Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Maria Kolesnikova Reina De Elvos Ukax Utjki Uka

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa Mä jan juchani juchañchat tawaqux Maria Kolesnikova satawa, jupax mä carcelat wali uñjat carcelat mä muspharkañ mágico pacharuw apayasi. Ukanjja, pachpa demiurge Diosajj Sfero Katastrofov satänwa, jupajj elfonakan amantepjam coronawa. Ukampis corona katuqasa, uka jan wali warmix jak"ankir imperionakampiw nuwasiñapa, ukanx trolls, orcos, gnomos, chika razas , vampiros ukat yaqha cuento de hadas ukanakaw jakapxi . Ukat chiqans, jach"a ukat juk"amp k"ari uñisirix Koschey Inmortal ukawa.

  MARIA KOLESNIKOVA REINA DE ELVOS UKAX UTJKI UKA JAQINAKARU
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Mä jan juchani juchañchat tawaqux Maria Kolesnikova satawa, jupax mä carcelat wali uñjat carcelat mä muspharkañ mágico pacharuw apayasi. Ukanjja, pachpa demiurge Diosajj Sfero Katastrofov satänwa, jupajj elfonakan amantepjam coronawa. Ukampis corona katuqasa, uka jan wali warmix jak"ankir imperionakampiw nuwasiñapa, ukanx trolls, orcos, gnomos, chika razas , vampiros ukat yaqha cuento de hadas ukanakaw jakapxi . Ukat chiqans, jach"a ukat juk"amp k"ari uñisirix Koschey Inmortal ukawa. PROLOGO UKA TUQIT ARSUÑATAKI
  Alaxpachax wali ch"ullqhi coloranakampi pintatänwa ukat arco iris taqi coloranakampiw qhant"äna. Ukanakanjja, wali suma qalanakjam lliphipir warawaranakan guirnaldanakapaw utjäna: esmeralda, rubí, zafiro, topacio, diamante, warawaranaka.
  Mä waynax niya tunka payan jan ukax tunka kimsani marani uñnaqt"anïnwa, wali suma uñnaqt"ani ukat musculoso ukhamawa, shorts ukampikiw muyuntäna, saltaskänwa, ukat q"ala kayunakapat pulsar jaquntäna. Musculonakapax bronce ñik"utap manqhanx mercurio bolas ukham liwxatasïna, ukat ñik"utapas ch"uqimp janq"urakïnwa.
  Jupan jak"apanx bikini isimp isthapt"at wali suma tawaquw uñstäna, ñik"utapax antorcha nina nakhantayañjamaw qhant"äna.
  Jupax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Aski urukipanaya Sfero Catástrofe! ¿Kunsa jan yatktati?
  Demiurge waynax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jisa, amuyt"askta, ¿janit yaqha universo lurañax wakisispa? Iyaw sañamawa - ukax wali muspharkañawa Emmanuelle!
  Bikini ukan demiurge tawaqux akham sänwa:
  - ¡Sapa machaq universo luratax machaq jan walt"awinak apaniwayi! Jupanakanxa, luratanakaxa walja kunaymana jan walt"awinakaniwa, walja ch"uñuñawa wakisi, ukhamata jakirinakaxa kusisita jakasipxañapataki, jani t"aqhisiñapataki. Ukat aka chiqanx chiqpachansa, quqanakat lup"iñax wali wakiskiriwa. ¡Jupanakax jakasipkarakiwa, ukat manq"añax janiw sumakiti!
  Esferax colerat akham sänwa:
  - ¡Janiwa ch"ukuñakiti!
  Emmanuelle kullakajj akham sänwa:
  - ¡Hiperteoplasma ukax jiwasamp chikäpan!
  Ukat imill wawax thayaruw muyuntäna, qʼala suma kayunakap chʼallxtasa. Ukat uka qhipatxa, amparapampiw llätunk chimpunak luräna, ukat taqpach galaxian warawaranakapaw qhantʼäna.
  Demiurge waynax p"iqip ch"allxtayäna, q"ala, wali ch"ullqhi torsopan musculonakapax Apolo ukar uñtasitaw sarnaqañ qalltäna. Ukat prensax chocolate barras ukham mantanïna. Aka alaxpacha luririn arupax wali qhanapunïnwa:
  - Akaxa, chiqpachansa, wali jach"awa. Ukampis inas aka Uraqin jakasirinakatakix kuns luraraksna?
  Emmanuelle kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Principio tuqitxa, ¡akax lurasispawa! Ukampis yatipxtawa, janiw aka planetan qhan uñachtʼayksnati. ¡Jaqinakax jupanakan thakhipampiw sarnaqapxañapa ukat ukarjam sarnaqapxañapawa!
  Sfero chachajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Akax chiqpachansa chiqäskapuniwa! Ukampis sapa maynitakejja, ¡mä suma luräwi lursnawa!
  Diosa imillax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, akaxa chiqaparakiwa! Chiqansa, ¡janiw ukham kunampis ch"axwañjamäkiti!
  Uka demiurge waynax akham sänwa:
  - Mä jan axsart"ir, jan axsart"ir ukat jach"a warmix carcelan llakt"ataw jikxatasi: ¡María Kolesnikova! Jupajj janiw uka markat sarjjañ munkänti, ukatwa carcelar jaqontapjjäna. Kawkhantï juparux tʼaqhisiyata ukat tʼaqhisiyata. ¡Aka suma katuntat jaqirux t"aqhisiñat qhispiyañatakix kunayman lurañanakaw wakisi!
  Emmanuelle kullakajj wali munasiñampiw akham säna:
  - ¡Ukhamawa! ¡Ukat jiwasax ukhamarakiw lurañäni!
  Sfero chachajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Carcelat secuestrarakïwa, ukat mä trono churañäni mä warawara imperiosanxa!
  Uka demiurge tawaqux iyaw sataynawa:
  - ¡Wali chiqapa ukhamaraki wali sumawa!
  Demiurge waynax q"ala talonanakap qhant"ayäna, ukax wali wawar uñtatänwa, ukat q"ucht"äna:
  - ¡Jach"a kankañaxa wiñayataki jiwasampi utjpan! ¡Tata Markasax wali ch"amaniwa!
  Emmanuelle kullakajj jachaqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - ¿Demiurgo Diosanakax Awki markanïpxiwa sañax wakisispati?
  Sfero chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Chiqpachansa, jumax ukham sasmawa! ¡Tayka markan amuyunakapax mä uñacht"äwiwa!
  Uka qhipatxa yuqall wawampi imill wawampixa sincronamente, q"ala, bronceado, musculoso kayunakapampi, thaya tuqiru sellapxäna, ukhamata taqpacha cascadas llijullijunaka ist"asipxäna, ukatxa mä arumpiwa sapxäna:
  - ¡Kunjamtï sisktan ukhamakïpan! ¡Munañasajj phoqasipan!
  . JANK"A 1. 1.1.
  Carcelanjja, Mariarojj sapa kutiw thaqhapjjäna ukat jiskʼachapjjarakïna. Uka tʼaqhisiñanakat maynïrejj thaqhañänwa . Juparux phisqa chacha oficialanakan nayraqataparuw uchapxäna. Ukatxa pä warmi guardianakaw uñstapxäna. Ukat caucho sat jiskʼa guantenak uchasisaw uka tawaqurux qʼala jan isinïpxäna, ukat jan pʼinqasisa jan ukax jan concienciampiw cuerpop thaqhañ qalltapxäna.
  Ukat janiw ukakikiti, chiqpachansa. Mariarux wali juk"akiw manq"ayapxäna: mä phukhu sopa mä juk"a ch"uñump umampi ukat mä col laphimpiw ch"allt"ata, ukat mä t"ant"a t"ant"ampi. Mä tawaqux ukham manqʼasisaw wal likʼïxäna: ñikʼuta ukat chʼakhanakapa. Ukatjja, qʼala talonanakaparuw caucho tronconakampi jawqʼjapjjäna ukat bomba bombeañapatakiw waytʼapjjäna, kunjamtï nayra Roma markankir mä esclavojj jawqʼjkäna ukhama.
  Mariajj wal tʼaqhesïna, ukatwa jupar katuntapjjäna ukat qarjataw uñjasïna. Jupax q"ala tablanakaruw jan colchón ukamp ikiñar wayt"apxirïna, ukat arumanakax kunkaparux mä collar uchapxirïna, mä allqur uñtata, ukat pirqaruw cadenamp chint"apxirïna.
  Uka tawaqux wali phiñasitaw jikxatasïna, kunapachatix jisk"a guantes de goma ukan guardianakan amparanakapamp chachanak nayraqatan llamkt"apxäna, ukat uka pachparakiw chachanakax uñch"ukipxäna, chhuxriñchjapxäna ukat vulgar chistenak lurapxäna.
  Ukhamarus, jupax wal irnaqañapa ukat imill wawax janchipax wali usutänwa ukat wali usutänwa.
  Ukat janiw ukakikiti, chiqpachansa... Chacha guardianakax sapa kutiw Marian pechopa ukat purakapar ch"allt"apxirïna. Ukat asnujaruw jawq"japxitu.
  Ukampis Maria Kolesnikova kullakajj janiw aynachtʼkänti, janirakiw khuyaptʼayasiñ mayiskänti.
  Jupax katuntirinakaparux janiw sañ munkänti, ukat qhiparäna, jan jak"achasiñjama ukat jach"a jach"a tukuri.
  Ukat tukuyarojja, wasitatwa isi apsupjjäna ukat mä castigo celdaruw qʼala jan isin jistʼantapjjarakïna. Ukat ukanx pirqanakax thayampiw thayampi ch"amakt"ayatäna. Ukat Maria Kolesnikovax pampan sayt"asisaw q"ala kayunakap kuynt"ayäna, thayat ch"uxña. Jupajj jiskʼakïnwa, cuerpopansa taqe chʼakhanakapaw uñjasirïna. Ukatjja, jukʼamp tʼaqhesiñanak jupatak jikjjatapjjäna: ñikʼutap khuchhurapjjarakïna. Ukat jichhax niya q"al calvo ukhamäxänwa, mä tripulación de cabello rubio ukanïnwa.
  Uka tawaqux Zoya Kosmodemyanskaya ukham t"aqhisitayna. Hielo pampan ikiñajj jiwañampi sasiwa. Ukatxa, qʼala jan isinïki ukat jan likʼïki ukhaxa, chiqpachapuniw jan chʼamanïxani. Ukat ukhamatwa Mariax q"ala kayunakap llamkt"äna, t"aqhisitayna, t"aqhisitayna, ukampis katxarutayna.
  Mä akatjamatwa mä focojj qʼal chʼamakan jupar jaquqanïna. Ukat jupax carcelan jan wali, ch"akhanakan katuntat jaqiruw qhant"ayäna, kawkhantix bigote ukat calvo dictador ukax khitäna.
  Mariax alucinacionanïkaspas ukham amuyasïna. Mä q"ala kayuni waynaw nayraqatapan uñstäna. Uka q"illu, wali suma uñnaqt"an waynax janiw kunas uchatäkänti, jan ukasti shorts uchasïna. Uka pachparakiw waynan q"ala jan isin torsopax musculonakapan acero relieve ukat musculonakapan muspharkañ delineación ukamp muspharäna.
  Niya tunka payani jan ukaxa tunka kimsani marani uñnaqapkchisa.
  Uka waynaxa amparap luqxatasa Mariaru jiskt"äna:
  -¿T"aqhisiñatati?
  Uka tawaquxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Juk"ampi!
  Uka waynax q"ala, wawar uñtat, wali suma kayuparuw castigo celda ukan hielo azulejonakapar selläna ukat akham sänwa:
  - Jichhaxa t"aqhisiñanakamaxa tukusxiwa! ¡Amparaj katxarusin arktapxita!
  Mariaxa wali khathati arumpiwa jiskt"äna:
  -¿Jumasti Tatitun angelapätati?
  Uka waynax jan walit p"iqip ch"allxtayäna:
  - Janiwa! ¡Nayax Diosätwa!
  Uka tawaquxa wali musphataw jiskt"äna:
  - ¡Taqi ch"amani!?
  Sfero chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Niya Taqi ch"amani!
  Mariax musphataw jiskt"äna:
  - ¿Kunatsa jaqinakaru t"aqhisiyaña jaytapxtaxa?
  Uka waynaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Kunatix nayax janiw Uraqam lurawaykti. Naya sapakiw jumarux universojar irpapxsma. ¡Ukat ukanwa nayan reinajäyäta!
  Uka tawaquxa wali jach"at jiskt"äna:
  - Jan iyaw sista ukhaxa, ¿kamachasmasa?
  Sfero jilatajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Janiw kuna askis utjkiti jumanakan jan iyaw sañaxa. Kunapachatï castigo celdat jan kuna rastronak chhaqhayasxäta ukhaxa, carcela uñjirinakamax wal tʼaqhisiyapxtam ukat jan jaytjasaw ukan tʼaqhisiyapxätamxa, jupanakax wal chuym ustʼayasipxani. ¡Uka sapakix nayan ofrecimientojar katuqañax wali askiwa!
  Mariax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  -¡Jumajj chiqäpachätawa! Nayax mä q"al loqhïristwa, venganza ukatak aka oportunidad apt"asirist ukhaxa.
  Sfero jupax Maria Kolesnikova kullakaruw wali ch"amampiw amparap ch"allxtayäna ukat jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jichhaxa mä thakhi naya qhiparu sartañani!
  Ukat nayraqatax wiñay waynan q"ala, musculoso kayunakapax kayuk saratayna, ukatsti mä tawaqun jisk"a, ch"uxña kayunakapax thayat ch"uxña.
  Ukat mä juk"a pachatxa, Mariax mä jan iyawsañjam llamp"u chuymanïñ jikxatäna, ukat castigo celda ukan hielo thayapax mä suma junt"u umampiw lantintasïna.
  Jupajj jan tukuskir waynäki uka Luriri Diosampiw chʼamampi tʼijtjjäna.
  Mariax wali suma uñnaqt"anïnwa, kusisitarakïnwa. Jupax kuntix jan lurañjamäkaspas ukham lurañ atipxatayna - ¡carcelan pirqanakapat mistuñataki! Ukat jichhax, q"ala kayumpiw machaq pacharux sarxäna, ukhamax sapa kutiw caucho ch"akhanakampi jawq"jatäna.
  Ukat ukhamatwa uka cuentojj tukusjjäna. Ukat uka tawaqux mä juntʼu, suma alfombra patxan jikxatasïna, wali luxus ukhamarak wali suma, qurimpi, diamantenakampi ukat palacionkir yaqha joyanakampiw qhantʼäna.
  Mariajj mä jachʼa espejo nayraqatanwa jikjjatasïna. Sirvientanakax mä transparente velo jupar jaquntapxäna. Ukax mä tawaqun jisk"a janchiparuw ch"uqt"äna, carcelar jist"antatäsax qarjataw jikxatasïna, ch"akhanakampi, ch"uxñanakampi ch"uqt"ata.
  Sfero jupax akham sänwa:
  - ¡Infiernot mä machaq reina apanipxsma!
  Imill wawanakax wali suma uñnaqt"anipxänwa, wayna, niya wawar uñtat ajanunïpxänwa. Figuras ukax jisk"a ukat musculoso ukhamawa. Ukat isinakxa joyanakan qʼipinakakïpxiwa, jukʼakiw phuqtʼat chuchunakarusa ukat caderanakarus chʼuqtʼapxi, ukat jachʼa talon zapatonakas utjarakiwa. Elfonakax wali suma jaqinakat sipanx lince ukham uñtat jinchunakapakiw mayjt"apxäna, ukat jan kuna pantjasir uñnaqanakaparjama, aka fabulosamente suma raza ukan jan uñt"at graciapampi.
  Jupanakamp chikachasiñatakejja, Mariajj wali chʼakhanakjamaw uñnaqäna, qaritäjjänwa, costillanakapajj campo de concentración ukan katuntat jaqer uñtasitänwa, ukat pechopas qʼal qʼal chʼiyjatäjjänwa. Uka tawaqun janchipax jan grasa ukhamäxiwa, amparanakapas kayunakapas jiskʼaruw tukuwayxi, kunkapas ukhamaraki. Ukat ch"akhanaka, jawq"jatanakan rastronakapa, ukat cigarro phichhantat jiwata, cuerpopanxa.
  Ukat p"iqipax, calvo ñik"uta, ch"akhanaka ukat abrasiones ukanakampi, ukax Mariarux juk"amp axsarkañ uñnaqt"ani.
  Esferax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna.
  - Jïsa, ¡Auschwitz markan katuntat jaqir uñtasitawa! Ukampis ¡janiw kunarus ajjsarañamäkiti! ¡Elfes ukanakax mä poción mágica ukanipxi, ukax usuchjatanakam qullañapawa ukat mä tawaqu, perfectamente suma warmiruw tukuyätam!
  Mariajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¿Kunatsa juma pachpaxa jan lurapkta?
  Demiurge waynax jan axsarasaw akham jaysäna:
  - ¡Kunalaykutix elfonakax irnaqapxañaparakiwa! ¡Ukat jupanakax qullañ negocionkapxi, jach"a uywirinaka!
  Elfonakax coro ukan q"uchupxäna:
  Jiwasax usunak qullañ yattanwa
  Qullañani, sawkasiñampi, iyawsapxita, kuna usuchjatanakasa ...
  Exámenes, A ukampikiw pasaña, .
  ¡Jach"a duende jach"añchäwi layku!
  Ukat Mariarux pasillot irpapxäna, uka jakʼankir cuartoruw mantapxäna. Uka tawaqux alfombranak patxaruw sarnaqäna ukat mä suma chhuxriñchjasiñaw jikxatasïna. Jupajj wal kusistʼaskäna.
  Ukat ukhamatwa suma qʼapkir umampi phoqantat mä estanquen jikjjatasïna. Uka warmi katuntat warmix ukanw q"ipt"atäna.
  Walja duende imillanakax kuna grasa ukat wali ch"amani ukat tarta thujsampiw ch"allt"añ qalltapxäna.
  Mariax kusisitaw chhuxriñchjasïna. Jïsa, wali thayapunïnwa.
  Cicatrizanakapas, chʼakhanakapasa, khuchhuratanakapasa, phichhantatanakapasa, nayranakaj nayraqatan chiqpachapuniw qullañ qalltäna. Ukat ñik"utapax waynäkaspas ukhamaw uñstañ qalltäna.
  Mariax wali kusisitaw q"ucht"añ qalltäna;
  Jupajj amuki, jiskʼa imill wawakïnwa,
  ¡Naya pachpa utanïñwa samkayäta!
  Ukhamat wawanakan larusiñapax wali jach"at jallu puriñapataki,
  ¡Osox quqa taypin manq"antatäpan!
  
  Mä suman puqut yapu munta,
  ¡Quri chʼaphinakan pelusapa!
  Ukhamat jan wiñayatak t'aqhisiñ yatiñataki,
  ¡Ukat jan uñisirinakax utjañapataki!
  
  Ukampis akanx Tatar ukan ch"axwawipax juti,
  ¡Ukat forjado pezuñanakan sarnaqerpa!
  Suma, kawkhans jikxatasma, regimiento de hussar ch"axwirinaka;
  ¿Kunas juramento luratapat wali uñtʼatäpacha?
  
  Kawkinkis caballeronakax, jumanakax jach"a jaqinaka, .
  Ukampis ¿kunatsa jan jarkʼaqasiñajj utjkiti?
  Akax jiwasan mayacht"at Mama Markasankiwa;
  ¡Mä juntʼu, infierno qhanaw nakhantäna!
  
  Qʼala kayukiw yugopar irpapxitu,
  ¡Conos, ramas ukat estepas ukanaka tuqi!
  Ukat mä chivompiw qhipäxarux chʼiyjapxi,
  ¡Cadenanakampi chintʼat jachañajj kunja chʼamasa!
  
  Uñisirinakax imill wawapan kunkaparux laq"ampiw ch"allt"apxäna,
  ¡Jupax chhuxriñchjasïna ukat ch"allxtañ muni!
  Akax jan wali sultan reinopanxa,
  ¡Nayaw asxatañ anatt"añ qalltawayta!
  
  Qalltanjja, pampanwa tʼaqhesiyäta,
  ¡Uka bolsanakajj uka chhuxriñchjat gavillampiw uchasïna!
  Ukampis suma uñnaqtʼampiw panqaräna,
  ¡Chiqpachansa, ¡Diosax wali khuyaptʼayasir apnaqiriwa!
  
  Aka chiqanx Yatichirix wali askiwa;
  ¡Nayaw seraglio ukar khitapxitäna!
  Ukanx chacha ch"amaw jikxatasiyäta, .
  ¡Taqi basuranakaruw kusisiyañ qalltawayta!
  
  Ukham jiskʼachasiñ yatiñamawa
  ¡Juk"amp muxsa janchit aljasiña!
  Privación aguantañax juk"amp askiwa
  ¡Ukham pachpa mamajax jan ñanqhachañapataki!
  
  Janiw yatkti kunas thakhi tukuyan suyt"aski,
  ¡Chuymanïñampi ukat verdugompix axsarañjamawa!
  Ucampis alajjpachanjja, tʼunjirinakatakejj janiw mä cheqajj utjkiti,
  ¡Taqi kunatix qhiparki ukax wali qhuru jachañawa!
  Mariax wali suma q"ucht"äna. Jupax mä profesional musicawa, jupax política ukarux mantawayiwa. Ukat chiqansa, duende imillanakax juparux yanaptʼapxänwa. Ukat taqeniw qʼochupkäna ukhajj ukham arunakanïpjjerïna.
  Ukat Mariarux mä poción especial mágica ukamp jariqapxäna. Ukat mä wali muxsa ukat suma gaseosa miel ukat leche condensada ukamp manq"añapatak churapxäna. Ukatxa jan uñt"at achunakat juyra umañatak churapxitu.
  Uka qhipatxa, Mariax chuymapanx mä jan iyawsañjam llakt"ataw jikxatasïna ukat sofá patxaruw ikiñar purïna.
  Elfonakax mä junt"u mantampiw ch"uqt"apxäna. Ukat concienciapat katuntat jaqejj uka aptʼasisaw wali muspharkañ visionanakar purtʼasïna.
  Ukat wali thayapunïnwa.
  Samkapanxa, Mariaxa wali jisk"a imillaruw tukuwayxäna, niya imilla wawaru tukuwayxäna.
  Jupax ch"uxña quqanak patxaruw sarnaqäna, ukax morado coloränwa. Uka tawaqun kayunakapax q"ala q"ala, ukampis wali suma uñnaqt"anïnwa. Ukat ch"uxña quqanakax suma uñnaqt"an q"ala kayunakaparux mä kusisiñ sensación uñstayäna.
  Mariajj akham sasaw qʼochüna:
  Jaya thakina, jaya thaki, .
  Salto, stomp ukat t"ijt"aña...
  Ukax inas, inas...
  Ukax lurasispawa, lurasispawa, lurasispawa
  Ukax chiqpachansa. Ukax chiqpachansa...
  ¡Africa markaruw sarasma!
  Ukampis ¡janiw mä cocodrilon lakapäkiti!
  Ukat ay, África uksanx qullunakax wali jach"awa,
  Ukat ay, África uksanx jawiranakax akham jach"awa...
  Ah, hipopótamo cocodrilonaka, .
  Ah, ballenas espermatozoides, .
  ¡Ay, ukat ch"uxña loro!
  ¡Ay, ukat ch"uxña loro!
  Imill wawax ukham q"ucht"asax qhipäx uñtäna. Chiqpachansa, uka jakʼanxa mä africano juntʼu uraqiw utjäna. Ukat taqi chiqan wali sumawa. Panqaranakapax jach"a ukat qhana, thayax q"aphinakapamp phuqt"atawa. Ukat taqi kunas jila partex muspharkañ sumawa. Akax quqanak taypin jalt"ir mononakax uñacht"ayatawa. Ukat chuymanakapax jach"a ukat wali ch"amaniwa.
  Plátano ukanakax yapuchatarakiwa. Ukhamarus juk"amp jach"akiwa, tiendanakax aljañ yatipxi.
  Mariaxa mayampi wali kusisita q"uchuñ qalltäna;
  Jiwasax sallqa mononakan uraqipan junt'u uraqinktanwa,
  ¡Kawkhantix platanonakax ch"uxñakïki ukanx walja jaqinakaw jaqi manq"irinakax utji!
  Lamar qotar atipjañaw wakisïna,
  ¡Ukham wali chʼamampi!
  
  Rusia markax sarañatakiw kamachiwayitu - .
  ¡Kawkhantix ecuador ukax mä zanja ukhamäki ukaruw puriñama!
  Ukhamasti, kunas Diosax Mayni ukat jan Maynixa, .
  ¡Ukat mä granadat sipansa jukʼamp granadanakanïtanwa!
  
  Jupanakajj precursor wayn tawaqonakaruw nuwasiñar khitapjjarakïna,
  ¡Ukajj mä pasantía ukhamakïkaspas ukhamwa sapjjäna!
  Ukhamat taqinix jan axsartʼir waynäpxañapataki,
  ¡Jachʼa cohetenakan chʼamapajj jankʼakiw jiljjattaski!
  
  Nayax ametralladorampiw chiqak ch"axwañ munta - .
  ¡Nayaw ch"axwirinakarux khaki pintampiw jiwayawayta!
  Jupanakasti janiwa jiwasana Mama Markasa katuntasipkaniti, .
  ¡Pindo ukat yaqha jan wali jaqinaka!
  
  Ukham Pacha Pachax mä colerat kamachiwa - .
  ¡Qhuru león ukham nuwasiñ yatiqam, wayna!
  Ukat wila p"iqinchirix kamachi churaspa ukhaxa,
  ¡Janiw mä payaso patético ukhamäñamäkiti!
  
  Uka concha cajajj ajanujaruw wal phichhantäna,
  ¡Janiw kuna qala chʼaphinïkiti!
  Ukampis nayax Pachamamar luqtawayta, iyawsapxita, jaya pachaw,
  ¡Jan jan chʼamani wayn tawaqonakjam amuyapjjamti!
  
  Mau -mam tribump muyuntatänwa ,
  ¡Janiw lanzanakanïpkiti, jan ukasti granadanak apsuñ lanzanakanïpjjewa!
  Uka tuqitxa acerompiw chʼaxwañäni,
  ¡Rusia pilotonakax alaxpachat yanapt"apxani!
  
  Rusia markanx sapa nuwasirix mä uywa manq"añ utat juti,
  ¡Wawax pistolaruw amparap luqxati!
  Ukat nuwasirinakan ejercitopar atipjapxam,
  ¡Bardo ukan q"ucht"at poesías ukanakax exploits ukanakat!
  Mariax q"ucht"asisaw larusïna. ¿Kuna invasoranakatsa parlasktanxa? Jichhax Rusia pachpas Ucrania markar katuntañatak ch"amanchaski ukhamawa, ukat ch"axwäwix niyaw payïr maranïxi. Inas Payïr Jach"a Ch"axwäwitpachx juk"amp jach"a ch"amanakax ukanx utjchi, inas juk"amp jayarst"aspa ukhax juk"amp wila wartäwiruw tukuspa.
  Mariax wali jach"at chhuxriñchjasïna ukat q"ucht"äna, kuna pachas jichhak jaytawayäna uk amtasisa:
  Markaja, mä juk"a qullqi, .
  ¡Markaja, jumax loco tukuwayxtawa!
  Ukat uka chuymax jankʼakiw jukʼamp jiskʼäxäna. Ukhamarus África markax janiw jupan markapäkiti. Ukat chiqans, janiw chiqpachans nayatakix askïkiti kunapachatix q"ala kayuni ukat bikini ukampi mä sallqa jaqir uñtat sarnaqktan ukhaxa. Ukat kawkhansa jachʼa jan walinakaw pasaski.
  Mariax wasitatw wali kusisitaw q"ucht"awayi, ukatx mä jaqin sutipampiw jach"a poeta bielorruso ukat bardo Oleg Rybachenko jupan romance ukax q"ucht"awayi:
   Muspharkañ lira sat qʼochun istʼasitapajja, istʼasi, .
  ¡Q"ucht"asta, jan axsaras, janiw amukt"kti!
  Mä nuwasiñ puñchux janiw cera ukamp luratäkiti, .
  Jiwasax qhanatakiw ch"amachasipxta - rayu thakhi!
  
  Diosax jaqinakarux usump t'aqhisiyi - .
  ¡Infiernot jutir ninax juchararanakarux phichhantawayi!
  Taqi Chʼamani Diosan amigopäñap munta,
  ¡Ukham jan sinti chʼamäñapataki!
  
  Cristox jutaniwa, chiqpachansa, niyaw jutani,
  ¿Ukhamajj llakisiñajj tukusjjaspati, creyipjjam?
  Janiw nayranakaman colerasiñampi juykhüñamäkiti,
  ¡Jucha, libertad, ukax wali khuyapt"ayasiñarakiwa!
  
  Nayax janiw línea ukar sarnaqañ munkti - .
  ¡Janiw nayajj jan juchanïñ munkti!
  Kʼarinak lurañajj jukʼamp askiwa
  ¡Kunas mä hilo jan sinti aburrimientompi!
  
  Paraison janiw kuna chʼaxwäwis utjkaniti sasaw säna,
  ¡Ukat juchax chhaqtxaniwa, taqinitak jan waliwa!
  Ukampis ¿kunanakatakis destinonakajj utji?
  ¡Machaq mayjt"äwinakat manq"at awtjatätanwa!
  
  Wiñay jakañatakix - akax sum uñt'añamawa,
  Ukampis ¡jan juchampi jakañax chʼuxña achunak manqʼañawa!
  Caballerojj guerrar wal munasini, .
  ¡Chiqpachansa, ¡ejercitox nuwasiñaruw saraski!
  
  Awki marka, pallapallanakan markapa, .
  Jupax antorcha amparanakapamp katxaruwayi - ¡marcha!
  Q'añu monstruonakat kutt'ayaña,
  ¡Jupanakarux kisunakaparuw ch"allt"äta, nuwasir jaqi!
  
  Mä jach"a manq"äwimpiw nuwasiñ tukuyañäni,
  Mä t"ant"a manq"añäni, mä umaña - thuqt"añäni!
  Chiqansa, jiwasan caballeronakax jan jiwirïpxiwa,
  ¡Ukat uka aruxa janiw cejaru chʼalltʼkiti, jan ukasti nayraruw purtʼi!
  
  Ukampisa, ¿kunsa sumankañan akapachan lurañasa?
  ¡Ukanjja mä palacio lurasmawa!
  Ukat lira sat musicaruw uka servicio dedicapjjam, .
  ¡Laurel kullakajj mä corona katoqäna!
  
  Ukampis yaqha pachanakaw utji - yatipxam, .
  ¡Kawkhans nuwasir jaqinakax jilxattapxi!
  Mä waynaw escritoriopar mä tank dibujatayna,
  Yaqha markankirinakajj jiwasan ukar jutapjjaspa ukhajja, ¿kamachasmasa?
  
  Janiw samarañ yantʼañamäkiti
  ¡Musculonakamar chʼamañchtʼañamawa, amuyunakamar chʼamañchtʼañamawa!
  Jiwasax rusanakax nuwasiñ yattanwa,
  ¡Kunapachatix arcángel ukax mä akatjamat ikiñar purxäna!
  Mariax sillp"i ukat colerataw q"ala, imill wawar uñtat, cincelat kayup ch"allt"äna ukat akham sänwa:
  - Jisa, rusanakax nuwasiñ yatipxi, ukampis khitimpis? Jilatanakampi ch"axwaña, ukat Cainan thakipa - akax chiqpachansa mä p"inqawa! ¡Ukat ukax janiw ukhamäñapäkiti!
  Imill wawax aptasinx q"ala kayunakapamp ch"uxña pampan ikiskir tuquruw ch"allt"äna, ukat uka qhipatx janq"u kisunakampi phuqt"at wila lakaparuw jaquntäna. Jupax masticasinx akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Maldecit jallu dragón!
  Ukat wasitat larusisaw jaqinakan jila kullakanakan amigapat uñt"at q"uchu q"ucht"añ qalltäna, Lev Leshchenko jupan q"ucht"ata:
  Taqinipuniw yatiqañ utan yatiqapxta, ukat chuymat amtapxta
  Uka nayra yatichäwinak Kievan Rus ukat ortodoxo ukanakax yatipxi, khitinakarus jan jiskt"apkta, Kunas Rusia markan bautismopax Khreshchatyk ukan utjäna .
  
  ¡Jumajj eslavonaka! ¡Mierda, eslavos!Moscovitas ukat kievitas ¿Jumanakamp markasan chikachasiñasati?Chiqapunit jisk"a ucraniana warmimarux pistola uñacht"ayañama?
  
  ukat vodka, jan ukax vodka salchichampi Jumanakampiw umapxta, kimsa patak maranakaw umapxta, ukat nayax wali munasiñampiw bollos cerezas ukanakampi
  
  G*t, eslavos! ¡Mierda, eslavos!Moscovitas ukat kievitas ¿Jumanakamp markasarux jaljañasati?¿Chiqapunit
  jisk"a ucraniano warmimarux pistola uñacht"ayañama?
  Nayax jupar munasiñax juk"amp askiwa...
  
  Jumampi nayampix sapa kutiw jan iyawsirinakarux mayacht"asis t"unjapxirïta Ukat mä ataman común ukamp aka negocioruw irpapxitu.Ukat atamans ukat nayax mä juk"a jan suertenipxtwa.Ukampis uñisirinakasar jisk"achañatakix yatiñanipxtwa.Mierda
  
  , ¡Eslavonaka! ¡Mierda, eslavos!Moscovitas ukat kievitas ¿Jumanakamp markasan chikachasiñasati ?
  Chiqapunit jisk"a ucraniano warmimarux pistola uñacht"ayañama
  ?Nayax juparux munastwa... Taqi chuymampi!
  Ukat Mariax jachäna. Jïsa, nayrax URSS markankir jaqinakax amigonakapäpxänwa, ukampis jichhax mä jachʼa chʼaxwäwiw utji. Ukat uka chʼaxwäwix janiw tukuskiti.
  Mä leonaw imill wawamp jikisiñatak mistunïna. Jach"a, África uksankir uywa.
  Mariax qhipa pachan uñjäna ukat niyaw juparux ch"allt"asïna. Jupajj janiw saytʼañatakejj tiemponïkänti ukat congelatäjjänwa. Jupax ist"iwa, jan ch"allxtaskäta ukhax inas uka uywax jan atacchispa.
  Leo jilatajj jupar uñkatasaw mä akatjamat jaqen arupampi jisktʼäna:
  - ¿Jumax pachpa María ukax reina elfos ukar tukuwaytati?
  Imill wawaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Ukham sasmawa! ¡Janiw oficialjam coronat uñjasiwaykti!
  Leonajj ñikʼutap chʼalljjtayasïna. Ukat jachaqt"asitapax wali jaqipunïnwa, kisunakapax wali ch"ullqhi ukat jach"arakïnwa. Uka pachparakiw jan wali satäkaspati. Uka animalax chuymap ch"allxtasaw jiskt"äna:
  - ¿Jumax adivinanzas askichañ munasmati?
  Mariax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jisa, chiqpachansa, nayaxa munassmawa! Jiwasa warmi katuntat jaqinakatakix carcelan celdapan - ¡akax sapa kusist"añakiw utjäna!
  Uka leonajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Khitis p"iqin jan amigopäki, ukampis wali suma uñnaqt"ani!
  Imill wawaxa larusisaw akham säna:
  - Jiwasan markasanxa, juk"amp qhanpach jaysawi: olla-purak ukat calvo dictador! Ukampis akapachamanx lurasispawa, ¡kuna amtawinakax utjaspawa sasaw amuyta!
  Uka jach'a jach'a animalax p'iqip ch'allxtayäna, ukat quri ñik'utapas kuynt'äna.
  - Jïsa! Ukwa nayajj jumajj sasma sasaw amuyayäta. Ukhamäkchisa, nuwasir gallo. Ukampis payïr jiskt"awi: ¡kunas juk"amp jan axsart"ir jaqix axsaraski, ukampis qhipa axsaririx janiw mä maldición churkiti!
  Mariax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Walikiwa, nayaxa aka tuqita jaysaña yatxa - conciencia! ¡Jan axsart"ir jaqis axsararakiwa, ukampis qhip qhipa axsaririx janiw ukax utjkiti!
  Leo jupax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Akax chiqarakiwa! Ukat ¡mä esgrima yatichañ yatichapxañamatakiw iwxtʼapxsma!
  Mä musculoso, duende tawaquw Maria nayraqatan uñstäna, jupax q"ala, wali suma kayunakap ch"uxña pampan takt"äna. Amparanakapansti lliphipi metalat lurat mä espada apt'atänwa, amparapansti diamantenakampi, rubínakampi, esmeraldanakampi ch'allt'atarakïnwa.
  Mariar altʼasisaw akham jisktʼäna:
  - ¿Ch"axwañataki wakicht"atätati?
  Yaqha pachankir tawaqux jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Janipuniw nayrax espadampi nuwasirïkti!
  Uka duendex musphataw jiskt"äna:
  - ¿Ukhamäpachati? ¿Kuna pachat jutta?
  Mariajj llakitaw akham säna:
  - Uraqi! ¡Criston yurïwipat 2023 mara!
  Duende tawaqux jachaqt"asisaw juk"amp jach"at arsüna:
  - Jisa, nayaxa planetamar uñt"twa! Nayax janiw amuykti kunats jumax Diosan cruzan ch"akkatat jan wali jaqir uñjta, ukat yurïwitpach calendariomsa imañama?
  Imill wawaxa jaysañ munäna, ukampisa mä akatjamatwa amparanakaparu mä espada, wali luxus ukhamaraki wali suma qalanakampi uñstäna. Mariax cuchillapampiw mä muyu luratayna ukat akham sänwa:
  - ¡Mä suma arma uñjta! Ukat ¡muspharkañawa, ¡mä pluma ukham llampʼukiwa!
  Uka duendejj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Uka luraña yattanwa! ¡Wali sum luraraksnawa! ¡Elfes jach"a jaqinakan imantatanakapa!
  Mariax q"ala kayunakapamp ch"uxña quqat mä t"una apthapisinx uka musculoso tawaquruw jaquntäna. Jupajj tʼijtkasajj jankʼakiw pusi tʼaqaru khuchhuqäna ukat akham sasaw cooed:
  - ¿Ukham lurasmati?
  Mariax jachaqt"asisaw jaysäna:
  "Nayrajja, janiw qʼala kayunakampi yänak jaqtañsa ni nueces ukanakas chʼiyjañsa puedkayätti. Ukat jichhax wali muspharkañawa ukat wali muspharkañarakiwa, jan kuna jan walt"awinakampi. Ukatsti...
  Uka duendejj larusisaw akham säna:
  - ¡Jumaxa jiwasana reinasawa! Jichhax jumax jiwasanakjamaw ch"amanïxtaxa ukat jank"akiw sarnaqaraktaxa, ukat kayu ch"akhanakampiw nueces ukx t"unjasma. Ukampis ukajj janiw wakiskiti. Ukhamaraki tecnología ukaxa wakisirakiwa.
  Mariax jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  - Jaqinakaxa hierro tecnología ukaniwa.
  Chiqpachansa wakisiwa ukat wali askiwa...
  Suma, nayatakix juk"amp kusiskañawa - milagros folklóricos,
  Mantel ukax jupa pachpa tantacht"atawa ukat jank"ak zapatonakawa!
  Uka duendejj amparapampiw chʼalljjtayasïna ukat chirpachasïna:
  Magia ukax janiw jan walïkiti - janiw sañax wakiskiti, .
  Ukampis jiwasax ukhamarakiw bolas t"amt"ayañasa...
  ¡Platanaka, bolas, bolas, phayaña!
  ¡Platanaka, bolas, bolas, phayaña!
  . JANK"A 2. 2.1.
  Mariaxa sartawayxänwa. Janipuniw uka samka qhepat ukham kusisita ukat frescojam jikjjataskänti. Duende imillanakax q"ala, cincelat kayunakapamp amukiw jaltxapxäna, ukat mä espejo enmarcado joyas ukat juk"a joyas ukanakamp jupar apanipxäna.
  Mariaxa mayampi uñkatasïna ukatxa janiwa uñt"asxänti. Jupar uñkatasax mä tawaquw jan pä tunk marat jiläkänti, wali musculoni ukat jan uñt"at suma uñnaqt"ani. Chuymapax mä juk"a ch"uqt"asïna ukat quri laphir uñtataw lliphipirakïna.
  Uka ñikʼutajj qʼomachatäjjänwa ukat broncet luratänwa. Ukat imill wawax musculonakapax fundido ukhamawa, acero, manqhan detalles ukanakampi.
  Ukat jupax pachpaw wali ch"amani, ukat pachpa pachanx wali sallqjasir ukhamarak axsarañjamawa, janiw mä cuento ukanx sañjamäkiti, janiw mä plumampis qhanañchañjamäkiti. Chiqpach Diosa, Nayra Grecia markan wali yatiñan escultornakan luratapar uñtasita.
  Mariax bíceps luratayna ukat uñjäna kuna musculonakas jichhax utji - alambre de acero ukakiw. Ukat jupax akham sasaw sillp"ïna:
  - Wauu! ¡Kunjamas nayajj tukuwayta!
  Uka duende imillanakax jachaqt"asisaw jiskt"apxäna:
  - ¡Jumatakix walikiti!
  Mariajj taqe chuymaw akham säna:
  - Wali!
  Aka glamoroso t"ijuñan suma uñnaqt"anakapax tuiteó:
  - Jumax perfecto ukhamawa
  Jumax jan pantjasirïtawa
  Jachaqtʼasiñat mä gesto lurañar puriñkama, .
  ¡Taqi kunat sipansa jachʼañchañawa!
  Mariax imill wawanakarux nayranakap ch"irmthapisinx jan axsarasaw jaysäna:
  - ¡Jumaxa juk"ampi jisk"achasiñamawa! ¡Ukat jan jiskt"asimti!
  Walja juk"amp elfonakaw uka sala ukar mantapxäna. Ukat suma imillanakax nayra katuntat jaqin jichhax musculoso ukat ch"amani janchiparux incienso ukat aceitempiw ch"allt"añ qalltapxäna.
  Mariax chiqpachansa kusisitaw jikxatasïna. Cuerpopajj wali chʼamampiw masaj lurasïna.
  Imill wawar tukusax nayra katuntat jaqix akham sasaw jiskt"äna:
  - Inas, chachanakaxa t"unjapxitani!
  P"iqin sirvientapax p"iqip ch"allxtayäna.
  Pusi suma uñnaqtʼani, musculoso waynanakaw shorts ukat sandalias ukanakaki uchat pasillor mantapjjäna. Wali suma uñnaqt"anipxänwa, ukampisa wali jisk"äpxänwa, janiwa tunka suxtani marat jila uñnaqt"anipxataynati, ajanunakapansa, imillanakaru uñtasita suma uñnaqt"anipxatayna", janiwa mä ñik"utasa utjkataynati.
  Mariax musphataw jiskt"äna:
  - ¿Kunatsa jan jilir chachanakanïpkta?
  Pʼeqe sirvientajj cheqaparjamaw akham säna:
  - Taqi chacha elfonakaxa jan barba uñtatawa, jaqi wayna tawaqunakaru uñtasitawa, janiwa chuymankipstatakiti, q"uma, suma ñik"utani, wawanakaru uñtasita. Akax jiwasan kastawa - wiñayatakiw wayna, suma ukat kusisita!
  Mariax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Mä tuqitxa, ¡akax wali askiwa! Ukampis mayni tuqitxa, ¡uka waynax janipuniw laqʼampi chʼankhachkitaniti!
  Jilïr matronajj akham sänwa:
  - Jiwasaxa waranqa kuti jila warminakawa chachanakasa utjistu. Ukatwa chachan munasiñapax pistʼi. Ukampis ¡jumax reinax janiw kuna jan waltʼäwis utjkaniti!
  Taqi uka imperionkir chachanakax jumanakan luqtatäpxiwa.
  Mariax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Taqi janchiru masaj churapxitani.
  Uka waynanakaw irnaqäwir puripxäna. Wali chʼamampiw uk lurapjjerïna. Ukat wali yatiñan amparanakapampix imill-reina wilap t"amt"ayäna. Ukat juparux walpun gustäna. Mä fabuloso ukat jan iyawsañjam jikxatasiñakiw, paraisoruw t"ijt"awaytxa.
  Ukat Mariax kusisita q'ucht'äna;
  Jiwasax Komsomol markankirinakätanwa - comunismo phuchhanaka,
  Uñisirinakasarux águila ukham nuwastanxa...
  Awisax venganza ukan sonrisanakapax t"ijt"iwa, .
  ¡Juyphi pachanx imill wawanakan kayunakapax q"ala!
  
  Fuhrer chachan ajanuparux ch"ankhampiw ch"ankhachañ munapxta,
  Jiwasax mä elefantet sipan juk"amp ch"amanïtanwa...
  Munasiñansa ukat anattʼañanakansa sum sarnaqtanjja, .
  ¡Uka walja jaqenakajj colerat atacapjjchi ukhasa!
  
  Iyawsapxita, janiw khitis imill wawanakarux jark'kaniti,
  Chiqansa, chʼamasax mä acero puñchur uñtasitawa...
  Ukat ejercitorus tʼunjaraksnawa,
  Ukat Hitler-arux wali ch"amampiw ch"allt"añäni!
  
  Comunismo pachax puriniwa,
  Ukat jan tukuskir Vanax ch"am churistani...
  Lada laykux janiw jakäwix arrepentisipkañäniti,
  ¡Pachax niyaw panqarxani sasaw iyawstxa!
  
  Imill wawanakas yuqall wawanakas nuwasipxi
  Mä qʼala kayuni precursoraw uka ataque ukar saraski...
  Mä ametralladorampiw uñisirinakarux t"ijtxapxta,
  ¡Jan axsartʼirïñ tuqit mä uñachtʼäwi uñachtʼayaña!
  
  Jallu dragonax jan wali arunakampiw atacawayistu, .
  Ukampis imill wawanakax jan axsarasaw juparux jawq"japxi...
  Infiernon luqtiripan kisunakap ch"allt"añäni, nayax iyawstwa
  ¡Uka calvo jaqirux ch"iyjañäniwa!
  
  Rusia markanx janiw mä chiqax jan ch"amaninakatakix utjkiti,
  Niyaw taqe kuntï munktan uk jikjjatañäni,
  Juk"amp k"ajkir ch"aman sutipxaru, .
  ¡Jiwasan patjjanjja, qorit chʼiyar mä querubón ukaw utji!
  
  Jaqinaka taypinxa wali suma amigöñaw utjani,
  Khitinakatix ch"amampi nuwasipki ukanakax yatipxi...
  Pachamamataki, kusisiñataki, qhispiyasiñataki,
  ¡Ukat mä jukʼa tiempotjja, alajjpachan mä paraisow utjani!
  
  Tawaqux q"ala kayukiw thaya taypin t"ijt"aski,
  Kunatsa jupax zapatos munpacha Lada ajayu...
  Taqi Pacha Pachamamaxa mä juk"a chiqaru, .
  ¡Aguilax yuqall wawawa, janiw wallpa gallo ukhamäkiti!
  
  Intix akapach patat wali k'ajkir qhant'aski,
  Uka qurix junt"u rayunakaw utji...
  Atipjäwix mayo phaxsin acariciar thayampiw jutani, 2016 maranxa.
  Ukat janiw maniquí parlañamäkiti - amukt"añamawa!
  
  Jiwasax imill wawanakakïtanwa - Svarog phuchhanakakiwa,
  Khitis Familiampix Uraqix lurawayi...
  Ukat nuwasir jaqinakarux qhispiyasiñ churarakïna,
  ¡Mä kutikiw ideal universal ukar jaktayaña!
  
  Rusia markanx imill wawanakatakix mä jach"a chiqaw utji,
  Thaya pachanx mä bikini ukampiw uchasipxi...
  Jumax Komsomol markankir Perú markan noviapawa,
  ¡Iyawsapxita, colerasiñanxa janiw kuna jan waltʼäwinakas utjkaniti!
  
  Jesusan ukat Svarog chachan Sutiparuw,
  María, Lada tayka Diosanakan...
  Jupanakax Stalin ukat Diosatakiw ch"axwapxäna - .
  ¡Ukat suma yuqall wawanakan askipataki!
  
  Jesusan jachʼa luräwipat janiw armaskañäniti,
  Khitis rusanakatak cruzar saratayna...
  Ukat jach"a arte uñacht"ayäna,
  ¡Kunapachatix kimsïr urux munasiñat sartxäna!
  
  Perú markax Dios jach'a q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu qhixu,
  Arco iris ukanakax qhana qhanampiw mistu...
  Jiwasax demiurges ukanakarux chiqaparuw luqtañäni,
  ¡Ukham heroico lurawix jach"añchatäñapataki!
  
  Imill wawanakan chuchupax amapola saminakampiw qhant"i,
  Chuchupax octubre phaxsin bandera ukar uñtasitawa...
  Ukat kawkhansa mä colerat anunakaw chhuxriñchjasipxi,
  Ukampis ¡mä razonatwa warmi lobonakätanjja!
  
  Jupanakax Moscú jak"an Fritz ukan nuwasïwiparux kutt"ayapxäna,
  Hitler chachajj kʼari ukat kʼari chuymanïkchïnsa...
  Fuhrer sat jaqix Supayampiw mayachtʼasis uñjasi,
  ¡Ch"uxña quqanakax alfombrat sipanx jallupachanx juk"amp llamp"ukiwa!
  
  Ukampis juyphi pachanx imill wawanakax q'ala kayukiw ch'uqi taypin jikxatasipxi,
  Kunatsa zapatos, abrigos de piel ukat mä caja...
  Komsomol ukankirinakax janiw escarcha ukar axsarapkiti,
  ¡Jupanakax inas jukʼamp axsarkañ ajayunïpxchi!
  
  Kunas jiwasan ch'amasa - groovy jaqinaka, .
  Juk"amp colerat diosanakar tukuñäni...
  Ukat iyawsapxita, jaqinakax janiw jan walinakäpkiti,
  ¡Walja grilletenak jaqunukuñ yati!
  
  Imill wawanakax munasiñanx juk"amp thayapxiwa,
  Ukhamarus, jupanakax mä frenético pasaje ukaniwa...
  Imill wawanakax q"ala kayukiw ch"uqi taypin t"ijtapxi,
  ¡Uka chimpunakax qullqi munañampiw checkmated!
  
  Intix comunismo ukan jach'añchäwipatakiw qhant'i,
  Comunismo jach"añchañatakix Rus panqaranakaw...
  Ukat imill wawan ñik"utapax wali thithita, .
  ¡Atipjäwinakax mä cuenta incondicional jist"arawayi!
  
  Stalingrad markan Wehrmacht sat barcoruw tʼunjapjjta,
  Ukat jupanakax mäkiw jach"a clase uñacht"ayapxäna...
  Jiwasan Mama Marka Rusia markan jach'añchäwipataki,
  ¡Uka imill wawax q"ala talonap nayraparuw ch"allt"ani!
  
  Qʼala kayuni imill wawamp nuwasiñat amuyasim,
  Jupax mä vaca ukham suma uñnaqt"ani ukat ch"amani...
  Avispas ukanakax perlanakjamaw ch'iqintatäpxäna,
  ¡Ukat uñisirirux tripaparuw chʼalltʼäna!
  
  Walikiwa, kunsa imill wawanakasarux lurasma,
  Jupanakax mä golpe ukanipxi, iyawsapxita, mä poke de un elefante...
  Ukat Rus chachan saytʼasitapajj patak patak maranakanwa, .
  ¡Jan tukuskir jach"a marka!
  
  ¿Kunatsa rusa imillanakax yuqall wawanakar munapxi?
  Mä jawira heroes ukanakar yuriñataki...
  Ukat iyawsapxita, uñisirinakax perrera ukan tukuyapxani,
  ¡Uka rabioso jan wali jaqix ajanuparux ch"ankhampiw jawq"jasini!
  
  Jesusampi Svarogampin sutipxaru,
  Kawkhantix Janq"u Diosax alaxpachan thiyap luratayna,
  Janïr nuwasiñ qalltkasax mä hod dog manq"añäni,
  ¡Ukham janïr nuwasiñ qalltkasax ch"amanakaw utjañapa!
  
  Ukatxa aptasin uñisiriruw jawq'jañäni,
  Imill wawanakan samaña manqhanxa, q"ala kayunakampi...
  Ukhamatwa amukt'äna q'añuchasa katu, .
  Ukat kunas pasaspa ukhax ¡mä póquer ukamp yapxatañäni!
  
  Stalingrad markax janiw askïkänti, ukax qhanawa,
  Ukankir imillanakax mä ch"aman nuwasiñ uñstayapxäna...
  Suma uñnaqt"anïñ mä juk"a uñt"añax wali phinq"achatäkchisa,
  Pleboy " ch'axwäwip filmawaykti !
  
  Taqini imill wawanakäpxtwa, jumax uk yatisktawa,
  Jach"a, thaya ukhama mä yuqall wawa...
  Kunapachatï escritorio patjjar dibujapkäna ukhajja,
  Ukat jichhax ¡anillo chiqak jaquntañäni!
  
  Janiw nuwasiñan jakañas qhespiykañäniti,
  Ukat nayax amuyta, Berlín markar chiqañchasisaw mantañäni...
  Mä jukʼa tiempotjja, comunismo sat apnaqäwin jakañwa yatta,
  !
  
  Imill wawax q"ala kayukiw t"ijt"añ muni, .
  Uka ch"uqi ch"uqixa muxsa thayt"ayiwa talonanakaparu...
  Avispas ukanakax thaya ch"uqi taypin t"ijtapxi, .
  ¡Fuhrer sat chachan nuwasiripajj ataúd ukar puriñkamawa!
  
  Mä juk"a arumpixa, atipt"añäniwa, nayax chiqpachapuniw yatxa
  Jiwasax taqpach universo ukan sumankañ uñstayañ yatiñäni...
  Wiñayatakiw panqarxa, alaxpachan tukusiñapkama, .
  ¡Chʼamapampi nuwasiñanakan jan mayjtʼayata!
  
  Kunapachatix Svarog jupax Cristo Tatitump chika jutki ukhaxa,
  Taqi munasiñan jiwatanakax jaktapxani Rod...
  Uka jach'a jach'a thayanakax tukusxaniwa,
  ¡Ukat naturalezax wiñay kusisiñampiw utjani!
  
  Ukatxa jaqinakan chuymapar sarxapxam Lada, .
  Taqi kunas jan tukuskir sumaw uñjasini...
  Katuqapxam, sapa nuwasirix yatiwa premio,
  ¡Jiwasax rusanakax ch"axwäwinakanx janiw atipt"añjamäktanti!
  Chiqansa, akanxa Mariax wasitat rusa sutinïkaspas ukham amuytʼasax katjasïna. Ukat inas jan taqpach rusa jaqïkchiti. Markapax formalmente soberano ukhamawa, ukampis chiqpachanx Rusia markan apnaqatawa. Ukat jutïrinxa janiw qhanäkiti. Ucrania markamp ch"axwäwix niyaw payïr mara phuqhaski. Ukat kunapachas tukusini ukax janiw yatiskiti. Ukat walja wilanakaw wartasiski. Ukat janiw Bielorrusia markan jan ukax Rusia markan ch"axwañ contra mä jach"a ukat jach"a movimiento uñstayañax utjkänti. Jan ukasti, ch"axwawix juk"ampiw jilxattaski.
  Ukat jaqinakan chuym ust"ayasiñapax juk"ampiw jilxattaski. Marzo phajjsinwa carcelat mistuwayjjäna, uka tiemponjja janiw kunas qhanäkänti. Ukat jutïr pachax markasanx janiw qhanäkiti. Ukat jichhax reinaruw tukuwayxi.
  Ukat janiw tʼaqhiskiti, jan ukasti kusistʼiwa. Ukat kuna suma wayna elfonakas utji. Uñnaqanakakiw sinti wawanakar uñtasitäpxi. Chiqansa, cuerponakax musculonakaniwa ukat esculpidarakiwa, janiw jukʼampi jaqi culturistanakax ukham musculonakanïpkaspati. Wauu...
  Mariax jachaqt"asisaw akham amuyt"äna: castigo celda ukanx chhaqtawayxiwa, ukat carcelankirinakapax ukampiw ch"amäpxpachäna. Ukampirus, kunatix Maria Kolesnikovax janiw kawkhans aka Uraqin uñstkaniti, jupanakax juk"ampiw amuyapxani, bigote ukat calvo dictadoran luqtirinakapaw jiwayapxi. Ukat uka jiwat jaqix imantatäxänwa. Suma, mä juk"a ch"axwapxani, ukat inas Maria Kolesnikovax armatächispa. Jan ukajj inas jan ukhamäkchiti.
  Arco ukhamächispa ? Jan ukax Zoya Kosmodemyanskaya. Ukhamajj qhepïrijj cheqansa, jan jaktʼkay jachʼañchatäjjänwa. Inas kunatix soviético pachanx jaqinakax erotismo jan utjkchïnxa, ukat niya tunka llatunkan marani niya q"ala jan isin imill wawax q"ala kayumpiw ch"uqi taypinx mä kasta wila sexo chimpu ukhamächïna?
  ¿María Kolesnikova tuqit mä película lurapxani? ¿Jupax revolución ukan chimpupäniti? Jan ukajj ¿waranq waranqa jan sutini heroínanakjam jupat armasipjjaniti? Amuyt"añataki, qawqha imill wawanakas t"aqhisiñat katuntat jiwapxi, ukat q"ala kayukiw ch"uqi taypin irpapxaraki, ukampis janiw khitis sutinakap yatkiti.
  Jïsa, Tatitun thakhinakapax jan amuyt'kayawa. Ukat Luriri Diosax niya tunka payan marani mä waynaruw tukuwayi, jiskʼa kayuni ukat qʼala kayuni. Ukajj wali exótico ukham uñnaqäna.
  Ukampis katuntat jaqit mä reinaruw uywäna.
  Mariax wali amuyumpiw q"ucht"äna;
  Jaqinakax amukiw jaqinak taypin sayt'asipxi,
  Mä imill wawax qhuru isimp isthapt"ataw jiwayañatak irpata...
  Qharürojj mä tronow utjäna, jichhürojj mä andamio ukaw utjäna,
  ¡Kunatsa jumanakax jaqinakax princesar t"unjapxtaxa!
  
  Oh reyinaka, reyinaka, reyinaka...
  Amuyataxa, mä imill wawax trenzanakampi...
  Ukampisa, janiw princesar pʼakjañ puedipkänti,
  Qʼala kayukïkchisa,
  
  Ay reyinaka, reyinaka, reyinaka, .
  Atipjäwi banderanaka ukat trompetanaka...
  Uka tawaqun q'ala talonanakapax phichhantatänwa,
  ¡Thaya pachanx jupax pisin jakasirjamaw uñtasi!
  
  Ukat yaqhip idiotanakax akham sapxpan:
  Jakawixa jasakiwa ukatxa kusiskañawa princesanakatakixa...
  Jupax q"ala kayukiw ch"uqi taypin sarnaqäna,
  ¡Aka profesionajj janiw faciläkiti!
  
  Ay reyinaka, reyinaka, reyinaka, .
  K"acha ukat atiniskañ jaqinaka...
  Jichhürunakanxa princesax q"al p"akjataw jikxatasi,
  Mä jardinar uñtat axsarañjama...
  
  Ay reyinaka, reyinaka, reyinaka, .
  Jach"a lurawinakamax...
  Jumatix uñisirir jan atipt'kasmaxa,
  ¡Ukhamajj ¡qʼal jan jachʼañchatäpjjtawa!
  
  Princesax wali ch"amampiw jawq"jatayna,
  Ukatxa, uka estanteruw rigged up...
  Jupan sentenciapajj qʼala jan isin jiwañapawa,
  ¡Ukat taqi chʼakhanakxa taladronakampi perforañamawa!
  
  Ay reyinaka, reyinaka, reyinaka, .
  Jaqinakax janiw librëxapxiti...
  Amuyataxa, jan wali jaqinakar aka Uraqit jaqunukuñatakixa,
  ¡Jumajj wali jachʼa jaqëtawa!
  
  Oh, reyinaka, reyinaka, reyinaka...
  ¡Uka jiskʼa pʼeqenakajj mäkiw tʼijtjjapjjäna!
  Ukhampachasa ch"uxña, chiqpachansa - ceros, .
  ¡Escarlat jumax wila wartawayta!
  Mariax ukham q"ucht"äna, ukat perla kisunakapax mä muxsa jachaqt"asiñaruw ch"allxtäna.
  Waynanakax sum masaj lurapxäna, ukat jan uñjat ch"amampiw cargapxäna.
  Ukatxa Mariax jaltawayxänwa. Ukat jichhax espadampi apnaqañ yatichäwinak katuqañapänwa.
  Mä imill wawaw janq"u trenzanakampi bikinimpi mistüna. Jupajj mä goma espada amparanakaparuw aptʼatäskäna. Uka pʼeqtʼir sirvientajj uka pachpa espadampiw Marian amparapar katuyäna.
  Ukat imill reinax amparapan flexibilidadap amuyasax muyuntäna.
  Jichhajj cuerpopajj janiw elfonakat sipansa jukʼamp jan walikïkänti. Ukampis tecnología ukat yatiñanakas munasiraki.
  Ukat Mariax coletas ukan rubio ukamp t"ijt"añ qalltäna, ukat jank"akiw jan walt"ayat ukat jan kuns lurañjamätap amuyasïna. Jupax wali ch"ikhi, técnico ukat ágil ukhamawa.
  Ukat Mariax esgrima tuqitx general amuyunakakiw utji. Ukhama, chiqpachanx janiw sinti sum phuqhaskiti.
  Panpachaniw qʼala kayukïpjjäna, kayunakapas wali chʼamanïpjjänwa ukat suma uñnaqtʼanirakïnwa. Ukat jankʼakiw sarxapxi.
  Ukatwa Mariax mä jukʼa kusisiñatakix aforismonak apsuñ qalltäna;
  ¡Awatiristi jukʼamp suma chuymanïki, anupajj jukʼamp jan waliwa, reyejj jukʼamp llampʼu chuymaniwa, satrapajj jukʼamp qhorurakiwa!
  ¡Rusia arux janiw mä nacionalidad ukhamäkiti, jan ukasti mä jawillt"awiwa ukat mä estilo de vida ukhamawa!
  Mä jan ch"amani jaqix Diosaruw munasi kunjamatix mä wawax Awkimpi Taykampi munaski ukhama, ukampis jilkasax uñjañamp q"ipt"atawa, ukat jupax Awk taykapat jithiqtasax warmiparuw ch"amanchasi - ciencia ukat razón!
  Ay, yatiñax janiw sinti askïkiti jan ch"amanïkasax - mä loqhe atletax jasakiw juk"amp jan amuyt"kay académico ukarux ch"allt"aspa!
  Chiqansa, jiwañax janiw warmir uñtaskiti, chiqäskapuniwa, ukampis jakañax qʼuma aljantañawa!
  ¡Patak kuti maldeciñat sipansa, mä kuti khuchhuqañaw juk"amp askixa!
  ¡Modesteojj yatiñan kullakapawa! ¡Jachʼañchasiñajj amuyunakaruw tʼunji!
  Mä tigrer manq"antañax juk"amp jasakiwa, mä tirano ukar wasitat utt"ayañat sipansa - ¡mä ratax janiw yatichatäkaspati!
  ¡Uñisirinakax jukʼampïpxani ukhaxa, jukʼamp sumaw chʼaxwäwix utjani! Juk"a arunakampi apnaqaña - ch"axwawix janiw mä anatt"awikiti!
  ¡Lamar qotanjja jukʼa gotanakaw utji, mä jamasat agenten disfrazatäñat sipansa!
  Mä t"aqhisiyañ aparatox mä instrumento musical ukar uñtasitawa, ¡munasiñampi ukat yatiñampiw munasispa! !
  ¡Uwijanak taypin Jesusax mä diamante uñtasitawa!
  ¡Tiempox juk"amp jan khuyapt"ayasir verdugowa, janiw khuyapt"ayasiñ yatkiti, janirakiw khuyapayasiñ arus yatkiti!
  ¡Mä yatiñan políticox juramento lurasax wali yatiñan jaqit uñtʼatäskakiwa!
  ¡Torox chivorux walpun munasi, ukampis janiw yapuchañ munkiti!
  ¡Suma yapuchañatakix marpachaw yapuchañama!
  ¡Janiw ch"akhuñjamäkiti, ¡jan larusiñax juk"amp askiwa!
  ¡Khititix mä tigrer atipt"ki ukax janiw tunka payan pusinirus axsarkaniti!
  Mä autox janiw mä luxus ukhamäkiti, jan ukasti mä castigo ukhamawa: policía de tránsito ukanakatakix alaxpacha, billeteramatakisa purgatorio, infierno chuyma sumankañataki!
  ¡Pantjasiñax mä jan yäqañawa! ¡Pantjasitap jan iyawsañajj mä juchawa!
  Chachax janiw yatiskiti - ¡jaqi warmix janiw gemelos ukanx predecibles ukhamäkiti!
  ¡Política ukax janiw esquí ukar uñtaskiti, quri lubricante ukaruw munasi!
  Chacha warmirjam ch"amampi amuyt"añampi - ¡mä chacha warmin ist"asirïñ yuripxam!
  ¡Mä chʼamani apnaqerijja, amigonakapar tantachtʼañat sipansa, janipuniw jukʼamp uñisirinakarojj carcelar jistʼantkaniti!
  ¡Qullqix justicia ukan tiburón aletanakapawa!
  Amuyasiña; janiw axsarañamp saskiti, ukampis jan axsartʼañax jan amuytʼasirïñamp sasiwa!
  ¡Jiwatanakakiw jan kʼarisipkiti, ukat Diosar jan iyawsapki ukhakiw kʼarisipjje!
  Mä jan wali iyawsirix janchiruw lunthati - mä suma ateox almaruw lunthati!
  !
  Khititejj khuyaptʼayasirïki ukajja, chʼam apthapi, qhuru kankañajj jan chʼamanïñ uñachtʼayi!
  ¡Chiqpachansa, ¡genio ukat jachʼa jachʼa tukuñax janiw kikpäkiti!
  ¡Mä puñchu chikatax mä puñchut sipansa jukʼamp askïkchisa, ¡mä chikatani amuyunakax mä amparat sipansa jukʼamp jan waliwa!
  Noble jaqix jakäwip jan walt"ayi - ¡jan wali jan uñt"at jaqi!
  Jilïr irpirix janiw muxsa ukhamäñapäkiti - ¡jupanakax liq"ipxaniwa! Ukampis janiw k"allk"u ukhamäñapäkiti - jupanakax thuqhupxani !
  Wasaran laq'a jikxatañax juk'amp ch'amawa - ¡mä razón katuntatäñat sipansa!
  Sallqjañax jan ch"amani jaqinakan armapawa - jan wali lurañax insidioso jaqinakan armapawa!
  ¡Amigonak apnaqi - talento, uñisirinakaruw aprovecha - genio!
  ¡Mä k"achat k"achat huelga ukax mä faltamp sasiwa!
  Mä comandanten amuytʼasitapajj mä puñchun mä ñikʼutampi sasiwa, mä elemento integral ukhamawa, ukampis janiw mayninak lantix utjkaspati!
  Leyimpi concienciampi ajllkasajja, cheqapar sarnaqer jaqejj jukʼamp sumwa uñjani, ¡janiw segurot parlañasäkiti!
  ¡Quta thiyan waña qala jikxatañax juk"amp facilakiwa, mä chiqap político jaqit sipansa!
  ¡Jan axsartʼañax chʼamaruw pä kuti jiltayaraki, sallqjañax pusi kutiw jilxati!
  ¡Mä qarjata heroejj machaq wawat sipansa jukʼamp jan chʼamaniwa!
  Amparanakax taykawa, p"iqix awkiwa - mayacht"asis janiw atipt"añax mä awki tayka jaytapkaniti!
  ¡Khititï ejercito jiskʼachani ukajja, jankʼakiw tʼijtjjañapa!
  ¡Chʼaxwäwinxa, jan axsartʼas jan sinttʼasirïñampiw sarantaski! !
  ¡Jichhax imperionakax mä jabon burbuja ukar uñtasitawa, ¡jupatakikiw apnaqapxi!
  !
  Mä imperio mä régimen cuidador ukan apnaqatax mä wayn tawaqun ch"akha ch"akhapjamawa, ¡juk"amp jach"a ch"amani!
  !
  ¡Chʼaxwäwit jutir hielo thayax janiw sinti jan walïkiti, chuymamar congelaspa ukhaxa! ¡P"iqimax congelaspa ukhaxa, mä jan waltʼäwiwa!
  Khuyapt"ayasiñax herrumbre ukhamawa, khuyapayasiñax shashel ukhamawa - chuymam q"umachañamawa ukat armadurampi imt"am: jan khuyapt"ayasiña, colerasiña, colerasiña!
  ¡Amuyunakax axsarir jaqiruw tukuyistu, jan amuyt"asis sarnaqañax jiwat jaqiruw tukuyistu!
  Ch"axwawix mä lurawiwa - phichhantañar uñtasita! ¡Wilax gasolinawa, jiwat jaqinakax carbón satawa, voluntad ukax azufrewa! ¡Ukat nina naktayañ aparatojj mä atipjäwiwa!
  ¡Cuerpo ukat amuyunakax chacha warmirjama, panini atipt"añ yuripxam, sapakiw jan wawanïpxi!
  ¡Mä yatiñan comandantejj wali yatiñan compositorat sipansa mayjawa, kunattejj obra maestranakapajj jachaqtʼasiñwa yanaptʼtamjja!
  Mä kamachirjamaxa, mä tirano: jan tukuskir ambición ukat mä limitado amuyu!
  ¡Honestidad ukax mä ajlliñ amuyuwa, sallqjañax universal ukhamawa!
  ¿Kunjamsa ajedrez anattʼañax política tuqit mayjäpacha?
  Ajedrez ukanx mä kipkak anatañax anatatawa, ukampis política tuqinx jilïr irpirinakax p"iqinchäwinïpxapuniwa!
  Ajedrez ukanx anatañ tukuyanx pachan jan walt"awiw utji, ukampis política ukanx sapa kutiw!
  Ajedrez ukanx sacrificionakax voluntario ukhamawa, ukampis política ukanx sapa kutiw forzada!
  Ajedrez ukanx piezas ukanakax turkakipt"ataw wasitat uñakipata, ukampis política ukanx, ¡kunapachatix autoridadanakax munapki ukhax!
  Ajedrez ukanx janiw movimientos ukanakax kutt"ayañjamäkiti, política ukanx sapa turno ukanw lurapxi!
  Jan yänakampi muyuntat mä apnaqirix mä jan wali marconkir qalar uñtasitawa, valorapax jukʼampiw jilxattaspa ukat jan jarkʼataw chhaqtxani.
  ¡Tronojj janiw ikiñar uñtaskiti, jan chʼamani jaqenakakiw jakasipjje!
  ¡Taqiniw atipt"apxaspa, janiw waljax jach"añchäwimp atipjapkaspati!
  ¡Mä heroe jiwañaw jukʼamp askixa, mä axsarkañ jaqjam jakañat sipansa!
  ¡Jaqix janchi tuqit jan ch"amanïtapaw Diosar uñtasitäñapatak yanapt"äna, ukax mayj mayjawa! ¡Mä monox jukʼamp jachʼa amparanakanïkchïnsa, janipuniw mä thujru apthapkaspati!
  ¡Jaqinakan jan wali luratanakapax nayrar sartawiruw puriyi ukat taqi ch"amaniruw jak"achasistu! ¡Ajjsarir jaqix armadurampiw jutäna, q"añu jaqix - rueda, jan ch"amani - grúa, manq"añ muniri - laxantes, ambicioso - avión, aburrido - cine, curioso - Internet, sádico - dinamo! ¡Sapa jachʼa jikxatäwinak qhipäxanxa mä jan wali lurañaw utji! ¡Pasiones bases ukax tecnología jach"anchayatawa!
  ¡Adanax jan juchar purtʼkaspäna ukhaxa, ¡jupasa wawanakapasa, arstʼañ yatipxatapatakiwa, wila masinakapat mayjäpxaspäna!
  Tiempox juk"amp objetivo taripiriwa - taqiniruw arunak churaraki ukatx pruebas ukanakaw uñacht"ayasi!
  ¡Improvisación ukax mä axioma de victoria ukhamawa! ¡Plantilla ukax teorema de derrota ukawa!
  Jan amuytʼasirïpjjatapajj mä computadorampiw askichasispa, ukampis ¡janiw kuna tecnologías jan ajjsarirïñ lantijj utjkaspati!
  ¡Guerranxa, mä yatiñan axsaririx jukʼamp askiwa, jan axsartʼir loqhe jaqit sipansa!
  ¡Jiwat jaqinakax janiw nuwasipxkaspati, uk amuytʼasaxa, ¡mä jiwat soldadox jan wali pallapallapuniwa!
  ¡Guerrajj mä suma escuelawa, ukampis pantjasisma ukhajja, ¡janiw examenanak mayamp aptʼkätati!
  ¡Jan chiqa chuymanïñakix janiw markar luqtañatakix wakiskiti, ukampis jan utjatapax janiw kunampis lantintatäkaspati!
  Ukampisa, ¡khititï jakäwir wali askit uñjañ jan yatki ukajja, ¡janiw jiwañampi sum jikiskaniti!
  ¡Janiw pä tuqit atiptʼkasmati: qullqi munañampi ukat jan amuytʼasirïñampi, ¡nayrïr jan utjatapax qhipïrimpi chiktʼatäkchisa!
  Maria Kolesnikovax mä suma k"uchirt"awi luratayna, nayra pachan jach"a arst"iripjama. Ukat chiqansa, aforismonakat sipansa, qʼuchtʼaraksnawa. Ukat imill-reinax niyaw ch"uñump k"ajkirïkchïnxa, thiya aceitempi ch"allt"atäkaspas ukhama, ukampirus uka aceite apsusaw wali jach"at q"ucht"äna. Ukat arupax wali muspharkañänwa;
  Awisax mä caprichox qhuru - fortunanakax janiw kullakanakakiti, .
  Chiqansa, ¡uka nuwasirix qhawqha tiempos janiw suertenïkänti!
  Jiwasax uka jach"a, jan uñt"at anatt"äwin chiqanakapätanwa,
  ¡Ukax Tatitux manq"añatakikiw luratayna!
  
  Ukampis Taqe Chʼamani Diosan churäwinakap yatiñäniwa,
  ¡Chiqpachansa, ¡akapachax thayampis jalnaqkaspas ukhamawa!
  Chiqansa, destinox hachanakaruw chʼamañchani,
  ¡Ukat suerteniraktwa, kunattix Diosax janiw kuns lurirjamäkänti!
  
  Chiqansa, kusisiñax jan chʼamanïkaspas ukhamawa, mä islar uñtasitawa,
  ¡Llakisiñamp jan walt"äwinakamp mä jach"a quta taypin!
  Ukat axsarir jaqix wali sapakïxiwa
  ¡Janiw mä thaya almapan apnaqkiti, jan ukasti jan wali pachan ch"amakapawa!
  
  Ay, jan walt"ayir warawara manqhan uñjañax ch"amawa,
  ¡Sagitario sat warawaran akapachar yuriñataki!
  Nayax mä ruiseñor uñtataw samkajampix altu ch"amachasta,
  ¡Taqi muytapanx sonrisanakaw utji, loco, k"uchi ajanunaka!
  
  Chiqpachansa janiw iyawskti, wiñayatakiw ukham utjani,
  ¡Walikiwa, jaqix mä laq"uruw tukuñapa!
  Kawkinkis suma chuymampi, yatiñampi munasiñampi,
  ¡Cheqapar uñjañajj janiw mä jukʼa tiempotak samkakïkiti!
  
  Jiwasanakan akapachankir autoridadanakax qhuru ukat kʼari chuymanïpxiwa,
  ¡Awisax taqi kuns ninamp phichhantañ munapxtaxa!
  Jaqinakan munañanakapaxa mä jach"a thaya thayt"aniwa,
  ¡Ukat kʼarinaksa ukat cuervonakas taqi chiqans utjkaspa ukhamawa!
  
  Nayax mä rayu urun qhanap jikxatañ munta, .
  ¡Caballerismo ukax jakaskiwa uk yatiñataki!
  Ukampis mä jiskʼa jaysäwi thaqhasaxa,
  ¡Ukat taqenis jupat llakisipkaspa ukhamawa!
  
  Ay, kawkhans jumax qullan ajayu, .
  ¡Qhawqha tiempos qinayanak manqhan nadasma!
  Jaqinakax uñjañ yatipxi, ist'añ yatipxi,
  ¡Jupanakar t"ijt"am, jan muyunak taypin liwxatañamäkiti!
  . JANK"A 3. JAQINA.
  Mariax walpun cerco luratayna . Uka qhepatjja, gimnasioruw apapjjäna. Ukanjja, juntʼuchasismawa ukat musculonakamsa entrenasmawa. Ukat uka pachparakiw mä película uñchʼukiñasa. Jisk"atpachax orcos ukanakamp ch"axwañaw utji. Aka t"ijuñax wali qhuru ukat jan wali jaqinakawa. Anqäx tuqinx orcos ukanakax osos ukar uñtasitawa, ajanunakapakiw monstruonakar uñtasita.
  Ukat janiw ukham primitivo pachax akan utjkiti. Ukat televisión, ukat radio, ukat tanques ukanakas utjarakiwa.
  Elfonakatakix, sañäni, autonakax wali elegante, jisk"a, aerodinámico. Maysa tuqitxa, orconakax jachʼa, angular ukat torpe ukhamawa. Mariaxa wali jachaqt"asisaw aka nuwasïw uñch"ukisïna.
  Elfonakax q"ala kayuni ukat bikini ukamp nuwasipxi. Mä jiskʼa ukampis jankʼakïki uka tanquenjja, mä jachʼa cañón pistolampiw pusini utji. Aka chiqanx ch"axwawix ukhamawa, imill wawanakax wali qhanaw uñjasi.
  Suma, qhananchata musculonakaniwa, ukat zapato jan utjatapax kayunakaparux askiwa, ukax sexualidad ukakiw juk"amp jach"anchayi.
  Imill wawanakax ch"axwapxi ukat jupanakat maynix taqpach jaqi sutimp uñt"atawa Elena siwa:
  - Ukanakaxa orcos satawa. Jupanakan tankinakapax jan wali cajanakakiwa. Janis mä pendiente racional armadurampix utjkchixa. ¡Ukanak pʼakintañax jukʼamp facilakiwa!
  Elizabeth kullakajj llakit jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Inas chiqak akanksta! Ukampis ukajj jiwasan askisatakikiwa.
  Ukat imill wawax uñisiriparux pallapallampiw pallapallatayna, suma cincelat kayunakapan qʼala kayunakap apnaqasa.
  Ukat uka conchax chʼalltʼatax chiqaparuw tukuwayi. Uka conchax Orc tank jach"a torretaruw jan walt"ayäna.
  Catalinax q"ala kayunirakiw jikxatasi, ukat duende familiat chikat q"ala jan isin tawaqux chillqt"asïnwa, wali jach"a ukat pachpa pachanx suma ukat taqpach jan agresivu kisunakap uñacht"ayasa. Chiqpachansa akax mä juk"a suma uñnaqt"an tawaqunïnwa.
  Chiqpachansa, taqpach elfonak sañäni, ukat suma uñnaqt"aninakax utjarakiwa. Ukat ukax markapan wali uñt"atawa.
  Efrosinya, yaqha imill wawax aka t"ijtäwitx mä tank ukanw akham säna:
  - Jiwasana akapachanxa amuyapxañani, mä chachatakixa, waranq warmiwa utji. Mä tuqitxa, akax chachanakatakix wali askiwa. Ukampis mayni tuqitxa, ¡ukax jan waltʼäwinakaruw puriyaraki! ¡Yämas wiñay imill wawanakatakiwa!
  Catherine kullakajj cheqapuniw säna, suma kayunakapan qʼala kayunakap apnaqasa wasitatwa disparäna:
  - Jisa, akaxa jani walt"awinakaniwa, ukatxa pachpa pachana encanto! Ukhamajj pä filoni espadampi sasiwa. Ukampirus, juma jak"an mä suma musculoso tawaqux utjchi ukhaxa, ¡ukax janiw jan walïkiti!
  Elizabeth kullakajj wali munasiñampiw qʼochüna:
  Janiw mä imill wawampix jan walïkiti
  Kuns nayajj siristjja...
  Ukampis jiwasax uka waynarux apthapiñasawa,
  ¡Chacha, chacha, wayna!
  ¡Wawanaka, wayna, juma pachpa jaqichasim!
  Ukat nuwasirinakax wali jach"at larusipxäna. Ukat jupanakax jach"a ukat wali ch"ullqhi laxranakap uñacht"ayapxäna.
  Mä orco ukaw jupanakarux mä jach"a, jach"a calibre cañón ukamp ch"axwantäna. Ukampis conchax t"ijt"awayxänwa, ukatwa Efrosinya duendex mä juk"a tank ladopar mayjt"ayäna.
  Chiqpachansa akax mä pasajepunïnwa. Chiqpachansa imill wawanakax uñisirinakan kuna jan waltʼäwis utjkchïnsa, atiptʼañ amtapxäna. Ukat orcos ukanakax wali p"iqini ukat ch"uñuni jaqinakawa, sañasawa.
  Elena kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Inas juk"amp jik"a t"aqhisiwix kunapachatix mä orco ukan patat ch"allt"ata, ukat q"ala jan isinïta ukat watat uñjatästa. ¡Ukat jupax jamp"att"añ yant"asktam!
  Catalinax mä irónico jachaqt"asisaw q"ucht"äna:
  Orco ukax mä p"iqin monstruowa, ukakipkarakiw jan jupar jan walt"ayañakiti,
  ¡Estrictamente régimen ukarjamaxa, sapa jamp"att"asiña!
  Mä cuchara aceite urunxa, mä mínimo saltos, .
  Ukat vinompi aychampi, invitadonakatakikiwa!
  Efrosinyax aka tuqitx janiw sasaw arsuwayi:
  - Mä t"ant"a mantequilla manq"asaxa, mä t"ant"jama jisk"aruwa tukuraki. Ukat imill wawax musculoso ukhamarak suma uñnaqt"an elfonak yuriñapataki. ¿Janit ukhamäki?
  Elenax lart"asisaw uñjäna, yaqha disparo apsusaw maldito, sexy ukat ágil kayupan q"ala talón apnaqasa:
  - Nayaxa mä reina ukhama, .
  Kimsïr kullakax akham sänwa...
  Nayax awki-reyitakiw munta,
  ¡Nayaw mä heroe wawar yuriyäta!
  Jan axsart"añapatakix Elizabeth kullakax apt"asiwayi ukat q"ucht"awayi, yaqha romance ukax mä filaruw puri:
  Warawaranakat sipansa planeta patjjaruw tʼijtjjañäni,
  Intix qhant"aniw qhant"ani...
  Heroísmo de los elfos de luz ukax q"ucht"atawa, .
  ¡Mä chacha warmirux mä anatt"awiruw tukuyi!
  
  Jan wali pachawa, .
  Kawkhantix mä qhixu qhixux uraqpachan qhant'ki ...
  Manzanax walja panqarawa, .
  ¡Primaverax purinxiwa, chiqpachansa!
  
  Mä eraw utjani, elfinismo ukan iyawsapxita,
  Kawkhantix khiti jaqis demiurge ukhamäki.
  Jiwasax Orkshismo ukan manchap ajanusat jariqañäni,
  ¡Wakisispa ukhaxa, arado yapuchañäni!
  
  Uraqpachanxa k'ajkir diosanakaw utjani,
  Jupanakax kusisiñamp larusiñampiw elfonakarux apanipxani...
  Jiwasax ñik'utasarux ingletempiw jawq'jañäni , .
  ¡Uka jachʼa luräwin sum sarnaqañapäpan!
  
  Jisa, Elfiax uraqpachankir markawa,
  Elfinismo ukax qullan uraqipawa...
  Q"ala kayuni tawaquxa t"ijtäna
  ¡Jupajj noviäñatakiw nasïna!
  
  Jisa, munasiña suma uñnaqt"ani Elfia, .
  Kunas metalat qalat lurawayi...
  Iyawsapxita, jaqinakax juk"amp kusisitaw jikxatasipxani
  ¡Napalm sat quqax alaxpachat jaquqaniñapataki!
  
  Janiw Rod jan utjkipanx kusisiñ thaqhañamäkiti,
  Jupax wiñayatakiw munasiñ churapxätam...
  Svarog sat chʼaxwäwin talona manqhanxa,
  ¡Monstruonakan wilapaw wartatäski!
  
  Jach'a jaqinakan juk'amp suma markapax janiw utjkaspati,
  Ukax elfos ukat enanos ukanakaw filas ukanx utji...
  Wiñayatakiw Awki Markampi mayachatätanjja,
  ¡Kuna nuwasïwins atipt"añäni, jumax yatisktawa!
  
  Ukhamajj kunatsa duende nuwasirijj wali llakitäpacha,
  Jumax Svarog ukan ch"amap uñt"awaytawa...
  Decente sentimientonak utjayaraki
  ¡Jiwasan Lada munasiñax wali askiwa!
  
  Aka pachax juk'amp sumaruw tukuni, iyawsapxita -
  Uka elfinismo ukax apnaqañ qalltawayi...
  Jiwasax Svarog markan kusisit wawanakapätanwa - .
  ¡Orcismo ukar quarks ukar chhaqtayañäni!
  
  Mä jukʼa tiempotjja, aka Oraqejj kʼajkirïniwa,
  Jach"a aski lurawix niyaw purini...
  Ukat Yarilox mä jach'a intix jalsuniwa,
  ¡ukat taqiniruw qhantʼani!
  
  Tata Pacha markanakatakix umañäni
  Elfie kullakax wiñayatak ch"amanchañapataki...
  Jan tukuskir sueldo katuqañatakix - .
  ¡Uka toqet samkasiñajj janiw phenqʼañjamäkiti!
  
  Duendex universo patat jilxattañapawa, .
  ukat Diosan sonrisapax taqi kunwa uñachtʼayani ...
  Jan tukuskir nuwasïwinakan chʼamapampi,
  ¡Jukʼamp kʼari sallqjañwa uñachtʼayañäni!
  
  Niyaw intix juk'amp qhant'ani,
  Espaciox mä patio ukar uñtasitaw tukuni...
  Ukhamajj jumajj nina jukʼamp juntʼucharaktajja,
  ¡Acero hacham afilar!
  
  Ukat ukatsti jach"a Lada q"uchumpi,
  Ukaw chʼaman Diosanakar yuritayna...
  Jiwasajj sallqa triburuw tʼunjañ yatiñäni,
   ¡ Elfí-gloriosa wawanakax espadanakampi!
  Ukhamaw suma ukat kusiskañ elfonakax q"uchupxäna. Ukat arunakapax wali ruiseñor ukhamarak sexy ukhamawa. Ukham imill wawanakampixa chiqpachansa osonakaruw atipt"asma.
  Jupanakax wali ch"ullqhi ukat suma uñnaqt"ani, sexy ukat seductora, apetitoso warmi elfos satawa.
  Ukañkamax warmi pilotonakax alaxpachan ch"axwapxaraki. Ch"axwirinakax janiw jichhakamax pä tunk mayan patak maranakanx nayrar sartapkiti. Ukatxa, hélice sat motoranakas utjaskakiwa. Ukat armas - avión cañones ukat ametralladoras ukanaka. Ukampis mayni tuqitxa, tripulacionanakanx wali suma warmi pilotonakaw nuwasipxi. Ukat jupanakatakix nuwasiñax jukʼamp chʼamäñapatakixa, qʼala kayukiw sarnaqapxi ukat bikini uchasipxi.
  Albinax mä suma duendewa. Jupax q"ala kayunakapampix botonanak ch"allt"i. Avionanakan cañonanakapax ch"axwapxi.
  Ukat Orc sat avionax jaquqaniwayi. Ukat uka osonakan autonakapax wali angular, jach"a ukat torpe ukhamawa.
  Ukampirus ukax imill wawanakarukiw turkakiptayi. Ukat wali yatiñampiw avionanakaparux ataques ukanakat mistuyapxi.
  Alvina, yaqha duende tawaqux ukhamarakiw ch"axwantäna, q"ala kayunakap apnaqasa ukat, chillqt"asisaw akham säna:
  Nayax mä duende nuwasiritwa, ukat ch"amapax wali ch"amampiw sartaski,
  ¡Alajjpachajj nayan utjañajawa!
  Masipax lart"asisaw chiqanchawayi, orco ukar t"unjasa:
  - Jisa, uka monasterio!
  Chiqansa, alaxpachanxa kunayman tuqitwa nuwasiñanakax utji. Chiqansa, elfonakax orcos sat jaqinakarux jukʼampiw jaqunuqapxi, uka glamoroso jaqinakan representantenakapat sipansa.
  Ukampis walja orconakaw utji. Ukat ukax jan walt"awinak utjayaraki.
  Maria Kolesnikovax aka película uñakipt"asax akham sasaw qhanañcht"awayi:
  - ¡Arxatañataki hechizos ukat amuletos apnaqañax wali askïspawa!
  Natasha, duende sutipax reinan ch"axwañ ministrupänwa, jupax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Walja pachaw apnaqapxta, ukampis janiw sapürus yanapt"kiti! Orcos, trolls ukat yaqha uñisirinakasax magia apnaqapxarakiwa, ukat ukax magia arxatäwinak p"akinti!
  Mariax akham sasaw tuiteó:
  - Jisa, chiqawa! Ukampis qullan uma yantʼasma ukhaxa, ¿kamachasmasa?
  Natasha kullakajj jachaqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - Qullan umaxa?
  Reina ukat nayrir katuntat jaqix akham sasaw qhanañchapxäna:
  - Ukax chiqpachapuniw qullan umaxa. ¡Akax wali suma amtäwiwa, ukat chiqpach ch"axwäwinx wali askiwa!
  Uka glamoroso Ministro de Defensa ukax mä jachaqt"asisaw iyaw satayna:
  - ¡Kunatsa, Majestad, yant"añamawa!
  Mariax uka apsuwayiwa ukat wali munasiñampiw q"ucht"awayi, mä jach"a ch"amanchawimp jikxatasisa;
  Nayax soviético cabrito imill wawatwa,
  Jupax wali munasiñampiw irnaqäna ukat yapunak yapucharakïna...
  Ukampis mä qhixu qhixu qhixu qhixu qhixuw purintäna...
  Fascistax atacataynawa, ¡janiw jupatakix mä chiqax utjkiti!
  
  Wila pusi tunka mayani ajjsarkañ mara.
  Hitler jupax walja jaqinakaw ataque lurawayi...
  Rusonakarux lotes ukan ina ch"usar sarañapatak jaytawayi, .
  Conchas ukanakax phallawayi - balas ukanakax sillp"i!
  
  Janiw mä chiqas utjkiti, juk"amp jan waliw jan akan jikxatañaxa,
  Kunapachatï llakinakas tʼunjäwinakas taqi chiqan utjki ukhaxa...
  imill wawax janiw pä tunka maranïkiti,
  Ukampis ¡wali llakitäñasa ukat jan kunani uñjasiñasa taqe cheqanwa utji!
  
  Jan walinakax fascismo ukan markaparuw atacawayi,
  Ukham ch"amani, wali qhuru...
  Ukampis nayax amuyta atipirix comunismo ukawa,
  ¡Khitis Adolf qhipäxan uka alemananakax juykhüpxi!
  
  Uñisirix wali ch'amaniwa, iyawsapxita,
  Jupan presión ukax activa ukat cruel...
  Fascismo ukax mä sallqa uywakiwa
  Ukat imill wawarux uka uñacht"äwix ch"uxña nayraniwa!
  
  Janiw khiti imill wawanakas qhipäxar kuttʼkaniti
  Jupanakax q"ala kayukiw ch"uqi taypin t"ijtapxi...
  Exámenes, A ukampikiw pasaña, .
  ¡Ukat imill wawanakajax wali jan axsarasaw nuwasipxi!
  
  Inamayakïkänti fascismo sat religionajj Rus chachar atacäna,
  Fritz jupan aliadopax yanapt"kchisa...
  Ukat Reich Third ukax niyaw t"ijtxani,
  ¡Al menos jupax rusanakaruw aycha manq"ir jiwayi!
  
  Imill wawanakax janiw sumankañ aru yatipkiti,
  Jupanakax atipjañatakix wali ch"amampiw ch"amachasipxi...
  Hitler chachajj arunakan wali suma jaqëkchisa,
  ¡Ukajj mä payasoruw tukuwayjjäna!
  
  Krauts ukanakarux jank"akiw checkmate lurañäni, imillanaka,
  Uñisirinakax Moscú jak"anx niyas jawq"jataw uñjasipxi...
  Ukatxa, legendario Stalingrad, .
  Jupax mä showdown ukamp jikisiwayi, ¡yatipxam wali sumawa!
  
  Ukhamajj ¿kunas imill wawanakatakejj mä tigrejja?
  Chiqpachansa mä ch"aman maquina...
  Jiwasax janiw llamp"u chuyman suma uñnaqt"an anatt"añanakax munaskiti,
  ¡Khitin ejercitopax fascistas ukanakax t"unjatawa!
  
  EE.UU. markax Fritz ukarux walpun yanapt"aski,
  Jupanakax avionetas, tanques...
  Jupanakajj loqtatäpjjpachänwa
  Yankees ukan belans manq"apxatap uñjapxta !
  
  Jisa, Hitler chachajj uka allqamariruw chʼajjwayiwa, .
  Ukat Goering chachajj trono patjjan mä cheqap katuntasïna ...
  Inas mä jachʼa jaqetak jan jilïr jaqëkchiti, .
  ¡Uka lik"i khuchhix reyin coronapankiwa!
  
  Ukampis EE.UU. ukat Gran Bretaña markanakax jichhax ukhamawa
  Ukatwa fascistanakar taqi chuyma yanaptʼañ qalltapxäna...
  Wila ejercitox janiw chhaqhatanakap jakt"kaniti,
  ¡Ukat comunismojj chhaqtawayjjänwa!
  
  Akax mä infierno situacionakiwa, .
  Kunawsatix capital ukan ch"amapax mayacht"atäki ukhax...
  Ukat t"unjawix mäkiw amenazar...
  Uraqix janiw nazis ukanakatakix wakiskiti, ¡Yankees ukar uñt"apxam!
  
  Inamayakiw Sam jupanakarux mä bomba suministra,
  Ukat jupax Fuhrer ukar manq"añanak apayani...
  Chiqansa, URSS markar nuwasïwin atiptʼasaxa,
  ¡Adolf jilatajj nayrïr jefenakaruw atacatayna!
  
  Chiqansa, walja chhaqtäwinakanwa tʼaqhistanxa,
  Imill wawanakax thaya pachanx q"ala kayukiw sarnaqapxi...
  Ukampis wakischi ukhaxa, Moscú markanwa ikiñäni,
  ¡Trenzanakasajj qorit uñtataw kʼuchirtʼasi!
  
  Jiwasatï Stalingrad markar arjjatañäni ukhajja,
  Iyaw sapxita, Berlín markar puriñasawa...
  Ejército Rojo ukatakix iyawsapxita, akax situación ukawa,
  ¡Kunapachatix markachirinakas ejercitopas mayacht"atäpki ukhaxa!
  
  Imill wawanakax janiw yatipkiti, janiw kuna arus utjkiti,
  Ukat jupanakax jan wali orcos ukanakamp wali ch"amampiw nuwasipxi ...
  Uñjañäni, imillanakax alwa pacharuw iyawsapxi,
  ¡Nayranakapax awisax platillonakar uñtasitäkchisa!
  
  Nayax chiqapar uñjir zar rusa,
  Voluntad ukax acerot sipan juk"amp ch"amanïñapatakiw ch"amanchasini...
  Mä ortodoxo soberano utjpan,
  ¡Stalin jupax taqi kuns jan sum lurkaspa ukhaxa!
  Jïsa, soviético markax panqarpan,
  Thakhix comunismo qhanan lurañawa ...
  Atipjirinakax mä cuenta jan limitada jist"arapxi, .
  ¡Revanchism ukan wawanakapax kisunakap q"ala ch"uqt"asipkchisa!
  
  Ukhama, kuns sasma, tio formidable Sam, .
  Jiltatäsaxa, juma pachpaw jiwañarux amuyta ...
  URSS markankir nazis ukanakar jaqunukuñ atipxatayna,
  Ukat akax capital jiwata sañ muni!
  
  Suma de ukat mä kutit sipans juk"ampi, janiw pä nuwasiñakiti, .
  Rusia markanx qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixuw uñjasini ...
  Ukhamat ceros ukanakax markapar jan puriñapataki,
  ¡Inas Diosatak lurchisma!
  
  Kawkhantï Stalin chachajj jan atipkayäta ukhajja, .
  Q'ala kayuni imillanakax ...
  Jupanakatakix ch"aman Dios qullan Svarog,
  ¡Ukat ametralladorat disparañ horasajj cheqaparjam sarnaqañasa!
  
  Mä juk"a arumpixa, nuwasiñax janiw tukuykiti, .
  Jiwasax rusanakax venganza uñt'añatakiw ch'amachasipxta ...
  Ch'axwäwinxa mä jilïr jaqimpi mä waynampiw utjani,
  ¡Janiw nazis ukanakarux mä axsarkañ ch"am churkañäniti!
  
  Mä juk"a arumpixa, q"ala kayuni imillanakätanwa,
  Mayampiw colerat nuwantañ munäna,
  Ukat q"ala talonampi, ch"aman puñchumpi.
  Walpun chhuxriñchjasipxäma, Fuhrer ukax askance uñtatawa !
  
  Rus-an niyaw wasitat yuriñap iyawstxa,
  Jach"a Svarog ukan banderapanx...
  Markamar ch"axwam ukat jan axsaramti,
  ¡Kunattejj niyaw walja kusisiñanakajj utjani!
   Ukham kusisit q"uchu tukuyatatxa, janis sinti qhana ukat janis taqpach logico q"uchuñ tukuyatatxa, yaqhip contradicciones ukanakampi, raza de duende ukankir imillanakax chiqpachans qullunakar katuntañataki ukat sarxañatakis wakicht"ataw jikxatasipxi. Chiqpachansa atiptʼañatakiw yuripxi.
  Ukat ukhamat bikini isimp isthapt"at imillanakax q"ala kayuni pistanak laq"ar jaytasa, pistolanakat ch"axwapxi. Aka chiqanx jach"a calibre cañonanakaw ninamp phichhantapxi ukat jach"a proyectiles ukanakax mä arco ukan altu pataruw jaltxapxi. Ukhamat orcos ukanakax obus ukanakamp jaquntatäpxi ukat t"unjataw uñjasipxi. Chiqpachans akax sinti jiwayir ch"axwawiwa, ukatx janiw sayt"kaniti, janiw mä samañas apt"kaniti.
  Mä elfo, Capitán Svetlana, jupax jan wali amuyumpiw amigoparux jiskht"äna:
  - ¿Jumaxa amuyta jiwasana ch"akhanakasanxa mä warawara churapxitani?
  Jupax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Jupanakax katjasipxani ukat juk"amp churapxätam!
  Uka qhipatxa, imill wawax ch"amampiw q"ala, suma uñnaqt"an, wali seductora, bronceado ukat musculoso kayunakap ch"allt"äna ukat q"ucht"äna:
  Alturanïñaw wakisi sasaw sapjjetäna, .
  Ukat janiw munición ukarux jisk"achañati...
  Akax payïr warawarax liwxatatawa, .
  ¡Juman epaulets ukanakaru!
  Imill wawanakax q"ala kayuni, bronce ñik"utap manqhan bolas ukham liwxatasir muskulunakani, jach"a cajanakaruw conchas ukanakamp apthapipxäna. Ukat akax, nayax sañajarakiwa, wali ch"aman sartawiwa.
  Chʼaxwirinakax mä tarjeta mesa patxar jaquntapkaspa ukhamänwa. Ukat mayampiw mä wali jiwayir pistolax jalxati.
  Natasha, Ministra de Defensa ukax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Proyectiles ukan t"unjiri ch"amapaxa jilxatiwa hechizos mágicos ukanakampi. ¡Akax pallapallanakatakix magia apnaqañat mä uñacht"äwirakiwa!
  Mariax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Akax chiqawa! ¡Ukat jutïrin atipjañatakejj walpun lursna!
  Yaqha tankax naranja ch"uxña quqanak taypin sarnaqäna. Jupax wali jisk"a silueta ukanïnwa. Ukat niyas janiw torrenïkänti, ukampis mä barril especial giratorio ukaw utjäna. Ukat aka autox wali uñt"atawa. Ukanjja pä imill wawanakakiw utjäna. Niyakejjay aka tankejj sapürut sipansa jukʼamp jiskʼakchïnjja.
  Natasha kullakajj akham sänwa:
  - ¡Akax jutïr pachan autopawa!
  Mariax iyaw sasaw säna:
  - Jisa, nayaxa amuyasta ukaxa mä suyt"awiwa. Ukampis mä jiskʼa diana chʼalltʼañajj jukʼamp chʼamawa. Alemania markankirinakajj Payïr Jachʼa Chʼajjwäwinjja, sinti jachʼa tanquenak lurasaw bancarrotaruw sarjjapjjäna.
  Natasha kullakajj nayranakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Jiwasana tankanakaxa wali ch"amawa, .
  ¡Ukat imill wawanakax qʼala jan isinïpxiwa ukat qʼala kayunipxiwa!
  Ukañkamax peliculanx kunjams mä duende wayna, niya tunka marani wawa, quqanak taypin jalnaqir uñacht"ayapxäna. Jupax mä jisk"a transmisor uñstayi, ukax elfonakan drone ukar irpañataki . Jichhakamax ukham dispositivonakax juk"amp sapuru ukat nayra pachanakawa.
  Uka waynan qʼala, wawar uñtat kayunakapajj chʼojjña patjjaruw chʼalljjtayasi. Jupax mä wayna partidor uñtasitawa. Wawax shorts ukampikiw isthapita, ukat pachax thaya ukat jallus walpun puriraki. Ukat waynax thayat khathatiski.
  Ukhamäkchisa, jan axsarasaw akham qʼuchtʼi:
  Nayax mä wayna partidario q"ala kayukïtwa, .
  Mä wawax jan axsarasaw jakäwip apt"asi...
  Ukhamat elfonakax jan jan walt"awinak akan utjañapataki,
  ¡Jaqinakax comunismo glamoroso ukan jakasipxpan!
  Ukat wawax apthapisin lakap uñacht"ayani. Ukat ukhamatwa duende waynax orco campamento ukar sarawayxi. Qʼañu osonakan qʼapkir qollapajj wawanakan nayranakap jan waliruw chʼalljjti.
  Wawax wali jan waliruw puri. Jupax uka ch"uxña quqanakan nayranakap manqhanw liwxati.
  Mariajj akham sänwa:
  - Ch"amani wayna. Ukampis ¿ukham jiskʼa wawanakar mä misionar khitañax walikïskiti?
  Ministra de Defensa Natasha jupax logicamente akham siwa:
  - Ukham jisk"a wawanakax mä jisk"a aura churapxi, ukat orcos ukanakan thaqhawipa ukhamarak seguridad magiapax prácticamente janiw uñjkiti!
  Mariax larusisaw akham säna:
  Heroísmo ukax janiw kuna maranïkiti
  Mä wayna chuymanx markar munasiñaw utji...
  Espacio ukan chiqanakaparux atipt"aspawa, .
  ¡Aka Uraqin jakasirinakar kusisiyapxam!
  Natasha kullakajj jachaqtʼasisaw qhanañchtʼäna:
  - Janiwa jakirinakakikiti, jan ukasti jiwatanakasa, janirakiwa aka Uraqinaki!
  Mariaxa, jaysañatakixa, q"ala kayumpiwa, wali ch"amani, ch"amani kayuparuxa colerata ch"allt"äna, ukaxa jichhaxa mä lobo qhipäxa p"akjaspawa:
  Jaka Uraqi, jakaña Uraqi, .
  Ukat jumax jaqinakarux amuyaraktawa...
  Payïri munasiña, payïri Uraqi, .
  ¡Janiw payïr Uraqix utjkaniti!
  Waranqa planetanakatxa
  ¡Janiw ukham ch"uxña quqax utjkiti!
  Waranqa planetanakatxa
  ¡Janiw ukham munat jaqix utjkiti!
  Ukañkamasti, jisk"a duende waynax transmisor uchatayna ukat qhipäxar jaltxatayna. Qʼala rosa talonanakapajj wali sumaw qhantʼäna.
  Mariajj wawar katjatäspa ukhajja, qʼala muruqʼu talonanakapajj juntʼu hierrompiw phichhantaspa sasaw amuyäna. Ukat kunjamsa aka wawax arnaqasini.
  Ukat orcos ukanakax jachaqt"asipxani ukat phichhantat aychanak nayranakapat muxsañchapxani.
  Ukatwa waynax aptasin q"ala kayupampix mä cucaracharuw ch"uxña quqanak taypin jalnaqir ch"allt"asïna. Uka laq"ux ch"ipxtayäna ukat mä akatjamat mä suma qalar tukuwayxäna.
  Uka waynax q"ala kayunakapamp apthapisin amparapar jaquntäna, ukat chillqt"asïna, juk"akiw ist"asïna:
  - Mä jachaqt"asiwixa taqi kunasa juk"ampi qhanaruwa tukuyani, .
  Ukat mä elefante ukat mä jiskʼa caracol...
  Elfonakax nuwasiñanx juk"amp kusisipxpan,
  ¡Ukat orconakax chhaqtäwinakampikiw t"aqhisiyasipxpan!
  Ukat uka waynax jankʼakiw chʼuxña quqanakar tʼijtäna. Akax mä munat jisk"a wawawa. Wali jaqir uñtasitawa.
  Mä películanjja, mä waynaw utjäna, jupajj minanak tankinak manqhar ucharakïnwa.
  Ukat jupax katjatäxänwa. Wali llakiskañawa pelicula soviética ukax janiw kunjams t"aqhisiyat uñjasiwayi uk uñacht"ayawaykiti. Ukampis qʼala kayukiw chʼiyar chʼiyar jiwayañatak irpapjjäna.
  Ukat cámarax jisk"a, wawanakan kayunakap ch"uqi ch"uqi taypin uñacht"ayäna, jak"at uñtata. Ukat akax juk"ampiw arsüna, t"aqhisiyañax juk"amp sum uñacht"ayatäspa ukat naturalista ukhama.
  Chiqpachansa akax mä peliculawa.
  Mariax wali amuyumpiw q"ucht"äna, q"ala ukat musculoso kayunakapan musculonakap flexionasa:
  Ch'amaka arumanakax nina nakhantayañjam qhant'ayapxam,
  Jiwasax precursoranaka, wawanaka, irnaqirinaka...
  Qhana maranakan pachapax jak"achasinxiwa,
  ¡Precursoran arnaqasitapajj wakichtʼatäñasapuniwa!
  ¡Precursoran arnaqasitapajj wakichtʼatäñasapuniwa!
  Natasha kullakajj lartʼasisaw akham säna:
  - Aka ch"ama t"ant"a t"ant"axa tunka phisqhani minutos ukjamawa t"amt"ayaña, ukampisa duende familiankir precursorax wakicht"atawa!
  . JANK"A 4. 1.1.
  Ukañkamax yaqha episodios de la guerra ukanakaw utjäna. Akax pä elfonakaw francotirador ch"axwäwimp ch"axwapxi.
  Jupanakajj qʼala kayukïpjjänwa, ukampis manchani camuflaje uchatäpjjänwa. Ukat jupanakax mä embuscada ukan qunt"asipxäna, kuna diananaksa thaqhapxäna.
  Jupanakat maynïrejj rubio Alicia satänwa, jupajj chuym ustʼayasisaw akham säna:
  - Orcos, nayaxa sañajawa, wali q"aphiniwa. Ukat ukatwa jupanakamp fraternización lurañax janiw ch"amäkiti!
  Angelicax larusitaynawa, pallapallampiw jiwayatayna, p"iqini oso pallapallaruw jiwayatayna ukat q"ucht"atayna:
  - Janipuniw pist"kañäniti, .
  ¡Jan walt"awinakax janiw jiwasan duendesar purinkaniti!
  Ukat perlat uñtat kisunakapsa qʼal apsüna.
  Aliciax ch"axwarakïnwa, ukat orco p"iqip ch"uqt"arakïna. Ukham thaya ch"axwirinaka sañäni. ¡Ukat janiw jupanak contra ch"axwañjamäkiti!
  Angelicax q"ala kayunakapampix granada jaquntäna. Jupax orco ukarux ch"iyjasaw q"ucht"äna:
  Jiwasax falcones ukham uñch"ukipxta
  Águilas ukham jaltxaña...
  Jiwasajj janiw umamp chhaqtktanti
  ¡Janiw ninampi phichhantktanti!
  Alicia kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Jïsa, nuwasirinakaxa kuntix munapktan ukawa!
  Ukat qʼala talonapampiw mä jachʼa granada jaqontäna. Walja orcos ukanakaw ch"iyjatäna.
  Chiqpachansa akax mä equipo ukhamänwa. Ukat duende imillanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa, ukat taqpach q"ala kayukiw mä k"acha bikini ukamp isthapt"ata.
  Ukampis janiw phinq'asipkiti, jan ukasti q'uchupxi:
  Akapachanxa junt"u thaya, ch"uqixa utjiwa,
  Akapachax pisin jakasiri ukhamarak qamir jaqinakawa...
  Taqi planetan wayn tawaqunakax jiwasamp chikäpxiwa,
  ¡Uraqpachan formación escuadrón jiwasanakan!
  Ukat imillanakax orcos ukanakarux chhuxriñchjasipkakïnwa. Ukaw jupanakan jan waltʼäwipäna. Ukat ukham lurapxani ukhaxa, janiw khitirus ukham jiskʼäkaspas ukhamäkaniti, orcos ukham chʼuñuni jaqinakatakis ukhamarakiwa.
  Maria Kolesnikova, mä película uñch"ukiskäna, jupax akham q"ucht"äna:
  Jan axsarasaw nuwasiñar sarañäni,
  Uka elfonakan amtapatakix...
  Taqi orconakaruw jiwayañäni,
  ¡Ch"axwañax janiw ch"axwañakiti!
  Ukham sañäni, aka kasta imillanakax ch"axwañ munapxi ukat impulsos ukanakanx pasionados ukhamawa. Jilïr clase de t"unjäwiw sañjamawa.
  Ukampis stormtroopers ukanakat orcos ukanakar puriñkamax Helga duendex kayumpiw ch"allt"asi, ukatx q"ucht"araki:
  -Elfía kullakaruw jach"añchaña, jach"añchaña, .
  Tanques ukanakax nayrar sartasipki...
  Ukham Duende ch"amapaxa, .
  ¡Orcos ukanakax wali colerat jawq"jataw uñjasipxi!
  Ukhamat imillanakax orcos ukanakamp atipt"asipxäna ukat literalmente jiwayir ch"amampiw, total destrucción, jupanakax puntuación jist"arapxäna. Ukat janiw jarkʼatäkaspati. Jiwasatix ukax utjkstanxa, jiwasax katuqaraktanwa.
  Ukat qʼala kayunakapampix gatillonak chʼalltʼapxi.
  Alenka imillax ametralladorampiw orcos ukanakarux ch"axwayi. Ukat qʼala kayunakapan jiwayir chʼamapampiw mä granada uñisiripar jaquntäna ukat jachʼat arnaqasïna:
  - Nayaxa akapachanxa wali ch"amaniwa, .
  ¡Taqiniruw bañoruw jaquntapxä!
  Ukat kunjams larusi ukat lakap uñacht"ayani, ukax wali jach"a lakaniwa.
  Anyuta imillax chhuxriñchjasïna ukat uñjäna, q"ala talón ukampiw jiwayir guisante de anniquilación ukar jaquntäna:
  - Chiqpachansa kunsa luraraksnawa. Ukat akax jiwasan ordenasax elfonak taypinkiwa!
  Imill wawanakax nuwasipxi, ukat waljaniw utji. Walja imill wawanakan utjki uka pachan jakañax wali kusiskañawa. Ukat elfonakax wiñayatakiw wayn tawaqunaka ukat suma uñnaqt"anïpxi. Chiqansa, jupanakax wali thaya lunthatanakäpxänwa. Ukat jupanakax kuntix mä cuento ukan jan arsuñjamäki jan ukax mä pluma ukamp qhanañchañjamäki ukanak arsupxaspawa - simplemente superb.
  Alla, khititix aka jan walt"awimp ch"axwawayki, jupax wali ch"amampiw uñjäna, orcos ukanakarux nina nakhantayañampiw phichhantawayi, mä guadado ukham khuchhuqasa:
  - ¡Fuhrer calvo ukax jiwañapawa!
  Ukat kunjamsa larusani ukat wali suma kisunakap uñachtʼayarakini.
  ¡Aka imillanakax aeróbicos ukankapxi!
  Janiwa, walikiwa, ukham jaqinakarux saykatañatakiw chʼamachasiñama.
  Maria, quri ñik"utan duende, uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  - Barconakax p"akjataw jikxatasipxi, .
  Uka pechonakax jist"aratawa...
  Esmeralda ukat rubí sat quqanakax jallur uñtataw jilxattawayxi
  Jumatix qamirïñ munsta ukhaxa,
  Jumatix kusisit jakasiñ munsta ukhaxa
  Jiwasampi qhiparañani wayna
  ¡Jumaw jiwasan reyïpxäta!
  ¡Jumaw jiwasan reyïpxäta!
  Ukat nuwasirinakax wasitatwa coro ukan sillpʼipxani. Ukat cuervonakax chuyma usump usuntasin orconakaruw jaquntapxäna, p"iqi ch"akhanakap ch"uqt"asa.
  Akax chiqpachapuniw imill wawanakax apthapipxäna ukat turkapxäna. Chiqansa wali thaya ukat sallqa.
  Ukhama, kunjamsa mä kunas wali sumaxa. Ukat chiqpachansa, chiqpachansa, jumaruw chʼamañchtʼtamxa.
  Ukanakax chiqpachansa imill wawanakawa.
  Ukat Olimpiadas, q"ala, ch"aman kayunakampi, mä barril de explosivos orcos ukar jaquntapxani.
  Jupax t"ijt"aniwa, ukat wali jiwayir ch"amampiw phallani. Ukat taqi kuns jisk"a t"aqanakaruw t"aqanuqaraki, mä taqpach batallón de orcos ukamp chika.
  Ukat wasitat imill wawanakax wila chuchunakap lakapar apxarusin sillp'ipxani. Ukat cuervonakax chuyma usump usuntasax mäkiw tʼunjasipxani, ukat jiwayañjam desmayar tukupxani.
  Ukat pʼiqi chʼakhanakapax apsutäxaniwa ukat jawqʼjatanakax chʼiyjatäniwa. Ukat ukax wali jiwayir ukhamarak t"unjir efectowa.
  Marusyax q"ala kayunakapampix mä jiwayir granada uñisiriruw aptasin jaquntarakïna, orcos ukanakaruw ch"iqiyatayna ukat q"ucht"arakïna:
  Atipjäwix suyt"aski, atipt"añax suyt"aski,
  Khitinakatix jan wali orcos ukanakar atipt"añ munapki ukanakax...
  Atipjäwix suyt"aski, atipt"añax suyt"aski,
  ¡Uñisirinakasarux atipjañäniwa!
  Ukat Matryonax q"ala kayumpiw uñisiriparux mä limón jaquntarakini, ukat arnaqasirakiniwa:
  - ¡Abordo!
  Imill wawanakax q"alpach sapa mayni thakhinakapar sarapxäna. Ukat chiqpachansa, qillqat suma uñnaqtʼaninakawa. Ukat kayunakapax qʼala ukat cincelatänwa.
  Jïsa, jupanakax uka orcos ukanakaruw katuntapxäna, ukat wali sum khuchhurapxi ukat jiwayapxi.
  Ukat elfonakan nayraqatapax ukat mä juk"a elfonakax orcos ukanakaruw ch"amanchañ qalltapxäna, uka osos shaggy.
  Imill wawanakax jank"akiw uka ataque ukar puripxäna.
  Naranja ñik"utan duende nuwasirix pechopan escarlata chuchup apsusaw joystick botón ukar ch"allt"äna.
  Uka ola de choque ukax qalltawayiwa. Ukat orconakarux jank"akiw ultrasonido lurapxäna. Ukat mäkiw chʼuqtʼäna, cheqapuniw chʼakhanakap qʼañuchäna.
  Uka ch"axwirix tuiteó:
  - ¡Cobra ukan loco t"ijunakapataki!
  Ukat kunjamsa apsuñasa ukat larusiñasa. Akax chiqpachans warminakawa - ukanx super ukhamawa sañani.
  Imill wawanakax axsarañjam uñt"atäñapawa.
  Ukat ukhamatwa qʼala talonanakapampi carbón granadanak jiwayir jawiranak jaqontapjjäna.
  Walja colerat ukat lipʼichit lurat osonakaruw chʼiyjapxäna. Ukat uka qhipatsti imill wawanakax uka apthapisin q"uchuñ qalltapxäna;
  Tatay, uka urux jan tukusiñapatakiw mayipxsma,
  ¡Uka imill wawan uñnaqapax wiñayatak waynäpan!
  Ukhamat jiwasan caballerosax qalanak patat jaltxañapataki,
  ¡Ukhamajj qotanakan tapapajj cristalat sipansa jukʼamp qhanäñapataki!
  
  Diosax mä suma akapach lurawayi,
  ¡Ukanjja qollqe manqʼapjjäna, ¡arcejj rubí satänwa!
  Nayax Diosan ideal ukan mä amiga thaqhaskta - .
  ¡Ukham lurañatakejja, nuwasiñanakanwa enemigonakaparojj chʼiyjäna!
  
