Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Касби Пират Писар Шод

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Писарбачаи кабина Эдвардро ҳама медонанд, ки пират шудааст. Ва бо флоти давлатӣ ҷанг мекунад, киштиҳоро ғорат мекунад ва гуломони зебою пойлучро озод мекунад. Вай мекӯшад, ки ҳама чизро одилонатар кунад.

  КАСБИ ПИРАТ ПИСАР ШОД
  АННОТАЦИЯ
  Писарбачаи кабина Эдвардро ҳама медонанд, ки пират шудааст. Ва бо флоти давлатӣ ҷанг мекунад, киштиҳоро ғорат мекунад ва гуломони зебою пойлучро озод мекунад. Вай мекӯшад, ки ҳама чизро одилонатар кунад.
  . БОБИ Љ 1
  Пинхон шуда, гуё дар байни рафхои мандерхои сахни хавлй мисли зулук часпида, бачачаи пойлуч Эдуард Осетров гушашро давом дод. Тахтахои нав тарошидашудаи киштй бӯи дуби тармоқро ба машом меовард ва рухсораи ҳамвори навраси абадӣ ва ё шояд ҳатто писарбачаи тақрибан сенздаҳсоларо кӯч медод. Писарбачаи терминатор сахт фикр кард:
  Кадом нақшаро ӯ бояд интихоб кунад?
  Гамбӯсаки ғарибӣ дар пояи бараҳна ва дағалшудаи писарбачаи кабина, ки бо садафи зумуррад дурахшон буд, хазида мерафт. Вай пошнаи мудаввари гулобии писарбачаро бо панчахояш гуворо тик кард ва Эдик табассумкунон лабонашро дароз кард.
  Хеле бузург аст, ки чунин ҷисми ҷавон, қавӣ, монданашаванда ва тобовар дошта бошад. Дар он захмхо бе нишоне сихат мешаванд ва дандонхои кандашуда месабзанд ва хатто доги охани тафсон (дар конхои бача чунин эпизоди бардагй буд!) ва баъд аз чанд соат бе нишоне аз байн меравад. .
  Бале, вай ин корро аз калон на-кардан медихад, вале вай боз бисьёр бартарй ва манфиатхои дигар дорад. Ва ин, бояд гуфт, аз тамоми нуқсонҳое, ки дар кӯдакии абадӣ вуҷуд доранд, бартарӣ дорад.
  Ашроф аз байни даррандаҳои баҳрӣ сӯҳбати оромонаро идома медоданд. Он ки бо ёқут овезон аст, аз зумуррад "коҳин" пурсид.
  - Пас, оё ин маънои онро дорад, ки ҷанг бо харперҳо ногузир аст? -
  Навъи марбут ба калисо тасдиқ карда шудааст:
  - Бале, бародари калонй бошад, аллакай тарафи мо мешавад, мумкин аст, ки мо коалицияи васеъ ташкил кунем.
  Тоҷири занҷири ёқут пурсид:
  - Ва гроссмейстер Скрев?
  Фитнагари маккор гуфт:
  - Вай аз дигарон бехтар мефах-мад, ки контрабас сутуни асосии эътикоди чахонй мебошад ва ба мо дар мубориза бо арфачиён ёрй мерасонад.
  Тоҷир маккорона табассум кард.
  - Хамин тавр, мо бояд танхо шохи найро бовар кунонд. Ва бигзор аждаҳои сездаҳум барзагов барорад.
  Танаффуси кӯтоҳе ба амал омад. Эдик бо дандонҳои пурқувваташ мисли титан пораи қатронро аз кабел газида, хоидан гирифт. Шиками писарбача, агар метавон писарбачаро муборизи ботаҷриба номид, ки зиёда аз як аср умр дидааст, холӣ аст. Вай пеш аз ба разведка рафтан чизе нахурда буд ва аз ин ру мехост, ки чизе бихурад.
  Боз чӣ бояд кард? Ба ҳар ҳол онҳоро бикушед.
  Ғуломе, ки ба ранги шоколад дабб шуда, хомушона ба пои урёнаш қадам зада, аз наздаш мегузашт. Вай дар тан куртаи кӯтоҳ дошт, ки ба ӯ имкон медод, ки аз лаззатҳои ҷинси одилона лаззат барад. Сарфи назар аз пӯсти сиёҳаш, мӯйи ғуломон сабук, қариб сафедии барф буд ва аз ӯ бӯи бухур меомад.
  Эдвард ҳатто афсӯс мехӯрд, ки ӯ ҳанӯз писарбача аст, аммо аз тарафи дигар, шумо метавонед ба ҳайкалҳои тиллошуда ва товусҳо ва ё сангҳои қиматбаҳо ваҳдат кунед, пас ҳаяҷон кардан меарзад.
  Коҳин-тоҷир занҷири зумуррадашро ҷунбонда, дилпурона гуфт:
  "Ва ин фармони мо, "Даҳони аждаҳо" хоҳад буд, ки касеро ба марг газад.
  Ҳамсуҳбати дегхона бо заҳролуд хандид:
  "Ба наздикй рохзанхо аз Харперс крейсери сад-гундор гирифтанд. - Ба пошнаҳои мӯза задан. - Инак, шавковар.
  Ходими фармон, ки ба иезуитҳо монанд аст, ҷавоб дод:
  - Ин ба онхо лозим аст. Онҳо хоҳанд донист, ки чӣ гуна ба сари мо ҳар гуна бадбахтонро бор кунанд.
  Дар ин ҷо Эдвард, ки боз як ғуломи бараҳнапӯли дар тан дар тан, бо камари борик ва паҳлӯи боҳашамат, дар ин ҳолат ранги сурх дошт, ба ваҷд меомад, ки ӯ супориши сардори собиқро иҷро накардааст. Морган Диш. Ҳарчанд аз тарафи дигар, чаро бояд ҳатман онро иҷро кунад. Ин Морган, як роҳзани хунхор ва қаллоб, ки ганҷро аз даста пинҳон кардааст, кист? Чаро каламушгир нест ? Ва шармандагй вай, пионерй, баъди панч дакика, аъзои комсомол Эдуард дар ин кор иштирок кард. Дар у хам хасис ва хам ташнаи саргузашт сухан мегуфт. Хайр, ин интихоби комсомолии у буд!
  Чй тавр Эдуард Осетров пешрав шуд, вокеаи дигар аст, дар сайёрае, ки дарачаи технологии тараккиёташон гуногун аст. Дар он ҷо, аз ҷумла, ӯ бо як империяи монанд ба Рейхи сеюм дучор омад, ки танҳо аз ин ҳам васеътар, сершумор ва аз ҷиҳати технологӣ пешрафта.
  Ва ба вай аналоги худ дар СССР муқобилат мекард, ки онро танҳо як зани ҷавони зебо ва зоҳирӣ роҳбарӣ мекард.
  Ва дар он чо, албатта, пешрав буд. Гузашта аз ин, дар ин сайёра ба таври тааҷҷубовар бисёр кӯдакон буданд ва занон тақрибан панҷ маротиба бештар аз мардон буданд. Дунёи аҷиб.
  Писарбача ба батальони томи бачагон фармондехй карда, ситораи кахрамони СБКР-ро гирифт - хамин империяи сурх номида мешуд. Эдуард хатто танки "Кобра-13"-ро, ки вазнаш хазор тонна буд, гирифта, ба звенохои худ бурд. Ки маълум шуд, дар ҳақиқат олӣ. Ва бригадаи у, аз се ду хиссаи духтарон ва сеяки писарон, хеле хуб будани худро исбот карданд. Аммо ин, албатта, як ҳикояи дигар аст.
  Ва ҳоло Эдвард дар киштӣ аст, дар ҷаҳони тақрибан асри XVII, дар муқоиса бо давраи заминии рушд.
  Ва гӯши тези писар ҳама чизро хуб мешунавад.
  - Хуб, аждаҳо бояд гиря кунад ва аз худ оташе барад, ки ҳама чизро пай дар пай сӯзонад. Ва гроссмейстер Скревуп метавонад қотилро ба Подшоҳи Харп фиристад. Садои заҳролуд шунида шуд. - Ҳарчанд Худо медонад, ки чӣ гуна ҳукмрон аст, аммо мубориза барои тахт империяро мустаҳкам намекунад.
  Ҳамтои зумурраддор хандида ҷавоб дод:
  - Қотил бодиққат пинҳон карда шудааст ва барои неш кардан омода аст. Дар коинот танҳо як Худо вуҷуд дорад ва бояд танҳо як падари бузург ва бародари калон бошад. - Оҳанги шоҳзодаи калисо ва подшоҳи қотилон часпак шуд. "Далиле, ки подшоҳи онҳо тасмим гирифт, ки сардори калисо шавад, ин тақсист ва ҷазои бераҳмона ӯро интизор аст.
  Ҳамсӯҳбат занҷири ёқутро ангушт карда пурсид:
  Охир Абалдин кай кушта мешавад?
  Ханда дар посух:
  - Дар вакташ.
  Овози пур аз ташнагй баланд шуд:
  - Пас биёед ба он бинӯшем.
  Иезуит аз байни хизматгорони киштй писарбачаи чархзанандаеро даъват карда, бо овози баланд фармуд.
  - Ба мо як точка чишер биёр .
  Писарбача пошнаи лучашро дурахш карда, зарфи васеъеро бардошт ва бо душворй ба назди рохбарон кашола кард. Ӯ қариб афтода, пешпо хӯрда, ба болои тахта афтод, аммо каниз тавонист зарфи моеъи қиматбаҳоро гирад.
  Писарбачаи кабина ба ӯ ташаккур гуфт, вақте ки шароб мерехт, аллакай ӯро бо калтакҳо ба пошнаҳояш мезаданд. Ва ҳангоме ки боғи бамбук аз болои пояҳои урёни кӯдак мегузарад, шумо аз болои шуш фарёд мезанед. Ва он гоҳ пойҳои ман месузанд ва ҳар як қадам барои ду ҳафтаи хуб азоб мекашад.
  Эдвард ба писарак ва ғулом чашмак зад, гарчанде ки онҳо ӯро надиданд.
  Бале, албатта, зиндагӣ дар ин ҷо дилгиркунанда аст ва шумо наметавонед дар як консоли бозӣ ба ҷаҳони аҷиб ва афсонавӣ ғарқ шавед.
  Як ҷуфт ашроф ба рӯи кӯза зада, бо завқ фурӯ бурдан гирифтанд, мисли шутуроне, ки аз биёбони Сахара бе об убур мекунанд. Вақте ки дасисачиён нӯшиданд, писарбачаро бо таҳқири ифлос пеш карданд ва ӯро бо як зарбаи саховатмандона ба хар мукофот доданд ва пойҳои урёну даббохтаашро бо қамчин заданд. Мо ба кабина даромада, ба сари миз нишастем. Аз афти кор, онхо хануз барои фитнаю найранг фурсати кофй надоштанд. Харчанд охиста гап мезаданд, разведкачии тезгушти шими кутохпуш Эдик хар як суханро ба cap мебурд.
  Акнун сухбат шавковартар мешавад. - Иезуитро аз олами дигар оғоз кард. - Аждаҳои сездаҳум чунин мешуморад, ки чунин империяе, ки Харп аст, ҳақ надорад. Он бояд дар байни контрабас ва флейта тақсим карда шавад ва дар бораи Республикаи зиштии Гармония, навбати он ба зудӣ меояд.
  Дар ин чо дасисаи савдогар бо ёкут гуфт:
  - А иб, вале баъзан мардум нисбат ба Худованди Мутаъол ва бандагонаш диндортар мешаванд. Масалан, ҷумҳурихоҳон ба мо мунтазам даҳяк медиҳанд!
  Иезуит, ки коҳини гарданбанди зумуррад дошт, гиря кард:
  - Аммо дигар чизе нест ва дигар пардохтҳо ба хазинаи бародари калонӣ қатъ карда шуданд.
  Баъд шарикаш боз як ҷуръа аз майи ширину хушбӯй гирифт, гӯшти равғани дар чошнии шоколад таршуда хӯрд. Шарбати часпаки хайвон ба ришаш мерехт, ба шарофати тайёрии махсус чашмони писарбачаи пойлуч Эдик хеле тезу тунд шуда, аз шишаи гилолуду качкаши охири асрхои миёна детальхоро медид. Баъд андешамандона гуфт:
  -Ҳеҷ чиз, ман фикр мекунам, ки беҳтарин вариант барқарор кардани монархия дар он ҷост.- табассуми гург ва табассуми вампир. - Дар ин сурат тартибот бештар мешавад ва иктидори калисо мустахкам мешавад.
  Иезуит шитоб кард, ки бовар кунонад:
  -Мо аллакай як шоҳзодаи мувофиқ дорем. Вай дар дайр тарбия ёфта буд ва комилан ба мо вобаста аст.
  Ханда дар посух:
  - Аҷаб аст, боз чӣ мехоҳед?
  Пичиррос чун ҳиши мор:
  -Ба касе ришва дода, касеро бикушед.
  Фитнагар ёқутдор аз қуттии бӯй бӯй карда, пичиррос зад:
  Як куштан беҳтар аз сад лаънат аст. Мо бояд амал кунем, на таъхир.
  -Биёед, боз бинӯшем, ки танҳо мо тавтиъа мекунему боқимондаҳо ба онҳо печидаанд!
  Майзадагон дар як ҷоми нуқрагии пуртаъсир нӯшиданд. Шароб гарон ва хеле қавӣ буд, гарчанде ки маззааш хуб буд. сурхи оташин, кафк баровард, гуё хуни кудак ба руи серф рехта бошад.
  - Шояд суруд хонем, аз сиёсат безор шудаем.
  Садо садо баланд шуд:
  - Биё, хомуш бош, вагарна тамоми киштиро бедор мекунем. Мардуми мо фардо коре доранд.
  Як зарбаи мушти худ ба рӯи миз ва шароб ба камзол парида, онро бо доғҳои чиркин пӯшонд:
  - Одамон чй? Бадтар аз саг. Оё мо бояд ба онҳо ғамхорӣ кунем?
  Ва хандаи зишт бо ҳуштак:
  - Аммо аз онхо танга фишурдан хуб аст. Хусусан, агар онҳо эҳсос кунанд ва бидонанд, ки шумо дар бораи онҳо ғамхорӣ мекунед, ҳатто дар сухан бештар аз амал.
  Канизон пайдо шуданд. Ин дафъа онҳо дар тан шимҳои борик доштанд ва дар сари синаашон тасмаҳои танги матоъ доштанд. Пойҳои урёну пӯсти зайтунпӯши онҳо, ки садоҳои ором ва мафтункунанда мебароварданд, болои саҳни киштӣ пой мезаданд. Ва бод мӯйҳои дарозу дурахшони сурх, тилло, сафед, қаҳваранг мевазид.
  Онҳо ба назди ашрофиён даромаданд ва омода буданд, ки ҳар гуна шаҳвати бузургонро қонеъ кунанд.
  Нихоят суруди мотамнок ба гуш расид;
  Ҳеҷ чизи аниқтар аз танга вуҷуд надорад
  Вай дар ҳақиқат бе дурӯғ дурахшид!
  Дар асл, дублон ҳокими ҷаҳон аст,
  Дастгирии ӯ шамшеру сипари қавӣ аст!
  
  Дар он худоёни бутпарастӣ пинҳон шудаанд,
  Мисли хуршед, чехраи заррини мунаввар...
  Ҳарчанд то ҳол роҳзанҳо-паразитҳо ҳастанд,
  Ки дар савдои нафс ба роҳ афтод!
  
  Танга, ин бут ва фаришта аст,
  Ӯ наҷотдиҳанда, нобудкунандаи ҳама аст.
  Бе зар, дамаски кироя лоғар мешавад,
  Бе пул, муваффақият дар ҷанг ба даст намеояд!
  
  Аммо ту чӣ мехоҳӣ, эй марди дил,
  Шикор барои харидани ҷовидонӣ барои шумо ...
  Дари бахту саодатро бахилона кушояд,
  Барои бофтани риштаи умри чандинасра!
  
  Аммо як дублон низ метавонад онро ба даст орад?
  Оё ҳалқаи тиллоӣ қодир аст орзу кунад?
  То ки пирамард бо дасту салом наояд.
  Ва дар мурдахона ба пешониаш мӯҳр нагузоштааст!
  
  Ҳарчанд танга ба хушбахтии зиёд ниёз дорад,
  То ба мо гуноҳҳои зиёд ато кунад!
  Аммо одам бар ҳавас қудрат надорад,
  Вай духтарон, мисли арзан ба хурӯс!
  
  Мехоҳад аз шикам бисёр бигирад,
  Бихӯред фазанҳо, мино ананас.
  Ҳарчанд шумо наметавонед ба қабр хӯред,
  Ҳатто агар шумо бо пул бениҳоят хуб бошед!
  
  Ва тобут, ҳатто арзишаш аз ҳад зиёд,
  Зеро он ҷо барои подшоҳон дорад!
  Охир, фаришта дар шакл сифр мекашад,
  Зарба ба пешонӣ ва чӯб ба майна!
  Забони дасисачиён беш аз пеш печутоб меёфт ва пас аз як пиёла боз бозори тулонй нихоят хомуш шуд.
  Ҷумлаҳои охирин инҳо буданд:
  "Шумо шунидед, ки дар Ҷек Лондон шӯриш рух додааст, ки ду, дурусттараш, се зани зебо роҳбарӣ мекарданд.
  Коҳин бо зумуррадҳо хандид ва гиря кард:
  - Вакте ки ба даст афтоданд, аскарон шодии калон пайдо мекунанд, пора-пора карда, лента бурида мешаванд!
  Тоҷири ёқут бо гурриш хиҷил кард:
  - Ман худам зид набудам, ки дар шикор иштирок кунам.
  бо душворӣ хиҷил ва ғурза мекарданд , пахш карданд:
  - Дар ин ҷо дар соҳил як фоҳишахонаи боҳашамат ҳаст, пагоҳ мо ба киштӣ канҷаҳои аз ин ҳам гармтару ҳарораттарро мебарем.
  - Ин беақл нест, чаро ҳоло не. Ман як хоҳиш дорам. Эй, ба ман чанд фоҳиша занг занед. Куҷост шаб, эй афсонаҳои тобнок? - ашрофзодаи маст занҷирро партофта, садои баланд баровард ва аз по афтод.
  -Худованд ба шумо хоби нек фиристад. - гуфт коҳини олиҷаноб, аз шишаи ҳушёр бӯй кард. Каме истода, ба худ омад, баъд бо дастони ларзон худро убур кард ва баъд бо гашти ларзон ба кабинааш рафт.
  Ғуломон ӯро аз оғӯш гирифтанд. Аммо аз афташ, нӯшокиҳои спиртиро ҷудо карда, рӯҳониён аллакай ба чизе қодир набуд.
  Ва духтарони ин ҷо хеле зебо ҳастанд ва аз бухур ва борик, ҷисмҳои варзишии ҷинси одилона чӣ бӯи форам доранд.
  Сухбате, ки разведка Осетров шунида буд, аз бисьёр маълумоти махфй иборат буд, ки шояд барои касе хеле киматбахо бошад, вале барои худи разведкачии чавон чандон маънй надошт. Дар охир, новобаста аз он ки подшоҳи арфа заҳролуд шудааст ё не, барои онҳо фарқияти каме дорад. Ва ҷанг, баръакс, ба манфиати филибустер аст, ғанимати бештар, киштиҳои ҷангии душман бо шумо камтар банд мебошанд. Дар хусуси Бародари калон бошад, корсарон, чун «оида, хурофотпарастанд, вале дар айни замон имон надоранд ва баъзан омодаанд, ки ко®инро то устухон горанд. Худи Эдуард Осетров ҳеҷ гоҳ намоз намехонд ва бо шири модараш дар худ ғарқ кард, ки ҳама динҳо дурӯғанд, аммо худое нест. Ё чунон ки мегӯянд, Худое, ки Сегона аст. Ва чӣ гуна аст, се худо вуҷуд дорад ва дар айни замон, як? Ин тавр намешавад! Агар модар ба чизе бовар мекард, пас вай бартарӣ медод, ки худро бо кӯдакон паҳн накунад ва Алис боварӣ дошт, ки дар осмон як навъ қудрат вуҷуд дорад, ҳарчанд Китоби Муқаддас нест. Шӯриш, албатта, ҷолиб аст, аммо Эдуард аз он фикр мекард, ки ӯро одатан чунин хоҳари ором ва хушмуомила дар аслиҳаи кайҳонӣ ташкил медиҳанд. Ин фикр хеле ваҳшӣ ва беақл менамуд, ҳарчанд дар давоми ҳашт сол бисёр чиз метавонад тағйир ёбад. Хусусан дар ҷанг! Пайрат ва Эдуард бешубҳа роҳзан аст, аммо ин як чизи лаънатӣ аст.
  - Сарватхо то хадди хадди хасисанд! - Пои урёнро ба дуб зада. - Бечорахо аз гуруснагй мекашанд, барои хамин шуриш сар мезанад. Ин аслан кори ман нест. - пичиррос зад писарбачаи терминатор. "Мо бояд дар бораи он фикр кунем, ки бо ин пора чӣ кор кунем.
  Чашмаш ба кулчаи нотамом афтод. Писарбачаи сиёхпуш, ки ба у хеле шабохат дошт, давида ба наздаш омад ва охиста гап зад.
  -Амакҳоям бисёр найрангбозӣ мекарданд. Ҳеҷ кас намебинад, ман " винчика " -и онҳоро месанҷам . - Писарак хам шуда, аз нӯшокии ширин як нӯшоба гирифт. Баъд боз макида, нӯшид, сари писарбача ғуррон шуд ва як лагадзада ба гала рафт.
  - Ва чй мешавад, ки ба анбори хока даромада, дар он чо бочкахоро тарконем. Дар ин ҳолат, ин гул сӯхта, ғарқ мешавад. - фахмид Эдварди маккор. - Ман ҳамин тавр мекунам.
  Аммо баъд писарбача ба ёд овард, ки дар киштӣ ғуломони зебо ҳастанд ва онҳо метавонанд мурданд. Хуб, вай дар ангушти ишорати худ як ҳалқаи хурдакак ба шакли мори нуқрагин дорад, ки чунин ҳалқаи хоксорона ва дар назари аввал нонамоён аст. Аммо ӯ қодир аст афроди ҷинси муқобилро ба масофаҳои кӯтоҳ интиқол диҳад. Ҳамин тавр, имкони наҷот додани духтарон вуҷуд дорад.
  Писарбача машъалро ба даст гирифта, ба ҳар ҳол рӯйу мӯйҳояшро бо қатрон молида, ба қаъри киштӣ даромад ва ҳамзамон шамшери элитаи олиҷаноби худро ба кафи шикоф андохт ва аз тарси он, ки бо чеҳраи худ ба ӯ хиёнат мекунад. дурахшон. Қарор баҳсбарангез аст, аммо илоҷе нест. Даруни зарф пур буд ва бӯи он қадар хуб набуд. Албатта, матросхо аз чихати тозагй фарк на-карданд ва дар хар кучо осудахо-лона мекарданд. Аммо он касе, ки минахоро медонист, ки бачахои барахнаю риштарош-та занчирхо сахт мехнат карда, барои хурдтарин бугум бо тозиёна зарба мезаданд, ё кори худро андаке суст карда, чосус бачаи чосус мегардид. . Масалан, дар шахта эхтиёчотро худи хамон тар-кишхо бартараф карданд ва хатто машъалхо дуд мекарданд. Бале, ва писарон занҷир, то сол арақи, Оё шустан нест, то дар ҳақиқат вуҷуд ҷаҳаннам. Ва дар ин ҷо, танҳо як сӯрохи муқаррарӣ барои асрҳои миёна.
  Дар рох писари мушакхои хушки гимнастро даъват карданд.
  - Мане, ба мо ром дех. - гур-гур кард матроси маст.
  Эдик хам шуда, ба назди бочка хест ва беихтиёр кранро кофтуков карда, ба кӯза рехт. Кран занг зада буд ва бениҳоят сахт ҳаракат мекард. Мисли лангаре, ки ба алафҳои баҳрӣ афтода буд.
  Ту бисёр вақт дар гирду атроф ғазаб мекардӣ, эй бачаи бадбахт. - разведкачй Осетров ба тахтапушти сараш зарбаи сахт зад. - Хайр, аз ин чо дафъ шав, ту хануз надодй.
  Кабинаи бардуруг бо суръати тамом ба рох баромад. Хуб аст, ки ӯро бо каси дигар иштибоҳ мекунанд. Анборҳои хока ҳамеша кӯшиш мекунанд, ки тавре ташкил кунанд, ки эҳтимолияти зарбаи тасодуфии ядро ҳадди ақалл бошад. Яъне, дар поён ва дар мобайни киштӣ, рост дар зери сутуни гросс ва ҳатто дар ин киштии хатӣ, барои қувват ва эътимод ба боло варақи биринҷӣ гузошта шудааст. Ин ҷоест, ки ӯ бояд ба боло равад. Писарбачаи пойлуч Эдик ба фуромадан шуруъ кард, зинахо лағжиш, бӯи бад қавитар мешуд. Дар рох ду бор ба матросхо дучор омад, онхо уро даъват карда, мачбур мекарданд, ки ин ё он супориши хурдро ичро кунад. Ҷанговари ҷавон супоришҳоро бо омодагӣ ва зуд иҷро мекард, дар торикӣ ӯро ва писари маҳаллӣ фарқ кардан ғайриимкон буд, хусусан азбаски Мане ҳақиқӣ эҳтимолан хоб буд. Ҳамин тавр ҷосусӣ баъзан ба қурбониёни эҳтимолӣ фоида меорад. Ҷаҳон, чун ҳамеша, пур аз парадоксҳо аст. Аз ин рӯ, аммо ин ҷаҳони одамони зинда аст. Бачаи чанговар Эдвард аз хаячон араки зиёд рехта, дар партави машъал дурахшид.
  - Ба асабхо тоб овардан лозим, вагарна ман чй кадар рохзанам. Худ ба худ гап зад.
  Нихоят, дари вазнини дуби бо кулфи азим намоён аст. Дар ин чо Осетров чй кор карданашро надониста, бозистод. Дар хамин вакт ба у боз занг заданд.
  Марди хеле фарбеҳ, ки корди дароз дошт, ӯро даъват кард. Ва бо овози бениҳоят хашмгин ва хирирӣ хиҷил кард:
  - Ту дар гирди анбор овезон ҳастӣ, рафта мӯзаҳои маро тоза кун.
  Эдварди арақзада ба сӯи ӯ давида омад, алангаи оташ чеҳраи чиркинашро равшан кард, баъд, бахти таҷовуз кард, марди фарбеҳ ба ӯ нигоҳи бештаре дод. Писарак табиатан чеҳраи хеле зебо дошт ва баданаш ва чеҳраи зебояш фаришта буд, ки бо касе омехта кардан хеле душвор аст.
  - Шумо Мане нестед! - Ва фарёди истерикӣ, вале ором аз сабаби нӯшидан. "Оҳ, ҷосуси бад, ба ман бигӯ, ки ту кистӣ?"
  Эдвард ба ҷои ҷавоб додан ба гулӯи рақибаш бо кафи дасташ зад. Ӯ дар ҷавоб кордро ҷунбонд ва ҷавон аз зарбае, ки аз қабурғаҳо гузашта буд, базӯр раҳо ёфт. Сӯхтани каме, ва хориши ногувор аз сифр.
  - Ана ҳайвони ваҳшӣ. - Ҷанговари осетр дасташро гирифта, кордро каҷ кард ва баъд то ба қафаси шиками он бурд. Марди фарбеҳ дод зад ва ангуштони матин гулӯяшро дошта, гиряро пахш карданд.
  Писарбача бо тамоми хашму газаб душманро бугй карда, бо каноатмандй хис мекард, ки му-кобилияти душман чй тавр паст шуда истодааст ва вай чй тавр кохиш меёбад. Вақте ки марди фарбеҳ ниҳоят ба ҷасад табдил ёфт, Эдвард писари ҷасур ӯро партофт. Акнун ва у инро равшан фахмид, вай бояд шитоб кунад, вагарна хангоми гайб задани матроси мухим, дурусттараш, хатто офицери флот бонги изтироб баланд мекарданд. Аммо қуфлро надоданд ва писарбача ҳанӯз маҳорати дуздӣ надошт, ҳадди ақал чунин қуфлҳои ибтидоӣ (киро дар бораи кодҳои электронӣ гуфтан мумкин нест), беҳуда корд истифода мекард. Он хира шуд ва шикаст.
  Дар ин ҷо якчанд духтарон бо либосҳои ҳадди ақалл, вале бо ҳадди дилрабоӣ аз рӯи саҳни майдон давида, пойҳои урёни худро пахш карданд.
  Вай пойҳои бараҳнаашро дар хок хеле зебо гузошт, мисли эскизи Леонардо Да Винчи, осорҳо.
  -Ин зишт аст, ҳоло қуфлро чӣ тавр мекушоям. Шояд дарро оташ занед? - Эдвард машъалро ба кор бурд. Чубу тахта сахт сухт, гайр аз он, болои он оханпора шуда буд. Диверсанти чавон тамоман бефоида будани ин гуна рохро фахмида, ба гарм кардани калъа шуруъ кард. Равғани дар он буда оташ гирифт ва бӯи сахт дошт.
  - Аз поруи сухта барин бӯй мекунад. - Эдуард ҷавонписари ба ғазаб омада корди шикастаро ба сӯрох зад, амиқтар зад, каме ҳаракат мекард. Вай фильмеро, ки дар бораи замонхои кадим - "Шамшери зангзада" ба хотир овард, дар он чо дузде бо хамин тарз кулфн анборро кушоданй шуда буд. Дуруст, холо ин усул кор намекунад.
  Садое баланд шуд, ду посбон наздик мешуданд. Онҳо маст буданд ва як суруди нофаҳмо дод мезаданд. Писари ҷасур Эдвард аз онҳо наметарсид, аммо хатари он хеле калон аст, ки онҳо бонги изтироб хоҳанд кард. Бинобар ин у бо як харакати тези кафи худ машъалро хомуш карда, ба торикй даромад.
  "Чуфти ширин" ба назди дар даромад. Калонтарин дар ин ҷуфт, як муборизи хеле бузург, гуфт.
  - Ва чаро генерал ба мо фармон дод, ки мухофизати анбори яроцро тафтиш кунем, ба ин чо касе намеояд.
  -Бале, ва қалъаи ин ҷо чунин аст, ки худи шайтон пои ӯро мешиканад. - гур-гур кард чанговари дуюм ва дархол гур-гур кард. Ва он гоҳ бо парешон нол зад:
  - Ана, касе хост дарро кушояд.
  Бо андешае, ки ҳар кас пурқувват аст, Эдвард ҷавони ҷанговар бо нороҳатӣ ба пешониаш торсакӣ зад, шумо бояд ин қадар беандеша бошед. Дар ҳамин ҳол, посбон кӯшиш кард, ки кордро берун кунад. Дигаре хиҷил карда, аз тарс гарданашро печонида ба атроф нигаристан оғоз кард:
  - Дар киштй разведка хает, вакти бонги хатар расидааст.
  Дигар дудилагӣ кардан мумкин набуд, сухан бо чашма суръат гирифт, Эдвард аз камин ҷаҳида, дар як ҷаҳида зарба зад.
  У бо тамоми куввааш бо пояш ба пушти сар мезад, хатто чир-чири устухонхои шикаста ба гуш мерасид. Дар хамин лахза матроси дуюм чашида, мехост кордро кашад ва инак, кулф худ аз худ чудо шуд.
  Пеш аз он ки рақиби охирин бо даҳони аблаҳона аз ҷой бархезад, ҷанговари ҷавони хуб омодашуда Эдвард бо ду даст ва пой ҷанг мекард. Вақте ки онҳо мехостанд, ки ӯро бигиранд, Осетров ба ҷоғаш як зарбаи боло дод ва сипас ба маъбад илова кард. Ҷанговар ба замин афтод.
  Чанд духтари зебое, ки бо матои тунук базӯр пушонда буданд, бо хушҳолӣ қабул карда, кафкӯбӣ карданд ва бо хор нидо мекарданд:
  Офарин, бачаи кабинаи пойлуч! Шумо қаҳрамон ҳастед!
  Терминатори чавон шодона пичиррос зад:
  - Акнун, мо бояд зудтар амал кунем!
  Киса®ояшро канда, як чизи зарурї пайдо кард, зеро фонусе, ки майзадагон мебурданд, хомуш шуд, чанговари осетр шарораро хомуш кард ва машъалро даргиронд.
  - Акнун биёед диверсия кунем, ки дар як фильм дар бораи замони кадимй пионер фашистонро метарконад. - Ҷанговари ҷавон латтаро дарида, бо қатрон тар карда, пилтаи худсохт сохт. Баъд аз калонтарин бочка порчаеро бурида, пур кард ва оташ гирифт.
  - Бигзор фариштагони зиддиҷаҳон ба кумаки ман оянд! - Чашмони чанговари собики партизании зеризаминй дарранда медурахшид. - Умедворам, ки барои фирор вақт кофӣ аст.
  Писарбачаи даббобу мушакдор ба ангуштони пой оҳиста қадам зада, дарро пӯшида, ба ақиб овезон кард ва бо як ҳаракати тез қуфлро ба ҷояш канда, ба болохона шитофт. Ба назар чунин менамуд, ки гуё фазой чукур сари синаамро пахш карда, сарамро абрнок мекард. Пойҳои ман ҳайратовар вазнин шуданд. Дар роҳ онҳо ду бор ӯро даъват карданд ва ҷанговари бузург Эдвард, ки ба як писарбачаи оддии нимбараҳна ва пойлуч ба кабина монанд буд, бо овози хира ҷавоб дод:
  - Генерал зуд ба ман занг зад.
  Ин, албатта, ба чанговарони тангназар бенуксон кор мекард, то овози дигаре пурсид.
  - Ва ба генерал чаро тор лозим аст?
  Писарбачаи кабина Эдвард, ки пошнаи бараҳна ва пошнаҳояшро медурахшид, бо як клишеи пешакӣ омодашуда ҷавоб дод:
  -Ман вазифаи таъҷилӣ дорам, бояд ба саҳни киштӣ равам.
  -Не, шумо аввал ба мо хизмат мекунед. - фарьёд зад матрос ва аз китфи мушакаш гирифт, гарчанде ки устухони тез баромад.
  Ҷанговари ҷавон ду бор фикр накарда, ба зонуи ваҳшӣ зад ва сипас кӯфтан кард. Вай дар зери хандаи дустона афтод ва бачаи чусту чолок Осетров суръатро афзуд.
  Давиданаш беш аз пеш ноумедтар ва ларзонтар мешуд. Пошнаи луч кӯдаки абадӣ терминатор дурахшид. Ана, нихоят, сахни начотдихй аст, вай ба холи шинос мешитобад ва шамшери худро ёфтан мехохад. Ӯ ғоиб аст!
  Танхо канизхо, ки дар ягон чо рухан бо шербачахои булбули худ, овози хеле зебои худ чизе месароянд. Ва онҳо чӣ гуна духтаронанд, умуман ширинанд.. Бо пӯсти тозаю ҳамворашон.
  Бо вуҷуди ин, Эдвард ба он мувофиқат намекунад - дар ниҳоят, шамшери афсонавӣ ва ҷасури ӯ рафт.
  Аммо ин аслиҳаи осон нест, чунин теғ ҳар металлро мебурад. Эдвард бо ғазаб пои урёнашро пахш карда, бо лабони рангпарида пичиррос зад:
  Ман туро тарк намекунам, агарчи мурдан лозим бошад.
  Диверсанти ҷавон бо суръати баланд деворро ҳис мекард, баъд посбон ба ӯ пешпо хӯрд.
  Аз паи фарьёди баланд баромад:
  - Дар инҷо чи кор мекуни?
  - Генерал фармон дод, ки медали гумшударо бо дили алмос пайдо кунад! - Осетров бачаи чолоку човид буд. Бо душворӣ худдорӣ кард, то дарҳол сахти худро мисли нӯги лом, пошнаи луч дар пешонӣ назанад.
  Ӯ ҳатто аз шодӣ нафас мекашид:
  - Дуруст аст, биёед бо хам хурок мехурем.
  Ҷанговар ба саҳни киштӣ шитофт ва тахтаҳоро ҳис кардан гирифт, ба бадани ҷавони Эдвард чунин менамуд, ки вақт парвоз карда, сонияҳои охиринро барои ӯ зуд чен мекард. Шитоби андешаҳоро нидо қатъ кард.
  - Бинед, чӣ ёфтам. - Бале, баъзан чунин мешавад, бахти касе меояд, аммо шумо не. Ҳарчанд бахт мафҳуми нисбист. Чанговар шамшери хира дурахшид.
  - Класс! Биёед ман ба шумо ҳиллаеро нишон диҳам. - гуфт писарбачаи терминатори абадй ва бо табассуми ширин дасти росташро бо ангуштонаш бо усули "Чанги паланг" ба узвхои офтобй бурид. Сипас, даст сабукии шиноси шамшерро ҳис кард. Бо оғози давидан, ҷанговари ҷавон ва мағлубнашаванда аз киштӣ ҷаҳид.
  Ғулом духтарони бараҳна, кандакорӣ, латиф, чунон ки бояд бошад, пойҳои ҷинси одилона, ки пойафзолро намедонистанд, муҳр зада, суруд мехонданд;
  Шумо бути бузурги мо ҳастед
  Нури ҷанговар...
  Тамоми ҷаҳонро забт кунед -
  Суруди муҳаббат бошед!
  Кариб дархол таркиши азиме ба амал омад, киштй ба ду кисм таксим шуд ва чубхои тамокукашй ба хар тараф пароканда шуданд. Яке аз онҳо ба китфҳои урёни даббохтаи писарбача Эдуард сахт дард зад ва оташи оташ пойҳои урёни ӯро каме сӯхт, порае ба кафи ноҳамвори писарчаи кабина бархӯрд. Харчанд вай дар хайрат монд, пешравиаш суст нашуда, дар автопилот шино мекард.
  Ва табиист, ки ангуштаринро молиш дода, як сеҳри кӯтоҳ гуфтанро фаромӯш намекард.
  Гирдоби сехрнок канизонро бардошт. Ва онҳоро аз киштии таркондаи як кишвари афсонавӣ ба ҷои амн бурд. Ва онҳо ба бандар расиданд. Як даста аз духтарони зебои дараҷаҳои гуногуни бараҳна. Ва тан®о яктои он®о сандал®ои бо марворид гулдѓзї кашидашуда доштанд. Ва ин аз он сабаб аст, ки вай аслан ғулом набуд.
  Духтарон онро бо хор гирифта суруд мехонданд:
  Аммо набзи дилу рагҳо,
  Ашки фарзандони мо, модарон...
  Онҳо мегӯянд, ки мо тағиротро мехоҳем
  Аз юғи занҷирҳои ғуломӣ бипартоед!
  Писарбачаи ҷанговар ба онҳо ҷавоб дод:
  Писари замин ҷавоб медиҳад, не,
  Ман ҳеҷ гоҳ ғулом намешавам...
  Бовар дорам, ки озодӣ нашъунамо мекунад,
  Офтоб захми чиркинро шифо мебахшад!
  
  Барои Ватани бузург дар чанг,
  Дили писар ба ту занг мезанад...
  Саҳар рыцари далер бархез
  Торикй меравад, садбарги май мешукуфад!
  Наҳангҳои паланг боз ба таъқиби писарбачае, ки саботаж карда буд, шурӯъ карданд.
  Ҷанговари ҷавон Эдвард шамшерашро ҷунбонд, ҳарчанд китфи латхӯрдааш тоқатфарсо дард мекард. Дар ин ҷо яке аз даррандаҳо аз ҳад наздик шино кард ва ӯро буриданд ва баъд аз он ҳамроҳонаш ба ӯ ҳамла карданд.
  Ва онҳо ба азоб додани молҳои худ шурӯъ карданд ва онҳоро пора-пора карданд. Ва мавҷҳо бо ранги ғуруби ёқут ранг карда шуданд.
  - Шумо наҳангҳо ҳисси ҳамбастагӣ надоред. Ба ҷои дастгири рафиқи афтода, шумо ӯро тамом мекунед. - бо таассуф илова кард чанговари чавон. Виҷдони шумо куҷо рафт?
  Наҳангҳо дар ҷавоб чизи ношунаво дод мезаданд, танҳо яке аз онҳо рахҳои бунафш ва бе шох ногаҳон гуфт:
  - Ту кистӣ, бача, ки миллионҳо соли эволютсияро баҳс кунӣ.
  Писарбачаи абадӣ Эдвард аз тааҷҷубоварӣ қариб шамшерашро ба замин партофт, аммо хушбахтона, ба шарофати аксуламали аҷибаш, ӯ тавонист бо ангуштони бараҳна ва маймун бараҳнааш ҷоизаи гаронбаҳоро аз даст диҳад.
  Ҷанговари ҷавон пурсид:
  -Ту гап мезанӣ?
  Наҳанг хандида хандид:
  - Ба фикри шумо, танхо одамон ба ин кодиранд? Ин такаббурии шумост, бехуда нест, ки аксари шумо эволютсияро инкор карда, ба худ сарчашмаи илоҳӣ нисбат медиҳанд. - Ва даррандаи асосии баҳрҳо бо ғазаб думи худро ба рӯи об зад.
  Писарак мантикона чавоб дод:
  - Ман аксарият нестам ва аз ҷумла, бовар дорам, ки мо як вақтҳо маймунҳои беақл будем. Аммо баъд ба онҳо муяссар шуд, ки аз ҷой бархезанд. - чанговари сахтгир аз чо бархост. - Хазорсолахо мегузаранд ва мо ба чунон куллахое мерасем, ки хатто далертарин нависандагони фантастика орзу карда наметавонанд!
  Наҳанг, ки Эдвардро дар масофаи муайян пайгирӣ карданро идома дода, бо шубҳа гуфт:
  "Шумо то ҳол худатон аз ҳад зиёд боварӣ доред, мард. Шумо интизоред, ки бо ақл ба он чизе ноил шавед, ки дигарон аз ҳисоби файзи илоҳӣ ба даст оранд.
  Писарбача, кӯшиш кард, ки ҳаракат илова кунад, хусусан аз он ки буришҳо дар натиҷаи таркиш ба таври нафратангез хориш мекарданд, боз ҳайрон шуд:
  - Ва ту аз ин хусус аз кучо донй, зеро аз бахр намебарй.
  Шарк дидаю дониста гуфт:
  - Баъзеи мо дорои қобилияти модарзодии аз мағзи одамони хӯрдашуда азхуд кардани маълумот мебошанд. Ҳамин тавр, ман бо як усқуфи хеле хубхонда дучор омадам. Ту ҳам, ҳарчанд ҷавонӣ, аммо дониши зиёдеро дар худ нигоҳ дор. Акнун шумо наҳорӣ ё шоми ман хоҳед буд, ҳар кадоме, ки шумо мехоҳед.
  - Фақат кӯшиш кунед! "Эдвард мисли кобра чусту чолок, харакати дар пешистодаро дастгир карда, шамшерро ба ларза андохта, ба акулаи наздиктарин, ки ба суи у шитофт, зад.
  Зарба ба вай расида, чашм, майна ва шохашро буридааст. Ва боз даррандаҳо ба ҷои он ки ҳама ба болои ҷинояткори худ парвоз кунанд, ба бадани ларзон часпиданд.
  -Не, шумо ҳеҷ гоҳ мағзи маро нахоҳед дид. - гуфт, бо душворӣ нигоҳ доштани ханда, акулҳо хеле беақл менамуданд, писарча. "Аммо агар хоҳед, наздиктар шино кунед. - Чанговари чавон бо ангуштони барахнааш ба анчир монанд кард.
  Ғоратгари баҳр, аз тарси ҳамла ба худ, хашмгинона садо дод:
  - Акнун туро мекушанд. - Аз афташ, барои дашном додан чандон заковат надорад, фишурда. -Шумо беақл ҳастед.
  Моҳиҳои дарранда, ки бо шарики худ тамом шуда, боз аз паси ҷавон шитофтанд. Онҳо кӯшиш карданд, ки аз ҳар тараф ба ӯ ҳамла кунанд, аммо моҳирона, ки дар ҷанги пинҳонӣ, аз ҷумла бо силоҳҳои канорӣ омӯзонида шуда буд, писари абадӣ Эдвард ғарқ шуд ва шиками якеро канда, думи дигареро бурид. Наҳангҳо, гӯё, ки бад буданд, муддате ба ӯ таваҷҷӯҳи худро гум карда, худ ба худ мехӯрданд.
  -Шумо, мебинам, хоҳаронатонро назорат накунед. - шодона гуфт писари маглубнашаванда Эдвард. Чаро онҳо ин қадар ибтидоӣ ҳастанд? Ва онхо мисли партизанхо дар зери бозпурсй хомуш мурданд?
  Наҳангҳои асосӣ ростқавлона ҷавоб дод:
  "Одамон мисли ман кам ҳастанд. Ва боқимонда як кӯҳи мушакҳои аблаҳ аст, ки бо инстинктҳо тасдиқ карда мешаванд : захмиёнро тамом кунед - аз фармонҳои ман қавӣтар аст.
  Писарбачаи чусту чолок Эдвард шамшерро баркашида фикр кард, ки чаро онро ба сари ин наханги минка напартоед. Дуруст аст, ки хавфи гум шудан ва гум шудани яроки бошукух мавчуд буд. Наханги зирак гуё нияташро тахмин карда бошад, суръаташро зиёд карда, аз чанговари чавон дур шудан гирифт.
  - Ва шумо, ман мебинам, тарсид. - чанговарн берахм, ки ба бача монанд буд Эдуард хандид. - Шояд шумо гурӯҳи худро қатъ кунед?
  Соҳиби қанддор заҳролуд садо дод:
  - Ба ин умед набандед, имкони зинда мондани шумо зиёд нест.
  Наҳангҳо бори дигар кӯшиш карданд, ки онро пора кунанд, як-ду бор ламс карданд, аз ҷумла, бо дандонҳо пои худро буриданд, қариб ки ангуштони дастро хӯрданд, бо шохҳояшон ба бадан як-ду зарбаи дардовар заданд, аз афташ. шикастани як-ду қабурға. Аммо даҳҳо нафари онҳо худашон кушта шуданд. Танаффусҳои кӯтоҳ ҳангоми ба итмом расидани рафиқонашон ба ӯ имкон доданд, ки дубора ҷамъ шавад. Онҳо аллакай ӯро дар киштӣ интизор буданд, ки тирандоз, собиқ маҳкумшуда бо мӯйҳои ҷингила ва бинии каҷ. Хамрохи у зани кахрамон, ки ба зани сиёх монанд буд, аз хурдтарин туп тир холй карданд. Тааҷҷубовар нест, ки ӯ ҳамчун як тирандози беҳамто обрӯи негр дошт, тӯб ба акула бархурд ва онро пора кард.
  - Бу -бо! - гуфт дандонҳояшро нишон дода, ҷанговар Эдвард. - Афсӯс, ки рах-рах нест. Акнун вай маро ёд мекунад, қасос мегирад. - дами дасташро кад-кади гулуяш давид ва илова кард. - Танҳо ҳоло интиқом аз вай, махсусан, берун хоҳад омад ва на танҳо паҳлӯ!
  Ҷанговари ҷавон, ки бо дастҳо ва ангуштони бараҳнаи пойҳои чолок, ки ҳатто шимпанзе ҳасад мебурд, часпида, зуд ба саҳни киштӣ баромад, чунон ба ҳаяҷон омад, ки хастагӣ надошт. Капитан Каварнава аввалин шуда ба пешвози у давида баромад:
  - Хайр, писарам, разведка чй тавр буд?
  Ҷанговари ҷавон бо шавқ ҷавоб дод:
  - Аъло, ман метавонам дар барге, ки дар он ҳама батареяҳо ва посгоҳҳои онҳо ҷойгиранд, нақш кашам. Ман фикр мекунам, ки мо барои ҳамлаи муваффақ имкон дорем.
  Каварнава уро дар ин кор дастгирй кард:
  - Ба фикрам хам. - Ва роҳзани бузург ришашро бо ханҷар молид. - Нақшаи ҳамла ҳамоно боқӣ мемонад?
  - Ҳа! Оё ман ягона ислоҳро худам кардаам? - бо ифтихор табассумкунон гуфт Эдвард.
  - Кадомаш? - пурсид Каварнава.
  Писарбача хушҳолона ҷавоб дод:
  - Дар бандар, аз чумла, яксаду бисту туп, яке аз киштихои пуриктидори Контрабасс буд.
  - Хамин тавр, вале ба мукобили ин гуна кувва мо намекашем, хучумро ба таъхир андохтан лозим меояд. - тарсида ѓурѓур кард Каварнава.
  Ҷанговари ҷавон истеҳзоомез ислоҳ кард:
  - Ман ба шумо гуфтам.
  Капитани роҳзан бо умед ғусса кард:
  -Пас ӯ рафт?
  Писарбачаи терминатор маккорона чашмак зад:
  - Метавонӣ гуфтӣ, ба ҷаҳаннам то поён рафт.
  Каварнава ҳайрон шуд:
  - Худатон ғарқ шудед?
  Ҷанговари ҷавон Эдвард ҳеҷ чизро пинҳон кардан лозим набуд:
  -Не, ман ба ӯ каме кумак кардам. Анбори яроқро оташ заданд ва он чӣ гуна таркид, нашунидед?
  Каварнава низ хандид:
  - Мо гумон доштем, ки раъд аст. - Вай фавран сихат шуд. - Бо вучуди ин, зани сиёх-кахрамон ва дигарон аз кабати боло оташро диданд. - ҳайрон шуд капитан. - Пас шумо ин корро кардед?
  Писарбача Эдвард табассум кард ва паҳлӯяшро ба мушт такя кард:
  - Ҳа ман! Дигар илоҷ надоштам. Дар акси ҳол, ҳамаи мо ғарқ мешудем, ё мо бояд аз ин саргузашт даст кашем.
  Каварнава бо хамлаи андеша хитоб кард:
  -Бале, шумо танҳо қаҳрамон ҳастед. Мо бояд шуморо мукофот диҳем, аммо мо, бародарии соҳилӣ, фармон ва салиб надорем. Шояд ®ангоми та«симоти ѓанимат корнамоии шуморо ба инобат гирем.
  рохзани мушакдор , ки дар паси у, борик, сиёх, вале дар айни замон муйсафед меистоданд, бо хор хитоб мекарданд:
  - Дуруст!
  Писарбачаи терминатор Эдвард, мисли чархболи парвондор шамшери тез болои сари дурахшонаш шодона чарх зад:
  -Инсоф мешавад, гарчанде ки сарват барои ман хок аст, чандон ҷолиб нест.
  Шумо намефаҳмед, ки бештар дар ин, эътиқоди самимӣ ё шуҷоат чист.
  Каварнава зурона чавоб дод:
  - Барои он ки шумо ҳанӯз хеле ҷавонед. Вақте ки ман ҳам синну соли шумо будам, ман бештар аз пул орзу мекардам. Ва ҳоло, мо тафсилоти ниҳоиро бо афсарони худ муҳокима хоҳем кард.
  
  ГУЛЛИВЕР ДАР ҒУЛОМ
  АННОТАЦИЯ
  Акнун писарбача Гулливер маҷбур аст чархи Конанро чарх занад . Ва духтараки зебои виконтса ӯро бо қамчин мезанад. Ин ҳоло сарнавишти тоқатнопазири сайёҳи афсонавӣ аст.
  . БОБИ Љ 1
  Писарбача Гулливер аз дигар матросхо чудо шуд. Онҳоеро, ки ҳам кӯдак шуданд, ба казармаи алоҳида фиристоданд, ки дар он ҷо онҳоро ба корҳои гуногуни вазнин таъин мекарданд. Ва писарони абадӣ маҷбур буданд сабадҳои пур аз сангро дар конҳо бараҳна ва пойлуч кашола карда, сангҳоро бо болға ва чӯб буриданд.
  Тақдири бандаҳо чунин аст. Аммо Гулливер каме бахт омад. Аммо висконтса фармон дод, ки ӯро ба чархе банд кунанд ва маҷбур кард, ки санги осиёберо табдил диҳад, ки дар он гандум ба орд табдил дода мешуд. Кор душвор аст, аммо дар офтоб аст. Ва акаллан бордони шиноварии шуморо тарк карданд. Дигар писарбачаҳои конҳо барои сарфаҷӯӣ комилан урёнанд ва баъзан моҳҳо офтобро намебинанд, бо чӯбу тозиёна зарба мезананд, занҷир мебанданд ва болои санг хоб мекунанд. Гузашта аз ин, онҳо аз наҷосати гуногун ва машъалҳои тамокукашӣ бӯи бадбӯйро дар конҳо мекашанд.
  Ҳамин тавр, Гулливер ҳоло ҳам дар офтоб ва ҳавои тоза кор мекунад. Ва духтараки висконтса дар пахлуи у кадам мезанад. Гох-гох ба пуштаи урёни писарак тозиёна мезанад ва бо табассум мепурсад:
  - Хуб, чй тавр? Ин дафъа шумо хушбахт ҳастед!
  Гулливер ба таври фалсафӣ қайд кард:
  Одам таклиф мекунад, аммо Худо ихтиёр мекунад!
  Духтар пойҳои урёнашро пахш карда гуфт:
  - Демагогия! Ҳарчанд шумо ҷавонии худро ва боз дар кӯдакӣ ба даст овардед ва ин олиҷаноб аст!
  Дар ҷисми писарбачаи дувоздаҳсола воқеан худро хеле тару тоза ва шодмон ҳис мекунед.
  Ҳарчанд пойҳои урёнатон сангҳои тезро медаранд, онҳо чунон сахтанд ва писарбача чунон сахт аст, ки танҳо як тикаи форамеро ҳис мекунед.
  Ва ӯ қариб ҳеҷ гоҳ худро хаста ҳис намекунад.
  Аз ин рӯ, духтар мехоҳад бо ӯ сӯҳбат кунад. Вай боз чӣ кор карда метавонист? На телевизор, на радио, бигзор бозиву интернетро ихтироъ накардаанд, аз ин рӯ, чизе ва касе барои дилхушӣ вуҷуд надорад.
  Виконтесса бо табассум пурсид:
  - Ва вақте ки шумо дар салтанати бузургҷуссаҳо будед, аз қади хурдиатон хиҷолат надоред?
  Гулливер қайд кард:
  - Барои як одами оддӣ ман хурд нестам. Ва ҳатто баландии миёна. Аммо росташро гӯям, албатта, агар ҳатто як духтарча аз шумо хеле калонтар бошад, ин хиҷолатовар аст!
  Дар ҷавоб хандид. Баъд тозиёна ба тахтапушти бараҳна ва мушакҳои писарак хеле дарднок зад.
  Гулливер баланд шуд. Ба ҳар ҳол, албатта, ҳамеша ҷавон будан хуб аст, аммо вақте ки шумо ғулом ҳастед, он қадар хуб нест. Аммо барои бахрнавардони дигар, ки бача шудаанд, боз хам душвортар аст. Ва, албатта, шумо набояд гумон кунед, ки шумо бадбахттарин кӯдаки ҷаҳон ҳастед. Дар ин чо офтоб медурахшад, тани барахнаю мушакдор насими фораму тару тоза мевазад. Ва писарон дар конҳои бӯй, ки дар он ҷо онҳо аз кори зиёдатӣ азоб мекашанд, чӣ гуфтан мумкин аст?
  Гулливер аз духтари оилаи ашроф пурсид:
  Чаро моро ба музояда нагузоштанд?
  Виконтесса бо табассум ҷавоб дод:
  - Накшаи нави васеъ кардани шахта омад ва зуд кувваи коргарй лозим аст. Вакте ки кон тамом мешавад. Шояд онҳо ба музояда гузошта шаванд. Чаро шумо мехостед, ки дар минбар бараҳна истода, дасти писарону духтаронро эҳсос кунед, ки ҷисми шуморо ҳис карда, ангуштони худро дар даҳони шумо хоҳанд кард?
  Гулливер худро нафрат кард ва чизе нагуфт. Ва виконтса боз уро зад
  қамчин. Дар қафо рахи сурх мавҷуд аст.
  Духтар ба пои урёнаш зад. Вай хандаовар ба назар мерасид - либоси боҳашамат ва пойҳои урён, мисли ғулом ё як одами оддӣ.
  Бо вуҷуди ин, вай дар Твиттер навишт:
  - Ту танҳо чизи ман ҳастӣ! Ва шод бошед, ки ман хонуми шумоям! Ва он гоҳ ман метавонам туро ба оркҳо фурӯшам! Ва он хеле бадтар хоҳад шуд!
  Писарбача Гулливер ҳайрон шуд:
  - Оё оркҳо воқеан вуҷуд доранд?
  Духтар бо розигӣ сар ҷунбонд.
  - Албатта! Чиро намедонистӣ?
  Собик капитан ба кудак табдил ёфта самимона чавоб дод:
  - Ман фикр мекардам, ки онҳо танҳо офаридаҳои афсонавӣ ҳастанд!
  Виконтесса хандида чавоб дод:
  - Хайр, хамаи мо як навъ афсона дорем! Ва он гоҳ дигар барои гирифтан ва илова кардан нест!
  Гулливер месуруд:
  Ман бо афсона бовар дорам , мардум хайрбод намегӯянд,
  Ва дӯстони содиқ абадӣ хоҳанд монд!
  Духтар онро бори нахуст гирифта хандид. Ҳарчанд - ҳамеша хандидан дуруст нест.
  Гулливер ҳоло хомӯш буд. Ба хотир овард, ки дар байни бузургон будан дахшатнок аст. Ҳатто гурба барои шумо хатарнок аст, аммо чӣ гуна маймун ӯро қариб кушта буд. Пас, ӯ ба мушкилӣ дучор шуд. Ҳарчанд боми болои сараш пур буд ва дар тан либосҳои ғафс бошад ҳам.
  Аммо махсусан дар байни бузургҷуссаҳо нохушоянд аст, ки дар паҳлӯи шумо зане нест. Рост аст, ки холо вай дар бадани кудак аст ва ба назар чунин менамояд, ки хохиши махсусе нест. Аммо ҳанӯз дилгиркунанда ...
  Гулливер романтикаи худро суруд;
  Бар варта дар арафаи ҷаҳаннам,
  Ман мехоҳам раҳмати Худоро гирам!
  Сӯи ӯ мегардам, аз ҷонам месузад,
  Саволи холӣ: бимир ё зинда!
  
  Раъду барқ бадӣ нишон дод,
  Ин иродаи насли андешаҳои сиёҳ!
  Ва нафрат, диламро пора-пора,
  Чӣ ақли саркашамро ба шӯр меорад!
  
  Ман метавонам бо дӯстдоштаи худ фахр кунам
  Аз ҷаллоди занҷирҳо халос шавед!
  Бигзор муқаддасон дар маъбади рӯй шодӣ кунанд,
  Ман дуои рӯзҳои даҳшатнокро ба онҳо мебахшам!
  
  Ба бузургии каси дигар ниёз надорам,
  Ман лӯхтакҳои дӯстдоштаамро бофтам!
  Мо дар назди Худои Қодири Мутлақ танҳо ду нафар ҳалок мешавем,
  Архангел шамшерашро баланд кард, металл дурахшид!
  
  Ман ба духтар гуфтам: мо якҷоя хоҳем буд,
  Дар зери офтоб хушбахтона зиндагӣ кунед!
  Ва ҳифзи зебоӣ кори шараф аст,
  То абадй ситора хомуш нашавад!
  
  Пас хушбӯйҳои хаймаҳои осмониро бидонед,
  Ман бӯсаи ширинро иваз карда наметавонам!
  Дар оғӯши навозишҳои аҷибе,
  Ва ман ба тӯфонҳои зиндагӣ парво надорам!
  Гулливер суруди хубе хонд. Ва ҳамзамон хушҳол ва дилчасп.
  Ва ҳангоме ки ӯ месуруд, оркҳо воқеан ба ғоратгарӣ машғул буданд. Махсусан, онхо писарбачаи асирро азоб медоданд, то ки Маркиз де Сад ба кучо рафта бошад.
  Оркҳо сахт мехостанд, ки ин ҷанговар ва ҷодугарро дар як вақт дастгир кунанд.
  Писарбачаро, ки тахминан дувоздаҳсола менамуд, ҳарчанд дар ин дунё ҳама новобаста аз синну сол кӯдак ба назар мерасанд, аввал ӯро ба буз баста, тозиёна заданд.
  Писарак оҳиста оҳу нола кард ва лабонашро бурид. Аммо ӯ чизеро ошкор кардан намехост.
  Уро дуру дароз мезананд, то сари нурони писарак ба паҳлуяш афтид.
  Орк аз сатил оби яхмондаро ба руяш пошид. Ва чанговари чавон ба худ омад.
  Орк хурӯшид:
  - Гап!
  Писарбача дар посух пичиррос зада, базӯр нафас кашидааст:
  -Намегӯям!
  Ҷаллод боз бачаро зад. Вай ларзид.
  Пири Орк қайд кард:
  - Мо бояд пошнаҳояшро бо оташ бирёнем!
  Оркҳо хеле гиря мекунанд!
  Ва баъд яке аз онхо ба суи камина баромада, машъалро оташ зад. Писарбача, ки «ариб бараҳна ва бо зарбаи тозиёна сарашро пора-пора карда буд, афсӯс ва таъсирбахш менамуд. Пошнаҳои бараҳнаю мудаввараш берун баромада, мисли пошнаи кӯдакона бечора ва гулобӣ менамуданд.
  Оташ бо забони даррандааш кафи кудакро лесид. Ва писарак чӣ гуна фарёд мезанад, аз дарди ҷаҳаннам. Ва алангаи шуъла пои писарбачаро ба дард месузонд.
  Кӯдаки абадӣ наъра мекард ва бо ҳаяҷон мечакид, аммо ресмонҳо хеле қавӣ буданд.
  Ва оркхо аз азоби писарак вахшиёна хандиданд. Ва аз он бӯи хеле иштиҳо, мисли барбекю буд.
  Гулливер, хушбахтона, инро надид. Дар акси ҳол, ман воқеан аз ғазаб гурриш мекардам.
  Виконтесса боз бачаро бо қамчин зада пурсид:
  - Оё шумо ягон бор мехостед, ки ҳадди аққал дар ҳаёти худ ҳамчун Худо Қодири Мутлақ бошед?
  Капитан писарак бо сар ҷунбонд.
  -Гоҳе мехостам... Ҳарчанд баъзан фикр мекунед, чӣ кор кардан мумкин аст, ки одамон онҳоро бо шумо шод кунанд?
  Духтар қайд кард:
  -Масалан, ҳама одамонро ба кӯдакон табдил диҳед!
  Гулливер сар ҷунбонд:
  - Масалан, писарону духтарони бистсола шудан, ба фикрам, амалан хамаи одамон бо хохиши худ розианд. Аммо дар бораи кӯдакон, ман шубҳаҳои калон дорам! Охир, дар бадани кӯдак шумо наметавонед аз ишқ лаззат баред!
  Виконтесса хандид ва қайд кард:
  - Хайр, чй хел бошад, мо аз ин чандон хафа нестем. Мо фарзандон дорем, ки аждаҳо овардааст. Ва он ҳама мушкилотро ҳал мекунад! Албатта, баъзе тарси марг вуҷуд дорад. Мардум ба рӯҳи ҷовидонӣ бовар доранд, аммо мавҷудияти онро касе исбот накардааст! Ва шумо низ одамон!
  Гулливер китф дархам кашид ва гуфт:
  - Насрониёне ҳастанд, ки ба рӯҳи ҷовидонӣ бовар надоранд. Онҳо ба маънои аслӣ ин калимаҳоро мефаҳманд: ҷоне, ки гуноҳ мекунад, бимирад. Гарчанде ки Китоби Муқаддас мегӯяд, ки одамон аллакай дар назари Худо мурдаанд!
  Духтар хандид ва ҷавоб дод:
  - Як сари карам! Аниқтараш, метавон дар бораи дин муддати хеле тӯлонӣ ва бемаънӣ баҳс кард.
  Беҳтараш ягон чизи хандаовар бихонед!
  Гулливер гирифта суруд хонд;
  Дар тарҳрезии ҷаҳони зеризаминӣ ҳеҷ чизи ночиз нест,
  Ҳар баҳона барои шайтон мисли қалмоқ аст.
  Гар неъмат дар дунёи Худованд набошад,
  Ин маънои онро дорад, ки ҳавзи ҷаҳаннам дур нест!
  
  Охир, бадӣ ин қадар дӯст дорад дунё,
  Мисли ҷазираҳое, ки қутбнамо надоранд ...
  Гарчи кахрамонии шучоат тараннум карда мешавад -
  Дар ҳақиқат, Подшоҳи олам Шайтон аст!
  
  Золим дар ин дунё обод аст,
  Касе, ки раҳмро намедонад, подшоҳ аст!
  Дар зери дарахтони хурмоҳои осмон домҳо ҳастанд,
  Хуб куҷост? Он як сифр аст!
  
  Ҳар гуна имон метавонад вайрон шавад
  Ҳар гуна ҷалол бӯи ҳалқа дорад...
  Харчониба дар қуттии қум ҳушёрона садо медиҳанд -
  Ва ман мехоҳам ҷаҳонро бо орзу равшан кунам!
  
  Ту барои рӯшноӣ мекӯшӣ, аммо дар торикӣ ҳастӣ,
  Мехоҳам бидиҳам, аммо кисаам холист!
  Агар нахоҳӣ мисли тӯтиии бадбахт зиндагӣ кунӣ,
  Ба зишту маккор ва макру фиреб биравед!
  
  Дар зери қабати луоб зиндагӣ кардан ҳатто нафратовар аст,
  Дар куҷо бе дастгирии сақф - як қадам нест!
  Ҷонҳо мисли лочин бар баланд мешитобанд,
  Аммо гушт дар ботлок аст, шамшер ба душман медурахшад!
  
  Чӣ тавр рӯй дод, ки хушбахтӣ аз байн рафт?
  Ва чаро дар ҳама ҷо бадӣ ҳукмронӣ мекунад?
  Оё Худо қудрати кофӣ надорад?
  Пас ҳама ҳамеша хуб аст?
  
  Охир одамро мутаассиб наофаридааст,
  Охир дар хар дил чашмаи мухаббат аст..
  Чаро мардум чен карданро намедонанд
  Ва хушбахтӣ танҳо бар хун бунёд мешавад?!
  
  Мутаассифона, шумо худатон ҷавоб ёфта наметавонед.
  Ҳамин тавр, аз аср инҷониб дар ҷаҳон як чизи даҳшатнок буд ...
  Ва девҳо ба ту чеҳраи даҳшатнок мекунанд,
  Ва гӯё Худованд мардумро фаромӯш кардааст!
  
  Аммо ман бовар намекунам - бадӣ қодир нест,
  Ба шумо танҳо лозим аст, ки иродаро ба як мушт пахш кунед!
  Он гоҳ таконе, ки ба ҷаҳаннам мебарад, аз байн меравад,
  Ва дар байни мо сулху амонй хукмфармо хохад шуд!
  Гулливер хеле зебо ва бо эҳсос суруд мехонд. Ва суруди уро хуб бояд кайд кард.
  Дар ҳамин ҳол, оркҳо пошнаи бачаро хуб бирён карда буданд, аммо ба ҳеҷ чиз ноил нашуданд.
  Афсус, ки ин як мушкили бузург аст.
  Сипас онҳо ба шиканҷаи духтар шурӯъ карданд. Вайро аввал ба бузҳо баста, ба пошнаи урёнаш бо ресандагӣ мезад.
  Духтар аз дарди сахт дод зад, нола кард, каҷ кард, аммо ба ҳар ҳол маълумоти муфид надод.
  Шиканҷа андаке кашол ёфт... Оркҳо диданд, ки калтакҳо кор намекунанд, оташро оташ заданд ва боз бӯи сӯзиш меомад.
  Бале, инҳо ҳаюлоҳои бад ва чаллодонанд.
  Ва Гулливер бошад, гирифт ва суруд, боз як суруди хуб;
  Тасаввуроти ман ба амал омад
  Хама чиз равшан шуд, гуё дар Октябрь!
  Ва мо сангчаро ба паҳлӯҳои деви бад меандозем,
  Ва он дар рӯи замин хеле аҷиб хоҳад буд!
  
  Чунин ситорахо дар коиноти мо хастанд
  Баъзеҳо ёқут ҳастанд, дигарон алмос!
  Мо аз бадкорон хироҷ мегирем -
  Зарба мисли болға на дар абрӯ, балки ба чашм!
  
  Тирезаҳои мағозаҳо, ки квазарҳо
  Ипподром дурахшида мешавад!
  Дар ҷони ман захмҳои холишуда -
  Гӯё дар он як погроми бузурге рух дода бошад!
  
  Ҷингила мисли лӯлаҳои комета,
  Гӯсфандон медурахшад - роҳи каҳкашон медурахшад!
  Дар бораи аъмоли ҷовидона суруда,
  То абад ҷалол бод!
  
  Одами ғамгин чӣ кор карда метавонад?
  Бигзор ашк аз чашмони кабуд биравад...
  Вақте ки ҳама гирду атроф хокистарӣ аст, нафратовар аст,
  Вакте ки дар мохи июнь бо умед раъду баркро интизоред.
  
  Лабҳои бадбахтро бо табассум дароз кунед -
  Бифаҳмед, ки ҷаҳон буттаи дар ҷангал нест.
  Духтар, якбора дандонҳояшро ба сӯи ту бардошт,
  Он орзуи шуморо амалӣ хоҳад кард!
  Дар ин чо чунин сурудхои хандаовар хам барои писар ва хам барои духтар баромад.
  Виконтесса бошад, бо норозигй гуфт:
  - Не! Сурудҳо аъло ҳастанд, албатта! Аммо биёед низ гуфтаҳои болдор дошта бошем, барои андешаҳо дар зиндагӣ!
  Ва Гулливер онро гирифта, мисли тӯтии захмӣ ба сухан даромад;
  Пои урёни зан дар вакташ ба галоши хар ботинка меандозад!
  Марде, ки аксар вақт ба пойҳои урёни зан нигоҳ мекунад, бояд галошашро пӯшад!
  Пойҳои занонаи пойлуч ба зери пошна хуб мувофиқат мекунанд ва ба галош комилан мувофиқат мекунанд!
  Мард омода аст худро дарун гардонад, то кафшҳои духтарро канда кунад!
  Пошнаи бараҳнаи зан ҳар мӯзаро дарун мегардонад!
  Пойи урёни зан ҳар мардро дарун мегардонад, ҳатто агар мӯза охирин бошад ҳам!
  Агар мардро аз дарун гардони, кафшро каш, агар галош кунӣ, пошнаатро фош кун!
  Чаро айёми кӯдакӣ пойлуч аст, зеро пои урёни зан мардонро гӯё писарбачаҳо аз даст медиҳад!
  Хоҳиши дидани зани бараҳна мардро ба дарун табдил медиҳад!
  Барои пушонидани зан аввал туфлиашро пушидан лозим!
  Зани соҳибкор дар вақти зарурӣ либосҳоро пӯшида, аз мард се пӯстро медарорад!
  Зане, ки дар вакташ урён мешавад, пойлуч шуда, мардро бодиққат поймол намекунад!
  Зани луч ба мард мӯза мегузорад ва ӯро дар галош мешинонад ва ӯро дарун гардонад ва охирин пойлуч мекунад!
  Мард ба гиббон монанд аст, мутаассифона, бештар дар ақл назар ба потенсиалӣ!
  Мард якравии хар, шӯҳрати шер дорад, аммо дар асл буз аст!
  Мард барои зан мисли як гови гов аст, бе он наметавонӣ, аммо наздик шудан нафратовар аст!
  Дар утоқи занона байни мард ва ҳоҷатхона чӣ маъмул аст - он далел, ки занон танҳо мардонро ғусса мекунанд!
  Зан рубохи маккорест, ки хар шерро мисли харгӯш хӯрда метавонад!
  Зан ба мард мисли бачаи қамчинкор лозим аст, агар мардро назанад, зиндагӣ намешавад!
  Зан ба мард мисли шохи хук ниёз дорад, танхо куртаи куртаи тухфакардаи мардон кимат аст!
  На ҳама чиз зар аст, ки дурахшанда бошад, на ҳама чиз ганҷест, ки кӯр мекунад!
  Аммо гурба дар пусти гӯсфанд аз рӯбоҳ дар тан беҳтар аст!
  Шери пурқувватро рӯбоҳи маккор метавонад дар баста нигоҳ дорад!
  Ҳатто бо қувваи гурба, шумо метавонед шерро бо макри рӯбоҳ мағлуб кунед!
  Барои он ки чӯбдаст нашавед, зоғҳоро ҳисоб накунед!
  Ваъдаҳои интихоботӣ иҷро кардани як сиёсатмадор осонтар аст, ки зоғро мисли булбул бихонанд!
  Барои баҳс кардан бо сиёсатмадор, ки зоғро ҳисоб мекунад ва охирин ҷангал аст!
  Рӯбоҳ дар байни ҳайвонҳо дандонҳои калонтарин надорад, аммо дар байни одамон бештар қурбонӣ мекунад!
  Мехмони нохонда аз хуки чаккон бадтар аст!
  Агар шумо бо чӯб доно бошед, пас шумо мисли Папа Карло сахт меҳнат мекунед ва калиди тиллоиро намеёбед!
  Агар шумо нахоҳед, ки мисли Пиноккио таҳсил кунед, пас шумо як умр як чӯб мемонед!
  Агар шумо мисли Пиноккио моҳир бошед, пас ақл умуман сабт нашудааст!
  Ақл мисли чӯбест, ки мисли Пиноккио ба ҷои мактаб ба сӯи театр медавад!
  Зарро ба хок гӯр, шаҳрванди кишвари аблаҳон мешавӣ!
  Агар истеъдодҳои тиллоии худро ба хок супорӣ, ба як тини мис нобуд мешавӣ!
  Куххои тиллоии суханхои нукрагин як тин намеарзад!
  Агар сиёсатмадор ақли худро бишканад, интихобкунанда ба об меравад!
  Ҳунарманди моҳир метавонад Пиноккиоро аз чӯбҳо созад, аммо он ки аз ақл сӯхтааст ва бо калиди тиллоӣ ба ботлоқ саргардон мешавад!
  Барои он ки мардум ба демократия ба камол расад, ба вай офтоби озоди лозим аст ва дар торикии истибдод абадй аз чихати сиёсй сабзу хуррам мемонад!
  Мӯзаҳои азиз, зан бо пои урён мина мекунад!
  Сиёсатмадор аксар вақт таҳқир мекунад , то бар интихобкунандагон юғи гузорад!
  Сиёсатмадори хурӯс интихобкунандагонро мисли мурғҳо пахш мекунад!
  Сиёсатмадор орзу дорад, ки аспи сафед савор шавад, то ба сари интихобкунанда юғи гузорад!
  Рӯбоҳ дорои дандонҳои хурд аст ва мехоҳад онҳоро фурӯ барад, одатан онҳоро пинҳон мекунад!
  Сиёсатмадоре, ки дар бораи инсоният бисёр гап мезанад, одамхӯри маъмулист!
  Ва хирсро бо суханхои асал-ширин ором кардан мумкин аст!
  Барои майзада арақи талх аз асал ширинтар аст!
  Дурӯғ мегӯяду сурх намешавад, сиёсатмадор "сурхтар" мешаваду дурӯғ мегӯяд!
  Зане, ки кафшашро кашад, кафшашро ба мард мегузорад, то ба дараҷаи овора!
  Ҷанг чеҳраи зан надорад, балки чеҳрае дорад, ки ҳаяҷонҷӯёнро ба худ ҷалб мекунад!
  Зан кабӯтарест, ки одами ҳезумкушро мисли китрак газад!
  Зан ҳамеша дар як ҳафта ҳафт ҷумъа дорад ва бидуни тӯҳфаи якшанбе аз вазифаи заношӯӣ ҳамеша рӯзи истироҳат дорад!
  Худо ба ҳама чиз қодир нест, дар баҳсу мунозира бо зан нотавон аст!
  Гарчи Худои тавоно аст , ки дахони занро баста наметавонад, аз сиёсат даст кашад!
  Сиёсатмадор виҷдон надорад, зан ҳисси таносуб дорад ва зан сиёсатмадор ҳама ҳиссиёти беандоза дорад!
  Зан гулест, мисли садбарг хор, аммо бӯи ширинаш бузҳо ва дронҳоро ба худ ҷалб мекунад!
  Интихобкунанда ба кӯдакӣ меафтад, ки ба дубҳои кӯҳнаи нафратангез овоз медиҳад!
  Сарбози русро метавон мисли чӯби кандашуда фурӯ барад, аммо ба зону нагузорад ва мисли аспен ларзонад!
  Интизоми харбиро риоя кардан нахохй, чун махбус пушт хам мекунй!
  Дар дунёи мо хок бисёр аст, дар он танҳо шоҳзодаҳои нодир ҳастанд!
  Забони сиёсатмадор дароз аст, аммо барои анҷом додани он чизе, ки зада буд - дасташ кӯтоҳ аст!
  Сиёсатмадор зуд ваъда медиҳад, дар иҷро кардан суст аст, садақа мепурсад ва барои фиреб омурзиш!
  Вакте ки зан кафш намерасад, мардро пойлуч мегузорад!
  Зан пеш аз ҳама рӯбоҳест, ки мехоҳад шерро ласза кунад, аммо маъмулан дар лассои вай харҳо меафтанд!
  Зан мурғест, ки тухми тиллоиро дӯст медорад ва ба барандааш танҳо зиён меорад!
  Зан мурғ аст, ба марди рӯбоҳи ҳақиқӣ танҳо тухми тиллоӣ оварда метавонад!
  Рӯбоҳ ва хурӯси ҳақиқӣ туро тухми тиллоӣ мегузоранд!
  Чангҳои рӯбоҳ аз шер нест, балки аз подшоҳи ҳайвонҳо се пӯст медарорад!
  Ҳар кӣ бо ақл рӯбоҳ набошад, шер ҳам нест!
  Зани рӯбоҳ метавонад ҳар мардро бовар кунонад, ки ӯ шер аст ва ӯро мисли хари оддӣ парвариш мекунад!
  Шерзани мода бо ақли рӯбоҳ ва чанголи гург!
  Шер наъра мекунад, балки онест, ки сабзаҳои зиёдеро меканад!
  Вақте ки сиёсатмадор рӯбоҳ нест, пас аз ӯ се пӯст канда, гиребонашро мепӯшанд!
  Сиёсатмадор хари васеъ дорад, ки дар ду курсӣ нишинад, аммо ҷонаш фарох аст, танҳо дар сухан!
  Танк бо снаряди ядрои уран сӯрох шудааст, сиёсатмадор бе дил, вале бо ҳамёни тиллоӣ ба қуллаҳо мерасад!
  Бо пои урён зан метавонад миллиардерро ба харобаҳои харобазор то сатҳи овора барад!
  Сиёсатмадорон ба пои урёни занону интихобкунандагон пойафзол гузоштанро дӯст медоранд!
  Сиёсатмадор занонро пушонда, барои мардон "кафш мепӯшад"!
  Сиёсатмадор орзу дорад, ки пои занҳоро фош карда, ба гӯши мардон поймол кунад!
  Сиёсатмадорон мехоханд, ки зани дар кат бударо пушонанд ва мардонро дар назди куттихои овоздихй пушонанд!
  Барои сиёсатмадор пои урёни духтар баланд бардоштани шаъну шараф аст, аммо рейтинг боло меравад, овоздиҳандагонро кафш мезанад!
  Сиёсатмадор дар сараш пошнаи урёни занон дорад ва интихобкунанда барои ӯ мӯзаи кунд аст!
  Сиёсатмадор умуман занони бе либос ва интихобкунандагонро, ки пурра пойафзол доранд, дӯст медорад!
  Зане, ки кафшашро сари вақт мепартояд, сиёсатмадорро зери пошна мебарад, ҳатто агар мӯза ботаҷриба бошад ҳам!
  Сиёсатмадоре, ки зан бо пои урёнаш зери пошнааш ронда метавонад, мӯзаҳои аблаҳ!
  Пойҳои урёни занро дӯст доред, аммо мӯза нашавед!
  Пойхои урёни занхо чи кадар зишт аст, нафратовар аст, ки туро зери пошна биронанд!
  Пойҳои урёни духтаронро ба ҳайрат оред, аммо нагузоред, ки туро мисли мӯза намакин пӯшанд!
  Пойҳои урёни занон аз сиёсатмадоре, ки ба кафшпӯшии интихобкунандагон одат кардааст, мӯзаҳои пурмаҳсул месозад!
  Зане, ки пойафзоли худро партофта, метавонад ба зонуҳояш на танҳо мӯза намакин гузорад!
  Зарбаи зан қавитар аст, вақте ки вай онро аз танаш кашида, кафшашро мекашад!
  Сиёсатмадор як мӯзаи намадин аст, агар зери пошнааш зери пои урёни занҳо ронда шавад!
  Дар пойҳои урёни духтарон чунон қувва ҳаст, ки ӯ мӯзаҳои ботаҷрибатаринро зери пошна меронад ва мӯзаҳои нозуктаринро бодиққат мепӯшонад!
  Гулливер хамин тавр суханони болдор мекард.
  Духтар гиря кард:
  - Зебо! Суханони шумо танҳо супер ва гипер аст !
  Баъд вай пои бараҳна ва чисели худро мӯҳр зад.
  Оркҳои дигар дар андешаи амиқ буданд. Писару духтари дастгиршуда маълумот намедиханд!
  Ва дар айни замон, ҳатто чӯбҳо беқувват буданд. Ва бирён кардани пошнаи бараҳнаашон забонашонро накушод.
  Пас, ман бояд чӣ кор кунам? Вақте ки сухан дар бораи шиканҷа меравад, оркҳо чандон ихтироъкор нестанд. Хуб, шояд шумо низ метавонед онро дар раф ларзонд?
  Аз ин рӯ, оркҳо ба ин усул муроҷиат карданд. Онҳо ӯро гирифта, дастони писарбачаро печонданд ва дар болои тахта боло бардоштанд. Писарак нола ва гиря мекард. Баъд ӯро озод карданд ва писарбача ба замин афтод. Ва дар худи сатхи он ресмон танг шуд ва кудак аз дарди дузах фарьёд зад.
  Ва оркҳо мисли хукҳо гурриш мекунанд.
  Ин аст ширкат ...
  Гулливер бо ноумедӣ месуруд;
  Ватанам, зулми олам,
  Табаре аз қувваҳои ҷаҳаннам бар шумо овезон буд!
  Ӯ ногаҳон тавоност - шайтони даҳшатнок,
  Дасти худро бар тамоми олам дароз кард!
  
  Мо замин надорем, танҳо як Тартарус -
  Торикӣ аз сӯзон фурӯзон аст, торикии бад!
  Ман танҳо як шӯхӣ фикр мекардам - сафсата дод,
  Ва ҳоло тамоми ҷаҳон зери пошнаи ӯ аст!
  
  Аммо умри Ватанро убур карда наметавонед,
  Биёед ғалаба кунем, лашкарҳо ва издиҳом!
  Охир, вай хирси элфҳои тавоно аст,
  Сари фюрер - мегуяд, фуроварам!
  
  Чӣ сахт аст бар мо, агар душман тавоност,
  Агар ӯ дар захира ҳаракат дошта бошад...
  Вампир дар зери моҳ аз абрҳо наъра мезанад,
  Вай аз хисоби харочот моро зери арра гузоштан мехохад!
  
  Рӯҳи элфҳо чунин аст, занҷир намеёбад,
  Сахтӣ ва муҳаббат ҳама дар як ҷон!
  Беҳтараш ҷанг накунед - шумо ҳадаф хоҳед буд,
  Ва бо биҳишти маҳбуби худ ҳатто дар кулба!
  
  Ояндаи ҷаҳон ҳар як демиург аст,
  Оё шумо метавонед хушбахтиро барои асрҳо тасвир кунед
  Аммо як роҳзан омад, ҳатто хеле сард,
  Ва ҳоло орзу мисли қатрон месӯзад!
  
  Аммо умед ҳаст, маънои бузург дорад,
  Ки Худованд меояд - барои доварӣ Фюрер!
  Шумо хеле сабук ҳастед - андешаи инсонӣ,
  Гарчи баъзан борик бошад хам, риштахои риштаи абрешим!
  
  Ҷаҳони наве хоҳад буд, ки ҳама озоданд
  Дар куҷо касе аз мо марди кӯҳистон аст!
  Ва вақти тағирот фаро мерасад,
  Аз раги ман бирав, ту ғаризаи дуздӣ!
  . БОБИ Љ 2
  Гулливер хеле шавковар месуруд. Ин писарбача калон шуданро насиб накардааст. Аммо кӣ нишон дод, ки кӯдак будан бад нест. Ҳатто агар пойҳои урёни шумо ба сангҳои тез қадам зананд, ин ба шумо зарар намерасонад, балки ҳатто тик мекунад.
  Духтар хандид ва чир-чир кард:
  - Ва ту хуб ҳастӣ ва писари хеле олӣ! Чӣ қадар хуб аст кӯдак будан!
  Гулливер бо табассуми шодмонй месуруд:
  Бигӯ
  орзуҳои шумо
  Орзуҳои худро бо ман мубодила кунед ...
  Худат бош
  Ва кушода
  Дари кӯдакӣ ба рӯи хотираҳост...
  
  Мехоҳед
  Ман туро ба боғҳо мебарам
  Дар он чое, ки гелос мешукуфад
  Ва суханони ту дар он ҷо зиёдатӣ нахоҳад буд,
  Шумо мебинед -
  Мо калонсол шудаем
  Ва онҳо ҷойҳоеро, ки дар он ҷо буданд, фаромӯш карданд
  Бедхо бо бофтаи худ моро сила мекунанд...
  Дар хотир доред, ки шумо мехостед ба кайҳон равед?
  Ва ҳама мехостанд капитан шаванд ...
  Ҳамаи ин дар мост -
  аввали тобистон, боғҳо,
  Тубҳо, қанди пахта -
  Зодрузи бародар...
  Ҳамсояи ҳавлии хушбахтӣ Антон -
  Тамоми рӯз дар кӯл, соати нӯҳ - дар хона ...
  Кӣ вақти маро дуздид?
  Ва дар гирду атроф - ҳама чиз ногаҳон хокистарӣ шуд ...
  Насим кучо рафт
  қуми баҳр,
  Веранда бо ангур ва он
  Бӯса бо жолаи эҳсосот -
  Ман бояд баргардам!
  Ман мехоҳам мондан -
  Дар он чое, ки ашк нест
  Ва дар куҷо хандидем -
  Дар зери раъду баркҳои тобистона...
  
  Бигӯ
  орзуҳои шумо
  Орзуҳои худро бо ман мубодила кунед ...
  Худат бош
  Ва кушода
  Дар кӯдакӣ, дар - ба хотираҳо ...
  
  Ман аксар вақт хомӯширо орзу мекунам!..
  Вай як аст
  Дар ҳавлиҳо саргардон,
  Аз хотираи гумшудагон!
  Ва он гоҳ ба назар мерасад
  Хатто чи гап
  На дар бинохои панчошьёна рангубор!
  Мо калонсолем...
  Дар боло дар болои бом фатҳо
  Он қалъаҳои орзуҳо -
  Манораҳои онҳо ...
  Пас ногувор наздиктар
  Бо мо хеле сард...
  Ва орзуҳо
  Ранг шуданро бас кунед
  Ва онҳо мисли пӯлод бӯи мекунанд!
  Кош медонистам, ки чӣ тавр онҳоро тарк кунам...
  Дар куҷо
  Барои нишастан пилки мо?
  Эрмитажҳо куҷоянд ?..
  Ва дӯсти Миша куҷост?
  Ва ҳоло кӣ
  Дар бораи Цой ба шумо накл мекунад
  Ва обшавии он?..
  Очахои гайбатхои бибихо
  Бо халтаҳои ресмон,
  "Шояд"-и ҷовидонӣ аз они мост,
  Куртаи Костя ивазнашаванда аст,
  Аз Туркия
  думи пои бо шӯхӣ печида,
  Пахши аввал
  Фургонҳо, панҷараҳо...
  Эҳсоси интизории мӯъҷиза
  Муваффақияти ӯ сард аст -
  Аз ҷое
  Аз тудаи номаълум -
  Аз айёми кӯдакӣ гуфта буд,
  Биёед ман як назар кунам!..
  Осмон рангин аст
  Чанги ситорахо занг мезанад
  Парвоз кунед
  Асрори орзуҳо
  Аз ногузирии комил
  Эҳсосоти омехтаи гузашта...
  Ва вақт тағир намеёбад
  Он нуқтаҳои орзуҳо -
  Бемалолиятро қабул кунед
  Маҳбус
  Пас, берун аз он нашавед -
  Калонсолони хиёнаткор
  Худхоҳ...
  Ва аз ин рӯ, маънои вуҷуд дорад -
  Ҷустуҷӯи маъно...
  
  Бигӯ
  орзуҳои ту,
  Орзуҳои худро бо ман мубодила кунед ...
  Худат бош
  Ва кушода
  Дар кӯдакӣ, дар - ба хотираҳо ...
  
  Бигӯ
  орзуҳои ту,
  Орзуҳои худро бо ман мубодила кунед ...
  Худат бош
  Ва кушода
  Дар кӯдакӣ, дари - ба хотираҳо
  Писарак бо вуҷуди он ки дар айни замон чархи вазнинро мисли хари боркаш тела додан лозим буд, бо завқ месарояд. Ва ин кори чиддй ва хеле пурмахсули у буд.
  Духтараки висконтесса бори дигар пои бараҳнаашро мӯҳр зада, хитоб кард:
  - Аҷоиб! Шумо хуб месароиед! Оё Эрмитаж дар Лондон зебост?
  Гулливер бо табассум ҷавоб дод ва рухсораҳои гулобию олиҷаноб ва кӯдаконаи худро пуф кард:
  - Дар Лондон Эрмитаж беҳтарин ва бойтарин дар ҷаҳон аст!
  Духтар хандид ва боз бо хушнудии зиёд бо қамчин ба писарак зад. Дар бадани урёнаш рахи сурх дошт.
  Виконтесса бо табассум пурсид:
  - Ин ба ту маъқул аст?
  Писарак сар ҷунбонд ва нола кард.
  "Шояд аз латукӯби кӯдак беҳтар сурудхонӣ мекардӣ?!
  Духтар сар ҷунбонд ва боз пои урёну даббохтаи зебояш муҳр зад:
  -Аҷаб аст ва ман месароям!
  Гулливер дар твиттер навишт:
  -Гул бихон, шарм накун!
  Виконтесса боло ва поён ҷаҳида, ба рақсу суруд сар кард;
  Ман ба кӯдакӣ рафтам
  Маро пайравӣ накунед.
  Ман мебинам, ки ҳама дар ин ҷо хурсандӣ мекунанд, ҷанг.
  танҳо барои вай
  Танҳо барои шумо
  чанг.
  Дар ин ҷо барои кӯдакон ҷой нест
  Барои калонсолон - мубориза.
  Бо вай бимонед
  Маро пайравӣ накунед.
  танҳо барои вай
  Танҳо барои шумо
  чанг.
  Ва он ҷо хуб аст
  Дар он ҷо ман болои кӯза менишинам.
  Ва он ҷо хуб аст
  Дар он ҷо ман болои кӯза менишинам.
  
  Ба пул лозим нест:
  Цирк ва лолипопхо
  Дар ин чо сохили ширадор мавчуд аст
  Аспхо аз галстук
  танҳо барои ман
  танҳо барои асп
  Пешбарӣ.
  Пастила, гардиш,
  камонҳои сафед,
  куки ширин,
  орзуҳои модар.
  танҳо барои вай
  Танҳо барои ман
  Онҳо меоянд.
  Ва ман худро хуб ҳис мекунам
  Дар он ҷо ман болои кӯза менишинам.
  Ва ман худро хуб ҳис мекунам
  Дар он ҷо ман болои кӯза менишинам.
  
  Худовандо, чаро ман дар ин ҷо ҳастам.
  Боз
  Давидан, ғалаба кардан
  ашк бо дандон -
  танҳо барои ман
  Танҳо барои шумо
  Ҳозир.
  Худоё, фикр кун
  Барои мо чӣ нависед,
  сатрҳои самимӣ,
  Танҳо ҷони худро бишканед
  барои шумо душвор
  Бароям сахт,
  Ба ман бовар кун.
  Хуб, хуб
  Кӯдакон дар болои дег мешинанд.
  Хуб , хуб,
  Кӯдакон дар болои дег мешинанд.
  Ана хамин хел суруди ачоибе, ки духтарак мехонад. Ва он дар ҳақиқат аҷиб ва олӣ аст! Дар тобут барои дидани ҳамзамон бемӯй Фюрер!
  Духтар хандид ва ба ҳамтои худ чашмак зад.
  Гулливер бо вай розӣ шуд:
  - Шумо зебо ва оддӣ ҳастед!
  Хуб, боз чй гуфтану чй гуфтан лозим? Акаллан суруд хонед, акаллан зог занед.
  Хуб, ин тавр, ҳама чиз хеле шитобкорона ва гуворо шуд.
  Дар ҳамин ҳол, оркҳо бидуни таваққуф духтарчаро дар болои раф ба ҷунбонидан гирифтанд. Ки ба таври худ хеле олиҷаноб ва бениҳоят хандовар менамуд.
  Чӣ тавр шумо дар ин ҷо суруд намехонед?
  Ва Гулливер боз ба сурудхонӣ шурӯъ мекунад;
  Ман писарбачае ҳастам, ки дар сарзамини муқаддас ба дунё омадаам
  Киро Элфияи беканор меноманд ...
  Ва ҷои беҳтаре нест, бидонед дар тамоми замин,
  Ва новобаста аз он ки шумо бо имони шадид аз Худо талаб мекунед!
  
  Аммо вай атеисти оташин таваллуд шудааст, медонед
  Дар ин асри бисту як бемаънӣ...
  Ман мехостам бо дасти худ биҳишти аҷибе созам,
  Дар куҷо худоён худи мардум мешаванд !
  
  Аммо ҳоло ман ба асри бистуми тӯфонӣ ворид шудам,
  Ва ман маҷбур будам, ки бо писар дар он ҷо ҷанг кунам ...
  Бигзор корнамоии рыцари Элфи ситоиш шавад,
  Мо, чанговарони Англия чй тавр мубориза бурданро медонистем!
  
  Далерии мо дар дили чавон зинда аст,
  Ва хуни ман дар рагҳои ман сахт ҷӯш мезанад...
  Ғалабаҳо ҳисоби номаҳдуд кушоданд,
  Мо шабу рӯз бо бачаҳои ваҳшӣ мубориза мебарем!
  
  Барои шаъну шарафи Элфии диловари мо,
  Кадом файз ба Лада медиҳад ...
  Мо метавонем бо заврақҳо дар Адан бо ҷидду ҷаҳд савор шавем,
  Мо мукофоти номаҳдуд мегирем!
  
  Ин аст имони мо ва худои тавоно Сварог ,
  Ва барқе, ки худи Перун мепартояд ...
  Барои мо Роди абадй савганд имзо мекунад,
  Ва галабаро дар май-дои дурахшон интизор аст!
  
  Мо элфҳоем - нури фарзандони бузурги замин,
  Ман бовар дорам, ки мо ба наздикӣ ба Миррих парвоз мекунем...
  Ман медонам, ки барои эҷоди ғалаба таваллуд шудаам,
  Бигзор Ҳобил ғалаба кунад, на Қобил!
  
  Мо диламонро барои Ватан мебахшем,
  Фикр кунед, ки ба Элфҳо ва Байетҳо хизмат кунед ...
  Карруб болҳои худро аз биҳишт дароз мекунад,
  Мо бо муштҳои худ ба оркҳо зарба мезанем!
  
  Ба ҳеҷ ваҷҳ душман фурсат наёбад,
  Окрмахт моро ба зону намерезад ...
  Мо рост ба чашми оркҳо задем
  Барои шаъну шарафи наслхои мухимтарин!
  
  Дар Элфсия ҳар ҷанговар аз охур,
  Кӯдак дастаҳоро ба мошин мекашад...
  Ордени Сварог - Фюрерро кушед -
  Лада мукофоти саховатманд хоҳад дод!
  
  Дар дунёи мо дигар чизе нест
  Парчами пирӯзӣ қиматтар аст, арғувонӣ, сурх ...
  Қаиқ шикаст, қаиқ кафид,
  Бо Ватанамон чанг кардан хавфнок аст!
  
  Ҳеҷ кас намедонад канори олам дар куҷост,
  Кайхоннавардон ба куҷо мераванд...
   Свароги Таоло, подшоҳи тавоно,
  Ва рыцар аз ӯ грантҳо хоҳад гирифт!
  
  
  Натарсед, оркшистон моро намешикананд,
  Ҳатто дар ин ҷаҳон, бо онҳо Иёлоти Муттаҳида, бо шерҳо ...
  Ва зиндаги канда намешавад, ришта медонам,
  Ватанро бо мӯза намезананд!
  
  Мо кувваи харбй дорем, бовар кунед
  Ва танкҳо, ҳавопаймоҳои девҳо сардтаранд ...
  оркшизм мағлуб мешавад ,
  Путин ва шарики Дус ба дор овехта шуданд!
  
  Парчам сурх аст, ин парчами хеле қавӣ аст,
  Вай мисли халтаи сурх бар олам медурахшад ...
  Элсомолка орк шинонд ,
  Бо пошнаи худ, урён, на сафед!
  
  Дар Орклин ман боварӣ дорам, ки мо ба зудӣ ворид мешавем,
  Бо суруди зафаровари элфинизми далер...
  Ва мо ҳама оркистонҳоро нест мекунем,
  То ки харчони реваншизм набошад!
  
