Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Maria Kolesnikova Reina De Elvos

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Peteî kuñataî inocentemente condenada, María Kolesnikova, ojegueraha peteî cárcel especialmente guardada-gui peteî mundo mágico maravilloso-pe. Upépe, pe demiurge Tupã voi, Sfero Katastrofov, okorona chupe umi elfo amante ramo. Ha katu ohupyty rire pe corona, pe kuña ñembyasy oñorairõva"erã umi imperio vecino ndive, oikóva umi troll, orco, gnome, media raza , vampiro ha ambue criatura cuento de hadas-pe. Ha katuete pe enemigo principal ha insidiosovéva ha"e Koschey pe Inmortal.

  MARIA KOLESNIKOVA REINA DE ELVOS
  ANOTACIÓN rehegua
  Peteî kuñataî inocentemente condenada, María Kolesnikova, ojegueraha peteî cárcel especialmente guardada-gui peteî mundo mágico maravilloso-pe. Upépe, pe demiurge Tupã voi, Sfero Katastrofov, okorona chupe umi elfo amante ramo. Ha katu ohupyty rire pe corona, pe kuña ñembyasy oñorairõva"erã umi imperio vecino ndive, oikóva umi troll, orco, gnome, media raza , vampiro ha ambue criatura cuento de hadas-pe. Ha katuete pe enemigo principal ha insidiosovéva ha"e Koschey pe Inmortal. PROLOGO ÑE"ẼTEKUAA
  Yvága oñepinta hũ sa"y omimbipávape ha omimbipa opa umi arco iris sa"y reheve. Hi"ári oñembyaty guirnalda entera mbyjakuéragui omimbipáva ita hepývaicha: esmeralda, rubí, zafiro, topacio, diamante, mbyja.
  Peteĩ mitãkaria"y ojehecháva doce térã trece áño rupi, iporãiterei ha musculoso peteĩ pantalón mbykymíme, ojere, otyryry ha omombo pulsar ipysã nandi guive. Imúskulokuéra ojeroky ipire brónse guýpe umi bola de mercurio-icha, ha iñakãrague morotĩ nieveicha.
  Ojekuaa ijykére peteĩ mitãkuña iporãitereíva bikini-pe, iñakãrague omimbipáva peteĩ antorcha tatatĩcha.
  Ha"e he"i opukavy:
  - Maitei Sfero Catástrofe! Ndereikwaáiha mba'épa rejapova'erã?
  Pe mitãkaria"y demiurge ombohovái opukavy:
  - Heẽ, apensa hína, ¿ndaha"éi piko amoheñói ambue universo? ¡Aime de acuerdo - upéva ha'éta divertido Emmanuelle!
  Pe mitãkuña demiurge bikini-pe he"i:
  - ¡Opaite universo pyahu ojejapóva ogueru apañuãi pyahu! Umívape, pe creación ombohovái hetaiterei apañuãi opaichagua, upévare peteĩva omba"apo mbareteva"erã ikatu hağuáicha umi tekove oikovéva ovy"a ha ani ohasa asy. Ha ko"ápe, katuete, tekotevẽ gueteri repensa ka"avokuérare. Oikove avei hikuái, ha ndogustái oje"u!
  Sphero pochýpe he"i:
  - ¡Ani reñemboty!
  Emmanuelle osapukái:
  - ¡Toĩ ñanendive Hiperteoplasia!
  Ha pe mitãkuña ojere yvate, ombotyryry ipy nandi ha iporãva. Ha upéi ipehẽngue inferior ojapo peteĩ figura ocho, ha umi mbyja oĩva galaxia tuichakue javeve omimbi.
  Pe mitãkaria"y demiurgo oñakãity, oñepyrũ omýi umi músculo oĩva itorso desnudo ha ojedibuja pypukúva ári, Apolo-icha. Ha pe prensa oike chocolate-icha. Hesakã porãiterei pe universo apohare ñe"ẽ:
  - Tuicha mba'e, katuete. Péro ikatu piko jajapo peteĩ mbaʼe umi oikóvape g̃uarã pe planéta Tierra-pe?
  Emmanuelle he"i opukavy:
  - En principio, ¡péva ikatu! Ha katu, peikuaa, ndaikatúi ñañemanifesta porã ko planeta-pe. Umi tapicha oguereko hape tee ha osegiva"erã!
  Sfero oñakãity:
  - ¡Kóva katuete añete! Péro peteĩteĩme g̃uarã, ikatu gueteri jajapo peteĩ tembiapo porã!
  Pe tupãsy mitãkuña oñakãity omoneĩvo:
  - Heẽ, kóva añete avei! Añetehápe, ¡ndaikatúi pejodiskuti peteĩ mba"e peichagua ndive!
  Pe mitãkaria"y demiurge ohechakuaa:
  - Peteî kuñakarai ipy'aguasúva, ipy'aguasúva ha noble oime langueado ka'irãime: ¡María Kolesnikova! Ndosẽséi tetãgui ha oñemombo reja rapykuéri. Oje"ataka ha ojetorturahápe chupe. ¡Ojejapova"erã medida ojesalva haĝua ko digno preso-pe ani haĝua ohasa asy!
  Emmanuelle kyre"ỹme omoañete:
  - ¡Oĩ porã! Ha katuete jajapóta avei upéicha!
  Sfero ohechakuaa opukavy:
  - Asecuestrata chupe ka'irãigui, ha ñame'ẽta chupe peteĩ tróno peteĩ ñande imperio mbyja rehegua!
  Pe mitãkuña demiurge omoneĩ:
  - ¡Iporãitereíta ha iñinteresanteta!
  Pe mitãkaria"y demiurge odesplega italón desnudo, ojehechaháicha mitãicha gueteri, ha opurahéi:
  - ¡Toĩ ñanendive gloria opa ára g̃uarã! ¡Ñande Túva oguereko tuicha mbarete!
  Emmanuelle oporandu opukavy:
  - Ikatu piko ja"e umi Tupã Demiurgo oguerekoha peteĩ Túva?
  Sfero oñakãity omoneĩvo:
  - Añetehápe, ikatu ere upéva! ¡Pe concepto País Madre rehegua ha"e figurativo!
  Upe rire pe mitãkaria"y ha pe mitãkuña oestampa síncronamente, ipy nandi, bronceado ha muscular reheve, yvate gotyo, ojapo cascada entera rayo ipu, ha he"i peteĩ ñe"ẽme:
  - Toiko ja'eháicha! ¡Tojejapo ñane rembipota!
  . MOAKÃHA No 1 rehegua.
  María-pe oĩva ka"irãime ojepersegi chupe ojeporeka meme haguére hete rehe ha oje"acosávo chupe. Peteĩva koʼã tortura haʼe vaʼekue peteĩ jeporeka . Oñemoĩ chupe cinco oficial kuimbaʼe renondépe. Upéi ojekuaa mokõi kuña guárdia. Omonde hikuái guante médico ipire hũ ha goma ha oipe"a pe kuñataĩgui, ha upéi oñepyrũ oheka hete otĩ"ỹre ni ikonsiénsia"ỹre.
  Ha ndaha"éi péva añónte, katuete. Sa"ieterei oñemongaru María-pe: peteĩ mba"yru sopa oguerekóva y juky"imi ha peteĩ repollo rogue otyryrýva ipype, ha peteĩ mbujape pehẽngue. Peteĩ kuñataĩ operde heta ipire peichagua dieta-gui: ipire ha kangue. Hiʼarive oinupã chupe umi tronco de goma reheve umi talón nandi ha omboliga chupe ombopupa hag̃ua peteĩ bomba, peteĩ tembiguáiicha Rómape yma guarépe.
  María tuicha ohasa asy, ha ojepersegi ha ikane"õma. Ojeobliga chupe oke haĝua colchón"ỹre umi tabla nandi ári, ha pyhare omoĩ hikuái ijajúrare peteĩ cuello, jaguaicha, ha oñapytĩ chupe encadenado pe pared-pe.
  Pe kuñataĩ oñembohoryeterei ojetanteávo chupe umi kuimba"e renondépe umi guardia po guante de goma ipire hũva reheve, ha al mismo tiempo umi kuimba"e omaña, opukavy ha ojapo broma vulgar.
  Avei, heta omba"apova"erã ha mitãkuña rete hasy ha hasyeterei.
  Ha ndaha"éi upévante, katuete... Umi guardia kuimba"e oinupã meme María jyva ha ijyva. Ha oinupã hikuái che jyva.
  Ha katu María Kolesnikova noñeme"ẽi ha ndojeruréi poriahuvereko.
  Ha"e odefiende umi ojagarráva chupe, ha opyta, oñemboja"ỹva ha oñemomba"eguasu.
  Ha ipahápe, oipeʼa jey chugui hikuái ha omboty chupe ijaoʼỹre peteĩ celda de castigo-pe. Ha upépe umi murálla ojejahoʼi roʼysãgui. Ha María Kolesnikova oñembo"y yvýpe ha omomýi ipy nandi, hovy ro"ysãgui. Haʼe ipire hũ, ha opa kangue oĩva hete rehe ojehecha. Avei, ojuhu hikuái tormento adicional chupe ĝuarã: oikytĩ hikuái iñakãrague. Ha koʼág̃a haimete ipire morotĩmba, peteĩ tripulación iñakãrague morotĩva reheve.
  Kuñataĩ ohasa asy Zoya Kosmodemyanskaya-icha. Oñenóvo pe piso hielo-pe ojogua pe suicidio-pe. Upéi ha"e, oñemonde"ỹva ha ikyra"ỹva, katuete oñembopy"aguapýta. Ha upéicha María opoko ipy nandi, ohasa asy, ohasa asy, ha katu ojejoko.
  Sapy"aitépe ho"a hese peteĩ proyector iñypytũmbaitévape. Ha ohesape pe desafortunada, hueso preso ka'irãime, omondohápe chupe dictador bigote ha calvo.
  María oimo"ãkuri ha"e oalucinaha. Ojekuaa henondépe peteĩ mitãkaria"y ipy"a"ỹva ijao"ỹva. Pe mitãkaria"y rubio ha iporãitereíva ndorekói mba"eve ndaha"éiramo peteĩ pantalón corto. Upe jave avei, pe mitãkaria"y torso desnudo oñesorprende pe alivio de acero imúsculo-kuéra rehegua ha pe maravilloso delineación imúsculo-kuéra rehegua.
  Jepémo ojehecha doce térã trece ary rupi.
  Mitãkaria"y oipyso ipo ha oporandu María-pe:
  - Rehasa asy piko?
  Kuñataĩ ombohovái opukavy:
  - ¡Hetave jepe!
  Pe mitãkaria"y oestampa ipy desnudo, mitãicha, graciosoiterei umi azulejos helados celda de castigo-pe ha he"i:
  - Ko'ágã opa nde jehasa asy! ¡Ejagarra che po ha chemoirũ!
  María oporandu iñe"ẽ oryrýiva reheve:
  ¿Nde piko Ñandejára remimbou?
  Pe mitãkaria"y oñakãity negativamente:
  - Nahániri! ¡Che ha"e Tupã!
  Pe kuñataĩ oporandu ñemondýipe:
  - ¡Opa ipu'akapáva!?
  Esfero oñakãity oñemoĩvo de acuerdo.
  - Haimete Omnipotente!
  María oporandu ñemondýipe:
  ¿Mbaʼére piko reheja umi hénte ohasa asy?
  Pe mitãkaria"y ombohovái opukavy:
  - Che ndajapóigui nde Yvy. Che ikatu rogueraha che universo-pe añoite. Ha upépe nde ha'éta che rréina!
  Kuñataĩ oporandu peteĩ suspiro reheve:
  - Ha che ambotovéramo?
  Esfero ombohovái opukavy:
  - Ndaipóri mba'eve nde rembotovéramo. Ojekuaa vove rekañy hague pe celda de castigo-gui rastro"ỹre, umi nde cárcel-gua, heta ndetorturava"ekue ha persistentemente upépe, oñembohorýta. ¡Kóva añoite vale la pena ja"acepta che oferta!
  Maria oñakãity omoneĩvo:
  -Oiméne ere porã! Che ha"éta peteĩ itavy completo aperdéramo ko oportunidad de venganza.
  Sfero oñapytĩ mbarete María Kolesnikova po ha he"i opukavy:
  - Ko'ágã ejapo peteĩ paso che rapykuéri!
  Ha raẽ opyrũ pe mitãkaria"y eterno py nandi ha ikyráva, ha upéi peteĩ kuñataĩ py ipire hũ ha oñembyaíva, hovy ro"ysãgui.
  Ha sapy"ami rire, María oñandu peteĩ ligereza increíble ijehe, ha pe ro"y helado pe célula de castigo-pe oñemyengovia peteĩ haku agradable rehe.
  Ha"e, pe Tupã Apohare imitãva infinitamente ndive, oñemongu"e peteĩ corriente de energía-pe.
  María ningo igustoiterei ha ovyʼaiterei. Ha"e ikatukuri ojapo pe ha"etévaicha ndaikatumo"ãiva - oheja pe ka"irãi muro! Ha ko"áğa, oguata pe mundo pyahúpe ipy nandi reheve, upévare py"ỹi oñembyepoti umi goma reheve.
  Ha ko"ágã opa pe campo de cuento de hadas. Ha pe kuñataĩ ojejuhu peteĩ alfombra haku ha henyhẽva ári, iporãitereíva ha iporãitereíva, omimbipáva óro, diamante ha ambue joya palacio-pegua.
  María ojejuhu peteĩ espejo tuicháva renondépe. Umi sirvienta omombo hi"ári peteĩ velo transparente. Ojaho"i peteĩ kuñataĩ rete hũva, ikane"õva ka"irãime, ojejaho"íva contusión ha abrasión-gui.
  Sfero he"i:
  - ¡Agueru ndéve peteĩ rréina pyahu infierno-gui!
  Umi mitãkuña iporãiterei, hova imitãva, haimete mitãicha. Umi figura ha"e esbelta ha muscular. Ha umi ao ha"e joya cordón-nte, apenas ojaho"i umi pecho ha cadera henyhẽva, avei sapatu de tacones altos. Umi elfo iñambue umi tapicha iporãitereívagui ijapysa lince-ichaguápe añoite, ha iforma impecable-pe, pe grásia ijojaha"ỹva ko raza fabulosamente iporãva reheve.
  Oñembojojávo hesekuéra, María ojehecha hu"ueterei, ikane"õha, umi costilla osẽva peteĩ preso campo de concentración-peguáicha, ha isyva ojepe"apaite. Pe kuñataĩ rete ojedesgrasa, ipo ha ipy ipire hũ, ha avei ijajúra. Ha umi contusión, rastro de golpes, ha jepe cigarrillo quemadura oñembogueva"ekue, hete rehe.
  Ha iñakã, oñeafeita calvo, orekóva topetê ha abrasión, upéva ojapo María-pe ojehecha vaivéva.
  Sfero oñakãity opukavy:
  - Heẽ, nde ha'ete peteĩ prisionero Auschwitz-pegua! Péro ani rekyhyje mbaʼevegui! Umi elfo oreko peteĩ poción mágica omonguerátava nde herida ha ndejapóta peteĩ kuña imitãva, perfectamente iporãva!
  María he"i opukavy:
  - Mba"ére piko nde voi nderejapói.
  Pe mitãkaria"y demiurge ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Pórke umi elfo omba'apova'erã avei! Ha ha"ekuéra ha"e tuicha mbo"ehára pe mba"e ñemonguera rehegua!
  Umi elfo opurahéi coro-pe:
  Ñande ikatu ñamonguera mba'asy, .
  Epohano, bromeando, cheguerovia, oimeraẽ herida...
  Exámenes, ohasáva A reheve añoite, .
  ¡Tuicha gloria elfo rehegua rehehápe!
  Ha Maríape ojegueraha pe salón pukukue, pe koty oĩvape ijykére. Pe kuñataĩ oguata umi alfombra ári ha oñandu peteĩ cosquillas iporãva. Haʼe ningo heta ojediverti hína kuri.
  Ha upéicha ojejuhu peteĩ estanque henyhẽva y hyakuã asývagui. Pe kuñakarai preso ojekarga upépe.
  Heta mitãkuña duende oñepyrũ ombojehe"a chupe peteĩ mba"e ikyráva ha hyakuã mbarete ha tarta reheve.
  María opukavy vy"águi. Heẽ, ningo iporãiterei vaʼekue.
  Umi cicatriz, contusión, corte, quemadura oñepyrũ okuera literalmente ore resa renondépe. Ha pe pire oñepyrũ ojehecha imitãve.
  María oñepyrũ voi opurahéi vy"ápe;
  Ha"e peteĩ mitãkuña kirirĩ ha modesto, .
  ¡Asoña vaʼekue arekotaha che róga tee!
  Péicha mitãnguéra pukavy osyry hatã,
  ¡Toñedomina pe oso ka"aguýpe!
  
  Aipota kuri peteĩ kokue hiʼaju porãva pyʼaguapýpe,
  ¡Pe pelusa de espigas de oro!
  Ani haguã jaikuaa pe jehasa asy opa ára g̃uarã,
  Ha ani hag̃ua oĩ enemígo!
  
  Ha katu péina ápe oúma pe asalto tártaro,
  Ha pe vagabundo de pezuñas forjadas!
  Bueno, moõ piko reime, regimiento de combatientes hussar;
  Mba"épa herakuã ohura haguére?
  
  Moõ piko oĩ umi kavaju"arigua, peẽ gigante, .
  Péro, ¿mbaʼére piko ndaipóri proteksión?
  Ko"ápe oĩ ñande Retãygua peteĩchagua;
  ¡Peteĩ tesape haku ha infierno-ichagua hendy hína!
  
  Chegueraha hikuái pe júgope che py reheve,
  ¡Cono, hakã ha estepa rupive!
  Ha oikytĩ hikuái nde jyva peteĩ látigope,
  ¡Ajépa hasy ñañembyasy kadénape!
  
  Pe enemígo olasso pe mitãkuña akã,
  ¡Oñembohyru ha oestrangulisase!
  Ko"ápe pe sultán aña rréinope,
  ¡Oiko chehegui peteĩ juego haku asýva!
  
  Primero pe kámpope ahasa asy
  ¡Umi vosa omonde peteĩ gavilla de picadura!
  Ha katu ipoty porã, .
  ¡Añetehápe, Ñandejára ningo peteĩ mburuvicha ipojera!
  
  Ko"ápe Ñandejárape ogusta;
  ¡Chemondo pe seraglio-pe!
  Upépe añandu mbarete masculino, .
  ¡Añepyrũ ambovyʼapaite umi basura!
  
  Peikuaa peichagua humillación
  ¡Enegosia pe tete ijukyvéva!
  Iporãve ñaaguanta pe privación
  Ani haguã che sy voi omaldeci!
  
  Ndaikuaái mba"épa oha"arõ tape pahápe,
  ¡Ituja ha pe verdugo oporomondýi!
  Péro yvágape ndaipóri lugár umi okañývape g̃uarã,
  ¡Opa mba'e hembýva ha'e hasẽ vai!
  María opurahéi porãiterei. Ha'e peteî músico profesional oikeva'ekue política-pe. Ha, katuete, umi mitãkuña duende oipytyvõ chupe. Ha opavave oguereko peichagua iñe"ẽ opurahéi jave oñondive.
  Upéi ojejohéi María-pe peteĩ poción mágica especial-pe. Ha ome'ê chupe hikuái peteî gaseosa he'ê ha he'êitereíva eíra ha kamby condensada reheve ho'u haguã. Upéi ome"ẽ chupe hikuái juky yva ndojekuaáivagui hoy"u haguã.
  Péva rire, María oñandu peteĩ mba"e pohýi ojeguerovia"ỹva ipype ha oke sofápe voi.
  Umi elfo ojaho"i chupe peteĩ manta haku asýva reheve. Ha pe preso de conciencia ojagarra ha oike umi visión fabulosa-pe.
  Ha ojekuaa haʼeha peteĩ mbaʼe iporãitereíva.
  Ike"ýpe, María oñekonverti peteĩ mitãkuña"i imitãitereívape, haimete peteĩ mitãkuña.
  Oguata kapi"ipe ári, ha"éva púrpura. Pe mitãkuña py ningo nandi, péro iporãiterei iforma. Ha pe kapi"ipe ojapo peteĩ sensación vy"apavẽ rehegua pe iporãva suela desnuda-pe.
  María opurahéi voi:
  Ipuku ramo tape pukukue, ipuku ramo tape pukukue,
  Ejupi, epyrũ ha eñani...
  Oiméne ha'e, oiméne...
  Ikatu, ikatu, ikatu,
  Upéva katuete. Upéva katuete...
  ¡Ikatu reho Áfricape!
  ¡Ha katu ndaha"éi peteĩ cocodrilo juru!
  Ha oh, África-pe umi montaña ijyvateterei, .
  Ha oh, África-pe umi ysyry tuicha péicha...
  Oh, cocodrilo-hipopótamo, .
  Oh, umi mono ballena espermatozoide, .
  ¡Oh, ha peteĩ loro verde!
  ¡Oh, ha peteĩ loro verde!
  Pe mitãkuña opurahéi peteĩ mba"e ojoguáva ha omaña hapykuévo. Añetehápe oĩkuri peteĩ ka"aguy africano ijerére. Ha iporãiterei oparupiete. Yvotykuéra tuicha ha omimbi, yvytu henyhẽ hyakuã porãvagui. Ha opa mbaʼe en general iporãiterei. Ko"ápe oĩ umi mono otyryrýva yvyramáta apytépe. Ha ikuã ipuku ha ijyvytueterei.
  Avei okakuaa ohóvo plátano. Hiʼarive tuichaiterei tuichave, umi oñevendéva jepi umi tenda.
  María oñepyrũ jey opurahéi kyre"ỹme;
  Ñande ñaime ka'aguýpe umi mono ka'aguy retãme,
  Umi plátano hovyhápe, oĩ montón de caníbal!
  Rosupera vaʼerã kuri pe oséano,
  ¡Peichagua energía ebulliente reheve!
  
  Rusia omanda oréve roho haguã - .
  ¡Eguahẽ pe ecuador ha"évape peteĩ zanja!
  Bueno, mba'épa Ñandejára Peteĩ ha ndaha'éi Peteĩ, .
  Ha roguereko hetave peteĩ granada!
  
  Omondo hikuái imitãva prekursórpe ñorairõrã,
  He"i hikuái ha"eha peteĩ pasantía añónte!
  Ikatu haguã opavave ha'e peteĩ mitãkaria'y ipy'aguasúva,
  ¡Pe energía orekóva umi cohete tuicháva oñembopya"e ohóvo!
  
  Che adispara ametralladora reheve pe blanco-pe voi - .
  ¡Ajuka umi luchador-kuérape pintura caqui reheve!
  Ndaikatumo"ãi oipyhy ñande Retã,
  ¡Pindo ha ambue bully!
  
  Ko'ãichagua Patria ha'e peteî orden pochy - .
  ¡Eaprende reñorairõ hag̃ua peteĩ león ivaietereívaicha, mitãkariaʼy!
  Ha pe tendota pytã omeʼẽramo pe órden,
  ¡Ani ha"e peteĩ payaso patético!
  
  Pe cáscara de concha ohapy vaieterei che jyva,
  ¡Haʼe ndorekói gueteri cerdas hatãva!
  Ha katu aservi che Patria, cheguerovia, are guivéma,
  ¡Ani pepensa umi adolescente ikangyha!
  
  Ñande mba'éva ojejaho'i tribu Mau -mam rehe,
  ¡Ndorekói hikuái lanza, sino lanzador de granada!
  Ombohováivo jagolpeáta acero reheve,
  ¡Umi piloto ruso oipytyvõta yvága guive!
  
  Rusia-pe, opavave ñorairõhára ha"e peteĩ pesebre-gui,
  ¡Pe mitã ohupyty hína pe pistola!
  Ha eity umi invasor ehérsitope,
  Ñe'êpoty opurahéiva bardo umi explotación rehe!
  María opurahéi ha opukavy. Mba"e invasor-kuéra rehepa ñañe"ẽ. Haʼete ku Rusia voi oñehaʼãva koʼág̃a ojagarra Ucrania, ha pe gérra ojapóma mokõiha áño. Ikatu Ñorairõ Guasu Mokõiha guive, ha"e pe tuichavéva ojehechávo mboy fuerzapa oike ipype, ikatu ojearrastra ramo, oiko chugui pe huguypavéva.
  María osuspira hatã ha opurahéi, imandu"ávo mba"e mundo-pa oheja ramoite:
  Che retã, peteĩ suma mendigo, .
  Che retã, nde tavy!
  Ha pe estado de ánimo pya"e michĩmi. Hiʼarive África ndahaʼéi hetã. Ha katuete, ndachegustáiete reguata jave nde py reheve ha peteĩ bikini-pente peteĩ salvaje-icha. Ha peteĩ hendápe oiko hína umi mbaʼe tuichaitereíva.
  Maria kyre"ỹme opurahéi jey, ha peteĩ kuimba"e rérape, ñe"ẽpapára ha bardo bielorruso guasu Oleg Rybachenko romance:
   Pe lira hechapyrãva ryapu, ohenduka, .
  Che apurahéi, atrevido, ndaha"éi kirirĩháme!
  Peteĩ puño oñorairõva ndojejapói cera-gui,
  Ñañeha'ã tesape rehe - pe rayo rape!
  
  Ñandejára ombohasa asy tapichakuérape mba'asy reheve - .
  ¡Tata oúva infierno-gui ohapy umi pekadórpe!
  Che ningo oikose pe Ipuʼakapáva angirũramo,
  ¡Ani hag̃ua hasyeterei!
  
  Cristo oúta, katuete, pya"e,
  ¿Ohótapa upéicharõ pe ñembyasy, cheguerovia?
  Ani nde resa'ỹi pochy nde resa renondépe,
  Pecado, libertad, ñembyasyeterei!
  
  Ndaguatasei pe línea - .
  ¡Ndaipotái aiko angaipa"ỹre!
  Umi tembiapo iñaranduvéva
  Mba"épa peteĩ rosca ndorekóiva aburrimiento absoluto!
  
  He'i ndaiporimo'ãiha ñorãirõ paraísope,
  Ha pe pekádo okañýta, ivaíva opavavépe g̃uarã!
  Péro, ¿mbaʼépe g̃uarãpa oĩ umi destino?
  ¡Ñañembyahýi umi cambio pyahúre!
  
  Jaikove haĝua tapiaite ĝuarã - jaikuaa porã ko mba"e,
  Ha katu jaiko haĝua angaipa"ỹre ha"e jajapo vegetación!
  Pe kavaju"arigua ohayhúta ñorairõ apasionadamente,
  ¡Añetehápe, pe ehérsito oho oñorairõ!
  
  Túva, ñorairõhára retã, .
  Ha'e oguereko ipópe pe antorcha - ¡guata!
  Retribución umi monstruo iky'áva rehe,
  ¡Reinupãta chupekuéra hatĩme, ñorairõhára!
  
  Ñamohu'ã pe ñorairõ peteĩ karu guasu generosa reheve,
  Ja'u peteĩ merienda, peteĩ mba'yru - jajeroky!
  Añetehápe, ñande kavaju"ariguakuéra ningo inmortal, .
  Ha pe ñe"ẽ ndaha"éi oinupãva pe ceja, ha katu pe tesa!
  
  Jepe, mba"épa jajapova"erã peteĩ mundo py"aguapýpe?
  ¡Ikatu remopuʼã upépe peteĩ palásio!
  Ha pededika pe servísio pe lira-pe,
  ¡Ohupyty rire peteĩ corona de laurel!
  
  Ha katu oĩ ambue mundo - eikuaa, .
  ¡Okakuaahápe avei umi ñorairõhára!
  Peteĩ mitãkaria"y ombohasa peteĩ tanque imesa ári, .
  ¿Mbaʼépa oikóta oúramo ñandéve umi extranhéro?
  
  Ani reñehaʼã repytuʼu
  ¡Emombarete ne músculo, eñongatu ne apytu'ũ imbarete!
  Ñande ruso jaikuaa mba'éichapa ñañorairõ,
  ¡Pe arcángel oke sapyʼárõ guare!
  María oisu"u ha pochýpe oestampa ipy nandi, mitãkuña"i, cincelado ha ohechakuaa:
  - Heẽ, umi ruso oikuaa oñorairõ, ha katu máva ndive? ¡Pe ñorairõ hermanokuéra ndive ha Caín rape, katuete, peteĩ vergüenza! Ha péva ndoikóivaʼerã!
  Pe mitãkuña ojagarra ha oityvyro pe tuerca oñeno kapi"ípe ipysã nandi reheve, upéi omombo ijuru pytãme henyhẽva hatĩ morotĩgui. Oisu"u ha opukavy:
  - ¡Toñemaldeci pe dragón ama rehegua!
  Ha opuka jeývo oñepyrũ opurahéi pe purahéi herakuãitéva oñe"ẽva pueblokuéra angirũ fraternal rehe, ombopúva Lev Leshchenko:
  Opavave ña"aprende mbo"ehaópe, ha ñanemandu"a de memoria
  Umi mbo"epy yma guare Kievan Rus rehegua Ha umi ortodoxo oikuaa, mávapepa napeporandúi, Mba"épa ha"ekuri Rusia ñemongarai Khreshchatyk -pe .
  
  ¡Pejopy, eslavo-kuéra! ¡Mierda, eslavos!Moscovitas y kievitas ¿Ñakompartiva"erãpa penendive ñande retã?Añetehápe piko reapunta peteĩ arma nde rembireko michĩmi ucraniana-pe?Che ahayhuvéta chupe... Emombe"u chéve honestamente, hermano, mba"ére piko rembojere Manteca-
  
  gui ha vodka, térã vodka salchicha reheve Roy'u hína penendive oñondive, trescientos áñoma, ha chegustaiterei pende bollo cereza reheve
  
  G * t, eslavo! ¡Mierda, eslavos!, moscovitas y kievitas ¿Ñakompartiva"erãpa penendive ñane retã?¿Añetehápe piko peapunta peteĩ arma
  pene rembireko michĩmi ucraniana-pe?
  Che ahayhu porãve chupe...
  
  Nde ha che akóinte roity oñondive umi infiel-pe Ha oregueraha ko negocio-pe peteĩ ataman común.Upéi umi ataman ha che roguereko kuri desgracia"imi.Ha katu ore iñarandu ro"espita haĝua ore enemigokuérape.Mierda
  
  , ¡Eslavo-kuéra! ¡Mierda, eslavos!Moscovitas y kievitas ¿Ñakompartiva"erãpa penendive ñande retã ?
  Añetehápe piko reapunta peteĩ arma
  nde rembireko michĩmi ucraniana-pe?Ahayhu porãve chupe... Che korasõite guive!
  Ha María hasẽ. Heẽ, peteĩ tiémpope oĩ vaʼekue umi puévlo oĩva URSS-pe iñamígoramo, péro koʼág̃a oiko peteĩ gérra tuicháva. Ha ndaipóri ipaha ko ñorairõ.
  Peteĩ leõ osẽ ojotopa pe mitãkuñáme. Mymba tuicháva, Áfrika pegua.
  María ohecha chupe pe último momento-pe ha haimete ojejapi hese. Apenas oreko tiémpo opyta ha oñekongela. Ohendu nereñembopy"aju ramo, ikatuha pe mymba noatakái.
  Leo omaña hese ha oporandu sapy"a yvypóra ñe"ẽme:
  - Nde piko pe María oikova"ekue chuguikuéra rréina de los elfos?
  Pe mitãkuña ombohovái opukavy:
  - ¡Ikatu ere upéicha! Jepe ne"ĩra gueteri añekorona oficialmente!
  Leõ ombotyryry iñakãrague. Ha ipukavy yvypóraicha, ha hatĩ haimbe ha tuicha. Upe jave avei, ndaikatúi oje"e hese iñaña. Pe mymba oñakãity ha oporandu:
  - Ndegustápa resoluciona adivinanza?
  María ombohovái opukavy:
  - Heẽ, katuete, che rohayhu! Pe sala de aislamiento cárcel-pe, ¡péva añoite ha"e kuri pe entretenimiento ore kuña preso-kuérape ĝuarã!
  Leõ opukavy:
  - Mávapa ndaha'éiva angirũ iñakã ndive, ha katu ojehecha porãiterei!
  Pe mitãkuña opukavy ha ombohovái:
  - Ñane retãme, pe ñembohovái ojehecharamovéva: ¡peteĩ dictador olla-pe ha iñakãrague! Ha katu pende mundo-pe, ¡che apensa oimeraẽ opción ikatuha!
  Pe mymba ipu'akapáva oñakãity, ha iñakãrague óro omýi.
  - Heẽ! Che apensa vaʼekue eretaha upéva. Jepénte péva oje'e, peteî gallo pugnaz. Ha katu pe mokõiha porandu: mba"égui okyhyje pe tapicha ipy"aguasuvéva, ha katu pe último cobarde nome"ẽi peteĩ maldición!
  María ombohovái peteĩ suspiro:
  - Ha, aikuaa pe mbohovái ko mba'épe - conciencia! Pe tapicha ipy"aguasuvéva jepe okyhyje chugui, ha katu pe último cobarde simplemente ndorekói!
  Lev omoañete:
  - ¡Añete avei kóva! Ha asugeri peẽme pembo"e haĝua peteĩ lección de esgrima!
  Peteĩ mitãkuña muscular, duende ojekuaa María renondépe, opyrũ ipy nandi ha igraciosoitereíva kapi"ipépe. Ha ipópe oguereko peteĩ kyse puku ojejapóva metál omimbipávagui, ha ijyva oñemosarambi diamante, rubí ha esmeralda.
  Oñesũ María renondépe ha oporandu:
  - ¿Reimemapa preparádo ñorairõrã?
  Pe mitãkuña ambue mundo-gua ombohovái opukavy:
  - ¡Araka'eve ndañorairõiva'ekue kyse puku reheve!
  Pe duende oporandu ñemondýipe:
  - ¿Upéicha piko? Mba"e mundo-gui piko reju?
  María ombohovái ñembyasýpe:
  - Yvy! Ary 2023 Cristo heñói guive!
  Pe mitãkuña duende opukavy ha ocomenta tuichavéva:
  - Heẽ, che aikuaa nde planeta! Nantendéi añónte mba"érepa peconsidera pe kuimba"e desgraciado ojecrucificava"ekue kurusúre ha"eha Ñandejára, ha jepe pecalcula pende cronología heñói guive?
  Pe mitãkuña ombohováise, ha katu ojekuaa sapy"a ipópe peteĩ kyse puku, avei lujosoiterei ita hepyetereíva reheve. María ojapo peteĩ círculo ikuã reheve ha ohechakuaa:
  - ¡Ahecha peteĩ arma porã! Ha extrañamente, ipohýi, peteĩ pluma-icha!
  Pe duende oñakãity omoneĩvo:
  - ¡Roikuaa mba'éichapa jajapova'erã péva! ¡Ore ningo ikatupyryeterei upévape! ¡Secreto-kuéra umi tapicha guasu elfo-kuéra rehegua!
  María ohupi peteĩ ryguasu rupi"a kapi"ígui ipy nandi reheve ha omombo pe mitãkuña muscular rehe. Haʼe oikytĩ fásilmente cuatro pártepe oveve jave ha opukavy:
  - Ikatúpa rejapo upéva?
  María ombohovái opukavy:
  "Ymave, ndaikatúikuri amombo umi mba"e ni aikytĩ tuerca che pyti"a nandi reheve. Ha koʼág̃a ikatu ajapo hechapyrã ha hechapyrãva, mbaʼeveichagua provlémaʼỹre. Upéicharõ...
  Pe duende opukavy ha ombohovái:
  - Nde ha'e ore rréina! Ko'ágã nde mbarete ha pya'e oreichaite, ha ikatu rembopupu umi nueces nde pyti'a reheve. Péro upéva ndahaʼéi sufisiénte. Avei ñaikotevẽ tecnología.
  María opurahéi opukavy:
  - Yvypóra oguereko tecnología hierro rehegua.
  Katuete tekotevẽ ha ideprovechoiterei...
  Bueno, chembovy"ave - milagro popular, .
  Pe mantel ha"e sapatu automontado ha pya"e!
  Pe duende ombotyryry ikuã ha opukavy:
  Pe mágia ndaha"éi ivaíva - natekotevẽi ja"e, .
  Ha katu avei ñambopupuva"erã umi pelota...
  Pelota, pelota, pelota oñembojy haguã!
  Pelota, pelota, pelota oñembojy haguã!
  . MOAKÃHA No 2 rehegua.
  María opu"ã. Araka"eve noñeñanduiva"ekue vy"a ha ipyahuha ko sueño rireguáicha. Umi mitãkuña duende, kirirĩháme opyrũva ipy nandi ha cincelado reheve, ogueru chupe peteĩ espejo enmarcado joya ha joya ndahetáiva reheve.
  María omaña jey ijehe ha ndohechakuaái chupe. Omañáva hese ha"e peteĩ mitãkuña"i ndohasáiva veinte áño, musculosoiterei ha iporã jepiveguáicha. Iñakãrague ojere"imi ha omimbi óro rogueicha.
  Pe pire oñembopiro"y ha bronce. Ha pe mitãkuña músculo ha"ete ku fundido, acero, orekóva detalle pypuku.
  Ha ha"e voi imbareteterei, ha seductora ha formidable al mismo tiempo, ndaikatúi oje"e peteĩ cuento de hadas-pe, ni ojedescribi peteĩ pluma reheve. Peteĩ Tupãsy añetegua, ojoguáva peteĩ obra de escultor brillante Grecia Ymaguare época-pe.
  Maria ojapo ibíceps ha ohecha mba"e músculopa oguereko ko"áĝa - alambre de acero-nte. Ha ha"e oisu"u:
  - Nde! Mba'e piko oiko chehegui!
  Umi mitãkuña duende oporandu opukavy:
  - ¡Ndépa ndegusta!
  María ombohovái vy"a añete reheve:
  - Eterei!
  Umi mba'e iporãva ko carrera glamorosa omondo tuit:
  - Nde ha"e perfección
  Nde ha"e perfección
  Peteĩ pukavy guive peteĩ gesto peve, .
  ¡Opa mba"e ári!
  María oñakãity umi mitãkuña"ípe ha ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Tekotevẽ reime modesto ikatuháicha! Ha ani reñeporandu!
  Hetave elfo oike pe salón-pe. Ha umi mitãkuña porã oñepyrũ ombojeheʼa insiénso ha aséitepe pe ex prisionéro rete koʼág̃a muskuloso ha imbaretéva.
  María literalmente ovy"aiterei vy"águi. Ojemasaja mbarete hete.
  Oiko rire chugui mitãkuña, pe ex preso oporandu:
  - Ikatu, toheja umi kuimba'e chembopy'aju!
  Pe sirvienta akã oñakãity.
  Oike pe salón-pe irundy mitãrusu iporãva ha musculoso omondeva"ekue pantalón corto ha sandalia añónte. Iporãiterei hikuái, ha katu imitãiterei, ndojehechái ndohasái dieciséis áño, ha ndaipóri ni peteĩ iñakãrague hova ári, iporãiterei mitãkuña"íicha".
  María oporandu ñemondýipe:
  - Mba"ére piko ndereguerekói kuimba"e okakuaáva.
  Pe sirvienta principal ombohovái honestamente:
  - Mayma elfo kuimba'e ojogua umi barba ndorekóivape, mitãrusu yvypóra, ituja'ỹva, ipire ipotĩ ha lisova, mitãicha. Kóva ha'e ñande raza - tapiaite imitã, iporã ha vy'a!
  Maria opukavy ha ohechakuaa:
  - Peteĩ hendáicha, kóva iporã! Péro ótro ládo, pe mitãrusu arakaʼeve nachekutumoʼãi ryguasu rupiʼa reheve!
  Pe matrona senior he"i:
  - Jaguereko mil vése hetave kuña kuimba'égui. Upévare, jahasa faltaha kuimba"e mborayhu. ¡Ha katu nde rréina ndaperekomoʼãi provléma ko mbaʼére!
  Opa kuimba'e imperio-gua oĩ pene servicio-pe.
  María oñakãity:
  - Tome'ê chéve hikuái peteî masaje hete pukukue.
  Mitãrusukuéra oĝuahẽ omba"apo haĝua. Tuicha kyre"ỹme ojapo hikuái. Ha ipo katupyry ombopupu pe mitãkuña-rréina ruguy. Ha ogustaiterei chupe upéva. Peteĩ temiandu fabuloso ha increíble-nte, oveve mombyry paraíso-pe.
  Ha María opurahéi vy'ápe;
  Ore ha'e miembro Komsomol - comunismo rajy,
  Ñañorairõ ñane enemigokuéra ndive ágila-icha...
  Sapy"ánte oveve umi sonrisa de revanchismo, .
  Ro"y jave, umi mitãkuña py ojedesnuda!
  
  Ñande ñainupãse Fuhrer-pe hova rehe,
  Ñande jaguereko hetave mbarete peteĩ elefante-gui...
  Ñasẽ porã mborayhúpe ha deporte-pe, .
  ¡Jepe pe horda oataka pochy reheve!
  
  Cheguerovia, avave ndojokomo'ãi umi mitãkuña'ípe,
  Añetehápe, ñane mbarete ha"ete peteĩ puño de acero...
  Ikatu voi ñahundi pe ehérsito,
  Ha jainupã hatãta Hitler-pe pe níquel-pe!
  
  Oguahẽta pe época comunismo rehegua,
  Ha pe Vara opa"ỹva ome"ẽta ñandéve mbarete...
  Nañambyasymo'ãi tekove Lada rehehápe,
  ¡Arovia pe País ipotytaha pya"e!
  
  Mitãkuña ha mitãkuimba"e oñorairõ
  Peteĩ pionero ipy"a"ỹva oho pe ataque-pe...
  Ñande ñambotavy pe enemígope peteĩ ametralladora reheve,
  ¡Omoĩvo peteĩ ehémplo valor rehegua!
  
  Pe dragón ama rehegua ñandeataka groseramente, .
  Péro umi mitãkuña oñeñandu líbre oinupã hag̃ua chupe...
  Ñambota pe infierno rembiguái hatĩ, che arovia
  ¡Rodesgarráta pe kuimba'e calvo-pe!
  
  Rusia-pe ndaipóri tenda umi ikangyvévape g̃uarã,
  Pya'e jahupytýta opa mba'e jaipotáva,
  Pe pu"aka omimbivéva rérape, .
  ¡Ñande ári oĩ peteĩ keruvín ipepo óro!
  
  Tuicha oikóta angirũ tetãnguéra apytépe,
  Oñorairõva mbarete reheve oikuaa...
  Tetã Paraguáipe guarã, vy'arã, sãso rehe,
  Ha koʼẽrõitéma oĩta peteĩ paraíso ko univérsope!
  
  Mitãkuña oñani ipy reheve ro"ysãme,
  Mba'ére piko oikotevê sapatu si Lada espíritu...
  Tetã Pa"ũ tuichakue ijyke guive ijyke peve, .
  ¡Pe ágila ningo peteĩ mitãkuimbaʼe, ndahaʼéi peteĩ gallo pollito!
  
  Kuarahy omimbipaite ko yvy ári,
  Upévape óro oĩ umi rayos haku asýva...
  Victoria oúta yvytu acaricia mayo, 2019-pe.
  Ha ani reñe"ẽ maniquí - ¡ekirirĩ!
  
  Ore mitãkuña - Svarog rajy añónte,
  Mávapa omoheñói Yvy Ogaygua ndive...
  Ha ome'ẽ umi ñorairõhárape sãso,
  ¡Peteĩ jeýpe omoingove jey pe ideal universal!
  
  Rusiape oĩ peteĩ lugár tuichaitereíva mitãkuñaʼípe g̃uarã,
  Ro'y jave omoî hikuái bikini añoite...
  Nde ha'e peteĩ miembro Komsomol Perú rembireko,
  ¡Pejerovia cherehe, ndaiporimoʼãi provléma pochýpe!
  
  Jesús ha Svarog Rérape,
  María, Lada Tupãnguéra Sy...
  Oñorairõ hikuái Stalin ha Ñandejára rehe -
  Ha ta'ýra iporãvéva rehehápe!
  
  Nañanderesarái vaʼerã Jesús ojapo vaʼekuégui,
  Mávapa oho kurusúpe umi ruso-kuérape guarã...
  Ha ohechauka tuicha arte,
  Mbohapyha árape opu"ãvo mborayhúpe!
  
  Perú ha'e Tupã arasunu guasu,
  Omosãso arco iris tesape omimbipáva...
  Jaservíta umi demiurgo-kuérape honestamente,
  ¡Upéicha oñembotuicha pe tembiapo heroico!
  
  Mitãkuña'ikuéra jyva omimbi amapola sa'y reheve,
  Ipecho ha"ete pe pancarta octubre-pegua...
  Ha peteĩ hendápe peteĩ jagua pochy okororõ,
  ¡Ha katu ñande ha"e lobo kuña peteĩ mba"ére!
  
  Omboyke hikuái ataque Fritz Moscú ypýpe,
  Jepe Hitler iñarandu ha iñarandu...
  Pe Fuhrer ojehecha oñemoĩvo Satanás ndive,
  ¡Kapi"ipe ipiro"yve verano-pe alfombra-gui!
  
  Péro roʼy jave umi mitãkuña ipyʼaʼỹi pe nieve-pe,
  Mba'ére oikotevê hikuái sapatu, abrigo de piel ha peteî carcasa...
  Umi miembro Komsomol-gua ndokyhyjéi escarcha-gui,
  ¡Oiméne oreko hikuái pe espíritu ivaivéva!
  
  Mba'épa ñane mbarete - groovy gente, .
  Jaiko tupã pochyve...
  Ha cheguerovia, umi hénte ndahaʼéi ivaíva, .
  ¡Ikatuha omombo heta grillete!
  
  Mitãkuña ha'e pe iporãvéva mborayhúpe, .
  Por cierto, oreko hikuái peteî pasaje frenético...
  Mitãkuña oñani ipy"a"ỹre pe nieve-pe, .
  ¡Umi pieza codicioso ojechema!
  
  Kuarahy omimbi comunismo ñemomba'eguasurã,
  Comunismo ñemomba'eguasurã, Rus ipoty...
  Ha pe mitãkuña akãrague ojere hũ, .
  ¡Umi victoria oipe"a peteĩ cuenta incondicional!
  
  Rohundi pe Wehrmacht Stalingrad-pe,
  Ha ohechauka hikuái simplemente pe clase ijyvatevéva...
  Ñande Sy Rusia ñemomba"eguasurã,
  ¡Pe mitãkuña oitypáta italón desnudo hesápe!
  
  Peñangareko ani hag̃ua peñorairõ peteĩ mitãkuña ipyʼaʼỹva ndive,
  Ha'e iporãiterei peteĩ vakaicha ha imbarete...
  Umi avispas isarambi pérlaicha,
  Ha haʼe oinupã pe enemígope ipyʼápe!
  
  Ha, mba'épa ikatu rejapo ñande mitãkuña'íre,
  Oguereko hikuái peteĩ golpe, cheguerovia, peteĩ poke peteĩ elefante-gui...
  Ha Rus oñemoĩ siglo guive siglo peve,
  ¡Tetã guasu opa'ỹva!
  
  Mba"érepa mitãkuña rusa oikotevẽ mitãkuimba"e rehe?
  Heñói haguã peteî arroyo de héroes...
  Ha cheguerovia, umi enemigo opáta pe perrera-pe,
  ¡Pe villano rabioso ojeinupãta hovaitépe!
  
  Jesús ha Svarog rérape,
  Pe Tupã Blanco omoheñói haguépe pe universo rembe"y,
  Ja'u peteĩ jagua hod ñorairõ mboyve,
  Ikatu haguã reguereko mbarete ñorairõ mboyve temprano!
  
  Upéi jajapyhýta ha jainupãta pe adversario-pe,
  Mitãkuñakuéra tripa guýpe, ipy nandi reheve...
  Ikatu haguãicha oporomondýi pe maldición rire,
  Ha oikóramo mba"eve, ñamoĩta peteĩ póker reheve!
  
  Hesakã porã Stalingrad ndosẽporãi hague,
  Umi mitãkuña upépe omoĩ peteĩ ñorairõ mbarete...
  Jepémo ñanembovy"a jaikuaa"imi pe iporãva,
  Ndofilmái iñorairõ " Pleboy "!
  
  Opavave ñande ningo mitãkuña, peẽ peikuaa kóva,
  Tuicha mba'e, ro'ysã peteĩ huevo-icha...
  Odibuja jave hikuái pe escritorio ári añoite, .
  Ha ko"áğa jajapyhy porã pe anillo!
  
  Ndoroperdonamo'ãi ni ñande rekove ñorairõme,
  Ha che arovia jaiketaha Berlín-pe ñembosaráipe...
  Pya"e aikuaa aikoha comunismo poguýpe,
  ¡Jahupyty umi torbellino de nieve giratorio!
  
  Mitãkuña"ípe ogusta oñani ipy"a"ỹnte, .
  Pe nieve ryru ombopiro"y dulcemente umi italón...
  Umi avispas oveve pe nieve he"ẽ asýva rupi, .
  ¡Fuhrer ñorairõhára pe ataúd peve!
  
  En pocas palabras, jaganata, aikuaa porã
  Ikatuta ñamoheñói py'aguapy opaite universo-pe...
  Poty opa ára g̃uarã ko universo rembeʼýpe, .
  ¡Imbarete ñorairõme nokambiái!
  
  Svarog ha Cristo Ñandejára ou vove,
  Mayma omanóva opu'ãta mborayhúpe Rod...
  Pe horda opáta peteĩ tornado salvaje de muerte-pe,
  Ha pe naturaleza oĩta vy"a opave"ỹvape!
  
  Upéi peñemongu"e Lada tavayguakuéra korasõme,
  Opa mba'e iporãitereíta infinitamente...
  Mayma ñorairõhára ohupytýta peteĩ jopói,
  ¡Ñande ruso ningo invencible umi ñorairõme!
  Añetehápe, ko"ápe María ojejagarra oimo"ãvo he"i jeyha ijehe ruso. Péro ikatu ndahaʼéi kompletoite ruso. Hetã ha'e formalmente soberano, pero añetehápe Rusia poguýpe. Ha nahesakãporãi mbaʼépa oikóta amo gotyove. Pe ñorairõ Ucrania ndive oguerekóma mokõiha arýpe. Ha ndojekuaái araka'épa opa. Ha heta tuguy oñeñohẽ hína. Ha ndaikatúikuri ojejapo peteĩ movimiento antiguerra serio ha masiva ni Bielorrusia ni Rusia-pe. Upéva rangue, oî peteî escalada conflicto-pe añoite.
  Ha tapichakuéra py"aro okakuaa mante ohóvo. Osẽ ka"irãigui marzo-pe, upérõ nahesakãporãi mba"eve. Ha nahesakãi mba'épa oúta tetãme. Ha koʼág̃a oiko chugui rréina.
  Ha ndohasái, síno ovyʼa. Ha mba"eichaitépa iporãite umi elfo imitãva. Hovakuérante imitãiterei. Añetehápe umi tete ningo ijyvykuʼi ha ojejapo esculpido, saʼi umi yvypóra culturista ikatu oreko koʼãichagua múskulo. Nde...
  María opukavy ha opensa: okañýma pe celda de castigo-gui, ha oiméne hasýta umi icarcelero-kuéra. Ha katu María Kolesnikova ndojehechái moõve ko Yvýpe, oiméne oimo"ãvéta hikuái umi dictador bigote ha calvo rembiguái ojuka hague chupe. Ha pe te'õngue oñeñomi. Ha, ojapóta hikuái tyapu"imi, ha upéi ikatu María Kolesnikovagui opyta tesaráipe. Térã ikatu ndahaʼéi.
  Ikatu piko oiko chugui mokõiha Jeanne d' Arc ? Ou Zoya Kosmodemyanskaya rehegua. Bueno, ko ipahaguéva, katuete, oñemotenonde inmensamente. Ikatu piko pe época soviética-pe umi tapichakuérape ofaltágui erotismo, ha peteĩ mitãkuña haimete desnuda orekóva dieciocho áño rupi ipy nandi pe nieve-pe ha"ékuri peteĩ especie de símbolo sexual pytã?
  ¿Ojapótapa hikuái peteĩ pelíkula María Kolesnikova rehegua!? ¿Ha'étapa peteî símbolo revolución rehegua? Térãpa hesarái hikuái chugui, miles de ótra heroína héraʼỹvaicha? Por ehémplo, mboy mitãkuña omano prisionéroramo hasýpe, ha avei ojegueraha chupekuéra ipyʼaʼỹi pe nievepe, péro avave ndoikuaái héra.
  Heẽ, Ñandejára rapekuéra ningo misterioso. Ha Ñandejára Apohare ojekuaa haʼeha peteĩ mitãkariaʼy orekóva doce áñorupi, omondevaʼekue pantalón mbyky ha ipy nandi. Ojehecha exóticoiterei.
  Péro haʼe omongakuaáma chupe prisionérogui peteĩ rréinape.
  María opurahéi temiandu reheve;
  Umi hénte oñemboʼy peteĩ hénte kirirĩháme,
  Peteî mitãkuña'i trapo áspero-pe ojegueraha ejecución-pe...
  Kuehe oĩkuri peteĩ mburuvicha guasu, ko árape oĩ peteĩ andamio,
  Mba'ére piko peẽ gente pehundi pe princesa-pe!
  
  Oh mburuvicha guasu, mburuvicha guasu, mburuvicha guasu...
  Ojekuaa, peteĩ mitãkuña orekóva trenzas...
  Ha katu ndaikatúi omopẽ hikuái pe princesa-pe,
  Jepe ipy"a"ỹ pe nieve-pe,
  
  Oh mburuvicha guasu, mburuvicha guasu, mburuvicha guasu, .
  Victoria poyvi ha trompeta...
  Pe mitãkuña talón nandi ojehapy,
  Ro'ysãme ha'ete ku imboriahu!
  
  Ha tove algún idiota osegi heʼi
  Princesa rekove ndahasýi ha vy'arã...
  Ha"e oguata ipy"a"ỹre pe nieve-pe,
  ¡Péicha peteĩ profesión hasýva!
  
  Oh mburuvicha guasu, mburuvicha guasu, mburuvicha guasu, .
  Tapichakuéra tesape ha ojeroviakuaáva...
  Ko árape pe princesa oñembyaipaite,
  Espantapájaro peteĩ yvotytyicha...
  
  Oh mburuvicha guasu, mburuvicha guasu, mburuvicha guasu, .
  Nde rembiapo guasu...
  Ndaikatúiramo ojeity pe enemígope, .
  Upévare peẽ ningo peẽ ningo ingloriosoiterei!
  
  Pe princesa ohupyty peteĩ látigo ivaietereíva,
  Upéi oñembojegua chupe pe estante ári...
  Isentencia ha'e omano haguã opívo,
  Ha peperfora opa umi kangue umi taladro rupive!
  
  Oh mburuvicha guasu, mburuvicha guasu, mburuvicha guasu, .
  Umi tapicha ndaha'evéima sãso...
  Ojekuaaháicha, omosẽ haguã umi mba'evai apoha ko yvy ape ári,
  ¡Nde ningo nde nobleiterei!
  
  Oh, mburuvicha guasu, mburuvicha guasu, mburuvicha guasu...
  ¡Umi akã michĩmi oveve peteĩ jeýpe!
  Jepe hovy, esencialmente ha"e cero,
  ¡Escarlata nde reñohẽma tuguy!
  Maria opurahéi peteĩ mba"e ojoguáva, ha hatĩ pérlaicha ojepyso peteĩ sonrisa dulce-pe.
  Umi mitãrusu omasaja porã chupe ha okarga chupe peteĩ podér ndojehecháiva gueteri
  María upéi opu"ã. Ha koʼág̃a ohupytyvaʼerã umi leksión de esgrima.
  Osẽ peteĩ mitãkuña orekóva trenza morotĩ bikini-pe. Ha"e oguereko ipópe peteĩ kyse puku de goma. Pe sirvienta akã ome"ẽ pe kyse puku peteĩchagua María pópe.
  Ha pe mitãkuña-rréina ombojere, oñandu pe ipo flexibilidad.
  Ko"áğa hete ndaha"éi ivaivéva umi elfo-gui. Péro reikotevẽ avei tecnología ha katupyry.
  Ha María, oñepyrũvo oñani pe rubia cola de cerdo ndive, pya"e oñandu itorpe ha ndaipu"akáiha. Ha"e ikatupyryeterei, técnica ha ágil.
  Ha María oreko idea general añónte esgrima rehegua. Upéicha, añe"ẽ hağua hekopete, ndosẽporãiete.
  Mokõive mitãkuña ipy"a"ỹ, ha ipy ipy"aguasu ha iporãiterei. Ha pya"e omýi hikuái.
  Upévare María, ovy"a"imi haĝua, oñepyrũ ome"ẽ aforismo;
  ¡Amáske pe ovecharerekua ipyʼaporãvéta, ivaive ijagua, pe rréi ipiroʼyve, pe sátrapa ipyʼahatãve!
  Ruso ndaha"éi peteĩ nacionalidad, ha katu peteĩ llamamiento ha peteĩ estilo de vida!
  Peteĩ tapicha ikangyva oikotevẽ Ñandejárare peteĩ mitã oikotevẽháicha peteĩ Túva ha Sy rehe, ha katu okakuaavévo, ipohýi chupe tutela, ha ha"e, ojeipe"ávo Ituvakuéragui, ojejagarra hembirekóre - ciencia ha razón!
  ¡Ay, pe inteligencia ndovaléi heta mbarete"ỹre - peteĩ atleta itavyva ikatu fácilmente oestrangulisa pe académico abstrusovévape!
  Añetegua ha"e pe ñemano, ndaha"éi kuñáicha, akóinte añetegua, ha katu pe tekove ha"e traición puro!
  ¡Iporãve jaikytĩ peteĩ jey ñamaldesi rangue cien vése!
  ¡Pe modestia ha"e pe arandu reindy! ¡Pe ñembotuicha ohundi pe apytu"ũ!
  Ndahasýi ñadomina peteĩ tigre ñarrehabilita rangue peteĩ tirano - ¡ndaikatúi oñembokatupyry peteĩ rata!
  Hetavévo umi enemigo, iporãvéta pe ñorairõ! Eipuru sa"ive ñe"ẽ - ñorairõ ndaha"éi peteĩ ñembosarái!
  ¡Sa"ive oĩ gota pe mar-pe peteĩ agente secreto disfraz-gui!
  Peteĩ aparato de tortura ha"ete peteĩ instrumento musical, oikotevẽ mborayhu ha talento! ¡Opuka ha ojepopete rangue añoite oĩ jeroky ha tesay!
  ¡Jesús ovecha aty apytépe haʼete peteĩ diamante oĩva pe ág̃a!
  Pe tiempo ha"e pe verdugo iporiahuvereko"ỹva, ndoikuaái poriahuvereko ha ñe"ẽ poriahuvereko rehegua!
  ¡Peteĩ polítiko ikatupyrýva, ohura jave jepe, omantene herakuã porã peteĩ persóna iñaranduvaicha!
  Pe tóro ohayhu pe látigo, péro ndogustái oarado!
  ¡Reguereko hag̃ua arado porã, tekotevẽ reñotỹ año pukukue!
  Ndaikatúiramo reisu'u, iporãvéta ani reñembotavy!
  ¡Pe ipu"akáva peteĩ tigre rehe ndokyhyjemo"ãi peteĩ docena de mymbakuéragui!
  Peteĩ auto ndaha"éi peteĩ lujo, ha katu peteĩ medio de castigo: yvága policía de tránsito-pe ĝuarã, purgatorio nde billetera-pe ĝuarã, infierno py"aguapýpe ĝuarã!
  ¡Jajavy ha"e peteĩ jesareko! ¡Ndarrekonoséi peteĩ javy ha"e peteĩ delito!
  Kuimba'e ha'e impredecible - pe kuña yvypóra ndaha'éi predecible gemelo-pe!
  ¡Política, ndaha'éi esquí-icha, oikotevê lubricación de oro!
  ¡Imbarete ha iñarandu, ména ha tembirekoicha, ome"ẽ iñe"ẽrendu mokõi mokõime añónte!
  ¡Peteĩ mburuvicha imbaretéva arakaʼeve nomoingemoʼãi kárselpe hetave enemígope, ikatuhágui ombyaty iñamigokuérape!
  ¡Pirapire ha"e pe tiburón de justicia aleta!
  Jesarekópe; ndaha"éi sinónimo pe cobardía ndive, ha katu pe py"aguasu ha"e sinónimo pe imprudente!
  Umi omanóva añoite ndaijapúi, ha upéi ndogueroviáiramo añoite!
  Peteĩ jeroviaha vai omonda hete - peteĩ ateo porã omonda pe ánga!
  ¡Peteĩ carrera japu"ỹre ha"ete peteĩ tanque ndorekóiva combustible!
  Pe oiporiahuverekóva ombyaty mbarete, ipy"ahatã ha"e peteĩ señal de kangy!
  ¡Añetehápe, pe genio ha pe arrogancia ha"e umi mba"e ndojoajúiva!
  Jepe peteĩ puño y medio iporãve peteĩgui, ¡peteĩ apytu"ũ y medio ivaive peteĩgui!
  Pe noble oarriesga hekove - pe extraño vil!
  Pe tendota ndaha'éi va'erã ijuky - ha'ekuéra oisu'úta! Ha katu ndaha"éi va"erã iróva - oescupi hikuái !
  Hasyve jajuhu haguã yvyku'i desierto-pe - peteî razón ojeapresa haguãgui!
  Ñembotavy ha'e umi ikangyva arma - pe mba'e vai ha'e umi insidioso arma!
  Oipuru angirũ - talento, oaprovecha enemigo - genio!
  ¡Peteĩ huelga mbegue ha"e peteĩ falta-pe!
  Peteĩ comandante cautela ha"ete peteĩ dedo peteĩ puño-pe, peteĩ elemento integral, ¡ha katu ndaikatúi omyengovia pe hembýva!
  Oiporavóramo léi ha konsiénsia apytégui, peteĩ persóna iñonrrádova oiporavóta, ¡ndajaʼemoʼãi iseguroveha!
  ¡Ifacilve jajuhu peteĩ ita seco pe mar ruguápe peteĩ político honesto-gui!
  Py"aguasu ombohetave mbarete, ñembotavy ocuadruple!
  ¡Peteĩ héroe ikane"õva ikangyve peteĩ mitã pyahúgui!
  Umi po ha"e pe sy, pe akã ha"e pe túva - oñondive ndohejamo"ãi victoria peteĩ huérfano!
  ¡Oimeraẽ odespreciáva pe ehérsito pyaʼe okañýta!
  ¡Ñorairõme, pe valor oho ojoykére pe poriahuvereko"ỹ ndive! ¡Ha"ekuéra ojogua pe nóvio ha novio-pe peteĩ unión victoriosa-pe!
  Umi imperio okakuaáva ha"ete peteĩ burbuja de jabón, ¡pe gestión egoísta reheve añoite!
  ¡Pe victoria ñemitỹ tekotevẽ oñemboy"u tuguýre ha oñemboy"u te"õngue reheve!
  Peteĩ imperio oĩva peteĩ régimen ojepy"apýva poguýpe ha"ete peteĩ adolescente columna vertebral, ¡tuichavévo imbaretevéta!
  ¡Pe composición victoria-pe ha"ete pe templado acero-pe!
  ¡Pe ro"y helado oúva ñorairõgui ndaha"éi ivaietereíva okongela ramo nde korasõ! ¡Ha"e peteĩ desastre nde apytu"ũ oñekongela ramo!
  Poriahuvereko ha"ete herrumbre, poriahuvereko ha"ete shashel - emopotĩ nde korasõ ko"ãvagui ha ejaho"i armadura reheve: poriahuvereko"ỹ, pochy, pochy!
  Pe pensamiento ñanemokyre"ỹ;pe imprudencia ñandejapo te"õngue!
  Ñorairõ ha"e peteĩ proceso - ojoguáva ojehapývape! Tuguy ha'e gasoíl, te'õngue ha'e carbón, voluntad ha'e azufre! Ha pe extintor haʼe peteĩ victoria!
  Tete ha apytu"ũ ména ha tembireko ramo, imemby victoria mokõi mokõi, ha"eñoite estéril!
  ¡Peteĩ comandante ikatupyrýva idiferénte peteĩ compositor ikatupyrývagui, pórke umi obra maestra siémpre ojapo nde resay!
  Tipicamente peteĩ tirano: ambiciones ilimitados ha inteligencia limitada!
  Pe honestidad ha"e peteĩ concepto selectivo, pe ñembotavy ha"e universal!
  Mbaʼéichapa idiferénte pe ajedrez pe polítikagui?
  Ajedrez-pe pe juego ojoja, ha katu política-pe umi mburuvichakuéra akóinte oreko peteĩ tenonderã!
  Ajedrez-pe oĩ presión de tiempo opakuévo pe juego, ha katu política-pe akóinte oĩ!
  Ajedrez-pe, umi sacrificio ha"e voluntario, ha katu política-pe akóinte ojeforsa!
  Ajedrez-pe, umi pieza oñemohenda jey peteîteî, pero política-pe, mburuvichakuéra oipota jave!
  Ajedrez-pe ndaikatúi ojegueraha jey umi movimiento;política-pe ojapo hikuái cada paso-pe!
  Peteĩ mburuvicha ojeréva umi mba"e ndaha"éivare ha"ete peteĩ ita oĩva peteĩ marco de mala calidad-pe, ivalór ho"áta ha katuete oñehundíta.
  ¡Pe tróno, ndaha"éi pe tupaicha, okomparti umi ikangyvéva añoite!
  ¡Opavave ikatu ogana, ha katu ndahetái ikatu operde dignidad reheve!
  ¡Iporãve ñamano héroe ramo jaiko rangue cobarde ramo!
  Paradójicamente, ha"e pe yvypóra kangy física ohejáva chupe oiko Ñandejáraicha! Pe mono oguerekórire ipo ipukuvéva, araka"eve ndoguerahamo"ãi peteĩ yvyra!
  ¡Umi vicio yvypóra omongu"e progreso ha ñanemoaguĩve omnipotencia-gui! Pe cobarde osẽ armadura reheve, pe ipererĩva - pe rueda, pe ikangyva - pe grúa, pe glutón - laxante, pe ambicioso - pe aviõ, pe aburrido - pe cine, pe curioso - pe Internet, pe sádico - pe dinamo! ¡Opa descubrimiento tuicháva rapykuéri oĩ peteĩ vicio! ¡Pasiones bases - tecnología exaltada!
  ¡Adán ndopekáirire, haʼe ha iñemoñarekuéra idiferénte vaʼerãmoʼã umi mymba ojegueraha vaʼekuégui, ikatu haguérente oñeʼẽ!
  Tiempo ha'e pe juez objetivovéva - ome'ê ñe'ê maymávape ha oikuaauka evidencia!
  ¡Improvisación ha"e peteĩ axioma victoria rehegua! ¡Pe plantilla ha"e pe teorema derrota rehegua!
  Pe falta de inteligencia ikatu gueteri oñecompensa peteĩ computadora rupive, ¡ha katu ndaipóri tecnología ikatúva omyengovia pe py"aguasu!
  Ñorairõme, peteĩ cobarde iñaranduva ideprovechove peteĩ itavy py"aguasúgui!
  Ñakonsiderávo umi omanóva ndaikatuiha oñorairõ, ¡peteĩ soldádo omanóva siémpre haʼe peteĩ soldádo vai!
  Ñorairõ ha"e peteĩ mbo"ehao iporãva, ha katu rejavýramo ndaikatumo"ãi rejapo jey umi exámen!
  Lealtad añoite ndaha'éi suficiente oservi haguã tetãme, pero ndaipóriha ndikatúi oñemyengovia mba'eve rehe!
  Ha katu, pe ndoikuaáiva mba"éichapa omomba"éta pe tekove ndaikatumo"ãi ombohovái ñemano dignidad reheve!
  Ndaikatúi reity mokõi mba"e: codicia ha tavy, jepe pe peteĩha ndaipóriha oñembojoaju jepi ko ipahaguéva ndive!
  María Kolesnikova ojapo peteĩ vyrorei porãite, peteĩ orador tuichaitéva yma guaréicha. Ha katuete, además de aforismo, ikatu repurahéi. Ha jepeve pe mitãkuña"i rréina omimbipáma sudor reheve, ha"ete ku oñembojehe"áva chupe aséite hũ reheve, ogueraha ha opurahéi hatã tuicha temiandu reheve. Ha iñe"ẽ ha"e simplemente maravilloso;
  Sapy"ánte peteĩ capricho ipy"ahatã - umi fortuna ndaha"éi hermana, .
  Añetehápe, pe luchador ndorekói suerte mboy tiémpopa!
  Ñande ha"e pehẽngue upe ñembosarái tuicháva, ojekuaa"ỹvagui, .
  ¡Ñandejára ojapova"ekue almuerzorã!
  
  Ha katu ikatúta jaikuaa umi don ome"ẽva pe Ipu"akapáva,
  ¡Añetehápe, pe múndo oĩva ijerére oveve ha"ete ku aireado!
  Añetehápe, destino ombohapéta umi hacha,
  Ha ¡suerte jepe, Ñandejára indiferente guive!
  
  Añetehápe, pe vyʼapavẽ ningo frágil, peteĩ íslaicha, .
  ¡Peteĩ océano ñembyasy ha desgracia mbytépe!
  Ha peteĩ kuimbaʼe okyhyjéva ningo haʼeñoiterei
  Ndaha"éi peteĩ tormenta oisãmbyhýva hi"ángape, ha katu pe ára vai iñypytũva!
  
  Oh, hasy jahecha haĝua pe mbyja desastroso guýpe,
  ¡Heñói haguã ko mundo-pe mbyjajere Sagitario-pe!
  Añeha"ã yvate peteĩ ruiseñor-icha che sueño reheve,
  Oĩ sonrisa oparupiete, hova itavy ha ijyvyku"íva!
  
  Añetehápe ndagueroviái, péicha ha"éta tapiaite ĝuarã,
  Bueno, ¡yvypóra oĩ condenado ha"e haĝua peteĩ gusano!
  Moõpa oĩ pe py"aporã ha arandu haku,
  ¡Pe hustísia ndahaʼéi peteĩ sueño ohasáva!
  
  Umi mburuvicha ñande mundo-pegua ipy"ahatã ha hovamokõi,
  Sapy"ánte rehapyse opa mba"e tata reheve!
  Yvypóra pasión ipochy peteĩ huracánicha, .
  Ha ha"ete ku oĩva ijerére umi estafador ha cuervo!
  
  Ajuhuse por lo menos peteĩ rayo ára resape rehegua, .
  ¡Jaikuaa haĝua pe caballerosidad oikoveha!
  Ha katu ahekávo pe mbohovái michĩvéva,
  Ha ha"ete ku opavave ojepy"apýva!
  
  Oh, moõ piko reime espíritu marangatu,
  ¡Mboy tiémpopa ikatu repytuʼu umi arai guýpe!
  Tapichakuéra oguereko ohecha ha ohendúva, .
  ¡Eveve hendápekuéra, ani reveve círculo-pe!
  . MOAKÃHA No 3 rehegua.
  María heta oñemboty korapy . Upe rire ojegueraha chupe gimnasio-pe. Upépe ikatu reñembopiro"y ha rembokatupyry nde múskulokuéra. Ha upe jave avei ehecha peteĩ pelíkula. En particular, oĩ peteĩ ñorairõ umi orco ndive. Ko raza ningo igrosero ha iñañaiterei. Okáguio, umi orco ojogua oso-pe, hova añoite ojogua umi monstruo-pe.
  Ha kóva ndaha"éi peteĩ mundo primitivo-icha. Oĩ téle, rrádio ha umi tánke jepe.
  Techapyrã, umi elfo oreko auto eleganteitereíva, michĩva, aerodinámico forma-pe. Upéva rangue, umi orco tuicha, angular ha torpe. María omaña ko ñorairõre opukavy.
  Umi elfo oñorairõ ipy reheve ha bikini-pe. Oĩ irundy umívagui peteĩ tanque michĩvape ha katu ágil, orekóva peteĩ cañón ipukúva. Pe filmación ko"ápe ningo ojehecha porãiterei umi mitãkuña.
  Haʼekuéra oreko múskulo iporãva ha ojedefiníva, ha pe sapatu ndaipóriha okonveni ipy rehe, upéva omombaʼeguasúnte pe sexualidad orekóva.
  Mitãkuña'ikuéra oñorairõ ha peteîva orekóva héra completamente humano Elena he'i:
  - Umíva ha"e umi orco. Umi tanque orekóva hikuái ha"e caja ivaietereíva. Jepe ndorekói pendiente racional pe armadura rehegua. ¡Koʼãva ningo tuicha ifasilve jaipeʼa hag̃ua!
  Elizabeth oñakãity peteĩ pukavy ñembyasýpe:
  - Ikatu reime ko'ápe voi! Péro upéva ideprovéchota ñandéve.
  Ha pe mitãkuña odispara pe enemígope, oipurúvo umi dedo dedo nandi ipy gracioso ha cincelado.
  Ha pe proyectil ojegolpea hague ojekuaa hekopete. Pe concha ombyai pe torreta tuicháva pe tanque Orc-pegua.
  Catherine avei ipy"a"ỹ, ha pe mitãkuña medio desnuda familia elfo-gua opukavy, ohechaukávo chupe umi diente tuichaitereíva ha al mismo tiempo iporã ha completamente no agresivo. Kóva añetehápe ha"e peteĩ mitãkuña iporãva ndahetáiva.
  Jepe literalmente opavave elfo ha"e iporãva. Ha péva ha"e precisamente pe itavayguakuéra herakuãitéva.
  Efrosinya, ambue mitãkuña ko carrera-gua tanque-pe, he"i:
  - Ko'ápe, nemandu'áke, ñande mundo-pe, peteĩ kuimba'épe guarã, oĩ mil kuña. Peteĩ mba"épe, péva tuicha mba"e kuimba"épe ĝuarã. Péro ótro ládo, upéva omoheñói avei provléma! ¡Ko"ýte mitãkuña eterno-pe ĝuarã!
  Catherine omoañete, odispara jeývo oiporúvo umi dedo dedo desnudo ipy gracioso-gui:
  - Heẽ, kóva oguereko iproblema, ha al mismo tiempo encanto! Upévare ha'ete peteĩ kyse puku mokõi filo. Ha katu, oĩramo nde ykére peteĩ mitãkuña musculosa porã, upéicharõ kóva ndaha"éi avei ivaíva!
  Elizabeth opurahéi kyre"ỹme:
  Ndaha"éi ivaíva peteĩ mitãkuña ndive
  Mba'épa ikatu ha'e...
  Ha katu jaipyhyva"erã avei pe karaípe,
  ¡Karai, karai, karai!
  Mitãkaria"y, mitãkaria"y, ¡emenda ndejehe!
  Ha umi ñorairõhára opuka hatã. Ha ohechauka hikuái iñe"ẽ puku ha ipy"aguasuetereíva.
  Peteĩ orco odispara chupekuéra peteĩ cañón ipohýiva ha tuicha calibre-gui. Ha katu pe concha oveve ohasáma, upévare pe duende Euphrosyne ombohasa"imi pe tanque lado gotyo.
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ pasaje. Umi mitãkuña añetehápe odesidi ogana jepénte oime resistencia enemigo. Ha umi orco, ja"eva"erã, ha"e peteĩ tekove iñakãrague ha iñakãrague morotĩitereíva.
  Elena he"i opukavy:
  - Oiméne pe tortura imbojeguaruvéva ha"e peteĩ orco ndepy"aju jave, ha reime desnudo ha reñapytĩ. Ha ha'e oñeha'ã hína nde añuã!
  Catalina opurahéi peteĩ sonrisa irónica reheve:
  Orco ha"e peteĩ monstruo peluda, ani rembyai chupe añónte,
  ¡Estrictamente según pe régimen, ¡cada beso!
  Peteĩ cuchara aceite al día, mínimo juky, .
  Ha víno ha soʼo ningo invitádope g̃uarãnte!
  Efrosinya ombotove ko mba'e:
  - Re"úramo peteĩ mba"yru mantequilla, reñembopiro"ýta fósforoicha. Ha pe mitãkuña oiméne musculoso ha ikatu imemby umi elfo iporãva. ¿Ndahaʼéi piko upéicha?
  Elena opukavy ha ohechakuaa, ojapóvo ambue disparo, oiporúvo pe talón desnudo ipy maldito, sexy ha ágil:
  - Mba'éichapa che ha'éta rréina,
  Mbohapyha he'i hermana ...
  Che aime vaʼerãmoʼã pe túva rréipe g̃uarã,
  ¡Oheñóta peteĩ héroe!
  Ovy"a haĝua, Elizabeth oñepyrũ opurahéi ambue romance:
  Javeveta umi mbyjakuéra ári pe planeta ári,
  Kuarahy omimbi porãta...
  Oñemomba"eguasu pe heroísmo umi elfo tesape rehegua, .
  ¡Omoambue pe cazador-pe pe juego-pe!
  
  Ha'éta peteĩ ára vai,
  Oĩháme peteĩ arasunu omimbipáva ko mundo ári...
  Pe manzana ipotypaite,
  ¡Oĝuahẽma primavera, katuete!
  
  Oĩta peteĩ época, cheguerovia elfinismo rehegua,
  Oĩháme oimeraẽ tapicha ha"éva peteĩ demiurge.
  Jajohéita ñande rovagui pe orkismo mancha,
  Tekotevẽramo, ñaarado ha ñaarado!
  
  Oĩta tupã omimbipáva ko yvy ape ári,
  Ha'ekuéra oguerúta vy'a ha pukavy umi elfo-pe...
  Ñañohẽta ñande akãrague inglete reheve , .
  ¡Toĩ éxito ko emprendimiento glorioso-pe!
  
  Heẽ, Elfia ha"e peteĩ tetã mundo-pegua,
  Elfinismo yvy marangatu...
  Mitãkuña ipy"a"ỹva oñani
  ¡Ha"e ou peteĩ nóvia oñeme"ẽvagui!
  
  Heẽ, ehayhu umi iporãva Elfia, .
  Mba'épa omoheñói metal itagui...
  Cheguerovia, umi hénte ovyʼavéta
  ¡Jahejávo ho"a napalm yvágagui!
  
  Ani reheka vy"apavẽ Rod"ỹre,
  Ha'e ome'ẽta ndéve mborayhu tapiaite ĝuarã...
  Svarog ñorairõ talón guýpe,
  ¡Oñeñohẽ hína umi monstruo ruguy!
  
  Ndaipóri tetã iporãvéva umi gigante, .
  Oreko elfo ha enano umi fila-pe...
  Ñande ñaime peteĩcha tapiaite Túva ndive,
  ¡Roganata oimeraẽ ñorairõme, peikuaa!
  
  Upéicharõ, mba"ére piko oñembyasyeterei pe luchador elfo, .
  Nde reikuaama Svarog pu'aka...
  Omoheñói temiandu decente
  ¡Ñande Lada mborayhu ideal!
  
  Pe universo iporãvéta, cheguerovia -
  Oñepyrũramo oisãmbyhy elfinismo...
  Ore rovy'a ra'y Svarog - .
  ¡Jadesmantela pe orkshismo-pe umi quark-pe!
  
  Pya"e ko Yvy omimbipáta,
  Pya'e oîta tuicha éxito...
  Ha Yarilo opu'ãta kuarahy omimbipávaicha,
  ha ome"ẽta tesape opavavépe!
  
  Jay'u umi karai País-pe,
  Ikatu haguã Elfie oprospera tapiaite ĝuarã...
  Ikatu haguãicha pe sueldo opa'ỹva - .
  ¡Ndaha"éiva peteĩ vergüenza ñasueño haĝua!
  
  Topu"ã pe Elfo pe universo ári, .
  ha Ñandejára sonrisa ohechaukáta opa mba"e...
  Imbarete oñembyai'ỹva reheve ñorairõme,
  ¡Jaikuaaukáta pe ñembotavy iñaranduvéva!
  
  Pya"e pe kuarahy omimbivéta,
  Espacio oikóta peteĩ korapyicha...
  Upévare rehapyve tata, .
  ¡Eafila nde hacha de acero!
  
  Ha upéi Lada guasu purahéi reheve,
  Upéva omoheñói Tupã ipu'akapáva...
  Ikatúta ñaikytĩ umi ka'aguy ñemoñare,
   ¡Ta"ýra Elfi-glorioso kyse puku reheve!
  Péicha opurahéi umi elfo iporã ha ombovy"áva. Ha iñe"ẽ ningo tuichaiterei ruiseñor ha sexy. Mitãkuña ko"ãichagua ndive ikatu añetehápe ipu"aka umi oso-pe.
  Oje"eva"erã ha"eha hikuái ipire hũitereíva ha iporãiterei, sexy ha seductora, elfo kuña apetitosa.
  Upe aja, umi piloto oñorairõ avei yvágape. Umi ñorairõhára ne"ĩra gueteri oñemotenonde siglo XXI-peguáicha. Haʼekuéra oreko voi umi motor de tornillo. Ha arma - aviõ arma ha ametralladora. Péro ambue hendáicha, umi piloto iporãitereíva oñorairõ umi tripulación-pe. Ha okonvenive hag̃ua chupekuéra oñorairõ, haʼekuéra ipyʼaʼỹ ha oreko peteĩ bikini.
  Albina ha"e peteĩ duende hechapyrãva. Opresiona umi botón ipysã nandi reheve. Odispara umi arma aviõ rehegua.
  Ha pe aviõ Orc ojeityva"ekue hendy ohóvo. Ha ko'ã oso auto ha'e angular-iterei, ipohýi ha torpe.
  Ha katu, péva ombojere mitãkuña"ípe añoite. Ha iñarandueterei hikuái omaniobra hikuái umi avión osẽ hag̃ua umi atáke rapégui.
  Alvina, ambue mitãkuña duende, odispara avei, oiporúvo ipy nandi ha, okororõ, he"i:
  Che ha"e peteĩ duende asesino ha pe poder opupu
  ¡Yvága ha"e che rekoha!
  Icompañero opukavy ha omoañete oity jave orco.
  - Heẽ, pe óga!
  Yvágape, katuete, umi ñorairõ oñemotenonde diferente grado de éxito reheve. Añetehápe, umi elfo oity orco-kuérape heta hetave jey umi representante umi tapicha glamoroso-gui.
  Péro oĩ heta orko. Ha péva omoheñói provléma.
  Maria Kolesnikova omaña ko pelíkulare ha ohechakuaa:
  - Iporãta jaipuru hechizo ha amuleto protector!
  Natasha, pe duende réra ha"eva"ekue pe rréina ministro de guerra, ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Are guivéma roipuru, ha katu ndaha"éi jepivegua oipytyvõva! Orco, troll ha ambue ñane enemigo oipuru avei mágia, umíva apytépe pe oityvyróva defensa mágica!
  María omondo tuit:
  - Heẽ, añete! Péro, ¿mbaʼépa oikóta reñehaʼãramo y sagrádo?
  Natasha opukavy ha oporandu:
  - Y marangatu?
  Reina ha ex preso omoañete:
  - Upéva y marangatu mante. ¡Kóva ha"e peteĩ idea iporãitereíva, ha peteĩ ojehechaukáva efectivo peteĩ ñorairõ añeteguápe!
  Ko glamoroso ministro de Defensa omonéî opukavy:
  - Mba'ére piko, Tu Majestad, tekotevẽ reñeha'ã!
  María ojagarra ha opurahéi tuicha pasión reheve, oñandu peteĩ ola de inspiración;
  Che ha'e peteĩ mitãkuña kavara soviética, .
  Omba"apo ha oaráva mborayhúpe umi kokue...
  Ha katu peteĩ arasunu okororõ...
  Pe fascista oataka, ndaipóri espacio suficiente ichupe guarã!
  
  Tuguy pochýva cuarenta y un año vaiete.
  Hitler oataka hetaiterei...
  Oheja umi ruso oho desperdicio-pe lote-pe,
  Umi proyectil ojepovyvy - ¡bala oisu'u!
  
  Ndaipóri tenda, ndaha"éi ivaivéva ojejuhu ko"ápe,
  Mba"asy ha ñehundi oĩ jave oparupiete...
  pe mitãkuña ndoguerekói voi veinte áño,
  ¡Ha katu mba"eichaitépa hasy ha privación oĩ oparupiete!
  
  Fascismo vai oñemomba'e Tetã rehe,
  Péicha ipoderoso, simplemente feroz...
  Ha katu che arovia comunismo ha"eha pe oganáva,
  Mávapa koʼã alemán ohechaʼỹva Adolf rire?
  
  Pe enemígo imbareteterei, cheguerovia,
  Ipresión ha'e activa ha cruel...
  Fascismo ha"e peteĩ mymba ka"aguy añónte
  Ha pe mitãkuña rehe, pe ta"anga hesa hovy!
  
  Ndaipóri mitãkuña, ndojere mo'ãi
  Ojejapura hikuái pe nieve rupi ipy reheve ...
  Exámenes, ombohasávo cinco añónte,
  Ha ñande mitãkuña"ikuéra oñorairõ py"aguasúpe!
  
  Fascismo oveve Rus-pe rei,
  Jepémo Fritz aliado oipytyvõ hína...
  Ha pe Tercer Reich oveve jeýta oguejy,
  ¡Por lo menos ojuka umi ruso carnívoro-pe!
  
  Mitãkuña"i ndoikuaái pe ñe"ẽ py"aguapy, .
  Oñeha'ã mbarete hikuái victoria rehe...
  Jepe Hitler iporãiterei iñe"ẽme,
  ¡Oñekonverti hague chugui peteĩ payaso!
  
  Jacheckmate pya'e umi Kraut-pe, mitãkuña'ikuéra,
  Pe enemigo ojejapi porãiterei Moscú ypýpe...
  Upéi oĩkuri pe legendario Stalingrad,
  Ha"e ojojuhu peteĩ enfrentamiento reheve, ¡peikuaa ha"eha peteĩ mba"e iporãitereíva!
  
  Ha, mba'épa peteĩ tigre mitãkuña'ípe guarã?
  Añetehápe peteĩ máquina ipoderosa...
  Natekotevẽi umi juego de belleza tavy, .
  ¡Máva ejército de fascista-kuéra oityvyro!
  
  EE.UU. oipytyvõ heta Fritz-pe,
  Ome'ê hikuái aviõ gratis, tanque...
  Oiméne itavy raʼe hikuái
  umi Yankees ho"u hague suficiente belans!
  
  Heẽ, Hitler odispara pe jaguápe,
  Ha Goering ojagarra pe espacio oĩva pe trónope...
  Ikatu ndaha"éi itujáva tuicha haĝua, .
  ¡Upe kure ikyráva oĩva pe corona real-pe!
  
  Péro EE.UU. ha Gran Bretaña oĩ koʼág̃a
  Upévare oñepyrũ oipytyvõ kyreʼỹme umi fascistape...
  Ejército pytã ndoipapamo'ãi pérdida orekóva,
  Ha pe comunismo oñedesvanece!
  
  Kóva ha"e peteĩ situación infierno-nte,
  Capital pu"aka oĩ jave peteĩchape...
  Ha ho'a simplemente oamenasa...
  Yvy ndaha"éi suficiente umi nazi-pe ĝuarã, peikuaa umi Yankees-pe!
  
  En vano Sam ome"ẽ chupekuéra peteĩ bomba,
  Ha omondo tembi'u Fuhrer-pe...
  Añetehápe, ogana rire URSS-pe ñorairõme,
  ¡Adolf oataka umi jefe mboyvegua!
  
  Añetehápe, heta pérdida jahasa asy,
  Mitãkuña'ikuéra ipy'a'ỹ ro'y jave jepe...
  Péro tekotevẽramo, jake Moscúpe,
  ¡Ore trenzakuéra oñembojere óroicha!
  
  Ñande ñadefendéramo Stalingrad,
  Cheguerovia, ikatu jaĝuahẽ Berlín-pe...
  Ejército Rojo-pe guarã, cheguerovia, péva ha'e pe situación,
  ¡Oñembojoaju vove tavaygua ha ehérsito!
  
  Mitãkuña"i ndoikuaái, ndaipóri ñe"ẽnte,
  Ha oñorairõ mbarete hikuái orco aña ndive ...
  Jahecháta, mitãkuña'ikuéra oguerovia ko'ẽmbotávo,
  Jepe umi tesa sapy"ánte ojogua platillo-pe!
  
  Che arovia pe zar ruso hekojojáva,
  Ikatúta ojapo pe voluntad imbaretevéva acero-gui...
  Toĩ peteĩ soberano ortodoxo,
  ¡Stalin ndojapóiramo opa mba"e porã!
  Heẽ, topoty pe tetã soviético, .
  Pe tape ha'éta construcción comunismo resape rupive...
  Victoria oipe'áta cuenta ilimita,
  ¡Jepe umi mitã revanchismo-gua oipe"a hatĩ!
  
  Ha, mba'épa ere, Tío Terrible Sam,
  Reñemongakuaa, nde reñekonsidera oñembyaiha...
  Oconsegui omboyke umi nazi URSS-gua,
  Ha péva he"ise capital ñemano!
  
  Bueno, ndaha"éi peteĩ jeýnte, ndaha"éi mokõi jey, .
  Ojehecháta gueteri chupekuéra arasunu Rusia ári...
  Ani haguã cero ou hetãme,
  ¡Ikatu ningo jajapo Ñandejárape g̃uarã!
  
  Oĩháme Stalin simplemente ndaikatúiva, .
  Mitãkuña ipy"a"ỹva ikatu ojapo...
  Chupekuéra guarã, Tupã ipu"akapáva, Svarog marangatu,
  Ha precisión ojedispara jave ametralladora-gui!
  
  Mbykyhápe, pe ñorairõ ndaha"éi mba"eveichavérõ ipaha,
  Ñande ruso ñañeha'ã hína ñavenga haguã...
  Oĩta peteĩ karai tuja ha peteĩ mitãrusu oñorairõva,
  ¡Ndorome"ẽmo"ãi peteĩ oportunidad vaiete umi nazi-pe!
  
  Mbykyhápe, ñande ha"e mitãkuña ipy"a"ỹva, .
  Pochy reheve oheka jey oataka,
  Ha peteĩ talón desnudo reheve, peteĩ puño mbarete.
  ¡Rojopyeterei ningo pe Fuhrer ojesareko askance !
  
  Aguerovia Rus pya'e heñói jeytaha,
  Pe Svarog guasu poyvi guýpe...
  Eñorairõ nde retã rehe ha ani rekyhyje,
  Pórke koʼẽrõitéma oĩta heta vyʼa!
   Oiko rire peichagua purahéi vy"apavẽ, ndaha"éiramo jepe hesakãitereíva ha ndaha"éiva enteramente lógico, algunas contradicciones reheve, umi mitãkuña raza de elfo-gua oĩma dispuesta añetehápe ojagarra ha omomýi haĝua umi montaña. Añetehápe heñói hikuái ogana haguã.
  Ha upéicha umi mitãkuña bikini-pe, ohejávo pista descalzo yvykuápe, odispara arma-gui. Ko'ápe umi cañón calibre tuicháva odispara ha umi proyectil tuicháva oveve yvate arco-pe. Upévare umi orco oñemombo yvate ha ojere umi bus orekóva rupive. Kóva añetehápe ha"e tiroteo extremadamente asesino, ha ndopytu"umo"ãi, ndopytu"umo"ãi.
  Peteĩva umi elfo, capitán Svetlana, osuspira iñamígape peteĩ sonrisa maliciosa reheve:
  - ¿Ndépa ere ome"ẽtaha ñandéve peteĩ mbyja ñande jyva ári?
  Ha"e ombohovái opukavy:
  - ¡Ojagarráta hikuái ha ome'êvéta!
  Upe rire, pe mitãkuña odedo energéticamente ipy desnudo, gracioso, seductoraiterei, bronceado ha muscular ha opurahéi:
  Oje"e oréve roikotevẽha yvate, .
  Ha ani reperdo munición...
  Ko"ápe ojeroky mokõiha mbyja, .
  ¡Pende epaulets-pe!
  Umi mitãkuña, ipy"a"ỹva, músculo ojerokyva"ekue pelota-icha ipire bronce guýpe, oipyso umi caja ipohýiva concha reheve. Ha péva, ha"eva"erã avei, ha"e peteĩ movimiento imbaretetereíva.
  Umi ñorairõhára ha"ete ku omombova"ekue peteĩ tarjeta mesa ári. Ha jey peteĩ arma letalitereíva odispara.
  Natasha, ministra de Defensa ohechakuaa:
  - Pe poder destructivo proyectil rehegua ojupi umi hechizo mágico rupive. ¡Kóva ha"e avei peteĩ techapyrã ojeporúva magia militar-pe ĝuarã!
  Maria oñakãity omoneĩvo:
  - ¡Péva ningo añete! Ha ikatu gueteri jajapo heta mbaʼe umi victoria oútavape g̃uarã!
  Ambue tanque omýi hína kuri pe kapi"ipe naranja pukukue. Ha"e oguereko peteĩ silueta ijyvatetereíva. Ha prácticamente ndorekói torreta, ha katu oreko peteĩ barril especial ojeréva. Ha ko auto ojehecha pretencioso. Mokõi mitãkuña"ínte oĩ ipype. Ko tanque michĩvégui jepiveguágui.
  Natasha ohechakuaa:
  - ¡Kóva ha'e mba'yrumýi tenonderãme guarã!
  María omoneĩ:
  - Heẽ, che aimo'ã kuri ha'eha peteĩ desarrollo prometedor. Péro hasyve jagolpea hag̃ua peteĩ blanco michĩva. Alemán-kuéra oike quiebra-pe Ñorairõ Guasu Mokõiha aja ojapóvo umi tanque tuichaitereíva.
  Natasha oñakãity ha opukavy:
  - Ñande tanque ipya'eterei, .
  Ha umi mitãkuña oñemonde"ỹ ha ipy"a"ỹ!
  Upe aja, pe película-pe ohechauka hikuái mba"éichapa peteĩ mitãkaria"y duende, peteĩ mitã orekóva diez áño rupi, otyryry umi ka"avo apytépe. Omoĩ peteĩ transmisor michĩva odirihi hag̃ua umi elfo drone . Ko"áĝa peve, ko"ãichagua tembipuru ha"e umi isencillovéva ha ypykuevéva.
  Pe mitãkaria"y py nandi ha mitãicha osalpica kapi"ipe. Ha'e peteî mitãrusu partidario-icha. Pe mitã omonde peteĩ pantalón mbykymínte, ha pe tiémpo roʼysã ha oky. Ha pe mitãkaria"y oryrýi ro"ysãgui.
  Upéicharõ jepe, py"aguasúpe opurahéi:
  Che ha"e peteĩ mitãrusu partidario completamente descalzo,
  Mitã py"aguasúpe oarriesgáva hekove...
  Ani haguã umi elfo oreko problema ko'ápe,
  ¡Toiko pueblo comunismo glamoroso-pe!
  Ha pe mitã ohupíta ha ohechaukáta iñe"ẽ. Ha upéicha pe mitãkaria"y elfo ojapo hape orco campamento-pe. Umi oso hũva hyakuã asýva ocosquilla mitãnguéra ryekue ndogustáiva.
  Pe mitã oĩ tuicha riesgo-pe. Ojedesliza ko"ã criatura iñakãrague morotĩva ryekue guýpe voi.
  María he"i:
  - Mitãkaria"y py"aguasu. Ha katu, ¿ovale piko ñamondo ko"ãichagua mitã michĩvape peteĩ misión-pe?
  Ministra de Defensa Natasha ohechakuaa lógicamente:
  - Ko"ãichagua mitã michĩva ome"ẽ peteĩ aura michĩvéva, ha umi orco mágia jeporeka ha seguridad rehegua prácticamente ndohechái chupekuéra!
  María opukavy ha ohechakuaa:
  Heroísmo ndorekói edad
  Mitãrusu korasõme oĩ mborayhu tetã rehe...
  Ikatu ipu"aka umi espacio rembe"ýre, .
  ¡Embovy'a umi oikovéva Yvýpe!
  Natasha omyesakã opukavy:
  - Ndaha'éi oikovéva añónte, sino avei umi omanóva, ha ndaha'éi Yvýpe añónte!
  María, ombohováivo, pochýpe opyrũ ipy nandi, ipohýi ha imbaretéva, ikatúva ko"áĝa omopẽ peteĩ lobo jyva:
  Yvy oikovéva, Yvy oikovéva, .
  Ha nde rentende tapichakuérape...
  Mborayhu mokõiha, mokõiha Yvy, .
  ¡Ndaiporimoʼãi mokõiha Yvy!
  Mil planeta-gui
  ¡Ndaipóri peichagua hovy!
  Mil planeta-gui
  ¡Ndaipóri peichagua favorito!
  Upe aja, pe mitãkaria"y elfo michĩva oinstala pe transmisor ha ojere jey. Italón desnudo ha rósa omimbi porãiterei.
  María oimoʼã voi ojejapyhýramo pe mitãme, ojehapytaha peteĩ hierro haku asývape umi italón nandi ha ijyvykuʼíva. Ha mba"éichapa osapukáita ko mitã.
  Ha umi orco opukavy ha ohetũta so"o ojehapýva ijyva rupive.
  Upévare pe mitãkaria"y ogueraha ha ipy nandi reheve opresiona peteĩ cucaracha otyryrýva kapi"ipe. Pe mymbachuʼi opyrũ ha sapyʼaitépe oiko chugui peteĩ ita iporãitereíva.
  Pe mitãkaria"y ohupi ipy nandi reheve, omombo ipópe ha opukavy, apenas oñehendu:
  - Peteĩ pukavy omohesakãvéta opa mba'e,
  Ha peteĩ elefante ha peteĩ caracol michĩva jepe...
  Tovy"ave umi elfo ñorairõme,
  Ha tove umi orco ohasa asy pérdida añónte!
  Ha pe mitãkaria"y pya"e oike pya"e ka"aguýpe. Kóva ha"e peteĩ mitã"i lindo. Yvypóraichaite.
  Ko"ápe peteĩ pelíkulape, pe mitãkaria"y oity avei umi mina umi tanque guýpe.
  Ha ojejagarra chupe. Ñambyasy ndojehechaukái cine soviético ha mba"éichapa otortura hikuái chupe. Péro ojegueraha chupekuéra pe ejecución-pe ipy reheve añoite pe nieve-pe.
  Ha pe cámara ohechauka umi py michĩ ha mitãicha pe nieve ryru ári, cercano. Ha péva oñe"ẽve ojehechaukárire pe tortura detalle ha naturalista-pe.
  Kóva añetehápe peteĩ pelíkula.
  Maria opurahéi tuicha temiandu reheve, oflexionávo umi músculo ipy nandi ha muscular:
  Emyendy umi pyhare iñypytũva tatatĩcha,
  Ore ha'e pionero, mitã, mba'apohára...
  Hi"aguĩma pe época de áño omimbipáva,
  ¡Pe prekursór sapukái ningo akóinte ñaime preparádo!
  ¡Pe prekursór sapukái ningo akóinte ñaime preparádo!
  Natasha opukavy ha omoañete:
  - Ko huevo oñembopupu hatãva oikotevẽ oñembopupu quince minuto aja, ha katu pe pionero familia elfo-gua akóinte oĩma preparádo!
  . MOAKÃHA No 4 rehegua.
  Upe aja, oĩkuri ambue episodio pe ñorairõ rehegua. Ko"ápe oĩ mokõi elfo omotenondéva peteĩ ñorairõ francotirador rehegua.
  Ha"ekuéra ipy"a"ỹ, ha katu omonde camuflaje manchado. Ha oguapy hikuái emboscada-pe, ohekávo blanco.
  Peteĩva ijapytepekuéra, Alicia rubia, he"i ñembohorýpe:
  - Orco-kuéra, ha"eva"erã, hyakuãiterei. Ha upévare ndaikatúi ñañefraterniza hendivekuéra!
  Angelica opukavy, odispara, ojuka pe soldado oso ipire hũvape ha opurahéi:
  - Araka'eve ndorofaltamo'ãi,
  ¡Apañuãi ndoúi ñande duende-pe!
  Ha oipe'a hatĩ pérlaicha.
  Alicia odispara avei, ha avei oinupã orco akã. Ñamoĩ chupe ha"eha hikuái ñorairõhára iporãitereíva. Ha ndaikatúi pejodiskuti hesekuéra!
  Angelica omombo pe granada ipysã nandi reheve. Omondoro pe orco-pe ha opurahéi:
  Ñande jajesareko halcón ramo
  Oveve yvate ágila-icha...
  Ndorojehói ýpe
  ¡Ndorohapýi tatápe!
  Alicia omoañete opukavy:
  - Heẽ, ñorairõhára ha'e pe ñaikotevẽva!
  Ha omombo peteĩ granada pohýi ijyva nandi reheve. Ojedesgarra heta orco-pe.
  Kóva añetehápe ha"ekuri peteĩ ekípo. Ha umi mitãkuña duende iporãiterei, ha ipy reheve completamente peteĩ bikini ligero-pe.
  Ha'ekuéra katu noñemotĩri, opurahéi uvei:
  Oĩ haku ha nieve ko yvy ape ári,
  Ko mundo imboriahu ha ipirapire hetáva...
  Mitãrusukuéra ko planeta tuichakue javeve oĩ ñanendive,
  ¡Ore escuadrón de formación mundial!
  Ha umi mitãkuña osegi opuka umi orco-pe. Péva ha"ekuri sarambi ojapova"ekue hikuái. Ha ojapóramo hikuái, ndaha"emo"ãi michĩetereíva avavépe ĝuarã, jepe umi criatura hũva orco-icha.
  María Kolesnikova, ohechávo peteĩ pelíkula, opurahéi:
  Py"aguasúpe jahóta ñorairõme,
  Umi elfo káusa rehehápe...
  Jajukáta opavave orco-kuérape,
  ¡Ñorairõ ani reñembotavy!
  Ja"énte ko"ãva ha"eha pe tipo de mitãkuña combativa ha apasionada impulso-kuérape. Pe clase ijyvatevéva ñehundi rehegua, ikatu he"i.
  Ha katu umi tormenta tropa guive umi orco peve, pe duende Helga opyrũ, ha upéi opurahéi:
  -Gloria Elfia-pe, gloria, .
  Umi tanque oñemotenonde pya'e...
  Peichagua pu"aka Elfo, .
  ¡Umi orco-kuérape oñembyepoti pochýpe!
  Upéicha umi mitãkuña ojagarra umi orco ha literalmente mbarete letal reheve, destrucción total, oipe"a hikuái pe puntuación. Ha ndaikatúi ojejoko chupekuéra. Jaguerekóma ramo, jaguerekóma.
  Ha opresiona hikuái umi gatillo ipysã nandi reheve.
  Pe mitãkuña Alenka odispara umi orco-kuérape peteĩ ametralladora reheve. Ha omombo peteĩ granada pe fuerza oporojukáva reheve umi ipysã nandi reheve pe enemigo-pe ha opukavy:
  - Che ha'e pe imbaretevéva ko yvy ape ári,
  ¡Amokõta opavave inodoro-pe!
  Ha mba"éichapa opuka ha ohechaukáta iñe"ẽ, iñe"ẽ pukuetereíva.
  Pe mitãkuña Anyuta opukavy ha ohechakuaa, omombo pe guisante asesino aniquilación rehegua italón desnudo reheve:
  Literalmente ikatu jajapo opa mba"e. Ha péva ha"e ore orden umi elfo apytépe!
  Mitãkuña oñorairõ, ha hetaiterei oĩ. Iporãiterei ningo jaiko peteĩ múndope oĩháme hetaiterei mitãkuña. Ha umi elfo imitã ha iporã tapiaite ĝuarã. Añetehápe, haʼekuéra haʼe vaʼekue mondaha iporãitereíva. Ha ikatu he"i hikuái umi mba"e ndaikatúiva oje"e peteĩ cuento de hadas-pe térã oñemombe"u peteĩ pluma reheve - simplemente soberbio.
  Alla, oñorairõva"ekue ko mba"asy rehe, ohechakuaa agresivamente, ombokapu umi orco-pe tata ryrýi reheve, oikytĩvo chupekuéra peteĩ guadaja-icha:
  - ¡Tomano pe Fuhrer calvo!
  Ha mba"éichapa opuka ha ohechaukáta hatĩ iporãitereíva.
  ¡Ko'ã mitãkuña ha'e aeróbatica!
  Nahániri, bueno, eñehaʼã erresisti koʼãichagua persónape.
  María el duende iñakãrague óro reheve ogueraha ha opurahéi:
  - Umi várko oñeno oñembyai, .
  Umi pecho ojepe'a...
  Esmeralda ha rubí osyry amaicha,
  Reikoséramo rico, .
  Revyʼase ramo,
  Epyta orendive mitãkaria'y
  ¡Nde ha'éta ore ruvicha guasu!
  ¡Nde ha'éta ore ruvicha guasu!
  Ha umi ñorairõhára oisu"úta jey coro-pe. Ha umi cuervo, oguerekóva infarto, ho"a umi orco ári, oinupãvo iñakãrague.
  Péva ha"e pe mitãkuña"ikuéra añetehápe oipyhýva ha ombohapéva. Katuete ha'e ro'ysã ha ka'aguy.
  Bueno, mba"eichaitépa iporã peteĩ mba"e peichagua. Ha añetehápe, katuete, penembogue.
  Ko"ãva añetehápe mitãkuña.
  Ha umi Olimpiada, ipy nandi ha imbaretéva reheve, omombota peteĩ barril de explosivo umi orco-pe.
  Oveve ha ojepovyvy mbarete oporojukáva reheve. Ha opa mba"e oñemboja"o michĩmi, peteĩ batallón entero orco-kuéra ndive.
  Ha jey umi mitãkuña oipyhýta ijuru pytã ha oisu"úta. Ha umi cuervo, oguerekógui infarto, ho"áta peteĩ jeýpe peteĩ desmayado oporojukávape.
  Ha ojejapyhýta iñakãrague ha ojejapete umi golpe guýpe. Ha péva ningo peteĩ efecto oporojukáva ha ohundíva.
  Marusya avei ogueraha ha omombo peteĩ granada letal enemigo-pe ipy nandi reheve, omosarambi umi orco ha opurahéi:
  Oha"arõ victoria, oha"arõ victoria,
  Umi ipu'aséva umi orco aña rehe...
  Oha"arõ victoria, oha"arõ victoria,
  ¡Ikatuta jagana ñane enemigokuérape!
  Ha Matryona omombota avei peteĩ limón pe enemigo-pe ipy nandi ha opukavy:
  - ¡A bordo!
  Umi mitãkuña oho completamente hape separado-pe. Ha ha"ekuéra, añetehápe, iporãva ojehaíva. Ha ipy nandi ha oñecincel.
  Heẽ, ojagarra hikuái ko"ã orco, ha oñeikytĩ porã ha ojejuka chupekuéra.
  Ha umi elfo renondépe ha sa"ive umi elfo oñepyrũ opresiona umi orco-pe, ko"ã oso iñakãrague morotĩva.
  Umi mitãkuña pya"e oataka haĝua.
  Pe guerrero elfo iñakãrague naranja reheve ojagarra ha opresiona pe pezón escarlata ijyva rehegua pe botón joystick-pe.
  Oñemboguata pe ola de choque. Ha pe ecografía oñemongu"e pya"e umi orco gotyo. Ha ojahoʼipaite chupekuéra peteĩ jeýpe, literalmente okarga ikanguekuéra.
  Ko ñorairõhára omondo tuit:
  - ¡Umi raza loca cobra-pe guarã!
  Ha mba'éichapa oipyhýta ha opuka. Ko"ãva ha"e añetehápe kuña - ja"énte ha"eha súper.
  Umi mitãkuña ojehechakuaava'erã formidable ramo.
  Ha upéicha omombo hikuái umi arroyo asesino de granada de carbón umi talón desnudo reheve.
  Omondoro hikuái heta oso pochy ha ipire hũva. Ha upe rire mitãkuña"ikuéra ogueraha ha oñepyrũ opurahéi;
  Ajerure Ñandejára, ani haguã opa ára,
  ¡Tove tapiaite pe mitãkuña resa imitã!
  Péicha ñande kavaju"arigua oveve ita ári,
  ¡Upéicharõ pe lágo kuári hesakãve pe kristálgui!
  