  ¿Kunas mä waynan chuymapan wali chʼama?
  ¿Kunsa akapachan jikjjatañ muni?
  Ukhamajj ¿kunatsa remojj pʼakjatäpacha?
  ¿Kunjamsa mä enredo jachʼa jan waltʼäwinak askichsna?
  
  Diosajj kusisitäñapwa munta,
  ¡Alajjpachankir samkamar jikjjatam!
  Ukhamat suma suertex jan hilo p"akjañapataki,
  Thakhi manqharu apaniñatakixa, lastre-linea!
  
  Ukampisa, ¿kunsa mä jukʼa jan munasiñampi thaqhañajaxa,
  ¿Kunas imill wawanakax jukʼamp jila alanïpxaspa?
  Wilampi kusisiñax ch"amawa,
  !
  
  Jaljañajj nayatakix tʼaqhisiñawa
  ¡Guerrajj wali ukham jan wali samkakiwa!
  Akax mä kayux mä estribo ukan silla de ruedas ukan mä caballo, .
  ¡Jan wali orcojj verdugorojj hacha apankchïnsa!
  
  Jupanakax phuchhanakasarux taqpach irpapxi,
  ¡Jupanakarux t"aqhisiyapxi ukat ninampiw janchinakap phichhantapxi!
  Ukampis Fuhrer sat jaqiruw atiptʼayañäni,
  ¡Yatipxam, jiwasan Duendesax janipuniw jiwkänti!
  
  Mä jaqichasïwi anatt'añäni, mä jan wali ch'axwäwi tukuyatatxa,
  Ukatxa wawanakaxa larusiña churapxani!
  Taqeniw nayatak wila wila masinakäpjje,
  ¡Nayaw lik"i anatt"añ thaqhä!
  
  Ukat encina sat quqax mä esmeralda laphinakapar uñtatawa,
  ¡Uka waynax mä jach"a luraw luratayna sasaw säna!
  Concienciajj mä cristaljam qhanäpan,
  Ukat pluses ukanakanx balanzanx jakhüwinakaw utjani!
  Imill wawanakax q"uchupxäna ukat jach"a aplomo ukat nuwasiñ posición uñacht"ayapxäna.
  Ukat chiqansa, nuwasir jaqinakat maynïrix mä manguera apanitayna. Ukat gasolinampiw cargayäna. Ukat kunjamsa mä jiwayir jawir aptasin lanzani. Mä jiwayir tsunami nina naktäwiw jallu purini. Ukat q"al phichhantawayi orcos ukanakaru.
  Ukat akax chiqpachansa wali sumawa. Literalmente totalitario t"unjäwiw lurasiski.
  Akax mä kunaw jan khiti imill wawas saykatañjamäkiti, kunjamatix mä duende lakapamp kunatix wali muxsa, suma ukat manq"añ munir yänak liq"iña.
  Ukat uka pachparakiw nayrar sartañama ukat orco p"iqip phichhantañama .
  ukham uraqiruw phichhantañapa . Ukat janirakiw uñisirit mä ch"akhas jaytañamäkiti.
  Ukhamaw imill wawanakax awisax jikxatasipxi. Ukat kisunakap apsusaw cobra katarir uñtat colerasiñap uñachtʼayapxi.
  Ch"axwirinakax kuna ejercitorus t"unjapxani. Ukat munapxchi ukhaxa, pedo lurapxaspawa.
  ¿Waranq elfonakax mä kutikiw gases ukanakax mistunispa ukhaxa, ¿kunas pasaspa uk amuytʼañäni? ¿Kunas pasani uk siristjja?
  Ay, wali thayapuniwa, inas alaxpachax jan ukham jayskchiti. Kunattix ukapachax cuervonakax orconakan p"iqiparuw jaquntapxani. Ukat jupanakax liwxatapxani ukat p"iqi ch"akhanak p"akjapxani, ukax universo ukan juk"amp jiwayir impacto uñacht"ayañataki.
  Ukat imill wawanakax wasitat q"uchuñ qalltapxäna, sallqa colerasiñapampi, munasiñapampi, ukat perla kisunakapax espejonakjamaw lliphipipxäna.
  Samkax mä katarir uñtataw juti
  ¡Janiw jupar suyktati, ukampis punkuruw jalnaqtʼi!
  Jumax kusisita, khuyapt"ayasir suma manq"at familia, .
  ¡Janiw jaqinakax uywanakäpxatap yatipktati!
  Aka chiqanw uka jach"a ch"axwirinakan ch"axwäwipax qalltawayi, .
  ¡Tataranakax flechanakampiw jallu purintapxistu!
  Ukampis mä jan axsartʼas lurañatakiw nasktanxa,
  ¡Ukat jan sinttʼasir jawqʼjañanakaruw aguantañäni!
  
  Janiw khitis yatkiti suma Diosaxa
  ¡Ukhamajj jaqejj jan sinttʼasisaw sarjjäna!
  Jiwañax umbral ukar thuqt'aski - .
  Ukat Weselvul chachajj wali thayatwa wajjranakap chʼoqtʼasïna !
  
  Jisa, uka pachanakax nayra pachanakawa, .
  ¡Ukanxa wali thayaruw puripxta!
  Chiqansa, janiw ukax samkajakïkänti,
  ¡Akax janiw kuntix sarapkayätan ukhamäkänti, jaya qullunak taypin!
  
  Ukampis jumatix infiernon jikxatasïtaxa,
  Jan ukax juk"ampirus, ¡mä pachan llakisiña, esclavöña, nuwasiña!
  Nayax wali suyt'äwinïskäwa,
  ¡Chuymamax uka ritmonak thuqtʼpan!
  
  Ukampis yantʼanakax jiwasan cadenasankiwa,
  ¡Ukajj janiw amuyunakajj faciläñapatak jaytkaniti!
  Ukat wakischi ukhajja, aguantañamawa,
  Ukat jumatï arnaqsta ukhajja, ¡pulmonaman patapanwa!
  
  Jupax poeta ukhamarak jan wali jaqiwa,
  Ukampis ¡janiw wali juntʼu nuwasiñ cheqankkänti!
  Awki Markan jan wali uñisirinakapax jiwapxaniwa,
  ¡Jank"akiw imt"atäpxani ukat inaki!
  
  Jichhasti apt'asim, Cristor arcot jan iyawsam,
  ¡Ch"axwañamawa, icono ukan ajanupar jamp"att"asa!
  Nayax jaqinakarux chiqpach yatiyañajatakiw iyawstxa,
  ¡Tatituw mä peculium herencia churistani mä premio ukhama!
  Imill wawanakaxa wali suma q"uchupxäna. Arunakapajj wali kʼajkirïnwa ukat lliphipirakiwa. Ukat phuqhat arunakampi.
  Ukat q"uchuñ tukuyatatxa, mä taqpach batallón imillanakax sartasipxäna ukat pedonak antutapxäna. Mä columnaruw sartasipxäna ukat cuervonakan qinayaparuw tʼijtapxäna. Jupanakajj jupanakar katuntasin nuwasipjjänwa.
  Ukaw cuervonakar chʼamaktʼayañ qalltäna, ukat cheqapuniw asfixia ukat chhuxriñchjasïna, kunkanakaparuw mä lazo katoqapjjäna.
  Ukat walja cuervonakaw liwxatapxäna. Ukat orconakan p"iqip patat chiqak ch"uqt"asipxäna. Ukat osonakax marrón wila phuch"unak antutapxäna. Jupanakajj guisantes tʼunjañjamaw jaqontatäpjjäna.
  Imill wawanakaxa larusipxäna. Ukat jupanakax laxranakap uñacht"ayapxäna. Jupanakar jakʼachasipkäna uka animalanakaruw nayranakap chʼoqtʼasipjjäna.
  Mä imill wawax akham sänwa:
  - Orkanakax janiw jaqinakjamäpkiti, .
  Orcos, ukax orcos ukanakawa...
  Jupatï pʼeqenïchi ukhajja, jan wali jaqewa, .
  ¡Uka tawaqun arupax wali qhanawa!
  Ukat amigonakaparux nayranakap chʼallxtayäna.
  Chʼaxwirinakax jankʼakiw jupanakpachar jan wali atinisipxäna. Ukat kisunakapax qullu qullunakjamaw lliphipipxäna. Jan ukajj inas ukanak perlanaka ukat lamar qotan tesoronakächïna.
  Imill wawanakax larusisaw q"uchupxäna:
  Oh quta, quta, quta, quta, .
  ¡Uka yuqall wawanakax valle patxaruw qunt"asipxi!
  Orcos ukanakax llakinak uñjapxani,
  ¡Uka jan wali jaqinakax taqiniw desmontaje ukan jiwapxani!
  Ukat nuwasirinakax uka aptʼasisaw sillpʼipxani. Jichha kutix janiw orconakan p"iqiparux cuervonakakix jaquntatäkänti, jan ukasti granizo qalanakas jaquntatäpxarakïnwa. Ukat chiqpachansa osonakan pʼiqi chʼakhanakap pʼakjapxäna.
  Ukhamaw duende imillanakax uka q"añut lurat osonakan orcos ukanakarux katuntapxäna. Ukat wali thayapunïnwa.
  Ukat kunapachatix suma uñnaqt"aninakax q"uchuñ qalltapxäna ukhax q"uma ch"axwañaw utjäna;
  Alaxpachax warawaranakan alfombrapawa,
  ¡Phaxsix qullunakar qhant'ayani!
  Qullu jawiraxa saraqaniwa, .
  ¡Pedernal sat qalanak patjjan chispi qori!
  
  Mama Duende ukan jan ch"amäkipa, .
  ¡Ayllunakax phuqt"ata ukat sumaw jikxatasi!
  Uka tawaqunakaxa kusisita arnaqasipxäna,
  ¡Mä muyu thuqt"äwjamaw jupanakax khuchhur sarapxi!
  
  Jan walt"awinakax purinxiwa, ch"axwañ chuyman warmi,
  Kisunak jan qhant"ayaña - mä torbellino de conchas!
  T"unjäwix orcos ukanakamp chikaw jank"ak puri, .
  ¡Compañeromax nuwasïwin jiwatayna!
  
  Juma pachpaw wali wayna - .
  ¡Pallapallanakan registro ukat alistamiento ukan oficinapax janiw nayrar sartañapatak jayskänti!
  Kunjamatixa, janiwa walja maranaka yapxatatakiti, .
  ¡Markax wawanakapar arxatañapawa!
  
  Jupax jan kuna armadurampiw nayraqatar jaltxatayna,
  ¡Suma kankañampi qhanampi apaniñataki!
  Ukhamat orcos ukanakax jan munañap apaqapxañapataki,
  ¡Ukhamajj cadenanakamp chintʼataw alwajj jan jikisiñatakejja!
  
  Amigajax janiw ikiskänti, .
  Jupax qhispiyasiñ atipxatayna - ¡jupax ch"axwiriwa!
  Orcos sat animalanakaruw pedestalpat jaqonukuñäni,
  ¡Fuhrer ukan tukusiñapäpan!
  
  Ch'amawa nuwasiña, llakisiña ukhamaraki manq'at awtjaña,
  ¡Juyphi pachanx q"ala kayuni imill wawa!
  Jiwasax q"añu thayarux q"añu q"añunak t"ant"a aguantatanwa,
  ¡Awisax abedul quqanakjam pachpa ch"akhanak manq"apxtanxa!
  
  Ukat uñisirinakax avionanakanwa tʼijtʼapxi,
  Kunjamtï mä monstruo infierno "Tigre" warariski ukhama!
  Mä jan wali lobot yurir oso
  ¡Mä nina naktayañaw tankinakat mistuski!
  
  Qʼala kayunakamar juntʼuchañataki, .
  ¡Ukajj chʼiyar chʼiyar chʼiyar tukupjjänwa!
  Imill wawaxa thakinaka ajllïna
  ¡Kawkhantï laqʼajj thaya thaytʼir chʼamaktʼayäna!
  
  Ukampis sayt"asipxta - thayat jayarst"ata, .
  ¡Yuqampi imill wawampi nayrar sartapxam!
  Judasan sonrisapar atipjañäni,
  ¡Rus' ukax orcos ukan ch'amakap ch'allaruw chhaqtayani!
  
  Wayn tawaqunakan talonanakapax lliphipi
  ¡Chhijchhix mä qhana thakhi jaytawayi!
  Chʼamakajj janiw aguantañax faciläkiti, .
  ¡Q"ala kayu t"ijt"añax junt"uchistu!
  
  Ukat jan wali orconakax janiw derechonïpkiti,
  ¡Jupanakax thaya tuqitwa wararisipki!
  Ukham ch"amani ch"ama
  ¡Jiwasan caballero duendesax wali sumawa!
  
  Infiernot mä olada kuttʼayapjjäna,
  Jichhax Feyropa ukax nayrar sartawayiwa!
  Ukhamaw qullan soldadon suertepaxa,
  ¡Elfie kullakarojj wiñayatak jan jitheqtañamawa!
  Uka imill wawanakax super satäpxiwa sañani. Jupanakanjja, walja kusisiña ukat nina naktäwiw utji. Kunjamtï imill wawanakax wila trenzanakanïpki ukhama. Ukat suma uñnaqtʼan jaqinakax qʼala kayukiw sarnaqapxi.
  Ch"axwirinakax orcos ukanakarux wali sum atacapxäna. Jupanakax uka técnica ukarux walpun munapxäna, kunapachatix q"ala kayunakampi uñisirirux guisantes de aniquilación ukat jiwañar jaquntapxtaxa.
  Ukat osonakarux chʼiyjata ukat cutletanakaruw chʼiyjapxtaxa. Ukat kawkïrinakas wali qhatiyata ukat wali suma.
  Ukat imill wawanakax jakʼachasir osonakatwa qillqtʼasipxi. Ukat orcos duendenakarux mä morterompiw jawq"jañäni.
  Ukat amuyañasawa, suma uñnaqtʼaninakax wali sumwa uk lurapxi. Ukat jupanakan agresivapax wali glamorosa ukat kusiskañ graciampiw mayachtʼasiraki.
  Ch"axwirinakax orcos ukanakaruw katuntapxäna ukat totalitario ukham chhaqtayañ qalltapxäna.
  Aka chiqanx imill wawanakax rubí chuchup apnaqapxäna. Jupax llavenak ch"allt"äna, ukax nina naktayañ yänak activar uñacht"ayi.
  Ukat jupanakax apthapipxäna, ukat mäkiw orcos batallón ukarux ch"amakt"ayapxäna. Ukat chiqpachansa apthapisinx phichhantapxänwa .
  Aka imill wawanakax akankapxi. Ukat wakischi ukhaxa, uka arunakxa chiqapuniw kuna amtampis apnaqasini. Ukat ukham arunakan amtapax jaqinakar kusisiyañatakiwa. Ukat jachʼa ukat nuwasir chuymanïtam uñachtʼayañamawa.
  Janiw ukham imillanakax utjkiti, jupanakax sarnaqapxani ukhax chiqpachans osonakax janiw juk"ampi juk"ampi.
  Ukham jach"a askinak uñacht"ayapxi.
  Ukat imill wawanakax jan sinti ceremoniampiw violín tocapxaspa.
  Ukhamaraki akaxa wali suma técnica.
  Imill wawanakaxa violín tocañ qalltapxäna. Ukat uka pachparakiw arconak qʼala kayunakapamp katjjarupjjäna. Ukat wali suma ukat encantadora musicanakaw phustʼasirakïna. Ukat ukax wali jach"apuniwa.
  Ukat ukat imill wawanakax uka apthapisin q"uchuñ qalltapxäna;
  Nayax Qullan Mama Markajaruw iyawstxa,
  ¡Chiqa yatichäwi tuqiw maynix qhispiyasiñ jikxataspa!
  Jiwasax wawanakasarux jan walinakat jark'aqañäni - .
  ¡Uñisirix jiwasat jutani, iyawsapxita, venganza!
  
  Nayan espadajax Ilya-n tesoroparjamaw ch"allt"asi , .
  ¡Ukat amparanakapax janiw yatipkiti kunjams nuwasïwin qarjatax jikxatasipxi!
  Jiwasax Awki Markatakix mä atiniskañ escudo ukhamätanwa,
  ¡Qʼoma paraison mä cheqajj jan wali jaqenakat jarkʼaqañataki!
  
  Retiro, huelga ukat lunge wasitat - ch"axwaña, .
  ¡Ukhamaw thakin destinopaxa, ¡ay, mä pallapallatakix!
  Mä jan wali jaqis jakki ukhakama, .
  ¡Ametralladoraman barril ukat nayrïr uñtawip q"umachañamawa!
  
  Mä cuento de hadas ukax mä akapach ukhamächi ukhax ch"axwañamawa,
  ¡Awisax warariñax jaytatäspawa!
  Ukampis jiwasax Awki Markar jach"añchäwis imapxtanwa,
  ¡Awisax jiwat jaqinakan pilanakapax utjkchisa!
  
  Jiwasax yuripxtanwa, suertenipxtwa markanx - .
  ¡Ukanjja, taqeniw mä heroe tukupjjaspa!
  Ukanxa jaqinakaru, ukatxa juma pachparu, .
  ¡Juk"amp ch"amani ukat jan axsart"ir nuwasiri!
  
  Ukat jichhax arnaqasiñäni - nayrar sartañapataki, .
  ¡Redoutos, jach"a fortalezanakar thayampi ch"axwañataki!
  Ukhamat jan ukax amuyunakax k"arisirjamäñapataki - .
  ¡Avionanakan qinayanak thaytʼayañäni!
  
  Chiqansa, chiqapuniw infiernor sarasma,
  Niyakixay taqi thakhinakax bindweed ukat sow cardo ukar uñtasitächixa...
  Ukampis ukansa nuwasirinakan cuchillanakapaw ch"allt"asipxi,
  ¡Ukat avionanakan purakapat bombanakaw jaquqaniski!
  
  Ukat ¿kunas infiernoxa Duende nuwasiritakixa?
  ¡Yaqha yant"awi!
  Jiwasax tukuyañkamaw ch'axwañäni - .
  ¡Diosan cheqpach munañap phoqapjjañäni!
  
  Ukat pandilla trolls ukat ghouls ukanakaruw atipt"añäni,
  ¡Kawkhantï aka Oraqen Edén utjki uka cheqar puriñäni!
  Uka águilajj qʼañu cuervoruw tukjani,
  !
  
  Jakawixa mä thaya jawirampiwa phallawayi, .
  ¡Kuntï Cristor mayipkäna ukajj phoqasini!
  Khuyapayasiñax cascadanakan jawir uñtataw jaquqani,
  ¡Mama Nativo Elfia ukan jach"añchäwipataki!
  Imill wawanakaxa mä pachpa pachana q"uchupxatayna, violín phust"apxarakitayna. Ukat uka musicax wali chʼamampiw istʼasïna ukat wali suma ukat lliphipirakïnwa. Ukat chiqpachapuniw taqi alaxpachan jaljtawayi.
  Ukat cuervonakax jan amuyt"asisaw desmayapxäna ukat orconakan p"iqip ch"uqt"apxäna.
  Ukat imill wawanakax jan amuytʼkaya chʼamampiw sarnaqapxäna. Jupanak taypinjja, hiperplasma sat jawiranakaw sarapjjäna.
  Jan ukax inas magoplasma, ukax imill wawanakax mä muspharkañ ukhamarak jiwayir influencia ukham uñacht"ayapxarakchïna.
  Ch"axwirinakax kisunakap qhant"ayapxäna, ukatx chhuxriñchjatanakap patatx rayunak mistuyapxäna, ukax orcos ukanakaruw juykhuptayäna ukat nayranakap wilaruw tukuyäna. Ukat wali jan amuytʼkaya thaya ukat thaya ukhamaw tukuwayi.
  Chʼaxwirinakax wasitatwa rubí chuchupampi botonanak chʼallxtapxäna. Ukat volcananakax wali jachʼa, tʼunjir chʼamapampiw uñisirinakarux ninamp phichhantapxäna.
  Ukat taqi kunas reacciona ukat phichhantaraki. Ukat osonakan tankinakap phallapjjaraki. Ukat nina nakhaskir jawiranakaw Putin imperiopan maquinanakap ch"amakt"ayaski.
  Imill wawanakax, nayax sañajawa, wali muspharkañanakakiwa ukat mä jach"a nivel de nuwasiñ ajayu uñacht"ayapxi, janiw khitis jupanakarux kuna llamp"u chuyman ukhamarak q"añu lurawinakat juchañchañ atinakiti.
  Ukham imill wawanakatxa sapxiwa: ¡jumanakax Diosas ukat Super ukhamakïpxtawa!
  Ukatwa wasitat apthapisin wali kusisita qʼochuñ qalltapjjäna;
  Jiwasan Elfiasanx warminakaw utji,
  ¿Kunatsa mä chistʼasiñjam avion apnaqasipki?
  Kunas Uraqpachan taqit sipan juk'amp sumaxa - .
  ¡Ukham lurasajj taqe uñisirinakaruw jiwayapjjani!
  
  Jupanakax atipt"añatakiw yuripxäna
  ¡Uraqpachan Duende ukar jach"añchañataki!
  Taqi kunat sipansa, ch"aman achachilanakajaxa,
  ¡Ukat jankʼakiw mä ejercitojj jupanakatak tantachasipjjäna!
  
  Jach"a jaqinakax maquina jak"an sayt"asipxi, .
  Jupanakan ch"amapax ukhamawa - ¡taqiniruw t"unjapxi!
  Jiwasax Awki Markan wawanakapätanwa, mayacht'at - .
  ¡Mä fila soldadonakaw sartasipki!
  
  Uka tʼaqhisiñajj janiw pʼakjañ puedistaniti,
  ¡Jan wali napalm ninax janiw ch"amanïkiti!
  Kawkhantix nayrax antorchax phichhantasirïna...
  ¡Jichhax uka focox qhant"atawa!
  
  Taqi kunas markasanx mä antorcha qhanaru,
  ¡Autonaka, thakhinaka, puentenaka!
  Ukat atipt'awinakax q'uchunakampi q'ucht'atawa - .
  Jiwasax qhanan halcón - águilas!
  
  Jiwasax Awki Markarux jan axsarasaw jach"añchañäni,
  ¡Jan wali qullunakar irpapxäma!
  Jiwasax espacio ukan precursoranakjamaw jikxatastanxa - .
  Ukat ¡jan wali orconakan kunkanakap p"akjañäni!
  
  Marte sat planetan taqpach reptil ukanakar katjañäni,
  ¡Centauri markar thakhi jist'arañäni!
  Ukanjja, manqʼañ animalar ajjsaririnakaw utjani,
  ¡Ukat khitis suma chuymani ukat chiqa chuymanïki munasiñataki!
  
  Elf ukax taqit sipans juk"amp muxsa markawa, .
  ¡Ukanjja, kunatsa jachʼañchasiñaw utji, ¡iyawsapjjam!
  Janiw jan walinak apañax wakiskiti ...
  ¡Jaqinïñamawa ukat janiw mä uywakïñamäkiti!
  
  Uraqpachan chiqaparu puriñäni,
  ¡Ukanjja granitot lurat mä fortaleza lurañäni!
  Ukat khitis arrepentisiñap aptʼasïna
  ¡Khitis Pachamamar jawq"jañar jank"ak puri!
  
  Kunas jutïrin utjani - jisk"a amuyt"awinaka
  Ukampis ¡iyawsapxita, jiwatanakar jaktayañäni!
  Jiwañan chhuxriñchjatapax mä chhuxriñchjasiñampiw ch"iyjañäni,
  ¡Jan jiwir Elfie sat warmin jachʼañchäwipataki!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxi, ukat arunakapax mä botella ukan arumanthi, ch"iyar jamach"inaka ukat nina jamach"inakar uñtasitawa. Aka imillanakax super ukat hiper ukhamakïpkaspas ukham sañäni .
  Ukat wali chuym chʼallxtayiri ukat kusiskañ qʼuchupxi.
  Akax suma uñnaqt"aninakawa, jupanakax kuns katuqapxani ukhax janiw khiti orcos ukax jikxatkaniti.
  Ukat imillanakax anattʼasisaw osonak tʼunjapxi. Ukat ukat duende pilotonakax aire taypitw jaltxapxäna. Ukat qʼala kayunakapampix botonanak chʼalltʼapxi. Ukat agresivu lipʼichit lurat animalanakaruw jawqʼjapjjerïna.
  Alaxpachat jutir mä tawaqux mä cohetempiw mä qutu orco p"iqininakar jaquntäna. Ukanakax phust"ata ukat phichhantatänwa, ukatw phichhantat aycha t"aqanakax kunayman tuqinakar jaquntatäna. Ukat kawkïris phichhanti ukat chiqpachapuniw fuma.
  Uka imillanakaxa, colerata ukat t"unjiri. Ukham chʼamani chuymaw jupanak taypin imantat utji. Kunjamas jupanakax apsusipxaspa ukat q"uchupxani ukat kisunakap uñacht"ayapxani ukhaxa, ukhamax mä ejército de orcos ukanakas trolls ukanakamp alianza ukanx janiw jupanakar saykatañjamäkaniti. Ukat trolls ukanakax juk"amp yatiñani ukat amtañ ch"axwirinakawa.
  Ukat imill wawanakax ukham jach"a ukat ch"aman nuwasirinakawa, simplemente variable cósmica ukat constante.
  Ch"axwirinakax imill wawanakan ajanunakap apthapisin phust"apxäna, ukat jan pä kuti lup"isax pulmonanakap pataruw pedo lurapxäna .
  . 5 JAQTHAPI.
  Ukat ukat chiqpachan jiwayir ukat t"unjir ola ukaw orcos ukanakar ch"allt"äna. Ukat qawqha lip"ichit lurat animalanakas mä kutikiw ikintasïna.
  Uka qhipatx imill wawanakax wali kusisitaw ukat jach"a ch"amampiw q"uchuñ qalltapxäna;
  Uka qʼochun mä jiskʼa jiskʼa tʼaqapa, .
  ¡Kuns aka llaki pachat q"ucht"askta!
  Almajampiw Cristor uñtʼañatak chʼamachasta,
  ¡Ukhamajj infiernompi ismuñampi jan cuerpor jan llamktʼañapataki!
  
  Markajax nayatakix wali munatawa,
  ¡Awisax jupanakar jiskʼachapkchisa!
  Nayatakix janiw mä chiqa jikxatkti, .
  Kunapachatï Wezelbub chachajj jaqenakar infiernor khitkäna ukhajja!
  
  Kunas aka Uraqin tʼunjatäñat sipansa jukʼamp axsarkañäspa,
  ¿Kunapachas mä qʼiwix jachtʼasis jachi?
  Kunapachatï mä jan wali jaqix larusi ukhaxa, suma sarantäwi manqʼi, .
  Ukampis ch"amaw utjani - ¡yatipxam sartayata!
  
  Nayax ukapachaw jan wali jaqirux jaysä, jaysañataki:
  ¡Infierno, diosanakax janiw Awki Markaman ajayuparux p"akintkaniti!
  Ukat taqi chʼaxwirinakan luräwipax jachʼañchatäniwa,
  Jiwasax mä ejercito pallapallanakätanwa: ¡águilanakax janiw anatt"apkiti!
  
  Munañasax nayratpach ch"amaniwa, uk yatipxañäni,
  ¡Phuñchjat amparat tantachasipxta!
  Ukat kuna amtampis sarasktan ukax niyaw uñjasiwayi,
  ¡Uñisirinakan laqʼapajj warawara barcon tʼunjatawa!
  
  Awisax Pallas amuyt"añax ch"amawa,
  Jupax caprichosawa, jupax carte blanche ukx saxranakaruw churani!
  Ukat wali nayras ukhamäkaspa ukhamawa...
  ¡Kunapachatix jan walin jan wali orcopax chikat ch"iyjatäxi ukhaxa!
  
  Chiqansa, mä taqpach quqaw jan waltʼäwinakan utjistu,
  ¿Qhawqha pachanakas aka alaxpachan utji?
  Ukampis uka laykuw Diosan Jilïr Irpiripajj jaktawayjjäna.
  ¡Ukhamajj mä jaqejj mä montículo regalonakanïñapataki!
  
  Elf ukax wasitat mä superpoder ukar tukuni,
  ¡Universo ukax kusisiña ukat munasiñ thakhi uñacht"ayani!
  Janiw jukʼampi jachaqtʼasiñasa ni wilasa, .
  ¡Ukat jumax munañamampi yatiñampi chuymaman imañamawa!
  Imill wawanakax wali almampiw q"uchupxi. Jupanakax yaqha atipt"äwinak ukat fabulosos arunak munapxi. Jupanakan tolerancia cósmica ukax mäkiw axsarañjama. Ukat nuwasirinakax jach"a aeróbatica uñacht"ayapxi, ukat mä jach"a t"unjir Ego.
  Uka duendex ch"iyar ñik"utaniwa:
  Maya pä Kimsa, .
  Jumax orcos ukanakaruw t"unjasma...
  Pusi llätunka phisqha - .
  ¡Janiw anatir jutapkti!
  Ukat mayamp imill wawanakax sillp"ipxi, ukhamatwa taqpach qinayanakax musphart"at cuervos orcos p"iqinakapar jallu purintayapxi.
  Maria Kolesnikova kullakajj wali yatiñampiw uka ejercitonakar apnaqäna, jupanakajj uñisirimpiw nuwasipjjäna. Warrior Reinax kamachinak churäna.
  Ukat suma wayna elfonakax q"ala, cincelat kayunakapampix waynaruw masaj lurapxäna, jupax waynäxänwa ukat ch"amanïxänwa. Yaqha suma uñnaqt"aninakjamax mä jan jakt"kay ejercito de orcos - uka infierno osonakampiw ch"axwapxarakïna.
  Mariax janiw olla purak ukat bigote ukan tirano ukan kutkatasiñap ajjsarkänti, jichhax qutan qunqurkamaw jikxatasxäna.
  Uka tawaquxa kamachinaka churäna. Ukat apnaqat jaqinakax istʼapxäna, ukat wila wartäwi ukat qhuru nuwasïwiw utjäna, jan ukax mä qhawqha chʼaxwäwinakaw utjäna ukat nuwasïwinakaw utjäna.
  Uka duende imillanakax orco ukan posición ukanakap muyuntapxäna. Aka chiqanx walja alambre de púas ukanakaw utjäna. Ukat qʼala kayuni suma uñnaqtʼanakajj tijerampiw chhuxriñchjapxäna. Chuyma ch"ukuñax wali sumapunïnwa. Ukat mä duende ch"iyar ñik"utan mä orco ukarux ingle ukar ch"ankhampiw jawq"jatayna. Chiqpachansa, wali tʼaqhisiñampiw desmayasïna. Ch"axwirinakax larusisaw laxranakap uñacht"ayapxäna.
  Orconakan wilapax ch"uxña ukat jik"achasiriwa, imillanakax jan q"añuchasiñapatakiw jaltxapxäna. Jïsa, janiw jasakïkiti ukham uñstawinakampi nuwasiñax - jiwayañas jikthaptañawa.
  Wila ñik"utan duendex jan chiqaparuw arsüna:
  - Jan wali pacha suxta phaxsi
  ¡Suxta phaxsi, janiw kawkhansa!
  Q"illu jaqinakamp duendex akham sasaw uñch"ukipxäna:
  - ¡Uraqpachan pachapax jan waliwa! Jan ukasti, wiñay jalluw utjistu, ¡taqi planetan pusi qhananakaw utji!
  Chiqansa, naranja alaxpachanx pusi jach"a warawaranakaw qhant"apxäna - kunayman saminakani, ukat wali muspharkañawa!
  Ch'axwirinakax alambre khuchhuqirinakapampix alambre taypin ch'allt'asipxäna . Ukat jichhax aeropuerto tuqiruw jalnaqapxi. Infiernon pʼiqit lurat ejercitopan avionanakapax niyaw ukan uñjasiski. Yaqhip autonakax wali jach"akiwa. Amuyt"añataki, bombarderos estratégicos ukanaka. ¿Qhawqha jiwayir qʼañunaksa apapjjaspa? Janiw akan jakt'añjamäkiti.
  Wila ñik"utan duendex akham q"ucht"äna:
  - Camellonakax umañ munapxi, .
  Ukat elefantenakax t"ijt"apxaspawa...
  Taqe cheqanwa walja milagronakajj utji
  ¡Kunas jan jakt'añjamäki!
  Janq"u ñik"utan duendex akham sänwa:
  - Juma pachpawa wali suma yatta, .
  Akapachax milagronakamp phuqhantatänwa...
  Uka milagronakaki
  ¡Elfanakax jupanakpachaw uk lurapxaspa!
  Ch"iyar ñik"utan duendex akham sänwa:
  - Pachpa aeropuerto muytapanxa niyaw mä jakañ alambre utji. ¡Janiw ukham jasak pasañjamäkiti!
  Q"illu ñik"utan duendex ukanak apthapisinx akham sasaw luqtawayi:
  - Jiwañ regalox mä arco ukham caballot alambre patxar jaquntatäspa ukhaxa, ¿kamachasmasa? Jiwasax bombardero ukarux ch"allt"tanwa ukatx mä reacción en cadena ukaw utjani.
  Wila ñik"utan duendex lart"asisaw akham säna:
  - ¡Akax mä suma amuyt"awiwa! ¡Yantʼasma ukhajja, ¿kamachasmasa!
  Uka duendex ch"uxña ñik"utaniwa:
  - Nayraqatax mä ch"uqi lurañaw wakisi!
  Ukat imillanakax mäkiw p"iqip ch"allxtapxäna. Madera ukat alambre lurañax janiw ukhamakiti, ukampis nuwasirinakax nayrjax wali sumaw jikxatasipxi. Ukat mä kutix negocio lurañ qalltapxani ukhax janiw qhipäxar kutt"apkaniti.
  Janq"u ñik"utan duendex chillqt"asïnwa, abs-ap liwxatasa ukat kayunakapamp aeróbatica uñacht"ayasa:
  - Pallapallanaka, barcor sarxañäni,
  ¡Mä suma tripulacionanïpxtwa!
  Imill wawanakax suma uñnaqt"ani ukat yatiñani ukat yatiñani ukhamaw pachpa pachan uñjatäñapa.
  Uka sling ukax wakicht"atawa. Ukat mä paquete explosivo ukax ordinario carbón laq"at jaya chiqatw uñstayasispa. Ukampis phallaspa ukhaxa, janiw khitirus ukax wakiskirïkaspas ukhamäkaniti. Ukat orcos ukanakatakix juk"ampiwa.
  Imill wawanakax q"ala kayunakapampix sling ukat bang ukanak askichapxirïna. Ukat jichhax carbón ukamp cargax mä jach"a arco ukanw jalnaqäna. Ukat mä alambre de alta tensión ukar chʼalljjtayat mä corriente letal ukamp tʼijtʼi. Ukat avión sarkasajj mä jukʼa lliphipirakïnwa. Ukat ukatsti mä bombardero estratégico ukan purakapar chiqaw uraqir purini, tunka tonelada explosivos ukanakaw purakapan utjani. Ukat kunjamsa uka qhepatjja uka aptʼasisin phallani.
  Mä jiskʼa bomba atómica phallkaspa ukhamänwa.
  Chiqansa, jichhakamax janiw armas nucleares ukanakax akapachan utjkiti. Ukat chiqpachansa akax wali askiwa, kunattix pachax qʼañuchatäspawa. Ukampis orco aeropuerto ukan avionanakax phallañ qalltapxäna ukat t"aqanuqtapxäna. Ukat waljanipuniw patak marani torta patxankir velanakjam nakhantapxäna. Ukat kunjams taqi kunas nina nakhantawayi wali presión ukat pasión ukanakampi. Ukat orconakan tʼunjäwipax wali jachʼänwa.
  Imill wawanakas uka jach"a thayampiw puripxäna, ukat quqanakan patanakap p"akjata quqanakan thiyanakap katjañatakiw wayt"apxäna. Ukat q"ala kayumpiw uraqiru ch"allt"añama, kayunakan talonanakapa.
  Ukatxa junt"u umampi, nina nakhantata aycha thujsampiwa purinïna. Imill wawanakax maynin picnic ukar jawillt"atäpkaspas ukhamaw amuyasipxäna. Ukat akax chiqpachapuniw fresco uwija jiwat q"aphinakan thujsapaxa.
  Uka ch"iyar ñik"utan duendex akham sänwa:
  - Kunjamas suma ch"uqi patxaru ikiñaxa, .
  Ukat kuna suma manq"añanakas...
  Baño ukan mä thaya parque wakicht"aña, .
  ¡Ukat wayn tawaqunakar jawsapxam!
  Q"illu ñik"utan duendex akham sänwa:
  - Inas jiwasax aka chiqat mistuñ pachax purinxchi?
  Wila ñik"utan duendex larusisaw akham sasaw jaysäna:
  - Orconakax sustjasipxiwa, ukat jiwasax apthapiñäniwa!
  Janq"u ñik"utan duendex p"iqip ch"allxtayäna:
  - Pachamama, jaqinakaru, .
  ¡Ukat walja cosecha apthapipxäta!
  Uka qhepatjja, pusiniw mä lunthatasiñatak sarjjapjjäna. Imill wawanakax t"ijtir orcos ukanakaruw katjañ qalltapxäna, ukat kunkanakapsa, purakanakapsa khuchhuqapxäna. Elfonakax wali kusisitaw uk lurapxäna.
  Suma chuymanïpkaspas ukhamäkchisa. Ukampis orcos sat animalanakajj osonakan janchipanïpjjewa, uka pachparakiw ukham jan wali ajanunïpjje, ukhamatwa kunjamsa aka oraqejj ukham jaqenakar aguantaspa sasaw jisktʼasisma.
  Ukat taqi suma munasir imill wawanakax taqpach amuytʼasipxaspawa.
  Mä duende ch"uxña ñik"utan orco oficialan p"iqip khuchhuqatayna ukat q"ucht"atayna:
  Janiw pʼeqe aptʼasiñajj wakiskiti
  Janiw jank'ak lurañamäkiti...
  Janiw pʼeqe aptʼasiñajj wakiskiti
  ¡Ukajj wali askïspa ukhajja, ¿kamachasmasa!
  Uka cuadernoman qillqtʼasim, .
  ¡Sapa pankanwa!
  ¡Taqi orcos ukanakax jiwayatäñapawa!
  ¡Taqi orcos ukanakax jiwayatäñapawa!
  ¡Taqi orcos ukanakax jiwayatäñapawa!
  Q"illu ñik"utan tawaqux q"ala kayunakapamp vidrio fragmento jaquntäna. Jupax mä orco-n kunkap p"akjatayna, ukat wila jawiranak mistuñapatak wayt"atayna ukat chillqt"äna:
  -Taqi uñjawinakasaxa mä yäkiwa,
  Jiwasan ch"amasa, jiwasan munañanakasa...
  Machaq chiqawjanakanx taqiniw mä akatjamat tukupxäna
  ¡Iyawsapxam machaq elfonakax valores uñt"apxi!
  Ukat imillanakax jan pä kuti lup"isax orcos ukan tank ukarux jaquqanipxäna. Ukat nina nakhantarakiniwa, metalax gasolinampi chʼalltʼatäkaspas ukhama. Ukat mä qhawqha segundonakatjja, ¡auto manqhanjja jachʼa jachʼa calibre conchas ukanakaw phallañ qalltäna!
  Ch"axwirinakax akham sasaw jach"at arsupxäna:
  - Qhana ch"axwirinakaru jach"añchaña,
  Jach"a elfonakax jach"añchapxam...
  Jiwasan markasax q"ucht"atawa, .
  ¡Chʼaxwäwir atacañamawa, jan liwxatamti!
  Ukhamaw elfonakax apthapipxäna ukat q"ala talonanakapamp acero fragmentos ukanakax jaquntapxäna, chiqaw jan wali orcos ukanakan nayranakaparu, juykhuptayasa ukat osos ukanakar jiwayañataki. Ukatxa akham sasaw qʼuchupxäna:
  - Reyejj elfonakawa - jupajj wali yatiñampiw apnaqi, .
  Decretos ukanaka jaljaña - juez sirvientes...
  Tronojj janiw chʼajjwañanakasa, larusiñanaksa aguantkiti,
  ¡Ukat janiw axsarañ atipjañatakix mä método ukhamäkiti!
  
  Ukhamajj mä chʼama chʼajjwäwiw jutaski ukhajja,
  Duende imillanakax janiw kuns lurapkiti...
  Llakinakamsa, jiskʼachatanakamsa armasipxam
  ¡Askiw orco ukar mä ladrillompi ch"allt"añama!
  Ukat uka arunak qhipat imillanakax apthapipxani ukat larusipxaniwa. Ukat mayampiw qʼala talonanakapampix tʼaqa tʼaqanak jaquntapxani. Ukat orcos ukanakarux jiwayañkamaw jawq"japxi. Ukat ch"uqt"ata ukat jiwayat jaquntasipxi, marrón wila phuch"unak mistu.
  Ch"iyar ñik"utan duendex uka apt"asisaw chillqt"äna:
  - ¡Mä suma cuento pachataki!
  Q"illu ñik"utan mä imill wawax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Ukat qhana rayunakataki!
  Ukat mä jiwayir regalo t"unjañataki ukat orcos phichhantañataki q"ala talonampi jaquntäna.
  Wila ñik"utan duendex uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  - Jan muspharapxañamatakiw mayipxsma,
  Ukax mä magia ukhamawa...
  ¡Ukham lurasispa, ukhamäspa, magia lurasispa!
  Uka qhipatxa taqi imillanakax wasitat orcos ukanakarux thuqhuntapxani. Ukat chiqpach tsunami ola ukaw sartani, ukax uka uywanakarux ch"amakt"ayiwa ukat phichhantaraki.
  Warmi ch"axwirinakax janiw jaytanukupkiti, jan ukasti mayacht"asisaw nuwasipxi ukat jach"a aeróbatica uñacht"ayapxi.
  Ukat yaqha chiqanx pä elfonakaw francotirador ukham ch"axwapxi. Jupanakax jaya chiqatw orcos ukanakarux ninamp phichhantapxi. Pʼeqenakap chʼuqtʼasaw pʼeqenakap pʼeqepat jaqonukupjje.
  Imill wawanakax quqanak pataruw embuscadas ukan qunt"asipxi. Ukat jupanakax chiqaparuw ninamp phichhantapxi. Jupanakax ch"uxña imperionkir pallapallanakarux ch"ankhampiw ch"ankhachapxi, chiqpachansa pilanakaruw pilat apthapipxi.
  Jupanakat maynïrix janq"u-wila-janq"u ñik"utan tawaqux wila-ch"uxña ñik"utan masiparuw jiskt"äna:
  - Walikiwa, ¿kunjamarak uka lip"ichit lurat uywanakarux ch"uxña qhana chursnasti!
  Uka duende nuwasirix p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Janiwa ch"amanïkiti!
  Ukat mayamp imillanakax ch"axwapxi. Aka chiqanx janq"u-wila-janq"u duendex orco general ukarux ch"allt"awayi. Jupajj wali cheqaparjamaw uk luräna. Jupax p"iqip ch"allt"asaw tuiteó:
  - ¡Reyin elfonakataki!
  Ukarux wila ch"uxña ñik"utan duendex akham sasaw jaysatayna:
  - Zarismo - ¿jumatakix walikiti?
  Uka duendejj akham sasaw jaysäna:
  - ¡Janiwa sumakiti! Ukampis guerranjja, ¡janiw yaqha formajj utjkiti!
  Uka duendex p"iqip ch"allxtayäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukat nayax iyawstwa ukax lurasiniwa!
  Ukat jisk"a ajanupax jachaqt"asïnwa.
  Ch"axwirinakax irnaqapxäna, osonakaruw jaquqanipxäna. Ukat jupanakatakejja, orco sat jakʼachasir serienakajj janis tukuskaspa ukhamänwa.
  Ukat elfonakax coro ukan q'uchupxäna, osonakar jiwayasa:
  Janiwa, p"iqininakarux sapxtwa, .
  Jiwasan jaqinakasax janiw tolerapkaniti...
  Ukhamat orco jorobado ukax apnaqañapataki, .
  ¡Jan wali sañani!
  Ukat ukhamatwa suma uñnaqtʼanakajj aptʼasipjjäna ukat qʼala kayunakapampiw nayrar sartasir osonakar granadanak jaqontapjjäna, kunayman cheqanakaruw chʼeqtʼapjjäna. Ukat yaqhipanakax kayunakap ch'iyjataw uñjasipxäna, yaqhipanakax p'iqinakapas ch'iyjataw uñjasipxäna.
  Elfonakax freaks ukanakarux agresión uñacht"ayapxäna, jik"a ajanunakapampi.
  Ukat qʼochupjjarakïnwa:
  Wilax wila jawirar uñtataw jumanak taypin jaquqani,
  Fuhrer uñisirix mä calvo p"iqiniwa ukat wali suma uñnaqt"aniwa...
  Ukampis jan jupar aynachtʼamti
  !
  Uka duendex jan axsart"irïchi ukat jan axsarir laq"u ukhamächi ukhaxa, .
  Mä Fuhrer calvo ch"akhanakani - ¡jank"akiw jiwayapxäta!
  Ukhamaw nuwasirinakax wali ch"iyara ukat agresivu, askïtap uñacht"ayapxi.
  Ukampis pusi elfos ukanakax uka sustjasiwit aprovechasipxäna ukat mä machaq tanque orco ukar katuntapxäna. Ukat ametralladoranakat ch"axwañäni - jupax suxta armas ukaniwa. Ukat ukhamatwa imill wawanakax jawq"japxäna, q"ala kayunakap apnaqasa, ch"axwañ pachanxa.
  Uka duendex ch"uxña ñik"utaniwa ukat cooed:
  - Jupanakaxa apt"asipxi, q"ala kayuni imilla kawallu apt"asipxi, .
  ! _ _
  Suma chuyman inti taypinxa, Chase warawara manqhanxa,
  ¡Jumax mä imill wawar munastawa, jumax imill wawa jaqinakätawa!
  Q"illu ñik"utan duendex aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Jisa, ukhamäniwa, jach"a munasiñaw kutt"anxani!
  Ukat nuwasir jaqix q"ala kayunakapan kayunakap jiwayir ch"amampiw jaquntäna, ukax jiwañan churäwipawa, ukax tank jist"arat escotilla taypitw t"ijtäna. Ukat jupax walja orcos ukanakaruw atipt"äna.
  Wila ñik"utan duendex ametralladoranakampi orconakar phallasax amuyt"asisaw akham säna:
  - Aka chiqanx mä chimpuw utji jiwasax jan walt"awinakanwa,
  Q'ala kayuni imillanakax irptapxaspawa ...
  Aka orcos ukanakax talonasampi ch'allxtañäni , .
  ¡Orc ukax janiw qhispiyasiñ puedkaniti!
  Mä janq"u ñik"utan duendex mä tanque orco ukarux proyectil ukamp ch"allt"äna, q"ala, cincelat kayunakapamp apnaqasa. Uka lipʼichit lurat osonakan autop chʼalltʼasajj phichhantawayjjänwa.
  Ukatxa aptʼasisaw qʼuchtʼäna:
  Q"ala kayuni, q"ala kayukiw
  Duende imillanakax nuwasiñ munapxi, .
  Q"ala kayuni, q"ala kayukiw
  ¡Jiwasax akapachankir imillanakax nuwasiñ yattanwa!
  Mä kutimpiw tanque de duende ukax proyectiles ukanakar khithawayi, ukax jiwayir ukhamarak chiqaparu ch"amampiw orco autos ukanakamp t"unjapxi. Ukat chiqpachapuniw phichhantayapxi. Ukat akax chiqpachans elfonakan q"ala kayunakapan thuqt"awipawa, jan uñjat suma uñnaqt"an imill wawanakan thuqt"awipawa!
  Ch"axwirinakax coro ukan q"uchupxäna, uñisirinakaruw pallapallanak jaquntapxäna:
  Granizo q"ala kayuni duende, .
  Uka thaya, thaya ukat nina naktäwinakan atipt"äwinakan...
  Qhipäxamax chiqawa ukat uñjkarakiwa
  ¡Awisax walja jan waltʼäwinakas utjkchixa!
  Ukat perla ukham chʼiyar kisunakapwa qhantʼayapjjäna. Ukatxa, chillqt"asipxäna, nayranakap ch"allxtapxäna ukat chhuxriñchjapxäna:
  - ¡Glorioso jiwasan jan axsart'ir elfos ukat elfos ukanakataki !
  Imill wawanakax wali ch"amani ukat nuwasirïpxänwa. Ukat orcos ukanakarux wali chiqaparuw trofeo conchas ukanakamp phichhantañäni. Ukat jupanakax ch"amampiw q"uchupxäna, q"ala, imill kayunakampiw ch"axwapxäna:
  - Jach"a kankañapa jiwasana markasa elfos, .
  Jiwasax wali suma imill wawanakaw tukuñäni...
  Walja chukinak jaytaña, .
  ¡Jiwasax suma uñnaqt"aninakax suma sarnaqañ amtapxta!
  Ukat nuwasirinakax jank"akiw orcos ukanakarux apthapipxani ukat jawq"japxani, jupanakax p"iqini, ch"uxña ukat thujsa.
  Ukat janiw ukham suma uñnaqtʼanakar saykatañ puedipkaspati. Mä juk"a ladrillonak orconakan p"iqinakapar jaquntañamawa, jan ukax bombanak jaquntañamawa.
  Ukampis chʼiyar osonakajj waljaniw utji. Chiqans jupanakan jakhüwinakapax panic ukat pandemonio ukanakaw utji. Ukat orconakax wali mulljataw maynit maynikam ch"axwapxi. Ukat ukham ch"axwañanaka ukat ch"uxña chhuxriñchjasiñanaka.
  Ch"uxña quqanakax phichhantatawa ukat municiones ukanakax phallaski. T"unjäwimp phuqt"ata.
  Ch"iyar ñik"utan duendex uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  - Jiwasana markasaxa elfos ukanaka taypinkiwa, .
  Ukhama glamoroso ukat muxsa
  Jupatakix ch"axwañamawa, jan liwxatamti, .
  ¡Uka markax patak patak maranakaw wali uñtʼatäxi!
  Ukat nuwasir jaqix wasitatwa kisunakap qʼal chʼiyjasini, mä lobo jaqïkaspas ukhama. Ukat zafiro nayranakapampi chʼiyjasi.
  Mä duende wila ñik"utani, fusilamiento, akham siwa:
  - P"akjaña, ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi, .
  ¡Akax jakañawa, akax kusisiñawa!
  Mä q"illu ñik"utan duendex orcos ukanakaruw ch"axwantäna, q"ala talonap botón ukar ch"allt"asa, ukat janiw sasaw arsuwayi:
  - ¡T"unjañanxa janiwa kusisiñaxa utjkiti!
  Mä janq"u ñik"utan duendex ametralladoranakampiw ch"uxña osonakar jaquntäna, mä masa orcos ukar khuchhuqasa ukat chhuxriñchjasïna:
  - T"unjawixa mä munañawa, .
  Kuna ch"amas utjchi...
  Jilïr irpirinakax nayratpachaw yaqha jaqinakan wilap umañ yatipxi,
  ¡Mayacht"asisaw munasiñ jach"añchañäni!
  Uka ch"uxña ñik"utan duendex chhuxriñchjasïna ukat chillqt"asïna:
  - Fuhrer ukax calvo ukampiw chiqak ataúd ukar saraski,
  K"umaräñapatakix...
  Jumanakax imill wawanakax mä chimpunïpxtawa,
  ¡Ukat ñik"utan chachanak thaqhapxam!
  Uka qhipatxa suma uñnaqt"ani warmixa apthapisinxa jach"a, rosa lakapa uñacht"ayäna, mä cobra ukhamjama tukusa.
  Ch"axwirinakax wasitat larusipxani ukat imperativo uñacht"ayapxani. Jumatï kuntï ukajj pasaski uk amuyasma ukhajja.
  Ukampis imill wawanakax niya q"ala jan isinïpxiwa. Ukat ukat maynix wila ñik"utaniwa, sujetador apsuwayxäna ukat apsuwayxäna, ukat rubí chuchupampiw botón ukx ch"allt"äna. Ukat uka qhipatxa, kunjamsa uka conchax aptani ukat ch"allt"ani. Ukat jupax orcos ukanakamp mä tank mantani, ukat chiqpachans ch"uxña osonak ch"iyjañäni. Ukat imill wawanakax akham q"uchupxäna:
  - Kawkhansa aka pachana, .
  Kawkhantix sapa kuti thayax utjki...
  Orcos uka jan wali osonaka, .
  ¡Qhana p"akjata eje!
  Ukatwa frost ukax utji
  Juyphi pachax taqi chiqanw jachaski
  Imill wawanakax jachaqt"asipxi
  ¡Jan wali Supayaw apnaqi!
  Chʼaxwirinakax wali sum qʼuchupxi, ukampis jukʼamp sumwa nuwasipxi. Ukat jupanakax wali chiqaparuw ch"axwapxi, jan atipt"ir amazónicos ukanakar uñtasita.
  Janiwa, elfonakax chiqpachansa mä milagrowa. Ukat trillañ qalltapxani ukhaxa, janiw mä ejercitosa jupanakar saykatañjamäkaspati. Uka imillanakax kunayman samin ñik"utanakaniwa.
  Yaqha duendex embuscada ukan qunt"asi ukat glamour ejercitopan nuwasirinakan ninap askichi. Ukat wali chiqaparu ukat chiqaparuw uk luraraki. Ukax agresivan jank"akiw ch"allt"asi.
  Mä nuwasiri, janiw sañjamäkiti, jan ukasti kʼari chuymaniwa. Aka chiqanx nina naktäwiruw mayjt"ayaski.
  Ukat yaqha elfonakax wali chiqaparuw orcos ukanakarux ch"allt"apxi, jupanakan posición ukanakap t"unjasa.
  Nuwasir imill wawanaka ukat jukʼamp jukʼa yuqall wawanakax nuwasiñ tuqit wali muspharkañ yatiñanak uñachtʼayapxi.
  Akax elfonakawa, aka chiqan sañäni - glamorosos guerreros, ukampis janiw kunas hierro fundido ukhamäkiti.
  Avionanakanx duende pilotonakax bragas ukakiw uchasipxi. Jupanakax bronceado ukat musculoso imillanakawa. Ukat qʼala, cincelat kayunakapampix nina nakhantayapxi.
  Ukampis janiw armañakiti, escarlata chuchu apnaqañas utjarakiwa. Ukat nuwasirinakan chuchupax wali chʼuxña ukat qʼañuchatawa. Suma uñnaqt"aninakanx walja ch"ama ukat encanto ukaw utji, ukat ukham kusisiñ jawiranakaw utji.
  Ukat nuwasir imillanakax wali suma q"uchupxarakispawa;
  Himno de la País thaya imillanakataki, .
  Jupanakax ukham ch"axwirinakapxiwa, jumax yatisktawa...
  Taqi kunat sipansa, janiw ukhamäkiti, warminakax ch"uxña uñt"apxi,
  ¡Qʼala kayukïpkchisa, zapatonakampi isthaptʼataw sarnaqapjje!
  Ukhamaw qullunakat sipan juk"amp altu t"ijtir imill wawanakan ukham pasajenakapax uñstapxi. ¡Aguilanakajj cheqapuniw águilanakäpjje!
  ¡Ukat janiw kunas jarkʼkaniti, janirakiw khitis atipkaniti!
  Uka nuwasirinakax uñacht"ayasipxani. Orc bombardero ukax nina nakhantat uñjasi, kunjamatix mä jamach"ix jaquqaniski ukhama, mä wali jan wali, ch"iyar chuyma jaytawayi.
  Ukat elfonakax akham sasaw chhuxriñchjasipxi:
  Imill wawanakax caballonakjamaw tʼijtʼapxi,
  ¡Janiw katjapkaniti, janiw katjapkaniti!
  Jiwasax walja orcos ukanakaw utjani, walja orcos ukanakaw utjani,
  ¡Marrón osonak uraqir imt'añäni!
  Aka imillanakax chiqpachans kuntix munapktan ukawa, clasepax super ukhamawa! Ukat orcos ukanakatakix mä cobra ukan jiwayir ch"akhanakapjamawa. Aka chiqan nuwasirinakax wali suma uñnaqt"anipxiwa. Ukat chuchupajj wali chʼiyar chʼiyar ukat lliphipi ukat muxsa sawurani.
  Elfonakax chachanak pist"apxi - sapa tunka payan suma uñnaqt"anit mayni, ukat ukax walja kutiw warminakar chachatak ch"axwañar puriyi. Uywanakan pachapanx chachanakax warminakatakiw ch"axwapxi, ukampis aka pachanx janiw ukhamäkiti, warminakax chachanakatakiw ch"axwapxi, ¡ukax pachpa thakhipanx wali jach"awa!
  Avionanakan imill wawanakax osos ukanakaruw técnicas ukanakamp jaquqanipxi - doble barril ukat mä zorro chuyma. Wali yatiñampiw uk lurapxi ukat nuwasirinakarux ninamp phichhantapxi.
  Ukat nuwasirinakajj akham sasaw qʼochupjjäna:
  -Nayaxa alaxpacharu sarañ munta, alaxpacharu sarañ munta,
  ¡Imill wawanakax uka lurañanx phuqt"atäpxiwa!
  Jupanakax q"ala kayuni elfonakawa, ukhamax thaya ukat ch"axwapxi. Ukat nayranakapajj zafironakampi, esmeraldanakampi kʼajkirïnwa.
  Ukat chuchunakapax rubí chuchunakampi k"achacht"atawa. Aka imill wawanakax jilïr clasenkirinakawa.
  Ukat suma uñnaqt"aninakan q"ala, muyu talonanakapax wali rosa, wali suma curva ukaniwa. Ukat jupanakax trolls ukat novionakaparux q"ala kayunakapamp nayranakapat katjasipxaspawa.
  Pilotonakax nuwasipxi, orco avionanakaruw jaquqanipxi ukat q"uchupxi, kisunakap jan qhant"ayasa:
  Muspharkañ Pachamaman jach"a uraqipanxa,
  Kawkhantix q"ala kayuni elfonakax t"ijt"apxi...
  Taqi kunas wali suma ukat jachʼañchatäniwa,
  Ukhama, Fuhrer ukax kaput!
  
  Fuhrer calvo ukax walpun lunthatasïna,
  Mä chiqpach orco wila masi...
  Jiwasax elfonakax Diosan phuchanakapakïtanwa,
  ¡Jesucristo yatichirisa!
  Ukat nuwasirinakax chuchupan wila chuchunakapat jiwayir pulsanak apsupxäna ukat wasitat antutapxäna. Ukat uka orcos ukanakax lenguas ukanakan yanapt"apampiw trillañäni, jupanakamp botonanak ch"allt"asa. Ukat ukax wali askiwa ukat juk"ampirus wali muspharkañawa.
  Akax mä qawqha imill wawanakaw stormtroopers ukan ch"axwapxi. Ukhamaraki, chiqans, q"ala kayuni ukat bikini ukankapxiwa.
  Ukat warmi nuwasirinakax bronceado ukat bikini ukanakamp isthapt"atax wali sexy uñt"atawa. Ukat kayunakapax wali seductora, ukat amparanakapas wali suma, perla clavonakani . Ukat uka pachparakiw elfonakax patat orco tankinakar misilanak apayapxaraki, oso soldadonakar ch"allt"asa.
  Q"ala, muyu, rosa talonanakampi nina naktayañax juk"amp askiwa. Ukat ukxarusti, chiqans, chuchupan rubí chuchunakapax utjarakiwa, ukax wali lliphipiriwa, ukat duende wayn tawaqunakan lakapax ukham muxsa manq"at chhuxriñchjatawa. Ukat suma manqʼajj wali sumawa.
  Ukat tormenta soldadonakat nuwasirinakax orcos ukanakaruw jawq"japxäna, jan axsart"irïpxatapa ukat wali ch"amanïpxatap uñacht"ayasa. Ukat imill wawanakax qʼala kayunakapampix botonanak chʼallxtañ yatipxi, ukhamatwa osonakan pʼiqiparux mä jiwayir qʼipi jaquntapxi.
  Mä ch"uxña ñik"utan nuwasir jaqiw uka apt"asisin q"ucht"äna, kisunakap q"al ch"uqt"asa:
  - Libertad ukax jiwasatakix wali munatawa , .
  Jan tukuskir quta munasiña...
  Markanakax mä qhana viga ukar mayacht"asipxi, .
  ¡Thakin chʼamaka chhaqtayañataki!
  Aka cheqanjja, mä jiskʼa ukampis wali jaya cohetew avionat jalnaqäna ukat mä tanque de osos chʼuñuruw chʼalltʼasi. Ukat orconakan autopax nakhantäna, mä vela jan ukax nina nakhaskir antorcha ukhamäkaspas ukhama.
  Uka duendex uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  - Taqi kunasa aka q"añuchata pachanxa fantasma ukhamawa,
  Jakawixa mä juk"a pachakiwa, katxaruñawa...
  Nayra pachampi jutïr pachampi taypinxa pachaxa saraski, .
  Ukat mä juk"a pachatxa - duende nuwasiña!
  Chiqansa, imill wawanakax kunanaktï mä cuenton jan arsuñjamäki, ni plumampis qhanañchañjamäki ukanak lurapxi.
  Jupanakax nayrïr clasen suma uñnaqt"anipxiwa ukat wali thaya ukat nuwasirinakawa. Ukat escarlata pechonakan chuchunakapax jan jarkʼataw uñjasi. Ukat ukham imill wawanakampixa, janiw kunas osonakax atipt"asipxañapatakix utjkiti.
  Elfos jupanakax jan axsart"ir ch"axwirinakawa, jupanakax wakisispa ukhax p"iqip patxaruw jaltapxaspa. Jan ukax mä escarlata chuchumpiw botón ukar ch"allt"añama ukat mä jach"a t"unjir cohete jaquntañamawa, ukax orcos ukan jach"a autopropulsado pistolaparuw ch"allt"ani ukat t"aqa t"aqaruw t"unjarakini.
  Amuyt"añataki, mä jach"a pä waranqa tonelada tank imperio orco ukanx gateo, ukham jach"a ukat jan uñtasit ch"ama.
  Elfonakax aka tank aire ukan uñjapxi. Imill wawax muyu, q"ala talonapampiw uka boton ch"allt"i. Ukat mä jachʼa tʼunjir cohetew tʼijtäna, ukat thayat uka monstruoruw chʼalltʼasi ukat capap pʼakjaraki.
  Ukat imill wawax akham sasaw arnaqasïna:
  - Imill wawa, jumaxa qhana ch"axwiri, .
  ¡Suma kankañamp thayampi nuwasir jaqi!
  Ukatxa, yanapirinakaparux nayranakap ch"irmthapi. Ukat jaysañatakix zafiro nayranakapampix chʼiyjapxi. Juk"amp chiqaparux janiw yanapirinakakiti, jan ukasti yanapirinakawa, ukampis ukax nayratpach detalles ukhamawa. Chiqansa, nuwasirinakax janiw jan waltʼäwinakar altʼasirïpkiti. Ukat yaqha coheteruw mä jachʼa maquinar khitapxi. Ukat metalanak chʼuqtʼasaw gasolina phichhantapjje. Uñt"añasawa, elfonakax wali k"uchi imillanakawa, ukampis jupanakax jan axsarasaw nuwasipxi ukat walja lurañanak lurañ yatipxi. Ukat janiw ukhamaki jarkʼaqatäkaspati.
  Ukhamat nuwasirinakax janiw qhipäxar kutt"apkiti, ukat pachparakiw jach"a clase ukat t"ijtäwip uñacht"ayapxi.
  Ukat uka qhepatjja, chʼojjña osonakan jachʼa oraqen nuwasiñ barcopajj mä brasero ukham nakhantañ qalltäna. Ukat orcos ukanakax ukham jiwañ regalo katuqapxäna. Ukanwa chiqpachapuni tʼunjäwimpi jiwañampi qalltäna.
  Mä duende rosa ñik"utani, jach"a clasen piloto, ukax apthapisinx q"ucht"awayi, kisunakap q"ala ch"uqt"asa:
  -Jupanakaxa mä kurva thakiru t"ijtapxi, .
  Q"ala imill wawanakan kayunakapax...
  Mä waka leche churaña qarjata
  ¡Kusisiñajat sawkasiñ munta!
  Yaqha nuwasirix ch"uxña ñik"utan oladanakjam jalluqt"ataw q"ucht"añ qalltäna, kisunakap jan qhant"ayasa:
  - Nayaxa kawalluxa collar ukarux chint"ä, .
  ¡Ukat fortunajj suytʼaskituwa!
  Uka arunak tukuyatatxa, larusiñaw ist"asïna. Ukat imill wawanakax amuyapxañapawa, kunapachatix elfonakax larusipxi ukhax qullqit lurat campananakax phust"asiskaspa ukhamawa. Ukat taqi kunas wali suma uñtatawa.
  Duendex p"iqip ch"allxtayäna, zafiro nayranakapamp ch"ipxtayäna ukat chillqt"asïna:
  - Taqi kunasa llijullijuru uñtatawa, .
  Elfonakax wali suma uñnaqt"anipxiwa...
  Nayax mä reina ukham duende ukhamätwa, .
  ¡Orc ukax nayraparuw ch"allt"añama!
  . 6 JALJA No. 6. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi.
  Ukat nuwasirix wasitat jach"a ukat wali ch"akhu lakap uñacht"ayäna. Ukax khitirus mä lazo ukham ch"allt"añ yati.
  Alaxpachankir orcos ukanakax elfos ukanakat walpun katuqapxi. Ukat jan yäqasaw ataúd ukar jaquntatäpxi. Ch"axwirinakax jach"a aeróbatica ukat agresión de una gran ola uñacht"ayapxi. Ukat suma uñnaqtʼan imill wawanakan chuchupan escarlata chuchunakapatjja, chʼamaw mistu.
  Ukax chiqpachapuniw uñacht"ayi, janiw khitis jupanakar jark"kaspati ni atipt"kaspati.
  Ukat jupanakax jach"a ukat wali thaya clase uñacht"ayapxani.
  Mä elfox uka apthapisinx lakapampiw uka boton ch"allt"äna. Ukat mä cohetempiw almacén ukar ch"allt"äna ukat orcos ukan municionanakap apt"asïna. Ukat uka chʼaxwäwix wali chʼamampiw tukuwayxäna.
  Ukat mä jachʼa phujuw wali chʼamampi ninampi chʼamampi nakhantäna. Ukat taqi kunas uka jak"anx ninamp nakhantatäxänwa. Uka chʼiyar osonakajj liwxatasïna ukat ñikʼutapas chʼiyjatäxänwa, ukat chiqpachansa likʼi aychat lurat kebab ukham phichhantatänwa. Chiqpachansa, ukax mä jachʼa tʼunjäwi ukat jiwañaruw puriyäna. Ukat janiw orcos ukanakarukix ukham lurapkiti. Jupanak taypinx contratado trolls ukanakaw utjarakïna. Ukatxa, magia luräwinakanïpxarakiwa. Mä qawqha trolls ukanakax utjkchïnsa, janiw yaqha jaqin imperiopat jiwañax askïkänti. Janitï qullqi layku chʼaxwapkäta ukhaxa. Ukat chiqans elfonakax awisax voluntarios ukanakamp chikaw sarnaqapxarakispa.
  Uka glamoroso jaqinakat imillanakax akham q"uchupxäna:
  Duende imillanakan ninanakapampix sartasipxam, .
  Jiwasax nuwasiñanx jan drifting...
  Qhana maranakan pachapax jak"achasinxiwa,
  !
  Ukat nuwasirinakax wasitat jach"a ukat wali rosa lakanakap uñacht"ayapxäna, ukat thuqhupxäna, p"iqinakap cabinanakapat orcos ukar mistuyapxäna.
  Ukat thuqhupxatapax wali tʼunjir ukat jiwayirjamaw tukuwayi, ukatwa yaqhip orconakax mä uñachtʼäwirjam phichhantasipxäna.
  Pepino ñik"utan nuwasirinakat maynïrejj akham sasaw qʼochüna:
  - Imill wawanaka, imillanaka, imillanaka, .
  ¡Taqi orcos ukanakar jiwayañ pachaw purini!
  Imill wawanaka, imillanaka, imillanaka, .
  ¡Supayar wajjranakar chʼalltʼañ pachaw purini!
  Naranja ñik"utan elfonakat maynïrejj akham sänwa:
  - ¡Mä imill wawax q"ala kayupaw mä chacharux talona manqhar irpxaruwayani, ukat mä orco infiernoruw irpxaruwayani!
  Chʼaxwäwinakax wali jachʼänwa ukat muspharkañänwa. Ukat Maria Kolesnikovax nayrir preso político ukhamawa, mä markanx mä lik"i ukat bigote dictador ukan apnaqatawa, jupax orcos ukanakamp mä heroico ch"axwäw lurir soldadonakaruw p"iqinchatayna.
  Ukampis reinajj qaritäjjänwa, ukat sillupan cheqak qontʼasisaw ikirïna. Ukat kunatï wali thaya ukat pachpa tiempon chiqäki uk samkasïna;
  Rusia pallapallanakax Ucrania markan uraqipan atipt"atat atipt"añ qalltawayapxäna, talibanes jupanakax amtapxäna: pachapax purinxiwa. Ukat qallta phaxsinx Tayikistán markaruw 22 urunak saraqkipan chinuqa phaxsit 2023 maranx ch"axwapxatayna. Kunjamtï suyapkäna ukhama, tayikis markankir soldadonakax ch"axwañatak wakicht"ataw jikxatasipxäna, nayraqatax moralmente. Jila partejj katuyasipjjäna jan ukajj jaltjjapjjäna. Tayikistán markanx base militar rusa ukax muyuntatänwa ukatx talibanes ukanakax taqi tuqitw atacapxäna.
  Rusia markax jank"akiw Tayikistán markar ch"amap mayjt"ayañapäna, ukat ukan payïr frente jist"arañapänwa.
  Ukat soldadonakajj walja fronteranakaruw apapjjañapäna. Ukatwa talibanes ukanakax base rusa ukar t"unjapxäna. Soldadonakat yaqhepajj jiwarayatäpjjänwa, yaqhepasti katuntatäpjjänwa.
  Ukat Vladimir Putin rusa irpirix wali qhiphart"ataw mä movilización general ukar yatiyañapäna, ukat machaq pallapallanak Tayikistán markar apañapänwa. Ukat akax chiqans mä juk"amp q"ipiw economía rusa ukat presupuesto ukaruw uñstayi, ukat Putin jaqin jaqinakan jan wali uñt"atäñapatakiw yanapt"awayi.
  Ukampirus Rusia markax jichhax talibanes ukanakarux pallapallanakan operacionanakap luraskäna. Ukampis Afganistán markanx niya pusi tunk millones jaqinakaw utji - jilpachax wayn tawaqunakawa, ukat walja yänakax nayrax estadounidenses ukanakat katuntatawa. Ukat ukham ejercito ukar atipt"añ yant"apxam, mayninakax muspharkañanakäpkchisa ukat Rusia markarux territorionakap tuqi soldadonakar yaqha chiqar apañapatak jan jark"apkchixa. Ukhamäpans, términos morales tuqitxa, rusanakax talibanes Mujahideen ukanakamp ch"axwañax juk"amp kusiskañawa, ucraniano jilanakapamp ch"axwañat sipansa. Ukat ukatw chiqans suma, sexy ukat glamorosa imillanakax ch"axwäwinakanx chikanchasipxaraki.
  Ukaw guerrajj wali muspharkañ tukuyi.
  Tayikistán markanx juyphi pachanx niyas janiw chhijchhix utjkiti. Ukat imillanakax ataque ukaruw sarapxi, q"ala rosa talonanakap uñacht"ayasa.
  Natasha kullakajj ametralladorampiw pallapallayi, uka pachparakiw qʼala kayunakapampi jiwañatak mä tʼunjir regalo jaqontäna.
  Talibán ukan janchipax ch"iyjataw ch"iyjatäxi.
  Ch"axwirix akham sasaw jach"at arsu:
  - Jiwasana suma wawanakasataki!
  Yaqha nuwasirix Zoya satänwa, jupax ametralladorampiw pallapallarakïna. Jupax wali chiqaparuw garabato luraraki, Mujahideen ukar jiwayasa. Jupanakajj trigo khuchhurat gavillanakjamaw jaquqanipjje.
  Ukat quri ñikʼutani mä suma uñnaqtʼan tawaqux qʼala talonapampiw mä guisante jiwañar jaquntäna ukat jachʼat arsüna:
  - Rus' marka arxati jupa pachpampi, .
  Infierno langostas ukanakan invasiones ukanakat...
  Ukat chuchupampiw chʼuqtʼasïna - .
  ¡Taqi Pachamamankir jaqinaka!
  Ukat nuwasir jaqix larusisaw larusirakini, lakap kisunak phuqt"ata uñacht"ayasa. Ukat wali anatt"asir lakampi, ukax helado de chocolate ukat sipans juk"amp liq"i.
  Agustín, yaqha imill wawa, khitinakatix aeróbatica uñacht"ayapki ukanakat maynïri ukat talibanes ukanakarux filanakaruw khuchhuqt"i, cooed:
  - Manzana ch"uqi, .
  Akax imill wawanakan chuchupawa...
  Nayaw jumar yanapt'äma,
  ¡Ukanjja thaya juezanakaw utjani!
  Ukat uka nuwasirix wasitatwa qʼala kayunakapampix jiwayañ regalonak jaquntäna. Ukat walja talibanes ukanakaruw kunayman tuqinakar ch"iqiyatayna, p"iqinakapsa, ch"akhanakapsa ch"iyjasaw ch"iyjatayna.
  Svetlanax Mujahideen ukarux khuchhuqaraki, ukat wali ch"amampiw luraraki. Aka imill wawax wali conducción ukat loco energía ukaniwa. Jupax q"ala kayunakapamp jaquntawayi, mä jach"a, t"unjir jiwañ regalo.
  Ukat uka qhipatxa akham sasaw qʼuchtʼaraki:
  - Ay imillanaka, q"ala kayuni, q"ala kayuni, q"ala kayuni...
  ¡Jiwasax trenzas, trenzas, trenzas ukanakamp balanceasipktanwa!
  Warmi nuwasirinakax talibanes ukarux walpun katuntapxäna, ukat suma uñnaqt"aninakan talonanakapax mäkiw qhant"äna.
  Chiqansa, mä rusa warmix mä jach"a ch"amawa. Ukat uñisirinakarojj mä motorampi jawqʼjañjamaw tʼunji. Ukat chiqpachapuniw ataúd ukanakaru, jan ukax uraqirusa jaquntapxtamxa.
  Ch"axwirinakax colerat chuymanïpxatap uñacht"ayapxi ukat arnaqasipxi:
  Jiwasax Komsomol imillanakatwa
  Jiwasax esquimo ukarux walpun munastanxa...
  Suma uñnaqt"aninakan arupax qhanawa,
  ¡Mä machaq peliculaw utjani!
  Ukat nuwasirinakax apt"asisaw wali jach"a ukat wali anatt"ir laxranakap uñacht"ayapxäna.
  Talibán ukar ch"axwañax, chiqans, janiw mä jasak misterio ukhamäkiti. Ukat rusa waynanakaw jiwapxi, walja jaqinakaw jiwapxi. Ukat jupax Tayikistán markat pä patak q"ipinak apañatakiw juti.
  Chiqans, pachpa Rusia markanx jaqinakax kutkatasiñ qalltasipki - kunats Ucrania markamp ch"axwañax wakisïna? ¿Rusia markax Tayikistán markan ch"axwäwinx yuqall wawanakapan jakawipamp pagañapati? Chiqansa, jisktʼanakax wali naturalawa. Chiqansa, ¿uka anattʼañax vela lurañax walikïskiti?
  Ukhamarus, chaninakax jilxattaskiw, ukampis janiw kuna chimpunakas atipjañatak utjkiti. Ukat ukat Zyuganov jupax mä accidente cerebrovascular ukanïnwa, ukat opositor de bolsillo ukax paralizado ukhamaw jikxatasïna. Kuna pachas Gennady Andreevich, autoridadanakar ist"ir jaqix marginados jaqinakar muyuntat irpxaruwayi ukat cuasi-oposiciónismo ukar uñtasita . Ukat jichhax jilïr irpirinakatakix juk"amp aski irpiri, juk"amp walja ukat wali uñt"at oposición ukan p"iqinchiripax sarawayxiwa ukat jiwxiwa. Ukampis mä qullan chiqax janipuniw chʼusakïkiti. Yaqhepasti jutapjjänwa, wayn tawaqonaka ukat jukʼamp nuwasirïpjjänwa.
  Ukat tronox khathatitaynawa...
  Ukampis jichhax talibanes ukanakamp ch"axwañaw utji. Akax aviación de ataque pilotos ukanakat imill wawanakaw alaxpachan ch"axwapxi.
  Anastasia Witchakovax wali uñt"at wila p"iqin ch"axwirinakat maynïriwa. Jupax janiw Ucrania markamp ch"axwañ munkänti, jan ukasti talibanes ukar t"unjañamawa, achikt"asipxsmawa.
  Chiqansa, walja warmi nuwasiri ases janiw eslavo jilanakapar jiwayañ munapkänti.
  Ukampis Mujahideen ukanakamp - munasiñampi.
  Anastasiax q"ala kayunakap apnaqasaw talibanes ukanakarux pallapallanakamp jiwayatayna. Embajador jupax afganos ukanakarux mä cohete ukamp jawq"jasaw q"ucht"awayi:
  Kunjamsa nuwasisa jakasipjjayäta
  Ukat janiw jiwañar axsarañakiti...
  ¡Akax q"ala kayuni pilototakix mä regalowa!
  Yaqha as guerrero ukax wali sumarakiw, ukakipkarakiw aka kutix rubia Akulina Orlova ukax spooks ukanakamp ch"axwaraki. Jïsa, talibanes ukanakax dushmans, jan ukax ajayunak satawa, kunjamatix nayrïr ch"axwäwix afganos ukanakamp utjkän ukhama. Ukampis uñisirinakax ch"amani ukat waljanipuniwa. Talibán ukat defensa aérea ukanakax jupanakankiwa. Nayrir gobiernon ejercitopat katuntat jaqinakas ukankapxarakïnwa.
  Akulina Orlovax avión ukampix U-turn lurawayi ukat misil Stinger ukar jaytawayi, ukat uka qhipatx imill wawax q"ucht"awayi:
  - Mä ñanqha ajayux qalanak taypin jalnaqt"aski, .
  Jumax napalm ukampiw phichhantasma...
  Ukhama, talibanes ukanakax,
  ¡Chʼaxwäwinxa sallqjasipxañäni!
  Yaqha tawaqux Margarita Magnética satawa. Chuymapax quri laphir uñtatawa. Wali suma tawaqu. Ukat jupax Ucrania markamp nuwasiñx janiw sinti munkänti. Kunattix janiw eslavo jilanakaparux armanak aptʼkaniti. Ukajj walja jaqenakan askit uñjatäñapatakiw yanaptʼäna. Ukat talibanes jupanakax religiosos fanáticos ukhamawa, ukat mä pachax separatistas chechenos ukanakaruw yanapt"apxäna. Ukhamarus talibanes ukax uraqpachanx sapakiw Chechenia markan independencia ukar uñt"ayawayi. Ukat ukax chiqans walja maranakaw Rusia markamp sum apasiñatakix ch"amanchawayi.
  Margarita Magnetic kullakax ch"axwañatakiw wakicht"ata. Qʼala kayunakapajj botonanakaruw chʼalljjtayäna. Ukat jach"a, t"unjir ch"amani cohetes ukanakax talibanes ukanakaruw jalxatapxi. Ukat jupanakax barba afganonakaruw atipt"apxi.
  Margarita kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  - Eh, Pachamama, jan wali arnaqasipxpan, .
  ¡Ukat juparux munapxta, janis suma uñnaqt"anïkchixa!
  Uka bastardox creyente ukhamawa, .
  Uka seguridad ukan irnaqirix kamachispa ukhaxa, .
  Ukhamajj fascismojj utjani,
  ¡Jaqinakan mä ajjtawipawa!
  Nayrïr descongelado patxa,
  Stalin jiwatat imt'aña - .
  Rus' janiw Cainax utjkaniti,
  ¡Usuchatäkchisa!
  Ukat nuwasirinakax mä arukiw katuqapxäna, ukat chillqt'asipxäna:
  - Esclavonakax janiw jisk"achasiñx aguantapkaspati,
  Taqinipuniw Ucrania markatakix...
  Janiw jukʼamp jiskʼachasiñanak aguantañäniti,
  ¡Cainan pʼeqepajj estanquenkiwa!
  Imill wawanakax avión de ataque ukanx talibanes ukanakaruw ch"axwapxi, ukat uka Mujahideen ukanakarux atipt"apxi ukat jiwayapxi.
  Aka chiqanx ajayunakar t"ijt"añatakiw t"ijtapxi. Ukampis ataúdes de zinc ukanakax jiwayat rusa pallapallanakampi ukhamarak oficialanakampiw Tayikistán markat apsutäna.
  Uka soldadonakat maynïrejj jan kayuniw qheparäna. Ukatsti llakit q'ucht'i, kusisita, jachaqt'asisa.
  - Kunjamatsa jupanakaxa ataúd ukarux autopamp mantapxäna, .
  Ukat jukʼamp chʼamani ghoul, .
  Nayax taqi kuns chhuxriñchjayäta, .
  ¡Ukat wali sum compacta!
  Tanques ukanakanx imill wawanakax utjarakiwa. Mä wali suma rusa auto "Oso". Mä jach"a tank - patak tonelada jila - mä modelo experimental. Chiqansa, pusi imill wawanakan mä tripulación especial ukanirakiwa. Ukat taqiniw E!
  Aka chiqanx, sañäni, Elizabeth kullakax q"ala kayunakapamp joystick ukan botonanakap ch"allt"i, ukat talibanes ukanakamp bunker ukar ch"allt"asaw arnaqasi:
  - ¡Comunismo ukar jach"añchaña!
  Catherine kullakajj ametralladoranakat fusilaskakiwa ukat escarlata chuchupampiw botonanakar chʼalljjtayasi, ukat akham sasaw arnaqasi:
  - Ukat jan Zyuganov! ¡Calvo ukat machata!
  Elenax q"ala talonap pedal ukar ch"allt"asaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Océano Índico uksaru sarañataki!
  Efrosinyax pallapallarakïnwa, aka kutix anatt"asir lakapan yanapt"apampiw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Asalto ch"axwawinakan atipt"awinakataki!
  Ukat imillanakax larusipxaniwa. Jupanakax talibanes ch"axwirinakaruw plomo jallu puriyapxi. Ukat wali sumwa uk lurapxi.
  Elizabeth kullakajj enemigopar balamp jiwayasaw uka toqet lupʼïna. Chiqansa, maynix pʼiqinïchi ukhaxa, ¡kuna religionas mä cuento ukhamarak jaqinakan fantasía ukhamätap amuyasi!
  Ukampis ¿kunatsa kunayman religionanakajj oraqpachan jiljjattäna? Ukhamarus, ¿waljax común sensación ukar jan walt"ayaspati? Chiqansa, jukʼamp uñtʼat religionat apstʼasiñamawa: cristianismo. Cruzan ch"akkatat Diosar iyawsañax llamp"u chuymanïñawa, jan amuyt"kayarakiwa. Chiqansa, jumatï Bibliar iyawssta ukhaxa, Diosax kunjamatsa muspharkaña ukat jan amuytʼkayaruw tuku.
  Ukatx niya taqpach jaqinakarux umampiw umamp chhaqhayatayna - millones de jaqinakaw jiwapxi, ukampis llätunk jaqinakakiw qhispiyasipxi. Jan ukasti, ¿cruzanjja, ¿juru jiwayirinakatak mayiskiti?
  Inas amuychisma: Nayra Testamenton Diosapax wali qhuru jaqiwa, ukampis Machaq Testamentonxa Cristox wali suma chuymaniwa. Ukat aka chiqanx mä qhanpach contradicción ukaw uñjasi. Cheqas Jesusatï Dios Yoqapäspa ukhajja, Sodoma ukat Gomorra markanakaruw phichhantaspäna. Ukampis ukanjja jilïrinaka, wawanaka, warminakas utjarakïnwa. ¿Janit akax jan sinttʼasirïki?
  Ukat yaqha walja uñachtʼäwinakaw qhuru chuymanïñatjja, wali jaya tiempow qellqasispa. Eliseon sapaki wawanakar jiwayatapax wali askiwa.
  Ukhamajj kunsa jaqenakajj creyipjje uka toqet amuytʼañäni. Ukat gobiernojj religionaruw uttʼayaraki. Ukat jichhax religioso fanaticos talibanes ukanakamp nuwasipxi.
  Ukampis jupanakax iwxt"apxiwa - jan kusisipxamti Estados Unidos markax Afganistán markat sarxatapatxa - Rusia markatakix juk"amp jan walipunïniwa.
  Talibán jupanakax mä juk"a samart"asaw Rusia markan amparanakap Ucrania markamp ch"axwäwimp chint"atapat askinak apsusaw mä amtar puripxäna ukat ch"axwapxäna. Ukat ukax waljaniruw yatiyatäna. Ukat Rusia markax qillqantasiñapänwa. Ukat chiqans jupanakan munañaparjama - sinti walja rusa pallapallanakaw Tayikistán markan base ukan jiwapxatayna. Ukatwa Vladimir Putin chachajj yaqha chʼajjwäwir purtʼasïna. Ukatx chuymax, chiqans, sociedad ukanx juk"amp uñisiñaruw tukuwayi jichha p"iqinchirirux. Jaqinakan munasiñapax wali mayjt"atawa. Ukat talibanes jupanakax chiqans taqi kuns chiqaparuw jakthapipxäna. Ukhamarus Estados Unidos markax aka tuqinx kusisitaw jikxatasi - uñisirinakaparux maynit maynikamaw ch"axwawayxi. Ukat jaqinakax Biden tuqitx akham sañ qalltapxäna: mä yatiñan chuyman jaqi. Kunjamatixa, kunjamsa wali yatiñampi taqi kunsa wakicht"äna.
  Chiqansa, ¡jachʼa maraninakax janiw anattʼañatakisa yatiñanïñatakisa jarkʼkiti!
  Elizabeth kullakajj wasitatwa chʼiyar chʼiyar jaqontäna, cheqansa, qʼala kayunakapampiw wasitat chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar jaquntäna. Juyphi pachanx tank ukanx wali junt"upuniwa. Ukat jallupachanx chiqpachans Tayikistán markanx wali junt"upuniwa.
  Imill wawaxa aptasinwa q"ucht"äna:
  -Ukaxa jaya, jaya, jaya, .
  Ch"axwañani, talibanes ukanakar t"unjañani...
  Ukax jaya, jaya, jaya, .
  ¡Chʼaxwäwinxa qullu pataruw tʼijtxañama!
  Ukhamäspawa, lurasispawa
  Ukax chiqpachansa chiqawa, chiqawa...
  Awisax ukhamäkchisa
  ¡Africa markar puriñkamaw puriraksna!
  Ukat África markanx precios ukanakax wali jach"awa,
  Ukat África markanx qullqix akham jach"awa!
  Hipopótamos ukanakax juk"ampiw jilxattapxi
  Ballenas espermatozoides ukanakax jan ch"amanïxiwa...
  Ukat jaqinakax loronakar uñtatawa,
  ¡Alaxpachar chiqak sarañamawa!
  Ekaterinax mä sonrisampiw uñjäna, tank joystick botón ukar escarla chuchupampiw ch"allt"äna:
  - ¡Kunas jumanakan jan suma suyt"äwinïñaw utji!
  Elizabeth kullakajj colerat akham sänwa:
  - Jilïr irpirix discapacitado moral ukhamarak rogue ukhamächi ukhaxa, ¡kuna kusisiñas apnaqatanakapax utjaspa!
  Elena kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jïsa! ¡Jan walt"awinakax qalltawayiwa sapxiwa! Ukampis ¡chiqpachans sinti suertew Putin-ar sinti atinisiñapatak yanapt"äna!
  Elizabeth kullakajj chʼiyar chʼiyar pʼeqep pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jisa, nayax sapa kutiw amuyirïta, mä jaqirux janiw sinti suerte churatäkaspati - jupax janq"u kawalluruw muyunti, uka arunxa, qutax jupatakix qunqurkamaw sasaw iyawsañ qallti. Ukat uka qhipatxa, Diosar tukuñ munir chuymankipstat warmir uñtasita, ¡janiw kunampis tukuykiti!
  Catalinax akham sasaw iyaw satayna:
  - Jïsa! Putin jupax sinti suertenitaynawa, ukat ukax juparux jan walt"ayawayiwa. Kunjamsa fortunax nayrax Napoleona, Hitler, Iván el Terrible ukanakar munasïna, ukat jupanakat jithiqtarakïna.
  Eufrosina kullakajj akham sänwa:
  - Nicolás II jupax wali jan suertenirakïnwa, ukampirus uka pachparakiw suma chuyman ukat suma reyïnwa. Amuyt"añataki, Japón markamp ch"axwañanx mä juk"a suertenirakïnwa sasaw amuyta. Amuyt"añataki, almirante Makarov jiwaspa ukhaxa, taqi kunas mayjäspawa. Ukat almirante Makarov chachajj walja jan amuykañ coincidencianakatwa jiwjjäna. Mä kunatsa, janiw tʼunjir jaqenakajj minanak qʼomachapjjañapatak maykänti, ukat janiw khitis jupa aynachankir jaqenakas ukham orden churkänti. Ukat uka minajja, jukʼampejj rusa markankirïnwa, ukat uka jachʼa nuwasiñ barcojj janiw mä minat chhaqtjjañapäkänti. Ukat aka tuqinx almirante Makarov jupax qhispiyasispawa, kunjamatix, sañäni, Kirill Romanov jupax qhispiyatäspawa.
  Elizabeth kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Jïsa, Nicolás II-takix mä jisk"a suertex Rusia markarux juk"ampiw churaspa, mediocre Vladimir Putin-atakix walja suertet sipansa! Amuytʼañataki, almirante Makarov chachajj lamar qotanjja, jukʼa wila wartäwinakampiw japonés jaqenakarojj atipjaspäna, ukat samurai sat jaqenakamp chʼajjwañajj janiw walja sacrificionak aptʼaskaspänti. Ukat Rusia Zarista Japón markamp chʼaxwäwin atiptʼaspäna ukhaxa, Nayrïr Jachʼa Chʼaxwäwix janiw paskaspänti. Ukhamajj ¡imperial ejercitopan autoridadapajj wali jachʼäspawa ukat alemanonakajj janiw guerra yatiyañ atinasipkaspati!
  Elena kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Inasa! Makarov sapakix Japón markamp ch"axwañanx jan walt"awinaka ukat jan wali suertenakax janiw tukuskiti. Uñisirix wali ch"amanïtaynawa, ukampis iyaw sañajawa. Ukampis mayni tuqitxa, Oslyabi sat chʼaxwañ barcotï jan ukham jankʼak chhaqtkaspäna ukhaxa, Tsushima sat chʼaxwäwinxa uka escuadrón ukax Vladivostok markaruw qʼal pʼakjasispäna! Ukat ukhamatwa Japón markamp chʼaxwäwix jan sumäkänti!
  Eufrosina kullakajj akham sänwa:
  - Ukampis 1945 maran Japón markamp ch"axwäwix muspharkañ jasakiwa ukat sumakiw tukuwayi. Japón markax suertepax tukusxaspa ukhama. Ukampirus, ay, Stalin jupan atipt"asitapax comunistas ukanakaruw China markar apnaqañapatak puriyatayna ukat mä jach"a ch"aman ukat jan walt"ayir imperio ukaw uñstawayi, ukax niyaw Brezhnev jupan apnaqata URSS markarux atacatayna. Jichhax China markax mä amigor uñtasakiw uñt"ayasi. Ukat jupax Ural uksaruw uraqinak khuchhuqañ muni.
  Catalinax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa! Ukapachax japoneses ukanakax atipt"apxaspäna ukhax China norte uksanx Rusia Q"illux utjaspawa, ukatx Ortodoxia ukax Imperio Celestial uksaruw purispäna. Ukat ¿kunas Eje ukax Stalin chachan japonés ukanakar jank"ak atipt"atapatx jikxatäna? ¡Mä imperio ateo ukan yurïwipa, ukat Rusia markamp fronteranakan mä jach"a monstruo!
  Elizabeth kullakajj kisunakap qhantʼayasaw akham säna:
  - Ukatxa cristiano Diosar iyawsañani. Japón markar atipt"añax walja machaq tunka millones ortodoxo iyawsirinakaruw churaspa. Jan ukasti, Rusia markanx Diosar jan iyawsir mä agresivu régimen apnaqañ qalltäna. Ukat ukat wila wartäwix estalinista ukax China markaruw ateísmo ukar puriyatayna. Ukat Mao sat chachan jan sinttʼasir imperiopaw uñstäna. ¡Chiqpachansa janiw kuntï Diosax munkäna uk amuykti!
  Elena kullakajj akham sänwa:
  - Jan ukax janiw kuna Diosas utjkiti! ¡Biblian siski ukat sipansa Supayajj jukʼamp chʼamaniwa, jan ukajj Taqe Chʼamani Diosan amtanakapajj janiw jiwasatak amuyañjamäkiti!
  Eufrosina kullakajj akham sänwa:
  - Jilapachaxa qhuru reyinakaxa juk"ampi suma sarnaqapxi! Ukax mä sapa excepción ukhamäspawa, inas Alejandro Nayrïr - mä yatiñan, suma chuymani, liberal zar, mä caballero, janiw mä ch"uspa atipt"irjamäkänti. ¡Ukat mayachtʼasisaw sum sarnaqapjjta!
  Elizabeth kullakajj akham sänwa:
  - Ukatxa Catalina Payïrixa janiwa qhuru, jan wali apnaqirita uñjatäkänti, ukhamaraki wali suma irnaqirirakïnwa. Chiqansa, jupax qʼañu warminïnwa, ukat jila partex janiw taqpach suma jaqïkänti. Jupax yapuchirinakarux uywirinakapat quejasipxañapatakiw jark"äna. ¡Ukham jan wali jaqirux walja suerte churatapax wali muspharkañawa!
  Elena kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jïsa, ukatxa ¡cristiano Diosar iyawsañani! ¡Kunapachas jan wali jaqinakax jan wali jaqinakax jukʼamp sum sarnaqapxani!
  Catalinax wali colerat q"ucht"äna:
  Akapachax nuwasiñanakaruw samart"i
  Volcán de rage ukax mä jach"a thakhinjam mistuski...
  Uka tensión ukax wali jach"awa, .
  Llakisiñampi ukat axsarañampiw sartasi, .
  Ajjsarañakiw amigonak churistani,
  Llakisiñakiw irnaqañamatak chʼamañchtʼtamjja, .
  Ukatwa jukʼamp jukʼamp munarakta
  ¡Hiperplasma ukax jaqinak taypinw phallawayi!
  Elizabeth kullakajj mä jachʼa jachʼa tukusaw akham säna:
  - Jisa, Genghis Khan jupax mä jan wali pagano ukhamänwa. Jupax janiw liyiñsa qillqañsa yatkänti, ukampis chikat uraqpacharuw apnaqäna. Musulmananakas cristianonakas jupamp nuwasïwin atipjapxäna. Ukat jisktʼajj akawa: ¿kawkhansa Taqe Chʼamani Diosajj uka tiempon utjäna? Ukat kunatsa mongoles sat jaqinakan paganismo sat yupaychäwipax Monoteísmo: islam ukat cristianismo sat yupaychäwir atipjäna?
  Eufrosina kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Ukhamaraki, maynixa jiskt"asispawa: ¿kawkhansa Taqe Ch"amani Diosax jikxatasïna kunapachatix Cainax Abelar jiwaykäna ukhaxa? ¿Kunatsa jaqin sarnaqäwipan nayrïr jila kullakanakar jiwayañ chʼaxwäwix utjañapatak jaytäna?
  Elena kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Jïsa, jan tukuskir ch"axwapxasmawa, ukampis ¿janit Diosax utjatap uñacht"ayapkätati, janirakiw utjatapsa uñacht"ayapkätati?
  Ekaterinax akham sänwa:
  - Jesucristot wal pächasta. Uka jan wali, aynacht"at judionakax Anatoly Kashpirovsky ukham ch"aman, yatiñan hipnotizador ukarux mesias sasaw pantjasipxaspa ukat diosaruw tukuyapxaspäna. Anatoly Mikhailovich chachan milagronakapan estadísticas uñakipt"apxäta ukhaxa, ¡jupax Cristot sipan juk"amp thayawa!
  Eufrosina kullakajj jachtʼasisaw qʼochüna:
  - Diosax juykhunakarux nayranakap jist"arañapatak churpan,
  Ukat chiqañchañaw qhipäxarux jorobadas...
  Jisa Diosa, mä jukʼa Diosäñamawa
  Ukampis ¡janiw mä juk"a ch"akkatatäkasmati!
  Ukat imillanakax wasitat talibanes ukanakamp nuwasipxatayna. Botones de joystick ukanak q"ala kayunakapamp ch"allt"asax walja Mujahideen ukanakaruw khuchhuqapxäna ukat chiqpachans lotes ukanw uñstayapxäna. Barba talibanes ukanakax ametralladoras ukanakamp jiwayataw jiwapxatayna, ukat jach"a ch"axwañ proyectil ukanakampiw jiwapxatayna. Wali kusistʼañanakaw utjäna, religionat jan wali jaqenakaruw walja jaqenakar tukjapjjarakïna.
  Ukat akax Alenkax suma imill wawanakan batallón ukampiw jikxatasi, jupanakax Tayikistán markanx thaya, juyphi pachax utjkchispas, q"ala kayukiw talibanes ukanakarux atacapxi.
  Chiqansa, jiskʼa faldanakanïpxiwa, ukat Kevlar armadurax cuerponakaparuw chʼuqtʼi .
  Suma uñnaqt"aninakax ataque ukar t"ijtapxi, ukat q"uchupxi:
  - Jan wali talibanes ukanakax qalanak patxaruw jalnaqapxi,
  Ukampis imill wawanakax juk"amp thaya...
  Juparux napalm ukamp jawq"japxam
  ¡Jiwasax suma sarantäwip jach"añchañäni!
  Ukat imill wawanakax perla kisunakampiw lliphipipxani.
  Ukat ukjatx Anyuta, q"ala kayunakapampix mä guisante explosivos ukamp Mujahideen ukar jaquntani. Ukat jupax talibanes ukanakarux kunayman tuqinakaruw ch"iqiyani, pusinirunakjama.
  Imill wawaxa aptasinwa q"ucht"äna:
  - Jach"a Awki Markaru jach"añchaña, jach"añchaña, .
  Tanques ukanakax nayrar sartasipki...
  Imill wawanakan jaljawinakapax bikini, .
  ¡Rusia markar aruntt'apxsma!
  Wila ñik"utan Allax barba uñisirinakaruw ninamp phichhantaraki, jupanakarux khuchhuqaraki ukat q"ucht"araki:
  - Rus' larusitayna aka talibanes,
  Taqi pachanx, ukatwa Rus-anx!
  Ukat imill wawax uka apt"asisaw mä jiwayir limón Mujahideen ukar q"ala kayunakapamp jaquntarakini. Ukat uñisirinakarux taqi kunayman tuqinakaruw ch"iqiyaraki.
  Ukat kunjamsa pulmonanakap patat sillpʼi.
  Walja tunka cuervonakaw muspharapjjäna. Chuyma usump usuntasax talibanes ukan p"iqip ch"uqt"at p"iqiparuw jaquntapxäna, ukat cuchillompiw ch"ankhachapxäna. Uka qhipatxa, uka nuwasirix akham sänwa:
  - Aka tuqitxa wali ch"axwañaw utji,
  ¡Nayax amuyta, ukax mäkiw clase superior ukhamäni!
  Nayax talibanes uñt"twa, atipt"añäni
  ¡Chiqpachansa, ¡jiwasat sipansa mä jachʼa jachʼa tukur querubón ukaw utji!
  Maria, yaqha imilla bikini isimpi isthapt"ata, apthapisinxa sillp"i. Ukat qʼala kayunakapampix wali jachʼa jiwayir chʼamampiw uñisiriparux jaquntäna, ukax wali tʼunjir jiwañ regalowa. Jupax talibanes ch"axwirinakaruw ch"iyjatayna ukat cooed, kisunakap q"ala ch"iyjasa:
  - Rusia markanxa mä jach"a niebla ukaw utji,
  Ukat talibanes ch"axwirix País ukar jank"akiw puri!
  Chiqpachans Olimpiadas ukax mä heroe imillawa. Jupax jach"awa ukat pachpa pachanx ñik"utapax ch"uxña ch"uxñarakiwa. Ch"axwirix luxus caderas ukat ch"aman abs ukaniwa, ukax chocolate barras ukanakamp uñt"atawa. Ukhama, chiqpachansa janiw khitis ukham animalarux saykatakaspati.
  Ukat ukhamat jupax ch"aman, musculoso, q"ala kayunakapampix mä taqpach barril explosivonak apthapisinx talibanes ukar jaquntawayi. Ukat aka barrilax wali jach"a, jiwayir jank"akiw t"ijtäna. Ukat kunjams Mujahideen ukar ch"allt"ani, chiqpachans jupanakarux t"unjañataki.
  Ch"axwiri-heroe ukax kusisitaw katuqatayna ukat q"ucht"atayna:
  Ukat Murov patat alaxpachax ñik"ut mururt"atawa,
  Qhana alwax sartaskiw...
  Jiwasax Ilya Muromets phuchhanakapjamawa,
  ¡Janiw inamayäkänti chʼamanïpjjatapat jachʼañchasipjjatapa!
  . 7 JAQTHAPI.
  Chiqansa, talibanes ukanakamp nuwasiñax ukat jiwayañax juk"amp kusiskañawa, ucraniano jilanakamamp nuwasiñat sipansa. Akanxa nayax amuyta taqiniw iyaw sapxani jilanakar jiwayañax juchawa. Ukat Vladimir Putin jupax niyaw qhanpachax rusa pallapallanakan jawsata - Vovka-Cain!
  Olimpias sat chachajj wali colerat qʼochüna:
  Walikiwa, ¿qhawqha jilatanakarus jiwayasma?
  Taqi kunat sipansa, iyawsapxita, jaqix kusisiñatakiw yuriwayi...
  Taykaxa janiwa wawaparuxa nayraqataru sarxañapakiti, .
  Ukat ¡juyphi pachanx ch"axwäw pachanx jan wali pachax utjarakiwa!
  Uka qhipatxa heroico imillax pulmonanakaparuw wali ch"amampiw samaqt"ani ukat silbato lurarakini. Walja patak cuervonakax jankʼakiw chuyma usump usuntapxi ukat desmayasipxi. Ukat wali ch"ullqhi chupanakapax alayaruw t"ijti ukat talibanes soldadonakan p"iqi ch"akhanakap ch"uqt"apxi, jupanakax rusa soldadonakan posición ukanakaparuw nayrar sartapxi.
  Olympias, cuervos ukanakarux silbatonakampi jaquqanisa ukat musphataw jaquqaniwayi, ukax apthapisinx chillqt"awayi:
  Ta, ta, ta - ch"uqi ch"uqi, .
  Aka, ukan, ukan - ametralladorax ch"allt"atawa!
  Talibán ejercitox taqpach atipt"atawa,
  ¡Ukat janiw khitis imill wawanakan ejercitopar atipkaspati!
  Marusyax nayrar sartasir talibanes pallapallanakaruw pallapallanakamp jiwayaraki. Colerasiñapa ukat jach"a clase uñacht"ayi. Ametralladorapax Mujahideen ukan taqpach filanakaparuw khuchhuqawayi.
  Imill wawax q"ala kayunakapamp jiwayañ regalo jiwayir jaqiruw jaquntäna. Mä masa talibanes ch"axwirinakaruw jaquqaniwayi, ukat chhuxriñchjasiwayi:
  - Ch"axwawi tuqita clásicos, .
  Akax mä imill wawar q"ala kayuni sarnaqañapataki...
  Phuchanaka, yuqall wawanaka, .
  ¡Taqiniruw anattʼañar tukuyañäni!
  Ch"axwirinaka ukat chiqans suma uñnaqt"ani.
  Matryona, talibanes ukar ch"axwasa ukat q"ala kayunakapamp t"unjañ regalonak jaquntasa, chillqt"asi:
  - Bikini ukankir imill wawanakar jach"añchaña,
  Jupanakax Mujahideen ukanakaruw atipt"apxi...
  Imill wawanakax q"ala kayuniw cuchillonakanipxi,
  ¡Chika uru manq"añatakis ukham atacapxi!
  Mä imill wawax jisk"a cinturani ukat luxus caderas ukaniwa, ukax talibanes ukar jak"achasir jaqiruw ch"axwayi. Ukjja wali yatiñampi ukat cheqaparjamaw luraraki. Jupasti mä césped khuchhurirjamaw khuchhuqasi ukat qʼochurakiwa:
  - Imill wawaxa mä polka thuqt"askäna, .
  Uka césped ukanx nayrïr pachanakanx...
  Chuyma ch"iqa tuqiru, chuyma ch"iqa tuqiru, .
  ¡Akax polka Karabas satawa!
  Ukat jichhax nuwasir jaqix wasitatw q"ala kayunakapamp uñisiriparux mä jiwayir jaqir jaquntani. Ukat jupax walja talibanes ukanakaruw jiwayani.
  Aka chiqanx Victoria ukat Verónica jupanakax ch"axwapxi. Panpacha imill wawanakax wali thayapxiwa. Ukat wali chiqaparuw chʼaxwapxi.
  Victoriax q"ala talonapampiw t"unjañ regalox jiwayir ch"amampiw jaquntäna. Walja dushmannak chʼiyjäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - Qullqix billetera ukan ch"amakt"aski, .
  Capitales ukanakax ch"amanchasipki...
  Ukat ruso arunx - .
  ¡Qullqix maná sañ muni!
  Yaqha imill wawax escarlata chuchupampiw mä boton chʼalltʼäna, ukax mä ecografía istʼayir uñstayäna, ukat thaya taypin tʼijtʼasaw khitäna. Ukat niyaw waranq waranq cuervonakax talibanes ukan p"iqip ch"uqt"at jaquqanipxäna. Ukat jupanakar punchuñäni.
  Wila ñik"utan tawaqux akham q"ucht"äna:
  Rusia markax Mujahideen ukan atacatawa,
  Afganistán markanx walja jaqinakaw utji...
  Afganistán markanx achachilanakax jupanakatak ch'axwapxirïna , .
  Jichhax wali axsarkañ talibanes ukanakax espadap jach"ar aptawayi!
  