  Ва он гоҳ биҳишт дар олам хоҳад буд,
  Карнайхои каррубиёни тавоно навохта истодаанд...
  Барои Ватан  анг куну  уръат кун,
  Бо Элфия Род ва мо мағлубнашавандаем!
  Ин чунин суруд аст ва он хеле ҷолиб ва хандовар аст.
  Дар ҳамин ҳол, оркҳо низ оҳанпораҳои сурхи тафсонро ба кафи бараҳнаи писару духтар бурданд, ки аз он бӯи гӯшти сӯзиш боз ҳам қавитар буд ва кӯдакон аз дарди ваҳшӣ дод зада, аз ҳуш рафтаанд. Зарба аз ин хеле сахт буд.
  Ва оркҳо боз ғурронданд ва ғуррон карданд ва бо суръати дӯзах ба рақс шурӯъ карданд. Инҳо хирсҳои воқеан тавоно ва беақл ва бадбӯй ҳастанд. Онҳо чӣ қадар ҳаяҷон ва ғизои тавоно доранд.
  Гулливер санги осиёбро мегардонад ва духтар ба ӯ мегӯяд:
  - Хайр, биё, бачаи доно, боз бо афоризмҳои болдор зарб кун!
  Писарбача-капитан бо шиддат сар ҷунбонд ва биёед бо қувваи нав гавҳарҳои андешаро баён кунем;
  Шумо наметавонед занро бовар кунонед, ки пойҳояшро холӣ кунад, агар шумо мӯза пур ҳастед!
  Зан пойафзоли мудро дӯст медорад, аммо барояш беҳтар аст, ки пойлуч равад, аз он ки бо як сиёсатмадори футмадор пойафзол пӯшад!
  Дар дунё ду мушкил хаст, яке пул аст, дигар чи мемонед, дигаре бепул, ки токатнопазир аст!
  Пул як бадӣ аст, ки ҳангоми зиёд шуданаш аз байн меравад!
  Сиёсатмадори хурӯс тухми тиллоӣ мегузорад, аммо дар кисаи интихобкунандагон не!
  Бе пул зиндаги нест, бо пул ором нест!
  Арақ ба давлат даромад, аммо харобӣ аз мастӣ ба подшоҳӣ меояд!
  Ба сиёсатмадоре, ки кӯҳҳои тилло ваъда медиҳад, бовар накунед, барои як тини мис ба дара парвоз мекунед!
  Сиёсатмадор барои ваъда забони дароз дорад ва барои иҷрои ваъдааш дасти кӯтоҳ!
  Ба сиёсатмадоре, ки либоси гӯсфанд мепӯшад, бовар накунед, шояд воқеан гӯсфанд бошад!
  Пул хушбахтӣ меорад, аммо як тин ҳам арзиш надорад!
  Хушбахтиро бо пул чен карда наметавонӣ, аммо ғамро бо ашк чен карда наметавонӣ!
  Сиёсатмадор риштаро аз интихобкунанда дур мекунад, агар чун кундаи гунг бошад ва бо якравии дуб!
  Ба чоҳ туф накунед, шояд ин танҳо як вартаи ваъдаҳои сиёсатмадорон нест!
  Ба суханҳои сурх ва ҷаллодони хушбӯй бовар накунед!
  Сиёсатмадор чун булбул мерезад, аммо зоғ барин рӯбоҳ мепарварад!
  Ҳокими бедандон эҳтимоли газидани субъектро дорад!
  Сиёсатмадор ба ҳама чиз ҷавоб дорад, аммо ба ҷавобаш эътимод нест!
  Ҳеҷ кас намедонад, ки сиёсатмадор чӣ дар назар дорад, ҳарчанд як аблаҳ дар забонаш аст!
  Пул чизи аз ҳама муҳим дар ҳаёт аст, он танҳо тамоми ҳаёти шуморо абадан вайрон мекунад!
  Ин кунда нахоҳад шуд, онҳо онро мисли часпак мекашанд ва мисли дарахти санавбар мебуранд!
  Сиёсатмадор метавонад бо суханҳои асал интихобкунандаро ба васваса андохт, то мисли пашша афтад!
  Кӯҳҳои тиллоие, ки сиёсатмадор ваъда медиҳад, нур медурахшад, аммо буи буи дурӯғ бадбӯй мекунад!
  Фикр накунед, ки сиёсатмадор бемаънӣ мегӯяд, ки ӯ аблаҳ аст ва мехоҳад як тинро ба никел табдил диҳад!
  Сиёсатмадор авлиё нест, ки барои ҳама равшан аст, аммо чаро дигарон ба ӯ ҳамчун нишона менигаранд?
  Сиёсатмадор рубохи либоси гусфанд аст, ки гусфандро тарошида ба кисааш медарояд!
  Агар шумо фикр кунед, ки гурги либоси гӯсфанд ба шумо барои субҳона котлет медиҳад, пас шумо як гӯсфанди маъмулӣ ҳастед!
  Шоири хуб на он аст, ки гулӯяшро меканад, балки зиндагии рӯзмарраро месарояд!
  Ман фикр намекунам, ки гӯсфанд дар қудрат аст, вай комилан беақл аст, вай аллакай интихобкунандаро дашном додааст!
  Сиёсатмадор бузи бадбӯй бошад ҳам, гӯсфанди интихобкунандаро шир карда метавонад!
  Ҳеҷ гоҳ бо дили худ овоз надиҳед, ин аблаҳ аст ва онҳое, ки бо сари худ овоз медиҳанд, умуман овоз намедиҳанд!
  Агар шумо аз интихоби худ ноумед нашавед, овози худро ба бегона диҳед, зеро пешво ҳамеша дурӯғ мегӯяд!
  Агар мардум ҳокимро худоӣ кунанд, зиндагӣ ба дӯзах табдил меёбад!
  Кӯшиш накунед, ки ҳамаро писанд кунед, шумо ҳама курсҳоро ишғол намекунед, дар ҳама тобутҳо дурӯғ намегӯед!
  Агар шумо асс набошед, он танҳо покер нест, ки шуморо мағлуб мекунад!
  Ҳар касе, ки козир надорад, ба костюми пасттарин меафтад!
  Бе корти иловагӣ дар даст, корти ҳар гуна костюм зада мешавад!
  Марди қавӣ занонро на ҳамчун магнити заиф ҷалб мекунад!
  Мушакҳои пӯлод ба пур кардани ҳамёнҳо бо тилло кӯмак мекунанд, асабҳои пӯлод лоғар шудани ҳамёнҳоро пешгирӣ мекунанд!
  Ҳатто як қаҳрамон аз чунин бори вазнин, мисли ҳамёни холӣ хаста шудааст!
  Ин афоризмҳое ҳастанд, ки Гулливер, ки писарбача шуд.
  Дар ҳамин ҳол, оркҳо бо кӯдакони асир кори бад мекарданд. Ду: як писару як духтарро қариб то ба ҳалокат расониданд ва пас аз шиканҷа беҳуш хобида, истироҳат мекарданд.
  Ва боқимондаи бачаҳо тасмим гирифтанд, ки брендинг кунанд. Писарону духтарони урёнро берун оварда, ба китфашон бо навбат охани тафсонро гузоштан гирифтанд.
  Мисли фарзандони абадӣ ноумедона наъра мекарданд ва аз дарди даҳшатнок меларзиданд. Онҳоро ба ғулом табдил доданд.
  Ва гайр аз ин, пустро хам сухта, дар шакли ситораи панчгуша аломати дахшатнок гузоштанд.
  Як писарбача нидо кард:
  - Мо таслим намешавем!
  Ва ба паҳлӯву пушт бо сими чӯб заданд. Писари абадӣ аз дарди тоқатфарсо фарёд зад.
  Оркҳо бори даҳум хандиданд. Ва даҳони онҳоро бо дандонҳо кушоданд.
  Ин сурудҳои онҳост, ки ин қадар гиря ва хеле олиҷанобанд ва гӯшҳоятонро ғарқ мекунанд ва туро мекӯшанд.
  Ин аст, ки кӯҳантарин орк бо овози қӯчқори буриданашуда наъра кард:
  Бигзор дарёҳои хун
  Дар рӯи замин равон...
  Бигзор дардҳо нола кунанд
  Дар ҳама ҷо оташ!
  
  Бигзор марг хӯрад
  Ҳосили бадани инсон...
  Сайёра азоб мекашад
  Майҳем ҳукмронӣ мекунад!
  
  Ва бигзор танҳо марг
  Тӯби хашмгин ҳукмронӣ мекунад,
  Ҳамаи шумо бояд бимиред -
  Шайтон туро бозхост кардааст!
  
  Худованд кӯмак намекунад
  Дар дӯзах абадан месӯзад...
  Мо ба рӯи ту як торсакӣ мезанем
  Чунин аст орзуи оркҳо!
  
  Раҳм нахоҳад шуд
  Марг ба душманони ашаддӣ...
  Мукофоти беҳтаре нест
  Ба ҳама як зарба диҳед!
  
  Душман намедонад
  Ин оркҳо қодиранд ...
  Соати зангдор занг мезанад -
  Зарбаи сахт хоҳад буд!
  
  элфҳоро бирён мекунем ,
  Мо пошнаи пои духтари пойлучем...
  Ва мо элфҳоро нест мекунем,
  Биёед бофтаҳои зебоҳоро бурем!
  
  Ва агар касе дашном диҳад,
  Ӯ сахт хоҳад шуд ...
  Дар сар занги сахт аст,
  Ва дар осмон раъд меборад ва абре меборад!
  
  Ва агар мо галаба кунем
  Мисли гургон дар биёбон...
  Бачахо ба марш мебароянд
  Пой луч дар блоки буридан!
  Инҳо воқеан ҳайвонанд. Ва онҳо маҳбусонеро, ки солҳо кӯдак набуданд, тамға заданд, албатта, аммо зоҳиран, ба истиснои он, ки онҳо мушакҳои хуб доштанд ва шумо онро беш аз дувоздаҳ сол ба бачаҳо намедиҳед. Ва магар ин гуна одамро масхара кардану азоб додан гунох нест.
  Аммо аз оркҳо чӣ гирифтан мумкин аст: онҳо аз ҳайвонот бадтаранд. Ва ҳамин тавр онҳо ҷавони маҳбусонро ронданд. Ва ба хотири боз ҳам бештар дард кардан, ба зери пои урёну кӯдаконаи ҷавони асир ангиштсанг андохтанд.
  Бачахои бадбахт дод зада ашк мерехтанд. Баъд яке аз писарбачаҳо барои нишон додани тавоноии хислат ва ноустуворӣ гирифта суруд гуфт:
  Галаба интизор аст, галаба интизор аст
  Онҳое, ки мехоҳанд занҷирҳоро шикастанд ...
  Интизори пирӯзӣ, интизори ғалаба -
  Мо метавонем оркҳои бадро мағлуб кунем!
  
  Харчанд мо аз чихати намуд кудак ва пои лучем,
  Аксар вақт мо ҳатто ба ҷангҳо меравем ...
  Ва дили бачаҳо тилло аст,
  Калк ҷазо дода мешавад!
  
  Орк мисли хирс, бераҳм аст,
  Ва мисли фили маҷрӯҳ наъра мезанад...
  Аммо дар ҷанг мо фарзандони докҳо ҳастем,
  Ҷаллодон нолаи моро намешунаванд!
  
  Мо ҳеҷ гоҳ зону нахоҳем кард
  Мо лагери фахрии худро рост намекунем ...
  Ҳеч ҷараён нест, танбалиро бидонед
  Биё, мисли болга зарба занем!
  
  Орк баъзан пошнаи инҷинаҳоро бирён мекунад,
  Пойҳои духтаронро сӯзонд...
  Ана, онҳо одамони бадкоранд,
  Аммо ман ӯро мекушам писар!
  
  Дар дили тифл шуълае ба гуш мерасад,
  Ва оташ дар ҳақиқат пурзӯр аст ...
  Парчами ҷанговарро баландтар кунед
  Шумо маҳдудият надоред, тӯҳфаро бидонед!
  
  Бале, писарон бо ҳавас,
  Мо ҳоло ҳамеша кӯдакон ҳастем ...
  Аммо баъзан мо бо истеъдод дурахшон мешавем,
  Ва ситорае бар ҷаҳон медурахшад!
  
  Душман ба чашма намебандад,
  Мо фарзандони сарбаланди Заминем...
  Ва писарак оркҳоро бо шамшер мезанад,
  Вай аз оилаи титанҳои Худост!
  
  Худованд то абад бо мо бошад,
  Асрҳо ба ҷавонӣ бахшид...
  Мо бо пои луч медурахшам,
  Ва бигзор дарё беохир равон шавад!
  
  Орк дӯст надорад, ба суханони рост бовар кунед,
  Ранги бад, зиштии ӯ...
  Мо он хирсҳоро аз ҷасадонҳо мегирем
  Қувваи хуби абадӣ хоҳад буд!
  
  Орк ҳама моро бо дандонҳояш таҳдид мекунад,
  Ба замин хасис нест...
  Ӯ наздики маккоронаи ҷаҳаннам Қобил аст,
  Ва сифрҳои сахтро ҷалб мекунад!
  
  Барои хирсҳо, ба ман бовар кунед,
  Онҳо танҳо бо ғуррон азоб мекунанд...
  Аммо мо ҷанговарони абадӣ ҳастем, фарзандон,
  Мо истода наметавонем, бовар кунед, дурӯғгӯй!
  
  Шайтон ба оркҳо, офаринанда намоён аст,
  Мисли хар наъра мезананд...
  Духтар либоси зебо дорад
  Ҳарчанд пои зебоӣ урён аст!
  
  Не, шумо орк ҳастед - гурги дандондор ва бадбахт,
  Ва хирсе, ки табиаташ асал нест...
  Аммо бовар кунед, ки падари шарир қодир нест,
  Ва мо ҳавопайморо медонем!
  
  Мо метавонем ҳама чизро зебо кунем,
  Ҷаҳони нави хушбахтона эҷод кунед ...
  Фарзандони ягонаи даста дигар нест ,
  Ҷанговари бути нав пайдо мешавад!
  
  Дилхои чавон барои Ватан месузанд,
  Одамони шарифи худро дуст медорад...
  Мо дари дунёҳои навро боз хоҳем кард,
  Хуб, орк як ҳаюло дардовар аст!
  
  Шаъну шараф писарон, духтарон,
  Онҳо дӯст медоранд, ба ман бовар кунед, ки эҷод кунанд ...
  Овози кӯдакон ба занг табдил мешавад,
  Пойҳо ханҷар мепартоянд!
  
  Он вақт мо ҷаҳони навро месозем
  Дар он хушбахтии одамони нав аст ...
  Ва мо хеле сарбаландона мегузарем, месозем,
  Ва бадкирдор ҷазо хоҳад гирифт!
  Худо гиряро дӯст надорад,
  Бо вуҷуди ин, ӯ некиро эҳтиром мекунад ...
  Бовар кун писар бо духтар магрур нест
  Интихоби ӯ ба равзанаи муваффақият!
  
  Ва ҳангоме ки сулҳ ба олам меояд,
  Мо онҳоеро, ки аз илм афтодаанд, эҳё хоҳем кард ...
  Бо эътиқоди ту дар асрҳои бепоён,
  Ва дар болҳо як карруб дорад!
  Кӯдакон бо ин суруд мехонанд ва нишон медиҳанд, ки онҳо аз оркҳои бад наметарсанд, ҳарчанд ин махлуқот бо ғурриши ваҳшиёнаи худ сурудҳои асирони ҷавонро ғарқ карданӣ мешаванд. Ҳамин тавр, онҳо қамчинҳои дарозро ба кор андохтанд. Онхоро ба пои урёни кахрамонони бачагон мезаданд. Аммо онхо ба намоиш халал нарасонданд ва ба назар чунин мерасад, ки ба лату кӯбҳои шадид аҳамият надода, бо ифтихор сар мепартофтанд.
  Ва гарчанде онҳо ғуломони нимбараҳна ва тамға буданд, дар онҳо зоти худоёни олимпӣ ва титанҳо эҳсос мешуд.
  
  ДУХТАР ВА ЧУПОНИ САФЕД
  АННОТАЦИЯ
  Гурухи хурди цирк - писарбача Мишка ва духтарча Алёнушка дар роххои санглохи Крим пои урёни худро поймол карда, сайр мекунанд. Ва дар баробари онҳо чӯпони сафедпӯст - ин беҳамто аст!
  . БОБИ Љ 1
  Писари тахминан дувоздаҳсола ва духтари зебои тақрибан бистсола аз байни кӯҳҳои Қрим мегузаштанд. Пойхои урёну даббохтаи онхо ба санг-хои тезу сурхи тафсони рохи кухсор торсакй мезаданд. Маълум буд, ки писару духтар аллакай пайрахахои зиёдеро тай кардаанд. Пойхояшон хеле устувор, чандир, сахт шуда, неш ва гармии сангхоро кариб хис намекард.
  Ва ҳатто баръакс, пойҳои урён ҳатто аз чунин сатҳи ноҳамвор каме гуворо ва гила эҳсос мекунанд.
  Мӯйҳои ҷуфти сирк барф барин сафед ва чеҳраашон аз сӯзиши офтоб ва чанг қариб сиёҳ шуда буд. Онхо дар даст гилем ва асбобхои оддии цирк мебурданд. Дар паҳлӯи онҳо чӯпони немиси сафедпӯсти таълимдида давида меомад. Ин ҳайвони хеле зебост. Ва ҳама чиз хеле олиҷаноб менамуд - як ҷуфти зебо, чолок сирк ва саге, ки ҳам метавонад ӯро шод кунад ва ҳам ба ҳайрат орад.
  Бо вуҷуди ин, чӯпони олмониро саг номидан душвор аст.
  Писарак шорт дар бар дошт ва куртаашро аз танаш кашид, ки баданаш бо мушакҳои лоғар ва намоён намоён мешуд. Духтар ба теғҳои ӯ, ки мисли балка тез ва бо танӯри шоколад пӯшида буд, нигоҳ карда пурсид:
  - Хирс, хаста нестӣ?
  Писарак дилпурона ҷавоб дод:
  - Не, Алёнушка! Ману ту ботаҷриба ҳастем!
  Дар пеш бомхои дачахои сохили бахр пайдо шуданд. Духтар қайд кард:
  - Бале, ин чо чои бой аст. Шояд мо каме пул ҷамъ кунем!
  Мишка табассум кард ва гуфт:
  - Агар мо дар бахр мохй сайд кунем. Шояд дар ин ҷо хӯрдани хубе бошад.
  Онхо ба дачаи якум наздик шудан гирифтанд. Алёнушка зебо буд, гарчанде ки аз камғизоӣ ва роҳ рафтани тӯлонӣ то ҳадде лоғар буд, аммо ҷигарбанд, қавӣ ва чолок буд. Либосаш кӯтоҳ буд, ки дар он рӯзҳо чандон маъмул набуд. Аммо чунин пойҳои қавӣ.
  Дар дачаи якум онхоро бо майли том кабул карданд. Устод мехост, ки духтар ва ракси уро бо завк тамошо кунад. Онҳо бо писар рақс карданд. Ва онхо бо гимнастика машгул шуданд. Ва инчунин чӯпони сафедпӯстро аз доираи давра ҷаҳида.
  Баъд писарак як-ду найранг нишон дод. Устод бо завк ва зану чанд писараш тамошо карданд. Сипас никел мис партофта ба духтар гуфт:
  -Ин чизе нест, ки ба шумо намуди зоҳирии худ лозим аст!
  Ӯ аз писарон, ки навраси тақрибан понздаҳсола буд, пешниҳод кард:
  -Агар и озат ди®ед, ки пой®оятонро сила кунед, як тин меди®ам.
  Аленка табассум кард ва табассумаш чунон сафед ва ширин буд ва ҷавоб дод:
  - Ду тин!
  Ҷавонмард, ки муйлабаш ҳанӯз наканда буд, сар ҷунбонд:
  - Албатта! Ин хеле хуб мебуд!
  Ва аз кисааш тангаи нукраии ду-тинй баровард. Ва онро ба тарафи духтар партофт. Вай моҳирона бо ангуштони урён ва пойҳои даббобу чолокаш онро гирифт.
  Устод писарбача бо тааҷҷуб хитоб кард:
  - Ин синф аст!
  Аленка бо мӯи бараҳнаи сабук ва каме тиллорангаш сар ҷунбонда, ҷавоб дод:
  - Барои ҳамин ман мутахассис ҳастам!
  Ва вай пои худро ба наврас дароз кард. Ӯ онҳоро бодиққат сила кардан гирифт. Дастонаш дар болои пӯсти ҳамвор ва даббохтаи духтар хеле нарм ҳаракат мекарданд ва Аленка бо завқ гиря мекард.
  Дарвоқеъ, вақте ки писари зебо шуморо сила мекунад, ин воқеан хеле гуворо аст ва дар ин ҷо шумо метавонед аз навозишҳо лаззат баред.
  Ва, албатта, шумо низ барои он пардохт мекунед. Ин танҳо олиҷаноб аст.
  Писарак пояшҳои дағал, вале чандирии ӯро бо каҷи зебои пошнааш сила кард. Пойашро кӯфт.
  Ва Аленка хандид ва аз масхара. Ва он хеле гуворо аст.
  Зани усто низ ба бача Мишка танга партофта пурсид:
  - Иҷозат диҳед, ки пошнаи шуморо ҳам занам!
  Писарак пои урёнашро ба вай дароз кард. Ва як зани ҷавону зебои дигар ба кафи бараҳнаи писарак кӯч задан гирифт.
  Хирс низ табассум кард ва гиря кард.
  Устод маломатомез ба занаш нигарист. Аммо вай табассум карду гуфт:
  - Ба фарзандам рашк намекунед-ку?
  Барин ҷавоб дод:
  - Њар «адар хо®ї, ѓро ти о кун, вале аз одоби му оз берун нарав!
  Хонум хандид... Ва ангуштонаш ба пошнаи урёну мудаввару гулобияш писарро бо завқ мекӯшиданд.
  Духтар хам табассум карду пур-хурд. Баъд вай пойҳоро иваз кард. Ва боз табассум кард. Ин ҳам дар ҳақиқат шавқовар буд.
  Аммо тикка кардан ҳамеша дилгиркунанда аст. Барин сахт фарьёд зад:
  - Кофӣ! Бароед, вагарна полисро даъват мекунам!
  Писару духтар чизхои шахсии худро бардошта, хамрохи саг - саги чупони сафед аз коттеджи бой баромада рафтанд.
  Аленка умуман зебо буд. Ва ман пулро гирифтам ва хуб аст, вақте ки писарони махсусан зебо пойҳои урёни маро масҳ мекунанд.
  Ва дар дачаи навбатй онхоро бо хохиши бача хамрох карданд. Албатта, пеш аз хама барои духтараки зебо. Ки доманаш хам ин кадар кутох аст ва пойхои даббохта, бакуввату мушакдор ва хеле шево шаклаш хеле равшан намоёнанд.
  Духтар воқеан ба ғулом дар Юнони қадим хеле монанд аст. Либоси вай ба туник монанд аст. Ва то чӣ андоза мувофиқ аст, ки барои як духтари зебо ва мушакӣ пойлуч гашт ва тақрибан тамоми пойҳои аҷиб, аҷиб ва ғайриоддии дилрабои худро нишон диҳад. Ва чашмонатро аз вай дур кардан душвор аст.
  Дар ин дача танхо як усто буд. Оила дар ҷои дигар аст. Вай ба Аленка амр дод, ки рақс кунад, то ки ба ҳаракати ҷисми хуб ва бениҳоят хуб, ки аз ҷиҳати ҷисмонӣ инкишофёфтаи вай ба ҳайрат ояд.
  Баъд танга партофта фармуд:
  - Суруд хонед, зебо!
  Аленка бо завк месуруд;
  Ман як духтари оддии рус ҳастам
  Борҳо дар хориҷа буд ...
  Ман юбкаи кӯтоҳ дорам
  Уқоби хокистаррангро дӯст медошт!
  Устод бо ғазаб гурехт:
  -Суруди шумо чандон хуб нест! Биё, чизи хашмгинтар ва ҷолибтар!
  Писарбачаи цирк таклиф кард:
  - Ё шояд беҳтар ватандӯстӣ?
  Барин розй шуд.
  - Ин метавонад ватандӯстӣ бошад! Аммо ин шумост , ки пойлуч ҳастед ва суруд мехонед! Ва агар ба ман писанд наояд, шумо дар пошнаи худ чӯбҳо хоҳед гирифт!
  Мишка сар ҷунбонд:
  - Агар усто хохй, пас бо як рубл ба пошнаи урёнам бо чуб як задани хубе кун!
  Устод хандида ҷавоб дод:
  - Ин духтарро бо қамчин задан беҳтар аст. Хусусан, агар шумо аввал вайро пушонед!
  Аленка бо табассум хам кард:
  - Оё устоди шумо!
  Марди сарватманд бо табассум месуруд:
  Пул кор кардан,
  Пул кор кардан,
  Фаромуш кардани зиқи танбалӣ
  Пул кор кардан,
  Пул кор кардан,
  Ва боқимонда ҳама ахлот аст!
  Ва боқимонда ҳама ахлот аст!
  Аленка ҷавоб дод:
  - Бе пул хушбахт
  Шумо метавонед...
  Мардони бад -
  Тангаҳоро ҳисоб кунед!
  Барин бонг зад:
  - Ҳазор зарба занед!
  Писарбачаи цирк чунин гуфт:
  - Агар устод хо®ї, ба  ои суруд сухан®ои ®икматомез меди®ам!
  Бой хандида ҷавоб дод:
  -Биё, бача, шав«овартар мешавад!
  Хирс ба ифодахои болдор шуруъ кард;
  Карзи Ватан бо пардохти садокати беинтихо сурх аст!
  Ҷанг имтиҳон барои оқилон, тобовар барои қавӣ ва шавқовар барои аблаҳон аст! -
  Ханда кардан шавковар нест, дигаронро гиря кардан дилгиркунанда нест!
  Ҳокими хуб мисли асали қанд аст, аввал лесида, баъд туф мекунанд !
  Ва ҳокими бадкирдор мисли кирмак аввал туф карда баъд поймол мешавад!
  Бале, тилло нарм аст, аммо сипари касногузар ба осонӣ сохта мешавад!
  Сифат ҳамеша аз миқдор болотар аст - ҳатто як уқёнуси боти марворид барои табар монеа нест!
  Бадӣ пур аз қувват аст, вақте ки некӣ аз тарс заиф мешавад!
  Шӯхӣ барои ҷои хуб аст, қошуқ барои хӯроки нисфирӯзӣ, аммо кӯмак дар мушкилӣ аст!
  Шояд шумо як ё ду бор бахт бошед - бе маҳорат, бахт аз байн меравад!
  Ҳар касе, ки Лев Толстой набошад, саргардони адабист!
  Барои аз адабиёт саргардон шудан шарт нест, ки Толстой таваллуд шавад!
  Биёед бинӯшем, ки занҳои бештар дошта бошанд, на сабабҳои сурх шудан дар талоқ!
  Нафс бештар аз дилсӯзии занон мардонро хароб кардааст!
  Чашми дакик дастони хамида, душман пазмон нест - кутохандеш!
  Фалсафа умрро дароз намекунад, балки онро зинат медихад, порахоро дароз мекунад!
  Генерал бо махорат, кассоб бо ракам, нобига бо санъат, даъвогар бо макр галаба мекунад!
  Пас биёед бинӯшем, то умед намурд ва танҳо онҳое бимиранд, ки онро сафед намекунанд!
  Умед дар охир мемирад... Ва онхое, ки онро сафед намекунанд, аввалин!
  Дар ҷанг, мантиқ як мафҳуми нисбӣ аст - ба монанди шоколад, ман вақт надоштам, ки плиткаҳоро ба ҳайрат оварам, зеро онҳо аллакай дар даҳони ман ҳастанд, ман вақти фурӯ бурданро надоштам, зеро онҳо аллакай ба паҳлӯ мебароянд!
  Муваффақият баъзан бӯи бад дорад, дастовард ҷасадро мебарад, аммо хушбахтӣ наметавонад бадбӯй кунад!
  Худо дар рӯи ҳар чизест ва иблис дар тафсилоти он аст!
  Хатто барои як мазохист лату кӯб ногувор аст!
  Он чизе, ки Худо намедонад - танҳо саволе, ки ӯ ҷавоб дода натавонист!
  Маймун аз одам беҳтар аст, зеро он метавонад танҳо ҳайвон бошад!
  Мавъиза, ки ба некӣ мебарад, монанди роҳест, ки ба суи табар мебарад!
  Эҷоди ҳама гуна таълимот дар матнҳои Инҷил ба омӯзиши механикаи квантӣ аз афсонаҳои бародарон Гримм монанд аст!
  Худо будан душвор аст, аммо шайтон мондан тамоман тоқатнопазир аст!
  Ақл қувватро чор маротиба зиёд мекунад, ҳатто агар шумораи душманон дучанд зиёд шавад!
  Ҳаёт як созиши доимист, на бо одамон, балки бо табиат!
  Пешона толоколный аст , яъне ҳиҷо сард аст!
  Ҳеҷ қонун барои аблаҳон навишта нашудааст ва барои нобиғаҳо қонуни табиат муқаррар нашудааст!
  Забон ба хирадмандон дода мешавад, то дар бораи чизҳои беақл ва бемаънӣ андешаҳои худро пинҳон кунанд!
  Ҳар кӣ хандаоварро дар ғам бинад, аз шодии ҷиддӣ нобино мешавад!
  - Бе шитоб шитоб - бе шитоб! Аз дарс панҷ ба даст оред - бо ҳалли амали мураккаб!
  Ғолибонро баҳо намедиҳад... Ҳарчанд баъзан баҳо медиҳанд!
  - Беақлии инсон иттифоқчии худоёни душмани мардум аст!
  Одам дар анбор аст, аммо хук ҳатто дар қаср аз хук баланд намешавад!
  Ду чизи беохир вуҷуд дорад: коинот ва заковати инсон - аммо, аввал нисбӣ ва дуюм мутлақ аст!
  Кадом русҳо ронандагии тез ва парвози тезро дӯст намедоранд!
  - Ҳар кас дар дӯзах намехоҳад, аммо танҳо чанд нафар метавонанд хоҳиши фурсати шайтонро чашиданд!
  Аммо бо ашк об на-кашед, хосили шодиро даравидан мумкин нест ва бо арак об на-кашед, комьёбихо намеафзоянд!
  Худо дар ҳама чиз ё дар рӯи он аст, ва Иблис дар ғоиб будани чизҳо ё дар умқи камбуди моддӣ!
  Ҳар кӣ барои эҳтиёт вақт ҷудо мекунад, дар ҷанозааш абадиятро наҷот медиҳад!
  Хомӯшӣ тиллоӣ аст, сухан нуқра аст, аммо аз даҳони зан он қадар мерезад, ки ҳатто алмосҳо хира мешаванд!
  Хомӯшӣ тиллоӣ аст ва аз нигоҳдории тӯлонии ҷараёнҳои фасеҳа занг намезанад!
  Тилло бошад, агар хомушона дар хок гузоранд, киматашро гум мекунад!
  Писарак хеле зебо афоризмҳоро бо эҳсоси олӣ баён карда, пойҳои урёнашро пахш мекард.
  Устод табассум карду ба бачаи сирк танга партофт. Ва Мишка бо ангуштони бараҳнааш ӯро дастгир кард. Ва баъд ба кисаи куртааш партофт.
  Марди сарватманд гуфт:
  - Бад не! Аммо кофӣ нест!
  Духтар таклиф кард:
  - Мехоҳед, ки ман суруд хонам!
  Барин ҷавоб дод:
  -Ин лозим нест! Бехтараш пои урёнатро болои ман гузор!
  Алена сар ҷунбонд.
  - Хуб! иродаи шумо!
  Марди сарватманд пои урёни духтарро ба дасташ гирифта, онро дағалона ҳис кардан гирифт. Духтар дар посух хомуш монд. Вай ҳатто табассум кард.
  Устод як тангаи дигар бароварда, ба тарафи писарак партофт ва бонг зад:
  - Биёед, то ҳол афоризмҳо мегӯем! Ман гиря мекунам!
  Писарбачаи цирк Мишка боз ба рехтани худ шуруъ кард. Дар омади гап, на хиради кӯдакона;
  
  Гох маглуб мешудем, гохе мемурдем, вале русхо харгиз зону хам намекарданд!
  Маҳорат миқдорро иваз мекунад, аммо миқдор танҳо маҳорати бардурӯғро сохта метавонад!
  - Дар ҷисми солим ва рӯҳ қавӣ аст - ва заъфи ҷисм - рӯҳ пажмурда мешавад!
  Хун мисли тилло медурахшад, аммо ҷонҳои металлро занг мезанад!
  Ҳатто зар занг мезанад, агар дил аз он нарезад!
  Шиканҷа вақтхушӣ нест, балки кори сахти бахши хидматрасонӣ аст, ки дар он раҳм ба муштарӣ барои худ зиёновар аст!
  Рухи марди сарватманд ватандуст аст, беш аз як тангаи тилло, ки дар кучо гирифта ба он часпидаанд!
  Тилло чун ранги хиёнат зард, чун иродаи оппортунист нарм, чун вичдони хоин вазнин!
  Дард мисли хушдоман аст, васвос, зишт, ман аз он халос шудан мехоҳам, аммо... бе ин бо пирӯзӣ издивоҷ кардан мумкин нест!
  Вакте ки душман таслим нашавад, вай нобуд мешавад, вакте ки таслим нашавад, заковат галаба мекунад!
  Духтарони душман мемуранд фарк надорад, агар мардони мо майнаашон печида бошанд, ин бало аст!
  Дар ҷанг осон аст, вақте ки омӯзиш азоб нест, балки вақтхушии муфид аст!
  Ҳатто дар суханони Масеҳ, ходимони ӯ чизе меҷӯянд, ки ба худсарии беимон хизмат мекунад!
  Як ҷевони калон ғавғо меафтад ва ҷалоли баланд ба касе меравад, ки онро афтонд!
  Вақте ки ниқоб моҳир аст, ба мо баҳона лозим нест!
  Аз гуфтори сурху кирдори сиёҳ бештар дарёҳои сурх ҷорӣ мешаванд!
  -Кї насиб аст, ки корд занад, дар ресмон наларзад!
  Чун ҳамеша маълум шуд, аммо онҳо намехостанд!
  Марг сазовори ҳиссаи беҳтар аз ҳаёт аст, зеро давомнокии он қисматҳои беҳамтои бештареро барои интихоби интихоб мегузорад! -
  Кафолатҳо кафолат медиҳанд, ки дуздида шудаанд!
  Тангае, ки аз тилло сохта шудааст, нарм аст, аммо аз тир марговартар аст, рост ба дил мезанад ва майнаро берун мекунад!
  Технология худои ҷанг аст ва диверсанти он атеист аст!
  Худованд коинотро дар шаш руз офарид ва инсон барои як дакика заъфи инсоният барои абадият пардохт мекунад!
  кабел барнагаштанд !
  Гурезед, аммо гурехта нашавед, тир наандозед, вале напарронед, зарба занед, вале ҷавоб надиҳед ва аз ҳама муҳимаш, бинӯшед, аммо маст нашавед!
  Гӯши хари мурда ба касе даркор нест, аммо шунидани рӯбоҳи зинда туҳфаест барои онҳое, ки барои расидан ба ҳадафашон ба хар ниёз надоранд!
  Ақли худро пойафзор кунед, шумо то абад саргардон мемонед!
  Ҷанг ҳаво барои шуш аст, аммо танҳо бо гази бинарӣ омехта аст!
  Агар душман таслим шудан нахоҳад ва намедонад, ки чӣ гуна мағлуб шуданро намедонад, мо ӯро маҷбур мекунем, ки таслим шавад ва ба ӯ чӣ гуна ғалаба карданро омӯзонем!
  Одамони бад ҷодуи сиёҳро дӯст медоранд, одамони бад сафедро дӯст медоранд!
  Куштан дар ҷанг душвор аст, дар дарк нафратовар аст, аммо дар ниҳоят олиҷаноб аст! Пас,  анг ба  он саломатї меорад, баданро сахт мекунад ва ®амёнро тоза мекунад!
  Баъзан ҷанг ҳамёнҳоро пур мекунад ва мутаносибан ба пур аз хуни рехта ва холигии дили фосид!
  Писарак афоризмҳоро хеле зебо ва бо баён талаффуз мекард.
  Устод пои урёни духтарро хис кард. Пас аз он ӯ бӯсид, пояш бараҳна ва чандирӣ ва як танга партофта қайд кард:
  - Хеле хуб! Пойҳои шумо зебост! Акнун бигзор бача суруд хонад! Ё агар суруд хонда натавонад, пас ман метавонам пои урёнашро бо оташдон оташ занам!
  Хирс бо табассум ҷавоб дод:
  - Бехтараш суруд хонед!
  Марди сарватманд гиря кард:
  - Пас суруд хонед!
  Ва сиркбача онро гирифта, бо хиссиёт ва баён месуруд;
  Ин аҷиб аст, ки шумо чӣ кор кардаед
  Файз ба насли инсон рехта шудааст...
  Шумо будед, ки Худои муқаддасро додед
  Раҳмати ҷони дил!
  
  Люсифер ба Садӯм кашид,
  Маҳсули гуноҳ ва ғурур...
  Шамшерро ба сӯи муқаддас, тахти Худованд бардошт,
  Ва ӯ қарор кард, ки ҳоло ӯ Қодир аст!
  Барин сахт фарьёд зад:
  - Не! Ман сурудҳо дар мавзӯъҳои динӣ намехоҳам! Ман гунаҳкорам ва гуноҳро дӯст медорам!
  Мишка гуфт:
  - Ман дигар корро карда метавонам!
  Марди бой ҷавоб дод:
  -Не! Бигзор духтарак беҳтар суруд хонад! Номи шумо дар он ҷо чист?
  Цирк чавоб дод:
  - Аленка!
  Барин гиря кард:
  - Аленка бихонед!
  Духтарак бо хиссиёт ва шавку хаваси бузург ба сурудхонй шуруъ кард;
  Ман қавитарин духтари ҷаҳон ҳастам
  Ки дар покӣ таваллуд шудааст ...
  Дар сайёра аз ман зеботар нест -
  Мо дар хама чо обод мешавем!
  
  Бигзор Русия бо ҳама аҷибтарин машҳур бошад,
  Кишваре, ки тамоми ҷаҳонро забт кардааст ...
  Бигзор одамон фавран ҷолибтар шаванд
  Ҳар як ҷанговар бути ҳақиқӣ аст!
  
  Ватани муқаддасро ҳимоя хоҳам кард
  Аҷдодони мо куҷоянд, ба ҳама қавӣ бовар кунед ...
  Одамонро ёбед, ки духтар пойлуч аст,
  Вай уқоб аст, на гунҷишк!
  
  Дар умри гузашта ман комсомолец будам,
  Фашистон чунон машхур мечангиданд...
  Ва овози духтар хеле равшан буд,
  Ва рӯҳи ҳавои дурахшон!
  
  Ман дар назди Москва далерона чангидам,
  Духтар дар сармо пои луч буд...
  Ва фишори маро ин қадар ҳайратангез ҳисоб кунед,
  Вай бо мушти худ чеҳраи Фрицро шикаст!
  
  Барои ҷалоли Исои парчами мо,
  Ва инчунин бузургтарин Худо Сварог ...
  То абад муқаддастарин Лада бо мост,
  Ва дурахшонтарин Худои Сафед дар ҷаҳон!
  
  Мо мардуме ҳастем, ки дар нури офтоб ба дунё омадаем,
  Ярило моро ба корнамоӣ илҳом бахшид ...
  Ва суруди духтарон бо шиддат мерезад,
  Инак, карруб болҳои худро дароз мекунад!
  
  Ман аз пулемёт дуруст тир холӣ кардам,
  Бо пои луч тӯҳфа партофт...
  Тури худро ба суи фашист партофтам,
  Вай ба духтарчаи хурдсол монанд аст!
  
  Ман худамро ҷанговари Худо медонам,
  Вай ҷаҳонеро офаридааст, ки дар он зебоӣ ...
  Ба номи бузургтарин Сварог,
  Зебоӣ дар рӯҳи зебоӣ мешукуфад!
  
  Мо Кремлро аз фашистон мухофизат кардем,
  Мо тавонистем ҳамаро якбора кушем...
  Не, духтарак холӣ намешавад,
  Ва мо Краутҳоро рост ба чашм задем!
  
  Ба номи шаъну шарафи абадии коммунизм.
  Ман комсомолец будам, ки пои луч мечангидам...
  Мо рамаи фашизмро нест мекунем,
  То ки пулод ба душманони Рус таслим нашавад!
  
  Духтарон дар назди Сталинград чангиданд
  Алели мисли ёқут пистонҳо доранд ...
  Мо мебинем, ки коммунизм ба зудӣ дода мешавад,
  Надонистани ғаму ҳасрат!
  
  Мо бехтарин духтарони Ватанем,
  Ман комсомолец кариб урёнам...
  Аммо рейхро аз пулемёт чунон пахш кард,
  ки немисхо ба корхонаи мо дохил нашудаанд!
  
  Ба номи Русияи дурахшонтарин ,
  Бовар дорам ҳамааш хуб мешавад...
  Исои бузург ба миссия бовар мекунад
  Ҳангоми кӯфтани снарядҳо чизель!
  
  Ба номи Ватани кабирамон.
  Мо фашистони бадхоҳ хоҳем буд, то гурезем...
  Бале, биёед рамаи лашкари ваҳшӣ,
  Ҳатто дар ҳамлаи хашмгин, дузди бад!
  
  Бигзор номи Исо мисли офтоб дурахшон шавад
  Модари Марям ҷаннати бузург ато кунад...
  Барои Лада Қодири Мутлақ, мо кӯдакон ҳастем,
  Ва шумо далерона ва далерона мубориза мебаред!
  
  Ба номи Ватани кабирамон.
  Он чизе ки ба коммунизм дар ҳама ҷо дод...
  муқаддасон аз нишонаҳо медурахшад, ман чеҳраҳоро мебинам,
  Дар як оилаи Худованд!
  
  Ба номи Свароги тавоно,
  Наҷотдиҳандаи Қодири Масеҳ ...
  Мо бояд мисли Худои оила бошем,
  Ба ҳама Офаридгори беохир!
  
  Оре, Рус байракро болои худ баланд мекунад,
  Мо қавитар ва донотар мешавем...
  Ҳарчанд Чингизхон бо зарбаи нишеб ҳамла мекунад,
  Аммо мо духтарон боз донотарем!
  
  Пас ман ба шумо мегӯям, ки шумо ҷуръат мекунед
  Ба худоёни руси ба мо содиқ хизмат кунед...
  Ва ҷонҳои русҳоро дар ҷанг наҷот диҳед,
  Ҳарчанд он тӯдаи ҷаҳаннамро мезанад!
  
  Мо ғалаба хоҳем кард, ман аниқ медонам
  Мо метавонем ҳамаи фашистонро мағлуб кунем ...
  Қобил чанговарони Ватанро торумор намекунад,
  Ва хирс бо наъраи шадид зинда хоҳад монд!
  
  Мо ҳама чизро хеле хуб мекунем,
  Мо ҳама фритсҳо ва муғулҳоро мағлуб хоҳем кард....
  Охир, бо духтарон чанг кардан хатарнок аст,
  Халки Россия медонад, ки вай маглубнашаванда аст!
  
  Биёед ҳама табассуми таҳдидомез нишон диҳем,
  Шохи Чингизхонро мешиканем...
  Ба номи шухрати бепоён,
  Тақдири шумо хеле равшан бошад!
  
  Бале, мо духтарон зебо мубориза мебарем,
  Биёед синфи баландтаринро дар ҷаҳон нишон диҳем...
  Ман як ҷанговарам ва рӯҳ бовар дорад, ки масхарабоз нест ...
  Ва Худо Масеҳро барои ғалабаҳо мукофот хоҳад дод!
  
  Туменҳои Чингизхонро мешиканем ,
  Дар ҷанг дар Калка духтарон хоҳанд буд...
  Ба зарбаи дӯзах муқобилат накунед,
  Ман Исо ва Сталинро дӯст медорам!
  
  Пас ман душманонро мерезам, бе ҳисоб бовар кун,
  Ман метавонам онҳоро мисли миҷҳо мағлуб кунам...
  Бовар кунед, мо кори душвор дорем,
  Ҳарчанд зиндагӣ мисли риштаи абрешим нозук аст!
  
  Ба номи Лада, Марями муборак,
  Чӣ ба ҷавонӣ ва муҳаббат дод ...
  Мо духтарони пойлуч ҳастем,
  Рақибро ба лой ва хун поймол кунем!
  
  Масеҳ меояд ва мурдагон эҳё мешаванд
  Перун, Ярило, Худои Сафед, Сварог ...
  Онхо яктоанд, мардум софдилона медонанд
  Ва болои коинот Асои тавоно аст!
  
  Хулоса, хушбахтии мо абадӣ хоҳад буд,
  Аҷиб ва аҷиб барои асрҳо ...
  Осмону замин дар қудрати бузурганд,
  Ва ҷовидонӣ, ва ҷавонӣ то абад!
  
  ДУХТАРИ ХУДОХОИ ТАЪЛИМ
  АННОТАЦИЯ
  Як писару духтар дар асри бисту сеюм ба Москва мерасанд. Ба назар чунин мерасад, ки ҳама чиз хуб аст ва дар сайёраи Замин биҳишти воқеӣ, ҷавонии абадӣ вуҷуд дорад ва империяи бузурги кайҳонӣ ба вуҷуд омадааст. Аммо ногаҳон Виталий писарбача фаҳмид, ки ӯ ба Худои Таоло дар ҷисм хеле монанд аст.
  . БОБИ Љ 1
  Писарбача Акулов ва духтари кахрамон Альбина дар шахри калон. Мисли Маскав аст, аммо аз замони асри бисту сеюм. Ин ояндаи дусад сол аст. Шахр, албатта, калон шуд. Бинохои осмонбус мисли куххо пайдо шуданд ва хеле рангоранг буданд. Онҳо инчунин шаклҳои экзотикӣ доранд, масалан, намуди яхмоси ранга дар шишаи тиллоӣ. Ё, масалан, ҳафт сангпушт дар платина дар болои якдигар меистанд.
  Дар ин чо бинохое низ буданд, ки ба асбобхои мусикй монанд буда, бо чизи зебое медурахшиданд.
  Ва дар хаво самолётхои сершумори шаклхои гуногун шитоб мекарданд. Бо вуҷуди ин, аксари онҳо қатрашакл мебошанд, ё ба монанди моҳии баҳрӣ бо қаноти тиллоӣ.
  Бале, ва рақамҳо дар парвоз дурахшиданд. Дар онҷо ҳам калонсолон ва ҳам кӯдакон буданд. Гузашта аз ин, ҳамаи калонсолон дар намуди ҷавон ҳастанд, на калонтар аз шонздаҳсола .
  Ва дар болои фарш, пластикӣ низ буд. Кӯдакони хурдсол ба он ҷаҳида, пойҳои худро пахш мекарданд ва баъд мисли тӯбҳои тенниси рӯи миз парвоз мекарданд.
  Виталик бо табассум кайд кард:
  - Дунёи аҷиб!
  Альбина розӣ шуд:
  - Бале, хандовар ва сазовори мӯъҷизаҳо!
  Писару духтар дар рӯи оина ва инъикоскунанда қадам мезаданд. Пойҳояшон мисли пойҳои кӯдакон луч буд. Ва онҳо ҳис карданд, ки мавҷҳои ларзиш онҳоро мезананд.
  Дар пеш фаввораи азиме намоён буд, ки самолёти реактивиро ба баландии якуним километр зада галтонда, аз алмосхо дурахшид. Ва худи муҷассамаҳо дар таркиби фаввора бо кадом филизи махсуси номаълуме медурахшиданд, ки аз тилло хеле равшантар ва бо тамоми рангҳои рангинкамон дурахшиданд.
  Ва худи мучассамахо хам шакли зебо ва харакат мекарданд.
  Виталик сар ҷунбонд.
  - Бозёфти аҷибе. Ин фаввора аст - аз Петергоф сардтар!
  Альбина табассумкунон гуфт:
  - Дунёи ояндаи дурахшону сард.
  Писару духтар андаке баланд шуданд. Альбина аз Виталик хеле баландтар буд, ки кас гумон мекард, ки онхо модару писаранд. Гузашта аз ин, дар ин оянда пиронсолон набуданд. Мардум ҷавонии ҷовидона пайдо карданд ва мардон метавонистанд шод шаванд, ки барои риши бефоида ва нохушоянд вақт сарф накарданд.
  Баъзе биноҳои футуристии Маскав рахҳои тиллоӣ ва платина доштанд. Дар ин чо инчунин лавхахои дурахшо-ни хачмаш то як километр гузошта шуда буданд, ки дар онхо мультфильмхои зебо намоиш дода мешуданд.
  Самолёте, ки дар фазо чарх мезад, на танхо зебою рангоранг ва шаклаш зебо, балки бӯи атри гаронбаҳои фаронсавӣ, ё шояд, аз ин ҳам хуштар буд.
  Ва сатхи хиёбонхо чун оина гарм буд ва дар айни хол дурахшид. Вакте ки пои барахнаи наврасон - писару духтар ба он кадам заданд, изи пои зеби кариб бачагона пайдо шуд. Ки бо рангҳои гуногун медурахшид, гӯё бо фломастер кашида шуда буд. Ва он гоҳ онҳо нопадид шуданд.
  Альбина табассумкунон гуфт:
  - Ҳамон тавре ки дар қалъаи маликаи барфӣ!
  Виталик сарашро чунбонд.
  - Не! Ин ҷо гарм аст ва ҷаҳон пур аз ранг аст.
  Чавонписару духтарак ба назди онхо парвоз карданд. Онҳо хеле зебо буданд, аммо чеҳраҳояшон мисли расмҳои дар торт буда ранг карда шуда буданд.
  Ҷавон аз кӯдакон пурсид:
  - Шумо аз куҷоед?
  Виталий чавоб дод:
  - Аз Москва!
  - Чаро шумо пиёда сафар мекунед?
  Альбина ҷавоб дод:
  - Ман самолёт харидан мехостам. Дӯконҳои шумо дар куҷоянд?
  Духтаре ки дар пахлуи писар буд хандида чавоб дод:
  - Магазинхоро касе истифода намебарад. Шабакаи Hypernet вуҷуд дорад ва ҳама чиз тавассути он комилан ройгон интиқол дода мешавад.
  Виталик бо табассум дар Твиттер навишт:
  - Чй кадар пешравй ба даст оварда шудааст?
  Ба мӯъҷизаҳои тасаввурнашаванда ...
  Ҳама чиз комилан озод шуд,
  Танҳо бо фоида, бодиққат!
  Ҷавон гуфт:
  - Оё медонӣ, ки ӯ то чӣ андоза ба Худои мо шабоҳат дорад? Шояд ту писари ӯ бошӣ?
  Писар хандид ва ҷавоб дод:
  - Не! Ман падарамро намешиносам. Аммо агар ӯ Худо бошад, ман ҳайрон намешавам.
  Духтар бо табассум гуфт:
  - Дар дунёи мо дар ягон намуди зоҳирӣ чизи тааҷҷубовар нест, не! Шумо метавонед баданро бо ёрии барномаи махсус дар Hypernet иваз кунед . Танҳо одамон ин корро хеле кам мекунанд, зеро дар матритсаи бозии Hypernet ин корро умуман бо кӯшиши ақлӣ ва фавран анҷом додан мумкин аст. Ва агар шумо худро дар воқеият тағир диҳед, онҳо дигар шуморо намешиносанд. Бале, ва ба шумо иҷозати Вазорати муҳаббат лозим аст.
  Альбина ҳайрон шуд:
  - Вазоратҳои ишқ?
  Духтар ба боло нигаристу ҷавоб дод:
  - Ва шумо аз империяи мо нестед! Шояд шумо мушкилоти хотира дошта бошед?
  Виталик гиря кард:
  Мо сайёҳони вақт ҳастем!
  Ҷавон гуфт:
  Агар ин шӯхӣ набошад, пас...
  Дар хамин лахза дар гирди онхо даххо духтарони зебои комбинезони норинчй пайдо шуданд. Ва онхо як-ду пулемётхои фиреб-хурдаро нишон доданд.
  Виталик гиря кард:
  - Мо бо сулх омадем!
  Албина дар твиттер навишт:
  -Мо ®анѓз ноболиѓем, ба мо тир напаронед!
  Духтараки муйхои сурху либосдори гуфт:
  - Мо ба ту зарар намерасонем. Ин танҳо он аст, ки шумо наноботҳо надоред ва шумо бояд фаҳмед, ки аз куҷо омадаед.
  Виталик гиря кард:
  - Аз шутур!
  Дар хамин лахза нурхои сабзу фарох ба чуфт нарм ва бедард зада, аз шуури худ хомуш карданд.
  Виталик барои дидан ва фикр кардан вақт надошт, зеро ӯ боз худро дар хотираи равшан пайдо кард.
  Якҷоя бо Альбина онҳо дар фазои шаффоф овезон буданд. Дар гирду атрофашон тумани кабуд барин буд. Ва дар айни замон, ҳатто ангушти хурди худро ҳаракат накунед.
  Дар пеши назарашон як духтари хеле зебое пайдо шуд, ки мӯйҳояш бо ҳама рангҳои рангинкамон дошт.
  Вай хитоб кард:
  - Таҳлил кардем ва маълум кардем, ки соли 2023 аз Маскав ҳастед. Савол ин аст, ки шумо чӣ гуна ба мо расидед? Ва минбаъд, чунин ба назар мерасад, ки шумо як ҷуфти нороҳат ҳастед. Компютер мегӯяд, ки шояд шумо Худои Қодир ва Модари Худои он замон бошед.
  Виталик хитоб кард, овозаш шунида мешуд:
  "Оё ҳамин тавр аст ... Чунин ба назар мерасад, ки ман дар оянда ин империяро идора мекунам!"
  Духтар рӯ оварда бо овози ширин ҷавоб дод:
  - Мо чизеро истисно намекунем. Аммо Худои Қодири Мутлақ ҳоло дар гиперпойтахт аст Ultravillians , ва ин галактикаи ҳамсоя аст! Шумо бояд ба ӯ таслим карда шавад, ва он гоҳ онҳо қарор хоҳанд кард, ки бо ҷуфти шумо чӣ кор кунанд.
  Альбина қайд кард:
  "Аммо мо дар гузашта худамонро кушта наметавонем, ҳамин тавр не?"
  Духтар ҷавоб дод:
  - Ин ба Худо ва Модари Худо вобаста аст! Ҳоло намуди зоҳирии шумо аз дигарон сирри калон аст. Шумо ҳоло ба Ultrababylon зери мушоияти калон фиристода мешавад, ки капсулаи кайҳонии сифрро бор кунед. Барои он ки шумо дар парвоз дилгир нашавед, шуури шумо дар суперматрица аст Hyperneta метавонад аз бозиҳо барои ҳар завқ лаззат барад. Шумо фаҳмидед?
  Виталик ҷавоб дод:
  - Дар асри бисту сеюм бозӣ кунед - чӣ метавонад беҳтар бошад!
  Альбина табассумкунон гуфт:
  - Ба ман ҳам маъқул аст!
  Духтар табассуми васеъ кард ва дасташро ҷунбонд. Ва мавҷи гулобию нарм ба Виталик ва Альбина зад.
  Писару духтар дар шахр буданд. Он акнун мисли Москваи асри бисту сеюм равшану рангоранг нест. Ва тақрибан дар охири асри бистум.
  Динозаври азим ба пои қафои худ дар кӯчаҳо зада, бо думаш ба хонаҳои ҳамсоя ламс карда, онҳоро хароб мекард. Инчунин, пойҳои ӯ ё дароз карда шуданд ё баръакс, кӯтоҳ карда, боиси харобшавӣ ва марги одамон мешуданд.
  Ва онҳо ба ҳар тараф давиданд. Бо вуҷуди ин, ҳамаи онҳо кӯдакони аз дувоздаҳ калон набуданд. Писарону духтарон гурехта рафтанд. Баъзеи онҳо либоси пулис доштанд. Ва на як калонсолон, на ҳатто наврас.
  Овози фораму занона шунида шуд:
  - Динозаврро бас кунед ва кӯдаконро наҷот диҳед!
  Альбина пурсид:
  - Ва чӣ тавр бояд кард?
  Овоз ҷавоб дод:
  - Ин чунин бозӣ аст. Худатон фикр кунед.
  Виталик китф дархам кашид ва суруд хонд:
  - Биё, наҷотдиҳанда ,
  Ба зудӣ ба ресмони часпак табдил диҳед!
  Альбина табассум карда пурсид:
  - Шумо чӣ хелед?
  Писарбачаи нобига дилпурона чавоб дод:
  - Дер ё зуд, дар буттаҳо дар бозӣ маслиҳатҳо ва пианиноҳо хоҳанд буд. Дар ин чо, масалан, чунин!
  Ва ҷанговари ҷавон бо ангуштони урён аз сангфарш як порчаи черепица гирифта, ба як бинои баланд партофт. Порча дар як камон парвоз карда, ба поя бархурд. Сохтори азим ба ҷунбиш даромад ва бо тамоми қуввааш гирифта, ба болои динозавр афтод. Того сахт ларзид ва ҳаюло ба фурӯпошӣ шурӯъ кард.
  Альбина бо шавку завк гуфт:
  -Ин дар ҳақиқат як иқдоми рыцарист!
  Виталик хандида чавоб дод:
  -Шояд ҳаракати асп бошад!
  Динозавр, ки аз ҷониби бино пахш карда шуда буд, онро гирифта, ба миқдори зиёди сақич ва конфет пошида шуд. Кӯдаконе, ки дар ин шаҳр зиндагӣ мекарданд, фавран барои гирифтани тӯҳфа шитофтанд. Сандалҳо дурахшиданд, кроссовкаҳо ва баъзеҳо пошнаи урён доштанд.
  Садои зиёде ба амал омад.
  Виталик бо табассум месуруд:
  Кӯдакӣ як давраи аҷиб аст
  Ин хуб, шавқовар барои бачаҳо ...
  Бозии олӣ меояд
  Мо бо борон аз мошин менависем!
  Альбина бо табассуми боз хам васеътар кайд кард:
  - Бале, менависем!
  Баъди ин боз ду бадкирдориро диданд. Онҳо ҳаюло буданд: яке бо сари хук ва дигаре арғувон. Бо гурриши ваҳшӣ ба сӯи Альбина ва Виталик шитофтанд.
  Писарак хуштак зад.
  Яке аз чароғҳои светофор ларза шуда, ба сари каргон афтод. Як зарбаи сахт зада, авбошро дар ҳайрат гузошт.
  Виталик дандонҳояшро нишон дода, чир-чир кард:
  - Зарба, зарба, зарбаи дигар,
  Як зарбаи дигар ва баъд...
  Писарбачаи суперситораи пойлуч
  Апперкат мепартояд!
  Альбина хандид ва хандид:
  - Ҷанги муқаддас
  Духтарон дучандон хубанд!
  Чанговар бо сари хук аз сумкааш автомати лазериро бароварда, ба тирпарронй шуруъ кард.
  Писару духтарон ба тарафе парида рафтанд. Альбина бо пошнаи бараҳнааш пӯсти бананро партофт. Вай парида, дар зери бути чанговарон бо сари хук фуруд омад. Он аз болои он парида, бархӯрда, девори сангинро шикаста, ором шуд.
  Виталик бо завк месуруд:
  - Ман аз пеши назар хам мешавам ва ракетахо ба суи максад мешитобанд! Боз як дави пеш!
  Альбина дар худ импулсхои хеле харобиоварро хис мекард. Ва биёед бо пойҳои урёну даббоб пой зада, асфалтро ларзиш ва кафида кунем.
  Ва шириниҳо, шоколадҳо, қисмҳои яхмос, сақич, лолипопҳо ва бисёр чизҳои дигар аз тарқишҳо парвоз карданд. Ин ҳама чӣ қадар олӣ ва шавқовар ба назар мерасид.
  Виталик қайд кард:
  - Инҳо дар ҳақиқат газакҳои болаззат ҳастанд !
  Духтар чизе гуфтан хост, аммо анбӯҳи кӯдакон давида омаданд ва биё ин ҳама хӯрокҳоро гирем. Ва майли хӯрдани онҳо!
  Албина дар твиттер навишт:
  - Ақаллан раҳмат гӯед!
  Кӯдакон бозистоданд ва наъра заданд:
  - Сипос!
  Виталик бо табассум гуфт:
  - Ин қариб илоҳӣ аст!
  Духтар-чахрамон мехост як хитоб кунад, аммо манзара якбора дигар шуд. Ва онҳо ба кӯҳи барфпӯше расиданд. Аз он гуё аз трамплин писарону духтарон берун меомаданд.
  Ва онҳо лаззат бурданд ...
  Виталик ва Альбина гуё бо сехр хам ба по лыжа гирифтанд. Писару дух-тар хам бо чиррос ва гавгои вахшиёна ба рох баромаданд.
  Виталик бо табассум месуруд:
  Нашри рӯҳии зебоии аҷиб,
  Барои Ватан мубориз байни ситорахо мечангид...
  Охир, орзуҳои далерона амалӣ шуданд,
  Армадаи душманони бад наметарсид!
  Альбина чашмак зад ва тамасхуромез гуфт:
  - Охир, дар байни ситорахо!
  Виталик хандида чавоб дод:
  - Ҳа!
  Ва писарак бо чубҳо аз барф дур шудан гирифт. Солхои охир зимистои хуш намеояд. Ва лижаронӣ дар наздикии Маскав даҳшатнок буд . Ва боз чӣ гуна Олимпиадаи зимистона дар Сочи баргузор шуд?
  Яке аз бачадое, ки дар роди параллел мошин ме-рафт, пурсид:
  - Оё шумо саёҳат мехоҳед?
  Альбина ҷавоб дод:
  - Албатта ҳа! Албатта ҳа! Албатта ҳа!
  Ва баъд дар назди онхо якчанд хирси сафед пайдо шуд. Ва Виталик ва Альбина холо дар даст пулемётхо доранд.
  Писару духтар азму иродаи кавй доранд, ки чанг кунанд. Ва хамин тавр онхо триггерхоро мекашанд ва самолётхои харобиовар аз бочкахо мисли шаршара парвоз мекунанд.
  Виталик қайд кард, вақте дид, ки тир ба хари хирси қутбӣ бархӯрда, чашмаи хунро раҳо кард:
  - Ин ҳама аҷиб ва олӣ аст!
  Альбина сарашро  унбонд ва суруд хонд:
  Дар ҷое дар ин дунё,
  Дар куҷое ки ҳамеша шабнам аст...
  Хирс ба тир мезананд,
  Эй мехвари замин!
  Виталик эътироз кард:
  - Мо онхоро шикор мекунем!
  Ва боз як даста тир парронданд. Инҳо чунин муборизони бузург ва сарданд.
  Ва хирсҳои қутбӣ афтода афтоданд. Ва он гоҳ онҳо ба чизи хеле болаззат ва ошӣ табдил ёфтанд. Ва инҳо пирожниҳо, қаннодӣ ва бисёр чизҳои бойи қаймоқ ва хушбӯй буданд.
  Альбина табассумкунон гуфт:
  - Инҳо воқеан газакҳои аҷибанд !
  Виталик кайд кард:
  - Шумо воқеан калимаи ширинро дӯст медоред ! Аммо онҳо мегӯянд, ки одатан кӯдакони хурдсол, аммо мо ҳанӯз хеле пир ҳастем ва мо аллакай бисёр чизҳоро ҷамъ кардаем!
  Альбина сар ҷунбонд.
  - Розй! Аммо мо ҳамеша кӯдакон мемонем, танҳо солҳо иваз мешаванд!
  Писару духтар боз чахида, хамрохи лыжахояшон ба сальто печида шуданд. Ва боз суруд хонданд:
  Дар паси он чй буд, ба атроф нигар
  Худро кӯдак бидонед, танбал нашавед...
  Зеро солҳои зиёд парвоз карданд, давида,
  Табассум, табассум, табассум!
  Виталик ба Альбина чашмак зад ва кайд кард:
  - Ҳодисаи аҷиб!
  Духтарон пурсиданд:
  - Дар чй?
  Писар ҷавоб дод:
  - Ман ба оянда даромадам, ки дар он хокимияти чахонро ба даст гирифтам ва дусад сол боз хукмронй мекунам. Ва он гоҳ дугонаи ман аз гузашта пайдо мешавад ва савол ба миён меояд - бо он чӣ бояд кард?
  Альбина китф дархам кашида чавоб дод:
  - Ҳеҷ чиз! Ба дугонаатон сайёра диҳед ва бигзор ӯ ҳамеша хушбахтона зиндагӣ кунад!
  Виталик бо шубха кайд кард:
  "Чӣ мешавад, агар ӯ фикр кунад, ки ман ӯро барои тахт даъват мекунам?"
  Духтар китф дархам кашида пурсид:
  -Шумо баҳс мекунед?
  Писар ҷавоб дод:
  "Одамон дар империяи кайҳон хеле хушбахтанд. Ҳама хубанд ва ман ягон сабаб намебинам, ки барои қудрат мубориза барам. Охир, одам барои кудрат не, балки кувва барои одам!
  Альбина хуштак зад:
  - Оҳ, чӣ қадар олиҷаноб! Шумо рыцаред?
  Виталик мантиқан қайд кард:
  - На дарвоқеъ! Чанговарон коидахои одобро танхо нисбат ба хамдигар риоя мекарданд ва крепостнойхо одам хисоб намешуд. Ва ман дар бораи беҳбудии ҳар як шахс ғамхорӣ мекунам.
  Духтараки кахрамон чашмак заду чир-чир кард:
  Ватани ман фарох аст,
  Дар он ҷангалҳо, саҳроҳо ва дарёҳои зиёд мавҷуданд ...
  Ман ягон кишвари дигарро намедонам.
  Дар кучо одам ин кадар озод нафас мекашад!
  Писари Гениус гуфт:
  - Тамоми империяи ситораҳо!
  Бори дигар, манзара дар матритса тағйир ёфт.
  Писару духтар акнун дар хандак буданд. Ин аз афташ як бозии таърихии тирандозӣ буд . Мисли Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ. Танхо танкхое, ки аз майдон гузаштанд, то андозае фарк доштанд. Масалан, шумо метавонед "Шер", ки дар таърихи воқеӣ ҳеҷ гоҳ ба истеҳсолот нарафтааст. Ва, ростқавлона, "Шер", гарчанде як танки пурқувват аст, аммо самаранокии ҷангии он шубҳанок аст. Бо вазни 90 тонна он танҳо дар зиреҳи пеши манора нисбат ба "Тигер-2" беҳтар ҳифз шудааст ва тупи 105 миллиметрӣ дорад. Аз паланг тавоно, аммо оташи тезтар камтар. Аммо дар ин ҷо ин танк мавҷуд аст. Ва он бо қудрати бузурги худ мешитобад.
  Ва туфангҳо ба сӯи ӯ тирпарронӣ мекунанд. Духтарони зебою юбкаи кутох ва пои урён дар гирди тупхо мешитобанд.
  Тупхоро бор мекунанд, ки аз онхо хафт аст.
  Ва се танки Лев вуҷуд дорад. Чунин ба назар мерасад, ки каме бошад ҳам, аммо дар пешона онҳо имкони рахна кардан нест.
  Комсомолка ба Виталик ру оварда пурсид:
  -Шумо пешрав ҳастед?
  Писарбачаи нобига дилпурона чавоб дод:
  - Не! Ҳеҷ гоҳ набуд!
  Духтар бо тааҷҷуб пурсид:
  -Ва чаро?
  Виталик бо табассум чавоб дод:
  - Чунки ман аз замони дигарам!
  Духтари дигар гуфт:
  - Мо ба танки Шер даромада наметавонем? Тупи 76 мм-и мо хеле заиф аст!
  Альбина ба ин чо дахолат кард:
  - Ба танки немис тир наандозед!
  Комсомолка бо табассум пурсид:
  - Ва чаро не?
  Духтари кахрамон чавоб дод:
  Зеро он танҳо як бозӣ аст. Ва ба шумо лозим аст, ки танкҳои ногузарро бо роҳи дигар аз тирандозӣ аз тупҳо мағлуб кунед.
  Комсомолецхо бо хор пурсиданд:
  - Ва чӣ, зебоӣ!
  Альбина хитоб кард:
  - Суруд!
  Ва ӯ бо овози булбул месуруд, ва дигарон аз ақиби вай бардоштанд:
  Ситораи Ватан аз ҷониби Худованд дода шудааст,
  Вай, бовар кун, аз Офтоб равшантар аст!
  Ту аз они ман ҳастӣ, ин кишвари асил -
  Бидон, ки дилат аз алам метапад!
  
  Дар ту мо, комсомолецхо, чун укобон,
  Мо фашистонро торумор карда, пора-порахоро руфта мебарем!
  Ҳатто дар Юпитер мо тавонистем
  Меваҳоро парвариш кунед - биҳишти ғайриимкон!
  
  Венера, ин ҷои ишқ аст,
  Дар Миррих эҳсоси ҷанговар баландтарин аст!
  Ту занҷирҳои бадро мешиканӣ, шубҳа,
  Баъд аз ҳама, Худо мехоҳад, ки беҳтарин кор кунад!
  
  Фишори кайхониро нест кунед
  Манаҳро бо қалмоқе қавӣ ба ёд оред!
  Душман аз қудрати ҷаҳон торумор мешавад,
  Ва Юнкерҳо бо камони оддии кӯдакона парронданд!
  
  Ҳамоҳангӣ як - бигир ва ғолиб,
  Мо роҳи дигарро намедонем!
  Ва ту, гурги Рейх, гиря накун,
  Аз мубориз ба руяш най бардор!
  
  Аммо най ба ту фоидае намеорад,
  Мо каме динамит илова мекунем !
  Чунин парвози зуд
  Вакте ки пролетариат болгаро зад!
  
  Ҳаракати оянда чун тӯфон мегузарад,
  Ва охири бозӣ як матри ғолиб хоҳад буд!
  Охир, ғазаби мо, вулқони девона,
  Интиқом бар ҳаромкор, гурбаи даҳшатбор!
  
  Мо бандиҳоро ба Берлин пахш кардем,
  Париж зери парчами Русия озод аст!
  Мо духтарони Ватану писаронем,
  Вақте ки мо зиёфат мекунем, асал ва кӯкнор мехӯрем!
  
  Альбиони туман акнун мисли бародар аст,
  Ню Йорк мисли пирог дар табақ баромад!
  Парчами сурху арғувонии кӯкнори мо,
  Зери он тамоми одамон аз озодй шоданд!
  Духтарон суруд мехонданд ва се танки Лион ба кулчаҳои калону пурдабдабае табдил ёфтанд, ки бо гулҳои садбарг ранг карда шудаанд. Ва онҳо накҳати хеле қавӣ ва иштиҳобахш доданд.
  Вале баъд аз паси онхо боз машина пайдо шуд. Ин дафъа, мушҳои боз ҳам пурқувват ва вазнинтар. Суръати онҳо паст аст, аммо қувваи оташ ва зиреҳ аз бом мегузарад.
  Альбина аз комсомолецхо пурсид:
  - Боз суруд мехонем?
  Духтар капитан гуфт:
  -Оё воқеан бо як қуттӣ инро гирифтан мумкин аст?
  Виталик месуруд:
  Суруд ба мо кӯмак мекунад, ки бунёд ва зиндагӣ кунем,
  Ва дар баробари суруд дар парвози болдор ...
  Ва касе, ки бо лира дар зиндагӣ роҳ меравад,
  Ӯ ҳеҷ гоҳ дар ҳеҷ ҷо нопадид нахоҳад шуд!
  Яке аз комсомолкахо кайд кард:
  - Шумо наметавонед бар зидди ин баҳс кунед!
  Альбина тасдиқ кард:
  - Дуруст! Ё шумо чизи дигаре мехоҳед?
  Комсомол-духтарон снарядро ба канори бочка зада, бо зурй тир холй карданд. Он аз наздаш парвоз карда, ба танк бархурд ва мисли нахѓд ба акиб мепарид.
  Духтар капитан гуфт:
  - Бале, гирифтан душвор аст!
  Виталик сар ҷунбонд.
  - Пас суруд хонед!
  Ва ҳамин тавр, ҷанговарону писарбача бо шавқу завқи зиёд ба суруд шурӯъ карданд:
  Шаъну шарафи Ватани советй бузург аст-
  Мо лоиқем, бовар дорам, мо ин шӯҳрат хоҳем буд!
  Мо душмани бераҳмро дар ҷанг мағлуб мекунем,
  Ба хотири рус, Кувваи дурахшонтарин !
  
  Дар Ватан чи аст, ки месарояд,
  Дар дили пионери поквичдон, пойлуч!
  Мо мисли парранда ба парвоз мешитобем,
  То чӣ андоза имони мо муқаддас шудааст!
  
  Автомат, бовар кунед, бародари калониам,
  Ва гранатаҳо тамоман зиёдатӣ нестанд!
  Агар шумо далер бошед, пас натиҷа
  Ин, сарфи назар аз он ки шумо писар ҳастед!
  
  Пионер хоксор ва сахтгир аст ...
  Аммо табассуми Худо моро равшан мекунад!
  Афсӯс, ки дар ҷаҳон асҳои бад бисёр аст,
  Онҳо мехоҳанд ҷои биҳиштро вайрон кунанд!
  
  Шаголи фашистй панчаашро ба суи мо мекашад,
  Мехо®ад дили кѓдакро канад!
  Ва хукҳои ӯ табассум карданд,
  Бигузор вай бо овози баланд як торсакӣ занад!
  
  Танкҳои "Палангҳо" "мӯза",
  Бемаънӣ, бениҳоят кунҷӣ!
  Ва ту аз онҳо гурехта наметавонӣ,
  Хуб, гранатаҳоро беҳтар тайёр кунед!
  
  Мо чунин дунёро меофарем, бовар кунед,
  Дар куҷо миллионҳо хушбахт хоҳанд буд!
  Ҳайвони ваҳшии дарранда ба лона гурезад,
  Мо легионҳои нафратоварро мезанем!
  
  Байраки сурх медурахшад
  Дар он номи муқаддаси Исо аст!
  Имтихони пионериро барои панч-
  Барои ҷалол додани Русияи худ!
  
  Аммо он имтиҳон дар тахтаи синф нест -
  Шумо бояд ӯро аз хандақ супоред !
  Мӯйҳои хокистарӣ ба сӯи писарбача дар виски мешитобанд,
  Як дӯст мурд - андӯҳ ҳоло дар сари қабр аст!
  
  Чӣ, ҷанги лаънатӣ,
  Ҳатто сазовори номи ҳайвони ваҳшӣ нест!
  Ва лашкар намедонад, ки чӣ гуна худро нигоҳ дорад,
  Гарчанде ки Адольф хандовартар аст, баъзан масхарабоз!
  
  Медонед, мо набояд ақибнишинӣ кунем,
  Барои пешравон тарс абадан бегона аст!
  Мо дӯстони вафодорем,
  Ва аз ҷиҳати ахлоқӣ, бовар дорам, онҳо маъюб нестанд!
  
  Марши пуршарафро дар Берлин ба охир расонем,
  Ба ман бовар кунед, мо ҳамеша чӣ гуна мубориза бурданро медонистем!
  Ва ногаҳон мо рӯҳи далерона гирифтем,
  ПКК дар халта дар давидан!
  Комсомол-духтарон суруд мехонданд, танкхои азими Маус ба таомхои азим бо осетр ва гарнир табдил ёфтанд.
  Ва инчунин хеле иштиҳо.
  Альбина хандида суруд хонд:
  -Чӣ хел хӯрокҳо, чӣ гуна хӯрокҳо,
  Ҳамаашро бо худ бибаред...
  Афсус, ки мо зуд-зуд чанг намекунем
  Онҳо танҳо барои куштан ғизо медиҳанд!
  Виталик бо ханда кайд кард:
  - Бале, чунин бозиҳо ҳастанд! Мисли кӯдакони хеле хурдсол.
  Комсомолдухтар мантикона кайд кард:
  -Кӯдакӣ ҳеҷ гоҳ аз одам комилан аз байн намеравад!
  
