয়াৰ কাম বৰ ভাল নহয়। দুয়োগৰাকী সুন্দৰীয়ে শ্বুটিং লাইনৰ পৰা উৰি যায়। আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে দাঁত উদঙাই দিলে। বাৰু, মহিলাসকল কুকুৰ। ইজনে সিজনৰ চকুলৈ জোৰেৰে চায়। অধিক নিখুঁতভাৱে ক"বলৈ গ"লে হেড অন আৰু তেওঁলোকে আকৌ গুলী মাৰে। জাৰ্মান ME-262 X এতিয়াও Yak-9 T তুলনাত ভাল সশস্ত্ৰ, আৰু ছোভিয়েট বাহন নিক্ষেপ কৰা হৈছিল...
  কিন্তু মিৰাবেলাই বাহিৰলৈ ওলাই আহিবলৈ সক্ষম হয়, উৰণ কেৰিয়াৰত প্ৰথমবাৰৰ বাবে বিমানখন হেৰুৱাই পেলায়। আটাইতকৈ বেয়া কথাটো হ"ল তাই শত্ৰুৰ ভূখণ্ডত শেষ হৈ গ"ল। আৰু সেয়া বেয়া। হয়, ভাগ্যৰ এনে অনন্য মোচন। আৰু ১৯৪৪ চনৰ ১ ছেপ্টেম্বৰত, ইতিমধ্যে দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ পঞ্চম বছৰ, পৃথিৱীখন সলনি হয়, কিন্তু বিকল্প ইতিহাসৰ খেলত ফুৰাৰৰ শাসন এতিয়াও আছে।
  অৱশেষত ছাৰাটভক ছোভিয়েট সৈন্যই পৰিত্যাগ কৰে আৰু ৱেৰমাখ্ট সেনাই কুইবিশ্বেভৰ কাষ চাপে।
  অৰেনবাৰ্গৰ বাবেও তীব্ৰ যুদ্ধ চলি আছে।
  খালী ভৰিৰে তামাৰাই তাত যুঁজি আছে, শত্ৰুৰ ওপৰত বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰি, খালী গোৰোহাৰে ঠেলি দিছে আৰু চিঞৰিছে:
  - সাম্যবাদৰ দেশলৈ গৌৰৱ!
  ভেৰ"নিকাই বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক টোপোলাটো দলিয়াই চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ বাবে!
  ভিক্টোৰিয়াই, বিপক্ষক গুলীয়াই, আৰু বিকিনি পিন্ধা ৰবিন হুডৰ দৰে কৰি, চিঞৰি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত বোমা নিক্ষেপ কৰি আৰু হাউলি:
  - সাম্যবাদৰ সময়লৈ গৌৰৱ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু কাঁচিৰে কাটি পেলোৱা অলিয়াই তাক লৈ চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - ছোভিয়েট ৰাষ্ট্ৰৰ মহত্ত্ব আৰু বিশাল গৌৰৱৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ আকৌ বিশাল, ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ বিস্ফোৰক টোপোলা এটা নিক্ষেপ কৰিব।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি লাৰিছাই চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ দেশ ৰাছিয়া, নীলা আকাশৰ তলত তোমাক চিৰদিনৰ বাবে ভগৱানে দিছে!
  আৰু তেওঁৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই...
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আগফিয়াই গুণগুণাই উঠিল:
  - অৰেনবাৰ্গে কেতিয়াও হাৰ নামানিব! আমি পিতৃভূমিৰ শত্ৰুৰ বিৰুদ্ধে থাকিম!
  ছোৱালীকেইজনী কঠিন আৰু তেজৰ শেষ টোপাললৈকে সঁচাকৈয়ে যুঁজিবলৈ মনস্থ কৰিছে।
  অৰেনবাৰ্গে এতিয়াও ধৰি ৰাখিছে। কিন্তু ১৯৪৪ চনৰ ৩ ছেপ্টেম্বৰত কুইবিশ্বেভৰ ওপৰত আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। আৰু ইউ এছ এছ আৰ অৱশ্যে ভাল নহয়।
  আলেংকাই নাজীসকলক গুলীয়াই চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - ছোভিয়েট দেশৰ সাম্যবাদৰ বাবে!
  আৰু আকৌ খালী ভৰিৰে ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিব।
  আন্যুতাই বিপক্ষৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কুইবিশ্বেভক ৰক্ষা কৰোঁ আহক!
  আৰু আপোনাৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা বিস্ফোৰক টোপোলা অতি মাৰাত্মক শক্তিৰে নিক্ষেপ কৰা হ"ব।
  আৰু ই বহুত শত্ৰুক ছিন্নভিন্ন কৰিব।
  আল্লাই ক্ৰাউটছৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি চিঞৰি উঠে আৰু বুকুখন জোকাৰিলে:
  - Polesie এর মহাজাগতিক উচ্চতাৰ বাবে!
  আৰু নিজৰ উদং গোৰোহাটোৰে তেওঁ সকলো ফ্ৰিটজ-আক্ৰমণকাৰীৰ ধ্বংস আৰু সম্পূৰ্ণ মৃত্যুৰ বাবে গ্ৰেনেডৰ ওচৰত হাৰ মানিব।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰে ফ্ৰিট্জক পক্ষাঘাতগ্ৰস্ত কৰা শক্তিটো নিক্ষেপ কৰি মাৰিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - বোর্ড!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হাঁহিব!
  ফেচিষ্ট শিকলিবোৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে এটা বিধ্বংসী গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি মাৰুছিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদ আৰু বিজয়ৰ মহিমা!
  মেট্ৰিয়নাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে, আন এটা মাৰাত্মক বিস্ফোৰণ পঠিয়াই ফ্ৰিট্জক কাটি পেলালে:
  - মাতৃভূমি পবিত্ৰ!
  ছোৱালীবোৰে নায়কৰ দৰে কাজিয়া কৰে।
  উৰণীয়া চচৰটোৰ পৰীক্ষাটো প্ৰথমতেহে সফল হৈছিল, আৰু তাৰ পিছত ই বিফল হৈছিল।
  গতিকে আলবিনা আৰু এলভিনাই এতিয়া পুনৰ যুঁজি আছিল এম ই-৩০৯ত, যিখন তেওঁলোকৰ ষ্টাইলৰ বাবে অতি আৰামদায়ক বাহন আছিল।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে ছোভিয়েট বিমানত গুলীচালনা কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - অসাধাৰণ উদ্যান, আৰু ইলেক্ট্ৰনিক স্পেগেটি!
  আলবিনাই শত্ৰুৰ ওপৰত ভাল লক্ষ্যৰে বিস্ফোৰণ ঘটালে, এখন ছোভিয়েট গাড়ী ভাঙি পেলালে, খালী ভৰিৰে আঙুলিয়াই দিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মোৰ প্ৰথম পদক্ষেপ শত্ৰুৰ বাবে মাৰাত্মক হ'ব!
  এলভিনাইও শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে। তাই ভালদৰে ট্ৰিম কৰি দাঁত উদঙাই দি ক"লে:
  - কমিউনিজম মোৰ ভাগ্য!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই আন এটা লক্ষ্যত খুন্দা মাৰিলে।
  পুৰণি গাড়ীখনত ছোৱালীবোৰৰ মাজত এতিয়াও কাজিয়া চলি আছে। স্ক্ৰু ফাইটাৰ এতিয়াও উৎপাদনৰ পৰা বাহিৰ কৰা হোৱা নাই। ইয়াৰ উপৰিও, আপুনি এতিয়াও জেট মেচিনসমূহৰ সৈতে অভ্যস্ত হ'ব লাগিব আৰু সিহতৰ বাবে এটা সম্পূৰ্ণ আন্তঃগাঁথনি মোতায়েন কৰিব লাগিব। আৰু এইটো কৰাটো ইমান সহজ নহয়।
  ছোভিয়েট বাহনত গুলীচালনা কৰি থকা আলবিনাই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - সাম্যবাদৰ যুগ সৃষ্টি কৰি সাম্ৰাজ্যক তৰাৰ ওচৰলৈ লৈ যাম!
  আৰু উদং গোৰোহাটোৰে পেডেলবোৰ হেঁচা মাৰি ধৰে।
  ৰাছিয়াৰ বাহনবোৰত গুলীচালনা কৰি, ঠিক তাৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰি আলভিনাই চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ লক্ষ্য আৰ্য্য সাম্যবাদ!
  আৰু আকৌ যোদ্ধাজনে তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ ব্যৱহাৰ কৰিলে। আৰু তাই অতি সোনকালে কাম কৰিলে।
  যেতিয়া দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে নিজৰ সকলো কম্বেট কিট শেষ কৰি উভতি আহিল, তেতিয়া তেওঁলোকে গা ধোৱা ঘৰত নিজৰ শৰীৰটো ধুবলৈ দিলে। সুদৰ্শন ল"ৰাবোৰে ঝাড়ুৰে ঠেলি দিলে। আলবিনাই ৱাৰ্ম আপ কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - তথাপিও পুৰুষৰ প্ৰয়োজন!
  আলভিনা এই কথাত একমত হৈছিল:
  - নিশ্চিতভাৱে প্ৰয়োজন! যদিও আমি মহিলাসকল বহুত বেছি ধুনীয়া!
  আলবিনাই হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মহিলাক কিয় পুৰুষৰ প্ৰয়োজন হয় কোনোবা এজনক মাৰপিট কৰিবলৈ!
  ছোৱালীবোৰে অৱশ্যে এই কথাত একমত।
  টি এ-১৫২ৰ পৰা অহা হেলগাই ছোভিয়েট টেংকবোৰত গুলীচালনা কৰিলে, আৰু হাঁহি হাঁহি সেইবোৰ বিন্ধিলে:
  - কাইজাৰ কমিউনিজমৰ গৌৰৱ!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হাঁহিলে।
  ছোভিয়েট বিমান চিকাৰ কৰিবলৈ আকাশত আছে এগেভ। ক্ৰমান্বয়ে আকাশত দেখা গৈছে Yak-9, যিটো নিৰ্মাণ কৰাটো আটাইতকৈ সহজ। এই যন্ত্ৰটো অৱশ্যে ইমান দুৰ্বল নহয়। টি মডিফিকেচনত ই ৩৭ মিলিমিটাৰ কামানেৰে সজ্জিত আৰু ই ফ্ৰিট্জক বিষাদজনকভাৱে ষ্টিং কৰিব পাৰে।
  এগেভে দূৰৰ পৰা নিজৰ এম ই-২৬২ গাড়ীখনত খুন্দা মাৰি নাকেৰে গায়:
  -মই পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ জ্ঞানী, শৌচাগাৰত শত্ৰুক মাৰি পেলাওঁ!
  আৰু তেওঁৰ ফেৰেস্তাসকলক আকাশলৈ চকু টিপিয়াই দিয়ে।
  কিন্তু ইয়াত আকৌ মিৰাবেলা বতাহত। এই ছোৱালীজনীয়ে সকলো ক্ষতিৰ পিছতো হৃদয় হেৰুৱাব নোৱাৰে।
  আৰু আনকি গান গাবলৈ আৰম্ভ কৰে, যাওঁতে ৰচনা কৰে;
  মই কমছমোলত যোগদান কৰিলোঁ, খেলি
  সুন্দর সপোন মেয়ে...
  মই ভাবিছিলো পৃথিৱীখন চিৰন্তন হ"ব মে", ২০১৯।
  প্ৰতিটো দিনেই বসন্তৰ জন্ম!
  
  কিন্তু কিবা কাৰণত কাম নহ"ল।
  কেনেবাকৈ মই প্ৰেমত পৰিব নোৱাৰো...
  বাৰু, মোৰ দয়াত ল"ৰাবোৰক কোৱা,
  জীৱনটো বৰ টেকসই পেডেল!
  
  হঠাতে যুদ্ধই হঠাতে বজ্ৰপাত কৰিলে,
  আৰু এটা হাৰিকেনে লৰালৰিকৈ মৃত্যুবৰণ কৰে...
  আৰু মোৰ ছোৱালীবোৰৰ শক্তিশালী শৰীৰ
  লগে লগে আঘাত পাব পাৰি!
  
  নিবিচাৰিবা, বিশ্বাস কৰক, মই হাৰ মানিছো,
  মাতৃভূমিৰ বাবে যুদ্ধ শেষলৈকে...
  আমি এটা শক্তিশালী চেটচেলত গ্ৰেনেড কঢ়িয়াই লৈ ফুৰো,
  হৃদয়ত দেউতাকৰ ঠাই ল"লে ষ্টেলিনে!
  
  ৰাছিয়াত যোদ্ধাসকল মহান।
  আমি বিশ্বক ৰক্ষা কৰিব পাৰো...
  আকাশৰ তৰাবোৰে মুগা জলসিঞ্চন কৰিলে,
  আৰু চিকাৰীজন খেললৈ পৰিণত হ"ল!
  
  মই খালী ভৰিৰে যুঁজি থকা ছোৱালী
  প্ৰলোভন আৰু প্ৰেমেৰে ভৰা...
  উইল, মই এই স্বৰ্গত এটা ঠাই জানো,
  তেজৰ ওপৰত সুখ গঢ়িব নোৱাৰি!
  
  পিতৃভূমিৰ মহান যোদ্ধাসকল,
  'আমি মস্কোৰ কাষত দৃঢ়ভাৱে যুঁজিম...
  আৰু তাৰ পিছত সাম্যবাদৰ অধীনত সপোন
  চয়তানৰ সৈতে নৰকৰ বিৰুদ্ধে!
  
  সাহসী ৰাছিয়ান ল'ৰা,
  যে তেওঁলোকে সততাৰে শেষলৈকে যুঁজে...
  মেচিনগানৰ পৰা মাৰিলে,
  প্ৰয়োজন হ'লে সোণৰ মুকুট লৈ!
  
  এটা গুলীও আমাক ৰখাব নোৱাৰে
  যীচু মহান ঈশ্বৰ পুনৰুত্থিত হৈছে...
  চিকাৰ অজগৰৰ দিন পাৰ হৈ গ"ল,
  আকাশৰ পৰা আৰু উজ্জ্বল হৈ পৰিল!
  
  মই তোমাক ভাল পাওঁ প্ৰিয় লাডা,
  স্বৰগ মহিমা হ'ব ...
  আমি ৰাছিয়াৰ হৈ যুঁজিব লাগিব,
  শ্ৰেষ্ঠ বগা ঈশ্বৰ আমাৰ লগত আছে!
  
  ৰাছিয়ানসকলক আঁঠু লৈ নানিব,
  বিশ্বাস কৰক, আমাৰ মাংস ৰোধ কৰিব নোৱাৰি...
  ষ্টেলিন আৰু মহান লেনিন আমাৰ লগত আছে,
  এই পৰীক্ষাতো উত্তীৰ্ণ হ"ব লাগিব!
  
  পিতৃভূমিৰ বেদনাও আমাৰ হৃদয়ত আছে,
  আমি তাইৰ মহানতাত বিশ্বাস কৰোঁ...
  আমি মহাকাশৰ দুৱাৰখন দ্ৰুতগতিত খুলি দিওঁ,
  বৰ মধুৰ জীৱন হ'ব!
  
  খালী ভৰিৰে আমি ধুনীয়া ছোৱালী,
  'আমি তুষাৰপাতৰ মাজেৰে দ্ৰুতগতিত দৌৰিছো...
  আমাক এই তিতা ভদকাৰ প্ৰয়োজন নাই,
  কেৰুবে ডেউকা মেলিছে!
  
  পিতৃভূমিৰ বাবে আমি ছোৱালী থিয় হ"ম,
  আৰু আমি ফ্ৰিটজৰ উত্তৰ দিম, কোনো বেয়া নহয়,
  নৰকীয় কয়িনক ধ্বংস কৰা হ"ব,
  আৰু ত্ৰাণকৰ্তা খ্ৰীষ্টক নমস্কাৰ!
  
  এটা যুগ আহিব - ভাল নহয়,
  মৃত লোক চিৰদিনৰ বাবে পুনৰুত্থান হ'ব...
  বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডখন জীৱন্ত স্বৰ্গ হৈ পৰিব,
  সকলো মানুহৰ সপোন বাস্তৱায়িত!
  . অধ্যায় নং ১১।
  ১৯৪৪ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহটো তীব্ৰ যুদ্ধত পাৰ হৈ গ'ল... ফ্ৰিটজে কুইবিশ্বেভ আৰু অৰেনবাৰ্গক ঘেৰি ৰাখিবলৈ সক্ষম হয় আৰু সেয়েহে এই চহৰবোৰ নিৰ্ধাৰিত হয়, কিন্তু সকলো অসুবিধাৰ মাজতো তেওঁলোকে যুঁজিলে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে চৰম স্থিতিস্থাপকতা প্ৰদৰ্শন কৰিলে... অক্টোবৰৰ আৰম্ভণিতে নাজীয়ে এতিয়াও কুইবিশ্বেভক গ্ৰহণ নকৰাকৈয়ে পেঞ্জাক আক্ৰমণ কৰে। আৰু এই নগৰৰ বাবে যুদ্ধবোৰ উতলিবলৈ ধৰিলে।
  নাটাছা আৰু তাইৰ দলটোৱে তাত যুঁজিছিল।
  ছোৱালীজনীয়ে উদং, ৰূপৱতী ভৰিখনেৰে গ্ৰেনেড দলিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰাছিয়ান আত্মাৰ বাবে।
  ইয়াৰ পিছত জোয়াই বাজুকাৰ পৰা গুলী চলালে। আৰু জাৰ্মান টেংক "লায়ন" -২ নক আউট কৰিলে।
  জাৰ্মানীয়ে গতি অলপ লেহেমীয়া কৰিলে ... পেন্থাৰ আৰু টি-৪ সেৱাৰ পৰা আঁতৰাই দিয়া হ'ল। কিন্তু এই মেচিনবোৰ এতিয়াও সেৱাত থকাৰ সময়তে। সঁচাকৈয়ে পেন্থাৰ এখন ভাল টেংক ধ্বংসকাৰী, আৰু কপালত যথেষ্ট সহ্যযোগ্যভাৱে সুৰক্ষিত। কিন্তু বৰ্ডবোৰ তাইৰ সমস্যা। কিন্তু "পেন্থাৰ" -২ কাষেৰে সুৰক্ষিত, বৰ ভাল নহয়। কিন্তু বেছিভাগ বন্দুক ৰখা হয়।
  ই ছিৰিজৰ উন্নয়ন চলি আছে... ই-৭৫ টেংকে নিখুঁতভাৱে ঢাকি থোৱা কাষৰ নতুন প্ৰজন্মৰ বাহন হোৱাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিছে। জাৰ্মানীয়ে ইয়াৰ মূলধন হিচাপে লৈছে। কামটো হ"ল বেছি গধুৰ নহয়, দ্ৰুত আৰু ভালদৰে সুৰক্ষিত টেংক এটা পোৱা। এই ধৰণৰ প্ৰথম প্ৰচেষ্টা আছিল মাউছ, কিন্তু অনুশীলনত এই টেংকৰ অত্যধিক ওজন দেখা গ"ল। বৰঞ্চ ইতিমধ্যে ই-১০০ৰ কাম চলি আছিল। এই টেংকটোৰ বিন্যাস টান আৰু চিলোৱাট কম আছিল। সাধাৰণতে মাউছৰ তুলনাত ইয়াৰ ওজন এশ ত্ৰিশৰ পৰা এশ চল্লিশ টনলৈ হ্ৰাস পায়। কাষবোৰ যুক্তিসংগত কোণত স্থাপন কৰা হৈছিল। কাষবোৰৰ ডাঠতা, পৰ্দাৰ সৈতে একেলগে, ২১০ মিলিমিটাৰ পৰ্যন্ত হৈছিল। অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ মাউছৰ দৰেই: ১২৮ মিলিমিটাৰ আৰু চুটি বেৰেলযুক্ত ৭৫ মিলিমিটাৰ কামান। জাৰ্মানীয়ে ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিন স্থাপন কৰিলে আৰু টেংকখন ঘাইপথত প্ৰতি ঘণ্টাত চল্লিশ কিলোমিটাৰ বেগত গতি কৰিলে।
  যিটো সাধাৰণতে সন্তোষজনক। ই-১০০ এতিয়াও যিয়েই নহওক বেছি গধুৰ টেংক। কিন্তু উৎকৃষ্ট অস্ত্ৰ আৰু সুৰক্ষাৰ সৈতে।
  ইয়াৰ যুদ্ধৰ গুণ বেয়া হ"ব নোৱাৰে, কিন্তু টেংকৰ পৰিবহণ, আৰু ইয়াৰ পৰিবহণ সমস্যাজনক হৈয়েই থাকিল। বাস্তৱ অভিজ্ঞতাই দেখুৱাইছে যে পথ আৰু দলঙৰ কাষেৰে তুলনামূলকভাৱে যুক্তিসংগতভাৱে স্থানান্তৰিত হ"লে এটা টেংকৰ ওজন আশী টনতকৈ বেছি হ"ব নোৱাৰে।
  গতিকে হিটলাৰে ই-৭৫ৰ ওপৰত সীমা দিছিল যাতে প্ৰদত্ত ওজন পূৰণ কৰিব পাৰে, কিন্তু সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত এটা নিৰ্ভৰযোগ্য যন্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিব পাৰে। কিয় ৭৫ মিলিমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ কামান পৰিত্যাগ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হ"ল। আৰু বিন্যাসটো যিমান পাৰি ঘন কৰক: এটা ব্লকত, ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছনৰ ওপৰেৰে আৰু ইঞ্জিনৰ ওপৰত গিয়াৰবক্স। তেতিয়া হয়তো তেওঁ এনেকুৱা এটা টেংক পাব যিটো চাৰিওফালৰ পৰা সুৰক্ষিত আৰু বেছি গধুৰ নহয়।
  সাধাৰণতে হিটলাৰ জাৰ্মান যন্ত্ৰবোৰৰ ওপৰত সম্পূৰ্ণৰূপে সন্তুষ্ট নাছিল। যদিও লেভ-২ সম্ভৱতঃ অধিক উন্নত আছিল, ইয়াৰ ১০৫ মিলিমিটাৰ কামান ছোভিয়েট টেংকৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ অত্যধিক আছিল, আৰু অসজ্জিত লক্ষ্যত গুলী চলোৱাৰ বাবে অপৰ্যাপ্ত আছিল। "পেন্থাৰ"-২ সাধাৰণতে অস্ত্ৰ আৰু ফ্ৰন্টাল প্ৰটেকচনেৰে সামৰিক বাহিনীক সন্তুষ্ট কৰিব পাৰিছিল, কিন্তু পাৰ্শ্ব সুৰক্ষা এতিয়াও যথেষ্ট নাছিল, কিন্তু ড্ৰাইভিং বৈশিষ্ট্য সন্তোষজনক আছিল।
  ফুহৰাৰে এনে এখন টেংক সৃষ্টি কৰাৰ দাবী জনায় যিয়ে সামৰিক বাহিনীক সকলো দিশতে সন্তুষ্ট কৰিব পাৰে।
  কিন্তু এইটো ইমান সহজ নহয়। বিশেষ বগি আৰু স্প্ৰিংৰ সহায়ত লেআউটটো সৰ্বাধিক কমপেক্ট কৰি চেছিছটো পাতল কৰা সম্ভৱনে, আৰু বডিৰ পৰা কিবা এটা উলিয়াই আনিব পাৰিনে? আৰু ক্ৰুৱে প্ৰকৃত প্ৰ"নটোৰ ব্যৱস্থা কৰে।
  এনে উন্নয়ন যথেষ্ট আশাব্যঞ্জক হ"ব পাৰে। ই-৫০ৰ সৈতে একত্ৰিত কৰা প্ৰথমখন ই-৭৫ টেংকৰ ওজন সত্তৰ টনতকৈ বেছি হ"ব নোৱাৰিলেহেঁতেন আৰু এইটো এটা ভয়ংকৰ মেচিন।
  আনহাতে এলিজাবেথে টি-৩৪-৮৫ টেংকত যুদ্ধ কৰিছিল আৰু ইয়াৰ সুৰক্ষাত সম্পূৰ্ণৰূপে সন্তুষ্ট নাছিল। মিশ্ৰণ মৌলৰ অভাৱৰ বাবে ভংগুৰ, কৱচটোৱে টেংকটোক বেছি সুৰক্ষা নিদিলে।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলালে আৰু দাঁত উদং কৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - মই স্পেচ ভিক্সন।
  কেথেৰিনে শত্ৰুক আঘাত কৰিলে, শত্ৰুক কাষত আঘাত কৰিলে আৰু দাঁত উদং কৰি হিচকি উঠিল:
  - ইউ এছ এছ আৰত কমিউনিজমৰ বাবে!
  এলিনাইও শত্ৰুক লক্ষ্য কৰি অতি সক্ৰিয়ভাৱে গুলী চলালে আৰু তেওঁক মাৰাত্মক শক্তিৰে আঘাত কৰিলে আৰু ভৰি দুখন উদং হোৱাৰ কথা বিবেচনা কৰি তাই কুটিলভাৱে ক"লে:
  - বিজয়ৰ সংবিধানৰ বাবে!
  এফ্ৰাচিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰিলে, ঠিক তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আৰু চিঞৰিলে:
  দেশৰ মহত্ত্বৰ বাবে আমি স্বৰগ আৰু ষ্টেলিনৰ প্ৰতি আনুগত্যশীল!
  এনেকুৱা যুঁজি থকা ছোৱালীবোৰ ইয়াত। তেওঁলোকৰ দলটো আটাইতকৈ উল্লেখযোগ্য।
  কিছুমান টি-৩৪-৮৫ টেংক গুলীৰ পৰা সুৰক্ষাৰ সৈতে দেখা দিছিল, যাৰ ফলত ইহঁতৰ ওজন বহু পৰিমাণে হ্ৰাস পাইছিল। মেচিনটোৰ গতি আৰু পৰিচালনা ক্ষমতা বৃদ্ধি পাইছে। কিন্তু এতিয়া ইয়াক এণ্টি টেংক ৰাইফল, বৃহৎ কেলিবাৰৰ মেচিনগান আৰু বহু ধৰণৰ গ্ৰেনেডৰ দ্বাৰা ল"ব পৰা গ"ল। আৰু এয়াৰ গান সম্পূৰ্ণৰূপে বিন্ধি থোৱা থাকে। সঁচা, এনে টেংক উৎপাদনত আৰু সহজ, কম খৰচী আৰু গতিৰ গতি বৃদ্ধি কৰে।
  এতিয়া ছোৱালীয়ে যদি এই গাড়ীখন চলায়, তেন্তে তেওঁলোকক কোনো ধৰণে গাড়ীত উঠিবলৈ নিদিয়ে।
  বিশাল ধ্বংসাত্মক উপাদানৰ এগৰাকী দ্ৰুতবেগী ছোৱালী এলিজাবেথে যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছিল:
  - আপুনি শৌৰ্য্যৰ ঠাইত কৱচ ল'ব নোৱাৰে!
  কেথেৰিনে এই কথাত একমত হ"ল:
  - হয় ঠিকেই কৈছে, গতিকে পোহৰ নহ"ব!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহিব...
  বৰ মনোমোহা ছোৱালী। আৰু যদি শত্ৰুক মৰা হয়, তেন্তে তেওঁলোকে আক্ৰমণাত্মক আৰু পুংখানুপুংখভাৱে কৰে।
  এলিনাই তেওঁলোকৰ টেংকটোৱে কম্বেট কিটটো শেষ কৰি যোগান ধৰিবলৈ ওলাই যোৱাৰ পিছত বন্ধুসকলক সুধিলে:
  - ছোৱালীবোৰেও তেনেকৈয়ে ভাবে, আমাৰ থাৰ্ড ৰাইচক পৰাস্ত কৰাৰ সুযোগ আছেনে?
  কেথেৰিনে আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - ভাচিলি টেৰকিনে কোৱাৰ দৰে... আমি মাৰিবলৈ আহিছিলো, গণনা কৰিবলৈ নহয়!
  এলিজাবেথে শুধৰাই দিলে:
  - চুভৰভে সেইটোৱেই কৈছিল!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বাতৰি কাকতৰ টুকুৰা এটা লৈ চিগাৰেটত পেলাই দিলে। তাইৰ বাবে ধেমেলীয়া।
  ইউফ্ৰেচিয়াই তেওঁৰ শৰীৰটো জোকাৰি গাইছিল:
  - মই এগৰাকী মহাকাশ গাৰ্ল-টাৰ্মিনেটৰ,
  ফ্ৰিটজৰ বাবে ই অতি কষ্টদায়ক হ'ব - খেতিয়ক!
  আৰু যোদ্ধাই কেনেকৈ হাঁহিব!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে তাচ খেলাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। ধেমেলীয়া কথা। আৰু পৰাজিতসকলে পুছ আপ আৰু স্কুৱেট কৰে।
  খেলৰ সময়ত এলিনাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু চিৰিয়াছলি, আমাৰ জয়ৰ কোনো প্ৰকৃত সুযোগ নাই! ককেছাছ পতিত হৈছে আৰু আমি হেৰুৱাইছো!
  কেথেৰিনে খালী ভৰিৰে কাৰ্ড এখন দলিয়াই শত্ৰুক কোবাই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - কিন্তু আমাৰ হাতত এটা গোপন অস্ত্ৰ আছে!
  যোদ্ধাগৰাকীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কাৰ্ড এখন দলিয়াই দিলে।
  এলিজাবেথে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  - আমাৰ সঁচাকৈয়ে এটা নতুন গোপন অস্ত্ৰৰ বাবে মাত্ৰ এটা আশাহে বাকী আছে!
  ইউফ্ৰেচিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে, তাইৰ ৰূপৱতী ভৰিৰ খালী আঙুলিৰে কাৰ্ডখন পেলাই দিলে:
  - হয়, গোপন অস্ত্ৰ অবিহনে আমি থাকিব নোৱাৰো!
  আৰু ছোৱালীবোৰে একেলগে গাইছিল:
  - আমাৰ তৰোৱাল জুইত জ্বলিছে, আমি শত্ৰুক কাটিম! আমি ইউ এছ এছ আৰৰ সৈনিক!
  যোদ্ধাসকল টিউন কৰা হয় আৰু সঁচাকৈয়ে সঁচাকৈয়ে যুদ্ধত আছে।
  কিন্তু বাহিনীবোৰ অতি অসমান... অক্টোবৰৰ মাজভাগত, কুইবিশ্বেভ তথাপিও পতিত হয়...
  জাৰ্মানীয়ে এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰতিৰক্ষা বস্তু দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। কিন্তু বৰষুণজাক ঢালি দিলে... শৰতৰ ফলত থমকি ৰোৱাৰ আশা আছিল।
  অৱশ্যে আকাশত যুদ্ধ চলি থাকিল।
  তিনিজন ছোভিয়েট পাইলট: মিৰাবেলা, আনাষ্টেছিয়া, আকুলিনাই বন্য উৎসাহেৰে যুঁজিছিল।
  উৰণৰ সময়ত এজন নাজীক নমাই দিয়া মিৰাবেলাই তাইৰ পুৰণি, কিন্তু ভয়ংকৰ ইয়াক-৯ টিত, গাইছিল:
  - এটা যুগ আহিব, কমিউনিজমৰ যুগ!
  ট্ৰিগাৰত উদং ভৰিৰ আঙুলি টিপি এনাষ্টেছিয়াই দাঁত উদং কৰি নিশ্চিত কৰিলে:
  - এটি গান লৈ স্বৰ্গলৈ উৰি যাম!
  আৰু তাই বন্ধুসকলক চকু টিপিয়াই দিলে।
  আকুলিনাই পেডেলত নিজৰ উদং ঘূৰণীয়া গোৰোহাটো টিপি আন এজন জাৰ্মানক চেপি ধৰিলে আৰু ক"লে:
  - ইউ এছ এছ আৰৰ গৌৰৱৰ বাবে!
  ছোৱালীবোৰক বিশেষভাৱে যুঁজি থকা বুলি ক"ব লাগিব।
  মিৰাবেলাই ৩৭ মিলিমিটাৰ কামানৰ পৰা ফেচিষ্ট এম ই-২৬২ বিমানখন গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰি টুইট কৰে।
  - সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  ভাল লক্ষ্যৰে নাজীক কাটি পেলোৱা আৰু শত্ৰুক কটাৰীৰে কাটি পেলোৱা আনাষ্টেছিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰঙা বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ মহিমা!
  যথেষ্ট যুঁজাৰু আকুলিনাৰ ছোৱালীজনীয়ে জাৰ্মান গাড়ী এখন ন"ক আউট কৰিলে আৰু হুইচেল মাৰি গৰ্জন কৰিলে:
  - ছোভিয়েট দেশৰ সাম্যবাদৰ বাবে!
  যোদ্ধাসকলক তেওঁলোকৰ বিশাল কঠোৰতাৰ বাবে মন কৰিবলগীয়া।
  আনহাতে আলবিনা, এলভিনা, এগেভে নিজৰ একাউণ্ট লাভ কৰি আছে। আৰু ছোৱালীবোৰেও খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে।
  ছোৱালীবোৰ প্ৰায় উলংগ হৈ বিমানত উঠিলে কিমান ধেমেলীয়া হয়।
  আলবিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কেইবাখনো ছোভিয়েট গাড়ী ভাঙি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  -আৰ্য্য ভাতৃত্ববোধৰ বাবে!
  এলভিনাই ৰেড আৰ্মীৰ লগতো যুঁজি সাহসেৰে কৰে। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ বায়ু কামান নিক্ষেপ কৰে আৰু ছোভিয়েট বাহনবোৰ কাটি পেলায়, চিঞৰি চিঞৰি:
  - উজ্জ্বল ধাৰণাসমূহৰ বাবে!
  এগেভে ছোভিয়েট যুঁজাৰু বিমানকো গুলীয়াই হত্যা কৰে আৰু বিমান আক্ৰমণ কৰে, আক্ষৰিক অৰ্থত সেইবোৰ ধ্বংস কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - তৃতীয় ৰাইচৰ বিজয়ৰ বাবে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে আপত্তি নকৰে আৰু শত্ৰুক তীব্ৰ অত্যাচাৰৰ বলি কৰে। বিশেষকৈ ধুনীয়া ল"ৰাবোৰ।
  বাজিত থকা অগ্ৰগামীজনৰ গোৰোহা ভাজি আলবিনাই এবাৰ লক্ষ্য কৰিছিল:
  - ভজা ৰূপত আৰু জলকীয়াৰ সৈতে ল'ৰাবোৰ ইমান সুস্বাদু!
  আৰু কেনেকৈ হাঁহিব সি। আৰু তেওঁ নিজৰ জিভা দেখুৱাব!
  এলভিনাই দাঁত উদঙাই এই কথা লক্ষ্য কৰিলে:
  - ল'ৰাটো অভেনত ভাজিছে, হালধিৰ লগত বৰ সোৱাদ!
  এগেভক তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত এযোৰ ছোভিয়েট যোদ্ধা বিমানে পেলাই দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আমি মহাকাশ ভিক্সেন!
  আৰু তাইৰ বন্ধুবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে। বিৰল, যুঁজাৰু স্বভাৱৰ ছোৱালী।
  উদং, ৰূপৱতী চেলেং কৰা ভৰি দুখনেৰে বিমান গুলীয়াই পেলোৱা আলবিনাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - মনেৰে ৰাছিয়া বুজিব নোৱাৰি, ষ্টেলিনৰ দৰে শাসক কেনেকৈ বাছি ল"ব!
  এলভিনাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে লক্ষ্য কৰিলে, দাঁত উদং কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী মাৰিলে:
  - কিন্তু আমাৰ হিটলাৰ ইয়াতকৈ ভাল নহয়!
  এগেভে খিকিন্দালি কৰিলে, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ ভাঙি পেলালে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - এডলফ, অৱশ্যেই, আৱদ্ধ! কিন্তু একে সময়তে ইতিমধ্যে কিমানখিনি জয়ী হ"বলৈ সক্ষম হৈছে সেয়াও জুখিব পৰা নাযায়!
  ছোৱালীকেইজনী অত্যন্ত যুঁজাৰু আৰু আক্ৰমণাত্মক।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁলোকে কেনেবাকৈ দুজন ল"ৰাক বাজিত জীৱিত অৱস্থাত পোৰালে। ঠিক তেনেকৈয়ে সিহঁতক তীখাৰ ডাল এটাত বিন্ধি দিয়া হ"ল, আৰু সিহঁতে ভাজিবলৈ ধৰিলে, আৰু সিহঁতে চিঞৰি উঠিল আৰু কুটিল হৈ পৰিল। তাৰ পাছত ল"ৰাকেইটা এতিয়াও শান্ত হোৱা নাছিল, স্ক্ৱাড্ৰনৰ সকলো ছোৱালীয়ে ভাজি অগ্ৰগামীসকলৰ ওচৰলৈ দৌৰি আহিবলৈ ধৰিলে, তেওঁলোকৰ পৰা মাংসৰ টুকুৰা কাটি খাবলৈ ধৰিলে।
  আৰু বৰ সোৱাদ আছিল, বিশেষকৈ যদি এতিয়াও জীয়াই থকা ল"ৰাবোৰক ভাজিৰ সময়ত জলকীয়া দিয়া হৈছিল।
  উদাহৰণস্বৰূপে এগেভে ল"ৰাটোৰ উৰুটো বৰ আনন্দত খাইছিল। ছোৱালীবোৰে তেতিয়া বৰ ভাল কাম কৰিছিল। আৰু দুয়োটা ল"ৰাৰ পৰা মাত্ৰ হাড় আৰু জিবলেটহে বাকী থাকিল। বিশেষকৈ ডেকা যকৃতটো সুস্বাদু আছিল। তাইৰ ছোৱালীবোৰে বৰ আনন্দত খাইছিল।
  আৰু এতিয়া আকাশত যুঁজিছে...
  অক্টোবৰৰ শেষৰ ফালে Orenburg পতন...
  জাৰ্মানসকলে উফাৰ ওচৰ পালেগৈ। ইতিমধ্যে যথেষ্ট ঠাণ্ডা হৈছে আৰু বৰফ পৰিছে।
  উফাৰ বাহিৰৰ অঞ্চলত থকা তামাৰা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে নাজীৰ সৈতে যুঁজি আছে। ফৰাচী আৰু বেলজিয়ামৰ উপনিবেশত নিযুক্তি দিয়া কৃষ্ণাংগ সৈন্যৰে গঠিত জাৰ্মান পদাতিক সৈন্যই আক্ৰমণ চলায়।
  আক্ষৰিক অৰ্থত সকলো এপ্ৰ"চতে মৃতদেহ আৱৰ্জনা কৰি পেলায়।
  তামাৰাই ফাটি যায় আৰু খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু চিঞৰি উঠে:
  - সাম্যবাদৰ যুগ যুগ যুগ ধৰি মহিমামণ্ডিত হৈ থাকিব, মোৰ বিশ্বাস ষ্টেলিন আমাৰ দৃঢ় হাত হ"ব।
  ভেৰ"নিকাই গুলীচালনা কৰি কয়:
  - ইউ এছ এছ আৰ ভাঙিব নালাগে!
  আৰু খালী গোৰোহাটোৰে সি এটা বিস্ফোৰক টোপোলা ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়ে।
  নাজীক গুলীয়াই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ আন এটা বাৰ্তা নিক্ষেপ কৰি আনফিছাই লক্ষ্য কৰিছে:
  - সাম্যবাদৰ মহত্ত্ব আমাৰ লগত আছে!
  ভিক্টোৰিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু নাজীসকলক কাটি পেলোৱা, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি, চিঞৰি উঠে:
  - মহান মাতৃভূমি মহিমামণ্ডিত হওক!
  অলিম্পিকত জুই জ্বলি উঠিছে। আৰু তেতিয়া এই ছোৱালী-নায়কে নাজীৰ ওপৰত গোটেই বাকচ এটা বিস্ফোৰক দলিয়াই গৰ্জন কৰিব:
  - আমাৰ মহাকাশ মাতৃভূমিলৈ গৌৰৱ!
  আৰু ছোৱালীবোৰে সকলোৱে একেলগে চিঞৰি উঠে।
  - ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে! এজন অগ্ৰগামী হ"ব!
  ৰঙা সেনাবাহিনীৰ যোদ্ধাসকলে যুদ্ধ কৰি চুৰি কৰে। আৰু যেতিয়া বৰফ পৰিছিল তেতিয়াও খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজিছে।
  নৱেম্বৰৰ আৰম্ভণিতে নাজীয়ে উলিয়ানভস্কত আক্ৰমণ চলায়। যিখন চহৰত লেনিনৰ জন্ম হৈছিল আৰু য"ত ষ্টেনকা ৰাজিন গুৰুতৰভাৱে আহত হৈছিল। এইখন ৰাছিয়াৰ চহৰসমূহৰ ৰাজধানী সীমান্ত।
  আলেংকাই নাজীৰ লগত যুঁজ দিয়ে। আৰু খালী ভৰিৰে নাজীৰ ওপৰত গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - রাশিয়া গৌৰৱ, গৌৰৱ ...
  ট্যাংক আগলৈ লৰালৰিকৈ আছে...
  ৰঙা চাৰ্ট পিন্ধা বিভাগ,
  ৰাছিয়ান মানুহক শুভেচ্ছা!
  আন্যুতাই শত্ৰুৰ ওপৰত গুলী চলাই, আৰু তেওঁলোকক কাটি, আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক কাঠৰ টোপোলা নিক্ষেপ কৰি, ব্যাকনুলা:
  - ষ্টেলিনৰ কমিউনিজমৰ বাবে!
  আৰু তাই গোটেই শাৰী এটা ক"লা যোদ্ধাক এটা পাক দিলে, তললৈ কাটি পেলোৱা।
  আল্লাই বিৰোধীক গুলীয়াই আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰিলে:
  - স্থানীয় রাশিয়া জন্য!
  মাৰিয়াই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰাৰ সময়ত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, স্নেপ কৰিলে, লক্ষ্য কৰিলে:
  - মহাকাশ সাম্যবাদৰ বাবে!
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু শত্ৰুক কাটি পেলোৱা মেট্ৰিয়নাই ইছ্যু কৰিলে:
  - যুদ্ধত পৰিৱৰ্তনৰ বাবে!
  মাৰুছিয়াই ফ্ৰিটজক গুলীয়াই মাৰি হত্যা কৰি মাৰিলে আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে গুড়ি কৰি মচি পেলালে:
  - উচ্চতম মানদণ্ডৰ বিজয়ৰ বাবে!
  আৰু খালী ভৰিৰে তাই এটা মাৰাত্মক গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে।
  ইয়াৰ এই ছোৱালীবোৰ শীতল আৰু গ্ৰুভি।
  শত্ৰুবোৰক গুলীয়াই কাটি পেলোৱা আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি আলেংকাই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ মহত্ত্ব আমাৰ লগত থাকক!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ গ"ল, আৰু অতি আকৰ্ষণেৰে জাৰ্মান টেংক এখন নোক আউট কৰিলে।
  আৰু ইয়াত ৮৮ মিলিমিটাৰ কামানৰ সৈতে লেভ-২ টেংকৰ আন এটা পৰিৱৰ্তন কৰা হৈছে। টাৱাৰটো সংকীৰ্ণ , আৰু টেংকটো সৰু, আৰু ওজন পঞ্চাশ টন, আৰু ইঞ্জিনটো বুষ্ট কৰিলে ১২০০ হৰ্চপাৱাৰ। দ্ৰুত জাৰ্মান গাড়ী।
  কিন্তু তেওঁ যোদ্ধাক আমনি নকৰে।
  আল্লাই খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড এটা দলিয়াই চিঞৰিলে:
  - সাম্যবাদৰ বাবে!
  আন্যুতাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰটো দলিয়াই দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - নতুন সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে হুইচেল মাৰিব। আৰু জাৰ্মান টেংক "লায়ন" -2 লৈ যাব আৰু ওলোটা হ'ব, আৰু ৰোলাৰবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত উৰি গ'ল।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰিয়াই গাইছিল:
  আৰু পুনৰ যুঁজখন চলি থাকে
  আৰু হৃদয়খন বুকুত উদ্বিগ্ন হৈ পৰে ...
  আৰু লেনিন ইমান সৰু -
  আৰু আগলৈ আহিছে ডেকা অক্টোবৰ!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু ৰেংকবোৰ কাটি, খালী ভৰিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - জীৱনৰ প্ৰথম খোজটো গুৰুত্বপূৰ্ণ!
  নাজীসকলক নোক আউট কৰি মাৰুছিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - আপুনি আকৌ পৃথিৱীৰ ওপৰত দেখিছে, উগ্ৰ আক্ৰমণৰ ঘূৰ্ণীবতাহ!
  আৰু এনেকুৱা যোদ্ধাসকল অনমনীয়।
  কিন্তু তথাপিও শক্তিবোৰ অসমান। পেন্জা ইতিমধ্যে পৰি গৈছে। আৰু নাজীয়ে ছাৰান্সকত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিছে।
  এতিয়া গৰ্কি চহৰলৈ ইমানখিনি বাকী নাই।
  ১৯৪৪ চনৰ ৭ নৱেম্বৰত ষ্টেলিনে মস্কোত আন এক পেৰেড অনুষ্ঠিত কৰে। জয় নহয় যদিও।
  কিন্তু ফ্ৰিটজে প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভি-২ বেলিষ্টিক মিছাইলেৰে মস্কোলৈ গুলীচালনা কৰে। আৰু একে সময়তে চহৰখনত আৰাডো বোমাৰু বিমানকে ধৰি জেট বিমানে বোমাবৰ্ষণ কৰিছিল । এই কাৰ্য্যই সকলোকে স্তম্ভিত কৰি তুলিলে। ভি-২ মিছাইলবোৰ উচ্চ ট্ৰেজেক্টৰীৰে উৰি গৈ হঠাতে পৰিল, আনকি ৰাডাৰেও সঠিকভাৱে দেখা নাপালে।
  বহু ধ্বংস আৰু দুৰ্ভাগ্যৰ সৃষ্টি হৈছিল। পেৰেডৰ সময়ত ছোভিয়েট সৈন্য নিহত হয়।
  ষ্টেলিনে পৰমাণু বোমাৰ প্ৰত্যক্ষ আঘাতকো সহ্য কৰিব পৰা মাটিৰ তলৰ বাংকাৰত জৰুৰী বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰে।
  জেনেৰেল ষ্টাফৰ মুৰব্বী ভাচিলেভস্কিয়ে আতংকিত হৈ লক্ষ্য কৰিলে:
  - জাৰ্মানীৰ হাতত আছে মহান ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ নতুন অস্ত্ৰ। আৰু আমাৰ ৰাডাৰে তেওঁক দেখা নাছিল...
  ষ্টেলিনে গৰ্জন কৰিলে, খঙেৰে বুটৰ গোৰোহাত ষ্টাম্প মাৰিলে:
  - ইয়াত তোমালোক মূৰ্খ! আমি ইমান আচৰিত কথা দেখা নাপালোঁ!
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কিবা এটা আছিল, কমৰেড ষ্টালিন...
  বেৰিয়াই লগে লগে ক"লে:
  - এইবোৰ এ-৫ ক্লাছৰ মিছাইল। চিন্তাৰ কোনো প্ৰয়োজন নাই কমৰেড ষ্টেলিন। মাত্ৰ আঠশ কিলোগ্ৰাম এমিনলন কঢ়িয়াই লৈ ফুৰে , আৰু ভাল জেট বোমাৰু বিমানৰ সমান দাম। জাৰ্মানীয়ে দুডজনমান ক্ষেপণাস্ত্ৰ নিক্ষেপ কৰিছিল যদিও এই ডিজাইনটো উৎপাদনত নাহিল, কিয়নো জেট বিমানেৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰাটো সস্তা আৰু ব্যৱহাৰিক দুয়োটা।
  ষ্টেলিনে শান্ত হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - গতিকে এইটো এটা ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ নহয়? বহুত ভাল!
  বেৰিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু জেট বোমাৰু বিমান এক গুৰুতৰ সমস্যা। আমি ইয়াৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিব লাগিব কমৰেড ষ্টেলিন!
  মাৰ্শ্বাল জুকোভে পৰামৰ্শ দিছিল:
  - হয়তো আমি নিজেই লৈ ৰকেট বনাম৷ মানে ভূ-বায়ু। কি, ৰেডিঅ"ৰ দ্বাৰা নিয়ন্ত্ৰণ কৰি বিমান গুলীয়াই পেলোৱা!
  Voznesensky লক্ষ্য কৰিছে:
  - এনে ক্ষেপণাস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ সময় লাগে! কাঠৰ পৰা অতি সস্তীয়া বিমান বনাই বিস্ফোৰক ভৰাই শত্ৰুক ৰেম কৰাটো বহুত সহজ। ই কামিকাজ ষ্টাইল হ'ব!
  ষ্টেলিনে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - হয়, কামিকাজে বিমান ব্যৱহাৰ কৰাটো প্ৰয়োজন। এইটো আমাৰ সুযোগ যদিও বাস্তৱত ইয়াৰ ফলত আমাৰ ৰঙা সেনাবাহিনীৰ যন্ত্ৰণা দীঘলীয়া হৈ পৰে।
  আমি আৰু ফলপ্ৰসূ কিবা এটা বিচাৰি উলিয়াব লাগিব!
  ইয়াকোভলেভে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি উত্তৰ দিলে:
  - নতুন বিমানৰ কাম চলি আছে কমৰেড ষ্টেলিন। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে আমি গাড়ীৰ সৰ্বাধিক উৎপাদন বজাই ৰখাত মনোনিৱেশ কৰিছো। আমি আমাৰ সকলো ৰিজাৰ্ভ ব্যৱহাৰ কৰি দহ বছৰ বয়সৰ পৰা ল"ৰা-ছোৱালীক মেচিনবোৰত ৰাখোঁ। সম্পূৰ্ণ সংগঠন, মুঠ আৰু অতি-মুঠ দুয়োটা ।
  ষ্টেলিনে গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু বহুত কাম কৰিব লাগিব! আপুনি যি কৰে সেয়া বহুত কম!
  মলটভে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি ক"লে:
  - মিত্ৰৰ সৈতে যোগাযোগ কৰাটো সম্ভৱ নহয়। দেখাত আমি অকলে আছো। জাপানীসকলৰ সৈতে চুক্তিত উপনীত হ"বলৈ চেষ্টা কৰিলোঁ... তেওঁলোকে উৰাললৈকে ভূখণ্ডৰ দাবী কৰে, যিটো গ্ৰহণযোগ্য নহয়।
  ষ্টেলিনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - শীতকালত আমি জাপানক আঘাত কৰিব লাগিব, কিন্তু লেনিনগ্ৰাডৰ কথা কি ক"ব?
  জুকোভে দাঁত উদঙাই দি ক"লে:
  - পেট্ৰ"জাভ"ডস্কত কৰা ধৰ্মঘট আশা কৰা ধৰণে সফল নহ"ল। ছুইডেনে থাৰ্ড ৰাইচৰ পক্ষত যুদ্ধত প্ৰৱেশ কৰিছিল আৰু আমি বৃহৎ বাহিনীৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলগীয়া হৈছিল। গতিকে তৎক্ষণাত আক্ৰমণৰ বিকাশ সম্ভৱ নহ"ল আৰু শত্ৰুৱে ৱেৰমাখ্ট ইউনিট ডাঙৰ কৰি আমাৰ আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিলে। লেনিনগ্ৰাড চহৰখন সম্পূৰ্ণৰূপে অৱৰোধেৰে আগুৰি আছে আৰু সম্পূৰ্ণৰূপে চিটিকি পৰিছে। মই ভাবো বসন্তৰ ভিতৰত সম্পূৰ্ণ দুৰ্ভিক্ষৰ বাবে সমগ্ৰ জনসংখ্যাৰ মৃত্যু হ"ব। আৰু লেনিনগ্ৰাডৰ পতন অনিবাৰ্য হ"ব।
  ইয়াক বিমানযোগে যোগান ধৰাটো কাৰ্যতঃ অসম্ভৱ। শত্ৰুৱে আকাশত সম্পূৰ্ণৰূপে আধিপত্য বিস্তাৰ কৰে। জাৰ্মানসকলে এতিয়া নাইটৰ ক্ৰছও দিয়ে, মাত্ৰ এশখন বিমান নিক্ষেপ কৰাৰ বাবে।
  ষ্টেলিনে খঙেৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আমি আক্ৰমণত ব্যৰ্থ হ'লোঁ!
  জুকভে মাত দিলে।
  - বহু ৰেলপথ ভাঙি গৈছে, আৰু আমি অতি কম শক্তি কেন্দ্ৰীভূত কৰিছো। আৰু আমি ফিন আৰু ছুইডেনক ক্ৰেডিট দিব লাগিব, তেওঁলোক প্ৰতিৰক্ষাত অটল। কিন্তু সেয়াই সকলো নহয়। জাৰ্মানেও মুৰ্মানস্কক বাইপাছ কৰিলে। এতিয়া এই চহৰখন ঘেৰি ধৰিছে। আমি কি কৰিম নাজানো!
  ষ্টেলিনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - আনব্লক!
  জুকোভে উত্তৰ দিলে:
  - ইয়াৰ বাবে শক্তি নাই ! আৰু শত্ৰুৱে সমগ্ৰ কেৰেলিয়ান উপদ্বীপটো দখল কৰিব পাৰে!
  ষ্টেলিনে আদেশ দিলে:
  - বাহিনী আপ টানি মুক্ত! শীতকালত জাৰ্মানসকল ইমান শক্তিশালী নহয়। সেইবোৰক মূলধনীভাৱে হেঁচা মাৰি ধৰাটো সম্ভৱ হ"ব!
  ভাচিলেভস্কিয়ে লক্ষ্য কৰিছে:
  - গভীৰ ব্ৰেকথ্ৰু ৰোধ কৰাটো প্ৰয়োজনীয়, আৰু তাত আমাৰ শক্তিয়ে শত্ৰুক লৈ যাব!
  ষ্টেলিনে গৰ্জন কৰিলে:
  আমি সাম্যবাদৰ বাবে যুঁজিম!
  Voznesensky এ অধিক আনন্দদায়ক খবৰ দিলে:
  - ইতিমধ্যে ধাতুৰে সন্নিৱিষ্ট কৰা হৈছে আৰু গণ উৎপাদনৰ বাবে সাজু হৈছে SU-100। টি-৩৪ৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি চেছিছ। নিৰ্মাণ কৰাটো যথেষ্ট সহজ। নতুন বন্দুকটোৰ বাবে খোলাটো প্ৰায় সাজু হৈছে। গতিকে ইতিমধ্যে সন্মুখত দেখা যাব SU-100। কাইলৈ প্ৰথম গাড়ীখন সন্মুখলৈ যাব!
  ষ্টেলিনে অনুমোদন জনাই মাত দিলে:
  - অন্ততঃ মোক সুখী কৰি তুলিলে! কিন্তু টি-৩৪-৮৫ এতিয়াও উৎপাদনৰ পৰা বাহিৰ কৰা নহ"ব। তদুপৰি কৱচ পাতল কৰি ওজন বিশ টনলৈ হ্ৰাস কৰিব লাগে। যুদ্ধবোৰে দেখুৱাইছিল যে কথাবোৰ আৰু বেয়া হ"ব নোৱাৰে!
  Voznesensky লক্ষ্য কৰিছে:
  - কাঠৰ পৰা কৱচ বনাব পাৰি! আমি দিনটোত শ শ এনে টেংক উৎপাদন কৰোঁ, নাজীতকৈও বেছি। কিন্তু আমাৰ বাহনবোৰে লঘু এণ্টি টেংক গানেৰেও ফ্ৰিটজক সহজেই গুলীয়াই পেলায়।
  জুকোভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - গেৰ্ডা আছে। এইজনী ইমান শীতল ভদ্ৰমহিলা! তাই আমাৰ বহুত টেংক আৰু বন্দুক ন"ক আউট কৰিলে।
  ষ্টেলিনে মাত দিলে:
  - আমি তাইক ধৰিব লাগিব, আৰু তাইৰ উদং গোৰোহা ভাজিব লাগিব। বেদনাদায়কভাৱে শীতল ছোৱালী!
  জুকোভে এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - তুমি ধৰিব লাগিব! আৰু আমি নাজীক ধ্বংস কৰিম!
  বেৰিয়াই মাত দিলে আৰু গুৰগুৰাই উঠিল:
  এটা বিশেষ অপাৰেচন কৰা যাওক!
  ষ্টেলিনে হুমুনিয়াহ কাঢ়ি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এইটো এটা ডাঙৰ ধাৰণা, কিন্তু ... আমি এতিয়াও কিবা এটা শেষ কৰিব লাগিব!
  বেৰিয়াই গৰ্জন কৰিলে:
  - আটাইকেইটা ধৰি লওঁ!
  ষ্টেলিনে মূৰটো জোকাৰিলে।
  - নাই... নায়ক হত্যা কৰাটো ভাল নহয়! মই বিচাৰো গেৰ্ডাক মোৰ ওচৰলৈ অনা হওক! এইটো জৰুৰী কথা!
  বেৰিয়াই লক্ষ্য কৰিছে:
  - জীয়াই থকা?
  ষ্টেলিনে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - অৱশ্যে মই জীয়াই আছো!
  বেৰিয়াই গাল দুখন ফুলাই গুৰগুৰাই উঠিল:
  - সকলো অসম্ভৱ, হয়তো মই নিশ্চিতভাৱে জানো!
  চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধি আৰু উদং ভৰিৰে কেইবাগৰাকীও ছোৱালী দেখা দিলে। ৱাইনৰ গিলাচ লৈ জিকেঅ"ৰ সদস্যসকলক চকু টিপিয়াই দিলে।
  ঝ্ডানভে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আমাক সেনাবাহিনীত আৰু ছোৱালী লাগে! তাতেই ঠিক কৰি দিব!
  ষ্টেলিনে কয় যে:
  Anastasia, Mirabela , Akulina হীৰা সহ "গ্ল'ৰী অৰ্ডাৰ তাৰকা" পুৰস্কৃত ! ইউ এছ এছ আৰলৈ গৌৰৱ!
  সকলোৱে একেলগে চিঞৰি উঠিল:
  - নায়কসকলক গৌৰৱ!
  আৰু হাত চাপৰি বজাইছিল।
  এগৰাকী ছোৱালীয়ে প্ৰণাম কৰি আঁঠু লৈ ষ্টেলিনৰ বুটত চুমা খালে।
  সৰ্বোচ্চ সেনাপতিয়ে তাইৰ ওপৰত মদ ঢালি গৰ্জন কৰিলে:
  - আমাৰ শক্তি আমাৰ মুঠি!
  বেৰিয়াই চিঞৰি উঠিল:
  হিটলাৰ এজন মূৰ্খ!
  ষ্টেলিনে আপত্তি কৰিছিল:
  - মূৰ্খ নহয়, প্ৰতাৰণাৰ মূৰ্তি!
  আৰু সকলোৱে আকৌ হাত চাপৰি বজালে।
  . অধ্যায় #১২
  উলিয়ানভস্ক চহৰখন সম্পূৰ্ণৰূপে ঘেৰি ৰখা হৈছিল, কিন্তু এতিয়ালৈকে .... নৱেম্বৰৰ শেষৰ ফালে হিমৰে বৰফ পৰিছে। জাৰ্মানীয়ে আক্ৰমণ কৰিবলৈ বৰ আগ্ৰহী নহয়, আৰু এতিয়ালৈকে গুলীচালনা কৰি আছে।
  বতাহত বতৰ বৰ উৰণীয়া নহয়। কিন্তু ছোৱালীবোৰে তেতিয়াও কাজিয়া কৰি সাহসৰ অলৌকিকতা প্ৰদৰ্শন কৰে।
  পেন্থাৰ-২ত নিজৰ দলৰ সৈতে গেৰ্ডা। কিন্তু পেন্থাৰ-৩ টেংকখন সোনকালে দেখা দিব লাগে আৰু যোদ্ধাজনে সঁচাকৈয়ে ইয়াৰ ওপৰত যুঁজিব বিচাৰে।
  ইয়াৰ মাজতে তাই ছোভিয়েট পজিচনত গুলীচালনা কৰে।
  খালী ভৰিৰে তাই বন্দুকটো লক্ষ্যস্থানলৈ আঙুলিয়াই গুলী চলালে। ছোভিয়েট চৌত্ৰিশ বিমানখন দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত কৰি টুইট কৰিছিল যে:
  - পবিত্র প্রুশিয়া জন্য!
  চাৰ্লটেও কামান গুলিয়াই ছোভিয়েট হাউইটজাৰত সোমাই চিঞৰিলে:
  - যুগ যুগ ধৰি আমাৰ সুখ!
  ক্ৰীষ্টিনাইও গুলীচালনা কৰিলে, খালী ভৰিৰে শত্ৰুক আঘাত কৰিলে আৰু ক্ৰ"ক কৰিলে:
  - আমাৰ যোগ্য এইবোৰৰ দৰে ল'ৰাবোৰৰ বাবে!
  মাগডাইও চিঞৰি চিঞৰি অতি সঠিকভাৱে গুলী চলালে:
  - সাম্ৰাজ্যৰ মহানতাৰ বাবে!
  আৰু এলিজাবেথৰ চাৰিজনে নতুন এছ ইউ-১০০ত যুঁজি আছে।
  ছোৱালীকেইজনীয়ে নতুন স্বয়ংচালিত বন্দুকটো আয়ত্ত কৰি গুলীচালনা কৰি আছে।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলালে আৰু গান গাবলৈ ধৰিলে;
  ফেচিষ্ট জল্লাদে কান্ধ দুটা উলিয়াই আনে,
  ইয়াত হাতত এটা ৰেক, পিঞ্চাৰ, ড্ৰিল!
  তেওঁ নিজৰ শৰীৰ আৰু আত্মাক পংগু কৰিব বিচাৰে,
  এটা তুচ্ছ দানৱ, কিন্তু দেখাত শীতল!
  