  Ukampis qʼala kayuni imillanakax janiw aynachtʼapkiti,
  Jupanakax uñacht"ayapxaniw jasakiw jach"a clase...
  Jupanakax armada talibanes ukampix wali ch"amampiw ch"axwapxi,
  ¡Ukat ajayurux nayraparuw chʼalltʼapxäna!
  Ukat qʼala kayunakapamp nuwasir jaqix jiwayañ chʼamampiw tukjañ regalonak jaquntani. Ukat taqiniw jupat katuqapxi.
  Alicia ukat Angelica jupanakax talibanes ukanakarux francotirador ukanakamp ch"axwapxi. Ukat wali chiqaparuw uk lurapxi. Ukat ukham chiqaparuw ninamp phichhantapxi.
  Aliciax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  Dushman ukatakix mä ataúd ukaw utjani , .
  K"umara jakasiñatakix...
  ¡Imill wawanakax juyphi pachanx q"ala jan isin t"ijt"apxi!
  Ukat jupanakax Mujahideen ukanakamp qhipäx p"akjapxi!
  ¡Ukat nuwasirinakax mäkiw laxranakap uñachtʼayapxäna!
  Ukat ukat Aliciax ch"axwantäna, mä escarlata chuchumpiw boton ch"allt"äna. Ukat tunka payan talibanes ukanakaruw t"unjawayxi.
  Aliciax uka apt"asisaw chillqt"asïna, kisunakap qhant"ayasa:
  - Awki markataki ukhamaraki qhispiyasiña tukuykama,
  Q"ala kayuni imillanakax bikini ukankapxi
  Jumanakax ukham heroínas ukhamäpxtawa...
  ¡Chuymanakar mayachtʼat thuqtʼayaña!
  Angelica kullakax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Mayaki thuqt"apxañani! ¡Akax wali jach"awa!
  Maria Kolesnikova jupax reina de los elfos ukhamaw activos ukat agresivos ordenanak churaraki. Jupax jan axsartʼir ukat jan axsartʼir tawaquwa.
  Jupax jutïr pacha ukat ch"axwäw uñji, Rusia Tayikistán markan talibanes ukanakamp chika.
  Ukampis akax taqpach wali sumawa. Ukat qhanaw wila wartäwi ukat wali ch"axwañanïnwa. Talibán ukamp qalltawayi 2023 maran jallupachan ch'axwawix juk'ampiw jilxattawayi .
  Talibán ukat Rusia ukanakan ch"axwäwipax sarantaskakiwa. Afganistán markanx walja jaqinakaw utji, walja wayn tawaqunakaw utji - manq"at awtjata, colerata, agresivu.
  Ukat jupanakax Tayikistán markan ch"axwapxi, Rusia markan amparanakapax Ucrania markan ch"axwawimp chint"atawa, ukax jilpach uraqpachanw yanapt"ata.
  Ukat talibanes ukanakax uka tuqit askinak apsusipxi.
  Ukampis wali q"ala kayuni ukat suma imillanakax rusa tuqin ch"axwapxi. Chʼaxwäwinakax oladanakjamaw juti.
  Natashax Mujahideen ukarux ch"axwayi. Jupanakax mä ch"aman ametralladora dragón apnaqapxi. Ukat talibanes ukanakarux balas ukanakamp jaquntawayi.
  Ukat imill wawanakar ch"allxtasaw jaquntasipxi. Mä helicóptero ruso ukaw utapan lurat antiaéreo arma ukamp jaquqaniwayi. Jupax talibanes ukanakan jiwayataw uñjasiwayi. Chiqansa, helicóptero ukanx janiw imill wawanakax utjkiti, jan ukasti chachanakaw utji, ukat janiw jupanakat sinti khuyapt"ayasktati.
  Ukat Natasha kullakajj mä imill wawawa ukat qʼala kayukiw bikini uchasi. Ukat niya qʼala jan isinïxäta ukhaxa, janiw khitis jarkʼkätamti ni jarkʼkätamti.
  Natasha kullakajj jiwayañ chʼamampiw cincelat kayunakapamp qʼala kayunakapamp tʼunjañ regalo jaqontäna. Jupax talibanes ukanakarux kunayman tuqinakaruw ch"iqiyatayna ukat q"ucht"atayna, perla kisunakap uñacht"ayasa:
  Akax juyphi, juyphi, juyphi, .
  Mä akatjamat qalltawayi...
  Q"añuchata, q"añuchata - .
  Qharürojj jukʼamp sumäniwa
  ¡Qharüru, qharüru, qharüru!
  ¡Ukat jichhax machaq maraw purini!
  Chiqpachansa, Tayikistán markanxa, machaq mara jayp"urux chhijchhiw purïna. Ukat jichhax rusa imillanakax q"ala kayukiw, cinceladas kayunakap ch"uqi taypin jaytapxi, ukat wali suma uñtatawa.
  Zoyax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  Maya pä Kimsa - .
  ¡Procesadores ukanakam pichthapipxam!
  Pusi, llätunka phisqa, .
  ¡Lapta anatt'ir sarañäni!
  Ukat imill wawax qʼala kayunakapampix jiwayañ chʼamampiw jiwañ churäwip lanzani.
  Zoyax uka apt"asisaw q"ucht"äna, kisunakap q"al ch"allxtasa:
  Maya pä kimsa pusi phisqha, .
  Uka conejitox mä sarnaqir mistuwayxäna...
  Akax mä imill wawaw t"ijt"aski
  ¡Mujahid jilataruw jiwayapxi!
  Ukat Zoyax uka apthapisinx jach"a lakap uñacht"ayäna.
  Ukampis Agustín chachajj nina pʼeqtʼaraki. Uka kasta tawaqux janiw juk"amp thayañjamäkänti. Ukat jiwayañjam jach"a jach"a tukusaw qillqt"i. Mujahideen ukarux jan ina ch"usat ceremonia ukampix sawuraki. Uka qhipatxa q"uchuñ qallti;
  Ukax qhipäxanx inamayakiwa - .
  Pallapallanakan ardor ukax janiw yanapt'kaniti ...
  Ukhama, janitix junt"u umax utjkchixa, .
  ¡Qhipankirinakax uñisirinakaruw chika uru manq"añatak sarapxani!
  Ukat wila ñik"utan Agustín ukax panpachaniw t"unjañ regalo apsu ukat jaquntani, q"ala kayunakapampi. Ukat chiqansa, walja dushmananakax chʼiyjatäniwa, ukax wali axsarkañawa.
  Chiqansa, Agustín chachax janiw qʼuchtʼañ aptʼaskänti:
  Nayax q'ala jan isinïtwa
  ¡Uka pampan salt"asiwaytwa!
  Ukhamaw pampa taypin salt"asiwayi ...
  ¡Kulatsky jilatajj qʼochtʼarakïnwa!
  Ukat imill wawax zafironakampi ukat lliphipir nayranakap apsuni. Ukat nayranakapajj wali sumawa. Ukat arux wali qhurupuniwa. Ukat ukhama ágil, ukat ukhama groovy. Suma, ukax mä kasta juyphi naranja ukhamawa.
  Svetlana kullakax ch"axwawayaraki. Ukat qʼala kayunakapampix tʼunjañ regalonak jaquntaraki. Ukanakax wali jiwayir ukhamarak t"unjiri.
  Ukat uka jak"anx talibanes ukanakax mä tank ruso ukarux apthapipxäna ukat jaqunuqapxäna. Ukat Rusia markankir ejercitopan autopajj chʼiyjañ qalltäna, ukat nuwasiñ yänakajj phallawayjjänwa. Ukat wasitat jaqinakax jiwapxi.
  Ukampis Svetlanax janiw q"añut uñt"at chachanak munaskiti. Jupanakarux t"aqhisiyataw uñjasipxañapa. Ukat imill wawax aptasin q"ucht"äna:
  Chacha, chacha, chacha, .
  Jumax jach"a brutos ukhamakïtawa
  Kunapachatixa imillanakaxa jiwayapxi
  ¡Uka uraqix wal q"umachapxi!
  Chiqansa, talibanes ukanakax uywanakawa.
  Mä kutix mä suma imill scout ukarux katjapxäna. Ukhamajj qalltañatakejja, juparuw irpapjjäna ukat estante patjjar jaqontapjjäna. Amparanakajat articulacionanakap tʼijtʼayapjjäna, ukajj wali llakkañänwa.
  Ukat uka tawaqun qʼala kayunakapxa bloquenakampi warktʼatäpxänwa, uka bloques ukanakax tobillonakaparuw chintʼapxäna. Ukat uka aptʼasisaw qʼala suma kʼachachtʼat suelanakap manqhan nina naktayapjjäna.
  Rusia tawaqux wali chuym usuyataw uñjasïna. Talibán jupanakax janïr talonanakap frit"kasax kayunakap aceitempiw apthapipxäna ukat ch"allt"apxäna. Ukat ukhamatwa suelapax jukʼat jukʼat nakhantäna, ukat wali llakitaw jikxatasïna. Ukat imill wawax jacht"asisaw arnaqasïna. Ukat talibanes jupanakax qhipäxapar ukhamarak ladonakaparux mä chivompiw jawq"japxarakïna. Ukatxa jukʼamp tʼaqhisiyañwa amtapxäna. Mä wila q"añu alambre apsusipxäna ukat suma uñnaqt"an warmirux qhipäxaru ukat pechopar jawq"jañäni.
  Ukat kunjamsa chuym usuyasi. Yämas kunapachatix talibanes jupanakax rusa imill wawapan escarlata chuchup wila q"añut pinzas ukanakamp t"ijtayañ qalltapxäna. Ukat wal jachäna.
  Ukat destacamento talibanes ukan jilïr irpiripax t"aqhisiyat loco ukhamakiw jikxatasïna. Ukat quri kisunakapsa q"ala ch"uqt"asïna.
  Rusia tawaqux jaysañatakix thuqt"asïna. Ukat qʼala kayunakap pʼakjañ qalltapjjäna. Ukax wali llakiskañawa. Ukat uka tawaqux wali axsarkañ jan aguantañjam llakit desmayasxänwa.
  Ukampis talibanes ukanakax t"aqhisiyasipkakïnwa. Nayraqatxa, mä cubo hielo uma warantasisaw imill wawarux jupanakpachar irpapxäna. Ukat ukat cuerpoparux sensores ukat electrodos ukanakaw uchapxäna.
  Uka qhepatjja, pä yuqall wawanakaw dinamo pedalear sarañ qalltapjjäna. Corrientex sarantaskakiwa ukat imill wawax infierno usump ch"allxtasïna. Ukat chiqpachansa kunapachatï cuerponkkäna ukhaxa
  Descargas eléctricas pasa , ukax axsarañawa, uka aru tama caballos ukanakax jank"akiw pasapxi. Ukat chiqpachansa, kawkïr tawaqus akanx wararini.
  Ukat yuqall wawanakax pedalenak lurapxi, ukat q"ala jan isin tawaqux mä sallqa lobo ukham warari. Ukat chiqpachansa juparux chuym usuyaraki. Ukat uka warariñax jan aguantañjamakiwa.
  Ukat jichha pachat sipansa, talibanes ukanakax rusa imill wawarux talonanakap phayañ yatipxaraki, ukax niyaw jach"a ch"akhanakampi ch"allt"ata. Ukat mä juntʼu alambrempiw qhepäjjat jawqʼjapjjetäna. Ukat wali colerata ukat qhiptʼataw jawqʼjapxäna.
  Ukat uka pachparakiw jak"u jilxatayapxäna. Uka imill wawarux chʼukuñ qalltapxäna ukat jukʼamp jukʼamp pesonak bloquear warktʼapxäna, ukhamat articulacionanakap qʼal tʼijtxañapataki.
  Jilïr bandido talibanes ukax akham q"ucht"awayi:
  Kunjams llakisiña, kuna llakisiñas
  Uka anatt"awix akhamawa: phisqa - cero!
  Ukhamajj ¿kunsa sallqa jaqenakat apsusma? Imill wawanakarux wali qhuru t"aqhisiyapxäna, ukampis janiw sinti sofisticado ukhamäkänti. Ukhampachas electrodos ukanakax Venus ukan purakaparux jaquntatäpxänwa ukat kunjams uka qhipatx uka corrientex apxatäna.
  Talibán jupanakax bárbaros ukanakawa. Ukatwa droganakat katoqapkäna uka qollqempejj China markat mä armada taqpach tankinak alasipjjäna. Chiqans China markax Rusia markan calico aliado ukhamarak amigopawa.
  Ukat talibanes ukanakax uñisirinakarux tankinakapamp nuwasipxäna.
  Ukampis jupanak contrax pusi rusa imillanakax T-95 ukankapxi. Chiqans q"ala kayuni ukat bikini ukankapxiwa.
  Ukat ¿kunas?
  Elizabeth kullakax q"ala kayunakapamp Mujahideen ukarux pallapallampiw ch"axwantäna ukat chillqt"äna:
  - ¡Q'ara Tayka Pachamaman jach'a kankañapa!
  Catalinax talibanes ukanakarux jawq"jarakïnwa , q"ala, muyu talonap apnaqasa ukat jiskt"asirakïnwa:
  - ¿Kuna markasa qarwanakaxa?
  Isabel kullakajj kisunakap qhantʼayasaw akham säna:
  -Chiqpachansa, ¡Rusia!
  Catalina kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  - ¡Nayaxa India markawa sasina amuyasta!
  Elenax dushmans ukanakarux pechopan escarlata chuchupan yanapt"apampiw jawq"jatayna, janïr sujetador apsusisax chhuxriñchjasïna:
  - ¡Nayax elefantenakan markapax África uksankiwa sasaw amuyayäta!
  Eufrosinax q"ala, muyu talonanakapamp pedales ukar ch"allt"asinx akham q"ucht"äna:
  - Jisk"a wawanaka, .
  Janiw kunatsa...
  Janiw África markar mä sarnaqir sarañax wakiskiti...
  África markanx tiburones ukanakaw utji, África uksanx gorilas ukanakaw utji,
  ¡Africa markanx jach"a cocodrilonakaw utji!
  Pusi q'ala kayuni imillanakax q'ala chuchuni, ch'iyar ch'iyar chuchuni, q'uchupxäna.
  Jupanakax ch"akhupxätamwa
  Jawq"jaña ukat chuym ust"ayaña...
  ¡Wawanakax janiw África uksanx sarnaqir sarapkiti!
  África markanx mä lunthataw utji
  África markanx mä jan wali jaqiw utji
  África markanx mä axsarkañ Barmaley ukaw utji!
  Ukax jumaruw ch"akhupxätam
  Jawq"jaña ukat chuym ust"ayaña...
  Wawanakax janiw África uksar sarnaqir sarapkiti,
  África markanx mä jan wali samkakiwa,
  Loco jan wali jaqi
  ¡Barmaley sat chachajj mä akatjamat ukan uñstäna!
  ¡Africa markan t"ijt"i ukat wawanakar manq"antaraki!
  ¡Jïsa wawanaka! ¡Jïsa wawanaka!
  Larusiñax larusiñawa, ukampis kunapachatix talibanes ukanakax niya tunka pusini marani mä rusa waynar katjapxäna , juparux wali askit uñjapxäna. Nayraqatax qʼañunakap apsusaw estante patxarux warxatapxäna.
  Ukatxa, turbante isimpi ukat barbampi dushman sat jaqix mä junt"u hierrompiw mä varampi q"ala, musculoso janchipar phichhantañ qalltäna.
  Ukatx talibán verdugox mä wila hierro warawaraw waynan q"ala pechopar apanïna ukat ukaruw ch"allt"äna.
  Uka waynax wali llakitaw arnaqasïna ukat janiw kuns amuyasxänti. Uka qhipatxa uka waynax amuyt"asiwayxänwa. Ukat qʼala qʼala, niya wawar uñtat kayunakapjja, estacanakaruw chʼalltʼapjjäna. Ukat bloquen ganchonakar pesonak warktʼañ qalltapjjäna. Ukat wali llakiskañänwa. Uka waynan jiskʼa cuerpopajj wali chʼamañchtʼatäjjänwa, ukat uka waynajj cheqapuniw jachäna .
  Rusia waynax t"aqhisiyataw uñjasiwayi. Kayunakan qʼala chʼakhanakaparojj aceitempiw jawqʼjapjjäna. Ukat uka qhipatxa, jupanakan manqhan nina naktayapxäna.
  Ukat kunjams uka qhipatxa uka wawax sallqa arnaqasïna. Jïsa, wali llakiskañänwa.
  Uka waynax arnaqasiskakïnwa, ukat talibanes ukanakax mä chivompiw jawq"japxäna.
  Ukatxa, ganchonakampiw uka waynarux costillanakapat katjapxäna. Ukat mayampiw manqhat anqaru qʼal turkapjjäna.
  Uka qhipatx talibanes ukanakax akham q"uchupxäna:
  Taqi jan iyawsirinakaruw t'unjañäni,
  Jupanakax wayn tawaqunakäpxpan...
  Akax mä querubón jiwasanakxarux utji,
  ¡Taqiniruw tabla ukar uchañäni!
  Uka qhipatxa Rusia markankir waynax junt"u pinzampiw p"akjatäna, taqpach kayunakap q"ala kayunakapan p"akjatäna. Ukat talibanes jupanakax juk"at juk"at lurapxäna, ukhamat uka munat waynar juk"amp llakisiyañataki . Ukat ukatsti janq"u q"añu pinzanakampiw wayna ch"axwirin costillanakap p"akjañ qalltapxäna.
  Ukatwa ukanak pʼakjapjjäna, ukhamat uka waynan mä costillapas jan utjañapatakejja. Ukat uka waynax wali llakitaw jiwxäna.
  Janïr jiwkasax Mujahideen jupanakax uka waynan bolanakap t"unjapxäna. Ukat wali llakiskañänwa.
  Ukañkamax Anastasia Witcher kullakax talibanes ukanakarux ataque avionanakampiw atacatayna. Jupajj cohetenakampiw apnaqäna. Jupajj qʼala kayunakapampiw joystick sat botonanak chʼalljjtayasïna ukat akham sasaw qʼochüna:
  Jilïr ukat jach"a ukat jach"a
  Fuhrer ukax nayrap jach"anchayäna...
  Awisax jiwasan tejas ukanakax thayampiw thayt"ayasi, .
  Ukampirus, ¡talibanes ukanakax janiw jilïr jaqinakäpkiti!
  Akulina Orlova kullakax uñisiriparuw ch"allt"araki. Jupax wali chiqaparuw uk luraraki, ukat escarlata pecho chuchupampiw botón ukar ch"allt"i. Ukat mä avión ruso ataque ukax uka jak"anw phallawayi. Ukat jupax talibanes ukan jiwayir regalo ukampix kusisitaw jikxatasïna. Inas China markan lurat kunas utjchispa. Ukat ukax q"ala jan walt"ayapxätamwa.
  Akulinax akham sasaw q"ucht"äna:
  - Mä jaqix ataúd ukar chiqak saraspa ukhaxa, .
  Jakañ jark"aqaña ukhamat...
  ¡Q"ala kayuni imillanakäpxam!
  Ukat nuwasir jaqix larusiniwa, larusirakiniwa. Chiqansa, juyphi pachas utjkchixa, imill wawan kayunakapax janiw kuna zapatos uñt"apkiti. Ukat talonanakapajj muyu ukat cheqapuniw qhantʼi. Aka imill wawax mäkiw super.
  Ukat chuchupan chuchupax wila ch'uxña, iglesianakan p'iqipjam lliphipi. Akax nuwasir tawaquwa, sañjamawa.
  Jisa, jupax janiw chachanakarux munaskiti. Kusisiñatak lakapsa apnaqkchisa. Chiqansa, yaqha tawaqun fresa chuchupampi llamktʼañax wali askiwa. Jach"a lurañataki.
  Akulina ukax aptasin q"ucht"asi:
  Aka q"ala kayuni imillatxa
  Janiw armañjamäkänti...
  Uka pavimento qalanakjamaw amuyasïna
  ¡Jupanakax llamp"u kayunakan ñik"utap t"aqhisiyapxi!
  Ukat Akulinax zafiro nayranakap apthapisin liwxatani.
  Akax jupax jach"a nivel ukat clase ukan imill wawawa.
  Ukat Margarita Magnitnayax mä piloto ukhamarakiwa. Panpachaniw imill wawanakax maynit maynikam uñkatasiñ munapxi ukat chuchup llamktʼañ munapxi, rubí sat quqanakar uñtataw lliphipipxi.
  Ukampisa, janirakiw chachanakarus apanukupkiti.
  Suma, ukañkamax Margaritax apsuñapawa ukat Mujahideen ukarux jach"a jiwayir ch"amampiw ch"allt"ani.
  Ukatxa akham sasaw qʼuchtʼani:
  ¡Ay, kuna kayunakas utji!
  Kunjams wali suma...
  Jan axsaramti, wawa
  ¡Telefonoman numerop qellqtʼasim!
  Ukat Margaritax lakap uñacht"ayarakini. Jupax wali nuwasir tawaquwa.
  Ukat qʼala kayunakapajj jiwayañ regalonak apayani.
  Akulina Orlova kullakax larusisaw q"ucht"awayi:
  - Margarita, ventanaxa jist"aratawa, .
  ¡Margarita, ¿kunjamsa taqe ukanakajj pasäna uk amtasta!
  Anastasia Witchakova kullakajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - ¡Jïsa warminaka! ¡Taqi kuns luraraksnawa ukat uñisirinakasarux qʼal chhaqtayañäni!
  Ukat imill wawanakax coro ukan q"uchupxäna:
  Jiwasan ejercitosax ch"amaniwa
  Jupax akapach arxati...
  Talibán ukanakax nayrar sartapxpan
  ¡Uka imill wawapax jiwayatäxiwa!
  Amuyt"añataki, Fedora ukax ch"axwarakiwa. Jupax Mujahideen ukarux mä mortero ukamp jaquntawayi. Ukat jupax chhuxriñchjasispa ukhaxa, janiw khitirus sinti jach"äkaspas ukhamäkaniti. Talibán ukax jach"a barba ukat p"iqi ch"uqt"ata ukhamäkchisa.
  Fedorax q"ala kayunakap laq"aruw ch"allt"i ukat q"ucht"i:
  ¿Alajjpachan mä eclipse uñjtati?
  Mä axsarkañ chimpuw surf...
  Uraqpachan ch"iyar ch"iyar ch"iyar ch"iyar
  ¡Rebaños de cósmicos ukanakax arnaqasipxiwa!
  Ukat yaqha imill wawax Sirafima satawa, jupax q"ala kayunakapamp jiwayir bomba jaquntawayi ukat talibanes ukan masap ch"iyjatayna ukat akham sänwa:
  Talibán - maldición ukax sartawayiwa, .
  Talibán - taqpach jiwata...
  ¡Talibán ukat jiwat regimientonaka!
  ¡Talibán ukax loco jaqiruw irpxaruwayi!
  ¡Talibán ukax wali askiwa!
  Ukat Serapímax lakaparuw mä silbato apsuni, ukat kunjams phust"ani ukax cuervos ukanakax desmayasipxani ukat Mujahideen p"iqinakap chupanakapamp ch"allt"apxani.
  Imill wawanakax, nayax sañ muntwa, wali suma ukat suma uñnaqt"anipxiwa.
  Ukat jichhax uñjapxaraktawa kunjams talibanes ukanakax mä almacén de municiones rusa ukar ninamp phichhantapxäna. Ukax phichhantañ qalltäna ukat conchas ukanakax jiwayir ch"amampiw phallapxäna. Talibán ukanakax arnaqasipxiwa ukat kusisipxaraki.
  Ukampis alaxpachat jutir imillanakax Mujahideen ukanakamp chikaw chhuxriñchjasipxi. Ukat kunjamsa Albinampi Alvinampix alaxpachan uñstapxäna uk uñjaraktawa.
  Panpachaniw imill wawanakax muspharkañ rubionakakïpxiwa. Ukat muspharkañ suma uñnaqt"ani. Ukat chiqansa, qʼala kayuni ukat jiskʼa bragas ukanakampikiw isthapita.
  Ukanakax jach"a ordenan warminakawa, sañäni. Ukat kuntï lurañ yatipki ukjja, janiw taqenis mayamp lurañ yatipkiti.
  Ukat ch"axwirinakax, chiqpachansa, jiwayañ qalltapxani ukhax janiw jark"añjamäkiti.
  Albinax avión ukanx mä cohete jach"a t"unjir ch"amampiw jaquntäna. Ukat jupax talibanes ejercito ukan bunker ukarux t"unjawayiwa, ukat uka qhipatx akham q"ucht"awayi:
  - Nayaxa akapachanxa wali ch"amaniwa, .
  Nayraqat q"ala kayunakas, q"ala chuchunakas...
  Talibán ukarux baño ukan umamp warantañäni,
  ¡Janiw jan chʼamanïñ puedksnati!
  Alvinax q"ala kayunakap apnaqasaw jiwañ regalonak apayaskaki. Ukat Mujahideen ukar jiwayapxam, jupax apsuwayiwa ukat q"ucht"awayi:
  - Jiwasax wali munat imillanakanïtanwa, .
  Jupanakax suma uñnaqt"anïñakiw sapxi....
  Komsomol ukankirinakan jisk'a arupa Zvonitz , .
  ¡Thaya primavera ukax jutaskiwa!
  Ukat panpacha imill wawanakax uka apthapisinx pulmonanak patat q"uchupxani:
  Nayax Himalaya qulluruw sarañ munta
  Nayajj askipatakiw sarjjä
  Jan ukhamäkanixa, nayax arnaqaskä, jan ukhamäkanixa, larusiristxa,
  Jan ukhamäkanixa, ¡mayniruw manqʼantä!
  Ukat imill wawax ukhamakiw warariñ qallti. Ukat jupax wali thaya ukat wali sumaw sasaw amuyi. Ukat kunapachatix arnaqapxtaxa - Kukareku - chiqpachansa axsarañawa.
  Ukampis imill wawanakax jach"a pistolanakatw ch"axwañ qalltapxäna, ukax wali muspharkañawa. Ukat ukham chiqaparuw chʼaxwapxi.
  Vivola imillax kisunakap ch"allxtasaw q"ucht"äna ukat uñisirinakaparux chiqaparuw ch"axwäna:
  - Nayaxa akapachanxa wali ch"amani imilla, .
  Nayax chachanakat perfección lick"añx walpun munta...
  Pallapallanakax janiw cool broadcast yatipkiti,
  ¡Kawkhantix imill wawax mä jisk"a ch"axwañ armasxäna!
  Ukat nuwasir jaqix larusiniwa. Jïsa, suma uñnaqt"an jaqinakax dushmans ukanakar ch"uqt"añ yatipxi.
  Ukat chiqpachanxa, calvo jaqin wajjranakapsa uñnaqapsa pʼakjañ yatipxi.
  Ukhamajj ukham suma uñnaqtʼanïpki ukanakar saykatañatakiw chʼamachasiñama.
  Nicolettax talibanes ukanakatw arsu. Jupax wali ch"axwiri ukat nuwasir tawaquwa. Ukat larusi ukhaxa, mä nuwasir loco warmin larusiñapäkaspas ukhamawa .
  Nicolettax kisunakap q"ala ch"allxtayi ukat akham sasaw arnaqasi:
  Jiwasax, wow, lunthatanaka, .
  ¡Lunthatanaka, lunthatanaka!
  Bang , bang ukat jumax jiwataw, .
  ¡Jiwata, jiwata!
  Ukat imill wawax lakapampiw thaya ch"allt"ani. Ukat kunja sumas yaqha imill wawan wila chuchup liq"iñaxa. Ukat jupax wali lliphipi ukat rubí ukanakamp chispiyatawa.
  Nicoletta kullakajj larusisaw akham säna:
  - ¡Glorioso piratas espaciales ukanakataki!
  Yaqha cheqanakankir imill wawanakas wal colerasipjjäna. Ukat ukatx cohetes ukanakax talibanes ukan posición ukanakaruw jaquntatäna. Aurora kullakajj chuchupan escarlata chuchupampiw antutäna, uka chuchumpiw botonanak chʼalljjtayasïna.
  Ukat cohetenakajj tʼijtjjänwa. Ukat Mujahideen ukanakax walpun arnaqasi.
  Akax yaqha Komsomol ukankir jaqiruw t"aqhisiyata. Jan pächasisaw qʼala kayunakap taypinjja, gasolinampi chʼalltʼat algodón uchapjjerïna. Ukat jan jukʼamp chʼaxwasaw aptʼasipxäna ukat ninamp phichhantapxäna.
  Uka algodón lanax nina nakhantawayi. Ukat imill wawax apt"asisaw arnaqasini. Ukat ukat chuchup aptasinjja, wila chʼiyar thujrumpiw escarlata chuchupar chʼalltʼäna. Ukat uka tawaqux chiqpachansa wali llakitaw jaltxatayna .
  Ukat talibanes ukanakax larusipxiwa. Chiqansa, kayu chʼakhanak pʼakjañsa wal munapxi. Mä Mujahideen ukax imill wawan q"ala muyu talonap hierro janq"umpiw junt"u pachat phichhantawayi. Ukat ukax walikïskänwa. Uka tawaqux mä akatjamat wali axsarañat arnaqasini.
  Aliciax mä francotirador alcance tuqiw uñjäna. Nayax juk"amp sum uñch"ukiyäta. Nayajj aptasinwa uttʼayayäta, ukat loqtatäkaspas ukhamänwa. Ukat jiwayir balax verdugorux purakaparuw chʼalltʼani. Ukat wali llakitaw arnaqasini ukat chhuxriñchjasiñ qalltarakini. Ukat imill wawax aptasin q"ucht"äna:
  Suma chuyman angelanakapa, .
  Uraqpachan pä janq"u ch"iwi
  Mä markaw kawkhans utji
  ¡Kawkhantix Svarog jupax pachpa idoloruw tukuwayi!
  Angelicax pallapallarakïnwa, ukat wali chiqaparuw t"aqhisiyirirux escroto ukar ch"allt"arakïna. Jupax ukhamarakiw mä suma amtat ch"axwawit arnaqasini. Ukhamaw verdugonakax katuqapxäna.
  Ukat imill wawanakax akham q"uchupxäna:
  Jumanakax jan wali jiwayirinaka, .
  Mä qhuru castigo suyt"aski...
  Jiwasax walja velanakanïtanwa
  ¡Jach"a jaqinakax atacasipki!
  Ukat imill wawanakax wali colerata ukat chiqaparuw chʼaxwañ qalltapxäna. Ukat talibanes ukanakarux t"unjaña. Supayax janiw ukham imill wawanakarux saykatkaspati.
  Aliciax uñisiripar pallapallanakamp phichhantasax chhuxriñchjasïna:
  Juman destinomax balanzankiwa,
  Uñisirinakax jan axsart"as phuqt"ata...
  Ukampis Diosar yuspärañamawa amigonakanïtwa
  Ukampis ¡Diosar yuspärta amigonakanïtajatjja!
  Ukat Diosar yuspärapxañani amigonaka, ¡espadanakaw utji!
  Ukat Angelica, talibanes ukanakarux pallapallanakamp jiwayañ sarantaskakiwa, tuiteó:
  - Kunapachatixa amigomaxa wila ch"aphi, .
  Tukuyañkamaw takt'ata...
  Janiw nayar amigo sapkistati
  ¡Janiw axsarirïkiti, janirakiw kʼarisirisäkiti!
  Ukat imill wawax q"ala kayunakapamp mä granada aptasin jiwayir ch"amampiw jaquntäna. Ukat jupax talibanes ukanakaruw t"unjawayxi. Mujahideen ukan khuchhurata p"iqinakapax liwxatasiwayi.
  Angelicax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  jan jaytjasis bombardeapxi , .
  Khuyapt'ayasiña jan p'inqa...
  Kunatix Putin jupax muspharkañ sarnaqawiwa,
  ¡Taqi markaw jiwañar puriski!
  Aliciax talibanes ukanakaruw pallapallanakamp ch"axwantäna ukat jupanak taypin ch"ankhampiw ch"ankhachasïna, ukat apsusaw laq"a thuqt"asax akham säna:
  - Aka Rusia markanxa ukhama suma pachawa utji,
  ¡Kunatix jan jasaki amuyt"añax khitis sawkasirïpacha ukat khitis p"iqinchirïpacha!
  Wila ñik"utan nuwasir jaqix lart"asisaw akham säna:
  - Akax ukhamawa - ¡wali llamp"u chuymanïñawa mä espía p"iqinchirïñaxa!
  Ukat panpacha imill wawanakax wasitatw talibanes ukanakarux nina jallu purintayapxäna. Ukat wali chiqaparuw uk lurapxäna. Ukat jupanakan ch"axwawinakapax Mujahideen ukanakaruw ch"allt"awayi.
  Ukat yaqha chiqansa yaqha imill wawanakaw nuwasipxatayna. Ukat ukhamaraki, chiqans, q"ala kayuni, ukat niya q"ala q"ala.
  Amuytʼañataki, Alenka kullakajj escarlata pechopampiw mä bazooka sat chʼaphir jaqontäna. Jupax talibanes ukan ch"axwiriparuw ukat walja masinakaparux ch"allt"awayi.
  Ukatx jupax tuiteó:
  - Jichhaxa mayampiwa desfileru puripxta,
  Jiwasax janiw bandidompix pachpa thakin sarnaqktanti
  Jiwasax mä brigada q"ala kayuni imillanakatwa,
  ¡Lada markan qhanapax jiwasanakamp chikaw nayrar sartaski!
  Ukat nuwasir jaqix qʼala talonapampiw mä tʼunjañ regalo jaquntani. Ukatx mä masa Mujahideen ukarux t"unjañapawa.
  Aka chiqankir warminakax wali thayawa. Olgax talibanes ukarux pallapallampiw ch"axwaski. Akax Mujahideen ukan nayrar sartawipawa. Jupanakax thiya cadenanakampiw atacapxi. Ukat imillanakax jan ceremoniampiw jupanakarux khuchhuqapxi.
  Olga kullakajj fresa chuchup apnaqasaw mä lanza cohetenak jaqontäna. Jupax walja talibanes ukanakaruw t"unjawayxi ukat q"ucht"awayi:
  - Jiwasaxa almasa, chuymasa, .
  Jiwasax qullan Awki Markanakasanwa...
  Jiwasax sayt'asiñäni ukat atipt'añäni - .
  ¡Ukat janiw jakäwisat arrepentisipkañäniti!
  . 8 JAQTHAPI.
  Ukat imill wawax jiwayañ ch"amampiw q"ala kayunakapamp Mujahideen ukarux t"unjañ regalo jaquntani.
  Ukat kunjamsa imill wawanakatakejj wali jachʼajja. Kunjams talibanes ukanakar atipt"apxäna.
  Verónica kullakajj ukhamarakiw nuwasi. Imill wawax rubí pecho chuchumpiw ch"axwaski.
  Ukat ukatwa walja dushmananakax tʼunjatäxäna. Ukat nuwasir jaqix pulmones patat arnaqasi:
  - Nayaxa akapachanxa wali ch"amaniwa, .
  Nayax talibanes ukanakarux ch"allt"asiristwa...
  Jiwayapxam dushmans ukanakaru baño ukanxa, .
  ¡Jupanakarux anatt"añjam uñacht"ayañäni!
  Ukat Verónicax uka apt"asisaw chhuxriñchjasini...
  Anna nuwasir warmix jupamp chikaw jikxatasi. Ukat jupax Mujahideen ukanakaruw chhaqtayi. Chiqansa, imill wawax bragas ukampikiw isthapita. Ukajj wali wakiskiriwa. Ukat bragas ukanakax wali jisk"akiwa ukat chiqpachansa janiw kuns imantapkiti.
  Anna nuwasir warmix ninamp phichhantawayi, uñisirinakaparux ch"uqimp ch"uñuyasa. Chuymapax wilawa, ukat imill wawanakax pachpa cosmos ukan jach"a qhanapakïpxiwa.
  Ukat Annax q"ala kayunakapampix jiwañ regalonak jaquntawayi, ukax talibanes ukarux uka chiqanw atipt"i.
  Ch"axwirinakax pulmones patat arnaqasipxi:
  - Mujahideen jupanakax mä rampage ukankapxi,
  Uñisirinakax regimiento ukarux nayrar sartayapxäna...
  Imill wawanakax atipt"añ yatiñanak apt"asipxi, .
  ¡Talibán ukanakax uñisiñampiw jikisipxani!
  
  Khuchhi ñik'uta manq'apxani,
  Uñisirinakax atipjataw uñjasipxani...
  Q"ala kayuni imillanakax nuwasipxi
  ¡Suma uñnaqt"aninakan puñchupax ch"amaniwa!
  Ukat nuwasir jaqix apt'asisin jawq'japxätam, pechopan wila chuchupampiw nuwasïwinx jawq'japxätam.
  Ukat ¡wali sumaw sañani!
  Mä suma wila ñik"utan tawaqu. Ukat chachanakarus wal munasi. Yämas lakampi irnaqañataki, uka pulsante, jade varillanakampi.
  ¡Akax wali suma sawurani ukat kusisiñawa!
  Ukatwa Anna kullakajj uka aptʼasisin pulmonanakap patat arnaqasïna:
  - Ayllu uraqiru t"unjañatakixa mä kamachiwa churasïna,
  "Grad" ukan voleiales ukanakax qullunakar t'unjapxi...
  Fuhrer ukax mä calvo p'iqimpiw afgano ukarux phust'äna , .
  ¡Ukat parlañ jaytxañäni!
  Ukat imill wawax apt"asisin larusipxaniwa. Ukat larusiñapax campananakan phustʼatäkaspas ukhamawa.
  Imill wawanakax kusisiñampiw phuqt"ata. Malvina kullakax nuwasirakirakiwa. Chiqansa, imill wawax janiw escarlata chuchu apnaqañax llakiskiti. Ukat uka pachparakiw suma uñnaqt"anix q"ucht"araki
  Ukat akax lurasiwayi - .
  ¡Kunsa uka soldadojj jan maykäna!
  Mä ñanqha tribuw mantani,
  ¡Walja infierno, ch"amaka ch"amanakaw utji!
  
  Ch"iyara saxranakax jan amuyt"asirïpxiwa, .
  ¡Aka pantanot qhispipxam!
  Akax jupanakax amparanakaparuw puñalanak apt'asipxi - .
  Q"uchunakax wararipxiwa - janiw mä arumanthi!
  
  Ametralladora ukax infantería ukarux ch"allt"awayi - .
  ¡P"akjat morteronakat chhullunkhaya!
  ¡Mä compañía ukarux mäkiw uchapxäna,
  ¡cuirassier ukan armadurapax janiw yanapt"känti!
  
  Uka paquxa janiwa jiwañ munkiti, .
  ¡Iyawsapxita, infiernox janiw mä qurpachasiñ utakïkiti!
  Ukat conchas ukanakax bunkers ukanakaruw t"unjapxi,
  ¡Arcángelpajj alajjpachatwa jupanakar jawqʼjäna!
  
  Saxranakax mäkiw pʼiyanakaparux chhuxriñchjasipxi,
  ¡Napalmo ukat azufre ukanakampiw phichhantapxta!
  Qullunakas ch'amakt'iwa, .
  ¡Taqi jak"ankirinakax chhaqtayatäpxiwa!
  
  Ukampis janiw ukhamaki lupʼiñamäkiti
  ¡Uñisirix umamp sasiwa!
  Jach"a pináculo de crecimiento, .
  ¡Uraqpachan Reyipa Supaya!
  
  Akax nina samañapawa,
  ¡Uka querubín ukax mäkiw phichhantawayxi!
  Ucat Diosan banderapajj liwjjatäna,
  Ukampis iyawstanwa, ¡atipjañäniwa!
  
  Mä juk"a qullu pataruw sarapxta
  ¡Ukat bautisasipxañäni!
  Thakinx qhuruchasïna, .
  ¡Yatiñan Diosan wawanakapa!
  
  Ukat jichhax ataque ukar t"ijtxapxta,
  ¡Arnaqasipxam hurray, qhixu qhixunaka!
  Ukampisa, ¿qhawqhasa istʼasma, juramentonaka,
  Ukampis maldición cabinanaka - t"unjäwi!
  Akax Margarita Kolesnikova jupan uñjäwipawa, ukatx taqi kunas qalltawayiw kunatix talibanes ukanakax akatjamat Tayikistán markarux 22 urunak saraqkipan chinuqa phaxsit 2023 maran atacapxäna, ukatx Rusia markax pä frente ukan ch"axwañapänwa, ch"amanakaparux frente ucraniano uksat maysaruw mayjt"ayäna . Ukat ¿kunas dushmans ukanakamp nuwasiñax juk"amp askixa, eslavo jilatanakan jiwayasiñat sipansa?
  Ukampis akapachanjja, Maria Kolesnikova kullakajj yaqha jan walinak askichañapänwa. Ukhamaraki wali jach"a. Tropanakar kamachiña kunapachatix askix jan walinak ch"axwki ukhaxa. Kunjamas kunapachatix jaqinakax dictador de la bigote ukat calvo jabalí ukar saykatapxäna, ukat kunapachatix jupax suma elfo jaqinakaparux jan wali ukat jan wali osonakat jark"aqäna.
  Kunjamtï jupax qʼuchtʼkäna ukhama:
  Munasiñampi jiwañampi,
  Suma ukat jan wali...
  Kunatix qullanäki, kunatix juchararäki, .
  Janiw amuyañatak destinatäkiti...
  Munasiñampi jiwañampi,
  Suma, jan wali, .
  Ukat jiwasax ajlliñ churatarakiwa,
  ¡Mäkikiwa!
  Mä tuqinx elfonakax nuwasipxäna, ukat mayni tuqitx orcos ukanakax nuwasipxäna.
  Duende imillanakax wali heroísmo uñacht"ayapxäna, kunapachatix p"iqini uywanakamp nuwasipxirïna.
  Aka chiqanx kimsa color peinados ukan suma uñnaqt"aninakax orcos ukanakaruw katuntapxäna.
  Imill wawanakax ametralladoranakampiw ñik"utan osonakarux jaquntapxäna. Jan ina chʼusat ceremoniampiw khuchhurapxäna ukat ataúdnakaruw jaquntapxäna.
  Uka pachparakiw imill wawanakas ukat clanes de elfos ukanakax q"ala kayunakapamp uñisirinakarux jiwayañ regalonak jaquntapxäna. Chiqpachansa orconakaruw chʼiyjapxäna.
  Ukat nuwasirinakax akham q"uchupxäna:
  Mä amigojj akatjamat uñstani ukhajja
  Akax mä jan wali, p"iqini orc...
  Ukatxa duende uñkatasitapax mistuwayxänwa, .
  ¡Fuhrer calvo ukax jiwpan!
  Ukat nuwasirinakax wasitat larusipxäna, perla kisunakap marfilamp lliphipitap uñacht"ayasa.
  Aka chiqanx elfonakax wasitat ch"axwapxi, ukat q"ala kayunakapampix ch"aman ukat jiwayir regalonak t"unjañatak jaquntasipki.
  Uka pachparakiw suma uñnaqt"aninakax ametralladoranakampix ch"amampiw ch"axwapxi. Ukat wali kusisitaw uk lurapxi.
  Mä elfox bazooka botón ukarux escarlata pecho chuchupampiw ch"allt"äna. Jupajj jiwañ jiwayir regalo jaqontäna. Ukat mä masa orcos ukanakaruw ch"iyjäna.
  Akax imill wawanakawa, taqiniw q"ala kayuni ukat bikini ukanipxi.
  Ukat chiqans elfonakax wasitat q"uchupxi;
  Jach'a, ch'amani, qullan marka, .
  ¡Janiw juk"amp k"ajkir ch"uxña alaxpacha manqhanx utjxiti!
  Jupax taqi ch'aman Diosan wiñayatak churatawa - .
  ¡Jan límites ukan qhana, jach"añchat Duende!
  
  Akapachax janipuniw ukham ch"amar uñjkiti, janipuniw yatkiti
  ¡Ukhamatwa jachʼa jachʼa tukusa espacio jachʼa cheqanakar taktʼañasataki!
  Aka alaxpachankir kawkïr warawaras jumarux qʼuchtʼtamxa,
  ¡Uka duendex jiwasamp kusisitäpan!
  
  Taqi kunat sipansa, akax jiwasan Mama Markawa, ukham destinowa,
  ¡Taqi kunanakan espaciop kamachi!
  Jiwasat maynis, iyawsapxita, aka munapxirista,
  ¡Jan kuna jan wali arunakampi, warminakan kʼari yatichäwinakapa!
  
  Arcángelanakax wali ch'aman trompeta phust'apxi,
  ¡Jupanakax ejercitonakasan sarnaqawiparux wali ch"amampiw jach"añchapxi!
  Ukat uñisirix mä avispas ataúd ukan destinop jikxatani,
  ¡Ukat janiw impuesto ukat impuesto ukanak katuqañati!
  
  Akax jiwasan Mama Markawa, iyawsapxita, taqi kunas ukanx wali sumawa,
  ¡Jan chʼamachasisajj taqe universoruw mayjtʼayäna!
  imillanakax mä trenza peso ukanipxi, .
  ¡Jupax mä ch"aman ch"axwañ muni!
  
  Pacha Pachaxa mä taykan ch"uxña nayranakapa uñnaqapawa, .
  ¡Amparapax munasiñampiw uñt"ayasi ukat qalarakiwa!
  Ukat jumax uñisirirux jiwayaraktawa, wayna, mä balampiw jiwayasma - .
  ¡Chuymaman nina nakhantat jukʼamp qhantʼpan!
  
  Jan tukuskir Awki markarux, juramento lurapxam,
  Chiqansa, ¡jumax jumatakix wali askirakiwa!
  Chʼaxwäwin colerasiñapansa wilax jawqʼjkchixa,
  ¡Uñisirix jichhax kutkatasiñ katuqani!
  
  Armas ukat jan axsartʼirïñax ukham chʼamani aleación ukhamawa,
  ¡Jan wali jaqix janiw atipkaspati!
  Bombanakampi mä avionan jankʼakiw tʼijtjjayäta,
  ¡Ukat phallaski ukhaxa, ¡ventananakaruw jallux purintaraki!
  
  Ukampis apnaqirix kamachi - t"ijtir wayna Marte - .
  ¡Jumatakix espacio uñstayañ pachaw purini!
  Ukat Marte markankir jaqin jachʼa jachʼa tukutapax nayraparuw chʼamañchani,
  Ukatxa Plutón uksat sipansa jukʼampiruw uñjtanxa!
  
  Espacio jach"a qullunakar puriñäni, universo ukan chiqap uñjasa,
  ¡Akax jiwasan jaqi destinosawa!
  Ukat ukatwa, jisk"a yuqall wawa, exploits ukanakat atrevim, .
  Chiqansa, ¡premiox mä negocio ganancialätap yatiñamawa!
  Ukat imill wawanakax aptapxani, ukat wasitat q"ala kayunakapampix jiwañ churäw jaquntapxani.
  Ukat nayrar sartasir orconakarux ametralladoranakampiw khuchhuqañäni. Ch"axwirinakax suma uñnaqt"anipxiwa. Ukat imill wawanakan qʼala talonanakapajj jiwayir tukjañ regalonak jaqontapjje. Ukat wali jankʼakiw ukat wali chʼamampiw uk lurapxi.
  Ukat wali escarlata ukat fresa chuchunakanïpxiwa. Ukat chuchunakapax wali suma qʼaphiniwa. Wayna elfonakax laxranakapampix liq"ipxi ukat miel muxsa manq"at loco tukupxi.
  ¡Uka clasejj walikïskiwa!
  Mä elfox arnaqasïna, bustop uñacht"ayasa:
  -Ukham chuchu chuchu, .
  ¡Ukat orconakat armasipxam!
  Ukat nuwasir jaqix uka aptʼasisaw cuerpop muyuntayani.
  Ukat yaqha duendex pechopan escarlata chuchup ch"allxtayi. Ukat jiwañ churäwix jiwayir chʼamampiw kuns lurani. Ukat chiqpachapuniw tornillonak luraspa ukhaxa, chiqpachansa tornilloruw tukuyätam.
  Elfonakax chhuxriñchjasipxi ukat arnaqasipxi:
  - Jiwasaxa akapachanxa wali ch"amaniwa, .
  Taqi orcos ukanakar baño ukan jiwayapxañäni...
  Janiwa manq"añakiti p"iqi ch"uñu - .
  ¡Uka cubo jakʼan kawkhantï jakapkäna uk amuytʼañäni!
  Ukat akanx mayamp imill wawax joystick botones ukarux escarlata chuchumpiw ch"allt"i ukat orcos ukarux plomo jallumpiw ch"allt"i.
  Uka qhipatxa mä taqpach batallón de elfos q"ala kayuniw q"uchuñ qalltapxäna;
  Munasiñ arust'äwix ch'aman, nayra, .
  ¡Tatitun jan tukuskir qʼoma sellopa!
  Yaqhepajj oracionanwa mayisipjje, yaqhepasti tabernanakanwa jikjjatasipjje,
  ¡Yaqhipanakax patankapxi, yaqhipanakax jiwañ suyt"apxi!
  
  Nayamp amigajampix jichhax wali kusisitaw jikxatasipxta - .
  ¡Jupaw nayan qhanajaxa, ukat arboleda ukan muxsa ch"iwipawa!
  Querubinanakax thakis bendicipxarakistu,
  ¡Qullqi manqhanxa terciopelo ukham llampʼu chʼiwiw utji!
  
  Walja thakhinak takt'asipxta,
  ¡Taqi ch"amaniruw taqi chuymax munassma!
  Ukhamarusa, jumax wali suma rubionak lurawaytaxa, .
  ¡Kunatsa mä rublo laykux jan gracia churapkta!
  
  Destinojj awisajj dadonak jaqontkchejja,
  ¡Wali llakisiñaw utjaspa!
  Chiqansa, walja jaqinakaw colerat tʼamtʼasipxi,
  ¡Ukat inti jalant cascadat wilax mistu!
  
  Taqi kunat sipansa, cerezax janiw sapa kutix mayo phaxsin panqarkiti,
  ¡Ukanx junt"u ukat jallu ch"allxtawiw utji!
  Ukat munasirinakan janchipar t'aqhisiyasa,
  ¡Loco jan wali jaqix jan pächasisaw manq"asi!
  
  Ukat janiw chʼaxwäwikiti, ukax uta patat llakisiñawa - .
  ¡Jupanakax juk"amp jan waliruw puripxaspa, patak kuti juk"amp jan waliruw puripxaspa!
  Kunapachatixa yapunakaxa jank"aki ch"uqi ch"uqimpi ch"uñuyatäxäna ukhaxa,
  ¡Kunapachatix taqpach usunakax utjki ukhaxa!
  
  ¿Kunatsa Tatitux wawanakar wal tʼaqhisiypacha?
  Taqi kunat sipansa, akax mä bromawa - ¡jakañaw sañ muni!
  Ukat ¿kunatsa jan juchani jaqinakax pisin jakasipxaraki?
  Ukat ¿kunatsa kʼarisiñajj suma sarnaqañar puriyi?
  
  Jiwasan pachasax Janus ukar uñtasitawa - wali walja tuqitwa, .
  ¡Jupan jan wali amuyunïñax janiw jukʼampi utjkiti!
  Ukampis sallqa sarnaqäwix jark"aqatäñapawa,
  ¡Chʼusata ukat juchanakar atipjañataki!
  
  Maysa tuqitxa; qullanäñax aburrimiento satawa, .
  ¡Jan doblados ukan mä pachax ch"usakiwa!
  Ukat inamayakiw Diosar tʼaqhisiyañatak khitanïna,
  Nativo yuqa - ¡Tatitu Cristo!
  Imill wawanakax q"uchupxäna, ukat orcos ukanakax jupanakar atipt"añ yant"apxäna. Imill wawanakax janiw ukhamakiti.
  Akax elfos ukanakax tanques de lanzallamas ukanakaw lanzana. Uka jach"a tronconakani jach"a jaqinakax sarnaqapxi.
  Ukat nuwasirinakax qʼala kayunakampiw apnaqapxi. Ukat jupanakax orco ukan posición ukanakarux nina napalm ukamp umamp phuqhantayapxi . Akax nuwasir ukhamarak agresivu imillanakax akankiwa.
  Ukat jupax chiqpachapuniw oso p"iqininakarux phichhantaraki. Chiqansa, imill wawanakax rubí chuchupampiw chʼaxwapxi.
  Ukat kisunakapwa qhantʼayapxäna, uka kisunakax mä espejot qhantʼi.
  Ukat nuwasirinakax kusisitaw chhuxriñchjapxäna. Kunawsatix tankinakax jalsuñ qalltapxäna ukhax orcos ukanakar phichhantañäni. Ukat mä chiqpach nuwasiñ cadenar uñtataw sarnaqapxi, uka cadenax chʼuxña jaqinakarux tʼunjaraki.
  Uka duende imillanakax jaysañatakix q"uchupxi;
  Muspharkañ lira sat qʼochun istʼasitapajja, istʼasi, .
  ¡Q"ucht"asta, jan axsaras, janiw amukt"kti!
  Mä nuwasiñ puñchux janiw cera ukamp luratäkiti, .
  Jiwasax qhanatakiw ch"amachasipxta - rayu thakhi!
  
  Diosax jaqinakarux usump t'aqhisiyi - .
  ¡Infiernot jutir ninax juchararanakarux phichhantawayi!
  Taqi Chʼamani Diosan amigopäñap munta,
  ¡Ukham jan sinti chʼamäñapataki!
  
  Cristox jutaniwa, chiqpachansa, niyaw jutani,
  ¿Ukhamajj llakisiñajj tukusjjaspati, creyipjjam?
  Janiw nayranakaman colerasiñampi juykhüñamäkiti,
  ¡Jucha, libertad, ukax wali khuyapt"ayasiñarakiwa!
  
  Nayax janiw línea ukar sarnaqañ munkti - .
  ¡Janiw nayajj jan juchanïñ munkti!
  Kʼarinak lurañajj jukʼamp askiwa
  ¡Kunas mä hilo jan sinti aburrimientompi!
  
  Paraison janiw kuna chʼaxwäwis utjkaniti sasaw säna,
  ¡Ukat juchax chhaqtxaniwa, taqinitak jan waliwa!
  Ukampis ¿kunanakatakis destinonakajj utji?
  ¡Machaq mayjt"äwinakat manq"at awtjatätanwa!
  
  Wiñay jakañatakix - akax sum uñt'añamawa,
  Ukampis ¡jan juchampi jakañax chʼuxña achunak manqʼañawa!
  Caballerojj guerrar wal munasini, .
  ¡Chiqpachansa, ¡ejercitox nuwasiñaruw saraski!
  
  Awki marka, pallapallanakan markapa, .
  Jupax antorcha amparanakapamp katxaruwayi - ¡marcha!
  Q'añu monstruonakat kutt'ayaña,
  ¡Jupanakarux kisunakaparuw ch"allt"äta, nuwasir jaqi!
  
  Mä jach"a manq"äwimpiw nuwasiñ tukuyañäni,
  Mä t"ant"a manq"añäni, mä umaña - thuqt"añäni!
  Chiqansa, jiwasan caballeronakax jan jiwirïpxiwa,
  ¡Ukat uka aruxa janiw cejaru chʼalltʼkiti, jan ukasti nayraruw purtʼi!
  
  Ukampisa, ¿kunsa sumankañan akapachan lurañasa?
  ¡Ukanjja mä palacio lurasmawa!
  Ukat lira sat musicaruw uka servicio dedicapjjam, .
  ¡Laurel kullakajj mä corona katoqäna!
  
  Ukampis yaqha pachanakaw utji - yatipxam, .
  ¡Kawkhans nuwasir jaqinakax jilxattapxi!
  Mä waynaw escritoriopar mä tank dibujatayna,
  Yaqha markankirinakajj jiwasan ukar jutapjjaspa ukhajja, ¿kamachasmasa?
  
  Janiw samarañ yantʼañamäkiti
  ¡Musculonakamar chʼamañchtʼañamawa, amuyunakamar chʼamañchtʼañamawa!
  Taqinipuniw elfonakax nuwasiñ yattanxa,
  ¡Kunapachatix arcángel ukax mä akatjamat ikiñar purxäna!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxäna ukat wali suma clase ukat chiqpachan nuwasiñ ajayu uñacht"ayapxäna.
  Ukampis elfonakax q"ala kayunakap apthapisinx t"unjir regalonak t"unjañ orcos ukar jaquntañ qalltapxäna. Ukat wali kusisitaw uk lurapxäna.
  Uka pachparakiw imill wawanakax ametralladoranakat qillqtʼasipxäna. Ukat jupanakax laxranakap uñacht"ayapxäna.
  Mä pachanx juk"a chachanakaw utji, imill wawanakax juk"ampiw uñnaqapat amuyasipxi ukat waynanakatakiw ch"axwapxi.
  Walja kutiw jupanakarux violapxi ukat wali suma clase uñacht"ayapxi.
  Aka kasta nuwasiñanaka ukat qhuru imillanaka.
  Ukat chiqansa, kunjamarak jan qʼuchupkaspänasti;
  Phaxsi manqhanxa kunaymana luratanakakiw utji,
  ¡Yaqhipajj wajjranakani, yaqhepasti ñikʼutani!
  Kunatï Jachʼa Supayan luratäki ukajja,
  Kunayman kasta, kasta, clase, castas!
  
  Kunarus jiwasax caballeros Elfi jutapxtanxa, .
  ¡Kunja cuentojj atipjañ qalltäna!
  Kunatï jaya cheqan uñjaskäna ukajja,
  Jichhax ¡rusa ejercitox kayump takt"asiski!
  
  Uraq manqhankir trolls ukanakan utjatapax infierno ukhamawa,
  ¡Ukatpachaw jaqinakar usunak apayapxi!
  Ukampis elfo nuwasirinakax jichhax uka usump usuntapxi,
  ¡Jan wawanakasar imt'añäniti!
  
  Ukhamajj ¿kunatsa mä senderismo lurañar sarapjjta?
  Viry markar qhana thakhi jist"antapxi !
  Ukatpï yuqall wawanakax jiwañkama ch'axwapxi - .
  ¡Santojaruw, khititix Elfiarux armonio churki!
  
  Ukhamat jiwapxañapataki ukat paraíso ukar puripxañapataki - .
  Ukatxa, ¡jaqinakan akapachar jaktasinxa, ¡kuttʼanipxänwa!
  Ukat jumanakax colerasiñ molde ninaruw phichhantapxtaxa,
  ¡Napalm ukat balas ukanakax janiw jark"apkistaniti!
  
  Ch'amaka manqha taypinxa mä axsarkañ layqaw utji,
  Jupax mä vile - mä tronco acerot sipan juk"amp ch"aman khithatayna!
  Ukampis Taqe Chʼamani Diosajj infierno pʼakjañatakiw mayïna,
  Juman patatsti taqi esferas ukan Jilïr Irpiripawa, compañero Stalin!
  
  Jiwasax yaqha jaqinakan boyars - .
  ¡Ukat likʼi purakani saxranakarus yugot tʼunjañäni!
  Ukatpï nayax mä pallapallanakan regalopa, .
  ¡Ukham nuwasir jaqix wilampi higo manq"añapataki!
  
  Ukampis goblin ukax taqpach katuqäna,
  ¡Yaqha pachat qhispiyatäxiwa!
  Ukat Diosan churäwipajj jichhajj phoqantatänwa,
  ¡Ukat jaqejj janiw alajjpachat yaqhachkiti!
  
  Mä vaso miel umañäni ukat qʼochuñäni,
  ¡Mä soldadon jan axsartʼirïtapata ukat jachʼa jachʼa tukutapata!
  Kunatï mä espadampi jan ajjsarirïñamp jikjjataskäna ukajja,
  ¡Jilatanakax filanakan jan jiwir tukuyatäpxañapawa!
  Jupanakax ukhama sinti agresivu ukhamarak wali q"ala kayuni, rosa, muyu imill talonanakani.
  Ukat jupanakax uka orcos ukanakaruw khuchhuqapxi...
  Mä duende tawaqux ch"uxña ñik"utan jiwañ regalo aptasinx jiwayir ch"amampiw colmillos ukankir animalanakar jaquntäna. Kunayman tuqinakaruw chʼiqiyäna, chiqpachansa chʼiyjäna, ukat uka qhipatxa aptʼasisaw akham säna:
  - Fuhrer calvo ukax mä sádico rabioso ukhamawa, .
  Walja jilanakasar t'unjapxtawa...
  Ukat kunatsa fascistax janïr jiwki,
  ¿Kuns Rus-an jan wali hechizo-r jaquntäna?!
  Ukat uka tawaqux wasitat chʼamampiw mä jachʼa jiwayir granada jaquntäna. Ukat orcos ukanakat fragmentos ukanakakiw t"ijtapxi. Ukat ¡wali askipuniw sañani!
  Imill wawanakax wali ch"axwiri ukat suma uñnaqt"anïpxatapwa amuyañasa. Ukat chiqans kayunakapax janiw zapatos uñt"apkiti.
  Kunjamsa uñisirinakaparux jiwañ regalonak jaquntapxi.
  Ukat qʼala talonanakajj ukankapjjewa. Aka imill wawanakax jilïr clasenkirinakawa, karaoke ukar uñtasita. Uñisirinakax janiw jupanakar saykatapkaspati. Ukat inas amigonakarus ukhamaraki.
  Ch"iqiyapxani ukhaxa, lip"ichit lurat uywanakax janiw sum jikxatapkaniti.
  Ukat ukhamatw nuwasirinakax yaqha línea de trolls ukanakar khuchhuqapxäna ukat q"uchuñ qalltapxäna;
  Chʼaxwäwix destino uñtʼañawa,
  ¡Gehena markan suma uñnaqtʼanïtapat qhuru jaqëña!
  Kunjamtï Phaxsin thaya hielox qhantʼki ukhama,
  ¡Mä pantomima ukham, mä infierno escena!
  
  Ukampirus, akax elfonakan thakhipawa - .
  ¡Ch"aphinak taypin jawillt"äwir jaquntapxam!
  Jan amuyt"amti, uñisiri, janiw k"uchikïkañäniti, .
  Janiw jach'a ch'amanïktanti !
  
  Rusia markax imantasir utap churitu,
  ¡Ukanwa mä jaqin walja jaqinak taypin yuripxta!
  Kunjamatix Virgenan tapapax - .
  ¡Taqe Chʼamani Diosajj khuyaptʼayasipjjañäni!
  
  Zenya ukax bandera - anticipa, .
  ¡Jupan kamachipax ch"iyar ch"iyar t"ijt"añawa!
  Mä paraíso comunista lurañäni
  !
  
  Ukampis ¿khitis ataque jank"ak llakisiñax akanx utji?
  ¡Infiernot, manqha pachankir monstruonaka!
  Nayax almajampiw Cristot katxaruta,
  ¡Ukham lurañaw nuwasir jaqjamax sumankañ churistu!
  
  Ch"axwawinakanxa, amuyunakaxa janiwa sawkasiñakiti - .
  ¡Ukanakax canastaruw apthapiñama!
  Taqinipuniw masinaka, amigonaka, .
  ¡Iglesianaka ukat jardinanaka lurayirinaka!
  
  Akax monstruonakawa, ghouls ukanakan wararitapa, .
  ¡Janiw luratanakarux aynachtʼkañäniti, jumax yatisktawa!
  Jiwasan nuwasirisax wali thayawa, .
  ¡Janiw mä escuelan mä escritorio ukan dibujapkiti!
  
  Uka ataque ukarux mayacht"asisaw ch"axwapxañäni
  ¡Capital markar jak"achasiñ q"umachañäni!
  Jiwasax acero espadampi caballeronakätanwa,
  ¡Cadena correojj janis jachʼäkchejja!
  Ukat aka q"uchupax wali ch"amanchatawa ukat loco ukhamarakiwa. Ukat nuwasïwiruw jiwayir granadanak jaquntapxi.
  Ukat chiqansa, imill wawanakax qʼala, cincelat, suma kayunakanïpxiwa.
  Jupanakax orcos ukanakaruw bowling pins ukham ninamp phichhantapxi ukat t"unjapxi.
  Mä imill wawax apsusaw joystick sat boton escarlata chuchupampi chʼalltʼäna. Ukat kunjamsa aptasin jawqʼjani. Ukat aka chiqanx walja jiwayir ch"amaw utji, ukat taqpach t"unjäwi ukat chaótico saltos ukat ch"amampiw jilxattaski.
  Ukham imill wawanakarux, orcos ukan q"añuskir k"arinakapax jan ch"amanïñakiw ukat jupanakax total ataúdes ukar jaquntatawa.
  Mä duende tawaqux q"illu ñik"utaniwa, p"iqin osonakaruw ch"allxtawayi. Mä yapuchirimpis jupanakarux khuchhuqapxäna.
  Ukat qʼala kayunakapajj tʼunjir guisantenak tʼunjañatak jaqontäna.
  Ukat ukham guisantex mä ch"aman phallañamp thuqt"asi ukat uñisit orcos ukanakan filanakap p"akinti.
  Ukampis uka chʼuxña osonakax qʼañuchapxaraki. Ukat ukax chiqpachansa wali sumawa. Ukampis orcos ukanakax mä tank ukan duende ukan posición ukar p"akintañ yant"apxi.
  Ukatwa imill wawanakax qʼala kayunakap qalanakar samartʼayasax pistola muytayapxäna ukat osonakarux tank tuqiruw uñchʼukipxäna.
  Jupanakax apthapisinx jiwayir ch"amampiw chhuxriñchjapxäna. Ukat kawkhantï marrón osonakajj sarapkäna uka tanque taypinwa phustʼapjjäna.
  Ukat imill wawanakax larusisaw q"uchupxäna:
  -Ukat ñanqha orqonakaxa uraqiruwa t"ijtxapxäna, .
  Imill wawanakat mä níquel katuqasa...
  Suma uñnaqt"aninakan nayranakapaxa wali ch"amawa, .
  ¡Ukat janiw jan waltʼäwinakar puripkaniti!
  Ukat ukhamatwa imill wawanakax qʼala kayunakapampix mä kutikiw pusi granadanak jaquntapxäna. Ukat jupanakax mä taqpach destacamento de orcos ukanakaruw ch"iyjapxäna.
  Ukat ukat pä elfonakax jisk"a jisk"a sillp"ipxäna. Silbatopajj cuervonakaruw jan waltʼayäna, mä trineompis pʼeqepar chʼalltʼapkaspa ukhama. Ukat ¿kunatsa cuervonakajj uka aptʼasisin desmayapjjäna?
  Jaquqasipxäna, wali ch"ullqi ukat armadura ch"uqt"ir chupanakapampix osonakan p"iqip p"iyanakaparuw p"iyanak lurapxäna. Ukat jupanakax ch"uqt"asipxäna, sañäni, chiqpachan chiqaparu, sallqa t"unjäwinak puriyasa. Ukat ukat patak imill wawanakax jank"akiw q"ala kayunakap lakapar uchapxäna ukat sillp"iñ qalltapxäna.
  Ukat mä taqpach qinaya cuervonakax jan amuyt"asisaw jaquqanipxäna ukat khitinakatix orcos calambres ukanakar mä sapo ukham makhatapkäna ukanakan p"iqip ch"allt"apxäna.
  . JANK"A 9 JAQINAKANA.
  Imill wawanakax wali k"uchikiw jikxatasipxi. Ukat chʼiqiyasipxaspa ukhaxa, janiw khiti lipʼichit lurat animalanakas jarkʼkaspati.
  Ukat suma uñnaqt"aninakax q"uchupxi;
  Qhixu qhixunakax wila masinakat jutäna,
  ¡Infiernojj janiw jayankir Oraqet mistuwaykiti!
  Uka katarixa pantsvale cascabel katari, .
  ¡Qhixu qhixunakax wilampiw qhant"ata!
  
  Oladas ukanakax nina nakhantatawa, mä infierno thayar uñtataw ch"allt"asi,
  ¡Ukat jupax wali ch"aman jan axsart"ir ejercitompiw jikisini!
  Suma muxsa warminakaru arxatañäni,
  ¡Awkinakasan jach"a lurawinakapatakix askïñäniwa!
  
  Uraqixa, kunjamsa jumax wali llakit jachawayta, .
  ¡Uñisirix patak usuchjatanakaw jaytawayi!
  Ukampis orcos ukanakar jaqunukuñäni, mä kutix pedestal ukar sarxañäni ukhaxa,
  ¡Jan wali maranakan usupax janiw jaya tiempox utjkaniti!
  
  Ukat jiwañax niyaw qinayanak qhipäxan janqʼu tukuski,
  ¡Ukampis amuyunakasax alaxpacharuw jankʼak puri!
  Wali uñt"at jan wali jaqinakarux laq"aruw takxatañäni,
  ¡Ukat Wehrmacht sat barcojj chikataruw chʼiyjañäni!
  
  Jiwasax janiw sumankañamp chuymankipstañamp isthapt'asiñ yatipktanti,
  ¡Qullan Mama Markasan wawanakapätanwa!
  Taqi kunas k"ajkir osonakamp nuwasïna,
  ¡Jiwasax uka ch"aman saphinakan ch"akhanakapätanwa!
  
  Ukat kuna jan wali bombas chʼamampiw phalläna,
  ¡Kuns munapxta aka mä concha phallatapatxa, aka qhixu qhixu!
  Elfi ch"axwirinakax walja lurañanakanïpxiwa,
  Ukat Fuhrer ukatakix ¡patax manqharuw tukuni!
  
  Infiernon infiernopajj walpun qhantʼäna, .
  ¡Rocade uksanx mä depredador "Tigre" ukan barril ukamp gatear!
  Ukat taqi qarjañax mä ratukiw nanakat jithiqtawayi,
  ¡Kusisiñ anattʼañanakan pachaw purini!
  
  Mä granada amparajampi, ukat mä jiwayir jaquntañampi,
  ¡Tigrex hocicopanx wali ch"amampiw jawq"jatäna!
  Ukat Fuhrer ukax Tartar caldera ukan caldera ukar mantawayi,
  ¡Ukham akapachax jan elfonakar uñacht"ayañapataki!
  
  Osojj wali colerat voleonak toqet khathatiski,
  Akax banderax Reichstag de los Elfos ukanw jalnaqäna!
  Ukat Intix Awki Marka patxaruw phichhantäna,
  Taqi kunat sipansa, ¡Orco Reich ukax laq"aru ukat laq"aruw tukuwayi!
  Ukhamaw elfonakax q"uchupxäna, wali sumaw lurapxäna. Jupanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa, ukat cinturanakapax jisk"akiwa ukat abs ukax wali muspharkañawa. Elfonakan purakapax chocolate barras ukar uñtasitawa ukat wali sumawa.
  Aka chiqankir imillanakax wali sumawa. Ukat ametralladoranakatxa wali chʼamampiw chʼaxwapxi ukat wali chiqaparuw chʼaxwapxi. Akax duende familiankir imill wawanakawa.
  Ukham sañani, jupanakax mäkiw super ukat hiper . Akax wali jach"a stoles ukanakawa, ukanakamp atipjayasiñaw wakisi.
  Aka kasta imillanakax mä t"ijtir caballot sayt"ayapxani ukat janiw mä ch"usawjarukix mantapxani, jan ukasti mä nina nakhaskir palacioruw mantapxani.
  Ukat qʼala imill wawar uñtat talonanakapampiw ninanak laqʼuntapjjarakini. Janiw uka imill wawanakan lakaparux ch"iyar ñik"ut uchañamäkiti - jupanakax ch"akhupxani.
  Ukampis kunas yaqhax lakapar uchasispa, kunatix juk"amp manq"añjamawa - achikt"asipxsmawa. Uka tuqitxa, imill wawanakax mäkiw super. Jupanakax wali jach"a ch"axwirinakawa, jupanakax kuntix walja yaqha ch"axwirinakax jan lurañjamäki uk uñacht"ayapxi.
  Ukham nuwasirinakajj mä toron wajjranakap pʼakjasaw oson ñikʼutanakap apsusipjjani.
  Janiw khitis ukham imill wawanakarux saykatkaspati. Janiw kuna monstruos ukanakas ukham suma uñnaqtʼanakar atiptʼkaspati.
  Ukat ukhamatwa imill wawanakax uka apthapisin mäkiw thuqhupxäna. Ukat thuqhunakapax tʼijtkasax mayjtʼataw uñjasïna ukat nina chʼaphinakaruw tukuwayxäna.
  Jupanakax orcos ukanakarux nina naktayañjamaw jaquntapxäna. Ukat mä batallón taqpach pʼiqini animalanakaruw mä kutikiw phichhantapxäna.
  Wila ñik"utan duendex uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  - Nayax janq"u jaqïristwa, ukampis mä juk"a q"uma, .
  Nayraqat thaya...
  Ukampis amuyataxa, orcox qʼañuruw tukuwayxi,
  ¡Ukat chʼiyar isimpiw chʼukutäna!
  Ukat imill wawax aptasinx llijullijunak nayranakapat antutxäna. Ukat wali tʼunjañataki ukat tʼunjiri ukhamwa uk luräna.
  Ukat ukhamatwa duendex jan pä kuti lup"isax apthapisinx lanza cohete ukan botón ukarux rubí chuchupampiw ch"allt"äna.
  Ukat jiwañampi tʼunjañampi nuwasiñajj tʼijtjjänwa.
  Ukat imill wawax q'uchuñ qalltäna;
  Uka hilox p"akjataw uñjasi
  ¡Jan wali jiwañaw imill wawanakarux axsarayi!
  Ukat jakañataki - .
  ¡Orc ukax jan wali jiwañapawa!
  Ukat nuwasirix uka apthapisinx lakap uñacht"ayäna.
  Mä janq"u ñik"utan elfo tawaqux chillqt"asisaw akham säna:
  Chʼamaka ukat jan wali samkañjamaw phichhantasipki,
  Jan wali orc nayranaka.
  Ukax kunjamtï jupanakax sapki ukhamawa - .
  ¡Nayranakax wasitat akapachar uñch"ukipxam!
  Ukat nuwasirinakax wasitatw sillp"apxi...
  Ajjsarañamp tʼijtʼat ajanunakan cuervonakajj orconakan pʼeqeparuw jaqontapjje ukat niya mä laqʼonakjamaw encina sat qoqan chʼaphipat chʼalltʼapjje.
  Ukat imillanakax akham sasaw arnaqasipxi:
  Maya pä Kimsa, .
  ¡Taqi orcos ukanakar t"unjapxam!
  Pusi, llätunka, phisqa - .
  ¡Osonakar jiwayapxam!
  Ukhamaw ch"axwawix Maria Kolesnikova, imill reina ukan ejercitopan lurasi. Ukax mä jach"a ukat jan walt"ayir jan walimpiw ch"axwaski. Jupax dictadoran q"añuskir amparanakapat qhispiñ atipjatayna, jichhax machaq cuerpo ukat rol ukan jikxatasi. Ukat jachʼa milagronaksa ukat jachʼa luräwinaksa luraraki, ukax wali muspharkañawa. Imill wawanakan equipopax ofensivaruw sarapxäna. Ukat elfonakan nayraqatapax ukat mä juk"a elfonakax orcos ukanakaruw ch"amanchañ qalltapxäna, uka osos shaggy.
  Imill wawanakax jank"akiw uka ataque ukar puripxäna.
  Naranja ñik"utan duende nuwasirix pechopan escarlata chuchup apsusaw joystick botón ukar ch"allt"äna.
  Uka ola de choque ukax qalltawayiwa. Ukat orconakarux jank"akiw ultrasonido lurapxäna. Ukat mäkiw chʼuqtʼäna, cheqapuniw chʼakhanakap qʼañuchäna.
  Uka ch"axwirix tuiteó:
  - ¡Cobra ukan loco t"ijunakapataki!
  Ukat kunjamsa apsuñasa ukat larusiñasa. Akax chiqpachans warminakawa - ukanx super ukhamawa sañani.
  Imill wawanakax axsarañjam uñt"atäñapawa.
  Ukat ukhamatwa qʼala talonanakapampi carbón granadanak jiwayir jawiranak jaqontapjjäna.
  Walja colerat ukat lipʼichit lurat osonakaruw chʼiyjapxäna. Ukat uka qhipatsti imill wawanakax uka apthapisin q"uchuñ qalltapxäna;
  Tatay, uka urux jan tukusiñapatakiw mayipxsma,
  ¡Uka imill wawan uñnaqapax wiñayatak waynäpan!
  Ukhamat jiwasan caballerosax qalanak patat jaltxañapataki,
  ¡Ukhamajj qotanakan tapapajj cristalat sipansa jukʼamp qhanäñapataki!
  
  Diosax mä suma akapach lurawayi,
  ¡Ukanjja qollqe manqʼapjjäna, ¡arcejj rubí satänwa!
  Nayax Diosan ideal ukan mä amiga thaqhaskta - .
  ¡Ukham lurañatakejja, nuwasiñanakanwa enemigonakaparojj chʼiyjäna!
  
  ¿Kunas mä waynan chuymapan wali chʼama?
  ¿Kunsa akapachan jikjjatañ muni?
  Ukhamajj ¿kunatsa remojj pʼakjatäpacha?
  ¿Kunjamsa mä enredo jachʼa jan waltʼäwinak askichsna?
  
  Diosajj kusisitäñapwa munta,
  ¡Alajjpachankir samkamar jikjjatam!
  Ukhamat suma suertex jan hilo p"akjañapataki,
  Thakhi manqharu apaniñatakixa, lastre-linea!
  
  Ukampisa, ¿kunsa mä jukʼa jan munasiñampi thaqhañajaxa,
  ¿Kunas imill wawanakax jukʼamp jila alanïpxaspa?
  Wilampi kusisiñax ch"amawa,
  !
  
  Jaljañajj nayatakix tʼaqhisiñawa
  ¡Guerrajj wali ukham jan wali samkakiwa!
  Akax mä kayux mä estribo ukan silla de ruedas ukan mä caballo, .
  ¡Jan wali orcojj verdugorojj hacha apankchïnsa!
  
  Jupanakax phuchhanakasarux taqpach irpapxi,
  ¡Jupanakarux t"aqhisiyapxi ukat ninampiw janchinakap phichhantapxi!
  Ukampis Fuhrer sat jaqiruw atiptʼayañäni,
  ¡Yatipxam, jiwasan Duendesax janipuniw jiwkänti!
  
  Mä jaqichasïwi anatt'añäni, mä jan wali ch'axwäwi tukuyatatxa,
  Ukatxa wawanakaxa larusiña churapxani!
  Taqeniw nayatak wila wila masinakäpjje,
  ¡Nayaw lik"i anatt"añ thaqhä!
  
  Ukat encina sat quqax mä esmeralda laphinakapar uñtatawa,
  ¡Uka waynax mä jach"a luraw luratayna sasaw säna!
  Concienciajj mä cristaljam qhanäpan,
  Ukat pluses ukanakanx balanzanx jakhüwinakaw utjani!
  Imill wawanakax q"uchupxäna ukat jach"a aplomo ukat nuwasiñ posición uñacht"ayapxäna.
  Ukat chiqansa, nuwasir jaqinakat maynïrix mä manguera apanitayna. Ukat gasolinampiw cargayäna. Ukat kunjamsa mä jiwayir jawir aptasin lanzani. Mä jiwayir tsunami nina naktäwiw jallu purini. Ukat q"al phichhantawayi orcos ukanakaru.
  Ukat akax chiqpachansa wali sumawa. Literalmente totalitario t"unjäwiw lurasiski.
  Akax mä kunaw jan khiti imill wawas saykatañjamäkiti, kunjamatix mä duende lakapamp kunatix wali muxsa, suma ukat manq"añ munir yänak liq"iña.
  Ukat uka pachparakiw nayrar sartañama ukat orco p"iqip phichhantañama .
  ukham uraqiruw phichhantañapa . Ukat janirakiw uñisirit mä ch"akhas jaytañamäkiti.
  Ukhamaw imill wawanakax awisax jikxatasipxi. Ukat kisunakap apsusaw cobra katarir uñtat colerasiñap uñachtʼayapxi.
  Ch"axwirinakax kuna ejercitorus t"unjapxani. Ukat munapxchi ukhaxa, pedo lurapxaspawa.
  ¿Waranq elfonakax mä kutikiw gases ukanakax mistunispa ukhaxa, ¿kunas pasaspa uk amuytʼañäni? ¿Kunas pasani uk siristjja?
  Ay, wali thayapuniwa, inas alaxpachax jan ukham jayskchiti. Kunattix ukapachax cuervonakax orconakan p"iqiparuw jaquntapxani. Ukat jupanakax liwxatapxani ukat p"iqi ch"akhanak p"akjapxani, ukax universo ukan juk"amp jiwayir impacto uñacht"ayañataki.
  Ukat imill wawanakax wasitat q"uchuñ qalltapxäna, sallqa colerasiñapampi, munasiñapampi, ukat perla kisunakapax espejonakjamaw lliphipipxäna.
  Samkax mä katarir uñtataw juti
  ¡Janiw jupar suyktati, ukampis punkuruw jalnaqtʼi!
  Jumax kusisita, khuyapt"ayasir suma manq"at familia, .
  ¡Janiw jaqinakax uywanakäpxatap yatipktati!
  Aka chiqanw uka jach"a ch"axwirinakan ch"axwäwipax qalltawayi, .
  ¡Tataranakax flechanakampiw jallu purintapxistu!
  Ukampis mä jan axsartʼas lurañatakiw nasktanxa,
  ¡Ukat jan sinttʼasir jawqʼjañanakaruw aguantañäni!
  
  Janiw khitis yatkiti suma Diosaxa
  ¡Ukhamajj jaqejj jan sinttʼasisaw sarjjäna!
  Jiwañax umbral ukar thuqt'aski - .
  Ukat Weselvul chachajj wali thayatwa wajjranakap chʼoqtʼasïna !
  
  Jisa, uka pachanakax nayra pachanakawa, .
  ¡Ukanxa wali thayaruw puripxta!
  Chiqansa, janiw ukax samkajakïkänti,
  ¡Akax janiw kuntix sarapkayätan ukhamäkänti, jaya qullunak taypin!
  
  Ukampis jumatix infiernon jikxatasïtaxa,
  Jan ukax juk"ampirus, ¡mä pachan llakisiña, esclavöña, nuwasiña!
  Nayax wali suyt'äwinïskäwa,
  ¡Chuymamax uka ritmonak thuqtʼpan!
  
  Ukampis yantʼanakax jiwasan cadenasankiwa,
  ¡Ukajj janiw amuyunakajj faciläñapatak jaytkaniti!
  Ukat wakischi ukhajja, aguantañamawa,
  Ukat jumatï arnaqsta ukhajja, ¡pulmonaman patapanwa!
  
  Jupax poeta ukhamarak jan wali jaqiwa,
  Ukampis ¡janiw wali juntʼu nuwasiñ cheqankkänti!
  Awki Markan jan wali uñisirinakapax jiwapxaniwa,
  ¡Jank"akiw imt"atäpxani ukat inaki!
  
  Jichhasti apt'asim, Cristor arcot jan iyawsam,
  ¡Ch"axwañamawa, icono ukan ajanupar jamp"att"asa!
  Nayax jaqinakarux chiqpach yatiyañajatakiw iyawstxa,
  ¡Tatituw mä peculium herencia churistani mä premio ukhama!
  Imill wawanakaxa wali suma q"uchupxäna. Arunakapajj wali kʼajkirïnwa ukat lliphipirakiwa. Ukat phuqhat arunakampi.
  Ukat q"uchuñ tukuyatatxa, mä taqpach batallón imillanakax sartasipxäna ukat pedonak antutapxäna. Mä columnaruw sartasipxäna ukat cuervonakan qinayaparuw tʼijtapxäna. Jupanakajj jupanakar katuntasin nuwasipjjänwa.
  Ukaw cuervonakar chʼamaktʼayañ qalltäna, ukat cheqapuniw asfixia ukat chhuxriñchjasïna, kunkanakaparuw mä lazo katoqapjjäna.
  Ukat walja cuervonakaw liwxatapxäna. Ukat orconakan p"iqip patat chiqak ch"uqt"asipxäna. Ukat osonakax marrón wila phuch"unak antutapxäna. Jupanakajj guisantes tʼunjañjamaw jaqontatäpjjäna.
  Imill wawanakaxa larusipxäna. Ukat jupanakax laxranakap uñacht"ayapxäna. Jupanakar jakʼachasipkäna uka animalanakaruw nayranakap chʼoqtʼasipjjäna.
  Mä imill wawax akham sänwa:
  - Orkanakax janiw jaqinakjamäpkiti, .
  Orcos, ukax orcos ukanakawa...
  Jupatï pʼeqenïchi ukhajja, jan wali jaqewa, .
  ¡Uka tawaqun arupax wali qhanawa!
  Ukat amigonakaparux nayranakap chʼallxtayäna.
  Chʼaxwirinakax jankʼakiw jupanakpachar jan wali atinisipxäna. Ukat kisunakapax qullu qullunakjamaw lliphipipxäna. Jan ukajj inas ukanak perlanaka ukat lamar qotan tesoronakächïna.
  Imill wawanakax larusisaw q"uchupxäna:
  Oh quta, quta, quta, quta, .
  ¡Uka yuqall wawanakax valle patxaruw qunt"asipxi!
  Orcos ukanakax llakinak uñjapxani,
  ¡Uka jan wali jaqinakax taqiniw desmontaje ukan jiwapxani!
  Ukat nuwasirinakax uka aptʼasisaw sillpʼipxani. Jichha kutix janiw orconakan p"iqiparux cuervonakakix jaquntatäkänti, jan ukasti granizo qalanakas jaquntatäpxarakïnwa. Ukat chiqpachansa osonakan pʼiqi chʼakhanakap pʼakjapxäna.
  Ukhamaw duende imillanakax uka q"añut lurat osonakan orcos ukanakarux katuntapxäna. Ukat wali thayapunïnwa.
  Ukat kunapachatix suma uñnaqt"aninakax q"uchuñ qalltapxäna ukhax q"uma ch"axwañaw utjäna;
  Alaxpachax warawaranakan alfombrapawa,
  ¡Phaxsix qullunakar qhant'ayani!
  Qullu jawiraxa saraqaniwa, .
  ¡Pedernal sat qalanak patjjan chispi qori!
  
  Mama Duende ukan jan ch"amäkipa, .
  ¡Ayllunakax phuqt"ata ukat sumaw jikxatasi!
  Uka tawaqunakaxa kusisita arnaqasipxäna,
  ¡Mä muyu thuqt"äwjamaw jupanakax khuchhur sarapxi!
  
  Jan walt"awinakax purinxiwa, ch"axwañ chuyman warmi,
  Kisunak jan qhant"ayaña - mä torbellino de conchas!
  T"unjäwix orcos ukanakamp chikaw jank"ak puri, .
  ¡Compañeromax nuwasïwin jiwatayna!
  
  Juma pachpaw wali wayna - .
  ¡Pallapallanakan registro ukat alistamiento ukan oficinapax janiw nayrar sartañapatak jayskänti!
  Kunjamatixa, janiwa walja maranaka yapxatatakiti, .
  ¡Markax wawanakapar arxatañapawa!
  
  Jupax jan kuna armadurampiw nayraqatar jaltxatayna,
  ¡Suma kankañampi qhanampi apaniñataki!
  Ukhamat orcos ukanakax jan munañap apaqapxañapataki,
  ¡Ukhamajj cadenanakamp chintʼataw alwajj jan jikisiñatakejja!
  
  Amigajax janiw ikiskänti, .
  Jupax qhispiyasiñ atipxatayna - ¡jupax ch"axwiriwa!
  Orcos sat animalanakaruw pedestalpat jaqonukuñäni,
  ¡Fuhrer ukan tukusiñapäpan!
  
  Ch'amawa nuwasiña, llakisiña ukhamaraki manq'at awtjaña,
  ¡Juyphi pachanx q"ala kayuni imill wawa!
  Jiwasax q"añu thayarux q"añu q"añunak t"ant"a aguantatanwa,
  ¡Awisax abedul quqanakjam pachpa ch"akhanak manq"apxtanxa!
  
  Ukat uñisirinakax avionanakanwa tʼijtʼapxi,
  Kunjamtï mä monstruo infierno "Tigre" warariski ukhama!
  Mä jan wali lobot yurir oso
  ¡Mä nina naktayañaw tankinakat mistuski!
  
  Qʼala kayunakamar juntʼuchañataki, .
  ¡Ukajj chʼiyar chʼiyar chʼiyar tukupjjänwa!
  Imill wawaxa thakinaka ajllïna
  ¡Kawkhantï laqʼajj thaya thaytʼir chʼamaktʼayäna!
  
  Ukampis sayt"asipxta - thayat jayarst"ata, .
  ¡Yuqampi imill wawampi nayrar sartapxam!
  Judasan sonrisapar atipjañäni,
  ¡Rus' ukax orcos ukan ch'amakap ch'allaruw chhaqtayani!
  
  Wayn tawaqunakan talonanakapax lliphipi
  ¡Chhijchhix mä qhana thakhi jaytawayi!
  Chʼamakajj janiw aguantañax faciläkiti, .
  ¡Q"ala kayu t"ijt"añax junt"uchistu!
  
  Ukat jan wali orconakax janiw derechonïpkiti,
  ¡Jupanakax thaya tuqitwa wararisipki!
  Ukham ch"amani ch"ama
  ¡Jiwasan caballero duendesax wali sumawa!
  
  Infiernot mä olada kuttʼayapjjäna,
  Jichhax Feyropa ukax nayrar sartawayiwa!
  Ukhamaw qullan soldadon suertepaxa,
  ¡Elfie kullakarojj wiñayatak jan jitheqtañamawa!
  Uka imill wawanakax super satäpxiwa sañani. Jupanakanjja, walja kusisiña ukat nina naktäwiw utji. Kunjamtï imill wawanakax wila trenzanakanïpki ukhama. Ukat suma uñnaqtʼan jaqinakax qʼala kayukiw sarnaqapxi.
  Ch"axwirinakax orcos ukanakarux wali sum atacapxäna. Jupanakax uka técnica ukarux walpun munapxäna, kunapachatix q"ala kayunakampi uñisirirux guisantes de aniquilación ukat jiwañar jaquntapxtaxa.
  Ukat osonakarux chʼiyjata ukat cutletanakaruw chʼiyjapxtaxa. Ukat kawkïrinakas wali qhatiyata ukat wali suma.
  Ukat imill wawanakax jakʼachasir osonakatwa qillqtʼasipxi. Ukat orcos duendenakarux mä morterompiw jawq"jañäni.
  Ukat amuyañasawa, suma uñnaqtʼaninakax wali sumwa uk lurapxi. Ukat jupanakan agresivapax wali glamorosa ukat kusiskañ graciampiw mayachtʼasiraki.
  Ch"axwirinakax orcos ukanakaruw katuntapxäna ukat totalitario ukham chhaqtayañ qalltapxäna.
  Aka chiqanx imill wawanakax rubí chuchup apnaqapxäna. Jupax llavenak ch"allt"äna, ukax nina naktayañ yänak activar uñacht"ayi.
  Ukat jupanakax apthapipxäna, ukat mäkiw orcos batallón ukarux ch"amakt"ayapxäna. Ukat chiqpachansa apthapisinx phichhantapxänwa .
  Aka imill wawanakax akankapxi. Ukat wakischi ukhaxa, uka arunakxa chiqapuniw kuna amtampis apnaqasini. Ukat ukham arunakan amtapax jaqinakar kusisiyañatakiwa. Ukat jachʼa ukat nuwasir chuymanïtam uñachtʼayañamawa.
  Janiw ukham imillanakax utjkiti, jupanakax sarnaqapxani ukhax chiqpachans osonakax janiw juk"ampi juk"ampi.
  Ukham jach"a askinak uñacht"ayapxi.
  Ukat imill wawanakax jan sinti ceremoniampiw violín tocapxaspa.
  Ukhamaraki akaxa wali suma técnica.
  Imill wawanakaxa violín tocañ qalltapxäna. Ukat uka pachparakiw arconak qʼala kayunakapamp katjjarupjjäna. Ukat wali suma ukat encantadora musicanakaw phustʼasirakïna. Ukat ukax wali jach"apuniwa.
  Ukat ukat imill wawanakax uka apthapisin q"uchuñ qalltapxäna;
  Nayax Qullan Mama Markajaruw iyawstxa,
  ¡Chiqa yatichäwi tuqiw maynix qhispiyasiñ jikxataspa!
  Jiwasax wawanakasarux jan walinakat jark'aqañäni - .
  ¡Uñisirix jiwasat jutani, iyawsapxita, venganza!
  
  Nayan espadajax Ilya-n tesoroparjamaw ch"allt"asi , .
  ¡Ukat amparanakapax janiw yatipkiti kunjams nuwasïwin qarjatax jikxatasipxi!
  Jiwasax Awki Markatakix mä atiniskañ escudo ukhamätanwa,
  ¡Qʼoma paraison mä cheqajj jan wali jaqenakat jarkʼaqañataki!
  
  Retiro, huelga ukat lunge wasitat - ch"axwaña, .
  ¡Ukhamaw thakin destinopaxa, ¡ay, mä pallapallatakix!
  Mä jan wali jaqis jakki ukhakama, .
  ¡Ametralladoraman barril ukat nayrïr uñtawip q"umachañamawa!
  
  Mä cuento de hadas ukax mä akapach ukhamächi ukhax ch"axwañamawa,
  ¡Awisax warariñax jaytatäspawa!
  Ukampis jiwasax Awki Markar jach"añchäwis imapxtanwa,
  ¡Awisax jiwat jaqinakan pilanakapax utjkchisa!
  
  Jiwasax yuripxtanwa, suertenipxtwa markanx - .
  ¡Ukanjja, taqeniw mä heroe tukupjjaspa!
  Ukanxa jaqinakaru, ukatxa juma pachparu, .
  ¡Juk"amp ch"amani ukat jan axsart"ir nuwasiri!
  
  Ukat jichhax arnaqasiñäni - nayrar sartañapataki, .
  ¡Redoutos, jach"a fortalezanakar thayampi ch"axwañataki!
  Ukhamat jan ukax amuyunakax k"arisirjamäñapataki - .
  ¡Avionanakan qinayanak thaytʼayañäni!
  
  Chiqansa, chiqapuniw infiernor sarasma,
  Niyakixay taqi thakhinakax bindweed ukat sow cardo ukar uñtasitächixa...
  Ukampis ukansa nuwasirinakan cuchillanakapaw ch"allt"asipxi,
  ¡Ukat avionanakan purakapat bombanakaw jaquqaniski!
  
  Ukat ¿kunas infiernoxa Duende nuwasiritakixa?
  ¡Yaqha yant"awi!
  Jiwasax tukuyañkamaw ch'axwañäni - .
  ¡Diosan cheqpach munañap phoqapjjañäni!
  
  Ukat pandilla trolls ukat ghouls ukanakaruw atipt"añäni,
  ¡Kawkhantï aka Oraqen Edén utjki uka cheqar puriñäni!
  Uka águilajj qʼañu cuervoruw tukjani,
  !
  
  Jakawixa mä thaya jawirampiwa phallawayi, .
  ¡Kuntï Cristor mayipkäna ukajj phoqasini!
  Khuyapayasiñax cascadanakan jawir uñtataw jaquqani,
  ¡Mama Nativo Elfia ukan jach"añchäwipataki!
  Imill wawanakaxa mä pachpa pachana q"uchupxatayna, violín phust"apxarakitayna. Ukat uka musicax wali chʼamampiw istʼasïna ukat wali suma ukat lliphipirakïnwa. Ukat chiqpachapuniw taqi alaxpachan jaljtawayi.
  Ukat cuervonakax jan amuyt"asisaw desmayapxäna ukat orconakan p"iqip ch"uqt"apxäna.
  Ukat imill wawanakax jan amuytʼkaya chʼamampiw sarnaqapxäna. Jupanak taypinjja, hiperplasma sat jawiranakaw sarapjjäna.
  Jan ukax inas magoplasma, ukax imill wawanakax mä muspharkañ ukhamarak jiwayir influencia ukham uñacht"ayapxarakchïna.
  Ch"axwirinakax kisunakap qhant"ayapxäna, ukatx chhuxriñchjatanakap patatx rayunak mistuyapxäna, ukax orcos ukanakaruw juykhuptayäna ukat nayranakap wilaruw tukuyäna. Ukat wali jan amuytʼkaya thaya ukat thaya ukhamaw tukuwayi.
  Chʼaxwirinakax wasitatwa rubí chuchupampi botonanak chʼallxtapxäna. Ukat volcananakax wali jachʼa, tʼunjir chʼamapampiw uñisirinakarux ninamp phichhantapxäna.
  Ukat taqi kunas reacciona ukat phichhantaraki. Ukat osonakan tankinakap phallapjjaraki. Ukat nina nakhaskir jawiranakaw Putin imperiopan maquinanakap ch"amakt"ayaski.
  Imill wawanakax, nayax sañajawa, wali muspharkañanakakiwa ukat mä jach"a nivel de nuwasiñ ajayu uñacht"ayapxi, janiw khitis jupanakarux kuna llamp"u chuyman ukhamarak q"añu lurawinakat juchañchañ atinakiti.
  Ukham imill wawanakatxa sapxiwa: ¡jumanakax Diosas ukat Super ukhamakïpxtawa!
  Ukatwa wasitat apthapisin wali kusisita qʼochuñ qalltapjjäna;
  Jiwasan Elfiasanx warminakaw utji,
  ¿Kunatsa mä chistʼasiñjam avion apnaqasipki?
  Kunas Uraqpachan taqit sipan juk'amp sumaxa - .
  ¡Ukham lurasajj taqe uñisirinakaruw jiwayapjjani!
  
  Jupanakax atipt"añatakiw yuripxäna
  ¡Uraqpachan Duende ukar jach"añchañataki!
  Taqi kunat sipansa, ch"aman achachilanakajaxa,
  ¡Ukat jankʼakiw mä ejercitojj jupanakatak tantachasipjjäna!
  
  Jach"a jaqinakax maquina jak"an sayt"asipxi, .
  Jupanakan ch"amapax ukhamawa - ¡taqiniruw t"unjapxi!
  Jiwasax Awki Markan wawanakapätanwa, mayacht'at - .
  ¡Mä fila soldadonakaw sartasipki!
  
  Uka tʼaqhisiñajj janiw pʼakjañ puedistaniti,
  ¡Jan wali napalm ninax janiw ch"amanïkiti!
  Kawkhantix nayrax antorchax phichhantasirïna...
  ¡Jichhax uka focox qhant"atawa!
  
  Taqi kunas markasanx mä antorcha qhanaru,
  ¡Autonaka, thakhinaka, puentenaka!
  Ukat atipt'awinakax q'uchunakampi q'ucht'atawa - .
  Jiwasax qhanan halcón - águilas!
  
  Jiwasax Awki Markarux jan axsarasaw jach"añchañäni,
  ¡Jan wali qullunakar irpapxäma!
  Jiwasax espacio ukan precursoranakjamaw jikxatastanxa - .
  Ukat ¡jan wali orconakan kunkanakap p"akjañäni!
  
  Marte sat planetan taqpach reptil ukanakar katjañäni,
  ¡Centauri markar thakhi jist'arañäni!
  Ukanjja, manqʼañ animalar ajjsaririnakaw utjani,
  ¡Ukat khitis suma chuymani ukat chiqa chuymanïki munasiñataki!
  
  Elf ukax taqit sipans juk"amp muxsa markawa, .
  ¡Ukanjja, kunatsa jachʼañchasiñaw utji, ¡iyawsapjjam!
  Janiw jan walinak apañax wakiskiti ...
  ¡Jaqinïñamawa ukat janiw mä uywakïñamäkiti!
  
  Uraqpachan chiqaparu puriñäni,
  ¡Ukanjja granitot lurat mä fortaleza lurañäni!
  Ukat khitis arrepentisiñap aptʼasïna
  ¡Khitis Pachamamar jawq"jañar jank"ak puri!
  
  Kunas jutïrin utjani - jisk"a amuyt"awinaka
  Ukampis ¡iyawsapxita, jiwatanakar jaktayañäni!
  Jiwañan chhuxriñchjatapax mä chhuxriñchjasiñampiw ch"iyjañäni,
  ¡Jan jiwir Elfie sat warmin jachʼañchäwipataki!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxi, ukat arunakapax mä botella ukan arumanthi, ch"iyar jamach"inaka ukat nina jamach"inakar uñtasitawa. Aka imillanakax super ukat hiper ukhamakïpkaspas ukham sañäni .
  Ukat wali chuym chʼallxtayiri ukat kusiskañ qʼuchupxi.
  Akax suma uñnaqt"aninakawa, jupanakax kuns katuqapxani ukhax janiw khiti orcos ukax jikxatkaniti.
  Ukat imillanakax anattʼasisaw osonak tʼunjapxi. Ukat ukat duende pilotonakax aire taypitw jaltxapxäna. Ukat qʼala kayunakapampix botonanak chʼalltʼapxi. Ukat agresivu lipʼichit lurat animalanakaruw jawqʼjapjjerïna.
  Alaxpachat jutir mä tawaqux mä cohetempiw mä qutu orco p"iqininakar jaquntäna. Ukanakax phust"ata ukat phichhantatänwa, ukatw phichhantat aycha t"aqanakax kunayman tuqinakar jaquntatäna. Ukat kawkïris phichhanti ukat chiqpachapuniw fuma.
  Uka imillanakaxa, colerata ukat t"unjiri. Ukham chʼamani chuymaw jupanak taypin imantat utji. Kunjamas jupanakax apsusipxaspa ukat q"uchupxani ukat kisunakap uñacht"ayapxani ukhaxa, ukhamax mä ejército de orcos ukanakas trolls ukanakamp alianza ukanx janiw jupanakar saykatañjamäkaniti. Ukat trolls ukanakax juk"amp yatiñani ukat amtañ ch"axwirinakawa.
  Ukat imill wawanakax ukham jach"a ukat ch"aman nuwasirinakawa, simplemente variable cósmica ukat constante.
  Ch"axwirinakax imill wawanakan ajanunakap apthapisin phust"apxäna, ukat jan pä kuti lup"isax pulmonanakap pataruw pedo lurapxäna .
  . 10 JAQTHAPI.
  Ukat ukat chiqpachan jiwayir ukat t"unjir ola ukaw orcos ukanakar ch"allt"äna. Ukat qawqha lip"ichit lurat animalanakas mä kutikiw ikintasïna.
  Uka qhipatx imill wawanakax wali kusisitaw ukat jach"a ch"amampiw q"uchuñ qalltapxäna;
  Uka qʼochun mä jiskʼa jiskʼa tʼaqapa, .
  ¡Kuns aka llaki pachat q"ucht"askta!
  Almajampiw Cristor uñtʼañatak chʼamachasta,
  ¡Ukhamajj infiernompi ismuñampi jan cuerpor jan llamktʼañapataki!
  
  Markajax nayatakix wali munatawa,
  ¡Awisax jupanakar jiskʼachapkchisa!
  Nayatakix janiw mä chiqa jikxatkti, .
  Kunapachatï Wezelbub chachajj jaqenakar infiernor khitkäna ukhajja!
  
  Kunas aka Uraqin tʼunjatäñat sipansa jukʼamp axsarkañäspa,
  ¿Kunapachas mä qʼiwix jachtʼasis jachi?
  Kunapachatï mä jan wali jaqix larusi ukhaxa, suma sarantäwi manqʼi, .
  Ukampis ch"amaw utjani - ¡yatipxam sartayata!
  
  Nayax ukapachaw jan wali jaqirux jaysä, jaysañataki:
  ¡Infierno, diosanakax janiw Awki Markaman ajayuparux p"akintkaniti!
  Ukat taqi chʼaxwirinakan luräwipax jachʼañchatäniwa,
  Jiwasax mä ejercito pallapallanakätanwa: ¡águilanakax janiw anatt"apkiti!
  
  Munañasax nayratpach ch"amaniwa, uk yatipxañäni,
  ¡Phuñchjat amparat tantachasipxta!
  Ukat kuna amtampis sarasktan ukax niyaw uñjasiwayi,
  ¡Uñisirinakan laqʼapajj warawara barcon tʼunjatawa!
  
  Awisax Pallas amuyt"añax ch"amawa,
  Jupax caprichosawa, jupax carte blanche ukx saxranakaruw churani!
  Ukat wali nayras ukhamäkaspa ukhamawa...
  ¡Kunapachatix jan walin jan wali orcopax chikat ch"iyjatäxi ukhaxa!
  
  Chiqansa, mä taqpach quqaw jan waltʼäwinakan utjistu,
  ¿Qhawqha pachanakas aka alaxpachan utji?
  Ukampis uka laykuw Diosan Jilïr Irpiripajj jaktawayjjäna.
  ¡Ukhamajj mä jaqejj mä montículo regalonakanïñapataki!
  
  Elf ukax wasitat mä superpoder ukar tukuni,
  ¡Universo ukax kusisiña ukat munasiñ thakhi uñacht"ayani!
  Janiw jukʼampi jachaqtʼasiñasa ni wilasa, .
  ¡Ukat jumax munañamampi yatiñampi chuymaman imañamawa!
  Imill wawanakax wali almampiw q"uchupxi. Jupanakax yaqha atipt"äwinak ukat fabulosos arunak munapxi. Jupanakan tolerancia cósmica ukax mäkiw axsarañjama. Ukat nuwasirinakax jach"a aeróbatica uñacht"ayapxi, ukat mä jach"a t"unjir Ego.
  Uka duendex ch"iyar ñik"utaniwa:
  Maya pä Kimsa, .
  Jumax orcos ukanakaruw t"unjasma...
  Pusi llätunka phisqha - .
  ¡Janiw anatir jutapkti!
  Ukat mayamp imill wawanakax sillp"ipxi, ukhamatwa taqpach qinayanakax musphart"at cuervos orcos p"iqinakapar jallu purintayapxi.
  Maria Kolesnikovax elfonakan derechonakapat ch"axwaskakïnwa, jupanakax libre ukhamarak kusisit jakasipxañapataki.
  Jan wali osonakax janiw jupanakar jan walt"ayapxañapäkiti ukat t"unjapxañapäkiti. Janiwa, imill reinajj wali yatiñampi ukat amuytʼasisaw ejercito pʼeqtʼäna. Ukat chʼaxwäwinakax jukʼamp sumaw uka suma uñnaqtʼan jaqinakatakix sarantawayxäna.
  Elfonakax orcos ukanakamp ch"axwäwinakanx heroes ukhamäsipkakïnwa. Chʼaxwäwinakarux wali munasiñampiw kuns lurapxäna.
  Imill wawanakax wali t"unjir ukat jiwayir proyectiles ukanakaw uñisirinakarux apayapxäna.
  Ukat orcos ukanakarux mä disparo ukan diananakjam jawq"japxäna. Ch"axwirinakax jan jaytjasiri ukat wali qhuru jaqinakäpxänwa, kisunakap uñacht"ayapxäna ukat warmi lobonakan ñik"utanakap uñacht"ayapxäna.
  Uka imillanakampi ch"axwañataki ch"amachasipxam. Jupanakax Kuz'kin mamap uñacht'ayapxätam.
  Warmi nuwasirinakax orcos ukanakaruw qillqt"apxäna, taqpach montículos de cuerpos ukanakaruw phuqhantapxäna. Ukat escarlata chuchunakampirakiw apnaqapxirïna, kunjamtï sinti puqut fresas ukhama.
  Aka chiqan nuwasir jaqix wali suma uñnaqt"anïnwa, lunares ñik"utaniwa.
  Ukat aka duendex apthapisinx q"ala kayunakapamp ch"allt"äna, ukat mä taqpach pelotón orcos ukar atipt"äna.
  Uka qhipatxa, nuwasir jaqix wasitat q"ucht"añ qalltäna;
  Kunjamsa jiwasatakejj kuna amtampis amuyastan uk amuyañajj chʼama,
  ¡Taqiniruw alaxpachar irpki jachʼa jachʼa tukur markar tukuñataki!
  Mä kusisit generación ajlliñatakiwa, .
  ¡Zelenskyx nayrar sartañapatakix mä samkampiw ch"axwäwirux sarawayi!
  
  Chʼaxwäwix infiernon mä thaya tornado ukham jankʼakiw pasäna...
  ¡Kawkhans ch"usawjanaka, laq"unaka, wila ukat jachañanakax utjäna!
  Ukampis jach'a kankañatakikiw qalltarux iyawsapxi - .
  ¡Jaqix juk"amp jach"ar aptatäpan!
  
  Iyawsapxita, Pachamamaxa nayatakixa taqi jaqit sipansa juk"ampi munatawa,
  ¡Jupax cristalat sipansa jukʼamp qʼuma phuchʼuwa!
  Kunjamatix juk'amp munasir tawaqux ikiñan - .
  ¡Noviembre phaxsin jach"añchäwipar munasiñ munta!
  
  Thayanakax janiw Awki Markajatakix jark'kiti,
  ¡Jupax jan tukuskir, thaya lamar qutawa!
  Mä jach"a amtäwiw sarnaqäwinx - .
  ¡Mä novela histórica ukaw qillqt"ata!
  
  Walja ch"axwañaw wakisi
  Ukampis ¡janiw yaqha thakix kusisit jakasiñatakix utjkaspati!
  Ukhamajj mä ataúd ukan mä ikiñ apsuñamawa - .
  Jan ukax inas chika uru manq"añatakis piñas utjchispa!
  
  Akax China markan estepas prem manchuriano ukankiwa,
  ¡Kunas ukham yaqha markanakan thaqhañax utji!
  Taqi kunat sipansa, mayo phaxsin atipjäwi uru, 1999 maranwa.
  ¡Munat achachilanakar uñjañatakis uywa katuña!
  
  Ukampis Awki Patan deber ukax juk"amp wakiskir yatiñawa,
  ¡Jupax taqi chuymaw aka Uraqir luqtañapa!
  Sagrado radiante meta ukar sarañamawa, .
  Arbat ukar thaya lurañataki - Brighton Beach!
  
  Jiwasax Elfi Pachamaman ch"axwirinakapätanwa,
  ¡Khitirutix taqi chuyma munaskta uka!
  Jumanakax jan axsarasaw taqi uñisirinakarux ch'iyjapxtaxa,
  ¡Taqi markanakan Taykapan jach"añchäwipataki, Elfia!
  Imill wawaxa wali suma q"uchutayna, wali thaya q"uchutayna. Ukat qʼochunakapajj mä ola de marea ukar uñtasitawa, uka olajj jalluski ukat walpun colerasi.
  Chʼaxwirinakax qʼala kayunakapampix botonanakaruw chʼallxtapxi. Ukat kunatï wali muspharkaña ukat tʼunjirïki ukanak apnaqapjje. Ukat jan wali samkanaka ukat chʼalltʼir llijullijunak antutapxi.
  Akax mä duende tank apnaqatawa. Ukat qʼala chuchupan rubí chuchuniwa. Ukat ukham muspharkañ ukat nuwasir nuwasiri.
  Ukat jupax orcos ukanakarux jan juk"amp arsusaw t"unji. Aka chiqanx q"ala kayunakapampiw uñisiriparux pallapallanakamp jiwayatayna. Ukat orconakan autop chʼalltʼäna. Ukat nina nakhantawayi, ukat kit de combate ukax phallañ qalltäna. Ukat walja tʼunjäwinakaw utjäna. Ukat metalax phichhantatawa ukat jan kuna amtampis ni kuna ceremoniampiw tʼunjataraki.
  Uka tawaquxa chillqt"asïna. Ukat mayampiw uñisiriparux joystick sat botón ukan escarlata chuchup chʼalltʼäna. Ukat uka chʼiyar oso taypinwa chʼalltʼasïna.
  Ukat jupax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Jiwasana jiwayiri tanka, .
  ¡Ukajj markaruw purtʼasi!
  Masipax mä ñik"utampiw jaysäna ukat mä chequempiw jaysäna.
  - Jiwasana tankanakaxa janiwa q"añunakata axsarapkiti, .
  ¡Jiwasax elfonakax nuwasiñ wal munapxta!
  Ch"axwirinakax uka apthapisinx wasitat tunka mayamp q"uchupxäna;
  Jiwasax jiwasan uraqpachan jawillt'ir suma uñnaqt'anïñasawa - .
  ¡Chuymamampiw uk amtañama!
  Samkanakam phuqhasiñapatakixa,
  ¡Ukhamajj uka chʼamakajj jan elfonakar apnaqañapataki!
  
  Mä yaqha markankir jaqiw Uraqir mantawayi,
  ¡Katari osonakax lakap jist"arapxi!
  Nina naktayañ jaqinakax junt"u umaruw chhuxriñchjapxäna, .
  ¡Mä familiajj wali juntʼütatwa jiwaspa!
  
  Mayt"atäni ukhax Bagdad markaruw apasxañäni,
  ¡Putin jupax jan wali uywanakampi sarnaqatapat jaysañapawa!
  Ukat Elfagrad markax janipuniw jaltxakaniti - .
  ¡Wawanakax janiw necesidad ukat orfanato uñjapxañapäkiti!
  
  Duendex sayt'asiniwa, taqiniw wiñayatak iyawsapxi -
  ¡Janiw chʼamakan wila lamar qotan chhaqtkaniti!
  Ch"amanïniwa, uñt"añamawa caballero amparapa, .
  Uka hoz ukax mä ch"aman martillowa - jan jiwir chimpunaka!
  
  Kunjamatsa ch"amakan ch"akhanakapax kisunakap apsu,
  ¡Phaxsix diamantenakampiw mä feluca ukamp chhaqtayatäni!
  Ukan utjani, alaxpachax jucharar Uraqin utjani,
  ¡Walikiwa, ¡janiw jaljtañamp mä urux utjkaniti!
  
  Markaxa qullunakatxa mä jawirawa, .
  ¡Q"uma umax abedul saphimpiw q"umachasi!
  Jiwasax, Orklin markanx uñisirinakaruw t"unjañäni,
  ¡Agresión ukax Putin ukarux jan walt"ayaspawa!
  
  Diosa, mä mayisiñampiw jumar kutt'anipxsma,
  Munat jilata, ¡mä minuto apstʼasisaw parltʼasiñama!
  Ukhama luram ukhamat mäkiw destinopan qhanapar tukuñapataki,
  ¡Wawanakamarux amparam luqtapxäta!
  
  Ucat Diosajj chʼiyar ñikʼutan jachaqtʼasisaw säna:
  Jumatix aruskipt"añ munsta ukhaxa, ¡Nayar ist"añamawa!
  Nayax samkanakamamp mayachasiñatakiw yanapt'äma - .
  ¡Ukat wawanakamax charconakan chʼalltʼasipxpan!
  
  Ukampis qarjañat armasim
  ¡Jan ch"amanïñ ukat karma tuqit referencianak apsuñamawa!
  Jiwasana cristiano chiqapa thakisa, .
  ¡Akax Cuartel ukan Pachamamar luqtañawa!
  
  Akax mä forzado marcha wasitat, mä battle-war, .
  ¡Uka jan wali orcos ukanakax ataque ukanx t"unjatäpxänwa!
  Chiqansa, qullan markax janiw tukuskiti,
  ¡Jiwasan jan tukuskir Jach"a Duendesa!
  
  Kunas jaysäwixa, iyawsapxita, wali ch"amawa,
  ¡Patronimicotakix llakisiñax wali kusiskañawa!
  Jumatix jan jachaqt"asis ataque ukar sarasmaxa,
  ¡Ukax Diosat perdón katuqapxäta sañ muni!
  Familia Elven ukankir imill wawanakax wali suma ukat jach"at q"uchupxäna. Ukat wali suma arunakanïpxiwa, Edén markankir wali thaya ukat wali suma jamachʼinakampi chikachasiñakiw wakisispa.
  Ukhamaw q"uchupxi ukat sarnaqapxi wali muspharkañawa. Ukat uka nuwasirinakanxa, ch"amampi ukat frenético temperamentompiw utji, wali ch"amamp k"ajkir ch"axwirinakampi.
  Ukhamarus imill wawanakax wali suma ukat sexy thujsa. Jupanakan thujsapax jukʼamp kusisiñaruw puriyi, ukat wali muspharkañawa. Janiwa juk"ampi suma imillanakaxa utjxiti.
  Ukat laxranakapax wali chʼikhi ukat jankʼakïpxiwa. Chiqpachansa jupanakax wali suma uñnaqtʼani ukat chʼamanïpxiwa.
  Ukat uka señoranakax chʼiqiyasipxaspa ukat escarlata chuchupampiw uñisirinakar pallapallanak jiwayañ qalltapxani ukhaxa, ¿kamachasmasa? Ukat chiqpachansa ukax jardinan rosas ukanakakiw. Ukat jupanakar llamktʼañ, amparamp luqxatañ ukat jampʼattʼañ munañax utjarakiwa.
  Aka imillanakax ataques de pasión agresiva ukat surges de considerable deseo ukanakaruw puriyapxi.
  Uka suma uñnaqt"aninakax demiurges ukanakan lurawipanx mä jach"a obra maestra ukhamawa. Ukat akanx janiw yapxatañjamäkiti ni apsuñjamäkiti.
  Ukampis rubí chuchupar mä botón chʼalltʼasa, jan ukajj jukʼamp sum arstʼañatakisa, mä botón de fresa chuchumpi chʼalltʼasajj wali chʼamani tʼunjir ukat jiwayir chʼamaw mistu.
  Aka imill wawanakax akan - janiw mä chiqar sayt"apkiti. Ukampis uka lantix orcos ukanakax jan kuna ceremonia ukamp jiwayataw uñjasipxi.
  Ukat q'uchuñ jan armasimti;
  Arcángel ukax qhixu qhixunak antutawayi
  ¡Ukhamaw alajjpachan wilajj utji!
  Águila ukax p"akjata ch"iwiniwa;
  ¡Akax jaqinakatakix mä castigowa!
  
  Taqi ch'aman Tatitu Reyinakan Reyipa - .
  Jupax cruzar makhatataynawa - ¡wiñay t"aqhisiña!
  Ukat uka jan wali jaqix jupamp chikaw jachäna...
  ¡Mayisiyäta ukat perdón katoqarakta!
  
  Elf ukar t'ijt'aski , .
  ¡Akapachankir taqi uraqinak tʼunjañ muni!
  Uka jaljajj eras, .
  ¡Porfirit lurat mä isi uchasipxam!
  
  Carmesí wilampi muyuntata
  ¡Ukat ¡qhawqha saxranakax traición ukampix utji!
  Jupaw manqha pachatak mä trono utt'ayani,
  ¡Akapachan chʼamakan infiernon apnaqeri!
  
  ¿Kunsa pisinkir Jesusajj luraspa?
  ¡Jupaw aka Uraqsa ukat planetanaksa lurawayi!
  Ukampis iyawsapxita, nayax axsaratwa
  ¡Jesusan urunakapax niyaw tukusxi!
  
  Qullan Tatitu, jumaw jiwasan heroesätaxa,
  Elfion ukankiwa !
  Ukat qhipa nuwasïwiruw sarasktanxa,
  ¡Sodoma markan aka chʼamakar tʼunjañataki!
  
  Koschey sat bastardo sat chachan chʼakhanakapajj chʼalljjtayasïna, ¡
  Ukat khitis yaqhajj ukham wila masipa!
  Ajanux tiza ukham chʼiyaräkchisa,
  Ukampis ¡jupax ch"amanakarux phichhantaspawa!
  
  Ukampis jiwasan jaysäwisax janiw mä ch"iyar ch"akhakïkiti,
  ¡Atipjäwix elfo jach"añchäwiwa!
  Pachamaman jach'a kankañapatakixa, munasiña - .
  Taqi kunas jakañ layku - muxsa venganza!
  
  Ukhamaw jawq'jat waynax sayt'asi,
  ¡Akax janiw mä jiwat jaqir uñtat ikiñ horasäkiti!
  Wasitat nuwasiñaruw arnaqasis tʼijtjjañama, .
  Mä poeta almapampi - mä libro mä mochila ukan!
  
  Ukat aka Uraqin alaxpacha thaqhasktanxa,
  ¡Uka denso uñisirir maldecipxañäni!
  Tukuyañkamaw markar luqtañäni,
  ¡Elf-light soldadon jach"añchäwipataki!
  Imill wawanakax wali suma ukat muspharkañ q"uchupxäna. Ukat arunakapajj muspharkañanak luraskäna. Ukampis suma uñnaqtʼanïpki ukanakajj wali suma qʼochupkäna, ukat ruiseñon trillanakapajj uta patat sipansa jukʼamp altoruw istʼasïna.
  Ukat kunjamsa taqi kunas wali suma ukat muspharkañ ukat mayj mayjaxa. Aka imill wawanakax q"ala kayukiw kuna pachas ch"axwapxi, ukat jach"a ukat jan uñt"at ch"amampiw sarnaqapxi, wali ch"axwañ ukhamarak kusiskañ ch"amampiw jakañ churapxi ukat yatiñanak churaraki.
  Ukanakax, sañäni, supergirls . Jupanakatjja, magoplasma sat jachʼa agresivu jawiranakakiw mistu. Chʼaxwirinakax wali munasirïpxiwa, janiw mä cuento ukan yatiyañjamäkiti ni mä plumampis qhanañchañjamäkiti.
  Ukham imill wawanakamp sarnaqañanx wali sumaw sañax wakisi. Ukat jupanakax k"ajkirïpxiwa, ukat elfonakan ñik"utapax wali qhant"atawa. Yaqhip suma uñnaqtʼa warminakaxa, jukʼampisa generales ukham uñtʼatäpki ukanakax quri laphir uñtat ñikʼutanïpxiwa.
  Ukham imill wawanakampix capital del universo ukarux ch"axwañamawa.
  Jupanakax ukham lurapxaspawa, janiw kunampis ch"uqt"añjamäkiti. Ukat chiqpachansa nayranakapatxa llijullijunak apsusipxi.
  Ukat chiqpachansa, mä elfox jan pä kuti lup"isax magia apnaqatayna. Ukat kunjams orco ukarux ombligot ch"allt"ani.
  Ukat llijullijunakax Putin ejercitopat phisqa tunk ch"uxña osonak apthapisin phichhantawayi.
  Ukat nuwasirinakax, kusisita, coro ukan q"uchupxäna;
  Diosakiw amigonak churistu,
  ¡Yatiñakiw irnaqañasatak yanaptʼistu!
  Iyawsäwimpiw jukʼamp chʼamanïtanjja,
  ¡Ukat suma chuyman ajanunakax icononakat qhant"i!
  
  Awisax uka irnaqäwix qhuru ukat chʼamakïkchisa,
  ¡Uka charconakax mä cristal corteza ukamp ch"allt"atawa!
  Imill wawanakax q'ala kayukiw jupanakxar sarnaqapxi - .
  ¡Jachʼa equipajenakapampix thuqtʼañ qalltapxäna!
  
  Jiwasax mä fortaleza lurasktanwa, ukax patak patak maranakaw sayt'atäni,
  ¡Jichhax pilax ch"amanchatawa!
  Ukhamat Duendex jan martillo manqhar sarañapataki, .
  ¡Mayo phaxsin ramanakapax wiñayatak panqarpan!
  
  Ukat uka markanxa jach'a mach'aw utji,
  ¡Uka waynax qʼala kayukiw mä tronco apsuski!
  Jichhajj mä jachʼa thayajj chʼiyar chʼiyar sartaniwa,
  Ukampis ¡Tatituw wawanakan kayunakap qhispiyäna!
  
  Sacerdotejj umampi chʼalltʼapjjetäna ukhajja,
  ¡Chʼamaninakan khuyapayasiñapaw warantawayi!
  Jiwasax Tatitun Qullan Amparapankxtanwa,
  ¡Jesusan jan tukuskir khuyapayasiñapa!
  
  Ukat kawkhantï saxrax utjki, ukanwa uñisirix imantatäski,
  ¡Janiw jachʼañchäwisa ni lirasa yatkiti!
  Nazis sat jaqinakax Taqe Chʼamani Diosar chʼakkatapxiwa,
  ¡Paraison nina nakhantat rookery!
  
  Iyawsapxita, jiwasax ukham nuwasirinakätanwa,
  ¡Elf ukax janiw p"akjkaniti, infierno junt"u pachan!
  Awkinakax wawanakapatakix kusisitaw jakasipxani,
  ¡Chuymamanxa samaraña, kusisiña!
  
  Trompetax juk'amp jach'at q'ucht'pan,
  ¡Ukat mä ratukiw kuntï Diosar mayipkäna ukajj phoqasini!
  Jiwasax mä campaña universal, jan tukuskir campaña ukaruw sarasktanxa,
  ¡Taqi universo Elfia ukan dominiopar tukuyañataki!
  Imill wawanakax wali sum q"uchupxäna. Ukat chiqans, jukʼamp axsarkañ ukat nuwasir orconakax janiw ukham jaqinakarux chʼamanïpkiti.
  Ukat imill wawanakax rubí chuchup bazookas ukan botonanakaparuw ch"allt"apxi ukat orco tankinakaruw ninamp phichhantapxi. Ukat chiqpachansa taqi kunas mä uñachtʼäwirjamaw tʼunjatäxi ukat tʼunjatarakiwa.
  Ukat jichhax orcos ukan jutir tankinakapax phichhantatawa, nina nakhantatawa ukat phallaski. Imill wawanakan mä jach"a mayjt"äwipaw utji. Jupanakax wali thaya ukat muspharkañawa.
  Ukat chuchunakapax, kunjams phuqt"ata, ch"uxña ukat bronceado ukhamawa. Janiw khitis uka imill wawanakat sipan juk"amp jach"a ukat thaya utjkiti.
  Ukat q"ala talonanakapampix paquetes especiales explosivos ukanakaw jaquntapxäna, ukax Putinan osonakaparuw jaquntatäna. Ukat mä uñachtʼäwirjamax chiqpachansa chʼiyjataw uñjasipxäna. Kuntix chiqpachan aka imill wawanakax lurapki ukax mä jach"a jach"a tukuñ ukhamarak wali ch"axwañ ukhamarak jan uñt"at sarnaqäw uñstayañawa.
  Ukhama, ukham imill wawanakarux jan amuyt"apxamti técnicas ukanakamp apnaqañax wila masinakakïkaspas ukhama.
  Ukat imill wawanakax Putin osonakaparux nayranakapat katjañ qalltapxäna ukat chhuxriñchjañ qalltapxäna. Ukat llakit loconakjamaw arnaqasipxi.
  Ukat duende familiankir nuwasirinakajj larusisaw amparanakap uñachtʼayapjje.
  Ukat ukatsti apthapisinx coro ukan q"uchupxäna;
  Mä jaqix janiw kuna tuqitsa jark"aqatäkaspati;
  Taqi Chʼamani Diosar tukuñ munatapa...
  Ukhamat akapachan chika taypipax Mä Uraqikïñapataki, .
  Jiwasaru katuyasiñatakixa, taqi kunasa aka utjki uka pachanakiwa.
  
  Mä kuti cepillompi chʼalltʼasajja, galaxianakan mä jachʼa thayap uñstayaspawa,
  ¡Ukanx warawaranakax escarlata amapolas satawa, planetanakax margaritas ukar uñtasitawa!
  Chiqansa, Luriri Diosax janiw jaqin llampʼu chuymanïkänti,
  ¡Janiw mä jiskʼa laqʼu jaqïñ munkiti!
  
  Taqi kuns luraraksnawa - ukham kamachi lurañasa,
  ¡Kunja billones parsecs ukax chocolate ukan utji!
  Amuyusax mä tornado volcanes ukar uñtasitawa,
  ¡Cienciajj uka kasta jaqenakarojj mä premioruw puriyi!
  
  Janiw iyaw sañjamäkiti, kuna pachanakas utjäna - .
  Kunapachatï mä sallqa jaqïkayätan ukhajja.
  Kunapachatï ninampi jallusa jan walin uñjasipki ukhaxa,
  ¡Ukat leonanakaru, tigrenakarus reyi sasaw sapxirïta!
  
  Kunapachatï aradojj mä kʼullu troncompi kʼuchuntäna ukhajja,
  ¡Uka esclavojj mä jachʼa azadampiw oraq allsuskäna!
  Ukatxa, suma chʼuxña pamparuw umamp warxattʼapxta,
  ¡Jan wali chuymankipstañax mä estante ukham t"aqhisiyatam!
  
  Walikiwa, kuna cienciasa jumaxa, munat mama, .
  ¡Mä amuytʼa jan jiwañatakejj mä oportunidad jikjjatawayta!
  Jiwasax jan kuna usuniw legiones ukanakar t"unjsna,
  ¡Ukat jachʼa alajjpachan jachʼa cheqanakanwa sarnaqañama!
  
  Jiwasax ukham phuqhapxtanwa, ukhamat Tatitux,
  ¡Naya pachpas jan amuyt"añjamäkchiti!
  Jiwasax superflesh ukax príncipes plasma , .
  ¡Ukat cuasar p"iqinakanx ch"amampi yatiñampiw utji!
  
  Mä ordinario pistolampiw sarañ qalltawayta,
  Qalltanjja, uka qoqaruw kuyntʼayaspäna.
  Ukampis metalat sipansa jukʼamp thaya kunaw tukuwayjje
  ¡Mä mä ratukiw mä usuchjat qollaña!
  
  Jichhax jaqinakäxtanwa, tribu superman, .
  ¡Kunatï jan lurañjamäki uk lurañ yati!
  Kuna jan walt"awinakas utji ukanak askichaña, .
  ¡Jiwasatakix janiw ch"amäkiti universo mayjt"ayañaxa!
  