  САРГУЗАШТХОИ баландкухи абадзинда КЕННИ
  АННОТАЦИЯ
  дар миёни кӯҳнавардон танҳо Кенни Ҳэмилтон зинда монд , писарбачае, ки дар синни ёздаҳсолагӣ кушта шуд ва мисли ҳама кӯҳнавардҳо эҳё шуд ва Дункан Манклоуд , ки бо вуҷуди он ҷовидон буданро қатъ кард, вале то ҳол боқӣ мемонад. чавон буда, хаёти осоишта ба cap мебарад. Писари абадӣ маҷбур мешавад, ки саргардон шавад ва дар ниҳоят дар зиндони кӯдакона дар иёлати ҷинояткори ИМА - Техас қарор мегирад.
  . БОБИ Љ 1.
  Писарбачаи баландкӯҳ Кенни аз зоти ҷовидонӣ комилан яке аз навъҳои худ боқӣ монд. Ҳама ҷовидони дигар дар ҷанг ва охирин ҷанги Ҳармиҷидӯн мурданд. Дар баробари ӯ танҳо кӯҳнавард Дункан Мэнклуд боқӣ монд . Ӯ қариб ягона касест, ки зинда монд. Аммо пас аз анҷоми миссия, Дункан ҷовидонии худро аз даст дод ва як одами оддӣ шуд. Ҳамин тавр, ҳоло Кенни дигар аз ҷониби дигар шикорчиёни мукофот таҳдид намекунад. Баръакс, писарак худро танҳо ҳис мекард. Дар синни ёздаҳсолагӣ ӯ ҷовидона шуд ва ин ҳанӯз соли 1182 рӯй дод. Вай аллакай зиёда аз хаштсаду панчох сол умр дидааст. Ва ӯ ҳамеша ёздаҳ аст.
  Писари зебо ва ҷовидони тақрибан ёздаҳсола. Вай ба фаришта шабоҳат дорад, бо чеҳраи зебо ва мӯйҳои зардчадор. Аммо дар асл, ӯ аллакай чанд нафарро куштааст? Хам кухистониён ва хам одамони оддй.
  Кенни борҳо дар остонаи марг буд, аммо тавонист худро аз марг берун кунад. Дункан Манклоуд низ чанд муддат дӯсти ӯ буд. То он даме, ки Кенни ӯро куштанӣ шуд. Баъд вай бори дигар кӯшиш кард, ки ин корро бо дасти каси дигар кунад.
  Ва ӯ қариб мурд. Аммо ҳоло Ҳармиҷидӯн аллакай мурдааст. Дар рӯи замин дигар кӯҳистониён нестанд, танҳо ду нафар зинда мондаанд, худи Кенни ва Дункан Мунклуд . Аммо охирин дигар баландкух нест, балки одами оддй аст. Ҳамин тавр, дар тамоми сайёра танҳо як Кени , ки ҳеҷ гоҳ намемирад, то сари ӯ набурад.
  Орзуяш ба амал омад. Аммо дар ҳаштсаду панҷоҳу чор соле, ки Кенни зиндагӣ мекард , аз кӯдакӣ хаста шуда буд.
  Он калон намешавад, пир намешавад, ба камол намерасад. Аз як тараф, албатта, баландкух будан хуб аст. Агар дандонатон канда шавад, пас аз чанд дақиқа дубора калон мешавад. Ва шумо бемориро намедонед. Хусусан Кенни пойлуч рафтанро хеле дӯст медошт. Ва ҳатто дар ҳама гуна ҳаво сулфа намекард. Писарак ҳатто дар "Сафари салиби кӯдакон" ширкат дошт.
  Пас аз он Кенни яке аз гурӯҳҳои бачаҳоро роҳбарӣ кард. Бачахо пои луч аз байни куххо ва роххои санглох мегузаштанд. Кени инчунин аз пойафзоли ногувораш даст кашид. Ва пояҳои урёнаш аз чарми мӯзааш сахттар буд.
  Писарбача он вақт бисёр чизҳоро аз сар гузаронида, ҳатто ба ғуломӣ афтод. Кени, гарчанде ҷовидона бошад ҳам, аз кӯдаки оддӣ чандон қавитар нест. Ва ӯ низ ба ғуломии роҳзанҳо афтод ва ба халифаи Бағдод фурӯхта шуд.
  Реги тафсони Ҷалил пойҳои урёни кӯдаконро сӯзонд. Хуб, дар тӯли даҳсолаҳо пойҳои Кени мисли туғҳои шутур гаштаанд. Ва ин барои кӯдакони оддии миранда чӣ гуна буд? Хусусан духтарон. Онҳо пойҳои фарзандони худро сӯзонданд ва айнан бо зӯрӣ роҳ мерафтанд. Ва онҳое, ки афтодаанд, бо зарбаҳо эҳё шуданд.
  Кенни яке аз духтаронеро, ки пойҳояшон сӯхта, хун рехта буд, китф кард. Ва тавассути биёбон гузаронида шуд. Ҳарчанд душвор аст. Дуруст аст, ки ҷисми ҷовидона бо устувории бештар фарқ мекард. Аммо ба ҳар ҳол, бо зӯрӣ, ӯ тамоман Ҳеркулес набуд ва худро тақрибан мисли дигарон хастагӣ ҳис мекард.
  Сипас ба кӯдакон пешниҳод карданд, ки исломро қабул кунанд ё ба конҳо бираванд.
  Кенни, мисли аксари кӯдакон, ғуломиро интихоб кард. Ва тасаввур кунед, ки худро дар кон пайдо мекунед. Он ҷо кӣ ҳаст? Бӯи машъал ва наҷосати ғуломӣ, кори сахти пушт. Дар рузхо ва хафтахои аввал бисьёр бачагон халок шуданд. Кени бараҳна буд, ҳатто дар тан камар надошт, мисли кӯдакони дигар. Посбонон бо андактарин иғво ӯро латукӯб карданд. Ва онхо маро мачбур карданд, ки аз се ду хиссаи рузро кор кунам, сеякашро барои хоб мондан. Ин меҳнати сахте буд.
  Кӯдакон хурд буданд ва дар конҳо кор кардан барояшон қулайтар буд. Онҳо танҳо барои он ғизо медоданд, ки аз гуруснагӣ намуранд ва ҳоло ҳам кор мекарданд. Кени кӯшиш кард, ки гурезад, аммо ӯро бо кӯмаки гепардҳо дастгир карданд, онҳо бераҳм буданд ва ба писарак занҷирҳо гузоштанд.
  Ва офтобро надида, чунон мехнат кард.
  Ин бадтарин давраи ҳаёти Кенни буд . Ӯ дар ҷаҳаннам воқеист. Ва сангҳои болои сангҳо китф гирифта, нону об мехӯрданд, мисли лаънат кор мекарданд.
  Ва ӯ ҳатто маргро ҳамчун наҷот орзу мекард. Ва гурехтан мумкин набуд: гепардҳо посбонони хеле қавӣ ҳастанд - онҳоро бо чӯпонҳои олмонӣ муқоиса кардан мумкин нест.
  Солхо мегузаштанд. Кени намурд, охиста-охиста ба ин дузах одат кард. Қариб ҳамаи кӯдакон аз бӯи бад, газ, кори пуштбор, ғизои ночиз ва лату кӯби доимӣ мурданд. Ва онҳое, ки наҷот ёфтаанд, ба калонсолон интиқол дода шуданд.
  Аммо Кенни то ҳол зиндагӣ мекард. Бачахои дигарро хам оварда оварданд. Дар конхои танг коргарони хурд лозим буданд.
  Кени ғулом буд, ки дар дастҳо ва пойҳояш занҷир мепӯшид ва ин ягона либоси ӯ буд. Ба ғуломони ҷавон ҳатто камар намедоданд, аммо чаро онҳо пулро сарфа мекунанд? Гузашта аз ин, дар конҳои Шарқи Наздик ҳатто дар зимистон хеле гарм аст. Кени ҳатто бадтар аз дигарон буд, зеро ӯ занҷир ба худ баста буд. Бачахои дигар асосан сабук кор мекарданд. Ба ҳар ҳол шумо гурехта наметавонед ва занҷир низ пулро талаб мекунад.
  Кени солхо боз офтобро надида буд ва дар болои сангхо мехобид ва танхо дар хобаш худро озод хис мекард. Ва аксар вақт орзу мекард, ки аз болои кӯҳҳо ё қалъаҳо парвоз кунад. Вай инчунин бо шамшер меҷангад ва нозиронро мекушад.
  Кени аллакай ҳаёти муқаррариро фаромӯш кардааст. Ва аллакай як аср мисли хоби даҳшатнок гузашт. Ва занҷирҳо аллакай занг зада, шикастаанд. Ӯро ба калонсолон нагузоштанд, зеро Кенни ба воя нарасид ва бо кӯдакон монд. Ва ®амин ва«т халифаи хеле ва®шиёна ба сари «удрат омад, ки ба  ойи буридани сар, ба сутун кашидани он®оро авлотар донистааст.
  Ва дар ин бора овозахо ба дасти назоратчиён расид. Ва Кенни, ки зиёда аз сад солро дар конҳо сипарӣ карда, тезӣ ва ҳушёрии ақл ва саломатии худро аз даст надода, тасмим гирифт, ки ин фурсати ӯст.
  Ва ӯ нигоҳ карда, ба пушти сари нозир бо санг зад ва ба задан гирифт.
  Барои ин ғуломи беадаб бори аввал дар сад сол ба рӯи замин кашида шуд. Ва Кенни офтобро дид, ки ӯро кӯр кард. Баъд маро ба сутун бурданд. Оё Кенни метарсид? У медонист, ки акнун дарди сахте хис мекунад. Аммо у аллакай ба лату кӯб ва азоб дар конҳо одат карда буд. Хуб, ҳезум ба хар медарояд, пас чӣ мешавад!
  Аллакай дар саҳни дигар мардони болиғ ва чанд зан печида мемурданд.
  Барои Кени ман саҳми хурдтар кардам. Ҷаллодон ӯро боло бардошта, бо нуги панҷум ба сутун кашиданд.
  Писарбача дарди сахт дошт. Ва баъд баданаш оҳиста-оҳиста поин шудан гирифт.
  Кени дардро ҳис кард ва дар болои шушаш дод зад. Баъд осонтар шуд ва писарбача ором шуд. Ҷаллод пошнаи бараҳнаи писарбачаро бо оҳани сурхи тафсон сӯзонд ва бӯи сӯзишро бӯй карда, аз ӯ дур шуд.
  Кени ба худ омад ва танҳо монд. Ӯ ба ҷунбонидани сутун шурӯъ кард. Ва боз як дарди шадид ӯро сӯрох кард. Писарак дод зад. Яке аз посбонон сарашро бардошта табассум кард. Баъд боз ба хоб рафтам. Мурда аз сутун ҷаҳида нахоҳад шуд.
  Ноумедона пойҳои урёнашро мустаҳкам карда, Кени бархост. Вай зиёда аз сад сол сангхои вазнинро бардошта, дар конхо бо болга ва лом кор карда тавонист. Ва аз ин рӯ, вай аз сутун парид. Ва аз болои рег хазида рафт.
  Хушбахтона, гепардҳо дар конҳо танҳо ғуломони зиндаро посбонӣ мекарданд. Ҳеҷ кас сар ба харҷ ба мурдагон ва ҳайвоноти зоти нодир.
  Кени хазида рафт ва сипас давид. Зиёда аз сад сол аст, ки ӯ аллакай забони арабиро хеле хуб омӯхтааст. Ва мӯи сараш чиркин буд ва маълум набуд, ки ӯ малламуй аст.
  Бисёре аз кӯдакони араб низ нимбараҳна буданд. Ва Кенни хеле ифлос аст. Тасаввур кунед, ки ӯ чӣ қадар вақт нашуст. Аммо на сироят ва на кирмҳо ҷовидонаро қабул намекунанд. Ва дандонҳо ҳатто агар тоза карда нашаванд, пӯсида намешавад.
  Кенни чанд руз дар биёбон буд. Ва даббоғ қариб сиёҳ. Ва ӯ аллакай метавонад ба писари араб гузарад.
  Ва ин тавр кард. Худро саргардони ятим вонамуд карда, ба зону зада намоз хондан гирифт.
  Ӯро тоҷире дар Бағдод ба кор гирифт. Вай гумон мекард, ки ин ғуломи гуреза аст, аммо барои Кени ҳеҷ мукофот ваъда нашудааст . Гузашта аз ин, ҳеҷ кас бовар намекард, ки пас аз қатл дар сутун зинда мондан мумкин аст.
  Писарбача, ки дар тан тан®о камар ва пои луч дошт, давида, супориши савдогарро и ро мекард. Ва ба ӯ қариб ҳеҷ чизе намедоданд ва ба қадри кофӣ ғизо медоданд. Аммо ва«т гузашту то ир пир шуд, аммо писар калон нашуд ва ин ба назари ѓ шуб®анок намуд.
  Баъд Кени гурехт. Ва боз сафар кард. Ва яке аз ҷангҳо дид, ки писарбача хеле тобовар ва тавоно ва мушакҳои зиёда аз синну сол аст, ӯро ба ҳайси сарбози худ гирифт.
  Ва ҳангоми ҷанг бо салибдорон Кенни гурехт. Ва ӯ худро писари масеҳии гуреза вонамуд кард. Ва боз сарсону саргардон дар Аврупо шуд. Ва баъд ба кишварҳои дигар.
  Ва дар он ҷо танҳо Кени набуд. Ва албатта, вай чунин кишваре чун Америкаро фаромуш карда наметавонист.
  Писарбача, ки хотираи абадӣ ҷавон буд, забонҳои зиёдеро медонист ва хеле зирак буд. У хам дар мактаб хондан лозим омад. Ва дар навъҳои гуногун. Ва ҳоло то соли 2025 чизе барои муқоиса вуҷуд дошт.
  Вақте ки шумо ҷисми ҷавон доред, он ба шуури шумо таъсир мерасонад. Аз ҷумла, Кенни бозиҳои компютериро кашф кард. Ва чӣ қадар бузург аст. Дар оянда чй кадар мультфильмхои ачоиб пайдо мешаванд? Гузашта аз ин, шумо метавонед онҳоро дар Интернет ба қадри дилхоҳатон тамошо кунед.
  Аммо дар аввал кинотеатр сиёху сафед буд, баъд ранга шуд. Ва телевизорҳо экранҳои хурд доштанд. Ва худи Кенни ҳамон вақтҳоро ба ёд меовард, ки дар Аврупо ҳатто яроқ набуд. Синну солаш аз худи Чингизхон каме хурдтар аст. Ва ӯ тавонист, ки давраҳои зиёдеро тай кунад. Охирин ҷовидон дар соли 2017 фавтиданд. Ва Дункан Маклеод имсол фавтида шуд.
  Аз ин рӯ, ӯ ҳанӯз пир нашудааст ва метавонад як муборизи хатарнок бошад. Кени мехост, ки сари худро бурида гирад. Гарчанде ки ин ба ӯ қувваи иловагӣ намедиҳад. Аммо Дункан ҳанӯз хеле ҷавон аст. Ба назар чунин менамуд, ки вай дар синни 30-солагиаш барвакт аст. Пас, ҳоло биологӣ танҳо чил, ва ин як одами пурқувват аст.
  Худи Кенни писари ёздаҳсола, писари зебо, зебо ва қавӣ аз ҳамсолонаш боқӣ монд. Ва аз самараи пешравй бахра бурданро авлотар донист.
  Дар хакикат дар зарфи хашту ним аср чй кадар чизи нав пайдо шуд. Ва смартфонҳо, айфонҳо ва интернети баландсуръат, вақте ки шумо метавонед филмро дар кафи дастатон нигоҳ доред. Ва албатта, мошинҳо, ҳавопаймоҳо.
  Агар одамон то ҳол ба сайёраҳои дигар парвоз накунанд, аммо пас аз якчанд аср ин рӯй хоҳад дод.
  Кени табассум кард: вай барои дидани он зиндагӣ мекунад. Гузашта аз ин, пас аз намоиши охирин дар соли 2017 ҳеҷ ҷовидона боқӣ намондааст. Ин маънои онро дорад, ки сари Кени аз шамшерҳои тези онҳо таҳдид намекунад. Ӯ ягона шахсест, ки беназир аст.
  Пэни афсонавӣ . Вай ҳатто калон шудан намехост. Аммо Питер Пэн қаҳрамонест, ки бо тахайюли инсон ихтироъ шудааст. Аммо Кенни як писари воқеӣ аст, ки ҳеҷ гоҳ ба воя нарасидааст.
  Ва албатта, мо он чизеро, ки дорем, қадр намекунем. Кенни дар ҳақиқат мехост калон шавад, ҳатто агар ӯ ҷовидонии худро гум кунад. Ҳарчанд мумкин аст ва гоҳе дар сари ҷавон андешае медурахшид, ки пир шуда, солҳои ҷавонии ҷовидонаи худро бо ҳасрат ба ёд меорад.
  Ва то абад кӯдакии пойлуч. Кенни дар ҳама гуна обу ҳаво пойлуч рафтанро дӯст медошт, аммо барои ин ӯро писарон аз ҳад зиёд масхара мекарданд ва маҷбур мешуд, ки дар шаҳрҳои калон кроссовка ё сандал пушид.
  Бадтарин чиз мушкилоти доимӣ, музмин бо пул аст. Дар ин ҷо, як кӯдаки ёздаҳсоларо санҷед ва аз ҳамсолони худ калонтар нест ва шояд ҳатто бо назардошти он, ки ӯ дар як аср пеш аз суръат ва хурдтар таваллуд шудааст, ҳадди аққал чизе ба даст оред.
  Дуруст аст, ки дар Амрико ғизо осонтар аст. Барои либосхои кариб бепул хам ошхонаи бепул ва хам халтача пайдо кардан душвор нест . Ва бисёр муассисаҳои гуногуни динӣ вуҷуд доранд. Вақте ки онҳо Кенниро пойлуч мебинанд , онҳо кроссовка ё дигар пойафзолу либосҳоро ройгон медиҳанд.
  Аммо Кенни , албатта, танҳо бо ин қаноатманд набуд. Ӯро ҳам смартфонҳо ва ҳам бозиҳои компютерӣ ҷалб карданд. Вай барои бо зан будан хеле хурд аст ва ин мушкилот аст. Аммо фоҳиша барои пул ҳар коре мекунад, ҳатто бо кӯдаке мисли ӯ, ҳар фантазияро қонеъ мекунад. Ва албатта, бозии хуб ва ноутбук пулро талаб мекунад. Ва ман чизи манъшударо мехоҳам. Масалан, бо дастҳо ва машрубот харед. Бо вуҷуди ин, ҷигараш ҳамеша ҷавон ва ҷовидона аст ва ҳатто кислотаи гидросианӣ ё ягон заҳри сахт зарар намерасонад.
  Ва ман аз нӯшидани Coca-Cola хаста шудаам. Гузашта аз ин, дар баъзе мағозаҳои ИМА онҳо Coco-Colaро барои кӯдак ройгон мерезанд.
  Аммо шумо наметавонед машруботро ба кӯдакон фурӯшед. Танҳо дар зери замин шумо метавонед бо пардохти маблағи зиёд аз ҳад зиёд пешбарӣ кунед.
  Кенни кисадуздӣ, ғоратгарӣ ва вайрон кардани манзилҳои дигаронро беэътиноӣ намекард. Ва ин вай дар асрҳои миёна шикор карда буд. Писарбачаро дар шарқ барои дуздӣ дар пошнаи бараҳнааш бо чӯб задаанд. Ва як бор онҳо ҳатто як дастро буриданд, аммо хушбахтона он боз калон шуд. Гарчанде ки ин албатта дард мекунад.
  Аммо вақте ки онҳо бо калтакҳо пойҳои урёнро мезананд, дар кӯдаке, ки садсолаҳо пойлуч гаштугузор кардааст, он қадар даҳшатнок нест, пошнаҳои хеле сахт ва калладор аст. Ҳатто ин қариб гуворо аст. Барои ҳамин Кенни шарқро дӯст медошт. Аммо вақте ки бо қамчин ба пушт мезананд, дард мекунад. Хайр, бачаро барои дуздӣ ду бор тамға кардаанд. Аммо бренд аз ҷовидона бе нишонае нопадид шуд.
  Кенни инчунин муяссар шуд, ки плантацияхои найшакарро аз назар гузаронад, ба забони англисии мехнатй сахт.
  Берун аз Багдод конхо мавчуданд - ин дигар дахшатнок нест. Гузашта аз ин, шумо дар ҳавои тоза кор мекунед ва офтоби дурахшони тропикӣ ба шумо нур медиҳад.
  Ва он гоҳ Кени ҳанӯз гурехта, ба писарчаи кабина бо роҳзанҳо ташриф овард. Дар бораи саргузаштҳои ӯ шумо метавонед як силсилаи бисёрҷилдаҳоро нависед.
  Писарак дар тамоми ҷаҳон сафар кардааст. Ва хатто дар шуриши Стенка Разин иштирок дошт.
  Ва ӯро низ асир гирифтанд. Кӯдак тасодуфан дар болои тахта овезон монд. Дастонашро печонда, ба пушт ва хараш тозиёна заданд. Ва баъд хатто пошнаи урёнро бо охани сухта сузонданд. Ва ҳама чиз дар пеши назари ҷаллодон барқарор карда шуд.
  Ӯро ҷодугар донистанд ва аз тарс раҳо карданд.
  Кени одамонро дар набардҳо, дар задухӯрдҳо ва ғоратгарӣ мекушт ва сари ҷовидонро мебурид, аксар вақт бо маккорӣ. Ӯ ҳанӯз писар аст.
  Ҷанг махсусан дар асрҳои миёна барои фароғати ҷовидона ва лаззати бузург. Агар сарашонро набуранд, кушта наметавонанд. Ва шумо худатон метавонед корнамоӣ кунед.
  Аммо шумо касб нахоҳед кард. Писари абадӣ, ки калон намешавад ва ба камол намерасад, табиатан шубҳанок аст. Ва баландкуххо - абадзиндагон набояд мавчудияти худро ба одамони дигар таслим кунанд.
  Ҳатто як созмони махсус, ғарибони кайҳон вуҷуд дорад, ки боварӣ ҳосил мекунад, ки ин сир ба оммаи васеъ маълум нашавад. Онҳо гипнози қавӣ доранд ва таҷҳизоти махсуси тозакунандаи хотира доранд. Ҳамин тавр, ин асрор тӯли ҳазорсолаҳо нигоҳ дошта мешуд.
  Кенни ба ҳеҷ ваҷҳ кӯҳансолтарин кӯҳистонӣ нест. Баъзеҳо то панҷ ҳазор сол умр дидаанд. Аммо онҳо ба Ҳармиҷидӯн низ рафтанд.
  Факат як кас бояд монд. Ва орзуи Кенни амалӣ шуд ва ӯ монд. Аммо оё ин ба ӯ хушбахтӣ овард?
  Кенни дар тӯли асрҳо дар ҷисми кӯдакона ва ҷовидона бисёр чизҳоро аз сар гузаронидааст. Ва ҳеҷ чиз ӯро ба ҳайрат намеорад ва ҳеҷ чиз ӯро шарманда намекунад. Ба вай лозим омад, ки дар чанги дуйуми чахон ва дар Вьетнам ва дар аввал, албатта, ва дар чои дигар.
  Писарон кунҷкобу ҳастанд. Хотираи чандинасра дорӣ, аммо тан кӯдак аст. Ва саргузаштҳо ва саргузаштҳоро ҷалб мекунад.
  Чанги охирине, ки Кенни дар Украина иштирок дошт. Писарбача ба легионхои хоричй, ба тарафи украинхо дохил шуда, асосан разведка буд.
  Охир, кӯдаки дорои хислатҳои фариштагӣ гумонбар намешавад. Ва аскарони русро бо маккор мекушт.
  Аммо чанг кашол ёфт. Сари сафеду андаке зард-тобаш шинос шуд. Ва ман лозим омад, ки аз чанг баромада равам. Ӯ хеле машҳур шудааст. Чунин аст сарнавишти ҷовидон, Дар як ҷо умри дароз макун. Ҳама вақт саёҳат кунед ва ҳаракат кунед. Дар акси ҳол, физиогномияи абадии кӯдаконаи шумо шубҳаро ба вуҷуд меорад. Сад сол дарозтарин дар як ҷо мондан дар конҳо буд. Аммо дар он ҷо бачаҳои бараҳна, чиркин, ҳеҷ гоҳ шустушӯй дар як рӯй, дурусттараш бадан буданд.
  Ва гӯё Кенни он вақт шубҳаро ба вуҷуд наовард. Аммо дар зиндони муосиртар, пас... Дар он ҷо, албатта, шумо метавонед дурахшид. Аммо ташкилоти тавоно бо кадом роҳе ба писарбача дар нигоҳ доштани сир кӯмак кард. Масалан, Кенни аллакай ҳамчун ноболиғ дастгир карда шудааст. Ва дар СССР хам. Аммо аксҳо ва изи ангуштон бе нишонае нопадид шуданд. Ва писаракро ё озод карданд, ё гурехт.
  Ё ба ӯ кӯмак карданд, ки гурезад.
  Дар СССР Кенни колонияи машхури Макаренкоро тамошо кард. Он чизе, ки дар ин ҷо ба ӯ писанд омад, ин буд, ки ҳамаи писарону духтарони маҳбас то боридани барф пойлуч мегаштанд.
  Аммо дар ин колония ман бояд хондан, ки дилгиркунанда аст, кор кунам. Ҳарчанд сурудҳо низ фароғатӣ буданд.
  Ва фирор кардан нисбатан осон аст.
  Кени дар зиндонҳои гуногун буд. Аммо одатан на барои муддати дароз. Ва ин ки ӯ боз боздошт шуд.
  Дар ин ҷо дар Техас, Мавлуди соли 2025 наздик мешуд. Кенни аз гулӯяш виски хӯрд ва аз полис пинҳон намешуд. Табиист, ки кӯдак машрубот нӯшида наметавонад. Ва ҳатто дар ҷои ҷамъиятӣ.
  Аммо Кенни худро хеле сард ҳис мекард. Аввалан, вай аллакай ин қадар одамонро куштааст ва беҷазо. Сониян, хуб, агар милиса дастгир кунад, ба ҳар ҳол кӯдак озод мешавад. Ё ин ки ташкилот кумак мекунад.
  Гайр аз ин, Кенни муддати дароз дар зиндони бачагона набуд. Ва ӯ ҳайрон буд, ки дар он ҷо чӣ тағир ёфтааст. Дар робита ба ғизо, он хеле хуб аст. Ва аз хисоби рота бачаи бакуввату тезкор дар тули асрхо чангро хеле хуб ёд гирифт. Ва ӯ дар сатҳи на камтар аз калонсолон буд, камарбанди сиёҳ. Ва чавонон кувваро эхтиром мекунанд.
  Бале, ва Кенни сабти номро хуб медонист ва албатта хеле оқил буд ва ҳама консепсияҳо ва қонунҳои дуздонро медонист.
  Маҳбас ӯро натарсонд. Хусусан дар байни бачахо, ки у зуд сарвар шуд. Ва ҳоло ӯ танҳо табассум кард, вақте ки полис ӯро ба мошин савор кард ва ба дастонаш завлона зад. Дар Техас сатҳи анъанавии ҷинояткории ноболиғон баланд аст. Дар он ҷо ҳатто ба наздикӣ барои кӯдакони аз синни 13-солагӣ ҳукми қатл ҷорӣ карда шуд. Аз ин рӯ, полис барои кӯдак дастони махсус дошт.
  Бо вуҷуди ин, онҳо нисбат ба худ хеле дағалона рафтор карданд. Кени гиря кард. Аммо, ӯ кунҷкоб буд - чунон ки ҳоло дар зиндонҳои кӯдаконаи Техас. Хам аз чихати тамошобин ва хам аз чихати рохат. Ва оё дуруст аст, ки дар ИМА ҷавонтарин ҷавонон ҳастанд.
  Кени наметарсид. Дар Штатхои Муттахида дар зиндони бачагона аз баъзе чихатхо назар ба зиндони советй бехтар аст, масалан, сари худро наметарошанд. Охирин чандон гуворо нест. Худро бо хорпуши часпида сайр кунед. Ва пас аз фирор мушоҳида мешавад. Вақте ки мӯи ҷовидонаро тарошанд, он назар ба мӯйи одами оддӣ каме тезтар мерӯяд.
  Маълум аст, ки агар онҳо дарҳол калон шаванд, пас ин боиси шубҳаи бештар мегардад. Ва шумо барои худ як мӯйҳои мӯд нахоҳед кард - шумо шаффоф роҳ хоҳед рафт.
  Кенниро ба станция бурданд. Дасти кӯдаки ӯро ба сканери махсус гузошта, ба тафтиши изи ангуштон шурӯъ карданд.
  Писарбачаи ботачриба натарсид. Ташкилоти назорати бефаноӣ ҳама маълумот ва видеоҳои шубҳанокро нест мекард.
  Дар акси ҳол, одамон тавассути изи ангуштҳо, видеоҳо ва дигар маълумотҳо тахмин мезаданд ва кайҳо вуҷуд доранд, ки нажоди ҷовидона вуҷуд дорад. Танҳо ба шарофати мусобиқаи пурқуввати нозирон, сирр нигоҳ дошта шуд.
  Дуруст аст, ки Кенни фикр мекард: агар танҳо ду ҷовидона зинда монад ва Дункан мурда бошад, пас оё созмон амали худро маҳдуд мекунад?
  Аз як тараф, Кенни дар ин ҳолат комилан беназорат ва озод мешавад. Аммо аз тарафи дигар, вай муҳофизати боэътимодро аз даст дод.
  Кени каме калонтар буданд . Ҳарчанд онҳо баландтар буданд, барои ҷовидонӣ онҳо кӯдаконанд.
  Кенни бо асбоби мавчуд будани ашёи металлй санчида шуд. Баъд ба ӯ зани сӣ сола, ки дастпӯшакҳои тиббӣ дошт, даст расонд. Писарбача ба вай табассум кард. Он дилпазир ва гуворо буд.
  Онҳо ҳанӯз ба пӯшонидани ӯ шурӯъ накардаанд ва ҳанӯз тасмим гирифта нашудааст, ки ӯро ба зиндони федералӣ фиристанд ё ӯро ҳамчун нолозим берун партоянд.
  Аммо Кенни дар зиндонҳои гуногун буд ва дар тӯли умри дарозтарини кӯдакӣ ӯро борҳо ҷустуҷӯ карданд.
  Аз чумла, дар зиндони НКВД. Пас аз он ӯ бараҳна карда шуд. Ва сардор ба синни ҷавониаш нигоҳ накарда, бо дасти калон, рост ба хар расид. Ва ин хеле дардовар ва хоркунанда буд. Ва он гоҳ ӯ қариб тӯбҳояшро канда буд. Дар замони Сталин ҳатто бо кӯдакон онҳо дар маросим намеистоданд. Дастҳои дастпӯшак ба хар ва даҳон баромаданд. Дар замонҳои баъдӣ дар СССР онҳоро танҳо маҷбур мекарданд, ки дар назди оина нишинанд. Аммо бо Иёлоти Муттаҳида низ полис, агар онро хатарнок донанд, марди урёнро ба бокс мебарад. Ва дар он ҷо онҳо дастҳои худро ба хар гузоштанро тафтиш мекунанд, ҳатто агар шумо се маротиба кӯдак бошед.
  Ин аксиома аст. Дар Америка муносибати бад ба чинояткорони бачагон. Онхоро хор карда, ба дасту похояшон занчир мебанданд. Дуруст аст, ки ғизо хеле арзанда ва аксар вақт камераҳои хуб аст. Баъзан ду писар ё чор нафар мешинанд. На мисли Русия, ки дар солҳои навадум кӯдаконро мисли сельд дар бочка пур мекарданд. Аммо ин як муддати кӯтоҳ буд.
  Кенни дар профил, чеҳраи пурра, паҳлӯ ва аз қафо акс гирифта шудааст. Баъд маро ба телевизор ба назди писарони дигар бурданд. Дар он ҷо онҳо бояд судяи навбатдорро интизор шаванд. Ва ӯ тасмим хоҳад гирифт, ки онҳоро ба зиндон, бо гарав ё комилан озод кунад. Касе нест, ки ба Кенни кафолат диҳад , яъне ё онҳо ӯро танҳо берун мекунанд ва полис ниҳоят бо калтак ба хараш мезанад. Ё ба зиндони кӯдакон фиристоданд.
  Ва ин маънои ҷустуҷӯи дақиқ, шустан дар душ ва ҷомаи афлесунро дорад. Ва баъд дар камера ба ҷинояткорони ноболиғ.
  Кени аз хамаи ин наметарсад. Ҳарчанд нохушоянд аст, вақте ки шумо аз ҷониби афсарони полис мард даст. Баъзан писарбачаҳоро занони либоси ягона ё хилъатҳои сафедпуш мекобанд.
  Кенни бисёр чизҳоро дидааст ва ҳеҷ чиз ӯро ба ҳайрат намеорад. Ӯ ва посбонҳо фосиқ буданд , онҳо кӯшиш карданд, ки фиреб диҳанд. Аҷиб аст, ин дар Амрико аст, ки дар он ҷо занон барои алоқаи ҷинсӣ бо писарон ҳукмҳои девона мегиранд. Аммо чунин чизе вуҷуд дорад. Баъзе муаллимон ба у часпиданд. Кени хиҷолат наовард - вай пир ва ботаҷриба буд, ҳар як калонсолон ҳасад мебарад. Танҳо дастгоҳ хеле хурд аст. Охир, вай фарзанди абадист ва камолаш калон нест. Гарчанде ки он аллакай душвор шуда метавонад.
  Кенни метавонист коре кунад. Ва ӯ занонро дӯст медошт. Гарчанде имкониятхо як хел нестанд.
  Ва албатта, дигар писарон ва мардони калонсол низ бо ӯ кӯшиш карданд. Хусусан дар асри гузашта, вақте ки он муд шуд. Кенни, ҳамчун як марди мактаби кӯҳна, то ҳадди имкон бо ин мубориза бурд. Бо зан то ҳол мумкин аст, ҳатто бо забонаш, ӯро хушнуд созад, дар шарқ ин муқаррарӣ аст. Ва Кенни вақти зиёдеро дар Осиё гузаронд. Аммо то даме ки мардон ба камол нарасиданд.
  Ҳарчанд шояд пас аз як-ду аср, ҳама чиз тағйир хоҳад ёфт.
  Кени то ҳол бо даҳҳо писарбачаҳои аз даҳ то понздаҳсола бо рангҳои гуногуни пӯст нишаста буд. Онҳо бо ҳам дар бораи чизе сӯҳбат мекарданд. Як наврас бо ханда гуфт:
  - Ва ман аллакай хестам!
  Дигаре хурӯшид:
  -Хафа нашавед! Дар ин ҷо камераҳои видеоӣ мавҷуданд ва полис онҳоро тамошо мекунад.
  Дар посух, хандаи бадхоҳона. Яке аз наврасон дасташро ба ҷинсаш часпид. Ва ӯ онро кашид.
  Кенни хушҳолона хандид: гормонҳо бозӣ мекунанд. Вай аллакай борҳо кӯшиш кардааст. Ва маълум шуд, ки боиси истодан мегардад. Аммо аз ҷиҳати ҷисмонӣ ӯ ҳанӯз хеле хурд аст, ки ҳар рӯз инро мехоҳад. Аммо ҳиссиёт воқеан форам аст ва ҳангоми омадан дилаш чун барабан метапад. Ва аз ин ларза.
  Ва як фоҳиша бо писари зебо, махсусан дар Аврупо, ки қонунҳо нармтар аст, бо хоҳиши худ хоб мекунанд ва ҳатто тахфиф мекунанд.
  Дар ИМА, занони калонсол, аз як тараф, аз ҷазо хеле метарсанд, аммо аз тарафи дигар, онҳо ҳатто метавонанд ба писарбачае ҷалб карда шаванд, то ки асабҳои худро тиш кунанд.
  Яке аз наврасон пойҳои урёни Кенниро пай бурд . Моҳи декабр буд ва ҳатто дар Техас ҳарорати берун тақрибан сифр буд. Ва писарон, албатта, пойлуч намераванд.
  Вай ҳуштак зад ва ғур-ғур кард:
  -Ба ин девона, ки дар зимистон пойлуч аст, бинед!
  Ду писари калонтарин аз ҷо бархоста, ба сӯи Кени рафтанд . Онҳо табассуми бад карданд. Касе, ки дар тарафи рост буд, гуфт:
  - Ва ӯ хеле зебост! Оё мо метавонем онро ҳамчун духтар истифода барем!
  Дигаре қайд кард:
  - Камераҳои видеоӣ ҳастанд!
  Яке аз бачаҳо сар ҷунбонд.
  - Полиция пур аз фосиқон аст! Бигзор онҳо бубинанд!
  Кени аз ҷо бархост ва хиҷир зад:
  - Ҳоло меёбӣ!
  Писарбача барои задани он ҷунбиш кард, аммо мувозинаташро гум карда, афтод. Кени пошнаи урёнашро ба пушти сараш ҳаракат дод. Навраси дуюми фосиқ аз болои сараш парида, чунон сахт ба замин афтод, ки аз ҳудаш рафт. Писарбачаи баландкух харакатхои базӯр ба назар намоён мекард. Вай дар давоми асрхо чангро хеле хуб ёд гирифт ва хатто дар шарк муаллимон хам дошт. Пас ба ӯ ин писарон!
  Бачаҳои боқимонда ба ақиб рафтанд. Фарёд зада, аз пулис кумак мепурсанд.
  Якчанд афсарони милиса ба камера даромаданд. Кенни ором ва табассум мекард. Онҳо ду навраси беҳушро бардошта, ба замбур шинонданд. Уро ба пункти тиббй бурданд.
  Корманди калони милиса таҳдид кард:
  - Боз чанг мешавад, ба шохи хама як торсакй мерасад!
  Пас аз он милисаҳо камераро тарк карданд. Ва наврасон Кенниро иҳота карданд . Онҳо пурсиданд, ки ӯ ин гуна ҷанг карданро аз куҷо омӯхтааст.
  Кени ҳақиқатро гуфта натавонист, бинобар ин ӯ ҷавоб дод:
  -Амакам берати сабз буд ва ба ман найранг ёд медод!
  Писарон барои дидан пурсидан гирифтанд.
  Писарбачаи кухсор бо табассум чавоб дод:
  - Шумо бояд пули дарсҳоро пардохт кунед! Биёед доллар гирем!
  Яке аз писарбачаҳо пули сад долларро баровард, ки дар тагаш пинҳон кард. Дар ин чо хам кофтуков руякй буд ва чизеро аз он гузарондан мумкин буд.
  Кени ба вай техникаро нишон додан гирифт. Ин як навъи Айкидо буд, ки бо гуштии дзюдо ва чинӣ омехта шудааст.
  Маълум аст, ки шумо инро дар ним соат таълим дода наметавонед. Ва Кенни наврасро ба осонӣ партофт, гарчанде ки вай калонтар ва баландтар ба назар мерасид.
  Кенни бо вуҷуди умри ҳаштуним аср буданаш, худро мисли моҳӣ дар об бо писарон ҳис мекард. Уро зуд хурмат карданд ва у падари ху-нарй шуд.
  Аз ин рӯ, Кенни аз зиндон наметарсид. Шумо метавонед дар ин ҷо зиндагӣ кунед, алалхусус бо ҷавононе, ки онҳоро ба осонӣ тасарруф мекунанд.
  Дар ин ҷо касе смартфонеро баровард, ки вай низ дар киса миёни пойҳояш пинҳон шуд ва бачаҳо ба тамошо шурӯъ карданд... Албатта, чизе дар бораи алоқаи ҷинсӣ.
  Баъзеҳо ҳатто дар камера ба ҷунбиш шурӯъ карданд.
  Кени табассум кард. Вай ин корро худаш кард. Гарчанде ки ман ин қадар намехостам. Аммо ҷисм ҷавон аст ва ақл.
  Ва ақл аз ҷисм вобаста аст. Гарчанде ки шумо мехоҳед калонсолон бошед, дар кӯдакии абадӣ баъзе бартариҳо мавҷуданд.
  Махсусан дар ИМА, ки наврасон аз синну соли худ инкишоф меёбанд, онҳо тасаввурот доранд.
  . БОБИ Љ 2
  Кенни дар смартфони худ эротикаро тамошо карда, ҳаяҷон ва ҳаяҷон ҳис мекард. Бале, у хануз дар бадан хурд аст, вале бисьёр чизхоро медонад ва ба дигарон низ омузонда метавонад. Баъзе наврасон дастҳои худро дар шимашон ҷунбонданд. Ва ин, албатта, барои онхо табиист.
  Матрон пайдо шуд. Зани хеле фарбеҳ, сиёҳпӯст. Вай ба бачаҳо ҳаваскорона нигоҳ кард. Онро низ дидан мумкин аст, ки ин хеле фаъол аст.
  Вай лабонашро лесид ва ба яке аз наврасони калонтару зеботар ишора кард. Вай аз паси вай рафт. Вай писарбачаро ба хучраи навбатй бурд ва аз он чо оху нолахои майлу хохиш ба гуш мерасид. Он ба писари наврас хуб намоён буд.
  Кени сахт нафас кашид. Синну соли ӯ вақтест, ки шумо ҳанӯз ба камол нарасидаед. Дар ин ҷо дар фикрҳои худ ман комилан омода ҳастам ва мехоҳам, аммо баданам маро ноком мекунад. Оре, дар вакти маргаш камаш чордахсола мешуд.
  Писарбачаи баландкух дар байни наврасон худро дилгир хис мекард. Бо вуҷуди ин, ҳаштуним аср пас аз ӯ. Ва ин бисёр аст. Бисёриҳо ва ҳатто бештар аз он танҳо ҷовидона буданд. Аммо онҳо якдигарро куштанд. Ва даврони онҳо ба охир расид.
  Ва ҷисми ҷавони Кенни зинда монд. Ва дар ин дунё монд то абадият лаззат барад.
  Ва ӯ ногаҳон дар назди наврасони сусттараккикардаи ҷинсӣ машғули нафрат пайдо кард. Вай, ки бо граф Калиостро низ шинос буд . Шахсе, ки барои романи фантастикӣ аз ҳаёти воқеӣ мувофиқтар аст.
  Дар хотир дорам, ки онҳо бо ӯ сӯҳбат мекарданд. Калиостро баландкух буд. Ва ӯ воқеан дар рӯзҳое таваллуд шудааст, ки фарҳанги муосири аврупоӣ дар Юнон нав пайдо мешуд. Ва ӯ аллакай каме бештар аз чор ҳазор сола буд. Ва ин барои баландкух хануз рекорд нест.
  Калиостро ба ӯ бисёр чизҳоро гуфт . Кени бо кухсорони калонсол муомила мекард ва дарачаи маданияти у баланд аст. Ва дар ин ҷо баъзе ноболиғон ҳастанд.
  Писарбачаи баландкух мехост гиря кунад, аммо ашкашро нигох дошт. Аммо ӯ хоҳиш дошт, ки гурезад ё ҳадди аққал ширкатро иваз кунад.
  Кени ба дари хона нигоҳ кардан гирифт. Ӯ фикре дошт, на ба тақлид кардани сактаи дил. Вай ин тавр карда метавонист, баландкухй - чодугарон таълим медоданд, то дилаш нахурад. Ва ҳатто ҷасадро карахт кунед, то ба мурдахона бурда шавад. Ва аз он ҷо равед ва ҳатто фармонбардоронро тарсонед.
  Писарбача бо чеҳраи кабуд ба замин афтоданӣ буд, ки чанд корманди пулис вориди хонаи маймун шуданд.
  Кени занҷир гузошта , бачаро кашола карданд.
  Кӯҳнаварди ҷавон ба ин муқобилат накард. Ӯ ҳатто кунҷкобу буд. Вай дар давоми умри дарози худ бисьёр чиноятхои гуногун содир кардааст. Аммо ташкилоти тавоно барои ӯ фаро гирифт. Касе, ки мушоҳида мекард, ки мавҷудияти зоти ҷовидона ба он қисмати башарият, ки аз чунин неъмат маҳрум аст, маълум нест.
  Ҳама аз марг метарсанд... Гузашта аз ин, ҷовидониҳо гӯё рӯҳ доранд, аммо дар ҳар сурат биҳишт нур намепошад. Вақте ки сар бурида мешавад, ба як навъ асирӣ меафтад, ки рӯҳ каме шодӣ дорад. Аз ин рӯ, ҷовидона шудан шояд мукофот набошад. Бо вуҷуди ин, ҳатто барои одамони оддӣ, пас аз марг ба даст овардани чизи хуб душвор аст.
  Кени аллакай борҳо дар зиндонҳои гуногун буд, ки зиндониаш ӯро тарсонда натавонист. Хуб, вай каме суст мешавад. Чунин ба назар мерасад, ки дар Амрико ҷавонон мӯйсафед наметарошанд? Гарчанде ки ин ба кадом давлат вобаста аст. Дар баъзеҳо, мӯйҳои зебои зардчаро дар зери мошин буридан мумкин аст.
  Писарбачаро аввал ба утоқи махсуси ҷустуҷӯӣ бурданд. Дар гирду атроф оинахо мавчуданд, прожекторхо медурахшанд. Чаҳор зан дар тан хилъатҳои сафед. Ноболиғон аксар вақт барои ҷустуҷӯи занон таъин карда мешаванд. Шояд аз он сабаб бошад, ки онҳо ин корро на он қадар дағалона ва дарднок мекунанд.
  Писарбача либос пушид, ин одат аст. Шумо комилан бараҳна истодаед. Ва акнун шумо дастнорас хоҳад шуд.
  Кени каме шарм кард, ҳарчанд. Ҳарчанд ҷисми ҷавонаш зебост ва аз ҳеҷ чиз шарм надошта бошад.
  Ду зан ба мӯи мӯйсафеди мӯйсафед даст задан гирифтанд. Дастони онхо чусту чолок ва ботачриба буданд. Онхо хар як каторро шона карданд. Дигаре калонсол ба писарбача харисона нигарист. Ӯ ҷисми хеле зебо ва мушакдор дорад. Ҳатто агар кӯдак хурд бошад.
  Кени қаблан бо чунин занон мулоқот мекард. Онҳо дӯст медоранд, ки ба писарон паҳлӯ шаванд ва онҳоро эҳсос кунанд. Ҳайвоноти шаҳватпараст. Аммо онҳо инчунин метавонанд ғизо диҳанд.
  Посбонон ҳар як тори мӯйи писарбачаро санҷида, бо тамоми ҷидду ҷаҳд шона мекарданд. Баъд пинцетро бароварда, ба гушхо ни-гох кардан гирифтанд. Онҳо дар он ҷо дурахшиданд ва гирду атрофро мекофтанд, ки хеле дардовар ва ногувор буд.
  Посбонҳо низ ба бинӣ нигоҳ карданд. Якум, онҳо бинӣ гирифтанд, дурахшид. Аммо чунин ба назар мерасад, ки ин ба онҳо маъқул набуд.
  Яке аз посбонон зонди хурду борикро аз болои компютер бароварда, ба шабака пайваст.
  Ин чизи наве буд, ки Кенни пештар надида буд. Монанди зонд, ки бо он меъда тафтиш карда мешавад, ин дафъа онҳо тавассути бинӣ ва тамоми роҳи шуш медурахшад.
  Аҷиб аст, ки писарбачаи тақрибан ёздаҳсола, аммо шумо наметавонед аз даҳ нафар зиёдтар ба назар гиред, ин қадар бодиққат тафтиш карда мешавад. Мисли ӯ як навъ ҷосус аст. Кенни ҳисси бад дошт.
  Як зонд хурд ба бинии рости кӯдаки абадӣ ворид шуд. Дар ин вакт ду посбон уро аз китфаш сахт бастанд. Дигаре бошад, зондро дуруст кард. Ва тасвир дар экрани монитор намоиш дода шуд. Дарвоқеъ, он то ба шуши писарбача рафт.
  Онҳо дар ҳолати комил қарор доранд. Кенни ҳаштуним аср, албатта, борҳо кӯшиш кард, ки тамоку кашад, аммо ин ба ӯ маъқул набуд. Аммо дар ҷаҳони муосир дар аксари кишварҳо тамоку ба кӯдакон фурӯхта намешавад. Гарчанде ки пештар онҳо фарқияте надоштанд. Аммо одат бад аст, пули бисьёре сарф мешавад. Беҳтар аст, ки дар консоли бозӣ лаззат баред. Ҳама гуна мошинҳо ё мотоциклҳоро меронед ё тирандозӣ кунед.
  Ва боз ҳам ҷолибтар ва дар ин ҷо Кенни ба пешрафт эҳтиром гузошт - ин стратегияҳои ҳарбӣ-иқтисодӣ мебошанд. Вакте ки на танхо чанговар, балки командири машхур. Ва шумо аскарон месозед ва фармондеҳ мекунед.
  Дар ин ҷо бинии рости писарбача ба худи шуш гузаронида шуд ва онҳо тавассути часпидани шланги тунуки лампаи лампочка ва чапаш дурахшиданд.
  Кени барои аз ин расмиёти ногувор парешон кардан ва хатто посбонони зан ба бадани чавони шумо нигох карданй мешуданд, як чизи гуворо ба ёд оварданй мешуданд.
  Дар ин ҷо, масалан, як бозии компютерии классикӣ: "Казакҳо". Ин дар ҳақиқат аҷиб аст.
  Шумо дар он ҷо тамоми шаҳр месозед ва бо аскарон ва казармаҳо меҷангед. Ва он дар ҳақиқат шавқовар аст.
  Кенни, ки дар аввал дар казакҳо таҷриба надошт, ба иқтисод аз ҳад зиёд машғул шуд ва ба ӯ ҳамлаи нерӯҳои компютерӣ дучор шуд. Бале, мо дар ин чо мудофиаро фаромуш карда наметавонем. Бо истифода аз рамзи фиреб бозӣ кардан осонтар аст. Аммо бо ӯ ғалаба кардан хеле осон аст. Ва вақте ки сари шумо низ кор мекунад, хеле ҷолибтар аст. Воқеан ҳам барои он ки ҳама корро оқилона, зебо ва мукаммал анҷом диҳад, бояд ҳам консепсия ва ҳам истеъдод дошта бошад. Кенни бозии "Казакҳо"-ро ҳамчун яке аз аввалинҳо дӯст медошт.
  Аммо бисьёр дигарон буданд. Масалан, "Генерал", "Антанта", "Таърихи Замин", "Клеопатра", "Чанги дуйуми чахон", "Руми кадим", "Наполеон" ва гайра. Илова бар ин, чунин стратегияи олиҷаноб ба монанди "Тамаддун" умуман танҳо зебост. Ҳа, чӣ шуд.
  Кенни дар Клеопатра, тамоми миссияҳоро аз таърихи оила анҷом дод. Ва он хеле сард буд.
  Ва ӯ то ҳол чӣ кӯшиш накардааст? Бозиҳои компютерӣ хеле шавқоваранд. Ӯ онҳоро дар ҳақиқат хеле душвор мегардонад.
  Писарбача, ки ҳаштуним аср аст, чунин стратегияҳоро дӯст медошт. Бо гузашти солҳо онҳо бештар ва мураккабтар шуданд. Ва шумораи воҳидҳо афзоиш ёфт ва графика беҳтар шуд.
  Кени ҳатто ҳоло шод буд, ки ӯ писар буд. Охир, барои кудак соатхо дар сари столи бозй нишастан табиист.
  Солхои навадуми асри гузашта, вакте ки у аз оилаи човидонихо бо модари парасторй вохурд ва Дункан Маклеод яке аз чанговарони пуркувват ва шояд хатто тавонотарин бошад. Фикр мекард , ки агар... Воқеан дар як оила зери ҳимояи онҳо зиндагӣ кунанд ва аз субот баҳра баранд.
  Аммо кухистониён муддати дароз бо хам зиндагй карда наметавонанд. Ҷангҳои доимӣ буданд. Ва дар соли 2017 охирин Ҳармиҷидӯни ҷовидонӣ. Писарбача зинда монд ва ҳатто ҷавонии абадии худро нигоҳ дошт. Холо касе аз паи сари у нест. Ва дар тамоми сайёраи Замин дигар баландкуҳҳо вуҷуд надоранд. Ва ҳамон Маклеод аллакай аз чиҳил гузаштааст. Ва дер ё зуд пир мешаваду мемирад.
  Ва он гоҳ Кенни кӯдаки ҷовидона танҳо хоҳад буд. Ҳама одамони дигар барои ӯ бегона хоҳанд шуд.
  Ин, албатта, аз як тараф, хуб аст, на тахдид, ки яке аз калонсолон, ки ба васвасаи он чизе, ки ба назараш туъмаи осон менамояд, сари туро мебурад. Аммо аз тарафи дигар, шумо ин қадар танҳоед, вақте ки ҷовидони дигар вуҷуд надоранд.
  Ва хеле дилгиркунанда аст, ки ягон дӯсти доимӣ боқӣ намондааст. Ва модари фарзандхондааш низ бар асари барканорӣ даргузашт. Бале, ҳама нопадид шуданд. Ва онҳое, ки панҷ ҳазор сол доранд ...
  Кенни ҳис кард, ки найча то ба шуши дигари ӯ меравад. Мунаввар шуд ва баргашт.
  Бале, ӯ ҳеҷ гоҳ ин қадар ҷустуҷӯи амиқ надошт . Маълум аст, ки прогресси илмй хам тараккй кардааст ва дар ин чо чунин электроника мавчуд аст ва он кадар гарон нест.
  Кенниро ҳамчун ҷосус гумонбар намекунанд . Чӣ мешавад, агар ҳамааш сирри ӯ - ҷовидона ба рӯи замин баромад?
  Шояд созмони баландкӯҳҳо сарпарастии ӯро бас карда бошад? Тасмим гирифтед, ки азбаски давра ба охир расид, ҳама чизи дигар муҳим нест?
  Як намуди фарзанди абадӣ чӣ гуна аст?
  Кени нафас кашид. Ӯро ба назди пешхона бурданд ва матрон бо дастонаш манаҳашро гирифт. Пеш аз ин, вай ангуштони худро дар дастпӯшакҳои борик, тиббӣ, резинӣ дар машрубот шуст. То ҳама чиз безарар бошаду бача, Худо накунад, сироят накунад.
  Баъд вай ба даҳони худ даромад. Вай дар паси рухсораҳо, дар осмон, зери забон ва то бодомакҳо ҳис карданро оғоз кард.
  Бале, ин чизи нав нест. Кенни ба ёд овард, ки чӣ тавр як нозир дар зиндони дигар ангуштони урёну ношустаашро ба даҳони ӯ андохта буд. Баъд писарбача баромад ва хашмгин шуд. Бигзор ин хонум аввал дастонашро бишӯяд ва дастпӯшак пушонад ва ангуштонашро ба даҳони ноболиғ назанад, ки қаблан бо он чиро намедонист.
  Баъд посбонхо дар хичолат афтоданд. Ва ӯ гуфт, ки онҳо бо дастпӯшакҳо мушкилот доранд.
  Пас аз он даҳ маротиба маҷбур шуд, ки нишинад ва ба камера бурданд. Зиндон мунисипалӣ буд. Ва он қадар муташаккил нест. На телевизор, на яхдон, на ҳатто ҳоҷатхона. Аммо ҳуҷайра пур аз кӯдакон аст, бисёре аз онҳо ҳатто аз Кени хурдтар аст . Ва тахтаҳои урён дар се қатори бунгоҳҳо ва сатили бадбӯй дар кунҷ.
  Ва ин дар Амрико аст! Дуруст аст, ки чунин зиндон истисно аст, онҳо одатан тозатар ва бароҳаттаранд.
  Аз дахон буи каучук ва спирти тиббй меояд. На он қадар гуворо, ва ҳатто бемор. Гарчанде ки писарон ҳамеша тафтиш карда мешаванд, то бубинанд, ки оё онҳо дар даҳони худ чизе пинҳон мекунанд ва аз асрҳои миёна. Бале, шумо метавонед бисёр чизҳоро дар даҳони худ бардоред.
  Кени як навъ алмосро бардошта, сипас фурӯ бурд. Ва тавонист онро нигоҳ дорад.
  Аммо дар ин ҷо шумо наметавонед бо фурӯ бурдан.
  Дар ин чо нозири хилъати сафедпуш кофтуковро бардошт. Ва акнун онҳо рӯдаҳоро тафтиш мекунанд.
  Хуб, шмон ! Дар Русия, умуман, танҳо дар замони Сталин, бачаҳоро ба виҷдон мезаданд . Ва он гоҳ, аллакай гӯё бепарвоёна.
  Ва баъд ӯро гирифта, маҷбур карданд, ки даҳонашро кушояд ва дар он тафтиш гузорад. Бе яхкунӣ, ин як тартиби хеле ногувор аст. Дуруст аст, ки дар дандонаш даҳони махсусе ҳаст, ки нахӯрад.
  Кенни ҳис кард, ки шланг ба рӯдаи ӯ ва сипас ба меъдааш меравад. Дар он ҷо ҳама чиз равшан аст.
  Вақте ки ӯ ба маводи мухаддир гумонбар шуда буд, дар фурудгоҳ бо як рентгени рентгенӣ дурахшид, аммо ҳеҷ гоҳ бо тафтишот.
  Кенни , мисли дигар ҷовидона, амалан бемор набуд ва ин як плюс бузург барои ҳаёти ҷовидонӣ ва як навъ кӯҳистон аст. Аз ин рӯ, ӯ ба муоинаи тиббӣ ниёз надорад. Дар асл, ӯ ҷовидона аст. Ва чаро ӯ бояд. Ҳама чиз дар бадан худаш шифо меёбад.
  Писарак бори аввал зондро фурӯ бурд, гарчанде ки ҳаштуним аср умр ба сар бурдааст. Ҳатто агар ӯ ҳар рӯз кислотаи гидросианиро менӯшад ва aqua regia, захми меъда намешуд.
  Пас, он барои чӣ?
  Ва тартиби хеле ногувор аст.
  Кенни ҳайрон шуд, ки чаро кӯдакро ин қадар бодиққат тафтиш мекунанд. Шояд онҳо аз чизе гумон мекарданд?
  Ва боз як андешаи ногуворе ба сарам омад. Чӣ мешавад, агар ӯ аз ҷовидонӣ маҳрум бошад?
  Бале, вай хеле чавон аст ва ба камол расида метавонад. Ва ӯ на раванди кӯдакона, балки як камолоти воқеии мардона хоҳад дошт. Ва ӯ метавонад соҳиби фарзандони худ бошад.
  Дар ин чо абадзиндагон безурётанд. Ва ин минуси назарраси онҳо бо ҳама бартариҳои дигар аст.
  Аммо зиндагии шумо дер ё зуд ба охир мерасад. Ва Кенни мурдан намехост. Вай пештар зиндагй мекард, тамоман монда намешуд.
  Баръакс, бозиҳои компютерӣ зиёданд ва ҳар сол зиёд мешаванд. Ва онҳо диаграммаҳои зеботаранд. Ва ба зудӣ, эҳтимол, онҳо матритсаи воқеии воқеияти виртуалиро эҷод хоҳанд кард , дар он ҷо моҷароҳои аҷиб ва беназир хоҳанд буд.
  Ҳамаи ин барои зиндагӣ арзанда аст.
  Кени рӯҳӣ, то даҳони ӯ бо чатр банд аст, суруд:
  Пешравӣ то куҷо расидааст?
  Ба мӯъҷизаҳои тасаввурнашаванда ...
  Қаъри баҳр ғарқ шуд,
  Ва ба осмон шитофт!
  Мушкилотҳо фаромӯш шудаанд
  Давидан қатъ шуд!
  Роботхо сахт мехнат мекунанд
  Одами хушбахт!
  Кенни , як асрро дар конҳо ба ёд оварда, воқеан кор карданро дӯст намедошт. Зиёда аз ин, дар карьердо аз дама бедтарин на тозиёнаи назоратчй, на кашондани бори вазнин аст.
  Ҷисми ҷовидона зуд ба стресс одат кард ва мутобиқ шуд.
  Бадтарин чиз ин хастагии муқаррарӣ ва ахлоқӣ аст. Вақте ки танҳо бараҳна, чиркин, арақолуд, аксар вақт дар захмҳо ва захмҳо, писарбачагон аз дард нола мекунанд ва нозирони бадбӯй.
  Ва ҳатто солҳо офтобро намебинед. Ва танхо машъалхо хомуш ва духта мешаванд. Ва бӯи даҳшатноке, ки шумо ба он одат мекунед.
  Ягона чизи хуб он аст, ки Кени диданро дар торикӣ беҳтар аз ҳама гурбаҳо омӯхтааст. Ва ӯ метавонист дар сурати набудани нур мубориза барад.
  Илова бар ин, писарак ҳатто барои як кӯҳистон истодагарии аҷибе ба даст овард.
  Аммо ӯ осеби равонӣ гирифт. Ва гохе дар хобаш ин конхоро мебинад.
  Кухистонхо хотираи аъло доранд ва онхо амалан хеч чизро фаромуш намекунанд, хатто агар фаромуш кардан хоханд хам.
  Шояд барои хамин Кенни ин кадар хашмгин шуд. Ӯ ҷовидонро кушт, худро ба боварии мирандаҳо низ молид. Ва ҷанг карданро дӯст медошт.
  Аз ҷумла, ӯ дар Украина ҷанг кардааст. Ӯ бисёре аз сарбозони русро кушт, аммо аз ҳад зиёд машҳур шуд ва аз ӯ хоҳиш карданд, ки тарк кунад, то дурахшон нашавад.
  Шумо дар ҳақиқат касб карда наметавонед.
  Ва дурнамо нест. Кӯдак наметавонад подшоҳ бошад, ҳадди аққал муддати дароз.
  Дар омади гап, Искандари Мақдунӣ ҷовидона буд ва аз ин рӯ, ӯ чунон хашмгин ва бидуни тарс ба ҷанг шитофт. Аммо аз ӯ хостанд, ки ғайб занад, то ҷавонии абадии ҳоким шубҳаро ба вуҷуд наоварад. Ва ӯ дар паси худ як дугонаеро гузошт, ки аз заҳр мурд.
  Ва ӯ ба сафар рафт. То он даме, ки дар охир сарашро буриданд.
  Ин достони ҳоким ва подшоҳи афсонавии Македония аст.
  Кени оҳ кашид, вақте ки ӯ дар ниҳоят меъдаашро тафтиш кард. Хуб, тафтиш баргашт ва он ҷик зад.
  Бача гумон мекард, ки охир, агар сираш фош шавад, озодй дода намешавад. Онҳо мисли каламуш тафтиш мекунанд ва қисмҳоро ҷудо мекунанд. Масалан, кӯшиш кунед, ки як узвро буред.
  Дар ин ҳолат чӣ мешавад?
  Вай боз калон мешавад.
  Кени ох кашид... Тафтнш аз байн бурда шуд ва чустучу давом кард. Дар ин ҷо ӯро дар байни ангуштони дасташ нигоҳ медоштанд. Баъд ба ноф фишор овардан гирифтанд. Чунин ба назар мерасад, ки онҳо чизеро меҷустанд.
  Бадтарин қисми он дар охир аст. Аммо Кенни, гарчанде ки таҷрибаи ҷустуҷӯи анал дошт, инро интизор набуд. Матроне, ки дар тан хилъати сафед дошт, клизмаи калони автоматй овард. Ва дигараш хам дар тан чомаи сафед, хавзаи азим.
  Ва клизмаи вай ба мақъад вай андохта шуд. Баъд оби гарм ба кор андохта шуд. Ва онҳо бо фишори зиёд ба шустан шурӯъ карданд. Ин ҳам дардовар ва ҳам нафратовар ва хоркунанда буд.
  Шустани рӯдаҳо хеле бодиққат буд. Кени табассум кард. Ҳарчанд вақте ки ангушти дастпӯшак ба нуқтаи панҷум ворид мешавад, таҳқиромез аст, он аллакай дардовар буд ва на он қадар дарднок. Аммо бори аввал ба ӯ клизма карда шуд. Чаро ба писари ҷовидона беморхона лозим аст? Ҳама чиз шифо меёбад ва худаш ислоҳ мешавад.
  Ва дар ин ҷо як чизи махсус ва аҷиб аст. Ӯ аз ҳар чизи бад пок шудааст ...
  Кени, хушбахтона, акнун даҳони озод барои сурудхонӣ дошт;
  Аз ҷое дур, мисли шамоли гарм -
  Акси садои занги телефон маро аз хоб бедор мекунад.
  Овози ошно чун нури офтоб ба гуш мерасад.
  Медонам, ки касе маро ин тавр ёд намекунад, касе маро чунин дӯст намедорад.
  
  Салом модар, модар.
  Ба ман бигӯед, ки ҳаво хунуктар мешавад. Ба ман бигӯед, ки маро пазмон шудаед.
  Ман инро хеле пазмон шудам, модар, модар.
  Ман медонам, ки ту дар он ҷо танҳо ҳастӣ, аммо нагузор, ки ман ба ту наздик шавам -
  Ин дунё дар пои ту аст.
  
  Хор:
  Руххои мо дар бораи чизи асосй сурудхо месароянд.
  Бе ту ин дунё махрум аст, модар, модар, модар, модар.
  Руххои мо дар бораи чизи асосй сурудхо месароянд.
  Бе ту ин дунё махрум аст, модар, модар, модар, модар.
  
  Ҳаёти хеле норавшани мо печида аст.
  Мардум барои ишқ мубориза намебаранд - беақл ҳастанд, модар.
  Ин кадар пайрахахо ва бисьёр роххои каж.
  Аммо ин барои шумо нест. Хамаи ин факат чанг аст.
  
  Ба ман бигӯй, модарҷон?
  Паррандагон бо овози ту месароянд, Номи ту бар пойтахт парвоз мекунад,
  Ва ӯ боздошта наметавонад, модар, модар.
  Ман медонам, ки ту дар онҷо танҳоӣ, аммо нагузор, ки наздик шавам, -
  Тамоми ҷаҳон зери пои шумост.
  
  Хор:
  Руххои мо дар бораи чизи асосй сурудхо месароянд.
  Бе ту ин дунё махрум аст, модар, модар, модар, модар.
  Руххои мо дар бораи чизи асосй сурудхо месароянд.
  Бе ту ин дунё махрум аст, модар, модар, модар, модар.
  
  Ба қарибӣ ман беҳтарин хоҳам шуд. Ҳамон тавре ки ту орзу кардӣ, модар.
  Ба қарибӣ ман беҳтарин хоҳам шуд. Ҳамон тавре ки ту орзу кардӣ, модар.
  Ба зудӣ ман аз ҳама бештар хоҳам шуд. Ҳамон тавре ки ту орзу кардӣ, модар.
  Дар хотир доред, ки чӣ гуна хоб дида будед, модар?
  Матрон, ки калонӣ буд, бо ғазаб гурусна зад:
  -Чӣ ҷавонмард дар бораи модараш ёд кард! Ва чи тавр одамонро мекуштед, дар саратон чй фикрхо доштед!
  Кени гиря кард:
  -Ман касеро накуштаам!
  Матрори калон гур-гур кард:
  - Ҳа! Ва ранги ранга, ки косахонаи сарро бо лом шикаста, осори худро мегузорад.
  Кени сар ҷунбонд. Хайр, бале, вай дар хакикат дируз ба сари бачаи сиёхпуст бо лом зад. Ва ҳатто барои пинҳон кардани силоҳи куштор ё тоза кардани чопҳо омад.
  Кени бо кадом рох одат карда буд, ки ташкилоти пуриктидор тамоми маълумотро дар бораи у дар кабинети файлхо нест мекунад ва бепарвой нишон дод. Ва аз афташ санчида шуд ва худи хозир компютер мувофикро ёфт.
  Сардор шиква кард:
  "Ҷавон қотил, ҳамин шумост!
  Кенни мантиқан қайд кард:
  - Ҳатто агар ман ломро дар даст дошта бошам, ин маънои онро надорад, ки ман кушта будам!
  Сарматрос нанг зад.
  - Инро дар суд гуфтанй мешавед! Ва онҳо ба шумо ҳукми якумрӣ медиҳанд!
  Кени бо табассум гуфт:
  - Ман танҳо кӯдак ҳастам! Якчанд соли наврасӣ ҳадди аксар.
  Зан ҷавоб дод:
  -Ин бача домоди прокурори мост. Пас шумо бахт надоред. Шумо шахси нодурустро ғорат кардед ва куштед. Барои хамин прокурор ба шумо супориш дод, ки аз хама бештар ва муфассалтар кофтуков кунед. Акнун шумо рӯй намегардонед!
  Кени гиря кард.
  -Биёед мебинем!
  Ва дар ҳақиқат, ӯ итминон дошт, ки як созмони пурқудрат ӯро ба ягон роҳ раҳо мекунад. Гузашта аз ин, чӣ гуна ҳукми умрбод? Писаре дар зиндони федералӣ хеле шубҳанок хоҳад буд.
  Ман ҳайронам, ки оё ба ӯ иҷозат дода мешавад, ки дар компютер бозӣ кунад? Чунин ба назар мерасад, ки ин барои ҷавонон имконпазир аст.
  Дар ин миён нозири хилъати сафедпуш як кофтуковро кашид. Ва акнун Кени бояд бо анҷом додани эндоскопия тамоми рӯдаҳоро тоза кунад. Ин як тартиби ногувор ва таҳқиромез аст. Аммо он дар клиникаҳои оддӣ анҷом дода мешавад.
  Зане, ки дар тан либоси пушт дошт, онро дар банди панҷум гузошт, писарон шлангро дарун кардан гирифтанд, ки ин хеле хуб аст.
  Ва рӯдаҳои ӯ дар экран пайдо шуданд.
  Кени гиря кард. Ва барои он ки ин қадар дарднок, нафратангез ва тикчак нашавад, боз ба сурудхонӣ шурӯъ кард;
  Дур, дур дар шаҳри ором
  Дар миёнаи замин, танҳо дар як ҳуҷраи торик
  Ба Худои ман барои наҷот дуо гӯед
  зиёрати ман .
  
  Вай барои як чиз дуо мекунад: Худо баракат диҳад!
  муми тамоми шаб дар тиреза месузанд ,
  Аз даст додани имону муҳаббат,
  Нурро ҷони гумшудаи ман пайдо кард.
  
  Модар, модарҷон, ту танҳо намедиҳӣ ва аз муҳаббат бас намекунӣ.
  Дар ин дунёву дунё ҳамеша бо ман бошӣ.
  Меравам ба суи ту танхо, захми дар дил.
  Модар, модар, ту девори сангини ман.
  Модар, модар, ту девори сангини ман.
  
  Шаб сиёх, рох номаълум, торикй бепоён аст
  Ва қувваҳои сиёҳ барои ман мушкилотро пешгӯӣ мекунанд,
  Аммо ду бехобӣ маро дар торикӣ нигоҳ медорад:
  Чашмони модар ва ҳатто Марями бокира.
  
  Мегӯянд, ки ман ҳеҷ гоҳ ғамгин нашудаам.
  Медонӣ, танҳо ту азизи ман ҳастӣ.
  Тақдир чанд бор туро бе рахм задаст?
  Бо дуои ту зинда мондам.
  
  Модар, модарҷон, ту танҳо маро дӯст намедорӣ ва аз дӯст доштани ман даст намекашӣ.
  Дар ин дунёву дунё ҳамеша бо ман бошӣ.
  Меравам ба суи ту танхо, захми дар дил.
  Модар, модар, ту девори сангини ман.
  Модар, модар, ту девори сангини ман.
  
  Аз он мусибатҳо маро шикаста натавонистанд,
  Он чизе ки дур аст, дар миёнаи замин
  Ба Худои ман барои наҷот дуо гӯед
  зиёрати ман .
  Сардор гуфт:
  - Метавонед хуб суруд хонед! Аммо шумо ҳамчун калонсолон ҳукм карда мешавед. Ва шумо санаторияи наврасонро нахоҳед гирифт. Шуморо калонсолон, ҷинояткорони бераҳм ва бадбӯй иҳота мекунанд, ки ба таҷовуз ба писарони зебо ва мӯйсафед мисли шумо хеле дӯст медоранд.
  Кенни дилпурона чавоб дод:
  - Ман метавонам баргардам!
  Матрон хандида гуфт:
  - Ту кӯдак ҳастӣ! Ту чанд сола?
  Кени бо табассум пурсид:
  - Чиро намедонй?
  Матрори калон сар ҷунбонд:
  - Бале, шумо як навъ одами аҷибе ҳастед. Бе қабила, бе қабила ва шумо дар кабинети файл нестед. Мо аввал бояд фаҳмем, ки шумо аз куҷоед ва чӣ гуна ба сари мо афтодед. Ва он гоҳ мо қарор медиҳем, ки бо шумо чӣ кор кунем!
  Писарак қайд кард:
  - Беҳтараш раҳо кун! Ин арзонтар мешавад!
  Дар ҳамин ҳол ҳамшираҳои шафқат муоинаи рӯдаҳои писарбачаро ба итмом расонида, зондро аз нуқтаи панҷум хориҷ карданд.
  Кенни ҷовидона фикр мекард, ки душвортарин қисми пушти ӯ аст, аммо Сармуҳосиб қайд кард:
  -Шумо низ бояд масонаатонро тафтиш кунед! Бале, ин ҷустуҷӯ бояд аз ҳама дақиқ бошад!
  Кени дар шикам хобида бошад . Ва дасташ дар дастпӯшаки тиббӣ сари камолотро бодиққат фош кард. Ва дигаре як зондҳои борикро овард, ки қодир аст аз пешоб гузарад.
  Кенни ҳаяҷонбахши дастони занро ҳис мекард, ҳатто агар онҳо дастпӯшакҳои борик ва резинӣ дошта бошанд. Ва танааш аз хун ва ҳаяҷон варам карда буд.
  Сардор пурсид:
  - Оё шумо ягон бор зан доштаед!
  Кенни аз хиҷолат сурх шуда, ҷавоб дод:
  - Ҳа! Ва зиёда аз як маротиба!
  Сардор гуфт:
  - Ва шумо онҳоро дар зиндон хоҳед дошт! Ту писари хеле зебо ҳастӣ!
  Дар ин миён зани хилъати сафедпуш риштаи борикро ба пешобча андохта, ба дарун задан гирифт. Ин каме дарднок ва гила буд.
  Кени фикр мекард, ки онҳо эҳтимол ин корро дар беморхонаҳо ҳангоми тафтиш кардан лозим аст. Ва барои чунин тартиб дар Иёлоти Муттаҳида, онҳо эҳтимол пули зиёд мегиранд, онҳо онро комилан ройгон мекунанд. Ва ҳоҷат нест, ки сурх шудан ва худро хору зор шудан ва аз шарм сӯхтан лозим аст.
  Занхо танхо ба хамшираи халтахои сафед дар бар карда, вазифаи худро ичро мекунанд. Ва чизе барои шарм кардан нест.
  Кени табассум кард ва фикр кард, ки вай бояд шахси хеле олиҷаноб бошад, зеро ӯро ҳамин тавр ҷустуҷӯ карданд ва боз писари ҷовидони ҳаштуним аср ба сурудхонӣ шурӯъ кард;
  Дар саросари ҷаҳон гардиш кунед -
  Фақат пешакӣ бидонед:
  Шумо дастони гармтарро намеёбед
  Ва аз модарам нармтар.
  Дар ҷаҳон чашм намеёбӣ
  Меҳрибонтар ва сахтгиртар.
  Модар ба хар яки мо
  Ҳама одамон азизтаранд.
  
  Модар, модар зеботарин калимаи дунёст.
  Модар, модар ба кӯдакон гармӣ ва табассум мебахшад.
  Модар, модар, шодиву ғамро бо ту шарик мекунам,
  Модар ман туро дуст медорам!
  
  Новобаста аз он ки шумо чӣ гуна ба атроф нигоҳ мекунед
  Аммо зимистону тобистон
  Модар дӯсти беҳтарин аст
  Модари беҳтаре нест.
  Ман мехоҳам ба шумо орзу кунам
  Ва некӣ ва нур.
  Бигзор сухан дар бораи модарам бошад
  Тамоми сайёра медонад!
  
  Модар, модар зеботарин калимаи дунёст.
  Модар, модар ба кӯдакон гармӣ ва табассум мебахшад.
  Модар, модар, шодиву ғамро бо ту шарик мекунам,
  Модар ман туро дуст медорам!
  Ва писарбача Кенни ҳатто гиря кард. Охир, вай модар дошт, вале чанд вакт пеш, дар айёме, ки империяи Чингизхон хануз ба дуньё наомада буд, вакте ки дар Европа чанги чангй маълум набуд, уро куштанд.
  Ниҳоят пробка хориҷ карда шуд. Пас аз ин посбонони хилъати сафедпуш низ ангуштони пои бараҳнаашонро тафтиш карда, пояи бараҳна ва каллусиро эҳсос карданд.
  Сардор қайд кард:
  - Вай хеле сахтгир аст, калима шохи каркон аст. Гӯё ин писарак тамоми умр танҳо пойлуч давида бошад!
  Кени сар ҷунбонд.
  - Ҳа, ӯ! Ман пойафзолро дӯст намедорам!
  Сардори зан фармон дод:
  - Уро ба душ бурда, нагз шуст. Баъд ришашро метарошанду аз хар тараф барахна сураташ мегиранд!
  Писарбача нола кард:
  -Чаро сарамро тарошам!
  Сардор ҷавоб дод:
  - Барои он ки шумо прокурори моро аз хад зиёд озор додед. Ва шумо писарон, аз мӯи худ ҷудо шуданро дӯст намедоред. Ва онҳо барои шумо як ҳуҷайраи ягона ва сард хоҳанд гирифт. Ва он гоҳ дигар ҷавонон шуморо хеле эҳтиром мекунанд.
  Дастҳои худро ба паси худ ва ба душ гузоред.
  Кенни ба берун бароварда шуд ва писарбачаи асир ва ҳамзамон як кӯҳистони ҷовидона сарашро паст карда, барои шустушӯй давид. Кайфияташ паст шуд. Бе компютер ва телевизор нишастан дар танҳоии сард дилгиркунанда хоҳад буд. Дар ширкати наврасони беақл беҳтар аз танҳоӣ.
  Хайр, ба хар хол ташкилоти пинхонй ба у ичозат намедихад, ки худро фош кунад ва дароз нишинад.
  
  ЯК СССР ДАР БАЙНИ ГУРГХО
  Қатъ аз сабаби оташ задани офтоб ба амал омад, ки дар натиҷа 22 июни соли 1941 Иёлоти Муттаҳида, Бритониё ва мустамликаҳои он хомӯш карда шуданд. Дар аввал ин ба рафти чанг махсусан таъсир нарасонд. Немисхо ба хамон рохе, ки дар таърихи хакикй пеш мерафтанд. Фюрер хам ба чануб ру овард ва Япония мавкеи мунтазириро гирифт... Ва боз зимистони сарди Армияи Сурхро аз маглубияти комил начот дод ва ба вай имкон дод, ки дар назди Москва ба хучуми чавобй равад. Ва Ҷопон дар ҳамин ҳол он мулкҳоеро дар уқёнуси Ором, ки қаблан ба Бритониё ва Иёлоти Муттаҳида тааллуқ дошт ва ҳоло нерӯҳои изофӣ наметавонанд вориди он шаванд, тасарруф кард.
  Дар фронти шаркй дар бахор ва аввали тобистон немисхо як катор галабахо ба даст оварда, боз ба мукобили Сталинград хучум карданд. Бо вуҷуди ин, дар ин ҷо тафовут аз воқеият оғоз ёфт. Набудани фронти дуюм ба немисхо имкон дод, ки кушунхои бештарро аз Европа ва аз Либия гузаронанд ва дар он чо танхо гарнизонхои итолиёвиро тарк кунанд.
  Ва хучум на танхо аз Сталинград, балки дар Тихвин хам огоз ёфт. Ва акнун ба онҳо Роммел фармондеҳӣ мекард, ки Фюрер барои шикасти англисҳо дар Либия ва забт шудани Толбук баҳои баланд дод .
  Дар мухорибахо аввалин танкхои "Паланг" низ иштирок доштанд. Роммел шабона ба хучум cap кард ва муяссар шуд, ки кушунхои советиро ногахонй бигирад. Вазъият аз он сабаб тезу тунд шуд, ки немисҳо дар авиатсия бартарӣ доштанд ва дар мубориза бо иттифоқчиён қувваи худро сарф накарданд.
  Лётчики Марсель дар фронти шаркй зуд хисобот ба даст меовард. Ҳанӯз дар моҳи июни соли 1942, вай шумораи ҳавопаймоҳои задашуда аз яксаду панҷоҳ зиёд буд ва Салиби оҳанинро бо шамшерҳо ва алмосҳои баргҳои дуби нуқрагӣ гирифт.
  Аммо ин танҳо ибтидои касб буд.
  Дар осмон, дар хакикат, барои Армияи Сурх душвортар буд. Ва ба немисхо муяссар шуд, ки Тихвин ва баъд боз чанд шахри дигарро гирифта, Ленинградро бо як ангуштарини дукарата бурида, боз ин шахрро бастанд.
  Фармондехии советй кушиш кард, ки ба Ленинград зада гузашта, дар марказ хучум кунад. Аммо барои ноил шудан ба муваффақият дар ин соҳаҳо қувва намерасид.
  Ягона тасаллй он буд, ки фашистон дар Сталинград часпида буданд, ки ин ба онхо имконият дод, ки захирахои нав ба нав чамъ оваранд.
  Аммо Ленинград банд буд. То хол Туркия ва Япония ба чанг дохил нашудаанд ва СССР имконият дошт, ки мавчи чангро дигар кунад. Мохи ноябри соли 1942 кушунхои советй дар назди Ржев ва Сталинград ба хучум cap карданд.
  Ржев муваффакият ба даст наомад. Аммо дар наздикии Сталинград ринг баста шуд. Аммо чунон ки дар вакташ маълум шуд. Рейхи сеюм захираҳои хеле зиёд дошт ва Роммел аз шимол ба сӯи Сталинград ва аз ҷануб Майнштейн ҳамла кард.
  Ба чанг ногахонй дохил шудани Япония вазъиятро тезутунд кард. Самурайҳо, сарфи назар аз ҷанг дар Чин, ба Владивосток ҳамла карданд.
  Шояд Хирохито тарсид, ки рейхи сеюм маглуб мешавад ва ба чанг даромад.
  Гузашта аз ин, Ҷопон барои ҳамлаҳои ҳамаҷониба захираҳои кофӣ ва пиёдагард дошт.
  Армиям Сурх махкам карда шуд ва Роммел муяссар шуд, ки аз шимол то Сталинград рахна гузарад. Майнштейн муваққатан боздошта шуд, аммо аз Паулус тақвият ва дастгирии иловагӣ гирифт, вай бо аскарони аллакай кушодашуда пайваст.
  Хамин тавр, боз як ҳалқае ба миён омад, ки дар он аскарони шӯравӣ қарор гирифтанд.
  Баъди чангхои якрав аксарияти онхо нобуд ва асир гардиданд. Баъди ин немисхо ишгол намудани Сталинградро ба охир расонданд. Ва дар мохи марти соли 1943 Туркия хам ба чанг дохил шуд. Вазъият боз хам мураккабтар шуд. Дар ҳаво немисҳо бартариро нигоҳ доштанд. Марсел аз сесад ҳавопаймои сарнагуншуда гузашт ва аввалин олмоние шуд, ки бори дуюм Салиби оҳанинро бо баргҳои дуб, шамшерҳо ва алмосҳо гирифтааст.
  Моҳи май немисҳо як ҳамлаи навро оғоз карданд, ки ба таври оммавӣ танкҳои нав - "Паланг", "Пантер" ва "Шер" -ро истифода бурданд. Ва онхо бомуваффакият пеш рафтанд, гарчанде ки Армияи Сурх мудофиаи пуриктидорро гирифт. Аммо куввахо аллакай нобаробар буданд, зеро кушунхои советй якбора дар се фронт - ба мукобили Рейхи сеюм, хамрохони он, Япония ва колонияхои он ва Туркия мечангиданд. Вазъият дар натичаи чанги умумии эълонкардаи фашистон, ки дар сурати набудани бомбаборони иттифокчиён боиси чандин маротиба зиёд шудани истехсоли ярок гардид, тезу тунд гардид. Пас, имконияти СССР зуд кам шуд!
  Дуруст аст, ки Фриц охиста-охиста пеш мерафт, зеро дар назди онхо мудофиаи амик мавчуд буд. Ва аскарони советй тачриба дошта, хеле диловарона мечангиданд. Аммо онҳо ҳанӯз ҳам мағлуб шуданд.
  Бо вучуди ин онхо бо шучоати калон чангида, баъзе чанговарон дарачаи олй нишон доданд. Дар ин чо, масалан, экипажи танкии Элизабет дар самолёти оддитарини Т-34-76 ба мукобили фашистон мубориза мебарад.
  Немисхо бошад, охиста-охиста ба суи кушунхои советй, ки дар як катор ё хук саф оростаанд, харакат мекунанд. Дар пеш танки вазнинтарин ва бехтарини му-хофизатшавандаи "Лев" аст. Он ба Пантера шабоҳат дорад, танҳо хеле калонтар ва навад тонна вазн дорад. Зиреҳи фронталии корпус 150 мм ва нишебӣ ба мисли Т-34 ва паҳлӯҳо 82 мм бо нишебиҳо мебошанд. Пешонии манора умуман хеле хуб муҳофизат карда шудааст: 240 мм бо нишебиҳо ва паҳлӯҳо низ аз 82 мм заифтаранд, ба монанди корпус. Ва як таппончаи пурқуввати 105 мм бо дарозии баррел 70 EL. Ин танкест, ки аз дур зарба зада метавонад.
  Элизабет бо пои луч қуттии редукторро ба боло мегузаронад.
  Ва сию чор суръатро баланд мебардорад. Ба "Шер" аз дур тир андохтан бефоида ва наздик шудан лозим. Мошини пуриктидори немис снаряди кувваи марговар мефиристад. Вай мешитобад. Духтарони танк шодона хандида, пои урёнашонро харакат мекунанд.
  Охири мохи май дар шимоли Кавказ хаво гарм аст ва зебоманзарони бикини бисёр кайфу сафо мекунанд.
  Елена бо ҳуштак қайд мекунад:
  - Акнун фашизм дар шох бузург мешавад!
  Екатерина пои урёну дабдастаашро чунбонда, розӣ мешавад:
  - Мо ҳатман ӯро мезанем!
  Т-34-76 суръатро идома медиҳад, аммо суръати берун аз роҳ маҳдуд аст. "Шер" тамоман базӯр мехазад ва "Пантера" ва "Палангҳои" тезтар суръатро суст мекунанд, то пеш нашаванд.
  Аммо ин мошинҳо хатарноканд, махсусан Пантера, ки қодиранд дар як дақиқа понздаҳ тир парронанд. Аз ин шумо метавонед сюрприз интизор шавед.
  Евфразия пошнаи лучашро ба газ зер карда, хиҷил мекунад:
  - Мо бо роххои мохирона мубориза мебарем!
  Тупчаи танки "Лион" камбудии калон дорад, ки вай дар як дакика хамагй панч маротиба тир холй мекунад. Умуман, модели муваффақтарин нест. Зирехшиканӣ аз ҳад зиёд аст ва аз масофаи хеле дур зарба задан лозим нест. "Палангҳо" ва "Пантера" аз ду километр рахна мезананд, аз масофаи дуртар ворид шудан ба 34-и хурд ва мобилӣ қариб ғайриимкон аст. Пас, оё меарзад, ки Шерро бо чунин таппончаи пурқувват муҷаҳҳаз созем? Дигар танкҳои шӯравӣ, ба истиснои КВ-1С, боз ҳам сабуктаранд, аммо ин танк низ дар дифоъ ҳеҷ бартарӣ надорад ва кори ронандагӣ танҳо бадтар аст.
  Элизабет баданашро чарх мезанад ва хиҷил мекунад:
  -Бо синаам нафас мекашам, ҳаво мавҷи васеъ аст,
  Дурахшон медурахшад, гилеми ситорадор беохир аст...
  Эҳсос бозӣ, духтарони пойлуч зиндаанд,
  Мехохам дар осмон бозй кунам ва то абад ба суи офтоб парвоз кунам!
  Танки Левро рахна кардан, хатто ба пахлуяш хам гузаштан осон нест. Паҳлӯҳои манора, ба монанди манораҳои Пантер, нишебанд ва қисми болоии паҳлӯҳои корпус низ. Ин зарфҳо аллакай шакли маъмулии "гурба" доранд, ки муҳофизати беҳтарро аз гардиш таъмин мекунанд. На мисли "Паланг", қариб чоркунҷа. Аммо "Паланг" пеш аз ҷанг таҳия шуда буд ва ба либоси KV монанд буд. Аммо "Паланг"-2, ки таҳияи дертар аст, инчунин як танки шакли "гурба" аст ва ба зудӣ ин танк низ ба истеҳсолот ворид мешавад. "Шер" шикастан ба тахта низ қариб ғайриимкон аст. Факат кисми поёнии корпус нишебии зирех надорад, балки онро роликхо пушондаанд. Яъне, ба шумо лозим аст, ки аз наздик гузаред ва маҳз дар байни майдончаҳо равед.
  Пас, духтарон вазифаи душвор доранд. Гузашта аз ин, сию чор дар харакат чунон ба ларза меафтад, ки дуруст тирандозй кариб номумкин аст.
  Элизабет аз дӯстонаш пурсид:
  Оё мо душманро маглуб карда метавонем?
  Елена дилпурона чавоб дод:
  -Духтарон ва«те пойафзол надоранд, бо пои луч чунон ®ассосият пайдо мекунанд, ки ®атман ба душман зарба мезананд.
  Элизабет бо ин розӣ шуд:
  - Бале, пошнаи урёни духтарон гарави галаба аст!
  Хамин тавр, аз маглубият канорагирй карда, сию чор дар болои киштй ме-лащанд. Дар ин ҷо чизи асосӣ ин аст, ки инчунин аз силоҳи Пантера ва Тигер худдорӣ кунед. Онҳо зуд ва дақиқ мебошанд. Ва шумо наметавонед ба ин танкҳо сар ба сар занед.
  Елена бо ангуштони бараҳнааш ба немис тир мезанад. Аммо гузаштан аз майдони ҳаракат қариб ғайриимкон аст. Аммо майдони яхбандии душман шикаста, "Шер" меистад.
  Боз аз назди у сию чор кадам мегузашт. Ва як снаряди марговарро ба қисми поёнии тараф мефиристад.
  Екатерина қайд мекунад:
  - Тупи мо кӯҳна шудааст - "Шер" воқеан гирифта намешавад!
  Аммо Елена чун ранҷида ба қисми паҳлӯи душман зарба зад ва "Шер" оташ гирифт.
  Духтарон суръатро суст намекунанд, боз род ба пеш. Ҳоло онҳо ҳадафи заифтар доранд: "Пантера". Ба тарафи росташ задан кифоя аст.
  Элизабет қайд мекунад:
  - Гурбаи амалӣ!
  Кэтрин хандида гуфт:
  -Аммо базӯр мехазад, то аз сарпӯши "Шер" набарояд.
  Ва Елена аз дур ба сӯи Пантера тир холӣ кард, ки он ба тарафи дигар дур буд ва паҳлӯяшро кушод. Вай як борик дорад - 40 миллиметр, ва он муҳим нест, ки он каҷ аст.
  Танки немисхо бо як таркиш метаркид. Бале, зе-бохо ба таври чидди ran заданд.
  Онҳо бо файзи дилрабои худ зебоиҳои ҷангӣ.
  Аммо снарядхо хангоми гузаштан хуштак зада, кариб ба зиреҳ мерасад.
  Сию чор хеле хатарнок аст ва вай ба шахсе шабоҳат дорад, ки дар байни триклаҳо ҷаҳида мешавад.
  Элизабет бо пои бараҳнааш боз тир холӣ кард ва суруд хонд:
  - Ман ҳама чизро карда метавонам, ман ҳама чизро карда метавонам, мо Вермахтро бармегардонем!
  Албатта бо чунин духтарон худ шайтон наметарсад. Хол он ки гитлерчиён тачовузкорона хучум карда истодаанд ва онхо танкхои бисьёре доранд...
  Қувваҳо нобаробаранд. Гарчанде шумораи мошинҳо тақрибан баробар бошад ҳам, мошинҳои олмонӣ вазнинтаранд. Бисьёр танкхои советй сабук буда, ба мукобили монстрхои фашистй чандон тайёр нестанд.
  Аммо экипажи Элизабет мӯъҷизаҳо эҷод мекунад ва дар ҳаракат Пантераи дигарро парронад.
  Комсомолецхо бо чанговарона мубориза мебаранд. Онҳо дақиқ тир меандозанд. Онҳо давида, дурахшанда пойлуч, пошнаи мудаввар. Ва ба душман рост ба ҳадаф зарба занед.
  Аленка бо шавк фармон медихад:
  - Духтарон таслим нашавед!
  Ва холо туп снарядро махз ба тарафи Т-4 мепартояд, ки ин танкро сурох мекунад. Аммо дар ин ҷо, албатта, "Шер", гирифтан он қадар осон нест. Ва дар ин ҷо шумо бояд кӯшиш кунед.
  Анюта бо ангуштони бараҳнааш мошинро нишон дода, маҳз ба охир оташ мезанад ва мегӯяд:
  - Шаъну шараф ба коммунизм!
  Алла низ хеле дақиқ тир мезанад ва илова мекунад:
  - Шаъну шараф ба кахрамонй!
  Духтарони ҷанговар дар ин ҷо аз дараҷаи олӣ ва аэробатика чизе кам нестанд!
  Мария, ки снарядро ба таппонча дода, месуруд:
  - Баланду баланд ва баландтар
  Барои парвози паррандагони мо саъй кунед...
  Ва ҳар як винт нафас мегирад,
  Осоиши сархадхои мо!
  Маруся ба суи Краутхо тир холй карда, илова кард:
  - Албатта....
  Кахрамонии оммавии русхо ва на танхо халки рус дар хама кор зохир гардид...
  Садои ченаку хомуши коку мисли соати зангзанй аз болои хандакхо мегашт. Дарахтони нодир, ки дар вазиши шамол точи зичи сабз доранд, мисли пешравони салют ба аскарони хаста салом медиханд. Барои баъзеҳо, ин ҳатто метавонад як навъ огоҳӣ ба назар расад - онҳо мегӯянд, ки шумо ба дунёи дигар меравед!
  Батальон дар тахти фармондехии Владимир Михайловский, ки дар мухорибахои пештара, махсусан дар маглубияти май вахшиёна зарба зада буд, холо аз хисоби навоварон шитобкорона пурра карда, барои тай кардани яке аз минтакахои хавфнок тайёрй мебинад. Се километр дуртар аз шарк обхои Дон аз оташи чанг равонанд.
  Аксари камишҳо аз бомбаҳои оташзананда сӯхта шуданд, об аз дуд сиёҳ шуд. Мисли гӯгирдҳои азим дар нангини мотам, тудаҳои пули дар натиҷаи мавҷи таркиш вайроншуда танҳо истода, ҳамчун такягоҳ амал мекунанд.
  Дар киштихо пионерони махаллй тухфахои сахро, инчунин куттихои лавозимоти харбиро барои чанговарони кахрамони советй мебаранд, ки ба чанги марговар бо лашкари хашму газаби фашистй тайёранд.
  Хамин тавр, чор нафар куттии дарозеро ба суи буттае, ки бо буттамева пушида буд, кашола карданд. Дар он чо таппончаи зид-ди танкй эхтиёткорона камуфляй карда, мисли мохавк дар камин меистод. Дар назди таппонча се солдат ва тупчии чаш-маш Алеся амал мекунанд. Духтаре, ки хеле нозук аст, вале дастонаш аз кори хасташуда тобнок аст. Вай инчунин бо хамрохии бачахо кушиш мекунад, ки дар сурати кушиши танк ё "машинаи зирехпуш"-и рамаи фашистй аз теппаи табий гузаштан ба дом тайёр кунад.
  Цанговарон, асосан, хануз тамоман риш надоранд ва аз тир холй нашудаанд, чавононе, ки курси кутохшудаи даъват - якуним мохро тамом кардаанд, илова бар ин, албатта, тайёрии пеш аз даъват дар СССР нагз ба рох монда шудааст.
  Баъзе ҷанговарон аллакай таҷриба доранд. Онҳо аз ҳайвонҳои ҷавон бо бӯйҳо, тезии ҳаракатҳо фарқ мекунанд, баъзеҳо дубора печонида шудаанд. Махсусан, Ивани якчашм, ки ба пирати хакикй монанд буд, ришашро рахо кард. Унвони прапорщик ва аллакай якчанд орден дар набардхои гуногун, дурусттараш аввалин дар назди Москва гирифта шудааст. Вақте ки ба назар чунин менамуд, онҳо кори имконнопазирро карданд: онҳо Фритсро боздоштанд ва ҳатто душманонро мисли сагзанон як-дусад километр ронданд.
  Фриц чӣ қадар таҷҳизоти партофташуда дошт? Шояд ин кадар зиёд набошад ва аксар вакт танкхо буданд, вале транспортёрхои зирехпуш тупу пулемётхое буданд, ки дар тобистону тирамохи соли чилу як аскарони пиёдагарди советиро чунон дарднок азоб медоданд - акаллан як тин!
  Аммо вақте ки сардиҳо аз сӣ дараҷа зиёд шуд, ҳамаи ин ҳаюлоҳои тевтонӣ қобилияти ҳаракати худро гум карданд ... Бензин ях кард ва равған ях кард.
  Мутаассифона, онхо фашистонро то охир ба охир расонда натавонистанд. Кисман бо айби фармондех, ки куввахои калонро талаб кард, ки ба шахрхое, ки подразделенияхои немисхо печида буданд, хучум кунанд. Бале, ва обшавии об омад - хато бошад ...
  Дар фасли баҳор, Иван низ ордени дуюм гирифт - ба ӯ хушбахт буд, ки аз камин як генерал ва якчанд офицерро куштааст. Бо вуҷуди ин, ҷанг танҳо қисман муваффақ буд. Дар вацти таъкиб пораи гумшуда ба руи Иван Краснов зада, уро аз чашмаш махрум кард. Афсӯс, ин ҷанг аст, на филми кӯдакона, ки қаҳрамони асосӣ ҳамаро латукӯб мекунад ва ҳатто сад автомат ба ӯ зада наметавонад.
  Ва акнун онхо бояд кори аз чихати чисмонй душворро анчом диханд: хандакхо, хучрахо ва домхои чукур кофта.
  Пионерон ба онхо ёрй мерасонанд, хол он ки сахро ором аст ва худи чавонписа-рон ва духтарон ба бародарони калониашон ёрй расондан хостанд. Хатто аз хад зиёд гайратмандона мехнат карда, кушиш мекунанд, ки бештар кор кунанд, кувваро хисоб намекунанд. Хамин тавр рагхои рагхо варам карда, ба дастони даббобу каллазада ва пойхои урёну кабуди бачахо мебаромаданд. Дар баробари ин, онҳо ҳоло ҳам сурудхонӣ мекунанд;
  Мо пионерон, фарзандони коммунизм-
  Оташ, хайма ва шохи занг!
  Хучуми фашизми лаънатй -
  Ки интизори шикасти хашмгин аст!
  
  Мо дар ин чангхо чиро аз даст додем?
  Ё шумо онро дар набардҳо бо душман ба даст овардаед?
  Мо танҳо фарзандони ҷаҳон будем -
  Ва акнун чанговарони Ватан!
  
  Аммо Гитлер ба суи пойтахти мо кадам гузошт,
  Шаршара бомбаҳои бешумор партофт!
  Ва барои ман Ватан аз осмон зеботар аст -
  Акнун ғуруби офтоби хунин фаро расид!
  
  Мо ба таҷовуз сахт посух хоҳем дод -
  Ҳарчанд худашон, афсӯс, қадашон хурд аст!
  Аммо шамшер дар дасти навраси нозук аст -
  Қавитар аз легионҳои Шайтон!
  
  Танкхо пас аз тарма шитоб кунанд,
  Ва мо милтиқро ба се тақсим мекунем!
  Бигзор полис ба қафо нигаронида шавад,
  Аммо Худои муқаддас онҳоро сахт ҷазо хоҳад дод!
  
  Мо чӣ тасмим гирифтем? кори сулхро ба чо овар-
  Ва барои ин, афсӯс, ман бояд тир парронам!
  Оромӣ аллакай нафратовар аст.
  Зӯроварӣ низ ҳаст!
  
  Бо духтар мо якҷоя пои луч медавидем -
  Барф борида бошад хам, барф мисли ангишт месузад!
  Аммо натарсед, кӯдаконро бидонед -
  Фашистро далерона бо тир ба тобут медароранд!
  
  Дар ин ҷо онҳо ширкати зишт Фритсро гузоштанд,
  Ва боқимондаи тарсончакҳо дар гурезанд!
  Мо аскарони пиёдагардро дар чанг мисли доси торумор мекунем -
  Мо барои тобистони ҷавон монеа нестем!
  
  Муваффақияти ғалаба, дар моҳи май хоҳад буд,
  Акнун тундбоди сахт, барфи сахт аст!
  Писарак пойлуч, хоҳараш пойлуч,
  Кӯдакон дар латтаҳо ба замони гул-гулшукуфӣ вохӯрданд!
  
  Ин қувваҳо аз куҷо пайдо мешаванд?
  Ба дарду сармо тоб овар, ки лозим!
  Вакте ки дустон таги кабрро чен кард,
  Вақте ки дӯст нола мекунад - ман мемирам!
  
  Масеҳ моро, пешравонро баракат дод,
  Гуфт: Ватанро ба ту Худо додааст!
  Ин аввалин имони ҳама аст,
  советй, мамлакати мукаддас!
  Гурриши дурдасти танкхо ба гуш мерасад, самолётхо дар осмон садо медиханд. Ва аллакай силоҳҳои пурқуввати муҳосира раъд мекунанд. Аз зарбаи снарядхои тарканда порахои замин ва алафхои гудохта ба осмон баланд партофта мешаванд. Дар ин ҷо ҷанг оғоз мешавад. Майор Владимир Михайловский дурбини ба асир гирифташударо дар даст нигох дошта, ба тармаи фа-шизм наздик омадаистодаро тамошо мекунад. Онхо пионеронро ба акибгох бурданй мешаванд , аммо рафтан намехоханд ва барои чанг туфанг талаб мекунанд.
  Яроқу аслиҳа ба ҳама намерасад, ҳарчанд кӯдакони маҳаллӣ милтиқи шикорӣ ва ҳатто камонҳои варзишӣ оварда буданд. Хама мехохад далерона мубориза барад ва галаба кунад. Ва бо охирин андешаи Ватан мурдан кор намекунад.
  Майор Михайловский фармон медихад:
  - Бе фармон оташ накушоед!
  Дарвоқеъ, онҳо барои тамоми батальон ҳамагӣ ду " чилу панҷ " доранд, ки ин маънои онро дорад, ки имкони наздиктар кардани Фриц аст.
  Дар пеш, чунон ки дар байни фашистон одат шудааст, машинахои аз хама бештар мухофизатшаванда меистанд; Танкхои Т-4 ва тупхои худгард "Охотник". Онхо бояд ба мошинхои сабуктар ва аскарони пиёдагарди андаке акибмонда рох диханд.
  Мошину мотоциклхои фашистй аз тарси пеш рафтан гох-гох суръати худро суст мекунанд...
  Аммо пионер Юлий Петров исбот мекунад, ки онхо бехуда дар ин чо монданд. Минаи камьёби зидди танк, ки бо ширеши худсохт пушонида шудааст ва дар болои он торф, ки онро ноаён мегардонад, бо ёрии сим дар байни кундахо рост дар зери треки Т-4 кучонда мешавад.
  Табақҳои пӯлодии кирм дар як ҳадяи марговар хобидаанд. Таркиш чандон сахт ба назар намерасад, аммо киртича канда мешавад ва танки фашистй дуд кашида, дар атрофи манора давр мезанад.
  Дигар писарбачаҳо чунин дастгоҳҳоро истифода мебаранд. Модоме ки аскарони пиёдагарди немис тарсончак буда, танку тупхои худгард дар пеш бедифоя мебошанд, пас онхо барои ин чазо дода мешаванд.
  Машҳур "Шикор", ки силуэти паст ва зиреҳи қавӣ дорад, ба сангпушти ҳамвор монанд аст. Ин таппончаи худгард чанде пеш дар фронти Иттифоки Советию Германия пайдо шуд. "Шикорчй" ба туфайли хислатхои хуби рондани худ, тупи он, ки дар масофаи муносиб рахна карда метавонад ва дар набард зинда монданаш дархол ба сухан баромадааст.
  Аммо куртҳои ӯ ҳанӯз ҳам оддӣ ҳастанд, гарчанде васеъ ... Аммо, беҳтар аст, ки поёни мошинро вайрон кунед ва дарунашро бо қисмҳои эҳтиётӣ туф кунед.
  Ана, "Шикорчй"-и харобшуда мисли фрегати рохзани рули шикаста ба тарафе зада, ба мукобили Т-4 тела медихад. Ва ҳарду тобути пӯлодии рӯи кирмакҳо дурахшанда мешаванд ва пас аз чанд лаҳза онҳо аз тирҳои тарканда метаркиданд.
  Аллакай даддо машинадои миёнаваз-наш вайрону бемадор аз кор баромада буданд.
  Аммо дар паси онхо асо-си бокимонда, махсусан зиреҳпӯшҳои сершумор. Дар ин чо таппончаи худгард "Хантер" суръатро илова мекунад ва ... Ба чохи нихоншуда меафтад. Танхо кирмакхо аз боло баромада, бемалол харакат мекунанд.
  Пионерон шод мешаванд. Дар баъзе чойхо дар чукурихои кофташуда моддахои таркандаи худсохт мавчуданд. Он бо усули ҳунарӣ сохта шудааст. Албатта, аз динамит заифтар аст, аммо барои хомӯш кардани зеризаминӣ кофӣ аст.
  Фриц талафоти калон медихад, транспортёрхои зирехпуш аз кор мебароянд, баъзехо аз минтацахои хавфнок мегузаранд, вале онхоро граната ва моддахои тарканда пешвоз мегиранд.
  Дар ин чо хатто чанговарони чавони чусту чолок катапультахои хурд сохтаанд. Онҳо як халтаи махсуси спирти ҳезумро, ки бо унсурҳои яроқ омехта шудааст, мепартоянд.
  Ҳангоми зарба задан зиреҳи бориктари нақлиёти фашистӣ ҷой дода, экипажро бо оташи кабуд аланга мезанад. Фриц аз дард девона шуда, бо садои баланд дод мезанад ва бо чеҳраҳои аз даҳшат печида пароканда мешавад.
  Баъзеи онхо хатто тачхизоти худро партофта истодаанд...
  Факат таассуфовар он аст, ки душманон бисьёранд, баъзе мошиндо, ки дама чоро бо оташи пулемёт пахш карда, ба окопдо наздик мешаванд.
  Ва онҳо ба хорпуштҳо пешпо мехӯранд ... Алеся, дар айни замон, чилу панҷро роҳбарӣ мекунад . Албатта, шумо T-4 ва "Шикорчӣ"-ро саранҷом нахоҳед гирифт, аммо шумо метавонед тарафҳоро санҷед. Дар бораи транспортёрхои зирехпуш чизе гуфтан мумкин нест. Ҳама рахна мекунанд ва бо хуни туфҳои металли сурх фаршҳо месозанд!
  Як таппончаи калибри хурд бартариҳои зиёд дорад - суръати оташ, осонии камуфляж. Ва онҳо медонанд, ки чӣ гуна ҳадафҳоро интихоб кунанд.
  Фашистхо вахшиёна ба мисли гиенхо нанг мезананд. Ва дар байни бачахои советй халок ва ярадорхо хастанд. Вакте ки чанговарони чавоне, ки нав ба хаёт шуруъ карда буданд, махсусан фочианок аст. Ана, духтари хеле чавони пионерй, ки бастаи таркандаро базӯр бардошта, бо он дар зери рахи танки миёнаи Т-3 мешитобад. Қуттии зиште, ки танаи дароз, вале ба назар борик дорад, ҷаҳида, манораи мураббаъро аз он канда мегирад.
  Ва солдатхо боз гранатахо партофтанд, пулемётхо ба суи мотоциклхои хазанда тир холй карданд. Ва сари аскарони фашистй чун гелоси пухтарасидаи жола канда шуд.
  Ва бакҳои гази мотоциклҳои калон таркида, ҷараёни оташи шадидро берун мекунанд. Чунин ба назар мерасад, ки шӯриши ҷинҳои ҷаҳаннам идома дорад. Дар ин чо якчанд транспортёрхои зирехпуш низ ба хамкасбони бебахри худ хамрох мешаванд.
  Алеся ба "Шикорчй" ишора карда, кисми поёни корпусро нишон медихад. Ба он ҷо расидан душвор аст, аммо ин ягона имкониятест барои ворид шудан ба таппончаи худгард бераҳмона. Ҳаракати ҳамвор ангушти, ва он гоҳ рӯй.
  Туп як акибнишинии нарм медихад ва машинаи фашистй ба ним чудо мешавад. Ва парчам бо свастика ба лойи хунолуд меафтад.
  Алеся пичиррос мезанад:
  -Адолат қурбониро тақозо мекунад, садақа хайрияро талаб мекунад ва муваффақияти кори одилона қурбониро тақозо мекунад!
  Дар гардиш духтари артиллерия бараҳна истироҳат мекунад, то ки биоритмҳои Замин ва нафаси алафро бо пояш беҳтар ҳис кунад ва боз тир холӣ карда, ба Т-3-и маккоронаи буғум зарба мезанад.
  Дидан мумкин аст, ки кариб хамаи танкхои миёнаи армияи фашистй аллакай корношоям шудаанд. Дар ин чо охи-ринро писарбачаи пионерй нобуд кард, сарфи назар аз захмдор шуданаш, бочкаро бо омехтаи карбиди тарканда, чанги ангишт, хошок бо микдори ками фосфор тела дод. Фарзанди кахрамон дигар кувваи пас аз захми рахнашуда барои тела додани тупро надошт ва рафицаш Андрей аз гурез гузашта, таппончаи худгарди "Шмел"-и чил-тоннагиро ба зери чарххо тела дод. Тупи 150-миллиметрии калибраш тир холй кард ва дар баланд монд. Ва рУххои пионерон аз тани канда-кандаи худ ба суи мулки хуш-бахтонаи осмонй шитофтанд, ки дар он чо харгиз зуроварй ва дард нест.
  Транспортёрхои фа-шистии зиндамонда аз дастгирии хамкасбони вазнинтарашон махрум шуда, ба акиб рафтан гирифтанд... Гурриши мусикии Вагнер бас карда, парвози умумй cap шуд.
  Владимир Михайловский хуни пешонаашро пок карда гуфт:
  - Ҷанговари рус метавонад рост истода бимирад, аммо ӯ ҳеҷ гоҳ ба зону нахоҳад монд! Руссия хуншояд, вале хеч хуни мо мардонагй ва садокати Ватанро хун намегардонад!
  Ва пионерони зиндамонда инро тасдик мекунанд... Гарчи бисьёрии онхо аллакай сухтаю ярадор шудаанд.
  Ва Анастасия Ведмакова ва Акулина Орлова дар осмон меҷанганд, онҳо омодаанд, ки бо Марсели пуршукӯҳ рақобат кунанд, ки аллакай беш аз чаҳорсад ҳавопаймои суқутшударо ба даст овардааст ва барои он дараҷаи панҷуми Салиби Найтс Салиби оҳанро бо медали тилло гирифтааст. барги дуб, шамшеру алмос.
  Аммо духтарон баръало дар табъи муборизаи ҷиддӣ ҳастанд. Дар ин ҷо онҳо танҳо дар як бикини ва ҷанги пойлуч ҳастанд. Ва ҳавопаймоҳои Luftwaffe ворид мешаванд.
  Анастасия бо ангуштони бараҳнааш таппончаро ба нишон дода, фашистро торумор мекунад ва мегӯяд:
  Имони мо бузург аст
  То абад давом хоҳад кард!
  Ва ба шарикаш чашмак мезанад. Акулина низ фашистро зада торумор карда, ба вай зарба мезананд, бо пои урёну фарьёдхои худ хеле аник ба кор бурда:
  - Барои бузургии идеяхои коммунизм!
  Ва дандонҳои марворидашро баровард. Чунин духтарак чанговару босавод аст.
  Ва бо дандонаш медурахшад.
  Анастасия, ки боз як самолёти немисиро дар Як-9-и худ зада галтонда, хашмгинона хич-чир мекунад:
  - уқоби рус дар болои сайёра,
  Болҳои худро густурда меафтад ...
  Душман ба чавобгарй кашида мешавад
  Мағлуб мешавад, шикаста мешавад!
  Акулина инро ба осонӣ тасдиқ карда, рақибони худро шикаст медиҳад:
  - Шикаста мешавад!
  Ҳарчанд, албатта, дар байни немисҳо духтарони зебои зебо низ пайдо шуданд. Альбина ва Алвина дар навтарин ME-309 мубориза мебаранд. Чунин чанговарони чанговар дуздиданд.
  Ва онхо самолётхои советиро бо чусту чолокии ачоиб зада галтонданд. ME-309 як ҳавопаймои хеле пурқувватест, ки бо се тупи ҳавоии 30 мм ва чор пулемёт муҷаҳҳаз шудааст. Ба ин гуна ҳаюло мошинҳои русӣ муқобилат карда наметавонанд.
  Агар тир зананд, бе рахм мезананд.
  Альбина бо ангуштони пояш тупхои самолётро ба суи нишон дод. Вай ба душман зад ва чир-чир кард:
  - Барои галабахои рейхи сеюм!
  Ва забонашро нишон дод.
  Альвина хам ба душман зарба зад. Вай самолёти "Як-9"-и советиро бурида, гуфт:
  - Барои сархадхои бузурги армияи мо!
  Ва ӯ ба дӯстонаш чашмак зад.
  Хаффман низ меҷангад, холҳо ба даст меорад. Вай хануз яке аз ацсхои бузург нест, аммо вай зуд пеш рафта истодааст. Ва шумо инчунин метавонед як ҳаюло ҷаҳаннам мегӯянд.
  Немисхо охиста бошад хам ва бо талафоти калон дар кад-кади сохили Волга харакат карда, ба бахри Каспий наздик мешаванд.
  . БОБИ Љ 2
  Қувваҳо ба таври равшан нобаробар буданд. Авиацияи фашистй махсусан дилгиркунанда буд. Фок -Вулф ба фронт шумораи зиёд дохил шуд ва яроку аслихаи пуриктидор ва суръати тези у барои Армияи Сурх мушкил гардид. Илова бар ин, ин мошинро паст кардан хеле душвор буд. Вай устувор ва зиреҳпӯш аст.
  ME-309 инчунин барои лётчикҳои шӯравӣ ҳам бо суръат ва ҳам силоҳ як сюрпризи ногувор гардид. Ва ӯ қисмҳои шӯравиро хеле пора кард.
  Мавкеъхои советиро бомбаборон карданд ва самолёти нави бомбаандози Ю-288, машинаи хеле пуриктидор. Чор тонна бомбаро дар зери бори муқаррарӣ ва шаш тонна дар версияи дубора бор кардан. Ва у подразделенияхои советиро одилона гирифт.
  Роммел инчунин синфи худро ҳамчун фармондеҳ нишон дод, аммо ба монанди Мейнштейн.
  Немисхо торафт наздиктар ба Астрахань наздик мешуданд. Ва гайричашмдошт барои хайати фармондихии советй Фриц дар кад-кади Волга ба самти Камышин ба хучум гузашт. Ин як иқдоми далерона, вале тавоно буд. Ва дар ҳоле ки боздоштани онҳо душвор буд.
  Аммо мудофиаи Армиям Сурх хануз мустахкам аст... Дар давоми як хафта фашистон панчох километр пеш рафта, боздошта шуданд.
  Онхоро бо хучуми чавобй пешвоз гирифтанд, кисмхои советй ....
  Дар баробари ин японхо кушиш карданд, ки ба мукобили Алма-Ато хучумро вусъат диханд. Ва баъд мухорибахои шадид авч гирифтанд.
  Духтарон дар баробари мардон мубориза мебурданд ва шояд ҳатто беҳтар аз онҳо.
  Маргарита Магнитная ва Татьяна Булатная - духтарони зебое, ки аз пулемётхо тир холй мекунанд.
  Онҳо самурайҳоро парронданд ва суруд мехонданд:
  - Биё аз орзу ҷудо нашавем,
  Қадами аввал дар ҳаёт муҳим аст...
  Боз дар болои замин мебинӣ,
  Гирдбодҳои ҳамлаҳои хашмгин!
  Маргарита бо ангуштони бараҳнааш гранатаи қотил партофт ва японҳоро пора-пора кард ва месуруд:
  - Ҳеҷ кас моро боздошта наметавонад,
  Ҳеҷ кас моро мағлуб намекунад...
  Вермахтро дар хок дафн мекунем ,
  Дӯстии мо яксон аст!
  Татьяна ба суи душман тир холй карда, розй шуд:
  - Дар ҳақиқат як монолит!
  Японхо ба суи Алмаато пеш рафта истодаанд. Онхо бисьёр солдатхо ва захирахои гуногун доранд. Инҳо бачаҳои ҷанговаранд. Аммо духтарон онҳоро дарав мекунанд. Онхо сахт мубориза мебаранд.
  Татьяна Булатная боз граната партофт, самурайхоро пора-пора кард ва месуруд:
  - Барои муваффакияти калони ман!
  Ва бо чашмони сапфир-рангаш чашмак зад. Духтари хушҳол, ту чизе гуфта наметавонӣ.
  Ва Маргарита бо пошнаи урёнаш туҳфаи маргро гирифта мепартояд ва сарбозони Ҷопонро пора-пора мекунад.
  Ва ӯ месарояд:
  - Хама чиз омехта, ба хам печида, дар гирдоби ранчу азоб!
  Ва боз ангуштони пои урёнашро, лимонро ба японҳо мепартояд ...
  Чанговари то камар барахна ва пои луч Оксана ба назди онхо хазида омада, куттии гранатахоро тела дода, пичиррос мезанад:
  - Ин духтарони хуб мешавад!
  Ва ҳар се ҷанговар месуруд:
  - Самурай дар зери фишори пулоду оташ ба замин парвоз кард!
  Ва зебоиҳо бо хашми бузург мубориза мебаранд. Аз байни оташу обу кубурхои мисин бехуда нагузаштанд.
  Дар ин чо Оксана бо пои луч граната партофта, ба танки сабуки японии "Чиха" бархурд. Бале, ин ҳадафи бузург аст.
  Маргарита, ки ба суи душман тир мезад, месуруд:
  - Ба набудани имон метавон бовар кард! Шумо метавонед набудани парвандаро иҷро кунед!
  Татьяна мантиқан қайд кард:
  - Он чизе, ки шумо мегӯед, парадокс аст!
  Маргарита бо ангуштони бараҳнааш граната партофт ва мантиқан гуфт:
  "Оё нобиға дӯсти парадоксҳо нест?"
  Татьяна навбат дода, самурайҳоро даравид ва розӣ шуд:
  - Албатта, дустам!
  Ва ҷанговарон онро гирифтанд ва хандиданд ... Онҳо бо духтарон меҷанганд ва боз чӣ мегӯянд ... Бесабаб нест, ки Русия чӣ гуна ҷанги духтаронро ба ёд меорад!
  Оксана, албатта, дар сатҳи олӣ мубориза мебарад. Ва аз нуқтаҳои гуногун тир меандозад ва духтар мисли боло чарх мезанад.
  Инҳо зебоӣ ҳастанд, ба касе чизе намедиҳанд. Ва хиёнатро дар якҷоягӣ бо самурайҳо ғорат кунед.
  Ба оташ ва Ангела роҳбарӣ мекунад. Духтар хам хашмгин ва сурхчатоб аст. Ҷанговарон бартарӣ медиҳанд, ки пойлуч мубориза баранд ва корнамоиҳои азимро иҷро кунанд.
  Ангела рӯй медиҳад ва бо ханда мегӯяд:
  - Мо далерона ба ҷанг меравем,
  Барои хокимияти Советхо!
  Ва бо ангуштони бараҳнааш лимӯи қотил мепартояд.
  Ҷанг идома дорад ва ҳоло ҳамлаи Ҷопон хотима меёбад....
  Аллакай охири моҳи июли чилу се аст. Фашистон ба худи дарьёи Волга наздик шуданд ва дар он чо чангхо cap шуданд.
  Элизабет ва экипажи ӯ сахт мубориза мебаранд. Аввалин танкхои "Тигер-2" низ ба фронт омадан гирифтанд. Онҳо ба "Пантера" ва "Шер" монанданд, аммо дар байни онҳо чизе ҳастанд. Инчунин бо кунҷҳои тамоюли оқилонаи зиреҳ ва таппончаи дарозрӯяи калибри 88 мм 71 EL. Вазни он шасту хашт тонна буда, аз чихати зирех ба танки "Лион" наздик аст, вале аз чихати хачм андаке хурдтар аст.
  Танкҳои калон, шумо чизе намегӯед.
  Элизабет ва духтарон барои немисҳо шикор мекунанд. Онҳо T-4-ро шикаста, фиғон мезананд:
  - Шаъну шараф ба ғояҳои солҳои дурахшон,
  Фарьёди пионерон хамеша тайёр бошад!
  Фарз мекунем, ки чанговарон дарачаи якум мебошанд. Ва онҳо на танҳо бо шукӯҳу шаҳомат меҷанганд, балки суруд мехонанд;
  Иттиходи вайроннашаванда, халкхои озод,
  Ин қувваи бераҳмона ва тарс набуд, ки гирдиҳам омад ...
  Ва иродаи неки равшанфикрон,
  Ва дустй, нур, аклу шучоат дар орзу!
  
  Шаъну шараф ба Ватани озоди мо,
  Қувваи офариниш ҳамеша такягоҳ аст!
  Қувваи қонунӣ, иродаи халқ,
  Охир, барои ягонагй - одами оддй!
  
  Аз туфонхо офтоби пешрафт бароямон дурахшид,
  Аз тӯфонҳо ва тӯфонҳо мо ба пеш шитофтем...
  Мо кӯҳҳоро гӯё бе вазн меҷунбонем,
  Тамоми чахон нурпошй карда, ба суи коммунизм пеш меравад!
  
  Салом ба Ватани озоди мо,
  Қувваи офариниш ҳамеша такягоҳ аст!
  Ҳокимияти ҳуқуқӣ, иродаи халқ,
  Охир, одами оддй тарафдори вахдат аст!
  
  Халкхои сайёра хамчун бародар муттахиданд,
  Буддисту мусулмон абадан дустанд!
  Бигзор ақл ҷалол, номи бузург,
  Хамаи миллатхои руи замин як оилаанд!
  
  Шаъну шараф ба Ватани озоди мо,
  Қувваи офариниш ҳамеша такягоҳ аст!
  Қувваи қонунӣ, иродаи халқ,
  Охир, барои ягонагй - одами оддй!
  Духтарон нагз месароянд, боз хам бехтараш чанг карда, чунин корнамоихо мекунанд. Ҳарчанд таърихро ғолибон менависанд ва маълум нест, ки агар ҷанг бохта бошад ё не?
  Аленка бо батареяхои худ, бо дастаи духтарон кушиш мекунад, ки душманонро дар дарьёи Волга боздорад. Ва ӯ нишон медиҳад, ки зебоиҳо дар асл ба чӣ қодиранд.
  Ва онҳо дар ҳақиқат бисёр корҳоро карда метавонанд.
  Анюта бо пои урёнаш тир мезанад ва наъра мекунад:
  - Шаъну шараф ба замони коммунизм!
  Хамин тавр, тамоми батарея ба даст гирифта, бо як овоз, бо овозхои пур-овоз суруд хондан гирифт;
  Мо барои такдири бехтарин мубориза мебарем
  Барои осон кардани зиндагии мардум...
  Ва мо лашкари лаънатро нест мекунем,
  То душманони бад камтар бошанд!
  
  Дар болои мо карруби заринбол аст,
  Барои шаъну шарафи модари мо Россия...
  Бовар кунед, халки рус маглубнопазир аст,
  Ва ҳамаро дар рӯи замин зеботар хоҳад кард!
  
  Ба мо имконият дода шудааст, ки барои Ватанамон мубориза барем,
  Ҳифзи бузургии Ватан...
  Ва баъзан ҳаёт танҳо як филм аст,
  Ҳарчанд он бояд инъикоси биҳишт бошад!
  
  Ҳар кас бояд ба орзуҳои худ ноил шавад,
  Ба ман хирадмандона бовар кун, коммунизм...
  То ки дар рӯи замин хушбахтӣ бештар бошад,
  Ва оташи реваншизм наомадааст!
  
  Подшоҳи мо гениалии бузург Пугачёв аст,
  Вай дехкононро ба муборизаи мукаддас бардошт...
  Ҳар гуна тиҷорат дар дӯши он хоҳад буд,
  Ва духтари пойлучро дӯст доред писар!
  
  Мо иблисро боз ҳам қавӣ хоҳем кард,
  Вақте ки мо уфуқҳои илмро дигар мекунем ...
  Бад дар зери наъл кӯфта мешавад,
  Хол он ки аз аортаи дарида хун чори мешавад!
  
  Оре, кори мо одилона аст, рафикон,
  Мо метавонем Ватани худро хушбахттар созем...
  Бовар кун, ки мардум хама як оилаанд,
  Русияи бузург, дурахшонтарин !
  
  Мардум далерона ба уфук менигаранд,
  Бигзор абрҳои бад осмонро напӯшонанд...
  Мо ба душман баҳои пирӯзӣ медиҳем,
  Ва шумо хоҳед буд, қаҳрамони хушбахт дар ҷанг!
  
  Ман калимаи тарсончакро намедонам
  Мо русҳо аз ҳама кам нестанд ...
  Мо Сварог Исои Сафед дорем,
  Ва абадй аз май лаззат мебарад!
  
  Духтарон ва писарон дар ракси мудаввар,
  Мо духтарони пойлуч ворид мешавем...
  Барои мо, охир, Худои Қодири Мутлақ Род,
  Тутӣ бачаи бемағз нашав!
  
  Ва Ленин моро ба мубориза рухбаланд кард,
  Сталини хирадманд ба ин кор баракат дод...
  Карруби тавоно болҳои худро дароз мекунад,
  Ва мушакҳои мо танҳо аз пӯлод сохта шудаанд!
  
  Шаъну шарафи Ватан дар
  Ки мо барои Худо чунин ҷанговарем...
  Дар ин ҷо мо ҷалолро бо шамшери пӯлод тасдиқ мекунем,
  Дар Сварог кадом сипар сохта шудааст!
  
  Хулоса, ба Худованд вафодор бош,
  Ба шаъну шарафи Россиян дурахшонтарин ...
  Мо танҳо уқобҳои рыцариро медонем,
  Дар паси мо Худои Сафед Масеҳи Масеҳ аст!
  Зарбаи дақиқ аз таппонча боиси оташи "Шер" мегардад. Оре, фашистон ба шох зада истодаанд.
  Дар ҳоле ки ҷангҳо идома доранд, кӯдакон вақтро беҳуда сарф намекунанд.
  Даша ва Васка дар акибгохи кушунхои немис овора мешаванд. Онхо дар колоннахо чй тавр харакат кардани тачхизотро тамошо мекунанд. Мотоциклхо мешитобанд, тупхои худгард харакат мекунанд. Дар ин чо кушунхои сершумор, аз чумла СС ва дигар подразделенияхо хастанд.
  Васка ба ҳаракати Фердинанд, як таппончаи пуриқтидори немисии худгард, ки танкҳоро нест мекард, пай бурд.
  Писар ба духтар пичиррос зад:
  - Чунин ба назар мерасад, ки фрицхо куввахои иловагиро ба шимоли Сталинград бурда истодаанд.
  Даша бо табассум кайд кард:
  - Мо ба хар хол онхоро майда мекунанд!
  Немцев аз мошини боркаш бо хашм ба бачаҳо дод мезанад. Кӯдакон медаванд ва медаванд, милт-милт, хокистарранг бо хок, пошнаи луч, мудаввар. Онҳо инчунин метавонанд барои онҳо навбат диҳанд.
  Писару духтар ба суи буттахо давида, ба дарун даромаданд. Даша бо шавку завк гуфт:
  - Партизанхо хама корро карда метавонанд!
  Васка бо ин розӣ шуд:
  - Албатта... Мо хатман галаба мекунем!
  Даша бо шавку завк месуруд:
  - Интизори пирӯзӣ! Интизори ғалаба! Онҳое, ки мехоҳанд занҷирҳоро шикастанд! Интизори галаба, мунтазири галаба! Мо фашизмро маглуб карда метавонем!
  Васка ба ин бо осонй розй шуд ва бо ангуштони пои фарзандони урёнаш кирмакро пахш кард:
  - Мо метавонем! Мо барои ба амал омадани афсона таваллуд шудаем!
  Даша чашмак зад ва кайд кард:
  - Ва чӣ? Ба фикрам, мо афсонаро ба амал мебарорем ва Вермахт чанг мешавад!
  Ва бачагон бо хор суруд мехонданд;
  Ба номи кишвари одилонаи мо,
  Коммунизм ба коинот чй мебахшад...
  Мо ба Ватан содик бошем,
  Рохи комьёбихоро кушоем, эчодкорй!
  
  Путин Русияро ҳамчун қаҳрамон идора кард
  Аммо баъд уқоб ӯро дар парвоз тарк кард...
  Албатта Фюрер геморройҳои калон дорад,
  Аммо Сталин ҳам маънои ном дорад!
  
  Ман боварӣ дорам, ки мо Рейхи сеюмро мағлуб хоҳем кард,
  Тааҷҷубовар нест, ки Путин ба Сталин кӯчид...
  Дар болои олам карруби заринбол аст,
  Ва Шайтон-Адолф ҳоло девона шудааст!
  
  Немисҳо тамоми Аврупоро дар сарангушти худ доранд,
  Ва Африка, Осиё ва давлатҳо ...
  Ва Адольф фикр мекунад, ки ӯ хуб аст
  Аммо интиқом Фюрерро интизор аст!
  
  Барои Гитлер Русия мисли анбор аст,
  Ӯ мехоҳад тартиботи худро барқарор кунад ...
  Аммо, ман бовар дорам, биҳишти коммунизм хоҳад буд,
  Клубничка месабзад, кат мекоранд!
  
  Бовар накун, халки мо харгиз заиф нест,
  Аммо аз ҳад зиёд Фриц дастгир карда шуд ...
  Ва славянро шумо умуман ғулом намешиносед,
  Ба номи модари мо Русия!
  