  তেওঁ টকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে, সাগৰত ভাপ জাহাজ,
  এটা উপাধিও কি দিব পাৰে!
  সঁচাকৈয়ে আপোনাক লাইনত ৰাখিলে,
  কাৰণ, তেওঁৰ বাবে আপুনি মাত্ৰ এটা মৃতদেহ আৰু খেল!
  
  তেওঁ আমাৰ ব্যৱসায়ৰ বিষয়ে জানিব বিচাৰে,
  দুখীয়াৰ শিকলি বান্ধিবলৈ নতুন কি!
  গতিকে মই উদাৰতাৰে গাড়ী চলাম মিলি যাম,
  দেউতাক আনকি মাককো পাহৰিবলৈ!
  
  কিন্তু আমি দৃঢ়তাৰে মাতৃভূমিৰ সেৱা কৰিম,
  জল্লাদৰ নিষ্ঠুৰতাত আমি ভাঙিব নোৱাৰো!
  বতাহৰ ধুমুহাত এটা ডাল বেঁকা হ"ব,
  আৰু উলংগ কেঁচুৱাবোৰে কান্দে!
  
  হয়, প্ৰথম কঠিন ৰাউণ্ডত পৰাস্ত হ"লোঁ,
  কিন্তু সৰ্বশক্তিমানে সুস্থ হোৱাৰ সুযোগ দিব!
  আৰু তেতিয়া মই নিজেই শত্ৰুক নকআউটলৈ পঠিয়াই দিম,
  মোৰ মুঠিয়ে সৰীসৃপটোক চোলা এটা দিব!
  
  পিতৃভূমিয়ে মোক এনে শক্তি দিয়ে,
  সেই যন্ত্ৰণা আৰু অত্যাচাৰ জয় কৰিব পাৰি!
  আৰু এই অগাধ কবৰৰ পৰা ওলাই আহক,
  যাতে আপুনি খঙাল ভালুক এটাই খাই নাযায়!
  