  Ukampis munsta ukhajja, cheqapuniw Diosar tukusma,
  ¡Jaqirux jan axsarasaw mä anunjam luqtapxam!
  Taqi kunat sipansa, jiwasan Duendesax mä super-ejército ukhamawa , ch"amapat sipansa , .
  ¡Janiw wiñayatak jawqʼjatäñapäkiti!
  Ukhamaw imillanakax q"uchupxäna ukat wali sumaw jikxatasïna. Ukat qʼochunakapajj wali sumapunïnwa ukat arunakapas qollqet lurat campananakjamarakïnwa.
  Akax imill wawanakawa, jupanakax mä nivel uñacht"ayapxi ukax típico elfos ukanakatakix janiw kuna jan ch"amanïpkiti.
  Ukat uka imillanakax chiqpachapuniw universo mayjtʼayañ yatipxi. Ukat kisunakapax wali kʼajkir perlanakar uñtatawa.
  Janiw ukham imill wawanakax utjkiti, jupanakax janiw kuns lurañjamäkiti, jan munasiñampi, jach"añchañasa. Amuyatajja, diosanakat ukat diosanakat nasipjjpachänwa. Muspharkañ suma uñnaqt"aninaka. Ukat ukham nuwasirinakan luratanakapax chiqpachansa nuwasiñjamawa.
  Ukat nayranakapajj zafironakar uñtataw qhantʼi. Ukat wali k"ajkirïnwa, warawaranakäkaspas ukhama.
  Ukat marfil color kisunakas utjarakiwa. Janiw ukham imillanakax utjkiti, janiw lip"ichit lurat uywanakarux jaytañjamäkiti.
  Ukatwa chʼiyar ñikʼutan tawaqux chuchupan fresa chuchup apthapisin lanzador de cohetes ukan botón ukar chʼalltʼäna. Ukat uñisirinakarux jiwayir ch"amampiw jawq"jatayna, ch"iyjasa ukat mä taqpach batallón de osos de Putin ukar asxatatayna.
  Akax chiqpachansa wali suma ukat wali muspharkañänwa. Imill wawanakax kunjamtï sapkixa, sapa kutiw jach"a alturanïpxi.
  Ukham wali suma ukat muspharkañ yatiñanak uñacht"ayapxi. Ukat Putin ejercitopat orcos ukanakar chhaqtayañanxa.
  Ukat taqi kunas chiqpachapuniw wali sum saraskäna. Aka imill wawanakax uñacht"ayapxi jupanakatakix janiw orcos ukanakakix utjkiti, ukat juk"amp rabioso ejercito ukax janiw mä jark"atäkiti.
  Uka duendejj akham sänwa:
  - Naya juma he she, .
  Taqi marka mayachata
  Mayacht"asis mä suma familia
  Arunxa patak waranqa I!
  Ukat uka qhipatxa, nuwasirinakax wasitat wali kusisitaw q"uchuñ qalltapxäna;
  Nayajj chʼojjña taypin mä jawir jawir istʼta,
  Ukanx bronce ukat damasco acero ukanakan chime ukaw utji.
  Gobiernox verdugonak nayraqatankänawa,
  Ukat jichhax taqiniw qhispiyasiñax utji - ¡jan walix kutkatasiñawa!
  
  Nayan wila tulipan panqarajax pampan panqarawa,
  Uka tawaqux nayatakix wali munatänwa.
  Nayax mä senderismo ukanktwa, kunayman markanakaw utji,
  Ukat qutanx mä olada ukat inspiración ukaw utji.
  
  Jisa, Pushkin, jumax poeta, poeta rey, .
  Ukampis janiw yatktati uka nuwasiñax chʼamawa...
  Akax chuymanakaman hielo flore ukarux sapxtawa - ch'amakt'apxam, .
  Ukat ejercitox tantachasipxäna - wila pancartanaka!
  
  Jiwasax elfinismo lurañ amtapxta,
  Ukampis capitalax janiw ikiskiti, lobos ukanakax wararipxiwa.
  Orcismo sat jan wali uñisirix uka qullut jaltxataynawa , .
  ¡Rusia markanakan ch"ama destinopa!
  
  Ukampis yatipxam, jiwasan bayonetax agujat sipan juk"amp ch"ullqhiwa,
  Ukat tankinakax redoutos ukat trincheras ukanakaruw t"unjapxi.
  Uka linea de orcos cortados ukanakax ikipxänwa, .
  Phallañanakan wararitapax saxraruw loco tukuyi.
  
  Ukampis chhaqtäwinakas utjarakiwa, ay, destino, .
  Caprichoso ukat yaqhip pachax jan chiqapar uñjiri.
  Uñisirix ch'usawjanakaruw phichhantawayi , .
  ¡Ukat nayrajj wali sumapunïnwa!
  
  Ukampis Fortune sat qalax wal yatirakiwa,
  Jupaw mä premio churani, uk yatipxam, pisinkirinakaru.
  Uka tawaqun pañupapax jachaqt"asitapat ch"allt"asïna,
  ¡Jan wali suerte peligroso vecinos!
  
  Ukampis nuwasir ajayutï jan asnukïkchixa,
  Ukat jumax jan axsarasaw jachʼa jachʼa tukuñ yatta.
  Janiw wiñayatak katjatäkätati, iyawsapxita,
  ¡Chiqpachansa, ¡khititix jiwayirïki ukax atipjaniwa!
  
  Jakawixa mä jark"aqawiru uñtasitawa - .
  Iyawsapxita, tukusiñax janiw tukuykiti.
  Dios Suma Cristor jach'añchañataki.
  ¡Tatitumpi Mayacht'asiñäni!
  
  Taqi kunat sipansa, elfinismo ukax k"umara, chiqapar sarnaqir ajayuwa,
  ¡Taqi jaqinakataki aski lurañ munaña!
  Ukhamat alaxpachan antorchapax jan jiwarañapataki,
  ¡Aski yatiñanaka, amuyt"awinaka ukat jan axsarañ garantizañamawa!
  Ch"axwirinakax wali suma ukat suma q"uchupxäna. Ukat jupanakax wali jach"a amuyumpiw qhant"apxäna. Ukat nayranakapasti wali suma qalanakjamawa.
  Ukat wali kʼajkir qhantʼapjje.
  Chʼaxwirinakax wali qala chuymanïpxatapwa uñachtʼayapxäna. Ukat cuerponakapajj cheqapuniw katarinakjam liwjjatasïna. Ukanakax chiqpachapuniw qillqt"at suma uñnaqt"aninakawa.
  Ukat ukhamatwa jupanakat maynix aptasin orco ukar ch"allt"äna, jach"a ukat ágil lakapampiw botón ukar ch"allt"äna. Ukat ukax wali askinjam ukat jiwayir efectow tukuwayi.
  Ukat uka cohetex t"ijtäna ukat mä qutu uñisirinakaruw ch"allt"äna, Putinan walja osonakaparuw t"unjäna. Ukat ukajj wali tʼunjirïnwa ukat wali muspharkañänwa.
  Yaqha suma uñnaqt"ani warmixa perla kisunakapampi alambre apthapisin ch"allt"äna, ukatxa juk"ampi ch"amañchäna. Ukat kuna lakanïpachasa, wali ch"amani ukat pachpa pachanx sinti ágil ukat corrosivo.
  Ukat kunjams explosivos ukanakax phallawayi ukat jank"akiw tunka payan tanques de osos de Putin ukanakax jaquntatäna ukat t"unjatäna. Ukat uka autonakax Fuhrer calvo ukan orcos ukanakamp chikaw ninamp nakhantapxäna. Ukat ninar uñtataw phichhantapxäna, ukat municionanakax tankinakan jiwayir ukat tʼunjir chʼamampiw phallañ qalltäna. Ukat tronconakax t"ijt"asipxäna ukat taqpach Putin ch"axwirinakan pelotanakap ch"allt"apxäna.
  . 11 JAQTHAPI.
  Ukat imill wawanakax wasitat q"uchuñ qalltapxäna, ukax wali ch"amampiw lurapxäna;
  Khititï duende nuwasirïki ukajja, nuwasir jaqënwa, .
  Ukhamaw pasäna - ¡gorilax qala apt"asiwayi!
  Jumanakampixa mä ajllit legión ch"axwirinakawa utji,
  ¡Ukat chuymanjja ninajj wali chʼamampiw nakhantäna!
  
  Uka waynaxa samkapanxa mä ametralladora uñji,
  Jupax tank ukax Limusinat sipanx juk"amp askiwa...
  Khitis mä qullqix mä nikel ukar tukuyañ muni, .
  ¡Cunatpachaw jupax amuyasi, ch"amaw apnaqi!
  
  Jisa, mayniru uñt'am, janiw kuna thakhis utjkiti,
  Ch"ama tukuñkamaw ch"amachasiñama...
  Khitinakatix chhaqapki ukanakax ceros - .
  ¡Ukat chivox llakit qhipäxanakaruw anattʼi!
  
  Ukampis kunsa munta, jan ch'amanïñax jiwañjam juchawa,
  Ukat jakawix yatichistuwa - ¡taqiniruw jan axsaras atipt'apxañäni!
  Ukatpï mä jaqix mä espadani,
  ¡Ajjsarkañ leonarojj wali yatiñampi yatichañataki!
  
  Amtañäni Diosajj janiw jan chʼamani jaqenakarojj munaskiti,
  Khitis munañampi ukat axsarañampi jan axsaras apnaqi...
  Chʼamani jaqejj bayonetanak jupar apayani,
  ¡Ukat khititix jiwki ukax alaxpachan pechopan mä palaciowa!
  
  Mä q"uchumpi suma atipt"añaw wakisi,
  Ukampis ¡jachaqt"atax janiw jachaqt"asiñax yanapt"kätamti, uk yatiñamawa!
  Familia askipatakix mä ejercito ukaw cuartel ukan utji,
  ¡Comandante tatax qhuru ukat qhuru jaqïkchisa!
  
  Ukat kuna premios - mä taqpach uraqpachaw utjani,
  ¡Janiw ukham amuyt"añjamäkiti!
  Jiwasax alaxpachan jach'a uraqip atipjañäni,
  ¡Iyawsapxita, jan jiwir jaqir tukuñax wakisirakispawa!
  
  Chʼaxwañanxa yatiñanïñ uñachtʼayañakiw wakisi,
  Ukat jan chhaqhayasimti kunas ch"amäspa ukhaxa...
  Jan wilampix janiw utachaskasmati,
  ¡Kawkhantï chacha warmix wawanïkani uka utan cimientopa!
  Maria Kolesnikova kullakajj ukham jachʼa ukat suma uñnaqtʼan ejercitoruw taqpach pʼeqtʼäna, uka ejercitojja, jila partejj suma elfonakaw utjäna. Ukat mä chiqanx lik"i, bigote, calvo dictador ukax coleraskakïnwa. Jupan kusistʼäwipax kunjamsa warminakax thaqhañ horasan isi apsusipkäna uk uñchʼukiñaw utjäna. Ukat ukhamarakiw q"ala talonanakapan chiqap sexo ukarux ch"allt"apxi. Ukajj uka tiranoruw kusisiyäna.
  Mariax jan ch"aman amparanakapat qhispiwayi, ukat ejercitopax nayrar sartasir orcos ukanakamp wali ch"amampiw ch"axwawayxi, jach"a heroísmo ukamp lurawayi.
  Ukat duende nuwasirinakax juk"amp k"allk"u ukat frenesí ukamp nuwasiñ qalltapxäna.
  Mä duende tawaqux amapola color ñik"utaniwa, ukat mä rifle sin retroceso ukanw jalxatäna, ukat escarlata chuchupampiw uka botón ukar ch"allt"äna. Ukatwa mä cohetex phallawayi ukat ch"uxña osonakaruw ch"allt"awayi, kunayman tuqinakaruw ch"iqiyawayi, ukatx Putin ejercitopan pallapallanakapax ch"iyjataw uñjasiwayi.
  Ch"axwirix lart"asisaw q"ucht"äna, kisunakap q"al ch"uqt"asa:
  - Nayaxa akapachanxa wali ch"amani imilla, .
  ¡Ukat uka ñanqha dragonax bañoruw puriwayxi!
  Ukat nayranakapajj qhantʼäna ukat mayampiw jachʼa mágico chʼamani llijullijunak mistüna. Ukat Putinan osonakapax wasitatw uñjkañ jan walt"ayat uñjasipxi.
  Mayni nuwasiri tawaquxa janirakiwa pächaskänti. Ukat uka apsusaw qʼala kayunakapamp joystick sat boton chʼalljjtayäna. Ukat embrague ukax irnaqäna, orcos ukanakarux cohetes ukanakamp ch"allt"äna.
  Ukat ukham jan waltʼayasiñajj wali tʼunjir ukhamarak tʼunjirïnwa.
  Uka duende tawaqux akham q"ucht"äna:
  T"unjañax mä pasión ukhamawa
  Orcos ukanakax jan wali ch"amawa, .
  Cabranakan ch'amapax yaqha jaqinakan wilap umañ yatipxäna,
  Ukat elfonak taypinx munasiñaw apnaqi!
  Uka glamoroso jaqinakat yaqha tawaqux jankʼakiw aka tuqit iyaw säna:
  - Jïsa, jiwasax elfos ukanakax jach"a munasiñanïtanwa, ukat familian taqpach armonio ukanipxtanwa!
  Ukat imillanakax uka apthapipxäna ukat q"ala, cincelat kayunakapampix jiwayir regalonak t"unjañatak jaquntapxäna. Ukat Putinan osonakapan mä taqpach batallón ukar ch"iyjapxäna.
  Uka tawaqux akham sänwa:
  - ¡Putin wila masipawa!
  Mayni duendex p"iqip ch"allxtayäna.
  - ¡Wali k"arisiri, ukatxa janiwa aka jakañakikiti, jan ukasti nayra apnaqawipanxa jupax despota ukhamawa!
  Ukat duende nuwasirinakax ukax apthapisinx mä arukiw q"uchupxäna;
  Jan axsartʼir martillox venanakajaruw thuqtʼitu,
  Ukhamasti, ¡mä qhuru chʼaxwäwiw qalltawayi!
  Munañasajj mä monolito ukar uñtasitawa
  ¡Qhantati, jan tukuskir marka!
  
  Chuymanakapax jupatakix mä mayacht"at anatt"añjamawa,
  ¡Janiw juk"amp suma pallapallatak jawsañax utjkiti!
  Destinox mä aguja ukham chhuxriñchjaskchisa
  Ukampis amigax chiqpach granadawa
  
  Llakisiñax jiwasatakix mä compañero ukhamarakiwa, ay, .
  ¡Jan suytʼäwin amigonakasar aptʼasktanjja!
  Ukat suerteni awisax jichha pachatakik,
  Ukampis ¡aguilanakajj janiw loronakäpkiti sasin creyipjjam!
  
  Ukat uñisirimpix mä calculo ukaw utjistu,
  ¡Wali colerata ukat wali axsarkañänwa!
  Intix casco tuqiw nayraqatar phayxi,
  ¡Akapachan jakañax wali chʼamawa!
  
  Ukampis llakisiñawa, janiw ajlliñax jaysatäkiti
  ¡Mä chipjamaw fortunax turkakiptayistu!
  Ukhamajj ¿Diosat kamsaraksnasa? Diosajj janiw kuns lurkiti
  ¡Jaqinakax ch"uspanakjamaw jiwapxi!
  
  Ukampis taqi uraqpachanx mä ch"amaw utji,
  ¡Khitinakatix jan axsartʼirïpki ukat chʼamampi amigonak jikxatapki ukanakankiwa!
  
  Iyawsäwisa, concienciasa, jan ajjsarirïñasa, jachʼañchatäñasa, .
  ¡Ukham jan mä charco ukan jabalí ukham chʼamaktʼayañataki!
  Sartam, uma ch'allt'asim, .
  ¡Khitinakatix alaxpacha lurapki ukanakarux qunqurt'asipxam!
  
  Uka cuentanx janiw jisk"a ceros ukanakax utjkiti, .
  ¡Mä sapa jawsäwir atipt"aña!
  Jumax ukaruw purisma, aka waynax yatiwa
  ¡Suma sarnaqañasa ukat uñtʼayasiñas niyaw purini!
  Jumasti Taqe Chʼamani Reyjamaw tuküta,
  ¡Jan honradöpki ukanakar juchañchaña!
  Ukat jichhax thaya, ch"ama ch"axwäwi, .
  ¡Kunas akax yatichäwixa!
  Alaxpachan colorapax glamoroso azul, .
  ¡Jan wali chhuxriñchjasiñaw uka lurawirux ch"allt"awayi!
  
  Ukampis nayax uñjtwa uñisirix phichhantaski,
  Avionapajj pampanwa jaquqanïna,
  Kunjam kusisiñasa, kusisiñ ajanu, .
  ¡Jiwasax sallqa uraqin mä falcón ukhamaw qhiparapxta!
  Imill wawanakax wali suma q"uchupxäna, janiw kunas arsuñjamäkiti. Ukat mä impresionar puriyi.
  Ukhama, ¿kunsa orcos ukanakax aptapxani ukat jichhax katuqapxani? Ukat jupanakax mä níquel ukan jikxatapxani.
  Warmi nuwasirinakax ametralladoranakatxa wali ch"amampiw ch"axwapxi ukat qhanaw ch"axwapxi. Jupanakax chiqaparuw sarnaqapxi ukat wali ch"amanïpxiwa.
  Jupanakat maynix apt"asiwayi ukat q"ala kayunakapampix mä guisante t"unjañ regalompiw lanzawayxi. Jupax walja Putin osonak apthapisinx phallayäna.
  Ukatxa, wali munasiñampiw qʼuchtʼäna:
  - Jiwasaxa galaxiana wawanakawa, .
  Elfos ukanakax practicantes ukham...
  Jupanakax chhuxriñchjasipxaspawa
  ¡Walikiwa, jupanakax avión apnaqañ qalltapxani!
  Ukat uka nuwasirijj qʼala talonampi mä jiwayir phallañ paquete jaqontäna. Jupax fucked up ukat colossal destrucción lurawayi. Ukat walja orconakaw jiwayatäna, janiw jaktʼañjamäkänti.
  Ukanakax imill wawanakan lurawinakapawa, jupanakax mä glamoroso ukat suma jaqinakamp uñt"atawa. Ukat chiqpach milagronak uñachtʼayañ yati. Ukham imillanakampi perlanakampixa, orconakax mä oso ukham jan waltʼäwin uñjasipxi. Ukampis nuwasirinakajj cheqas nuwasiñatakiw wakichtʼatäpjje, ukat jukʼampiw uñachtʼayapjjani.
  Yämas q"ala, muyu, rosa talonanakapax chhuxriñchjasipxi ukhaxa, ukat orcos ukanakarux específicamente ch"allt"apxañapawa.
  Ukat chiqans imillanakax janiw jan q"ucht"asax lurapkaspati. Ukat jupanakan arupax muspharkañawa;
  Kunjamas universo ukarux interesante apnaqaña, .
  ¡Jumanakax jiwir jaqinakax janis amuyapkchixa!
  Akax nayan jawsatajawa jichhax - .
  ¡Cine ukan taqi jan wali luratanakap chiqpachapar tukuyapxam!
  
  Blotting papelat warawara barconak luraña, .
  Ukat ¡mä hondampiw mä cuasarar larusiñampi jaquqaniñama!
  Ukhamat avión apnaqirinakax jankʼakiw miskʼinakar tukupxañapataki,
  Ukat Inti lantixa, ¡qurit lurat mä samovar!
  
  Taqi kunas jaqinakarux apnaqatäxiwa,
  ¡Samkanakajajj phoqasiñapatakiw yanaptʼawayitu!
  Chiqansa, Taqi chʼamanïñax jan walipuniwa, .
  ¡Kunapachatix suma uñnaqt"an tupup jan yatkäta ukhaxa!
  
  Jumax violinista, artista, .
  ¡Ukat kunjamsa soganak pʼakjañ yateqapjjarakim!
  Ukampis amuyunakax qʼuma qhanaruw tukuñapa,
  ¡Khuyapayasiñampi khuyapayasiñampi warxatañataki!
  
  Chiqansa, kuna lurañas wakisispa uk yatiñax chʼamakiwa.
  ¡Janiw yatkti, ¡janiw jaqunukuñ munkti!
  Jupanakax mä torta ukham crema estrella ukamp jutapxi,
  ¡Ukat mä tawaqur cañón aptʼat uñjasax lliphipirakiwa!
  
  Inventar, ukat fantasía ukax amti, .
  ¡Jumanakax jiwir jaqinakax janiw uk amuyapkasmati!
  Uka thermoquark síntesis ukax lurasiwa, .
  Kuns mä princeps -plasma ukax mä hilo t"ijtayaspa!
  
  Kuna pachasa munasma, luram, .
  ¡Ukhamatwa mä thaya acordeón phustʼäna!
  Ukhamat jan junt"u chiqanakax mapa ukan utjañapataki,
  ¡Ukhamajj ¡uka luratanakajj llakinak armasi!
  
  Amtasipxam, jumanakax Diosan wawanakapäpxaraktawa,
  ¡Khitis wawanakapar lurañ yatichäna!
  Mä chiqapa, machaq orden churañataki, .
  ¡Kawkhans jumax chachax jikxatastaxa, ukampis anattʼañax jan jiwirjamawa!
  
  Munat masinakamar munasipxam, Jesusar jach'añchapxam,
  ¡Taqinitak sum lurañatak chʼamachasipxam!
  Ukhamat maynix jan qhipharxañapataki, .
  ¡Ukhamajj cincelampi computadora jan tʼunjañataki!
  
  Amparamp luqtañäni - sañäni
  Kusisiñax utjani - janiw yaqhax utjkaspati, ¡ukaruw iyawsapxam!
  Taqi kunat sipansa, jiwasax ukham patriotas jaqinakätanwa,
  !
  
  Jiwasana qullan lurawisawa Awki Marka arxataña,
  ¡Taqi ch"amanïñatakix base uñstayañataki!
  Universos ukanakan inflorescencias ukanaka lurañataki, .
  ¡Elfes ukanakan ch"amaparu ukhamarak ejercitopar ch"amanchañasawa!
  Imill wawanakax wali amuyumpiw q"uchupxäna ukat jach"a jach"a tukusaw q"uchupxäna. Arunakapax wali sumaw arnaqasïna. Ukat chiqpachapuniw lliphipipxäna.
  Ukampis janiw taqpach elfonakajj ukham kusisitäpkänti. Jupanakat maynïrejj orconakan katuntatänwa.
  Ukat ukhamat Putin osonakapax imill wawarux estante ukar jaquntapxäna. Uka suma uñnaqt"an warmin amparanakap cadenanakamp t"ijt"ayapxäna. Ukatxa mä jach"a zapato ukaw suma uñnaqt"an warmin q"ala, cincelat kayunakapar warkt"ata. Ukat uka duenderux estante patxaruw ch"ukupxäna. Ukat imill wawax kuna usuchjasiñatsa chhuxriñchjasïna.
  Orcos ukanakax q"ala qhipäxaparuw chivonakampi jawq"jañ qalltapxäna. Ukat qʼala, suma, qʼomachat kayunakap manqhanjja nina naktayapjjerïna. Ukat chiqpachansa ukat jan sinttʼasisaw uka suma uñnaqtʼarux chʼaxwañ qalltapxäna.
  Uka tawaqux wali llakitaw jikxatasïna, ukampis aguantasïnwa. Ukatx Putinan osonakapax mä suma, wali sexy ukat q"ala jan isin tawaqun q"ala kayunakap p"akjañ qalltapxäna, musculoso cuerponi.
  Uka tawaqux jan aguantañjam llakitaw arnaqasïna. Ukampis uka qhepatjja, mä akatjamatwa amuktʼjjäna. Ukat jachañat sipansa, uka aptʼasisaw qʼochuñ qalltäna;
  Nayax Mama Duende ukan nuwasir waynatwa, .
  Ch"aman marka, taqi markanakan markapa...
  Janiwa juk"ampi suma uraqpachanxa utjkaspati, .
  ¡Mä yatiñani jaqiw qullu manqhan mä corbata chint"äna!
  
  Precursoräñax wali kusiskañawa ukat jawstʼatarakiwa,
  Taqi kunat sipansa, ukax markan luqtiripäta sañ muni.
  Ukat jumax universo ukar jilxatayasma - .
  Supay-Supayan maquinanakapar tʼunjaña.
  
  Kunapachatï '41 maran veranojj purinkäna ukhajja,
  Junio phaxsin qhixu qhixunakax jiwasatakix qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu.
  Jiwasax janiw uka suyun pisin jakasiñap munktanti,
  Kusisiñataki, iyawsapxam - ¡Awki Pachax lurasiwayi!
  
  Imill wawampi nayampejj embuscada ukankir jan wali orconakaruw suytʼapjjta,
  Janïr ukax mä ametralladora apsusipxta.
  Ukat Putinan loco chuym usuchjasiñapatakix,
  ¡Jiwasan escuadrón ukax osonakaruw sum atipt"i!
  
  Amiganakax q"ala kayunakax qhururuw tukuwayxi, .
  Chhijchhix niyaw q"ala kayu manqhan ch"allt"asiski.
  Thaya ukat lakax ch"uxñaruw tukuwayxi, .
  ¡Ukampis qullan ninax almanakasar junt"uchayistu!
  
  Jiwasax uñisirinakasan tupunakap jan yatisaw ch'axwapxtanxa,
  ¡Janiw urus arumas sumankañ churapksmati!
  Granadas ukanakax escalones ukanakaruw mä enjambre ukar uñtat t"ijtapxi,
  Ukat oficialanakax mä rifle de francotirador ukampiwa.
  
  Jan wali orcos ukanakax janiw kawkhans yanapt"a jikxatapkaspati,
  Jiwasan precursor, valiente destacamento...
  Capable, qullunak khuchhuñax wakisispa ukhaxa, .
  Akax Putin tankinakapax velas ukham phichhantatawa.
  
  Jaqinakax wali colerat tantachasipxäna - .
  Chiqapar uñjañataki, jan axsarañataki ukhamarak jach"añchañataki.
  Ukat thaya qutanx janiw kuna arrecifes utjkiti - .
  ¡Ukajj qontʼasiñapatakiw yanaptʼistaspa!
  
  Orklin markar mantapxta, Komsomol ukar mantapxta,
  ¡Uraqpachan imill wawanakamp q"ala kayump takt"asiñat qalltasa!
  Jiwasax atipjir miel alaxpachan mayo phaxsin 2016 maran samaqtanwa.
  ¡Jichhax wali suma jikxatatanakasax wiñayatakiw tukuwayxi!
  Chiqpachansa, ukham tawaqux janiw tʼaqhisiyasax ukhamaki pʼakjatäkaspati. Verdugojj mä chivompiw wali colerat jawqʼjkchïnjja. Ukampis chiqpachansa ukax janiw wakiskiti. Ukat ukhamatwa orco ukax chimenea ukan wila-q"añut alambre apsu.
  Ukat ukampiw imill wawarux jawq"jañäni, jan khuyapt"ayasisa, sallqa colerampi. Ukat wali qhuru chuymampiw uk luräna.
  Ukampis duende imillax janiw p"akjkänti ukat juk"amp colerata ukat kusisiñampiw q"ucht"añ qalltäna;
  Uka qhipäxanxa mä leche thakhiw utjani,
  ¡Jakäwin nayrïr lurañax wali wakiskiriwa!
  Jumax wasitatwa universo patat uñjtaxa,
  ¡Colerat ataques ukanakan torbellinonakapa!
  Coro ukax...
  Ukat nuwasiñax wasitat sarantaskakiwa,
  ¡Hiperplasmático ninax t"amt"askiwa!
  Elfonakan reyipax wali waynawa, .
  ¡Vigas ukanakamp ch"axwaña!
  
  Aka alaxpachax taqi tuqitwa, .
  Jiwasax Dios awkinakat sipan juk'amp ch'amanïtanwa,
  Taqi chʼamani jaqin chʼamapaxa, .
  Ch'axwirinakax teoplasma apnaqapxi.
  
  Coro ukax...
  Ukat nuwasiñax wasitat sarantaskakiwa,
  ¡Hiperplasmático ninax t"amt"askiwa!
  Elfonakan reyipax wali waynawa, .
  ¡Vigas ukanakamp ch"axwaña!
  
  Janiw alaxpachat suma uñjäwinak suyañamäkiti,
  ¡Khitinakatix llamp"u chuymanïpki jupanakax ceronak katuqapxani!
  Jachʼa jachʼañchäwimpi jiwapki ukanakarojj jaktayañäniwa,
  Ciencia tuqit taqi chiqanakar sarañatakix thakhinakax utjiwa.
  
  
  Nayra pachanxa, junt"u thaya, ch"uqi, .
  Akapachanjja, pisin jakasiri, qamir jaqënwa.
  Ukat jichhax kawkir lurayiris,
  
  
  
  Ukat nuwasiñax wasitat sarantaskakiwa,
  Ukat chuymajax pechojanx llakitaw jikxatasi,
  Elfonakan reyipax wali waynawa, .
  Ukat noviembre waynax nayrar sartaskiwa.
  Elfonakan reyipax wali waynawa, .
  Ukat noviembre waynax nayrar sartaskiwa.
  
  Ukat nuwasiñax wasitat sarantaskakiwa,
  Ukat chuymajax pechojanx llakitaw jikxatasi,
  Elfonakan reyipax wali waynawa, .
  Ukat noviembre waynax nayrar sartaskiwa.
  Elfonakan reyipax wali waynawa, .
  Ukat noviembre waynax nayrar sartaskiwa.
  Uka tawaqux janipuniw estantex p"akjkänti. Ukampis elfo francotirador ukax mä jiwayañ bala orco ukan purakapar uchatayna. Ukat jupax jiwañjam usuchjat uñjasisinx ch"amakt"añ qalltäna ukat jiwañ qalltäna.
  Yaqha imill wawax pallapallampiw oso Putin p"iqip ch"allt"atayna, ukat jupax jiwataw jaquntatäna.
  Akax tankinakan elfonakaw utji, jupanakax imill wawaparuw apxarupxäna ukat qhispiyapxäna. Ukat wali thayapunïnwa.
  Ukat nuwasir jaqinakax qʼala kayunakapan yanaptʼapampiw uñisirinakarux ukham tʼunjir jiwañ churäwinak jaquntañ qalltapxäna.
  ¿Orconakat kamsaraksnasa? Chiqpachansa jupanakatakix elfonakamp nuwasiñax ch'amakiwa . Ukat chiqpachansa capital ukham wajjranakaruw puripxi. Ukat orconakan masapax sepulturan ukhamarak jiwat jaqinakaniwa.
  Ukhamajj janiw imill wawanakar uñisiñamäkiti, Putinan osonakaparu, jan ukhamäkani ukhajja, sepulturaruw tukuyapjjäta.
  Imill wawanakax ch"amampiw sarnaqapxi ukat uñnaqampiw sarnaqapxi. Uka nuwasirinakawa, jupanakax mäkiw akapachan destinop amtapxaspa. Ukat q"ala, muyu talonanakapax, ukhama rosa ukat muspharkañawa. Yaqhip elfo wayn tawaqunakax qullqi munañampiw kayunakap llamktʼapxi ukat jan uñjkañ jan axsartʼirïpxatap uñachtʼayapxi ukat uka pachparakiw munasiñap uñachtʼayapxi.
  Ukat wali chʼamampiw kuns lurta. Chiqpachansa uka imillanakax jan atiptʼañjamäpxiwa.
  Ukat qʼuchtʼañ qalltapjjäna ukhajja, osojj chuym ustʼayasisaw arnaqasi;
  Mä marka kawkhantix jumax librëkta, .
  Ukanxa sapa Tatitux proletario ukhamawa.
  Jumax mä rublo ukat mä níquel ukar tukuwaytaxa, .
  Juyphi pachanx mä solarium ukaw ch"uqi ch"uqi taypin utji.
  
  Ukanx mä qhana, wila bandera comunismo - .
  ¡Ukajj jan jiwir jakasiñwa arsuwayi!
  Pachamamar munasiñas poesía tuqi uñacht'ayañäni - .
  ¡Wiñayatakiw kusisiñax utjani, ¡iyaw sañamawa!
  
  Jilïr irpirinakax awisax mayj mayjawa...
  Janiw sapa irpirix yatiñan Stalin ukar uñtasitäkiti.
  Ukampis sapa mayniw mä heroe ukhamätanjja,
  ¡Kunapachatï amuyunakasa ukat munañas jukʼamp chʼamanïjjäna ukhajja!
  
  Qhip qhipa phaxsinx ch"aman primavera ukanx,
  Fraga sat warmiruw katuntasin chʼaxwäw tukuyäna .
  Jiwasax angelanakjamaw Mama Markasarux chiqa chuymanïtanxa,
  Orden ukax jiwasaruw churasiwayi - ¡ch"axwirix janiw mä juk"a qhipäxar kutt"kiti!
  
  Jiwañatix purinxi ukhaxa, juma pachpaw ch'axwañama,
  Ukat Tatitux paraisoruw t'ijtäna, kawkhantix rowan quqanakax utjki...
  Ajayux wiñayatakiw alaxpachar makhatani,
  ¡Jachʼa qullunak atipjañäni!
  
  Taqi kunat sipansa, jiwxasaxa, jakañax wasitat mä jawirakïxiwa,
  ¡Ukanjja, mä meteoro boter uñtataw sarapjjta!
  Diosan Qullan Taykapan jawsatanakapa,
  !
  
  Imperio, kunattix Diosan qhanapawa,
  ¡Taqi ch"aman Diosax elfonakaruw apnaqañapatak mayïna!
  Kusisiñ maranakax janiw tukuskaniti,
  Serviciox janiw kuna límites ukanakas utjkiti - ¡mochila ukar ch"amanchañamawa!
  
  Elfos ukanakax mayacht'asis jiwasan lema - .
  ¡Yatiñani autoridadanakar istʼasir jaqëm!
  Uraqpachan teatropax actrices ukanakamp phuqhantatänwa,
  ¡Infierno colerasiñan jawq"japxa ch"iyjapxtanwa!
  Imill wawanakax wali suma q"uchupxi ukat angeljama ukat pachpa pachan saxranakan sarnaqäwip uñacht"ayapxi.
  Ukhamaw nuwasipxi. Jiwayir cañones aéreos ukanakax helicópteros ukanakatw jaquqanipxi. Ukat Putin osonakan posición ukanakap t"unjapxi. Ukat uka orcos ukanakax jan khuyapt"ayasisaw jiwapxi.
  Ukhamaw jaqinakax jiwarapxi.
  Ukanakax jan axsart"ir imill wawanakan nuwasiñanakapawa. Jupanakat maynïrejj uka aptʼasisaw escarlata chuchupampiw jiwayir boton chʼalljjtäna. Ukat ukxarusti Putinan osonakaparuw t"ijtäna, mä proyectil wali t"unjir ukhamarak t"unjiri. Ukax walja uka uñisirinakaruw jiwayatayna.
  Ukhamaw jan axsart"ir imillanakax ch"axwapxi.
  Ukampis duende wayn tawaqunakax jan ch"amampi ukat wali amtampiw ch"axwapxaraki. Ukat uñisirinakaruw t"unjapxi ukat Putinan osonakapar jiwayapxi.
  Wayna nuwasirinakax wali thaya ukat amuyt"asisaw uk lurapxi. Ukat taqi ukanakax wali muspharkañ luratawa.
  Kunjams jach"a ukat thaya taqi kunas uñstaski.
  Ukampis uka wayna duendejj mä ametralladorampiw orconakar jaqontäna. Jupax jan kuna ceremoniampiw jupanakar khuchhuqatayna ukat q"uchuñ qalltäna;
  Nayax amigajat lup"ta
  Ukax mä chimpuw uka poema uñacht"ayäna.
  Juyphi pachanx Elphiney markar chiqancht'añäni - .
  ¡Janiw kuna ajlliñas utjkiti, ukax janiw kuna dilema sañ muni!
  
  Jupampixa, thaya taypinsa, almajaxa qhanawa,
  Junt"u pachanxa primavera thaya apaniwa.
  Amparanakax mä ch"aman remo katxarupxi, .
  Jawir taypit janïr chhijchhi thayax purinkipanx jalnaqañamawa.
  
  Kunapachatï jallux jallu purinxi ukhaxa, .
  Quri quqanakax carmesí luxus ukankiwa.
  Jamp'att'asiwimax nayarux khathatiyitu - .
  Ukat imill wawax janq"u ñik"utapax ch"uqt"atawa.
  
  Mä amigojajj qʼala kayukiw laphinakat tʼijtʼi,
  Jupax wali sumawa - mä princesa verano ukar uñtasita.
  Mä ch"axwaña charco - ch"allt"aña mä phuju, .
  ¡Munasiñ munañasax jach"añchatäpan!
  
  Llakisiñasa, llakisiñasa janiw llamktʼkistaniti,
  ¡Alaxpachat mä samkañ warawara apsuñäni!
  Jichhax mä reyix tronon utjkaspa ukhamaw sayt"asiwayta - .
  Ukat qhanan jan tukuskir lurawinakapa...
  
  Uka pampankir tawaqux nayatakix mä margarita apthapi,
  Uk uñjasajja, jupatakiw mä diente de león ajllta.
  Kusisiñampi machjatäkchisa, vino ukham - .
  ¡Jan munasiñan mä lorot yateqasimti!
  
  Aka romance guitarrampi phust'añäni,
  ¡Ukhamatwa jaqenakajj kusisiñajj kamsañsa uk yatipjjani!
  Yuritax kusisiñ yatiyañapawa - .
  ¡Ukat ñanqha layqa chuymankipstañax janiw jutkaniti!
  
  Uka tawaqumpi nayampixa qhumantt"asisaw sarapxta,
  Janiw chʼamachasiñasa ukat colerasiñas wakiskiti.
  Awisax janiw ch"axwañat jithiqtkasmati, amuyañamawa,
  ¡Taqi maranakax janiw ch"uxñakïkaspati!
  Ukat duende familiankir wayn tawaqunakax qʼuchupxaspawa ukat nuwasipxarakispawa. Chiqansa, jupanakakiw qʼala kayuni nuwasiñat phinqʼasipxi.
  Ukampirus chacha elfonakan ajanupax wali llamp"u ukat wila, jan ñik"utani, imill wawanakan ajanuparjama. Ukat nayax sañajawa, ukax wali jach"awa. Ukham thaya, q"ala kayuni equipo akan.
  Ch"axwiri imillanakax thaya ukat jan amuyt"kay aeróbatica uñacht"ayapxi. Ukampis janiw ukakïkiti, chiqpachansa. Kunanaktï mä cuento ukan jan arsuñjamäki, ni mä plumampis qhanañchañjamäki ukanak arsuñ yatipxañapawa.
  Ukampis jupanakat maynix ombligo apnaqasaw chʼiyar jaquntawayi. Ukax original ukhamarak wali sumawa.
  Ukat chʼama jawiranakaw mistu, ukajj wali tʼunjiriwa ukat wali phichhantarakiwa, napalm ukham.
  Ukat imill wawanakax kuns uñacht"ayapxani ukhax Putinan osonakapan ataúd ukaw utjani.
  Ukampis wayn tawaqunakax walpun uñachtʼayapxaspa. Yämas amparanakapamp gatillonak chʼalltʼapjje ukhajja. Ukat wali thayakïniwa.
  Ukat kuntï lanzapki ukajj wali jiwayirjama ukat tʼunjir tukuwayi.
  Ukat waynax wali suma q"ucht"i;
  Mä gris caballot sartaskäyätwa, .
  ¿Kuna kasta asnusa ukham warariski?
  Nayax Supaya pachpaw jaqinakar familiar uñt'ta - .
  ¡Khititï markar kutkatki ukanakampejj apasiñajawa!
  
  Supayanakax jan wali p"iqinakanwa qamasipxi , .
  ¡Ukat colerat amuyunakax tʼijtʼapxiwa!
  Balance equilibrar - mä kutikiw ceros ukanakar chhaqtayaña, .
  ¡Sistemarux jan walt"äwinakan manqha manqhapat q"umachapxam!
  
  Janiw kawkirus sarañs amuykti,
  ¡Mä torbellino hiperplasmático ukax p"iqijaruw t"ijtäna!
  Janiw juma pachpax q"añunakar katuyasiñamäkiti
  ¡Ukhamatwa mä jachʼa jawirajj phajjse oraqen wartasini!
  
  Ch"axwawix mä jan jaytjasaw jallu - .
  Akax kunayman lurawiw suyt"aski duende del siglo...
  Ukat nayax mä juk"a machjayir vino umañ munta - .
  Ukat sumankasaw jachʼa jachʼa tukuñamp parltʼasiskakiñani.
  
  Ukampis yatiñamawa, jan chʼamanïñasa aburriñasa pasaniwa - .
  Jumatix samkanakaman duende ukar jikxatasmaxa, ¡jumax exito ukhamarak jawsañawa!
  Jiwasax precursoranakjamaw senderismo ukar sarañatak ch"amachasipxta - .
  Chiqansa, ¡mä thaya nuwasirix janiw mä loqhe sutikïkiti!
  
  Nayax thuqt'askä ukat ch'iyjarakï, mä qulluw jiwat jaqinakan utji,
  ¡Uñisirix mayjt"atawa, t"ijt"iwa ukat qhipäxar kutt"awayxi!
  Jiwasax atipt"asiñ tukuyaraksnawa
  ¡Uka manqhankir anunakas wali jachʼatwa lartʼasi!
  
  Kuns akapachan lurañasa - janiw kuna amuyt"awis utjkiti, .
  !
  Wiñayatakiw wayn tawaqunakjam sarnaqañäni - .
  ¡Ukat infiernon mä cheqajj alajjpachat sipansa jukʼamp askïniwa!
  
  ¿Kunsa uka soldadojj munpacha? Ch"axwawix wiñayataki - .
  ¡Sumankaña ukat aburrimiento ukat p"iqin jan ch"amanïñapa jupatakix!
  Jiwasax uñisirirux sepulturaruw katjañäni - .
  Ukampis ¡nuwasir jaqinakar katuyasiñatakix wali jayäxiwa, uk yatiñamawa!
  
  Janiw kunas utjkaniti, ukat janiw kuna amtawis utjkaniti - .
  ¡Trabajo tukuyata ukat jank"akiw yaqha!
  Taqi kunat sipansa, akax mä qalltawikiwa, mä jark"aqasiñ t"ijtawiwa,
  ¡Chiqpachansa, ¡janiw pallapallanakjam irnaqtʼañax mä suma luräwiwa!
  Chiqansa, elfon arupax mä cobre tubo ukar uñtasitawa.
  Waynaxa wali suma q"uchutayna. Ukat wali sum nuwasïna. Ukat jupax elfonakaruw wal munasi. Wakisispa ukhaxa, uka aru apnaqatarakiniwa. Chiqpachansa, yuqall wawanakat sipansa, tunka payan kutiw imill wawanakax aka pachanx utji. Ukat chachanakatakix wali askipuniwa, chiqpachansa. Imill wawanakax pachpaw waynanakatakix taqi colerasiñampi ukat presión ukamp ch"axwapxi. Ukat janiw kunas apaqañatakis ni apaqañatakis utjkiti.
  Aka imill wawanakax akan - chachanak thaqhapxi. Ukat janiw jupanak contrax kuns lurkasmati.
  Ukat jupanakax q"uchuñ qalltapxani ukhax...
  Ukat imill wawanakax akham q"uchupxi:
  Jan amuytʼasisaw tʼijtjjañäni, .
  Tanques blindados ukanakax charconak taypinkiwa, .
  Ukatx mä ametralladora ukaw teja ukanx utji...
  ¡Jupax taqi orcos ukanakaruw ch"iyjani!
  . 12 JAQTHAPI.
  Maria Kolesnikova, elfos ukan akapachankir jan axsart"ir tawaqux jan axsart"as kamachinak apnaqaskakïnwa ukat kamachinak churaskakïnwa. Jupajj wali kusisitaw uk luräna. Ukat bigote ukat calvo p"iqini tiranox maldecitäñapawa.
  Duende nuwasirinakax qala chuymampiw nuwasipkakïna. Jupanakax colerat orcos ukanakan nayrar sartawiparux jaqunukupxänwa. Ukat mä sapox mä calambre patxar uñtataw makhatasipxäna ukat makhatapxarakïna.
  Ukat imill wawanakax uñisirinakaparux ch"axwasaw ch"axwapxirïna. Wali chʼamampiw uk lurapjjerïna.
  Ukat sapa disparo elfonakatxa, mä botón chʼalltʼasisaw pechon escarlata chuchupamp chiktʼata.
  Ukat imillanakax q"al jaljtapxäna. Uka pachparakiw q"ala kayunakapax jach"a jiwayir granadanak jaquntapxäna, Putinan osonakap ch"iyjapxäna. Ukat ch"iyjata aychax phichhantasinx chhullunkhayatäxänwa.
  Ukatwa imillanakax qʼumachañ irnaqäwir puripxäna. Ukat kusisiña, q"uchunaka ukat jach"a ch"amanchawi.
  Ukat uka pachparakiw, chiqpachansa, qʼuchupxäna;
  Ukampis mä balampi chʼuqtʼat nuwasir jaqejj jaqoqtaspa ukhajja,
  Ukat uka tawaqux wiñayatakiw mä viuda warmjam jachtʼasis quntʼasini.
  Akapachax jan suyt"äwin ch"iyarakïkaspas ukham amuyañax janiw wakiskiti,
  Uka paraisojj tʼunjatäjjewa ukat jan wali Supayan kayunakap laqʼuntatawa...
  
  Chiqansa, suyt"awix utjiwa - mä digno destino, .
  Awki marka arxatañataki ukhamaraki ch"amaka ch"uqi katuntañataki.
  Kunawsatix Elfia markanx sapa waynax ch'aman nuwasiri - .
  ¡Yatipxam akax janiw bravado jan ukax loqhe kitsch ukhamäkiti!
  
  Ukampis awisax caballeronakax janiw yanaptʼanïpkiti,
  Horda ukax janiw kuna puntuación yatipkiti, ukat presión ukax brutal ukhamawa.
  Ukatxa janiwa mä loro ist'asir tukuñäniti - .
  Chiqansa, ¡temploman plomo utjatapat p"inqachañat sipansa, ¡ukax juk"amp askiwa!
  
  Ch"axwäwix cósmico ukax mä jach"a lurawiwa,
  Ukanx mä robot anatt"añaw utji, ay...
  Ukampis nayax Elfi nuwasirinakarux nobleza militar ukan uñt"twa,
  Ukax janiw ataúd ukan ikiñapäkiti.
  
  Alaxpachankir jan uñtʼat warawaranakan tʼaqanakapax diamantenakawa,
  Ukanakax sapa alman jachaqt"asitapawa...
  Yant"apxam, yatiñanakam uñacht"ayapxam,
  Ukat juk"amp askixa, q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ucht"aña.
  
  Jallu pacha - kawkhantix jallupachax chhaqtki, .
  ¡Jupax muspharkañ suma uñnaqt"anïtapampiw chuym ch"allxtayi!
  Nayan Elfojax ukhamäpan, aka poema ukan q"ucht"ata, .
  ¡Jupampixa mä jan jaljtañjam tayka markajama!
  
  Qhipa jamp"att"awi imillaruw apayani, .
  Jiwataxa, jumax suma uñnaqt"aniw jan jachktati...
  Apsuñäni, Orklin iyawsapxañäni, mayo phaxsin ch"uxña panqara manqhanxa,
  ¡Ukat monstruo orco verdugox uka jan walt"äwiruw tukuni!
  Imill wawanakax, nayax sañajawa, wali suma q"uchupxäna. Ukat jupanakax uka orcos ukanakarux wali ch"amampiw jawq"japxi ukat warmi lobonakan pasión ukampiw jawq"japxi. Jupanakarojj tʼunjapjjänwa.
  Ukat chʼiyar jaquntañkamax qʼala, muruqʼu, rosa talonanakampiw apnaqapxirïna. Imill wawanakax wali ch"amampiw sarnaqapxäna. Ukat suma uñnaqtʼaninakan qʼala kayunakap tʼunjañ regalonak jaqontäna.
  Janiw kuna chʼamas ukham imill wawanakar saykatkaspati. Jupanakax radiantes ukat cósmicos lunthatanakawa. Ukat uka pachparakiw, elfos ukanakanx frenético ukat radiante ch"amaw utji.
  Ukat escarlata chuchunakampix bazooka botonanak ch"allt"apxi ukat t"unjir pallapallanakan operacionanakaparuw puriyapxi. Ukat jumar chʼalltʼapkätam ukhajja, orconakan mä taqpach zanjapaw tʼunjatäni. Aka imillanakax super clase ukankapxiwa. Ukat kunjamsa negocio lurañar puripjjäna.
  Ukat jichhax qʼala kayunakax wasitatwa granadanak jaquntapxi, ukat wali jachʼa tʼunjäwinaka ukat tʼunjäwinakaw utji.
  Uka imillanakax chiqpachapuniw kuns lurapxaspa. Ukat kuna ñikʼutan armadanaksa qʼomachapjjani.
  Akax mä imill wawax esmeralda color ñik"utaniwa, kunjams uñisirirux apt"ani ukat ch"allt"ani escarlata chuchupampi botón ukar ch"allt"asa.
  Jichha pacha t"unjawix t"ijt"iwa ukat ch"iyjasi ukat Putinan osonakapar phichhantawayi.
  Ukat imill wawanakax wasitat q"uchupxi, kisunakap ch"uqt"asipxi;
  Elfia markan jach"a uraqinakapax - suma, munat, .
  Kawkhans perlas de nieve, océanos cristalino ukanakax ...
  Ukat duende pallapallanakampi generalampix mayacht"asipxiwa - .
  Ukat Estadon chimpupax águila - jiwasan Zar ortodoxo!
  
  Jichhax jallupachax pasawayxiwa ukat jallupachax apnaqatäxiwa,
  Quqanakax isthapt"atawa, luxus ukanakax reyinakan envidiapawa.
  K'ajkir markajajj paraisot sipansa jukʼamp kusiskañawa,
  Nayax Elf-atakix mä chiqap jakäw churarakï.
  
  Ukhamajj otoñojj wali sumawa, poeta jaqekiw amuyi
  Janiw impuesto apnaqañax wakiskiti pisinkirinakat venanaka apsuñataki...
  Diosan inaki regalopa: morado ukat carmesí
  Ukat intix laphinakar qhantʼki ukhaxa, qurix chhaqtawayxiwa.
  
  Panqaranakapa, ch"amakt"ata, juk"ampi qhant"ata ukhamaraki suma uñnaqt"ani, .
  Uka laphinakapax mä príncipe sat jachʼa alfombrar uñtataw jaquqani,
  Akax mä broche de esmeralda rubí ukanakampiw otoño ch"uqi taypin utji - .
  Taqi ch"aman artistax luratanakan uñacht"äwip pintawayi.
  
  Ukat sapa ch'akhanakax Tatitun cepillonakapawa,
  Nayax munasiñ uñjta ukat mä ideal uñstayañ munaraktwa...
  Ukampis muspharkañawa markasax niya infiernon jakasipxi,
  Ukat qullqi tuqit despota jaqix jan sintt"asisaw ch"iwinakasar chint"awayi.
  
  Uraqisax mantequillar uñtat ch'uxña, lik'i,
  Manqhanxa ukhamaraki minerales ukanakanxa waljapuniwa.
  Ukampis ñanqha oligarcas ukanakatakix janiw taqi kunas wakiskiti,
  ¡Jaqinakax taqi kunas jan walt"äwin talón manqhankiwa sasaw lunthatapxi!
  
  Ukampis ¿Tatitun Munañapäpachati uk aguantañaxa?
  Chiqpachansa, Diosax aka Uraqxa churäna, ukhamata jaqinakaxa, jilïrinaka, wayn tawaqunaka, uka Uraqin irnaqapxañapataki.
  Ukat taqi kunat sipansa, Tatit Cristo nayraqatan - reyis pisinkirinakampi kikiparakiwa - .
  Alaxpacha Luririxa, uka jan wali lunthatampiw chʼakkatatäna.
  
  Angelanaka, jaysapxita, ¿kawkinkis chiqapar uñjañaxa?
  Uka wawanakax manq"at awtjataw jachapxi ukat jiwapxi, chuyman jaqinaka...
  Uka jan wali burguesía ukax regalonakampi khuyapayasiñampiw juk"amp jach"a...
  ¡Ukat khitinakatï jukʼamp suma chuymanïpki ukanakajja, tʼunjäwinakampi ukat manunakampikiw qheparapjje!
  
  Ukampis janiw alaxpachat jaysäwix utjkänti,
  Diosajj inas jan waltʼäwin uñjaschi, kunanakatï ukham pasañapatak jaytatapat...
  Ukampis cheqäskapuniwa, chʼamachasisajj jakañajj mä paraisoruw tukuyani,
  Ukat cadenanakamp chinuntat uywiris wiñayatakiw kusisitäspa.
  Aka imillanakax chiqpachansa wali sum q"ucht"apxi. Ukat arunakapax hielos sat chʼiyar chʼiyar chʼaphinakjamaw qhantʼi. Ukanakax chiqpachapuniw warminakaxa.
  Ukat chiqpachansa, arunakapax diamantenakan jawiranakar uñtasitawa. Ukat jumatï chʼalltʼapjjätam ukhajja, kunja jachʼas uk amuytʼasma.
  Aka chiqan ch"axwirinakax nivel trascendental ukat colosal uñacht"ayapxi - era espacial ukan. Ukat ukham lurapxani ukhaxa, taqi kunas jukʼamp jachʼa ukat jan wali arunakampi phuqantatäxaniwa.
  Ukat imill wawanakan qʼala kayuni, cincelat kayunakapax lurañanakanïpxiwa. Ukat jachʼa, tʼunjir chʼamampiw jiwañan regalonak jaquntapjje. Ukat jan ina chʼusat ceremonia lurasaw uk lurapjje.
  Aka imillanakax akankapxi - super nivel !
  Ukat qʼala, rosa talonanakajj tʼunjatäñ guisantes ukanakaruw jaqontapjje. Ukat taqi kunas wali suma ukat jach"apuniw utjani.
  Ukat imill wawanakax escarlata pecho chuchunakapamp botonanak ch"allt"apxi, ukat lanza cohetes ukanakaruw activapxi, ukax orcos ukanakan posición ukanakap t"unjaraki. Ukat jan ina chʼusat qhiptʼasa ukat jan ceremonia lurasaw uk lurapxi.
  Uka qhipatxa imill wawanakax wasitat q"uchuñ qalltapxäna;
  Qutat jutir chhijchhi perlas - qhant'i, .
  Uka thaya thayt"awix uwijanakan rizonakaparux muyuntayaniwa...
  Jiwasan Awki Markasax granito iyawsäwiwa,
  Chiqpachansa, orcos ukanakax janiw axsarañjamäkiti!
  
  Metal ukan ch"axwawipa, rodillonakan chirritapa - .
  ¡Tanques ukanakax Elfia markan fronteranakapanw jalnaqapxi!
  Mä ch"iyar bayonetas ukanakat mä chhullunkha lurañäni,
  ¡"Hurray" sasaw arnaqasipxta!
  
  Kunkapan mä corbata alwa pachan colorapa, .
  Mä amuyumpiw nuwasiñatak chʼamañchtʼapjjetäna.
  Mä ajlliwikiw utji - atipt"añasa jan ukax jiwañasa, .
  ¡Akanjja, escarlata banderajj redouto patjjaruw jalnaqäna!
  
  Laka ch"iyara, mä thaya thayt"ani, .
  Uka katuntat imill wawax amparanakapampiw chint"ata...
  Oh, kunjams jan khuyaptʼayasir destinojj utji, .
  ¡Wali thaya taypinxa, q"ala kayukiw andamio ukar puriñkama!
  
  Ukampis janiw mä laphir tukuyañ munkayätti, .
  Jupax ch"am apthapisinx alemán jaqiruw katthapïna.
  Janiw khitis jiwasat sipan juk"amp ch"amanïkiti aka Uraqinxa,
  ¡Janiw jumanakan jan wali khuyapayasiñamax munaskiti!
  
  Ukat ukhamatwa kunkapar chhuxriñchjasis jiwxäna,
  Uka duende tawaqux Tanya Krasnova satawa.
  Ukampis thakix Orklin markaruw irpistani,
  ¡Jan nuwasiñampi machaq pacha lurañäni!
  
  Qhawqha jilanakajas jiwapxi,
  Taqi voluntarios, yuqall wawanakaki.
  Pioneros ukanakatakixa, q"ala kayuni - .
  ¡Desayuno corteza ukax manq"añ conos ukanakataki!
  
  Orklin jak"anktanwa , triunfo ukax niyaw purini,
  ¡Komsomol sat letrerojj pechomaruw qhantʼayi!
  Botas ukax sinti t"ijt"atäkchisa, kunatix nayax janiw yatintkti,
  Ukampis ¡mayo phaxsin kusisiñ colorax ch"amañchi!
  
  Fuhrer ukax infiernonkiwa, huracán ukax jiwataw -
  ¡Kusisiñaw purini, wawanakan larusiñapax ist'atawa!
  Uka phuch'ux manqha pachan laq'apan ikiski ,
  Ukat Pata Pacha patat - Wila Inti!
  Ukhamaw imill wawanakax kusisita ukat colerat q"uchupxi. Ukat arunakapax wali sumawa ukat lliphipirakiwa. Kunjamtï jawiranakax parlki ukhama. Jan ukajj phuchʼunakaw alajjpachar tʼijtjjapjjaraki . Ukat ukham imill wawanakax kunayman markanakaruw katuntasipki. Jupanakax ukham ch"amanïpxiwa ukat jach"a ch"amanïpxiwa.
  Mä duende ninja familiat uñstäna. Jupax pä espada amparapar apt"atawa.
  Ukat nuwasir jaqix jupanakar amparapamp luqxatäna. Ukat Putin osonakan pusi p"iqinakapax mäkiw khuchhurata. Ukat jupanakax ch"uxña quqanak patxaruw liwxatapxäna.
  Ninja imillax uka apthapisinx q"ala kayunakapamp mä boomerang jaquntäna. Jupax t"ijtäna ukat agresivu orcos ukanakan p"iqinakap khuchhuqäna. Chiqpachansa jupanakarux qʼal jiwayäna.
  Akax chiqpachansa q"ala kayuni ukat agresivu tawaquwa. Ukaxa ch"uqi ch"uñuyañ qalltaspa ukhaxa, janiwa sayt"ayañjamäkiti. Ukat veneno agujampiw thuqhuntarakini. Ukat orco general ukarux nayraparuw ch"allt"i. Ukat Putin-an osopax q"al t"unjasi.
  Ninja imill wawax akham sänwa:
  Zelensky-rux jach"añchapxam, jach"añchapxam!
  Tanques ukanakax nayrar sartasipki...
  Elfo ch"aman bandera manqhanxa, .
  ¡Uka imill wawax ataque ukaruw puri!
  Chiqpachansa akax wali suma imill wawanakawa. Ukat kayunakapax wali qʼala ukat qʼañuchatawa. Ukat jiwañ regalonakxa wali chʼamampiw jaquntapxi ukat wali chʼamampiw jaquntapxi.
  Ukat Putin osonakan línea ukax khuchhuratapatx imill wawanakax wasitat q"uchuñ qalltapxäna;
  Qullan, wali q"uma Virgen María
  Jupax Qhispiyiriruw yuriwayi, qhana churarakistu.
  Ukampis wawanakamax juyphi pachanx q'ala kayukiw sarnaqapxi -
  ¡Ukat qʼañut lurat sotanonakanjja, manqʼat awtjata alwampiw jikistanjja!
  
  Chiqansa, ¿kunjamarak akapachanxa jan walinakampi tʼaqhisiyat uñjasispasti,
  Uka t"iju t"ijunakat sipansa juk"amp pisin jakasirinakaw utji.
  Ukax thayas mayo phaxsinx quqanakaruw congela, .
  Ukax juk"amp uñt"at jaysäwix - jumatix pisin jakassta ukhax thuqt"añamawa!
  
  Mä cobre qullqi qamirinakar churañax wali llakiskañawa,
  Mammon jupanakanx decencia ukar puriñkamas punkitäkchisa...
  Jupanakan nayrïr yatichiripax jiwasan patat mä encina lawawa - .
  ¡Ukampis mä qʼañuruw tukuni, kunapachatï gallojj artʼani ukhajja!
  
  Tatitux qamirinakamp chikachasiñamatakiw kamachipxsma - .
  Ukhamat jan jiwatanakax utjañapataki, jachañas jan Diosan Ist"iripar t"aqhisiyañapataki.
  Khitinakatix jan ch'amanïpki ukanakar yanapt'apxam - suma chuyman ajanunakax icononakat sapxiwa,
  ¡Khuyaptʼayasirïsta ukhajja, alajjpachar sarir thakin farojj janiw jistʼantkiti!
  
  Ukampis waljanitakejja, qollqejj almanakaru ukat qhespiyasiñaruw jukʼamp munasi,
  ¡Qurimpiw santunakar alasipxä sasaw sapxi!
  Qullqi mayt"ir jaqin lik"ipax uñisiñ ajanuparux punkiyataynawa - .
  ¡Ukat jan sumankañ chuymax thaya granito satawa!
  
  ¿Kuna llakinakas jiwasatakix utji - jisk"a jaqinaka?
  ¡Palacionakanx janiw jach"a jach"a tukuñas ist"apkti!
  ¿Jumax imantañ muntati? Jumax imantasirïsmawa
  ¡Mä carcelan teja manqhanwa!
  
  Kunatsa jumanakaru, jiwasaru churapxsma,
  ¿Kunsa chʼamampi sum apsuwaytanjja?
  Jumanakajj janiw kunäpjjtati, wiñayatakis janirakiw kunäpjjtati,
  ¡Alajjpachajj janiw juma layku churatäkänti!
  
  Ukampis jiwañaw jupanakar jan suyt'at purintäna,
  ¡Kunjamtï Taqe Chʼamani Luririjj yatichkäna ukhama!
  Jichhajj kawkhantï Supayajj phichhantki ukankapjjewa
  ¡Kawkhantix traidor ukax t"aqhisiñat chhuxriñchjaski ukat arnaqaski!
  
  Ukhamaw jumax amtawayta Taqi Ch"aman Diosax sawkasiskäna - .
  ¿Jan wali khuyaptʼayasirinakajj jachʼañchatäpjjaniwa sasin sissna?
  Ukat Jesus pachpaw jaqir tukut Luriri, .
  ¿Jan wali ch"uqinakax yänakap manq"antapxani sañax jan walïpachänti?
  
  Marian mayisitap liyt"asaw arrepentisim,
  Ukat qunqurt"asis arrepentisisaw - jacht"asis!
  Kunapachatï mä wawax nayraqataman jachki ukhaxa,
  ¡Ukat q"ala kayuni tawaqux thayat khathatiski!
  
  Tight ukat stingy billetera apsuñamawa,
  Mä jukʼa qollqe aptʼasiñäni.
  Ukatxa Jesusaw Munasiñ Diosax irpxani,
  ¡Ukat janiw jan sayt"ir thakin jaquntañamatak jaytkätamti!
  Imill wawanakax wali suma ukat thaya q"uchupxi, ukat arunakapax wali k"ajkir ukat lliphipiriwa, ukat chiqpach, chiqpach paraisorus mantkasmas ukhamaw amuyasi.
  Ukat ukhamat imill wawanakax orcos ukanakarux q"ala kayunakapampix mä obus ukan jawq"japxäna. Ukat jupanakax phisqa tunk Putin osonak mä kutikiw ch"iyjapxäna. Ukat uka ch"aphi kayuni jaqinakar ch"uqt"añäni.
  Chiqansa, imill wawanakax nuwasirïpxiwa ukat nuwasirïpxiwa. Ukat lakapax jistʼarasispa ukhaxa, sillpʼiñakiw wakisi. Ukat imill wawanakan sillp"iñapatjja, muspharat cuervonakajj orconakan pʼeqeparuw jaqontapjje, pʼeqenakap chʼiyjasa.
  Ukat walja ukham cuervonakax utjiwa ukat wali jiwayirjamawa.
  Imill wawanakax q"ala muruq"u talonanakampiw limón jaquntapxani.
  Jupanakax orcos ukanakaruw t"ijtapxani ukat Putinan osonakaparux jisk"a wila ch"akhanakaruw ch"iyjapxani.
  Uka duende tawaqux akham q"ucht"äna:
  - Aka chiqanxa wila jawiraxa jach"a jawirawa, .
  Groovy calvo Fuhrer ukax mä...
  Ukampis jan jupar aynachtʼamti
  ¡Ukat Cainarux chʼamakar jaquntapxam!
  Akax imill wawanakax orcos ukanakamp apasiñawa. Ukat wali colerata, jan suytʼasaw nuwasipxi. Ukat wali yatiñanïpjjatap uñachtʼayapjjaraki.
  Ukampis chiqans kuna nuwasïwins qʼuchuñatakix mä chiqaw utji;
  Kuntï lurawaykta ukajj wali muspharkañawa
  ¡Jaqi jaqinakarux khuyapayasiñaw warantatäxi!
  Qullan Diosaw jumanakar churapxtam,
  ¡Alma, kusisiña, chuyma khuyapayasiña!
  
  Lucifer, Sodoma markar kutt"ayasaxa,
  ¡Juchampi ukat jachʼa jachʼa tukuñampi achu!
  Jupasti Diosan qollan tronoparuw espadap aytäna.
  ¡Ukat jichhajj taqe chʼamanïjjewa sasaw amtäna!
  
  Sapa jisk"a t"aqa qhipat coro;
  Diosaxay, kunja suma q'uma jaqirakïtaxa,
  ¡Chiqapätamax jan tukuskirïtap iyawstwa!
  Jumaw jach'a jakañam cruzan churtaxa,
  ¡Ukat jichhax wiñayatakiw chuymajan chuym ustʼayasiñax utjani!
  
  Jumaw suma uñnaqt'ani, kusisiña, sumankañ, munasiñ Tatituxa,
  ¡Jan tukuskir, qhana qhanan uñacht"äwipa!
  Jumaw cruzan wali valorani wila wartasta,
  ¡Uka planetajj jan tukuskir sacrificionakampiw qhespiyasïna!
  
  Ukxarusti, jiskʼa tʼaqanakaw jutani.
  Jan walinakax kutkatasir chuymanakan colerasi,
  !
  Ukampis jiwañax laq'aruw jaquntatäni,
  ¡Ukat Tatitux jiwasampïskakiniwa!
  
  Supayax Tatitu Dios contraw nuwasïna.
  ¡Uñisirinakax jan sinttʼasisaw nuwasipxäna, jan axsartʼasa!
  Ukampis Cristox munasiñampiw Supayar t'unjäna,
  ¡Cruzan cheqätam uñachtʼayaña!
  
  Jilatanakax mä sapa jawiraruw mayachasipxañasa,
  ¡Chuymam, amuyunakam ukat chuymam Jesusar uñt"ayañamawa!
  Ukhamatwa Jachʼa Diosajj qhespiyasiñatak yanaptʼistani,
  ¡Ukat wiñay wiñay Tatitur jach'añchañäni!
  
  Ukhamat almax wiñayataki sumankañ jikxatañapataki,
  ¡Taqi akapach Tatitun yapu apthapiñapan irnaqañapawa!
  Ukat wiñayatakiw Taqe Chʼamani, jumampïñäni,
  ¡Jukʼamp chʼamampiw mayisiñ munta!
  
  Ukax kayunak t"unjatawa - mä alfombra de musgo de terciopelo, .
  ¡Jesusax mä ratukiw kuna llakinaksa qullani!
  Quri laq'ampi quta thiyaruw khithatayna,
  ¡Jupax Intin ukat jan tukuskir universo ukan dueñoparakiwa!
  
  Arupampiw alaxpachanak luratayna - .
  ¡Alajjpachankir warawaranak jachʼa thakinwa jaljtayäna!
  Jehová Diosajj suma uñnaqtʼanïñwa munasi, .
  ¡Jupar katuyasiña, jan axsaras chiqa chuymanïña!
  
  Taqi Chʼamani Diosampixa janiw amigonakax utjkaspati,
  ¡Suma uñnaqtʼan uñnaqanakapan kʼajkir icononakapa!
  Ukatpï nayax juk"amp juk"amp munta
  ¡Jesusax mä jañchiruw tukuwayi!
  
  Diosat khuyapt'ayasipxam, juchar manütasatxa,
  ¡Kuntix nanakax, ay, jan Jumar churapkta!
  Arrepentisiñ horasajj pasawaykchejja,
  ¡Ukat mä chʼamaka chʼusawjajj utjxi, ukanjja panqar jaya cheqanakaw utji!
  
  Ukampis Tatitux khuyapayasiñap churi,
  Ukat jupax sänwa - ¡Awk taykanakaruw pampachapxsma!
  Nayax yattwa jumax janiw manum kutt'ayañjamäkiti,
  ¡Ukampis jumatakix mä chiqaw alaxpachan utji!
  
  Kuns aljantañax janiw ch"amäkiti
  ¡Uraqpachan Tatitupax suma chuymaniwa!
  Ukat ortodoxo amparamampixa,
  ¡Jan wali jaqinakarux cuartonakaruw irpkistu!
  
  ¿Chiqapunit jupar janiw saspachänti?
  ¡Arrepentisiñ katuqañamawa!
  Pacienciampiw Jach"a Jaskhiwi suyt"aña,
  ¡Perdonapxita, munañapar iyawsapxam!
  
  Tʼaqhisiyañatakiw sarañ amtapjjta
  ¡Ajayumar chʼamañchtʼañataki!
  Jiwasatakix janiw yaqha thakhix utjkiti, .
  ¡Wiñay Taqe Chʼamani Jumampi chikäñatakejja!
  
  Akankiwa, qhispiyasiñ pachax jak'ankxiwa,
  ¡Diosan Arupajj janipuniw pʼakjkaniti!
  ¿Kunas jiwasampi pasani?
  ¡Ukat t"ijtxapxam, ch"iyar almanaka!
  
  Kuntï jumajj lurkta ukajj wiñayatakïniwa,
  ¡Jan tukuskir ukat yatiñan apnaqiriw alaxpachan apnaqi!
  Jumaw jakañ jawiranakampi qhant'ayista,
  ¡Ukat munasiñasax chiqäskaniwa sasaw iyawstxa!
  Ukhamaw imill wawanakax wali sum q"uchupxäna ukat k"ajkir, cobrer uñtat arunakampiw q"uchupxäna. Ukat wali suma uñnaqtʼanïnwa.
  Uka duendex uka apt"asisaw q"ala kayunakapamp jiwayir regalonak t"unjañatak jaquntäna. Kunjamatix suxta rabioso anunakax jiwayat Putin osonakax kunayman tuqinakaruw ch"iqintapxäna. Ukat uñisirinakarux wali chʼamampi ukat tʼunjir jawqʼjataw uñjasïna.
  Imill wawaxa aptasinwa q"ucht"äna:
  Jaqenakajj kusisitäpjjaniwa
  Kusisiña wiñayataki...
  Elfonakax ch"amanïpxiwa - .
  ¡Ch"amapax wali jach"awa!
  Ukat jichhax imillanakax wasitat apthapipxani ukat clavo uñisirirux fresa jupanakan yanapt"apampi, ukhama suma ukat juyphi chuchunaka. Ukat chiqpachansa wali sumaw saraski.
  Ukat walja Putin osonakapax sallqa t"aqhisiñampiw phichhantapxi. Ukat imill wawanakax wali kusisita ukat nuwasirïpxiwa.
  Ukat agresivu orconakax janiw jark"kaspati. Mä kutix ch"iqintxapxi ukhax janiw kunas jark"aqañatakix lurañjamäkiti. Uka imillanakax jupanakpachaw uñacht"ayasipxani.
  Mä ch"axwirix lila ñik"utaniwa, Putinan osonakapar t"unjasa, akham sänwa:
  Malyuta ukham jan wali orcos, .
  Nayax jan mä rastrompiw t"unjawayta...
  Ukampis kunatsa akapachanxa,
  Ukampis kunatsa akapachanxa,
  ¡Suma chuymanïñax atipt"iwa!
  ¡Suma chuymanïñax atipt"iwa!
  . 13 JAQTHAPI.
  Maria Kolesnikova, khititix tiranía ukar ch"axwawaykana, jupax apnaqañx sarantaskakiwa, ukat wali askinak jikxatawayi.
  Ukat ukhamat imillanakax ukat clanes elfos ukanakax ch"amampiw orco ukan posición ukanakarux atacapxäna. Chʼaxwirinakax kunjamtï yatiqapkäna ukhamarjamaw sarnaqapxäna, wali chʼamampiw sarnaqapxäna ukat wali yatiñampiw sarnaqapxäna. Jupanakax cobras ukham jank"akiw sarnaqapxi ukatx janiw Putin osonakaparux mä juk"s ch"am churapkiti. Chiqansa, ukham nuwasirinakax jukʼamp jachʼa tʼijtʼirïpxiwa ukat wali chʼamanïpki uka clasenakawa. Ukat jupanakax ukham chispi ukat agresivo energía magoplasmática ukanipxi. Imill wawanakax orcos ukanakarux jan uñt"at ukat agresivu temperamento uñacht"ayapxi. Jupanakax wali jach"a nuwasirinakakïpxiwa.
  Ukat jichhax suma uñnaqt"an jaqinakan q"ala kayunakapax jiwañan guisantes ukan jiwayir ch"amap jaquntapxi. Ukat orcos ukanakan t"unjäwimp t"unjañamp yapuchapxi. Aka chiqan nuwasirinakax wali jach"a jach"a tukupxi, ukat pechonakapax facetado ukat wali jila chanini rubí ukham lliphipi. Ukham suma uñnaqt"aninakax jan jark"ataw taqi orcos ukanakarux wila pulpa ukar t"unjapxani.
  Akax mä imill wawawa, jupax q"ala talón ukampiw uñisiriparux ácido ukamp mä explosivo paquete de aserrín ukar jaquntäna.
  Jupax jank"akiw Putinan osonakaparux kunayman tuqinakar ch"iqiyatayna, ukat ch"iyjatayna.
  Uka tawaquxa akham sänwa:
  Warmi elfonakax jiwasanakarux sonrisapxiwa,
  ¡Warmi elfonakax mäkiw jach"a clasenkapxi!
  Ukat ukatsti alwakama,
  ¡Jupanakar munasiñ q"uchu q"uchup ist"apxam!
  Jïsa, imill wawanakax chiqpachansa, negocios ukar puripxani ukhax chiqpachans jach"a ch"amampiw uñacht"ayapxani.
  Ukat q"ala kayunakap jaquntatapatxa, Putinan osonakapax waljaniw jiwapxi.
  Ukampis imill wawanakax juk"amp ajayumpi ukat ch"amampiw q"uchuñ qalltapxäna;
  Juyphi pachax niyaw ch"amap chhaqhayaski,
  Primavera Intix jalsuski...
  Yatiñ kankañax naturalezaruw atipt"i, .
  ¡Mä cientifico thaqhañan ukat senderismo ukan!
  
  Jawiranakax phust'asipxi - ch'uqi ch'uqi ch'uqi ch'uqi, .
  Kawkhantix qullqit lurat alfombrax mä jawirawa.
  Clavelanakax mayo phaxsin 1999 maranx wali sumaw panqarapxi.
  ¡Ukat amigonakajajj janiw chʼalljjtaykiti!
  
  Naturaleza phuchhanakaparux walpun munastanxa
  Kunapachatixa ch"uñunakaxa primavera ukanxa jilxattaski ukhaxa...
  Janiwa, jumax yatisktawa pachax jan waliwa,
  ¡Criston khuyapayasiñapax kunja jallus purinxi!
  
  Naturaleza ukax primavera ukanw jakaski
  Uka cristal hielojj mä chʼalltʼataw phalläna.
  Planetax paraísoruw tukuni, nayax iyawstwa, .
  ¡Jan ñanqha ninax akapachar ninar phichhantpanti!
  
  Chiqansa, sapa panqarax mä universowa,
  Uka laq"ux jakañ munaraki.
  Taqi kunat sipansa wali suma destinox lurañawa,
  Ukampis jumax pisinkir conejitox sallqawa.
  
  Kunjamas pasäna, wali axsarañaw utji,
  Suma uñnaqt"anïñampiw walja t"aqhisiñanakax utji...
  Awisax jacht'asisaw Diosar mayistanxa - .
  ¡Kusisiñampi, samkanakampi yanapt"apxita!
  
  Ukampis kunas akapachan colerasiñaxa,
  Kunatï mä tornado ukham muyuntayañ qalltäna, .
  Ukampis Diosax jaysataynawa - ukhamat ukhama
  ¡Janiw oso ukham qʼañu jaqëktati!
  
  Chiqansa, uka platano pachpaw jaquqanïna, .
  Janiw mä arado apnaqañs puedkasmati.
  Santonakan ajanunakapax icononakat p"iqip ch"allxtayi,
  Janiw piñas utjkiti - ¡centeno yapuchaña!
  
  Walikiwa, irnaqañax suma sarnaqañaruw puriyi,
  ¡Jupaw familiasar jukʼamp chʼamañchtʼani!
  Ukampis janiw suma jakañ jikxatañatakix jank"akïkti,
  ¡Janiw stinginess ukax wakiskiti!
  
  Premiox jutaniwa - ch'amaw utjani,
  ¡Ukat nuwasiñan tʼunjirinakarojj jaktayañäniwa!
  Jumarux mutuyäwiw purini, Judas uñt'am,
  !
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxäna, ukat wali thaya ukat wali sumarakïnwa. Aka imillanakax wali suma estilo ukat isi uñacht'ayapxi . Ukat imill wawanakan kisunakapax perlanakjamaw lliphipipxi. Ukat chiqpachansa wali suma uñtatawa.
  Aka imill wawanakax akankapxi.
  Ukat chiqansa, janiw qʼala kayunakampi apsuñsa ukat jiwayir ukat tʼunjir chʼamampi limón jan jaquntañsa jarkʼkaspati. Ukat jupax chhuxriñchjasini, ukat kunayman tuqinakaw Putinan ch"iyjata osonakapar ch"iqiyapxani.
  Chiqpachansa akax wali ch"axwiri ukat thaya ch"axwiriwa.
  Ukampis mä ch"aman bombardero ukaw uka taypin jalnaqt"aski, q"ala kayuni ukat chika q"ala jan isin elfonakaw apnaqapxi.
  Imill wawanakax, nayax sañ muntwa, wali q"ala kayuni ukat bronceado ukhamawa. Ukat uka pachparakiw musculoso ukhamaraki. Jupanakax wali colerata ukat kusisiñampiw jikxatasipxi. Ukat jupanakax jach"a ukat wali ch"axwañ ukhamarak jan uñtaskañ clase uñacht"ayañ yatipxi.
  Ukat ukat uka jach"a bombax bombardero ukan purakapat jaltxataynawa. Jupax jank"akiw saraqani ukat racimos de orcos shaggy ukar jaquntatawa. Ukat jupanakarux phustʼasaw jiskʼa chʼiyjatanakar phustʼi. Ukat mä taqpach batallón de osos de Putin ukax t"unjatawa.
  Chiqpachansa akax jukʼamp chʼaxwañawa. Ukax taqi kuns phichhanti ukat t"unjaraki. Ukhamaw imillanakax uka orcos ukan bastardo ukat cruel creaturas ukanakarux apthapipxäna ukat yapuchapxäna.
  Ukat imill wawanakax uka apt"asisaw kusisita q"uchupxäna;
  Jakawixa wali sumawa imperio elfo ukanxa,
  Kunawsatix Zar Chequista ukan jan wali osonakapar atipt"ktan ukhax...
  Jisa, Putin jupax chiqpachans mä jan walt"ayir dictador ukhamawa,
  Alaxpachankir querubines ukanakax elfonakaruw nuwasiñ yanaptʼapxani !
  Chiqans janiw imill wawanakakikiti, jan ukasti duende yuqall wawanakas orcos ukanakamp nuwasipxi, jupanakax mä avalancha ukamp taqi kuns umamp chhaqhayañ munapxi. Ukhamarakiw chiqaparu Putin osonakapar ch"allt"apxi ukat jan khuyapt"ayasisaw jiwayapxi.
  Ukat uka pachparakiw chacha elfonakax q"uchupxi;
  Wayna chuymajar phichhantayañajawa,
  ¡Mä poeta jaqis janiw amuytʼañjamäkiti!
  Janiw phisqa marka churañas wakiskiti - .
  Ukat nuwasiñar jaquntañamawa - ¡mä wila masi vendetta!
  
  Uka loco fervor ukax junt"u arst"äwinakankiwa, .
  Mä imill wawarux mä modesto paloma ukar uñtasita...
  Zafiro sat chʼiyar nayranakapa, .
  Aka uñnaqax jan juchani ukat pachpa pachanx languid ukhamawa.
  
  Kunas pasión ukax almajan t"amt"i, .
  Imill wawaxa panqarjamawa, llamp"u chuymani, q"ala...
  Ukat juma pachpaw mä caballot saraskta, caballero - .
  ¡Kawkhantï alaxpachan qalltapax utjki uka chiqanakar puripxam!
  
  Lona patxaru bosquejar, ajanu dibujar, .
  ¡Janiw khitis jumat sipan jukʼamp valoranïkiti, munat suma uñnaqtʼa!
  Jumax mä ideal ukhamawa universo patat - .
  !
  
  Jiwasax jumamp chikaw mä ch"amakt"at bóveda ukan qunt"asipxta - mä carcelan, .
  Ukampis Pachamamax chuymasanx mä qullan ninaw utji,
  Samkax wasitat jak"achasiñawa,
  ¡Jan jakt"kay Awki Markasar yupaychaña!
  
  Strung up on the rack - verdugo, ay, qhuru, .
  ¡Ninax nakhantaskiwa, pinzanakax wali junt"üxiwa!
  Yatiyata, q"añu, Inti jalsu tuqir ch"axwaña,
  ¡Akanx tankinakaw hociconakapamp kilómetros tupupxi!
  
  
  Ukampis carcelat qhispiñ puedipjjayätwa,
  Jichhax ¡jan wali orcos ukanakarux gavilla ukham jawq"japxta!
  Ejercitox axsarañat pistolanakap jaquntapxpan,
  ¡Jan atipt"kay duende pilotonaka!
  
  Ukampis amigojaruw aka ewjjt"a churä:
  ¡Jan ukham jachʼa jachʼa tukumti!
  Taqi kunat sipansa, qhispiyirinakan jakawipax sapa kutiw ch"amanchasi,
  ¡Dogma cadenanakanjja, khititï envidiasir sajjraki ukawa!
  
  Kuna lurañas wakisi uk yatiñamawa, .
  ¡Taqeniw jankʼak jan waltʼäwinak askichsna!
  Taqi kunas kunjamtï nayax munkta ukhamarjama,
  ¡Jan walt"äwinakatx sentencianak pasañäni!
  Ukhamaw juk"amp ch"aman chacha warmi ikthapiñax wali ch"amampiw ch"axwapxi. Ukatx uñacht"ayiw juk"amp jach"a clase, ukat amenaza impacto. Ukhamajj ukham imill wawanakamp nuwasir saräta ukhajja, niquelaruw jawqʼjasïta.
  Jan ukax yaqha imill wawax q"ala ch"akhapampiw irpapxiristam ukat orconakan bolanakaparuw ch"allt"apxiristam. Chiqansa, imill wawanakax apsusipxaniwa ukat lipʼichit lurat animalanakaruw uñachtʼayapxani.
  Ch"axwirinakax kuns uñacht"ayapxani ukhax chiqpachans taqpach ukhamarak taqpach t"unjäwiw utjani.
  Ukat nuwasirinakax niya kawkir ejercitorus katuntapxani ukat tʼunjapxani. Ukat uka botonanakax wila chuchupampiw chʼalltʼasipxi. Jupanakax wali ch"amampi ukat nuwasiñjam sarnaqapxi.
  Ukanakax juk"amp qhana ukat jan uñt"at samin suma uñnaqt"aninakan jikxatatanakapawa. Ukat taqi kunas Elfia markan jach"a ukat jan uñt"at País ukan intiparjamaw qhant"i.
  Ukatwa mä imill wawax aptasin orconakar chʼalltʼäna, sirlominampi uka boton chʼalltʼasa. Ukat ukax jiwayañjama ukat jan uñt"at t"unjäwimp t"unjañamp uñacht"ayäna.
  Aka imillanakax janiw Putin ejercitoparux kuna khuyapayasiñs orcos osos ukanakarux churapkaniti.
  Ukampis chiqans imill wawanakax q"uchupxaraki;
  Akapachanxa thaya - ch"uqi, .
  ¡Mä limosna mayisiri khititix qamirïki ukasa!
  Supayanakax aka planetaruw apnaqapxi
  ¡Uraqix Infiernoruw tukuyäna!
  
  Jumatix kusisiñampi jakañ munstaxa,
  ¡Kusisiñax taqinin utapar purinpan!
  Esclavitudan cadenanakap mä hilor uñtat p'akjapxam,
  ¡Ukhamajj uka bolsajj phoqantatäniwa!
  
  Mä markaw utji, ukax taqinitak mä uñacht"äwiwa,
  ¡Chʼamani nuwasirijj precursorawa!
  Qullan Awki Markapan espadapa, .
  ¡Ukham jan wali Tatitux jan ch"axwañapataki!
  
  Duende taqi pachanakan kamachiparjama, .
  ¡Juk"amp yatiñan qhananakan ch"amapa!
  Jani kuna k"achacht"awimpixa sañäniwa,
  ¡Taqe Chʼamani Diosaw thak uñachtʼayistu!
  
  Jiwasax janiw axsarir aru yatkañäniti,
  Pallapallax jan jiskht'askchixa, nayax axsaratwa!
  Ortodoxo iyawsäwix q"uma, .
  ¡Diosajj Jesusar chʼamañchtʼpan!
  
  Jani Cristompix chuymanakan sumankañax utjkaspati,
  ¡K"ajkir qhanax nuwasiñaruw puriyi!
  Jan iyawsäwinïsaxa, nuwasiñax inamayakiwa,
  ¡Jan controlañjam chhaqtäwinaka!
  
  Supayaw yantʼani
  Juman pachpa k"arisiña - examen phisqa!
  Ukampis jan wali jaqinakarux jan iyawsapxamti
  ¡Janiw kunatsa aljantasiñatakix utjkaspati!
  
  Jiwasajj sepulturar juramento lurañkamajj taqe chuymaw sarnaqtanjja,
  Wawanakan espaciopax suyt"atawa - ¡iyawsapxita!
  Supayan wawanakapar t'unjañäni,
  ¡Janiw Uraqix katuntkaspati!
  
  Ukatwa, suertex suyt"aski,
  Khititix ch'amanïki ukax - Tatituw qhispiyani!
  Diosax Rusia markankir jaqinakarux walpun munasi,
  ¡Vinanakan nina naktäwipax hielo ch"amakt"ayi!
  Jan tukuskir fronteranakar puriñäni -
  ¡Alaqpacharux thakis uñacht"ayañäni!
  Janiw ortodoxo ukar ajanux liwxatañäniti,
  ¡Qʼañu jaqejj janiw wajjra kʼuchuñ puedkaspati!
  Imill wawanakaxa mayampi wali suma q"uchupxäna. Ukat kisunakapwa uñachtʼayapxäna, uka kisunakax chhuxriñchjatjamarakïnwa.
  Ukat ukhamatwa nuwasirinakax qʼala kayunakap lakapar chʼuqtʼapxäna. Ukat mayampiw apsusipxani ukat sillp"ipxani.
  Ukat uka cuervonakajj pʼeqepar mä thujrumpi jawqʼjapkaspas ukhamaw amuyasipjjäna. Ukat jupanakax jan amuyt"asisaw orconakan p"iqinakapar jaquntapxäna. Ukat Putinan osonakapan p"iqi ch"akhanakap ch"uqt"apxäna.
  Ukat nayax sañajawa, chiqpachansa wali sumawa.
  Aka chiqanx imill wawanakax kunjams osos de colmillos ukanakamp nuwasipxi uk uñacht"ayapxäna. Ukanakax chiqpachapuniw qillqt"at suma uñnaqt"aninakawa.
  Ukat ukham tawaqux mä duende chachar jikxataspa ukhaxa, jan amuytʼasiñapatakiw jawqʼjani. Ukat mä jaqi wayn tawaqump jikischi ukhaxa, ukhamax ukham orgía ukaw utjani.
  Uka duendex uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  Jiwasatix aka uraqin yuqall wawanakasästanxa,
  Mä imill wawar mä kutikiw chhuxriñchjañatakix, uka horax jupanakax ...
  Ukax imill wawanakan ukham orgasmo ukhamäspawa
  ¡Janiw ceja ch"allt"añankiti, jan ukasti nayran chiqapuniw!
  Chiqansa, elfonakax chiqpachansa walja lurañanak lurapxaspa. Ukat kuntï lurañ yatipki uk uñachtʼayañamawa. Ukat janiw nuwasiñakikiti, jan ukasti poético ukhamarakiwa.
  Ukampirus imill wawanakax niyaw sapürunjam q"uchuñsa, tigrenakjam saltañsa qarjasipxi.
  Ukat jupanakax mä jach"a cascada de aforismos wings ukar tukupxäna;
  ¡Taqi obras de arte ukanakatxa, pallapallanakan obra maestra ukanakaw jaqinakan amuyupanx juk"amp ch"amanchata ukat juk"amp jachaqt"asiñ uñstayi!
  - Wilampi pintat pintata: aceite pintat sipan juk"amp qhana ukat juk"amp juk"at ch"amakt"i!
  ! ¡Uñisirinakatakis amigonakatakis mä kamachikiw utjañapa, kunjamtï chachax warmipatakix siski ukhama!
  ¡Kunayman kamachinakan utjatapax chiqapar uñjañax mä prostituta warmiruw tukuyi!
  Mä ch"aman uñisirix janchimaruw ch"amañchi ukat munañamarux ch"amañchi, juk"amp ch"amancharaki - mä jan ch"aman uñisirix almamaruw jan walt"ayi ukat janchimarux jan ch"amanïñapatakiw yanapt"i, jan ch"amanïñapataki!
  Ukhamajj ¡chʼama thakijj jukʼamp facil atipjäwi churaraki!
  ¡Mä soldadorojj amparanakapwa churapjje, ukhamatwa tiempopar saytʼañapatak pʼeqenak churapjje!
  Mä loqhe jaqir jiwayaña: agujampi ch"ankhampi ch"ankhachañampi kikiparakiwa, mä yatiñan jaqir ch"axwañax mä conchampi jawq"jañamp sasiwa!
  Pachamamax jaqin taykapawa, ukat mä jach"a inventor taykapax janiw taqpach loqhe jaqïkaspati! ¡Janiw kuna yatiñanïkiti!
  ¡Bala ukax wayn tawaqunakamp aruskipt"añatakix juk"amp aski yatichäw thakhiwa, ukhamarak chuyman jaqinakamp aruskipt"añatakis!
  ¡Uka impacto ukan efectividad ukakiw jaqukipasi! Jilapachax credibilidad ukax chhaqtxaniwa, ukat ukar purisax zombies ukanakaruw uywañama!
  Religión ukax mä jach"a jach"a tukur jaqirux mä uywar uñtasitaw jisk"acharaki - ¡mä uwijampi cabrampix mä ajlliw churaraki!
  !
  Jilapachax p"iqimp irnaqañ amuyunakax janiw chiqpach qhanañchañakikiti, artes marciales ukanakat parlkasas!
  Jumatix qamirïñ munstaxa, judío jaqit bautisasim, p'akintasiñ munsta ukhaxa, mä judío jaqit mayt'asim!
  ¡Plomo ukax digestión ukar yanapt"i, juk"ampirus pastillax cartucho ukham uñt"atawa!
  ¡Jan soborno katoqki uka funcionariojj mä virgen prostituta warmir uñtasitawa!
  Jila partejja, maynir qhespiyañatakejj mayniruw jiwayañama! ¡Ukax jan pächasisaw mä qhuru kamachixa, ukampis especies ukanakan equilibrio natural ukar kutt"ayaraki!
  ¡Akapachanx janiw mä rusa pallapallat sipan juk"amp suma nuwasirix utjkiti, ukat janiw mä general ruso ukar sipan juk"amp jach"a tirano utjkiti!
  ¡Jan sinti luxus sarnaqañax frivolidad ukan chimpupawa, frivolidad ukax niyaw t"unjatäñap yatiyiriwa!
  ¡Mä jan wali jaqin lakapat yatiñ munir arunakax mä basura phuchʼut mistur phuchʼumpi sasiwa!
  ¡Jumajj jaya tiempon mä ventajanïtawa, ukampis nayajj amuyujanwa!
  ¡Awisax jiwayasmawa, ukampis janipuniw suytʼäwip apaqkasmati!
  Ch"axwäwinxa, mä segunda chhaqhayaña - ¡wiñay jakañ chhaqhayasma!
  ¡Mä ordinario torrex rascacielos ukanakanx llakisiñawa, ukampis ch"usawjanak taypinx jach"apuniwa!
  ¡Jaqix ch"amampiw katuyasi, qhuru kankañar respetaraki, llamp"u chuymanïñarux jisk"acharaki ukat suma chuymanïñsa janiw askit uñjkiti!
  ¡Chacha warmi ikthapiñax taqi p"iqi usunakatakix wali askiwa, ukampis ¡llakt"asiñjamawa, ¡ukax wali jila qullqiwa ukat jikxatañax ch"amawa!
  ¡Khititï chacha warmi ikthapiñ jan munki ukajja, janiw jakañar munaskiti, janirakiw jañchin kusisiñanakapsa askit uñjkiti!
  Poesía ukax vinomp chikakiwa, tiempompix valorapax jilxattaspawa, ukampis patak patak maranakas janiw líneas ukanakax chhaqtañapatak jaysapkiti ni chispanakax chhaqtañapatakis jaysapkiti!
  Mä pallapallax mä computadora ukar uñtasitawa - mä jan ukax cero jakthapitawa, ukampis mä nuwasirix mä amigo ukhamarak uñisiriwa!
  ¡Jaqix humanismo tuqinx uywanakat sipan mayjawa, ukat instintos ukar jan walt"ayañ yatiñax mayjawa!
  Warminakar nuwasiñax awisax k"umara wawanakaruw puriyi, ukampis naturaleza contra nuwasiñax monstruonakarukiw uñstayi!
  ¡Mä taykax qhuru chuymanïchi ukhaxa, wawanakas ukhamarakiwa! Kunjamtï naturalezax utjkixa, ukhamarakiw wawanakapax - ¡jaqi!
  !
  Ataque ukax uñisirinakan ventaja numérica ukar neutralizañatakix wali askiwa - jupanakar kutt"ayañatak wayt"añax chikat amparanakap khuchhuqañjamawa!
  .Warmitakix munasiñax kusisiñawa, qullqi jikxatañawa, chachatakix kusisiñawa, qullqis!
  ¡Jan wali sarnaqir jaqetakejj machaq arma uñstayañajja, kunkamar mä sogampi chintʼatäki ukhajj sillun kayunakap sierrat apsuñamp sasiwa!
  ¡Jaqinakan jan ch"amanïtapax kuna religionan taykapawa, axsarañax awkirakiwa!
  Ateísmo ukax libertad ukan chimpupawa - Cristianismo ukax cadena de palabras ukar uñtasitawa!
  ¡Khititix pampachki ukax pampachatäniwa, khititix juchañchki ukax juchañchatäniwa! !
  ¡Khititï munasiñampi khuyapayasiñampi yapuchki ukajja, ¡suma aptʼasiniwa, kusisiñas utjarakiniwa!
  Jiwayañax pachpa kunayman juchanakawa ukat muspharkañawa, awisax juchanakax ukat qillqantatäxiwa!
  Ch"axwawinx lógica ukax mä relativo concepto ukhamawa - chocolate ukar uñtasita, janiw tejas ukanakar jach"añchañatakix pachax utjkitänti kunatix nayratpach lakajankänwa!
  Jiwañax mä suma mago ukar uñtasitawa - enigmático, axsarañjama, misterioso ukat janiw imantat yatiyäwinakap uñt"aykiti!
  Mä pallapallax gas mascara ukamp isthapt"atax mä elefante ukar uñtasitawa, ukat jan waliwa ukat janiw ch"axwañjamäkiti!
  Iyawsapxita, jan prueba mayisa - kuna religionan corona propaganda movimientopa - jiwayirjamaw simplicidad ukhama mä adoquines ukhama!
  Jan walinak askichañatakix askinak katuqañax wali askiwa. ¡Maynix mä uywat sipan mayjawa, jan kuns munkasin askinak lurañ yati, ¡jupa pachpas jan waltʼayaspawa!
  Evolución ukax janiw jaqirux jan kuns munañapatak yatichkiti - ¡Tatitukiw uk yatichi! ¡Sapa honrado ukat jachʼa jaqenjja, Diosan mä granopajj jupan esenciap uñachtʼayi!
  Jaqix juk"amp jan yatiñan uywawa - instinto ukax estereotipo ukhamawa, ukat amuyunakax original ukhamawa!
  Comunismo ukax cristianismo ukan amuyunakapampix uñt"ayatawa - wila wartañax waljawa ukat realismo ukax taqpach jan utjatapa!
  Mä guerra civil ukanx ofensiva ukax ch"amaruw jilxattayi, ukat defensa ukax mä retiro ukar uñtasitawa, ukat retiro ukax capitulación ukar uñtasitawa!
  Jichha pachanx jan juchanïñax mä chimpuwa, mä imill wawax sinti uñisiñawa ukat janiw khitis jupar munkiti, jan ukax axsarañjamawa ukat janiw khitirus munkiti!
  Usutäñax warmirux suma uñnaqt"aniwa ukat sapa kutiw jan juchani, virginidad ukax axsarañawa ukat sapa kutiw jan wali!
  ¡Religionax cadenas uka arump sasiwa, janiw cuerpotakikiti, jan ukasti amuyunakatakikiwa!
  ¡Jan walix askit jawq"jañaw katuqañapa - ukhamat askix jan jach"añchäwip chhaqhayañataki, ukat jan walix jan axsarañ amuyup chhaqhayañataki!
  ¡Warmir isthapiyañax wali jila qullqiwa, isi apsuñax juk"amp jila qullqiwa!
  Ukampirus llakisiñawa, kunapachatix askix puñtunïki ukhax jupanakaw wali askit uñjapxi, ukat janiw askix pachpakiti - janis ametralladora ukax axsarañax wakiskiti, jan ukasti ukatw ch"axwañax wakisi!
  ¡Ajjsarañajj janiw mä awatirit sipansa, mä uwijarojj lobor tukuyaspa! ¡Janiw kunas colerat uwijat sipansa jukʼamp ajjsarkañ utjkaspati!
  Kunatix brillante ukax sapa kutiw simple - mediocridad ukakiw taqi kuns ch"amt"ayi!
  Mä jach"a amuyt"awix qhananchañatakiw ch"amanchasi ukhamat taqiniw jach"a kankañap uñjapxañapataki, mä jan yäqañ amuyux ch"usat imantañatakix niebla uñstayi!
  Ateísmo ukax idiocia lógica ukawa - janiw kuns qhanañchkiti, jan ukasti jaqirux jan jiwañat jark"iwa!
  ¡Janiw pacifismo tuqit amuyt"añax wakiskiti, uwijanakas mä loboruw takxatapxani, jupanakarux morales ukanakat liyt"ani ukhaxa!
  Mä yatiñan jaqix sapa kutiw jilxattañatak ch"amachasi, ¡mä loqhe jaqikiw pachpa nivelampi satisfecho!
  Amuyunakax amuyunakaparux juk"amp sumaptayañ muni, ukampis ¡jan amuyt"asirïñax sapa kutiw utji!
  Jan riesgompi jakañax jan salt sopa ukar uñtasitawa, ukat jan azúcar ukan té ukar uñtasitawa - inas ukham ascetismox jaya pachanak utjañapatak utjchispa, ukampis sapa minuto fresco ukham tukuychispa!
  Mä segundax mä bala ukar uñtasitawa, faltaskäta ukhax sepulturat mä bala lurañaw wakisispa!
  Diosar jan iyawsir jaqejj waranq razonanakwa almapar tʼunjañatak jikjjatani, ¡janiw mä pʼeqeñchäwis qhespiyañatakejj utjkaniti!
  ¡Jan ch"amaninakax taqi kunat pagapxi, ch"aman atipt"irinakax atipt"apxi, ukat k"ari jaqinakax atipt"añ achunak katuqapxi!
  !
  ¡Ch"axwawix yatiñaninakaruw yant"i, ch"amaninakaruw ch"amancharaki, jan amuyt"irinakaruw kusisiyaraki!
  Iniciativa ukaniñax ventaja ukaniña sañ muni: ventaja ukaniñax atipt"añ sañ muni, ukat atipt"añax sumankañar puriyani!
  ¡Jan amuyt"asirïñax yatiñat sipan juk"amp jach"awa, qawqha apthapirinakas utji, ukat janiw juk"amp jisk"akïkiti, impacto ukan askinjam irnaqatapata!
  Akakiw jan walt"awix utji: iyawsirin sallqjatapax ilusión chhaqhayañakiw, ateo jaqin sallqjawipax wiñay jakañ chhaqhayañawa!
  Khitinakatix jan riesgos ukar puripki jupanakax janiw champán ch"iyar caviar ukamp umapkiti ukat vodka sprats ukamp t"ant"a manq"apkiti!
  Mä ch"axwirin ch"amanïtapata ukhamarak yatiñapatakix nayrïr kunatix utjki ukax janiw jakäwip churañakiti, jan ukasti jakañawa - ¡yaqhat apsuñawa!
  ¡Warmin jañchipax ch"amakankiwa, almapax qhanankiwa, amuyunakapax jan walt"ayatawa!
  Kunawsatix jiwayañax verdugotakix t"ant"ar tukuwayki ukhax juparux salt"añaw pist"i - mä arunx ¡pallapallax risqiw uñjasi!
  ¡Jan axsart"añax juk"amp jila chanini yänakawa, janiw aljañatakikiti! ¡Chiqpachansa, waljaniw ukat jithiqtañ munapxi!
  T"aqhisiyañax janiw kusist"añakiti, jan ukasti sector servicio ukan ch"ama irnaqawipawa, ukanx cliente ukar khuyapt"ayasiñax jumatakix jiwayañjamawa!
  Capitalistax janipuniw Pachamapan chiqpach patriotapar tukukaniti, ukatakix jupax sinti jupatakikiw!
  Mä qamir jaqin almapax patriótico ukhamawa, janiw mä quri qullqit sipan juk"ampikiti, kawkhantix ukaruw apapxi ukat lip"katasipxi!
  ¡Sapa átomo ukax universo ukar uñtasitaw complejidad ukat jan tukuskir potencial ukanakanxa!
  Mä jucharar ukat qhuru jaqix, jupa pachparus ukhamaraki, jaqinakarux t"unjaski, ciencia ukampix jank"akiw uka lurawix lurasi!
  ¡Jichhax nayrar sartañax mä bomba de hidrógeno cigarro encendedor ukar uchañ yant"äwiruw tuku!
  ¡Lobox uwijanakan isi manqhan imantasi, políticox mä mascara manqhan imantasi, ukat arsenal nuclear ukax uraqi manqhan imantasi!
  -Qhipa tecnologías ukanakax mä expresión de la forma material de la espiritualidad de la pueblo ruso!
  - ¡Juk"amp nayrar sartat tecnología ukax janiw alma lantix utjkaniti, mä ch"aman computadorax janiw munaskaniti, junt"uchaskaniti, ni amparamp luqxatkaniti!
  !
  ¡Diosar confiyañamawa, ukampis ¡jan pichthapiñ armasimti!
  Jakäwinx juk"amp valoranix janiw yatisktati kunapachas tukuyani, ukat jutïr pachan jan yatiñax - mä billetera ukax manqhapax janiw uñjatäkiti, ¡jan tukuskirjamawa!
  ¡Mä soldadox mä jaqit sipansa jukʼamp askiwa, jukʼamp qʼuma, jachʼa, taqi chuyma! Ukampisa, ¡janiw mä jiwir jaqit sipansa, ¡jakañ derechonïñap aptʼatäkiti!
  ¡Mä jaqirus jiwayasax mä jiskʼa universo tʼunjapxtaxa, ¡ukax Dios contra juchachasïw sañ muni!
  Ukhamawa! ¡Traidor jaqix chhaqtxapuniwa, khitinakarutï aljantkäna ukanakan uñisiñapawa, ukat khitinakarutï jan walinak lurkäna ukanakat jiskʼachatarakiwa!
  ¡Traicionañax janiw jan wali lurañakïkiti, jan ukasti suicidio idiocia ukhamarakiwa!
  ¡Muspharkañawa, wayn tawaqutpach jiwañax chuymankipstañan tʼaqhisiñanakapatwa qhispiytamxa, almax qʼañunakatsa ukat chuymas divorciasiñat qhispiyaraktamxa!
  ¡Sigarro pitañajj mä kutikiw jakäwip jayarstʼayi, janïr jiwayatäkasajj qhep qhepa munañawa!
  ¡Disfrazañatakix sacrificio lurañaw wakisi! ¡Mä jukʼa tiempotaki, ukampis janiw jukʼamp chʼamäkänti, jukʼampejj mä warmitaki! Chiqansa, ¡janiw cirugía plástica lurañat sipansa jukʼampïkiti!
  Deber a la País Madre ukax mä jan wali lurawitakix wali askiwa, ¡kuna jan wali lurañas qullanawa, patriotismo tuqit amuyt"awinakamp dictatäspa ukhaxa!
  Comunismo pervertido ukax capitalismo pervertido ukar sipanx juk"amp jan waliwa - formación ukanx p"iqinak ch"uqt"añax juk"amp jasakiwa ukatx mä phallawimp khuchhuqañax juk"amp askiwa!
  Mä reyejj tiempompejj chuymankipstasispawa - jaqenakakiw waynäsipjjaspa, reyejj sinti waynäpjjaspawa - jaqenakakiw jilïr jaqëjjaspa, reyejj loqtatäspawa jan ukajj loqhe sasaw yurispa, ukampis jaqenakan yatiñapajj janiw jiwirïkiti! Ukhamasti, ¡jaqinakax khitis jupanakar apnaqañapa uk amtapxañapa, janiw juykhükiti!
  Pachamaman munatapax qhuru kankañarux chiqaparuw uñt"ayaspa, ukampis qhipïrix nayraqatax mayni pachpaw uñacht"ayasiñapa!
  ¡Jan moralidadan libre jakasiñajj jan frenoni automp sasiwa!
  Khitis ch"ama katuqawayi: ch"amani, khitis katxaruwayi: ch"ikhi, ukampis munañapampiw ukat jaljtawayi: ¡noble!
  ¡Corrupción ukax cáncer usump sasiwa, juk"a llakisiñaruw puriyi, ukampis juk"amp chiqaw t"unji!
  Jaqinakax janiw cisne, cangrejo ukat lucio ukhamäñapäkiti, kunayman tuqinakaruw jaquntañapa, aka tuqinx nayrar sartawix janiw sayt"kaniti, jan ukasti manqha manqharuw jaquntatäni!
  ¡Tiempox juk"amp axsarkañ armawa, jan jark"ataw civilización ukan ch"amap t"unji ukat ch"aman jaqinakar atipt"i!
  Ch"amax mä loqhe jaqin amparapankiwa: p"iyanakan armadurapar uñtasitawa, janiw sum jark"aqkiti, ukampis jan yatiñan umamp chhaqhayasiñatakiw yanapt"i!
  ¡Banditos ukanakat venganza ukax axsarañan sullka kullakapawa, jan wali jaqin phuchapawa ukat suma sarnaqañan madrastra phuchapawa!
  Akapachax ch"aman jaqinakarux envidiasi, jan ch"aman jaqinakarux jisk"acharaki, jan wali jaqinakarux indulgenti, ukampirus ¡mä jan pantjasir lurayiriw lurawayi, ukhamat jan pantjasir puriñatakiki !
  - Razón ukat sensación de integridad ukakiw jaqinakarux perfecto tukuyaspa, ukat ukaruw nobleza ukat khuyapayasiñ yapxatasma, ukhamax aka pusi amuyunakax mä kusisit jutïr pachatakiw cimiento uñstayasma!
  Bibliax judionakan libropawa ukat Rusia markanx moralidad ukar uñt"ayañax janiw askïkiti, kunjamatix constitución ukar alfabeto ukamp turkañax wakiski ukhama!
  ¡Jan utan jaqinak taypin mä filántropo jikxatañax jukʼamp facilakiwa, jan munasir policiat sipansa!
  Mä policiax jan soborno katuqki ukax wasar pampan jallu purintañjamawa, jumax taqi jakäwimanx uka tuqit samkasktawa, ukampis ¡jan wali pacharuw jikxatta!
  Jila partejja, ¡mä atipjirix mä filántropo sat jaqimp sasiwa!
  ¡Religionax nayrar sartañatakikiw kunjamatix mä pesox nadadoratakix ukhama!
  ¡Jan Diosampi kusisiñajja, jan chuymani munasiñampi sasiwa!
  !
  ¡Espadampi religión ukax janiw jaqinakatakix opio ukhamäkiti, cirujano ukan bisturípawa, ukax almanakaruw qullaraki!
  ¡Patak aski jaqinakar jachañat sipansa, mä jan wali jaqir jiwayañaw jukʼamp askixa!
  ¡Jukʼamp jan wali armajj jan wali jaqenakan amparapan utjki uka Bibliawa!
  ¡Khititejj jaya tiempo manqʼki ukajj mä jukʼa tiempokiw jakasi!
  ¡Comunismo ukax mä qhana amuyuniwa, ukampis jilpachax ch"amakanw phuqhasi!
  ¡Suma amuyun jan wali jaqinakax jukʼamp wila wartapxi, jan wali amtanakani jan wali jaqinakat sipansa!
  ¡Mä loqhe jaqir jiskt"añamawa, uma mortero ukar ch"allt"añamawa, t"aqhisiyañamawa, asnu jawq"jañamawa!
  Pachamamax k"uchikiwa, ukampis jaqin amuyunakapax chiqañchiriwa!
  ¡Nayrar sartañax jaqirux jach"ar aptañ ch"amaniwa, ukax Taqi Ch"aman Diosar jak"achasiña sañ muni!
  ¡Qhawqha manq"añas ganso ukar churasksta, girfalcon ukax janiw umamp chhaqhaykaniti!
  ¡Supayax infiernon imantatawa, sacerdotex mä parroquianon bolsillupankiwa!
  Campanario rural ukax rascacielos ukanakanx janiw kunäkisa, ukampis ch"usawjanak taypinx jach"apuniwa!
  ¡Mä esclavo reyir jiskʼachaña: mä hora diosa ukat wiñayatak mä saxra!
  . ¡Jaqenakajj taqe chʼamanïñwa jikjjatasini jan ukajj chhaqtjjaniwa!
  ¡Jaqix diosjamaw jakañapa jan ukax mä laq"unakjam jiwañapa!
  ¡Kunjamsa mä adoquines sat qalampi chʼamañchtʼaskstajja, janipuniw mä perlar tukuskaniti! Kunjams lurasksta, mä grafomanía librox janiw mä obra maestra ukar tukukaniti!
  ¡Jilïr wilax wila arst"äwinakat, qhana amuyunaka ukat suma amtanakat warantatawa!
  ¡Amuyunakax juk"amp q"umachi ukhaxa, phuqhañ pachanx juk"amp q"añunakaw ukarux ch"amanchasi!
  ¡Coerción ukax jan jark"at munasiñ t"unji!
  ¡Azote jamp"att"asisma, ukampis akax lurasiwa, ukatx ¡kisunak ch"akhuñax juk"amp askiwa!
  Jila partejja, ¡mä machjayir umañar botella jaytañapatak waytʼañaw jukʼamp chʼama, ukat religionat wal munasiri mä jaqerus amuyunakap jaytañaw jukʼamp chʼama!
  ¡Guerranxa, ¡mä segundox waranq conchas ukanakat sipansa jukʼamp valoraniwa!
  ¡Chʼamakan jakañat sipansa, qhanan jiwañaw jukʼamp askejja! ¡Janiw mä proyector quirúrgico ukhamäkiti!
  ¡Uka qullqix balat sipansa jukʼamp jiwayirjamawa, ¡chuymaruw chʼalltʼi!
  ¡Jankʼak manqʼañax mä bomba de hidrógeno ukham jiwayirjamawa, ¡ukax jukʼampiw apnaqasi!
  Munasiñax wali suma abogadowa, jan payllañ mayisaw chiqapar uñji!
  Pä uywirir luqtañax pä qullu pataruw takt"asiñ yant"añamp sasiwa, ¡kayunakax liwxataspawa!
  Mä chʼullqhi cimientojj utjani, wila satäkis uka sustancia líquida ukar masata.
  ¡Aski jaqir jaktayañat sipansa, mä tirano jiwayañax jukʼamp facilakiwa, ukampis ¡nayrïrix jukʼamp askiwa!
  ¡Mä chequejj janipuniw inamayakïkiti, mä nuwasiri jaqen qʼepip aptʼasiñajj chʼamäkchisa, ¡mä cartucho extrajj mä jaqeruw qhespiyistani!
  Jilïr irpirinakan inamayakïtapax chiqapuniw jan sinti qhuru kankañapamp chika - inversamente proporcional amuyunakampi ukhamarak yatichäwimpi!
  !
  !
  Ch"axwawix mä yatiqañ utan jakawiwa, ukax juk"amp askiwa jaytaña. ¡Necesidad histórica ukax wila wartat examenanak lurañatak obligaskätam ukhasa!
  ¡Warmin amparapajj chachat sipansa jukʼamp llampʼukiwa, ukampis jukʼamp chʼamani, jiskʼakiwa, ukampis jukʼamp katjjarusiriwa!
  ¡Jan amuytʼasir jaqejj lunthataspawa, ukampis mä jachʼa sallqjañakiw uka lunthatat aprovechasispa!
  ¡Jan Diosarojj alajjpachan thaqapjjamti, jupajj jakaskakiwa, sapa maynin amuyupansa ikiskchisa!
  !
  . 14 JAQTHAPI.
  Maria Kolesnikova - aka jach"a ukat jan uñt"at ch"axwiri, ukat nayrir política ukan katuntat jaqi - khititix bigote jabalí ukan tiranía ukar ch"axwawaykana, aforismos ukanakax garabato sarantaskakiwa;
  Ateísmo ukax jach"a moralidad ukamp chikt"atäñapawa, jan ukhamäkanixa, lógica en el servicio de pasiones ukax amuyunakaruw t"unjani!
  ¡Chʼaxwäwin yanaptʼañax awisax qhiptʼatawa, awisax nayrawa, ukampis jan wali horasanwa yanaptʼi ukat janiw wakiskiti!
  ¡Mä jasak atipt"awix billeteratakix wali askiwa, mä ch"ama ch"axwawix p"iqitakix wali askiwa!
  ¡Ikiñax niya jiwañjamawa, ¡jukʼamp llakisiñakiw utji!
  ¡Cristox mä panqarar uñtataw qullan ukat jach"a jach"a tukuri, iglesian ministrunakan lik"i ch"uspanakapakiw jupar katxarusipxi!
  !
  Diosar jan iyawsirinakax wali suma comandantenak lurapxi, jupanakax janiw amuyt"awinak katuqapkiti, jupanakax jakäwinakapsa ukat mayninakan jakawipsa arxatapxiwa, jupanakpachaw amuyt"apxi!
  !
  ¡Janiw p"iqi usux utjkaspati, ¡ch"akhakiwa! ¡Walja kutis chʼusakïkchisa!
  ¡Mä laxra warmix kawkhantix ametralladora apt"at comandox jan paskani ukaruw sarani!
  ¡Libertad ukax ch"am churi, ukampis cadenax ch"amakt"iwa!
  ¡Moral, q"añuskir arutwa juti!
  ¡Kʼari yatiyäwinakax mä chʼikhi uchat sipitar uñtasitawa!
  ¡Janiwa, ¡jupax qamir jaqiwa khititix warmipampi horny ukhama!
  Qamir jaqinakax janiw taqi kunanïpkiti. ¡Ukat khititï jan maytʼasis jakki ukajja!
  ¡Jan ch"aman generalanakax janiw ch"aman atipt"äwinakanïpkiti!
  Ukat jiwayañ yatiñaw wakisi, ukampis maynin jakäwip qhispiyañax juk"amp ch"amawa!
  Jaqix jan wali jaqiwa ukat monor uñtasitawa, ñik"utanakapakiw tigret sipan juk"amp jach"a, ukat garranakapax acero ch"iyjasi!
  ¡Janiw concienciam aljasajj qamiriptkasmati!
  ¡Ejercitojj qawqha jachʼänsa, armanakajj jukʼanikiw utji!
  Almax mä ch"usat billetera ukar uñtasitawa;
  - ¡Suma amuyumpiw apnaqañama, jan ch"amanïñ uñacht"ayasa, ukampis ch"amap jan jan wali apnaqasa! ¡Mä apnaqirin chʼamapajja, nuwasiñ jaytañ yatiñawa!
  ¡Jan walinak lurañax askinak aljantañ sañ muni!
  ¡Mä reyejj traponakampis reyjamaw qheparaski, ukampis morado isimpis janiw ajayun qʼañu jaqerojj mayjtʼaykaspati!
  !
  ¡Lógica plus conocimiento multiplicado por instinto irracional ukax mä ch"amawa, ukax universo ukarux cimientopat sartayañapawa!
  Usut wawanakarux ch"amampiw manq"ayañapa, jan ukhamäkanixa, jiwapxaniwa.
  Ukampis ukhamächi ukhaxa, ¡janiw khitis wawanakar jan sinttʼasirïtapata, kʼallkʼu qullanak churatasa ukat inyeccionanak churasasa juchañchkañäniti!
  ¡Guerrajj awisajj mä cirujano chachan amparap khuchhuratapat sipansa jukʼamp khuyaptʼayasiriwa!
  ¡Jan joyanakani warmix jan laphinakani quqar uñtasitawa, jan volanteni chachax jan liquen troncopar uñtasitawa!
  Suma imillanakax jinchupampiw munasipxi, jan wali imillanakax qullqi laykux lakapampiw taqi kuns lurapxi!
  Ch"axwawix aceite de ricino ukham axtasiñawa, jik"achasi, q"añu, ukampis jan ukax janiw almamar q"umachañjamäkiti, janiw amuyunakamar ch"amanchañjamäkiti!
  Nayra katuntat Maria Kolesnikova kullakajj mä jachʼa reinaruw tuküna. Jupax yatïnawa, kuna pachatix Janq"u Markan ch"amap katuntapkän uka q"añunakaw tukusiñapäna. Ukat bigote ukat calvo jabalíx wali sumaw payllapxani aka jan wali luräwinak markapar luratapata. Ukat chantaje nuclear ukatakis ukhamaraki.
  Ukañkamax imill-reinax imperio elfos ukan p"iqinchatäxänwa.
  Elfos ukat orcos ukanakan ch"axwawinakapax janiw juk"ampi ch"amanchatäkänti. Imill wawanakax wali suma uñnaqt"ani ukat suma uñnaqt"ani, Putin osonakampi, p"iqini, jan wali ukat jik"achasiñjam ch"axwasipkakïnwa.
  Ukatwa naranja ñikʼutanïki uka duendejj escarlata chuchupampejj walja lanza cohete lanzampi walja lanzampi mä maquinan botonap aptasin chʼalljjtayäna. Jupajj uka aptʼasisaw jiwayir ukat jachʼa chʼamampi kayump taktʼäna.
  Ukat tʼunjäwi ukat tʼunjäwinakaruw puriyäna. Putinan osonakapan pä compañías ukanakax ch"iyjataw uñjasipxäna ukat mäkiw phichhantatäpxäna.
  Imill wawax uka apthapisinx q"ucht"añ qalltäna, kisunakapax tizat sipans juk"amp janq"ukiwa;
  Orco sat chachajj kʼari ukat kʼari chuymanïnwa, .
  Jupax aristócrata ukhamaw amuyasïna...
  Yaqha jaqin ch'axwäwipan ninapax nakhaskäna,
  ¡Ukat jupax qullqi munañan katjasirïnwa!
  