  Mba"eichaitépa iporãite ko mundo Ñandejára ojapo, .
  Ho'u hikuái pláta ipype, ha pe arce ha'e rubí!
  Che aheka peteĩ novia, Ñandejára ideal - .
  Upearã oikytĩ umi enemígope ñorairõme!
  
  Mba"ére piko pe mitãrusu korasõ ipohýi?
  ¿Mbaʼépa ojuhuse ko múndope?
  Mba"érepa oñembyai pe remo?
  Mbaʼéichapa ikatu ñasolusiona peteĩ enredo de provléma tuicháva?
  
  Aipota, Tupã, avy'a avei,
  ¡Ejuhu nde sueño yvagapegua!
  Ani haguã oñembyai pe suerte rosca, .
  Oñemoĩ haguã peteĩ línea tape guýpe, peteĩ línea lastre!
  
  Péro mbaʼépa aheka vaʼerã peteĩ medida mborayhuʼỹre,
  Mba"e mitãkuña piko ikatu hepyetereive.
  Hasy ñamopu"ã haĝua vy"apavẽ tuguy ári,
  ¡Ikatu repyta hese añoite pe infierno infierno-pe!
  
  Pe separación ha"e tortura chéve ĝuarã
  ¡Ñorairõ ha"e gueteri peteĩ pesadilla peichagua!
  Ko"ápe osilla pe kavaju ipy reheve pe estribo-pe,
  Jepe pe orco aña, pe verdugo ohupi hacha!
  
  Ogueraha hikuái ñande rajykuérape,
  ¡Ombohasa asy chupekuéra ha ohapy hete tatakuápe!
  Ha katu ñainfligíta derrota Fuhrer-pe,
  ¡Eikuaa ñande Duende araka"eve nomanói hague!
  
  Ñamenda ñorairõ vai rire,
  Upéi umi mitã opukapáta!
  Opavave haʼekuéra ningo huguy pariénte chéve g̃uarã,
  ¡Añeha'ã hína caza de juego ikyráva rehe!
  
  Ha pe roble rogue ha'ete esmeralda,
  Ha"e he"i pe karai ojapoha peteĩ tembiapo tuichaitereíva!
  Tojepotĩ ne konsiénsia cristal-icha,
  Ha umi positivo oĩva pe balanza-pe añoite ha"éta número!
  Mitãkuña opurahéi ha ohechauka colosal aplomo ha posición de lucha orekóva.
  Ha katuete, peteĩva umi ñorairõhára ogueru peteĩ manguera. Ha okarga gasoíl reheve. Ha mba'éichapa oipyhýta ha omoñepyrûta peteî arroyo asesino. Peteĩ tsunami asesino tata rehegua osyryva"erã. Ha ohapypaite umi orco-kuérape.
  Ha péva añetehápe extremadamente fresco. Literalmente destrucción totalitaria oñemotenonde oikóvo.
  Kóva ha"e peteĩ mba"e ni peteĩ mitãkuña ndaikatúiva oñemoĩ, ha"ete ku olamida peteĩ mba"e he"ẽetereíva, he"ẽitereíva ha oporogustáva peteĩ duende lengua reheve.
  Ha upe jave avei, eñemotenonde ha ehapy pe orco akã .
  yvýpe upéicha . Ha ani ni reheja peteĩ kangue pe enemígogui.
  Péicha sapy'ánte mitãkuña'ikuéra. Ha oipe"a hikuái hatĩ ha ohechauka ipochy peteĩ mbói cobra-icha.
  Umi ñorairõhára odesgarrátava oimeraẽ ehérsito. Ha oipotáramo ikatu opedo.
  ¿Eñeimahinamína mba"épa oikóta mil elfo omosãsóramo gas peteĩ jeýpe? Ha'étapa mba'épa oikóta?
  Oh, iporãitereíta, ikatu yvága ojokóta péva oiko haguã. Pórke upéicharõ okyvéta umi orco akã ári umi cuervo. Ha ho"áta ha omopẽta hikuái akãrague, ohechaukávo pe impacto oporojukavéva ko universo-pe.
  Ha umi mitãkuña oñepyrũ jey opurahéi ipochy ha ipy"arory ka"aguýpe, ha hatĩ pérlaicha omimbi espejo-icha.
  Pe pyhare vai akóinte ou mbóicha
  Ndereha"arõi chupe, ha katu ha"e otyryry pe okẽ rupi!
  Peẽ pevy"a, generosamente pemongaru familia, .
  ¡Ndereikuaái oĩha tapicha mymba!
  Koʼág̃a oñepyrũma pe asalto orekóva pe horda deslumbrante,
  ¡Umi tártaro orembohyku hína flécha!
  Péro ore ronase peteĩ mbaʼe ipyʼaguasúvare,
  Ha jagueropu"akáta umi golpe cruel!
  
  Avave ndoikuaái Ñandejára iporãpa
  ¡Pe kuimbaʼe ningo ipyʼahatãiterei!
  Ñemano ombotapáma ijyva reheve umbral-pe - .
  Ha Wezelbub oity hatĩ hakuhágui !
  
  Heẽ, ko'ãva ha'e ypykuéra yma guare,
  ¡Pévape roike porãiterei!
  Ndaha'éi upéva rehe che kerayvoty,
  ¡Kóva ndaha"éi pe rohótava, umi montaña mombyry rupi!
  
  Péro rejuhúramo infiérnope,
  Térã ja"e porãsérõ, peteĩ mundo hasýva, tembiguái, ñorairõme!
  Añongatúta gueteri esperanza,
  ¡Eheja nde korasõ toity umi ritmo!
  
  Ha katu umi prueba ha"e ñande cadena,
  ¡Upéva ndohejamo"ãi umi pensamiento ndahasýi!
  Ha tekotevẽramo, reaguanta vaʼerã,
  Ha resapukáiramo, upéicharõ nde pulmón yvate gotyo!
  
  Ha"e ñe"ẽpapára ha mba"e vai, .
  ¡Ha katu ndaha"éi pe campo de batalla haku asývape!
  Umi Túva enemigo ivaietereíva omanóta, .
  ¡Pyaʼe ha ndojepagái vaʼerã chupekuéra!
  
  Ko'ágã pejagarra ha peñesũ Cristo renondépe,
  ¡Embohasa ndejehe, rehetũvo pe icono rova!
  Aguerovia ha"étaha tapichakuérape pe añetegua,
  ¡Ñandejára ome"ẽta ñandéve peteĩ herencia peculium peteĩ recompensa ramo!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi porã. Iñe"ẽ omimbieterei ha omimbipa. Ha iñe"ẽ henyhẽva.
  Ha pe purahéi rire, peteĩ batallón entero mitãkuñaʼikuéra odespega ha opoi pedo. Opu"ã hikuái peteĩ columna-pe ha oñemongu"e pe arai arai gotyo. Ogueraha hikuái ha oataka chupekuéra.
  Péva oñepyrũ oestrangulisa umi cuervo-pe, ha literalmente oñeasfixia ha ojere, orrecibívo peteĩ lazo ijajúrare.
  Ha hetaiterei kururu ho'a. Ha oike hikuái umi orco akã ru"ã rupi voi. Ha umi oso opoi ykua tuguy morotĩgui. Ojeity chupekuéra guisantes oityvyróvaicha.
  Umi mitãkuña opukavy. Ha ohechauka hikuái iñe"ẽ. Oñakãity hikuái umi criatura oñembojáva hesekuéra.
  Peteĩ mitãkuña opukavy:
  - Orco-kuéra ndaha'éi yvypóraicha, .
  Orco, ko'ãva ha'e orco...
  Haʼe ipire hũramo, upéicharõ haʼe peteĩ mbaʼe vai apoha,
  Pe mitãkuña ñe'ẽ hesakã porãiterei!
  Ha oñakãity iñamigokuérape.
  Umi ñorairõhára pya"e oñandu jerovia salvaje ijehe. Ha hatĩkuéra omimbi umi montáña ruʼãicha. Térã ikatu koʼãva haʼe pérla ha tesoro del mar.
  Mitãkuña opuka ha opurahéi:
  Oh mar, mar, mar, mar, .
  ¡Umi mitãkuimba"e oguapy hína pe korapy ári!
  Umi orco ohecháta ñembyasy,
  ¡Umi mba'e vai omanóta opavave desmontaje-pe!
  Ha umi ñorairõhára ojagarráta ha oisuʼúta. Ko jey ndaha"éi cuervo añónte ho"áva umi orco akã ári, ha katu avei umi amandáu. Ha literalmente omopẽ hikuái umi oso akãrague.
  Péicha umi mitãkuña duende ogueraha umi orco ko'ã oso hyakuã asýva. Ha ojekuaa haʼeha peteĩ mbaʼe iporãitereíva.
  Ha umi iporãva oñepyrũvo opurahéi, ha"e sarambi potĩ;
  Yvága ha"e peteĩ alfombra mbyjakuéragui ojejapóva,
  ¡Jasy ohesapéta umi sérrope!
  Ysyry yvytypegua osyry oguejy, .
  ¡Oro chispeante umi pedernal ári!
  
  Pe sencillez orekóva Madre Duende,
  ¡Umi puévlo henyhẽ ha oĩ porã!
  Umi kuñataĩ osapukái vy"ápe,
  Jeroky redondaicha oho hikuái oikytĩ!
  
  Oguahẽ apañuãi, kuñakarai ñorairõhára, .
  Diente desnudo - peteĩ torbellino de conchas!
  Ñehundi pya'e umi orco ndive,
  ¡Ne irũ omano ñorairõme!
  
  Nde voi ningo mitãkuimba'e gueteri - .
  ¡Oficina de registro ha alistamiento militar nome'êi permiso!
  Ha"ete, nde ndereguerekói suficiente año extra, .
  Tetã oñangarekova'erã imembykuérape!
  
  Okañy tenonde gotyo mba'eveichagua armadura'ỹre,
  ¡Ogueru haguã mba"eporã ha tesape!
  Ani haguã umi orco oipe'a chuguikuéra hembipota,
  ¡Ani ani hag̃ua ojotopa pe koʼẽre kadénape!
  
  Che angirũ ndokéi avei,
  Ha'e oconsegui ojehekýi - ha'e peteî luchador!
  Jaguerúta umi orco-kuérape ipedestal-gui,
  ¡Toiko pe Fuhrer paha!
  
  Hasy ñañorairõ, hasy ha ñembyahýi,
  ¡Kuñataĩ ipy reheve ro"y jave!
  Ñagueropu'aka ro'y vaiete trapo-pe,
  Sapy"ánte ja"u peteĩchagua pire umi abedul!
  
  Ha pe enemígo oveve hína aviónpe,
  ¡Peteĩ monstruo infierno-guiguáicha "Tigre" opukavy!
  Oso heñóiva peteĩ lobo añagui
  ¡Peteĩ lanzallama oityvyro hína umi tanque-gui!
  
  Ombopiro"y hagua py nandi
  ¡Mba"e piko hovy pe nieve-pe!
  Mitãkuña oiporavo tape
  ¡Omorotĩhápe pe tanimbu pe tormenta!
  
  Ha katu rorresisti - mombyry ro'ysãgui, .
  Mitãkuimba'e ha mitãkuña tenonde gotyo!
  Ñande jaitypáta Judas sonrisa,
  Rus' ombogueta umi orco pytũmby yvyku'ípe!
  
  Umi adolescente talón omimbipa
  ¡Pe nieve ryru oheja peteĩ rastro tesape!
  Pe escarcha ndahaʼéi mbaʼeveichavérõ ndahasýiva jagueropuʼaka hag̃ua, .
  ¡Ñañani py reheve ñanembopiro"y!
  
  Ha umi orco aña ndorekói derecho hesekuéra,
  ¡Osapukái hikuái ro"ysãgui!
  Péicha estado mbarete
  ¡Ore caballero elfo ningo iporãiterei!
  
  Emombo pe ola infierno-gui
  Ko'ágã Feyropa tenonderã!
  Péicha destino orekóva soldado marangatu,
  ¡Eime leal tapiaite ĝuarã Elfie-pe!
  Ja'énte ko'ã mitãkuña ha'eha súper. Hetaiterei vy"a ha tatatĩ oĩ ipypekuéra. Mitãkuña'i trenza pytãicha. Ha umi iporãva akóinte ipy"a"ỹ.
  Umi ñorairõhára oataka porãiterei umi orco-kuérape. Ha"ekuéra ohayhueterei ko técnica, remombo jave guisantes de aniquilación ha muerte pe enemigo-pe nde pyti"a nandi reheve.
  Ha peẽ pemondoro umi oso-pe umi pedazo ha cutlet-pe. Ha umi ojefritíva ha he"ẽtereíva.
  Ha umi mitãkuña ogarabato umi oso oñembojávare. Ha jainupã umi orco duende-pe peteĩ mortero reheve.
  Ha ojehechakuaava"erã umi iporãva ojapoha upéva tuichaiterei mba"e. Ha pe agresividad orekóva hikuái oñembojoaju avei grásia extremadamente glamorosa ha deliciosa reheve.
  Umi ñorairõhára oñemoĩ orco-kuéra rehe ha oñepyrũ exterminación totalitaria.
  Ko"ápe mitãkuña"ikuéra oipuru ipecho rubí. Opresiona umi tecla oactiváva umi lanzallama.
  Ha ojagarra hikuái, ha upepete ojaho"i pe batallón de orcos. Ha añetehápe ogueraha hikuái ha ohapy yvýpe .
  Ko"ãva ha"e mitãkuña"i ko"ápe. Ha tekotevẽramo, umi ñeʼẽ ojeporúta directamente pe propósito oñehaʼãvape g̃uarã. Ha ko"ãichagua ñe"ẽ hembipotápe oime ome"ẽ vy"a kuimba"épe. Ha ehechauka nde temperamento magnífico ha agresivo.
  Ndaipóri mitãkuña upéichagua, oñemomýiramo, umi oso katuete noñemombeguemo"ãi.
  Ohechauka hikuái ko"ãichagua jehupytyrã tuichaitereíva.
  Ha mitãkuña ikatu ombopu umi violín heta ceremonia"ỹre.
  Kóva ha"e avei peteĩ técnica iporãitereíva.
  Mitãkuña"ikuéra oñepyrũ ombopu violín. Ha upekuévo ojoko hikuái umi arco ipysã nandi reheve. Ha oñembopu música magnífica ha encantador. Ha tuicha mba'énte.
  Ha upéi mitãkuña"ikuéra ogueraha ha oñepyrũ opurahéi;
  Che arovia che Retã Marangatu,
  ¡Pe Añetegua rupive peteĩ ikatuha ogana salvación!
  Ñañangarekóta ñane membykuérape mba'evaígui - .
  Pe enemigo oúta ñandehegui, cheguerovia, venganza!
  
  Che kyse puku oinupã Ilya tesoro-icha , .
  Ha ipokuéra ndoikuaái mba"éichapa ikane"õ hikuái ñorairõme!
  Ñande ha"ete peteĩ escudo ojeroviakuaáva País-pe ĝuarã,
  ¡Oñangareko hag̃ua peteĩ lugár oĩvape paraíso potĩme umi iñañávagui!
  
  Retiro, golpe ha lunge jey - golpe, .
  Péicha destino tape rehe, ¡ay, peteî soldado-pe guarã!
  Oikove aja por lo menos peteĩ villano, .
  ¡Emopotĩ pe barril ha visión delantera nde ametralladora rehegua!
  
  Tekotevẽ reñorairõ peteĩ cuento de hadas ha"éramo peteĩ mundo,
  Sapy"ánte ikatu ojeheja rei pe sapukái!
  Ha katu ñañongatu ñane ñemomba"eguasu Túvape,
  ¡Jepémo sapy"ánte oĩ hetaiterei te"õngue!
  
  Ronase, ore suerte tetãme - .
  ¡Ikatuhápe opavave ikatu oiko chugui peteĩ héroe!
  Upévape tapichakuérape, ha upéi ndejupe, .
  ¡Pe ñorairõhára imbaretevéva ha ipy"aguasuvéva!
  
  Ha ko'ágã jasapukáita - tenonde gotyo, .
  ¡Ombotapykue haĝua umi redouda, umi fortaleza ipu"akapáva!
  Ani haguã oiko ha"ete ku ijapúva apytu"ũ - .
  ¡Roipejupáta umi arai umi aviónpe!
  
  Añetehápe, ikatu reho derecho infierno-pe,
  Opa tape ha'égui bindweed ha sow cardo...
  Ha katu upépe jepe umi ñorairõhára cuchilla ogolpea,
  Ha umi bomba hoʼa ohóvo umi avión ryepýgui!
  
  Ha mba"épa pe infierno pe Elf pe luchador-pe ĝuarã?
  ¡Ambue prueba!
  Ñañorairõta ipahaite peve -
  ¡Ñakumpli Ñandejára rembipota añetegua!
  
  Ha ñavencéta umi pandilla de troll ha ghoul-pe,
  ¡Ñaĝuahẽ pe tenda oĩháme Yvy Edén!
  Pe ágila omohu'ãta pe cuervo iñañaitéva,
  ¡Honor ha jerovia ñandegueraha jehupytyrãme!
  
  Tekove ojerreventa peteĩ ysyry tormenta reheve, .
  ¡Umi mbaʼe ojeruréva hikuái Cristo-pe oñekumplíta!
  Grásia osyryta peteĩ ysyry cascada-icha,
  ¡Madre Nativa Elfia ñemomba'eguasúpe!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi ha ombopu violín peteĩ jave. Ha pe músika ipu porãiterei ha iporã ha omimbipa. Ha ojeipyso literalmente opa yvága ári.
  Ha umi cuervo, operde conciencia, oñedesmaia ha oinupã umi orco akã.
  Ha umi mitãkuña oactua energía incomprensible reheve. Osyry ipypekuéra umi arroyo hiperplasma rehegua.
  Térã ikatu avei magoplasma, umi mitãkuña opersonifikáva influencia ipy"aguapýva ha asesina ramo.
  Umi ñorairõhára oipe"a hatĩ, ha upéi ijyva ári guive omondo hikuái umi rayo ohecha"ỹva umi orco-pe ha ombohuguy hesa. Ha ojekuaa ha"eha peteĩ mba"e incomprensiblemente fresco ha fresco.
  Umi ñorairõhára opresiona jey umi botón umi pezón rubí reheve. Ha oinupã hikuái enemigo-pe umi erupción tatatĩme orekóva poder colosal ha destructivo umi volcán-gui.
  Ha opa mba"e orreacciona ha okáipa. Ha ombokapu hikuái umi oso tanque. Ha umi ysyry tatatĩ hendýva omboyku hína umi máquina Putin imperio-pegua.
  Umi mitãkuña, ha"eva"erã, simplemente maravilloso ha ohechauka peteĩ nivel excelente espíritu de lucha, avave noñanimái oakusa chupekuéra mba"eve itavy ha iky"ávare.
  He"i hikuái ko"ãichagua mitãkuña rehe: ¡peẽ ha"e simplemente Tupãs ha Súper!
  Upévare ohupi jey hikuái ha oñepyrũ opurahéi kyre"ỹme;
  Oĩ kuña ñande Elfia-pe,
  Mba'ére piko omboguata hikuái aviõ ñembosarái ramo?
  Mba'épa iporãve opa mba'égui ko Yvórape - .
  ¡Upéva ojukáta entéro umi enemígope!
  
  Ha"ekuéra heñóikuri ogana haĝua
  ¡Omomba"eguasu haĝua pe Elfo-pe ko mundo tuichakue javeve!
  Añetehápe, ñande rukuéra ipu"akapáva,
  ¡Upepete oñembyaty chupekuéra g̃uarã peteĩ ehérsito!
  
  Umi gigante oñemboʼy pe mákina ykére, .
  Ipu'aka ha'e péicha - oitypaite hikuái opavave!
  Ñande ha'e Túva ra'y, peteĩchagua - .
  ¡Oguata hína peteĩ fila de soldádo!
  
  Pe jehasa"asy ndaikatumo"ãi ñanemopẽ,
  ¡Pe tata napalm aña rehegua ndaipu"akái!
  Moõpa hendyva'ekue yma pe antorcha...
  ¡Koʼág̃a oĩma pe proyector!
  
  Opa mba"e ñane retãme ha"e peteĩ tataindy tesape"arã,
  Mba"yrumýi, tape, puente!
  Ha umi victoria ojepurahéi purahéipe - .
  Ñande ha"e halcón tesape rehegua - ágila!
  
  Ñamomba"eguasúta Túva py"aguasúpe,
  ¡Jagueraha ndéve umi pico empinado-pe!
  Ñande ha'e pionero-icha espacio-pe - .
  Ha ñamopẽ umi orco aña akã!
  
  Jajapyhy opa umi reptil oúva Marte-gui,
  ¡Jaipe'a tape Centauri gotyo!
  Oĩta ñande jakyhyjéva pe mymba oporojukávagui,
  Ha mávapa ipy"aporã ha iñonrrádo ohayhu haĝua!
  
  Elfia ha'e tetã ijukyvéva opavave apytépe,
  Oĩ peteĩ mba"e ñañemomba"eguasu haĝua ipype, ¡cheguerovia!
  Natekotevẽi oñeñe'ẽ ñe'ẽrei...
  ¡Eiko yvypóra ha ani peteĩ mymba!
  
  Ñaguahẽ pe universo rembe'ýpe,
  ¡Romopu"ãta upépe peteĩ fortaleza de granito!
  Ha pe operdevaʼekue arrepentimiento,
  Máva piko oñemongu"e oinupã haĝua País-pe!
  
  Mba'épa oúta - sa'i imaginación
  Péro pejerovia cherehe, romoingove jeýta umi omanóvape!
  Jaipe'áta pe ñemano picadura peteĩ jerk reheve,
  ¡Pe Elfie inmortal gloriarã!
  Péicha opurahéi mitãkuña"ikuéra, ha iñe"ẽ ha"ete ruiseñor, moro ha guyra tatatĩ peteĩ botella-pe. Ñamoĩ chupe ko"ã mitãkuña ha"eha súper ha hiper añónte .
  Ha opurahéi hikuái opokoiterei ha ombovyʼaiterei.
  Ko"ãva ha"e umi mba"eporã ojagarrávo peteĩ mba"e, upéicharõ ni peteĩ orco ndojuhúi suficiente.
  Ha umi mitãkuña ohundi oso-kuérape ñembosaráipe. Ha upéi umi piloto duende oveve oike yvate guive. Ha opresiona hikuái umi botón ipysã nandi reheve. Ha oinupã hikuái umi criatura agresiva ipire hũvape.
  Peteĩ mitãkuña yvágagui odispara peteĩ cohete peteĩ aty orco peluda-pe. Ojepovyvy ha ojehapy, upévare so'o hendýva pehẽngue ho'a diferénte dirección-pe. Ha pe okáiva ha añetehápe opitáva.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña'i, ipochy ha ohundíva. Haʼekuéra oreko peteĩ korasõ ipoderósova peichagua kañymby ipypekuéra. Mba"épa oikóta oipyhýramo hikuái ha opurahéi ha ohechaukáramo hatĩ, upéicharõ peteĩ ejército de orcos oĩva alianza-pe umi troll ndive jepe ndaikatumo"ãi oñemoĩ hesekuéra. Ha umi troll ningo tuicha ikatupyryve ha odesidíva umi luchador.
  Ha umi mitãkuña ha"e guerrero colosal ha imbaretetereíva, simplemente variable cósmica ha constante.
  Umi ñorairõhára ogueraha ha ombopupu umi mitãkuña"i jyva, ha opensa"ỹre mokõi jey opedo hikuái ipulmón ru"ãme .
  . MOAKÃHA No 5 rehegua.
  Ha upéi ou peteĩ ola añetehápe letal ha destructiva oinupãva umi orco-pe. Ha mboy tekove ipire hũvapa oñeno peteĩ jeýpe.
  Upe rire umi mitãkuña, tuicha vy"ápe ha kyre"ỹ tuichaitereíva reheve, oñepyrũ opurahéi;
  Peteĩ versíkulo isensíllova pe purahéigui
  Mba"e piko apurahéi ko mundo ñembyasy rehe!
  Añeha'ã aikuaa Cristo-pe che ánga reheve,
  ¡Ani pe infierno ha ñembyai ani opoko pe tete rehe!
  
  Che retã che retã ahayhuetéva,
  ¡Jepémo sapyʼánte ojahéi chupekuéra!
  Ndaikatúi hague ajuhu peteĩ tenda chejehe, .
  Wezelbub omondorõ guare tapichakuérape infierno-pe!
  
  Mba'e piko ikatu ivaivéva Yvy ñehundigui,
  Araka"épa hasẽ peteĩ kuãirũ ñembyasýpe?
  Peteĩ mba"evai apoha opuka jave, ho"u éxito, .
  Ha katu oĩta mbarete - peikuaa opáyha!
  
  Che ambohováita pe raza vai upérõ ambohováivo:
  ¡Infierno, umi tupã nomopẽmo"ãi nde Túva espíritu!
  Ha oñembotuichavéta opavave ñorairõhára rembiapo,
  Ñande ha"e peteĩ ejército de soldados: ¡umi ágila ndaha"éi juego!
  
  Jaikuaa ñane rembipota imbareteha jepiveguáicha,
  ¡Roñembyaty puño a hombro!
  Ha pe méta jaha hína jahecháma,
  ¡Pe enemígo tanimbu oitypa pe barco de estrellas!
  
  Sapy"ánte hasy ñantende haĝua Pallas,
  Ha'e caprichosa, ome'êta carte blanche umi añape!
  Ha ha"ete ku ymaite guive...
  ¡Oñemboja"o vove mbytépe pe orco vil mba"evai rehegua!
  
  Añetehápe, jaguereko peteĩ ka"aguy entero problema-kuéra rehegua,
  Mboy múndopa oĩ ko univérsope.
  Ha upévare Tupã Yvatetegua oñemoingove jey,
  ¡Upéicha peteĩ persóna oreko peteĩ montíllo de rregálo!
  
  Elfo-gui oikóta jey peteĩ superpoder, .
  ¡Pe Universo ohechaukáta pe tape vy"apavẽ ha mborayhúpe!
  Ndaiporimoʼãvéima tesay ni tuguy,
  Ha nde reñongatu nde korasõme pe voluntad ha arandu!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi ánga reheve. Oipota hikuái victoria adicional ha dicho fabuloso. Pe tolerancia cósmica orekóva hikuái ha"e simplemente creepy. Ha umi ñorairõhára ohechauka aeróbatica ijyvatevéva, ha peteĩ Ego tuichaitereíva ohundíva.
  Pe duende iñakãrague moteado reheve opukavy:
  Peteĩ mokõi Mbohapy, .
  Nde rehundi umi orco...
  Irundy ocho po - .
  ¡Ndorojúi roñembosarái haguã!
  Ha jey umi mitãkuña oisu"u, upéicha rupi oky umi orco akã ári arai entero cuervo oñemondýiva.
  María Kolesnikova oiporu katupyry ko'ã ejército oñorairõva adversario ndive. Pe Rréina Guerrera ome"ẽ órden.
  Ha umi elfo imitãva porãite omasaja pe mitãkuña"ípe, imitã ha imbaretéva, ipy nandi ha cincelado reheve. Ambue iporãvaicha, oñorairõ avei hikuái peteĩ ejército innumerable orcos ndive - ko'ã oso infierno.
  María ndokyhyjéi umi represalia-gui pe tirano olla-pegua ha bigote-vagui, ha ko"áğa oĩma ijyva peve pe mar-pe.
  Pe mitãkuña ome"ẽ órden. Ha umi ipoguýpe oĩva okumpli, ha peteĩ ñorairõ huguypaitéva ha ipy"ahatãva oñemotenonde, térã ja"e porãsérõ peteĩ serie entera ñorairõ ha ñorairõ.
  Umi mitãkuña duende ojere umi orco posición rehe. Hetaiterei alambre de púas oĩ vaʼekue koʼápe. Ha umi iporãva ipy"a"ỹva oisu"u tijera reheve. Pe akãrague ñekytĩ iporã vaʼekue. Upéi peteĩ duende iñakãrague hovy oinupã peteĩva umi orco-pe ingle-pe. Ha"e literalmente oñedesmaia peteĩ ñemondýi hasývagui. Umi ñorairõhára opuka ha ohechauka iñe"ẽ.
  Orco ruguy ha"e marrón ha ombojeguarúva, umi mitãkuña otyryry ani haguã oñemongy"a hese. Heẽ, ndahasyiete ñañorairõ haĝua ko"ãichagua tekove ndive - jepe jajuka chupekuéra ha"e peteĩ mba"e ombojeguarúva.
  Pe duende iñakãrague morotĩva oñe"ẽmbegue henda"ỹgui:
  - Ára vai seis jasy pukukue
  Seis mese, moõve mba"eveichavérõ!
  Pe duende umi hovy ndive ombotove:
  - ¡Ivaieterei ningo pe tiempo oĩva planeta Tierra-pe! Al contrario, jaguereko verano eterno, oĩ irundy luminario opa planeta-pe!
  Añetehápe, yvága naranja-pe, irundy mbyja tuicháva omimbi - sa"y iñambuéva, ha iporãiterei!
  Umi ñorairõhára oisu'u pe alambre rupive umi alambre cortador reheve . Ha ko'ágã otyryry hikuái aeropuerto gotyo. Umi aviõ pe ejército iñakãrague morotĩva infierno-pegua ojehecháma upépe. Oĩ auto tuichaitereíva. Techapyrã, umi bombardero estratégico. Mboy karga oporojukávapa ikatu ogueraha hikuái? Ndaikatúi reipapa ko'ápe.
  Pe duende iñakãrague morotĩva opurahéi:
  - Kamellokuéra opyrũse, .
  Ha umi elefante ikatu oveve...
  Hetaiterei milágro oĩ oparupiete
  Mba'e piko ndaikatúi ojeipapa!
  Pe duende iñakãrague morotĩva ohechakuaa:
  - Nde voi reikuaa porãiterei,
  Ko mundo henyhẽ milagro-gui...
  Koʼã milágro añoite
  ¡Umi elfo ikatu ojapo ijehegui!
  Pe duende iñakãrague hovyva he"i:
  - Oĩma peteĩ alambre corriente guýpe aeródromo jerére voi. Upévare fásilmente ani rehasapa!
  Pe duende iñakãrague hovyva ogueraha ha oikuave"ẽ:
  - Ha mba'épa ojehúta remombo ramo pe presente de muerte peteî arco-pe alambre rupive kavaju ári. Jainupã pe bombardero-pe, ha oñepyrũta peteĩ reacción en cadena.
  Pe duende iñakãrague morotĩva opukavy ha he"i:
  - ¡Kóva ha'e peteî idea interesante! ¡Mbaʼépa oikóta reñehaʼãramo!
  Pe duende iñakãrague hovyva ohechakuaa:
  - Ñepyrũrã tekotevẽ jajapo peteĩ ryguasu!
  Ha umi mitãkuña oñakãity peteĩ ñe"ẽme. Ndahasyiete ojejapo haĝua yvyra ha alambre-gui, ha katu umi ñorairõhára oĩ iporãvévape jepiveguáicha. Ha oguejy rire hembiapokuérape, ndojere mo"ãi.
  Pe duende iñakãrague morotĩva opukavy, ombotyryry ijyva ha ohechauka aeróbatica ipy reheve:
  - Jaha, ñorairõhára, jajupi haguã,
  ¡Roguereko peteĩ tripulación iporãitereíva!
  Umi mitãkuña ojehechakuaava"erã iporã ha iñarandu ha ikatupyryha al mismo tiempo.
  Pe sling oĩma preparádo. Ha ikatu remoñepyrũ peteĩ paquete explosivo pe carbón polvo ordinario-gui mombyry guive. Péro haʼe ojepovyvýramo, upéicharõ haʼetéta sufisiénte avavépe g̃uarã. Ha hetave jepe umi orco-kuérape ĝuarã.
  Umi mitãkuña oipuru ipy nandi omohenda hag̃ua pe honda ha pe bang. Ha ko'ágã pe carga orekóva carbón oveve peteî arco yvate. Ha oveve peteĩ alambre de alta tensión ojeestiráva ári peteĩ corriente letal reheve. Omimbi"imi voi pe vuelo aja. Ha upéi oguejy porãta peteĩ bombardero estratégico ryepýpe, diez tonelada explosivo reheve ipy"ápe. Ha mba'éichapa upe rire oipyhýta ha ojepovyvy.
  Haʼete voi ojepovyvyvaʼekue peteĩ bomba atómica michĩva.
  Añetehápe ningo ko múndope ndaipóri gueteri árma nuclear. Ha péva, katuete, iporãve haguã, péva clima oñemongy'áta. Ha katu umi aviõ oĩva pe aeródromo orco-pe oñepyrũ ojepovyvy ha oñembyai. Ha heta oñepyrũ omimbi, umi vela oĩvaicha peteĩ torta oikove pukuvéva ári. Ha mba"éichapa opa mba"e hendy tuicha intensidad ha pasión reheve. Ha umi orco ñehundi tuichaiterei.
  Mitãkuñakuérape jepe ohupyty pe ola de explosión, omboligávo chupekuéra ojagarra haĝua umi yvyramáta rembe"y ijyke oñembyaíva. Ha eñembota yvýpe nde py nandi reheve, nde py talón reheve.
  Upe rire ou haku ha hyakuã so"o ojehapýva. Mitãkuña"ikuéra oñeñandu oñeinvita haguéicha chupekuéra peteĩ tapicha picnic-pe. Ha añetehápe ha"e pe ovecha ra"y retekue pyahu hyakuã.
  Pe duende iñakãrague hovyva opukavy:
  - Mba'eichaitépa iporã ñañeno kapi'ipe, .
  Ha mba'e he'ẽ porãva oje'u haguã...
  Omohenda peteî parka ro'ysã baño-pe, .
  Ha ehenói umi elfo imitãvape!
  Pe duende iñakãrague hovyva he"i:
  - Ikatu piko og̃uahẽma ára ñasẽ haguã ko'águi?
  Pe duende iñakãrague morotĩva opukavy ha ombohovái:
  - Umi orco oñemondýi, ha ñamono'õta pe cosecha!
  Pe duende iñakãrague morotĩva oñakãity:
  - Tapichakuéra oñangareko ha oñangareko tekoháre, .
  Ha pemonoʼõta heta mbaʼe!
  Upe rire umi irundy oho peteî robo-pe. Mitãkuña"ikuéra oñepyrũ ojagarra umi orco okañývape ha oikytĩ ijyva ha ijyva. Umi elfo ojapo upéva tuicha kyre"ỹme.
  Jepe ha"ete ku ipy"aporãva hikuái. Ha katu umi orco oreko oso rete, ha al mismo tiempo hova bastardo-icha, reñeporandúnte mba"éichapa ko yvy oaguanta ko"ãichagua tapichápe.
  Ha umi mitãkuña ohayhúva opa mbaʼe iporãva ikatu oñentende porã.
  Peteĩ duende iñakãrague hovy oikytĩ pe oficial orco akã ha opurahéi:
  Natekotevẽi reperdé nde akã
  Ani reñembopya'e...
  Natekotevẽi reperdé nde akã
  ¡Mbaʼépa oikóta ideprovéchoramo!
  Ehai nde kuatiahaipyrépe,
  ¡Opa páhinape!
  ¡Opavave orco ojejukava"erã!
  ¡Opavave orco ojejukava"erã!
  ¡Opavave orco ojejukava"erã!
  Pe mitãkuña iñakãrague hovy omombo pe vidrio pehẽngue ipysã nandi reheve. Oity peteĩva umi orco garganta, omboligávo chupe omosãso haĝua peteĩ tuguy ysyry ha opukavy:
  -Opa ore remiandu ha'e peteî producto-nte,
  Ñande katupyry, ñane remikotevẽ...
  Umi realidad pyahúpe, opavave oiko sapy"a
  ¡Eguerovia umi elfo pyahu oikuaa umi valor!
  Ha umi mitãkuña opensa"ỹre mokõi jey oity pe tanque orco-kuéra rehegua. Ha upéva ohesapéta, haʼete ku oñembohykúva pe metál gasoílpe. Ha un par de segúndo rire, oñepyrũ ojepovyvy pe áuto ryepýpe umi proyectil ipohýiva ha tuicha calibre!
  Umi ñorairõhára osapukái:
  - Toñemomba'eguasu umi ñorairõhára tesape rehegua,
  Gloria umi elfo tuichavévape...
  Ñande retã ojepurahéi, .
  ¡Eataka ñorairõme, ani reñembotavy!
  Upévare umi elfo ojagarra ha omombo umi acero pehẽngue italón desnudo reheve, oike umi orco aña resa renondépe, ohecha"ỹ ha ojuka umi oso-pe. Upéi opurahéi hikuái:
  - Mburuvicha guasu ha'e umi elfo - ha'e oisãmbyhy iñarandu,
  Odistribui decreto - ohusga tembiguái...
  Pe mburuvicha guasu ndoguerohorýi sarambi ha ñembohory,
  Ha ndaha"éi peteĩ método ñamoĩ haĝua ipoguýpe kyhyje!
  
  Bueno, oúramo peteĩ ñorairõ hasýva,
  Mitãkuña duende -kuéra noimportái...
  Hesarái ñembyasy ha ñembohory,
  ¡Iporãve regolpea pe orco peteĩ ladrillo reheve!
  Ha umi mitãkuña opukapáta ko"ã ñe"ẽ rire. Ha oity jeýta hikuái umi pehẽngue ipysã nandi reheve. Ha oinupãta hikuái umi orco-pe omano meve. Ha ho"a hikuái, ojekutu ha ojejuka, omosãsóvo ykua tuguy morotĩva.
  Pe duende iñakãrague hovyva ogueraha ha opukavy:
  - ¡Peteĩ mundo cuento de hadas iporãitereívape g̃uarã!
  Pe mitãkuña iñakãrague hovyva ombohovái chupe:
  - Ha umi tesape rayos rehe!
  Ha italón desnudo reheve omombo yvate pe don asesino aniquilación ha jehapy orco-kuéra rehegua.
  Pe duende iñakãrague morotĩva ogueraha ha opurahéi:
  - Ajerure ndéve ani haguã reñesorprende,
  Oiko ramo mágia...
  Oiko ramo, oikóramo, oikóramo mágia!
  Upe rire opavave mitãkuña oescupi jeýta umi orco-kuérape. Ha opu"ãta peteĩ ola de tsunami añetegua, ojaho"íva ko"ã criatura ha okáipa.
  Umi kuña ñorairõhára noñeme"ẽi, ha katu oñorairõ armonioso ha ohechauka aeróbatica tuichavéva orekóva.
  Ha ambue hendápe, mokõi elfo oñorairõ hína francotirador ramo. Ha"ekuéra odispara mombyry guive umi orco-kuérape. Oinupã hikuái iñakã, oity iñakãgui iñakãgui.
  Mitãkuña"ikuéra oguapy emboscada-pe umi yvyramáta ru"ãme. Ha odispara hikuái hekopete. Oinupã hikuái umi soldado imperio iñakãrague morotĩvape, literalmente o"apila chupekuéra pila-pe.
  Peteĩva ijapytepekuéra, peteĩ mitãkuña iñakãrague morotĩ-pytã-morotĩva, oporandu ikompañero iñakãrague pytã ha hovy:
  - Ha, mba'éicha piko ñame'ẽta pe luz verde ko'ã criatura peluda-pe!
  Pe guerrero elfo oñakãity:
  - ¡Ndaha'éi ikangy!
  Ha jey mitãkuña"ikuéra odispara. Ko"ápe pe duende morotĩ-pytã-morotĩ oinupã pe orco general-pe. Haʼe ojapo upéva tuichaiterei mbaʼe. Oity iñakã ha omondo tuit:
  - ¡Umi elfo real-pe guarã!
  Pévape ombohovái pe duende iñakãrague pytã ha hovy asýva:
  - Zarismo - ndegustápa?
  Pe duende ombohovái:
  - ¡Ndaha'éi iporãva! Péro gérra aja ndaipóri ótra fórma!
  Pe duende oñakãity ha opukavy:
  - Ha che arovia oikotaha!
  Ha hova michĩmi opukavy.
  Kuñanguéra ñorairõhára omba"apo, oity oso-kuérape. Ha ha"ete chupekuéra ndaiporimo"ãiha opa pe serie de orco oñembojáva.
  Ha umi elfo opurahéi coro-pe, ojukávo umi oso-pe:
  Nahániri, ro"e umi ipire hũvape:
  Ñande pueblo ndotolera mo'ãi...
  Ikatu haguãicha pe orco jorobado oisãmbyhy,
  Ja'énte freak!
  Ha upéicha umi iporãva ogueraha ha ipy nandi reheve omombo granada umi oso oñemotenondévape, omosarambívo chupekuéra diferente dirección-pe. Ha oĩ oikytĩva ipy, ha oĩ iñakã.
  Umi elfo ohechauka agresión orekóva umi freak rehe, hova repugnante reheve.
  Ha opurahéi voi hikuái:
  Tuguy osyry nde rupi peteĩ ysyry pytãicha,
  Pe enemigo Fuhrer oreko iñakã calvo ha ojehecha porãiterei...
  Ha katu ani reñeme'ẽ chupe - .
  ¡Ejagarra pe kyse puku nde pópe ha eity Satanáspe!
  Pe duende ipy"aguasúramo ha ndaha"éiramo peteĩ piso cobarde, .
  Peteĩ Fuhrer orekóva manchas calvas - pya'e rejukáta chupe!
  Péicha umi ñorairõhára ohechauka icarácter omimbipáva ha agresivoiterei, okonveniva.
  Ha katu irundy elfo oaprovecha pe ñemondýi ha ojagarra peteĩ umi tanque orco ipyahuvéva. Ha jadispara ametralladora-gui - ha'e oguereko seis umívagui. Ha upéicha umi mitãkuña oinupã, oiporúvo ipy nandi odispara jave.
  Pe duende iñakãrague hovyva ogueraha ha opukavy:
  - Umi kavaju ogueraha, ogueraháva mitãkuña ipy"a"ỹva, .
  peichagua iporãitéva reheve !
  Kuarahy py"aporã guýpe, ha mbyja "Pursu" guýpe, .
  Peẽ pehayhu peteĩ mitãkuña, peẽ gente ha"e peteĩ mitãkuña!
  Pe duende iñakãrague hovyva omoneĩ:
  - Heẽ, upéicha oikóta, mborayhu guasu ojevýta!
  Ha pe ñorairõhára omombo ipy nandi mbarete oporojukáva reheve, pe jopói ñemano rehegua, oveve osẽva pe tanque escotilla abierto rupive. Ha oinupã hetaiterei orco-pe.
  Peteĩ duende iñakãrague morotĩva, ombokapúva orco ametralladora reheve, ohechakuaa ingeniosamente:
  - Oĩ peteĩ señal jajapoha riesgo,
  Ikatu ogueraha mitãkuña ipy"a"ỹvape...
  Ñainupãta ko'ã orco ñande talón reheve , .
  ¡Orc ndaikatumo'ãi ojesalva!
  Peteĩ duende iñakãrague morotĩva oinupã peteĩ tanque orco-pe peteĩ proyectil reheve, oipurúvo ipy nandi ha cincelado. Ogolpea umi oso ipire hũva auto, ha upéicha okáipa.
  Upéi ogueraha ha opurahéi:
  Py"ỹi, ipy"a"ỹnte
  Mitãkuña duende -kuéra oñorairõse, .
  Py"ỹi, ipy"a"ỹnte
  ¡Ñande mitãkuña ko mundo-pegua jaikuaa mba"éichapa ñañorairõ!
  Peteî jey, tanque elfo omondo proyectil oñehundíva fuerza mortal ha precisa umi mba'yrumýi orco. Ha ojapo hikuái añetehápe okáipa. Ha kóva añetehápe ha"e peteĩ jeroky umi elfo ha mitãkuña"i ipy"a"ỹva iporãva ndojehecháiva gueteri!
  Umi ñorairõhára opurahéi coro-pe, odispara enemigo-pe:
  Granizo duende ipy reheve, .
  Pe tormenta, tormenta ha tatatĩ victoria-kuéra rehegua...
  Nde jyva ijyvytu ha ojehecha
  Jepe sapy"ánte oĩ heta apañuãi!
  Ha ohechauka hikuái hatĩ pérlaicha ha omimbipáva. Upéi omondo tuit, oñakãity ha opukavy:
  - Gloria ñande elfo ha elfo py'aguasukuérape !
  Umi mitãkuña ojekuaa ipy"aguasu ha agresivoiterei. Ha jadispara umi orco-kuérape hekopeteiterei umi proyectil ojejapyhýva reheve. Ha opurahéi hikuái activamente, odispara ipy nandi ha mitãkuña"i reheve:
  - Gloria ñande retã elfo-kuérape,
  Ñande ha'éta mitãkuña iporãvéva...
  Ojehejávo heta horquilla, .
  ¡Ore iporãva rogueromandu'a éxito!
  Ha umi ñorairõhára pya"e ojagarráta ha oinupãta umi orco-pe, iñakãrague, iñakãrague ha hyakuã asýva.
  Ha ndaikatúi oñemoĩ hikuái koʼãichagua iporãvare. Por lo menos emombo ladrillo umi orco akãre, térã bomba.
  Péro oĩ hetaiterei oso ipire hũva. Añetehápe, ipapapy omoheñói ñemondýi ha pandemonio. Ha umi orco oĩva peteĩ pánico-pe tata ojuehe. Ha péichagua disparo ha tatatĩ espinoso.
  Kapi'ipe hendy ha munición ojepovyvy. Henyhẽva ñehundigui.
  Pe duende iñakãrague hovyva ogueraha ha opurahéi:
  - Ñande retã oĩ umi elfo ndive, .
  Upéicha glamoroso ha dulce
  Eñorairõ hese, ani reñembotavy, .
  ¡Ko tetã herakuãiterei heta síglore!
  Ha pe ñorairõhára oipe'a jeýta hatĩ, ha'ete ku peteĩ lobo. Ha oñakãity hesa zafiro reheve.
  Peteĩ duende iñakãrague morotĩva, odispara, ohechakuaa:
  - Ñambyai, ñaikytĩ ha ñamboja"o, .
  Kóva ha"e tekove, kóva ha"e vy"apavẽ!
  Peteĩ duende iñakãrague hovy odispara, opresiona pe botón italón desnudo reheve, umi orco-kuéra rehe ha ombotove:
  - ¡Ndaipóri vy'apavẽ ñehundípe!
  Peteĩ duende iñakãrague morotĩva odispara ametralladora umi oso iñakãrague morotĩvape, oikytĩvo peteĩ masa de orco ha opukavy:
  - Ñehundi ha"e peteĩ pasión, .
  Noimportái mba"eichagua pu"aka...
  Mburuvichakuéra ymaite guive hoy'u ambue tapicha ruguy,
  ¡Oñondivepa jagueromandu'áta mborayhu!
  Pe duende iñakãrague hovy opukavy ha opukavy:
  - Pe Fuhrer calvo reheve oho derecho pe ataúd-pe,
  Epyta hesãi haguã...
  Peẽ mitãkuña peguereko peteĩ figura, .
  Ha eheka kuimba'e iñakãrague reheve!
  Upe rire pe iporãva ogueraha ha ohechauka iñe"ẽ puku ha rósa, ha"ete gua"u peteĩ cobra.
  Umi ñorairõhára opuka jeýta ha ohechaukáta imperativo orekóva. Rentende ramo mba"érehepa oñe"ẽ.
  Péro umi mitãkuña haimete oñemonde. Ha upéi peteĩva ijapytepekuéra, iñakãrague morotĩva, oipe"a ha oipe"a isujetador, ha opresiona pe botón ijyva rubí reheve. Ha upe rire, mba"éichapa pe concha oipyhýta ha oinupãta. Ha oike peteĩ tanque-pe orco-kuéra ndive, ha añetehápe jaipe"a umi oso hũva. Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi:
  - Amoite ko yvy ape ári, .
  Oĩháme akóinte escarcha...
  Orco ha'e oso aña, .
  ¡Ojekuaa porã oitypa hína hikuái pe eje!
  Upévare ha'e escarcha
  Ro"y hasẽ oparupiete, .
  Mitãkuñakuéra oñohẽ tesay
  ¡Pe Satanás aña ogoverna!
  Umi ñorairõhára opurahéi porã, ha katu oñorairõ porãve. Ha odispara hikuái hendaitépe, umi amazón invencible-icha.
  Nahániri, umi elfo ha"e añetehápe peteĩ milagro. Ha oñepyrũramo oity hikuái, upéicharõ ni peteĩ ehérsito ndaikatúi oñemoĩ hesekuéra. Ko'ãva ha'e umi mitãkuña orekóva peinado colorido.
  Ambue duende oguapy emboscada-pe ha omohenda tata oúva umi combatiente ijehérsito glamour-gui. Ha ojapo hekopete ha hekopete. Ogolpea inmediatez agresiva reheve.
  Peteĩ ñorairõhára, ndaha"éiva ndahasýiva ja"e, ha katu iñarandu. Koʼápe haʼe okambia hína pe tatarendýpe.
  Ha ambue elfo-kuéra oinupã porãiterei umi orco-pe, ombyaívo iposición.
  Umi mitãkuña oñorairõva ha umi mitãkuimba"e ndahetáivéva ohechauka oikuaaha hechapyrãva ñorairõ rehegua.
  Ko"ãva ha"e umi elfo, ja"e ko"ápe voi - guerrero glamoroso, ha katu ndaha"éi mba"eveichavérõ hierro fundido.
  Umi aviõme, umi piloto elfo oipuru jepi bragas añónte. Ha"ekuéra mitãkuña bronceada ha muscular. Ha odispara hikuái oipurúvo ipy nandi ha cincelado.
  Péro ani hag̃ua ñanderesarái jaipuru hag̃ua avei umi pezón escarlata. Ha umi ñorairõhára ryekue hũiterei ha ipiroʼy. Hetaiterei energía ha encanto oĩ umi mba"eporãme, ha ko"ãichagua vy"a osyry.
  Ha umi mitãkuña ñorairõhára ikatu avei opurahéi iporãvévape;
  Himno de la País mitãkuña'i iporãvape guarã,
  Ha"ekuéra ha"e peichagua luchador, peikuaa...
  Opa mba"e rire, ndoikói, kuñanguéra oikuaa hovy, .
  ¡Omonde hikuái sapatu, jepe ipy reheve!
  Péicha ojehecha umi pasaje ojoguáva mitãkuña'i oveve yvateve umi montaña-gui. ¡Añetehápe umi ágila ningo ágila!
  Ha mbaʼeve ndojokomoʼãi chupekuéra, ha avave ndoganamoʼãi!
  Ko'ãva ha'e umi ñorairõhára ojehechaukátava. Pe bombardero Orc ojehecha tatatĩme, peteĩ guyra ho"ávaicha, ohejávo hapykuéri peteĩ cola siniestraitereíva ha morotĩva.
  Ha umi elfo opukavy:
  Umi mitãkuña ogalopea kavajuicha, .
  Ha'ekuéra nañandejagarramo'ãi, nañandejagarramo'ãi!
  Heta orco jaguerekóta, heta orco jaguerekóta,
  ¡Ñañotỹ oso pardo yvýpe!
  Ko'ã mitãkuña añetehápe ha'e pe ñaikotevẽva, iclase ha'e súper! Ha umi orco-pe ĝuarã ha"ete peteĩ cobra oporojukáva. Umi ñorairõhára ko"ápe iporãiterei. Ha umi pezón isyva ningo pytãiterei ha omimbi ha heʼẽ porã.
  Umi elfo oguereko sa'i mitãkuimba'e - peteĩ umi doce iporãvagui, ha péva heta jey ogueru ñorairõ kuña apytépe kuimba'e rehe. Ko"ápe mymbakuéra mundo-pe, kuimba"ekuéra oñorairõ kuñáre, ha ko mundo-pe, al contrario, kuña oñorairõ kuimba"e rehe, ha péva tuicha mba"e ijehegui!
  Mitãkuña'i aviõme oity oso oiporúvo técnica - doble barril ha peteî cola zorro. Iñarandueterei hikuái ha omyendy tata umi ñorairõhárape.
  Umi ñorairõhára opurahéi voi:
  -Ahase yvágape, ahase yvágape,
  ¡Umi mitãkuña ohupyty omba"apo!
  Ha"ekuéra ha"e elfo ipy"a"ỹva, upévare ipiro"y ha oñorairõ. Ha hesakuéra omimbi zafiro ha esmeralda-gui.
  Ha umi isyva oñembojegua umi pezón rubípe. Ko'ã mitãkuña ha'e pe clase ijyvatevéva.
  Ha umi talón desnudo ha redondo umi iporãvagui ha"e rósaiterei, peteĩ curva graciosaiterei reheve. Ha ikatu ojagarra hikuái umi troll ha inomoĩrivakuérape ijyvagui ipy nandi reheve.
  Umi piloto oñorairõ, oity umi aviõ orco ha opurahéi, odesnudávo hatĩ:
  Tuichaitépe pe Tetã Sy hechapyrãva, .
  Moõpa umi elfo oñani ipy reheve...
  Opa mba'e iporãitereíta ha ojeguerohory,
  Bueno, pe Fuhrer ha'éta kaput!
  
  Pe Fuhrer calvo omonda heta, .
  Peteĩ orco tuguy chupa añetegua...
  Ñande ha"e elfo, Ñandejára rajynte, .
  ¡Ñande mbo"ehára Jesucristo!
  Ha umi ñorairõhára ogueraha ha omosãso jey pulsar oporojukáva umi pezón escarlata ijyvatévagui. Ha ñamopotĩ ko"ã orco ñe"ẽ pytyvõ rupive, ñamoĩvo hendivekuéra umi botón. Ha péva iñefectivo ha espectacular jepe ijeheguiete.
  Ko"ápe oĩ mitãkuña oñorairõva umi tormenta tropa ári. Avei, katuete, ipy"a"ỹ ha bikini-pe.
  Ha umi kuña ñorairõhára ojehecha sexyiterei oñembopiro"y jave ha oreko jave bikini. Ha ipykuéra ningo oporogueraha porãiterei, ha ikuãkuéra ipiroʼyeterei, oreko uña pérlaicha . Ha upe jave avei, umi elfo omondo avei misil umi tanque orco-pe yvate guive, oinupãvo umi oso tropa-pe.
  Koʼýte iporã ojedispara ojeporúvo umi talón desnudo, redondo ha rósa. Ha upéi, katuete, oĩ umi pezón rubí pecho rehegua, omimbietereíva ha umi mitãrusu duende ñe"ẽ oñemongu"e peichagua dulzura-gui. Ha pe heʼẽ porãva ningo iporãiterei.
  Ha umi guerrero oúva umi tormenta tropa-gui oinupã umi orco-pe, ohechaukávo py"aguasu ha py"aguasu serio. Ha umi mitãkuña ikatu opresiona umi botón ipy nandi reheve, oity peteĩ carga oporojukáva umi oso akã ári.
  Peteĩva umi ñorairõhára iñakãrague hovyva ojagarra ha opurahéi, oipe"ávo hatĩ:
  - Ñande elfo ñamomba'e sãso, .
  Océano opa'ỹva mborayhu rehegua...
  Pueblokuéra oñembojoaju peteĩ viga omimbipávape, .
  ¡Ombogue haguã pytũmby tape rehe!
  Ko"ápe peteĩ cohete michĩva ha katu pya"e oveve peteĩ aviõgui ha oity peteĩ tanque de osos hũva. Ha umi orco auto hendy, ha"ete ku peteĩ vela térã peteĩ antorcha hendýva.
  Pe duende ogueraha ha opurahéi:
  - Opa mba'e ha'e fantasma ko mundo pochýpe,
  Tekove ha'e peteî momento, ejejagarra hese...
  Tiempo osyry yma ha oútava apytépe, .
  Ha peteĩ momento-pe - ¡ñorairõ duende-kuéra rehegua!
  Mitãkuña, katuete, ojapo umi mba"e ndaikatúiva oje"e peteĩ cuento de hadas-pe térã oñemombe"u peteĩ pluma reheve.
  Ha'ekuéra ha'e belleza primera clase ha iporãitereíva ha oñorairõva. Ha umi pezón orekóva umi seno escarlata ojapo peteĩ impresión irresistible. Ha ko"ãichagua mitãkuña ndive, ndaipóri mba"éichapa umi oso ikatu ocompeti.
  Umi elfo ha"e umi ñorairõhára ipy"aguasúva ikatúva otyryry iñakã ári tekotevẽramo. Térã epresiona pe botón peteĩ pezón escarlata reheve ha emombo okápe peteĩ cohete colosal ha destructivo oinupãtava pe arma tuicháva autopropulsada umi orco-pe ha oitypáta fragmento-pe.
  Techapyrã, peteĩ tanque tuichaitereíva dos mil tonelada imperio orco-pegua otyryry, péicha poder colosal ha ijojaha"ỹva.
  Umi elfo ohecha ko tanque yvate guive. Pe mitãkuña opresiona pe botón italón redondo ha desnudo reheve. Ha peteĩ cohete tuicháva ha ohundíva oveve okápe, oinupã pe monstruo-pe yvate guive ha oity pe revestimiento orekóva.
  Ha pe mitãkuña opukavy:
  - Mitãkuña, nde ha"e peteĩ ñorairõhára tesape rehegua, .
  ¡Mba"eporã ha yvytu ñorairõhára!
  Upéi oñakãity umi oipytyvõvape chupe. Ha oñakãity hikuái hesa zafiro reheve ombohováivo. Precisamente, ndaha'éi umi oipytyvõva, sino socio, pero ko'ãva ha'éma detalle. Umi ñorairõhára, katuete, ndaha"éi umi oñesũva apañuãi renondépe. Ha omondo hikuái ótro cohete peteĩ mákina tuichaitereívape. Okutu hikuái metal ha ojapo gasoíl okáipa. Ojekuaava"erã umi elfo ha"eha mitãkuña iñe"ẽporãitereíva, ha katu oñorairõ py"aguasúpe ha ikatupyry heta mba"épe. Ha ndaikatúi ojejoko chupekuéra upéicha fásilmente.
  Upéicha umi ñorairõhára ndojeretira, ha al mismo tiempo ohechauka iclase ijyvatevéva ha vuelo de lujo.
  Ha upéi pe várko de ñorairõ guasu yvypegua umi oso iñakãrague morotĩva oñepyrũ hendy peteĩ brasero-icha. Ha umi orco ohupyty peichagua jopói ñemano rehegua. Pépe añetehápe oñepyrũ ñehundi ha ñemano.
  Peteĩ duende iñakãrague rósa, piloto de alta clase, ojagarra ha opurahéi, odesnudávo hatĩ:
  -Oñani hikuái peteĩ tape kurva rupi, .
  Mitãkuña'ikuéra py desnudo...
  Ikane"õva omokambyhývo peteĩ vaka
  ¡Añembohoryse che vy"apavẽ rehe!
  Ambue ñorairõhára iñakãrague hovy osyryrýva ola-pe oñepyrũ opurahéi agresivamente, ohechaukávo hatĩ:
  - Añapytĩta kavaju cuello peve, .
  Ha pe fortuna chera"arõ!
  Ko"ã ñe"ẽ rire oñehendu pukavy. Ha umi mitãkuña ojehechakuaava"erã umi elfo opuka jave ha"ete ku ipuva campana de plata. Ha opa mba"e ojehecha porãiterei.
  Pe duende oñakãity, oñakãity hesa zafiro reheve ha opukavy:
  - Opa mba'e omimbi rayoicha, .
  Elfos oreko tuicha iporãva...
  Che ha"e peteĩ duende peteĩ rréinaicha, .
  ¡Einupã pe orco-pe hesápe!
  . MOAKÃHA No 6 rehegua.
  Ha pe ñorairõhára ohechauka jey iñe"ẽ puku ha oisu"uetereíva. Ikatúva oestrangulisa oimeraẽvape peteĩ lazo-icha.
  Umi orco yvágagui oúva heta ohupyty umi elfo-gui. Ha ojegueraha chupekuéra trivialmente pe ataúd-pe. Umi ñorairõhára ohechauka aeróbatica ijyvatevéva ha agresión orekóva ola tuicháva. Ha umi ysyry energía osẽ umi mitãkuña porãite pezón escarlata-gui.
  Upéva ohechauka añetehápe avave ndaikatuiha ojoko ni ipu"aka hesekuéra.
  Ha ohechaukáta hikuái iclase ijyvatevéva ha iporãvéva.
  Peteĩva umi elfo ojagarra ha opresiona pe botón iñe"ẽme. Ha odispara peteĩ cohete oityva"ekue pe almacén ha ogueraha umi orco munición. Ha pe golpe ojekuaa oityvyro ha imbareteha.
  Ha peteĩ fuente entera tata ha energía frenética-gui hendy. Ha opa mbaʼe oĩva ijerére hendypaite. Umi oso ipire hũva oñembojere, ha ipire ojepe"a, ha literalmente hendy hikuái kebab so"o ikyrávaicha. Kóva añetehápe ha"e peteĩ mba"e oguerúva tuicha ñehundi ha ñemano. Ha ndaha"éi orco-kuérape añónte. Umíva apytépe oĩ avei umi troll contratado. Avei ha"ekuéra ha"e criatura mágica. Oĩramo jepe mbovymi troll, ndaipóri mba"everã omanóvo ambue tapicha imperio rehehápe. Ndapeñorairõiramo viru rehehápe. Ha katuete, umi elfo ikatu avei sapy"ánte oĩ voluntario-kuéra ndive.
  Umi mitãkuña umi tapicha glamoroso-gui opurahéi:
  Epu'ã umi mitãkuña duende tata reheve, .
  Ñaataka ñorairõme jajederiva"ỹre...
  Hi"aguĩma pe época de áño omimbipáva,
  ¡Jaiko ehémploramo, ndahaʼéi umi itavývape g̃uarã!
  Ha umi ñorairõhára ohechauka jey iñe"ẽ puku ha rósaiterei, ha oescupi, omosẽvo iñakã icabina-gui umi orco-kuérape.
  Ha pe escupida orekóva hikuái ojekuaa tuichaiterei ohundi ha oporojukáva, upévare oĩ umi orco okáiva figurativamente.
  Peteĩva umi ñorairõhára iñakãrague pepino rehegua opurahéi:
  - Mitãkuña, mitãkuña, mitãkuña, .
  ¡Oguahẽma ára ojejuka haguã opavave orco-kuérape!
  Mitãkuña, mitãkuña, mitãkuña, .
  ¡Oguahẽma ára ñambota haguã aña hatĩre!
  Peteĩva umi elfo iñakãrague naranja-va he"i:
  - Pe mitãkuña py nandi omboguata pe kuimba'épe ipysã guýpe, ha pe orco infierno-pe!
  Umi ñorairõ tuichaiterei ha hechapyrãva. Ha María Kolesnikova ha'e peteî ex preso político peteî tetã oisãmbyhýva dictador ikyráva ha bigote omandava'ekue umi tropa omotenondéva guerra heroica orco-kuéra ndive.
  Péro pe rréina ikaneʼõ ha oke, oguapy derechoite isilla-pe. Ha ha"e oisu"u peteĩ mba"e iporãitereíva ha al mismo tiempo añeteguaiterei;
  Umi tropa rusa oñepyrũ rire ohasa asy derrota rire derrota Ucrania territorio-pe, umi talibán odesidi: og̃uahẽma itiempo. Ha arahaku ñepyrũme oity hikuái Tayikistán-pe 22 de junio de 2023-pe. Oñeha"arõháicha, umi tropa tayiko ojekuaa oĩha listo ñorairõrã, tenonderãite moralmente. La majoría ijapytepekuéra oñemeʼẽ térã okañy. Ojere base militar rusa Tayikistán-pe ha umi talibán oñemomba'e hese opa tendágui.
  Rusia pya'e ombohasava'erã fuerza Tayikistán-pe ha oipe'a mokõiha frente upépe.
  Ha oñembohasa vaʼerã umi soldádo heta frontéra rupi. Upéicha rupi umi talibán ombyai base rusa. Oĩ umi soldádo ojejukáva, ha oĩ ojegueraha prisionéroramo.
  Ha presidente ruso Vladimir Putin oikuaaukava'erã gueteri movilización general tardeiterei ha ombohasa tropa pyahu Tayikistán-pe. Ha péva, katuete, omoî peteî carga adicional economía rusa ha presupuesto-pe, ha oipytyvõ oguejy haguã popularidad Putin tavayguakuéra apytépe.
  Péro koʼág̃a Rusia ojapo hína kuri umi operasión militár umi talibán kóntrape. Ha katu Afganistán oguereko haimete cuarenta millones tapicha -hetave mitãrusu, ha heta tembiporu ojejapyhyva'ekue yma umi norteamericano-kuéragui. Ha eñehaʼã eity peichagua ehérsitope, jepe ótro iñextráño ha ndojokói Rúsiape ombohasa hag̃ua umi soldádo iterritório rupive. Taha"e ha"éva, punto de vista moral-gui, umi ruso ojuhu tuicha igustovéva oñorairõ umi talibán Mujahideen ndive ijoyke"ykuéra ucraniano ndive rangue. Ha upévare, katuete, mitãkuña porã, sexy ha glamorosa oparticipa umi ñorairõme.
  Mba"épa ojapo pe ñorairõ iñinteresantetereíva.
  Haimete ndaipóri nieve Tayikistánpe roʼy tiémpope jepe. Ha umi mitãkuña oho pe ataque-pe, ohechaukávo italón desnudo ha rósa.
  Natasha odispara ametralladora-gui, al mismo tiempo omombo peteĩ jopói destructivo ñemano rehegua ipysã nandi reheve.
  Umi talibán retekue, ojedesgarráva, otyryry yvate ha yvýre.
  Pe ñorairõhára osapukái:
  - ¡Ñande memby porãitépe guarã!
  Ambue ñorairõhára, Zoya, odispara avei ametralladora-gui. Ogarabate tuicha precisión reheve, ojukávo Mujahideen-pe. Ho'a hikuái trígo ra'ỹi oñekytĩvaicha.
  Ha peteĩ mitãkuña encantadora iñakãrague óro reheve omombo peteĩ guisante de muerte italón nandi reheve ha opukavy:
  - Rus' odefende tetã ijehe,
  Umi invasión langosta infierno-gui...
  Ha ojaho'i ijyva reheve - .
  Mayma tetãygua Yvy Sy!
  Ha pe ñorairõhára opuka ha opukapáta, ohechaukávo ijuru henyhẽva hatĩgui. Ha peteĩ lengua juguetóniterei reheve oisu"úva hetave mba"e ndaha"éi helado de chocolate añónte.
  Agustín, ambue umi aeróbico oikytĩva talibán-pe fila-pe, opukavy:
  - Manzanakuéra ryguasu rupi'a, .
  Ko'ãva ha'e mitãkuña'i ryekue...
  Che roipytyvõta,
  ¡Oĩta umi juece iporãitereíva!
  Ha pe ñorairõhára omombo jey pe don asesino de aniquilación ipysã nandi reheve. Ha omosarambi heta talibán-pe opaichagua dirección-pe, oikytĩvo iñakã ha ipy.
  Svetlana avei oikytĩ umi Mujahideen-pe, ha ojapo tuicha kyre"ỹme. Ko mitãkuña oreko hetaiterei impulso ha energía loca. Omombo ipy nandi reheve, peteĩ jopói tuicháva ha ohundíva ñemano rehegua.
  Ha upéi opurahéi:
  - Oh mitãkuña, ipy"a"ỹva, ipy"a"ỹva, ipy"a"ỹva...
  ¡Roime hína trenza, trenza, trenza oscilante!
  Umi mitãkuña guerrera ogueraha hetaiterei talibán rehe ha umi belleza talón omimbi.
  Añetehápe, peteĩ kuña rusa ha"e peteĩ mbarete tuicháva. Ha haʼe oikytĩ umi enemígope peteĩ guyraʼi orekóvaicha peteĩ mótor. Ha añetehápe ndegueraha ataúd-pe, térã yvýpe jepe.
  Umi ñorairõhára ohechauka ipochy ha opukavy:
  Ore ha"e mitãkuña Komsomol
  Rohayhu esquimo...
  Umi mba"eporã ñe"ẽ hesakã porã, .
  ¡Oĩta peteĩ pelíkula pyahu!
  Ha umi ñorairõhára ogueraha ha ohechauka iñe"ẽ ipukuetereíva ha oñembosaráiitereíva.
  Pe ñorairõ talibán ndive, katuete, ndaha"éi peteĩ misterio ndahasýiva. Ha umi mitãrusu ruso omano ohóvo, hetaiterei. Ha ou Tayikistángui ogueraha haguã doscientos carga.
  Añetehápe, Rusia-pe voi, tapichakuéra oñepyrũma opu"ã - mba"érepa oñeikotevẽkuri pe ñorairõ Ucrania ndive? ¿Opagátapa Rusia ita"ýra ha itajýra rekovére pe ñorairõ Tayikistán-pe? Umi porandu ha"e, katuete, naturaliterei. Añetehápe, ¿ovalépa pe juego pe vela?
  Avei, ojupi ohóvo umi precio, pero ndaipóri señal de victoria. Ha upéi Zyuganov oreko peteĩ derrame cerebral, ha pe opositor de bolsillo opyta paralizado. Mboy tiémpomapa Gennady Andreevich, iñeʼẽrendúva mburuvichakuérape, omotenonde umi hénte marginado-pe círculo-pe ha ohaʼanga cuasi opositorismo . Ha ko'ágã tendota okonvenivéva mburuvichakuérape guarã, tendota oposición hetavéva ha ojeguerohorýva, oguejy ha omano. Péro peteĩ lugár sagrádo arakaʼeve nandi. Ambue katu ou, imitãvéva ha heta agresivove.
  Ha pe tróno oryrýi...
  Péro koʼág̃a g̃uarã oĩ peteĩ gérra umi talibán ndive. Ko'ápe oime mitãkuña'i umi piloto aviación de ataque apytégui oñorairõva yvágare.
  Anastasia Witchakova ha'e peteĩ umi ñorairõhára iñakãrague morotĩva herakuãitéva. Ha'e ombotove oñorairõ haguã Ucrania ndive, pero ohundi umi talibán, por favor.
  Añetehápe heta kuña ñorairõhára ases ndojukaséi iñermano eslavo-kuérape.
  Ha katu umi Mujahideen ndive - por favor.
  Anastasia odispara umi talibán-pe oiporúvo ipysã nandi. Ko embajador odispara peteî cohete umi afgano-kuéra rehe ha opurahéi:
  Mba"éichapa roiko roñorairõvo
  Ha ndokyhyjéi ñemanógui...
  ¡Kóva ha"e peteĩ regalo pe piloto descalzo-pe ĝuarã!
  Ambue as guerrero iporã avei, ko'ã jey añoite rubia Akulina Orlova oñorairõ avei spooks ndive. Heẽ, umi talibánpe oñembohéra dushman, térã espíritu, ojejapo haguéicha peteĩha ñorairõme umi afgano ndive. Pe enemígo katu imbarete ha hetaiterei. Mokõive talibán ha defensa aérea oreko imba'éva. Oimehápe umi ojejapyhýva ex ejército gubernamental-gui.
  Akulina Orlova ojapo peteĩ giro en U iaviõ reheve ha oheja pe misil Stinger, upéi pe mitãkuña opurahéi:
  - Peteĩ espíritu aña otyryry umi ita rembe'ýre, .
  Nde rehapy napalm reheve...
  Bueno, oiméramo umi talibán,
  ¡Jaipuru ñembotavy ñorairõme!
  Ambue mitãkuña Margarita Magnética. Iñakãrague ha"ete ku óro rogue. Mitãkuña iporãitereíva. Ha avei ombotove categóricamente oñorairõ haĝua Ucrania ndive. Pórke ndojagarramoʼãi arma iñermanokuéra eslavo kóntrape. Upéva omoheñói aprobación heta tapicha. Ha umi talibán ningo fanático religioso, ha peteĩ tiémpope oipytyvõ umi separatista checheno-pe. Hi'arive, talibán ha'e pe tetãvore añoite ko yvy ape ári ohechakuaáva Chechenia isãsoha. Ha péva, katuete, oheja impresión relaciones Rusia ndive heta arýma.
  Margarita Magnética oime dispuesta oñorãirõ haguã. Ipy nandi opresiona umi botón. Ha umi cohete de poder colosal ha destructivo oveve umi talibán rehe. Ha ipu'aka hikuái umi afgano barba rehe.
  Margarita opurahéi:
  - Eh, País, tosapukái hikuái ivaieterei, .
  Ha oregusta chupe, ndaha"éiramo jepe peteĩ iporãva!
  Pe mba'e vai apoha ha'e creyente, .
  Oisãmbyhýramo pe funcionario de seguridad, .
  Upéicha oîta fascismo,
  ¡Peteĩ mba"e ombojeguarúva yvypórape!
  Peteĩha parche descongelado,
  Stalin ñeñotỹ - .
  Rus' ndaha'emo'ãi Caín,
  ¡Jepe haʼe ojeherida!
  Ha umi ñorairõhára ogueraha peteĩ ñe"ẽme ha opukavy:
  - Umi eslavo ndaikatúi oaguanta pe humillación, .
  Opavave ñande ñaime Ucrania-pe guarã...
  Ndorotolera mo'ãvéima insulto,
  ¡Caín akã oĩ pe estanque-pe!
  Mitãkuña'i oîva aviõ de ataque-pe oity umi talibán-pe, ha ipu'aka ha ojuka ko'ã Mujahideen-pe.
  Ko'ápe oveve hikuái oity haguã umi espíritu. Ha katu umi ataúd de zinc orekóva soldado ha oficial ruso ojejukáva ojeipe'a Tajikistán-gui.
  Peteĩva koʼã soldádo opyta ipyʼỹre. Ha opurahéi ñembyasýpe, vy'ápe ha hesay reheve.
  - Algún modo oike hikuái pe ataúdpe,
  Ha pe ghoul ipoderosovéva, .
  Ambohyru opa mba"e oike ha osẽ, .
  Ha ocompacta mbarete porã!
  Oĩ avei mitãkuña umi tanque ári. Peteĩ auto ruso iñinteresantetereíva "Oso". Ha'e peteî tanque ipohýietereíva -hetave cien tonelada- peteî modelo experimental. Añetehápe oreko avei peteĩ tripulación espesiál orekóva irundy mitãkuña. Ha opavave oguereko téra oñepyrũva E!
  Ko"ápe, techapyrã, Elizabeth opresiona umi botón joystick-pegua ipy nandi reheve, ha oinupã pe búnker umi talibán ndive ha opukavy:
  - ¡Gloria comunismo-pe guarã!
  Catalina, osegívo odispara ametralladora-gui ha opresiona umi botón ipecho escarlata reheve, opukavy:
  - Ha Zyuganov'ỹre! ¡Icalvo ha oka'úva!
  Elena opukavy, opresionávo italón desnudo pe pedal-pe:
  - ¡Ojeho haguã Océano Índico-pe!
  Efrosinya odispara avei, ko"áĝa iñe"ẽ ñembosarái pytyvõme ha opukavy:
  - ¡Umi victoria rehegua ñorairõ asalto rehegua!
  Ha umi mitãkuña opukapáta. Oky hikuái plomo umi combatiente talibán rehe. Ha ojapo porãiterei hikuái.
  Isabel, odispara pe enemigo-pe, opensa upévare. Añetehápe, peteĩ persóna oguerekóramo cerebro, ontende oimeraẽ rrelihión haʼeha peteĩ cuento de hadas ha fantasía humana!
  Péro, ¿mbaʼérepa ojeipyso diferénte rrelihión ko múndo tuichakuére? Hiʼarive, heta mbaʼe oñemoĩva pe sentido común rehe? Añetehápe, jajagarra pe rrelihión ojeguerohoryvéva: pe kristiáno. Jajerovia Ñandejára oñemosãingo va"ekue kurusúre kurusúre ha"e peteĩ mba"e itavy ha ndovaléiva mba"everã. Añetehápe, regueroviáramo la Bíbliape, upéicharõ Ñandejáragui oiko algún modo iñextraño ha noñentendeiha.
  Upéi ombohypa haimete opaite yvypórape ype - hetaiterei tapicha omano, ha katu ocho tapichápente ojesalva. Upéva rangue, kurusúre oñembo"e umi verdugo rehe?
  Ikatu pehechakuaa: pe Tupã Antiguo Testamento-pegua ipy"ahatãiterei, ha katu Nuevo Testamento-pe Cristo ipy"aporãiterei. Ha ko"ápe ojehecha peteĩ contradicción ojehecharamóva. Añetehápe, Jesús haʼérire Ñandejára Taʼýra, ohapy vaʼerãmoʼã Sodoma ha Gomorra. Péro upépe oĩ vaʼekue kakuaáva, mitã ha kuña. ¿Ndahaʼéi piko ko mbaʼe ipyʼahatãva?
  Ha heta ótro ehémplo ohechaukáva mbaʼe vaiete ikatu ojehai are guivéma. Eliseo añoite ojuka hague mitãnguérape ovale peteĩ mbaʼe.
  Upévare epensamína mbaʼépa oguerovia umi hénte. Ha pe goviérno omoĩ avei rrelihión. Ha ko'ágã oñorairõ hikuái umi fanático religioso umi talibán ndive.
  Pero oadverti hikuái -ani pevy'a Estados Unidos osêha Afganistán-gui- ivaivéta Rusia-pe guarãnte.
  Talibán, opytu"u"imi ha oaprovecha Rusia po ojejokua hague ñorairõ Ucrania ndive, ojapo acción ha oinupã. Ha péva ojepredese heta tapichápe g̃uarã. Ha Rusia oñeanota vaʼerã. Ha, katuete, oipota'ỹre - hetaiterei soldado ruso omano base Tayikistán-pe. Upévare Vladimir Putin ojejuhu oñemboja ambue ñorairõme. Ha pe estado de ánimo, katuete, sociedad-pe tuicha hostilve presidente ko'ágãguándi. Umi hénte mborayhu okambiaiterei. Ha umi talibán, katuete, okalkula hekopete opa mba"e. Hi'arive, Estados Unidos ovy'a ko kásope - oity iñenemigokuérape ojuehe. Ha tapichakuéra oñepyrũ he"i Biden rehe: peteĩ karai tuja iñarandu. Ha"ete, mba"eichaitépa iñarandu omohenda opa mba"e.
  Añetehápe, ¡pe pe eda ndaha"éi barrera deporte ha arandu-pe ĝuarã!
  Elizabeth odispara jey, ha jey, katuete, ipysã nandi reheve. Haku porãiterei pe tanque-pe ro'y jave jepe. Ha verano-pe añetehápe haku Tayikistánpe.
  Mitãkuña ogueraha ha opurahéi:
  -Ipuku, ipuku, ipuku ramo, .
  Oñorairõ, ohundi umi talibán...
  Ipuku ramo, ipuku, ipuku, .
  ¡Eñani yvy gotyo ñorairõme!
  Ikatu, ikatu
  Upéva katuete añete, añete...
  Jepe sapy"ánte oñeñandu upéicha
  ¡Ikatu jahupyty África-pe!
  Ha Áfricape umi mbaʼerepy tuichaiterei,
  Ha Áfricape pe pláta ningo péicha tuicha!
  Umi hipopótamo operdéma ipire
  Umi ballena espermatozoide-kuéra oñembopiro'y...
  Ha umi hénte haʼete umi loro,
  ¡Tereho derecho yvágape!
  Ekaterina ohechakuaa peteĩ sonrisa reheve, opresionávo pe tanque joystick botón ipecho escarlata reheve:
  - ¡Oĩ peteĩ mba"e ndaha"éiva suficiente optimismo ndepype!
  Isabel ombohovái pochýpe:
  - Pe presidente ha"éramo peteĩ lisiado moral ha peteĩ rogue, upéicharõ, ¡mba"e vy"apa ikatu oreko umi ipersonal!
  Elena oñakãity:
  - Heẽ! He'i hikuái oñepyrûha apañuãi! Ha katu ha"e precisamente pe suerte hetaiterei ojapova"ekue Putin-pe ojeroviaiterei ijehe!
  Elizabeth oñakãity iñakã hovy tintado.
  - Heẽ, akóinte apensa ndaikatuiha oñeme"ẽ hetaiterei suerte peteĩ tapichápe - oguapy peteĩ kavaju morotĩ ári, en el sentido oñepyrũ oguerovia pe yguasu ipypukuha chupe ĝuarã. Ha upéi, peteĩ kuñakarai ijedámavaicha oikoséva Ñandejáragui, ¡opa mba"eve"ỹre!
  Catalina omoneĩ ko mbaʼe:
  - Heẽ! Putin oguereko hetaiterei suerte, ha upéva ombyai chupe. Mba"éichapa peteĩ jey pe fortuna ohayhu Napoleón, Hitler, Iván el Terrible, ha upéi ojere chuguikuéra.
  Eufrosina he"i:
  - Nicolás II ha'e kuri peteî desgraciadoiterei, pero al mismo tiempo peteî zar ipy'aporã ha decente. Por ehémplo, ¿peimoʼã piko orekotaha suerte por lo méno michĩmi pe gérra Japón ndive. Por ehémplo, omanópa raʼe almirante Makarov, ha ikatu kuri idiferénte opa mbaʼe. Ha almirante Makarov omano peteĩ serie de coincidencia improbable rupi. Por alguna razón, ha"e nomandái umi destructor-kuéra oity haĝua umi mina, ha ni peteĩ subordinado nome"ẽi peichagua orden. Ha pe mína, oiméne haʼe vaʼekue rusa, ha peteĩ várko de gérra tuicháva ndohypýi vaʼerãmoʼã peteĩ mínagui. Ha ko kásope jepe ikatu kuri ojesalva almirante Makarov, por ehémplo ojesalva haguéicha Kirill Romanov.
  Isabel omoneĩ:
  - Heẽ, peteĩ suerte michĩmi Nicolás II-pe ĝuarã ikatu ome"ẽ Rusia-pe heta hetave heta suerte-gui pe mediocre Vladimir Putin-pe ĝuarã! Por ehémplo, pe almirante Makarov ikatu ipuʼaka umi japonéspe marpe saʼi tuguy pochýgui, ha upéi pe gérra umi samurái ndive ndohepymeʼẽmoʼãi kuri heta sakrifísio. Ha Rusia Zarista oganarire pe gérra Japón ndive, upéicharõ oiméne ndoikói vaʼerãmoʼã pe Primera Guerra Mundial. Upévare pe ehérsito imperial autorida ijyvateterei vaʼerãmoʼã ha umi alemán noñanimái vaʼerãmoʼã odeclara gérra!
  Elena oñakãity:
  - Ikatu mba'e! Jepémo Makarov añoite nomohu'ãi número de fracaso ha mala suerte ñorãirõme Japón ndive. Jepe arrekonose va"erã pe enemigo imbarete hague. Ha katu ambue hendáicha, pe barco de batalla Oslyabi ndohypýirire pya"eterei, jepe pe ñorairõ Tsushima aja pe escuadrón ikatu kuri oikepaite Vladivostok peve! Ha upéicha pe ñorairõ Japón ndive ndosẽporãiete!
  Eufrosina he"i:
  - Ha katu pe ñorairõ cuarenta y cinco arýpe Japón ndive, sorprendentemente ndahasýi ha osẽ porã. Ha"ete ku Japón opa suerte. Ha katu, aimérõ, Stalin ipu'aka rupi umi comunista oipyhy China pu'aka, ha heñói peteĩ imperio imbaretetereíva ha ipeligrosoitereíva haimete oñemomba'e URSS rehe Brezhnev poguýpe. Koʼág̃a peve China ningo iñamígo guaʼúnte. Ha oikytĩse ñande yvy Ural peve.
  Catalina oñakãity:
  - Heẽ! Umi japonés-pe ojeityrire upérõ, oĩta kuri Rusia Hovy China yvate rangue, ha Ortodoxia oúta kuri Imperio Celestial-pe. Ha mba"épa ohupyty pe Eje Stalin ogana haguére fácilmente umi japonés-pe? ¡Heñói peteĩ imperio ateo, ha peteĩ monstruo ipu"akapáva umi frontera-pe Rusia ndive!
  Isabel ohechakuaa, ohechaukávo hatĩ:
  - Upéicharõ, ejerovia Tupã Cristiano rehe. Peteĩ victoria Japón rehe ome"ẽta heta decenas de millones pyahu creyente ortodoxo-pe. Upéva rangue, peteĩ rrégimen agresivo ateo oúva poder-pe Rusia-pe. Ha upéi pe régimen estalinista huguypaitéva ogueru pe ateísmo China-pe. Ha ojekuaa pe imperio cruel Mao rehegua. ¡Añetehápe nantendéi mba"épa oipota Ñandejára!
  Elena ohechakuaa:
  - Térã ndaipóri Tupã mba'eveichavérõ! Taha"e Satanás tuicha imbaretevéva la Biblia he"ívagui, térã umi plan Todopoderoso-pegua nañantendeporãi ñandéve ĝuarã!
  Eufrosina he"i:
  - Jepive umi rréi ipy'ahatãva osẽ porãve! Peteĩ excepción añoite ha"e, oiméne, Alejandro Primero - peteĩ zar iñarandu, ipy"aporãva, liberal, peteĩ karai ndaikatúiva ipu"aka peteĩ mosca rehe. Ha oñondivepa osẽ porã!
  Isabel heʼi:
  - Ha Catalina Segunda ndojehechái mburuvicha ipy"ahatã ha iñañáva ramo, ha osẽ porãiterei avei. Añetehápe ha"e peteĩ puta, ha en general peteĩ persona ndaha"éiva enteramente iporãva. Ombotove umi campesino-kuérape odenuncia haguã ijára rehe. ¡Iñextraño voi oñeme"ẽ hague hetaiterei suerte peteĩ persona vil-pe!
  Elena oñakãity:
  - Heẽ, ha upéi ejerovia Tupã Cristiano rehe! ¡Araka"épa osẽ porãvéta umi iñañáva ha iñañáva!
  Catalina opurahéi pochy reheve:
  Ko múndo opytuʼu violénsiare
  Pe volcán pochy rehegua osẽ tuichaiterei...
  Pe tensión ha"e suprema, .
  Opu"ã hasy ha kyhyjégui, .
  Kyhyje añoite ome"ẽta ñandéve angirũ,
  Mba"asy añoite penemokyre"ỹ pemba"apo haĝua, .
  Upévare aipota hetave ha hetave
  ¡Hiperplasma ojerreventáta pe multitud apytépe!
  Isabel he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Heẽ, Genghis Khan ha'eva'ekue peteĩ pagano igrosero. Ndaikatúi omoñe"ẽ ni ohai, ha katu oipyhy la mitad del mundo. Musulmán ha kristiáno operde ñorairõme hendive. Ha pe porandu ha"e: moõpa oĩkuri Ñandejára Todopoderoso ko"ã momento-pe? Ha mbaʼérepa umi mongolkuéra paganismo ipuʼaka pe Monoteísmo rehe: Islam ha Cristianismo rehe?
  Eufrosina he"i opukavy:
  - Upéicha avei, ikatu oñeporandu: moõpa oĩkuri Tupã Ipu'akapáva Caín ojukárõ guare Abel-pe. Mba"érepa oheja pe primera guerra fratricida yvypóra historia-pe?
  Elena opukavy ha orresumi:
  - Heẽ, ikatu rediskuti ad infinitum, ha katu araka'eve nderehechaukái ni Ñandejára oexistiha térã ndoexistíriha?
  Ekaterina ohechakuaa:
  - Che aduda mbarete Jesucristo rehe. Umi judío ñembyasy, ojejokóva ikatu porã ogueraha peteĩ hipnotizadora imbaretéva, ikatupyrýva -ha"eháicha Anatoly Kashpirovsky pe mesías-pe ĝuarã ha odefika. Pemañáramo umi estadística Anatoly Mikhailovich milagro rehegua, ¡ha"e ipiro"yve Cristo-gui!
  Eufrosina opukavy ha opurahéi:
  - Ñandejára tome'ẽ ohecha'ỹvape toipe'a hesa,
  Ha omohenda porã umi jorobado jyva...
  Heẽ Ñandejára, eiko Ñandejára por lo menos michĩmi
  ¡Ha katu ndaikatúi peñembosako"i michĩmi kurusúre!
  Ha umi mitãkuña oñemoĩ jey umi talibán rehe. Opresionávo umi botón joystick-pegua ipysã nandi reheve, oikytĩ hikuái hetaiterei Mujahideen-pe, ha omoĩ literalmente lote-pe. Umi talibán barba omano oikóvo ametralladora tata ha proyectil fragmentación alto explosivo guýpe. Oiko diversión seria, péva exterminación masiva umi fanático religioso-kuérape.
  Ha péina ápe Alenka ibatallón de mitãkuña porã ndive, jepénte tiempo ro'ysã ha ro'y Tayikistán-pe, oataka talibán-pe ipy reheve.
  Péro omonde hikuái falda mbyky, ha hete ojejahoʼi umi pláncha de blindaje ojejapóva Kevlar -gui .
  Umi iporãva oñani pe ataque-pe ha opurahéi:
  - Talibán aña otyryry ita rembe'ýre,
  Ha katu umi mitãkuña ha"e umi iporãvéva...
  Oinupã chupe napalm reheve
  ¡Rogueromandu'áta éxito!
  Ha umi mitãkuña omimbipáta hatĩ pérlaicha.
  Ha upéi Anyuta, ipy nandi reheve, omombo peteĩ guisante explosivo reheve umi Mujahideen-pe. Ha omosarambíta umi talibán-pe diferénte direksiónpe, umi gatitoicha.
  Mitãkuña ogueraha ha opurahéi:
  - Gloria Túvape, gloria, .
  Umi tanque oñemotenonde pya'e...
  Divisiones mitãkuña'i bikini-pe, .
  ¡Maitei pueblo ruso-pe!
  Alla iñakãrague morotĩva odispara avei umi enemigo barba rehe, oikytĩ ha opurahéi:
  - Rus' opukavy ko talibán rehe,
  Opa época-pe, upévare ha"e Rus mba"e!
  Ha pe mitãkuña ojagarráta avei ha omombo peteĩ limón asesino umi Mujahideen-pe ipysã nandi reheve. Ha omosarambi umi enemigokuérape opa diferénte direksiónpe.
  Ha mba"éichapa oisu"u ipulmón ru"ãme.
  Heta docena de cuervo oñemondýi. Oguerekógui infarto, ho'a hikuái umi talibán akã oñeafeitáva akã ári, ha ojekutu chupekuéra. Upe rire pe ñorairõhára opukavy:
  - Ko mba'e ojejopyeterei ko'ápe,
  ¡Aguerovia ha"étaha simplemente clase superior!
  Che aikuaa umi talibán-pe, jaitypáta
  ¡Añetehápe, oĩ peteĩ keruvín oñemombaʼeguasúva ñande ári!
  María, ambue mitãkuña bikini-pegua, ogueraha ha oisu"u. Ha ipy nandi reheve omombo tuichaiterei fuerza asesina pe enemigo-pe, peteĩ don destructivoiterei ñemano rehegua. Oikytĩ umi combatiente talibán-pe ha opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - Tuichaiterei niebla oî Rusia jerére,
  Ha pe luchador talibán oñemongu"e pya"e País-pe!
  Umi Olimpiada ha"e añetehápe peteĩ mitãkuña héroe. Tuicha ha upekuévo iñakãrague morotĩ sa"yju. Ko guerrero oreko cadera lujosa ha abs mbarete, oîva forrado barra de chocolate. Bueno, avave añetehápe ndaikatúi oresisti peichagua mitãkuña mymba.
  Ha upéicha ha"e, ipy ipoderoso, muscular, desnudo reheve, ohupi peteĩ barril entero explosivo ha omombo umi talibán-pe. Ha ko barril ojapura tuichaiterei ha oporojukáva. Ha mba"éichapa oitypáta umi Mujahideen-pe, literalmente odesgarrávo chupekuéra.
  Pe ñorairõhára-héroe ogueraha vy"ápe ha opurahéi:
  Ha Murov ári yvága oñakãity,
  Opu'ã ohóvo tesape ko'ẽmbo...
  Ñande ningo Ilya Muromets rajykuéraicha,
  ¡Ndahaʼéi vaʼekue en vano oñemombaʼeguasu haguére hikuái imbarete haguére!
  . MOAKÃHA No 7 rehegua.
  Añetehápe, tuicha iporãve reñorairõ ha rejuka umi talibán ndive reñorairõ rangue nde joyke"y ucraniano ndive. Koʼápe che apensa enterovéva oĩtaha de akuérdo haʼeha peteĩ pekádo jajuka umi ermánope. Ha Vladimir Putin-pe oñehenóima abiertamente umi tropa rusa-pe - ¡Vovka-Caín!
  Olimpias opurahéi pochýpe:
  Ha, mboy ermánopa ikatu rejuka?
  Añetehápe, cheguerovia, peteĩ tapicha heñói vy"apavẽrã...
  Sy ndohejái ita'ýra oho tenonde gotyo,
  Ha verano-pe jepe oĩ tiempo vai pe ñorairõ aja!
  Upe rire pe mitãkuña heroica orrespira pypuku aire ipulmón-pe ha oisu"úta. Heta cien cuervo pyaʼe voi oreko infarto ha oñedesmaia. Ha ijyva haimbe oveve oguejy ha oity umi tropa talibán akãrague oñemotenondéva umi tropa rusa posición-pe.
  Olympias, oity umi cuervo-kuérape silbato rupive ha ho"a chupekuéra oñemondýivo, ojagarra ha opukavy:
  Ta, ta, ta - umi ipysã ombota, .
  Ko'ápe, upépe, upépe - pe ametralladora oity!
  Talibán ñorairõhára ojeitypaite,
  Ha avave ndaikatúi ipu"aka mitãkuña ehérsito rehe!
  Marusya odispara avei umi soldado talibán oñemotenondéva rehe. Ohechauka ipochy ha clase ijyvatevéva. Iametralladora oikytĩ oguejy Mujahideen-kuéra fila entera.
  Pe mitãkuña omombo peteĩ jopói asesino ñemano rehegua ipy nandi reheve. Oity hetaiterei combatiente talibán-pe, ha opukavy:
  - Clásico ñorairõ rehegua, .
  Kóva ha'e peteî mitãkuña'i ipy'a'ÿ haguã...
  Tajýra ha ta'ýra, .
  ¡Jajapo opavave ñembosaráipe!
  Mitãkuña ñorairõhára añetehápe iporã.
  Matryona, odispara talibán-pe ha omombo jopói ñehundi rehegua ipy nandi reheve, opukavy:
  - Gloria umi mitãkuña bikini-pe,
  Oity hikuái umi Mujahideen-pe...
  Mitãkuña"ikuéra oguereko kyse ipy"a"ỹre, .
  ¡Péicha oataka hikuái almuerzo-rã!
  Peteî mitãkuña orekóva cintura fina ha cadera lujosa odispara talibán oñemoaguîvape. Haʼe ojapo upéva ikatupyryeterei ha hekopete. Oikytĩ chupekuéra peteĩ cortacésped-icha ha opurahéi:
  - Mitãkuña ojeroky hína kuri peteĩ polka, .
  Pe césped ári aravo jave...
  Cola a la izquierda, cola derecha gotyo, .
  ¡Kóva ha'e polka Karabas!
  Ha koʼág̃a pe ñorairõhára omombo jeýta peteĩ asesino oĩva pe enemígope ipy nandi reheve. Ha ojukáta heta talibán-pe.
  Ko"ápe Victoria ha Verónica oñorairõ. Mokõive mitãkuña ningo iporãiterei. Ha haʼekuéra odispara porãiterei.
  Victoria omombo pe don de aniquilación italón desnudo reheve fuerza letal reheve. Omondoro heta dushman ha opukavy:
  - Pe pirapire oñemongu'e hína pe billeterape, .
  Umi capital-kuéra oñemboyku ohóvo...
  Ha ruso ñe'ẽme - .
  ¡Pe pláta heʼise maná!
  Ambue mitãkuña opresiona peteĩ botón ipecho escarlata reheve, omboguejýva peteĩ ecografía ombopy"aroryva, ha omondo oveve yvate rupi. Ha ho'áma miles de cuervos umi talibán akã oñeafeitáva ári. Ha ñainupã chupekuéra.
  Mitãkuña iñakãrague morotĩva opurahéi:
  Rusia-pe ojeataka hína umi Mujahideen,
  Hetaiterei oĩ umíva Afganistán-pe...
  oñorairõ hesekuéra Afganistán -pe upérõ , .
  Ko'ágã pe formidable talibán ohupi ikyse puku!
  