  অলপ বেছি আৰু পৰিত্ৰাণ ওচৰ চাপিছে -
  আমি শত্ৰুৰ ওপৰত জয়লাভ কৰিম!
  সাম্যবাদৰ পোহৰৰ আৱৰণত জীয়াই থাকক,
  যাতে সূৰ্য্যই ঘৰখন সোণেৰে ভৰাই দিয়ে!
  আৰু ছোৱালীবোৰে গান গাইছিল আৰু নতুন, হত্যাকাৰী কামানৰ পৰা গুলী চলাইছিল। তেওঁলোক অত্যন্ত ভয়ংকৰ যোদ্ধা।
  এলিনাই হাঁহি এটা মাৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - কমিউনিজম গঢ়া হ'ব, আমি বিশ্বাস কৰোঁ!
  কেথেৰিনে এই বক্তব্যৰ সৈতে একমত হৈছিল:
  - কমিউনিজম গঢ়ি তোলো, জয় হ'ব!
  ইউফ্ৰেচিয়াই লৈ গুৰগুৰাই উঠিল , তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত গুলীচালনা কৰিলে আৰু পেন্থাৰত খুন্দা মাৰিলে।
  তেতিয়া যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিল:
  - অ" কমিউনিজম, কমিউনিজম! ছফীজমক শক্তিশালীভাৱে চেপি ধৰা হ"ব!
  আৰু "পেন্থাৰ", কপালত আৰু দূৰৰ পৰা আঘাত কৰিলে।
  এই ছোৱালীবোৰ ইমান সহজে ভাঙিব নোৱাৰি৷
  ডিচেম্বৰ ইতিমধ্যে ওচৰ চাপি আহিছে... ঠাণ্ডা বতৰত জাপানীসকলে শত্ৰুতা প্ৰায় কমি গৈছে।
  কিন্তু আকাশত শীতকালীন বতৰৰ মাজতো এতিয়াও কাজিয়া চলি থাকে।
  ইয়াত টোছিবা আৰু টয়োটা, দুজন জাপানী পাইলটে হতাশ চুৰিৰ দৰে যুঁজি আছে।
  টোছিবাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোভিয়েট বিমানবোৰ ভাঙি পেলায় আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত উচ্চাৰণ কৰে:
  - মোৰ এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল আছে!
  টয়োটাই, ৰাছিয়ান যুঁজাৰু বিমান এখনক নোক আউট কৰি, আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁত উদঙাই আত্মবিশ্বাসেৰে নিশ্চিত কৰিছে:
  হাইপাৰ আছে !
  জাপানী মহিলাসকল অৱশ্যে বিশাল লঞ্চিং শক্তিৰ যুঁজাৰু। চামুৰাইৰ সন্মানক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰি।
  কিন্তু যিকোনো ক্ষেত্ৰতে আকাশত এতিয়াও যুদ্ধ চলি আছে।
  আৰু স্থলভাগত চাৰিগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে ছোভিয়েট সৈন্যক নিঃশেষ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে।
  নীলা ৰঙৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে বতাহৰ চকলৰ কৌশল কৰি কেইবাখনো ৰাছিয়ান যুঁজাৰু বিমান কাটি পেলালে আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মটৰৰ আকাৰৰ বিশাল ধ্বংসাত্মক শক্তিৰ বিস্ফোৰক নিক্ষেপ কৰিলে।
  তাই ফালি পেলালে আৰু টুইট কৰিলে:
  - জাপান শিলাবৃষ্টি!
  হালধীয়া নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়েও তৰোৱালেৰে পখিলাৰ কৌশলটো গাইছিল। তাই কেইবাজনো প্ৰতিদ্বন্দ্বীক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - কমিউনিষ্ট প্ৰতিশোধৰ বাবে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে কেনেকৈ বিনাশৰ এটা বিধ্বংসী উপহাৰ লঞ্চ কৰিব পাৰি।
  তাৰ পাছত তেওঁ গুণগুণাই কয়:
  - জাপানৰ মহানতাৰ বাবে!
  ৰঙা নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱাল লৈ হেলিকপ্টাৰ ৰিচেপচন পাতিছিল। উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই মৃত্যুৰ মাৰাত্মক উপহাৰ এটা দলিয়াই দিলে, আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ মৰমৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত তাই মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু কমিউনিষ্টৰ প্ৰতিশোধ ক"ত?
  হালধীয়া ৰঙৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে ৰাছিয়াৰ সৈন্যক কাটি পুনৰ উদং গোৰোহাৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰি ক"লে:
  - আৰু মেকুৰী এটাৰ লগত চুপ থাকিব বুলি সত্ত্বেও!
  বগা নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীসকলক কাটি উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মৃত্যুৰ উপহাৰটো পেলাই দি ক"লে।
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ বাবে আমি জয়ী হম!
  আৰু চাৰিওজন যোদ্ধাই কোৰাছত হাঁহিব আৰু নিজৰ মুকুতাৰ দাঁত দেখুৱাব।
  ডিচেম্বৰ সোনকালে পাৰ হৈ গ"ল... ঘেৰাওৰ পিছত জাৰ্মানীয়ে উফা আৰু চাৰানস্ক দুয়োটাকে দখল কৰিলে। কিন্তু উলিয়ানভস্কে তথাপিও সম্পূৰ্ণ অৱৰোধক ধৰি ৰাখিলে।
  ষ্টেলিনে নতুন বছৰত লেনিনৰ জন্ম হোৱা চহৰখন যিকোনো মূল্যৰ বিনিময়ত অনুষ্ঠিত কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিলে।
  অৱশ্যে হিমৰ মাজতো জাৰ্মানসকল ইতিমধ্যে কাজানৰ কাষ চাপি আহিছিল। গতিকে ইউ এছ এছ আৰ সম্পূৰ্ণৰূপে পতনৰ পথত আছিল।
  ইউ এছ এছ আৰত কি কৰিব লাগে সেই বিষয়ে এতিয়াও কোনো স্পষ্টতা বা ধাৰণা নাছিল।
  ষ্টেলিনে মস্কোত আৰু বাংকাৰত নতুন বছৰ উদযাপন কৰে। তেওঁৰ দৃষ্টি ম্লান আছিল যদিও যুঁজিবলৈ তেওঁৰ ইচ্ছা দুৰ্বল নহ"ল।
  ইফালে হিটলাৰে নিজৰ বাবে এটা প্ৰহসনৰ ব্যৱস্থা কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়, লিবিয়াত, য"ত উষ্ণতা থাকে।
  আৰু তাত তেওঁ গ্লেডিয়েটৰ ছোৱালীৰ লগত যুঁজ দিয়াৰ দৃশ্য উপভোগ কৰিছিল।
  মস্কোত বোমা বিস্ফোৰণৰ বাহিৰে নৱবৰ্ষৰ পূৰ্বে বিশেষ একো নহ"ল।
  আৰু প্ৰথম "পেন্থাৰ" -৩ ছিৰিজৰ মুক্তি। এই টেংকটোৰ ডাঠ আছিল "টাইগাৰ" -২ৰ কৱচৰ সমান, কিন্তু ডাঙৰ ঢাল আছিল, আৰু ওজন আছিল মাত্ৰ পঞ্চল্লিশ টন। আৰু ইয়াৰ উচ্চতা দুমিটাৰতকৈও কম হ্ৰাস পাইছে। ট্ৰেন্সমিছনৰ সৈতে এটা ব্লক আৰু সিপাৰে ১২০০ হৰ্চপাৱাৰৰ এটা শক্তিশালী ইঞ্জিন অৱস্থিত। গাড়ীখন নিজেই নিখুঁতভাৱে সজ্জিত আৰু উৎকৃষ্ট অপটিক্সৰ সৈতে আৰু হাইড্ৰলিক ষ্টেবিলাইজাৰৰ সৈতে দেখা গ'ল । আৰু সংকীৰ্ণ টাৰেটটোত ১০০ ই এলত ৮৮ মিলিমিটাৰৰ কামান এটা আছিল, অতি সঠিক আৰু কৱচ বিন্ধিব পৰা।
  এই গাড়ীখনতে গেৰ্ডা আৰু তাইৰ দলটো গুচি গ"ল। নিখুঁত আৰু লঘু ৰান গিয়াৰ, নিখুঁতভাৱে নিয়ৰৰ মাজেৰে দৌৰিছিল। এই টেংকটো সামগ্ৰিকভাৱে নিখুঁত। আৰু ডাঙৰ ডাঙৰ ঢাল থকা তেওঁৰ কৱচে গাড়ীৰ কপালখন নিখুঁতভাৱে সুৰক্ষিত কৰে। ১৫০ মিলিমিটাৰ কেছৰ ওপৰৰ অংশটো বিশেষকৈ অনুভূমিকৰ পৰা ৪০ ডিগ্ৰী কোণত শক্তিশালীভাৱে সুৰক্ষিত। আৰু এইটো প্ৰায় ৩৩০ মিলিমিটাৰ কৱচ নব্বৈ ডিগ্ৰী কোণত। পেন্থাৰ-৩ৰ হালৰ ওপৰ অংশত এটাও ছোভিয়েট কামান ভেদ কৰিব নোৱাৰিব। তলৰ অংশই ১২০ মিলিমিটাৰ কেছৰ কপালৰ এক তৃতীয়াংশ অংশ দখল কৰে আৰু একে কোণত থাকে, আৰু ই কাৰ্যতঃ অভেদ্যও।
  টাৱাৰৰ কপাল ১৮৫ মিলিমিটাৰ ডাঠ আৰু ৫০ ডিগ্ৰী কোণত, ছোভিয়েট বন্দুকৰ বাবেও অভেদ্য।
  কিন্তু কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰত ঢালৰ সৈতে দুৰ্বল, আৰু সেইবোৰ ল"ব পাৰি। বিশেষকৈ SU-100 নামৰ নতুন ছোভিয়েট স্ব-চালিত বন্দুকটোৱে ইয়াৰ উৎপাদন সহজ আৰু কৱচ বিন্ধিব পৰা বন্দুকৰ বাবে সামৰিক বাহিনীৰ মাজত দ্ৰুতগতিত জনপ্ৰিয়তা লাভ কৰিছিল।
  গেৰ্ডাই ছোভিয়েট সৈন্যৰ ওপৰত প্ৰথম গুলীচালনা কৰে। তাই আই এছ-২ৰ টেংকটো বিন্ধি ক"লে:
  - এইজন ভাল যুঁজাৰু!
  চাৰ্লটে শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী গোৰোহাৰে এটা বুটাম টিপি ছোভিয়েট মেচিনটো ভাঙি লক্ষ্য কৰিলে:
  - এই কৌশলটো প্ৰায় ত্ৰুটিহীন!
  ক্ৰীষ্টিনাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে দ্ৰুত গুলী চলোৱা স্বয়ংক্ৰিয় জাৰ্মান কামানটো আঙুলিয়াই দিলে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - কাষৰ কৱচটো যথেষ্ট দুৰ্বল! আমাৰ হাতত আৰু শক্তিশালী গাড়ী এখন থাকিলে ভাল আছিল!
  মাগডাইও নিজৰ উদং ভৰিখন ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে আৰু খঙত তাই সেই ভৰিখন লৈ চিঞৰিলে:
  - মাত্ৰ তিনিটা হ'লহেঁতেন, আৰু অধিক চঞ্চল তিনিটা!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে একেলগে হাঁহিলে... টেংকটো সঁচাকৈয়ে ভাল, বিশেষকৈ ইয়াৰ ড্ৰাইভিং পাৰফৰমেন্স।
  যুদ্ধ পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ আৰু গাড়ী ই-১০০। তাই যদিও গধুৰ। কিন্তু ভালদৰে সুৰক্ষিত। আৰু তাইৰ বন্দুকবোৰ ইমান সহজে ল"ব নোৱাৰি।
  আৰু তাতো জাৰ্মান ছোৱালী বহি আছে। আৰু খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি ঠাণ্ডাৰ মাজতো।
  বিৰোধীক গুলীয়াই, শত্ৰুক আঘাত কৰি আদালাই যুক্তিসংগতভাৱে নিজৰ মনৰ কথা প্ৰকাশ কৰিলে:
  আমি সাম্যবাদৰ অধীনত জীয়াই থাকিম!
  আৰু উদং গোৰোহাৰে কেনেকৈ টিপিব ....
  ছোভিয়েট পজিচনত গুলীচালনা কৰি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বিপক্ষক আঘাত কৰি আগাথাই চিঞৰি উঠিল:
  - আৰু আমাৰ জয়ৰ মহত্ত্ব যুগ যুগ ধৰি থাকিব!
  এগনেছেও ছোভিয়েট পদাতিক বাহিনীলৈ শ্ব্ৰেপনেল গুলিয়াইছিল, অৱশ্যেই খালী ভৰিৰে, আৰু হুলস্থুল কৰিছিল:
  - নাই, আমি ফুৰাৰৰ ওচৰত নমস্কাৰ নকৰিম!
  টেংকত থকা ছোৱালীজনী এথেনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুক ঠেলা মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - Fuhrer জন্য, Fuhrer নহয়!
  এগনেছে হাঁহিলে আৰু মন্তব্য কৰিলে:
  আমি ছুপাৰমেনৰ জনগোষ্ঠী!
  ছোভিয়েট বেটাৰীত গুলীচালনা কৰি শত্ৰুৰ স্থান ধ্বংস কৰি আন্দ্ৰিয়ানাই জিভা উলিয়াই ক"লে:
  - জাৰ্মানসকলৰ মহত্ত্ব গ্ৰহটোৱে স্বীকৃতি দিছে!
  আৰু খালী আঁঠুৰে তেওঁ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক হেঁচা প্ৰয়োগ কৰিব।
  আগাথা, গুলীচালনা, লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমরা ড্রাগন টুকরা চিঙিব...
  ই-৭৫ টেংক এতিয়াও সাজু হোৱা নাছিল। ফুহৰাৰে দাবী কৰিছিল যে ইয়াৰ ওজন পয়ষষ্ঠি টন আৰু উচ্চ গতিশীলতাৰ বাবে ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিন হ"ব লাগে, বৃহৎ ঢালত কমেও ১৭০ মিলিমিটাৰ কাষৰ কৱচ হ"ব লাগে। আৰু সময় লাগিল।
  কিন্তু নাজীয়ে যিয়েই নহওক জয়ী হৈ থকাৰ সময়তে... জানুৱাৰী মাহত অৱশেষত উলিয়ানভস্কৰ পতন ঘটিল। ফ্ৰিটজে গৰ্কি আৰু কাজানত ধুমুহা মাৰিবলৈ ধৰিলে।
  এতিয়ালৈকে তেওঁলোকে মস্কোৰ সিপাৰে বগাই গ"ল।
  ষ্টেলিন ক্ৰোধিত হৈ পৰিছিল যদিও তেওঁ কৰিব পৰা একো নাছিল। আচলতে, আপুনি ইয়াত কি কৰি আছে, এটা সম্পূৰ্ণ বিফল...
  কিন্তু ছোৱালীবোৰে আকাশত আৰু মাটিত যুঁজি আছে...
  গতিকে নাটাস্কাৰ SU-100 বিমানে এয়াৰ ষ্ট্ৰাইকেৰে জাৰ্মান আক্ৰমণকাৰী বিমান এখন ভাঙি পেলালে। যথেষ্ট শীতল হৈ পৰিল। যদিও একেবাৰে স্মাৰ্ট আৰু সম্বলশালী নহয়। অৱশ্যে নাটাছা একেবাৰেই প্ৰথম শ্ৰেণীৰ ছাত্ৰী নহয়, আৰু তাই কেনেকৈ গগ কৰিব।
  . এতিয়া ছোৱালী হৈ পৰিল ভি ইতিমধ্যে চিনাকি টেংক টি -৩৪। কেৱল অলপমান বন্ধু . টাৱাৰ ডাঙৰ আৰু _ সঁজুলি কেলিবাৰ ৮৫ মিলিমিটাৰত _ 76. চেছিছৰ পৰিৱৰ্তে অংশ পূৰ্বৰ .
  ছোৱালী ঘূৰি আহিল ওপৰত স্থান . তেওঁলোক যেনে _ _ আৰু আগত , ইন এক বিকিনি . উ ইয়াত বাহন ছোভিয়েট উৎপাদন . খোৱা আৰু খোলা ওপৰত স্থান .
  ছুপাৰমেন নাটাছা সৈতে সুখী দৰ্শন হাঁহিলে :
  - ক ক"ত ফেচিষ্ট ?
  হাজিৰ হৈছিল ভিতৰত টেংক ছৱি যুৱ যোগাযোগ . ল"ৰা টুইট কৰিছে :
  - ইয়াত এইটো টেংক যে ... হাজিৰ হৈছিল ওপৰত ফ্ৰন্ট দ্বিতীয় বিশ্ব যুদ্ধ ভি চল্লিশ চতুৰ্থ বছৰ আৰু আগতে এতিয়া যিহেতু অৱস্থিত ওপৰত অস্ত্ৰধাৰী ৰঙা সেনাবাহিনী . তেওঁলৈ প্ৰতিৰোধ কৰে , E -25. স্বয়ংচালিত বন্দুক ৮৮ মিলিমিটাৰৰ সৈতে কামান আৰু ১২০ মি.মি ফ্ৰন্টাল কৱচ _ বঢ়িয়া যুঁজ !
  সঁচাকৈ ভি দূৰৈৰ সৈতে ডাঙৰ পৰিশ্ৰম পাৰে বিবেচনা কৰা জাৰ্মান স্ব-চালিত বন্দুক . squat , সহ দীঘল বেৰেল . অচিনাকি ছোৱালী যি _ তেন্তে আগতীয়া বাওঁ ফ্ৰন্ট মহান দেশপ্ৰেমিক যুদ্ধ . কিন্তু ছুপাৰমেন নাটাছা পোনছাটেই একেই লক্ষ্য কৰা হৈছে :
  - তাই আমাক হয়তো get . এট তাইক দৈৰ্ঘ্য ৭১ ই.এল. _ _
  জোয়া ইয়াত একেই পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে :
  - কৰিব লাগে যাওক ভি _ লৈ আন্দোলন নহয় হিট !
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা ভি বিৰক্তি লক্ষ্য কৰা হৈছে :
  - ইয়াত ধিক্কাৰ ! পোনছাটেই একেই পিছলি পৰিল শ্ৰেষ্ঠ আমাক গাড়ী !
  তেওঁলোকৰ যুৱ কিউৰেটৰ-অফিচাৰ খঙেৰে ঘোষণা কৰা হৈছে :
  - ক এইটো অধিক একো নাই ! ই-৭৫ আছিল হ'ব অধিক বেয়া ! আপুনি হ'ব তাৰ এটাও নহয় অধীনত এক কোণ হ'ব নহয় বিন্ধি যোৱা . উ তেন্তে সাহস কৰক !
  ছুপাৰমেন নাটাছা নিজকে পাৰ হৈ গ"ল আৰু হিচকি উঠিল :
  - কেনেকৈ সঁচা কমিউনিষ্ট , i মই কওঁ আপোনাক - to হেল !
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা barked , ঠেলি খালী ভৰিৰে ভৰি :
  - পৰিবেশন কৰোঁ !
  ছোভিয়েট বাহন কিছুমান টান আৰম্ভ কৰিলে আৰু... গুঞ্জৰিত হ'ল ৷ বিন্ধিব জাৰ্মান ভি কপাল অবাস্তৱ আৰু should সোমাই আহাঁ fritz ভি বোৰ্ড . কিন্তু চেষ্টা কৰা এইটো কৰিবলৈ ? তেওঁ পৰা তাৰ দীঘল নলীযুক্ত বন্দুক কেনেকৈ fuck ... ৰৈ গৈছে কেৱল হিচাপ কৰা ওপৰত গতি .
  ছুপাৰমেন নাটাছা খং উঠিব ৷ সমতল জাৰ্মান এ চি এছ হয় অধিক সহজ চৌত্ৰিশ তেন্তে তাইক অতিক্ৰম কৰে ভি বৈশিষ্ট্যসমূহ . ইয়াত আপুনি অনিচ্ছাকৃতভাৱে তুমি পাগল হৈ যাবা ৷
  ছোভিয়েট বাহন আহি আছে ওপৰত ঘনিষ্ঠতা _ ভাল বাকচ গিয়াৰ উত্তম পূৰ্বৰ .
  স্বেতলানা জিৰণি লয় উলংগ হিল আৰু টুইট :
  - Fuhrer বেগাই আমি মোহাৰি লওঁ !
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা নিশ্চিত কৰে অনুৰূপ :
  - হিটলাৰ আমি ধ্বংস কৰোঁ আহক !
  সোণালী চুলিৰ জোয়া গৰ্জন কৰিলে :
  - দিয়া তেওঁলৈ সোনকাল কৰা দ্বাৰা 'এৰিচিপেলাছ ' !
  ভিতৰত এইটো মুহূৰ্ত ওজনযুক্ত প্ৰজেক্টাইল হিটলাৰৰ বন্দুক প্ৰসন্ন প্ৰত্যক্ষভাৱে ভি ভেঁটি টাৱাৰ . ছোৱালী তুলি লোৱা হৈছে আৰু কষ্ট পাইছিল ভি ছিঙি পেলোৱা ধাতু .
  আৰু পাছত মোক এটা চেকেণ্ড দিয়ক আটাইবোৰ চাৰিটা প্ৰায় হৈ গ'ল নিৰ্ঘাত পেণ্টী পিন্ধি উলংগ আৰু... ওলমি থকা ওপৰত ৰেক . অধীনত খালী ভৰিৰে ফুট সৌন্দৰ্য্য blazed জুই . শিখা চেলেকিলে উলংগ , ৰূপৱতী তলুৱা ছোৱালী .
  ছুপাৰমেন নাটাছা চেষ্টা কৰা হৈছিল twitch কিন্তু _ তাইক ভৰি হৈ পৰিল দৃঢ়ভাৱে ক্লেম্প কৰা ভি পেড , আৰু অতি বেমাৰী টানি লোৱা শিৰাবোৰ . এইটো আছিল ধ্ৰুপদী ৰেক , সহ পৰম্পৰাগত টোষ্টিং হিল . উ at ছোৱালী ভৰি অতি যুগ্ম সেক্সি , আৰু অগ্নি চেলেকি _ তলুৱা কৰে তেওঁলোকৰ অধিক অধিক আকৰ্ষণীয় .
  কিন্তু অলপ বেদনাদায়ক সৌন্দৰ্য্য . তেওঁলোক চেষ্টা কৰি আছে বিনামূলীয়া . কিন্তু পেড অতি টেকসই _ উ তেওঁক অধিক আৰু ছোৱালীবোৰ ভলকাইৰী _ ওলমা ওজন .
  একেই মহিলা যোদ্ধা ভি চুটি স্কাৰ্ট , সহ খালী ভৰিৰে ভৰি , উলংগ হাত , কিন্তু শৰীৰ আবৃত ৰূপালী ৰঙৰ চেইন মেইল . তেওঁলোক ৰেক পোকাৰ জুই , আৰু দলিওৱা embers to _ হিল ৰোষ্ট কৰা শক্তিশালী .
  ইয়াত আৰু ৰেক দেখা যায় গাঁঠি , আৰু অগ্নি ফ্ৰাই তলত . উ ইয়াত অধিক আৰু ৰাজকুমাৰ ৰজা উইলিয়ামৰ বংশৰ পৰা আবিৰ্ভাৱ হ'ল ৷ ভিতৰত হাত at আগষ্ট ৰাজকুমাৰ-ডেমিউৰ্জৰ বিনিময় কৰা ল"ৰাজন দ্বিতীয় নিযুত এছ এছত এটা পদৰ বাবে ডলাৰ চাবুক পৰা কাঁইটীয়া তাঁৰ _ উ অধিক আৰু তাইক ভেলকাইৰিজ ৱাৰ্ম আপ কৰক পৰা ফ্লেমথ্ৰ'ৱাৰ .
  ৰাজকুমাৰ দেৱতা চকু টিপিয়াই , আৰু কেনেকৈ আঘাত কৰিব ছুপাৰমেন-নাটাছা দ্বাৰা পেশীবহুল পিছলৈ _ যদিও ছোৱালী আৰু সাহসী , কিন্তু তাইক পৰা হিল আগতে মূৰৰ পিছফালে আচৰিত হৈ পৰিল এইদৰে বিষ যে _ ধুনীয়া বন্যভাৱে চিঞৰি উঠিল ৷
  পৰৱৰ্তী মৰা ল'ৰা - ৰাজকুমাৰ তললৈ নমাই আনিলে ওপৰত জোয়া ৷ টা যদিও আৰু চেপি ধৰিলে টানকৈ দাঁত , নহয় ধৰি ৰাখিলে পৰা চিঞৰিব ৷ উ ওপৰত পিছলৈ হাজিৰ হৈছিল ৰক্তময় ডাঠ আৰু জ্বলি যায় ৷
  বৰবাৰুছা জুনিয়ৰ। সৈতে হাঁহি ক'লে : .
  - শিকাওক আপুনি অধিক প্ৰয়োজন !
  পৰৱৰ্তী মৰা কৰিবলগীয়া হৈছিল দ্বাৰা ভৱিষ্যতবাদী এঞ্জেলিক . আৰু এইটো যুৱতী নহয় ধৰি ৰাখিলে পৰা চিঞৰিব ৷ ল"ৰা আটক কৰি পেলালে আপোনাৰ সন্তানৰ খালী ভৰিৰে ভৰি ভি জুই _ নিষ্কাশন কৰা হৈছে চঞ্চল আঙুলি ember আৰু পেলাই দিলে লাল চুলিৰ জন্তু ভি মুখ . টা চিঞৰি উঠিল অধিক শক্তিশালী , বিষ হয় !
  বৰবাৰুছা জুনিয়ৰ। সৈতে সুখী দৰ্শন ক'লে : .
  - কিন্তু আপুনি অথবা বিচাৰিছিল সৈতে জাৰ্মান !
  পাছত got a blast , আৰু স্বেটলানা . কেনেকৈ সেইটো নহয় চেপি ধৰিলে চোলা , কিন্তু একেই চিঞৰি উঠিল ৷ আটাইবোৰ একেই চাবুক পৰা ৰঙা-গৰম , কাঁইটীয়া তাঁৰ আছিল অধিক অধিক বেদনাদায়ক , কেনেকৈ শিখা অধীনত খালী ভৰিৰে ভৰি . টেম তাৰ ওপৰত _ ছোৱালী ইতিমধ্যে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল বছৰ বছৰ ধৰি ব্যৱস্থাপনা কৰা অবিহনে জোতা , আৰু তেওঁলোকৰ তলুৱা ভৰি , বৰ ইলাষ্টিক আৰু টেকসই .
  কিন্তু অগ্নি আৰু তেওঁলোকৰ 'বেকছ ' . ভেলকাইৰিজ ইতিমধ্যে ভি হাত ধৰি ৰাখক , আৰু চাবুক পৰা ৰঙা-গৰম তাঁৰ _
  ছুপাৰমেন-নাটাছা ভিতৰত আটাইবোৰ নেলু চিঞৰি উঠিল :
  - হয় কি এইটো এই ?!
  বাৰ্বাৰোছা জুনিয়ৰে উত্তৰ দিছে:
  - অবাধ্য মহিলাসকলৰ জেৰা! আপুনি বন্দী হৈ আছে আৰু সকলোৰে উত্তৰ দিব!
  নাটাছাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি ইমান হাস্যকৰভাৱে মৰিব নিবিচাৰো! যাওঁ আৰু আমি যুঁজি যাম!
  বাৰ্বাৰোছা জুনিয়ৰে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - তোমাক কিয় এৰি দিলে?
  এঞ্জেলিকাই উত্তৰ দিলে:
  - আমি ডাইনী, আৰু আমাক বচাব পৰা মানুহজনক আমি সম্ভৱপৰ সকলোতকৈ মূল্যৱান উপহাৰ দিব পাৰো!
  বাৰ্বাৰোছা বক আচৰিত হ"ল:
  - হয়, আৰু কি দিবা?
  নাটাছাই আত্মবিশ্বাসেৰে ক"লে:
  - আমি তোমাক চিৰন্তন যৌৱন কৰিম, আৰু তুমি কেতিয়াও বুঢ়া নহব!
  সৰু ল"ৰাটোৱে মাত দিলে।
  - হয়, মই তোমাক এৰি দিব পাৰিম! কিন্তু কেনেকৈ প্ৰমাণ কৰিব!
  নাটাছাই কয় যে:
  "জুইত হাত থ'লে আঘাত নাপাবা!" আপুনি দেখিব যে আমি যাদু কৰিব পাৰো!
  বৰবাৰুছা জুনিয়ৰে সাৱধানে হাতখন জুইত ভৰাই স্ক্ৰল কৰি হাঁহি এটা মাৰি উত্তৰ দিলে:
  - হয়, পাৰে! বাৰু, মোৰ অমৰত্বৰ বিনিময়ত তোমাৰ স্বাধীনতা কি!
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ এটা নতুন সুযোগ। আৰু যুদ্ধ এতিয়াও চলি আছে ... জানুৱাৰী মাহত গৰ্কি আৰু কাজানক লৈ যোৱা হৈছিল।
  ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ আৰম্ভণিতে জাৰ্মান আৰু ফিন আৰু ছুইডেনে কাৰেলিয়া দখল কৰি আৰ্খাংগেলস্কত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰে। পৰিস্থিতি ভয়াৱহভাৱে ভয়াৱহ হৈ পৰিছে।
  এলিজাবেথক এই চহৰলৈ এছ ইউ-১০০ লৈ বদলি কৰা হৈছিল।
  তাই তাত কাজিয়া কৰি আছিল। ফেব্ৰুৱাৰী আৰু হিম। কিন্তু ছোৱালীবোৰে এতিয়াও খালী ভৰিৰে যুঁজ দিয়ে।
  বুলেটপ্ৰুফ প্ৰটেকচনৰ সৈতে SU-100 ৰ ওজন মাত্ৰ আঠাইশ টন। তাই দুৰ্বল, কিন্তু মোবাইল। আৰু তাই এম্বুছত থিয় হোৱাৰ কথা নহয়, তাই যাতে আঘাত নাপায় তাৰ বাবে লৰচৰ কৰিব লাগিব।
  লৰচৰ কৰিলে টেংকি গৰম হয় আৰু খালী ভৰি আৰু বিকিনি পিন্ধা ছোৱালীবোৰ ইমান ঠাণ্ডা নহয়।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি এলিজাবেথে গাইছিল:
  - কিন্তু সেইবোৰেই চৰ্ত! আৰু ইয়াত বুধবাৰ! অৱশ্যে ঠাণ্ডা আপোনাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল! ঠাণ্ডা বতৰ আমাৰ স্বাস্থ্যৰ বাবে ভাল!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে নাজীক কেনেকৈ চাৰ্জ কৰিব লাগে। আৰু টি-৪ এই সৰু টেংকটো ভাঙি গৈছে।
  যোদ্ধাসকলক এটা বিশাল শ্ৰেণীৰ যুঁজাৰু হিচাপে উল্লেখযোগ্য।
  একাটেৰিনাইও খালী ভৰিৰে গুলী চলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কমিউনিজম হ'ব!
  এলিনাইও শত্ৰুক গুলীচালনা কৰি, আৰু তেওঁৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰি, কাণ বন্ধ কৰি হাঁহিলে:
  - এটা উন্মাদ জয় আমাৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছে!
  ঠাণ্ডাৰ পৰা নীলা হৈ পৰা উদং ভৰি দুখনে ৱেৰমাখ্টৰ টেংকবোৰৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰি থকা এফ্ৰাচিয়াই আত্মবিশ্বাসেৰে উত্তৰ দিলে:
  - আমাক একোৱেই ৰখাব নোৱাৰে!
  এই যোদ্ধাসকল মাত্ৰ চুপাৰ!
  কিন্তু, হায়, তেওঁলোকৰ বীৰত্ব অত্যন্ত সৰু... আৰ্খাংগেলস্কো পৰিল... স্পষ্টভাৱে তাত পৰ্যাপ্ত গোলাবাৰুদ নাই....
  পিছফালৰ পৰা মস্কোৰ ফালে আগবাঢ়িছে জাৰ্মান। মাৰ্চ মাহত ৰিয়াজানৰ বাবে যুদ্ধবোৰ আৰম্ভ হৈছিল। হিটলাৰৰ গোট পূবৰ পৰা প্ৰবাহিত...
  কিছু জৰুৰী পদক্ষেপৰ প্ৰয়োজন।
  মস্কোৱে এতিয়াও হাত আগবঢ়াই আছে, আৰু ষ্টেলিনে নিৰাপত্তা পৰিষদ গঠন কৰিছে। আলোচনাত অস্থিৰ হৈ পৰিল। কোনো নতুন ধাৰণা দাখিল কৰা নহ"ল।
  কেৱল বেৰিয়াইহে পৰামৰ্শ দিছিল:
  "হয়তো আমি সঁচাকৈয়ে যিকোনো চৰ্তত থাৰ্ড ৰাইচক শান্তি আগবঢ়োৱা উচিত, যেতিয়ালৈকে তেওঁলোকে আমাক স্পৰ্শ নকৰে!"
  ষ্টেলিনে খঙেৰে উত্তৰ দিলে:
  - এইটো কোনো গঠনমূলক পন্থা নহয় কমৰেড বেৰিয়া! আমাক শক্তিশালী পদক্ষেপৰ প্ৰয়োজন!
  মাৰ্শ্বাল ভাচিলেভস্কিয়ে সঁচাকৈয়ে উত্তৰ দিলে:
  - ৰিজাৰ্ভ নাই মহামহিম! প্ৰায় সকলোবোৰেই অসমান যুদ্ধত গ্ৰাউণ্ড ডাউন হৈছিল। SU-100 ৰ বাহিৰে আন কোনো ধৰণৰ নতুন অস্ত্ৰ এই ছিৰিজত নাই। সঁচা, আই এছ-৩ অতি সোনকালে সাজু হ"ব, কিন্তু এই টেংকটো নিৰ্মাণ কৰাটো কঠিন , আৰু বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিত ইয়াক ধাৰাবাহিকভাৱে লঞ্চ কৰাটো কঠিন হ"ব।
  মাৰ্শ্বাল জুকোভে খঙেৰে লক্ষ্য কৰিলে:
  - জয়ী হ"ব নোৱাৰিলে তেনেহ"লে এটাই কথা বাকী আছে- মৰ্যাদাৰে মৰিবলৈ!
  ষ্টেলিনে কিবা এটা ক"ব বিচাৰিছিল যদিও চুটি স্কাৰ্ট পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালী এজনী ওলাই আহিল। উদং গোৰোহা দুটা ফিচফিচাই তাই ডিচপেচ এটা লৈ আহিল।
  ষ্টেলিনে তাৰ ওপৰেৰে চকু চলাই খঙেৰে গৰ্জন কৰিলে:
  - ভোক আৰু মাহৰ পিছত মাহ ধৰি চলি থকা অৱৰোধ সহ্য কৰিব নোৱাৰা লেনিনগ্ৰাড পৰিল! এতিয়া আমাৰ দ্বিতীয়খন চহৰ ফ্ৰিটজে দখল কৰিছে!
  মাৰ্শ্বাল জুকোভে হাত দুখন মেলি লক্ষ্য কৰিলে:
  - অ' মহান ষ্টেলিন ... ভয়ংকৰ!
  বেৰিয়াই পৰামৰ্শ দিলে:
  - হয়তো এই গুলীৰ সন্মানত হাজাৰ মানুহ?
  উচ্চতম সেনাধ্যক্ষই চিঞৰি উঠিল-
  - চুপ থাকা, হে টান ইডিয়ট! কিবা এটা সিদ্ধান্ত লোৱাৰ প্ৰয়োজন!
  ছোৱালীকেইজনীৰ উদং আঁঠু দুটাত থতমত খাই আৰু নাৰ্ভাছভাৱে চুমা খাই মলটভে পৰামৰ্শ দিলে:
  - জাৰ্মানসকলক অস্থায়ী যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ দিওঁ আহক, আৰু তাৰ পিছতহে যিকোনো চৰ্তত শান্তি আলোচনা আৰম্ভ কৰোঁ।
  ষ্টেলিনে ক্ৰ'ক কৰিলে:
  - চেষ্টা কৰা! কিন্তু আত্মসমৰ্পণ নহ"ব। মস্কো পতন হ"ব, আমি গেৰিলা যুদ্ধ চলাম!
  বেৰিয়াই চাতুৰীমূলক হাঁহি এটা মাৰি লক্ষ্য কৰিলে:
  - কিন্তু ইয়াৰ দ্বাৰা মানুহৰ দুখ-কষ্টৰ পৰিসৰ বৃদ্ধিহে হ"ব কমৰেড ষ্টেলিন। হয়তো...
  ষ্টেলিনে নিৰ্ণায়কভাৱে টেবুলত মুঠিটো মাৰিলে:
  - নহয়! মলটভে আলোচনাৰ প্ৰস্তাৱ দিয়ক! আৰু আন একো নহয়, শেষলৈকে ছিট!
  মাৰ্চ মাহৰ মাজভাগত জাৰ্মানীয়ে ৰিয়াজানক ঘেৰি ধৰিলে। গোলাবাৰুদৰ অভাৱ অনুভৱ কৰি ছোভিয়েট সৈন্যই চহৰখনৰ পৰা এক অগ্ৰগতি লাভ কৰে।
  বসন্তত গলি যোৱা নিয়ৰত খালী ভৰিৰে টিপটিপিয়াই আলেংকা আৰু তাইৰ দলটোৱে দৌৰিছে।
  ছোৱালীজনীয়ে নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি গান গায়:
  - আমাৰ আত্মাৰ মহিমা, মহান দেশৰ মহিমা!
  আৰু খালী ভৰিৰে তেওঁ মৃত্যুৰ হত্যাকাৰী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিব। আৰু নাজীক সকলো দিশতে সিঁচৰতি কৰি পেলাওক।
  বিপক্ষক গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই জাৰি কৰিলে:
  - আৰু আমাৰ আঘাত, এটা পবিত্ৰ উপহাৰ, আৰু এটা মাচুল!
  আল্লাইও দৌৰে, নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰে, খালী ভৰিৰে কয়লাৰ বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই দিয়ে আৰু হিচকি মাৰে:
  - আমি কেতিয়াও হাৰ নামানো !
  আৰু এতিয়া নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু ভালদৰে কাটি, আৰু দাঁতৰ হাঁহি এটা মাৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়ি থকা জিলিকি থকা মেৰীয়ে চিঞৰিছে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে!
  আৰু তাইৰ উদং গোৰোহাটোৱে মৃত্যু আৰু চেপি ধৰাৰ এটা বিধ্বংসী পেকেট পঠিয়াই দিলে।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰুছিয়াই যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - কমিউনিজম কেতিয়াও ম্লান নহ'ব!
  শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা আৰু ৰেংক কাটি যোৱা মেট্ৰিয়নাই যথেষ্ট যুক্তিসংগত আৰু যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিছে:
  - আৰু দলৰ প্ৰতি বিশ্বাস যুগ যুগ ধৰি থাকিব!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে বিনাশৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিব।
  ৰিঙৰ পৰা পলাই গ"ল ছোৱালীকেইজনী। কিন্তু পৰিস্থিতি এতিয়াও উত্তেজনাপূৰ্ণ।
  আৰু তেওঁলোকৰ ক"লৈকো যাবলৈ নাই।
  বসন্তৰ গলিত জাৰ্মানসকলৰ আগবাঢ়ি যোৱাত অলপ পলম হ"ল। ইয়াৰ উপৰিও নাজীয়ে জাপানৰ সৈতে একত্ৰিত হয়, আৰু মধ্য এছিয়া দখল কৰিবলৈ আগবাঢ়ি যায়।
  সেইটোৱেও তেওঁলোকৰ অন্যমনস্ক কৰি তুলিলে আৰু এপ্ৰিল তুলনামূলকভাৱে শান্তভাৱে পাৰ হৈ গ"ল। আৰু মে" মাহত অৱশেষত প্ৰথমখন ছোভিয়েট টেংক আই এছ-৩ মুকলি কৰা হ"ল। আৰু তেওঁক মে" ডে"ৰ পেৰেডলৈ পঠিয়াব পৰা যাব।
  বৃদ্ধ আৰু দুৰ্বল ষ্টেলিনে কুঁজৰাই এই কথাটো চালে। তেওঁৰ মুখৰ ভাব মৰ্ত্যলোকভাৱে ভাগৰুৱা হৈ পৰিছিল।
  উৎপাদনৰ কষ্টকৰতাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আই এছ-৩ এতিয়াও ধাৰাবাহিক হ"ব পৰা নাছিল।
  দুয়োটাৰ পৰা ইয়াৰ অপৰিহাৰ্য পাৰ্থক্য আছিল মাথোঁ টাৱাৰৰ আকৃতি। তাই আছিল উৰি যোৱা চচৰৰ দৰে, আৰু তাইৰ কপালটো ক্ৰেনৰ ঠোঁটৰ দৰে। অৱশ্যে বৰ্ধিত হেলনীয়া কোণে ফ্ৰন্টাল অংশটোক ভালদৰে সুৰক্ষিত কৰিছিল, কিন্তু উৎপাদনক জটিল কৰি তুলিছিল। ইয়াৰ উপৰিও কপালৰ তলৰ অংশটো দুৰ্বল আছিল আৰু যদি তাত প্ৰজেক্টাইল এটাই খুন্দা মাৰে, তেন্তে ই আৰু ৰিকোচেট নহয়।
  ষ্টেলিনে হাত জোকাৰি বাংকাৰত নোহোৱা হৈ গ"ল, পৰৱৰ্তী নাজী অভিযান আৰম্ভ হ"ল। ৰিভাৰ্ছ ছুইপ উইং থকা টি এ-৪০০ আৰু ইউ-২৮৭ বিমানে বিমান আক্ৰমণত অংশগ্ৰহণ কৰে।
  আৰু আকৌ ৰেডিঅ"ত ডেউকাৰ দ্বাৰা পৰিচালিত বেলিষ্টিক মিছাইল নিক্ষেপ কৰিলে।
  ক্ৰেমলিনে যথেষ্ট ক্ষতিসাধন কৰে।
  ষ্টেলিনে তেওঁলোকৰ মস্কোৰ উৰণৰ কথা গুৰুত্বসহকাৰে ভাবিলে।
  মে" মাহৰ মাজভাগত মধ্য এছিয়াৰ পুনৰ বিতৰণ সম্পূৰ্ণ কৰি নাজীয়ে পূব আৰু পশ্চিমৰ পৰা মস্কোৰ বিৰুদ্ধে আক্ৰমণ আৰম্ভ কৰে। আন এক তীব্ৰ যুদ্ধ আৰম্ভ হ"ল।
  ছোভিয়েট সৈন্যই বীৰত্বপূৰ্ণভাৱে যুদ্ধ কৰিছিল। কিন্তু শক্তিবোৰ অত্যন্ত অসমান। ই-৭৫ টাইগাৰ-৩ টেংকবোৰো যুদ্ধবোৰত দেখা দিছিল। আৰু বৃহৎ পৰিমাণে "পেন্থাৰ" -৩। এনে কাজিয়া ধৰক, অসাধাৰণ।
  জুন মাহৰ আৰম্ভণিতে মে" মাহৰ শেষৰ ফালে নাজীয়ে মস্কোক কাৰ্যতঃ সম্পূৰ্ণ ঘেৰাও কৰাটো সম্পূৰ্ণ কৰিলে।
  ষ্টেলিনে গম্ভীৰভাৱে ঘোষণা কৰিলে যে তেওঁ ৰাজধানীতে থাকিব আৰু মৃত্যুৰ আগলৈকে তাতেই থিয় দিব।
  মস্কোত গোলাবৰ্ষণ আৰু বোমাবৰ্ষণ কৰা হয়। তাইক আগুৰি আছিল অতি শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ৰেখা, যিবোৰ অতিক্ৰম কৰাটো ইমান সহজ নহয়। ৰাজধানীত গোলাবাৰুদ আৰু খাদ্যৰ বিশাল মজুত কেন্দ্ৰীভূত হৈ আছিল।
  আৰু ভূগৰ্ভস্থ চহৰখনত থকা ষ্টেলিন তুলনামূলকভাৱে নিৰাপদ আছিল।
  ১৯৪৫ চনৰ ২২ জুনত যেতিয়া মহান দেশপ্ৰেমমূলক যুদ্ধ আৰম্ভ হোৱাৰ ঠিক চাৰি বছৰ পাৰ হৈ গ"ল, তেতিয়া হিটলাৰে ৰাজধানীখনৰ ওপৰত আক্ৰমণ বন্ধ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়ে, তাৰ পৰিৱৰ্তে আৰ্টিলাৰী আৰু বিমানেৰে পদ্ধতিগতভাৱে ধ্বংস কৰে। আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে বোমা বিস্ফোৰণ কৰি যাওক।
  এটা ভিত্তিক আক্ৰমণ চাইবেৰিয়ালৈ গুচি যায়। এই চহৰবোৰে বৰফেৰে আবৃত নোহোৱালৈকে শ্বেৰ্ডলভস্ক আৰু চেলিয়াবিন্সক লোৱাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল... জুন মাহৰ শেষৰ ফালে জুলাই মাহৰ আৰম্ভণিতে দুয়োখন মূল চহৰকে জেদী যুদ্ধৰ পিছত দখল কৰা হৈছিল... জাৰ্মানসকলে চাইবেৰিয়া পাৰ হৈ গৈছিল। ছোভিয়েট গাঁওবোৰ এখন এখনকৈ খহি পৰিল।
  ইয়াত ১৯৪৫ চনৰ ছেপ্টেম্বৰ মাহত নাজীয়ে নভোচিবিৰ্স্কৰ কাষ চাপিছিল। এই বন্দোবস্তৰ বাবেও যুঁজ-বাগৰ আৰম্ভ হৈছিল।
  স্থানীয় মিলিচীয়াৰ সমান্তৰালকৈ ৰঙা সেনাই যুদ্ধ কৰিছিল। তামাৰাই ইয়াত নায়িকাৰ দৰে যুঁজিছিল।
  ছেপ্টেম্বৰৰ শেষ, বৰফ পৰিছে আৰু জমা হৈছে। আৰু ছোৱালীৰ বেটেলিয়নে খালী ভৰিৰে যুঁজি আচৰিত বীৰত্ব দেখুৱায়।
  আৰু যোদ্ধাসকলে পেন্থাৰৰ দৰে যুঁজ দিয়ে।
  তামাৰাই এটা পাক মাৰি খালী ভৰিৰে কয়লাৰ বিস্ফোৰক টোপোলা এটা দলিয়াই চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে! আমাক কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  আন ছোৱালীবোৰে হতাশ হৈ গৰ্জন কৰে:
  - আমি মৰিম, কিন্তু আত্মসমৰ্পণ নকৰো!
  আৰু যুদ্ধ অব্যাহত আছে...
  নৱেম্বৰৰ আৰম্ভণিতেহে নভোচিবিৰ্স্কৰ পতন ঘটিছিল... যুদ্ধ চলি থাকিল। ছোভিয়েট ইউনিয়নে এতিয়াও আত্মসমৰ্পণ কৰা নাছিল। মস্কো অৱৰোধ কৰি গুলীচালনা কৰা হৈছিল।
  ভূগৰ্ভস্থ চহৰখনত খাদ্য আৰু গোলাবাৰুদৰ কৌশলগত যোগান জমা হৈছিল, যাতে যথেষ্ট সময় ধৰি থিয় হৈ থকাটো সম্ভৱ হৈছিল।
  জাৰ্মানীয়ে অহৰহ চহৰখনত বোমা বিস্ফোৰণ আৰু গোলাবৰ্ষণ কৰিছিল।
  লগতে এটা নতুন গধুৰ টেংক "নিগনি" আছিল। এই মেচিনটোৰ ওজন আছিল দুহাজাৰ টন আৰু ইয়াত কেইবাটাও বন্দুক আছিল।
  ৪০০ মিমি কৱচ থকা এখন বাহন ব্ৰেকথ্ৰু টেংক হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল... যুদ্ধ পৰীক্ষাত উত্তীৰ্ণ....
  কিন্তু হেজহগত আবদ্ধ হৈ পৰিল, আৰু তাইক ৰেম কৰা এজন কামিকাজে পাইলটে ধ্বংস কৰি পেলালে।
  তথাপিও, এটা নতুন টেংক "নিগনি" -2 আৰু ডাঙৰ আৰু গধুৰ দেখা গ'ল...
  ষ্টেলিনে মস্কোত ১৯৪৬ চনৰ নৱবৰ্ষ উদযাপন কৰিছিল, যিটো এতিয়াও লোৱা হোৱা নাছিল। ইউ এছ এছ আৰৰ মহান নেতাজনে এটা অলৌকিকতাৰ ওপৰত ভৰসা কৰিছিল। মস্কো এখন প্ৰকৃত দুৰ্গ চহৰত পৰিণত হৈছে।
  খাদ্য যোগান আৰু দুবছৰ ধৰি চলিব পাৰে, আৰু বোমা বিস্ফোৰণ আৰু গোলাবৰ্ষণৰ ফলত জনসংখ্যা হ্ৰাস পোৱাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আৰু অধিক দিনলৈ চলিব পাৰে। কিন্তু গোলাবাৰুদ নিৰ্ভৰ কৰিছিল আক্ৰমণৰ গতি আৰু তীব্ৰতাৰ ওপৰত।
  তথাপিও বেৰিয়াই মন্তব্য কৰিছিল:
  - হয়তো কমৰেড ষ্টেলিনে হিটলাৰৰ লগত আমাৰ স্বাধীনতাৰ কথাত একমত হ"ব?
  সৰ্বোচ্চ সেনাপতিজনে দৃঢ়তাৰে ঘোষণা কৰিলে, টেবুলত মুঠিটো জোৰেৰে জোকাৰিলে:
  - মই নৃশংস লভ্ৰেন্টিৰ লগত কথা নাপাতো! বুজিছানে!
  বেৰিয়াই হুমুনিয়াহ কাঢ়ি মন্তব্য কৰিলে:
  এটা অলৌকিকতাৰ আশা কৰোঁ আহক!
  ষ্টেলিনে ক্ৰ'ক কৰি মন্তব্য কৰিলে:
  -ধৈৰ্য্য আৰু অলপ কষ্ট!
  . EPILOGUE
  নতুন ১৯৪৬ স্থানীয় যুদ্ধত সংঘটিত হৈছিল। জাৰ্মান আৰু জাপানীসকলে ক্ৰমান্বয়ে সকলো ডাঙৰ চহৰ দখল কৰিলে। আগষ্ট মাহত শেষবাৰৰ বাবে পতন ঘটিছিল ভাৰখোয়ানস্ক। জাৰ্মানীৰ হাতত পিৰামিডৰ ৰূপত নতুন টেংক এজি-৫০ আছিল।
  ভাৰখোয়ানস্কত তামাৰা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে হতাশজনকভাৱে যুঁজিছিল।
  ছোৱালীকেইজনী সদায়ৰ দৰেই খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি আছিল।
  মৃত্যুৰ আগলৈকে থিয় হৈ থাকিল। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁলোকে মাৰাত্মক শক্তিৰ বিস্ফোৰক টোপোলা নিক্ষেপ কৰিলে।
  আৰু তাৰ পিছত যেতিয়া গোলাবাৰুদ শেষ হ"ল, তেতিয়া তেওঁলোকে বেছমেণ্ট আৰু সুৰংগৰ মাজেৰে টাইগাত সোমাব পাৰিলে।
  গেৰিলা যুদ্ধ হ"লেও তেওঁলোক অস্ত্ৰ তুলি পুনৰ যুদ্ধ কৰিবলৈ সাজু হৈছিল।
  ইউ এছ এছ আৰত দলীয় অঞ্চলৰ সৃষ্টি হয় আৰু ভূগৰ্ভস্থ যুদ্ধৰ সূচনা হয়।
  ৰাজধানীখনে তেতিয়াও থিয় হৈ আছিল, গতিকে হিটলাৰে ইয়াক অনাহাৰে ৰাখিব বিচাৰিছিল আৰু নিজৰ সৈন্যসকলক বচাব বিচাৰিছিল, যাৰ ইতিমধ্যে অত্যধিক লোকৰ মৃত্যু হৈছিল।
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে ইফালে নাজী আৰু জাপানীসকলক নিঃশেষ কৰি পেলালে, বিভিন্ন ধৰণে আৰু পদ্ধতিৰে।
  বিশেষকৈ নাটাছা আৰু তাইৰ দলটো।
  আৰু হৈ পৰিল পুনৰ ভি টি -৩৪-৮৫। গাড়ী অৱশ্যেই _ একে , নহয় নতুন . আৰু চল্লিশৰ শেষৰ বাবে ষষ্ঠ স্থান বছৰৰ অচল .
  উ ইয়াত আৰু এ জি -৫০। সোঁৱৰাই দিয়ে নিম্ন পিৰামিড সৈতে অতি দীঘল বেৰেল . বাহন গোটেইখিনি ষাঠি পাঁচ টন . ডাঠতা কৱচ co আটাইবোৰ কোণ ২৫০ মি.মি অধীনত tilt . বাবে খোলা টি -৩৪ একেবাৰে অভেদ্য .
  ছুপাৰমেন নাটাছা ভি বিৰক্তি হিচকি উঠিল :
  - এই কেনেকৈ task ! উঠাওক পাহাৰ !
  ভৱিষ্যতবাদী এঞ্জেলিকা চাৰিওফালে চালে ৷ এতিয়া তেওঁলোক আছিল ভি তাৰ পৰম্পৰাগত বিকিনি _ আৰু কিবা এটা _ _ সৌন্দৰ্য আহিছিল ওপৰত মন _
  উ স্বেতলানা টিপিলে ওপৰত উত্তোলন খালী ভৰিৰে হিল আৰু ড্ৰাইভ কৰিলে টেংক . তাই হিচকি উঠিল :
  - কৌশল ! কেৱল কৌশল !
  AG -50 ৰ সৈতে সজ্জিত শক্তিশালী ১০৫ মি.মি কামান সৈতে দীঘল মূঢ়া 100 EL ত . তেওঁ সক্ষম মৰা ওপৰত ডাঙৰ দূৰত্ব . টেম ওপৰত , y চৌত্ৰিশ সৈতে গুণমান কৱচ কোনো কথা নাই ৷ এক মৰা আৰু শেষ .
  স্বেতলানা আৰম্ভ হয় ঝুলা ছোভিয়েট টেংক . ইয়াত শত্ৰু গুলীচালনা কৰে ৷ প্ৰজেক্টাইল যুগ্ম অলপমান উদ্বেগ কৱচ _ কিন্তু লৈ ভাগ্য ভাল যে পিছলি যায় । উ মুঠতে ক্ষমতা colossal - ইউৰেনিয়াম core .
  ছুপাৰমেন-নাটাছা ফুচফুচাই ক"লে তেওঁলোকৰ স্কাৰলেট ওঁঠ : .
  - অন আইকনসমূহ সৈতে দুখ মুখ - আকৌ ৰাজ্য জন্ম হব !
  ভৱিষ্যতবাদী এঞ্জেলিকা _ ব্যৱহাৰ কৰি গুলীয়াই দিয়া হৈছে খালী ভৰিৰে আঙুলি ভৰি _ প্ৰজেক্টাইল প্ৰসন্ন ভি তথাপি থিয় হৈ থকা পিৰামিডৰ দৰে টেংক . আৰু পিছলি গ"ল সৈতে কৱচ ভি ৰিকোচেট . ইতিমধ্যে অতি তাই তিৰ্যক আৰু চিমেণ্টেৰে বন্ধা .
  জাৰ্মান টেংক অৱশ্যেই _ একে , অভেদ্য , সহ সকলো কোণবোৰ যুগ্ম বাবে আই এছ -৭। উ সঁচাকৈ ক"ত আগতে তেওঁক টি -৩৪-৮৫।
  পুনৰ জাৰ্মান গুলী ... Svetlana টিপিলে উলংগ গোৰোহা ওপৰত ব্ৰেক . আৰু could evade টেংক পৰা পৰাজয় . যদিও প্ৰাণঘাতক উপহাৰ পিছলি গ"ল আচলতে ওচৰত .
  ছুপাৰমেন নাটাছা ভি খং ক'লে : .
  - হয় আমি আৰু আবদ্ধ হৈ পৰিল !
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা হাঁহিলে ৷ তাই শীতলভাৱে ৰিপ অফ সৈতে মই নিজেই ব্ৰা _ উদঙোৱা ওখ বুকু সৈতে ষ্ট্ৰ"বেৰী নিপল _ তাই দাঁত উদঙাই দিলে তেওঁলোকৰ মুকুতা দাঁত _ আৰু টুইট কৰিছে :
  - কাপুৰুষ নহয় নাটক কৰে ভি হকী !
  আৰু টিপিলে স্কাৰলেট নিপল ওপৰত ট্ৰিগাৰ . তেনে ইয়াত তাই সাহসী আৰু জিলিকি থকা she-devil . উ হয়তো kind , ৰাছিয়ান পৰী . _
  প্ৰজেক্টাইল উৰি ওলাই আহিল পৰা নহয় অত্যধিক দীঘল মুখৰ মুখ . পাৰ হৈ গ'ল ... আৰু প্ৰসন্ন প্ৰত্যক্ষভাৱে ভি মূঢ়া জাৰ্মান গাড়ী এ জি . নাকচ কৰিলে তাৰ পচন্দ কৰা ফুৱাই দিয়া ক্ৰেকাৰ .
  আৰু আটাইবোৰ চাৰিটা ছোৱালী কোৰাছ , বাৰ্কড :
  - এক , দুই - মই হিট ! ফ্ৰিটজ দ্বাৰা শিং তেন্তে দিলে !
  আৰু কেনেকৈ কঁপা তেওঁলোক তেওঁলোকৰ খালী ভৰিৰে ভৰি . ইয়াত এইটো ছোৱালী ! উ কেতিয়া at গুলীচালনা কৰা ব্যৱহাৰ উলংগ বুকুৰ _ _ ভি এশ এবাৰ অধিক কাৰ্যক্ষম .
  ছুপাৰমেন নাটাছা সৈতে হাঁহি লক্ষ্য কৰা হৈছে :
  - এই টেংক এতিয়া বাবে আমাক নিৰাপদ . কিন্তু কেনেকৈ তাৰ ধ্বংস কৰা ?
  জোয়া সৈতে হাঁহি পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে :
  - ক ভি যুদ্ধ গৰুৰখীয়া style , আমি তাৰ ঝাড়ু দি গুচি যাওক !
  স্বেতলানা ত্বৰান্বিত বিপ্লৱ তাৰ টেংক . কিন্তু adversary , হঠাৎ ঘূৰি আহিল আৰু লৰালৰিকৈ ক"লে পলাতক অৱস্থাত . তেওঁ ত্বৰান্বিত আচৰিত fast : সকলো একেই গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন . আৰু আছিল স্পষ্টভাৱে _তকৈ বেছি দ্ৰুত টি -৩৪-৮৫।
  যেনেকৈ হাতী পলাই গৈছিল পৰা পাগ . আটাইবোৰ হ'ব একোৱেই নাই ৷ কিন্তু হাতী কেনেকৈ জানো পদক্ষেপ লোৱা যুগ্ম অতি দ্ৰুতভাৱে .
  ছুপাৰমেন নাটাছা খঙেৰে লৰচৰ কৰিলে দ্বাৰা কৱচ খালী ভৰিৰে ফুট আৰু গৰ্জন কৰিলে :
  - ইয়াত ! বাৰু কেনেকৈ আটাইবোৰৰ পিছতো _ আমি পিছ পৰি থাকিল পৰা ফেচিষ্ট !
  জোয়া সৈতে দুখ ভি কণ্ঠ , গাইছিল :
  - সকলো অসম্ভৱ , সম্ভৱ ভি আমাৰ পৃথিৱীখন !
  আৰু জোকাৰি গ"ল তাৰ চুলি , ৰং পাত সোণ _
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা সৈতে আনন্দ গাইছিল আৰু _ মুক্তিপ্ৰাপ্ত অন্য এটা শ্বেল . সেইটো মৰা ভি সাজসজ্জিত ষ্টাৰন আৰু ভাঙি গ'ল ৷
  - আহি আছে কি নহওক সপোনবোৰ অভূতপূৰ্ব ... বোৱা কি নহওক পুষ্পমাল্য বিলম্বিত ... Mute আছিল গেৰাছিম কোনোবাদিনা ! _ _ এতিয়া তেওঁ শপত খায় শপত খাই !
  স্বেতলানা কঠোৰভাৱে লক্ষ্য কৰা হৈছে :
  - চেকমেট বকাবকি কৰা হৈছে _ অশ্লীল !
  ছুপাৰমেন নাটাছা কিবা এটা বিচাৰিছিল _ _ _ ৷ কওক হাস্যৰসময়ী . কিন্তু ইয়াত হাজিৰ হৈছিল অন্য এটা ফেচিষ্ট টেংক _ ওপৰত এইটো এবাৰ ই -৭৫। একেই জৰিমনা সুৰক্ষিত ভি কপাল , কিন্তু অনেক ইয়াতকৈও বেয়া সৈতে বোৰ্ড . সঁচানে, চৌত্ৰিশ তাৰ আটাইবোৰ সমান নহয় বিন্ধিব .
  ওপৰত এইটো সময় , জোয়া পেলাই দিলে সৈতে মই নিজেই ব্ৰা _ আৰু উদঙোৱা স্কাৰলেট নিপল _
  লৈছিল আৰু টিপিলে স্তনপান কৰাই থকা ওপৰত ট্ৰিগাৰ . বন্দুক কাম করেছেন ...
  প্ৰজেক্টাইল পুনৰ প্ৰসন্ন প্ৰত্যক্ষভাৱে ভি মূঢ়া বিশাল বন্দুক . আৰু এশ পাঁচ মিলিমেট্ৰিক এটা বন্দুক ওলাই আহিল পৰা বিল্ডিং .
  আৰু এইটো জাৰ্মান লৰালৰিকৈ ক"লে পলাতক অৱস্থাত . ভাল পথ আউটপুট পৰা ভৱন বেছিখিনি সুৰক্ষিত মেচিনবোৰ হৈছে _ বাকলি দ্বাৰা ট্ৰাংকছ .
  ছুপাৰমেন নাটাছা আনন্দত আত্মহাৰা হৈ পৰিল উল্লেখ কৰিছে :
  - ইয়াত চাওক ! আমি আমি জয়ী হওঁ !
  উ ইয়াত আৰু তৃতীয় টেংক . ওপৰত এইটো সময় " ৰাজকীয়" সিংহ ." এট তেওঁক অস্ত্ৰ , বোমাৰু কেলিবাৰ ৪৫০ মিলিমিটাৰত ৷ _ তেনে যদি চুদা , তেন্তে খুব কম আচলতে নহয় . _
  ছুপাৰমেন নাটাছা ওপৰত এইটো এবাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হ"ল নিক্ষেপ কৰা নিজেই ৷ উৰা মাৰিলে ব্ৰা _ কোনটো at তাইক আটাইবোৰৰ পিছতো _ উচ্চ , আৰু ইলাষ্টিক বুকু _ _ হিচাপে সতেজ at ছোৱালী . আৰু যোদ্ধা কেনেকৈ লব আৰু টিপিব ৰুবি নিপল _
  প্ৰজেক্টাইল উৰি গ'ল ... আৰু " ৰয়েল"। সিংহ " লাভ কৰিলে প্ৰত্যক্ষভাৱে ভি ট্ৰাংক _ আৰু প্ৰকাণ্ড বাহন কেনেকৈ বিস্ফোৰণ হ'ব ৷ কি আৰু যোৰা থিয় হৈ থকা দ্বাৰা প্ৰান্তবোৰ টেংক উৰি গ"ল ওপৰত কিছুমান শ শ মিটাৰ _
   হয় আৰু চৌত্ৰিশ জোকাৰি গ'ল ৷ বাহন কোনোমতে নহয় ৰোল অভাৰ হৈ আৰু... ওলাই পৰিল ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিছে পৰা পৃথিৱী .
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা যুগ্ম মৰা at লেণ্ডিং কপাল , চিঞৰি :
  - যেন ঘোঁৰা গাধ !
  আৰু ভাবুকি দিয়া হৈছে ফ্ৰিটজ মুঠি .
  ছুপাৰমেন নাটাছা আছিল সন্তুষ্ট , আৰু হাঁহিলে মুকুতাৰ দৰে , অতি ডাঙৰ দাঁত :
  - ইয়াত আমি দিয়া হৈছে দ্বাৰা শত্ৰুৰ ওচৰত ! কেনেকৈ হ'ব লাগে !
  জোয়া গান গাইছিল , সহ আনন্দ :
  - প্ৰেম আৰু মৃত্যু ! ভাল আৰু বেয়া ! কি পবিত্ৰ কি পাপী ... ক মোলৈ জনা আটাইবোৰ সমান !
  আৰু ছোৱালী লৰচৰ কৰিলে খালী ভৰিৰে ভৰি দ্বাৰা ধাতু .
  পৰৱৰ্তী শত্ৰু ই -১০০। বাহন বিপজ্জনক . সৈতে বোমা নিক্ষেপকাৰী আৰু ৭৫ মি.মি. _ কামান সৈতে অতি দীঘল বেৰেল . তেনে আক্ৰমণ পৰিৱৰ্তন , আৰু সক্ষম পূৰণ কৰা ভূমিকা আৰু যুঁজাৰু টেংক _ উ পঁচাত্তৰ মিলিমিটাৰ বন্দুক বাবে ছোভিয়েট টেংক যথেষ্ট যথেষ্ট ৷
   উ মূঢ়া বোমা লঞ্চাৰ আবৃত cap _
  ছুপাৰমেন নাটাছা নিজকে পাৰ হৈ গ"ল at সহায় খালী ভৰিৰে ভৰি , আৰু টুইট কৰিছে :
  - বাৰু , আহকচোন তাৰ বিট ?
  জোয়া , দোল খাইছে দাঁত , সন্মতি দিলে :
  - অৱশ্যেই আমি কৰিম !
  ভৱিষ্যতবাদী-এঞ্জেলিকা স্কাৰলেট নিপল টিপিলে ওপৰত ট্ৰিগাৰ _ বন্দুক ই কাম কৰিলে ৷ থু পেলাওক হত্যাকাৰী চাৰ্জ . আৰু বাধা দিলে তুলনামূলকভাৱে পাতল কিন্তু _ কিন্তু দীঘল মূঢ়া জাৰ্মান বন্দুক .
  স্বেতলানা উৎসাহেৰে টুইট কৰিছে :
  - গ্ৰেট ! উ এতিয়া দিয়া অগ্নি মোক !
  আৰু যোদ্ধা একেই উদঙোৱা মোৰ ধড় . এট আটাইবোৰ চাৰিটা বুকু ওপৰত উচ্চতা . আৰু অতি যুগ্ম সুন্দৰ , সেক্সি , প্ৰলোভনমূলক . তেন্তে সৈতে তেনে ছোৱালী মোৰ মন যায় কৰ প্ৰেম ৷ বাৰু কি _ হয়তো হওক উত্তম তেওঁলোকক ? সম্ভৱতঃ কেৱল _ অন্যান্য ছোৱালী !
  আৰু ইয়াত যুৱতী ধৰা পেলাইছিল সেই মুহূৰ্ত যেতিয়া... cap আৰম্ভ হৈছিল খোলা . আৰু ব্যৱহাৰ কৰি মোৰ স্কাৰলেট নিপল যেনে _ মুক্তি দিব প্ৰজেক্টাইল দ্বাৰা জাৰ্মান বোমাৰু বিমানখন .
  উ fritz নহয় পৰিচালনা কৰা হৈছে যুগ্ম আৰু চকু চকু টিপিয়াই ... কেনেকৈ লব আৰু বিস্ফোৰণ ঘটে ... In আটাইবোৰ কাষবোৰ সিঁচৰতি ধূমপান কৰা ধাতু .
  স্বেতলানা ঘঁহিলে আপুনি নিজেই শক্তিশালী হাত আৰু squeaked : ৰ দ্বাৰা :
  - মই wench প্ৰামাণিক ড্ৰেগন !
  আৰু কেনেকৈ হাঁহি ! আৰু লোৱা হয় _ দেখুৱাব জিভা !
  ছুপাৰমেন নাটাছা লৈছিল আৰু উৎসাহেৰে গান গাইছিল :
  - দেশপ্ৰেমিক ! ছোভিয়েট দেশপ্ৰেমিক ! কিমানটা ফ্ৰিটজ হত্যা কৰা হৈছে তুমি !
  জোয়া বুটলি লৈছিল এটা গীত , আৰু জোকাৰণি উলংগ বুকু , অব্যাহত : .
  - দেশপ্ৰেমিক ! ৰঙা দেশপ্ৰেমিক ! আৰু ওপৰত ছোৱালী আটাইবোৰ আপোনাৰ সপোন !
  আৰু একেই যোদ্ধা কেনেকৈ লব আৰু সি হাঁহি হাঁহি ফাটি যাব ! আৰু uvula দেখুৱাব ! আৰু হাঁহি দাঁত - দাঁত !
  আৰু খালী ভৰিৰে ভৰি লৰচৰ কৰিব লিভাৰ ...
  ইয়াৰ ছোৱালীবোৰ স্পষ্টভাৱে নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে, যদিও তেওঁলোকৰ এটা পুৰণি টেংক আছে। আৰু তেওঁলোকে পক্ষপাতিত্ব কৰিয়েই আছে।
  কিন্তু ১৯৪৭ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত মস্কোৰ ওপৰত নতুন আক্ৰমণ আৰম্ভ হয়। ইয়াত জাপানী, আৰু তুৰ্কী, আৰু সকলো বিদেশী সেনাই অংশগ্ৰহণ কৰিছিল।
  হিটলাৰৰ, শেষত, ধৈৰ্য্য শেষ হৈ গ"ল আৰু তেওঁ ইউ এছ এছ আৰৰ অন্ত পেলোৱাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। আৰু ব্যক্তিগতভাৱে ষ্টেলিনৰ সৈতে, তেওঁৰ সৈতে ৰাছিয়াৰ ভূখণ্ডত এতিয়াও জ্বলি থকা গেৰিলা যুদ্ধখনক সংযোগ কৰি।
  যেনে, যদি মস্কো পতিত হয়, তেন্তে যুদ্ধৰ অন্ত পৰিব নিঃসন্দেহে।
  আৰু এটা নিৰ্ণায়ক, সাধাৰণ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল।
  ছুপাৰ হেভি টেংক "ৰাট" -২, "মনষ্টাৰ", ই-২০০, ই-৫০০ আদিয়েও আক্ৰমণ চলাইছিল।
  এটাৰ বাবে চহৰখনৰ ওপৰত বেলিষ্টিক মিছাইলৰ গুলী চলোৱা হৈছিল।
  ডিস্কেটও ব্যৱহাৰ কৰা হৈছিল । এনেকুৱাই আৰ্মাডা।
  আলেংকা আৰু তাইৰ দলটোৱে সাহসেৰে জাৰ্মানসকলক লগ কৰি যুঁজ দিছিল।
  আলয়ংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰিলে, এটা ফাটি গুলি কৰিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - ৰাছিয়ান আত্মাৰ বাবে!
  আন্যুতাই বিৰোধীক গুলীয়াই হত্যা কৰি শত্ৰুৰ শাৰীবোৰ কাটি খালী গোৰোহাৰে চিঞৰি চিঞৰি মৃত্যুৰ টোপোলাত বলি হ"ল:
  - সাম্যবাদৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ইউ এছ এছ আৰৰ শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বোমা নিক্ষেপ কৰি আল্লাই চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদত মা ৰুছৰ বাবে!
  শত্ৰুৰ ওপৰত ভালদৰে লক্ষ্য কৰি গুলী চলাই আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে তেওঁক তললৈ কাটি পেলোৱা মাৰিয়াই দাঁত উদঙাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - ৰাছিয়াক নতুন নেতাৰ প্ৰয়োজন!
  মাট্ৰেনাই লক্ষ্য কৰিলে, বিপক্ষক গুলীয়াই আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে ধ্বংস কৰি, আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, মৃত্যুৰ আন এটা উপহাৰ দিলে:
  - অৱশ্যেই প্ৰয়োজনীয়!
  আৰু তাইৰ থ্ৰ"ৰ পৰা, যিটো ৰিঙত পৰিল, দুখন জাৰ্মান টেংকৰ সংঘৰ্ষ হ"ল।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি মাৰুছিয়াই শক্তিশালীভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - সকলো ইউ এছ এছ আৰত আছিল, কিন্তু শত্ৰুৱে নম্বৰটো লৈছিল!
  আৰু উদং গোৰোহাটোৰে তেওঁ কেনেকৈ হত্যাকাৰী আৰু অদম্যক লঞ্চ কৰিব!
  আলেংকাই তাইৰ বন্ধুসকলক উৎসাহিত কৰিছিল:
  - ৰুছ'ক কবৰ দিবলৈ খৰখেদা নকৰিবা! আমাৰো কৰিবলগীয়া কাম আছে!
  আৰু খালী ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ বিনাশৰ এক বিধ্বংসী উপহাৰ নিক্ষেপ কৰিব।
  নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি আন্যুতাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - আমি শত্ৰুক তীব্ৰ প্ৰহাৰ কৰিম, পিতৃভূমিৰ নদী শুকাই নাযায়!
  আৰু উদং, ঘূৰণীয়া গোৰোহা এটাৰে ছোৱালীজনীয়ে শক্তিশালীভাৱে শত্ৰুক লৈ যাব আৰু বলি হ"ব।
  আল্লাই নাজীসকলৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি, আৰু স্লিংশ্বটৰ পৰা বিস্ফোৰক টুকুৰা এটা এৰি দি, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডোঙাটো টানি, ইছ্যু কৰিলে:
  - ই কেৱল এজন ছুপাৰমেন হ'ব - যিয়ে ষ্টেলিনৰ ঠাই ল'ব!
  আচৰিত ধৰণৰ সঠিকতাৰে গুলী চলোৱা, আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰা মাৰিয়াই মাত মাতিলে:
  - যিবোৰ সলনি নহয়, সকলোবোৰ ভালৰ বাবেই!
  মেট্ৰিয়ানা, ভাল লক্ষ্যৰে শ্বটেৰে ফ্ৰিটজক নমাই দিলে। আৰু তাৰ পিছত খালী ভৰিৰে টেংকটো ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰি তাই লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমি আমাৰ অপৰিৱৰ্তিত আৰু বীৰত্বপূৰ্ণ ইচ্ছাশক্তিৰ সৈতে!
  মাৰুছিয়াই খালী ভৰিৰে গোটেই গোট এটা গ্ৰেনেড দলিয়াই দিলে। গতিকে নাজীৰ স্বয়ংচালিত বন্দুকটো ওলোটা হৈ চিঞৰি উঠিল:
  - মই আটাইতকৈ শক্তিশালী হ'ম!
  আল্লাই নাজীৰ পৰা পৰিবহণকাৰীজনক নিক্ষেপ কৰি উলিয়াই দিলে, খালী গোৰোহা থকা গ্ৰেনেড, লক্ষ্য কৰিলে, শুধৰাই দিলে:
  - মই নহয়, আমি! সকলো শক্তিশালী হৈ পৰিছে!
  আলয়ংকাই নিজৰ যুঁজৰ আমেজ বৃদ্ধি কৰিবলৈ গাইছিল, যাওঁতে কম্পোজ কৰিছিল। আৰু বাকী ছোৱালীবোৰে নাজীৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি তুলি ল"লে;
  আমি ইউ এছ এছ আৰ দেশৰ ছোৱালী,
  যি সমগ্ৰ বিশ্বৰ বাবে এক মশাল ...
  দেখুৱাওঁ, এটা উদাহৰণৰ মহত্ত্ব জানি লওক,
  ইয়াত বীৰত্বৰ কাম গোৱা হৈছে!
  