  Qullu patxankir osonaka, .
  Akax mä modelo - mä agresor ukar tukuni!
  Uñisirinakasarux ch'iyjañäniwa - .
  ¡Taqinipuniw yatipxi, Elf jupax ch"amaniwa!
  
  Ukampis Orc ukax Fuhrer - .
  Waranq waranqa tankinak churapxäma !
  Janiw jan waltʼäwinakan uñjasipkätati
  ¡Esclavonakat mayakiw interesanak apthapiñäni!
  
  Ukhama, seguridad ukan irnaqirix juparux ch"allxtayi,
  ¡Jan waltʼäwir sarañatakejj iyaw sastwa!
  Ukat Inti jalsu tuqirux walja jaqinakaruw jaquntapxäna,
  ¡Capital markar acerot lurat ataque!
  
  Ukampis bayoneta de duende sat bayonetampiw jikisïna.
  ¡Jupax mä ch"ullqhi monolito fortalezawa!
  Uñisirinakax ch"amampiw Duende - .
  ¡Ukat aka sallqa jaqinakax jaltxapxiwa!
  
  Uka colerat orcox chika uru manq"añanx jakthapiskäna - .
  ¡Kunas Wila Plaza ukanx pasani!
  Ukampis uka espadax juparux khuchhuqañ atipjatayna - .
  ¡Mä jan atipt"kay ejercito de heroes!
  
  Uñisiristi laq'aruw tukuni,
  ¡Orklin markar puriñkamax jupanakarux irpapxam!
  Qhixu qhixu nuwasiñ peal, .
  ¡Tropanakajajj janiw atipjatäkiti!
  
  Fuhrer ukatakix mä lazo jikxatañäni,
  ¡Ukat uka lawax jan wali osonakatakiw ch"uqt"ata!
  Nayax taqi jan wali orcos ukanakaruw jiwayä - .
  ¡Uruy arumaw jupanakarux q"umachañäni!
  
  Jan wali orcox carbonizado ukat fumaña, .
  ¡Osonakax jaytjapxiwa ukat jaytxapxi!
  Jaya pacha phuqañanakaxa granito, .
  ¡Uka urutakix mä platillo ukan té umañäni!
  
  Mä rama huertaruw yapuchañäni,
  Kawkhans manzana quqanakax terciopelo ukamp dorado ukamp...
  Kawkins taqi kunat sipansa wali valorani peal ukax utji,
  ¡Kawkhantï avionanakat sipansa jukʼamp jankʼak jikjjatasktan uka cheqanjja!
  Imill wawanakax wali ch"amampiw q"uchupxäna ukat suma arunakapax wali sumaw q"uchupxäna. Uka jaqinakax warmi angelanakäpxiwa sasaw sapxi.
  Ch"axwirinakax wali suma uñnaqt"ani ukat sexy ukhamawa. Ukat laxranakapax wali jach"akiwa ukat ukhamarakiw sarnaqapxi, ukat wali ch"ikhi. Jupanakamp chikaw ukham jan uñtʼat ukat jan uñtʼat milagronak lurapxi.
  Amuyt"añäni, kunjams imill wawanakax Putin-an osonakap t"unjañ yatipxi. Ukat akax wali thayawa ukat amuyunakax wali thayarakiwa.
  Aka imill wawanakax uka apthapipxani ukat pulmonanak patat arnaqasipxani.
  Komsomol ukax janiw marakikiti, imill wawanakan lakapanx duende ukax muxsawa!
  Ukat ukatsti suma uñnaqt"aninakax uka apthapisinx sillp"ipxäna, wasitat q"ala kayunakap apnaqasa. Ukat walja qinayanaka cuervonakampi tʼunjasipxäna. Jupanakax Putinan osonakaparuw atacapxäna. Kunawsatix cuervox elfonakan silbatopat loco tukuwayxi ukhax muyuntañ qalltawayi, ukatx mä sacacorchos ukanx jaquqasi ukat chiqpachapuniw orcos ukan p"iqi ch"akhanakap ch"allt"i.
  Chiqansa, taqi kunas wali thaya ukat jachʼa, jan uñtaskañ tʼunjäwinakampiw tukuwayi.
  Uka imill wawanakan lakaparux ampar luk"anamp uchañakiw ch"amachasiñama: chiqpachapuniw ch"akhupxani.
  Ukampis cheqas janiw ukakïkiti.
  Orcos ukanakar escarlata chuchunakan yanapt"apamp ch"axwañ tukuyasax imill wawanakax chuchup apthapisin q"uchupxäna;
  Jallu pachanx intix wali qhant"atawa,
  Wayrax miel - ch"uqimp phuqhantatänwa!
  Nayan Pachamamar uñt"atajax q"umawa,
  ¡Jichha umampi jariqasiña!
  
  Jiwasax esmeralda ch"uxña quqanak patxaruw t"ijtxapxta,
  Kunjamtï conejitos ukanakax qʼala kayuni saltapki ukhama.
  Fronteranakan precursoräpjjayätwa,
  ¡Ukat janiw khitis chʼamampi aynachtʼapkitänati!
  
  Chiqansa, naturalezax wali sumawa,
  Inti jalsu tuqinx rubí ukamp enmarcado.
  Intix mä wila banderar uñtasitawa,
  Jichhax uka ch"uxña quqax q"illuruw tukuwayxi, ¡quri thaya thayt"ani!
  
  Sapa ch'uxña quqanakan ukhamarak ch'uxña quqanakan , .
  Pachamaman munat ajayupax uñjasiwa...
  Kunjamtï perlanakan cuerdanakapajj curl luraski ukhama, .
  ¡Alamo pelusa ukax flotas!
  
  Kunjams muxsa munat oriole ukan ist"asi, .
  Mä arumax qullqit lurat arupa.
  Rodoveria idolonakax nayatakix wali munatawa , .
  ¡Ukat quri cúpulanakan iglesianaka!
  
  Aka chiqanx osonakax tronco ukan chimpunak lurapxi,
  Ukat zorrox chuymap ch"allxtayi...
  Gyrfalcones ukanakax alaxpacharuw arnaqasis t"ijtapxi, .
  ¡Akax jiwasan elfonakan ajllit utapawa!
  
  Jan q'añuskir yaqha markankir jaqirux takt'amti,
  ¡Uka horda ukax janiw Pachamamar jutkaniti!
  Kunatix jiwasax pä p"iqin - .
  ¡Mä águila ampara manqhankir universo!
  
  Falcones ukanakax mä trill ukampiw alaxpachar t"ijtapxani,
  ¡Jiwasax espacio universal ukaruw atipt"añäni!
  Yapu manqhankir pilanakax granokamaw apthapita,
  Chiqansa, ¡Elfax Kimsïr Roma markawa!
  Jisa, imillanakaxa, mä kutix q"uchuñ qalltapxani ukhaxa, janiw ukhamaki jark"aqañjamäkiti. Elfonakax ch"amampiw sarnaqapxi ukat agresivu temperamento uñacht"ayapxi. Jupanakax nuwasirinakax chiqpachansa wali thayapxiwa. Ukat ukhamat q"ala kayuni, wali suma uñnaqt"ani, sexy ukat wali seductora kayunakapax t"unjañ ukat t"unjañ regalonak jaquntañ qalltapxäna.
  Ukat t"unjir t"unjir churäwinakax Putinan osonakapatw t"ijtäna. Ukat wali thayapunïnwa. Ukat Vladimir Putin ejercitopat walja pallapallanakaw jiwaratäpxäna, t"unjatäpxäna ukat phichhantatäpxäna.
  Imill wawanakax lakap ch"uqt"asisaw chillqt"asipxäna:
  Kunjamsa nuwasisa jakasipjjayäta
  Ukat janiw orconakar axsarañakiti, .
  Ukhamajj imill wawanakajj karate uñachtʼayapjjani!
  Lamp takt"ata, orco ukax laq"an yati, .
  Jumax Putinax janiw príncipe ukhamäxtati,
  ¡Tukuñapajj calvo Supayaruw purini!
  ¡Tukuñapajj calvo Supayaruw purini!
  Ukhamaw imill wawanakax wali suma ukat amuyt"asir q"uchupxi. Ukat jupanakax juk"amp jach"a tasas uñacht"ayapxi t"unjañataki, jiwañataki, ukhamarak bandido espacial ukanakan.
  Chiqpachansa akax mä ch"axwañ equipo ukaw t"unjawi ukat jiwaña uñstayi.
  Ukampis imill wawanakax uka aptʼasisaw wasitat arunak jawqʼjañ qalltapxäna. Jichha kutix janiw poesía ukhamäxänti, jan ukasti aforismos wings ukanakaw utjäna;
  Qullqix Pachamamar luqtañatakix mä herramienta ukhamakiwa. ¡Jupanakax jukʼampïxi ukhaxa, ¡conciencianïñamawa!
  Jupatix Pachamamar qhispiyaspa, jan pächasis, jan yatisa - kunapachatix mä k"arix atipt"añar puriyki ukhaxa, ¡qullanawa!
  Iyawsäwitak confirmación práctica ukax mä tendón ukar uñtasitawa - jan ukax janiw ch"amanïkiti ukat jiwxiwa!
  ¡Jach"a askinak jikxatañatakiw t"ijtapxi, janiw saltapkiti!
  Kunapachatï jachʼa jaqejj kusisita larusi ukhajja, comun jaqejj llakit jachi, kunattejj jachʼa jilïrinakajj maytʼasir jaqenakan chhaqhatapat jukʼamp kusisitäpjjewa!
  ¡Presidentenakax awisax jaqinakarux larusiñapatakiw chiste lurapxi!
  Qullqix pallapallarakiw, uñjañaw wakisi ukat amtañamawa: ¡expediencia práctica ukax jach"añchañat sipanx juk"amp wakiskiriwa! ¡Qhipïrix aljañatakiwa, ukampis nayrïrix wali valoraniwa!
  Ch"uxña achunakaxa sapa kutiwa ch"uxña - puquñaxa muxsa!
  ¡Jan chʼamäki uka promesa phoqañajj jukʼamp chʼamawa! ¡Kunas jan samsuñat sipansa jukʼamp faciläspa, ukampis jukʼakiw khitis inti jalantkamajj utji!
  ¡Violenciax kamachin ukhamarak ordenan mä atributo wakiskiriwa!
  Arunakax thaya ch"allxtayi - espadax aycha ch"allxtayi!
  ¡Religión tuqit chʼaxwañanakax mä anillomp sasiwa, janiw tukuskiti ukat sapa kutiw pachpa chʼaxwäwinakar kuttʼapxi!
  Traicionax vinomp sasiwa - jumakiw juk"amp jank"ak yatintasma, ukampis resaca ukax juk"amp ch"amaniwa!
  ¡Jan walixa, nayraqatax kunapachatï jaqi masimar jan walinak lurasma, chuym ustʼayasma, ukat juchax qhispiyasiñawa!
  Amuytʼañataki, chacha warmi ikthapiñajj jucharakiwa, cheqansa janiw chachamarojj chuym ustʼayasktati, jan ukasti kusisiñaruw puriyta!
  ¡Janiw kunas kunayman jaqinakarux mä uñisirirjam tantacht"kiti!
  ¡Uñisirimpi sumankthapiñ munsta ukhaxa, ¡mä común chʼaxwäwi amtañamawa!
  !
  !
  Mä espía ukax akapachanx juk"amp kusiskañ irnaqawiwa: mä cirujano ukan precisión, mä sapper ukan riesgo, mä actor ukan virtuosidad!
  Ch"axwäwin khuyapayasiñax atipt"añ kullakawa - kunatix khititix qhispiyatäki ukax janiw atipt"atäkiti!
  ¡Tunkampi parltʼañajj waranq jaqenakamp nuwasiñamp sasiwa!
  Diosax jupatakikiw jan kusisitakïkiti - lurañax janiw tukuskiti, ukampis janiw khitis jupamp chikachasiñax utjkiti!
  ¡Diosax sapakïskapuniwa kunatix wali suma aruskipt"añax mä kipka jaqinakampikiw jikxatasi!
  Técnica jan utjatapax nuwasiñ ajayurux compensaspawa, ukampis jan ajayun jan utjatapax janipuniw técnica ukampix compensatakaspati!
  ¡Mä soldadojj laqʼar uñtataw infiernon utjañapa, ukhamat valoranïñapataki!
  ¡Pallapallanakan qullqip jisk"achañax qullqi imañ tuqitx juk"amp ina ch"usar apt"añawa!
  - Yaqhipanakax pasaportes ukanx maranïpxiwa, yaqhipanakax marat sipans juk"amp yatiñanïpxiwa!
  - ¡Maranakax arrugas yapxati, ukampis amuyunakax irnaqawimpi jan ukax pallapallanakan ch"uñupampikiw umamp jilxati!
  ¡Política ukax antimateria ukar uñtasitaw jayarst"ayañapa, ukampis ¡janiw nuwasiñax jark"aqatäkaspati!
  !
  ¡Computadoranakanxa, jaqix mä suma p"iqin jan phuqhañjam samkap uñacht"ayañatakiw ch"amachasi!
  ¡Jan nuwasir ajayunïkaspa ukhajja, jukʼamp nayrar sartat tecnologíajj jiwatäjjewa, jan almankir cuerpor uñtasita!
  Verdugox mä jisk"achat profesión ukhamawa, ukampis ukatakix cirujano ukan arte, violoncelista ukan virtuosidad ukat mä cocinero ukan mayitapaw wakisi!
  ¡Jan wakiskirïki ukax jilpachanipuniwa, quri granos ukanakax laq"a taypinx juk"akiw utji!
  ¡Chiqapa jach"añchawimpi jiwaña, jañchi jach"añchaña - axsaraña ukhamaraki alma jisk"achaña!
  Warmimp nuwasiñax qhipa lurawiwa - atipt"awix janiw laureles apankiti, atipt"awix jisk"achawiruw uñt"ayi, ukax janiw exploits ukanakamp jariqatäkaspati!
  Familian noblezapax responsabilidad ukaruw jilxattayi - mä q"añuskir león ukax mä ajjtawiwa, mä q"añuskir khuchhix jutïr ch"uqi ch"uqikiwa!
  ¡Ch"axwäwix mä wakawa, quritakiw leche apsu, ukampis wilampiw defeca!
  ¡Caballomax almamawa, nuwasiñan katuntat atipjañatak mä instrumento!
  ¡Janiw suma chuymampis atipt"kasmati, janirakiw atipt"kasmati!
  Kunawsatix nuwasiñax ch"amäki ukhax wali askiwa, ukampis ¡juk"ampirus jiwat masinakatakix chuym ch"allxtayi!
  ¡Mä soldadon jachʼa kankañapajj janiw kʼarinak jan apanukuñatakisa ukat yatiñanïñsa apanukuñatakis mä razonäkiti!
  ¡Uka torrejj rascacielos ukanakan khuyapayasiñawa, ukampis jachʼa chʼusawjanakampi muyuntata!
  Jilapachax cristiano jan ukax musulman moralidad ukax Edad Media qallta pachanw uñstawayi, ukat jupanakamp irpatax mä warawaran barcor qala hachampi khuchhuqañjamawa!
  ¡Mä suma jaqir loqhe sasin sañax pʼiqim chhuxriñchjasiñamp sasiwa!
  Janiw mä qala maldecañamäkiti - lankt"asiñamawa, janiw qutar maldecätati - umamp chhaqhayañamawa, janiw jaqirux maldecätati - ¡almam chhaqhayasma!
  ¡Qurix janiw jachkiti, doblex janiw herrumbrekiti!
  ¡Estado ukan secretonakapax wali jach"a q"ipiwa, ukat kunkax t"unjasispa!
  Quri kisunaka ukat wanu p"iqinaka - ¡mä wali aski vaso crap contenidos ukaniwa!
  !
  !
  !
  ¡Jaqix mä jisk"a diosawa, jupax yatiñan jilxattañapatakiw jaysatäna!
  ¡Uñisirinakan ch"axwawi civil ukan aycha ch"allt"atapatxa, ¡mä torta de victoria phayt"asma!
  Mä artistan cepillopjam mä cuchillampi irnaqañatakix janiw ch"ama ukat precisión ukakikiti, jan ukasti inspiración ukaruw munasiraki!
  Ukampis ¡religionan yatichäwinakapjja, jan amuytʼasir jaqenakaw jukʼamp apnaqapjje!
  Jan usuchjat nuwasiñax jan salt"at gaseosa ukar uñtasitawa, ¡mä moderación chiqans!
  ¡Jan satisfacta warmix saxrat sipan juk"amp jan waliwa, asnut sipans juk"amp insidioso !
  ¡Chʼaxwañanxa, chacha warmi ikthapiñjamarakiw chʼamachasiñasa ukat jan axsartʼañas wakisi, ukampis sum sarnaqañatakix yatiñaw munasiraki!
  ¡Taqi chʼamani envidiasiñas reyin mantoparuw jayti!
  Kunas jakhüwix - ukhamax ukax mä resultadowa!
  ¡Q"uma polvox mä yatichat uywar uñtasitawa: ¡hissu, ukampis janiw ch"akhuñjamäkiti!
  ¡Diosäñax chʼamawa sapxiwa, ukampis ¡jukʼamp chʼamawa ukat jukʼamp wakiskirïki ukax jukʼamp chuym ustʼayiriwa!
  ¡Jach"a origen ukax jach"a yatiñaniruw compensa, ukampis janiw kuna razas loqhe kankañax compensarkaspati!
  ¡Guerrajj interesaruw sartayi, ukampis jila partejj janiw kʼumaräkiti!
  Mä chachax warmir jan satisfactañjamäki: ¡mä poeta ukham mä versiculo tukuyañ jikxatañatakix jan ch"amanïki ukhama!
  ¡Mä balat t"ijt"asma, ukampis janiw destinot qhispiñjamäkiti!
  ¡Jaqi jiwayir jaqïñax doctorat sipansa jukʼamp facilakiwa, ukampis ¡jukʼamp jan walirakiwa!
  Ch"axwäwin qalltañax velanakan thayapar uñtasitawa, jan ukax janiw kuna sarnaqañas utjkiti!
  ¡Jan timón utjki ukhajja, mä velajj askïñat sipansa jukʼamp jan waliwa!
  ¡Uñisirinakamar atipjapxam, ukampis katuntat jaqinakamar respetapxam!
  Janiw inamayakiti, ratax juk"amp ch"amanchatawa, ukat león, ukax chhaqhir especie, jaqinak taypinx uywanak taypinkiwa. ¡Jan wali sarnaqañax noblezaruw atipt"i!
  ¡Khuyapayasiñax sacerdotenakan amuyunakapawa, ukatx kunapachatix jan billeterapat parlki ukhakiw!
  Wilax mä jan wali askichäwiwa: ¡kunas jaqin laq"a granos ukanakar cementa!
  ¡Quri cadenanakax wali qhantʼatawa, ukampis hierrot lurat cadenanakat sipansa jukʼamp llampʼukiwa!
  !
  Jan escudompi nuwasisma, ukampis mä kutix mä soldadox espadap aptʼasi ukhaxa, ¡janiw nuwasirïxiti!
  ¡Verduo cargojj janipuniw chʼusakïkiti, janis materialan askinak apankchejja!
  ¡Khititix ch"uqimp ch"akhut uñjki ukax janiw ch"uqi ajjsarkiti!
  Jiwayañax sexo ukar uñtasitawa - ¡ukax wasitat lurañaw wakisi ukat kunaymaninak lurañaw wakisi!
  Jiwayañax chacha warmi ikthapiñat sipanx juk"amp askiwa - ¡mä chacha warmix machaqäpuniwa ukat jan yatiñatakiw!
  !
  !
  ¡Jaqirjam jikxatasiñatakix wali askiwa, jaqi masimar yanapt"añawa, ukat jan ch"amani jaqinakar ch"allt"asaw mä uywar nivelar qunt"asiñama!
  ¡Mä iglesiax mä tienda ukar uñtasitawa, yänakakix sapa kutiw q"añuchatäxi!
  Mä piratax fortuna thaqhiriwa, ¡suertex khititix wali khuyapt"ayasisin jupamp chika yatiyki ukaruw munasi!
  ¡Chʼaxwañ sopajj jiwañjam mä suma condimento munasi!
  ¡Jaqenakat sipansa concienciasaruw jukʼamp istʼañasa!
  !
  Janiw jakhüwinakampi nuwasipkiti, jan ukasti yatiñampiw nuwasipxi, ¡jila partex qhipïr jikxatañax jukʼamp chʼamakïkchisa!
  ¡Ch"amañchañax ch"am churi! ¡Chʼamanïñajj jan ajjsarirïñwa churi! ¡Jan axsartʼañax atipjäwi apaniwa!
  ¡Jan jachʼañchatäñampi jakañajj jan musicampi qʼochuñampi sasiwa!
  Flexibilidad ukax ch"amanïñat sipanx juk"amp ch"amaniwa - mä ñik"ut kisumpiw ch"akhusma, ukat lakampiw universo t"unjasma!
  Kunapachatï taqi chʼamani jaqe siski uka arunakax amuytʼasir jaqir uñtasit naturaläxani uka pachax puriniwa, janitï ukham lurkaspa ukhaxa, ¡yaqha jaqinakaw loco siski uka aru uñtʼayasipxani!
  !
  ¡Esclavitud ukax munasiñan antítesispawa, janiw kunkat katxaruñ sogarux wali askit uñjkasmati!
  ¡Mä heroen jiwatapax wiñay jakañatak yurïwiwa, mä axsarkañ jaqin utjatapax mä jach"a amay imañawa!
  ¡Chʼaxwäwix chacha warmi ikthapiñjam jan jarkʼatawa ukat pachpa llakinaka ukat kusisiñanak utjayarakiniwa!
  ¡Janiw jan wali trineo ukar mantañamäkiti, inas mä estaca ukar ch"allt"asisma ukat janiw saraqkasmati!
  Predecibilidad de acciones ukax germen de derrota ukawa, sorpresa ukax victoria panqarawa!
  ¡Janiw khitis jakäwip tukuykam jan walinakar puriñ munkiti, ukampis ¡jiwasax jiwxasax janiw arknaqañ munkiti!
  ¡Mä warmin lakapajj patak cobranakat sipansa jukʼamp venenoni, miel sipans jukʼamp muxsa ukhamäkchisa!
  Ukat uka pachparakiw ajenjot sipansa jukʼamp kʼallkʼu!
  Ukampirus, chhaqhat p"iqit sipanx llamp"u t"amt"at p"iqinïñax juk"amp askiwa, jan ukax inas viceversa ukhamächispa!
  Colerasiña, ch"akhanakampi phuqt"ata, ukat pusir uñtat ch"ama, elefante ukham agilidad, jan ukax juk"amp sumaxa, yaqha tuqitxa - ¡ukax ukhamawa!
  ¡Jichhax orden constitucional uñstayañkamax constitución ukx p"akintapxi!
  ¡Iglesiax purgatorio ukarux nayraqatax billeteratakiw uñstayatayna, ¡almax ch"usa ukat ilusión ukham jaytawayi!
  ¡Jichha pacha iglesian qullanäñ thaqhañax khuchhi uywañ utan q"uma sarnaqañamp sasiwa!
  ¡Khititix jaqinakar jawq"jki ukax jan wali jaqiwa!
  Amtañax mä bolsa p"iyanakanjamawa, qawqhas ch"allt"asisma, janiw phuqt"añjamäkaniti, mä kunaw jan amuyañjamäkiti, kunats apañax ch"ama!
  . Mä kasta nuwasïwix amuyt"añ thakhin velanakan thayapawa, ukat ch"axwawix nayrar sartañapatakix wali suma chivo ukhamawa!
  Ukampis mä nuwasïwinx janiw chanipax kunäkisa, ukhamax kusisiñax jiwayañampiw alasi!
  Jan chuymani mononakaw chuymap kayunakap taypin juk"amp sum uskt"apxi - janiw khiti uywas jiwañarux ukham axsarkiti ukat janiw jaqinakjam jiwayañ arte ukanipkiti!
  !
  Uka pachparakiw wila wartañax corrupción ukan pus ukarux mistu, marka q"umachañataki!
  Mä cientificojj mä diosärakiwa, mä jiskʼa diosakiwa, ukampis ¡jupa pachpat sipansa luratanakaparuw jukʼamp munasi!
  ¡Khitinakatix pachpa ñik"utapat sinti llakisipki ukanakax jan ch"akha ch"akhampiw qhiparapxani!
  ¡Suma munasirix nayraqat qallti, qhip qhipa tukuyi, ukat walja ch"axwañanak luraraki!
  ¡Janiw inamayakiti ch"axwawix taqi jikxatatanakan taykapawa, inspiración kullakaxa, genio phuchhapawa!
  Janiw kunjams jakaskta ukax wakiskiti - nayraqatax kusisitaw jiwañaxa, ¡kusisiñan pico ukan!
  Sumankañax wali suma garantia ukax chiqapar atipt"añawa, ukat kunapachatix Pachamamax atipt"ani ukhax chiqapar uñjañax utjapuniwa!
  Jila partejja, kawkïr religionas droganakat sipansa mayjäpjjewa, kunattejj Estadojj arknaqañat sipansa, ¡taqe chuymaw aljirinakarojj chʼamañchtʼi!
  ¡Machantat jaqinakar ch"amanchañax juk"amp jasakiwa!
  ¡Machjayir caballojj janiw collaran llaktʼasitapsa ni jawqʼan laqʼopsa amuykiti!
  ¡Religioso fanatismo ukax voluntario locura ukhamawa!
  Sacerdotenak taypinx mä quqankaspas ukhamawa: taqpach muyuntkipanx encina quqanakaw utji, ukat sapa khuchhiw manq"añ yant"apxi!
  ¡Wama masinakax mä cadenamp sasiwa, jan axsarañ jark"antatawa, katarinakjamaw jach"añchäwir veneno churapxi, khuchhir uñtataw deber jan walt"ayasipxi!
  Wayn tawaqunakax ingenuo - chuymankipstañax traicionero ukhamawa!
  ¡Chʼaxwäwix jukʼamp suma anattʼañawa, ukanxa janiw movimientonak jaytañamäkiti ukat masimar amuytʼayañamawa!
  ¡Religionax obligañatakix jukʼamp askiwa, ¡amuyuruw esclavo tukuyi, amuyunakaruw chintʼi, ukat kʼari yatichäwinakaruw chʼalltʼarakistu!
  !
  Jan responsabilidad ukan ch"amax mä barcor uñtasitawa, jan timón ukani, qawqha suma thayas thayt"ani ukhas jan walt"awiruw tukuyani!
  super punchers ukanakan ch"axwawipawa , mä segunda demora: mä manqhan knockout ukat janipuniw sartkätati!
  ¡Kusisiñ suytʼkasaxa, segundonakax jan tukuskirïkaspas ukhamawa!
  ¡Ukat jan tukuskir kusisiñax mä segunda jan ukax mä chuyma chʼallxtawimp sasiwa!
  ¡Jiwat jan axsartʼir jaqix jakkir axsarir jaqit sipansa jukʼamp askiwa!
  ¡Jukʼamp juchar purisajj arrepentisiñatakiw taqe chuyma mayisïta!
  ¡Pallapallanakan tácticas ukanakax acero ukar uñtasitäñapawa, ch"amani ukampis flexible ukat acero damasco ukax lurasi!
  Diosax mä león ukhamawa: jamp"att"asis ukat ñik"ut ch"iyjasi, jamp"att"asis - ch"allxtasi, jamp"att"asis - chhuxriñchjasi!
  Chiqansa, ukampis ¡janiw mä nina naktäwin jamp"att"asiñarux yatintksnati, ¡janiw warmin jamp"att"asiñapäkiti!
  ¡Epaulets ukax mä jach"a jach"a tukuñ jaqirux yapxataspawa, ukat mä loqhe jaqirux jach"a jach"a tukuñ yapxataspa, ukampis janiw mä axsarir jaqirux jan axsart"ir tukuykaniti, jan ukax mä loqhe jaqirux estratega tukuyapkaniti!
  Mä jasak atipt"awix p"iyanakan armadurar uñtasitawa, uchasiñax wali askiwa, ukampis barato ukhamarak jan wali jark"aqasiñaniwa!
  Jiwañax jan axsart'ir jaqiruw axsarayi - t'ant'a manq'aspa ukhaxa!
  ¡Qhixu qhixunak suytʼapxapuniwa, ukampis uka pachparakiw qʼañuchasiñsa atipjasipxi!
  ¡Khititix t"aqhisiyat jan walin uñjatäki ukax ikiñan jan walin uñjasi!
  ¡Jupar uñjañax janiw jan ch"amaninakarux munaskiti, fortunax janiw axsarir jaqinakarux munaskiti, qamir kankañax janiw chiqapar sarnaqir jaqinakarux munaskiti!
  Khuyapayasiñax sinti jach"a luxus ukhamawa - ¡Mä jan ch"aman apnaqiritaki!
  Mä chʼamani apnaqerijja, qhuru jaqëñapawa. ¡Qal patxan ikiñax ch"amawa kunatix ch"amawa!
  Jan amtaña: ¡jan ch"amanïñan nayrïr chimpupa!
  Mä wawax ch"uqi laphiwa, ¡janiw jupan juchapäkiti jilïr jaqinak taypinx walja jan wali jaqinakaw utji!
  ¡Pesimistanakax janipuniw jan walt"äwinakar puripkiti!
  Janiw enemampi p"iqim jariqañjamakiti, walja p"iyanakaw utji, taqpachaw mantani!
  Aruma uñjapxañani. ¡Akax jukʼamp chʼamani musculowa, kunattix millón millón jaqinakar jiwayaspawa, ukat jukʼamp jan chʼamanirakiwa, kunattix arstʼiriruw aljantaspa!
  ¡Jachʼa lakajj jakäwiruw jiskʼaptayi, jan ukasti jiwañampïskir confesión ukakiw utji!
  !
  ¡Camisamax cuerpor jukʼamp jakʼachatawa, ukampis chiqpachansa jaqi masimar churasaw juntʼuchasma!
  ¡Ch"amaninakax qhispiyatäpxapuniwa, ch"aman cadenanakax jaqin jan ch"amanïtapawa!
  - ¡Khititix ikiñan ukat nuwasiñ chiqan león ukhamäki ukax janiw liebre ukhamäkaniti!
  ¡Amukt"añax wali askiwa jach"a grado quritaki, kunawsatix gradox jilxattaskiw sañax wakisi!
  ¡Amuktʼañax qurikiwa, ukampis jila partex kʼaripuniwa!
  ¡Kunatsa amuktʼañax qurixa, kunattix quri llavex laxranakaruw jukʼamp jistʼararaki!
  !
  ¡Ch"amax jan moralidad ukan yanapt"apampix mä musculowa jan mä esqueleto ukan yanapt"apampi!
  ¡Espadan jawq"jatapampixa, ¡atipjäwi t"ant"a phayt"añatakiw apthapitaski, wilampi muxsa, jachaqt"asis k"allk"u!
  !
  ¡Atipjañax chʼamawa, ukampis ¡atipjäwin achunakap apthapiñax jukʼamp chʼamawa!
  ¡Teoría jan practica ukax mä águila jan ch"iwinïki ukax janiw t"ijtkiti, jan ukasti katuntat uñjatawa!
  . 15 JAQTHAPI
  Maria Kolesnikova - aka imill-heroína ukat reina de los elfos ukax jan uñt"at kamachip phuqhaski. Ukat jupax wali colerasiñampiw nuwasi ukat ch"amapax super ukhamakiwa. Ukat jupax mä suma uñnaqt"an cósmico ukhamarak mä reina duende ukhamawa. Ukat ukhamatw jupax duende imill wawanakapat aforismos ukanakax mä cornucopia ukanjam warxati.
  ¡Pantjasita lurañan jan jaytjañaw chachampi monompix jukʼamp mayjäpxi!
  - Jani risqimpixa janiwa ch"axwañasa utjkiti, jani ch"axwañasa janiwa jakañasa utjkiti
  - Riesgo ukaxa jakañan saltapawa, jani ukaxa janiwa kunasa munaskiti, ukampisa juk"ampi lurañaxa, usutjamawa jikxatasi!
  Jiwañax mä noviomp sasiwa, mä sapakiw juti, ukampis janiw qhiptkiti!
  !
  ¡Diosar tukuñ munsta ukhaxa, ¡janiw monot tukuñamäkiti!
  Reyimpi esclavompix akax mäkiw utji: jupanakax jank"akiw razap churapxi - ¡nayrïr gesto ukamp!
  Jila partejja, jila parte genionakajj vicion wawanakapawa, kunattejj mä warmijj jukʼamp suma chachat sipansa chachaparuw jukʼamp munasi!
  ¡Saljasiñax genética ukarux juk"amp sumaptayaraki, ukhamax mä warmix janipuniw mä idiota chuyma manqhar apt"asiñ munkaspati!
  Diosax chachan amparaparuw mä espada uchatayna, warmirux mä aguja uchatayna, jaqinakakiw kutkatasipxi juk"ampirus Taqi Ch"aman Diosan munañaparuw kutkatasipxi!
  ¡Desarrollado cienciajj magia ukar uñtasitawa!
  !
  ¡Improvisación ukax mä cepillo ukhamawa, ukax instrumento de victoria ukan cuerdas ukanakap apthapi!
  ¡Jiwat diosat sipansa jakkir jiwir jaqejj jukʼamp askiwa!
  !
  ¡Patak kuti amuytʼañat sipansa, mä kuti uñachtʼayañaw jukʼamp askejja!
  ¡Kunas, ch"axwäwinxa, khuyapayasiñax, mä q"uchun llätunk notaparjama, thakhin jark"aqasi ukat larusiñakiw utji!
  ¡Qʼala jan isinïñajj diamantenakat sipansa mä warmiruw jukʼamp kʼachachtʼi! ¡Mä jukʼajj janiw kʼachachtʼatäñapäkiti!
  Infiernon mä ch"iyar jaqi lurañax juk"amp jasakiwa, mä chiqap político jikxatañat sipansa.
  - ¡Quta manqhan waña qala jikxatañax juk"amp jasakiwa, chhijllawin arsutanakap phuqhir p"iqinchirit sipansa!
  ¡Tʼantʼajj walja utjki ukhajja, lentes munañajj janiw chʼamanïjjeti! ¡Pä plato suma manq"anakax común jaqitakix sintipuniwa!
  Ch"axwañan riesgox mä sopa ukan condimentación ukar uñtasitawa, jan ukax blando ukhamawa, ukampis ¡kunapachas sayt"añax uk yatiñaw wakisi! Khitinakatix atipt"äwin jach"a kankañap apnaqañ munapki, wasar pampan laq"anakjama, ¡janiw walja quri granos ukanakamp chikachasiñakiti!
  Ch"axwañan riesgox mä sopa ukan condimentación ukar uñtasitawa, jan ukax blando ukhamawa, ukampis ¡kunapachas sayt"añax uk yatiñaw wakisi! ¡Khitinakatix atipt"äwin jach"a kankañap apnaqañ munapki, wasar pampan laq"anakjama, juk"a quri granos ukanakakiw responsabilidad ukan k"allk"uparjam sarnaqapxi!
  ¡Qurix lliphipi, ukampis chuyma ch"amakt"ayi ukat almaruw ch"amakt"ayi!
  ¡Janiw hachax jiwaykiti, jan ukasti khititix liwxatki ukawa!
  ¡Chʼaxwäwix mä temperamental masimpi ikintasiñamp sasiwa, ¡sapa kutiw tukuyañ suytʼaskta ukat uka pachparakiw sarantañ munta!
  !
  Jani jaqi kankañanixa, jaqixa mä nina jaquqaniru uñtasitawa - sapaki ukatxa jank"akiw jiwarxi!
  ¡Jiwasan pachpa uraqisanxa, cuchillax juk"amp ch"ullqhi ukat escudox juk"amp thithita!
  ¡Heroe tukuñ munsta ukhax ¡janiw formación obediente ukan marchañamäkiti!
  Kunapachatï pä yatiñan chachanakax nuwasipxi ukhaxa, mä jachʼa thayawa, ukampis yatxattʼat warminakax nuwasipxi ukhaxa, ¡mä tornado ukhamawa!
  ¡Juman jan wali luratanakapat almamar jarkʼaqañaw jukʼamp chʼamajja!
  Ch"axwäwinx sallqjañax mä cerraduran llavepjamawa - ¡juk"amp machaqäki ukhax juk"amp sumaw jist"arasi!
  Yanapt"awix limosna ukar uñtasitawa: jan wali pachan jutipuniwa, janiw taqpachax juti, wali jila qullqiwa, ukampis janiw ch"amax utjkiti mayir ampar jark"aqañataki!
  !
  ¡Religionax mä kamachirjamaxa, tolerancia ukan antípodopawa!
  ¡Política tuqit parlañax jilpachax ch"axwawinakaruw puriyi!
  ¡Qurix janiw wilat q"añuchkiti, janiw ch"uñut q"añuchkiti, janiw jachaqt"asis t"unjkiti!
  ¡Mä ch"aphix mä puñchuwa, mä espadax mä ch"ankhax mä cuchillowa!
  ¡Marka apnaqañ munsta ukhaxa, juma pachpa apnaqañ yatiqañamawa!
  Kunapachatï vecinomax chʼusat billeteranïki ukhaxa, ¡juman billeteramax jukʼamp phuqtʼatäkaspas ukhamawa!
  !
  ¡Awisax pantjasitanakat amuytʼañatakejj tiempojj sepulturarukiw qhepararaki!
  Elfonakax ukham agresivu phallawimpiw descargasipxäna. Chiqpachansa akax imill wawanakawa infierno regalonakat thaya chhaqtayañataki. Ukham imill wawanakax oso ukat sable kisu tigrerus chʼiyjañ yatipxi.
  Ukat kayunakapax, chiqans, q"ala, ukat wali sallqjañjamawa. Yuqanakax qunqurt"asisaw imill wawanakan q"ala, muyu, rosa talonanakap jamp"att"añ munapxi, wali suma ukat kusiskañ thujsampiw.
  Chiqpachansa akax wali thaya ukat wali sumaw tukuwayi. Ukat imill wawanakax kuna orcorus jiwayañ yatipxi, musculoso kayunakap kuynt"ayasa.
  Mä elfo frambuesa color ñik"utan ñik"utap apthapisinx purakapat mä ch"amaw mistu.
  Ukat t"ijtäna ukat buitre buitrenaka, águila sepultura allsuñanakan mä phuyupar jaquntatäna. Ukat khitinakatix, sallqa ch"axwawinakampi ukat thaya ch"allxtawimp muspharata ukat muspharata, jaquntañ qalltapxäna.
  Ukat Putin osonakan p"iqi ch"akhanakap chupanakapamp ram. Ukat ukham wali qʼañu animalanakar jiwayaña.
  Uka tawaqux jachtʼasisaw akham säna:
  Alluring warawaranakan alturanakapa, .
  Jan tukuskir jayanakaruw jak"achasi...
  ¿Kunsa imill wawax akan lup"iski?
  Chiqansa uka jan axsartʼir Icarus tuqitwa!
  Ukat uka nuwasirix qʼala kayunakapampix mä puñal jaquntäna. Jupax t"ijt"awayxänwa ukat jank"akiw kimsa orcos ukanakan jach"añchäwip chhaqtayäna. Ukat ukax wali askiwa ukat nuwasiñjamaw tukuwayi.
  Ukat walja orcos ukanakax mä kutikiw jiwayatäpxäna.
  Ukat imill wawax wasitat q'ucht'añ qalltäna;
  Nayan markajax noviembre phaxsin banderap manqhankiwa, 1999 maran.
  ¡Qhan ch"amapan jach"a jach"a tukuñanakaparuw puriwayta!
  Chiqansa, janiw ina chʼusat jupatak chʼaxwapktanti,
  ¡Munasiñapax wiñayatakiw q"ucht"atäñapa!
  
  Jaqinakar iwxt"añ markax sumankañ apani,
  Taqinipuniw ukanx kusisipxi - ¡proletario ukar uñt'apxam!
  Khitis Elfiatakix - jach'añchäwi ukat jach'añchäwi, .
  ¡Mä millón arianakan himnonakap qʼochupjjañäni!
  
  Jach'añchäwi jikxatapxañäni - aka uraqin wayn tawaqunaka,
  Templonak lurañäni - mä paraíso elfinismo!
  Ukat kawkhantix ch"iyar chhullunkhax jaya chiqan jalnaqki,
  orcismo ukan pasopawa !
  
  Ukampis kunsa uka precursorajj juramentompi churäna - .
  Nayax qhanan amtaparuw juramento lurawayta - ¡taqi chuyma serviñataki!
  Niyakejjay uñisirijj uka yänak apsuñ munchïnjja,
  ¡Acordeón botón ukan ist"asitaparjamaw arknaqañäni!
  
  Uñisirinakax janiw yatkiti markasan jiwasanakampïtapxa,
  Tiempox puriniwa - ¡barconakax luratäniwa!
  Jiwasan qhipa Pacha ch"axwirinakasan qhipäxapax janiw ch"amakt"kiti,
  ¡Taqinis mä ch"aman heroe tukupxpan!
  
  Mä q"uchumpiw alaxpachankir warawaranakar t"ijtxañäni,
  ¡Jichhax Marte sat planetan canalanak allsuñäni!
  Consejos ukan jaqinakax partido ukamp chikt"ataw jikxatasipxi - .
  ¡Chiqpachansa, ¡comunismox jaqinakjamaw filaruw puriyapxitu!
  
  Cheqas guerrajj janiw mä anattʼäwikiti, .
  ¡Jumax mä diana ukhamarak mä disparo ukhamaw pachpa pachan!
  Ukat balax mä aguja chʼaphir uñtataw chhuxriñchjaraki,
  ¡Jan wali orcos ukanakatakix wali jan walipunïpan!
  
  Jiwasax taqi kuns, taqi kuns jikxatsnawa - .
  ¡Ukat desayunotakix palmeras ukat coco ukanakaw utjani!
  Khitinakatix taqi ukanak jan yäqapki ukanakarux,
  ¡Mä suma ch"ama thujru katuqani!
  
  Orc tank ukax ukham amuyatayna - ukax invulnerable ukhamawa, .
  ¡Ukat ewjjtʼanakampiw plaza muytasin mä desfilejj utjäna!
  Ukampis jan atipjañjamätap uñachtʼayapxäna,
  ¡Kunas thayax jallupachan jan auto apnaqañapatak jark"kätamxa!
  
  Ukhamajj duende reyejj concienciawa, Duende almapan jachʼañchäwipawa - .
  ¡Kunatï qollanäki ukanak layku nuwasiñajatakiw mayïna!
  Imill wawajax juk"amp askiwa jan llakisiñapataki
  ¡Honorax jan t"unjañjamawa, mä cuchara qullqi!
  
  Wali t"aqhisiyawi taypin - janiw mä jach"a jach"a tukuñ arsuñjamäkiti, .
  Taqiniruw uñacht'ayañama - mä ch'axwiri monolito ukan!
  Ukhamaw Wila ejercitonakan ch"amapaxa
  ¡Kawkhantix mä yuqall wawas mä élite ukham ch"axwaski!
  Jichhax imill wawanakax q"ucht"apxi ukhax wali jach"atwa ukat galgo ukham q"ucht"apxi. Ch"axwirinakax, nayax sañ muntwa, wali muspharkañawa ukat wali jach"arakiwa. Ukat qʼala kayunakapax wali chʼikhi, ukat wali yatiñanipxiwa. Ukat jiwañ regalonak jaquntapxi, catapultanakat apsut qalanakjamäkaspas ukhama. Ukat nuwasirinakax wali chʼamani ukat nuwasirïpxatap uñachtʼayapxi ukat jan uñtʼat colerasiñap uñachtʼayapxi.
  Ukatwa autopropulsado pistolankir mä nuwasirix uka pistola aptasin orconakar chʼalltʼäna, ukat escarlata chuchupampiw joystick sat boton chʼalltʼäna. Ukat mä jachʼa ukat tʼunjir chʼamaw thuqtʼasïna. Jupax mä arco ukanw t"ijtäna ukat mä qutu orcos ukar ch"allt"äna. Ukat Putinan walja osonakapax t"unjatäpxänwa.
  Uka tawaqux logicamente akham sänwa:
  - ¡Ukat mä chachax chiqpach zorro ukhamächi ukhax mä osoruw ñik"ut khuchhuqani!
  Ukat q"ala kayunakapampix imill wawax mä boomerang jaquntäna. Jupax t"ijtäna ukat jank"akiw pusi orcos chachan perfeccionap khuchhuqäna. Ukat Putinan osonakapax chiqpachapuniw ch"axwäwin ch"axwawipat jiwapxatayna.
  Uka qhipatxa, imill wawanakax wali kusisitaw katuqapxäna, arunakapampi, nayraqatax ruiseños ukanakax chhaqtawayxiwa, q"uchupxäna;
  Ukham chuyman jikxatasiñax himno q"ucht"i, .
  ¡Jupan jach'a kankañapaxa Tatitun firmamentopawa!
  Pachamama: hazaña, trabajo, jaqinakar jach"añchaña...
  ¡Elf Nativo ukax juk"amp qullan aruwa!
  
  Querubín reyejj uka jachʼa luräwi lurañatakiw chʼamañchtʼawayistu,
  !
  Jiwasax aka uraqin ch'amanakaparux ch'amampiw uñjtanxa - .
  ¡Taqe Chʼamani Familiajj wiñayatakiw nanakamp chikäni!
  
  Uñt'apxañani Pachamama, wiñayataki tayka - .
  ¡Diosax jan ajayun ijma wawar tukupxamti!
  Phisqa puntani warawaraxa phichhantatawa - .
  ¡Chʼaxwäwix utjani ukhaxa, ¡mä espadampiw chʼukupxäma!
  
  Ukhamaw walja pallapallanakan thayanakapax Elf ukar purintäna,
  !
  Botejj pʼakjatäjjänwa, remojj chʼiyjatäjjänwa, .
  Ukampis ¡Intix janiw jan wali orconakan torbellinoparux jist"antkaniti!
  
  Dragón, sonrisanakamax mä jan wali lakawa, .
  ¿Kunsa jumajj lurañ munta? - ¡Elfia kullakaruw manq"antañama!
  Ukampis janiw Awkix chhaqtxañasäkiti,
  ¡Ukham warminakax axsarañat arnaqasipxañapataki!
  
  Bayoneta ukat pluma, espada ukat pintat pincel, .
  !
  Jupaw jiwasan nuwasiñasa ukat jakañasa,
  Nayraru sartañani - ¡marcha ukan ch"amanchata!
  
  Ukhamasti, mä qhuru destino ukhamäñapächi ukhaxa,
  ¡Thaqhaña, waynjam q"uma uraqin ikiña!
  Nayajj jumaruw kuttʼä, Luriri Vana, .
  ¡Icono ukan yatipxam, nayax santunakan ajanuparux pinttwa!
  Uka q"uchupax taqpach ch"axwäwitw q"ixu q"ixux q"ixu q"ixu, wali suma imillanakax t"unjataw uñjasipxäna ukat ch"amampiw Putin osonakax jiwayapxäna.
  Ukat ¡janiw thaya thaytʼan jan aguantañjamäkänti, ukatwa orconakajj jaltjjapjjäna!
  Ukat Maria Kolesnikova jan axsart"ir warmix monitores tuqiw uk uñjäna. Ukat jupax wali suma, suma uñnaqt"an tawaqunïnwa. Ukhama jach"a. Ukat chiqans, lik"i, bigote, lik"i dictadorax kutt"anxani ukhax kutkatasiñ katuqani, ukat juk"amp nayra. Ukat ukhamarakiw utjani, Ukat duende imillanakax jach"a clase uñacht"ayapxäna.
  Maria Kolesnikova jach"a duende tawaqux wali ch"amampiw ch"axwaskakïna, milagronak uñacht"ayasa. Ukat jupan equipopax duende imillanakampix mäkiw super.
  Ukajj jan sinttʼasir chʼaxwäwipunïnwa ukat uka pachparakiw kusiskañ guerrarakïna. Elfos, jan ukax juk"ampirus jilpach elfonakax, contrastapxiw cantidad de orcos ukanakax jiltawimpi, superioridad cualitativa ukat magia ukanakampi.
  Elfonakax tunka payan kutiw chachanakat sipanx juk"amp warminakanïpxi, ukat taqiniw suma uñnaqt"ani ukat kusiskañawa. Ukhamajj nuwasiñanakajj wali chʼamawa ukat pachpa tiemponjja kusiskañawa.
  Ukhamaw duende tawaqux aptäna ukat q"ala kayunakapampix jach"a, jiwayir ch"amampiw t"unjañ regalo jaquntäna.
  Jupax mä arco ukanw t"ijtäna ukat mä tama orcos ukar ch"allt"asïna. Ukat Putinan osonakapan masapax ch"iyjataw uñjasiwayi.
  Imill wawaxa akham sänwa:
  - Orcos ukanakax colerasiñampiw rampaging, .
  Uñisirinakax regimiento ukarux nayrar sartayapxäna...
  Ukampis imill wawanakan arunakapax qhanawa,
  ¡Uñisiñampiw osonakamp jikisipxta!
  Akax imill wawanakawa - mä jach"a ukat jiwayir clase.
  Mä duende naranja ñik"utanix escarlata pecho chuchup joystick botón ukar ch"allt"äna ukat bazooka ukax mä cargo de colosal destructivo poder ukaw antutäna, Putinan osonakapar jiwayasa.
  Ukat jupax akham sasaw arsüna:
  - Imperio Elfo ukar jach"añchaña,
  Imill wawanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa...
  Jiwasax atactanwa, janiw drift ukhamäktanti, .
  ¡Jiwasan acero equiposan!
  Ukat nuwasirix imill kayunakan q"ala amparanakapampix mä t"unjir ukat jiwayir regalo de aniquilación ukar jaquntäna, Putinan osonakapar ch"iyjasa. Chiqpachansa akax orcos ukanakatakix ch"amaka uruw tukuwayi.
  Imill wawanakampiw nuwasiñ ajjsarapxäna.
  Ukat mä imill wawax q"ala talonampi mä paquete explosivo apt"aspa ukhax aka tuqinx Putinan ejercitopax wali muxsaruw tuku . Ch"axwirinakax wali suma uñnaqt"anipxiwa. Jupanakax bikini ukankapxiwa, jan ukax mä jisk"a bragas ukankapxiwa.
  Qʼala ukat suma uñnaqtʼan kayunakapax jiwañ regalonak jiwayir ukat wali tʼunjir chʼamampiw jaquntapxi. Ukat Putinan osonakapax wilamp ch"allxtasipxi ukat t"aqhisiñampiw jiwapxi.
  Mä ch"axwiriw clan de elfos ukanx morado ñik"utanx apthapitayna ukat q"ala, cincelat kayupampix t"unjañ regalo jaquntäna. Uka jan walt"awix Putin imperio ukan tanque ukarux t"unjawayi, ukatx mä masa de orcos ukaw t"unjatäna.
  Uka tawaquxa akham sänwa:
  Uraqpachanxa chʼaxwäwinakaw utji,
  Chʼaxwäwix jan amuytʼasir razonanakampi...
  Jan wali Fuhrer loqhe Supaya, .
  ¡Ukat llakisiñaw ukampiw jutäna!
  Ukat nuwasir jaqix wasitat q"ala kayunakap apthapisin jaquntäna, ukax t"unjir t"unjir t"unjañ regalowa.
  Ukat mayampxa, ch"iyjata ukat carbonizado Putinan osonakapax thayaruw t"ijtapxi.
  Chiqpachansa akax wali jach"awa. Ukanx mä exterminación de orcos p"iqini, thujsa ukat colmillos ukanakaw utji, ukat imill wawanakax artillería sin retroceso ukanak apnaqapxi, ukax chuchu de pecho de fresa ukan yanapt"apampiw apnaqasi.
  Ukat imill wawanakax kusisitaw q"uchupxi, ukat q"ala, cincelat kayunakapampi, rosa suelanakapamp jiwayañ regalonak jaquntasipkaki;
  Espontáneamente ukat jan amtampiw nuwasipxta -
  Ukampis nayax colerat monstruon sutip jawst'ä...
  Abusiva novela ukan líneas ukanakax wilamp phuqhantatänwa,
  ¡Uka jaljarux nudillonakampi turkañäni!
  
  Tatitux awisax wali ch'amampiw uñch'ukistu - .
  ¡Espadanakampi libre jakañ munkchiyätsa!
  Yaqhep jaqenakajj jakapki ukanakanjja, janiw Diosajj jakʼan utjkiti,
  ¡Yaqhanakax doctorar jan uñjañ munapxaspawa!
  
  Uñisirinakax jiwasan Duendesarux manq"antañatakiw jaytawayapxi,
  ¡Ukampis janiw Awkixan uraqip Supayar jaytkäti!
  Cristomp chika taqi luratanakat yatiñax wali sumawa,
  ¡Svarog chachan martillopajj wali munat qota lakanakar puriñ thakiwa!
  
  Jiwasax ukham ch"amampiw yurir nuwasirinakätanxa,
  ¡Jiwasatakix wilax pulmonasan thayampi sasiwa!
  Damasco acero, acero ukat ch"axwañ ch"axwañ wawanaka,
  ¡Janiw uñisirisar jachʼañchkañäniti!
  
  Cuchillo yurïwipa ukat nuwasir jaqin destinopa, .
  ¡Ch"axwaña, kusisiñaw universo ukan munat masinakatakix!
  Ukhamat q'añu jaqinakan tamborpax jan thuqt'añapataki,
  ¡Colerasiñampiw pallapallanakan rangop t"unjañama!
  Kunjamatix mä espadax liwxataspa ukhama, mä ch"axwawix wasitat jakañ yuriwayi,
  ¡Ukham chʼaxwäwinakan sumankañ utjañapataki chʼamañchtʼapxta!
  Jichhasti jach'a jach'a tukuristi aka uraqinakan apnaqiripawa,
  On Fein ukax bandera ukat desfile Okrlin markan !
  
  Ukat samka imillax lliphipi ñik"uta coloraniwa,
  ¡Mä k"ajkir uñtawi kawkhantix warawaranakax utjki, Inti!
  Chuymanakaman q"uchupampiw impulso ukx yatiyapxtaxa,
  !
  
  Jaqix Cristoruw yuritayna - jiwasanak taypin yuritayna,
  ¡Diosax Palestina markanak uñstawayi sasin jan k"arisiñamäkiti!
  Chiqansa, Elfiatakix mä qhana horaw purini, uk yatiñamawa,
  ¡Espacio ukat elementonakaruw atipt"añäni!
  
  Awki Markar luqtaña - munasiñax jiwasan lurañasawa,
  ¡Jan valoranix janiw aka planetan mä chiqax utjkaspati!
  Ukat Taqe Chʼamani Familiajj janiw arustʼäwip tukjkänti,
  ¡Wawanakapajj chʼamani ukat ajayun jañchinïpjjañapawa!
  
  Tambor tukusxiwa, nuwasiñax tukusxiwa,
  ¡Saxranakan tatapan carpapax infierno ch"amakaruw chhaqtawayxi!
  Jichhax suma uñnaqt'axa jutam mayipxsma,
  ¡Nayaw duenderux chuymax jan jark"ataw churä!
  Imill wawanakan ukham arunakapax mä juk"a pächasiw uñstaski. Uka yuqall wawanakarux walpun munasipxi ukat walja kutiw munasiñampi sarnaqapxi. Aka chiqankir imillanakax wali sumawa.
  Ukat qʼala, cincelat, broncet kayunakapax ukham tʼunjir ukat tʼunjir jiwañ regalonak jaquntapxi. Ukat jupanakax guisantes ukanakaw khithapxi uka manqhanx antimateria ukax imantatawa.
  Aka chiqan nuwasirinakax wali ordenanipxiwa, mä balas janiw jark"kaspati ukat pasaje ukax jan walt"ayaspawa.
  Mä q"illu ñik"utan duende tawaqux mä puñala aptasinx q"ala kayunakapamp uñisiriruw jaquntäna. Ukax t"ijtäna ukat orco general ukarux chiqaw ingle ukan ch"allt"äna. Ukat wali tʼaqhesiñampiw jiwjjäna.
  Uka tawaquxa akham sänwa:
  - Jiwasaxa thaya águila imillanaka, .
  Capable, dashing ukat suma ch"axwañataki...
  Ukat iyawsapxita, jiwasax falcones ukat águilas ukhamätanwa,
  ¡Ukat janiw mä jan wali payaso jaqin almapampix kunjamatsa!
  Ukat ukat yaqha imill wawax uka apthapisinx mä morterompiw jawq"jatayna. Ukat jupax tunka payan Putinan osonakaparuw ch"uqt"awayi, ch"iyjasa. Chiqpachansa, ukax mä jachʼa chʼaxwäwipunïnwa. Ukat nuwasirinakax wasitat wali ch"amampiw q"uchuñ qalltapxäna;
  Awki markan qhanapax jan jach"a fronteranakaniwa
  Rubí warawaranakax p"iqit nina nakhantapxi.
  Duendex jan jiwir jach'a kankañampiw ch'ukutäna - .
  ¡Ch"aman heroe, drayman, ¡jawq"jasi!
  
  Rowan rubí ukax esmeralda laphinakaniwa - .
  Zafiro sat quqax siwara panqaranakan yapupanwa lliphipi...
  Nayax amuyunakax jumaruw dirigirïta Elfia - .
  ¡Kimsa pʼeqeni mä águilajj qʼochunakampiw tʼijtʼi!
  
  Ch"uqi ch"uqi ch"uqitxa perlanakax ch"uqi ch"uqi diamantenakawa,
  ¡Taqi kunas wali sumawa jach"a Pachamamanxa!
  Uraqix lik'iwa - pluma ukham venanakaniwa, .
  !
  
  Elfia markan mä chiqanx hielo, focas, .
  Maynïrinjja, camellonakajj wasaran qoripawa.
  Aka chiqanx wali junt"upuniwa kunapachatix ch"uqi ch"uqi ch"uñuyaski ukhaxa,
  ¡Kunattejj Diosarojj chuymasanwa uñjtanjja!
  
  Sandia, melón ukat platano ukanakax jilapxiwa, .
  Ukat kawkhans jallupachanx patinaje ukan t"ijt"apxta...
  Ukhamasti, ¿kawkirus akapachan ukham markanakar jikxatasma?
  ¡Kawkhantix jaqinakax wali ch"amanïpki uka chiqanakanxa!
  
  Elphia markanx armas ukanakan jach"a lurawipax jach"anchatawa,
  ¡Ukanjja, qhanan duendepajj jupan destinopan Luririwa!
  Jiwasax wali sum nuwassna, .
  ¡Ukhamat mä uma jalsu jan walt"äwix jan Duende ukar puriñapataki!
  
  Taqini yatipxi jiwasana warminakasaxa suma uñnaqt"anipxiwa
  ¡Ukat janiw jukʼamp chʼamani chachanakajj jan ajjsarirïpkiti!
  Awki marka, jumax paraíso ukan uñacht'ayatawa - .
  !
  
  Inti Glorious icononakax iyawsatäniwa , .
  Kunjam senderismo ukax mä pallapallax saraski...
  Jiwasajj wali khuyaptʼayasir yänak aptʼataw utar puriñäni,
  !
  
  Taqi Uraqpacharu sumankañampi kusisiñampi churañäni,
  ¡Ukat Diosamp chikaw jiwatanakar jaktayañäni!
  Jiwasan jan tukuskir Mama Markasan jach'a kankañapataki - .
  ¡Chiqpachansa atipjañäni ukxa yattanwa!
  Imill wawanakax wali qhuru ukat jach"a jach"a tukusaw q"uchupxäna ukat ch"axwasipkakïnwa. Ukat jan ch"amani ukat jan axsart"ir elfonakax alaxpachan ch"axwapxäna. Jupanakax orco avionanakaruw jaquqanipxäna, ukat phichhantapxäna.
  Mä elfox mä movimiento luratayna - mä kimsa barril, ukatx Putin oso autoparuw t"unjatayna, ukat nina nakhantayawayi.
  Uka ch"axwirix tuiteó:
  Intix jiwasanakxar qhant'askistu,
  Janiw jakañakiti, jan ukasti khuyapayasiñawa...
  Nayax markan sumankañ utjañapatakix juchanïtwa,
  Amuyañatakix wali pachaw purini
  Nayax markan sumankañ utjañapatakix juchanïtwa,
  ¡Amuyañatakix wali pachaw purini!
  Ch"axwirinakax janiw wawanakax utjxiti,
  ¡Orcos ukanakar jiwayañasawa!
  Ukat imill wawax wasitat apsuwayxäna ukat wali amtampiw q"ala kayunakapamp joystick ukan botonanakap ch"allt"äna.
  Ukat wasitat uñisiriparux chʼalltʼäna, aka kutix bazooka sat boton escarlata chuchupampiw chʼalltʼäna. Ukat mä jachʼa tʼunjir chʼamaw ukham lurarakïna. Chiqpachansa akax wali suma tawaquwa.
  Ukat uñisiriparux wali chiqaparuw pallapalla.
  Lila ñik"utan nuwasir jaqix wali ch"uxña bustopampiw uñisiriparux jawq"jarakïna. Ukat mä jachʼa jiwayir chʼamaw antutatäjjäna.
  Imill wawaxa aptasin mayampi q"uchuñ qalltäna;
  Sumakiwa, walikiwa, .
  ¡Uka duende-abuela!
  ¿Kunsa jumanakax gaseosa manq"apxtaxa?
  Kuns umawayta - cerveza!
  Ukhamaw nuwasirinakax q"uchuñ qalltapxäna, phuqhat arunakapampi, mä ruiseñon trilljama. Ukat jupanakax wali jach"a jaqinakäpxänwa.
  Ukampis imill wawanakax wasitatwa uka boton escarla chuchupampi chʼalltʼapxäna, ukat jiwañan utjkäna uka jiwayir chʼamaw antutapxäna.
  Uka pachparakiw waynanakax ch"axwapxarakïna, wali suma elfos ukanakaw ch"axwapxäna, jupanakax ch"axwapxäna, q"uchupxäna;
  Elfa quta thiyax jach"a ukat jach"a ch"ullqhiwa,
  Uka oladanakax esmalte ukan lliphipiwipampix ch"allt"asipxi...
  Elfia kullakajj yurïw markajaruw tuküna,
  ¡Ruiseñon trill ukax mä suma q"uchu q"ucht"istu!
  
  Mä jachʼa botetjja, munat masijampiw barcot sarasipkta,
  Zlata Val jupax trenzas ukanakap jaytawayi.
  Nayatakix munat masinakajatakix wali askiwa,
  Mä cocodrilo chawlla katur jan katjañax wali llakiskañawa.
  
  Janiwa, janiw umakiti, qhepäjjat chhuxriñchjasiña, .
  Naturaleza ukaw champán ukx churistu.
  Aka uraqix nayatakix mä munat taykjamawa,
  !
  
  Gotanakajj phajjsin kʼajkir perlanakar uñtatawa,
  Qullqi ch"iyar ch"iyar ch"iyar abejas ukham ch"allt"asi...
  Virgo, jumax nayatakix mä angeljamaw samkanïtaxa,
  Jan juchani ajanupampi - ¡juk"amp q"uma Madonna!
  
  Uka thujsapax miel ukhamawa, ñik'utapax seda ukhamawa,
  Lakanakapax satin ukham jaljtapxäna.
  Nayax iyawstwa uka jaya pacha suyt"at pachax purinxiwa,
  Jupanakax chiqpachapuniw tukupxani - cuentos de hadas ukax ukhamapunïnwa!
  
  Lakajajj wali kusisitaw llamktʼasïna, .
  Muxsapax ukhamawa, janiw juk"amp arunakax utjxiti.
  Iyawsapxita, jumax mä jan aka uraqinkir suma uñnaqt'aniwa,
  Lote ukax amtaniwa - ¡qullqix juk"amp alturuw jaquntatäni!
  
  Akax maynit maynikamaw jamp"att"asiñanakax utji,
  Jiwasan thaya kusisiñasat jachaqt"asiñanaka ukat larusiñanaka.
  Almasan qullan kankañapaxa querubín tuqiw imatäni,
  Ajllit jaqix juchanakan listap urnaruw jaquntani.
  
  Janiwa, aka Uraqin juk'amp suma uñnaqt'anïtam yatipxam,
  ¡Pasión ukax chuymajanx mä k"ajkir ninar uñtataw nakhanti!
  Jiwasax wali suma markan jakaskañäni,
  ¡Ventananaka ukat punku jist"arañäni espacio ukar mantañataki!
  . 16 JAQTHAPI.
  Maria Kolesnikova kullakajj wali chʼamampi apnaqaskakïnwa, uñisirinakapar tukjaskakïnwa. Ukat kamachipax amtañjama ukat wali ch"ullqhi ukat jan uñt"atänwa.
  Duende imillanakax wali thayapxiwa. Kusisiñ ch"axwirinakax Putinan osonakaparuw t"unjañ guisantes ukanakamp jaquntapxäna ukat orcos ukanakarux ch"iyjapxäna.
  Chʼaxwirinakax wali chʼaxwirinakäpxänwa. Ukat jankʼakiw pallapallanak jiwayapjjäna. Ukat ametralladoranakampiw jawqʼjapxitäna. Putinan osonakapan taqpach filanakapar khuchhuqaña. Ukat wali qhuru chuymampiw sarnaqapxäna.
  Imill wawanakaxa arnaqasipxäna ukatxa arnaqasipxäna.
  Ukat uka pachparakiw campananakan istʼasirjam chispi arunakamp qʼochuñsa janiw armasipkänti;
  Elfe sat chachan markapar granizo , .
  Walpun munasipjjsma...
  Duende imillanakax janiw chuymanïpkiti
  ¡Orconakarux munasiñampiw atipt"apxta!
  Chiqans akax mä q"uchuwa, ukax wali sumaw ist"asi. Ukat taqi ukanakax wali muspharkañaw lurasiski.
  Imill wawanakaxa aptasinxa mayampi yuqallanakampi chika q"uchuñ qalltapxäna, wali kusisita;
  Jumax jiwasan ejercito - jiwasan munat familiasawa, .
  Jach"a marka, elfo ch"ama.
  Katarin jan wali samkapax jist"arasïna,
  Pu tiyux uka qullunakan mä cocodrilo uywatayna !
  
  Osonakax qunqurt'asisaw juramento lurapxi,
  Jupanakax taqi jan chiqa chuyman duende waynanakar jiwayañatakiw juramento lurapxi.
  Ukampis caballeronakajajj sumankañampi chuymachtʼatäñsa jiskʼachapjjänwa,
  ¡Jupanakatakix mä chiqa chuyman amigo ukat jilatax jichhax mä automático maquinaruw tukuwayi!
  
  Orkstán markax yurïw markajarakiwa, iyawsapxita,
  Mä kamachix katuqatawa katxaruñataki - katxaruñataki!
  Chiqansa, iyawsapxita, janiw jan chʼamanïñ uñachtʼayksnati,
  ¡Chiqpachansa, ¡aka markax sur punkut mantañ punkuwa!
  
  Pacifistanakax awisax jacht"asis ist"asispawa;
  ¡Kunatsa armasxtaxa, janiw akan jiwañax wakiskiti!
  Ukampis janiw jiwasan negocios t'unjatäñap munktanti,
  ¡Kunalaykutix Pachamaman ejercitopax taqit sipan juk"amp ch"amaniwa!
  
  Pachamaman kamachipa - jumanakax ch"axwapxtawa, ukhamax ch"axwapxam, .
  ¡Janiw uka ratax pampa manqhan arnaqasitap ist"añamäkiti!
  Jiwasan Duendetakix mä thakhikiw utji, jank"ak alayaru t"ijt"añataki, .
  Ukat jach"a arsuwix wali ch"aman ametralladora Maxim ukawa!
  
  Orkstán markanx atipt"awix utjchi ukhax ch"amanïtanwa sañ muni, .
  ¡Qullan marxismo ukan causa soviética ukax jakaskakiwa!
  Supayan wawanakapajj janiw munañas pʼakintapkaniti,
  ¡Atipjañataki, atipt"añataki, ukat sacrificionakax janiw jakt"atäkiti!
  
  Imill wawa, kutt"anxä ukhax jamp"att"itu
  ¡Jichhax chachäxtawa, ukat juma pachpaw taqi kun uñachtʼayawayta!
  Kuna armaduras titaniot sipan jukʼamp chʼamani mä soldadon chuymapanjja,
  ¡Uka waynax nuwasir waynax mä nuwasirirux wali askipunïnwa!
  
  Ukax sañ muniw akapachan sumankañax utjani,
  ¡Taqi jaqinakax mä formación ukankir jilat kullakanakar uñtasitawa!
  Uka Wila Pallapallax pedestal ukar atipt"awayiwa, .
  ¡Chʼaxwaskakiñ munasaw phichhanttxa ukat phichhantaraktwa!
  Imill wawanakax yuqall wawanakas wali kusisitaw q"uchupxäna. Jupanakax wali askinjam lurapxäna, Putinan osonakapar jiwayasa. Akax wali thayapuniwa.
  Akax elfos ukanakax mä tank ukan t"ijt"asipki. Ukat mä machaq auto katuqapxäna, ukax piramidal ukhamänwa, Zelensky chachan uñstayatawa. Akax chiqpachansa wali thaya tankañawa.
  Ukat muspharkañ chiqaparu disparañäni. Ukat jan axsaras uñisiriruw chʼalltʼi.
  Kunawsatix ch"axwañax utjki ukhax imill wawax rubí pecho chuchu apnaqi ukat wali sum luraraki.
  Ukat jupax wali colerat q'ucht'i:
  Nayax uñisirinakaruw mä tangente ukar ch"axwañ munta
  Mä axsarkañ chuymar purt"kir aru ist"ta...
  Elfonakax chiqpachapuniw orcos ukanakar jiwayapxani,
  ¡Jiwasasa, ¡janiw guerran uñchʼukipktanti!
  Elfonakax apthapipxäna ukat masinakaparux ch"iyjapxäna, ch"axwawinakan manqhan. Ukat Putinan osonakapan autopropulsadas armas ukat tanques ukanakap t"unjapxäna. Ukanakax ukham muspharkañ suma uñnaqt"aninakawa.
  Ukat laxranakapax wali chʼamaniwa ukat jankʼakiw sarnaqaraki. Wali amuytʼasisaw uk lurapxi.
  Ukat pachpa pachanx janiw q"uchuñ armasipkiti;
  Elfiax jaqinakan qullan unionapawa,
  ¡Progresistanakatakix akapachax mä ideal ukhamawa!
  Nayax inspirat musaruw arst"ta,
  ¡Kuntï jaqenakajj samkasipkäna ukajj phoqasiniwa!
  
  Jiwasan yurïw uraqisax jumanakax uñt'apxtaxa, wali muspharkañawa,
  ¡Chuymanakas wayn tawaqunakas ukan kusisitaw jikxatasipxi!
  Ukanxa, semana uruxa domingo,
  ¡Janiw kunas munat markat sipansa jukʼamp munat markajj utjkiti!
  
  Alaxpachanxa janiw ukham paraisox utjkiti,
  Kunatix proletario ukar ch"amanchaski ukax mä ch"aman amparawa.
  Ukat kawkhans oxidadas cadenas ukanakax chhuxriñchjasipxi...
  ¡Irnaqañ pachax mä puñchump katxarutawa!
  
  Ukampis awisax kutkatasir amuyunakax qhantʼaniwa,
  !
  Uka junt"u pachax líneas, infiernon nina nakhaskir hielo, .
  ¡Ukat jupa pachpa jan wali idolonakajj tʼunjatäniwa!
  
  Ukat mä tsunami sat thayax mäkiw mantani,
  Markpachan jan waltʼäwinakax utjani.
  Kuntix ch"axwirix jan axsaras lurkän uk phuqhañataki - .
  ¡Mä huracán ukham ajayux walja maranakaw ch"allxtayi!
  
  Ukat machaq patak - nayrar sartawix reinado ukax jutaniwa, .
  Jupanjja, pisinkaña, llakisiña, tʼaqhesiñajj chhaqtjjaniwa...
  Astrólogo chachajj uñjkäna uka planetanaka
  Jichhax mayacht"asisaw jilat kullakanakax tantachasipxani!
  
  Ukat jiwañax qhipharxaniwa, tukusxaniwa -
  Cienciax atipt"aniwa, iyawsapxita, chuymankipstaña.
  Laurel corona ukax nayraqatamankiwa - .
  Ukat Pachamaman ch'amapax jan tukuskir soberanía ukawa !
  Imill wawanakax wali sum q"uchupxi - jupanakax wali sum lurapxi. ¡ Akanakax chiqpachansa super imillanakawa !
  Wali suma duende nuwasirinakax alivio musculonakaniwa, ukat jach"a gracia. Chiqpachansa uka imillanakax jumatakix wali askiwa.
  Jichhax q"uchuñ qalltapxani ukhax janiw mä infección ukax jupanakarux saykatakaspati.
  Ukat imill wawanakax janiw avionanakani ukat tankinakan nuwasipkiti.
  Ukat quta tuqinsa ukhamaraki. Ukat ukanx bikini ukat q"ala kayuni jaqinakakiw utji. Ukat kayunakapax wali sallqjañjamawa.
  Ukat chuchu, kunas, ukat chhuxriñchjasiña, ukat cintura. Ukat puraka musculonakapax wali uñt"atawa, azulejos ukar uñtasita. Akax warminakawa. Chiqpach tigresanaka. Ukat mä aru - elfos.
  Jupanakar uñchʼukisajja, cheqapuniw chʼamañchtʼasta. Aka imillanakax mä super ukhamakiwa.
  Uka duendex wali sumawa, ukat quta thiyan ch"axwapxi. Ukat imill wawanakan qʼala, rosa, muruqʼu talonanakapajj mistuwayjjänwa ukat lliphipirakïnwa. Ukajj wali askipunïnwa. Ukat elfonakax jach"a ch"axwirinakawa.
  Aka chiqanx imill wawanakax q"ala kayunakap metal ukar ch"uqt"apxäna, tunka payan pulgadas cañón ukar uñch"ukipxäna ukat ukatw jawq"japxäna. Ukat jach"a, jiwayir regalonakax t"unjañatakiw t"ijtäna.
  Ukhamaw imill wawanakax uñisirinakarux jawq"japxäna, ukat q"uchuñ qalltapxäna;
  Suma uñnaqt"ani, suma uñnaqt"ani, .
  ¡Orco ukarux mä pusir uñtataw q"umachapxta!
  Jiwasax mä allqur uñtataw q"umachastanxa, .
  ¡Orco bully ukax wali askiwa!
  Jiwasax mä lorot sipan juk"amp ch"amanïtanwa
  ¡Uka empresajj walikïskiwa!
  Suma, chiqans suma imill wawanakat sipansa yuqall wawanakas utjarakiwa. Jupanakat maynïrejj niya tunka payan marani mä waynar uñtasitaw wali chʼamani ukat qʼala kayuni. Ukat wali suma q"ucht"i;
  Jan waltʼäwinakas utjkchejja, jan ajjsarañamäkiti,
  ¡Mä jarkʼar atipjañajj miel sat manqʼat sipansa jukʼamp muxsawa!
  Jumatix mä falcón ukhamästa, janiw mä miserable gorrión ukhamästa ukhaxa,
  !
  
  Jiwasax aka uraqin ch"uqi ch"axwañx walpun munastanxa
  ¡Compañero sustituto hombro munasiñampi!
  Ukat familianakan sum jakasipxañapataki,
  ¡Taqi qalaru sarañäni kawkhansa ch"axwañataki!
  
  Mä piratax janiw ina ch"usat jakañjamäkiti, .
  ¡Jupax fortuna yuqapawa ukat Elfian uywatapawa!
  Qutankkasax ch"usawjanakax ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntatawa,
  ¡Ukat perla escarchampi chʼalltʼata!
  
  Janiw ukatakejj chʼama thak ajllktanti,
  ¡Juma pachpataki qamirïñamataki!
  Jan wali orcos ukanakax janiw chika sutip doblapkaspati, .
  ¡Mä q"uchumpiw ukham estado lurasktanxa!
  
  Uñisirix nayrar sartaski - p'akjaña, .
  ¡Mä uñisiritakix mä pantano ukan mä ataúd ukakiw!
  Awki markax jach"awa - jan wali jaqix ch"amanïkchisa, .
  Ukat ¡Diosa Svarog chachajj llakisiñampiw cejanakap chʼoqtʼasi!
  
  Ukampis espadanak ch"akkatapxta - jan axsarasaw nuwasiñarux mantapxta,
  Jiwasax hurray - bandidonakar atacañ sasaw arnaqasipxta!
  Nayra samka phuqhasiñapatakixa,
  ¡Munat jamp"att"äwim mallt"añataki!
  
  Suma Elfi sublime alwa, .
  ¡Suma admiración jach"a kunka!
  Ukat Supayajj janiw mä escena nacimiento lurañjamäkiti,
  ¡Juparux atipt"apxätawa ukat jan llakisiñaw utjani!
  
  Mä akapachan utjani, ukanjja janiw kuna llakisiñas utjkaniti,
  ¡Uka chuymankipstañanxa janiw qhiparapkaniti!
  Munasiñan suma uñnaqt'aparux mä corona churä,
  ¡Ukat mä jukʼa jakʼachasipxañamatakiw mayipxsma!
  Jisa, duende waynax wali sum q"ucht"i, jupax wali sumawa ukat thayarakiwa. Ukat q"uchupax almaruw junt"ucharaki.
  Duende imillanakax nuwasiñ barcopan ch"axwañ sarantasipki. Ukanx walja suma imill wawanakaw utji. Wayn tawaqu elfonakax junt"u pachanx q"ala kayukiw t"ijtxañ munapxi. Janiwa tunka suxtani marat jila uñnaqapkiti, ukhamaraki wali suma uñnaqt"ani, q"uma, suma ñik"utani. Akax nuwasiñjamawa ukat wali thayarakiwa.
  Imill wawanakax janiw nuwasiñanx kunjamatsa aynacht"apkiti. Ukat wali chʼamampiw kuns lurapjje.
  Ukat qʼala chʼiyar kayunakapajj ukham lliphipiskir uñjaraktawa. Ukat muspharkañ amuyunakaruw puriyapxi.
  Duende imillanakax wali ch"amampiw ch"uxña, q"ala chuchupat sarnaqapxi.
  Ukat qawqha imill wawas mä nuwasïwinx utji. Mä nuwasiñ barconjja, muspharkañawa. Elfonakax qunqurt"asisaw imill wawanakan q"ala, muyu, thaya talonanakap jamp"att"añ qalltapxäna. Ukat wali chʼamampiw uk lurapxi. Ukat wali kusisita.
  Ukanakax imill wawanakawa. Ukat wali sumawa.
  Imill wawanakax chuchup uñacht"ayapxaspäna ukhaxa, ¿kamachasmasa? Ukatxa waynanakaxa wali munasiñampiwa jamp"att"asipxi. Ukat yuqall wawanakax wali muspharkañawa. ¡Ukat imill wawanakax wali sumarakiw!
  Waynanakax pulmonanak patat q"uchupxi:
  Jiwasax janiw ñanqha lunthatanakäktanti,
  Ukat janiw jiwayañ munktanti...
  Jiwasan imill wawanakasax ukhama q"ala kayunipxiwa
  ¡Chuymarjamäpkaspa ukhama!
  Duende imillanakax jupanakarux nayranakap ch"irmthapipxäna ukat q"uchupxarakïna:
  Q"ala kayuni, q"ala kayukiw
  ¡Julio phaxsin qhixu qhixu qhixunak taypinxa, ukat jach"a quta thiyanakan ist"asitapan!
  Q"ala kayuni, q"ala kayukiw
  ¡Jumampi nayampikiw thuqt"apxä!
  Ukhamaw q'uchupxi. Ukat jukʼamp sumwa nuwasipjje. Ukhamaw mä conchax orcos ukanakamp mä ch"axwañ barcor ch"allt"awayi, ukat jank"akiw Putinan phisqa tunk osonakapar jiwayatayna. Ukax chiqpachansa wali sumapunïnwa.
  Mä imill wawax q"ala kayuni, suma uñnaqt"ani, wali seductora kayunakani, ukax yuqall wawanakax jamp"att"añ munapxi, juparux turkakipt"i.
  Aka imillanakaxa, ukat kuna muspharkaña ukat pulido ñik"utanïpxi. Aka taqpachax wali suma uñtatawa.
  Clan elfo ukankir mä imill wawax q"ala chuchupampiw chuchup ch"allxtayäna, ukat pistolat mä jiwayir proyectil jaquntäna.
  Sinti ch"axwirinaka ukat wila ch"amani nuwasirinaka. Ukat jupanakax orcos ukanakar jiwayañ yatipxi. Ukat kayunakapax, kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhama, q"ala, ukat cinceladas, ukat wali ch"uxña ch"uxñanakas utjarakiwa.
  Ukat imill wawan talonanakapax wali suma uñnaqt"aniwa ukat jupanakan thakhiparjamax mayj mayjawa. Akax imill wawanakapan wila masinakapan lurawipawa.
  Ukat q'uchuñ qalltapxäna;
  Imill wawanakax janiw janchipamp chuymankipstapkiti
  Jupanakax wiñayatakiw suma uñnaqt"ani, wayna ...
  Jupanakax sartasipxiwa ukat jan walt"awinakampi phuqhantat uñjasipxi,
  ¡Chiqpach águilanakaw lunthatapxatayna!
  Duende imillanakax wali ch"amampiw nuwasipxi. Ukampis duende yuqall wawanakax utjarakiwa. Jupanakajj suma uñnaqtʼani, jiskʼa isimpi, qʼala kayuni precursoräpjjewa. Ukat uñisirinakaparux pistolanakap uñacht"ayapxarakiwa ukat cañones ukanakat jiwayir nina naktäwinak lurapxi, ukax wali jach"a ukat wali ch"amampi jak"achasiñawa.
  Ukat duende yuqall wawanakax munasiñampi, munasiñampi q"ucht"apxpan;
  Ukat kunapachatix Pioneer bugle ukax cargañatak jawsatäki ukhax - .
  ¡Amigonakajajj mayachtʼasisaw qʼochunak qʼochupjjani!
  Jiwasax mä halcón ukham jan tukuskir jaya chiqanakaruw t"ijtxañäni,
  ¡Kunattejj jumasa nayasa cheqapar uñjatäpjjtwa!
  Coro ukax mä jach"a uñacht"äwiwa;
  Jiwasana chiqapa, jiwasana chiqapa
  ¡Iyawsäwi apt"asiñat luratawa!
  Ukat janiw qharürusa ni qharürusti,
  Ukat jichhürunakanxa ¡Awki Paqar qhispiyapxam!
  
  Jiwasax Duendesar respetapxtanwa,
  Taqi kunat sipansa, taqpach uraqpachar - ¡qhana uñt"apxam!
  Jiwasan escarlata banderax Pachamamankiwa,
  ¡Ukat janiw jukʼamp kʼajkir wilajj utjkaspati!
  
  Precursorax janiw busto ukarux aruntt"kiti, .
  ¡Jupan chimpupax Pachamaman banderapawa!
  Uñisirimpix wali yatiñampiw nuwasipxta,
  ¡Versonakan luratanakap jachʼañchaña!
  
  Yatipxam, aka uraqinxa mä iyawsäwikiw utji,
  ¡Muxsa, qullan elfinismo ukar iyawsaña!
  Ukhamat kusisit wawanakax larusipxañapataki,
  Orcismo ukax ch'amaka manqharu jaltxañapataki !
  
  Sapa caballerojj mä wawakïnwa, .
  Ch"uxña quqanaka ukat jawiranakanx q"ala kayukiw...
  Ukampis jichhax amparanakapan mä winchu aptʼatawa,
  ¡Dashingly metalarux martillompiw ch"allt"i!
  
  Maynix ametralladora ukarux maquinanakampiw afilar, .
  ¡Walikiwa, ¡maynix amparat ch"axwaski!
  Mä wila banderax kumachjamaw t'ijti,
  Jan wali uñisirinakaruw atipt"apxta - janiw sawkasiñampikiti!
  
  Nayra achachilanakasax jan axsarasaw orklin , .
  Ukhamajj ¿jiwasat kamsaraksnasa? ¡Marte sat planetaruw sarasktanjja!
  Jiwasax jaqinakax janiw mä raman macacos ukhamäktanti, .
  ¡Uñisirix nayrarux chiqpachapuniw puñchutayna!
  
  Ukampis kusistʼañsa yattanwa
  ¡Tambor phust"apxam, trompetanak phust"apxam!
  Wali munat wawa ajanunaka
  Ukat ¡pusi ukat phisqa marka!
  
  Uka juk"amp ch"ama ch"axwañ examen - .
  ¡Jan jiwañatakejj pasañamäkiti!
  Ukampis jiwañanx mä bandera antorchampiw utjistu,
  ¡Uka forja de cobre elfo ukax janiw jaltkaspati!
  Ukhamaw wali suma ukat nuwasir precursoranakax q"uchupxäna. Ukat wali suma uñnaqtʼanïpjjewa, nuwasirïpjjarakiwa. Ukat duende familiankir imillanakax wali suma ukat wali sumarakïnwa. Ukat chiqpachansa chachanakaruw turkapxi, ukax wali sumawa.
  Imill wawanakax jan wali orcos ukanakamp nuwasiñ yatipxi ukat wali achuyirjam sarnaqapxi. Ukat jachʼa ukat jan uñtʼat chʼamapajj wali chʼamawa ukat mä huracán ukham juti.
  Ukanakax imill wawanakawa.
  Mä duende carmesí ñik"utan mä proyectil ukar uñch"ukiskäna ukat orcos ukanakar ch"allt"äna, ukat mä pä tunka payan mä kutikiw t"unjäna. Ukat walja jiwayataw Putin osonakapar. Ukat akax wali jach"awa sañasawa.
  Elfonakax wali suma uñnaqt"anipxiwa, ukat suma uñnaqt"aninakapax erótico ukhamawa, ukat sinti nuwasirjamawa. Jupanakax jach"a ukat t"ant"a ch"amampiw lurapxi.
  Akax mä imill wawaw bragas ukat niya q"ala jan isinïski. Ukat ukhamatwa qʼuchtʼañsa qalltäna, janïr uk lurañ tukuykasajj escarlata pechopan chuchup joystick sat boton chʼalljjtayasïna ukat chʼamampiw chʼalljjtäna.
  Aka imill wawanakax - chiqpachans jach"a clasenkirinakawa. Janiw ukham jaqinakamp nuwasiñ puedkätati.
  Aka imillanakax supermen satäpxiwa.
  Ukat elfo nuwasiñ barcon cañonanakapatjja, llijullijunakaw tʼijtʼi. Ukat umas ch"allt"atax t"amt"araki. Ukat barconakan metalapax, aka marrón, qhuru, osos Putin ejercitopan phichhantatawa.
  Chiqpachansa, uka nuwasiñanakax wali chʼamaniwa.
  Ukanakax ch"axwawinakampi ukat suma q"uchunakampi chikt"atawa;
  Pacha Pachax taqinitak espacio ukan punkunakap jist"arawayi,
  Elfarin ukax nayrïr Ratibor uraqpachankiwa!
  Jiwasan ch'iwinakax sistema solar ukan patapan - .
  ¡Perlanakan ch"iyara patapanx mä patrón ukaw utji!
  
  Jiwasax juk"amp altu pataruw alaxpachar uñtapxtanxa,
  Chiqansa, sapa alwax maynin amuyunakapanx sumankañaw utji.
  Jiwasax mä waltz ukax mä machaq piano ukan thuqt'apxta - .
  ¡Ukham jan chʼamäki ukat taqi chuyma amtampi!
  
  Ukat sapa notampi, mä lira lliphipirjama,
  Uka cuasar ukax corona real ukampiw jawsatayna...
  Nayax wali yuqall wawakïkchiyätsa - .
  Ukampis ¡wali thaya wayn tawaqun sartawipawa!
  
  Nayra pachanxa ecuador uksaruwa apapxtanxa, .
  ¡Machaq pachanx Marte sat planetax qhipäxankiwa!
  Uka palax mä excavadora ukamp lantintatawa,
  ¡Jallu puriñapatakis mayiraksnawa!
  
  Arquimedes cientificox bañera ukan taqi kuns jikxatäna,
  Ukampis janiw ron umañamp qunt"asiñjamäkiti.
  Jupanakax janiw sofá ukan jikxatatanakap lurapkiti,
  ¡Ay, qʼañu, kuna jan wali katarisa!
  
  Ukatwa, universal expansiones, .
  Chiqpachansa, mä jachʼa thaknam sarañatakiw chʼamachasisktanxa.
  Mä kutix nayra achachilanakax qullunakar ch'axwapxirïna - .
  ¡Saciedad ukat pluma confort ukanak jiskʼachaña!
  
  Jiwasajj jupanakan wawanakapäpjjtwa, espadampi jawqʼjatäñasarakiwa,
  ¡Kuna lurañanaksa luraraksnawa!
  Precursoranakax formación ukan q"ucht"asisaw marchapxi,
  Ukat taqiniw iyawsapxi - ¡warawaranakaruw t"ijtxa!
  Chiqpachansa aka qʼuchuxa wali muspharkañawa ukat jinchunakaruw chʼallxtayi. Aka chiqanx elfos ukanakax utjkchispas, ukampis janiw Cheburashkas ukanakax utjkiti. Aka chiqan nuwasirinakax wali suma uñnaqt"anipxiwa, chiqans q"ala, musculoso, bronceado kayunakanïpxiwa.
  Ukat imill wawanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa ukat rubí chuchunipxiwa, ukax juk"amp yant"äwiruw puriyi.
  Akax wali pasión ukan nuwasirinakawa, ukham kusiskañ chuchunakapax jupanakankiwa, ukax bronceado ukat muyu ukat elástico ukhamaw nuwasirinakanxa. Kusisiñ suma uñnaqt"aninaka, sinti nuwasiñanaka ukat kayunakapax wali muspharkañawa ukat sarnaqapxi, ukat amparanakapax q"ala, ch"amanchatawa.
  Warmi ch"axwirinakax wali muspharkañawa ukat wali kusiskañawa.
  Ukat imill wawanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa ukat purakapas wali munañanipxiwa. Ukat waynanakatakix wali muspharkañawa aka suma misk"i liq"iñaxa. Ukat aka kasta munasiñampiw kusistʼañama.
  Oh imillanaka, kunjams elfonakamax muxsa, chiqpachansa Divina ambrosia.
  Ukat chiqans q"uchuñax uka qhuru ukat wila ch"axwawinakamp chikt"atawa;
  Uka cientificojj wali yatiñampiw mä bomba uñstayäna,
  ¿Kuns jupax nominado p"iqipamp amuyt"askäna ?
  Chiqansa, jan sarnaqañax utjkchi ukhaxa, yatiñan jaqis asnuwa,
  ¡Al menos jupax loco luratapat subvencionanak katuqaraki!
  
  Yaqhipanakax uka pistolatakix mä patente churapxäna,
  ¿Kunsa satélite ukax órbita ukar apayani?
  Cientificojj janiw pallapallanakan jan chʼamanïkiti, .
  ¡Jan taqpach k'arinak arsupxamti, señoranaka!
  
  Jaqinakax ch"axwawitakix irnaqapxañapawa.Jupanakax
  maynit maynikamaw jan wali amuyunïpxi.
  Ukat kunatsa jan amuyktxa
  ¿Khitis kuna askinaksa luraski?
  
  Maynix mä tank acuarela ukamp pinta, .
  Yaqha Katyushax mä bosquejo lurani.
  Jupax jardín de infantes ukhatpachaw ametralladora apthapiski,
  ¡Ukat wayn tawaqujax formación de desfile ukan marchañx walpun muni!
  
  Chiqansa, epaulettes ukanakax mä samkan qhantʼatawa,
  Jiwasatakix awisax rayunakax intit sipan juk"amp valoraniwa.
  Chiqansa, llakisiñ Uraqinxa janiw mä chiqax utjkiti,
  ¡Kawkhantix maynin wilapax jan carmesí jaqukipki!
  
  Taqi kunat sipansa, jaqix jaqitakix mä lobo ukhamawa,
  ¡Walikiwa, awisax mä jan wali allqamarix q"añuchasi!
  Jupax janiw mä t"ant"sa mayt"kätamti,
  Sapakiw jakasi - ¡jan sinti qhuru jichha pacha!
  
  ¿Kuna kasta jaqinakarus Tatit Awkix jiltayäna?
  ¿Kunjamatsa jan walinakax akapachar apnaqapxi?
  Qhuru reyix marka taypin jan axsart'ir jaqiwa,
  ¡Ukat nayrïr amigojajj Caín jilatajj wali qhoru chuymanïnwa!
  
  Tatitusti jaysäna: jumana ajllitamawa,
  Libre, ch"ama, ukampis wakisi...
  Jabonat sipansa nayraruw chʼalltʼasma,
  ¡Akapachan mayachtʼatäspa ukhajja, jaqenakajj amukiw tukupjje!
  
  Ukhamasti, nuwasiñax jumanakan destinomawa,
  Nayax janiw kuns jumatakix akan mayjt"ayañ munkti.
  Infierno chʼaxwäwinakax nuwasïwinsa apnaqkchixa,
  ¡Janiw facil tʼantʼa ukat mä milagro lurañatak suytʼäwix utjkiti!
  
  Ukampis amtäwijasti jumanakar chʼamañchtʼañawa,
  Ch"amani amuyumpi samkanaka lurañataki,
  Ukhamatwa hilox cadenat sipan juk'amp ch'amani,
  ¡Ukham khitis nuwasïwin heroe ukham uñtʼatäñapataki!
  Imill wawanakax wali sum thuqt"apxi ukat q"ala kayunakapamp saltañanak uñacht"ayapxi. Ukat Taqe Chʼamani Diosajj imill wawanakapar ukham suma uñnaqtʼanïñwa churäna. Jan ukajj inas diosanakar demiurge lurarakchispa.
  Imill wawanakax wali suma ñik"utanïpxiwa. Wali kunaymaninak, ukat yaqhipanakax molinonakar uñtasita, jan ukax helicópteros, jan ukax tortas ukar uñtasita - ukax super ukat thaya ukhamawa.
  Elfonakax pulmones patat q"uchupxi, kisunakap q"ala ch"uqt"asipxi, ukat escarlata chuchupampix joystick ukan botonanakap ch"allt"apxi;
  Jumanakax nayan uraqijäpxtawa, ukhama jaytjata, .
  ¡Uka taypinxa bandidonakaw tʼijtʼapxi, ¡mä ola de hordas!
  Wawanakax t"ijtxapxi, caballonakax t"ijtapxi, .
  ¡Mä qʼañu thayajj sartawayiwa!
  
  Taqi quri centenox pampan phichhantatäxänwa,
  Mä cascada alaxpachat warantasi - napalm, .
  Supayajj "jan wali" chʼamapwa átomot chʼiyjäna,
  ¡Ukat jichhax taqi aka Uraqin ninax utjxi!
  
  Paja-riza ukham nina naktäwi, .
  Alaxpachanxa mä colerat dragonaw utji,
  Laq'at laq'aruw ch'uxña thaya,
  ¡Q"añu q"añux apaniwa - t"unjäwi!
  
  Awki Markampi ch"axwañani jan ch"amampi, .
  ¡Jan wali lobonakar lakaparuw chʼalltʼapjjäna!
  Parche jakʼanjja, jamachʼi cereza qoqanakajj panqaränwa,
  ¡Janiw perfume quqax ina ch"usar tukuñasäkiti!
  
  Taqi kunas sapa sauce ramanx nativo ukhamawa,
  ¡Mä sanu raman miel thujsapax!
  Uka llakit sarnaqir jaqinakax traponakampi, .
  ¡Khitinakatix qhispipki ukanakax jan kunaniw limosna mayirinakäpxi!
  
  Janiwa, jiwasana partidosaxa sataynawa,
  ¡Janiw ñanqha orconakax Awkiman utapar jutapxañamäkiti!
  Wayna chuymani, iyawsaña janiwa chuymankipstañakiti - .
  ¡Q"al t"unjäwiw uñisirirux suyt"aski!
  
  Jiwasax atacañäniwa - mä chiqapa lurawiwa,
  Jakaniw kuna pachatix...
  Jiwasan Solntslavlavnaya Familiasan iyawsäwi , .
  ¡Wiñayatakiw jan jitheqtas mä qhanakïni!
  
  Comunismo, Chiqa, chiqapa, .
  ¡Ukanx samkanakaw utji, uka samkanakax t"aqhisiñampiw yuripxi!
  Nayax iyawstwa Pachamamax kusisita - .
  ¡Kunjamtï mä jan jiwir águilajj alajjpachar jaltki ukhama!
  
  Ukat ukapachaw chiqa pachax purinini,
  ¡Kawkhantix kuna jiskt"awis jaysäwi jikxataspa!
  Zorro thakipan intriganakapax janiw paskaniti - .
  Ukat Elfiax comunismo ukan qalltatapawa!
  
  Ukhama ch"amani Pachamaman munasiñapaxa, .
  Kawkhantix mä chiqax jaqinakan suma sarnaqañapatak utjki, .
  Taqi kunat sipansa, Awki Markasax ch"amapanx jach"a kankañawa,
  Khitinakatix ch'amanïpki ukanakarux - jiwayapxam!
  
  Ukat ukapachaw colerasiñax tukusxani,
  Paraíso jutaniwa, ruiseñor q"uchupampi...
  Ukat uka arboleda taypin sarnaqañäni,
  ¡Janipuniw jachañamäkiti ni llakisiñasäkiti!
  . 17 JAQTHAPI
  Maria Kolesnikova kullakax wali colerat frenesí ukamp ch"axwaski. Ukat jupax ceranakaparuw pedidonak churaraki, Uñacht"ayarakiw pachpa pachanx mä clase destacada ukat única ukat super.
  Aka imillanakax wali amuyt"asirïpxiwa, ukat wali suma uñnaqt"anipxiwa ukat wali thayarakiw nuwasiñ tuqitxa. Aka chiqankir elfonakax wali ch"ikhi jaqinakawa.
  Imill wawanakax mayj mayjawa, ukampis uka elfonakax taqiniw thaya. Jupanakax orcos ukanakar atipt"apxaspawa ukat jan wali osonakaruw wilamp umamp chhaqhayasipxaspa.
  Ukat elfonakan lakanakapax laq"uñx walpun munapxi, kunatix pulsa, qhant"i ukat wali suma thujsa wayna elfonak taypinxa.
  Uka jaqinakax wali jan pantjasirïpxiwa, ukatwa qʼaphipax jupanakat mistu, jiskʼa quqanakatsa ukat sallqa panqaranakatsa misturakispa ukhama. Kunjamsa wali muspharkañaxa.
  Akax imill wawanakawa ukat jupanakax perla, chispi kisunakanipxiwa - ukhamakiw super.
  Ukat jupanakax mä tema cósmico, fenomenal ukanipxi. Akanxa nayranakawa jupanaka qhant"i, ukhamaraki wali warawaranakaru uñtasitawa.
  Mä imill wawax q"ala kayumpiw chhuxriñchjasïna. Ukat ukhamatwa taqi kuns qʼal tukjäna. Ukat ukax wali jiwayirjamawa.
  Akax jach"a clasenkir imill wawanakawa, jupanakax doble bajo ukjam thuqt"apxani.
  Ukat kayunakapax wali sumawa, ukat wali qʼala qʼala jan isinïrakiwa. Ukhampachas maynix ukham saspawa - wali q"ala kayuni? Inas sañax juk"amp askïchispa - ¡wali suma!
  Ukat imill wawanakax wali munasiñampiw qʼuchtʼañsa thuqtʼañsa wal munapxi.
  Ukat nuwasir jaqin arunakapax wali phuqt"ata, suma uñnaqt"aniwa;
  ¿Aka aruxa jach"añchatäpachati, jilanaka?
  ¡Qhawqha junt"uñas aka arun utji!
  Wali colerat uñisirinakax janis jaktʼañjamäkchixa,
  ¡Awki Patar mä qhana quta apanipxañäni!
  Coro ukax mä juk"a pachanakanwa.
  Nayax Mama Markajatakiw chuymax churta,
  ¡Ukan ninax alaxpacharuw pʼakjasi!
  Jan walt"äwinakan ch"aphip taypin noviembre phaxsikamax, 1999 maranwa.
  Wila alwatakix...
  ¡Jaqinakan ajayupax jacht'asipxpan, sartasipxpan!
  ¡Jaqinakan ajayupax jach"at sartpan ukat wasitat sartpan!
  
  Chiqansa, Taqi Chʼamani Diosar munasiñ aptʼasiñasawa,
  ¡Qullan bandera de elfinismo!
  Ukhamat jan axsart"ir samkanakax phuqhasiñapataki - .
  ¡Qullan humanismo thakhin yuritayna!
  
  Ukat sapa familiax janiw Elfiarux aljantapkaniti,
  ¡Jaqinakax sumankañataki ukhamarak chiqa kankañatakiw formación ukan sayt"asipxani!
  May ch"aman Pegaso, wali k"ajkir Parnaso, .
  ¡Mä wayn tawaqun ch"axwawipatw ch"amanchatäñäni!
  
  Qullunakanxa mä jach'a jawiraw leopardo ukham t'ijti,
  ¡Chiqpachansa, ¡qullqi qullun qullqipax qhant"awayiwa!
  Corbatanakax wila inti jalant ukarux phichhantayapxi, .
  ¡Jan axsartʼirïñax nayrïr criteriowa!
  
  Mä ch"axwirix jaquntatawa - ay, qhuru destino kamachi, .
  ¡Kunjamarak mä compañerojj tʼunjatäpachasti!
  Taqi ch'amani Diosay, sapxita,
  Ukhamajj ¿kunatsa urnanakajj laqʼampi phoqantatäpacha?
  
  Alma - Diosax jaysataynawa. - lomonakat sipansa juk"amp wakiskiriwa, .
  ¡Ukat jakäwix janipuniw liwxatat jaqinakarux jaytanukkaniti!
  Jïsa, janiw jumanakajj yatiñ churatäpktati, qhanan rayunakapanjja,
  Kunapachatix jaktapxani ukhax - ¡Rod sutix jach'añchatäpan!
  
  Ukampis jumax yatisktawa aka urux janiw ukhamakiti,
  Ukatxa, alaxpachan punkunakap jistʼarasini ...
  Ukat gris cristalax janiw templor janq'u tukuykaniti,
  luratanakajaruw jikjjatani !
  Suma, suma imillanakaru uñch"ukipxäta ukhaxa, phuqt"ata chuchunakaparu ukhamaraki fresa chuchunakaparu. Ukat wali sallqjañjamawa ukat Emperatriz británica sat warmin coronapat apsut rubí sat qalanakjamaw lliphipipxi. Chiqpachansa akax ukham suma uñnaqtʼanïñawa ukat yantʼarakiwa.
  Mä wayna duendex pechopan fresa chuchunakaparuw t"ijtäna ukat lakapampiw amparamp luqxatañ qalltäna, ukat wali ch"amampiw uk luräna. Oh, kunja sumas ukham puqut ukat jach"a fresa liq"iñaxa. Kunjam jach"as taqi kunas akan utji.
  Ukat mä imill wawax uka kasta elfonakatxa, chiqans janiw kuna jan walt"awis utjkiti jaysañatakix, ukhamaraki, mä waynat mä suma, muxsa, suma q"aphini yänak liq"iñataki. Ukat kunja jachʼas utjani.
  Ukat ukat imill wawax rosas ch"uqimp uñtat chuchupampix joystick botón ukar ch"allt"i. Ukat ukat mä misil orcos ukanakarux ch"allt"awayi, ukat ch"iyjawayi.
  Ukat Putinan walja osonakapax t"unjatäpxänwa.
  Ukanakax wila alwa pachan elfonakapawa.
  Ukampis uka pachparakiw, chiqpachansa, qʼuchtʼañsa wal munapxi, wali llakitaw;
  Jiwasax thaya elfonakax janiw esclavonakäktanti,
  ¡Aguilanakar iyawsañatakix wali jach"a jach"a tukuñatakiw yuripxta!
  Janiwa, ataúdanakax janiw Pachamamar jutkaniti,
  Elfonak nuwasiñanx mayacht'asipxañäni !
  
  Kawkïr ch"axwiris ch"axwañ yati, .
  Ukampis ¡janiw taqinix munat masinakapat lupʼipkiti!
  Mä huracán ukaw nakhantaski, mä torbellino nina, .
  ¡Ukat suma sarnaqañ tuqit amuyunakax q"uma almanakankiwa!
  
  Elf party , samkanakan yuritayna, .
  Irnaqañ callus ukanakat uñt"añamawa.
  Janiw maynin loqhe ajjsarañap laykux luqtktanti,
  ¡Kuntï chʼamachasipkta ukajj janiw mapan jikjjataskiti!
  
  Muyu cúpulanakan quripax lliphipi,
  Ukampis chuymanjja, qorijj jukʼamp valoraniwa.
  Orkizma uka uywax uwijaruw aynacht"ayäna, .
  Ukampis ¡elfo ch"amampi t"unjatawa!
  
  Kunapachatï precursorajj juramento luraskäna ukhajja,
  ¡Sapa gota wila venanakamat Pachamamar churapxam!
  Jan wali tio Ram ukax cohetenak qhispiyaskäna,
  ¡Sindicatotakix jan walt"awinak utjayañ munta!
  
  Ukampis janiw juramento lurapkti, ch"usa arunak iyawsapxta,
  Mä ordenataki - ¡Awki Patar luqtapxam!
  Jan wali orcox heroísmo ukamp ch"allt"atawa,
  ¡Ch"ama thakhinjam sarañäni ukat elfinismo ukankañäni!
  
  Jaqukipaña, wayna, saciedad, cobardía, q"añu, .
  Jupaw almarojj atipjañatak chʼamachasiñapatak mayïna.
  Sapa uruw uka amtar yanapt'añapa,
  Ukat Siberia markar sarañax wakisispa ukhaxa, ¡sarañäniwa!
  
  Yapuchañ utanakansa ukat nuwasïwinakansa mä heroe, .
  Kunas ch"axwañjamawa, ¡iyawsapxita!
  Janiw jakäwix mä jasak anatt"awimp ch"axwañamäkiti,
  Mä anatäwikiw utjkchixa - ¡jiwañampi nuwasiña!
  
  Jichhax uka amtax niyaw uñjasiwayi,
  ¡Qhipa thakhix utjaskakiwa, ch"amawa!
  Ukatxa primavera ukax wiñayatakiw coloranak churistani,
  ¡Ukat domingo urux wayn achachilanakaw utjani!
  Imill wawanakax wali suma q"uchupxäna ukat kisunakapax lliphipipxäna, perlas ukanakamp chillqtapxäna ukat reflexiones ukanakaw mistunipxäna.
  Duendenakax wali suma uñnaqt"anipxiwa, ukat lanzador de jet ukarux saltapxi. Ukat wila chuchupampiw joystick ukan botonanakap chʼalltʼasipjjäna, ukat wali chʼamampiw jawqʼjañanak askichapjjarakïna.
  Ukat walja tʼunjäwinakaw utjäna. Aka chiqanx wali ch"uxña ch"uxñaruw tukuwayi.
  Elfonakax parada de jet ukar cargapxäna, cohetes ukanak apt"asipxäna ukat imillanakax q"ala, rosa, muyu talonanakampiw qhant"apxäna.
  Ukanakax suma uñnaqt"ani ukat nuwasir warminakawa. Ukat wali munasiri. Ukat jupanakax lakanakap munapxi, varanakan pulsación ukar jikxatapxi - jach"a kusisiñ jikxatañataki.
  Ukanakajj cheqapuniw suma uñnaqtʼanïpjje.
  Jupanakax ukham junt"u laxranakaniwa, ukat jupanakax irpapxarakïtamwa, chhuxriñchjasipxätamwa. Ukat rubí chuchunakax wasitat apnaqatäxaniwa. Ukat walja trolls ukanakax mäkiw phichhantatäni.
  Ukat ukat elfonakax q"ala kayunakap lakapar apanipxani ukat phust"apxani.
  Ukat uka cuervonakajj chuyma usump usuntasajj acerot lurat mä chʼaphit pʼeqepar jawqʼjatäkaspas ukhamwa jaqonukupjje. Ukat cuervonakax Putin osonakan p"iqi ch"akhanakap chupanakapamp ch"allt"apxi.
  Ukhamatwa agresivan sarnaqapxi.
  Ukat q"uchunakax pampa patxaruw t"ijtapxi, aka tuqinx waynanakaw q"uchupxi;
  Nayax uñisirinakaruw mä tangente ukar ch"axwañ munta
  ¡Akax caballero elfo ukan ch"amapawa!
  Lik"a ordinario jaqinakax janiw amuyapkiti
  ¡Nayaw mä falcón ukham jankʼak nayrar sartaskta!
  
  Taqi kunas wali sumaw tuku
  ¡Jiwasax artistanakakïtanwa, janiw uñch"ukirinakakïktanti!
  Orks carteles ukanakar t'unjañäni,
  !
  
  Chiqpachansa Mama Markasaxa wali jach"awa, .
  ¡Jupaw akapachan irnaqir jaqinakarux qhan churäna!
  Mä sallqa walja jaqenakajj oraqenakar jaltʼapkchïnjja,
  Ukampis ¡iyawsapxita, ¡chiqpach nuwasirinakätanwa!
  
  Uka duendex Mamai de la masacre ukampiw sartasïna,
  Horda lasso ukan lazonakap jaqunukusax...
  Alaxpachan tesoronak apthapipxta,
  ¡Ukat chuymasax qʼumarakiw jan axsartʼirïtanxa!
  
  Sapa ch"uqi, ch"uqi ch"uqi, munat masinaka, .
  Roble-Jiwasan jilxatir arboledasan awkipa.
  Iyawsapxita, imaginario valores ukanakas utjarakiwa,
  !
  
  Jaqinakan cereza p"iqinakapax puqurxiwa, .
  ¡Nayrïr laphi, qurimpi pintatjama!
  Janiw kuna quqas jiwasan Mama Marka modesto, .
  ¡Reyin isipanxa, ¡Mama Pachax wali sumawa!
  
  Quqa ch"uqimpi jaytaña, .
  Ukat pampa taypinxa, kawkhantix centeno ukax juyrampiw warantatäski.
  Panqaranakampi mä corona apanipxsma,
  ¡Ukat chhullunkhaya, perlanakampi sawutäkaspas ukhama!
  Aka q"uchuxa duende yuqallanakan utjkäna ukawa. Ukat wali thaya ukat wali thaya ukhamaw tukuwayi. Akax wali suma imill wawanakawa, jupanakax lakapampiw kuns pulsante uk chuchuñ munapxi, chuyma ukhamarak kuna junt"u yänakjama.
  Suma, imillanakax mä jach"a nivelankiwa, ukat ataúd ukar mantapxi, orcos ukanakar irpapxi. Ukat nuwasirinakax wali qhuru jaqinakäpxänwa - super ukhamakiw.
  Ukat qʼochuñ qalltapjjani ukhajja, wali kusiskañäniwa;
  Q"ala kayukiw prado taypin ch"allt"asi;
  Uka ch"amanchasir tawaqux Komsomol ukankirïnwa.
  Elfie phuchapax janiw mä scoop ukham yurkänti - .
  !
  
  Jupatakix jawsatapax ch"axwañawa - .
  Jan axsarasaw mä jach"a arma luraña.
  Terrorismo ukax chhuxriñchjatawa - Supaya, .
  ¡Jupax Pachamamar anatt"añaruw tukuyañ muni!
  
  Suma, ukat qhipäxanx Orkagon cohete , .
  ¿Kunsa infiernot jutir allqamarirux ch"uqimp manq"ayaraki?
  Orkmacht markan t"unjatätap armasxayätwa,
  ¡Mä rusa jaqimp nuwasiñar sarañax wali axsarañawa!
  
  Jan atipt"kay ch"axwiri elfinismo, .
  ¡Kunas jachʼa lurañanak lurañatak chʼamañchistu uk yatiñamawa!
  Jiwasax yatiñan Rusia markaruw jakäwis luqtapxta - .
  ¡Línea ukax mä juk"a juk"akiwa!
  
  Pacha Pachax q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu, .
  Napalm bombanakax Elf ukar saraqanïna.
  Militarismo ukax taqi frenonak p"akintawayi,
  ¡Jiwasan ch"usawjanakasat q"añunakaw ninamp nakhantayata!
  
  Ukampis waynan tripapax automático ukhamawa,
  ¡Kunapachatï precursoräñatak juramento lurkäna ukhajja!
  Ukat jichhax wayna pallapallanakax t"unjasipxi,
  ¡Jan wali uñisirinakax janiw límites uñt"apkiti!
  
  Jilïrinaka ukhamaraki waynanaka pachpa formación ukanwa t"ijtapxi,
  Jupanakax jank"akiw t"ijtapxi - SATO ukan ataque!
  Ukat taqiniw iyawsapxi - nayax orcos ukanakaruw atipt"ä,
  ¡Ukat tawaqux wali munasiñampiw jamp"att"asiskani!
  
  Janiwa, iyawsapxita, chhaqtxañäniwa
  ¡Iyawsäwisajj jukʼamp chʼamanïjjewa!
  Jiwasan ejercitosajj entrenamientonjja coleratänwa,
  ¡Suma chuyman ninax nakhantkchisa!
  
  Ukat ukatwa, Awki Markar luqtasax,
  ¡Mä jachʼa nuwasïwinwa atipjañäni!
  Jani wali uñt"atäñanixa, jakawixa janiwa mä qullqisa, .
  ¡Bota lurañatakix warminakampi wawanakampiw munapxta!
  
  Uka Qullan Uraqin jilsuñapawa,
  ¡Ukarux taqpach planetax qunqurt"asi!
  Taqi kunat sipansa, janiw juk"amp suma Duendex aka Uraqin utjkiti,
  ¡Uñisirinakan destinopax Gomorra markan jiwañapäpan!
  
  Ukat ukatsti Vía Láctea warawaranakan suyt"askistu,
  ¡Ukax jan tukuskir ukat jan saytʼañjamäki!
  Jiltañatakix janiw Duendex qunqurt"asiñapäkiti, .
  ¡Ukham Pachamamax juk"amp ch"amani ukat jach"a tukuñapataki!
  
  Diosar munasiña - Jiwasan Jach'a Familiasa,
  ¡Uka planetajj jankʼak sum jiljjattaspa!
  Kuna irnaqawis jan walt"awi chhaqtayani,
  ¡Podium ukar sarañ thakhix jan ch"amäpan!
  Elfos ukat elfos ukanakamp orcos ukanakamp nuwasiñanakax mä sallqa escalaruw puripxäna, walja jiwat Putin osos ukanakampi.
  Ukampis orconakajj mantasipkakïnwa. Ukat jichhax jach"a tankanakapax nuwasiñaruw sarapxi. Ukat juk"ampirus, inas, super pesadas - patak tonelada jila pesa. Mä machaq argumento ukat trumpeta ch"axwäwinxa.
  Ch"aman autonak uñjañax wali kusiskañawa. Ukampis imill wawanakax conchas acumulativas ukanakaw wakicht"apxäna ukat fresa pecho chuchupampiw lanzañ qalltapxäna.
  Ukat ukax jiwayañjamawa. Ukhama, imillanakax super clase ukankapxiwa.
  Ukat yaqhipanakax granadas vivas ukanakaw orco infantería ukar jaquntapxäna, Putinan osonakap ch"iyjasa. Chiqpachansa akax wali jach"aruw tukuwayi. Aka imill wawanakax akankapxi. Jupanakax arunakapampi irnaqañ munapxi.
  Ukax juk"amp askiwa kunapachatix lakamax kuns liq"i, uka taypinx duendex junt"u, t"amt"ir wilax saraski. Ukhama jach"apuniwa.
  Aka chiqan nuwasirinakax chiqpachansa wali sum ch"axwapxi. Ukat uka pachparakiw munasiñax jupanakatakix janiw yaqhakïkiti. Ukhamaraki, chacha elfonakax wali juk"akiw utji. Ukat chiqansa, warminakax awisax jupanak laykuw chʼaxwapxi.
  Aka chiqanx jupanakat maynix q"ala kayunakapamp mä granada jaquntäna, ukax walja orcos ukanakaruw ch"allt"äna, ukatx Putinan osonakaparuw ch"iyjäna.
  Ukat nuwasirinakax q'uchuñ qalltapxäna;
  Mä waynax q"ala kayukiw ch"uqi taypin t"ijti,
  Chhijchhinakan perlanakapax lliphipiw qhantʼi.
  Janiw jumanakax ikiñar jaquntapkistaniti,
  ¡Juyphi pachan gris thuqt'awip lurañäni!
  