  Péro umi mitãkuña ipyʼaʼỹva noñemeʼẽi, .
  Ohechaukáta hikuái simplemente pe clase ijyvatevéva...
  Oñorãirõ hikuái pya'eterei armada talibán ndive,
  Ha oinupã hikuái pe espíritu hesápe voi!
  Ha pe ñorairõhára ipy nandi reheve omombo pe don de aniquilación mbarete asesino reheve. Ha opavave ohupyty chugui.
  Alice ha Angelica odispara umi talibán-pe umi fusil de francotirador reheve. Ha ojapo hikuái hekopeteiterei. Ha odispara hikuái péicha precisión reheve.
  Alicia ogueraha ha opurahéi:
  pe dushman -pe g̃uarã , .
  Epyta hesãi haguã...
  ¡Umi mitãkuña oñani opívo roʼy tiémpope!
  Ha eity umi Mujahideen jyva!
  Ha umi ñorairõhára pya"e ojagarra ha ohechauka iñe"ẽ!
  Ha upéi Alicia odispara, oipurúvo pe pezón escarlata ijyva rehegua oity jave peteĩ botón. Ha oity peteî docena talibán-pe.
  Alicia ojagarra ha opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - Túva ha sãso ipahaite peve,
  Mitãkuña ipy"a"ỹva bikini-pe
  Peẽ ha'e peichagua heroína...
  ¡Ojapóvo umi korasõ opyrũ peteĩ ñe"ẽme!
  Angelica omoañete:
  - ¡Embota peteĩ ñe'ẽme! ¡Tuicha mba"e kóva!
  María Kolesnikova reina de los elfo ramo ome'ê órden activo ha agresivo. Ha"e peteĩ mitãkuña atrevida ha ipy"aguasu.
  Ohecha futuro ha ñorãirõ, Rusia Tayikistán-pe talibán ndive.
  Péro koʼã mbaʼe iporãiterei. Ha ojekuaa huguypa ha oñorairõiterei hague. Pe ñorairõ oñepyrũva'ekue talibán ndive arahaku 2023-pe oñembotuichave ohóvo .
  Oñemotenonde ñorairõ talibán ha Rusia apytépe. Afganistán oguereko hetaiterei tapicha, heta mitãrusu - iñembyahýi, ipochy, agresivo.
  Ha oñorairõ hikuái Tayikistán-pe Rusia po ojejokua aja ñorairõ Ucrania-pe, oipytyvõva hetave ko yvy ape ári.
  Ha umi talibán oaprovecha ko mba'e.
  Ha katu mitãkuña ipy"a"ỹetereíva ha iporãva oñorairõ hína Rusia ykére. Umi ñorairõ oúva ola-pe.
  Natasha odispara umi Mujahideen-pe. Oipuru hikuái pe fuerza letal peteĩ ametralladora tipo dragón-gui. Ha oky bala umi talibán rehe.
  Ha ho"a hikuái, opresiona umi mitãkuña"ípe. Ko'ápe, ho'áta peteî helicóptero ruso ojeityva'ekue peteî instalación antiaérea improvisada-gui. Ojeity chupe umi talibán. Añetehápe, pe helicóptero ndaha"éi mitãkuña, ha katu kuimba"e, ha ha"ekuéra noñembyasýi particularmente.
  Ha Natasha ningo peteĩ mitãkuña ha ipy reheve gueteri peteĩ bikini-pe. Ha haimete reime jave desnudo, upéicharõ avave en particular ndapejokomoʼãi ni ndapejokomoʼãi.
  Natasha omombo pe don de aniquilación ipysã desnudo ipy cincelado reheve fuerza asesina reheve. Omosarambi umi talibán-pe opaichagua dirección-pe ha opurahéi, ohechaukávo hatĩ pérlaicha:
  Ko"ápe ha"e ro"y, ro"y, ro"y, .
  Oñepyrũ sapy'a...
  Ombopochy pochýpe, ombojere - .
  Iporãvéta ko'ẽrõ
  Ko'ẽrõ, ko'ẽrõ, ko'ẽrõ!
  Ha ko'ágã ha'e peteî ary pyahu!
  Añetehápe, oky Tayikistán-pe Ary Pyahu jave. Ha ko"áğa mitãkuña rusa oheja ipy"a"ỹre, ipy cincelado pe nieve-pe, ha ojehecha porãiterei.
  Zoya ogueraha ha opurahéi:
  Peteĩ mokõi Mbohapy - .
  ¡Embogue nde procesador-kuéra!
  Irundy, ocho po, .
  ¡Jaha jahuga lapta!
  Ha pe mitãkuña, ipy nandi reheve, omoñepyrũta pe jopói ñemano rehegua mbarete oporojukáva reheve.
  Zoya ojagarra ha opurahéi, odesnudávo hatĩ:
  Peteĩ mokõi mbohapy irundy po, .
  Pe conejito osẽ oguata...
  Péina peteĩ mitãkuña oñani ohóvo
  ¡Ojuka Mujahid-pe!
  Ha Zoya ojagarra ha ohechauka iñe"ẽ puku.
  Péro Agustín omotenonde avei pe tata. Pe tipo de mitãkuña ndaikatúiva ipiro"yve. Ha ohai aplomo mortal reheve. Oikytĩ umi Mujahideen-pe ceremonia innecesaria"ỹre. Upe rire oñepyrũ opurahéi;
  Pe tapykue ndovaléiramo - .
  Ardor militar noipytyvõmo'ãi...
  Bueno, ndaipóriramo ardor, .
  ¡Pe trasero ha"éta pe enemigo almuerzo!
  Ha Agustín iñakãrague morotĩva mokõivéva ojagarráta ha omombo pe don de aniquilación, ipysã nandi reheve. Ha añetehápe odesgarráta hetaiterei dushman-pe ha upévare simplemente oporomondýi.
  Agustín, katuete, ndoperdéi pe oportunidad opurahéi haĝua:
  Che ningo aime kuri desnudo
  ¡Ha"e otyryry hína kuri pe campo jerére upéicha!
  Che atyryry hína kuri pe campo jerére...
  ¡Kulatsky opurahéi hendive!
  Ha pe mitãkuña ojagarráta hesa omimbipáva zafiro ha omimbipáva. Ha hesa iporãiterei. Ha pe ñe"ẽ iñañaiterei. Ha upéicha ágil, ha upéicha groovy. Bueno, ha"ete ku ha"éva algún tipo de naranja jugoso.
  Svetlana oñorairõ avei. Ha ipy nandi reheve omombo umi regalo de aniquilación. Umi mba"e oporojukáva ha ohundíva.
  Ha hi"aguĩ umi talibán ojagarra ha oity peteĩ tanque ruso. Ha pe vehículo ejército ruso oñepyrũ ojedesgarra, ha pe kit de combate ojedetoná. Ha omano jey kuimba'ekuéra.
  Ha katu Svetlana noikotevẽi kuimba"e hyakuã asývare. Tekotevẽ ojetortura chupekuéra. Ha pe mitãkuña ogueraha ha opurahéi:
  Kuimba'e, kuimba'e, kuimba'e, .
  Nde ha'e bruto tuichávante
  Mitãkuñakuéra ndejuka jave
  ¡Tuichaiterei ningo omopotĩ hikuái ko yvy!
  Añetehápe, umi talibán ha'e mymba.
  Peteĩ jey ojagarra hikuái peteĩ mitãkuña scout iporãitévape. Bueno, oñepyrũ haĝua, ogueraha hikuái chupe ha oipyso chupe pe estante ári. Ombojere hikuái umi articulación che pogui, ha upéva hasyeterei.
  Upéi oñapytĩ hikuái umi stock pe mitãkuña py nandi, ojokóva ijyva. Ha upéi ojagarra hikuái ha omyendy tata ijyva nandi ha ojekurva porãva guýpe.
  Pe mitãkuña rusa hasyeterei. Umi talibán, ofreí mboyve italón, oipyhy ha olubrica ipy aceite reheve. Ha upéicha pe suela hendy mbeguekatu, ha hasyeterei. Ha pe mitãkuña oñelamenta ha opukavy. Ha umi talibán oinupã avei chupe ijyva ha ijykére peteĩ látigo reheve. Upéi odesidi hikuái ombohapeve pe tortura. Roguenohẽ peteĩ alambre haku asýva ha roñepyrũ roinupã pe iporãvape ijyva ha ijyva ári.
  Ha mba"eichaitépa hasy. Ko"ýte umi talibán oñepyrũrõ guare ombojere pe mitãkuña rusa pezón escarlata pinza pytã haku asýva reheve. Ha hasẽiterei.
  Ha tendota principal destacamento talibán-gua simplemente itavy pe tortura-gui. Ha oipe'a hatĩ óroguigua.
  Pe mitãkuña rusa oescupi ombohovái haĝua. Upe rire oñepyrũ omopẽ hikuái ipysã nandi. Upéva hasyeterei. Ha pe mitãkuña oñedesmaia pe mbaʼasy vaiete ha ndaikatúiva ojegueropuʼaka.
  Péro umi talibán osegi otortura. Primero, ogueru jey hikuái pe mitãkuñáme ikonsiénsiape oñohẽvo peteĩ mbaʼyru y hielo reheve. Ha upéi omoĩ hikuái hete rehe sensor ha electrodo.
  Upe rire umi mokõi mitãkuimba"e oñepyrũ opedalea pe dinamo. Pe corriente oñepyrũ osyry ha pe mitãkuña oñembopy"aju hasy infierno-gui. Ha añetehápe oĩ jave hete ári
  Ohasáma descarga eléctrica , ha"e creepy, pe ñe"ẽ ha"e umi rebaño de caballo ohasa pya"eha. Ha añetehápe, oimeraẽ mitãkuña ko"ápe opukavýta.
  Ha umi mitãkuimba"e opedal, ha pe mitãkuña"i opukavy osapukái peteĩ lobo ka"aguyicha. Ha añetehápe hasy chupe. Ha pe sapukái ningo ndaikatúi ojegueropuʼaka.
  Ha pe corriente ykére, umi talibán ofreí avei pe mitãkuña rusa talón, ojejaho"ímava ampolla tuichávape. Avei cheinupã hikuái che jyváre peteĩ alambre haku asývape. Ha oinupã hikuái pochy ha retraso reheve.
  Ha upekuévo ombohetave hikuái pe arína. Oñepyrũ oestira hikuái pe mitãkuñáme ha oñemoĩ hetave peso pe bloque-pe ikatu hağuáicha ombojere kompletoite umi articulación.
  Pe bandido talibán principal opurahéi:
  Mba"eichaitépa hasy, mba"eichaitépa hasy
  Pe partido puntuación ha"éta: cinco - cero!
  Bueno, mba"épa ikatu reipe"a umi salvaje-gui? Ha"ekuéra otortura vaieterei umi mitãkuña"ípe, ha katu ndaha"éi particularmente sofisticado. Jepémo oñembota umi electrodo Venus ryepýpe ha mba'éichapa upe rire ojejapo pe corriente.
  Umi talibán ha'e bárbaro. Upévare ojogua hikuái China-gui peteĩ armada entera de tanque pe pláta ohupytýva drógagui. Añetehápe, China ha"e Rusia aliado ha angirũ calico.
  Ha umi talibán oataka umi enemígope itánke reheve.
  Péro hesekuéra oĩ irundy mitãkuña rusa peteĩ T-95-pe. Ha"ekuéra katuete ipy"a"ỹ ha bikini-pe.
  Ha mbaʼépa ikatu jajapo?
  Elizabeth odispara umi Mujahideen-pe ipy nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Gloria para el Patria de los Elefantes!
  oinupã avei umi talibán-pe, oiporúvo italón desnudo ha redondo ha oporandu:
  - Mba'épa pe elefante retã.
  Isabel, oipe"ávo hatĩ, ombohovái:
  -Añetehápe, ¡Rusia!
  Catalina opukavy ha ombohovái:
  - ¡Che aimo'ãkuri ha'eha India!
  Elena oinupã umi dushman-pe pe pezón escarlata ijyva rehegua pytyvõ rupive, oipe"a mboyve isujetador ha opukavy:
  - Che aimo'ãkuri elefante retã ha'eha África!
  Eufrosina opresiona umi pedal umi talón desnudo ha redondo reheve ha opurahéi:
  - Mitã michĩva, .
  Mba'eveichavérõ...
  Ani reho África-pe reguata haguã...
  Áfrikape oĩ tiburón, Áfrikape oĩ gorila,
  ¡Áfricape oĩ umi cocodrilo tuicháva!
  Ha irundyve mitãkuña ipy"a"ỹva, ijyva nandi ha ijyva pytã omimbipáva, opurahéi.
  Ha'ekuéra nde morderáta
  Oinupã ha ofende...
  Mitãnguéra ndohói oguata África-pe!
  Áfrikape oĩ peteĩ mondaha
  Oĩ peteĩ mba'evai apoha África-pe
  África-pe oĩ peteĩ Barmaley ivaietereíva!
  Nde mordepáta
  Oinupã ha ofende...
  Mitãnguéra ndohói África-pe oguata haguã,
  Ha'e peteĩ pesadilla África-pe,
  Mba"evai apoha loco
  ¡Barmaley ojekuaa sapy"a ipype!
  ¡Oñani África jerére ha ho"u mitãnguérape!
  Heẽ mitãnguéra! Heẽ mitãnguéra!
  Pe pukavy ha"e pukavy, ha katu umi talibán ojagarrávo peteĩ mitãkaria"y ruso orekóva catorce áño rupi , ogueraha chupe en serio. Primero oipeʼa hikuái chugui ha oñapytĩ chupe pe estante ári.
  Upéi pe dushman turbante ha barba reheve oñepyrũ ohapy pe mitãrusu rete desnudo ha muscular peteĩ vara reheve peteĩ hierro haku asýva reheve.
  Upéi pe verdugo talibán ogueru peteĩ mbyja de hierro pytã haku asýva pe mitãkaria"y pecho nandi gotyo ha opresiona hese.
  Pe mitãkaria"y osapukái hasyeterei ha operde conciencia. Upe rire pe mitãkaria"y ojegueru iñakãme. Ha opresiona hikuái ipy nandi ha haimete mitãicha umi jyva ryepýpe. Ha oñepyrũ oñemoĩ hikuái umi peso umi gancho oĩvare pe bloque-pe. Ha hasyeterei. Pe mitãkaria"y rete imitãva tuicha ojepyso, ha pe mitãkaria"y literalmente ojepy"apy .
  Pe mitãkariaʼy ruso osegi ojetortura. Embojehe"a aceite reheve nde py jyva nandi. Ha upéi omyendy hikuái tata iguypekuéra.
  Ha mba"éichapa pe mitãkaria"y osapukái ka"aguy upe rire. Heẽ, hasyeterei vaʼekue.
  Mitãkaria'y osegi osapukái ha oinupã látigo-pe umi talibán.
  Upéi ojagarra hikuái pe mitãkariaʼýpe ikostillakuéragui gancho reheve. Ha jey ombojerepaite hikuái hyepy guive okápe.
  Upe rire umi talibán opurahéi:
  Ñahundíta opa umi ndoroviáivape,
  Toiko hikuái adolescente ramo...
  Ko'ápe oĩ peteĩ keruvín ñande ári,
  ¡Romoĩta opavavepe pe pizarra-pe!
  Upe rire pe mitãkaria"y Rusia-gua oñembyai pinza haku asýva reheve, opaite ipysã ipy nandi ári. Ha umi talibán ojapo mbeguekatu, ikatu haguã hasy ikatuháicha pe mitãkaria'y lindo-pe. Ha upéi oñepyrũ omopẽ hikuái pe mitãrusu ñorairõhára costilla pinza morotĩ haku asýva reheve.
  Upévare omopẽ hikuái chupe g̃uarã ani hag̃ua opyta pe mitãkariaʼy ni peteĩ costilla entera. Ha pe mitãkaria"y omano ñemondýi hasývagui.
  Omano mboyve, umi Mujahideen oityvyro pe mitãrusu pelota. Ha hasyeterei.
  Upe aja, Anastasia Witcher oataka umi talibán-pe aviõ de ataque rupive. Haʼe oipuru umi cohete. Opresiona umi botón joystick ipysã nandi reheve ha opurahéi:
  Yvateve ha yvateve ha yvateve
  Pe Fuhrer ohupi ijyva...
  Sapy"ánte ñande técho ojeipyso, .
  Ha katu, ¡umi talibán noñemongakuaái!
  Akulina Orlova oinupã avei ikontrario-pe. Péva ojapo hekopeteiterei, ha oipuru pe pecho escarlata opresiona haĝua pe botón. Ha ag̃ui upégui ojepovyvy peteĩ avión de ataque ruso. Ha ovy'a jopói asesino oúva talibán-gui. Ikatu peteĩ mba"e ojejapóva China-pe. Ha ndembotornillopaitéta.
  Akulina opurahéi:
  - Kuimba'e oho ramo derecho ataúdpe, .
  Oñongatúvo tekove upéicha...
  ¡Eiko mitãkuña nde py reheve!
  Ha pe ñorairõhára opuka ha opukapáta. Añetehápe, jepe ro"y, pe mitãkuña py ndoikuaái mba"eveichagua sapatu. Ha italón ijyvyra ha literalmente omimbi. Ko mitãkuña ha"e simplemente súper.
  Ha ijyva ryru pytã ha omimbi umi tupao ru'ãicha. Kóva ha"e peteĩ mitãkuña oñorairõva, ja"eporãsérõ.
  Heẽ, ndogustái kuimba'ekuérape. Jepémo vy"ápe oipuru iñe"ẽ vy"arã. Añetehápe iporãiterei repoko nde pezón escarlata rehe ambue mitãkuña pezón de fresa reheve. Tuicha mba"e haguã.
  Akulina ogueraha ha opurahéi:
  Ko mitãkuña ipy"a"ỹva rehegua
  Ndaikatúikuri cheresarái...
  Ha"ete ku umi ita oĩva pe pavimento-pe
  ¡Ombohasa asy hikuái umi py hũ pire!
  Ha Akulina ojagarráta ha ombojere hesa zafiro.
  Ko"ápe ha"e peteĩ mitãkuña nivel ha clase ijyvatevévape.
  Ha Margarita Magnitnaya ha"e avei piloto. Mokõive mitãkuña ohayhu oñeno ojuehe ha opoko ijyva ári, omimbi rubíicha.
  Péro haʼekuéra ndohejareíri avei kuimbaʼekuérape.
  Bueno, upe aja, Margarita ojagarráta ha oinupãta umi Mujahideen-pe tuicha fuerza letal reheve.
  Upéi opurahéita:
  ¡Oh, mba"e py!
  Mba'eichaitépa iporã...
  Ani rekyhyje, mitã'i
  ¡Ehai nde teléfono número!
  Ha Margarita ohechaukáta iñe"ẽ. Ha"e peteĩ mitãkuña oñorairõitereíva.
  Ha ipysã nandi omondo jopói oporojukáva ñemano rehegua.
  Akulina Orlova opurahéi opukavy:
  - Margarita, pe ventána ojepe'a,
  Margarita, nemandu"ápa mba"éichapa oiko opa mba"e!
  Anastasia Witchakova oñakãity:
  - Heẽ kuñanguéra! ¡Ikatu jajapo opa mba"e ha ñamboguepaitéta ñane enemigokuérape!
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi coro-pe:
  Ñande ehérsito imbarete
  Ha'e oñangareko ko mundo rehe...
  Toñemotenonde umi talibán
  ¡Ojejuka hína imembykuña!
  Techapyrã, Fedora avei oñorairõ. Odispara peteî mortero umi Mujahideen-pe. Ha ojejopy ramo, ndaha"emo"ãi heta mba"e avavépe. Jepe umi talibán oreko barba puku ha iñakã oñeafeita.
  Fedora oity ipy nandi yvykuápe ha opurahéi:
  ¿Rehechápa peteĩ eclipse yvágape?
  Peteĩ símbolo formidable pe surf rehegua...
  Pepo morotĩ ko yvy ape ári
  ¡Rebaños de aullo cósmico!
  Ha ambue mitãkuña, Sirafima, omombo peteĩ bomba asesina ipysã nandi reheve ha omondoro peteĩ masa talibán ha he"i:
  Talibán - pe maldición ojupi, .
  Talibán - omanóva total...
  ¡Talibán ha regimiento omanóva!
  ¡Umi talibán omotenonde hína pe tavy!
  ¡Talibán!
  Ha Serapíma ojagarráta peteĩ silbato ijurúpe, ha mba"éichapa oipejúta umi cuervo oñedesmaia ha oinupãtaha umi Mujahideen akã ijyva reheve.
  Umi mitãkuña, ha"eva"erã, iporãiterei ha iporãiterei.
  Ha ko'ágã ikatu ojehecha mba'éichapa umi talibán omyendy tata peteî almacén de municiones ruso-pe. Oñepyrũ hendy ha umi proyectil ojepovyvy mbarete oporojukáva reheve. Umi talibán opukavy ha ovy"a.
  Ha katu umi mitãkuña yvágagui oúva opuka umi Mujahideen ndive. Ha ikatu rehecha mba"éichapa ojekuaa Albina ha Alvina yvágape.
  Mokõive mitãkuña ha"e simplemente rubia asombrosa. Ha iporãiterei. Ha katuete, ipy"a"ỹ ha omonde bragas ipire hũva añónte.
  Ko'ãva ha'e kuña orden yvatevéva, ja'e. Ha pe ikatúva ojapo hikuái, naentéroi ikatu ojapo jey.
  Ha umi ñorairõhára, añetehápe, oñepyrũramo ojuka, ndaikatumo"ãi rejoko chupekuéra.
  Albina odispara peteĩ cohete de colosal poder destructivo pe aviõgui. Ha oitypaite pe búnker ejército talibán-pegua, upéi opurahéi:
  - Che ha'e pe imbaretevéva ko yvy ape ári,
  Jepe py nandi, pezón desnudo...
  Ñamokõ umi talibán-pe inodoro-pe,
  ¡Ndaikatúi japermiti ñanekangy!
  Alvina osegi omondo jopói ñemano rehegua oipurúvo ipysã nandi. Ha ojuka umi Mujahideen-pe, ha'e ogueraha ha opurahéi:
  - Ore roguereko mitãkuña lindo, .
  Ha'ekuéra he'ínte iporãha....
  Ñe'ẽ michĩmi umi miembro Komsomol Zvonitz , .
  ¡Oĝuahẽma primavera tormentosa!
  Ha mokõive mitãkuña ojagarráta ha opurahéita ipulmón yvate gotyo:
  Taha Himalaya-pe
  Taha"ãmbaite
  Ndaupeichairamo asapukái, térã apukavy,
  Ndaupeichairamo ha'úta peteĩ tapichápe!
  Ha pe mitãkuña oñepyrũnte osapukái. Ha ha"e oimo"ã iporãiterei ha iporãitereiha. Ha resapukái jave - Kukareku - añetehápe oporomondýi.
  Umi mitãkuña katu ojagarra ha oñepyrũ odispara umi arma pohýigui, ha upéva ojapo peteĩ impresión. Ha haʼekuéra odispara porãiterei.
  Mitãkuña Vivola opurahéi, ombotyryry hatĩ ha odispara hekopete iñenemigokuérape:
  - Che ningo pe mitãkuña imbaretevéva ko yvy ape ári, .
  Che ahayhu a lami perfección kuimba'ekuéragui...
  Umi soldado ndoikuaái transmisión fresca,
  Pe mitãkuña hesarái haguépe ome"ẽ haĝua peteĩ golpe michĩmi!
  Ha pe ñorairõhára opukapáta. Heẽ, umi iporãva oikuaa mba"éichapa oestrangulisa umi dushman-pe.
  Ha jaʼe porãsérõ g̃uarã, haʼekuéra ikatu oikytĩ peteĩ persóna ipire hũva hatĩ ha umi rasgo.
  Upévare eñehaʼã ejupi koʼãichagua iporãvare.
  Nicoletta oñe'ê avei umi talibán rehe. Ha"e peteĩ mitãkuña oñorairõitereíva ha agresiva. Ha opuka jave, haʼete ku peteĩ kuña itavyva ivioléntova pukavy .
  Nicoletta oipe"a hatĩ ha opukavy:
  Ñande ha"e, guau, mondaha, .
  Mondaha, mondaha!
  Bang , bang ha nde remano, .
  ¡Omanóma, omanóma!
  Ha pe mitãkuña oisu"úta pe yvytu iñe"ẽme. Ha mba"eichaitépa iporã jahetũ ambue mitãkuña pezón escarlata. Ha oreko upéva omimbi ha omimbipáva rubí reheve.
  Nicoletta opuka ha opukavy:
  - ¡Gloria umi pirata espacial-pe guarã!
  Mitãkuña ambue hendápe ipochy avei. Ha upéi ho'a cohete umi posición talibán-pe. Aurora omosãso oipurúvo umi pezón escarlata ijyva rehegua, ojeporúva ojepresiona haĝua umi botón.
  Ha umi cohete oveve. Ha umi Mujahideen opukavy ohóvo.
  Ko'ápe oime ambue miembro Komsomol-gua ojetortura. Opyrũ"ỹre, oñemoĩ algodón oñembojehe"áva gasoíl reheve ipysã nandi mbytépe. Ha ojagarráma hikuái ha omyendy tata.
  Pe algodón hendy tata. Ha pe mitãkuña ojagarráta ha okororõta. Ha upéi ojagarra isyva ha omoinge peteĩ vara pytã haku asýva ijyva pytãme voi. Ha pe mitãkuña literalmente osẽ hasýgui.
  Ha umi talibán opukavy. Añetehápe, ohayhu avei hikuái omopẽ umi pyti"a. Peteĩva umi Mujahideen ohapy voi pe mitãkuña talón redondo nandi peteĩ hierro morotĩ reheve pe hakuhágui. Ha osẽ porã. Pe mitãkuña osapukáita sapy"a kyhyje ka"aguýpe.
  Alice ohecha peteĩ alcance francotirador rupive. Amaña porãve. Ajagarra ha amohenda, ha ha"ete ku itavyva. Ha pe bala asesino oinupãta pe verdugope ipyʼápe voi. Ha osapukáita hasýgui ha oñepyrũta oñembotavy. Ha pe mitãkuña ogueraha ha opurahéi:
  Ángel mba'eporã, .
  Mokõi ipepo morotĩ ko yvy ape ári
  Oĩ peteĩ tetã peteĩ hendápe
  ¡Oikohápe Svarog-gui voi peteĩ ta"anga!
  Angelica odispara avei, ha hekopeteiterei, oinupã pe torturador-pe escroto-pe. Ha"e, avei, osapukáita peteĩ golpe oñeapunta porãvagui. Péicha ohupyty umi verdugo.
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi:
  Peẽ verdugo vai,
  Peteî castigo cruel oha'ãrõ...
  Hetaiterei vela jaguereko
  ¡Umi hénte guasu oataka hína!
  Ha umi mitãkuña oñepyrũ odispara pochy ha hekopete. Ha oity umi talibán-pe. Pe aña ndaikatumoʼãi oñemoĩ koʼãichagua mitãkuñáre.
  Alicia ozumbi odispara aja pe enemigo-pe:
  Nde destino oĩ pe balanza-pe,
  Umi enemigo henyhẽva py'aguasugui...
  Péro aguyje Ñandejárape arekoha che amigokuéra
  ¡Ha katu aguyje Ñandejárape areko haguére angirũ!
  Ha aguyje Ñandejárape angirũnguéra, oĩ kyse puku!
  Ha Angelica, osegívo odispara talibán-kuéra rehe ha ojuka chupekuéra, omondo tuit:
  - Ne irũ huguypa jave, .
  Opyrũ ipahaite peve...
  Ani cherenói angirũ
  ¡Ni peteĩ kyhyje ni ijapúva!
  Upéi pe mitãkuña ojagarra ha omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve fuerza oporojukáva reheve. Ha oitypaite umi talibán-pe. Umi Mujahideen akã oñekytĩva"ekue ojeroky.
  Angelica ogueraha ha opurahéi:
  Ára ha pyhare ombokapu meme hikuái , .
  Poriahuvereko sin vergüenza...
  Putin oñekomporta haguére iñextraño,
  ¡Tetã tuichakue omano!
  Alicia, odispara umi talibán-pe ha oinupã hesekuéra, ojagarra ha ohechakuaa, oescupi yvytimbo:
  - Oĩ peteĩ momento iporãitereíva ko Rusia-pe,
  Pe ndaha"éiva ndahasýiva ojeadivina ha"e mávapa pe burlo ha mávapa pe presidente!
  Pe ñorairõhára iñakãrague morotĩva opukavy ha ohechakuaa:
  - Péicha oiko - itavyeterei jaguereko peteĩ espía presidente ramo!
  Ha mokõive mitãkuña oky jey tata ysyry talibán rehe. Ha ojapo hikuái upéva hekopeteiterei. Ha umi disparo orekóva hikuái oity Mujahideen-pe.
  Ha ambue hendápe katu ambue mitãkuña oñorairõ. Ha avei, katuete, ipy"a"ỹre, ha haimete ijao"ỹre.
  Por ehémplo, Alenka odispara peteĩ bazooka oipurúvo ipecho escarlata. Oinupã peteî combatiente talibán ha heta isocio-kuérape.
  Upéi omondo tuit:
  - Ko'ágã ñaime jey desfile-pe,
  Ñande ndaha"éi peteĩ tapére pe bandido ndive
  Ore ha"e peteĩ brigada mitãkuña"i ipy"a"ỹva, .
  ¡Lada resape oĩ ñanendive tenonderã!
  Ha pe ñorairõhára omombo peteĩ rregálo de aniquilación ipysã nandi reheve. Ha odesgarráta peteĩ masa Mujahideen-gui.
  Umi kuña ko"ápe ningo iporãiterei. Olga odispara avei umi talibán rehe. Ko'ãva ha'e umi Mujahideen oñemotenondéva. Oataka hikuái kadéna hũme. Ha umi mitãkuña oikytĩ chupekuéra ceremonia"ỹre.
  Olga odispara peteĩ lanza cohete oiporúvo ipecho de fresa. Oity heta talibán-pe ha opurahéi:
  - Ñame"ẽta ñane ánga, ñane korasõ, .
  Ore ha'e ore Túva marangatu...
  Ñañembo'ýta ha ñagana - .
  Ha nañambyasymoʼãi ñande rekovégui!
  . MOAKÃHA No 8 rehegua.
  Ha pe mitãkuña omombota peteĩ jopói aniquilación rehegua umi Mujahideen-pe umi ipysã nandi fuerza mortal reheve.
  Ha mba"eichaitépa tuicha mba"e mitãkuña"ípe ĝuarã. Mba'éichapa oity hikuái talibán-pe.
  Verónica oñorairõ avei. Pe mitãkuña oipuru umi pezón pecho rubí odispara jave.
  Ha upévare hetaiterei dushman oñehundi. Ha pe ñorairõhára osapukái ipulmón ru"ãme:
  - Che ha'e pe imbaretevéva ko yvy ape ári,
  Ikatu aestrangulisa umi talibán-pe...
  Ojuka umi dushman-kuérape inodoro-pe,
  ¡Rojapóta chuguikuéra ha'ete ku ñembosarái!
  Ha Verónica ojagarráta ha opuka...
  Ñorairõhára Anna oĩ hendive. Ha ha"e ohundi umi Mujahideen-pe. Añetehápe, pe mitãkuña omonde bragas añónte. Ha'e práctico. Ha umi bragas ipire hũiterei ha añetehápe nomokañýi mbaʼeve.
  guerrera Anna odispara, oikytĩvo iñenemigokuérape. Iñakãrague pytã, ha umi mitãkuña voi ha"e simplemente pe tesape ijyvatevéva cosmos-pe.
  Ha Anna, ipy nandi reheve, omombo umi jopói ñemano rehegua, ha upéva ipu"aka talibán-pe upe tendápe.
  Umi ñorairõhára osapukái ipulmón ru"ãme:
  - Umi Mujahideen oĩ peteĩ sarambikuépe,
  Pe enemigo omotenonde pe regimiento...
  Mitãkuña"ikuéra ogueraha pe mba"ekuaa victoria rehegua, .
  ¡Umi talibán oñembohováita hostilidad reheve!
  
  Ho'úta ryguasu pire,
  Pe enemigo ojeity va'erã...
  Mitãkuña ipy"a"ỹva oñorairõ
  ¡Pe puño umi iporãva imbarete!
  Ha pe ñorairõhára ojagarráta ha neinupãta, oipurúta pe pezón escarlata ijyva rehegua ñorairõme.
  Ha ja"énte iporãitereiha!
  Mitãkuña iñakãrague morotĩ porã. Ha haʼe ohayhu kuimbaʼekuérape. Ko"ýte omba"apo haĝua lengua reheve, umi varilla pulsante ha jade reheve.
  ¡Kóva tuicha sabor ha placer!
  Upévare Anna ojagarra ha opukavy ipulmón ru"ãme:
  - Oñeme'ê peteî orden oity haguã aldea yvýpe,
  Grad salvoes ombyai yvyty...
  Pe Fuhrer iñakãrague morotĩva ombopu Afganistán rehe , .
  Ha anivéma ñañeʼẽ infiérnope!
  Ha pe mitãkuña opuka ha opukapáta. Ha ipukavy ha"ete ku campana ipu.
  Mitãkuña"ikuéra henyhẽ vy"águi. Malvina oñorairõ avei. Añetehápe, pe mitãkuña"ípe noimportái oiporúvo pe pezón escarlata. Ha upekuévo pe iporãva opurahéi avei
  Ha péva oiko - .
  ¡Mba"e mba"épa ndojeruréi pe soldádo!
  Peteĩ tribu aña oike,
  ¡Heta fuerza infierno, iñypytũva!
  
  Umi aña morotĩ ha"e impudent, .
  ¡Ekañy ko pantano-gui!
  Ko'ápe oguereko hikuái ipópe puñalada - .
  Purahéi opukavyva - ndaha'éi peteĩ ruiseñor!
  
  Pe ametralladora oityvyro infantería-pe
  ¡Pe tatatĩ umi mortero oñembyaívagui!
  Omoĩ hikuái peteĩ compañía peteĩ jeýpe,
  pe cuirassier armadura noipytyvõi!
  
  Pe paquete ndorekói deseo omano haguã, .
  ¡Cheguerovia, pe infierno ndaha"éi peteĩ complejo!
  Ha umi proyectil ohundi umi búnker,
  ¡Iarcángel oinupã chupekuéra yvate guive!
  
  Umi demónio okororõ peteĩ jeýpe ijyvykuápe,
  ¡Rohapy chupekuéra napalmo ha azufre reheve!
  Umi montáña jepe oñemonguʼe, .
  ¡Opavave ñande jerére oñehundi hína!
  
  Péro ani repensa rei
  ¡Pe enemígo ojoguaha ýpe!
  Pináculo gigantesco okakuaa haguã, .
  ¡Rey del Universo Satanás!
  
  Ko"ápe oĩ tatatĩ apytu"ũ,
  ¡Pe keruvín hendy peteĩ jeýpe!
  Ha ho'a Tupã poyvi
  ¡Ha katu roguerovia roganataha!
  
  Rojupi"imi pe cerro-pe
  Ha jajevautisa!
  opukavy pe tapére, .
  Tupã ra'ykuéra iñaranduva!
  
  Ha ko'ágã ñaime pe ataque-pe
  ¡Pesapukái hurrah, arasunu!
  Mba"eichaitépa oñehendu, katu, sy,
  Ha katu maldición umi cabaña - destrucción!
  Péva ha"e kuri Margarita Kolesnikova jehecha, ha opa mba"e oñepyrũ umi talibán oataka sapy"a Tayikistán-pe ára 22 jasyporundy ary 2023-pe, ha Rusia oñorairõva"erã mokõi frente-pe, omboykévo ifuerza frente ucraniano-gui . Ha mbaʼépa iporãve ñañorairõ umi dushman ndive umi ermáno eslavo ojuka rangue?
  Péro imúndope, María Kolesnikova osolusiona vaʼerã ótro provléma. Avei iserioiterei. Omanda tropa-kuérape iporãva oñorairõ jave ivaíva ndive. Mba"éichapa oiko pe pueblo opu"ãvo pe dictador jaguarete bigote ha calvo rehe, ha ha"e oñangarekóvo ipueblo elfo porãitére umi oso aña ha ivaívagui.
  Opurahéi aja:
  Mborayhu ha ñemano, .
  Iporã ha ivaíva...
  Mba'e imarangatúva, mba'e angaipa, .
  Ndaha"éi destinado oñentende haĝua...
  Mborayhu ha ñemano, .
  Iporã ha ivaíva, .
  Ha oñeme"ẽ ñandéve pe elección,
  ¡Peteĩnte!
  Elfo-kuéra oñorairõ peteĩ lado-pe ha Orco-kuéra ambue lado-pe.
  Umi mitãkuña duende ohechauka heroísmo serio oñorairõ jave umi criatura iñakãrague rehe.
  Ko'ápe umi belleza orekóva peinado tricolor oipyhy umi orco.
  Mitãkuñakuéra ogarabata umi oso iñakãrague rehe ametralladora reheve. Oikytĩ hikuái ceremonia natekotevẽiva"ỹre, ha omoinge ataúd-pe.
  Upe jave avei, umi mitãkuña ha pe tipo de elfo omombo umi don de muerte asesino umi enemigo-kuérape ipy dedo nandi reheve. Ha"ekuéra literalmente omondoro umi orco-pe.
  Ha umi ñorairõhára opurahéi:
  Ojekuaa sapy"a ramo peteĩ angirũ
  Kóva ha'e peteĩ orco vicioso, peludo ...
  Upérõ osẽ pe duende resa, .
  ¡Tomano pe Fuhrer calvo!
  Ha umi ñorairõhára opuka jey, ohechaukávo hatĩ pérla, omimbipáva marfil-gui.
  Ko"ápe umi elfo oñorairõ jey, ha ipysã nandi reheve omombo hikuái umi regalo ipoderoso ha letal aniquilación rehegua.
  Upe jave avei, umi ametralladora iporãva ha'e disparo activo ha agresivo. Ha kyreʼỹme ojapo hikuái.
  Peteĩ umi elfo opresiona pe bazooka botón pe pezón escarlata ijyva reheve. Omombo pe asesino presente ñemano rehegua. Ha omondoro peteĩ masa de orcos.
  Ko'ãva mitãkuña'i, opavave ipy'a'ÿva ha bikini-pe.
  Ha katuete umi elfo opurahéi jey;
  Tetã guasu, ipu'akapáva, marangatu, .
  ¡Ndaipóri mba"eve omimbivéva pe yvága hovy guýpe!
  Ome'ẽ ñandéve Tupã Ipu'akapáva tapiaite -
  Tesape ndorekóiva límite, sublime Elfia!
  
  Ko mundo araka"eve ndohechái peichagua pu"aka, peikuaa, araka"eve
  ¡Upévaicha orgulloso ñapyrũ pe espacio tuichaitévare!
  Oimeraẽ mbyja oĩva ko universo-pe opurahéi ndéve,
  ¡Tovy'a orendive pe duende!
  
  Opa mba"e rire, kóva ha"e ñande País, ha"e peichagua destino,
  ¡Emanda pe espacio opa mba"e rehegua!
  Oimeraẽva ñande apytépe, cheguerovia, oipotáta kóva,
  Mba'eveichagua tontería'ỹre, kuña superstición!
  
  Umi arcángel ombopu itrumpéta ipoderósova,
  ¡Ha"ekuéra omomba"eguasu kyre"ỹ ñande ehérsitokuéra jeguata!
  Ha pe enemigo ojuhúta idestino peteĩ avispas ataúd-pe,
  Ha ani rerresivi impuesto ha tributo!
  
  Kóva ha"e ñande Retã, cheguerovia, opa mba"e oĩva ipype iporãiterei,
  ¡Haʼe ombojere pe universo kompletoite oñehaʼãʼỹre!
  Mitãkuña porã orekóva peteĩ peso de trenza, .
  ¡Ha"e oipota peteĩ golpe mbarete!
  
  Tetã ha'e peteĩ sy resa hovy jehecha, .
  ¡Ipo ningo mborayhu ha ita!
  Ha rejuka pe adversario, mitãrusu, peteĩ bala reheve -
  ¡Tohapyve tatatĩ ne korasõme!
  
  Pe País ijyvy"ỹvape, ejura,
  Añetehápe, haʼe iporã avei ndéve g̃uarã!
  Jepe ñorairõ pochýpe osyry peteĩ tuguy ysyry,
  ¡Pe enemígo koʼág̃a orresivíta pe vengasión!
  
  Umi arma ha py"aguasu ha"e peteĩ aleación ipoderósova,
  Pe iñañáva ndaikatúi ipu"aka hese!
  Pyaʼe aveve peteĩ avión orekóvape umi bomba,
  Ha ojepovyvy jave, oky umi ventána ári!
  
  Ha katu pe mburuvicha rembiapoukapy - oveve mitãkaria"y Marte-pe - .
  ¡Oguahẽma ára peẽme g̃uarã pemoĩ hag̃ua espacio!
  Ha pe Marte-ygua arrogancia ombohasáta chupe hesápe,
  Upéi jahecha Plutón rapykuéri!
  
  Jaju umi espacio yvatekuépe, jahechávo pe universo rembe"y,
  ¡Kóva ha"e ñande destino humano!
  Ha upévare, mitãkaria"y, eñeanimáke umi explotación rehe,
  ¡Opa mba"e rire, peikuaa pe recompensa ha"eha peteĩ negocio ganancial!
  Ha umi mitãkuña ojagarráta, ha jey ipy nandi reheve omombo pe jopói ñemano rehegua.
  Ha ñaikytĩ umi orco oñemotenondéva ametralladora reheve. Umi ñorairõhára ha"e iporãva. Ha umi mitãkuña talón desnudo omombo yvate umi jopói aniquilación asesina rehegua. Ha pyaʼeterei ha agresivamente ojapo hikuái.
  Ha oreko hikuái pezón escarlata ha fresa-itereíva. Ha isyvakuéra hyakuãiterei. Umi mitãrusu elfo olamida chupekuéra iñe"ẽ reheve ha itavy pe eíra dulzura-gui.
  ¡Mbaʼeichaitépa ningo peteĩ kláse!
  Peteĩva umi elfo osapukái, ohechaukávo ibusto:
  -Echupa peichagua pecho, .
  Ha hesarái umi orco-gui!
  Ha pe ñorairõhára ojagarráta ha ombojere hete.
  Ha ambue duende opresiona pe pezón escarlata ijyva rehegua. Ha pe jopói ñemano rehegua orreaccionáta fuerza letal reheve. Ha añetehápe ndembotornillo ramo, añetehápe ndembotornilla va"erã.
  Umi elfo opukavy ha osapukái:
  - Ñande ningo imbaretevéva ko yvy ape ári,
  Jajukapaite umi orco oĩva inodoro-pe...
  Ndo'úi gaseosa peluda - .
  ¡Epensamína pe lugár orekóvare pe mbaʼyrúpe!
  Ha ko"ápe jey pe mitãkuña opresiona umi botón joystick orekóva pezón escarlata ha oinupã umi orco-pe ama de plomo reheve.
  Upe rire oñepyrũ opurahéi peteĩ batallón entero de elfo ipy"a"ỹva;
  Pe mborayhu ñe"ẽme"ẽ oñeme"ẽ mbarete, yma guare, .
  ¡Ñandejára sello opa"ỹva ha ipotĩva!
  Oĩ oñembo"éva, ha ambue katu taberna-pe,
  Oĩ oĩva yvate, ambue katu oha"arõva ñemano!
  
  Che novia ha che rovy'aiterei ko'ágã -
  Ha"e che resape, ha pe arboleda sombra dulce!
  Umi keruvín tohovasa ñande rape,
  ¡Pe pláta guýpe oĩ peteĩ sombra suave terciopelo-icha!
  
  Heta tape ropyrũ, .
  ¡Rohayhu opa mba"e ipu"akapáva che py"aite guive!
  Pe hecho rehe remoheñói hague umi rubia magnífica,
  Mba"ére piko napeme"ẽi grásia peteĩ rublo rehe!
  
  Jepe pe destino sapy"ánte omombo umi dado,
  ¡Ikatu ningo peteĩ situasión ñanembyasyetereíva!
  Añetehápe ningo hetaiterei hénte opupu pochýgui,
  Ha tuguy osyry pe cascada kuarahy oikehágui!
  
  Opa mba"e rire, umi cereza ndaha"éi jepi ipoty jasypokõi, 1999-pe.
  ¡Oĩ haku ha pelusa de lluvia!
  Ha ombohasa asy umi ohayhúva ro'o,
  ¡Pe mba"evai apoha itavyva okaru opyrũ"ỹre!
  
  Ha ndaha'éi ñorairõ pe ñembyasy techo ári - .
  ¡Ikatu ivaive hikuái, cien vése ivaive!
  Umi kokue pya"e oisu"u jave umi ryguasu rupi"a,
  ¡Oĩ jave peteĩ gama entera de enfermedades!
  
  Mba'ére piko Ñandejára ombohasa asyeterei mitãnguérape?
  Opa mba"e rire, kóva ha"e peteĩ broma - he"ise reikoha!
  Ha mbaʼérepa imboriahu avei umi inosénte?
  Ha mbaʼérepa japu ñandegueraha porã?
  
  Ñande mundo ha"e Janus-icha - hetaiterei lado, .
  ¡Umi mba"evai rembe"y oĩva ipype ndaha"éi mba"eveichavérõ ndahetái!
  Ha katu pe carácter ka"aguy ojejokova"erã, .
  ¡Osupera haĝua pe disipación ha pekadokuéra!
  
  Jepémo ambue lado guive; marangatu ha"e aburrimiento, .
  ¡Peteĩ mundo ndorekóiva doblado ha"e vacío!
  Ha he'i rei hague ombou Tupãme ombohasa asy haguã.
  Ta'ýra nativo - Ñandejára Cristo!
  Umi mitãkuña opurahéi, ha umi orco oñeha"ã ohasa chupekuéra. Mitãkuñakuéra ndaha"éi upéicha simple.
  Ko'ápe oime umi elfo omoherakuãva tanque lanzallama. Koʼã gigante orekóva tronco tuicháva omýi ohóvo.
  Ha umi ñorairõhára ocontrola chupekuéra ipy nandi reheve. Ha oinunda hikuái umi orco posición tata napalm reheve . Ko'ãva ha'e umi mitãkuña oñorairõva ha agresiva ko'ápe.
  Ha ohapy específicamente umi oso ipire hũva. Umi mitãkuña, katuete, oipuru ipecho rubí odispara jave.
  Ha oguenohẽ hikuái hatĩ, ohesapéva espejo-icha.
  Ha umi ñorairõhára opukavy vy"águi. Umi tanque oñepyrũvo otyryry, jahapy umi orco. Ha omýi hikuái peteĩ cadena de batalla añeteguáicha oityva umi horda iñakãrague morotĩvape.
  Umi mitãkuña duende opurahéi ombohováivo;
  Pe lira hechapyrãva ryapu, ohenduka, .
  Che apurahéi, atrevido, ndaha"éi kirirĩháme!
  Peteĩ puño oñorairõva ndojejapói cera-gui,
  Ñañeha'ã tesape rehe - pe rayo rape!
  
  Ñandejára ombohasa asy tapichakuérape mba'asy reheve - .
  ¡Tata oúva infierno-gui ohapy umi pekadórpe!
  Che ningo oikose pe Ipuʼakapáva angirũramo,
  ¡Ani hag̃ua hasyeterei!
  
  Cristo oúta, katuete, pya"e,
  ¿Ohótapa upéicharõ pe ñembyasy, cheguerovia?
  Ani nde resa'ỹi pochy nde resa renondépe,
  Pecado, libertad, ñembyasyeterei!
  
  Ndaguatasei pe línea - .
  ¡Ndaipotái aiko angaipa"ỹre!
  Umi tembiapo iñaranduvéva
  Mba"épa peteĩ rosca ndorekóiva aburrimiento absoluto!
  
  He'i ndaiporimo'ãiha ñorãirõ paraísope,
  Ha pe pekádo okañýta, ivaíva opavavépe g̃uarã!
  Péro, ¿mbaʼépe g̃uarãpa oĩ umi destino?
  ¡Ñañembyahýi umi cambio pyahúre!
  
  Jaikove haĝua tapiaite ĝuarã - jaikuaa porã ko mba"e,
  Ha katu jaiko haĝua angaipa"ỹre ha"e jajapo vegetación!
  Pe kavaju"arigua ohayhúta ñorairõ apasionadamente,
  ¡Añetehápe, pe ehérsito oho oñorairõ!
  
  Túva, ñorairõhára retã, .
  Ha'e oguereko ipópe pe antorcha - ¡guata!
  Retribución umi monstruo iky'áva rehe,
  ¡Reinupãta chupekuéra hatĩme, ñorairõhára!
  
  Ñamohu'ã pe ñorairõ peteĩ karu guasu generosa reheve,
  Ja'u peteĩ merienda, peteĩ mba'yru - jajeroky!
  Añetehápe, ñande kavaju"ariguakuéra ningo inmortal, .
  Ha pe ñe"ẽ ndaha"éi oinupãva pe ceja, ha katu pe tesa!
  
  Jepe, mba"épa jajapova"erã peteĩ mundo py"aguapýpe?
  ¡Ikatu remopuʼã upépe peteĩ palásio!
  Ha pededika pe servísio pe lira-pe,
  ¡Ohupyty rire peteĩ corona de laurel!
  
  Ha katu oĩ ambue mundo - eikuaa, .
  ¡Okakuaahápe avei umi ñorairõhára!
  Peteĩ mitãkaria"y ombohasa peteĩ tanque imesa ári, .
  ¿Mbaʼépa oikóta oúramo ñandéve umi extranhéro?
  
  Ani reñehaʼã repytuʼu
  ¡Emombarete ne músculo, eñongatu ne apytu'ũ imbarete!
  Ñande elfo opavave jaikuaa mba'éichapa ñañorairõ,
  ¡Pe arcángel oke sapyʼárõ guare!
  Péicha opurahéi mitãkuña'i ha ohechauka clase destacada ha espíritu de lucha añetehápe.
  Ha katu umi elfo ojagarra ha oñepyrũ omombo umi don devastadora aniquilación rehegua umi orco-pe ipysã nandi reheve. Ha kyreʼỹme ojapo hikuái.
  Upe jave avei umi mitãkuña ogarabato ametralladora-gui. Ha ohechauka hikuái iñe"ẽ.
  Peteĩ múndope saʼieterei oĩhápe kuimbaʼe, umi mitãkuña oñeñangareko koʼýte ijehechare ha oñorairõ umi mitãkuimbaʼére.
  Py"ỹieterei oviolánte chupekuéra ha ohechauka iclase destacada.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña oñorairõva ha hasýva.
  Ha katuete, mba"éicha piko ndopurahéiri hikuái;
  Jasy guýpe oĩ opaichagua tekove añoite,
  Oĩ oguerekóva hatĩ, ambue katu hova colmillos!
  Mbaʼépa ojapo vaʼekue Satanás Guasu,
  Opaichagua tipo, tipo, clase, castas!
  
  Mba"épe piko jaju ñande, kavaju"arigua Elfi-kuéra?
  ¡Pe cuento de hadas oñepyrũ hague ipu"aka umi ñorairõhárare!
  Pe ojehechava"ekue mombyry guive
  ¡Koʼág̃a pe ehérsito ruso opyrũmba ipy guýpe!
  
  Pe dominio umi troll mundo inferior-pegua ha"e infierno,
  Upégui omondo mba'asy tapichakuérape!
  Ha katu umi ñorairõhára elfo ko"áĝa omyasãi pe mba"asy,
  ¡Ani ñañotỹ ñane membykuérape!
  
  Mbaʼére piko upéicharõ reho peteĩ senderismo-pe?
  Heẽ, umi iñañáva omboty pe tape hesakãva Viry !
  Upévare ta'ýra oñorairõ omano meve -
  ¡Che marangatúpe, ome"ẽva armonía Elfia-pe!
  
  Ikatu haguã omano ha ohupyty hikuái paraíso - .
  Upéi, oñemoingove jeývo yvypóra múndope, ou jey hikuái!
  Ha peẽ pehapy pe pochy molde tatápe,
  ¡Napalm ha bala nañandejokomoʼãi!
  
  Oĩ peteĩ paje apoha ivaietereíva pe yvykua pypuku iñypytũvape,
  Omondo peteĩ midge - pe tronco imbareteve acero-gui!
  Ha katu pe Ipu'akapáva omanda oity haguã infierno,
  Nde ári oĩ Tendota opa mba"e rehegua, compañero Stalin!
  
  Ñainupãta boyars pytaguávape - .
  Ha jaitypáta umi demónio tyekue ikyrávape pe júgope!
  Upévare aikotevẽ peteĩ jopói militar,
  ¡Upéicharõ pe agresor hoʼu peteĩ ígo huguy reheve!
  
  Ha katu pe goblin orrecibi plenamente,
  ¡Omosãso ambue mundo!
  Ha pe kópa Ñandejára omeʼẽva rregálo henyhẽma koʼág̃a,
  Ha yvypóra ndaha"éi extraño yvágape!
  
  Jay'u peteî vaso eíra ha japurahéi,
  ¡Pe valor ha hazaña orekóvare peteĩ soldádo!
  Mba"e ojehupytyva"ekue py"aguasu rupive kyse puku reheve,
  ¡Umi ermáno oñeinmortalizavaʼerã fila-pe!
  Ha"ekuéra ningo tuichaiterei agresivo ha ipy"a"ỹeterei, orekóva tacones rosa ha redondo mitãkuña.
  Ha oikytĩ hikuái ko'ã orco...
  Peteĩ mitãkuña duende iñakãrague hovyva ojagarra pe jopói ñemano rehegua ha omombo umi criatura colmillosa fuerza letal-pe. Omosarambi chupekuéra diferente dirección-pe, literalmente odesgarra, upéi ogueraha ha opukavy:
  - Pe Fuhrer calvo ha'e peteĩ sádico rabioso,
  Hetaiterei ore ryvy rehundi...
  Mba'ére piko nomanói gueteri pe fascista?
  Mba'épa omombo Rus peteî hechizo vai guýpe?!
  Ha pe mitãkuña omombo jey mbaretépe peteĩ granada tuicháva ha oporojukáva. Ha umi fragmento añoite oveve umi orco-gui. Ha ja"énte tuichaiterei mba"eha!
  Ojekuaava"erã umi mitãkuña oñorairõitereiha ha iporãha. Ha katuete ipy ndoikuaái sapatu.
  Mba"éichapa omombo hikuái jopói ñemano rehegua iñenemigokuérape.
  Ha umi talón desnudo oĩ ipype. Ko'ã mitãkuña ha'e clase ijyvatevéva, karaoke-icha. Umi enemígo ndaikatúi oñemoĩ hesekuéra. Ha, ikatu, angirũnguérape avei.
  Oñemosarambíramo hikuái, umi criatura ipire hũva ndojuhúi suficiente.
  Ha upéicha umi ñorairõhára oikytĩ ambue línea de trolls ha oñepyrũ opurahéi;
  Ñorairõ ha"e peteĩ jehechakuaa destino rehegua, .
  ¡Ipy'ahatã Gehena iporãitéva ndive!
  Jasy hielo ro"ysã omimbiháicha,
  ¡Peteĩ pantomima-icha, peteĩ infierno peteĩ escena-icha!
  
  Ha katu, péva ha'e umi elfo rape - .
  ¡Emombo umi ñuatĩ rupive pe ñehenóipe!
  Ani repensa, enemigo, nañañembo"ymo"ãi, .
  Ñande ndaha'éi tuicha pu'aka'ỹre !
  
  Rusia ome"ẽ oréve iñemo"ãha,
  ¡Ipype ronase peteĩ aty peteĩme!
  Tupãsy portada-icha - .
  ¡Toporiahuvereko pe Ipu"akapáva!
  
  Zenya ome'ê pe pancarta - adelantado, .
  ¡Iorden ha"e oveve haĝua ipepo reheve!
  Ñamopu'ã peteĩ paraíso comunista
  ¡Tove pe figura jorobada toiko recta!
  
  Ha katu mávapa oĩ pe ataque-pe ojapura ñembyasy ko"ápe?
  ¡Infierno guive, monstruos del mundo inferior!
  Che ánga reheve ajejagarra Cristo rehe,
  ¡Péva ome"ẽ ñandéve py"aguapy ñorairõháraicha!
  
  Ñorairõme, umi pensamiento ndaha'éi ñembosarái - .
  ¡Tekotevẽ rembyaty umíva pe kanástope!
  Opavave ñande ha"e compañero, amigo, .
  ¡Tupao ha yvotyty apoha!
  
  Ko"ápe oĩ umi monstruo, umi ghoul sapukái, .
  Ndoroñeme"ẽmo"ãi umi criatura-pe, peikuaa!
  Ñande ñorairõhára ha"e pe iporãvéva, .
  ¡Ndaha"éi peteĩ mbo"ehao odibujáva peteĩ escritorio ári!
  
  Ñañorairõ oñondive pe ataque rehe
  ¡Ñamopotîmi pe aproximación capital-pe!
  Ñande ha"e kavaju"arigua peteĩ kyse puku de acero reheve, .
  Jepe pe correo de cadena ndaha"éi ijyvatetereíva!
  Ha ko purahéi omombarete ha itavyeterei. Ha omombo hikuái granada oporojukáva ñorairõme.
  Ha katuete, umi mitãkuña oreko ipy nandi, cincelado ha gracioso.
  Odispara ha oity hikuái orco-kuérape umi alfiler de bolos-icha.
  Peteĩ mitãkuña ojagarra ha opresiona pe botón joystick ipecho escarlata reheve. Ha mba'éichapa oipyhýta ha oinupãta. Ha oĩ hetaiterei energía oporojukáva ko"ápe, ha ñehundi completo ha salto caótico ha oleada de potencia.
  Ko"ãichagua mitãkuña rehe, umi truco ky"a umi orco-kuéra simplemente ndaipu"akái ha oñemboguata chupekuéra ataúd total-pe.
  Peteĩ mitãkuña duende iñakãrague hovy oityvyróva oso iñakãrague. Oikytĩ hikuái peteĩ ñemitỹhára ndiveguáicha.
  Ha umi ipysã nandi omombo guisantes destructivas de aniquilación.
  Ha peichagua guisante orekóva peteĩ explosivo ipoderósova ohenduka ha omboja"o umi orco ojehayhu"ỹva apytépe.
  Péro koʼã oso hũva hyakuã vai avei. Ha upéva añetehápe iporãiterei. Ha katu umi orco oñeha"ã hína oike umi duende posición-pe peteĩ tanque-pe.
  Upévare umi mitãkuña, opytu"úvo ipy nandi umi ita ári, ombojere pe arma ha oapunta umi oso-pe pe tanque-pe.
  Ogueraha hikuái ha opuka hese fuerza mortal reheve. Ha ombopu hikuái pe tanque oviahahápe umi oso pardo.
  Ha mitãkuña"ikuéra opuka ha opurahéi:
  -Ha umi orco aña oveve yvýpe,
  Ohupyty rire peteî níquel mitãkuña'ikuéragui...
  Umi mba'eporã resa omimbieterei, .
  Ha ndoikemoʼãi hikuái provlémape!
  Ha upéicha umi mitãkuña omombo irundy granada peteĩ jeýpe ipysã nandi reheve. Ha omondoro hikuái peteĩ destacamento entero orco-kuéragui.
  Ha upéi mokõi elfo oisu"u ipire hũ. Isilbato oreko efecto umi cuervo-kuérare, ha"ete ku oinupãva iñakãrague peteĩ trineo-pe. Ha mbaʼére piko umi guyraʼi ogueraha ha oñedesmaia?
  Ho"a hikuái, ojapo yvykua umi oso akã ári umi pico haimbeitereíva ha oporokutu porãva armadura reheve. Ha operfora hikuái, ja"eporãsérõ, literalmente oike, ojapo ñehundi ka"aguy. Ha upéi cien mitãkuña pya"e omoĩ ijurúpe ipy nandi ha oñepyrũ oisu"u.
  Ha peteĩ arai entero cuervo-kuéra, operde rire conciencia, ho"a ha oinupã umi ojupíva hína sapo-icha umi orco calambre-pe akã.
  . MOAKÃHA #9
  Umi mitãkuña ningo ivyroiterei. Ha oñemosarambíramo, upéicharõ ni peteĩ criatura ipire hũva ndaikatúi ojoko chupekuéra.
  Ha umi iporãva opurahéi;
  Arai osẽ umi tuguy rykue, .
  ¡Infierno osẽma ko Yvýgui namombyrýiva!
  Pe mbói otyryry pantsvale cascabel, .
  ¡Umi arai ohesape tuguýgui!
  
  Umi ola hendy, osalpica peteĩ tormenta infierno-icha,
  Ha ojotopáta peteĩ ejército umi atrevido ipy"aguasuvéva ndive!
  Ñañangarekóta kuña he'ẽ porãva rehe,
  ¡Ñande digno umi explotación ñande rukuéra ojapova"ekuégui!
  
  Che yvy, mba"eichaitépa hasy reñembyasy,
  ¡Pe adversario oheja cien rastro de heridas!
  Ha katu ñamombo umi orco, peteĩ jey jaguejy pe pedestal-gui,
  !
  
  Ha pe ñemano oñemomorotĩma hína arai rapykuéri,
  ¡Ha katu ñane pensamiento pya"e yvágape!
  Ñapyrũ umi mba"evai apoha herakuãitévape yvytimbope,
  Ha jadesgarráta pe Wehrmacht mbytépe!
  
  Ndoroikuaái py'aguapy ha tuja podredumbre,
  ¡Ñande ha"e ñande Sy Marangatu ra"y!
  Opa mba'e hesakãva oñorairõ osokuéra ndive,
  ¡Ñande ha"e ko"ã hapo ipu"akapáva ryguasu rupi"a!
  
  Ha mba"eichaitépa ojepovyvy mbaretépe peteĩ bomba aña,
  Mba"e piko ñaikotevẽ ko explosión peteĩ concha-gui, ko arasunu!
  Umi luchador elfi ikatupyry heta mba'épe,
  Ha pe Fuhrer-pe ĝuarã, pe yvategui oikóta pe iguy!
  
  Pe infierno infierno-pegua hendy,
  ¡Ojere pe rockade pukukue barril peteĩ "Tigre" depredador reheve!
  Ha opa pe kane"õ pya"e oveve mombyry ñandehegui,
  ¡Oguahẽma ára ñembosarái vy'arã!
  
  Peteĩ granada che pópe, ha peteĩ lanzamiento fatal,
  ¡Pe Tigre ojegolpea mbarete pe hocico-pe!
  Ha pe Fuhrer oike pe caldera-pe oĩva pe caldera Tartar-pe,
  ¡Ani haguã ko mundo ojekuaauka umi elfo-kuérape!
  
  Pe oso oryrýi umi volei ipochývagui,
  Ko"ápe oveve pe poyvi Reichstag de los Elfos ári!
  Ha Kuarahy hendy Túva ári,
  ¡Opa mba"e rire, ¡Orco Reich oñemboguejy yvytimbo ha tanimbu-pe!
  Péicha opurahéi umi elfo, ojapo porãiterei hikuái. Iporãiterei hikuái, ha ijyva ipire hũ ha ijyva hechapyrãiterei. Umi elfo rye ojogua umi barra de chocolate-pe ha tuichaiterei mba'e.
  Umi mitãkuña ko"ápe iporãiterei. Ha odispara hikuái ametralladora-gui tuichaiterei intensidad ha extremada precisión reheve. Ko'ãva ha'e mitãkuña familia elfo-gua.
  Ja"énte ha"eha hikuái simplemente súper ha hiper . Ko'ãva ha'e umi magnífico stoles reñembohovái va'erã.
  Ko'ãva ha'e pe tipo de mitãkuña ojokótava peteî kavaju ogalopeáva ha ndaha'éi oguatáva peteî choza-pe añónte, sino peteî palacio hendývape.
  Ha opyrũta avei hikuái umi tata italón nandi ha mitãkuña"i reheve. Ani remoĩ nde kuã ko"ã mitãkuña jurúpe - oisu"úta hikuái.
  Ha katu mba"e ambue ikatu amoĩ ijurúpe, peteĩ mba"e tuicha oporogustaveva - por favor. Ko mba"épe, umi mitãkuña ha"e simplemente súper. Ha"ekuéra ha"e umi ñorairõhára iporãvéva ohechaukáva heta ambue ñorairõhára ndaikatúiva ojapo.
  Koʼãichagua ñorairõhára ikatúta omopẽ peteĩ tóro ratĩ ha oguenohẽ peteĩ oso ryru.
  Avave ndaikatúi ogueropuʼaka koʼãichagua mitãkuña. Ndaipóri monstruo ikatúva ipu"aka ko"ãichagua iporãvare.
  Ha upéicha umi mitãkuña ojagarra ha oescupi peteĩ jeýpe. Ha pe escupida orekóva hikuái okambia oveve jave ha oiko chugui tata rrája.
  Ho"a hikuái umi orco-kuéra ári peteĩ lanzador-icha. Ha ohapy hikuái peteĩ jeýpe peteĩ batallón entero umi animál iñakãrague reheve.
  Pe duende iñakãrague morotĩva ogueraha ha opurahéi:
  - Che morotĩta, ha katu por lo menos ipotĩ, .
  Ro'y jepe...
  Ha katu ojehechaháicha pe orco iky"a,
  Ha chejaho"i morotĩme!
  Ha pe mitãkuña ojagarra ha opoi pe rayo heságui. Ha ojapo upéva peteĩ manera destructiva ha destructivaiterei.
  Ha upéicha pe duende, opensa"ỹre mokõi jey, ojagarra ha opresiona pe lanza cohete botón ipezón rubí reheve.
  Ha oveve pe flujo de combate ñemano ha ñehundi rehegua.
  Ha pe mitãkuña oñepyrũ opurahéi;
  Pe rosca oñembyai
  ¡Umi mitãkuña ombohovái hína peteĩ ñemano aña!
  Ha oiko haguã - .
  ¡Pe orco aña omano va"erã!
  Ha pe ñorairõhára ojagarra ha oguenohẽ iñe"ẽ.
  Peteĩ mitãkuña iñakãrague morotĩva familia elfo-gua opukavy ha he"i:
  Okáipa hína hikuái iñypytũ ha pesadilla,
  Orco aña resa.
  Ha'ete ku he'íva hikuái -
  ¡Tesa jey ko mundo rehe!
  Ha umi ñorairõhára oisu'u jey...
  Umi cuervo hova oñembojere kyhyjégui ho"a umi orco akã ári ha oinupã chupekuéra haimete peteĩ guyra"íicha peteĩ roble rogue rupi.
  Ha mitãkuña"ikuéra opukavy:
  Peteĩ mokõi Mbohapy, .
  ¡Ehundipaite umi orco!
  Irundy, ocho, pokõi - .
  ¡Pejuka oso-kuérape!
  Péicha oiko pe ñorairõ María Kolesnikova ehérsitope, mitãkuña rréina. Oñorairõva peteĩ mba"evai tuicha ha ipeligrosoitéva rehe. Oconsegui okañy umi embrague ky'águi dictador-gui, ha ko'ágã oime peteî cuerpo ha rol pyahúpe. Ha ojapo tuicha milagro ha hazaña ha"éva simplemente asombrosa. Ko'ápe oime peteî equipo de mitãkuña'i ohóva ofensiva-pe. Ha umi elfo renondépe ha sa"ive umi elfo oñepyrũ opresiona umi orco-pe, ko"ã oso iñakãrague morotĩva.
  Umi mitãkuña pya"e oataka haĝua.
  Pe guerrero elfo iñakãrague naranja reheve ojagarra ha opresiona pe pezón escarlata ijyva rehegua pe botón joystick-pe.
  Oñemboguata pe ola de choque. Ha pe ecografía oñemongu"e pya"e umi orco gotyo. Ha ojahoʼipaite chupekuéra peteĩ jeýpe, literalmente okarga ikanguekuéra.
  Ko ñorairõhára omondo tuit:
  - ¡Umi raza loca cobra-pe guarã!
  Ha mba'éichapa oipyhýta ha opuka. Ko"ãva ha"e añetehápe kuña - ja"énte ha"eha súper.
  Umi mitãkuña ojehechakuaava'erã formidable ramo.
  Ha upéicha omombo hikuái umi arroyo asesino de granada de carbón umi talón desnudo reheve.
  Omondoro hikuái heta oso pochy ha ipire hũva. Ha upe rire mitãkuña"ikuéra ogueraha ha oñepyrũ opurahéi;
  Ajerure Ñandejára, ani haguã opa ára,
  ¡Tove tapiaite pe mitãkuña resa imitã!
  Péicha ñande kavaju"arigua oveve ita ári,
  ¡Upéicharõ pe lágo kuári hesakãve pe kristálgui!
  
  Mba"eichaitépa iporãite ko mundo Ñandejára ojapo, .
  Ho'u hikuái pláta ipype, ha pe arce ha'e rubí!
  Che aheka peteĩ novia, Ñandejára ideal - .
  Upearã oikytĩ umi enemígope ñorairõme!
  
  Mba"ére piko pe mitãrusu korasõ ipohýi?
  ¿Mbaʼépa ojuhuse ko múndope?
  Mba"érepa oñembyai pe remo?
  Mbaʼéichapa ikatu ñasolusiona peteĩ enredo de provléma tuicháva?
  
  Aipota, Tupã, avy'a avei,
  ¡Ejuhu nde sueño yvagapegua!
  Ani haguã oñembyai pe suerte rosca, .
  Oñemoĩ haguã peteĩ línea tape guýpe, peteĩ línea lastre!
  
  Péro mbaʼépa aheka vaʼerã peteĩ medida mborayhuʼỹre,
  Mba"e mitãkuña piko ikatu hepyetereive.
  Hasy ñamopu"ã haĝua vy"apavẽ tuguy ári,
  ¡Ikatu repyta hese añoite pe infierno infierno-pe!
  
  Pe separación ha"e tortura chéve ĝuarã
  ¡Ñorairõ ha"e gueteri peteĩ pesadilla peichagua!
  Ko"ápe osilla pe kavaju ipy reheve pe estribo-pe,
  Jepe pe orco aña, pe verdugo ohupi hacha!
  
  Ogueraha hikuái ñande rajykuérape,
  ¡Ombohasa asy chupekuéra ha ohapy hete tatakuápe!
  Ha katu ñainfligíta derrota Fuhrer-pe,
  ¡Eikuaa ñande Duende araka"eve nomanói hague!
  
  Ñamenda ñorairõ vai rire,
  Upéi umi mitã opukapáta!
  Opavave haʼekuéra ningo huguy pariénte chéve g̃uarã,
  ¡Añeha'ã hína caza de juego ikyráva rehe!
  
  Ha pe roble rogue ha'ete esmeralda,
  Ha"e he"i pe karai ojapoha peteĩ tembiapo tuichaitereíva!
  Tojepotĩ ne konsiénsia cristal-icha,
  Ha umi positivo oĩva pe balanza-pe añoite ha"éta número!
  Mitãkuña opurahéi ha ohechauka colosal aplomo ha posición de lucha orekóva.
  Ha katuete, peteĩva umi ñorairõhára ogueru peteĩ manguera. Ha okarga gasoíl reheve. Ha mba'éichapa oipyhýta ha omoñepyrûta peteî arroyo asesino. Peteĩ tsunami asesino tata rehegua osyryva"erã. Ha ohapypaite umi orco-kuérape.
  Ha péva añetehápe extremadamente fresco. Literalmente destrucción totalitaria oñemotenonde oikóvo.
  Kóva ha"e peteĩ mba"e ni peteĩ mitãkuña ndaikatúiva oñemoĩ, ha"ete ku olamida peteĩ mba"e he"ẽetereíva, he"ẽitereíva ha oporogustáva peteĩ duende lengua reheve.
  Ha upe jave avei, eñemotenonde ha ehapy pe orco akã .
  yvýpe upéicha . Ha ani ni reheja peteĩ kangue pe enemígogui.
  Péicha sapy'ánte mitãkuña'ikuéra. Ha oipe"a hikuái hatĩ ha ohechauka ipochy peteĩ mbói cobra-icha.
  Umi ñorairõhára odesgarrátava oimeraẽ ehérsito. Ha oipotáramo ikatu opedo.
  ¿Eñeimahinamína mba"épa oikóta mil elfo omosãsóramo gas peteĩ jeýpe? Ha'étapa mba'épa oikóta?
  Oh, iporãitereíta, ikatu yvága ojokóta péva oiko haguã. Pórke upéicharõ okyvéta umi orco akã ári umi cuervo. Ha ho"áta ha omopẽta hikuái akãrague, ohechaukávo pe impacto oporojukavéva ko universo-pe.
  Ha umi mitãkuña oñepyrũ jey opurahéi ipochy ha ipy"arory ka"aguýpe, ha hatĩ pérlaicha omimbi espejo-icha.
  Pe pyhare vai akóinte ou mbóicha
  Ndereha"arõi chupe, ha katu ha"e otyryry pe okẽ rupi!
  Peẽ pevy"a, generosamente pemongaru familia, .
  ¡Ndereikuaái oĩha tapicha mymba!
  Koʼág̃a oñepyrũma pe asalto orekóva pe horda deslumbrante,
  ¡Umi tártaro orembohyku hína flécha!
  Péro ore ronase peteĩ mbaʼe ipyʼaguasúvare,
  Ha jagueropu"akáta umi golpe cruel!
  
  Avave ndoikuaái Ñandejára iporãpa
  ¡Pe kuimbaʼe ningo ipyʼahatãiterei!
  Ñemano ombotapáma ijyva reheve umbral-pe - .
  Ha Wezelbub oity hatĩ hakuhágui !
  
  Heẽ, ko'ãva ha'e ypykuéra yma guare,
  ¡Pévape roike porãiterei!
  Ndaha'éi upéva rehe che kerayvoty,
  ¡Kóva ndaha"éi pe rohótava, umi montaña mombyry rupi!
  
  Péro rejuhúramo infiérnope,
  Térã ja"e porãsérõ, peteĩ mundo hasýva, tembiguái, ñorairõme!
  Añongatúta gueteri esperanza,
  ¡Eheja nde korasõ toity umi ritmo!
  
  Ha katu umi prueba ha"e ñande cadena,
  ¡Upéva ndohejamo"ãi umi pensamiento ndahasýi!
  Ha tekotevẽramo, reaguanta vaʼerã,
  Ha resapukáiramo, upéicharõ nde pulmón yvate gotyo!
  
  Ha"e ñe"ẽpapára ha mba"e vai, .
  ¡Ha katu ndaha"éi pe campo de batalla haku asývape!
  Umi Túva enemigo ivaietereíva omanóta, .
  ¡Pyaʼe ha ndojepagái vaʼerã chupekuéra!
  
  Ko'ágã pejagarra ha peñesũ Cristo renondépe,
  ¡Embohasa ndejehe, rehetũvo pe icono rova!
  Aguerovia ha"étaha tapichakuérape pe añetegua,
  ¡Ñandejára ome"ẽta ñandéve peteĩ herencia peculium peteĩ recompensa ramo!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi porã. Iñe"ẽ omimbieterei ha omimbipa. Ha iñe"ẽ henyhẽva.
  Ha pe purahéi rire, peteĩ batallón entero mitãkuñaʼikuéra odespega ha opoi pedo. Opu"ã hikuái peteĩ columna-pe ha oñemongu"e pe arai arai gotyo. Ogueraha hikuái ha oataka chupekuéra.
  Péva oñepyrũ oestrangulisa umi cuervo-pe, ha literalmente oñeasfixia ha ojere, orrecibívo peteĩ lazo ijajúrare.
  Ha hetaiterei kururu ho'a. Ha oike hikuái umi orco akã ru"ã rupi voi. Ha umi oso opoi ykua tuguy morotĩgui. Ojeity chupekuéra guisantes oityvyróvaicha.
  Umi mitãkuña opukavy. Ha ohechauka hikuái iñe"ẽ. Oñakãity hikuái umi criatura oñembojáva hesekuéra.
  Peteĩ mitãkuña opukavy:
  - Orco-kuéra ndaha'éi yvypóraicha, .
  Orco, ko'ãva ha'e orco...
  Haʼe ipire hũramo, upéicharõ haʼe peteĩ mbaʼe vai apoha,
  Pe mitãkuña ñe'ẽ hesakã porãiterei!
  Ha oñakãity iñamigokuérape.
  Umi ñorairõhára pya"e oñandu jerovia salvaje ijehe. Ha hatĩkuéra omimbi umi montáña ruʼãicha. Térã ikatu koʼãva haʼe pérla ha tesoro del mar.
  Mitãkuña opuka ha opurahéi:
  Oh mar, mar, mar, mar, .
  ¡Umi mitãkuimba"e oguapy hína pe korapy ári!
  Umi orco ohecháta ñembyasy,
  ¡Umi mba'e vai omanóta opavave desmontaje-pe!
  Ha umi ñorairõhára ojagarráta ha oisuʼúta. Ko jey ndaha"éi cuervo añónte ho"áva umi orco akã ári, ha katu avei umi amandáu. Ha literalmente omopẽ hikuái umi oso akãrague.
  Péicha umi mitãkuña duende ogueraha umi orco ko'ã oso hyakuã asýva. Ha ojekuaa haʼeha peteĩ mbaʼe iporãitereíva.
  Ha umi iporãva oñepyrũvo opurahéi, ha"e sarambi potĩ;
  Yvága ha"e peteĩ alfombra mbyjakuéragui ojejapóva,
  ¡Jasy ohesapéta umi sérrope!
  Ysyry yvytypegua osyry oguejy, .
  ¡Oro chispeante umi pedernal ári!
  
  Pe sencillez orekóva Madre Duende,
  ¡Umi puévlo henyhẽ ha oĩ porã!
  Umi kuñataĩ osapukái vy"ápe,
  Jeroky redondaicha oho hikuái oikytĩ!
  
  Oguahẽ apañuãi, kuñakarai ñorairõhára, .
  Diente desnudo - peteĩ torbellino de conchas!
  Ñehundi pya'e umi orco ndive,
  ¡Ne irũ omano ñorairõme!
  
  Nde voi ningo mitãkuimba'e gueteri - .
  ¡Oficina de registro ha alistamiento militar nome'êi permiso!
  Ha"ete, nde ndereguerekói suficiente año extra, .
  Tetã oñangarekova'erã imembykuérape!
  
  Okañy tenonde gotyo mba'eveichagua armadura'ỹre,
  ¡Ogueru haguã mba"eporã ha tesape!
  Ani haguã umi orco oipe'a chuguikuéra hembipota,
  ¡Ani ani hag̃ua ojotopa pe koʼẽre kadénape!
  
  Che angirũ ndokéi avei,
  Ha'e oconsegui ojehekýi - ha'e peteî luchador!
  Jaguerúta umi orco-kuérape ipedestal-gui,
  ¡Toiko pe Fuhrer paha!
  
  Hasy ñañorairõ, hasy ha ñembyahýi,
  ¡Kuñataĩ ipy reheve ro"y jave!
  Ñagueropu'aka ro'y vaiete trapo-pe,
  Sapy"ánte ja"u peteĩchagua pire umi abedul!
  
  Ha pe enemígo oveve hína aviónpe,
  ¡Peteĩ monstruo infierno-guiguáicha "Tigre" opukavy!
  Oso heñóiva peteĩ lobo añagui
  ¡Peteĩ lanzallama oityvyro hína umi tanque-gui!
  
  Ombopiro"y hagua py nandi
  ¡Mba"e piko hovy pe nieve-pe!
  Mitãkuña oiporavo tape
  ¡Omorotĩhápe pe tanimbu pe tormenta!
  
  Ha katu rorresisti - mombyry ro'ysãgui, .
  Mitãkuimba'e ha mitãkuña tenonde gotyo!
  Ñande jaitypáta Judas sonrisa,
  Rus' ombogueta umi orco pytũmby yvyku'ípe!
  
  Umi adolescente talón omimbipa
  ¡Pe nieve ryru oheja peteĩ rastro tesape!
  Pe escarcha ndahaʼéi mbaʼeveichavérõ ndahasýiva jagueropuʼaka hag̃ua, .
  ¡Ñañani py reheve ñanembopiro"y!
  
  Ha umi orco aña ndorekói derecho hesekuéra,
  ¡Osapukái hikuái ro"ysãgui!
  Péicha estado mbarete
  ¡Ore caballero elfo ningo iporãiterei!
  
  Emombo pe ola infierno-gui
  Ko'ágã Feyropa tenonderã!
  Péicha destino orekóva soldado marangatu,
  ¡Eime leal tapiaite ĝuarã Elfie-pe!
  Ja'énte ko'ã mitãkuña ha'eha súper. Hetaiterei vy"a ha tatatĩ oĩ ipypekuéra. Mitãkuña'i trenza pytãicha. Ha umi iporãva akóinte ipy"a"ỹ.
  Umi ñorairõhára oataka porãiterei umi orco-kuérape. Ha"ekuéra ohayhueterei ko técnica, remombo jave guisantes de aniquilación ha muerte pe enemigo-pe nde pyti"a nandi reheve.
  Ha peẽ pemondoro umi oso-pe umi pedazo ha cutlet-pe. Ha umi ojefritíva ha he"ẽtereíva.
  Ha umi mitãkuña ogarabato umi oso oñembojávare. Ha jainupã umi orco duende-pe peteĩ mortero reheve.
  Ha ojehechakuaava"erã umi iporãva ojapoha upéva tuichaiterei mba"e. Ha pe agresividad orekóva hikuái oñembojoaju avei grásia extremadamente glamorosa ha deliciosa reheve.
  Umi ñorairõhára oñemoĩ orco-kuéra rehe ha oñepyrũ exterminación totalitaria.
  Ko"ápe mitãkuña"ikuéra oipuru ipecho rubí. Opresiona umi tecla oactiváva umi lanzallama.
  Ha ojagarra hikuái, ha upepete ojaho"i pe batallón de orcos. Ha añetehápe ogueraha hikuái ha ohapy yvýpe .
  Ko"ãva ha"e mitãkuña"i ko"ápe. Ha tekotevẽramo, umi ñeʼẽ ojeporúta directamente pe propósito oñehaʼãvape g̃uarã. Ha ko"ãichagua ñe"ẽ hembipotápe oime ome"ẽ vy"a kuimba"épe. Ha ehechauka nde temperamento magnífico ha agresivo.
  Ndaipóri mitãkuña upéichagua, oñemomýiramo, umi oso katuete noñemombeguemo"ãi.
  Ohechauka hikuái ko"ãichagua jehupytyrã tuichaitereíva.
  Ha mitãkuña ikatu ombopu umi violín heta ceremonia"ỹre.
  Kóva ha"e avei peteĩ técnica iporãitereíva.
  Mitãkuña"ikuéra oñepyrũ ombopu violín. Ha upekuévo ojoko hikuái umi arco ipysã nandi reheve. Ha oñembopu música magnífica ha encantador. Ha tuicha mba'énte.
  Ha upéi mitãkuña"ikuéra ogueraha ha oñepyrũ opurahéi;
  Che arovia che Retã Marangatu,
  ¡Pe Añetegua rupive peteĩ ikatuha ogana salvación!
  Ñañangarekóta ñane membykuérape mba'evaígui - .
  Pe enemigo oúta ñandehegui, cheguerovia, venganza!
  
  Che kyse puku oinupã Ilya tesoro-icha , .
  Ha ipokuéra ndoikuaái mba"éichapa ikane"õ hikuái ñorairõme!
  Ñande ha"ete peteĩ escudo ojeroviakuaáva País-pe ĝuarã,
  ¡Oñangareko hag̃ua peteĩ lugár oĩvape paraíso potĩme umi iñañávagui!
  
  Retiro, golpe ha lunge jey - golpe, .
  Péicha destino tape rehe, ¡ay, peteî soldado-pe guarã!
  Oikove aja por lo menos peteĩ villano, .
  ¡Emopotĩ pe barril ha visión delantera nde ametralladora rehegua!
  
  Tekotevẽ reñorairõ peteĩ cuento de hadas ha"éramo peteĩ mundo,
  Sapy"ánte ikatu ojeheja rei pe sapukái!
  Ha katu ñañongatu ñane ñemomba"eguasu Túvape,
  ¡Jepémo sapy"ánte oĩ hetaiterei te"õngue!
  
  Ronase, ore suerte tetãme - .
  ¡Ikatuhápe opavave ikatu oiko chugui peteĩ héroe!
  Upévape tapichakuérape, ha upéi ndejupe, .
  ¡Pe ñorairõhára imbaretevéva ha ipy"aguasuvéva!
  
  Ha ko'ágã jasapukáita - tenonde gotyo, .
  ¡Ombotapykue haĝua umi redouda, umi fortaleza ipu"akapáva!
  Ani haguã oiko ha"ete ku ijapúva apytu"ũ - .
  ¡Roipejupáta umi arai umi aviónpe!
  
  Añetehápe, ikatu reho derecho infierno-pe,
  Opa tape ha'égui bindweed ha sow cardo...
  Ha katu upépe jepe umi ñorairõhára cuchilla ogolpea,
  Ha umi bomba hoʼa ohóvo umi avión ryepýgui!
  
  Ha mba"épa pe infierno pe Elf pe luchador-pe ĝuarã?
  ¡Ambue prueba!
  Ñañorairõta ipahaite peve -
  ¡Ñakumpli Ñandejára rembipota añetegua!
  
  Ha ñavencéta umi pandilla de troll ha ghoul-pe,
  ¡Ñaĝuahẽ pe tenda oĩháme Yvy Edén!
  Pe ágila omohu'ãta pe cuervo iñañaitéva,
  ¡Honor ha jerovia ñandegueraha jehupytyrãme!
  
  Tekove ojerreventa peteĩ ysyry tormenta reheve, .
  ¡Umi mbaʼe ojeruréva hikuái Cristo-pe oñekumplíta!
  Grásia osyryta peteĩ ysyry cascada-icha,
  ¡Madre Nativa Elfia ñemomba'eguasúpe!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi ha ombopu violín peteĩ jave. Ha pe músika ipu porãiterei ha iporã ha omimbipa. Ha ojeipyso literalmente opa yvága ári.
  Ha umi cuervo, operde conciencia, oñedesmaia ha oinupã umi orco akã.
  Ha umi mitãkuña oactua energía incomprensible reheve. Osyry ipypekuéra umi arroyo hiperplasma rehegua.
  Térã ikatu avei magoplasma, umi mitãkuña opersonifikáva influencia ipy"aguapýva ha asesina ramo.
  Umi ñorairõhára oipe"a hatĩ, ha upéi ijyva ári guive omondo hikuái umi rayo ohecha"ỹva umi orco-pe ha ombohuguy hesa. Ha ojekuaa ha"eha peteĩ mba"e incomprensiblemente fresco ha fresco.
  Umi ñorairõhára opresiona jey umi botón umi pezón rubí reheve. Ha oinupã hikuái enemigo-pe umi erupción tatatĩme orekóva poder colosal ha destructivo umi volcán-gui.
  Ha opa mba"e orreacciona ha okáipa. Ha ombokapu hikuái umi oso tanque. Ha umi ysyry tatatĩ hendýva omboyku hína umi máquina Putin imperio-pegua.
  Umi mitãkuña, ha"eva"erã, simplemente maravilloso ha ohechauka peteĩ nivel excelente espíritu de lucha, avave noñanimái oakusa chupekuéra mba"eve itavy ha iky"ávare.
  He"i hikuái ko"ãichagua mitãkuña rehe: ¡peẽ ha"e simplemente Tupãs ha Súper!
  Upévare ohupi jey hikuái ha oñepyrũ opurahéi kyre"ỹme;
  Oĩ kuña ñande Elfia-pe,
  Mba'ére piko omboguata hikuái aviõ ñembosarái ramo?
  Mba'épa iporãve opa mba'égui ko Yvórape - .
  ¡Upéva ojukáta entéro umi enemígope!
  
  Ha"ekuéra heñóikuri ogana haĝua
  ¡Omomba"eguasu haĝua pe Elfo-pe ko mundo tuichakue javeve!
  Añetehápe, ñande rukuéra ipu"akapáva,
  ¡Upepete oñembyaty chupekuéra g̃uarã peteĩ ehérsito!
  
  Umi gigante oñemboʼy pe mákina ykére, .
  Ipu'aka ha'e péicha - oitypaite hikuái opavave!
  Ñande ha'e Túva ra'y, peteĩchagua - .
  ¡Oguata hína peteĩ fila de soldádo!
  
  Pe jehasa"asy ndaikatumo"ãi ñanemopẽ,
  ¡Pe tata napalm aña rehegua ndaipu"akái!
  Moõpa hendyva'ekue yma pe antorcha...
  ¡Koʼág̃a oĩma pe proyector!
  
  Opa mba"e ñane retãme ha"e peteĩ tataindy tesape"arã,
  Mba"yrumýi, tape, puente!
  Ha umi victoria ojepurahéi purahéipe - .
  Ñande ha"e halcón tesape rehegua - ágila!
  
  Ñamomba"eguasúta Túva py"aguasúpe,
  ¡Jagueraha ndéve umi pico empinado-pe!
  Ñande ha'e pionero-icha espacio-pe - .
  Ha ñamopẽ umi orco aña akã!
  
  Jajapyhy opa umi reptil oúva Marte-gui,
  ¡Jaipe'a tape Centauri gotyo!
  Oĩta ñande jakyhyjéva pe mymba oporojukávagui,
  Ha mávapa ipy"aporã ha iñonrrádo ohayhu haĝua!
  
  Elfia ha'e tetã ijukyvéva opavave apytépe,
  Oĩ peteĩ mba"e ñañemomba"eguasu haĝua ipype, ¡cheguerovia!
  Natekotevẽi oñeñe'ẽ ñe'ẽrei...
  ¡Eiko yvypóra ha ani peteĩ mymba!
  
  Ñaguahẽ pe universo rembe'ýpe,
  ¡Romopu"ãta upépe peteĩ fortaleza de granito!
  Ha pe operdevaʼekue arrepentimiento,
  Máva piko oñemongu"e oinupã haĝua País-pe!
  
  Mba'épa oúta - sa'i imaginación
  Péro pejerovia cherehe, romoingove jeýta umi omanóvape!
  Jaipe'áta pe ñemano picadura peteĩ jerk reheve,
  ¡Pe Elfie inmortal gloria-pe!
  Péicha opurahéi mitãkuña"ikuéra, ha iñe"ẽ ha"ete ruiseñor, moro ha guyra tatatĩ peteĩ botella-pe. Ñamoĩ chupe ko"ã mitãkuña ha"eha súper ha hiper añónte .
  Ha opurahéi hikuái opokoiterei ha ombovyʼaiterei.
  Ko"ãva ha"e umi mba"eporã ojagarrávo peteĩ mba"e, upéicharõ ni peteĩ orco ndojuhúi suficiente.
  Ha umi mitãkuña ohundi oso-kuérape ñembosaráipe. Ha upéi umi piloto duende oveve oike yvate guive. Ha opresiona hikuái umi botón ipysã nandi reheve. Ha oinupã hikuái umi criatura agresiva ipire hũvape.
  Peteĩ mitãkuña yvágagui odispara peteĩ cohete peteĩ aty orco peluda-pe. Ojepovyvy ha ojehapy, upévare so'o hendýva pehẽngue ho'a diferénte dirección-pe. Ha pe okáiva ha añetehápe opitáva.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña'i, ipochy ha ohundíva. Haʼekuéra oreko peteĩ korasõ ipoderósova peichagua kañymby ipypekuéra. Mba"épa oikóta oipyhýramo hikuái ha opurahéi ha ohechaukáramo hatĩ, upéicharõ peteĩ ejército de orcos oĩva alianza-pe umi troll ndive jepe ndaikatumo"ãi oñemoĩ hesekuéra. Ha umi troll ningo tuicha ikatupyryve ha odesidíva umi luchador.
  Ha umi mitãkuña ha"e guerrero colosal ha imbaretetereíva, simplemente variable cósmica ha constante.
  Umi ñorairõhára ogueraha ha ombopupu umi mitãkuña"i jyva, ha opensa"ỹre mokõi jey opedo hikuái ipulmón ru"ãme .
  . MOAKÃHA #10
  Ha upéi ou peteĩ ola añetehápe letal ha destructiva oinupãva umi orco-pe. Ha mboy tekove ipire hũvapa oñeno peteĩ jeýpe.
  Upe rire umi mitãkuña, tuicha vy"ápe ha kyre"ỹ tuichaitereíva reheve, oñepyrũ opurahéi;
  Peteĩ versíkulo isensíllova pe purahéigui
  Mba"e piko apurahéi ko mundo ñembyasy rehe!
  Añeha'ã aikuaa Cristo-pe che ánga reheve,
  ¡Ani pe infierno ha ñembyai ani opoko pe tete rehe!
  
  Che retã che retã ahayhuetéva,
  ¡Jepémo sapyʼánte ojahéi chupekuéra!
  Ndaikatúi hague ajuhu peteĩ tenda chejehe, .
  Wezelbub omondorõ guare tapichakuérape infierno-pe!
  
  Mba'e piko ikatu ivaivéva Yvy ñehundigui,
  Araka"épa hasẽ peteĩ kuãirũ ñembyasýpe?
  Peteĩ mba"evai apoha opuka jave, ho"u éxito, .
  Ha katu oĩta mbarete - peikuaa opáyha!
  
  Che ambohováita pe raza vai upérõ ambohováivo:
  ¡Infierno, umi tupã nomopẽmo"ãi nde Túva espíritu!
  Ha oñembotuichavéta opavave ñorairõhára rembiapo,
  Ñande ha"e peteĩ ejército de soldados: ¡umi ágila ndaha"éi juego!
  
  Jaikuaa ñane rembipota imbareteha jepiveguáicha,
  ¡Roñembyaty puño a hombro!
  Ha pe méta jaha hína jahecháma,
  ¡Pe enemígo tanimbu oitypa pe barco de estrellas!
  
  Sapy"ánte hasy ñantende haĝua Pallas,
  Ha'e caprichosa, ome'êta carte blanche umi añape!
  Ha ha"ete ku ymaite guive...
  ¡Oñemboja"o vove mbytépe pe orco vil mba"evai rehegua!
  
  Añetehápe, jaguereko peteĩ ka"aguy entero problema-kuéra rehegua,
  Mboy múndopa oĩ ko univérsope.
  Ha upévare Tupã Yvatetegua oñemoingove jey,
  ¡Upéicha peteĩ persóna oreko peteĩ montíllo de rregálo!
  
  Elfo-gui oikóta jey peteĩ superpoder, .
  ¡Pe Universo ohechaukáta pe tape vy"apavẽ ha mborayhúpe!
  Ndaiporimoʼãvéima tesay ni tuguy,
  Ha nde reñongatu nde korasõme pe voluntad ha arandu!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi ánga reheve. Oipota hikuái victoria adicional ha dicho fabuloso. Pe tolerancia cósmica orekóva hikuái ha"e simplemente creepy. Ha umi ñorairõhára ohechauka aeróbatica ijyvatevéva, ha peteĩ Ego tuichaitereíva ohundíva.
  Pe duende iñakãrague moteado reheve opukavy:
  Peteĩ mokõi Mbohapy, .
  Nde rehundi umi orco...
  Irundy ocho po - .
  ¡Ndorojúi roñembosarái haguã!
  Ha jey umi mitãkuña oisu"u, upéicha rupi oky umi orco akã ári arai entero cuervo oñemondýiva.
  María Kolesnikova osegi oñorairõ derecho orekóva umi elfo oikove haguã sãso ha vy'apavê.
  Umi oso aña ndojapói vaʼerã opresiona ha ohundi chupekuéra. Nahániri, pe mitãkuña rréina omotenonde pe ehérsito katupyry ha racionalmente. Ha umi ñorairõ oho porãve ohóvo umi hénte glamoroso-pe g̃uarã.
  Umi elfo osegi ha"e héroe ñorairõme umi orco ndive. Ha"ekuéra oactua tuicha mborayhu reheve ñorairõ rehe.
  Umi mitãkuña omondo proyectil destructivo ha oporojukáva enemigo-pe.
  Ha oinupã umi orco-pe ha"eramoguáicha blanco peteĩ campo de tiro-pe. Umi ñorairõhára ojekuaa ipersistente ha agresivoiterei, ohechaukávo hatĩ ha umi lobo kuña jyva.
  Eñeha"ã ejodiskuti ko"ã mitãkuña ndive. Ha'ekuéra ohechaukáta ndéve Kuz'kin sy.
  Umi kuña ñorairõhára ogarabata umi orco-pe, omyenyhẽvo umi montículo entero te"õngue rehegua. Ha oipuru avei hikuái umi pezón escarlata, ojoguáva umi fresa hiʼajuetereígui.
  Pe ñorairõhára ko"ápe iporãiterei ha iñakãrague lunares reheve.
  Ha ko duende ojagarra ha oity ipy"a nandi reheve, ha ipu"aka peteĩ pelotón entero orco-kuéra rehe.
  Upe rire pe ñorairõhára oñepyrũ jey opurahéi;
  Mba"eichaitépa hasy ñandéve ñantende haĝua ñane propósito,
  ¡Ha"e haĝua peteĩ tetã oñemomba"eguasúva ogueraháva opavavépe yvágape!
  Ojapo haĝua peteĩ jeporavo vy"apavẽ generación rehegua, .
  Zelensky tenonde gotyo ñorairõme peteĩ sueño reheve pe marcha-pe!
  
  Pe ñorairõ ohasa pya"e peteĩ tornado tormenta infierno-icha...
  Moõpa oĩkuri umi choza, tanimbu, tuguy ha jeroky!
  Ha katu tuichavévape añoite peguerovia iñepyrũha - .
  ¡Toñembotuicha yvateve yvypórape!
  
  Cheguerovia, Tetã Sy ohayhuve opavavégui,
  ¡Ha"e peteĩ muelle ipotĩvéva cristal-gui!
  Pe mitãkuña ipy'ajuvévaicha tupa ári - .
  ¡Ahayhuse pe gloria noviembre rehegua!
  
  Che Retã - umi tormenta ndaha'éi peteĩ mba'e ojokóva, .
  Ha"e peteĩ océano ilimitado ha tormentoso!
  Tembiasakue tuicha mba'e - .
  ¡Ojehai peteĩ novela histórica!
  
  Heta oñorairõva"erã
  ¡Ha katu ndaipóri ambue tape javy"a haĝua!
  Upévare eguenohẽ peteĩ tupa peteĩ ataúdgui - .
  Ikatu piña almuerzo-rã!
  
  Ko'ápe umi estepa prem manchuria China-pe,
  Mba"épa oĩ ojeheka haguã umi tetã pytaguápe upéicha!
  Opa mba'e rire, arete victoria jasypokõime,
  ¡Caza ohecha haguã ypykuéra ojehayhúva!
  
  Ha katu peikuaa pe deber del País iñimportantevéva,
  ¡Ha"e jaservi kyre"ỹme ko Yvýpe!
  Tereho pe meta marangatu omimbipávape, .
  Ojejapo haguã Arbat ro'ysãve - Brighton Beach!
  
  Ñande ha"e umi ñorairõhára País Elfi,
  ¡Rohayhuva"ekue ore py"aite guive!
  Peẽ py"aguasúpe pemboja"o opa umi enemigokuérape,
  ¡Opa tetã Sy, Elfia ñemomba"eguasúpe!
  Pe mitãkuña opurahéi hechapyrã ha ro"ysã. Ha ipurahéi haʼete peteĩ ola de marea osyry ha ipochýva.
  Umi ñorairõhára opresiona umi botón ipysã nandi reheve. Ha oipuru hikuái peteĩ mbaʼe ñanemondýietereíva ha ohundíva. Ha omosãso hikuái peteĩ rayo pesadilla ha operforáva.
  Ko"ápe oĩ peteĩ duende ojupíva peteĩ tanque-pe. Ha oreko isyva nandi ha ijyva rubí. Ha peichagua ñorairõhára hechapyrãva ha oñorairõva.
  Ha ha"e oityvyro umi orco-kuérape oñe"ẽve"ỹre. Koʼápe odispara pe enemígope oipurúvo umi ipysã nandi. Ha operfora umi orco mba'yrumýi. Ha hendy, ha pe kit de combate oñepyrũ ojedetoná. Ha hetaiterei ñehundi ojejapo. Ha pe metál hendy ha oñehundi mbaʼeveichagua opción ni mbaʼeveichagua ceremoniaʼỹre.
  Pe mitãkuña opukavy. Ha odispara jey pe enemígope opresionávo pe pezón escarlata oĩva pe botón joystick-pe. Ha haʼe oinupãite pe oso iñakãrague morotĩva.
  Ha opukavy:
  - Ñande tanque asesino, .
  ¡Ogolpea rei pe lugár!
  Icompañero ombohovái peteĩ guiño ha peteĩ cheque reheve.
  - Ñande tanque ndokyhyjéi ky'águi,
  ¡Ñande elfo-kuéra jahayhu ñañorairõ!
  Umi ñorairõhára ogueraha ha opurahéi jey hetaiterei jey;
  Ñaikotevẽ ñande mundo de belleza invitante - .
  ¡Egueru ne akãme ne korasõme!
  Omoañete haguã nde kerayvoty,
  ¡Upe pytũmby ndoisãmbyhýi umi elfo-pe!
  
  Peteĩ extraterrestre oike Yvýpe,
  ¡Mbói osokuéra oipe'a ijuru!
  Umi tatatĩ oityvyro haku, .
  ¡Peteĩ família ikatu omano pe haku rupi!
  
  Oñemanda ramo, jagueraha Bagdad avei,
  ¡Putin ombohováita bestialidad vil rehe!
  Ha Elfagrad araka'eve ndo'amo'ãi -
  Mitãnguéra ndohechaiva"erã tekotevẽ ha tyre"ỹ!
  
  Pe duende oñembo'ýta, opavave oguerovia tapiaite - .
  ¡Haʼe noñembohypamoʼãi peteĩ mar de sangrépe pytũmbýpe!
  Imbaretéta, eikuaa pe kavaju"arigua po, .
  Pe hoz ha"e peteĩ martillo ipu"akapáva - señales inmortales!
  
  Algún modo pe esqueleto oipe"a hatĩ pytũmbýpe,
  ¡Jasy omboykéta diamante-kuérape peteĩ feluca reheve!
  Oĩta, eikuaa yvága Yvy angaipa ári,
  Bueno, ndaiporimo"ãi peteĩ cita separación reheve!
  
  Tetã ha"e peteĩ ysyry osyry yvytygui, .
  ¡Epotĩ y abedul juky reheve!
  Ñande, Orklin-pe, ñaity hína pe enemigo-pe,
  ¡Agresión ombohováita Putin rehe!
  
  Tupã, ajevy ne rendápe peteĩ ñembo"e reheve,
  Che querido, ¡emoĩ peteĩ minuto reñemongeta haĝua!
  Ejapo ikatu haguãicha oiko chugui tesape destino-pe peteĩ jeýpe,
  ¡Reipysóta nde po nde ra'ykuérape!
  
  Ha Tupã ombohovái opukavy iñakãrague morotĩme.
  Peipotáramo comunicación, upéicharõ ¡eñe"ẽrendu Chéve!
  Che roipytyvõta reñembojoaju haguã nde kerayvoty ndive - .
  Ha peheja pene membykuéra tosalpica umi charco-pe!
  
  Péro hesarái kaneʼõgui
  ¡Embogue pe kangy ha umi referencia karma rehegua!
  Ñande rape hekojojáva cristiano, .
  ¡Kóva ha"e oservi País-pe cuartel-pe!
  
  Ko'ápe oî jey peteî marcha forzada, peteî batalla-guerra,
  ¡Umi orco ivaietereíva oñembotapykue pe ataque-pe!
  Añetehápe, pe tetã marangatu ndorekói límite, .
  ¡Ñande Duende Guasu ilimitado!
  
  Mba"épa che mbohovái, cheguerovia, ha"e simpleiterei,
  ¡Hasy Patronímico-pe ĝuarã ha"e peteĩ vy"apavẽ!
  Rehóramo pe atákepe resayʼỹre,
  ¡Kóva he"ise pehupytytaha perdón Ñandejáragui!
  Mitãkuña Familia Elven-gua opurahéi porãiterei ha hatã. Ha oreko hikuái iñeʼẽ iporãitereíva ha ikatúva oñembojoja umi guyra Edénpe ipiroʼy ha iporãvévare añoite.
  Péicha opurahéi ha oactua hikuái asombroso-nte. Ha ko"ã guerrero-pe oĩ corriente de energía ha temperamento frenético, peteĩ manera hasyetereívape umi luchador omimbipáva.
  Por cierto, mitãkuña hyakuã porãiterei ha sexy. Ihyakuã porã ogueru pe vy"apavẽ tuichavéva, ha ha"e simplemente maravilloso. Ndaiporivéima mitãkuña iporãvéva.
  Ha iñe"ẽkuéra ningo ipya"e ha ipya"eterei. Añetehápe ha"ekuéra ha"e umi iporãvéva ha imbaretevéva.
  Ha mbaʼépa oikóta koʼã kuñakarai oñemosarambíramo ha oñepyrũramo odispara pe enemígope oipurúvo umi pezón de pecho escarlata? Ha ko"ãva añetehápe ha"e rosa-nte pe hardín-pe. Ha oĩse opoko, ohetũ ha ohetũse chupekuéra.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña omoheñóiva ataque de pasión agresiva ha ola de deseo considerable.
  Ko'ã mba'e porã ha'e peteî obra maestra destacada omoheñóiva umi demiurgo. Ha ko"ápe ndaikatúi remoĩve térã reipe"a.
  Ha katu ojepysóramo peteĩ botón peteĩ pezón de rubí-pe, térã precisamente, al contrario, peteĩ pezón de fresa reheve peteĩ botón-pe, osẽ peteĩ corriente ipoderosoitereíva energía destructiva ha asesina-gui.
  Ko"ãva ha"e mitãkuña ko"ápe - noñembo"ýi lado-pe. Ha katu upéva rangue, umi orco ojejuka mba"eveichagua ceremonia"ỹre.
  Ha ani nderesarái repurahéi haguã;
  Arcángel omosãso arasunu
  ¡Upéicha hetaiterei tuguy oĩ ko univérsope!
  Águila ipepo oñembyaíva;
  ¡Kóva ha"e peteĩ castigo tapichakuérape ĝuarã!
  
  Ñandejára Todopoderoso Rey de los Reyes - .
  Ojupi kurusúpe - ¡oaguantáva jehasa"asy!
  Ha pe mba'evai apoha oñelamenta hendive...
  ¡Añembo"e ha arrecibi perdón!
  
  Peteĩ orco escoria aña oñemongu'e hína Duende gotyo , .
  Ha"e oipe"ase opa yvy ko yvy ape ári!
  Embojere pe kapítulo de época, .
  ¡Emonde peteĩ ao ojejapóva pórfiro-gui!
  
  Ojere tuguy carmesí rehe
  Ha hetaiterei aña oĩ pe traición ndive!
  Omoĩta peteĩ mburuvicha guasu yvýpe g̃uarã,
  ¡Mburuvicha infierno pytũmby universo-pegua!
  
  Mbaʼépa ikatu ojapo Jesús mboriahu?
  ¡Ha"e ojapo yvy ha planetakuéra!
  Ha katu cheguerovia, akyhyje
  ¡Jesús ára ojejapóma hague!
  
  Ñandejára marangatu, nde ha"e ore héroe,
  ¡ Por lo menos Putin oĩ Elfion ryepýpe !
  Ha jaha hína pe ñorairõ pahape,
  ¡Omboja'o haguã ko Sodoma pytũmby!
  
  Pe mba"e vaiete Koschey kangue otyryry,
  Ha máva piko huguypaitéva!
  Jepe hova ipire hũ tizaicha, .
  ¡Ha katu ikatu ohapy umi poder!
  
  Ha katu ñane mbohovái ndaha"éi peteĩ blip pe ceja-pe,
  ¡Pe victoria ha"e peteĩ cuestión de honor elfo!
  Tetã Sy rekomimbiparã, mborayhu - .
  Opa mba'e tekove rehehápe - dulce venganza!
  
  Upémarõ pe mitãrusu ojejapi vaʼekue opuʼã,
  ¡Kóva ndaha"éi pe momento ñañeno haĝua peteĩ te"õngueicha!
  Eñani osapukáivo ñorairõme jey,
  Ñe'ẽpapára ánga reheve - peteĩ aranduka peteĩ mochila-pe!
  
  Ha jaheka hína yvága ko Yvýpe,
  ¡Ñamaldeci pe denso adversario-pe!
  Jaservíta tetãme ipahaite peve,
  ¡Pe soldado elf-ligero gloriarã!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi porãiterei ha hechapyrãva. Ha iñeʼẽkuéra ojaponte umi mbaʼe hechapyrãva. Ha katu umi iporãva opurahéi porãiterei, ha umi trill ruiseñor orekóva ipu yvateve umi techo ári.
  Ha mba"eichaitépa encantador ha asombroso ha ijojaha"ỹva opa mba"e. Ko"ãva ha"e mitãkuña oñorairõva ipy"a"ỹre oimeraẽ tiempo-pe, ha o"actua colosal ha único, energía combativa ha deliciosa ome"ẽva tekove ha arandu.
  Ko"ãva ha"e, ja"eporãsérõ, supergirls . Umi corriente agresiva magoplasma-nte osẽ chuguikuéra. Umi ñorairõhára ningo iporãiterei ha ndaikatúi oñemombeʼu peteĩ kuéntope térã oñemombeʼu chupekuéra peteĩ pluma rupive.
  Oje"eva"erã ha"ekuéra ikatupyryetereiha ombohovái haĝua mitãkuña"i ko"ãichagua ndive. Ha omimbipa hikuái, ha umi elfo akãrague omimbieterei. Oĩ umi iporãva, koʼýte umi orekóva rango de general, orekóva iñakãrague omimbipáva óro rogueicha.
  Mitãkuña ko'ãichagua ndive ikatu rembotapykue capital universo-pe.
  Ikatu ojapo hikuái ko"ãichagua mba"e ndaikatúiva rembohasa mba"eve reheve. Ha literalmente odispara hikuái rayo hesakuéragui.
  Ha añetehápe, peteĩva umi elfo, opensa"ỹre mokõi jey, oipuru mágia. Ha mba'éichapa oinupãta pe orco-pe ombligo guive.
  Ha rayo ogueraha ha ohapy cincuenta oso hũva Putin ehérsito-gui.
  Ha umi ñorairõhára, kyre"ỹ, opurahéi coro-pe;
  Ñandejára añoite ome"ẽ ñandéve angirũ,
  ¡Arandu añoite oheja ñandéve ñambaʼapo!
  Ñande imbaretevéntema jerovia reheve,
  Ha umi hova ipy"aporãva omimbi umi icono-gui!
  