  ছোৱালীকেইজনীৰ জন্ম হৈছিল ৰঙা পতাকাৰ তলত,
  আৰু খালী ভৰিৰে হিমৰ মাজেৰে লৰালৰিকৈ ...
  কন্যা আৰু পুত্ৰই ৰুছৰ বাবে যুঁজ দিয়ে,
  কেতিয়াবা কইনাজনীয়ে ল"ৰাটোক গোলাপ এটা দিয়ে!
  
  ব্ৰহ্মাণ্ডৰ ওপৰত ৰঙা পতাকা থাকিব,
  টৰ্চ-শিখাৰ দৰে ইমান উজ্জ্বল উজ্জ্বল...
  কাৰণ আমাৰ বীৰত্বপূৰ্ণ দোলনা আছে,
  আৰু আমাৰ বেনাৰটো ৰঙা বেগৰ দৰে জিলিকি উঠে!
  
  বিশ্বাস নকৰিবা, অভিশপ্ত ফেচিষ্ট পাছ নকৰিব,
  আৰু ৰাছিয়ান আত্মা কেতিয়াও ম্লান নহ'ব...
  বিজয়ে এটা অন্তহীন একাউণ্ট খুলিব,
  সকলোকে নমস্কাৰ কওঁ !
  
  ৰাছিয়া এখন আচৰিত দেশ
  আপুনি জনগোষ্ঠীসমূহক সাম্যবাদ দিলে...
  চিৰকাল ঈশ্বৰৰ দ্বাৰা উদাৰতাৰে দিয়া,
  মাতৃভূমিৰ বাবে, সুখ আৰু স্বাধীনতাৰ বাবে!
  
  শত্ৰুৱে পিতৃভূমিক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিব,
  আৰু যিমানেই নিষ্ঠুৰ নহওক কিয় তেওঁ ধূৰ্ত আছিল...
  আমাৰ অজেয় ৰাছিয়ান ভালুক,
  ৰাছিয়াৰ সৈনিকজন নিজৰ জয়ৰ বাবে ইমানেই বিখ্যাত!
  
  ধুনীয়া ছোভিয়েট দেশ
  তাৰ ছোৱালীবোৰে গৌৰৱ কৰে যে তেওঁলোক ধুনীয়া...
  জন্মৰ পৰাই তাই আমাক চিৰদিনৰ বাবে দিয়া হৈছে,
  আৰু ন্যায্য হওঁ কমছমোলৰ সদস্যসকল!
  
  আমি মস্কোৰ উপকণ্ঠ অঞ্চলত যুঁজি আছো,
  তুষাৰপাতৰ এটা তুষাৰপাত, আৰু ছোৱালীবোৰ খালী ভৰিৰে...
  পিতৃভূমি চয়তানক নিদিওঁ আহক,
  আনকি আমি কুঁহিয়াৰেৰেও সঠিকভাৱে গুলী চলাওঁ!
  
  গতিকে খঙত ছোৱালীবোৰে যুঁজিবলৈ আগ্ৰহী,
  আৰু তেওঁলোকে গোৰোহাৰ সৈতে এটা খালী বিস্ফোৰণ-পেকেজ নিক্ষেপ কৰে...
  তেওঁক দেখাত শীতল কাৰণে মাত্ৰ ফেচিষ্ট,
  আচলতে মাত্ৰ এজন দুষ্ট কয়িন!
  
  শত্ৰুৱে ছোৱালীক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে,
  তেনেকুৱা এটা তৰাৰ তলত জন্ম হৈছিল তেওঁলোকৰ...
  অজেয় দানৱ আমাৰ ভালুক,
  কোনে মাতৃভূমিক পত্নী কৰি তুলিলে!
  
  আমি ৰাছিয়ান ছোৱালীবোৰ ভাল
  'আমি নিৰ্যাতন আৰু হিম ভয় কৰা নাই...
  আৰু আমি বিকৃত কৰিম, দুষ্ট গোটৰ আক্ৰমণক বিশ্বাস কৰিম,
  ড"জৰ পৰা শত্ৰু পাগল হৈ যাব!
  
  শত্ৰুক মস্কোৰ পৰা আঁতৰাই নিবলৈ সক্ষম হৈছিল,
  যদিও তেওঁ বিশাল শক্তিৰে ভৰা...
  আমি ছোৱালীবোৰে নিজকে ইমান গৌৰৱান্বিত,
  বিৰোধী সকলোৱে নিজৰ নিজৰ কবৰত হেৰাই যাব!
  
  বিশ্বাস নকৰিব, শত্ৰুৱে ৰুছক পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে,
  যিহেতু প্ৰতি নাইট ডায়েপাৰৰ পৰা আহে...
  চিকাৰীজন আপাত দৃষ্টিত খেললৈ পৰিণত হৈছে,
  আৰু বিৰোধী এতিয়াও মাত্ৰ এটা শিশু!
  
  কিন্তু ৰাছিয়ান আত্মা, মহান আত্মা বিশ্বাস,
  ইয়াত, জানেনে, এনে শক্তি লুকাই আছে...
  ইয়াক ফ্লাফত শত্ৰুৰ ওচৰত থেতেলিয়াই পেলোৱা হ"ব,
  কাৰণ, নাইটসকল যুদ্ধত অজেয়!
  
  আপোনাৰ সন্দেহবোৰ আঁতৰাই পেলাওক, ছোৱালীবোৰ,
  আমি পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ সাহসী মানুহ...
  আহক আমি চয়তানৰ দলবোৰক নৰকত পেলাই দিওঁ,
  সকলো বিৰোধীক শৌচাগাৰত তিয়াই দিওঁ!
  
  পবিত্ৰ যুদ্ধৰ অন্ত পৰিব
  শান্তি আৰু ৰাতিপুৱা আহিব গ্ৰহটোৰ ওপৰত...
  জানি লোৱা তাই চিৰদিনৰ বাবে সূৰ্য্যৰ লগত,
  গ্ৰীষ্মকাল চিৰদিনৰ বাবে জ্বলি উঠক!
  
  আৰু গৌৰৱত চিৰন্তন সাম্যবাদ,
  আৰু লেনিন আৰু মহান ষ্টেলিন আমাৰ লগত আছে...
  ৰক্তাক্ত চিনেমাত এতিয়াহে ফেচিবাদ,
  আৰু আমাৰ বিশ্বাস কৰাৰ ইচ্ছা তীখাতকৈও শক্তিশালী!
  
  মোৰ ৰাছিয়াই যুগ যুগ ধৰি শাসন কৰে
  আৰু সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডক সুখ দিলে...
  তীখাৰ মুঠিৰ শক্তি লাগে,
  আৰু সাহসী, কিন্তু যুক্তিসংগতভাৱে!
  
  
  