  Jiwasax markasaruw jakäwis luqtañäni,
  ¡Serviciojj kusiskañäpan!
  Thakhix ninamp qhant'ayatäniwa -querubín , .
  Ukat q"uchupax mägico, cuento de hadas ukat lira ukhamawa!
  
  Jiwasanakan Pachamaman ch"axwañ pachaw purini,
  ¡Mä walja uñisirinakax jan jaktʼasaw mantanipxi!
  Munat Diosanakasar kuttʼañäni,
  ¡Kuna avionanakas amuyunakapar lurañapatak churäna!
  
  Planetarux mä samka churañäni,
  ¡Kuna ch"amäkis mä atipirir tukuyam!
  Ukhamat uka magia hilo jan pʼakjañataki,
  ¡Primavera samañamax q"umachatäpan!
  
  Akax mä suma markan suyt'awipawa,
  ¡Khitis comunismo qhanar yuriwayi!
  Jiwasana alaxpachanxa, taqi jaqinakaxa mä kipkakïpxiwa, .
  ¡Ukax humanismo ukan pináculo ukham uñt"atawa!
  
  Thayax tukusxaniwa, mä jawiraw utjani - .
  Jawiranakax jallu purini, jaqinakax champán ukamp yatipxi!
  Akax tukuyawiwa, iyawsapxita, janiw jayakiti,
  ¡Sapa mayniw jach"añchata, reyin jan axsart"irïta!
  Ukhama jach"a imillanakax ch"axwapxi ukat q"uchupxi. Ukat laxranakapax anattʼasirïpxiwa ukat wali chʼamanïpxiwa.
  Imill wawanakax mortero apthapipxäna ukat uñstayapxäna, ukat kunjams uñisirinakarux ch"allt"apxani, ukat Putin osonakaparux kunayman tuqinakaruw ch"iqiyapxani. Chiqpachansa, ukax mä chʼaxwäwipunïnwa.
  Ukat imill wawax pechopan escarlata chuchupampiw gatillo jaquntäna. Ukat jupax wali mulljataw jikxatasïna:
  - ¡Kawkïr chachan q"ala pechopax zapato ukat isi apsuñapawa!
  Aka imillanakax akankapxi - wali muspharkañawa. Ukat akax elfonakan jach"a t"aqapawa.
  Ukat q"uchupxi ukat kisunakapax diamantenakjamaw inti jalsun qhant"i. Taqi kunas wali jach"awa.
  Imill wawanakax janiw yuqall wawanïpkiti. Ukat elfo waynanakax tunka jaqinakaw irnaqapxi. Ukhamajj irnaqapjjañapawa. Ukat imillanakax wali suma uñnaqtʼani ukat qʼala kayunipxiwa. Ukat pechonakapax wali qʼala jan isinïpxiwa, chuchunakapax rubí ukat wali suma qalanakatsa luratäkaspas ukhamaw lliphipi.
  Kunjams jach"a aka taqpach uñtasi.
  Ukat nuwasirinakax q"uchupxi ukat kisunakap q"ala ch"uqt"asipxi, uka kisunakax inti jalsut jach"a ch"amampiw mistu;
  Imill wawaxa suma uñnaqt"aniwa, jïsa, jïsa, jïsa, .
  ¡Uka tawaqux jan walt"ayiriwa jïsa, jïsa, jïsa!
  Putin chachan osopa
  Jumax jachätawa
  Ukhamat jumanakax phichhantapxäta,
  ¡Tʼaqhisiñat jiwapxam!
  Imill wawanakax ukham q"uchupxi. Ukampis elfonakan wawanakapax, ukat nayraqatax precursor yuqall wawanakax arst"añ yatiñanakapx uñacht"ayapxarakiwa;
  Phaxsi qhananxa, mä ch"uqi ch"iyar ch"iyar uñacht"ayata, .
  Jiwasax granja colectiva ukan irnaqapxta.
  Primavera ukax jichhakiw jach"a chuyman uñstawayi,
  ¡Jupanakax jawir muxsa qhixu qhixunak jacht"asisaw churapxäna!
  
  Jilïr jilat kullakanakar yanaptʼañasawa,
  Ukax frentes ukanx orquisismo ukan ejercitopampiw ch"axwapxi.
  Elfo ch"amapar manq"ayañataki, .
  ¡Ukhamat Elfinismo ukan escarlata bandera postepax panqarañapataki!
  
  Ukat ukatw nayrïr irpirinakax lurawinakapanx - .
  Ch"uñux ch"uñu ch"uñuruw warantasi.
  Jiwasax jan axsart"ir samkanakakiw phuqt"atätan,
  Mä qʼala kayuni waynaw arado apsuski ...
  
  Maynix nayraqatar jaltxañ atipxatayna,
  Ukampis jan qhipäxanïkasas janiw atipjañax utjkiti.
  Manq'at awtjatax lakamar ch'uxña achunak ucharaktaxa,
  Ukhamat achachilanakasax grub ukar mallt"apxañapataki.
  
  Ukhamasti, costillanakax nayratpach uñjatäkchisa,
  Chakinakax ch"uqt"atawa, amparanakax callusatawa.
  Jiwasax Awki markan nayrïr irpirinakätanwa, yuqanaka, .
  ¡Jupa laykux orconakarux qhuru chuymampiw imt"añäni!
  
  Sapa mayniw Lenin ukat Marx,
  Mä nina lawraw sapa chuyman wal thuqtʼi.
  Tiempox puriniwa, jan axsarasaw Marte sat planetar kayuk uchañäni,
  ¡Fortunax nuwasirirux mä jamp"att"äwi churaraki!
  
  Ch"amaw almasatakix ch"amañchaski,
  ¡Munasstanwa, amuyt"añ yattanwa ukat irnaqaraktanwa!
  Fiesta ukax jutaniwa - thuqt'añani dashingly, .
  ¡Ukat jan chʼamaninakarus sum uñjañamawa!
  
  Suma manq"at burguesiax janiw amuyañjamäkiti
  Kunjams wawanakax irnaqañ munapxi...
  Ukampis mä solido phisqa, .
  ¡Awk taykanakan ajanunakap qhant"ayañataki!
  
  Janiwa, jan chʼaxwäwi layku destino maldecipxamti,
  Akax jiwasatakix mä yant'awiwa...
  Jumatï uñisirir mä yatichäw churäta ukhajja,
  ¡Ukajj luratanakap aptʼasiñ yati sañ muni!
  
  Ch"axwirinakan punkunakapax espacio ukan jist"aratäniwa,
  Ciencian chʼamapampi, khitinakatï jaktasin jaquqanipkäna,
  Ukhamasti, jiwasax nayra awkinakasan suyt'äwipätanwa,
  ¡Jach"a Wawanaka, Qullan Duende!
  Akax elfo yuqall wawanakawa ukat pachpa pachanx precursoranakax q"uchupxäna. Ukat jupanakax mä producto nivel de canción ukan suma uñnaqap uñacht"ayapxäna ukat composición ukanakap uñacht"ayapxäna.
  Ukat precursor yuqall wawanakax q"ala kayuni, shorts ukanipxi, q"ala torso ukanipxi, ukat wali relieve ukat suma musculonakanïpxarakiwa.
  Orcos ukanakax ukham jaqinakarux violapxaspawa, kunas uka uywanakax utjani. Chiqpachansa, sañäni, uywanakawa. Chiqpachansa akax wali q"añuskir orco uñstayatawa.
  Mä duende waynaw katuntatäna. Ukat wawar t'aqhisiyañäni. Nayraqatxa, uka suma uñnaqtʼan waynarux estante patxaruw jaquntapxäna. Ukat qʼala, wawar uñtat kayunakapar wila qʼañu, hierrot lurat chivompiw taqe chʼamapampi jawqʼjañäni. Ukat walpun chuym usuyäna.
  Uka waynax arnaqasïna, ukat chuym ustʼayasïna ukat phichhantatänwa. Ukatxa uka waynaruw uma warantañ qalltapxäna. Nayraqatax uma t"amt"ayaña, ukatx hielo, ukatx wasitat uma t"amt"ayaña. Ukanakax bárbaros ukat sádicos ukanakawa.
  Ukatxa, wila ch"uxña pinzanakampi yanapt"asaw duende waynan kayunakapan q"ala kayunakap p"akjañ qalltapxäna. Ukat jisk"a ampar luk"anat jach"a amparkamaw taqpach amparanakap p"akjapxäna. Ukatxa wawan q"ala, muyu talonanakap phichhantapxäna.
  Ukat ukatsti mä junt"u hierrompiw waynan q"ala pechopar uchapxäna ukat phisqa puntani warawararuw phichhantapxäna.
  Ukajj wali suma ukat wali muspharkañänwa. Ukatxa uka waynan costillanakapax wila ch"ankha pinzampiw p"akjatarakïna, akax q"añunakawa. Ukampis janiw kunas elfos tenacious tribu. Ukat uka waynax janiw llakimp ch"axwatapatx amuyaskänti, ukat arnaqasiskakïnwa. Ukat ukatsti orcos ukanakax corriente ukarux sartayapxi.
  Ukat uka pachparakiw nina ninampiw talonanakap qhatiyañ qalltapxäna, ukat qhipäxaru ukat ladonak wila qʼañu varampiw jawqʼjapxäna, estanteruw chʼallxtayapxäna, descargas eléctricas ukanakampiw jawqʼjapxäna. Ukat wali llakiskañawa.
  Ukat orco verdugonakax kisunakap q"ala ch"uqt"asisaw larusipxi.
  Ukampis wali duende waynax janiw p"akjkänti, jan ukasti q"ucht"añ qalltäna;
  Janiwa, janiw yatiyañjamäkiti
  Kunas aka nayra pachan suyt"aski;
  Mä lunthataw embuscada ukan ikiski,
  Jan ukajj ¡avionajj alajjpacharuw tʼijtjjani!
  
  Kunjamsa aka pachajj qhuru jaqejja
  Jumax wali ingenuo ukhamätawa
  Uka cubiertanx walja asnakaw utji, .
  Janis ukax jikxataskchixa - ch"aphinaka.
  Ukañkamasti, uka duendejj mä cascadat plomo warantaskaspa ukhamwa chʼiyar jaquntäna. Jupax Putinan osonakapat mä suma ametralladora allsuwayi. Rapid-fire, ukat mayacht"asis niyas janiw retroceso churkiti, ukhamax ch"axwañas q"ucht"añas janiw jark"atäkaniti.
  Ukampis ¿kunsa jukʼamp jisktʼasma?
  ¿Kawkitsa sumankañ alasma?
  Uka jisktʼan qhanañchäwipajj cheqas guerrawa, .
  Chiqansa, ¡jan chʼamanïñax janiw mä jachʼañchäwikïkiti!
  
  Jïsa, Diosajj uk lurañ yati
  Khitinakatix sinti q"ixu q"ixu jawq"jañataki...
  Mä sanu kamachikiw, .
  ¡Janiw jañchirux kusisiñampi kusisiyañamäkiti!
  
  Jakañ ch"axwawix kun sañs muni uk amuyañamawa, .
  Ukhamatwa Jachʼa Taqejj patak patak maranak lurawayi...
  Ukhamat amparamax ch'amanïñapataki,
  ¡Ukat ukhamat lik"i jan ladonakar sarañapataki!
  
  Ukhamajj nuwasiñasa nuwasiñasa,
  ¡Kunatï laqʼan utjki uk jaqontañatakiw chʼamachasiñama!
  Ukatxa wali jach"a t"ijtxa
  ¡Uka jan wali samka ceronak chhaqtayañamawa!
  Duende yuqall wawanakax katxarusipxiwa ukat janiw jaytanukupkiti, estante ukansa.
  Ukat nuwasirinakax ukham ch"axwapxi, sallqa ukat frenético colerasiñampi, heroísmo uñacht"ayasa.
  Chiqpachansa uka imillanakax wali muspharkañawa. Ukat lakanakapax wali wilawa, ukat qullqi munañampiw kuntix pulsante ukat junt"u, wali suma ukat muxsa laxra manq"antapxi.
  Ukhamaw duende imillanakax wali munapxi.
  Ukampis duendex q"ala kayunakapampix mä t"unjañ limón ch"allxtayäna. Ukajj ajjsarañjama ukat wali thayapunïnwa.
  Uka duendex Putinan osonakap jiwayasaw uka apt"asisin q"ucht"äna:
  Janiw alaxpachat khuyapt'ayasiñ suyañamäkiti
  Janiw chiqa yatichäwi laykux jakäwix qhispiyañamäkiti...
  Jiwasax waynanakaw aka jakäwinxa,
  ¡Thakin chiqa yatichäwinakampikiw!
  Ukat wila chuchupampiw uka boton chʼalltʼasajj mä jachʼa jiwayir regalo jaqontäna. Jupax Putinan mä qutu osonakap t"unjatayna ukat chirpachasïna, kisunakap uñacht"ayasa:
  Ukat nuwasiñax wasitat sarantaskakiwa,
  Ukat mä llakit chuyma pechojan...
  Zelenskyx wali waynawa
  ¡Ukat Maidan waynax nayrar sartaskiwa!
  Aka imill wawanakax akan uñacht"ayapxi, jupanakax jach"a, wali muspharkañ clase de nuwasirinakap uñacht"ayapxi.
  Ukhamaraki wali suma q"uchupxaraki, wali jach"a jach"a tukusa;
  Mä kutix mä arado jaqiw mä thak nakhantäna,
  Ukhamat inti jalsun jinchunakapax qurir tukuñapataki...
  Ukat kʼarinakar jan chʼaxwasaw jaystanxa,
  ¡Ukham nuwasir jaqix chiqpach ch"amampi wayn tawaqun jilsuñapataki!
  
  Mä tawaqux q'ala kayukiw arado qhipäxan sarnaqaski,
  Jupax Pachamaman t"ant"a apthapiñatakikiw wal irnaqäna...
  Ukat mä campamento cañanakampi uñtasit uñachtʼäwir uñtasita,
  ¡Aka jakäwinxa janiw manqʼañ munañax wakiskiti!
  
  Rusia markan poetanakapax mä suma estilo ukanipxi,
  Uka lakax miel ch"uqi lanti...
  Ukat Rod sat wali munat Inti kʼajkir Diosawa,
  ¡Jupan lemapax alaxpachan juma pachpaw utjañama!
  
  Jan wali nómada ukax mä raid luratayna, .
  Imill wawanakamp yuqall wawanakamp phuqt"ata,
  Ukampis caballeronakax espadanakap chʼuqtʼatäpxiwa,
  ¡Janiw wawatpach pañales ni niñeras ukanakas munapkiti!
  
  Jiwasatakix Svarog ukat Jesusax mayakïpxiwa,
  Mä nuwasir jaqix mä pallapallan jawsatawa...
  Pä p"iqini águilaxa ch"amani ch"iwiwa, .
  ¡Jichhax jawq"japxta, larusisaw, jan wali orco uñisiri!
  
  Aka Uraqinxa janiw mä chiqax utjkiti khititix axsarir jaqitakixa,
  Khititï amuyunakapan chʼamanïki ukajj mä angelawa...
  Pacha markan mayacht"asitapa: Negro, serbio, bielorruso, .
  "Huracán" ukaw utji, ukampis janïr sabres ukanakax utjkäna!
  
  Mä jach"a warawara barco lurañäni,
  ¡Ukat alajjpachan jachʼa cheqapar jaltjjañäni!
  Ukham jan axsartʼirïñax chuymanakan jakaski, uk yatipxam,
  ¡Ch"iyar concienciax sartawayxiwa!
  
  Qhipa jach"a lurawi jaqinakax yatipxi ukax
  ¡Ukham cadena de exploits ukax janipuniw tukuskaniti!
  Ukhamat mä q"añu pusinix jan bolsa utjañapataki, .
  ¡Ukhamajj uka chuymankipstañajj janiw uka qʼañu wararinak mayjtʼaykiti!
  
  Ukatxa wali suyt"at sumankañaw purini,
  Ukanjja, sumankañ tiempojj janiw purinkaniti.
  Ukat mä jan tukuskir manqʼäw wakichtʼañäni,
  ¡Jiwañ, llakisiña, llaki, llakisiña jan yatisa!
  . 18 JAQTHAPI
  Akax reina de los elfos, imill wawax wali thaya ukat wali larusiñawa. Ukhamatwa mä jan uñtʼat kunas lurasi. Ukat kamachinakapax chiqapa ukat kusiskañawa, amuytʼasiñampi ukat sarcasmompi phuqtʼata. Akax chiqpachansa mä super imillawa.
  Ukhamaw imill wawanakax wali suma q"uchupxi, jan axsarasaw q"uchupxi. Aka imillanakaxa wali munatawa. Ukat zafiro ukat esmeralda nayranakapajj wali kusiskañawa, aruman warawaranakjama.
  Kunjamsa taqi kunas wali munatäxi.
  Ukat ukhamatwa imill wawanakax escarlata chuchunakapat llijullijunak jaquntañ qalltapxäna, ukax jiwayir ukhamarak t"unjirïnwa. Ukax chiqpachans taqi kuns phichhantapxi ukat laq"ar tukuyapxi, ukat chiqpach ataúdes lurapxi.
  Mä imill wawax, chuchup apnaqasa, ch"axwañanx akham q"ucht"awayi:
  Uraqpachan walja jilsuwayta,
  Gripe virus kimsa jan ukax pusi...
  Jiwayañax jilxattaskiw ukat jilxattaski !
  Orco chiqak sepulturar irpañäni,
  K"umaräñapatakix ukhamat
  ¡Jichha imill wawanakamp apnaqapxam!
  Akax ukham suma imill wawanakawa, jupanakax simplemente brillantes ukat super y hiper clase .
  ukar puriñ munapxi , jan ukax hipermonstruo ukar puriñ munapxi .
  Ukat duende chachan perfeccionap kisunakapamp katjañamawa.
  Ukat jupanakpachax wayna elfonakax wali thayapxiwa, ukat janiw armasipkiti mä pachan nuwasiñ ukat q"uchuñsa;
  Amigojax damasco espadax ch'amakan qhant'i,
  Uka k"ari uñisirix puñalat wila pichthapitayna...
  Qhawqha desgracianakas jiwasan Duendesan utji,
  ¡Janiw mä ruiseñon trill ukhamäkiti, jan ukasti metalan thuqtʼatapakiwa!
  
  ¿Kunsa akapachan uñjtanjja? Ukanx taqinitak ch'amawa -
  Manq"at awtjata wawanaka, jan wali chuymanïña.
  Uka pʼakjata remojj botet jaquqanïna,
  ¡Tatitojj janiw munasiñap mä jukʼsa churkaspati!
  
  Ukampis Ch"amakax chiqaparuw sani - janiw Taqi Ch"amanix utjkiti,
  Jiwasan akapachax evolución ukhamawa - mä era de logros.
  Chika uru manq"añataki aycha manq"añ munsta ukhaxa,
  ¡Jan juchanakamat jaltxañ amtamti!
  
  Mä combinado cosechadora luraña centeno apthapiñataki, .
  Mä suma dibujo ukaw cartel ukan qhant"i...
  Cienciax wayn tawaquruw churapxätam, tayka, .
  Ukat kawkir markachirinakas desfile ukankapxani!
  
  Mä quri warawaraw pecho thaki k'achacht'ani,
  ¡Jupax jach"a lurawinakat uñacht"ayiriwa!
  Elf-marka ukax elfinismo ukaruw saraski , .
  Eden Interuniversal ukax chiqäñapataki!
  
  Trononx awisax oligarcas ukanakax ch"axwapxi, .
  ¡Lunthatax jaqinakat wila umañ muni!
  Ukampis línea de octubres dashing marchas,
  ¡Mayo phaxsinx elfonakan wali axsarkañ atipt"äwip uñjapxta!
  
  Ch"axwawix juti ukat sarawayxi, yaqhip pachax aburrido ukhamawa,
  Juma pachpaw jan yatktati kuntix nuwasirix munki ukxa...
  Ukham anatañ munañax juti,
  Kunapachatix chiqpach viper vengador ukhamästa ukhaxa!
  
  Prudo ukax jupa pachpaw mä q"añu jaqiwa, iyawsapxita, .
  Ukat mä jan wali apnaqirix markatakix mä qʼipiwa.
  Cleronakan grilletenakapax tukusxaniwa,
  ¡Ukat qʼoma musajj apnaqani!
  Aka chiqankir wayn tawaqunakax wali suma q"uchupxi ukat sinti chuymampiw q"uchupxi, jupanakax wali munasiñakïpxiwa. Ukat walja horanakaw jupanakar istʼaraksna. Ukat arunakapax mäkiw qhantʼi.
  Ukat ukat imill wawanakax q"ala kayunakapamp ch"axwapxi. Ukat suma uñnaqt"aninakax wali ch"amanchatawa.
  Ukat ukhamatwa elfonakax ataque ukar t"ijtxapxäna, ametralladoras ukanakat pallapallanakampi, ukat uka pachparakiw q"ala kayunakapamp jiwayañ regalonak t"unjañatak jaquntapxäna. Ukat uñisirinakan jachʼa phallañanakap utjayaraki.
  Ukanakax chiqpachansa super guerreros ukanakawa .
  Ukat imill wawanakax cincelat ukat suma uñnaqtʼan kayunakapamp joystick sat botonanakaruw chʼalltʼapxäna.
  Ukampis janiw ukakïkiti. Ukat escarlata, fresa ukham chuchunak apnaqapxarakirïnwa. Ukat imill wawanakan chuchupax wali jan iyawsañjam manq"añjamawa. Ukat ukham suma uñnaqtʼan jaqe contrajja, kawkïr uñisirinakapas janiw chʼamanïkiti.
  Ukat lakanakapax wila ch"uxña ch"ankhanakawa, chuchunakapas rubí sat quqar uñtataw lliphipiraki. Ukat elfo waynanakax qullqi munañampiw jamp"att"asiñsa ukat laq"untañsa wal munapxi.
  Ukat imill wawanakax kusisita, agresión ukamp q"uchupxi;
  Mä jan suyt"at lote ukaw utjawayi,
  ¡Uka jaqix amparanakap chiqañchäna!
  Janiw yeso aplanado ukamp lurat bustokiti, .
  ¡Iyawsapxita, jupax sumankañ samkaparux janiw sasaw arsuwayi!
  
  Tawaqux janiw juchañchatäñapäkiti
  Libertad uka pachax, iyawsapxita, puriniwa...
  Ukat jamp"att"asiñax sellado ukhamawa,
  ¡Kunja muxsa azúcar lakanakax ch"amakt"i!
  
  Uka walja jaqenakajj wila wartataw uka cheqat pasapjjäna, .
  Jupatjja, mä jan jaktʼkay listaw utji...
  Ukampis Duendex jan jiwir jach"a kankañamp q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu.
  ¡Chʼaxwañasa ukat manqʼat awtjañasa janiw pʼakintistaniti!
  
  ¡Sepulturax mä losa ukham jañchir tʼunjkchixa, ¡
  ajayux alaxpacharuw jaltxi!
  Jank"akiw sarxañama - melancólico, llakisiña, .
  ¡Janis jiwatäkaspa ukhamawa!
  
  ¿Kunsa alajjpachankir esfera toqet lurañasa?
  ¿Kawkirus mä jan wali jaqejj saraspa?
  Ukampirus Solntslavny iyawsäwix,
  ¡Janiw jan chʼamanïñamäkiti ukat payaso ukhamäñamäkiti!
  
  Jupax qullqi jaljañaw sasaw sistu,
  Destinox taqi jilatanakampiw utji.
  Ukhamat santonakan ajanunakapax icono,
  ¡Jupanakajj caballerojj wawapäkaspas ukhamwa uñjapjjäna!
  
  Esclavonakan grilletenakap chʼiyjapjjta,
  Jupanakatakix thakhix librew ajllitäna...
  Mä kusisit machaq pachataki sayt'asipxañäni,
  ¡Kawkhantï amay imañ marchajj saytʼki uka cheqanjja!
  
  Awisax Diosax jan walinak luraraki,
  ¡Rod-an pancartanakap jaquntapxtanwa!
  Ukampis Pacha Patan banderapax qhant"atawa,
  ¡Kawkhantï qorijj arce sat coloran lliphipiski!
  
  Qhana suytʼäwimpi amuytʼayata,
  Uka waynax nuwasiñaruw jank"ak sararakïna...
  Rosas ukanakas ch"aphinakaniwa
  mä gorrión ukham jan ch'amanïtawa !
  
  Ukampis corbatax wilawa,
  ¡Ukax q"uma wila color sañ muni!
  Suma Pachamamar luqtapxam,
  ¡Ukhamajj janiw jukʼamp llakinak yatipjjätati!
  Ukanakax ukham muspharkañ ukat jan uñt"at q"uchunakawa. Kusisiñ suma uñnaqt"an warminakax q"ala kayukiw nuwasipxi ukat mä pachanx bragas ukanakakiw uchasipxi.
  Jupanakax orcos ukanakan p"iqip ch"iyjañatakix wali q"uchuñ qalltapxani.
  Ukampis alaxpachatpachaw tormenta soldadonakax Putin osonakan posición ukanakap martillomp jawq"japxi. Ukat wali chʼamampiw uk lurapxi. Ukat chiqpachans uñisirinakamp nuwasiñataki ukat jachʼa chʼamanïñ uñachtʼayañatakis wakichtʼatäpxiwa. Ukanakax chiqpachapuniw suma imill wawanakaxa.
  Ukanakax q"ala, muyu, rosa talonampi mä tank nayraqatar ch"allt"añakiw yatipxi.
  Ukanakax nuwasir jaqinakäpxiwa, wali suma uñnaqt"ani, ukat perla kisunakapax joyanakar uñtat lliphipi.
  Janiw khitis imill wawanakat sipan juk"amp suma uñnaqt"anïkiti, jupanakax sarnaqäwip uñacht"ayapxi ukat pasaje ukan agresiva esenciap uñacht"ayapxi.
  Ukat jupanakax gouge lurapxani ukhax janiw uka lunthatanakarux askïkaspas ukhamäkaniti, Putinan osonakapar uñtasit scumbags ukanakarus ukhamaraki.
  Chʼaxwirinakax nuwasipxiwa, ukat wali chʼamampiw uk lurapxi. Jupanakax mä jach"a nivel de t"unjawi ukat walja jan wali jaqinakar t"unjañ uñacht"ayapxi, mä imperio shaggy.
  Orco ch"axwirinakax katuntat imill wawanakan yuqall wawanakan kayunakap p"akjapxi, ukat q"ala talonanakap ninamp qhatiyapxi, ukat q"ala pechonakaparux warawaranaka ukat cruzanak phichhantapxi. Putinan osonakapax chiqpachans scumbags ukhamawa, ukat taqi responsabilidad ukat colerasiñampiw jupanakamp nuwasiñama. Jumajj jukʼamp suma ukat naturaljam sarnaqañam uñachtʼayañamawa.
  Ukañkamax imill wawanakax wasitat q"uchuñ qalltapxäna;
  Jiwasan Duendesax espadapampix ch"amaniwa,
  ¡Pistolanakax ukanw chʼaxwapxi ukat janipuniw faltapkiti!
  Jan axsartʼas samkamax phuqasiñapataki,
  ¡Janiw sofá patjjan tiempo aptʼasiñajj wakiskiti!
  
  Akapachanjja, janiw jiwasat sipansa jukʼamp suma arboledajj utjkiti,
  ¡Ukat chʼojjñankir esmeraldajj jukʼamp jakañ qalawa!
  Chika uru manq"añax pachpa jabalí ukan t"ijt"ataw jutäna, .
  ¡Ukat patinaje hielo ukax thayjamaw purini!
  
  Ch"uñunakax jilaski, jan jakt"kay panqaranakaniwa,
  ¡Boletus, chanterelles, agaricos de mosca ukanaka!
  Cuco ukax yatiyäw churi, .
  ¡Jichha pachar sarañax janiw sinti jank"akïkiti!
  
  Jichhax arumax trilling, .
  Mä uywa órgano ukax mä marcha...
  Kunapachatï abril phaxsin thayax miel ukamp juti ukhaxa,
  ¡Kunapachatix chhijchhix qhana kusisiñan jilsuwayki ukhaxa!
  
  Suma mayo ukat muxsa junio, 2019.
  ¡Maran kuna pachas kusisiñawa!
  Ukat jumax imill wawaja, jan llakisimti,
  ¡Kunattejj naya pachpaw almajar jan apnaqirïkti!
  
  Kunapachatï jallux jallux mä jawir uñtat jallu purinxi ukhaxa,
  ¡Ukat qurix taqiniruw inakiw isthapiyani!
  Ukatxa, corneta istʼasiñapatakiw marchañäni,
  ¡Amparanakamanjja, rosas ukat orquídeas sat ramanakaw utji!
  
  Kunatix naturaleza ukan utjki ukax wali askïniwa,
  Uka pachax puriniwa - ritmos ukar subordinación...
  Kunatix qullanäki, kunatix juchararäki,
  ¡Jiwasax pachpaw destino ukamp amtañäni anatt"asa!
  
  Ukatxa jiwatanakax jankʼakiw jaktapxani,
  ¡Ukat mä cazuelat sipansa jukʼamp faciläniwa!
  Mä movimientojj mä hozamp jawqʼjatäkaspas ukhamawa, .
  ¡Janiw chʼaxwañas utjkänti, janirakiw jan wali chʼaxwañanakas utjkänti!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxäna. Ukat ukatsti apthapisinx wasitat taqpach nayranakaparuw sillp"ipxäna, ukat wali ist"añjamaw lurapxäna.
  Ukat waranq waranq cuervonakax mä thujrumpiw pʼiqiparux wali chʼamampi jawqʼjapkaspas ukhamäpxäna, uka chʼaphi aptʼasisaw jawqʼjapxäna. Ukat Putinan osonakapan p"iqi ch"akhanakap ch"uqt"apxäna. Ukat wali thayapunïnwa.
  Akax ukham qhuru ukat pachpa pachanx wali muspharkañ ch"axwawiwa. Ukat duende familiankir imill wawanakax qʼala kayunakapsa ukat escarlata pechopampiw llijullijunakamp ultrasonidonakamp jaquntapxi.
  Uñacht"ayaña ch"axwawi t"unjawi ukhamaraki jiwata maldecido osos Putin.
  Elfos ukat orcos ukanakan nuwasïwipax janiw sayt"känti. Jupajj jukʼampiw nuwasirïjjäna ukat wila wartʼarakïnwa.
  Duende familiankir imillanakax janiw uñisirirux asfixiapkänti. Jupanakax q"ala kayunakapampix orcos ukanakaruw t"unjañ regalonak jaquntapxäna, ukat Putinan osonakapan p"iqinakapsa, ch"akhanakapsa ch"iyjapxäna.
  Suma uñnaqt"aninakax wali kusisitaw ukat presión ukamp lurapxäna. Ukat suma uñnaqtʼan warminakan ametralladoranakamp chʼaxwapkäna ukax wali askiwa ukat jiwayañjamarakïnwa.
  Ukat ukatsti apsusipxi ukat sillp"ipxi, ukat mayamp cuervonakax p"iqipanx turbulencia ukanipxi, ukat ataque ukat agresivu osos lip"ichit lurat p"iqinakaparux muspharata ukat machjataw jaquntasipxi. Ukat chiqpachansa, akax wali thaya ukat wali sumawa.
  Ukatjja, rubí chuchunakat llijullijunak mistutapajja, jamachʼinakaruw laqʼar uñtat muspharayi.
  Ukat imillanakax, chiqans, Putinan osonakaparux cuervonak apnaqasa, janiw q"uchuñ armasipkiti;
  Jiwasax uka horda ukarux ch"iyjañäniwa
  Orcos ukanakat mä chop lurañäni...
  Nayax Putinan osonakap chhaqtayä,
  ¡Nayaw jumarux jakañkamax ch"iyjapxäma!
  Ukatwa imill wawanakax wali munasiñampi ukat nuwasiñ munasiñampi qʼuchupxi. Ukat osonakaruw katjapxäna, chinchillanaks tʼunjkaspa ukhama, pinzampi yanaptʼayasisa.
  Uka pachparakiw duende yuqall wawanakax ch"axwapxarakïna. Jupanakax wawanakar uñtasitawa - q"ala kayuni ukat shorts ukani. Ukat sallqa colerasiñampi ukat kusisiñampiw nuwasipxi.
  Uka pachparakiw duende yuqall wawanakax q"uchupxäna;
  Ch"axwäwinakanx janiw sumankañax utjkiti, waynanaka,
  Akax yuqall wawanakan sarnaqawipawa.
  Mä ametralladorampi nasktan ukhamawa,
  ¡Uñisirinakamar laqʼar jaquntañataki!
  
  Nayax wallpa apsuwaytxa, ukhamax janiw jiwasatakix pampachañax utjkiti,
  ¡Walikiwa, jan axsartʼir jaqix mä regalo katuqani!
  Jiwasan Mama Markasan askipataki, qhispiyasiña
  ¡Chʼaxwäwin wali chʼamäki uka pachanwa!
  
  Taqi jaqinakar atipt"añ yattanwa,
  Tanques, autopropulsados armas, mä regimiento ukanakas t"unjañawa.
  Rusia markan nuwasirinakan uñnaqapax jach"a jach"a tukuñawa,
  Samartʼañ utajj jan tukuskir jayankkchisa.
  
  Ukham jan waltʼäwinak uñjtanjja,
  ¡Kunas mä plumampis jan qhanañchañjamäki!
  Yatipxam, basurat tʼaqa tʼaqanakax qhiparxiwa,
  ¡Kunas Padre Padre ukar p"akintañ yant"äna!
  
  Sapa bayonetax jank"akiw ch"uqt"añapa,
  ¡Ukat jankʼakiw tiendapar phoqantañama!
  Kunattix mä soldadox janiw yuqall wawakïkiti,
  ¡Uñisiriruw laqʼar tukuyi!
  
  Orcos ukanakax qharüruw nivelar puripxäna,
  ¡Ukat jichhax wasitatwa nuwasiñax utjxi!
  O jan tukuskir warawaranakan jaya chiqanaka, .
  ¡Trompetax senderismo ukar sarañatakiw jawsapxitu!
  
  Ukanx mä chiqaw utjani, atipt"atjam amuyt"añäni, .
  ¡Jiwasatakix diamantenakan alaxpachax utjani!
  Quri muxsa arce, .
  ¡Min terrestres ukan phallatapax janiw p"akintkätamti!
  
  Taqi kunas jiwasan Awki Markanx wali sumawa,
  Trono jakʼanjja walja wakanakakiw utji,
  Khitinakatix apnaqirirux jach"añchasin jiskht"apxi,
  ¡Ukat jaqinakax esclavoruw tukupxi!
  
  Sapa katariw jiwasanakar sallqjañatak ch'amachasi,
  Taqinipuniw wila lunthatasiñ munapxi,
  Jank"akiw jank"ak t"ijtxapxi, .
  ¡Ukham jan wali lunthatax tortar uñtat t"unjatäñapataki!
  
  Jiwasajj jiwasan lantiw saytʼasktanjja,
  Kawkhantix jan traicionañatakix mä chiqax utjki, k"arisiña, .
  Kawkhantix Cain jilatax jiwayatäni, Cain jilatax jiwxaniwa,
  ¡Kawkhantix jan Pachamarux qullqit katuyañjamäki!
  Akax akan imill wawanakawa - simplemente superior, ukat clase ukax muspharkañaw tukuwayi. Ch'axwirinakax mäkiw super ukat hiper ukhamawa .
  Ukat mayampxa, nuwasïwinx q"ala kayuni, wali seductora ukat gracioso kayunakapax aeróbatica juk"amp jach"a ukat jan uñt"at uñacht"ayi. Akax chiqpachans super clase warminakawa.
  Ukat ¿akax jupanakan anattʼasir lakapax munasi? Chiqansa, kunatix jupanakan lakapax juk"amp munaski ukax elfonakan pulsante, wali muxsa ukat suma q"apkir ejes ukanakap liq"iñawa.
  hiper clase ukan ch'axwirinakaw sañjamawa .
  Ukat chiqans Venus sat pechopax manq"añ muni ukat wali muxsawa, ukat francés perfume sat wali jila chanini perfume ukham thujsa. Aka imillanakax chiqpachans mä botella ukanx super ukat hiper ukham uñt"atawa .
  Ukat mayamp chuchunakaparux wali aski rubí ukanakamp chispitampiw apnaqapxi, ukat yaqha ejercito orcos ukanakaruw jaqunuqapxi.
  Ukat Putinan osonakapan taqpach filanakapax mäkiw khuchhurata ukat jiwayat uñjasiwayi.
  Ukampis orcos ukanakax imill wawanakarux jan tukuskir avalancha ukham t"ijt"asipkaki, ukat jallu purintasipkaki.
  Uka pachparakiw Putinan insidioso osonakapax, chiqans, mä asalto ukar sarapki ukhax q"uchupxaraki;
  Jiwasan qhipäxanxa mä jach'a ch'amaw utji,
  ¡Ukax taqpach uraqpacharu ukat infiernoruw apnaqi!
  Taqi kunat sipansa, wiñay jan walix janiw monolito p"akjañakiti,
  Kunatix paskani ukax wali jach"awa, jumax jak"an yatisktawa!
  
  ¿Khitis infierno wasitat luratayna? - Uraqpachan Reyipa Lucifer,
  Jupax ajlliw lurawayi - pampachañ jan iyawsasa...
  Ukat nuwasïwinakanx jaqirux mä uñacht'äwi churarakïna,
  !
  
  Aka chiqanx taqiniw sartañatakix ch"amanïpxi,
  ¡Demonioru, saxraru jan ukax demiurgeru tukum!
  Chiqpachansa, Diosax janis trono churkstanxa,
  Ukampis kuntï lurirjamäktan ukajja, creyipjjam, ¡janiw mä chistʼäwikiti!
  
  Jiwasax suyt'äwinïtanwa, jan walin ch'amapawa,
  Kuntï anattʼksna ukajj kusisiñ solitario tarjetanakawa.
  Chiqansa, pʼiqtʼirisax thaya Supayawa,
  ¡Luciferan colerasiñap uñt"apxam, jan tukuskir ukat axsarkañ!
  
  Ch"amakan askipatakix mä amtaw lurapxta ukat mä thakhi lurapxta,
  Niyakejjay yatiqirinakajj qhanat chʼiyjasipkchejja,
  Qullan kankañanx janiw kusisiñax utjkiti, janiw suma qullqit sipan juk"amp qullqix utjkiti,
  Jiwasatakix pacifismo ukax mä payaso ukan uñacht"ayatawa!
  
  Ukatwa Supayajj infiernor irpaskistu,
  Jiwasax Supayar arktapxtanwa mä bravura paso...
  Uñisirinakar katuntapxam, ukampis medios ukanakax janiw jakt"atäkiti,
  Oracionax janiw kuna askis utjkiti - ¡taqi kunas mä boomerang ukhamawa!
  
  Jïsa, concienciax awisax jan waliruw chhuxriñchjaraki, .
  Ukat nayax jaqir tukuñ munaraktwa...
  Ukat inas mä balajj nayraqatamar chʼalljjtaychïna,
  ¡Gehena markanjja, wiñayatak qheparañajj wali llakkañawa!
  
  Ukampis jucha lurañanxa wali jayaruw sarawayxtanxa,
  Ukat janiw arrepentisiñampi qhispiyasiñamäkiti - janiw kuna ch"amas utjkiti!
  Ukhamatwa ch"axwañäni, taqi chiqan taqi kuns t"unjañäni,
  ¡Jiwasan estados ukar teja ukan lurañäni!
  Ukhamaw Putin osonakax q"uchupxi, ukat sinti k"umara ukat agresivu sañani. Chiqpachansa akax wali qhuru ukat jan khuyapt"ayasir ch"axwäwiwa. Uka contrax kuna, ukat juk"amp yatxatat técnicas ukanakas jan ch"amanïkiti. Ukampis imill wawanakax encantos ukanipxi.
  Ukat jupanakax orcos ukanakarux wali ch"amampiw apnaqapxi.
  Uka pachparakiw wali chʼamampi ukat nuwasiñjam sarnaqapjje. Ukham imillanakax janiw axsarapkaniti, sujetadoranakapas saraqani ukhas jank"akiw fresa chuchupat apsusipxani ukat llijullijumpiw jawq"japxani.
  Aka warminakax mäkiw super. Ukat nuwasiñ chʼamapax janiw jarkʼatäkiti.
  Duende imillanakax janiw pächasipkiti. Jupanakax qhanan angelanakjamaw mä saxra tamamp nuwasipxi. Ukat wali qhurupuniwa. Ukampis imill wawanakax Putinan osonakapar tukjasaw planeta jan walinakat q"umachapxi. Ukat ukan sañäni - jach"a.
  Ch"axwirinakax wali suma uñnaqt"anipxiwa ukat wali seductora ukat bronceado kayunakap uñacht"ayapxi.
  ¿Kunas jiskʼa chʼakhanakapajja? Chachanakax jupanakat loqtasipxi. Ukat wayn tawaqu elfonakax q"ala talonanakaparux wali jach"a ukat jan uñt"at jach"a ch"amampiw jamp"att"apxi.
  Ukat ukatsti ukham alma ukat kusiskañ q"uchuw juti;
  Akax Pachamaman k"ajkir atipt"äwipawa,
  Inas akax Lada Santísima Virgen ...
  Jumax paqallqu pachanx suma jaqiwa, jan wali diosa - .
  ¡Kunapachatix Luririx quqar clavat uñjasi ukhaxa!
  
  Vana apnaqirix sapa mayniruw mä warmi churäna,
  Jupax sänwa - wawanak yuripxam ukat atrevimos!
  Ukat Supayax amtäna - Nayax Duenderuw phichhantä,
  ¡Taqi jaqinakax liebrenakjam t"ijtapxpan!
  
  Ukampis duende nuwasirix ch"amapanx monolítico ukhamawa,
  ¡Espadapajj janiw jachʼa jachʼa tukuñ chuym chʼalljjtaykaspati!
  Ukat chiqans uñisirix nuwasipxätamwa,
  ¡Ukat mä machaq pachax fragmentos ukanakat lurañäni!
  
  Inti k"ajkir nuwasir santunakatxa,
  ¡Ukax jupanakax Duendetakix mä espadampiw nuwasipxani sasaw juramento lurapxäna!
  Mä cadena de centinelanakajj filaruw saytʼasipjjäna, .
  ¡Kunas granadanakan ch"amap mä jach"a mochila ukan katxaruwayi!
  
  Kunas Mama Markat sipan juk"amp ch"amanïspa,
  ¡Awkir Markasan atinisiñjam uñjiri!
  Kunapachatï nuwasir águilajj jan gorrión ukhamäki ukhajja,
  ¡Kunapachatix jach"a equipajenakax jan sinti ch"amäki ukhaxa!
  
  Suma, Svarog Diosawa, Jupax reyinakan reyipawa,
  ¡Kunas rusa ajayurux wali ch"aman tukuyäna!
  Ch"uqi ch"uqi ch"uqiruw ch"iqiyañäni, .
  ¡Taqi monstruonakarux mä bayoneta púas ukamp ch"allt"añäni!
  
  Ukat jisk'achat jaqix pachpa aychap manq'antani.
  Horda ukax nina nakhantatawa, Uraqir jisk"achata...
  Compromiso damasco acero ukat lanza, .
  ¡Ukham jach"a ch"amasaxa!
  
  Janiwa, janiw jan uñt"at jaqinakar t"unjapkasmati, iyawsapxita, señoranaka,
  Jiwasax nuwasir jaqinakätanwa ukat ukax jawsäwisawa.
  Libertad ukax sapa jaqinakan wali askit uñjatawa,
  ¡Chiqpach yant"äw apayanipxañamawa!
  
  Ukat libre jakasiñatakejj jiwañkamaw chʼajjwastanjja,
  Jan kuna pächasiñ yatisax mä abuso asunto...
  Ukat nayax uñjtwa uka peculiox nayankxani,
  ¡Ukham chuymanakax jan kunjamatsa thaytʼañapataki!
  
  Disparo ukat q"añuchañax jiwasatakix mä p"inqawa,
  Mä ch"axwäwin pächasiñax mä p"inqawa.
  Diosan mazopax taqinitak jisk'achatäpan,
  ¡Kunapachatix nuwasiñ jan ukax jan nuwasiñ amtktan ukhaxa!
  
  Ukat jichhax atipjäwin k'ajkir k'ajkir qhanapax uñjasi,
  ¡Mä jukʼa chʼamañchtʼañakiw wakisi!
  Tatit Svarog, ch"amaka thakhi pasasaxa, jaktawayxataynawa,
  ¡Jichhax jiwasamp chikaw alaxpachar apnaqañäni!
  Ch"axwirinakax wali suma, suma q"uchu q"uchupxäna. Ukampis ukajj janiw ukham walja jaqenakar jarkʼaqañatakejj wakiskänti. Ukat axsarañjam nina naktayañ tanquenak jaquntapxäna. Ukat Putinan osonakap qhatiyañatak sarapxäna.
  Ukat nuwasiñ munasir imill wawanakan wali chʼamapampiw wali sum lurapxäna.
  Chiqpachansa, ukax mä qhuru ukat wali chʼama chʼaxwäwiruw tukuwayi.
  Mä duende naranja ch"ankha ñik"utan uñisirinakaparux apthapisinx chhuxriñchjatayna, rosas ch"uqimp uñtat chuchunak apnaqasa. Ukat ukham suma uñnaqt"anïñax nuwasir jaqiruw tukuwayi, ukat wali agresivu ukat wali sexy ukhamaw tukuwayi.
  Akax mä imill wawaw escarlata chuchupampi irnaqaski.
  Ch"axwirix akham q"ucht"äna:
  Taqi kunas aka colerat pachanx fantasma ukhamawa,
  Jupatakix mä juk"a pachakiw utji ukat katxaruñaw...
  Jakawixa nayra pachampi jutïri pachampi chika mä juk"a pachakiwa,
  Orc, jumax vandal ukax mä pinchazo ukan ch"amakt"atawa !
  Ukat nuwasir jaqix wasitat larusiniwa, wali perla kisunakap apsusaw larusini.
  Ukat wayna duende masipax wali kusisitaw q"ucht"ani ukat kusisitaw q"ucht"ani, ukax thuqt"asir arupampiw q"ucht"ani;
  Jiwasana pachasaxa muspharkaña suma uñnaqt"ani, .
  Mä k"ari uñisirikiw...
  Qullan Familiasax janiw paskaniti,
  ¡Awki markarux jach"a jach"a tukuñampiw imt"añäni!
  
  Akax mä rolling rumble, .
  Uka Katyusha ukan chhuxriñchjata ch"axwawinakapa.
  Uka filanakax tantachasipxäna - mä monolito, .
  ¡Uñisirinakaruw jawqʼjtanjja, janiw loqhe jaqenakarojj jawqʼjtanti!
  
  Rus' ukax k'ajkir q'uma, .
  ¡Amuytʼañax wali kusiskañawa!
  Svarog Qhispiyirix jan axsart"iriwa,
  ¡Alayaru ch"amachasiñatakix qhispiñamawa, k"uchi!
  
  Ukampis maldecidos ukanakax tukusipxi
  Ch"iyar ch"iyar ch"iqapax wali ch"amawa...
  Orcismo ukax p"akintataw smithereens, .
  ¡Uka traicionero monstruojj atipjataw uñjasi!
  
  ¿Kunsa samkañ munapjjerïta?
  Janiw sumankañampi ukat jan kun lurañampiki...
  Taqi kunat sipansa, nayra achachilanakax ejercito apthapipxäna - .
  ¡Diosar jach'añchañatakiw domingo urux!
  
  Kuntï Taqe Chʼamani Diosajj lurkistu,
  ¡Ukhamajj uka inspiraciónjj chuymat mistuni!
  Ukhamat sapa hora Rodar jachʼañchañapataki,
  ¡Ukat amuyunakax espacio tuqir jukʼamp jachʼa punku jistʼararaki!
  
  Jisa, akapachanxa walja qʼañunakaw utji,
  Akax jan wali ch"iwinakan fantasmanakapawa.
  Nina nakhantayañ anillo taypinxa Diosan paraisopaw utji,
  ¡Ukat walja maranakan tʼaqhisiñ copa!
  
  Phaxsix mä vela linterna ukar uñtasitawa,
  Imill wawanakan talonanakapax lliphipiw...
  Qʼala kayukiw alwajj tʼijtjjäna, .
  ¡Jan wali mayo phaxsinx perla ch"uxñanaka!
  
  Janiw mä qalar uñtat imill wawamäñamäkiti
  Jumax jan jak"achasiñjamawa ukat amukiw...
  Janiw jukʼamp llakit amuyunakajj wakisjjänti
  Chiqansa, ¡aburrimientox mä sepulturawa!
  
  Uka caballerojj silla de ruedas sat telampiw lliphipiyäna, .
  Mä junt"u caballo ukat neighing pasiones, .
  Ukat jistʼarat ventana nayraqatanjja,
  ¡Qutax qhant'pan!
  
  Oh kuns uñjaskta?
  Ukham suman jakasir jamuqanak uñacht"ayaña
  ¿Kawkinsa machaq familian kusisiñapajj utji?
  ¡Kawkhantix jan freno ukampix taqiniw mayacht"atätan!
  
  Tatitux escudopampiw imt'apxitu,
  ¡Akanx kusisiñ warawaranakax qhant'atawa!
  Jesusat parlir mä qʼochu qʼochuraktanjja
  ¡Jaqinakatakix mä atipjäwi tukuyañanwa!
  . 19 JAQTHAPI.
  Akax reina de los elfos, radiante ukat jan uñt"at Maria Kolesnikova wasitat uñacht"ayi jupan jan uñt"at aeróbatica ukat jach"a clase. Ukat jupax mä super nivel trivial ukan ordenanakap churaraki.
  Q"uchuxa wali suma q"uchutawa. Ukat akankir imillanakax, sañani, super ukhamawa. Ukanakanjja, chʼamañchtʼkir uma jalsunaka ukat pasión sat volcán burbujas ukanakaw utji.
  Ukat chuchupan wila chuchunakap jiwayir bazookanakan botonanakaparuw chʼalltʼapjje. Ukat orconakarux taqi ch"amampiw jawq"japxäna. Ukat ukax wali t"unjiriwa ukat jiwayañjamarakiw. Putinan osonakapax janiw kunas ukham ch"axwawimp saykatañatakix utjkiti.
  Warrior imillanakax jan wali orcos ukanakaruw jawq"japxi. Ukat acerot lurat puñchur uñtataw chʼalltʼapjje ukat cheqapuniw tʼunjapjjaraki.
  Aka imillanakax super clase ukankapxiwa. Ukat amuyañasawa, jupanakax wali ch"axwirinakawa ukat nuwasirïpxiwa, ukat orcos ukanakax janiw jupanakar yapuchapkiti. Chiqpachansa akax wali wila ch"axwäwiwa.
  Ukat imill wawanakax akham q"uchupxi:
  - Duende ukat duende ukax wali sumawa, .
  Uka grada ukan mayacht"asis warkt"atäsipki...
  Mä glamoroso suma uñnaqt"an kayunakapa
  ¡Thakin wali chʼamampiw tʼijtʼapjje!
  Ukat mayampiw wali jiwayir wila chuchup apnaqapxi. Putin pallapallanakapar jawq"jaña, ukat t"unjir ukat wali jiwayir clase uñacht"ayaña.
  Aka imillanakax - janiw jupanakarux saykatañjamäkiti.
  Ukampis kunapachatï qʼochupki ukhajja, taqe kunas hiper , ukat arunakajj qollqempi cristalamp uñtasitäjjewa;
  Espartaco pachatpacha - aka iyawsäwix jakaskiwa,
  ¡Akapachanxa janipuniw esclavonakax utjañapäkiti!
  Uka patronax impudent ukhamawa - jupax purakaparux estufampiw junt"uchasi, .
  Ukat campesinox thaya pachanx congelatäxänwa - iyawsapxita, janiw destino ukhamäkiti!
  
  Spartak sat duende chachajj jiwasatak espadap apsuwayitu,
  Ukat qhipäxapanx t"aqhisiyat jaqinakan jawirapax jan tukuskir sartawayi...
  Jumatix chachästaxa, jach'añchäwix jakañat sipan juk'amp askiwa,
  ¡Jumatix jakäwimax akapachan kusisiñan jalluñap munsta ukhaxa!
  
  Stenka Razin jupax esclavonakan campamentop chiqañchañ munäna,
  Ukhamat mä munañaw utjañapa, taqiniw apnaqapxañapataki...
  Ukat Jupjam jaqinakax janiw uka pʼinqa katuqañ puedipkänti,
  Ukat jupanakan qhipäxapanx jaqinakaw utjäna - ¡mä jan jakt"kay ejercitow sartasipxäna!
  
  T"aqhisiyaña, rack ukat estaca ukax reyinakan arsutanakapawa,
  ¡Taqinipuniw wiñayatak taqi kuns jupanakpachatak apsuñ munapxi!
  Ukampis iyawsapxita, libertad ukax t"ant"ampi miel ukampix kilómetros ukch"a jayankiwa,
  ¡Ukat ukham samkax nayratpach chuymasan phichhantaski!
  
  Qhixu qhixuw purini - noviembre phaxsina, ukat jichhax jiwasan ch"amasa,
  ¡Markax phichhantatawa, walja wila masinaka, llakinaka!
  Ukampis Jesusax janiw aski jaqinakarux infiernon jiwarayañ munkaniti,
  ¡Khititï wal jawqʼjatäkäna ukajja, ¡suma luräwinakampiw kusisini!
  
  Elfnin jupax punku jist"aratayna, Elflin jupax jan axsarasaw irpxaruwayi,
  ¡Sapa thakhimpiw qullan amtar jak"achasipxta!
  Ucampis Supayajj pusi tunca mayani jan wali maraw jutäna.
  ¡Ukat jichhax wilasax mä jawir uñtataw venanakasat mistuski!
  
  Jiwasax jumanakamp chika mä markakïtanwa; jiwasan jach'añchäwisax jumanakan jakawimawa,
  ¡Janipuniw Elfi jaqinakarux qunqurt"ayasiñamäkiti!
  Rusia markar katxarupxam, Pachamamar ch"axwapxam,
  ¡Akax generacionanakan jan axsart"irïñan amuyupa ukat saltapawa!
  
  Fuhrer ukax mä jik"ir jiwat jaqiwa, ukat Duende ukax mä Gigante,
  Ukat checheno, uzbeko ukat duende ukanakax mayakïpxiwa!
  Elfenismo ukax monolito ukawa, almatakix mä ideal ukhamawa,
  ¡Ukat uñisirinakan estanterías ukanakax qʼal tʼunjatäxiwa!
  
  Cosmos ukax waynanakaruw jawsi - wajjrax jawillt'ataw phust'i, .
  ¡Machaq fronteraw utjani, Marte sat planetat sipansa!
  Jiwasax elfinismo ukar lurasktanwa - rublos ukanakaruw chhaqtayapxta,
  ¡Kuna markachirinakas janiw kunäkisa!
  
  Iyawsapxita, jichhax taqpach universo wilaruw tukuni,
  Alaxpachar mantañ punkunakaw utjani - wila warawaranaka.
  Jaqi, jilata, nayra pachanxa wali qhuru uywawa, .
  ¡Ukat munasiñampi suma uñnaqtʼanïñasa qʼoma himnonakanwa qʼochtʼasi!
  
  Ukhamasti, jan khuyapt'ayasimti, jan sinti khuyapt'ayasisa, q'añu sarnaqañamsa,
  ¡Jiwasan Awki Markatakisa, mä halcón ukham ch"axwaña!
  Ukat jumanakax nuwasirinakax arum uruw irnaqapxta,
  ¡Ukhamatwa Edén Huertajj coloranakanïñapataki ukat muxsa juyra churañataki!
  Ukhamaw imill wawanakax wali amuyt"asir ukhamarak nuwasiñ tuqit q"uchupxi. Ukat jupanakax taqi chiqan ukhamarak jan aka uraqin suma uñnaqt"anïpxiwa.
  Ukat elfonakax wasitat q"ala kayunakampi ukat wali ch"aman kayunakampi apnaqapxi. Aka imillanakax super ukat hiper ukhamawa .
  Janiw uka imill wawanakan lakaparux ampar uchañ yant"añamäkiti. Ukampis jukʼamp jachʼa ukat juntʼu yänak uchasma ukhajja, wali kusisitaw chuchupjjani.
  Akax chiqpachans imill wawanakawa, jupanakax, sañäni, super.
  Ukat ukhamatwa wila chuchunakapat llijullijunak antutapxi. Uka secretos ukanakax cuervos ukanakan p"iqiparuw jan walt"ayi. Jupanakax jan amuyt"asisaw ch"uqt"asis jaquntasipxi, Putinan osonakapan p"iqi ch"akhanakap p"akjasa. Ukat wali sumawa.
  Chiqpachansa akax suma uñnaqt"aninakawa, jupanakax wali colerat uñisirinakaruw taqpach atipt"asipxatap uñacht"ayapxäna.
  Uka qhipatxa imill wawanakax wasitat q"uchuñ qalltapxäna;
  Jiwasan cosmos ukax nayra pachawa, wayna - .
  Qullan Familiax bendicionanak churäna.
  Ukat Amuyunakax nayan uñjiri Amuyujawa, .
  ¡Nayrar sartañax qhispiyasiñ apanistu!
  
  Nayax alaxpachan suma uñnaqt"anïtaparux walpun munasta
  Mä jaqix taqi kunat jan satisfacta ukhamäkchisa...
  Svarog-Cristo chachar altʼasisaw akham säna:
  ¡Kunas foton olas uñstayäna!
  
  Jiwasa pachpaw Diosanakätan - qhiparusti ....
  Ukampis ¡casco ukax tune Luririruw!
  Nina nakhaskir chuymanakan q'uchuñapataki,
  ¡Qullan Lada - uka qhana Virgen!
  
  Yatipxam, duendex janiw qhana churatäkiti, .
  Istʼasirïñsa altʼat chuymanïñsa aguantañamawa.
  Jiwasatakix mä lip"ichix qurit luratawa - .
  ¡Cienciajj wiñayatakiw sarnaqaski!
  
  Ukampis nuwasiñax, ay, destinowa, .
  Ch"iqiyata qullunakan warawaranaka taypinxa...
  Ukhamaw amuyataxa Jach"a Jaqix munäna - .
  ¡Ukham jan kisunakas chhaqhayasiñataki!
  
  Ukampis Ladax Diosan hipóstasis satawa,
  Suma k"uchiki, jupax jachaqt"asïna...
  Jaqinakax munañap churapxätam - .
  ¡Ch"ama-wayn tawaqunakax wiñayatakïpan!
  
  Chiqansa, Familian nuwasiripax mä idealawa,
  ¡Taqi chʼamani Diosax mä nuwasiñ muni!
  Uka barcojj jankʼakiw tʼijtjjäna
  ¡Janiw Luriri Diosanakar jan walt"ayañ atinakïtati!
  
  Ukatxa jan axsarasaw nuwasiñar tʼijtxapxta,
  Ukat nayratpachx uñjkañaw suma sarantäwinak uñjtanxa,
  Ukham sallqa samka
  ¡Jichhax tronox jiwasan Jerusalén markankiwa!
  
  Luririx Rus"an jach"añchäwip imaraki,
  Jisa, jan tukuskirïniwa, patak mararuw tukuni...
  Kunapachatï jan jaya tiempo qheptʼatäki ukhajja,
  ¡Mä jaqix jikxatatanakaw uñstayi!
  
  Ukat ukatwa lema ukax juk"amp ch"amani,
  Ukhamat nayrar sartañax wiñay ch'amampi,
  Jumax ch"aman nuwasirïtawa, jan axsaramti,
  ¡Mamajan jach"añchañapataki, Elfiaja!
  Akax nuwasir ukat chispi imillanakax akankiwa. Ukat uñisirinakapar nuwasipxani ukhaxa, janiw mä orcos qhispikaniti.
  Amuytʼañataki, duende familiankir mä pilotojj napalm sat bomba jaqontäna. Ukat mä racimo de peludas ukar jaquntawayi, Putin osos. Ukat chiqpachapuniw ukanak apthapisin phichhantasin laqʼar tukuyäna.
  Akax chiqpachansa mä super imillawa. Ukat jan wali orcos ukanakarux mä chop ukham ch"allt"i.
  Ukat phichhantat aychanakjamas thujsarakiwa.
  Duende imillax pechopan fresa chuchup ch"allt"asaw mä cohete ukamp jawq"jatayna, ukat orcos ukanakarux ch"allt"atayna. Jupax Putinan oso aychap mä masa phichhantäna ukat kebab ukar tukuyäna.
  Ukatxa q"ucht"äna;
  Chiqpachansa ataúdnakaruw irpapxäma,
  Jiwasax orcos ukanakarux laq"aruw t"unjañäni,
  Awisax walja jan wali arunakaw utji
  Ukampis ¡imill wawanakan arupajj wali istʼatawa!
  Ukanakax jach"a nivelan nuwasir ch"axwirinakawa. Huracanes ukat frenético, jan jarkʼkañ chʼamanakaw jupanak taypin jan kuns kamachtʼi. Ukat imill wawanakax, amuyañasawa, Putinan osonakapar tukjañ yatipxatap uñacht"ayapxi.
  Imill wawanakax q"uchupxi ukat kisunakap q"ala ch"uqt"asipxi:
  Fuhrer calvo ukax elfonakaruw atacatayna,
  Uka jan wali jaqix jiwasan uraqinakas apsuñ muni...
  Ukampis imill wawan jawq'jatapatw jaquqanïna,
  ¡Familianakarux colerasiñampiw arxatapxta!
  Elfonakax walja antiaéreos armas ukanakaw orcos ukanakarux uñstayapxäna. Ukatx ch"axwañäni, pecho ukan escarlata chuchunakap ch"allt"asa, ukax botones de control de la calzoncillos de armas antiaéreas ukankiwa.
  Chiqpachansa akax wali jach"awa. Ukat nuwasirinakax janiw jaytanukupkiti, Putinan ejercitoparuw t"unjapxi.
  Akax wali sumaw aka muspharkañ ukat wali kusiskañ ukat jan uñt"at imill wawanakamp nuwasiña.
  Ukat duendenakan kayunakapan qʼala kayunakap tʼunjañatak jachʼa jiwayir regalonak jaquntasipki.
  Ukat uñisirinakar ch"allt"añax mä jach"a alcance ukat encarnación de energía quemada flujos.
  Uka pachparakiw imill wawanakax wali munasiñampi, wali ch"amampiw q"uchuñ qalltapxäna, sonoro arunakapampi;
  jan jaytjasis nuwasiña , .
  Khuyapt'ayasiña jan p'inqa...
  Orcos ukanakax wali muspharkañaw sarnaqapxi
  ¡Elfo markax jupanak contraw sayt"i!
  Kunapachatï qʼochupki uk amuyasi ukat qʼala kayunakapampi jiwañan wali tʼunjir regalonak jaquntapjje.
  Ukampis duende ukat duende jupanakan nuwasir parisipax mä pachan orconakaruw pallapallanakamp jiwayapxi, ukat maynit maynikamaw amparamp luqxatasipxi.
  Ukat wali sumawa. Chiqansa, elfonakax wali musculoso ukat esculpido ukhamawa, ukat suma uñnaqtʼanïtapax wali muspharkañawa.
  Ukat jukʼamp sumwa qʼochupjje ukat wali amuyumpiw qʼochupjje;
  Tormentas ukat huracanes ukanakax janiw chacha warmitakix jarkʼkiti,
  Jiwasax Pacha Pacha yuqanakätanwa, ukax mä rosa quqar uñtataw panqaraski.
  Khititix ch'axwañ jan uñt'ki ukax janiw mijo gaseosa manq'kiti,
  ¡Dios Qhispiyiri Jesusax nuwasiñaruw irpxaruwayistu!
  
  Mä thaya lamar qotansa nuwasiñaruw yatinttanjja,
  Sapa mayniw mä chipsa quta patat uñtatawa.
  Nayax Horda ukan monstruonakaparuw iyawstxa, nuwasïwinx ch"iyjañäniwa,
  !
  
  Uka espadaxa forja ukanwa junt"uchasïna, wali junt"u infierno ukanxa,
  ¡Afilado cuchillas ukanakax wali ch"ama fuellenakawa!
  Jan axsartʼir pallapallakïñamawa; ch'amani, chuyma ch'allxtayiri, .
  Jiwañax utjchixa, ukhamax sayt"asipxam, jan t"ijtxapxamti!
  
  Jïsa, chʼaxwäwix janiw muxsa miel ukamp manqʼañakïkiti,
  Chiqansa, mä jachaqtʼasiñaw utji ukat wilax wali chʼamampiw saraski.
  Lobox jaya pachaw warari ukat osox wali qhuru arnaqasi,
  ¡Ukat kuttʼayañatakejj nayran jawqʼjañajj utjpan, janiw cejajj utjañapäkiti!
  
  Mä lanzaw utji, ukax cadenanakampiw chʼalltʼaspa,
  ¡Escudonakaw utji, uka escudonakajj janiw mä pilampi mantañjamäkiti!
  Ukampis jan axsarir jaqïmti, saxranakax jan ajanunak lurapxamti,
  ¡Ukham jan redes ukan anattʼirjam tukuñatakejja!
  
  Iyawsapxita, mä radiante solución ukaw jutani,
  ¡Taqinitak mä premio utji, janiw jukʼamp jachʼa jikxataskaspati!
  Mä jan wali amuyt"awix jutaniwa, nayax iyawstwa, venganza, .
  !
  Akax akan q"uchunakänwa - ukax mä jach"a nivel de impacto ukhamawa. Ukat duende imillanakax uñisirinakarux pallapallampiw pallapallapxäna, wasitat wali qhana ukat wila chuchup apnaqapxäna.
  Aka imillanakax amuyt"asir ukhamarak nina jach"a chiqaparu ukhamarak chiqaparu. Ukat uñisirinakapar jaquntasax qʼala kayukiw ukat wali chʼikhi kayunakap apnaqapxi. Wali jank"akiw uk lurapxi.
  Mä mapanx janiw ukham imill wawanakarux jikxatkasmati, jupanakax taqpach jach"a kankañamp phuqt"atawa.
  Ukat ch"iqiyasipxaspa ukhax q"ala kayunakapamp venenoso agujanak jaquntañ qalltapxäna, Putinan osonakaparux ukampiw ch"allt"apxi.
  Aka imill wawanakax, mä kutix orcos ukanakar jiwayañ qalltapxani ukhax janiw sayt"apkaniti. Ukanakax chiqpach tribu supermen ukan nuwasirinakapawa. Ukat chʼiqintatäxapxani ukhaxa, janiw uñachtʼayat thakhit mistxapxaniti.
  Ukat jiwasan chuchusan escarlata chuchunakapat jiwayir pulsar jaquntapxañäni. Ukat walja jan wali, Putin osonakax mäkiw apthapipxäna ukat phichhantapxäna.
  Chiqansa, imill wawanakax wasitat wali munasiñampiw q"uchuñ qalltapxäna, qullqi campananakjam arunakapampi;
  Quri jinchu siwara - .
  Kunjamtï thayan lakapan chhuxriñchjasiñapax mä olada ukham...
  Jiwasax vasonakarux anatt"añampiw phuqhantayañäni
  ¡Jawirax champán ukamp jallu puriñapataki!
  
  Jiwasan Mama Markasa, jach"a chuymani Elfia, .
  Kawkhantix jallupachan tapapax quri, .
  Janiwa, iyawsapxita, Awki Markaxa juk"ampi sumawa, .
  ¡Phuqut manzana nectar ukax warantatawa!
  
  Ukat juyphi pachanx muspharkañ qullqi ch'uqi,
  ¡Qutanakajj patinajenak manqhanjja cristaljam qhanaw uñjasïna!
  Kunjams suma qʼapkir tʼantʼasajj wali suma,
  Ukat ¡sabre duende ukan cuchillapax wali ch"ullqhiwa!
  
  Sapa laphinakax mä esmeralda hilo ukaniwa,
  Coral ukax sapa brote ukanx chispa...
  Solovyov jupax mä suma q"uchu warantawayi,
  Ukat pampanx mä terciopelo sayt"añjamawa.
  
  Diamantenakax ch"uxña pampan ch"uxña ch"uxñanaka, .
  ¡Diente de león ukax mä warawarar uñtataw nakhanti!
  Jumax Intin Awkipawa , .
  ¡Wiñay wiñay jach'añchäwitak jakapxam!
  
  Akapachax wali sumawa, awisax jachaqt"asiskchisa,
  Ukat destinojj jan sinttʼasirïspawa, .
  Ukampis qullan Duendex wali sumawa,
  ¡Taqi invitadonakatakiw punku jist"arapxta!
  Imill wawanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa. Ukat mayampiw mä granada jiwayir chʼamap qʼala kayunakapamp uñisirinakapar jaqontapjje. Ukat yaqhip suma uñnaqtʼan tawaqunakax veneno agujanak jaquntapxarakïna. Ukat Putinan osonakapan kunkaparux chiqak ch"ankhampiw ch"ankhachapxäna. Ukat uywanakax liwxatapxäna.
  Ukhamaw elfonakax mä estilo amenazante ukan lurapxi. Ukat ukhamatwa wasitat apthapisin sillpʼipjjäna. Ukat mayampiw cuervonakax p"iqin ch"axwañanakan olas ukanakamp ch"allt"atapxäna. Ukat muspharatanakax orconakan p"iqinakap ch"allt"apxäna. Ukat ukax wali jiwayir efectowa.
  Aka imillanakax super ukhamakiwa, ukat ukax wali sumawa.
  Chiqansa, imill wawanakax mayj mayjawa, ukampis elfonakax taqi kunaymaninakampi, suma ukat kusiskañ lunthatasirïpxarakiwa. Ukat jaqi imill wawanakakiw jupanakat sipan jukʼamp sumäpxaspa, janiw taqinix jukʼamp sumäpkaspati. Aka chiqan nuwasirinakax cuerponsa almapansa wali muspharkañawa ukat wali sumarakiwa.
  Uka pachparakiw chuchupan rubí chuchup apnaqasa jan kuna complejos ukanakamp nina naktayapxi.
  Wayna elfonakax uka pachparakiw ch"axwapxaraki. Jupanakajj wali chʼamani ukat jankʼak nuwasirinakäpjjewa.
  Ukat uka pachparakiw wali suma ukat amuyt"ayat q"uchuñx janiw armasipkiti;
  Mä barrancaruw chʼamañchtʼapjjestaspa ukhamäkchejja,
  Mä jan wali samkaw purini.
  Nayax mä saga q'ucht'iristwa amigojarux - .
  ¡Ukanwa infiernonkir saxrax jaktawayxi!
  
  Mä alarma amenazante ukax sirena ukham ist"asi,
  akanx nina nakhantkaspas ukhama...
  Janiw taqinix jakapkaspati, iyawsapxita, jan Diosampi,
  Ukampis ¡chiqpachapuniw uka chʼaxwäwix chʼamañchtʼäta!
  
  Uka waynax yurïwitpach nuwasirirakiwa,
  Kunattix acero ukat lava ukanakaw ukan chʼalltʼasi.
  Ukampis perdón mayisiñakiw munta,
  ¡Janiw nayan puñchujax uñisiri palancatakix!
  
  Ukhampachasa, jukʼampi valoranïñakiw wakisispa, .
  Awisax nuwasiñaw wakisi.
  Ukampis janiw concienciamjam basurar jaquntañamäkiti,
  ¡Janiw aka infierno anatt"awimp apt"asiñamäkiti!
  
  Khitis yatpacha aka pachan jakañax
  Taqi kunatix akapachan utjki ukax chiqawa: mä ch"amaka, mä espejo.
  Jucha luririnakaruw juchañchañäni
  ¡Kunapachas mä ratuk chʼamañchtʼasiñäni!
  
  Ukat nuwasïwin kuns aptʼasïta ukhajja,
  Ukat janiw uka q"añunakar atipt"kasmati...
  Kunjamakitix jist"arañäni, iyawsapxita,
  Ukat ¡chhaqhat ceronak chʼiyjañäni!
  
  Chiqpachansa taqiniw nuwasïwinx jikxatapxaspa,
  ¡Kunapachatix ch"amampi ukat amuyumpi phuqt"ata!
  Ukat mä cobre qullqis jan walinak jalluntani,
  ¡Markax jaylliwinakanx jan axsart"ir jaqiruw jach"añchani!
  Chiqpachansa akax mä jach"a ode ukhamänwa, yuqall wawanakax imill wawanakar jach"añchapxäna.
  Ukat aka chiqan nuwasirinakax, sañäni, jach"a clasen jach"a clasenakapawa.
  Yämas kunapachatix mä tank piramidal ukax jank"ak jalt"ki ukhaxa. Ukat uñisirinakaparux proyectiles ukanakampiw jiwayir chʼamampi bombardearaki. Ukat jupax pachpaw niyas jan ch"axwañanakax jan walt"ayata.
  Aka chiqan ch"axwawinakax wali ch"amampiw lurasi ukatx tanque terminador ukan pistolanakapatw ch"axwapxi.
  Chiqansa, imill wawanakax ukhamawa, janiw yaqha chatarra jan utjkchi ukhaxa, janiw jupanak contra katuqañax utjkiti. Kusisiña, sañäni, lunthatasiña, ukanx walja brillantez ukat kusisiñaw utji.
  Tanque nuwasirinakax ametralladoras ukat cañones ukanakamp apnaqasaw phichhantapxi. Ukat orco uñisirinakaparux plomo jallumpiw umamp phuqhantayapxäta.
  Ukat jupanakax balas especiales ukanakamp mä núcleo de uranio ukamp ch"allt"apxaraktam ukhaxa. Ukatxa qʼal jiwayañjamawa ukat thayarakiwa.
  Ukham qʼochupki uka imill wawanakajj wali suma uñnaqtʼanïpjjewa. Ukat jach"a amuyunipxiwa, jach"a amuyunipxiwa.
  Mä wila jawira nina, .
  Mä avalancha ukaw uraqisarux umamp phuqhantäna...
  Chʼaxwäwix janiw kuna pachas yatiskiti, .
  ¡Jukʼamp muxsa vinot sipansa jukʼamp machañawa!
  
  Atipjäwin sawutapax janiw kʼallkʼuñapäkiti,
  Ukat chhuxriñchjasiñampi wilampi kʼallkʼuñas utjarakiwa.
  Kunapachatixa jiwasana achachilanakaxa ch"axwapxiritayna - .
  ¡Ruiseñox jupanakatx chillqt"asi!
  
  Jan jiwañajj wali jachʼa premiowa, .
  Ukhamat jan ch"ama chuymanïñ yatiñataki.
  Ukhamat infiernon yatiyirinakajj jan jutapjjañapataki,
  Ukhamatwa uka khuyapayasiñax jallu purini.
  
  Sumankañampi ukat pino sat quqan thujsapampix walpun munastanxa,
  Ukampis wakischi ukhajja, mä nuwasïwiw suytʼaski.
  Quri chuymasa, .
  ¡Nakhantpan, hielo ch"amakt"ayasa!
  
  Jisa, fresco wayn tawaqunakax pasapxi, .
  Taqi kunas banal ukar tukuwayxi.
  Kawkïris Inti jalsuxa, .
  ¡Jaqi jaqïñax janiw kʼarikïkiti!
  
  Jaqinakar Tatitun qhanapar munasipxam,
  Jupax wali suma chuymaniwa, confiyasipxam...
  Uka thakixa manqha pachana jakawi taypina,
  Ukat akapachax akham apnaqatawa: Herodes-Ham!
  
  Jiwasax q"uma amtanakanïtanwa,
  Ukampis ¡jupanakar puriñ thakix wila taypin wali khuyapt"ayasiñawa!
  Chiqansa, jupax mancuernas ukham automático maquinawa,
  ¡Dashing Darkness ukax wila masinakampi phuqhantatänwa!
  
  Jesusampi Mariampix jiwasan garantiasäpxiwa,
  ¡Jupanakaw jutapxani ukat kusisiñ apanipxätam!
  Ukatxa thayaxa chhaqtxaniwa - jak"u, .
  ¡Ukat colerasiñampi jan wali lurañas tukusxiwa!
  Ukham q"uchuñ tukuyasax ch"axwañar sarañax juk"amp kusiskañawa. Ukat nuwasïwix mayjtʼkaspas ukhamänwa, mä balanzax mä ladut yaqha chiqar uñtatänwa.
  Ukat elfonakax Putin osonakaparux wali chiqaparu ukat chiqaparuw phichhantapxi. Jupanakax wali suma clasen nuwasirinakawa.
  Uñt"apxañäni, nuwasir suma uñnaqt"aninaka. Ukat qʼala kayunakap uñisirinakaruw jaquntapxi. Ukat orconakarux chʼiyjapxi, ukat uñisirinakarux walpun jan waltʼayapxi.
  Imill wawanakax wali kusisitaw q"uchupxi:
  - Jach"a markasaru jach"añchaña,
  Ukax chiqawa, jach"a Elfiaruw luqtañama,
  Jumatakis nayatakis wali askipunïniwa
  ¡Ukham Diosar mayipjjayäta!
  Ukhamaw muspharkañ elfonakax thaya ukat muspharkañ q"uchupxäna. Arunakapaw alma taypin wali jachʼa ukat jachʼa jachʼa tukur panqaranakan qhantʼäna.
  quasar saspawa . Ukat ukax jupanakan wali suma amtapawa.
  Yämas kunapachatix imill wawanakax apthapipxäna ukat wasitat q"ala kayunakapamp jaquntapxäna venenoso agujas ukanakax Putin-an osonakapar jiwayatayna.
  Ukat wayna elfonakax q"uchupxarakïnwa, wali suma ukat sonoro, phuqhat ist"asir arunakapampi.
  Warawaranakax aruman ch'amakan ch'amakt'apxi,
  ¡Ukat qullqi phajjsin kʼajkirïtapa!
  Suma uñnaqt"an tawaqux wali munat nayranakap ch"uqt"i, .
  ¡Wiñayatakiw jupamp casarasiñatak casarasiñatak casarasiñatak parltʼasipxta!
  
  Uka carmesí inti jalantajj wali chʼamaktʼänwa,
  ¡Ukampis mä qhana alwaw sartani!
  Ukat thayax kusisiña, ch'axwaña,
  ¡Uka barcon velapajj punkitänwa!
  
  Almajax mä jach'a qalawa,
  ¡Ch"axwirin yant"äwinakapaw suyt"aski!
  Ukat uka banderajj pʼeqe patjjar tʼijtpan,
  ¡Tukuykamaw sarañäni!
  
  ch'uqimp ch'allt'atäkaniti , .
  ¡Mä águila sat jamachʼix jankʼakiw tʼijtʼi!
  Wilax tʼijtkchisa, wali chʼamampi tʼijtʼasaw .
  ¡Nayaw mä flechar uñtat tʼijtjjä!
  
  Sauce sat animalanakajj nayaruw altʼasipjjetäna,
  ¡Taqe Chʼamani Diosajj uñkatasïnwa!
  Janis jan kuns kamachtʼirïksta ukhasa, .
  ¡Nayaw ch'am yapxatapxäma nuwasïwinxa!
  
  Taqi kunat sipansa, jumanakax taqi chuymaw Awki Markar luqtapxtaxa,
  ¡Ukampis jañchix jan ch'amanïxiwa, ajayux usutäxiwa!
  Janiw arrepentiskätati, nayax jakañ yatta
  ¡Janiw mä oveja wajjrar tukuñajäkiti!
  
  Nayra urunakan juchanakapwa jariqä,
  ¡Kunatï nayrajj paskäna ukajj tukuspan!
  Uñjapxtawa, peranakax jardinan puqurapxi,
  ¡Uka bosquejojj avionat uñachtʼayañapawa!
  
  Taqi ch'amamampi Awki markar luqtapxam,
  ¡Akapachan sumankañ utjatap armasim!
  Ukhamat arboledanakar jan ninamp nakhantayañataki,
  ¡Taqinis jumamp sum jakasipxpan!
  
  Ukarux nayax akham sasakiw jaysta:
  ¡Tatay, nayajj aka oraq allsuñä!
  Ukhamat wawanakax kusisita larusipxañapataki,
  ¡Ukham jan jumanakan jumanakan sumankthapipxañamataki!
  
  Chiqansa, kunatï askïki ukax jiwasat dependiwa,
  Taqinipuniw amtapxi - ajlliwix jupanakankiwa!
  Ukat jumanakat Taqe Chʼamani hilonaka,
  ¡Jumax universo ukarux puñchuman katxarutawa!
  
  Nanakasti jumanakarus katxarupxäma,
  Chiqansa, ¡janiw juk"amp qullan marka jikxatkasmati!
  Disparañkamajja, amparanakajajj wali chʼama tukuwayjjänwa,
  ¡Ukat janiw pä tunk maranïpkti!
  
  Atipjañax mä jan jikxatañjam achuwa;
  ¡Khitinakatix jan ch"amanïpki, axsaririnaka jan ukax jan amuyt"asirïpki ukanakataki!
  Ukampis pallapallanakax taqi piqutanakaruw apnaqapxaspa,
  ¡Amuyañäni, ¡ombligosan sinti pesajenïtanwa!
  Ukhamaw wayna elfonakax wali suma q"uchupxäna, ukat kunjams arunakapax phuqhat ist"asi uk uñacht"ayapxäna.
  . 20 JAQTHAPI.
  Imill reina ukat nayrir preso político ukax uka pacharuw sartasi. Ukat jupar uñisiri, bigote jabalí sat animalajj jaqenakan tʼunjatäskakiniwa. Ukat Europa markanx janiw juk"amp tiranía ukax utjxaniti. ¡Libre jakasiñatakejj jachʼañchatäñapawa! Ukañkamax, jan atipt"kay ejercito de elfos ukat elfos ukanakaruw kamachi.
  Imill wawanakax wali k"ajkir ukhamarak suma uñnaqt"anipxiwa. Ukat q"ala, cincelat kayunakap jaquntasaw jiwayir regalonak t"unjañatak apayapxi, ukax ch"uxña, Putin osonakaruw apayapxi.
  Ukat wali chʼamampiw ukat nuwasir chuymampiw uk lurapxi. Ukat taqi kuns tʼunjañ yatipxi ukat chʼiyjañ yatipxi. Ukat akax jupanakan literal individual ukhamarak pachpa pachan programa colectivo ukawa. Chiqpachansa akax super imillanakawa .
  Ukat mä muxsa qʼapkir qʼapkir qullax lakanakapan imantatjamakiwa, ukat Venus sat chachan purakapax miel ukamp chʼalltʼatawa, ukat jupanakanx mä sallqa manqʼañaw utjaraki.
  Aka imill wawanakax jan iyawsañjam kusisiñ apanipxi. Ukat jupanakax chukinak nina nakhantat wali junt"üpxiwa, ukat ukax juk"amp sallqa ukat q"uma ninakïkaspas ukhamawa. Ukanakax qhana ukat hiperquasar ch"axwirinakawa.
  Jichhaxa, q"uchupxchixa, ukhamaxa arunakaxa sirenanakatxa juk"ampi muxsawa. Ukat imill wawanakan kayunakapax ukham suma ukat bronceado ñik"utaniwa - ukhamakiw creepy ukat suma.
  Ukat kunapachatix jupanakax puñalanak jaquntapxaraki, orcos ukanakan kunkaparux jiwayir ajlliwimpiw ch"allt"apxi.
  Ukatx sañaw wakisi, aka chiqankir waynanakax wali sumarakiw, uka pachparakiw wali suma q"uchupxi;
  Caprichosa imilla-musa, .
  Awisax amparamp luqxati, yaqhip pachax bummer...
  Preposiciones galope ukat janiw conjunción ukax utjkiti, .
  ¡Mä avalancha de rimas ukaw t"unjatäni!
  
  Ukampis khitirutix taqi chuyma munaskta -
  Uk jaysañatakix kunatakis uka arunakax utji sasaw qhanañchi.
  Cristal munasiñax punku jist"araspawa,
  ¡Jist'arañani kunatix águila thakipa!
  
  Taqi kunat sipansa, iyawsapxita, pluma espadax juk"amp valoraniwa,
  Ukanx firmeza ukaw utji - ¡pelusax mä torbellino ukar jank"akiw jaltxani!
  Jach'a jach'a tukuri jach'a jach'a tukurinakaxa,
  Jupanakatxa mä chʼuxña jiskʼa tʼaqaw utjani...
  
  Jiwasax ejercitotakix jach'a kankañ lurapxtanxa,
  Kawkhantix wilax saraski, ukat kawkhans ch"uñu.
  Jupanakax Estadop jach"aptayapxäna,
  Pirámide ukanakat qalltasa, hielompi phuqantat umakama.
  
  Ukampis uka pachparakiw almax mä uwijaxa,
  Uka muxsa lirax ukan ist"asi...
  Taqi kunat sipansa, imill wawan arupax - .
  ¡Ukat pasión ukax granito ukarux ch"amakt"ayaspawa!
  
  Kawkhantix aruxa, rosas sat panqaranakaw nina nakhantäna,
  Kawkhans manzana quqanakax panqarapxi...
  Escarchanakajj janiw llakisiykistaspati, .
  ¡Ukat axsarañax ina chʼusar tukuñawa!
  
  Samkamarux mä lurawiruw tukuyapxä,
  Jiwasax uka manqha ch"amakaruw atipt"añäni...
  Taqi akapachax musphataw congelatäni
  ¡Kunapachatix llaki arumax chhaqtxani ukhaxa!
  
  Ukapachaw t'aqhisiñanakax tukusxani,
  Janiw kuna jan chʼamanïpkaniti, janirakiw awk taykanakas utjkaniti...
  Ukat t'aqanuqtañax janiw jiwasatak jutkaniti,
  ¡Uka t"ijt"ir jaqix umbral ukar makhatpan!
  
  Awki Markax Diosan apnaqäwiparuw tukuni,
  Sapa mayniw mä Lurirjam uñjañäni.
  Laq'unakakiw sallqjañarux jaquqani,
  Khitinakatix chiqa chuymanïpki ukat suma chuymanïpki ukanakax - ¡suma lurapxta!
  Akax akan jan wali tawaqunakawa. Ukat mä uñtasit sonrisa ukat kisunakapax lliphipikir chʼiyar chʼiyar perlanakar uñtasitawa.
  Ch"axwirinakax chiqaw ukankapxi ukat Putin osonakan ejercitopampiw axsarañjam ch"axwapxi.
  Ukat jupanakax q"ala kayunakapamp ukhamarak kayunakan ch"axwañ ch"amampiw uñisirinakarux jiwañan guisantes jaquntapxi.Akanakax
  akan imill wawanakaw sañani - mä agresivo alcance ukani. Ukat tʼunjañataki ukat jiwañatakis regalonak jaquntapjje. Aka kasta t"unjawixa utjaskakiwa.
  Ukampis stormtroopers ukan imillanakax orco ukan posicionanakaparux crushing golpes ukamp puriyapxi.
  Akax mä jan sinti qhuru ch"axwawiw utji. Ukax wali q"añu ukat agresivu ukhamawa.
  Aka imill wawanakax sañäni, jupanakax sapa mayniw sarapxi, ukhamax chiqpachans janiw kunas jupanakar jark"aqañatakix lurañjamäkiti.
  Ukat mayamp imill wawanakax gatillo ukx fresa chuchunakapamp ch"allt"apxani ukat mä t"unjir corriente de muerte continuo ukax Putin osonakatakiw ch"amanchasini.
  Akax chiqpachans wali sumawa, nuwasirinakax uñisirinakaruw ch"amanchasipki.
  Ukat ukhamatwa wali chiqapa ukat tʼunjir misilanakamp yanaptʼayasisa uñisirinakarux martillomp jawqʼjapxi.
  Ukampis yuqall wawanakax wali suma q"uchupxaraki. Ukat taqi kuns wali suma lurt"apxi, qullqi arunakampi;
  Juma pachpa tuqinuqtʼasiñ munañanxa, .
  Character ukax Dios Luriripan luratawa,
  Jupax mä heroe uñstayi, mä espadampi, .
  ¡Taqi generacionanakataki mä modelo!
  
  Ukampis juma pachpaw nuwasiñ yatta,
  ¡Uka walja jaqinakar atipt"añatakiw yatxatatäna!
  Mä águila ukat leonanakan almapax janiw liebre ukhamäkiti,
  ¡Ukham chʼamampi ukat qullan ejercitompi!
  
  Uñisirix mä arknaqat anunakjamäpan,
  ¡Ukat chʼaman escudosajj diamantenak khuchhuraspawa!
  Alwa pacha wiñayataki munata, .
  ¡Chʼaxwirix llakita ukat jiwañat kuttʼayani!
  
  Janiw llamp"u chuyman pacifistanakarux atinisiñamäkiti
  Kuntï Jesusajj aguantañatak yatichkistu...
  Ukhamat centeno sat quqax qhana alaxpachan panqarañapataki,
  ¡Oso ukham chʼamanïñamawa!
  
  Chʼaxwäwinakanxa wali munasiñampiw phuqtʼatätanxa,
  Ukat thaya wilampi, wayna...
  Jiwasax infiernoruw ch'iyjasktanxa,
  !
  
  Ukat taqiniw yatipxi Luriri;
  ¡Kunjamsa musculonakamar chʼamañchtʼasma uk yatichapjjsma!
  Janiw jan wali arunakampi tiempom ina chʼusar aptʼasiñamäkiti,
  Jan ukhamäkanixa, ¡castigompiw jumanakar jutä!
  
  Impotencia ukax nayrïr viciowa, .
  Ukax colerasiña, jan wali...
  Payllawix invasoranakax frills - .
  ¡Ch"ama, jach"añchasiña ukat jach"a jach"a tukuñat armasipxam!
  
  Ukampis taqe jan waltʼäwinakan uñjaskasasa, juma
  Jilata, ¡janiw llakisiñarux aynacht"amti!
  Taqi samkanakamax phuqhasiñapataki - .
  ¡Munat masijampix mä suma waltz ukan thuqt"apxañäni!
  
  ¿Kunsa Tatitojj yaqha churaspa?
  Jisa, jiwatat jakañajj mä niebla ukar uñtasitawa...
  Jañchix aka jakañan t'aqhisi,
  Janiw taqi kunas novela ukanjam sumankiti...
  
  Uraqim uñt"añamawa, jan axsart"ir duende - .
  Uka patxaruw kusisiñam uñstayañama...
  Kuyuña ukat nayrar sartañ t"ijtäwi - .
  ¡Jupanakax alaxpachar chʼam churapxani!
  Imill wawanakax yuqall wawanakarux askit uñjapxi ukat zafiro ukat esmeralda nayranakapamp uñch"ukipxi. Ukanakax uraqpachanx wali jach"a ukat wali thaya ch"axwirinakawa. Ukat wakischi ukhax laxranakapampix mä taqpach tsunami de cascadas de orgasmos wayn tawaqunakatakix lurapxaspawa.
  Ukat imill wawanakax wali ch"amampiw ch"axwapxi. Qʼala kayunakapampix botonanakaruw chʼalltʼapxi, ukat nina naktayañ yänakampi ukat tʼunjir chʼamampiw jawqʼjapxi.
  Ukat ukjatx duende imillanakax apsusipxataynawa ukat escarlata chuchupampiw botones ukar ch"allt"apxäna, ukax t"unjir armax irnaqañapatakiw luratayna ukat mä barraje de nina ukat metal ukanakaw Putin osonakan estanterías ukar jaquntatayna. Chiqpachansa, walja sistemas de cohetes de lanzamiento ukanakan mä jan wali samkapunïnwa.
  Chiqpachansa imill wawanakax wali chʼamampiw irnaqapxäna ukat wali sumwa irnaqapxäna. Ukat jupanakax uñisirinakaparux mä ist"añjama ukat t"unjañjam atipt"äwip phuqhapxäna, taqi kuns phichhantapxäna.
  Uka pachparakiw imill wawanakax akham q"uchupxäna:
  - ¡ Uywa ! ¡ Ukhamajj walikïskiwa ! América - Europa, 1999 marana.
  Asia-Eurasia, 1999 marana.
  ¡Uka phenqʼachasiñapuniwa!
  Ukatw nuwasirinakax ametralladoranak jaquntañ qalltapxäna, Putinan osonakapar chhaqtayasa. Ukat wali chʼamampi, chiqaparu ukat chiqaparuw kuns lurapxäna. Ukat nuwasiñatak chʼamachasipkäna ukajj jan saytʼañjamäkchïnjja.
  Ch"axwirinakax akham q"uchupxäna:
  Zelensky sat chachan jilïr jaqejja,
  Ukat Elfiax taykax...
  Chiqpachansa nuwasipxañäni
  ¡Orcos ukanakar jiwayapxam!
  Uka duende imillanakax jank"akiw atacañatak sarapxäna. Ukat wali colerat jiwayañ regalonak qʼala kayunakapampiw jaqontapjjäna. Ukat Putinan osonakap ch"iyjapxäna, jach"a ukat ch"axwañ clase uñacht"ayasa.
  Ukat uka pachparakiw imill wawanakampi, wila chuchunakampi apnaqatäna.
  Ukat llijullijunakax jupanakat mistuwayxäna.
  Uka pachparakiw imill wawanakax ecografía ukat qʼala talonanakapampi sillpʼipxäna.
  Wayrax khathatitaynawa ukat muspharata ukat droganakampi qulljata cuervos ukanakax jaquntatäpxänwa, Putinan osonakapan ch"uxña ukat calvo p"iqinakap chupanakapamp p"akjapxäna.
  Ukat nuwasir imillanakax taqi ukanakx wali suma ukat thaya lurapxäna, janiw mä cuento ukanx sañjamäkiti, janirakiw mä plumampis qhanañchañjamäkiti. Ukat uka pachparakiw q"uchupxäna;
  Munat markajax qhanawa;
  Mä lliphipikir jachaqt"asiwiw nayranakapat jalnaqäna.
  Ukat Bor jupax niyaw escarlata isimp isthapt"ata,
  Ukat alaxpachat mä warawarax mä faro ukham uñt"atawa!
  
  ¿Kunas Pachamaman sapa pachax utji?
  Akapachanx kawkir chiqanakas juk"amp jan waliw...
  Ukat ukatsti uka cuco ch"axwawix jiwxänwa - .
  ¡Sananakax charconak taypin ch"allt"asipxi!
  
  Ukat uka arumax thuqt'ir arupa,
  Jan ukax jan amuyt"asis trills de negros...
  Uywanakax jilïr wila masinakaniwa, .
  Kawkhantï manqʼapkäna uka barconakaw utji.
  
  Jiwasax mä ch"aman flota ukhamaw mayacht"asis sayt"asipxta,
  Lamar qutanakar wiñayatak apnaqañataki...
  Awki markan ch"aman ch"amanchawipa, .
  Taqe Apnaqäwin jilat kullakanakapan jachʼañchatäñapataki.
  
  Pachamamampi chika, .
  Kuna rama guirnalda...
  Jan uñt'atäxaniwa, iyawsaña axsaraña - .
  ¡Kunapachatix jan axsartʼirïñax nayrïr chʼamañchtʼki ukhaxa!
  
  Ukat suma uñnaqtʼanïtapajj janiw armatäkaspati,
  Kunatix ukanx mä reflexión ukhamawa...
  Taqi kunat sipansa, jakañ ch"uxña hilo, .
  Janiw yatkiti, tukuyarux iyawsam.
  Chiqpachansa uka imillanakax jan aka uraqinkir suma uñnaqtʼanïpxatap uñachtʼayapxi. Ukat elfonakax mä milagro ukhamakiw ukat jach"a jach"a tukupxi taqi jan uñt"at k"ajkir k"ajkirïtapampi.
  Ukat imill wawanakan lakapax jach"a ukat anatt"asirjamawa. Ukat jan ina chʼusat jan waltʼäwinakampiw taqe kun lurañ yati.
  Ukat jupanakax apnaqapxi, jisk"a jisk"a navajas ukanakaw uñisiriparux q"ala kayunakapamp jaquntapxi. Ukat jupanakax t"ijtapxi ukat khuchhuqapxi, Putin ejercitopat pallapallanaka. Chʼaxwirinakax taqi jan jarkʼat chʼamapampiw sarnaqapxi.
  Ukat uka pachparakiw q"uchupxi:
  - Jiwasaxa thaya imillanakawa, .
  Jiwasax q"ala kayuni imillanakätanwa...
  Orcos ukanakax wali axsarkañawa ukampis
  !
  Chiqpachansa, suma uñnaqtʼaninakax qʼuchtʼañ qalltapxani ukhaxa, saxrasa janiw jupanakamp atiptʼasiñ puedkaniti. Ukhamaw imill wawanakax kisunakap uñacht"ayapxi, ukax perlas ukham lliphipi, ukat Putin osonakaparux suma amtampiw ch"allt"apxi ukat chhaqtayapxi.
  Elfonakax pachpa lurañatakiw ch"axwapxi. Khitinakatix wali yuqall wawanakakïpki, ukhamarakiw q"ala kayunakapamp jisk"a jisk"a venenoso agujanak jaquntapxi, ukax Putinan osonakaparux nayranakaparuw ch"allt"i.
  Ukat uka pachparakiw duende yuqall wawanakax q"uchupxi;
  Uka puñchuxa ch"amaniwa - .
  ¡Ukajj jakäwiman nayrïr jaqëñaw sañ muni!
  Ukat ukat uka compañerox janiw pisin jakasir jaqïkiti, .
  ¡Jupax quri chuymaniwa ukat acerot lurat nervionakaniwa!
  
  Ukampis juk"amp askixa, iyawsaña - akax ch"aman amuyuniwa,
  Kunatix jaqix uywanakat sipan juk"amp thayawa.
  Jakäwimanxa mä chʼamaka qinayästa ukhaxa,
  ¡Ukatxa, ¡kusisit larusiñax munasiñaruw puriyätamxa!
  
  Automático aditivo yatiña - ch"amampi puñchu, .
  Kunatix yatiñanakamp phuqt'atawa - ¡Yatiñ-Kunjamsa!
  Ukampis ch'am churañ yant'apxam - mä loqhe jaqin amparapar,
  ¡Ukhamajj mä premiojam llakinak katoqäta!
  
  Mä pachax mä thujrumpiw uywa katur sarapxirïna,
  Mä arco, mä quiver de flechas contra thixita ñik"uta...
  Ukampis kawkhantï qullqinakax saraskäna uka chiqanakaruw chervonets lurapxirïna,
  ¡Ukat galaxia ukar jaltañax wali ch"amawa!
  
  Yatichäwix wali askïkchisa - .
  Ukampis jan axsart"añax wali askirakiwa...
  Ukat bayoneta ukar uñtasitaw mä cincel ukar tukuni,
  Ukat Pacha Pachamarux wali chiqa chuymampiw luqtapxta.
  
  Ukampis jan wali nuwasiñax mä jach"a cruzawa,
  Jiwasan ch"axwañ utanakasax wila masinakampi phuqhantatänwa...
  ¿Kunatsa Taqe Chʼamani Diosajj tʼaqesiñat jaktjjäna?
  ¡Ukham pallapallanakan pallapallanakan tantachasiwipax ch"amanchatäñapataki!
  
  Uka tawaqun jachaqt"asitapax ch"allt"asiskiwa - munat masipax jaquqaniwa,
  Taykax mä jach"a jach"a tukusaw mayisi, pulmones patat arnaqasisa...
  Ventananak anqanx wali thayawa ukat chimeneax jist"antatawa,
  ¡Akanx mä suma uñnaqt"an waynaw uraqi manqhan imt"ata!
  
  Oh, qhuru destino - kuna jan wali destino, .
  Virgen María - kawkhans suma sarnaqawimax utji?
  Uka jaqejj jankʼakiw casarasiñatak casarasiñ munäna,
  ¡Ukat jichhax thayax pinonak manqhan laq"a phust"aski!
  
  Jakawixa kusisita jutaniwa - wali sumawa, .
  Manzana pie ukax amapola jatha miel ukar tukuni...
  Uka monstruo uñisirixa, laq"aru ukat polvoruw tuku, .
  ¡Chiqpach suertex umbral ukar makhatpan!
  
  Taqi kunas aka Uraqin luratawa ukat Marte ukar jaquntañax,
  ¡Warawaranakamp phuqhantat mä guirnalda mä puñchur apthapiñäni!
  Ukat aruntt"apxsmawa, ukhamakiw clase superior, .
  Ukat jupax ninar jaquntataw uñjasiwayi - ¡mä axsarkañ ghoul!
  
  Ametralladora ukax nayratpach uñt'atawa - balas ukanakax mä jawir umaruw warantaski,
  Ukat uñisirix qarjataw uñjasïna, ¡kuntï munkäna ukax ceropunïnwa!
  Jumatï atiptʼäta ukhajja, qamir jaqëjjätawa, .
  ¡Khititix nina naktayañ qalltki ukax pisin jakañaruw tukuni!
  Akax Terminator imillanakax akan q"ucht"apki uka wali suma q"uchunakawa. Ukat jupanakax wali jach"a ukat muspharkañ lurawinakap uñacht"ayapxi. Janiw mä técnica orco ukas ukham imill wawanakarux irnaqkiti.
  Ukat kayunakapax wali sumawa, cinceladas ukat wali chiqapawa, ukat uka pachparakiw amparanakapas mayachtʼasis uchataraki.
  Akax chiqpachans imill wawanakawa - kunatix munaski ukhama, ¡super ukhama!
  Ukham nuwasirinakax aka Uraqpachan kunas pasani uk amtañ yatipxi. Chiqpach nuwasïwinxa janiw khitis aka tawaqump chikachasiñapäkiti.
  Ukat mayampiw qʼala kayunakajj jiwayir regalonak jaqontäna, ukhamatwa tʼunjatäñasa ukat taqpach jiwañasa. Ukat Putin chachan osonakan ejercitopan regimientonakap t"unjapxi.
  ¿Putin osopax kuns luraspa, mä veneno aguja nayraqatapar purispa ukhaxa? Taqi kunatix lurañjamäki ukax jachañawa. ¡Ukat wali pretencioso ukat grotesco ukham uñtasi!
  Ukat imill wawanakax q"ala kayunakap ch"axwañanx apnaqapxaraki, boomerangs ukanakamp jaquntapxi. Jupanakax thaya taypinw t"ijtapxi ukat muyuntapxi, ukat oso ñik"utan p"iqiparuw mantapxi. Ukat jiwataw liwxatasipxi.
  Ukat ukat imill wawanakax escarlata chuchupampiw botonanak ch"allt"apxi ukat kuna sinti jiwayir ukhamarak t"unjir yänak jist"arapxi. Ukat walja orconakaw jiwapxi.
  Ukhamarakiw suma uñnaqt"an wayna elfonakax wali suma ukat jan axsaras q"uchupxaraki;
  Akapachanxa janiwa juk'ampi suma munasiñaxa utjkaspati,
  Ukampis jan walt"awinaka ukat llakinakas utjarakiwa...
  Taqi kunat sipansa, mä par consigna ukanx janiw kuna askis utjkiti - timón, .
  ¡Kunapachatï tantachasipkta ukhajja, avión apnaqerinakäpjjtwa!
  
  Munasiñax muxsa miel ukan utjki uka phukhuwa,
  Ukampis alquitrán de indiferencia ukax pasäna...
  Ukat nayax iyawstwa, jach"a chuyman kusisiñax jutaniwa,
  ¡Panqarankiwa, mayo phaxsin sirena sat quqanakjama!
  
  Mä jach"a lurawiwa cadena de esclavitud ukat jaqunukuñataki, .
  Nayan ch"uñut lurat janchijax chiqañcht"atäpan...
  katuntat jakañat sipansa, jiwañaw jukʼamp askixa,
  ¡Wakisiñajj qʼañu lurañat aynachtʼistani ukhasa!
  
  Jiwasarux jakäwisanx walja askinak jikxatañatakiw churapxistu,
  Ukampis juk"amp jikxatañax wali ch"amawa...
  Kunawsatix amuyunakamax mä llika - mä yugo, .
  ¡Kunapachatix jumax sinti amuyt"asirïkta ukhaxa!
  
  Ukat khitinakatix jan axsarapki ukanakatakix mä torta esponja ukaw suyt"aski,
  Ukat chukulanaka, muxsa misk"inaka, .
  Ukampis walja kutiw qalax mayj mayja churi, .
  ¡Khitis yatpacha, inas paloman urunakapax tukusxchi!
  
  Jiwasax janiw aka pachat mistxañ munktanti,
  ¡Jan wali universorus chhaqhayapxam!
  Jakañan mä phisqa churapxita,
  ¡Ukat castigox yatiqañ tuqitwa utjani!
  Aka q"uchunakax akankiwa ukatx yuqall wawanakax janiw imill wawanakat sipanx khuyapayasiñanx jisk"achapkiti. Ukat ukhamarakiw elfos jupanakax wawatpach honda apnaqapxi. Ukat akax wali jiwayir armarakiwa. Ukat wali jan waliruw puriyi.
  Ukham jaqinakarux Putinan osonakapax jan ch"amanïpxiwa.
  Ch"axwawix wali ch"amampiw sarantaski.
  Imill wawanakax boomerangs ukanakaw suxta puntani warawaranaka ukhamarak esvásticas ukham jaquntapxi, ukat Putin osonakan p"iqinakap jupanakamp khuchhuqapxi. Sinti chʼamampi sarnaqkasaxa.
  Imill wawanakax q"ala kayunakapampix ukham muspharkañ milagronak uñacht"ayapxi ukat lurapxi. Ukat uñisirinakaparux tʼunjañsa chʼakhanak pʼakjañsa jawqʼjapxi.
  Ch"axwirinakax jan axsarasaw q"uchupxi.
  - Espacio suyt"askistu ukatxa mä samka, .
  Taqinitak akapach juk'amp suma uñt'ayañäni...
  Suma uñnaqtʼanïñaw apnaqani
  ¡Jiwasan jach"a Elfia ukan!
  Ukat wasitat imill wawanakax escarlata chuchupampiw botones ukar ch"allt"apxi ukat chiqpachans uñisirinakarux ch"allxtayi, chiqpachans patak patak Putin osonakaruw mä kutikiw phichhantapxi.
  Uka pachparakiw imill wawanakax wali ch"amampiw q"uchupxi, wali ch"amampiw q"uchupxi;
  Akapachanxa walja kʼarinakaw utji, ukat qhuru kankañaw apnaqaski,
  Justicia ukax mä jamach'imp sasiwa, ukax mä llikaruw katjata...
  Ukampis Tatitun ch'amapampi jach'a kankañapampiw utji -
  ¡Ukax akham sañ muni, ¡jiwasax tʼunjatäktan ukanakax janiw jaya tiempo aguantañax wakiskaniti!
  
  Elfonakax juchararïpxiwa ukat destinompiw anatapxi,
  Taqi ch'aman Diosax khuyapt'ayasita, jach'añchäwimax mä jach'a jach'a tukuñawa!
  Mä p"akjata alma wilampiw jumar kutt"asta,
  ¡Qhispiyasiñajataki ukat mä mayisiñatak tiempo churapxita!
  
  Lakamar laqʼaruw warantasi, thayat nina nakhaskir sonrisa, .
  Kuna jan wali juchas aka Uraqisarux...
  Supaya, jan walinak luriri, jan sinttʼasisaw tʼaqhisiyata
  Ukampis chiqpachansa, ¡khitis liwxatasin sapaki jaqinak taypinxa!
  
  Jiwasax janiw Diosar, khuyapayasiña, .
  ¡Jan wali amuyunakax chuyman jakasi ukat ch"usaw apnaqapxi!
  Taqi kunatï utjkistu ukanakxa awki wawanakar churañasawa,
  ¡Q'uma kankañamax alaxpacha manqhan uñacht'ayatäpan!
  
  Ukampis ajayumax mä tinta ch'aphir uñtatächixa,
  ¿Amuyunakaman rigidez ukat munañanakax jakaski ukhaxa?
  Ukham Diosatakix Qullan Diosax Chuymap jist'arawayi,
  Ukat jupax sänwa: arrepentisim - jan wali luratanakax janiw jakt"kiti!
  
  Luririx qullan kamachipwa luratanakarux churäna,
  ¡Jilatanakamar munasipxam ukat jan aljantañ atinapxamti!
  Nayajj juchampiw nuwasta, ukhamat ninajj jan jiwarañapataki,
  Mä familiar tukupxam: awki, tayka jach"añchapxam!
  
  Awkimax qʼañüchi ukhaxa, janiw pampachañax utjkaspati,
  Jumatix kunjams juk"amp apthapiñax uk amuyt"asksta ukhax...
  Ukampis jumatix waxt'asirïstaxa, waynätam yatipxam,
  ¡Ukat askinak lurañatakiw irnaqañama, ikiñar jaqunukuña!
  
  Qullan kamachimax patak patak maranakaw churatäni,
  ¡Concienciarjam sarnaqañataki, kusisiñ apaniñataki!
  Taqi universo jist"arawayi, yatiñax wali jach"awa,
  ¡Janiw yatiñjamäkiti, ¡mä wawar uñtataw jachaskta!
  Imill wawanakax sañani - jupanakax mä super q'uchu q'uchupxäna ! Ukat jupanakax wali jach"a amtäwip uñacht"ayapxäna.
  Ukat nuwasirinakax orcos ukanakar wasitat phichhantapxañapataki, chuchunakampi botonanak ch"allt"asa, ukax juk"amp puqut fresas ukar uñtasitawa. Ukat jupanakax waljaniw knock out ukankapxi.
  Chiqpachans aka imillanakax Putin osonak taypin jiwañamp t"unjañamp yapuchasipki. Qhana ukat t"unjir pasaje ukan nuwasirinaka.
  Ukat uñisirinakaparux mä siwimpis khuchhuqapxi. Ukat qʼala kayunakapampiw uñisirinakaparux chʼaxwapxi. Ukat walja orcos ukanakax t"unjir ch"amampiw jiwapxi.
  Ukat imill wawanakax q"ala, muyu, rosa talonanakapamp t"unjañ ukhamarak t"unjañ guisantes ukanakaw jaquntapxi.
  Ukat mayamp Putinan osonakapax jiwayat ukhamarak ch"iyjata, jaquntatawa. Ukat nuwasirinakax wali iyawsayañjama ukat tʼunjir sarnaqapxi.
  Ukat waynanakax Putin ejercitoparux t"unjir ukhamarak t"unjir ch"amanchawip uñacht"ayapxarakiwa.
  Ukham ist"asax nuwasir panini nuwasirinakax wali kusisitaw q"uchupxi;
  Jiwasax mä pachan jakastanxa t"aqanuqtawimpi, llakisiñampi...
  ¿Kunsa mä soldadojj sapakïki ukhajj lurañapa?
  Diosanakax qhuru chuymampiw jiwasatakix chiqap amtapxäna - .
  ¡Aka waynax templonakap gris ukar tukuyaski!
  
  Alaxpachax munasiñatakix wali qhurupuniwa, .
  T"aqanuqtañ jachaqt"asiwinakax mä cascada ukanw jallu purintäna...
  Khuyapayasiñax jan kuna ch"amäkaspas ukhamaw chhaqtawayxäna, mä samkañjama, .
  ¡Ukat jakañax mä qalar uñtataw jan llampʼu chuymanïxäna!
  
  Wasar pampanxa thaya thaytʼaniwa, ukat hielox juntʼu umampiw phichhantaski,
  ¡Kunjamsa mä oxidado cadenajj chuymajar chʼoqtʼitu!
  Ukat t'aqanuqtañ jallux uta pataruw ch'allt'i - .
  ¡Bolsillonakajj chʼusakiwa, cobrekiw qheparaski!
  
  Ukampis mä ch"axwirin jach"a lurawipar iyawsäwix ch"amañchi,
  Taqi ch'aman Dios - yatipxam mä ch'aman arsuta luratapa!
  Ukat mayo phaxsin juntʼu phaxsinxa, 1999 maran laphinakar uñtataw jiwasatakix utjani.
  ¡Kunapachatix ch"uxñachasktan ukhax panqaramp jikisistanxa!
  
  ¿Uka planetan jukʼamp kusisitäñ munasmati?
  Ukhamat sapa maynix mä ruiseñor uñtat jach"a jach"a tukuñatak q"ucht"añasataki?
  Ukatxa juk"ampi muxsa misk"ixa lindena quqatxa apthapiñaruwa tukuwayxi - .
  ¡Jach"a jaqinakan almapanxa, k"arinak tukjañäni!
  
  Diosar jan sallqjamti, iyawsapxita,
  ¡Jupax kawkïris jiwasat axsarañjama ukat boor ukhamäspa uk chiqapuniw uñji!
  Tatitun kun sañs muni uk churapxam, sacrificio luqtañataki,
  ¡Janiw muspharkañakkiti, nayax jumanakarux kutt"ayapxäma jaqinaka!
  
  Ukampis ñanqha nuwasiñanakax q'ipiruw katjapxitu,
  Janiw khitis kawkhans jiwayasiñanakax tukuski ukx yatkiti.
  Judasax mä ismu aspen sat quqaruw warkt'asi - .
  Ukat khitinakatix iyawsapkän ukanakatakix - ¡mä corona laurel!
  
  Kawkïr jaqis jukʼamp sumäspawa
  Jiwasan ajllitasax amuyt"atawa - Cristotaki ch"amachasiña.
  Ukampis awisax wila chʼaphinakaw utji,
  Mä arsüwix utjiwa - ¡jank"akiw jutä!
  
  Ay akapacha, qawqha nuwasiñas jumanakan utji,
  ¡Janiw suman jakasiñas utjkaspati!
  Warmixa pallapallana ataúd patxata jachäna,
  ¡Kunja jiskʼa jakañan jan chʼamanïki uka hilojja!
  
  Wila wartañax janiw jiwasan jawsäwisakiti - .
  ¡Munasiñ munta, Paterna paraíso churañ munta!
  ¿Kunatsa ukham castigojj taqenitak utji?
  ¡Jichhax akham sañ muni, ¡taqi qamir yänakax pisinkirinakar churañamawa!
  
  Qhispiyasiñ alañax janiw qullqi laykux utjkaspati,
  ¡Kunattejj ¡Diosan qoripatjja janiw mä preciojj utjkiti!
  Ukat domingo urux iglesiar qunqurt'asipxam,
  ¡Aguilanakjam chʼiyar chʼiyar tukuñataki!
  
  Ukat pachax puriniwa - Diosan Reinopax puriniwa,
  ¡Jan wali ukat manqʼañ munir chʼamakajj tukusjjaniwa!
  Ajay tuqinkir jaqinakax t'unjatäniwa, maldecido esclavöña,
  Ukat markax Jach"a Kusisiñaruw tukuni!
  Imill wawanakax chiqpachapuniw ukat chiqaparuw q"uchupxäna, ukat wali sumaw q"uchupxäna. Ukat imill wawanakan qʼala kayunakapajj jiwayir regalonak chhaqtayañwa jaqontäna. Ukat ukhamatwa Putinan osonakapar t"unjañax sarantaskakïna. Imill wawanakax jach"a yatiñanïtapat yaqhachatäpxarakiwa.
  Jupanakax wali sumawa ukat wali thayarakiwa. Ukat chuchupan chuchupax wali qhanawa, sinti puqut fresas ukar uñtasita.
  Imill wawanakax jan ina ch"usat ceremonia ukampix t"unjañ regalonak q"ala amparanakapamp jiwayir ch"amampiw jaquntapxi.
  Jupanakax wali jach"a jach"a tukuri ukat nuwasirïpxiwa, nuwasïwinak lunthatasipxi.
  ¿Imill wawanakan chuchupan rubí chuchupat kamsasmasa? Ukax wali ch"axwañawa ukat wali thayarakiwa. Kunjamsa imill wawanakax wali ch"amampiw nuwasipxi ukat nuwasipxi.
  Ukatwa imill wawanakax mayamp apthapipxäna ukat qʼala kayunakap lakapar chʼuqtʼapxäna. Ukat silbato phustʼañäni. Ukat kunjams mä trill ultrasónico ukax ukat warantañ qalltawayi.
  Ukat musphartʼat cuervonakajj janiw kuns amuyjjapjjänti. Ukat Putinan osonakapan loqhe p"iqinakaparuw chupanakapamp jaquntapxäna.
  . 21 JAQTHAPI.
  Uka duende imilla ukat uka pachparakiw reinax kamachinak churäna. Ukat jupax wali chʼamanirakïnwa. Ukat nayranakapajj zafironakjamaw qhantʼäna. Akax mä super imillawa ukat sutipax Maria Kolesnikova satawa.
  Pʼeqenakap chʼuqtʼasaw pʼeqenakap chʼiyjapjjäna. ¡Ukajj wali sumawa!
  Ukat ukat ch"axwirinakax wali suma k"uchikiw muspharkay arunakapamp q"uchuñ qalltapxäna;
  Nayan jach"anchata Duendejan qhanapa - .
  ¡Mä almampi akapachar jakañ churapkäna uka markanaka!
  Janiw aka Awki Marka juk"amp suma jikxatañjamäkiti,
  Jupax universo uñt"iwa - ¡mä qullan samka!
  