  Ва Ленин моро ба корнамоие рухбаланд кард,
  Вай ба ман нишон дод, ки чӣ гуна корҳоро иҷро кунам ...
  Азбаски Худо дар асл як аст,
  Аммо ба коммунизм далерона бовар кардан лозим аст!
  
  ба душмани рус таслим нашавед ,
  Охир, Худои Сафед бо мост - Офаридгори олам ...
  Ман ба он Ватан дар ҷанг ёрӣ медиҳам,
  Дар муваффақияти зиндагӣ бетағйир бошед!
  
  Шумо то куҷо наздикони худро кушта метавонед?
  Мутаассифона, ҷанг интиҳо надорад...
  Дар набардҳои лашкари мо лоғар шуд,
  Коре кун, ки барои он шарм намедорї!
  Ин суруди хубест барои ҷанговарони ҷавон. Онҳо онро суруданд ва боз ба роҳ рафтанд ва бо пошнаҳои бараҳна ва пошнаи худ чанги сари роҳро бардоштанд.
  Кӯдакон хушҳол ва зоҳиран аз зиндагӣ хушҳол буданд. Ҳарчанд борик бошад ҳам, чеҳраашон мисли шоколад даббоб шуда, мӯйҳошон баръакс сабук аст. Бачаҳои олӣ.
  Яке аз немисҳои савори мотоцикл бо нармӣ онҳоро ба наздаш даъват кард. Ва шоколад пешниҳод кард. Дашаи гурусна дастонашро дароз кард, вале Васка остинашро кашид:
  - Худро хор накун!
  Духтари оқил ёфт
  - Фашистонро бехтар муттахид кунем!
  Васка, ки худаш пӯсту устухон аст, ин фикрро писандидааст. Ва ӯ низ шоколад пурсид.
  Фашист сар ҷунбонд ва бо забони шикастаи русӣ нафас кашид:
  - Суруд хонед писар!
  Васка бо рухбаландии бузург сарашро чуш карда, суруд хонд;
   Партия тамоми Россияро муттахид кард,
  Майдонҳои беохирро муҳофизат мекунад ...
  Охир, бовар кун, ки халк ин кадар пуркувват аст,
  Шаъну шараф ба сарзамини советй!
  
  Сталин мукофоти олист,
  Сталин парвози хирад аст...
  Мо бояд барои ӯ далерона мубориза барем,
  Хамаи одамон ба Сталин пайравй мекунанд!
  
  Ба мо болҳои шодмонӣ дода шудаанд,
  Мо иродаи бузург дорем...
  Сталин шодии фаровонист,
  Шаъну шараф, кишвари бузург!
  
  Сталин бузургтарин дар олам аст,
  Сталин, карруби тиллоранг,
  Мардуми мо бо бахти бебозгашт,
  Бовар кунед, мо то абад мағлубнашавандаем!
  
  Сталин ба халк начот дод
  Вай бузургтарин уқоби ҷаҳон аст ...
  Барои Ватан ва озодии мо,
  Вай болҳои худро бар замин густурдааст!
  
  Аз Сталини дурахшон баландтар нест,
  Ӯ мисли Худои сафед бузург аст ...
  Мубориза бо кафк ва пирӯзӣ,
  Фюрерро ба наздикӣ ба тобут мебаранд!
  
  Шаъну шараф ба Ватан,
  Вайро зеботар бидонед, то наёбед ...
  Мо ба наздикй дар замони коммунизм зиндагй мекунем,
  Ва мо роҳи дигар надорем!
  
  Сталин ифтихори тамоми сайёра аст,
  Сталин коммунизми беканор...
  Корнамоии у суруда мешавад
  Фашизм тамоман нест карда шуд!
  
  Сталин шӯҳрат дод Русияро,
  Сталин ӯро аз болои ситораҳо баланд кард ...
  Империяро ба дами лаб бардошт,
  Сталин як идеал аст!
  
  Сталин коинотро фатх мекунад
  Вай флоти бузурги ситораҳо дорад ...
  Озмоишҳо барои обод кардан хоҳанд буд
  Сталин ба суи коммунизм мебарад!
  
  Барои Русия Сталин офтоб аст,
  Он дар торикӣ сахт медурахшад...
  Овози духтар баланд аст
  Дар рӯи замин пешвои зеботаре нест!
  
  Сталин таҷассуми Сварог аст,
  Сталин қудрати Русияро ба вуҷуд овард ...
  Ӯ Родро дар дилаш пайдо мекунад -
  Бузургтарин Устод!
  
  Дар тамоми замин пешвои зеботаре нест,
  Сталин бузургтарин инсон аст...
  Биёед дар олами худ хушбахтӣ созем,
  Бадкирдори хашмгин нест карда шуд!
  
  Писаронам ва комсомолецхоам.
  Барои Ватан якҷо бошем дар ташаккул...
  Охир, шумо духтарон аз палангҳо тавонотаред,
  Нобигаи азиз Сталин бо мост!
  
  Ман дастовардҳои худро ҳисоб карда наметавонам,
  Мо мисли тир парвоз мекунем...
  Россиян дурахшони мо,
  Ватан ба суи коммунизм пеш меравад!
  Даша хамрохи Васка суруд хонд ва бачахо хама корро ин кадар баланд ва зебо мекарданд.
  Ва онҳо ҳамроҳ мерақсиданд, кӯдакони даббохтаи худро, ки аз сармо пойафзол надида буданд, поймол мекарданд ва аллакай дар моҳи март бо пои урён барфро поймол мекарданд.
  Немис, ки аслан забони русиро намефаҳмид, ин суруд писанд омад ва аз сумкааш гӯшти консерви хукро бароварда ба кӯдакон дод.
  Ва бо тасди« сар  унбонд.
  -Зер Гут !
  Писару духтар таъзим карда, пеш рафтанд. Онҳо ҳамагӣ ёздаҳсолаанд, вале боақл ва хотираи қавӣ доранд. Маълумоти дақиқро ҷамъ кунед. Ва боре Дария мӯйсафед, ҳатто дар сабад, ба немисҳо мина овард. Вай духтари боақл аст ва забони онҳоро хуб медонад. Онҳо ҳатто фикр намекарданд, ки чунин кӯдаки зебо бо мӯйҳои сафед ва чашмони кабуд метавонад боиси марг гардад.
  Ва ин кор кард...
  Ана, онҳо боз мераванд, шоколадҳои олмонӣ мехӯранд ва табъи онҳо шод аст ...
  Дарья бо табассум қайд кард:
  - Агар фашистонро маглуб кунем, ман ба худ хонаи сеошьёнаи аз мармар ва фавворадор месозам!
  Васка хандид.
  - Оё шумо буржуазия мешавед?
  Духтар ҷавоб дод:
  -Не! Ман танҳо коммунизми худро дорам!
  Васка хандид ва боз суруд хонд;
  Вакте ки буржуазия ба сарзамини ман рафтанд.
  Хонаҳо сӯзонданд, духтаронро буриданд ...
  Ба назар чунин менамуд, ки сифрҳо ҳисоб шудаанд,
  Писарон мӯйҳои худро то сифр тарошида буданд!
  
  Кибальчиши далер туфанг гирифт ,
  Ва ба сафи Армияи Халкй дохил шуд...
  Аммо ӯ ҳама нақшаҳои Малчиш-Бадро ба иҷро расонд ,
  Ки барои мураббо як бочка дод!
  
  Ва инак, ман дар болои раф овезонам,
  Онҳо маро бо қамчин ва сӯзан азоб медиҳанд ...
  Дар чавоб ба руям механдам, ман чаллодам -
  Ва бовар дорам, ки Ватан ба бихишт табдил меёбад!
  
  Ҳайвонҳо пошнаи маро дар оташ бирёнанд,
  Кӯдакро ҷараён сахт латукӯб кардааст ...
  Аммо бовар кунед, орд чизе нест,
  То ки буржуазии сурх галаба кунад!
  
  Онҳо устухонҳоро мешикананд, металли бад кофтааст,
  Дар болои раф, чаллодон маро ба ҳайрат меоранд ...
  Аммо ман бовар дорам, ки писарак орзу мекард
  Дар мохи май дар атрофи Берлин давидан!
  
  Ман боварй дорам, ки рафик Ленин рохбарй мекунад
  Озод, Варшава, Прага, Лондон!
  Мо ба зудӣ ҳисоби ғолибро нашр хоҳем кард
  Ва дар болои Берлин байраки сурх бо ифтихор!
  
  Ҳоло пошнаи кӯдак ҳанӯз ҳам сӯхтааст,
  Пойе, ки қариб ҳамеша луч аст...
  Ва тозиёна бар пушти ман сахт зад,
  Шумо шояд аллакай мӯйсафед шудаед, модар!
  
  Аммо ман ба ин чаллодон таслим намешавам,
  Ман аз имон намехоҳам, раҳм бидон...
  Кат аз китф тозиёна занад,
  Медонам, ки Ленин ба ман мукофот медихад, бовар кунед!
  
  Кибальчиш хандид зи шиканҷа ,
  Асрорро надод, сарбаландона мемирад...
  Бади бад дар дӯзах то абад чунин дод мезанад ,
  Девҳо ба гулӯяш қатрон мерезанд!
  
  Ленин бо мост, аз афташ абадй,
  Ва дар дилам шуълаи гарм месузад...
  Орзуи бузург амалӣ мешавад,
  Дар тамоми сайёра байраки сурх пайдо мешавад!
  Дарья ҳуштак зада, пои урёнашро пахш кард:
  - Хуб! Оё шумо онро худатон эҷод кардаед?
  Васка сар ҷунбонд:
  - Ҳа! Ҳикояи ӯ ба ман таассуроти бузург бахшид!
  Дарья сар ҷунбонда ва гуфт:
  - Дар хотир доред, ки чй тавр милисахо ману туро дастгир карда, дар зери барф пои луч моро аз сармо ронданд ва баъд тозиёна зада, ба пошнаамон навдахои тунук гузошта буданд.
  Васка ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Ҳамин тавр буд... Вакте ки дар рах овезон пошнаатон дард мекунад ва китфонатон дард мекунад. Аммо ҳеҷ далеле алайҳи мо вуҷуд надошт ва....
  Дарья бо оҳе гуфт:
  - Бале, аммо полисҳо мехостанд, ки мо ях карда бимирем. Аммо вақте ки бо шиша ба сарам заданд, бо пои урён пораеро гирифтам. Ва он гоҳ вай онро ба дастонаш дод. Баъд ресмонро барои худам ва барои шумо буридам.
  Васка сар ҷунбонд:
  - Бале, он буд ... Аммо даҳшатнок. Аммо медонед, ки дар сармо доғҳои пои сӯхта дард намекунад! Ва вақте ки мо дертар берун баромадем, ҳама чиз бар мо шифо ёфт, мисли сагҳо!
  Дарья ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Бале, ба мо шифо мебахшад! Он кадар кафи нохамвор пур кардаам, ки аз болои ангишт рох гаштан наметарсам!
  Васка кафо кашида гуфт:
  - Ман ҳам! Мо пионерон, фарзандони коммунизм!
  Дарья тасдиқ кард:
  - Ва мо албатта ғалаба хоҳем кард!
  Писару духтар суруд мехонданд:
  Дар галабаи идеяхои абадзиндаи коммунизм,
  Мо ояндаи мамлакатамонро мебинем...
  Ва байраки сурх, Ватани мо,
  Мо хамеша фидокорона содик хохем монд!
  . БОБИ Љ 3.
  Дар ибтидои мохи августи соли 1943 нихоят немисхо му-кобилати якравии кушунхои советиро ба бахри Каспий бартараф карда, ба майдон баромаданд. Ин барои Фриц дар хакикат комьёбии бузург аст. Ки дивидендҳои калонтаринро ба даст овардааст. Акнун Кавказ аз китъаи асосй ба воситаи хушкй бурида шуд.
  Туркхо хам муваффакият ба даст оварданд, баъд аз чангхои якрав нихоят Батумиро ишгол намуда, мухосираи Ереванро ба охир расонданд. Хамин тавр, фишор овардан ба кушунхои советй дар Закавказье.
  Вазъият дар СССР хеле душвор гардид. Ва Сталин фармон дод, ки дар шимол ҳамларо оғоз кунад, то аз як долон ба Ленингради гуруснагон, мурдагон, вале ҳанӯз таслим нашуда бошад.
  Ҳамла ба Тихвин оғоз ёфт. Ба он чо куввахои калон партофта шуданд, гарчанде ки штаб захираи кофй надошт. Вазъият дар натичаи ба фронт омадани дивизияхои ихтиёрии Швеция, ки гуё мавкеъхои онхоро мустахкам мекард, мураккаб гардид.
  Бале, ва немисҳо ба таври ҷиддӣ қавӣ шуданд ...
  Чангхо аз дахуми август cap шуданд, кушунхои советй дар се рузи аввали чанг дах километр пеш рафтанд. Дар ин чо чордахуми август танки "Маус"-и немис бори аввал ба чанг дохил шуд. На он қадар бомуваффақият таҳияи вазни яксаду ҳаштод ҳашт тонна. Дуруст аст, ки машинаро экипажи чиддй, духтарони фашистони хеле чанговар идора мекард.
  Агнес, Адала, Ангелина, Агата, Афродита - панҷ зебоии Рейхи сеюм бо ҳарфи "А". Ва чӣ гуна онҳо дар Маус ҷанг мекунанд ва якбора аз ду таппонча тир мепарронанд.
  Снарядхои пора-пораи тарканда аз тупи кутохи 75 миллиметра ва вазнинтар аз тупи 128 миллиметра партоб карда, кувваи зарбазанандаро нишон медиханд.
  Агнес бо ангуштони бараҳна ва пойҳои буридааш оташ мезанад. Вай ба мошини советй бархурда, манораи онро канда, дод мезанад:
  - Ман духтари кайҳонӣ ҳастам!
  Адала бо мина тир мефиристад ва чир-чир мекунад:
  - Ва ман аэробатика ҳастам, ман тамоми экипажро ҷудо мекунам!
  Ва духтарак низ ангуштони пои урёнашро истифода мебарад. Сию чор снаряди советй ба Муш бархурд, вале мисли нахуд парида. Мошин хеле хуб муҳофизат карда шудааст. Ва шумо наметавонед ба вай ин қадар ба осонӣ зарба занед. Он снарядҳоро ба мисли тӯби теннис мефиристад ва ҳатто бо калибри калон шумо наметавонед ба чунин ҳаюло зарба занед.
  Ва духтарак аз таппончаи зенитӣ тир холӣ карда, намегузорад, ки душман ба ӯ наздик шавад.
  Агата низ бо ангуштони бараҳнааш тир холӣ кард ва гуррос зад:
  - Шамшерам занад, душманонамонро мекушем!
  Адала хашмгинона тасдик карда, хеле дақиқ тир зад:
  Мо чанговарони нуру заминем!
  Ангелина бо ангуштони барахнааш зада, танки советии Т-34-76-ро шикаста, дод зад:
  - Барои галабахои калон!
  Афродита низ бо снаряде, ки мисли туда вазнин буд, зада, Т-60-и советиро пахш карда, чир-чир мекард:
  - Чанги мукаддас галабаи мо хохад шуд!
  Агнес бо пошнаи бараҳнааш зарба зада, зиреҳи пеши душманро шикаст ва гуфт:
  - Парчами император ба пеш - шаъну шараф ба қаҳрамонони ҳалокшуда!
  Ин духтарон дар ин ҷо хеле бад ва қотил ҳастанд. Ва ин бесабаб нест, ки шумо аз онҳо гузашта наметавонед. Бо шарофати пойҳои бараҳна ва бикини бадан онҳо бе пазмон тир мепаранд. Ин маънои онро дорад, ки онҳоро ба осонӣ зада наметавонанд.
  "Муш"-и даҳшатборе, ки бо силоҳи марговар зада шуд ва ба касе имкон надод.
  Аз ҷумла силсилаи KV.
  Аммо агар духтарони немис, ки ин кадар сахт ва бомуваффакият мубориза мебаранд, духтарони дарачаи советй - кахрамон низ пайдо мешаванд.
  Дар ин ҷо, масалан, Наташа бо шарикони худ. Онҳо танҳо як таппончаи хоксоронаи худгард-85 доранд, ки навакак ба фронт омадааст. Ва духтарон аллакай фашистонро бо тавоноӣ ва асосӣ дар он зада истодаанд.
  Албатта, зебоиҳо пойлуч ва бикини доранд. Ва онхо гитлерчиёнро мисли болга ба порахои шиша бархурда, хаматарафа торумор мекунанд.
  Вакте ки ин гуна духтарон дарачаи баланди парвози укобро нишон медиханд, хеле хотирмон аст.
  Наташа бо ангуштони бараҳнааш тир мезанад ва Пантераро мезанад ва баъд аз он фарёд мезанад:
  - Барои Ватани бузург!
  Ва ӯ забонашро нишон хоҳад дод!
  Зоя хам ба харифаш зарба мезанад. Ӯро хеле сахт зад. Зирехро мешиканад ва бӯй мекунад:
  - Барои шаъну шарафи коммунизм!
  Августина низ сахт мубориза мебарад ва агар ба харифаш фишор оварад, вай ин корро хеле бодиккат ичро мекунад. Танаффусҳо ва ғурронҳо:
  - Шаъну шараф ба чахони коммунистй!
  Долбанет ва Светлана. Ва хеле мувофиқ. Бо ёрии ангуштони бараҳнаи худ. Вай зиреҳи душманро пора-пора карда, чир-чир мекунад:
  - Барои бузургии дуньёи коммунистй!
  Ва забонашро нишон...
  Духтарон, ки илҳом гирифта буданд, ба сурудхонӣ шурӯъ карданд, дар ҷои худ оҳанг эҷод карданд;
  Зебохо пои луч хучум мекунанд
  Чунин духтарони зебо давида истодаанд...
  Агар ба шумо лозим ояд, ки Фритсро бо мушти худ занед,
  Ё вайро бо пулемёт мезананд!
  
  Духтарон наметавонанд шубҳа кунанд
  Фашистонро мурда дафн мекунанд...
  Ва ӯро аз пойҳояш сахт лагадкӯб хоҳанд кард,
  Ва дар ҷое гургҳо гӯсфандона наъл мекунанд!
  
  Русия калимаест барои сарбозон,
  Вақте ки, ба ман бовар кунед, он сардтар намешавад ...
  Гарчанде ки баъзан як ҳамоҳангии норавшан,
  Дар он ҷое ки Қобил сиёҳи бад ғалаба мекунад!
  
  Бовар накунед, комсомолецхо ran намезананд,
  Ва агар онҳо давида шаванд, пас танҳо дар ҳамла ...
  Ва ҳама фашистон якбора кушта мешаванд,
  Ва Фюрер ҳама чизро ба блоки решакан хоҳад кард!
  
  Русия ватани ман аст
  Вай дурахшон, танҳо зебо аст ...
  Кӣ тарсончак аст, ҳатто як рубл арзиш надорад,
  Ва бо ҷанговар баҳс кардан хатарнок аст!
  
  Аммо бидонед, ки мо фашистонро маглуб мекунем,
  Ҳеҷ бадӣ бар тахт ҳукмрон нахоҳад шуд...
  Дар болои мо карруби заринбол аст,
  Ва Худо Svarog бо бузургӣ дар тоҷи!
  
  Ҳар кӣ тарсон аст, бовар кун, ғуломи нотавон аст,
  Тақдири ӯ як аст - тоқат кардан ба таҳқир...
  Имруз механизатор, фардо бригадир,
  Ва шумо худатон метавонед пушти дигаронро занед!
  
  Духтарон қувват доранд, танҳо вулқон,
  Баъзан вай кӯҳҳоро сахт вайрон мекунад ...
  Ҷанг бо тӯфони бад идома дорад,
  Ва марг ошкоро насли башарро мерезад!
  
  Ман ба шумо ростқавлона мегӯям, рыцарҳо,
  Вақте ки мо русҳо муттаҳид ҳастем, мо қавӣ ҳастем...
  Як газак лозим аст, ки бо чангак ва корди худ равед,
  Мо рыцарҳои дар набардҳо мағлубнашавандаем!
  
  имони мо ба Худованди Масеҳ чист?
  Гарчанде ки мо низ Ладаро эҳтиром мекунем ...
  Рафик Сталин мисли падари мост,
  Ва дар он чо макони бихишти коммунизм хохад шуд!
  
  Он ки дар вақти мурданаш буд, зинда мешавад
  Ва мо зеботару донотар мешавем...
  Ва мард албатта хеле ифтихор мекунад,
  Ҳарчанд баъзан бемаънӣ мебарад!
  
  Дар ишк Ватани мо чун ситора,
  Ба ман бовар кунед, он ҳеҷ гоҳ хомӯш намешавад ...
  Орзуи калон ба амал омад
  Дар тамоми коинот сулху осоиш ва хушбахтй хукмфармо хохад шуд!
  
  Ман Марияро дӯст медорам, Ладаро муқаддасона эҳтиром мекунам,
  Сварог зебо аст ва Перун бузург аст ...
  Ман Исо ва Сталинро дӯст медорам
  Чеҳраҳои муқаддаси иконаҳо барои ман азизанд!
  
  Биҳишти ҳақиқӣ кай мешавад?
  Бовар кунед, ҳама орзуҳои шумо амалӣ мешаванд...
  Ба Ватан дил мебахшӣ,
  Ҳама чиз хуб мешавад, аз пештара пурқувваттар!
  Духтарон муборизаи хуб доштанд ва хуб оҳанг бастаанд. Бо ин гуна ҷанговарон, ҳеҷ як Гитлер барои Русия даҳшатнок нест.
  Вале баъд аз чангхои дахрузаи якрав аскарони советй нихоят ба Тихвин зада даромаданд.
  Мубориза барои худи шахр вусъат ёфт. Қувваҳо, албатта, хеле ҳатто нобаробар.
  Немисхо бартарии хавоиро ба даст оварда, беист бомбаборон мекунанд. Вазъиятро дивизияхои хоричй, ки дар тарафи Вермахт чанг карда истодаанд, тезу тунд мегардонанд. Хусусан бисёр қисмҳои итолиёвӣ.
  Онхо кушиш доранд, ки Армияи Сурхро аз Тихвин дур кунанд. Аммо подразделенияхои рус сахт мубориза мебаранд. Ин ягона имконияти воқеии онҳо барои наҷот додани Ленингради муҳосирашуда, ки аз гуруснагӣ мурдааст, мебошад. Ба он чо озукаворй факат бо хаво партофта мешавад, аммо немисхо самолётхои пуриктидори киркунанда доранд ва ин корро кардан хеле душвор аст.
  Ва дар нимаи дуйуми мохи август фашистон ба Астрахань зада даромаданд. Ва дар ин шахр духтарони советй бо кахрамонй ва шучоати бузург чангиданд.
  Батальони духтарони пойлуч ин шахри кахрамонро фаро гирифтааст.
  Аленка бо пои луч граната мепартояд ва баъд тирпарронй карда, фашистонро даравида, мегуяд:
  -Агар зан мисли гурба шаҳватпараст бошад, пас шавҳараш дар сараш муш дорад!
  Анюта, ки ба суи Фрицхо тир холй карда, инчунин бо пои луч граната мепартофт, чир-чиррос зад:
  - Равшантарин ғояҳо ҳангоми амалӣ шудани онҳо аз сиёсати сояафкан тира мешаванд!
  Алла, ки ба фрицсхо тир холй карда, граната мепартофт, бо ангуштони барахнааш танкро зада галтонда, гур-гур кард:
  -Зан мисли рӯбоҳ маккор аст ва ҳатто агар мард ақли хурӯс дошта бошад, шерро низ ҳукмронӣ мекунад!
  Мария, ки аз таппонча тир холй карда, Фрицро зада галтонда истода, гуррос зад:
  -Худованд ба ҳар коре қодир аст, танҳо дар дархост аз зан болотар аст, Ӯ нотавон аст!
  Матрёна ба суи душман тир холй карда, бо ангуштони барахнааш тухфаи марговар мепартофт, кайд кард:
  - Зан, барои он ки мард барин бӯса фурӯ набарад, бояд неши кобра дошта бошад!
  Аленка ба суи фашистон оташ заданро давом дода, бо камоли майл кайд кард:
  -Инсон метавонад дар ҳама чиз мисли Офаридгор бошад, танҳо тақлид ба мисли маймун ӯро зебо намекунад!
  Анюта ба суи душман тир холй карда, баъд танкро бо граната-хои ба максад мувофик партофт ва гуфт:
  - Инсон метавонад аз Худои Мутаъол танҳо дар кибру ғурур болотар бошад ва ҳатто дар сурате, ки аз ҷиҳати ақлӣ ҳамчун питекантроп офарида шуда бошад!
  Алла, ки ба Фриц тирпарронии хеле дакикро давом дода, гуфт:
  -Зан мурғ шудан намехоҳад, аммо марди идеали ӯ хурӯс аст!
  Мария, ки ба фашистон тир холй карда, бо партофти аники пои луч ба Пантера зарба зад, кайд кард:
  - Зани рӯбоҳ воқеан ба мардони бӯза гургона чанг мезанад!
  Маруся, инчунин бо як таркиш ба фашистон зарба зада, бо пошнаи бараҳнааш бастаи тарканда дод, чунин дод:
  - Дар сиёсат мисли чангал аст, агар дубу хукро хурй, харгуш рубохро хурад, хар се пуст мерезад!
  Аленка тирпарронии девонаворро давом дода, ба аскарони пиёдагард бо лимухои пора-пора об мепартояд, вякнула:
  -Зан ®ар «адар равшантар бошад, ®амон «адар рѓбо® аст!
  Анюта низ ба суи фашистон тир холй карда, онхоро даравида, бо ангуштони пои барахнааш граната партофта, чир-чир мекард:
  - Мардуми хокистарранг дар майна ба қадри кофӣ моддаи хокистарӣ надоранд, шахсиятҳои дурахшон, дар сар хокистарӣ бисёранд!
  Алла ба суи душман тир холй карда, бо пошнаи луч бастаи таркандаро зер карда, бо камоли майл гуфт:
  - Марди муйсафед чун гург бекас асту мисли харгѓш ором надорад!
  Мария, ки Фрицро даравида, бомахорат гуфт:
  - Агар сиёсатмадор рӯбоҳи калон бошад, пас ба ӯ саҳми шер кафолат дода мешавад!
  Маруся гранатомётро тирборон карда , бо ангуштони пояш лиму партофта, чир-чир мекард:
  -Рӯбоҳ-сиёсатмадор имкони савор шуданро мисли панир дар равған аз интихобкунандаи зоғ мегирад!
  Аленка аз аслиҳааш тирандозиро идома дода, бо пошнаи бараҳнааш ба бастаи тарканда таслим шуда гуфт:
  - Дар осмон ситораҳо аз тафсири Навиштаҳои Муқаддас камтаранд!
  Анюта ба суи фашистон тир холй карда гуфт:
  - Ҷаллоди ҷомаи сурх, одилонатар, сиёсат бо сухан!
  Алла оташро давом дода, мантиқан қайд кард:
  -Чаллод тешаи тез дорад, сиёсатмадор сухани бурро дорад, аввал аз сар мезанад, дуюм ба майна мечакад!
  Мария, ки краутҳоро дақиқ нокаут карданро идома дода, бо ангуштони бараҳнааш боз як тӯҳфаи маргро партофта, қайд кард:
  - Баъзан буридани сар аз пошидан ба мағзи сар инсондӯсттар аст!
  Матрёна фашистонро бурида, бо пошнаи урёнаш граната партофта гуфт:
  -Агар гузоред, ки сиёсатмадорон ба майнаатон дароянд, аз ноумедӣ мӯи саратонро метарошед!
  Аленка ба суи генерали немис тир холй карда, ба вай мушт зада, тахдидона гуфт:
  - Суханронии сиёсатмадор мисли оби майшӯӣ аст!
  Анюта ба суи душман тирпарронии хуб бурда, бо ангуштони пои барахнааш лиму парронда, дод:
  -Дар сиёсат Худои аз ҳама бузург чист, ки қонуншиканиро ба вуҷуд меорад!
  Алла, ки ба фашистон тир холй карда, бо пошнаи урёнаш бастаи тарканда партофта, чунин дод:
  -Сиёсатмадор ҳамеша ба интихобкунанда мисли хар бо нигоҳи рӯбоҳ барои шудгор менигарад!
  Мария, ки ба душман тир холй карда, бо ангуштони барахнааш гранатаи кувваи марговарро ба ларза мепартофт:
  -Зан дӯст медорад, ки ҷисми бечораи худро фош кунад, то ғанитар либос бипӯшад!
  Маруся тӯлонӣ тир холӣ карда, хатти Фрицро бурида, гиря кард:
  -Зани пойлуч мардро тезтар мепӯшонад, гарчанде ки ӯ мӯза набошад ҳам!
  Аленка ба суи фашистон оташи аник бурда истода, кайд кард:
  - Бо пошнаи бараҳнаи занона чарх задани мард дар мӯзаҳои муд осонтар аст!
  Анюта аз гранатомёт тир холй карда гуфт:
  - Барои ба даст овардани пойафзоли муд зан бояд мардро дуруст "пуш" кунад!
  Алла фашистонро бо торумор зада, ба ангуштони пояш граната партофта чавоб дод:
  - Зане, ки дар вакташ чй тавр фош кардани пояшро намедонад, то абад "шод" мемонад!
  Мария, ки ба душман тир холй карда, бо пошнаи мудаввараш бастаи тарканда партофта, дод:
  - Мард бисёр вакт ба пои урёни зан нигох карда, хавфи худро ба холати овора "шод кардан" мекунад!
  Маруся ба суи душман аник тир холй карда, бо зонуи холаш граната дода чавоб дод:
  -Барои он ки абадан овора нашавед, дар ва«таш кафш®оятонро кашида тавонистан лозим!
  Аленка тирпаррониро ба суи фашистон давом дода, нафаси онхоро канда, бомахорат гуфт:
  - Пойи урёни духтар аз мӯза брезенти ишғол беҳтар аст!
  Анюта тирпаррониро бо дакикии хомушнашаванда давом дода, кайд кард:
  - Зиреҳи қавитарин дар пеши пӯсти нозук, пойҳои зебои духтарона муқобилат намекунад!
  Алла ба суи истилогарони немис тир холй карда гуфт:
  - Занҳо хеле моҳирона бо пои урён ба ҳамёни мард мебароянд!
  Мария ба суи фашистон бо дакикат тир холй карда, ба сари онхо мушт зада кайд кард:
  - Часпактарин қисми бадани зан барои тангаҳои тилло, пойҳои урён ва синаи урён!
  Маруся тирпаррониро давом дода, ба фашистон раҳм накарда, чунин дод:
  -Зан бояд гохе кафшашро кашад, то пеши ниёз зону назанад!
  Аленка дар бораи фашистон ба таври хакконй варак зада, онхоро ба тудахо чамъ карда, мантикона кайд кард:
  -Бо пои урён одамро ба зону гузоштан осонтар аст!
  Анюта, ки ба душман тир холй карда истода буд, хашмгинона кайд кард:
  - Дар вакташ пои луч, харгиз пойлуч!
  Алла, душманонро кофтуков карда, рақибонро бурида гурехт:
  - Барои зан бо пои урён ба куллаи тилло баромадан осонтар аст!
  Мария низ фашистонро зада торумор карда, гуфт:
  -Шумо марди ботинкадор хастед, агар пои занхоро написандед!
  Маруся, ки ба суи фашистон тир холй карда, бо ангуштони барахнааш бастаи худсохтро бо маводи тарканда, ки паланг аз он руй дода буд, партофт, фарёд зад:
  -Зани пои нозук мардро дар иззат хам мекунад!
  Аленка ба фашистон зарба зада, онхоро даравида, гуфт:
  -Ангушти пои урён аз дастони зан аз кисаи марди "шод" танга мегирад, чолибтар аст!
  Анюта краутхоро бурида, чир-чир кард:
  -Ма®ораттарин коре, ки зан карда метавонад, ин аст, ки бо пои урён мардро зери пошнааш тела ди®ад!
  Алла, ки ба харифони худ тир холй карда, бо пошнаи урёнаш лиму мепартофт, гуфт:
  - Барои зебоӣ осонтар аст, ки роҳи дили мардро бо пои урён поймол кунад!
  Мария як танки немисиро бо граната партофт ва чир-чир кард:
  - Пойхои урёни духтарон хангоми баромадан ба куллаи Эверести дили мард боз хам устувортаранд!
  Матрёна низ тир холӣ кард ва гуфт:
  "Бо кашидани кафш аз биёбони бепарвоии мардон гузаштан барои зан осонтар аст!"
  Аленка бо базуки ба асир гирифташуда ба душман зарба зада, хи-чиррос зад:
  - Ту чун мӯза гунг мешавӣ, пошнаи пойлуч ҳам мезанӣ!
  Анюта низ гардиш дод ва дандонҳояшро ҷичиррос зад:
  - Пои бараҳнаи зан мардро ба кӯдакии пойлуч меафтад!
  Аллаи сурхмуйсафед фашистонро торумор карда, хитоб кард:
  -Аксаран мӯзаҳои пойафзол ба кӯдакии пойлуч меафтанд!
  Мария ба фашистон як торсакй зада, чир-чиррос зад:
  -Агар духтар пойҳои зебо дошта бошад, пас вай дар зиндагӣ овора нест!
  Матрёна ба суи душман тир холй карда, гитлерчиёнро мисли дандон пора карда, аккос зад:
  -Духтари пойлуч аз пиразани пойлуч беҳтар аст, гурбаи ҷавон аз шери пир хуштар аст!
  Аленка ба суи фашистон тир холй карда, тухфаи марговарро партофта гуфт:
  - Бехтарин аст, ки зан бо синаи барахнааш мукофот ба даст оварад ва пойафзоли муд бо пои урён!
  Анюта низ фашистонро зада, даравида, бо пои урён гранатахо партофта, чир-чир мекард:
  - Пошнаи бараҳнаи занро беҳтар аз хорҳои бепарвоии мардон муҳофизат мекунад!
  Алла ба рақибони худ тир холӣ карда, онҳоро бо зарбаҳои автоматӣ бурида, қайд кард:
  - Пошнаи пойдортарин барои мард аз пои зани урён!
  Мария ба харифони худ зарба зада, бо гранатомёт ба онхо зарба зада гуфт:
  - Пошнаи зани пойлуч, ки мӯза аз ҳама сӯхта бо ҷаъбааш дар тан дорад!
  Матрёна фашистонро торумор карда, бо хирад гуфт:
  - Дар вакташ кафшро партофта наметавонй - пои луч мешавй!
  Аленка дар бораи фашистон навишта, кайд кард:
  -Агар шумо ақли калбакӣ бошед, пас шумо метавонед хуб гарм шавед, танҳо худатон!
  Анюта ба таври мантикй кайд кард, ки душманро торумор карда, бо пои луч бастаи бо моддахои таркандаро партофт:
  - Клуб доштан хуб аст, клуб будан бад!
  Алла фашистонро зада, бо пошнаи барахнааш граната дода, дод зад:
  - Муштҳои оҳанин метавонанд ба шумо наҷот диҳанд, аммо сари дуб ба марг оварда мерасонад!
  Мария комилан мантикона кайд карда, фашистонро торумор карда гуфт:
  - Ва«те ки ®оким дар сараш подшо® надошта бошад, дар кишвар бетартибї ®укмрон мешавад, бе®уда мефурѓшанд!
  Матрёна ба фашистон оқилона зарба зада, қайд кард:
  - Тоҷ барои як сари кулоҳ нест!
  Аленка, нобудкунандаи "Краутс" мантикона кайд кард:
  - Ҳатто тоҷ дар сари дуб устувор наменишинад!
  Анюта ба суи фашистон хеле аник тир холй карда, гуфт:
  - Дуб чй кадар мустахкам бошад хам, материали калла аз он нозуктар аст!
  Алла, ки ба душман тирпарронй мекард, мантиқан хулоса кард:
  - Сардори клуб кист, бо калтак ба сараш меояд!
  Рақибони лағжанда Мария, дода шудааст:
  -Сиёсатмадор дар даст ҳамёну калтака дорад, танҳо пулаш чубин асту калтак коғаз!
  Маруся бо пои луч лимӯ партофта, мантиқан қайд кард:
  - Сари дурахшон, ба ҳадди ақал мӯи хокистарӣ дахл дорад!
  Матрона фашистонро торумор карда, кайд кард:
  -Шояд малламуй набошӣ, аммо рӯҳи равшан будан зебост, духтарон метавонанд бадкоронро лату кӯб кунанд, то дигарон хушбахтона зиндагӣ кунанд!
  Аленка, ки ба суи фашистон тир холй мекард, чир-чир мекард:
  - Шумо наметавонед танҳо дар кундаҳо аз дарахтони дуб муҳофизати қавӣ созед!
  Анюта, тирандозӣ, мантиқан қайд кард:
  - Агар сиёсатмадор чӯбдаста набошад, пас чипҳоро на танҳо аз кундаи интихобкунанда хориҷ мекунад!
  Алла немисхоро торумор карда, хашмгинона изхор намуд:
  - Сиёсатмадор уқоб набошад ҳам, интихобкунандагонро зоғ ва ҳезумкаш медонад!
  Мария, душманонро нест карда, қайд кард:
  - Агар шумо ба сиёсатмадорон иҷозат диҳед, ки риштаҳоро аз шумо дур кунанд, пас шумо бешубҳа чӯбдаст ҳастед!
  Матрена фашистонро торумор карда, худро изхор намуд:
  - Сиёсатмадор бо интихобкунандагон рӯбоҳ аст, аммо бо худаш хомяк хомяк аст!
  Маруся бо пои луч граната партофт ва чир-чир кард:
  -Сиёсатмадори доно мисли рӯбоҳ дар мурғхона аст ва аблаҳ мисли фил дар дӯкони чинӣ!
  Аленка, Фрицро шикаста, дод:
  - Фармонро сукут мекунанд, сиёсатмадор бо гапзанӣ бесарусомонӣ эҷод мекунад!
  Анюта фашистонро бо граната парешон карда, чир-чир мекард:
  -Сиёсатмадор бисёр гап мезанад, хусусан вақте ки даҳонашро бастан мехоҳад!
  Алла фашистонро торумор карда, сахтгирона кайд кард:
  -Ба®с бо сиёсатмадор, ки дар миномет об задан, магар мушаки забонро нашиканї, фоида аст!
  Мария душманонро торумор карда, бо пои луч граната партофта кайд кард:
  -Сиёсатмадор омехтаи рӯбоҳ ва гург аст, аммо бисёр хук мекунад!
  Матрёна, ки ба суи фашистон тир меандозад, гуррос зад:
  - Рӯбоҳ чӣ қадар сиёсатмадор бошад, ҳамон қадар хук мекунад!
  Маруся, Фрицро даравида, дод:
  - Дар сиёсат як хайвону гург, харгӯш, мурғ, хурӯс ва ҳезумқул вуҷуд дорад, танҳо рӯбоҳро ҳамеша подшоҳ интихоб мекунанд!
  Аленка фашистонро торумор карда, гуррос зад:
  -Диктаторе, ки худро шер вонамуд мекунад, хуки асил аст!
  Анюта хашмгинона кайд карда, душманонро бо тир зада торумор кард:
  -Сиёсатмадор ба шер мегузарад, агар интихобкунанда хари комил бошад!
  Алла фашистонро мисли чангу хоки гилем зада партофт:
  -Сиёсатмадор пусти гӯсфанд мепӯшад, аммо танҳо хунхорӣ ӯро бо гург хешу табор мекунад ва қӯчқори мустаҳкам бо заковат!
  Мария, ки бо пои луч граната партофт, чир-чир-чих зад:
  - Ва«те ®оким гург дар либоси гѓсфанд бошад, аз «ѓчқор дар либоси шер бе®тар аст!
  Матрёна, ки ба душман тир холй карда, бо дакикии Робин Гуд баромад:
  -Сиёсатмадор мисли гӯсфанд дар бораи сулҳ ғол мекунад, аммо дандонҳои гург чангро мезананд!
  Маруся ба суи душман тир холй карда, дод зад:
  -Сиёсатмадор барои ба даст овардани овози интихобкунандагон мисли булбул мерезад, аммо онҳоро барои ҷангалбонҳо нигоҳ медорад!
  Аленка, ки ба суи фашистон тир холй карда, чунин хабар дод:
  -Агар сухани сиёсатмадор ба назари шумо як трили булбул намояд, дар ин маврид зоғ нашавед!
  Анюта фашистхоро зада торумор карда, хушьёрона кайд кард:
  -Агар сиёсатмадор мисли булбул суруд мехонад, пас туро бозии муносиб медонад!
  Алла фашистонро нест карда, кайд кард:
  - Шикори интихобкунандагон аз шикори чангал бо он фарк мекунад, ки шикорчй харчи бештар садо медихад!
  Мария, ки ба душман тир холй мекард, фарьёд зад:
  -Сиёсатмадор ба фарқ аз киса ҳангоми дуздӣ садои зиёд эҷод мекунад, ҳангоми ғорат кардан хушомадгӯӣ мекунад!
  Матрёна, ки ба душман тир холй мекард, гур-гур карда гуфт:
  -Сиёсатмадор ҳам ба як маънӣ худо аст, аммо беҳтараш ба ӯ бовар накун!
  Мария тасдиқ кард:
  - Сиёсатмадор ба Мох хамчун интихобкунанда ваъда доданро дуст медорад, танхо у илова карданро фаромуш мекунад, ки дар он чо ба чуз рег хаёт нест!
  Аленка, рақибонро бурида, гурехт:
  - Вой аз акл не, балки аз набудани заковати амалй!
  Анюта ба суи душман тир холй карда, чир-чир мекард:
  - Ҳама мусибати дунё на аз пул, балки аз набудани онҳо ба миқдори зарурӣ аст!
  Алла ба суи душман тир холй карда гуфт:
  -Забон ба сиёсатмадор дода мешавад, ки андешаҳояшро пинҳон кунад, аммо на бо кадом фасодат сиёсатмадор ифлосии хокистарии худро пинҳон кунад!
  Мария ҳангоми тирандозӣ ба Фриц бо пурқувват гуфт:
  -О®ан ба зан ир равад, ба шамшер намемонад, агар дар сухан®о ну«ра резад, маош намемонад!
  Матрёна ба суи душман тир холй карда, гуррос зад:
  - Сиёсатмадор барои вафо кардани ваъда ҳадя дорад? Молик аст, аммо на барои чизе!
  Маруся, ки ба фашистон тир холй мекард, кайд кард:
  - Фил як тудаи шиканҷаро бор мекунад, сиёсатмадор-рӯбоҳ бошад, кӯҳи аз ин ҳам калонтар дарунравии лафзӣ!
  Аленка фашистхоро торумор карда, бо хирадмандона кайд кард:
  - Сиёсатмадор асали ширини суханонро мерезад, интихобкунандагонро дар дарунрави лафзӣ ғарқ мекунад!
  Анюта ба харифони худ тир холй карда, чунин дод:
  - Сухани ширини сиёсатмадор мисли ҷӯйи асал аст, танҳо ту дар канори он ба партов шино мекунӣ!
  Алла, ки ба фашистон тир холй мекард, кайд кард:
  - Сиёсатмадор метавонад ваъдаашро иҷро кунад, танҳо барои он ки интихобкунанда ба чизи ғайриимкон бовар кунад!
  Мария, ки оташи хеле дақиқро пеш мебарад, дод:
  - Дар интихобот сиёсатмадорон зиёданд, аммо касе нест, ки интихоб кунад, кӣ кунд аст, кист, кист, рӯбоҳ аст, ки хук аст, хирс аст - аз озорӣ танҳо як чиз боқӣ мемонад - ба ғуррон!
  Матрёна ба суи фашистон тир холй карда, гуфт:
  -Сиёсатмадоре, ки зуд-зуд гулӯяшро пора-пора мекунад, бояд гӯшҳоятро дуруст лагадкӯб кун!
  Маруся фашистонро бурида гуфт:
  -Сиёсатмадор бар хилофи булбул ҳеҷ гоҳ бехуда намесарояд ва хадяи рӯбоҳӣ дорад!
  Алёнка дандонҳояшро нишон дода, чир-чир кард:
  - Сиёсатмадор уқоб шудан мехоҳад, аммо интихобкунанда ҳамеша ҳуқуқи парранда надорад!
  Анюта бо снайпер немисхоро тирборон карда гуфт :
  - Чаро шумо дар иҷозатномаи парранда ҳастед, зеро шумо ақли чӯбдаст доред!
  Алла бо таҷовузи питон хиҷил кард:
  -Сиёсатмадор сурудҳои гуногун дорад, аммо ҳамаашон як ангеза доранд: маро интихоб кунед!
  Мария фашизмро бурида, гур-гур кард:
  - Интихобкунанда мисли булочка харгуш, гург, хирсро тарк мекунад, аммо рубохи сиёсй ба хар хол уро мехурад!
  Матрёна фашизмро торумор карда, кайд намуд:
  -Сиёсатмадор бо суханҳои ширин ба ақли пашша, ба трили булбул, ба андешаи ҳезумқул ҳисоб мекунад, аммо моҳияти хуки ӯ ба чашми хоҷӣ намоён аст!
  Маруся, ки ба мукобили фашистон мубориза бурда истода, бо табассум илова мекунад:
  -Зан ®ам сиёсатмадори хуб аст ва а«аллан имкон меди®ад, ки ба ваъдаи вафодорї вафо кунад ва лаззат бахшад!
  Инак, духтарон шахрро кахрамонона мухофизат карда, умеди калон мебахшанд.
  . БОБИ Љ 4
  Дар охири мохи сентябрь ва аввали октябрь мухорибахо барои Астрахань хануз давом доштанд ва фашистон дар кад-кади сохили бахри Каспий ба чануб харакат мекарданд. Пешравии оштинопазири фашистон ба амал омад... Дар чануб фашистон шахри Орчоникидзеободро ишгол карда, ба штурми Грозный гузаштанд.
  Чангхои советй хам дар ин шахр кахрамонона мечангиданд.
  Батальони духтарон, ки ба он Тамара сардорй мекард, азму ирода ва шучоат нишон дод.
  Тамара аз автомат тир холй карда, бо ангуштони барахнааш граната партофта гуфт:
  - Шаъну шараф ба Ватани мо СССР!
  Анна, ки ба суи фашистон дакик тир холй мекард ва инчунин бо пошнаи урёнаш бастаи тарканда партофта, дод зад:
  - Шаъну шараф ба кахрамонй!
  Акулина ба суи душман тир холй карда, дод зад:
  - Барои Ватан ва шаъну шараф!
  Виктория, ки ба Фриц тирандозӣ мекард ва бо ангуштони пои бараҳнааш гранатаро бо қувваи марговар мепартофт, фарёд зад:
  - Вермахтро бо кахрамонй торумор кунед!
  Олимпиас, духтари солим, ба душманон сатр дод, Фрицро нокаут кард ва бахшид:
  - Дар чанги мукаддас галабаи мо хохад буд!
  Тамара ба суи фашистон тир холй карда, боз бо пои луч граната партофт, кайд кард:
  - Сарбоз бояд қуввати дарахти дуб дошта бошад, аммо сари дуб не!
  Духтарон тир холй карданд. Дар гирду атрофи харобахо харобахо дуд мекунанд. Пас аз таркиш таркиш ба амал меояд. Дуд ба осмон мебарояд. Ҳама чиз дар гирду атроф месӯзад.
  Ҳалокат дар миқёси азим.
  Анна, малламуйи зебои пои луч, вакте ки вай граната партофта, фашистонро пора-пора мекунад, чунин мегуяд:
  - Дар хар дуб як ковок аст, дар хар сари дуб сурохие хаст, ки аз он майнахо чорй мешаванд!
  Акулина, ки ба суи душман тир холй карда, бо пои зеби даббобу луч граната мепартофт, чир-чиррос зад:
  -Агар мисли дуб доно бошӣ, чун аспен хам мешавӣ!
  Виктория, ин духтараки сурхрӯй, ки пойҳои бараҳна, даббоғ ва чиркдор дошт, чир-чир-чиррос зад:
  -Агар макри рӯбоҳ надошта бошӣ, аз ту се пӯст мебарояд!
  Олимпиада, малламуй солим, қоматбаланд, калону мушакдор навбат дода, бо пои луч граната партофт ва чир-чир кард:
  -Агар ту чун дуб гунг бошӣ, туро мисли часпак мекананд!
  Писарбачае аз назди онҳо гузашт. Вай бо пошнаи сиёх дурахшид ва ба суи фашистон бастаи тарканда партофт. Баъд хичиррос зад:
  - Аскари чавон, аз генерали фарсуда бехтар!
  Тамара боз навбат дод. Вай бо пои луч гранатаеро бо кувваи марговар партофт ва дод зад:
  - Барои хар як костюми наваш сиёсатмадор аз интихобкунандагон се пуст мекашад!
  Акулина, ки ба суи душманон тир холй карда, хашмгинона табассум мекард, гуррос зад:
  - Ту чун дарахти дуб доно мешавӣ, онро мисли часпанда ва харгӯш мекананд!
  Анна, ки ба суи душман тир холй карда, бо пои лучаш танкхоро тахкир мекард, гранатахо мепартофт, хитоб кард:
  -Рӯбоҳи маккор, агар қӯчқори ақл бошад, ҳатто аз шер се пӯст мекашад!
  Виктория ба суи фашистон тир холй карда, бо пошнаи барахнааш тухфаи одамкушро партофта гуфт:
  - Рӯбоҳ шудан нахоҳед, мисли саги гурусна нола мекунед!
  Олимпиада Фрицро даравид. Баъд вай бо пои луч граната партофт ва чир-чир кард:
  - Сиёсатмадор рубох аст, пас вай дар руз интихобкунанда-мургхоро мехурад!
  Гурриши тупхо баланд мешавад. " Sturmtigers " -и пурқувват ба ҷанг мераванд . Онхо аз бомбахои ракетй. Ва онхо тамоми бинохоро вайрон карда, хонахоро якбора хароб мекунанд. Ва туфонхо дар осмон давр мезананд. Онхо ба суи мавкеъхои советй ракетахо тирборон мекунанд. Онхо бомба мепартоянд. Пантера-2 аллакай намоён аст, як мошини мукаммалтар аз Пантера бо тупи пурқудрати 88 мм.
  Мошини олмонӣ манораи тангтар ва хурдтар ва инчунин як қаҳвахона дорад. Чунин ҳаюло, агар он кӯза кунад, пас мезанад. Ва муҳимтар аз ҳама, на он қадар вазнин, бо муҳаррики пуриқтидори 900 қувваи асп.
  Тамара бо пои луч ба суи "Пантера-2" граната партофт ва хитоб кард:
  - Ту чун кундаи беақл, чун часпанда, на танҳо рӯбоҳҳои маккор, балки харгӯшҳои тарсончак ҳам мекананд!
  Анна, ки ба суи фашистон тир холй карда, харифонро даравида, бо пои луч лиму мепартофт, чунин хулоса кард:
  - Њатто у«об, рѓбо®и маккор ®ам мурѓи тарро фош карда метавонад!
  Акулина, душманонро бурида, бо тирҳои дақиқ ба онҳо зарба зад:
  - Марде, ки дар орзуи нақши шер аст, аксар вақт ба хари рӯбоҳ шудгор мешавад!
  Виктория, ки рақибонро дар таркишҳо бурида, бо пойҳои луч чизи марговар мепартофт, дод зад:
  - Одам ®аваси шер барин, якравии хар, нодонагии хирс, файзи фил дорад, аммо рѓбо®аш ®амеша метавонад ба худаш бикашад!
  Олимпиада ба душман навбат дод. Вай мисли алафдарав ӯро даравида, гуррос зад:
  - Рӯбоҳи сурх, сиёсатмадори ранги хунхор!
  Шиддати чанг афзуд. Фашистон ба шахр бо дастгоххои газ, ки аз чихати иктидор назар ба "Катюша" бартарй доштанд, зарба мезаданд. Ва ба фашистон мукобилат кардан хеле душвор буд. Аммо батальони духтарони пойлуч ва нимбарахна бо шавку хаваси бузург мубориза мебурд. Ва духтарон базӯр мемурданд, мардон бештар азоб мекашиданд.
  Тамара, ки бо ангуштони пои барахнааш ба суи фашистон тир холй карда, гранатахо мепартофт, хитоб кард:
  - Зан бо бозӣ кардан бар заъфҳои онҳо мардони тавоноро мағлуб мекунад, сиёсатмадор бо нишон додани амалҳои ошкоро интихобкунандагони заифро бовар мекунонад!
  Анна, душманонро бурида, бо тирҳо даравида, дар айни замон бо пошнаи урёнаш бастаи тарканда дод, гуфт:
  - Зан маккортарин сиёсатмадор аст, барои рӯбоҳӣ хондан лозим нест, аммо вай бояд дар ҳоле ки пойлуч монда, кафш пӯшида тавонад!
  Акулина рақибонро бо зарбаҳои дақиқ бурида, бо ангуштони бараҳнааш аккос зад:
  -Зан ҳам ҷавониро дӯст медорад, аммо сабзи доллар барояш азизтар аз синни сабзи сарпараст аст!
  Виктория, он канҷаи сурхрӯй, як зарбаи марговар дод, хатро кӯфт ва хиҷир зад:
  - Сабзавоти ҷавонии духтар пулҳои сабзи мардонеро, ки аз пул фарбеҳ шудаанд, ҷалб мекунад!
  Олимпиа ба суи душманон тир холй карда, бо пои луч боз як тухфа партофта, дод зад:
  - Доллари сабзро таъқиб накунед, мушкилот низ чашмони сабз дорад ва садафаш кӯза аст!
  Ҷанг беш аз пеш ваҳшиёнатар мешавад. Снарядхо бо кувваи марговар парвоз мекунанд. Онхо мавкеъхои советиро пора-пора карда, тупхои батареяро чаппа карданд. Ва самолётхои нав шитоб мекунанд, тупхои хучумкунанда гурриш мекунанд. Абрхои чангу губор ба осмон мебароянд.
  Тамара ба суи фашистон берахмона тир холй карда, марворидро гирифта дод ва пеш аз он бо пои луч граната партофт:
  - Ба худо бовар карда, ба дарачаи хайвон хам нашав: одам на гусфанди мутеъ аст, на бузи бадбуй!
  Анна, ки бо душман чанг карда, бо пои луч тухфахои марг мепартояд, кайд мекард:
  "Ба эътиқоди мардум пул кор кардан ба тилло рехтани пору аст, нобоварӣ афзоиш хоҳад ёфт!"
  Акулина ҳангоми нобуд кардани Пантера хашмгинона гуфт :
  - Ба рӯзи якшанбе бовар карда, дар ҳафта ба ҳафт ҷумъа нарасад!
  Виктория, ки ба суи фашистон хеле аник тир холй карда, онхоро да-равида, кайд кард:
  - Эътиқод ба шӯълаи ҷаҳаннам ҷовидона шири хурофотро меҷӯшад, ки кафк аз он хориҷ мешавад, гӯё аз дин!
  Олимпиас, кахрамони зан фашистонро торумор карда, бо пои луч гранатахои кувваи азими харобиовар мепартофт, кайд кард:
  - Фақат кундаҳо ва дубҳо ба оташи дӯзахии шӯълаи абадӣ бовар мекунанд ва имкон медиҳанд, ки худро мисли часпак пӯст кунанд!
  Тамара аз базукаи дастгиршуда тир холӣ карда, пошнаҳои бараҳнаашро дурахшид ва чир-чир кард:
  -Шӯълаи дӯзах ҷовидонаро чӣ медурахшад? Дурахши тангаҳои тилло дар кисаи қаллобони динӣ!
  Анна, ки ба душман тир холй карда, фашистонро бо дакикати калон торумор карда буд:
  - Қаллобон барои пур кардани кисаи худ аз Худо истифода мебаранд ва на танҳо бо сари холӣ фирефта мешаванд!
  Акулина ба суи душман тир холй кард. Вай бо ангуштони бараҳнааш граната партофт ва хиҷир зад:
  - Қаллобони дин аз гӯсфанд се пӯст мекананд, шохи бузро мешиканад, барояшон танҳо фоида азиз асту имон барои хаккорӣ!
  Виктория бо пошнаи бараҳнааш бомбаи арра партофт, душманро тарконд ва хиҷир зад:
  -Коҳини поквиҷдон мисли гурги гиёҳхор аст, танҳо имон ҳамеша ҳалол аст ва истифодааш худхоҳона аст!
  Олимпиада ба душман бо пулемёт зарба зад. Вай душманро даравида, бо пошнаи урёнаш як даста граната дод, ки танки "Лев"-ро чаппа кард. Баъд вай дод зад:
  - Ҳар гуна дин афсона аст, аз ин фантазия танҳо фоида ба андозаи воқеан афсонавӣ ба даст меояд!
  Дар шахри Грозный духтарон хамин тавр мардонавор мубориза мебаранд. Ва худро аз нуқтаи назари шуҷоат нишон медиҳанд.
  Дигар духтарон бошад, Астраханьро бо тамоми шучоат химоя мекунанд. Ва онҳо инчунин баландтарин аэробатика ва устувориро нишон медиҳанд.
  Духтар хеле хуб мубориза мебарад.
  Аленка бо пои луч граната партофт, фашистонро пора-пора кард ва дандонҳояшро нишон дода гуфт:
  -Касе, ки ба мардум и озат меди®ад, ки ба гѓши худ угро овезанд, ®амеша гурусна мемонад!
  Анюта фашистонро бо хамин торумор карда, розй шуд:
  - Дар гушатон аз угро пур намешавед!
  Алла ба суи фашистон тир холй карда, бо пои луч гранатаи марговар партофт ва фарьёд зад:
  - Угро дар гӯшҳо як таомест, ки дар лаҳзаҳои охир дилбеҳузуркунанда аст!
  Мария дандонҳояшро нишон дода, бо ангуштони пои бараҳнааш бастаи таркандаро партофта қайд кард:
  - Агар ин Худо бошад, ҳеҷ кас намедонад, аммо онҳо ҳамеша одамро маслуб мекунанд, гӯё ки ӯ ба Масеҳ монанд аст!
  Маруся, ки фритцро мезад, онро гирифта дод ва бо хашмгинона табассум кард:
  - Одам барои азхуд кардани қудрати Худо кӯшиш мекунад, аммо то ҳол танҳо ба салиб мехкӯб мешавад, на аз рӯи Худо!
  Матрёна навбат дода, фашистонро торумор кард ва хиёнат кард ва ба рафиқонаш чашмак зад:
  -Дили инсон ба некї, а«лаш ба фоида ва шикам ба гуруснагӣ мекѓшад ва билохира пояшро ба чоҳ мекашад!
  Ва дар Астрахань мухорибахои шадид давом мекунанд. Шахри сохили Волга пункти асосии мудофиаи советй мебошад. Ва дар ин чо чунин задухурдхои пурчушу хуруш давом доранд. Чунин аст, ки чойник бубинад.
  Ва самолётхои вазнину марговар мешитобанд. Ю-288 мошини хеле пуриктидор аст. Ва ӯ бо устувории бузург бомбаҳо мепартояд.
  Аленка фарьёд зада, ба суи фашистон тир холй карда, бо пои луч граната партофт:
  -Агар одам заковати горилла дошта бошад, мисли асп шудгор мекунад ва мисли саг мехурад!
  Анюта бо пои лучаш туҳфаи марговарро сар дод, фашистонро торумор кард ва дод зад:
  - Мард ичозат медихад, ки ба гиребон гузоранд, аммо барои шудгор кардан бояд бо тозиёнаи мачбурй зада шавад!
  Алла бо пошнаи бараҳнааш лимуро партоб кард ва гурехт:
  -Сиёсатмадор кисаи калон дорад, аммо вай як кисаи ночиз аст!
  Мария, ки ба суи харифон тир холй карда, пичиррос зад:
  - Сиёсатмадоре, ки ба интихобкунандагон моҳро аз осмон ваъда карда, ба сари қудрат омада, манзараи моҳро тарк мекунад ва аз гуруснагӣ ба рӯшноӣ нола мекунад!
  Матрёна ханда-гушношунидона гуфт:
  -Шайтон дар хар сиёсат ба чойи Худои бузург ташвик мекунад, танхо сиёсатмадор истеъдоди хеле кам дорад!
  Маруся ба суи душманон тир холй карда, дилпурона торумор карда, кайд кард:
  -Инсон барои тавоно шудан талош мекунад, аммо пешрафт ахлоқи ӯро беҳтар намекунад!
  Духтарон аз афташ ба дараҷаи олӣ шӯхӣ доранд.
  Ва ҷанг аз рӯи намунаи худ. Самолётхои реактивй дар Рейхи сеюм озмуда мешаванд. Ва ин низ як далели хеле ҷиддӣ дар баҳс бо СССР аст.
  Гитлер, албатта, чандон хурсанд нест. Ҷанг кашол меёбад ва Русия якравона муқовимат мекунад, гарчанде ки он ҳам таслим мешавад. Ҷангҳо ҷӯш мезананд, гӯё дар даҳони вулқон.
  Охири моҳи октябр. Калмыкистон тамоман забт карда шуд ва фашистон дар тамоми Догистон пеш рафта истодаанд.
  Муваффакиятхои фашистон, гарчанде хоксорона бошанд хам, вале доимй. Флоти Бахри Сиёх дар арафаи нобудшавй мебошад.
  Дар ин ҷо тамоми як дастаи эсминец аз духтарон иборат аст. Экипажи хубе гуфтан мумкин аст. Духтар дар тан камарбанд аст ва пойлуч медавад, бо пошнаҳои мудаввар мепарад.
  Командири эсминец Алиса дилпурона фармон медихад, ки ба крейсери фашистй хучум кунад. Торпедоро сар дода, мегӯяд:
  - Дар ҷанг, мисли театри хуб, амали навбатӣ пешгӯинашаванда аст, ҳатман ашк мерезад!
  Андриана шарики вай аст, ки ба як гурӯҳи духтарон фармон медиҳад. Онҳо бо пошнаҳои бараҳна ва мудаввар милт-милт медавиданд ва чир-чир мезаданд. Онхо дастгохи шахтаро ба кор андохтанд.
  Андриана бонг зад:
  Ман бовар дорам, ки тамоми ҷаҳон бедор мешавад
  Фашизм тамом мешавад...
  Ва офтоб дурахшон хоҳад шуд
  Рохи коммунизмро равшан мекунад!
  Вероника аз туп ба суи фашистон тир холй карда, хитоб кард:
  - Дар  анг, мисли филм: амал мафтун мекунад, ®е  го® дилгиркунанда намешавад, тан®о афсѓс, ки дар ®а«и«ат мекушад!
  Эсминец бо духтарони пои урён, даббохта, нозук ва хеле зебо аз он тараф ба он тараф мепарад. Ӯро мисли пар мепартоянд.
  Алис, пойҳои бараҳнаашро пахш карда, дод зад:
  - Агар осой набошй, дар чанг замин ором мешавад!
  Андриана, ки аз туп дуруст тир холй карда, кайд кард:
  - Духтаре, ки чанг карда метавонад, рыцар аст!
  Алис ҳангоми тирпарронӣ худро ислоҳ кард:
  - Не, вай қаҳрамон аст!
  Ва чанговарон хандиданд. Ва забон нишон дод. Ва пои зебоманзарон, чунон латиф ва осори хун дар саҳни киштӣ боқӣ мондааст. Духтарони тавоно.
  Ва бараҳна, пошнаи онҳо хеле мудаввар ва зебост.
  Алиса ба хотир овард, ки чй тавр асир афтода буд ва фашистон бо як тозиёнаи тунуки сурхчатоб кафи уро сила мекарданд. Дар ин ҷо шумо, қариб бараҳна, дар раф овезон. Пойҳои урёни шумо ба блок баста шудаанд. Ва туро бо асоҳои сурх-гарм мезананд. Дар ин ҷо ва ба пистони арғувонӣ оҳани сурхро каутер мекунанд.
  Алисаро чанд рӯз шиканҷа ва шиканҷа карданд. Аммо духтар тавонист фирор кунад.
  Вай ба афсари посбон гуфт, ки он ҷое дар баҳрро медонад, ки онҳо як контейнери тиллоро, ки аз Севастополь эвакуатсия шуда буд, партофтанд. Фашист ба он афтод.
  Хуб, Алис, сарфи назар аз ҳама шиканҷаҳо, ҷасорати худро нигоҳ дошт. Онҳо занҷири ӯро кушода, бо дастонаш баста ӯро ба қаиқ савор карданд. Ва бо пои урёнаш, ки дар болои раф каме сӯхта буд, тавонист таппончаро гирифта, ду фашистро парронад. Баъд вай ресмонхоро кушода шино кард. Вай онро мохирона тафтиш кард. Ва сазовори эҳтироми духтарон гардид.
  Аз шӯъбаи махсус онҳо кӯшиш карданд, ки ба вай часпида гиранд , аммо Алис ба афсарони махсус таҳдид кард , ки садама ташкил кунанд ва инчунин ӯро ба калтак овезанд. Онҳо тарсиданд.
  Алис як духтари хеле ҷанговар аст ...
  Вай ҳатто бо зеҳнӣ хулоса кард:
  -Чалло® табарро аз сило® дѓст медорад, аммо дар набард ма®орати бе®уда дорад!
  Андриана ба ин розй шуда, ба похои кандашудааш зад:
  - Ба хар хол аз табар шурбо пухтан мумкин аст, аммо он чи бо калами кахрамонона навишта мешавад, бо табар бурида намешавад!
  Юлиана духтари хеле зебост. Вай танҳо дар сари синааш матои рах-рахи борик дорад ва шиму шим. Аммо вай хеле аҷиб ва зебо аст. Пойҳои ҳамаи духтарони дар эсминец бараҳна ва хеле дилфиреб мебошанд.
  Вақте ки немисҳо асир мешаванд, онҳо маҷбур мешаванд, ки духтаронро дар пошнаи бараҳна бӯса кунанд. Ва маҳбусон ин корро бо ӯҳда доранд. Ва пошнаи духтаронро лесида, бо завк ме-бусанд.
  Ҷулиана месуруд:
  - Мо ғоратгарони бад нестем,
  Мо куштан намехоҳем...
  Аммо пошнаи бараҳна дард мекунад,
  Ман мехоҳам ба рӯи ҳама мушт занам!
  Духтарон, албатта, метавонанд аз ҳама гуна муваффақият лаззат баранд.
  Андриана пошнаҳои бараҳнаашро тамға зада, дод:
  - Эй сархадхои нав, маро ханда накун!
  Алиса розӣ шуд:
  - Имкониятҳои номаҳдуд барои онҳое, ки барои худ ҳудуди муқаррар намекунанд!
  Вероника ба пойҳои урёнаш зад, пошнаҳои бараҳнаашро зад ва дандонҳояшро нишон дода қайд кард:
  - Одами тавонотарин шӯҳратпарастии тоқатфарсоро намекашад!
  Андриана дандонҳояшро нишон дода, аз туп тир холӣ карда, бо ҳикмат гуфт:
  - Одам аз Худо дур аст, зеро дар тақлид ба табиат аз макак дур нарафтааст!
  Вероника бо тирхои дакик мачрои фашистони пеш-истодаро торумор карда, гуррос зад:
  - Сиёсатмадор дар шӯҳратпарастӣ худо аст, дар усулҳои чеҳраи худ ва дар истифодаи натиҷаҳо ӯ хук аст!
  Духтарони советй нагз мубориза мебаранд. Аммо, албатта, немисҳо ҳастанд, инчунин зебоиҳои бикини ва пойлуч ҳастанд.
  Масалан, Герда чанговари нодир аст.
  Вай ва шариконаш дар танки навтарини "Пантера" -2 нишастанд.
  Духтарон ба суи аскарони советй тир мепаронанд ва гурриш мекунанд.
  Мо гургони бад ҳастем, ақиб меравем, некӣ нест!
  Ва чашмонашонро мезананд...
  Герда бо ангуштони бараҳнааш ба аскарони рус зарба зада, бо завқ чир-чир мекард:
  -Кї дар зиндагї гург нест, аз ѓ се пуст паст мешавад, ки рѓбо® дар а«лаш нест, мурѓ барин рѓѓда!
  Шарлотта инчунин бо снаряди аник зада, танки советиро рахна карда, зиреҳро шикаста, дод зад:
  - Гург ®амеша гурусна аст, одам ®амеша норозї, сиёсатмадор ®арфи ®а«и«ат гуфта наметавонад!
  Кристина, ки ба душман хеле дақиқ тир мезад ва бо снаряди марговар ба танкҳои рус зарба мезанад, қайд кард:
  - Рӯбоҳ курку гаронбаҳо дорад, аммо ваъдаи рӯбоҳи сиёсатмадорон ҳеҷ арзише надорад!
  Магда таппончаро гирифта, бо ангуштони бараҳнааш таппончаро ба сӯи душман нишон дод ва ғазаб кард:
  - Аз бузғола шир бештар аст, аз сиёсатмадоре, ки қӯчқори ақл аст!
  Герда тирпарронии аник ба суи мошинхои советй давом дода, кайд кард:
  - Дар интихобот сиёсатмадорон мисли байни вабо ва вабо ҳастанд, гарчанде сиёсатмадорон дар шизофренияашон хеле сирояткунандаанд!
  Шарлотта сию чорро зад ва манораро канда гуфт:
  -Сиёсатмадор барои фоида бинии гург дорад, аммо худаш хуки тайёри руда аст!
  Кристина бо ёрии ангуштони бараҳнааш снарядро моҳирона сар дод ва гуфт:
  - Сиёсатмадор қӯчқорест, ки ба тахти шер мешитобад ва чун ба қулла мерасад, ба рӯбоҳ табдил меёбад, ки интихобкунандагони мурғро мехӯрад!
  Магда хашмгинона кайд карда, бо ангуштони пойи худ ба туфангчаи худгарди советй тухфаи марг фиристод:
  -Ба сиёсатмадорон бовар надоранд, аммо овоз медиҳанд, мусиқиро намефаҳманд, аммо бо хоҳиши худ гӯш мекунанд, угро намехӯранд, аммо бо хоҳиши худ ба гӯшҳояшон мечаспед!
  Ва "Пантера"-2-и онхо хеле фаъол аст. Ва снаряд хеле дақиқ мефиристад.
  Мошини немис хамаи танкхои советиро хеле дилпурона торумор мекунад.
  Герда тир меандозад ва месарояд:
  - Як, ду, се - маслихатро вайрон кунед!
  Шарлотта хеле дақиқ оташ мезанад, ба рақибон зарба мезанад ва ҳуштак мезанад:
  - Мо аз хама пурзуртарин дар чахонем!
  Кристина, бо ёрии ангуштони бараҳнааш тир андохта, сию чорро шикаста, илова кард:
  - Душманон ҳама дар ҳоҷатхона тар мекунанд!
  Магда ба душман зарба зада, бо овози баланд гуфт:
  - Ватан ба ашк бовар намекунад!
  Герда хичиррос зад:
  - Ва мо ба олигархҳои бад дар майна медиҳем!
  Шарлотта бо снаряд ба гаубицаи советй зарба зада, бомахорат кайд кард:
  - Тилло тан®о зебо менамояд, дар ®а«и«ат ®амин металл, инсоният ®амеша азоб кашидааст, маѓрур шудааст!
  Кристина, ки ба душман тир холй мекард, бо камоли майл гуфт:
  -Синаи худро луён карда, се пӯсти мардро канда гирифтани зан осонтар аст!
  Магда, ки ба рақибон тир меандозад, дар аввал чунин гуфт:
  - Пои урён духтарон, мардонро галош гузоред!
  Албатта, духтарони танк зе-боанд. Ва халабонҳо дар байни Fritz олитарин мебошанд.
  Альбина ва Алвина аз ҳама даҳшатноктарин асҳо дар коинот мебошанд. Дар ин чо аллакай ба микдори панчсад самолёти зада галтондашуда расидаанд. Аз онҳо танҳо "Марсель" пеш аст. Вай барои 500-умин самолёти флоти советй бо Ордени Салиби Калони Ирон мукофотонида шуд. Аммо Альбина ва Альвина хеле дертар мубориза бурданд ва аз ин рӯ онҳо ба зудӣ аз Марсел пеш хоҳанд гирифт.
  Альбина ва Алвина барои ҳавопаймои 500-ум салиби оҳанинро бо баргҳои дуби тиллоӣ, шамшерҳо ва алмосҳо гирифтанд.
  Ва холо онхо бо лётчикхои сурх мубориза мебаранд.
  Альбина бо ангуштони барахнааш тугмахоро пахш карда, якбора панч самолёти советиро зада галтонда, чир-чир мекунад:
  - Агар мард ботинкаи доно бошад, пас ҳамеша дар галош нишин!
  Алвина, ки самолётхои русиро тир холй карда, бо ангуштони пои барахнааш афтонда, кайд кард:
  - Пои урёни зан дар вакташ хар мӯзаро ба галош меандозад!
  Альбина, ки ба суи мошинхои советй оташфишонй карда, дандонхояшонро нишон дода, бомахорат чавоб дод:
  - Марде, ки аксар вақт ба пойҳои урёну зан нигоҳ мекунад, дар галош нишин!
  Ва хар ду духтарак боз як-чанд Яккаро зада галтонда, хичиррос заданд:
  - Пои зани урён, дар зери пошна хуб меронад ва дар галош комилан нишастааст!
  Дар ин чо чанговаронро дар баландии калон дидан мумкин аст.
  Аммо агар лётчикхои оличаноби немис бошанд, пас духтарони зебои советй - комсомолецхо хам хастанд.
  ки бо кувваи калон мубориза мебаранд. Ва онҳо инчунин лашкарҳои рейхи сеюмро бомуваффақият задаанд.
  Анастасия Ведмакова, онро гирифта, бо ангуштони бараҳнааш немисро чаппа карда, чир-чир кард:
  -Мард тайёр аст, ки дарунашро гардонад, то кафши духтарро канда кунад!
  Акулина Орлова, ки ба фашистон тирпарронй мекард, бодиккат кайд кард:
  - Шумо метавонед бо пошнаи бараҳнаи зан ҳар гуна мӯзаро дарун гардонед!
  Анастасия низ ба Фриц зарба зад ва хиҷир зад:
  -Пои урёни зан ҳар мардро дарун мегардонад, ҳатто мӯзаи охирин бошад ҳам!
  Фок -Вулфро нокаут кард ва дандонҳои зебои худро нишон дод;
  -Агар мардро дарун гардониданї - кафш®оятро каш, агар галош гузорї, пошнаатро фош кун!
  Ва духтарон бо як овоз суруд мехонданд:
  Дар коинот ҷанг аст,
  Бесабаб торумор кардан ба куштан...
  Шайтон раҳо шуд
  Ва марг бо ӯ омад!
  
  Ва кӣ ҷараёнро бозмедорад
  Дарёхои хунолу девонавор...
  Нури лазерӣ ба маъбад медарояд,
  Ва флеш нопадид шуд мард!
  
  Ва чунин бесарусомонй
  Коинотро зери об кард...
  Тақдири ғамангези инсоният
  Ба дарду ранҷу азоб тоб овар!
  Духтарон шояд қисман дуруст бошанд. Ҷанг хушбахтӣ нест. Аммо дар айни замон, вақтхушӣ.
  тағиротҳои ҳамлаи Focke -Wulf меҷанганд . Онхо ба объектхои заминии советй аз хаво хучум мекунанд.
  Ева, мушак паррондан ва паррондан, чунин мегуяд:
  -Чаро кӯдакӣ пойлуч аст, зеро пои зани урён мардонро сар мегардонад, гӯё писарон бошанд!
  Гертруда бо ракета тарконд ва бо пошнаи урёнаш педальро зер кард ва бункери аскарони советиро шикаста, хичиррос зад:
  - Хоҳиши дидани зани бараҳна мардро ба дарун табдил медиҳад!
  Ева боз зада, сию чорро зада, манорахоро шикаста, бо камоли майл гуфт:
  -Барои пушонидани зан аввал туфлихои хуб пушидан даркор!
  Гертруда рақиби худро бо пошнаи бараҳна ва мудаввари пои зебои худ зада, гуфт:
  -Зани корчаллон дар вакташ либос пушонда, аз мард се пусти канда мегирад!
  Ҳавво ба бункерҳои шӯравӣ мушак партоб карда, дод зад:
  -Зане, ки сари вақт урён мешавад, пойлуч шуда, мардро хуб поймол намекунад!
  Гертруда кушунхои советиро кушта, тасдик кард:
  -Зани луч ба мард мӯза меандозад ва ӯро дар галош меандозад ва ӯро дарун мегардонад ва охирин пойлуч мекунад!
  Дар ин ҷо, албатта, мантиқи духтарон ин аст, ки шумо наметавонед бар зидди ӯ баҳс кунед. Ва духтарон пои луч ва дар бикини меҷанганд.
  Ва онҳо ҷавонони зеборо дӯст медоранд ва дар маҷмӯъ, онҳо танҳо супер мебошанд.
  Ва агар суруд хонанд, сад мард кушта мешавад!
  Ана духтарон, аз ҳар ду ҷониб арзанда ва хеле зебо ҳастанд, то дар асл мардон дарун рӯй гардонанд!
  . БОБИ Љ 5
  Шахри Грозный, ки пурра аз тарафи кушунхои фашистй ихота карда шуда буд, дар аввалхои мохи ноябри соли 1943 фуру рафт. Батальон бо духтарон аз дег баромада, ба суи Шали акибнишинй кард.
  Аллакай кӯҳҳо, заминҳои ноҳамвор буданд ва нигоҳ доштани мудофиа қулайтар шуд. Вазни танкхои немисхо, махсусан "Маус" хеле калон буд ва дар куххо чанг кардан бо онхо хеле но-кулай буд. Танки Т-3 аллакай аз истеҳсолот бароварда шуда буд , аммо версияи модернизатсияшудаи Т-4 ҳоло ҳам истеҳсол мешуд. Ҳарчанд аз ҷиҳати ахлоқӣ кӯҳна шудааст. Аммо вай метавонист ба мукобили Т-34-76 мубориза барад. Ва ин муборизаи хуб аст. Тупи он боз хам пуриктидортар ва суръати муза нисбат ба сию чор баландтар буд.
  Тамара ва духтарон дар Шали чанг карданд. Духтарон кӯшиш мекарданд, ки ин деҳаи хеле калони кӯҳӣ - шаҳри ҳақиқиро нигоҳ доранд.
  Зебохо хеле далерона мубориза бурданд.
  Тамара бо пои луч граната партофт, тир холй карда гуфт:
  - Барои Ватани СССР!
  Анна ба суи фашистон оташ кушод. Самолёти сабуктари Т-4 кушиш кард, ки ба нишеби барояд. Духтар бо пои луч граната партофт, мошини Гитлерро зада партофт ва чир-чир мекард:
  - Барои Ватани мо!
  Акулина, ба Фриц тир холӣ карда, бо пошнаи урёнаш ба марговаре, ки дар фолга печонида шуда буд, хизмат мекунад, вякнула:
  - Ватан хамеша мукаддас аст!
  Вероника, ки ба душман тир холй карда, бо ангуштони пои барахнааш лиму мепартофт, гуфт:
  - Барои бузургҷуссаҳои Русия!
  Олимпиас, ин зани бузургҷусса низ бо ангуштони бараҳна ба сӯи фашистон граната партофта, чир-чир мекард:
  - Барои коммунизм!
  Тамара, ки ба суи фашистон оташфишонй карда, мисли риштахои дарахтон бурида мепартофт:
  - Дар армия хар кадар дарахтони дуб зиёд бошанд, мудофиаи мо хамон кадар мустахкамтар мешавад!
  Анна дандонҳояшро нишон дода, бо дақиқии беандоза ва хашм ба сӯи фашистон тир холӣ карда қайд кард:
  - Ман ҳамаатонро нест мекунам.
  Танки "Шер", мошини калон бо тупи дароз. Дар ин ҷо вай навтарин таппончаи 105 мм дорад, дарозии баррел 100 EL аст. Ва он як таппончаи хеле дароз мегардад. Ва ин танаи бо қувваи марговар берун мебарояд.
  Акулина ба суи фашистон базука оташ зада, фарьёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба замони коммунизм!
  Виктория низ оташ мезанад ва наъра мекунад:
  - Шаъну шараф ба Кахрамонони Россия!
  Олимпиада ба суи фашистон тир холй карда, бо ангуштони барахна граната партофтанро тасдик мекунад:
  - Бузургтарин шӯҳрат!
  Духтарон, бояд қайд кард, ки аҷоиб ва хеле хубанд. Ва нишебии онҳо таносуби бузург аст.
  Тамара, ки ба суи душман тир холй карда, дандонҳояшро нишон дода мегӯяд:
  - Барои Россия ва озодй то охир!
  Анна ба суи душман тир холй карда, бо ангуштони пои барахнааш граната партофт, хашмгинона мегуяд:
  - Биёед, ки дилхоро ба як овоз мезанем!
  Ва ба шариконаш чашмак мезанад.
  Акулина низ навбат ме-дихад, ки харифонро чй тавр торумор мекунад ва наъра мекунад:
  - Барои галабахои ман аз болои бом!
  Акулина Петровская духтари оддй нест. Вай бояд бисьёр чизхоро аз cap гузаронад. Аз ҷумла, вай ҳангоми дуздӣ ба даст афтод ва дар ҳабс буд. Вай инчунин аз колонияи бачагона-чавонон гузашт. Хуб, парешон нест, ман зинда мондам. Вай пои луч дар байни тудахои барф кадам мезад, вале танхо солимтар ва пуркувваттар мешуд.
  Виктория бо хашми хашмгин мубориза мебарад. Ба душман навбат дод. Фриц тирамоҳро зер кард. Баъд бо ангуштони бараҳнааш граната партофт. Мотоцикл чаппа шуд.
  Духтар хитоб кард:
  - Барои сархадхои тавоно!
  Olympias бо ҳисси хеле ваҳшиёнаи хашм мубориза мебарад. Зарбахои вай сахт ва торуморкунандаанд. Вай дар ҳақиқат як духтари ҳаюло аст. Ва аз ин рӯ, он рақибонро мағлуб мекунад. Бинобар ин фашистон фаъолона нест карда истодаанд. Ба онҳо заррае имкон намедиҳад.
  Олимпиас аз болои шушаш наъра мезанад:
  - Шаъну шараф ба ин коммунизми кайхонй!
  Тамара, ки ба суи фашистон тир холй мекунад, наъра мекунад:
  - Шаъну шараф ба коммунизми ленинй!
  Анна ба рақибони худ тир мезанад ва чир-чир мекунад:
  - Барои СССР!
  Акулина душманони худро даравида, гуреза мекунад ва фиғон мекунад:
  - Барои баландтарин аэробатика!
  Виктория, ки ба суи фашистон тир холй карда истода буд, гуфт:
  - Барои ғалабаҳои аҷибтарин!
  Олимпиада, ки танки гитлериро торумор карда, гур-гур мекард:
  - Барои коммунизми СССР!
  Тамара низ тир холй мекунад. Он хеле дақиқ тир мезанад ва рақибонро бо таркишҳои дақиқ фаро мегирад. Он мисли доси даравида, чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба замони коммунизм!
  Анна, ки ба фашистон тир холй карда, онхоро бо зарбахои аник аз доси худ бурида истода, хитоб мекунад:
  - Шаъну шарафи бузург ба кахрамонон!
  Ва норинҷакҳоро бо ангуштони луч мепартояд. Ана биби.
  Акулина Фрицро бурида, хашмгинона наъра мезанад:
  - Барои коммунизм!
  Ва бо бадани мушакҳо мечашад.
  Виктория хам фашистонро зада ме-гардонад. Ва бо ангуштони бараҳнааш ба сӯи ҳарифонаш туҳфаҳои кушанда мепартояд ва фиғон мекунад:
  - Барои бузургии олам!
  Олимпиада низ ба душманон тир холӣ мекунад. Онҳоро мисли калтака зада, ғуррон мекунад:
  - Шаъну шараф ба коммунизми бузург!
  Ва бо ангуштони бараҳнааш гранатаеро бо қувваи марговар партоб карда, душманонро пора-пора мекунад.
  Ин аст, ки панҷ нафар душманонро гирифтанд ва биёед онҳоро даравем ва онҳоро нест кунем ва кӯфта кунем.
  Немисҳо боздошта шуданд ва ботлоқ шуданд. Дар ин чо кор душвор шуд ва онхо чанчол карданд.
  Ана, газ-партовхо хашмгинона амал мекунанд. Ва мавкеъхои советиро несту нобуд кунанд.
  Зарба ва " Штурмтигр " аз дур, ба душман - Армиям Сурх.
  Духтарони немис тупхои худгарди "Хирс"-ро нишон медиханд ва бо он чй тавр ба душман зарба мезананд. Ва онҳо дар ҳақиқат ва ҳамаҷониба девона шудаанд. Ва снаряди вазнаш якуним центнерй хандакхо ва бункерхои советиро мешиканад.
  Ҷанговар Фрида наъра мезанад:
  - Барои Рейхи сеюми бузургтарини мо!
  Ва ба шариконаш чашмак мезанад. Баъд аз он духтарони фашисти пои луч боз оташ мезананд.
  Ва пашшаҳои ғуррон ва харобкунанда. Ва ҳангоми таркиш, он як воҳиди том ба вуҷуд меояд, ки замин аз гармӣ ҷӯшонида мешавад.
  Оре, немисхо кушунхои советиро хаматарафа мегиранд. Яке аз аввалин самолётхои ТА-152 дар осмон парвоз мекунад. Мошини бисёрмақсадӣ, ба монанди Focke -Wulf, аммо пешрафтатар, тезтар ва манёвр бо силоҳ ва зиреҳҳои пурқувват. Он метавонад ҳам ҳамчун ҷанганда ва ҳам ҳамчун ҳавопаймои ҳамла истифода шавад.
  Барои сарбозони шӯравӣ, мошин, бигӯем, метавонад мушкилоти бузург гардад.
  Хелга бо самолёти ТА-152 парвоз карда, ба як-ду танки советй, ки ба Шали наздик шуданй мешаванд, хучум мекунад. Духтар дуруст оташ мезанад. Вай боми манораи сию чоруми якумро рахна карда, наъра мекунад:
  - Ман як зебоии ҳарбӣ ҳастам!
  Ва баъд ба мошини дуюм, ки суръаташро баланд карданй аст, хучум мекунад. Аммо иваз кардани редукторҳо он қадар осон нест.
  ТА-152 ба ин қурбонӣ бо тупи 37 мм ворид мешавад.
  Ҳелга ҷавоб дод ва суруд хонд:
  - Маро бурд, ба ҷое бурд, маро бурд!
  Ва вай ба худ чашмак зад... Дар ин чо вай ба ЯК-9 хучум карданй мешавад. Духтари немис бо пои урёнаш тригкаро пахш карда, бо боваринок чашмак мезанад ва мегуяд:
  - Ман дар ҳақиқат олӣ ҳастам!
  Чунин ба назар мерасад, ки Ҳелга духтаре бо камоли майл аст. Ва бо душманон таҷрибаҳои хунин мегузаронад.
  Ва агар он вазида бошад, он гоҳ ба ҳеҷ кас каме ба назар намерасад.
  Хельга ба мошинхои советй тир холй карда, чир-чир мекунад:
  - Хайр, чаро, аз руи акл зиндагй кардан мумкин нест!
  Ва бо пошнаи бараҳнааш ба руль мезанад. Ин духтарак - ба ҳама духтарон, духтар.
  Ва агар он гурришро оғоз кунад ...
  Альбина ва Альвина дар осмон низ чанговарони хеле фаъол ва чанговаранд.
  Духтарон бошад, самолётхои рус, ки ба фалокат дучор мешаванд, фикр мекунанд, ки зиндаги хуб аст ва зиндаги хуб аст.
  Ва бо ангуштони бараҳна онҳо силоҳҳои ҳавопаймоиро ба ҳадафҳо нишон медиҳанд. Мошинхои советй зинда намемонанд. Ва духтарон онҳоро ҳамин тавр мезананд. Онхо заррае имконият намедиханд.
  Бале, духтарони ҷангҷӯ буданд,
  Бале, боз чӣ мегӯянд...
  Онҳо далерона ба Русия ҳамла карданд,
  Аслан Шайтон!
  Альбина як ҷанговарест, ки дар ҷанг аст ва дар болои шуш худ ба худ наъра мезанад:
  - Ман олӣ хоҳам буд, ман худам хоҳам буд ! Супер чемпион!
  пошнаи урёнаш ба клавиатура зада, рақибонашро пора-пора мекард.
  Алвина, ки ба харифонаш тир холй карда, бо гушаш наъра мекунад:
  - Дар чангал киро меёбем?
  Ва мо дар ҷангал киро меёбем...
  Мо бо ин шӯхӣ намекунем,
  онро пора-пора мекунем!
  Мо туро аз ҳам ҷудо мекунем!
  Ва бо пошнаи урён чӣ гуна душманро ба оғӯши марговар илова мекунад. Ин духтар аст - ҳама духтарон беҳтарин духтаранд!
  Ҷанговари хаки аз ҳама ҷанговар. Ва чунон ҷанговар ва хашмгин мисли пантера.
  Ва гурбаҳои калони олмонӣ дар ҳамла ҳастанд. Астраханьро ишгол карда истодаанд. Ва ба микдори зиёд хонахои солдатхои советиро вайрон мекунанд.
  Ва онҳо мемиранд, вале таслим намешаванд. Чунин мухорибахои якрав давом доранд.
  Герда, албатта, дар сафи пеши хучум аст ва ба чанг тайёр аст. Ҳамин тавр, вай мисли зани Робин Гуд дар бикини тир мепарад. Ва ин тамоми зани сард аст.
  Ва агар ӯ низ дар даҳони бача пистони арғувонӣ гузорад.
  Вай "Пантера"-2 кор мекунад. Дар омади гап, як каме фарқкунандаи танкро духтарон бо тупи 75 мм 100 EL насб карданд. Он пурқувват аст ва суръати тезтар оташ дорад. Ва таъминоти снарядҳо аз тупҳои 88 мм зиёдтар аст.
  Герда бо ангуштони бараҳнааш тир меандозад ва фиғон мекунад:
  - Як, ду, се... Бо напалм шикаста!
  Шарлотта низ аз паси вай тир холӣ кард ва ғазаб кард:
  -Чор, ҳашт, панҷ - биё, зуд бозӣ кунем!
  Кристина як мушт зад ва танки советиро рахна кард ва чир-чир кард:
  - Мо барои кувваи фашистон далерона ба чанг меравем...
  Магда бо пои урёнаш тир холӣ кард ва хашмгинона чир-чир кард:
  - Мо хамаи онхоро - хамаи коммунистонро мекушем!
  Духтарон хашмгинона ва аз ҳад зиёд амал мекунанд. Ва "Пантера"-2-и онхо гаубицаи советиро бо тири дакик чаппа мекунад.
  Духтарон хандиду месароянд:
  - Шаъну шараф ба ҷаҳони мо ...
  Ва Элисобаъ дар сию чорсола, дар навбати худ, ҳамлаи ваҳшӣ мекунад. Ва бо пошнаи лучаш триггерро пахш мекунад. Ва душманро торумор карда, фарьёд мезанад:
  - Бигузор коммунизм бошад!
  Кэтрин бо ангуштони бараҳнааш снаряди қувваи марговар мефиристад, душманро сӯрох мекунад ва дар болои шушаш чир-чир мекунад:
  - Барои Россиян бузург!
  Елена ба суи фашистон тир холй кард. Снаряд ба пешонии "Пантера" бархурда, канда шуд.
  Духтар аккос зад:
  - Коммунизм бо мо хохад буд!
  Эфрасия низ бо ангуштони пойи худ ба рақибаш зарба зад. Вай T-4-ро бо мушт зад ва ғазаб кард:
  - Шаъну шараф ба коммунизм!
  Инҳо духтарони ҷанговаранд. Ва тарзи тирпарронии онхо снарядхо хеле зебо парвоз мекунанд ва худи сию чор дар харакат аст. Танҳо кӯшиш кунед, аз чунин мошин дар ҳаракат шавед. Ин хеле душвор аст.
  Аммо духтарон ворид мешаванд ва онҳо дар бикини ҷанг мекунанд ва пойҳои урёнро истифода мебаранд. Ҷанговарон зебо ва аҷибанд.
  Ва агар онҳо шуморо ғамгин кунанд, ба касе он қадар зиёд нахоҳанд шуд. Ва онҳо бо хашми ваҳшӣ снарядҳо мефиристанд.
  Элизабет бо ангуштони бараҳнааш душманро тирборон карда, душманонро торумор карда, чир-чир мекард:
  - Шаъну шараф ба идеяхои коммунизм! Шаъну шараф ба Ватани мо!
  Кэтрин низ бо истифода аз ангуштони бараҳнааш тир холӣ карда, ба краутҳо зада, фиғон зад:
  - Барои Ватан ва галаба то охир!
  Елена, ки ба рақибони худ тир мезад, хашмгинона ҷавоб дод ва дандонҳои марворидашро нишон дод ва бо чашмони ёқути худ чашмак зад:
  - Шаъну шараф ба коммунизми кайхонии мо!
  Эфрасия , ки ба душман тир холй карда, бо дакикии азиме, ацоибона зарба зад:
  - Барои Ватан ва Сталин - раей!
  Духтарон ба таври равшан далерӣ мекунанд ва онҳо метавонанд ҳама чизро кунанд ...
  Мохи декабри соли 1943 аллакай фаро расид.
  Аленка ва дастаи ӯ дар Астрахан низ меҷанганд ва то ҳол дар он ҷо истодагарӣ мекунанд. Кахрамон мубориза мебарад.
  Аленка рахна карда, хатти фашистонро даравида, баъд бо ангуштони барахнааш тухфаи маргро мепартояд ва наъра мезанад:
  - Мард ба гиббон монанд аст, танҳо, мутаассифона, бештар аз ҷиҳати ақл назар ба потенсиалӣ!
  Анюта ба суи душман тир холй карда, душманонро бурида, бо пошнаи урёнаш бастаи тарканда доду чир-чир-чи-чир кард:
  -Мард якравии хар, шӯҳратпарастии шер дорад, аммо дар асл буз аст!
  Алла, ки ба суи Фриц дакик тир холй карда, хичиррос зад:
  -Мард барои зан мисли як гови гов аст, бе он наметавонӣ, аммо наздик шудан нафратовар аст!
  Мария, ки ба суи фашистон тир холй мекард, бо камоли майл чавоб дод:
  -Мард ва ҳоҷатхонаи ҳоҷатхонаи занона чӣ умумият доранд - ин ки занон танҳо дар рӯи мардон қай мекунанд!
  Маруся фашистонро бурида, бо ангуштони пои барахнааш гранатахо мепартофт, хитоб кард:
  -Зан рѓбохи маккор аст, ки ®ар шерро мисли харгѓш хурда метавонад!
  Матрёна, ки фашистонро даравида, зархаридонро бо ангуштони барахна зада галтонда истода, гур-гур кард:
  -Зан ба мард мисли бачаи қамчинкор лозим аст, агар мардро назанад, зинда намемонад!
  Аленка, ки ба Фриц тир холй карда, бепарво гуфт:
  - Зан ба мард мисли шохи хук ниёз дорад, танхо куртаи мардона кимат аст!
  Ва дастаи духтарони пои урён хандида, дандонҳои худро нишон дода, бо ангуштони пои урён граната мепартофтанд.
  Духтарони ҷанговар. Унсури онҳо барои мубориза, унсури онҳо барои мубориза!
  Астрахань, аз афташ, таслим шуданй нест. То он даме, ки духтарон дар ин ҷо, воқеан мубориза мебаранд.
  Қувваҳои низомии Рейхи сеюм бузурганд. Дар ин чо дивизияхои нави танкй хеле тавоноанд. Истехсоли танкхо меафзояд. Ягон бомбаборон нест, аз мулки Италия, Франция, Бельгия ва Голландия Африка бо кувваи коргарй таъмин кардан мумкин аст.
  Ва инчунин аз Африка нефть, вольфрам, бисьёр элементхо, аз чумла уран.
  Яъне, ба танкхои нав мухр гузошта мешавад. Махсусан, пайдо шудани "Пантера"-2, ки бехтар мухофизат ва мусаллахтар буда, двигатели пуриктидортар дорад, ба рафти чанг таъсири калон мерасонад.
  Танкхо ва самолётхо торафт зиёд мешаванд. Кор дар самолёти Ю-488 аллакай ба охир расида истодааст. Аввалин ҳавопаймои истеҳсолии Рейхи сеюм бо чор муҳаррик. Хеле тавоно ва зуд. Чолиби диккати он майдони нисбатан хурди боли он мебошад, ки ба туфайли он самолёти бомбаандоз бо суръати 700 километр дар як соат парвоз карда метавонад. Ин чунин маъно дорад, ки чанговарони советй ба у хатман расида наметавонанд.
  Инак, дар СССР проблемам нав ба миён меояд. Куввахои Армияи Сурх дар хакикат тамом шудаанд. Мактаббачагон ба сари дастгоххо гузошта мешаванд. Наврасони аз чордаҳсолагӣ аллакай қариб расман мубориза мебаранд. Писарон, албатта, доно ва умуман чанговарони хубанд. Дар синни ҷавонӣ пинҳон кардан ва ба дарахт баромадан боз ҳам осонтар аст. Ва махорати харбй тезтар азхуд карда мешавад. Наврасон мисли калонсолон меҷанганд, зарба заданашон душвортар аст. Бале, ва аз ҷиҳати равонӣ ба сӯи кӯдакон тир андохтан мушкилтар аст.
  Немисҳо шумораи зиёди снайперҳои занона доранд ва ҷангиёни хеле ҷавон барои тирандозии ҳар як зан номувофиқанд, шарм медоранд ...
  Бале, онхо аз синни чордахсолагй ба СССР занг задан гирифтанд. Ва инчунин ба зери сило® ва нафа«ахѓрон гузошт. Дар сафи армия занон торафт зиёд мешуданд. Ҷинси одилона махсусан бо омодагӣ ба нерӯҳои танкӣ ва авиатсионӣ ва ҳамчун снайперҳо қабул карда шуд. Занҳо снайперҳои хубанд . Ва азбаски онҳо одатан аз мардон кӯтоҳтаранд, онҳо дар ҷангҳо ва дар авиатсия ҳам бароҳаттаранд. Аксар вақт наврасон низ дар танкҳо меҷангиданд. Бояд гуфт, ки писарбачаю занхо пусти хассостар доранд ва самолёту танкхои онхо назар ба мардони калонсол камтар зада меафтанд. Наврасони бад нест ва дар нақши снайпер. Писарбача метавонад ба фосилаи тангтар хазида равад, худро пӯшонад ё ба дарахт баромад. Аксар вақт дар артиш ҷангиёни зери синни чордаҳсола пайдо мешуданд.
  Ҷанг захираҳои инсониро истеъмол мекунад. Ва территориям СССР торафт кам шуда истодааст. Ва ба ҳар ҳол бояд бо аскарони сершумори Ҷопон мубориза барад. Бале, танкҳои хуби самурайӣ ва махсусан таппончаҳои худгард мавҷуданд. Онҳо инчунин дар силсила бо як танки миёна пайдо шуданд, ки аз ҷиҳати қувват бо Т-34 муқоисашаванда ва ҳатто дар зиреҳи фронталӣ қавитаранд.
  Аз ин рӯ, Ҷопон нодида гирифтан хатарнок аст. Ва барои ҷанг бо он сарбозон лозиманд.
  Сталин асабонй шуда, торафт бештар ба хашму газаб меафтад. 25 декабри соли 1943 фармон бароварда шуд, ки аъзоёни оилаи таслимшудагон, аз чумла бачагони аз 12-сола боло ва хурдсолон ба колонияхои мехнатй фирис-тода мешаванд.
  Отрядхои барраей торафт бештар истифода мешуданд. Ва фаъолонатар тир мепарронданд, шиканҷаро истифода мебурданд.
  Сталин тоқатфарсо шуда буд. Берия аввалин шуда кӯшиш кард, ки бо фашистон дар бораи сулҳи алоҳида гуфтушунид кунад. Аммо Гитлер сулхро намехост. Вай мехост, ки СССР-ро комилан забт кунад. Хусусан дар ҳоле, ки иттифоқчиён аз назорати ӯ берунанд ва дастнорасанд.
  Дар Рейхи сеюм ҳавопаймоҳои реактивӣ таҳия карда шуданд. Пеш аз ҳама, ME-262, аммо ба ин ҷанганда муҳаррикҳои боэътимодтар лозим буд, то зуд-зуд суқут накунанд.
  Арадо ва ҳам лоиҳаи Ю-287 умедбахш менамуданд .
  Навтарин ТА-152 худро дар амал ҳамчун мошини сермаъно ва хеле зуд нишон дод. Умуман, аскарони немис дар хаво боз хам пурзуртар буданд. Гузашта аз ин, Якс ва Лаггиҳои шӯравӣ аз сабаби набудани алюминий, назар ба мошинҳои истинодӣ вазнинтар ва камтар маневр буданд. Хамин тавр, сифати авиацияи советй ба дара-чаи нихоят вазнин афтод. ME-309 бо аслиҳаи пурқуввати худ, ҳатто бо назардошти мушкилоти маневр, бо мошинҳои шӯравӣ хуб мубориза бурда, ME-109-ро иваз кард. Ва TA-152 бояд Focke -Wulf-ро иваз мекард.
  Ҳамин тавр, немисҳо камтар ё камтар хоккей доранд .... Вале кор аз руи техника ба чо оварда шуд.
  Масалан, "Лев-2" ваъда дод, ки аввалин танкест, ки схемаи нав дорад. Немисхо трансмиссия ва двигательро дар як блок дар назди танк чой дода, манораро ба акиб гу-заронда, немисхо шахтаи кадиро сарфа намуда , баландии мошинро паст карданд. Дар натича "Лон" -2 хеле сабуктар ва аз ин ру тезтар баромад.
  Бо сабаби мушкилоти замони ҷанг, истеҳсоли танкҳои вазнин дар СССР қариб қатъ карда шуд; қариб ҳама чиз дар силсила мувофиқи Т-34-76 муттаҳид карда шуд. Ҳамин тавр, фашистон дар лоиҳаи сохтани як танки нави асосӣ дигар ният надоштанд, ки зиреҳи паҳлӯро аз ҳад зиёд ғафс созанд. Ва "Лион" метавонад дар панҷоҳу панҷ тонна, бо муҳаррики 1200 қувваи асп ҷойгир шавад. Аммо вазни танки Лев-2-ро аз хисоби кам кардани калибри таппонча боз хам кам кардан мумкин буд. Аввалин баръало зиёдатист. Гузашта аз ин, сию чор зиреҳи пастсифат доштанд ва ҳатто таппончаи 37-мм кӯҳнашудаи олмонӣ аллакай ба онҳо ворид шуда буд.
  Сталин ба таври возеҳ ғазаб мекард ... Ва ӯ раъду барқро мепартофт ... Аммо ӯ ҳеҷ кор карда наметавонист ...
  Дар арафаи Соли нав немисхо ба кисми хануз ишголнашудаи Астрахань - дарьёи Волга хучум карданд. Мавчудияти бисьёр монеахои дарьёй, рельефи душвор, наздик будани бахри Каспий ба Армиям Сурх имкон дод, ки мудофиаи Астраханьро пурзур намуда, онро аз Сталинград хам бехтар нигох дорад. Зиёда аз ин, духтарони советй кахрамонихои бемислу монанд нишон доданд.
  Ва дар Кавказ, махсусан дар фасли зимистон, аз байни куххо гузаштан хеле душвор аст. Дуруст аст, ки немисхо бо сохили кулайтар бахри Каспий харакат мекарданд. Махачкалъа ба сархаде табдил ёфт, ки дар он чо кушунхои советй тамоми кувваро ба як мушт чамъ карда, гитлерчиёнро боздоштанй шуданд.
  Аммо лавозимоти ҷангӣ, ки танҳо тавассути баҳр интиқол дода мешуд, кофӣ набуд ...
  Тамара бо батальони духтарони пойлучаш сахт чанг мекард.
  Цанговардухтарон якравона чангида, кахрамонии бемислу монанд ва мардонагии бузург нишон доданд.
  Ва қариб бараҳна дар зимистон ва сармо ҷангид.
  Тамара бо пои луч граната партофт ва харифонро даравида, чир-чир мекард:
  - Барои СССР!
  Анна низ бо ангуштони бараҳнааш граната партофт ва чир-чир кард:
  - Барои коммунизм!
  Акулина як зарбаи хуб дода, душманонро торумор кард ва дод зад:
  - Барои бузургии Россия!
  Виктория ба душман зарба зада, ба даравидани душман шуруъ кард ва ришашро мисли риштарош бурида, ѓур-ѓур кард:
  - СССР истодагарй мекунад!
  Олимпиа, ки ба суи душман тир холй карда, бо ангуштони барахнааш бастаи тарканда мепартофт, хитоб кард:
  - Барои Ватан ва галаба то охир!
  Хамин тавр духтарон чанг мекунанд. Онхо бо катъият ва азму иродаи кавй амал мекунанд.
  Тамара, тирандозӣ, қайд кард:
  -Шайтон намегирад, баъд мо мегирем!
  Ҷанг дар ин ҷо бераҳмона ва дар айни замон созанда аст ....
  Анастасия Витчакова дар фалак чанг мекунад... Аз хашму газаб хатто чехрааш печутоб шуда, чир-чир мекунад:
  - Зинда бод замони коммунизм!
  Ва бо ангуштони барахнааш тупи самолётро ба нишон дода, самолётхои душманро зада галтонда, пас аз он чичиррос мезанад:
  - Барои муваффакиятхои мехнатй!
  Акулина Орлова харифонро зада галтонда истода, дилпурона наъра мезанад ва дандонҳояшро нишон медиҳад:
  - Барои чунин коммунизми бузург, дар тамоми сайёра!
  Пилот фарьёд мезанад:
  Ҳатто кӯдакон моро медонанд!
  Ва бо ангуштони барахнааш тупи самолётро ба нишон дода, душманро несту нобуд карда, чир-чир мекунад:
  - Ба номи давраи коммунизм!
  Бигуед, ки духтарак терминатор ва шуълаи сузон аст. Ҳеҷ як вулқон бо он муқоиса карда наметавонад.
  Акулина Орлова месуруд:
  - Ман чанд вақт аст, ки дар бораи имон ба Худо орзу дорам, ман хеле танбалам, намехоҳам дуо кунам!
  Ва вай хашмгинона ба зебоиҳо чашмак зад.
  Инак ҷангҳо...
  Ва ҳавопаймоҳои духтарон кӯҳна шудаанд. Ва ин минуси сахти онҳост. Ва инчунин вазнин ва на он қадар маневрӣ ...
  Яке аз бачаҳое, ки меҷангад, парронда шуд ва ӯ фурсат надошт, ки бо парашют берун ҷаҳида шавад. Ва ин, албатта, корнамоии бузурги у аст.
  Духтарон дар ҳаво ҷанг мекунанд ва хушҳол ҳастанд ...
  Альбина ва Альвина дар хайати чанговарони хуби МЕ-309 мубориза мебаранд ва албатта, фаъолона хол ба даст меоваранд.
  Духтарон аз муваффакияти худ хеле фахр мекунанд...
  Альбина бо пои барахнааш самолёти советиро зада галтонда, чир-чир мекард:
  - Барои уқобҳои мо!
  Алвина бо як таркиш се мошини русиро даравида, ғазаб кард:
  - Барои лочинхои мо!
  Духтарон ба тиҷорат машғул шуданд ... Аммо онҳо инчунин шиканҷа кардани сарбозони русро дӯст медоранд.
  Дар ин чо лётчики чордахсола ба асир гирифта шуд. Ва зебоиҳои пошнаи мудаввари кӯдакона барои ӯ бирён шуданд. Ва он гоҳ онҳо ба пошидани бараҳна бо оби ях шурӯъ карданд .... Сипас оби ҷӯшон, ва боз оби ях.
  Чунинанд зебоиҳои ҷанговар ....
  Альбина месуруд:
  -Барои дандон, чангол, дандон, мушти мо!
  Алвина бо сари шуш дод зад:
  - Пас, онҳо муборизаи хуб мехоҳанд!
  Ва духтарон бо ангуштони пои худ муъчизахо нишон дода, самолётхои советиро зада галтонданд.
  Аммо халабонҳои рус низ ба онҳо посух доданд. Алис ва Анжела навакак ба Як-9 гузаштанд. Ва биёед немисхоро торумор кунем ва дар айни замон суруд мехонем;
  Ту таҷассуми кишвари шуҷоъ,
  Рафик Ленин ва рафик Сталин...
  Дар СССР хамаи одамон хакикатан баробаранд,
  Ва муштҳо аз оҳану пулод сохта шудаанд!
  