  ডাইনীবোৰে অলৌকিক অস্ত্ৰ সৃষ্টি কৰে
  সেই সময়ত টাইগাৰৰ দ্বাৰা পৰীক্ষা কৰা গেৰ্ডা, চাৰ্লট, মাগডা আৰু ক্ৰীষ্টিনাইও এটা আশাব্যঞ্জক মডেল প্ৰস্তুত কৰি আছিল: পেন্থাৰ্ছ -২। ছোৱালীকেইজনীয়ে ইঞ্জিন আৰু ট্ৰেন্সমিছনটো এটা ব্লকত ৰাখিলে - সিপাৰে, আৰু টাৱাৰটো সৰু আৰু সৰু কৰি দিলে। আৰু গিয়াৰবক্সটো মটৰটোৰ ওপৰত নিজেই স্থাপন কৰা হৈছিল। ফলত "পেন্থাৰ" -২ দুমিটাৰৰ তলৰ চিলোৱাট হৈ পৰিল, আৰু ক্ৰুৰ সংখ্যা তিনিজনলৈ হ্ৰাস পালে। ডাঙৰ ঢালৰ তলত হালৰ কপালৰ কৱচৰ ডাঠতা ১২০ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি পায়, আৰু ঢালৰ তলত কাষবোৰ ৮২ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি পায়। আৰু টাৱাৰবোৰ ১৫০ মিলিমিটাৰ কপাল আৰু ৮২ মিলিমিটাৰ কাষলৈকে, ঢালৰ তলত। একে সময়তে সমগ্ৰ বাহনখনৰ ওজন ৩৫ টনলৈ হ্ৰাস কৰা হৈছিল, যাৰ ফলত ৭০০ হৰ্চপাৱাৰৰ ইঞ্জিনেৰে জীৱন নিৰ্বাহ কৰাটো সম্ভৱ হৈ উঠিছিল আৰু টেংকৰ গতি আৰু পৰিচালনাৰ ক্ষমতা বৃদ্ধি পাইছিল। একে সময়তে গাড়ীখনৰ পেটেন্সিও উন্নত হৈছে, আৰু চেছিছটো লঘু হৈ পৰিছে আৰু মেৰামতি আৰু ৰক্ষণাবেক্ষণ কৰাটো বহুত সহজ হৈ পৰিছে। মুঠতে ছটা ৰোলাৰ আছে, যিটো ব্যৱহাৰিক আৰু সুবিধাজনক। হিটলাৰে "পেন্থাৰ" -২ ভাল পাইছিল আৰু তেৰচল্লিশ ছেপ্টেম্বৰৰ পৰা এই ধাৰাবাহিকখনত প্ৰৱেশ কৰিছিল। গাড়ীখন সফল, ভাল, কৱচ বিন্ধিব পৰা আৰু ৰেপিড ফায়াৰ বন্দুকৰ সৈতে। তাই কাম কৰিছিল আৰু দ্ৰুতগতিত আগবাঢ়িছিল, উৎকৃষ্ট এৰগ"নমিক্সৰ সৈতে।
  আৰু আটাইতকৈ ডাঙৰ কথাটো হ"ল ইয়াক নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ আছিল আৰু ইয়াৰ বাবে কম ধাতুৰ প্ৰয়োজন হৈছিল। আৰু একে সময়তে ইয়াক মূলধনৰ জীয়াই থকাৰ ক্ষমতাৰ দ্বাৰা পৃথক কৰা হৈছিল। কৱচৰ বৃহৎ ঢাল থকা এনে গাড়ী ভাঙি যোৱাটো ইমান সহজ নহয়।
  ছোভিয়েট সৈন্যই এটা গুৰুতৰ সমস্যাৰ সন্মুখীন হ"ল। ইয়াৰ উপৰিও জাৰ্মানসকলে Fau program ৰ পৰিৱৰ্তে জনসাধাৰণৰ যুঁজাৰু বিমানৰ বিকাশত বিনিয়োগ কৰিছিল আৰু XE-162 নিৰ্মাণ কৰিছিল, যিটো নিৰ্মাণ কৰাটো সহজ আৰু সস্তা আৰু অতি লঘু আৰু কৌশলগত।
  এই মেচিনটো অধিক অনুকূল পৰিস্থিতিত বিকশিত কৰা হৈছিল, আৰু তুলনামূলকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰাটো সহজ। আৰু তাইৰ বাবে ইমান সহজ নহয় যে ইয়াৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিব পাৰি৷
  ই ছোভিয়েট আৰু মিত্ৰশক্তিৰ সৈন্যৰ ওপৰত নিৰ্মম বিমান যুদ্ধ জাপি দিছিল। যুঁজাৰু বিমানখনৰ ওজন খালী হ"লে মাত্ৰ ডেৰ টনহে আছিল আৰু প্ৰায় সম্পূৰ্ণৰূপে কাঠৰে গঠিত আছিল। গতিকে মেচিনটো অত্যন্ত ফলপ্ৰসূ হৈ উঠিল।
  জাৰ্মান ছোৱালীয়ে বিমান পৰিবহণ ইউনিটত সক্ৰিয়ভাৱে নামভৰ্তি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰাৰ বাবে পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰিছিল।
  আলবিনা আৰু এলভিনাই সক্ৰিয়ভাৱে গ"ল দিবলৈ ধৰিলে, যুঁজিলে, নিয়ম অনুসৰি, খালী ভৰিৰে আৰু এটা বিকিনি পিন্ধি। আৰু এই ছোৱালীবোৰক নমাই দিব নোৱাৰিলে। আৰু তেওঁলোকে নিজেই ইমান সক্ৰিয়ভাৱে শত্ৰুক কাটি পেলালে। আৰু এই ব্লণ্ডবোৰ কিমান ধুনীয়া আছিল: কেৱল প্ৰকৃত আৰ্য!
  আলবিনাই এখন ৰূপৱতী ভৰিৰে ট্ৰিগাৰটো টিপি দুখনমান ছোভিয়েট বিমান কাটি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - তৃতীয় ৰাইখ গৌৰৱ!
  এলভিনাই তাইৰ ৰঙা নিপলটোৰে ট্ৰিগাৰটো টিপিলে, আৰু তিনিখন ছোভিয়েট গাড়ীত খুন্দা মাৰি গৰ্জন কৰে:
  - আমাৰ মাতৃভূমিৰ মহিমা!
  ছোৱালীৰ লগত যুঁজি থকা - সিহঁত দুৰ্বল বুলি ক"ব নোৱাৰি৷ নাই, তেওঁলোক অতি আক্ৰমণাত্মক আৰু সকলোকে টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাবলৈ সক্ষম।
  সামগ্ৰিকভাৱে ডেচিং, এই সেনাবাহিনী। আৰু শীতকালত ফ্ৰণ্ট লাইনটো সুস্থিৰ হৈ পৰিল। মেইনষ্টেইনে পাল্টা আক্ৰমণ চলায় আৰু ড্নিপাৰৰ সিপাৰে ছোভিয়েট সৈন্যক পৰাস্ত কৰি এযোৰ ডাঙৰ ডাঙৰ কলহৰ সৃষ্টি কৰে। লেনিনগ্ৰাডৰ ওচৰত জাৰ্মানেও আক্ৰমণক প্ৰতিহত কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। ইয়াত তেওঁলোকে নিৰ্ভৰ কৰিছিল এক শক্তিশালী প্ৰতিৰক্ষা ৰেখাৰ ওপৰত। ইয়াৰ উপৰিও ইউক্ৰেইনত পৰাজয়ৰ পিছত ষ্টেলিনে এই দিশৰ পৰা কেইবাটাও বিভাগ প্ৰত্যাহাৰ কৰি জাৰ্মানসকলক আক্ৰমণ প্ৰতিহত কৰিবলৈ অনুমতি দিলে। ফ্ৰণ্টে থিয় হৈ থাকিল আৰু জাৰ্মানীয়ে শীতকালত আক্ৰমণৰ সমগ্ৰ পৰিধিত থিয় দিব পাৰিলে।
  গেৰ্ডাই ব্যক্তিগতভাৱে পেন্থাৰ ২ত যুঁজিছিল, ছোৱালীকেইজনীৰ সৈতে। আৰু শীতকালৰ মাজতো সুন্দৰীসকলে খালী ভৰিৰে যুঁজিছিল আৰু কেৱল বিকিনি পিন্ধিছিল।
  গেৰ্ডাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি শত্ৰুক আঘাত কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ সাম্ৰাজ্যৰ মহিমা!
  চাৰ্লটেও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে লিভাৰটো টিপি চৌত্ৰিশটা টাৱাৰটো ভাঙি আক্ৰমণাত্মকভাৱে নিশ্চিত কৰিলে:
  - নায়কসকলক গৌৰৱ!
  ক্ৰীষ্টিনাই তাইৰ ৰঙা নিপলটোৰে বুটামটো টিপি থ্ৰেছ কৰিলে আৰু ছোভিয়েট মেচিনটোত আঘাত কৰি চিঞৰিলে:
  - আৰু আমাৰ মহিমা!
  মাগডাই চাৰিটা মেচিনগানৰ বিস্ফোৰণ ঘটাই, খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোভিয়েট পদাতিক বাহিনীক কাটি পেলালে আৰু ক"লে:
  - চিৰন্তন, বিজয়ী মহিমা!
  গতিকে ছোৱালীবোৰ বনৰীয়া হৈ পৰিল আৰু সিহঁতৰ উলংগ ঘূৰণীয়া গোৰোহা দুটা জিলিকি উঠিল।
  আৰু যেতিয়া "টাইগাৰ"-২ ওচৰ চাপি আহিছে, তেতিয়া পঞ্চাশ টন ওজনৰ এই টেংকটোৱে কপালত ২৫০ মিলিমিটাৰ আৰু কাষত ১৭০ মিলিমিটাৰ সুৰক্ষা দিয়াৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়ে।
  যে ৭১ ই এলত ৮৮ মিমি কামানৰ সৈতে, ই এটা অতি মান্য মেচিন।
  আৰু বসন্ত কালত জাৰ্মানীয়ে ইতিমধ্যে ইটালীত আগবাঢ়িছে আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে মিত্ৰশক্তিক চেপি ধৰিছে।
  তেওঁলোকে নেপলছ লৈ চিচিলি আক্ৰমণ কৰে।
  আৰু লাখ লাখ মিত্ৰশক্তিৰ সৈন্যই আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু সেইবোৰ ভালদৰে ভাঙি পেলাওক। জাৰ্মান পেন্থাৰছক ৰখাব নোৱাৰি।
  আৰু ছোৱালীবোৰে ইংৰাজক আঁঠু লৈ পৰি তেওঁলোকৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন চুমা খায়, আৰু জিভাৰে সুন্দৰীবোৰৰ ঘূৰণীয়া গোৰোহা চেলেকি দিয়ে।
  জুন মাহত মিত্ৰশক্তিয়ে নৰ্মাণ্ডিত সৈন্য অৱতৰণ কৰি আগবাঢ়ি যাবলৈ চেষ্টা কৰে। কিন্তু তাত তেওঁলোকে এক চেপেটা পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হয়। আকৌ লাখ লাখ বন্দী, আৰু বহুত বন্দী সঁজুলি।
  ৰুজভেল্টৰ হাৰ্ট এটেক হয় আৰু অক্ষম হৈ পৰে। আমেৰিকাই এনে কঠিন যুদ্ধক কৰ্তন কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে। ফ্ৰিটজৰ সৈতে মিলনৰ বিকল্পৰ কথা বিবেচনা কৰি আছে ব্ৰিটেইনে। জেট বিমান ব্যৱহাৰ কৰি ইংৰাজী চহৰসমূহত অধিক শক্তিশালী বোমা বিস্ফোৰণৰ ফলত পৰিস্থিতি আৰু অধিক ভয়াৱহ হৈ পৰে। আৰু ব্ৰিটিছ যোদ্ধা বিমানে এনে বিমানক ধৰিব নোৱাৰে।
  গতিকে চাৰ্চিলে শান্তি বিচাৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে। কিন্তু ফুৰাৰ অদম্য। নিজৰ শক্তিৰ প্ৰতি সচেতনতাত ফাটি গৈছে।
  কিন্তু ব্ৰিটিছ এতিয়াও শান্তিৰ বাবে সন্মত। আৰু এই কথাই ষ্টেলিনক চিন্তিত কৰে, যিয়ে ফুৰাৰক যুদ্ধবিৰতিৰ প্ৰস্তাৱ দিয়ে। হিটলাৰে তিনি বছৰৰ বাবে শত্ৰুতা বন্ধ কৰিবলৈ সন্মত হয়, যদিহে কোনো পক্ষপাতমূলক বিধ্বংসী কাৰ্য্য নহয়, আৰু দলসমূহ নিজৰ সীমান্তত থাকে আৰু ইউ এছ এছ আৰে জাৰ্মানক তেল আৰু ৰুটি বিক্ৰী কৰিব।
  ষ্টেলিনে এই কথাত সন্মতি দিলে... আৰু ক্ৰাউটসকলে হাত দুখন খুলিলে।
  প্ৰথম ষ্ট্ৰাইক অৱশ্যে জিব্ৰাল্টাৰ। এই দুৰ্গটো দখল কৰি আপুনি আটাইতকৈ কম দূৰত্বত আফ্ৰিকালৈ সৈন্য স্থানান্তৰ কৰিব পাৰে। দুৰ্গটোত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰাৰ সময়ত জাৰ্মানসকলে শেহতীয়া এম পি-৪৪ এছাল্ট ৰাইফল ব্যৱহাৰ কৰিছিল, ছোৱালীকেইজনীয়েও সেইবোৰ উন্নত কৰিছিল: তেওঁলোকে সেইবোৰক বহুত সহজ আৰু অধিক নিৰ্ভৰযোগ্য কৰি তুলিছিল।
  আৰু আলবিনা আৰু আলভিনাই আকাশত যুঁজিছিল, যিসকল ছোৱালীয়ে জাৰ্মান বিমানবোৰক বহুত বেছি ব্যৱহাৰিক আৰু দ্ৰুত কৰি তুলিছিল।
  আৰু তেওঁলোকে নিজৰ মিত্ৰসকলক বাওঁ-সোঁফালে চেপি ধৰিলে। জিব্ৰাল্টাৰক পোনে পোনে লৈ যোৱা হ"লহেঁতেন। ফ্ৰাংকো হিটলাৰৰ আলটিমেটামত সন্মতি দিবলৈ বাধ্য হৈছিল। ফেচিষ্টক আপোনাৰ দেশ দখল কৰিবলৈ নিদিব৷
  জাৰ্মানীয়ে টেংকত ত্বৰান্বিত কৰি শত্ৰুৰ স্থানত বিস্ফোৰণ ঘটায়।
  জিব্ৰাল্টাৰৰ পতনৰ পিছত ক্ৰাউটসকলে মৰক্কোত প্ৰৱেশ কৰে। আৰু তেওঁলোকে স্থানান্তৰিত হৈছিল, ভূখণ্ড দখল কৰিছিল। বিশেষকৈ ফ্ৰিটজ টেংকবোৰ আলজেৰিয়াৰ ওপৰেৰে গতি কৰি আছিল। "পেন্থাৰ" ২ বালিৰ কাষেৰে দ্ৰুতভাৱে ছিটিকি যায়। ইয়াক অধিক শক্তিশালী ইঞ্জিনেৰে আধুনিকীকৰণ কৰা হৈছিল, আৰু ই উৰা মাৰিছিল। পেন্থাৰ-২ বিমানে কপালৰ সুৰক্ষাৰ দ্বাৰা সামৰিক বাহিনীক সম্পূৰ্ণৰূপে সন্তুষ্ট কৰিছিল আৰু টাইগাৰ-২ সাধাৰণতে আছিল এক আচৰিত টেংক। মিত্ৰশক্তিবোৰ যেন ধ্বংস হৈ পৰিল।
  জাৰ্মান ছোৱালীবোৰে মৰুভূমিত যুঁজিছিল, সাধাৰণতে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি। মাত্ৰ ছালখনক বিশেষ সুৰক্ষামূলক ক্ৰীমেৰে তেল দিলে যাতে ছালখন জ্বলি নাযায়।
  তাৰ পাছত বন্দী ইংৰাজৰ ধুনীয়াই আঁঠু লৈ ছোৱালীবোৰৰ গোৰোহা চেলেকিবলৈ বাধ্য কৰে। আৰু তেওঁলোকে ভাল পায়, বিশেষকৈ আফ্ৰিকানসকলে, যিসকলে উৎসাহেৰে কৰে।
  পঞ্চল্লিশতম বছৰটো জাৰ্মানসকলৰ বাবে অতি সফল আছিল;তেওঁলোকে আফ্ৰিকা আৰু মধ্যপ্ৰাচ্যৰ বেছিভাগ অংশ দখল কৰিছিল। আৰু ১৯৪৬ চনৰ প্ৰথমাৰ্ধত তেওঁলোকে ভাৰত, বাৰ্মা আৰু বাকী আফ্ৰিকাও দখল কৰে। আৰু ব্ৰিটিছ আৰু আমেৰিকাৰ ইউনিটৰ প্ৰতিৰোধতকৈ সৈন্যৰ যোগান, যোগাযোগৰ সম্প্ৰসাৰণ আৰু ভূখণ্ডৰ সমস্যা বেছি আছিল। তদুপৰি ঔপনিৱেশিক সৈন্যই প্ৰকৃততে যুদ্ধ কৰিব বিচৰা নাছিল। প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মানসকলৰ গুণগত মানৰ অতিশয় শ্ৰেষ্ঠত্ব আছে। উদাহৰণস্বৰূপে, ME-262 X, আৰু গতিবেগ প্ৰতি ঘণ্টাত ১২০০ কিলোমিটাৰ পৰ্যন্ত, আৰু অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ পাঁচটা বিমানৰ কামান। আৰু আমেৰিকা আৰু ব্ৰিটেইনত এতিয়াও যুদ্ধৰ বাবে কম বেছি পৰিমাণে উপযোগী জেট যুঁজাৰু বিমান নাই, আৰু তাতোকৈ কম বোমাৰু বিমানো নাই।
  তদুপৰি জাৰ্মানসকলৰ ডিস্কো আছিল , বিকাশশীল, চাৰিটা শব্দৰ ক্ৰমৰ গতি। গাড়ীবোৰৰ চাৰিওফালে বৈ যোৱা লেমিনাৰ জেটৰ বাবেই তেওঁলোক ক্ষুদ্ৰ অস্ত্ৰৰ প্ৰতি সম্পূৰ্ণ অক্ষম হৈ পৰিছিল। কিন্তু ইয়াৰ বাবেই তেওঁলোকে নিজেই গুলী চলাব পৰা নাছিল। কিন্তু আনহাতে, উচ্চতাৰ পৰা বোমা এটা নিক্ষেপ কৰা সম্ভৱ হৈছিল, আৰু ইয়াক চোৰাংচোৱাগিৰিত ব্যৱহাৰ কৰা সম্ভৱ হৈছিল, আৰু আটাইতকৈ গুৰুত্বপূৰ্ণ কথাটো হ"ল, জেট বিমানৰ সহায়ত শত্ৰুৰ বাহনবোৰক ৰেম কৰা সম্ভৱ হৈছিল।
  ফ্লাইং চচৰ দীৰ্ঘ দূৰত্বৰ ফলপ্ৰসূ অস্ত্ৰ আৰু ইউৰোপৰ পৰা আমেৰিকালৈ উৰা মাৰিব পৰাকৈ সক্ষম। আৰু তেওঁলোকক কেতিয়াবা অতি ধুনীয়া ছোৱালীয়ে চলাইছিল যিয়ে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজিবলৈ পছন্দ কৰিছিল।
  ইয়াত গেৰ্ট্ৰুড আৰু ইভ উৰণত আছে। এই দুটা আচৰিত কিউটি। উদাহৰণস্বৰূপে, এজন কৃষ্ণাংগ আমেৰিকান ধৰা পৰিছিল। এটা লগত বান্ধি থোৱা। আৰু তেনেকৈয়ে তেওঁৰ পুৰুষ নিখুঁততাৰ ওপৰত তেওঁলোকে বহু সময় ধৰি চলাইছিল যে বন্দীজনে চেতনা হেৰুৱাই পেলালে, অতিৰিক্ত কাম কৰিলে।
  আৰু এতিয়া গেৰ্ট্ৰুডে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ডিস্কেটখন লৈ লক্ষ্যস্থানলৈ নিক্ষেপ কৰিলে, আমেৰিকাৰ বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলালে। এইজনী যুঁজাৰু ছোৱালী।
  আৰু ইভেও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত মাৰাত্মক শক্তিৰে শত্ৰুৰ ফালে গাড়ী এখন নিৰ্দেশ দিয়ে।
  আৰু ক্ৰোধেৰে ই শত্ৰুক ৰেম কৰে, আৰু ইংলেণ্ড আৰু আমেৰিকাৰ গাড়ীবোৰ পৰি যায়।
  নৱেম্বৰৰ শেষৰ ফালে জাৰ্মান সৈন্যৰ অৱতৰণৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছিল। প্ৰথমতে, এই সময়ত কোনেও ৰৈ থকা নাই। আচলতে বতৰ বৰ ভাল নহয় আৰু জীয়াই থকাটো বিপদজনক। কিন্তু শান্ত দিনত সাঁতুৰি ইংৰাজী চেনেল পাৰ হৈ অৱতৰণ কৰিব পাৰি। ইয়াৰ উপৰিও ৰাতি অৱতৰণ কৰাৰ সুবিধা আছে, যিহেতু ৰাতি ৰক্ষা কৰাটো বহুত কঠিন।
  এই সময়লৈকে জাৰ্মানীয়ে ইংৰাজ আৰু আমেৰিকাৰ বহৰক অতিশয় হত্যা কৰিছিল।
  গতিকে কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ অৱতৰণ আশা কৰা হৈছিল। ছোৱালীৰ বিশেষ বেটেলিয়ন এটা শক্তিশালী ষ্ট্ৰাইকিং বাহিনী হোৱাৰ কথা আছিল, যিসকলে নৱেম্বৰৰ শেষৰ ফালেও কেৱল এটা বিকিনি পিন্ধি খালী ভৰিৰে আছিল।
  ১৯৪৬ চনৰ ২৬ নৱেম্বৰৰ পৰা এই অৱতৰণ আৰম্ভ হয়। ৰাইচষ্টাগৰ নিৰ্বাচনৰ বৰ্ষপূৰ্তিত, তাৰ পিছত হিটলাৰে ৰাইচৰ চ্যান্সেলৰৰ পদ লাভ কৰে।
  লেণ্ডিং বন্ধ কৰিবলৈ কোনো নাছিল। আৰু আক্ৰমণত বৃহৎ পৰিমাণৰ পদাতিক সৈন্য আনকি শেহতীয়া পিৰামিডাল টেংকেও অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। যিটো কোনো কোণৰ পৰা ভেদ কৰিব নোৱাৰি।
  ছোৱালীবোৰে অৱশ্যেই সিহঁতৰ ভিতৰত যুঁজে, আৰু সাহসেৰে কাম কৰে।
  আৰু কিছুমান যোদ্ধাই ইতিমধ্যে খালী ভৰিৰে ৰাতি নিথৰ হৈ থকা ডোখৰত বৰফৰ ধাৰেৰে ভাঙি আছে। আৰু বৰ কঠোৰ যুঁজ দিয়ে। আৰু তেওঁলোকে আচৰিত ধৰণৰ অলৌকিক কাম কৰে। আৰু যেতিয়া তেওঁলোকে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে আৰু ব্ৰিটিছক ফালি পেলায়, তেতিয়া ই অত্যন্ত শীতল হৈ পৰে...
  Gerda, আনহাতে, এটা টেংক "টাইগাৰ" -4 পিৰামিডাল এটা কামান আৰু এটা বোমা লঞ্চাৰৰ সৈতে যুদ্ধ কৰে , আৰু অতি সাহসেৰে। প্ৰজেক্টাইলৰ পিছত প্ৰজেক্টাইল পঠায়, আৰু শত্ৰুক ফালি পেলায়।
  ধুই নহয় তেনেকুৱা কাম কৰি গুলীয়াই, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিকৰ বুটাম টিপি, ছোৱালীজনীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - আমি সক্ৰিয়ভাৱে দাঁত উদঙাই দিওঁ, আমি অতি শক্তিশালীভাৱে নিঃশেষ কৰি পেলাওঁ!
  চাৰ্লটে শ্বুটিং কৰাৰ সময়ত এটা স্কাৰলেট নিপল ব্যৱহাৰ কৰে, জয়ষ্টিক বুটামত টিপি শত্ৰুক আঘাত কৰে, চিৰচিৰ কৰে:
  - আমাৰ সাৰ্বজনীন নিৰ্মাণ দল!
  ৰকেট লঞ্চাৰৰ সৈতে লুপানুলা আৰু ভৰিৰ আঙুলিৰ উদং আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি ক্ৰীষ্টিনা। তাই বহুত বিৰোধীক চেপি ধৰিলে আৰু গুণগুণাই উঠিল:
  - তৃতীয় ৰাইচৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  মাগডাই তাইৰ পিছে পিছে গৰ্জন কৰিলে। এইবাৰ ষ্ট্ৰবেৰী নিপলৰ সৈতে। শত্ৰুক ফালি গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰ্য্য সাম্যবাদৰ বাবে!
  ইয়াত ছুপাৰ লেভেলৰ ছোৱালীবোৰ! আৰু কেনেকৈ ছোৱালীবোৰৰ পদাতিক বাহিনীয়ে খালী ভৰিৰে দৌৰি যায়, যাওঁতে গ্ৰেনেড নিক্ষেপ কৰে। আৰু ই কিমান মহান আৰু মাৰাত্মক।
  ছোৱালীবোৰ ইমান কাজিয়া আৰু ধুনীয়া।
  আৰু ইংৰাজক বাওঁ-সোঁ থেতেলিয়াই পেলাইছে। ফ্ৰান্স আৰু নৰৱে দুয়োখন দেশৰ এনে আক্ৰমণ আৰু অৱতৰণৰ ফলত ইংলেণ্ডে মাত্ৰ দহ দিনহে থিয় দি থকাটো আচৰিত কথা নহয়। এইটো বৰ ভাল!
  মহানগৰ খহি পৰিল। আৰু পৰৱৰ্তী পৰ্যায়টো হ"ল আমেৰিকাৰ ওপৰত মাৰ্চ। ফেব্ৰুৱাৰী মাহত জাৰ্মানীয়ে শীতকালৰ মাজতো আইচলেণ্ডত অৱতৰণ কৰে: অপাৰেচন ইকাৰাছ, আৰু এই গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূখণ্ড দখল কৰে।
  আৰু আকৌ, বিভিন্ন এছ এছ বেটেলিয়নৰ খালী ভৰিৰে ছোৱালীবোৰে যুদ্ধবোৰত অংশ লৈছিল।
  আৰু তেওঁলোকে সফলতা লাভ কৰিলে, নিয়ৰত উদং গোৰোহা জিলিকি উঠিল।
  ষ্টেলিনে ১৯৪৭ চনৰ মাৰ্চ মাহত হিটলাৰক আমেৰিকাৰ বিৰুদ্ধে যৌথ যুদ্ধৰ প্ৰস্তাৱ দিছিল। ফুহৰাৰে এই কথাত সন্মতি দিছিল যদিও এই চৰ্তত যে ইউ এছ এছ আৰয়ে কেৱল আলাস্কাহে ঘূৰাই পাব, কোনোবা নহয় কোনোবা প্ৰকাৰে আইনী ভূখণ্ড। আৰু তেওঁ বেছি হোৱাৰ অভিনয় নকৰিব।
  ষ্টেলিনে এই কথাত সন্মতি দিলে... আৰু আলাস্কাৰ মাজেৰে ছোভিয়েট সৈন্যৰ আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল। ইমান দ্ৰুত আৰু নিষ্ঠুৰ।
  নতুন ছোভিয়েট টেংকবোৰ চলি আছিল।
  এলিজাবেথৰ ক্ৰুৱে প্ৰথমখন, পৰীক্ষামূলক আৰু সম্পূৰ্ণ সম্পূৰ্ণ নোহোৱা টি-৫৪ টেংকত যুঁজিছিল। ১৯৪৭ চনৰ এপ্ৰিল মাহত। আলাস্কাত এতিয়াও বৰফ আছে যদিও ৰাছিয়াৰ ছোৱালীয়ে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে। আৰু এনেকুৱা ধুনীয়া ছোৱালী।
  এলিজাবেথে শত্ৰুৰ ওপৰত খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলায়। আমেৰিকান " শ্বাৰমান "ক আঘাত কৰে। আৰু দাঁত উদং কৰি যোদ্ধাগৰাকীয়ে কয়:
  - মহান সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহিমা!
  একাটেৰিনাইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি শ্বুটিং কৰে আৰু চিঞৰ-বাখৰ কৰে:
  - আমাৰ সেনাৰ বিজয়ী ফলাফলৰ মহিমা!
  এলিনাইও গুলী চলালে, এইবাৰ বুকুৰ ৰঙা নিপলটো ব্যৱহাৰ কৰি শত্ৰুক অতি ভালদৰে আঘাত কৰিলে আৰু গুৰুগুৰু কৰিলে:
  - নতুন নিৰ্ণায়ক জয়ৰ গৌৰৱ!
  Efrasia , এটা ষ্ট্ৰবেৰী নিপল ব্যৱহাৰ কৰি তাইৰ বিৰোধী আঘাত, আৰু Pershing barked ঘুষি::
  - আৰু আমি জয়ী হম!
  যোদ্ধাসকল আপাত দৃষ্টিত ভিক্সনৰ দৰে সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আৰু সেইবাবেই আমেৰিকানসকলক থেতেলিয়াই পেলোৱা হয়।
  এটা খোলা টেংকৰ কপালত খুন্দা মাৰে, কিন্তু লগে লগে ৰিকোচেট হয়। এলিজাবেথে গৰ্জন কৰি জপিয়াই:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহিমা!
  আৰু তেওঁ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি প্ৰজেক্টাইল এটাও পিছলৈ পঠিয়াই দিয়ে। এই ছোৱালীজনী প্ৰকৃত মিছনত আছে।
  এইবোৰেই হৈছে যুঁজাৰু সুন্দৰী।
  আলাস্কাত ছোভিয়েট সৈন্যই থিয় দিলে। আৰু মে" মাহত ধাতুৰে মূৰ্ত প্ৰথমটো আই এছ-৭ আহিল।
  আৰু তাৰ ওপৰত আলেংকাৰ টেংক ক্ৰু।
  ইয়াত এনেকুৱা যুঁজাৰু ছোৱালী। শত্ৰুৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি থাকোঁতে তেওঁ তেওঁক অত্যন্ত নিখুঁতভাৱে আঘাত কৰে।
  আৰু বন্দুকটো, কিমান শক্তিশালী: ১৩০ মি.মি. তাই বহু দূৰৰ পৰা শত্ৰুক ঘুচা মাৰে। আমেৰিকানসকলৰ হাতত এতিয়াও মূল টেংক " শ্বাৰমান " আছে, যিটো কেৱল জাৰ্মান আৰু ছোভিয়েট টেংক এছ স্ক'ৰ কৰাৰ বাবে ভাল। ইয়াত অলপ ভাল পাৰ্শ্বিং আছে, ৯০ মিমি কেলিবাৰতকৈ অধিক শক্তিশালী বন্দুক। আৰু অতি সৰু " Superpershing ", যাৰ বন্দুকৰ কেলিবাৰ ৯০ মিলিমিটাৰ আৰু বেৰেল দৈৰ্ঘ্য ৭৩ ই এল, ই জাহাজত আৰু ওচৰত ছোভিয়েট আই এছ-৭ মেচিনত বিপজ্জনক ঘাঁ কৰিবলৈ সক্ষম। আমেৰিকাৰ বন্দুকে সকলো কোণৰ পৰা পিৰামিডৰ দৰে জাৰ্মান টেংক একেবাৰেই লোৱা নাই। আই এছ-৭ক কাষত ঘুচা মাৰি দিয়া হয়। T-54 - " Superpershing ", কপালৰ ওচৰত ল'ব পাৰে, আৰু দূৰত্বত জাহাজত। কিন্তু এতিয়াৰ বাবে ইউ এছ এছ আৰৰ হাতত আছে মূল টেংক টি-৩৪-৮৫, যিটো এতিয়াও উৎপাদনৰ পৰা আঁতৰাই দিয়া হোৱা নাই আৰু ই আমেৰিকানসকলৰ সৈতে যুঁজি আছে। ই প্ৰায় শ্বাৰমানৰ সমান , আৰু পাৰ্ছিংতকৈ দুৰ্বল।
  গতিকে ছোভিয়েট সৈন্যসকলৰ কঠিন সময়। আৰু তেওঁলোকে একমাত্ৰ, প্ৰথম পৰীক্ষামূলক টেংক আই এছ-৭খনলৈ ঈৰ্ষাৰে চায়।
  এই গাড়ীখন গৌৰৱান্বিত আৰু শীতল।
  আই এছ-২ আৰু আই এছ-৩ৰ মাজতো যুদ্ধ চলি আছে। কপালত শেষৰখন গাড়ী " Superpershing " ৰ বাহিৰে ভেদ কৰা নহয়। বাৰু, আই এছ-৩ক হালৰ তলৰ অংশতো বিন্ধিব পাৰি।
  টাৰেটৰ ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত আই এছ-২ কিছু দুৰ্বল।
  এই টেংকত ছোৱালী নাটাস্কা আৰু তাইৰ দলটোৱে যুঁজি আছে। যুঁজি থকা সুন্দৰী। আৰু আই এছ-২ৰ পৰা তেওঁলোকে চেপেটা আঘাত কৰে, মাৰাত্মক প্ৰজেক্টাইলৰ সৈতে।
  নাটাস্কাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ভৰি দুখন হেঁচা মাৰি ধৰিলে, আৰু হত্যাকাৰীজনক বাহিৰলৈ দলিয়াই দিলে, আমেৰিকান আৰু ব্যাকনুলাক ভাঙি পেলালে:
  - ভাল সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহিমা!
  জোয়াই তাইৰ স্কাৰলেট নিপলটো কিলাৰ লিভাৰত হেঁচা মাৰি ধৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আৰ্য শান্তি শৃংখলাৰ বাবে!
  অগাস্টিনেও খালী গোৰোহাটোৰে এটা বিলুপ্তিৰ সৈতে বিস্ফোৰণ ঘটাই শত্ৰুক আঘাত কৰিলে আৰু ভুকুৱাইলে:
  - নিৰ্ণায়ক জয়ৰ বাবে!
  আৰু শেষত স্বেটলানাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত ভৰি দুখন বাহিৰলৈ পেলাই শত্ৰুক কাটি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - মহান শক্তিৰ বাবে!
  ৰঙা সেনাৰ মহিলা যোদ্ধাসকলে আলাস্কাৰ মাজেৰে আগবাঢ়িছিল। গৰম আহিল আৰু গৰম হ"ল, বিকিনি পিন্ধা আৰু খালী ভৰিৰে টেংক পিন্ধা ছোৱালীবোৰ সুখদায়ক আছিল। গ্ৰীণলেণ্ড পাৰ হৈ জাৰ্মানসকলে কানাডাত অৱতৰণ কৰে। আৰু দক্ষিণৰ পৰা তেওঁলোকে আৰ্জেণ্টিনাৰ পৰা ওচৰ চাপিবলৈ ধৰিলে। ব্ৰাজিলত জাৰ্মান সমৰ্থক আৰু আমেৰিকা সমৰ্থক দলত বিভাজন ঘটিছিল। জাৰ্মানীয়ে তেওঁলোকৰ অধিক যুদ্ধৰ বাবে সাজু বিভাগৰ পৰা এক শক্তিশালী আঘাত পাই তেওঁলোকৰ পক্ষত বিষয়টো সিদ্ধান্ত ল"লে।
  নাজীৰ হাতত আছিল অধিক শক্তিশালী আৰু ফলপ্ৰসূ আক্ৰমণাত্মক কাৰ্বাইন, যিয়ে বহু দূৰৰ পৰা আৰু অতি দ্ৰুতগতিত গুলী চলাইছিল। পৰাজয়ৰ পিছত পৰাজয়ৰ সন্মুখীন হ"বলগীয়া হয় য়েংকিছ।
  আৰ্মষ্ট্ৰংৰ নেতৃত্বত ইংৰাজী ছোৱালীৰ এটা নতুন দল দক্ষিণৰ পৰা আহি আছিল... যোদ্ধাজনে গ্ৰীষ্মকালত ব্ৰাজিলত যুদ্ধ কৰিছিল... আমেৰিকা সমৰ্থক বাহিনীয়ে মন্থৰভাৱে প্ৰতিৰোধ কৰিছিল।
  কিন্তু ভেনিজুৱেলাত আমেৰিকান সৈন্যৰ সৈতে যোদ্ধাসকলৰ সংঘৰ্ষ হয়। পিৰামিডৰ আৰ্হিৰ সঁজুলিৰ সপক্ষে প্ৰায় বন্ধ হৈ যোৱা আওপুৰণি পেন্থাৰ-২ৰ ওপৰত তেওঁলোকে যুঁজিছিল।
  কিন্তু এই টেংকবোৰ লৈও ইংৰাজসকল আমেৰিকানতকৈ শক্তিশালী আছিল। ইতিমধ্যে আশাহীনভাৱে পুৰণি হৈ পৰা আৰু ছোভিয়েট চৌত্ৰিশৰ সৈতে সমান চৰ্ততহে যুঁজিব পৰা শ্বাৰমানসকলৰ ওপৰত তেওঁলোকে বন্দুক গুলিয়াইছিল ।
  জেনে দূৰৰ পৰাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে। তাই শত্ৰুক আঘাত কৰি চিঞৰি উঠিল:
  - এইটোৱেই ব্ৰিটেইনৰ মহত্ত্ব - ই ম্লান নহ'ব!
  গ্ৰীংগেটাই তাইৰ চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ মাজত সোমাই দিলে। তাই শ্বাৰমানখনক খুন্দা মাৰিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ ৰাজ্য শীতল হ'ব!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱাই দিলে!
  তাৰ পাছত মনিকা গুলীচালনা কৰিলে, খালী ভৰিৰে শত্ৰুক লক্ষ্যত আঘাত কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আত্মাৰ পৰিত্ৰাণৰ বাবে!
  আৰু তেওঁলোকৰ পিছত লুপানুলা আৰু মালন্যা। অধিক বিপজ্জনক পাৰ্ছিঙক সঠিকভাৱে আঘাত কৰি তাৰ হুল ভাঙি পেলালে।
  অৱশ্যে, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰাজশক্তিৰ ধাৰণাক গৌৰৱ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে অতি আক্ৰমণাত্মক আৰু গঠনমূলকভাৱে যুঁজিছিল।
  আৰু নিৰ্বাচিত জাৰ্মান ইউনিট কানাডাত স্থানান্তৰিত হৈছিল। টাইগাৰ-৪ পিৰামিডাল টেংকত থকা গেৰ্ডাই আমেৰিকা আৰু ইয়াৰ ডমিনিয়নক চেপি ধৰিলে। আৰু শত্ৰুৰ চেপেটা আঘাতৰ তলত ভাঙি গ"ল।
  গেৰ্ডাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলালে, শত্ৰুক আঘাত কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - আৰ্য্য সাম্যবাদৰ বাবে!
  চাৰ্লটেও আঘাত কৰিলে, এইবাৰ ৰঙা নিপল এটাৰে, আমেৰিকান গাড়ীখনত ঘুচা মাৰিলে আৰু গুৰগুৰাই গ"ল:
  - জাৰ্মানীৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ক্ৰীষ্টিনাইও শত্ৰুক আঘাত কৰিলে। তাই তাৰ কৱচটো চেপি ধৰিলে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন, কণীৰ খোলাৰ দৰে, আৰু গুৰগুৰাই গ'ল :
  - আমাৰ অসাধাৰণ কৃতিত্বৰ বাবে!
  মাগদাইও বজ্ৰপাত কৰিলে, শত্ৰুক মাটিৰ দৰে চেপি ধৰিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে।
  - এনে সম্পদৰ বাবে যিবোৰ সাধুকথাত কোৱা অসম্ভৱ, আনকি কলমেৰে বৰ্ণনা কৰাটোও অসম্ভৱ!
  ছোৱালীবোৰ, মন কৰিবলগীয়া যে, অত্যন্ত যুঁজাৰু আৰু অতি সক্ৰিয়। আচলতে সিহঁতৰ বহুত মজা।
  আৰু তাৰ পিছত কানাডাৰ মূল চহৰবোৰ পতিত হ"ল: ক্যুবেক আৰু টৰন্টো। আৰু জীৱন ভাল হৈ গ'ল, ফ্ৰিট্জ আৰু অধিক মজা...
  হিটলাৰে ঘোষণা কৰিলে যে আমেৰিকাৰ কাম শেষ হ"ব!
  পাৰমাণৱিক বোমাৰ বিকাশৰ লগে লগে আমেৰিকা সফল নহ"ল। দেখা যায় যে এই গোচৰত ভাগ্যই আমেৰিকাৰ পৰা ৱেৰমাখ্টৰ সপক্ষে ঘূৰি আহিল। গতিকে কি? জয় আৰু সফলতাৰ আন ভেটি আছে। গতিকে হতাশ হ"বলৈ এতিয়াও সোনকালে।
  কিন্তু বিদেশী ৰেজিমেণ্টৰ সৈতে ক্ৰাউটসকল সৈন্যৰ ক্ষেত্ৰত আমেৰিকাতকৈ বহু উন্নত। আৰু শত্ৰুক ধ্বংস কৰাত বহু কাম কৰিবলৈ সক্ষম।
  উদাহৰণস্বৰূপে, গেৰ্ডাই এজন ক"লা যুঁজাৰু বিমান ধৰিলে। আৰু সেই ছোৱালীবোৰে তেওঁক ইমানেই অত্যাচাৰ কৰিছিল, প্ৰেম কৰিবলৈ বাধ্য কৰাইছিল যে তেওঁ খুৰাবোৰ পেলাই দিছিল। আৰু এইটো আচলতে বৰ শীতল।
  '৪৭ চনৰ শৰৎকালত ক্ৰাউট পৰিয়ালে আমেৰিকাৰ প্ৰপ'ৰ্ট ভূখণ্ডত প্ৰৱেশ কৰে। কানাডাত এতিয়াও ছোভিয়েট সৈন্যই যুদ্ধ কৰি আছিল।
  আই এছ-৭ৰ আলেংকাই শ্বাৰমানছ আৰু পাৰ্ছিংছৰ এটা সম্পূৰ্ণ ব্ৰিগেডৰ সৈতে যুঁজিছিল। ইয়াৰ শ্বাৰমানসকল আছিল ফায়াৰফ্লাই শ্ৰেণীৰ, দীঘল নলীযুক্ত ৭৬ মিলিমিটাৰ কামান আছিল, যিটো কাষত গুলী চলোৱাৰ সময়ত আই এছ-৭ৰ বাবে বিপজ্জনক। গতিকে ছোৱালীকেইজনীয়ে নিজকে এক গুৰুতৰ পৰিস্থিতিত পৰিল। আই এছ-৭ৰ সকলো সুবিধাৰ বাবেই সীমিত গোলাবাৰুদ থকা বন্দুক আছে আৰু ই বৰ বেছি দ্ৰুত গুলীচালনা নকৰে।
  গতিকে আলেংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলালে, আমেৰিকানক আঘাত কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মোৰ যুদ্ধৰ পথত!
  তাইৰ ৰঙা নিপল ব্যৱহাৰ কৰি এজন এজনকৈ শ্বাৰমানক আঘাত কৰিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ইউ এছ এছ আৰ বিজয়ৰ বাবে!
  আল্লাইও খালী ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত থুপ খালে। ই আমেৰিকান গাড়ীখন বিন্ধি চিঞৰি উঠিল:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ বাবে!
  মাৰিয়াইও ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপল ব্যৱহাৰ কৰি আঘাত কৰিলে, প্ৰতিদ্বন্দ্বীক টুকুৰা টুকুৰ কৰি পেলালে আৰু শ্বুচ কৰিলে:
  - লেনিনৰ মহান পাণ্ডুলিপিৰ বাবে!
  আৰু মেট্ৰিয়নাই খালী গোৰোহাটোৰে হাৰ মানিলে, শ্বাৰমানৰ কৱচটো ভাঙি পেলালে আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠিল:
  - মোৰ পোহৰৰ নাইটসকলৰ বাবে!