  Sapa ch'uxña ch'uxña ch'akhanakansa, sapa ch'uqi ch'uqi ch'uqi taypinsa,
  Ukat junt"u jallu pachan gotanakapan...
  Ch"uqi ch"uqi diamantenakampi anatt"apxi, .
  Jupanakanx Jesusan ajanupaw utji - ¡Tatitu Jilïr Irpiri!
  
  Uka k"ajkir Svarog ukan luratapa, .
  Sapa siwara panqaranxa wali sumawa.
  Khititejj sumankañ munki ukajja, Diosan yoqapar uñtasitawa,
  ¡Iyawsapxita, jupax taqi chiqanwa wali suma jakasi!
  
  Ukampis Taqe Chʼamani Diosaw aka munañap churistu,
  Ukhamat sapa libre thakhinak ajlliñajataki,
  Ukhamat nativo ch"axwirix markapar munasiñapataki,
  ¡Rod sat chachar luratanakapat jachʼañchañataki!
  
  Ukampisa, jan wali amtaruw puripxäna,
  ¡Ukat jichhax mä jan wali jawiraw aka Uraqir warantaski!
  Elfiax infierno de tanques ukanx walja jaqinakaw takt'ata - .
  ¡Destinox qhuru ukat jan khuyapt"ayasiriwa ch"axwawipanxa!
  
  Ukampis ch'axwirinakax amparat ampar mayacht'asipxañäni -
  Noviembre phaxsin Bandera Soviética ukan uñt"ayata.
  Icono ukanx graciax ajanunakaruw churatäni,
  ¡Jupanakax mä amtampiw Tatitun nayraqatan jiwasanak layku sayt"asipxi!
  
  Putin qhipäxan saxranakax uywasipkchisa,
  Ukat jupax walja características ukanakaw Orkmania ukar uchawayi !
  Ukampis Junkers ukarux platillonakjamaw jaquqanipxta,
  ¡Chiqansa, ¡chʼaxwañamawa, venanakamat wila apsuñamawa!
  
  Uñisirinakax Elfskva markaruw puripxi - taqi kunas ninamp nakhantayatawa,
  ¡Prismáticos tuqiw Kremlin sat warawaranak uñji!
  Ukampis nayrax Mamai ukan hordaparuw atipt"apxta,
  ¡Tatituw munasir phuchanakaparux chʼam churi!
  
  Awki marka - Nayax llakisiñampiw mayisiñan jiskht'asta, .
  ¡Markanakax mä antorchar uñtataw phichhantaski!
  Kunatix ch"uñumpi munasiñampi luratäna,
  ¿Chiqapunit wiñayatak tʼunjatäpachäna?
  
  Ukampis Familiax janiw Luräwinakap jaytkaniti - .
  ¡Jupaw chʼam churi ukat uñisiristi tʼunjatäniwa!
  Kunjamtï Diosan yatiñan libropan siskäna ukhama -
  ¡Dendex atipt"aniwa ukat mä campaña ukan warawaranakar sarañapawa!
  
  Wehrmacht ukar atipt"asa, mä jawir wila wart"asa,
  Elfskva , ukat jach"a Elfagrad ukat qhiparux!
  Ukat Pachamamax manzana quqanakat juyra churarakini,
  ¡Granada ametralladorampi jan chʼamäñapataki!
  
  Okrlin markankapxañäni - mä jach"a irpiri,
  Diosan vicariopa aka Uraqin kawkhans juchax utji!
  orkshista luratanakarux khuyapt"ayapkiti,
  ¡Ukatxa, ¡kusisiñasa ukat suma sarnaqañas utjarakiniwa!
  Imill wawanakax wali sum q"uchupxäna, ukat wali munasiñampi ukat ch"amampiw q"uchupxäna. Suma uñnaqt"aninakax wali suma q"uchupxäna ukat taqi kuns wali sum lurapxäna.
  Ukat q"ala kayunakapampix warawaranak especiales ukanakamp jaquntapxi, ukax Putin osonakan kunkapar ukat purakanakap ch"iyjasi. Ukat wali sumaw sañani.
  Mä nuwasïwin kusiskañ imillanakax wali chʼamani ukat nuwasirïpxiwa.
  Awisax jupanakax katuqapxarakiwa. Akax orco verdugonakax duende familiankir mä imill wawaruw t"aqhisiyapxi. Jupanakax apxarusinx estante patxaruw jaquntapxäna. Nayraqatxa, qhipäxat amparanakap chintʼapxäna ukat imill wawarux jukʼamp altor aptañ qalltapxäna. Ukat ukhamarakiw taqpach techokama.
  Tunka metro alturaruw jaquntapxitu. Ukat ukatsti apxarusaw imill wawarux antutxapxäna.
  Qʼala janchipa, qʼañuchata cuerpopajj jaqontatäjjänwa. Ukat pampax pachpa wali ch"amaniwa, nylon sogax ch"uqt"atawa.
  Ukat imill wawax infierno llakit arnaqasini. Ukhamaw uka suma uñnaqt"an jaqix chhuxriñchjasïna. Ukat suma uñnaqt"an ch"akhanakapxa mä juk"a t"ijt"ayarakïnwa.
  Putin osos clan ukan jilïr verdugopax mä jach"a jach"a tukusaw qhuru arsüna:
  - ¡Ch"allxtasipkakim!
  Ukat imill wawax wasitat estante patxaruw liwxatañ qalltäna. Ukat juk"amp jach"a ukat juk"amp jach"a. Uka sogajj chʼamaktʼjjänwa.
  Imill wawax wali suma uñnaqt"aniwa, mä duende ukan esculpido musculonakapampi. Jupax wali sumawa, wali ch"axwiriwa.
  Ukat jachtʼasisaw akham säna:
  - Janiwa! ¡Janiw nayajj siskti!
  Ukatsti techokamaw jupar jiltayapxäna. Ukat imill wawax, attención ukan sayt"ataw, congelasïna.
  Ukatwa wasitat antutatäjjäna. Uka q"ala, ch"aman janchipax duende ukan jaquqanïna. Ukat wali chʼamampiw saraqanïna. Ukat pampa jakʼanjja, sogajj wasitatwa chʼamaktʼjjäna.
  Ukat tawaqux mayamp arnaqasi. Jisa ukax chuym ch"allxtayi.
  Ukampis pechojat mä jachʼa arnaqasiñaw mistuni:
  - Janiwa! ¡Janiw nayajj siskti!
  Putinan osonakapan razapat jilïr verdugox akham kamachi:
  - ¡Kimsïri kuti ch"allxtañani!
  Ukat jichhax imill wawax wasitat soga patxaruw liwxatatäxi. Janïr ukax mä jach"a roble zapato, hierrompiw chint"ata, imill wawanakan q"ala kayunakapar uchapxirïna. Ukat chʼamani, imill wawar uñtat cuerpop jukʼamp chʼamañchtʼäna.
  Duendex ch"allxtasïna ukat techo jak"anw liwxatäna, castillo ukan kawkhantix Putin pandilla ukan fanaticonakax t"aqhisiyapxäna.
  Ukat ukat jilïr verdugox akham sasaw sist"äna:
  -¿Jumaxa jumaxa sasmati!?
  Uka tawaquxa jani suyt"ata arnaqasïna:
  - ¡Putin lakaman mä estaca!
  Uka kamachijj akham sänwa:
  - ¡Jichhax antutapxam!
  Ukat uka sogajj wasitatwa tambor apnaqasa antutatäjjäna. Ukat imill wawax liwxatasïna. Ukat qʼala kayunakapajj estacanakan utjkäna ukanakajj mä jukʼsa pamparuw llamktʼäna, ukat sogajj wasitatwa chʼalljjtäna.
  Ukat uka duendejj wasitatwa arnaqasïna ukat janiw kuns amuyjjänti.
  Orcos ukanakax jilïr verdugo ukan kamachiparjamax mä cubo hielo umaw juparux warantapxäna. Ukat uka tawaqux sum amuytʼasxäna.
  Verdugo-p"iqinchiristi akham sasaw kamachi:
  - Ukat jichhaxa ch"ukuña.
  Ukat bloquet mistur ganchonakanjja, orconakajj jukʼamp jachʼa pesonak warktʼañ qalltapjjäna. Imill wawax musculoso janchipax ch"uñump lliphipi, wali ch"ullqhi ukat arco ukham mä q"ipir uñtatänwa.
  Ukat wasitatwa jupa pachpat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Janiw nayax siskti!
  Uka verdugojj akham sasaw mayïna:
  - ¡Jupatakixa mä qhana! ¡Ukat pecho, ukat pecho ukat qʼala talonanak phichhantañamawa!
  Orcos ukanakax uka kamachi phuqhañatakiw jank"ak sarapxäna. Janïr ukax luraskipanxa, janchipax jan jank"ak ch"allxtañapatakix, imill wawan purakaparux, chuchuparu, q"ala kayuparux aceite de oliva ukamp qullapxäna.
  Imill wawax Putin osonakan qhuru, ñik"utan amparanakap llamkt"atapatx walpun phiñasitayna.
  Ukat kunapachatix imill wawan q"ala kayunakap manqhan nina nakhantapxarakïna. Ukat sapa escarlata chuchuruw mä antorcha apanipxäna, ukat Venus chachan pechoparux yaqha antorcha apanipxarakïna.
  Ukat uka llakix infierno ukhamänwa. Ukampis imill wawax janiw jachkänti ni arnaqkänti, jan ukasti qʼuchtʼañ qalltäna;
  Uraqpachan uñstawipanx janiw kuna jisk"a yänakas utjkiti, .
  Supayatakix kuna pretextos ukanakas mä gancho ukar uñtasitawa.
  Tatitun khuyapayasiñapatix akapachan jan utjkchixa,
  ¡Ukax infiernox janiw jayankkiti sañ muni!
  
  Chiqansa, jan walinakax akapachan wali munatawa,
  Kunjamatix islanakax jan brújula ukan aski...
  Ukhampachasa, heroísmo de valor ukax q"ucht"atawa - .
  Chiqpachansa, ¡Uraqpachan Reyipax Supayawa!
  
  Qhuru jaqejj aka oraqenwa sum jikjjatasi,
  ¡Khititix khuyapt'ayasiñ jan yatki ukax mä reyiwa!
  Alaxpachankir palmera quqanakan manqhanxa sipitanakaw utji,
  ¿Kawkinsa askixa? ¡Ukax mä jisk"a cero ukhamawa!
  
  Kuna iyawsäwis tʼunjatäspawa
  Kuna jach"anchawis mä lazo ukham thujsa...
  Uka bastardos ukanakax insidioso ukhamaw laq'a manqhan sist'apxi - .
  ¡Ukat mä samkampiw akapach qhant"ayañ munta!
  
  Jumax qhanatakiw ch'amachasta, ukampis ch'amakanktawa,
  ¡Chʼusawjar churañ munta, ukampis bolsillojajj chʼusakiwa!
  Janitï mä llakit loro ukham jakañ munksta ukhajja,
  ¡Jan wali, kʼari ukat sallqjañar sarañamawa!
  
  Mä capa de mucosidad ukan jakañax wali axsarañawa,
  Kawkhantix jan teja ukan yanapt'apampi - janiw mä paso!
  Jumax almamampiw tʼijtxtaxa, kunjamtï mä halcón altu patat jaltki ukhama,
  Ukampis jañchix pantano ukankiwa, uñisirinakan espadapax qhant"iwa!
  
  ¿Kunjamatsa kusisiñax chhaqtawayxäna?
  Ukat ¿kunatsa jan walinakajj taqe cheqan apnaqaski?
  ¿Chiqapunit Diosax chʼamanïki?
  Ukhamajj ¿uka sumajj wiñayatak taqenir irpjjani?
  
  Chiqansa, jaqix janiw fanatico jaqir tukuñatak luratäkänti, .
  Taqi kunat sipansa, sapa chuymanx munasiñ phuch"uw utji...
  ¿Kunatsa orcos ukanakax límites ukanakap jan yatipki?
  ¿Kusisiñax wilampi luratäpachati?!
  
  Ukampis llakisiñawa, janiw juma pachpax uka jaysäwi jikxatkasmati,
  Ukax akapachanx patak patak maranakaw wali axsarañjama...
  Ukat saxranakax jumarux axsarkañ ajanunak uñacht'ayapxi,
  ¡Ukat Tatitux jaqinakat armasxaspa ukhamawa!
  
  Ukampis janiw nayax iyawskti jan walinakax janiw taqi ch"amanïkiti,
  ¡Munañamxa mä puñchuruw chʼalltʼasiñama!
  Ukatxa infiernor puriñ munañax chhaqtxaniwa,
  ¡Ukat jiwasanak taypin sumankaña ukat sumankañaw utjani!
  Ch"axwirinakax orco ejercito ukamp nuwasipxasipkakïnwa. Ukjja, heroico ukhamaw lurapjjerïna, cheqas cincelat kayunakapan qʼala kayunakap apnaqasaw lurapjjerïna.
  Suma uñnaqt"aninakax akham sasaw arnaqasipxäna:
  ¿Alajjpachan mä eclipse uñjtati?
  Mä axsarkañ chimpuw uka pachan...
  Akax qhanan chimpupawa,
  ¡Orcos ukanakatakix kunanakas jan waliwa!
  Ukham sasinx imill wawanakax apsusipxänwa ukat escarlata chuchunakap bazooka botones ukar ch"allt"apxäna. Ukat misil lanzadores ukanakax ukham lurapxäna. Ukax walja Putin osonakaruw ch"iyjatayna ukat ch"iyjatayna.
  Ukat uka qhipatsti imill wawanakax wasitat q"uchuñ qalltapxäna;
  Elfia: jumax qullan markajawa,
  Ukanx mä samkax phuqhasi...
  Uka hielo thayax amparamp luqxati ukat junt"ucharaki, .
  ¡Alajjpachanjja janiw jukʼamp suma suma uñnaqtʼanïñajj utjkaspati!
  
  Taqi akapachanxa janiwa ukham markaxa utjkiti, .
  Ukajj sauce raman mä rubí toro sat animalamp sasiwa.
  Diamantenakampi, pampankir perlanakampi isthapt'ata,
  ¡Kunapachatix Frost jupax mä ch"uqi ch"uqi churapxitu ukhaxa!
  
  Suma siwara panqara ukaxa wali ch"amawa, .
  Quri uma lirio uma patxan...
  Ch"iyara jamach"ix viajero ukarux aruntt"asaw trills, .
  ¡Ch"uxña pampan quqa taypin jikxatasiñax wali kusiskañawa!
  
  Elfi ukan imill wawanakax sapa kutiw munasiñampi - .
  ¡Slim, suma - ñik"utax ninamp nakhantatawa!
  Ukat eslavonakan jachʼañchapki uka qʼochunakajj uñtʼatarakiwa,
  ¡Ukat juntʼu thayajj alajjpachakamaw nakhantäna!
  
  Kunapachatï jallux qʼala kayuki chʼaphinak taypin warantki ukhaxa,
  Uka q"illu imillanakax larusipxiwa ukat t"ijtapxi...
  Janiw khitis juyphi pachanx thaya katjkiti,
  ¡Qhixu qhixu manqhan thaya, valle lirionakax panqaraski!
  
  Chuymasanxa Awki Marka tesoro, .
  ¡Ukax imañamawa, ukampis jan imantamti, heroe!
  Alaxpachankir jachʼa chiqanakaruw punku jistʼarapxta,
  ¡Taqi universo ukan taqpach cosmos ukar atipt"añäni!
  
  Pacha Pachax jisk"akiwa ukat jach"a jach"arakiwa, .
  ¡Banderan coloranakapax kimsa jakañ churirinakawa!
  Ukham k"ajkir ch"ama, .
  ¡Elfia kullakarojj Diosar taqe chuyma uñjam!
  
  Tatitux mä premio churapxätam, iyawsapxita, mä jach'a premio,
  Cienciampiw jiwatanakar jaktayañäni...
  Ukat mamajax wiñayatakiw wila nayrani,
  ¡Taqi ch"aman equipo ukar uñt"ayapxäma!
  Imill wawanakax wali ch"amanïpxiwa ukat super ukhamakiw uñtasi. Ukat kayunakapax, chiqans, q"ala, ukat chuchunakapax escarlata chuchumpi phuqt"atawa - ukhamakiw munasiña, muspharkañ.
  Ukat wasitatwa pechopan escarlata chuchunakap bazooka sat barcon botonanakapar chʼalltʼapjje ukat jiwayir chʼamampiw chhaqtayañ regalonak lanzapjje. Akax wali suma imill wawanakawa, thaya ukat q"ala, muyu, rosa talonanakampi.
  Wayna elfonakax uka q"ala kayunak llamkt"añx wal munapxi. Ukat panal de miel ukham sawurani.
  Ukham elfonakax wali suma ukat muxsa jaqinakawa. Ukanx sañani - jupanakax super.
  Ukat jupanakax nayratpach q"uchuñ qalltapxani ukhax taqpach jinchu ch"allxtayi;
  Amuyunakajajj walpun muspharayitäna
  ¡Taqi kunas qhanaruw tukuwayxäna, noviembre phaxsjamas!
  Ukat ñanqha saxran ladonakaparux mä ch"uqi ch"uqimp ch"allt"añäni,
  ¡Ukat aka Uraqin wali muspharkañäniwa!
  
  Jiwasan alaxpachankir ukham warawaranakax ukhamawa
  ¡Yaqhipajj rubí, yaqhepasti diamantenaka!
  Jan wali jaqinakat impuesto apthapipxta - .
  ¡Martillor uñtat jawq"jawi ukat janiw cejaru, jan ukasti nayraruw ch"allt"ata!
  
  Tienda ventanas ukanx quasars ukanakaw utji
  ¡Uka hipódromo kʼajkirïki ukajj lliphipi!
  Nayan almajanx gaping usuchjatanakaw utji - .
  ¡Ukan mä jachʼa pogrom utjkaspa ukhama!
  
  Mä cometa ukan rizonakapar uñtataw curl, .
  Cordero qhana - leche deriva qhana!
  O jan jiwir jach"a lurawinakaw q"ucht"ata, .
  ¡Defex wiñayatakiw jach"añchäwin qhiparañapa!
  
  ¿Kunsa mä llakit duendejj wali uñtʼatäñatakejj luraspa?
  Mä jachaqt"asiñakiw ch"uxña nayranakamat jaquqaniñapa...
  Kunapachatï taqi kunatï jakʼan utjki ukanakax chʼiyara ukat jikʼachatäxi ukhaxa,
  Kunawsatix junio phaxsin mä qhixu qhixu suyt"añampi suyt"apkta ukhaxa.
  
  Mä jachaqt'asisaw jan wali lakap ch'allxtayañama - .
  Akapachaxa janiwa quqa taypina mä baya satäkiti, ukxa amuyapxañani.
  Imill wawax mäkiw, kisunakap q"al ch"uqt"asisma, .
  ¡Ukajj samkamar phoqañapatakiw yanaptʼani!
  Aka imill wawanakan q"uchunakapax jasakiw muspharkañ ukhamarak jach"a, super uñtatawa. Jupanakax cósmicos ukat sinti nuwasirïpxiwa sañakiw wakisispa. Ukat nuwasirinakax chuchunakapax rubí sat quqanakamp lliphipirakiwa, uka chuchunakax chʼamakan warawaranakjamaw qhantʼi.
  Ukat wayna elfonakan lakanakapax qullqi munañampiw jupanakarux liq"i ukat cascadas de orgasmos ukanakaruw katjapxi.
  Ukax chiqpachansa phuqhat ukat q"al suma uñnaqt"aniwa.
  Ukat ukat imill wawanakax q"ala kayunakapamp navajas jaquntañ qalltapxäna. Ukat uka cuchillas ukanakax Putin osonakan kunkanakap jist"arawayi.
  Ukat chiqpachansa wali sumapunïnwa.
  Ukat ukhamatwa imill wawanakax chuchupan escarlata chuchunakapar botonanak chʼalltʼañ qalltapxäna ukat pistolanak lurañ qalltapxäna.
  Ukat aka impacto, ukax tukuwayi, inas, niya jiwayañjama.
  Ukat suma elfonakax wasitatw Putinan osonakap khuchhuqapxäna, ataúdes ukar jaquntapxäna.
  Mä pachpa pachan q"uchuñ jan armasiña;
  Jiwasan ch"axwirinakax mä thakhikiw utji,
  Jupax ch"aphinakampi ch"aphinakampi ch"aphinakampi ch"uqt"atawa...
  Taqi kunat sipansa, janiw Diosax aka pachan utjkiti -
  ¡Samkanakax laqʼar tukuwayxi!
  
  Kawkïr buitre ukanakas chhuxriñchjasipxaspawa
  Ukat nayrïr jardinax mä ch"usa uraqiruw tukuwayxäna...
  Ukampis ¿kunjamsa jaqenakajj jan chʼamanïpjje?
  ¿Kawkirus uka duende heroejj saräna?
  
  Ukat ukatwa Duendet armasipxäna,
  ¿Kunatsa yaqha markankir jaqerojj aljasjjta?
  Kawkhantix kilómetros ukanakax utjkäna, kilómetros ukar tukuwayxäna, .
  !
  
  Ukanxa ch"uqi ch"uqixa janq"u pampana, .
  Ukat hey, uka cuervox sartawayiwa...
  Munapxtwa, jumanakan chikanchasiñamat sipan juk'amp sum iyawsapxita,
  ¡Jakañax paraisor tukupxpan!
  
  Ukampis Taqe Chʼamani Diosajj akham sasaw qhanañchäna -
  ¿Jan sinti manqʼañ munasmati?
  Jupanakax juk"amp racionanak churapxaraktam,
  ¿Kawkhans exploits ukat honor ukanakax utji?
  
  Elfiatakix jumanakax thayampi nuwasirinakawa,
  Ukhamakiwa mamon...
  Ukat arux munasi, jilatanakax munasipxiwa - .
  !
  
  Ukhamasti, ¿kuna tuqitsa mä amtar puripxta?
  Q"ixu q"ixu ukat colerata.
  Thakhi suyt"apxañäni, ay, jan walt"ayir, .
  ¡Jan jaktʼkay jaqenakamp nuwasiñataki!
  
  Ukampis aka tuqitxa, jiwasax askinak jikxatañäni -
  Kunatix jupanakax Pachamaman wawanakapawa.
  Wawanakax janiw cunapan ikipxañapäkiti,
  ¡Aguilanakjam cometanak tuqir t"ijtxapxam!
  
  Ukat qhiparuxa akham sasaw jaysä:
  ¿Kunapachas khuyapayasiñax jutani?
  Ukhamat kusisiñ rayux wiñayatak phichhantañapataki - .
  ¡Ducha ukan ch"uqimpi hielompi ch"amakt"ayañäni!
  Suma imillanakax q"uchupxäna, ukat arunakapax wali phuqt"ata ukat sonora ukhamänwa. Chiqansa, nuwasir jaqinakat sipansa janiw khitis jukʼamp suma uñnaqtʼanïkiti. Ukat chuchupan chuchunakapax rubí ukham lliphipi ukat joystick sat botonanak chʼalltʼañax wali askiwa.
  Ch"axwirinakax jan khuyapt"ayasisaw orcos ukanakarux pallapallanakamp jiwayapxi. Jan jarkʼat chʼamampiw sarnaqapjje.
  Ukat qʼala kayunakap jaquntapjje, jiwayir chʼamampiw tukjañ churäwinaka.
  Ukhamaw imill wawanakax - khitinakatix, colerasipxchi ukhax qullunak q"umachapxani. Akanxa, ukham lunthatanakar saykatañ yant"apxam.
  Qʼala talonanakapampiw jachʼa jiwayir guisantes jiwañar jaquntapjje.
  Ukanakax ukham thaya ukat jan uñt"at imill wawanakawa.
  Ukat kunapachatï escarlata chuchunak apnaqapxi ukhaxa, sistema de aniquilación ukan jukʼamp chʼama activación ukaw utji. Ukat walja waranq waranq Putin osonakax q"ala, muyu, rosa talonanakani imill wawanakan jan khuyapt"ayasir jawq"jataw jiwapxi.
  Ukat imill wawanakax wali pachpa pachan q"uchupxi;
  Waljaniw akapachan nayra saräwinakap ajjsartanjja,
  ¿Kunas patak patak maranakan ch"amakt"at ch"amakan imantatäski?!
  Aka alajjpachan destinopajj ina chʼusat amtasi ukat munañampiw amtasi,
  ¡Kunas jan wali uñisirinakar tʼunjaspa ukat atipjaspa!
  
  Ukat jichhürunakanxa, wali chʼamaka,
  Kunayman barrancas ukanakaw utji...
  Sapa warawaranxa Supayax mä ajanu luraraki,
  ¡Jupax loronakan saxrapar tukuyañ munistu!
  
  Awki markanx janiw mä profetax utjkiti, ay - .
  ¡Ukat mä vacante lurañatakix walja yatichäwinakaw utji!
  Ukat ukatwa ataúd ukanakax mistu,
  ¡Ukax, ¡Diosan amuyupanx niyaw phichhantatäxi!
  
  Tiempojj janiw laqʼonakar katuyatäkiti, .
  Sapa mayniw wali jachʼa jachʼa tukur jaqëtanjja.
  Ukhamat uka yatxatäwinakax jan cero ukar jisk"achatäñapataki, .
  ¡Qʼañu ajanu qʼomachañasawa!
  
  Quejasiñax janiw mä amtäwikiti, jumax yatisktawa
  ¡Walikiwa, taqi kuns amuyt"asis amtapxam, waynanaka!
  Ukat ukapachax uka suyux ch"amanchasiniwa,
  ¡Jumax ametralladorampiw línea arxatasma!
  
  Uka irnaqäw tukuyam, ukat jumax wali sumawa,
  ¡Chiqpachansa uka pataruw purisma!
  Walja maranakas waynäsksta ukhasa - .
  ¡Ukax mä bomba churañjamawa ukat jan mä sonido lurañjamawa!
  
  Ukatxa munasiñaw utjani,
  ¡Ukanjja jucharar akapachan kusisiñanakapaw utji!
  Ukat jan ch"axwañati impulsonakaru, .
  ¡Mä thaya uma jalsun pasión ukamp katjata!
  
  Iyawsäwiw Awkin ukar irpistani,
  ¡Ukajj jukʼamp qʼoma, jukʼamp suma, suma chuymanïñapatakiw yanaptʼani!
  Ukat águilax Cristoruw yupaycharaki,
  ¡Akax comunismo ukan amuyupawa!
  Aka kasta q"uchunakax chiqpachapuniw ch"amañchi ukat chuymar puriyi. Ch"axwirinakax wali suma ukat k"ajkir q"uchupxi.
  Ukat qʼala kayunakapamp jiwayañ chʼamampiw tukjañ regalonak jaqontasipkaki.
  Ukanakax imill wawanakawa. Ukat katuntat suma imill wawanakarux orcos ukanakax wila junt"u palancanakampiw suma uñnaqt"an tawaqunakan q"ala talonanakaparux ch"allt"apxi. Ukat wali qhuru chuymampiw phichhantapxi.
  Akax ukham suma uñnaqt'aninakaw mä simple hiper nivel .
  Ukat uñisiriparux qʼala kayunakap jaquntasipkaki, jiwayir guisantes de aniquilación. Ukat escarlata chuchunakapatjja ecografías ukanakaw warantasïna, ukatwa thayajj khathatiyäna ukat cuervonakajj pʼeqep jariqatäjjänwa ukat janiw kuns amuyjjänti.
  Ukat jupanakax liwxatasinx orconakan p"iqi ch"akhanakap ch"uqt"asisaw jiwayapxäna. Ukat Putinan osonakapax wilamp jiwarapxäna;
  Janiwa, amuytʼasir jaqejj janiw chhaqkaniti, .
  ¡Mä falcón, mä águila ukham uñnaqapa!
  Jaqinakan arupax qhanawa,
  ¡Uka jiskht"awix katariruw t"unjani!
  
  Trononxa janiw okrshistanakax utjañapäkiti ,
  ¡Ejército Escarlata ukan Espadapax t"unjatäniwa!
  Nayan duendeja, janiw paddock ukankiti - .
  Taqinin taykapax janiw atipjatäkaniti - saxranaka!
  
  Uka markanxa markaxa qullanawa, .
  ¡Almakiw ukan panqaraski!
  Horno ukan bast zapatonak mayipxam,
  ¡Tamasajj paraisoruw puri!
  
  Mä machaq ordenaw utjani
  Duende ukamp mayakïpxi !
  Jaqenakajj kusisitäpjjaniwa
  ¡Jan atipjañjam Pachamama!
  
  Qhana reyiw chuymajan jakaski
  ¡Jan llakisiñ yatkañäniti!
  Suerteniw punku jist"arapxta
  ¡Warawaranakax jiwasanak patxaruw lliphipipxäna!
  
  Llakisiñanx suyt'äwimpi iyawsäwimpiw utji,
  ¡Kusisiñampiw sarnaqañäni sasaw iyawstxa!
  Wayn tawaqunakax lantintasipki
  ¡Jiwasax pachpa taripirinakasäpxtwa!
  
  Sapa ch"axwirix respetatawa
  Taqinipuniw jan axsaras jakasipxi.
  Jumax mä q'uchumpiw nuwasiñar sarasma,
  Efian pasox utjkiti !
  
  ¡Taqi akapach jaqinakax sartasipxaniw sasaw iyawstxa!
  ¡Orcismo ukax tukusxaniwa!
  ¡Intejj wali sum qhantʼani!
  Thakhi, qhant"ayir elfinismo !
  Akax imill wawanakawa - juk"amp thaya ukat wali uñt"at clase. Ch"axwirinakax q"ala kayunakapamp navajas jaquntapxäna ukat Putin osonakan p"iqinakap khuchhuqapxäna.
  Ukanakajj ukham muspharkañ imillanakäpjjänwa. Elfonakax jisk"a cinturanipxiwa, ancho caderas ukanipxi, ukat esculpidos abs ukanipxi. Akax kawkhantix orcos ukanakax janiw nuwasirinakarux saykatañjamäkiti.
  Jupanakax wali sumawa ukat ukhamakiw super. Ukat chuchun escarlata chuchunakapatjja, wali chʼamani ondas de ultrasonido ukanakaw mistu. Ukat uka cuervonakajj wasitatwa pʼeqenakapar jawqʼjatäpjjäna . Ukat jupanakax muspharat uñjasipxäna, sallqjataw uñjasipxäna. Ukat mä thujrumpis aptasin chʼiyjapkaspa ukhamänwa.
  Ukat mä axsarkañ chʼaxwäwiw utjäna. Ukat nuwasirinakax jan iyawsañjam ch"amapampiw jaytxapxäna.
  Ukat wasitat ch"axwirinakax apt"asisaw q"uchupxäna;
  Chiqansa, uk yatiñax chʼamakiwa
  ¡Kunas aka machaq pachan suyt"aski!
  Alaxpacharuw t'ijtxañäni,
  ¡Warawar uñtat avión ukar mantañaxa!
  
  Alaxpachanxa janiw kuna planetanakas utjkiti, .
  Sapa mayniw sublunario pachanx utji.
  Mä warawaran remo sat chʼaphin chʼajjwäwipanjja, .
  ¡Vía Láctea sat cheqar atiptʼañäni sasaw amuyta!
  
  Kawkïr Uraqpachansa jan walinakax utjiwa, .
  Ukampis Elfinismo ukax apnaqañapawa...
  Ukatxa, concienciamax jachʼañchatäñapatakiw garantizañama.
  ¡Ukat dualismo ukax janiw jach"añchatäkiti!
  
  Uka verdugojj espadap nanak patjjar aptʼasiyäna,
  ¡Kusisiñampi jakañar jark"añatakiw amenaza!
  Awisax llakisiña, jachaña, jachaña,
  ¡Mamasax jachaqt"asi!
  
  Jan ukax inas uka chiqar chʼuqtʼchispa, .
  ¡Jan tukuskir manqhankir espaciojj!
  Khititï amuyunakapas wali chʼullqhëki ukajja
  ¡Muspharkañ, yatiñani, suma chuyman wawa!
  
  Wawanakax jiltañ qallti
  ¡Qhapaq yapunakax alwa pachanwa!
  Jiwasat sipansa Diosasti Qullan Cristowa,
  ¡Jupar arcompi ukat munasiñampi!
  
  Ukatxa, iyawsapxita, alaxpachankxañäni,
  Wawanakan jachaqt'asiwinakap katjaña...
  Yuspajarapxsmawa Tatitu - .
  ¡Jakañax nayan hilo ukar jilxatayañamawa!
  
  Uraqpachan jaqinakar yanaptʼañatakix,
  Nayrar sartañataki ukat suma chuymanïñ jiltayañamawa, .
  Ukhamat markax ch"amanïñapataki,
  ¡Lirampi suma uñnaqt"anïñ jach"añchañataki!
  
  Taqi kunat sipansa, janiw inamayakïkiti, .
  ¡Kunjamtï mä jamachʼix alaxpachar tʼijtʼktaxa!
  ¿Samkanakamar phuqañ munasmati
  Ukanxa amuyunaka, janchi!
  . 22 JAQTHAPI.
  Imill wawanakax wali kusisitaw q"uchupxäna ukat Maria Kolesnikovax super ukhamänwa
  Akax ukham suma q"uchu imillanakax q"uchupxäna. Ukat kunjamsa aka qʼochujj wali muspharkañajja. Ukhamaw nuwasirinakax wali jach"a q"uchupxi. Ukat jupanakax ukham muspharkañ ukat muspharkañ arunakanïpxiwa.
  Mä elfojj amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Fuhrer ukax calvo ukhamawa, ukat ukhamakiw lousy!
  Ukat jach"a ukat ch"akhuñ lakap uñacht"ayäna.
  Yaqha duendejj amuytʼasisaw akham säna:
  -Khitis Putinar jan munkiti?
  ¡Taqinipuniw Putin-arux munasipxi!
  Ukat ¿khitis Putinar jan munaskiti?
  ¡Jupajj jaya tiempow carcelan jistʼantatäjje!
  
  Ukampis Vladimir calvo jaqix,
  Jiwasax janiw kunjamatsa axsarktanti
  Ukat mä jan wali pʼeqtʼiri, .
  ¡Jan amuytʼasir amuyunaka!
  Imill wawanakax wali amuyt"asisaw arsusipxi ukat arnaqasipxi. Ukat ukatsti q"ala kayunakapamp venenoso agujanak jaquntapxi ukat Putin osonakaparux ch"ankhampiw jiwayapxi.
  Ukat ukatsti jupanakax apsusipxaniwa ukat q"uchuñ qalltapxani;
  Janiw yaqha Awki Markax utjkiti, .
  Jiwasan planetasax alaxpachan mä warawarar uñtasitawa...
  Iyawsäwimpi, suyt"äwimpi ukat q"uma samkanakampi,
  ¡Qhana amtanakaruw atiptʼañäni!
  
  Nayrïr kutiw espacio ukan mä paso lurapjjta,
  Elfarin ukax alaxpachan llavep churitu !
  Jichhax taqiniw mä nayrar sartat magor uñtatäpxi,
  ¡Akapachan thaya thaytʼaniw uñjasisma!
  
  Suma, nayra pachanak amuyt'añäni - .
  ¡Uywanakan ñik"utapanx mä thujrumpiw t"ijtapxirïta!
  Nayrar sartañ tuqit yatichäwix jan tukuskir, wiñayataki, .
  ¡Cienciajj chʼamañchtʼistani!
  
  Mä premio lanti ch'aphinakaw kayunakaman utji,
  ¡Aka naturalezax mä jan wali lobor uñtasitawa!
  Cuervox akham sasaw jach"at arsüna: jaqi, amukt"am - .
  ¡Ukat querubines ukanakax wali coleratapuniw ajanunakap jachaqtʼasipxi!
  
  Uka manqha manqhat mistuñatakix mä thakiw utji,
  Taqi chʼamani Diosax Luräwinakan chʼamapawa.
  Jumanakax elementonakaruw tukupxäta, iyawsapxita, tata, .
  ¡Amuyañax yatiñar purispa ukhaxa!
  
  Ukhamajj janiw escritorioman aburriñamäkiti, wawa
  ¡Jumax jach"a ch"ama jikxatta!
  Jumatakix mä paraiso lurarakïta wayna,
  ¡Kuntï samkañjamäki uk lurasma!
  
  Machaq pachanakanx yatiñanakax wakisirakiwa,
  Jilatanakax ukankapxiwa, nayax iyawstwa wila masinaka.
  Janipuniw akapachan uñisiñax utjañapäkiti,
  ¡Taqinipuniw jiwasan Duende Mamasan familiapätanxa!
  Ukhamaw imill wawanakax ingenioso ukat original ukham q"uchupxäna. Ukat arunakapajj milagronak utjayañakiw utji.
  Ukhamaw aptapxani, imill wawanakax wali sum q"ucht"apxi. Ukat mayampiw pulmonanak patat qʼochuñ qalltapjjaspa. Ukat phuqtʼat ukat wali thaya ukat kusiskañ arunakam uñachtʼayañamawa.
  Aka imillanakaxa, q"uchupxani jan ukaxa anatt"apxani ukhaxa chiqpachansa wali sumawa.
  Ukat nuwasirinakax wasitatw llijullijunak chuchupan escarlata chuchunakapat qhant"apxi ukat orcos ukanakar jiwayapxi. Taqi kunas paradójicamente pallapallanakjamaw lurasi. Ukat imill wawanakan qʼala kayuni, muyu talonanakapax tʼunjir bolanak tʼunjañatakiw jaquntapxi. Ukajj cheqapuniw jan waltʼayi.
  Ukat duende imillanakax chiqpachapuniw uñisirinakaparux irpapxi, aka tuqinx Putin osonakaparuw ataúd ukar irpapxi. Ukat ukham fundamental ukat sarantañ chʼaxwäwix taqpach tʼunjäwimpiw lurasi.
  Ukat nuwasirinakax wali ch"amampiw uñacht"ayasipxi. Ukat jupanakax apsusipxaniwa, ukat wali colerat sillp"ipxaniwa, q"ala kayunakap apnaqasa. Ukat aka silbatojj istʼañjamawa ukat pʼeqeruw chʼalljjtayi. Ukat cuervonakan pʼeqenakapan mä revolución uñstayi.
  Ukat jupanakax jan amuyt"asisaw jaquntasipxi, ukat orconakan p"iqip ch"ullqhi chupanakapamp ch"allt"apxi.
  Uka qhipatsti wali kusisitaw wasitat q"ucht"apxi, ukat kisunakapsa q"ala ch"allxtasipxi;
  Oh Pushkin, jumax excéntrico ukax pantjasitawa,
  ¡Janiw primavera urun usuntañ munktanti!
  Taqi kunat sipansa, mayo phaxsin machaq qulla quranakan thujsapax,
  ¡Taqiniruw sofá utat jaqunukuñ yati!
  
  Chhijchhi ch"uqi ch"uqixa primavera phaxsinwa panqarxi,
  Jupanakax q"uma arumanthi esmalte ukanipxi...
  Mä llamp"u qhana samka yuri, .
  ¡Uka waynax yaqha thaya munaraki!
  
  Primavera phaxsinx thayax qhipharuw purini,
  Jan wali t"aqhisiñanakan q"añunakapax chhaqtxaniwa...
  Wiñayataki jach"añchäwi thaqhaña, .
  ¡Virgenan muxsa samañap umañamawa!
  
  Kunjamsa wayn tawaqunakax taqi kunas askixa,
  Ukat ¡Mayo phaxsinx naturaleza waynanakawa!
  Mä ch"uqi ch"uqixa cincelampiwa jawq"i, .
  ¡Qhixu qhixunakax khathati, bóvedas ukanakar chhuxriñchjasa!
  
  Primavera phaxsinx jawiranakax mä trill ukham chhuxriñchjasipxi, .
  Ukat musanakax jupanakan thuqt"ir oladanakap ch"allt"apxi.
  Akax bayas ukanakax jiltaski - .
  ¡Suma uñnaqtʼanïñajj chuymaruw juntʼuchasi!
  
  Jiwasana suyusanxa taqi kunasa wali sumawa,
  Ch"uxña quqax mä señoran isipan terciopelo ukar uñtasitawa.
  Ukampisa, juykhüñawa
  ¡Qall chuymampiw markan jakañatak chʼamachasiñama!
  
  Kunatsa mä marka, mä aylluna munañasa, .
  Mä sallqa jaqir uñtataw quqa taypin sarnaqañama.
  Ukat chhijchhix utjchi ukhaxa,
  ¡Q"ala kayu t"ijt"añax juk"amp thayaruw tukuyi!
  
  Uka clanux ukham chʼam churäna,
  Diosanakjam apnaqañasawa.
  Akax centenox quri pampankiwa, .
  ¡Uka iconon qhuru ajanupax qhant"iwa!
  
  Svarog eslavo Qullan Awki - .
  !
  Khitis noble, suma lurata, .
  ¡Chiqpachansa, ¡Lururi Dios pachpaw chʼakkatatäñ katuqäna!
  
  Ukat caballerojj jupa pachpaw espada chʼajjwayaspa, .
  ¡Kunattejj ¡jakäwin nuwasiñaw utji!
  Tatitusti sänwa: Janiw nayajj sumankañ churkämati,
  Chiqansa, ¡infierno, iyawsäwix jan chʼamanïñawa!
  
  Ukhamasti, ikiñax alaxpachawa sasin jan iyawsamti,
  Chiqansa, kusisiñax wali wakiskirïki ukax sarnaqañawa.
  Ukat jumax ch'axwasmawa ukhamat atrevimiento - .
  ¡Ukhamajj verdugojj perdón mayiñapataki!
  
  Ukat jupatï sapaki kuttʼanjjäna ukhajja, .
  Rod ukax yanapt"aniwa, yuqamar iyawsam!
  P"iqimat laq"a ukat q"añut apsuñamawa:
  Kunas jumarux chhuxriñchjapxtam - ¡nayax janiw sañ munkti!
  Ch"axwawinakax wali ch"amampi ukat jach"a ch"amampiw sarantaskakïna. Ukanjja walja wilanakaw saraskäna. Jilapart duende imillanakax ch"axwapxirïna, q"ala kayunakap apnaqapxirïna.
  Ukat jupanakax ch"axwapxani ukhax wali jiwayañjamawa, Putinan osonakapar t"unjañataki.
  Chʼaxwäwinakax ukham wila wartäwinakawa sañapawa. Ukat imill wawanakax Zelensky-n tanki piramidal ukanakanx wali ch"amanchatawa.
  Ukat akax mä sinti qhuru ataque ukhamawa. Ukatx mä impacto estilo ataúd duro ukaniwa.
  Ukat qʼala kayunakajj tʼunjir regalonak jachʼa, tʼunjir chʼamampiw jaqontapjje.
  Ukat duende imillanakax juk"ampiw q"uchupxi;
  Nayan Awkijax ch"aman almawa, .
  Jupax janiw aka jan wali pachanx mä kipkakïkiti...
  Taqi kunat sipansa, kunjams Elfiax wali suma - .
  ¡Ukanjja, wali juntʼu ukat qhanaw utji!
  
  Jupa layku nuwasipxam, infiernoru cuervonakampi,
  ¡Chiqpachansa, ¡janiw aka Uraqinx jukʼamp valorani Mama Markax utjkaspati!
  Chiqansa, jupatakik kuns munañax mä jan wali kʼariwa, .
  ¡Ukat qhuru saxrax axta ajanupat jachaqt"asi!
  
  Kuns markatakix lurapxta - waynanaka, jiwasax águila, .
  ¡Kuntix Patronímico ukatakix luraraksna ukax janiw wakiskiti!
  Jiwasax jach'a jach'a tukur wawanakätanwa - Diosanakamp kikip uñjapxañäni,
  ¡Kunatï thakin utjki ukanak pedestalt tʼunjañäni!
  
  O markajax mä qullan uraqiwa,
  ¡Awisax Jumar luqtañ armasxtanwa!
  Uka escuadrón mä sapa familiat amuytʼañäni,
  Tata compañero yatiñan genio Fralin !
  
  Jach"a markajanxa, mä munat chimpuw utji, .
  ¡Uka escudojj pä pʼeqeni águilampiw jaljtasïna!
  Aradompi nuwasipxam, maldecido hordampi, .
  Jaqinakax jach'a jach'a tukur Solntslavnaya Elf !
  
  Akax nayan ejercitojawa - Orklin markaruw mantawayi, qhixu qhixu, .
  ¡Nazismo sat walja jaqenakaw jan wali ajayunak qʼomachasipki!
  Kunatï "Tigres" ukat "Panteras" ukanakat qheparkäna ukajj qʼañunak qʼañunakänwa , .
  ¡Infierno saxranakax niyaw uñt"asiñ munapxi!
  
  Jupanakax infiernon lava ukamp warantatäpxani - arst'awinaka, .
  ¡Kunatsa mä tama cuervonak yatiyirix parläna!
  Ukat liwxatanakax wiñay jakañaruw sartapxani,
  Dios Rod ukax mä jach'a jakañ churi,
  Ukhamakiwa, janirakiw Tatitur contradiskañamäkiti,
  ¡Iyawsäwin ch'amanchasipxañäni: jumampi nayampi!
  Ukhamaw imill wawanakax wali sum q"uchupxi. Ukat jach"a punchu puñchunakampiw t"unjañ regalonak antutapxi. Ukhamaw taqi ukax t"unjäwinak apaniwayi.
  Ukat ukhamatwa nuwasirinakax apthapipxäna ukat mayamp wali kusisitaw chuchupan escarlata chuchunakapat llijullijunak antutapxäna ukat chiqpachansa apthapipxäna ukat chhuxriñchjapxäna. Chiqpachansa akax wali thaya ukat t"unjiriwa. Ukat jan kuna clavonakampi, sañäni.
  Imill wawanakax chhuxriñchjasipxi. Ukat ukat morado ñik"utan duendex escarlata chuchup bazooka botón ukar ch"allt"asinx q"ucht"äna:
  - Gloria, elfonakax sapxistuwa,
  ¡Orconakajj phenqʼasipjjaniwa!
  Imill wawanakax wali kusisitaw q"uchupxi ukat bolas ukham t"ijtapxi. Ukat bolanakax ping pong ukatakix wali askiwa.
  Ukat chiqans q"ala kayunakax venenoso agujanak jaquntapxi ukat Putin osonakapar jaquntapxi.
  Uka pachparakiw imill wawanakax q"uchupxaraki;
  Jan imantasa chiqak ch"allt"aña, .
  ¡Jichhax jaya pachaw arunakar jan iyawsäwix utjkiti!
  Poesías ukanakax tankjamaw ch"axwañapa, .
  ¡Uñisirirux lomoparuw jawq"jañama!
  
  Kunanakas mä ametralladora ukan ist"asitaparjamawa - .
  ¡Ukhamatwa uka jawirajj jan jaytjasis sarañapataki!
  Ukat mä chhuxriñchjasiña, mä granada phallata, .
  Ukat chikat rublot mä rublot mä torbellino!
  
  Janiw nuwasiñampix kusisiñax utjkaspati,
  Ukampis ¡janiw jan nuwasiñampi jakañax utjkaspati!
  Mayninakax filaruw sarnaqapxañapataki, .
  ¡Chika urutakix manq"añanak katuqapxäta!
  
  Jumax jan wali anatt"awinak anatt"asma, .
  Ukampis suma lurañanakaw wakisi...
  Chuymapanx pusinikïtanwa, janiw tigrenakäktanti, .
  ¡Ukat mä escobax asnuruw chʼalltʼaspa!
  
  Jisa, espadajj confiykañ garantiawa, .
  ¡Ukanjja cheqapuniw utji, janiw juchañchañas utjkiti!
  Janiw qhuru apnaqirïñamäkiti, .
  ¡Jan Supayar yupaychamti!
  
  Quqa laphinakan sapa laphinakapan kusisiñaw utji,
  Kawkïr siwara panqaransa kusisiñaw utji.
  Jank'akiw chuymankipstañan ch'amaka manqhapar sarañama - .
  ¡Templomankir chʼiyar ñikʼutanakajj chhaqtjjañapawa!
  
  Janiw juma pachpax mä conciencia alaskasmati,
  ¡Ukat janiw jach"añchäwim aljañjamäkiti!
  Jakäwit mä sarnaqäw qillqapxta, .
  ¡Fortunax mä madrastrawa janiw mä taykakiti!
  
  Kusisiñaniwa khititix jiwañar jan axsarki ukaxa,
  Taqi kunat sipansa, jan axsartʼir jaqinakakiw; yatipxam, jupax jakaskiwa!
  Jiwasax mä falcon jamach"ir uñtataw altu t"ijtxapxta, .
  ¡Kunapachatix flotatäki ukhax ¡yant"äwirux pasawayxtawa!
  
  Mä axsarir jaqitakix infiernompi alaxpachampiw utji,
  ¡Ukat jan axsartʼir jaqix jachaqtʼasisaw llakinak suytʼi!
  ¿Jukʼamp kusisiñ munasmati?
  ¡Chuymanakan hielop ch"amakt"ayapxätawa!
  
  Ukatxa khitis jilamaruw tukuni,
  Ukatx ch"axwirix taqi chiqan jach"añchatawa...
  Utampi, imantasir utampixa mayakiw qhiparapxani,
  ¡Kusisiñaw heroísmo ukar puriyistu!
  Imill wawanakax wali suma q"uchupxäna. Mä muspharkañ clasenkir kusiskañ nuwasirinaka. Uka waynanakar jakʼachasiñatakiw chʼamachasiñama. Ukat nuwasirinakax wali suma uñnaqt"anipxiwa ukat wali ch"ikhirakiwa.
  Ch"axwiri imillanakax sallqa chuymanïpxatap uñacht"ayapxi. Ukat zafiro nayranakampi lliphipi.
  kuns hiper-destructivo ukham lanzapxani .
  Ukat imill wawanakan ch"amapax wali aplomo cósmico ukankiwa. Ukat nayranakatsa, ombligonakatsa llijullijunakaw chʼalltʼasi.
  Ukat imill wawanakax q"ala talonanakapampix taqpach t"unjañjam guisantes ukanakaw jaquntapxarakïna. Ukat jupanakax mä sallqa pasaje ukat alcohol ataque ukampiw ukham uñacht"ayapxäna.
  Akax muspharkañ ukat jan uñt"at imill wawanakawa. Ukat kunjamsa taqi kun uñachtʼayapxi.
  Ukat mayamp llijullijunakax pechon rubí chuchunakapat mistunitayna. Ukat cuervonakax jawq"jatanak taypin jaquntataw uñjasipxi, ukat jaquqanipxi, uma jalsunakax t"unjatawa. Ukat chupanakapax taqi kasta orconakan p"iqip ch"allt"i.
  Uka pachparakiw imill wawanakax wali ch"amampiw q"uchupxäna;
  Elfiax janiw juk"amp suma markapax utjkiti,
  ¡Ukatakix ch"axwapxam ukat jan jaltxapxamti!
  Akapachanxa janiw jukʼamp kusisit jaqinakax utjkiti
  Taqi universo ukax mä antorcha qhana Elfo ukhamawa!
  
  Taqi jaqinakan markapanx wali suma avionanakaniwa,
  Ukat ¡autonakajj wali suma clasenakanïpjjewa!
  Amigonakax niyaw espacio ukar tʼijtxapxi,
  ¡Uraq manqhat Karabas ukarux mä juk"a axsarayañamawa!
  
  Orklin tankinakapax taqiniruw t"unjawayxi,
  Ukat Orktai markanx Oklin markaruw kayuk sarapxäna !
  Jiwasax elfinismo ukx Intimpiw jaya chiqan uñjtanxa,
  ¡Barconakax Venus markar sarapxpan!
  
  Marte sat planetan markanakap lurañäni
  ¡Ukat Júpiter sat diosax atipjaniwa!
  Taqi aka uraqpachan kusisiñax utjpan,
  ¡Ukat markajj phesqakïniwa!
  
  Janiw kuna iwxt"anakas jiwasatakix juk"amp munat markas utjkiti,
  ¡Ukat janiw juk"amp munat, juk"amp suma jikxatkasmati!
  Fenin wali yatiñan jaqix nayrïr kutiw qalltawayi,
  Phtalin jupax thakipan sarantaskakiwa!
  
  Orkler chachajj suman jakasiñas jan waltʼayañ munäna,
  ¡Ukat jupax verano junt"u pachanx jan amuyt"asisaw atacatayna!
  Maynix almanakaruw mä puñala uchatayna,
  ¡Supayampi mä pacto lurasa!
  
  Jan wali orcos ukanakax janiw yant"äwipanx atipkänti,
  ¡Elf ukat elfonakax ch'iyjapxam !
  Janiw Quri challwax yanapt"känti, .
  Ukat mä jachʼa tesorojj walpun chʼalljjtayasi!
  
  Ukat janiw Tatitux yanapt"kätamti,
  Ukat ¡yatiña, honradöña, suma chuymanïña!
  Saxranakax jan ajanunakaparux jan wali jaqinakjam jachaqt'asipxpan - .
  ¡Janiw perno ukan diseñop p"akintañamäkiti!
  
  Iyawsäwiw qullunakar sartayaspa
  ¡Jumatï ukar iyawsañatak razonanïsta ukhajja!
  Ukat ukapachaw mä milagro katuqañäni jilat kullakanaka,
  !
  
  Jiwatanakax janiw k'allk'at jachapxañapäkiti,
  ¡Kunattejj aychajj jan chʼamani chhullunkhakïkaspas ukhamawa!
  Ukat zapatillas ukanakax q"añut bast zapatonakampiw lantintatäni,
  Machaq pachanx - wayn tawaqu wasitat!
  
  Ukat ukatsti, Rod sat chachan corneta istʼasajj .
  ¡Amigunakampi jikisiñäni, ukat nayra achachilanakasar uñt"añäni!
  Kunatix naturalezax jiwasaruw qunqurt"asi,
  ¡Jiwasa pachpaw paraiso lurañäni!
  Imill wawanakaxa, chiqpachansa, wali suma q"uchupxäna, wali jach"a, suma laxranakapwa uñacht"ayapxäna.
  Ukat qʼala kayu dedonakajj wali chʼullqhi ukat jiwayir agujanak jaqontapjje. Akax wali jach"awa.
  Ukat orconakan kunkapar ukat lakaparuw chiqak jaquntasipxi. Mä jiwayir efecto uñstayaña.
  Mä duende carmesí ñik"utan Putinan osonakaparux katjatayna ukat ch"akhanakap ch"allt"atayna, ukat mä chuchu de pecho de fresa ukampiw jaqunuqatayna. Ukat wali thayapunïnwa.
  Uka imillanakasa ukat qʼala talonanakapasa muspharkañanak lurapjjaraki. Ukat maldición jupanakax mä jiwayir efectow utji.
  Ukhamaw jupanakax chhuxriñchjasipxi, ukat llijullijunakampi ch"allt"asipxañäni ukat escarlata chuchunakat jiwañampi t"unjañamp jach"a pasajenakap uñacht"ayañäni.
  Ukat mayamp, rubí chuchunakatxa, mä jach"a ch"axwañ ukhamarak jan uñt"at efecto ukat Putin-an osonakapar ataúd ukar imt"aña.
  Ukat ukat imill wawanakax wasitat q"uchuñ qalltapxäna;
  Nayax jach"a Pachamaruw arsuwayta,
  ¡Alaparu luqtapxam, wiñay qhana apanipxam!
  Qalltatpach jan walt'awinakas t'aqhisiñanakas utjpan,
  Jumax jachañ munta - ¡mä wawakïkaspas ukhama!
  
  Ay, kunjamsa Diosax universo taypin llakisi - .
  ¡Aka Luririx alaxpachan saxrapäkaspas ukhamawa!
  Uka utax mä jach"a ch"axwawimpiw t"unjatäni,
  ¡Phaltat waynax sepulturaparuw sarxani!
  
  Janiwa, janiwa yaqha jaqina uñt"ayasiña thaqhañakiti, .
  ¡Qullan Mama Markasan jach'a kankañapataki!
  Ukat aka oraqen jan ajjsarirïñwa munarakta, .
  ¡Ukham jan wali esclavot qheparañataki!
  
  Chiqansa, espaciox janiw mä muyu uñtat uñtʼatäkiti, .
  ¡Janiw tukuskiti - jaqin amuyunakaparjama!
  Ukat mä jaqix espacios ukan mä amigo thaqhaski, .
  ¡Destinosajj nuwasiña ukat nuwasiñakïkchisa!
  
  Janiw ina chʼusat kusistʼañatakejj nasktanti, .
  ¡Lote ukax qhuruwa, ukampis janiw yaqha thakhix utjkiti!
  Chiqansa, rusanakax nuwasiñ yatipxapunirïnwa,
  ¡Waynäkasas nuwasir jaqïtwa!
  
  Janiw k"ariskäti, jan Diosan sallqjasiri,
  ¡Ch"axwañarux walpun munasta, janiw kunjams jikxatasiyäta uk imantasirïkti!
  Ukampis nayatakejj amuyañajj chʼamakïjjänwa,
  ¡Pachax jach"a jach"a tukuskiwa, munat kullaka!
  
  Ukat jichhax wasitatwa mä amtar puriwaytxa,
  ¡Honradompi nuwasipxam jan ukax jiwapxam!
  Ukhamaw destino tarjetanakan alineación ukax chhaqtawayxi,
  ¡Uka manqhanjja, mä chʼamaka ukat mä poste de apoyo ukakiw utji!
  
  Ucampis jichhajj munañajjajj mä puñchuruw apthapta,
  ¡Oraciona liytʼasajj musculonakajaruw tensión lurawayta!
  Uñisirinakaparux pedestalat jaqunukupxam,
  !
  
  Jichhax nayax yattwa atipt"añax utjaspawa
  ¡Ukat Elfiax patak patak maranak apnaqpan!
  Jiwasax planetanakat juk"amp jayaruw puriñäni,
  ¡Poesías ukat versos ukanakamp Duende ukar jach"añchapxañäni!
  
  Qullan Elfia markar ch"amanchañatakix,
  ¡Yatiñ yatiñan ajayunïñasawa!
  Taqi ch'aman Diosaruw mayisipxäna:
  ¡Ukham yatiñan akapachan qhanapax jan wiñayatak jiwarañapataki!
  Chiqansa, aka chiqankir imillanakax glamoroso elfonakakïpxiwa. Jupanakax wali suma uñnaqt"aniwa, muspharkañarakiwa. Janiwa, janiw jupanakat pasañ puedkasmati.
  Ukham imill wawanakarux wali jaya tiempow jachʼañchasisma.
  Ukat jupanakax apsusipxarakispawa ukat ombligonakamat llijullijunakampi jawq"japxiristam ukhaxa.
  Ukat Putinan osonakapax wal phichhantat uñjasipxani.
  Akax muspharkañ imill wawanakawa - juk"amp jach"a calidad. Ukat muspharkañ tʼaqanakapwa uñachtʼayapxi.
  Jupanakat maynïrejj mä orco fucking satawa, jupajj akham sänwa:
  - ¡Alejandro Jach"a samart"aski!
  Yaqhax iyaw sataynawa:
  - ¡Samaraña ukat envidiasiña!
  Ukat qʼala kayunakapampiw jiwayañ chʼamampi tʼunjañ regalo jaqontäna.
  Ukanakax akan ukham muspharkañ imillanakäpxänwa. Ukhama ch"amampi ch"amampi.
  Ukat ukhamaw nuwasirinakax wasitat apthapisin q"uchupxäna;
  Jach"a mamajampiw jakasipxäna
  Pä kusisit gansonakax...
  Uka orcos ukanakax uñstapxäna
  ¡Uka gansonakax whelp"apxi!
  Chiqansa, aka ditties akanx juk"amp chispi ukat wali kusiskañawa jach"a jikxatawimpi.
  Ukat wayn tawaqu elfonakax nuwasipxarakiwa. Jupanakax jach"a jaqinakäpxiwa, jupanakax mä jach"a amuyumpiw sarnaqapxi.
  Ukat waynanakax jach"a jach"a tukuñanak uñacht"ayapxaraki. Ukat duende yuqall wawanaka, jupanakax wali wawanakawa ukat q"ala kayunakapampix t"unjañ regalonak jaquntapxi. Ukat q'uchupxaraki;
  Precursorjam irnaqtʼañatakejj janiw jan chʼamanïñamäkiti, .
  ¡Chʼaxwäwix utjki ukhax thakix chʼamäkchisa!
  Pachamaman jach'añchawipataki - Qullan Ch'amapa,
  Chiqansa, iyawsäwisa ukat yuqall wawanakas wali wakiskirïtap yatipxi!
  
  Jichhakiw alaxpachax sumankxäna,
  ¡Uka chʼaphinakajj qorit uñtataw pampan panqarapjjäna!
  Ukampis Putin jupax mä khuchhi chhuxriñchjaw ajanusar ch"allt"awayistu,
  ¡Diosax sepulturar puriñapatak churpan!
  
  Wajjra manqhanjja, campamentoruw sarapjjta,
  Ukampis thakhijax qhipäxan Orkmacht uksankiwa.
  País Radiante ukan jach"a jach"a tukuri jaqinakax,
  ¡Taqinipuniw mayachtʼat colerasipxta!
  
  Otoño ukax mä ch"aphi thayampiw jutaski,
  Ukampis ¡janiw zapatonak uchasiñamäkiti!
  Nayax amigojaruw sista: t"ijtxa, jank"akiw jikisiñäni,
  ¡Precursonakan ejercitopajj kunjamsa nuwasiñ yatipjje!
  
  Jiwasax escalones ukanakaruw desviar, .
  ¡Ukat embuscada ukanx columnanakaruw ch"allt"apxta!
  Wawanakax q"ala kayukiw ch"uqi taypin t"ijtapxäna,
  ¡Ukat awatirinakax qhipäxat wal arnaqasipxi!
  
  Thaya pachanxa, mä ninaw ch"amakt"istu, .
  ¡Thayat mä juk"a khathatinak apaqañataki!
  Ch"amaka ch"amaka chhaqtayaña, uka Duende ukaxa jan walinakampi ch"amakt"ayatayna, .
  ¡P"akjata hilo kutt"ayaña!
  
  Qullan Uraqinkir Jesus Tatitu,
  ¡Jumaw jaqinakar khuyapayasiñ arsuwaytaxa!
  Jichhax khuyapayasiñ arux kunjamatsa sallqawa,
  ¡Taqi muytapanx thaya metalanx qalakiw utji!
  
  Chiqansa, rosas ukanakas thaya pachanx thayaruw puri, .
  Ukampis chuymax Diosax qullan jakaspa ukhaxa!
  Ukatxa patak patak maranak nayra hielonakax ch"amakt"aniwa,
  ¡Ukat wali muxsa miel jawiranakaruw jallu purini!
  
  Pachamaman tiranía cadenanakap jaqunukuñäni,
  ¡Jachʼa jachʼa jachʼa tukuri jaqejj amparanakap chiqañchani!
  Chiqpachansa, libre jakasiñanxa jukʼamp kusisitätanwa,
  ¡Jaya t"ijtir warawaranakarux jank"akiw yapxatañama!
  Aka precursoranakax - q"ala kayuni ukat bronceado yuqall wawanakax shorts ukankapxi - ukax wali muspharkañawa.
  Ukat wawar uñtat kayunakapax jiskʼa ukampis tʼunjir guisantes jiwañaruw jaquntapxi.
  Ukat duende imillanakax nuwasipxi.
  Ukat glamoroso jaqinakat imillanakax, kunjamtï apsusipki ukhamarjamax uñisirinakarux pechopan rubí chuchunakampi botonanak ch"allt"asaw atipt"apxi. Ukat taqi kunas wali muspharkañawa ukat jiwayirjamarakiw tuku.
  Chiqansa, nuwasirinakan kayunakapax jan zapatonakaniwa. Jupanakax q"ala kayunipxiwa ukat muspharkañawa.
  Ukat chiqpach cuerpo lurañ yati.
  Jan ukajj inas ukajj mä jan waltʼäwïchi?
  Ukat imill wawax janchipax musculoso ukhamarak muskulunakapax losas ukar uñtasitawa. Ukat janiw khitirus ukham imill wawanakat sipan juk"amp suma uñnaqt"an jikxatkätati. Kuntï mayninakajj jan lurañjamäki uk lurapjjani.
  Ukat imill wawanakax nayratpach sillp"ipxaspa ukhax cuervonakax Putin osonakan p"iqiparuw jaquntasipxani ukat p"iqi ch"akhanakap p"akjapxani.
  Akax chiqpachansa wali jach"a ukat super ukhamäniwa.
  . 23 JAQTHAPI.
  Maria Kolesnikova kullakax nayrïr kutiw aka chiqan qalltawayi ukat wali suma imill wawawa. Ukat kuntï jupax ukhamakiw jan sartkiti. Ukat jupan equipopax mä jach'a alturankaraki - hiper ukhama .
  Ukat ukat imill wawanakax apthapipxani ukat q"uchupxani;
  Elfo ch"axwiri ch"amani - .
  Amuyataxa, yurïwitpach janiw axsarañ uñt"ktati!
  Ukampis cheqansa jupajj loqhe jaqewa
  ¡Janipuniw qhispiyasiñ katuqkätati!
  
  Akax colerasiñan llijulliju magiapawa;
  ¡Jan tukuskir jachʼa ajayunakan chʼamapa!
  Ch"akhanak laq"ar ch"iqiyaña, .
  ¡Jiwañaw sallqa jaqinakan amparapan jikxatasi!
  
  Ch'akhanakamax qalar uñtataw qalar tukuni
  ¡Layqax akan hechizo uñxatt"ani ukat!
  Mä suma jisk"a mina juma manqhan jaquntapxäma,
  ¡Kunas mayninakar chʼamañchtʼañatakejj sarawayki!
  
  Jumax wali ch"amanïtwa sasaw amuyayäta
  ¡Jan wali nayrar sartawimpiw atipt"apxita!
  Ukampis purakankir saxranakjama,
  ¡Jumax wali colerat presión ukan jikxatastaxa!
  
  Uka maldecidonakatakix janiw kuna chances utjkiti
  ¡Jiwasan jan wali jathasar atipt"apxañäni!
  Qʼañu arunakampi tukuyañäni,
  Jan ch"usat arunak apaskasin - jan wali arunaka!
  
  Cuervo ukax aka chiqat jayaruw puri - .
  ¡Girfalconanakax sallqaruw tukuwayxi!
  Judasarux ninar jaquntañäni;
  ¡Colerat colerasiñampiw firmamento tʼunjaña!
  
  Ukat ukat jiwasan magiasajj thaya, .
  ¡Janipuniw mä jarkʼäwix utjkaniti!
  Musicax wali muspharkañawa,
  ¡Kunjamtï mä phallañ cascadajj warariski ukhama!
  
  Kunkakama phuqt'ayapxätam, .
  ¡Qalanakas chʼamaktʼaniwa!
  Ftalin ukax janiw yanapt'kaniti , .
  ¡Ukat khititï uka imperio apnaqki ukajja!
  Ukajj cheqapuniw wali jachʼäjjäna. Imill wawanakax q"uchupxi ukat q"ala chuchup uñacht"ayapxi wila chuchumpi.
  Jupanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa. Ukat jupanakax pachpa isimp isthapt"ataw - jisk"a bragas. Ukampis bragas ukanakax kunayman saminakaniwa ukat kunayman saminakaniwa, ukat dibujonakampi.
  Ukanakax chiqpachansa super guerreros ukanakawa. Ukat taqi kuns jukʼamp thaytʼayañ yatipxi ukat chʼamanïñsa uñachtʼayapxarakiwa.
  Ukatwa chʼojjña lunares ñikʼutani mä imill wawajj qʼala kayunakapampi orco generalan nayrapat katjäna. Ukat kunjamsa prensa lurani.
  Akax imill wawanakax chhuxriñchjasipxi:
  - Maya pä Kimsa, .
  ¡Orco ukarux ch"iyjapxam!
  Ukat maynix yaqha orcoruw templon codopamp jawq"jatayna. Ukat jiwataw liwxatasïna.
  Ukhamaw aka imillanakax - jupanakax chiqpachapuniw super ukat hiper nivel guerreros ukham sañax wakisi .
  Ukanakar jakʼachasiñatakiw chʼamachasiñama. Ukat escarlata chuchunakatxa, chuchunakax wali fucked ukhamawa, mä adoquines ukanakas janiw wakiskiti.
  Ukampis uka pachparakiw imill wawanakax q"uchupxaraki;
  Tigre claws - ch'amapaxa acero, .
  ¡Erupción ukax utjiwa!
  Uka horizontejj chhaqtawayjjewa, .
  Orkiskhan markan ejercitopax galopampiw sarnaqaski !
  
  Ukampis jiwasan duende nuwasirisax ch'amaniwa - .
  ¡Janiw reptil ukanakan presión ukar p"akintañamäkiti!
  Mä jisk"a yuqall wawas ukhamaraki
  ¡Ukajj kunjamsa atiptʼasma uk uñachtʼayapjjätamwa!
  
  Taqi kunat sipansa, Elfia markanx espadax mä flauta ukar uñtasitawa,
  ¡Ch"axwañ arte uñt"apxarakim!
  Banderanakam jukʼamp alturuw liwjjatapjjäta
  Diosan ajanupampi - ¡Jesus!
  
  Uka lurawi atipt"añatakixa akawa, .
  Janiw jan ch"amaninakatakikiti - ajayun ukhamarak janchi tuqin!
  Okrmaht ukax junt"u pachanw mantawayi ,
  Ukhamajj ¡yatiñampiw tʼunjapjjäta!
  
  Jiwasan ejercitosax taqinitak muspharkañawa -
  ¡Jupax jukʼamp chʼamaniwa!
  Lamar qotajj walpun colerasi
  ¡Mä gris olajj chʼalljjtaski!
  
  Mä espadampiw uka walja jaqenakar khuchhuqapjjta,
  ¡Putin jupax jawq"jataw uñjasiraki!
  Ch"axwirix millas tupu, .
  ¡Jichhax uka jan wali parásitonakaruw jiwayapxi!
  
  Fuhrer jupax taqiniruw katuntañ amtäna,
  Ukampis ukar jaysañatakix, ¡espadanakampi jawq"jata!
  Ukat jiwasan jaqisax sänwa - ukax wakisiwa, .
  ¡Janiw Pascua tortanakampi arunttʼapkätamti!
  
  Tigres ukanakas janiw qhispiyañjamäkiti
  ¡Jiwasax jupanakar apnaqañ yattanwa!
  Ukat mayo phaxsinx lila colorampiw uñt"ayasi,
  ¡Qhuru chuymampiw nayrar sartasktanxa!
  
  Ukhamajj amtañamawa, wayna caballero, .
  ¡Tayka markax taqinitak qullanäkaspas ukhama!
  Ukat icononakat qullan ajanunaka - .
  Jupanakax sapxiwa: kunas qullanäni!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxäna ukat arunakap wali ch"amampiw arsupxäna ukat comunista ch"amanchawip uñacht"ayapxäna. Ukat apt"asipxani ukhax q"uchupxani ukat perla kisunakap uñacht"ayapxani.
  Ukat chuchupan wila chuchupan yanapt'apampiw ch'allt'asipxani. Ukat wali thayaruw tukuwayi, ch"amampi.
  Imill wawanakax akham q"uchupxäna:
  Fuhrer calvo, ukat juk"ampinaka.
  Wali jan wali...
  Juparux mä p"iqi churañamawa
  ¡Janiw jachañarux iyawskañäniti!
  Mayampiw imill wawanakax orcos ukanakamp jan iyawsañjam colerasiñampiw nuwasipxäna. Ukat Putinan osonakapar jiwayapxäna, jiwat jaqinakan montículos ukanakaw sayt"ayapxäna.
  Elfonakax wali ch"amampiw sarnaqapxäna. Ukat orconakarux ch"uqt"apxäna, espadanakampis p"iqinakap khuchhuqapkaspa ukhama. Ukat ataque sat avionanakan yanaptʼapampiw alajjpachat martillomp jawqʼjapjjerïna. Ukajj Payïr Jachʼa Chʼajjwäwit mä jukʼa amtayäna.
  Mä tuqinx imill wawanakax utjiwa, ukatx mayni tuqinx jan wali osos Putin ukanakaw utji. Ukat taqi kunas wali suma uñnaqt"anïnwa.
  Ukat walja wila wartäwiw utjäna - ukax jan iyawsañjamäkänwa. Ukat mä taqpach cascada ukaw jalluntäna.
  Ukanx mä ataque ukaw utji, .
  !
  Jiwasax jan amuyt'asir jaqinakarux laq'aruw chhaqtayañäni,
  Ukhama ch"amampi nayraqataru - janiwa llakisiñanktanti!
  
  Ukat ch"akhanak taypin anatt"aña
  Guitarra ukax wali qhuru thaya jiwata, .
  Ukat wali ch"aman invitadonakaruw suyt"ani
  Ukat jach"a yatiyäwinak apanipxam
  Ukat gay ukax kusisiñatakiw chhaqtxani!
  ¡Kusisiña thaya! ¡Kusisiña thaya!
  
  Taqi kunat sipansa, janiw juk"amp thaya ejercito jikxatkasmati,
  Khititï chʼamamp jikjjataskäna ukajja, kʼarisiñaw yati!
  Ukat janiw kuna jasa thakis utjkiti,
  Kunjamtï mä peón reinanakar tʼijtki ukhama, .
  ¡Mate ukax yatiñanikiwa ukat tiempon jan walt"awinakaruw puriyi!
  
  Ukat mä axsarkañ cheque uñt"ayañäni,
  ¡Elfes ukanakan sarnaqawipax jank"akiw sarnaqañapa!
  ¡Nayraru Duende, ataque en formación cercana!
  Ukatx atipt"at Shah jupax jaltxataynawa,
  Jupax asnurux jikxatpan
  Ukat uka duende chachax wiñayatakiw mä heroe volador ukhamäxani!
  
  
  Atipjäwimpiw empanadanak phaytʼañäni,
  Jiwasax manunakx larusisaw apthapiñäni...
  ¡Ukat wiñayatak suertex jiwasampïpan!
  Khitinakatix jan ch"amanïpki ukanakar yanapt"apxam
  Ukat uñisirinakamax qala chuymanïpxchi ukhaxa, janiw axsarañamäkiti,
  ¡Awki Patan banderap juk"amp jach"ar aptañäni!
  Ukhamaw jach"a ukat jan uñt"at imill wawanakax q"uchupxi - jach"a clase ukat nivel ukan.
  Ukat imillanakax kunjams apapxi ukat wararipxi. Ukat wali jach"a ukat jan uñt"at uñtatawa.
  Imill wawanakax mä ch"ipxtawimpiw taqi kuns lurañ yatipxi. Jan ukax viceversa, Putin osonak apsusinx polvo ukar tukuyañamawa.
  Uka pachparakiw elfonakax ch"axwapxarakïna. Khitinakatix heroes ukham ch"axwapxirïna.
  Ukat uka pachparakiw wali suma yuqall wawanakax q"uchupxäna;
  Jumaw q'uma ukat qhana munasiñ Diosätaxa,
  ¡Encarnación sin límites de la brillo de luz!
  Jan jumampïkasinjja, ceronakakiw chuyman congelatäni,
  ¡Ukat mä cometa ukham nayranakam juykhuptayañamawa!
  
  Jan tukuskir warawaranakamp phuqhantat qutan nina naktäwinak taypin;
  Jumampi nayampejj águilanakjamaw alajjpachan jalnaqapjjta,
  Ukat lakanakamax rubí sat lawanakampi lliphipi,
  ¡Munasiñat wal parltʼapjjetäna!
  
  Uka arunak jan armasiñaw samkasta, .
  ¡Ukanakax miel ukat ámbar ukat perla taykampiw utji!
  Destinox awisax khitinakatï ukar puripki ukanakatakix qhurukïkchisa , .
  ¡Intix aruntt"istaniwa, alwax jamp"att"istaniwa!
  
  Pasión ukax alaxpachat sipan juk"amp jach"awa ukat estepa uksat sipans juk"amp jach"awa ,
  ¡Hormonanakaw kayunakapamp thuqtʼaski!
  Ukat awisax Jesusaruw qhispiyañapatak mayirakta,
  ¡Ay, ¡janiw Rod-ax munasirinakarux qhuru chuymanïñapäkiti!
  
  Kunja suma chuymasansa jikjjatastan ukajj janiw amuyañjamäkiti, .
  ¡Khitis jan munasiñampi yuritayna!
  Akapachax qhurupuniwa, señores, akax janiw jumanakatakix mä peliculakiti,
  Ukat barcox mä sonrisampiw suyt"aski, ¡arrecife uñt"añamawa!
  
  Ukampis munasiñax mä jamuqawa - janiw kuna apnaqiris ukatakix utjkiti,
  ¡Janiw emocionanakan jachʼätap tupuñjamäkiti!
  Janis jilïr jaqïksta ukhasa
  ¡Jan sinti khuyaptʼayasirïñakiw utjäna, uka jakhüwijj walja maranakaw munasïna!
  
  Akapachanxa mä paraisow utjani, akanxa wali iyawsäwiw utji,
  ¡Chiqpachansa, ¡jan ukhamäkaspa ukhax nuwasiñax janiw kuna askïkisa!
  Ukat uka jawirax mä cascada ukham jalsuni,
  Taqi kunat sipansa, ¡elfinismo ukan pachapax puriniwa!
  Ukhamaw yuqall wawanakax q"uchupxäna ukat wali sumaw jikxatasïna. Jupanakax jach"a ukat wali suma imill wawanakawa. Jupanakax juk"at juk"at t"unjañ ch"amampi ukat sallqa, frentic pasion ukanakamp jilxattayapxi.
  yuqall wawanakax imill wawanakar munasipxi ukat q"uchupxi:
  -Arumax janiw mamamanjam ist"askiti.
  ¡Mä orco sat chachan arupampiw jan sum qʼochtʼaskta!
  Ukat akax wali larusiñatakjamawa. Ukampis waynanakaw jan axsaras nuwasipxi.
  Ukat jupanakax jach"a sarnaqawinakap uñacht"ayapxi ukat chiqañchawinakap uñacht"ayapxi.
  Ukat kunjamsa rubí chuchuni imillanakax nuwasipxi ukat kunsa lurapxi. Ukhamarus nuwasir warminakax pachpa pachan q"uchupxi;
  Alaxpachas uka layqanakatxa chʼuxñakïskiwa,
  Ajjsarir phaxsix axsarañat khathati...
  Nayax janiw Supayan anupäkti, .
  ¡Ukat ñanqha layqax wali axsarkañ plagawa!
  
  Infiernon mä chiqaw nayatakix reservat utji,
  ¡Uka manqha taypin jukʼat jukʼatwa sarnaqta!
  Ukanxa, akapachanjamarakiw walja machaq yänakax utji, .
  ¡Yaqha almaw tʼunjatäna!
  
  Tartaro sat layqa warmitakix wali thaya chiqawa,
  ¡Ukanx mesanaka, t"ant"anaka, mä casino!
  Infiernonjja kunayman kusisiñanakaw utjaraki,
  ¡Ukat kuna peliculanakat sipansa jukʼamp thaya!
  
  Janiw juma pachpas caballeronak uñt"ktati
  ¡Kunjamarak sinti mutuyapxämasti!
  Jumanakax jan amuyt'asir jamach'inakax paraíso samkapxtaxa,
  ¡Hades ukankañax juk"amp askiwa, ukanx mä jan wali ejercito ukaw utji!
  
  Nayar alt'asisin ch'am churäma,
  Ukat qunqurinakamanxa Dios nayraqatan mä plopjamawa!
  Ukatxa infiernonkir caballeronakan pʼiqtʼiriparuw tuküna,
  ¡Ukham thaya sílaba, yatisktawa!
  
  Taqi kunat sipansa, jan wali lurañax mä suma luräwiwa, jilat kullakanaka,
  ¡Ukanx walja muxsa achunakaw utji, janiw amuyaskätati!
  Ukat kawkhans ch"iqa, kawkhans chiqax uk janiw amuykätati,
  ¡Ukatakix phisqa churapxitasma!
  
  Nayax taqi kuns luraristwa, t"unjañ elementonakanxa, .
  Nayax janiw aka pachanx mä kipkakïkti...
  Nayan aski luratanakaja uraqix phuqhantatäniwa,
  ¡Jan jakt"kay jan walt"äwinakaw saxran jan walipan utji!
  
  Ukampis janiw jumanakar churkäti ukat janirakiw jumanakamp chika churkämati,
  Ukat juk"amp askixa, nayax ch"uqitxa laq"aruw ch"allt"ä...
  Llakit uñkatasir icononakat amtañani,
  ¡Chiqpachansa, ¡janiw kunapachas alaxpachan mä anukïkätati!
  Chiqpachansa akax wali thaya ukat t"unjiriwa. Ukampis imill wawanakax ch"iqintapxani. Ukat bolanakjam tʼijtxañäni. Ukat chuchunakapax wali rubí ukat wali muspharkañawa.
  Ukat nuwasirinaka pachpaw aeróbatica ukat aeróbica ukanakat jukʼamp jachʼa maniobranak uñachtʼayapxi. Ukat wali kusiskañawa.
  ¿Kunsa imill wawanakax yaqha lurapxaspa? Ukhamatw escarlata chuchu apnaqañax joystick botones ukar ch"allt"añataki ukat jiwayir regalonak chhaqtayañataki. Ukat jan sinttʼasis jan pächasis uñisirinakarojj tʼunjapjjaraki.
  Ukhamarus orcos ukanakax imill wawanakarux t"aqhisiyapxaraki. Ukat juk"ampirus, jupanakax chiqpachapuniw electrodos ukanakax Venus ukan purakapar ch"allt"añ munapxi ukat corriente pasañ munapxi.
  Ukat uka pachparakiw imill wawanakan q"ala, muyu talonanakap qhatiyaña. Ukax wali askiwa ukat wali llakiskañawa.
  Awisax orcos ukanakax wila pinzampiw imill wawanakan suma kayunakap p"akjapxi. Ukax chiqpachansa, jiwayañjam efectos utjarakiwa.
  Ukat imill wawanakax ukham ist"asax arnaqasipxi ukat jachaqt"asipxi.
  Elfos águilas-caballeros ukanakax wawanakar uñtasitawa,
  ¡Markan wiñay wayn tawaqunakar yanapt'aña!
  Jiwañajj cadenanakampi chintʼasiñ munkstanjja,
  Ukampis ¡Jan jiwir Pachamaman wawanakapätanwa!
  
  Kawkïr negocios ukanakas wali yatiñampiw chʼaxwapxi, .
  ¡Uka duende jaqinakax jupar katuntapxani ukhaxa!
  Jiwasax janiw Luciferan maquinacionanakapamp p"akjatäkañäniti,
  ¡Horda ukan presión ukar iyawsapxam, jupanakax rati ukarux t"unjapxani!
  
  Kunjamatix manqha manqhax ch'am jan nuwasiñar jaquntkixa,
  ¡Asnawa, jupanakar iyawsapxam, sayt"asiñäniwa!
  Ukat jiwat pallapallanakax jaktapxaniwa - .
  Kunatix Lade jupax mä liwita caballero ukan yuqapawa!
  
  Jumanakajj jachʼa jachʼa tukurïtawa, jachʼa jachʼa tukurïtawa,
  Ukampis uka pachparakiw mä sauce quqar uñtata, ukax modesto...
  Ch'aman Elven ch'amapa - .
  ¡Qullan, k"ajkir marka!
  
  Uraqpachan thakinakanx walja bandidonakaw utji,
  ¡Puñalanaksa hachanaksa afilapjje!
  Chiqansa, yaqhipanakax Cristoruw mä idolorjam uñtʼayasipxi,
  ¡Yaqhanakatakix taqpach parltʼasitapax qʼañuwa!
  
  Jaqenakajj Diosan señalanakap armasipjjänwa,
  Jupanakax uka gancho ch"akhuñakiw munapxi...
  Ukat Diosax jiwañat mutuyasiñ jan umat pharjatätapa,
  ¡Jucharara, jan amuyt"asir jaqix janiw iyawskiti!
  
  Ukat cristianismon reliquianakapat mä chʼaxwäwinktanwa,
  Constantinopla markaruw puripxta - ch"axwañataki.
  Ukat khanatejj altʼat chuymamp istʼasisaw istʼasïna,
  Continentes ukanakax kusisipxi - ¡phisqakama!
  
  Jichhax Elfian thakipax akapachan qhanapawa -
  !
  Atipjäwix nayrïr picowa, .
  ¡Suerte mayjt"äwin mä chimpupax jutaski!
  Ukhama suma ukat kusiskañ imillanakax q"uchupxäna. Jupanakan arunakapax muxsa miel ukham uñtatawa. Ukat thaya taypinwa sarapjje.
  Ukat qʼala kayu dedonakajj uñisiriparuw jiwañjam guisantes jaqontapjje, cheqapuniw jupar chʼiyjapjje. Ukat taqi kunas wali tʼunjir uñtasitawa.
  Ukat ukat mä elfox q"ala kayuni, suma uñnaqt"an kayupampiw mä jach"a granada de muerte jaquntäna. Ukax t"ijt"awayiwa ukat Putinan mä masa osonakaparuw ch"iyjawayi.
  Imill wawaxa aptasinwa q"ucht"äna:
  - Cacao, ay cocao, .
  ¡Ukax jank"akiw orcos ukanakax juk"amp juk"amp utji!
  Ukat yaqha nuwasirinakax pechopan wila chuchunakapat llijullijunakamp chʼallxtatäpxani. Walja cuervonakaw mä kutikiw ukanak apthapisin liwxatapxäna. Jupanakajj chuymapan wali usuntataw uñjasipjjäna, ukat coma sat usuruw puripjjäna. Chupanakax jaquntataw Putinan osonakapan p"iqi ch"akhanakap ch"allxtayäna.
  Ukhamaw ch"axwirinakax apthapipxäna ukat marchapxäna. Ukat wali chʼamampiw kayump taktʼapjjäna.
  Uka qhipatsti wasitatwa q"uchuñ qalltapxäna;
  Ch"usa pampanakaxa junt"u, ch"uqi ch"uqixa thaya, .
  ¡Jiwasax Duende nuwasirinakätanwa, jach"añchäwis arxatasktanwa!
  Chʼaxwäwix mä qʼañuskir negociowa, janiw mä desfile sarantañapakiti,
  Janïr nuwasiñ qalltkasaxa , ¡Saltro liytʼañ horasäxiwa!
  
  Jiwasajj cheqapar sarnaqañasa, Tatitur serviñasa wal munastanjja,
  Chiqansa, ¡akax ruso arun tukuyatawa, q"uma ajayu!
  Mä tawaqux wali chʼamani muytʼir ruedan sedanak ajanupar jaquntäna,
  ¡Mä thayaw thaytʼanïna, ukampis antorchajj janiw jiwaskänti!
  
  Rod ukax mä kamachi churapxitu - Duenderux espadampiw jark"aqapxitu, .
  Qullanäñataki ukhamarak Awki markataki - pallapallanakax Cristoruw luqtapxi!
  Jiwasax wali ch'ullqhi lanzanakampi, ch'aman espadanakampiw munastanxa,
  ¡Eslavo ukat suma samka arxatañataki!
  
  Solntslavia markan icononakapax taqi pachan yatiñanakapan uñacht"ayatawa,
  Ukat Lada ukat Diosan Taykapax qhanan mä kullakakiwa!
  Khititix jiwasan ch'amas contra sayt'ki ukax markampiw uñt'ayatäni,
  ¡Wiñay Rusia markax ch"axwirinakan chuymapanx jach"añchatawa!
  
  Jila partejj suman jakasir jaqenakätanwa, ukampis jachʼa jachʼa tukupjjataj yatipjjtawa
  ¡Khititix Duende ukar jisk"achañ munki ukax mä ch"akhampiw wali ch"amampiw jawq"jatäni!
  Mä colerat ritmo ukamp lurañäni - planetan paraíso ukhamätanwa,
  Familiax jach"apuniniwa - ¡mä munat masimpiw wawanakar yuripxañäni!
  
  Taqi uraqpachar mä qurpachasiñ utar tukuyañäni, jiwasax ukham impulso ukaniwa,
  !
  Ukat jaqinakan q"uchunakapax, mä amuyunipxpan - .
  Ukampis ¡noble ch"ama, jan laq"a q"ixu q"ixu q"ixu q"ixu q"ixunakampi!
  
  Khititix taqi Awki Markar munaski ukat chiqa chuyman reyir lurañapa,
  Duendetakix, jupax uka jach"a luraw lurani, jupax nuwasïwin jilxattaski!
  Nayax mä puqut imill wawaruw jamp'att'aysma,
  ¡Mayo phaxsinx ajanunakamax mä ch"uqi colorjam panqarpan!
  
  Jaqinakax espacio suyt"apxi, Uraq patxan t"ijt"apxi,
  ¡Jiwasax gema warawaranakarux mä coronaruw pagañäni!
  Mä akatjamat chiqäñapa, samkani waynax uka samka apt"ata,
  ¡Jiwasax naturaleza lurayirinakätanwa, janiw juykhu loronakäktanti!
  
  Ukatwa mä motor - bam lurapxta , termoquarks ukanakat , .
  ¡Mä jankʼak sarnaqir cohete, espacio patjjar khuchhuqasa!
  Uka chʼaphix janiw cejamar chʼalltʼañamäkiti, jan ukasti chiqak nayramaruw chʼalltʼañama,
  !
  
  Uñisirinakax niyaw liebre ukham t"ijtxapxi,
  ¡Ukat arktasaxa, ¡suma amtanakaruw puriraktanxa!
  Taqi kunat sipansa, jiwasan ejercito de elfos ukax mä ch"aman colectivo ukhamawa,
  Solntslavia markan jach'añchäwipatakix - ¡jach'añchäwix Ch'aman apnaqañapawa!
  Ch"axwiri warminakaxa wali suma q"uchupxäna. Ukat pechopan wila chuchunakapat chiqpach llijullijunak apsupxäna. Ukat cuervonakaruw jawqʼjapxäna, ukat wali mulljataw liwxatapxäna. Ukat cuervonakax jank"akiw orconakan p"iqi ch"akhanakapar jaquntapxäna, perforasa ukat ch"ankhampiw jawq"japxäna.
  Ukajj wali thaya ukat tʼunjir uñtasitänwa.
  Ukat imill wawanakax lakanakap ch'uqt'asipxäna, jach'at arnaqasipxäna, q'uchupxäna:
  - Jiwasaxa akapachanxa wali ch"amaniwa, .
  Jiwasax jasakiw taqi orcos ukanakarux t"unjaraksna...
  Bañon colerat osonakar jiwayapxam,
  ¡Awisax jupanakat sintt"asiñax ch"amakiwa!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxi. Jupanakajj veneno lajjranakani chʼiyar katarinakjamäpjjewa.
  Jan ukajj irpapjjeristam ukat chhuxriñchjapxiristam, ukat wali chuym ustʼayiristamxa, janis khitis sum uñjkaspa ukhama.
  Ukat escarlata chuchunakapax botones ukar ch"allt"apxi ukat jach"a, jach"a ch"amampiw t"unjapxi Putin osonakan filanakapanxa.
  Ukat wali qhuru ukat qhuru jaqiwa.
  Imill wawanakax ombligonakapat llijullijunakamp ch"allt"asipxarakispawa. Ukat kunayman tuqinakaruw chʼiqintasipxi, ukat cuervonakax telarañaruw chʼallxtasipxi. Ukat ukatsti, jan amuytʼasisaw liwxatapxi.
  Ukat jupanakax Putin osonakan ejercitopan jutir p"iqi ch"akhanakap p"akjapxi.
  Ukañkamasti, precursor yuqall wawanakax qʼala, wawar uñtat kayunakapampix osonakaruw agujanak jaquntapxi ukat qʼuchupxi;
  Esmeralda olajj qota patjjaruw chʼalljjtäna, .
  Jiwasan patat alaxpachankir warawaranakax qhant"atawa.
  Mä corsair suma qʼapkir vinompi kusisiña, .
  Kunas qharürutaki - ¡Tatitukiw yati!
  
  Ukat, ay, janiw mapanakan yatiñas utjkaspati,
  Kuns Fortune ukax corsarios ukanakatakix wakicht"i...
  Mä tawaquw yurïw utapa manqhan ikiñan utjani,
  wajjranakas chʼoqtʼaskistu !
  
  Mä embarque jan ukax pistolanakax utjani, .
  P'iqimxa ñanqha ch'amaka manqharuw uchäta.
  Ukhamaw filibuster Pallas ukan destinopaxa,
  ¡Lamar qutanak taypinx wali axsarkañ elementonakan nadaña!
  
  Ukampirus aka alineación de vida ukax wali askiwa,
  Ukax janiw kuna aburrido rutina de oficina ukax utjkiti.
  Tensión ukan umañax ch"amawa, janiw arunakax utjkiti,
  Ukampis taqiniw familiakïtan - ¡mayacht'atätanwa!
  
  Jiwasatï mä fragatampi jikisiñäni kawkhantï jiwasatak jutapki uka cheqanjja,
  ¡Janipuniw, mä qʼochu istʼasisaw nuwasiñar sarañäni!
  Mä redubajj janipuniw qʼal jan atipjkayäkiti, .
  ¡Jan wali jachʼa jachʼa tukur coronani reyinakan arupa!
  
  Jiwasanakax kutt"ayañäniwa ukat suma sartañaruw puriñäni,
  ¡Suertenïsta ukhajja, janiw loop ukar sarkaniti!
  Cuervonakar chhuxriñchjasipxani sasaw suytʼapxi, .
  Taqi jilatanakaruw sapxsma - janiw katuqkti!
  Uka wila wartäwinakaw akan utji. Ukat imillanakax mäkiw axsarkañ ukat muspharkañ clase uñacht"ayapxi. Ukat chuchupan escarlata chuchunakapatjja, wali chʼamampi ukat chʼamampiw wali tʼunjir ukat tʼunjir oladanak jaqonukusipkaki.
  Ukat cuervonakar imtʼasaw liwxatapxi, muspharata ukat muspharata.
  Ukat imillanakax q"ala kayunakap ch"allt"asipxi, veneno agujanak orcos ukar jaquntapxi ukat kusisitaw q"uchupxi;
  Jaquqaña, qunqurt"asiña, qunqurt"asiña, .
  Jumax aka derecho ukarux churapxtawa...
  Janiw juk'amp k'ari zorronakax utjxaniti,
  ¡Cabranakax janiw kuns lurkaniti!
  Uka qhipatxa imillanakax q"ala kayunakapampix wasitat wali ch"amampiw jiwañan churäwinakap apthapipxäna ukat jaquntapxäna. Jupanakax t"ijtapxäna ukat Putinan walja osonakap apthapisinx ch"iyjapxäna.
  Ch"axwirinakax sapa mayniw sarapxäna. Ukat Putinan osonakap jisk"a t"aqanakaruw ch"iyjapxi.
  Ukat ombligot ultrasonido ukamp uchapxaraki, ukat walja orcos ukanakax qhanampiw ch"allt"asipxi ukat tímboros ukanakax ch"iyjataw uñjasi.
  Aka imill wawanakax apthapipxäna ukat sallqa ukat frenético, jan jark"at ch"amampiw ch"iqiyapxäna.
  !
  Uñisirinakamax sallqjañamp phuqantatäpxpan,
  Ukampis jupax qhispiyatäxaniwa, infiernon hielopax ch'amakt'aniwa,
  ¡Aka jiskʼa pacharus kusisiyañäniwa!
  
  Jiwasax Duende ejercitonakan pallapallanakätanwa, nayraruw chiqak khuchhuqapxtanxa,
  ¡Ajjsarañax janiw Taykapar luqtirinakatakix yatiskiti!
  Comandante compañero Ftalin jupax jawsapxitu,
  Ukax sañ muniw nuwasir jaqix jan axsart"irïniwa, ¡janiw nuwasiñanx axsarañamäkiti!
  
  Comunismo ukax qhananchatawa - akax janiw samkakiti,
  ¡Ukanx jaqinakan jach"a kankañapa ukat catedral ukan amuyunakapaw utji!
  Akapach apnaqpan: jach'añchäwi, suma chuymani,
  ¡Aka ch"am jakañat taqi ismu q"añunak q"umachañäni!
  
  Jiwasan Mama Markasax janiw mä kipkakïkiti - taqiniw uk yatipxi,
  ¡Kunattejj jaqenakan chʼamapajj paraisor uñtataw jakañ churi!
  Ukat ukatw taqi chiqan Awki Markar jach"añchapxañama,
  Kusisiñ munsta ukhaxa, ukatakix sarañamawa, nuwasiri!
  
  Elfinismo voluntad ukat warawaranakan t"ijtäwipanxa, .
  ¡Janiw mä pico utjkiti, jaqinakax yatipxiw janiw puriñjamäkiti!
  Pachpa Tatituw jiwasanak layku t'aqhisisa, suma yatiyäwinak apanïna;
  ¡Jaqinakan uñisiripax mä anatt"awiruw tukuwayxi!
  
  Ukat ukxarusti, mä waltz ukham muspharkañ warawaranakax thuqt"apxañäni,
  !
  Sapa uru ukat horasa Jesusar jachʼañchañäni,
  ¡Jan walt"äwin thakipa, jan walt"äwinakasax ceroruw tukuni!
  . JANK"A 24 JAQINAKANA.
  Maria Kolesnikovax pallapallanakar p"iqinchi ukat pachparakiw bigote ukat calvo tirano ukar maldeci. Ukat jupax janiw chhuxriñchjasiñ armaskiti;
  Imill wawanakax wali suma ukat kusisita q"uchupxi. Ukat arunakapax wali muxsawa, sirenanakjama. Ukat uka qʼochujj alajjpachankir cristal copanakaruw warantasi.
  Akax ukham suma ukat muspharkañ imill wawanakawa akanxa. Ukat arunakapax mä jan amuytʼkay milagrokïkaspas ukhamawa.
  Ukat kunapachatix jupanakax escarlata chuchunak apnaqapxaraki.
  Ukat orcos ukanakax katuntat imill wawanakarux wila pinzampiw chuchupat katjapxi. Ukat niyas pʼakjapxi ukat chʼiyjapxi. Ukat ukax taqi kunaw wali llakisiyi.
  Mä duende naranja ñik"utaniw uka apt"asitayna ukat orcos ukanakarux bazooka ukamp jawq"jatayna, rubí pecho chuchupampiw uka botón ukar ch"allt"atayna. Jupax mä pä tunka Putin osonak ch"iyjasaw q"ucht"awayi:
  - Chip"i, ch"uqi , ch"uqi, ch"uqi , .
  Jupax mä cucaracha apthapisinx chhuxriñchjasïna...
  Ukhamajj ¡uka jachʼa jaqejj janiw utj-jjeti!
  Ukat nuwasirinakax wasitat lakap apsupxäna.
  Ukat mayni tawaqux qʼala, muruqʼu talonan yanaptʼapampiw uñisirinakarux katuyasïna. Ukat mä nuwasir, tʼunjir guisantew tʼijtäna. Ukat orconakan masapax mäkiw t"unjatäxäna.
  Aka imill wawanakax akankiwa - mä orco jupanakarux uñisi, kunjamatix mä booger mä toro contra ukhama. Ukat jachʼa tʼunjäwinaksa tʼunjäwinakasa utjayaraki.
  Ukampis chiqans jupanakat sipansa, duende yuqall wawanakax utjaskakiwa. Jupanakax q"ala kayuni precursorawa, ukat q"ala, wawar uñtat kayunakapamp orcos ukanakarux wali sumaw agujanak jaquntapxaspa, ukat pachpa pachan q"uchupxaraki;
  Chʼaxwirin thakipax kunjamtï mä rosa ukat chʼaphinakampi,
  Kunapachatï mä waynax qʼala kayukiw nuwasiñar tʼijtki ukhaxa,
  Ukampis wawan kayu manqhankir agujanakax,
  ¡Jupanakax uka wawarux wali thayaruw tukuyapxi!
  
  Elfia markanxa, mä pallapallan uywatapa
  ¡Pañal ukata wali qhipa qalltañataki!
  Jardinsa, mä granada ukaw jumatakix askïspa,
  ¡Wawpachatpach Pachamamar arxatañ yatiñataki!
  
  Kuntix yatiqañ utanakan yatiqawayktan ukax armasipxañäni
  Jakäwin yatichäwinakapajj wali valoraniwa.
  Administrar iyawsañatakix universo de destino, .
  ¡Jiwasax Caballeros Duendes ukham yuripxtanwa!
  
  Munasipxtanwa, panqaranak apthapipxta, .
  Jiwasatakix uka jamuqx lik"i yapunakaniwa.
  Uka ch"uqi ch"uqixa mayo phaxsina, 2016 maranxa wali suma panqarawa.
  Julio phaxsinx álamo ch"uqimp uñtatawa.
  
  Jiwasax munastanwa - arumax mä flauta ukham q'ucht'i,
  Mä muxsa tordo sat chʼaphix mä clavecino ukham chillqtʼasi.
  Kunapachatï Duende amigonakan jan warantkistu ukhajja, .
  Maya, kunjamtï Tatit Cristox yatichkäna ukhama.
  
  Jiwasan markasax taqi chiqanw arxatapxi,
  Taqi chiqanwa jakäwit jan jaytjasis munañax utji.
  Kawkhantï leonanakajj wararipki ukanjja, loronakajj chuymapar purtʼasisaw qʼochupjje,
  ¡Alaxpachan bóvedapat sipansa jukʼamp qhantʼir mä qhana!
  
  Walja utachañäni, janiw t'unjatäñapäkiti,
  ¡Aka alajjpachar jarkʼaqañwa chʼamachasiñäni!
  Ukhamatwa alman kusisiñapax t'ijtxa,
  ¡Ukham jan tukuskir jakañax mä hiloruw tuku!
  
  Ukatxa Pachamamax wali askit uñjistaspa,
  ¡Ukat taqe chuyma ukat jachʼañchataw jupar serviñäni!
  Ukham aburrimiento qʼañu lurañajj utjatap armasim, .
  ¡Uka barcosajj janiw arreciferojj chʼalltʼkaniti!
  Ukhamaw duende yuqall wawanakax q"uchupxi. Jupanakax yatipxiw orcos ukanakax qharüru juk"amp qhanatakix wali ch"amampiw ch"axwapxañapa.
  ¿Uka duende waynax katuntatäspa ukhaxa, ¿kamachasmasa? Ukat nayraqatax orcos ukanakax q"ala jan isinïñapatakiw apsusipxani. Ukatxa mä estanteruw uchatäpxani, ukat mä chivompiw jawqʼjapxani.
  Ukat ukatsti, duende wawax q"ala, muyu, wawar uñtat talonax wila q"añut hierrompiw llamkt"ani. Ukat kuna suma qʼaphini ukat phichhantat qʼaphir uñtataw thujsani. Ukat wali jachʼäniwa.
  Ukat nuwasirinakax akham q"uchupxäna:
  Nayan talonanakaja, imill wawanakan q"ala talonanakapa, .
  ¡Anatañäniwa, ¡imantasiñakiw anattʼañäni!
  Ukat taqi kunas wali jach"apuniw ist"asi. Ukat imill wawanakax wali chʼamampiw sarnaqapxi. Ukat kuns antutañ qalltapxani ukhaxa, wali chʼamampiw lurasini.
  Ukat wila chuchunakat imill wawanakax wasitat apsusipxani ukat chʼamaktʼayir ukat tʼunjir llijullijunak jaquntapxani.
  Ukat elfo familiat jutir mä precursor waynaw qʼochtʼi;
  Inamayakiwa uñisirix iyawsi
  ¡Kunjamsa elfonak pʼakjañ atipjäna!
  Orkmacht markan mayo phaxsin 1994 maran tukuyapxta.
  ¡Jupax mä anattʼañjam animalaruw tukuwayi!
  
  Khititï jan axsartʼirïki ukax nuwasïwinwa atacaraki,
  ¡Uñisirinakasarux wali colerat atipjañäni!
  Mä bañoruw mä escobampiw chʼamaktʼayañäni,
  ¡Ukat jakañ hilojj mä lazoruw tukuni!
  
  Pacha Pachaxa inti jalsu tuqiru uñtatawa, .
  ¡Chʼamani ukat jachʼa chʼamani!
  Qʼochujj mä phustʼir jawir uñtataw jalluntäna,
  ¡Ukanx talento uñacht"ayapxtanwa!
  
  Janiw mä kusisit qʼochumpiki, .
  ¡Trineonaka ukat patines ukanakarux walpun munasta!
  Machaq uruxa wali kusiskañäpan,
  ¡Apicea quqax conos ukanakap ch"iqiyañapawa!
  
  Ukat jumatï espada aptʼasiñamajj wakischi ukhajja,
  ¡Akax jiwasan nuwasiñ jawsäwisawa!
  Uka bombajj mochilasanwa imañäni
  ¡Mä pallapallanakan temapan anattʼañamawa!
  
  Atipjäwix caprichoso ukhamawa, .
  ¡Mä chʼusajj janiw amuyujar purinkaniti!
  Ukat iyawsapxita, elfinismo ukan picos ukanakax,
  ¡Ajjsarir nuwasirijj janiw aptkaniti!
  
  Jan axsartʼirinakakiw mä qutampi suma sarantäwinïpxi,
  ¡Irnaqäwikiw wawachasiñatak yanaptʼi!
  Akapachan kusisiñaparuw puripxtaxa,
  ¡Uñisirinakajj janiw wila wartañ puedkänti!
  
  Ukatxa wali librëxaniwa,
  ¡Machaq alturanakaruw puriñäni!
  Mä jach"a munasiñ lurawi, .
  ¡Tatitun munañap lurapxta!
  
  Iyawsäwi layku, aka amuyun qhanapataki,
  ¡Tata Pacha nayraqatan sarnaqañ munapxta!
  Ukhamat taykan ñik'utapax jan ch'iyar tukuñapataki,
  ¡Sapa horax nayatakix wali kusiskañäpan!
  
  Ukatxa jaqinakan munañapaw utjani,
  !
  Patak marat patak marakama,
  ¡Janiw yugo uchasiñäniti!
  Duende familiankir imill wawanakax uñisirinakarux pallapallampiw pallapallasipkakïna. Ukhamatw nuwasirinakax sistema de cohetes de lanzamiento múltiple Hurricane ukar uñt"ayapxäna ukatx Putin osos ukan posición ukarux taqi ch"amampiw ch"allt"apxäna. Ukat ukax mä jachʼa chʼaxwäwikïnwa.
  Uka walja lipʼichit lurat animalanakajj mäkiw tʼunjatäjjäna.
  Ukat imill wawanakax qʼala kayunakapan yanaptʼapampiw uñisirinakarux tukjañ regalonak jiwayir chʼamampiw jaquntapxäna.
  Ukatxa, navajas ukat venenoni agujanakampiw apnaqapxäna. Akax mä jach"a jiwañ thuqt"awiwa.
  Walja tʼunjäwinakasa, jiwañas utjarakïnwa.
  Ukat imill wawanakax q"uchupxäna;
  Lamar qutan hielo ch"uqi, ukat qullqit lurat chhijchhi,
  Ukat quri laq'a Karakum wasar pampataki !
  Akax taqpach qullan markajawa,
  ¡Qhuru amuyunakampi chuymachtʼatäñamawa!
  
  Elfiri markanx walja markanakaw lurasini , .
  ¡Taiga markar puriñkamax thakhinaka ukat jach"a thakhinak lurapxañäni!
  Precursoranakas mä jukʼa chuymanïpjjewa,
  ¡Jupanakax aventuras ukat exploits ukanakaw jikxatasipxani!
  
  Jiwasan markasax aka Uraqinx jach"a ch"amaniwa,
  ¡Sapa mayniw ciencia tuqinx wali askinak jikxatawayi!
  Jiwasax elfinistically jakastanxa , familiat amuyt"añäni, .
  ¡Jach"a lurawinakan akapachan sutipxarux walpun lurapxañäni!
  
  Jiwasan juk"amp ch"ama munañax akawa
  ¡Munat Awki Markasan tukuyañkamaw ch"axwapxañäni!
  Durimar ukat Karabas ukanakax jan qhipharxapxañapataki , .
  ¡Atipjir corona uchasiñataki!
  
  Pachamama, jumaw nayan taykaxaxa, kunas juk'amp sumax janiw jikxataskaspati, .
  ¡Ukat jumax ukham chʼamañchtʼirïtawa!
  Mansi markan jaya ayllun jumanakarus ukhamaraki,
  ¡Tatitojj ciencia toqew khuyapayasiñ churi!
  
  Ukampis qhixu qhixunakax nina nakhantki ukhaxa, nuwasiñaruw sarapxta,
  ¡Akax jiwasan jach"añchäwisawa!
  Ukat ukat mä ch"aman batallón ukaw ataque ukar jank"ak puri,
  ¡Jan axsarañ laykuki, janiw venganza laykukiti!
  
  Ukatxa janiwa Pacha Pachampixa suma sarnaqañaxa utjkaspati,
  ¡Ukat uñisirinakax jankʼakiw sustjasisin tʼijtxapxi!
  Chiqansa, iyawsapxita, guerrax janiw mä peliculakïkiti,
  ¡Walikiwa, ¡ukatakix amuytʼasirïñasa ukat kunjamsa jikxatasiñasa wakisi!
  Uka q"uchunakax kusisit imill wawanakax wali kusisitaw q"uchupxi. Ukat ukax wali muspharkañawa. Jupanakax muspharkañawa ukat magia ukhamarakiwa.
  Imill wawanakax wali colerataw warariñ qalltapxäna ukat perla kisunakapwa qhantʼapxäna.
  Ukat qʼala kayunakapampix tʼunjir jachʼa agujanak jaquntasipkaki. Ukat orcos ukanakar jiwayapxi.
  Uka pachparakiw nuwasirinakax escarlata pecho chuchunakapampix botonanak ch"allt"apxi ukat t"unjir ukat t"unjir regalonak t"unjañatakis apayapxaraki.
  Ukat jupanakax taqpach t"unjäwinakaruw puriyapxi.
  Ukhamaw jupanakax wali suma - agresivo ukat erótico.
  Ukat jupanakpachaw q'uchupxi:
  Calvo Fuhrer, jumax mä schmuck ukhamawa, .
  ¡Uka calvo Fuhrer ukax q"añut uñt"atawa!
  Ukat wali jachʼa larunakapwa uñachtʼayapxi. Ukat mä tama katarinakjamaw muyuntapxi, jupanakax liwxatapxi ukat taqi kunas wali jach"awa.
  Ukat duende yuqall wawanakax shorts ukat q"ala kayunakampiw jiwayañ regalonak jaquntapxi. Ukat walja tʼunjäwinaksa jiwañarus puriyapxaraki.
  Aka chiqan nuwasirinakax mä sallqa clase ukhamakiwa.
  Ukat nuwasir yuqall wawanakax juk"amp thayapxiwa.
  Aka chiqanwa jupanakat maynïrix qʼuchtʼañ qalltäna, jupax jichhak qullqit lurat precursoränwa;
  Jilajampi nayampejj machaq pacharuw mantapjjta,
  Fortunax caustico jachaqt"asïna, .
  Jichhasti quta atipjañäni.
  ¡Ukat jiwasa pachpaw mä tatuaje lurañäni!
  
  Infiernor sarkchiyätsa,
  ukampis janiw escuelar kuttʼkäti.
  Jichhax nayax wila masinakäxtwa
  ¡Ukat janiw thaya thaytʼanakar ajjsarkti!
  
  Uñisirinakampi nuwasiñax utjiwa,
  Corsair pallapallanakan irnaqatapa, .
  Aperitivo aychaxa pastel ukampi, .
  ¡Uñisirinakax jiwapxpan!
  
  Uka waynax mä confesión ukaniwa:
  ¡Ch"ama, jan axsart"aña, jach"añchäwi!
  Mä pirata jaqin jakäwipax mä película ukar uñtasitawa -
  ¡Janiw Supayajj manqʼantamti!
  
  Kunapachatï uka waynax aka chiqar purinkäna ukhaxa,
  Kawkhantix Wilax nayrax umamp jaqt'asirïna .
  Supayajj janiw pʼakjkistaniti
  ¡Iyawsapxita, jumax mä grandee ukar tukuwayxätawa!
  
  Mä piratax niyas pallapallarjam uñjatawa,
  Ukampis jupax juk"amp thayakiwa...
  Taqi kunat sipansa, janiw ch"usat ametralladora ukhamäkiti,
  ¡Yatipxam jumax libre yuritamxa!
  
  Ukat corsair ukax mä premio ukaniwa,
  Mä gancho ukan katjapxätam...
  Chiqansa, nuwasiñanxa jumax mä artistätawa, .
  ¡Uka vainax mä piparuw tukuwayxi!
  
  Ukham alturanakaruw puriñäni
  ¡Janiw mä laphimp katjatäkasmati!
  Uka waynax janiw qutan q"umachatäkänti, .
  ¡Nayax uka thayarux aguantaraktwa!
  
  Kunatï nayrajj paskäna ukajj qhepäjjanwa
  ¡Machaq thakhinjam sarañäni!
  Ukat jupanakax t'ijtxapxaniwa, jumax uñisirinakarux uñt'tawa,
  ¡Suma suerteniw nayrar sartaski!
  Ukhamaw elfonakax jach"a autoridadampi ukat aplomompi q"uchupxi. Ukat nuwasirinakax wasitat q"ala kayunakap uñisiriparux jaquntapxäna, jiwañ regalonak churapxäna, ukax wali muspharkañawa.
  Ukat taqi ukanakax jan waliruw puriyi. Chʼaxwäwix wali colerat chʼamampiw sartasi.
  Ukat Putinan osonakap aire taypit apsuñäni, jach"a ch"aman misiles de choque ukanakampi.
  Ukat uka tawaqux escarlata chuchup joystick ukan botonanakaparuw chʼalltʼi ukat tʼunjir chʼamampiw apnaqaraki.
  Ukat akax chuchunakan yanapt"apampiw efecto de choque ukax juti, ukax rubí colorawa. Ukat jupax orcos ukanakarux loco ukham ch"allt"ani.
  Ukat imill wawanakax qʼala kayunakap apnaqasaw orconakan kawkhantï utjkäna uka chiqanakarux napalmo sat bombanak jaquntapxi. Mä ch"aman bombaw jaquqanïna, ukat jank"akiw Putinan waranq osonakapax mäkiw phichhantapxäna.
  Ukhamaw imill wawanakax uñisirinakaparux tukjapxi, janiw khuyapt"ayasiña ukat p"inqachasiñ yatipkiti.
  Ukatx tuitearakiw:
  - ¡Q"ala kayuxa janiwa mä juk"a jiwaykiti!
  Ukat perla ukham kisunakapsa qʼala chʼiyjapjjäna.
  Ukat ukatsti q"uchuñ qalltapxäna;
  Kunas qhana elfonakan jach"a imantatapaxa,
  Kawkhantix yapuchirinakax yapunak yapuchapxi, .
  Kawkins jumax jikxatastaxa, janiw mä aleatorio jaqikiti, .
  ¡Kawkhantix mä sarnaqir jaqix khitirus wila masipaxa!
  
  Transparente Uma tayka, 2019.
  Paloma wing chanclas ukax...
  Wayna thaya maranaka, .
  ¿Kunsa amuyunakamax churi?
  
  Munat tawaqujampiw jamp'att'ata,
  Ukampis aka forjado qalax jan waliwa,
  Caballo herraduranakax asfaltoruw thuqt"apxi, .
  ¡Ukat Supayax suma jaqinakarux infiernoruw ayxatäna!
  
  Qalltatpach alaxpacharuw iyawsapxta
  ¡Mä plumampiw suma sarantäwi manqhan mä chiqa dibujañama!
  Aurora sat barcojj despedida salvompiw jawqʼjäna, .
  ¡Noviembre phaxsin quta thiyaruw iyawstxa!
  
  Ukat akapachanxa wali muspharkañ warawaranakaw utji,
  Mä qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu manqhanxa,
  Álamonakax chhuxriñchjasipxi, pinos ukanakax chhuxriñchjasipxi, .
  ¡Uka tawaqut mä jachaqt"äwiw jaquqanïna!
  
  Nayax iyawstwa qhana pachax puriniwa,
  Ukat samkax phuqhasiñapataki,
  Wiñay intimpi, jallus utjpan,
  ¡Jawirajj wali kʼajkir jawirawa!
  
  Iyawsapxita, chʼaxwäwix wali phiñasitaniwa,
  Ch"axwawix wañt"aniwa ¡Primavera!
  Ukat jaqinakax kusisitäpxarakiniwa
  ¡Uraqin dueñopax pachpa jaqiwa!
  
  Ayrunakax jefex proletario ukhamäñapatakiw jaytapxi, .
  ¡Leche luririnaka parlamento ukar apanipxam!
  Jiwasax waranq waranq arias, libertad ukatakix q'ucht'añäni,
  ¡Ukham peones ukanakax mäkiw reinanakar sarxapxañapataki!
  
  Janiw jukʼamp jiskʼachatäjjaniti
  ¡Kuna irnaqawis wali askiwa!
  Jiwasa pachpaw taripirinakäñäni,
  ¡Ukat wawanakax jach"at larusipxpan!
  
  Ukatxa ch'amas apthapipxañäni,
  Orksismo ukan qhipäxap p"akintañäni.
  Sepulturat mä águila ukham sartañäni,
  ¡Ukampis janiw kuna jan wali lurañas jan wali lurañas utjkiti!
  Ukhamatwa imill wawanakax wali suma ukat qhuru q"uchupxi. Ukat uka pachparakiw kisunakap qʼal apsupjjäna, uka kisunakajj perlanakjamaw lliphipipjje. Ukat nuwasirinakax jiwayir ch"amampiw q"ala kayunakapamp jiwayañ granadanak jaquntapxi.
  Uka imillanakax chiqpachapuniw suma uñnaqt"anïpxi ukat ch"amanïpxi.
  Ukat wila chuchunakat apsusipxani, ukat tʼunjañ churäwinakxa jachʼa, tʼunjir chʼamampiw antutapxani. Ukat walja orcos ukanakax mä kutikiw ch"amakt"ayatäni. Ukhama taqpach t"unjañawa.
  Ukat nuwasir jaqinakax q'uchupxaraki:
  - Nasa, laka jank"aki jist"antaña, .
  Biotrep ukax jumat sipan juk"amp yatiñaniwa!
  Ukat zafiro nayranakapampix chʼipxtayapxani. Jan ukajj nayranakapajj esmeralda ukhamaraki.
  Ukat nuwasirinakax wali suma uñnaqt"anipxiwa ukat muspharkañ suma uñnaqt"anipxiwa. Ukat jupanakax nayratpach q"uchuñ qalltapxani ukhax ukax wali askiwa;
  Chʼaxwäwinakanxa munañasarux jukʼampiw chʼamañchtʼapxirïta,
  Jilata, jupanakax Awki markatakiw ch"axwapxäna.
  Uñch'ukipxta - jupanakax elfinismo ukx churapxituwa, .
  ¡Mä Duende pallapallaw Orklin markar mantawayi!
  