  Jepe sapy"ánte pe tembiapo ipy"ahatã ha ijetu"u,
  ¡Umi charco ojejaho"i peteĩ corteza de cristal reheve!
  Mitãkuña'ikuéra oguata hesekuéra ipy reheve - .
  ¡Oñepyrũ ojeroky hikuái iequipaje pohýi reheve!
  
  Ñamopu"ã hína peteĩ fuerte oñemoĩtava heta siglo aja,
  ¡Ko'ágã oñemombarete ohóvo pe batería!
  Ani haguã pe Duende oho pe martillo guýpe, .
  ¡To ipoty tapiaite ĝuarã umi Mayo rakã!
  
  Ha tetãme oiko ñembyahýi vaiete ho'a,
  ¡Pe mitãkaria"y otira hína peteĩ tronco ipy reheve!
  Ko"ápe opu"ã peteĩ tormenta vaiete nieve ndive,
  ¡Ha katu Ñandejára osalva umi mitã py!
  
  Pa'i ohypýi ramo ñanderehe y,
  ¡Oñohẽma pe grásia oúva umi Ipuʼakapávagui!
  Ñaime Ñandejára Po Marangatu poguýpe,
  ¡Jesús poriahuvereko ilimitádova!
  
  Ha pe demónio oĩháme, upépe okañy pe enemígo,
  ¡Ha"e ndoikuaái ni honor ni pe lira!
  Umi nazi oguereko pe Todopoderoso ojehupi kurusúre,
  ¡Pe paraíso rokery hendýva!
  
  Cheguerovia, ore ha"e peichagua ñorairõhára,
  ¡Pe Duende noñembyai mo"ãi, infierno hakuhápe!
  Túvakuéra ovyʼáta iñemoñarekuérare,
  ¡Epy"aguapy ha evy"a nde korasõme!
  
  Topurahéi hatãve pe trompeta ,
  Ha peteĩ tesapirĩme ojekumplíta pe ojejeruréva Ñandejárape!
  Jaha hína peteĩ campaña universal, ilimitado-pe,
  ¡Ojapo haĝua pe universo tuichakue Elfia dominio-gui!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi porãiterei. Ha katuete, umi orco ivaivéva ha oñorairõvéva ndaipu"akái ko"ãichagua tapicha rehe.
  Ha umi mitãkuña opresiona umi pezón rubí umi bazooka botón-pe ha odispara umi tanque orco-pe. Ha literalmente opa mbaʼe oñehundi ha oñehundi figurativamente.
  Ha ko"áğa umi tanque oúva orco-kuéragui hendy, hendy ha ojepovyvy. Oĩ peteĩ transformación colosal umi mitãkuña"ípe. Ha"ekuéra ningo iporãiterei ha hechapyrã.
  Ha isyvakuéra, mba"eichaitépa henyhẽ, henyhẽ ha oñembopiro"y. Ndaipóri tuichavéva ha ho"ysãvéva ko"ã mitãkuña"ígui.
  Ha italón desnudo reheve omombo hikuái paquete explosivo especial ho"áva Putin oso-kuéra ári. Ha figurativamente literalmente ojedesgarra hikuái. Pe añetehápe ojapóva ko"ã mitãkuña ha"e omoheñói peteĩ tembiasakue glorioso ha militanteiterei ha ijojaha"ỹva.
  Upéicharõ, ko"ãichagua mitãkuña rehe, ani ni pepensa peipuru haĝua umi técnica ikatúva oje"e huguypaitéva añoite.
  Ha mitãkuña"ikuéra oñepyrũ ojagarra Putin osokuéra ijyvagui ha oñapĩ. Ha okororõnte hikuái tavyicha hasýgui.
  Ha umi guerrero familia elfo-gua opuka ha oapunta ikuã.
  Ha upéi ogueraha hikuái ha opurahéi coro-pe;
  Peteĩ tapichápe ndaikatuiha ojejoko mba"eveichavérõ;
  Hembipota oiko haĝua chugui Tupã Ipu"akapáva...
  Ikatu hag̃uáicha pe universo mbyte haʼe peteĩ Yvy,
  Ñañemoĩ hağua ñande poguýpe, opa mba"e oĩ ko mundo oĩmavape.
  
  Peteĩ golpe pe cepillo rehegua ikatu omoheñói peteĩ torbellino entero galaxia-kuéra rehegua, .
  Ipype umi mbyja ha"e amapola escarlata, umi planeta ha"e margarita-icha!
  Añetehápe, Ñandejára Apohare ndoguejyvéi yvypórape,
  ¡Ha"e ndoipotái ha"e peteĩ insecto michĩva!
  
  Ikatu jajapo opa mba'e - jajapo peichagua léi,
  ¡Mbaʼeichaitépa oĩ pe chokolátepe!
  Ñane apytu"ũ ha"ete peteĩ tornado volcán, .
  ¡Pe ciencia ogueraha ko"ãichagua peteĩ recompensa-pe!
  
  Ndaikatúi arovia oĩ hague ára - .
  Ore ha"érõ guare salvaje-nte
  Tata ha ama oiko jave desgracia,
  Ha rohenói león ha tigre-pe rréi!
  
  Pe arado ojedobla jave peteĩ tronco torcido reheve,
  ¡Pe tembiguái ojoʼo hína kuri pe yvy peteĩ azada pohýi reheve!
  Upéi rorrega pe pradera henyhẽva, .
  ¡Pe tuja vai ndembohasa"asy peteĩ estante-icha!
  
  Ha, mba"e ciencia piko nde, sy ahayhuetéva, .
  ¡Ajuhu peteĩ oportunidad ajapo haĝua peteĩ pensamiento inmortal!
  Ikatu jadesgarra seguramente umi legión, .
  Ha eiko pe universo tuicháva tuichakuére!
  
  Rohupyty péicha Ñandejára,
  ¡Oiméne ndaikatúikuri che voi aju!
  Ore roguereko supercarne plasma príncipe-gui , .
  Ha umi cuasar akãme oĩ pu"aka ha arandu!
  
  Añepyrũ che viaje peteĩ arma ordinaria reheve,
  Ñepyrũrãnte ikatu omomýi pe yvyramáta.
  Péro oiko chugui peteĩ mbaʼe hoʼysãvéva metálgui
  ¡Omonguera peteĩ herida peteĩ tesapirĩme!
  
  Ko"áğa ñande ha"e tapicha, pe tribu superman, .
  ¡Ikatuva ojapo pe ndaikatúiva!
  Esolusiona oimeraẽva oimeraẽ provléma, .
  ¡Ndahasýi ñandéve ĝuarã ñamoambue haĝua pe universo!
  
  Péro reipotáramo, añetehápe ikatu oiko ndehegui Ñandejára,
  ¡Peservi jaguaicha kyhyje"ỹre yvypórape!
  Opa mba"e rire, ñande Duende ha"e peteĩ súper-ejército ohasáva imbarete ,
  ¡Ani reheja oñembyepoti chupe opa ára g̃uarã!
  Péicha opurahéi mitãkuña'i ha extremadamente fresco. Ha ipurahéi iporãiterei ha iñe"ẽ ha"ete ku campana de plata.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña, ohechauka hikuái peteî nivel ha'éva típico umi elfo-pe guarã ndaha'éiva mba'eveichavérõ ikangyva.
  Ha koʼãva haʼe umi mitãkuña añetehápe ikatúva ombojere pe univérso. Ha hatĩkuéra ojogua umi pérla omimbipaitévape.
  Ndaipóri mitãkuña péichagua ndaikatúiva rehayhu ha remomba"eguasu. Haʼete ku onase vaʼekue hikuái tupã ha tupãsygui. Mba"eporã hechapyrãva. Ha umi método orekóva koʼãichagua gérra añetehápe oñorairõ.
  Ha hesakuéra omimbi zafiro-icha. Ha upéicha omimbi, ha"ete ku mbyja.
  Ha hatĩ marfil-icha. Ndaipóri mitãkuña peichagua, ndaikatúi reheja umi criatura peluda-pe.
  Upévare pe mitãkuña iñakãrague hovy ojagarra ha opresiona pe pezón de fresa isyva rehegua pe lanzador de cohetes botón ári. Ha oinupã enemigo-pe fuerza letal reheve, odesgarra ha o"asávo peteĩ batallón entero oso Putin-pegua.
  Upéva añetehápe iporãiterei ha tuichaiterei mbaʼe. Mitãkuña"i, he"iháicha, akóinte oĩ peteĩ altura tuichávape.
  Ohechauka hikuái ko"ãichagua habilidad destacada ha fenomenal. Ha pe exterminación orco-kuéra Putin ejército-gui.
  Ha opa mbaʼe oho porãiterei vaʼekue. Ko"ãva ha"e umi mitãkuña ohechaukáva chupekuéra ĝuarã ndaha"eiha orco añónte, ha pe ejército ipy"ahatãvéva ndaha"éi peteĩ obstáculo.
  Pe duende opukavy:
  - Che nde ha'e, .
  Tetã tuichakue oñondive
  Oñondive peteĩ família ipyʼaporãva
  Ñe"ẽme ñande ha"e cien mil I!
  Ha upe rire umi ñorairõhára oñepyrũ jey opurahéi kyre"ỹme;
  Ahendu peteĩ ysyry osyry kapi"ípe,
  Oguereko pe campana de bronce ha acero damasco.
  Pe goviérno oĩ vaʼekue umi verdugo renondépe,
  Ha ko"áğa pe libertad opavavepe ĝuarã ha"e retribución ivaívare!
  
  Che tulipán pytã ipoty hína pe ñúme,
  Pe mitãkuña ahayhúva che visión-pe.
  Che aime peteĩ caminata-pe, oĩ heta tetã iñambuéva,
  Ha pe mar-pe oĩ peteĩ ola ha inspiración.
  
  Heẽ, Pushkin nde ha"e ñe"ẽpapára, mburuvicha guasu ñe"ẽpapárape ĝuarã,
  Ha katu nde ndereikuaái pe ñorairõ hasyha...
  Ko"ápe peje pe hielo ryru pene korasõme - peñemongu"e, .
  Ha pe ehérsito oñembyaty - pancarta pytã!
  
  Rodesidi romopu"ã elfinismo,
  Ha katu capital ndokéi, umi lobo opukavy.
  aña Orcismo osẽ pe kuágui , .
  ¡Pe destino hasýva umi pueblo ruso-kuéra rehegua!
  
  Ha katu peikuaa ñande bayoneta haimbeveha peteĩ aguja-gui,
  Ha umi tanque odesgarra ohóvo umi redusa ha trincheras.
  Pe línea de orco oñeikytĩva oñeno, .
  Umi explosión sapukái ojapo pe demónio itavy.
  
  Ha katu oĩ avei pérdida, ay, destino, .
  Caprichoso ha sapy"ánte hekope"ỹ.
  Pe adversario ohapy umi choza yvýpe , .
  Ha iporãiterei vaʼekue upe mboyve!
  
  Ha katu Fortune ita oikuaa avei heta mba"e,
  Ha"e ome"ẽta peteĩ jopói, peikuaa kóva, umi imboriahúvape.
  Pe mitãkuña pañuelo oñemongu"e hesaygui,
  ¡Suerte vai umi vecino peligroso!
  
  Péro pe espíritu oñorairõva ndahaʼéiramo peteĩ vúrro,
  Ha nde ikatu rejapo umi hazaña kyhyjeʼỹre.
  Nderejejagarramo'ãi tapiaite ĝuarã, cheguerovia,
  ¡Añetehápe, pe ojuka vaʼekue voi ogana vaʼerã!
  
  Tekove ha'ete peteĩ tape ojokóva - .
  Cheguerovia, pe ipaha ndaha"éi pe ipaha.
  Tupã Ñandejára Cristo Iporãvape,
  ¡Ñaime peteĩcha Ñandejára ndive!
  
  Opa mba"e rire, elfinismo ha"e peteĩ espíritu hesãiva ha honesto, .
  ¡Pe mba"eporã jajapose opavave tapichápe ĝuarã!
  Ani haguã ogue pe tataindy oĩva ko univérsope, .
  ¡Egarantisa nde arandu, recurso ha py"aguasu!
  Umi ñorairõhára opurahéi porãiterei ha iporãiterei. Ha omimbi hikuái iñarandu tuichavéva reheve. Ha hesakuéra ojogua umi ita hepyetévape.
  Ha omimbipaite hikuái.
  Umi ñorairõhára ohechauka ipochy hatãitereíva. Ha hetekuéra literalmente ojere mbóicha. Ko"ãva ha"e añetehápe iporãva ojehaíva.
  Ha upéicha peteĩva ojagarra ha oinupã pe orco-pe, oipurúvo iñe"ẽ puku ha ágil opresiona haĝua pe botón. Ha péva ojekuaa haʼeha peteĩ efecto ideprovechoitereíva ha oporojukáva.
  Ha pe cohete oveve ha oity peteĩ aty enemigo-kuérape, ohundívo hetaiterei oso Putin-pegua. Ha upéva ningo simplemente devastador ha impresionanteiterei.
  Ambue mba"eporã oipyhy ha oñapytĩ pe alambre hatĩ pérla reheve, ha omombareteve. Ha mba"eichaitépa oreko lengua, imbaretetereíva ha al mismo tiempo extremadamente ágil ha corrosivo.
  Ha mba"éichapa ojepovyvy umi explosivo ha pya"e ojeity yvate ha ojere peteĩ docena de tanque oso Putin-pegua. Ha ko'ã auto orekóva orco Fuhrer calvo hendy. Ha hendy hikuái tatatĩcha, ha oñepyrũ umi munición detonación umi tanque-pe fuerza letal ha destructiva reheve. Ha umi tronco ojere ha oinupã opavave Putin luchador-kuéra pelota.
  . MOAKÃHA No 11 rehegua.
  Ha mitãkuña"ikuéra oñepyrũ jey opurahéi, upéva ojapo hikuái kyre"ỹme;
  Oimeraẽva ha"éva peteĩ luchador elfo heñóiva ñorairõhára ramo,
  Upéicha oiko - pe gorila ogueraha pe ita!
  Nendive oĩ peteĩ legión ojeporavóva luchador-kuéra,
  Ha pe korasõme pe tatatĩ hendy kyre"ỹme!
  
  Pe mitãkaria"y ohecha iképe peteĩ ametralladora,
  Ha'e oguerohoryve pe tanque pe Limousine-gui...
  Mávapa omoambuese peteĩ pláta pehẽngue peteĩ níquel-pe, .
  Cuna guive ontende pe poder oisãmbyhyha!
  
  Heẽ, eikuaa pe ambuépe, ndoroguerekói mba'éichapa,
  Eñeha'ã yvate gotyo pe pico de poder peve...
  Umi operdeva"ekue oguereko cero - .
  Ha pe látigo oñembosarái umi lomo deprimido rehe!
  
  Ha katu mba'e piko peipota, kangy ha'e peteĩ angaipa omanóva,
  Ha tekove ñanembo'e - ¡peconquista opavave py'aguasúpe!
  Upévare kuimba'e oguereko kyse puku,
  ¡Ombokatupyry hag̃ua pe león formidablepe!
  
  Penemandu'áke Ñandejára ndogustái umi ikangyvéva,
  Mávapa voluntad ha kyhyje reheve py"aguasúpe omboguata...
  Pe poder omondota chupe bayoneta,
  Ha pe omanóva ha"e peteĩ palacio yvága jyva ári!
  
  Tekotevẽ regana porãiterei peteĩ purahéi reheve,
  Ha katu peikuaa pe tesay nanepytyvõmo"ãiha peñeinupãramo!
  Familia iporãvape guarã ha'e peteî ejército cuartel-pe,
  ¡Jepémo pe komandante, Túva, ipy"ahatã ha ijestricto!
  
  Ha mba'e jopói - oîta peteî mundo entero,
  ¡Ndaikatúi ñañeimagina peteĩ mba"e peichagua!
  Ñande ipuʼakáta pe univérso tuichaitévare,
  ¡Pejerovia cherehe, ikatu avei oiko ñandehegui inmortal!
  
  Ehechauka mante aranduha pe ñorairõme,
  Ha ani rekañy hasýramo umi mba"e...
  Ndaikatúi remopu'ã tuguy'ỹre,
  ¡Pe óga pyenda imembytahápe pe cónyugue!
  María Kolesnikova oejerce comando general péicha ejército tuicha ha glamoroso oimehápe principalmente elfo iporãva. Ha amoite pe dictador ikyráva, bigote ha calvo osegi ipochy. Ivy"arã ha"e ojesareko mba"éichapa kuñanguéra ojedesnuda ojeporeka jave. Ha avei oinupã pe sexo justo umi talón desnudo-pe. Péva ombovy'a tirano-pe.
  María okañy ipo tenaz-gui, ha ijehérsito oñorairõ mbarete umi orco oñemotenondéva ndive, ojapóvo tuicha heroísmo reheve.
  Ha umi duende ñorairõhára oñepyrũ oñorairõ tuichavéva py"aro ha frenesí reheve.
  Peteĩ mitãkuña duende iñakãrague amapola-icha ojagarra ha odispara peteĩ fusil sin retroceso-gui, opresiona pe botón ipecho escarlata reheve. Upéicha rupi, peteĩ cohete osẽ ha oity umi oso iñakãrague morotĩvape, omosarambi chupekuéra opaichagua dirección-pe, ha umi soldado Putin ejército-gua oñembyai.
  Pe ñorairõhára opukavy ha opurahéi, oipe"ávo hatĩ:
  - Che ningo pe mitãkuña imbaretevéva ko yvy ape ári, .
  Ha pe dragón aña oguerekóma suficiente pe inodoro!
  Ha hesa omimbi ha peteĩ jey omosãso umi rayo orekóva colosal poder mágico. Ha umi oso Putin-pegua ohasa jey ojehechakuaáva daño.
  Pe ambue mitãkuña ñorairõhára ndopytái avei. Ha ojagarra ha opresiona pe botón joystick ipysã nandi reheve. Ha pe embrague omba"apo, oinupã umi orco-pe cohete reheve.
  Ha peichagua impacto ojekuaa tuichaiterei ohundi ha ohundi.
  Pe mitãkuña duende opurahéi:
  Ñehundi ha"e peteĩ pasión
  Orco ha'e peteĩ pu'aka vai, .
  Kavara pu'aka hoy'u ambue tapicha ruguy,
  Ha umi elfo apytépe orreina mborayhu!
  Ambue mitãkuña umi tapicha glamoroso-gui pya"e omoneĩ ko mba"e:
  - Heẽ, ore elfo roguereko mborayhu magnífico, ha armonía familiar completa!
  Ha umi mitãkuña ojagarra ha, ipy nandi ha cincelado reheve, omombo umi jopói asesino aniquilación rehegua. Ha omondoro hikuái peteî batallón entero oso Putin-pegua.
  Pe mitãkuña ohechakuaa:
  - ¡Putin ningo peteĩ tirano huguypaitéva!
  Pe ambue duende oñakãity:
  - Tuicha insidioso, ha ndaha'éi ko tekovépe añónte, sino reinado ohasava'ekuépe ha'e despota!
  Ha umi elfo ñorairõhára ojagarra ha opurahéi peteĩ ñe"ẽme;
  Pe martillo py"aguasu ombota che venakuérape,
  Upéicharõ, oñepyrũ peteĩ ñorairõ vai!
  Ñande voluntad ha"ete peteĩ monolito, .
  Tetã hesakãva, opa"ỹva!
  
  Umi korasõ chupe ĝuarã ha"ete peteĩ ñembosarái peteĩ ñe"ẽme,
  ¡Ndaipóri ñehenói pe soldado iporãvévape ĝuarã!
  Jepe pe destino oisu"u peteĩ aguja-icha,
  Ha katu peteĩ angirũ ha"e peteĩ granada fiel
  
  Mba"asy ha"e avei ñane irũ, ay, .
  ¡Japerde hína angirũnguéra desesperación-pe!
  Ha sapy"ánte nde suerte hetaiterei tiempo añónte,
  Péro cheguerovia, umi ágila ndahaʼéi loro!
  
  Ha jaguereko peteĩ asentamiento enemigo ndive,
  ¡Ipochy ha oamenasaiterei!
  Kuarahy omimbi che akã ári che casco rupive,
  ¡Ajépa ijetuʼu jaiko hag̃ua ko múndope!
  
  Ñambyasy, noñeme"ẽi ñandéve pe elección,
  ¡Fortuna ñande retorce peteĩ astilla-icha!
  Ha, ¿mbaʼépa ikatu jaʼe Ñandejárare? Ñandejára nopenái hese - .
  ¡Umi hénte omano hína umi guyraʼícha!
  
  Péro akóinte oĩ peteĩ paʼũ oparupiete ko múndope,
  ¡Ha"e umi ipy"aguasu ha iñamigo mbarete reheve mba"e!
  
  Ñande jerovia, ñane conciencia, py"aguasu, honor, .
  ¡Ani hag̃ua reñembotapykue peteĩ jaguarete oĩvaicha peteĩ charco-pe!
  Epu'ã, emboveve pe y, .
  ¡Eñesũ umi omoheñóiva"ekuépe ko universo!
  
  Ndaipóri cero michĩva pe cuenta-pe, .
  ¡Oconquista peteĩ llamamiento añoite!
  Rehupytýta, oikuaa ko karai
  ¡Pya"e oúta pe éxito ha reconocimiento!
  Peẽ peikóta pe Rréi Ipuʼakapávaicha,
  ¡Ombohasávo juicio umi deshonesto rehe!
  Ha ko'ágã pe aire, ñorairõ hasýva, .
  Mba"e piko kóva avei tekombo"e!
  Yvága sa"y ha"e hovy glamoroso, .
  Mba"evai tatatĩ ohypýi pe tembiapo!
  
  Ha katu ahecha pe enemigo hendyha,
  Iaviõ ho"a pe cancha-pe,
  Mba"eichaitépa vy"a, vy"a rova, .
  ¡Ñapyta peteĩ halcón ramo ka"aguýpe!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi porã, ndaikatúi oje"e mba"eve. Ha ojapo peteĩ impresión.
  Bueno, mba"épa oipyhýta ha ohupytyva"erã umi orco ko"áĝa? Ha ohupytýta hikuái peteĩ níquel-pe.
  Umi kuña ñorairõhára odispara ametralladora-gui tuichaiterei ha hesakã porã. Haʼekuéra ningo hendaitépe ha oreko mbarete ijojahaʼỹva.
  Peteĩva ojagarra ha ipy nandi reheve oity peteĩ guisante pe don de destrucción reheve. Ogueraha ha ombokapu hetaiterei oso Putin mba"éva.
  Upéi opurahéi kyre"ỹme:
  - Ñande ha'e galaxia ra'y, .
  Elfos ha'eháicha umi practicante...
  Ikatu opuka hikuái
  ¡Bueno, oñepyrũta oveve hikuái!
  Ha pe ñorairõhára omombo peteĩ paquete explosivo asesino italón desnudo reheve. Ha'e ojejopy ha ojapo colosal destrucción. Ha hetaiterei orco ojejuka ha ndaikatúi ojeipapa.
  Ko'ãva ha'e umi acción mitãkuña'i orepresentáva peteî gente glamorosa ha iporãva. Ha ikatúva ohechauka milagro añetegua. Ko"ãichagua mitãkuña ha pérla rehe, umi orco ha"ete peteĩ oso apañuãime. Péro umi ñorairõhára, katuete, oĩma preparádo oñorairõ hag̃ua, ha ohechaukáta hetave mbaʼe.
  Ko"ýte umi talón desnudo, redondo ha rósa oisu"úramo, ha jepe oinupãva"erã umi orco-kuérape específicamente.
  Ha katuete, mitãkuña ndaikatúi ojapo opurahéi"ỹre. Ha iñe"ẽ hechapyrã;
  Mbaʼéichapa ikatu ñagoverna ko univérso peteĩ fórma iñinteresántevape,
  Jepe peẽ umi mortal ndaikatúi pentende!
  Péva ha'e che ñehenói ko'ágã -
  ¡Emoambue opa mba"e ndovaléiva cine-pegua realidad-pe!
  
  Ejapo umi barco estrellado kuatia blotting-gui, .
  Ha eipuru peteĩ honda reity hag̃ua peteĩ cuasar repukavy reheve!
  Ikatu haguã umi piloto-kuéragui pya'e oiko dulce,
  Ha Kuarahy rangue, peteĩ samovar ojejapóva órogui!
  
  Opa mba"e oñemoĩma yvypóra poguýpe, .
  ¡Ojapo che kerayvotykuéra!
  Añetehápe, Omnipotencia ipeligroso, .
  ¡Ndereikuaái jave pe medida iporãva!
  
  Ikatu nde reñói violinista, artista, .
  Ha eaprende mbaʼéichapa ikatu reity umi soga!
  Péro umi pensamiéntogui oikovaʼerã tesape potĩ,
  ¡Oñohẽ haĝua poriahuvereko ha grásia!
  
  Katuete hasy japredese haĝua peteĩ acción.
  Ndaikuaái, amombota!
  Oú hikuái peteĩ torta-icha orekóva crema estrella,
  Ha omimbipa ojehechávo peteĩ kuñataĩ orekóva peteĩ cañón!
  
  Einventa, upéi fantasía odesidi, .
  ¡Peẽ umi mortal-nte ndaikatúi pentende ko mba"e!
  Upe síntesis termoquark oiko, .
  Mba'épa ikatu ojapo peteĩ príncipe - peteĩ rosca rizado plasma-icha!
  
  Ejapo pe mundo reipotáva, .
  ¡Toñembopu pe acordeón tormentoso!
  Ikatu hag̃uáicha ndaipóri umi lugár hakuvéva pe mápape,
  ¡Upe creación hesarái mba"asygui!
  
  Penemandu'áke peẽ ha'eha avei Tupã ra'y,
  Mávapa ombo"e ita"yrakuérape omoheñói haĝua!
  Ome"ẽ haguã peteĩ orden hekopete, pyahu, .
  Moõ piko reime pe cazador, ha katu pe juego inmortal!
  
  Pehayhu pene pehayhúvape, pemomba'eguasu Jesúspe,
  ¡Eñehaʼãkena ejapo iporãva enterove ñanderehehápe!
  Ani haguã peteĩ tapicha opyta pe canal-pe, .
  ¡Ani hag̃ua ñahundi pe komputadóra peteĩ cincel reheve!
  
  Ñañañuã po - ja'e
  Oĩta vy'apavẽ - ndaikatúi ambue mba'e, eguerovia!
  Añetehápe ningo ñande haʼe hína peichagua hénte patriótiko,
  ¡Ajépa peteĩ mymba oporojukáva opukavy kyhyjégui!
  
  Ha"e ñande deber marangatu ñadefende haĝua País,
  ¡Omoheñói haĝua pe base omnipotencia-pe ĝuarã!
  Omoheñói haguã inflorescencia universo-kuéra rehegua, .
  ¡Ñamombareteva"erã umi Elfo pu"aka ha ijehérsito!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi tuicha temiandu ha aplomo reheve. Iñe"ẽ iñe"ẽmbegue iporãiterei. Ha literalmente omimbi hikuái.
  Ha katu naentéroi umi elfo oguereko peichagua vy"apavẽ. Peteĩva umíva apytégui ojejagarra umi orco-kuéra.
  Ha upéicha Putin osokuéra oipyso pe mitãkuña"ípe pe estante ári. Ombojere hikuái pe iporãva po kadénape. Upéi ojekoloka peteĩ sapatu tuichaitereíva pe iporãva py nandi ha cincelado-pe. Ha oipyso hikuái pe duende pe estante ári. Ha pe mitãkuña opukavy oimeraẽ mba"asygui.
  Umi orco oñepyrũ oinupã chupe látigo reheve ijyva nandi. Ha ipy nandi, iporã ha morotĩva guýpe omyendy tata. Ha oñepyrũ añetehápe ha brutalmente odispara hikuái pe iporãvape.
  Pe mitãkuña hasyeterei, péro oaguanta. Upéi Putin osokuéra oñepyrũ omopẽ umi pyti"a nandi peteĩ mitãkuña porã, sexy ha desnuda orekóva hete muscular.
  Pe mitãkuña osapukái hasy"ỹre. Péro upéi sapyʼaitépe okirirĩ. Ha oñelamenta rangue, ojagarra ha oñepyrũ opurahéi;
  Che ha"e peteĩ mitãrusu ñorairõhára Madre Elfo rehegua,
  Tetã ipu"akapáva, opaite tetã retã...
  Ndaipóri tetã iporãvéva ko universo-pe,
  ¡Peteĩ kuimba"e iñarandúva oñapytĩ peteĩ corbata pe montaña guýpe!
  
  Ha"évo precursor ha"e peteĩ vy"a ha peteĩ llamamiento,
  Opa mba"e rire, kóva he"ise nde ha"eha tetã rembiguái.
  Ha ikatu rembohetave ko universo - .
  Ohundívo umi aña-Satanás ñemongu"e.
  
  Oguahẽvo verano "41-pe,
  Pe arasunu junio-pegua okyhyje ñandéve ĝuarã...
  Ndoroipotái pe región imboriahu,
  Vy'arã, peguerovia - ¡oñemoheñóima País!
  
  Pe mitãkuña ha che roha"arõ umi orco aña oĩva emboscada-pe,
  Péva mboyve roguereko ametralladora.
  Ha Putin ñembopochy loco-pe,
  ¡Ore escuadrón ogana porã umi oso-pe!
  
  Umi novia ipy nandi oiko chugui áspero, .
  Pe nieve oinupãma umi suela desnuda guýpe.
  Ro"y ha ijuru hovy, .
  ¡Ha katu pe tata marangatu ombopiro"y ñane ánga!
  
  Ñande jagolpea jaikuaa"ỹre umi medida ñane adversario-kuéra,
  ¡Ndorome'ẽi ndéve py'aguapy ára ni pyhare!
  Umi granada oveve umi escalón ári peteĩ enjambre-pe,
  Ha umi oficial orekóva fusil de francotirador.
  
  Umi orco aña ndaikatúi ojuhu pytyvõ mamove,
  Ñande destacamento pionero, valiente...
  Ikatupyry, tekotevẽramo reikytĩ yvyty, .
  Ko"ápe oî Putin tanque hendýva vela-icha.
  
  Tavayguakuéra oñembyaty pochýpe -
  Tekojoja, py"aguasu ha ñemomba"eguasurã.
  Ha ndaipóri arrecife yguasúpe tormenta - .
  ¡Upéva oremoĩta kuri roguapy hag̃ua!
  
  Roike Orklin-pe, roike Komsomol-pe,
  ¡Opyrũ guive ipy"a"ỹre mitãkuñakuéra ndive ko mundo tuichakue!
  Ñainhala pe eíra victorioso mayo yvagape, 1999-pe.
  Ko"áğa ñande éxito omimbipávagui oiko eterno!
  Añetehápe, peichagua mitãkuña ndaikatúi oñembyai péicha fásilmente ojetortura rupive. Jepe pe verdugo pochýpe oinupã chupe peteĩ látigo reheve. Péro añetehápe upéva ndahaʼéi sufisiénte. Ha upéicha pe orco oguenohẽ peteĩ alambre pytã haku asýva pe tatakuagui.
  Ha ñainupã hendive pe mitãkuñáme, mba"eveichagua poriahuvereko"ỹre, pochy ka"aguy reheve. Ha ojapo upéva hasyeterei ha agresivamente.
  Ha katu pe mitãkuña duende noñembyai ha oñepyrũ opurahéi pochy ha kyre"ỹve reheve;
  Oĩta peteĩ tape kambyicha hapykuéri,
  ¡Iñimportánte pe primer paso tekovépe!
  Pehecha jey pe universo ári,
  ¡Umi torbellino umi ataque pochy rehegua!
  Coro...
  Ha pe ñorairõ osegi jey,
  ¡Pe tata hiperplasmático opupu ohóvo!
  Pe rréi de los elfos imitãiterei, .
  ¡Ogolpea umi viga reheve!
  
  Pe universo opa mba"e peve, .
  Ñande ningo ñanembareteve Tupã ypykuégui,
  Pe opa mba"e ipu"akapáva pu"aka naturaleza ári, .
  Umi oñorairõva oipuru teoplasia .
  
  Coro...
  Ha pe ñorairõ osegi jey,
  ¡Pe tata hiperplasmático opupu ohóvo!
  Pe rréi de los elfos imitãiterei, .
  ¡Ogolpea umi viga reheve!
  
  Ani reha'arõ favores yvágagui,
  Umi itavyva ohupytyta cero!
  Ñamoingove jeýta umi omano vaʼekue ñemombaʼépe,
  Oĩ tape ohóva opaite mba"e ciencia-pe.
  
  
  Ymave, haku ha nieve, .
  Ko múndo imboriahu ha ipirapire hetáva.
  Ha ko'ágã oimeraẽ apohare, .
  
  
  
  Ha pe ñorairõ osegi jey,
  Ha che korasõ oñeñandu jepy"apy che pyti"ápe,
  Pe rréi de los elfos imitãiterei, .
  Ha mitãrusu noviembre oñemotenonde.
  Pe rréi de los elfos imitãiterei, .
  Ha mitãrusu noviembre oñemotenonde.
  
  Ha pe ñorairõ osegi jey,
  Ha che korasõ oñeñandu jepy"apy che pyti"ápe,
  Pe rréi de los elfos imitãiterei, .
  Ha mitãrusu noviembre oñemotenonde.
  Pe rréi de los elfos imitãiterei, .
  Ha mitãrusu noviembre oñemotenonde.
  Pe mitãkuña araka"eve noñembyai pe estante ári. Ha katu pe francotirador elfo omoĩ peteĩ bala ojuka haĝua pe orco ryepýpe. Ha ha"e, ohupyty rire peteĩ herida mortal, oñepyrũ oñemboty ha omano.
  Ambue mitãkuña odispara ha oinupã oso Putin akã, ha ho"a omano.
  Ko'ápe oime umi elfo tanque-pe, ogueraha hikuái imembykuñáme ha omosãso chugui. Ha ojekuaa iporãitereiha.
  Ha umi ñorairõhára oñepyrũ omombo pe enemigo-pe ko"ãichagua don destructivo ñemano rehegua ipysã nandi pytyvõ rupive.
  ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe umi orko rehe? Añetehápe hasy chupekuéra oñorairõ haĝua umi elfo ndive . Ha añetehápe oñembota hesekuéra umi hatĩme. Ha hetaiterei orco opa pe sepulcro ha te'õnguépe.
  Upévare ani peho mitãkuña"ikuéra rehe, Putin osokuéra, ndaupéichairamo peñemohu"ãta sepulcro-pe.
  Umi mitãkuña oactua energéticamente ha expresión reheve. Ko'ã ñorãirõhára ikatu odesidi destino mundo-pe peteî jeýpe. Ha italón desnudo ha redondo, upéicha rósa ha hechapyrãva. Oĩ jepe mitãrusu elfo oisu"úva codicioso ipysã ha ohechauka py"aguasu ndojehecháiva ha, al mismo tiempo, pasión.
  Ha che ambaʼapo kyreʼỹme. Ko'ã mitãkuña añetehápe invencible.
  Ha oñepyrũramo opurahéi hikuái, upéicharõ pe oso opukavy ñembohorýgui;
  Tetã reimehápe sãso, opavave, .
  Upévape opavave Ñandejára ha"e proletario.
  Peẽ pekonverti peteĩ rublo ha peteĩ níquel-pe,
  Ro"y jave, umi nieve ryru, peteĩ solarium.
  
  Oguereko peteĩ poyvi omimbipáva ha pytã comunismo - .
  ¡Máva piko opromete ñandéve inmortalidad!
  Roikuaauka mborayhu Túvare versículo - 10-pe.
  Oĩta vy"apavẽ tapiaite ĝuarã, ¡peguerovia!
  
  Umi tendota sapy"ánte iñambue...
  Naentéroi tendota ojogua pe Stalin iñarandúvape.
  Ha katu peteĩ teĩ ñande ha"e akóinte peteĩ héroe,
  ¡Imbaretevérõ guare pe apytu"ũ ha pe voluntad!
  
  Pe jasy paha pe primavera valiente-pe,
  Pe ñorairõhára omohu'ã ñorairõ oipyhývo Fraga .
  Ñande jeroviaha ñande Retãme ángel-icha,
  Oñeme"ẽma ñandéve pe orden - pe luchador ndojapói ni peteĩ paso tapykue gotyo!
  
  Oguahẽma ramo ñemano, upéicharõ ehasa ndejehe,
  Ha Ñandejára oveve paraísope, oĩháme rowan yvyramáta...
  Ñande Espíritu ojupíta tapiaite yvate gotyo,
  ¡Jaconquista umi pico ipoderósova!
  
  Añetehápe, omano rire, tekove ha"e jey peteĩ ysyry,
  ¡Ipype jaguata peteĩ várko de meteoro-icha!
  Invocaciones Tupã Sy Marangatu rehegua,
  ¡Ani piko reñeanimá retolera derrota ha vergüenza!
  
  Imperio, ha'égui Ñandejára resape,
  ¡Pe Todopoderoso omanda umi elfo-pe oisãmbyhy haĝua!
  Ndaiporimo"ãi opa ñande áño vy"apavẽ,
  Ndaipóri límite servicio-pe - ¡eaprieta nde mochila!
  
  Elfo oñondive ha'e ore lema - .
  ¡Eiko peteĩ kuimbaʼe oñemoĩva mburuvicha iñarandúva poguýpe!
  Teatro ko mundo-pegua henyhẽ actriz-gui,
  ¡Ñadesgarra umi pochy infierno-pegua jyva!
  Mitãkuña opurahéi porãiterei ha ohechauka icarácter ángelico ha al mismo tiempo demoníaco.
  Péicha oñorairõ hikuái. Umi cañón aéreo asesino ojedispara helicóptero-gui. Ha oity hikuái umi posición Putin oso-kuéra orekóva. Ha ko"ã orco omano oiporiahuvereko"ỹre.
  Péva ha'e umi tapicha ojejukáva.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña py'aguasu ñorairõ. Peteĩva ojagarra ha opresiona pe botón asesino ipecho escarlata reheve. Ha upéi oveve Putin oso-kuéra rehe, peteĩ proyectil ohundiitereíva ha ohundíva. Upéva ojuka heta ko'ã adversario-pe.
  Péicha oñorairõ mitãkuña ipy"aguasúva.
  Ha katu umi mitãrusu duende-gua oñorairõ avei desesperadamente ha tuicha determinación reheve. Ha oityvyro hikuái enemigo-pe ha ojuka Putin oso-kuérape.
  Mitãrusukuéra ñorairõhára ojapo upéva ro"yeterei ha iñarandueterei. Ha opa koʼã mbaʼe ojejapo impresionantemente.
  Mba"eichaitépa tuicha ha iporãiterei opa mba"e ojehecha.
  Ha katu pe mitãrusu duende odispara peteĩ ametralladora umi orco-pe. Oikytĩ chupekuéra mba"eveichagua ceremonia"ỹre ha oñepyrũ opurahéi;
  Apensa che novia rehe
  Upéva omomba"eguasúva peteĩ ñe"ẽpoty pehẽngue.
  Elphiney ro'y jave - .
  ¡Ndaipóri elección, he"iséva ndaiporiha dilema!
  
  Hendive, ro"y jave jepe, che ánga tesape,
  Haku jave ogueru ro'y primavera.
  Po oguereko peteĩ remo mbarete, .
  Eveve pe ysyry gotyo pe tormenta de nieve mboyve.
  
  Oguejy jave ama otoño-pe, .
  Yvyramáta óro-pe lujo carmesí-pe.
  Nde añuã chembopy'aju - .
  Ha pe mitãkuña akãrague morotĩ ijyvyra.
  
  Peteĩ angirũ oñemongu"e pya"e hogue rupi ipy"a"ỹre,
  Ha"e iporãiterei - peteĩ princesa verano-icha.
  Peteĩ ñembotapykue charco-pe - osalpica peteĩ yvu reheve, .
  ¡Toñemomba"eguasu ñande pasión mborayhu rehegua!
  
  Ñembyasy ha ñembyasy ndopokomo'ãi ñanderehe,
  ¡Jagueru yvágagui peteĩ mbyja oisu'úva!
  Ko"ágã añembo"ýta oĩramoguáicha peteĩ mburuvicha guasu mburuvicha guasu - .
  Ha pe tesape rembiapo ijyvy'ỹva...
  
  Pe mitãkuña kokuépe oiporavo chéve peteĩ margarita,
  Ambohováivo, aiporavo chupe ĝuarã peteĩ diente de león.
  Jepémo oka'u vy'a reheve, vínoicha - .
  ¡Ani reha'anga peteĩ loro mborayhúpe!
  
  Ñambopu ko romance guitarra reheve,
  Ikatu hag̃uáicha umi hénte oikuaa mbaʼépa pe vyʼa!
  Pe heñóiva tombohasa vy'apavẽ - .
  Ha pe paje aña tuja ndoumo'ãi!
  
  Pe mitãkuña ha che roñoañuã ha roho,
  Natekotevẽi ñañembotavy ha ñandepochy.
  Sapy"ánte ndaikatúi rejehekýi ñorairõgui, entende,
  ¡Opa áño ndaikatúi hovy!
  Ha mitãrusukuéra familia elfo-gua ikatu opurahéi ha oñorairõ. Ha"ekuéra añoite, katuete, ndaha"éi pe sexo justo-icha, otĩ oñorairõ haĝua ipy"a"ỹre.
  Ha katu, umi elfo kuimba"e rova ningo ipiro"y ha pytãiterei, iñakãrague"ỹva, mitãkuña"ikuéra rovaicha. Ha ha"eva"erã tuicha mba"énte. Péicha equipo fresco, descalzo ko'ápe.
  Mitãkuña guerrera ohechauka aeróbatica fresca ha incomprensible orekóva. Péro ndahaʼéi upévante, katuete. Ikatuva"erã he"i umi mba"e ndaikatúiva oje"e peteĩ cuento de hadas-pe térã oñemombe"u peteĩ pluma rupive.
  Péro peteĩva odispara oipurúvo peteĩ ombligo. Ha'e original ha iporãiterei.
  Ha osẽ umi ysyry energía ohundíva ha hendyetereíva, napalmo-icha.
  Ha umi mitãkuña ohechaukáramo mba"eve, ha"éta Putin osokuéra ataúd.
  Péro umi mitãrusu ikatu ohechauka heta mbaʼe. Koʼýte opresionáramo ipo rupive umi gatillo. Ha iporãitereíta.
  Ha pe omoñepyrũva hikuái ojekuaa tuichaiterei oporojukáva ha ohundíva.
  Ha mitãrusu opurahéi porãiterei;
  Haʼete voi adespegáva peteĩ kavaju gris ári,
  Mba'eichagua vúrro piko opukavy upéicha?
  Satanás voi oikuaa umi hénte ojoajuha chendive -
  ¡Ambohováita oimeraẽ tetã opuʼãvape!
  
  Umi aña oike umi apytu"ũ vaietépe, .
  Ha umi pensamiento pochy ogalopea!
  Jaequilibrá pe balanza - ñambogue umi cero peteĩ jeýpe, .
  ¡Emopotĩ pe sistema pe adversidad yvykua pypukúgui!
  
  Nantendéi voi moõpa aha,
  ¡Peteĩ torbellino hiperplasmático osyryry che akã rupi!
  Ani reheja reñesomete cagada-pe
  Ikatu haguãicha peteĩ ysyry gloria oñohẽ mundo lunar ári!
  
  Pe ñorairõ osyry peteĩ arroyo continuo-pe - .
  Péva ha'e pe tipo de actividad oha'ãrõva duende del siglo...
  Ha hoy'use víno omboka'úva - .
  Ha py"aguapýpe esegui pe ñemongeta pe tamaño reheve.
  
  Ha katu peikuaa ohasataha kangy ha aburrimiento - .
  Rejuhúramo pe duende nde sueño-pegua, ¡nde ha"e éxito ha llamamiento!
  Ñande, umi precursor-icha, ñañeha'ã jaha peteĩ caminata - .
  ¡Opa mba"e rire, peteĩ guerrero fresco ndaha"éi peteĩ téra tavy!
  
  Che añembota ha adesgarráta, oĩ peteĩ yvyty te'õngue,
  ¡Pe enemigo oñekonfundi, oñani ha ojeretira!
  Ikatu ñamohu"ã pe derrota
  ¡Pe jagua yvyguýpegua jepe okororõ hatã!
  
  Mba'épa jajapova'erã ko mundo-pe - ndaipóri imaginación, .
  ¡Ronase, ha"ete ku napalm ombohasa asýva ñane apytu"ũ!
  Tapiaite ĝuarã jaiko ñande mitãrusuicha - .
  Ha peteĩ lugár oĩva infiérnope iporãvéta yvágagui!
  
  Mbaʼépa oipota pe soldádo? Ñorairõ ipuku haguã - .
  ¡Py"aguapy ha aburrimiento ha apytu"ũ kangy chupe ĝuarã!
  Jajagarráta pe enemígope pe sepultúra peve - .
  ¡Ha katu peikuaa tardeitereiha peñeme"ẽ haĝua umi ñorairõhárape!
  
  Ndaipóri mo'ãi resultado, ha ndaipóri elección -
  Omohu'ã tembiapo ha pya'eterei ambue!
  Opa mba"e rire, kóva ha"e peteĩ ñepyrũnte, peteĩ carrera preventiva,
  ¡Añetehápe, pe servísio militár ningo peteĩ tembiapo porã!
  Añetehápe, pe duende ñeʼẽ haʼete peteĩ tubo de kóvre.
  Mitãrusu opurahéi porã. Ha oñorairõ porãiterei. Ha ha"e ohayhu umi elfo-kuérape. Tekotevẽramo ojeporúta pe ñe"ẽ. Añetehápe, ko múndope oĩ doce vése hetave mitãkuña mitãkuimbaʼégui. Ha tuicha mba'e kuimba'épe guarã, katuete. Umi mitãkuña voi oñorairõ umi karia"y rehehápe opa pochy ha presión reheve. Ha ndaipóri mba'eve ojegueraha térã ojegueraha haguã.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña'i ko'ápe - ha'ekuéra oheka kuimba'ekuérape. Ha ndaikatúi ojejapo hesekuéra mbaʼeve.
  Ha oñepyrũramo opurahéi hikuái, upéicharõ...
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi péicha:
  Toñani torpemente, .
  Umi tanque blindado umi charco rupive, .
  Ha oî ametralladora techo ári...
  ¡Ha"e odesgarráta opa umi orco-pe!
  . MOAKÃHA No 12 rehegua.
  Maria Kolesnikova, mitãkuña ipy"aguasúva mundo de los elfos-pe, osegi omotenonde comando py"aguasu ha ome"ẽ órden. Haʼe ojapo upéva tuicha kyreʼỹme. Ha pe tirano orekóva bigote ha iñakã calvo toñemaldeci.
  Umi duende ñorairõhára osegi oñorairõ mbarete. Omboyke hikuái umi orco ipochýva ataque. Ha opavave ojupi ha ojupi, peteĩ sapo-icha oĩva calambre-pe.
  Ha umi mitãkuña opavave odispara ha oikytĩ umi enemigokuérape. Tuicha kyre"ỹme ojapo hikuái.
  Ha káda disparo umi elfo-kuéra rehegua omoirû ojepysóvo peteî botón, peteî pezón pecho escarlata pytyvõme.
  Ha umi mitãkuña ojeseparapaite. Upe jave avei, ipy nandi omombo granada tuicháva ha oporojukáva, omondoro Putin osokuéra. Ha pe so"o rasgado hendy ha opita.
  Ko"ápe oĩ mitãkuña"ikuéra omopotĩ haguã. Ha vy"a, purahéi ha kyre"ỹ tuicha.
  Ha upe jave avei, katuete, opurahéi hikuái;
  Péro hoʼáramo peteĩ ñorairõhára ojekutuvaʼekue peteĩ bala rupive,
  Ha pe mitãkuña oguapýta tapiaite hesay peteĩ viúdaicha.
  Natekotevẽi ñapensa ko mundo ha"eha esperanza"ỹre morotĩnte,
  Upe paraíso okañy ha opyrũ Satanás aña...
  
  Añetehápe, oî esperanza - peteî destino digno,
  Pedefende pe tetã ha pejagarra pe yvykua pypuku.
  Oĩ jave Elfo-pe opa karai ha'e peteĩ ñorairõhára mbarete - .
  ¡Eikuaa kóva ndaha'eiha bravado ni kitsch tavy!
  
  Péro sapyʼánte umi kavajuʼarigua ndorekói apoyo,
  Pe horda ndoikuaái puntuación, ha pe presión ha"e brutal.
  Upéicharõ ndoikomo'ãi ñandehegui peteĩ loro ipoguýpe - .
  Opa mba"e rire, iporãve pe vergüenza peguerekógui plomo pende templo-pe!
  
  Pe ñorairõ cósmico ha"e peteĩ mba"e especial, .
  Ipype nde ha"e peteĩ juguete robot, ai...
  Ha katu aikuaa umi guerrero Elfi-pegua nobleza militar-gui,
  Ndoikóiva'erã ataúd-pe.
  
  Yvágape mbyjakuéra iñextraño pehẽngue ha"e diamante,
  Oguereko hikuái opa tesay ánga rehegua...
  Eñeha'ã, ehechauka nde talento,
  Iporãve katu, epurahéi ha ejeroky arasunu rehe.
  
  Otoño tiempo - moõpa oñehundi verano, .
  ¡Ha"e ocautiva iporãiterei haguére!
  Toiko che Elfo, ojepurahéiva ko ñe"ẽpotýpe,
  Hendive tetã sy inextricable ramo!
  
  Amondo pe último beso pe mitãkuñáme,
  Che amanóvo, nde iporãva ani repukavy...
  Jajapyhy, jaguerovia Orklin, mayo yvoty henyhẽva guýpe,
  Ha pe verdugo orco monstruo-gui oikóta víctima!
  Umi mitãkuña, ha"eva"erã, opurahéi porãiterei. Ha oinupã hikuái ko"ã orco-pe tuicha mbarete ha pasión orekóva umi lobo kuña. Haʼekuéra ohundi chupekuéra.
  Ha oipuru hikuái umi talón desnudo, redondo ha rósa odispara jave. Umi mitãkuña oactua energéticamente. Ha umi iporãva pyti"a nandi omombo jopói aniquilación rehegua.
  Ndaipóri mbaʼeveichagua fuérsa ikatúva oñemoĩ koʼãichagua mitãkuñáre. Ha"ekuéra ha"e umi mondaha omimbipáva ha cósmico. Ha upe jave avei, elfo-kuéra ipype oĩva mbarete frenético ha omimbipáva.
  Ha umi pezón escarlata reheve opresiona hikuái umi botón bazooka ha ogueraha umi operativo militar destructivo-pe. Ha ndekutu ramoite hikuái, ho"áta peteĩ trinchera entera de orco. Ko'ã mitãkuña ha'e súper clase. Ha mba'éichapa oguejy hikuái negocio-pe.
  Ha ko'ágã umi dedo desnudo omombo jey granada, omoheñóiva tuicha devastación ha destrucción.
  Ko"ã mitãkuña literalmente ikatu ojapo oimeraẽ mba"e. Ha oitypáta hikuái oimeraẽ armada iñakãrague.
  Ko"ápe oĩ peteĩ mitãkuña iñakãrague esmeralda, mba"éichapa ojagarráta ha oinupãta pe enemigo-pe opresionávo pe botón ipecho escarlata reheve.
  Pe presente aniquilación rehegua oveve ha ojedesgarra ha ohapy Putin oso-kuéra.
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi jey ha oipe"a hatĩ;
  Umi extensión Elfia - iporã, querida, .
  Moõpa oĩ umi pérla nieve rehegua, océano cristalina ...
  Ha umi soldado duende ha general ojoaju - .
  Ha Estado símbolo ha'e ágila - ñande Zar Ortodoxo!
  
  Ko'ágã ohasáma verano ha otoño oike posesión-pe,
  Umi yvyramáta oñemonde, lujo ha'e envidia umi mburuvicha guasu.
  Che retã omimbipáva ovyʼave pe paraísogui,
  Elf-pe ĝuarã ame"ẽta peteĩ tekove hekopete.
  
  Upéicha otoño iporã, ñe"ẽpapára añoite ontende
  Natekotevẽi ojetributa umi mboriahu vena rehe ...
  Ñandejára Regalo Gratis: Porfirio ha Carmesí
  Ha pe óro oñemongyʼa oĩ jave peteĩ rrájo Kuarahy rogue ári.
  
  Yvoty, oñehundíva, hesakãve ha iporãve, .
  Hogue ho'a peteĩ príncipe alfombra henyhẽvaicha,
  Ko'ápe oî peteî broche esmeralda orekóva rubí pe ka'aguy otoño-pe -
  Pe artista Todopoderoso opinta pe patrón de la creación.
  
  Ha opa golpe-pe ko'ãva ha'e Ñandejára cepillo,
  Ahecha mborayhu ha deseo amoheñóivo peteî ideal...
  Ha katu iñextraño, ñande pueblo oiko haimete mundo inferior-pe,
  Ha pe despota de finanzas oñapytĩ vaieterei ore pepo.
  
  Ñande yvy ikyra ha ikyra ikyraicha,
  Suficiente umi intestino-pe ha umi mina de mineral-pe.
  Ha katu umi oligarca aña ndaha"éi suficiente ha ndaha"éi suficiente,
  ¡Oñemondapa tapichakuérape, opa mba"e oĩha tekotevẽ talón guýpe!
  
  Ha katu, ¿ha"épa Ñandejára Voluntad oaguanta haĝua peichagua mba"e?
  Opa mba"e rire, Ñandejára ome"ẽ ko Yvy ikatu haguãicha tapichakuéra, itujáva ha imitãva, omba"apo hese.
  Ha opa mba'e rire, Ñandejára Cristo renondépe -pe mburuvicha guasu jepe ojoja mboriahúpe - .
  Pe universo Apohare ojejuka kurusúre pe mondaha iñañaitéva ndive.
  
  Pembohovái chéve, ángel, moõpa oĩ hustísia?
  Mitãnguéra hasẽ ha omanoha ñembyahýigui, tapicha tuja...
  Pe burguesía aña oîha yvate jopói ha poriahuvereko reheve...
  Ha umi ipy"aporãvéva opyta topetẽ ha deuda reheve añoite!
  
  Ha katu ndaipóri ñembohovái yvágagui,
  Oiméne Ñandejára oĩ apañuãime ohejágui oiko péicha...
  Péro pe añetegua haʼe hína pe lucha ojapótaha pe vídagui peteĩ paraíso ñandéve g̃uarã,
  Ha pe patrón oñeñapytĩva kadénape jepe ikatu ovyʼa opa ára g̃uarã.
  Ko"ã mitãkuña opurahéi porãiterei. Ha iñeʼẽ omimbipa umi hielokuéra ryapuicha. Koʼãva ningo añetehápe kuña.
  Ha iñeʼẽ, añetehápe, ojogua umi diamante ysyry. Ha oiméramo ndegolpea hikuái, upéicharõ ikatu reñeimahina mbaʼeichaitépa tuicha.
  Umi guerrero ko'ápe ohechauka nivel trascendental ha colosal - época espacial-pe. Ha ojapóramo hikuái, upéicharõ opa mbaʼe tuichaiterei iseriovéta ha igroserovéta.
  Ha umi mitãkuña py ipy"a"ỹva ha cincelado oĩ en acción. Ha omombo hikuái jopói ñemano rehegua tuicha mbarete ha ohundíva reheve. Ha ojapo hikuái ceremonia natekotevẽiva.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña ko'ápe - súper nivel !
  Ha umi talón desnudo ha rosa omombo yvate guisantes de aniquilación. Ha opa mba"e iporãitereíta ha tuicha mba"éta.
  Ha umi mitãkuña opresiona umi botón umi pezón pecho escarlata reheve, ha oactiva umi lanza cohete ombyaíva umi orco posición. Ha ojapo hikuái retraso ha ceremonia innecesaria"ỹre.
  Upe rire mitãkuña"ikuéra oñepyrũ jey opurahéi;
  Pérla de nieve yguasúgui - omimbi porã, .
  Pe tormenta de nieve ombojere va'erã umi ovecha ra'y rizado...
  Ñande Túva ha"e jerovia granito, .
  Añetehápe oje"éramo, umi orco ndaha"éi oporomondýiva!
  
  Pe metal ryrýi, umi rodillo ryrýi - .
  ¡Umi tanque otyryry hína Elfia rembe"ýre!
  Jajapo peteĩ jyva bayoneta haimbe asývagui,
  ¡Rosapukáivo "Hurray" roho pe ataque-pe!
  
  Peteĩ corbata ijajúra ári pe kolór koʼẽmbotéva, .
  Roñe"inspira ñorairõme peteĩ idea rupive.
  Peteĩnte oĩ jeporavo - ogana térã omano, .
  ¡Ko"ápe oveve pe poyvi pytã pe reduto ári!
  
  Ijuru morotĩ, peteĩ yvytu atã oipeju, .
  Pe mitãkuña ojejapyhýva po ojejokua...
  Oh, mba"eichaitépa iporiahuvereko"ỹ pe destino, .
  ¡Pe ro"y vaietépe, ipy"a"ỹre pe andamio peve!
  
  Ha katu ndaipotaiva"ekue amohu"ã peteĩ bucle-pe,
  Ombyaty mbarete ha ojejagarra pe alemán rehe.
  Ndaipóri ñandehegui imbaretevéva ko Yvýpe,
  ¡Ndoroikotevẽi nde poriahuvereko vai rehe!
  
  Ha upéicha omano, oisu'úvo ijyva,
  Pe mitãkuña duende ha"e Tanya Krasnova.
  Ha katu pe tape ñandegueraháta Orklin-pe,
  ¡Ñamopu'ã peteĩ mundo pyahu violencia'ỹre!
  
  Mboy che ryvy omano,
  Mayma voluntario, mitãkuimba"énte.
  Umi mboriahu pionero-kuérape guarã, ipy'a'ỹva - .
  ¡Corteza desayuno rehegua umi cono cena-pe guarã!
  
  Roime Orklin ypýpe , triunfo oúta pya'e,
  ¡Pe letrero Komsomol ohesape nde jyva!
  Jepe umi bota ojejokoiterei ndajepokuaáigui hese,
  Ha katu pe vy"apavẽ color mayo-pe oinspira!
  
  Pe Fuhrer oĩ infierno-pe, pe huracán omano -
  Vy'a og̃uahẽma, mitãnguéra pukavy oñehendu!
  oke hína yvyguýpe tanimbukuépe,
  Ha Túva ári - Kuarahy Pytã!
  Péicha opurahéi mitãkuña"ikuéra vy"a ha pochýpe. Ha iñe"ẽ iporãiterei ha omimbipa. Umi arroyo oñe"ẽmbegueháicha. Térã umi ykua osẽ pyaʼe yvágare . Ha koʼãichagua mitãkuña ipuʼaka opaichagua tetãre. Ha"ekuéra oreko peichagua proeza ha alcance.
  Ojekuaa peteĩ duende familia ninja-gua. Oguereko ipópe mokõi kyse puku.
  Ha pe ñorairõhára oñanduuka chupekuéra. Ha irundy oso Putin akã oñekytĩ peteĩ jeýpe. Ha ojeroky hikuái kapi'ipe.
  Pe mitãkuña ninja ojagarra ha omombo peteĩ boomerang ipysã nandi reheve. Oveve ha oikytĩ umi orco agresivo akã. Haʼe literalmente ojukapaite chupekuéra.
  Kóva ha"e peteĩ mitãkuña añetehápe ipy"a"ỹva ha agresiva. Oñepyrũramo oikytĩ, ndaikatúi rejoko. Ha oescupi vaʼerã avei peteĩ aguja venenosa reheve. Ha oinupã pe orco general-pe hesápe voi. Ha Putin oso ho"apaite.
  Ninja mitãkuña opukavy:
  Gloria Zelensky-pe guarã, gloria!
  Umi tanque oñemotenonde pya'e...
  Pe poder elfo poyvi guýpe, .
  ¡Pe mitãkuña oĩ pe ataque-pe!
  Ko"ãva añetehápe mitãkuña ikatupyryetereíva. Ha ipykuéra ningo nandieterei ha oñembopiroʼy. Ha omombo hikuái umi jopói ñemano rehegua fuerza agresiva ha frenética reheve.
  Ha oñeikytĩ rire pe línea de osos Putin-pegua, umi mitãkuña oñepyrũ jey opurahéi;
  Tupãsy María marangatu, ipotĩvéva
  Ha"e imemby Salvador-pe, ome"ẽ ñandéve tesape.
  Ha katu nde ra'ykuéra ipy'a'ỹ ro'y jave - .
  Ha umi sótano ky"ápe jajuhu peteĩ ko"ẽju iñembyahýiva!
  
  Añetehápe, mbaʼéicha piko oiko ko múndo ombohasa asyha ivaíva,
  Hetaveha tapicha imboriahuvéva umi langosta kokuépe.
  Pe ro"y jepe okongela umi ka"avo jasypokõime, 2016-pe.
  Pe ñembohovái ojehechavéva ha"eha - nde mboriahu ramo, upéicharõ ejeroky!
  
  Ñambyasy ñame"ẽvo peteĩ centavo cobre umi ipirapire hetávape,
  Jepe imamón oñembohye umi límite decencia peve...
  Imbo'ehára principal ha'e peteĩ roble yvyra ñande ári - .
  Péro oikóta chugui peteĩ sapukái pe gallo okororõ vove!
  
  Ñandejára omanda peẽme pekomparti haguã umi ipirapire hetáva ndive - .
  Ani haguã ndaipóri omanóva, ha hasẽ ndombohasa asy Ñandejára Ñehendúpe.
  Eipytyvõ umi ikangyvape - hova ipy"aporãva he"i umi icono guive,
  Peiporiahuvereko ramo, pe faro oĩva yvága rapére nosẽi!
  
  Ha katu heta tapichápe ĝuarã, mamón oguereko ánga ha salvación ohayhuvéva,
  He'i hikuái ojoguátaha umi santo óro reheve!
  Pe pirapire prestamista ikyrakue ojapo hova repugnante hinchado - .
  Ha peteĩ korasõ py"aguapy"ỹva ha"e granito ro"ysã!
  
  Mba'épa nde mba'asy oréve guarã - tapicha michĩva?
  Umi palacio-pe ni nañahendúi umi jeroky!
  ¿Reipotápa refugio? Tapeguereko refugio
  ¡Peteĩ kársel techo guýpe!
  
  Mba'ére piko peme'ẽ peẽme, oréve,
  Mba"épa jajagarra porã mbaretépe?
  Nde ndaha'éi va'ekue mba'eve ha tapiaite ĝuarã mba'eve,
  ¡Pe yvága noñemeʼẽi vaʼekue nderehehápe!
  
  Ha katu ou chupe kuéra oimo"ã"ỹre ñemano,
  ¡Omboʼe haguéicha pe Apohare Ipuʼakapáva!
  Koʼág̃a haʼekuéra hína Satanás okáihápe
  ¡Pe traidor okororõ ha opukavyhápe jehasa"asýgui!
  
  Upévare redesidi pe Todopoderoso oñembohoryha - .
  He"ívo, umi ipy"aporãva oñembotuichata?
  Ha Jesús voi haʼeha pe Apohare oñembohetevaʼekue,
  Naiporãi piko jaʼe hoʼutaha hikuái umi ryguasu aña mbaʼe?
  
  Peñearrepenti, pemoñe"ẽvo María ñembo"e,
  Ha ho"a ijyva ári ha oñearrepenti - ojepy"apy!
  Peteĩ mitã hasẽ jave ne renondépe,
  Ha pe mitãkuña ipy"a"ỹva oryrýi ro"ysãgui!
  
  Ejagarra nde monedero apretado ha mean
  Heẽ, oke hikuái pe plátagui opukavy.
  Upéi Jesús Tupã Mborayhu oisãmbyhýta
  Ha ndohejamo"ãi re"a pe tape inestable-pe!
  Umi mitãkuña opurahéi porãiterei ha opurahéi porã, ha iñe"ẽ omimbi ha iridiscente ha oñeñandu reikeha peteĩ paraíso añeteguápe, ha añeteguápe.
  Ha upéicha umi mitãkuña oinupã umi orco-pe ipy nandi reheve peteĩ obus-gui. Ha omondoro hikuái cincuenta oso Putin-pegua peteĩ jeýpe. Ha ñaikytĩ ko'ã tapicha ipy club-pe.
  Umi mitãkuña, katuete, combativa ha agresiva. Ha ijuru ojepe"áramo, oisu"u haĝuánte. Ha umi mitãkuña silbato guive, umi cuervo oñemondýiva ho"a umi orco akã ári, oityvyróvo iñakãrague.
  Ha heta oĩ koʼãichagua cuervo ha ojukaiterei hikuái.
  Mitãkuñakuéra omombota limón umi talón redondo desnudo reheve.
  Ovevéta hikuái umi orco-pe ha odesgarráta Putin oso-kuéra michĩ ha huguypaitévape.
  Pe mitãkuña duende opurahéi:
  - Ko'ápe osyry peteĩ ysyry guasu tuguy, .
  Groovy calvo Fuhrer rehegua...
  Péro ani reñemeʼẽ chupe
  Ha emombo Caín-pe pytũmbýpe!
  Ko"ápe oĩ umi mitãkuña ombohováiva umi orco-kuéra ndive. Ha oñorairõ hikuái tuicha pochy ha desesperación reheve. Ha haʼekuéra ohechauka ikatupyryveha.
  Ha katu, katuete, oimeraẽ ñorairõme oĩ peteĩ tenda purahéirã;
  Ha'e brillante pe rejapova'ekue
  ¡Oñeñohẽma grásia yvypóra raza ári!
  Tupã marangatu ome'ẽ peẽme,
  ¡Ánga, vy"a, poriahuvereko ipy"aite guive!
  
  Lucifer, ñanembojere Sodoma gotyo,
  ¡Pe pecado ha orgullo producto!
  Ohupi ikyse puku Tupã guapyha marangatúpe,
  Ha odesidi koʼág̃a haʼeha opa mbaʼe ipuʼakapáva!
  
  Coro peteĩteĩ versíkulo rire;
  Che Tupã, nde neporã ha nde potĩ,
  ¡Arovia nde rekove opa"ỹva!
  Nde reme"ẽkuri nde rekove mimbipáva kurusúre,
  Ha koʼág̃a oĩta pyʼaro che korasõme tapiaite g̃uarã!
  
  Nde ha'e pe mba'eporã, vy'a, py'aguapy ha mborayhu jára,
  ¡Pe encarnación tesape ilimitado ha omimbipáva!
  Peẽ peñohẽ tuguy hepyetereíva kurusúre,
  ¡Pe planeta ojesalva sacrificio ilimitado rupive!
  
  Upe rire ou umi versíkulo.
  Mba"evai ipochy umi korasõ opu"ãvape,
  ¡Satanás odesgarra hína pe raza humana umi garra reheve!
  Pe ñemano katu oñemombóta yvykuápe,
  Ha Ñandejára akóinte oĩta ñanendive!
  
  Aña oñorairõ Tupã Ñandejára ndive.
  ¡Pe enemígo oñorairõ vai, traicionamente!
  Ha mborayhúpe Cristo oityvyro Satanáspe,
  ¡Pehechaukávo pende añetegua kurusúre!
  
  Ñande ermáno ñañembojoaju vaʼerã peteĩ ysyry añoitépe,
  ¡Edirihi nde korasõ, ne apytu"ũ ha ne remiandu Jesús-pe!
  Ikatu hag̃uáicha pe Tupã Guasu ñanepytyvõ jajesalva hag̃ua,
  Ha tapiaite ha tapiaite romomba"eguasúta Ñandejárape!
  
  Ikatu hag̃uáicha pe ánga tapiaite ojuhu ipyʼaguapy,
  ¡Opa ko mundo omba"apova"erã Ñandejára cosecha-pe!
  Ha opa ára g̃uarã, Ipu"akapáva, roiméta Nendive,
  ¡Añembo"ese hatãve ha hatãve!
  
  Reity ramo nde py - peteĩ alfombra musgo de terciopelo, .
  ¡Jesús omongueráta oimeraẽ mbaʼe hasýva upepete!
  Omondo y rembe'y yvyku'i óro reheve,
  Ha"e avei Kuarahy ha pe universo ijyvy"ỹva jára!
  
  Iñe'ẽ rupive omoheñói yvága - .
  Tuichaiterei omyasãi umi mbyja yvágapegua!
  Jehová ohayhu umi mbaʼe iporãva, .
  ¡Devoción Chupe, lealtad kyhyje"ỹre!
  
  Ipu"akapáva"ỹre ndaipóri angirũ,
  ¡Iconos radiantes de hovas amable!
  Upévare aipota hetave ha hetave
  ¡Jesúgui oiko peteĩ so"o pehẽngue!
  
  Peiporiahuvereko Ñandejárape ñande deuda angaipa rehe,
  Mba"épa ore, aimérõ, norome"ẽiva"ekue Ndéve!
  Jepe ohasáma pe tiémpo ñañearrepenti hag̃ua,
  Ha oĩma peteĩ yvykua pypuku oĩháme umi distancia ipoty!
  
  Ñandejára katu ome'ẽ imba'eporã.
  Ha he'i - ¡Aperdona peẽme huérfano!
  Aikuaa ndaikatuiha ambohepyme"ẽ ndéve che deuda,
  ¡Ha katu oĩ peteĩ tenda peẽme ĝuarã yvágape!
  
  Ndaikatúi ñatraisiona mba"épa
  ¡Universo Jára ningo ipyʼaporã!
  Ha nde po ortodoxo reheve, .
  ¡Ñandegueraha umi hénte iñañávape umi kotyʼípe!
  
  ¿Añetehápe piko heʼíta chupe nahániri?
  ¡Por favor, pe"acepta pe arrepentimiento!
  Paciencia reheve oha"arõ pe Mbohovái Supremo,
  ¡Ñaneperdona haĝua, ¡peguerovia Hembipota!
  
  Rodesidi roho tortura-pe
  ¡Ikatu hag̃uáicha remombarete ne espíritu!
  Ndaipóri ambue tape ñande ho'ava'ekuépe guarã,
  ¡Ha"e haĝua Nendive Eternamente Todopoderoso!
  
  Ko'ágã hi'aguĩma pe ára ojesalva haguã,
  ¡Ñandejára arakaʼeve ndojapomoʼãi iñeʼẽ!
  Mba'épa oikóta ñandehegui?
  Ha umi ánga ipepo rehegua ovevepáta yvate!
  
  Pe Nde rejapova"ekue opytáta tapiaite ĝuarã,
  ¡Mburuvicha opa"ỹva ha iñaranduva ko universo-pe!
  Nde che resape'a umi tekove ysyry reheve,
  Ha che arovia añetetaha ñane mborayhu!
  Péicha umi mitãkuña opurahéi porã ha iñe"ẽ omimbipáva ha ojoguáva cobre-pe. Ha ojehecha porãiterei.
  Pe duende ojagarra ha omombo umi don asesino aniquilación rehegua ipysã nandi reheve. Seis jagua rabioso-icha, umi oso Putin ojejukáva isarambi diferénte dirección-pe. Ha peteĩ golpe aplastante ha desastroso ojejapo pe enemígope.
  Mitãkuña ogueraha ha opurahéi:
  Umi hénte ovyʼáta
  Vy'apavẽ tapiaite g̃uarã...
  Umi elfo oguereko pu'aka - .
  ¡Tuicha mba"e pe pu"aka!
  Ha ko"ágã umi mitãkuña ojagarráta ha oclaváta jey enemigo-pe ifrasa pytyvõme, umi pezón he"ẽ ha jugosoitereíva. Ha añetehápe oho porãiterei.
  Ha hetaiterei oso Putin-gua okáipa agonía ka"aguýpe. Ha umi mitãkuña ovyʼaiterei ha ipyʼahatã.
  Ha umi orco agresivo ndaikatúi ojoko chupekuéra. Oñemosarambi rire hikuái, ndaipóri mbaʼeve ikatúva rejapo rejoko hag̃ua chupekuéra. Ko'ãva ha'e umi mitãkuña ojehechaukátava.
  Peteî ñorairõhára iñakãrague lila, ombyaíva Putin oso, he'i:
  Orco aña Malyuta-icha,
  Che ahundi peteĩ rastro'ỹre...
  Péro peteĩ mbaʼére ko múndope,
  Péro peteĩ mbaʼére ko múndope,
  ¡Pe py"aporã otriunfa!
  ¡Pe py"aporã otriunfa!
  . MOAKÃHA No 13 rehegua.
  María Kolesnikova, odesafíava"ekue tiranía, osegi oejerce comando, ha tuicha éxito reheve.
  Ha upéicha umi mitãkuña ha umi clan elfo oataka energéticamente umi orco posición. Umi ñorairõhára oactua ojepokuaaháicha, tuicha movilidad ha katupyry reheve. Ha"ekuéra ipya"e cobra-icha ha nome"ẽi ni michĩmi pa"ũ Putin oso-kuérape. Ko"ãichagua guerrero ha"e, katuete, peteĩ clase de vuelo ha presión ijyvatevéva. Ha oreko hikuái peichagua energía magoplasmática omimbipáva ha agresiva. Mitãkuña ohechaukáva umi orco-kuérape ipy"aporã ijojaha"ỹva ha agresivo. Haʼekuéra ningo peteĩ gerréro iporãitereívante.
  Ha ko"áğa umi pyti"a nandi umi iporãva py omombo umi guisante oporojukáva ñemano rehegua. Ha oñotỹ hikuái ñehundi ha ñehundi umi orco apytépe. Umi ñorairõhára ko"ápe iporãiterei, ha ijyva omimbi rubí facetado ha hepyetereívaicha. Ko"ãichagua iporãva katuete omboja"óta opa umi orco-pe peteĩ pulpa huguypaitévape.
  Ko'ápe oime peteî mitãkuña omombo peteî vosa explosiva aserrín orekóva ácido enemigo-pe italón desnudo reheve.
  Ojejapura ha omosarambi Putin oso-kuéra diferente dirección-pe, odesgarrávo.
  Pe mitãkuña opukavy:
  Umi elfo kuña opukavy ñanderehe, .
  ¡Umi elfo kuña ha"e simplemente clase superior!
  Ha upéi ko"ẽmbotávo,
  ¡Ehendu chupekuéra opurahéi peteĩ purahéi mborayhu rehegua!
  Heẽ, umi mitãkuña añetehápe, oguejy ramo negocio-pe, añetehápe ohechaukáta mbarete colosal ha irresistible.
  Ha umi oity haguére ipy nandi, umi oso Putin-pegua omano hetaiterei.
  Ha katu umi mitãkuña oñepyrũ opurahéi espíritu ha intensidad tuichavéva reheve;
  Invierno operdema imbarete,
  Kuarahy Primavera rehegua osẽ ohóvo...
  Arandu ipu"aka tekoháre, .
  ¡Peteĩ búsqueda ha caminata científica-pe!
  
  Umi ysyry ipu - umi nieve ryru oñemongu'e, .
  Oĩháme pe alfombra de pláta haʼe peteĩ ysyry.
  Umi clavel ipoty porãiterei mayo, 1999-pe.
  Ha ñane amista noñohẽmoʼãi!
  
  Ñande jahayhu umi naturaleza rajykuérape, .
  Okakuaa jave seta primavera-pe...
  Nahániri, reikuaa ivaiha pe tiémpo,
  ¡Ajépa oky Cristo grásia!
  
  Primavera-pe oikove naturaleza
  Pe hielo de cristal ojerreventa peteĩ accidente reheve.
  Pe planeta-gui oikóta, che arovia, paraíso, .
  ¡Aníke tata aña omyendy tata ko yvy!
  
  Añetehápe, opa yvoty ha"e peteĩ universo,
  Avei pe mba"e"oka oikovese.
  Pe destino iporãvéva opa mba"égui ha"e pe creación,
  Ha katu nde conejito mboriahu ningo ka'aguy.
  
  Mba'éichapa oiko, heta kyhyje oî,
  Heta jehasa asy oî iporãva ndive...
  Sapy'ánte ñañembyasy ha jajerure Ñandejárape - .
  ¡Ore pytyvõ vy'a ha sueño reheve!
  
  Ha katu mba'épa pe pochy ko yvy ape ári,
  Mba"e oñepyrũva orembojere peteĩ tornado-icha,
  Ha katu Ñandejára ombohovái - upéicha
  ¡Ndereikói nereñembotavy peteĩ oso-icha!
  
  Añetehápe, pe plátano voi hoʼáramo, .
  Ndaikatúi ni reaprovecha peteĩ arado.
  Umi imarangatúva rova oñakãity umi icono-gui,
  Ndaipóri piña - ¡eñotỹ centeno!
  
  Bueno, tembiapo ogueru éxito, .
  ¡Haʼe omombaretevéta ñane família!
  Ha katu ndaha"éi apresuráva ajuhu haĝua prosperidad,
  ¡Natekotevẽi pe stinginess!
  
  Pe jopói oúta - oĩta mbarete, .
  Ha ñamoingove jeýta umi ho"ava"ekue ñorairõme!
  Pe castigo ojehúta peẽme, peikuaa Judas-pe,
  ¡Oñevengáta hikuái japu ha ñembotavy rehe!
  Péicha opurahéi mitãkuña"ikuéra, ha iporãiterei ha iporãiterei. Ko'ãva ha'e umi mitãkuña ohechaukáva estilo ha traje magnífico orekóva . Ha umi mitãkuña"i hatĩ omimbi pérlaicha. Ha ojehecha porãiterei.
  Ko"ãva ha"e mitãkuña"i ko"ápe.
  Ha, katuete, ndaikatúi ojehekýi pe hecho-gui, ipysã nandi reheve, ikatuha ogueraha ha nomombo peteĩ limón orekóva poder asesino ha destructivo. Ha opukapáta, ha diferente lado omosarambíta Putin oso rasgado.
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ guerrero combativo ha fresco-itereíva.
  Ha katu peteĩ bombardero ipoderósova oveve hína ijykére, ocontroláva umi elfo ipy"a"ỹva ha medio desnudo.
  Umi mitãkuña, ha"eva"erã, ipy"a"ỹeterei ha oñembopiro"y. Ha upekuévo ha"ekuéra avei musculoso. Hetaiterei pochy ha emoción oguereko hikuái. Ha ikatu ohechauka hikuái clase ijyvatevéva ha combativoiterei ha inimitable.
  Ha upéi hoʼáta pe bomba pohýi osẽvaʼekue pe bombardero ryégui. Oguejy pya"e ha ho"a umi orco iñakãrague morotĩva aty ári. Ha ombopupa ha ombopu pehẽngue michĩmi ojedesgarrávape. Ha oñehundi peteî batallón entero oso Putin-gua.
  Kóva añetehápe ha"e pe golpe aplastantevéva. Ohapy ha ohundíva opa mba"e. Péicha umi mitãkuña ogueraha ha oarado ko'ã criatura bastarda ha cruel orco-kuéra.
  Ha mitãkuña"ikuéra ogueraha ha opurahéi vy"ápe;
  Tekove iporãitereíta pe imperio elfo-pe,
  Jaity jave umi oso aña Zar chequista-pe...
  Heẽ, Putin katuete ha"e peteĩ dictador ipeligroso,
  Umi keruvín yvágagui oúva oipytyvõta umi elfo-pe oñorairõ haĝua!
  Añetehápe, ndaha"éi mitãkuña añónte, ha katu avei umi mitãkuimba"e duende oñorairõ umi orco ndive, oñeha"ãva ombohypa opa mba"e peteĩ avalancha reheve. Avei oinupã hekopete Putin oso-kuérape ha ojuka chupekuéra poriahuvereko"ỹre.
  Ha upe jave avei umi elfo kuimba"e opurahéi;
  Tekotevẽ amyendy che korasõ imitãva,
  ¡Peteĩ ñe"ẽpapára jepe ndaikatúi oñeimagina!
  Ndaha"éi suficiente ñame"ẽ haguã jepe cinco marca - .
  Ha emombo ñorairõme - peteĩ vendetta huguypaitéva!
  
  Pe fervor loco umi discurso hakuáva rehegua, .
  Peteĩ mitãkuña"ípe ojoguáva peteĩ paloma modesta-pe añoite...
  Hesa zafiro omimbipáva, .
  Ko jesareko inocente ha al mismo tiempo languido.
  
  Mba"e pasiónpa opupu che ángape, .
  Pe mitãkuña ha"ete peteĩ yvoty, tierno, desnudo...
  Ha nde voi reguata kavaju ári, kavaju arigua - .
  ¡Eguahẽ umi tenda oĩháme yvága ñepyrũ!
  
  Peteĩ boceto lona ári, apinta nde rova, .
  Ndaipóri avave ndehegui ivaliosovéva, che mba"eporã ahayhuetéva!
  Nde ha'e peteĩ ideal-icha pe universo ári - .
  ¡Pe aña o"afiláramo jepe peteĩ sonrisa reheve pe haku jave!
  
  Roguapy nendive peteĩ bóveda iñypytũvape - peteĩ kársel,
  Ha katu Tetã Sy oguereko tata marangatu ñane korasõme,
  Pe sueño ha"e hi"aguĩ jey haĝua,
  ¡Devoción inmensurable ñande País rehe!
  
  Ojejokua pe estante ári - pe verdugo, ay, ipy'ahatã, .
  Tata hendy, umi pinza haku!
  Oñemoherakuã, iky'a, pe ataque Este gotyo,
  ¡Ko"ápe oĩ umi tanque omediva kilómetro hocico reheve!
  
  
  Péro ore ikatu kuri rokañy pe kárselgui,
  Ko"áğa ñainupã umi orco añape gavilla-icha!
  Tomombo pe ehérsito iarmas kyhyjégui,
  ¡Umi piloto duende invencible-kuéra!
  
  Ha katu ame"ẽta che angirũme ko consejo:
  ¡Ani reñemombaʼeguasueterei!
  Añetehápe, umi isãsóva rekove akóinte oñakãrapu"ã,
  ¡Umi cadena dogma-pe oĩ pe ha"éva pe aña celosa!
  
  Eikuaa oimeraẽ mbaʼe tekotevẽva rejapo,
  ¡Enterove ikatu ñasolusiona pyaʼe umi provléma!
  Opa mba'e tosẽ che aipotaháicha,
  ¡Rohasáta frase umi problema rehe!
  Péicha pe sexo imbaretevéva oñorairõ tuicha kyre"ỹme. Ha ohechauka clase ojehecharamovéva, ha impacto amenazante. Upévare rejupíramo mitãkuña upéichagua rehe, reñembotapykue pe níquel-pe.
  Térã ambue mitãkuña ikatu ndegueraha ijyva nandi reheve ha ndekutu umi orco pelota-pe. Umi mitãkuña, katuete, oipyhýta ha ohechaukáta umi criatura peluda-pe.
  Umi guerrero ohechaukáramo mba"eve, añetehápe ha"éta destrucción total ha absoluta.
  Ha umi ñorairõhára ojagarráta ha oitypáta haimete oimeraẽ ehérsito. Ha opresiona hikuái umi pezón escarlata umi pecho orekóva umi botón. Ha"ekuéra oactua energéticamente ha de manera combativa.
  Ko"ãva ha"e umi mba"eporã ohupytýva umi sa"y omimbivéva ha ijojaha"ỹva. Ha opa mba"e omimbi kuarahyicha pe Patria de Elfia iporãitereíva ha ijojaha"ỹva.
  Upévare peteĩ mitãkuña ojagarra ha oinupã umi orco-pe, opresiona pe botón ilomillo reheve. Ha péva ohechauka pe ñehundi ha ñehundi reko asesino ha ijojaha"ỹva.
  Ko"ã mitãkuña nome"ẽmo"ãi mba"eveichagua poriahuvereko Putin ejército-pe umi orco oso orekóvape.
  Ha katu katuete umi mitãkuña opurahéi avei;
  Yvy ro'ysã - nieve ho'a, .
  ¡Peteĩ ojeruréva ningo peteĩ kuimbaʼe iplátava jepe!
  Añakuéra oisãmbyhy ko planeta
  ¡Omoambue hikuái ko Yvy infierno-pe!
  
  Reikoséramo vyʼápe,
  ¡Tou vy'apavẽ opavave rógape!
  Pemboja'o tembiguái kadéna peteĩ rosca-icha,
  Upéi pe vosa henyhẽta!
  
  Oĩ peteĩ tetã ha"éva peteĩ techapyrã opavavépe g̃uarã,
  ¡Peteĩ gerréro imbaretéva ningo peteĩ prekursór!
  Kyse puku hetã marangatúpe,
  ¡Ani haguã Karai aña oñembohory!
  
  Elfo ha"e peteĩ decreto opa mundo-pe ĝuarã,
  ¡Poder umi luminario iñaranduvéva!
  Mba"eveichagua adorno"ỹre ja"éta,
  ¡Pe Ipu"akapáva ohesape ñande rape!
  
  Ndoroikuaamo'ãi pe ñe'ẽ kyhyje,
  Pe soldádo noñeʼẽmbeguéiramo, akyhyje!
  Jerovia ortodoxa ipotĩva, .
  ¡Ñandejára toinspira Jesúspe!
  
  Ndaipóri py'aguapy korasõme Cristo'ỹre,
  ¡Pe omimbipáva ogueraha ñorairõme!
  Jerovia"ỹre, ñorairõ ha"e peteĩ mba"e rei,
  ¡Pérdida ndojejokóiva!
  
  Aña oporopy"ara"ãta
  Japu nde tavayguakuérape voi - examen cinco!
  Péro ani peguerovia umi iñañáva
  ¡Ndaipóri mbaʼérepa ñatraisiona!
  
  Ñande jeroviaha pe juramento pe sepultúrape,
  Espacio oha'arõ ñane ñemoñarekuérape - ¡cheguerovia!
  Jaity Satanás raʼykuérape,
  ¡Ndaikatúi ocautiva ko Yvy!
  
  Upévare, suerte oha'ãrõ,
  Imbaretéva - Ñandejára osalváta!
  Ñandejára ohayhu Rusia retãyguakuérape,
  ¡Pe tatatĩ oĩva umi vena-pe omboyku pe hielo!
  Ñaguahẽ frontera opa'ỹvape - .
  ¡Jahechaukamína pe universo ñande rape!
  Ani ja"a ñande rova ári umi ortodoxo renondépe,
  ¡Pe ikyʼáva ndaikatúi ombojere pe hatĩ!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi porãiterei jey. Ha ohechauka hikuái hatĩ, haʼetéva umi ryguasu rupiʼa.
  Ha upéicha umi ñorairõhára omoinge ijurúpe ipy nandi. Ha jey oipyhýta hikuái ha oisu"úta.
  Ha umi cuervo oñeñandu ojekutu haguéicha iñakãme peteĩ yvyra reheve. Ha ha"ekuéra, operde rire conciencia, ho"a umi orco akã ári. Ha oinupã hikuái Putin oso akãrague.
  Ha ha"eva"erã kóva iporãitereiha.
  Ko'ápe mitãkuña'ikuéra ohechauka mba'éichapa oñorairõ oso colmilloso ndive. Ko"ãva ha"e añetehápe iporãva ojehaíva.
  Ha peichagua mitãkuña ojuhúramo peteĩ karai duende, oinupãta chupe operde peve ikonsiénsia. Ha ojuhúramo peteĩ mitãrusu yvypóra, upéicharõ oikóta peichagua orgía.
  Pe duende ogueraha ha opurahéi:
  Ñande ha'éramo mitãkuimba'e ko yvy tuichakue javeve,
  Ha'ekuéra ikatu opuka pe mitãkuña'ípe peteĩ jeýpe...
  Upéva ha"éta peteĩ orgasmo peichagua mitãkuña"ípe ĝuarã
  Ndaha"éi peteĩ golpe pe ceja-pe, ha katu derecho pe tesa-pe!
  Añetehápe, umi elfo ikatu añetehápe ojapo heta mba"e. Ha ohechauka hikuái ikatupyryha. Ha ndaha"éi ñorairõnte, ha katu avei ñe"ẽpoty.
  Ha katu umi mitãkuña ikane"õma opurahéi ha otyryry yvate ha yvýre tigre-icha opa ára.
  Ha osẽ hikuái peteĩ cascada entera de aforismo ipepo reheve;
  Opa obra de arte apytégui, ha"e umi obra maestra militar oñemopyenda mbaretevéva tapichakuéra mandu"ápe ha ogueromandu"avéva tesay!
  - Ta'anga oñepinta tuguýpe: omimbive peteĩ pintura al óleo-gui ha oñedesvanece heta mbeguekatu!
  ¡Peteĩ persona decente omoĩ justicia familia ha amistad ári! ¡Oĩ vaʼerã peteĩ léi umi enemígo ha iñamígope g̃uarã, pe ména orekoháicha hembirekópe g̃uarã!
  ¡Oĩramo diferénte léi omoambue pe hustísia peteĩ prostituta-pe!
  Peteĩ opositor mbarete omombarete nde rete ha ne voluntad, nemombarete - peteĩ ikangyva ombyai ne ánga ha omokangy nde rete, ndekangyvévo!
  Upévare pe tape hasýva ome"ẽ hetaiteve victoria ndahasýiva!
  ¡Oñemeʼẽ peteĩ soldádope ipo odispara hag̃ua, ha cerebro ojoko hag̃ua itiémpope!
  Jajuka peteĩ itavývape: ha"e peteĩchaite ñainupãvo chupe peteĩ aguja reheve, jadispara peteĩ karai iñaranduvape ha"ete ku jainupãva chupe peteĩ concha reheve!
  Pe naturaleza ha"e yvypóra sy, ha peteĩ inventor tuicháva sy ndaikatúi ha"e peteĩ itavyeterei! ¡Jepe ofalta chupe ingenio práctico!
  ¡Pe bala ha"e pe método educativo iporãvéva oñeñomongeta haĝua mitãrusukuéra ndive, ha avei umi tapicha ijedámava ndive!
  ¡Oguejy pe efectividad orekóva pe impacto añoite! Py"ỹi reperdéta nde autorida, ha katu rejejagarra ramo, ¡remongakuaava"erã zombies!
  Pe religión omboguejy peteĩ tapicha oñemomba"eguasúvape peteĩ mymba nivel-pe - ome"ẽvo peteĩ elección peteĩ ovecha ha peteĩ kavara apytépe!
  ¡Iporãve reme"ẽ nde pire tapichakuérape ovecha-icha, reikytĩ rangue tapiaite mbóicha!
  En general, pe concepto pemba"apo haĝua pene akã reheve ndaha"éi peteĩ interpretación literal añónte, ¡jepe oñeñe"ẽvo artes marciales rehe!
  Reñembopirapire hetáva, eñemongarai judío ramo, rehoséramo roky, ejerure préstamo peteĩ judíogui!
  ¡Plomo oipytyvõ digestión, especialmente pe píldora oĩramo en forma de cartucho!
  ¡Peteĩ funcionario ndoguerahái soborno ojogua peteĩ prostituta vírgen-pe!
  Jepive, resalva haĝua peteĩva rejukava"erã ambuépe! ¡Kóva katuete ha"e peteĩ léi ipy"ahatãva, ha katu omoĩ jey pe equilibrio natural especie-kuéra rehegua!
  ¡Ndaipóri peteĩ luchador iporãvéva ko mundo-pe peteĩ soldado ruso-gui, ha ndaipóri tirano tuichavéva peteĩ general ruso-gui!
  ¡Pe lujo hetaiterei ha"e peteĩ señal de frivolidad, pe frivolidad ha"e peteĩ presagio de ruina inminente!
  Ñe"ẽ arandu oúva peteĩ mba"e"oka jurúgui, peteĩ ykuaicha oúva basura-gui!
  Peẽ peguereko pe ventaja ipukukuépe, ¡ha katu che areko pe ventaja che akãme!
  Sapy"ánte ikatu rejuka, ha katu araka"eve ndaikatúi reipe"a esperanza!
  Ñorairõme, refaltáramo peteĩ segundo, ikatu reperde peteĩ eternidad!
  Peteĩ torre ordinaria ningo oiporiahuvereko umi rascacielos apytépe, ¡ha katu majestuoso umi choza apytépe!
  ¡Yvypóra oñesomete mbaretépe, omomba"e pe crueldad, odesprecia pe mansedumbre ha nomomba"éi pe py"aporã!
  Pe sexo ha"e pe pohã iporãvéva opa mba"asy apytu"ũme ĝuarã, ha katu ñembyasýpe hepyeterei ha hasy jahupyty haĝua!
  Pe ndohayhúiva sexo ndohayhúi tekove ha nomomba"éi umi vy"a to"o rehegua!
  Ñe"ẽpoty oguereko en común víno ndive ivalór okakuaaha ohóvo tiempo reheve, ha katu siglo jepe ndohejái umi línea oñehundi ni umi chispa ogue!
  Peteĩ ñorairõhára ha"e peteĩ computadora-icha - oipapa peteĩ térã cero, ha katu peteĩ ñorairõhára ha"e peteĩ angirũ ha peteĩ enemigo!
  ¡Yvypóra iñambue mymbakuéragui humanismo-pe, ha pe capacidad ojapo haĝua contrario umi instinto-pe!
  Pe violencia kuñanguéra rehe sapy"ánte omoheñói mitã hesãiva, ha katu pe violencia naturaleza rehe omoheñói monstruo-nte!
  Peteĩ sy ipy"ahatãramo, upéicha avei umi mitã! Naturaleza ha"eháicha, upéicha avei iñemoñare - yvypóra!
  ¡Ojeheka angirũ imbaretévagui, tembi"u umi ipirapire hetávagui ha ojehechauka devoción umi ndokyhyjéivape!
  Pe ataque ha"e pe tape iporãvéva ñaneutralisa haĝua pe enemigo ventaja numérica - jamboligávo chupekuéra oñorairõ jey haĝua ha"ete ñaikytĩva la mitad ijyva!
  .Kuñáme ĝuarã, mborayhu ha"e vy"a ha ingreso, kuimba"épe ĝuarã ha"e vy"a ha gasto!
  ¡Reinventáramo peteĩ árma pyahu peteĩ persóna inmoral-pe g̃uarã haʼete ku reikytĩva peteĩ sílla py ojejokua jave peteĩ soga nde ajúrare!
  Yvypóra kangy ha"e oimeraẽ religión sy, ha pe cobardía ha"e pe túva!
  Ateísmo ha'e peteĩ símbolo sãso rehegua - Cristianismo ojogua pe ñe'ẽ cadena-pe!
  Pe operdonáva oñeperdonáta, pe okondenáva oñekondenáta! ¡Mávapa oheja pe ñembohory oñemohenda ikorasõme, oenvenena ha umi ohayhúvape!
  Pe oñotỹva mborayhu ha poriahuvereko omono"õta éxito ha vy"apavẽ!
  Pe jejuka ha"e ijehegui peteĩ tipo de pecado heta hendáicha ha iñextraño, sapy"ánte ojehai voi umi angaipa upévare!
  Ñorairõme, lógica ha"e peteĩ concepto relativo - chocolate-icha, reguereko mboyve jepe tiempo remomba"eguasu haĝua umi barra oĩmava nde jurúpe!
  Pe ñemano ha"ete peteĩ mágo porã - misterioso, oporomondýiva, misterioso ha nome"ẽi isecreto!
  Peteĩ soldado orekóva máscara de gas ha"ete peteĩ elefante pañal-pe, ha ndaikatúi oñembotove mba"eve ivaívare!
  ¡Cheguerovia, peikotevẽ"ỹre prueba - pe movimiento propaganda coronante oimeraẽ religión-pe - asesino isencillo-pe peteĩ adoquines ramo!
  Pe tape iporãvéva ñamokangy hag̃ua ivaíva ha"e ñambojopói iporãva. Peteĩ persóna idiferénte peteĩ mymbágui, pórke haʼe ikatu ojapo iporãva ijehénteʼỹre, ¡operjudikáramo jepe ijehe!
  Pe evolución nombo"éi peteĩ tapichápe desinteresado - Ñandejára añoite ombo"e péva! ¡Opa tapicha honesto ha noble-pe, peteĩ Ñandejára grano ha"e prueba ijesencia rehegua!
  Yvypóra ha"e pe mymba impredeciblevéva - instinto ha"e estereotipo, ha katu pe razón ha"e original!
  Comunismo ojogua umi idea cristianismo-pe - peteĩ abundancia tuguy oñeñohẽva ha peteĩ falta completa realismo!
  Peteĩ guerra civil-pe, peteĩ ofensiva ombohetave fuerza diez veces, ha katu pe defensa ojogua retiro-pe, ha pe retiro ha"e equivalente oñeme"ẽvo!
  Ko mundo moderno-pe, pe inocencia ha"e peteĩ señal peteĩ mitãkuña ha"eha peteĩ mba"e ombojeguarúva ha avave ndoipotái chupe, térã ha"e tímida ha ndoipotái avavépe!
  Pe embarazo ojapo kuñáme iporã ha akóinte inocente, virginidad ha"e alarmante ha siempre viciosa!
  ¡Pe rrelihión haʼe sinónimo pe ñeʼẽ ojejokóvare, ndahaʼéi ñande retépe g̃uarãnte, síno pe apytuʼũme g̃uarã!
  Mba'evai ohupytyva'erã jekutu iporãvagui - ani haguã pe iporãva operde iñarandu, ha mba'evai ndoperdéi ikyhyje!
  Oñemonde kuñáme hepyeterei, ojedesnuda hepyetereive!
  Ñambyasy, iporãva oguerekóramo puño, ha"ekuéra oñemomba"e, ha ndaha"éi pe iporãva voi - jepémo ndaha"éi pe ametralladora oikotevẽva ojekyhyje, ha katu pe odisparava chugui!
  ¡Pe terror, ndojoguái peteĩ ovecharerekuápe, ikatu ojapo peteĩ ovechagui peteĩ lobo! ¡Ndaipóri mba"eve oporomondýivéva peteĩ ovecha ra"y ipochývagui!
  Pe brillante ha"e akóinte simple - ¡mediocridad añoite ombohasy opa mba"e!
  Peteĩ apytu"ũ tuicháva oñeha"ã hesakã porã ikatu hağuáicha opavave ohecha ituichaha, peteĩ apytu"ũ insignificante omoheñói niebla omokañy haĝua pe vacío!
  Pe ateísmo ha"e idiocia lógica - nomyesakãi mba"eve, ha katu opriva peteĩ tapichágui inmortalidad!
  Natekotevẽi ojeespekula pacifismo rehe, ovecha jepe opyrũta peteĩ lobo rehe omoñe"ẽramo chupekuéra moralidad!
  Peteĩ tapicha iñaranduva akóinte oñeha"ã okakuaa, peteĩ itavýva añoite oĩ satisfecho pe nivel ohasava"ekuére!
  Pe apytu"ũ oguereko tendencia omoporãve haĝua iñe"ẽ, ha katu pe tavy akóinte ha"e constante!
  Pe tekove riesgo"ỹre ha"ete sopa juky"ỹre, ha té asuka"ỹre - ikatu pe ascetismo ko"ãichagua ombopuku existencia, ha katu ojapo cada minuto ipyahu!
  Peteĩ segundo ha"ete peteĩ bala, refaltáramo, ¡rejapova"erã peteĩ sepulcro-gui!
  Peteĩ ateo ojuhúta mil razón ohundi haĝua hi"ánga, ha ni peteĩ pista osalva haĝua chupe!
  Umi ikangyva ohepyme"ẽ opa mba"ére, umi imbaretéva ogana ha umi iñaranduva ovy"a umi yva victoria rehegua!
  ¡Py"aguasu ombojegua umi iñaranduetévape, umi iporãva rembipota ha umi hekojojáva pu"aka!
  ¡Ñorairõ oproba umi iñaranduvape, ombohape imbaretévape, oentretene umi itavývape!
  Jaguereko haĝua pe iniciativa ha"e jaguereko haĝua peteĩ ventaja: jaguereko haĝua peteĩ ventaja ha"e jagana, ha pe victoria oguerúta py"aguapýpe!
  ¡Pe tavy ohasa pe arandu pe número de oñe"ẽvape, ha ndaha"éi inferior pe efectividad orekóvape influencia!
  Ha katu péina ápe pe atrapamiento: peteĩ creyente ñembotavy ha"e peteĩ ilusión ñehundi añónte, peteĩ ateo ñembotavy ha"e tekove opave"ỹva ñehundi!
  Umi ndoarriesgáiva ndoy'úi champán caviar morotî ndive ha merienda vodka rehe sprats ndive!
  Pe mba"e iñimportantevéva peteĩ ñorairõhára py"aguasu ha katupyryrã ndaha"éi ome"ẽ haĝua hekove, ha katu oikove haĝua - oipe"a haĝua ambuégui!
  ¡Peteĩ kuña ro"o oĩ pytũmbýpe, hi"ánga oĩ tesape"ápe ha ipensamiénto oĩ sarambikuépe!
  Jejuka oiko jave mbujape verdugo-pe guarã, ofalta chupe juky - he'iséva, riesgo ohasáva peteî soldado!
  ¡Py"aguasu ha"e pe mba"erepy hepyetéva ndaha"éiva ñemurã! ¡Añete oĩ heta ojehekýiséva chugui!
  Tortura ndaha'éi entretenimiento, sino tembiapo pohýi sector servicio-gui, upépe poriahuvereko cliente rehe ha'e destructiva ndejupe guarã!
  Peteĩ capitalista-gui araka"eve ndoikomo"ãi peteĩ patriota añetegua iPatría-pe;ha"e ijegoístaiterei upévarã!
  Peteĩ kuimba"e ipirapire hetáva ánga ha"e patriótico, ndaha"éi hetave peteĩ moneda de oro-gui, upépe ogueraha hikuái upépe ha ojepyso!
  ¡Káda átomo ojoja pe universo ndive complejidad ha potencial inexhaustible-pe!
  Peteĩ tapicha pekado ha ipy"ahatãva, ijapytépe ijehe, ohundi hína yvypórape, ombopya"évo pe proceso ciencia reheve!
  Py"ỹi pe progreso oñekonverti peteĩ ñeha"ãme ñamoĩ peteĩ bomba de hidrógeno peteĩ encendedor de cigarrillo-pe!
  ¡Pe lobo okañy ovecha ao guýpe, pe político peteĩ máscara guýpe ha pe arsenal nuclear yvy guýpe!
  -Umi tecnología ipyahúva ha'e peteî expresión forma material espiritualidad orekóva pueblo ruso!
  - Pe tecnología ipyahuvéva nomyengoviamo"ãi pe ánga, peteĩ komputadóra ipu"akapáva ndohayhumo"ãi, ndohakumo"ãi ni ndoacariciamo"ãi!
  Cristo mbo"epy imbareteve peteĩ bomba de hidrógeno-gui, ha"e ikatupyryeterei omoingove jey haĝua pe ánga, oinspira pe apytu"ũ, ome"ẽ haĝua tekove opave"ỹva!
  ¡Ejerovia Ñandejárare, ha katu ani nderesarái remokã haĝua nde resa!
  Pe mba"e ivaliosovéva tekovépe ha"e ndojekuaái araka"épa opa, ha pe impredecibilidad tenonderãme - peteĩ billetera ndohecháiva pe iguy ha"ete opa"ỹva!
  ¡Peteĩ soldádo iporãve peteĩ kuimbaʼéntegui, ipotĩvéva, noblevéva, ipyʼaporãvéva! Ha katu, ndaha"éi peteĩ yvypóra omanóvaicha, ojeipe"a chugui pe derecho oikovévo!
  Rejukávo peteĩ tapichápe jepe, rehundi peteĩ universo miniatura, he"iséva repekaha Ñandejára kóntrape!
  Upeichaite! ¡Peteĩ traidor akóinte operde, ndaijaʼéi hese umi otraisiona vaʼekuére, ha ojedespresia hesekuéra ojapo vaʼekue mbaʼe vai!
  ¡Pe traición ndaha"éi pe mba"evai añónte, ha katu avei idiocia suicida!
  ¡Extrañamente, pe ñemano imitãme pendesalva umi jehasa"asy tuja rehegua, pe ánga ky"águi ha pe korasõ divorcio-gui!
  ¡Pe sigarríllo ombopuku tekove peteĩ kásopente, peteĩ deseo paha ramo ojejuka mboyve!
  ¡Pe disfraz oikotevẽ sacrificio! Sapy"ami, ha katu ndaha"éi sa"ive hasýva, ko"ýte peteĩ kuñáme ĝuarã! Añete, ¡ndaha"éi hetave cirugía plástica-gui!
  Deber País-pe ha"e pe justificación iporãvéva peteĩ acto indebido-pe ĝuarã, ¡oimeraẽ meanness ha"e imarangatu ojedictáramo umi consideración patriotismo rehegua rupive!
  Comunismo pervertido ivaive capitalismo pervertido-gui - formación-pe ndahasýi oñeikytĩ haguã iñakã ha conveniente oñeikytĩ haguã oguejy peteî estallido reheve!
  Mburuvicha guasu ikatu ituja ohasávo ára - tavayguakuéra añoite imitã tapiaite, mburuvicha guasu ikatu imitãiterei - tavayguakuéra añoite akóinte okakuaa, mburuvicha guasu ikatu itavy térã heñói itavy, ha katu tavaygua arandu niko nomanói! Upévare, ¡peheja umi hénte, ha ndahaʼéi pe casualidad ciega, todesidi mávapa ogoverna vaʼerã chupekuéra!
  Umi intereses del País ikatu ohustifika pe crueldad, ha katu ko ipahaguéva, tenonderãite, ojehechaukava"erã ndejupe!
  ¡Pe libertad ndorekóiva moral ha"ete peteĩ auto ndorekóiva freno!
  Mávapa oipyhy poder: imbarete, mávapa omantene: iñarandu, pero voluntariamente ojesepara chugui: noble!
  Pe pokarê ha"ete peteĩ cáncer, sa"ive hasy, ha katu ohundive katuete!
  Yvypóra opytava"erã: ha"évo peteĩ cisne, peteĩ cáncer ha peteĩ lucio otira diferente dirección-pe, pe progreso ko kásope ndopytamo"ãi, sino otira pe yvykua pypukúpe!
  Pe tiempo ha"e pe arma ivaivéva, inexorablemente omoapañuãi umi fuerza civilización rehegua ha ipu"aka kuimba"e ipu"akapávare!
  Pe pu"aka oĩ peteĩ itavýva pópe: ha"ete peteĩ armadura oguerekóva yvykua, oñangareko vai, ha katu nepytyvõ reñembohypa haĝua ignorancia-pe!
  ¡Venganza umi bandido-kuéragui ha"e pe cobardía hermana michĩvéva, pe meanness rajy ha pe éxito rajy!
  Ko mundo oenvidia umi tapicha imbaretévape, odesprecia umi ikangyvévape, oñekondescende umi vil-pe, ha katu omoheñói peteĩ creador perfecto ohupyty haĝua perfección !
  - Razón ha sentido de integridad añoite ikatu ojapo tapichakuérape perfecto, ha remoĩramo nobleza ha compasión kóvape, upéicharõ ko"ã irundy concepto ári ikatu remoĩ pyenda peteĩ futuro vy"apavẽme ĝuarã!
  La Biblia ha"e peteĩ libro judío ha jajapo chugui base de moralidad Rusia-pe naiporãi ñamyengoviaháicha pe constitución pe alfabeto rehe!
  ¡Ifacilve jajuhu peteĩ filántropo umi ndorekóiva hogar apytépe peteĩ policía desinteresado-gui!
  Peteĩ policía ndoguerahái soborno ha"ete ama desierto-pe, nde rekove pukukue resueño ko mba"ére, ha katu akóinte rehupyty momento equivocado-pe!
  Heta vése, peteĩ conquistador haʼe sinónimo peteĩ filántropo ndive!
  ¡Pe religión ha"e progreso-rã peteĩ peso ha"eháicha peteĩ nadador-pe ĝuarã!
  Vy"apavẽ Ñandejára"ỹre ha"ete mborayhu korasõ"ỹre!
  ¡Pe jerovia cristiana oikotevẽ ndaha"éi peteĩ kurusu añónte, ha katu avei peteĩ kyse puku odefende haĝua pe iporãva!
  ¡Pe religión kyse puku reheve ndaha"éi opio tavayguakuérape ĝuarã, peteĩ bisturí cirujano omongueráva ánga!
  Iporãve jajuka peteĩ mba"evai apohápe ñambyasy rangue cien tapicha hekojojávape!
  ¡Pe árma ipeligrosovéva haʼe hína la Biblia oĩva umi iñañáva pópe!
  Pe ho'úva are guivéma oikove mbyky!
  Comunismo ha"e peteĩ idea hesakãva, ha katu hetave jey oñemboguata pytũmbýpe!
  ¡Umi tapicha vai orekóva idea porã oñohẽ hetaiteve tuguy umi tapicha vai orekóvagui plan vai!
  ¡Einterroga peteĩ itavývape, embota y peteĩ mortero-pe, etortura, einupã peteĩ vúrro!
  Pe naturaleza ningo ijyvytu, ha katu yvypóra apytu"ũ ha"e peteĩ enrechador!
  Pe progreso oreko capacidad omopu"ã haĝua peteĩ tapichápe, he"iséva ñamoaguĩve haĝua chupe pe Todopoderoso-gui!
  Tahaʼe haʼéva pe remongaru pe ganso-pe, pe girfalcón noñembohypamoʼãi!
  ¡Aña okañy hína infierno-pe, ha pe pa"i oĩ peteĩ feligresía bolsillo-pe!
  Pe campanario rural ndaha"éi mba"eve umi rascacielos apytépe, ha katu majestuoso umi choza apytépe!
  Peteĩ tembiguái omotĩva peteĩ rréipe: peteĩ tupã peteĩ aravo aja ha peteĩ aña opa ára g̃uarã!
  . ¡Pe raza humana ohupytýta omnipotencia térã okañýta!
  ¡Yvypóra oĩ destinado oiko haĝua tupãicha térã omano haĝua peteĩ gusano ramo!
  Taha"e ha"éva mba"éichapa repuli peteĩ adoquines, araka"eve ndoikomo"ãi chugui peteĩ pérla! Taha"e ha"éva mba"éichapa reprocesa, peteĩ grafomanía kuatiañe"ẽgui ndoikomo"ãi peteĩ obra maestra!
  ¡La mayoría tuguy oñeñohẽ umi discurso elocuente, idea hesakãva ha intención porãgui!
  ¡Amáske ipotĩve pe idea, hetave ky"a ojepyso hese implementación aja!
  ¡Pe coacción ohundi pe mborayhu ojejoko"ỹva!
  Ikatu rehetũ pe látigo, péro upéva ojejapo ideprovechovétagui remoinge ipype nde juru!
  En general, pe hasyvéva ha"e jaforsa peteĩ alcohólico-pe oheja haĝua ibotella ha peteĩ fanático religioso-pe oheja haĝua hemiandu!
  Ñorairõme, peteĩ segundo ovale hetave mil proyectil-gui!
  ¡Iporãve ñamano tesape"ápe jaiko rangue pytũmbýpe! ¡Ndaha"éi peteĩ proyector quirúrgico!
  Peteĩ moneda oporojukave peteĩ bala-gui, oinupã exactamente pe korasõme!
  Umi tembi"u pya"e oporojukáva peteĩ bomba de hidrógeno-icha, ¡ha"énte ojeporu heta hetave jey!
  Mborayhu ha'e abogado iporãvéva, ohustifika oexigi'ÿre pago!
  Peservívo mokõi maestro-pe ojogua peñeha"ãvo peñembo"y mokõi montaña ru"ãme, ¡nde py ojedeslizata!
  Mbaʼéichapa ikatu imbarete peteĩ fundación oñembojeheʼáva peteĩ sustancia líquida reheve, por ehémplo tuguy?
  Ndahasýi jajuka peteĩ tirano omoingove jey rangue peteĩ kuimbaʼe hekojojávape, péro pe primero ideprovechove!
  Peteĩ cheque araka"eve ndaha"éi superfluo, jepe hasy jagueropu"aka haĝua peteĩ guerrero carga, ¡peteĩ cartucho extra osalváta peteĩ tekove!
  ¡Pe vanidad orekóva umi tendota ha"e directamente proporcional pe crueldad orekóvare - inversamente proporcional pe inteligencia ha educación-pe!
  ¡Iporãvéta peteĩ ipyʼahatãva okañy peteĩ ataúdpe, ha peteĩ iñaranduvape g̃uarã peteĩ kásko guýpe!
  ¡Ijyvatevévo pe dignidad, sa"ive jerovia!
  Ñorairõ ha"e peteĩ mbo"ehao tekove rehegua, iporãvéva ojesalta. Jepe pe necesidad histórica penemboligáta gueteri pejapo haĝua umi exámen huguypaitéva!
  Kuña po ipiro"yve kuimba"égui, ha katu ipy"aguasuve, michĩve, ha katu ojejagarrave!
  ¡Peteĩ itavýva ikatu omonda, peteĩ esquiva tuicháva añoite ikatu oipuru pe botín!
  Ani peheka Ñandejárape yvágape, ha"e oikove, jepe py"ỹi oke opavave tapicha apytu"ũme!
  ¡Pe razón ha concentración ikatu omombáy pe Todopoderoso oĩva ñande ryepýpe!
  . MOAKÃHA No 14 rehegua.
  María Kolesnikova -ko guerrera magnífica ha ijojaha'ÿva, ha ex preso político- odesafía tiranía jaguarete bigoteado osegi ogarabata aforismo;
  Pe ateísmo oñembojoaju va"erã alta moralidad ndive, ndaupéichairamo pe lógica oĩva servicio de pasiones-pe ohundíta pe razón!
  ¡Pe pytyvõ ñorairõme sapy"ánte tarde, sapy"ánte temprano, ha katu akóinte momento equivocado-pe ha ndaha"éi suficiente!
  Peteĩ ganancia ndahasýiva iporã pe billetera-pe ĝuarã, peteĩ pérdida hasýva iporã pe cerebro-pe ĝuarã!
  ¡Pe oke haimete omano, ¡tuichavéntema ñanemoñeñandu vai!
  Cristo imarangatu ha noble yvotyicha, umi moscas ikyrávante tupao rembiguáikuéragui oñembyaty hendápe!
  ¡Umi ndojeroviavéimava ijeheguiete katuete oikóta víctima de traición!
  Umi ateo ojapo umi comandante iporãvéva, ha"ekuéra sa"ive susceptible sugerencia-pe, oñangareko hekove ha ambue tapicha rekovére, opensa ijehegui!
  ¡Peteĩ ateo convencido iporãve peteĩ creyente noñekonvenséivagui!
  Ndaikatúi reguereko akãrasy, ha'e peteĩ kangue! Jepe py"ỹi oguereko hueco!
  ¡Peteĩ kuña iñe"ẽ"ỹva ohóta peteĩ comando orekóva ametralladora ndohasamo"ãihápe!
  Pe sãso ome"ẽ mbarete, ha katu pe cadena oestrangulisa!
  ¡Moral, pe ñe"ẽ ky"águi!
  ¡Umi informasión japu haʼete peteĩ ñuhã oñemoĩva iñaranduhápe!
  Nahániri, ha"e rico ha"éva cachono hembireko ndive!
  Umi ipirapire hetáva ndaha"éi umi oguerekóva opa mba"e. Ha pe ndoikóiva préstamo-pe!
  ¡Umi general ikangyva ndorekói victoria mbarete!
  Ha ikatuva"erã rejuka, ha katu hasyve resalva haĝua peteĩ tapicha rekove!
  Yvypóra ha"e peteĩ tekove aña ha ojogua peteĩ mono-pe, ijyva añoite tuichave peteĩ tigre-gui, ha umi garra odesgarra acero!
  ¡Ndaikatúi reñembopirapire heta revendévo ne konsiénsia!
  ¡Akóinte saʼi oĩ umi árma, tahaʼe haʼéva pe ehérsito tuichaha!
  Pe ánga ha"ete peteĩ billetera nandi;ndahasýi jaguata haĝua, ha katu hasy jaiko haĝua!
  - Tekotevẽ regoverna iñarandu, rehechauka'ỹre kangy, ha katu avei reabusa'ỹre poder! ¡Pe mbarete orekóva peteĩ mburuvicha haʼe pe kapasida orrenunsia hag̃ua pe violénsia!
  ¡Ñaindulta ivaíva he"ise ñatraisiona pe iporãva!
  Peteĩ rréi opyta rréiramo jepe umi trapo-pe, ha katu umi ao púrpura jepe ndaikatúi omoambue peteĩ iky"ávape ijespíritu!
  Pe delito ivaivéva ha"e ñame"ẽ sãso mba"evaípe, jahejávo iporãva protección"ỹre!
  ¡Lógica más conocimiento, oñemultiplicava instinto irracional rupive, ha"e peteĩ fuerza ikatúva omomýi universo ifundación-gui!
  Mitã hasýva oñemongaru mbaretépe, ndaupéichairamo omanóta.
  Ha katu ko kásope, avave nañandekulpamo"ãi ñandepy"ahatã haguére mitãnguéra ndive, ñame"ẽ haguére pohã iróva ha ñainyecta haguére chupekuéra inyección!
  ¡Ñorairõ sapy"ánte iporiahuverekove peteĩ cirujano oikytĩvagui peteĩ miembro!
  Kuña joya"ỹva ha"ete peteĩ yvyramáta hogue"ỹva, peteĩ kuimba"e volante"ỹva ha"ete peteĩ tronco liquen"ỹre!
  Mitãkuña porã ohayhu ijapysápe, mitãkuña vai ojapo opa mba'e ijuru reheve pirapire rehehápe!
  Ñorairõ ha"e peteĩ mba"e oporombojeguarúva aceite de ricino-icha, ombojeguarúva, iróva, ha katu hese"ỹ ndaikatúi remopotĩ ne ánga, ndaikatúi remombarete ne akã!
  Ex preso María Kolesnikova oiko chugui rréina noble. Ha"e oikuaa og̃uahẽtaha ára oñemohu"ãtaha pe escoria ojagarráva"ekue poder País Blanco-pe. Ha pe jaguarete bigote ha calvo opaga porãta ko mbaʼe vai ojapovaʼekue ipuévlore. Ha chantaje nuclear-pe guarã avei.
  Upe aja, pe mitãkuña-rréina omanda pe imperio elfo-pe.
  Umi ñorairõ umi elfo ha orco apytépe ndoguejýi. Mitãkuña'i, iporãiterei ha glamorosa, osegi oñorãirõ umi oso Putin iñakãrague, ivai ha ombojeguarúva ndive.
  Upévare pe duende iñakãrague naranja reheve ojagarra ha opresiona pe botón peteĩ máquina orekóva peteĩ lanzador de cohetes de lanzamiento múltiple ipecho escarlata reheve. Ogueraha ha oity fuerza letal ha colosal reheve.
  Ha upéva ojapo ñehundi ha ñehundi. Mokõi compañía oso Putin-gua oñembyai ha ojehapy peteî jeýpe.
  Pe mitãkuña ojagarra ha oñepyrũ opurahéi, oipe"ávo hatĩ, morotĩvéva tiza-gui;
  Pe Orco iñarandu ha iñarandu, .
  Ha'e oñeimo'ã ijehe ha'eha peteî aristócrata...
  Tata ambue tapicha ñorairõme hendy hína,
  Ha haʼe oreko peteĩ agarre codicioso!
  