  এই পাঁচটা, এইবোৰ ছোৱালী - ইয়াতকৈ শীতল বিচাৰি নাপাব! আৰু সকলোৱে ইমান সৰু আৰু সতেজ। আৰু ছোৱালীবোৰৰ গোন্ধ মৌৰ দৰে। সৈনিকসকলে শুক্ৰৰ বুকুখন জিভাৰে চেলেকি ইমান আনন্দ লোৱাটো আচৰিত কথা নহয়। আৰু এতিয়াও সিহঁতে ওঁঠ দুটা চেলেকি থাকে।
  হয়, আই এছ-৭ য়ে পিছুৱাই গ"ল যাতে ছিন্নভিন্ন নহয়। সেইবাবেই ই এটা টেংক, সকলো টেংক টেংক।
  হয়তো পিৰামিডাল জাৰ্মান বাদে...
  কিন্তু বেছিভাগ শ্বাৰমানক হত্যা কৰা হ"ল আৰু বাকীসকলে পিছুৱাই গ"ল।
  এইদৰেই ছোভিয়েট ছোৱালীবোৰে হেক কৰিছিল।
  আৰু আকাশত আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আলেংকা ছ"ক"ল"ভস্কাই ফ্ৰিট্জক থেতেলিয়াই আছে। সেই পক্ৰিস্কিন এই ছোৱালীবোৰৰ বাবে কোনো মিল নাই। আৰু সুন্দৰীসকলে খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি যুঁজ দিয়ে। আৰু গুলী চলোৱাৰ সময়ত স্তনৰ ৰঙা নিপল ব্যৱহাৰ কৰা হয়, যাৰ ফলত গুলী চলোৱাৰ যুদ্ধৰ ফলপ্ৰসূতা বৃদ্ধি পায়।
  কিন্তু সি এলবিনা আৰু এলভিনক ভালকৈ বুজি পায়। ছোৱালীকেইজনীয়ে নাইট ক্ৰছৰ ছয় ডিগ্ৰী লাভ কৰিবলৈ সক্ষম হয়। প্লেটিনাম ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ সৰ্বোচ্চ ষষ্ঠ শ্ৰেণীৰ নাইটছ ক্ৰছ প্ৰদান কৰা হয়, কাৰণ তেওঁলোকে হাজাৰৰো অধিক বিমান প্ৰত্যেকেই গুলীয়াই নিক্ষেপ কৰে।
  ইয়াত ছোৱালী - ছোৱালীৰ পৰা সকলো ছোৱালীলৈ ...
  কিন্তু আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আলেংকা ছ"ক"ল"ভস্কায়া দুয়োজনেই প্ৰত্যেকেই দুশৰো অধিক বিমান একত্ৰিত কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকৰ হাতত ইতিমধ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ আঠটা তাৰকা আছিল।
  এনাষ্টেছিয়াই বিমানৰ কামানৰ ফায়াৰিং বুটামটোত নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি টিপি আমেৰিকান গাড়ীখন গুলীয়াই পেলালে, চিঞৰি চিঞৰি:
  - মোৰ এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল আছে!
  আলেংকা ছ'ক'ল'ভস্কাই নিজৰ ৰঙা বুকুৰ নিপলৰে শত্ৰুক চেপি ধৰিলে, তিনিটা বিমান ভাঙি পেলালে আৰু ভুকুৱাইলে:
  - আৰু মই আৰু শীতল!
  এইবোৰ ছোৱালী, এনেকুৱা ছোৱালী!
  আৰু তেওঁলোকে আমেৰিকাক ধ্বংস কৰে।
  বাৰু, অৱশ্যেই এলভিনা আৰু আলবিনাই ইয়াক আৰু অধিক মজাদাৰ আৰু শীতল কৰি তোলে।
  Alvina শুটিং যখন scarlet nipples ব্যবহার করে...
  আৰু আলবিনাৰ ষ্ট্ৰবেৰী...
  আৰু দুয়োগৰাকী ছোৱালীয়ে সঁচাকৈয়ে জেড, স্পন্দনশীল ৰডৰ সৈতে নিজৰ জিভা কাম কৰি ভাল পায়। তেওঁলোকৰ ইমানেই আবেগ আৰু আক্ৰমণাত্মকতাৰ ক্ৰেডো!
  আলবিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি দুটা টিপি চিঞৰি ক"লে:
  - আৰু সিহঁত সাগৰলৈ যায়, ডেচিং ছোৱালীবোৰ!
  এলভিনা, গুলীচালনা, নিশ্চিত:
  - শীতল উপাদান, হত্যা উপাদান!
  আৰু এতিয়া জাৰ্মান, ছোভিয়েট আৰু জাপানীসকলে আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডৰ গভীৰতালৈ নিজকে সোমাই দিছে।
  জাপানীসকলৰ নিজা যুঁজাৰু আছে: নিঞ্জা ছোৱালী। অতি সাহসী আৰু যুঁজাৰু।
  ইয়াত এগৰাকী নীলা নিঞ্জা ছোৱালী, কেনেকৈ তাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ৰেজাৰ ব্লেড এৰি দিয়ে, আমেৰিকানসকলৰ মূৰ কাটি ব্লাথ কৰে:
  - সিহঁতে পাৰ নহ"ব!
  আৰু তেওঁ তৰোৱালেৰে মিলটো কাটি পেলায়।
  আৰু হালধীয়া নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱালৰে এটা প্ৰকৃত ফেন ধৰিব। আৰু তাৰ পিছত, উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে, তেওঁ বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰিব, আৰু য়েংকি সৈন্যক হত্যা কৰি, বিৰোধীক ঘুচা মাৰি সেইবোৰ নিক্ষেপ কৰিব।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত হাউলি উঠে:
  - সব জাপানী গৌৰৱত!
  আৰু হেলনীয়া মিলৰ দৰে ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে শত্ৰুক কাটিব।
  আৰু তাৰ পিছত সি সিহঁতক লৈ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰিব আৰু য়েংকিছক বিভিন্ন দিশত সিঁচৰতি কৰি দিব৷ এয়া হৈছে সৌন্দৰ্য্যৰ সৈতে যুঁজ দিয়া।
  আৰু গৰ্জন:
  - আমি নিঞ্জা!
  আৰু তাৰ পিছত বগা নিঞ্জা চুলিৰ ছোৱালী এজনীয়ে তৰোৱালৰে হেলিকপ্টাৰ মেনুৱেৰ কৰিব। তেওঁ নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক কাটি পেলাব আৰু থেতেলিয়াই পেলাব । আৰু ৰঙা নিপলৰ পৰা বিজুলীৰ দৰে গৰ্জন কৰিব।
  - জাপানৰ বিজয়ৰ বাবে!
  বাৰু, এনে চোৰক কোনেও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে! এই ছোৱালী, সকলো ছোৱালীৰ পৰা ছোৱালী...
  আৰু তেওঁলোক ইমানেই আক্ৰমণাত্মক।
  কিন্তু যুদ্ধবোৰ বিশাল তীব্ৰতাৰে গুঞ্জৰিত হয়। উত্তৰ আৰু দক্ষিণ দুয়োটা দিশৰ পৰা অক্ষ বাহিনীয়ে গতি কৰি আক্ষৰিক অৰ্থত আমেৰিকাক বিশাল টংৰে চেপি ধৰিছে।
  কল্পনাক বিমোৰত পেলোৱা এসময়ৰ গৌৰৱময় দেশ এখনৰ আভাস এয়া।
  শৰৎকালৰ শেষলৈকে ক্ৰাউট পৰিয়ালে ইতিমধ্যে আমেৰিকাৰ ভূখণ্ডত নিজকে মোটামুটিভাৱে সোমাই পেলাইছিল।
  ইয়াত গেৰ্ডাই টাইগাৰ-৪ টেংকত যুঁজি আছে আৰু একে সময়তে তেওঁৰ পূৰ্বৰ,
  লগতে অতি গৌৰৱময় কৃতিত্ব।
  গেৰ্ডাৰ ওপৰত অলপ তেজৰ দাগ পৰিছিল যদিও সন্তুষ্ট হৈছিল। কিন্তু ভূতটোৰ কটা পেটৰ পৰা নিৰ্গত হোৱা ভয়ংকৰ দুৰ্গন্ধ আৰু একেবোৰ জীৱৰ আৰু এশটা নহ"লেও বেছি নহ"লেও দৌৰি আহিব বুলি ভয়টোৱে মেজাজটো বিনষ্ট কৰি পেলালে।
  ইফালে চাৰ্লটে নিজৰ দৃঢ় প্ৰতিদ্বন্দ্বীজনৰ মূৰত ধৰি জীৱটোৰ ডিঙিটো পেলাই দি মাৰাত্মক "ডাবল নেলছন" কৌশল প্ৰদৰ্শন কৰে। ইয়াত অগ্নিময় যোদ্ধাজন এক প্ৰকাৰৰ মাতৃ টেৰেছাৰ চৰিত্ৰত দেখা গ"ল - নিৰ্মমভাৱে প্ৰহাৰ কৰা ভূতটোৰ প্ৰতি দয়াৰ ক্ষেত্ৰত। প্ৰকাশ কৰা হৈছে:
  - মই দয়ালু, দয়ালু, আৰু মাও দয়ালু - জ্ঞানী উইচ্ছুৰ দৰে!
  গেৰ্ডা চিন্তিত হৈ পৰিছিল:
  - বুজি পোৱা নাই নেকি?
  চাৰ্লট আচৰিত হ"ল:
  - কি বুজিব লাগে?
  - ডাইনোছৰ, বা নিগনি আৰু তেঁতেলীৰ সংকৰবোৰে শুনা নাপাবনে? - গেৰ্ডাই ওঁঠ দুটা মেলি দিলে।
  চাৰ্লটে খিকিন্দালি কৰিলে:
  কুকুৰ হ"বা বুলি মই ভবা নাছিলো ! হয়, আমি কমেও হাজাৰজনক মাৰি পেলাম!
  - আপোনাৰ মূৰত লাঠিৰে আঘাত কৰিলে!
  - নহয়. বিশ্বাস কৰক, মেগাগনমে আমাৰ কথা শুনিব পাৰে। - তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে থতমত খালে। "যদি বামনৰ চুলতানে তেওঁক নিদিলে, অৰ্থাৎ তেওঁক সেৱালৈ মাতিব নোৱাৰিলেহেঁতেন, তেন্তে তেওঁ আমাৰ পৰা বেছি দূৰলৈ যাব নোৱাৰিলেহেঁতেন।
  গেৰ্ডাই অতি দুৰ্বল আত্মবিশ্বাসেৰে সুধিলে:
  "আৰু আন বামন, এলফ, এনিহবিট ?"
  পুৰুষসুলভ নিৰ্দয়তাৰে চাৰ্লটে দ্ৰুতগতিত তাইৰ শেষ আশাটো নিৰ্বাপিত কৰি পেলালে:
  - আন কিছুমানে হয়তো শুনিছে, কিন্তু সেইটো লৈ তেওঁলোকে কি গুৰুত্ব দিয়ে? কেৱল মেগাগনম কি-ডাৰহে জানে।
  গেৰ্ডাই তাইৰ তেজৰ দাগ পৰা ভৰিখন এটা বিশাল ৰসাল পাতত মচিবলৈ ধৰিলে। পাতটো কেৱল বাহিৰৰ পৰা কোমল যেন লাগিছিল যদিও আচলতে কাঁইটীয়া আছিল। খালী ভৰিৰে শ্যামলাগৰাকীয়ে এটা নৈতিকতা দিলে:
  - জিলিকি থকা সকলো সোণ নহয়, কিন্তু দুৰ্গন্ধময় সকলো - সদায় ছিট হৈ পৰে! পৃথিৱীত ইমানেই লেতেৰা যে মাটিত কেইখোজমান খোজ দিও সৃষ্টিকৰ্তাৰ বিশুদ্ধতাক বিশ্বাস কৰাটো অসম্ভৱ!
  উত্তৰত ফায়াৰ ডেভিলে তাইৰ প্লাষ্টিকৰ পাইপত বতাহ লৈ আকৌ হিচকি উঠিল। তাৰ পাছত ছোৱালীকেইজনীয়ে বহু সময় ৰাতিৰ কথা শুনিলে। কিন্তু মেগাগন"ম কি-ডাৰে শুনা নাছিল, বা শুনিবও পৰা নাছিল। আৰু ইয়াত স্পষ্টভাৱে আন কোনো gnome নাছিল।
  গেৰ্ডাই গাইছিল:
  - যদি কোনো বন্ধু হঠাতে বন্ধু বা শত্ৰু নহয়, কিন্তু gnome হৈ ওলাই আহে... ইয়াৰ অৰ্থ হ'ল আমি এটা উন্মাদ ঘৰৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছো!
  চাৰ্লটে তাইৰ বন্ধুৰ কথাত বাধা দিলে:
  - বাৰু, আমাক ভূতৰ লিজিয়নেৰে আবৃত হোৱাটো বিচাৰেনে? ভৰি দুখন লৈ আহক, আৰু সোনকালে!
  আকৌ এবাৰ তেওঁলোকে নিজৰ ক্লান্তিকৰ দৌৰটো অব্যাহত ৰাখিলে যদিও দুয়োজন যোদ্ধা ইতিমধ্যে ভাগৰত অসুস্থ হৈ পৰিছিল। কেতিয়াবা গেৰ্ডা যাওঁতে টোপনি গৈছিল, মিঠা চুটি মুহূৰ্তত এনে লাগিছিল যেন সি শুই আছে, জিৰণি লৈছে (এবিধ সপোনত শুই থকা - ই কেৱল অবিশ্বাস্যভাৱে শীতল!)। কিন্তু দৰ্শনবোৰ মাটিত সৰি পৰা মাটিৰ গোটৰ দৰে ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল - সহজে আৰু কোনো কষ্ট নকৰাকৈয়ে কেৱল শৰীৰটোৱেই কঁপি উঠিল নাৰ্ভাছ হৈ। আৰু তাৰ পিছত সকলো নতুনকৈ আৰম্ভ হ"ল, যেন এটা অদৃশ্য পেণ্ডুলাম দোল খাই আছে। চাৰিওফালে কিবা এটা অৰ্ধবাস্তৱ আৰু অৰ্ধবাস্তৱ আছিল , চকুৰ পতাবোৰ যাতে, গধুৰ , বন্ধ নহয় তাৰ বাবে উখহিব লগা হৈছিল। ছোৱালীকেইজনীৰ খালী ভৰি দুখন বনৰীয়াভাৱে বিন্ধি গৈছিল যদিও এই ভয়ংকৰ বিষটোৱেই তেওঁলোকক সম্পূৰ্ণৰূপে পাহৰি বাস্তৱবোধ হেৰুৱাবলৈ নিদিলে। আৰু লাহে লাহে ভূ-প্ৰকৃতি সলনি হ'ল .... চাৰিওফালে থকা আন্ধাৰৰ মাজেৰে ওখ দেৱালবোৰ স্পষ্টকৈ দেখা গৈছিল, ভাগৰুৱা শ্যামলা যোদ্ধাজন যেন ক"লা শিলৰ কৰিডৰত আছিল। শব্দ, তাৰ দৌৰাৰ গধুৰ প্ৰতিধ্বনি। আৰু আগলৈ আন কিবা এটা ভয়ংকৰ আৰু নিশ্চল আছিল। কিবা এটা জীয়াই আছে, সেইটো, অদৃশ্য হৈ থকাৰ সময়তে, ছোৱালীকেইজনীৰ বাবে অপেক্ষা কৰি আছিল, আৰু সিহঁতে তালৈ দৌৰি গ"ল। অৱশ্যে তেওঁলোকে নৰকত পৰিব বিচৰা নাছিল যদিও তথাপিও বাঘে খেদি যোৱা ভেড়াৰ দৰে দৌৰিছিল। কিয়, তেওঁলোকে এনে আৱৰ্জনাবোৰৰ সপোন দেখিবলৈ ধৰিলে, হয়তো আফ্ৰিকাৰ মৰুভূমি আৰু এছিয়াৰ পাহাৰত যুদ্ধৰ শেষৰ সপ্তাহকেইটাত হোৱা অত্যন্ত শাৰীৰিক পৰিশ্ৰমৰ বাবেই...
  গেৰ্ডাই ফুচফুচাই ক"লে:
  - আৰু স্বৰ্গও নৰক হ"ব পাৰে, গতিকে বেছি সময় সাঁতুৰি আকৌ নৰকলৈ যাব নালাগে!
  ছোৱালীজনীৰ হাতত কিবা এটা টানিলে। চেতনাই জোকাৰণিৰ ওচৰলৈ উভতি আহিল। তাই হঠাতে নিজকে নিশ্চল হৈ থিয় হৈ থকা দেখিলে। আগৰ মাটিখিনি লাহে লাহে তললৈ ঢাল খাইছিল। আৰু পানীৰ ক্ষীণ ছিটিকনি এটা আহিল। ছোৱালীজনীৰ ক্লান্ত মুখখনত সতেজতা আৰু আৰ্দ্ৰতাৰ উশাহ এটাই উশাহ ল"লে।
  গেৰ্ডাই উচ্চাৰণ কৰিলে:
  - বাহ, দেখা গ'ল তুমি স্বৰ্গলৈ দৌৰিব পাৰিবা!
  - ভিৰি ! - চাৰ্লটে কাষৰ অনুভৱ কৰি উশাহ এৰিলে। - বৃহত্তৰ জাৰ্মানীৰ পতিত যোদ্ধাসকলে আনন্দত থকা ঠাইখন। "তাইৰ বাজি থকা যোদ্ধা কণ্ঠটো আছিল প্ৰকৃত আনন্দৰে ভৰা।
  গেৰ্ডাই এনে আশাবাদৰ অংশীদাৰ হোৱা নাছিল:
  - বৰঞ্চ, ভিৰিয়াৰ ফৰফিল্ড .
  চাৰ্লটে উৎসাহেৰে ক"লে:
  - য'ত পথাৰ আছে, তাতেই পথাৰ আছে!
  গেৰ্ডাৰ কিংবদন্তিটো মনত পৰিল, মনত পৰিল কেনেকৈ, ৰাইচ চাৰাইলৈ যোৱাৰ পথত, তেওঁলোকে ৰূপালী ৰঙৰ সৰু নদী এখন পাৰ হৈ গ"ল। ৰাজঘোঁৰাটোৰ উচ্চতাৰ পৰা পাৰ হোৱাটো সহজ আৰু দ্ৰুত মজা যেন লাগিছিল। আনকি শ্যামলা যোদ্ধাজনে নিজকে চুলতান বা চুলতানৰ দৰে অনুভৱ কৰিছিল, যিটো অৱশ্যে আৰু ভাল! কিন্তু বিশাল অভিজাত ঘোঁৰাত বহি থকাটো এটা কথা, আৰু নিজৰ দুখন ভৰিৰে দেৱীৰ ভৰিৰে যাত্ৰা কৰাটো আন কথা৷ ভাবিছোঁ এই নদীখন কিমান গভীৰ আৰু বিশ্বাসঘাতক?
  গেৰ্ডাই ধূৰ্তভাৱে কিন্তু ৰূপকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - আৰু ফৰফিল্ডখন মোৰ!
  - সাঁতুৰিব পাৰিবা? - ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীজনীয়ে তাইৰ ফালে ঘূৰি চালে।
  গেৰ্ডাই কান্ধত হাত থৈ ক"লে:
  - কি মূৰ্খৰ প্ৰশ্ন। সাঁতুৰিব নোৱাৰা এজন অভিজাত এছ এছ বেটেলিয়নৰ প্ৰতিনিধিক ক"ত দেখিলে?
  চাৰ্লটে তাইৰ জ্বলি থকা কাৰ্লবোৰ নিৰ্ণায়কভাৱে জোকাৰিলে:
  - এছ এছ অভিজাত শ্ৰেণীৰ কথা পাহৰি যাওক। ইয়াত সম্পূৰ্ণ বেলেগ এখন পৃথিৱী বা আনকি অসংখ্য জগতৰ সীমাহীন বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড। আমাৰ লগত যিদৰে আছিল, তেনেকুৱা নহয়!
  "কেন আই?" গেৰ্ডাই নিজকে সুধিলে, আকৌ যোদ্ধাজনৰ ভিতৰত থকা শূন্যতাটোলৈ চাই।
  চাৰ্লটে বিৰবিৰাই উঠিল:
  - বাৰু, সোনকালে সন্তান জন্ম দিয়া! সময় শেষ হৈ গৈ আছে!
  "অৱশ্যেই মই সাঁতুৰিব পৰা হ"ব লাগে!" বন্ধুৰ কোমল আৰু একে সময়তে ভয়ংকৰ মুখখনত সন্দেহটো দেখি শ্যামলা যোদ্ধাগৰাকীয়ে আনন্দত ক"লে।
  নীলা-হালধীয়া ৰঙৰ চেপেটা ডেউকা থকা এলবাট্ৰছৰ আকাৰৰ পখিলাটোৱে খালী ভৰিৰ শ্যামলাজনীয়ে সঁচা কথা কৈছে বুলি নিশ্চিত কৰাৰ চিন স্বৰূপে এন্টেনাবোৰ উৰুৱাই দিলে।
  "মইও সেইটোৱেই ধৰি লৈছো, বা প্ৰায় তেনেকুৱাই" চাৰ্লটে অস্থিৰভাৱে উত্তৰ দিলে। - যদিও আপুনি প্ৰবাদটো জানে: টাৰ্কিয়ে ভাবি চূপত সোমাই গ"ল, কাউৰীয়ে নাভাবিলে আৰু শেষত হুলস্থুলীয়া হৈ পৰিল! যিকোনো ক্ষেত্ৰতে কেনেকৈ জানিলে ভাল, কাৰণ মই তোমাক উলিয়াই আনিব নোৱাৰো। আৰু আমাৰ এটাই পথ আছে - সিটো ফালে।
  গেৰ্ডাই মুঠি দুটা জোৰেৰে চেপি ধৰিলে।
  - অৱশ্যে শীতলজনে সাঁতুৰিলে!
  চাৰ্লটে সতৰ্ক কৰি দিছে:
  "আমাৰ তৰোৱালখনৰ সমস্যা হ'ব পাৰে!"
  গ্লেমাৰাছ যোদ্ধাসকলে পাৰৰ একেবাৰে প্ৰান্তৰ কাষ চাপি আহি ৰাতিৰ ক"লা পানীত ভৰি দিলে। গেৰ্ডাই পানীৰ চাপ অনুভৱ কৰিলে - নদীখনৰ মৃদু সোঁত। খালী ভৰিৰ শ্যামলাজনীয়ে আঁঠু লৈ লোভত মদ খালে, তাৰ পিছত তাইৰ ভাগৰুৱা ধূলিময় মুখখনত ছটিয়াই দিলে। টোপনি অহাটো লগে লগে নাইকিয়া হৈ গ"ল। পানী শীতল আৰু কোমল আছিল, মই তাত শুই নাৰী শৰীৰৰ বিষাক্ত পেশীবোৰ শিথিল কৰিব বিচাৰিছিলো...
  গেৰ্ডাই উৎসাহেৰে ক"লে:
  - আৰু আগফালৰ খনিবোৰ অদৃশ্য!
  - এখন্তেক ৰোৱা! চাৰ্লটে ফুচফুচাই ক"লে।
  গেৰ্ডা আচৰিত হ"ল:
  - আৰু ইয়াত আকৌ কি কি ফান্দ আছে?
  অগ্নিময় যোদ্ধাজনে আশ্বস্ত কৰিলে:
  - নাই, কিন্তু ... মই ভাবো আমাৰ এতিয়াও সুযোগ আছে!
  অগ্নিযোদ্ধাজনে তাইৰ স্পঞ্জেৰে আকৌ তাইৰ বগা প্লাষ্টিক চুমা খালে। তাই মন দি ইফালে সিফালে চাই শুনি থাকিল।
  গেৰ্ডাই পাছলৈ শিথিল হৈ পৰিল আৰু পানীৰ পৰা যেন ঐশ্বৰিক শক্তি খাইছিল। চাৰ্লটে তাইক সুধিলে:
  - আৰু বুজিছা, মোৰ এই ঠাইখনত মনোনিৱেশ কৰাটো কঠিন।
  খালী ভৰিৰ শ্যামলাজনীয়েও পিছলৈ ঘূৰি চালে। এনে লাগিল যেন সোনকালে ভোৰ হ"ব। আন্ধাৰটো আৰু যথেষ্ট ক"লা নাছিল, যিদৰে যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ আছিল, ইয়াৰ অভেদ্যতাত অস্থিৰ ফাঁকবোৰ দেখা গ"ল - এনে লাগিছিল যেন মাত্ৰ অলপ বেছিকৈ, আৰু ৰাতিৰ আৱৰণখন পৰিব। অৰ্থাৎ অতি সোনকালে খেদা আৰম্ভ হ"ব। ভাল কথা যে সিহঁতে নদী পালেহি। ভ্ৰু কোঁচাই গেৰ্ডাই ভালদৰে চালে: তাইৰ ভৰিৰ ওচৰত পানী স্পষ্টকৈ দেখা গৈছিল, মানুহক উন্মাদ কৰি তুলিছিল, আৰু অস্পষ্টভাৱে সোঁতৰ মাজত। আনটো পাৰ আন্ধাৰত প্ৰায় ডুব গৈছিল।
  বৰফৰ দৰে বগা যোদ্ধাজনে মন্তব্য কৰিলে:
  - যদিহে এতিয়া পুৰুষৰ হাত দুখনে আমাৰ ক্লান্ত শৰীৰটোক টেনচনৰ পৰা ওলোৱা শিৰাবোৰেৰে আদৰ কৰিলেহেঁতেন। ইয়াৰ পৰা আমি কি সুখ পাম? হে নিৰীহ ছোৱালীৰ দুখী মাংস। শুক্ৰ দেৱীৰ মোৰ বুকুখনে ইমানেই বিচাৰে প্ৰেম, আৰু সুখ, যিকোনো নাৰীয়ে যি কামনা কৰে!
  চাৰ্লটে আকৌ উশাহ ল"লে। এইবাৰ গেৰ্ডৰ এনে লাগিল যে বতাহত হওক বা মাটিত হওক, ইয়াৰ উত্তৰত কিবা এটা কঁপি উঠিল। আৰু শ্যামলা যোদ্ধাজনৰ উদং গোৰোহাত কিবা এটা স্পাইকেৰে ঘঁহিছিল আৰু একে সময়তে ইমান কোমল আছিল। তাই উল্লেখ কৰিছে যে:
  - ইয়াত তাই এজন বোৱা কনষ্ট্ৰিক্টৰৰ আনন্দ।
  - শুনিছানে? - ডেকা অগ্নি চয়তানে উত্তেজিত হৈ তাইৰ হাতখন ধৰিলে। - মেগাগনোমৰ খোজ ! অ" নিয়ৰৰ বগা মাইকী মানুহৰ গোন্ধ আহিছিল? কিয়-ডাৰে উত্তৰ দিলে। - চাৰ্লটে বন্ধুৰ কাণত চুমা খালে। - বিশ্বাস কৰক আমাৰ জয় ওচৰ চাপিছে, তেওঁ ইয়াত ক"ৰবাত আছে!
  গেৰ্ডাই মন্তব্য কৰিলে:
  - হয়, ওচৰ চাপিছে... বুগাৰৰ বাবে চন্দ্ৰৰ দৰে!
  চাৰ্লটে এলফবোৰে সৃষ্টি কৰা যাদুকৰী প্লাষ্টিকেৰে নিৰ্মিত হুইচেলটোত আৰু জোৰেৰে বজাবলৈ ধৰিলে ( অৱশ্যে টেকন"-মেজিক !), তাৰ পিছত কাণখন মাটিত হেঁচা মাৰি ধৰিলে। এইবাৰ মাটিৰ পাৰস্পৰিক জোকাৰণি বহুত বেছি লক্ষ্যণীয় হ"ল।
  গেৰ্ডাই দাৰ্শনিকভাৱে মন্তব্য কৰিলে:
  - এনেকুৱা এটা লক্ষণ আছে যে আৰম্ভণিতে যিমানেই দীঘলীয়া হ'ব, শেষ সিমানেই সফল হ'ব!
  "হয়..." ধুনীয়া ছোৱালীজনীৰ পান্না চকু দুটা আনন্দত সংকুচিত হৈ পৰিল, "সি ফোনত আহিল!" কিয়-দাৰ!
  গেৰ্ডাই ওঁঠত আঙুলি থৈ দিলে:
  - হ'ব, সাৱধান হওক। হয়তো এইটো সেই মেগাগনমটো একেবাৰেই নহয় , বা সম্পূৰ্ণ বেলেগ ক্ৰমৰ জীৱ!
  শুনি থাকি সিহঁত নিথৰ হৈ পৰিল। পৃথিৱীৰ কঁপনিবোৰ অধিক একাকাৰ, গধুৰ হৈ পৰিল। ওচৰতে ক'ৰবাত জোপোহাৰ "দ্বীপ"ৰ মাজত এটা বিশাল চৰিত্ৰই বাট উলিয়াই আছিল। তেখেতৰ শেষৰজন দাড়িবিহীন যুৱক হ'লেও আজ্ঞাকাৰীভাৱে মাষ্টৰ বিচাৰিছিল...
  চাৰ্লটে কয় যে:
  মেগাগনমৰ সকলো শক্তি কল্পনাও কৰিব নোৱাৰে ৷ এইবোৰ ইমানেই শক্তিশালী জীৱ যে তেওঁলোকৰ সন্মুখত নৰক অগ্নিও পিছুৱাই যায়!
  গেৰ্ডাই লগে লগে আপত্তি কৰিলে:
  - নাই, মই কিয় কল্পনা কৰিব নোৱাৰো ... যদি এটা gnome এটা শক্তিশালী জীৱ, তেন্তে এটা megagnome এটা ক্ৰমৰ মাত্ৰা শক্তিশালী হ"ব লাগে। কাৰণ, মেগা শব্দটোৱেই, ই লাখগুণ বেছি!
  চাৰ্লটে স্বেচ্ছাই, পপ ষ্টাৰৰ সৈতে ডেটত থকা ছোৱালী হিচাপে, এই কথাত সন্মতি দিলে:
  হয়, আপুনি ঠিকেই কৈছে মোৰ বন্ধু! ঠিক লাখত এইখন গোটেই অজেয় সেনাবাহিনী!
  গেৰ্ডা আচৰিত হ"ল:
  "আপুনি আগতে তাক ফোন কৰি আমাৰ বন্ধুবোৰক মৰিবলৈ দিয়া নাছিল কিয়?"
  উত্তৰ দিয়াৰ সলনি ডেকা আৰু ৰঙা চুলিৰ ছোৱালী চয়তানে আকৌ তাইৰ হুইচেলটোত চুমা খালে, বক্ৰ নজেলৰ পৰা সামান্য হিচকি মাৰি বতাহ ওলাই আহিল। আৰু হঠাতে চাৰ্লটে মাজ হুমুনিয়াহত নিথৰ হৈ পৰিল , তাইৰ পান্না চকু দুটা ডাঙৰ হৈ গ"ল। অগ্নিময় মাইকী পহুজনীয়ে গেৰ্ডাৰ হাতখন চুই পানীত বহিল। মই তাইক বহুত উত্তৰ দিব বিচাৰিছিলো, যেতিয়া হঠাতে...
  ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰি দুখন হঠাৎ ইমান চোকা বিষত জ্বলি উঠিল যে একেলগে জপিয়াই উঠিল আৰু... অৱশেষত সাৰ পালে। মেডেলিনে হাতত বিদ্যুতৰ তাঁৰ সংযোগ কৰা ক্লাব এটা লৈ আছিল। মোৰ গোলাপী ৰঙৰ তলুৱাত বৈদ্যুতিক ডিচাৰ্জৰ ফোহা এটা ওলাল, আনকি গৰম বালি আৰু চোকা পাহাৰৰ শিলৰ ওপৰত চলাৰ বাবে সামান্য কেৰাটিনাইজ হৈ গ'ল ।
  এছ এছৰ কেপ্তেইনে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - উঠি আপোনাৰ ড্ৰেছ ইউনিফৰ্ম পিন্ধিবলৈ সাজু হওক! ফিল্ড মাৰ্শ্বালৰ সন্মুখত এটা বিকিনি পিন্ধি ফ্লাউণ্ট কৰিব নোৱাৰি! চাওক, বেবী, তোমাক পুৰস্কৃত হ"ব, কিন্তু যদি তুমি কিবা এটা মূৰ্খ কাম কৰে, তেন্তে মই তোমাক কননৰ চকাটো এদিনৰ বাবে ঘূৰাই দিম আৰু একে সময়তে তোমাক বিদ্যুৎস্পৃষ্ট কৰি দিম। - ইয়াত মেডেলিনে ভয়ংকৰ মুখ এখন কৰিলে। - যদিও নাই, এদিন নহয়, গোটেই সপ্তাহটো, এমিনিটৰো জিৰণি লোৱা নাছিল। আমাৰ হাতত এতিয়াও সময় আছে।
  ছোৱালীবোৰ খৰধৰকৈ গোট খাবলৈ ধৰিলে .... আৰু আন এখন মহাদেশত আকৰ্ষণীয় অনুষ্ঠানো সংঘটিত হৈছিল, আৰু অনুৰূপ অনুষ্ঠান।
  হয়, আৰু এতিয়া যুদ্ধ ঘূৰি আহিছে, আৰু যোদ্ধা গেৰ্ডাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি মাৰাত্মক শক্তিৰ প্ৰজেক্টাইল পঠিয়াইছে। ধ্বংসপ্ৰাপ্ত পাৰ্ছিংখন ৰৈ গ"ল।
  ইয়াত আৰু ডাঙৰ আৰু অনাড়ম্বৰ কিবা এটা সোমাই আহিছে। শেহতীয়াকৈ আমেৰিকাৰ বিকাশ, ১৫৫ মিলিমিটাৰ দীঘল বন্দুক আৰু ৩০৫ মিলিমিটাৰ ডাঠ কৱচৰ কেলিবাৰৰ স্বয়ংচালিত বন্দুক। ইয়াৰ ওজন এশ বিশ টন আৰু ই অতি লেহেমীয়া গতিশীল। কষ্টেৰে ক্ৰলিং...
  গেৰ্ডাই ভাল লক্ষ্যৰে শ্বাৰমানক ভাঙি পেলালে আৰু লক্ষ্য কৰিলে:
  - আমাৰ আত্মাৰ ওচৰলৈ যায়!
  চাৰ্লটে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি গুলী চলালে, শত্ৰুক ফাটি যোৱা ধাতুৰ টুকুৰাত ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - সন্মান আৰু মাতৃভূমিৰ বাবে!
  ক্ৰীষ্টিনাই হতাশ হৈ মন্তব্য কৰিলে:
  - বোমাৰুৰে তেওঁক এম্বেড কৰিব পাৰিবানে?
  মাগডাই আত্মবিশ্বাসেৰে কৈছিল:
  - এইটো মোৰ ওপৰত এৰি দিয়ক!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে শত্ৰুৰ ফালে কামান এটা আঙুলিয়াই দিলে, তাইৰ অটল ভৰিৰ আঙুলিৰে, আৰু ঠেলি দিলে।
  আৰু আমেৰিকান দানৱটো ৰৈ বিস্ফোৰণ ঘটিল।
  এইবোৰ থাৰ্ড ৰাইচৰ ছোৱালী - ভাল কাম!
  শীতকাল আহিল, আৰু আই এছ-৭ নিয়ৰৰ মাজেৰে আগবাঢ়িছে। আমেৰিকাত যুঁজ চলি আছে। ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা অহা সুন্দৰীসকলে তীব্ৰ যুঁজ দিয়ে।
  আলেংকাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে পাৰ্ছিঙৰ ওপৰত গুলীচালনা কৰি প্ৰতিদ্বন্দ্বীক ভাঙি পেলালে।
  আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - ৰাছিয়ান কমিউনিজম গৌৰৱ!
  আন্যুতাইও গোলা মাৰি মাৰিলে। তাই উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি কৌশলটো ব্যৱহাৰ কৰিছিল আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িছিল:
  - মই ক'ম এজনী ছুপাৰমেন ছোৱালী!
  আল্লাইও গুলী চলাই আন এটা পেটন টেংকত খুন্দা মাৰিলে ৷ আৰু ইমানেই শীতল।
  পেটন টেংকটো কেনেকুৱা শাক ? ই এটা " Overweight ", মাত্ৰ অধিক শক্তিশালী 810 হৰ্চপাৱাৰ ইঞ্জিন আৰু অধিক কৱচ ঢালৰ সৈতে।
  কি এক আকৰ্ষণীয় মেচিন যিটো টি-৩৪-৮৫ৰ বাবে সমস্যা হৈ পৰিব পাৰে। কিন্তু আই এছ-৭য়ে তাইক দূৰৰ পৰাই পৰাৰ দৰে পৰাস্ত কৰে। আৰু ছোভিয়েট টেংকে ফ্ৰন্টাল আৰ্মৰত প্ৰজেক্টাইল লাভ কৰি ৰিকোচেটত পঠিয়াই দিয়ে। ইয়াত এখন যুদ্ধ বাহন আছে। আৰু ইয়াৰ উত্তৰত এটা ঝাড়ুৰে ই আমেৰিকানক ভাঙি পেলায়।
  তাৰ পিছত মাৰিয়াই গুলী চলায়, শত্ৰুক সঠিকভাৱে আঘাত কৰে। ই তেওঁক বিন্ধি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - আমাৰ সেনা শক্তিশালী, ই পৃথিৱীখনক ৰক্ষা কৰে!
  আৰু তেওঁ নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰো ব্যৱহাৰ কৰে।
  আৰু তেতিয়া মাৰুস্যাক চুদিব। আৰু তেওঁ শত্ৰুৰ কৱচবোৰ ছিন্নভিন্ন কৰি পেলাব। ব্যৱহাৰ কৰি, এই ক্ষেত্ৰত, এটা খালী গোৰোহা।
  আৰু ই গৰ্জন কৰিব:
  - ষ্টেলিনৰ নতুন সংস্কাৰৰ বাবে!
  তাই এনেকুৱা যুঁজাৰু সৌন্দৰ্য্য, আৰু তাই সকলোকে সন্তুষ্ট কৰিব বিচাৰে।
  আই এছ-৭ৰ দলটোৱে এইদৰে কাম কৰে, ই চয়তানক অসুস্থ কৰি তোলে।
  কিন্তু ইয়াত ছোৱালীবোৰ আহিছে।
  এলিজাভেটাই টি-৫৪ বিমানত যুঁজি আছে। আৰু হতাশ হৈ কাম কৰে। ইমান আক্ৰমণাত্মক কুকুৰ।
  আৰু ছোৱালীবোৰৰ বহুত ভাল গাড়ী আছে। আৰু ইয়াৰ পৰাই তেওঁলোকে অত্যন্ত সঠিকভাৱে গুলী চলায়।
  উদাহৰণস্বৰূপে, তেওঁলোকে " Super Pershing " লৈ মাৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ পবিত্ৰ সাম্যবাদ!
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বন্দুকটো নিক্ষেপ কৰিলে। তাই লক্ষ্যত খুন্দা মাৰি চিঞৰি উঠিল:
  "মোৰ জয় বৰ ভাল হ"ব!"
  আৰু তাইৰ সংগীবোৰলৈ চকু টিপিয়াই ক"লে।
  একাটেৰিনাই তাইৰ ৰঙা নিপলটোৰে চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ মহান জয়ৰ বাবে!
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত কেনেকৈ হাঁহে।
  আৰু এলিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ সহায়ত শত্ৰুৰ লগত খুন্দা মাৰিব। তাই শক্তিশালী কৱচটো ভাঙিলে, ধাতুটো ফালি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - শক্তিশালী আমাৰ জাতি!
  আৰু তাৰ হাওঁফাওঁৰ ওপৰত গৰ্জন...
  - হুৰহুৰাই!
  আৰু ইউফ্ৰেচিয়াইও শত্ৰুক থ্ৰেছ কৰে, এইবাৰ ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপল এটাৰে। শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলোৱা আৰু blather:
  - তাৰকাৰাজ্যৰ সকলো গ্ৰহতে সাম্যবাদৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  এইবোৰ পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল ছোৱালী। আৰু তেওঁলোকক ৰখাব বা ৰোধ কৰিব পৰা একো নাই।
  একাটেৰিনাই চিঞৰি উঠে আৰু বুকুখন জোকাৰিলে:
  - মোৰ এগৰাকী ছুপাৰ গাৰ্ল আছে!
  আৰু তাইৰ নিপলবোৰত ৰুবি ঢালি দিয়া হৈছে... তাই এবাৰ কৃষ্ণাংগ মানুহৰ মুখত ঠেলি দিছিল আৰু জোৰকৈ চেলেকিছিল। তাৰ পিছত তাই জিভাৰে তাৰ পুৰুষ নিখুঁততাক চেলেকিলে। কি যে সুখদায়ক সোৱাদ।
  ছোৱালী এজনীৰ বাবে কিমান ভাল লাগে - পৃথিৱীৰ বৃহত্তৰ আনন্দৰ বৰ্ণনা নকৰিলে।
  এনেকৈয়ে ছোৱালীবোৰে শত্ৰুক থেতেলিয়াই পেলায়। আৰু তেওঁলোকে নিজৰ গৌৰৱময় জয় আৰু বিশাল কৃতিত্ব উপভোগ কৰে।
  আৰু আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আলেংকা ছ"ক"ল"ভস্কায়া সাধাৰণতে আচৰিত ছোৱালী। আবেগৰ ঢৌ আৰু কামনাৰ ছুনামী মাত্ৰ উতলি আছে।
  এনাষ্টেছিয়াই শত্ৰুৰ ওপৰত নিজৰ ৰঙা নিপলটো গুলীয়াই দিয়ে, য়েংকি বিমানখনত খুন্দা মাৰে আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মই ধুনীয়া ছুপাৰমেন!
  ষ্ট্ৰবেৰী নিপল আৰু গৰ্জন সহায়ত শত্ৰুক চেপি ধৰিছে আলেংকা Sokolovskaya:
  - আৰু মই পৃথিৱীৰ সকলোৰে ছোৱালীতকৈ ওখ!
  যুদ্ধযোদ্ধাবোৰ এনেকুৱা, আৰু ক"ব লাগিব যে তেওঁলোকে আৰু কিছুমান চুৰি কৰিলে! কোনেও প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে।
  আনকি আমেৰিকাইও... আৰু প্ৰত্যেকেই ইতিমধ্যে ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ দহটা সোণৰ তাৰকা অৰ্জন কৰিছে...
  এনে এক অসাধাৰণ কৃতিত্বৰ বাবে তেওঁলোকে এটা বিশেষ বঁটা লাভ কৰিছিল: ইউ এছ এছ আৰৰ নায়কৰ হীৰা তাৰকা। সেইটো নিজৰ মাজতে অতি সন্মানজনক আৰু শীতল।
  মজা কৰক সুন্দৰীসকল!
  শ্ৰেষ্ঠটো অৱশ্যে এতিয়াও আহিবলগীয়া আছে!
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ছৌদি আৰৱত আন এক অপাৰেচন কৰে।
  দ্বিতীয় নিকোলাছৰ জাৰ সেনাই ৰাছিয়াৰ ভূখণ্ড সম্প্ৰসাৰণ কৰে। অলেগৰ সৈতে একেলগে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই এতিয়া যুঁজি আছিল। লগতে এজন মিউটেণ্ট - অমৰত্ব লাভ কৰা এজন যোদ্ধা।
  বাৰু, চিৰন্তন ল"ৰা-ছোৱালীয়ে মুজাহিদীনৰ এই সকলোবোৰ গেংক আজ্ঞাবহতালৈ আনিলে। আৰু তেওঁলোকে তেওঁলোকক পৰাস্ত কৰিলে - ৰাছিয়াৰ জাৰৰ ওচৰত শপত খাবলৈ বাধ্য কৰালে।
  একে সময়তে অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ছোৱালীবোৰৰ দুঃসাহসিক অভিযানৰ সুন্দৰ আৰু অলপ বেলেগ ধাৰাবাহিকতা লিখাৰ বিৰোধিতা কৰা নাই;
  নতুন বছৰৰ পাছত সমগ্ৰ আমেৰিকাত জাৰ্মান আৰু মিত্ৰজোঁটে যথেষ্ট আগবাঢ়িছিল। প্ৰযুক্তিগতভাৱে অধিক উন্নত শত্ৰুৰ সৈতে মোকাবিলা কৰা আমেৰিকানসকলে হেৰুৱাইছিল।
  মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে ৱেৰমাচ্টে ৱাশ্বিংটনৰ কাষ চাপি আমেৰিকাৰ ৰাজধানীত ধুমুহাৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰে।
  যুদ্ধবোৰ অসমান আছিল আৰু ইয়াত ছোৱালীবোৰে জয়ী হোৱাটো স্পষ্ট আছিল... বিশেষকৈ পিৰামিডাল টেংকটো, গেৰ্ডা ভাল, তাইৰ ৰচনাৰ দৰেই।
  গেৰ্ডা, হোয়াইট হাউছৰ গোলাবৰ্ষণৰ সময়ত, যেতিয়া তেওঁৰ টেংক প্ৰত্যক্ষ গুলীত আঘাতপ্ৰাপ্ত হৈছিল, তেতিয়া টোপনি গৈছিল, আৰু তাই এইদৰে সপোন দেখিছিল...