  Барои Ленин, Адольф ҳайвони ваҳшӣ наметарсад,
  Холо Владимир пешво рафик Сталин аст...
  Мо Фрицро ба чашм задем, на ба абрӯ,
  Хамаи фашистон якбора пора-пора шуданд!
  
  Русия ватани ман аст
  Ватани бузургу беканор...
  Ҳама миллатҳо як оилаанд,
  Мо ба наздикй дар замони коммунизм зиндагй хохем кард!
  
  Ватанамонро боз хам тавонотар гардонем
  Бигзор Русия зуд сабз шавад ...
  Фашистонро ба пешона мезанем, балки,
  Ва бовар кун, кудрати мо ба санг мубаддал намешавад!
  
  Ва Исо ҳамчун роҳбар хеле бузург аст,
  Ӯ Парвардигори мо ва Худои Сафеди олам аст...
  Ва Фюрерро хеле сахт мезананд,
  Охир, корнамоии мо бетагьир монд!
  
  Оре, ба хотири Ватан, авлиё,
  Мо бо Фриц сахт мубориза хоҳем бурд ...
  Духтаре дар болои барф пойлуч медавад
  Вай мехоҳад, ки дар ғазаб мубориза барад!
  
  Бале, Сталин ҳоло роҳбари шӯравӣ шуд,
  Чунин бузург, далер ва моҳир...
  Русияи коммунизм, ба душман даст нарасон ,
  Гарчанде ки қудрати Люсифер бо шумост!
  
  Мо метавонем Гитлерро ба даст орем, ба ман бовар кунед
  Гарчанде ки бо қудрати шайтонӣ дода шудааст ...
  Як Гитлер ҳайвони дарранда аст,
  Гарчанде ки иқрор шавем, ки Фриц девҳо нестанд!
  
  Хулоса, мо ба ҷангиёни Берлин ворид мешавем,
  Дар он ҷо Ленин, номи Сталин, бо мо хоҳад буд ...
  Мо метавонем фашистонро мисли сагбачаҳо ба осонӣ пора кунем,
  Ва бовар кунед, кувваи мо кам намешавад!
  . БОБИ Љ6
  Соли нави 1944 фаро расид... Сарфи назар аз вазъияти хеле душвори фронтхо дар СССР кори ба вучуд овардани техникаи нав давом дошт. Махсусан, ба танки ИС-2 ва аслихаи тавонои он умедхои калон баста буданд. Тупи 122 миллиметра дар чанги зидди фашистон далели тавоно шуда метавонад. Умедҳо дар Т-34-85 низ бо як таппончаи пурқувваттар, як манораи калон, вале ҳамон корпус ва зеризаминӣ баста шуданд.
  Вазъияти ҳавопаймоҳо бадтар буд. Як-3 аз сабаби нарасидани дуралюминии хушсифат ба истехсо-лот даромада наметавонист, ЛАГГ-7 бошад, аз хисоби двигатели нав бе кам шудани истехсоли махсулот истехсол карда намешуд.
  Аз ин рӯ, Сталин қарор кард, ки ҳоло ҷангандаи асосии шӯравӣ ЯК-9 ва LAGG-5 боқӣ мемонад ва ҳавопаймои ҳамлаи ИЛ-2 истеҳсолаш осон ва зинда мондан мумкин аст. Ва дар танкҳо, гузариш тадриҷан ба Т-34-85 ва ИС-2.
  Гарчанде ки истеҳсолот коҳиш наёбад ...
  Ва фронт ба гуш мерасид, немисхо Кавказро ишгол карданд. Махачкалъа афтод ва онхо аллакай ба сархадхои Озарбойчон наздик мешуданд!
  Дар ин чо Тамара бо батальони занони худ чангид. Боз духтарони латта дар тан куртаю пои луч ба мукобили куввахои бартарии душман чангиданд.
  Тамара ба суи фашистон як катор тир холй карда, як кисми душманонро нест кард. Ва он гоҳ бо ангуштони бараҳнааш норинҷакро бо қувваи марговар партофт ва чир-чир кард:
  - Шаъну шараф ба СССР!
  Анна ба фашистон хеле аник тир холй кард. Ва бо ангуштони луч вай норинҷакҳои қувваи марговарро партофта, рақибонро аз ҳам ҷудо кард.
  Баъд вай дод зад:
  - Шаъну шараф ба коммунизм!
  Акулина ба суи душман тир холй карда, аскарони пиёдагарди фа-шистиро буриданд. Вай Фрицро бурида, бо пои урёнаш граната партофт ва хичиррос зад:
  - Барои Россия, модари бузурги мо!
  Виктория, ки ба душман тир холй карда, бо пои луч ба суи у граната партофта, кайд кард:
  - Барои Ватани бузург!
  Олимпиада, инчунин аз пулемёт тир холй кард:
  - Шаъну шараф ба замени бузурги коммунизм!
  Духтарони мубориз олиҷанобанд...
  Онҳо мисли зебоиҳо мубориза мебаранд ...
  Тамара хангоми чанг огози чангро ба хотир овард. Чӣ тавр вай бояд аз аскарони немис гурезад. Баъд вай садои раъду барқро шунид. Духтарак аз тупхо баромада мерафт. Дугонааш Татьяна, немисхо кафшхои навро гирифта бурданд, зару зевар ва гушворахоро канда. Ва пои луч уро ба асирй бурданд... Татьяна духтари котиби райком буд ва ба у аксар вакт бе пойафзол рох наме-дод. Ин шармандагии ифтихор аст, мисли одами оддӣ пойлуч рафтан аст ва ба пои нозук дард мекунад. Духтар бо ®ар «адам пой®ояшро хунолуд ва нола мекард.
  Тамара низ мӯзаҳои наве, ки ба ӯ дода буданд, пӯшида буд ва аз гашти тӯлонӣ пошнаҳояшро молид. Ва ӯ кафшҳояшро кашида, пойлуч рафт. Вай духтари деха аст, ки вазифаи худро дар Украина ичро кардааст. Дар кӯдакӣ пойҳои ӯ ҳатто дар нишебиҳои кӯҳ мерафтанд. Ва инро, албатта, бо роххои дашт мукоиса кардан мумкин нест. Дуруст аст, ки доғҳои пои ӯ аллакай баромадаанд ва роҳ рафтан он қадар бароҳат нест. Аммо поихо зуд боз нохамвор шуданд. Ва ӯ базӯр азоб кашид.
  Аммо Татьяна дере нагузашта пойҳояшро чунон афтид, ки дигар роҳ гашта натавонист. Немисҳо ӯро паррондан мехостанд, аммо ба зебоӣ раҳм карданд. Маро ба ароба савор карданд, вале бар ивази он сурудхонӣ карданд. Татьяна овози форам дошт ва ба онхо якчанд суруди аз чихати сиёсй бетараф месарояд.
  Баъд аз он чӣ шуд, Тамара намедонист. Худи вай аз байни чангал сайр карда, бо пои урёнаш куракхо, куракхо, навдахоро хис мекард ва хатто худро гуворо хис мекард. Вакте ки дар болои харсангхои тези куххо кадам мезанед, хатто пояхои калладор, агар дуру дароз рох равед, неш мезанад ва дард мекунад. Ва боз ҳам ногувортар дар рӯи хор роҳ рафтан. Вақте ки инҳо ба пойҳо мечаспанд, ҳатто барои пойҳои ноҳамвори духтарак хеле дардноктар мешавад.
  Дар рафти поход Тамараро хастагй ва гуруснагй фаро гирифт. Духтар буттамева хӯрд ва ин кофӣ набуд. Ва немисхо бо суръат пеш мерафтанд. Тамара, ки ба зиндагй дар кухсор одат карда буд, бо чангалзорхои Украина чандон ошно набуд. Вай гум шуд ва худро дар қафо дид.
  Ва ҳоло, мисли як гурба шикор дар ҷангал. Баъд духтарак немисхоро бо мотоцикл дастгир кард. Онҳо мошинро бо аробача боздоштанд, то об гиранд. Ва Тамара ба назди пулемёт даромад ва он чӣ гуна аз он душманро мебурд. Ва ба таври номуайян бурида, аммо дақиқ. Ва фашистон афтода, дар азоб мережанд. Тамара онхоро ба охир мерасонад. Вай як пошнаи урёнро ба манаҳ кӯчид, ӯ афтод. Ва духтар ӯро гирифт.
  Пас аз ин, зебоӣ ба мотоцикл баромад ва бо пои урёнаш педальро пахш карда, худро кашид.
  Аз ин рӯ, ҳаракат кардан аз роҳ рафтан ва пойлуч хеле шавқовартар аст.
  Тамара дар рох месуруд:
  - Хуб аст, бародарон, хуб аст, хуб аст, бародарон зинда бошед! Бо атамани мо ғамгин шудан лозим нест!
  Майдони чанг хамин тавр ба вучуд омад.
  Холо бошад, вай хамчун терминатори комсомолй ба мукобили фашистон мубориза мебарад. Аммо куввахо нобаробаранд ва батальони духтарон мачбур мешаванд, ки акибнишинй кунанд. Дар ин ҷо ҷангҳо ҷӯш мекунанд, мисли об дар чойники азим бар вулқон.
  Анна бо ангуштони пои бараҳнааш тирпарронӣ ва партоби норинҷаки марговарро қайд кард:
  - Дар чанг хама восита хуб аст, ба гайр аз худкушй!
  Акулина ба суи душман тир холй карда, фашистонро торумор карда, кайд кард:
  - Дар ҳама чиз мо аввалин мешавем!
  Ва пошнаи луч духтар атои ҳалокат дод.
  Виктория ба суи фашистон тир холй карда, душманонро бо тирхои автоматй торумор карда, дод зад:
  - Ба душманон раҳм нахоҳад шуд!
  Ва ба ҳамроҳонаш чашмак зад.
  Олимпиас пойҳои бараҳна ва буридаи вай, як даста гранатаҳои вазнинро партофт ва чир-чир кард:
  - Барои бузургии суди инсонпарвартарин дар чахон ва коммунизм!
  Ҷанговарони ин ҷо воқеан пурифтихор ҳастанд ва ба назар чунин менамояд, ки аз замони кайҳон ҳастанд.
  Онҳо бо ваҳшиёнаи бузург мубориза мебаранд.
  Аммо фашистон хануз дар Кавказ пеш рафта истодаанд. Дар мохи феврали соли 1944 немисхо ва туркхо муттахид шуда, кушунхои советиро ба ду кисми нобаробар чудо карданд.
  Фюрер талаб кард, ки СССР бархам дода шавад. Астрахань хануз хам истода буд. Фашистхо чун хамеша дар киемхои чангй... Самолётхои аввалини МЕ-262 дар хаво чанг мекунанд. Бояд қайд кард, ки онҳо ҳиссиёт ба вуҷуд наоварданд. Бо суръати баланд зарба задан аз таппончаҳои 30 мм чандон қулай нест. Бале, инро бояд чиддй кабул кард. ME-262 низ аз сабаби вазнинии худ баъзе мушкилот дорад. Махсусан бо манёвр.
  Муваффакиятноктар истифода бурдани самолёти ТА-152, ки ба лётчикхо дилбастагй пайдо карда, ба кор даромад. Дар асл, мошин ҳам як бомбаандози фронтӣ, ҳам ҷанганда ва ҳам ҳавопаймои ҳамлакунанда аст. Ҳатто ғояҳои ба ин ҳавопаймо интиқол додани тамоми авиатсияи Олмон вуҷуд доштанд. Дар байни бартариҳои он, бояд зиндамонӣ ва суръат ва силоҳи пурқуввате, ки ҳам барои ҳавопаймои ҳамла ва ҳам ҷанганда мувофиқанд, қайд карда шавад.
  МЭ-309, ки модернизация карда мешавад, низ торафт фаъолонатар истифода бурда мешавад. ME-109 то ҳол дар хидмат аст, ки аз сабаби кам накардани истеҳсолот хориҷ карда намешавад. Ҳатто як тағйироти нави ME-109 "K" бо муҳаррики пурқуввате пайдо шуд, ки якбора бо панҷ таппончаи пневматикӣ муҷаҳҳаз шудааст. Шумо наметавонед ин гуна мошинро ба осонӣ мағлуб кунед.
  ME-309 инчунин муҳаррики пурқувваттар ва болҳои тозашуда гирифт. Мошини хеле хатарнок. Лётчикхои советй холо хам бо самолётхои кухна парвоз мекунанд ва сифати онхо факат паст мешавад. Аммо то хол самолёти ЯК-9 чандон бад нест, вай хеле манёвр аст ва суръати аз хад зиёд талаб намекунад.
  Кушунхои немис пуркувват мебошанд... Дар бораи танки Т-34-85 бахсхо ба амал омаданд. Оё ғафс кардани зиреҳи манора меарзад? Охир, дар ин сурат вазн зиёд мешавад. Ва бояд гуфт, ки сифати зиреххои советй паст шудааст. Элементхои ало-матй намерасанд, сифати кафшер ё рехтагарй ба дара-чаи халкунанда афтодааст.
  Аммо духтарон мисли қаҳрамонҳо меҷанганд...
  Баъд танки Элизабет шикаста мешавад ва духтарон мераванд. Пойлуч ва бикини пушида, дар байни барф давида, изи пои зебое мегузоранд.
  Кэтрин бо нигоҳи бад қайд кард:
  - Мо комилан буғи кардаем!
  Елена бо ғазаб қайд кард:
  Лекин биз ҳали ҳам ғалаба қозонамиз!
  Элизабет аз таппонча тир холй карда, ба мотоциклсаворн олмонй бархурд ва гур-гур кард:
  - Ман як немисро задам! Чӣ тавр ӯ онро аз ман дуруст мегирад!
  Эфрасия пурқувват қайд кард:
  "Онҳо ҳаёти худро дар он ҷо ба охир мерасонанд ва наметавонанд аз бозгашт гурехта шаванд!"
  Кэтрин духтари хашмгин буд ва ӯ месуруд:
  - Дар хашму газаб мо гимнхои империяро месарояем!
  Духтарон ба сӯи худ давида, пошнаҳои мудаввари урёнашон дурахшид.
  Писарак духтаронро дида, тарсида аз онҳо пурсид:
  - Ва ту аз кучо пои луч омадй?
  Элизабет ҷавоб дод:
  - Биёед як манёври тактикиро ичро кунем!
  Писарак хитоб кард:
  - Як, ду - ғам мушкил нест,
  Шумо набояд ҳеҷ гоҳ ақибнишинӣ кунед!
  Бини ва думи худро бо қубур баландтар нигоҳ доред,
  Бидонед, ки дӯсти ҳақиқӣ ҳамеша бо шумост!
  Кэтрин дандонҳояшро нишон дода, чир-чир кард:
  - Бидонед, ки дӯсти ҳақиқӣ ҳамеша бо шумост!
  Елена дод зад:
  -Натарс! Мо бармегардем....
  Ва хар чор духтар бо хор фарьёд заданд;
  Ман бовар дорам, ки тамоми ҷаҳон бедор мешавад
  Фашизм тамом мешавад...
  Ва офтоб дурахшон хоҳад шуд
  Рохи равшанкунандаи коммунизм!
  Чанговарон тайёранд, ки хар як немисро пора-пора кунанд... Ва пои луч дар барф онхо хеле дилчасп ва зебоанд. Ин духтарон чи кадар зебоанд, мисли садбарги шукуфон ва пажмурдашуда.
  Хайр, Гитлер шухй не, дар атрофи Ватани мо абрхо чарх мезанад. Ӯ дандонҳои худро дар дили худ фурӯ мебарад ва хуни ӯро менӯшад!
  Ва духтарон дар паси худ осори хеле зебо мегузоранд. Немисхо аз паи ин пайрахо рафта, ба зону зада, хасисона нигох мекунанд. Инҳо ҷанговарони ваҳшӣ мебошанд. Ва немисхо изи пои духтаронро буса мекунанд.
  Ва Анастасия Ведмакова ва Акулина Орлова дар осмон мубориза мебаранд. Ду духтари аҷиб.
  Анастасия фашистонро тирборон карда, бо ангуштони пои луч самолёташро гардонд, суруд мехонд:
  Мо барои фардои дурахшонтар мубориза мебарем!
  Акулина думи фашистонро бурида, бо ангуштони пои барахнааш хитоб кард:
  - Биёед бибӯсам!
  Ва духтарон боз немисхоро бе рахм ва расму тантана торумор мекунанд. Ҳамин тавр онҳо оқил ҳастанд.
  Анастасия, боз Як-9-и худро гардонд ва чир-чиррос зада вякнула:
  - Ин аст номи коммунизм!
  Акулина бо ин розӣ шуд:
  Ман боварӣ дорам, ки тамоми ҷаҳон бедор мешавад ...
  Анастасия, ки немисҳоро торумор карда, гурусна зад:
  - Ватан офтоби мост!
  Ва инхо духтарони чанговари ин чо, синфи олии советй мебошанд.
  Ва немисҳо онро хеле бад мегиранд. Ва ҷангҳо инкишоф меёбанд...
  Дар мохи март фашистон ба Боку хучум кардан гирифтанд. Ба як шахри калони пур аз нефть хамла карда мешавад. Ҷангҳо шадиданд.
  Немисхо аз тупхои вазнин Бокуро тирборон карданд.
  Ва аз ҷониби штурмперсҳо бомбаборон карда шуданд. Аммо аввалин, навтарин Ю-488, ки бо қудрати бузурги худ фарқ мекунанд, инчунин бомбаҳо мепартоянд. Ин мошинҳо танҳо ҳайвонанд.
  Яке аз онҳо Гертруда, Ева ва Фридаро нишон медиҳад. Духтарони зебо, ки манзараи аъло доранд, ба мавқеъҳои шӯравӣ бомбаҳо мепартоянд. Ва онхо аскарони сурх ва ахолии осоиштаро мекушанд.
  Боку месузад... Дар сутунхо дуд баланд мешавад. Чоххои нефть хам месузанд, хама чиз дар оташ аст.
  Гертруда бо табассум мегӯяд:
  - Худо Олмонро дӯст медорад!
  Ева фишангро бо пошнаи бараҳнааш пахш карда, бомбҳоро мепартояд, розӣ мешавад:
  - Албатта! Мо нажоди интихобшудаем!
  Фрида хашмгинона суруд:
  - Мардуми мо баргузида-гони бихиштанд!
  Ва ӯ ба шариконаш чашмак зад. Инҳо духтарон дар ин ҷо ҳастанд ва мубориза мебаранд, танҳо таҷассуми таҷовузкорӣ мебошанд. Ва мубориза бо фишор.
  Гертруда тупҳои пневматикӣ дод ва чир-чир кард:
  - Барои бузургии Ватани мо!
  Ҳавво, ба рақибон тир холӣ карда, тасдиқ кард:
  - Барои бузургии бузург!
  Духтаронро дидан мумкин аст, ки самолётхоро зуд азхуд кардаанд. Инҳо дӯстдухтари ҷанговаранд.
  Ва шумо наметавонед онҳоро танҳо бо кортҳо ғолиб кунед. Ва душманонро бо хашму ғазаби ваҳшӣ торумор мекунанд.
  Фрида қайд кард:
  -Ман зани орзуҳои бузург ва зебоманзарам!
  Пас аз он вай боз аз тупҳои ҳавопаймо тир холӣ карда, ҷангиёни шӯравиро, ки мехостанд ба ҳаюло немисҳо ҳамла кунанд, тирборон кард.
  Бале, чунин ба назар мерасад, ки шумо ба фашистон муқобилат карда наметавонед.
  Боку тахти хучум аст.
  Тамара ва батальони вай барои ин шахр мубориза мебаранд. Духтарон сахт мубориза бурда, кахрамонии бемислу монанд нишон медиханд.
  Тамара тир холй карда, бо ангуштони барахнааш граната партофт ва немисхо ва зархаридони онхоро парешон карда, хич-чир мекард:
  "Барои Ватани беканори ман!".
  Ва ӯ ба шариконаш чашмак зад. Вай як ҷанговари сатҳи олӣ аст, ки баробараш надорад.
  Гарчанде, албатта, духтарони дигар низ бад нестанд. Ҳатто бигӯем, ки онҳо хеле хуб мубориза мебаранд.
  Анна, масалан, фашистонро гирифта кушта, гуё бо зарбаи дос.
  Ва хитоб кард:
  - Барои СССР!
  Ва бо пошнаи луч вай атои марговарро дод.
  Акулина ба суи душман тир холй карда, чир-чир мекард:
  - Барои Ватанам!
  Ва бо ангуштони бараҳнаи худ ӯ тӯҳфаҳои нобудиро оғоз карда, ҳамаро дар як саф нобуд мекунад.
  Виктория бо душманон мубориза мебарад, ноумедона ва қатъӣ амал мекунад. Рақибонро дар зарбаҳо нокаут мекунад. Баъд бо ангуштони бараҳнааш гранатаҳоро бо қувваи марговар мепартояд. Ва хитоб мекунад:
  - Барои идеяхои коммунизм!
  Олимпиада хам мубориза мебарад. Ва ин духтари кахрамон бо пойхои урёну мушакаш як куттии маводи таркандаро мепартояд. Ва танки "Лион" чарх мезанад.
  Ҷанговар хитоб мекунад:
  - Аммо пасаран !
  Духтарони ҷангӣ ва хеле зебо. Ҳеҷ гоҳ таслим нашавед ва ҳеҷ гоҳ таслим нашавед. Онҳо қудрати терминаторҳоро доранд.
  Ва куввахо хеле нобаробаранд... Бокуро оташ фаро гирифтааст. Кушунхои советй ба кадри кифоя лавозимоти чангй надоранд. Ва ин мушкили асосӣ аст.
  Бисёриҳо дар ноумедӣ таслим мешаванд.
  Герда ва дастаи ӯ ғуломони мардро маҷбур мекунанд, ки пойҳои бараҳнаашонро бибӯсанд. Онон, ки ин корро мекунанд ва пошнаи худро мелесанд.
  Баъд духтарон боз ба "Пантера-2" мебароянд ва тирпарронй мекунанд. Барбод додани тупхои советй...
  Кариб тамоми Кавказ аллакай забт карда шудааст. Аммо Ереван то ҳол дар ин бора истодагарӣ мекунад. Шахри Поти, охирин бандаре, ки дар он бокимондахои флоти бахри Сиёх то хол тоб оварда истодаанд, кахрамонона мубориза бурда истодааст.
  Ва дар онҷо духтарони миллатҳои гуногун меҷанганд. Ва отряди Гулнази пои луч мечангид . Зани зебои гурҷӣ ва ӯ барои духтаре даста дорад.
  Гулназй бо пои луч халтаи таркандаро партофта, фашистонро пора-пора карда, чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба бузургии коммунизми чахонй!
  Шарики тамилаш низ бо пои луч норинҷакро бо қувваи марговар партоб карда, туркҳоро пора-пора мекунад ва фарёд мезанад:
  - Барои Ватан!
  Духтари рус Маша бо ангуштони пои бараҳнааш қувваи тарканда партофта, фашистонро шикаста, фарёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба замени коммунизми чахонй!
  Маргарита низ навбати хуб медихад. Вай фашистонро даравида, бо пошнаи бараҳнааш туҳфаи марги кушанда фиристод ва рақибони худро торумор карда, дод зад:
  - Барои галабаи мо!
  Ана хамин тавр духтарон кахрамонона мубориза мебаранд. Ва онҳоро дар ҳақиқат боздоштан мумкин нест ва онҳоро баргардонидан мумкин нест. Онҳо танҳо муборизи зан ва супер мебошанд. Ва агар онҳо ҷанг кунанд, пас мисли қаҳрамонон ва суперменҳо !
  Вале афсус, ки ба фашистон ва куввахои бартарии онхо мукобилат кардан душвор аст. Дар осмон Альбина ва Альвина хисобхои дилпурона ба даст меоваранд. Ва он кадар самолётхо зада галтонда мешаванд, ки боздоштани онхо бешубха имконнопазир аст.
  Альбина бо ангуштони пои худ боз як самолёти советиро зада галтонда, месуруд:
  - Моро маглуб кардан мумкин нест, шикорчй ба бозй табдил меёбад!
  Алвина, ки харифони худро бурида, сарашро ба гардани пуркуввати худ печонда, чир-ких кард:
  - Шаъну шараф ба даврони ориёии нав!
  Ва инчунин пошнаи луч медиҳад ...
  Духтарон аллакай хар кадоми онхо зиёда аз панчсад самолётро зада галтонда, бо баргхои дуб, шамшеру алмосхои тиллоранг салиби рыцарии Салиби оханро гирифтанд.
  Инҳо танҳо зебоиҳои аҷибанд. Ва агар душманони Рейхи сеюм аллакай зада шуда бошанд, пас ин шайтонҳоро боздоштан мумкин нест. Факат дар наздикии Марсель зиёда аз 500 самолёт зада галтонда шуд. Ин падида, албатта, дар боло аст. Гитлер ҳатто тасмим гирифт, ки дараҷаи шашуми салиби оҳанини Найтсро бо баргҳои дуби платина, шамшерҳо ва алмосҳо тасдиқ кунад.
  Онро касе қабул мекунад, ки аввал аз ҳазор ҳавопаймои сарнагуншуда мегузарад. Ва он як натиҷаи аҷиб хоҳад буд.
  Альбина бо як таркиши тупхои калибри 30 миллиметра панч самолёти советиро якбора бурида, бо ангуштони барахнааш триггерхоро пахш карда гуфт:
  - Шаъну шараф ба кувваи мо!
  Альвина машинахои советиро даравида, бо ёрии ангуштони пойи худ душманонро торумор карда, вякнула:
  - Шаъну шарафи бузург ба кахрамонй!
  Ва ҷанговарон ба ҳамдигар чашмак заданд!
  Онҳо мисли ҳамеша дар бикини ва пойлуч меҷанганд ва ин қувваи онҳост. Духтарон танҳо супермард-зан ҳастанд. Гарчанде ки онҳо ба кори бад хизмат мекунанд. Ва онхо пошнаи пионерони асиршударо бо шарора бирён карданро дуст медоранд. Дар ин ҷо духтарон ҳастанд. бераҳм, вале зебо.
  Альбина боре гуфта буд:
  - Дар дунё мехрубонй нест, сустй хаст!
  Ва бо пошнаи луч вай ба мавқеъҳои шӯравӣ як ду бомба партофт ва се таппончаро аз байн бурд.
  Инҳо ҷанговароне ҳастанд, ки ба касе раҳм намекунанд! Аммо зарбаҳои онҳо танҳо зарба мезананд.
  Альвина бо табассум қайд кард:
  - Дар зери офтоб чои нотавон нест!
  Ва ба шарикаш чашмак зад.
  Ҷанговароне, ки нотавонӣ зоҳир намекунанд ва ҳеҷ гоҳ таслим намешаванд. Онҳо дар ҳақиқат қаҳрамони чемпионҳо мебошанд. Ҳарчанд бо аломати минус, зеро онҳо ба қувваи бад хизмат мекунанд.
  Аммо дар айни замон хандаовар ва дилрабо.
  Альбина, ки дандонҳояшро нишон дода, ба муқобили ҳарифонаш снарядҳои кушандаи ҳавопаймо мефиристод, чир-чир мекард:
  - Каломи фашистй мукаддас аст - мо абадй нест мекунем!
  Алвина хашмгинона пай бурда, рақибонро торумор кард:
  - Мо дар ҳақиқат роҳзан ҳастем!
  Альбина душманонро бурида тасдик кард:
  - Дигар ҳамааш хоб аст!
  Ва чанговарон чунон торумор шуда, хамаро зада меафтонданд, ки гуё бо чуб шайбахо мезананд.
  Алвина хангоми торумор кардани самолётхои рус чир-чиррос зад:
  - Мо ба мукобили укобонхои гитлерй мубориза мебарем!
  Ва ба ҳамроҳонаш чашмак зад.
  Чанговарони ин чо, дар хакикат, ичозати душманонро. Армияи Сурх аз онхо капитал мегирад.
  Духтарони ҷанганда бо ҷидду ҷаҳд аскарони русро нокаут карданд.
  Аммо Ҳелга дар TA-152 нерӯҳои заминии шӯравиро нест мекунад. САУ-85-ро зада фуроварда, фарьёд мезанад:
  - Барои бузургии Германия ва писарону духтарони вай!
  Аммо барои Астрахань чанг хануз давом дорад.
  Духтарон бо қувваи охирин барои нигоҳ доштан.
  Аленка бо пои луч бомба мепартояд. Фашистонро мешиканад ва фарьёд мезанад:
  - Барои коммунизми мукаддас!
  Анюта, ки ба суи фашистон тир холй карда, инчунин бо ангуштони пояш граната мепартофт, чир-чир мекунад:
  - Ва наҷот барои кишвар!
  Алла харифонро зада галтонда, бе маросими нодаркор даравида, бо пошнаи барахнааш граната партофт, хич-чиррос зад:
  - Шухрати мо хамин тавр садо медихад!
  Мария, ки душманонро несту нобуд карда, бо ангуштони бараҳнааш туҳфаҳои маргро партофта, наъра мезанад:
  - Мо дар шаъну шарафи худ бузургем!
  Маруся, ки зархаридони пеш-рафтаи арабро дар катори сафхо торумор карда, бо пои луч граната мепартофт, нола мекунад:
  - Барои тағирот, то нархҳо якбора паст шаванд!
  Матрона фашистонро аз пулемёт хомуш карда, онро гирифта чир-чир кард:
  - Ватани мо - СССР! Ҳалок мешавад ҷаноб!
  Чанговарони ин чо бо кувваи калон амал мекунанд. Ва фишори ҷангии онҳо хеле бузург аст.
  Умуман, онхо аэробатикаи азими худро нишон медиханд. Ва фишори воқеан қатънашаванда.
  Ҷанговарон пойлуч, вале хушбахт...
  Мохи апрель фашистон Бокуро ишгол карданд. Нарасидани лавозимоти ҷангӣ таъсири худро расонд. Дар айни замон Поти кариб дар як вакт афтод. Факат Ереван, ки дар нишебихои куххо вокеъ аст, нигох дошт. Аммо ӯ низ ба ҳалокат расид. Дар он ҷо лавозимоти ҷангӣ ва маводи ғизоӣ низ кам шуд. Фақат туркҳо то ҳол ба ин шаҳр набаромадаанд ва ғубор аз гуруснагӣ мемирад.
  Духтарони батальони Тамара дар байни зеризаминй кисман гайб заданд ва як кисми бо хамрохии командир дар акибгох ба фронт гузаштанд... Онхо мехостанд ба тарафи худ рахна шаванд.
  Қафқоз аллакай қариб пурра забт шудааст, аммо ҷанг идома дорад. Хол он ки СССР дар он вакт калонтарин кони нефти худро аз даст дод. Аммо Армияи Сурх рухан шикаста нашудааст. Ва холо хам дар Поволжье, дар Сибирь ва дар бисьёр дигар чойхо нефть мавчуд аст.
  Гитлер фармон дод, ки русхоро дар Астрахань то 20 апрель ба охир расонанд. Ва ҷанг дар миқёси бузург вусъат ёфт. Ва бомбаборонкунй якбора шиддат гирифт.
  СССР дар зери фишори сахт буд. Мубориза барои Алма-Ато давом кард, ки онро японхо торумор карда буданд. Шахр кариб тамоман ихота карда шуда буд.
  Самурайҳо баробари каме гарм шудан кӯшиш карданд, ки ҳамларо инкишоф диҳанд ва дар самти Магадан.
  Вероника дар Алма-Ато чанг карда, бо батальони духтарони худ ба хучуми самурайхо мукобил баромад.
  Ва онҳо бисёранд. Хитоихое, ки бо усулхои шикастхурй ба сафи худ гирифта шудаанд, низ мубориза мебаранд.
  Японхо солдатхои зардро ба чанг мепартоянд... Онхо пеш рафта, ба маънои томаш мавкеъхои советиро бо мурдахои худ мепартоянд.
  Вероника дар оташ аст. Ва ӯ чиниҳо ва самурайҳоро дар сафҳо дарав мекунад. Бо ангуштони бараҳнааш граната мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба рухи рус!
  Марфа хам тир холй карда, харифонро бурида, чир-чир мекунад:
  - Барои Ватани мо!
  Наташа ба суи солдатхои Япония ва Хитой, ки ба роли хуроки туп кабул карда шудаанд, тир холй карда, хич-чир мекунад:
  - Барои коммунизми бузург!
  Алина, ки ба самурайхо ва чанговарони хитой тир холй карда, онхоро бо шавку хаваси зиёд даравида, бо пошнаи урёнаш тухфаи маргро дод, хичир-чиррос зад:
  - Барои сархадхои нави коммунизм!
  Вероника ба суи душман бо дакикии калон тир мепарад ва сари чинихоро рахна карда, дар айни замой чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба сарзамини советй!
  Ва бо пои урёни худ вай як нерӯи бузурги граната мефиристад, ки ҳамаи душманонро мешиканад.
  Марфа, ки душманро торумор карда, бо ангуштони барахнааш тухфаи маргро партофт, хитоб мекунад:
  - Давраи коммунизмро идора кунед!
  Наташка канда, бо пои луч бастаи таркандаро партофт, оммаи чинӣ, вякнула:
  - Барои тартиботи нави советй!
  Алина, ки ба суи душман хеле аник тир холй мекард, хич-чиррос зад:
  - Барои сархадхои нави коммунизм мубориза мебарем!
  Ва пошнаи лучаш ба бомбаи харобй афтод.
  Духтарони чанговар, гуё аз чашмонашон шарора мерезад.
  Не, японхо ин гуна одамонро хатто якчоя бо кушунхои Хитой маглуб карда наметавонанд. Ва асои самурай ба ҳамла.
  Ва боз дар ҳама наздикиҳо ҷасадҳоро мепартоянд. Аммо шумораи онҳо хеле зиёд аст ва батальони зебоманзарони пойлуч бояд ақибнишинӣ кунад.
  Ва японҳо духтарони ниндзя доранд. Ва ба мукобили онхо мубориза бурдан хеле душвор аст.
  Онҳо хеле дурахшон, ҷанговар ва зебоанд. Ва онҳо бо ангуштони бараҳнаи худ тӯҳфаҳои қудрати бузурги харобиовар мепартоянд.
  Духтари ниндзя бо муйхои кабуд бо шамшеру чирросхо сарбозони советиро мебурад:
  - Барои давраи ҳукмронии император!
  Духтари ниндзя бо мӯйи зард осиёбро идора карда, низомиёни русро пахш карда, чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба даврони банзай !
  Духтараки ниндзя бо мӯйи сурх аз техникаи вертолёт истифода бурда, афсари шӯравиро бурида гуфт:
  - Мо ҳамеша ғалаба мекунем!
  Духтараки ниндзя бо мӯи сафед аз техникаи шабпарак истифода бурда, се сарбози русро бурида, бо ангуштони пои бараҳнааш нахӯд партофт. Он таркид ва сию чорро чаппа кард.
  Ҷанговар хиҷир зад:
  - Барои фармоиши нави Ҷопон!
  Чунин духтарон дар ин чо оличаноб ва дар хакикат хам оличанобанд... Ва Армияи Сурх дар Шарки Дур бо душмани чиддй дучор омад.
  Аммо дар ин чо, дар марказ аскарони советй ба самти Ржев зарбаи ногахонй мезананд.
  Дар ин чо экипажи Элизабет бори аввал дар танки нави ИС-2 мечангид. Мошине, ки бо он баъзе умедҳо алоқаманданд. Одатан дар он панҷ аъзои экипаж ҳастанд, аммо дар ин ҷо ҷанговарон бо чаҳор нафар мубориза мебаранд.
  Элизабет аз таппончаи 122 мм тир холӣ мекунад. Снаряди харобиовар бо қувваи кушанда парвоз мекунад. Аркро тасвир мекунад ва аз масофаи дур зарба мезанад Т-4.
  Элизабет хитоб мекунад:
  - Ин аст он чизе ки ман хуб кардам!
  Екатерина дар чавоб айб медихад, ангуштони пои барахнаашро истифода бурда, бо хашм мегуяд:
  - Ва таппонча хеле зуд тир нест!
  Элизабет бо ин розӣ шуд:
  - Аслан несткунандаи танки мукаммал нест!
  Елена, ки бо пои луч барои пур кардани ярок ёрй расонд, кайд кард:
  - Аммо ин қотил аст!
  Ва он гоҳ Кэтрин тир холӣ кард. Ва снаряд ба "Пантера" аз масофаи дур бархурд. Бале, таппончаи қотил...
  Екатерина қайд кард:
  - Мо кувваю гайрати зиёд дорем!
  Елена бо ин розӣ шуд:
  - Хеле зиёд! Шаъну шараф ба Россия!
  Эфрасия инчунин қайд кард:
  - Намоиши ин мошин духтарони заиф аст. Шумо онро чӣ тавр меандозед?
  Елена мантиқан қайд кард:
  - Ва ин чашми омӯзонидаи мост! Агар мо зарба занем, мезанем!
  Ва чанговарон бо хор суруд мехонданд:
  - Мо наметарсем ва хамеша мубориза мебарем!
  . БОБИ Љ 7.
  21 апрели соли ҷорӣ Астрахан ҳанӯз қисман таҳти назорати Шӯравӣ буд. Немисҳо аз он пурра гирифта нашуданд.
  Релеф имконият дод, ки дар ин чо нагз мудофиа карда шавад. Ва немисҳо тасмим гирифтанд, ки тактикаро тағир диҳанд. Ба чои хучум ба бомбаборонкунй ва тирпарронй гузаштанд.
  Аленка ва дастаи ӯ дар бункер пинҳон шуданд ва мунтазири тирпарронии азим буданд.
  Духтарон ҳамагӣ шаш нафар буданд, ки карта бозӣ мекарданд. Онхо бо ангуштони барахна тахтахоро дошта, сухбат мекарданд.
  Анюта бо газаб гуфт:
  - Дар Қафқоз танҳо Ереван гирифта нашудааст. Ин танҳо ҷазираи охирини мо дар ин минтақа аст. Баъд чӣ?
  Аленка мантиқан пешниҳод кард:
  - Ба эҳтимоли зиёд онҳо ба Маскав мераванд. Ин эътиқоди онҳост!
  Аллоҳ таъоло бо оҳе гуфт:
  - Қувваҳо хеле нобаробаранд... Мо воқеан ҷангро мағлуб карда истодаем ва сарбозони кофӣ надорем!
  Мария мантиқан қайд кард:
  - Ва фашистон талафот медиданд! Онҳо ба мо муқобилат карда наметавонанд!
  Матрена бо ангуштони пояш харита партофта фикри худро баён кард:
  - Мо барои галаба таваллуд ёфтаем ва албатта галаба хохем кард, ман инро медонам!
  Маруся бо ангуштони пои бараҳнааш ҳарифашро зада, розй шуд:
  - Албатта, шубхае нест!
  Аленка ин қадар хушбин набуд ва бо пои урёну даббоштааш карта партофта:
  "Шояд мо духтарон дар зери ишғол зиндагӣ кунем, аммо ман боварӣ дорам, ки мо ҳатман пирӯз хоҳем шуд!"
  Анюта бо катъият гуфт:
  - Шумо метавонед бо усулҳои партизанӣ мубориза баред ва вақте ки шумо бо чунин хеле сард мубориза мебаред, хеле зебо хоҳад буд!
  Аллоҳ таъоло таҷовуз кард:
  - Шумо бояд фаъолонатар мубориза баред!
  Духтарон сухбатро хомуш карданд. Баъд ба мавзуи дигар гузаштанд.
  Маруся бо хашм гуфт:
  - Шумораи диндорон торафт меафзояд. Бар хилофи ҳама мантиқ!
  Анюта ба ин эътироз кард:
  - То ҳол касе исбот накардааст, ки Худо вуҷуд надорад. Ва дигарашро исбот карда наметавонад. Пас, дар ин ҷо мо метавонем беохир баҳс кунем.
  Аленка тасдиқ кард:
  -Ва дар ин ҷо баҳс кардан аблаҳӣ ва бефоида аст!
  Аллоҳ ба ин розӣ шуд:
  - Бале, ин сухбат бефоида аст. Гузашта аз ин, агар Худо вуҷуд дошта бошад, пас Ӯ чунин аст, ки мавҷуд набудани ӯ барояш беҳтар аст!
  Матрёна хандид ва қайд кард:
  - Беҳтар аст, ки чунин Худо вуҷуд надошта бошад! То он вақт биёед суруд хонем!
  Ва духтарон бо хор суруд мехонданд;
  Мо духтаронем, ба комсомол дохил мешавем,
  Савганд ёд карданд, ки ба Ватан содиқанд...
  То ки фашистонро шикасти хашмгин интизор аст,
  Хуб, биёед дар Русия дар замони коммунизм зиндагӣ кунем!
  
  Охир, Ленин бо мост, чун металл,
  Бронза аз ҳама пӯлод қавитар аст...
  Орзу кардам, ки ҷаҳонҳоро чаппа кунам,
  Чунон ки гениалии бузург Сталин васият карда буд!
  
  Ватанро сардтар мекунем,
  Ва мо Ватанро аз болои ситорахо боло хохем кард...
  Бигузор бо комсомолецхо муваффакият,
  Ҳарчанд пойҳои мо урёнанд!
  
  Фашист ба Ватани ман хучум кард,
  Самурайҳо бешармона аз шарқ меоянд...
  Ман Исо ва Сталинро дӯст медорам
  Ва ман ба душман бовар дорам, мо ӯро пора-пора мекунем!
  
  Сварог бо мост ,
  ки бо шухй коммунизм барпо мекунад...
  Дар коинот аз ҳама тавонотараш Оилаи шариф аст,
  Ба шуур ва ирода зам мекунад!
  
  Ман бовар дорам, ки мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем,
  Ватанро ба зону зада намешавад...
  Рафик Сталин ситораи дурахшон аст,
  Ва муаллими мо Ленини гениалии хирадманд аст!
  
  Мо Ватани худро месозем,
  Зеботару дурахшонтар дар сайёра...
  Ва он хоҳад буд, таппончаи марговарро бидонед,
  Бигзор калонсолон ва кӯдакон хурсандӣ кунанд!
  
  Сварогро бисуз , дар дилат насузад,
  Шумо сарпарасти тамоми шамшерҳои рус ҳастед ...
  Мо ба зудӣ биҳишти қавӣ месозем, бовар дорам,
  Исо рисолати муқаддас меояд!
  
  Ба дустони дастахои гитлерй бовар накунед
  Ки вай ба осонӣ ва таҳдидкунанда ғолиб хоҳад шуд ...
  Ба шумо танҳо як оила лозим аст -
  Ва бовар кун, ки дуст доштани Ватан хануз дер нашудааст!
  
  Худованди бузург хамаи моро нигахбон бош
  Парчами серангаро дар болои замин баланд кунед ...
  Ва даррандаи бад ба бозӣ табдил хоҳад ёфт,
  Мо метавонем бо Шайтон мубориза барем!
  
  Ман Ватани кабирро дуст медорам
  Дар тамоми олам ту зеботар нест
  Мо Русияро ба рубл намефурӯшем,
  Дар коинот сулху осоиш ва хушбахтиро барпо кунем!
  
  Ба номи Ватан, орзу,
  Русияи бузург эҳё хоҳад шуд...
  Ҳама чизи дигар танҳо ботил аст
  Ва Масеҳи нав бо мо хоҳад буд!
  
  Эй Ладаи пурқудрати ман,
  Шумо ба рус муҳаббат ва сулҳ мебахшед ...
  Ба суи ту ру оварда дуо мекунам,
  Ва агар лозим бошад, бо барқ занед!
  
  Марям Модари Худои Осмон,
  Коинот ба Исо дод ...
  Ба хотири ту, Худои бузург эҳьё шуд,
  Мардум лаззати ҳақиқиро гум накардаанд!
  
  Диккат кунед, ки комсомолецхо
  Худоҳои Русия эҳтироми зиёд доранд ...
  Мо фарзандони бузурги Ватанем,
  Русҳо ҳамеша ғалаба мекунанд!
  
  Дустон ба Ватан дуо кардан даркор,
  Перун, Ярило ва Сварог пурқувватанд ...
  Мо шавҳарони хеле қавӣ хоҳем буд
  Ва мо ҳатто абрҳоро дар осмон ҳаво медиҳем!
  
  Акнун душман аллакай аз Москва ронда шуд,
  Шумо фашистонро бисьёр хафа кардед...
  Мо ба Исо ва Сталин содиқ ҳастем,
  Танкҳои зиёде бо силоҳ хоҳанд буд!
  
  Не, душман русҳоро ҷилавгирӣ карда наметавонад,
  Азбаски ҷанговарони мо тавоно ҳастанд...
  Гузаронидани имтиҳонҳо, танҳо панҷ,
  То ки ҳар як писар хеле қавӣ бошад!
  
  Бовар кун, Сталинград шухратманд мешавад,
  Ва мо ӯро аз ҳамла нигоҳ медорем...
  Ҳамоҳангсозии пирӯзии рыцарҳо меояд,
  Гарчанде ки хун дар ҷараёни беназорат ҷорӣ мешавад!
  
  Духтарон дар сармо пойлуч,
  Медаванд, пошнаҳошон медурахшад...
  Ва онхо ба фашистон мушт мезананд,
  Қобил, ки бесарпаноҳ аст, ҳамвор хоҳад шуд!
  
  Ҳамааш хуб мешавад, мардум хуб медонанд,
  Мо дар кайҳон ҳастем, мо бурҷҳоро мекушоем ...
  Охир, ба шуҷоат шубҳа кардан гуноҳ аст,
  Ва дар тахти Худо марде хоҳад буд!
  
  Илм ба зудӣ мурдагонро зинда мекунад,
  Мо метавонем ҷавонтар ва зеботар шавем ...
  Дар болои мо карруби заринбол аст,
  Ба модари зебои ман Русия!
  Духтарон як шеъри пурраро хуб суруданд ва бо пои луч ба карта бозӣ карданро идома доданд ...
  22 апрель рузи таваллуди Ленин буд. Духтарон машруботи бо об ва қаҳва омехташударо менӯшиданд ва зери нафасашон пур карда буданд ...
  Армиям Сурх дар марказ боз як амалиёти Ржев- Сычевскро анчом дод. Немисхо дар мудофиа буданд ва чангиданд. Танкхои нави советй Т-34-85 ва ИС-2 мечангиданд. Мошини охирин зуд-зуд ба лой мемонд. Бале, зиреҳи "Паланг"-2 ва "гурбаҳои" вазнинтар ба пешонӣ нагирифтанд. "Пантера" -2 низ метавонист танҳо аз наздик сӯрох кард.
  Мошини аз ҳама олмонӣ мошини шӯравиро аз масофаи дуртар сӯрох кард.
  Гитлер умуман аз "Пантера" -2, ки ба таври қаноатбахш муҳофизат карда шудааст, ва қобилияти хуби ронандагӣ ва силоҳ хушнуд буд. Аммо ӯ талаб кард, ки як танке эҷод кунад, ки беҳтар муҳофизат карда шавад ва дар айни замон тоқатфарсо ҳаракат кунад ...
  "Муш" дар ин маврид мошини бесамар будани худро исбот кард. E-100 ҳамчун як қисми силсилаи "E" фаъолона таҳия карда шуд. Тартиби муҳаррик ва трансмиссия бояд якҷоя карда шавад ва манора мисли корпус тангтар ва моилтар буд. Ғафсии зиреҳ бо Муш монанд боқӣ монд, мисли силоҳ, аммо аз сабаби баландӣ вазн бояд то 130 тонна кам карда шавад. Дар ин ҳолат, муҳаррик, баръакс, бояд бо 1500 қувваи асп пурзӯртар шавад ва танк ҳаракати қаноатбахш дошта бошад.
  Умуман, силсилаи "E" бояд насли нави танкҳо мешуд. Бо силуэтҳои поёнтар, кунҷҳои калони майли оқилона, таппонча ва муҳаррикҳои пурқувват, тарҳбандии зич.
  Бо вуҷуди ин, дар ҳоле ки немисҳо аллакай мошинҳои хеле хуб доштанд. "Пантера" 2 модели қаблиро иваз кард. Боз як "Тигер-2"-и нав бо муҳаррики пурқувваттар ва манораи танг пайдо шуд. Беҳтар ҳифз ва сабуктар вазни.
  Бинобар ин фашистон хомуш нанишастанд.
  24 апрели соли 1944 аввалин самолёти бомбаандози реактивии немис Арадо бо тухфаи марг ба Москва зад. Вай аз баландии баланд бомба партофта, аз чанговарони советй ба осонй пеш гузашт.
  Гитлер гуфт, ки акнун СССР имкон надорад ва ба наздикй охири Армияи Сурх мешавад.
  25 апрель хучуми нав ба Астрахань огоз ёфт. Дар чанг аввалин машинаи заминканй низ иштирок дошт: танки зеризаминй.
  Дар болои он ду духтари немис мубориза бурданд: Мерседес ва Дора. Ҷанговарон модели зеризаминиро, ки дар замин ҳаракат мекард, озмоиш карданд .
  Он бо як тупи кутохи 75 мм ва чор пулемёт хануз хеле сабук аст.
  Духтарон мошинҳоро дар рӯи замин мекашанд. Пармахо чарх мезананд, сангро мебуранд. Харакат хеле суст, хафт километр дар як соат аст, ки ин барои техникаи зеризаминй бад нест.
  Мерседес ангуштони пои урёнашро ба аввалин джойстик дар артиши Олмон пахш мекунад. Ин кор хеле осон аст ва мегӯяд:
  - Илми немиси мо чй гуна муваффакият ба даст овард!
  Дора бо ин розӣ шуд:
  - Бале, мо аллакай бисьёр чизро медонем! Кувваи мо хеле бузург аст!
  Ва он инчунин бо истифода аз джойстик назорат мекунад. Духтарон мошини махсуси радарро месанҷад.
  Дар пеш батареяи советй истодааст ва шумо метавонед дар зери он гавед.
  Мерседес дандонҳояшро нишон дода мегӯяд:
  - Мо тартиботи нав месозем!
  Ва он гоҳ мошини фашистон пайдо мешавад. Ба тупхои советй снаряди пора-пораи тарканда бархурд. Ва он ба аскарони Армиям Сурх зарба мезанад.
  Дора бо ханда мегӯяд:
  - Бигузор реваншизми бузург ид карда шавад!
  Ва бо ангуштони бараҳнааш зарбаҳои дақиқ мекунад. Душманро зада чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба орзуи нав!
  Мерседес аз пулемётҳо ҳарф мезанад ва нола мекунад:
  - Барои давраи орзухои бузург!
  Духтарон худашон хандида, кафкӯбӣ мекунанд. Инҳо ҷанговарони хашмгин ва хеле чолок мебошанд.
  Дона хашмгинона қайд мекунад:
  -Дар дунё чизҳои хуб бисёранд!
  Ва бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳоро пахш карда, боз ба сӯи тупчиёни шӯравӣ тир мезанад.
  Мерседес бо табассум тасдиқ мекунад:
  - Ва он боз ҳам зеботар мешавад!
  Ва инчунин бо ангуштони бараҳнааш тир мепарад. Ин духтарони ҷангҷӯ ҳамин тавр оташ мезананд.
  Хуб, дастгоҳи дигаре барои ҷанг чист ...
  Хучуми фашистон ба Астрахань торафт меафзояд ...
  Хамаи роххо бурида шуданд... Ва аскарони советй мачбур шуданд, ки 1 май соли 1944 мухофи-зати дуру дарози кахрамононаи шахрро ба охир расонанд. Ин калъа низ афтод.
  Фашистон торумор карда шудани Астраханьро бо оташбозй кайд карданд. Бо вуҷуди ин, муҳофизат беҳуда набуд. Ва ба Краутҳо барои пурра кардани аскарони худ ва ба вуҷуд овардани захираҳо каме вақт лозим буд...
  Фюрер ба нақша гирифта буд, ки ба самти Саратов ва минбаъд дар Волга бо роҳи амиқи Москва пеш равад.
  Аммо дар вакте ки немисхо куввахои худро аз нав чамъ карда истода буданд, онхо захирахоро ба чо меоварданд. Ва ҷангҳо дар ҳаво буданд.
  Авиацияи немис кушиш мекард, ки бартарии худро мустахкам намояд. Санҷишҳои ҷангии ME-262 набудани эътимоднокии ин мошин, садамаҳои зуд-зуд ва инчунин мушкилоти манёврро ошкор карданд. Ҳамин тавр, дар ҳоле ки дар бораи пурра иваз кардани воҳидҳои олмонӣ бо ин ҳавопаймо фикру ақида вуҷуд надошт. ТА-152, баръакс, барои замони худ машинаи бузург будани худро исбот кард ва торафт бештар чорй карда мешуд. ME-309 ва ME-109 дар хидмат монданд.
  Ҳавопаймои мушакии ME-163 барои ҷанг ҷангандаи хубе буд, аммо вақти хеле кӯтоҳи парвози он истифодаи онро дар ҷанг қариб номумкин мегардонд.
  Арадо му-ваффакиятноктар гардид , ки аз сабаби суръати баландаш бо тупхои зенитй зада галтондан кариб номумкин буд ва чанговарони советй ба он расида натавонистанд. Скаутҳои реактивӣ хеле хуб буданд. Немисхо машинахои дигарро низ месозанд. Масалан, XE-162, ки аз ME-262 сабуктар аст, истеҳсолаш осон, арзон ва маневршаванда асосан аз чӯб сохта мешавад. Ва дигар чанговарон. Ва ME-1010 ва TA-183 ... Ва тағироти пешрафта ва боэътимоди ME-262 X. Ва ҷанговарҳои думдор Гота ва ғайра.
  Аммо то хол чанговарони немис, ки бо пропеллер идора мешуданд, назар ба машинахои советй хеле пуркувват буданд. Ки сифаташ паст буд ва ҳам дар муҳаррикҳо ва ҳам силоҳ хеле заиф буданд. Гузашта аз ин, Як-9 боз ҳам соддатар карда шуд ва ҳоло дар он танҳо як тупи авиатсионӣ 20 мм гузошта шуда, пулемётро партофта буд. Ин арзиши аслии махсулотро арзон ва истехсоли махсулотро осон кард ва барои кам шудани вазн имконият дод.
  Бо вуҷуди ин, пулемёт бар зидди ҳавопаймоҳои Олмон хеле заиф аст. Дар ҳоле ки СССР имкони тавлиди моделҳои пешрафтаи мошинҳо ва гузаргоҳҳоро дар суръат ва силоҳ дар пеши фашистон надошт. Вазни бештари мошинҳо дар кори манёврӣ низ мушкилот ба вуҷуд овард.
  Ва нарасидани сузишворй тайёрии парвози хайати болдорро паст кард.
  Альвина ва Альбина самолёти пуриктидор мусаллахшудаи МЕ-309-ро бо суръати муносиб азхуд карда, ба ME-262, ки зуд-зуд сукут мекард, савор шудан намехостанд. Ва дар суръат онҳо аллакай аз русҳо пурқувваттаранд.
  Альвина мошини советиро бурида, кайд кард:
  - Дар осмон ҷанг кардан ҷолиб аст!
  Альбина бо пои луч чанговарро ба суи максад ра-вона карда, торумор карда, розй шуд:
  - Бале, мо аслан пурзуртарин дар чахонем!
  Ва духтарон мисли девона хандиданд.
  Май нисбатан ором шуд. Армияи Сурх холо хам кушиш мекард, ки дарьёи Ржевро бурад.
  Елизавета аз самолёти ИС-2 ба суи харифони худ тир холй кард... Мошини советй танхо дар кисми болоии пешонии корпус нагз мухофизат мекард. Пешонии манора ба кадри кифоя мухофизат карда нашудааст. Ва он ҳатто аз масофаи наздик аз ҷониби силоҳҳои Т-4 сӯрох карда мешавад. Бо вуҷуди ин, охирин танк дар моҳи май, мисли Пантера ва Шер ва Мауси муқаррарӣ қатъ карда шуд. Ҳоло дар силсилаи "Патера" -2 ва "Паланг" -2 ба ҳадди аксар муттаҳид шудаанд ва бо силоҳҳои шабеҳ.
  Ин машинахо дар пешонй нагз мухофнзат карда шуда, дар пахлуяш хеле суст буда, аз чихати вазн бештар фарк мекунанд. Фаъолияти ронандагии онҳо бо муҳаррикҳои нав барои ҳарбӣ қобили қабул аст. Аммо ин танкхо хам муваккатй мебошанд... Ба чои онхо самолётхои "Пантера-3" ва "Тигер-3"-и серияи Е тайёр карда мешаванд. Бо тарҳбандии зичтар, бо ҷойгиршавии муҳаррик ва трансмиссия дар як блок ва саросари, бо сабук, соддакардашуда ва дар айни замон гузаранда ва осон таъмиршаванда.
  Мошинхои нав бояд бехтар мухофизат карда шаванд, вале бе афзоиши вазнии.
  Дар ин чо аз хисоби яроку аслиха ягонагй нест. Зиреххои танкхои советй чандон гафс набуда, сифати паст доранд. Ва гузоштани калибри калони силоҳ маъно надорад. Тупи 88 мм-и ҳарбӣ хуб аст. Вай аз чор километр сию чорро мегирад ва IS -2 каме наздиктар аст. Ҳамин тавр, таҳаввулот идома дорад ...
  Дар СССР ба чизе чавоб додан лозим аст. Аммо ин аст он чизе, ки ҳанӯз маълум нест ... Нақшаи сохтани СУ-100 вуҷуд дорад. Ин таппончаи худгард танҳо самаранок аст ва бо амали воридшаванда. Бо вай, баъзе умедҳо барои мубориза бо танкҳои вазнини афзояндаи Рейхи сеюм алоқаманданд. Аммо он бояд ба мисли снарядҳо барои чунин ҳаюло анҷом дода шавад ва истеҳсоли оммавии таппонча бояд ба роҳ монда шавад, ки дар шароити ҷанг он қадар зиёд нест, он воқеӣ аст.
  Аммо экипажи танкии Элизабет дар Т-34-85 меҷангад. Ва духтарони пойлуч ва бикинипӯш мардонавор мубориза мебаранд.
  Элизабет бо ангуштони бараҳнааш ба сӯи фашистон тир мезанад ва Пантераро ба паҳлӯяш сӯрох мекунад ва мегӯяд:
  - Барои коммунизми бузург!
  Ва сию чор нафари онхо чахида, зуд ба акиб медарояд, тир мепарронад.
  Екатерина хам ба душман хеле аник тир мепарад. Танки кухнашудаи Т-4 онро ба пахлуяш шикаста, фарьёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба чанговарони СССР!
  Ва боз ба дӯстонаш чашмак мезанад. Чунин духтари мубориз баромад.
  Елена хам ба суи душман тир холй мекунад. Онро хеле дақиқ сӯрох карда, дар ин ҳолат майдони конькии "Тигер-2"-ро шикаста, бо гулӯяш гурриш мекунад:
  - Барои Руси мукаддас!
  Евфразия ба суи душман дакик оташ мезанад. Ба тарафи душман тири аник карда, металлро рахна мекунад ва чир-чир мекунад:
  - Барои коммунизми мукаддас!
  Ва духтарон танки худро дилпурона ҷойгир карда, аз снарядҳо дур мешаванд. Духтаронро задан осон нест.
  Дар ин чо ба мукобили онхо навтарин ва зуртарин "Шер"-2 баромад. Кӯшиш кунед, ки аз чунин танк рахна гузарад ва ӯ кӯшиш мекунад, ки сию чорро занад.
  Ва аз дур тир меандозад.
  Элизабет дар Твиттер посух дод:
  - Шумо онро намегиред!
  Ва аз масофаи дур ба танки "Лев"-2 снаряд мефиристад. Ин ба пешонии ӯ мезанад.
  Гитлерчй зада меистад.
  Баъд Екатерина бо ангуштони пои бараҳнааш ба сӯи душман боз тир холӣ мекунад ва ин дафъа снаряд камонро тасвир карда, ба фашизм дар тупҳои тӯлонӣ бархӯрд.
  Кэтрин гуфт:
  - Чашми тез, дастони хамида, ин дар бораи мо нест!
  Немис, ки баданашро гум карда буд, зуд ба акиб гашта рафтан гирифт. "Лион" -2 аввалин танки олмонист, ки дар он трансмиссия ва муҳаррик дар пеш дар як блок ҷойгиранд ва қуттии редуктор дар худи муҳаррик ҷойгир аст.
  Ин ба ӯ имкон дод, ки қади худро кам кунад ва вазнашро кам кунад ва суръати худро хеле баланд бардорад. Ҳамин тавр, "Лев" -2 рафт ва имкон пайдо кард, ки масофаро тай кунад ...
  Елена бо ангуштони бараҳнааш таппончаро нишон дода, онро гирифта, ба сӯи душман тир холӣ кард. Снаряд ба кунҷи қафои Шер бархӯрд, аммо канда шуд ....
  Елена гиря кард:
  - Бало, масофа калон аст. Мо ӯро намеёбем!
  Кэтрин дандонҳояшро кушода гиря кард :
  - "Шер", духтарон, ин "Шер", чй тавр хафа намешавем! Ба наздикӣ шумо дӯстонро мешиносед, хеле шарманда хоҳед шуд!
  Ва танки онхо ба Т-3 бархурд, ин танк танхо як тараф гашт ва онро аз масофаи дур задан мумкин аст.
  Ва духтарак бо ангуштони бараҳнааш тир парронд ва хитоб кард:
  - Шаъну шараф ба замони коммунизм дар руи замин!
  Евфразия бо ғазаб, ба сӯи душман тир холӣ карда, бо пошнаи урёнаш қайд кард:
  - Ватани мо тавоно аст, дуньёро мухофизат мекунад!
  Элизабет дандонҳояшро нишон дода, чир-чир мекард ва суруд мехонд ва ҳангоми рафтанаш як шеъри пурра эҷод мекард:
  Шайтон моро мағлуб намекунад
  Ватанам зеботарин дунёст,
  Шаъну шараф ба кишвари зебо....
  Дар он калонсолон ва кӯдакон хушбахт хоҳанд шуд!
  
  Дар он савсанҳои водӣ боҳашамат мешукуфанд.
  Ва каррубхо гимни шоиста менавозанд...
  Фюрер капут меояд
  Русҳо дар набардҳо мағлубнашавандаанд!
  
  Комсомолецхо пои луч медаванд,
  Онхо бо пошнаи луч болои барф пой мезананд...
  Гитлер шумо хеле хуб ба назар мерасед
  Ман туро дар танк мебарам!
  
  Оё мо метавонем фашистонро маглуб кунем?
  Чун ҳамеша, мо духтарони пойлучем...
  Бузургтарин рыцари мо хирс аст,
  Вай ҳамаро бо автомат мекушад!
  
  Не, мо духтарон аллакай хеле хуб ҳастем,
  Мо аслан ҳама душманонро аз ҳам ҷудо мекунем...
  Чангал, дандон, мушти мо...
  Мо дар биҳишти аҷибе ҷойе месозем!
  
  Ман бовар дорам, ки коммунизми олӣ хоҳад буд,
  Дар он кишвар гул мекунад, ба маслиҳат бовар кунед...
  Ва нацизми бадбахт аз байн хоҳад рафт,
  Бовар дорам, ки аъмоли шумо ситоиш мешавад!
  
  Замин ба таври ваҳшӣ мешукуфад, ман бовар дорам,
  Аз галаба боз ба галаба бармегардем...
  Николаси Ҷопонро мағлуб кунед
  Самурайҳо барои бадгӯӣ ҷавоб хоҳанд дод!
  
  Мо намегузорем, ки ба худамон моил шавем,
  Бо як зарбаи душманонамонро торумор кунем...
  Бигзор шикорчӣ ба бозӣ табдил ёбад,
  Бесабаб набуд, ки мо Вермахтро торумор кардем!
  
  
  Ба мо бовар накунед, ки таслим шавем,
  Русҳо ҳамеша медонистанд, ки чӣ гуна ҷанг кунанд ...
  Шангҳои худро бо пулод тез кардем,
  Фюрер симои масхарабоз мегардад!
  
  Ватани ман хамин аст
  Дар он аккордеони русӣ менавозад...
  Хамаи халкхо як оилаи дуст,
  Ҳобил ғалаба мекунад, на Қобил!
  