  Osokuéra oñemopu'ãva cerro ári, .
  Kóvagui oikóta peteĩ modelo - peteĩ agresor!
  Ñande jaipe'áta ñane enemigokuérape - .
  ¡Opavave oikuaa Elf imbareteha!
  
  Ha katu Orc oinspira pe Fuhrer - .
  Rome'ẽta peẽme miles de tanque !
  Ndereguerekomoʼãi provléma
  ¡Rombyatýta interés umi tembiguáigui oñondive!
  
  Bueno, pe funcionario de seguridad ombotyryry chupe,
  ¡Aime de acuerdo aha haĝua apañuãime!
  Ha omombo umi aty guasu Kuarahyresẽ gotyo,
  ¡Peteĩ ataque de acero capital rehe!
  
  Ha katu ojotopa pe bayoneta duende ndive peteĩ bayoneta reheve.
  Ha"e peteĩ fortaleza monolito haimbe asýva!
  Pe enemigo oĩ mbarete pe Elfo guýpe - .
  Ha ko horda salvaje okañy!
  
  Pe orco pochy oipapa hína kuri almuerzo rehe - .
  Mba'épa oikóta Plaza Roja-gui!
  Ha katu pe kyse puku ohupyty oikytĩ chupe - .
  ¡Peteĩ ejército invencible de héroes!
  
  Pe enemigo ojevýta yvykuʼípe,
  ¡Emboguata chupekuéra Orklin peve!
  Peal ñorairõ arasunu rehegua, .
  ¡Che tropakuéra ningo invencible!
  
  Jaheka peteĩ lazo Fuhrer-pe g̃uarã,
  Ha pe yvyra oñembohape umi oso añape g̃uarã!
  Che ajukáta opa umi orco vil - .
  ¡Ñamohu"ũta chupekuéra ára ha pyhare!
  
  Pe orco aña oñemongu"e ha opita, .
  ¡Umi oso oñeme"ẽ ha oñeme"ẽ!
  Umi logro duradero ha"e granito, .
  ¡Jay'u té peteĩ platillo-gui areterã!
  
  Ñañotỹta peteĩ hardín hakã, .
  Moõpa oĩ umi manzana yvyramáta terciopelo orekóva dorado...
  Moõpa oĩ pe peal ivaliosovéva opa mbaʼégui,
  ¡Moõpa ñaime pya"eve umi aviõgui!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi kyre"ỹ ha iporãiterei iñe"ẽ. Ojeʼe koʼã hénte haʼeha kuña ánhel.
  Umi ñorairõhára iporãiterei ha sexy. Ha iñe"ẽkuéra ningo simplemente magnífico ha upéicha móvil, ha ágiliterei. Omoheñói hikuái hendivekuéra ko"ãichagua milagro inimitable ha ijojaha"ỹva.
  Eñeimahinamína mba"éichapa ikatupyry umi mitãkuña ohundi haĝua Putin osokuéra. Ha péva ningo iporãiterei ha iporãiterei ñane akãme.
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña oipyhýtava ha okororõtava ipulmón ru"ãme.
  Komsomol ndaha'éi edad añónte, pe duende mitãkuña jurúpe oreko sabor!
  Ha upéi umi iporãva ogueraha ha oisu"u, oipuru jeývo ipysã nandi. Ha ojapo hikuái peteĩ ho'a heta arai ha'e ryguasu rupi'a reheve. Oataka hikuái Putin oso-kuéra rehe. Pe cuervo itavy jave umi elfo silbato-gui, oñepyrũ ojere, ha peteĩ sacacorchos-pe ho"a ha literalmente operfora umi orco akãrague.
  Añetehápe, opa mba"e osê tuichaiterei mba"e ha tuicha ñehundi ha ijojaha"ỹva reheve.
  Eñeha"ãnte emoĩ nde kuã ko"ã mitãkuña jurúpe: añetehápe oisu"úta hikuái.
  Péro katuete ndahaʼéi upévante.
  Odispara rire umi orco-kuérape umi pezón escarlata pytyvõme, umi mitãkuña ojagarra isyva ha opurahéi;
  Arahaku jave kuarahy omimbieterei, .
  Yvytu henyhẽ eíragui - rocío!
  Che remiandu País rehe ipotĩ,
  ¡Ojejohéi y osyryhápe!
  
  Ñañani kapi'i esmeralda ári,
  Umi conejito osaltávaicha ipy"a"ỹre.
  Oregui oiko prekursór umi frente-pe,
  Ha avave ndoroguerahái mbaretépe!
  
  Añetehápe ningo iporãiterei pe naturalésa,
  Kuarahy resê enmarcado rubí rupive.
  Kuarahy ojogua avei peteĩ pankarta pytãme,
  Ko"áğa pe ryguasu rupi"a hovy ohóvo, peteĩ torbellino de oro!
  
  Opa ka'avo ha kapi'ipe , .
  Ojehecha pe espíritu ojehayhúva País...
  Umi pérla kuãicha oñembojere, .
  ¡Oveve pelusa álamo rehegua!
  
  Mba"eichaitépa ijuky pe oriole ojehayhúva ryapu, .
  Peteĩ ruiseñor ñe"ẽ plátaguigua.
  Rodeveria ta'angakuéra che ahayhuetéva , .
  Ha umi tupao orekóva cúpula de oro!
  
  Ko"ápe umi oso ojapo hína letrero pe tronco ári,
  Ha pe zorro omboveve ikuã...
  Umi girfalcón oveve osapukáivo yvágare,
  ¡Kóva ha"e ñande elfokuéra róga oiporavóva!
  
  Ani repyrũ pe pytagua iky'ávape,
  ¡Pe horda ndoumo"ãi País-pe!
  Ñaservígui umi mokõi iñakãme - .
  ¡Pe universo oĩva peteĩ ágila po guýpe!
  
  Umi halcón oveve yvágare peteĩ trill reheve,
  ¡Ñaconquistáta pe espacio universal!
  Umi pila oĩva kokuépe oñembyaty umi grano peve,
  ¡Opa mba"e rire, Elfa ha"e pe Tercera Roma!
  Heẽ, umi mitãkuña, oñepyrũ vove opurahéi, ndaikatúi rejoko chupekuéra upéicha fácilmente. Umi elfo oactua energéticamente ha ohechauka temperamento agresivo orekóva. Ha"ekuéra guerrero añetehápe ningo iporãiterei. Ha upéicha ipy descalzo, graciosoiterei, sexy ha seductoraiterei oñepyrũ omombo jopói ñehundi ha ñehundi rehegua.
  Ha umi don destructivo aniquilación rehegua oveve Putin oso-kuéragui. Ha iporãiterei vaʼekue. Ha hetaiterei ñorairõhára Vladimir Putin ehérsitogui ojejuka, oñehundi ha ojehapy.
  Mitãkuña"ikuéra ohechauka iñe"ẽ ha opukavy:
  Mba"éichapa roiko roñorairõvo
  Ha ndokyhyjéi orco-kuéragui, .
  Upéicharõ umi mitãkuña ohechaukáta karate!
  Opyrũ, orco oikuaa yvykuápe, .
  Nde Putin ndaha'evéima príncipe,
  ¡Og̃uahẽta pe fin Satanás calvo-pe!
  ¡Og̃uahẽta pe fin Satanás calvo-pe!
  Péicha opurahéi mitãkuña"ikuéra iporãiterei ha iñarandu. Ha ohechauka hikuái tasa ijyvatevéva ñehundi, ñemano ha bandido espacial-pe.
  Péva añetehápe mba'épa peteî equipo de lucha omoheñóiva ñehundi ha ñemano.
  Péro umi mitãkuña ojagarra ha oñepyrũ jey oityvyro ñeʼẽ ryru. Ko jey añoite ndaha"evéima ñe"ẽpoty, ha katu aforismo ipepo rehegua;
  Viru ha"e peteĩ tembiporu añónte oservi haguã País-pe. Oĩramo hetave umíva, pe servísio osẽ porãvéta, ¡oĩramo jepe peteĩ konsiénsia!
  Osalváramo Tetã, katuete, oikuaa"ỹre - peteĩ japu ogueraháva victoria-pe, upéicharõ imarangatu!
  Pe confirmación práctica jeroviarã ha"ete peteĩ tendón peteĩ brazo-pe ĝuarã - hese"ỹ ndaipu"akái ha omano!
  ¡Oveve hikuái tuicha logro-pe, ndaha"éi osaltávo!
  Pe karai guasu opuka jave vy"águi, pe común hasẽ ñembyasýgui, umi karai guasu oñembovy"avégui umi mendigo pérdida rehe!
  ¡Umi presidente sapy"ánte ojapo broma ombopukava tapichakuérape!
  Viru ha"e avei peteĩ soldado, tekotevẽ reñangareko hese ha nemandu"a: ¡expediencia práctica iñimportanteve honor-gui! Ko ipahaguéva ningo oñevende, péro pe peteĩha ningo ipreciosoiterei!
  Umi verde akóinte ipiro"y - pe hi"aju ha"e he"ẽ!
  ¡Pe promesa isencillovéva ha"e pe hasyvéva ñakumpli haĝua! ¡Mbaʼe piko ifasilve ndajarrespiravéigui, péro saʼi oĩ odura kuarahy oike peve!
  ¡Violencia ha"e peteĩ atributo oñeikotevẽva léi ha orden-pe!
  Ñe"ẽ ombotyryry yvytu - kyse puku oityvyro so"o!
  Umi disputa religión rehegua ha"ete peteĩ anillo, ndaipóri fin ojehecháva ha akóinte ojevy umi argumento-pe voi!
  Pe traición ha"ete víno - nde añoite rejepokuaa pya"eve, ha katu pe resaca imbaretevéva!
  Mba"evai, tenonderãite, ha"e rejapo jave peteĩ mba"e ndogustáiva nde rapichápe, remoñeñandu vai chupe, ha pe pekádo ha"e sãso!
  Por ehémplo, pe sexo haʼe avei peteĩ pekádo, jepe añetehápe ndahaʼéi rembohasýva ne kompañerope, síno vyʼarã!
  ¡Ndaipóri mba"eve nombojoajúiva diferénte tapichápe peteĩ enemigo común-icha!
  Reiko porãséramo pe enemígo ndive, ¡eju peteĩ gérra común reheve!
  ¡Ndaipóri mba"eve omokangy peteĩ ehérsito peteĩ comandante vai ha peteĩ tete cerebro hasývaicha!
  ¡Pe komandánte ojedobla peteĩ varilla de acero oñembohapévaicha oikytĩ hatãve hag̃ua!
  Peteĩ espía ha"e pe tembiapo emocionantevéva ko mundo-pe: pe precisión peteĩ cirujano orekóva, pe riesgo peteĩ saper rehegua, pe virtuosidad peteĩ actor rehegua!
  Poriahuvereko ñorairõme ha'e derrota reindy - porque pe ojesalváva noñevenséi!
  ¡Ñañeʼẽramo umi ndive haʼete ñañorairõva mil ndive!
  Ñandejára ndovy"ái avei ha"eichaite - pe responsabilidad opa"ỹva, ha katu ndaipóri avave oñekomparti haĝua hendive!
  Ñandejára akóinte ha"eño pórke pe comunicación interesante ikatu ojehupyty umi joja ndive añoite!
  Peteĩ falta de técnica ikatu ocompensa pe espíritu de lucha, ha katu peteĩ falta de espíritu araka"eve ndaikatúi oñecompensa técnica rupive!
  ¡Peteĩ soldádo, ñaiʼũicha, oĩ vaʼerã infiérnope ohupyty hag̃ua ivalór!
  ¡Oikytî gasto militar ha'e pe forma de ahorro odespilfarravéva!
  - Oĩ oguerekóva edad añónte ipasaporte-pe, ambue katu oreko arandu maduro ohasáva hi'año!
  - Umi áño omoĩve arruga, ha katu pe apytu"ũ okakuaa oñemboy"u mba"apo térã sudor militar rupive añoite!
  Polítika, antimateria-icha, oñemomombyrýva'erã, ¡ha katu ñorairõ ndaikatúi ojejehekýi!
  Hetavévo hasy ha jehasa"asy ejercicio aja, omimbivévo pe gloria, tuichavéta pe valor umi ñorairõ vaietépe!
  Umi computadora-pe, yvypóra oñeha"ã oikuaauka pe sueño inalcanzable peteĩ cerebro ideal rehegua!
  Pe espíritu guerrero"ỹre, pe tecnología oñemotenondevéva omanóma, peteĩ tete ánga"ỹreicha!
  Verdugo ha'e peteî profesión ojedespresiáva, pero oikotevê arte cirujano, virtuosidad violoncelista ha demanda cocinero!
  Insignificación akóinte oĩ mayoría-pe, umi grano de oro ndahetái pe yvyku"i apytépe!
  Omano haguã honor reheve derecho omopu'ã haguã so'o - okyhyje haguã omboguejy haguã ánga!
  Oñorairõ kuña ndive ha'e pe ipahaitéva - victoria ndoguerúi laureles, derrota nde expone burla-pe, ndikatúiva ojejohéi explotación-kuéra rupive!
  Pe nobleza familia-pegua ombohetave responsabilidad - peteĩ león ky"a ha"e peteĩ abominación, peteĩ ryguasu ky"a ha"e peteĩ futuro chuleta añónte!
  Vaka ñorairõ rehegua, oñemokambúva óro rehehápe, ha katu odefeca tuguy!
  Nde kavaju ha"e ne ánga, peteĩ instrumento de victoria ojejapyhýva ñorairõme!
  ¡Ndaikatúi ni peperde peteĩ manera amable-pe, ha ni ndaja"emo"ãi pegana!
  Hasy jave ñañorairõ, iñinteresante, ha katu hasy especialmente umi compañero omanóvape ĝuarã!
  ¡Pe nobleza orekóva peteĩ soldado ndaha"éi peteĩ razón jadescuida haĝua pe astucia ha ñamboyke haĝua pe ingenio!
  Pe torre oiporiahuvereko umi rascacielos apytépe, ha katu majestuoso ojeréva choza rehe!
  En general, pe moralidad cristiana térã musulmana oñeforma Edad Media ñepyrũme, ha ñañeguiávo hesekuéra ha"ete ñaikytĩva peteĩ barco estrellado peteĩ hacha de piedra reheve!
  ¡Pehenói peteĩ persona decente-pe itavyha, ojogua pe defeca haĝua pende akãme voi!
  Ani remaldesi peteĩ ita - reñepysanga, ani remaldesi yguasu - reñembohypa, ani remaldesi peteĩ tapichápe - reperdéta ne ánga!
  ¡Oro ndohasẽi, doble ndoherrumbrai!
  ¡Umi secreto estatal ha"e peteĩ mba"e pohýi tuichaitereíva ha ikatu oityvyro nde akã!
  Umi diente de oro ha cerebro estiércol rehegua - peteĩ mba"yru preciado orekóva contenido de mierda!
  ¡Remyenyhẽ aja nde rye, ¡eñongatu porãkena nde apysa!
  ¡Noimportái mbaʼéichapa repuli peteĩ adoquines, ndoikomoʼãi chugui peteĩ diamante!
  ¡Nañasatisfacéiva peteĩ kuñáme haʼete voi ñamoñeñandu vaíva peteĩ panterape!
  Yvypóra ha"e peteĩ tupãmi ojehejáva okakuaa ikuaapype!
  Pe so"o oñemongu"évagui pe enemigo conflicto civil-pe, ikatu pe"hornea peteĩ torta de victoria!
  Ñamba"apo peteĩ cuchilla reheve peteĩ artista cepillo-icha ndaha"éi oikotevẽ mbarete ha precisión añónte, ha katu avei inspiración!
  ¡Ha katu umi principio religioso oipuruve umi tapicha ndorekóiva principio!
  Peteĩ ñorairõ lesiones"ỹre ha"ete pe gaseosa juky"ỹre, en moderación por supuesto!
  ¡Peteĩ kuña insatisfecho iñañave pe añagui, insidiove peteĩ asno-gui!
  Pe ñorairõ, sexo-icha, oikotevẽ presión ha py"aguasu, ha katu pe éxito oikotevẽ avei katupyry!
  ¡Pe celos opa mba"e ipu"akapáva jepe ome"ẽ tape pe manto real-pe!
  Mba'épa pe cálculo - péicha ha'e pe resultado!
  Pe polvo húmedo ha"ete peteĩ mymba oñembokatupyrýva: oisu"u, ha katu ndoisu"úi!
  He"i hikuái hasyha ha"e haĝua peteĩ tupã, ha katu hasyve ha, iñimportantevéva, imolestave ha"e haĝua peteĩ gusano!
  Origen michĩva ocompensa pe inteligencia yvate, ha katu ni peteĩ raza ikatúva ocompensa pe tavy!
  Pe ñorairõ omopu"ã interés, ha katu hetave jey ndaha"éi hesãiva!
  Kuimba"e ndaikatúiva osatisface peteĩ kuñáme: peteĩ ñe"ẽpapára desesperado-icha ojuhu haĝua peteĩ verso paha!
  Ikatu rekañy peteĩ bala-gui, ha katu ndaikatúi rekañy destino-gui!
  Haʼe hag̃ua peteĩ asesino ifasilve haʼe rangue peteĩ doktór, péro ipeligrosove avei!
  Pe iniciativa ñorairõme ha"ete pe yvytu oĩva umi vela-pe, hese"ỹ ndaipóri movimiento!
  ¡Peteĩ timón"ỹre, peteĩ vela ipeligrosove ideprovecho rangue!
  ¡Ejagarra ne enemigokuéra, péro emombaʼe avei ne prisionérope!
  Ndaha'éi rei pe rata ha'e pe criatura tenazvéva, ha pe león, especie en peligro de extinción, oĩ mymbakuéra apytépe tapichakuéra apytépeicha. ¡Pe mba"e vai ipu"aka pe nobleza rehe!
  Pe poriahuvereko ha"e pe concepto pa"ikuéra rehegua, ha upéi ndaha"éi jave añoite ikartera rehe!
  Tuguy ha"e peteĩ solución vai: mba"épa ocementa yvypóra grano yvyku"i rehegua!
  Umi kadéna de óro omimbi porãiterei, péro ipohýive jepe umi kadéna de iérrogui!
  ¡Pe espíritu tuichaha oconsisti ani haĝua pepuka pe feo rehe jepe peẽ ha"éramo jepe fabulosamente iporãva!
  Ikatu reñorairõ eskúdoʼỹre, péro peteĩ soldádo operde rire ikyse puku, ndahaʼevéima gérra!
  ¡Pe cargo de verdugo araka'eve ndopytái vacante, jepénte ndoguerúi beneficio material!
  ¡Oimeraẽ oisuʼu vaʼekue umi rata ndokyhyjéi umi ryguasúgui!
  Pe jejuka ojogua sexo-pe - oikotevẽ ojejapo jey jey ha opaichagua!
  Jejuka iporãve sexo-gui - pe socio akóinte ipyahu ha impredecible!
  ¡Pe interés propio akóinte ijyvateve pe conciencia-gui ko ipahaguéva oguejy jave zócalo-pe!
  ¡Ndaikatúi re"u mombyry pe guerrero instinto, ndaikatúi reempeña nde py"aguasu!
  Pe tape iporãvéva reñeñandu haĝua yvypóraicha ha"e reipytyvõ nde rapichápe, ha reñesũ peteĩ mymba nivel peve reinupãvo umi ikangyvévape!
  Peteĩ tupao ha"ete peteĩ tenda, umi mba"erepy añoite akóinte rancio!
  Peteĩ pirata ha"e peteĩ cazador de fortuna, ha pe suerte ohayhu pe generosamente okompartiva hendive!
  ¡Pe sopa de batalla oikotevẽ peteĩ condimento especiado pe ñemanoicha!
  ¡Ñañeʼẽrenduvevaʼerã ñane konsiénsiape umi héntegui!
  ¡Pe religión iñambue peteĩ cuento de hadas-gui pe cuota-pe añoite pe tembiasakue omombe"úvape!
  Ha"ekuéra oñorairõ ndaha"éi número reheve, ha katu katupyry reheve, jepe hetave kásope hasyve ojehupyty haĝua ko ipahaguéva!
  ¡Pe endurecimiento ome"ẽ pu"aka! ¡Poder ome"ẽ py"aguasu! ¡Py"aguasu ogueru victoria!
  ¡Jaiko honor"ỹre ha"ete ku japurahéi música"ỹre!
  Flexibilidad imbareteve pe dureza-gui - ikatu reisu"u peteĩ kuã nde juru rupive, ha rehundi universo nde juru rupive!
  Oĝuahẽta pe momento pe frase kuimba"e todopoderoso-gui oikotaha natural pe kuimba"e razonable-icha, ndoikóiramo péva, upéicharõ ambue raza opresentáta pe término loco!
  ¡Pe futuro ha"e pe omomba"eveva pe honor ohayhu rangue tekove!
  Tembiguái ha"e mborayhu antítesis, ndaikatúi remomba"e pe soga ndejokóva nde garganta-gui!
  Peteĩ héroe ñemano ha"e pe heñói tekove opave"ỹvape ĝuarã, peteĩ cobarde existencia ha"e peteĩ funeral ojeipysóva!
  ¡Ñorairõ ha"e inevitable sexo-icha ha omoheñóita peteĩchagua mba"asy ha vy"a!
  Ani reike pe trineo ivaívape, ikatu reñembota peteĩ estaca-pe ha nereguejymo"ãi!
  Predecibilidad umi acción rehegua ha"e pe gérmen de derrota, sorpresa ha"e pe victoria yvoty!
  Avave ndoipotái oarriesga hekove pukukue, ha katu heta jey pe riesgo ndopersegivéima nderehe remanóvo!
  ¡Peteĩ kuña lengua ningo tóxicove cien cobra-gui, jepe ijukyve eíragui!
  Ha al mismo tiempo iróvave ajenjo-gui!
  Ha katu, iporãve jaguereko peteĩ apytu"ũ hervido suave peteĩ iñakã okañývagui, térã ikatu viceversa!
  Pochy, henyhẽva kanguegui, ha mbarete jaguaicha, agilidad elefante-icha, térã iporãve, ambue hendáicha - ¡upéva!
  Py'ÿive omboyke hikuái constitución omopyendávo orden constitucional!
  Tupao oinventa purgatorio principalmente pe billetera-pe ĝuarã, ohejávo pe ánga vacío ha ilusión reheve!
  ¡Jaheka haĝua santidad tupao moderno-pe ha"ete pe tekopotĩ peteĩ ryguasu rógape!
  Mávapa oinupã tapichakuérape - upe vaka ha'eha peteĩ mba'evai apoha!
  Mandu"a ha"ete peteĩ vosa orekóva agujero, noimportái mboypa rembota, ndaikatumo"ãi remyenyhẽ, peteĩ mba"e nantendéiva ha"e mba"érepa hasy ojegueraha haĝua!
  . Peteĩ especie de batalla ha"e pe yvytu oĩva umi vela-pe pe proceso de pensamiento-pe, ha pe ñorairõ ha"e pe látigo iporãvéva omongu"éva progreso!
  Ha katu pe precio noimportái peteĩ ñorairõme, upévare vy"apavẽ ojejogua jejuka reheve!
  Ha'e umi mono ndorekóiva cola omoinge porãvéva ikuã ipy mbytépe - ¡ndaipóri mymba okyhyjetereíva ñemanógui ha ndorekói arte ojuka haguã yvypóraicha!
  ¡Pe tuguy ndaikatúi ocementa mbarete umi yvypóra grano de arena omoĩ haĝua pe vy"apavẽ pyenda!
  Upe jave avei, tuguy pochy omosãso pus pokarê rehegua, omopotîvo tetã!
  Peteĩ sientífiko ningo avei peteĩ dios, michĩmínte, péro pyʼỹinte ohayhuve ijeheguiete umi mbaʼe ojapo vaʼekue!
  ¡Umi ojepy"apyetereíva ipire tee rehe opyta va"erã peteĩ columna vertebral"ỹre!
  ¡Peteĩ ohayhúva porã oñepyrũ raẽ, opa ipahaitépe ha ojapo heta tyapu!
  Ndaha"éi mba"eve"ỹre pe ñorairõ ha"eha opa mba"e ojejuhúva sy, inspiración reindy, genio rajy!
  Noimportái mba"éichapa peiko - pe mba"e iñimportantevéva ha"e pemano vy"ápe, pe vy"apavẽ pico-pe!
  Pe garantía iporãvéva py"aguapy rehegua ha"e peteĩ victoria hekopete, ha nde País ogana vove, ¡akóinte hekopete!
  En general, oimeraẽ religión idiferente umi droga-gui, ¡pe Estado, opersegi rangue, kyre"ỹme omokyre"ỹ umi vendedor-pe!
  ¡Ndahasýi ñamokyre"ỹ tapichakuéra oka"úvape!
  ¡Peteĩ kavaju oka"úva noñandúi pe cuello pohýi ni pe látigo látigo!
  ¡Pe fanatismo religioso ha"e peteĩ locura voluntaria!
  Pa"ikuéra apytépe ha"ete peteĩ ka"aguýpe: oĩ roble yvyra ijerére, ha opa ryguasu oñeha"ã ho"u!
  Umi temiandu pariente ha"e peteĩ cadena-icha, ojokua py"aguasu, mbóiicha ovenena honor, peteĩ ryguasu deber ky"aicha!
  Mitãrusu ha'e ingenuo - pe tuja ha'e insidiosa!
  ¡Ñorairõ ha"e pe juego iñinteresantevéva ndofaltaiva"erãhápe umi movimiento ha reheja ne irũ opensa!
  Pe religión ha"e pe instrumento iñefectivovéva coacción-rã, o"esclavo pe apytu"ũ, ojokua pe pensamiento ha ñanemoinge umi ilusión-pe!
  ¡Opa religión mbo"epy omimbipáva odenigra pe fanatismo ha crueldad orekóva umi seguidor!
  Poder responsabilidad"ỹre ha"ete peteĩ barco, timón"ỹre, noimportái mba"eichaitépa oipeju peteĩ yvytu porã, opáta desastre-pe!
  Guerra moderna ha"e peteĩ enfrentamiento mokõi súper puncher apytépe , peteĩ segundo de retraso: peteĩ knockout pypuku araka"eve ndapepu"ãmo"ãigui!
  ¡Ñaha"arõ aja vy"apavẽ, umi segundo ojoja infinito-pe!
  Ha pe infinito vy"ápe ojoja peteĩ segundo térã peteĩ korasõ ryrýipe!
  ¡Peteĩ kuimba"e py"aguasu omanóva iporãve peteĩ cobarde oikovévagui!
  Pepekavévo, pe ñembo"e arrepentimiento-pe ipy"aite guive!
  ¡Umi táctica militar ha"eva"erã acero-icha, imbarete ha katu flexible ojejapohágui acero damasco!
  Ñandejára ha"e peteĩ leõicha: oñañua ha oikytĩ ipire, oñañuã - oestrangulisa, ohetũ - oisu"u!
  Añete, ha katu ndaikatúi rejepokuaa peteĩ tatatĩ añuãre, ndaha"éi peteĩ kuña añuãicha!
  Umi epaulet ikatu omoĩ arrogancia peteĩ tapicha insolente-pe, ha oñemomba"eguasu peteĩ itavývape, ha katu ndojapomo"ãi peteĩ cobarde-gui ipy"aguasu, térã peteĩ itavývagui peteĩ estratega!
  Peteĩ victoria ndahasýiva ha"ete peteĩ armadura orekóva agujero, iporã ojeporu, ha katu ndahepyi ha oreko protección vai!
  Ñemano okyhyje pe kuimba'e ipy'aguasúvagui - ho'úramo pe mbujape!
  Ha"ekuéra akóinte oha"arõ peteĩ tormenta de arasunu, ha katu al mismo tiempo akóinte oconsegui oñemohu"ũ!
  ¡Oimeraẽva imboriahu tortura-pe, imboriahu tupape!
  Justicia ndogustái umi ikangyvape, fortuna ndogustái umi tímido, riqueza ndogustái umi honesto-pe!
  Pe poriahuvereko tuichaitereíva peteĩ lujo - ¡Peteĩ mburuvicha ikangyvape g̃uarã!
  Peteĩ mburuvicha imbaretéva ningo ipyʼahatã vaʼerã. ¡Hasy jake haguã ita ári hasýgui!
  Indecisión: ¡pe primer señal de debilidad rehegua!
  Mitã ha"e peteĩ kuatia hũ, ndaha"éi ikulpa hetaiterei garabato oĩha umi kakuaáva apytépe!
  ¡Umi pesimista araka"eve ndoikéi apañuãime!
  Ndaikatúi rejohéi ne akã enema reheve, hetaiterei yvykua, opavave oike!
  Ejesareko ne ñe"ẽ rehe. ¡Kóva ha"e pe músculo imbaretevéva, ikatúgui ojuka millones-pe, ha ikangyvéva, ikatúgui otraisiona pe oñe"ẽvape!
  ¡Peteĩ lengua puku omombyky pe tekove, excepción pe confesión omanóva!
  ¡Iporãve ñakomparti victoria jagueraha rangue pe carga de derrota ha"eño!
  Nde kamisa tee hi"aguĩve nde retegui, ha katu añetehápe ikatu reñemopiro"y reme"ẽvo nde rapichápe!
  Umi imbaretevéva akóinte isãso, umi cadena imbaretevéva ha"e yvypóra kangy!
  - Pe león tupape ha ñorairõhápe ndaha'emo'ãi liebre!
  ¡Pe kirirĩ okonveni pe oro de alto grado-pe ĝuarã, tekotevẽ jave ere pe grado ho"aha!
  Pe kirirĩ ha"e óro, ha katu py"ỹi japu!
  Mba"ére piko pe kirirĩ ha"e óro, pe llave de oro ha"égui pe tape iporãvéva ojeafloja haĝua umi lengua!
  ¡Ndaikatúi oiko ndehegui peteĩ tupã ha"e"ỹre peteĩ santo!
  ¡Poder ndorekóiva apoyo moralidad ha"e peteĩ músculo ndorekóiva apoyo peteĩ esqueleto!
  Pe kyse puku jekutu guýpe, oñemono"õ hína pe cosecha oñembojy haĝua pe mbujape victoria rehegua, he"ẽ tuguýgui ha iróva tesay reheve!
  Pe modestia ha"e pe tuicha mba"e reindy, pe japu ha"e pe contrario!
  ¡Hasy ningo jagana hag̃ua, péro hasyve ñamonoʼõ hag̃ua umi victoria yva!
  Teoría práctica"ỹre peteĩ ágila ipepo"ỹva ndoveveiha, ha katu oñeñongatu cautiverio-pe!
  . MOAKÃHA No 15 rehegua
  Maria Kolesnikova - ko mitãkuña-heroína ha reina de los elfos oejerce ikomando ijojaha'ỹva. Ha oñorairõ tuicha pochy reheve ha imbarete ha"e súper-nte. Ha ha"e peteĩ belleza cósmica ha peteĩ reina elfo. Ha upéicha oñohẽ aforismo imitãkuña duende-kuéragui peteĩ cornucopia-guiguáicha.
  ¡Pe perseverancia peteĩ acción errónea-pe ha"e pe diferencia principal peteĩ kuimba"e ha peteĩ mono apytépe!
  - Riesgo"ỹre ndaipóri lucha, ha lucha"ỹre ndaipóri tekove
  - Riesgo ha"e tekove juky, hese"ỹ natekotevẽi mba"eve, ha katu rembohasáramo, reñeñandu hasýta!
  Pe ñemano ningo peteĩ nóvioicha, peteĩnte ou, péro haʼe notardái!
  ¡Amáske pe impudencia umi ikangyvéva renondépe, pe cobardía hetave umi imbaretéva renondépe!
  Oikoséramo ndehegui peteĩ tupã, anivéma nde ha"e peteĩ mono!
  Pe rréi ha pe tembiguái oguereko ko mba"e en común: ome"ẽ hikuái iraza pya"e - ¡pe primer gesto reheve!
  En general, la mayoría umi genio ha"e vicio ra"y, ¡peteĩ kuña akóinte opreferi haguére iménape peteĩ kuimba"e iporãvévagui!
  Pe ñembotavy omoporãve pe genética, upévare peteĩ kuña araka"eve ndoguerahaséi peteĩ idiota ikorasõ guýpe!
  Ñandejára omoĩ peteĩ kyse puku peteĩ ména pópe, peteĩ aguja hembirekópe, ¡umi tapicha añoite oreko tendencia opu"ãvo especialmente pe Todopoderoso voluntad rehe!
  ¡Pe ciencia oñemoakãrapu"ãva ojogua pe mágia-pe!
  ¡Ifásilve jajagarra pe mar peteĩ dedal reheve ñambohovái rangue opa umi ateo porandu!
  ¡Improvisación ha"e peteĩ cepillo oipe"áva umi cuerda instrumento de victoria rehegua!
  ¡Peteĩ yvypóra omanóva oikovéva iporãve peteĩ tupã omanóvagui!
  ¡Pe ndoikóiva iképe oikotaha chugui peteĩ tupã, opytáta tapiaite peteĩ kururu ramo!
  ¡Iporãve jajapo peteĩ jey ñañeimagina rangue cien vece!
  Mba"ére piko, ñorairõme, pe poriahuvereko, pe octavo nota-icha peteĩ purahéipe, oike tape rehe ha pukavy añónte!
  ¡Pe desnudez ombojegua porãve peteĩ kuñáme umi diamantegui! ¡Por lo menos peteĩ noikotevẽiva decoración!
  Ndahasýi ñamopu'ã haguã peteî muñeco de nieve infierno-pe jajuhu rangue peteî político honesto.
  - ¡Ndahasýi jajuhu peteĩ ita seco yguasu ruguápe peteĩ presidente omoañetévagui ipromesa jeporavo rehegua!
  Oĩ vove suficiente pan, ikangy pe tekotevẽ anteojo rehegua! ¡Mokõi plato tembi"u he"ẽ porãva ningo hetaiterei pe kuimba"e común-pe ĝuarã!
  Pe riesgo ñorairõme ha"ete peteĩ condimento peteĩ sopa-pe, hese"ỹ ha"e blando, ha katu peikuaava"erã araka"épa pejokóta! Umi o"apropiaséva pe victoria gloria, yvyku"íicha desierto-pe, ¡pe responsabilidad amargo añoite okomparti ndahetái grano de oro!
  Pe riesgo ñorairõme ha"ete peteĩ condimento peteĩ sopa-pe, hese"ỹ ha"e blando, ha katu peikuaava"erã araka"épa pejokóta! Umi o"apropiaséva pe victoria gloria, yvyku"íicha desierto-pe, ¡pe responsabilidad amargo añoite okomparti ndahetái grano de oro!
  ¡Oro omimbi, ha katu omoypytũ pe korasõ ha omoypytũ pe ánga!
  ¡Ndahaʼéi pe hácha ojuka, síno pe ombotyryrýva!
  Pe ñorairõ ha"ete pe sexo peteĩ compañero temperamental ndive, peha"arõ meme ipaha ha al mismo tiempo peseguise!
  Hatãvévo pe sapukái, ikirirĩve pe apytu"ũ, ijyvatevévo pe tono, oguejyve pe arandu!
  Yvypóra"ỹre, peteĩ tapicha ha"ete peteĩ carbón ho"áva tatatĩgui - ha"eño ha pya"e oñembogue!
  Ñande yvype voi, pe cuchilla haimbe ha pe escudo ijyvateve!
  Peikoséramo héroe ramo, ¡ani peguata formación obediente-pe!
  Mokõi kuimba"e katupyry oñorairõ jave, ha"e peteĩ tormenta, ha katu kuña katupyry oñorairõ jave, ha"e peteĩ tornado!
  ¡Pe hasyvéva ha"e reñangareko nde ánga rehe pe mba"e vai oĩvagui ndejehe!
  Ñorairõme, ñembotavy ha"ete peteĩ llave peteĩ cerradura-pe - ipyahuvévo, ojeabri porãve!
  Pytyvõ ha"e limosna-icha: akóinte ou ára ivaívape, ndaha"éi henyhẽva, hepyeterei, ha katu ndaipóri pu"aka ojoko haĝua pe po ojeruréva!
  ¡Ifacilve jajagarra pe océano peteĩ dedal reheve jaĝuahẽ rangue peteĩ conclusión definitiva-pe peteĩ discusión religiosa-pe!
  ¡Pe religión, por regla general, ha"e pe antípodo tolerancia rehegua!
  ¡Ñañe"ẽvo política rehe py"ỹive ogueru ñorairõ!
  ¡Oro noñemongu"éi tuguýgui, nomongy"ái sudor-gui, noñembyai tesaygui!
  Peteĩ yvyra ha"e peteĩ puño, peteĩ kyse ha"e peteĩ kyse peteĩ puño-pe!
  Reisãmbyhyséramo tetã, eaprende resãmbyhy haguã ndejehegui!
  Nde rapicha oguerekóramo peteĩ billetera nandi, nde mba"éva ha"ete henyhẽvéva!
  Iporãve reajuna ndete voi rehendu rangue peteĩ mitã omanóva ñembyahýigui ñembyasy!
  Sapy"ánte pe tiempo jaguereko haĝua en cuenta umi javy opyta pe sepulcro-pe añoite!
  Umi elfo ojedeskarga peteĩ estallido agresivo-icha. Ko"ãva ha"e añetehápe umi mitãkuña oúva umi don infierno-gui aniquilación fresca-gui. Koʼãichagua mitãkuña ikatu omondoro peteĩ oso ha peteĩ tigre diente de sable jepe.
  Ha ipy, katuete, nandi, ha seductoraiterei. Mitãkuimba"ekuéra ohayhu oñesũ ha ohetũ mitãkuña talón desnudo, redondo ha rósa orekóva hyakuã porãiterei ha emocionante.
  Kóva añetehápe ojekuaa ha"eha extremadamente fresco ha fresco. Ha umi mitãkuña ikatu ojuka oimeraẽ orco omomýivo ipy muscular.
  Peteĩva umi elfo iñakãrague frambuesa-icha ojagarra ha omosãso peteĩ corriente de energía ijyvagui.
  Ha oveve ha ho"a peteĩ arai pukukue buitre buitre ha ágila sepulcro-pegua ári. Ha ha"ekuéra, oñemondýi ha oñemondýivo pe yvytu ñemondýi ha ñembopy"aju ka"aguy, oñepyrũ ho"a.
  Ha ram umi oso Putin akãrague ijyva reheve. Ha ojukávo peichagua criatura iñañaitereíva.
  Pe mitãkuña opukavy ha ohechakuaa:
  Yvate mbyjakuéra reheve seductor, .
  Ojegueraha mombyry opa'ỹvape...
  Mba"épa opensa ko"ápe pe mitãkuña.
  ¡Katuete pe Icarus atrevido rehegua!
  Ha pe ñorairõhára omombo peteĩ puñalada ipy nandi reheve. Oveve ha pya"e oikytĩ mbohapy orco dignidad. Ha péva ojekuaa iñefectivoiterei ha combativo.
  Ha hetaiterei orco ojejuka peteĩ jeýpe.
  Ha pe mitãkuña ojagarra ha oñepyrũ jey opurahéi;
  Che retã poyvi guýpe noviembre, 1999.
  ¡Oĝuahẽ umi tesape pu"aka yvatekuépe!
  Añetehápe ningo ndahaʼéi en vano ñañorairõ hese,
  ¡Tojepurahéi imborayhu tapiaite ĝuarã!
  
  Tetã oñemoñe"ẽva tapichakuérape ogueru py"aguapy,
  Maymáva ovy'a ipype - eikuaa proletario!
  Mávapa Elfia-pe guarã - gloria ha honor,
  ¡Japurahéi umi himno un millón de arias rehegua!
  
  Jahupyty ñemomba'eguasu - mitãrusukuéra yvy arigua,
  Ñamopu'ã templo - peteĩ paraíso elfinismo rehegua!
  Ha mombyry guive ondula tatatĩ morotĩ,
  ¡Eikuaa kóva ha'eha pe paso orcismo vil rehegua !
  
  Péro mbaʼépa omeʼẽ pe prekursór pe juramento reheve - .
  ¡Ahura pe tesape causa-pe - aservi haĝua kyre"ỹme!
  Pe enemígo oipeʼase guive umi mbaʼerepy,
  ¡Ropersegíta chupe pe acordeón botón ryapu peve!
  
  Pe enemigo ndoikuaái ñane retã oĩha ñanendive,
  Oguahẽta ára - oñemopu'ãta umi barco!
  Ñande rapykuere umi ñorairõhára País-pegua ndodesvanecéi,
  ¡Toiko opavavegui peteĩ héroe ipy"aguasúva!
  
  Javevepáta mbyjakuéra yvágape peteĩ purahéi reheve,
  ¡Pya'e rojo'óta canal Marte-pe!
  Tavayguakuéra consejo-pegua ojoaju partido ndive - .
  ¡Opa mba"e rire, pe comunismo ñandegueraha fila-pe tapicha ramo!
  
  Ñorairõ, katuete, ndaha"éi peteĩ ñembosarái, .
  ¡Nde ha"e peteĩ blanco ha peteĩ tirador al mismo tiempo!
  Ha pe bala oisuʼu peteĩ aguja haimbe asývaicha,
  ¡Ivaieterei umi orco iñañaitévape ĝuarã!
  
  Ikatu jahupyty opa mba'e, opa mba'e - .
  Ha oĩta palmera ha coco desayunorã!
  Umi nopenáivape opa ko'ã mba'ére,
  ¡Ohupytýta peteĩ yvyra hatã porã!
  
  Pe tanque Orco oimo'ã upéicha - ha'e invulnerable, .
  Ha mba"eichaitépa peteĩ desfile pe plaza jerére consejo reheve!
  Péro haʼekuéra ohechauka haʼe ndaikatumoʼãiha ivense,
  Mba"épa ojokóta pe ro"y ndegueraha haĝua verano-pe!
  
  Upéicha pe duende ruvicha ha'e pe conciencia, pe honor del ánga del Duende - .
  ¡Omanda ñandéve ñañorairõ hag̃ua pe imarangatúvare!
  Che mitãkuña iporãve ani reñembyasy
  ¡Honor ha"e indestructible, peteĩ cuchara pirapire!
  
  Tortura mbarete guýpe, ndaikatúi reñe"ẽ peteĩ jeroky, .
  ¡Ehechauka opavavépe - peteĩ luchador pe monolito-gui!
  Péicha imbarete umi ehérsito Rojo
  ¡Peteĩ mitãkaria"y jepe oñorairõhápe peteĩ élite-icha!
  Ko"áğa, umi mitãkuña opurahéiramo, ojapo hatãiterei ha peteĩ galgo-icha. Umi ñorairõhára, ha"eva"erã, iporãiterei ha iporãiterei. Ha ipy nandi ipy"aporãiterei, ha ikatupyryeterei. Ha omombo hikuái jopói ñemano rehegua, ha"ete ku ita"i catapulta-gui. Ha umi ñorairõhára ohechauka ipochy kyre"ỹeterei ha agresivo ha inimitable.
  Upévare peteĩ umi ñorairõhára oĩva peteĩ arma autopropulsada-pe ojagarra ha oinupã umi orco-pe, opresionávo pe botón joystick ipecho escarlata reheve. Ha ojeespuma peteĩ concha de fuerza colosal ha destructiva. Oveve peteĩ arco-pe ha oinupã peteĩ aty orco-kuéra. Ha hetaiterei oso Putin mba'éva oñehundi.
  Pe mitãkuña ohechakuaa lógicamente:
  - Ha peteĩ cazador ipire pire peteĩ oso ha'éramo peteĩ zorro añetegua!
  Ha ipy nandi reheve pe mitãkuña omombo peteĩ boomerang. Oveve ha pya"e oikytĩ pe perfección masculina irundy orco-gui. Ha Putin osokuéra literalmente omano pe ñemondýigui pe ñorairõ.
  Upe rire mitãkuña"ikuéra oñepyrũ opurahéi kyre"ỹme, iñe"ẽ rupive umi ruiseñor morotĩva henondépe;
  Peichagua temiandu korasôme opurahéi purahéi, .
  ¡Pe tuicha mba"e oĩva ipype ha"e Ñandejára firmamento!
  Patria: hazaña, tembiapo, honor tapichakuérape guarã...
  ¡Elf Nativo ha"e pe ñe"ẽ imarangatuvéva!
  
  Pe Keruvín ñaneinspira pe mbaʼe porã jajapo hag̃ua,
  ¡Ome"ẽ chéve ipepo ha tuicha mba"e límite"ỹre!
  Ñañongatu mbarete yvy pu'aka - .
  ¡Pe Familia Todopoderosa oĩta ñanendive opa ára g̃uarã!
  
  Eikuaa Tetã, nde ha'e tapiaite peteĩ sy - .
  ¡Ñandejára tojoko ndehegui peteĩ huérfano espíritu"ỹre!
  Mbyja pokõi hendy hína - .
  Oikóramo ñorairõ, che pojaho'íta kyse puku reheve!
  
  Péicha heta tormenta militar ou Elf-pe,
  ¡Pe haku osẽ pya"e pe infierno-gui peteĩ huracán-icha!
  Pe várko oñembyai, pe remo ojejapete, .
  Ha katu pe Kuarahy nomboguemo"ãi pe orco aña torbellino!
  
  Dragón, nde sonrisa ha"e peteĩ juru aña,
  Mbaʼépa rejapose? - ¡E'u pe Duende-pe!
  Ha katu ani jaheja okañy pe País,
  ¡Upéicha umi kuña osapukái kyhyjégui!
  
  Bayoneta ha pluma, kyse ha pincel oñepinta, .
  ¡Peteĩ pu"aka iporãvéva opa mba"égui!
  Ha"e ñande ñorairõ ha ñande rekove,
  ¡Eho tenonde gotyo - oñedesplega pe marcha-pe!
  
  Upéicha, oî ramo destinado ha'e haguã peteî destino hasýva,
  ¡Oñehundi haguã, oñeno haguã yvy húmedo-pe mitãrusu ramo!
  Che ajevýta nderehe, Vara Apohare,
  ¡Eikuaa pe icono-pe, apinta umi santo rova!
  Purahéi otyryry ñorãirõ pukukue, mitãkuña'i iporãitereíva oñehundi ha ojuka energéticamente oso Putin-pe.
  Ha ndaikatúigui oaguanta pe presión tormenta, umi orco okañy!
  Ha ipy"aguasu María Kolesnikova ohecha ko mba"e umi monitor rupive. Ha haʼe vaʼekue peteĩ mitãkuña iporãitereíva ha ipyʼaguapýva. Tuicha mba"énte. Ha katuete, pe dictadora ikyráva, bigote, ikyráva ohupytýta retribución ou jeývo, ha upe mboyve jepe. Ha upéicha oikóta, Ha umi mitãkuña duende ohechauka pe clase ijyvatevéva.
  Pe magnífica mitãkuña duende Maria Kolesnikova osegi oñorairõ tuicha fervor ha presión reheve, ohechaukávo milagro. Ha iequipo mitãkuña duende ndive ha"e simplemente súper.
  Ha"ékuri peteĩ ñorairõ ipy"ahatãva ha al mismo tiempo divertido. Umi elfo, térã ja"e porãsérõ mayoría umi elfo, okontrasta pe cantidad de orcos oñemongakuaava"ekue osẽvo superioridad cualitativa ha magia reheve.
  Umi elfo oguereko doce veces hetave kuña kuimba'égui, ha opavave iporã ha ombovy'a. Upévare umi ñorairõ ha"e agresivo ha al mismo tiempo igusto.
  Upévare pe mitãkuña duende ogueraha ha ipy dedo nandi reheve omombo pe don de aniquilación tuicha fuerza asesina reheve.
  Oveve peteĩ arco-pe ha ho"a peteĩ aty orco-kuéra rehe. Ha pe masa de osos Putin-pegua ojedesgarra.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Umi orco oñemongu'e pochýpe, .
  Pe enemigo omotenonde pe regimiento...
  Péro umi mitãkuña ñeʼẽ ningo ipu,
  ¡Ojotopáta oso-kuéra ndive hostilidad reheve!
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña - peteî clase destacada ha asesina.
  Peteĩ duende iñakãrague naranja reheve opresiona ipecho escarlata pe botón joystick-pe ha pe bazooka omosãso peteĩ cargo de poder destructivo colosal, ojukávo Putin oso-kuérape.
  Ha ha'e opukavy:
  - Gloria Imperio Elfo-pe guarã,
  Mitãkuña'ikuéra iporãiterei...
  Ñande ñaataka, ani jajederiva, .
  ¡Ore equipo de acero!
  Ha pe ñorairõhára omombo ipy mitãkuña"i pyti"a nandi reheve peteĩ jopói destructivo ha letal aniquilación rehegua, odesgarrávo Putin osokuéra. Kóva añetehápe ojekuaa ha"eha peteĩ ára iñypytũva umi orco-pe ĝuarã.
  Oñeanimákuri hikuái oñorairõ umi mitãkuña ndive.
  Ha peteĩ mitãkuña ojagarráramo ha omombo peteĩ paquete explosivo italón desnudo reheve, upéicharõ ko kásope Putin ejército okyhyjeterei . Umi ñorairõhára iporãiterei. Ha"ekuéra oĩ bikini-pe, térã jepe bragas ipire hũvape añónte.
  Ipy nandi ha gracioso omombo umi don de muerte poder letal ha extremadamente destructivo reheve. Ha Putin osokuéra oñemboty tuguy ha omano hasýpe.
  Peteĩ guerrero clan de elfo-gua iñakãrague morotĩva ojagarra ha, ipy nandi ha cincelado reheve, omombo pe don de aniquilación. Pe impacto ojapo pe tanque imperio Putin-pegua ojere, ha peteĩ masa de orcos oñemboja'o.
  Pe mitãkuña opukavy:
  Ñorairõ ningo oñemotenonde ko univérsope,
  Ñorairõ ndorekóiva razón razonable...
  Mba'evai Fuhrer tavy Satanás, .
  Ha ou hendive ñembyasy!
  Ha pe ñorairõhára ojagarra jey ha omombo ipy nandi, peteĩ don de aniquilación destructiva ha destructiva.
  Ha jey, Putin osokuéra rasgado ha carbonizado oveve yvate gotyo.
  Añetehápe tuicha mba"e kóva. Oñemotenonde exterminación orco iñakãrague, hyakuã asýva ha colmillo, ha mitãkuña'i oiporu artillería sin retroceso oipytyvõva umi pezón pecho de fresa.
  Ha umi mitãkuña opurahéi vy"ápe, ha osegi omombo umi jopói oporojukáva ñemano rehegua ipy nandi ha cincelado reheve, ipy rosa reheve;
  Ñañorairõ espontáneamente ha peteĩ plan"ỹre -
  Ha katu ahenóita pe monstruo réra pochýpe...
  Umi línea novela abusiva henyhẽ tuguýgui,
  ¡Jajere pe capítulo umi nudillo reheve!
  
  Ñandejára sapy'ánte omaña ñanderehe estrictamente - .
  Jepe aikose sãsõme kyse puku reheve!
  Oĩ tapicha oikóva ofaltáva Ñandejára hi"aguĩ,
  ¡Ambuépe katu ndohechasevéima doktórpe!
  
  Pe enemigo oheja ñande Duende oje"u haĝua,
  ¡Ha katu name"ẽmo"ãi che Túva retã Aña-pe!
  Cristo ndive opa mba'ekuaa creación rehegua iporã,
  ¡Svarog martillo ha"e pe tape ohóva umi orilla seductora-pe!
  
  Ñande ha"e ñorairõhára heñóiva péicha mbarete reheve,
  ¡Ñandéve g̃uarã pe tuguy haʼete pe aire oĩva ñande pulmónpe!
  Ta'ýra damasco acero, acero ha ñorãirõ dashing,
  ¡Ndoropagamoʼãi tributo ore adversario-pe!
  
  Pe cuchilla heñói ha pe ñorairõhára destino,
  ¡Ñorairõ, vy"apavẽ umi ohayhúvape universo-pe!
  Ani haguã iky'a mbaraka ohenduka,
  ¡Ehundi nde rango militar pochy reheve!
  Peteĩ kyse puku otyryryháicha, peteĩ golpe omoheñói jey tekove,
  Péicha romombarete py"aguapy ñeha"ã ñorairõme!
  Ko'ágã pe oñemomba'eguasúva ha'e ko'ã tetã jára,
  Fein-pe nde poyvi ha desfile Okrlin -pe !
  
  Ha pe mitãkuña iképe oreko iñakãrague kolór omimbipáva,
  Peteĩ jesareko omimbipáva oĩháme mbyjakuéra, Kuarahy!
  Pene korasõ purahéi rupive pembohasa pe impulso,
  ¡Tove pe poyvi, hovyũva, torreventá yvágare fervor reheve!
  
  Pe raza omoheñói Cristo - heñóiva ñande apytépe,
  ¡Ani ndejapu Ñandejára ojehechauka hague Palestina-pe añoite!
  Añetehápe, Elfia-pe ĝuarã, eikuaa og̃uahẽtaha peteĩ aravo hesakãva,
  ¡Jaconquista espacio ha umi elemento!
  
  Eservi Túvape - mborayhu ha'e ñande deber,
  ¡Valor"ỹre ndaipóri tenda ko planeta-pe!
  Ha pe Familia Todopoderosa nomohuʼãi hague ikonvénio,
  ¡Itaʼyrakuéra imbarete ha espíritu roʼoicha!
  
  Mbaraka opyta, opa ñorairõ, .
  ¡Demonio jára tenda okañy pe infierno pytũmbýpe!
  Ko'ágã che mba'eporã ajerure ndéve reju haguã,
  ¡Ame"ẽta pe duende-pe che korasõ reserva"ỹre!
  Ko"ãichagua ñe"ẽ mitãkuña"ikuéragui ojehecha ambiguo"imi. Haʼekuéra ningo ohechagaʼu umi mitãkuimbaʼépe ha pyʼỹinte ojoayhu. Umi mitãkuña ko"ápe iporãiterei.
  Ha ipy nandi, cincelado ha bronceado omombo ko"ãichagua don destructivo ha destructivo ñemano rehegua. Ha omondo hikuái guisantes hyepýpe oñeñomi antimateria.
  Umi ñorairõhára ko'ápe oime orden-pe, peteî bala jepe ndikatúi ojoko chupekuéra ha pasaje ha'éta desastroso.
  Peteĩ mitãkuña duende iñakãrague hovy ojagarra peteĩ puñalada ha omombo pe enemigo-pe ipy nandi reheve. Oveve ha operfora pe orco general-pe derecho ingle-pe. Ha omano ñemondýi hasývagui.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Ore ha'e mitãkuña ágila fresca, .
  Capacidad, deslumbrante ha iporãva oñorairõ haguã...
  Ha peguerovia ñande ha"eha halcón ha ágila,
  Ha ndaha"éi mba"eveichavérõ peteĩ payaso vai ánga ndive!
  Ha upéi ambue mitãkuña ojagarra ha odispara peteĩ mortero. Ha ojaho"i peteĩ docena entera oso Putin-pegua, odesgarrávo chupekuéra. Péva añetehápe ha"e peteĩ golpe aplastante. Ha umi ñorairõhára oñepyrũ jey opurahéi kyre"ỹme;
  Patria tesape ndorekóiva límite majestuoso
  Rubí mbyjakuéra tatatĩ iñakã ári.
  Elfo ojejaho'i gloria inmortal reheve - .
  ¡Pe héroe ipu"akapáva, pe drayman, oinupã!
  
  Rubí Rowan hogue esmeralda-pe - .
  Zafiro omimbi peteĩ kokuépe mandi'o yvoty...
  Adirigi che pensamiento ndéve Elfia - .
  ¡Peteĩ ágila mbohapy iñakãva oveve purahéi reheve!
  
  Rocío gota-pe umi pérla oĩ diamante nieve ryru, .
  Opa mba"e iporã pe País Tuichaitépe!
  Yvy ikyra - oguereko iñakãrague hũicha, .
  ¡Umi nieve ryrýi ogueraha yvytu pyahúpe!
  
  Peteĩ Elfia rembe"ýpe oĩ hielo, foca, .
  Ambuépe katu kaméllo haʼe hína pe óro desiértope.
  Haku ko'ápe umi tormenta de nieve okororõ jave,
  ¡Ñañongatúgui Ñandejárape ñane korasõme!
  
  Sandia, melón ha avati okakuaa, .
  Ha peteĩ hendápe verano-pe reñembosarái hína patines-pe...
  Ha, ¿moõpa ikatu retopa koʼãichagua tetã ko múndope?
  ¡Oĩhápe pueblokuéra imbareteterei ijyva ári!
  
  Elphia-pe oñembotuicha pe hazaña de armas,
  Ipype, pe duende tesape rehegua ha"e idestino Apohare!
  Ikatu ñañorairõ porãiterei,
  ¡Ani haguã ou peteĩ inundación de problemas pe Duende-pe!
  
  Maymáva oikuaa ñande kuña iporãha
  Ha ndaipóri kuimbaʼe imbaretevéva ipyʼaguasuvéva!
  Patria, nde ha'e pe paraíso encarnación - .
  ¡Peteĩ Ñandejára soberano ha"e pe Familia Jára!
  
  Umi icono Kuarahy Glorioso oñemoneĩta , .
  Pe tipo de caminata ohóva peteĩ soldado...
  Roju jeýta ógape umi botín generoso reheve,
  ¡Ofaltaʼỹre ni peteĩ batida, umi arquero oity iñenemigokuérape!
  
  Ñame'ê py'aguapy ha vy'apavê opa tendáre,
  Ha Ñandejára ndive ñamoingove jeýta umi omanóvape!
  Ñande Retã Imbyai'ỹva ñemomba'eguasurã - .
  ¡Katuete jaikuaa jaganataha!
  Umi mitãkuña opurahéi mbarete ha sublime ha osegi oñorairõ. Ha umi elfo desesperado ha ipy"aguasu oñorairõ yvágare. Oity hikuái umi aviõ orco, ha upéicha okáipa.
  Peteîva umi elfo ojapo peteî movimiento - peteî triple barril, ha ombotapykue Putin oso mba'yrumýi, ha péva omoheñói tatarendy.
  Ko ñorairõhára omondo tuit:
  Kuarahy omimbi ñande ári,
  Ndaha"éi tekove, ha katu grásia...
  Che aime responsable py'aguapy rehegua tetãme,
  Oguahẽma ára ñantende haguã
  Che aime responsable py'aguapy rehegua tetãme,
  ¡Oĝuahẽma ára ñantende haĝua!
  Umi ñorairõhára ndaha'éi mitã,
  ¡Jajukava"erã umi orco-kuérape!
  Ha pe mitãkuña ojagarra jey ha decisivamente opresiona umi botón joystick-pegua ipy dedo nandi reheve.
  Ha oinupã jey pe enemígope, ko vuéltape opresiona pe botón bazooka umi ipecho escarlata reheve. Ha peteĩ fuérsa tuicha ha ohundíva orreacciona. Kóva añetehápe peteĩ mitãkuña iporãitereíva.
  Ha odispara hekopeteiterei pe enemígope.
  Pe ñorairõhára iñakãrague lila reheve oinupã avei pe enemígope, oiporúvo ibusto iporãitereíva. Ha ojepoi peteĩ fuérsa tuichaitereíva oporojukáva.
  Mitãkuña ogueraha ha oñepyrũ jey opurahéi;
  Oĩ porã, oĩ porã, .
  ¡Pe elf-abuela-pe!
  Mba"épa re"u ra"e gaseosa?
  Mba'épa re'u - cerveza!
  Péicha oñepyrũ opurahéi umi ñorairõhára, iñe"ẽ henyhẽva reheve, peteĩ ruiseñor trill-icha. Ha tuicha mba'e hikuái.
  Ha katu umi mitãkuña opresiona jey pe botón ipecho escarlata reheve ha omosãso pe don de muerte fuerza letal reheve.
  Upe jave avei, mitãrusukuéra oñorairõ avei, umíva apytépe umi elfo iporãitereíva odispara ha opurahéi;
  Elfa rembe"y tuicha ha ijyvate,
  Umi ola osalpica pe esmalte brillo reheve...
  Elfia-gui oiko che retã,
  ¡Pe ruiseñor trill opurahéi ñandéve peteĩ purahéi iporãitereíva!
  
  Peteĩ várko tuichávape, che querido ha che roguata hína,
  Zlata Val omboguejy umi trenza.
  Iporãiterei ningo chéve ha che ahayhuetéva roime oñondive,
  Ñambyasy ndajajagarráiramo peteĩ cocodrilo peteĩ vara de pesca reheve.
  
  Nahániri, ndaha"éi y, otyryrýva popa, .
  Ha"e pe naturaleza ome"ẽva ñandéve champán.
  Ko yvy ha"ete chéve peteĩ sy ahayhuetéva,
  ¡Pe generosidad yvy rehegua ao real-pe!
  
  Umi gota ha"ete pérla jasy resape guýpe,
  Ojesalpica peteĩ enjambre de abejas orekóva peteĩ ipepo de plata...
  Virgo, nde ha"ete peteĩ ángel orekóva peteĩ sueño chéve ĝuarã,
  Inocencia rova reheve - ¡pe Madonna ipotĩvéva!
  
  Pe hyakuã asýva eíra, ha iñakãrague séda,
  Umi juru ojesepara saténicha.
  Aguerovia og̃uahẽmaha pe momento oñeha"arõitéva,
  Oikóta chuguikuéra añetegua - umi cuento de hadas upéicha va"ekue!
  
  Ore juru opoko éxtasis-pe, .
  Pe dulce ningo ndaiporivéima ñe"ẽ.
  Cheguerovia, nde ha"e peteĩ mba"eporã ndaha"éiva yvy ape ári,
  Pe lote odesidíta - emombo yvateve pe moneda!
  
  Ko"ápe oĩ umi beso peteĩ rire ambue, .
  Suspiro ha pukavy ñande vy"a tormenta-gui.
  Pe ánga marangatu oñongatúta keruvín,
  Pe ojeporavóva omombova"erã pe lista de pecados pe urna-pe.
  
  Nahániri, eikuaa nde neporãveha ko Yvýpe,
  ¡Pasión hendy tatatĩ omimbipávaicha che korasõme!
  Jaikóta tetã iporãvévape,
  ¡Jaipe'a umi ventána ha okẽ espacio-pe!
  . MOAKÃHA #16
  María Kolesnikova osegi oejerce influencia agresiva ha oextermina umi adversario-kuérape. Ha ikomandamiento ha"e decisivo ha haimbe ha ijojaha"ỹva.
  Mitãkuña duende-kuéra ningo iporãiterei. Umi guerrero ombovy'áva omombo guisantes de aniquilación oso Putin-pe ha omondoro umi orco-kuérape.
  Umi ñorairõhára ojekuaa oñorairõitereiha. Ha pya'e odispara hikuái. Ha orekutu hikuái ametralladora-pe. Oikytïvo fila entera tropa oso Putin-gua. Ha haʼekuéra oactua agresivaiterei.
  Mitãkuña"ikuéra osapukái ha opukavy.
  Ha upekuévo ndahesaráiri hikuái opurahéi haĝua iñe"ẽ omimbipáva reheve campana ryapuháicha;
  Saludo pe Elfe Retãme , .
  Rohayhuetereíta ndéve...
  Mitãkuña duende-kuéra ndotujái
  ¡Rogana orco-kuérape mborayhúpe!
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ purahéi ipu porãitereíva. Ha opa koʼã mbaʼe ningo hechapyrãiterei ningo oiko.
  Mitãkuña"ikuéra ogueraha ha oñepyrũ jey opurahéi oñondive mitãkuimba"ekuéra ndive, ha vy"aiterei;
  Nde ha'e ore ehérsito - ore rogaygua rohayhuetéva,
  Tuicha tetã, elfo pu"aka.
  Pe mbói jyva vaiete ojepe"a,
  Pu omongakuaákuri peteĩ cocodrilo ko"ã yvytype!
  
  Umi oso oñesũ ha ohura,
  Ohura hikuái ojukataha opa umi karai duende infiel-pe.
  Ha katu ñande kavaju"ariguakuéra odesprecia py"aguapy ha consuelo,
  Chupekuéra ĝuarã, peteĩ angirũ ha hermano fiel ha"e ko"áĝa peteĩ máquina automática!
  
  Orkstán ha"e avei che retã, cheguerovia,
  Ojehupyty peteî orden ojeguereko haguã - ojejoko!
  Añetehápe, cheguerovia, ndaikatúi jahechauka kangyha,
  ¡Opa mba"e rire, ko tetã ha"e pe ojeikeha ñandéve pe okẽ sur guive!
  
  Jepémo sapy"ánte oñehendu umi pacifista ojepy"apýva;
  Mba"ére piko nde resarái, natekotevẽi remano ko"ápe!
  Péro ndorohejamoʼãi oñehundi ore rembiapo,
  ¡Pórke pe País Madre ehérsito imbaretevégui opavavégui!
  
  Tetã omanda - peẽ peñorairõ, upévare peñorairõ, .
  ¡Ani rehendu pe rata okororõva yvýpe!
  Ñande Duende-pe ĝuarã, peteĩ tape añoite oveve pya"e haĝua yvate gotyo,
  Ha pe argumento principal ha"e pe ametralladora Maxim ipu"akapáva!
  
  Oĩramo victoria Orkstán -pe , he"ise ñande mbareteha,
  ¡Oikove pe causa soviética marxismo marangatu rehegua!
  Satanás raʼykuéra ndaikatumoʼãi omboyke ñane rembipota,
  ¡Pe victoria-pe, pe victoria-pe ha umi sacrificio ndojepapapái!
  
  Mitãkuña, aĝuahẽ jeývo, che añuãta
  Ko'ágã nde kuimba'e, ha rehechauka opa mba'e nde jupe!
  Mba'e armadura imbaretevéva titanio-gui peteĩ soldádo korasõ ári,
  ¡Ajépa pe ideal ome"ẽ pe mitãrusu luchador peteĩ guerrero-pe!
  
  Péva he"ise oĩtaha py"aguapy ko yvy tuichakue javeve,
  ¡Opavave hénte ojogua peteĩ ermánope peteĩ formaciónpe!
  Pe Soldado Rojo oconquista hague pe pedestal,
  Pe deseo asegi haĝua añorairõ reheve, che ahapy ha ahapy!
  Mitãkuña ha mitãkuimba"e opurahéi kyre"ỹ ka"aguy reheve. Oactua hikuái extremadamente efectiva, ojukávo oso Putin-pe. Kóva ningo iporãiterei.
  Ko"ápe oĩ umi elfo okarreáva peteĩ tanque ári. Ha ohupyty hikuái peteĩ auto pyahu, peteĩ piramidal oinventáva Zelensky. Kóva ha"e peteĩ tanque añetehápe iporãva.
  Ha jadispara peteĩ precisión asombrosa reheve. Ha jerovia reheve oinupã pe enemígope.
  Pe mitãkuña oipuru pe pezón de rubí odispara jave ha ojapo upéva hekopeteiterei.
  Ha opurahéi pochy reheve:
  Adispara umi enemigokuérape peteĩ tangente-pe
  Ahendu peteĩ ñe"ẽ vaiete cautivador...
  Umi elfo katuete ojukáta umi orco-pe,
  ¡Ñande avei ndaha"éi espectadores ñorairõme!
  Umi elfo ojagarra ha oikytĩ icomparérokuérape, umi golpe guýpe. Ha omboja"o hikuái umi arma autopropulsada ha tanque oso Putin-pegua. Ko"ãva ha"e umi mba"eporã hechapyrãva.
  Ha iñe"ẽ imbarete ha ipya"eterei. Haʼekuéra ojapo iñarandueterei.
  Ha upekuévo ndahesaráiri hikuái opurahéi haguã;
  Elfia ha"e peteĩ tapichakuéra joaju marangatu, .
  Umi progresista-pe ĝuarã, ¡ko mundo ha"e peteĩ ideal!
  Añe"ẽ pe musa inspirada-pe,
  ¡Pe puévlo oisuʼu vaʼekue oñekumplíta!
  
  Ñande retãygua peikuaáva iporãiterei,
  ¡Tuja ha imitãva ovy"a ipype!
  Ipype, arapokõindy ára oñembotuicha domingo,
  ¡Ndaipóri tetã ohayhuvéva ojehayhúvagui!
  
  Yvágape ndaipóri peichagua paraíso,
  Pe omopu"ãva proletario ha"e peteĩ po ipu"akapáva.
  Ha amo umi cadena herrumbrada oexprimi hína...
  ¡Pe mundo de trabajo oĩ peteĩ puño poguýpe!
  
  Ha katu sapy"ánte peteĩ pensamiento rebelde omimbipáta,
  ¡Pe bayoneta pluma haimbeve peteĩ lira oñembohapévagui!
  Pe haku omboykupáta umi línea, pe hielo hendýva infierno-pegua, .
  Ha umi taʼanga ojeheróva ijehe iñañáva hoʼáta!
  
  Upéi oike pyaʼe peteĩ tsunami,
  Oikóta sarambi tetã pukukue.
  Ohupyty haguã pe ñorairõhára oñeanimáva ojapo - .
  ¡Peteĩ huracánicha pe espíritu ombohasa generación-kuéra!
  
  Ha siglo pyahu - progreso reinado oúta,
  Chupe okañýta mboriahu, mba"asy, jehasa"asy...
  Umi planeta ohechava"ekue pe astrólogo
  Ko"áğa peteĩ ñe"ẽme umi hermandad oúta oñondive!
  
  Ha pe ñemano ojeretira, opa -
  Ciencia ogana, cheguerovia, tuja.
  Laurel corona nde akã ári - .
  Ha pe Tetã Sy mbarete ha'e soberanía ilimitádo !
  Mitãkuñakuéra opurahéi porãiterei - ojapo porãiterei hikuái. Ko'ãva ha'e añetehápe súper mitãkuña !
  Umi guerrero elfo iporãitereíva orekóva músculo esculpido ha tuicha grásia. Ko"ãva ha"e añetehápe umi mitãkuña reikotevẽva.
  Ko"áğa, oñepyrũramo opurahéi hikuái, upéicharõ ni peteĩ infección ndaikatúi oñemoĩ hesekuéra.
  Ha mitãkuña ndahaʼéi oñorairõva aviõ ha tánkepe añónte.
  Ha avei yguasúpe. Ha upépe oĩnte tapicha bikini ha ipy"a"ỹva. Ha ipykuéra ningo tuichaiterei oporomondýi.
  Ha umi jyva, mba'e, ha ijyva, ha ijyva. Ha umi múskulo oĩva ñande ryepýpe ojehecha porãiterei, haʼete umi azulejos. Ko'ãva ha'e kuña. Umi tigre añetegua. Ha peteĩ ñe"ẽ - elfos.
  Remañávo hesekuéra, añetehápe reñembogue. Ko'ã mitãkuña ha'e súper-nte.
  Pe duende iporãiterei, ha oñorairõ hikuái yguasúpe. Ha umi mitãkuña talón desnudo, rósa ha redondo ojedespega ha omimbi. Péva ideprovechoitereíkuri. Ha umi elfo ha"e guerrero colosal.
  Upévare umi mitãkuña omoinge ipy nandi pe metálpe, oapunta peteĩ cañón de doce pulgada ha odispara hendive. Ha oveve umi don tuicháva, asesino aniquilación rehegua.
  Upémarõ umi mitãkuña ojagarra ha oinupã pe enemígope, ha oñepyrũ opurahéi;
  Porã, iporãva, .
  ¡Romohu"ũ pe orco peteĩ jaguaicha!
  Ñande ñamohu'ũ jaguaicha, .
  Orka bully!
  Ñande ningo ñanembareteve peteĩ loro-gui
  ¡Mbaʼeichaitépa ningo peteĩ emprésa!
  Bueno, katuete, mitãkuña porã ykére oĩ avei mitãkuimba"e. Peteĩva ojogua gueteri peteĩ mitãkaria"y orekóva doce áño rupi, ipy"a mbyky ha ipy"a"ỹva. Ha opurahéi porãiterei;
  Jepe jaguereko dificultad, ani ñañemotĩ,
  ¡Jasupera peteĩ obstáculo ningo ijukyve pe eíragui!
  Nde ha"éramo peteĩ falcón, ndaha"éi peteĩ gorrión patético,
  ¡Ani piko reñeanimá rekulpa pe tiempo húmedo!
  
  Ñande jahayhu ñañorairõ ko yvy jukype,
  ¡Presta voluntariamente peteĩ hombro peteĩ compañero-pe!
  Ha hogayguakuéra iporãve haguã oñakãrapu'ã haguã,
  ¡Jaha taha'e ha'éva ita jaipotáva reheve!
  
  Peteĩ pirata ndaikatúi oiko ocioso, .
  Ha"e pe fortuna ra"y ha Elfia rembiguái!
  Ñaime aja marpe, umi choza ojejaho"i nieve-pe,
  Ha oñembojehe'a escarcha de pérla reheve!
  
  Ndaha'éi upévare roiporavo pe tape hasýva,
  ¡Reguereko haguã riqueza ndejupe guarã!
  Umi orco aña ndaikatúi ombojere pe téra mbytegua, .
  Péicha ñamopu"ã peteĩ estado purahéi reheve!
  
  Pe enemigo oñemotenonde pya'e - eity chupe, .
  ¡Pe adversario-pe ĝuarã oĩ peteĩ ataúd añónte pe pantano-pe!
  Tuicha mba'e Tetã - jepémo imbarete pe mba'evai apoha, .
  Ha Ñandejára Svarog oñakãity alarma reheve!
  
  Ha katu rohasa kyse puku - py'aguasúpe ñorairõme,
  ¡Rosapukái hurrah - roataka umi bandido-pe!
  Ikatu haguãicha oñekumpli pe yma ha'eva'ekue sueño,
  ¡Reproba haguã nde rehayhúva beso!
  
  Elfi sublime ko'ẽju porã, .
  ¡Ha"e oity hatãta admiración!
  Péro Satanás ndaikatúi omopuʼã peteĩ yvykua,
  ¡Egana chupe ha opa mba"e ojepy"apy"ỹre!
  
  Oúta peteĩ mundo ndaiporihápe mba"asy,
  ¡Upévape pe tuja ndopytamoʼãi voi!
  Che ame'ẽta mborayhu porãme peteĩ korona,
  Ha ajerure peẽme peñemoag̃uive hag̃ua michĩmi!
  Heẽ, pe mitãkaria"y duende opurahéi porãiterei, ha"e maravilloso ha fresco. Ha ipurahéi ombopiro"y pe ánga.
  Umi mitãkuña duende osegi pe ñorairõ ibarco de batalla-pe. Hetaiterei mitãkuña hechapyrãva oĩ hi"ári. Umi elfo imitãva oipotave avei oñani ipy reheve haku jave. Ojehecha ndohasái dieciséis ary, ha avei iporãiterei, ipire ipotĩ ha hũva. Kóva ojehecha combativo ha fresco.
  Mitãkuña'i noñeme'êi mba'eveichavérõ ñorairõme. Ha haʼekuéra oactua imbaretetereígui.
  Ha ikatu rehecha ipy nandi ha bronceado omimbipáva upéicha. Ha haʼekuéra omokyreʼỹ temiandu hechapyrãva.
  Umi mitãkuña duende oactua tuicha energía reheve isyva exuberante ha desnuda-gui.
  Mboy áñopa oguereko pe mitãkuña ñorairõme? Peteĩ barco de batalla-pe ha"ekuéra hechapyrã. Umi elfo oñepyrũ voi ho"a ijyva ári ha ohetũ umi mitãkuña"i talón desnudo, redondo ha ro"ysã. Ha ojapo hikuái agresivamente. Ha tuicha kyre"ỹ reheve.
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña. Ha iporãiterei.
  ¿Mbaʼépa oikóta umi mitãkuña ohechaukáramo ijyva? Upéi umi mitãrusu okyhyjeterei ohypýi chupekuéra ohetũvo. Ha umi mitãkuimbaʼe ningo hechapyrãnte. Ha umi mitãkuña tuichaiterei avei!
  Mitãrusukuéra opurahéi ipulmón yvate gotyo:
  Ñande ndaha'éi mondaha aña,
  Ha ndorojukaséi...
  Ñande mitãkuña"ikuéra ipy"a"ỹeterei
  ¡Haʼete ku ikatúva omeʼẽ hikuái!
  Umi mitãkuña duende oñakãity chupekuéra ha opurahéi avei:
  Py"ỹi, ipy"a"ỹnte
  ¡Pe arasunu julio guýpe, ha pe ola ryapu guýpe!
  Py"ỹi, ipy"a"ỹnte
  ¡Nde ha che añoite rojeroky!
  Péicha opurahéi hikuái. Ha oñorairõ porãve hikuái. Upévare peteĩ proyectil oity peteĩ barco de batalla orco-kuéra ndive, ha pya"e ojuka cincuenta oso Putin-pegua. Péva ojekuaa añetehápe iporãitereiha.
  Peteĩ mitãkuña ipy descalzo, gracioso, seductora-itereíva, mitãkuimba"ekuéra ohayhúva ohetũ, ombojere chupe.
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña, ha mba"eichaitépa ipire hechapyrã ha ojepoliva"ekue oguereko hikuái. Kóva opa mba"e ojehecha extremadamente fresco.
  Peteĩ mitãkuña familia elfo-gua opresiona pe pecho desnudo ha omombo peteĩ proyectil ojuka haĝua pe arma-gui.
  ñorairõhára oñorairõitereíva ha imbarete huguy pochýva. Ha haʼekuéra ikatu ojuka umi orko. Ha ipy, jepiveguáicha, nandi, ha oñecincel, ha jepe oñembopiro"yeterei.
  Ha pe mitãkuña talón ningo iporãiterei ha ijojaha"ỹva ha"ekuéraicha. Péva ha'e acción huguy pochýva imitãkuña'ikuéra.
  Ha oñepyrũ opurahéi hikuái;
  Mitãkuña rete ndotujái
  Ha"ekuéra iporã tapiaite ĝuarã, imitãva...
  Opu'ã hikuái ha henyhẽ sarambikuégui,
  ¡Umi ágila añetegua omonda!
  Umi mitãkuña duende oñorairõ mbarete. Ha katu oĩ avei mitãkuimba"e duende. Haʼekuéra ningo prekursór iporãitereíva, ijao mbyky ha ipyʼaʼỹva. Ha avei oapunta hikuái iarmas umi adversario-kuérape ha omotenonde disparo letal cañón-gui, ha'éva peteî enfoque extremadamente empinado ha agresivo.
  Ha topurahéi umi mitãkuimba"e elfo mborayhu ha pasión reheve;
  Ha pe corneta Pioneer ohenói jave ojekarga hag̃ua - .
  ¡Che irũnguéra opurahéita oñondive purahéi!
  Ñande, peteĩ halcónicha, javeveva"erã mombyry ijyvy"ỹvape,
  ¡Nde ha che rojehustifika haguére!
  Coro rehegua;
  Ñande añetegua, ñande añetegua
  ¡Oconsiste ojegueraha haĝua jerovia!
  Ha ndaha'éi ko'ẽrõ ha ndaha'éi ko'ẽrõ,
  Ha ko árape esalva País!
  
  Ñamomba'e ñande Duende, .
  Opa mba'e rire, ko mundo tuichakue javeve - peikuaa pe tesape!
  Ñande poyvi pytã País rehegua,
  Ha ndaipóri pytã omimbivéva!
  
  Pe prekursór osaluda ndahaʼéi pe busto, .
  Iseñal ha"e pe País Sy poyvi!
  Katupyry roñorairõ pe adversario ndive,
  ¡Ombotuicháva umi logro versículo-pe!
  
  Peikuaa peteĩnteha jerovia ko planeta-pe,
  ¡Jajerovia elfinismo dulce ha marangatu rehe!
  Péicha mitãnguéra ovy'áva opuka,
  ojepoi Orcismo yvykua pypukúpe !
  
  Káda kavajuʼarigua haʼe vaʼekue peteĩ mitãnte,
  Kapi'ipe ha ysyry ári ipy reheve...
  Péro koʼág̃a oreko ipópe peteĩ cabrestante,
  ¡Dashingly oaplana metal peteĩ martillo reheve!
  
  Oĩ oafiláva peteĩ ametralladora umi ametralladora reheve, .
  Bueno, ¡alguien odispara hína ijyva guive!
  Pe bandera pytã oveve peteĩ poyvi pytãicha,
  Ñainupã umi enemigo aña - ndaha'éi bromeando!
  
  Ñande ypykuéra py"aguasúpe ogueraha Orklin , .
  Ha, ¿mbaʼépa ikatu jaʼe ñanderehe? ¡Roime hína ore rape rehe Mártepe!
  Ñande gente ndaha'éi macaco peteî rama ári, .
  ¡Pe adversario puño oinupã chupe hesápe voi!
  
  Péro jaikuaa avei mbaʼéichapa javyʼa,
  ¡Embopu mbaraka, embopu umi trompeta!
  Mitã rova iporãitereíva, .
  Ha calificaciones irundy ha cinco!
  
  Pe exámen de batalla hasyvéva - .
  ¡Ndahasáiramo haʼete voi ñamanóva!
  Péro ñamanóvo jareko peteĩ pankarta orekóva tataindy,
  ¡Pe forja de cobre elfo ndaikatúi ho"a!
  Péicha opurahéi umi precursor hechapyrãva ha militante. Haʼekuéra ningo iporãiterei voi ha oñorairõ. Ha umi mitãkuña familia elfo-gua avei iporãiterei ha iporãiterei. Ha literalmente ombojere hikuái kuimba"ekuérape, ha"éva extremadamente fresco.
  Umi mitãkuña ojepokuaa oñorairõ umi orco aña ndive ha oactua productivamente. Ha pe energía colosal ha ijojaha"ỹva orekóva hikuái oĩ pleno ritmo-pe ha ou peteĩ huracán-icha.
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña.
  Peteĩ duende iñakãrague carmesí oapunta peteĩ proyectil ha oinupã umi orco-pe, oity peteĩ par de docena-pe peteĩ jeýpe. Ha heta ojuka Putin oso-kuérape. Ha péva oje"eva"erã tuichaiterei mba"eha.
  Umi elfo iporãiterei, ha iporãiterei ha"e erótico, ha ivioléntoiterei. Ha"ekuéra oactua tuicha ha energía opupuva reheve.
  Ko"ápe oĩ peteĩ mitãkuña"i bragas añónte ha haimete desnuda. Ha upéicha oñepyrũ voi opurahéi, ojapo mboyve upéva opresiona ipecho escarlata pe botón joystick-pe ha ombota energía reheve.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña - añetehápe ha'ekuéra clase ijyvatevévape. Ndaikatúi reñorairõ ko"ãichagua tapicha ndive.
  Ko'ã mitãkuña ha'e supermen.
  Ha oveve rayo umi cañón pe barco de batalla elfo-gui. Ha y jepe opupu ojejapi jave. Ha pe metal umi barco-pegua, ko"ã oso marrón, áspero, Putin ejército-pegua, hendy.
  Ko'ãva ha'e añetehápe ñorãirõ agresivo.
  Umi omoirûva disparo ha purahéi iporãva;
  Patria oipe'a okê espacio-pe guarã maymávape guarã,
  Elfarina ha'e peteĩha Ratibor ko yvy ape ári!
  Ñande pepo sistema solar ári - .
  ¡Oĩ peteĩ patrón umi pérla superficie morotĩme!
  
  Ñamaña yvate ha yvateve yvágare, .
  Opa mba"e rire, opa ko"ẽmbotávo peteĩ tapicha remiandu oĩ py"aguapy.
  Ñambopu peteĩ vals peteĩ piano pyahu porãme - .
  ¡Peichagua motivo simple ha sincero!
  
  Ha káda nóta reheve, peteĩ lira omimbipávaicha,
  Pe cuasar orekóva corona real ohenói hína...
  Jepe che mitãkuimba"énte gueteri - .
  ¡Ha katu ha"éta peteĩ despegue mitãrusu tormentaiterei!
  
  Yma yma guarépe jajagarra pe ecuador, .
  Pe época ipyahuvévape, ¡Marte oĩ ñande rapykuéri!
  Pe pala oñemyengovia peteĩ excavadora rehe,
  ¡Ikatu voi ñaordena ama!
  
  Pe científico Arquímedes ojuhu opa mba"e pe bañera-pe,
  Ha katu ndaikatúi jaguapy jay"u ron.
  Ndojapói hikuái descubrimiento sofápe,
  ¡Oh, perezoso, mba"eichaitépa mbói ivai!
  
  Upévare, umi extensión universal, .
  Katuete jajegueraha peteĩ tape guasúpe.
  Peteĩ jey yvyty ypykuéra oityvyro - .
  ¡Desprecio ha saciedad ha comodidad cama de pluma-pe!
  
  Ore ningo iñemoñare ha romerese pe kyse puku,
  ¡Ikatu ñamaneha oimeraẽ tembiapo!
  Umi precursor oguata peteĩ purahéi reheve formación-pe,
  Ha opavave oguerovia - ¡Aveve mbyjakuérape!
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ purahéi oimpresionáva ha oinupãva apysa. Jepémo oĩ elfo ko"ápe, ha katu ndaipóri Cheburashka. Umi ñorairõhára ko"ápe iporãiterei, ha katuete oreko ipy nandi, muscular, bronceado.
  Ha umi mitãkuña iporãiterei ha oreko pezón rubí omoheñóiva pe tentación tuichavéva.
  Ko"ã ñorairõhára ipy"aroryeterei, ijyva ombovy"aiterei, ha"éva bronceado ha redondo ha elástico umi ñorairõhárape. Umi iporãva ombovy"áva, oñorairõitereíva ha ipy iporãiterei ha móvil, ha ipysã ipysã desnudo ha tenaz.
  Umi kuña ñorairõhára iporãiterei ha ombovy"aiterei.
  Ha umi mitãkuña iporãiterei ha imembykuéra oipotaiterei. Ha iporãiterei mitãrusukuérape ĝuarã oisu"u ko eíra hechapyrãva. Ha evy"a ko"ãichagua mborayhúre.
  Oh mitãkuña, mba"eichaitépa ijuky pende elfo-kuéra, añetehápe Divina ambrosia.
  Ha katuete pe purahéi omoirû ko"ã ñorairõ mbarete ha huguypaitéva;
  Pe sientífiko iñarandueterei oinventa peteĩ bomba,
  Mba'épa opensa ra'e pe nominado akã reheve ?
  Añetehápe, tekoporã"ỹre peteĩ karai arandu jepe ha"e peteĩ jyva,
  ¡Por lo menos ohupyty subvención itavy haguére!
  
  Ambuépe oñeme'ê patente upe arma rehe,
  Mba épa omondo pe satélite órbitape.
  Pe científico ndaha"éi peteĩ militar impotente,
  Completidad peve, peẽ karaikuéra ani pendejapu!
  
  Tekotevẽ tapichakuéra omba"apo ñorairõrã,
  Ivai pe actitud ojuehe.
  Nantendéi mba"érepa oiko péva,
  ¿Oĩpa ojapóva peteĩ tembiapo porã?
  
  Peteĩva opinta peteĩ tanque acuarela-pe, .
  Ambue "Katyusha" ojapóta peteî boceto.
  Ombyaty ametralladora jardín de infantes-gui,
  Ha ore adolescente ohayhu oguata desfile-pe!
  
  Añetehápe, umi epaulette omimbi peteĩ sueño-pe,
  Ñandéve g̃uarã sapyʼánte umi rrájo ivaliosove pe kuarahygui.
  Opa mba"e rire, ndaipóri tenda ko Yvy ñembyasýpe,
  Oĩháme peteĩ tapicha ruguy ndosyryiva carmesí!
  
  Añetehápe, peteĩ kuimbaʼe ningo peteĩ lobo peteĩ kuimbaʼépe g̃uarã,
  Bueno, sapy"ánte peteĩ jagua ivaietereíva hyakuã vai!
  Ha"e ni nome"ẽmo"ãi ndéve peteĩ mbujape pehẽngue,
  Oiko ha'eño - pe presente cruel!
  
  Mba"eichagua tavaygua piko omongakuaákuri Ñandejára Túva?
  Mba'éicha piko mba'e vai oisãmbyhy ko múndo?
  Pe rréi ipyʼahatãva ningo peteĩ atrevido umi hénte apytépe,
  Ha che amigo principal ha"e pe ermáno agresivo Caín!
  
  Ñandejára ombohovái: ha"e nde reiporavóva,
  Libre, hasy, ha katu tekotevẽ...
  Havõgui haimbeve reinupãramo hesápe,
  ¡Umi hénte iñeʼẽngúve ko múndo oĩramo unído!
  
  Ha upévare pe ñorairõ ha"e pende suerte,
  Ndamoambuemo'ãi mba'eve ko'ápe.
  Jepe pe sarambi infierno-pegua oisãmbyhy pe ñorairõme,
  ¡Ndaipóri esperanza pan ndahasýiva ha peteĩ milagro!
  
  Ha katu che meta ha"e pomohatã hatã,
  Omopu'ã haguã sueño apytu'ũ mbarete reheve,
  Ikatu hag̃uáicha pe kadéna imbareteve pe hilogui,
  ¡Oimeraẽvape ojekuaa haĝua héroe ramo ñorairõme!
  Mitãkuñakuéra ojeroky porãiterei, ha ohechauka umi salto ipy nandi reheve. Ha Ñandejára Ipuʼakapáva omeʼẽ imembykuñaʼikuérape peichagua iporãva. Térã ikatu demiurge tupãnguéra.
  Mitãkuña"ikuéra oguereko iñakãrague iporãitereíva. Opaichaguaiterei, ha oĩ ojoguáva molino-pe, térã helicóptero-pe, térã torta-pe - ha"éva súper ha fresco.
  Umi elfo opurahéi ipulmón yvate gotyo, oipe"a hatĩ ha opresiona umi botón joystick-pegua ipecho escarlata reheve;
  Nde che yvy, mba"eichaitépa ojehejareíva,
  Oĩ ipype bandido, peteĩ ola de horda!
  Mitãnguéra okañy, kavajukuéra oñani, .
  ¡Opu"ã peteĩ tormenta hendýva!
  