  তাই দেখিলে পক্ষপাতী লাৰা মিখেইকোক নাজীয়ে ধৰা পেলালে। চৈধ্য বছৰীয়া এগৰাকী ছোৱালীয়ে নাজীৰ পৰা উভতি গুলীয়াই হত্যা কৰে। তাইৰ সংগী দুজন হত্যা কৰা হ"ল। আৰু তাই নিজেই জুপুৰিটোত লুকাই থাকিল।
  আইতাই তাইক নাতিনীয়েক বুলি পাছ দিব বিচাৰিছিল যদিও নাজীয়ে তাইক বিশ্বাস কৰা নাছিল। আৰু মোক লৈ গ"ল... সন্ধান আৰম্ভ হ"বলৈ ওলাইছে।
  আৰু তাৰ পিছত লাৰাই গ্ৰেনেড এটা ধৰিলে, নাজীসকল পৰি গ"ল। ছোৱালীজনীয়ে এই পোহৰক মানসিকভাৱে বিদায় দি পেলাই দিলে... কিন্তু গ্ৰেনেডটো বিস্ফোৰণ নহ"ল।
  বীৰত্বৰে পলাব পৰা নাছিল।
  লাৰাক তললৈ পেলাই দিলে, দুবাৰমান আঘাত কৰিলে আৰু চকুৰ তলত ঘাঁ এটা দিলে। কিন্তু তেওঁলোকে জোৰেৰে আঘাত কৰা নাছিল, আপাত দৃষ্টিত তেওঁলোকে পংগু কৰিবলৈ ভয় কৰিছিল!
  যেতিয়া তাইক জেৰাৰ বাবে জুপুৰিটোলৈ অনা হৈছিল, তেতিয়া লাৰাই অহংকাৰ আচৰণ কৰিছিল।
  এছ এছ কৰ্ণেলৰ চকুলৈ সাহসেৰে চাই তাই ক"লে:
  - Fritz আপোনাক সোনকালে ধ্বংস কৰিব! বন্দুকৰ গুঞ্জন শুনা, ৰঙা সেনাবাহিনীৰ পৰা মৃত্যু আহি আছে!
  কৰ্ণেলে উত্তৰ দিলে:
  - সাহসী ছোৱালী, চাবুকৰ লগত চিনাকি হ'বা!
  লাৰাই সাহসেৰে চিঞৰিলে:
  বিষে মোক ভয় খুৱাব নোৱাৰে!
  কৰ্ণেলে আদেশ দিলে:
  - এই হাৰামীটোক পোষ্টাৰ লৈ বাহিৰলৈ লৈ যাওক: পক্ষপাতদুষ্ট আৰু গোটেই গাঁওখন দেখুৱাওক!
  পুলিচজনে খৰধৰকৈ ক"লে:
  - ৰাস্তাত বৰফ পৰিল, আৰু হিমশীতল... ছোৱালীজনীক খালী ভৰিৰে উলিয়াই নিব নালাগেনে যাতে তাইৰ উত্তাপ ঠাণ্ডা হয়!
  এছ এছ কৰ্ণেলে সন্মতি প্ৰকাশ কৰি মাত দিলে।
  - শুদ্ধ! হিমত খালী ভৰিৰ দৰে হওক, হয়তো জ্ঞানলৈ আহিব !
  লাৰাৰ কোটটো ফাটি গৈছিল, লগতে তাইৰ চুৱেটাৰটোও ফাটি গৈছিল। মাত্ৰ এটা কপাহী পোছাক পিন্ধি এৰি দিয়া হ"ল। ৰুক্ষ জোতা আৰু ক"লা ষ্টকিংছ খুলি পেলালে। ছোৱালীজনী খালী ভৰিৰে এটা, লঘু পোছাক পিন্ধি থাকিল।
  তাইৰ ডিঙিত এখন ফলক ওলোমাই থৈছিল, য'ত লিখা আছিল: "মই এজন পক্ষপাতী।" আৰু পিছফালৰ পৰা হাত বান্ধি বাৰাণ্ডালৈ লৈ গ"ল। ছোৱালীজনীৰ উদং ভৰি দুখন ঠাণ্ডা আৰু বৰফৰ দৰে লাগিল।
  লাৰাই হাঁহিলে। মুখৰ ঘাঁ আৰু তাইৰ চেহেৰাটো দেখি তাই সঁচাকৈয়ে লাজ পাইছিল। আৰু নিয়ৰৰ মাজত খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িব পাৰি। বহুবাৰ খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াৰ বাবে গৰমৰ দিনত তাইৰ তলুৱাবোৰ বৰ ৰুক্ষ হৈ পৰিছিল। শেহতীয়াকৈ তাই জোতাযোৰ পিন্ধিছিল, আৰু ঠাণ্ডা আৰু ভোক সহ্য কৰিবলগীয়া হোৱাটো এইটোৱেই প্ৰথম নাছিল।
  লাৰাই নিজাববীয়াকৈ গৈ হাঁহি মাৰি থাকিল। বতাহজাকে তাইৰ তামৰ ৰঙা চুলিখিনি উৰুৱাই দিলে আৰু উদং ভৰিৰ তলত নিয়ৰবোৰে ক্ৰিক ক্ৰিক কৰি উঠিল।
  ছোৱালীজনীয়ে এনে দৃষ্টিৰে খোজ কাঢ়িলে, সিংহাসনত বহি থকা ৰাজকুমাৰীৰ দৰে। আৰু এৰি থৈ গৈছে মাৰ্জিত, সৰু সৰু ভৰিৰ ছাপ, প্ৰায় শিশুসুলভ ভৰি।
  মানুহে তাইৰ ফালে সহানুভূতিৰে চালে।
  ছালৰ কোট পিন্ধা আইতাকৰ এগৰাকীয়ে গুণগুণাই ক"লে:
  - ভয়াৱহ! খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীক লৈ যায়!
  বতৰটো ৰ"দঘাই আছিল আৰু লাৰাৰ কঠিন, কেলাছযুক্ত তলুৱা দুটা ঠাণ্ডাৰ ফলত কষ্টেৰে ক্ষতিগ্ৰস্ত হৈছিল। তাই নিজৰ ওচৰলৈ খোজ ল"লে, আৰু দাঁত উদঙাই দিলে।
  ইয়াত চাবুকৰ আঘাতত তাইক জ্বলাই দিয়া হৈছিল। ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি চিঞৰি ওঁঠত কামুৰিলে।
  তাইক আৰু দুবাৰমান জোৰেৰে আঘাত কৰা হ"ল। লাৰাই ভৰিৰ ওপৰত থিয় হ"ব নোৱাৰিলে আৰু ইচ্ছাৰ প্ৰয়াসেৰে তাই নিজৰ কান্দোনক সংযত কৰিলে।
  জেদী ছোৱালীজনীক পঠিওৱা হৈছিল এটা বিশেষ জুপুৰিলৈ, য"ত আছিল অত্যাচাৰৰ যন্ত্ৰ।
  ইয়াত তেওঁলোকে তাইক এটা ৰেকত ৰাখিলে, আৰু ৰঙা গৰম লোহাৰে তাইৰ গোৰোহা জ্বলাবলৈ ধৰিলে...
  আৰু দুজন জল্লাদে লাৰাক চাবুকেৰে কোবালে। প্ৰথমতে ছোৱালীজনীয়ে টাইটানিক প্ৰচেষ্টাৰে নিজৰ চিঞৰবোৰ বন্ধ কৰি ৰাখিছিল যদিও যেতিয়া শিশুটিৰ উদং তলুৱাত গৰমৰ পৰা ৰঙা হৈ পৰা বহল লোহাৰ ফিটাবোৰ লগোৱা হ"ল, তেতিয়া তাই চিঞৰি উঠিল আৰু চেতনা হেৰুৱাই পেলালে। তাইক আনি দিয়া হৈছিল...
  ভয়াৱহ...
  গেৰ্ডা সাৰ পাই উঠিল .... ধিক্কাৰ, আপুনি সপোন দেখিব লাগিব যেতিয়া তেওঁলোক জয়ৰ প্ৰাকক্ষণত থাকে, তেওঁলোকৰ টেংকে হোৱাইট হাউছত গোলাবৰ্ষণ কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত এনেকুৱা জঘন্য কথাবোৰ ওলাই আহে...
  ঘৰৰ পৰা ওলাই অহা " ছুপাৰপাৰ্চিং "ক গুলীচালনা কৰিলে , ইয়াক বিন্ধিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - শান্তি, শ্ৰম আৰু প্ৰেম!
  তাৰ পিছত তাই জিভাখন উলিয়াই দিলে।
  চাৰ্লটেও শত্ৰুক ঠেলি দিলে, ভৰিৰ খালী আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - মই চুপাৰ গাৰ্ল!
  ক্ৰীষ্টিনাইও ঘুচা মাৰিলে, সাপৰ সৈতে হিচকি মাৰিলে আৰু তাইৰ ৰঙা নিপলটোৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপিলে, শত্ৰুৰ মাজেৰে ঘুচা মাৰিলে:
  - আমি ছুপাৰমেন!
  আৰু মাগডাই শত্ৰুক চৰ মাৰিব, টেংকটো থেতেলিয়াই পেলাব, কম্বেট কিটটো বিস্ফোৰণ ঘটাব, আৰু ইছ্যু কৰিব:
  - এৰোবেটিক্স দিয়ক!
  তাৰ পিছত তেওঁ নিজৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই দিয়ে। ইয়াত এগৰাকী ছোৱালী আছে - উচ্চতম শ্ৰেণীৰ গুনাৰ বুলি বিবেচনা কৰক।
  মহিলা যোদ্ধাসকলে য়েংকিছক ধ্বংস কৰি স্ক"ৰ লাভ কৰিছে... আলবিনা আৰু এলভিনাই ইতিমধ্যে দুহাজাৰকৈ ডাউন গাড়ী স্ক"ৰ কৰিছে। ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকে এটা নতুন বঁটা লাভ কৰে: ৰূপালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছৰ ডাইমণ্ড ষ্টাৰ।
  তেনেকৈয়ে ছোৱালীবোৰে ছুপাৰ ক্লাছৰ এছ হৈ নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল। আৰু কোনেও তেওঁলোকক বাধা দি পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰিলে।
  এনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা ছ"ক"ল"ভস্কায়া আৰু অৰল"ভাই প্ৰত্যেকেই এটা নতুন বঁটা লাভ কৰে: হীৰাৰে সৰ্বোচ্চ ডিগ্ৰীৰ অৰ্ডাৰ অৱ গ্ল"ৰী, যিটোক লৈ তেওঁলোক অতি সুখী আছিল। সেইবোৰ কিছুমান শীতল ছোৱালী।
  আৰু যুদ্ধৰ অন্ত পৰিছে ... ১৯৪৮ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত আমেৰিকানসকলে আত্মসমৰ্পণ কৰে। আৰু দ্বিতীয় বিশ্বযুদ্ধৰ আন এটা কাহিনী ওলোটা হৈ পৰিল।
  এইবাৰ দীঘলীয়া শান্তিৰ সময় যেন লাগিছে। ইউ এছ এছ আৰ এ আলাস্কাক ঘূৰাই পালে আৰু সকলোৱে সুখী হৈ পৰিল। আৰু আমেৰিকা মহাদেশৰ দেশবোৰ জাপান আৰু থাৰ্ড ৰাইচে বিভক্ত কৰিছিল। এইদৰেই পৃথিৱীৰ সাময়িক পুনৰ বিতৰণৰ অন্ত পৰিল।
  জাৰ্মানসকল যুদ্ধত ভাগৰি পৰিছে।
  হিটলাৰে তৃতীয় ৰাইখত বহুবিবাহৰ অনুমতি দিছিল - চাৰিগৰাকীকৈ পত্নীলৈকে, আৰু যিসকল দম্পতীৰ সন্তান নাই বা তিনিজনতকৈ কম তেওঁলোকৰ দম্পতীৰ ওপৰত কঠোৰ কৰ আৰোপ কৰিছিল। জনসংখ্যা নীতিক উৎসাহিত কৰাৰ বাবে এইটো আছিল এক শক্তিশালী পদক্ষেপ।
  ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰৰ নিজেই কৃত্ৰিম প্ৰজননৰ দ্বাৰা লাভ কৰা বহুতো সন্তান আছিল। আৰু তেওঁলোকৰ মাজত সিংহাসনৰ উত্তৰাধিকাৰী বাছনি কৰাটো প্ৰয়োজনীয় আছিল।
  কোনো দুখ নাছিল, থাৰ্ড ৰাইচে জাপানৰ সৈতে একেলগে বিজয়ীবোৰ হজম কৰি আছিল।
  কিন্তু ১৯৫৩ চনৰ ৫ মাৰ্চত ষ্টেলিনৰ মৃত্যু হয়। আৰু বেৰিয়া ক্ষমতালৈ আহিল। বেৰিয়া কিয়? বাস্তৱ ইতিহাসত তেওঁৰ সিংহাসনৰ বাবেও ভাল সুযোগ আছিল, কিন্তু এটা দুৰ্ঘটনাই তেওঁক বাধা দিছিল: জিডিআৰত বিদ্ৰোহ, যাৰ দমনৰ সময়ত বেৰিয়াৰ বিৰুদ্ধে প্ৰতিষেধক পৰিপক্ক হৈছিল। আৰু ইয়াত জিডিআৰ অৱশ্যে নহয়।
  ইয়াৰ উপৰিও হিটলাৰে ষ্টেলিনৰ পিছত শাসন কৰাটোও বিচাৰিছিল, যিজন জাৰ্মানোফাইল আছিল, সেইজন সুপৰিচিত আৰু সুপৰিচিত বেৰিয়াই। আৰু ষ্টেলিনে যেতিয়া তেওঁৰ স্বাস্থ্যৰ অৱনতি ঘটিল, তেতিয়া বেৰিয়াৰ সপক্ষে উইল কৰিলে।
  গতিকে সকলো গোপন পুলিচৰ পক্ষত সিদ্ধান্ত লোৱা হ"ল আৰু কেৱল গোপন পুলিচৰ পক্ষত নহয়।
  বাৰু, বেৰিয়াই হিটলাৰক জাপানে পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ লাভ নকৰালৈকে জাপানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ আগবঢ়াইছিল।
  এজন চামুৰাইয়ে কি ভাবিব পাৰে আপুনি কেতিয়াও নাজানে।
  বেৰিয়া আৰু হিটলাৰে জাপানৰ সৈতে যৌথ যুদ্ধ আৰু ইয়াৰ ভূখণ্ড বিভাজনৰ ওপৰত সন্মতি প্ৰকাশ কৰে।
  ১৯৫৪ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত বিশাল ঔপনিৱেশিক চামুৰাই সাম্ৰাজ্যৰ বিৰুদ্ধে যৌথ যুদ্ধ আৰম্ভ হয়।
  ইতিহাসত কি নতুন পৃষ্ঠা উলটিছে। জাপানৰ ওপৰত আগবাঢ়িছে ছোভিয়েট সৈন্য।
  আৰু জাৰ্মানসকলেও... ইয়াত আকৌ গেৰ্ডা আৰু চাৰ্লটে পিৰামিডাল টেংকত যুঁজি আছে। পঞ্চাশ টন ওজনৰ দুখন আসনৰ গাড়ী আৰু ২৫০০ হৰ্চপাৱাৰৰ কমপেক্ট গেছ টাৰ্বাইন ইঞ্জিন আছে। জাৰ্মান গাড়ী এখন কিমান বেগী আপুনি কল্পনা কৰিব পাৰে। আৰু কৱচ বিশেষ, প্লাষ্টিকৰ মিশ্ৰণ। আৰু অতি টেকসই, সকলো কোণৰ পৰা অভেদ্য। ৭৫ মিলিমিটাৰ সৰু কেলিবাৰৰ বন্দুক, কিন্তু উচ্চ চাপৰ বন্দুকত প্ৰজেক্টাইলৰ মুখৰ বেগ অতি উচ্চ। তাই কৱচ বিন্ধিছে উচ্চ। আৰু গোলাৰ ষ্টক আৰু জুইৰ হাৰ বেছি। পৰিবাহীতা অধিক।
  টেংকটো নিজেই মাত্ৰ চুপাৰ... গতিকে গেৰ্ডাই জানে কিহৰ ওপৰত যুঁজিব।
  ছোভিয়েট গাড়ীবোৰ দুৰ্বল। মূল টেংকখন এতিয়াও টি-৫৪, গাড়ীখন বেয়া নহয়, তুলনামূলকভাৱে সস্তীয়া, কিন্তু সকলোতে জাৰ্মানতকৈ বহুত কম। আই এছ-৭ এতিয়াও বৃহৎ নহ"ল। তেওঁক লক্ষ্য কৰিছিল আই এছ-১০ বিমানে, যিয়ে ১২২ মিলিমিটাৰ কামান লাভ কৰিছিল, কিন্তু দীঘল বেৰেল আৰু কপালৰ কৱচ ভাল, কাষবোৰ দুৰ্বল। কিন্তু এই সকলোবোৰ তেপন্ন টনৰ ওজনৰ লগত খাপ খাই পৰে, যিটো বেয়া নহয়।
  গেৰ্ডাই নিজৰ পেন্থাৰ-৬ টেংকটো জাপানীসকলৰ ওপৰত গুলীয়াই দিয়ে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আৰু জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি, গৰ্জন কৰি:
  - আৰ্য্য ভাতৃত্ববোধৰ ধাৰণাবোৰক মহিমা!
  চাৰ্লটে জয়ষ্টিকটোৰ বুটামবোৰ টিপিলে, তাইৰ ৰঙা নিপলটো, সাতটা মেচিনগানৰ শাৰী এটাৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ সুখ আৰ্য সপোনৰ সাম্যবাদত!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে আকৌ হাঁহিছে...
  ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডাৰ আন এটা পিৰামিডাল "পেন্থাৰ"-৬ৰ ওপৰত যুঁজ।
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে জয়ষ্টিক বুটামবোৰ টিপি জাপানৰ পৰা অহা শত্ৰুক আঘাত কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - মোৰ প্ৰেমিকলৈ গৌৰৱ!
  মাগডাইও গুলী চলায়, আৰু কাণ বন্ধ কৰি হাঁহি হাঁহি জয়ষ্টিক বুটামটোত থকা ৰুবি নিপলটো টিপি কয়:
  - আমাৰ ডেকা ল'ৰাবোৰলৈ গৌৰৱ!
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত কেনেকৈ হাঁহে। এনেকুৱাই, অকপটে ক"বলৈ গ"লে, যুদ্ধৰ উত্তেজনাত আচৰিত ছোৱালী।
  হয়, জাপানৰ বাবে যেন বিচাৰৰ দিন আহি পৰিছে। কিন্তু এতিয়ালৈকে সকলো পৰিকল্পনা মতে চলি আছে।
  এলিজাবেথ আৰু তেওঁৰ দলটোৱে কিছু আধুনিকীকৰণ কৰা টি-৫৪ টেংকত যুঁজি আছে। কিন্তু পাৰ্থক্যটো সামান্য। বন্দুকটো অলপ বেছি দ্ৰুত হৈ পৰিছে, আৰু প্ৰজেক্টাইলটো অধিক কৱচ বিন্ধিছে। এইটোৱেই পাৰ্থক্য।
  আৰু ইঞ্জিনটো ৫২০ হৰ্চপাৱাৰৰ একেটা ডিজেল ইঞ্জিন... জাপানীসকলে নিজৰ ডিজাইনৰ টেংক আৰু অনুজ্ঞাপত্ৰপ্ৰাপ্ত জাৰ্মান টেংক ব্যৱহাৰ কৰে। গাড়ীবোৰো সাধাৰণতে ভাল। বিশেষকৈ আঠপঞ্চাশ টন ওজনৰ হিৰোহিটো-৩ মেচিনত ৭০ ই এল বেৰেল দৈৰ্ঘ্যৰ ১০৫ মিলিমিটাৰ বন্দুক, অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ ক্ষেত্ৰত টি-৫৪তকৈ উন্নত, আৰু শক্তিৰ সংৰক্ষণৰ বাহিৰে কৱচ আৰু ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শনৰ ক্ষেত্ৰত নিম্ন নহয় ।
  এই জাপানী টেংক ইউ এছ এছ আৰৰ বাবে এক সমস্যা। কিন্তু লেণ্ড অৱ দ্য ৰাইজিং ছানৰ পৰাও লঘু গাড়ীও আছে।
  সিহঁতৰ লগত মোকাবিলা কৰাটো সহজ।
  এলিজাবেথে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী চলায় আৰু চামুৰাই টেংকত খুন্দা মাৰে। তাই বৰ চতুৰতাৰে কৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ মুক্ত পিতৃভূমিৰ মহিমা!
  একাটেৰিনাই আকৌ গুলী চলায়, এটা স্কাৰলেট নিপল ব্যৱহাৰ কৰি, আৰু এখন জাপানী গাড়ী ভাঙি, চিঞৰি উঠে:
  - ঈশ্বৰে দিয়া Rus'ৰ বাবে!
  এলিনাইও শত্ৰুক থ্ৰেছ কৰে, তাইৰ উদং গোৰোহাৰ সহায়ত শত্ৰুৰ টেংকটো ভাঙি পেলায় আৰু গৰ্জন কৰে:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  এফ্ৰাচিয়াইও গুলী চলায় আৰু তাইৰ ইলাষ্টিক স্তনৰ ষ্ট্ৰবেৰী নিপলৰ সহায়ত কৰে, আৰু চিঞৰি উঠে:
  - উচ্চ সাম্যবাদৰ বিজয়ৰ মহিমা!
  গতিকে তেওঁলোকে নিপুণভাৱে নিজৰ টেংকটো লৰচৰ কৰে আৰু পৰাজয়ৰ পৰা হাত সাৰায়। হিৰোহিটো-৩ টেংকটোক গধুৰ বুলিও শ্ৰেণীভুক্ত কৰিব পাৰি যদিও ই যথেষ্ট বিশাল। এনে এটা মেচিনক পৰাস্ত কৰাটো কঠিন ৷
  আৰু সেইবাবেই সি ছোৱালীবোৰৰ পিছে পিছে যায়। বন্দুকটোৰ কেলিবাৰ ডাঙৰ আৰু প্ৰাৰম্ভিক প্ৰজেক্টাইলৰ বেগ বেছি। জাপানীসকলৰ টাৱাৰৰ কপালৰ কৱচ ছোভিয়েটতকৈও ডাঠ ২৪০ মিলিমিটাৰ, আৰু হালৰ কপালটোও ওপৰৰ অংশত ১৫০ মিলিমিটাৰ আৰু তলৰ অংশত ১২০ মিলিমিটাৰ ডাঠ। আৰু জাপানীসকলৰ গতি আৰু বেছি, গেছ টাৰ্বাইনৰ ইঞ্জিনে ১৫০০ হৰ্চপাৱাৰ উৎপাদন কৰে। হয়, এই টেংকটো জাপানৰ শ্ৰেষ্ঠ। তেওঁৰ লগত ধেমালি নকৰিবা।
  কিন্তু এলিজাভেটাই নিজৰ ৰঙা নিপল ব্যৱহাৰ কৰি খোলাটো পোনে পোনে শেষৰ পৰা মূৰলৈ পঠিয়াই দিয়ে আৰু জাপানী টেংকখন বিস্ফোৰণ ঘটে, ছোভিয়েট বাহনখনত খুন্দা মাৰিব নোৱাৰি।
  একাটেৰিনাই চিঞৰি চিঞৰি তাইৰ উদং গোৰোহাত বন্ধুক চুমা খালে:
  তুমি স্মাৰ্ট লিজা!
  এলিজাবেথে এই কথাত একমত নহ"ল।
  - মই মাত্ৰ এজন জিনিয়াছ!
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত কেনেকৈ হাঁহে। ইয়াত ছোৱালীজনী।
  আৰু সিহঁতে বহুত হাউলি উঠে... উদাহৰণস্বৰূপে একাটেৰিনাই একচল্লিশ বছৰ মনত পেলাইছে যে তাই তেতিয়া কেনেকৈ বৈ গৈছিল। দুদিনমানৰ পাছত জোতাযোৰ ভাঙি গ"ল, খালী ভৰিৰে ভৰিৰে ঠেলিবলগীয়া হ"ল৷ আৰু চহৰৰ ছোৱালী এজনীৰ বাবে অভ্যাসৰ বাবে বিষ হয়, প্ৰতিটো বাম্প, প্ৰতিটো ডাল, প্ৰতিটো বাম্প অনুভৱ কৰা হয়। আৰু তাই ভৰি দুখন তেজত খুন্দা মাৰিলে, যেতিয়া প্ৰতিটো খোজ বিষত বিস্ফোৰণ ঘটে।
  খালী ভৰিৰে খোজ কঢ়াটো ইমান কষ্টদায়ক হ"ব পাৰে বুলি তাই কেতিয়াও ভবা নাছিল। খালী ভৰিৰে ছোৱালী ক্ল"জেটৰ প্ৰতি হুগোৱে সহানুভূতিশীল হোৱাটো কোনো আচৰিত কথা নহয়। যদি গ্ৰীষ্মতো এনেকুৱা ছোৱালীৰ দৰে ভৰি, তেন্তে কেনেকুৱা শীত।
  কেথেৰিনে অৱশ্যে সোনকালে অভ্যস্ত হৈ পৰিল, ডেকা শৰীৰটো সোনকালে খাপ খাই পৰে, আঘাতপ্ৰাপ্ত তলুৱাটো কেলাছৰ দ্বাৰা গজি উঠে আৰু মোটা হৈ পৰে। আৰু খালী ভৰিৰে খোজ কাঢ়িলে ভাল লাগিল। হিম নপৰালৈকে একাটেৰিনাই জোতাও পিন্ধা নাছিল। কিন্তু তাৰ পিছত তেওঁলোকৰ চাৰিটা গঠন হ"ল আৰু ইউফ্ৰেচিনিয়াই তেওঁলোকক ডাইনী কলা শিকাই দিলে। আৰু ডাইনীবোৰে প্ৰায়ে নিজৰ যৌৱন দীঘলীয়া কৰিবলৈ নিয়ৰত খালী ভৰিৰে দৌৰি যায়। আৰু মুঠতে ছোৱালীকেইজনীয়ে গোপন জ্ঞান আয়ত্ত কৰিছিল, আৰু বিশ বছৰীয়া যেন লাগিছিল, আৰু খালী ভৰিৰে আৰু বিকিনি পিন্ধি ঠাণ্ডাত জমা হোৱা নাছিল। ইয়াত সৌন্দৰ্য্যবোৰ। আৰু ইয়াতকৈ শীতল কোনো নাই, অৱশ্যেই আলেংকাৰ বাহিৰে। আই এছ-১০ত তাই যুঁজিছিল এটা বৰ্ধিত বেৰেলৰ সৈতে এটা পৰিৱৰ্তন কৰি। যথেষ্ট শেহতীয়াকৈ এই টেংকটোৱে ধাৰাবাহিকখনত দেখা দিছিল। আৰু এতিয়াও বিৰল। আই এছ-৭ক কেতিয়াও বৃহৎ শৃংখলাত প্ৰৱেশ কৰা হোৱা নাছিল। আপাত দৃষ্টিত উৎপাদনৰ ব্যয় আৰু অসুবিধাৰ বাবেই।
  গতিকে আলেংকাৰ ক্ৰুৱে এই জাপানীজ ধ্বংস কৰি নিজৰ মাজতে গীতবোৰ গুণগুণাই থাকে।
  নীলা ৰাতিবোৰ জুইৰে উৰি ফুৰে,
  আমি অগ্ৰগামী, শ্ৰমিকৰ সন্তান...
  আলোকবৰ্ষৰ যুগ ওচৰ চাপি আহিছে,
  অগ্ৰগামীসকলৰ চিঞৰ সদায় সাজু থাকক!
  ছোৱালীবোৰে যেতিয়া ব্যৱসায়ত নামি পৰে, তেতিয়া আপুনি তেওঁলোকক প্ৰতিহত কৰিব নোৱাৰে। এইটো আচলতে যুদ্ধৰ এক নিখুঁত সৃষ্টি।
  যুঁজবোৰ ভালদৰে চলি আছে আৰু জাপান হাৰিছে।
  ইয়াত ছোভিয়েট সৈন্যই মে" মাহত দক্ষিণ ছাখালিন দখল কৰিছিল। আৰু তেওঁলোকে অত্যন্ত সাৱধানতাৰে কাম কৰিছিল।
  কিন্তু ছোভিয়েট ছোৱালীৰ বেটেলিয়নবোৰে যুদ্ধৰ এক আচৰিত শ্ৰেণী দেখুৱাইছে।
  তেওঁলোকৰ প্ৰকাৰৰ অস্ত্ৰৰ ভিতৰত অৱশ্যে এ কে ব্যৱহাৰ হ"বলৈ ধৰিলে। জাৰ্মানতকৈ বেয়া, কিন্তু সহজ আৰু নিৰ্ভৰযোগ্য। আৰু ই বিৰোধীক কাটি পেলায়, যদিও দূৰত্বত লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ জাৰ্মান আক্ৰমণকাৰী কাৰবাইনৰ তুলনাত কম।
  ছোভিয়েট ছোৱালীয়ে জাপানী বন্দীসকলক তেওঁলোকৰ উদং, ধূলিময় ভৰিত চুমা খাবলৈ আৰু উদং গোৰোহা চেলেকিবলৈ বাধ্য কৰে। এয়াই তেওঁলোকৰ কৌশল।
  যুদ্ধ কৰা যোদ্ধা, উচ্চতম শ্ৰেণী।
  ১৯৫৪ চনৰ গ্রীষ্মকালত জার্মানে আমেৰিকাক জাপানী সৈন্যৰ পৰা বহুলাংশে মুক্ত কৰিছিল৷
  মাৰ্গাৰেটৰ নেতৃত্বত খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ বেটেলিয়নটোৱে বিশেষভাৱে সুন্দৰকৈ যুঁজিছিল। ছোৱালীজনীক চামুৰাইয়ে সিঁচৰতি কৰি পেলোৱাত বন্দী ডেকাজনে তাৰ গোৰোহাত চুমা খাই শুক্ৰৰ বুকুখন চেলেকিবলৈ বাধ্য হ"ল।
  পেন্থাৰছ-৬ত থকা গেৰ্ডা আৰু তাইৰ দলটোৱে ভাল কাম কৰিলে, আৰু বহুত জাপানীক নৰকলৈ পঠিয়াই দিলে, আৰু কিছুমানক স্বৰ্গলৈ পঠিয়াই দিলে।
  মানচুৰিয়াত আগবাঢ়ি যোৱা ছোভিয়েট সৈন্যৰ সৈতে চাৰিগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে যুঁজিছিল।
  নীলা চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়ে তৰোৱালেৰে ছিঙি বতাহৰ চকল চলাই ছোভিয়েট সৈন্যক কাটি পেলালে। তাৰ পিছত তাই ভৰিৰ আঙুলিৰে বিস্ফোৰক থকা মটৰ এটা দলিয়াই ছোভিয়েট টি-৫৪ টেংকখন ওলোটা কৰি ভুকুৱাইলে:
  - আটাইতকৈ শীতল দেশ জাপান!
  হালধীয়া চুলিৰ এগৰাকী নিঞ্জা ছোৱালীয়েও শত্ৰুক ব্লেডেৰে চেপি ধৰিব আৰু খালী গোৰোহাৰে বুমেৰাং এটা দিব, চিঞৰি:
  - আমাৰ চামুৰাইৰ জয়ৰ বাবে!
  ৰঙা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালী এজনীয়ে কোনো সমস্যা নোহোৱাকৈ তৰোৱালৰে আক্ৰমণাত্মক টাৰ্ণটেবল এটা আগবঢ়াই নিব, ছোভিয়েট সৈন্যক কাটি পেলাব। তেতিয়া তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে বোমা নিক্ষেপ কৰিব। ইউ এছ এছ আৰৰ টেংকখন ফাটি যাব আৰু যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠিব:
  - সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ নামত!
  বগা চুলিৰ নিঞ্জা ছোৱালীজনীয়ে বিপক্ষক লৈ গৈ কাটি পেলালে, যেন খেলপথাৰৰ সিপাৰে ফেন চলাই ৰাছিয়ান সৈন্যক আকৌ কাটি পেলালে, আৰু খালী আঙুলিৰে, যেন মাৰাত্মক আঙুলি এটা নিক্ষেপ কৰিলে যিয়ে দুটা গোটেই ছোভিয়েট টেংক টুকুৰা-টুকুৰ কৰি পেলাব।
  আৰু ই গৰ্জন কৰিব:
  - দেশৰ মহত্ত্বৰ বাবে!
  ছোৱালীয়ে হত্যা কৰি ভাল পায়, আৰু তাতোকৈ বেছি ভাল পায় বন্দীক ধৰ্ষণ কৰি। হয়, যাতে অতিমাত্ৰা পৰিশ্ৰমৰ ফলত পুৰুষে চেতনা হেৰুৱাই পেলায়। আৰু নিঞ্জা ছোৱালীবোৰেও তেনেকৈয়ে ভাল পায়। বান্ধি থোৱা মানুহৰ ওপৰত জপিয়াই পৰা আৰু একে সময়তে চাবুকেৰে চাবুকেৰে কোবাব।
  কিন্তু, জাপানীসকলৰ বীৰত্বৰ মাজতো তেওঁলোকে উন্নত আৰু উন্নত প্ৰযুক্তিৰ হাতত পৰাস্ত হৈছে।
  তদুপৰি আকাশত আছে ছুপাৰ ক্লাছ এছ এনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা ছ"ক"ল"ভস্কাই, যিয়ে জাপানীসকলক বতাহৰ চকলৰ দৰে চেপি ধৰে।
  এনাষ্টেছিয়াই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি এটা ফাটি একেলগে ছখন জাপানী বিমান কাটি পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - Rus' ত সাম্যবাদৰ ধাৰণাবোৰৰ গৌৰৱ!
  স্কাৰলেট নিপলটোৰে এটা বুটাম টিপি আকুলিনাই একেলগে সাতখন জাপানী বিমান কাটি গৰ্জন কৰিলে:
  - ৰাছিয়াৰ নায়কসকলক গৌৰৱ!
  পূৰ্বৰ অভিযোগৰ প্ৰতিশোধ লয় ৱাৰিয়ৰ্ছে জাপানৰ বিৰুদ্ধে। আৰু বিশেষকৈ দ্বিতীয় জাৰ নিকোলাছৰ সময়ৰ যুদ্ধত পৰাজয়ৰ বাবে। নাই, তেওঁলোকে কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰে, আৰু প্ৰজন্মই ক্ষমা নকৰিব।
  এনাষ্টেছিয়াই নিজৰ ৰুবি নিপলটো টিপিলে আৰু আন এটা ফাটি মাৰিলে, জাপানী বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - সাম্যবাদৰ যুগ গৌৰৱ বেৰিয়া!
  আকুলিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ টিপিলে, চামুৰাই বিমানবোৰ তললৈ নমাই দিলে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মহান জয়ৰ বাবে!
  আৰু এলবিনা আৰু এলভিনাই অভিলেখ সৃষ্টি কৰিছে। তিনি হাজাৰ বিমানৰ বাবে নিক্ষেপ কৰা বিমানৰ বাবে তেওঁলোকক এই অৰ্ডাৰ দিয়া হৈছিল: আইৰন ক্ৰছৰ নাইটছ ক্ৰছৰ ডাইমণ্ড ষ্টাৰ আৰু সোণালী ওক গছৰ পাত, তৰোৱাল আৰু হীৰা।
  আলবিনাই ৰঙা নিপলৰ সহায়ত এটা পাক দিলে। তাই একেলগে ডজন ডজন জাপানী বিমান কাটি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোৰ বুকুৰ বাবে!
  আৰু তাই নিজকে ক"লা যোদ্ধাৰ কোলাত কল্পনা কৰিলে।
  এলভিনাই খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে লাথি মাৰিলে, ডজন ডজন জাপানী বিমান ভাঙি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - মহান জয়ৰ বাবে!
  জাৰ্মান ছোৱালীবোৰ বৰ কাজিয়া আৰু ধুনীয়া। ক"লা ছালৰ ল"ৰাক তেওঁলোকে বহুত ভাল পায়, আৰু তেওঁলোকৰ জিভাখন পুৰুষৰ আবলুছৰ দৰে নিখুঁততাক পলিচ কৰিবলৈ সদায় সাজু থাকে।
  আলবিনাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আকৌ চামুৰাইসকলক খুন্দা মাৰি তেওঁলোকৰ বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলালে।
  আৰু তাই হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মই ছুপাৰমেন!
  এলভিনাই নিজৰ ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপলটো টিপিলে, জাপানীজ বিমানৰ এটা গোট তললৈ কাটিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - মই এজন মহাকাশৰ ভিক্সন!
  ছোৱালীজনী অতি যুঁজাৰু আৰু অতিযৌনতাত সক্ৰিয় ৷
  সত্য আৰ্য - মাত্ৰ চুপাৰ! আৰু সাধাৰণতে উচ্চতম শ্ৰেণীৰ এনে সৌন্দৰ্য্য!
  জাৰ্মান আৰু ছোভিয়েট সৈন্যই শত্ৰুক পৰাস্ত কৰি সমগ্ৰ চীনত আগবাঢ়িছে।
  ছিংগাপুৰত আক্ৰমণৰ সময়ত এয়াৰবৰ্ণ ডিভিজন আৰু বাৰাকুডা খালী ভৰিৰে ছোৱালীৰ ইউনিটৰ যোদ্ধাসকলে নিজকে পৃথক কৰি তুলিছিল। গ্রীষ্মমণ্ডলীয় বৰষুণৰ ডোঙাত উদং গোৰোহা ছিটিকি ছোৱালীকেইজনীয়ে জাপানীসকলৰ দুৰ্গম স্থানত ফাটি বেয়নেট মাৰিলে।
  এইবোৰেই হৈছে যুঁজাৰু সুন্দৰী।
  এনে এটা আক্ৰমণাত্মক দলৰ চেপেটা আঘাতত জাপান কঁপি উঠিল।
  ১৯৫৪ চনৰ পতনত চীনৰ বেছিভাগ অংশ অক্ষ শক্তিসমূহে নিজৰ দখললৈ লৈ যায়। আৰু উদীয়মান সূৰ্য্যৰ দেশৰ বাবে পৰিস্থিতি বহুত জটিল হৈ পৰিল।
  হিটলাৰে মন্তব্য কৰিছিল:
  - এটা গুহাত দুটা চৰাইৰ লগত মিলিব নোৱাৰে!
  আৰু যোদ্ধা আলবিনা আৰু এলভিনাই চতুৰ্থ হাজাৰ বিমানখন গুলীয়াই পেলালে। জাপানে সস্তীয়া কিন্তু নিম্নমানৰ বিমান অতি বৃহৎ পৰিমাণে উৎপাদন কৰিছিল, গতিকে বিল সংগ্ৰহ কৰাটো অতি সুবিধাজনক আছিল।
  আলবিনাই তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি আন এজন চামুৰাই কাটি চিঞৰি চিঞৰি ক"লে:
  - এইখন আমাৰ ধুনীয়া পৃথিৱী!
  আলভিনাই এটা স্কাৰলেট নিপলৰ সহায়ত ডজন জাপানী গাড়ী ভাঙি টুইট কৰিলে:
  - সাম্যবাদৰ যুগলৈ গৌৰৱ, সমগ্ৰ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডত!
  ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপল ব্যৱহাৰ কৰি চামুৰাইক নমাই দিয়া আলবিনাও আচৰিত হৈ চিঞৰি উঠিল:
  সাম্যবাদৰ কথা কৈছে নেকি?
  উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, আৰু ডজন ডজন জাপানী বিমান কাটি পেলোৱা এলভিনাই ৰিপ"ৰ্ট কৰিছে:
  - নতুন আৰ্য্য ব্যৱস্থা সাম্যবাদ!
  ছোৱালীকেইজনীয়ে হাঁহি হাঁহি ফাটি গ"ল... চতুৰ্থ হাজাৰ বিমানৰ বাবে তেওঁলোকক প্লেটিনাম ওক গছৰ পাতৰ তৰোৱাল আৰু হীৰাৰে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ ডাইমণ্ড ষ্টাৰ বঁটা প্ৰদান কৰা হয়। যে অতি উচ্চ বঁটা এটাও সৌন্দৰ্য্যৰ অভিলেখ।
  এই ছোৱালীবোৰক আপুনি উচ্চ দৃষ্টিৰে চাব লাগে...
  কিন্তু আনাষ্টেছিয়া ভেডমাকোভা আৰু আকুলিনা ছ"ক"ল"ভস্কায়া নীচ নহয় আৰু পাঁচশখন তললৈ নমাই দিয়া বিমানৰ সংখ্যা অতিক্ৰম কৰিলে।
  আৰু তেওঁলোকে নতুন, অতি উচ্চ বঁটা লাভ কৰিছিল, আৰু নিজৰ বাবে তাৰকাৰ গোট এটা সংগ্ৰহ কৰিছিল।
  এনাষ্টেছিয়াই খালী ভৰিৰে নিজৰ অস্ত্ৰটো নিক্ষেপ কৰে আৰু শত্ৰুক নমাই দিয়ে, শত্ৰুক কাটি চিঞৰি চিঞৰি কয়:
  - সকলো গ্ৰহত সাম্যবাদৰ বাবে!
  Akulina স্কাৰলেট নিপল টিপি শত্ৰুক তললৈ কাটি, আক্ৰমণাত্মকভাৱে screeches:
  আনকি ল"ৰা-ছোৱালীবোৰেও আমাক চিনি পায়!
  শীতকালত জাপানে প্ৰায় সকলো উপনিবেশ হেৰুৱাইছিল আৰু যুদ্ধখন মহানগৰখনলৈ স্থানান্তৰিত হৈছিল।
  ১৯৫৫ চন আহিল, যেতিয়া যুদ্ধবোৰ ধুমুহাময় আৰু কোনো শেষ বা প্ৰান্ত দেখা নাযায়।
  জাপানে হাৰ মানিছে, লাহে লাহে কিন্তু নিশ্চিতভাৱে। আৰু তেওঁ ক্ৰমান্বয়ে যুদ্ধত পৰাস্ত হৈছে।
  কিন্তু চামুৰাইসকলে হতাশ আৰু কঠোৰ যুঁজ দিয়ে।
  আলেংকা আৰু তেওঁৰ দলটোৱে আই এছ-১১ পৰীক্ষামূলক টেংকত উঠিল। এই বাহনখনত ১৩০ মিলিমিটাৰ বন্দুক আছে আৰু তলত কঠিন ট্ৰেক আছে।
  আলেংকাই নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে গুলী মাৰে, শত্ৰুক ভাঙি পেলায় আৰু গৰ্জন কৰে:
  - ছোৱালীৰ খালী গোৰোহাৰে সাম্যবাদৰ গৌৰৱ!
  আন্যুতাইও এটা ৰঙা নিপলৰ সহায়ত গুলী চলালে, তাৰে নটা মেচিনগানৰ ট্ৰিগাৰত টিপি চিঞৰিলে:
  - আমি ছোৱালীবোৰ বৰ শীতল!
  আল্লাইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি ঘুচা মাৰিলে, শত্ৰুক চেপি ধৰিলে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - বাৰু, স্ক্ৰুৰ পৰা!
  মাৰিয়াই চুদিলে, খালী গোৰোহাৰ সহায়ত। তাই শত্ৰুক বিন্ধিলে আৰু দাঁত উদং কৰি হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - নতুন কৃতিত্বৰ বাবে!
  মাৰুছিয়াই ষ্ট্ৰবেৰীৰ নিপলৰ সহায়ত ঘুচা মাৰিলে, শত্ৰুক মাৰাত্মক গ্ৰিপেৰে ৰেম কৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - সাম্যবাদৰ মহান ব্যক্তিসকলৰ বাবে!
  আলেংকাই আকৌ গুলী চলালে আৰু গৰ্জন কৰিলে:
  - যাতে সামূহিক কৃষক সভাপতি আৰু জিপ্সী একনায়কত্ববাদী সাস্কাৰ মৃত্যু হয়!
  আৰু তেওঁ কৱচত খালী ভৰিখন চৰ মাৰিব।
  ছোৱালীবোৰৰ লগত তেনেকৈয়ে মিলি গ"ল, মাত্ৰ বৰ ভাল কথা। সাধাৰণতে তেওঁলোক আচৰিত ধৰণৰ শ্ৰেণী যোদ্ধা।
  ইয়াত তেওঁলোকে কোৰাছত গান গাইছে:
  নাই, সজাগজন ম্লান নহ"ব,
  একটি বাজ্জ, একটি ঈগল...
  ৰাইজৰ মাত স্পষ্ট -
  ফুচফুচানিটো সাপে থেতেলিয়াই পেলাব!
  