  Ба наздикй дар шухрати СССР,
  Гарчи душмани мо бераҳм, хиёнаткор аст...
  Мо барои шуҷоат ибрат нишон медиҳем,
  Рухи рус дар чангхо шухратманд мегардад!
  . БОБИ Љ8
  Майи соли 1944 зуд парвоз карда гузашт... Альбина ва Альвина дар самолётхо хисобу китоб чамъ мекарданд.
  Онхо духтароне хастанд, ки гуё дар болхои каррубон парвоз мекунанд.
  Альбина бо ангуштони пои бараҳнааш ҳавопаймои русиро зада, фарёд мезанад:
  - Барои Рейхи сеюм!
  Альвина низ пойлуч ва дар тан бикини дошт, самолёти советиро зада галтонда, ба пора-пора чудо мекунад ва фарьёд мекунад:
  - Барои коммунизми ориёй!
  Баъд аз он духтарон бо истифода аз тупи 37 мм ба суи танкхои советй тирпарронй карданд.
  Онҳо сию чорро нокаут карда, фарёд мезананд:
  - Мо хеле хубем!
  Альбина бо пошнаи урёну мудаввараш педальро пахш карда , чир-чир-чиррос мекунад:
  - Бигузор коммунизм шухратманд гардад!
  Ва он ба воситаи мошини советй бархурд.
  Альвина хам ба душман аник тир мепарад, вайро зада мепартояд ва дандонхояшонро нишон дода чир-чир мекунад:
  - Хакикати мо дар мушти мост!
  Чунин духтарони шучоъ... Ва полкхои советиро несту нобуд мекунанд... Масалан, ИС-2 гирифтанд. Аз ин рӯ, онҳо ба ӯ аз ҳаво ҳамла карданд ва сипас аз тупҳои ҳавопаймо ба сӯи ӯ тир холӣ карданд . Онхо металлро шикаста, боиси сухтани танк гардиданд. Ва маҷмӯаҳои ҷангӣ таркиш хоҳанд кард.
  Альбина дар болои шушаш чир-чир кард:
  - Духтар куштанро дӯст медорад! Чӣ духтар!
  Алвина дандонҳои марворидашро нишон дода, фишурда:
  - Шаъну шараф ба Ватани мо! Барои коммунизм!
  Духтарон аллакай ба маҳви тоталитарии мухолифон шурӯъ кардаанд.
  Ва Армияи Сурх дилпурона торумор карда шуд.
  Ва Герда дар ҳайати экипажи худ "Пантера" -2 меҷангид ва ба харобиҳои куллӣ машғул буд.
  Духтар бо ангуштони бараҳнааш тупро нишон дод. Вай сию чорро зер карда, бонг зад:
  - Барои бузургии коммунизм дар рохи ориёй!
  Шарлотта инчунин ангуштони пои урёнашро ба тарафи танки шӯравӣ тирборон карда, зиреҳро шикаста, дод зад:
  - Барои муваффакиятхои калон дар чахон!
  Бехуда бе маросими зиёд ва Кристина. Бале, вай ин корро хеле бамаврид карда, бо пошнаи барахнааш 34-уми советиро торумор карда, дод зад:
  - Барои сархадхои бузург!
  Магда низ бо навбат снарядро парронду хитоб кард:
  - Барои тартиби нави ориёӣ!
  Баъд духтарон онро гирифта, бо як овоз месароянд:
  - Мо хама мухлисони скинхеди озодй хастем, барои тартиботи нав мубориза мебарем! Ба наздикй халкхо ориёи мешаванд, мо бо оташу шамшер мечангидем!
  Чанговарон, бояд гуфт, ки хеле чанговаранд. Ва агар душманро торумор кунанд, то охир.
  Ба Иттифоки Советй куввахои бартарй хамла оварда истодаанд. Ҷопон аз шарқ ворид шуда истодааст.
  Ду лётчики Япония Тошиба ва Тойота аз хаво ба мавкеъхои советй хучум карданд.
  Ҳарду зани ҷопонӣ хеле зебо ва пойлуч ва дар тан бикини ҳастанд.
  Toshiba ба ҳаво наздик шуда, боми танки советиро шикаста, гурриш мекунад:
  - Ман як ҳаюло аз ҷаҳаннам ҷопонӣ ҳастам!
  "Тойота" ангуштони пои урёнашро ба педаль пахш карда, душманро пора-пора карда, фарьёд мезанад:
  - Барои бузургии идеяхои Япония!
  Ин духтарон хеле зебо ҳастанд. Ва душманонро хеле фаъолона несту нобуд мекунанд.
  Аммо СССР дар хакикат ба самурайхо маглуб мешавад. Ва равшан аст, ки чаро. Ба чунин фанатизм ва технология дар куҷо муқобилат кардан мумкин аст?
  Духтарони японӣ дар ин ҷо дар рӯшноӣ, вале танкҳои чусту чолок рахна мезананд ва Армияи Сурх махсусан торумор карда мешавад.
  Агрегатхои танкй шухй нестанд.
  Toshiba аз ҳаво ба мавқеъҳои шӯравӣ бомбаҳо партофт ва як-ду туфанг ба боло парида, чир-чир-чи-чир карданд:
  - Барои коммунизми бузург!
  Пас аз он ӯ хандид...
  Toyota дар парвоз қайд кард:
  - Худоҳои рус аҷибанд. Онҳо ба марде, ки дар салиб маслуб шудааст, саҷда мекунанд ва ӯро Худо меҳисобанд. Ҳатто гӯё он хандаовар мешавад!
  Toshiba дар ҷавоб хандид ва қайд кард:
  - Ва мо худамон ба зудӣ худо хоҳем шуд ва таҳаввулоти Илоҳияти худро идома медиҳем!
  Ва духтарон хеле омодаанд ханданд.
  Toyota бо хандон қайд кард:
  - Кувваи мо дар вахдат аст!
  Toshiba хашмгинона инро тасдиқ кард:
  - Кувваи мо, мушти мо!
  Ва боз аз осмон сели снарядхои самолётро ба сари душман ме-оваранд, ки сию чорро рахна мекунанд.
  Инҳо духтарони ҷангҷӯ ҳастанд ва боз чӣ мегӯянд. Ҷопон ҳамаро мехӯрад ва сӯзонд.
  Вахте ки пионерро шиканча мекунанд, вай нихоят хашмгин мешавад.
  Хусусан, агар пошнаи писарбача бирён бошад. Ин аз ҳама бештар аст, ки ҳеҷ як амали олӣ нест ...
  Ва духтарон аз болои шуш фарёд мезананд...
  Ва духтарони советй низ далерона чангида, харифонро зада мепартоянд. Ва онхо пеш аз мухлат амал карда, мехиат мекунанд.
  Анастасия Ведмакова ва Акулина Орлова дар осмон зебоиҳои хеле фаъол мебошанд.
  Ва онхо фашистонро зада галтонданд, гарчанде он самолётхо пуркувват бошанд хам.
  Анастасия бо ангуштони бараҳнааш триггерро пахш карда, месарояд:
  - Кувват будан бад нест, рост!
  Акулина бо пошнаи бараҳнааш триггерро пахш карда, тасдиқ мекунад:
  - Фашистонро хеле сахт зада хохем кард!
  Ва ҳарду духтар суруд хонданд:
  - Қавӣ, қавӣ, заданаш хеле душвор! Қавӣ, қавӣ, мағлуб кардан хеле душвор!
  Баъд аз ин, чанговарон ба хондани афоризмҳои болдоре шурӯъ карданд, ки мисли аспҳо, дурусттараш, аспҳои ҷавон давида мезаданд;
  Сиёсатмадор аксар вақт таҳқир мекунад , то бар интихобкунандагон юғи гузорад!
  Сиёсатмадори хурӯс интихобкунандагонро мисли мурғҳо пахш мекунад!
  Сиёсатмадор орзу дорад, ки аспи сафед савор шавад, то ба сари интихобкунанда юғи гузорад!
  Рӯбоҳ дорои дандонҳои хурд аст ва мехоҳад онҳоро фурӯ барад, одатан онҳоро пинҳон мекунад!
  Сиёсатмадоре, ки дар бораи инсоният бисёр гап мезанад, одамхӯри маъмулист!
  Ва хирсро бо суханхои асал-ширин ором кардан мумкин аст!
  Барои майзада арақи талх аз асал ширинтар аст!
  Дурӯғ мегӯяду сурх намешавад, сиёсатмадор "сурхтар" мешаваду дурӯғ мегӯяд!
  Зане, ки кафшашро кашад, кафшашро ба мард мегузорад, то ба дараҷаи овора!
  Агар хоҳед, ки ба Худо наздик шавед, нафси худро кӯтоҳ кунед!
  Ҳатто дар бепарвоии зоҳирии Худованди Мутаъол меҳру муҳаббат аст - охир, кӯдакон пеш аз ҳама мехоҳанд аз зери парастории падару модар раҳо шаванд!
  Худованд чазои бадро ба таъхир меандозад, то ба гунахкор фурсат бидихад!
  Истеъдод ва мехнатдустии зану шавхар танхо ду-руст ба вучуд меоварад!
  Ҳатто асал талх аст - агар дар он ғарқ шавед!
  Фиреб мисли май ва дардовар ва ширин аст ва боздоштанаш душвор аст!
  Ишк мисли снаряди пора-пора аст - дилро мешиканад, майнаро меларзонад, киса мекунад, як тараф меравад!
  Инсон дар баъзе ҷиҳат бо Худо баробар аст - Худованди мутаъол оламро офарид ва одами беақлро ба дунё овард: ҳарду беохиранд!
  Муваффақияте, ки ба хун такя мекунад - тақдири хуки корд интизор аст. Хамсафони худро мехуранд - Окибати хашму газаб аламовар аст!
  Баъзан роҳи беҳтарини нигоҳ доштани обрӯи худ ҳалқа дар гардани шумост! Ба ҳар ҳол, нагузоред, ки афтад!
  Шумо муддати дароз дар зери хирс хобида наметавонед - он шуморо пахш мекунад!
  Баъзан зан ба чои курпа мисли мамонт аст!
  Нависандае, ки барои даравидани пул кӯшиш мекунад - ӯ хуб намекорад, абадӣ!
  Кишвари бе қонун мисли бадани бе скелет аст! Танҳо барои он ки устухон нашаванд - интихобот лозим аст!
  Агар шумо хоҳед, ки шоҳасар эҷод кунед - пулро фаромӯш кунед!
  Дурӯғ намегӯӣ, аммо ҳеҷ кас ба ту бовар намекунад!
  Албатта, мағлубият мусибатҳои бузургро ваъда медиҳад, аммо ин танҳо инъикоси ғалабаи оянда аст!
  Дар набард вай галаба меорад - шучоат ва заковати хуб.
  Барои задан, шумо аввал бояд бубинед, ки дар куҷо!
  Разведка охангари галаба аст!
  Ҳар як аблаҳ метавонад маъюб кунад - на ҳар як оқил метавонад табобат кунад!
  Бисьёр чаллодони дагал - кам духтурхо!
  Ба кй духтурон ва ба кй чаллод!
  Бе дард шуҷоат нест - бе шуҷоат ғалаба нест!
  Идеяхои коммунизм хадди аблахист: агар каллахои гарму дилхои сард ба амал баровардани онхоро гиранд!
  Коммунизм сабук аст, аммо онҳое, ки аз ҳад зиёд равгананд, сӯхтаанд!
  Агар сабр надорӣ, сурудхонӣ кӯмак мекунад!
  Мардум мисли оҳан аст, то хунук нашавад, шакли дилхохашро бидеҳ!
  Агар шумо хоҳед, ки машҳур шавед - қувваро бештар истифода баред!
  Рейтинг мисли алафи дӯзах аст - вақте ки онро бо ашк ва хун об мекунӣ, мерӯяд!
  Мардум мисли алафҳои бегона аст - ҳар қадар поймол кунӣ, ҳамон қадар баландтар мешавад!
  Ягонагй калиди галаба аст!
  Интизом воситаи ғалаба аст! Ақл бар он бозӣ мекунад!
  Ягонагй, далерй, фидокорй - калиди галаба, озодй, бахту саодат! Бе интизом лашкар нест ва бе лашкар озодй намеёбад!
  Мехнат моро боз хам пуркувват гардонд, бо акл афзун гар-донда, озодй мебахшад ва якчоя бо бахту баракат бахту саодат мебахшад!
  Командир ба куллаи пирамида монанд аст - бояд танҳо як бошад, вагарна ҳатто чунин сохтори мустаҳкам фурӯ хоҳад рафт!
  Бузургии хонадон ба мардонагӣ ҳамон муносибат дорад, чун дарозии мӯй ба ақл!
  Ҳеҷ ҷасорати ниёгон ба тарсончак кумак намекунад!
  Теғи аз пӯлоди пурқувват сохташуда дар дасти сухангӯ ва тарсончак занг мезанад!
  Даҳшатноктарин аслиҳа ин Китоби Муқаддас дар дасти як бадхоҳ аст!
  Боигарии асосии инсон: потенсиалї, он ®ам сабаби асосии харобї аст!
  Беҳтарин касб танфурӯшӣ аст, шумо тиҷоратро бо ҳаловат мепайвандед ва ҳар дафъа шарики нав пайдо мекунед - реҷа нест!
  Шумо метавонед дар бораи наслҳои қаҳрамон дар тӯли асрҳо фахр кунед, аммо вақте ки худро дар майдони ҷанг мебинед, тарсончакона ба ақиб мешитобед!
  Шишаи арак мисли граната аст - туро меафтонад, майнаатро мерезад, дарунатро пахш мекунад!
  Вакте ки дил пур аз мехрубон аст, аз чи сабаб хамён холист!
  Одами во«еан озод ба се чиз итоат мекунад - а«л, иш«, Худо!
  Ишк мисли садбарг аст - муддати дароз намешукуфад, аммо дарднок аст!
  Банда дар нафси худ мутеъ аст - ба нафсу нафс, бандагони Худо!
  Бахт мисли қум ноустувор аст - танҳо меҳнат онро бо семент мепайвандад!
  Як кружкаи май ба уқёнус монанд аст - агар ба худ кашед, замини зери по гум мешавад!
  Занон қудрати мардро дӯст медоранд, аммо на дар ҳолате, ки онро худашон эҳсос мекунанд!
  Ишк мисли қаиқ аст, агар аз ҳад зиёд қаиқ ронӣ, чаппа мешавад ва ғарқ мешавад!
  Дар вакташ маколаеро пешни-ход мекунад - васвасаи калонсолон аз тарафи чавонон!
  Шумо наметавонед ба ишқ завлона занед!
  Он чизе ки табиӣ аст, ҷиноят нест!
  Муҳаббат эҳсоси нозук аст, аммо ғафстарин занҷирҳо нигоҳ дошта намешаванд!
  Агар хамаи конунхо кор мекарданд, кишвар ба зиндоне мегардид, ки аз хорича посбонхо мегиранд!
  Принсипи ногузирии ҷазо кор намекунад, зеро шумо худро ҳабс карда наметавонед!
  Духтурон набояд аз роҳи монеаҳо гузаранд. Пас аз он дастҳо меларзанд ва забон меларзад ва як пиёла арак бар хилофи овехтагӣ кӯмак намекунад!
  Аз ин дида дилгиркунанда нест - бекористии дуру дароз!
  Кашфиёти илмӣ: тадриҷан таҳия шудааст - ба таври хашмгин таҷассум ёфтааст!
  На ҷои андеша барои андеша, балки ҷои ҷанҷол ва девонаворӣ!
  Хамаи мусибатхои башарият аз худпарастй аст, ободй танхо бо чидду чахди якчоя муяссар мешавад!
  Шахси бе даста мисли чӯб аст, бе оташ - кам равшанӣ медиҳад ва зуд хомӯш мешавад!
  Ватан гарм мешавад - аз оташ беҳтар!
  Ва чорво дар рама бехтар аст!
  Мантиқ набояд ба ғариза - ақли шаҳват хидмат кунад!
  Ҷанг мешавад - ҷасорат хоҳад буд!
  Мушакҳои бе майна, ин як каф гӯшт аст - дар он табақи нонпазӣ гиря мекунад!
  Аз ин ду дувоздаҳ яке аблаҳ, дигаре ҳаром аст!
  Одам хар кадар баланд парвоз кунад, хамон кадар аз мавкеи худ норозй мешавад!
  Танхо монда, саг асои сохибро пазмон мешавад!
  Фа«ат он®ое, ки а«лашон ба ѓубур одат накардааст, бол доранд!
  Бад аст, вақте ки ту танҳоӣ мисли ҷасур!
  Шумо танҳоед, ва душманон легионанд!
  Хатто филро ишкол хӯрда метавонад!
  Агар зиёда аз як миллион кат!
  Пешвои кишвар бояд бародари халк бошад, бародар не!
  . Дар уқёнус пайдо кардани санги хушк назар ба ихтирооте, ки барои мақсадҳои ҳарбӣ истифода нашудааст, осонтар аст!
  Ғалаба ҳамчун зан - бо дурахши худ ҷалб мекунад, аммо бо нархи гарон!
  Худои оташи ҷанг ва мисли дигар худоён таваҷҷӯҳ ва қурбониро талаб мекунад!
  Як шамшер мисли қатраи борон меафтад ва пароканда мешавад ва вақте ки онҳо зиёданд, ғалаба ба дунё меояд!
  Танҳо суруд нахонед - барои сулҳ!
  Дилам ғамгин аст - шикам холист!
  Аввал коса, баъд фикр!
  Ғалаба қадри шараф аст!
  Шаъну шараф мафҳуми нисбист ва бояд пеш аз ҳама ба сарбозони худ татбиқ карда шавад!
  Кӣ пеш аз ҷанг менӯшад - овезон дар ҷаҳони зеризаминӣ!
  Қубурҳо хомушанд, зеро теғҳо месароянд - пулод аз мис мустаҳкамтар ва баландтар аст!
  Сипоҳи бе сардор мисли рамаи гӯсфанди бе чӯпон аст, як гург агар нахӯрад, туро метарсонад!
  Парвоз беақлӣ аст аз тарсончакӣ! Охир, аксар солдатхо на дар чанг, балки дар вакти таъкиб халок мешаванд!
  Ҷанг ба бозии домино монанд аст, танҳо доминоҳои шикаста дигар ҷамъ карда намешаванд - замин нигоҳ медорад!
  Таъкиб чанговарро ба чаллод, тарсончакро ба марди далер, хоксорро ба такаббур табдил медихад!
  Фантастикаи илмӣ рақобати бемаънӣ ва абсурдҳост! Дар баробари ин дигар жанри илмию мантикй нест!
  Дар ҷанг ин мисли опера аст - ҳама худашро месарояд, танҳо суфтор ҷосус шуда метавонад!
  Занони муосир ба мард ҳама чизро мебахшанд - ба ҷуз фақр!
  Оё шумо медонед, ки ҷосусҳо аз афсарони разведка чӣ фарқ доранд?
  Медонам! Мо танхо разведкачиён дорем - хоричиён хама чосусанд!
  Бо сари холӣ ё ҳамёни холӣ чӣ беҳтар аст? Албатта бо сари холӣ - он қадар назаррас нест!
  Ақл беҳтарин ҷамъкунандаи сарват аст!
  Ақл ва бахт: ҷуфти ошиқ - муваффақият, сарват, мавқеъро таваллуд кунед, аммо зуд пароканда шавед!
  Ба мардони мағрур гӯш додан осонтар аст, вақте ки насиҳат аз ҷониби зан дода мешавад - магар ин ки зан бошад!
  Зани доно ба як сарват меарзад! Ва зани ташаббускор метавонад ӯро ба додгоҳ кашад!
  Шахсияти одамро кӣ қадр мекунад ва пули нақдро кӣ қадр мекунад!
  Инсониятро ду чиз нобуд карда метавонад - компютерҳо ва компютершиносон. Аввалӣ ақлро атрофиён мекунад, дуюмӣ наметавонад аз он истифода барад!
  Рафик дар чанг ва граната!
  Умуман, аноре, ки шӯхӣ мекунад, ба тухми Фаберҷ монанд аст, ки чормағзро мешиканад!
  Истеъдод мисли ҷон аст: гирифтан ғайриимкон аст, аммо нобуд кардан мумкин аст!
  Интиқом ба шараф намеарзад - ҷазои одоб!
  Ҳасад микробҳои ҷиноят аст, манфиати худ об медиҳад, бекорӣ ғизо медиҳад!
  Танбалӣ бадтарин ҷиноятҳост!
  Бо шамшер бо шараф мурдан беҳтар аст, аз он ки барзаговеро, ки бо қамчин ба оғир ронда бошад, зиндагӣ кунед!
  Дар чанг далерй маккорро зада метавонад, вале маккор хеч гох далерро маглуб карда наметавонад!
  Ҷанг ҳаётро даҳшатнок ва маргро шоиста ва зебо мекунад!
  Хоксорӣ барои командир як хислати нодир аст, аммо ин онро боз ҳам арзишмандтар мекунад!
  - Шағол бо калимаи кал ҳамсадо аст!
  Шер аз шағол танҳо як бартарӣ дорад - имкони бо шаъну шараф мурдан!
  Техника иҷрокунандаи шуҷоат аст!
  - Аммо ин дуруст нест! Дарвоқеъ, сатҳи технология баландтар бошад, дар майдони ҷанг ҳамон қадар заковат ва заҳматталабӣ талаб карда мешавад!
  Дар он чое, ки манфиати Ватан огоз меёбад, бехбудии шахей тамом мешавад!
  Озодиро бо интизом пайвастан лозим аст. Анархия мухолифи озодист!
  Хотираи қавӣ беҳтарин мураббӣ аст! Умуман, озодиро бо шамшер ба даст овардан мумкин аст, аммо онро танхо бо акл нигох доштан мумкин аст!
  - Вақте ки ҷанговари қавӣ дигареро наҷот медиҳад, барои ин шарафи махсус лозим нест!
  Охир, вакте ки шучоат дар дил сузад, сипари худро дар хифзи бандахо баланд мекунй!
  Бадрафтории харом барои одами баномус баҳона нест, зеро мавҷудияти чиркин палидро сафед намекунад!
  Муҳаббат ҳеҷ гоҳ арзон нест - хусусан агар шумо на бо ҳамёни худ, балки бо ҷони худ пардохт кунед!
  Ягона чизе, ки хуни рехтаро сафед карда метавонад, ин аст, ки дар натиҷа ашк аз ҷорист!
  Онҳое, ки барои пул хидмат мекунанд, ҳеҷ гоҳ бо онҳое, ки дили шуҷоъ ва хоҳиши озодӣ доранд, дар ҷанг баробар шуда наметавонанд!
  Қатраи ашки кӯдак хатарнок аст, зеро он ба ҷараёни пурталотум табдил меёбад, ки тамаддунҳоро шуста мебарад!
  Вазифаи командири ило-вагй не, балки масъулияти иловагй ва бори вазнин аст!
  Маълум нест, ки чӣ муҳимтар аст - ҳама гуруснагонро сер кардан ё ашки як кӯдакро пок кардан!
  Тилло нармтар аз пӯлод аст, балки ба дил мезанад!
  Сарбозро аслиҳа не, балки аслиҳаи сарбоз аст!
  Духтарон бо афоризмҳои устод шӯхӣ мекунанд. Ва агар онҳо ба нобуд кардани душман шурӯъ кунанд, пас ӯ наметавонад аз онҳо гурезад.
  Дар охири мохи май соли 1944 фашистон дар самти Саратов ба хучуми худ шуруъ карданд.
  Штурмлев дар набардҳо ширкат дошт , як мошини дар шасси собиқи Лион, бо бомбаандози боз ҳам пуриқтидор бо калибри 450 мм, ки аслан ҳама чизро майда мекунад ва нест мекунад, қувваи бузурги воҳидро канда ва шикастааст. .
  Ва ин гуна ракета дархол як блоки томро гирифта, онро зада мепартояд.
  " Штурмлев " тахти рохбарии отряди духтарони немис ба мавкеъхои советй тир холй мекунад.
  Ҷейн ба дӯстонаш чашмак мезанад ва пойҳои лучашро пахш карда мегӯяд:
  - Мо душманонро бодиққат нест мекунем ва онҳоро ба тобутҳои маъмулӣ табдил медиҳем!
  Грингета дар ҷавоб чашмак мезанад ва фишангро бо пои луч пахш мекунад ва фиғон мекунад:
  - Мо бозӣ мекунем ва душманонро мағлуб мекунем!
  Малания қайд кард:
  - Ба мукобили машинаи Штурмлев , хар як истехкоми советй кувва надорад!
  Моника, ки пошнаи лучашро зада, тасдиқ кард:
  - Мо воқеан барои ғалаба таваллуд шудаем!
  Ҷейн берун овард:
  - Ҷанг чеҳраи зан надорад, балки физиогномияе дорад, ки ҳаяҷонҷӯёнро ба худ ҷалб мекунад!
  Грингета , ки ба подразделенияхои советй аз пулемёт тир холй карда, чунин дод:
  -Зан кабӯтарест, ки одами ҳезумкушро мисли китрак газад!
  Моника ба сӯи сарбозони рус тир холӣ карда, қайд кард:
  -Зан ®афтае ®афт  умъа дорад ва бе тѓ®фаи якшанбе аз «арзи заношѓї, ®амеша рѓзи истиро®ат дорад!
  Малания хандид ва ҷавоб дод:
  -Худованд ба ҳама чиз қодир нест, дар баҳсу мунозира бо зан нотавон аст!
  Ҷейн ба ин розӣ шуд ва бо ангуштони бараҳнааш тир холӣ кард:
  - Ҳарчанд Худои тавоно аст, қодир нест, ки даҳони занро бибандад ва сиёсатмадорро бибандад!
  Грингета бо пошнаи урёнаш зер карда, мантиқан пай бурд:
  - Сиёсатмадор виҷдон надорад, зан ҳисси таносуб дорад ва сиёсатмадори зан ҳама эҳсоси беандоза дорад!
  Моника ба суи кушунхои советй тир холй карда, онхоро кушта, кайд кард:
  - Зан гулест, мисли садбарг хасу, аммо буи ширинаш буз®о ва дрон®оро ба худ мекашад!
  Малания чанговарони советиро зада, бункерхоро вайрон карда, хич-чир-чичир мекард:
  - Интихобкунанда ба бачагй афтода, ба дубхои кухнаи нафратангез овоз медихад!
  Духтарон заковати худро нишон дода, пеш рафтанд.
  Ва аз боло самолётхои хучумкунанда низ ба чабда даромаданд. Хамин тавр, кушунхои советй бе ягон душворй хирман ме-карданд.
  Немисҳо хеле сард шудаанд. Ва махорати амалиётии онхо бехтар гардид.
  телетанкхои ба воситаи радио идорашаванда дар харакат буданд .
  Ва ин барои сарбозони шӯравӣ мушкил буд. Ва фашистон Армияи Сурхро зада галтонданд.
  Аммо духтарони советй хам хеле далерона мубориза бурданд.
  Барои Камышин чанг cap шуд. Дар ин ҷо Аленка боз дар ҷанг аст.
  Ва батальони вай зарба зад, вале таслим нашуд.
  Аленка бо табассум кайд кард:
  - Дар ҳама ҷанг, ҳаёти сарбоз арзишманд аст!
  Ва чи тавр бо ангуштони барахнааш граната мепартояд.
  Инҳо ҷанговарон мебошанд - синфи олӣ ...
  Анюта, ки ба фашистон тир холй мекард, кайд кард:
  - Сарбози русро метавон мисли чӯби кандашуда афтонад, аммо ба зону нагузорад ва мисли аспен ба ларза оварад!
  Алла бо пошнаи бараҳнааш тир холӣ карда, бастаи тарканда дода, хиҷир зад:
  - Интизоми харбиро риоя кардан нахохй, асир барин пушт хам мешавй!
  Мария, рақибони тирро тирборон карда, бо ангуштони бараҳнааш бумеранги кушандаро партоб кард:
  -Дар дунёи мо хок бисёр аст, дар он танҳо шоҳзодаҳои нодир ҳастанд!
  Матрёна, ки ба харифони худ тир холй карда, онхоро бурида, баъд бо пои луч граната мепартофт, кайд кард:
  -Сиёсатмадор забонаш дароз аст, аммо дастони кутоҳ дорад, то кореро, ки ба ӯ гуфтаанд, иҷро кунад!
  Маруся ба суи душман тир холй карда, сафхои солдатхои немис ва хоричиро даравида, вякнула:
  - Сиёсатмадор зуд ваъда медиҳад, дар иҷро оҳиста, садақа мепурсад, барои фиреб омурзиш!
  Духтарон хуб ва мубориза мебаранд. Аммо куввахо хеле нобаробаранд. Бисёр харобиҳо.
  Танки олмонии "Маус", гарчанде он қадар сердаромад набошад ҳам, дар фронтҳо дучор меояд. Ва тупхои у гурриш карда, оташ мезананд. Ва харобиро дар хандакҳо бениҳоят баланд кунед.
  Аммо духтарон аз тупхо ба мукобили Муш тир мепаронанд. Гарчанде ки садаф мисли нахѓд мепарад. Аммо немисхо зур зада истодаанд.
  Ва онҳо хеле дақиқ тир меандозанд.
  Комсомолецхо давида, пошнахои барахнаяшонро дурахш карда, чир-чир мекунанд:
  - Барои шаъну шарафи Ватани мукаддас!
  Виола ба суи аскарони пиёдагарди немис тир холй карда, чир-чир кард:
  - Вақте ки зан барои харидани пойафзол намерасад, пойафзоли мардро пойлуч мегузорад!
  Ва духтар хандида, забонашро берун мекунад.
  Цанговарон, бояд гуям, хушахлоканд. Ва агар туро зананд, туро марговар мезананд.
  Виола ва Маргарита, ки қариб бараҳна дар танҳо panties, ҷанг мекунанд, снарядҳо меоранд ва тирандозӣ дақиқ. Ва онҳоро ҳамин тавр боздоштан мумкин нест.
  Маргарита чир-чир мекунаду мегуяд:
  - Шаъну шараф ба замони коммунизм!
  Виола хашмгинона тасдиқ мекунад:
  - Шаъну шарафи бузург ба даврони дигаргунсозй!
  Ҷанговарон, бояд гуфт, ки духтарони ниҳоят хашмгин буданд.
  Вероника инчунин снарядҳо меорад, пошнаҳои бараҳна ва мудавварашро медурахшад:
  - Шаъну шараф ба коммунизм!
  Ин аст он чизе ки онҳо як эпифанияи ҷангӣ доштанд. Ва чи тавр онхо сахт ва хашмгинона мубориза мебаранд.
  Ва зонуҳои бараҳнаву даббоб медурахшад.
  Тамара низ мубориза мебарад. Вай аз Кавказ, ки аз тарафи фашистон асир шуда буд, баромад ва боз ба хизмат омад. Бо эҳсоси хунхӯрии хун мубориза мебарад. Бо тачовузи азим мубориза мебарад.
  Тамара бо ангуштони бараҳнааш граната партофта, фашистонро пора-пора мекунад ва фарёд мезанад:
  - Коммунизм бо мо хохад буд!
  Ва аз пулемёт як тири ҳадафмандона тир мезанад...
  Духтаронро дидан мумкин аст, ки мӯъҷизаҳои бузург мекунанд. Ва дар дохили онҳо оташе ҳаст, ки таҳдиди сӯхтани оламро дорад.
  Вероника, тирандозӣ, месарояд:
  Ҳама чиз ҷолиб хоҳад буд, бешубҳа
  Ҳама чиз дар ҷаҳон ба нақша гирифта шудааст!
  Ва бо чашмони сапфираш чашмак мезанад.
  Тамара, тирандозӣ, ғуррон мекунад:
  - Коловрат ! Евпатий Коловрат ! Кахрамонони Рус бонги хатар мезананд!
  Ва вай аз автомат тир холй кард. Вай Фрицро бурида, хиҷир зад:
  - Зан пеш аз ҳама рӯбоҳ аст, ки мехоҳад шерро лағза кунад, аммо маъмулан ба лассои вай харҳо меафтанд!
  Виктория тирандозӣ кард ва бо ангуштони бараҳнааш боз як тӯҳфаи маргро партофта, дод:
  - Зан мурғест, ки тухми тиллоиро дӯст медорад ва барандаашро танҳо зиён меорад!
  Ва духтарон синхронӣ хандиданд. Онҳо бо фишори бениҳоят аҷиб мубориза мебаранд.
  Тамара ба дивизияхои хоричй тир холй карда кайд кард:
  -Зан мурғ аст, танҳо ӯ метавонад ба он мард тухми тиллоӣ биёрад, ки рӯбоҳи ҳақиқӣ аст!
  Вероника дандонҳояшро парронда, илова кард:
  - Рӯбоҳ ва хурӯси ҳақиқӣ туро тухми тиллоӣ мегузорад!
  Маргарита, ки бо пои луч гранатахо мепарронду мепартофт, кайд кард:
  "Рӯбоҳ чанголи шер надорад, аммо вай метавонад се пӯсти подшоҳи ҳайвонҳоро канда гирад!"
  Виола дандонҳояшро хашмгинона нишон дода гуфт:
  - Касе, ки дар ақл рӯбоҳ нест, шер нест!
  Ба назар чунин мерасад, ки ҷанговарон орзуҳои бузурги ҷангӣ доранд. Ва агар онҳо оғоз кунанд.
  Олимпиада як қуттии пурраи маводи тарканда ва чӣ гуна ба кор андохтани онро бо пойҳои пурқувват оташ гирифт ва гирифт. Тумани фашистон пора-пора мешавад ва духтари зебо наъра мекунад:
  - СССР-ро ҳукмронӣ кунед ва Люсиферро суруд хонед! Мо ҳамаро ғолиб хоҳем кард!
  Бо вуҷуди ин, Олимпиада сухан гуфтанро фаромӯш накардааст:
  -Зани рӯбоҳ метавонад ҳар мардро бовар кунонад, ки ӯ шер аст, ӯро мисли хари оддӣ парвариш мекунад!
  Маргарита, тирандозӣ, бо ин розӣ шуд:
  -Зани шербачае, ки танҳо ақли рӯбоҳ ва чанголи гург дорад!
  Серафима рақибонро шикаста қайд кард:
  -Шер наъра мекунад, балки он аст, ки сабзаҳои зиёдеро меканад!
  Виола ба суи душман аник тир холй карда, вайро даравида, гуфт:
  - Вакте ки сиёсатмадор рубох нест, аз у се пуст канда, гиребонашро мебанданд!
  Виктория, ки дандонҳояшро нишон дода, чашмак мезанад ва сипас бо пои луч бо як қувваи марговар ҳадяи маргро мепартофт:
  -Сиёсатмадор хари васеъ дорад, ки дар ду курсӣ нишинад, аммо ҷон васеъ дорад, танҳо дар сухан!
  Олимпиас, ки бо пойҳои урёну мушакаш ба бочка таслим шуда, танки Шерро тарконд, фарёд зад:
  - Танкро снаряди ядрои уран сурох мекунад, сиёсатмадор бе дил, вале бо хамьёни тиллой медарояд!
  . БОБИ Љ 9
  Камышин партофта шуд. Ва дар аввали июни соли 1944 барои Саратов чанг cap шуд.
  Дар ин чо чангхо хеле фаъоланд. Ва инчунин духтарон, чун ҳамеша, дар ҷангҳо. Ва чунин ҷанговарони зебо.
  Аленка бо таркишҳои пулемётҳо ва тамоми сафҳо рақибони худро меҷангад ва нест мекунад.
  Духтар бо ангуштони бараҳнааш граната мепартояд ва фиғон мекунад:
  - Ғалабаи ман наздик аст!
  Ва боз ба суи душман тир холй мекунад.
  Анюта хам ба суи душман тир холй мекунад. Онро дуруст ва дақиқ иҷро мекунад. Мошинҳои вай хеле ҷолибанд. Ва ангуштони пои луч бастаҳои таркандаи қувваи азимро мепартоянд. Фашистонро пора-пора карда, духтарак дар болои шуш чир-чир мекунад.
  - Барои коммунизм!
  Алла ба суи душман бо дакикати беандоза тир холй карда, душманонро торумор карда, хич-чир мекунад:
  - Барои Ватани беканор!
  Ва духтарак бо ангуштони бараҳнааш гранатаро боз мепартояд. Бояд гуфт, ки вай аз ҳама ҷанговарон аст.
  Ва худи вай сурхчатоб ва танҳо дар тан шорт дорад. Ва у чунон дакик ва дакик тир мепарад ва краутхо мехобанд.
  Мария низ хеле дақиқ оташ мезанад. Ва у чунон духтараки зебост ва бо ангуштони бараҳнааш бастаи таркандаро партофта, рақибони худро аз ҳам ҷудо мекунад.
  Сипас наъра мезанад:
  - Ба империям СССР хукмрон шавед!
  Маруся хам аник тир мезанад, ба душманон зарба мезанад ва гурриш мекунад:
  - Аз тайга то бахри Британия армияи мо аз хама пуркувват аст!
  Ва ӯ низ бо пойҳои луч тир мезанад.
  Минбаъд Матрёна снаряди марговарро ба суи душман мепарронад. Ва ин ба ӯ бо дақиқии сад фоиз зарба мезанад. Табиист пошнаи луч.
  Инхо духтарони советй мебошанд, ки кор мекунанд, вале духтарони немис кафо намемонанд.
  Кристина, Магда, Маргарет ва Шелла дар Пантера меҷанганд. Мошин, гарчанде идеал нест, аммо бо тири зудпарвоз, дурпарвоз, мӯътадил чолок ва зиреҳи хуби фронталӣ.
  Духтарони олмонӣ ба гармии тобистон нигоҳ накарда, пойлуч ва дар тан бикини доранд, дурусттараш ба шарофати он .. Ва онҳо ҷанги маневрӣ мегузаронанд.
  Дар ин чо Кристина тир мезанад... Снаряд ба манораи Т-34-76 бархурда, онро сурох мекунад. Истгоҳҳои танки шӯравӣ аз байн рафт.
  Духтарон аз болои шуш фарьёд мезананд:
  - Мо гирифтем!
  Баъд Магда тир мезанад. Зебоии бо мӯи тиллоӣ низ зарба зад.
  Бале, манора дар сию чор канда шуд.
  Духтарони паланг бо навбат тирпарронй мекунанд. Ва хеле дуруст. Дар ин чо боз як танки советиро зада галтонданд.
  Баъд Маргарет омад. Ва ба тупхои худгард СУ-76 зад. Ба таври далерона. Ва ӯ суруд:
  - Германияи чанговари мо тавоно аст, вай дуньёро мухофизат мекунад!
  Ва забон чӣ гуна нишон медиҳад!
  Баъд вай аз тупи Шелл тир холй кард. Он ба танки советии КВ-1С зарба зад. Духтар хам нагз кор кард.
  Оре, чор нафар чанговарони бикинидор чанг мекунанд ва аз сармо наметарсанд. Пас аз он ки занон ба ҷанг шурӯъ карданд, корҳо барои Рейхи сеюм хеле муваффақ шуданд.
  Ана дар осмон лётчикхо Альбина ва Альвина. Ҳарду зебоӣ дар бикини ва пойлуч. Онҳо барои худ дар Focke -Wulfs мубориза мебаранд. Ва ин мошин хеле ҷиддӣ аст.
  Альбина аз тупхои хавой тир холй карда, мегуяд:
  - Крокет фаъол! Аз сухан пушаймон нашавед!
  Ва чӣ гуна вай табассуми аҷиберо медурахшад! Ва у якбора ду самолёти советиро зада галтонад.
  Алвина низ бо тупхои пневматикй се нафарро бурида, чир-чир-чир-чир кард:
  - Даромади ман марговар ва кунд хоҳад буд!
  Баъд духтарак дандонҳояшро нишон дод! Вай худи ҷаззоб аст ва пур аз тӯмори аҷиб аст.
  Альбина боз як самолёти ЯК-9-ро бурида, чир-чир мекунад:
  - Барои чй ба мо лётчикхои советй лозиманд?
  Алвина LAGG-5-ро парронда, бо итминон мегӯяд:
  - То ки мо немисхо хисоб кунем!
  Ҷуфти аҷиби духтарон. Чӣ тавр онҳо ба ҷамъоварии мукофотҳо барои худ шурӯъ карданд. Воқеан ҳам бо ин гуна зебоиҳо баҳс карда наметавонед. Самолётхоро зада галтонда, дандонашонро луч мекунанд.
  Ва сирри асосӣ дар сармо аст, духтарон бояд пойлуч ва дар бикини бошанд. Он гоҳ ҳисобҳо меоянд.
  Ва ҳеҷ гоҳ либос напӯшед. Ва синаи бараҳнаатонро биҷунбонед, ва он ҳамеша эҳтироми баланд хоҳад дошт!
  Альбина боз як самолёти Армияи Сурхро бурида, месуруд:
  - Дар қуллаҳои бузург ва покии ситораҳо!
  Ва вай чашмак зад ва ҷаҳид ва пойҳои урёнашро ҷунбонда, ғуррон кард:
  - Дар мавҷи баҳр ва оташи хашмгин! Ва дар оташи хашмгин ва хашмгин!
  Ва боз духтарак бо як равиши энергетикӣ ҳавопайморо зер мекунад.
  Ва он гоҳ Алвина ба душман ҳамла мекунад. Вай аз гардиш ин корро карда, дандонҳояшро бардошт ва чир-чир мекунад:
  - Ман супер чемпиони ҷаҳон хоҳам буд!
  Ва боз мошини бархурдаи духтар меафтад. Бале, Армияи Сурх ин корро хеле бад мекунад.
  Ва Альбина бо ваҷдмандии ваҳшӣ наъра мезанад:
  - Ман акнун чаллодам, на лётчик!
  Боз як самолёти советиро зада галтонда, фи-риш мекунад:
  - Ман болои манзара хам мешавам ва мушакхо ба суи максад мешитобанд, дави дигар дар пеш аст!
  Ҷанговар бениҳоят хашмгин аст.
  Дар ин ҷо ҳарду духтарон ба ҳадафҳои замин ҳамла мекунанд. Альбина ба сию чор мушт зада, хичир мекунад:
  -Ин охират мешавад!
  Альвина СУ-76-ро зада, пичиррос мезанад:
  - Барои пурра нобуд кардан!
  Ва чӣ гуна ӯ пои урёнашро меҷунбонад!
  Духтарон дар ин чо ва аз тарафи СССР духтарон хам чанг карда, кушиш мекунанд, ки Гурьевро, ки дар он чо кушунхои фашистй хам мисли як кисми каждум тела медиханд, мухофизат кунанд.
  Аленка барои Гурьев, ки фашистон ба он чо зада буданд, чангид. Зебои ноумед бо ангуштони пои бараҳнааш норинҷак партофт ва чир-чир кард:
  - Шаъну шараф ба Рус ва партияи ватанй!
  Баъд Наташка бо ангуштони пои бараҳнааш граната парронд ва хиҷир зад:
  - Мо духтаракро пои луч мухофизат мекунем!
  Пас аз Анюта низ бо ангуштони пойҳои урёнаш туҳфаи марг фиристода, дамид :
  - Ин як зарбаи аҷиб хоҳад буд!
  Августини сурхрӯй бо дасту пои бараҳнаи худ туҳфаи нобудкуниро гирифта фиристод ва хиҷир зад:
  - Радарро ба осмон нишон додан!
  Ва он гох Мария муйхои тиллоранг бо пои урёнаш ба фашистон кушта шуд.
  Ва ӯ суруд:
  - Дар Мадагаскар, дар биёбону Сахара! Ҳама ҷо буд, нури сафед дидам !
  Ва баъд Маруся як даста пои бараҳнаро партофта, месарояд:
  - Дар Финландияву Юнон ва дар Австралияи Швеция ба шумо мегуянд, ки дигар духтарони зебо нест!
  Бале, шаш нафар духтарон хеле хуб мубориза бурданд. Аммо краутхо хануз Курскро гирифтанд...
  Не, шумо наметавонед ба чунин қувваҳои олӣ муқобилат кунед. Фашистон ба худ ва род часпида.
  Ва тайёр кардани ҳаюлоҳо чӣ маъно дорад?
  Адольф Гитлер танҳо девона буд: худро ҳамчун истибдоди воқеӣ ҳис мекард, ки ҳама ба ӯ итоат мекунанд ва меларзанд. Оре, агар шумо муваффакиятхои сталиниро хохед, пас шумо бояд мисли Сталин бошед, нисбат ба дигарон ва худатон рахм накарда, серталаб бошед (Иосиф Виссарионович дар ин пай дар пай хамин тавр фикр мекард!). Хозир шуриш бамаврид аст ва мошин ба харакат меояд. Умуман, Германия бо назардошти спутникхо аз чихати микдори тачхизоти саноатй, аз чихати кадрхои ихтисоснок ва шумораи инженерони хамаи звенохо нисбат ба СССР бартарии калон дорад. Ин факт аст, вале истехсоли ярок хануз ба дарачаи даркорй нест! Германия дар давоми тамоми чанг сарфи назар аз тамоми харобихои дар Россия ба амаломада аз СССР акиб монд. Ва аз чӣ? Албатта, аз сабаби бесарусомонии муайяне, ки дар идорахои гуногун ва махсусан дар саноати харбй хукмрон буд. Гайр аз ин, нарасидани ашьёи хом, инчунин кам бахо надодан ба иктидори душман роли манфй бозид. Махсусан, дар соли 1940 истехсоли ярок дар Германия назар ба соли 1939 кам буд (агар шонаро бо назардошти лавозимоти чангй хисоб кунем) ва ин бо вучуди он ки чанг аллакай давом дошт ва Рейхи сеюм дар зери назорати худ гирифт. территорияхои калони дорой захирахои бузурги иктидорхои истехсолй. Хуб, дар бораи кобилияти ташкилотчигии Гитлер чй гуфтан мумкин аст? На он қадар зиёд, пас ӯ дурахшид, дар соҳаи саноати ҳарбӣ.
  Фюрер дар нутки дуру дароз чунин изхор намуд:
  - Дар ҳолати назорати авиатсия ваколатҳои фавқулодда ба Сауэр дода мешаванд . Вай ба микдори тачхизоте, ки истехсол карда мешавад, бодиккат назорат мекунад ва аз ин хам мухимтараш, сифаташ кам нест. Илова бар ин, бисёре аз дӯстони шумо Геринг, гарчанде ки онҳо як вақтҳои хуб буданд, қобилияти пешбарии корро надоранд. На ҳар як сарбози хуб генерали барҷаста аст, бинобар ин, ба ҷои Эрики овехташуда, ба соҳаи техникӣ шахсе аз ҷумлаи соҳибкорони касбӣ роҳбарӣ мекунад, ки қобилияти ислоҳот ва аз нав муҷаҳҳаз кардани қувваҳои авиатсионӣ дорад. Охир, Англия хоб намекунад, вай хам микдор ва хам сифатн куввахои мусаллахи худ ва хусусан авиацияро зиёд мекунад. Мо бояд аз душман ду сар, дазордо кадам пеш бошем, вагарна мо бартарии худро аз душман тамоман аз даст медидем. Ва аз ин рӯ, қадамҳои сифат лозиманд.
  Геринг тарсончакона эътироз кард:
  - Рафикони ман, одамони собит-кадам, ки самараи чангй ва кордонии худро исбот кардаанд.
  Диктатори мазлум хашмгин шуд:
  - Ё шояд ман, ба назари шумо, фаромӯш кардаам, ки ҷанги Бритониёро кӣ бохт? Ё кй плани чорсолаи тараккиёти хочагии халкро ба но овард. Ё шумо мехоҳед, ки бо асоҳо ва ҳатто ба таври оммавӣ зарба занед. Пас даҳонатро баста ва хомӯш бош, пеш аз он ки худро ба сутун бизанӣ!
  Геринг ҳатто аз тарс нишаст. Афсӯс, ки Фюрерро нодида гирифтан мумкин нест. Баъд боз садо баланд шуд, боз як самолёта реактивии МЕ-262 ба осмон парвоз кард. Мошин азим буд ва ду мотор дошт. Болҳо каме ҷорӯбзада шудаанд, худи ҷанганда хеле таҳдидкунанда менамояд. Хусусиятҳои суръати он, барои соли 1941, умуман мувофиқанд ва ҳатто аз рӯи стандартҳои ҷаҳонӣ рекордҳо мебошанд. Дуруст аст, ки худи мошин хануз комилан эътимоднок нест ва ислохро талаб мекунад. Диктатори фашистй бошад, аллакай характеристика-хои чанговарони нави пешкадамро додааст ... Вазни самолёти ME-262 аз шаш тонна зиёд аст, ин маънои онро дорад, ки як андоза бори зиёдатист. Самолёти реактивй бояд хурд, арзон ва чолок бошад. Дар робита ба ин, ME-163 метавонад хеле хуб бошад, аммо муҳаррики ракетаи он хеле маҷбурӣ аст ва танҳо шаш дақиқа кор мекунад (ё дурусттараш, он ҳоло ҳам кор хоҳад кард!), Ин маънои онро дорад, ки масофа танҳо дар радиуси сад километр аст. . Ҳамчун як бомбгузори услуби Блитс ё ҷангандаи пӯшида барои ҳамлаҳои армада ба Англия, он, албатта, мувофиқ нест.
  Аммо ME-262 метавонад як тонна бомба бардорад, яъне ба қадри ҳавопаймои пешинаи шӯравии Пе-2. Яъне, як ҳалли олӣ ҳам барои ҷангандаҳо ва ҳам барои дастгирии нерӯҳои. Бо вучуди ин, чаро як самолёти киркунандаи ME-163-и комета сохта нашавад, вале бе двигатели ракетй, балки бо двигатели турбореактивй? Онҳо кӯшиш карданд, ки Кометаро такмил диҳанд ва ба назар чунин менамуд, ки вақти парвозро ба 15 дақиқа расонидаанд (ин масофаи то 300 километр аст), ки умуман барои ҷанги Бритониё қобили қабул аст. Шумо ба ҳар ҳол метавонед Лондонро аз Нормандия ба даст оред ... Ҳарчанд на ҳама чиз равшан аст, шумо инчунин бояд бомбаборон кунед ва баргардед ва понздаҳ дақиқа дар чунин ҳолати маҷбурӣ набуд. Дар оянда самолетҳои ракетӣ ва реактивӣ ҳамчун сарбастаи авиатсия эътироф карда шуданд. Аммо конструкцияи "Комета" аз чихати хачми хурд ва сабук будани худ хеле шавковар аст, ки маънои арзонй ва манёврро дорад.
  Гайр аз ин, холо хам чанговарони хеле умедбахш, ки вазни умумии 800 килограммро ташкил медиханд, чунин планерхое хастанд, ки онхоро дар чангхои хавой истифода бурдан мумкин аст. Дуруст аст, ки аз сабаби масофаи кӯтоҳ парвозҳо дар онҳо метавонанд танҳо дар набардҳои мудофиавӣ анҷом дода шаванд ё ба Лондон дар ... нақлиёт расонида шаванд ва сипас ба халабонҳо пайваст карда шаванд. Дар ин ҷо шумо бояд фикр кунед. Дар таърихи воқеӣ планерҳо барои ҷанг кардан вақт надоштанд ва аз чӣ сабаб бошад, ки генералҳои авиацияи шӯравӣ ҷуръат намекарданд, ки ин идеяро дар Корея бисанҷанд. Умуман, ин ғамгин нест, аммо дар давоми ҷанги Корея як халабони амрикоӣ аввалин шуда ҳисоби ғалабаҳоро кушод. Пас, янкиҳоро набояд нодида гирифт.
  Баъди ба охир расидани парвоз духтари чавони муйсафед аз кабина баромада, бо суръати тамом ба суи Фюрер давид.
  Фашисти рақами як дасташро барои бӯса дароз кард. Чӣ хуб аст, вақте ки духтарон шуморо дӯст медоранд ва Фюрер, аз афташ, ҳама олмониҳо, дурусттараш, қариб ҳама, ба истиснои чанд маҳбусони лагерҳои консентратсионӣ, самимона бутпарастӣ мекунанд. Лётчик бо шавку завк гуфт:
  -Ин як ҳавопаймои олӣ аст, вай чунин суръат ва қудрат дорад. Хамаи бачахоро мисли тахтачаи гармидихй аз суррогат канда гирем!
  Фюрер такони духтарро тасдиқ кард:
  - Албатта, мо онро мешиканем, вале... Кори таъмири машина бояд бо суръати тезтар ба рох монда шавад ва ин махсусан ба моторхо дахл дорад. Дар ин чо, албатта, барои бехтар намудани онхо чорахои катъй дидан лозим меояд, вале агар рохбар - конструктор ёрй расонад!
  Хама бо хор аккос карданд:
  - Шаъну шараф ба Фюрери бузург! Бигзор Providence ба мо кӯмак кунад!
  Гимни рейхи сейум ба навохтан гирифт ва колоннаи чанговарони чавони гитлерй Югент ба пеш харакат кард . Писарони аз чордах то хабдахсола дар хайати махсус ба суи барабан мегузаштанд. Ва баъд аз хама чолиби дик-кат руй дод: духтарони навраси иттифоки занони немис ба поход баромаданд. Доманҳои кутоҳ доштанд, пойҳои урёну урёни зебоманзарҳо нигоҳи мардонро ба худ ҷалб мекард. Духтарон пои худро баланд бардоштан мехостанд, вале дар айни замон ангуштони пояшонро ба акиб кашида, пошнахоро эхтиёткорона гузоштанд. Манзараи шавкангези зебоманзарон бо симои бенуксон... Дар хакикат чеҳраҳо дигар буданд ва баъзе фашистони ҷавон то андозае дағалона, қариб мардона буданд ва онҳоро низ таҳриф мекарданд. Хусусан, вақте ки онҳо абрӯвони худро ба ҳам овардаанд.
  Эстет Адольф қайд кард:
  - Зарур аст, ки писарону духтарон ба тарбияи чисмонй бештар машгул шаванд. Ва ман медонам, ки дар ин маврид, аз ҷумла дар Ҷунгволк корҳои зиёде анҷом дода мешаванд , аммо он чизе, ки фарогир ва қабули усулҳои спартанӣ лозим аст. Албатта, дар баробари ташвиқ кардани дуздӣ... Ҷавонписарону духтарони мо бояд ҳамчун одамони боодоб ва дар айни замон бераҳм ба воя расанд.
  Сарфармондехи олй таваккуф кард. Генералҳо хомуш буданд, эҳтимол аз эътироз кардан метарсиданд, аммо намехостанд, ки чизи аёнро тасдиқ кунанд. Фюрер суханашро давом дода гуфт:
  - Чанг шухй нест, балки берахмй нисбат ба душман бояд бо ёрии хамдигарй ва хисси бародарй нисбат ба рафикон пайваста бошад. Ин аст он чизе ки мо бояд ба ҳар кас талқин кунем... Супермени нав нисбат ба дигарон бераҳм аст, аммо ба андозаи аз ин ҳам бештар ӯ бояд нисбат ба худ бераҳм бошад. Зеро бояд аввал пастиро дар нафси ту аз байн бурд, баъд бадани инсони нотавон эҳё мешавад!
  Боз як таваққуф... Генералҳо ва конструкторҳо ногаҳон фаҳмиданд ва бо чапакзании шадид шурӯъ карданд. Фюрер хушҳол ба назар мерасид:
  - Ин аллакай беҳтар аст, аммо ҳоло ман мехоҳам тақлид ба ҷанги ҳавоиро бубинам. Чунин даҳшатовар ва ҳама харобкунанда ...
  Хайнкель тарсончакона пурсид:
  - Бо лавозимоти ҷангӣ ё снаряд, Фюрери ман?
  Фашистони раками як бо сараш ишора кард.
  - Албатта бо мубориза. Ба гайр аз ин, ман мехостам кори аппарати еэекцияро ба назар гирам. Охир, шумо кор карда истодаед... - фюрер мушт зад. - Кай, нихоят, он тайёр шуда, ба истехсоли оммавй дода мешавад. Охир, лётчики ботачриба лётчики ботачрибаест, ки бояд барои мухорибахои оянда мухофизат карда шавад!
  Фюрер-терминатор бо вуҷуди ин тасмим гирифт, ки ба конструкторҳо схемаи муосиртари дастгоҳи пошидаро нишон диҳад. Ин система бояд камтар душвор, соддатар ва сабуктар бошад. Он барои ин мақсад барои арзон ва аллакай аз ҷониби саноати Олмон азхудшуда мувофиқ аст.
  Диаграммаро дар сари рох кашидан лозим буд, аммо Гитлер дар хакикат рассоми хуб буд ва у равшан, зуд кашид, хатхои схемахо ва гардишхо бе ягон ченак ва компас баробар ва равшан буданд. Терминатори хит-сафед чунин мепиндошт, ки албатта аҷиб аст, ки немисҳо, умуман, чунин идеологияи қавӣ ва то андозае пешрафта, ба мисли национал-социализм ва низоми тоталитарӣ дошта, ҷангро ба дасти русҳо мебурданд. Шояд ин аз он сабаб бошад, ки аскарони рус назар ба немисхо тавонотару устувортар буда, чангро тезтар ёд гирифтанд.
  Умуман, агар ба рафти чанг ба таври куллй назар андозед, пас бале, русхо, дурусттараш, чанговарони советй чанг карданро ёд гирифтаанд ва немисхо бошад, гуё чй тавр фаромуш кардаанд... Фармондехии онхо дар ин чо карор кабул кард. сатҳи хонандагони синфҳои якум ва шояд ҳатто пасттар бошад, агар хонандаи синфи якум таҷриба дар гузаронидани амалиёти низомӣ дар стратегияҳои вақти воқеӣ дошта бошад. Ва, ки баъзан кӯдакони шашсола аллакай ин қадар моҳирона лашкари виртуалиро сарварӣ мекунанд, пас омӯхтани онҳо ва Жуков ва Майнштейн гуноҳ нест. Аммо баъзе муҳаққиқон ҳам Жуков ва ҳам Майнштейнро миёнарав медонанд. Дар бораи шумораи таҷҳизот, махсусан забтшуда, фаронсавӣ низ ихтилофҳо мавҷуданд. Хотираи Гитлер (хотираи хуб, хусусан вақте ки ӯ ҳанӯз солим буд!), пешниҳод мекунад, ки 3600 танки асиршудаи фаронсавӣ вуҷуд дорад, ин рақам хеле таъсирбахш аст ... Баъзе моделҳо, аз қабили SiS -35, аз T- бартарӣ доштанд. 34 дар зиреҳи худ, гарчанде танҳо дар зиреҳи пеши . Ҳамин тавр, ин танкро дар корхонаҳои Фаронса низ истеҳсол кардан мумкин аст, ба истиснои иваз кардани силоҳи 47-миллиметрӣ бо баррели дарозии 75-миллиметрӣ . Дар асл, ҳатто ин метавонад кофӣ набошад. Бритониё ва дар маҷмӯъ ИМА ҳамеша зиреҳро аз ҳама бештар дар танкҳои худ қадр мекарданд. Дар ин ҷо, масалан, Черчилл чил-тонна барои танки вазнини IS-2 152 миллиметр ва 120 миллиметр захира дошт.
  Фюрер ба конструкторон чизи дигаре гуфт:
  - Мо нақбҳои шамолии кофӣ дорем, аз ин рӯ модели оптималии ҳавопайморо ҷустуҷӯ кунед ва шаклҳои мукаммалро эҷод кунед, бе он ки онро ба озмоишҳои гаронбаҳо расонед, ки дар он ҷо беҳтарин асҳои мо низ нобуд мешаванд. Масалан, модели ҳавопаймои болҳои парвозкунанда хеле самаранок аст, хусусан агар ғафсӣ ва кунҷи майлро тағир додан мумкин бошад. Ман аллакай расмро ба шумо додам, бинобар ин, думдор бояд омода бошад. Суръати тахминии он ҳатто бо муҳаррики Yumo то 1100 километр дар як соат хоҳад буд . Пас, пеш равед, аммо наравед!
  Пас аз ин дар ҳавои тоза хӯроки нисфирӯзӣ шуд, хизматгорон мизу курсиҳо тартиб доданд. Зебо... Аммо дар национал-социализм чй гуна ислохот бояд кард? Мисли он ки шумори душманонро ба қадри имкон кам кунед ва дӯстӣ кунед. Масалан, нажоди немисхоро дар хар кадам баланд набаред ва хатто мумкин аст аз таксимоти халкхо ба синфхо даст кашед. Аммо ба таври расмї та«симоти миллат®о ба пастиву ориёї ®анѓз «онунї нагардидааст. Ин чизҳоро содда мекунад.
  Духтари зебое аз миёни хизматгорон назди Фюрер нишаст ва дасташро ба зонуи урёнаш гузошт. Cooed:
  - Шумо дар бораи чизе фикр мекунед, фюрери ман?
  Диктатори фашистӣ ва ҳамзамон як бозигари виртуалӣ оғоз ёфт. Дид, ки шурбои сабзавот ва салати меваашро тамом накардааст. Фюрер аз лабони духтар бӯсид ва буи ҷавонӣ ва ширини ӯро ҳис кард ва гуфт:
  -Ту бо ман ба мошин савор мешавӣ. Ва шумо ҳама ба кор меравед, вақти хӯрокхӯрӣ тамом шуд.
  Ва боз фишангхои давлат, на чандон, вале механизми хуб равгандор ба гардиш даромад. Фюрер ҳангоми бозгашт ба зебоӣ ишқ меварзад ва ҳатто ҳайрон мешуд, ки аз куҷо ин қадар нерӯ ва нерӯ гирифтааст. Охир, онхо мегуфтанд, ки Фюрер импотент ва умуман гӯё маъюб аст, ки гирифтори сифилис (дурӯғ) ва кастрат (умуман афсона!) будааст.
  Аммо 22 июни соли 1944 на хама чиз муътадил мегузарад, чанг бо СССР се сол боз давом дорад. Аммо галаба дар пеши назар нест ва Саратов хамоно дар даст аст. Сталин фармон дод, ки ин шаҳрро ба ҳар қимате, ки ба ҳар ҳол муҳофизат карда шавад.
  Бо вуҷуди ҳамаи талафот, истеҳсоли техникаи ҳарбӣ хеле зиёд аст. Танкхои нави ИС-2 хеле самарабахш гардиданд. Ҳатто бидуни он ки мошинҳои алоҳидаи немисиро дар пешона наканда, онҳоро аз масофаи дур аз кор берун карданд.
  Бинобар ин фашистон хеле душвор буданд. Вале онхо бартарии калон доштанд. Ҳавопаймои реактивии ME-262 аллакай дар осмон бисёр ҷанг мекард. Ва ӯ як рақиби ҷиддӣ аст.
  Бо вуҷуди ин, TA-152 умуман як намуди аҷиби силоҳ буд.
  Дар баробари ин, Сталин ба муносибати 3-солагии cap шудани чанг низ мачлиси машваратй гузаронда, аз сардорони харбй пурсид, ки онхо дар бораи чй фикр доранд ва вазъиятро дар фронтхо чй тавр бехтар кардан мумкин аст.
  Жуков ба рохбар таклиф кард:
  - Агар мо факат худамонро мудофизат кунем ва аз таддид мубориза барем, он год бешубда маглуб мешавем. Мо бояд пеш равем!
  Сталин сарашро сахт ҷунбонд.
  - Розй! Аммо дар куҷо!
  Маршал Жуков таклиф кард:
  - То Ленинград таслим нашавад, бояд озод карда шавад!
  Маршал Василевский розй шуд:
  - Бале, ман фикр мекунам, ки ин беҳтарин вариантҳо хоҳад буд!
  Сталин китф дархам кашида гуфт:
  - Агар боз Тихвинро занем, дар он чо моро интизор мешаванд ва мо дар часпида ё ба дом меафтем!
  Маршал Жуков розй шуда, бо сараш ишора кард:
  - Дуруст, рафик Сталин! Аммо ман таклиф мекунам, ки кушунхои Финляндия дар Петрозаводск зарба зада шаванд. Онҳо чандон қавӣ нестанд ва мо метавонем душманро ногаҳонӣ бигирем!
  Сталин табассумкунон чавоб дод:
  - Мантиқан рафик Жуков. Пас, ба Петрозаводск қадам занед. Ва ба мо ғалаба биёр!
  Баъди ин суханон чанд нафар духтарони юбкаи кутохи сафедпуш ва пои урён даромаданд. Онхо шишахои майи сурх ва стаканхои бутерброд ва икраи сиёх оварданд. Сталин чунин сэндвичро гирифта, шуста гуфт:
  - Пас биёед бинӯшем, то ки имкониятҳои мо ҳамеша бо ниёзҳои мо мувофиқат кунанд.
  Вознесенский кайд кард:
  - Сифати зиреххои танкхои мо хеле паст аст. Ва ман пешниҳод мекунам, ки ИС-2 ва Т-34-85 бо кам кардани зиреҳҳо сабуктар, тезтар ва идорашавандатар шаванд. Ин ба мо имкон медихад, ки металл сарфа карда, ин машинахо бештар амалй гарданд.
  Сталин китф дархам кашида гуфт:
  -Шояд... Аммо ман тарафдори аз фанер сохтани танк нестам!
  Вознесенский бо нигохи чиддй кайд кард:
  - Аммо шояд ин кори хуб бошад, ки баъзе танкхоро кариб тамоман аз чубу тахта сохтан. Шумо метавонед санҷед, ки он дар амал чӣ гуна хоҳад буд!
  Жуков розй шуда, ба сухан баромад:
  - 34-ро сабуктар кардан мумкин аст, онҳо ҳанӯз хеле нозуканд ва афзоиши суръат ва манёвр метавонад ба зинда мондани онҳо илова кунад. Илова бар ин, қуттии редуктор беҳтар шудааст ва ин коҳиши эргономикаро аз афзоиши вазн ҷуброн мекунад. Аммо сифати пасти пулод, 90 миллиметр бар зидди тупхои пуриктидори немис ба хеч чиз табдил намеёбад. Гузашта аз ин, олмонҳо "Пантера" ва Т-4-ро аз истеҳсолот хориҷ мекунанд ва дар Рейхи сеюм, ба ғайр аз танкҳои разведкавӣ, танҳо Пантер-2 бо тупи 88 мм силсилавӣ хоҳад шуд. Ва танкхои мо аз масофаи дур ба мукобили он намекашанд. Ва боз хам зиёд кардани суръати онхо зарур аст!
  Сталин сар ҷунбонд.
  - Қисми T-34-85 ва IS-2-ро танҳо бо муҳофизати тирпаронӣ озод кунед ва сипас тафтиш ва пайгирӣ кунед, ки ин ба самаранокии ҷангии онҳо чӣ гуна таъсир мерасонад. Ва кор дар СУ-100 бояд тезонда шавад. Шояд мо сию чор ва ИС-2-ро ба манфиати ин таппончаи худгард истисно кунем.
  Маршал Василевский кайд кард:
  - Ин як фикри ҷолиб аст. Аммо СУ-100 метавонад танҳо бо гардиши пурра ба душманон дар киштӣ зарба занад ...
  Сталин гурусна зад:
  - Онро кӯтоҳтар кунед, то он тезтар партофт ва гардиш кунад ... Ва беҳтараш силуэти пасттар. Аммо ба мо ин таппончаи худгард мисли хаво лозим аст!
  Жуков пурсид:
  - Ҷаноби Олӣ... Саратов то ҳол истодагарӣ мекунад, аммо ба зудӣ меафтад. Лозим мебуд, ки плани аз Куйбышев баровардани он чи ки аз Москва гирифта шудааст, тартиб дода шавад. Шумо шахсан чӣ фикр доред?
  Сталин сахт чавоб дод:
  - Дар Свердловск, аз афташ, шумо бояд эвакуация кунед. Аммо дар Маскав кор кардан мумкин аст. Мо дар ин чо тамоми як шахри зеризаминй дорем. Мо ба таври ҷиддӣ қодирем, ки онро нигоҳ дорем.
  Василевский гиря кард:
  - Москваро ба хар хол гузарондан лозим аст, мисли Саратов!
  Сталин фармуд:
  - Дар фосилаи байни Дон ва Волга ба немисхо мукобил гузаред. Мо бояд кувваҳоро ба самти дигар равона кунем. Саратовро ба хар хол то катраи охирини хун нигох доред. Ҳама воситаҳоро истифода баред, ҳатто камиказе.
  Жуков тасдик кард:
  - Хамин тавр бошад, оличаноб!
  Сталин ба Яковлев ру оварда:
  - Хуб, конструктор, ягон идея доред?
  Чонишини комиссари халкй охиста чавоб дод:
  - Самолётхои реактивиро ба вучуд овардан лозим мебуд, вале ин хануз реалй нест. Як-3 бошад, дуралюминии хушсифатро талаб мекунад, ки мо надорем!
  Сталин сар ҷунбонд.
  - Медонам! Як-9 бояд дар сафи мо бошад. Ва он бояд то ҳадди имкон озод карда шавад! Ва зиёд кардани истехсоли чанговарон.
  Яковлев кайд намуд:
  - ТА-152-и олмонй хам самолёти хучумкунанда, хам самолёти бомбаандози фронтй ва хам як самолёти киркунанда мебошад. Хуб мебуд, ки мо чунин як мошини сатҳҳои гуногунро эҷод кунем!
  Сталин конструкторро дастгирй кард:
  - Ин фикри хуб аст рафик Яковлев! Масалан, LAGG-7, агар каме такмил дода шавад, метавонад ба омехтаи ҳам ҳавопаймои ҳамлакунанда ва ҳам ҷангандаи фронт табдил дода шавад!
  Яковлев бемайлон тасдик кард:
  - Рафик Сталин мумкин... Аммо ин вакт лозим. Бале, ва ҳавопаймо метавонад қимат бошад.
  Сарфармондехи олй бо хашму газаб мушти худро ба руи миз зада, гуррос зад:
  - Арзонтар кун! Ва умуман, шумо метавонед дар ин мавзӯъ чӣ қадар тахмин кунед. Ба мо як ҳавопаймои универсалӣ лозим аст, ки танҳо онро истеҳсол кунад. Ва ин метавонад роҳи халосӣ бошад.
  Яковлев кайд намуд:
  - Истехсоли ИЛ-2 хеле оддй буда, схемам он кор карда баромада шудааст. То он даме, ки шумо онро нагиред. Ин як ҳавопаймои хеле устувор аст, гарчанде ки дар айни замон хусусиятҳои парвози он кӯҳна шудааст. Аммо бе некӣ бадӣ нест. Мо мошинхои душманро бомбаборон кардан хуб аст.
  Жданов бо хашму газаб кайд кард:
  - Авиацияи мо бояд дар акаллан пурзуртарин бошад!
  Яковлев бо сараш ишора кард.
  - Бояд! Аммо то хол лётчикхои мо дар чахон бехтаринанд: Анастасия Ведмакова ва Акулина Орлова!
  Сталин розй шуд.
  - Ин духтарон баробар нестанд ва барои бисту панч самолёти навбатии душман, ман ба онхо боз як ситораи Кахрамони СССР таъин мекунам!
  Жуков бо рухбаландй таклиф кард:
  - Барои ин шумо бояд бинӯшед!
  Берия бо завк месуруд:
  - Мо ҳама чизро ба ёд оварда, таърих ҳукм хоҳад кард,
  Навбати суди вай мерасад...
  Чун аз амоч то силоҳи атомӣ,
  Вай мамлакатро дилпурона пеш бурд!
  Вакте ки аъзоёни шурои харбй маслихат мекарданд, духтарон чанг мекарданд.
  Ва бо ёрии ангуштони луч фашистонро торумор карда, корнамоихо нишон медиханд, ин зебоихои пойлуч.
  Ва суруд мехонанд:
  Мо бовар дорем, ки тамоми ҷаҳон бедор мешавад
  Фашизм тамом мешавад...
  Ва офтоб дурахшон хоҳад шуд
  Рохи равшанкунандаи коммунизм!
  . БОБИ Љ10
  Дар охири моҳи июн немисҳо Саратовро буриданд ва 1 июли соли 1944 бори аввал Штурммауси пурқувват истифода шуд . Ин мошини дорои бомбаи 650-миллиметрии ракетӣ як қувваи марговари ракетаҳоро партоб кард, ки тамоми маҳаллаҳоро тақсим кард.
  Духтароне, ки ин мошинро савор мекарданд, ба ҷуз шимҳои худ чизе намепӯшиданд ва тӯҳфаҳои марги бениҳоят харобиовар мебароварданд.
  Духтарони пои урён дар рангҳои сурху сиёҳу сафед дар бар доштанд. Ва онҳо ҳадияҳои марговарро оварданд.
  Фаина, ки ба онхо фармуд, пистонхои аргувонии синаашро чунбонда, суруд:
  - Шаъну шараф ба даврони рыцарони салиб!
  Мо ба охири коинот мерасем!
  Ва чанговарон чир-чиррос зада, чахиданд.
  Яке аз онҳо Маргарет қайд кард:
  - Худои бузург бо мост!
  Фаина бо ин розӣ шуд:
  - Албатта! Ва Рейхи сеюм бешубҳа ғолиб хоҳад шуд!
  Духтар пои урёнашро тахкам карда, месарояд:
  -Вақте ки мо муттаҳид ҳастем, мо шикастнопазирем! Вақте ки мо муттаҳид ҳастем, мо мағлубнашавандаем!
  Пас чанговарон бо пои луч тир мепарронданд ва пой мезаданд ва давиданд. Ҷанговарони дараҷаи олӣ.
  Ирма инчунин як снарядро тавассути гардонандаи автоматӣ ба ин ҷо мерасонад ва ғуррон мекунад:
  - Моро галабаи калон интизор аст!
  Духтарон, албатта, аз чумлаи онхое мебошанд, ки хеч гох таслим намешаванд. Ва онхо мавкеъхои советиро бо рухбаландии бузург торумор мекунанд.
  Альбина ва Альвина чун хамеша дар боло буда, зангулахои хашмгинонаи худро нишон медиханд. Онҳо духтаронанд, биёед бигӯем: супер!
  Альбина бо ангуштони барахнааш мошини советиро чаппа карда, мегуяд:
  -Ман як духтари олӣ дорам!
  Альвина бо пошнаи барахнааш ҳадафи дигарро зада зада, аз ҷояш ҷаҳида, бо мушакҳои шикамаш бозӣ карда, хитоб мекунад:
  -Ман чунон ҷанговарам, ки ҳама чизро комилан мағлуб кардам!
  Хамин тавр чанговарон аз хам чудо шуданд.
  Герда тасмим гирифт, ки ҳамроҳи Шарлотта боз як навоварии немисиро бисанҷад.
  То ба ҳол, танҳо таппончаҳои худгард E-25 метавонанд дар шумораи хеле зиёд пайдо шаванд - истеҳсоли он хеле содда ва арзон аст. Гарчанде ки ин модел яке аз аввалинҳост. Дар ин ҷо ду духтари бикинипӯш хобидаанд. Мошин камтар аз якуним метр пасттар аст ва ба шарофати ин он хеле хуб муҳофизат карда шудааст ва бо вазни нисбатан хурд муҷаҳҳаз шудааст.
  Ду духтар Шарлотта ва Герда, ки хобида буданд, ба суи тупхои советй тир холй карданд. Дар пеши назари онхо машинахои харобшуда, ки радио идора карда мешуданд, харакат карда, майдонхои минаро тоза мекарданд.
  Ред Шарлотта аз туп тир холй кард. Вай таппончаи советиро пахш карда, синаи худро, ки бо рахи тунуки матоъ базӯр пӯшида буд, ҷунбонд. Ва вай хитоб кард:
  - Оташи шадиди гиперплазма!
  Ва он гоҳ Герда бо ангуштони бараҳнааш ба вай торсакӣ мезанад. Ва чир-чир:
  - Ман як духтари хеле хуб ҳастам ва бад нестам ...
  Тупчаи худгард худаш харакат мекунад. Ва гоҳ-гоҳ қатъ мешавад. Зиреҳи пеши вай хеле нишеб аст ва ин муҳофизати хуб медиҳад. Дар аслиҳаи шӯравӣ снарядҳо ба рикошетҳо ҳассосанд. Ва чунин таппончаи худгард дар пешона чизе тахдид намекунад. Дар ин ҷо онҳо то ҳол метавонанд тахтаро вайрон кунанд. Аммо духтарон саросема нестанд. Як таппончаи самарабахши худгард аз ҷиҳати зиреҳпӯшӣ аз СУ-100, ки то ҳол таҳия карда мешавад, зиёдтар аст ва инчунин беҳтар муҳофизат, ҳаракаткунанда ва ҳамзамон сабуктар аст.
  Армияи Сурх бошад, пахтахушккунакхо кам аст, аниктараш, хануз дар мархалаи лоихакашй мебошад. Асосан, танки Т-34-85, ки бо таппонча ба қадри кофӣ тавоно нест ва зиреҳаш хеле заиф аст. Ва таппончаи худгард дар Олмон E-25, дар омади гап, сабуктар, хеле қавитар аз зиреҳ ва таппончаи худ аст.
  Духтарон мубориза мебаранд... Хеле зебо ва ҷавон. Ва таппончаҳои худгард бомбаборон мекунанд ва мепартоянд ...
  Мохи июль гарм аст, бадани духтарони савори мошини сурх аз арак медурахшад. Онҳо таслим шуда, ақибнишинӣ карда наметавонанд.
  Герда қайд мекунад:
  - Аз афташ худоёни Вермахт қавӣ ҳастанд,
  Аммо онҳо ба сусткорон кӯмак намекунанд ...
  Агар сабаби Адольф дуруст бошад -
  Эҷоди як қудрати ҷаҳонӣ!
  Шарлотта бо шавқ месуруд:
  - Бале, ҷодугарӣ ба "Пантера" ва "Паланг" ниёз дорад.
  Бо вуҷуди ҳама тақдир хуни бештар рехтан...
  Ва ҳеҷ гуна шубҳа ва бозиҳои девона лозим нест,
  Бигузор тамоми нажоди руи замин ба зону афтад!
  Аммо инхо духтарони немисанд, аз тарафи дигар, духтарони советй мубориза мебаранд.
  Пас, мубориза аз ҳама ҷиддӣ хоҳад буд. Наташа ва Анюта аз таппончаи пуриқтидори киштӣ оташ зада, чир-чир мекунанд:
  - Дар болои Берлин парчами мо гузошта мешавад!
  Ва дандонҳои сафеди марвориди худро луч карданд. Ва духтаронро бо минаҳо манъ накунед.
  Ду снаряд ба зиреҳи пеши қисми болоии корпус бархӯрд... Онҳо рикошет. Не, IS-2 мошини ҷиддӣ аст ва гирифтан он қадар осон нест.
  Аммо ИС-1, ки ба тарафи рости духтарон ҳаракат мекунад, ба назар мерасад, ки аз таппончаи фишори баланд гирифта, зад ва бозистод. Ба бачаи зебо зарар расонд.
  Аленка мушакхои шикамашро хам карда, месарояд:
  - Дар ҷаҳони мо ҳама чизи ғайриимкон имконпазир аст, Нютон кашф кард, ки ду ва ду чорро ташкил медиҳанд!
  Мубориза холо хам беист давом дорад. Тупи советй ба немисхо зарба мезанад. Марусяи калон снарядҳоро ба рахи чӯб медарорад. Зиндагӣ ва сарнавишти духтарон чунин аст. Ва суруд мехонанд:
  Ҳеҷ кас моро боздошта наметавонад, касе моро мағлуб намекунад! Гургони рус душманро торумор мекунанд, гургони рус ба кахрамонон салом медиханд!
  Августин аз пулемётҳо варақ зада мегӯяд:
  - Дар чанги мукаддас! Ин ғалабаи мо хоҳад буд! Парчами Россия ба пеш, шаъну шараф ба кахрамонони халокшуда!
  Ва боз таппончаи қотил наър мезанад ва садо медиҳад:
  - Моро касе боздошта наметавонад, касе моро маглуб намекунад! Гургони рус душманро торумор карда истодаанд, дасти сахт доранд!
  Мария, ин духтараки муйхои тиллоранг танкро рост карда, чир-чир мекунад:
  - Фашистонро сахт торумор мекунем!
  Немисхо душворй мекашанд, дар фазо хам чанг давом дорад. Аммо то ҳол Як-9 аз ҷиҳати суръат ва силоҳ аз тамғаҳои Олмон хеле пасттар аст. Ҷанг нобаробар идома дорад.
  Марсель, ин лётчики ачоиб дар солхои чанг касби хуб кард. Бештар мисли аҷиб ва афсонавӣ. Пас аз расидан ба яксаду панҷоҳ ҳавопаймо салиби оҳанинро бо шамшерҳо ва алмосҳои барги нуқрагии дуб гирифтанд. Пас аз расидан ба чаҳорсад ҳавопаймои сарнагуншуда, ӯ салиби Найт Салиби оҳанро бо баргҳои дуби тиллоӣ, шамшерҳо ва алмосҳо гирифт. Барои панчсад самолёт ордени "Укоби немис"-ро бо алмос ва баъди хафтсаду панчох салиби рыцарии Салиби оханро бо баргхои дуби платина, шамшеру алмос гирифт. Ва бо расидан ба ҳазор ҳавопаймо, ӯ Салиби Бузурги Салиби Найт гирифт.
  Ба лётчики нодир муяссар гардид, ки дар хаво галабахои зиёде ба даст оварад. Ва ӯ ҳанӯз зинда буд. Ба наздикй ба Марсель рутбаи генерал дода шуд. Вале у мисли лётчики оддй парвоз мекард.
  Чунон ки мегуянд, дар оташ намесузад ва дар об намефурояд. Дар давоми солхои чанг Марсель инстинкти чанговарро ба даст овард. Вай як лётчики афсонавӣ ва хеле машҳур шуд.
  . Аммо вай инчунин як рақиби қавӣ дошт - Агава ва Альбина ва Алвина, ки ҳар кадоме аз ҳазор мошини задашуда ҳам зиёдтар буд. Ва Агаве зуд ба Марсел расид. Аммо вай хануз хеле чавон аст ва хануз ягон чанговарро аз даст надодааст.
  Духтарак бо пойҳои бараҳна ва чисели худ педальҳоро пахш карда, аз таппончаҳои пневматикӣ тир холӣ кард. Ва акнун чор мошини советии ИЛ-2 зада галтонда шуд.
  Агав хандида мегуяд:
  - То андозае, ки мо ҳама гӯёем! Аммо ман асабҳои пӯлод дорам!
  Ва боз духтарак ба ақиб бармегардад. Вай дар як таркиш 7 самолёти советиро - шаш самолёти ПЭ-2 ва як ТУ-3-ро зада галтонда, чир-чир мекунад:
  - Умуман, агар супер набошад, гипер !
  Agave, албатта, калтак аст. Пилот аз Люсифер. Малламуй асали хеле зебо.
  Дар ин чо вай боз як таркиш дода, якбора хашт самолёти советии Як-9-ро зада галтонда, чир-чир мекунад:
  - Ман аз ҳама эҷодкор ва реактивӣ ҳастам!
  Духтар воқеан беақл нест. Вай аз ухдаи хама чиз мебарояд ва аз ухдаи хама чиз мебарояд. Шумо ӯро шахси хусусӣ гуфта наметавонед.
  Ва пойҳо он қадар даббоб, хеле зебо ҳастанд ...
  Аммо Мирабела бар зидди вай мубориза мебарад ... Дар тӯли муддати тӯлонӣ Покрышкин беҳтарин ассотсиатсияи шӯравӣ буд . Вай панч ситораи тиллои Кахрамони СССР-ро чамъ карда, яксаду бисту хафт самолётро зада галтондааст. Аммо баъд ӯ мурд. Он гох касе рекорди уро шикаста натавонист. Илова бар ин, Анастасия Ведмакова ва Акулина Орлова. Ва танхо ба карибй Мирабела аз Як-9 Т аз чихати кандашуда хам аз Кожедуб пеш гузашт . Ва зиёда аз яксаду ҳаштод ҳавопайморо сарнагун карда, ҳафт карат Қаҳрамони СССР шуд.
  Ин духтари терминатор аст! Чунон ки вай аспи давандаро бозмедорад ва ба кулбаи сӯзон медарояд.
  Ва ҳатто сахттар.
  Мирабела сарнавишти душворе дошт. Ман ба колонияи бачагонаи мехнатй cap кардам. Пойлуч ва дар тан чомаи хокистарранг дар тан чубу тахта мебурд. Вай хеле қавӣ ва солим буд. Дар сардиҳои шадид вай пойлуч ва дар пижама дар зиндон рафт. Ва акаллан як бор атса мезад.
  Албатта, чунин ходиса дар фронтхо низ кайд карда мешуд. Мирабела муддати дароз дар сафи аскарони пиёда чангида, баъд лётчик шуд. Мирабела аввалин таъмиди оташи худро дар ҷанги назди Маскав гирифт, ки вай фавран пас аз колония рафт. Ва дар он ҷо ӯ худро сард нишон дод.
  Вай дар сармои сахт, ки вермахтро аслан фалач кард, пойлуч ва кариб барахна чангид. Чунин духтари лаънатӣ ва мағлубнашаванда буд. Ва вай ба таври оммавӣ муваффақ шуд.
  Мирабела ба галабаи наздики СССР боварй дошт. Аммо вақт мегузарад. Қурбонҳо зиёд мешаванд, вале пирӯзӣ намеояд. Ва он воқеан даҳшатнок мешавад .
  Мирабела дар бораи галабахо ва комьёбихо орзу мекунад. Вай ҳафт ситораи СССР дорад - ин аз ҳама бештар аст! Ва лаънат, вай сазовори мукофотҳои худ аст! Ва ӯ бардошти салиби низомиро идома хоҳад дод. Ҳатто агар Сталин баъдан кушта шавад ҳам, кори ӯ боқӣ мемонад!
  Духтаре даромада овезон мешавад... Мошини навтарини немис XE-162-ро тирборон карда, чир-чир мекунад:
  - Аэробатика! Ва як экипажи нав!
  Дар ҳақиқат духтари олӣ. Кобра ҳақиқӣ ба бисёр чиз қодир аст.
  Мирабела ситораи нав аст...
  Чанг чанд руз давом мекунад, то хафтаи нав фаро мерасад ва 8 июли соли 1944... Самолёти советии ИС-2 ба ролику рельсхо зарар дид - таъмир карда мешавад. Оре, чунин чанги берахмона ва берахмона. Ва он то кай давом мекунад?
  аз чихати шумораи танкхои нобудшуда аз Книзел ва Виттман пеш гузашт .
  Чӣ тавр онҳо метавонанд аз он канорагирӣ кунанд? Онҳо пои луч ва дар бикини меҷанганд. Духтарон боз як таваққуф карда, бачаҳои советиро боз азоб медоданд. Ва холо онхо ба шумораи 300 танки нобудшуда наздик мешуданд. Ва онҳо метавонистанд ба мукофоти бесобиқа такя кунанд: ситораи Салиби оҳанин бо баргҳои нуқраи дуб, шамшерҳо ва алмосҳо.
  Ана духтарон!
  Герда ба суи мошини советй тир холй мекунад. Манораро канда мепартояд ва фарёд мезанад:
  - Ман девонаам!
  Ва боз тир меандозад. Т-34-85 дохил мешавад. Ва гиря мекунад:
  - Ватани Германия!
  Духтарак меларзад. Ва вай хеле фаъол аст ... Бале, вай чунин як силсилаи стратегӣ дорад. Аллакай миёнахои мохи июли соли 1944... Чанг давом дорад... Бас кардан намехохад. Армияи Сурх кушиш мекунад, ки дар чойхои гуногун пеш равад. Аммо бодиққат, зеро захираҳои инсонӣ кам мондаанд.
  Ва Русия хун мерезад.
  Масалан, Ханс Фейер . Чавонтарин дорандаи ордени Салиби Охани дарачаи якум. Ва он гоҳ ӯ ҷавонтарин нафаре шуд, ки барои асири генерали шӯравӣ бо ордени Салиби оҳанин мукофотонида шудааст.
  Бале, ин воқеан хеле аҷиб аст.
  Ва писарон худро бениҳоят сард нишон медиҳанд.
  Ханс Фейер як муборизи ноумед аст. Писарбача мисли бузургҷусса дар ҳавои сарду гарм, тобистону зимистон танҳо курта пӯшида меҷангад.
  Бо ангуштони бараҳна кӯдак норинҷак мепартояд ва афсонавӣ шуд.
  Ин дар ҳақиқат дар ҳақиқат аҷиб аст!
  Ҳанс дар тӯли асрҳо машҳур шуд! Ҳатто ҳамчун антиқаҳрамон!
  Ва умуман, дар ин ҷо чунин ҷанги бениҳоят ва шадид идома дорад ... Ҳар гуна AI пажмурда мешавад.
  Агав ба осмон баргашт ва мошинхои советиро тирборон мекунад. Вай шикорчй ва дарранда аст. Ба душман зарба мезанад.
  Мошинҳое, ки вай задаанд, меафтанд. Ва он гоҳ духтар ба сӯи нерӯҳои заминӣ тир холӣ мекунад. IS-2-ро аз байн мебарад. Ва ӯ мехоҳад:
  - Ман беҳтаринам! Ман духтаре ҳастам, ки душманонро мекушад!
  Ва боз ба ҳадафҳои ҳавоӣ интиқол дода мешавад. Ин нобудкунандаи танкҳо ва ҳама мошинҳое мебошад, ки парвоз ва тирандозӣ мекунанд.
  Аммо дар ин ҷо як танки хурди E-5 мавҷуд аст. Машинае, ки хафт тонна вазн дорад. Гузаронидани санҷишҳои ҷангӣ. Ва душманро газад ва газад.
  Ва вақти он расидааст, ки суруд хонем - ҳеҷ кас моро боздорад ва ҳеҷ кас ғолиб нахоҳад шуд!
  E-5 ба сӯи худ мешитобад ва дар ҳаракат тир мезанад. Ва ин гуна танкро манъ накунед. Ва снарядҳо рикош мекунанд.
  Ва дар дохили мошин писарбачаи дахсола Фридрих нишаста, чир-чир мекунад:
  - Ва ман дар ҳақиқат як муборизи супер хоҳам буд!
  Ва боз тир холй кард... Ва он ба худи маркази манора мерасад. Ва кувваи харобиовари он, гарчанде ки калибраш хурд бошад хам, бузург аст.
  Ва дар осмон Ҳелга меҷангад. Духтари пойлуч дар бикини ҳисобҳоро чоп мекунад. Ва аз муваффакиятхои афсонавии у шод мешавад.
  Вай бо ангуштони бараҳнааш ба мошини шӯравӣ ишора карда, онро махсус оташ мезанад ва як кисмҳои ҷангиро бо снарядҳо таркиш мекунад.
  Ин сард ва девона аст.
  Ва Агаве пеш меравад ... Ва инчунин мубориза мебарад.
  Мохи августи соли 1944 аллакай... Армиям Сурх дар ягон чо муваффакият ба даст оварда натавонист. Аммо немисхо хам ба таври назаррас пеш рафта наметавонанд. Танкхои пурзури зеризаминй ба чанг мераванд. Аммо онҳо танҳо тактикӣ мебошанд.
  Духтарон зери заминро торумор карда, батареяи тупхои советиро куштанд ва баргаштанд.
  Дар баробари ин онхо як-ду нафар пешкадамонро дастгир карданд. Духтароне, ки бачаҳоро дастгир кардаанд, либосҳояшонро кашида, шиканҷа мекарданд. Онхо пионеронро бо сим зада, баъд пошнахои урёнашонро бо оташ бирён карданд. Баъд бо тангкучахои сурх-гарм ангуштони пойро шикастанд. Бачаҳо аз дарди тоқатфарсо нола мекарданд. Ниҳоят, духтарон ситораҳои сари синаашонро бо оҳани тафсон сӯзонданд ва бо мӯзаашон камолоти мардонаро кӯфтанд. Пионерони охирин ба охир расиданд ва аз зарбаи дардовар хам шуданд.
  Духтарон, хуллас, дарси иловагй нишон доданд. Аммо боз немисхо ба ягон чизи назаррас ноил нашуданд.
  Тупҳои пуриқтидори худгард: " Штурммаус ", ба мавқеъҳои шӯравӣ тир холӣ карданд. харобй ва харобй бисьёр буд. Аммо самолётхои хучуми советй яке аз мошинхоро зада галтонданд ва Фриц баргашт.
  Саратов хануз дар мохи августи соли 1944 истода буд. Дуруст аст, ки немисхо шахри Уралски Казокистонро ишгол карда, ба Оренбург кучиданд.
  Дар ин ҷо боз Альбина ва Алвина дар ҳаво ҳастанд, вале як бор дар як табақи парвоз таҷрибавӣ. Онхо бо ангуштони барахна, тугмахои джойстикро пахш карда, нихоят мохирона ичро мекунанд.
  Духтарон, албатта, баландтарин пилотажро намоиш медиханд. Дар ин ҷо онҳо дискети худро кашиданд ва даҳҳо мошини парвозкунандаи шӯравиро зада галтонданд.
  Альбина чир-чир мекунад:
  - Отряди сохтмонии хашмгин! Ситора хоҳад шуд!
  Ва боз мошинашро чарх мезанад. Ва духтарон Армияи Сурхро несту нобуд мекунанд. Гузашта аз ин, майор...
  Альвина инчунин даххо самолёти советиро зада галтонда, чир-чир мекунад:
  - Духтарони девона, на бокира!
  Дар бораи охирин дуруст. Зану шавк бо мардон хеле хурсанд буданд. Ва ӯ ҳама гуна корҳоро мекард. Духтарон мардонро дӯст медоштанд - ин ба онҳо писанд омад! Ва махсусан агар шумо бо забони худ кор кунед.
  Духтари рутбаи олй... Дар ин чо пионериро азоб медоданд... Аввал либосашро пушонда, ба гулуяш як-ду сатил об рехтанд. Баъд ба шиками варамида дарзмоли гарм оварда шуд. Ва онҳо чӣ гуна сӯзонданд! Пионер аз дарди ваҳшӣ дод зад... Буи сӯзиш меомад.
  Альвина ба пахлуяш бо сими сурхи тафсон зад. Ва чӣ тавр шумо мехоҳед хандидан ... Ин хеле хандовар аст.
  Баъд вай суруд хонд:
  - Ман аз хирмани акибмонда хаста шудам - Мехохам, ки бахти худро масхара кунам!
  Ва чӣ тавр ӯ механдад! Ва дандонҳои марвориди худро бардошт! Духтар куштанро дуст медорад, ин духтар!
  Ва пои духтарак хама барахнаву зебост. Вай пойлуч дар болои ангишт кадам заданро дуст медорад. Ва барои рондани пионерони асиршуда. Вақте ки пошнаҳояшон бирён мешавад, онҳо ин қадар гиря мекунанд. Ҳатто Алвина инро хеле хандаовар меҳисобад. Ва Альбина низ духтар аст, рости гап - супер! Душманро бо оринҷ ба манаҳ чӣ гуна бурдан мумкин аст. Ва ӯ хиҷил мекунад:
  -Ман як духтари дараҷаи олӣ ҳастам!
  Ва дандонҳои марворидашро баровард. Ки дурахшид, ки гуё зада бошад. Ва ҷанговар таъсирбахш аст! Ин метавонад чизе бошад, ки дар афсона гуфта намешавад ва бо қалам тасвир намешавад!
  Ҳарду ҷанговарони шӯравӣ Якс, Лагги , Пионҳо, Илӣ дар осмон меафтанд. Зебоҳо фаъоланд. Дар онҳо заррае шубҳае нест. Ва чунин зебоии ваҳшӣ ва девонавор.
  Ҷанговарон бо пои луч ҷойстикро идора карда, ба мошинҳои русӣ ҳамла мекунанд. Ҳангоме ки онҳо зарба мезананд , онҳо ҷангиёнро мисли калтак дар булӯр торумор хоҳанд кард. Духтарон бераҳм ва бераҳм ҳастанд. Онҳо қудрати хашм ва алангаи ҳавас доранд. Ва боварй ба галаба. Хатто агар чанг танхо бо СССР соли чорй давом карда бошад хам. Аммо он ҳам хотима додан намехоҳад. Альбина ва Алвина дар авҷи маъруфияти худ ҳастанд. Ва онҳо намехоҳанд як лаҳза ақибнишинӣ ё таваққуф кунанд. Ва онҳо ба сӯи худ ҳаракат мекунанд ва ба душман зарба мезананд.
  Альбина самолётхои советиро зада галтонда, фарьёд мекунад:
  -Аз гиряи духтарак безор шудам, беҳтараш туфлиҳои бастро ғарқ кунам!
  Ва чӣ гуна ӯ табассум мекунад ва бо дандонҳои марворид дурахшон мешавад. Ва ҳоло вай мард мехоҳад. Вай таҷовуз кардани мардонро дӯст медорад. Ин барои вай хеле гуворо аст. Дар ин ҷо ӯ гирифта таҷовуз мекунад.
  Альбина наъра мезанад:
  Духтари ҷинсӣ ҷинсӣ аст
  Барои пешрафти бузурги суруд!
  Ва чанговар аз ханда мебарояд... Ва биёед боз хамаи душманони худро кушем. Вай энергияи зиёд дорад. Ва қуввати пурраи мушакҳо.
  Ва Алвина чӣ гуна ғуррон кардан:
  - Биёед, душманро ба теппахо зада торумор кунем!
  Ва ҷанговар ба ханда фаъолона оғоз хоҳад кард! Ва ӯ тасаввур кард, ки чӣ тавр бачаҳояш пажӯҳиш мекунанд. Аммо каме гуфтан хуб аст.
  Сентябр наздик аст... Офтоб торафт камтар медурахшад. Дар рӯзи аввали тирамоҳ писарони рус пойлуч болои барфи нав дар навоҳии шимолии Русия борида давида мераванд. Онхо худ ба худ механданд, чехраи худро луч карда, ба немисхо анчир нишон медиханд.
  Пионерон бо галстукхои сурх, муйхои кутох, баъзеашон аз ин хам кутохтар. Онҳо медаванд ва меҷаҳиданд. Пойҳои урёнашон базӯр хунук намешаванд. Онҳо хеле дағал шудаанд. Духтарон низ медаванд, инчунин бе пойафзол. Пошнаи гулобии мудаввар дар офтоб медурахшад. Духтарони ачоиби советй. Нозук, варзишгар, одат кардааст, ки бо кам кор кунад.
  Ва ҳама ба дандонҳои худ табассум мекунанд ва дандон мезананд... Рӯзи аввали тирамоҳ шодиву ташнагии ҳақиқӣ ба нуру офариниш аст!
  Ва дар осмон ҷанги ҳавоӣ. Мирабела, ин лётчики раками яки советй аст, ки боз як самолёти немисро зада галтондааст. Ва чун ҳамеша дар як духтари бикини. Ҳамеша ҷавон ва ҳеҷ гоҳ пажмурда намешавад. Чунин аст қуввати рӯҳи вай.
  Аммо Мирабела инчунин дӯст медорад, ки ба дасти мардон даст зананд. Вай ин воқеан маъқул аст. Аз ин чост, ки вай лётчик аст... Вакте ки бадани барахнаю мушакхои духтарак аз дасти мардон чинс мешавад, - ин як лаззати хакикй аст. Ва шавқовар!
  Мирабела боз як мошини фашистиро зада галтонда, фириш мекунад:
  - Ман як зиреҳпӯш ҳастам!
  Духтар хатто бо пошнахои барахнаю мудаввараш пульти идоракуниро мезанад. Вай зебост. Ва бемисл.
  Мирабелла каҷ шуд. Ва Агава ба сӯи ӯ парвоз мекунад. Дар ин чо, нихоят ду нафар лётчикхои кариб сермахсултарин чанговар-занон вохурданд. Онхо аз паси хамдигар тир мепаронанд. Онҳо кӯшиш мекунанд, ки онро аз дур ба даст оранд. Аммо он хеле хуб кор намекунад. Ҳарду зебоӣ аз хатти оташ парвоз мекунанд. Ва онҳо дандонҳои худро хашмгинона бардоштанд. Бале, занҳо хароманд. Онхо ба чашмони хамдигар сахт нигох мекунанд. Аниқтараш сар ба сар ва боз тир. ME-262 X-и олмонӣ то ҳол нисбат ба Як-9 Т беҳтар мусаллаҳ аст ва мошини шӯравӣ суқут карда шуд ...
  Аммо Мирабела муяссар мешавад, ки ҳавопайморо аз даст диҳад ва бори аввал дар карераи парвозаш ҳавопаймоашро аз даст диҳад. Бадтарин чиз он аст, ки вай ба хоки душман афтод. Ва ин бад аст. Бале, чунин гардишҳои беназири тақдир. Ва 1 сентябри соли 1944, аллакай соли панҷуми Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ, ҷаҳон тағир меёбад, аммо ҳукмронии Фюрер дар бозии таърихи алтернативӣ боқӣ мемонад.
  Саратовро нихоят кушунхои советй партофта партофтанд ва кушунхои Вермахт ба Куйбышев наздик мешаванд.
  Барои Оренбург хам мухорибахои шадид давом доранд.
  Тамара пойлуч дар он чо чанг карда, ба суи душманонаш бастахои тарканда партофта, онхоро бо пошнахои урён тела дода, чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба мамлакати коммунизм!
  Вероника ба рақибони худ тир мезанад. У бастаи таркандаро бо ангуштони пои бараҳна партофта, фарёд мезанад:
  - Барои идеяхои коммунизм!
  Виктория ба сӯи рақибони худ тир меандозад ва ин корро мисли Робин Гуд дар бикини анҷом дода, чир-чир-чир мекунад, бо ангуштони бараҳна ба сӯи душман бомба мепартофт ва нола мекунад:
  - Шаъну шараф ба замони коммунизм!
  Оля, ки ба суи душман тир холй карда, досро даравида, онро гирифта, чир-чир кард:
  - Барои бузургии Давлати Советй ва шухрати беандоза!
  Ва бо ангуштони бараҳнаи худ ӯ боз як бастаи таркандаи қувваи азим ва харобиоварро мепартояд.
  Лариса ба суи фашистон тир холй карда, чир-чир мекард:
  - Кишвари ман Русия, туро дар зери осмони кабуд абадан Худо додааст!
  Ва ба шариконаш чашмак мезанад...
  Агафья, ки ба суи фашистон тир холй мекард, пур-сид:
  - Оренбург харгиз таслим намешавад! Мо ба мукобили душманони Ватан хохем монд!
  Духтарон устуворанд ва ният доранд, ки то қатраи охирини хун мубориза баранд.
  Оренбург дануз дам нигод медорад. Аммо 3 сентябри соли 1944 хучум ба Куйбышев огоз ёфт. Ва СССР, албатта, хуб нест.
  Аленка ба суи фашистон тир холй карда, хич-чир мекунад:
  - Барои коммунизми мамлакати Советхо!
  Ва боз бо пои урён норинҷаки қувваи харобиоварро партоб мекунад.
  Анюта ба суи харифонаш тир холй карда, хич-чир мекунад:
  - Куйбышевро мухофизат мекунем!
  Ва бо ангуштони луч ӯ як бастаи таркандаро бо қувваи марговар мепартояд.
  Ва бисёр душманонро пора кунед.
  Алла, ки ба Фриц тир холӣ мекунад, чир-чир-чир-чир мекунад ва синаашро меҷунбонад:
  - Барои куллахои кайхонии Полисья!
  Ва бо пошнаи луч, норинҷак ба нобудӣ ва марги куллии ҳама таҷовузкорони Фритс таслим хоҳад шуд.
  Мария, ки ба фашистон тир меандозад ва бо пои лучаш Фрицро фалаҷ мекард, хиҷир зад:
  - Дар киштӣ!
  Ва духтарак дар болои шушаш механдад!
  Маруся, ки ба занчирхои фашистй тир холй карда, бо ангуштони пои луч гранатахои харобиовар партофт, чир-ки-чир кард:
  - Шаъну шараф ба коммунизм ва галабахо!
  Матрёна табассум кард ва боз як таркиши марговарро фиристод ва Фрицро даравид:
  - Ватан муқаддас аст!
  Духтарон мисли кахрамон мубориза мебаранд.
  Озмоиши табақчаи парвозкунанда танҳо дар аввал бомуваффақият буд ва баъдан ноком шуд.
  Ҳамин тавр, Албина ва Алвина ҳоло дар ME-309, як мошини хеле қулай барои услуби худ мубориза мебурданд.
  Духтарон ба само-лётхои советй тир холй карда, хитоб мекарданд:
  - Парки барҷаста ва спагетти электронӣ!
  Альбина ба суи душман тир холй карда, машинаи советиро зада галтонда, бо пои луч ишора карда, чир-чир мекард:
  - Харакати аввалини ман барои душман марговар мешавад!
  Альвина хам ба суи душман тир холй кард. Вай ӯро бодиққат бурид ва дандонҳояшро нишон дод:
  - Коммунизм такдири ман аст!
  Ва бо ангуштони бараҳнааш ҳадафи дигареро зад.
  Духтарон то хол дар мошини кухна чанг мекунанд. Самолётхои винтидор хануз аз истехсолот бароварда нашудаанд. Ғайр аз он, ба шумо лозим аст, ки ба мошинҳои реактивӣ одат кунед ва барои онҳо тамоми инфрасохторро ҷойгир кунед. Ва ин кор чандон осон нест.
  Альбина ба суи мошинхои советй тир холй карда, мантикона кайд кард:
  - Ман давраи коммунизмро меофарам ва империяро ба суи ситорахо мебарам!
  Ва бо пошнаи бараҳнааш педальҳоро пахш мекунад.
  Алвина, ки ба мошинхои русхо тир холй карда, ба онхо мушт зада, чир-чир мекард:
  - Максади мо коммунизми ориёист!
  Ва боз чанговар аз ангуштони пои урёнаш истифода бурд. Ва вай хеле зуд амал кард.
  Вақте ки ҳарду духтар баргаштанд, ки тамоми маҷмӯаи ҷангиро истифода бурда, иҷозат доданд, ки бадани онҳо дар ванна шуста шаванд. Бачаҳои зебо онҳоро бо ҷорӯб кӯфтанд. Альбина гарм шуда, гуфт:
  Мо ҳанӯз ба мардон ниёз дорем!
  Элвин бо ин розӣ шуд:
  - Албатта лозим! Гарчанде ки мо дар ин ҷо занон хеле зеботарем!
  Альбина хандид ва чир-чир кард:
  -Чаро ба зан лозим аст, ки мардеро дошта бошад!
  Духтарон, албатта, ба ин розй мешаванд.
  Хелга аз ТА-152 ба суи танкхои советй тир холй карда, онхоро сурох карда, табассумкунон гуфт:
  - Шаъну шараф ба коммунизми Кайзер!
  Ва духтар хандид.
  Агава дар осмон барои шикори самолётхои советй. Як-9 дар осмон торафт бештар дида мешавад, ки истехсоли он осонтарин аст. Аммо ин машина чандон суст нест. Дар модификацияи T, вай бо тупи 37 мм муҷаҳҳаз аст ва метавонад Фрицро бо дард газад.
  Агаве аз дур ба ME-262 зада, аз бинии худ месарояд:
  -Ман дар дунё донотаринам, душманро дар ®о атхона мекушам!
  Ва ба осмон ба сӯи фариштагонаш чашмак мезанад.
  Аммо дар ин ҷо боз Мирабела дар ҳаво аст. Ин духтарак бо вуҷуди ҳамаи талафот дилашро гум намекунад.
  Ва ҳатто ба суруд оғоз мекунад, дар роҳ эҷод мекунад;
  Ба сафи комсомол дохил шудам, бозй мекардам
  духтари орзуи зебо...
  Гумон кардам, ки дунё ҷовидона бошад май,
  Ҳар рӯз таваллуди баҳор аст!
  
  Аммо аз чй сабаб бошад, ки ин кор барор нагирифт.
  Чи хел ман ошик шуда наметавонам...
  Хуб, ба бачаҳо дар раҳмати ман бигӯед,
  Ҳаёт падлуи хеле устувор аст!
  
  Ногаҳон ҷанг ногаҳон садо дод,
  Ва тундбод ба марг шитофт ...
  Ва духтарони ман ҷисми қавӣ доранд
  Шумо метавонед фавран зарба занед!
  
  Намехохам, бовар кун, таслим шавам,
  Барои Ватан то охир мубориза баред...
  Мо гранатаҳоро дар халтаи қавӣ мебарем,
  Сталин дар дилхо падарашро иваз кард!
  
  Ҷанговарон дар Русия бузурганд.
  Мо метавонем сулҳ ва тартиботро ҳифз кунем ...
  Ситорахои осмон махмалро об доданд,
  Ва шикорчӣ ба бозӣ табдил ёфт!
  
  Ман як духтари пойлуч ҳастам, ки ҷанг мекунад
  Пур аз васвасаҳо ва муҳаббат...
  Он хоҳад буд, ман дар ин биҳишт ҷое медонам,
  Хушбахтро дар болои хун сохтан мумкин нест!
  
  Чанговарони Ватани бузург,
  Мо дар назди Москва устуворона мубориза мебарем...
  Ва он гоҳ орзу дар замони коммунизм,
  Бар зидди олами зеризаминӣ бо Шайтон!
  
  Бачахои далери рус,
  ки то охир софдилона мубориза баранд...
  Аз пулемёт заданд,
  Агар лозим бошад, бо тоҷи тилло!
  
  Хатто як тир моро боздошта наметавонад
  Исо Худои бузург эҳё шуд...
  Айёми аждаҳои дарранда гузашт,
  Аз осмон боз хам равшантар шуд!
  
  Ман туро дӯст медорам Лада азизам,
  Сварог дар ҷалол хоҳад буд ...
  Мо бояд барои Русия мубориза барем
  Беҳтарин Худои Сафед бо мост!
  
  Русхоро ба зону нагузоред
  Ба мо бовар кунед, ҷисми моро ҷилавгирӣ кардан мумкин нест...
  Сталин ва Ленини муаззам бо моанд,
  Ин имтиҳон низ бояд гузашт!
  
  Дарди Ватан низ дар дили мост,
  Мо ба бузургии ӯ бовар дорем...
  Мо дари кайхонро зуд кушоем,
  Ин ҳаёти хеле ширин хоҳад буд!
  
  Пои луч мо духтарони зебоем,
  Мо бо суръати тез аз байни тӯфонҳои барф мегузарем ...
  Ба мо ин арақи талх лозим нест,
  Карруб болҳои худро дароз мекунад!
  
  Мо духтарон барои Ватан истодаем,
  Ва мо ба Фриц ҷавоб хоҳем дод, бадӣ нест,
  Қобили ҷаҳаннам нобуд мешавад,
  Ва салом ба Масеҳи Наҷотдиҳанда!
  
  Даврае мешавад - ин беҳтар шуда наметавонист,
  Мурдагон то абад эҳё хоҳанд шуд...
  Коинот ба биҳишти воқеӣ табдил меёбад,
  Орзуи ҳама амалӣ мегардад!
  . БОБИ Љ 11.
  Сентябри соли 1944 дар мухорибахои шадид гузашт... Фрицхо тавонистанд, ки Куйбышев ва Оренбургро ихота кунанд ва аз ин ру, ин шахрхо ба халокат дучор шуданд, вале ба хамаи душворихо нигох накарда.
  Духтарон тобоварии фавкулодда нишон доданд... Дар аввали мохи октябрь фашистон хануз Куйбышевро нагирифта, ба Пенза хучум карда буданд. Ва ҷангҳо барои ин шаҳр ҷӯш гирифтанд.
  Наташа ва дастаи вай дар он чо чанг карданд.
  Духтар бо пои урёну зебояш граната партофт ва хитоб кард:
  - Барои рухияи рус.
  Баъди ин Зоя аз базука тир холй кард. Ва танки немиси "Лион"-2-ро зада галтонданд.
  Немисхо харакатро андаке суст карданд... Самолётхои "Пантера" ва "Т-4" аз хизмат дур карда шуданд. Аммо дар ҳоле ки ин мошинҳо дар хидмат ҳастанд. Дарвоқеъ, Пантера як нобудкунандаи хуби танк аст ва дар пешона хеле тоқатфарсо ҳифз карда мешавад. Аммо тахтаҳо мушкилоти вай мебошанд. Аммо, "Пантера" -2 аз ҷониби тарафҳо муҳофизат карда мешавад, на он қадар хуб. Аммо аксари силоҳҳо нигоҳ дошта мешаванд.
  Таҳияи силсилаи E идома дорад ... Танки E-75 ваъда медиҳад, ки як мошини насли нав бо паҳлӯҳои комил пӯшида мешавад. Немисҳо аз ин истифода мекунанд. Вазифа аз он иборат аст, ки танки на он кадар вазнин, тез ва нагз мухофизат карда шавад. Аввалин кӯшиши ин гуна муш муш буд, аммо амалия вазни зиёдатии ин танкро нишон дод. Ба ҷои ин, E-100 аллакай кор карда мешуд. Ин танк тарҳбандии сахттар ва силуэти пасттар дошт. Умуман вазни он нисбат ба Муш ба яксаду сию - саду чил тонна кам шудааст. Тарафҳо дар кунҷҳои оқилона насб карда шуданд. Гафсии тарафхо якчоя бо экранхо ба 210 миллиметр расид. Яроқу аслиҳа ҳамон як силоҳи Maus аст, як таппончаи 128-миллиметрӣ ва 75-миллиметрӣ бо як тупи кӯтоҳ. Немисхо двигатели пуриктидортараш 1500 кувваи аспро гузоштанд ва танк дар як соат чил километр харакат мекард.
  ки умуман каноатбахш аст. E-100 то ҳол як танки хеле вазнин аст. Аммо бо аслиҳа ва муҳофизати аъло.
  Хусусиятҳои ҷангии он бад набуданд, аммо интиқоли танк ва интиқоли он мушкилот боқӣ монд. Тачрибаи хакикй нишон дод, ки танк барои гузариши нисбатан окилона дар роххо ва купрукхо на бештар аз хаштод тонна вазн дошта метавонад.
  Ҳамин тавр, Гитлер ба E-75 барои қонеъ кардани ин вазн, аммо барои сохтани мошини боэътимод аз ҷиҳати муҳофизат маҳдудият дод. Чаро карор дода шуд, ки аз тупхои 75 миллиметра даст кашанд. Ва тарҳбандиро то ҳадди имкон сахттар кунед: дар як блок, муҳаррик ва интиқол дар саросари ва қуттии редуктор дар мотор. Он гоҳ шояд ӯ як танк мегирад, ки аз ҳар тараф муҳофизат карда шудааст ва на он қадар вазнин.
  Гитлер умуман аз машинахои немис тамоман каноатманд набуд. Ҳарчанд Лев-2 эҳтимолан пешрафтатар буд, тупи 105 миллиметрии он барои мубориза бо танкҳои шӯравӣ зиёдатӣ буд ва барои тирандозӣ ба ҳадафҳои зиреҳпӯш нокифоя буд. "Пантера" -2 умуман метавонад ба низомиён бо силоҳ ва муҳофизати фронтӣ мувофиқат кунад, аммо паҳлӯ ҳанӯз кофӣ набуд, аммо иҷрои ронандагӣ қаноатбахш аст.
  Фюрер талаб кард, ки танке сохта шавад, ки аз хар чихат ба харбй мувофик бошад.
  Аммо ба ин ноил шудан чандон осон нест. Оё мумкин аст, ки макетро ба ҳадди аксар фишурда, шассиро бо ёрии богиҳо ва пружинаҳои махсус сабук кардан ва аз бадан чизе баровардан мумкин аст. Ва экипаж воқеии моилро ташкил мекунад.
  Чунин инкишоф метавонад хеле умедбахш бошад. Аввалин танки Е-75, ки бо E-50 муттаҳид шудааст, вазнаш аз ҳафтод тонна зиёд набуд ва ин мошини пурқувват аст.
  Элизабет дар танки Т-34-85 меҷангид ва аз муҳофизати он комилан қаноатманд набуд. Зирех, ки аз сабаби нарасидани элементхои омехта нозук буд, танкро чандон мухофизат намекард.
  Элизабет бо ёрии ангуштони бараҳнааш тир холӣ кард ва дандонҳояшро нишон дода, ғуррон кард:
  - Ман як викси кайхонй.
  Екатерина душманро торумор карда, ба пахлуи душман зада, дандонҳояшро нишон дода, хиҷил кард:
  - Барои коммунизм дар СССР!
  Елена низ ба суи душман хеле фаъолона тир холй карда, бо кувваи марговар ба вай зарба зад ва бо назардошти урён будани пойхояш хи-чиррос зад:
  - Барои конституциям галаба!
  Евфразия ба суи душман тир холй карда, махз бо ангуштони барахнааш чир-чир мекард:
  - Мо барои бузургии мамлакат ба Сварог ва Сталин содикем!
  Инҳо духтарони ҷангҷӯ дар ин ҷо ҳастанд. Онҳо дастаи барҷастатарин доранд.
  Баъзе танкҳои Т-34-85 бо муҳофизат аз тирҳо пайдо шуданд, ки вазни онҳоро хеле кам карданд. Суръат ва маневрнокии мошин афзуд. Аммо акнун онро милтики зиддитанки, пулемёти калонкалибр ва бисьёр навъхои гранатахо гирифта метавонистанд. Ва тупҳои ҳавоӣ ҳатто аз он сӯрох мекунанд. Дуруст аст, ки чунин зарф истеҳсол кардан боз ҳам осонтар аст, арзонтар аст ва ба суръати ҳаракат илова мекунад.
  Ҳоло, агар духтарон ин мошинро ронанд, маро ба он савор намекунанд.
  Элизабет, духтари тези як унсури харобиовар, мантиқан қайд кард:
  - Зиреҳ наметавонад ҷасоратро иваз кунад!
  Кэтрин бо ин розӣ шуд:
  - Бале, дуруст, ин тавр шумо фош намешавед!
  Ва чӣ тавр шумо хандед ...
  Духтарони зебои бузург. Ва агар онҳо душманонро зарба зананд, онҳо ин корро хашмгин ва ҳаматарафа мекунанд.
  Елена пас аз он ки танки онҳо маҷмӯаи ҷангиро тамом кард ва барои пур кардани захираҳо рафт, аз дӯстонаш пурсид:
  - Чунин мешуморанд духтарон, оё мо имкони маглуб кардани Рейхи сеюмро дорем?
  Кэтрин дилпурона ҷавоб дод:
  - Чунон ки Василий Теркин гуфт... Мо барои задан омадем, на барои хисоб кардан!
  Элизабет ислоҳ кард:
  - Суворов хамин тавр гуфт!
  Ва духтарак бо ангуштони бараҳнааш як пораи рӯзномаро гирифта ба сигарет печонд. Ин ба вай хандаовар аст.
  Евфразия баданашро ларзонда месуруд:
  - Ман як духтари кайҳонӣ-терминатор ҳастам,
  Ин барои Фриц - культиватор хеле дардовар хоҳад буд!
  Ва чӣ гуна ҷанговар механдад!
  Духтарон тасмим гирифтанд, ки карта бозӣ кунанд. Ин хандаовар аст. Ва зиёнкорон пушаймонӣ ва қадкашӣ мекунанд.
  Елена дар рафти бозӣ чунин гуфт:
  - Ҷиддӣ, мо шонси воқеии ғолиб шудан надорем! Қафқоз афтид ва мо бохтем!
  Кэтрин бо пои луч карта партофт ва харифашро зада чир-чир кард:
  - Аммо мо силоҳи махфӣ дорем!
  Ҷанговар хандид ва инчунин бо ангуштони бараҳнааш карта партофт.
  Элизабет бо нафас кашид:
  - Мо дар ҳақиқат танҳо як умед дорем - силоҳи нави махфӣ!
  Эфрасия нола карда, картаро бо ангуштони бараҳнаи пойҳои зебояш партофт:
  - Бале, мо бе силоҳи махфӣ кор карда наметавонем!
  Ва духтарон бо як овоз суруд мехонданд:
  - Шамшери мо дар оташ месузад, душманонамонро мекушем! Мо чанговарони СССР мебошем!
  Ҷанговарон воқеан ва дар ҳақиқат ҷанговаранд.
  Аммо куввахо хеле нобаробаранд... Дар нимаи мохи октябрь Куйбышев хануз хам афтод...
  Ба немисхо муяссар гардид, ки объекти мухими мудофиавиро ишгол кунанд. Аммо борон борид... Дар натичаи тирамох ба таваккуф умед баста буд.
  Бо вуҷуди ин, дар осмон ҷанг идома дошт.
  Се лётчики советй: Мирабела, Анастасия, Акулина бо шавку хаваси вахшиёна мубориза бурданд.
  Мирабела дар парвоз фашисти кӯҳна, вале пурқуввати Як-9 Т-ро зада зада, месуруд:
  - Замоне мешавад, давраи коммунизм!
  Анастасия ангуштони бараҳнаашро ба триггер пахш карда, тасдиқ кард ва дандонҳояшро нишон дод:
  -Бо суруд ба осмон парвоз мекунам!
  Ва ӯ ба дӯстонаш чашмак зад.
  Акулина як немиси дигарро пахш карда, пошнаи бараҳнаю мудавварашро ба педаль пахш карда, гуфт:
  - Барои шаъну шарафи СССР!
  Духтарон бояд махсусан ҷанговар бошанд.
  Мирабела, ки ME-262-и фашистиро бо тупи 37 миллиметра тирборон карда буд, дар твиттер навишт:
  - Шаъну шараф ба коммунизм!
  Анастасия фашизмро бо максади начибона торумор карда, душманро арра карда гуфт:
  - Шаъну шараф ба олами сурх!
  Акулина духтари хеле  анговар аст, мошини немисиро канда, ҳуштак зада, гурѓх дод:
  - Барои коммунизм, мамлакати Советхо!
  Бояд гуфт, ки чанговарон сахтгирй доранд.
  Альбина, Альвина, Агава бошад, холхои худро зиёд мекунанд. Ва духтарон низ пойлуч ва дар бикини меҷанганд.
  Чӣ хандаовар аст, вақте ки духтарон дар ҳавопаймо қариб урёнанд.
  Альбина бо ангуштони бараҳнааш якбора чанд мошини советиро чаппа карда, чир-чир мекунад:
  -Барои бародарии ориёӣ!
  Альвина хам ба мукобили Армиям Сурх мечангид ва ин корро далерона ичро мекунад. Ва бо ангуштони барахнааш тупхои пневматикиро рохбарй карда, машинахои советиро бурида, чир-чир мекунад:
  - Барои идеяҳои дурахшон!
  Агав инчунин чанговарони советй ва самолётхои хучумкунандаро зада галтонда, онхоро аслан торумор карда, гурриш мекунад:
  - Барои галабахои рейхи сеюм!
  Ва духтарон мухолифи гирифтори шиканҷаи бераҳмона рақибаш нестанд. Махсусан писарони зебо.
  Альбина пошнахои пионериро дар гуша бирён карда, боре кайд кард:
  - Писарон дар шакли бирён ва бо «аламфури хеле болаззат!
  Ва чӣ тавр ӯ механдад. Ва забонашро нишон диҳед!
  Алвина инро пай бурда, дандонҳояшро нишон дода:
  - Писарак дар танӯр пухта мешавад, бо сирпиёз хеле болаззат!
  Агав бо ёрии ангуштони барахнааш як-ду чанговари советиро зада галтонда, дод зад:
  - Мо фалакпаймоёнем!
  Ва ӯ ба дӯстонаш чашмак зад. Вай як духтари табиати нодир ва ҷанговар аст.
  Альбина, ки бо похои барахнаю зеби худ самолётхоро зада галтонда истода, кайд кард:
  "Шумо бо ақли худ Русияро фаҳмида наметавонед, чӣ гуна шумо метавонед Сталин барин одамонро ба ҳайси ҳоким интихоб кунед!"
  Алвина хашмгинона кайд карда, дандонҳояшро нишон дода, бо ангуштони пойҳояш тир холӣ кард:
  - Ва Гитлери мо бехтар нест!
  Агаве хандид ва бо ангуштони пойи худ мошинҳои советиро чаппа карда, қайд кард:
  - Адольф, албатта, девона аст! Аммо дар айни замой чй кадар фатх кардааст, чен карда намешавад!
  Духтарон бениҳоят ҷанговар ва хашмгин мебошанд.
  Ва ҳамин тавр онҳо ду писарро якбора дар оташи зинда бирён карданд. Ҳамин тавр, онҳо бо сутуни пулодӣ сӯрох карда шуданд ва онҳо ба пухтан шурӯъ карданд, дар ҳоле ки доду фарёд мезаданд. Баъд, вакте ки бачахо хануз ором на-шуда буданд, хамаи духтарони эскадрилья ба назди пионерони пухта давида, аз онхо порахои гуштро бурида, хурданд.
  Ва он хеле болаззат буд, махсусан, агар писарон ҳанӯз зинда ва қаламфури ҳангоми frying.
  Масалан, Агав рони бачаро бо завки калон мехурд. Он вакт духтарон нагз кор карданд. Ва аз ҳарду писар танҳо устухонҳо ва ҷаъбаҳо боқӣ монданд. Хусусан ҷигари ҷавон хушбӯй буд. Духтаронаш бо завки калон хурок мехурданд.
  Ва ҳоло онҳо дар осмон меҷанганд ...
  Оренбург дар охири мохи октябрь афтод...
  Немисхо ба Уфа наздик шуданд. Ҳаво аллакай хеле сард аст ва барф меборад.
  Тамара ва дастаи вай дар канори Уфа бо фашистон чанг мекунанд. Кушунхои пиёдагарди немис аз солдатхои сиёхпуст, ки онхо дар мустамликахои Франция ва Бельгия ба кор гирифта буданд, хучум мекунанд.
  Онҳо аслан дар ҳама равишҳо ҷасадҳоро мепартоянд.
  Тамара навбат дода, бо пои луч граната мепартояд ва чир-чир мекунад:
  - Давраи коммунизм дар тули асрхо шухрат дорад, бовар дорам, ки Сталин дасти устувори мо хохад буд.
  Вероника, тирандозӣ мегӯяд:
  - СССР-ро вайрон накунед!
  Ва бо пошнаи урёнаш як бастаи тарканда мепартояд.
  Анфиса, ки ба фашистон тир холй карда, бо ангуштони барахнааш боз як хабари марг мепартояд, кайд мекунад:
  - Бузургии коммунизм бо мост!
  Виктория, ки ба душман тир холй карда, фашистонро торумор карда, бо пои луч граната партофта, хич-чир мекунад:
  - Бигузор Ватани кабир шаъну шараф бод!
  Олимпиада дар оташ аст. Ва он гох ин духтари кахрамон як куттии пур аз маводи таркандаро ба суи фашистон партофта, гурриш мекунад:
  - Шаъну шараф ба Ватани кайхонии мо!
  Ва духтарон ҳама бо як овоз дод мезананд.
  - Барои СССР! Пионер мешавад!
  Чанговарони Армиям Сурх, ки мечангиданд, дуздй мекунанд. Ва вақте ки барф борид, онҳо ҳанӯз пои луч ва дар бикини меҷанганд.
  Дар аввали мохи ноябрь фашистон ба Ульяновск хучум карданд. Шахре, ки дар он Ленин таваллуд ёфтааст ва дар он Стенка Разин сахт ярадор шудааст. Ин сарҳади пойтахти Русия аст.
  Аленка ба мукобили фашистон мубориза мебарад. Ва бо пои луч ба суи фашистон граната партофта, худ ба худ месарояд:
  - Шаъну шараф ба Русия, ҷалол ...
  Танкҳо ба пеш ҳаракат мекунанд ...
  Дивизия дар куртаҳои сурх,
  Салом ба халки рус!
  Анюта ба суи душманон тир холй карда, онхоро даравида, баъд бо ангуштони барахнааш бастахои таркандаи чангро ба кор андохта, вякнула:
  - Барои коммунизми сталинй!
  Ва вай ба як қатор ҷанговарони сиёҳ рӯй дода, онҳоро даравид.
  Алла, ки ба харифон тир холй карда, бо ангуштони пои барахнааш гранатаи марговар партофт, чир-чир мекард:
  - Барои модари Россия!
  Мария ба суи фашистон тир холй карда, бо ангуштони пои барахнааш дар вакти ба душман тухфахои марговар партофта истода, кайд кард:
  - Барои коммунизми кайхонй!
  Матрёна, ки ба фашистон тир холй карда, душманро торумор карда, чунин дод:
  - Барои тағирот дар ҷанг!
  Маруся, Фрицро канда, онҳоро ба қатл расонд, онро гирифт ва хашмгинона дашном дод ва онро хока тоза кард:
  - Барои галабаи дарачаи олй!
  Ва бо пои урёнаш норинҷаки марговар партофт.
  Ин духтарон дар ин ҷо сард ва groove мебошанд.
  Аленка, ки душманонро тирборон карда, даравида, бо ангуштони пои барахнааш граната мепартофт, чир-чир мекард:
  - Бузургии коммунизм бо мо бод!
  Ва духтарак онро гирифта, як танки немисиро бо камоли кордонй зада галтонд.
  Ва инак боз як модификацияи танки Лев-2 бо тупи 88 миллиметра. Манора тангтар ва зарфи хурдтар ва вазнаш панҷоҳу панҷ тонна ва муҳаррики 1200 қувваи асп ҳангоми пурзӯр аст. Мошини тези Олмон.
  Аммо вай чанговарро ба ташвиш намеандозад.
  Алла бо пои луч граната партофт ва чир-чир кард:
  - Барои коммунизм!
  Анюта туҳфаи марговари маргро бо ангуштони бараҳна партофт ва хитоб кард:
  - Барои сархадхои нав!
  Ва духтар ҳуштак мезанад. Ва танки олмонии "Лон" -2 гирифта, чарх мезанад ва роллерҳо айнан парвоз мекунанд.
  Мария, ки ба суи фашистон тир мезад, месуруд:
  Ва мубориза боз давом дорад
  Ва дил дар сина нигарон аст ...
  Ва Ленин хеле ҷавон аст -
  Октябри чавон бошад, дар пеш аст!
  Матрёна ба суи душманон тир холй карда, сафхоро даравида, бо пои луч граната партофт ва чир-чир мекард:
  - Қадами аввал дар зиндагӣ муҳим аст!
  Маруся фашистонро торумор карда, чир-чир кард:
  - Шумо бори дигар дар болои Замин, гирдоби ҳамлаҳои хашмгинро мебинед!
  Ва ин гуна ҷанговарон нотавонанд.
  Аммо куввахо хануз нобаробаранд. Пенза аллакай афтодааст. Ва фашистон ба Саранск зада даромада истодаанд.
  Холо ба шахри Горький он кадар кам мондааст.
  7 ноябри соли 1944 Сталин дар Москва боз як паради дигар барпо намуд. Ҳатто агар ин ғалаба набошад.
  Аммо "Фриц" бори аввал бо ракетахои баллистикии V-2 ба суи Москва тир холй кард. Ва дар айни замон шахрро самолётхои реактивй, аз чумла самолётхои бомбаандози Арадо бомбаборон карданд . Ин амал ҳамаро ба ҳайрат овард. Ракетахои V-2 бо траекториям баланд парвоз карда, ногахон афтоданд, хатто радархо онхоро дуруст намедиданд.
  харобй ва бадбахтихои зиёде руй дод. Дар парад чанговарони советй халок гардиданд.
  Сталин дар бункери зеризаминӣ, ки ҳатто ба зарбаи мустақими бомбаи атомӣ тоб оварда метавонад, ҷаласаи фаврӣ баргузор кард.
  Сардори штаби генералй Василевский бо ташвиш кайд кард:
  - Немисхо яроки нави дорой кувваи бузурги харобиовар доранд. Ва радарҳои мо ӯро надиданд ...
  Сталин бо ғазаб пошнаҳояшро пахш карда, фарёд зад:
  - Ана, шумо аблаҳон ҳастед! Чунин тааҷҷубовар дида намешавад!
  Маршал Василевский кайд карда буд:
  - Чизе рафик Сталин буд...
  Берия дархол гуфт:
  - Инхо ракетахои класси А-5 мебошанд. Рафик Сталин хавотир нашав. Онхо хамагй хаштсад килограмм аминолон мекашонанд ва арзиши онхо баробари самолёти реактивии бомбаандози хуб аст. Немисҳо як ду даҳҳо мушак партоб карданд, аммо ин тарҳ ба истеҳсолот ворид нашуд, зеро бомбаборонкунӣ бо ҳавопаймоҳои реактивӣ ҳам арзонтар ва ҳам амалӣтар аст.
  Сталин ором шуда, гуфт:
  - Пас, ин силоҳи муассир нест? Хеле хуб!
  Берия бо нафас кашид:
  - Аммо самолётхои реактивии бомбаандоз, ин проблемаи чиддй аст. Рафик Сталин бояд бо ин мубориза барад!
  Маршал Жуков таклиф кард:
  - Шояд мо онро гирему худамон ракета месозем. Ман ҳавои заминиро дар назар дорам. Чй, ба воситаи радио идора кардани онхо барои зада галтондани самолётхо!
  Вознесенский кайд намуд:
  - Барои сохтани ин гуна ракетахо вакт лозим аст! Аз чуб тайёр кардани самолётхои хеле арзон, бо моддахои тарканда пур кардан ва ба душман зарба задан хеле осонтар аст. Ин услуби камикадзе хоҳад буд!
  Сталин розй шуд.
  - Бале, ҳавопаймоҳои камикадзеро истифода бурдан лозим аст. Ин фурсати мост, гарчанде ки дар асл ин азоби Армияи Сурхи моро дароз мекунад.
  Шумо бояд чизе бештар самараноктар пайдо кунед!
  Яковлев бо охнр чавоб дод:
  - Рафик Сталин дар болои самолётхои нав кор карда истодааст. Аммо ҳоло мо ба он нигаронида шудааст, ки ҳадди аксар истеҳсоли мошинҳоро нигоҳ дорем. Тамоми захирахо ба кор андохта шуда, бачагонро аз синни дахсолагй ба сари дастгоххо мегузорем. Сафарбаркунии пурра, ҳам умумӣ ва ҳам супертотал .
  Сталин наъра зад:
  - Боз бисьёр кор кардан лозим аст! Он чизе, ки шумо мекунед, хеле кам аст!
  Молотов бо як нафас гуфт:
  - Бо иттифоқчиён тамос гирифтан мумкин нест. Чунин ба назар мерасад, ки мо танҳо ҳастем. Бо японхо гуфтушунид карданй шуданд... Онхо то Урал территория талаб мекунанд, ки ин кобили кабул нест.
  Сталин гурусна зад:
  - Дар зимистон ба Япония зарба задан лозим, аммо Ленинград чй?
  Жуков дандонҳояшро нишон дода гуфт:
  - Ҳамла ба Петрозаводск он қадар муваффақ набуд, ки интизор мерафт. Швеция дар тарафи рейхи сеюм ба чанг дохил шуд ва ба мо лозим омад, ки бо куввахои калон мубориза барем. Бинобар ин фавран хучумро вусъат додан мум-кин набуд ва душман кисмхои вермахтро ба чо оварда, хучуми моро зада гардонданд. Шаҳри Ленинград дар ҳалқаи пур аз муҳосира қарор дорад ва ҳамаҷониба маҳкам карда шудааст. Ман фикр мекунам, ки то баҳор аз гуруснагии умумӣ тамоми аҳолӣ нобуд мешавад. Ва суқути Ленинград ногузир хоҳад буд.
  Онро бо хаво таъмин кардан амалан имконнопазир аст. Душман дар осмон комилан хукмрон аст. Немисҳо ҳоло ҳам салиби рыцарӣ медиҳанд, танҳо барои сад ҳавопаймои задашуда.
  Сталин бо ғазаб гурусна зад:
  - Ҳамлаи ноком!
  Жуков бо сараш ишора кард.
  - Бисьёр роххои охан канда шудаанд ва мо кувваи хеле камро чамъ кардаем. Ва мо бояд ба финҳо ва шведҳо эҳтиром гузорем, онҳо дар мудофиа суботкоранд. Аммо ин ҳама нест. Немисхо аз Мурманск хам гузаштанд. Холо ин шахр ихота шудааст. Мо намедонем чӣ кор кунем!
  Сталин гурусна зад:
  - Кушодан!
  Жуков эътироз кард:
  - Ман барои ин қувват надорам! Ва душман метавонад тамоми нимҷазираи Карелияро забт кунад!
  Сталин фармуд:
  - Қувваҳоро кашед ва озод кунед! Дар зимистон, немисҳо он қадар қавӣ нестанд. Онҳоро ба таври капиталӣ пахш кардан мумкин аст!
  Василевский кайд кард:
  - Пешгирии рахнашавии амик лозим аст ва дар он чо кувваи мо душманонро мегирад!
  Сталин наъра зад:
  Мо барои коммунизм мубориза мебарем!
  Вознесенский хабари хурсандибахш расонд:
  - СУ-100 аллакай дар металл таҷассум шудааст ва барои истеҳсоли оммавӣ омода аст. Шасси дар асоси Т-34. Истеҳсоли он хеле осон аст. Снаряд ба таппончаи нав кариб тайёр аст. Ҳамин тавр, СУ-100 аллакай дар фронтҳо пайдо мешавад. Пагох аввалин машина ба фронт меравад!
  Сталин маъкул донист.
  - Акаллан ин маро шод кард! Аммо самолёти Т-34-85 хануз аз истехсолот бароварда нашудааст. На танхо ин, зирехро тунуктар карда, вазни онро ба бист тонна расонед. Ҷангҳо нишон доданд, ки ин бадтар шуда наметавонад!
  Вознесенский кайд намуд:
  - Шумо метавонед аз чӯб зиреҳ созед! Мо дар як руз садхо ин гуна танкхо истехсол мекунем, хатто аз фашистон хам зиёдтар. Аммо мошинҳои мо ҳатто бо силоҳҳои сабуки зиддитанкӣ Фрицро ба осонӣ тирборон мекунанд.
  Жуков кайд намуд:
  - Герда ҳаст. Ин як зани олиҷаноб аст! Вай бисьёр танку тупхои моро зада галтонд.
  Сталин сар ҷунбонд.
  - Мо бояд ӯро дастгир кунем ва пошнаи урёнашро бирён кунем. Духтараки дарднок!
  Жуков розй шуд:
  - Шумо бояд онро гиред! Ва мо фашистонро нест мекунем!
  Берия бо сар ҷунбонд ва гиря кард:
  Биёед амалиёти махсус кунем!
  Сталин бо нафасгирй кайд кард:
  -Ин идеяи олиҷаноб аст, аммо... Мо ҳанӯз бояд чизеро анҷом диҳем!
  Берия бонг зад:
  - Биёед, ҳамаи онҳоро дастгир кунем!
  Сталин сар ҷунбонд:
  - Не... Куштани кахрамонхо хуб нест! Ман мехоҳам, ки Гердаро ба назди ман биёранд! Ин таъҷилӣ аст!
  Берия қайд кард:
  - Зиндагӣ?
  Сталин ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Албатта, ман зиндаам!
  Берия гиря карда, рухсораҳояшро пуф кард:
  - Њамаи имконнопазир, шояд ман ®атман донам!
  Чанд нафар духтарон доманхои кутох ва пои урён пайдо шуданд. Онхо стаканхои майро бардошта ба аъзоёни ГКО чашмак заданд.
  Жданов кайд намуд:
  - Дар армия ба мо бештар духтарон лозиманд! Дар он ҷо корҳоро ба тартиб меоранд!
  Сталин гуфта буд:
  Ман Анастасия, Мирабела , Акулинаро бо "Ситораи Шараф" бо алмос сарфароз мегардонам! Шаъну шараф ба СССР!
  Хама якдилона фарьёд заданд:
  - Шаъну шараф ба кахрамонон!
  Ва онхо кафкубй карданд.
  Яке аз духтарон хам шуда, зону зада, мӯзаҳои Сталинро мебӯсид.
  Сарфармондехи олй ба болои вай май рехт ва наъра кард:
  - Кувваи мо мушти мост!
  Берия хитоб кард:
  Гитлер аблаҳ аст!
  Сталин эътироз кард:
  - Нодон не, балки тачассуми макру фиреб!
  Ва хама боз чапакзанй карданд.
  . БОБИ Љ12
  Шаҳри Ульяновск комилан муҳосира карда шуд, аммо то ҳол дар .... Аллакай охири мохи ноябр асту барф борида, шабнам меборад. Немисхо ба хучум чандон майл надоранд ва то хол тирпарронй мекунанд.
  Дар ҳаво, ҳаво чандон парвозкунанда нест. Аммо духтарон то ҳол мубориза мебаранд ва мӯъҷизаҳои мардонагӣ нишон медиҳанд.
  Герда бо экипажи худ дар киштии "Пантера-2". Аммо танки Пантер-3 бояд ба зудӣ пайдо шавад ва ҷанговар воқеан мехоҳад, ки дар он ҷанг кунад.
  Дар айни замон вай ба мавқеъҳои шӯравӣ тир холӣ мекунад.
  Вай бо пои луч тупро ба нишон дода, тир холй кард. Вай сию чоруми советиро шикаста, хитоб кард:
  - Барои Пруссияи мукаддас!
  Шарлотта низ аз туп тир холй карда, гаубицаи советиро сурох карда, чир-чир мекард:
  - Хушбахтии мо абадй аст!
  Кристина низ тир холй карда, душманро бо пои урёнаш зада, чир-рак зад:
  - Барои чунин бачахое, ки ба мо сазоворанд!
  Магда низ хеле дақиқ тир холӣ карда, чир-чиррос зад:
  - Барои бузургии империя!
  Ва дар навтарин СУ-100, чор нафари Элизабет меҷанганд.
  Духтарон таппончаи нави худгард ва тирандозиро азхуд кардаанд.
  Элизабет бо ангуштони бараҳнааш тир холӣ кард ва суруд хонд;
  Чаллоди фашист китфашро канда,
  Ана раке, кандча, парма дар даст!
  Мехоҳад ҷисми ҷонро маъюб созад,
  Аъҷубаи ночиз, аммо зебо ба назар мерасад!
  