  Opa pe centeno de óro hendy pe ñúme,
  Peteĩ cascada oñohẽ yvágagui - napalm, .
  Pe Aña omondoro pe "mba"evai" pu"aka pe átomogui,
  Ha ko'ágã oî tata ko Yvy tuichakue javeve!
  
  Hendy paja-riza-icha, .
  Yvágape oĩ peteĩ dragón ipochýva,
  Pe tanimbu guive yvytimbo peve yvytu hovy,
  Pe tatatĩ hyakuã asýva ogueru - ñehundi!
  
  Oñorairõ País ndive peteĩ falta"ỹre, .
  ¡Oinupã hikuái umi lobo vil-pe ijurúpe voi!
  Umi cerezo guyra okakuaa ipotypaite pe pórtico ypýpe,
  ¡Ani jaheja pe perfume ka"aguy oho vai!
  
  Opa mba"e ha"e nativo opa sauce rakãme,
  ¡Pe eíra hyakuã asýva peteĩ rama simple-pe!
  ¿Oĩpa umi patético viajero trapo-pe, .
  ¡Umi oikovéva ha"e mendigo ndorekóiva mba"eve!
  
  Nahániri, he"i ñande partido,
  ¡Ani peheja umi orco aña ou pende Ru rógape!
  Mitãrusukuéra korasõme, oguerovia ani haguã ituja -
  ¡Pe ñehundi completo oha"arõ pe adversario-pe!
  
  Ñande ñaatakáta - ha"e peteĩ mba"e hekojojáva,
  Oikovéta ohecha haguã pe época...
  Jerovia ñande Familia Solntslavlavnaya rehe ,
  ¡Ha"éta peteĩ tesape fiel tapiaite ĝuarã!
  
  Comunismo, Añetegua, hekopete, .
  ¡Oguereko ipype umi sueño heñóiva"ekue hasýpe!
  Che arovia País ovy'ataha - .
  ¡Oveveháicha yvate gotyo peteĩ ágila inmortal!
  
  Ha upéi og̃uahẽta pe ára añetegua,
  ¡Oimeraẽ porandu ojuhútahápe ñembohovái!
  rehegua ndohasamo'ãi - .
  Ha Elfia ha"e pe comunismo ñepyrũ!
  
  Péicha imbarete pe Túva mborayhu, .
  Oĩháme peteĩ tenda umi tapicha iporãvévape g̃uarã,
  Opa mba"e rire, ñande Túva ha"e glorioso imbaretépe,
  Oimeraẽ oguerekóva pu'aka rehe - ¡juka!
  
  Ha upéi pe pochy opata,
  Oúta paraíso, ruiseñor purahéi reheve...
  Ha upéi jaguata pe arboleda rupi,
  ¡Araka"eve ani repukavy ni reñembyasy!
  . MOAKÃHA No 17 rehegua.
  María Kolesnikova oñorairõ frenesí pochy reheve. Ha ome'ê pedido umi cera orekóvape, ohechaukáva simplemente clase destacada ha única ha súper.
  Ko"ápe mitãkuña"ikuéra iñarandueterei, ha iporãiterei ha ipiro"yeterei peteĩ manera de lucha-pe. Umi elfo ko"ápe ha"e simplemente brillante.
  Mitãkuña iñambue, ha katu ko"ã elfo opavave iporãiterei. Ikatu oinupã orco-kuérape, ombohypa oso aña tuguýpe.
  Ha umi elfo ñe"ẽ ohayhu olamida, mba"épa opulsa, omimbi ha hyakuã porãiterei umi elfo imitãva apytépe.
  Koʼã hénte ningo perféktoiterei ha upévare pe hyakuã asýva osẽ chuguikuéra, haʼete ku umi plánta imitãva ha yvoty kaʼaguýgui. Mba"eichaitépa iporãite.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña ko'ápe ha oreko hikuái diente perla, brillante - súper añónte.
  Ha oreko hikuái peteĩ tema cósmico, fenomenal. Ko'ápe umi tesa omimbi ipype, ha ojoguaiterei mbyjakuérape.
  Peteĩ mitãkuña ojejopy ipy dedo nandi reheve. Ha upéicha ohundipaite opa mbaʼe. Ha péva tuichaiterei oporojuka.
  Ko'ápe oime mitãkuña clase yvatevéva, ombopúta hikuái doble bajo.
  Ha ipy iporãiterei, ha ipotĩeterei jepe. Jepe ikatúpa peteĩ he"i upéicha - ipy"a"ỹeterei? Ikatu iporãve ja"e - iporãiterei!
  Ha mitãkuñakuérape ohayhu opurahéi ha ojeroky pasión reheve.
  Ha pe ñorairõhára ñe"ẽ henyhẽ ha iporãiterei;
  ¿Ko ñe"ẽ piko honor, hermanokuéra?
  ¡Mba"eichaitépa haku ko ñe"ẽme!
  Oĩramo jepe hetaiterei adversario ivaietereíva,
  ¡Roguerúta peteĩ mar tesape País-pe!
  Coro rehegua.
  Ame"ẽ che korasõ che Retã rehe,
  ¡Upévape tatatĩ osẽ yvágape!
  Apañuãi ñuatĩ rupive noviembre, 1999 peve.
  Ko'ẽmbotávo pytãme guarã...
  ¡Toveve ha topu"ã jey pe pueblo espíritu!
  ¡Toveve ha topu"ã jey pe pueblo espíritu!
  
  Añetehápe, jagueraha vaʼerã mborayhu pe Ipuʼakapávare,
  ¡Santo bandera del elfinismo rehegua!
  Ikatu haguã oñekumpli umi sueño atrevido -
  ¡Heñói pe humanismo marangatu rape!
  
  Ha opa familia ndotraisionamoʼãi Elfíape,
  ¡Umi tapicha oñemoĩta formación-pe py"aguapy ha añetegua rehehápe!
  Taha"e Pegaso ipy"aguasúva, Parnaso omimbipáva, .
  ¡Ñañeinspiráta pe batalla peteĩ causa mitãrusu rehegua!
  
  Yvytykuérape peteĩ ysyry pya'e osyry peteĩ leopardo-icha,
  ¡Opa mba"e rire, ¡ohesapepa pe pláta pe pico-pegua!
  Umi lazo ojapo pe kuarahy reike pytã hendy, .
  ¡Ipy"aguasu ha"e pe criterio principal!
  
  Ho'a peteî luchador - ay, destino cruel oisãmbyhy,
  Mba'éicha piko oiko peteî compañero ho'a!
  Emombe'u chéve Tupã Ipu'akapáva,
  Bueno, mbaʼére piko umi urna henyhẽ tanimbugui?
  
  Ánga - Ñandejára ombohovái. - iñimportanteve umi lomo-gui, .
  Ha pe tekove araka"eve ndohejamo"ãi umi ho"ava"ekuépe!
  Heẽ, noñeme'ẽi peẽme peikuaa haguã, umi tesape rayos-pe,
  Oikove jey vove hikuái - ¡Gloria Rod rérape!
  
  Peẽ katu peikuaa ko ára ndaha'eiha mombyry,
  Upéi ojepe'áta umi universo rokẽ...
  Ha cristal nomomorotĩmo'ãi peteĩ tupao gris,
  Che creación ohupytýta inmortalidad !
  Bueno, remañáramo umi mitãkuña porãitére, isyva henyhẽva ha umi pezón de fresa rehe. Ha haʼekuéra ningo seductora ha omimbi umi rubíicha oúva pe Emperatriz británica korónagui. Kóva añetehápe ha"e peichagua iporã ha tentación.
  Peteĩ duende imitãva oho pya"e umi pezón de fresa pecho-pe ha oñepyrũ ohetũ chupekuéra iñe"ẽme, ha ojapo kyre"ỹeterei. Oh, iporãiterei ja"u peteĩ fresa hi"aju ha iporãitévaicha. Tuichaiterei mba"e opa mba"e ko"ápe.
  Ha peteĩ mitãkuña peteĩ familia de elfo-gua, katuete, noimportái chupe olamida peteĩ mba"e he"ẽ porãva, he"ẽ asýva, hyakuã asýva pe mitãrusugui a cambio. Ha mba"eichaitépa tuicha mba"éta opa mba"e.
  Ha upéi pe mitãkuña opresiona pe botón joystick pe pezón orekóva forma de rosa reheve. Ha upéi oinupã umi orco-pe peteĩ cohete reheve, ha omondoro chupekuéra.
  Ha hetaiterei oso Putin mba'éva oñehundi.
  Ko"ãva ha"e umi elfo ko"ẽju huguypaitéva.
  Ha katu ohayhu avei hikuái, katuete, opurahéi, tuicha jehasa"asy reheve;
  Ñande ha"e elfo fresco, ndaha"éi tembiguái, .
  Ronase roveve haĝua ágila-icha, ¡cheguerovia!
  Nahániri, umi ataúd ndoumo"ãi País-pe,
  Ñaime oñondive ñorairõme Elfos !
  
  Oimeraẽ ñorairõhára ikatu oinupã, .
  Péro naentéroi opensa umi ohayhúvare!
  Peteĩ huracán hendy, peteĩ torbellino tata, .
  Ha umi pensamiento mba"eporã rehegua oĩ umi ánga potĩme!
  
  Partido elfo , heñóiva sueño-pe, .
  Oikuaava"erã tembiapo callus-gui.
  Ndajaservíri peteĩ tapicha kyhyje tavy rupi,
  ¡Pe ñañeha"ãva hína ndaikatúi jajuhu pe mápape!
  
  Pe óro umi cúpula redonda rehegua omimbi,
  Péro ñane korasõme pe óro ivaliosove.
  Orkizma mymba oarrasá pe ovecha ra'y,
  Ha katu oñehundi poder elfo rupive!
  
  Pe prekursór ohura jave,
  ¡Eme"ẽ opaite tuguy gota nde vena-gui País-pe!
  Pe tio Ram aña osalva hína kuri umi cohete,
  ¡Amoheñóise kuri problema pe gremio-pe guarã!
  
  Ha katu ndorohurái, roguerovia ñe"ẽ rei, .
  Peteĩ orden-pe g̃uarã - ¡Eservi pe Patria-pe!
  Pe orco aña oñembotapykue heroísmo rupive,
  ¡Jahasa pe tape hasýva ha ñaime elfinismo-pe!
  
  Emombo, mitãkaria'y, saciedad, cobardía, perezoso,
  Ha"e omanda pe ánga oñeha"ã haĝua victoria rehe.
  Toiko pe káusa favor-pe ára ha ára,
  Ha jaha va"erãramo Siberia-pe, ¡jaháta!
  
  Peteĩ héroe umi lugár ojejapohápe konstruksión ha umi ñorairõhápe,
  Oimeraẽ mba"e ikatu ojediskuti, ¡cheguerovia!
  Ani rembojoavy tekove peteĩ ñembosarái ndahasýiva ndive,
  Jepémo peteĩnte oĩ ñembosarái - pe ñorairõ ñemano rehe!
  
  Ko'ágã ojehecháma pe meta,
  ¡Opyta pe último paso, pe hasýva!
  Upéicharõ primavera ome"ẽta ñandéve color tapiaite ĝuarã,
  Ha oĩta umi abuelo imitãva domingo-pe!
  Mitãkuñakuéra opurahéi porãiterei ha hatĩ omimbi, omimbi pérla reheve ha oheja osẽ reflejo.
  Pe duende ha"e peteĩ mba"eporã hechapyrãva, ha ojupi pe lanzador de cohetes peve. Ha opresiona hikuái umi botón joystick-pegua umi pezón escarlata reheve ha omohenda agresivamente umi golpe.
  Ha tuicha ñehundi oiko. Péva ojekuaa ha'eha peteî galgo extremadamente.
  Umi elfo okargákuri pe parada de jet, ogueraha cohete ha odesplega mitãkuña"ikuérape orekóva tacones desnudos, rosa ha redondo.
  Ko'ãva ha'e kuña iporãva ha agresiva. Ha oporohayhueterei. Ha iñe"ẽ ohayhu oñandu umi varilla pulsación - ohupyty pe vy"apavẽ tuichavéva.
  Ko"ãva ha"e añetehápe iporãva.
  Ha"ekuéra oguereko peichagua lengua haku, ha ndegueraha, nde jopy. Ha umi pezón rubí ojepuru jeýta. Ha hetaiterei troll ojehapýta peteĩ jeýpe.
  Ha upéi umi elfo oguerúta ipysã nandi ijurúpe ha ombopu.
  Ha umi cuervo, oguerekógui peteĩ infarto, ho"a ha"ete ku oñemondýiva peteĩ golpe cerebro-pe peteĩ club de acero-gui. Ha umi cuervo oinupã Putin oso akãrague ijyva reheve.
  Péicha oactua hikuái agresivamente.
  Ha purahéi oveve pe ñu ári, opurahéiva ko kásope mitãrusukuéra;
  Adispara umi enemigokuérape peteĩ tangente-pe
  ¡Kóva ha"e pe kavaju"arigua elfo pu"aka!
  Umi tapicha ikyráva común nontendéi
  ¡Pya'e añemotenonde peteĩ falcón-icha!
  
  Opa mba"e osẽ porãiterei
  ¡Ore ha"e artista, ndaha"éi espectadores mba"eveichavérõ!
  Ñahundi umi cartel Orco,
  ¡Omimbi porã cautivante reheve!
  
  Ñande Retã añete, tuicha, .
  ¡Ome"ẽ tesape ko mundo tapichakuéra omba"apóvape!
  Jepe peteĩ grúpo kaʼaguy hoʼa umi yvy,
  Ha katu cheguerovia, ¡ñande ha"e luchador añetegua!
  
  Pe duende opu"ã Mamai ndive pe masacre rehegua,
  Omombo rire umi vínculo Horda lasso...
  Ñambyaty tesoro yvágape,
  Ha ñane korasõ ipotĩ py"aguasu!
  
  Opa ka"avo, kapi"ipe, ojehayhúva, .
  Roble-Túva ñande arboleda ojeipysóva.
  Cheguerovia, oĩ avei umi valor imaginario, .
  ¡Pe ysyry omimbipáva ijukyve pe eíragui!
  
  Umi pelusa cereza guyra rehegua hi"aju ohóvo, .
  ¡Pe primera lámina, haʼete ku oñepinta vaʼekue órope!
  Ndaipóri ka'aguy ñande Retã Modesto, .
  Pe ao rréipe, iporãiterei pe País!
  
  Ohejávo ka"aguy seta reheve, .
  Ha pe ñu rovái, upépe oñeñohẽ centeno juky reheve.
  Agueru ndéve peteĩ corona yvoty reheve,
  Ha ro"y, ha"ete ku oñekoséva pérla reheve!
  Kóva ha"e pe purahéi oguerekova"ekue umi mitãkuimba"e duende. Ha ojekuaa extremadamente fresco ha fresco. Ko"ãva niko mitãkuña iporãitereíva oisu"uséva peteĩ mba"e haku ha opulsáva iñe"ẽme, peteĩ korasõicha.
  Bueno, mitãkuña peteĩ nivel fresco-pe, ha pe ataúd-pe, omboguatáva umi orco-pe. Ha umi ñorairõhára ipy'ahatã - súper-nte.
  Ha opurahéi ramo hikuái, igustoitereíta;
  Osalpica pe pradera rupi ipy"a"ỹre;
  Pe mitãkuña ha'e dashing - peteĩ miembro Komsomol-gua.
  Elfi rajy ndaha'éi heñóiva peteĩ cuchara reheve - .
  ¡Pe ñe"ẽ oñohẽ hína peteĩ trill ipu reheve!
  
  Chupe guarã, iñehenói ha'e ñorairõ -
  Py"aguasúpe ojapo peteĩ hazaña de armas.
  Terrorismo oikuaauka ijuru - Satanás,
  ¡Omoambuese pe País peteĩ ñembosaráipe!
  
  Bueno, ha hapykuéri pe cohete Orkagon reheve , .
  Mba"épa omongaru jagua infierno-gui oúva ryguasu rupi"a reheve.
  Cheresarái Orkmacht oñehundi hague,
  ¡Ipeligroso jaike ñorairõme peteĩ ruso ndive!
  
  Elfinismo guerrero invencible, 1999-pe.
  ¡Peikuaa mba"épa ñaneinspira jajapo haĝua umi mba"e tuicháva!
  Rodedika ore rekove Rusia iñarandúvape -
  ¡Oñongatúvo pe línea peteĩ orilla guive ambuépe!
  
  País okororõ hína ijerére, .
  Umi bomba Napalm oguejy Elf ári.
  Militarismo oitypaite umi freno,
  ¡Oĩ escombro ñande choza-gui hendýva!
  
  Péro pe mitãkariaʼy oreko peteĩ ametralladora ipyʼápe,
  ¡Ohura jave oiko hag̃ua chugui prekursór!
  Ha koʼág̃a umi soldádo imitãva oitypa,
  ¡Umi adversario aña ndoikuaáiva límite!
  
  Tuja ha mitãrusu oñani peteĩ formación-pe,
  Ojapura hikuái pya'eterei - ¡SATO oataka!
  Ha opavave oguerovia - che aityta umi orco-pe,
  Ha pe kuñataĩ oĩta peteĩ beso apasionado reheve!
  
  Ndaikatúi, cheguerovia, japerdéta
  ¡Ore jerovia imbaretevéma!
  Ñande ejército oñembopiro"y entrenamiento-pe,
  Jepe pe tata hendy peteĩ korasõ porãme!
  
  Ha upévare, oservívo Túvape,
  ¡Jahupytýta victoria peteĩ ñorairõ vaietépe!
  Fama"ỹre, pe tekove ndovaléi ni peteĩ pláta, .
  ¡Ñaikotevẽ tembireko ha mitãnguéra ombota haĝua!
  
  Tekotevẽ okakuaa hikuái upe Yvy Marangatúpe,
  ¡Upévape oñesũ pe planeta tuichakue!
  Opa mba"e rire, ndaipóri Duende iporãvéva ko Yvýpe,
  ¡Tove pe enemigo destino haʼe pe Gomorra ñemano!
  
  Ha upéi pe Vía Láctea oĩva mbyjakuérape ñaneraʼarõ,
  ¡Upéva opa"ỹva ha ndopytu"úiva!
  Okakuaa haguã, ani reheja Duende oñembo'y, .
  Ikatu haguãicha pe País ipu"akave, hetave!
  
  Jahayhu Ñandejárape - Ñande Rogaygua Guasu,
  ¡Pe planeta oprospera haguã!
  Oimeraẽ tembiapo omolina vaʼerã pe provléma,
  ¡Tove pe tape pedestal peve ndahasýi!
  Umi ñorairõ elfo ha elfo ndive orco-kuéra ndive oĩkuri peteĩ escala ka"aguýpe hetaiterei oso Putin omanóva reheve.
  Ha katu umi orco osegi oike. Ha koʼág̃a umi tanque pohýi orekóva hikuái oho ñorairõme. Ha jepe, ikatu, umi súper ipohýiva - opesavéva cien tonelada-gui. Peteî argumento pyahu ha trumpeta ñorãirõme.
  Iporãiterei ningo jahecha umi auto ipoderósova. Ha katu umi mitãkuña ombosako"i conchas acumulativas ha oñepyrũ olansa oiporúvo umi pezón pecho de fresa.
  Ha péva haʼe peteĩ efecto oporojukáva. Bueno, umi mitãkuña ha"e súper clase.
  Ha ambuekuéra ijapytepekuéra omombo granada oikovéva infantería orco-pe, odesgarrávo Putin osokuéra. Péva añetehápe tuicha mba"e. Ko"ãva ha"e mitãkuña"i ko"ápe. Ha"ekuéra ohayhu omba"apo iñe"ẽnguéra ndive.
  Iporãiterei nde juru oisu"úramo peteĩ mba"e osyryhápe pe duende ruguy haku ha opupuva. Péicha tuicha mba'e.
  Umi ñorairõhára ko"ápe ikatupyryeterei oñorairõme. Ha upekuévo, mborayhu ndaha"éi extraño chupekuéra ĝuarã. Hiʼarive saʼieterei oĩ umi elfo kuimbaʼe. Ha katuete, kuña sapyʼánte oñorairõ hesekuéra.
  Ko"ápe peteĩva omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve, oinupãva peteĩ aty orco-pe ha omondoro Putin oso-kuéra.
  Ha umi ñorairõhára oñepyrũ opurahéi;
  Peteĩ mitãkaria"y oñani ipy"a"ỹre pe nieve-pe,
  Umi pérla umi nieve ryru rehegua omimbi peteĩ brillo-icha.
  Ndereroforsamo"ãi roke haĝua,
  ¡Jajapo pe jeroky gris ro'y rehegua!
  
  Ñande jadedikáta ñande rekove ñande retãme,
  ¡Tovy"a pe servicio!
  Pe tape ohesapéta pe tata -keruvín, .
  Ha pe purahéi ha"e mágico, peteĩ cuento de hadas ha peteĩ lira!
  
  Oguahẽma ára ñañorairõ haguã País rehe,
  ¡Peteĩ horda de adversario oinvadi oipapa"ỹre!
  Jajevýta ñande Tupã jahayhúvape,
  ¡Mba"e aviõ piko ome"ẽ apytu"ũ omoheñói haĝua!
  
  Ñame"ẽ pe planeta-pe peteĩ sueño,
  ¡Ojapo hag̃ua oimeraẽ raza victoria!
  Ani haguã oñembyai pe rosca mágica, .
  ¡Oiko haĝua chugui peteĩ apytu"ũ primavera-pegua ipotĩva!
  
  Péva ha'e esperanza tetã porã,
  ¡Mávapa omoheñói comunismo resape!
  Ñande universo-pe, opavave tapicha ojoja, .
  ¡Kóva ha"e pe pináculo humanismo rehegua!
  
  Ro'y opáta, oîta ysyry - .
  Umi arroyo osyryry, gente oikuaa champán!
  Péva ha"e pe resultado, cheguerovia namombyrýi
  ¡Káda uno dignidad reheve, py"aguasu real!
  Péicha iporãiterei umi mitãkuña oñorairõ ha opurahéi. Ha iñe"ẽkuéra oñembosarái, ha ipy"aguasueterei.
  Mitãkuña"ikuéra ogueraha ha odesplega pe mortero, ha mba"éichapa oinupãta hikuái enemigo-pe, ha omosarambíta Putin oso-kuéra opaichagua dirección-pe. Péva añetehápe ha"e peteĩ golpe.
  Upémarõ pe mitãkuña oipeʼa pe gatillo oipurúvo pe pezón escarlata oĩva ijyva ári. Ha haʼe oñemondýi:
  - Oimeraẽ kuimba'e jyva nandi oipe'áta sapatu ha oipe'áta!
  Ko'ãva ha'e mitãkuña'i ko'ápe - iporãiterei. Ha péva ha"e pe raza tuicháva elfo-kuéra rehegua.
  Ha opurahéi hikuái ha hatĩ omimbi diamante-icha kuarahy"ãme. Mba"eichaitépa tuicha mba"e opa mba"e.
  Mitãkuña'i ndoguerekói suficiente mitãkuimba'e. Ha umi mitãrusu elfo omba"apo diez-pe ĝuarã. Upévare ombaʼapovaʼerã hikuái. Ha umi mitãkuña iporãiterei ha ipy reheve. Ha isyvakuéra oñemondeiterei, umi pezón rubí ha omimbipáva ojejaporamoguáicha ita iporãitereívagui.
  Mba"éichapa tuicha ko"ã mba"e ojehecha.
  Ha umi ñorairõhára opurahéi ha omondo hatĩ, osẽva tuicha mbarete kuarahy resapegui;
  Pe mitãkuña iporã, heẽ, heẽ, heẽ, .
  Pe mitãkuña ipeligroso si, si, si!
  Putin oso rehegua
  Nde hasẽta
  Péicha rehapy, .
  ¡Emano agonía-pe!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi péicha. Ha katu umi elfo ra"y, ha principalmente umi mitãkuimba"e pionero, ohechauka avei habilidad vocal orekóva;
  Jasy resape, pe hoz reflexión, .
  Romba'apo hína granja colectiva kokuépe.
  Nda"aréi oĝuahẽ primavera,
  ¡Ome"ẽ hikuái umi arroyo de tormenta dulce hasẽva!
  
  Tekotevẽ ñaipytyvõ ñane ermanokuéra ijedavévape,
  Upéva umi frente-pe oñorairõ hikuái ejército orcismo ndive.
  Okaru haguã elfo pu"aka rehe, .
  ¡Upévaicha ipoty pe poyvi escarlata Elfinismo-pegua!
  
  Ha upévare umi pionero hembiapokuérape -
  Sudor oñohẽ che jyva ipire hũva ári.
  Ñande henyhẽ ñande sueño ka"aguyvévape añoite,
  Peteĩ mitãkaria"y ipy"a"ỹva otira hína peteĩ arado...
  
  Oî ohupytyva'ekue okañy haguã tenonde gotyo,
  Péro ndaipóriramo jepe peteĩ trasero ndaipóri victoria.
  Remoĩ voi kapi'i nde jurúpe reñembyahýi jave,
  Ikatu haguã ore abuelokuéra oproba pe grub.
  
  Upévare emoĩve, ojehecharamo jepe umi costilla, .
  Py ojeperfora, ipo ojejaho"i.
  Ore ha"e umi pionero del País, ta"ýra, .
  Ha"e rehehápe, ¡ñañotỹ hatãta umi orco-pe!
  
  Peteĩteĩ ñande ha"e Lenin ha Marx,
  Peteĩ tatatĩ ipochy opa korasõme.
  Oguahẽta ára, py"aguasúpe ñamoĩ ñande py Marte ári,
  ¡Fortuna ome"ẽ pe luchador-pe peteĩ beso!
  
  Apañuãi oñemohatã ñane ánga, .
  ¡Rohayhu, roikuaa pe pensamiento ha tembiapo!
  Oúta arete - ojeroky dashingly, .
  Ha eñangareko umi ikangyvévare!
  
  Burguesía oñemongaru porãva ndikatúi ontende
  Mba'éichapa mitãnguéra ohayhu omba'apo...
  Ha katu jahupytýta peteĩ cinco sólido, .
  ¡Omimbipa haguã tuvakuéra rova!
  
  Nahániri, ani pekulpa destino-pe pe ñorairõ rehe,
  Kóva ha"e peteĩ prueba peichagua ñandéve ĝuarã...
  Remboʼéramo peteĩ leksión ne enemígope,
  ¡Péva heʼise haʼe ikatuha ogueru kreasión!
  
  Umi okê espacio-pe ojeipe'áta umi luchador-kuérape guarã,
  Ciencia pu'aka rupi, umi ho'ava'ekue oñemoingove jey,
  Upévare, ore ningo ore ru ypykue esperanza,
  ¡Pe Duende Tuicha, Sagrado ra"ykuéra!
  Ko"ápe umi mitãkuimba"e duende ha al mismo tiempo umi precursor opurahéi. Ha ohechauka hikuái excelente forma física ha composición peteî producto nivel de canción.
  Ha umi mitãkuimba"e pionero avei ipy"a"ỹ, ijao mbyky, torso desnudo, ha músculo relieve ha iporãiterei.
  Orco ikatu oviolá ko'ãichagua tapichápe, mba'épa oikóta ko'ã mymbagui. Ha"ekuéra ha"e literalmente, ja"eporãsérõ, mymba. Ko'ãva añetehápe ha'e criatura orco vil-itereíva.
  Peteĩ mitãkaria"y duende ojejagarra. Ha jambohasa asy pe mitãme. Primero oity hikuái pe mitãkaria"y iporãitévape pe estante ári. Ha ñainupã chupe opa ipu"aka reheve peteĩ látigo pytã ha iérroguigua reheve ipy nandi ha mitãicha. Ha hasyeterei.
  Pe mitãkaria"y osapukái, ha oñelastima ha ojehapy. Upéi oñepyrũ oñohẽ hikuái y pe mitãkaria"y ári. Ñepyrũrã oñembopupu y, ha upéi hielo, ha upéi oñembopupu jey y. Ko'ãva ha'e bárbaro ha sádico.
  Upéi oñepyrũ omopẽ hikuái umi pyti"a nandi pe mitãkaria"y duende py rehegua umi pinza pytã haku asýva pytyvõme. Ha omopẽpaite hikuái ikuã ikuã michĩ guive pe tuicháva peve. Upéi ohapy hikuái pe mitã talón nandi ha ijyvyra"ỹva.
  Ha upéi omoĩ hikuái peteĩ hierro haku asýva pe mitãkaria"y jyva nandi ha ohapy peteĩ mbyja cinco punta.
  Upéva tuichaiterei ha iporãiterei. Upérõ oñembyai pe mitãkaria"y costilla pinza haku asývape, umi mba"e vai. Ha katu mba"eve, umi elfo ha"e peteĩ tribu tenaz. Ha pe mitãkaria"y araka"eve ndoperdéi ikonsiénsia pe ñemondýi hasývagui, ha osegi osapukái. Ha upéi umi orco oipuru pe corriente.
  Ha upe jave avei oñepyrũ ombojy hikuái italón tatakuápe, ha oinupã chupe peteĩ vara haku asývape ijyva ha ijykére, oipyso chupe estante ári ha oinupã chupe descarga eléctrica-pe. Ha hasyeterei ningo.
  Ha umi verdugo orco-gua oipe"ánte hatĩ ha opuka.
  Ha katu upéicharõ jepe pe mitãkaria"y elfo noñembyai, al contrario oñepyrũ opurahéi;
  Nahániri, ndaikatúi ojepredici
  Mba"épa oha"arõ ko mundo tujápe;
  Peteĩ mondaha oñeno emboscada-pe,
  Térã pe avión oveve yvága gotyo!
  
  Mbaʼeichaitépa ijetuʼu ko múndo
  Nde ningo ingenuoiterei
  Heta as oî pe cubierta-pe, .
  Jepémo ndaikatúi rehupyty - umi ñuatĩ.
  Upe aja, pe duende odispara ha"ete ku oñohẽva plomo peteĩ cascada-gui. Ojo'o peteî ametralladora porã Putin oso-kuéragui. Tata pya'e, ha oñondive haimete ndaipóri retroceso, upéicha disparo ha purahéi noñeinterrumpimo'ãi.
  Péro, ¿mbaʼépa ikatu aporanduve ndéve?
  Moõpa ikatu rejogua py"aguapy?
  Pe mbohovái ha"e katuete ñorairõ,
  ¡Añetehápe, pe kangy ndaha"éi peteĩ honor!
  
  Heẽ, Ñandejára ikatupyry upéva
  Umi ipy'ajuetereívape oinupã haguã...
  Peteĩ tembiapoukapy isensíllovante, .
  ¡Ani pembovy'a pe so'o vy'apavẽme!
  
  Eikuaa mba"épa he"ise tekove ñorairõ, .
  Péicha pe Tuichavéva omoheñói heta siglo pukukue...
  Ikatu haguã nde po imbarete,
  Ha ani haguã pe ikyrakue oho lado gotyo!
  
  Upévare peñorairõ ha peñorairõ,
  ¡Eñehaʼãkena emombo pe oĩva yvykuʼípe!
  Upéi reveve yvate
  ¡Embogue umi cero pesadilla rehegua!
  Umi mitãkuimba"e elfo ojejoko ha noñeme"ẽi, jepe pe estante-pe.
  Ha umi ñorairõhára oñorairõ péicha, pochy ka"aguy ha frenético reheve, ohechaukávo heroísmo orekóva.
  Ko"ãva ha"e mitãkuña añetehápe impresionante. Ha ijuru pytãiterei, ha otragáse hikuái peteĩ mbaʼe opyrũ ha haku asýva, iporãiterei ha heʼẽ asýva iñeʼẽme.
  Péicha ogusta mitãkuña duende- kuérape.
  Ha katu pe duende, ipy nandi reheve, omombo peteĩ limón ñehundi rehegua fuerza aplastante reheve. Upéva ningo oamenasa ha iporãiterei.
  Pe duende, ojukávo Putin osokuéra, oipyhy ha opurahéi:
  Ani peha'arõ poriahuvereko yvágagui
  Ani peheja rei tekove añeteguáre...
  Ñande karia'y ko tekovépe,
  ¡Pe añetegua reheve añoite pe tape pukukue!
  Ha omombo okápe peteĩ jopói tuicháva ha oporojukáva opresionávo pe botón ijyva pytã reheve. Oity peteĩ aty oso Putin-pegua ha opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  Ha pe ñorairõ osegi jey,
  Ha peteĩ korasõ jepy"apýva che jyváre...
  Zelensky ningo imitãiterei
  Ha pe mitãrusu Maidan oĩ tenonderã!
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña ko"ápe ohechaukáva iclase de luchador ijyvatevéva, impresionantevéva.
  Avei opurahéi hikuái iporãiterei ha omomba"eguasu;
  Yma peteĩ arado omyendy peteĩ tape,
  Ikatu haguã kuarahy apysa oñemomorotĩ...
  Ha ñambohovái argumento"ỹre japu,
  Ikatu haguãicha pe ñorairõhára okakuaa imitãme añete ha imbaretépe!
  
  Peteĩ kuñataĩ ojere ipy reheve pe arado rapykuéri,
  Ha'e omba'apo mbarete omongakuaávo mbujape Patria-pe guarã...
  Ha peteĩ kampaménto ojoguáva pe taʼangápe orekóva káña,
  ¡Natekotevẽi pe glutonía ko tekovépe!
  
  Ñe"ẽpapára ruso oguereko peteĩ estilo iporãva,
  Pe lengua omyengoviáva umi panal...
  Ha Rod ha"e pe Tupã Kuarahy-gloriosa ojehayhúva ,
  ¡Ilema ha"e pemoheñói pende tenda yvágape!
  
  Pe nómada aña ojapo peteĩ asalto, .
  Henyhẽva mitãkuña ha mitãkuimba"e oñemosẽvagui,
  Ha katu umi kavaju"arigua oguereko ikyse puku,
  ¡Noikotevẽi hikuái pañal ni niñera imitã guive!
  
  Ñandéve ĝuarã, Svarog ha Jesús peteĩnte,
  Peteĩ ñorairõhára ha'e peteĩ ñorairõhára ñehenói...
  Águila iñakã mokõi ha'e peteĩ ipepo mbarete, .
  ¡Roinupã, ropuka, pe orco adversario aña!
  
  Ndaipóri tenda ko Yvýpe peteĩ tapicha ipy"ahatãvape g̃uarã,
  Oimeraẽva ipepo orekóva pu"aka pensamiento-pe ha"e peteĩ ángel...
  Ojoaju Túva Retãme: Negro, Serbio, Bielorruso,
  Oĩ "Huracán", ha katu oĩ mboyve sabre!
  
  Jajapóta peteĩ várko mbyjajere tuichaitereíva,
  Ha jajupi pe universo tuichaitévape!
  Peikuaa peichagua atrevido oikoha umi korasõme,
  ¡Opu"ãma pe conciencia ipepo rehegua!
  
  Pe último hazaña gente oikuaáva ha"e
  ¡Ani haguã araka'eve opa pe cadena de explotación!
  Ikatu haguãicha ndaipóri vosa peteĩ jagua ipire hũva reheve, .
  ¡Upe tuja nombojerei pe sapukái hũva!
  
  Upéi oúta pe py"aguapy are guivéma oñeha"arõva,
  Upépe nog̃uahẽmoʼãi pyʼaguapy ára.
  Ha ñamohendata peteĩ karu guasu opa'ỹva,
  Ndoikuaái ñemano, ñembyasy, mba"asy, ñembyasy!
  . MOAKÃHA No 18 rehegua
  Ko"ápe oĩ pe reina de los elfos, pe mitãkuña ningo iporã ha ivyroiterei. Péicha oiko peteĩ mbaʼe ijojahaʼỹva. Ha umi órden ojapova"ekue ha"e preciso ha vy"arã, henyhẽva ingenio ha sarcasmo-gui. Kóva añetehápe ha"e peteĩ mitãkuña súper.
  Péicha mitãkuña"ikuéra opurahéi porãiterei ha py"aguasúpe. Koʼã mitãkuña ningo iporãiterei. Ha hesa zafiro ha esmeralda omimbi porãiterei, mbyjakuéraicha pyharekue.
  Mba"eichaitépa lindo ojehecha opa mba"e.
  Ha upéicha umi mitãkuña oñepyrũ odispara umi rayo ijyva pytãgui, tuichaiterei oporojukáva ha ohundíva. Upéva literalmente ohapy hikuái opa mba"e ha oity tanimbu ramo, ha ojapo ataúd añetegua.
  Peteĩ mitãkuña, oiporúva isyva odispara jave, opurahéi:
  Heta che akakuaa ko mundo tuichakue javeve,
  Virus gripe rehegua mbohapy térã irundy...
  Pe jejuka oñembotuichave ha okakuaa ohóvo !
  Ñamombo pe orco derecho pe sepulcro-pe,
  Omantene salud ikatu haguã
  ¡Eipuru mitãkuña oñepyrũva!
  Ko"ãva ha"e mitãkuña iporãitereíva, ha"ekuéra brillante-nte ha de súper ha hiper clase .
  Mayma mitãkuña ko"ápe ohupytyse peteĩ monstruo nivel-pe , térã peteĩ hipermonstruo jepe .
  Ha ejagarra hatĩ reheve pe duende perfección masculina.
  Ha umi mitãrusu elfo voi ningo iporãiterei, ha ani nderesarái oñorairõ ha opurahéi hag̃ua peteĩ tiémpope;
  Che angirũ pe kyse puku damasco omimbi pytũmbýpe,
  Pe enemigo insidioso ombogue pe tuguy pe puñalada-gui...
  Mboy desgracia piko oî ñande Duende rehe,
  Ndaha"éi pe trill peteĩ ruiseñor rehegua, ha katu pe metal ryapu añónte!
  
  Mbaʼépa jahecha ko múndope? Hasy opavave upépe -
  Mitã iñembyahýiva, tuja ivaietereíva.
  Pe remo oñembyaíva hoʼa pe várkogui,
  ¡Ñandejára ndaikatúi ome"ẽ michĩmi imborayhu!
  
  Ha katu Pytũmby he'íta hekopete - ndaipóri Ipu'akapáva,
  Ñande mundo ha"e evolución - peteĩ época de logro.
  Reguerekoséramo so"o almuerzo-rã,
  ¡Ani repensa rekañy haguã nde angaipakuéragui!
  
  Ojapo peteî cosechadora combinada oñemono'õ haguã centeno, .
  Peteĩ dibujo iporãitereíva omimbi pe cartel-pe...
  Ciencia ome'êta ndéve mitãrusu, sy,
  Ha oimeraê ciudadano oîta desfile-pe!
  
  Peteĩ mbyja óro ombojeguáta pe pecho rape,
  Ha"e peteĩ indicador tuicha jehupytyrã rehegua!
  Elfo-tetã oho elfinismo- pe , .
  Edén Interuniversal -gui peteĩ realidad!
  
  Pe trónope sapyʼánte umi oligarca ojapo tyapu,
  Pe mondaha hoy'use tuguy tavayguakuéragui!
  Ha katu pe línea de octubres deslumbrantes oguata,
  ¡Rohecha pe formidable triunfo orekóva umi elfo mayo-pe!
  
  Ñorairõ ou ha oho, sapy"ánte ha"e aburrido, .
  Nde voi ndereikuaái mba"épa oipota pe ñorairõhára...
  Oĝuahẽma peichagua pasión pe juego rehe,
  Nde ha"éramo peteĩ mbói vengador añetegua !
  
  Pe prudoso ha"e peteĩ mba"e vaiete voi, cheguerovia,
  Ha peteĩ mburuvicha aña haʼe peteĩ mbaʼe pohýi tavayguakuérape g̃uarã.
  Umi grillete clerical oĝuahẽta hu"ãme,
  Ha pe musa potĩ orreina vaʼerã!
  Umi mitãrusu ko"ápe opurahéi porãiterei ha temiandu reheve, ha"ekuéra simplemente ojehayhu. Ha ikatu rehendu chupekuéra heta óra. Ha iñeʼẽ omimbipaite.
  Ha upéi umi mitãkuña oinupã ipy nandi reheve. Ha umi iporãva ningo ikyreʼỹeterei.
  Ha upéicha umi elfo oñani oataka haĝua, odispara ametralladora-gui, ha al mismo tiempo omombo umi don asesino aniquilación rehegua ipysã nandi reheve. Ha omoheñóivo explosión colosal umi enemigo-kuéra.
  Ko'ãva ha'e añetehápe súper guerrero .
  Ha umi mitãkuña opresiona umi botón joystick rehegua ipysã cincelado ha gracioso reheve.
  Péro ndahaʼéi upévante. Avei ojeporu umi pezón escarlata ha ojoguáva fresa-pe. Ha umi mitãkuña"i jyva ningo tuichaiterei oporo"apeti. Ha peichagua kuimbaʼe iporãva kóntrape, oimeraẽ enemígo ndaipuʼakái.
  Ha ijuru pytã ha ijyva ryru omimbi avei rubíicha. Ha umi mitãrusu elfo ohayhu ohetũ ha ohetũ chupekuéra codicioso.
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi vy"a ha agresión reheve;
  Oiko peteî lote oñeha'ãrõ'ÿva,
  ¡Pe kuimba"e omohenda porã ijyva!
  Ndaha'éi peteĩ busto ojejapóva yeso aplanado-gui,
  ¡Pejerovia cherehe, ha"e omboyke pe py"aguapy sueño!
  
  Pe mitãkuñáme ndojehusgái vaʼerã
  Pe momento de libertad, cheguerovia, oúta...
  Ha pe beso ojesella,
  ¡Mba"eichaitépa ojedesmelta umi asuka juru he"ẽ asýva!
  
  Pe horda ohasa upérupi peteĩ ola huguypaitévape,
  Oĩ peteĩ lista incontable hesegua...
  Ha katu pe Elfo otyryry gloria inmortal reheve,
  ¡Pe violénsia ha ñembyahýi nañanemopẽmoʼãi!
  
  Jepe pe sepulcro oityvyro pe so"o peteĩ losa-icha,
  pe espíritu oveve yvágape!
  Tereho pya'e - melancólico, ñembyasy, .
  Haʼete voi namanóiva voi!
  
  Mba"épa jajapova"erã pe esfera celestial rehe?
  Moõpa ikatu oho peteĩ tapicha disuelto?
  Ha katu, pe jerovia Solntslavny ,
  ¡Ani nde kangy ha nde payaso!
  
  He"i ñandéve ñakomparti haĝua pe pirapire,
  Destino oime opavave joyke'y ndive.
  Ikatu haguã umi marangatu rova icono guive,
  ¡Ha"ekuéra ohecha pe kavaju"arigua ha"eha ita"ýra!
  
  Roipe'a umi grillete umi tembiguáigui,
  Chupekuéra guarã, pe tape ojeporavo sãsõme...
  Ñañembo'y peteĩ mundo pyahu vy'apavẽ rehe,
  ¡Moõpa opyta pe marcha funeraria!
  
  Sapyʼánte Ñandejára ipyʼahatã avei,
  ¡Roity hína Rod pancartakuéra!
  Ha katu pe Patria poyvi omimbi,
  ¡Omimbihápe óro arce-pe!
  
  Oñeinspiráva esperanza omimbipáva rehe,
  Pe mitãkaria"y oike pya"e avei ñorairõme...
  Umi rosa jepe oreko ñuatĩ
  Sapy'ánte nde kangy peteĩ gorriónicha !
  
  Ha katu pe corbata pytã, .
  ¡He"iséva tuguy color puro!
  Eservi nde País iporãitéva,
  Upéicharõ ndereikuaamoʼãvéima mbaʼasy!
  Ko"ãva ha"e purahéi ijojaha"ỹva ha ijojaha"ỹva. Umi iporãva ombovy'áva ha al mismo tiempo oñorairõ descalzo ha bragas-pe ha'eño.
  Oñepyrũta opurahéi hikuái suficiente ikatu haguã umi orco akã ojejapete.
  Ha katu yvága guive, umi tropa de tormenta omartilla umi posición Putin oso-kuéra rehegua. Ha ojapo hikuái tuicha mbarete reheve. Ha oĩma hikuái dispuesto oñorairõ haĝua añetehápe umi enemigo ndive, ha ohechauka haĝua pe nivel de energía ijyvatevéva. Ko"ãva ningo mitãkuña"i añetehápe iporãva.
  Umi ikatúva simplemente oinupã peteĩ tanque isyváre italón desnudo, redondo ha rósa reheve.
  Ko"ãva ha"e umi ñorairõhára ha"ekuéra, iporãiterei ha hatĩ pérlaicha omimbipáva joya-icha.
  Ndaipóri iporãvéva mitãkuña"ígui ohechaukáva icarácter ha esencia agresiva pasaje-pe.
  Ha añetehápe otornilla ramo hikuái, upéicharõ ndojehechaukamo"ãi hikuái ko"ãichagua mondaha rehe, jepe umi scumbag Putin oso-icha.
  Umi ñorairõhára oñorairõ, ha ojapo kyreʼỹeterei. Ohechauka hikuái peteî nivel magnífico-itereíva ñehundi ha ñehundi hetaiterei mba'e vai apoha, peteî imperio shaggy.
  Umi orco ñorairõhára omopẽ mitãkuña ha mitãkuimba"e cautivo pyti"a, ha ofreí tata reheve italón nandi, ha ohapy mbyja ha kurusu ijyva nandi ári. Putin oso-kuéra añetehápe ha'e scumbags, ha tekotevê reñorairõ hendivekuéra opavave responsabilidad ha pochy reheve. Ehechauka nde enfoque superior ha natural.
  Upe aja, mitãkuña"ikuéra oñepyrũ jey opurahéi;
  Ñande Duende imbarete ikyse puku reheve,
  ¡Umi arma odispara ipype ha araka"eve ndofaltái!
  Tokumpli nde sueño py"aguasu,
  ¡Natekotevẽi japerde tiempo sofápe!
  
  Ndaipóri arboleda iporãvéva ko mundo-pe ñandehegui,
  Ha pe esmeralda oĩva kapi"ípe ha"e pe ita oikovéva!
  Almuerzo ou oñani pe jaguarete-gui voi,
  Ha pe patinaje hielo-pe ogolpeáta peteĩ ro"ysãicha!
  
  Seta okakuaa, oguereko hetaiterei yvoty, .
  ¡Boletus, chanterelles, agarico mosca rehegua!
  Pe cuco ome'ê marandu éxtasis-pe,
  ¡Ndaha"eiha pya"eterei jaha haĝua ambue mundo-pe!
  
  Ko'ágã umi ruiseñor otrilla,
  Peteĩ mymba órgano ombopu peteĩ marcha...
  Abril yvytu atã oúvo eíra reheve,
  ¡Pe nieve okakuaávo vy"apavẽ omimbipávape!
  
  Mayo iporãva ha Junio dulce, 2019.
  ¡Oimeraẽ época del año ha"e vy"apavẽ!
  Ha nde, che mitãkuña, ani rejepy"apy,
  ¡Pórke che voi ndarekói control che ánga ári!
  
  Pe ama otoño-pegua osyry jave peteĩ ysyryicha,
  Ha pe óro omondeta enterovépe gratis!
  Upéi jaguata pe corneta ryapu peve,
  ¡Nde pópe oĩ ramo rosa ha orquídea!
  
  Pe oĩva naturaleza-pe iporãta, .
  Oguahẽta ára - osubordinávo umi ritmo...
  Ha mba'e imarangatúva ha mba'e angaipa,
  ¡Ñande voi jadesidíta destino reheve ñañembosaráivo!
  
  Upéi umi omanóva opuʼãta fásilmente,
  Ha ifasilvéta peteĩ cazuela-gui!
  Peteĩ movimiento ha"ete peteĩ golpe peteĩ hoz reheve, .
  ¡Ndaipóri discusión, ndaipóri joavy vai!
  Péicha opurahéi mitãkuña'ikuéra. Ha upéi ogueraha hikuái ha oinupã jey hikuái opa ijyva rupi, ha ojapo hikuái ohendu"ỹeterei.
  Ha miles de cuervos ha"ete ku ohupytyva"ekue golpe mbarete iñakãme peteĩ yvyra"i reheve, ojagarra ha oinupã. Ha oinupã hikuái Putin oso akãrague. Ha ningo iporãiterei vaʼekue.
  Kóva ha"e peteĩ ñorairõ ipy"ahatãitereíva ha al mismo tiempo interesante ohóva. Ha mitãkuña familia elfo-gua oipuru ipy dedo desnudo ha umi pezón pecho escarlata, omombo okápe rayo ha ecografía.
  Ohechaukávo destrucción combate ha omanóva umi maldito oso Putin.
  Pe ñorairõ umi elfo ha orco apytépe ndopytái. Haʼe ningo ipyʼahatãve ha huguypa ohóvo.
  Umi mitãkuña familia elfo-gua ndojejokói pe enemigo-pe. Oipuru hikuái ipysã nandi omombo haĝua jopói aniquilación rehegua umi orco-pe, ha oikytĩ Putin oso akã ha ipehẽngue.
  Umi iporãva oactua tuicha kyre"ỹ ha presión reheve. Ha pe disparo ametralladora-gui omotenondéva umi belleza ojekuaa tuichaiterei ha oporojukáva.
  Ha upéi oñepyrũ sapy"a oisu"u hikuái, ha jey umi cuervo oreko turbulencia iñakãme, ha ho"a, oñemondýi ha oñembotavy, umi oso iñakãrague morotĩva oataka ha agresivo. Ha añe"ẽ hağua hekopete, kóva ha"e extremadamente fresco ha fresco.
  Hiʼarive umi rayo osẽva umi ryguasu rubígui ombopyʼarory umi guyrakuérape yvytimboicha.
  Ha mitãkuña"ikuéra, katuete, oiporúvo umi cuervo Putin osokuéra rehe, ndahesaráiri opurahéi haĝua;
  Ñande jadesgarráta pe horda
  Jajapo peteĩ chuleta orco-gui...
  Che ambogueta Putin osokuéra,
  ¡Rodesgarráta mante en vivo!
  Upévare umi mitãkuña opurahéi tuicha pasión ha kyreʼỹme oñorairõ hag̃ua. Ha ojagarra hikuái umi oso-pe, ha"ete ku oityvyróva chinche, pinza pytyvõme.
  Upe jave avei, umi mitãkuimba"e duende-gua oñorairõ avei. Ha'ekuéra ojogua mitãnguérape - ipy reheve ha ijao mbyky. Ha oñorairõ hikuái pochy ha kyreʼỹme.
  Upe jave avei, umi mitãkuimba"e duende-gua opurahéi;
  Ndaipóri py'aguapy ñandéve guarã ñorairõme, karaikuéra,
  Kóva ha"e peteĩ estilo de vida mitãkuimba"e.
  Ha'ete ku ñane reñóiva ametralladora reheve,
  ¡Rembotyryry hag̃ua ne enemigokuérape yvytimbope!
  
  Che apollo ramo, upéicharõ ndaipóri perdón ñandéve ĝuarã,
  Bueno, pe ipy"aguasúva orrecibíta peteĩ jopói!
  Ñande Sy retã rehehápe, salvación
  ¡Pe momento hasyvévape ñorairõme!
  
  Ñande ningo ikatu ñagana opa horda-pe,
  Ohundi umi tanque, arma autopropulsada, peteî regimiento jepe.
  Umi ñorairõhára ruso jehecha oñemomba'eguasu,
  Jepe pe parada de descanso mombyry infinitamente.
  
  Jahecháma ko'ãichagua apañuãi,
  ¡Mba"e piko ndaikatúi ni oñemombe"u peteĩ pluma reheve!
  Eikuaa oĩha pehẽngue hembýva pe basura-gui,
  ¡Mba"e oñeha"ãkuri omopẽ pe País!
  
  Káda bayoneta oñembohape pyaʼe vaʼerã,
  Ha pya"e emyenyhẽ jey pe tenda!
  Peteĩ soldádo ndahaʼéigui mitãkuimbaʼe,
  ¡Omoambue pe enemigo-pe yvytimbo!
  
  Umi orco oñenivela kuehe,
  Ha koʼág̃a pe ñorairõ oñepyrũ jey!
  O distancia mbyjakuéra opa"ỹva, .
  ¡Pe trompeta ñanerenói hína jaha haĝua peteĩ caminata-pe!
  
  Oĩta espacio, pekonsidera conquistado, .
  ¡Oĩta peteĩ yvága diamante-pe ñandéve ĝuarã!
  Arce dulce de oro, .
  ¡Peteĩ explosión de mina terrestre nanemopẽmoʼãi!
  
  Opa mba'e ñande Túvape iporãiterei,
  Hetaiterei vaka mante oĩ pe mburuvicha guasu ypýpe,
  Umi osusurráva mburuvicha guasúpe, .
  Ha umi héntepe oñekonverti tembiguáiramo!
  
  Mayma mbói oñeha'ã ñanembotavy,
  Maymáva omondase tuguy,
  Pya"e pya"e ojejapura kavaju pya"e, .
  Ikatu hag̃uáicha pe mondaha aña oñemonguʼe peteĩ tórtaicha!
  
  Ñande jajagarra hína ñande rendaguépe,
  Ndaipórihápe tenda oñetraisiona haguã, japu,
  Ojejukahápe ermáno Caín, omanóta ermáno Caín,
  ¡Ndaikatúihápe peñeme"ẽ País-pe centavo rehe!
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña ko"ápe - simplemente superior, ha pe clase osê asombroso. Umi guerrero ha'e simplemente súper ha hiper .
  Ha jey ñorairõme ipy desnudo, seductoraiterei ha graciosa ohechauka aeróbatica ijyvatevéva ha ijojaha"ỹva. Ko'ãva ha'e añetehápe kuñanguéra súper clase.
  Ha péva ha"e pe ohayhuvéva iñe"ẽ ñembosarái? Añetehápe, opa mba"e ári, iñe"ẽ ohayhu oisu"u umi elfo varilla pulsante, dulce ha hyakuã asýva.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña ikatúva oje'e ha'eha luchador nivel hiper clase añeteguáva .
  Ha katuete, Venus rye ningo ñandegusta ha ijukyiterei, ha hyakuã porã pe perfume francés hepyetévaicha. Ko'ã mitãkuña añetehápe ha'ete súper ha hiper peteî botella-pe.
  Ha jey oipuru hikuái ipecho, omimbipáva rubí precioso-gui, ha oity ambue ejército de orco-kuéra.
  Ha Putin osokuéra fila entera oñeikytĩ ha ojejuka peteĩ jeýpe.
  Ha katu umi orco osegi oñani umi mitãkuña"ípe peteĩ avalancha ilimitado-icha, ha osegi osyry.
  Upe jave avei, umi oso insidioso Putin-gua, katuete, opurahéi avei oho jave asalto-pe;
  Oĩ peteĩ mbarete ipu"akapáva ñande rapykuéri,
  ¡Oisãmbyhýva ko mundo ha infierno pukukue!
  Opa mba"e rire, pe mba"evai opave"ỹva ndaha"éi jaity haĝua pe monolito,
  Tuicha mba"e pe oikótava, peikuaa hi"aguĩ!
  
  Mávapa omoheñói jey infierno? - Mburuvicha guasu Yvy rehegua Lucifer,
  Ojapo ijeporavo - ombotovévo pe perdón...
  Ha ome'ẽ yvypórape techapyrã ñorairõme,
  ¡Ajépa jajapura vaʼerã ñorairõme pe rredensiõrã!
  
  Ko'ápe opavave oreko pa'û opu'ã haguã,
  ¡Eiko chugui peteĩ demónio, peteĩ demónio térã peteĩ demiurge!
  Jepe Ñandejára, katuete, nomeʼẽmoʼãi ñandéve pe tróno,
  Ha katu pe ikatúva jajapo, cheguerovia, ndaha"éi broma!
  
  Jaguereko esperanza, mba"evai pu"aka
  Mba'épa ikatu ñañembosarái - vy'a solitario tarjetas.
  Añetehápe, ñande líder ningo Satanás fresco,
  ¡Peikuaa Lucifer pochy, ijyvy"ỹva ha ivaietereíva!
  
  Rojapo peteĩ elección ha peteĩ paso pytũmby favor-pe,
  Pe tesape ojapo rupi umi pupila ype añoite, .
  Ndaipóri vy"apavẽ marangatúpe, ndaipóri pirapire ovale peteĩ pláta pehẽngue,
  ¡Oréve ĝuarã, pe pacifismo ha"e peteĩ payaso expresión!
  
  Upévare pe Aña ñandegueraha hína infiérnope,
  Jasegui Aña-pe peteĩ paso bravura reheve...
  Pejagarra pe enemigo, ha katu umi medio ndoipapapái, .
  Ndaipóri mba'eve ñembo'épe - ¡opa mba'e ha'e peteĩ boomerang!
  
  Heẽ, sapyʼánte ikonsiénsia oisuʼu ndogustáiva, .
  Ha che avei oikose chehegui peteĩ tapicha...
  Ha ikatu peteĩ bala oinupã nde akã,
  ¡Infierno-pe, hasyhápe opyta tapiaite ĝuarã!
  
  Ha katu jaha mombyry pecado-pe,
  Ha ani pesalva arrepentimiento-pe - ndaipóri oportunidad!
  Upéicha jadispara, ñahundíta opa mba'e oparupiete,
  ¡Ñamopu'ã ñande estado techo ári!
  Péicha opurahéi umi oso Putin-gua, ha ja"e hesãieterei ha agresivo. Añetehápe kóva ha"e peteĩ ñorairõ ipy"ahatãitereíva ha poriahuvereko"ỹva. Upéva rehe oimeraẽva, ha umi técnica sofisticadavéva jepe ndaipu"akái. Péro mitãkuña oreko umi encanto orekóva.
  Ha ojeporu activamente orco-kuéra rehe.
  Upe jave avei, oactua hikuái energéticamente ha de manera combativa. Ko"ãichagua mitãkuña ndokyhyjéi, ha oguejy ramo jepe isujetador, pya"e oipe"áta umi pecho de fresa-gui ha oinupãta chupekuéra rayo reheve.
  Ko'ã kuña ha'e simplemente súper. Ha pe podér de combate orekóva hikuái haʼe peteĩ mbaʼe ndaikatúiva ojejoko.
  Mitãkuña duende ndorekói duda. Oñorairõ hikuái ángel de luz-icha peteĩ horda aña ndive. Ha ha'e extremadamente cruel. Ha katu umi mitãkuña, ohundívo Putin oso-kuéra, omopotî planeta mba"evaígui. Ha ja"e upépe - tuicha mba"e.
  Umi ñorairõhára iporãiterei ha ohechauka ipy seductora ha bronceadoiterei.
  Mba"éichapa umi ipehẽngue inferior? Kuimba"ekuéra itavy hesekuéra. Ha umi mitãrusu elfo ohetũ italón desnudo tuicha ha ijojaha"ỹva kyre"ỹ reheve.
  Ha upéi ou peichagua purahéi ánga ha ombovy"áva;
  Hi"aguĩma pe vy"aguasu País omimbipáva,
  Ikatu Lada ha'e pe Santísima Virgen ko'ã mba'épe...
  Nde porã siete mundo-pe, tupã aña - .
  ¡Pe Apohare oñeclava vove pe yvyramátare!
  
  Pe Varilla Mburuvicha ome"ẽ peteĩ teĩme hembireko,
  He'i - imemby mitã ha eñeanimá!
  Ha Satanás odesidi - Che ahapyta pe Elfo-pe,
  ¡Opavave tavaygua toñani liebre-icha!
  
  Ha katu pe guerrero elfo ha"e monolítico imbaretépe, .
  ¡Ikyse puku ndaikatúi ombopy"aguapy orgullo!
  Ha katuete pe enemígo peneinupãta,
  Ha ñamopu"ãta peteĩ mundo pyahu umi fragmento-gui!
  
  Umi marangatu ñorairõhára Kuarahy-gloriosa- gui ,
  ¡Ohura hague hikuái oñorairõtaha pe Duende rehe peteĩ kyse puku reheve!
  Peteĩ cadena de centinela oñemoĩha fila-pe,
  ¡Mba"épa oguereko pe granada pu"aka peteĩ mochila tuichávape!
  
  Mba"épa ikatu imbaretevéva che Retãgui,
  ¡Guardia confiable ñande País rehegua!
  Peteĩ ágila oñorairõva ndahaʼéi jave peteĩ gorrión,
  ¡Equipaje pohýi ligero jave!
  
  Bueno, Svarog ha'e Tupã, Ha'e mburuvicha guasu ruvicha guasu,
  ¡Mba"e piko ojapo pe espíritu ruso ipoderosoiterei!
  Ñamosarambi pe taty ha'ete ku umi ryguasu ryrýipe,
  ¡Japerfora opa umi monstruo peteĩ bayoneta púas reheve!
  
  Ha pe ojedespresia vaʼekue hoʼúta hoʼo,
  Pe horda oime tata, oinsulta rire Yvy...
  Compromiso acero ha lanza damasco rehe,
  ¡Péicha ningo ñande puʼaka guasu!
  
  Nahániri, ndaikatúi reity umi tapicha reikuaa"ỹvape, cheguerovia, karaikuéra,
  Ñande ha"e ñorairõhára ha upéva ha"e ñane ñehenói.
  Pe sãso omomba"e opa tetãygua, .
  ¡Por lo menos emondo peteĩ prueba añetegua!
  
  Ha sãso rehehápe ñañorairõ hína ñamano meve,
  Oikuaa'ÿre mba'eveichagua duda peteî asunto abusivo-pe...
  Ha ahecha pe peculio ha"étaha chemba"e,
  ¡Ani hag̃ua mbaʼeveichavérõ umi korasõ roʼysã!
  
  Jadispara ha ñamotĩ ha"e peteĩ vergüenza ñandéve ĝuarã,
  Avei ha"e peteĩ vergüenza japytáramo peteĩ ñorairõme.
  Tupã mazo taha'e peteĩ ñe'ẽ vai opavave ñandéve guarã,
  ¡Jadesidi jave ñañorairõ térã nañañorairõi!
  
  Ha ko'ágã ojehecha pe victoria omimbipáva,
  ¡Hembynte ha"e ñamoĩve haĝua mbarete michĩmi!
  Ñandejára Svarog, ohasávo pytũmby rape, oñemoingove jey,
  ¡Koʼág̃a ñagovernáta ñanendive ko univérso!
  Umi ñorairõhára opurahéi porãiterei ha isãso. Péro upéva ndahaʼéi vaʼekue sufisiénte ojoko hag̃ua peichagua horda. Ha omombo hikuái umi tanque amenazante ha tatatĩ. Ha oho hikuái ombojy Putin osokuéra.
  Ha ojapo porãiterei hikuái peteĩ presión tuichaitereíva reheve umi mitãkuña oipotaitereíva ñorairõ.
  Péva añetehápe ojekuaa ha'eha peteî batalla brutal ha extremadamente agresiva.
  Peteĩ duende iñakãrague naranja-icha ogueraha ha opuka iñenemigokuérape, oiporúvo umi pezón ojoguáva rosa-pe. Ha peichagua iporãvagui oiko combativa, ha agresivaiterei ha sexyiterei.
  Ko"ápe oĩ peteĩ mitãkuña omba"apóva ijyva pytã reheve.
  Pe ñorairõhára opurahéi:
  Opa mba"e ha"e fantasma ko mundo pochy-pe,
  Oĩ peteĩ momentonte chupe ĝuarã ha ojejagarra...
  Tekove ha"e peteĩ momento-nte yma ha tenonderã apytépe,
  Orco, nde vandal ojejokóva peteĩ pinchazo-pe!
  Ha pe ñorairõhára opuka jeýta, ohechaukávo hatĩ pérlaiterei.
  Ha icompañero elfo imitãva opurahéi kyre"ỹ ha vy"ápe iñe"ẽ ipuhápe;
  Ñande mundo de bellezas extrañas, .
  Pe adversario añoite iñarandu ...
  Ñande Familia Marangatu ndohasamo'ãi,
  ¡Ñajaho"íta pe País gloria reheve!
  
  Ko"ápe oĩ peteĩ rumble rodante, .
  Ombopu okáiva "Katyusha".
  Filakuéra oñembyaty - peteĩ monolito, .
  ¡Ñagolpea umi enemígope, ndahaʼéi umi itavývape!
  
  Rus' orekóva pureza radiante, .
  ¡Cherish ha"e pe vy"arã iporãvéva!
  Svarog pe Salvador del remote,
  ¡Ekañy reñeha"ã haĝua yvate gotyo, rizado!
  
  Pe maldito katu omopu'ã peteĩ jehecha,
  Pe ipepo sombra iñypytũ vaieterei...
  Orcismo oñembyaiha smithereens-pe,
  ¡Ojeity pe monstruo traidor-pe!
  
  Mbaʼérehepa ñandegusta vaʼekue ñasueño?
  Ndaha'éi py'aguapy ha ocioso rehegua ...
  Opa mba'e rire, ypykuéra ombyaty pe ñorairõhára - .
  ¡Ñandejára gloriarã domingo-pe!
  
  Mba"e Tupã Ipu"akapáva ñandeapo, .
  ¡Upe inspiración osyry pe korasõgui!
  Péicha haʼe omombaʼeguasu Rod-pe káda óra,
  Ha pe apytu"ũ oipe"a peteĩ okẽ tuichavéva espacio-pe!
  
  Heẽ, oĩ heta ky"a ko yvy ape ári, .
  Ko"ápe oĩ umi fantasma sombra aña rehegua.
  Pe anillo de inflagración-pe oĩ Ñandejára paraíso,
  Ha pe kópa jehasa"asy rehegua generación-kuéra pukukue!
  
  Jasy ha"ete peteĩ vela oĩva peteĩ linterna-pe,
  Umi mitãkuña talón ojepyso...
  Py"ỹi oñemongu"e ko"ẽmbotávo,
  ¡Rocío perlas mayo haku jave!
  
  Ani reiko peteĩ mitãkuña ita guasuicha
  Nde ningo ndaikatúi oñemboja ha rekirirĩ...
  Natekotevẽvéima umi pensamiento ñembyasy
  ¡Añetehápe, pe aburrimiento ha"e peteĩ sepulcro segura!
  
  Pe jinete omimbipa itela de silla, .
  Peteĩ kavaju haku ha umi pasión osuspira, .
  Ha pe ventána ojepeʼáva renondépe,
  ¡Tomimbi pe lago!
  
  Oh mba'épa ahecha?
  Péicha ta'anga py'aguapýpe
  Moõpa oĩ pe vyʼapavẽ orekóva pe família pyahu?
  ¡Moõpa freno"ỹre opavave ñaime peteĩ ñe"ẽme!
  
  Ñandejára orejaho'i ijeskúdope,
  ¡Ko"ápe oĩ umi mbyja vy"a rehegua omimbi!
  Ropurahéi peteĩ purahéi Jesús rehegua,
  ¡Peteĩ fin victorioso-pe pueblo-pe ĝuarã!
  . MOAKÃHA No 19 rehegua.
  Ko'ápe oime reina de los elfos, María Kolesnikova omimbi ha ijojaha'ÿva, ohechaukáva jey aeróbatica ijojaha'ÿva ha clase ijyvatevéva. Ha ome'ê órden peteî súper nivel trivial.
  Iporãiterei ningo ojepurahéi pe purahéi. Ha umi mitãkuña ko"ápe, ja"énte, ha"e súper. Oguereko hikuái umi corriente de energía ha peteĩ volcán de pasión burbujeante.
  Ha opresiona hikuái umi pezón escarlata isyva rehegua umi bazooka oporojukáva botones ári. Ha oinupã hikuái umi orco-kuérape opa imbarete reheve. Ha péva tuichaiterei ohundi ha oporojuka. Ndaipóri mba"éichapa umi oso Putin-gua ombohovái ko"ãichagua ataque.
  Mitãkuña guerrera oinupã umi orco ivaietereíva. Ombohyru hikuái peteĩ puño de acero-icha ha literalmente oityvyro.
  Ko'ã mitãkuña ha'e súper clase. Ha ojehechakuaava"erã ha"ekuéra oñorairõ ha agresivoitereiha, upévare umi orco ndoaradoi hesekuéra. Añetehápe kóva ha"e peteĩ ñorairõ huguypaitéva.
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi:
  - Pe duende ha pe duende iporãiterei, .
  Ojekoloka oñondive pe escalón-pe...
  Py peteĩ mba"eporã glamoroso rehegua
  ¡Oñani pya"e hikuái pe tape pukukue!
  Ha oipuru jey hikuái umi pezón escarlata oporojukáva. Putin tropa oinupã ha ohechauka clase destructiva ha letal-itereíva.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña - ndaikatúi rerresisti hesekuéra.
  Ha katu oñepyrũvo hoy"u hikuái, upéicharõ opa mba"e oiko simplemente hiper , ha umi ñe"ẽ ha"ete pláta ha cristal;
  Espartaco tiémpo guive - ko jerovia oikove,
  ¡Arakaʼeve ndaiporimoʼãiha tembiguái ko múndope!
  Pe karai impudente ramo - ombopiro'y ipy'a peteĩ estufa reheve, .
  Ha pe campesino oñekongela ro"ysãme - cheguerovia, ndaha"éi destino!
  
  Pe karai duende Spartak oguenohẽ ikyse puku ñandéve ĝuarã,
  Ha hapykuéri opu"ã opa"ỹre pe ysyry ojejopýva...
  Nde ha'éramo kuimba'e, pe ñemomba'eguasu ovaleve tekovégui,
  ¡Reipotáramo nde rekove osyry ko mundo vy"apavẽme!
  
  Stenka Razin omohendase tembiguái kuéra kampaménto,
  Ikatu haguã oî voluntad, opavave ikatu ocontrola...
  Ha umi hénte Haʼeichagua ndaikatúi oasepta pe ñemotĩ,
  Ha hapykuéri oĩ umi tapicha - ¡peteĩ ehérsito incontable oguata hína!
  
  Tortura, rack ha estaca ha'e umi argumento mburuvichakuéra,
  ¡Opavave oipe"ase opa mba"e ijehegui opa ára g̃uarã!
  Ha katu cheguerovia, pe libertad oĩ kilómetro mombyry mbujape ha eíragui,
  Ha peichagua sueño are guivéma hendy ñane korasõme!
  
  Oguahẽma arasunu - noviembre, ha ko'ágã ñande pu'aka,
  Tetã hendy, heta tuguy ha hasy!
  Jesús katu ndohejamo'ãi umi hekojojáva omano infierno-pe.
  Pe oinupã vai vaʼekue ovyʼáta umi iporãvare!
  
  Elfnin oipe"a pe okẽ, Elflin py"aguasúpe omotenonde,
  ¡Opa paso reheve ñañemo"aguĩve hína pe meta sagrada-gui!
  Satanás katu ou cuarenta y uno ary ivaívape.
  Ha koʼág̃a ñande ruguy osẽ pyaʼe ñande vínagui peteĩ ysyryicha!
  
  Ore ha"e peteĩ tetã penendive; ore ñemomba'eguasu ha'e nde rekove,
  ¡Araka"eve ani regueru umi pueblo Elfi-pe ijyva ári!
  Pejejagarra Rusia rehe, peñorairõ País rehe,
  ¡Kóva ha"e pe significado ha juky umi generación py"aguasu rehegua!
  
  Pe Fuhrer ha"e peteĩ te"õngue ombojeguarúva, ha pe Duende ha"e peteĩ Gigante,
  Ha pe checheno, pe uzbeko ha pe duende peteĩnte!
  Elfenismo ha'e peteĩ monolito, peteĩ ideal ánga rehegua,
  Ha umi adversario estanterías oñembyaipaite!
  
  Pe cosmos ohenói mitãrusukuérape - pe hatĩ ombopu invitantemente, .
  ¡Oĩta peteĩ frontera pyahu, Marte rapykuéri!
  Ñamopu'ã hína elfinismo - ñamboyke rublo,
  ¡Oimeraẽ ciudadanía noimportái!
  
  Cheguerovia, ko universo tuichakue pytãta ko'ágã,
  Oĩta okẽ paraísope - mbyja pytã.
  Yvypóra ha'e peteĩ joyke'y ambue tapichápe - yma peteĩ mymba rabioso,
  Ha mborayhu, iporãha ojepurahéi purahéi potĩme!
  
  Upévare, ani peheja rei pene poriahuvereko ha pendepy'aju,
  Ñande Túvape guarã, oñorairõva halcón-icha!
  Ha peẽ ñorairõhára pemba'apo ára ha pyhare,
  Mba"épa ocolora ha ome"ẽta pe Jardín de Edén jugo dulce!
  Péicha umi mitãkuña opurahéi ingeniosoiterei ha combativo-iterei. Ha ha"ekuéra ha"énte peteĩ mba"eporã universal ha ndaha"éiva yvy ape ári.
  Ha umi elfo oipuru jey ipy nandi ha ipysã tenaz-itereíva. Ko'ã mitãkuña ha'e súper ha hiper .
  Ani reñeha'ã remoĩ nde kuã ko'ã mitãkuña jurúpe. Péro remoĩramo peteĩ mbaʼe tuichavéva ha hakuvéva, haʼekuéra oisuʼúta kyreʼỹeterei.
  Ko"ãva ha"e añetehápe mitãkuña, ja"eporãsérõ, ha"éva súper.
  Ha upéicha opoi hikuái rayo ijyva pytãgui. Ko'ã secreción ohypýi umi cuervo apytu'ũ. Operde hikuái conciencia ha ho'a ijyva oguejy, oityvyróvo Putin oso akãrague. Ha upéva ningo tuichaiterei mbaʼe.
  Ko'ã iporãva añetehápe ohechauka derrota total orekóva umi enemigo pochy.
  Upe rire umi mitãkuña oñepyrũ jey opurahéi;
  Ñande cosmos yma guare, imitãva - .
  Santa Familia ome'ê jehovasa.
  Ha Razón ha"e che guardián Akã, .
  ¡Pe progreso ogueru ñandéve liberación!
  
  Che ahayhu pe Universo iporãha,
  Jepe peteĩ tapicha ndovy'ái opa mba'ére...
  Oñesũvo Svarog-Cristo renondépe,
  ¡Mba"épa omoheñói umi onda fotónica!
  
  Ñande voi ha'e Tupã - ipahápe...
  ¡Ha katu maitei pe Apoharepe!
  Py"a hendýva purahéipe, .
  Santa Lada - pe Tupãsy omimbipáva!
  
  Eikuaa pe duende-pe noñeme"ẽiha tesape, .
  Peaguanta pe obediencia ha pe humildad.
  Ñandéve guarã, peteĩ ipire hũ ojejapo órogui - .
  ¡Ciencia oĩ movimiento perpetuo-pe!
  
  Ha katu pe ñorairõ, aimérõ, ha"e destino, .
  Umi mbyja mbytépe umi cerro isarambipáva...
  Upéicha ojekuaa porã pe Supremo oipota hague -
  Ani haguã japerde ñande juru!
  
  Ha katu Lada ha"e peteĩ hipóstasis Ñandejára rehegua,
  Omimbipáva mba"eporã reheve, opukavy ...
  Tapichakuéra ome'êta ndéve pe voluntad - .
  ¡Toiko mbarete-mitãrusu opa ára g̃uarã!
  
  Opa mba"e rire, pe guerrero de la Familia ha"e peteĩ ideal,
  ¡Pe Ipu"akapáva oipota peteĩ ñorairõ!
  Pe várko pyaʼe oñani
  ¡Ani piko peñeanimá pekontradesi umi Tupã Apoharekuérape!
  
  Upéi py"aguasúpe jajapura ñorairõme,
  Ha jahecháma éxito visiblemente,
  Peichagua sueño ka"aguy
  ¡Pe tróno koʼág̃a ñanembaʼe Jerusaléngui!
  
  Pe Apohare oñongatu pe honor orekóva Rus',
  Heẽ, opa"ỹta, oikóta chugui peteĩ siglo...
  Ndaipóri jave retraso ipukúva, .
  ¡Peteĩ kuimba"e omoheñói descubrimiento!
  
  Ha upévare imbareteve pe lema,
  Upéicha pe progreso oĩta mbarete opave"ỹvape,
  Nde ha"e peteĩ ñorairõhára ipy"aguasúva, ani retĩ,
  ¡Che sy, che Elfia ñemomba"eguasurã!
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña oñorairõva ha omimbipáva ko'ápe. Ha oñorairõramo hikuái iñenemigokuérare, ni peteĩ orco ndoikovéima.
  Por ehémplo, peteĩ piloto pe família de elfo-gua oity peteĩ bomba de napalm. Ha ho'a peteî racimo de peludas rehe, oso Putin. Ha añetehápe ogueraha ha ohapy tanimbu.
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ mitãkuña súper. Ha oinupã umi orco aña peteĩ chuleta-icha.
  Ha hyakuã voi so"o ojehapývaicha.
  Pe mitãkuña duende, opresionávo ipecho de fresa ijyva ári, odispara peteĩ cohete ha oinupã umi orco-pe. Ohapy peteî masa oso ro'o Putin ha omoambue kebab-pe.
  Upéi opurahéi;
  Añetehápe romondóta peẽme ataúd-pe,
  Ñamopu'ãta umi orco tanimbu ramo,
  Sapy"ánte oĩ heta ñe"ẽrei, .
  ¡Ha katu umi mitãkuña ñe"ẽ hesakã porã!
  Ko'ãva ha'e umi guerrero guerrero nivel yvate. Umi huracán ha umi fuerza frenética, simplemente ojejoko"ỹva, o"burbuja ipype trivialmente. Ha umi mitãkuña, ojehechakuaava"erã, ohechauka ikatuha ohundi Putin oso-kuérape.
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi ha oipe"a hatĩ:
  Pe Fuhrer calvo oataka umi elfo-kuérape,
  Pe mba'e vaiete oipyhyse ñande yvykuéra...
  Ha katu ho"a pe mitãkuña"i jekutugui,
  ¡Roñangareko umi familia rehe pochy reheve!
  Umi elfo odesplega heta arma antiaérea umi orco rehe. Ha jadispara, ñapresiona umi pezón pecho escarlata oĩva umi botón de control de calzoncillos umi arma antiaérea-pe.
  Añetehápe tuicha mba"e kóva. Ha umi ñorairõhára noñeme"ẽi, ohundívo Putin ehérsito.
  Tuichaiterei mba"e mba"éichapa oñorairõ ko"ã mitãkuña hechapyrãva ha ombovy"aitereíva ha ijojaha"ỹva.
  Ha umi elfo py pyti"a nandi omombo umi jopói aniquilación rehegua tuicha fuerza letal reheve.
  Ha oityvyróva umi enemigo orekóva alcance colosal ha encarnación umi corriente energía hendýva.
  Upe jave avei, mitãkuña"ikuéra oñepyrũ opurahéi tuicha mborayhu ha mbarete reheve, iñe"ẽ sonoro-pe;
  Ára ha pyhare oñorairõ tapiaite , .
  Poriahuvereko sin vergüenza...
  Umi orco oactua iñextrañoiterei
  ¡Elfo retã oĩ hesekuéra!
  Añetehápe, opurahéi jave ha omombo jave umi don de muerte ohundiitereíva ipysã nandi reheve.
  Ha katu pe par oñorairõva iduende ha duende simultáneamente odispara hína umi orco-pe ha oñañua ojupe.
  Ha iporãiterei. Añetehápe, umi elfo ningo muskuloso ha esculpidoiterei, ha iporãiterei hikuái.
  Ha opurahéi porãve hikuái ha temiandu reheve;
  Umi tormenta ha huracán ndaha"éi barrera ñane pareja-pe ĝuarã,
  Ñande ha"e Túva ra"y, ipoty rosa ka"avoicha.
  Pe ndoikuaáiva ñorairõ ndo'úi mijo ryguasu rupi'a,
  ¡Ñandejára Salvador Jesús ñandegueraha ñorairõme!
  
  Ñande jajepokuaa ñañorairõ peteĩ océano tormenta-pe jepe,
  Mayma tapicha ha"ete peteĩ chipa y ári.
  Che arovia umi monstruo Horda-pegua rehe, jadesgarráta chupekuéra ñorairõme,
  ¡Ñande honor ndaikatúi oñembota peteĩ trineo ni martillo reheve!
  
  Pe kyse puku haku pe forja-pe, pe infierno hakuetereívape,
  ¡Umi cuchilla afilada ha"e fuelle hatãitereíva!
  Eiko peteĩ soldádo kyhyjeʼỹva; peteĩ korasõ mbarete ha ipy"aporãva reheve, .
  Oĩramo ñemano, upéicharõ eñembo"y, ani reñani!
  
  Heẽ, ñorairõ, katuete, ndaha"éi peteĩ karu guasu eíra he"ẽ asýva reheve,
  Añetehápe ningo oĩ peteĩ tesay ha tuguy osyry hũ.
  Pe lobo opukavy puku ha pe oso peteĩ sapukái feroz reheve,
  Ha pe golpe a cambio toĩ tesápe, ndaha"éi pe ceja!
  
  Oĩ peteĩ lánsa ikatúva oinupã pe kadéna, .
  ¡Oĩ eskúdo ndaikatúiva oike peteĩ montón!
  Ha katu ani peiko kyhyje, ani peheja umi aña ojapo hova,
  ¡Ani hag̃ua oiko pe juego oĩvaicha umi rred-pe!
  
  Cheguerovia, oúta peteĩ solución radiante, .
  ¡Opavavépe ĝuarã oĩ peteĩ jopói ndaikatúiva ojejuhu yvateve!
  Peteĩ pensamiento criminal-pe ĝuarã oúta, che arovia, venganza,
  ¡Ndaipóri ambue valor ndaha"éiva pe tape hasýva!
  Ko"ãva ha"ekuri umi purahéi ko"ápe - simplemente pe nivel de impacto ijyvatevéva. Ha umi mitãkuña duende odispara pe enemigo-pe, oiporúvo jey umi pezón omimbietereíva ha escarlata.
  Ko'ã mitãkuña ingeniosa ha tata tuicha precisión ha precisión reheve. Ha oity jave umi opositor-pe, oipuru hikuái ipy descalzo ha ipy"aporãitereíva. Pya"eterei ojapo hikuái.
  Ndaikatúi rejuhu mitãkuña péichagua peteĩ mapa-pe, henyhẽmbaite tuicha mba"égui.
  Ha oñemosarambíramo, oñepyrû omombo aguja venenosa ipy nandi reheve, oinupãvo Putin oso-kuérape hendivekuéra.
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña, oñepyrũvo ojuka orco-kuérape, ndopytu"umo"ãiva. Ko"ãva ha"e guerrero peteĩ tribu literal de supermen-gui. Ha oñemosarambi riremínte, ndohejamo"ãvéima pe tape ojeprobáva.
  Ha ñamombo umi pulsar asesino umi pezón escarlata ñande jyvagui. Ha hetaiterei oso vil, Putin ogueraha ha ohapy peteĩ jeýpe.
  Añetehápe, umi mitãkuña oñepyrũ jey opurahéi tuicha pasión reheve, iñe"ẽ campana de plata-icha;
  Mandi'o apysa óro rehegua - .
  Yvytu juru ryrýiicha peteĩ olaicha...
  Ñamyenyhẽta umi vaso juguetón-gui
  ¡Tosyry pe ysyry champán reheve!
  
  Ñande Retã, ipy"aporãva Elfia, .
  Oĩháme pe kuádro otoño rehegua óro, .
  Nahániri, cheguerovia, pe Patria iporãve, .
  ¡Oñohẽ manzana néctar hi'aju va'ekue!
  
  Ha ro'y jave pe nieve plátaicha hechapyrãva,
  ¡Umi lago hesakã porãiterei umi patineta guýpe!
  Mba"eichaitépa he"ẽ ñande mbujape hyakuã asýva,
  Ha pe sable de duende cuchilla haimbe!
  
  Káda hogue oreko peteĩ rosca esmeralda,
  Coral omimbi káda brote-pe...
  Solovyov oñohẽ peteĩ purahéi iporãitereíva,
  Ha pe campo-pe ha"ete peteĩ parada de terciopelo.
  
  Diamante de rocío gota kapi'ipe ári, .
  ¡Diente de león hendy peteĩ mbyjaicha!
  Nde ha'e Kuarahy Retã , .
  ¡Peiko tapiaite pe gloria eterna peve!
  
  Ko múndo iporãiterei, jepe sapyʼánte opukavy,
  Ha pe destino ikatu ipyʼahatã,
  Ha katu pe Duende marangatu iporãiterei,
  ¡Roipe"a pe umbral opavave invitado-pe ĝuarã!
  Umi mitãkuña ningo iporãiterei. Ha jey hikuái omombo hikuái pe granada puʼaka oporojukáva pe enemígope ipy nandi reheve. Ha oĩ avei umi iporãva omombovaʼekue aguja venenosa. Ha ojepyso hikuái Putin osokuéra garganta-pe voi. Ha umi mymba ho'a.
  Péicha oactua umi elfo peteî estilo formidable-pe. Ha péina oipyhy jey hikuái ha oisu"u hikuái. Peteĩ jey, umi cuervo ojegolpea umi ola de golpe de cerebro. Ha umi oñemondýiva oity umi orco akã. Ha péva ha"e peteĩ efecto oporojukáva.
  Ko"ã mitãkuña ha"e súper añónte, ha upéva iporãiterei.
  Mitãkuña, katuete, iñambue, ha katu umi elfo, opa idiversidad reheve, ha"e avei mondaha iporãva ha ombovy"áva. Ha mitãkuña yvypóra añoite ikatu iporãve chuguikuéra, ha ndaha"éi opavave. Umi ñorairõhára ko"ápe peve ombovy"a ha iporã hete ha hi"ánga.
  Upe jave avei, odispara hikuái mba"eveichagua complejo"ỹre oiporúvo umi pezón rubí isyva rehegua.
  Upe jave avei, umi mitãkuimba"e elfo-kuéra oñorairõ avei. Ha"ekuéra ha"e luchador de habilidad ha impulso extraordinario.
  Ha ani penderesarái al mismo tiempo pepurahéi haĝua iporãiterei ha kyre"ỹme;
  Haʼetéramo jepe orepresiona hikuái pe barranca peve,
  Oguahẽ peteĩ pesadilla vaiete.
  Ikatu apurahéi peteĩ saga che angirũme - .
  ¡Upévape oñemoingove jey pe demónio infierno-pegua!
  
  Peteĩ alarma amenazante ipu sirena-icha,
  ha"ete ku tatatĩ hendýva ko"ápe...
  Naentéroi ikatu oikove, cheguerovia, Tupã"ỹre,
  Ha katu añetehápe pemopu"ã pe impacto!
  
  Mitãkuimba"e avei heñói guive ñorairõhára,
  Pórke osalpica ipype acero ha lava.
  Péro ajeruresénte perdón,
  ¡Ndaha"éi che puño pe palanca adversario-pe ĝuarã!
  
  Jepe oiméne ha"e valor-nte,
  Sapyʼánte tekotevẽ ñañorairõ.
  Péro ani remombo basurápe ne konsiénsiaicha,
  ¡Ani rejegueraha ko juego infierno reheve!
  
  Máva piko oikuaa tekove ko mundo-pe
  Opa mba"e oĩva ñande mundo-pe añetegua: peteĩ sombra, peteĩ espejo.
  Ñande roguerúta justicia-pe umi delincuente-kuérape
  ¡Araka"épa ikatúta pya"e jajagarra pe py"aguasu!
  
  Ha reperdéramo peteĩ mbaʼe pe ñorairõme,
  Ha ndaikatúikuri reity pe escoria...
  Jaipe"áta taha"e ha"éva, cheguerovia,
  Ha jahasa umi cero ofaltáva!
  
  Maymáva katuete ikatu ohupyty ñorairõme,
  Oĩ jave mbarete ha henyhẽva apytu"ũgui!
  Ha peteĩ pláta kóvre jepe okypáta ivaíva,
  Tetã omomba'eguasúta karai py'aguasu umi purahéipe!
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ ode magnífica, mitãkuimba"ekuéra omomba"eguasúva mitãkuña"ípe.
  Ha umi ñorairõhára ko"ápe ha"e, ja"eporãsérõ, pe clase ijyvatevéva clase ijyvatevévape.
  Koʼýte peteĩ tanque piramidal oñemonguʼe jave. Ha ombokapu pe enemígope proyectil reheve fuérsa oporojukáva reheve. Ha ha"e voi haimete invulnerable umi golpe-pe.
  Umi ñorairõ ko"ápe oiko tuicha mbarete ha tata umi arma tanque terminador-gui.
  Mitãkuña, katuete, ha"e upéicha ndaipóri método hesekuéra ndaipóriramo ambue palanca. Ombovy"áva, ja"eporãsérõ, omonda, ipype oĩ hetaiterei brillantez ha emoción.
  Umi ñorairõhára tanque-gua odispara oipurúvo ametralladora ha cañón. Ha ohypýi hikuái umi orco enemigo-pe ama plomo reheve.
  Ha ndekutu ramo avei hikuái bala especial orekóva núcleo de uranio. Upéi oporojukapaitéta ha hoʼysãta.
  Mitãkuña opurahéiva upéicha simplemente ningo encantadoriterei. Ha oguereko hikuái tuicha iñarandu ha apytu"ũ tuicháva.
  Tata peteĩ ysyry huguypaitéva, .
  Peteĩ avalancha oinunda ñande yvy...
  Ñorairõ ndoikuaái límite de tiempo, .
  ¡Ika"ive pe víno ijukyvévagui!
  
  Pe sabor de la victoria ndoikomo'ãi iky'a,
  Tatatĩ ha tuguy asy jepe.
  Ñande rukuéra oñorairõrõ guare - .
  ¡Pe ruiseñor opukavy hesekuéra!
  
  Pe inmortalidad ha"e pe jopói ijyvatevéva, .
  Ani haguã oikuaa pe tuja hũ.
  Ani haguã ou umi maranduhára infierno-gua,
  Upéicha upe grásia osyry.
  
  Rohayhu py'aguapy ha pindo ryakuã, .
  Péro tekotevẽramo ohaʼarõ peteĩ ñorairõ.
  O ore korasõ óro, .
  ¡Tohapy, omboyku pe hielo!
  
  Heẽ, ohasa mitãrusu pyahu, .
  Opa mba"e oiko chugui banal.
  Mávapa pe Kuarahy osẽva, .
  ¡Ha"évo yvypóra ndaha"éi japu!
  
  Umi hénte ohayhu Ñandejára resape,
  Ha'e ipy'aporãiterei, oreguerovia...
  Jepe pe tape ohasáva tekove ha"e infierno,
  Ha ko mundo oisãmbyhy: Herodes-Ham!
  
  Ore roguereko meta pura, .
  Ha katu pe tape ohóva chupekuéra ha"e peteĩ poriahuvereko tuguy rehe!
  Añetehápe, peteĩ ametralladora haʼete umi mancuerna,
  ¡Dashing Darkness henyhẽ pariente-kuéragui!
  
  Jesús ha María ha"e ñande garantía,
  ¡Oúta hikuái ha oguerúta ndéve vy"apavẽ!
  Upéi okañýta pe ro"y ha jehasa"asy,
  Ha pe pochy ha iñaña opa!
  Iporãve jaike ñorairõme purahéi péicha rire. Ha pe ñorairõ ha"ete ku opyrũva, peteĩ balanza-icha peteĩ lado guive ambuépe.
  Ha umi elfo odispara Putin oso-kuéra rehe tuicha precisión ha precisión reheve. Ha"ekuéra ha"e guerrero de clase destacada.
  Ja"e porãsérõ, umi belleza combativa. Ha omombo hikuái ipysã nandi pe enemigo-pe. Ha odesgarra hikuái umi orco-pe, ha ojapo tuichaiterei daño pe enemigo-pe.
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi tuicha vy"ápe:
  - Toñemomba'eguasu ñane retã guasúpe,
  Añete, eservi pe Duende tuichaitévape,
  Tuicha mba'éta ndéve ha chéve guarã
  ¡Rojerure Ñandejárape upéva!
  Péicha opurahéi porãiterei ha hechapyrãva umi elfo hechapyrãva. Iñe"ẽ ome"ẽ yvoty henyhẽva ha ijelaboradovéva ko"ẽmbotávo pe ánga ryepýpe.
  Mba'eichaitépa iporãiterei opa mba'e ha ikatu oje'e quasar . Ha péva ha"e pe motivo iporãvéva hikuái.
  Ko"ýte umi mitãkuña ohupi ha omombo jeývo ipy nandi reheve umi aguja venenosa ojukava"ekue Putin oso-kuérape.
  Ha umi mitãrusu elfo opurahéi avei, iñe"ẽ iporãitereíva ha ipu, ipu porãva reheve.
  Umi mbyja omimbi pyhare pytũmbýpe,
  Ha pe jasy pláta omimbi!
  Pe iporãva oñakãity hesa lindo, .
  ¡Roñekompromete hendive tapiaite ĝuarã!
  
  Pe kuarahy reike carmesí ningo iñypytũ,
  ¡Péro osẽta peteĩ koʼẽtĩ hesakã porãva!
  Ha pe yvytu ovy"a, ohenduka, .
  ¡Pe várko vela oñembohye!
  
  Che ánga ita pohýi,
  ¡Pe luchador prueba oha'arõ!
  Ha toveve pe poyvi iñakã ári,
  ¡Jaha opa peve!
  
  Pe korasõ ndokakuaamoʼãi musgo , .
  ¡Oveve pya"e peteĩ ágila ra"y!
  Jepe pe tuguy opupu, peteĩ vuelo pya"e reheve, .
  ¡Aveve va"erã peteĩ flecha-icha!
  
  Umi sauce oñesũ chéve,
  ¡Ñandejára Ipu"akapáva ombojere hesa!
  Jepe nde nereñembotavyeterei, .
  ¡Ambohetavéta peẽme pe ñorairõme!
  
  Añetehápe, peẽ peservi honestamente pe País-pe,
  Ha katu pe so"o ikangy, pe espíritu hasy!
  Nderembyasymo'ãi, che aikuaa tekove
  ¡Ani peheja che aiko peteĩ ovecha mácho ratĩme!
  
  Ajohéita umi ára ohasava'ekue angaipa,
  ¡Toho umi mbaʼe oikovaʼekue yma!
  Pehecha, pera hiʼaju ohóvo pe hardínpe,
  ¡Pe boceto odeslineáta pe aviõ!
  
  Peservi Túvape opa pene mbarete reheve,
  ¡Hesarái oĩha pyʼaguapy ko múndope!
  Ani haguã omyendy tata umi arboleda-pe,
  ¡Toiko porã penendive opavave!
  
  Pévape ambohovái rei:
  Ñandejára, che ajo'óta yvy!
  Ikatu haguã mitãnguéra opuka vy'ápe,
  ¡Ani haguã natekotevẽi pembojoaju pende retãyguakuérape voi!
  
  Añetehápe ningo pe iporãva odepende ñanderehe,
  Maymáva odesidi - pe jeporavo ha'e imba'e!
  Ha ndehegui umi hilo Ipu'akapáva,
  ¡Nde rejagarra nde poguýpe pe universo!
  
  Rojepytasóta avei nderehe,
  Opa mba"e rire, ¡ndaikatúi rejuhu peteĩ tetã imarangatuvéva!
  Odispara aja, che kuã oñembopy"ajueterei,
  Ha ndajarekói gueteri veinte áño!
  
  Pe victoria ha"e peteĩ yva ojehupyty"ỹva;
  Umi ikangy, ipy'aju térã itavývape guarã!
  Péro umi soldádo ikatu omaneha opa umi piko,
  Jajapyhy, ¡jareko hetaiterei peso ñande ombligo ári!
  Péicha opurahéi porãiterei umi elfo imitãva, ha ohechauka mba"éichapa ipu porã iñe"ẽ.
  . MOAKÃHA No 20 rehegua.
  Mitãkuña reina ha ex preso político opu'ã ocasión-pe. Ha pe oñemoĩva hese, pe jaguarete bigote, oitypáta gueteri umi hénte. Ha ndaiporimoʼãvéima tiranía Európape. ¡Gloria pe libertad-pe! Upe aja, emanda nde ejército invencible de elfo ha elfo-kuéra.
  Avei umi mitãkuña omimbieterei ha iporãiterei. Ha umi lanzamiento ipy desnudo ha cincelado reheve, omondo hikuái jopói asesino aniquilación umi oso shaggy, Putin-pe.
  Ha ojapo hikuái kyre"ỹ tuicha ha oñorairõva reheve. Ha haʼekuéra ikatu oitypaite opa mbaʼe ha opulveriza. Ha péva ha'e programa individual individual ha al mismo tiempo colectivo orekóva hikuái. Ko'ãva añetehápe ha'e súper mitãkuña .
  Ha peteĩ hyakuã asýva oñeñomi rei ijurúpe, ha Venus ryekue oñembojehe"a eíra, ha oĩ peteĩ vy"a ka"aguy ipypekuéra.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña oguerúva vy'a ojeguerovia'ÿva. Ha oreko hikuái hakueterei umi akãrague tatatĩgui ha upévare ha"e tata ka"aguyvéva ha ipy"ajuvéva añoite. Ko'ãva ha'e ñorairõhára hesakãva ha hiperquasar .
  Ko"ágã, opurahéi ramo hikuái, upéicharõ umi ñe"ẽ ijukyve sirena-gui. Ha mitãkuña"ikuéra py oguereko ipire hũ ha oñembopiro"ývaicha - oporomondýi ha iporãnte.
  Ha omombo jave avei hikuái puñalada, oinupãvo umi orco garganta rupive ha opaite selección asesina reheve.
  Ha oje"eva"erã umi mitãrusu ko"ápe ikatupyryetereiha avei, ha upekuévo opurahéi porãiterei hikuái;
  Mitãkuña caprichosa musa
  Ocaricia, upéi peteĩ bummer ...
  Ñe"ẽpehẽtai ogalopea ha ndaipóri ñe"ẽjoajuha, .
  ¡Oñehundíta peteĩ avalancha de rimas!
  
  Ha katu pe ahayhúva che py'aite guive -
  Ombohováivo, he"i mba"épe guarãpa umi ñe"ẽ.
  Mborayhu cristal ikatu oipe'a okẽ, .
  ¡Eipe'a pe ha'évape pe ágila rape!
  
  Añetehápe, cheguerovia, pe kyse puku pluma ovaleve, .
  Oĩ ipype firmeza - pe pelusa ojejapura va"erã peteĩ torbellino-pe!
  Umi karai guasu oñemombaʼeguasúva oñemombaʼeguasúva, .
  Oĩta peteĩ versíkulo espinoso hesekuéra...
  
  Rojapo rati gloria, .
  Osyryhápe tuguy, ha amo sudor.
  Ombotuichave hetã, .
  Umi pirámide guive umi y henyhẽva hielogui peve.
  
  Péro upekuévo pe ánga ningo peteĩ ovecha raʼy,
  Ipype, pe lira ipu dulce ...
  Opa mba"e rire, mitãkuña ñe"ẽ ohenói - .
  Ha pe pasión omboykuvéta granito!
  
  Oĩháme peteĩ ñe"ẽ, rosa hendy,
  Moõpa ipoty umi manzana...
  Umi escarcha ndaikatúi ñanemolesta, .
  Ha emongyhyje tembiapo rei!
  
  Romoambuéta nde kerayvoty peteĩ creación-pe,
  Ikatúta jasupera pe yvykua pypuku...
  Ko múndo tuichakue oñekongelata oñesorprende haguére
  ¡Okañývo pyhare ñembyasy!
  
  Upéi opáta pe jehasa asy,
  Ndaiporimo'ãi umi lisiado ha ndaiporimo'ãi huérfano...
  Ha pe separación ndoumoʼãi ñandéve,
  ¡Tohasa pe criatura deslumbrante pe umbral!
  
  Túvagui oikóta Ñandejára rréino,
  Ñapensamína káda uno ñande Apohare.
  Tavy mante ho'a ñembotavýpe,
  Umi iñonrrádo ha ipy"aporãva - ¡pejapo porã!
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña traviesa ko"ápe. Ha oreko hikuái peteĩ sonrisa figurativa ha hatĩ ojoguáva pérla de nieve omimbipávape.
  Umi ñorairõhára oime upépe voi ha amenazantemente oñorairõ ejército osos Putin ndive.
  Ha omombo hikuái guisantes de muerte enemigo-pe ipy dedo desnudo ha fuerza de choque ipy rehe.Ña'e
  ko'ãva ha'eha umi mitãkuña ko'ápe - de un alcance agresivo. Ha omombo hikuái jopói ñehundi ha ñemano rehegua. Koʼãichagua ñehundi oiko hína.
  Ha katu umi mitãkuña umi stormtroopers-gua ojapo golpe aplastante umi orco posición-pe.
  Kóva peteî enfrentamiento brutal oikóva. Upéva ningo iróva ha agresivoiterei.
  Ñamoĩ chupe umi mitãkuña ko"ápe, oho ramo hapekuéra separado, upéicharõ añetehápe ndaipóri mba"eve ikatúva rejapo rejoko haĝua chupekuéra.
  Ha jey mitãkuña"ikuéra opresionáta gatillo umi pezón de fresa reheve ha oñembohapéta peteĩ corriente destructiva de muerte continua umi oso Putin-pe ĝuarã.
  Kóva añetehápe iporãiterei, umi ñorairõhára opresiona hína enemigo-pe.
  Ha upéicha omartilla hikuái enemigo-pe oipytyvõvo misil hendaitépe ha devastadora.
  Péro umi mitãkuimbaʼe opurahéi porãiterei avei. Ha ojapopaite hikuái iporãiterei, iñe"ẽ plátagui;
  Pe estado de ánimo-pe peñembohory haĝua, .
  Carácter ha'e esculpido Ñandejára Apohare,
  Omoheñói peteĩ héroe kyse puku reheve, .
  ¡Peteĩ modelo opa generación-pe ĝuarã!
  
  Péro nde voi ikatu reñorairõ,
  ¡Oñemoarandu ipu'aka haguã umi horda rehe!
  Ágila ha león ánga ndaha'éi liebre,
  ¡Péicha pu"aka ha ehérsito marangatu!
  
  Pe enemígo toiko peteĩ jagua ojepersegívaicha,
  Ha ñande eskúdo imbaretéva ikatu oikytĩ diamante!
  Yvy ko"ẽju tapiaite ojehayhúva, .
  ¡Pe oñorairõva opaga jeýta ñembyasy ha ñemano!
  
  Ani pejerovia umi pacifista itavývare
  Jesús ñanembo"eva"ekue jagueropu"aka haĝua...
  Ikatu haguã centeno ipoty yvága hesakãva guýpe,
  ¡Tekotevẽ reñemombarete peteĩ oso-icha!
  
  Umi ñorairõme ñande henyhẽ pasión ardent-gui,
  Ha tuguy tormenta reheve, mitãrusu...
  Ñande jadesgarra hína infierno,
  ¡Moõpa oĩ umi legión Satanás ndive!
  
  Ha opavave oikuaa pe Apohare;
  ¡Eaprende emombarete hag̃ua nde múskulokuéra!
  Ani reperdé nde tiémpo umi mbaʼe ndovaléivare,
  Ndaupeichairamo, ajúta pene rendápe castigo reheve!
  
  Impotencia ha"e pe vicio principal, .
  Omoheñói pochy, mba'e vai...
  Paga umi invasor-kuérape volantes - .
  ¡Hesarái valor, honor ha orgullo-gui!
  
  Ha katu opa jehasa"asýramo jepe peẽ
  Ñembyasy hermano ani reñeme'ẽ!
  Toñekumpli opa nde kerayvoty - .
  ¡Jajeroky che mborayhu ndive peteĩ vals lisovape!
  
  Mba"e ambue piko ikatu ome"ẽ Ñandejára?
  Heẽ, pe tekove riregua ha"ete peteĩ niebla...
  Pe tete ohasa asy ko tekovépe,
  Naentéroi ningo isãso pe novélapeguáicha...
  