  Nayra achachilanakasax espadanak lurapxäna,
  Ukat ukat pistolanakax acción ukar sarapxäna...
  Abedul quqanakax ramanakap jist"arapxi, .
  ¡Imill wawanakax empanadanak phayt"asipki!
  
  Duendex kuna ch"axwäwins atipt"iwa, .
  Jupax amuyunakapampix kuns apañ yati.
  Awisax q"uma infiernow phichhantaraki.
  ¡Ukampis uñisiriruw atipjañäni!
  
  Duendex Uraqir arxati,
  Khitinakatix q"ala kayuni ukat q"ala jan isinïpki ukanakarux imantasi.
  Uka chʼaxwäwix mayo phaxsinwa, 1994 maran tukuyapxta.
  ¡Orkmacht ukarux mä colerat atipt"äwiw suyt"äna!
  
  Ukat uta lurañ tukuyatat yapuchañ tukuyatatsti,
  Yapunakax panqarapxi ukat centeno ukax pilanakaruw puri.
  Jumanakax imill wawanakax achachilanakax heroes ukhamäpxtawa,
  ¡Trincheranakanjja, thaya ukat chhijchhiw utjäna!
  
  Jiwasan ch"aman Awki Markasat,
  Mä manqhankir arco apsuñamawa.
  Elfinismo ukan banderanakapax jalnaqapxi, .
  Ukat Putin-an pancartanakapax chhaqtayatawa!
  
  Patak maranakaw jiwasan manqhanx pasani Warawaranaka, .
  Imperio ukax mä galaxia enjambre satawa.
  Janipuniw yuriñatakix qhipäkiti
  ¡Ukat uñisirirux espacio ukan imtʼañamawa!
  
  Ukampis nayax iyawstwa amuyunakax sumankañ utjani,
  Ukat maynix taqinitakix mä taykjamawa,
  Akanxa nayra familiaxa wali ch"amanchatawa, .
  Radiance de Gloria - ¡Gracia!
  Imill wawanakax wali muspharkañ q"uchupxäna - aka uraqin kunayman cósmicos ukanakat sipans jach"a clase ukhama. Ukat kayunakapax wali q"ala ukat cinceladas ukhamawa, ukhamakiw jan iyawsañjam ágil ukat jakkirjama.
  Ukat llijullijunakax pechon wila chuchunakapat mistusaw cuervonakar chʼalltʼapxi. Ukat wali jachʼa, jiwayir chʼamampiw jupanakarux jaquqanipxi. Ukat walja Putinan osonakapax phichhantapxiwa.
  Ukat chiqpachans nuwasirinakax janiw orcos ukanakarux khuyapt"ayapkiti. Ukanakax ukham jan uñt"at ukat thaya imillanakawa. Jupanakan nivelapax wali sumawa. Ukat Venus purakapat apsusipxaspa ukhaxa, t"unjir olas de aniquilación ukanakaw khithapxani, taqiniruw t"unjapxani ukat almanakaparus t"unjapxani.
  Ukat ukatsti magoplasma ukan tsunami ch"axwäwipax purintäna. Ukat orcos ukanakatakix wali ch"amäxänwa. Ukat inas chuym ustʼayarakchispa.
  Imill wawanakax ch"allxtapxiwa ukat taqi orcos ukanakaruw q"uchupxi;
  
  Chʼaxwañ ringan nuwasiñanaka, .
  ¡Mä kamachirjamaxa, ch"amax janiw tukusir yatiskiti!
  Iyaw sañamawa, nayax paternidad mayiraktwa, .
  ¡Marte sat planetatjja, ¡nuwasir jaqejj munänwa!
  
  Taqi nuwasiñanakax mä naturaleza ukaniwa
  ¡Uka Dios Awkix churäna!
  Ukat Jachʼa Familiar jachʼañchaña,
  ¡Mä jan axsartʼir jaqin aptʼata!
  
  Chiqansa, jiwasan confesión ukax ukhamawa
  ¡Awki marka layku jakawim churam!
  Ukat qhixu qhixunak ist'arakta,
  ¡Kusisiñatak espadanakampi nuwasipxam!
  
  Ukanx atrevimiento ukaw utji, ciencian ch"amapas utjarakiwa, .
  ¡Jaqi p"iqit yurita!
  Jan kuna rutinampi ukat aburrimientompi, .
  ¡Glorian jikxatatanakap lurasktanwa!
  
  Jiwasax Elfia markan machaq wawanakapätanwa,
  ¡Rus-arux taqit sipan juk"amp jach"aruw tukuyañ munapxta!
  Janiw juk'amp suma uñnaqt'an warminakax Awki Markan utjxiti, .
  ¡Jiwasatakix Éxito Lada-Dios!
  
  Diosanakax amuyunaka - amparanaka, .
  ¡Jumax mä demiurge sasaw sista!
  Ciencian chʼamapampejj kunsa lurasma,
  ¡Janiw mä chʼaman arado ukhamak forjañamakiti!
  
  Uraqpachan jach"a jach"a tukutapax jumaruw suyt"apxtam,
  ¡Suma alaxpachax mä diamante satawa!
  Mä phuju kawkhantix jan aljañjam burbujanakax utjki, .
  ¡Kawkinkis Tatitun uñjir nayrapan qhanapax!
  
  Yaqha markankir planetanakax utaparuw tukupxani,
  ¡Warawaranakax aka Uraqin intimpi sasiwa!
  Jumax marinero ukhamawa ron espacial ukampi,
  ¡Janiw mä p"akjat minnow ukham tukuñamäkiti!
  
  Jiwasajj jan jiwirïñwa yatichasiñäni,
  ¡Mä Universo-paraíso lurañäni!
  Kunatix machaqäki ukax patak maranakaw utjani,
  ¡Ukhamaw pasani, ¡uka tuqit samkasipxam!
  
  Ukat yatipxam, jiwatanakax jaktanipxaniwa,
  ¡Jichhanakax sepulturanakat sartasipxani!
  Ukat uka qhipatxa wiñay jakañanxa,
  ¡Mä qullan equipo!
  Uka q"uchunakax jan axsart"ir suma imill wawanakax q"uchupxi. Ukat chiqansa, wasitatwa pechon escarlata chuchunakapat llijullijunak apnaqapxi ukat ukampiw cuervonakar jawqʼjapxi.
  Ukat khitinakatix muspharapki ukanakax, p"iqir trineo ukham ch"allt"atanakax jiwataw jaquntasipxi. Ukat taqi kunas wali suma luratawa.
  Duende imillanakax nivel de agresión ukat ch'amap uñacht'ayapxi - simplemente super y hiper .
  Ukham muspharkañ lunthatanakäpxänwa. Kawkirinakatix elfinismo ukat distancia uñacht"ayañ yatipxi.
  Ukat escarlata chuchupat llijullijunak apsusipxi, ukax walja orcos ukanakaruw jaquqani.
  Ukat pulmonanak patat q'uchupxi:
  Ah, Putin, jumax Putin, jumax cabra Putin,
  ¿Kunatsa mä asno ukham elfonakamp t"ijtxa?!
  Jumax jiwasat katuqañamawa específicamente mä níquel,
  ¡Mä ch"aman elfo puñtumpiw t"ijtäta!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxi ukat perla, chispi kisunakap uñacht"ayapxi. Ukanakajj wali suma uñnaqtʼanïñakiw. ¡Ukat Fuhrer calvo ukax jiwañapawa!
  . 25 JAQTHAPI.
  Maria Kolesnikovax chiqpach reina ukhamaw ch"axwaski ukat kamachirakiwa ukat jach"a nivelap uñacht"ayi kunjamatix nuwasiñ ukhamarak jan uñt"at equipopax luraski ukhama.
  Ukat ukhamatwa nuwasirinakax apt"asipxäna ukat wasitat q"uchupxäna;
  Janiwa, amuytʼasir jaqejj janiw chhaqkaniti, .
  Mä falcón, mä águila ukan uñnaqapa...
  Jaqinakan arupax qhanawa,
  ¡Uka jiskht"awix katariruw t"unjani!
  
  Nayax iyawstwa taqpach akapachan sartasipxani,
  Orkshismo ukax tukusxaniwa...
  Ukat intix qhant'ani - .
  Thakhi, qhant"ayir elfinismo !
  Aka imill wawanakax akankiwa - janiw jupanakar jak"achasiñax jan muspharañjamäkiti.
  Ukat chʼiqintapxani ukhaxa, pulsaranakax chuchupan wila chuchupat tʼijtxani. Janiw khitis ni kunas ukham imill wawanakarux saykatkaspati.
  Ukat tʼijtʼir caballo saytʼayasajj mä ratukiw oso patjjar tʼijtjjaspa. Ukat uñisirinakarux Putin osonakan jiwat janchinakapamp jallu purintayapxam.
  Ukhamaw imill wawanakax awisax q"uchupxi:
  Mä jachʼa chʼaxwäwiw utjaski
  Chʼaxwäwix jan amuytʼasir razonanakampi...
  Aka Putin jupax Supayan jutäna
  ¡Ukat Rus jilatajj jupamp chikaw jiwjjäna!
  
  Ukat khitis uka jawir jarkʼaqani
  Wila colerat jawiranakax...
  Uñisirinakan jichha pachan lanzapa, .
  ¡Mä duendex jaqiwa!
  Ukat nuwasirinakax wasitatwa qʼala kayunakapampix veneno ukat tʼunjir agujanak apthapisin jaquntapxani. Ukat jupanakax walja Putin osonakaruw ch"axwapxani, wali colerata.
  Ukat wayn tawaqu elfonakax wali ch"amampiw ch"axwapxaraki, ukat aeróbatica rápida ukat combate ukanakap uñacht"ayapxaraki.
  Ukat yuqall wawanakax wawanakan kayunakapan qʼala kayunakapampiw jiwayir agujanak jaquntapxaraki.
  Uka pachparakiw duende wayn tawaqunakax janiw sallqa colerampi q"ucht"añ armasipkiti;
  Marchañ corneta manqhanjja mä pasoruw thuqtʼapjjayäta, .
  ¡Elfes ukanakatakix nuwasiñax alman jach"a phunchhäwipawa!
  Ukat jumatix nuwasirïsta ukat jan asnukïstaxa,
  Ukatxa ¡jan wali orcos ukanakarux t"ijt"apxam!
  
  Duende doncellanakax nuwasirïpxarakiwa,
  ¡Mä ballesta pernojj armaduraruw chʼalltʼani!
  Ch"axwirinakax jichhax wayn tawaqunakapat jach"añchasipxi,
  ¡Jumax yatisktawa, nayax uñisirirux jaqunukuñ munta!
  
  Uka gnomes ukanakax cerveza - muspharkañ juyra, .
  ¡Janïr nuwasiñ qalltkasax mä taza apanipxam!
  Elfonakax janiw templonakapan ch"iyar ñik"utanakap uñt"apkiti,
  ¡Uka manqhapanxa wiñayatakiw phichhantasipki!
  
  Kuntï mä kʼajkir duendesa jan amuyañjamäki ukanakjja
  ¡Kunarus chuymankipstat warmin jan wali jiwatapax puriyi!
  Jiwasax ch"amañcht"asiñ yant"äwirux A,
  ¡Janiw pʼinqanak tolerkañäniti, jumajj yatisktawa!
  
  Ukat machaq pachanx wali askirakiwa,
  ¡Ukanjja, maytʼasiñajj wasitatwa colerani!
  Ametralladorax cincel ukham garabato lurañapawa,
  ¡Ukat ejercitox jiwat jaqinakampiw thakhix ch"uqt"asi!
  
  Atipjäwi, nayax jumar katuqañ munta
  ¡Quri trill ukamp kusist"añataki!
  Jïsa, awisax mä cadenaw munasispa, janiw seda hilo munaskiti,
  ¡Walikiwa, compañerox mä uywar uñtataw arnaqasi!
  
  Mä tawaquw munasiñ churätam, nayax iyawstwa,
  ¡Ukat jupampixa wali sumawa, alaxpachanjama!
  Mä jachʼa familiajj jilsuwaypan
  ¡Taqi chuymampiw imill wawanakar munapxsma!
  Ukhamaw elfonakax amuyt"asis q"uchupxi. Ukat taqi kunas chiqpachapuniw wali suma ukat jach"a jupanakamp chika. Ukat mä colerat ninax walpun phichhantawayi. Ukat agresivo saltos ukat lunges ukanaka.
  Ukat imill wawanakan escarlata chuchunakapax jiwayir ukat tʼunjir ecografía ukamp chʼalltʼatäniwa.
  Ukat taqi kuns sum apthapisin qhatiyapxani. Akax imill wawanakawa.
  Ukat q'uchupxani:
  - Venus uksanx mä markaw utjani,
  ¡Ukat mä jan wali quimera!
  Uka qhepatjja, nayranakat apsusaw tʼunjir jiwayir llijullijunakamp qhantʼayapjjani.
  Ukat ukatsti pulsar apsusaw pechon rubí chuchupat cargapxani. Ukax fucking painful ukhamawa.
  Chiqpachansa uka warminakax jumatakix wali askiwa.
  Ukat ajanunakapax wasitatwa phustʼasini. Jupanakax laxrapampiw wali muxsa ukat manq"añ munir yänak liq"isipkaspas ukham amuyapxi, ukat chiqpachansa ch"amakt"ayasipxi.
  Akax warminakawa.
  Ukat pulmonanakapan patapanwa wararipxi:
  Jiwasax mä orco ch"axwäwin jikxatañäni, mä orco ch"axwäwin jikxatañäni,
  Janiw jupamp sawkasiñäniti - ¡juparux t"unjañäniwa!
  ¡Jichhax ch"iyjapxäma! ¡Jichhax ch"iyjapxäma!
  Ukhamaw duende yuqall wawanakax q"uchupxi. Ukat imill wawanakax qʼala kayunakapampix jiwañan tʼunjir regalonak jaquntapxi.
  Ukat wali yatiñampiw sarnaqapxi.
  Ukat kawkhantix orcos ukanakax imill wawanakan q"ala, muyu talonanakaparuw ch"axwapxi. Ukat uka tuqitxa, imill wawanakax wila chuchupampiw botonanakar chʼalltʼapxi ukat tʼunjañataki ukat jiwañatakis tʼunjapxi.
  Akax mä imill wawawa, jupax mä familia de elfos ukankiwa, jupax mä molino espadanakampiw t"ijtäna. Ukat jank"akiw Putinan osonakapan phisqa p"iqinakapax khuchhurata.
  Akax akan suma uñnaqt"aninakaw sañani - simplemente superb. Ukat pechon escarlata chuchunakap phustʼasin llijullijunak chʼalltʼapjjani ukhajja, orconakajj janiw sum jikjjatapkaniti.
  Ukat imill wawanakax pulsante jade varillanak liq"iñx wal munapxi. Kunas uñjañax - thaya.
  Ukhamarus imill wawanaka, orcos ukanakax katuntapxätam ukhax chiqpachapuniw chuchupan escarlata chuchup ninamp phichhantapxani. Akax nayratpach jupanakan apnaqawipawa. Ukat akanx janiw apt"asis churañjamäkiti.
  Imill wawax orgasmo ukat llakinak jikxati.
  Ukat wayna elfonakax q"uchupxaraki, ukat wali sumaw lurapxi, ukat Putin-an osonakaparux ametralladorampiw phichhantapxi;
  Kawkinkasma munat masija, .
  Virgo ukaxa qhana, qhana qhana.
  Jakawixa uñisiñampiwa qarjata
  ¡Nayax wali thaya pachan jikxatasiñ munta!
  
  Akapachanjja munasiñaw jukʼamp wakiskirejja
  Género ukax sarantañapawa.
  Jumatak sinti llakisiñajj wali kʼajkirwa, .
  ¡Suma uñnaqt'animpi parlt'añäni!
  
  Lakanakax lliphipikir escarlatampiw uñacht"ayasi, .
  Nasaxa mä chhijchhi qullur uñtatawa, .
  Nayax jumamp chika mä jisk"a kuns munta,
  ¡Ch"iyar janq"u rizonakamarux ch"iyjañamawa!
  
  Satin ukan ajanunakapax rosas ukhamawa, .
  Q"ala kayunakax ch"uxña quqanakaruw t"unjapxi, .
  Jumampi chikäñaw jukʼamp wakiskirejja
  ¡Jichhax mä pila linompiw ñik"utas trenzañäni!
  
  Munat wakax yapuchasktati, .
  Uka ch"iyar ch"iyar ch"akhanakax abedul ukham ch"iyarawa...
  Jiwasax espacio tuqir nayrar sartawayxtanwa,
  ¡Ayllupachanx jachaqt"asisaw jachapxta!
  
  Mä oriole sonoro ukan trill ukax ist"asi, .
  Uka gota ukax fracción ukarux atipt"iwa...
  Ay, kunjamakis arumanthinakaxa, .
  ¡Q"uchumax nayatakix wali askiwa!
  
  Jiwasanakan jallupachan saminakapaxa, .
  Otoño real carmesí qurimpi lurata.
  Santa Claus ukax regalonakampi,
  ¡Janiw thaya taypin imksnati!
  
  Ch'uqi sat tawaqux yatiyani ?
  Mä suma cuento ukaw utjani;
  Wallpaxa quri churitaniwa, .
  ¡Cristal jarrojj mä rosampiw lurasi!
  
  Munat masijarux walpun jamp"att"ta
  Coral cereza sat quqan lakapanxa, .
  Amuyunakasajj wali qʼomawa,
  ¡Nayax mä juk"a juyphi ukat machaq yänak munta!
  Qhana arsuñäni, aka waynanakaw akan utji. Ukat jupanakax wali walja kutiw Venus sat muxsa pechop elfonakat laxranakapamp llamkt"apxi. Wali jach"apuniw sañani.
  Ukat aka chiqankir imillanakax jach"a clasenakaniwa. Ukat qʼochuñ qalltapjjani ukhajja, janipuniw samarañ puedipkaniti.
  Ukat arunakapax wali kʼajkir ukat istʼasiraki, campananakan qullqipjama. Ukat akax wali jach"a clasekïniwa.
  Ukat imill wawanakax esmeralda ukat zafiro nayranakapampiw lliphipipxi. Ukat chuchupan wila chuchunakapatxa wali thithi, nina nakhaskir chispanak mistuyapxi.
  Ukat jupanakax walja orcos ukanakaruw phichhantapxi. Ukat jupanakax mä agresivu pasaje uñacht"ayapxi.
  Ukat imill wawanakan qʼala kayunakapajj wali jiwayir granadanak jachʼa thakin jaqontapjje.
  Ukat orconakarux jisk"a jisk"a t"aqanakaruw ch"iyjapxi.
  Ukax jan atipt"ir elfonakax uñacht"ayapxiwa. Ukat chuchunakapax wali phuqt'atawa, wila chuchunakanirakiwa.
  Ukat wayna elfonakax wali kusisitaw uka chuchup liq"ipxi. Ukat mä thujru patxan helado uchatäpkaspas ukhamawa.
  Ukampis taqpachanx, wali sumaw sañani.
  Yämas kunapachatix janiw imill wawanakakix q"uchupkiti, jan ukasti wayn tawaqunakax q"ucht"apxi, jupanakax, sañäni, wali q"uchu q"ucht"irinakapxiwa;
  Espacio ukax mä jach"a vallewa, .
  Mä manta ch"amaka jan kuna qhanampi...
  Ch"iyara, tinta pantano, .
  ¡Jumax uka heroerux qullqi munañampiw chuchuyäta!
  
  Warawaranakax tiza web, .
  Thuqt"aña antorcha jiwaña.
  Uka nuwasïwix chika taypinkiwa
  ¡Atipjañäniwa, iyawsapxita!
  
  elfos, orcos, trolls, ukat juk"ampinaka.
  Mä jach"a thaya thayt"aniw muyuntapxi.
  Walja jachaqt"asiñanaka ukat llakinaka
  ¡Aka warawara circo ukanx!
  
  Jiwasax aka ch"axwäwinktanwa,
  Nayraqatax...
  Taqiniruw ataúd ukan aruntt'apxsma,
  ¡Ukax mä jach"a jach"a tukuñawa atipt"añaxa!
  
  Chʼaxwäwin chʼamapax wali jachʼawa,
  Colerasiñajj jukʼamp jan waliwa.
  Jiwasax janiw loronakäktanti
  ¡Ukat jaqinakax suertenipxiwa!
  
  Atipjañatakix jilat kullakanaka,
  Wal chʼamachasim.
  Jumatï trapo isimp isthaptʼat uñisirïsta ukhajja,
  ¡Ukat mä payaso ajanumpi!
  
  Orco ukax duende uñacht"ayañapawa
  ¿Kawkins akapachan qalltatapajj utji?
  Janiw rama p"akjañamäkiti
  ¡Janïr alwajj purinkipanwa!
  
  Mä warawaran barco luraña
  Janiw torpe ukhamäñamäkiti
  Jichhax heroes ukhamätanwa
  ¡Ukat janiw jardín de infantes ukankir wawanakax utjkiti!
  
  Ukhamajj jumanakar jistʼantapjjäma
  Jiwasax jumanakarux cuenta churañatakiw jawsapxäma.
  Jumax mosco masticastawa, .
  ¡Poeta ukan poesíanakaparu!
  Chiqpachansa akax mä q"uchuwa, ukax mä pachanx wali sumawa, wali muspharkañawa. Ukat chiqans elfonakax wali sum q"uchupxi.
  Ukat chiqans nuwasirinakax qʼala muruqʼu talonanakapampix sapa kutiw qhantʼapxi.
  Ukat ukhamatwa aptʼasisin uñisirinakapar thuqhuntapxani. Ukat wali chiqaparu ukat chiqaparuw lurapxani.
  Ukat jankʼakiw mä jachʼa orconakajj thuqtʼasitapat nakhantapjjani.
  Uka duende tawaqux uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  - Uka loco utaxa nina nakhantayatawa, .
  Supayan Sanatoriopanwa, .
  Aka Uraqinxa janiwa mä chiqasa utjkiti
  ¡Orcanakax Tatitur chiqa chuymanïpxiwa!
  Ukhamaw jupanakax ch"amampi ukat ch"amampi q"uchupxi. Ukat jupanakax arnaqasipxi.
  Ukat imill wawanakax lakapampiw wali suma lurañanak lurañ munapxaraki. Ukat ukax jupanakarux q"al jist"arayi.
  Ukat Venus chachan purakapat mä jiwayir qillqatampi jawq"japxarakïtam ukhaxa, ¿kamachasmasa? Oh, akax patak kutiw juk"amp thayt"ani.
  Janiwa, janiw kunas uka imill wawanakarux jark"kaspati.
  ¿Elf wayn tawaqunakax jan ch"amanïpxiti? Chiqansa janiw ukhamäkiti! Ukhamaraki wali thayarakiwa.
  Ukat wali kusisitaw qʼochupjje;
  Uka chiqax warkutänwa ukat ninamp phuqhantatänwa, .
  Aka alajjpachan chʼamapajj mä phujur uñtataw mä wajjrar tukuwayi.
  Taqi kunat sipansa, cosmos ukax mä martillompiw laq"ar tukuwayi, t"unjañäni,
  ¡Uka planetajj mä huracán ukham chʼiyjataw uñjasïna!
  
  Jiwasax ch"aman caballeronakätanwa, legión de elfos ukhamätanwa,
  Jiwasatakix ch"axwawinaka, universo ukan jawsaña.
  Ejercitox mä millón jan wali orcos ukar jank"ak puripxpan,
  ¡Jupanakarux munat masinakas t"unjañäni, mä juk"a samañas mayjt"ayasa!
  
  Ukat mä machaq melodia, uka melodíajj nayra tiemponïkchisa,
  Ukax ist"asi, ukampis janiw munat Pachamamar lup"iñamäkiti,
  Ukham wali jak"at equipo elfos ukanaka taypinxa,
  ¡Sapa mayniw maynit maynikam jachʼañchasis parltʼapjjañapa!
  
  Kuna fuerzas ukanakas ataque ukar jaquntatäna troll ukax jutaski,
  Elfonakan falangepax congelatäxänwa, lanzanakas ch"uqt"apxta.
  Ataque ukampi anatt"awix qalltawayiwa, orcos ukanakax cuenta jist"arapxäna,
  Ukampis uka toqetjja, ¡talonat mä suma gol aptʼapjjäna!
  
  Ukanx ch"aman warawaran barconaka, pistola-barril, .
  Voleibol ukanakampiw universo katjapxani.
  Taqi kunat sipansa, elfonakax juramento lurañ ch"amampiw amuyt"apxi, águilas,
  ¡Jumax invasor ukarux taqiniruw imt"taxa, mä iwxt"awi ukhama!
  
  Ilusiones jan yatisa, ch"axwirinakax tormenta ukar sarapxi,
  Ladampi iyawsäwimpiw uñisirirux t"unjañapa.
  Ukat uka qhipatxa, wila tawaqumpixa, mayakiw qhiparañäni,
  ¡Tayka markatakix machaq pallapalla katuqañataki!
  
  Kunas yatiñaxa, sasaw duendex enano ukarux jiskt"äna.
  ¿Kunjamsa mä suma uñnaqtʼan jaqirux nayamp jakañax wali munasiñanïtap uñachtʼaysna?
  Ukat q"ixu q"ixunakax k"arimpiw jaysapxäna - taqi kunat sipansa, jumax janiw chachäktati,
  !
  
  Ukampis jaqix qhipäxankiwa - nayax juparux mä jaysäwi churawayta, .
  Jan amuyt"asir jaqinakatakix mä yatichawikiw.
  Honradez thakhin sarnaqañamawa, mä chiqap jan walt"awinak katuqañamawa, .
  Ukampis chiqa yatichäwimpixa janiw munat masimat perdón mayisiñamäkiti!
  
  Ukampis gnome ukax mä sonrisampiw sitäna - waynax wali q"ala kayukiw jikxatasïna,
  ¡Janiw universo ukan yatktati, ¡honradez ukakiw atipt"i!
  Ukampis chika chiqa yatichäwinakampi chiktʼataxa, kawkhansa Supayampi kʼari chuymanïñaxa,
  ¡Ukham jan ina chʼusat jan wali balanak manqhar mantañataki!
  
  Nayax uk amuyasta, yatiñan gnome, k"arisiña moderación ukat ajanumar.
  ¡Ukhamasti imill wawan chuymap jist"arañ yatipxäta!
  Ukat janiw ch"uxña nayranakar llamkt"kaniti - mä cristal jachaqt"asiwi, .
  Ukat iyawsäwisax, tukuykama - uñisirinakar laq"ar atipt"añataki!
  Ukhamaw wayna elfonakax agresivamente ukat armoniosamente q"uchupxäna. Ukat wali jachʼänwa.
  Ukat imill wawanakax wali jiwayir ukat t"unjir ninap phichhantapxarakïnwa. Ukat wila chuchupampiw joystick ukan botonanakap chʼalltʼasipjjäna. Suma uñnaqt"an tawaqunakax wali kusisitaw sarnaqapxäna. Jupanakajj wali suma lunthatanakäpjjewa.
  Akax jupanakan luratawa, wali amuyt"atawa ukat t"unjirakiwa. Ukat nuwasiñ tuqit jan waltʼäwinakapax janiw jaktʼañjamäkiti.
  Ukat q"ala kayunakapampix imill wawanakax guisantes de aniquilación ukanakaw jaquntapxi. Ukat wali chʼamampiw sarnaqapjje.
  Luräwinakapax jaqi jiwayañakïkaspas ukhamawa.
  Ukat nuwasirinakax chuchupan rubí chuchupat ultrasonidonak apsusipxi. Cuervonakajj oladanakan mayjtʼayatäpjjewa. Jupanakax mä jiwayir club ukham p"iqiparuw ch"allt"asipxi ukat chiqpachapuniw jan amuyt"asipxi.
  Ukat jupanakax jaquntasipxiwa, Putin osonakan p"iqi ch"akhanakap chupanakapamp ch"uqt"asa. Ukat nuwasirinakax wali qhuru chuymampiw sarnaqapxi ukat thayampiw sarnaqapxi. Ukat jupanakax mä muspharkañ ukat t"unjañ efectos uñstayapxi.
  Aka imillanakax chiqpachansa mä super cool ukhamawa. Ukat laxranakapax irnaqapuniwa.
  Ukat waynanakax, khitinakan pulsante, jade varas imillanakax cosquillas, jupanakax wali jach"a chuymampiw q"uchupxaraki;
  Amuyunakajajj walpun muspharayitäna
  Uka uñacht"äwimax mä cometa ch"iyar uñtataw qhant"äna...
  Jumax llijullijunakjamaw ch'allt'ista,
  ¡Warawaranakan wali kʼajkir suma uñnaqtʼanïtapampi!
  
  Poetanakax ukham suma uñnaqt"anïñ jach"añchapxi,
  Phaxsin pachpa ajanupax janiw pacharux ch"amanchkaspati.
  Venus ukax kusisiñ churañapawa
  ¡Jan wali manq"irix jaquqaniwa - anatt"añjam apnaqatäxiwa!
  
  Jumax wali suma uñnaqt"anïtawa, ukatwa ukham lurasma
  Alaxpacha manqharu atipt"apxañani.
  Jumampix jasakiw samsuristxa, jan kuna llakimpiw samsuristxa, .
  !
  
  Janiw jach"a jach"a tukuñ amuyum amuyañ suykti,
  ¡Kunalaykutix jumax Artemisan kullakapätawa!
  Ukat jachañanx chhuxriñchjasiñajax chʼamaktʼiwa,
  ¿Chiqapunit uka samkax Tártaro markar jaltxaspa?
  
  ¿Kuna muxsa samkanakansa uñstawayta?
  Alaxpachankir uñnaqap janiw amuyañjamäkiti...
  Wayn tawaqun almohadapax ch"uqi jachaqt"asis ch"allt"atawa,
  ¡O siniestro mundo - ¡janiw mä película uñjkti!
  
  Munasiñ tuqit yanapt"ir estructura, .
  Ukax qhanawa, ukampis mä cadena de dolor ukamp ch"allt"asi...
  Grúas ukham jalnaqañ muntanjja, .
  ¡Ukampis lamar qotajj manqha manqha manqharuw irpitu!
  
  ¿Kuna kasta grilletenaksa destinojj uttʼayäna?
  ¡Kunas alajjpachar jukʼamp wakiskirïkäna!
  Diosax wayn tawaqunakar juk'amp ch'am churpan,
  ¡Jan sinti castigo apayanipxamti!
  
  Taqi Chʼamani Diosax akham sänwa: Jupaw mä yantʼa churäna,
  Janiw qawqha tiempos aguantawaykta ukatakikiti.
  Ukampis ideal ukax templado ukhamawa, .
  ¡Kunjamsa mä llampʼu cunat mistuñasa!
  
  Jichhax jumax mä águila ukhamarak águila,
  destinompiw jaktʼasispa !
  Ukat Supayampi nuwasiñ qalltaspa ukhajja,
  ¡Ukajj kunapachatï nuwasiñapajj wakiski ukhajj chʼamanïtap sañ muni!
  
  Jichhax jumamp chikaw umamp jalnaqt'askta, querubón,
  ¡Jumajj mä virgenätawa, mä kʼajkir warawarar uñtata!
  Taqi aka uraqin jach"a uraqiparuw atipt"añäni,
  ¡Janipuniw jumat jaljtkäti!
  Ukhamaw wayna elfonakax wali suma ukat kusisita q"uchupxi. Ukat arunakapax janiw kunäkisa, wali muspharkañawa.
  Ukat imill wawanakax q"ucht"añ qalltasipkchi ukhax chiqpachans wali jach"apuniwa.
  Ukat wila chuchunakat jiwayir llijullijunak antutapxam. Ukat akax taqpach hiper ukhamawa .
  Uka imillanakax wali jach"a escalaruw ch"amampi sarnaqapxi.
  Ukat qʼala talonanakapampix jiwañan tʼunjir guisantes ukanakaw jaquntapxi. Ukat Putinan osonakaparux t"unjapxi.
  Ukat jiwañan jachʼa chʼamapampiw sarnaqapjje. Ukat hiper clasenkir imill wawanakan chʼamapajj utjarakiwa .
  Ukat ukat imill wawanakax wasitat jach"a ch"amampi ch"amampiw escarlata chuchupampix apthapipxani. Ukat jupanakax magia nina ukat hiperplasma , jach"a, jach"a t"unjäwinakampiw utji.
  Aka ch"axwäw uñakipt"asax Demiurge diosa Emmanuel jupax wali ch"amampiw q"ucht"añ qalltäna;
  Jaqiru jark"aqañatakixa janiwa kunasa utjkaspati, .
  ¡Taqi Chʼamani Diosar tukuñ munaña!
  Ukhamat taqpach Uraqix Uraqpachar apnaqañapataki,
  ¡Ukat sapa mayniw chʼamani, taqe cheqan utjki uka yatiñanïpjje!
  
  Ukampis aka tuqinx ch"amanïtanwa,
  ¡Awisax jan saytʼañjamäki, mä thaya thaytʼirjama!
  P'iqiruw ch'allt'tanxa, janiw nayraruki, .
  ¡Jan hackwork ukampix universo uñstayapxtanwa!
  
  Sapa mayniw jach"a diamante ukanipxi
  ¡Amuyupax wali juntʼüxiwa, mä nina nakhantayañjamawa!
  Ukat k'ajkir nina jan jiwarañapataki,
  ¡Chachanakax jiwasan rusa warminakasarux wal munapxi!
  
  Sapa mayniw kunatsa chʼaxwapxi,
  ¡Akapachan kusisiñatakejj chʼajjwastanjja!
  Uñisirinakax jankʼakiw tʼunjatäpxani,
  ¡Ukat Alaxpachampi Aka Uraqix jiwasan ch"amasankiwa!
  
  Jumatakix mä suma uraq luram,
  ¡Kawkhantix jach"a palmera quqanakax helado patxan utjki!
  Ukhamajj ¿kunsa Shakespeare chachajj jumatak amuytʼaspa?
  ¿Patak universonaka? !
  
  Ukat mä jaysäwi churapxäma, nuwasirinaka,
  ¡Cienciajj jan jiwir jakañwa churistaspa!
  Quasar ukax jumatakix mä soneto simple, .
  ¡Llakisiñampi jiwañampit jithiqtapxam!
  
  Ukatxa taqiniw mä muxsa torta katuqapxani,
  monompi jaqichasiñataki - mä mono!
  Nayax aceite ukan mä wali jakañ bosquejar, .
  ¡Ukampis janiw Supayar jumatak lurkäti!
  Ukhamaw Emmanuelle kullakax q"ucht"äna. Chiqpachansa, cristianonaka, ¿kunatsa Diosax Supayar lurpachati janicha ukxa jan lup"ipki? Chiqansa, ¿kunatsa walja millón millón jakirinakarusa angelanakarus tʼaqhisiñar puriyki uka jaqir lurasma?
  ¿Kunsa sacerdotenakajj uka toqet sapjje?
  Kunjamakitix janiw kunas iyawsayañjamäkiti. Ukat jaqinakar yant"äwinak lurañax jan jaqirjamawa.
  Ukampis Emmanuel ukat Sfero Katastrofov jupanakax aka tuqitx jupanakan amuyunakapaw utji. Ukat akanx janiw jupanakarux juk"amp iyawsayañjamäkiti.
  Ukhamarakiw amuyasispa orcos ukanakax jaqinakäpxaraki ukat jupanakar jiwayañax jan jaqirjamawa.
  Ukhampachas pachpa orcos ukanakax katuntat imill wawanakan q"ala kayunakap p"akjañ munapkchisa ukat q"ala talonanakap ninamp phayañ munapkchisa.
  Ukampirus, suma duende tawaqux ukhamäkchisa, jan axsarasaw q"ucht"i, wali ch"amampiw q"ucht"i;
  Nayrajj khitïtas uk armasim
  Janiw ina chʼusat sarnaqañ samkasksnati.
  Chuymanakax qullan suyt'äwimpiw phichhantapxi,
  ¡Espadanakajj nuwasiñ ejercitoruw qhantʼäna!
  
  Ukat uka vallejj llakisiñawa, janirakiw katoqtʼasirïkiti,
  Uñisirix ventana anqäxan sarnaqatapa...
  Uka monstruojj cadenanakampi, lazonakampi, .
  Ukat qhipa pachatakix cólico agudo!
  
  ¿Janit kusisitäta, cosaco?
  ¿Kawkirus uka fiestajj saräna?
  Llamp"u sillunakan sartañaw wakisi, .
  ¡Uka yugo pʼakjañataki!
  
  Damasco acero ukax phust"asi ukat saxranakax kusisitaw jikxatasipxi,
  Jupanakax mä jisk"a aruskipäwiw utji...
  Saxranak lunthapirinakar yanapt'apxam,
  ¡Jupanakan uñisirinakapajj lawar chʼakkatatänwa!
  
  Ukat akax laq"a jan wali pachawa,
  Ukanx infierno-curia ukan chhullunkhapaw utji.
  Kunjamasa munasirinakatakixa kusisiña jikxataña
  Janiw kuna qʼipis kunkajar chʼalljjtayasiskänti.
  
  Uka amtampiw ch"axwapxta,
  ¡Jamp"att"asiñ regalo jikxatañataki!
  Ukat jiwasax makhatxtanwa, awk tayka, balas manqhar, .
  ¡Janiw awkirus taykarus uñtʼkänti!
  
  Akax mä aventura ukhamäniwa
  Machaq pachar nina apaniñataki...
  P'inqaskañ t'aqhisiñanak jaqunukupxam,
  ¡Uka planetarux jan walt"äwinakat qhispiyapxam!
  
  Diosajj jiskʼachasaw pʼeqep chʼoqtʼasi, .
  Ukat jumanakax wali suma jaqinakäpxtawa!
  Jumax muxsa alaxpachan mä chiqawj jikxatäta,
  ¡Piruletas gratis ukax té ukampiw lurasi!
  
  Ukampis nuwasiñ aguantañamawa,
  Ukatxa sumankañampi munasiñampiw jumar purini.
  Ukat Edén chiqatpacha huertan saphinakapa,
  ¡Jan wali jaqinakan wilapaw saraqani!
  Imill wawanakax wali suma ukat suma q"uchupxäna sañani. Juk"amp chiqaparux mä imill wawaw estante ukan warkt"atäskäna. Ukat verdugox mä chivompiw tʼaqhisiyatayna. Ukat wali qhuru ukat wila wartäwipunïnwa.
  Ukhama imill wawanakar ukham contra sarañax ukhamawa. Jupanakax kuns lurapxaspawa ukat kawkir uñisirirus t"unjapxani.
  Ch"axwañ utanakapax janiw jan ch"amanïñ jan ukax pächasiñ yatipkiti.
  Akax jupanakax, sañäni, jach"a lakanakapampi, kunjams pulsante jade varillanak lurañ qalltapxani. Ukat ¡wali askipuniw sañani!
  Ukat imill wawanakax chuchupan wila chuchup apnaqapxarakispa ukhaxa. Ukham lurañanak wakichtʼapjjani, ukanakajj janis wakiskaspa ukhamawa. Ch"axwirinakax akanx wali ch"amanïpxiwa.
  Ukat wasitatwa escarlata chuchunakat llijullijumpi chuchunakarux katuyasipxaspa. Ukat wali tʼaqhesiña ukat jan amuytʼkay kunsa lurapjjani.
  Aka imill wawanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa, kamachirjamax q"ala kayunipxiwa. Ukat sapa pechojj cheqpach wali valoraniwa. Janiw ukham imillanakax utjkiti, Venus purakapan rack ukat electrodos ukanakas janiw axsaraykätamti. Jupanakax jisk"a imill wawanakawa, sañäni - hierro ukat termoquarks.
  Ukham nuwasirinakax pulmones patat arnaqasipxani ukat mä uñacht"äwimp taqpach hara-kiri lurapxani.
  Ukat ombligot llijullijunak jaquntapxarakispa.
  Ukat wayna elfonakax jan kuna jan walt"awimpiw ch"axwañarux mantapxarakïna. Ukat wali muspharkañ askinak uñacht"ayapxäna.
  . 26 JAQTHAPI.
  Maria Kolesnikova chiqpachanx espacio exterior ukankir tawaquwa, ukat carcelat jutirirakiwa, ukat jupax sarxaspa ukhax janiw juparux ukat equipo ukat elfos ukanakarux jark"kasmati;
  Ukat chiqans jupanakax q"uchuñ qalltapxarakïnwa;
  Mä fogata nina nakhantayata, .
  ¡Munasiñajax phichhantaskiwa!
  Uñisirix kʼari chuymanïkchisa, kʼari chuymanïkchisa,
  ¡Ukampis pʼakjataw uñjasini!
  
  Mä sallqa, loco jan wali jaqisa, .
  ¡Ukax suyurux ch"iyjaski ukat t"unjaski!
  Uñnaqamax mä samkakiwa, mä ruiseñor uñtatawa,
  ¡Armonía, sumankaña, paraíso!
  
  Pasión ukan junt"u junt"upax nina nakhantpan, .
  ¡Llamayu ukat hielo ch"amakt"ayañamawa!
  Nayax aka pelot atipt"atax iyawstwa,
  ¡Suma suerteniw uka waynarux suyt"aski!
  
  Suma sarnaqañax wayn tawaqunakaruw puri
  Uka axsarañax jank"akiw jan yäqatäkiti,
  Ukat uka tawaqux q'uma alaxpachankir samkanakani,
  ¡Reinajj wali respetatawa!
  
  Ukhamajj munasiñ jan armañäniti,
  ¡Janiw akapachar aljantañ atinakti!
  Ukat suma sarnaqañampi jakañax mä hilo ukhamawa,
  ¡Jan wali jaqir jan jark"añ yatipxam!
  
  Jiwasax uraqisan sayt'asiñäni Elfograd , .
  Elfamm jach"a jach"a tukuñapa !
  Mä atipjäwimp Zelingrad , .
  ¡Elfes ch"amapax jutaski!
  
  Berlín, París jan ukax Nueva York,
  ¡Banderasax taqi chiqanw atipt"i!
  Ftalin irpirix jiwasan antorchasa ,
  ¡Jan wali uñisirix t'unjatäpan!
  Ukhamaw waynanakax cascada de kusisita q"uchunakapamp q"uchupxäna.
  Ukat suma uñnaqt"an jaqinakax janiw axsarapkiti, orcos ukanakax talonanakap phichhantapxi. Llakisiñax chiqpachansa wali jach"awa, imillanakax jachaqt"asipxi ukat larusipxi. Ukat suma uñnaqtʼanakan ajanunakapax wali muspharkañawa ukat wali jachʼarakiwa. Ukat ¿kunsa ukham suma uñnaqtʼanakat sasma? Jupanakax mäkiw wali suma ukat super.
  Ukat qʼochuñ qalltapjjäna ukhajja, janiw mä osos uka jakʼan saytʼatäkänti. Uka nuwasirinakax muspharkañawa. Jupanakax mä cobra ukham temperamento ukanipxi. Jan iyawsañjam ukat qhana yänak lurañ yatiña.
  Ukat chiqansa, pechon escarlata chuchunakapax tʼunjir ukat jiwayir llijullijunak apayani.
  Ukat kunapachatï chʼaxwäwinakax purinxi ukhaxa, mä total ukat tʼunjir, tʼunjir efectow utji.
  Ukat ukham imillanakax jachʼa chʼamampi ukat chʼamampiw taqi kuns lurapxaspa. Ukat kuntï lurañ yatapki ukanakajj sapa kutiw jiljjattaski.
  Ukat chiqpachansa rubí chuchunakan yanaptʼapampiw uk lurapxi.
  Ukat orconakajj qʼala kayunakap qhatiyañ yantʼapjje. Ukat akax chiqpachan agresivu credo jupanakankiwa. Putin osonakan jan sintt"asitapax mä proverbio ukhamawa, kamachinakax janiw jupanakarux qillqatäkiti. Janiw muspharkañakkiti, uraqpachanx Fuhrer calvo jaqirux maldecapxi. Ukax wali chiqapawa.
  Ukat imill wawanakax amuyt"asisaw q"uchupxaraki;
  Tatitun q'ipipxa janiw amuyañjamäkiti,
  ¿Kunas sañ muni aka Uraqiru amparanakama junt"uchaña?
  Diosax khuyapayasiñawa - suma chuyman tayka, .
  ¡Jupatï jumampïchi ukhajja, uka monstruojj janiw llamktʼkätamti!
  
  Jan tukuskir alaxpachanxa, mä thakiw utji, .
  ¡Intejj mistuniwa, wali khuyaptʼayasisaw qhananak lakiraski!
  Jiwasax Awki markatakix kunkanakas p"akjañäni,
  ¡Wehrmacht ukax llamp"u mayo phaxsin atipt"atawa!
  
  Fortuna ukan torbellinonakapa, destino ukan salpicaduras ukanaka, .
  Jupanakax viscoso wilampiw ch"allt"apxitu...
  Uñjapxtawa, wawanakamax t'aqhisiwayapxi,
  ¡Jiwasan qullan, suma chuyman Elfia!
  
  Uka proyectil ukax phallawayxi, tornadonak khithawayi
  ¡Césped ukax jiwañjam nuwasïwinx ninamp nakhantatawa!
  Uka escuadrón ukax jank"akiw ch"axwañ muni,
  ¡Ukham jan taqeniru sapa mayni pʼakjapjjañapataki!
  
  Sapa mayniw Elfi ch"axwirinakätanxa,
  ¡Plato ukat casconaka, cascos - granadas!
  Inti-Glorioso Zar - jiwasax timón ukankiwa,
  ¡Q'uchumpix desfiles ukanakax mayacht'asis amtañäni!
  
  Uka hordanakax awisax Elf ukarux walja tamaw atacapxi,
  Jach"a ch"amanakaw ch"axwäwir mantapxi.
  Orcmacht jupax chuymaparux mä puñalampiw uñch"ukitayna,
  Ukampis ¡mayo phajjsinwa castigo katoqäna!
  
  Wila wasar pampanakan janq"u inti, .
  Ukax ajedrez plazanakan ch"axwañjamawa.
  Sapa mayniw mä jachʼa heroe ukhamätanjja,
  ¡Diosajj mayisiñatakiw chʼamañchtʼtamjja!
  
  Jallu ch"akhanakaxa thayaruxa suma ch"amañchi, .
  Jupanakax terciopelo líquido ukar uñtasitawa.
  Uka markajj awki taykanakaruw imantasirïna, .
  ¡Ukampix jan guiampiw kilómetros tupuñama!
  
  Frym ukax jiwasanakäniwa, esmeralda quta, .
  Chawllanakax quri ukham taqpach manqharuw umamp warantapxirïna.
  Qullu patat sum jakasipxasma, .
  ¡Aka qullun chuymapax Elfiampiw utji!
  Imill wawanakax q"uchupxarakispa ukhaxa, taqi kunas wali jach"a ukat wali sumaw tukuni. Ukat wali tʼunjañsa lurapxarakispawa.
  Ukat qʼala, cincelat kayunakapajj janiw ajjsarayapkiti. Ch"axwirinakax wali suma uñnaqt"ani ukat super ukham sañäni.
  Ukat imill wawanakan chuchupan wila chuchunakapax wali muspharkañawa. Ukat inas jan jupanakarux juk"amp thaya jikxatkchiti. Kunanaktï mä cuenton jan arsuñjamäki jan ukajj mä plumampi qhanañchañjamäki ukanak lurapjjaspa. Jupanakanx absoluto genio ukaw utji.
  Chiqpachansa akax super clase imillanakawa.
  Ukat waynanakax janirakiw ch"amanïpkiti, jan ukasti wali ch"amanïpxiwa. Ukat wali suma qʼochupjjarakiwa. Ukat yuqall wawanakan q"uchunakapax wali sumaw ist"asi.
  Nina laxranakax alaxpacharuw t'ijtäna,
  ¿Janit akax kuntï jumax waynäkasin samkayätaxa?
  Diosan mä regalo katoqapjjta,
  Kunattix Marte sat planetax jiwasatakix wali askiwa!
  
  Alaxpachankir Reinax yanapt"istaniwa,
  Ukat nayra, qullan derechonaka.
  Qullan ajanunakax icononak apsuñax iyaw sapxiwa,
  Juman quri cúpulas Elfqua !
  
  Jisa, jichhajj tiempojj mayjäjjewa,
  Ukampis ¡Iyawsapxam Pachamamax janiw p"inqanak tolerkaniti!
  Jiwasan Mama Duendesan jach"añchäwipataki,
  ¡Orcismo tuqit taripäw arsuñäni!
  
  Musculoso amparanakamampixa, .
  ¡Orcos ukanakan qhipäxap p"akjapxam colerat!
  Taqi kunat sipansa, munat masi Ftalin jiwasampiw ,
  Ukax sañ muniw Orkh ukax chika uru manq"añatakikiw sarani!
  
  Milicianakax mä puñchuruw tantachasipxäna , .
  ¡Janiw chʼuxña chhijchhinakarux axsarapkti!
  Mä jan wali tʼunjäwiw uñisirirux suytʼaski,
  ¡Ukat mä bayonetampiw uñisirinakarux chʼiyjañäni!
  
  Jiwasan venanakasan wilapax wali ch"amampiw t"amt"äna, .
  Mä pallapallatakix janiw juk"amp jan wali arux utjkiti - katuntatäña!
  Rusia jaqix wali ch"amampiw nuwasi, wali yatiñampiw nuwasi, .
  ¡Kunjamtix mä martillox chuymax delta de las venas ukan thuqt"i!
  
  Putin chachan jan wali jaqinakan quejas ukanakat amtasipxañäni,
  ¡Pacha Pacha ch"axwiri, mä axsarkañ jach"a jaqi!
  Némesis rusa ukan kutkatasiñapax atipt"aniwa,
  ¡Fuhrer ukax colerataw jaltxatayna, ¡loco tirano!
  
  Vilo adquisiciones ukanakax jumanakan thakimaruw jutani,
  ¡Llamayu qhantʼatapajj alajjpacharuw colerayi!
  Ukat atipirinakax taqi t'aqhisiñanak chhaqtayapxäna,
  ¡Mä paleta de muspharkañanak luraña!
  
  Pachamaman ajayupax katuntat jaqinakat ch"iyjatawa,
  ¡Jupax wila wartäwin chimpunakapwa dibujani!
  Llakisiñatakejj perdón mayiñakiw wakisi,
  ¡Jiwasan equiposax juk"amp ch"aman monolito ukhamawa!
  
  Tatitux ñik'utap ch'uqt'asisaw yatiyani:
  ¡Jumanakax wawanakajäpxtawa, janiw faldax munaskiti!
  Juma pachpaw mä marka paraison lurasma,
  ¡Uka maldecido necesidad ukax chhaqtxaniwa!
  Duende ejercitot jutir imillanakax uñisirinakampix qala chuyman ukat wali qhuru ch"axwasipkakïnwa. Ukat Putinan osonakap t"unjasipkakïnwa. Chʼaxwirinakax wali coleratapuniw nuwasipxäna.
  Ukat qʼala kayunakapampix wali jiwayir chʼamampiw jiwañ regalonak jaquntapxäna. Ukax t"unjäwimp jiwañampiw juk"amp jach"a nivel uñacht"ayäna.
  Ch"axwirinakax taqi kasta lurapxäna. Ukhamaraki, sañäni, wali ch"amani ukat nuwasirïpxiwa. Suma uñnaqt"aninakan agresivapax janiw ch"amanchatäkiti.
  Ukat qʼala kayunakapampiw jiwañaru ukat tʼunjañatak veneno agujanak jaqontañ qalltapjjäna. Ukampis escarlata pecho chuchunakax awisax uchatax jukʼamp jan suytʼat efectow utji.
  Ukat imill wawanakax aptapxani ukhaxa, chiqpachansa jan waltʼäwinakaruw puripxani. Suma imillanakax uka apsusipxaniwa ukat q"ala talonanakapampi tormenta soldadonakan pedales ukanakap ch"allt"apxani.
  Ukat ¿kunsa jan lurapki?
  Ukat jupanakamp chikajj taqe kunas wali facilakiw samsuñasa ukat samarañasa. Jupanakax mäkiw jach"a jach"a tukupxi, ukat aksa tuqinx super.
  Imill wawanakax uka apthapisinx akham q"uchupxäna:
  Cucaracha, cucaracha, cucaracha , .
  Jisk"a kayuni jisk"a booger , jisk"a ch"uqi!
  Ukat wasitat larusipxaniwa, ajanunakap jachaqtʼasisaw larusipxani. Aka imill wawanakax akan - jach"a clase, sañäni.
  Ukat mä imill wawan kayunakapax estante patxan p"akjatäspa ukhax janiw axsarañjamäkiti. Ukham istʼasajj janiw ñikʼutapsa chʼoqtʼapkaniti. Imill wawanakax wali lliphipipxi sañäni. Jupanakax mä volcán ukan phuqhat, nuwasir ch"amanïpxiwa.
  Ukat mä nina naktäwi ukat nina nakhantäwipa. Jach"a clasenkir nuwasirinaka.
  Ukat aptʼasisaw arnaqasipxaspa.
  Ukat ukjatx q"ala talonanakapamp bombanak jaquntapxani ukat Putinan walja osonakap ch"iyjapxani. Ukat ukax wali askipuniwa.
  Imill wawanakax wali coleratapuniw sarnaqapxi. Ukat ukhamat jupanakat maynix molino recepción ukaruw puri ukat orcos ukanakan p"iqinakap khuchhuqaraki. Jupanakax liwxatapxi ukat skittles ukham liwxatapxi.
  Duende imillanakax uka apsusaw q"ala kayunakap lakapar uchapxäna. Ukat kunjamsa apthapipxani ukat phustʼapxani.
  Ukanx mä ist"añ silbawiw ist"asïna. Uka cuervonakajj uka phallañ oladampiw chʼalljjtayasipjjäna ukat mäkiw jan amuytʼasipjjäna.
  Ukat waranq waranq cuervonakaw jaquqanipxäna, Putinan osonakapan p"iqi ch"akhanakap ch"ankhampiw ch"ankhachapxäna ukat ch"allt"apxäna.
  Ukat nuwasirinakajj wali suma jaqëpjjänwa.
  Ukat kunjamsa arnaqasipxi ukat arnaqasipxi.
  Ukat wayna elfonakax wali amuyumpiw q"uchupxi;
  Janiw kunas mä qullqit sipan jukʼamp chiqäkaspati
  ¡Chiqpachansa jan kʼarinak parlkasax qhantʼiwa!
  Chiqansa, doble sat jaqix akapach apnaqiriwa,
  ¡Jupan yanaptʼapajj mä chʼamani espadampi escudompi!
  
  Pagan diosanakax ukan imantatäpxiwa,
  Inti ch"iyarjama, mä k"ajkir quri ajanu...
  Wali parásito bandidonakax utjkchixa,
  ¡Khitinakas almanakap aljasiñ qalltapxäna!
  
  Uka qullqix mä idolo ukhamarak mä arcángel ukhamawa,
  Jupaw qhespiyiri, taqenin tʼunjiri.
  Jan quri utjkipanxa, alquilat damasco acerox languishes,
  ¡Jan qollqenïkaspa ukhajja, janiw nuwasïwin sum sarnaqañajj utjkaniti!
  
  Ukampis kunsa jumajj munasma chuymani jaqejja,
  Nayax jumanakarux jan jiwañjam alañ munta...
  Munañamp kusisiñataki punku jistʼarañataki, .
  ¡Patak patak maranakan jakañan mä hilo sawuñataki!
  
  Ukampis ¿mä doble jaqix uk katuqarakispati?
  ¿Quri muyuxa samkaspati?
  Ukhamat uka jilïr jaqix jan aruntt'asis jutañapataki.
  ¡Ukat janiw morgue ukan nayraqatapar mä sello uchkänti!
  
  Mä qullqitakix walja kusisiñas munaskchixa,
  ¡Ukhamatwa kunjamtï lurirjamäktan ukhamarjam juchar purtʼasiñäni!
  Ukampis jaqejj janiw munañanakatjja chʼamanïkiti,
  ¡Imill wawanakax mä gallo ukar mijo ukham uñt"atawa!
  
  Jupax walpun purakapar puriñ muni, .
  Faisán ukat piñas ukanakaw apthapita.
  Jiwañkamax janis manq"añjamäkchixa,
  ¡Qullqimpix wali thayakïsksta ukhasa!
  
  Ukat ataúd ukax sinti jila qullqiruw puriraki,
  ¡Kunattejj ukanjja reyinakatakiw mä cheqajj utji!
  Chiqansa, angelax formularioruw mä cero uñachtʼayani,
  ¡P"iqir ch"allt"ata ukat p"iqir mä thujru!
  Aka imill wawanakax simplemente super. Ukat yuqall wawanakax wali jach"apuniwa. Ukat elfos de ambos sexos ukax mäkiw hiper . Chiqpachansa niya taqi kunsa lurapxaspawa. Ukat jukʼampejj kunapachatï escarlata pecho chuchunak nuwasiñar apanipki ukhajja.
  Aka imill wawanakax simplemente super. Ukat uka aptʼasisaw qʼala kayunakapamp tʼunjir tʼunjir regalonak jaqontapjjani. Ukat antimateria partículas ukanakax orcos ukanakaruw t"ijtapxani. Ukat Putinan osonakapar jiwayapxi. Kuntix imill wawanakax lurapki ukax super ukat hiper ukhamawa .
  Kunanaktï jan khitis lurañjamäki ukanak lurapjjaraki. Jichhax ch"iqintapxani ukhaxa, janiw khitis sayt"kaniti.
  Ukat nuwasirinakax, nayax sañ muntwa, wali thaya ukat q"ala kayuni ukat generalmente super.
  Ukat chuchupan chuchupajj amapolanakar uñtat wila colorawa. Muspharkañ warminaka - simplemente super.
  Ukat jupanakax rubí color chuchunakapat jiwayir pulsarnak jaquntapxi ukat Putin osonakaparux ch"axwapxi.
  Chiqpachansa akax wali jach"awa.
  Ukat akanx duende waynanakax wali kusisitaw q"uchupxi, ukat kusisitaw q"uchupxi;
  Ukapachaw Tatitun trompetapax ist'asïna
  ¡Jupaw jan axsartʼas mä ataqueru irpistani!
  Manqha pachax manqha ch'usawjan t'unjatäniwa,
  ¡Sólido hielox ch"amakt"aniw uk yatiñamawa!
  
  Awki Markataki ch"axwawayxi
  ¡Gallonakjamaw nuwasipjjäna!
  Orkmacht ukax mayo phaxsin 1994 maran umamp phuqhantatänwa.
  ¡Taqi kunat qhispissnawa!
  
  Khitis loco esclavöñan jachäna,
  ¡Cadena ch"axwirirux p"akintapxam!
  Jumax qullan uraqinkxätawa
  ¡Wila juramentompi!
  
  Chiqansa, jiwasax ukham pallapallanakätanwa,
  ¡Janiw akapachan jukʼamp suma jikjjatkätati!
  Aka chiqanx granada jaquntataw t"ijtapxi,
  ¡Chʼamampi ukhamat jan jistʼantatäpjjañapataki!
  
  Tanque "Tigre" ukax muxsa jiwayatayna,
  Ukat "Pantera" chuyma, nuwasirinakax phichhantapxänwa!
  Uka conchax ninarux walpun ventiläna,
  !
  
  Taqi kunat sipansa, Pacha Pachax mä pampan panqarawa, .
  ¡Jupax Elfia sat suma uñnaqtʼanïnwa, taqit sipansa jukʼamp yatiñaniwa!
  Ukat wawanakax thaya kusisiñampiw larusipxi,
  ¡Uka arumax wali jach"at thuqt"añ qalltäna!
  
  Jiwasan akapachan wayn tawaqunakax noble ukhamawa,
  Jupax ch"iyar ñik"utanirakiw...
  Jupax kusisita, librëpan, .
  ¡Jiwasan k"ajkir markasa!
  
  Ukanx hielo qullunakaw utji, uma jalsunakax cascadas - .
  Ch"usa pampanakan quri, jawiranakan esmeralda.
  Jiwasax Awki markatakix wali ch"amampiw ch"axwañasa,
  ¡Uka jan wali jaqinakax Hades markar sarapxpan!
  
  Janiw kunas Pachamamapat sipan juk"amp muxsa utjkiti, .
  ¡Jilatanakatakejj jakañajj chʼamäkchisa!
  Svarog chachan uñnaqapax juk"amp axsarañjamaw tukuwayxäna,
  ¡Chacha katurix anattʼasirïkaspas ukhamwa amuyasi!
  
  Jiwasax Putin traidor ukarux tukjañäniwa,
  Ukat orcos ukan ch"usa yänakap chhaqtayañatakiw apayanipxä!
  Taqi kunat sipansa, jiwasatakix iyawsapxam, nayrïr lema ukax - .
  ¡Sodoma markax jan Elfo ukar jutañapataki!
  Chʼaxwiri ukat nuwasir waynanakaw wali suma qʼuchupxäna. Jupanakax wali jach"a clase uñacht"ayapxäna.
  Ukat jupanakax ch"axwapxäna, Putinan osonakaparux wali chiqaparuw jiwayapxäna. Ukanakax chiqpachansa, sañäni, ch"axwirinakawa. Aka chiqankir imill wawanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa.
  Chuchupan chuchunakapax wali wila ukat muspharkañawa.
  Wayna elfonakax chiqpachapuniw uka chuchunak liq"iñ munapxi ukat wali thaya ukat thaya.
  Ukat imillanakax wali sexy ukhamawa. Ukat kayunakapax suma uñnaqtʼaniwa, kayunakapax wali suma ukat seductora ukhamawa. Ukampiw jiwayañ regalonak t"unjañatak jaquntapxi. Ukax wali thaya ukat thaya.
  Ukhamajj imill wawanakajj negocio lurañ qalltapjjani ukhajja, taqe kunas wali thayakïniwa.
  Ukat jichhax jiwayir llijullijunakax suma uñnaqt"an jaqinakan wila chuchupat t"ijtxapxi. Ukat orconakarux martillompiw jawq"japxi.
  Ukanakax, sañäni, agresivu ukat jan uñt"at imill wawanakawa. Ukham sañani, jupanakax kunanaktï mä cuento ukan jan yatiyañjamäki ukanak lurapxi, janirakiw mä plumampis qhanañchañjamäkiti. Ukanakax chiqpachapuniw nuwasirinakaxa.
  Ukat q"ala talonanakanïpxiwa, ukham suma jiwayir yänak jupanakamp chika jaquntapxi. Ukat Putinan osonakap ch"iyjapxi.
  Aka imillanakax wali muspharkañawa ukat en general mäkiw sañjamawa jupanakax super ukhamarak orcos ukanakax mä perra ukar warkt"apxani.
  Ukat munasir elfo chacha warminakax kusisitaw qʼuchupxi;
  Ay, aka pachax wali llakiskañawa,
  Mä quta jachaqt'asiñakiw - mä quta...
  Kawkhans chika uru astral thakhix almax utji, .
  ¡Jiwatanakan wararitapajj Edén markar puriñwa samkasïna!
  
  Ukanjja, congelado cortezanakan chuymanakapan hielopaw utji, .
  Ukat envidiasir pasiones ukanakan nina nakhantatapa.
  Kunjamsa jan sinttʼasirïki, khititix jañchipan waynäki,
  ¡Llakit arumax llakisiñampiw anatt"i!
  
  Kunjamatix mä quqa ch"uqi ch"uqi, rutina ajayu, .
  Ukat sepulturan laqʼanakapajj llakinakatjja.
  Ukampis mayachtʼatäñäni ukhajj luraraksnawa
  ¡Jaqinakar pantanot mistuyapxam!
  
  Uraqpachan jan walinak chhaqtayaña, .
  Maldicionanak chhaqtayañax mä axsarkañ chimpuwa..
  Tʼaqesiñanakan riendanakapjja janiw aguantasksnati,
  ¡Supayajj laqʼar tukupan!
  
  Uka planetajj jankʼakiw cadenanakap jaqonukuni,
  Ukampis janiw órbitat mistkaniti.
  Maynit maynikam chiqapar uñjasipxam
  ¡Ukat jaqinakax sartasipxam!
  
  Jan axsarasaw sartasma,
  Janiw yaqha jaqinakar thaqhañamäkiti...
  Ukhamat uka q"añu jaqix jan lik"impi umamp jaqsuñapataki, .
  ¡Ukham mamasax jan chuymankipstañapataki!
  
  Ukatakix mä juk"a umañäni,
  ¡Abejanakan mielpat sipansa jukʼamp muxsa vinonaka!
  Jan walt'äwinakax amuyt'asiñan utjpan,
  ¡Ukampis jakthapiñ horasajj janiw purinkiti!
  
  Ukatxa alaxpachan mä paraiso lurañäni,
  Taqi wawanakax wiñayatakiw kusisipxani.
  Mä flechar uñtataw alajjpachar tʼijtjjtanjja,
  ¡Mä qhana samkax phuqhasiwayi!
  Aka chiqan imillanakax muspharkañaw tukupxäna - super ukhamakiw. Ukat jupanakax, jan ina ch"usat yaqhachasiñanakampi, apsusipxaspawa ukat wali munañampiw kuntix wali jach"a ukat lliphipir yänak apsusipxaspa ukat liq"ipxaspa.
  Ukat ukhamatwa nuwasirinakax qʼala kayunakapamp tʼunjañ guisantes jaquntapxi.
  Ukat jiwayañ chʼamampiw tukjañ regalonak jaquntapjje. Muspharkañ suma uñnaqt"aninaka.
  Ukat imill wawax wila chuchupat chuchup apsusin pulsaramp jawq"jäna. Ukat orco pallapallanakarux ninamp phichhantawayi. Ukat taqe ukanakajj wali nuwasiri ukat tʼunjirïnwa.
  Ukat jichhax duende imillanakax wali Venus purakapat apsusipxani ukat mä ola de magoplasma ukamp jawq"japxätam. Ukat jupanakax muspharkañ t"ijtäwip uñacht"ayapxani.
  Chiqpachansa akax super suma uñnaqt"aninakawa, sañäni.
  Akax imill wawanakawa ukat alcance de impacto ukax wali jach"awa.
  Ukat chiqpachapuniw kuns lurapxaspa.
  Ukat ukat phisqa elfonakax jank"akiw mä técnica molino espadanakampi lurapxäna. Ukat jupanakar t"ijtir locos orcos ukanakan p"iqinakap khuchhuqapxäna.
  hiper clase imillanakawa .
  Ch'axwäwinakan jan jiwir jach'a kankañapa yattanwa,
  ¡Elfes ejercitonakan nuwasiñanakapax patak patak maranakaw mä jach"a jach"a tukuñawa!
  Walja jaqinakan jach'a kankañapa, jakthapiwi generacionanaka,
  ¡Glorioso nuwasirinakarux jan jiwir jakañ churapxita!
  
  Jan axsarañ yatisaxa, jan axsarasaw nuwasiñama,
  Jach"a aski lurawinakanxa ch"uqixa yanapt"apxitaspa.
  Ch'aman markachirinakan jach'a kankañap jach'añchañataki,
  ¡Jan wali nuwasïwinakan taqe chuyma uñachtʼayañäni!
  
  Taqi kunat sipansa, jiwasax mä jach"a ch"aman akapachan heroes ukhamätanwa;
  Uñisirinakar atipt'apxam - janiw kunas yaqhax wakiskiti!
  Jach'a jach'a tukuñan jach'a kankañapa katuqañäni,
  ¡Ukatakix mä muspharkañ jisk"a t"aqa lurarakï!
  
  Lamar qotanjja jan pächasisaw barcot sarapjjta,
  ¡Mä pirata ukat mä tormenta, mä huracán ukax janiw kuna jark"atäkiti!
  Ftalin ukat Elfin jilatanakaw nuwasiñar irpapxani , .
  !
  
  Amtañax ch"aman jaqinakan chuymapan qhiparaniwa,
  Uñisirix atipt"atawa - ¡ukax taqpach premio ukawa!
  Walja mediocre jaqinakax ch"amanïpxpan,
  Ukhamäkchisa, amuytʼasiñ amtar puriñkamaw sarañasa!
  
  Suma uñnaqt"anïña, munasiñampiw pasionado churapxätam
  Ukat qharürojj verdugojj andamio suytʼaski!
  Ukampis janiw inamay jakäwim ina ch"usar apt"kätati,
  ¡Alajjpachan mä cargo jikjjatañ atipjam!
  
  Akapachax ch"axwañawa, sapa waynaw yati
  Jakäwim mä filibuster ukamp chikt"ayañax jan walt"ayiriwa,
  Fortunax caprichoso ukhamaw dadonak jaquntäna, .
  Ukampis ¡qhiparux wali sumaw tukuni sasaw amuyta!
  
  Jiwasax kusisiñas jikxatsnawa waynanaka,
  ¡Qumirïñsa ukat jakäwin kusisiñanaksa jikxatañamawa!
  Iyawsapxita, orkshistanakax kutkatasiñampiw uñjasipxani,
  ¡Ukat jan wali comunismo ukan jakañatak confiyapxita!
  Ukhamaw jach'a ukat jan uñt'at imillanakax q'uchupxäna - super ukat hiper ukham .
  Jupanakax kunatix wali thaya lurañ yatipxi, sañäni.
  Ukat imill wawanakan q"ala kayunakapax mä lanzallama ukamp jawq"jata, q"ala talonanakap phichhantatäkchisa, ukhamax ukapachas suma uñnaqt"aninakax taqpach kusisiñampiw ukat agresión de poder ukampiw jikxatasipxi. Ukaw uka muspharkañ nuwasirinakat amuyañasa.
  Ametralladoranakatw pallapallanak apsusipxi ukat nayrar sartañ yantʼir orconakaruw chʼiyjapxi, jupanakax chiqpachapuniw uka chiqanakarux jiwat jaqinakamp qʼañuchapxi.
  Chiqpachansa akax wila wartañawa. Ukat qawqha jiwayañanakas akapachan utji.
  Ukat imill wawanakax Putinan osonakap t"unjasipkakiwa. Aka imillanakax mäkiw super ukar tukupxi.
  Ukat kunjamsa aptʼasipxani ukat arnaqasipxani. Ukat jupanakatakix mä cascada de orgasmo mutual ukankapkaspas ukhamawa.
  Chiqpachansa uka imillanakax chiqpachapuniw kuns lurapxaspa. Ukat jupanakax agresivos ukat mayj mayjawa sañani.
  Ukat imill wawanakax mayamp q"uchupxi;
  Jach"a jach"a quta, quta - .
  ¡Kimsa color bandera manqhanwa yapuchapjjta!
  Soldadonakajj jachʼa qollunak atipjapjjäna,
  ¡Aguilanakajj atipjasaw wararipjjäna!
  
  Uka duende nuwasirinakax planetan uñt"atäpxänwa,
  ¡Uñisirinakarux espadanakampi, bayonetanakampiw jawq"japxta!
  Chikat uraqpachat orcismo yugo jaqunukuñ atipxta,
  ¡Orklin markan mä atipt"äwimpiw t"ijtäw tukuyta!
  
  Orcos ukanakax tanques jorobados ukanx pinned down ukhamawa,
  ¡Taqi elfonakaruw pampan qhanan t"unjañ amtapxi!
  Ukampis jupanakax maldito freaks ukanakarux wali ch"amampiw thuqt"apxi, .
  ¡Ukham wawanakasax jan yugompi kusisit jakasipxañapataki!
  
  Jiwasax Awki Markan wawanakapätanwa, ukax akapachan taqi jaqinakat sipan juk"amp jach"awa,
  ¡Q"ala kayunakajampiw calico masat yuripxta!
  Taqi ch'aman Diosax nuwasïwin nanakatak achikt'asitayna,
  ¡Ukat Diosax May jilataruw kusisiñampi panqar puriyäna!
  
  Janiw mä nuwasirix utjkiti, janirakiw jukʼamp jachʼa chuymanïkiti,
  ¡Kunas mä samka ukat wasitat yurïwi churaraki!
  Jan jiwir jakañan jach'a punku jist'arañani,
  Ukampis jumatï mä embuscada ukan qontʼatästa ukhajja, amuktʼam !
  
  Lobonakas uwijanakas utjiwa, ukampis jumanakax akapachan awatirinakapäpxtawa,
  Ukat kuna partetï ordenan wawanakapar puriyañamäki ukajja!
  Negocio lurañataki, luraña tukuyañkama, .
  ¡Ukham munasiñ chuymaman wiñay ninax jan jiwarañapataki!
  
  Khitis yatpacha kawkhans uñisirinakan balapax pallapallarux sayt"ayani,
  Ukampis ukhampachasa, nuwasiñanxa, jiwañaw ismu usunakat sipansa jukʼamp askixa!
  Jupatix jiwxaspa ukhaxa, amigomax uñisirirux t'unjañapawa.
  ¡Janiw aguantkaniti, kunattix qʼala kayuni imillanakax katuntat uñjasipxi!
  
  O elfonakax qhana, ch"axwäwi ukat nina ch"axwañ tukuyatat chikanchasipxi,
  Khitinakatix vacacionar sarañ munapki jupanakatakix janiw mä chiqax utjkiti, ¡paraison yatipxam!
  Ukhamaw infierno orco ukax Supayamp mä conspiración ukar mantawayi,
  Amenaza: ¡Mä átomo jaqontasin granizo tʼunjä!
  
  Ukampis misilanakat jarkʼaqasiñas utjarakiniwa,
  Ukat mä bomba nuclear ukax janiw Elfskva markar t"unjkaspati...
  Jiwasax tankinakampiw uka parásito ukar puriraksna,
  ¡Ukat liwxatat jaqinakat aburrido qʼuchunakax llakisiyituwa!
  
  Mä qullqimpi aljañax janiw mä duende jaqin qullqipäkiti, .
  ¡Chiqansa, ¡sapa mayniw wali jachʼa nuwasirïtanxa!
  Diosajj nayratpach uka lurañan uttʼayistu sasin jan creyipjjamti,
  Chiqansa, ¡juma pachpaw kunjamsa wali sumax uk amtañama!
  
  Pantjasiwinakaw utjäna, atipjäwinakaw utjäna, .
  !
  Ukampis chʼaxwäwix qalltaspa ukhaxa, wasitatwa ukankapxañäni,
  ¡Mä infierno ritmo ukan monstruonakan brutal ejercitopar t"unjañamawa!
  
  Iyawsapxita, janiw ch'axwañ laykux anatt'apktanti,
  !
  Jilatakïtanwa, janiw Abelampi Cainampikiti,
  Jiwasatakix mä jamach"ix mä q"uchuwa, janiw lik"i anatt"awikiti!
  . 27 JAQTHAPI.
  Imill wawanakax super ukhamakiw sañani. Ukat chiqpachapuniw taqi uka maldecido osos Putin ukanakar uraqir imt"apxani.
  Ch"axwirinakax q"ala kayunakapampix wali t"unjir t"unjañ regalonak jaquntapxi.
  Ukat orcos ukanakarux ch"iyjapxi. Chiqpachansa akax wali agresivu ukat sexy imillanakawa.
  Jupanakax ukham lurañ yatipxi, ukat kuntix lurapki ukax chiqpachans mä cuento ukhamawa.
  Muspharkañ suma uñnaqt"aninaka. Jupanakax kunanaks lurapxaspawa, ukax mäkiw fantástico ukat super.
  Chʼaxwirinakax wali chʼamampiw ukat tʼunjañampiw wila chuchunakapat apsusipxañapäna.
  Aka imillanakax wali suma ukat thaya, ukhamakiw super. Ukat jupanakax mä sapa ch"ama cósmico ukanipxi.
  Ukat imillanakax kunjamtix munapki ukhamarjamaw katuqapxani, ukat orcos ukanakarux ch"amampiw ch"allt"apxani, jupanakax jach"a ukat agresivo fenómenos ukanakawa.
  Ukat llijullijunakax pechon wila chuchunakapat mistu.
  Ukat qʼala talonanakapampejj jiwayir ukat jan uñtʼat chʼamampiw jiwañampi jiwañampi guisantes jaquntapjje.
  Aka imill wawanakax clase ukhamakiwa, ukax super ukat hiper nivel uñacht"ayi .
  Ukat elfonakax q"uchuñ qalltapxani ukhax taqi kunas wali t"unjir ukhamarak thaya thakhinjam lurasi.
  Magia lurañatakis mä flechampi chʼullqhi espadampiw munasispa,
  ¡Destino ukar jan yäqasa juk"amp wila wartapxam!
  Ciencia tuqit katxarupxam - ukhamax akapachax jumanakanïniwa,
  ¡Ukat aka Oraqen taqpach tʼijuñanakajj qonqortʼasipjjewa!
  
  Layqanakax pociones ukat q'uma calderanak lurapxi,
  Layqanakax pulsar cargas wakicht'asipki...
  Ukampis jiwasax elfonakätanwa, ukhamax Svarog yuqanakapar uñt"apxam,
  ¡Imill wawanakajax trofeo isimp isthapt"ataw yant"apxani!
  
  Uñisirix janiw yanapt"kätamti, aka ch"amanchawi,
  Janiw jiwasan ch'amasarux jark'aqañjamäkiti...
  Jiwasan elfo jaqinakax mä monolito ukham mayacht"asipxi,
  ¡Taqi shaggy horda ukarux nuwasiñ churañ yatiñäniwa!
  
  Genghis Khan chachajj Pachamamar contraw espadap jiljjattayäna,
  Jupax regimientonak Kiev markar jaquntañ yant"äna.
  tesoronakampi khuchhuqañ atipxatayna , .
  ¡Taqi jach"a yänakax ataúd ukanakap kutt"ayawayxi!
  
  Khan Batu - jupax Moscú markar jan nuwasiñampiw katuntañ munäna,
  Ukampis elfonakan sable ukan jawq"jatapax colerat ardor ukarux aynacht"ayäna...
  Akax jichhakamax janiw amuyañjamäkiti, bros,
  ¡Qhawqha kutis qhipäxasax sallqjasi!
  
  Polonia markan reyipax mä traicionamiento campaña qalltawayi,
  ¡Boyars jupanakax jank"akiw punkunakap jist"arapxäna!
  Ukampis jupanakax janiw yatipkänti Pozharskyx jank"akiw jutani,
  ¡Jupajj walja kilometronakwa arknaqani!
  
  Janiwa, thaya Bonaparte ukax jan wali warawaran manqhankiwa,
  ¡Jumax mä jach"a emperador yuritaynawa!
  Moscú markar apnaqañatak chʼamanïkchiyätsa,
  ¡Ukampis jachʼa jachʼa tukuñamajj jankʼakiw chhaqtawayjjäna!
  
  Putin jupax elfo ukanakat esclavonak lurañ munarakïna,
  Ukampis ¡uka pusiniruw tʼunjäna!
  Taqi kunat sipansa, aka seguridad ukan irnaqirix janiw wila águilanak uñt"känti,
  ¡Mä usut wawaruw chintʼapxta!
  
  Ukat jichhax alaxpachan alaxpachax espacio ukan suyt"askistu,
  ¡Marte sat planetan sarnaqaña!
  Khitinakatix Awki Marka contra sayt'apki ukanakax - Sodoma markan axsarañax suyt'aski,
  ¡Juparux cerampiw ch"allt"añäni!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxäna - ukax aeróbatica de primer nivel ukakiw utjäna. Taqi kunas wali suma ukat agresivu ukhamaw tukuwayi. Ukat jachʼa chʼamampiw chʼalljjtäna.
  Ukat jichhax taqi kunas wali jan iyawsañjam cósmico ukat jan uñt"at ukhamaw tukuwayi.
  Duende imillanakax wali colerata ukat alcancempiw ch"axwapxäna. Ukat jupanakax técnicas de molino ukanakaw lurapxäna, ukax p"iqinakaruw thuqt"äna ukat queso p"iqinakjamaw liwxatapxäna.
  Warmi ch"axwirinakax wali thayapxiwa ukat orcos ukanakaruw jiwayapxi.
  Ukat jichhax, chuchupan escarlata chuchunakapatpacha, imill wawanakax wasitat apsusipxani ukat jiwayañ juchanchawinak pulsars ukanakamp Putin-an osonakapar phichhantapxani. Ukhamaw jiwayir ukhamarak jan uñt"at ukham lurasi.
  Ukat imillanakax, ukax uñjañaw wakisi, chiqpachanx kuna orco ukarux quanta ukar sierra lurañ yatipxi.
  Ukat llijullijunakax purakat misturaki ukat Putinan osonakaparux phichhantaraki.
  Ukjja wali chʼamampiw lurapjjaraki. Akax wali suma ukat jan uñt"at imill wawanakawa. Ukat kayunakapax wali sumawa, ukat sinti khuyapayasiñampiw yaqhachatäpxi.
  Ukat uñisirinakarux tukjañ guisantes jaquntapxi.
  Suma uñnaqtʼanakajj jachʼa tʼunjäwi ukat jiwañaruw puriyi.
  Ukat uka pachparakiw wali suma ukat jan uñt"at q"uchupxi;
  Luratäki uka diosanakan perlapa, .
  ¡Uraqpachan markapax juk"amp muxsawa!
  Nayax musphataw elfonakar uñch"ukiskta, .
  ¡Jaqinak taypinxa perlanakjamawa!
  
  Nayax jumaruw kutt'awaytxa, Awki, .
  ¡Jan aka Uraqinkir munasiñampiw imprimita!
  Ukat mä sapakiw jachaqtʼasis arrepentista,
  ¡Kunas uka samkampi jan chikañchañjamäkänti!
  
  Nayax nuwasiñanakan pachanak jakthapi, .
  Uka junt"u ch"axwäwix t"amt"askiwa, .
  Mama Markamar pampachäwi mayipxam,
  ¡Ukat escudom chiqaru jiltayañamawa!
  
  Jach"a jist"arat chiqanaka
  ¡Munat Elfiaja!
  Quqanaka, yapunaka, vallenaka, qullunaka, .
  ¡Cervonakax uma phuch"uruw sarapxi!
  
  Wila wartatäna, chispanakax ch"amakan utji, .
  Ninanakax infierno chhullunkhayampiw ch"amakt"ayata,
  Uka usuchjat laqʼonakajj wal chʼajjwasipkchejja,
  Ukampis coro de luminarias ukax himno q"ucht"apxistu!
  
  Alaxpachankir qutanw barcot sarasktanxa,
  ¡Thakix janis tupuñatakix churatäkchixa!
  Ukampis jiwasax jan jiwir jach'a kankañan jakasiñäni,
  ¡Vinojj ukham lúpulonak churistu!
  
  Janiw axsarañat jaqunukut nuwasir jaqirux sartayañamäkiti,
  ¡Tatituw Pachamamar ch"amanchawayi!
  Ch'amakat marka irpañäni,
  ¡Ukax walja Inti ch"amaniwa!
  
  Jutam, despedida horasajj puriniwa,
  ¡Chʼaxwäwix atipjasaw tukusini!
  Janiw amtañanakamp jakañamäkiti
  ¡Arumax pasawayxiwa, chʼiyaräkchisa!
  
  Ukatxa munañanakaxa phuqasi
  ¡Ukat markajj mä huertjam sumwa jiljjattäna!
  Juma tawaquxa mä jisk'a q'añu qutaruw tukurakïta,
  ¡Ukat walja jaqinakaw tʼijtxani, arnaqasisa!
  
  Amigunakax jiwapxarakïnwa - llakisiñawa,
  Ukampis amuyataxa, ¡Tatituw ukham amtatayna!
  Iyawsapxita, jiwañax janiw jiwayañjamäkiti,
  !
  
  Janis iyaw sañjamäkchixa,
  ¡Llakiskañawa, taqi khitinakatix thuqt"apkän ukanakat amtasipxam!
  Ukatxa, uka jach'a axsarkañ animalar apnaqapxam,
  ¡Uka k"allk"u ceronak chhaqtayapxam!
  
  Nayra laqʼaruw kuttʼjjäna, .
  ¡Khitinakatix chiqpachan jan jakapkän ukanaka!
  Familiax qullqi tuqit yatxattʼatäkchisa,
  ¡Ukat ch"aman venanakatwa juyra apsu!
  
  Pachamaman atipt'asiwipar puriñäni,
  ¡Alajjpachankir qhananakajj nakhantatäskiwa!
  Comunismo ukan iyawsäwipax sartaniwa,
  ¡Ukat llakinaka, llakinak imt'apxam!
  Imill wawanakax wali coleratapuniw nuwasipkakïna. Jupanakat maynïrejj carmesí ñikʼutan duende satänwa, jupajj espadanakapampix doble cuchillani jiwayir molino aptasin apnaqäna. Ukat jupax orconakan p"iqinakap khuchhuqatayna.
  Yaqha tawaqux boomerang puñal aptasin q"ala kayunakapamp jaquntäna. Jupax t"ijt"asaw Putinan osonakapan p"iqinakap khuchhuqatayna. Chʼaxwirinakax wali atinisisaw ukat thayampiw uk lurapxäna.
  Uka qhipatsti imill wawanakax uka apthapisin q"uchuñ qalltapxäna;
  Jiwasax lunthata imillanakätanwa
  Ukat jiwasax nuwasiñx walpun munastanxa...
  Jiwasax tijeras jank'akiw apsuñäni,
  ¡Orcos ukanakatakix jiwasax mochila ukankapxtwa!
  Jupanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa ukat wali suma q"uchupxi. Ukat qʼochunakapajj wali almaruw purtʼi ukat wali muspharkañawa. Ukat taqpach cuerpon kusiskañ arunak apsusipxi;
  Penny orc ukax taqpach uraqpacharuw ch"amanchawayi,
  ¡Mä web de pasión infierno!
  Mä vampirox jaqinakat juyra umaski, .
  ¡Insaciable lobo lakapa!
  
  Anqax mä angelar uñtasitawa
  ¡Esmeraldajj wilampiw nakhantäna!
  Qhixu qhixu qhixu qhixu qhixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixu q'ixun
  ¡Jupaw nuwasirinakasarux jachʼañchistani!
  
  Aka billetenakan thuqt"asitapanxa,
  ¡Mä sallqa uywaw wararitäna!
  Svarog chachan ajanupax chʼamaktʼkchisa,
  !
  
  Taqiniruw ch'iyjañäni
  ¡Khitis mä tank tʼijtʼañ atinaspa!
  Suyt"aña, iyawsaña suma sarantäwi, .
  Chiqansa, ¡janiw sinti jan walinak uñtʼamti!
  
  Elfie águila ukax juk"amp jach"awa,
  ¡Ukax ch"iwiparux axsarañjamaw jilxattayi!
  Jupax jach"a kankañ jikxatäna
  ¡Orcos ukanakax mayo phaxsinx laq"ar tukupxäna!
  
  Uka ch"allxtirinakax axsarañat jawq"japxäna,
  Jupanakax amuyapxänwa, Elfian ch"amapaxa,
  Qullqi bolsax kuns lurani
  ¡Jïsa, janiw jisktʼasktati!
  
  Ukhamaraki mä ametralladora,
  ¡Ukat granadanakax taqpachaw mä qutu ch"iyjapxi!
  Akax mä pallapallaw ataque lurañatakix t"ijt"aski,
  ¡Uka mascarajj ajanujat tʼijtjjänwa!
  
  Mä trineompi p"iqiru ch"allt"aña, .
  ¡P"iqinakamax liwxatasipxpan!
  Ukat ukapachaw alaxpachar puripxäta,
  ¡Wayn tawaqunakax wiñayatakiw utjani!
  Ukhamaw imill wawanakax q"uchupxäna, jupanakax, chiqpachansa, nivel ukanx super guerreros ukhamawa.
  Warrior imillanakax taqpachanx wali sumawa ukat nayrat sipans juk"amp thayarakiwa. Jupanakax apsusipxaniwa ukat wasitat chuchuman escarlata chuchupat mä jiwayir ukhamarak jan uñt"at secreción ukamp ch"iyjapxani. Aka chiqan imillanakax wali muspharkañawa ukat chiqpachans mä nivel cósmico de poder llamativo ukanipxi.
  Chiqpachansa jupanakan ninapaw utji ukat chuchupan rubí chuchunakapat nina rayanakaw utjaraki. Aka kasta imillanakax elfos ukanakax wali kusisitaw uñjasipxi.
  Jupanakax wali kusisitaw Venus chachan purakaparux laxranakapamp llamkt"apxani ukat mä jach"a pasaje uñacht"ayapxani.
  Ukat qʼala talonanakajj wali rosa coloranakaw tʼunjañataki ukat jiwañatakis muyu bolanak jaqontasini.
  Ukat walja orcos ukanakax t"unjatawa ukat jiwayatarakiwa. Akax chiqpachansa super clase imillanakawa.
  Ukat nayratpach aptʼasipxani ukhaxa, chiqpachansa pulmonanak patat qʼuchtʼañ qalltapxani;
  Fuhrer ukax calvo, wali jan wali, .
  Taqi uraqpachar atipt"añ muni...
  Ukampis jiwasan ch"amasa, imill wawanakan ch"amapa, .
  ¡Jupanakax jan wali orcos ukanakaruw atipt"apxani!
  Uka pachparakiw wayna elfonakax q"uchupxäna ukat ametralladoranakampi orcos ukanakarux ch"axwapxäna, ukat wali chiqaparuw uñt"ayapxäna;
  Nayax pampan sarnaqayäta - margaritas ukanakax panqaränwa, .
  ¡Quqanakas qullunakas alaxpachankir cúpular uñtatawa!
  Mä samka pelusat lurañäni,
  ¡Ukhamajj taqe khitinakatï mä ratuk jiwapkäna ukanakajj jaktapjjañapataki!
  
  Iglesianakan cúpulanakapax qurir uñtatäpan,
  ¡Ukat ramanakan laphinakapaxa suma esmeralda ukhamawa!
  Markanakax Águila Diosan ch"amap uñt"apxäna,
  ¡Taqi uñisirinakax nuwasiñat jiwapxpan!
  
  Taqiniru qhana apaniri Awki Marka jaqinakawa,
  ¡Suma tawaqunaka, phaxsir uñtat ajanuni!
  Mä cuenta jist"arañäni, kunatix nuwasirix kunanaks lurawayi,
  ¡Al menos uka k"ari jaqix mä ángulo obtuso ukanw ch"iyar jaquntawayi!
  
  Orkmbul markaruw sarapxta , Orkizh markaruw katuntapxta , .
  Orklins ukanakat mistusaw Fenya markan sarnaqapxäna.
  Khitis uraqir takt"äna, shish ukak jikxatäna, .
  ¡Jiwasax kusisit, qullan Elfia ukan wawanakapätanwa!
  
  Jiwasax avenidas, thakhinaka, puentenaka,
  Marte uksanx ayllunakaw utji, Venus uksanx markanakaw utji.
  Chiqansa, munañanakasax, iyawsapxita, sapurukiwa.
  ¡Ukampis mä jan wali chʼaxwäwiw jupanakar tukjaspa!
  
  Sumankañataki, Pacha Pachatakix jiwasan equipo,
  Fortune ukan jachaqt'asiwipar puriñx atipjañäni,
  Jiwasan Elfo jaqinakax mayacht"ataw ch"amanchasipxi,
  ¡Ukat jan waltʼäwinakax sapa kutiw chhaqtäwinak utjayaraki!
  
  Europa markax librëxiwa, elfonakax ukanw arsupxi,
  Jaqinakax q"uchunak q"uchupxi, mä jawiraw jallu.
  Svarog jupan lurawinakap qhispiyaraksnawa,
  ¡Mesatakix walja lush rollonak phayt"añamawa!
  Ukhamaw waynanakax q"uchuñ yatipxäna. Ukat wali chʼamampi chʼaxwaraksnawa. Ukat uka orcos ukanakarux jiwayir saltos ukanakamp jawq"jaña. Ukat pechon wila chuchunakapatjja, wasitatwa jiwañatak llijullijunakamp chʼiyjatäna.
  Chiqpachansa akax wali sumapunïnwa. Ukat nuwasirinakax lliphipi, perla kisunakanïpxiwa. Ch"axwirinakax, sañäni, muspharkañawa ukat muspharkañarakiwa.
  Ukat qʼala kayunakapampix tʼunjañ guisantes ukanakaw jaquntapxi. Akax muspharkañanakawa, lunthatapxi sañäni.
  Jupanakax walja jan uñt"at ch"amanïpxiwa ukat ch"axwañ acero ukan pasaje ukanipxi. Imill wawanakax ukham agresivu ukat jan uñt"at trumpetanakanïpxiwa.
  Ukat pechon rubí chuchunakapatjja, mä infiernonkir llijulliju araña tela ukham jiwayirjamawa.
  Aka imillanakax wali t"unjiriwa ukat janiw juk"amp thayt"añjamäkaspati. Ukat jupanakax katuntasinxa, llijullijunakampiw jawq'japxätam.
  Ukat qʼala talonanakapampiw uñisirinakarux guisantes jaquntapxäna, uñisirinakaruw chʼiyjapxäna.
  Ukat Putinan walja osonakapax t"unjatawa, ukat taqpach montículos de cuerpos ukanakaw uñstawayi, ukat taqi kunas wali jiwayirjamaw tukuwayi.
  Ukat imill wawanakax wali colerata ukat jan waltʼayasiñampiw nuwasipkakïna.
  Jupanakat maynïrejj estanteruw warktʼatäskäna. Ukat mä chivompiw jawqʼjatäna, ukat suma uñnaqtʼan qʼala suma kayunakap manqhanjja ninajj wali nakhantaskakïnwa. Nina lawranakax imill wawapan q"ala, muyu, rosa talonanakap ch"allxtayäna.
  Ukatsti uka warmix q'uchuñ qalltäna;
  Ajjsarir jaqëñajj juma pachpaw juchama,
  ¡Janiw kunas uka concha ukan imantasiñapatak utjkiti!
  Uka maquinarux juk"amp ch"amampiw ch"allt"añama, .
  ¡Akapachajj janiw mä asfixiante castigo celulakïkiti!
  
  Jupax melancolía ukamp ch"amakt"ayatächi ukhaxa, .
  ¡Imill wawanakan jachaqt"asiwipax ch"allxtaski!
  Uka horda ukax Padre País uksaruw mantawayi, .
  ¡Uka arojj wali jachʼänwa!
  
  Imill wawaxa wali llakitaw arnaqasi
  ¡Jiwañajj mä infierno chhuxriñchjasiñaruw chʼamañchi!
  Uka fragil escudojj tʼunjatäjjänwa,
  ¡Estadox inas chhaqtxchispa!
  
  Uka qʼañunakaw uka proyectil ukar mistuyäna,
  !
  Pistolanakax ch"axwapxi ukat phichhantapxi, .
  ¡Imill wawanakax axsarañat t"ijtxapxäna!
  
  Ukampis jiwasajj kuttʼayañäniwa,
  ¡Jumatakix mä jach"a jawq"jaw utjani!
  Uka cohetenakajj wali jachʼatwa istʼasïna
  ¡Qullux qhant'pan!
  
  Amigonakakïñäniwa
  ¡Uka thaya jan walt"awinakanxa!
  Mä chhullunkhayakiw mä montón ukar uchañama,
  ¡Ukat jan jachtʼasiñanak chʼalljjtayamti!
  
  Mä jan amuyt"asis pluma ch"allt"ata, .
  ¡Janiw uka frase pʼakintkañäniti!
  Jiwasan qullan samkasaxa, iyawsapxam
  ¡Iyawsäwimpi Diosar almanakam churapxam!
  Uka imillanakax muspharkañaw tukupxäna. Ukat kunapachatï bronce ñikʼutapax chʼuñumpi qhantʼki uka tawaqurux mä chivompi jawqʼjapxi ukhaxa, chiqpachapuniw liwxatasi ukat qʼuchtʼaskakiwa;
  Jan aynacht'amti, jan aynacht'amti, jan aynacht'amti
  Janiw axsarañamäkiti, imill wawax chuchupan estantepan...
  Jachaqt"asiña, jachaqt"asiña, jachaqt"asiña
  ¡Yatipxam taqi kunas walikïskaniwa ukat walikïskaniwa !
  Ukatwa estantenkir tawaqux wali taqe chuyma qʼuchtʼi.
  Ukampis wali suma arunak churir wayn tawaqunakax utjarakiwa;
  
  Oh imill wawa panqar samka, .
  Alaxpachankir warawarampi, chʼamaka manqhampi.
  Munasiñaxa, jan kuna tupuni, wiñayatakiwa,
  ¡Uka qullqi munañan pantanox manqha manqharu jaquntatäkchisa!
  
  Munat jilata, jumampïñ munta,
  ¡Pasión qutan mä antorcha ukham phichhantapxam!
  Ninax jakäwin hilop phichhantaspawa,
  ¡Ukat sallqjañ espadap khuchhuqapxam!
  
  Uka khathattʼasir tawaqun kʼajkir uñkatatapa, .
  ¡Viajerojj juchañchatäñsa jupar uñjkaspa ukhamawa!
  Jichhax pallapallax kayup tupuski,
  ¡Demonionakarux muspharaptayañäniwa!
  
  Uka jan iyawsirix mä jach"a jach"a tukusaw Pachamamar mantawayäna, .
  Uka jan wali jaqix arnaqasïna ukat cimitarap muyuntayäna.
  Ukat amuyunakajanxa, k"ari nieblax kuns imantawayitu,
  ¡Janiw alaxpachan sumankañan jakañax wakiskänti!
  
  Imill wawax jan axsarasaw jark"aqasiñapa,
  ¡Jan uñisirinakamajj suma uñnaqtʼanïtap malltʼapjjamti!
  Horda ukax rusa jan axsart"ir ejercito ukan t"unjatawa,
  ¡Colerat vecinojan nuwasïwipampiw nuwasipxta!
  
  ¿Kuna kasta sarnaqäwinaksa lurasma?
  Uka Rus' mä markawa, janiw juk'amp suma markas universo ukan utjkiti!
  Ukat mä monstruo qʼañuchañ munchi ukhajja,
  ¡Ukatsti jiwasanaksa ukat jumanakansa aptʼasiñäniwa!
  
  Ukampis imill wawax jumar munasiñ munta,
  !
  Janiw wakiskiti, jachaqt"asiñaruw iyawstxa,
  ¡Janiw chʼiyar chʼamaktʼat ataúd qhipäxan saytʼksnati!
  
  Jiwasax aka chiqanw romance ukax tukuyañäni,
  Chiqansa, wal jachʼañchañax janiw askïkiti.
  Nayax amuyta, mayjt"äwinak utjañapatakix mä pachaw utjani
  ¡Sumapxaniwa, chiqapuniw iyawstxa!
  Ch"axwiri imillanakax wali ch"amampiw q"uchupxarakïna. Ukat nuwasiñsa ukat nuwasirïñsa lurapjjäna.
  Ukat jupanakax juk"ampiw ch"ullqhi cuchillas ukat esvásticas ukanak orcos ukanakar q"ala kayunakapamp jaquntapxäna. Akax kunayman nuwasiñanaka ukat agresivu imillanakax akankiwa, sañäni - janiw khitis jupanakat sipan juk"amp jach"a utjkiti.
  Ukat chuchupan wila chuchunakapatjja, chʼusawjar mistupjjäna ukat wali chʼamampiw sarnaqapjjäna, pulsar sat chʼakhanak jaqontapjjarakïna. Ukat nuwasirinakax wali suma sarnaqapxäna.
  Ukat nayranakapat cheqpach muspharkañ chispinakaw utjäna. Ukat nuwasirinakax mä super ukham uñt"atäpxänwa.
  Ukat kisunakapax perlanakjamaw lliphipipxäna. Ukat taqi kunas wali suma uñnaqt"anïnwa.
  Ukat nuwasirinakax kisunakap q"ala q"uchupxäna;
  Nayasti uñisirimpixa wali ch'amampiw nuwasï,
  ¡Jiwañajj jutaniwa, ukajj destino sañ muni!
  Ukampis amigonakajan ajanunakapaw amuyujan qhantʼi
  ¡Ukat Dios pachpaw uka qʼañunakar taripiri!
  
  Ukajj jan sinttʼasisaw jiwjjäna, .
  Infierno absoluto ukan jikxatasma...
  Vengasipxañäni, nayrat sipansa nayraw utjani,
  ¡Uñisirinakajar mä espada aptʼataw jutä!
  
  Khuyaptʼayasiñ akapachanxa, jan wali lurañax janiw yatkiti
  Ch"amaka wasar pampanakat thayax thayt"ani.
  Q"uma chhijchhix mayo phaxsinwa, 2016 maranx jallu purintäna.
  ¡Qarjatanakan uñkatasitapax mäkiw chʼamaktʼawayi!
  
  Nayax diosanakan ch'axwawiparuw jaysä - .
  ¡Uka jaqix samkanakan apnaqiripawa!
  Jiwasax janiw monjenakan isipax munaskiti,
  ¡Chiqpachansa, ¡Tatitox mä jaqikïskiwa!
  
  Mä alcancía ukar ch"amam apthapipxam, .
  Ciencian ninapax nakhantpan,
  Janiw talentom mä botellaru uchañamäkiti
  ¡Kunatix irnaqañax mä qullan idealawa!
  Akax mä jisk"a q"uchukïspawa, ukampis chuymatpach q"uchuñawa. Ukat uka pachpa tiemponjja, wal kusisiñasa ukat colerasiñas utjarakiwa.
  Suma imillanakax wali sonoro ukat suma arunakampiw sirenanak q"uchupxi.
  magoplasma ukax Venus ukan purakapat jaqunukutarakispa ukhaxa, ukax q"al thaya ukat t"unjañawa.
  Chiqpach huracán ukat jiwañampi ukat qʼal tʼunjäwinakampiw wal purini. Ukat Putinan osonakaparuw usuchjani.
  Ukhamaw taqi kunas ch"iqiyatäni ukat chiqpachansa janiw mä montón ukan tantachasipkaniti. Ukat wali chʼamani colerasiña ukat nina nakhaskir jawiranakaw utjani.
  Mä nina naktayañ jaqejj martillomp jawqʼjaski ukhamawa. Mä junt"u, jan qarjasis jet ukaw nina nakhantäna. Ukat taqi kunas específicamente ukat mä kutikiw phichhantasi.
  Aka imill wawanakax akan - jupanakax kunayman lurañ yatipxi, ukatx akapachan tukusiñapa.
  Ukat ukatsti escarlata chuchunakatxa, pulsar ukat nina llijullijunak jaquntañäni. Ukanakax taqiniw cauterizapxi ukat t"unjapxi.
  Mä duende tawaqux rosa lunares ñik"utaniwa q"illu fondos ukan apsuwayxi ukat q"ucht"awayi:
  - Pallapallanakaxa wakicht"atawa, señora, .
  ¡Taqiniruw tukjañäni!
  Ukat masinakaparux nayranakap ch"allxtayäna. Akax chiqpachansa imill wawanakawa, qhana aruni.
  Ukat duende yuqall wawanakax q"uchusipkakiwa;
  Diosan ordenapar janiw creykti,
  Nayax mä axsarkañ vampiro ukar tukuñ munta...
  Janiw suyt'äwinakam phuqt'añamäkiti, janiw jank'ak phichhantkätati,
  ¡Wiñay tʼaqhisiñan jakañajj juchararin suertepawa!
  
  Chiqansa, qullan Diosax janiw khuyaptʼayasiñ yatkiti,
  ¡Jan wila masinakat khuyapt"ayasiñ suyapxamti!
  Mä suma paraison muxsa achunak manqʼañat sipansa,
  Infiernox phichhantatawa - wila jallu!
  
  Mä vampirotakix mä álamo quqat mä estacax chiqapawa, .
  ¡Spooky fogata suyt"aski!
  Jumax uruy arumaw jan kusisit phichhantasma,
  ¡Supayajj mä hacha wakichtʼawayi!
  
  Jucharar jaqejj jupankjjaniwa
  !
  Saxranakaw manqha uraqin t'aqhisiyapxani,
  ¡Uka Uraqin jan uñtasit llakisiña!
  
  Ajjsarayasim, arrepentisim, Tatitun uñisiripa,
  ¡Jumaw, infiernoruw chiqak jaquntatäpxäta!
  T'aqhisiñanxa, janiw sábado urux purinkaniti,
  ¡Sapa kutiw loco enjambrenakamp muyuntat uñjasi!
  
  Uka estantejj chʼakhanakam pʼakjañapawa,
  ¡Mä póquer ukamp articulacionanak t"ijtxañäni!
  ¿Kusisit jaqïsmati
  ¡Ukat jichhax jan aka uraqin jak"upan uñt"apxam!
  
  Ukhamajj jankʼakiw sartasim, excéntrico, arrepentisim
  ¡Mayisim ukat qunqurtʼasiñamawa!
  Vasya umañ masipax janiw yanapt"kaniti,
  ¡Taqi chuymampikiw alaxpachar atipjani!
  Akax mä q"uchu akan sañani - sinti ch"axwañaw sañjamawa. Ukat imill wawanakax wali ch"amampiw uñisirinakarux ch"amanchapxi.
  Jupanakax jan jakt"kay kusisiñampi ukat aventuranak umañ munañakiw utji. Ukat ukhamarakiw chuchupan escarlata chuchunakapat, kunjams apsusipxani ukat chiqpachapuniw nuwasirinakarux chhuxriñchjapxani. Ukat akanx chiqpachans janiw khitirus askïkaspas ukhamäkaniti.
  Ukat imill wawanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa, ukat k"ajkir, rubí color chuchupampix ch"amanchañ yatipxi.
  Ukat Venus chachan purakapat pulsaranakax lanzararakiwa. Jupanakan impactopax wali phichhantatawa ukat amuyt"asirjamawa.
  Ukat qʼala kayu kayunakapampix venenompiw agujanak jaquntapxi, uka agujanakax orcos ukanakaruw chiqak chʼalltʼapxi. Ukat wali muspharkañ uñtatawa.
  Ukat jichhax, pecho rubí chuchunakatxa, mayamp, mä pulsar martillomp jawq"jañjama. Chiqpachansa cuervonakax p"iqinakapax ch"allxtatawa ukat jupanakax musphataw jaquntasipxi ukat q"al chhaqtxapxi.
  . EPILOGO UKA TUQITA
  Imill wawanakax akanx wali suma irnaqawinak lurapxi. Ukat Venus sat diosan pechopatjja, magoplasma sat mä suma jawiraw chhaqtjjani. Ukat wali kusiskañäniwa.
  Ukat wayna elfonakax amparanakapamp granadanak jaquntapxi, uka pachparakiw jan q"uchuñ armasipkiti;
  Wayna chuyman thayanakapa, .
  ¡Ukan ninax volcán phichhantawayi!
  Utan janiw jaqinakax utjkaspati,
  ¿Kawkhans uka pusi Bayun manq"äna?
  
  Aka chiqanx ruiseñox llakitaw q"ucht"i,
  ¡Taqi ch'aman Diosan nayrapax ch'amakt'atawa!
  Querubón chachajj despedida sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna, .
  ¡Janiw chiqäkiti, jan ukasti mä jan wali samkapuniwa!
  
  Jiwasax Qullan Awki markan wawanakapätanwa,
  Jupanakax nayra achachilanakaparuw uñstapxäna, ¡yanapt"añ yatipxam!
  Janiw arrepentisipkañäniti, jakañ yatipkañäniti, .
  ¡Uruy arumaw manqha manqhampi nuwasipxam!
  
  Uñisirix magia jaquntawayi
  ¡Saljasiña, jan wali luraña, jan wali falsificación!
  Ukampis jaya qhana uñjañäni,
  ¡Uñisirin wajjrap pʼakjañäni!
  
  Vampiros, orcos, ghouls, ukat juk"ampinaka.
  ¡Afilo colmillos ukanakax lliphipipxiwa!
  Chiqansa, ghouls ukanakax nuwasiñ munapxi, .
  ¡Estanteranakax manqha pachat jutapxi!
  
  Archmage -comandantetakix ,
  ¡Jiwasax peones ukat tocón ukhamakïtanwa!
  Armada ukax jan wali freaks ukanakaruw arknaqaski,
  ¡Ukampis janiw qhiphartʼksnati!
  
  Awki Pachax taqi kunat sipans juk"amp valoraniwa, .
  !
  Uka monstruonakax ajanuparuw katuqapxani,
  Tesoro uñjirijajj pʼeqem phustʼasiniwa!
  
  Swarog ch"amapa awkipa, .
  ¡Ukat taqi pallapallanakan jakañapa ukat suytʼäwipa!
  Wehrmacht sat barcon chʼeqa amparapajj tʼunjatäjjänwa
  ¡Jupajj mä fila uñisirinakaruw chʼiyjäna!
  
  Mä antorchaw mä wayna chuymapan nakhantäna,
  ¡Espadax ametralladora lanti!
  Niyaw espacio ukar punku jist"arañäni,
  ¡Khitis chiqapa ukat khitis jan walïki uk amtañäni!
  
  Kunapachatï suma suytʼäwimpi almasan sumankañajj utjki ukhajja,
  ¡Jan wali jaqix janiw irpkistaspati!
  Jiwasax infiernonkir jaqinakarux mayjt"äwinak churañäni,
  ¡Ukham ejercito de elfos uñt"apxam!
  
  Jiwasax qunqurt'asipxtanwa - Rod juparuw mayipxta,
  ¡Taqe Chʼamani Diosaw jumar jisktʼätam!
  Ukhamat soldadonakar jan ina chʼusar tukuñapataki,
  ¡Munat Duendejan wawanakapa!
  Ukhamaw imill wawanakax lliphipi ukat jach"a amuyumpiw q"uchupxi, jank"aki ukat jan jark"at atipt"añataki.
  Ukat perlat uñtat kisunakapax espejonakjamaw lliphipipxi. Ukat jila partejja, kuntï lurapki ukajj wali jachʼawa ukat wali thayarakiwa.
  Janiw khiti uñisirix ukham imill wawanakarux jarkʼkaspati. Jupanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa ukat wali munasirïpxiwa.
  Uk yantʼam ukat janiw sañamawa. Ukat chiqpachapuniw jachʼañchäwim chhaqtayapxani. Kunjams uka lunthatasiñanakax wali sumaxa. Chuyma ch"allxtawimpi ukat jiwayañ umañampiw phuqt"ata.
  Aka chiqanx duende familiankir mä tawaqux q"ala kayunakap ch"allt"asaw mä tormenta soldadot mä bomba jaquntäna. Ukax mä qutu orcos ukar jaquntatawa. Ukat Putinan walja osonakapax infiernoruw sarapxäna.
  Akax, sañäni, wali ch"amanchata ukat agresivu imill wawanakawa, nayranakapaxa esmeralda ukhamarak zafiro ukham uñt"atawa. Khitinakatix mä chiqap amtatakiw ch"axwapxi, Putinan horda ukar saykatañataki. Imill wawanakax acerot luratawa sañani.
  Ukat q'uchupxaraki;
  Jiwasax ch"axwañatakiw ch"amanchawayistu - .
  Shaker ukax !
  Uraqpacharu jaljaña - .
  ¡Elfin sat tormenta apnaqiri!
  
  Jupax wila wartäwinak luräna, .
  ¡Kuttʼasiñ banderar jachʼañchasa!
  Ukat ¿kunsa jumajj munäna?
  Jilïr irpirix jaysawayiwa - ¡Janiw yatkti!
  
  Taqinipuniw miel ukaniñäni sasaw amuyayäta,
  ¡Taqinipuniw mä demiurge ukar tukupxani!
  Ukat jichhax caballox apt'asipxitu,
  ¡P"akjata callejón ukanakan!
  
  Loco kayunakan ch"axwatapa, .
  Knock - uka horda ukax galopa!
  Jiwasan unionax mä monolito ukar uñtasitawa,
  ¡Ukat ajanunakapax kusisiñampiw qhantʼi!
  
  Iyawsapxita, wilax janiw wiñayatakïkaniti,
  !
  Mä chachax utjataynawa, ukax mä anatt"awiruw tukuni, .
  ¡Taqi amenazanakat pasawayxtanwa!
  
  Proletario ukax príncipe ukhamawa,
  ¡Ukat irnaqäwi laykux premio katuqani!
  Akax saraniwa, q'añunakar iyawsapxam, .
  ¡Janchisa infiernot apsuñäni!
  
  Jach'at q'uchunak q'ucht'añäni
  ¡Jiwasax jach"a jaqinakan ch"amapawa!
  Jiwasan janq"u ososan chimpupa, .
  Partido - jaqinakax mayacht'asipxiwa!
  
  Awki Marka layku wila wartañataki,
  ¡Akax jach'añchañawa, jach'añchañawa, jach'añchañawa!
  Jakäwinxa wila hiloruw tukuñama,
  Uka volcán ukax t"amt"ayañapawa - lava!
  Ukhamaw taqi kunas nina nakhaskir avalancha ukham liwxatäna. Ukat imillanakax Venus ukan purakapat pulsar apsupxäna ukat antutapxäna. Ukat taqi kunas wali suma ukat chic ukhamaw tukuwayi.
  Ch"axwirinakax wali jach"a ukat muspharkañ claseruw q"uchupxäna. Ukat jupanakax wali suma ukat muspharkañ nivel uñacht"ayapxäna.
  Ukat kunjamsa colmillo kisunakax uñachtʼayani. Ukat mayampiw apsusipxani ukat sillpʼipxani, qʼala kayunakap apnaqasa. Ukat mayampiw muspharata, jan amuytʼasir cuervonakajj jaquqanipjje.
  Ukatsti chhijchhi qalanakjamaw uraqir jaquqanipxi. Ukat mä jiwayir golpe de estado ukaw utjaraki.
  Ukat t"unjir llijullijunakax imill wawanakan escarlata chuchunakapatw t"ijtapxi. Ukat wali jach"a ukat wali sumaw sañani.
  Ukat imill wawanakax thuqhuntapxi, ukat salivapax ácido ukham phallawayi ukat jach"a t"unjäwinak utjayaraki.
  Chiqpachansa uka warminakax jumatakix wali askiwa. Ukat ch"iqintapxani ukat yaqhanak wakicht"apxani.
  Ukat ukatsti q"uchuñ qalltapxäna;
  Jiwañ pachanxa, imperio ch"iwi taypinxa;
  ¡Jaqinakan yaqhachasiñanakapax wali llakiskañawa!
  Taqi jan walinak ukat kʼari yatichäwinak manqha manqharuw jaquntañäni -
  ¡Diosanakjama libre sarnaqañaw jukʼamp askejja!
  
  Jiwasan ejercitosax mä chiqap amtaniwa,
  ¡Espaciojj mä patiompi sasiwa!
  Taqi kunat sipansa, mä ch"amanïñ pachaw purini,
  Ukhamajj ¡taqeniw juchañchatäñapa!
  
  Warawara barconaka, ch"axwañ barconaka - ch"amani, .
  ¡Chʼaxwäwin misilanakax janiw jaktʼañjamäkiti!
  Ukajj jan kuna qʼañuni jan ajjsarirïñawa, .
  Jiwasax nayrjax ukhamarakiw espada apnaqapxta - ¡walikiw!
  
  Sublunar planetanakar atipt"asa, .
  ¡Chispi qhana puriyaña!
  Muspharkañ luräwinak lurapxta, jumax yatisktawa,
  ¡Jach"a qhantatiw universo ukanx utji!
  
  Awisax galaxia taypinkir laqʼanakaw utji, .
  ¡Mä thaya thaytʼirjamaw cascadanakjam jalnaqapjjäna!
  Ukampis jiwasax caballeros ukat romanticos ukhamätanwa,
  ¡Kuntï chʼiyar phajjsin qhanan qʼochupki ukjja!
  
  Aka alajjpachajj jiwasaruw istʼasirakini,
  ¡Ukanjja, patak patak maranakan ordenapajj wiñayatakiw qʼañuchatäski!
  Elfonakan qhanapat amuyt"añäni - mä jach"a jach"a tukur marka, .
  ¡Amuyujax awisax jan chʼamanïkchisa!
  Jïsa, qhipa tuqitxa, imill wawanakax chiqpachansa jupanakpachaw k"umisipxi. Ukampis wali jach"a q"uchupxi.
  Ukat pechon escarlata chuchunakapat llijullijunak mistuñax juk"amp thayakiwa. Jupanakax orcos ukanakarux q"añuchañ ch"axwawinakampiw ch"axwapxi.
  Ch"axwirinakax akham sasaw chhuxriñchjasipxi:
  Munasiñampi jiwañampi, aski, jan wali,
  Orco ukhamäñax mä juchawa...
  ¡Amuyañatakiw amtata!
  Munasiñampi jiwañampi, aski, jan wali,
  ¡Ukat mä sapa ajlliñ churapxistu!
  Ukat imill wawanakax wasitatwa rubí chuchupat chʼamani llijullijunak apsupxäna.
  Chiqpachansa akax mä jachʼa thayakiwa.
  Ukat chiqpachansa nuwasiñ kusisiñankapxiwa.
  Ch"axwirinakax akham q"uchupxi:
  Mä jan wali orco jan iyawsäwinx jan walt"ayiriwa, .
  Janiw jucharar munañan jakasksnati...
  Kunatix duende colerasiñapax wali axsarañawa,
  ¡Kunalaykutix duende estricto ukax juezawa!
  Ukat nuwasirinakax orcos ukanakarux Venus ukan purakapat magoplasma ukan descarga ukamp jawq"japxani.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"