  Ӯ ваъда медиҳад, ки пул, киштиҳо дар баҳр,
  Ҳатто унвон чӣ дода метавонад!
  Дар ҳақиқат туро дар хатти худ гузошт,
  Охир, барои у ту танхо мурдаю бозй хастй!
  
  Ӯ мехоҳад дар бораи тиҷорати мо донад,
  Дар занҷири камбағалон чӣ нав аст, ки занҷир зананд!
  Аз ин рӯ, ман саховатмандона мошин меронам,
  Падар ва хатто модарашро фаромуш кардан!
  
  Вале мо ба Ватан устуворона хизмат мекунем,
  Моро бераҳмии ҷаллод шикаста наметавонад!
  Шоха аз шамол хам мешавад,
  Ва тифлони урён гиря мекунанд!
  
  Бале, ман дар даври душвори аввал мағлуб шудам,
  Аммо Худованди Мутаъол имкони ҷуброн хоҳад дод!
  Ва он гоҳ ман худам душманро ба нокаут мефиристам,
  Мушти ман хазандаро сахт часпонад!
  
  Ватан ба ман чунин кувва мебахшад
  ки дарди тамоми шиканчаро бартараф кардан мумкин аст!
  Ва берун шав аз ин гӯри бепоён,
  То нахӯрад, хирси хашмгин!
  
  Каме бештар ва наҷот наздик аст -
  Мо бар душман галаба мекунем!
  Дар зери пардаи нури коммунизм зиндагй кардан,
  То ки Офтоб хонаро бо зар пур кунад!
  Ва духтарон суруд хонда, аз тупи нави марговар тир мепарронданд. Онҳо ҷанговарони бениҳоят пурқувват мебошанд.
  Елена хандида гуфт:
  - Коммунизм сохта мешавад, мо ба он боварй дорем!
  Кэтрин бо ин изҳорот розӣ шуд:
  - Коммунизм месозем ва галаба хохад шуд!
  Евфразия онро гирифта, гурриш кард ва бо ёрии ангуштони бараҳнааш тир холӣ кард ва ба Пантера зад.
  Баъд чанговар хичиррос зад:
  - О, коммунизм, коммунизм! Софизм сахт торумор карда мешавад!
  Ва "Пантера", ба пешона ва аз дур зад.
  Инҳо духтароне ҳастанд, ки шумо онҳоро ба осонӣ шикаста наметавонед.
  Холо мохи декабрь меояд... Японхо дар шароити хавои хунук чангро кариб бас карданд.
  Аммо дар фазо, бо вучуди зимистонгузаронй, чангхо давом доранд.
  Дар ин ҷо Toshiba ва Toyota, ду халабони ҷопонӣ мисли дуздони ноумед меҷанганд.
  Тошиба самолётхои советиро бо ангуштони пои барахна зада галтонда, дар болои шуш хитоб мекунад:
  - Ман як духтари олӣ ҳастам!
  Тойота як ҷангандаи русро нокаут карда, дандонҳои марворидашро нишон дода, бо итминон тасдиқ мекунад:
  - Ва он ҷо як зани гипер !
  Занони Ҷопон, албатта, муборизони қудрати бузурги ибтидоӣ мебошанд. Ба шарафи самурай муқобилат кардан мумкин нест.
  Аммо ба хар хол ос-мон дар чушу хуруш аст.
  Ва дар хушкӣ чор духтари ниндзя ба маҳви сарбозони шӯравӣ машғул шуданд.
  Духтари ниндзяҳои кабуд маросими истиқболи осиёбро баргузор кард, якчанд ҷангҷӯёни русро буриданд ва бо ангуштони бараҳнааш нахӯди маводи таркандаи қудрати бузурги харобиоварро сар дод.
  Вай онро пора кард ва дар твиттер навишт:
  - Салом Япония!
  Духтараки ниндзяи зард низ бо шамшер техникаи шабпаракро месуруд. Вай якчанд рақибонро бурида, фиғон зад:
  - Барои интиэоми коммунистй!
  Ва бо ангуштони бараҳна, чӣ гуна як тӯҳфаи харобиовари нобудкуниро оғоз кардан мумкин аст.
  Сипас шиква мекунад:
  - Барои бузургии Япония!
  Духтари ниндзяҳои сурх бо шамшерҳо қабули чархбол баргузор кард. Вай бо ангуштони бараҳна тӯҳфаи марговари маргро партофт ва фарёд зад:
  - Барои ишқи ман!
  Ва он гоҳ вай қайд кард:
  - Ва коммунист дар кучо интиком мегирад?
  Ниндзядухтари зард, ки сарбозони русро пора-пора карда, бо пошнаи урёнаш боз норинҷак партоб карда, гуфт:
  - Ва бо вуҷуди он, ки шӯрбо бо гурба хоҳад буд!
  Духтари сафедпӯсти ниндзя, рақибони худро бурида, бо ангуштони бараҳнаи худ тӯҳфаи маргро партофта, дод:
  - Мо барои идеяхои коммунизм галаба мекунем!
  Ва ҳар чор ҷанговар бо хор механданд ва дандонҳои марвориди худро нишон медиҳанд.
  Декабрь зуд гузашт... Баъди мухосира немисхо хам Уфа ва хам Саранскро гирифтанд. Аммо Ульяновск то ҳол дар муҳосираи комил нигоҳ дошт.
  Сталин фармон дод, ки Соли нав ба ҳар сурат шаҳре, ки Ленин зода шудааст, баргузор шавад.
  Аммо немисхо ба сармо нигох накарда, аллакай ба Казон наздик мешуданд. Ҳамин тавр, СССР дар арафаи фурӯпошии комил қарор дошт.
  Дар СССР чй кор кардан лозим аст, хануз аник ва фикру мулохи-захо набуданд.
  Сталин соли навро дар Москва ва дар бункер пешвоз гирифт. Нигохаш хира буд, вале майли чанг суст намешуд.
  Дар айни замон, Гитлер тасмим гирифт, ки дар Либия, ки дар он ҷо гарм аст, барои худ як фарс ташкил кунад.
  Ва дар он чо аз тамошои муборизаи духтарони гладиаторхо лаззат мебурд.
  Дар арафаи Соли нав ба гайр аз бомбаборонкунии Москва, чизи зиёд руй надодааст.
  Ва баромади аввалин серияи "Пантера" -3. Ин танк гафсии зиреххои "Тигр"-2, вале нишебихои калон дошт ва вазнаш хамагй чилу панч тоннаро ташкил медод. Ва баландии он камтар аз ду метр кам шудааст. Мотори пуриқтидори 1200 қувваи асп дар як блок ва дар он бо трансмиссия ҷойгир аст. Худи мошин комилан муҷаҳҳаз ва бо оптикаи аъло ва стабилизатори гидравликӣ буд . Ва дар манораи танг тупи 88 мм дар 100 EL, хеле дақиқ ва зиреҳпӯш буд.
  Герда ва дастаи у бо хамин машина рафтанд. Таҷҳизоти мукаммал ва сабуктар, аз болои барф ба таври комил давида. Ин танк дар маҷмӯъ комил аст. Ва зиреҳи ӯ бо нишебиҳои калон пешонии мошинро комилан муҳофизат мекунад. Қисми болоии корпуси 150-миллиметрӣ махсусан дар кунҷи 40 дараҷа аз уфуқӣ сахт муҳофизат карда шудааст. Ва ин тақрибан 330 миллиметр зиреҳ дар кунҷи навад дараҷа аст. Ба болои корпуси "Пантера-3" ягон тупи советй надарояд. Поён сеяки майдони пешонии баданро дар 120 мм ва дар як кунҷ ишғол мекунад ва инчунин қариб ногузар аст.
  Пешонии манора 185 миллиметр гафс буда, дар кунчи 50 дарача аст, ки барои тупхои советй низ касногузар аст.
  Аммо дар ин ҷо ҷонибҳо дар 82 мм бо нишебиҳо заифтаранд ва онҳоро гирифтан мумкин аст. Махсусан СУ-100, як таппончаи нави худгарди шӯравӣ бо осонии истеҳсол ва зиреҳпӯшии тӯп ба зудӣ дар байни сарбозон маъруфият пайдо кард.
  Герда аввалин тирро ба суи кушунхои советй пар-тофт. Вай танки ИС-2-ро сурох карда, худро изхор намуд:
  - Ин муборизи хуб аст!
  Шарлотта ба суи душман тир холй карда, бо пошнаи луч тугмаро пахш карда, мошини советиро шикаста кайд кард:
  - Ин техника кариб бенуксон аст!
  Кристина, ки бо ангуштони пои бараҳнааш тупи автоматии немисиро ҳадаф қарор дода, қайд кард:
  - Зиреҳи бортӣ хеле заиф аст! Мо мошини пурқувваттар медоштем!
  Магда низ аз пои урёнаш тир холӣ кард ва дар ғазаб онро гирифта дод зад:
  - Фақат тройка мебуд, аммо тройка шӯхӣ мекард!
  Духтарон бошад, бо як овоз хандиданд... Танк дар хакикат хуб аст, махсусан характеристика-хои ронандагии он.
  Аз озмоишҳои ҷангӣ ва мошини E-100 гузашт. Ҳарчанд вай вазнин аст. Аммо он хуб ҳифз шудааст. Ва силоҳҳои ӯро ин қадар осон гирифтан мумкин нест.
  Ва дар он хам духтарони немис нишастаанд. Ва сарфи назар аз шабнам, пойлуч ва дар бикини.
  Адала, ки ба харифони худ тир холй карда, ба душман зарба мезад, худро мантикона баён кард:
  - Мо дар замони коммунизм зиндагй мекунем!
  Ва чӣ гуна бо пошнаи урёнаш пахш мекунад...
  Агата, ки ба мавқеъҳои шӯравӣ тир холӣ карда, бо ангуштони пойи худ ба ҳарифон зарба мезанад, чир-чир мекард:
  - Ва бузургии галабаи мо асрхо хохад буд!
  Агнес инчунин бо пои луч, албатта, ба суи аскарони пиёдагарди советй пора-пора тир холй карда, гуфт:
  - Не, мо ба фюрер таслим намешавем!
  Духтараки танк Афина бо ангуштони пои бараҳнааш ба душман зарба зад ва дод зад:
  - Барои фюрер, на фюрер!
  Агнес хандида гуфт:
  Мо як қабилаи суперменҳо ҳастем!
  Андриана, ки ба батареяи советй тир холй карда, мавкеъхои душманро несту нобуд мекард, забонашро бароварда гуфт:
  - Бузургии немисхо сайёраро мешиносад!
  Ва бо зонуи урёнаш гуё ба душман фишор меовард.
  Агата, ки оташро сарварӣ мекард, қайд кард:
  - Мо аждахоро пора-пора мекунем...
  Танки Е-75 хануз тайёр набуд. Фюрер талаб кард, ки вазни он шасту панҷ тонна ва муҳаррики 1500 қувваи асп барои ҳаракати баланд ва зиреҳи паҳлӯӣ дар нишебиҳои калон ҳадди аққал 170 миллиметр бошад. Ва он вақт гирифт.
  Аммо хозир фашистон ба хар хол галаба карда истодаанд... Дар мохи январь нихоят Ульяновск афтод. Фриц ба штурми Горький ва Казон шуруъ кард.
  Онхо аз Москва хеле дуртар баромаданд.
  Сталин сахт хашмгин шуд, вале коре карда натавонист. Воқеан, ту дар ин ҷо чӣ кор карда истодаӣ, нокомии комил...
  Аммо духтарон хам дар осмон ва хам дар замин чанг мекунанд...
  Ҳамин тавр, СУ-100-и Наташа аз ҷониби як ҳавопаймои ҳамлаи Олмон бо зарбаи ҳавоӣ нобуд карда шуд. Ин хеле хуб баромад. Ҳарчанд на комилан оқил ва боистеъдод. Аммо, Наташа аслан хонандаи синфи якум нест ва девона аст.
  . Ҳозир духтар шуд В аллакай шинос танк Т -34. Фақат Камтар дуст . Манора калонтар ва _ асбоб калибр дар 85 миллиметр ба чои 76. шасси Қисми собиқ .
  Духтарон гирду атроф печида дар ҷой . Онхо монанди _ _ Ва пештар , дар як бикини _ А Ин ҷо мошин советй истеҳсол _ Бихӯред Ва снарядхо дар ҷой .
  Супермен-Наташа Бо каноатманд дидан хандид :
  - А Дар куҷо фашистон ?
  Пайдо шуд дарун танк тасвир алоқаи ҷавон . писар твиттер навишт :
  - Ана Ин танк , ки пайдо шуд дар фронтхо дуюм дунё чангхо В чилд чорум сол Ва пеш ҳозир аз соли ҷойгир шудааст дар мусаллах Сурх армия . Ба вай муқобилат мекунад , E -25. таппончаи худгард бо 88 мм туп ва 120 мм фронталӣ зиреҳ . Хуб мубориза !
  Дар ҳақиқат В дур Бо калон мехнат Метавонед дида мебароем олмонӣ таппончаи худгард . хамида , бо дароз баррел . бегона духтароне , ки _ Пас барвакт чап фронтхо бузург Ватандуст ҷангҳо . Аммо Супермен Наташа фавран ҳамон қайд кард :
  - Вай мо Мумкин ки ба даст . У вай дарозӣ дар 71 EL .
  Зоя Ин ҷо ҳамон пешниҳод кард :
  - Бояд рафтан В ҳаракат ба _ Не зад !
  Футурист-Анжелика В нороҳатӣ пай бурд :
  - Ана лаънат ! Фавран ҳамон лағжид болотар мо мошин !
  Куратор-офицери чавони онхо хашмгинона эълон кард :
  - А Ин Бештар ҳеҷ чиз ! Э-75 буд мебуд Бештар бадтар ! Шумо мебуд вай на дар зери як кунҷ мебуд Не сӯрохшуда . А Пас ҷуръат !
  Супермен Наташа худаш гузашт Ва садо дод :
  -Чӣ тавр дуруст коммунист , И мегуям ба шумо - ба ҷаҳаннам !
  Футурист-Анжелика аккос задан , пой задан пойлуч пой :
  - Биёед, баромад кунем !
  советй мошин баъзе танг оғоз ёфт ва садо дод . сурох олмонӣ В пешона ғайривоқеӣ Ва бояд Дароед фриц В тахта . Аммо кушиш кунед Ин кардан ? У аз вай тӯлонӣ силоҳ Чӣ хел лаънат ... боқӣ мемонад танҳо шумор дар суръат .
  Супермен-Наташа хашмгин шудан Мунтазам олмонӣ тупхои худгард Бале Бештар Сабуктар сию чор ҳамин тавр вай бартарӣ медиҳад В хусусиятҳо . Ин ҷо Шумо беихтиёр шумо девона мешавед .
  советй мошин меравад дар наздикшавй . Хуб қуттӣ фишанг бехтар собиқ .
  Светлана истирохат мекунад урён пошнаҳо Ва твитҳо :
  - Фюрер зуд Мо биёед онро ҷамъбаст кунем !
  Футурист-Анжелика тасдиқ мекунад монанд :
  - Гитлер Мо Биёед нобуд кунем !
  Мӯйҳои тиллоӣ Зоя ғуррон кард :
  - Дод ба ӯ шитоб кардан Аз ҷониби erysipelas !
  ДАР ин лаҳза вазнин снаряд Гитлер силоҳ хушнуд бевосита В асос манорахо . Духтарон бардоштанд Ва азоб кашид В канда металл .
  ВА баъдтар ба ман як сония диҳед Ҳама чор кариб шуд комилан урён дар panties ва овезон дар раф . Дар зери пойлуч пой зебоиҳо аланга зад оташ . Шӯъла лесид урён , латиф пойҳо духтарон .
  Супермен Наташа кушиш кард гиря аммо _ вай пойҳо шуд катъй печида В лавҳаҳо , ва Хеле бемор дароз кард рагҳо . Ин буд классикӣ раф , бо анъанавӣ тост кардан пошнаҳо . А дар духтарон пойҳо Хеле ҳатто секси , ва оташ лесидан _ пойҳо мекунад онхо Бештар ҷолибтар .
  Аммо дардовар зебоиҳо . Онхо кушиш озод шавед . Аммо тахтахо Хеле пойдор . А вай Бештар Ва духтарон валкиранд _ партофтан вазнҳо .
  Ҳамон занони ҷанговар В кӯтоҳ юбка , бо пойлуч пой , урён даст , аммо бадан фаро гирифта шудааст нуқра почта занҷир . Онхо мола покерҳо сӯхтор , ва партофтан шур ба _ пошнаҳо бирён қавитар .
  Ин ҷо Ва раф маълум мешавад буғумҳо , ва оташ картошка поён . А Ин ҷо Бештар Ва шоҳзода аз сулолаи шоҳ Вилям пайдо шуд . ДАР дастхо дар август писарон , шоҳзода-демиург, ки мубодила карданд дуюм миллион доллар барои мавқеъ дар SS қамчин аз чиркин сим _ А Бештар Ва вай Валкирия гармоиш аз оташгиранда _
  Prince Deity чашмак зад ва Чӣ хел мезанад Супермен Наташа Аз ҷониби мушакӣ бозгашт _ Харчанд духтар Ва далер, вале _ вай аз пошнаҳо пеш пушти сар ҳайрон монанди ин дард , ки _ зебо ваҳшӣ дод зад .
  Баъдӣ зад писар - шоҳзода поён овардааст дар Зоя . Та Гарчанде Ва фишурда сахт дандон , не баргузор гардид аз фарьёд занед . А дар баргашт пайдо шуд хунхор рахҳо Ва сӯхтааст _
  Барбаросса Ҷр. Бо табассум гуфт :
  - Таълим шумо Бештар зарур !
  Баъдӣ зад бояд Аз ҷониби Футурист Анжелика . ВА ин зани ҷавон Не баргузор гардид аз фарьёд занед . писар часпид фарзандони ман пойлуч пои В оташ _ Истихроҷ карда шудааст чолок ангуштон чӯб Ва паридан сурхча хайвонхо В чеҳра . Та дод зад Бештар қавитар аст , дард мекунад !
  Барбаросса Ҷр. Бо каноатманд дидан гуфт :
  - Аммо Шумо ҳамон мехостанд Бо Олмониҳо !
  Баъди як таркиш гирифт , ва Светлана . Чӣ хел ки Не фишурда даҳон аммо _ Ҳамон дод зад . Ҳама ҳамон қамчин аз гарм , гарм сим буд Бештар Бештар дардовар , Чӣ хел аланга дар зери пойлуч пойҳо . Тем зиёда аз он _ духтарон аллакай одат барои солхо идора бе пойафзол , ва онхо пойҳо пойҳо , хеле чандир Ва пойдор .
  Аммо оташ Ва онхо мепазад . Валкирия аллакай В дастхо доранд ва _ қамчин аз сурх-гарм сим .
  Супермен Наташа дар ҳама гулӯ дод зад :
  - Бале Чӣ Ин ин аст ?!
  Барбаросса Ҷр мегӯяд:
  - Пурсиш аз хонумҳои саркаш! Шумо дар асорат ҳастед ва барои ҳама чиз ҷавоб хоҳед дод!
  Наташа қайд кард:
  Мо намехоҳем ин тавр мурдан! Биёед, биёед ва мо муборизаро давом медиҳем!
  Барбаросса хурдӣ гиря кард:
  - Чаро туро иҷозат дод?
  Анжелика ҷавоб дод:
  - Мо ҷодугар ҳастем ва мо метавонем ба марде, ки моро наҷот медиҳад, тӯҳфаи аз ҳама имконпазирро бидиҳем!
  Барбаросса Бок ҳайрон шуд:
  - Бале, ба ман чй медихед?
  Наташа дилпурона гуфт:
  - Мо туро чавони абадй мегардонему ту харгиз пир намешавй!
  Писараки хурдакак сар ҷунбонд.
  - Бале, ман метавонам туро раҳо кунам! Аммо чӣ тавр шумо инро исбот карда метавонед!
  Наташа гуфт:
  - Дастатро дар оташ гузор ва ба ту зарар нарасонад! Шумо хоҳед дид, ки мо метавонем ҷодугарӣ кунем!
  Барбаросса хурдй дасташро эхтиёткорона ба оташ андохта, онро гардонд ва бо табассум чавоб дод:
  - Бале, метавонед! Хуб, озодии ту ба ивази ҷовидонии ман чӣ мешавад!
  Ва духтарон имконияти нав доранд. Аммо чанг хануз давом дорад... Мохи январь Горький ва Казонро гирифтанд.
  Дар аввали мохи февраль немисхо ва финнхо ва шведхо Карелияро ишгол карда, ба Архангельск хучум карданд. Вазъият хеле тезу тунд шуд.
  Элизабетро бо СУ-100 ба ин шаҳр интиқол доданд.
  Вай дар он ҷо ҷанг мекард. Феврал ва шабнам. Аммо духтарон хануз пои луч мечангиданд.
  СУ-100 ҳамагӣ ҳаждаҳ тонна вазн дорад, ки муҳофизати тирпаронӣ дорад. Вай осебпазир аст, аммо мобилӣ. Ва ӯ набояд дар камин қарор гирад; вай бояд ҳаракат кунад, то аз зарба нарасад.
  Вақте ки шумо ҳаракат мекунед, танк гарм мешавад ва духтарони пойлуч ва бикинипӯш чандон сард нестанд.
  Элизабет, ки ба фашистон тир мезад, месуруд:
  - Аммо онҳо шароит доранд! Ва инак рӯзи чоршанбе аст! Бо вуҷуди ин, хунук барои саломатии шумо муфид аст! Ҳавои сард барои саломатии мо муфид аст!
  Ва бо ангуштони бараҳна, чӣ тавр ба фашистон заряд. Ва Т-4 ин танки хурд вайрон шудааст.
  Ҷанговаронро бояд ҷанговарони синфи азим қайд кард.
  Екатерина низ бо пои урёнаш тир мепарад ва чир-чир мекунад:
  - Коммунизм!
  Елена низ ба суи душман тир холй карда, ба вай мушт зада, гушношунидона хандид:
  - Моро ғалабаи девонавор интизор аст!
  Эфразия бо пои бараҳнаи худ, ки аз сардӣ кабуд шуда буд, ба танкҳои Вермахт мушт зада, дилпурона ҷавоб дод:
  - Ҳеҷ чиз моро боздошта наметавонад!
  Ин ҷанговарон танҳо суперанд!
  Вале афсус, ки кахрамонии онхо нихоят хурд аст... Архангельск хам афтод... Равшан аст, ки лавозимоти чангй намерасад....
  Немисхо аз акибгох ба суи Москва харакат мекунанд. Дар мохи март мухорибахо барои Рязань cap шуданд. Лашкари гитлерй аз шарк ба гирду атроф мерезанд...
  Баъзе чораҳои фавқулодда лозиманд.
  Маскав то ҳол нигоҳ дорад ва Сталин як шӯрои амниятро ҷамъ кардааст. Муҳокима асабонӣ буд. Идеяи нав набуд.
  Танҳо Берия пешниҳод кард:
  "Шояд мо дар ҳақиқат бояд ба Рейхи сеюм бо ҳар шарте сулҳ пешниҳод кунем, то даме ки онҳо ба мо даст нарасонанд!"
  Сталин бо хашму газаб чавоб дод:
  - Ин муносибати конструктивй нест, рафик Берия! Мо ба ҳаракатҳои қавӣ ниёз дорем!
  Маршал Василевский софдилона чавоб дод:
  - Захира нест, чаноби олй! Кариб хамаи онхо дар набардхои нобаробар торумор карда шуданд. Ба ғайр аз СУ-100, дар силсила дигар навъҳои силоҳи нав вуҷуд надоранд. Дуруст аст, ки ИС-3 ба наздикй тайёр мешавад, аммо тайёр кардани ин танк душвор аст ва дар шароити хозира ба силсила баровардани он душвор аст.
  Маршал Жуков бо хашму газаб кайд кард:
  - Агар галаба карда натавонед, пас танхо як чиз мемонад - бошарафона мурдан!
  Сталин чизе гуфтан мехост, вале духтари получ дар юбкаи кутох пайдо шуд. Пошнаи лучашро дурахшанда, фиристодан овард.
  Сталин чашмонашро аз болои он давида, бо хашм наъра зад:
  - Ленинград, ки ба гуруснагй ва ба мухосираи якмоха тоб оварда натавонист, афтод! Холо шахри дуйуми моро краутхо забт кардаанд!
  Маршал Жуков дастонашро дароз карда, кайд кард:
  - Оҳ, Сталини бузург... Ин даҳшатнок аст!
  Берия таклиф кард:
  - Шояд ба шарафи ин хазор кас тир холй кунем?
  Сарфармондехи Олй хитоб кард:
  - Хомуш кун, эй аблаҳи бемӯй! Чизе бояд кард!
  Молотов духтаю асабонй зонухои урёни духтаронро сила карда, таклиф кард:
  - Биёед, ба немисхо созиши муваккатии оташбасро таклиф кунем ва танхо баъд аз он бо хар гуна шартхо гуфтушуниди сулхро cap кунем.
  Сталин хитоб кард:
  - Кӯшиш кунед! Аммо таслим нахоҳад шуд. Москва меафтад, мо чанги партизанй мекунем!
  Берия бо табассуми хушомадгӯёна қайд кард:
  - Аммо ин танҳо дарди мардумро зиёд мекунад, рафиқ Сталин. Мумкин ки...
  Сталин бо катъият мушти худро ба руи миз зад:
  - Не! Бигузор Молотов гуфтушунидро таклиф кунад! Ва дигар чизе, мо то охир мубориза мебарем!
  Немисхо дар миёнаи мохи март Рязаньро ихота карданд. Кушунхои советй бо нарасидани лавозимоти чангй кушиш карданд, ки аз шахр берун шаванд.
  Аленка ва дастаи у давида истодаанд, пои луч дар болои барфи обшудаи бахор мепарад.
  Духтаре ба суи фашистон тир холй карда, месарояд:
  - Шаъну шараф ба рухи мо, шаъну шараф ба мамлакати бузург!
  Ва бо пои урёнаш туҳфаи марговареро мепартояд. Ва фашистонро ба хар тараф пароканда кунед.
  Анюта ба харифони худ тир холй карда, чунин дод:
  - Ва зарбаи мо, ҳадяи муқаддас ва музд!
  Алла низ давида, ба суи фашистон оташ мезанад, бо пои луч як бастаи ангиштро мепартояд ва гуш мекунад:
  - Мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем!
  Ва акнун Марями дурахшон, ки ба фашистон тир холй карда, онхоро бодиккат даравида, бо дандонхои дандонаш наъра зада, чир-чир мекунад:
  - Моро касе боздошта наметавонад!
  Ва пошнаи лучаш як бастаи харобиовари марг ва саркӯб фиристод.
  Маруся, ки ба фашистон тир холй карда истодааст, комилан мантики кайд мекунад:
  - Коммунизм харгиз аз байн намеравад!
  Матрёна ба суи душман тир холй карда, сафхоро кам карда, комилан мантикй ва окилона кайд мекунад:
  - Ва боварй ба партия асрхо бокй мемонад!
  Ва ангуштони пои луч ҳадяи нобудиро мепартоянд.
  Духтарон аз ринг фирор карданд. Аммо вазъият хануз пуршиддат аст.
  Ва онҳо ҷои рафтан надоранд.
  Обшавии бахор пешравии немисхоро каме кашол дод. Гайр аз ин, фашистон бо Япония муттахид шуда, ба истилои Осиёи Миёна пеш рафтанд.
  Ин ҳам онҳоро парешон кард ва моҳи апрел нисбатан ором гузашт. Ва дар мохи май, нихоят аввалин танки советии ИС-3 бароварда шуд. Ва уро ба паради Якуми Май расондан мумкин буд.
  Сталини пиру нотавон ба ин нигаристу хамвор шуд. Зуҳури ӯ ба таври марговар хаста буд.
  ИС-3 бо назардошти заҳматталабии истеҳсолот ҳанӯз ҳам серия шуда натавонист.
  Фарқи асосии он аз ин ду танҳо шакли манора буд. Вай мисли табақи парвозкунанда ва пешонааш мисли нӯги турна буд. Албатта, кунҷи афзоишёфтаи майл қисми пешро хуб муҳофизат кард, аммо истеҳсоли мураккабро ба бор овард. Илова бар ин, қисми поёни пешонӣ осебпазир буд ва агар снаряд ба он ҷо бархурд, он гоҳ дигар рикошет намешуд.
  Сталин дасташро ҷунбонд ва ба бункер ғайб зад, рейди навбатии фашистон оғоз шуд. Дар хучумхои хавой самолётхои ТА-400 ва Ю-287 бо боли акибдор иштирок карданд.
  Ва боз ба радио ракетахои баллистикиро, ки бо болхо рохбарй мекарданд, парронданд.
  Кремль зарари калон дид.
  Сталин дар бораи парвози Москваи худ ба таври чиддй фикр мекард.
  Дар нимаи мохи май аз нав таксим кардани Осиёи Миёнаро ба охир расонда, фашистон аз шарку гарб ба мукобили Москва хучум карданд. Боз як чанги шадид ба амал омад.
  Чанговарони советй кахрамонона мечангиданд. Аммо қувваҳо хеле нобаробаранд. Дар чангхо танкхои Е-75 "Тигер-3" низ пайдо шуданд. Ва ба таври оммавӣ "Пантера" -3. Ҷангҳо, бигӯем, ғайриоддӣ мебошанд.
  Дар охири мохи май дар аввали мохи июнь фашистон мухосираи Москваро амалан пурра ба охир расонданд.
  Сталин ботантана эълон кард, ки дар пойтахт мемонад ва то дами марг дар он чо меистад.
  Москва тирборон ва тирборон карда шуд. Вайро хатхои хеле пуриктидори мудофиа ихота карда буданд, ки бартараф кардани онхо чандон осон нест. Дар пойтахт захираи бузурги лавозимоти харбй ва озукаворй чамъ карда шуд.
  Ва Сталин дар шаҳри зеризаминӣ нисбатан бехатар буд.
  Гитлер 22 июни соли 1945, вакте ки аз огози Чанги Бузурги Ватанй расо чор сол гузашт, фармон дод, ки хучуми пойтахтро бас кунад, балки онро бо артиллерия ва авиация мунтазам нест кунад. Ва дилпурона бомбаборон карданро давом диҳед.
  Ва ҳамлаи давомдор ба Сибир кӯчид. Свердловск ва Челябинскро гирифтан лозим буд, то даме ки ин шахрхо барфро пушонанд... Дар охири мохи июнь дар аввали мохи июль хар ду шахри асосй баъди чангхои якрав гирифта шуданд... Немисхо дар тамоми Сибирь харакат мекарданд. Посёлкахои Советхо паи хам аз байн мерафтанд.
  Дар мохи сентябри соли 1945 фашистон ба Новосибирск наздик шуданд. Барои ин посёлка низ задухурд ба амал омад.
  Армияи Сурх хамрохи отрядхои махаллй мечангид. Тамара дар ин чо хам мисли кахрамонона чангид.
  Аллакай охири моҳи сентябр аст, барф меборад ва ях мекунад. Ва батальони духтарон пои луч мечангида, кахрамонии ачоиб нишон медиханд.
  Ва ҷанговарон мисли пантера меҷанганд.
  Тамара навбат дода, бо пои луч як бастаи ангиштсангро партофт ва чир-чир кард:
  - Моро касе боздошта наметавонад! Ҳеҷ кас наметавонад моро мағлуб кунад!
  Духтарони дигар ноумедона наъра мекунанд:
  - Мемурем, вале таслим намешавем!
  Ва ҷанг идома дорад ...
  Новосибирск танхо дар аввали мохи ноябрь афтод... Чанг давом кард. Иттифоки Советй хануз хам таслим нашуда буд. Москва мухосира ва дар зери оташ буд.
  Дар шаҳри зеризаминӣ захираи стратегии озуқаворӣ ва лавозимоти ҷангӣ нигоҳ дошта мешуд, то муддати тӯлонӣ нигоҳ дошта шавад.
  Немисхо шахрро пай дар пай бомбаборон ва тирборон мекарданд.
  Дар ин чо танки нави вазнини "Рат" низ мавчуд буд. Ин машина ду хазор тонна вазн дошт ва бо якчанд туп мусаллах буд.
  Мошини зиреҳи 400 мм ҳамчун танки рахнакунанда истифода мешуд... Аз санҷиши ҷангӣ гузашт....
  Аммо вай ба хорпуштҳо часпид ва аз ҷониби як халабони камикадзе, ки ӯро зад, нобуд карда шуд.
  Бо вуҷуди ин, як танки нави "Рат"-2 пайдо шуд, ки ҳатто калонтар ва вазнинтар аст...
  Сталин соли нави 1946-ро дар Маскав ҷашн гирифт, ки то ҳол гирифта нашудааст. Пешвои бузурги СССР ба муъчиза умед мебандад. Москва ба шахри хакикии калъа табдил ёфтааст.
  Таъмини озуқа метавонад барои ду соли дигар ва бо назардошти кам шудани шумораи аҳолӣ аз сабаби бомбаборонкунӣ ва тирпарронӣ, барои муддати тӯлонӣ давом кунад. Аммо лавозимоти ҷангӣ аз суръат ва шиддати ҳамлаҳо вобаста буд.
  Бо вуҷуди ин, Берия қайд кард:
  - Шояд рафик Сталин дар бораи озодии мо бо Гитлер розй шавад?
  Сарфармондехи Олй, бо катъият изхор кард ва мушти худро сахт ба руи миз зад:
  - Ман бо одамхӯрон гап намезанам Лавренти! Шумо фаҳмидед!
  Берия оҳе кашид:
  Биёед ба мӯъҷиза умедворем!
  Сталин бо овози баланд гуфт:
  -Сабр ва каме талош!
  . ЭПИЛОГ
  Соли нави 1946 дар мухорибахои махаллй гузашт. Немисхо ва японхо тадричан хамаи шахрхои калонро забт карданд. Верхоянск дар мохи август аз хама охир афтод. Немисхо танкхои нави АГ-50 дар шакли пирамида доштанд.
  Тамара ва дастаи вай дар Верхоянск сахт чанг карданд.
  Духтарон чун ҳамеша пойлуч ва бикини пӯшида буданд.
  Онхо то дами марг мубориза бурданд. Ва бо ангуштони бараҳна онҳо бастаҳои тарканда бо қувваи марговарро партофтанд.
  Ва он гоҳ, ки лавозимоти ҷангӣ тамом шуд, онҳо тавонистанд тавассути таҳхонаҳо ва нақбҳо ба тайга раванд.
  Онхо тайёр буданд, ки ярок ба даст гирифта, чанги партизанй бошад хам, боз чанг кунанд.
  Дар СССР минтакахои партизанй ба вучуд омада, чанги пинхонй cap шуд.
  Пойтахт ҳанӯз ҳам истода буд, аз ин рӯ Гитлер мехост, ки онро гурусна гузорад ва сарбозони худро, ки аз ҳад зиёди онҳо аллакай мурда буданд, наҷот диҳад.
  Ва духтарон бошад, бо роху усулхои гуногун фашистону японхоро несту нобуд карданд.
  Хусусан Наташа ва бригадаи у.
  ВА шуд боз В Т -34-85. Мошин , албатта ҳамон , не нав . ВА барои охири чил шашум соли кӯҳнашуда _
  А Ин ҷо Ва АГ -50. Хотиррасон мекунад паст пирамида Бо Хеле дароз баррел . Мошин тамоми шаст панҷ тонна . Ғафсӣ зиреҳ ко ҳама кунҷҳои 250 мм дар зери майл кардан . Барои снарядхо T -34 комилан касногузар .
  Супермен Наташа В нороҳатӣ садо дод :
  - Ин Чӣ хел вазифа ! Бардоштан кӯҳ !
  Футурист-Анжелика ба атроф нигарист . Ҳозир Онхо буданд В вай анъанавӣ бикини . ВА чизе _ _ зебоӣ омад дар ақл .
  А Светлана пахш кард дар фишанг пойлуч пошнаҳо Ва ронданд танк . Вай садо дод :
  - Манёвр ! Фақат манёвр !
  AG -50 бо муҷаҳҳаз шудааст пурқувват 105 мм туп Бо дарозӣ танаи дар 100 EL . У қодир зад дар калон масофаҳо _ Онхо бештар , й сию чор Бо сифат зиреҳ ҳаргиз зид нест . Як зад Ва хотима .
  Светлана оғоз меёбад гардиш советй танк . Ин ҷо душман тир мезанад . снаряд ҳатто камтар нигарон аст зиреҳ . Аммо Ба хушбахтона меафтад . А дар поёни кор кувва бузург - уран аслӣ .
  Супермен-Наташа пичиррос зад онхо арғувонӣ лабҳо :
  - Дар нишонаҳо Бо андӯҳ боз ру ба ру _ империя таваллуд шавад !
  Футурист-Анжелика тир бо истифода аз _ пойлуч ангуштон пойҳо . снаряд хушнуд В хануз истода пирамида танк . ВА лағжид Бо зиреҳ В рикошет . Аллакай Хеле вай моликӣ Ва цементонидашуда .
  олмонӣ танк , албатта яксон , ногузар , бо ҳама кунҷҳо ҳатто Барои IS -7. А дар ҳақиқат Дар куҷо пеш вай Т -34-85.
  Боз олмонӣ мепартояд ... Светлана пахш кард урён пошна дар тормоз . ВА метавонист гурехт танк аз мағлубият . Гарчанде марговар тӯҳфа лағжида гузашт умуман наздик .
  Супермен Наташа В хашм гуфт :
  - Бале Мо Ва часпида !
  Футурист Анжелика хандид . Вай хунукназарона канда шуд Бо худам бюстгалтер _ фош карда шудааст баланд сина Бо тути заминӣ пистонҳо _ Вай дандонҳояшро бардошт онхо марворид дандон _ ВА твиттер навишт :
  - Тарсончак Не бози мекунад В хоккей !
  ВА пахш кард арғувонӣ пистонак дар триггер . Чунин Ин ҷо вай далер Ва дурахшон вай шайтон . А Мумкин ки меҳрубон , русӣ фаришта таҷассум .
  снаряд парвоз кард аз Не аз ҳад зиёд дароз муза . Аз наздаш гузашт ... Ва хушнуд бевосита В танаи олмонӣ мошинхо AG . рад кард вай монанди зарба задан крекер .
  ВА Ҳама чор духтарон хор , аккос зад :
  - Як , ду - И зад ! Фриц Аз ҷониби шохҳо Пас дод !
  ВА Чӣ хел чунбондан Онхо онхо пойлуч пойҳо . Ин ҷо Ин духтарон ! А Кай дар тирпарронй истифода бурдан урён сандуқ аст _ В сад як бор самараноктар .
  Супермен-Наташа Бо табассум пай бурд :
  - Ин танк Ҳозир Барои мо бехатар . Аммо Чӣ хел вай вайрон кардан ?
  Зоя Бо табассум пешниҳод кард :
  - А В мубориза ковбой услуб , мо вай тоза кунед !
  Светлана суръат гирифт ҳаракат вай танк . Аммо рақиб , ногаҳон гашт Ва шитофтанд дар гурез . У суръат гирифт аҷиб зуд : ҳама ҳамон турбинаи газ муҳаррик . ВА буд равшан тезтар аз _ Т -34-85.
  гуё фил гурехт аз . _ Ҳама мебуд ҳеҷ чиз . Аммо филхо роҳкор ҳаракат ҳатто Хеле зуд .
  Супермен-Наташа хашмгинона ҳаракат кард Аз ҷониби зиреҳ пойлуч пои Ва фарёд зад :
  - Ана ! Хуб Чӣ хел охир _ _ Мо акиб монд аз фашистон !
  Зоя Бо андӯҳ В овоз , суруд :
  - Ҳама чиз имконнопазир , имконпазир В мо дунё !
  ВА ларзонд вай мӯй , рангҳо барг тилло _
  Футурист-Анжелика Бо лаззат суруд ва _ озод карда шуд дигар ниҳонӣ . ки зад В зирехпуш сахт Ва шикаст .
  - Рав ки оё орзуҳо бемислу монанд ... Бофтан ки оё гулчанбархо дер ... хомуш буд Герасим баъзан ! _ _ Ҳозир У савганд мехурад фаҳш !
  Светлана ба таври қатъӣ пай бурд :
  - Ќасам дашном додан аст _ беодоб !
  Супермен-Наташа чизе мехостам _ _ _ гуфтан . _ Аммо Ин ҷо пайдо шуд дигар фашистй танк _ Дар бораи ин як бор E -75. Ҳамон Хуб ҳифз шудааст В пешона , аммо бисьёр бадтар Бо тарафҳо _ Оё дуруст аст, сию чор вай Ҳама баробар аст Не зарба занед
  Дар бораи ин маротиба , Зоя партофт Бо худам бюстгалтер _ ВА фош карда шудааст арғувонӣ пистонак .
  гирифт Ва пахш кард ширмаконӣ дар триггер . таппонча кор кард ...
  снаряд боз хушнуд бевосита В танаи оммавӣ силоҳ . ВА сад панҷ миллиметрӣ таппонча баромад аз бино .
  ВА ин олмонӣ шитофтанд дар гурез . Хуб роҳ баромад аз бино аз хама бештар ҳифз шудааст мошинҳо _ _ пӯст Аз ҷониби танаи .
  Супермен Наташа аз хурсандй изҳор дошт :
  - Ана бубинед ! Мо мо ғалаба мекунем !
  А Ин ҷо Ва сеюм танк _ Дар бораи ин маротиба " шоҳӣ" шер ". У вай силоҳ , бомбаандоз калибр дар 450 миллиметр . Чунин Агар ғамгин , пас кам умуман Не ба назар мерасад .
  Супермен-Наташа дар ин як бор карор дод тир худаш . Ман онро бардоштам бюстгалтер _ Кадом дар вай охир _ _ баланд , ва чандир сина _ тару тоза ҳамчун _ дар духтарон . ВА ҷанговар Чӣ хел мегирад Ва пахш хоҳад кард ёқут пистон _
  Снаряд парвоз кард ... Ва " Royal шер " гирифт бевосита В танаи . ВА бузург мошин Чӣ хел таркидан . Чӣ Ва ҷуфт истода Аз ҷониби кунҷҳо танкхо парвоз кард дар баъзе садхо метр .
   Бале Ва сию чор ларзид . Мошин базӯр Не чарх зад ва шуд канда аз замин _
  Футурист-Анжелика ҳатто зад дар фуруд омадан пешонӣ , дод зада :
  - гуё аспхо хар !
  ВА таҳдид кард Фриц мушт .
  Супермен-Наташа буд қаноатманд ва _ хандид марворид , хеле калон дандон :
  - Ана Мо дод Аз ҷониби душман ! Чӣ хел бояд !
  Зоя суруд , бо лаззат :
  - Муҳаббат Ва марг ! Хуб Ва бад ! Чӣ муқаддас Чӣ гунахкор ... А ба ман бидонед Ҳама баробар аст !
  ВА духтар ҳаракат кард пойлуч пои Аз ҷониби металл _
  Баъдӣ душман E -100. Мошин хатарнок _ БО бомбаандоз ва 75 мм _ туп Бо Хеле дароз баррел . Чунин ҳамла тағирот , ва қодир ичро намояд роль Ва мубориз танкхо . А ҳафтоду панҷ миллиметр силоҳ Барои советй танк хеле кифоя .
   А танаи бомбаандоз фаро гирифта шудааст cap .
  Супермен-Наташа худаш гузашт дар Кӯмак пойлуч пойҳо ва _ твиттер навишт :
  - Хайр , биёед вай задан ?
  Зоя , ҷунбиш дандон , розй шуд _
  - Албатта мекунем ! _
  Футурист-Анжелика арғувонӣ пистонак пахш кард дар триггер . таппонча кор кард . туф кард қотил заряд . ВА халалдор шуд нисбатан борик вале _ аммо дароз танаи олмонӣ силоҳ .
  Светлана бо шавку хавас твиттер навишт :
  - Аҷоиб ! А Ҳозир додан Оташ ман !
  ВА ҷанговар Ҳамон фош карда шудааст ман тан . У ҳама чорхо сина дар баландӣ . ВА Хеле ҳатто зебо , ша®вонї , дилфиреб . Пас Бо чунин духтарон ман мехоҳам ки кардан ишк . Хуб, чӣ _ Мумкин ки бошад бехтар онхо ? Шояд танҳо _ дигар духтарон !
  ВА Ин ҷо зани ҷавон дастгир шуд лаҳзае , ки cap оғоз намуд кушода . ВА истифода бурдан ман арғувонӣ пистон мисли _ озод мекунад снаряд Аз ҷониби олмонӣ бомбаандоз .
  А фриц Не идора карда шуд ҳатто Ва чашм чашмак задан ... Чӣ тавр мегирад Ва таркид ... Дар Ҳама тарафхо пароканда тамокукашӣ металл .
  Светлана молиш дод худат қавӣ дастхо Ва гиря кард :
  - И зан асил аждаҳо !
  ВА Чӣ хел ханда ! ВА ҳа _ _ нишон хоҳад дод забон !
  Супермен-Наташа гирифт Ва бо шавку хавас суруд :
  - Ватандор ! советй ватандӯст ! Чандто Фриц куштанд шумо !
  Зоя бардоштан суруд ва _ ларзиш урён сина , идома дод :
  - Ватандор ! Сурх ватандӯст ! ВА дар духтарон Ҳама шумо орзуҳо !
  ВА Ҳамон ҷанговар Чӣ хел мегирад Ва вай ханда мекунад ! ВА овула нишон хоҳад дод ! ВА табассум дандонҳо - дандонҳо !
  ВА пойлуч пойҳо ҳаракат хоҳад кард фишанг ...
  Духтарон дар ин ҷо ба таври равшан беҳтарин худро доранд, гарчанде ки онҳо як зарфи кӯҳна доранд. Ва онхо кори партиявиро давом медиханд.
  Аммо 20 апрели соли 1947 хучуми нав ба Москва cap шуд. Дар он японхо, туркхо ва хамаи кушунхои хоричй иштирок доштанд.
  Гитлер нихоят сабр тамом шуд ва карор дод, ки СССР-ро бархам дихад. Ва шахсан бо Сталин, ки бо ӯ ҷанги партизанӣ дар қаламрави Русия идома дорад.
  Мисли, агар Маскав суқут кунад, он гоҳ ҷанг бешубҳа хотима меёбад.
  Ва як ҳамлаи ҳалкунанда ва умумӣ оғоз ёфт.
  Танкхои хеле вазнини "Рат"-2, "Монстр", Е-200, Е-500 ва гайра низ ба хучум гузаштанд.
  Якум, шаҳр бо мушакҳои баллистикӣ тирборон карда шуд.
  дискетҳои ҷангӣ, осебпазири Рейхи сеюм низ истифода мешуданд . Чунин аст армада.
  Аленка ва бригадаи у бо немисхо мардонавор вохурда, ба онхо чанг доданд.
  Алёнка бо ангуштони бараҳнааш граната партофт, тир холӣ кард ва бонг зад:
  - Барои рӯҳи рус!
  Анюта, ки ба харифони худ тир холй карда, сафи душманонро даравида, бо пошнаи урёнаш чир-чир-чи-чир карда, бастаро ба марг дод:
  - Барои бузургии коммунизм!
  Алла, ки ба суи душманони СССР тир холй карда, бо ангуштони пои барахнааш бомба партофт:
  - Барои Модари Рус дар коммунизм!
  Мария ба суи душман аник тир холй карда, уро дилпурона даравида, дандонҳояшро нишон дода қайд кард:
  - Русия ба раҳбари нав ниёз дорад!
  Матрена қайд кард, ки рақибонро тирборон карда, дилпурона несту нобуд кард ва бо ангуштони бараҳнааш боз як тӯҳфаи маргро дод:
  - Албатта, лозим аст!
  Ва аз партоби вай, ки ба майдони конькибозӣ бархӯрд, ду танки олмонӣ бархӯрд.
  Маруся ба суи фашистон тир холй карда, бо гайрати калон кайд кард:
  - Ҳама чиз дар СССР буд, аммо душман рақамро гирифт!
  Ва бо пошнаи бараҳнаи худ, чӣ гуна ӯ қотил ва бераҳмро оғоз хоҳад кард!
  Аленка рафиконашро ташвик кард:
  - Барои дафни Рус' шитоб накунед! Мо низ корҳое дорем!
  Ва бо ангуштони пои урёнаш туҳфаи харобиовари нобудиро мепартояд.
  Анюта ба суи фашистон тир холй карда, ба ин розй шуд:
  - Душманонро сахт мезанем, дарьёи Ватан хушк намешавад!
  Ва бо пошнаи бараҳна ва мудаввар , духтар ба таври энергетикӣ ба душман таслим мешавад.
  Алла ба суи фашистон тир холй карда, пораи моддаи таркандаро аз тир холй карда, бо ангуштони барахнааш ресмонро кашида гуфт:
  - Ин танҳо як супермен хоҳад буд - ки Сталинро иваз мекунад!
  Мария, ки бо дакикии ачоиб тирпарронй мекард ва бо ангуштони барахнааш граната мепартофт, ба сухан баромад:
  - Ҳар чизе ки тағир намеёбад, ҳама чиз ба сӯи беҳтар аст!
  Матрёна, Фрицро бо зарбахои ба максад мувофик зада галтонда. Ва он гоҳ, ки бо пои луч танкро вайрон карда, қайд кард:
  - Мо бо иродаи тагйирнашаванда ва кахрамононаи худ!
  Маруся бо пои урёнаш як даста граната партофт. Хамин тавр, тупи худгарди фашистон чаппа шуда, хичиррос зад:
  - Ман қавитарин хоҳам буд!
  Алла транспортёрро аз фашистон бо партоби граната бо пошнаи барахнааш зада галтонда гуфт ва ислох кард:
  - Ман не, мо! Ҳама чиз қавитар аст!
  Аленка ба сурудхонӣ шурӯъ кард, то рӯҳияи ҷангиро баланд кунад ва ҳангоми рафтан оҳанг эҷод кард. Ва духтарони бокимонда ба суи фашистон тир холй карда, онро бардоштанд;
  Мо духтарони мамлакати СССР,
  Ки барои тамоми ҷаҳон машъал аст ...
  Намунаи бузургиро ба ту нишон диҳем,
  Ана корнамоихои кахрамонона суруда шудаанд!
  
  Духтарон дар зери байраки сурх таваллуд шуданд,
  Ва пои луч аз сардиҳо мешитобанд...
  Духтару писарон барои Рус мубориза мебаранд,
  Баъзан арӯс ба бача садбарг медиҳад!
  
  Бар коинот байраки сурх мешавад,
  Мисли алангаи машъал чунон дурахшон шавед...
  Охир мо як чавчи кахрамонона дорем,
  Ва байраки мо мисли халтаи сурх медурахшад!
  
  Бовар накун, фашисти лаънатй намегузарад,
  Ва рӯҳи рус ҳеҷ гоҳ аз байн нахоҳад рафт...
  Ғалаба ҳисоби беохир мекушояд,
  Биёед ба ҳама салом гӯем !
  
  Русия як кишвари аҷиб аст
  Шумо ба халкхо коммунизм додед...
  То абад аз ҷониби Худо саховатмандӣ дода,
  Барои Ватан, барои бахту саодат ва озодй!
  
  Душман Ватанро маглуб карда наметавонад,
  Ва новобаста аз он ки ӯ чӣ қадар бераҳм маккор буд ...
  Хирси шикастнопазири руси мо,
  Аскари Россия бо галабаи худ чунон машхур аст!
  
  Мамлакати зебои советй
  Духтарон дар он фахр мекунанд, ки онҳо зебо ҳастанд ...
  Вай ба мо то абад бо таваллуд дода шудааст,
  Комсомолецхо бошад, одил бошем!
  
  Мо дар канори Маскав ҷанг мекунем,
  Барфҳои тӯфони барф ва духтарон пойлучанд ...
  Ватанро ба шайтон надихем,
  Хатто бо хасу дакик тир меандозем!
  
  Ҳамин тавр, дар хашм духтарон ба ҷанг майл доранд,
  Ва онҳо як бастаи таркиши урёнро бо пошна мепартоянд ...
  Вай танҳо як фашист аст, зеро вай олиҷаноб аст,
  Дар асл, танҳо Қобил бад!
  
  Душманон натавонанд бар духтарон,
  Онҳо зери чунин ситора ба дунё омадаанд...
  Аҷубаи шикастнопазир хирси мост,
  Ватанро кй зан кардааст!
  
  Мо духтарони рус хубем
  Мо аз шиканҷа ва сармо наметарсем...
  Ва дафъ кун, ба ҳамлаи лашкари бад бовар кун,
  Душман аз доз ба хашм меояд!
  
  Душман тавонист аз Маскав баргардад,
  Гарчанде ки ӯ қудрати зиёд дорад ...
  Мо духтарон аз худамон фахр мекунем
  Рақибон ҳама дар қабрҳо нопадид мешаванд!
  
  Бовар макун, Русро душман маглуб карда наметавонад,
  Азбаски ҳар рыцар аз памперс ...
  Шикорчӣ ба сайд табдил ёфт,
  Ва рақиб ҳанӯз кӯдак аст!
  
  Аммо рӯҳи рус, ба рӯҳи бузург бовар кунед,
  Дар он, шумо медонед, ин гуна қувваҳо пинҳон шудаанд ...
  Онро ба душман торумор хоҳад кард,
  Дар ниҳоят, рыцарҳо дар набардҳо мағлубнашавандаанд!
  
  Духтарон шубҳаҳои худро тарк кунед
  Мо ҷасуртарин медонем дар ҷаҳон ҳастем...
  Биёед лашкари шайтонро ба дӯзах партоем,
  Биёед душманони ҳамаро дар ҳоҷатхона тар кунем!
  
  Ҷанги муқаддас хотима меёбад
  Дар сайёра сулҳ ва субҳ ҳукмфармо хоҳад буд...
  Вай то абад бо офтоб маълум аст,
  То абад тобистони шуълавар!
  
  Ва коммунизм абадй дар шаъну шараф,
  Ва Ленин ва Сталини бузург бо мо ҳастанд...
  Дар филми хунин танҳо ҳоло фашизм аст,
  Ва иродаи мо аз пӯлод қавитар аст!
  
  Русияи ман дар тӯли асрҳо ҳукмронӣ мекунад
  Ва ба тамоми олам хушбахтӣ бахшид ....
  Ба кувваи пӯлодии мушт лозим аст
  Ва шуҷоат, вале резиш оқилона!
  
  
  