  Eikuaa nde yvy, duende py'aguasu - .
  Emopu'ã nde vy'apavẽ hese...
  Movimiento ha progreso ñemongu"e - .
  ¡Omeʼẽta hikuái puʼaka ko univérso ári!
  Mitãkuña"ikuéra omoneĩ umi mitãkuimba"épe ha oñakãity chupekuéra hesa zafiro ha esmeralda reheve. Ko"ãva ha"e umi ñorairõhára iñimportantevéva ha iporãvéva ko mundo-pe. Ha tekotevẽramo, iñe"ẽ rupive ikatu omoheñói peteĩ tsunami entero cascada de orgasmo umi elfo imitãvape ĝuarã.
  Ha umi mitãkuña osegi oñorairõ kyreʼỹme. Opresiona hikuái umi botón ipysã nandi reheve, oityvyróvo umi corriente de lanzallamas ha energía destructiva.
  Ha upéi umi mitãkuña duende ojagarra ha opresiona umi botón ijyva escarlata reheve, upéva ojapo pe arma destructiva omba"apo ha omboguejy peteĩ barraje tata ha metal rehegua umi oso Putin estanterías-pe. Kóva añetehápe ha"e peteĩ efecto pesadilla umi sistema de cohete de lanzamiento múltiple-gui.
  Umi mitãkuña añetehápe omba"apo agresivamente ha productivamente. Ha omotenonde hikuái peteî derrota ombopy'arory ha oityvyróva umi opositor-kuérape, ohapypaite opa mba'e.
  Upe jave avei, mitãkuña"ikuéra opurahéi:
  - ¡ Oops ! ¡Oops ! Amérika - Europa,
  Asia-Eurasia, 1999.
  ¡Ajépa tuichaiterei mbaʼe!
  Upévare umi ñorairõhára oñepyrũ odispara ametralladora, ohundi Putin oso-kuéra. Ha oactua hikuái hasyeterei, hekopete ha hekopete. Ha pe presión orekóva hikuái oñorairõ hag̃ua haʼe vaʼekue simplemente irresistible.
  Umi ñorairõhára opurahéi:
  Tuja Zelensky ári,
  Ha Elfia ha'e pe sy...
  Ñañorairõkena honestamente
  ¡Ejuka umi orco-pe!
  Umi mitãkuña duende pya"e oataka haĝua. Ha pochýpe omombo hikuái umi rregálo oporojukáva omano hag̃ua ipysã nandi reheve. Ha omondoro hikuái Putin osokuéra, ohechaukávo iclase yvate ha oñorairõva.
  Ha upe jave avei ojeporu umi mitãkuña ha umi pezón escarlata.
  Ha oveve chuguikuéra aratiri.
  Upe jave avei, umi mitãkuña osilba oiporúvo umi corriente de ecografía ha umi talón desnudo.
  Yvytu oryrýi ha oñemondýi ha ho'a umi cuervo ojedroga, omopẽvo umi oso Putin akã hũ ha iñakãrague morotĩva ijyva reheve.
  Ha umi mitãkuña ñorairõhára ojapo porãiterei ha ro"ysãmbaite opa ko"ã mba"e, ndaikatúi oje"e peteĩ cuento de hadas-pe térã jepe oñemombe"u peteĩ pluma reheve. Ha upe jave avei opurahéi hikuái;
  Che retã ahayhuetéva ha"e tesape;
  Heságui oguejy peteĩ tesay omimbipáva.
  Ha Bor oñemondepáma ao pytã,
  Ha yvága guive oĩ peteĩ mbyja ha"etéva peteĩ faro!
  
  Mba"épa oguereko pe País káda momento?
  Oimeraẽ tenda ko mundo-pe ivaivéva...
  Ha upéi omano pe cuco ryapu - .
  ¡Umi sapo osalpica umi charco rupive!
  
  Ha pe ruiseñor ñe"ẽ ipu,
  Ou tordo descuidado trills ...
  Mymbakuéra oguereko ipehẽngue itujavéva, .
  Oĩ umi várko okaruhápe hikuái.
  
  Roñembo"y oñondive peteĩ flota mbarete ramo,
  Oisãmbyhy haguã yguasukuéra tapiaite ĝuarã...
  Tetã Túva mbarete mbarete,
  Oñemomba'eguasúvo pe Mburuvicha guasu joyke'y.
  
  Ojoajúvo madre naturaleza ndive, .
  Oimeraẽ guirnalda rama rehegua...
  Ndojekuaáita, eguerovia kyhyje
  ¡Pe py"aguasu ha"éramo pe incentivo principal!
  
  Ha pe iporãva ndaikatúi ñanderesarái,
  Pórke ipype ñande ha"e peteĩ reflexión...
  Opa mba"e rire, pe tekove rosca hovy, .
  Ndoikuaái, oguerovia ipaha.
  Ko'ã mitãkuña añetehápe ha'e peteî reflejo iporãva ndaha'éiva yvy arigua. Ha umi elfo ha"e peteĩ milagro ha magnífico añónte opa ijesplendor ojekuaa"ỹvape.
  Ha mitãkuñakuéra ñe"ẽ ipuku ha oñembosarái. Ha ikatúva ojapo opa mbaʼe provléma natekotevẽivaʼỹre.
  Ha oipuru hikuái, omombo umi navajas michĩ ha ipire hũva pe enemígope ipy nandi reheve. Ha oveve ha oikytĩ hikuái, soldado Putin ehérsito-gua. Umi ñorairõhára oactua opa imbarete ojejoko"ỹva reheve.
  Ha upe jave avei opurahéi hikuái:
  - Ñande ningo mitãkuña fresca, .
  Ore ha'e mitãkuña ipy'a'ỹva...
  Orco-kuéra ningo ivaieterei jepe
  !
  Añetehápe, umi iporãva oñepyrũramo opurahéi, upéicharõ pe aña jepe ndaikatumoʼãi okompeti hendivekuéra. Péicha ohechauka mitãkuña"ikuéra hatĩ, omimbipáva pérla-icha, ha omolina ha oextermina oso Putin-pegua rráfaga ojepytasóva porã reheve.
  Umi elfo oñorairõ peteĩ mba"ére. Umi mitãkuimba"énte gueteri, avei ipy nandi omombo aguja venenosa michĩ ha ipire hũva oinupãva Putin oso-kuérape hesápe voi.
  Ha upe jave avei umi mitãkuimba"e duende-gua opurahéi;
  Nde po imbarete ramo - .
  ¡Upéva heʼise nde haʼétaha pe primero tekovépe!
  Ha upéi pe compañero ndaha"éi peteĩ kuimba"e mboriahu, .
  ¡Oguereko peteĩ korasõ órogui ha nervio de acero!
  
  Ha katu iñimportanteve, peguerovia - kóva ha"e peteĩ apytu"ũ mbarete,
  Pórke yvypóra hoʼysãve mymbakuéragui.
  Tekovépe nde ha"éramo peteĩ arai ñembyasy,
  Upéi peteĩ pukavy vy"ápe ndembohayhúta!
  
  Aditivo automático oikuaa - mbarete puño-pe, .
  Henyhẽgui mba'ekuaa - Mba'éichapa!
  Ha katu eñeha'ã eme'ẽ pe pu'aka - peteĩ itavýva pópe,
  Upéicharõ, ¡hasýnte rehupytýta peteĩ recompensa ramo!
  
  Oĩ va"ekue peteĩ époka oho hague hikuái caza peteĩ club reheve,
  Peteĩ arco, peteĩ flecha ryru pire hũ rehe...
  Péro ojapo hikuái chervonet ohohápe pláta pláta,
  Ha ndahasyiete jajupi haĝua pe galaxia-pe!
  
  Jepémo tekombo'e iporã - .
  Ha katu avei iñinteresante ñañemokyre"ỹ...
  Ha ojoja peteĩ bayoneta rehe, oikóta chugui peteĩ cincel,
  Ha roservi pe País Madre-pe honestamente.
  
  Ha katu violencia vai ha"e peteĩ kurusu pohýi,
  Ñande ñorairõha henyhẽ tuguýgui...
  ¿Mbaʼére piko Ñandejára Ipuʼakapáva opuʼã jey ohasa asy rire?
  ¡Ikatu haguã oñemombarete aty militar soldado-kuéra!
  
  Kuñataĩ oity hesay - ho'a peteĩ angirũ ojehayhúva, .
  Sy oñembo"e peteĩ jeroky reheve, sapukái reheve ñembyasýpe ...
  Ro"ysã okápe umi ventána ha tatakua ogue,
  ¡Ko"ápe oĩ peteĩ mitãrusu iporãva oñeñotỹva yvyguýpe!
  
  Oh, destino kruchinushka - mba'e destino vai, .
  Tupã Sy Tupã - moõpa oĩ nde disposición porã?
  Pe tapicha oipota oñembotyve, .
  Ha koʼág̃a pe yvytu omboveve yvytimbo umi pino guýpe!
  
  Tekove oúta vy'ápe - iporãta,
  Oikota chugui eíra amapola - pastel de manzana ...
  Adversario-fiend, yvytimbo ha polvo-pe,
  ¡Tohasa pe suerte añetegua pe umbral!
  
  Opa mba'e ojejapo Yvýpe ha pe jeity Marte-pe,
  ¡Ñambyaty peteĩ puño-pe umi guirnalda henyhẽva mbyjagui!
  Ha maitei mitãnguéra, clase superior-nte
  Ha ojeity chupe tatakuápe - ¡peteĩ ghoul vaiete!
  
  Pe ametralladora ojekuaapáma - umi bala oñohẽ peteĩ arroyo-pe,
  Ha pe enemigo ikane"õma, pe oipotáva ha"e cero!
  Regana ramo, reñembopirapire hetavéta,
  ¡Máva omoñepyrũva"ekue tata, opáta mboriahúpe!
  Ko'ãva ha'e umi purahéi iporãva mitãkuña Terminator-gua opurahéi ko'ápe. Ha ohechauka hikuái umi mbaʼe ijyvatevéva ha hechapyrãvéva. Ni peteĩ técnica orco nomba"apói ko"ãichagua mitãkuña rehe.
  Ha ipy iporãiterei, cincela ha ijojaiterei, ha al mismo tiempo oñemoĩ porã ikuã.
  Ko'ãva añetehápe mitãkuña - pe peikotevẽva añoite, ¡súper añónte!
  Ko'ãva ha'e umi ñorãirõhára ikatúva odesidi destino yvy pukukue. Avave ndaikatúi oñembojoja ko mitãkuña ndive peteĩ ñorairõ añeteguápe.
  Ha jey umi dedo desnudo omombo umi don asesino aniquilación ha ñemano total rehegua. Ha ohundi hikuái umi regimiento ejército oso Putin-gua.
  Ha mba'épa ikatu ojapo oso Putin ohupyty ramo isyvápe peteî aguja venenosa? Sólo ha jajapo haguã, upe sapukái. Ha ojehecha extremadamente pretencioso ha grotesco!
  Ha mitãkuña oipuru avei ikuã nandi ñorairõme, omombo boomerang. Oveve ha ojere yvate, ha oike oso colmillo akãme. Ha ho'a hikuái omanóva.
  Ha upéi umi mitãkuña opresiona umi botón umi pezón escarlata reheve ha ombojere peteĩ mbaʼe oporojukaitereíva ha ohundíva. Ha hetaiterei orco omano.
  Umi mitãrusu elfo guapo opurahéi avei iporãiterei ha ojerovia hese;
  Ndaipóri mborayhu iporãvéva ko yvy ape ári,
  Péro oreko avei provléma ha jepyʼapy...
  Opa mba'e rire, peteî par de consigna-pe ndaipóri mba'eve - timón, .
  ¡Roime jave oñondive, ¡siémpre haʼe piloto!
  
  Mborayhu ha"e peteĩ mba"yru oguerekóva eíra he"ẽ asýva,
  Ha katu pe alquitrán indiferencia rehegua oiko...
  Ha arovia oútaha vy"apavẽ generosa,
  ¡Ipotýpe, peteĩ sirena ka"avoicha mayo-pe!
  
  Tuicha mba'e ñamombo haguã pe cadena de esclavitud,
  Toñemohenda porã che rete sudoroso...
  Jaikove rangue ñeñapytĩmbýpe, iporãve ñamano,
  ¡Jepémo pe tekotevẽ ñanedestete va"erã pe perezoso-gui!
  
  Heta mba'e oñeme'ê ñandéve jahupyty haguã tekovépe,
  Ha katu hasyeterei jahupyty haguã hetave...
  Ne akã oĩ jave peteĩ rred-pe - peteĩ júgo, .
  ¡Reime jave cautelosoiterei tipo!
  
  Ha umi oñeanimáva, umi oha'arõva galleta torta,
  Ha chocolate, dulce dulce, .
  Ha katu py"ỹi ome"ẽ ita al contrario, .
  Máva piko oikuaa, ikatu ojepurahéi umi paloma ára!
  
  Ndorohejaséi ko múndo,
  ¡Peperde pe universo aña jepe!
  Eme"ẽ oréve peteĩ prueba de vida cinco, .
  Ha pe castigo oîta tekombo'épe!
  Ko"ãva ha"e umi purahéi ko"ápe ha umi mitãkuimba"e ndaha"éi inferior grásia-pe umi mitãkuña"ígui. Ha avei umi elfo oiporúva honda imitãme. Ha péva ha"e avei peteĩ arma oporojukáva. Ha oreko peteĩ efecto tuichaiterei mbaʼe.
  Ko"ãichagua tapicha rehe, Putin oso-kuéra ndaipu"akái.
  Tuicha mbarete osegi pe ñorairõ.
  Mitãkuña'i omombo boomerang en forma de mbyja seis punta ha esvástica, ha oikytï hendivekuéra Putin oso akã. Oactua aja extremadamente energéticamente.
  Mitãkuña ohechauka ha ojapo ko"ãichagua milagro hechapyrãva ipysã nandi reheve. Ha omog̃uahẽ hikuái iñenemigokuérape umi golpe oityvyróva ha oityvyróva kangue.
  Umi ñorairõhára opurahéi py"aguasúpe.
  - Espacio ñanera'arõ ha peteî sueño,
  Ñamoporãve ko mundo opavavepe guarã...
  Mba"eporã oisãmbyhýta
  ¡Ñande Elfia tuichaitévape!
  Ha jey umi mitãkuña opresiona umi botón ipecho escarlata reheve ha ojapo golpe añetehápe aplastante enemigo-pe, literalmente ohapy cientos de osos Putin-pegua peteĩ jeýpe.
  Upe jave avei, mitãkuña"ikuéra opurahéi tuicha kyre"ỹ ha presión reheve;
  Heta japu oĩ ko yvy ape ári, ha iñañuhã oisãmbyhy,
  Tekojoja ha'ete peteî guyra ojejapyhýva peteî red-pe...
  Ha katu oĩ Ñandejára Poder ha tuicha mba'e escudo - .
  Péva he"ise ndajagueropu"akamo"ãiha are umi ho"ava"ekue!
  
  Umi elfo ningo pekado jepi ha oñembosarái destino rehe,
  Tupã Ipu'akapáva oreporiahuvereko: ne ñemomba'eguasu ha'e peteĩ ñemomba'eguasu!
  Che ajevy Nde rendápe peteĩ ánga oñembyaíva ruguype,
  ¡Eme"ẽ chéve oportunidad ajesalva haĝua ha ha"e peteĩ ñembo"e!
  
  Yvyku"i oñohẽ nde jurúpe, peteĩ sonrisa hendýva yvytugui,
  Mba"eichaitépa pecado ivaieterei ogueru ñande Yvy...
  Satanás, mba"evai apohare, ombohasa asy poriahuvereko"ỹre
  Péro añetehápe, mávapa hoʼa ha oĩ haʼeño umi hénte apytépe!
  
  Ñande ndaha"éi digno ñaproba haĝua Ñandejára, grásia, .
  ¡Pe mba"evai oiko korasõme ha pe vacío omanda!
  Tekotevẽ ñame"ẽ opa mba"e jarekóva umi tyre"ỹme,
  ¡Tojekuaauka nde potĩ yvága guýpe!
  
  Péro nde espíritu haʼetéramo peteĩ tínta ryru,
  ¿Oiko ramo ne pensamiento-pe pe rigidez ha lujuria?
  Péicha Tupã Marangatu oipe'a Ipy'a,
  Ha he"i: peñearrepenti - umi tembiapo vai ndoipapapái!
  
  Pe Apohare ome"ẽ idecreto marangatu creación-pe,
  ¡Pehayhu pene hermanokuérape ha ani peñeanimá petraisiona chupekuéra!
  Añorairõ angaipa ani haguã ogue pe tata,
  Oiko peteĩ familia-gui: ¡emomba"eguasu túva, sy!
  
  Ndaipóri perdón nde ru ipy"aju ramo,
  Oiméramo repensa rei mba'éichapa ikatu rejagarra hetave...
  Peẽ penepojera ramo, peikuaa penemitãha,
  Ha emba"apo iporãvape ĝuarã, emomombyrývo pe tupa!
  
  Nde léi marangatu oñeme'ẽta heta siglo pukukue,
  ¡Jaiko haguã conciencia he'iháicha, oguerúva vy'a!
  Oipe'a universo tuichakue, arandu tuichaiterei,
  Ndaikatúi jaikuaa, che hasẽ hína mitãicha!
  Ja'énte umi mitãkuña - opurahéi hikuái peteĩ purahéi súper ! Ha ohechauka hikuái imperativo destacado orekóva hikuái.
  Ha tove umi ñorairõhára odispara jey umi orco-pe, opresionávo umi botón, umi pezón ojoguáva fresa hi"ajuetereívape. Ha hetaiterei oñembotapykue chupekuéra.
  Ko'ãva añetehápe mitãkuña oñotỹva ñemano ha ñehundi oso Putin apytépe. Umi ñorairõhára pasaje hesakãvéva ha ohundivéva.
  Ha oikytĩ hikuái iñenemigokuérape peteĩ hozóicha. Ha oinupã hikuái umi enemígope oipurúvo ipy nandi. Ha hetaiterei orco omanóma pe influencia destructiva orekóvagui.
  Ha umi mitãkuña omombo yvate guisantes de destrucción ha destrucción umi talón desnudo, redondo ha rósa reheve.
  Ha jey Putin osokuéra, ojejukáva ha ojedesgarráva, ho"a. Ha umi ñorairõhára oactua convincente ha destructivoiterei.
  Ha umi mitãrusu ohechauka avei influencia destructiva ha destructiva orekóva Putin ejército rehe.
  Péva rehe, umi pareja ñorairõhára opurahéi kyre"ỹme;
  Jaiko peteĩ mundo henyhẽva separación-gui, ñembyasygui...
  ¿Mbaʼépa ojapovaʼerã peteĩ soldádo oĩ jave haʼeño?
  Umi Tupãnguéra ipy'ahatã odesidi pe derecho ñandéve guarã -
  ¡Ko karai ombojere ohóvo ijyva!
  
  Pe universo ningo ipyʼahatãiterei jahayhu hag̃ua,
  Tesay separación rehegua osyry peteĩ cascada-pe...
  Pe poriahuvereko okañy rastro"ỹre, peteĩ sueño-icha,
  Ha pe tekove oiko chugui peteĩ ita ipiro"y"ỹvaicha!
  
  Oñekongela hína pe desiértope, ha pe hielo hendy haku reheve,
  ¡Ajépa peteĩ kadéna herrumbrada ojahoʼi che korasõ!
  Ha pe ama separación rehegua oity techo - .
  ¡Umi bolsillo nandi, kóvre añoite opyta!
  
  Ha katu jerovia peteĩ luchador hazaña rehe oinspira,
  Tupã Ipu"akapáva - peikuaa ha"e ojapo hague peteĩ ñe"ẽme"ẽ mbarete!
  Ha haʼetéta hogue ñandéve g̃uarã mayo haku jave, 1999-pe.
  Ñañotỹ vove, jajotopa ipoty!
  
  ¿Rembovyʼase piko ko planéta?
  ¿Upéicharõ káda uno japurahéi gloriosamente peteĩ ruiseñor-icha?
  Upéi pe eíra he'ẽvévagui oiko peteĩ ñemono'õ lindena-gui - .
  Umi gigante ángape, ¡ñamohu"ã japu!
  
  Ani rembotavy Tupãme, cheguerovia,
  Ha"e ohecha porã mávapa ñande apytépe ha"e peteĩ cobarde ha peteĩ boor!
  Peme'ẽ Ñandejára he'iséva pe sacrificio-pe,
  Ndaipóri mba"eveichagua sorpresa he"íva, che ahepyme"ẽ jeýta peẽme gente!
  
  Pe violencia vai katu orejagarra pe rred-pe,
  Avave ndoikuaái moõpa opa umi jejuka.
  Judas oñemoĩ peteĩ aspen podrido ári - .
  Ha umi ogueroviávape ĝuarã - ¡peteĩ corona de laurel!
  
  Oimeraẽ persóna ikatu iporãve
  Ñande jeporavo ha"e consciente - ñañeha"ã Cristo rehe.
  Péro sapyʼánte oĩ tuguy ryru, .
  Por lo menos oî peteî promesa - ¡Pya'e aju!
  
  Oh mundo, mboy violencia piko oĩ ndepype,
  ¡Ha"ete ku ndaikatúiva jaiko py"aguapýpe!
  Pe tembireko ojahe'o pe soldádo ataúd ári,
  ¡Ajépa ipire hũ pe tekove rosca frágil!
  
  Tuguy ñeñohẽ ndaha'éi ñane ñehenói - .
  ¡Ahayhuse, ame"ẽse País-pe paraíso!
  Mba"ére piko ko castigo opavave ñandéve ĝuarã?
  Ñembohovái ha"e, peme"ẽ opa mba"erepy mboriahúpe!
  
  Ndaikatúi ojejogua pe salvasiõ plátare,
  ¡Ndaipórigui óro repykue Ñandejárape g̃uarã!
  Ha peñesũ tupaópe domingo,
  ¡Oiko hag̃ua chugui ipepo ágilaicha!
  
  Ha og̃uahẽta ára - Ñandejára Rréino oúta,
  ¡Opapáta pe pytũmby aña ha depredador!
  Pe espiritual oñehundita, maldito tembiguái, .
  Ha tetã oikóta Tuicha Vy"apavẽme!
  Umi mitãkuña opurahéi añetehápe ha específicamente, ha iporãiterei. Ha umi mitãkuña py ipy"a"ỹva omombo umi jopói asesino aniquilación rehegua. Ha upéicha oho Putin osokuéra ñehundi. Avei ojehechakuaa umi mitãkuña"ípe iñarandueterei rupi.
  Ha"ekuéra iporãiterei ha ipiro"yeterei. Ha isyva ryekue omimbieterei, ojogua umi fresa hiʼajuetereívape.
  Umi mitãkuña, ceremonia innecesaria"ỹre, omombo umi jopói ñehundi rehegua ikuã nandi fuerza mortal reheve.
  Ha"ekuéra iporãiterei ha agresivo, omonda ñorairõ.
  Mba"épa ikatu ja"e umi pezón rubí rehegua mitãkuña"i jyva rehegua. Péva avei extremadamente combativo ha fresco. Mba"eichaitépa ikatupyry umi mitãkuña oñorairõ ha oñorairõ haĝua tuicha intensidad reheve.
  Upévare umi mitãkuña ojagarra jey ha omboja ijuru rehe ipy nandi. Ha ñambopu pe silbato. Ha mba"éichapa oñepyrũ oñohẽ peteĩ trill ultrasónico ko"ãvagui.
  Ha umi cuervo oñemondýiva operde conciencia. Ha ho"a hikuái ijyva reheve Putin oso akã tavy ári.
  . MOAKÃHA No 21 rehegua.
  Pe mitãkuña duende ha al mismo tiempo pe rréina ome"ẽ mandamiento. Ha haʼe oactua ikyreʼỹeterei. Ha hesa omimbipa zafiro-icha. Kóva peteî súper mitãkuña ha héra María Kolesnikova.
  Oity hikuái iñakãrague ha oity iñakãrague. ¡Upéva ningo iporãiterei!
  Ha upéi umi ñorairõhára ogueraha porãiterei ha vy"ápe ha opurahéi, iñe"ẽ hechapyrãva reheve;
  Tesape che Elfia yvate - .
  Tetãnguéra ome"ẽva"ekue tekove ko yvy ape ári hi"ánga reheve!
  Ndaikatúi jajuhu peteĩ Padre iporãvéva,
  Ha"e marandu universo-pe ĝuarã - peteĩ sueño marangatu!
  
  Opa kapi'ipe ha opa ro'y ro'ysãme,
  Ha umi gota ama haku asýva verano-pe...
  Umi nieve ryru oñembosarái diamante rehe, .
  Ipypekuéra oĩ Jesús rova - Ñandejára Tendota!
  
  Pe Svarog omimbipáva ñemoheñói, .
  Iporãiterei opa mandi"o yvotýpe.
  Pe oipotáva py'aguapy, ha'ete Tupã ra'ýpe,
  ¡Cheguerovia, ha"e oreko peteĩ tekove iporãitereíva oparupiete!
  
  Ha katu pe Ipu"akapáva ome"ẽ ñandéve ko voluntad,
  Ikatu haguãicha aiporavo opa tape isãsóva,
  Ikatu haguã luchador nativo ohayhu hetã,
  ¡Omomba"eguasu haĝua Rod-pe hembiapokuépe!
  
  Péro haʼekuéra oiporavo vai, .
  Ha ko"áğa peteĩ ysyry aña oñohẽ hína ko Yvýpe!
  Elfia opyrũ infierno de tanques-gui hetaiterei gente -
  ¡Pe destino ipy"ahatã ha iporiahuvereko"ỹ iñorairõme!
  
  Ha katu ñamopeteĩ luchador-kuérape hombro a hombro -
  Bandera Soviética guýpe noviembre-pe.
  Pe icono guive oñeme"ẽta grásia hovakuérape,
  ¡Ha"ekuéra oñemoĩ ñanderehehápe Ñandejára renondépe peteĩ mba"ére!
  
  Jepe umi demónio okaru Putin rapykuéri,
  Ha omoĩ heta mba'ekuaarã Orkmania- pe !
  Ha katu roity Junkers-pe platillo-icha,
  ¡Añetehápe, tekotevẽ reñorairõ, reipeʼávo pe tuguy nde venakuéragui!
  
  Pe enemigo og̃uahẽma Elfskva -pe - opa mba'e hendy,
  Prismático rupive ohecha umi mbyja Kremlin-pegua!
  Ha katu roity Mamai horda-pe upe mboyve,
  ¡Ñandejára omeʼẽta mbarete itajýra ohayhuetévape!
  
  País - Che asuspira ñembo'épe hasy reheve,
  ¡Ñande távakuéra hendy peteĩ tataindyicha!
  Mba"e oñemopu"ãva"ekue sudor ha mborayhúpe,
  ¿Añetehápe piko oñehundipa raʼe opa ára g̃uarã?
  
  Ha katu pe Familia ndohejamo'ãi iCreación - .
  Ha"e ome"ẽta mbarete ha pe adversario ho"áta!
  Oje'e haguéicha Ñandejára kuatiañe'ẽ arandu - .
  ¡Pe duende ogana ha oguata umi mbyjakuéra gotyo!
  
  Wehrmacht ojeity, tuguy osyry,
  Elfskva , ha pe gloriosa Elfagrad rire!
  Ha Tetãygua ome"ẽta juky manzana-gui,
  ¡Upéicha peteĩ ametralladora ndahasýi peteĩ granada reheve!
  
  Okrlina- pe - peteĩ tendota gloriosa,
  Virrey Tupã Yvýpe oĩháme angaipa!
  umi criatura orkshista- pe,
  Upéi oĩta vy"apavẽ ha éxito!
  Mitãkuñakuéra opurahéi porãiterei, ha pasión ha intensidad reheve. Umi iporãva opurahéi magnífico ha ojapo opa mba"e perfectamente.
  Ha omombo hikuái mbyja especial ipysã nandi reheve, oikytĩva Putin oso garganta ha tyekue. Ha ja"énte iporãitereiha.
  Mitãkuña ovy"áva peteĩ ñorairõme imbareteterei ha oñorairõ.
  Jepémo sapy"ánte ohupyty avei hikuái. Ko'ápe oime umi verdugo orco otorturáva peteî mitãkuña familia elfo-gua. Ogueraha hikuái chupe ha oipyso chupe pe estante ári. Primero, oñapytĩ hikuái ipo hapykuéguio ha oñepyrũ ohupi yvateve pe mitãkuñáme. Ha upéicha oho pe techo peve.
  Chegueraha hikuái peteĩ altura diez metro peve. Ha upéi ogueraha chupe hikuái ha opoi pe mitãkuñáme.
  Hete desnudo ha bronceado ho"a oguejy. Ha pe piso voi imbareteterei, pe soga de nylon ojepyso vaʼekue.
  Ha pe mitãkuña osapukáita hasýgui infierno-gui. Péicha oñembotyryry pe iporãva. Ha ombojere pe iporãva articulación límite peve.
  Verdugo senior clan oso Putin-gua opukavy opukavy:
  - ¡Esegíkena oryrýi!
  Ha pe mitãkuña oñepyrũ jey ojehupi pe estante ári. Ha yvateve ha yvateve. Pe soga oñemboty.
  Pe mitãkuña iporãiterei umi músculo esculpido orekóva peteĩ duende. Ha"e iporãiterei, oñorairõiterei.
  Ha ñembyasy reheve he"i:
  - Nahániri! Nda"emo"ãi!
  Ha ohupi hikuái chupe pe técho peve. Ha pe mitãkuña, oñembo"ýva atención-pe, oñekongela.
  Upévare ojepoi jey chugui. Ho"a pe duende rete ijao"ỹva ha imbaretéva. Ha oguejy velocidad salvaje-pe. Ha pe yvýgui hi"aguĩ pe soga ojejoko jey.
  Ha pe mitãkuña osapukái jey. Heẽ hasy.
  Ha katu peteĩ sapukái osẽ che jyvágui:
  - Nahániri! Nda"emo"ãi!
  Verdugo senior raza de osos Putin-gua omanda:
  - ¡Embotyryry mbohapyha jey!
  Ha ko'ágã pe mitãkuña ojeipyso jey pe soga ári. Péva mboyve oñemoĩ peteĩ sapatu roble pohýi, oñeñapytĩva hierro-pe, mitãkuña"ikuéra py nandi ári. Ha ombohapeve pe estiramiento hete mbarete ha mitãkuñaicha.
  Pe duende ojepyso ha ojere techo ypýpe voi, pe castillo-pe umi fanático banda Putin-gua ojapohápe tortura.
  Ha upéi pe verdugo senior oisu"u:
  -Ere piko perra!?
  Pe mitãkuña osapukái desesperación reheve:
  - ¡Peteĩ estaca nde Putin jurúpe!
  Pe tembiapoukapy osẽ ko"ã mba"épe:
  - ¡Eheja toho!
  Ha ojepoi jey pe soga ojeporúvo pe mbaraka. Ha pe mitãkuña ho"a. Ha ipy nandi oĩva pe bloque-pe opoko"imi jepe pe yvýre, ha pe soga ojejoko jey.
  Ha pe duende osapukái jey ha operde ikonsiénsia.
  Umi orco, pe verdugo senior omanda rupi, oñohẽ hese peteĩ cubo y hielo rehegua. Ha pe mitãkuña ou iñakãme.
  Pe verdugo-tendota omanda:
  - Ha ko'ágã ojepyso.
  Ha umi orco oñepyrũ oñemoĩ umi peso ipohýivéva umi gancho osẽvape pe bloque-gui. Pe mitãkuña rete muscular, omimbipáva sudor reheve, tuicha ojepyso ha ojearco peteĩ cuerda-icha.
  Ha oñakãity jey:
  - Nda'emo'ãi!
  Pe verdugo omanda:
  - ¡Peteĩ tesape chupe guarã! Ha ehapy pe jyva, ha pe jyva ha umi talón desnudo!
  Umi orco pya"e omotenonde haĝua pe orden. Péva mboyve, ani haguã pya"e oñemongu"e pe pire, omonguera hikuái pe mitãkuña"i rye, isyva ha ipysã nandi aséite de oliva reheve.
  Pe mitãkuña ombojeguarueterei umi opoko haguére umi oso Putin po asy ha iñakãrague reheve.
  Ha omyendy jave avei hikuái tata pe mitãkuña py nandi guýpe. Ha ogueru hikuái peteĩ tataindy peteĩteĩ pecho escarlata pecho-pe, ha ambue tataindy Venus jyvápe.
  Ha pe mba"asy ha"e infierno-icha. Ha katu pe mitãkuña ndaha"éi hasẽ ni ndosapukái añónte, ha katu al contrario oñepyrũ opurahéi;
  Ndaipóri mba"eve michĩva pe mundo inferior disposición-pe, .
  Oimeraẽ excusa pe añape g̃uarã haʼete peteĩ gancho.
  Ndaipóri ramo Tupã Ñandejára rekovépe,
  Upéva he"ise pe infierno piscina namombyrýiha!
  
  Añetehápe ningo pe mbaʼevai ohayhueterei ko múndo,
  Ojogua umi isla ndorekóiva brújula iporãva...
  Jepémo ojepurahéi heroísmo valor rehegua - .
  Añetehápe, pe Rréi del Universo haʼe hína Satanás!
  
  Umi ipy"ahatãva ko mundo-pe osẽ porã, .
  ¡Pe ndoikuaáiva poriahuvereko ha"e peteĩ mburuvicha guasu!
  Oĩ ñuhã pe palméra guýpe jepe pe paraíso,
  Moõpa oĩ pe iporãva? ¡Ha'e peteĩ cero miserable!
  
  Oimeraẽ jerovia ikatu oñembyai
  Oimeraẽ gloria hyakuã, eikuaa pe lazo ...
  Umi mba'e vai oisu'u insidiosamente pe caja de arena-pe - .
  Ha ahesapese ko mundo peteĩ sueño reheve!
  
  Peñeha'ã pe tesape rehe, ha katu peime pytũmbýpe,
  Ame"ẽse, ha katu che bolsillo nandi!
  Ndereikoséiramo peteĩ loro miserable-icha,
  ¡Tereho mba"e vai, iñarandu ha ñembotavýpe!
  
  Imbojeguaru ningo jaiko peteĩ capa de moco guýpe,
  Moõpa ndorekói soporte techo rehegua - ndaha'éi peteĩ paso!
  Umi ánga oñemongu"e peteĩ halcón-icha yvate gotyo, .
  Ha katu pe so"o oĩ pe pantano-pe, pe kyse puku omimbi pe enemigo-pe!
  
  Mbaʼéichapa oiko pe vyʼapavẽ opa?
  Ha mbaʼére piko ogoverna ivaíva oparupiete?
  ¿Ndaipóri piko Ñandejára puʼaka?
  Ikatu haguã opavave akóinte iporã?
  
  Añetehápe, yvypórape ndahaʼéi peteĩ fanático ojapovaʼekue,
  Añetehápe, opa korasõme oĩ peteĩ mborayhu ykua .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
  Bueno, mba'ére piko umi orco ndoikuaái pe medida,
  Ha vy"apavẽ oñemopu"ã tuguy ári añoite?!
  
  Ñambyasy, nde voi ndaikatúi rejuhu pe mbohovái,
  Kóva ha"e peteĩ mba"e vaiete ko mundo-pe heta siglo guive...
  Ha umi demónio ojapo nderehe hova oporomondýiva,
  Ha ha"ete ku Ñandejára hesaráiva tavayguakuéragui!
  
  Ha katu ndagueroviái pe mba"evai ndaha"eiha opa mba"e ipu"akapáva,
  ¡Tekotevẽnte reñapytĩ nde voluntad peteĩ puño-pe!
  Upéi pe impulso ogueraháva infierno-pe okañýta,
  Ha oĩta pyʼaguapy ha joaju ñande apytépe!
  Umi ñorairõhára osegi oñorairõ orco ehérsito ndive. Péva ojapo hikuái heroicamente ha, katuete, oipuru umi ipy cincelado pyti"a nandi.
  Umi iporãva opukavy:
  ¿Rehechápa peteĩ eclipse yvágape?
  Peteî símbolo formidable upe época-pe...
  Kóva ha"e peteĩ señal tesape rehegua,
  ¡Ivai umi mba"e umi orco-pe ĝuarã!
  Péicha he"i rire, umi mitãkuña ojagarra ha opresiona ijyva escarlata umi botón bazooka-pe. Ha umi lanzador de misil orreacciona. Ojaho"íva ha omondoro heta oso Putin-pegua.
  Ha upe rire umi mitãkuña oñepyrũ jey opurahéi;
  Elfia: nde che retã marangatu,
  Upévape oñekumpli peteĩ sueño...
  Pe ro"ysã helado oñañua ha ombopiro"y, .
  ¡Ndaipóri yvágape iporãva iporãvéva!
  
  Ndaipóri tetã peichagua ko universo tuichakue javeve,
  Haʼete peteĩ toro rubí oĩva peteĩ sauce rakãre.
  Oñemonde diamante ha pérla ñúre,
  ¡Frost ome"ẽrõ guare oréve peteĩ nieve!
  
  Mandi'o yvoty iporãva verano haku jave,
  Y lirio de oro y ári...
  Pe mirlo otrill maitei pe viajero-pe,
  ¡Revyʼa reime haguére kaʼaguýpe kapiʼipe ári!
  
  Umi mitãkuña Elfi-pegua akóinte ojehayhu - .
  Delgado, iporãva - iñakãrague hendy!
  Ha ojekuaa umi purahéi umi eslavo omombaʼeguasúva,
  Ha pe haku hendy yvága peve!
  
  Pe ama oñohẽvo ipy"a"ỹre umi charco rupi,
  Umi mitãkuña rubio opuka ha oñani...
  Avave ñande apytépe ndojagarrái ro"y ro"y jave jepe,
  ¡Escarcha pe nieve guýpe, ipoty umi lirio del valle!
  
  Tesoro del País ñane korasõme, .
  Eñongatu, ha katu ani remokañy, héroe!
  Roipe"a pe okẽ yvágape,
  ¡Jaconquistapáta pe cosmos entero oĩva pe universo pukukue!
  
  Pe País ha"e modesto ha majestuoso, .
  ¡Umi sa"y oĩva poyvi ári ha"e mbohapy tekove ome"ẽva!
  Peichagua pu"aka omimbipáva, .
  ¡Emañamína Elfia rehe devoción reheve!
  
  Ñandejára ome'ẽta ndéve jopói, cheguerovia, tuicha mba'éva,
  Ciencia rupive katuete ñamoingove jeýta umi omanóvape...
  Ha che sy hesa pytã tapiaite,
  ¡Roikuaaukami ore equipo todopoderoso-pe!
  Umi mitãkuña ipy"aguasueterei ha ojehecha súper-nte. Ha ipy, katuete, nandi, ha isyva henyhẽ umi pezón escarlata-gui - iporãiterei, hechapyrãva.
  Ha opresiona jey hikuái umi pezón escarlata ijyva rehegua umi bazooka botones-pe ha omoñepyrũ umi don de aniquilación mbarete oporojukáva reheve. Ko"ãva ha"e umi mitãkuña hechapyrãva ko"ápe, ro"ysã ha orekóva tacones desnudos, redondos, rosas.
  Mitãrusu elfo-kuéra ohayhu olamida ko"ã py nandi. Ha ha"ekuéra oreko sabor panal de eíraicha.
  Ko"ãichagua elfo ha"e tapicha hechapyrã ha he"ẽ asýva. Ja'énte upépe - ha'ekuéra ha'e súper.
  Ha oñepyrũmaramo opurahéi hikuái, upéicharõ ha"e completamente apysa"i;
  Che imaginación ojegolpea
  Opa mba"e omimbipa, ha"ete ku noviembre-pe!
  Ha ñamombota peteĩ horquilla pe aña aña ykére,
  Ha iporãitereíta ko Yvýpe!
  
  Koʼãichagua mbyja oĩva ñande univérsope haʼe hína
  Oĩ rubí, ambue katu diamante!
  Ñambyaty tributo umi iñañávagui -
  Pe golpe ha"ete peteĩ martillo ha ndaha"éi pe ceja-pe, ha katu pe tesa-pe!
  
  Tenda ventána orekóva cuasar, .
  ¡Pe hipódromo omimbipáva omimbi!
  Oĩ herida ojepe'áva che ánga - .
  ¡Haʼete voi oikovaʼekue ipype peteĩ pogrom tuicháva!
  
  Ojere peteĩ cometa rizado-icha, .
  Cordero omimbi - deriva kamby omimbi!
  O ojepurahéi umi explotación inmortal, .
  ¡Topyta pe Duende gloria-pe tapiaite ĝuarã!
  
  Mba"épa ikatu ojapo peteĩ duende ñembyasy fama-rã?
  Eheja mante ho'a peteĩ tesay nde resa hovygui...
  Opa mba"e oĩva ijerére gris ha ombojeguarúva,
  Reha'arõ jave esperanza reheve peteĩ arasunu junio-pe.
  
  Embohasa nde juru desgraciado peteĩ pukavy reheve - .
  Entende ko mundo ndaha"eiha bayas ka"aguýpe.
  Pe mitãkuña pya"e oipe"áta ndéve hatĩ,
  ¡Ipype rejapóta peteĩ sueño razonable!
  Ko"ã mitãkuña purahéi ha"e simplemente maravilloso ha magnífico, ojehecha súper. Ikatu jaʼénte haʼekuéra haʼeha cósmico ha oñorairõitereiha. Umi ñorairõhára oreko avei umi pezón omimbipáva rubígui, omimbipáva mbyjaicha pytũmbýpe.
  Ha umi elfo imitãva lengua ohetũ chupekuéra codicioso ha ojagarra cascada de orgasmo.
  Kóva añetehápe iporãiterei ha hekopete.
  Ha upéi umi mitãkuña oñepyrũ omombo navajas ipy nandi reheve. Ha ko"ã cuchilla oipe"a Putin osokuéra garganta.
  Ha ojekuaa añetehápe iporãitereiha.
  Ha upéicha umi mitãkuña oñepyrũ opresiona umi botón umi pezón escarlata ijyva ári ha omoĩ umi arma en acción.
  Ha ko impacto, ojekuaa, oiméne, haimete fatal.
  Ha umi elfo porãite oikytĩ jey Putin oso-kuéra, ombotyryrývo chupekuéra ataúd-pe.
  Ani ñanderesarái opurahéi haguã al mismo tiempo;
  Ñande ñorairõhára oguereko peteĩ tape añoite,
  Ha'e ojejaho'i ñuatĩ ha ñuatĩme...
  Opa mba'e rire, ndaipóri Tupã ko yvy ape ári -
  ¡Umi sueño oñembyai yvyku"ípe!
  
  Oimeraẽ buitre ikatu oisu"u
  Ha pe yvotyty tenondegua oiko - peteĩ yvy nandi ...
  Péro, ¿mbaʼéichapa ikangy umi hénte?
  Moõpa oho pe héroe elfo?
  
  Ha upévare hesarái hikuái pe Elfo-gui,
  Mba'ére piko reñevende peteĩ tetã ambueguápe?
  Oĩháme kilómetro, oiko chugui kilómetro, .
  ¡Eho pe yvykua pypukúpe pe yvykua pypukúpe!
  
  Upépe umi pehẽngue morotĩ pe ñúme,
  Ha hey, pe cuervo opu'ãma...
  Roipota, roguerovia iporãveha rokomparti,
  ¡Toiko pe tekovegui peteĩ paraíso!
  
  Ha katu pe Ipu"akapáva ome"ẽ peichagua ñembohovái -
  ¿Rekarusetereípa?
  Haʼekuéra omeʼẽ ndéve rasión extra jepe,
  Moõpa oĩ umi explotación ha honor?
  
  Elfia-pe ĝuarã peẽ ha"e luchador ro"ysã reheve,
  Por favor, pe mamon...
  Ha katu pe ñe'ẽ oñeikotevẽ, hermanokuéra oñeikotevẽ -
  ¡Remombo yvytimboicha chatarra rehehápe!
  
  Ha, mba"épa ñaime peteĩ ñe"ẽme ko mba"ére?
  Ipohýi ipy"aju ha pochy reheve.
  Toha"arõ ñandéve pe tape, ay, ipeligroso, .
  ¡Oñorairõ hag̃ua peteĩ horda incontable ndive!
  
  Ha katu ko mba"épe, ñasẽ porãta -
  Pórke ha"ekuéra ha"e Tetãygua ra"y.
  Ani reheja umi mitã oke icuna-pe, .
  ¡Eveve umi cometa gotyo umi ágila-icha!
  
  Ha ambohováita pe ipahaitéva:
  Araka"épa oúta pe grásia?
  Ikatu haguãicha pe vy'apavẽ rayo hendy tapiaite - .
  ¡Ñamboyku pe nieve ha hielo pe ducha-pe!
  Umi mitãkuña porãite opurahéi, ha iñe"ẽ henyhẽ ha ipu porãiterei. Añetehápe, ndaipóri iporãvéva umi ñorairõháragui. Ha umi pezón isyva omimbi rubíicha ha ojepresiona umi botón joystick.
  Umi ñorairõhára odispara poriahuvereko"ỹre umi orco-kuéra rehe. Ha"ekuéra oactua energía ojejoko"ỹva reheve.
  Ha ipy nandi reheve omombo hikuái umi jopói aniquilación rehegua fuerza asesina reheve.
  Péicha mitãkuña - máva, rembopochýramo chupekuéra, ombotyryrýta yvyty. Eñehaʼãnte rerresisti koʼãichagua mondaha.
  Italón desnudo reheve omombo hikuái guisantes de muerte tuicha fuerza asesina reheve.
  Ko"ãva ha"e mitãkuña"i iporãitereíva ha ijojaha"ỹva.
  Ha ojeporúramo umi pezón de mama escarlata, oiko peteĩ activación agresivavéva pe sistema de aniquilación-pe. Ha heta miles de osos Putin-gua omano ohóvo mitãkuña"ikuéra golpe poriahuvereko"ỹva guýpe, orekóva talón desnudo, redondo ha rosa.
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi gueteri;
  Heta ñande apytépe jakyhyje yma guarégui,
  Mba"épa kañy upépe pe sombra iñypytũva siglo-kuéra guýpe?!
  Pe destino universo rehegua ojedesidi casualidad ha voluntad rupive,
  ¡Peteĩ mba"e ikatúva oity ha ipu"aka umi enemigo aña rehe!
  
  Ha koʼág̃arupi oĩ pytũmbýpe,
  Oĩ heta barranca iñambuéva...
  Opa mbyja rupi Satanás ojapo peteĩ hova,
  ¡Ha"e ñanemoambuese peteĩ aña loro-gui!
  
  Ndaipóri proféta Túva Retãme, ay - .
  Ha heta mba"e oĩ oñembo"eva"erã peteĩ vacante-pe ĝuarã!
  Ha upévare osẽ umi ataúd,
  ¡Oĩramo, ohapypáma Ñandejára conciencia-pe!
  
  Pe tiémpo noĩri umi gusano poguýpe, .
  Káda uno ñande ningo peteĩ persóna oñemombaʼeguasuetereíva.
  Ani haguã oñemboguejy cero-pe umi resultado,
  ¡Ñamopotĩva"erã pe hova iky"áva!
  
  Pe reclamo ndaha"éi peteĩ solución, peikuaa
  Bueno, ¡pedesidi opa mba"e pensamiento reheve, karaikuéra!
  Ha upéi pe región oprospera vaʼerã,
  ¡Redefendéramo pe línea peteĩ ametralladora reheve!
  
  Emohu'ã tembiapo, ha nde tuicha mba'e,
  ¡Añetehápe ikatu reguahẽ yvate gotyo!
  Jepe nde mitãrusu heta áñore - .
  Ha"ete ku ome"ẽva chéve peteĩ bomba ha ndojapói peteĩ tyapu!
  
  Ha pe jopói haʼéta mborayhu,
  ¡Oguereko pe placer peteĩ mundo pekador-pe!
  Ha ani pekontradesi umi impulso, .
  ¡Ojejagarra peteĩ corriente tormenta pasión rehegua!
  
  Jerovia ñandegueraháta Túva rendápe,
  ¡Ojapóta ipotĩve, iporãve, ipy"aporãve!
  Ha pe ágila oadora Cristo-pe,
  ¡Kóva ha"e pe idea comunismo rehegua!
  Ko"ãva ha"e umi purahéi añetehápe penemomýiva ha penemoĩva estado de ánimo-pe. Umi ñorairõhára opurahéi porãiterei ha omimbipa.
  Ha osegi hikuái omombo umi don de aniquilación fuerza asesina reheve ipysã nandi reheve.
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña. Ha umi mitãkuña porã cautiva-pe ĝuarã, umi orco oity umi palanca pytã haku asýva umi talón desnudo umi iporãvape. Ha ohapypaite chupekuéra.
  Ko'ãva ha'e ko'ãichagua iporãva peteî simplemente hiper nivel .
  Ha osegi omombo hikuái enemigo-pe ipy nandi reheve, guisantes oporojukáva aniquilación rehegua. Ha umi ecografía oñohẽ umi pezón escarlata-gui, upéva ojapo peteĩ oryrýi pe atmósfera ha umi cuervo ojegolpea iñakãme ha operde conciencia.
  Ha ha"ekuéra, ho"ávo, oinupã umi orco akãrague ha ojuka chupekuéra. Ha Putin osokuéra omano huguypa;
  Nahániri, pe oñatende porãva ndodesvanemoʼãi, .
  ¡Peteĩ halcón jehecha, peteĩ ágila!
  Hesakã tavayguakuéra ñe"ẽ,
  ¡Pe ñe"ẽmbegue oitypáta pe mbói!
  
  Ndaipóri vaʼerã umi okrshista pe trónope,
  ¡Pe Espada del Ejército Escarlata oitypáta!
  Che duende, ndaha'éi pe paddock-pe - .
  Opavave sy ndojepurumo'ãi - umi aña!
  
  Tetã imarangatu ko"ã mba"épe,
  ¡Pe ánga añoite ipoty ipype!
  Pejerure sapatu bast horno-pe,
  ¡Ñande rape oĩ paraísope!
  
  Oîta peteî orden pyahu
  Opavave oĩháme peteĩcha pe Duende ndive !
  Umi hénte ovyʼáta
  ¡Patrimonio Invencible!
  
  Pe tesape ruvicha oiko che korasõme
  ¡Ani jaikuaa mba"embyasy!
  Afortunadamente roipe"a pe okẽ
  ¡Umi mbyja omimbi ore ári!
  
  Ñembyasýpe oĩ esperanza ha jerovia,
  ¡Aguerovia ñaimetaha vy"ápe!
  Mitãrusukuéra omyengovia ohóvo
  ¡Ñande ha"e ñande juez tee!
  
  Mayma ñorairõhára oñemomba"e
  Maymáva oiko py"aguasu reheve.
  Peẽ peho ñorairõme peteĩ purahéi reheve,
  Ndaipóri paso Efian imbaretevéva!
  
  ¡Arovia ko mundo tuichakue opu"ãtaha!
  ¡Opa vaʼerã pe orkchismo!
  ¡Kuarahy omimbi porãta!
  Pe tape, ohesapéva elfínismo !
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña ko"ápe - pe clase iporãvéva ha ojehecharamovéva. Umi kuña ñorairõhára omombo navajas ipy nandi reheve ha oikytĩ Putin oso akã.
  Koʼãva haʼe vaʼekue mitãkuña ijojahaʼỹva. Umi elfo oreko cintura fina, cadera tuicháva ha abs esculpido. Péva ha"e umi orco ndaikatúihápe oñemoĩ umi ñorairõhárape.
  Ha"ekuéra he"ẽterei ha súper-nte. Ha umi onda de ecografía ipoderósova osẽ umi pezón escarlata oĩvagui pe pecho-gui. Ha umi cuervo ojekutu jey iñakãme . Ha oñemondýi ha oñembotavy hikuái. Ha ha"ete ku oipyhýva hikuái peteĩ bastónpe ha oikytĩ.
  Ha oiko peteĩ ñemondýi vaiete. Ha umi ñorairõhára oñeme"ẽ iñenergía increíble reheve.
  Ha jey umi ñorairõhára ogueraha ha opurahéi;
  Katuete hasy japredici haguã
  ¡Mbaʼeichaitépa ohaʼarõ ko múndo pyahúpe!
  Javeveta yvága peve,
  ¡Ojupi peteĩ aviõ mbyja rehegua!
  
  Yvágape ndaipóri mboy planeta, .
  Káda uno oreko imúndo sublunario imbaʼéva.
  Peteĩ remo mbyjakuéra reheve, .
  ¡Arovia jaconquistataha pe Vía Láctea!
  
  Oĩ mba"evai oimeraẽ Universo-pe, .
  Ha katu Elfinismo oisãmbyhy ramo...
  Upéi egarantisa ne konsiénsia honor.
  Ha pe dualismo ndojeguerekói tuicha estimación!
  
  Pe verdugo ohupi ikyse puku ore ári,
  ¡Oamenasa ointerferi haguã jaiko haguã vy'ápe!
  Sapy"ánte ñembyasy, ojepy"apy, hasẽ, .
  ¡Ñande sy oñohẽ hesay!
  
  Térã ikatu operfora pe espacio, .
  ¡Umi espacio pypuku opa"ỹva!
  Pe iñakã haimbe porãva ikatu
  ¡Ta"ýra maravilloso, iñarandu, ipy"aporãva!
  
  Umi ñemoñare oñepyrũ okakuaa
  ¡Umi kokue rico ko"ẽmbotávo!
  Ñande ári oĩ Tupã Cristo Marangatu,
  ¡Arco ha mborayhu reheve chupe!
  
  Upéicharõ, cheguerovia, roiméta yvágape,
  Ojagarrávo mitãnguéra pukavy...
  Aguyje Ñandejára - .
  ¡Embopuku che rosca de vida!
  
  Oipytyvõ haguã tapichakuérape oparupiete ko yvy ape ári,
  Omopu"ã progreso ha py"aporã, .
  Ikatu haguã tetã oguereko pu'aka,
  ¡Omomba'eguasu haguã iporãva lira reheve!
  
  Opa mba"e rire, ndaha"éi mba"eve"ỹre nde ha"eha peteĩ tapicha,
  ¡Guyraicha rejejapura yvágape!
  Rejaposépa nde kerayvoty
  Upévape pe apytu"ũ, tete!
  . MOAKÃHA No 22 rehegua.
  Mitãkuñakuéra opurahéi porãiterei ha María Kolesnikova ha'e súper
  Kóva ha"e peteĩ purahéi iporãitereíva ha mitãkuña"ikuéra opurahéi. Ha mba"eichaitépa iporãiterei ko purahéi. Péicha opurahéi porãiterei umi mitãkuña ñorairõhára. Ha oreko hikuái peichagua voz hechapyrãva ha hechapyrãva.
  Peteĩva umi elfo ingeniosamente ohechakuaa:
  - ¡Pe Fuhrer ha'e calvo ha simplemente ivai!
  Ha ohechauka iñe"ẽ puku ha oisu"úva.
  Ambue duende he"i iñarandu reheve:
  Máva piko ndohayhúi Putin-pe?
  ¡Opavave ohayhu Putin-pe!
  Máva piko ndohayhúi Putin-pe?
  ¡Are guivéma oĩ kárselpe!
  
  Ha katu Vladimir calvo
  Ndorokyhyjéi mba'eveichavérõ
  Ha peteĩ presidente ivaietereíva
  ¡Penpensamiento tavy!
  Mitãkuñakuéra oñe"ẽ iñarandueterei ha osapukái. Ha upéi omombo hikuái aguja venenosa ipysã nandi ha oinupã hendivekuéra Putin oso omano meve.
  Ha upéi ojagarráta hikuái ha oñepyrũta opurahéi;
  Ndaipóri ambue Padre País ko universo-pe, .
  Ñande planeta ha'ete peteĩ mbyja yvágape...
  Jerovia, esperanza ha sueño potĩ reheve,
  ¡Jaconquista umi meta omimbipáva!
  
  Ore ha"e pe primero rojapóva peteĩ paso espacio-pe,
  Elfarin ome'ẽ oréve pe llave yvágape !
  Enterove koʼág̃a haʼete peteĩ paje apoha ikatupyrýva,
  ¡Ikatu o"experimenta pe mundo rembe"y tormentoso!
  
  Bueno, eñeimahinamína umi tiémpo yma guaréva - .
  Mymba pirekuépe roñani peteĩ club reheve!
  Pe tema progreso rehegua ha"e imprecible, eterna, .
  ¡Tove pe ciencia ñanemombarete!
  
  Peteĩ jopói rangue oĩ ñuatĩ nde py guýpe,
  ¡Ko naturaleza ha"ete peteĩ lobo aña!
  Kuervo osapukái: karai, ekirirĩ - .
  Ha umi keruvín opukavy pochyeterei hova!
  
  Peteĩnte tape osẽ pe yvykua pypukúgui,
  Tupã Ipu"akapáva ha"e pe Creación pu"aka.
  Ndegui oikota umi elemento, cheguerovia, karai,
  ¡Oúramo pe perspicacia pe conocimiento-pe!
  
  Upévare ani reñembotavy nde escritorio-pe, mitã"i
  ¡Peẽ pehupyty tuicha puʼaka!
  Rejapóta peteĩ paraíso ndejupe g̃uarã, mitãrusu,
  ¡Ikatu remoheñói pe ikatúva resueñonte!
  
  Yvy pyahúpe oñeikotevẽ avei mba"ekuaa, .
  Ñande hermanokuéra oĩ upépe, che arovia parientekuéra.
  Aníkena toĩ ñembohorýpe ko univérsope,
  ¡Opavave ore ha"e ore Sy Duende familia!
  Péicha umi mitãkuña opurahéi ingenioso ha original. Ha iñeʼẽkuéra omoheñóinte milágro.
  Péicha oipyhýta hikuái, ha mitãkuña'ikuéra opurahéi porãiterei. Ha jey ikatu oñepyrũ opurahéi ipulmón ru"ãme. Ha ehechauka ne ñe"ẽ henyhẽva ha iporãiterei ha ombovy"áva.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña'i, opurahéi térã ombopu ramo, añetehápe iporãta.
  Ha umi ñorairõhára omimbi jey rayo umi ijyva pytãgui ha ojuka umi orco-pe. Opa mba'e oiko paradójicamente de manera militar. Ha umi mitãkuña talón desnudo ha redondo omombo yvate umi pelota destructiva aniquilación rehegua. Upéva oreko efecto añetehápe devastadora.
  Ha umi mitãkuña duende literalmente omboguata umi opositor-kuérape, ko kásope, oso Putin-gua, ataúd-pe. Ha oiko peteĩ batalla fundamental ha continuo peichagua destrucción total reheve.
  Ha umi ñorairõhára ohechauka ipyʼaguasuetereiha. Ha ojagarráta hikuái ha oisuʼúta ipochyeterei, oipurúvo ipysã nandi. Ha ko silbato ombopy"arory ha oinupã apytu"ũ. Ha omoheñói revolución umi cuervo akãme.
  Ha ha"ekuéra, operde rire conciencia, ho"a ha oinupã umi orco akã ijyva haimbe asývape.
  Upe rire opurahéi jey hikuái tuicha kyre"ỹme ha oipe"a hatĩ;
  Oh Pushkin, nde excéntrico rejavy,
  ¡Ndaha'éi va'erã ñanderasy primavera-pe!
  Opa mba"e rire, pe ka"avo pyahu mayo-pegua hyakuã,
  ¡Ikatu omboguejy opavave sofápe!
  
  Umi nieve gota ipoty primavera-pe,
  Oguereko hikuái pe pureza esmalte pyhare rehegua...
  Oheñói peteĩ sueño tesape suave, .
  ¡Pe mitãrusu oipota ambue tormenta!
  
  Primavera-pe ro"y oguejyvéta,
  Pe escoria tortura vai rehegua okañýta...
  Caza gloria tapiaite ĝuarã, .
  ¡Ey'u pe vírgen apytu'ũ he'ẽ asýva!
  
  Mba"éichapa iporã opa mba"e mitãrusukuérape, .
  Ha Mayo ha"e pe mitãrusukuéra naturaleza rehegua!
  Peteĩ yvyra"i oinupã peteĩ cincel reheve, .
  ¡Tursunu oryrýi, oespuma umi bóveda!
  
  Primavera-pe umi ysyry otyryry peteĩ trill-icha,
  Ha umi musa osalpica umi ola ipuva hesekuéra.
  Ko'ápe okakuaa umi baya ombohasa - .
  ¡Pe iporãva ombopiro"y pe korasõ!
  
  Opa mba'e ñande región-pe iporã,
  Kapi"ipe ha"ete terciopelo peteĩ kuñakarai ao-pe.
  Avei ohecha"ỹva
  ¡Eñehaʼãkena eiko pe siudápe iñakãhatãme!
  
  Mba"ére piko ñaikotevẽ peteĩ táva ha peteĩ tava"i,
  Eiko peteĩ ka"aguyicha ha eguata ka"aguy rupi.
  Ha oky ramo,
  ¡Oñani nde py"a"ỹre, ro"ysãve mante!
  
  Rod ome"ẽkuri peichagua pu"aka
  Ikatuha ñarreina tupãnguéraicha.
  Ko'ápe pe centeno óro kokuépe,
  ¡Pe icono rova popa omimbi!
  
  Svarog Eslavo Túva Marangatu - .
  ¡Omanda oréve rohayhu ha roikove hag̃ua ore ermanokuérape!
  Mávapa noble, ojejapo porã, .
  ¡Opa mba"e rire, pe Apohare voi oasepta pe kurusúre!
  
  Ha pe kavaju"arigua ombohasáta pe kyse puku,
  ¡Oĩgui violencia tekovépe!
  Ñandejára he"i: Name"ẽmo"ãi peẽme py"aguapy,
  Opa mba"e rire, infierno, jerovia ha"e pu"aka"ỹ!
  
  Upévare ani peguerovia pe oke haʼeha yvága,
  Añetehápe, pe esencia vy"apavẽ rehegua ha"e movimiento.
  Ha nde reñorairõ upévare reñeatreve - .
  ¡Upéicha pe verdugo ojerure perdón!
  
  Ha ojeretira ramo ijehegui,
  Rod oipytyvõta, ¡eguerovia nde ra"ýpe!
  Eguenohẽ yvytimbo ha sarambi nde akãgui:
  Mba"épa nde reñembohory - ¡Amboykéta!
  Umi ñorairõ osegi tuicha tenacidad ha alcance reheve. Hetaiterei tuguy osyry. Hetave mitãkuña duende oñorairõ, oipuru hikuái ipysã nandi.
  Ha oñorairõ ramo hikuái, tuichaiterei oporojukáva, ohundíva Putin oso-kuéra.
  Oje"eva"erã umi ñorairõ huguypaiteha. Ha umi mitãkuña oĩ gueteri umi tanque piramidal Zelensky-pegua ári.
  Ha péva peteî atentado brutal-itereíva. Ha oreko peteĩ impacto estilo ataúd duro.
  Ha umi pyti"a nandi omombo umi jopói aniquilación rehegua tuicha fuerza destructiva reheve.
  Ha umi mitãkuña duende opurahéi hetave;
  Che Túva ha"e peteĩ ánga kyre"ỹ, .
  Ha'e ndorekói ijojaha'ỹva ko mundo vaietépe...
  Opa mba'e rire, mba'eichaitépa iporã Elfia -
  ¡Hetaiterei haku ha tesape oĩ ipype!
  
  Peñorairõ hese, infierno peve umi cuervo ndive,
  ¡Opa mba"e rire, ndaipóri País Madre ko mundo-pe ivaliosovéva!
  Añetehápe, pe egoísmo haʼe peteĩ japu criminal,
  Ha pe demónio ipy"ahatãva opukavy hova ombojeguarúva!
  
  Mba'épa rejapo tetã rehe - karaikuéra, ore ágila, .
  ¡Pe ikatúva jajapo Patronímico-pe ĝuarã ndaha"éi suficiente!
  Ñande ha"e ta"ýra glorioso - ñakonsidera peteĩcha Tupãnguéra ndive,
  ¡Jaity pe oĩva tapére pedestal guive!
  
  O che retã ha"e peteĩ yvy marangatu,
  Sapy"ánte oreresarái roservi haĝua ndéve!
  Ñakonsidera pe escuadrón peteĩ família añoite,
  ¡Padre compañero iñarandu genio Fralin !
  
  Che retã guasúpe, oĩ peteĩ símbolo ojehayhúva, .
  ¡Upe escudo orekóva peteĩ ágila iñakã mokõiva ojepyso!
  Peñorairõ arado reheve, pe horda maldita ndive,
  Tapichakuéra pe orgulloso Solntslavnaya Elfo !
  
  Ko'ápe oĩ che ehérsito - oike Orklin-pe, arasunu,
  ¡Umi horda nazismo-pegua oityvyróva umi espíritu aña!
  Pe hembýva "Tigres" ha "Panteras"-gui ha"e kuri basura rembyre ,
  ¡Umi aña infierno-gua ojojuhusetereíma!
  
  Oñeñohẽta hikuái infierno lava reheve - discurso, .
  Mba"érehepa oñe"ẽkuri pe locutor peteĩ rebaño de cuervos rehegua!
  Ha umi hoʼavaʼekue opuʼãta jeikove opaveʼỹvape,
  Ñandejára Vara ome"ẽta peteĩ tekove gloriosa,
  Anínte pekontradesi Ñandejárape,
  Japyta mbarete pe jerovia rehe: nde ha che!
  Upévare umi mitãkuña opurahéi porãiterei. Ha omosãso hikuái jopói aniquilación puño tuicháva puñetazo reheve. Péicha heta ñehundi ogueru ko'ã mba'e.
  Ha upéicha umi ñorairõhára ogueraha ha jey, tuicha kyre"ỹme, odispara rayo umi ijyva pytãgui ha añetehápe ogueraha ha ombokapu. Kóva añetehápe extremadamente fresco ha destructivo. Ha mba'eveichagua uña'ỹre, ja'e.
  Umi mitãkuña opukavy. Ha upéi pe duende iñakãrague morotĩva opresiona pe bazooka botón ijyva pytã pezón reheve ha opurahéi:
  - Gloria, he'i ñandéve umi elfo,
  ¡Umi orco otĩta!
  Mitãkuñakuéra opurahéi vy"ápe ha ojerebote pelota-icha. Ha umi pelota ningo espesiál ping pong-pe g̃uarã.
  Ha katuete, ipy nandi omombo aguja venenosa ha oity Putin oso-kuérape.
  Upe jave avei, mitãkuña"ikuéra opurahéi avei;
  Ojegolpea directamente okañy'ỹre, .
  ¡Are guivéma ndaipóri jerovia ñe"ẽme!
  Ñe"ẽpoty odispara va"erã tanque-icha, .
  ¡Einupã pe adversario-pe umi lomo-pe!
  
  Umi mba'e ha'ete ametralladora ryapu - .
  ¡Upéicha pe rrío osyry meme!
  Ha peteĩ ñembotavy, peteĩ granada explosión, .
  Ha media rublo guive peteĩ torbellino peteĩ rublo-gui!
  
  Ndaikatúi remopu"ã vy"apavẽ violencia rupive,
  ¡Ha katu ndaipóri tekove violencia"ỹre!
  Ejapo ambue tapichakuérape toguata fila-pe, .
  ¡Rehupytýta tembi'u almuerzo-rã!
  
  Ikatu reñembosarái ñembosarái vai, .
  Ha katu oñeikotevẽ tembiapo porã...
  Ñande korasõme ñande ha"e mymba, ndaha"éi tigre, .
  Ha peteĩ escoba ikatu ndekutu nde jyva ári!
  
  Heẽ, pe kyse puku ha"e peteĩ garantía ojeroviakuaáva, .
  ¡Oĩ añetegua ipype, ndaha"éi kulpa!
  Ani reiko peteĩ mburuvicha ipyʼahatãva,
  ¡Ani pemombaʼeguasu Satanáspe!
  
  Oĩ vy"apavẽ opa ka"aguy rogue, .
  Oĩ vy"a oimeraẽva mandi"o yvotýpe.
  Eike pya'e pe yvykua pypukúpe tuja - .
  ¡Tokañy pe akãrague morotĩ oĩva nde témplope!
  
  Ndaikatúi rejogua ndejupe peteĩ conciencia,
  Ha ndaikatumo"ãi revende nde honor!
  Ñahai peteĩ mombe"upy tekove rehegua,
  ¡Fortuna madrastra ndaha"éi peteĩ sy!
  
  Ovy'a pe ndokyhyjéiva ñemanógui,
  Opa mba"e rire, umi ipy"aguasúva añoite; peikuaa, ha"e oikove!
  Javeve yvate peteĩ guyra halcónicha,
  ¡Reflotávo, ¡rehasáma pe prueba!
  
  Peteĩ kyhyjépe g̃uarã oĩ infierno ha yvága,
  Ha pe ipy"aguasúva oha"arõ hasy peteĩ pukavy reheve!
  ¿Reipotápa hetave vyʼa?
  ¡Pemboykupáta umi korasõ hielo!
  
  Upéicharõ oimeraẽvagui oikóta ne ermáno,
  Upéi oñemomba'eguasu pe luchador-pe oparupiete...
  Mokõive óga ha pe refugio opytáta peteĩ ñe"ẽme,
  ¡Pe kyre"ỹ ñandegueraha heroísmo-pe!
  Umi mitãkuña opurahéi porãiterei. Umi guerrero ombovy'áva peteî clase impresionante. Eñeha"ã eñemoag̃ui ko"ã karaíre. Ha umi ñorairõhára iporã ha hesa"ỹijo.
  Mitãkuña ñorairõhára ohechauka ipy"a ka"aguy. Ha omimbi hesa zafiro reheve.
  omoñepyrũta peteĩ mba"e hiper-destructivamente peteĩ jeýpe.
  Ha umi mitãkuña mbarete oime gueteri iaplomo cósmico-pe. Ha rayo oity tesa ha ombligo-gui.
  Ha umi mitãkuña ojagarra ha omombo guisantes de destrucción total italón desnudo reheve. Ha ohechauka hikuái peteĩ mbaʼe ojoguáva peteĩ pasaje kaʼaguy ha peteĩ ataque de alcohol reheve.
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña hechapyrãva ha ijojaha"ỹva ko"ápe. Ha mba"éichapa ohechauka hikuái opa mba"e.
  Ha jey rayo oúva umi pezón rubí pecho-gui. Ha umi cuervo ho"a umi golpe guýpe ha ho"a, oity umi descarga rupive. Ha umi pico oinupã opaichagua orco akã.
  Upe jave avei, mitãkuña"ikuéra opurahéi kyre"ỹme;
  Ndaipóri Elfia retã iporãvéva,
  ¡Eñorairõ hese ha ani reñembotavy!
  Ndaipóri tapicha ovyʼavéva ko univérsope
  ¡Pe universo tuichakue ha"e peteĩ antorcha tesape rehegua Elfo!
  
  Tetã opavave oguereko umi aviõ iporãvéva, .
  Ha umi auto ha"e simplemente clase superior!
  Angirûnguéra oveve potaitéma espacio-pe,
  ¡Por lo menos eamenasa Karabas-pe yvyguýpe guive!
  
  Orklin tanque ohundi opavave,
  Ha Orktai -pe oguata hikuái Oklin peve !
  Jahecha elfinismo Kuarahy ndive mombyry,
  ¡Tove umi barco Venus-pe!
  
  Ñamopu'ãta táva Marte ári
  Ha jaconquista vaʼerã Júpiter!
  Toĩ vy"apavẽ ko universo tuichakue javeve,
  Ha pe márka haʼéta cinco añónte!
  
  Ndaipóri tetã consejo ore rohayhuvéva,
  Ha ndapejuhúi peteĩ pehayhuvéva, iporãvéva!
  Pe Fenin brillante ha"e pe oñepyrũva"ekue,
  Phtalin osegi hape!
  
  Orkler omoapañuãise ñande py"aguapy,
  Ha ha"e oataka insidiosamente pe verano haku jave!
  Oĩ omoĩva peteĩ puñalada umi ánga ári,
  ¡Ojapo rire peteĩ kompromíso Satanás ndive!
  
  Umi orco aña ndohupytýi mba'éichapa oñeha'ã,
  ¡Edesgarra Elfo ha umi elfo- kuérape !
  Ndaha"éi pe Pira de Oro oipytyvõva"ekue, .
  Ha peteĩ tesoro ipu"akapáva golpe!
  
  Ha Ñandejára napenepytyvõmoʼãi avei,
  Ha katupyry, honestidad, py"aporã!
  Ani umi demónio predador oipe'a che rova - .
  ¡Ani redesgarra pe diseño de perno-pe!
  
  Jerovia ikatu omomýi umi montaña
  ¡Reguerekóramo razón reguerovia hag̃ua upéva!
  Ha upéi jahupyty umi ermáno oñesorprende
  ¡Mbaʼépa omeʼẽ ñandéve pyʼaguasu ha ñanemombaʼeguasu!
  
  Omanóva, ani hasẽ pochy,
  ¡Pórke pe soʼo haʼe tatatĩ frágil añónte!
  Ha umi zapatilla oñemyengoviáta sapatu bast ky"áre,
  Peteĩ mundo pyahúpe - imitã jey!
  
  Ha upéi, Rod corneta ryapu rupive,
  Jajuhúta angirũnguérape, ha jaikuaáta ñande ypykuérape!
  Naturaleza oñesũgui ñandéve,
  ¡Ñamopuʼãta ñande paraíso!
  Mitãkuña"i, katuete, opurahéi porãiterei, ha ohechauka iñe"ẽ ipukuetereíva ha iporãitéva.
  Ha umi pytiʼa nandi omombo umi aguja haimbeitereíva ha oporojukáva. Tuicha mba"e kóva.
  Ha ho"a hikuái derecho umi orco jyva ha juru ryepýpe. Oproducívo peteĩ efecto asesino.
  Peteî duende iñakãrague carmesí ojagarra ha oity Putin oso-kuérape, ha oity chupekuéra oiporúvo pezón pecho de fresa. Ha ojekuaa haʼeha peteĩ mbaʼe iporãitereíva.
  Ko"ã mitãkuña ha italón desnudo ojaponte maravillas. Ha maldito oreko hikuái peteĩ efecto asesino.
  Péicha ojejopy hikuái, ha jajepyso rayo reheve ha jahechauka umi pasaje destacado ñemano ha ñehundi rehegua umi pezón escarlata-gui.
  Ha jey, umi pezón rubí guive, peteî efecto extremadamente combativo ha ijojaha"ÿva ha oñotÿvo oso Putin ataúd-pe.
  Ha upéi mitãkuña"ikuéra oñepyrũ jey opurahéi;
  Apromete kuri pe País Guasu
  ¡Peservi pe universo-pe, peguerúvo tesape eterno!
  Tove umi mba"e hasýva ha jehasa"asy iñepyrũmby guive,
  Repukase - ha'ete ku nde mitã!
  
  Oh, mba'eichaitépa oñembyasy Ñandejára ko universo-pe -
  Ha"ete ku ko Apohare ha"éva pe aña universo-pegua!
  Pe edificio oñehundíta peteĩ golpe vaiete rupive,
  ¡Pe mitãrusu ojepopete vaʼekue ohóta isepultúrape!
  
  Nahániri, ani reheka ambue reconocimiento,
  ¡Ñande Sy Marangatu ñemomba'eguasurã!
  Ha aikotevẽ py"aguasu ndaha"éiva yvy arigua,
  ¡Ani hag̃ua opyta peteĩ tembiguái miserable!
  
  Opa mba"e rire, pe espacio ndaha"éi peteĩ círculo-icha, .
  ¡Opa"ỹva - yvypóra remiandúicha!
  Ha peteĩ tapicha oheka hína iñamígo umi espacio-pe,
  Jepe ñande destino ha"e ñañorairõ ha ñañorairõ!
  
  Ndahaʼéi ningo nañandeseivaʼekue javyʼa hag̃ua ocioso,
  Pe lote hasy, ha katu ndaipóri ambue tape!
  Añetehápe, umi ruso akóinte oikuaa mbaʼéichapa oñorairõ,
  Che ha"e avei peteĩ ñorairõhára, jepe chemitã!
  
  Ndajapumo"ãi, ha"évo tupã"ỹva ñembotavy,
  Che ahayhu ñorairõ, namokañýi che remiandu!
  Péro hasy chéve antende hag̃ua,
  ¡Pe País ojepy"apy, che querida!
  
  Ha ko"áğa areko jey peteĩ elección,
  ¡Eñorairõ honor reheve térã emano!
  Upéicha ho'a alineación umi tarjeta destino rehe,
  ¡Iguype oĩ peteĩ yvykua ha peteĩ poste de apoyo añónte!
  
  Péro koʼág̃a ambyaty che rembipota peteĩ puñúpe,
  ¡Alee pe ñembo"e ha atensa che músculokuéra!
  Emombo pe enemígope pe pedestal-gui,
  ¡Peteĩ cuerda ipuva ombopu korasõme!
  
  Ko'ágã aikuaa ikatuha ogana
  Ha tove Elfia orreina heta síglo aja!
  Ñande ha"éta pe mombyryvéva umi planeta-pe,
  ¡Ñamomba'eguasu Duende-pe ñe'ẽpoty ha verso-pe!
  
  Oñemombarete haguã Santa Elfia retã,
  ¡Jaguerekova"erã peteĩ espíritu oikuaáva!
  Ojerure hikuái Ipu'akapávape oñembo'évo:
  Ani haguã ogue tapiaite pe mundo de conocimiento resape!
  Añetehápe, umi mitãkuña ko"ápe ha"e elfo glamoroso-nte. Iporãiterei ha hechapyrãiterei hikuái. Nahániri, ndaikatúi rehasa hesekuéra.
  Ikatu repyta are guivéma remombaʼeguasúvo koʼãichagua mitãkuña.
  Ha ojagarráramo avei hikuái ha ndekutu rayo reheve nde ombligo-gui.
  Ha Putin osokuéra heta ojehapýta.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña asombrosa - calidad ojehecharamovéva. Ha ohechauka hikuái umi párte hechapyrãva orekóva.
  Peteĩva umíva apytégui, peteĩ orco de mierda, ohechakuaa:
  - Alejandro Magno opytu'u hína!
  Ambue katu oñemoĩ peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Opytu'u ha envidia!
  Ha ipy nandi reheve omombo pe don de aniquilación fuerza asesina reheve.
  Ko"ãva ha"ekuri mitãkuña hechapyrãitereíva ko"ápe. Energía ha mbarete abrumador-nte.
  Ha upéicha umi ñorairõhára ohupi jey ha opurahéi;
  Oiko abuela ndive
  Mokõi ganso vy'apópe...
  Orco-kuéra oúma
  ¡Umi ganso imemby!
  Añetehápe, ko"ã ditties ko"ápe ha"e umi omimbivéva ha ombovy"avéva tuicha temiandu reheve.
  Ha umi elfo imitãva oñorairõ avei. Ha"ekuéra ha"e personalidad tuicha escala-pe oactuáva peteĩ actitud colosal reheve.
  Ha umi mitãrusu ohechauka avei hazaña. Ha umi mitãkuimba"e elfo, mitã gueteri ha omombo jopói aniquilación rehegua ipysã nandi reheve. Ha opurahéi avei hikuái;
  Peteĩ campaña precursora-pe, ani ikangy, .
  Jepe hasy pe tape oĩ jave ñorairõ!
  Tetã Sy - Pokatu Marangatu ñemomba'eguasurã,
  Opa mba"e rire, jerovia ha mitãkuimba"ekuéra oikuaa iñimportanteha!
  
  Nda"aréi pe yvága py"aguapy,
  ¡Umi espiga ipoty óroicha pe kokuépe!
  Ha katu Putin omoinge ñande rova ári peteĩ ryguasu ryekue,
  ¡Ñandejára tomeʼẽ chupe tog̃uahẽ pe sepultúrape!
  
  Pe hatĩ guýpe jaha hína ro"acampa,
  Ha katu ore rape oĩ Orkmacht-pe tapykuépe.
  Umi tapicha oñemomba"eguasúva País Radiante-gua,
  ¡Opavave ñandepochy oñondive!
  
  Otoño oúma peteĩ yvytu oisu"úva reheve,
  Ha katu ani remoĩ gueteri nde sapatu!
  Che ha"e che angirũme: eñani, pya"e rojohecha,
  ¡Pe ehérsito de prekursór oikuaa mbaʼéichapa oñorairõ!
  
  Ñande descarrila umi escalón-pe,
  Ha emboscada guive rogolpea umi kolúmna!
  Mitãnguéra oñani ipy"a"ỹre pe nieve rupi,
  Ha umi ovecharerekua osapukái hapykuéguio!
  
  Ro"y jave, peteĩ tata ñandejaho"i, .
  ¡Oñemboguejy haĝua pe ryrýi ro"ygui por lo menos michĩmi!
  Embogue pe pytũmby pe Duende ojaho"i va"ekue mba"evaípe,
  ¡Emoĩjey pe rosca oñembyaíva!
  
  O Jesús, Yvy Marangatu Jára,
  ¡Peẽ pepromete vaʼekue pe grásia umi tetãme!
  Ko"áğa pe ñe"ẽ poriahuvereko ha"e algún modo ka"aguy,
  ¡Ita añoite oĩ pe metal ro"ysãme oparupiete!
  
  Añetehápe, rosa jepe roʼysã roʼy jave,
  ¡Ha katu pe korasõ Ñandejára oikovéramo imarangatu!
  Upéi umi hielo ryru ymaite guive orekóva heta síglo ojedesmeltáta,
  Ha pe eíra heʼẽvéva osyry vaʼerã umi rríope!
  
  Ñamombo umi cadena de tiranía País-gui,
  ¡Peteĩ kuimbaʼe oñemombaʼeguasúva omohenda porãta ijyva!
  Libertad-pe, katuete, javy"ave, .
  ¡Emoĩve velocidad umi mbyja oñani mombyryvévape!
  Ko'ã pionero - mitãkuimba'e ipy reheve ha bronceado pantalón corto-pe - simplemente maravilloso.
  Ha ipy mitãicha omombo umi guisante michĩva ha katu ohundíva ñemano.
  Ha umi mitãkuña duende oñorairõ.
  Ha umi mitãkuña umi tapicha glamoroso-gui, ogueraha aja, oinupã pe enemigo-pe opresionávo umi botón orekóva pezón rubí isyva rehegua. Ha opa mbaʼe osẽ porãiterei ha oporojukáva.
  Umi ñorairõhára py, katuete, ndorekói sapatu. Ha"ekuéra ipy"a"ỹ ha hechapyrãva.
  Ha ikatúva omoheñói peteĩ tete añetegua.
  Térã ikatu piko haʼe peteĩ mbaʼe?
  Ha pe mitãkuña rete ha"e musculoso ha imúsculo ha"e losa-icha. Ha nderejuhúi avave iporãvéva ko"ãichagua mitãkuña"ígui. Haʼekuéra ojapóta umi ótro ndaikatúiva ojapo.
  Ha mitãkuña"ikuéra oisu"úma ramo, upéicharõ umi cuervo ho"áta Putin oso akã ári ha omopẽta iñakãrague.
  Kóva añetehápe ha'éta extremadamente ha súper.
  . MOAKÃHA No 23 rehegua.
  Maria Kolesnikova ha"e pe peteĩha ko"ápe ha peteĩ mitãkuña iporãitereíva. Ha mbaʼépa ndojapói? Ha iequipo oĩ avei tuicha altura-pe - simplemente hiper .
  Ha upéi mitãkuña"ikuéra ojagarráta ha opurahéita;
  Elfo guerrero py'aguasu - .
  ¡Aparentemente nde ndereikuaái kyhyje nde reñói guive!
  Péro añetehápe haʼe peteĩ itavy
  ¡Araka"eve ndapehupytymo"ãi salvación!
  
  Kóva ha"e pe pochy mágia rayo rehegua;
  ¡Pe pu"aka orekóva umi espíritu tuicha límite"ỹva!
  Omosarambi kangue tanimbu ramo, .
  ¡Rejuhúta ñemano ka"aguy poguýpe!
  
  Nde kangue hatãta itaicha,
  ¡Pórke pe paje apoha omoñeʼẽta peteĩ hechizo koʼápe!
  Ñamombo nde guýpe peteĩ mina michĩ ha iporãva,
  ¡Mba"e ambuekuéra edificación-rã!
  
  Peẽ peimoʼãkuri peẽ ikatupyryha
  ¡Oregana progreso ipu"akapáva reheve!
  Péro umi demónio oĩvaicha hyepýpe,
  ¡Peẽ peime presión pochy poguýpe!
  
  Ndaipóri posibilidad umi maldito-pe guarã
  ¡Egana ñande semilla depredadora!
  Ñamohu'ã pe asunto umi mba'e ky'a reheve,
  Ogueraha'ỹre ñe'ẽ vacío - tontería!
  
  Cuervo mombyry ko'águi - .
  ¡Che girfalconkuéra okakuaa ka"aguýpe!
  Ñamombo Judas-pe infierno-pe;
  ¡Oityvyróvo pe firmamento pochy pochy reheve!
  
  Ha upéi ñande mágia ha"e tormenta,
  ¡Araka"eve ndaiporimo"ãi peteĩ barrera!
  Pe música ha"éta fabulosamente maravillosa,
  ¡Ojogua peteĩ cascada ojeipysóva ryapu!
  
  Reime va'erã nde akãrague peve,
  ¡Lava omboykutava ita jepe!
  Phtalin noipytyvõmo'ãi avei , .
  Ha oimeraẽva oisãmbyhýva pe império!
  Péva ojekuaa añetehápe tuicha mba"eha. Mitãkuña"ikuéra opurahéi ha ohechauka isyva"i ijao"ỹva ijyva pytã reheve.
  Iporãiterei hikuái. Ha oguereko hikuái peteĩchagua ao - bragas ipire hũva. Péro umi bragas oreko diferénte kolór ha kolór, ha oreko dibujo.
  Ko'ãva ha'e añetehápe súper guerrero. Ha haʼekuéra ikatupyry ombopiroʼyve hag̃ua opa mbaʼe ha ohechauka imbareteha.
  Upévare peteĩ mitãkuña iñakãrague verde lunares reheve ojagarra pe orco general-pe ijyvagui ipysã nandi reheve. Ha mba'éichapa opresionáta.
  Ko"ápe oĩ mitãkuña"ikuéra opukavy:
  - Peteĩ mokõi Mbohapy, .
  ¡Edesgarra pe orco-pe!
  Ha ambue katu oinupã ambue orco-pe pe templo-pe ikodo reheve. Ha ho'a omano.
  Péicha ko'ã mitãkuña - oikotevênte añetehápe he'i guerrero del nivel súper ha hiper .
  Eñehaʼã eñemboja koʼã mbaʼére. Ha umi pezón escarlata-gui umi seno ojejopyeterei ha peteĩ piedra adoquina jepe ha"etéta suficiente.
  Ha katu upekuévo, mitãkuña"ikuéra opurahéi avei;
  Tigre garra - pe pu'aka acero rehegua, .
  ¡Erupción rehegua!
  Pe horizonte oñedesvanece ohóvo, .
  Orkiskhan ehérsito ogalopea hína !
  
  Ha katu ñande duende ñorairõhára imbarete - .
  ¡Ani reñembyai umi reptil presión rupive!
  Mitãkuimba"e imitãva jepe
  ¡Haʼe ohechaukáta ndéve mbaʼéichapa ikatu reinupã!
  
  Añetehápe, Elfia-pe pe kyse puku ha"ete peteĩ flauta,
  ¡Eikuaa avei pe arte de lucha!
  Emopu'ã yvateve nde poyvi, .
  Ñandejára rova reheve - Jesús!
  
  Péva ha"e tembiapo ogana haguã, .
  Ndaha'éi umi ikangyvévape guarã - espíritu ha tete-pe!
  Okrmakht oinvadi pe verano haku jave,
  Upévare, ¡ehundi chupe katupyry!
  
  Ñande ehérsito ha'e peteĩ maravilla opavavépe guarã -
  ¡Ha"e oreko mbarete ohasáva pe límite!
  Pe mar ohypýita hatã, .
  ¡Peteĩ ola gris osalpica hína!
  
  Roikytĩ pe aty guasu peteĩ kyse puku reheve,
  ¡Putin-pe oñembyepoti avei!
  Pe ñorairõhára omedi umi kilómetro, .
  ¡Ojuka umi parásito vil!
  
  Fuhrer oimo"ã ojagarrataha opavavépe,
  Péro ombohováivo, ¡peteĩ golpe kyse puku reheve!
  Ha ñande karai he"i, upéva suficiente, .
  ¡Ndojeguerohorymo"ãi umi torta de Pascua reheve!
  
  Umi Tigres jepe ndaikatúi ndesalva
  ¡Ore roguereko control hesekuéra!
  Ha lila sa'y guýpe jasypokõime,
  ¡Roñemotenonde hína iñakãhatãme!
  
  Upévare nemandu"áke, mitãrusu kavaju"arigua,
  Ha"ete ku pe País imarangatúva opavavépe ĝuarã!
  Ha umi icono guive umi hova marangatu - .
  Ha"ekuéra he"i: mba"épa imarangatúta!
  Péicha opurahéi mitãkuña'i ha agresivamente oikuaauka iñe'ê, ha ohechauka presión comunista orekóva. Ha oipyhýramo hikuái, opurahéi ha ohechaukáta hatĩ pérlaicha.
  Ha opresionáta hikuái umi pezón escarlata oipytyvõva chupekuéra. Ha ojekuaa iporãitereiha, orekóva poder llamativo.
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi:
  Pe Fuhrer ha"e calvo, .
  Tuichaiterei mba'e...
  Eme'ẽ chupe peteĩ mba'e, .
  ¡Ndorogueroviamo'ãi umi tesay!
  Jey umi mitãkuña oñorairõ umi orco ndive pochy increíble reheve. Ha ojuka hikuái Putin oso-kuérape, omopu"ãvo montículo te"õngue rehegua.
  Umi elfo oactua energéticamente. Ha oikytĩ hikuái umi orco-pe, oikytĩramoguáicha iñakã kyse puku reheve. Ha oinupã hikuái yvate guive umi aviõ de ataque pytyvõme. Haʼe ningo ñanemomanduʼaʼimi pe Segunda Guerra Mundial rehe.
  Peteĩ lado-pe añoite oĩ mitãkuña, ha ambue lado-pe oĩ oso Putin iñañaitéva. Ha opa mba"e ojehecha porãiterei.
  Ha hetaiterei tuguy oñeñohẽ - ha"e simplemente increíble. Ha osyry peteĩ cascada entera.
  Oĩ peteĩ ataque umi lobo rehe, .
  ¡Umi tormenta guýpe pe acero sapukái!
  Ñambogueta umi itavývape tanimbupe,
  Upéicha firmemente pe frente-pe - ¡ndaha'éi ñaimeva ñembyasýpe!
  
  Ha oñembosaráita umi kangue apytépe,
  Guitarra de muerte ro'ysã vaiete, .
  Ha oha'ãrõta invitado-kuéra ipy'aguasúva
  Ha oguerúta marandu guasu,
  Ha afortunadamente okañýta pe kuimba'e gay!
  ¡Yvytu vy'apópe! ¡Yvytu vy'apópe!
  
  Opa mba"e rire, ndaikatúi rejuhu peteĩ ejército iporãvéva,
  Oimeraẽ ohupytyva"ekue hasy oikuaa japuha!
  Ha ndaipóri tape ndahasýiva,
  Peteĩ peón ogalopeávaicha peteĩ rréina gotyo,
  ¡Pe iñaranduva añoite omoĩ checkmate presión de tiempo guýpe!
  
  Ha jadeclaráta peteĩ cheque vaiete,
  ¡Tove pya"e umi elfo rape!
  Delantero Duende, ¡ataka en formación cercana!
  Upéi pe Shah derrotado okañy,
  Toñandu pe vúrro
  Ha pe karai duende ha"éta tapiaite ĝuarã peteĩ héroe oveveva!
  
  
  Ja"u empanada victoria reheve,
  Rombyatýta deuda broma-pe...
  Ha toiko orendive suerte tapiaite ĝuarã!
  Eipytyvõ umi ikangyvévape
  Ha ani rekyhyje ne enemigokuéra iñakãhatãramo,
  ¡Ñamopu"ã yvateve pe País poyvi!
  Péicha opurahéi mitãkuña magnífica ha ijojaha"ỹva - clase ha nivel ijyvatevévape.
  ¿Mbaʼépa oikóta umi mitãkuña ojagarráramo ha osapukái? Ha ojehecha porãiterei ha ijojahaʼỹva.
  Mitãkuña ikatúva omoheñói oimeraẽ mba"e peteĩ tesa"ỹime. Térã, upéva rangue, jajagarra Putin oso ha ñamolina polvo-pe.
  Upe jave avei, umi mitãrusu duende oñorairõ avei. Mávapa oñorairõ héroe-icha.
  Ha upe jave avei mitãkuimba"e iporãitereíva opurahéi;
  Nde ha'e Tupãsy mborayhu potĩ ha omimbipáva,
  ¡Pe encarnación pe tesape resape opa"ỹvagui!
  Nde"ỹre, cero-nte oñecongeláta che korasõme,
  Ha nde resa ojeheja peteĩ kométaicha!
  
  Umi tesape mbytépe pe océano mbyjakuéra reheve opa"ỹvape;
  Nde ha che roveve yvágape ágilaicha,
  Ha nde juru omimbipáva rubígui,
  ¡Oñe"ẽ chéve hikuái apasionadamente mborayhúre!
  
  Che képe araka"eve ndacheresaraimo"ãiha umi ñe"ẽgui, .
  ¡Oguereko hikuái eíra ha ámbar madre de perla ndive!
  Jepémo sapy'ánte destino hasy umi ojuhúvape , .
  Kuarahy ñanemomaiteíta, ñandehetũvo pyhareve!
  
  Pasión ijyvateve yvágagui ha ipypukuve estepa-gui,
  ¡Umi hormona oinupã hína chupe ipysã reheve!
  Ha sapyʼánte añemboʼe Jesúspe chesalva hag̃ua,
  ¡Oh, ani Rod ipy"ahatã umi ohayhúva ndive!
  
  Iporã ñane remiandu ndaikatúi ñantende, .
  ¡Mávapa heñói mborayhu"ỹre!
  Ko mundo hasy, karaikuéra, kóva ndaha"éi peteĩ película peẽme ĝuarã,
  Ha pe barco oha"arõ peteĩ sonrisa reheve, ¡peikuaa pe arrecife!
  
  Ha katu mborayhu ha'e peteĩ temiandu - ndaipóri mburuvicha upévarã,
  ¡Ndaikatúi remedi pe emoción tuichaha!
  Jepe nde neretujái porãi
  ¡Calosidad añoite, pe cálculo ogueraha heta áño!
  
  Oĩta peteĩ paraíso ko yvy ape ári, tuicha jerovia oĩ ko"ápe,
  ¡Añetehápe, ¡ndaipóri mbaʼeverã ñañorairõ ótro hendáicha!
  Ha upéi pe ysyry osẽta peteĩ cascada-icha,
  ¡Opa mba"e rire, ¡oĝuahẽma pe época del elfínismo!
  Upéicha umi mitãkuimba"e opurahéi ha tuichaiterei osê. Ha"ekuéra ningo mitãkuña tuicha ha hechapyrãva. Mbeguekatúpe odesarrolla hikuái pe energía destrucción ha pasión salvaje ha frenética.
  Mitãkuimba"ekuéra ohayhu mitãkuña ha opurahéi:
  -Ne ñe"ẽ noñehenduporãi mba"eveichavérõ nde sy mba"éicha.
  ¡Repurahéi hína fuera de sintonía peteĩ orco ñe"ẽ ndive!
  Ha péva ojehecha igústoiterei. Péro umi kariaʼy oñorairõ hína jerovia reheve.
  Ha ohechauka hikuái umi movimiento ha broma tuichavéva orekóva.
  Ha mba"éichapa umi mitãkuña orekóva pezón rubí oñorairõ ha mba"épa ojapo. Hi"arive, umi kuña ñorairõhára opurahéi peteĩ jave;
  Yvága jepe ijyvyra umi hechizo-gui,
  Pe jasy tímido oryrýi kyhyjégui...
  Che ndaha'éi Satanás jagua okaháre,
  Ha pe paje aña ha"e peteĩ mba"asy vaiete!
  
  Oĩ peteĩ tenda infierno-pe ojerreserváva chéve ĝuarã,
  ¡Aguata mbeguekatu pe mundo inferior rupi!
  Upépe avei, ko yvy apeguáicha, heta mba"e pyahu, .
  ¡Ambue ánga ho"a!
  
  Pe paje apoha Tártaro ningo peteĩ lugár roʼysã,
  Oĩ mesa, merienda, peteĩ casino!
  Oĩ avei diferénte vyʼarã infiérnope,
  Ha iporãve jepe oimeraẽ pelíkulagui!
  
  Nde voi nde voi ndereikuaái umi kavaju"arigua
  Mba'éicha piko pokastiga vaíta!
  Peẽ guyra itavyva pesueño paraíso rehe,
  Iporãve ñaime Hades-pe, oĩ peteĩ ehérsito aña upépe!
  
  Che ame'ẽta ndéve mbarete reñesũ ramo che renondépe,
  Ha nde jyva ári ha"ete peteĩ plop Ñandejára renondépe!
  Upéi oiko chugui pe kavaju arigua infierno-pegua mburuvicha,
  Peichagua sílaba iporãva, peikuaa!
  
  Añetehápe, jajapo ivaíva ha"e peteĩ tembiapo porã, hermanokuéra,
  Heta mba"e dulce oĩ ipype, napentendemo"ãi!
  Ha napentendemo"ãi moõpa opyta ha moõpa oĩ oĩ porã,
  ¡Upévare ikatu peme"ẽ chéve cinco!
  
  Ikatu ajapo oimeraẽ mba"e, umi elemento ñehundi rehegua, .
  Che ndarekói ijojaha'ỹva ko mundo-pe...
  Che jehupytyrã yvy henyhẽta,
  ¡Incontable apañuãi pe aña mba"evaípe!
  
  Ha katu name"ẽmo"ãi peẽme ha nakompartimo"ãi penendive,
  Iporãve jepe, a"aerosol va"erã yvytimbope pe nieve-gui...
  Penemandu"áke umi icono-gui oñembohovakéva ñembyasýpe,
  ¡Añetehápe, araka"eve ndaha"emo"ãi jagua yvágape!
  Kóva añetehápe extremadamente fresco ha destructivo. Péro umi mitãkuña oñemosarambíta. Ha jajerebotáke umi pelotaicha. Ha ipechokuéra ningo rubíiterei ha tuichaiterei mbaʼe.
  Ha umi ñorairõhára voi ohechauka umi maniobra aeróbatica ha aeróbica ijyvatevéva. Ha ningo tuichaiterei ñanembovyʼa.
  Mba"épa ikatu ojapove mitãkuña"ikuéra. Upéicha ha"e oipuru umi pezón escarlata opresiona haĝua umi botón joystick ha omosãso haĝua umi jopói asesino aniquilación rehegua. Ha odesmenuza umi opositor-kuérape mba"eveichagua poriahuvereko ni duda"ỹre.
  Hiʼarive umi orko ombohasa asy avei umi mitãkuñáme. Ha en particular, añetehápe ogusta chupekuéra omoinge electrodo Venus matriz-pe ha ohasa corriente.
  Ha upe jave avei, embojy umi mitãkuña"i talón desnudo ha redondo. Upéva ningo iñefectivoiterei ha hasyeterei.
  Sapy"ánte umi orco oipuru pinza pytã haku asýva omopẽ haĝua umi mitãkuña py graciosa pyti"a. Upéva, ja"admiti, ome"ẽ avei peteĩ efecto letal.
  Ha mitãkuña"ikuéra opukavy ha opukavy péva rehe.
  Elfo ágila-caballero ha'e mitãnguéraicha,
  ¡Oipytyvõ mitãrusukuéra eterno tetãme!
  Jepe pe ñemano ñandejopyse kadénape,
  Ha katu ñande ha"e pe País ra"y inmortal!
  
  Oimeraẽ negocio ojediscuti katupyry, .
  ¡Umi tapicha duende ojagarráramo hi"ári!
  Nañañembyai mo"ãi Lucifer maquinaciones rupive,
  ¡Pejerovia pe presión orekóvare pe horda, haʼekuéra ipuʼakáta pe ehérsitope!
  
  Pe yvykua pypuku nomomboiháicha mbarete ñorairõme,
  ¡Ikatu, peguerovia chupekuéra, jarresistíta!
  Ha umi soldádo omano vaʼekue oikove jeýta -
  ¡Pórke Lade ha"e peteĩ kavaju"arigua ho"ava"ekue ra"y!
  
  Peẽ peñemomba"eguasu ha peñemomba"eguasu,
  Ha katu al mismo tiempo, peteĩ sauce ka"avoicha, ha"e modesto...
  Elfo ipu'akapáva pu'aka - .
  ¡Tetã marangatu, omimbipáva!
  
  Oĩ heta bandido ko yvy ape ári,
  ¡Oafiláva hikuái umi puñal ha hácha!
  Añetehápe, oĩ oguerekóva Cristo ta'anga ramo,
  Ambuépe ĝuarã, iky"apaite iñemongeta!
  
  Umi hénte hesarái Ñandejára señalkuéragui,
  Ha'ekuéra oisu'usénte pe gancho...
  Ha Tupã ndohasái hague ovengávo ñemano rehe,
  Pe pekadór, pe itavyva, ndogueroviái!
  
  Ha ñaime peteĩ ñorairõme umi reliquia cristianismo rehegua,
  Roguahẽ Constantinopla-pe - roñorairõvo.
  Ha pe khanate oñemomirĩ ha oñemoĩ ipoguýpe,
  Umi continente ovy"a - ¡pokõi peve!
  
  Ko'ágã Elfia rape ha'e pe mundo resape -
  ¡Ejerovia hese, Ñandejára omanda haguéicha!
  Victoria ha"e pe pico principal, .
  ¡Oúma peteĩ señal de cambio afortunado rehegua!
  Péicha opurahéi mitãkuña"ikuéra iporã ha ombovy"áva. Iñe"ẽ ha"ete ku eíra he"ẽ asýva. Ha osyry hikuái yvytu rupi.
  Ha umi dedo nandi omombo guisantes de muerte pe enemigo-pe, literalmente odesgarra chupe. Ha opa mbaʼe ojehecha tuichaiterei ohundipaitéva.
  Ha upéi peteĩ umi elfo omombo peteĩ granada de muerte ipohýiva ipy nandi ha gracioso reheve. Oveve ha omondoro peteĩ masa oso Putin-pegua.
  Mitãkuña ogueraha ha opurahéi:
  - Cacao, oh cacao, .
  ¡Upepete voi saʼive oĩ umi orko!
  Ha ambue ñorairõhárape oinupãta rayo oúva ijyva pytãgui. Heta cuervo oguerahapaite peteĩ jeýpe ha ho"a. Oguereko hikuái infarto grave ha oñemohu'ã coma-pe. Umi pico ho'áva oityvyro Putin oso akãrague.
  Péicha umi ñorairõhára ogueraha ha oguata. Ha opopo hatã hikuái.
  Upe rire oñepyrũ jey opurahéi hikuái;
  Umi desierto haku, umi nieve ho"a, .
  ¡Ore ha"e guerrero Duende odefendéva ore honor!
  Ñorairõ ha"e peteĩ negocio ky"a, ndaha"éi peteĩ desfile continuo,
  Pe ñorairõ mboyve , og̃uahẽma pe tiémpo jalee hag̃ua pe Saltro!
  
  Ñande tavayguakuéra jahayhu tekojoja ha jaservi Ñandejárape,
  ¡Opa mba"e rire, kóva oñemohu"ã ruso-pe, espíritu puro!
  Peteĩ kuñataĩ orekóva peteĩ rruéda imbaretéva omboguejy hova ári umi séda,
  ¡Oipeju peteĩ yvytu hatã, péro pe antorcha ndoguevéi!
  
  Vara ome'ẽ oréve peteĩ tembiapoukapy - eñangareko pe Duende rehe kyse puku reheve,
  Santidad ha Patria-pe ĝuarã - umi soldado oservi Cristo-pe!
  Ñaikotevẽ lánsa haimbe ha kyse puku imbaretéva,
  Oñangareko haguã eslavo ha sueño porã!
  
  Umi icono Solntslavia-pegua oguereko arandu opa ára,
  Ha Lada ha Ñandejára Sy ha"e peteĩ hermana tesape rehegua!
  Oimeraẽva ñane mbarete rehe oñemoĩva hese, oñembohérata,
  ¡Rusia eterna oñembotuicha umi luchador korasõme!
  
  Ore ha"e generalmente gente py"aguapýpe, ha katu peikuaa roñemomba"eguasuha
  ¡Oimeraẽva omotĩséva pe Duende-pe oñeinupã porãta peteĩ club reheve!
  Ñamopu'ã peteĩ ritmo pochy reheve - ñande ha'e paraíso planeta-pe,
  Pe familia tuichaitereíta - roguerekóta mitã ore rohayhúva ndive!
  
  Jajapo ko mundo pukukue peteî resort, upéva ha'e ñane impulso,
  ¡Ñamopu'ã umi poyvi País-pegua generación ñemomba'eguasurã!
  Ha tetã purahéi, jepémo peteĩ motivo reheve -
  Ha katu noble vy"apavẽ, pe limo"ỹre pe perezoso polvoriento!
  
  Máva ohayhúva País tuichakue ha deber fiel Zar-pe,
  Pe Duende-pe ĝuarã ojapóta upe hazaña, ¡pe ñorairõ oñembohetave!
  Ame'ẽ ndéve peteĩ beso, mitãkuña hi'aju, .
  ¡Eheja nde jyva ipoty peteĩ ryguasu rupi"a color-icha mayo-pe!
  
  Yvypóra oha'arõ espacio, oveve Yvy ári,
  ¡Ropagáta umi mbyja joya peteĩ corona-pe!
  Toiko sapy"a añetegua pe mitãkaria"y oguerekóva pe sueño ogueraha hague,
  ¡Ñande ha"e umi naturaleza apohare, ndaha"éi loro ohecha"ỹva!
  