  ষ্টেলিন মোৰ হৃদয়ত বাস কৰে
  যাতে আমি দুখ নাজানো ...
  মহাকাশৰ দুৱাৰখন খুলি দিলে
  আমাৰ ওপৰত তৰাবোৰ জিলিকি আছিল!
  
  মোৰ বিশ্বাস গোটেই পৃথিৱীখন সাৰ পাব
  ফেচিবাদৰ অন্ত পৰিব...
  আৰু সূৰ্য্যটো জিলিকি উঠিব
  বাট, সাম্যবাদক আলোকিত কৰা!
  এলিজাভেটাইও নিজৰ টি-৫৪ টেংকটোৰে যুঁজি আছে, এনেকুৱা যুঁজি থকা ছোৱালী-ডাইনী।
  আৰু সুন্দৰীসকলক খালী ভৰিৰে জাপানী গাড়ীয়ে ভাঙি পেলায়।
  এলিজাবেথে তাইৰ ৰঙা নিপলটোৰে জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি চিঞৰি উঠিল:
  - ছোভিয়েট সাম্যবাদৰ ধাৰণাসমূহৰ মহিমা!
  আৰু এই সৌন্দৰ্য্যই কেনেকৈ হাঁহিব! আৰু মুকুতাৰ দৰে দাঁতেৰে জিলিকি উঠিব।
  একাটেৰিনাই ল"লে আৰু লগতে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে আঙুলিয়াই চিঞৰিলে:
  - সাম্যবাদৰ অমৰ ধাৰণাসমূহৰ বিজয়ত,
  আমি আমাৰ দেশৰ ভৱিষ্যত দেখিছোঁ...
  এলিনাই নিজৰ প্ৰতিদ্বন্দ্বীক ৰুবি নিপলৰে চেপি ধৰিলে আৰু দাঁত উদঙাই দিলে, চিঞৰিলে:
  - আৰু আমাৰ পিতৃভূমিৰ ৰঙা বেনাৰখনলৈ,
  আমি সদায় নিস্বাৰ্থভাৱে বিশ্বাসী হৈ থাকিম!
  এফ্ৰাচিয়াই তাইৰ উদং গোৰোহাত লাথি মাৰি হিচকি উঠিল:
  - পিতৃভূমিৰ মহিমা, আমাৰ মুক্ত,
  জনগোষ্ঠীৰ বন্ধুত্ব, চিৰদিনৰ বাবে সমৰ্থন!
  আৰু সকলো ছোৱালীয়ে নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি একেলগে গাইছিল:
  - আইনৰ ক্ষমতা, জনসাধাৰণৰ ইচ্ছা,
  কাৰণ, এজন সাধাৰণ মানুহৰ ঐক্যৰ বাবে!
  যোদ্ধাসকলৰ, মই ক"ব লাগিব, অবিশ্বাস্য যুদ্ধ আক্ৰমণাত্মকতা থাকে।
  আৰু ইয়াত Gerda যুদ্ধ ...
  তাইৰ "পেন্থাৰ"-৬ ছুপাৰটেংকৰ দৰে, চামুৰাইৰ অৱস্থানবোৰ ছিন্নভিন্ন কৰি পেলায়।
  গেৰ্ডাই জয়ষ্টিক বুটামটো টিপি ৰঙা ৰঙৰ নিপল এটাৰে গুলী চলায় আৰু গৰ্জন কৰে:
  - আৰ্য জগতৰ বাবে!
  চাৰ্লটেও চৰ মাৰিব, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, জাপানী ভাষাৰ এটা গোট ফালি পেলাব আৰু ব্লাথ কৰিব:
  - মহান সীমান্তৰ বাবে!
  ক্ৰীষ্টিনা আৰু মাগডাৰ মাজতো কাজিয়া হয়। ছোৱালীকেইজনী অত্যন্ত যুঁজিছে, আৰু অতি ধুনীয়া, বিকিনি পিন্ধি প্ৰায় উলংগ।
  ক্ৰীষ্টিনাই নিজৰ ৰুবি নিপলৰে গুলী চলালে, জাপানীজ হিৰোহিটো-৪ টেংকটো ভাঙি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মোৰ দেশৰ মহিমা!
  মাগডাইও লাথি মাৰিলে, তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলি ব্যৱহাৰ কৰি, চামুৰাই হাউইটজাৰটো ভাঙি পেলালে আৰু হুমুনিয়াহ কাঢ়িলে:
  - মহান কৃতিত্বৰ গৌৰৱ!
  এই ছোৱালীবোৰ সৰ্বোচ্চ শ্ৰেণীৰ!
  মাৰ্চ মাহৰ শেষৰ ফালে টকিঅ"ৰ পতন ঘটে। আৰু ১৯৫৫ চনৰ ২০ এপ্ৰিলত জাপানে আত্মসমৰ্পণ কৰে আৰু এইদৰে মহাযুদ্ধৰ অন্ত পেলায়।
  ছোৱালীজনী আলবিনা আৰু এলভিনাই পাঁচ হাজাৰ বিমান অতিক্ৰম কৰি নিক্ষেপ কৰিলে। আৰু ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকে এটা বিশেষ বঁটা লাভ কৰিছিল: ৰূপালী ওক গছৰ পাত আৰু হীৰা তৰোৱালৰ সৈতে আইৰন ক্ৰছৰ নাইট ক্ৰছৰ গ্ৰেট ডাইমণ্ড ষ্টাৰ।
  যুদ্ধ এতিয়াও শেষ হোৱা নাই। তাই মাত্ৰ অলপ সময় লুকাই থাকিল। কিন্তু হিটলাৰে প্ৰায় সমগ্ৰ বিশ্ব জয় কৰিছিল।
  বেৰিয়াই প'ৰ্ট আৰ্থাৰৰ লগতে দক্ষিণ ছাখালিন, কুৰিল ৰিজ আৰু মানচুৰিয়া পুনৰ লাভ কৰে।
  ইউ এছ এছ আৰ হৈ পৰিল নিজৰ ঘাঁ চেলেকি থকা এখন শক্তিশালী দেশ। কিছুদিন নাজী জাৰ্মানীয়ে তেওঁলোকৰ সৰু সৰু প্ৰতিৰোধক দমন কৰি আন দেশ জয় কৰিছিল।
  এই যুদ্ধ ধ্বংস আৰু বিশ্ব আধিপত্যৰ বাবে চলিছিল। কিন্তু আন এক বিশ্বব্যাপী সংঘাতৰ সৃষ্টি হৈছিল।
  ইফালে ইউ এছ এছ আৰৰ ওপৰত ডাৱৰ গোট খাইছিল। আৰু ১৯৫৯ চনত সত্তৰ বছৰীয়া জন্মদিনত এডলফ হিটলাৰে বেৰিয়াই শাসন কৰা ছোভিয়েট ৰাছিয়াক আক্ৰমণ কৰাৰ সিদ্ধান্ত লয়। ফুহৰাৰৰ ফালে প্ৰায় গোটেই পৃথিৱীখনেই আছিল।
  কিন্তু ইউ এছ এছ আৰ এক শক্তিশালী, ঔদ্যোগিক শক্তিত পৰিণত হ"ল। সেয়ে শিল এটাৰ ওপৰত খোঁচ এখন পাইছিলোঁ।
  দুয়োখন দেশৰ হাতত পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ আছিল যদিও গেৰ্ডা আৰু আলবিনাই এনে এটা জেনেৰেটৰ সৃষ্টি কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল য"ত বিকিৰণে সমগ্ৰ পৃথিৱী গ্ৰহটোক সামৰি লৈছিল, যাৰ ফলত এই ধৰণৰ ধ্বংসৰ ব্যৱহাৰ অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল।
  আৰু হিটলাৰে পৃথিৱীৰ শেষ সাৰ্বভৌম শক্তি দখল কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে। পশ্চিমে সীমান্ত ড্নিপাৰ, আৰু তাৰ পিছত বেলাৰুছ, আৰু জাৰ্মানীৰ অধীনত থকা বাল্টিক ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ কাষেৰে গৈছিল। নাজীয়ে ক্ৰিমিয়াক পিছফালে ৰাখিবলৈ সক্ষম হৈছিল। যদিহে ইউ এছ এছ আৰে চেভাষ্টোপলত ক"লা সাগৰীয় বহৰৰ বাবে ঘাটি ভাড়াত লোৱা নাছিল।
  বাকী ভূখণ্ডৰ উপৰিও ৰাছিয়া চীন - মানচুৰিয়াৰ অংশ আছিল। গতিকে জন্মৰ হাৰক উৎসাহিত কৰাৰ অতি সক্ৰিয় নীতি গ্ৰহণ কৰা আৰু কমিউনিষ্ট, নাস্তিক শাসন ব্যৱস্থাই বহুবিবাহক বৈধতা প্ৰদান কৰা ইউ এছ এছ আৰৰ জনসংখ্যাই ইতিমধ্যে ভূখণ্ডৰ ক্ষতিৰ পিছতো ১৯৪১ চনৰ যুদ্ধৰ পূৰ্বৰ পৰিসংখ্যা অতিক্ৰম কৰিছিল আৰু প্ৰতিটো বছৰেই আছিল তিনি শতাংশ যোগ কৰিলে।
  বেৰিয়াই গৰ্ভপাত আৰু গৰ্ভনিৰোধক দুয়োটাকে নিষিদ্ধ কৰিছিল। আৰু চাৰিটাতকৈ কম সন্তান থকা পৰিয়ালৰ ওপৰত বন্য কৰ প্ৰৱৰ্তন কৰিলে।
  পৰিকল্পনা আৰু লাঠিৰ পদ্ধতি অনুসৰি ইউ এছ এছ আৰৰ দ্ৰুত বিকাশ ঘটিল, আৰু ইয়াৰ সামৰিক শক্তি বৃদ্ধি পালে।
  হিটলাৰে সম্ভাৱ্য ভাবুকি অনুভৱ কৰি, বিশ্বক একক থাৰ্ড ৰাইখত একত্ৰিত কৰি শেষ কৰি, এই গ্ৰহত নিজৰ শেষ যুদ্ধ আৰম্ভ কৰাৰ সিদ্ধান্ত ল"লে।
  যোৱা যুদ্ধৰ কথা কি ক"ব? পৃথিৱীত জয় কৰিবলৈ একো বাকী নাই। এবছৰৰ আগতে জাৰ্মানসকলে চন্দ্ৰলৈ উৰা মাৰিছিল, আৰু মহাকাশ সম্প্ৰসাৰণৰ যুগ মুকলি হৈছে। কিন্তু হিটলাৰে ষ্টাৰ ৱাৰ্ছৰ যুগ আৰু তাৰকাৰাজ্য বিজয় চাবলৈ জীয়াই থাকিবনে? সুস্থ জীৱনশৈলী, নিৰামিষ খাদ্য, নিয়মীয়া ব্যায়াম আৰু মাত্ৰাযুক্ত শাৰীৰিক কাৰ্যকলাপৰ সত্ত্বেও স্পষ্ট হৈ পৰিছিল যে ফুৰাৰৰ বয়স বৃদ্ধি হৈছে। মূৰৰ টান ঠাইবোৰ শক্তিশালী হৈ আহিছে, চুলিবোৰ ধূসৰ হৈ আহিছে, আৰু আপুনি ভাগৰুৱা যেন লাগিছে। যদিও ফুহৰাৰে উল্লাস কৰিবলৈ চেষ্টা কৰিছে।
  যিয়েই নহওক, আপুনি আপোনাৰ শেষৰটো মিছন সম্পূৰ্ণ কৰি ইউ এছ এছ আৰ জয় কৰা উচিত। আৰু সেইবাবেই, ফুহৰাৰৰ মৃত্যু হ"লেও, তেন্তে তেওঁৰ প্ৰায় হাজাৰটা পুত্ৰ প্ৰাকৃতিক প্ৰজননৰ দ্বাৰা পোৱা যায়। আৰু ইয়াৰে এজনে শ্ৰেষ্ঠ, আটাইতকৈ সক্ষম হিচাপে স্বীকৃতি লাভ কৰিব আৰু পৃথিৱী গ্ৰহৰ ইতিহাসৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ একনায়কত্ববাদীৰ সিংহাসন গ্ৰহণ কৰিব।
  যিকোনো ক্ষেত্ৰতে পলম কৰাটো অতি বিপদজনক, আৰু পাৰমাণৱিক অস্ত্ৰ ফলপ্ৰসূ নহ"লেও হিটলাৰে কেৱল প্ৰথম স্তৰতে ইউ এছ এছ আৰত পঞ্চাশ নিযুততকৈ অধিক সৈনিকক নিক্ষেপ কৰিছিল। ইয়াৰ উপৰিও বিপুল সংখ্যক টেংক, বিমান, আৰু উৰণীয়া ডিস্কো ৷ আৰু এইটোৱেই হৈছে বিশাল শক্তি।
  ইউ এছ এছ আৰে অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ আধুনিকীকৰণ অব্যাহত ৰাখিছিল। টি-৬৪ টেংকটো দেখা গৈছিল, গধুৰ আৰু ১২৫ মিলিমিটাৰৰ শক্তিশালী বন্দুকৰ সৈতে, পাখিৰ খোলা আৰু পিৰামিডৰ দৰে জাৰ্মান বাহনৰ সৈতে ভেদ কৰিব পৰা। সঁচা, টি-৬৪ বিমানে মাত্ৰ উৎপাদনত প্ৰৱেশ কৰিবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। মূল টেংকটো এতিয়াও আছিল টি-৫৪, জাৰ্মান মডেলৰ বিপৰীতে যথেষ্ট শক্তিশালী নাছিল। হিটলাৰে ৰাছিয়াৰ বিৰুদ্ধে আগ্ৰাসনৰ খৰখেদা কৰাৰ অন্যতম কাৰণ এইটোৱেই।
  আই এছ-১১য়ে ধৰিব পৰা নাছিল... ২০৩ মিলিমিটাৰ কামান থকা মেচিনেৰে আই এছ-১২ নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল যদিও ই অতি দামী, গধুৰ আৰু ডাঙৰ বুলি প্ৰমাণিত হৈছিল। ১৫২ মিমি, দীঘল বেৰেলযুক্ত বন্দুকটোত আই এছ-১৫ আছিল আপোচ। এই মেচিনটো এটা বৃদ্ধি কৰা টি-৬৪ৰ দৰে আছিল আৰু লগতে মাত্ৰ উৎপাদন আৰম্ভ হ"ল।
  জাৰ্মানীৰ মূল টেংক পেন্থাৰ-৬ পিৰামিড আকৃতিৰ আছিল আৰু ইয়াক পেন্থাৰ-৭লৈ সামান্য উন্নীত কৰি বন্দুকৰ কেলিবাৰ ৮৮ মিলিমিটাৰলৈ বৃদ্ধি কৰি অধিক ধ্বংসৰ সৃষ্টি কৰা হৈছিল। আৰু ইঞ্জিনটোৱে, অধিক শক্তিশালী ৩০০০ হৰ্চপাৱাৰ স্থাপন কৰি, পঞ্চাশ টন ওজন বজাই ৰাখি প্ৰচণ্ড গতি আৰু কৌশল প্ৰদান কৰি, আৰু কৱচৰ মান উন্নত কৰি।
  আনকি নতুন ছোভিয়েট টি-৬৪খনো ড্ৰাইভিং প্ৰদৰ্শন আৰু কাষৰ সুৰক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত জাৰ্মানতকৈ লক্ষণীয়ভাৱে কম আছিল, আৰু কপালটোও। কিন্তু টি-৬৪ বিমানে কম দূৰত্বৰ পৰা হ"লেও অন্ততঃ জাৰ্মানীৰ ভিতৰত সোমাব পাৰিলেহেঁতেন।
  আকাশত জাৰ্মানসকলো শক্তিশালী আছিল আৰু যন্ত্ৰৰ পৰিমাণ আৰু গুণগত মানও আছিল। আৰু ইউ এছ এছ আৰত তেওঁলোকে নিজাকৈ ডিস্কো তৈয়াৰ কৰিবলৈ সক্ষম নহ"ল ৷ আৰু জাৰ্মানসকলে বেলনচি ডিস্কত তাপৰ ৰশ্মি স্থাপন কৰিছিল - যেনে লেজাৰ, আৰু অধিক ফলপ্ৰসূ শ্বেলিং কৰিব পাৰিছিল।
  আৰু নাজীসকলৰ মাজত ডিস্কো দহ শব্দৰ বেগত উৰিছিল। আৰু আচলতে ই বিশাল। এনেকুৱাই থাৰ্ড ৰাইচৰ সেনা শক্তিশালী।
  আৰু তেওঁলোকৰ মাটিৰ তলৰ টেংক আছে। আৰু আন বহুত শীতল বস্তু। মুঠতে বেৰিয়াৰ কাৰ্যতঃ কোনো সুযোগ নাই।
  কিন্তু ছোভিয়েট সৈন্যৰ প্ৰতিৰক্ষামূলক ক্ষমতা বিশাল। আৰু আক্ৰমণ আৰম্ভ হ"ল আকাশী আক্ৰমণেৰে। বাহিনীবোৰ অসমান আৰু জাৰ্মানীয়ে ছোভিয়েট চহৰবোৰ চেপি ধৰিছে। দহ হাজাৰ ৰাছিয়া পাৰ হৈ স্মোলেনস্কক লৈ যায়।
   নাটাছাই এটা সিদ্ধান্ত ল"লে:
  - হিটলাৰ আৰু তেওঁৰ দলটোক ইউ এছ এছ আৰৰ পৰা সৈন্য আঁতৰাবলৈ বাধ্য কৰাব লাগিব, আৰু বন্দী শিশুসকলক মুকলি কৰি দিব লাগিব!
  চঞ্চল জোয়াই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - অৱশ্যেই আপুনি কৰিব লাগে! আৰু নিজৰ পূৰ্বপুৰুষক ফেচিবাদৰ পৰা বচাওক!
  অগাস্টিনে খালী ভৰি দুখন ঠেলি মন্তব্য কৰিলে:
  আমি কোনো সন্দেহ নোহোৱাকৈ কৰিম!
  স্বেটলানাই সহজেই নিশ্চিত কৰিলে যে:
  - ইয়াৰ বাবে আমাৰ সকলো উপায় আছে!
  কোৱাৰ লগে লগে আৰু চাৰিগৰাকী মহিলা যোদ্ধাই ফেচিষ্ট দলটোক আক্ৰমণ কৰি আছে।
  ঈশ্বৰৰ ৰাছিয়ান শতিকাৰ যোদ্ধা আৰু মিউটেণ্ট ডাইনীসকলে পুনৰ বিংশ শতিকাৰ নাজীৰ সৈতে যুঁজিলে।
  ফেচিষ্ট ব্ৰাউন সাম্ৰাজ্যত সৈনিকৰ সংখ্যা বেছি। অন্তহীন নদীৰ দৰে বৈ যায়।
  অৱশ্যে চাৰিগৰাকী ছোৱালীয়ে ৱেৰমাখ্টৰ টেংক আৰু বিমান ধ্বংসৰ কামটো অতি বিখ্যাতভাৱে লৈছিল। আৰম্ভণিৰে পৰাই তেওঁলোকে হাত-ভৰিৰে চেপি ধৰিছিল, বলৰ ক্ষেত্ৰখনে আৱৰি ধৰিছিল। কিন্তু...
  মাটিৰ তলৰ পৰা যেন অলেগ ৰাইবাচেংকো আৰু নাটাছাৰ সৰু ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই আবিৰ্ভাৱ হ"ল।
  নেন'বটৰ সৈতে চাৰ্জ কৰিলে ৷ ঘৃণিত ফেচিষ্টসকলক ধ্বংস কৰিবলৈ তেওঁলোকে ৰাওনা হ"ল। গতিকে চাৰিওটা ছয়লৈ পৰিণত হ"ল।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই নিজৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখন চেপি ধৰি মন্তব্য কৰিলে:
  - তেনেকুৱাই নেকি? বাৰু, আমাৰ ভাগ্য কি, অন্যথা আমি পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰো!
  জাৰ্মানসকলক চেপি ধৰি থকা আক্ৰমণাত্মক সোণালী চুলিৰ জোয়াই যুক্তিসংগতভাৱে লক্ষ্য কৰিলে:
  - খৰকৈ কৰি লওঁ! ইউ এছ এছ আৰক বচাওঁ আহক!
  বাৰ বছৰৰ তলৰ নহয় খালী ভৰিৰে ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে নাজীসকলক পদাতিক আৰু টেংক দুয়োটাৰে তৰোৱালৰে গৰ্জন কৰিছিল:
  - কেতিয়াও হাৰ নামানিব!
  আৰু ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ পৰা এটা চোকা ডিস্ক উৰি গ"ল, যিয়ে একেলগে তিনিটা ফেচিষ্ট বিমান কাটি পেলালে!
  খালী গোৰোহাৰে জিলিকি থকা মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই টেংক আৰু পদাতিক উভয়কে প্ৰতিদ্বন্দ্বীক চেপি ধৰি দাঁত উদং কৰি গুণগুণাই উঠিল:
  - পৃথিৱীত কৃতিত্বৰ ঠাই আছে!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰিৰ পৰা বিষাক্ত বেজীবোৰ সিঁচৰতি হৈ নাজী আৰু তেওঁলোকৰ বিমান আৰু টেংকত খুন্দা মাৰিলে।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাইও নিজৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিবোৰ উলিয়াই দিলে, হত্যাকাৰীভাৱে, আৰু হাউলি উঠিল:
  আমি কেতিয়াও পাহৰিব নোৱাৰো আৰু কেতিয়াও ক্ষমাও নকৰোঁ।
  আৰু তাইৰ লাইটছেবাৰবোৰ নাজীৰ ওপৰত মিলৰ মাজেৰে গৈছিল। তাৰ পাছত ব্লাষ্টাৰবোৰে টেংকবোৰত চেপি ধৰিলে, বেছবোৰ কাটি পেলালে। বিমানবোৰেও পাইছিল।
  শত্ৰুবোৰৰ মাজেৰে টুকুৰা টুকুৰ কৰি ৰঙা চুলিৰ অগাষ্টিনে চিঞৰি উঠিল:
  - নতুন অৰ্ডাৰৰ বাবে!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা নতুন বেজী সিঁচৰতি হৈ পৰিল। আৰু চকুত কি আছে, নাজী সৈনিক আৰু বিমানৰ ডিঙিত কি আছে।
  হয়, যোদ্ধাসকল যে উত্তেজিত আৰু ক্ৰোধিত হৈ পৰিছিল সেয়া স্পষ্ট হৈ পৰিছিল।
  বগা, বাদামী ৰঙৰ সৈনিক আৰু বিমানৰ সৈতে টেংক কাটি কুল জোয়াই চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ লোহাৰ ইচ্ছা!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা নতুন, মাৰাত্মক উপহাৰ উৰি যায়। আৰু টেংক আৰু বগা যুঁজাৰু বিমানবোৰ পৰি আছে, আৰু বিমানৰ পৰা ঠেংবোৰ জ্বলি আছে।
  স্বেটলানা স্নো হোৱাইটে মিলাৰক কাটি পেলায়, তাইৰ তৰোৱালবোৰ বিজুলীৰ দৰে।
  নাজীবোৰ গুটিৰ দৰে পৰি আছে।
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে, শত্ৰুৰ বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলায় আৰু চিঞৰি উঠে:
  - মাতৃ ৰাছিয়াৰ বাবে এটা মানৱ মহাকাশ সাম্ৰাজ্য থাকিব, জয়ী!
  নাজীৰ বিৰুদ্ধে আগবাঢ়িছে অলেগ ৰাইবাচেংকো। টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰাই বাদামী সৈন্য কাটিছে।
  আৰু একে সময়তে ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ ভৰিৰ আঙুলিবোৰে বিষেৰে বেজী উলিয়াই দিয়ে, ডাল ফালি বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলায়।
  ল"ৰাটোৱে গৰ্জন কৰে:
  - ভৱিষ্যত Rus' গৌৰৱ!
  আৰু গতিত ই সকলোৰে মূৰ আৰু মুখ কাটি পেলায়, আৰু একে সময়তে টেংক টাৱাৰ কাটি পেলায়।
  টাৰ্মিনেটৰ ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই বিৰোধী আৰু বিমান আৰু টেংকো ধ্বংস কৰে।
  তাইৰ উদং ভৰি দুখন লৰচৰ কৰি আছে। বৃহৎ সংখ্যক নাজীৰ মৃত্যু হৈছে। যোদ্ধাই চিঞৰিছে:
  - নতুন সীমান্তৰ বাবে!
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে লৈ কাটিব ...
  ফেচিষ্ট সৈনিকৰ মৃতদেহৰ গণ।
  আৰু ইয়াত আক্ৰমণাত্মকভাৱে নাটাছা কৰ্ছুনোভা। তেওঁ টেংক, বিমানৰ লগতে নাজীসকলক নিজৰ বাবে কাটি পেলায় আৰু গায়:
  - Rus' মহান আৰু উজ্জ্বল,
  মই বৰ অচিনাকি ছোৱালী!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা ডিস্ক উৰি যায়। কোনে দেখিলে নাজীৰ ডিঙি। হয়, এইজনী ছোৱালীয়ে টেংক ভাঙিছে।
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে জোয়া এঞ্জেলস্কায়। দুয়োহাতেৰে বাদামী ৰঙৰ সৈনিক কাটি। নলীৰ পৰা থু পেলোৱা। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰে - টেংক আৰু বিমান গুলীয়াই পেলায়।
  আৰু একে সময়তে তেওঁ নিজৰ মাজতে গান গায়:
  - এহ, ব্লাডজন যাওঁ,
  অ" মোৰ প্ৰিয়টো যাব!
  লেজাৰ তৰোৱালেৰে নাজীসকলক কাটি পেলোৱা আৰু টেংকৰ সৈতে বাদামী ৰঙৰ সৈন্যসকলক নিঃশেষ কৰি অগাষ্টিনে চিঞৰি উঠে:
  - সকলো চেগ আৰু এটা প্ৰাণীৰ ছালত,
  ক্লাব লৈ লৰালৰিকৈ দাঙ্গা আৰক্ষীৰ ওচৰলৈ গ"ল!
  আৰু খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ মাজত কেনেকৈ লঞ্চ কৰিব লাগে, হাতী এটাক হত্যা কৰিব পৰা কিবা এটা, আৰু তাতোকৈ বেছি টেংক।
  আৰু তাৰ পিছত চিকচিকিয়া:
  - পহু! বাইশ শতিকা!
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে স্বেটলানা স্নো হোৱাইট। কাট, নাজীক কাটি পেলোৱা। খালী ভৰিৰে সিহঁতৰ ওপৰত মৃত্যুৰ উপহাৰ লঞ্চ কৰে।
  তৰোৱাল লৈ মিল চলায়।
  টেংক আৰু বিমানৰ লগতে বহু সৈনিকক চেপি ধৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - এটা ডাঙৰ জয় আহি আছে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনী বন্য গতিত।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে মাৰাত্মক বেজী নিক্ষেপ কৰি টেংক আৰু বিমান ধ্বংস কৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জপিয়াই পৰিল। ল"ৰাটোৱে ছামাৰচাল্ট এটা কৰিলে। তেওঁ জাঁপ মাৰি বহুত নাজীক কাটি পেলালে।
  তেওঁ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰিলে, টেংক আৰু বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলালে আৰু গুৰগুৰাই গ"ল:
  - মোৰ সুন্দৰ সাহসৰ বাবে বিখ্যাত হওক!
  আৰু আকৌ ল'ৰাটো যুদ্ধত আছে।
  কঠিন ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভা আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িছে। একেৰাহে সকলো শত্ৰুক টুকুৰা-টুকুৰ কৰে। তাইৰ তৰোৱালবোৰ বতাহৰ চকলৰ ব্লেডতকৈও কঠিন। আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে মৃত্যুৰ উপহাৰ নিক্ষেপ কৰি আছে, টেংক আৰু বিমান জ্বলি আছে।
  ছোৱালীজনীয়ে আক্ৰমণাত্মক ৰূপ ধাৰণ কৰিছে। অনুষ্ঠান অবিহনে বাদামী যোদ্ধাক নিঃশেষ কৰে।
  আৰু মাজে মাজে জপিয়াই থাকে, আৰু টুইষ্ট কৰে!
  আৰু তাইৰ পৰা বিনাশৰ উপহাৰ উৰি যায়।
  আৰু নাজীসকল নিজেই মৃত্যুমুখত পৰে। আৰু গোটেই টিলাবোৰ মৃতদেহ গোট খায়।
  মাৰ্গাৰিটাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে squeaks:
  - মই এজন আমেৰিকান গৰুৰখীয়া!
  আৰু আকৌ তাইৰ উদং ভৰি দুখনে বেজীটো দলিয়াই দিলে।
  আৰু তাৰ পিছত আৰু ডজন ডজন বেজী!
  আক্ৰমণাত্মক ক্ষেত্ৰতো নাটাছা কৰ্ছুনোভা অতি শীতল।
  আৰু খালী ভৰিৰে নিক্ষেপ কৰে, আৰু খেৰৰ পৰা থু পেলায়, টেংক আৰু বিমানবোৰ ভাঙি পেলায়।
  আৰু হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - মই এটা জিলিকি থকা মৃত্যু! মাত্ৰ মৰিব লাগিব!
  আৰু আকৌ গতিশীল সৌন্দৰ্য্য।
  জোয়া এঞ্জেলস্কাই নাজী মৃতদেহৰ এটা ব্লক ধুমুহা। আৰু লগতে তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা ধ্বংসৰ বুমেৰাং উৰি ওলাই যায়।
  আৰু টেংক আৰু বিমানৰ লগতে বাদামী যোদ্ধাবোৰ পৰি থাকে আৰু পৰি থাকে।
  জোয়া ছোৱালীয়ে চিঞৰিছে:
  - খালী ভৰিৰে ছোৱালী, তাই তোমাক পৰাস্ত কৰিব!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা ডজন ডজন বেজী উৰি যায়। যিবোৰ পোনে পোনে নাজীৰ ডিঙিত সোমাই যায়।
  মৃত্যুমুখত পৰে।
  বা সঁচাকৈয়ে ক"বলৈ গ"লে সম্পূৰ্ণ মৃত, টেংক আৰু বিমান থকা ঠাই।
  আক্ৰমণাত্মকভাৱে অগাস্টিন। বাদামী সৈন্যক থেতেলিয়াই পেলায়। তাইৰ তৰোৱাল দুখন হাতত লৈ ফুৰিছে। আৰু তাই ইমান মহান যোদ্ধা।
  ফেচিষ্ট সৈন্যৰ মাজেৰে এটা টৰ্নেডোৱে সোমাই যায় - বিমান আৰু টেংক পৰি যায়।
  ৰঙা চুলিৰ ছোৱালীয়ে গৰ্জন কৰে:
  - ভৱিষ্যত লুকাই আছে! কিন্তু ই বিজয়ী হ"ব!
  আৰু আক্ৰমণাত্মকভাৱে অগ্নিময় চুলিৰে এগৰাকী সৌন্দৰ্য্য।
  সপোনৰ বন্য আনন্দত অগাষ্টিনে নিজৰ উদং গোৰোহাটো লৈ এটা পালছাৰ পঠায় আৰু গৰ্জন কৰে:
  - যুদ্ধৰ দেৱতাই সকলো ফালি পেলাব!
  আৰু যোদ্ধাজন আক্ৰমণাত্মক অৱস্থাত আছে।
  আৰু তাইৰ খালী ভৰি দুখনে বহুত চোকা, বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰে যিয়ে বিমানক গুলীয়াই পেলায় আৰু টেংকৰ কৱচ বিন্ধি পেলায়।
  যুদ্ধত স্বেটলানা স্নো হোৱাইট। আৰু ইমানেই জিলিকি থকা আৰু যুঁজাৰু। তাইৰ উদং ভৰি দুখনে ইমানবোৰ হত্যাকাৰী বস্তু পেলাই দিয়ে। মানুহ নহয়, শ্যামলা চুলিৰে মৃত্যু।
  কিন্তু ভাঙি গ"লে ৰোধ কৰিব নোৱাৰিব৷
  স্বেটলানা স্নো হোৱাইটে গাইছে:
  - জীৱন মৌ নহব,
  ঘূৰণীয়া নৃত্যত সেই জাঁপটো!
  সপোন বাস্তৱায়িত হওক -
  সৌন্দৰ্য্যই মানুহক দাসলৈ ৰূপান্তৰিত কৰে!
  আৰু খালী ভৰিৰে ছোৱালীজনীৰ গতিবিধিত ক্ৰোধ বাঢ়িছে। আৰু আৰু সকলোবোৰ ধ্বংসপ্ৰাপ্ত টেংক আৰু বিমান।
  আক্ৰমণত অলেগ ৰাইবাচেংকো, সকলো ত্বৰান্বিত হৈছে। ল"ৰাটোৱে নাজীক মাৰপিট কৰে।
  তেওঁৰ খালী ভৰি দুখনে চোকা বেজী নিক্ষেপ কৰে - টেংক আৰু বিমান ফালি পেলায়।
  ডেকা যোদ্ধাজনে চিঞৰি উঠে:
  - উন্মাদ সাম্ৰাজ্যই সকলোকে ছিন্নভিন্ন কৰিব!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটো খোজকাঢ়ি গৈছে।
  মাৰ্গাৰিটা এগৰাকী ধুমুহাময় স্কুলীয়া ছোৱালী, আৰু তাইৰ কাৰ্যকলাপৰ সম্পূৰ্ণ টাৰ্মিনেটৰ। আৰু শত্ৰুক থ্ৰেছ কৰে।
  ইয়াত তাই খালী ভৰিখনেৰে লঞ্চ কৰিলে, বিস্ফোৰক বস্তুৰে এটা মটৰ। তাই বিস্ফোৰণ হ"ব, আৰু একেলগে এশটা নাজী আৰু দহটা টেংক ওপৰলৈ দলিয়াই দিয়া হ"ব।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - যিয়েই নহওক আমাৰ হাতত বিজয় আহিব !
  আৰু তেওঁ তৰোৱাল লৈ মিলটো চলাব - টেংকৰ নলীবোৰ বিভিন্ন দিশত উৰি যাব।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই নিজৰ গতিবিধি ত্বৰান্বিত কৰিলে। ছোৱালীজনীয়ে বাদামী যোদ্ধাবোৰক কাটি পেলায়। আৰু চিঞৰি থকাৰ সময়ত:
  - ৰাছিয়ান সাম্ৰাজ্যৰ বাবে বিজয় অপেক্ষা কৰি আছে।
  আৰু টেংক আৰু বিমানৰ লগতে নাজীসকলক ত্বৰান্বিত গতিৰে নিঃশেষ কৰি পেলাওঁ আহক।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভা হৈছে টাৰ্মিনেটৰ পোৱালি।
  তেওঁ ৰৈ লেহেমীয়া কৰিবলৈ নাভাবে, আৰু টেংক আৰু বিমানবোৰ গুলীয়াই পেলোৱা হয়৷
  জোয়া এঞ্জেলস্কাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে। তাইৰ তৰোৱালে যেন মাংস আৰু ধাতুৰ চালাড কাটি পেলায়। ছোৱালীজনীয়ে হাওঁফাওঁৰ ওপৰত চিঞৰি উঠে:
  - আমাৰ পৰিত্ৰাণ বলবৎ হৈ আছে!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিয়েও এনে বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  আৰু বহুত মানুহৰ ডিঙি বিন্ধি, মৃতদেহৰ টিলা, লগতে ভঙা টেংক আৰু তললৈ পৰি যোৱা বিমান।
  অগাস্টিন এগৰাকী পাগল ছোৱালী। আৰু ই হাইপাৰপ্লাজমাৰে নিৰ্মিত ৰবটৰ দৰে সকলোকে ধ্বংস কৰে।
  ইতিমধ্যে ই শ শ নাজী আৰু বহুতো টেংক আৰু বিমান ধ্বংস কৰিছে। কিন্তু সকলোবোৰ গতি বাঢ়িছে। আৰু যোদ্ধাও গৰ্জন কৰে।
  - মই ইমানেই অজেয়! পৃথিৱীৰ আটাইতকৈ শীতল বস্তু!
  আৰু আকৌ সৌন্দৰ্য্যই আক্ৰমণৰ ওপৰত।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰ পৰা এটা মটৰ উৰি ওলাই যায়। আৰু তিনিশ নাজী আৰু এক ডজন টেংক এক শক্তিশালী বিস্ফোৰণত ছিন্নভিন্ন হৈ পৰিল।
  প্ৰেছৰ পেশীৰ সৈতে খেলি, আৰু ৰঙা নিপলৰে বুকুখন জোকাৰি থকা অগাষ্টিনাই গাইছিল:
  - আমাৰ মাটি দখল কৰিবলৈ সাহস নকৰিবা!
  শ্বেটলানা স্নো হোৱাইটেও আক্ৰমণাত্মক ৰূপ ধাৰণ কৰিছে। আৰু এগ্ৰামো ৰেহাই নিদিয়ে। ৱাইল্ড টাৰ্মিনেটৰ গাৰ্ল।
  আৰু শত্ৰুক কাটি নাজীক নিঃশেষ কৰে। আৰু ইতিমধ্যে খাৱৈত আৰু ৰাস্তাৰ কাষত ভঙা টেংক আৰু বিমানৰ সৈতে বাদামী ৰঙৰ যুঁজাৰু বিমানৰ এটা গোট পৰি গৈছিল।
  ছয়জন ক্ৰোধিত হৈ পৰিল। বনৰীয়া যুঁজ এটা কৰিলে।
  কাৰাটেৰ শিশু অলেগ ৰাইবাচেংকো পুনৰ কৰ্মত। আৰু দুয়োখন তৰোৱাল জোকাৰি আগবাঢ়ি যায়। আৰু টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে মিলটো চলায়। মৃত নাজীবোৰ পৰি আছে।
  মৃতদেহৰ গণ। ৰক্তাক্ত শৰীৰৰ গোটেই পাহাৰ, বিমান লৈ ভঙা গাড়ীৰ গোট।
  ল"ৰা উদ্ভাৱকজনৰ মনত আছে এটা বন্য কৌশল। য"ত ঘোঁৰা আৰু মানুহবোৰো একেলগে মিহলি হৈছিল।
  শিশু হত্যাকাৰী Oleg Rybachenko squeaks:
  - মনৰ পৰা ধিক্!
  আৰু যথেষ্ট টকা থাকিব!
  আৰু টাৰ্মিনেটৰ বয় এটা নতুন আন্দোলনত। আৰু তাৰ উদং ভৰি দুখনে কিবা এটা লৈ দলিয়াই দিব।
  ল"ৰা জিনিয়াছে গৰ্জন কৰিলে:
  - মাস্টার ক্লাস এবং ফার্ম "Adidas"!
  সঁচাকৈয়ে এটা শীতল শ্ব" হৈ পৰিল। আৰু কিমান নাজীক হত্যা কৰা হ"ল? আৰু তেওঁলোকে টেংক আৰু বিমানৰ লগতে সৰ্বাধিক সংখ্যক শ্ৰেষ্ঠ বাদামী যুঁজাৰু বিমানকো হত্যা কৰিছিল।
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাও যুদ্ধত আছে। ডালচেনি আৰু তীখাৰ সেনাবাহিনী ধ্বংস কৰে আৰু গৰ্জন কৰে:
  - বড় শক ৰেজিমেন্ট! আমি সকলোকে কফিনত ঠেলি দিছো!
  আৰু তাইৰ তৰোৱালে নাজীক কাটি পেলালে। ইতিমধ্যে বাদামী যুঁজাৰু বিমানৰ গণ ভাঙি গৈছে। আৰু তেওঁলোকৰ লগত টেংক আৰু বিমান।
  ছোৱালীজনীয়ে গুৰুগুৰুকৈ ক"লে:
  - মই পেন্থাৰতকৈও শীতল! প্ৰমাণ কৰক যে আপুনি শ্ৰেষ্ঠ!
  আৰু ছোৱালীজনীৰ উদং গোৰোহাৰ পৰা শক্তিশালী বিস্ফোৰক থকা মটৰ এটা উৰি ওলাই যাব।
  আৰু শত্ৰুৰ ওপৰত আঘাত কৰা।
  আৰু তেওঁ কিছুমান শত্ৰু, টেংক, আনকি বিমানকো লৈ ধ্বংস কৰিব।
  আৰু নাটাছা কৰ্শ্বুনোভাৰ কৰ্তৃত্ব। আৰু তাই বিপক্ষক আঘাত কৰে, আৰু তাই কাকো নিৰাশ নকৰে।
  ইতিমধ্যে টেংক আৰু বিমানৰ লগতে কিমান নাজী নিহত হৈছে।
  আৰু তাইৰ দাঁতবোৰ ইমান চোকা। আৰু চকু দুটা নীলা ৰঙৰ। এইজনেই ছোৱালীজনী - মূল জল্লাদ। যদিও তাইৰ সকলো সংগী আছে - জল্লাদ!
  নাটাছা কৰ্শ্বুনোভাই চিঞৰিছে:
  - মই পাগল! আপোনাৰ পেনাল্টি থাকিব! ৰুবল এটাও ল"ব নালাগে!
  আৰু আকৌ ছোৱালীজনীয়ে তৰোৱালেৰে বহুত নাজীক কাটি পেলাব।
  জোয়া এঞ্জেলস্কাই খোজ কাঢ়িছে আৰু বহুত বাদামী যোদ্ধা কাটিছে।
  আৰু খালী ভৰিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। প্ৰতিটো বেজীয়ে কেইবাজনো নাজীক হত্যা কৰে বা টেংকেৰে বিমান এখন গুলীয়াই পেলায়। এই ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে ধুনীয়া।
  অগাষ্টিনে আগবাঢ়ি যায় আৰু বিৰোধীক চেপি ধৰে। আৰু একে সময়তে তেওঁ চিঞৰিবলৈ নাপাহৰিব:
  - আপুনি কফিনৰ পৰা সাৰি যাব নোৱাৰে!
  আৰু ছোৱালীজনীয়ে দাঁত লৈ দাঁত উদঙাই দিব!
  আৰু লাল চুলিৰজনী ইমানেই ... বতাহত চুলি উৰি ফুৰা, সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰৰ দৰে।
  আৰু সকলোবোৰ আক্ষৰিক অৰ্থত খঙৰ পৰাই ওলাই আহে।
  গতিশীল স্বেটলানা স্নো হোৱাইট। ইয়াত তাই বহুত মূৰৰ খুলি আৰু টেংক টাৱাৰ কাটিছিল। দাঁত উদঙাই দিয়া এগৰাকী যোদ্ধা।
  জিভা দেখুৱায়। আৰু তাৰ পিছত খেৰৰ পৰা থু পেলায় - বিমানবোৰ ভাঙি পেলায়। তাৰ পিছত তেওঁ হাউলি উঠে:
  - তোমালোক মৰিবানে!
  আৰু আকৌ তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক বেজী উৰি যায়, যিবোৰে পদাতিক আৰু বিমানত খুন্দা মাৰে।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে জপিয়াই জপিয়াই।
  খালী ভৰিৰ ল"ৰা এজনে বেজীৰ গোট এটা নিৰ্গত কৰে, টেংকবোৰ ভাঙি পেলায় আৰু গায়:
  - কেম্পিং কৰিবলৈ যাওঁ, ডাঙৰ একাউণ্ট এটা খুলিব!
  ডেকা যোদ্ধাজন নিজৰ শ্ৰেষ্ঠতম অৱস্থাত আছে।
  ইতিমধ্যে তেওঁৰ বয়স যথেষ্ট, সকলোৱে নাটাছা এণ্ড কোম্পানীৰ সৈতে দুঃসাহসিক অভিযানত নামিছে, কিন্তু তেওঁক দেখাত শিশুৰ দৰে। কেৱল অতি শক্তিশালী আৰু পেশীবহুল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গাইছিল:
  - খেল নিয়ম অনুসৰি নহওক - আমি fraera ভাঙি যাম!
  আৰু আকৌ তেওঁৰ খালী ভৰিৰ পৰা মাৰাত্মক আৰু ভাঙি পেলোৱা বেজী উৰি গ"ল। বিমান আৰু টেংক দুয়োটা।
  খালী, ঘূৰণীয়া গোৰোহাৰে জিলিকি থকা মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই আনন্দৰে গাইছিল:
  - নোহোৱাটো অসম্ভৱ! মোৰ বিশ্বাস স্বাধীনতাই ভোৰভোৰাই উঠিব!
  ছোৱালীজনীয়ে আকৌ নাজী আৰু তেওঁলোকৰ টেংক আৰু বিমানবোৰৰ ওপৰত বেজীৰ মাৰাত্মক ঢৌ এটা নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু ক"লে:
  - আন্ধাৰ গুচি যাব! মে" মাহৰ গোলাপ ফুল ফুলিব!
  আৰু যোদ্ধাগৰাকীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে মটৰ এটা দলিয়াই দিয়াৰ লগে লগে হাজাৰটা নাজী লগে লগে বতাহত উৰি গ"ল। হয়, আমাৰ চকুৰ সন্মুখতে গলি গৈছে বাদামী, নৰকীয় সাম্ৰাজ্যৰ সৈন্য।
  যুদ্ধত নাটাছা কৰ্ছুনোভা। কোব্ৰাৰ দৰে জপিয়াই পৰে। শত্ৰুক উৰুৱাই দিয়ে। আৰু ইমানবোৰ নাজীৰ মৃত্যু হয় আৰু বিমান দুৰ্ঘটনাগ্ৰস্ত হয়।
  ছোৱালীজনীয়ে সেইবোৰ তৰোৱাল, আৰু কয়লাৰ দানা, আৰু বৰশীৰে ব্যৱহাৰ কৰিছিল। আৰু বেজী।
  একে সময়তে তেওঁ গৰ্জন কৰে:
  - মোৰ বিশ্বাস জয় আহিব!
  আৰু ৰাছিয়ানসকলৰ গৌৰৱ বিচাৰি পাব!
  উদং ভৰিৰ আঙুলিয়ে নতুন বেজী নিক্ষেপ কৰে, প্ৰতিপক্ষক ঘুচা মাৰে।
  বন্য আন্দোলনত জোয়া এঞ্জেলস্কায়। নাজীক আক্ৰমণ কৰে। সৰু সৰু টুকুৰা কৰি ভাঙি পেলায়।
  যোদ্ধা মহিলাগৰাকীয়ে উদং আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰে। ই টেংক আৰু বিমানৰ সৈতে বিৰোধীক গৰ্জনৰ দৰে ভাঙি পেলায়:
  আমাৰ সম্পূৰ্ণ বিজয় ওচৰ চাপিছে!
  আৰু তেওঁ তৰোৱালেৰে বনৰীয়া মিল এটা লৈ যায়, টেংকবোৰ ঝাড়ু দি আঁতৰাই লৈ যায়। এইটো সঁচাকৈয়ে ছোৱালীৰ দৰে ছোৱালী!
  কিন্তু অগাস্টিনৰ কব্ৰাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িল। এই মহিলাগৰাকী সকলো দুঃস্বপ্নৰ বাবে দুঃস্বপ্ন।
  আৰু যদি ই কাটি দিয়ে তেন্তে ইয়াৰ অৰ্থ হ"ল ই কাটিব।
  ইয়াৰ পিছত লাল চুলিৰ মানুহজনে লৈ গাইব:
  - মই সকলো মূৰৰ খুলি খুলি দিম! মই এটা ডাঙৰ সপোন!
  আৰু এতিয়া তাইৰ তৰোৱালবোৰ কাৰ্য্যত আছে আৰু বিমানৰ ডুৰালুমিনেৰে মাংস আৰু ধাতু কাটিছে।
  শ্বেটলানা স্নো হোৱাইটেও আক্ৰমণাত্মকভাৱে আগবাঢ়িছে। এই ছোৱালীজনীৰ ব্ৰেক নাই। সিহঁতে কাটি পেলোৱাৰ লগে লগে, গতিকে মৃতদেহৰ ভৰটো আৱৰ্জনা হৈ পৰে, আৰু বিমান আৰু টেংকবোৰ পৰি আছে।
  ব্লণ্ড টাৰ্মিনেটৰ গৰ্জন কৰে:
  - কিমান ভাল হ'ব! কিমান ভাল হ'ব - মই জানো!
  আৰু এতিয়া তাইৰ পৰা এটা হত্যাকাৰী মটৰ উৰি যায়।
  খালী ভৰিৰে, সুদৰ্শন, পেশীবহুল ল"ৰা অলেগে আকৌ শ শ নাজীৰ মাজেৰে উল্কাপিণ্ডৰ দৰে লৰচৰ কৰি খোজ কাঢ়ি গুচি যায়। আৰু বোমা এটা তুলি লৈ দলিয়াই দিব।
  আকাৰত সৰু, কিন্তু মাৰাত্মক...
  আকাশত থকা বিমানৰ এটা ভৰ কেনেকৈ সৰু সৰু টুকুৰা কৰি ভাঙিব পাৰি।
  টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাটোৱে হাউলি উঠিল:
  - ভয়ংকৰ মেচিনৰ ধুমুহাময় যৌৱন!
  খালী ভৰিৰে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই যুদ্ধত আকৌ এই কাম কৰিব।
  আৰু বহুত বাদামী যুঁজাৰু কাটি পেলাব। আৰু তেওঁ টেংক আৰু বিমানৰ মাজত ডাঙৰ ডাঙৰ ক্লিয়াৰিং কাটি পেলায়।
  ছোৱালীজনীয়ে চিঞৰি উঠে:
  - লাম্বাডা আমাৰ বালিৰ ওপৰত নৃত্য!
  আৰু ই নৱীকৃত জোৰেৰে আঘাত কৰিব।
  আক্ৰমণাত্মক ক্ষেত্ৰত আৰু অধিক ক্ষুব্ধ হৈ পৰিছে নাটাছা কৰ্ছুনোভা। এইদৰেই তেওঁ নাজীক থ্ৰেছ কৰে। এনে ছোৱালীক প্ৰতিহত কৰাটো তেওঁলোকৰ বাবে বৰ সহজ নহয়।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই ইয়াক লৈ গাইছিল:
  - মোৰ খালী ভৰিৰ কিকটোৱে অন্ধ কৰি পেলাইছে!
  ঠাইতে দৌৰাটো এটা সাধাৰণ মিলন!
  আৰু যোদ্ধা ছোৱালীজনীয়ে এনে আঘাতৰ ধাৰাবাহিকতাৰে বিপক্ষৰ মাজত ফাটি গ"ল।
  আৰু খালী ভৰিৰে ডিস্ক নিক্ষেপ কৰিব।
  ইয়াত তাই মিলটো চলাইছিল। বাদামী ৰঙৰ সেনাবাহিনীৰ মুৰব্বী গোটটো পিছলৈ গুটিয়াই গ"ল, আৰু টেংকবোৰ জ্বলি উঠিল, বিমানবোৰ জ্বলি উঠিল।
  তাই এগৰাকী যুঁজাৰু সৌন্দৰ্য্য। সি নিজকে ইমান বাদামী আৰ্মাডাক মাৰি পেলায়।
  জোয়া এঞ্জেলস্কায় খোজ কাঢ়িছে, ব্যতিক্ৰম নোহোৱাকৈ সকলোকে চেপি ধৰিছে। আৰু তাইৰ তৰোৱালবোৰ মৃত্যুৰ কেঁচিৰ দৰে।
  ছোৱালীজনী মাত্ৰ মৰমলগা। আৰু তাইৰ উদং ভৰি দুখনে অতি বিষাক্ত বেজী নিক্ষেপ কৰে।
  বিপক্ষক পৰাস্ত কৰক। ডিঙিত বিন্ধি কফিন বনাই, টেংক আৰু বিমান বিস্ফোৰণ কৰে।
  জোয়া এঞ্জেলস্কায়াই ল"লে, তাইৰ ভৰপূৰ স্তনৰ ৰঙা নিপলবোৰ জোকাৰিলে আৰু চিঞৰিলে:
  - যদি টেপত পানী নাথাকে...
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই আনন্দত চিঞৰিলে:
  গতিকে আপোনাৰ দোষ!
  আৰু উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে সি এনেকুৱা কিবা এটা দলিয়াই দিয়ে যিয়ে ভালদৰে মাৰি পেলায়। এইটো সঁচাকৈয়ে ছোৱালীৰ ছোৱালী।
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা, ব্লেডখন কেনেকৈ উৰি যাব। আৰু তেওঁ বহুত যুঁজাৰু বিমানত খুন্দা মাৰিব, টেংকৰ পৰা টাৱাৰ কাটি পেলাব।
  খালী ভৰিৰে অগাস্টিন গতিশীল। দ্ৰুত আৰু সৌন্দৰ্য্যত অনন্য।
  কি উজ্জ্বল চুলি তাইৰ। যেনেকৈ উৰি ফুৰা সৰ্বহাৰাৰ বেনাৰ। এই ছোৱালীজনী প্ৰকৃত ভিক্সন।
  আৰু তাই বিৰোধীক কাটি পেলায় - যেন তাই জন্মতে হাতত তৰোৱাল লৈছে।
  লাল চুলিৰ, অভিশপ্ত জন্তু! তাইৰ লগত তাই প্ৰাকৃতিক পোহৰৰ সৈতে, ৰং নোহোৱাকৈ যুদ্ধত নামিল।
  অগাস্টিনে লৈ হিচকি উঠিল:
  - ম'হৰ মূৰ থাকিব - যুঁজাৰুবোৰ পাগল নহ'ব!
  আৰু ইয়াত তাই আকৌ বহুত যুঁজাৰুক চেপি ধৰিলে।
  টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুণগুণাই ক'লে:
  - কি লাগে তোমাক! ইয়াত ছোৱালীজনী!
  মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই খালী ভৰিৰে ডেগাৰ নিক্ষেপ কৰি টেংকৰ টাৰেটটো ভাঙি নিশ্চিত কৰিলে:
  - ডাঙৰ আৰু শীতল ছোৱালী!
  অগাস্টিনে এই কথাত সহজেই একমত হ"ল:
  - মই এজন যোদ্ধা যিয়ে কাকো কামোৰিব!
  আৰু আকৌ উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে তেওঁ মাৰাত্মক, ভাঙি পেলোৱা বিমান নিক্ষেপ কৰিব।
  যুদ্ধত নাটাছা কৰ্ছুনোভা প্ৰতিপক্ষতকৈ হীন নহয়। ছোৱালী নহয়, কিন্তু জুইৰ শিখাত এনেকুৱা ডাইনীক শেষ কৰিবলৈ। আৰু নাজীসকলৰ বহুত কষ্ট হৈছে: বিমান আৰু টেংক পৰি আছে।
  আৰু চিঞৰি উঠে:
  - কি নীলা আকাশ!
  অগাষ্টিনে খালী ভৰিৰে ব্লেডখন এৰি দি টেংকৰ টাৰেটটো কাটি নিশ্চিত কৰিলে:
  - আমি ডকাইতিৰ সমৰ্থক নহয়!
  শত্ৰুক কাটি বিমান গুলীয়াই শ্বেটলানা স্নো হোৱাইটে চিঞৰি উঠিল:
  - মূৰ্খক কটাৰীৰ প্ৰয়োজন নাই ....
  জোয়া এঞ্জেলস্কাই চিঞৰি উঠিল, খালী ভৰিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰিলে, আৰু টেন কৰা ভৰিৰে টেংক আৰু বিমানবোৰ ভাঙি পেলালে:
  - তিনিটা বাকচৰ পৰাই তাক মিছা কথা ক'বা !
  নাজীসকলক কাটি পেলোৱা নাটাছা কৰ্ছুনোভাই লগতে কয় যে:
  - আৰু এটকা বিনিময়ত তাৰ লগত কৰক!
  আৰু যোদ্ধাসকলে লৈ জপিয়াই যাব। ইমান ৰক্তাক্ত আৰু শীতল। সাধাৰণতে তেওঁলোকৰ মাজত যথেষ্ট উত্তেজনা থাকে।
  অকলে শ্বৰ্ট পিন্ধা প্ৰায় উলংগ, সুদৰ্শন, পেশীবহুল ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোক যুদ্ধত অতি ষ্টাইলিছ দেখা যায়।
  ধুনীয়া ছোৱালী মাৰ্গাৰিটাই উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ভৰি দুখন, এন্টিমেটাৰৰ টুকুৰা এটা দলিয়াই গাইছিল:
  - আঘাত শক্তিশালী, আৰু ল'ৰা এটা আগ্ৰহ আছে ...
  জিনিয়াছ ল"ৰাটোৱে ভৰিৰে হেলিকপ্টাৰ প্ৰপেলাৰৰ দৰে দেখা যোৱা বস্তুটো লঞ্চ কৰিলে। তেওঁ নাজী আৰু টেংকৰ পৰা দুশমান মূৰ কাটি পেলালে, চিঞৰি উঠিল:
  - যথেষ্ট স্পৰ্টী!
  আৰু দুয়োটা - সম্পূৰ্ণ ওপেনৱৰ্কত এজন ল'ৰা আৰু ছোৱালী।
  টাৰ্মিনেটৰ ল'ৰা অলেগে, বাদামী সৈন্যক কাটি, গুৰগুৰাই উঠিল:
  - আৰু আমাৰ বাবে ডাঙৰ জয় হ'ব!
  মাৰ্গাৰিটাই উত্তৰত হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাওঁ - খালী ভৰিৰে!
  ছোৱালীজনী সঁচাকৈয়ে ইমান সক্ৰিয় টাৰ্মিনেটৰ।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই আক্ৰমণাত্মকভাৱে গাইছিল:
  - পবিত্ৰ যুদ্ধ!
  আৰু যোদ্ধাজনে এটা চোকা ডিস্ক-বুমেৰাং লঞ্চ কৰিলে। তেওঁ চাপত উৰি গ"ল, বহুত নাজী আৰু টেংক টাৱাৰ কাটি পেলালে।
  জোয়া এঞ্জেলস্কায়াই লগতে কয়, নিঃশেষকৰণ অব্যাহত ৰাখি:
  - আমাৰ জয় হ'ব!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা নতুন বেজী উৰি গ"ল। আৰু বহুত যুঁজাৰু বিমান আৰু বিমানত খুন্দা মাৰে।
  শ্যামলা ছোৱালীজনীয়ে ক"লে:
  - শত্ৰুক চেকমেট কৰা যাওক!
  আৰু তাই জিভাখন দেখুৱাই দিলে।
  খালী ভৰিৰে আৰু অগ্নিময় অগাষ্টিনে ভৰি দুখন জোকাৰি চোকা ধাৰৰ স্বস্তিকা নিক্ষেপ কৰি গুৰগুৰাই উঠিল:
  - ইম্পেৰিয়েল পতাকা আগলৈ!
  উদং গোৰোহাৰে হাইপাৰপ্লাজমৰ বল এটা টছ কৰি থকা স্বেটলানা স্নো হোৱাইটে সহজেই নিশ্চিত কৰিলে:
  - পতিত বীৰসকলৰ মহিমা!
  আৰু ছোৱালীকেইজনীয়ে নাজীক চেপি ধৰি একেলগে চিঞৰিলে:
  - আমাক কোনেও বাধা নিদিয়ে!
  আৰু এতিয়া যোদ্ধাসকলৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা ডিস্ক উৰি গৈছে। মাংস ফাটি গৈছে, টেংকৰ টাৱাৰ আৰু বিমানৰ ঠেং ভাঙি পেলোৱা হৈছে।
  আৰু আকৌ হাউলি:
  - আমাক কোনেও পৰাস্ত কৰিব নোৱাৰে!
  নাটাছা কৰ্ছুনোভা বতাহত উৰি গ"ল। বিৰোধী আৰু পাখি থকা শগুনক ফালি পেলালে, আৰু জাৰি কৰিলে:
  - আমি তাই-পহু, শত্ৰুক ভাজি!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা এটা অতি মাৰাত্মক ডিস্ক উৰি ওলাই যাব।
  আনকি ছোৱালীজনীয়ে আনন্দত টুইষ্ট কৰে।
  আৰু তাৰ পিছত তেওঁ গুণগুণাই কয়:
  - আমাৰ গোৰোহাই জুই ভাল পায়!
  হয়, ছোৱালীবোৰ সঁচাকৈয়ে চেক্সি।
  শ্বৰ্ট পিন্ধা এজন সুদৰ্শন, পেশীবহুল ল'ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গুৰুগুৰুকৈ ক'লে:
  - অ", সোনকালে, শিংবোৰক সুৰক্ষা দিয়ে!
  আৰু যোদ্ধাসকলক চকু টিপিয়াই দিলে। হাঁহি হাঁহি উত্তৰত দাঁত উদঙাই দিয়ে।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই নাজীসকলক কাটি পেলালে আৰু চিঞৰিলে:
  - আমাৰ পৃথিৱীত আনন্দ নাই, সংগ্ৰামৰ অবিহনে!
  উলংগ, ঘূৰণীয়া, শিশুসুলভ গোৰোহা থকা টাৰ্মিনেটৰ ল"ৰাজনে পালচাৰৰ ওচৰত হাৰ মানি নাজীসকলক ধ্বংস কৰি আপত্তি কৰিলে:
  "কেতিয়াবা কাজিয়াতো মজা নহয়!"
  নাটাছা কৰ্শ্বুনোভাই এই কথাত সন্মত হ"ল:
  - যদি শক্তি নাই, তেন্তে হয় ...
  কিন্তু আমি যোদ্ধাসকল সদায় সুস্থ!
  ছোৱালীজনীয়ে খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে শত্ৰুৰ ওপৰত বেজী নিক্ষেপ কৰিলে, বিমানেৰে টেংকৰ গোট উৰুৱাই দিলে আৰু গাই গ"ল:
  - সৈনিকজন সদায় সুস্থ,
  আৰু কাৰ্য্যৰ বাবে সাজু!
  ইয়াৰ পিছত স্বেটলানা স্নো হোৱাইটে পুনৰ শত্ৰুক কাটি পেলালে, টেংকৰ টাৱাৰ আৰু বিমানৰ ঠেং ভাঙি পেলালে।
  জোয়া এঞ্জেলস্কাইয়া অতি দ্ৰুত চুৰি। তাই নাজীৰ ওপৰত গোটেই বেৰেল এটা লঞ্চ কৰিলে। আৰু এটা বিস্ফোৰণেৰে দুহাজাৰমান ফালি পেলালে।
  তাৰ পাছত তাই চিঞৰি উঠিল:
  - ৰৈ নাথাকিবা, আমাৰ গোৰোহা জিলিকিছে!
  আৰু ছোৱালীজনী কম্বেট গিয়াৰত আছে!
  যুদ্ধত অগাস্টিনও দুৰ্বল নহয়। এইদৰেই তেওঁ নাজীক থ্ৰেছ কৰে। যেন শিকলিৰে গুটি এটাৰ পৰা উলিয়াই দিয়া হৈছে।
  আৰু বিৰোধীক কাটি পেলাই তেওঁ গায়:
  - সাৱধান, ভাল হ'ব,
  শৰতৰ সময়ত পাই হ"ব!
  ৰঙা চুলিৰ চয়তানে সঁচাকৈয়ে যুদ্ধত হাল বাই হাল বাইছে স্নাফবক্সত থকা চয়তানৰ দৰে। আৰু কেনেকৈ টেংক জ্বলায় আৰু বিমান জ্বলায়।
  কিন্তু টিউনিক পিন্ধা খালী ভৰিৰে ছোৱালী মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভা, কেনেকৈ যুঁজে। আৰু নাজীয়ে তাইৰ পৰা পায়।
  আৰু তাই মাৰিলে মাৰিব।
  তাৰ পৰা ৰক্তাক্ত ছিটিকনি উৰি ওলাই যায়।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই কঠোৰভাৱে মন্তব্য কৰিছিল যেতিয়া তেওঁৰ খালী ভৰিৰ পৰা ধাতুৰ ছিটিকনি উৰি গৈছিল, যিয়ে টেংকৰ মূৰৰ খুলি আৰু টাৱাৰবোৰ গলি পেলাইছিল:
  - ৰাছিয়াক গৌৰৱ, অতিশয় গৌৰৱ!
  ট্যাংক আগলৈ লৰালৰি...
  লাল শার্ট মধ্যে বিভাগ -
  ৰাছিয়ান মানুহক শুভেচ্ছা!
  গতিকে ছোৱালীবোৰে নাজীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিলে। গতিকে কাটি টুকুৰা টুকুৰ কৰা হয়। যোদ্ধা নহয়, সঁচাকৈয়ে শিকলিৰ পৰা মুক্ত হোৱা পেন্থাৰ।
  কঠিন ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকো যুদ্ধত আছে আৰু নাজীক আক্ৰমণ কৰে। সি সিহঁতক দয়া নোহোৱাকৈ মাৰি পেলায়, টেংক কাটি চিঞৰি উঠে:
  - আমি ম'হৰ দৰে!
  মাৰ্গাৰিটা কৰ্ছুনোভাই বাদামী সেনাবাহিনীক চেপি ধৰি, আৰু টেংক আৰু বিমানৰ ঠেং কাটি, তুলি লৈছিল:
  - আমি ম'হৰ দৰে!
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই সেইটো লৈ হাউলি উঠিল, টেংকবোৰৰ লগতে বাদামী ৰঙৰ সৈন্যবোৰকো কাটি পেলালে:
  - মিছা কোৱা হাতৰ পৰা ওলাই গৈছে!
  জোয়া এঞ্জেলস্কাই নাজীসকলক ছিন্নভিন্ন কৰি আছিল আৰু চিঞৰি উঠিছিল:
  - নাই, হাতৰ বাহিৰত নহয়!
  আৰু তেওঁও খালী ভৰিৰে তাৰকাজনক লৈ মুকলি কৰি দিব আৰু বহুত ফেচিষ্টক শেষ কৰিব।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই ৰঙা নিপলৰ পৰা বিজুলীৰ পোহৰ এটা লৈ এৰি দিলে আৰু চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ টিভিটোত জুই জ্বলিছে!
  আৰু তাইৰ উদং ভৰিৰ পৰা বেজীৰ হত্যাকাৰী গোট এটা উৰি যায়।
  নাজী আৰু তেওঁলোকৰ টেংক আৰু বিমানৰ ধ্বংসকাৰী জোয়া এঞ্জেলস্কাইয়াও চিঞৰি উঠিল:
  - আমাৰ বন্ধুত্ব একক!
  আৰু আকৌ ইমান জোৰেৰে নিক্ষেপ কৰা হৈছে যে সকলো দিশতে বৃত্তবোৰ ম্লান হৈ পৰে৷ এই ছোৱালীজনী বিৰোধীৰ বিশুদ্ধ ধ্বংস।
  উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে ছোৱালীজনীয়ে তিনিটা বুমেৰাং লৈ লঞ্চ কৰিব। আৰু ইয়াৰ ফলত আৰু অধিক মৃতদেহৰ সৃষ্টি হ"ল।
  ইয়াৰ পিছত সৌন্দৰ্য্যই ইছ্যু কৰিব:
  - আমি শত্ৰুক দয়া নিদিওঁ ! এটা মৃতদেহ থাকিব!
  আৰু আকৌ হত্যাকাৰী বস্তুটো উদং গোৰোহাৰ পৰা উৰি যায়।
  ৰেড অগাষ্টিনেও যথেষ্ট যুক্তিসংগতভাৱে মন্তব্য কৰিছিল:
  - মাত্ৰ এটা মৃতদেহ নহয়, বহুত!
  ইয়াৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে সেইটো লৈ খালী ভৰিৰে ৰক্তাক্ত ডোখৰবোৰৰ মাজেৰে খোজ কাঢ়ি গ"ল। আৰু তাই নাজীক বহুত হত্যা কৰিছিল।
  আৰু কেনেকৈ গৰ্জন কৰে:
  - গণ হত্যা!
  আৰু এতিয়া তেওঁ নাজী জেনেৰেলজনৰ ওপৰত মূৰটো খুন্দা মাৰিব। তাৰ মূৰৰ খুলিটো ভাঙি দিয়ক আৰু দিয়ক:
  - বানজাই! তুমি স্বৰ্গলৈ যাবা!
  স্বেটলানা স্নো হোৱাইট আক্ৰমণত অতি ক্ৰোধিত, বিশেষকৈ টেংক, আৰু বিমানকো নমাই, তাই চিঞৰি কয়:
  - তোমাৰ প্ৰতি কোনো দয়া নাথাকিব!
  আৰু তাইৰ উদং আঙুলিৰ পৰা ডজন ডজন বেজী উৰি যায়। তাই সকলোৰে মাজেৰে ভাঙি যোৱাৰ লগে লগে বিমানবোৰ ভাঙি যায়। আৰু অতিশয় আনকি যোদ্ধাজনেও টুকুৰা-টুকুৰ কৰি হত্যা কৰিবলৈ চেষ্টা কৰে।
  পেশীবহুল, শ্বৰ্টত embossed শিশু Oleg Rybachenko, এটা হুইচেলৰ সৈতে কাউৰী তললৈ নমাই, squeaks:
  - ভাল হাতুৰী!
  আৰু ল"ৰাটোৱেও খালী ভৰিৰে স্বস্তিকা ৰূপত এনে শীতল তৰা এটা দলিয়াই দিয়ে। জটিল হাইব্ৰিড।
  আৰু নাজীৰ গণ ভাঙি পৰিল।
  অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে গৰ্জন কৰিলে:
  - বানজাই!
  আৰু ল"ৰাটোৰ আকৌ বনৰীয়া আক্ৰমণ। নাই, ই কেৱল শক্তিৰে ছিটিকি উঠে, আৰু আগ্নেয়গিৰিবোৰে গুৰগুৰাই উঠে!
  গতিশীল টকটকে মাৰ্গাৰিটা। সকলোৰে পেট ফালি পেলাব।
  ভৰিৰে ছোৱালী এজনীয়ে একেলগে পঞ্চাশটা বেজী পেলাই দিব। আৰু গণটোক সকলো ধৰণৰ শত্ৰুৱে হত্যা কৰিলে, টেংক আৰু বিমান দুয়োটাকে ন"ক আউট কৰিলে।
  খালী গোৰোহাৰে জিলিকি থকা মাৰ্গাৰিটা কৰ্শ্বুনোভাই আনন্দৰ ক্ষেত্ৰত গাইছিল:
  - এটা, দুটা! শোক কোনো সমস্যা নহয়!
  আপুনি কেতিয়াও নিৰুৎসাহিত হোৱা উচিত নহয়!
  পাইপেৰে নাক আৰু ঠেং ওখকৈ ৰাখিব লাগে।
  জানি থওক যে এজন প্ৰকৃত বন্ধু আপোনাৰ লগত সদায় থাকে!
  এইটো ইমানেই আক্ৰমণাত্মক কোম্পানী। ছোৱালীজনীয়ে থ্ৰেছ কৰি চিঞৰি উঠে:
  "ড্ৰেগন ৰাষ্ট্ৰপতি মৃতদেহ হৈ পৰিব!"
  যুদ্ধত নাটাছা কৰ্ছুনোভা মাত্ৰ কোনো ধৰণৰ টাৰ্মিনেটৰ। আৰু গৰ্জন কৰি গুৰগুৰাই উঠিল :
  - বানজাই! সোনকালে পাওক! আৰু একনায়কত্ববাদীৰ অন্ত!
  আৰু তাইৰ খালী ভৰিৰ পৰা এটা গ্ৰেনেড উৰি গ"ল। আৰু নাজীসকল নখৰ দৰে ৷ আৰু ই বহুত মাষ্টোডন আৰু পাখিযুক্ত, নৰকীয় মেচিন ভাঙি পেলাব।
  ইয়াত যোদ্ধাজন! সকলো যোদ্ধালৈ - এজন যোদ্ধা!
  জোয়া এঞ্জেলস্কায়ো আক্ৰমণাত্মক ৰূপত। ইমান উগ্ৰ কুকুৰ।
  আৰু তাই লৈ গুৰগুৰাই উঠিল :
  - আমাৰ দেউতা নিজেই বগা ঈশ্বৰ!
  আৰু তেওঁ নাজীৰ ওপৰত ট্ৰিপল মিল কাটি দিয়ে!
  আৰু অগাস্টিনৰ স্তনৰ উদং গোৰোহা আৰু ৰুবী নিপলৰে জিলিকি থকা লাল চুলিৰ মানুহজনে উত্তৰত গৰ্জন কৰিলে:
  - আৰু মোৰ ভগৱান ক'লা!
  সঁচাকৈয়ে লাল চুলিৰজনেই হৈছে প্ৰতাৰণা আৰু নীচতাৰ মূৰ্ত ৰূপ। শত্ৰুৰ বাবে অৱশ্যে। আৰু তাইৰ বন্ধুসকলৰ বাবে তাই এগৰাকী প্ৰিয়।
  আৰু কেনেকৈ খালী ভৰিৰ আঙুলিৰে ল"ব আৰু পেলাব। আৰু বাদামী সাম্ৰাজ্যৰ বহুতো যোদ্ধাৰ ঢেৰ, লগতে তেওঁলোকৰ টেংক আৰু বিমান।
  লাল চুলিৰ মানুহজনে চিঞৰি উঠিল:
  - ৰাছিয়া আৰু ক'লা ঈশ্বৰ আমাৰ পিছফালে!
  অতি উচ্চ যুদ্ধ সম্ভাৱনা থকা এজন যোদ্ধা। নাই, ইয়াৰ অধীনত হস্তক্ষেপ নকৰাটোৱেই ভাল। যেনেকৈ টেংকৰ টাৱাৰবোৰ ফালি পেলোৱা হৈছে আৰু ফেচিষ্ট বিমানৰ ডেউকাবোৰ।
  অগাস্টিনে, বিৰোধীক চেপি ধৰি, হিচকি উঠিল:
  - আমি সকলো দেশদ্ৰোহীকে গুড়ি কৰি পেলাম!
  আৰু তাৰ সংগীসকলক চকু টিপিয়াই। হয়, এই অগ্নিময় ছোৱালীজনী ঠিক শান্তি দিব পৰা বস্তু নহয়। যদিহে শান্তি মাৰাত্মক নহয়!
  শত্ৰুক চেপি ধৰি স্বেটলানা স্নো হোৱাইটে জাৰি কৰিলে:
  - আমি তোমাক লাইনত ঝাড়ু দিম!
  লাল চুলিৰ অগাস্টিনে নিশ্চিত কৰিছে:
  - আমি সকলোকে মাৰি পেলাম!
  আৰু তাইৰ উদং, চেলেকি লোৱা ভৰি দুখনৰ পৰাই সম্পূৰ্ণ বিনাশৰ উপহাৰটো আকৌ উৰি যায়! আৰু ইমানবোৰ টেংক আৰু বিমান একেলগে বিস্ফোৰণ হৈ সৰু সৰু চেভিং হৈ পৰিল।
  আৰু তাৰ পিছত ছোৱালীজনীয়ে যেন ৰঙা নিপলৰ পৰা আহিছে, বিজুলীৰ আঘাতত আঘাত কৰে।
  খালী গোৰোহাৰে মৃত্যুৰ উপহাৰ পঠিয়াই অলেগ ৰাইবাচেংকোৱে ইয়াৰ উত্তৰত গাইছিল:
  বানজাই হ'ব !
  অগাষ্টিনে নাজীসকলক খালী হাতেৰে ছিঙি তৰোৱালেৰে কাটি উদং ভৰিৰ আঙুলিৰে বেজী নিক্ষেপ কৰি টেংক আৰু বিমান একেলগে ধ্বংস কৰি এই কথা জাৰি কৰিলে:
  - চমুকৈ! চমুকৈ!
  টেংক আৰু বিমানৰ সৈতে বাদামী যোদ্ধাসকলক ধ্বংস কৰি নাটাছা কৰ্ছুনোভাই চিঞৰি উঠিল:
  - মুঠতে - বাঞ্জাই !
  আৰু বনৰীয়া তিক্ততাৰে বিৰোধীক কাটি দিওঁ।
   খালী ভৰিৰে , সুদৰ্শন, শ্বৰ্ট পিন্ধা এজন ল'ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকো, বিৰোধীক কাটি পেলোৱা, জাৰি কৰা:
  - এই gambit চীনা নহয়,
  আৰু আত্মপ্ৰকাশ, বিশ্বাস কৰক, থাই!
  আৰু আকৌ ল"ৰাটোৰ উদং ভৰিৰ পৰা এটা চোকা, ধাতু কাটিব পৰা ডিস্ক উৰি গ"ল। তেওঁ টেংকৰ টাৰেট আৰু বিমানখনৰ ঠেং দুয়োটা কাটি পেলালে।
  মাৰ্গাৰিটা, এগৰাকী যুঁজি থকা ধাতু চেপি ধৰা ছোৱালী, বাদামী সাম্ৰাজ্যৰ যোদ্ধা আৰু টেংকৰ কৱচবোৰক কাটি গাইছিল:
  - আৰু যুদ্ধত কাক পাম,
  আৰু যুদ্ধত আমি কাক বিচাৰি পাম...
  সেইটো লৈ ধেমালি নকৰো আহক -
  ফালি পেলাওঁ!
  ফালি পেলাওঁ!
  তেতিয়া নাজীৰ লগত ভাল কাম কৰিছিল ...
  ইয়াত হিটলাৰ আৰু তেওঁৰ দলটোৱে ছোৱালী আৰু ল"ৰা-ছোৱালীৰ আগত আঁঠু লৈ পৰিল।
  নাটাছা কৰ্ছুনোভাই প্ৰথমে প্ৰথম নম্বৰৰ নাজীক নিজৰ উদং ভৰিত চুমা খাবলৈ বাধ্য কৰাইছিল।
  তাৰ পিছত হিটলাৰ আৰু তেওঁৰ সকলো দলে আন ছোৱালীৰ উদং তলুৱা আৰু গোৰোহাতো চুমা খালে। আৰু জিভাৰে গোৰোহা চেলেকিলে। আৰু এজন অতি ধুনীয়া শ্যামলা ল"ৰা অলেগ ৰাইবাচেংকোক ছোৱালীজনীৰ খালী ভৰি দুখনে চুমা খালে।
  পুৰুষ পৰজীৱীৰ অপমানত অতি সন্তুষ্ট হোৱাৰ পিছত নাটাস্কাই আদেশ দিলে:
  - এতিয়া আমি আপোনালোক সকলোকে হত্যা কৰা নাই যদিও তৃতীয় ৰাইচক ছোভিয়েট ইউনিয়নৰ ওচৰত সম্পূৰ্ণ আৰু নিঃচৰ্ত আত্মসমৰ্পণৰ আদেশত স্বাক্ষৰ কৰক!
  সকলো ঠিকেই আছে যিটো ভালকৈ শেষ হয়। তৃতীয় ৰাইচে আত্মসমৰ্পণ কৰে আৰু শক্তিশালী ৱেৰমাক্টক নিৰস্ত্ৰ কৰা হয়। হিটলাৰ আৰু তেওঁৰ দলটো বেৰিয়াৰ ডাঞ্জনলৈ গ"ল।
  বিচাৰ দ্ৰুত আছিল যদিও ধাৰ্মিক আছিল। ১৯৫৯ চনৰ ২২ জুনত হিটলাৰক ঠিক ৰেড স্কোৱাৰত ফাঁচী দিয়া হৈছিল!
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"