  Ҷодугарон силоҳҳои аҷибе эҷод мекунанд
  Герда, Шарлотта, Магда ва Кристина, ки он вақт аз ҷониби паланг озмуда шуда буданд, инчунин модели умедбахшро таҳия мекарданд: Panthers -2. Духтарон мотор ва трансмиссияро дар як блок - дар руи он чой дода, манораро тангу хурдтар карданд. Ва қуттии редуктор дар худи мотор насб карда шуд. Дар натича "Пантера" -2 силуэти зери ду метр шуд ва шумораи аъзоёни экипаж то се нафар кам шуд. Гафсии зиреҳи пешонии корпус дар зери нишебиҳои калон то 120 мм ва паҳлӯҳо дар нишебиҳо то 82 мм афзуд. Ва манораҳо то 150 мм пешонӣ ва 82 мм тарафҳо, дар зери нишебиҳо мебошанд. Дар баробари ин тамоми мошин ба 35 тонна кам карда шуд, ки ин имкон дод, ки бо двигатели 700 кувваи асп кор карда, суръат ва маневрнокии танкро зиёд кард. Дар баробари ин, тобовар будани мошин низ бехтар шуда, шасси сабуктар ва таъмиру нигохдории он хеле осон гардид. Дар маҷмӯъ шаш ролик мавҷуд аст, ки амалӣ ва қулай аст. Гитлер "Пантера"-2-ро писанд омад ва аз чилу се сентябри соли чорй ба серия дохил шуд. Мошин муваффақ аст, бо таппончаи хуб, зиреҳпӯш ва оташфишони зуд. Вай бо эргономикаи аъло кор мекард ва зуд ҳаракат мекард.
  Ва аз хама мухимаш он аст, ки истехсол кардан осонтар ва кам металлро талаб мекард. Ва дар айни замон он бо зинда мондани сармоя фарқ мекард. Аз чунин мошине, ки нишебиҳои калони зиреҳ дорад, рахна кардан осон нест.
  Чанговарони советй ба проблемам чиддй дучор шуданд. Илова бар ин, олмонҳо, ба ҷои барномаи Vau , ба рушди як ҷанговари халқӣ сармоягузорӣ карданд ва XE-162-ро, ки истеҳсоли оддӣ ва арзон ва хеле сабук ва маневрӣ доранд, офариданд.
  Маълум шуд, ки ин машина дар шароити мусоидтар кор карда баромада шуда, идоракунй нисбатан осон аст. Ва ин барои ӯ осон нест.
  Ман ба гардани кушунхои советй ва иттифокчиён чангхои шадиди хавоиро бор кардам. Вазни самолёт дар вакти холй хамагй якуним тонна ва кариб пурра аз чуб иборат буд. Ҳамин тавр, мошин хеле самаранок баромад.
  Вазъият аз он сабаб бадтар шуд, ки духтарони олмонӣ ба қисмҳои авиатсионӣ фаъолона ворид шуданд.
  Альбина ва Алвина ба гирифтани холҳо фаъолона шурӯъ карданд, чун қоида, пойлуч ва танҳо дар бикини мубориза мебурданд. Ва ин духтаронро паррондан мумкин набуд. Ва худи онхо ин кадар фаъ-олона душманро мебурданд. Ва ин малламуйҳо чӣ қадар зебо буданд: танҳо ориёиҳои ҳақиқӣ!
  Альбина бо пои зеби худ триггерро пахш карда, як-ду самолёти советиро бурида, фарьёд мезанад:
  - Шаъну шараф ба Рейхи сеюм!
  Альвина пистони арғувониашро ба триггер пахш карда, се мошини советиро пахш карда, гурриш мекунад:
  - Шаъну шараф ба Ватани мо!
  Духтарони ҷанговар - шумо наметавонед бигӯед, ки онҳо заифанд. Не, онҳо хеле хашмгинанд ва қодиранд ҳамаро пора-пора кунанд.
  Дар маҷмӯъ, ин лашкар. Ва дар зимистон хатти фронт муътадил гардид. Майнштейн ба хучуми чавобй cap кард ва муяссар шуд, ки кушунхои советиро аз Днепр торумор карда, як чуфт дегхои калон ба вучуд оварад. Немисхо хам хучуми назди Ленинградро зада гардонда тавонистанд. Дар ин чо онхо ба хатти тавонои мудофиа такья мекарданд. Илова бар ин, пас аз шикаст дар Украина, Сталин чанд дивизияро аз ин самт дур кард ва ба немисҳо имкон дод, ки ҳамлаҳоро дафъ кунанд. Фронт устувор буд ва немисҳо тавонистанд дар зимистон дар тамоми периметри ҳамла тоб оранд.
  Герда шахсан дар Пантера 2 ҳамроҳи духтарон ҷангид. Ва новобаста аз зимистон, зебоиҳо пои луч ва танҳо бикини пӯшида меҷангиданд.
  Герда бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш карда, ба душман зарба зад ва хиҷир зад:
  - Шаъну шараф ба империяи мо!
  Шарлотта инчунин фишангро бо ангуштони бараҳна пахш карда, манораи сию чорро вайрон кард ва бо хашм тасдиқ кард:
  - Шаъну шараф ба кахрамонон!
  Кристина бо пистони арғувонаш тугмаро пахш карда, ба мошини шӯравӣ зада, хиҷир зад:
  - Ва ҷалол бар мо!
  Магда аз чор пулемёт тир холй карда, аскарони пиёдагарди советиро бо ёрии ангуштони пои барахнааш бурид ва дод:
  - Шаъну шарафи абадй, галабаовар!
  Ҳамин тавр, духтарон ваҳшӣ шуданд ва пошнаи бараҳна ва мудавварашон дурахшид.
  Ва дар наздик шудани киштии "Тигр"-2 ин танк, ки вазнаш панчоху панч тонна аст, ваъда медихад, ки пешониаш 250 миллиметра ва пахлуяш 170 миллиметра дошта бошад.
  Он бо тупи 88-мм дар 71 EL, ин як мошини хеле хуб аст.
  Ва холо дар бахор немисхо аллакай дар Италия пеш рафта, иттифокчиёнро дилпурона торумор мекунанд.
  Онҳо Неаполро гирифта, Сицилияро забт мекунанд.
  Ва аскарони иттифоқчиён садҳо ҳазор нафарро таслим мекунанд. Ва онҳоро бодиққат пора кунед. Пантераҳои олмонӣ боздошташавандаанд.
  Духтарон бошад, инглисхоро ба зонуяшон меафтонанд ва пойҳои бараҳнаву кандашудаи онҳоро мебӯсиданд ва бо забонашон пошнаи мудаввари зебоҳоро мелесанд.
  Дар моҳи июн, иттифоқчиён кӯшиш мекунанд, ки аскарони десантро дар Нормандия пеш баранд. Аммо онҳо дар он ҷо шикасти сахт мегиранд. Боз, садҳо ҳазор маҳбусон ва бисёр техникаи забтшуда.
  Рузвелт ба сактаи дил гирифтор шуда, нотавон мешавад. Штатхои Муттахида кушиш доранд, ки ба чунин чанги душвор хотима диханд. Англия вариантхои бастани сулхномаро бо Краутхо дида мебарояд. Вазъиятро бо ёрии самолётхои реактивй пурзуртар бомбаборон кардани шахрхои Англия вазъиятро тезу тунд мегардонад. Аммо чанговарони Англия ба ин гуна самолётхо расида наметавонанд.
  Ҳамин тавр, Черчилл ба дархости сулҳ оғоз мекунад. Аммо фюрер бемайлон аст. Вай бо дарки қудрати худаш мешиканад.
  Аммо Англия хануз хам ба сулх розй аст. Ва ин Сталинро ба ташвиш меорад, ки ба Фюрер сулхнома пешниход мекунад. Гитлер розй мешавад, ки амалиёти чангро се сол бас кунад, ба шарте ки диверсияи партизанй ба амал наояд ва тарафхо дар сархадхои худ бимонанд ва СССР ба немисхо нефть ва нон мефурушад.
  Сталин ба ин розй шуд... Ва фрицхо дастони онхоро кушоданд.
  Зарбаи аввал, албатта, Гибралтар аст. Пас аз забт кардани ин қалъа, шумо метавонед қӯшунҳоро ба масофаи кӯтоҳтарин ба Африқо интиқол диҳед. Дар вакти хучум кардан ба калъа немисхо автоматхои навтарини МП-44-ро истифода бурданд, духтарон низ онхоро такмил доданд: онхоро хеле осон ва боэътимодтар карданд.
  Ва Альбина ва Альвина дар осмон, духтароне, ки ҳавопаймоҳои Олмонро хеле амалӣ ва тезтар карданд, меҷангиданд.
  Ва онҳо иттифоқчиёнро росту чап торумор карданд. Гибралтар бошад, дар ҳаракат гирифта мешуд. Франко мачбур шуд, ки ба ультиматуми Гитлер розй шавад. Нагузоред, ки фашистон мамлакати шуморо ишгол кунанд.
  Немисхо бо танкхо суръат гирифта, ба мавзеи душман зада даромаданд.
  Пас аз суқути Гибралтар, краутҳо ба Марокаш ворид шуданд. Ва онҳо ҳудудҳоро забт карда, ҳаракат карданд. Махсусан танкхои Фриц дар саросари Алчазоир харакат мекарданд. "Пантера" 2 зуд дар қад-қади рег лағжиш мекунад. Он бо двигатели пуриктидор модернизация карда шуд ва он ба парвоз баромад. "Пантера"-2 бо муҳофизати пешонаи худ низомиёнро комилан қаноатманд кард ва "Тигр"-2 умуман як танки аҷибе буд. Иттифоқчиён гӯё нобуд шуданд.
  Духтарони олмонӣ дар биёбон, одатан пойлуч ва бикини пӯшида меҷангиданд. Онҳо танҳо пӯстро бо креми махсуси муҳофизатӣ молида буданд, то он сӯхта нашавад.
  Он гох зебоихои англиси асиршуда ба зону зада, пошнаи духтарро лесид мекунанд. Ва ба онхо, махсусан африкоиён, ки бо шавку завк ин корро мекунанд.
  Соли чилу панчум барои немисхо хеле муваффакиятнок буд, онхо кисми зиёди Африка ва Шарки Наздикро ишгол карданд. Ва дар нимаи аввали соли 1946 онхо Хиндустон, Бирма ва бокимондаи Африкаро низ забт карданд. Ва дар масъалаи таъминоти кушунхо, васеъ кардани алока ва рельеф нисбат ба муковимати подразделенияхои Англия ва Америка проблемахо бештар буданд. Зиёда аз ин, кушунхои мустамликадорон аслан чанг кардан намехостанд. Дар технология олмонҳо дар сифат бартарии беандоза доранд. Масалан, ME-262 X ва суръаташ то 1200 километр дар як соат ва силоҳ панҷ тупи ҳавопаймо мебошад. Ва Штатхои Муттахида ва Англия хануз самолётхои киркунандаи реактивй барои истифодаи чанг каму беш мувофик нестанд ва хатто камтар самолётхои бомбаандоз надоранд.
  Ғайр аз он, олмонҳо дискотека доштанд , ки суръати тақрибан чор суръати садоро таҳия мекарданд. Ба шарофати ҷараёни ламинарӣ, ки дар атрофи мошинҳо ҷорӣ мешуданд, онҳо аз силоҳҳои хурд комилан осебпазир буданд. Вале аз ин сабаб худашон тир холй карда натавонистанд. Аммо аз баландй бомба партофтан, онро барои разведка истифода бурдан ва аз хама мухимаш мошинхои душманро зада галтондан, бо самолётхои реактивй зада галтондан мумкин буд.
  Табақҳои парвозкунанда силоҳи муассир буда, масофаи дур доранд ва қодиранд аз Аврупо ба Иёлоти Муттаҳида парвоз кунанд. Ва онҳоро баъзан духтарони хеле зебо идора мекарданд, ки бо пойлуч ва дар бикини мубориза бурданро афзалтар медонанд.
  Ана, Гертруда ва Ҳавво дар парвозанд. Ин ду шириниҳои аҷибанд. Масалан, як амрикоии сиёҳпӯст дастгир карда шуд. Ба лӯла баста. Ва ҳамин тавр дар камолоти марди ӯ онҳо муддати тӯлонӣ савор шуданд, ки маҳбус аз ҳуш рафт, аз ҳад зиёд кор мекард.
  дискетро гирифта, ба суи максад нигаронида , самолётхои Америкаро зада галтонд. Ана як духтари мубориз.
  Ва Ҳавво низ бо ёрии ангуштони бараҳнааш мошинро ба сӯи душман бо қувваи марговар равона мекунад.
  Ва бо хашму газаб ба душман зарба мезанад ва мошинхои Англия ва ШМА меафтанд.
  Десанти немисҳо дар охири моҳи ноябр ба нақша гирифта шуда буд. Аввалан, дар ин вақт ҳеҷ кас интизор нест. Дарвоқеъ, ҳаво чандон хуб нест ва зинда мондан хатарнок аст. Аммо дар рузхои ором шумо метавонед аз лаби Ла-Манш шино карда ба замин гузаред. Илова бар ин, дар фурудгоҳи шабона афзалиятҳо мавҷуданд, зеро муҳофизат кардан дар торикӣ хеле мушкилтар аст.
  Немисхо то ин вакт флотхои Англия ва Америкаро хеле кушта буданд.
  Аз ин рӯ, бе ягон мушкилот фуруд омадан интизор буд. Батальонҳои махсуси духтарон бояд як қувваи зарбазанандае буданд, ки ҳатто дар сардиҳои охири моҳи ноябр танҳо дар як бикини пойлуч буданд.
  Десант 26 ноябри соли 1946 cap шуд. Дар солгарди интихоботи Рейхстаг, ки баъд аз он Гитлер вазифаи Рейхканцлерро гирифт.
  Касе набуд, ки фуруд омаданро боздорад. Ва дар хучум оммаи калони аскарони пиёда ва хатто танкхои охирини пирамидахо иштирок доштанд. Ки аз ягон кунҷ ворид шудан мумкин нест.
  Духтарон, албатта, дар дохили онҳо меҷанганд ва далерона амал мекунанд.
  Ва баъзе ҷанговарон аллакай пои луч дар болои кӯлҳои шаб яхкардашуда канори яхро мешикананд. Ва онҳо хеле сахт мубориза мебаранд. Ва онҳо мӯъҷизаҳои аҷибе мекунанд. Ва ҳангоме ки онҳо бо ангуштони бараҳнаи худ норинҷакҳоро мепартоянд ва бритониёиро пора мекунанд, ин бениҳоят сард мешавад ...
  Герда бошад, дар танки "Тигр"-4 пирамида бо туп ва бомбаандоз ва хеле далерона чанг мекунад. Снарядро пас аз снаряд мефиристад ва душманонро аз ҳам ҷудо мекунад.
  Духтар мисли девона рафтор карда, тугмаҳои джойстикро бо ангуштони бараҳна пахш карда, наъра мезанад:
  - Мо дандонҳои худро фаъол мебарем, хеле нест мекунем!
  Шарлотта ҳангоми тирандозӣ пистони арғувонро истифода бурда, онро ба тугмаи джойстик пахш карда, ба душман зарба мезанад, вай чир-чир кард:
  - Коллективи универсалии бинокории мо!
  Кристина инчунин бо истифода аз ангуштони бараҳнааш бо мушак партоб кард. Вай душманони зиёдеро торумор карда, гур-гур кард:
  - Барои бузургии Рейхи сеюм!
  Магда аз паси вай гуррос зад. Ин дафъа бо пистони Тарбуз. Душманро пора-пора карда, наъра кард:
  - Барои коммунизми ориёй!
  Ана духтарони сатҳи олӣ! Ва чй тавр аскарони пиёдагарди духтарон бо пои луч медаванд, дар сари рох граната мепартоянд. Ва чӣ қадар бузург ва марговар аст.
  Духтарон хеле ҷанговар ва зебо ҳастанд.
  Ва онхо ба росту чапи Англия торумор карда истодаанд. Тааҷҷубовар нест, ки бо чунин ҳамла ва фуруд омадани ҳам аз Фаронса ва ҳам аз Норвегия, Англия ҳамагӣ даҳ рӯз истода буд. Ин бузург аст!
  Метрополия афтод. Ва марҳилаи баъдӣ раҳпаймоӣ ба Амрикост. Дар мохи февраль немисхо ба зимистон нигох накарда, ба Исландия десант cap карданд: Амалиёти "Икар" ва ин территорияи мухимро ишгол карданд.
  Ва боз духтарони пойлуч аз батальонхои гуногуни СС дар мухорибахо иштирок карданд.
  Ва онхо пошнаи лучро дар барф дурах-шонда, муваффакият ба даст оварданд.
  Сталин дар мохи марти соли 1947 ба Гитлер таклиф кард, ки ба мукобили Штатхои Муттахида чанги якчоя cap шавад. Фюрер ба ин розй шуд, вале ба шарте, ки СССР танхо Аляскаро, бо ягон рох территорияи конуниро баргардонад. Ва ӯ худро бештар вонамуд нахоҳад кард.
  Сталин ба ин розй шуд... Ва хучуми кушунхои советй ба воситаи Аляска cap шуд. Ҳамин тавр зуд ва бераҳм.
  Танкхои нави советй харакат мекарданд.
  Экипажи Элизабет дар танки аввалини таҷрибавӣ ва комилан анҷомнашудаи Т-54 ҷангид. апрели соли 1947. Дар Аляска ҳанӯз барф меборад, аммо духтарони рус пойлуч ва дар тан бикини меҷанганд. Ва чунин духтарони зебо.
  Элизабет бо ангуштони бараҳнааш ба сӯи душман тир мезанад. Ба " Шерман " -и Америка зарба мезанад . Ва дандонҳояшро нишон дода, ҷанговар мегӯяд:
  - Шаъну шараф ба идеяхои коммунизми бузург!
  Екатерина инчунин бо ангуштони бараҳнааш тир меандозад:
  - Шаъну шараф ба натичахои галабаовари армияи мо!
  Елена низ тир холй карда, ин дафъа аз пистони арғувонии синааш истифода бурда, ба душман хеле хуб зарба зад ва гуррос зад:
  - Шаъну шараф ба галабахои нави халкунанда!
  Эфрасия бо пистони Тарбуз ба рақибони худ зарба зад ва Першинг аккос зад::
  - Ва мо ғалаба хоҳем кард!
  Ҷанговарон аз афташ мисли виксҳо пароканда шуданд. Ва хамин тавр америкоиён торумор карда мешаванд.
  Снаряд ба пешонии танк бархурд, вале дархол рикош мешавад. Элизабет наъра мезанад ва ҷаҳад:
  - Шаъну шараф ба идеяхои коммунизм!
  Ва ӯ инчунин бо истифода аз ангуштони пойи худ снарядро бармегардонад. Ин духтарак дар як рисолати воқеӣ аст.
  Инҳо зебоиҳои ҷанговаранд.
  Кушунхои советй дар Аляска истодагарй карданд. Ва дар мохи май аввалин самолёти ИС-7, ки дар металл тачассум ёфтааст, омад.
  Ва дар болои он экипажи танкии Аленка.
  Дар он ҷо як духтари ҷанговар аст. Хамин ки вай ба суи душман тир холй кард, ба вай нихоят дакик зад.
  Ва таппонча, чӣ қадар пурқувват: 130 мм. Вай ба душман аз масофаи дур мушт мезанад. Амрикоиҳо то ҳол танки асосии " Шерман "-ро доранд, ки танҳо барои гирифтани зарбаҳои танкии Олмон ва Шӯравӣ хуб аст. Як Pershing каме беҳтар нест, бо таппончаи пурқувваттар аз калибри 90mm. Ва " Суперпершинг " -и хеле хурд , ки таппончааш 90 мм калибр буда, дарозии тупаш 73 ЭЛ мебошад, кодир аст дар борт ва дар наздикии самолёти советии ИС-7 захми хавфнок кунад. Тупҳои амрикоӣ танкҳои пирамидавии Олмонро аз ҳар тараф намегиранд. ИС-7 ба паҳлӯяш мушт зада мешавад. Т-54 - " Суперпершинг ", метавонад ба пешонӣ наздик ва дар масофаи дур ҷойгир шавад. Аммо хозир СССР танки асосии Т-34-85 дорад, ки хануз аз истехсолот бароварда нашудааст ва ба мукобили америкоиён чанг мекунад. Он тақрибан ба Шерман баробар аст ва аз Першинг заифтар аст.
  Бинобар ин чанговарони советй душворй мекашанд. Ва онхо ба ягона, аввалин танки тачрибавии ИС-7 бо хасад менигаранд.
  Ин мошин ифтихор ва сард аст.
  Самолётхои ИС-2 ва ИС-3 низ чанг мекунанд. Мошини охирин дар пешона гайр аз " Суперпершинг " надаромадааст . Хуб, ИС-3-ро ба кисми поёнии корпус хам сурох кардан мумкин аст.
  IS-2 дар зиреҳи пеши манора то андозае заиф аст.
  Дар ин танк духтарон Наташка ва бригадаи у мубориза мебаранд. Мубориза бо зебоӣ. Ва онҳо аз IS-2 бо снарядҳои марговар зарбаҳои зарбазананда мекунанд.
  Наташка пойҳояшро бо ангуштони бараҳна пахш карда, қотилро партофт ва амрикоиҳо ва вякнулаҳоро шикаст:
  - Шаъну шараф ба идеяхои коммунизми нек!
  Зоя пистони арғувониашро ба фишанги қотил зер карда дод зад:
  - Барои сулҳу оромии ориёӣ!
  Августин низ бо пошнаи бараҳнааш зарба зада, ба душман зарба зад ва аккос зад:
  - Барои галабахои халкунанда!
  Ва Светлана нихоят бо ангуштони барахна пойхои хурдакаки худро ба берун мепартояд, душманро бурида, чир-чир мекунад:
  - Барои куввахои бузург!
  Чанговарони зани Армияи Сурх аз Аляска пеш рафтанд. Тобистон омаду хаво гарм буд, духтарони танкапӯши бикинипӯшу пои луч хушҳол буданд. Немисҳо Гренландияро мағлуб карда, ба Канада фуруд омаданд. Ва аз ҷануб онҳо аз Аргентина ҳаракат карданд. Дар Бразилия ба гуруххои тарафдори Германия ва Америка чудо шуда буд. Немисхо бо зарбаи пурзури дивизияхои ба чанг бештар тайёр буда, масъаларо ба фоидаи худ хал карданд.
  Фашистон карбини пуриктидортару самарабахши хучумкунанда доштанд, ки вай аз масофаи дур ва хеле зуд тир холй мекард. Янкихо баъди маглубият маглуб шуданд.
  Дастаи нави духтарони англис бо сардории Ҷейн Армстронг аз ҷануб пеш мерафт... Ҷанговар дар тобистон дар Бразилия меҷангид... Нерӯҳои амрикоипараст суст муқовимат мекарданд.
  Аммо дар Венесуэла занони ҷанговар бо сарбозони амрикоӣ рӯ ба рӯ шуданд. Онҳо дар бораи кӯҳнашудаи "Пантера" -2, ки аллакай ба манфиати моделҳои пирамидавии таҷҳизот қатъ карда шудааст, мубориза бурданд.
  Аммо англисҳо, ҳатто дар ин танк, аз амрикоиҳо пурқувваттар буданд. Онҳо аз силоҳҳои худ ба Шерманҳо тир андохтанд , ки онҳо аллакай ба таври ноумедӣ кӯҳна буданд ва танҳо бо 34-уми Шӯравӣ дар шароити баробар мубориза бурданд.
  Ҷейн бо ангуштони бараҳнааш аз дур тир холӣ кард. Душманро зада, чир-чир кард:
  - Ин бузургии Бритониё аст - он пажмурда намешавад!
  Грингета бо ангуштони бараҳна пойҳои чисели худро ба душман зад. Вай Шерманро шикаста , чир-чир кард:
  - Салтанати мо сард хоҳад буд!
  Ва забони худро нишон дод!
  Пас аз он Моника тир холӣ карда, душманро бо пойҳои урёнаш рост зад ва хитоб кард:
  - Барои наҷоти ҷон!
  Ва пас аз онҳо lupanula ва Malanya. Дақиқ ба Першинг хатарноктар зада, корпуси онро шикаст.
  Албатта, бо ангуштони бараҳна вай хитоб кард:
  - Шаъну шараф ба идеяхои куввахои подшохй!
  Духтарон хеле тезу тунд ва конструктивона мубориза бурданд.
  Ва дар Канада воҳидҳои интихобшудаи Олмон ҳаракат мекарданд. Герда дар танки "Тигр"-4 пирамида Америка ва хукмронии онро торумор кард. Ва онхо дар зери зарбахои халокатовари душман пора-пора шуданд.
  Герда бо ангуштони бараҳнааш тир холӣ карда, ба душман зарба зад ва дод зад:
  - Барои коммунизми ориёй!
  Шарлотта низ кӯфт, ин дафъа бо пистони арғувонии синааш, мошини амрикоиро сӯрох кард ва гулӯла зад:
  - Барои бузургии Германия!
  Кристина низ ба душман зарба зад. Вай зиреҳи ӯро бо ангуштони бараҳнаи пойҳои кандашуда мисли пӯсти тухм кӯфта, гулӯла зад :
  - Барои комьёбихои барчастаи мо!
  Магда низ гурриш карда, душманро мисли гил торумор карда, гурриш мекард:
  - Барои чунин захирахое, ки дар афсона гуфтан мумкин нест, на бо калам тасвир кардан!
  Бояд қайд кард, ки духтарон бениҳоят ҷанговар ва хеле ҳаракаткунанда мебошанд. Бо онҳо низ хеле шавқовар аст.
  Ва он гоҳ шаҳрҳои асосии Канада афтоданд: Квебек ва Торонто. Ва ҳаёт беҳтар шуд, Фриц ва шавқовартар ...
  Гитлер эълон кард, ки Америка ба охир мерасад!
  Бо тавлиди бомбаи атомӣ, Иёлоти Муттаҳида муваффақ нашуд. Дидан мумкин аст, ки бахт дар ин маврид аз Америка ба нафъи Вермахт ру гардондааст. Хайр чӣ? Барои галаба ва муваффакият дигар асосхо низ мавчуданд. Пас, ҳоло ноумед шудан барвақт аст.
  Аммо Фриц бо полкхои хоричии худ аз чихати кушунхо аз Штатхои Муттахида хеле бартарй доранд. Ва онхо барои несту нобуд кардани душман кодиранд.
  Масалан, дар ин чо Герда чанговари сиёхпустро дастгир кард. Ва уро чунон азоб дода, мачбур карданд, ки ишкварзй кунад, ки наълашро партофт. Ва он дар асл хеле сард аст.
  Дар тирамоҳи соли чилу ҳафт, Фриц ба қаламрави Иёлоти Муттаҳида дуруст ворид шуд. Кушунхои советй хануз дар Канада мечангиданд.
  Аленка дар самолёти ИС-7 бо тамоми бригадаи Шерманхо ва Першингхо чанг кард. Шерманҳои ин ҷо аз синфи Firefly буданд, ки тӯпи дарози 76 мм дошт, ки ҳангоми тирандозӣ ба паҳлӯ барои IS-7 хатарнок аст. Ҳамин тавр, духтарон дар ҳолати вазнин қарор доштанд. ИС-7 бо тамоми афзалиятҳояш як туп дорад, ки лавозимоти ҷангии маҳдуд дорад ва на он қадар тез тирпарронӣ мекунад.
  Дар ин чо Аленка бо ангуштони барахнааш тир холй карда, ба америкой зад ва чир-чир кард:
  - Дар рохи чанги ман!
  Анюта дар навбати худ бо ёрии пистони арғувонӣ ба Шерман зад ва дод зад:
  - Барои галабаи СССР!
  Алла низ бо ёрии ангуштони бараҳна кӯфт. Он мошини амрикоиро сӯрох кард ва дод зад:
  - Барои идеяхои коммунизм!
  Мария низ бо ёрии пистони Тарбуз мушт зада, харифашро пора-пора карда, хитоб кард:
  - Барои дастнависхои бузурги Ленин!
  Ва Матрёна бо пошнаи бараҳнааш таслим шуд ва зиреҳи Шерманро пора-пора кард ва дар болои шушаш хиҷир зад:
  - Барои рыцарҳои нури ман!
  Ин панҷ аст, ин духтарон - шумо сардтарро ёфта наметавонед! Ва ҳамаи онҳо хеле ҷавон ва тару тоза мебошанд. Ва духтарон бӯи асал доранд. Бесабаб нест, ки аскарон бо чунин завк синаи Зухраро бо забонашон мелесанд. Ва онҳо то ҳол лесида истодаанд.
  Оре, ИС-7 боз таслим шуд, то ки пора-пора нашавад. Барои хамин хам ин танк аст, хама танкхо танканд.
  Шояд ба истиснои олмонии пирамидаӣ ...
  Аммо аксари Шерманҳо кушта шудаанд ва дигарон ақибнишинӣ мекунанд.
  Ана хамин тавр духтарони советй мебурданд.
  Ва дар осмон Анастасия Ведмакова ва Аленка Соколовская фрицро хирман мекунанд. Он Покрышкин ба ин духтарон мувофиқ нест. Ва зебоиҳо пойлуч ва дар бикини мубориза мебаранд. Ва пистонҳои арғувонии сина ҳангоми тирандозӣ истифода мешаванд, ки самаранокии ҷангии тирандозиро зиёд мекунад.
  Аммо вай Альбина ва Элвинро нагзтар мефахмад. Духтарон тавонистанд, ки шаш дараҷаи Салиби Найтсро гиранд. Баландтарин Салиби Найтс дар дараҷаи шашум бо баргҳои дуби платина, шамшерҳо ва алмосҳо пас аз сарнагун кардани ҳар як беш аз ҳазор ҳавопаймо ба онҳо дода шуд.
  Ана духтарон - духтарон ба ҳама духтарон ...
  Аммо ҳам Анастасия Ведмакова ва ҳам Аленка Соколовская ҳар кадом беш аз дусад ҳавопаймо ҷамъоварӣ карданд. Ва онҳо аллакай ҳашт ситораи қаҳрамони СССР доштанд.
  Анастасия ангуштони бараҳнаашро ба тугмаи тирандозии тупҳои ҳавопаймо зер карда, мошини амрикоиро зада, чир-чир мекард:
  - Ман як духтари олӣ ҳастам!
  Аленка Соколовская бо пистони синаи аргувониаш ба суи душман зарба зада, се самолётро зада галтонда, аккос зад:
  - Ва ман боз ҳам сардтарам!
  Инҳо духтаронанд, чунин духтарон!
  Ва онҳо Амрикоро нобуд мекунанд.
  Албатта, Алвина ва Альбина онро боз ҳам ҷолибтар ва ҷолибтар мекунанд.
  Альвина хангоми тирпарронй пистонхои сурхро истифода мебарад...
  Ва Клубничка Альбина ...
  Ва ҳарду духтар хеле дӯст медоранд, ки бо забон бо ришта, чӯбҳои пулсатсия кор кунанд. Он®о чунин ®авас ва эъти«оди та овузкорї доранд!
  Альбина ангуштони бараҳнаашро зер карда, чир-чир кард:
  - Ва онҳо ба баҳр мераванд, духтарони дағал!
  Алвина, оташ зада, тасдиқ кард:
  - Унсури сард, унсури кушанда!
  Ва акнун немисхо, советй ва японхо ба территориям Америка чукуртар зада даромаданд.
  Ҷопониҳо муборизони худро доранд: духтарони ниндзя. Хеле ҷасур ва ҷанговар.
  Ана як духтари ниндзяи кабуд, ки бо истифода аз ангуштони пои урёнаш теғи риштарошро раҳо карда, сари амрикоиҳоро бурида, дашном медиҳад:
  - Онҳо намегузаранд!
  Ва осиёбро бо шамшер мерезад.
  Ва духтари ниндзяи зард бо шамшерҳои худ як мухлиси ҳақиқиро нигоҳ медорад. Ва он гоҳ бо ангуштони бараҳнаи худ ӯ сӯзанҳоро бо заҳр мепартояд ва онҳоро барои куштани аскарони янки ба рақибон зарба мезанад.
  Ва аз болои шуш нола мекунад:
  - Ба тамоми шаъну шарафи Япония!
  Ва духтар бо мӯи сурх, чунон ки осиёб slanting хоҳад нигоҳ доред, ва бурида душманон.
  Ва он гоҳ вай бо ангуштони бараҳнааш онро гирифта, ба онҳо зарба мезанад ва янкиҳоро ба самтҳои гуногун пароканда мекунад. Ин зебоии ҷанг аст.
  Ва наъра мекунад:
  - Мо ниндзя ҳастем!
  Ва он гоҳ духтаре бо мӯйҳои сафеди ниндзя бо шамшер як манёври чархбол анҷом медиҳад. Вай рақибони худро мешиканад ва онҳоро торумор хоҳад кард . Ва аз пистони арғувон мисли барқ зада, ғуррон мекунад:
  - Барои галабаи Япония!
  Хуб, ба ин гуна дуздон касе муқобилат карда наметавонад! Инҳо духтаронанд, духтарон ба ҳама духтарон...
  Ва онҳо хеле хашмгин ҳастанд.
  Аммо ҷангҳо бо шиддати азим ҷараён доранд. Қувваҳои меҳвар аз шимол ва ҷануб ворид шуда, амрикоиро бо тангаҳои азим пахш мекунанд.
  Ин як манзараи як кишвари пурҷалолест, ки тасаввуротро ба ҳайрат меорад.
  Дар охири тирамоҳ, Краутҳо аллакай ба қаламрави ИМА ворид шуда буданд.
  Дар ин чо Герда дар танки "Тигер-4" мечангид ва дар айни замой пештараашро ба хотир меорад.
  Инчунин корнамоихои хеле пуршараф.
  Герда андаке дар хунолуд буд, вале вай хурсанд буд. Аммо кайфиятро бӯи даҳшатноке, ки аз шиками буридаи гӯл мебаромад ва тарси он, ки боз сад нафари дигар, на бештар аз он махлуқот давида меоянд, вайрон мекард.
  Дар ҳамин ҳол, Шарлотта ҳарифи матинашро аз сари худ гирифта, як техникаи марговари "дубл Нелсон"-ро иҷро карда, гардани махлуқро печонд. Ҷанговари оташин дар ин ҷо дар нақши як навъ модар Тереза - аз нигоҳи шафқат ба гулӯи бераҳмона задашуда баромад. Изҳорот:
  - Ман мехрубонам, мехрубонам, модарам мехрубон - чун буки доно!
  Герда хавотир шуд:
  -Нафаҳмидӣ?
  Шарлотта ҳайрон шуд.
  - Чиро бояд фахмам?
  - Оё динозаврҳо ё гибридҳои каламушҳо ва тараканҳо намешунаванд? Герда лабонашро бурид.
  Шарлотта хандид.
  - Ман интизор набудам, ки ту ин қадар калтак мешавӣ ! Бале, камаш хазор нафари онхоро мекушем!
  - Ба сари ту бо калтак заданд!
  - Не. Ба ман бовар кунед, мегагном моро мешунавад. - Пас аз он духтар яккахӣ кард. "Агар Султони наҳзат ӯро намебурд, яъне ба хидмат даъват намекард, аз мо дур рафта наметавонист.
  Герда бо боварии хеле суст пурсид:
  "Ва дигар намакҳо, элфҳо, аннихоббитҳо ?"
  Шарлотта зуд бо бераҳмии мардона умеди охирини худро хомӯш кард:
  - Дигарон, шояд мешунаванд, аммо ин чӣ кор дорад? Факат мегагном кий-дарро медонад .
  Герда пои хунолудашро дар барги азими сералаф пок кардан гирифт. Барг дар намуди зоҳирӣ танҳо нарм менамуд, аммо дар асл чиркин буд. Малламуй пойлуч ахлоқиро кашид:
  -На ҳар чизе, ки дурахш мекунад, тилло аст, балки ҳар чизе, ки бӯй мекунад, ҳамеша сафсата мешавад! Дар дуньё он кадар чирку чиркин аст, ки баъди чанд кадам дар замин хам ба покии офаридгор бовар кардан мумкин нест!
  Дар посух, Иблиси оташ бори дигар ҳаво дар қубури пластикии худ садо дод. Баъд духтарон шабро дуру дароз гуш карданд. Аммо мегагно-ми кии-дарро нашунид, хатто намешунид. Ва маълум аст, ки дар ин ҷо дигар гном вуҷуд надошт.
  Герда месуруд:
  -Агар дӯст ногаҳон на дӯст ва на душман, балки гном гардад... Ин маънои онро дорад, ки мо девонахонаро интизорем!
  Шарлотта дугонаашро бурид:
  - Хуб, шумо мехоҳед, ки моро як легион гулҳо фаро гирад? Бо пои худ биёед ва зуд!
  Бори дигар онҳо дави пуршиддати худро идома доданд, гарчанде ки ҳарду ҷанговар аллакай аз хастагӣ бемор буданд. Баъзан Герда дар рох хоб мерафт, дар лахзахои кутохи ширин ба назар чунин менамуд, ки у хобида, истирохат мекард (як навъ хобидан дар хоб - ин басо бенихоят хунук аст!). Аммо рӯъёҳо мисли пораи гили ба замин афтода пора-пора мешуданд - ба осонӣ ва бидуни талош танҳо баданаш асабонӣ меларзид. Ва баъд ҳама чиз аз нав оғоз шуд, гӯё маятник ноаён меҷунбад. Дар гирду атроф як навъ нимвоқеият ва нимвоқеият вуҷуд дошт , ман маҷбур шудам, ки пилконамро қад кашам, то онҳо вазнин нашаванд. Пойҳои урёни духтаронро ваҳшиёна сӯрох мекарданд, аммо маҳз ҳамин дарди даҳшатовар намегузошт, ки онҳо комилан фаромӯш кунанд ва эҳсоси воқеиятро аз даст диҳанд. Ва манзара тадриҷан тағйир ёфт .... Деворҳои баланд аз торикии атроф равшан нишон медоданд, ҷанговари малламуй хаста гӯё дар долони санги сиёҳ буд. Садохо, акси садои вазнини давиданаш ба гуш мерасид. Ва боз як чизи даҳшатнок ва бе ҳаракат дар пеш буд. Чизи зинда, хануз ноаён духтархоро интизор буд ва онхо ба он чо давиданд. Албатта, ба дӯзах афтодан намехостанд, аммо мисли гӯсфандоне, ки паланг таъқиб мекард, давиданд. Ҳатто маълум нест, ки чаро онҳо дар бораи чунин ахлот орзу кардан гирифтанд, шояд аз машқҳои шадиди ҷисмонии ҳафтаҳои охири ҷанг дар биёбони Африқо ва кӯҳҳои Осиё ...
  Герда пичиррос зад:
  - Ва ҳатто биҳишт метавонад дӯзах бошад, аз ин рӯ ба шумо лозим нест, ки барои муддати тӯлонӣ дубора ба дӯзах шино кунед!
  Чизе дасти духтаракро кашид. Ҳуш ба сӯи ҷанговар баргашт. Вай ногаҳон худро бе ҳаракат дид. Замин дар пеш оҳиста ба поён нишеби шуд. Ва як пошидани оби ночиз ба амал омад. Ба чеҳраи хастаи духтар нафаси тароват ва намӣ нафас мекашид.
  Герда хитоб кард:
  - Вой, маълум мешавад, ки шумо метавонед ба осмон давед!
  - Вири ! - нафас кашид Шарлотта бо эҳсоси дар паҳлӯяш. - Чое, ки чанговарони халокшудаи Германияи Кабир дар бахту саодат мебошанд. "Овози чанговаронаи вай пур аз шодии самимй буд.
  Герда ба чунин хушбинӣ шарик набуд:
  - Эҳтимол, майдони пеши Вирия .
  Шарлотта бо шавқ гуфт:
  - Дар он чое, ки пешдоман бошад, он чо киштзор аст!
  обии нукрагин гузаштанд . Аз баландии аспи шоҳона гузаштан осон ва зуд шавқовар менамуд. Ҷанговари малламуй ҳатто худро султон, ё султон ҳис мекард, ки, дар омади гап, боз ҳам беҳтар аст! Аммо дар болои аспи азими элитаи нишастан як чизи дигар аст ва бо пои худои худ сафар кардан чизи дигар. Аҷиб, ин дарё то чӣ андоза амиқ ва хоин аст?
  Герда маккорона, вале образнок гуфт:
  - Майдони пеш бошад, аз они ман аст!
  - Шумо шино карда метавонед? - духтараки сурхчатоб ба у ру овард.
  Герда китф дархам кашид:
  -Чӣ саволи беақл. Дар куҷо шумо намояндаи баталони элитаи SS-ро дидед, ки шино карда наметавонист?
  Шарлотта ҷингилаҳои оташинашро ба таври қатъӣ ҷунбонд:
  - Дар бораи элитаи SS фаромӯш кунед. Дар ин ҷо як ҷаҳони комилан дигар ё ҳатто як олами беканор бо ҷаҳонҳои сершумор аст. На ҳама чиз мисли мо буд!
  "Метавонам?" - аз худ пурсид Герда ва боз ба холигии даруни ҷанговар нигарист.
  Шарлотта ѓурѓур кард:
  - Хайр, зуд таваллуд кун! Вақт тамом мешавад!
  - Хайр, албатта, ман бояд шино карда тавонам! - хушҳолона гуфт ҷанговари малламуй ва дар чеҳраи ҳалим ва ҳамзамон ҷасури дӯсташ шубҳаро дида.
  Шабпарак ба андозаи албатрос, ки болҳои кабуд ва зарди доғ дошт, мавҷгирҳои худро ба ҷунбиш меовард, чун нишонаи тасдиқи ҳақиқат будани малламуйпаҳлу луч буд.
  "Ман ҳам ҳамин тавр фикр мекунам, ё қариб," Шарлотта ноустувор ҷавоб дод. - Ҳарчанд шумо мақолро медонед: турк фикр карду дар шӯрбо шуд, зоғ фикр накард ва дар ғавғо шуд! Ба ҳар ҳол, беҳтар аст, ки чӣ тавр донӣ, зеро ман туро берун карда наметавонам. Ва барои мо танҳо як роҳ ҳаст - ба тарафи дигар.
  Герда муштхояшро сахт фишурд:
  - Албатта, мо сард шино кардем!
  Шарлотт огоҳ кард:
  - Мумкин аст, ки мо бо шамшер мушкилот дошта бошем!
  Чанговарони дилрабо ба худи сохил наздик шуда, ба оби шаби сиёх кадам мемонданд. Герда фишори обро хис кард - дарьё андаке чараён дошт. Малламуй пои урён зону зада, хасисона маст шуд ва баъд аз он онро ба рӯи хаставу чанголудаш пошид. Дархол хоболудй аз байн рафт. Об салқин ва нарм буд, ман мехостам дар он бихобам ва мушакҳои дарди бадани занро ором кунам ...
  Герда бо шавку завк гуфт:
  - Ва минадои пешдоман ноаёнанд!
  - Каме истед! Пичиррос зад Шарлотта.
  Герда ҳайрон шуд:
  - Чаро дар ин ҷо боз домҳо ҳастанд?
  Ҷанговари оташин таскин дод:
  -Не, аммо... Ба фикрам, мо ®анѓз имкон дорем!
  Ҷанговари оташ боз лабонашро ба пластикаи сафедаш молид. Вай гуш карда, ба атроф бодиккат назар мекард.
  Герда дар навбати худ ором гирифт ва гуё аз неруи илохии об гизо гирифтааст. Шарлотта аз ӯ пурсид:
  - Ва бубинед, дар ин ҷо тамаркуз кардан бароям душвор аст.
  Малламуйи пойлуч низ ба акиб нигарист. Чунин ҳис мекард, ки ба зудӣ равшан хоҳад шуд. Торикӣ сиёҳ шуданро бас кард, чун чанде пеш дар гузарнопазирии он рахҳои ноустувор пайдо шуданд - ба назар чунин менамуд, ки каме бештар ва пӯшиши шаб меафтад. Ҳамин тавр, таъқиб хеле зуд оғоз мешавад. Хуб, ки онҳо ба дарё расиданд. Герда, абрӯвони худро канда, бодиққат нигоҳ кард: об дар пойҳои вай, ки одамонро девона мекард, равшан намоён буд, норавшан - дар маркази ҷараён. Тарафи дигар кариб дар торикй гарк мешуд.
  Ҷанговари барф сафед гуфт:
  - Кош акнун дастони мардон ба тани хастаи моро бо рагхои аз шиддат нишон дода навозиш мекарданд. Мо аз он чӣ гуна лаззат мебарем? Эй гӯшти азобкашидаи духтарони бегуноҳ. Синаи ман олиҳаи Зуҳра ҳамин тавр муҳаббат ва хушбахтиро мехоҳад, ки ҳар зан мехоҳад!
  Шарлотта боз лӯлаи худро гирифт. Ин дафъа ба назари Герд чунин намуд, ки чи дар хаво ва чи дар замин дар чавоб чизе меларзид. Ва дар пошнаи урёни ҷанговари малламуй чизе бо хӯшаҳо молида буд ва дар айни замон он қадар нарм. Вай изҳор дошт:
  - Ана, вай лаззати як бӯса аст.
  -Шунидед? Шайтони ҷавони оташин бо ҳаяҷон дасти ӯро гирифт. - Қадамҳои мегагном ! Эй зани барфи сафед бӯй кард? Кий-дар чавоб дод. Шарлотта аз гӯши дӯсташ бӯсид. - Бовар кунед, галабаи мо наздик аст, У дар кучо аст!
  Герда қайд кард:
  - Бале, наздик ... Мисли Моҳ барои booger!
  Шарлотта ба ҳуштаки аз пластикаи ҷодугарӣ сохташуда, ки элфҳо сохтаанд, сахттар навазад ( бо вуҷуди ин , техно-ҷоду !), ва сипас гӯшашро ба замин пахш кард. Ин дафъа ларзиши мутакобилаи хок бештар ба назар мерасид.
  Герда ба таври фалсафӣ қайд кард:
  -Чунин нишонае ҳаст, ки ҳар қадар дар аввал бахт надиҳад, анҷомаш ҳамон қадар муваффақ мешавад!
  "Бале..." Чашмони зумуррадии духтари зебо бо шодй танг шуданд, - ба занг омад! Кей-дар!
  Герда ангушташро ба лабонаш бурд:
  - Эҳтиёт шав. Шояд ин аслан он мегагном нест ё махлуқи тартиби тамоман дигар!
  Онхо гуш карда, ях мемонданд. ларзиши замин якранг, вазнинтар шуд. Дар куҷое дар наздикӣ, дар байни "ҷазираҳои" буттаҳо як хислати азим роҳашро пеш мекард. Ӯ мисли ҷинси азимҷуссае буд, ки итоаткорона соҳиби худро меҷуст, ҳатто агар охиринаш ҷавони ришдор буд...
  Шарлотта изҳор дошт:
  мегагномҳоро тасаввур карда наметавонед . Инҳо чунон махлуқҳои тавоно ҳастанд, ки ҳатто оташи дӯзах аз пеши онҳо дур мешавад!
  Герда дархол эътироз кард:
  - Не, чаро ман тасаввур карда наметавонам ... Агар гном як махлуқи қавӣ бошад, пас мегагном бояд фармоиши бузургтар бошад. Охир, худи калимахои мега, ин миллион маротиба зиёд аст!
  Шарлотта бо омодагӣ, ҳамчун духтаре, ки бо ситораи поп мулоқот кардааст, розӣ шуд:
  Ҳа, рост гуфтӣ дӯстам! Маҳз дар як миллион, ин як лашкари шикастнопазир аст!
  Герда ҳайрон шуд:
  - Чаро пештар ба ӯ занг назадед ва дӯстони моро бимиред?
  Иблиси ҷавону сурхрӯй ба ҷои ҷавоб додан боз ҳуштакашро пахш кард ва ҳаво бо садои андаке аз соплои каҷ берун баромад. Ва ногаҳон Шарлотта ним-оҳе ях карда монд , чашмони хурди зумуррадаш мудаввар шуданд. Гурги оташин ба дасти Герда ламс карда, дар об нишаст. Ман хеле мехостам, ки ба ӯ ҷавоб диҳам, вақте ки ногаҳон ...
  Пойҳои урёни духтар ногаҳон чунон дарди сахт сӯхт, ки якбора аз ҷояшон ҷаҳид ва... ниҳоят аз хоб бедор шуданд. Мадлен дар даст клубе дошт, ки ба он сими электр пайваст. Дар таги гулобии ман блисти разряди барқ пайдо шуд, ки ҳатто аз давидан дар реги гарм ва сангҳои тези кӯҳӣ каме кератин шуда буд .
  Капитани СС бонг зад:
  - Бархез ва барои пӯшидани либоси худ омода шавед! Шумо наметавонед дар як бикини дар назди фельдмаршал фахр кунед! Инак, бачам, ту мукофот меёбӣ, аммо агар ягон кори аблаҳӣ карда бошӣ, ман туро маҷбур мекунам, ки як рӯз чархи Конанро чарх занӣ ва дар айни замон ба ту зарбаи барқ мезанам. - Мадлен дар ин ҷо чеҳраи даҳшатнок кард. - Харчанд не, як руз не, балки як хафтаи том, бе ягон дакика танаффус. Мо ҳоло ҳам вақт дорем.
  Духтарон зуд ба ҷамъ омаданд.... Ва дар қитъаи дигар низ рӯйдодҳои ҷолиб ва ба ин монанд рӯй доданд.
  Бале, ва акнун ҷанг баргашт ва ҷанговар Герда бо истифода аз ангуштони пойи худ як снаряди қувваи марговар мефиристад. Першинги харобшуда бозистод.
  Дар ин ҷо як чизи калонтар ва беақл медарояд. Таҳияи охирини амрикоӣ, як таппончаи худгард бо калибри таппончаи 155 мм дарозӣ ва ғафсии зиреҳи 305 мм. Вазни он яксаду бист тонна буда, хеле суст харакат мекунад. Базӯр хазида...
  Герда Шерманро бо зарбаи хуб зада, кайд кард:
  - Ба ҷони мо меравад!
  Шарлотта бо ангуштони пои бараҳнааш тир холӣ карда, душманро ба пораҳои металли дарида пора-пора кард ва чир-чир кард:
  - Барои шаъну Ватан!
  Кристина бо тааҷҷуб гуфт:
  - Оё шумо метавонед ӯро бо бомбаандоз ҷойгир кунед?
  Магда дилпурона гуфт:
  - Инро ба ман гузор!
  Ва духтарак бо ангуштони хурди пойи матинаш туфангро ба тарафи душман рост карда, ба ӯ зад.
  Ва ҳаюло амрикоиро бозистод ва таркид.
  Инҳо духтарони Рейхи сеюм ҳастанд - офарин!
  Зимистон фаро расид, самолёти ИС-7 дар байни барф харакат мекунад. Дар Америка задухурдхо давом доранд. Зебохои СССР сахт мубориза мебаранд.
  Аленка бо ангуштони барахнааш ба суи "Першинг" тир холй карда, душманро торумор кард.
  Ва вай хитоб кард:
  - Шаъну шараф ба коммунизми рус!
  Анюта низ бо снаряд зад. Вай бо ангуштони пои бараҳнааш техникаро истифода бурда, гуфт:
  - Ман як духтари супермен мегӯям!
  Алла низ тир холӣ кард ва як танки дигари Паттонро зад . Ва хеле сард.
  Паттон чӣ гуна сабзавот аст ? Ин " Вазни зиёдатӣ " аст, танҳо бо муҳаррики пурқуввати 810 қувваи асп ва нишебиҳои зиреҳи бештар.
  Чӣ мошини таъсирбахше, ки метавонад барои Т-34-85 мушкилот гардад. Аммо IS-7 ӯро мисли дур мезананд. Ва танки советй снарядро дар зиреҳи фронталӣ гирифта, ба рикошет мефиристад. Дар ин ҷо мошини ҷангӣ аст. Ва дар ҷавоб, бо як ҷорӯб, он амрикоиро хароб мекунад.
  Баъд Мария тир холй мекунад, ба душман аник зарба мезанад. Он ӯро сӯрох мекунад ва фиғон мекунад:
  - Армияи мо тавоно аст, дуньёро мухофизат мекунад!
  Ва ӯ инчунин ангуштони пойро истифода мебарад.
  Ва он гоҳ Маруся ғазаб мешавад. Ва зиреҳи душманро ба микросхемаҳо пора кунед. Бо ёрии дар ин ҳолат як пошнаи луч.
  Ва гиря:
  - Барои ислохоти нави Сталин!
  Вай чунин зебои ҷанговар аст ва мехоҳад ҳамаро шод кунад.
  Дастаи самолёти ИС-7 хамин тавр кор мекунад, ки ин ба дУзах гирифтор аст.
  Аммо ин ҷо духтарон меоянд.
  Елизавета дар Т-54 чанг мекунад. Ва ноумедона амал мекунад. Чунин як харҷи хашмгин.
  Ва духтарон мошини хеле хуб доранд. Ва онҳо аз он хеле дақиқ тир меандозанд.
  Масалан, онҳо гирифта, " Superpershing "-ро пахш карданд ва фарёд мезананд:
  - Коммунизми мукаддаси мо!
  Элизабет таппончаро бо ангуштони бараҳнааш нишон дод. Лупанула ба хадаф расид ва чир-чир кард:
  - Галабаи ман бузург мешавад!
  Ва ӯ ба шариконаш чашмак зад.
  Екатерина бо ёрии пистони арғувонӣ кӯфта, хиҷир зад:
  - Барои галабахои бузурги мо!
  Ва чї тавр дар болои шушаш хандидан.
  Ва Елена бо ёрии ангуштони бараҳнааш ба душман зарба мезанад. Вай зиреҳи пурқувватро шикаст, металлро пора кард ва чир-чир кард:
  - Эй миллати мо!
  Ва дар болои шушаш ғуррон мекунад ...
  - Ура!
  Ва Евфразия низ душманро торумор мекунад, ин дафъа бо пистони Тарбуз. Душманро торумор кунед ва дашном диҳед:
  - Барои бузургии коммунизм дар хамаи сайёрахои гала-!
  Инҳо духтарони зеботарин дар ҷаҳон ҳастанд. Ва ҳеҷ чиз барои боздоштан ё ҷилавгирӣ аз онҳо нест.
  Екатерина чир-чир карда, синаашро мечунбонад:
  -Ман як духтари олӣ дорам!
  Ва пистонхояшро бо ёкут меандохтанд... Боре онхоро ба руи як марди сиёхпеша тела дода, мачбур кард, ки лесад. Сипас бо забонаш камолоти мардии ӯро лесид. Чӣ таъми гуворо.
  Чӣ хуш аст барои духтар - на тавсифи лаззати бузургтар дар ҷаҳон.
  Духтарон душманро хамин тавр торумор мекунанд. Ва онхо аз галабахои пуршарафи худ ва комьёбихои азими худ бахра мебаранд.
  Ва Анастасия Ведмакова ва Аленка Соколовская умуман духтарони аҷибанд. Мавҷҳои ҳавас ва сунамии шаҳват танҳо дар онҳо ҷӯш мезананд.
  Анастасия пистони арғувонии худро ба сӯи душман мепарронад, ба ҳавопаймои янки мезанад ва аз болои шушаш чир-чир мекунад:
  - Ман супермени зебо ҳастам!
  Аленка Соколовская торумор кардани душманро давом дода, бо ёрии пистони тарбуз ва наъра мезанад:
  -Ва ман аз духтари тамоми дунё баландтарам!
  Чунинанд ҷанговарони ҷанговар ва ман бояд бигӯям, ки онҳо боз чандеро дуздидаанд! Ҳеҷ кас наметавонад ба онҳо муқобилат кунад.
  Ҳатто Амрико ... ва ҳар яке аллакай даҳ ситораи тиллои Қаҳрамони СССР гирифтаанд ...
  Барои чунин комьёбии шоёни тахеин онхо мукофоти махсус гирифтанд: Ситораи алмосии Кахрамони СССР. Ин худаш хеле шарафманд ва олиҷаноб аст.
  Зебоҳо шод бошед!
  Беҳтарин, албатта, ҳанӯз дар пеш аст!
  Олег Рыбаченко дар Арабистони Саъудӣ ҷарроҳии навбатӣ анҷом дод.
  Армияи подшохй Николай II территорияи Россияро васеъ кард. Якҷоя бо Олег, духтар Маргарита Коршунова ҳоло мубориза мебурд. Инчунин мутант - як ҷанговаре, ки ҷовидонӣ гирифтааст.
  Хайр, фарзандони абадй хамаи ин дастахои мучохидинро ба итоъат оварданд. Ва онҳоро мағлуб карданд - маҷбур карданд, ки ба подшоҳи Русия савганд бихӯранд.
  Дар баробари ин, Олег Рыбаченко ба навиштани идомаи зебо ва андаке фарқкунандаи саргузашти духтарон мухолиф нест;
  Пас аз соли нав, Олмон ва эътилоф дар саросари Иёлоти Муттаҳида ба таври назаррас пешрафт карданд. Амрикоиҳо, ки бо душмани аз ҷиҳати технологӣ пешрафта сару кор доштанд, мағлуб мешуданд.
  Дар охири мохи март Вермахт ба Вашингтон наздик шуда, ба пойтахти ШМА хучум кардан гирифт.
  Чангхо нобаробар буданд ва маълум буд, ки дар ин чо духтарон галаба мекунанд... Хусусан танки пирамида, Герда хуб аст, мисли композицияхои у.
  Герда ҳангоми тирборон кардани Кохи Сафед, вақте ки танкаш ба оташи мустақим дучор шуд, хобаш бурд ва ӯ чунин хоб дид ...
  Вай партизан Лара Михейкоро дид , ки фашистон дастгир шудаанд. Духтари чордахсола аз фашистон тир холй кард. Ду ҳамсафараш кушта шуданд. Ва худаш дар кулба пинҳон шуд.
  Модаркалон мехост, ки уро наберааш гузаронад, вале фашистон ба вай бовар накарданд. Ва маро бурданд... Кофтуков огоз меёбад.
  Ва он гоҳ Лара граната гирифт, фашистон афтоданд. Духтар фикран бо ин чароғ видоъ карду онро партофт... Аммо граната натаркид.
  Кахрамонона гурехтан мум-кин набуд.
  Лараро афтонда, як-ду бор зада, зери чашмаш доғе заданд. Аммо онҳо сахт назадаанд, аз афташ, аз маъюб шудан метарсиданд!
  Вақте ки ӯро барои пурсиш ба кулба оварданд, Лара беэҳтиётона рафтор кард.
  Вай далерона ба чашмони полковники СС нигариста гуфт:
  - Фриц шуморо ба зудӣ нест мекунад! Садои туфангро бишнавед, марг аз Армияи Сурх меояд!
  Полковник ҷавоб дод:
  -Духтари ҷасорат, бо қамчин шинос мешавӣ!
  Лара далерона фарьёд зад:
  - Дард маро наметарсонад!
  Полковник фармон дод:
  - Ин харомро бо плакат ба берун баровард: партизан ва тамоми дехаро нишон дихед!
  Полис бо омодагӣ пешниҳод кард:
  - Дар куча барф борид, шабнам... Магар духтарро пойлуч баровардан мумкин нест, то оташи дилаш сард шавад!
  Полковники СС розй шуд.
  - Дуруст! Монанди пои луч дар шабнам, шояд ба худ биёяд !
  Куртаи Лара, инчунин свитераш канда шуд. Танҳо дар як либоси пахтагӣ мондааст. Туфлиҳои ноҳамвор ва ҷӯробҳои сиёҳашонро кашиданд. Духтар дар як либоси сабук пойлуч монд.
  Ба гарданаш лавхаи ёдгорй овехта, дар он чунин навишта шудааст: "Ман партизанам". Ва дастонашро аз қафо баста, ба сӯи айвон бурданд. Пойхои урёни духтар хунук ва барф меборид.
  Лара табассум кард. Вай дар ҳақиқат аз кӯфтаи рӯй, намуди зоҳираш хиҷолат мекашид. Ва шумо метавонед пои луч дар барф роҳ равед. Пойҳои вай дар давоми тобистон аз бисёр гузаришҳои пойлуч хеле ноҳамвор шуда буданд. Ӯ ба наздикӣ пойафзоли худро пӯшидааст ва бори аввал нест, ки ӯ маҷбур аст ба сармо ва гуруснагӣ тоб оварад.
  Лара худаш рафт ва табассумашро давом дод. Шамол вазида, муйхои мис-сурхашро вазида, дар зери пои урёнаш барф мерехт.
  Духтар бо чунин нигоҳе, мисли шоҳдухтари тахт роҳ мерафт. Ва дар паси пои шево, хурд, пойҳои қариб кӯдакона боқӣ монд.
  Мардум ба у бо дилсузй менигаристанд.
  Яке аз модаркалони куртапӯш шиква кард:
  - Даҳшат! Духтарро пойлуч мебаранд!
  Ҳаво офтобӣ буд ва пойҳои сангиншудаи Лара аз хунукӣ базӯр азоб мекашиданд. Вай ба худ рафта, дандонашро нишон дод.
  Баъд аз зарбаи тозиёна месӯхт. Духтар дод зада лаб газид...
  Вай боз якчанд маротиба бо зӯр зада шуд. Лара базӯр ба по рост истода тавонист ва бо як кӯшиши худ гиряро нигоҳ дошт.
  Духтари якравро ба кулбаи махсус бурданд, ки дар он ҷо асбобҳои шиканҷа мавҷуд буданд.
  Дар ин ҷо онҳо ӯро ба тахта гузоштанд ва пошнаҳояшро бо оҳани тафсон сӯзонданд ...
  Ва ду чаллод Лараро бо қамчин заданд. Дар аввал духтарак бо як талоши титанӣ доду фарёди худро нигоҳ дошт, аммо вақте ки тасмаҳои васеи оҳани аз гармӣ сурхшударо ба пои бараҳнаи кӯдак андохт, дод зада, аз ҳуш рафт. Вай оварда шуд...
  Даҳшат...
  Герда бедор шуд .... Лаънат, дар ин бора орзу кардан лозим аст, вакте ки онхо дар арафаи галаба мебошанд, танки онхо Касри Сафедро тирборон мекунад.
  Ва он гоҳ чунин чизҳои зишт пайдо мешаванд ...
  Суперпершинг " , ки аз хона мебаромад , тир холй карда, онро сурох кард ва гуфт:
  - Сулх, мехнат ва мухаббат!
  Баъд вай забонашро берун кард.
  Шарлотта инчунин бо ангуштони бараҳнаи пойҳояш ба душман зарба зад ва дод зад:
  - Ман як духтари олӣ ҳастам!
  Кристина низ мушт зада, бо мор ҳиш-ҳиш зада, тугмаи джойстикро бо пистони арғувонаш пахш карда, ба душман зарба зад:
  - Мо суперменем!
  Ва Магда ба душман торсакӣ мезанад, танкро нест мекунад, маҷмӯаи ҷангиро тарк мекунад ва мебарорад:
  - Аэробатика диҳед!
  Баъд ба шариконаш чашмак мезанад. Дар ин ҷо як духтар аст - тупчии дараҷаи олиро баррасӣ кунед.
  Чанговарони зан янкихоро несту нобуд карда, хол ба даст меоваранд... Альбина ва Альвина аллакай ду хазор мошини зада галтонда шудаанд. Барои ин онҳо мукофоти нав гирифтанд: Ситораи алмосии салиби рыцарии Салиби оҳан бо баргҳои дуби нуқрагӣ, шамшерҳо ва алмосҳо.
  Ин аст, ки чӣ тавр духтарон худро бо табдил шудан ба асҳои суперсинфӣ фарқ мекарданд. Ва ҳеҷ кас натавонист онҳоро боздорад ё мағлуб кунад.
  Анастасия Ведмакова ва Акулина Соколовская ва Орлова хар кадом мукофоти нав гирифтанд: ордени Шухрати дарачаи олй бо бриллиантхо, ки аз ин хеле хурсанд буданд. Инҳо духтарони зебо ҳастанд.
  Ва чанг ба охир расида истодааст... Американхо 20 апрели соли 1948 таслим шуданд. Ва боз як таърихи Ҷанги Дуюми Ҷаҳонӣ чаппа шуд.
  Ин дафъа ба давраи осоиштаи дуру дароз ба назар мерасад. СССР Аляскаро баргардонд ва хама хурсанд шуданд. Ва кишварҳои китъаи Амрикоро Ҷопон ва Рейхи сеюм тақсим карданд. Ҳамин тариқ, тақсимоти муваққатии ҷаҳон хотима ёфт.
  Немисхо аз чанг хаста шудаанд.
  Гитлер дар Рейхи сеюм ба бисёрзанӣ - ҳар кадом то чаҳор зан иҷозат дод ва барои ҷуфтҳое, ки фарзанд надоранд ё камтар аз се зан доранд, андозҳои шадид ҷорӣ кард. Ин як иқдоми қавӣ барои ҳавасмандгардонии сиёсати аҳолӣ буд.
  Илова бар ин, худи Гитлер фарзандони зиёде дошт, ки тавассути бордоркунии сунъӣ ба даст оварда шудаанд. Ва аз миёни онҳо вориси тахтро интихоб кардан лозим буд.
  Гамгин набуд, Рейхи сеюм забтшударо якчоя бо Япония хазм мекард.
  Аммо 5 марти соли 1953 Сталин вафот кард. Ва Берия ба сари қудрат омад. Чаро Берия? Дар таърихи воқеӣ ӯ барои тахт имкониятҳои хуб дошт, аммо садама ба ӯ халал расонд: шӯриш дар РДГ, ки ҳангоми пахш кардани он як фитнаи зидди Берия ба камол расид. Ва дар ин чо, албатта, РДГ нест.
  Илова бар ин, Гитлер мехост, ки пешгӯишуда ва ба немисҳо маъруф Берия, ки германофил буд, пас аз Сталин ҳукмронӣ кунад. Ва Сталин, вақте ки саломатиаш бад шуд, ба манфиати Берия васият кард.
  Ҳамин тавр, ҳама чиз ба фоидаи сардори махфӣ ҳал карда шуд, на танҳо полиси махфӣ.
  Хуб, Берия пешниҳод кард, ки Гитлер бо Ҷопон пеш аз ба даст овардани силоҳи ҳастаӣ муомила кунад.
  Шумо ҳеҷ гоҳ намедонед, ки самурай дар бораи чӣ фикр карда метавонад.
  Берия ва Гитлер дар бораи чанги якчоя бо Япония ва таксим кардани территорияи он созиш карданд.
  20 апрели соли 1954 ба мукобили империяи азими мустамликавии самурайхо чанги якчоя cap шуд.
  Хуб, дар таърих саҳифаи нав кушода мешавад. Кушунхои советй ба суи Япония пеш рафта истодаанд.
  Немисхо хам... Дар ин чо боз Герда ва Шарлотта дар танки пирамида чанг мекунанд. Мошини онхо дучанд буда, вазнаш панчох тонна буда, двигатели газ-турбинии паймоне, ки 2500 кувваи асп дорад, дорад. Шумо метавонед тасаввур кунед, ки мошини олмонӣ чӣ қадар тез аст. Ва зиреҳи махсус, омехта бо пластикӣ аст. Ва хеле устувор, аз ҳама ҷонибҳо ногузар. Ин таппонча калибри хурди 75 мм дорад, аммо бо суръати ибтидоии снарядҳо дар таппончаи фишори баланд хеле баланд аст. Вай зиреҳпӯш аст баланд. Ва захираи снаряд ва суръати оташ баланд аст. Интиқоли баланд аст.
  Худи танк факат супер... Пас Герда медонад, ки бо чй чанг кунад.
  Мошинхои советй сусттаранд. Танки асосӣ ҳоло ҳам Т-54 аст, мошини хуб, нисбатан арзон, аммо аз ҳама чиз аз Олмон хеле пасттар аст. IS-7 ҳеҷ гоҳ паҳн нашуд. Онро IS-10, ки тупи 122-мм, вале як баррели дарозтар ва зиреҳи хуби пешонӣ, бо паҳлӯҳои заифтар гирифтааст, мушоҳида кард. Аммо хамаи ин ба вазни панчоху се тонна рост меояд, ки ин бад нест.
  Герда танки "Пантера-6"-и худро ба тарафи японхо тирборон карда, бо ангуштони пои барахнааш ва тугмахои джойстикро пахш карда, гурриш мекунад:
  - Шаъну шараф ба идеяхои бародарии ориёихо!
  Шарлотта бо пистони арғувонаш, қатори ҳафт пулемёт тугмаҳои джойстикро пахш карда, фиғон мекунад:
  - Хушбахтии мо дар коммунизм орзуи ориёи аст!
  Ва духтар боз механдад...
  Кристина ва Магда дар пирамидаи дигари "Пантера"-6 мубориза мебаранд.
  Кристина бо ангуштони бараҳнааш тугмаҳои джойстикро пахш карда, ба душмани Ҷопон зарба мезанад ва гурриш мекунад:
  -Ташаккур ба дӯстдоштаам!
  Магда низ оташ мекушояд ва гушношунидона хандида, тугмаи джойстикро бо пистони ёқути худ пахш карда мегӯяд:
  - Шаъну шараф ба чавонони мо!
  Ва чӣ гуна онҳо дар болои шушашон механданд. Чунинанд, руирост гуем, духтарони ачоиб дар шавку хаваси чанг.
  Бале, барои Ҷопон, ба назар чунин мерасад, ки рӯзи доварӣ фаро расидааст. Вале хама чиз мувофики план пеш меравад.
  Елизавета ва экипажи ӯ дар як танки каме навсозӣшудаи Т-54 меҷанганд. Аммо фарқият хурд аст. Суръати тирандозии таппонча андаке тезтар шуд ва снаряд зиреҳ-сурудтар аст. Ин фарқият аст.
  Мотор бошад, хамон двигатели дизелии дорой 520 кувваи асп аст... Чопонхо аз танкхои конструк-цияи худашон ва танкхои олмонии ичозатнок истифода мебаранд. Мошинҳо низ умуман хубанд. Хусусан мошини Хирохито-3, ки панҷоҳу ҳашт тонна вазн дорад, бо таппончаи 105-мм бо дарозии тупаш 70 EL, дар аслиҳа аз Т-54 бартарӣ дорад ва аз ҷиҳати зиреҳ ва қобилияти ронандагӣ, ба истиснои захираи нерӯ кам нест . .
  Ин танки Япония проблемам СССР мебошад. Аммо аз Мамлакати Офтоб мошинхои сабуктар низ хастанд.
  Бо онҳо мубориза бурдан осонтар аст.
  Элизабет бо ангуштони бараҳнааш тир мезанад ва ба танкҳои самурайҳо мезанад. Вай ин корро хеле моҳирона мекунад ва фиғон мекунад:
  - Шаъну шараф ба Ватани озоди мо!
  Кэтрин аз пистони арғувонӣ боз оташ мезанад ва мошини ҷопонро шикаста, хиҷил мекунад:
  - Барои Русро Худо додааст!
  Елена низ душманро торумор карда, як танки душманро несту нобуд мекунад, бо пошнаи урёнаш гурриш мекунад:
  - Барои бузургии идеяхои коммунизм!
  Эфрасия низ мепарад ва онро бо пистони тарбузи синаи эластикиаш мекунад ва чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба галабахои коммунизми олй!
  Хамин тавр онхо танки худро мохирона харакат карда, маглубиятро пеш мегиранд. Танки "Хирохито-3"-ро инчунин метавон ҳамчун вазнин тасниф кард, аммо он хеле азим аст. Чунин мошинро задан душвор аст .
  Ва ин ҷо вай ба назди духтарон меравад. Туп аз рӯи калибр калонтар ва аз суръати мушаки снаряд баландтар аст. Зиреҳи пешонии манораи ҷопониҳо ҳатто аз 240 мм шӯравӣ ғафстар аст ва пешонии корпус низ дар қисми болоии 150 мм ва дар поён 120 мм ғафстар аст. Суръати японхо бошад, боз хам баландтар, двигатели турбинаи газ 1500 кувваи асп аст. Бале, ин танк беҳтарин дар Ҷопон аст. Шумо наметавонед бо ӯ шӯхӣ кунед.
  Аммо Элизабет бо ёрии пистони арғувонӣ снарядро рост ба кунда мефиристад ва танки японӣ таркида, ба мошини шӯравӣ бархӯрда натавонист.
  Екатерина чир-чиррос зада аз пошнаи барахнааш бӯсид:
  Шумо Лиза оқил ҳастед!
  Элизабет розӣ нашуд.
  - Ман танҳо як нобиға ҳастам!
  Ва чӣ гуна ӯ дар болои шушаш механдад. Ана духтар.
  Ва онхо бисьёр нола мекунанд... Масалан, Екатерина дар хотир дорад, ки он вакт дар соли чилу якум чй тавр гурехта буд. Пойафзол пас аз як-ду рӯз мешиканад ва ман маҷбур шудам, ки пойлучро поймол кунам. Ва барои як духтари ша®рї, ки ба ин одат накардааст, дард мекунад, ®ар як теппа, ®ар як навда, ®ар як пора э®сос мешавад. Ва пояшро ба хун зад, ки ҳар қадам аз дард метарсад.
  Вай ҳеҷ гоҳ фикр намекард, ки пойлуч роҳ рафтан ин қадар дардовар аст. Тааҷҷубовар нест, ки Гюго ба духтари пойлуч Closet ҳамдардӣ мекард. Агар ҳатто дар тобистон чунин пойҳои духтарак, пас чӣ гуна зимистон.
  Екатерина бошад, ба ин зуд одат кард, бадани чавони у зуд мутобик мешавад, таги захмдорро каллус пахш карда, нохамвор шудааст. Ва пойлуч гаштан гуворо шуд. То он даме, ки шабнам фаро расад, Кэтрин ҳатто пойафзоли худро напӯшид. Аммо, баъд чор нафари онҳо ташкил ёфтанд ва Евфрасиня ба онҳо ҳунари ҷодугарӣ омӯзонд. Ва ҷодугарон аксаран дар зери барф пойлуч давида, ҷавонии худро дароз мекунанд. Ва мухтасар, духтарон дониши пинхониро азхуд карда, тахминан бистсола менамуданд ва пойлуч ва дар тан бикини дар сармо ях намекарданд. Инҳо зебоӣ ҳастанд. Ва ҳеҷ кас сардтар аз онҳо нест, ба ҷуз, албатта, Аленка. Вай дар IS-10 меҷангад, ки бо баррели васеъ тағир дода шудааст. Танк дар силсила ба наздикӣ пайдо шуд. Ва ҳанӯз камёб. ИС-7 ҳеҷ гоҳ ба истеҳсоли калон ворид нашудааст. Аз афташ, аз харчи зиёд ва душворихои истехсолот.
  Ҳамин тавр, экипажи Аленка ин япониро несту нобуд мекунад ва сурудҳоро ба худ месарояд.
  Шабхои кабуд бо оташ мепарад,
  Мо пионерон, фарзандони коргарон...
  Давраи солхои дурахшон наздик мешавад,
  Фарьёди пионерон хамеша тайёр бошад!
  Вақте ки духтарон ба тиҷорат машғул мешаванд, шумо наметавонед ба онҳо муқобилат кунед. Дарвоқеъ, метавон гуфт, ки ин як эҷоди комили ҷанг аст.
  Ҷанг идома дорад ва Ҷопон мағлуб мешавад.
  Кушунхои советй дар мохи май чануби Сахалинро ишгол карданд. Ва онҳо хеле эҳтиёткорона амал мекарданд.
  Аммо батальонхои духтарони советй класси ачоиби чангро нишон медиханд.
  Аз навъҳои аслиҳаи онҳо, албатта, АК истифода мешуд. Бадтар аз Олмон, вале оддӣ ва боэътимод. Ва рақибонро нест мекунад, гарчанде ки ҳадаф ба масофа нисбат ба карабини ҳамлаи Олмон пасттар аст.
  Духтарони советии махбусони японй пойхои урёну чанголудашонро буса мекунанд, пошнахои урёнро мелесанд. Ин тактикаи онҳост.
  Ҷанговарони ҷанговар, дараҷаи олӣ.
  Тобистони соли 1954 немисхо Америкаро аз кушунхои Япония асосан тоза карда буданд.
  Батальони духтарони пойлуч бо сардории Маргарет махсусан зебо мечангид. Духтарро самурайҳо пароканда карданд ва ҷавони асиршуда маҷбур шуд, ки пошнаҳояшро бибӯсад ва синаи Зуҳраро лесид.
  Герда ва дастаи вай дар "Пантера-6" нагз кор карда, бисьёр японхоро ба дузах ва баъзеро ба осмон фиристод.
  Чаҳор духтари ниндзя бо аскарони шӯравӣ, ки дар Манчурия пеш мерафтанд, меҷангиданд.
  Духтараки ниндзя, ки муйхои кабуд дошт, бо шамшер зада, осиёб идора карда, аскарони советиро мебурд. Баъд вай бо ангуштонаш нахѓди дорои маводи тарканда партофт ва танки советии Т-54-ро тоб дода, аккос зад:
  - Беҳтарин кишвари Ҷопон аст!
  Духтари ниндзя бо мӯйҳои зард низ ба душман бо теғ мезанад ва бо пошнаи урёнаш бумеранг медиҳад ва фарёд мезанад:
  - Барои галабахои самурайхои мо!
  Духтари ниндзя бо мӯйи сурх бе ягон мушкилот шамшерҳои хашмгинро анҷом дода, сарбозони шӯравиро мекушад. Он гоҳ ангуштони пойи вай бомба мепартоянд. Танки СССР пора-пора мешавад ва чанговар хичир мекунад:
  - Ба номи идеяхои коммунизм!
  Духтараки ниндзя бо мӯи сафед рақибонро гирифта, гӯё як вентиляторро дар саҳро рӯфта, боз як сарбози русро бурида, бо ангуштони урёнаш силоҳи кушандаеро партоб мекард, ки то ду танки шӯравиро ба қисмҳо пора мекард. .
  Ва гиря:
  - Барои бузургии Ватан!
  Духтарон куштанро дӯст медоранд ва ҳатто бештар таҷовуз кардани маҳбусонро дӯст медоранд. Бале, то ки мардон аз зӯроварии аз ҳад зиёд аз ҳуш рафтанд. Ва ин ба духтарони ниндзя маъқул аст. Ба болои мардони баста чахидан ва дар айни замон бо қамчин задан.
  Аммо, сарфи назар аз кахрамонии японхо, онхо аз техникаи бехтару пешкадамтар маглуб мешаванд.
  Хусусан дар осмони суперсинфӣ асҳо Анастасия Ведмакова ва Акулина Соколовская, ки ҷопонҳоро мисли осиёбҳои бодӣ пахш мекунанд.
  Анастасия бо ангуштони бараҳнааш шаш ҳавопаймои япониро якбора дар як таркиш бурида, чир-чир мекунад:
  - Шаъну шараф ба идеяхои коммунизм дар Россия!
  Акулина бо пистони арғувонаш тугмаро пахш карда, якбора ҳафт ҳавопаймои япониро бурида, гурриш кард:
  - Шаъну шараф ба Кахрамонони Россия!
  Ҷанговарон аз Ҷопон барои шикоятҳои қаблии худ қасос мегиранд. Ва махсусан барои мағлубият дар ҷанги замони подшоҳ Николас II. Не, онҳо ҳеҷ гоҳ фаромӯш намекунанд ва наслҳо намебахшанд.
  Анастасия пистони ёқути худро пахш карда, боз як таркиш дод ва ҳавопаймоҳои Ҷопонро зада ғалтид ва ғуррон кард:
  - Шаъну шараф ба замони коммунизм Берия!
  Акулина бо ангуштони бараҳна пойҳояшро пахш карда, ҳавопаймоҳои самурайҳоро зада афтонд ва гуфт:
  - Барои галабахои калон!
  Ва Альбина ва Альвина ба даст овардани ҳисоби рекордӣ. Барои се ҳазор ҳавопаймои задашуда онҳо бо орден мукофотонида шуданд: Ситораи алмосии Салиби оҳанин ва баргҳои дуби тиллоӣ, шамшерҳо ва алмосҳо.
  Альбина бо истифода аз пистони арғувонаш навбат дод. Вай якбора даҳҳо ҳавопаймои Ҷопонро бурида, садо дод:
  - Барои сандуқи ман!
  Ва худро дар оғӯши як ҷанговари сиёҳпӯст тасаввур мекард.
  Альвина бо ангуштони барахнааш лагад зада, якуним самолёти япониро фуровард ва чир-чиррос зад:
  - Барои галабахои калон!
  Духтарони немис хеле  анговар ва зебоанд. Бачаҳои сиёҳ хеле дӯст медоранд ва забонҳои онҳо ҳамеша омодаанд, ки камолоти ebony мардонро сайқал диҳанд.
  Альбина бо ангуштони бараҳнааш боз ба самурайҳо зада, ҳавопаймоҳои онҳоро зада галтонд.
  Ва вай хитоб кард:
  - Ман Супермен ҳастам!
  Альвина пистони тарбузашро зер карда, як даста самолётхои япониро даравида, чир-чир мекард:
  - Ман як викси кайхонй!
  Духтар дар гиперсексуализми худ хеле мубориз ва фаъол аст .
  Ориёиҳои ҳақиқӣ - танҳо олӣ! Ва умуман чунин зебоиҳои дараҷаи олӣ!
  Кушунхои немис ва советй душманро торумор карда, дар тамоми Хитой пеш рафта истодаанд.
  Дар вакти хучум ба Сингапур чанговарони дивизияи десантии хавой ва подразделениям духтарони пойлуч "Барракуда" фарк карданд. Духтарон пошнаи урёнашонро аз кӯлҳои борони тропикӣ зада, ба мавқеъҳои мустаҳками ҷопонӣ зада даромаданд ва онҳоро бо шанд сӯрох карданд.
  Чунинанд зебоиҳои ҷанговар.
  Япония аз зарбахои халокатоваре, ки чунин командаи тачовузкор ба амал омад, ларзид.
  Дар тирамоҳи соли 1954 қисми зиёди Чин аз ҷониби давлатҳои меҳвар гирифта шуд. Ва вазъият барои Сарзамини Офтоб хеле мураккабтар шуд.
  Гитлер қайд кард:
  - Дар як ого® ду парранда ®амро® шуда наметавонанд!
  Ва чанговарон Альбина ва Альвина чахоруми хазор самолётро зада галтонданд. Ҷопон ба миқдори хеле зиёд ҳавопаймоҳои арзон, вале пастсифат истеҳсол мекард, аз ин рӯ ҷамъоварии ҳисобҳо хеле қулай буд.
  Альбина бо ангуштони бараҳнааш самурайи дигареро бурид ва чир-чир кард:
  - Ин дунёи зебои мост!
  Алвина бо ёрии пистони арғувон даҳҳо мошини ҷопонро чаппа кард ва дар твиттер навишт:
  - Шаъну шараф ба замони коммунизм, дар тамоми коинот!
  Альбина низ пистони тарбузро истифода бурда, самурайро афтонда, ҳайрон шуд ва дод зад:
  Оё шумо дар бораи коммунизм гап мезанед?
  Алвина бо истифода аз ангуштони бараҳнааш ва буридани даҳҳо ҳавопаймои Ҷопон хабар дод:
  - Тартиби нави ориёй коммунизм аст!
  Духтарон хандиданд... Барои ха-зорумин самолёт ба онхо Ситораи алмосии салиби рыцарии Салиби охани бо баргхои дуби платина, шамшер ва алмосхо дода шуд. Ин ҳатто як ҷоизаи хеле баланд рекорд барои зебоиҳост.
  Инҳо духтароне ҳастанд, ки шумо бояд ба онҳо нигоҳ кунед ...
  Бо вуҷуди ин, Анастасия Ведмакова ва Акулина Соколовская кам нестанд ва аз панҷсад ҳавопаймои сарнагуншуда гузаштаанд.
  Ва онҳо ҷоизаҳои нав гирифтанд, ки хеле баланд буданд ва онҳо барои худ як коллексияи ситораҳоро ҷамъ карданд.
  Анастасия бо пои урён аслиҳаи худро ба нишон гирифта, душманро торумор карда, душманро бурида, чир-чир мекунад:
  - Барои коммунизм дар тамоми сайёра!
  Акулина бо пахш кардани пистони арғувонӣ душманро пора-пора карда, хашмгинона фарёд мезанад:
  Ҳатто кӯдакон моро медонанд!
  Дар зимистон Япония кариб хамаи колонияхои худро аз даст дод ва чанг ба худи метрополия гузашт.
  Соли 1955 фаро расид, ки мухорибахо пуртуфон буда, инти-хою каноре надоранд.
  Ҷопон оҳиста, вале бешубҳа таслим мешавад. Ва тадриҷан ҷангро аз даст медиҳад.
  Аммо самурайҳо сахт ва сахт мубориза мебаранд.
  Алёнка ва экипажи вай ба танки тачрибавии ИС-11 гузаштанд. Ин мошин бо таппончаи 130 мм муҷаҳҳаз аст ва дар поёни он роҳҳои мустаҳкам дорад.
  Аленка бо ангуштони бараҳнааш тир холӣ карда, душманро сӯрох мекунад ва гурриш мекунад:
  - Шаъну шараф ба коммунизм бо пошнаи барахна духтарон!
  Анюта низ бо пистони аргувонй тир холй карда, 9-тоашро ба триггери пулемётхо зер карда, дод зад:
  - Мо духтарон хеле хушҳолем!
  Алла низ бо ангуштони бараҳнааш як мушт зада, душманро торумор карда, наъра зад:
  - Биё, аз винт дур шав!
  Мария трахает, бо ёрии пошнаи луч. Вай душманро аз дарун сӯрох кард ва дандонҳояшро нишон дод:
  - Барои муваффакиятхои нав!
  Маруся бо ёрии пистони Тарбуз мушт зада, душманонро бо чанголи марговар зада чир-чир мекард:
  - Барои коммунизми бузург!
  Аленка боз тир холй карда, гуррос зад:
  - То он ки раиси колхоз ва диктатори цыган Сашка бимирад!
  Ва пои урёнашро ба зиреҳ бизанед.
  Ҳамин тавр духтарон ҷудо шуданд, танҳо супер. Онҳо умуман ҷанговарони аҷибанд.
  Дар ин ҷо онҳо бо ҳам суруд мехонанд:
  Не, ҳушёр нопадид намешавад,
  Нигохи лочин, уқоб...
  Овози мардум баланд аст -
  Пичиррос морро пахш мекунад!
  
  Сталин дар дили ман зинда аст
  То ки мо ғамгиниро надонем...
  Дари кайхонро кушод
  Дар болои мо ситорахо медурахшиданд!
  
  Ман бовар дорам, ки тамоми ҷаҳон бедор мешавад
  Фашизм тамом мешавад...
  Ва офтоб дурахшон хоҳад шуд
  Рохи равшанкунандаи коммунизм!
  Елизавета низ бо танки Т-54-и худ, чунин духтари чодугари чанговар мубориза мебарад.
  Ва зебоҳоро мошинҳои ҷопонӣ бо пои урён меафтонанд.
  Элизабет бо пистони арғувонаш тугмаи джойстикро пахш карда, чир-чир кард:
  - Шаъну шараф ба идеяхои коммунизми советй!
  Ва ин зебоӣ чӣ гуна ханда хоҳад кард! Ва бо дандонҳои марворид дурахшид.
  Екатерина онро гирифта, инчунин бо ангуштони бараҳнааш тир зад ва чир-чир кард:
  - Дар галабаи идеяхои абадзиндаи коммунизм.
  Мо ояндаи кишварамонро мебинем...
  Елена рақибашро бо пистони ёқут торсакӣ зада, дандонҳояшро нишон дода, фиғон мезад:
  - Ва байраки сурхи Ватани мо,
  Мо хамеша фидокорона содик хохем монд!
  Эфразия бо пошнаи бараҳнааш як заданд ва хиҷил зад:
  - Саломат бош, Ватани озоди мо,
  Дустии халкхо, абадй дастгирй кунед!
  Ва хамаи духтарон бо ангуштони барахна бо хор суруд мехонданд:
  - Ҳокимияти қонунӣ, иродаи халқ;
  Охир, одами оддй тарафдори вахдат аст!
  Ҷанговарони зан, бояд гуфт, бо таҷовузи бениҳоят ҷангӣ фарқ мекунанд.
  Ва дар ин ҷо Герда ҷанг мекунад ...
  "Пантера"-6-и вай ба як танки олӣ монанд аст, ки мавқеъҳои самурайҳоро пора мекунад.
  Герда бо пистони арғувонаш тир меандозад, тугмаи джойстикро пахш карда, гурриш мекунад:
  - Барои ҷаҳони ориёӣ!
  Шарлотта инчунин бо ёрии ангуштони бараҳнааш торсакӣ мезанад, вай як қатор ҷопонҳоро пора-пора мекунад ва бӯ мекунад:
  - Барои сархадхои бузург!
  Кристина ва Магда низ мубориза мебаранд. Духтарон бениҳоят ҷанговаранд ва хеле зебо, тақрибан дар бикини бараҳна ҳастанд.
  Кристина бо пистони ёқути худ тир холӣ карда, танки японии Хирохито-4-ро шикаста, гуфт:
  - Шаъну шараф ба кишвари ман!
  Магда инчунин бо ангуштони бараҳнааш лагадкӯб кард ва гаубицаи самурайҳоро шикаст ва дод зад:
  - Шаъну шараф ба комьёбихои калон!
  Ин духтарон синфи олӣ ҳастанд!
  Токио дар охири моҳи март афтод. Ва 20 апрели соли 1955 Ҷопон таслим шуд ва бо ҳамин ба ҷанги бузург хотима дод.
  Духтарча Альбина ва Алвина зиёда аз панҷ ҳазор ҳавопайморо задаанд. Ва барои ин онҳо мукофоти махсус гирифтанд: Ситораи алмосии калони салиби рыцарии Салиби оҳан бо баргҳои нуқраи дуб, шамшерҳои алмос.
  Чанг хануз ба охир нарасидааст. Вай танҳо як муддат пинҳон шуд. Аммо Гитлер кариб тамоми чахонро забт кард.
  Берия хамрохи Порт Артур чануби Сахалин, пуштахои Курил ва Манчурияро гирифт.
  СССР ба мамлакати тавоное табдил ёфт, ки захмхои худро лесид. Якчанд вакт Германияи фашистй дигар мамлакатхоро забт карда, мукобилати ночизи онхоро пахш кард.
  Ҷанг барои харобӣ ва ҳукмронии ҷаҳон давом кард. Аммо як муқовимати дигари ҷаҳонӣ ба вуҷуд омад.
  Дар ин вакт дар болои СССР абрхо чамъ меомаданд. Ва соли 1959, дар рӯзи ҳафтодсолагиаш, Адольф Гитлер тасмим гирифт, ба Русияи Шӯравӣ, ки Берия дар он ҷо ҳукмронӣ мекард, ҳамла кунад. Дар тарафи Фюрер кариб тамоми чахон буд.
  Аммо СССР ба давлати тавонои индустриалй табдил ёфт. Пас, ман дар болои санг досро ёфтам.
  Ҳарду кишвар дорои силоҳи ҳастаӣ буданд, аммо Герда ва Альбина тавонистанд генераторе созанд, ки дар он радиатсия тамоми сайёраи Заминро фаро гирифта, истифодаи ин намуди харобиро ғайриимкон гардонад.
  Ва Гитлер тасмим гирифт, ки охирин қудрати соҳибихтиёрро дар ҷаҳон ба даст орад. Сархад дар гарб кад-кади Днепр ва баъд Белоруссия ва давлатхои назди Балтика дар зери дасти немисхо мегузашт. Фашистон муяссар шуд, ки Кримро дар паси худ нигох доранд. Магар СССР барои Флоти Бахри Сиёх дар Севастополь базаро ичора нагирад.
  Ба ҷуз аз боқимондаи қаламрави Русия, як қисми Чин - Манчурия буд. Ҳамин тариқ, аҳолии СССР, ки дар он ҷо сиёсати хеле фаъол оид ба ҳавасмандгардонии таваллуд гузаронида мешуд ва бисёрзанӣ аз ҷониби режими коммунистӣ ва атеистӣ қонунӣ карда шудааст, сарфи назар аз талафоти ҳудудӣ аллакай аз рақамҳои пеш аз ҷанги соли 1941 зиёдтар буд ва ҳар сол зиёд буд. се фоиз афзуд.
  Берия ҳам исқоти ҳамл ва ҳам доруҳои зидди ҳомиладориро манъ кард. Ва андозҳои ваҳшӣ барои оилаҳое, ки камтар аз чор фарзанд доранд, ҷорӣ карданд.
  Мувофики усулхои планй ва стикй СССР бо суръати тез тараккй карда, иктидори чангии он афзуд.
  Гитлер хатари эҳтимолиро ҳис карда, ҷамъ кардани ҷаҳонро дар як Рейхи сеюм ба анҷом расонд, тасмим гирифт, ки ҷанги охирини худро дар ин сайёра оғоз кунад.
  Ҷанги охирин чист? Дар руи замин дигар чизе барои галаба кардан нест. Як сол пеш немисхо ба суи Мох парвоз карда буданд, давраи васеъ кардани фазой кайхон кушода аст. Аммо оё Гитлер то дидани давраи Ҷангҳои Ситораҳо ва забт кардани галактикаҳо зиндагӣ хоҳад кард? Сарфи назар аз тарзи ҳаёти солим, парҳези гиёҳхорӣ, машқҳои мунтазам ва фаъолияти ҷисмонӣ, маълум буд, ки Фюрер пир шудааст. Дар сар доғи бемӯй торафт бештар мешиканад, мӯйҳо сафед мешаванд ва намуди зоҳирӣ хаста мешавад. Харчанд фюрер рухбаланд карданй мешавад.
  Ҳарчанд шумо бояд миссияи охирини худро анҷом диҳед ва СССР-ро забт кунед. Ҳамин тавр, ҳатто агар Фюрер бимирад, пас ӯ тақрибан ҳазор писар дорад, ки тавассути бордоркунии табиӣ ба даст оварда шудааст. Ва яке аз онҳо ҳамчун беҳтарин, тавонотарин эътироф ва тахти бузургтарин диктатор дар таърихи сайёраи Замин хоҳад буд .
  Ба хар хол, кашолкорй хеле хавфнок аст ва то даме, ки яроки ядрой кор накунад, Гитлер танхо дар эшелони якум бештар аз панчох миллион солдатро ба сари СССР партофт. Инчунин шумораи зиёди танкҳо, ҳавопаймоҳо ва дискҳои парвозкунанда мавҷуданд . Ва ин як қудрати бузург аст.
  СССР навсозии ярокро давом дод. Танки Т-64 пайдо шуд, ки вазнинтар ва бо таппончаи пуриқтидори 125 мм, қодир аст бо снарядҳои пар ва мошинҳои пирамидаи олмонӣ ворид шавад. Дуруст аст, ки Т-64 нав ба истеҳсолот шурӯъ кардааст. Танки асосӣ ҳанӯз ҳам Т-54 буд, ки нисбат ба моделҳои олмонӣ ба қадри кофӣ қавӣ набуд. Ин хам яке аз сабабхои шитобкоронаи Гитлер бо тачовузи зидди Россия мебошад.
  Самолётхои ИС-11 ба даст нарасид... ИС-12-ро машинаи тупаш 203 миллиметра сохта буд, вале хеле кимат, вазнин ва калон баромад. IS-15 як созиш бо таппончаи 152 мм, тӯлонӣ буд. Ин мошин ба T-64-и калоншуда шабоҳат дошт ва инчунин ба истеҳсолот шурӯъ кард.
  Танки асосии Олмон Пантер-6 шакли пирамида буд ва он каме ба Пантер-7 такмил дода шуд ва калибри таппончаро то 88 мм афзоиш дод, то харобиҳои бештаре ба даст орад. Ва муҳаррик, ки 3000 қувваи аспи пурқувватро насб карда, суръат ва манёврии бузургро ҳангоми нигоҳ доштани вазни панҷоҳ тонна ва сифати зиреҳро беҳтар мекунад.
  Ҳатто навтарин Т-64-и шӯравӣ дар қобилияти рондан ва муҳофизати паҳлӯҳо ва пешонӣ аз олмонӣ ба таври назаррас пасттар буд. Аммо Т-64 ҳадди аққал метавонист ба Олмон ворид шавад, гарчанде аз масофаи кӯтоҳ.
  Дар осмон немисхо хам аз чихати микдор ва хам аз чихати сифати машинахо пурзуртар буданд. Аммо СССР ҳеҷ гоҳ дискетҳои худро эҷод карда натавонист. Ва немисҳо дар дискҳои Белонтси нурҳои гармӣ - ба монанди лазерҳо насб карданд ва метавонистанд тирпарронии муассиртар кунанд.
  Ва фашистон дискотекахо бо суръати дах суръати садо парвоз мекарданд. Ва ин воқеан бузург аст. Армияи рейхи сейум хамин тавр мустахкам аст.
  Ва онҳо танкҳои зеризаминӣ доранд. Ва бисёр чизҳои ҷолиб. Хулоса, Берия амалан имкон надорад.
  Аммо кушунхои советй иктидори бузурги мудофиавй доранд. Ва ҳуҷум бо ҳамлаи ҳавоӣ оғоз ёфт. Куввахо нобаробаранд ва немисхо шахрхои советиро торумор карда истодаанд. Даҳ ҳазор нафар дар саросари Русия ҳаракат мекунанд ва Смоленскро мегиранд.
   Наташа тасмим гирифт:
  - Гитлер ва гурухи уро мачбур кардан лозим аст, ки кушунхоро аз СССР бароварда, бачагони асирро озод кунанд!
  Зоя бозича ба ин розй шуд:
  - Албатта бояд! Ва гузаштагони худро аз фашизм начот дех!
  Августин пойҳои лучашро пахш карда қайд кард:
  Мо онро бе ягон шубха ичро мекунем!
  Светлана ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Барои ин мо хамаи имкониятхоро дорем!
  Дере нагузашта гуфт, ки чор нафар чанговарзанон ба лашкари фашистй хучум мекунанд.
  Ҷанговарони асри Русияи Худо ва ҷодугарони мутант боз бо фашистони бистум мубориза бурданд.
  Империяи Браун фашистй бисьёр солдатхо дорад. Онхо чун дарьёи бепоён равонанд.
  Албатта, чор духтар нобуд кардани танкҳо ва ҳавопаймоҳои Вермахтро хеле машҳур гирифтанд. Аз худи аввал онхоро майдони кувва фаро гирифта, бо дасту пояшон пахш мекарданд. Аммо...
  Гӯё аз зери замин Олег Рыбаченко ва духтари хурдии Наташа Маргарита Коршунова пайдо шуданд.
  Онҳо шамшерҳои рӯшноиро гирифтанд ва бо наноботҳо бор карданд . Онхо ба максади несту нобуд кардани фашистони нафратангез ба кор даромаданд. Ҳамин тавр, чор нафар шаш нафар шуданд.
  Наташа Коршунова ангуштони пои бараҳна ва чисели худро пахш карда қайд кард:
  - Ин ҳамон аст? Хуб, тақдири мост, ки мо онро бо роҳи дигар зада наметавонем!
  мӯи тиллоранги хашмгин , ки немисҳоро торумор карданро идома дода, мантиқан қайд кард:
  - Мо онро тезтар анчом медихем! Тезтар, СССР-ро начот медихем!
  Олег Рыбаченко, писарбачаи пойлуч, ки синну солаш аз дувоздах зиёд набуд, бо шамшер, хам аскарони пиёда ва хам танкчиён фашистонро наъра мекард:
  - Мо ҳеҷ гоҳ таслим намешавем!
  Ва диски тез аз пои урёни писарак парида, якбора се самолёти фашистиро бурид!
  Маргарита Коршунова, ки бо пошнаи барахнааш дурахшид, харифони танк ва аскарони пиёдагардро несту нобуд карда, дандонхои худро нишон дода, гур-гур кард:
  - Дар дуньё барои корнамоихои кахрамонона чой дорад!
  Ва сузанхои захрнок аз пои урёни духтар парешон шуда, ба фашистон ва самолёту танкхои онхо мерасид.
  Наташа Коршунова низ ангуштони пои бараҳнаашро партофт, куштор ва нола кард:
  - Мо харгиз фаромуш намеку-нем ва намебахшем.
  Ва шамшерҳои вай дар осиёб аз миёни фашистон гузаштанд. Баъд таркишчиён ба танкхо зада, манорахоро буриданд. Самолётхо хам онро гирифтанд.
  Августини сурхрӯй душманонро пора-пора карда, фарёд зад:
  - Барои фармоиши нав!
  Ва сӯзанҳои бештар аз пои урёнаш пароканда шуданд. Ва хам дар чашм ва хам дар гулуи солдату самолётхои фашистй.
  Оре, маълум буд, ки чанговарон ба хаячон мео-янд ва ба дахшатнок медароянд.
  Зоя сард, аскару танкхои сафеду кахра-монро бо самолётхо бурида, чир-чиррос зад:
  - Иродаи оханини мо!
  Ва тӯҳфаи нави қотил аз пойҳои урёни вай парвоз мекунад. Ва танкхо ва чанговарони сафед меафтанд, думхои самолётхо месузанд.
  Светлана Барфин осиёбро мерезад, шамшераш мисли барк аст.
  Фашистон мисли матои бурида меафтанд.
  Духтар бо пои урён сузан мепартояд, самолётхои душманро зада галтонда, чир-чир мекунад:
  - Империяи кайҳонии инсонӣ барои Модар Русия пирӯз хоҳад шуд!
  Олег Рыбаченко ба мукобили фашистон пеш меравад. Писарбачаи Терминатор аскарони қаҳварангро буридааст.
  Ва дар баробари ин, ангуштони пои урёни писарак сӯзанҳои заҳрдорро берун мепартоянд, танаҳоро дарида, ҳавопаймоҳоро мепарронанд.
  Писар наъра мезанад:
  - Шаъну шараф ба ояндаи Рус!
  Ва ҳангоми ҳаракат, он сару даҳони ҳамаро мебурад ва дар айни замон манораҳои танкӣ.
  Духтари терминатор Маргарита инчунин рақибон, ҳавопаймоҳо ва танкҳоро нест мекунад.
  Пойҳои урёнаш танҳо медурахшад. Фашистхо шумораи зиёди одамон халок мешаванд. Ҷанговар нидо мекунад:
  - Барои сархадхои нав!
  Ва он гоҳ духтар мегирад ва мебурад ...
  Оммаи ҷасадҳои аскарони фашистӣ.
  Ана, Наташа Коршунова дар хучум аст. Вай хамрохи танку самолётхо фашистонро барои худ бурида, месарояд:
  - Рус бузург ва дурахшон аст,
  Ман як духтари хеле аҷибам!
  Ва дискҳо аз пойҳои урёни вай парвоз мекунанд. Ки гулӯи фашистонро дидааст. Бале, ин духтарак танкхоро вайрон мекунад.
  Зоя Ангелская дар хучум. Бо ду даст сарбозони қаҳварангро буридан. Туф кардан аз қубур. Ва бо ангуштони пои урён сузанхои марговар мепартояд - танку самолётхоро зада галтонад.
  Ва дар баробари ин ба худ месарояд:
  - Э, лутф, биёед,
  Оҳ, дӯстдоштаи ман меравад!
  Августин фашистонро бо шамшерҳои лазерӣ бурида, аскарони қаҳварангро ҳамроҳи танкҳо нест карда, фиғон мезад:
  - Ҳама пӯст ва пӯсти ҳайвон,
  Ӯ бо калтак ба сӯи полис шитофт!
  Ва бо ангуштони бараҳна, чӣ гуна ба душман ворид шудан мумкин аст, чизе, ки филро мекушад ва ҳатто як танк.
  Ва баъд чир-чир:
  - Гургҳо! Асри бисту дуюм!
  Светлана Барфин дар ҳуҷум. Бурида, ба фашистон зарба заданд. Бо пойҳои урён ӯ ба болои онҳо тӯҳфаҳои маргро меандозад.
  Бо шамшер осиёб идора мекунад.
  Вай дар баробари танку само-лётхо бисьёр чанговаронро торумор карда, чир-чир мекард:
  - Галабаи калон дар пеш аст!
  Ва боз духтарак дар ҳаракати ваҳшӣ аст.
  Ва пойҳои урёнаш сӯзанҳои марговарро партоб карда, танку ҳавопаймоҳоро нобуд мекунанд.
  Олег Рыбаченко аз чо бархост. Писарак дар сальто чарх зад. Дар чахидан бисьёр фашистонро бурида.
  Вай бо ангуштони урён сузанхо мепартофт, танку самолётхоро зада галтонда, гулдуррос зад:
  - Бо ҷасорати зебои ман машҳур шав!
  Ва боз писарбача дар ҷанг аст.
  Духтари сахтгир Маргарита Коршунова ба хучум меравад. Ҳама душманонро дар як саф мерезад. Шамшерҳои вай аз теғи осиёби бод сахттаранд. Ва ангуштони пой тухфахои марг мепартоянд, танку самолётхо месузанд.
  Духтар дар ҳуҷум аст. Ҷанговарони қаҳварангро бе маросим нест мекунад.
  Ва гоҳ-гоҳ ҷаҳиш мекунад ва печутоби!
  Ва тӯҳфаҳои нобудшавӣ аз вай парвоз мекунанд.
  Ва фашистон кушта шуданд. Ва тамоми теппаҳои мурдаҳо ҷамъ шудаанд.
  Маргарита хашмгинона хиҷил мекунад:
  - Ман як ковбойи амрикоӣ ҳастам!
  Ва боз сӯзан ба пои урёнаш партофта шуд.
  Ва он гоҳ боз даҳҳо сӯзанҳо!
  Наташка Коршунова хам дар хучум хеле хуб аст.
  Ва бо пои урён мепартояд ва аз найча туф карда, танку самолётхоро зада галтонад.
  Ва аз болои шушаш фарёд мезанад:
  - Ман марги дурахшонам! Шумо танҳо бояд бимиред!
  Ва боз зебоӣ дар ҳаракат аст.
  Зоя Ангелская ба муҳосираи ҷасадҳои фашистӣ ҳамла мекунад. Ва инчунин аз пойҳои урёни вай бумерангҳои харобкорӣ парвоз мекунанд.
  Ва ҷанговарони қаҳваранг ҳамроҳи танку ҳавопаймоҳо меафтанд ва меафтанд.
  Духтар Зоя нидо мекунад:
  -Духтари пойлуч, туро маглуб мекунад!
  Ва даҳҳо сӯзанҳо аз пошнаи урёни духтар парвоз мекунанд. Ки рост ба гулӯи фашистон меравад.
  Сипас онҳо мурданд.
  Дурусттараш, тамоман мурда, макони танку самолётхо.
  Августин дар ҳамла. Қӯшунҳои қаҳварангро нест мекунад. Шамшерҳои вай дар ду даст бардошта мешаванд. Ва вай чунин як ҷанговари бузург аст.
  Тундбод аз байни кушунхои фашистй мегузарад - самолёту танкхо меафтанд.
  Духтараки мӯи сурх наъра мекунад:
  - Оянда пинҳон аст! Аммо он пирӯз хоҳад шуд!
  Ва дар ҳамла, як зебоӣ бо мӯйҳои оташин .
  Августин дар ваҷҳи ваҳшии орзуҳо бо пошнаи урён пулсар мефиристад ва наъра мезанад:
  -Худои ҷанг ҳама чизро пора мекунанд!
  Ва ҷанговар дар ҳамла.
  Ва пойҳои урёни вай сӯзанҳои тезу заҳролудро мепартоянд, ки ҳавопаймоҳоро зада мепартоянд ва зиреҳи танкҳоро сӯрох мекунанд.
  Светлана Барфин дар ҷанг. Ва ин қадар дурахшон ва мубориза. Пойҳои урёнаш бисёр чизҳои марговарро берун мекунанд. Мард не, балки марг бо мӯйи зард.
  Аммо агар он вайрон шавад, шумо онро боздошта наметавонед.
  Светлана Барфин месарояд:
  - Ҳаёт асал нахоҳад буд,
  Пас, дар рақси мудаввар ҷаҳед!
  Бигзор орзуи шумо амалӣ шавад -
  Зебоӣ одамро ба ғулом табдил медиҳад!
  Ва харакати духтари пойлуч торафт бештар хашмгин мешавад. Ва торафт бештар танку самолётхои харобшуда.
  ХУЧУМИ Олег Рыбаченко суръат мегирад. Писарбача фашистонро зада мезанад.
  Пойхои урёнаш сузанхои тез мепартоянд - танку самолётхоро пора-пора мекунанд.
  Ҷанговари ҷавон хиҷил мезанад:
  - Империяи девона ҳамаро пароканда мекунад!
  Ва боз писарбача дар харакат аст.
  Маргарита як мактабхони пурталотум аст ва дар фаъолияти худ комилан як терминатор аст. Ва душманонро зарба мезанад.
  Дар ин ҷо вай бо пои урёнаш, нахӯд бо маводи тарканда парронд. Вай таркиш мекунад ва якбора сад фашист ва дах танк партофта мешавад.
  Духтар дод мезанад:
  - Ба хар хол галаба ба сари мо меояд!
  Ва вай осиёбро бо шамшер идора мекунад - бочкахои танкхо ба самтхои гуногун парвоз мекунанд.
  Наташа Коршунова харакати худро тезонд. Духтар ҷанговарони қаҳварангро мебурад. Ва ҳамзамон фарёд мезанад:
  - Империяи Россияро галаба интизор аст.
  Ва биёед фашистонро бо суръати тез бо танку самолётхо нест кунем.
  Наташа Коршунова духтари терминатор аст.
  Вай фикр намекунад, ки бозистод ва суръатро паст кунад, танку самолётхо аз рох мебароянд.
  Зоя Ангелская дар хучум. Шамшерхои вай гуё гушт ва салати металлиро мебуранд. Духтар аз болои шуш фарёд мезанад:
  - Начоти мо амал мекунад!
  Ва ангуштони луч низ чунин сӯзанҳоро мепартоянд.
  Ва одамони зиёде бо гулӯяшон сӯрохшуда, теппаҳои мурдаҳо, инчунин танкҳои шикаста ва ҳавопаймоҳои сарнагуншуда дар атроф хобидаанд.
  Августин духтари девона аст. Ва он ҳамаро мисли робот аз гиперплазма пахш мекунад.
  Вай аллакай ягон сад фашист ва бисьёр танкхоро бо самолёт зада галтондааст. Аммо ҳама чиз суръат мегирад. Ва ҷанговар низ наъра мекунад.
  - Ман хеле мағлубнашавандаам! Зеботарин чизе дар ҷаҳон!
  Ва боз зебоӣ дар ҳамла аст.
  Ва аз ангуштони бараҳнааш нахӯд мебарояд. Ва сесад фашист ва дазордо танкдо аз таркиши пурзур пора-пора шуданд.
  Августина бо мушакхои пресс бозй карда, синаашро бо пистонхои аргувонй чунбонда, месуруд:
  - Шумо барои гирифтани замини мо чуръат намекунед!
  Светлана Барфин низ дар ҳуҷум аст. Ва як грамм мӯҳлат намедиҳад. Духтари ваҳшӣ Терминатор.
  Ва душманонро торумор карда, фашистонро нест мекунад. Ва микдори чанговарони кахраин аллакай хамрохи танку самолётхои шикаста ба чуйбор ва кад-кади роххо афтодаанд.
  Шаш нафар ваҳшӣ шуданд. Ин ҷанги ваҳшӣ буд.
  Каратэчй Олег Рыбаченко боз ба майдон баромад. Ва ӯ ҳарду шамшерро ҷунбонда, пеш меравад. Ва писарбачаи терминатор осиёбро идора мекунад. Фашистони кушташуда афтод.
  Оммаи ҷасадҳо. Тамоми куххои танхои хунолуд, як даста мошину самолётхои харобшуда.
  Писарбачаи ихтироъкор як стратегияи ваҳширо ба ёд меорад. Дар он ҷое, ки аспҳо ва одамон низ бо ҳам омехта шуданд.
  Қотили кӯдак Олег Рыбаченко хиҷил мекунад:
  - Вой аз ақл!
  Ва даҳҳо пул хоҳад буд!
  Ва Terminator Boy дар як ҳаракати нав. Ва пои урёнаш чизе гирифта мепартояд.
  Писарбачаи нобига наъра зад:
  - Мастер-класс ва Adidas!
  Намоиши воқеан олиҷаноб баромад. Ва чй кадар фашистонро куштанд. Ва онҳо шумораи зиёди ҷангиёни қаҳварангро дар баробари танкҳо ва ҳавопаймоҳо куштанд.
  Духтараки пойлуч Маргарита низ дар чанг аст. Армияҳои дорчин ва пӯлодро майда мекунад ва ғуррон мекунад:
  - Полки зарбаи калон! Мо ҳама ба тобут меравем!
  Ва шамшерҳои вай ба фашистон зада мешаванд. Оммаи муборизони қаҳваранг аллакай фурӯ рехтааст. Ва бо онхо танку самолётхо.
  Духтар гиря кард:
  - Ман ҳатто аз пантера сардтарам! Исбот кунед, ки шумо беҳтарин ҳастед!
  Ва нахѓд бо маводи таркандаи пурқувват аз пошнаи урёни духтар парвоз мекунад.
  Ва вай ба душман зарба мезанад.
  Ва ӯ баъзе аз душманон, танкҳо ва ҳатто ҳавопаймоҳоро гирифта нобуд мекунад.
  Ва Наташа Коршунова дар рохбарй аст. Ва вай ба рақибони худ зарба мезанад ва ҳеҷ касро ноумед намекунад.
  Хамрохи танку самолётхо аллакай чй кадар фашистон кушта шудаанд.
  Ва дандонҳояш хеле тезанд. Ва чашмон хеле сапфиранд. Ин духтарак чаллоди асосист. Хол он ки хамаи шариконаш чаллоданд!
  Наташа Коршунова нидо мекунад:
  - Ман девона! Барои шумо ҷарима мешавад! Шумо ҳатто як рубл намегиред!
  Ва боз духтарак бисьёр фашистонро бо шамшер мекушад.
  Зоя Ангелская дар харакат аст ва бисьёр чанговарони кахра-монро буридааст.
  Ва пойҳои луч сӯзан мепартоянд. Хар як сузан якчанд фашистро мекушад ё самолётро бо танк зада галтонад. Ин духтарон дар ҳақиқат зебо ҳастанд.
  Августин рақибони худро пеш мебарад ва мағлуб мекунад. Ва дар баробари ин фарьёд карданро фаромуш намекунад:
  - Аз тобут гурехта наметавонед!
  Ва духтарак дандонҳояшро гирифта, луч мекунад!
  Ва ин хел сурхчатоб... Муйхояшон мисли байраки пролетарй дар шамол мепарад.
  Ва ҳама чиз аслан аз хашм бармеояд.
  Светлана Барфин дар ҳаракат. Дар ин чо ман бисьёр косахонахо ва манорахои танкро буридам. Ҷанговаре, ки дандонҳояшро бардошт.
  Забон нишон медиҳад. Ва баъд аз найча туф мекунад - самолётхоро зада галтонда. Сипас фарёд мезанад:
  -Оё шумо мурдаед!
  Ва боз сӯзанҳои марговар аз пойҳои урёни вай парида, ба аскарони пиёда ва ҳавопаймоҳо меафтанд.
  Олег Рыбаченко чахидан ва чахидан.
  Писарбачаи пойлуч як даста сузан мебарорад, танкхоро зада мепартояд ва месарояд:
  - Биё, ба хайма меравем, хисоби калон кушоем!
  Ҷанговари ҷавон дар беҳтаринаш аст.
  Вай аллакай чандсола аст, ҳама бо Наташа ва ширкат дар саргузаштҳо ҳастанд, аммо ӯ ба кӯдак монанд аст. Танҳо хеле қавӣ ва мушакӣ.
  Олег Рыбаченко месуруд:
  - Ҳатто агар бозӣ қоидаҳоро риоя накунад, биёед бародариро вайрон кунем!
  Ва боз сӯзанҳои марговар ва шикаста аз пойҳои урёнаш парвоз карданд. Хам самолётхо ва хам танкхо.
  Маргарита Коршунова бо пошнаҳои бараҳна ва мудаввар дурахшон шуда, бо завқ месуруд:
  - Ҳеч чиз номумкин нест! Ман боварӣ дорам, ки озодӣ субҳ хоҳад шуд!
  Духтар боз ба суи фашистон ва танку самолётхои онхо сузанхои марговар партофт, суханашро давом дод:
  - Торикӣ аз байн меравад! Гулхои садбарги май мешукуфанд!
  Ва хамин ки чанговар бо ангуштони барахнааш нахуд партофт, хазор нафар фашистон фавран ба хаво парвоз карданд. Бале, лашкари империяи қаҳваранг ва ҷаҳаннам дар пеши назари мо об мешавад.
  Наташа Коршунова дар чанг. Мисли кобра ҷаҳида мешавад. Душманонро таркондан. Ва ин кадар фашистон халок мешаванд, самолётхо меафтанд.
  Духтар ва шамшерҳои онҳо, ва донаҳои ангиштсанг ва найзаҳо. Ва сӯзанҳо.
  Вай дар баробари ин наъра мезанад:
  - Бовар дорам, ки галаба меояд!
  Ва шаъну шарафи русхо пайдо мешавад!
  Ангуштони луч сӯзанҳои нав мепартоянд, рақибонро мезананд.
  Зоя Ангелская дар харакати вахшй. Ба фашистон хучум мекунад. Онҳоро ба қисмҳои хурд тақсим мекунад.
  Зани ҷанговар бо ангуштони урён сӯзан мепартояд. Вай дар баробари танку самолётхо ба мисли гурриш душманонро рахна мекунад:
  Ғалабаи комили мо наздик аст!
  Ва ӯ бо шамшер осиёб ваҳшӣ мекунад, танкҳоро мерӯфтааст. Ин дар ҳақиқат як духтар мисли духтар аст!
  Аммо кобра Августин ба хучум гузашт. Ин зан барои ҳама хобҳои даҳшатовар аст.
  Ва агар онро бурид, ин маънои онро дорад, ки онро буридааст.
  Пас аз он сурхчаро гирифта месарояд:
  - Ман ҳама косахонаҳоро мекушоям! Ман як орзуи бузург ҳастам!
  Ва ҳоло шамшерҳои вай дар амал ҳастанд ва гӯшт ва металлро бо дюралюминии ҳавопаймо буридаанд.
  Светлана Барфӣ низ ба ҳамла меравад. Ин духтар тормоз надорад. Ҳамин ки онҳо бурида мешаванд, миқдори ҷасадҳо ба партовҳо рехта мешаванд ва ҳавопаймоҳо ва танкҳо меафтанд.
  Терминатори малламуй наъра мезанад:
  - Чӣ хуб мешавад! Ин чӣ қадар хуб хоҳад буд - ман инро медонам!
  Ва акнун аз вай нахӯди қотил парвоз мекунад.
  Пойлуч бачаи зебо ва мушакдор Олег боз сад нафар фашистон, ки метеор мебурд, ба таври машхур бурида шуд. Ва ӯ бомбаро бардошта мепартояд.
  Андозаи хурд, вале марговар...
  Чӣ тавр ба қисмҳои хурд массаи ҳавопаймо дар осмон шикастан мумкин аст.
  Писарбачаи терминатор дод зад:
  - Ҷавонони тӯфони мошинҳои даҳшатбор!
  Духтари пойлуч Маргарита дар чанг боз ин корро мекунад.
  Ва бисёр муборизони қаҳварангро бурида. Ва у дар байни танкхо ва самолётхо аз чойхои калон мегузарад.
  Духтар гиря мекунад:
  - Ламбада рақси мо дар болои рег аст!
  Ва он бо қувваи нав зарба хоҳад зад.
  Наташа Коршунова дар хучум боз хам хашму газаб аст. Ана хамин тавр вай фашистонро торумор мекунад. Муқовимат ба чунин духтарон барои онҳо чандон хуб нест.
  Наташа Коршунова онро гирифта, месарояд:
  - Зарбаи ман пойлуч аст, кӯр мекунад!
  Давидан дар ҷои кор як созиши умумӣ аст!
  Ва духтари ҷанговар бо чунин зарбаҳои шадид ба ҳарифон зад.
  Ва ӯ дискҳоро бо пои урён мепартояд.
  Дар ин чо вай осиёбро идора мекард. Сарони лашкари қаҳваранг ба қафо ғарқ шуданд ва танкҳо месӯхт, ҳавопаймоҳо оташ мезаданд.
  Вай зебои мубориз аст. Вай ба худ чунин армадаи қаҳваранг мезанад.
  Зоя Ангелская дар харакат буда, хамаро беистисно пахш мекунад. Ва шамшерҳои вай мисли кайчи марг аст.
  Духтар танҳо зебост. Ва пойҳои урёнаш сӯзанҳои хеле захролуд мепартоянд.
  Рақибонро мағлуб кунед. гулуяшонро сурох карда тобут месозанд, танку самолётхоро метарконанд.
  Зоя Ангелская онро гирифта, пистонхои аргувонии синаи пурашро чунбонда, чир-чир зад:
  - Агар дар водопровод об набошад...
  Наташа Коршунова бо хурсандй нидо кард:
  Пас айби шумост!
  Ва бо ангуштони луч чизе мепартояд, ки бодиққат мекушад. Ин дар ҳақиқат як духтари духтарон аст.
  Ва аз пойҳои урёнаш теғ мепарад. Ва он ба бисёр ҷанговарон зарба мезанад, манораҳоро аз танкҳо буридааст.
  Августини пойлуч дар ҳаракат. Бо зебогии худ зуд ва беназир.
  Чӣ мӯи дурахшон дорад. Онхо мисли байраки пролетарй чилва мекунанд. Ин духтарак воқеист.
  Ва рақибони худро мебурад - гӯё дар даст шамшерҳо таваллуд шуда бошад.
  Рӯзамарди лаънатӣ! Ман бо нури табиӣ, бидуни ранг ба ҷанг рафтам.
  Августин онро гирифту хичиррос зад:
  - Сари гов мешавад - чанговарон девона намешаванд!
  Ва дар ин чо вай боз бисьёр муборизонро торумор кард.
  Писарбачаи терминатор Олег Рыбаченко гуреза кард:
  - Чӣ ба шумо лозим аст! Чӣ духтар!
  Маргарита Коршунова бо пои луч ханчар партофта, манораи танкро шикаста, тасдик кард:
  - Духтари калон ва хушрӯ!
  Августин бо ин розӣ шуд:
  -Ман  анговаре ®астам, ки ®ар касро газад!
  Ва боз бо ангуштони бараҳнааш қотилро партоб карда, ҳавопаймоҳоро сарнагун мекунад.
  Наташа Коршунова дар чанг аз харифони худ кам нест. Духтар не, балки бо чунин ҷодугаре дар оташ ба охир расад. Ва фашистон душворй мекашанд: самолёту танкхо меафтанд.
  Ва фарёд мезанад:
  - Чӣ осмони кабуд!
  Августин теғро бо пои луч раҳо карда, манораи танкро бурида, тасдиқ кард:
  - Мо тарафдори горатгарй нестем!
  Светлана Барфин, душманонро ҷудо карда, ҳавопаймоҳоро сарнагун карда, дар Твиттер навишт:
  - Ба аблаҳ корд лозим нест...
  Зоя Ангелская бо пои луч сузан мепартофт ва бо пойхои даб-дастааш танку самолётхоро зада галтонда, чир-чир мекард:
  - Аз се қуттӣ ба ӯ дурӯғ мегӯӣ!
  Наташа Коршунова фашистонро торумор карда, илова намуд:
  - Ва бо ӯ ба як динор кор кунед!
  Ва ҷанговарон онро гирифта, меҷаҳиданд. Онҳо хеле хунолуд ва сарданд. Уму-ман, онхо хаячонн калон доранд.
  Писарбачаи қариб урён, зебо ва мушакдор, ки танҳо шорт мепӯшад, Олег Рыбаченко дар ҷанг хеле услубӣ менамояд.
  Духтараки зебо Маргарита бо ангуштони бараҳна пойҳои худро, як пораи зиддиматерияро партофта, месуруд:
  - Зарба сахт аст ва бача шавқ дорад ...
  Бачаи нобига бо пои худ он чизеро, ки ба вертолёт монанд буд, парронд. Вай аз фашистону танкхо як-дусад cap бурида, чир-чир мекард:
  - Хеле варзишӣ!
  Ва ҳарду - як писар ва як духтар дар кори кушод.
  Писарбачаи терминатор Олег, ки аскарони қаҳварангро бурида истода, гурусна зад:
  - Ва барои мо галабаи калон хохад шуд!
  Маргарита дар посух хитоб кард:
  - Мо ҳамаро мекушем - бо пои урён!
  Духтар дар ҳақиқат чунин як терминатори фаъол аст.
  Наташа Коршунова дар хучум суруд:
  - Дар чанги мукаддас!
  Ва чанговар диск-бумеранги тезро сар дод. Вай дар камон парвоз карда, бисьёр гитлерчиён ва манорахои танкиро бурид.
  Зоя Ангелская нобудкуниро давом дода, илова кард:
  - Ин галабаи мо мешавад!
  Ва сузанхои нав аз пои урёнаш парвоз мекарданд. Ва онхо ба бисьёр самолётхо ва самолётхо зарба заданд.
  Духтараки малламуй гуфт:
  - Рақибро санҷед!
  Ва забонашро нишон дод.
  Пойлуч ва оташин Августин, ки пойҳояшро ҷунбонда, свастикаҳои бурро мепартофт, гулӯла зад:
  - Парчами император ба пеш!
  Светлана Барфин, бо пошнаи лучаш тӯби гиперплазмаро партофт, ба осонӣ тасдиқ кард:
  - Шаъну шараф ба кахрамонони халокшуда!
  Ва духтарон якдилона фарьёд зада, фашистонро торумор карданд:
  - Моро касе боздошта наметавонад!
  Холо бошад, диска аз пои урёни чанговарон парвоз мекунад. Гӯшт дарида, манораҳои танкҳо ва думҳои ҳавопаймоҳоро вайрон мекунанд.
  Ва боз нола:
  - Хеч кас моро маглуб карда наметавонад!
  Наташа Коршунова ба фазо парвоз кард. Рақибон ва гурбаҳои болдорро пора карда, бароварданд:
  - Мо вай-гургонем, душманро бирён кун!
  Ва аз ангуштони урёни вай як диски хеле марговар парвоз мекунад.
  Духтар ҳатто аз ваҷд печида мешавад.
  Ва он гоҳ ӯ ғавғо мекунад:
  - Пошнаи мо оташро дуст медорад!
  Бале, духтарон воқеан шаҳвонанд.
  Олег Рыбаченко, писарбачаи зебо ва мушакдор, ки дар тан шорт дар бар дошт, гуррос зад:
  - Оҳ, барвақт, шохҳоро муҳофизат мекунад!
  Ва ӯ ба ҷанговарон чашмак зад. Онҳо дар ҷавоб механданд ва дандонҳои худро луч мекунанд.
  Наташа Коршунова гитлерчиёнро торумор карда, хитоб кард:
  - Дар олами мо шодй, бе мубориза нест!
  Писарбачаи терминатор бо пошнаи бараҳна, мудаввар ва кӯдакона ба пулсар дода, фашистонро несту нобуд карда, эътироз кард:
  "Баъзан ҷанг ҳам шавқовар нест!"
  Наташа Коршунова розӣ шуд:
  - Агар қувват набошад, пас ҳа ...
  Вале мо чанговарон хамеша солимем!
  Духтар бо ангуштони бараҳнааш ба сӯи душман сӯзан мепартофт, бо ҳавопаймоҳо як қатор танкҳоро тарконд ва месуруд:
  - Аскар хамеша саломат,
  Ва омода барои амал!
  Баъд аз он Светлана Барфин боз ба душманон зарба зада, манорахои танкхо ва думи самолётхоро вайрон кард.
  Зоя Ангелская дуздии хеле тез аст. Вай тамоми баррелро ба сӯи фашистон партоб кард. Ва бо як таркиш чанд ҳазорро пора кард.
  Баъд вай хиҷил зад:
  - Истед накун, пошнахои мо газанд!
  Ва духтаре дар тӯри ҷангӣ!
  Августин низ дар чанг заиф нест. Инак, фашистонро торумор карда. Гӯё онро аз як банди занҷир зада мепартоянд.
  Ва рақибонро буридан - месарояд:
  - Эҳтиёт бошед, хуб мешавад,
  Дар тирамоҳ як пирожни хоҳад буд!
  Иблиси сурхрӯй воқеан дар набард мисли шайтон дар қуттии сӯзанак шудгор мекунад. Ва чй тавр танкхо месузанду самолётхо месузанд.
  Аммо духтари пойлуч дар тан, Маргарита Коршунова, ки чй тавр чанг мекунад. Ва фашистон онро аз вай мегиранд.
  Ва агар вай занад, вай мезанад.
  Аз он лапшахои хунин парида мебароянд.
  Наташа Коршунова вакте ки аз пои урёнаш пошидани металл парида, косахонаи сару манорахои танкхоро об кард, сахт гуфт:
  - Шаъну шараф ба Русия, ҳатто ҷалол!
  Танкхо ба пеш мешитобанд...
  Шӯъбаҳо дар куртаҳои сурх -
  Салом ба халки рус!
  Дар ин чо духтарон фашистонро ба даст гирифтанд. Ҳамин тавр, онҳо бурида ва реза карда мешаванд. На ҷанговарон, балки воқеан пантераҳое, ки занҷирро шикастанд.
  Писарбача Олег Рыбаченко дар чанг ва ба фашистон хучум мекунад. Вай бе-рахм онхоро зада, танкхоро мебурад ва чир-чир мекунад:
  Мо мисли говҳо ҳастем!
  Маргарита Коршунова лашкари қаҳварангро торумор карда, танкҳо ва думҳои ҳавопаймоҳоро бурида, бардошт:
  Мо мисли говҳо ҳастем!
  Наташа Коршунова онро гирифта, бо тан-кихо чанговарони кахра-варро бурида, дод зад:
  - Дурӯғ гуфтан аз даст нест!
  Зоя Ангелская фашистонро пора-пора карда, чир-чир мекард:
  - Не, аз даст нест!
  Ва у хам бо пои луч ситорача гирифта рахо мекунад ва бисьёр фашистонро ба охир мерасонад.
  Наташа Коршунова онро гирифта берун кард ва барк аз пистони арғувонӣ зарба зад ва хиҷир зад:
  - Телевизиони мо фаъол аст!
  Ва аз пои урёнаш як бастаи сӯзанҳо парвоз мекунад.
  Зоя Ангелская хам фашистон ва танкхои онхоро бо самолёт нест карда, хич-чир-чичир мекард:
  - Дустии мо якдилии мост!
  Ва боз чунин партофт, ки доирахо ба хар тараф хира мешаванд. Ин духтар аст - маҳв кардани рақибон.
  Духтар бо ангуштони урён се бумерангро гирифта ба сар мебарад. Ва ҷасадҳо аз ин боз ҳам бештар шуданд.
  Пас аз он, зебоӣ ба худ хоҳад дод:
  - Мо ба душман раҳм намекунем! Дар он ҷо ҷасад хоҳад буд!
  Ва боз чизи кушанда аз пошнаи урён парвоз мекунад.
  Августини сурх низ комилан мантиқӣ қайд кард:
  - На танҳо як ҷасад, балки бисёр!
  Пас аз ин духтарак онро гирифта, пои луч аз байни кӯлҳои хунолуд гузашт. Ва вай бисьёр фашистонро кушт.
  Ва чӣ гуна ғуррон мекунад:
  - Қатли оммавӣ!
  Ва он гоҳ ӯ бо сари генерали гитлерӣ мезанад. Ӯ косахонаи сарашро мешиканад ва ба ӯ медиҳад:
  - Банзай! Шумо ба биҳишт меравед!
  Светлана Барфин дар ҳуҷум хеле хашмгин аст, алалхусус танкҳо ва ҳавопаймоҳоро низ зада афтонда, хиҷир мезанад:
  - Шуморо раҳо намекунед!
  Ва даҳҳо сӯзан аз ангуштони урёнаш парвоз мекунанд. Вақте ки вай ҳамаро мешиканад, ҳавопаймоҳо меафтанд. Ва ҳатто ҷанговар кӯшиш мекунад, ки пора кунад ва бикушад.
  Кӯдаки мушакдор, дар тан шортпӯш Олег Рыбаченко, ки зоғҳоро бо ҳуштак зада зада, хиҷил мекунад:
  - Гурзандози пуршараф!
  Ва писарак низ бо пои луч чунин ситораи сардро дар шакли свастика мепартояд. Гибридии мураккаб.
  Ва оммаи фашистон бархам хурд.
  Олег Рыбаченко наъра зад:
  - Банзай!
  Ва писарак боз дар ҳамлаи ваҳшӣ қарор дорад. Не, он танҳо бо қувва мерӯяд ва вулқонҳо ҷуръат мекунанд!
  Маргарита зебо дар ҳаракат. Шиками ҳамаро медарад.
  Духтаре, ки пояш дорад, якбора панҷоҳ сӯзан мепартояд. Ва омма аз ҷониби ҳама гуна душманон кушта шуд, ҳам танкҳо ва ҳам ҳавопаймоҳоро аз кор ронданд.
  Маргарита Коршунова бо пошнаҳои бараҳнааш дурахшон шуда, аз ҷиҳати хушҳолӣ месуруд:
  - Як ду! Ғам мушкил нест!
  Шумо ҳеҷ гоҳ рӯҳафтода нашавед!
  Бини ва думро бо қубур баландтар нигоҳ доред.
  Бидонед, ки дӯсти ҳақиқӣ ҳамеша бо шумост!
  Ин як ширкати хашмгин аст. Духтар гиря карда дод мезанад:
  "Президенти аждаҳо ҷасад мешавад!"
  Наташа Коршунова дар ҷанг танҳо як навъ терминатор аст. Ва ғуррон- гуррос зад :
  - Банзай! Онро зуд ба даст оред! Ва диктатор тамом шуд!
  Ва норинҷак аз пои урёнаш парид. Ва он ба фашистон мисли мех мезанад . Ва он як оммаи мастодонҳо ва мошинҳои болдор, даҳшатоварро нест мекунад.
  Чӣ ҷанговар! Ба хамаи чанговарон - чанговар!
  Зоя Ангелская хам дар хучум аст. Чунин як харҷи хашмгин.
  Ва вай онро гирифта, гурусна зад :
  - Падари мо худи Худои Сафед аст!
  Ва вай фашистонро бо осиёб сегона мезанад!
  Ва сурхсафед, ки бо пошнаи бараҳнааш ва пистонҳои ёқути синаҳои Августин дурахшон буд, дар ҷавоб наъра кард:
  - Ва Худои ман сиёҳ аст!
  Дарвоқеъ, сурхрӯй таҷассуми макр ва зишт аст. Барои душманон, албатта. Ва барои дӯстонаш вай азиз аст.
  Ва чӣ гуна онро гирифта бо ангуштони бараҳна мепартояд. Ва дар он ҷо ҷанговарони империяи қаҳваранг, инчунин танкҳо ва ҳавопаймоҳои онҳо зиёд буданд.
  сурхчатоб дод зад:
  - Русия ва Худои сиёҳ пушти мост!
  Ҷанговар бо иқтидори хеле баланди ҷангӣ. Не, дар зери ин беҳтар аст, ки дахолат накунед. Чун манорахои танкхо канда шуда, болхои самолётхои фашистй.
  Августин рақибонро торумор карда, хиҷил кард:
  - Мо хамаи хоинонро хока мерезем!
  Ва ба шариконаш чашмак мезанад. Бале, ин духтари оташин маҳз чизе нест, ки оромӣ диҳад. Магар сулх марговар набошад!
  Светлана Барфин, душманонро нест карда, дод:
  - Туро бо навбат мекушем!
  Redhead Augustine тасдиқ кард:
  - Мо ҳамаро мекушем!
  Ва аз пойҳои бараҳна ва кандашудаи вай, ҳозираи нобудшавии комил боз парвоз мекунад! Ва ин кадар танку самолётхо якбора ба микросхемахои хурд таркиданд.
  Ва он гоҳ духтар, ки гӯё аз пистони арғувонӣ барқ занад.
  Олег Рыбаченко бо пошнаҳои бараҳнааш туҳфаҳои маргро фиристода, дар ҷавоб суруд хонд:
  Банзаи комил хоҳад буд !
  Августин фашистонро бо дастони холаш пора-пора карда, бо шамшер бурида, бо ангуштони пояш сузан мепартофт ва якбора танку самолётхоро несту нобуд кард:
  - Кӯтоҳаш! Кӯтоҳаш!
  Наташа Коршунова чанговарони кахра-варро бо танку самолётхо нобуд карда, чир-чиррос зад:
  - Хулоса - банзай !
  Ва биёед рақибони шуморо бо ваҳшиёнаи ваҳшӣ нест кунем.
   Пойлуч , зебо, писарбачаи шортпӯш Олег Рыбаченко, рақибони худро бурида, дод:
  - Ин гамбит чинӣ нест,
  Ва ба ман бовар кунед, дебют Тайланд аст!
  Ва боз аз пои урёни бача диски тезу металлбури парида баромад. Вай хам манорахои танкхо ва хам думхои самолётро бурид.
  Маргарита, духтари чанговари металлрез, чанговарони империяи қаҳваранг ва зиреҳи танкҳоро месуруд ва буридааст:
  - Ва мо дар ҷанг киро хоҳем ёфт,
  Ва мо дар ҷанг кӣ хоҳем ёфт ...
  Биёед бо ин шӯхӣ накунем -
  Мо туро аз ҳам ҷудо мекунем!
  Мо туро аз ҳам ҷудо мекунем!
  Он вақт онҳо бо фашистон кори хуб карданд ...
  Дар ин чо Гитлер ва дастаи у дар назди духтарону бачагон ба зону афтоданд.
  Наташа Коршунова пеш аз хама фашисти раками якро мачбур кард, ки пои урёнашро бибусад.
  Баъд Гитлер ва хамсафаронаш аз таги урёну пошнаи духтарони дигар низ бусиданд. Ва бо забонҳои худ пошнаҳои худро лесид. Ва писари малламуй хеле зебо Олег Рыбаченкоро аз пои урёни духтар бусиданд.
  Наташка пас аз он ки аз хор кардани паразитҳои мардона хеле хушҳол шуд, фармуд:
  - Акнун, пеш аз он ки мо хамаи шуморо кушем, ба фармони пурра ва бечунучаро таслим шудани рейхи сейум ба Иттифоки Советй имзо кунед!
  Ҳамааш хуб аст, ки ба хубӣ хотима меёбад. Рейхи сейум таслим шуд ва Вермахти тавоно ярокпартой карда шуд. Гитлер ва дастаи у ба зиндонхои Берия рафтанд.
  Ҳукм зуд, вале одилона буд. 22 июни соли 1959 Гитлер дар Майдони Сурх ба дор овехта шуд!
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"