  Upévare rojapo peteĩ motor - bam, umi termoquark -gui , .
  ¡Peteĩ cohete omýiva pya"e, oikytĩva pe espacio superficie!
  Pe klúa ani toinupã nde ceja-pe, ha katu derechoite nde resa rehe,
  ¡Japurahéi pe purahéi Túvape peteĩ ñe"ẽ mbarete reheve!
  
  Pe enemígo oñani hína peteĩ liebre-icha,
  Ha jasegívo upéva, jahupyty umi méta oĩ porãva!
  Opa mba"e rire, ñande ejército de elfos ha"e peteĩ colectivo ipoderoso,
  Solntslavia ñemomba'eguasurã - toñemomba'eguasu pe Poder!
  Umi kuña ñorairõhára opurahéi porãiterei. Ha opoi hikuái umi rayo añetegua umi ijyva pytãgui. Ha oinupã hikuái umi ryguasu rupiʼápe ha hoʼa chupekuéra oñemondýigui. Ha umi cuervo pya"e ho"a umi orco akãrague ári, operforávo ha oinupã chupekuéra.
  Péva ojehecha porãiterei ha ohundíva.
  Ha umi mitãkuña oipyso iñe"ẽ, opukavy ha opurahéi.
  - Ñande ningo imbaretevéva ko yvy ape ári,
  Ikatu fácilmente ñamopu'ã opa umi orco...
  Pejuka umi oso pochy oĩva inodoro-pe,
  Sapy"ánte hasy ñambyasy haĝua chupekuéra!
  Péicha opurahéi mitãkuña'ikuéra. Haʼekuéra ojoguaite umi mbói manchado ha iñeʼẽ venenoso.
  Térã ikatu ndegueraha ha ndekutu, ha hasyeterei ha haʼete voi avave nopenái porãva.
  Ha umi pezón escarlata opresiona umi botón ha oproduci tuicha, colosal fuerza de destrucción Putin oso-kuéra apytépe.
  Ha ningo agresivoiterei ha ipyʼahatãiterei.
  Mitãkuña ikatu avei ojekutu rayo oúva ombligo-gui. Ha isarambi hikuái diferénte direksiónpe, ha umi cuervo oñembotapykue pe télape. Ha upéi ho"a hikuái, oñemondýi.
  Ha omboja"o hikuái umi akãrague oúva Putin oso-kuéra ejército-pe.
  Upe aja, mitãkuimba"e pionero-kuéra pantalón corto-pe omombo aguja umi oso-pe ipy nandi ha mitãicha ha opurahéi;
  Pe ola esmeralda osalpica pe yguasúpe,
  Umi mbyja oĩva yvága ñande ári omimbipa.
  Pe vy"a peteĩ corsair orekóva víno hyakuã asýva, .
  Mba'épa ko'ẽrõ guarã - Ñandejára añoite oikuaa!
  
  Ha, aipórõ, ndaikatúi avei ojekuaa umi mapa-pe,
  Mba'épa oguereko Fortuna umi corsario-pe guarã...
  Oĩta peteĩ kuñataĩ tupa ári técho heñói haguépe,
  Térã pe aña ombohape ñande ratĩ infierno-pe !
  
  Oîtapa embarque térã disparo,
  Remoĩta ne akã pe yvykua pypukúpe.
  Péicha destino orekóva filibuster Pallas,
  ¡Enada umi mar ári umi elemento formidable-pe!
  
  Ha katu, ko tekove alineación iporã,
  Ndaipóriha rutina aburrida oficina-pe.
  Hasy ñanada haguã tensión-pe, ndaipóri ñe"ẽ, .
  Ha katu opavave ñande ha"e familia - ñaime peteĩ ñe"ẽme!
  
  Jajotopáramo peteĩ fragata ndive ouhápe hikuái ñanderehehápe,
  ¡Araka"eve, jaike ñorairõme peteĩ purahéi ipuva reheve!
  Peteĩ reduda araka"eve ndaha"éi completamente impregnable, .
  ¡Umi rréi ñeʼẽ orekóva peteĩ koróna oñemombaʼeguasuetereíva!
  
  Ñagana jeýta ñane mba"éva ha jaju porãta,
  ¡Reguerekóramo suerte, ndoikemo'ãi pe bucle-pe!
  Pe perspectiva oikytĩtaha hikuái umi cuervo-pe, .
  Ha"éta peẽme opavave joyke"ykuéra - ¡ndaaceptái!
  Ko"ãva ha"e umi ñorairõ huguy pochýva oikóva ko"ápe. Ha umi mitãkuña ohechauka simplemente clase oporomondýiva ha asombrosa. Ha umi pezón escarlata pecho-gui osegi omombo okápe umi ola ohundiitereíva ha ohundíva tuicha mbarete ha energía reheve.
  Ha ojaho"i hikuái umi cuervo ha oity chupekuéra, oñemondýi ha oñemondýi.
  Ha umi mitãkuña oity ipy nandi, omombo aguja venenosa umi orco-pe ha opurahéi vy"ápe;
  Ho'a, oñesũ, oñesũ, .
  Oñeme'êma ndéve ko derecho...
  Ndaiporimoʼãvéima umi zorro iñakãraku,
  ¡Umi kavara noimportamo'ãi!
  Upe rire umi mitãkuña, ipy nandi reheve, tuicha mbarete reheve jey ogueraha ha omombo umi jopói ñemano rehegua. Oveve hikuái ha ogueraha heta Putin oso ha omondoro.
  Umi ñorairõhára oho hape añónte. Ha omondoro hikuái Putin osokuéra michĩmi.
  Ha avei ojapo hikuái ecografía ombligo guive, ha hetaiterei orco-pe ogolpea pe tesape ha ijyvyrakuéra ojedesgarra.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña oipyhýva ha isarambi fuerza salvaje ha frenética, injoko'ÿva.
  ¡Ejagarra pe kyse ha eafila pe kyse imbaretevéva!
  Pene enemigokuéra tohenyhẽ ñembotavýgui,
  Ha katu ha"e osẽta sãsõme, infierno hielo oñemongu"éta,
  ¡Ñambovy"áta avei ko mundo michĩvape!
  
  Ore ha"e soldado umi Elf ejército-gua, oikytĩva tesápe voi,
  ¡Kyhyje ndojekuaái umi oservívape hetãme!
  Comandante compañero Ftalin orerenói,
  Péva he"ise pe ñorairõhára ipy"aguasutaha, ani retĩ ñorairõme!
  
  Comunismo-pe oñeme'ê tesape - kóva ndaha'éi peteî sueño,
  ¡Oguereko ipype tavayguakuéra tuichaha ha catedral apytu"ũ!
  Toisãmbyhy ko yvy: ñemomba'e ha py'aporã,
  ¡Jaipe'apaite umi basura podrida ko tekove hasývagui!
  
  Ñande Retã ndoguerekói joja - opavave oikuaa ko mba'e,
  ¡Pórke pe puévlo podér omeʼẽ tekove paraísoicha!
  Ha upévare pemomba"eguasu Túva Retã oparupiete,
  Revy"ase ramo, upéicharõ tereho upévare, luchador!
  
  Elfinismo-pe voluntad ha mbyjakuéra oveve, .
  Ndaipóri pico, umi tapicha oikuaa ndaikatuiha oñeguahẽ!
  Ñandejára voi, ohasa asýva ñanderehehápe, ogueru marandu porã;
  ¡Pe raza humana enemigo oñekonverti hague juego-pe!
  
  Ha upéi, peteĩ vals-icha, umi mbyja hechapyrãva ojerokypáta,
  ¡Toñembopu pe órgano arasunu ha toñehendu pe acordeón!
  Ñamomba'eguasu Jesúspe ára ha aravo,
  Pe problema rape, ñande apañuãi ojeréta cero-pe!
  . MOAKÃHA No 24 rehegua.
  María Kolesnikova omanda umi tropa ha al mismo tiempo omaldeci tirano bigote ha calvo-pe. Ha ndahesaráiri ozumbi haĝua;
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi porãiterei ha ovy"aiterei. Ha iñe"ẽ ijukyiterei, sirena-icha. Ha pe purahéi oñohẽ umi yvága kópa de cristal-pe.
  Ko"ãva ha"e mitãkuña iporãitereíva ha hechapyrãva ko"ápe. Ha iñe"ẽ ha"énte peteĩ milagro oñeimagina"ỹva.
  Ha oipuru jave avei hikuái umi pezón escarlata.
  Ha umi orco ojagarra umi mitãkuña ojejapyhývape ijyvagui pinza pytã haku asýva reheve. Ha haimete omonguʼe ha oikytĩ hikuái. Ha péva hasyeterei opa mba"e.
  Peteĩ duende iñakãrague naranja reheve ojagarra ha oinupã umi orco-pe peteĩ bazooka reheve, opresiona pe botón ipecho rubí pecho reheve. Omondoro peteî par de docena de oso Putin ha opurahéi:
  - Chip, chirrido , chirrido, chirrido , .
  Ogueraha ha oikytĩ peteĩ cucaracha...
  Upévare pe gigante ndojehechái!
  Ha umi ñorairõhára oguenohẽ jey iñe"ẽ.
  Ha pe ótra mitãkuña oinupã ikontrariope italón desnudo ha redondo reheve. Ha oveve pe guisante oñorairõva, ohundíva. Ha pe masa de orcos oñehundi peteĩ jeýpe.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña ko'ápe - peteĩ orco oñemoĩ hesekuéra, peteĩ booger oĩháicha peteĩ toro rehe. Ha tuichaiterei oñehundi ha ohundi hikuái.
  Ha katu katuete, ha"ekuéra ykére, oĩ avei mitãkuimba"e duende. Ha"ekuéra ha"e pionero ipy"a"ỹva, ha ikatu porãiterei omombo aguja orco-kuérape ipy nandi ha mitãicha, ha opurahéi al mismo tiempo;
  Pe ñorairõhára rape ha'ete peteĩ rosa ha ñuatĩ,
  Peteĩ mitãkuimbaʼe oñani jave ipyʼaʼỹre ñorairõme,
  Pe mitã py guýpe katu oĩ aguja,
  ¡Ojapónte hikuái pe mitãʼi iporã hag̃ua!
  
  Elfia-pe, peteĩ soldado rekombo"e ha"e
  ¡Tardeiterei ñañepyrũ haĝua pañal reheve!
  Yvotytype jepe, okonveni ndéve peteĩ granada,
  ¡Ikatu haguã odefende País imitã guive!
  
  Umi mba"e ñaaprendeva"ekue mbo"ehaópe, upéi ñanderesarái
  Umi mbo"epy tekovépe ningo ipreciosoiterei.
  Oadministra haguã oguerovia universo destino,
  ¡Ore roñemu Caballeros Duendes-icha!
  
  Ñande jahayhu, ñambyaty yvoty, .
  Ñandéve ĝuarã pe ta"anga ha"e umi kokue ikyráva rehegua.
  Umi ryguasu rupi"a ipoty porãiterei jasypokõi, 1999-pe.
  Julio-pe ha"ete álamo orekóva nieve.
  
  Rohayhu - pe ruiseñor opurahéi flauta-icha,
  Peteĩ tordo dulce okororõ peteĩ clavecin reheve.
  Pe Duende oĩ jave angirũme ha nañandeseparái, .
  Peteĩchagua, Ñandejára Cristo ombo"e haguéicha.
  
  Ñande retãygua oñangareko oparupiete,
  Oparupiete oĩ peteĩ interés mbarete tekovére.
  Leõ okororõhápe, loro opurahéi ipy'aite guive,
  ¡Pe resape omimbive pe yvága bóveda-gui voi!
  
  Heta romopu'ãta, ndorohejamo'ãi oñehundi,
  ¡Ñañangarekokena pe universo rehe!
  Oveve haguã ánga vy'a, .
  ¡Upévaicha oiko pe tekove opa"ỹva rosca!
  
  Upéicharõ País ikatu ñanemomba"e,
  Ha jaservíta chupe fielmente ha honor reheve!
  Hesarái oĩha peichagua aburrimiento de perezoso,
  ¡Ñande várko ndoitymoʼãiha pe arrecife!
  Péicha opurahéi umi mitãkuimba"e duende. Oikuaa hikuái oñorairõ mbareteva"erãha umi orco ndive peteĩ ko"ẽrõ hesakãvape ĝuarã.
  ¿Mba"épa oikóta ojejapyhýramo pe mitãkaria"y duende-pe? Upéi raẽ umi orco odesnuda vaʼerã chugui. Upéi nemosaingóta pe estante ári ha neinupãta peteĩ látigope.
  Ha upéi, pe mitã duende talón desnudo, redondo ha mitãicha ojepokóta peteĩ hierro pehẽngue pytã haku asývare. Ha hyakuãta peteĩ mbaʼe iporãva ha hendývaicha. Ha tuicha mbaʼénte vaʼerã.
  Ha umi ñorairõhára opurahéi:
  Che talón, mitãkuña talón desnudo, .
  Ñañembosaráita, ñañembosarái mante kañyhápe!
  Ha opa mba"e ipu tuichaiterei. Ha umi mitãkuña oactua colosal energía reheve. Ha oñepyrũramo omosãso hikuái peteĩ mbaʼe, tuichaiterei intensidad reheve.
  Ha umi pezón escarlata-gui umi mitãkuña ojagarra jeýta ha omombo peteĩ rayo oporomondýiva ha ohundíva.
  Ha peteĩ mitãkaria"y pionero peteĩ familia de elfo-gua opurahéi;
  En vano pe enemigo oguerovia
  ¡Mba"éicha piko ha"e oconsegui omopẽ umi elfo-pe!
  Rotermina Orkmacht-pe jasypokõi, 1994-pe.
  ¡Oiko chugui peteĩ cazador depredador caza-icha!
  
  Pe ipy"aguasúva oataka ñorairõme,
  ¡Ñainupãta pochýpe ñane enemigokuérape!
  Ñambopiro"ýta chupekuéra peteĩ escoba reheve peteĩ baño-pe,
  Ha pe tekove rosca oikóta peteĩ bucle!
  
  Tetã Paraguái iporãiterei kuarahyicha, .
  ¡Ipu"aka ha gigante imbaretépe!
  Tosyry pe purahéi peteĩ ysyry ipuvaicha,
  ¡Rohechauka talento ipype!
  
  Ndaha"éi peteĩ purahéi vy"apópe añónte, .
  ¡Che ahayhu umi trineo ha patines!
  Ára pyahu tovy'a,
  ¡Pe abeto omyasãita ikonokuéra!
  
  Ha tekotevẽramo rejagarra pe kyse puku,
  ¡Kóva ha"e ore ñehenói violento!
  Ñañongatúta pe bomba ñande mochila-pe
  ¡Eñembosarái peteĩ motivo militar rehe!
  
  Pe victoria ha"e caprichosa
  ¡Peteĩ nandi ndoumoʼãi che akãme!
  Ha oguerovia umi pico elfinismo rehegua,
  ¡Peteĩ luchador cobarde ndoguerahamoʼãi!
  
  Peteĩ mar audaz de éxito añoite
  ¡Pe parto añoite oipytyvõ imemby hag̃ua!
  Peju hague vy'apavẽ ko yvy ape ári,
  ¡Pe enemígo ndoikói oñohẽ tuguy!
  
  Upéi oikóta chugui isãsoitereíta,
  ¡Ñaĝuahẽta yvate pyahúpe!
  Peteĩ acto noble mborayhu rehegua, .
  ¡Rojapo Ñandejára rembipota!
  
  Jerovia rehehápe, ko temiandu resape rehe,
  ¡Roimese pe País resa renondépe!
  Ani haguã sy akãrague morotĩ, .
  ¡Tove káda aravo ha"e peteĩ vy"a chéve ĝuarã!
  
  Upéi oĩta tetãygua rembipota,
  ¡Emopu"ã peteĩ mundo honesto ymaite guive!
  Siglo peve áño cien peve,
  ¡Ndoroipurumoʼãi pe júgo!
  Umi mitãkuña familia elfo-gua osegi odispara pe enemigo-pe. Upéicha umi guerrero odesplega sistema de cohetes de lanzamiento múltiple Huracán ha oity posición osos Putin orekóva opa ipu"aka reheve. Ha haʼe vaʼekue peteĩ golpe aplastante añónte.
  Pe masa de criaturas ipire hũva oñehundi peteĩ jeýpe.
  Ha umi mitãkuña omombo umi regalo de aniquilación enemigo-pe ipysã desnudo pytyvõme fuerza mortal reheve.
  Upéi ojeporu navajas ha aguja venenosa. Kóva ha"e peteĩ jeroky tuichaitereíva ñemano rehegua.
  Hetaiterei ñehundi ha ñemano oiko.
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi;
  Hielo ryru océano ha nieve ryru plátagui, .
  Ha yvyku'i ojejapóva órogui Karakum desierto-pe guarã !
  Kóva ha"e opa che País-tetã marangatu,
  ¡Consuelo umi pensamiento hasývagui!
  
  Ñamopu'ãta heta táva Elfiri -pe ,
  Jajapo tape ha tape guasu taiga peve!
  Umi prekursór jepe itujaʼimi, .
  ¡Ikatuta ojuhu hikuái aventura ha explotación!
  
  Ñande retãygua tuicha ha ipu"aka ko Yvýpe,
  ¡Opavave tapicha osẽ porãma ciencia-pe!
  Jaiko elfinisticamente , ñakonsidera peteĩ familia, .
  ¡Jajapo heta tembiapo gloriosa pe tesape rérape!
  
  Ñande rembipota kyre"ỹvéva ha"e
  ¡Eñorairõ ñande Túva jahayhuetévare ipahaite peve!
  Durimar ha Karabas ombotapykue , .
  ¡Omoĩ hag̃ua pe koróna victorioso!
  
  Tetã sy, nde che sy, mba'e iporãvéva ndaikatúi ojejuhu,
  Ha nde ha"eva"ekue peteĩ inspiración tuichaitereíva!
  Peẽme jepe peteĩ puévlo mombyrývagui pe tetã Mansi-gui,
  ¡Ñandejára ome"ẽ poriahuvereko ciencia rupive!
  
  Péro umi arasunu hendy jave, jaha ñorairõhápe,
  ¡Kóva ha"e ñande punto de honor!
  Ha upéi peteĩ batallón imbaretéva oike pyaʼe pe atákepe,
  ¡Che py"aguasu rehehápente, ha ndaha"éi oñevenga haguã!
  
  Upéicharõ ndaikatúi jajogueraha porã Tetã ndive,
  Ha pe enemígo pyaʼe voi okañy kyhyjégui!
  Añetehápe, cheguerovia, ñorairõ ndaha"éi peteĩ pelíkula,
  Bueno, ¡pévarã oikotevẽ iñarandu ha temiandu!
  Ko"ãva ha"e umi purahéi mitãkuña ovy"áva opurahéiva tuicha vy"ápe. Ha ha"e simplemente asombroso. Ha"ekuéra ningo hechapyrã ha mágico.
  Umi mitãkuña oñepyrũ voi opukavy pochyeterei ha omimbi hatĩ pérlaicha.
  Ha osegi hikuái omombo umi aguja tuicháva ha ohundíva ipysã nandi reheve. Ha ojuka hikuái orco-kuérape.
  Upe jave avei, umi ñorairõhára oipuru avei ipecho escarlata opresiona haĝua umi botón ha omondo jopói destructivo ha destructivo aniquilación rehegua.
  Ha ojapo hikuái devastación total.
  Péicha iporãiterei hikuái - agresivo ha erótico.
  Ha opurahéi hikuái ijupe:
  Fuhrer calvo, nde ha'e peteĩ schmuck-nte, .
  ¡Pe Fuhrer calvo ha'e peteĩ cagada hyakuã asýva!
  Ha ohechauka hikuái iñe"ẽ ipukuetereíva. Ha ombojere hikuái peteĩ mbói atyicha oñembojere ha opa mba"e tuichaiterei.
  Ha umi mitãkuimba"e duende-gua orekóva short ha dedo desnudo omombo umi jopói asesino aniquilación rehegua. Ha avei heta ñehundi ha ñemano.
  Umi ñorairõhára ko"ápe ha"e peteĩ clase ka"aguy añónte.
  Ha umi mitãkuimbaʼe ñorairõhára ipiroʼyve jepe.
  Ko"ápe peteĩva ijapytepekuéra, pionero oñembosako"i ramóva, oñepyrũ opurahéi;
  Che ryvy ha che roike peteĩ mundo pyahúpe,
  Fortuna opukavy cáusticamente, .
  Koʼág̃a jajagarráta pe mar.
  Ha ñame'êta ñandejupe peteî tatuaje!
  
  Aha ramo jepe infierno-pe,
  ha katu ndajevymo'ãi mbo'ehaópe.
  Ko'ágã che ha'e peteĩ pirata huguypaitéva
  Ha ndakyhyjéi umi torméntagui!
  
  Oĩ peteĩ mbaʼe oñeñorairõ hag̃ua enemígondi,
  Corsair rembiapo militar, .
  So"o aperitivo orekóva empanada, .
  ¡Tomano umi enemígo!
  
  Pe mitãrusu oreko peteĩ confesión:
  ¡Py"aguasu, py"aguasu, honor!
  Peteĩ pirata rekove ha'ete peteĩ pelíkula -
  Ani peheja pe aña pende ho'u!
  
  Pe mitãkaria"y og̃uahẽvo ko"ápe,
  Moõpa Tuguy otyryry yma .
  Satanás nañandemonguʼemoʼãi
  ¡Eguerovia ore, oikóta ndehegui peteĩ grandee!
  
  Peteĩ pirata haimete ojeguereko peteĩ soldádoramo,
  Ha katu ha"e iporãve mante...
  Opa mba"e rire, ndaha"éi peteĩ ametralladora vacía,
  ¡Eikuaa nde reñói hague sãsõme!
  
  Ha pe corsair oguerekóta peteĩ jopói,
  Eñemboja...
  Añetehápe, pe ñorairõme nde ha"e peteĩ artista, .
  ¡Pe vainagui oiko peteĩ pipa!
  
  Ñaĝuahẽta ko"ãichagua yvatekuépe
  ¡Nderejejagarrairamo peteĩ bucle-pe!
  Pe karai ndojehúi yguasúpe, .
  ¡Aaguanta avei pe torménta!
  
  Yma oikova"ekue oĩ ñande rapykuéri
  ¡Jajapyhy peteĩ tape pyahu!
  Ha okañýta hikuái, peẽ peikuaa umi enemigokuérape,
  ¡Tenonderãme oĩ porã suerte!
  Péicha opurahéi umi elfo tuicha autoridad ha aplomo reheve. Ha umi ñorairõhára omombo jey pe enemigo-pe ipy nandi reheve, umi regalo de shock ñemano rehegua.
  Ha opa koʼã mbaʼe oreko peteĩ efecto destructivo. Pe ñorairõ ojedespliega fuerza pochy reheve.
  Ha ñainupã Putin oso-kuérape yvate guive umi misil de ataque de alta potencia reheve.
  Ha upéi pe mitãkuña opresiona ipecho escarlata umi botón joystick-pe ha oipuru fuerza destructiva.
  Ha upéi pe impacto oiko umi pezón pytyvõ rupive, ha"éva pe rubí color. Ha ha"e oinupãta umi orco-kuérape itavyháicha.
  Ha umi mitãkuña oipuru ipysã nandi oity hag̃ua umi bomba de napalma umi orco posición-pe. Hoʼa peteĩ bomba ipoderósova, ha pyaʼe voi hendy peteĩ jeýpe mil oso Putin.
  Péicha mitãkuña'ikuéra oextermina opositor-kuérape, oiporiahuvereko'ÿre ni otĩ'ÿre.
  Ha avei omondo hikuái tuit-pe:
  - ¡Peteĩ py nandi ojuka hetaiterei!
  Ha oguenohẽ hikuái hatĩ pérlaicha.
  Ha upéi oñepyrũ opurahéi hikuái;
  Mba"épa pe secreto principal umi elfo tesape rehegua,
  Umi chokokue oñotỹhápe kokue,
  Moõ piko reime ndaha'éi peteĩ tapicha aleatorio, .
  ¡Moõpa peteĩ vagante ha"e peteĩ pariente oimeraẽvape!
  
  Y Sy Yvy hesakãva, 1999.
  Paloma ala chanclas...
  O imitãva año tormenta, .
  Mba"épa ome"ẽ ndéve ne akã?
  
  Che añuã che kuñataĩ ahayhuetéva,
  Ha katu ko ita forjado iñaña,
  Umi herradura kavaju oinupã hína pe asfalto,
  Ha pe aña ogueraha umi iporãvape infierno-pe!
  
  Iñepyrũmby guive roguerovia yvága,
  ¡Embohasa peteĩ línea éxito guýpe peteĩ pluma reheve!
  Pe Aurora odispara peteĩ salvo de despedida,
  ¡Arovia noviembre rembe"ýpe!
  
  Ha ko múndo henyhẽ mbyjakuérare, .
  Peteĩ arai guýpe okyhyje peteĩ arasunu,
  Umi álamo okororõ, umi pino ojepy"apy, .
  ¡Peteĩ tesay ho"a pe kuñataĩgui!
  
  Aguerovia og̃uahẽtaha pe ára tesape rehegua,
  Ha toñekumpli pe kerayvoty,
  Toiko kuarahy ha arahaku opave"ỹva,
  ¡Pe ysyry osyry omimbipa!
  
  Cheguerovia, pe ñorairõ ipochýta,
  Pe conflicto isekopáta ¡Pe Primavera!
  Ha umi hénte ovyʼáta
  Yvy jára ha"e peteĩ kuimba"e voi!
  
  Tove umi fábrica toiko proletario jefe,
  ¡Pegueru umi sirvienta kamby parlamento-pe!
  Japurahéita miles de arias libertad rehehápe,
  ¡Ikatu hag̃uáicha umi peón oñemotenonde sapyʼaitépe umi rréinape!
  
  Ndaiporimoʼãvéima pe ñemotĩ
  Oimeraẽ tembiapo ha"e peteĩ éxito!
  Ñande ha'éta ñande juez,
  Ha topuka hatã umi mitã!
  
  Upéicharõ ñambyaty ñane mbarete,
  Ñamopẽ orkchismo jyva.
  Ñapu'ã ágilaicha pe sepultúragui,
  ¡Ha katu ndaipóri mba"evai ha mba"e vai!
  Péicha umi mitãkuña opurahéi porãiterei ha agresivamente. Ha upe jave avei oipe"a hikuái hatĩ, omimbipáva pérlaicha. Ha umi ñorairõhára omombo granada de muerte ipysã nandi reheve mbarete oporojukáva.
  Ko"ã mitãkuña añetehápe ohechauka porã ha imbarete.
  Ha oipe"áta hikuái umi pezón escarlata-gui ha omosãsóta umi regalo de aniquilación tuicha pu"aka ha ohundíva reheve. Ha hetaiterei orco oñembopy"ajuta peteĩ jeýpe. Ñehundi total-nte.
  Ha umi ñorairõhára opurahéi avei:
  - Emboty pya'e nde ryekue ha nde juru,
  Biotrep iñaranduve ndehegui!
  Ha oñakãitypáta hikuái hesa zafiro reheve. Térã hesakuéra ningo esmeralda jepe.
  Ha umi ñorairõhára ningo iporãiterei ha iporãiterei. Ha oñepyrũmaramo opurahéi hikuái, upéicharõ tuichaiterei mba"e;
  Ñamomichĩ ore voluntad ñorairõme,
  Hermano, oñorairõ hikuái País rehe.
  Rojesareko - ome'ê hikuái elfinismo, .
  ¡Peteĩ soldado Duende oike Orklin-pe!
  
  Ñande ypykuéra ojapova"ekue kyse puku,
  Ha upéi umi arma oike acción-pe...
  Abedul yvyramáta oipe"a hakã, .
  ¡Umi mitãkuña ojapo hína empanada!
  
  Pe Duende osẽ porã oimeraẽ ñorairõme, .
  Ha"e oikuaa mba"éichapa ogueraha umi mba"e iñakãme.
  Sapy"ánte hendy infierno potĩ.
  ¡Ha katu ñavencéta pe adversario-pe!
  
  Elfo oñangareko Yvy rehe,
  Ome'ê refugio umi ipy'a'ÿva ha oñemonde'ÿvape.
  Romohu"ã pe ñorairõ jasypokõi, 1994-pe.
  ¡Peteĩ derrota pochy oha"arõ Orkmacht-pe!
  
  Ha oñemopuʼã ha oñemitỹ rire,
  Umi kokue ipoty ha pe centeno oĩ pila-pe.
  Peẽ mitãkuña ha abuelo ha"e héroe,
  ¡Oĩkuri congelación ha nieve umi trincheras-pe!
  
  Ñande Túva py"aguasúgui,
  Ejagarra peteĩ arco pypuku.
  Umi pancarta elfinismo rehegua oveve, .
  Ha Putin pancarta ojedesbarata!
  
  Siglo ohasáta ñande poguýpe Mbyjakuéra, .
  Imperio ha'e peteĩ galaxia enjambre.
  Araka'eve ndaha'éi tardeiterei heñói haguã
  Ha eñotỹ pe enemigo espacio-pe!
  
  Ha katu arovia pe apytu"ũ oĩtaha py"aguapýpe,
  Ha peteĩ persóna haʼete peteĩ sy opavavépe g̃uarã,
  Ko"ápe oñakãrapu"ã pe familia yma guare, .
  Radiancia de Gloria - ¡Gracia!
  Umi mitãkuña opurahéi porãiterei - simplemente pe clase ijyvatevéva oimeraẽ mba"e cósmico-gui ko yvy ape ári. Ha ipykuéra ningo desnudo ha cinceladoiterei, increíblemente ágil ha kyre"ỹnte.
  Ha umi rayo oveve osẽ umi pecho pytãgui ha oinupã umi cuervo-pe. Ha oity hikuái chupekuéra tuichaiterei fuérsa letal reheve. Ha hetaiterei Putin oso okáipa.
  Ha umi ñorairõhára añetehápe nome"ẽi mba"eveichagua poriahuvereko umi orco-pe. Ko"ãva ha"e mitãkuña ijojaha"ỹva ha iporãitereíva. Inivel ha"e simplemente soberbio. Ha oipe"áramo avei Venus ryepýgui, omondota hikuái ola destructiva aniquilación rehegua, oitypaitévo opavave ha hi"ánga.
  Ha upéi ou pe ñorairõ tsunami rehegua magoplasma rehegua. Ha hasyeterei umi orco-kuérape ĝuarã. Ha ikatu voi hasy.
  Mitãkuña"ikuéra oestrangulisa ha opurahéi opa orco-kuérape;
  
  Ñorairõ oĩva pe ring de ñorairõme, .
  Por regla general, mbarete ndoikuaái límite!
  Admiti, ajerure paternidad, .
  Marte guive, pe ñorairõhára oipota!
  
  Opaite ñorairõ oreko peteĩ naturaleza
  ¡Ñandejára Túva omeʼẽvaʼekue!
  Ha gloria pe Familia Guasúpe,
  ¡Ogueraha peteĩ hapicha ipy"aguasúva!
  
  Añetehápe, ñande confesión ha"e
  ¡Eme'ẽ nde rekove Túva rehehápe!
  Ha ahendu arasunu,
  ¡Eñorairõ kyse puku reheve vy"apavẽ rehehápe!
  
  Oĩ atrevimiento, oĩ pe ciencia pu"aka, .
  ¡Heñói yvypóra apytu"ũgui!
  Mba"eveichagua rutina ha aburrimiento"ỹre, .
  ¡Romoheñói hína umi descubrimiento Gloria rehegua!
  
  Ore ha"e Elfia memby pyahu,
  ¡Roipota Rus-gui ijyvateve opavave ambuégui!
  Ndaiporivéima kuña iporãva Túva Retãme, .
  Éxito ñandéve guarã Lada-Ñandejára!
  
  Umi Tupã ome'ẽ ñandéve razón - po, .
  He'i hikuái nde voi ha'eha pe demiurge!
  Mba"épa ikatu pe ciencia pu"aka reheve, .
  ¡Ani reforjánte peteĩ arado imbaretéva!
  
  Pe Universo tuichaha pende ra"arõ,
  ¡Pe yvága porã ha"e peteĩ diamante!
  Peteĩ yvu oĩháme umi burbuja ipreciosa, .
  Moõpa oĩ Ñandejára resa ojesarekóva resape!
  
  Umi planeta extraterrestre oikóta hógagui,
  Ha umi mbyja ojogua pe Kuarahy Yvypegua!
  Nde ha'e peteĩ marinero orekóva ron espacial,
  ¡Ani reiko peteĩ minow oñembyaívaicha!
  
  Ñañembo"éta ñandejupe pe inmortalidad,
  ¡Ñamopu'ã peteĩ Universo-paraíso!
  Mba'e pyahu ha'éta peteî siglo,
  Oikóta, ¡esueño hese!
  
  Ha peikuaa umi omanóva oikove jeytaha,
  ¡Umi teʼongue opuʼãta umi sepultúragui!
  Ha upéi jeikove opave'ỹvape,
  ¡Peteĩ equipo marangatu!
  Ko"ãva ha"e purahéi mitãkuña py"aguasu ha iporãva opurahéi. Ha katuete, oipuru jey hikuái rayo oúva umi pezón escarlata pecho-gui ha oinupã hendivekuéra umi cuervo-pe.
  Ha umi oñemondýiva, peteĩ trineo-icha iñakãme, ho"a omanóva. Ha opa mbaʼe ojejapo porãiterei.
  Umi mitãkuña duende ohechauka nivel de agresión ha imbarete - simplemente súper ha hiper .
  Haʼekuéra ningo peichagua mondaha hechapyrãva. Umi ikatúva ohechauka elfinismo ha distancia.
  Avei odispara hikuái umi rayo ipecho escarlata-gui, ombokapúva hetaiterei orco-pe.
  Ha opurahéi hikuái ipulmón ru'ãme:
  Ah, Putin, nde ha'e Putin, nde ha'e peteĩ kavara Putin,
  Mba'ére piko reñani umi elfo-kuéra ndive peteĩ vúrro ramo?!
  Rehupytýta orehegui específicamente peteĩ níquel-pe,
  ¡Reñani peteĩ puño elfo mbarete ndive!
  Péicha opurahéi mitãkuña ha ohechauka hatĩ pérla ha omimbipáva. Ko"ãva ha"e simplemente umi mba"eporã ojehecharamóva. Ha tomano pe Fuhrer calvo!
  . MOAKÃHA No 25 rehegua.
  Maria Kolesnikova oñorairõ ha omanda reina añeteguáicha ha ohechauka nivel ijyvatevéva ojapoháicha iequipo de lucha ha ijojaha'ÿva.
  Ha upéicha umi ñorairõhára ogueraha ha opurahéi jey;
  Nahániri, pe oñatende porãva ndodesvanemoʼãi, .
  Peteĩ halcón jehecha, peteĩ ágila...
  Hesakã tavayguakuéra ñe"ẽ,
  ¡Pe ñe"ẽmbegue oitypáta pe mbói!
  
  Che arovia ko mundo tuichakue opu'ãtaha,
  Oñemohu'ãta orcchismo...
  Ha kuarahy omimbipáta - .
  Pe tape, ohesapéva elfínismo !
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña ko"ápe - ndaikatúi reñemboja hesekuéra reñesorprende"ỹre.
  Ha oñemosarambíramo, upéicharõ umi pulsar oveve umi pezón escarlata isyvakuéragui. Avave ha mba"eve ndaikatúi ogueropu"aka ko"ãichagua mitãkuña.
  Ha ikatu ojoko hikuái peteĩ kavaju otyryrývape ha oñani peteĩ oso ári peteĩ jeýpe. Ha ohypýi enemigo-pe Putin oso retekue.
  Péicha sapy"ánte mitãkuña"ikuéra opurahéi:
  Oñepyrũ hína peteĩ ñorairõ guasu
  Ñorairõ ndorekóiva razón razonable...
  Ko'ápe oĩ Putin, Satanás ou,
  Ha Rus omano hague hendive!
  
  Ha mávapa ojokóta pe ysyry,
  Ysyrykuéra pochy huguypaitéva...
  Pe enemigo oñepyrũ ko"áĝa, .
  Ha peteĩ duende ha"e peteĩ persona!
  Ha umi ñorairõhára ohupi jeýta ha omombo umi aguja venenosa ha destructiva ipysã nandi reheve. Ha oinupãta hikuái hetaiterei oso Putin-pegua, tuicha pochy reheve.
  Ha umi elfo imitãva oñorairõ avei tuicha tenacidad ha pochy reheve, ha ohechauka aerobatica pya"e ha combate orekóva.
  Ha umi mitãkuimbaʼe omombo avei umi aguja oporojukáva imembykuéra py pytiʼa nandi reheve.
  Upe jave avei, umi mitãrusu duende-gua ndahesaráiri opurahéi haĝua pochy ka"aguy reheve;
  Pe corneta oguatáva guýpe roinupã peteĩ paso, .
  Umi elfo-pe ĝuarã, pe ñorairõ ha"e peteĩ celebración pe ánga rehegua!
  Ha oiméramo nde ñorairõhára ha ndaha'éi vúrro,
  Upéi embotapykue umi orco aña!
  
  Umi kuñataĩ duende ha"e avei ñorairõhára, .
  ¡Peteĩ perno de ballesta operforáta pe armadura!
  Umi luchador ko'ágã oñemomba'eguasu imitãrusúre,
  ¡Peikuaa, amosẽta pe adversario-pe!
  
  Umi gnome ojapo cerveza - juky hechapyrãva, .
  ¡Egueru peteĩ taza pe ñorairõ mboyve!
  Umi elfo ndoikuaái umi iñakãrague morotĩva ijyva, .
  ¡Haʼekuéra hendypaite hyepýpe!
  
  Mba"épa peteĩ duende omimbipáva jepe ndaikatúi ontende
  Mba'épe piko ogueraha pe kuñakarai tujami ñemano vai!
  Jahasáta pe prueba de corazón peteĩ A reheve, .
  ¡Ndorotolera mo"ãi pe vergüenza, peikuaa!
  
  Ha pe mundo pyahúpe iporã avei,
  Upépe ipochy jeýta pe préstamo!
  Tove pe ametralladora tojegarabate peteĩ cincel-icha, .
  Ha pe ehérsito ojahoʼi pe tape teʼonguekuéra reheve!
  
  Victoria, che rohupytyse
  ¡Odisfruta haguã pe trill de oro!
  Heẽ, sapyʼánte reikotevẽ peteĩ kadéna, ndahaʼéi peteĩ hilo de seda,
  Bueno, pe compañero opukavy peteĩ mymbaicha!
  
  Peteĩ kuñataĩ ome"ẽta ndéve mborayhu, che arovia,
  Ha iporãiterei hendive, yvágapeguáicha!
  Tokakuaa peteĩ família tuichaitereíva
  Che pohayhu mitãkuña'ikuéra che korasõite guive!
  Péicha opurahéi umi elfo ingeniosamente. Ha opa mba"e añetehápe iporã ha tuicha mba"e hendivekuéra. Ha peteĩ tata pochy ipochýva. Ha umi salto ha pulmón agresivo.
  Ha umi mitãkuña pezón escarlata ojejapíta peteĩ ecografía asesina ha destructiva rupive.
  Ha oipyhy porãta hikuái opa mba"e ha ombojy. Ko"ãva ha"e umi mitãkuña.
  Ha opurahéi jeýta hikuái:
  - Oĩta peteĩ táva Venus ári,
  Ha pe quimera ivaietereíva!
  Upe rire oipe"áta hikuái tesagui ha ohesapéta peteĩ rayo ohundíva ha oporojukáva reheve.
  Ha upéi ojagarráta hikuái pulsar ha okargáta umi pezón rubí pecho-gui. Mba'épa ha'e joder hasy.
  Ko"ãva ha"e añetehápe umi kuña reikotevẽva.
  Ha ijyvakuéra opupu jeýta. Haʼekuéra oñeimahina oisuʼuha hína peteĩ mbaʼe ijukyitereíva ha oporogustáva iñeʼẽme, ha literalmente oñemboguata hikuái.
  Ko'ãva ha'e kuña.
  Ha okororõ hikuái ipulmón ru'ãme:
  Jajuhúta peteĩ orco ñorairõme, jajuhúta peteĩ orco ñorairõme,
  Ndajañembosarái mo"ãi hendive - ¡ñamboja"óta chupe!
  ¡Rodesgarráta ndéve! ¡Rodesgarráta ndéve!
  Péicha opurahéi umi mitãkuimba"e duende. Ha umi mitãkuña, ipy nandi reheve, omombo umi don destructivo ñemano rehegua.
  Ha haʼekuéra ojapo iñarandueterei.
  Ha amo umi orco odispara hína umi mitãkuña"i talón desnudo ha redondo-pe. Ha ombohováivo, umi mitãkuña opresiona umi botón ipecho escarlata reheve ha omombo okápe umi arroyo aplastante ñehundi ha ñemano rehegua.
  Ko"ápe oĩ peteĩ mitãkuña peteĩ familia de elfo-gua omotenondéva peteĩ molino kyse puku reheve. Ha pya"e oñeikytĩ po oso Putin akã.
  Ñamoĩ ko"ãva ha"eha umi mba"eporã ko"ápe - simplemente soberbio. Ha ombopu ramo hikuái umi pezón escarlata pecho-gui ha ombokapu rayo, upéicharõ umi orco ndojuhumo"ãi suficiente.
  Ha mitãkuñaʼípe avei ohayhu olamida umi varra de jade pulsante. Mba'e ojehechakuaava'erã - iporãva.
  Por cierto, mitãkuña, umi orco pendegueraha ramo prisionero ramo, katuete omyendýta tata umi pezón escarlata isyva rehegua. Péva ha"éma igobierno. Ha ko"ápe ndaikatúi regueraha ha reme"ẽ.
  Pe mitãkuña ohasa orgasmo ha hasy.
  Ha umi mitãrusu elfo opurahéi avei, ha ojapo porãiterei, ha odispara Putin oso-kuérape ametralladora reheve;
  Moõpa reime che mborayhu ahayhuetéva,
  Virgo tesape omimbipáva ha omimbipáva.
  Chekane'õma tekove ñembohorýgui, .
  ¡Aipota verano ro"ysãme!
  
  Ko yvy ape ári, mborayhu ha"e pe mba"e iñimportantevéva, .
  Pe género oikotevẽ continuación.
  Pe temiandu peẽme ĝuarã omimbi, .
  Ñañe'ẽmi iporãva ndive!
  
  Ijuru pytã omimbipáva reheve, .
  Pe ryekue ha"ete peteĩ yvyty nieve, .
  Aipota peteĩ mba"e michĩva nendive,
  ¡Eraspa nde rizado morotĩ nieve-icha!
  
  Satin jyva ha'e rosado, .
  Py nandi oityvyro kapi'ipe, .
  Peime nendive ha"e pe mba"e iñimportantevéva
  ¡Ñatrenzáta ñane akãrague peteĩ pila de lino reheve!
  
  Rearado piko che vaka ahayhuetéva,
  Umi mancha rembe'y morotĩ ha'e abedul-icha...
  Ñande ñañemotenonde espacio-pe,
  ¡Por lo menos ropuka tesay pe aldea pukukue!
  
  Oñehendu pe trill peteĩ oriole sonoro rehegua, .
  Pe gota oinupã pe fracción...
  Oh, mba'éichapa che ruiseñor, .
  ¡Chegusta nde purahéi!
  
  Ñande colores verano-pegua omimbi,
  Otoño carmesí real oro-pe.
  Papá Noel jopói reheve,
  ¡Ndaikatúi ñañongatu ro'ysãme!
  
  he'íta ñandéve pe Kuñataĩ Nieve ?
  Oĩta peteĩ mombe"upy iporãva;
  Pe ryguasu ome'êta ñandéve óro,
  ¡Jarro de cristal peteĩ rosa reheve!
  
  Che ahetũ porãiterei che ahayhuetévape
  Umi coral cereza juru ári, .
  Ñane remiandu ipotĩeterei,
  ¡Aipota peteĩ mba"e juky ha ipyahúva!
  Ja"e porã, ko"ãva ha"e umi mitãrusu ko"ápe. Ha py"ỹieterei oisu"u hikuái Venus pecho dulce umi elfo-gui iñe"ẽme. Ja'énte tuicha mba'eha.
  Ha umi mitãkuña ko"ápe ha"e clase superior. Ha oñepyrũramo opurahéi hikuái, arakaʼeve noñembopyʼaguapymoʼãi.
  Ha iñe"ẽ omimbi ha ipu, ha"ete ku pláta campana. Ha péva ha"éta simplemente pe clase ijyvatevéva.
  Ha umi mitãkuña omimbi hesa esmeralda ha zafiro reheve. Ha osẽ hikuái chispa hũitereíva ha hendýva umi pecho pytãgui.
  Ha ohapy hikuái heta orco. Ha ohechauka hikuái peteĩ pasaje agresivo.
  Ha umi mitãkuña dedo nandi tuicha omombo granada letal-itereíva.
  Ha omondoro hikuái umi orco-pe michĩmi.
  Péva ohechauka umi elfo invencible. Ha isyvakuéra henyhẽterei ha ijyvyra pytã.
  Ha umi mitãrusu elfo olamida ko"ã pecho tuicha kyre"ỹme. Ha ha"ete ku oguerekóva hikuái helado peteĩ yvyra ári.
  Ha katu en general, ja"e iporãha.
  Ko"ýte ndaha"éi mitãkuña añónte opurahéi jave, ha katu avei umi elfo imitãva, ja"eporãsérõ, ha"éva puraheihára iporãva;
  Espacio ha"e peteĩ yvyty tuicháva, .
  Peteĩ manta pytũmbýpe ndorekóiva mba'eveichagua tesape...
  Pantano morotĩ, tinta, .
  ¡Reisu'u pe héroe codicioso!
  
  Mbyjakuéra tiza web, .
  Ojeroky pe antorcha ñemano rehegua.
  Pe ñorairõ oĩ mbytépe añoite, .
  ¡Roganata, ¡cheguerovia!
  
  Elfo, orco, troll, .
  Ojere hikuái peteĩ torbellino tormenta-pe.
  Heta tesay ha hasy
  ¡Ko circo mbyja rehegua!
  
  Ñaime ko ñorairõme,
  Tenonderãite...
  Maitei ataúd guive opavave peẽme,
  ¡Ha'e peteî cuestión de honor ñainupã haguã!
  
  Tuichaiterei ningo ñorairõ puʼaka,
  Pe pochy ivaive.
  Ñande ndaha"éi loro
  Ha umi hénte oreko suerte!
  
  Pe victoria rehe hermanokuéra,
  Eñehaʼãmbaite.
  Nde haʼérire peteĩ enemígo oĩva trapo-pe,
  Ha peteĩ payaso rova reheve!
  
  Pe orco ohechaukáta pe duende-pe
  Moõpa oĩ ko múndo ñepyrũ?
  Ani reity pe hakã
  ¡Koʼẽ mboyve!
  
  Emopu"ã peteĩ barco mbyja rehegua
  Ani reiko torpe
  Ñande ha"e héroe ko"áĝa
  Ha ndaha'éi mitãnguéra jardín de infantes-gua!
  
  Upévare rombotýta ndéve
  Rohenóita ndéve cuenta.
  Nde remastika hína mosquito, .
  Ñe'ẽpapára ñe'ẽpotýpe!
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ purahéi iporãitereíva ha iporãitereíva al mismo tiempo. Ha, katuete, umi elfo opurahéi porãiterei.
  Ha umi ñorairõhára, katuete, omimbi meme umi talón desnudo ha redondo reheve.
  Ha upéicha ojagarráta hikuái ha oescupita pe enemígope. Ha ojapóta hikuái hekopete ha hekopete.
  Ha upepete okáipa peteĩ masa de orco oescupi haguére.
  Pe mitãkuña duende ogueraha ha opurahéi:
  - Pe tavy róga hendy, .
  Satanás Sanatorio, 1999.
  Ndaipóri tenda ko Yvýpe
  ¡Orcokuéra ha"e fiel Ñandejárape!
  Péicha opurahéi hikuái activamente ha agresivamente. Ha okororõ hikuái.
  Ha mitãkuña"ikuérape ohayhu avei ojapo iñe"ẽme umi mba"e iporãitereíva. Ha péva omboguepaite chupekuéra.
  Ha mba"épa oikóta ndeinupãramo avei Venus ryégui peteĩ kuatia"i oporojukáva reheve? Oh, kóva cien veces ho"ysãvéta.
  Nahániri, mbaʼeve ndaikatúi ojoko koʼã mitãkuñáme.
  ¿Ikangy piko umi elfo imitãva? ¡Katuete ndaha"éi! Avei haʼekuéra ningo iporãiterei.
  Ha opurahéi hikuái vy"apópe;
  Pe espacio ojedestorsiona ha henyhẽ tatagui,
  Pe universo energía oñembojere peteĩ hatĩme peteĩ muelle-icha.
  Opa mba"e rire, pe cosmos oñemboja"o yvytimbo peteĩ martillo reheve, ñambyai,
  ¡Pe planeta ojedesgarra peteĩ huracánicha orekóva pelusa!
  
  Ore ha"e kavaju"arigua ipu"akapáva, ore ha"e legión de elfos, .
  Ñorairõ ñandéve ĝuarã, peteĩ ñehenói universo-pe.
  Tojejapura pe ehérsito peteĩ millón orco añape,
  ¡Ñaityvyro chupekuéra, querido michĩmi, ñamoambuévo michĩmi ñande respiración!
  
  Ha peteĩ melodía pyahu, jepe pe melodía itujáma,
  Oñehendu, ha katu ani pepensa pe País Madre ojehayhúvare,
  Umi elfo oreko peteĩ equipo ojoaju porãvaicha,
  ¡Opavave oñe"ẽha ojuehe ñembohorýpe!
  
  Mba'e fuerza-pa oñemombo atentado-pe, oúma troll,
  Pe falange de elfos oñekongela, ro"afiláva ore lanza.
  Oñepyrũma pe juego de ataque, umi orco oipe"a pe puntuación,
  Péro ombohováivo, umi glamoroso omoinge peteĩ gol umi talón guive!
  
  Oĩ umi várko mbyjajere ipoderósova, arma-barril, .
  Umi voleo rupive ojokóta hikuái pe universo.
  Opa mba"e rire, umi elfo orekóva ñorairõ mbarete ojehecha peteĩcha umi ágila ndive,
  ¡Eñotỹ pe invasor-pe peteĩ advertencia ramo opavave ambuépe!
  
  Oikuaa'ÿre ilusión, umi soldado ohóva oataka,
  Ojerovia rupi Lada ndive ikatúta oity pe adversario-pe.
  Ha upéi japytáta ñaneaño pe kuñataĩ pytã ndive,
  ¡Ohupyty haguã peteĩ soldado pyahu País-pe guarã!
  
  Mba"épa arandu, oporandu pe duende pe enano-pe.
  Mba"éicha piko ahechauka peteĩ iporãvape iporãitereiha pe tekove chendive?
  Ha arasunu ombohovái arandu - opa mba'e rire, nde ndaha'éi peteĩ tapicha,
  ¡Añe"ẽ haĝua valor rehe sincera ha honestamente!
  
  Ha katu yvypóra ñemoñare tapykuépe - ame'ẽ chupe peteĩ ñembohovái, .
  Umi tapicha itavyvape ĝuarã, peteĩ instrucción añoite.
  Peguata pe honestidad rapére, pe"acepta peteĩ cantidad justa umi apañuãi, .
  Ha katu pe añeteguápe ndaikatúi pejerure perdón pende pehayhúvagui!
  
  Ha katu pe gnome he"i chéve peteĩ sonrisa reheve - pe mitãkaria"y ipy"a gueteri,
  ¡Ndereikuaái ko universo-pe, ¡pe honestidad añoite otriunfa!
  Ha katu oñembojoajúvo umi medio añetegua ndive, moõpa oĩ pe astuto Satanás ndive,
  ¡Ani hag̃ua reike rei umi bala vai guýpe!
  
  Che antende kóva, gnome iñarandu, japu moderación ha nde rova gotyo.
  Upéicharõ ikatúta reipe"a pe mitãkuña korasõ!
  Ha peteĩ tesay cristal ndopokomoʼãi umi hesa hovy rehe,
  Ha ñande jerovia, ipahaite peve, ha"e ñagana ñane enemigokuérape yvyku"ípe!
  Péicha opurahéi umi mitãrusu elfo agresiva ha armoniosamente. Ha ojekuaa tuichaiterei mbaʼeha.
  Ha umi mitãkuña osegi odispara tata oporojukaitereíva ha ohundíva. Ha opresiona hikuái umi joystick botón ipecho pytã reheve. Umi iporãva oactua tuicha kyre"ỹme. Haʼekuéra ningo mondaha hechapyrãva.
  Péva ha'e pe ojapóva hikuái, bastante lógico ha destructivo. Ha pe impacto combate orekóva hikuái ha"e inmensurable.
  Ha ipy nandi reheve umi mitãkuña omombo guisantes de aniquilación. Ha haʼekuéra oactua ikyreʼỹeterei.
  Umi mbaʼe ojapóva hikuái ningo oporojuka rei.
  Ha umi ñorairõhára omosãso ecografía umi pezón rubí isyvagui. Umi cuervo oñekonfundi umi ola-pe. Ojegolpea hikuái iñakãme peteĩ club asesino-icha ha literalmente operde conciencia.
  Ha ho"a hikuái, oinupãvo Putin oso akãrague ijyva reheve. Ha umi oñorairõva oactua agresivamente ha ro'ysãiterei. Ha oproduci hikuái peteĩ efecto oporomondýiva ha aplastante.
  Ko'ã mitãkuña añetehápe ha'e súper fresco-nte. Ha iñe"ẽkuéra akóinte omba"apo.
  Ha umi mitãrusu, ibarras de jade pulsante ha mitãkuña"ikuéra ocosquilla, avei opurahéi tuicha temiandu reheve;
  Che imaginación ojegolpea
  Nde ra"ãnga omimbi peteĩ cometa jyvaicha...
  Nde chekutu rayoicha,
  ¡Iporãiterei omimbipa umi mbyjakuérape!
  
  Ñe"ẽpapára omomba"eguasu ko"ãichagua iporãva,
  Peteĩchagua Jasy rova ndaikatúi oñembotapykue.
  Venus tome"ẽ ndéve vy"apavẽ,
  Pe depredador aña ho'áma - oñemoĩ ipoguýpe juego-icha!
  
  Nde neporãiterei ha ikatu
  Ejagarra yvága pypuku.
  Nendive ikatu arrespira fácilmente, sãsõme, .
  ¡Pe tekove rosca ojere sedaicha nde kuã mbytépe!
  
  Ndaha"arõi antende nde disposición orgullosa,
  ¡Pórke nde haʼe Artemisa ermána!
  Ha che jyva jepe ojejoko hasẽvo,
  ¿Añetehápe piko oveve mombyry pe sueño Tártaro peve?
  
  Mba"e sueño dulce-pepa rejekuaa?
  Ndaikatúi ñantende pe yvagapegua jehecha...
  Mitãrusu almohada ojejaho'i tesay juky reheve,
  O siniestro mundo - ¡Ndahechái peteĩ película!
  
  Estructura oipytyvõva mborayhu rehegua, .
  Ha"e tesape, ha katu oñemboja"o peteĩ cadena de dolor reheve...
  Ñande jajupise grúaicha, .
  ¡Ha katu pe mar chegueraha pe mundo inferior yvykua pypukúpe!
  
  Mbaʼeichagua grillete piko omoĩ pe destino?
  ¡Mbaʼe piko iñimportanteve ko univérso!
  Ñandejára tome"ẽ mbareteve mitãrusukuérape,
  ¡Ani pemondo castigo hetaiterei!
  
  Ipu"akapáva he"i: Ha"e ome"ẽ peteĩ prueba, .
  Ndaha'éi mboy tiémpopa reaguanta.
  Ha katu pe ideal oikotevẽ oñembopiro"y, .
  Mba"éichapa ikatu resẽ peteĩ cuna suave-gui!
  
  Ko'ágã nde ha'e peteĩ ágila pe ágila ndive,
  Ko'ágã ikatu oconta destino ndive !
  Ha oñepyrũramo oñorairõ Satanás ndive,
  ¡Upéva heʼise ikatuha oñorairõ tekotevẽ jave!
  
  Ko'ágã aveve nendive keruvín,
  Nde ningo peteĩ vírgen, peteĩ mbyja omimbipávaicha!
  Ñande ipuʼakáta pe univérso tuichaitereívare,
  ¡Araka"eve ndajeseparamo"ãi pendehegui!
  Péicha opurahéi umi mitãrusu elfo hechapyrã ha vy"arã. Ha iñe"ẽkuéra ningo trivialmente maravilloso.
  Ha oiméramo umi mitãkuña oñepyrũma opurahéi, upéicharõ haʼete voi tuichaitereíva.
  Ha epoi umi rayo oporojukáva umi pezón escarlata-gui. Ha péva ha'e completamente hiper .
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña oactuáva energéticamente tuicha escala-pe.
  Ha italón nandi reheve omombo hikuái guisantes destructivos de muerte. Ha oitypaite hikuái Putin oso-kuéra.
  Ha oactua hikuái colosal energía de muerte reheve. Ha oiko influencia mitãkuña hiper clase-gua .
  Ha ko"áğa umi mitãkuña oipyhy jeýta pe energía colosal umi pezón escarlata reheve ha omoñepyrũta pe fuerza. Ha pya"e oguereko hikuái tata mágia rehegua, ha hiperplasma , tuicha ha tuicha ñehundi reheve.
  Omañávo ko ñorairõre, Tupãsy-demiurgo Emanuel ojagarra ha opurahéi kyre"ỹeterei;
  Ndaipóri mba'éichapa ojejoko peteĩ tapichápe, .
  ¡Pe deseo oiko haĝua chugui pe Todopoderoso Supremo!
  Ikatu hag̃uáicha ko Yvy tuichakue oisãmbyhy ko Yvy ape ári,
  Ha peteĩ teĩ orekóva conocimiento ipu"akapáva, oparupiete!
  
  Péro ko kásope jareko pe puʼaka,
  Sapy"ánte ndaikatúi ojejoko, peteĩ tormenta-icha!
  Ñande ñainupã ñande syváre, ndaha"éi ñande resa"ỹimente, .
  ¡Ñamoheñói pe universo hackwork"ỹre!
  
  Mayma tapicha oguereko diamante tuicháva imba"éva
  ¡Iñakã haku, tatatĩ osalpicaháicha!
  Ha ani hag̃ua ogue pe tata omimbipáva,
  ¡Kuimba'ekuéra ohayhu ñande kuña rusa!
  
  Mayma tapicha oguereko mba"érepa oñorairõ,
  ¡Ñañorairõ vy"apavẽ rehehápe ko mundo-pe!
  Pe enemígo oñembyaipaitéta, .
  Ha Yvága ha Yvy oĩ ñande poguýpe!
  
  Ejapo peteĩ mundo iporãva ndejupe g̃uarã,
  ¡Oĩhápe palmera tuicháva pe helado ári!
  Bueno, mba"épa ikatu oguenohẽ ndéve ĝuarã Shakespeare?
  ¿Cien universokuéra? ¡Ani ndejapu nde ikyra haguére!
  
  Ha ame"ẽta peẽme peteĩ mbohovái, ñorairõhára,
  ¡Pe siénsia ikatu omeʼẽ pe inmortalidad!
  Pe cuasar ombopúta ndéve peteĩ soneto simple,
  ¡Tojehekýi ñembyasy ha ñemanogui!
  
  Upéi opavave ohupytýta peteĩ torta he"ẽ asýva,
  Omenda haguã peteĩ mono tuicháva rehe - peteĩ mono rehe!
  Ambohasa peteĩ tekove nativo aceite-pe, .
  Ha katu ndajapomo"ãi pe Aña peẽme ĝuarã!
  Péicha opurahéi Emmanuelle. Por cierto, cristiano-kuéra, mba"ére piko nopensái hikuái Ñandejára ojapopa pe Aña-pe? Añetehápe, mba"ére piko jajapo peteĩ tapicha okondenáva miles de millones de ser viviente ha ángel-pe jehasa"asýpe?
  Mbaʼépa heʼi umi saserdóte ko témare?
  Taha"e ha"éva, mba"eve okonvenséva. Ha inhumano ojejapo experimento tapichakuérare.
  Ha katu Emmanuel ha Sfero Katastrofov oguereko hemiandu ko mba"ére. Ha ko"ápe ndaikatuvéima rekonvense chupekuéra.
  Ikatu avei ojehechakuaa orco ha'eha avei tapicha ha ojuka chupekuéra ndaha'éi yvypóra.
  Jepémo umi orco-kuéra voi ohayhueterei omopẽ umi mitãkuña ojejapyhýva dedo nandi ha ofreí tata reheve italón desnudo.
  Ha katu, pe mitãkuña duende porãite, jepémo upéicha, opurahéi py"aguasúpe ha tuicha kyre"ỹme;
  Hesarái mávapa nde yma
  Ndaikatúi ñasueño ociosoha.
  Korasõ hendy esperanza marangatúpe,
  ¡Umi kyse puku omimbi pe ejército de batalla-pe!
  
  Ha pe válle ñembyasy ha inhóspito,
  Pe adversario paso okápe pe ventánagui...
  Pe monstruo oñemoĩ cadena, lazo, .
  Ha cólico agudo upe rire guarã!
  
  ¿Nderevy'ái piko, cosaco?
  Moõpa oho pe vy"aguasu?
  Tekotevẽ repuʼã apyka suave ári, .
  ¡Oity hag̃ua pe júgo!
  
  Pe acero damasco ipu ha umi aña ovy'a,
  Oguereko hikuái peteĩ ñomongeta mbykymi...
  Eipytyvõ umi demónio desvíope,
  ¡Iñenemígokuéra oñemoĩ pe yvyráre!
  
  Ha péva ha'e tiempo vai yvyku'i,
  Oĩ tatatĩ oúva infierno-curia-gui.
  Mba"éichapa ikatu jajuhu vy"apavẽ umi ohayhúvape ĝuarã
  Ndaipóri kuãirũ opresionáva che jyva ári.
  
  Upevarã roñorairõ,
  ¡Ohupyty haĝua pe don de beso!
  Ha jajupi, tyre"ỹ, umi bala guýpe,
  ¡Oikuaa"ỹre ni túva ni sy!
  
  Péva ha'éta peteî aventura
  Ogueru haguã tata ko mundo pyahúpe...
  Pemosẽ pe jehasa asy oporomondýiva,
  ¡Esalva ko planeta desastre-gui!
  
  Ñandejára oñakãity condescendientemente, .
  Ha peẽ karaikuéra tuichaiterei mba'e!
  Peguerekóta peteĩ tenda yvága he'ẽ asývape,
  ¡Piruletas gratis té reheve!
  
  Péro reaguanta vaʼerã pe ñorairõ,
  Upéi py"aguapy ha mborayhu oúta peẽme.
  Ha Edén guive yvotyty rapo,
  ¡Pe iñañáva ruguy osyry oguejy!
  Ja"énte umi mitãkuña opurahéi porãiterei ha iporãiterei. Ja"e porãsérõ, peteĩ mitãkuña oñemoĩva"ekue pe estante-pe. Ha pe verdugo otortura chupe peteĩ látigo reheve. Ha tuichaiterei ipyʼahatã ha huguypaitéva.
  Péicha ningo jaha mitãkuñakuéra rehe upéicha. Haʼekuéra ikatu ojapo oimeraẽ mbaʼe ha odesgarráta oimeraẽ opositor.
  Umi posición de lucha orekóva hikuái ndoikuaái kangy ni vacilación.
  Ko"ápe oĩ hikuái, techapyrã, iñe"ẽ puku reheve, mba"éichapa oñepyrũta oprocesa umi varilla de jade pulsante. Ha ja"énte tuichaiterei mba"eha!
  Ha umi mitãkuña oiporúramo avei umi pezón escarlata isyva rehegua. Haʼekuéra omohendata koʼãichagua mbaʼe haʼetévaicha ndohupytýiva. Umi ñorairõhára ha"e pe fuerza abrumadora ko"ápe.
  Ha ikatu jey oñeme"ẽ hikuái umi pecho-pe rayo reheve umi pezón escarlata-gui. Ha ojapóta hikuái peteĩ mbaʼe ivaietereíva ha ñañeimahinaʼỹva.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña iporãitereíva ha, por regla general, ipy'a'ÿva. Ha káda pecho haʼe peteĩ tesóro añetegua. Ndaipóri mitãkuña peichagua, ni pe estante ha electrodo oĩva Venus ryepýpe nanemondýimoʼãi. Ha'ekuéra mitãkuña trivial, ja'e - hierro ha termoquark.
  Ko"ãichagua ñorairõhára osapukáita ipulmón ru"ãme ha figurativamente ojapo hara-kiri completo.
  Ha ikatu avei omombo hikuái rayo pe ombligo guive.
  Ha umi mitãrusu elfo oike avei pe ñorairõme mba"eveichagua problema"ỹre. Ha ohechauka hikuái resultado impresionante.
  . MOAKÃHA No 26 rehegua.
  Maria Kolesnikova ha"e peteĩ mitãkuña añetehápe oúva espacio exterior-gui, ha ka"irãigui avei, ha oñepyrũramo, ndaikatúi rejoko chupe ha pe equipo ha umi elfo-kuérape;
  Ha katuete oñepyrũ opurahéi avei hikuái;
  Tatatĩ tatatĩ omimbivéva reheve, .
  ¡Che mborayhu hendy!
  Jepe pe enemígo iñarandu ha iñarandu,
  ¡Ha katu oñembyaíta!
  
  Peteĩ mba"evai apoha ka"aguy ha itavyva jepe, .
  ¡Odesgarra ha ombyai pe región!
  Nde resa ha"e peteĩ sueño, peteĩ ruiseñor-icha,
  ¡Armonía, py"aguapy, paraíso!
  
  Tove pe pasión haku haku asýva, .
  ¡Emboyku tata ha hielo!
  Aguerovia aconquista hague ko pelota,
  ¡Buena suerte oha'arõ pe karaípe!
  
  Pe éxito ou mitãrusukuérape
  Upe kyhyje pya"e oñemboyke,
  Ha pe kuñataĩ iképe yvága potĩme,
  ¡Oñemomba"eguasu pe rréina!
  
  Upévare ani ñanderesarái jahayhu haguã,
  ¡Nañanimái atraisiona ñande mundo-pe!
  Ha pe tekove oguerekóva éxito ha"e peteĩ rosca,
  ¡Eikuaa ani haguã reinterrumpi pe villano-pe!
  
  Ñande ñañembo'ýta ñande yvýpe Elfograd , .
  ¡Toiko Elfamm pe gloria!
  Peteĩ paso victorioso reheve Zelingrad , .
  ¡Oúma hína poder elfo!
  
  Berlín, París térã Nueva York,
  ¡Ñande poyvi ha"e victorioso oparupiete!
  Tendota Ftalin omyendy ore tataindy,
  ¡Toñehundi pe enemigo ojedespresiáva!
  Péicha opurahéi mitãrusukuéra icascada purahéi vy'apópe.
  Ha umi iporãva ndokyhyjéi ni umi orco ohapyha hína ipysã. Pe mba"asy, katuete, tuichaiterei, umi mitãkuña opukavy ha opuka rei. Ha umi iporãva rova iporãiterei ha iporãiterei. Ha mbaʼépa ikatu ere koʼãichagua mbaʼe porãre? Ha"ekuéra simplemente iporãiterei ha súper.
  Ha oñepyrũramo opurahéi hikuái, upéicharõ pe oso noñemboʼýi hiʼag̃uiete. Ko"ãva ha"e ñorairõhára hechapyrãva. Ha"ekuéra oguerekonte pe temperamento peteĩ cobra-icha. Pe katupyry omoheñói haĝua mba"e ojeguerovia"ỹva ha hesakãva.
  Ha katuete, umi pezón escarlata pecho-pegua omondo peteĩ rayo ohundíva ha oporojukáva.
  Ha umi golpe ogolpea jave, oiko peteĩ efecto total ha destructivo, destructivo.
  Ha koʼãichagua mitãkuña ikatu ojapo opa mbaʼe tuichaiterei imbarete ha imbaretépe. Ha umi mbaʼe ikatúva ojapo hikuái okakuaa meme.
  Ha añetehápe ojapo hikuái upéva umi pezón de rubí pytyvõ rupive.
  Ha umi orco oñehaʼã jepi ofreí ipy nandi. Ha péva ha'e credo agresivo añetehápe orekóva hikuái. Putin osokuéra ipy'ahatãgui oiko proverbial, léi ndojehaíri chupekuéra guarã. Ndaipóri mba"eveichagua sorpresa ko mundo tuichakue omaldeci pe Fuhrer calvo-pe. Upéva ha"e peteĩ mba"e hekopete.
  Ha avei mitãkuña"ikuéra opurahéi iñarandu;
  Nañantendéi pe mba'e pohýi Ñandejára ome'ẽva,
  Mba"épa he"ise rembopiro"y Yvy nde po jyva ári.
  Ñandejára ha'e poriahuvereko - sy py'aporã, .
  ¡Ha"e ndopokomo"ãiramo pe monstruo rehe penendive!
  
  Yvága ijyvy"ỹvape, peteĩ tesape rayo, .
  ¡Kuarahy osẽ, generosamente odistribuívo tesape!
  Ñambojere ñande akã Tetã Sy rehehápe,
  ¡Pe Wehrmacht ojeity mayo suave-pe!
  
  Torbellinos de la Fortuna, salpicaduras de destino, .
  Oñohẽ hikuái tuguy viscoso reheve ...
  Pehecha, pende ra'ykuéra ohasa asy,
  ¡Ñande Elfia marangatu ha ipy"aporãva!
  
  Proyectil tornado rasgado, omopu'ãva
  ¡Pe césped hendy hína ñorairõ mortal-pe!
  Pe escuadrón oñorairõse pyaʼe porã,
  Ani haguã ñanemopẽ opavave por separado!
  
  Peteĩteĩ ñande ha"e peteĩ Elfie ñorairõhára,
  Chapa ha casco, casco - granada!
  Zar Kuarahy-Glorioso - ore roime timón-pe, .
  ¡Jagueromandu'a desfile oñondive purahéi reheve!
  
  Umi horda sapy"ánte oataka Duende-pe hetaiterei,
  Fuerza tuicháva oike ñorairõme.
  Orcmacht oapunta peteĩ puñalada ikorasõme,
  ¡Ha katu ohupyty castigo mayo-pe!
  
  Kuarahy morotĩ desierto pytã, .
  Ha"ete ku peteĩ ñorairõ umi plaza ajedrez-pe.
  Peteĩteĩ ñande ha"e peteĩ héroe gigante,
  ¡Ñandejára penemokyreʼỹ peñemboʼe hag̃ua!
  
  Ama gota omoĩ ipyahu pe yvytu, .
  Haʼekuéra haʼete peteĩ terciopelo líkido.
  Tetã ome'ê refugio umi tyre'ÿme,
  ¡Ikatu reiporu remedi haĝua kilómetro peteĩ guía"ỹre!
  
  Frym ha'éta ñanemba'e, esmeralda yvate gotyo,
  Pe pira orrega pe iguy kompletoite óroicha.
  Ikatu reiko porã pe sérro ári,
  ¡Ko cerro korasõ oĩramo Elfia ndive!
  Mitãkuñakuéra opurahéiramo avei, opa mba"e osẽta tuichaiterei ha iporãitereíta. Ha haʼekuéra ikatu ojapo vaieterei.
  Ha ipy nandi ha cincelado nomondýiri chupekuéra. Ñamoĩ chupe umi guerrero iporãiterei ha súper.
  Ha umi mitãkuña jyva ryekue pytã iporãiterei. Ha oiméne nderejuhúi ho"ysãvéva chupekuéra. Ikatu ojapo umi mba"e ndaikatúiva oje"e peteĩ cuento de hadas-pe térã oñemombe"u peteĩ pluma rupive. Oĩ ipypekuéra genio absoluto.
  Ko'ãva añetehápe ha'e mitãkuña súper clase.
  Ha umi mitãrusu ndaha"éi avei ikangy, ha katu ipy"ahatãiterei. Ha opurahéi porãiterei hikuái. Ha umi mitãkuimba"e purahéi ipu porãiterei.
  Tata ñe'ẽ ojejapura yvate gotyo, .
  ¿Ndaha"éi piko péva pe resueñova"ekue nde mitãkuimba"épe?
  Rohupyty peteĩ jopói Ñandejáragui,
  ¡Pórke Marte haʼe peteĩ ideal ñandéve g̃uarã!
  
  Pe Rréina Yvagagua ñanepytyvõta,
  Ha umi derecho yma guare, imarangatúva.
  Hova marangatu omonéîta ojegueraha haguã icono,
  Nde cúpulas de oro Elfqua !
  
  Heẽ, koʼág̃a idiferénte umi tiémpo,
  ¡Ha katu peguerovia pe País ndotoleramo"ãiha pe vergüenza!
  Ñande Sy Duende ñemomba"eguasurã,
  ¡Ropronunciata juicio orkisismo rehe!
  
  Nde po muscular reheve, .
  ¡Eity umi orco jyva pochýpe!
  Opa mba'e rire, querido compañero Ftalin oime ñanendive ,
  Péva he"ise Orkh ohotaha almuerzo-pe añoite!
  
  Umi milicia oñembyaty peteĩ puño -pe , .
  ¡Ndorokyhyjéi nieve henyhẽvagui!
  Peteĩ ho"a vai oha"arõ pe adversario-pe,
  Ha japerforáta pe enemígope peteĩ bayoneta reheve!
  
  Tuguy ñande ryrúpe opupu hatã, .
  Ndaipóri ñe"ẽ ivaivéva peteĩ soldado-pe ĝuarã - cautiverio!
  Pe ruso oñorairõ mbarete, katupyry, .
  ¡Peteĩ martilloicha pe korasõ opyrũ pe delta de las venas-pe!
  
  Penemandu"áke Putin mba"e vai apohare,
  Luchador del Patria, peteĩ gigante formidable!
  Pe retribución Némesis ruso rehegua ogana va'erã,
  Pe Fuhrer ho"a pochýpe, pe tirano tavy!
  
  Umi adquisición vilo oúta nde rapére,
  ¡Pe rayo rendy ombopochy yvágape!
  Ha umi oganáva ombogue opa jehasa"asy,
  ¡Ejapo peteĩ paleta de maravillas fabulosas!
  
  País espíritu ojeipe"a cautiverio-gui,
  ¡Ha"e odibujáta umi línea peteĩ límite huguypaitévape!
  Ñaikotevẽ perdón ñembyasy reheguánte,
  ¡Ore equipo ha'e pe monolito imbaretevéva!
  
  Ñandejára oñakãity ha he'íta,
  Peẽ ha"e che membykuéra, natekotevẽi peteĩ falda!
  Emopu'ã ndete voi peteĩ táva paraísope,
  ¡Okañýta pe maldita tekotevẽ!
  Umi mitãkuña ejército de elfo-gua osegi ojapo peteĩ ñorairõ iñakãhatã ha ivaietereíva enemigo ndive. Ha osegi hikuái oityvyro Putin osokuéra. Umi ñorairõhára oñorairõ tuicha pochy reheve.
  Ha ipy nandi reheve omombo hikuái jopói ñemano rehegua tuicha mbarete ha oporojukáva reheve. Ohechaukáva nivel ijyvatevéva ñehundi ha ñemano.
  Umi ñorairõhára ojapo opaichagua mba'e. Avei ha"ekuéra, ja"eporãsérõ, ipy"aguasueterei ha oñorairõ. Pe agresividad orekóva umi iporãva oime fuera de las listas.
  Ha ipysã nandi reheve oñepyrũ omombo hikuái aguja venenosa ñemano ha ñehundi rehegua. Péro umi pezón pecho escarlata sapyʼánte omeʼẽ pe efecto oñehaʼarõvéva ojeaplika jave.
  Ha umi mitãkuña oipyhýramo, añetehápe oike apañuãime. Mitãkuña porã ojagarráta ha opresiona umi pedal de tormenta tropa-kuéra rehe italón desnudo reheve.
  Ha mbaʼépa ndojapói hikuái?
  Ha hendivekuéra opa mbaʼe ndahasyiete jarrespira ha ñañembopyʼaguapy hag̃ua. Ha"ekuéra simplemente magnífico, ha generalmente súper.
  Mitãkuña"ikuéra ogueraha ha opurahéi:
  Cucaracha, cucaracha, cucaracha , .
  Booger michĩ ipy ipire hũva , ¡insecto michĩ!
  Ha opuka jeýta hikuái, opukavy hova. Ko'ãva ha'e mitãkuña ko'ápe - clase tuichavéva, ja'e.
  Ha ndaha"éi oporomondýiva peteĩ mitãkuña pyti"a oñembyaíramo pe estante ári. Ha'ekuéra ni noñembopy'aju mo'ãi péva rehe. Ñamoĩ chupe umi mitãkuña omimbipaiteha. Ha"ekuéra oreko pe energía henyhẽva ha violenta peteĩ volcán-icha.
  Ha peteĩ erupción tatatĩ ha tata rehegua. Umi ñorairõhára clase ijyvatevévape.
  Ha ikatu ogueraha hikuái ha opukavy.
  Ha upéi omombo hikuái bomba italón desnudo reheve ha odesgarráta hetaiterei oso Putin-pegua. Ha upéva tuichaiterei mba'e.
  Umi mitãkuña oactua tuicha pochy reheve. Ha upéicha peteĩva ojapo peteĩ recepción molino-pe ha oikytĩ umi orco akã. Ho"a ha ojeroky hikuái skittle-icha.
  Umi mitãkuña duende ogueraha ha omoĩ ijurúpe ipysã nandi. Ha mba'éichapa oipyhýta ha ombopupáta hikuái.
  Oĩ peteĩ silbato ohendu"ỹva. Umi cuervo ojekutu pe ola de explosión ha operde conciencia peteĩ jeýpe.
  Ha ho"a miles de cuervos, oinupãva Putin oso akãrague ha oityvyro chupekuéra.
  Ha umi ñorairõhára ojekuaa haʼeha peteĩ mbaʼe iporãitereíva.
  Ha mba"éichapa osapukái ha osapukái hikuái.
  Ha umi elfo imitãva opurahéi tuicha temiandu reheve;
  Ndaipóri mbaʼeve añeteguave peteĩ monédagui
  ¡Añetehápe omimbi japu"ỹre!
  Añetehápe, pe doble haʼe hína pe mburuvicha ko múndope, .
  Ipytyvõ ha"e peteĩ kyse puku ha escudo mbarete!
  
  Oñomi ipype umi dios pagano,
  Kuarahyicha, peteĩ hova óro omimbipáva...
  Jepémo oĩ gueteri umi bandido parásito,
  ¡Mávapa oñepyrũ oñenegosia hi"ánga!
  
  Pe moneda ningo peteĩ taʼanga ha peteĩ arcángel,
  Ha"e pe salvador, opa mba"e ohundíva.
  Oro"ỹre, pe acero damasco contratado oñembotapykue,
  ¡Pláta"ỹre, ¡ndoúmo"ãi éxito ñorairõme!
  
  Péro mbaʼépa reipotáta peteĩ kuimbaʼe ipyʼaporãva,
  Ajoguase ndéve inmortalidad...
  Oipe'a haguã codicioso okẽ vy'apavẽ rehegua,
  ¡Oteje haĝua peteĩ hilo siglos de vida rehegua!
  
  Péro, ¿ikatúpa peteĩ doblón ohupyty avei upéva?
  ¿Ikatu piko peteĩ círculo de oro oisu"u?
  Ani haguã pe karai tuja ikyrỹiva ou maitei reheve,
  Ha nomoĩri peteĩ sello isyváre pe morgue-pe!
  
  Jepe reikotevẽ heta vy"apavẽ peteĩ moneda rehe,
  Ikatu hag̃uáicha ñañemeʼẽ pekádope ikatuháicha!
  Yvypóra katu ndoguerekói pu'aka pe mba'e pohýi ári,
  ¡Umi mitãkuña ha"ete mijo peteĩ gallo-pe ĝuarã!
  
  Heta mba'e ohupytyse ipy'ápe, .
  Oñemono"õ faisán ha piña.
  Jepe ndaikatúi rekaru remano peve,
  ¡Jepe nde reime extremadamente fresco pirapire reheve!
  
  Ha pe ataúd hepyeterei voi,
  ¡Pórke ipype oĩ lugár umi rréipe g̃uarã!
  Añetehápe, pe ánhel odibujáta peteĩ cero pe fórmape, .
  ¡Peteĩ golpe akãme ha peteĩ yvyra apytu"ũme!
  Ko"ãva ha"e mitãkuña ha"éva simplemente súper. Ha umi mitãkuimba"e tuicha mba"e. Ha umi elfo mokõive sexo-gua ha'e simplemente hiper . Añetehápe ikatu ojapo hikuái haimete oimeraẽ mbaʼe. Ha koʼýte oguerúramo hikuái ñorairõhápe umi pecho pytã.
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña ha"éva simplemente súper. Ha ojagarráta hikuái ha omombo umi don destructivo aniquilación ipysã nandi reheve. Ha umi partícula antimateria oveveva"erã umi orco gotyo. Ha ojuka hikuái Putin oso-kuérape. Umi mitãkuña ojapóva ha'e súper ha hiper -nte .
  Haʼekuéra ojapo umi mbaʼe avave ndaikatúiva ojapo. Ko'ágã, oñemosarambíramo hikuái, upéicharõ avave noñembo'ymo'ãi.
  Ha umi guerrero, ha"eva"erã, ha"e tuichaiterei fresco ha descalzo ha generalmente súper.
  Ha isyva ryguasu pytã ojogua amapola-icha. Kuñanguéra hechapyrãva - simplemente súper.
  Ha omombo hikuái pulsar asesino ipecho rubí color-gui ha odispara Putin oso-kuérape.
  Añetehápe tuicha mba"e kóva.
  Ha ko"ápe umi mitãrusu duende opurahéi kyre"ỹme, ha vy"ápe;
  Upérõ Ñandejára trompéta
  ¡Ha"e ñandegueraháta peteĩ ataque py"aguasúpe!
  Yvyguy omanóta yvykua pypukúpe,
  ¡Eikuaa hielo sólido ojedesmeltataha!
  
  Oñorairõ Túva rehe
  ¡Oñorairõ hikuái galloicha!
  Orkmacht oñemokõkuri jasypokõi ary 1974-pe.
  ¡Ikatu jajesalva opa mba"égui!
  
  Mávapa oñelamenta tembiguái reko loco-pe, .
  ¡Eity pe cadena, luchador, pya"e!
  Peẽ peiméta pe Rréino marangatúpe,
  ¡Peteĩ juramento tuguy reheve!
  
  Añetehápe ningo ñande ningo peichagua soldádo,
  ¡Nderejuhúi mba'eve iporãvéva ko mundo-pe!
  Ko'ápe oñemombo granada, .
  Mbarete rupive noñeñongatúi hague chupekuéra oñemboty!
  
  Oñembyai pe tanque Tigre bozal,
  Ha umi soldádo ohapy pe Pantera jyva!
  Pe proyectil omboveve pe tata,
  ¡Jaheja voi pe ñemano ohopaite!
  
  Opa mba"e rire, Túva ha"e peteĩ yvoty peteĩ kokuépe, .
  Ha"e oreko Elfia iporãitéva, iñaranduvéva opavavegui!
  Ha umi mitã opukavy vy"apavẽ tormenta-pe,
  ¡Pe ruiseñor oñepyrũ otyryry hatã!
  
  Mitãrusukuéra ñande mundo-pe ha"e noble,
  Ha'e oreko voi iñakãrague morotĩ...
  Tovy"a, toĩ sãso, .
  ¡Ñande retã omimbipáva!
  
  Ipype oĩ yvyty hielo, ysyry cascada - .
  Oro desierto-kuéra, esmeralda ysyrykuéra rehegua.
  Ñañorairõ mbareteva"erã Túva rehe,
  ¡Toho umi mba'e vaiete Hades-pe!
  
  Ndaipóri mba'eve ijukyvéva Tetãgui,
  ¡Ijetuʼúramo jepe umi ermáno oiko hag̃ua!
  Svarog resa oporoamenasavéntema,
  ¡Pe cazador oñandu ha"eha peteĩ juego!
  
  Ñamohu'ãta pe traidor Putin,
  Ha romondóta umi orco basura ojedesbarata haguã!
  Opa mba"e rire, ñandéve ĝuarã, cheguerovia, pe lema principal ha"e -
  ¡Ani haguã Sodoma ou Elfo-pe!
  Umi mitãrusu oñorairõva ha agresivo opurahéi porãiterei. Ohechauka hikuái peteî clase yvatetereíva.
  Ha odispara hikuái, ojukávo Putin oso-kuérape hekoitépe. Ko'ãva añetehápe, ja'eporãsérõ, luchador. Kuñataĩ ko"ápe iporãiterei avei.
  Ipechokuéra ningo pytãiterei ha iporãiterei.
  Mitãrusu elfo-kuéra añetehápe ohayhu olamida ko"ã pezón ha ha"e extremadamente fresco ha fresco.
  Ha umi mitãkuña ningo sexyiterei. Ha ipykuéra iporãiterei, ipysã ipiroʼyeterei ha oporomondýi. Upéva reheve omombo hikuái jopói oporojukáva ñehundi rehegua. Upéva ningo iporãiterei ha iporãiterei.
  Upévare umi mitãkuña oñepyrũramo ombaʼapo, opa mbaʼe iporãitereíta.
  Ha ko"áğa umi rayo oporojukáva oveve osẽ umi pezón escarlata umi iporãvagui. Ha omartilla hikuái umi orco-kuérape.
  Ko"ãva ha"e, ja"eporãsérõ, mitãkuña agresiva ha ijojaha"ỹva. Ja"e péicha, ojapo hikuái umi mba"e ndaikatúiva oñemombe"u peteĩ cuento de hadas-pe térã jepe oñemombe"u peteĩ pluma reheve. Koʼãva ningo añetehápe ñorairõhára.
  Ha oreko hikuái talón desnudo, omombo hendivekuéra peteĩ mbaʼe oporojukáva iporãitereíva. Ha omondoro hikuái Putin oso-kuéra.
  Ko'ã mitãkuña iporãiterei ha en general ikatu ere peteî jeýpe ha'eha súper ha oñemoîta hikuái umi orco peteî perra rehe.
  Ha umi pareja de elfo ohayhúva opurahéi vy"ápe;
  Oh, ko mundo oñembyasyeterei, .
  Peteĩ mar tesay añónte - peteĩ océano...
  Moõpa oĩ pe ánga rape astral asajepyte, .
  ¡Pe omanóva sapukái iképe og̃uahẽtaha Edénpe!
  
  Oguereko hielo korasõ corteza congelada rehegua, .
  Ha pe haku hendýva umi pasión envidiosa rehegua.
  Mba'eichaitépa ipy'aporã, imitã jepe ho'ópe,
  ¡Pe ruiseñor ñembyasy oñembosarái ñembyasýpe!
  
  Peteĩ yvyra piru moco-icha, pe espíritu rutina rehegua, .
  Ha pe sepultúra oñembyaíva jepy"apýgui.
  Péro ikatu ñaime peteĩ ñeʼẽme
  ¡Eguenohẽ umi héntepe pe pantano-gui!
  
  Ombogue pe universo mba"e vai, .
  Borrar maldición ha'e peteî señal vaiete..
  Ndaikatúi jagueropu"aka umi jehasa"asy rienda, .
  ¡Tojere pe Aña yvytimbo!
  
  Ko planeta pya"e omombota icadenakuéra,
  Péro ndohejamoʼãi órbita.
  Pejotrata hekopete
  Upéi epu'ã tavayguakuéra!
  
  Ikatu repu'ã kyhyje'ỹre,
  Ani rembota ambue tapichápe...
  Ani haguã pe mba'e'apohára otyryry ikyra reheve,
  Ani haguã ñande sy ituja!
  
  Upevarã jay'u'imi,
  ¡Umi víno ijukyvéva umi ryguasu eíragui!
  Tojejapo gua'u umi apañuãi,
  ¡Ha katu nog̃uahẽi pe óra ojekonta hag̃ua!
  
  Upéi ñamopuʼãta peteĩ paraíso yvagapegua,
  Mayma mitã ovy"áta tapiaite ĝuarã.
  Javeve peteĩ flecha-icha yvágape,
  ¡Peteĩ sueño omimbipáva oñekumpli!
  Umi mitãkuña ko"ápe ojekuaa ha"eha peteĩ mba"e hechapyrãva - súper añónte. Ha ikatu, prejuicio innecesario"ỹre, ha ogueraha ha pasión especial reheve ogueraha ha olamida peteĩ mba"e tuicha ha omimbietereíva.
  Ha ko"áğa umi ñorairõhára omombo guisantes de destrucción ipysã nandi reheve.
  Ha omombo hikuái umi don de aniquilación mbarete asesino reheve. Mba"eporã hechapyrãva.
  Ha pe mitãkuña oipeʼa isyva ijyva pytãgui ha oinupã pulsar-pe. Ha ohapy tata reheve umi orco ñorairõhárape. Ha opa koʼã mbaʼe ojekuaa haʼeha peteĩ mbaʼe oñorairõitereíva ha ohundíva.
  Ha ko"áğa umi mitãkuña duende ndegueraha gueteri Venus ryepýgui ha ndeinupãta peteĩ ola de magoplasma reheve. Ha ohechaukáta hikuái ivuelo hechapyrãva.
  Ko'ãva ha'e añetehápe súper belleza, ja'e.
  Ko'ãva mitãkuña ha alcance impacto orekóva extremadamente empinado.
  Ha literalmente ikatu ojapo hikuái oimeraẽ mbaʼe.
  Ha upéi cinco elfo pya"e ojapo peteĩ técnica kyse puku molino reheve. Ha oikytĩ hikuái umi orco tavy oveveva hesekuéra akã.
  mitãkuña hiper clase .
  Jaikuaa gloria inmortal ñorairõme,
  ¡Umi ñorairõ umi ejército elfo-pegua ha"e peteĩ gloria heta siglo aja!
  Heta mba'e tuicha mba'éva, oipapa generación, .
  ¡Eme"ẽ oréve umi guerrero glorioso-pe inmortalidad!
  
  Reikuaa"ỹre pe kyhyje, eñorairõ py"aguasúpe, .
  Ñanepytyvõ pe kyse puku tuicha jehupytyrãme.
  Tetãygua ipy'aguasúva tuicha mba'égui,
  ¡Jahechaukakena kyreʼỹha umi ñorairõ pohýipe!
  
  Opa mba"e rire, ñande ha"e umi héroe mundo-pegua peteĩ poder glorioso-pegua;
  Eity pe enemigo-pe - ¡mba'eve ndaha'éi iñimportánteva!
  Jahupyty pe tuicha mba'éva pe orgullo gloria rehegua,
  Upevarã amoheñóita peteĩ versíkulo ñanemondýiva!
  
  Ñande jaguata pe mar ári mbaʼeveichagua dudaʼỹre,
  Peteĩ pirata ha peteĩ tormenta, peteĩ huracán ndaha"éi barrera!
  Ftalin ha Elfin omotenondéta ñorairõme ,
  ¡Ñañohẽta tuguy hapykuéri peteĩ cascada presiónicha!
  
  Pe mandu"a opytáta tapicha ipy"aguasúva korasõme,
  Pe enemigo ojeity - upéva ha"e pe recompensa entera!
  Toiko heta tapicha mediocre poder-pe,
  Upéicharõ jepe, ¡jahava"erã pe meta de razón gotyo!
  
  Porã, ome'êta ndéve mborayhu apasionadamente
  Ha ko'êrõ verdugo oha'ãrõ andamio!
  Ha katu ndereperdemo"ãi nde rekove rei,
  ¡Econsegui rehupyty peteĩ posición yvágape!
  
  Ko mundo ha"e peteĩ lucha, opavave mitãrusu oikuaa
  Pembojoajúvo pende rekove peteĩ filibuster reheve ipeligroso,
  Fortuna omombo umi dado caprichosamente, .
  Ha katu arovia tuichaiterei osẽtaha ipahápe!
  
  Ikatu jajuhu ñande vy'apavê karaikuéra,
  ¡Ehupyty mokõive riqueza ha vy"a tekovépe!
  Cheguerovia, umi orkshista ombohováita retribución,
  Ha pejerovia orerehe roiko haĝua comunismo travieso-pe!
  Péicha opurahéi umi mitãkuña magnífica ha ijojaha'ỹva - súper ha hiper -icha .
  Ha"ekuéra ikatu ojapo peteĩ mba"e iporãitereíva, ja"eporãsérõ.
  Ha jepe umi mitãkuña ojegolpea peteĩ lanzallama ipy nandi ári, ohapy umi italón nandi, upéicharõ umi iporãva oĩ plena emoción ha agresión de poder-pe. Péva ha"e pe ojehechakuaava"erã ko"ã ñorairõhára hechapyrãva rehe.
  Odispara hikuái ametralladora-gui ha oikytĩ umi orco oñeha"ãva oñemotenonde, literalmente oityvyróva umi posición te"õngue reheve.
  Kóva añetehápe peteĩ tuguy pochy. Ha mboy jejukapa oiko ko múndope.
  Ha umi mitãkuña osegi ohundi Putin oso-kuéra. Ko'ã mitãkuña'igui oiko simplemente súper.
  Ha mba'éichapa ojagarráta hikuái ha okororõta. Ha ha"ete chupekuéra oguerekóva hikuái peteĩ cascada entera de orgasmo mutuo.
  Ko"ã mitãkuña añetehápe ikatu literalmente ojapo oimeraẽ mba"e. Ha jaʼénte haʼekuéra haʼeha agresivo ha ijojahaʼỹva.
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi jey;
  Tuicha ñembotuichave yguasu, yguasu - .
  ¡Roarado chupekuéra pe poyvi tricolor guýpe!
  Umi soldádo ipuʼaka umi montáña ijyvatetereívare,
  ¡Umi ágila opukavy victoria-pe!
  
  Umi duende ñorairõhára ohechakuaa planeta,
  ¡Roinupã umi enemígope kyse ha bayoneta reheve!
  Ikatu kuri romombo pe orkisismo júgo la mitad del mundo-gui,
  ¡Romohu"ã ore marcha victoria reheve Orklin-pe!
  
  Umi orco oĩva umi tanque jorobado-pe oñemoĩma,
  ¡Oamenasa hikuái ohunditaha opa umi elfo umi campo tesape rehegua!
  Ha katu oinupã mbarete hikuái umi maldito freak-pe, .
  Ikatu haguã ñane membykuéra oiko vy'ápe jugo'ỹre!
  
  Ñande ha"e Túva ra"ykuéra, ijyvatevéva opavave ko yvy ape árigui,
  ¡Ronase, ro"amasa calico ore py nandi reheve!
  Ipu'akapáva ojerure ñanderehehápe ñorairõme,
  Ha Ñandejára ogueru Mayo ipoty haĝua vy"ápe!
  
  Ndaipóri peteĩ ñorairõhára párte, ha ndaipóri korasõ ijyvatevéva ,
  ¡Mba"épa ome"ẽ peteĩ sueño ha heñói jey!
  Eipe'a pe okẽ omimbipáva inmortalidad-pe,
  Péro reguapy ramo emboscada-pe, ekirirĩ !
  
  Oĩ lobo ha ovecha, ha katu peẽ ha"e umi ovecha rerekua ko universo-pegua,
  Ha ha"e nde parte rembohasa haĝua pe orden posteridad-pe!
  Omotenonde haguã negocio opa peve creación,
  Ani haguã ogue pe tata eterno oĩva nde korasõ mborayhúpe!
  
  Máva piko oikuaa moõpa ojokóta peteĩ soldádope peteĩ bala enemígo,
  Péro upéicharõ jepe, ñorairõme, pe ñemano iporãve umi mbaʼasy oñembyaívagui!
  Ha omanóramo, upéicharõ ne angirũ oitypáta pe enemigo.
  Ha"e ndotolera mo"ãi, ¡umi mitãkuña ipy"a"ỹvape oñembotapykue haguére cautiverio-pe!
  
  O elfo tesape parte, ñorairõ ha tata ñorairõ rire, .
  Máva piko opytu'use, ndaipóri tenda umipe guarã, peikuaa paraísope!
  Ko'ápe orco infernal oike peteî acuerdo Satanás ndive,
  Amenaza haguã: ¡Amboguejýta pe átomo ha amopẽta pe amandáu!
  
  Ha katu umi misil rehe, oîta avei protección,
  Ha peteĩ bomba nuclear ndoitymo'ãi Elfskva-pe ...
  Ikatu jahupyty pe parásito umi tanque ári, .
  Ha umi purahéi aburrido umi ho"ava"ekue rehegua chemoinge depresión-pe!
  
  Pe ñemu peteĩ centavo rehe ndaha"éi peteĩ acción elfo, .
  ¡Añetehápe, peteĩ teĩ ñande ha"e peteĩ ñorairõhára tuicháva!
  Ani peguerovia Ñandejára ñanemoĩma hague pe rol-pe,
  Añetehápe, ¡peẽ pedesidi mba"eichaitépa iporã pe saullo!
  
  Oĩkuri fracaso, oîkuri derrota, .
  ¡Oiko umi liebre ojeretiraháicha umi lobo vaietegui!
  Péro oñepyrũramo gérra, ñaime jeýta upépe,
  ¡Eity pe brutal ejército de monstruos peteĩ ritmo infierno-pe!
  
  Cheguerovia, ndaha'éi ñañembosaráiva ñorairõ rehehápe,
  ¡Ndoroguerekói ambue llamamiento ndaha"éirõ ha"e haĝua angirũ porã!
  Ñande ningo ñane ermáno, ndahaʼéi Abel ha Caín,
  Ñandéve ĝuarã, peteĩ guyra ha"e peteĩ purahéi, ha ndaha"éi peteĩ ñembosarái ikyráva!
  . MOAKÃHA No 27 rehegua.
  Ja'énte umi mitãkuña ha'eha súper añónte. Ha literalmente oñotỹta hikuái opa ko'ã maldito oso Putin-pe yvýpe.
  Umi guerrero omombo umi regalo de aniquilación destructivaiterei ipysã nandi reheve.
  Ha omondoro hikuái umi orco-pe. Ko'ãva añetehápe mitãkuña agresiva ha sexy.
  Ha"ekuéra ikatupyry ojapo haĝua ko"ãichagua mba"e ha pe ojapóva añetehápe ha"e peteĩ cuento de hadas.
  Mba"eporã hechapyrãva. Ikatu ojapo hikuái umi mba"e simplemente fantástico ha súper.
  Umi ñorairõhára oipe"áta ijyva pytãgui tuicha mbarete ha ñehundi reheve.
  Ko'ã mitãkuña ha'e maravillosa ha fresco, súper añónte. Ha oreko hikuái poder cósmico ijojahaʼỹva.
  Ha umi mitãkuña oipyhýta oipotaháicha, ha oinupãta hikuái umi orco-pe, ha"éva fenómeno tuicháva ha agresivo, pleno ritmo-pe.
  Ha aratiri oúva umi pecho pytãgui.
  Ha italón desnudo reheve ombotyryry hikuái umi guisante ñemano ha ñemano rehegua peteĩ fuerza oporojukáva ha ijojaha"ỹva reheve.
  Ko'ápe oime umi mitãkuña - peteî clase añónte ohechaukáva nivel de súper ha hiper orekóva .
  Ha umi elfo oñepyrũramo opurahéi, upéicharõ opa mba"e oiko extremadamente destructivo ha fresco.
  Pe mágia jepe oikotevẽ peteĩ kyse haimbe asýva peteĩ flécha reheve,
  ¡Eñohẽve tuguy desafio destino-pe!
  Ejejagarra ciencia rehe - upéicharõ ko mundo ha'éta nde mba'e,
  Ha pe rrása kompletoite oĩva ko Yvýpe hoʼáta ijyva ári!
  
  Umi paje apoha ojapo poción ha caldera ipotĩva,
  Umi paje apoha ombosako'i carga pulsar...
  Ha katu ore ha"e elfo, upévare peikuaa Svarog ra"ykuérape,
  ¡Ñande mitãkuñakuéra oñeha'ãta umi traje trofeo rehe!
  
  Pe adversario nanepytyvõmo"ãi, ko impulso, .
  Ndaikatúi reñongatu ore pu'aka en control...
  Ñande pueblo elfo oñembojoaju peteĩ monolito ramo,
  ¡Ikatuta ñame"ẽ ñorairõ opa horda shaggy-pe!
  
  Genghis Khan ohupi ikyse puku Túva rehe,
  Oñeha'ã oempuja umi regimiento Kiev-pe.
  Péro haʼekuéra okonsegi oikytĩ umi tesoro reheve , .
  ¡Opa umi botín noble omeʼẽ jey ijataúd!
  
  Khan Batu - ha'e oguerahase Moscú ñorairõ'ỹre,
  Ha katu pe golpe umi elfo sabre rehegua omboguejy pe ardor pochy...
  Péva ha"e pe che nantendéiva gueteri, bros,
  ¡Ajépa pyʼỹinte ñande rapykuere otraisiona!
  
  Mburuvicha guasu Polonia-gua omoñepyrû peteî campaña traición,
  ¡Umi boyar pya"e oipe"a chupe umi okẽ!
  Ha katu ndoikuaái hikuái Pozharsky oútaha pya"e,
  ¡Ha"e opersegíta chupekuéra kilómetro ha kilómetro pukukue!
  
  Nahániri, fresco Bonaparte oime mbyja vai guýpe,
  ¡Nde ha"e peteĩ emperador tuicháva heñóiva!
  Jepe areko kuri pe oportunida amanehávo Moscú,
  ¡Ha katu nde ambición pya"e oñehundi!
  
  Putin ojapose avei tembiguái elfo-gui,
  ¡Ha katu ohundi chupe pe gatito!
  Añetehápe, ko funcionario de seguridad ndoikuaái ñande ágila pytã,
  ¡Roñapytĩ peteĩ mitã hasývape!
  
  Ha ko'ágã yvága yvagapegua ñanera'arõ espacio-pe,
  ¡Ojeguata Marte ári!
  Umi oîva Túva rehe - Sodoma ñemondýi oha'ãrõ,
  ¡Ñambojehe'áta hocico cera reheve!
  Péicha opurahéi mitãkuña'ikuéra - ha'e kuri simplemente aeróbatica de primer nivel. Opa mba"e osẽ porãiterei ha agresivamente. Ha oinupã fuerza colosal reheve.
  Ha ko"áğa opa mba"e oiko chugui increíblemente cósmico ha único.
  Umi mitãkuña duende oñorairõ tuicha pochy ha alcance reheve. Ha ojapo hikuái umi técnica molino ombotáva iñakã ha ojeroky hikuái kesu akãicha.
  Umi kuña ñorairõhára ha'e orco hatãiterei ha ojejukava'ekue.
  Ha ko"ágã, umi pezón escarlata pecho-gui, mitãkuña"ikuéra oipyhy jeýta ha odispara cargo asesino pulsar-kuéra rehegua Putin oso-kuéra rehe. Péicha oiko peteĩ manera oporojukáva ha ijojaha"ỹvape.
  Ha umi mitãkuña, ojehechakuaava"erã, ikatu literalmente oserra oimeraẽ orco cuántico-pe.
  Ha avei opu'ã rayo umi botones de vientre-gui ha ohapy Putin oso-kuérape tanimbu ramo.
  Upéva ojapo hikuái tuicha kyre"ỹme. Ko"ãva ha"e umi mitãkuña iporã ha ijojaha"ỹva ko"ápe. Ha ipy iporãiterei, ha ojehechakuaa grásia tuichaitereíva rupive.
  Ha omombo hikuái guisantes de aniquilación enemigo-pe.
  Umi iporãva ojapo tuichaiterei ñehundi ha ñemano.
  Ha upekuévo opurahéi porãiterei ha ijojaha"ỹva;
  Pérla tupãnguéra creación rehegua, .
  ¡Pe tetã oĩva Universo-pe ha"e pe iporãvéva!
  Amaña umi elfo rehe asombro reheve, .
  ¡Ojogua hikuái pérlape umi hénte apytépe!
  
  Ajevy nderehe, Túva, .
  ¡Oñeimprimi mborayhu yvypegua reheve!
  Ha peteĩ mba"énte añearrepenti tesay reheve,
  ¡Pe ndaikatúiva añeconecta che sueño ndive!
  
  Aipapa umi momento ñorairõme, .
  Pe ñorairõ haku asýva opupu, .
  Ejerure nde Retãme perdón,
  Ha ehupi nde eskúdo pe deréchope g̃uarã!
  
  Umi espacio tuichaitereíva omimbipáva, .
  ¡Che Elfia ahayhuetéva!
  Ka"aguy, kokue, yvyty, yvyty, .
  ¡Umi ciervo oho hína pe ykuápe!
  
  Tuguy oñohẽma, omimbi pe niebla-pe,
  Umi tatatĩ oñemboty tatatĩ infierno-pegua,
  Jepe umi kururu otyryry pe herida-pe,
  Ha katu pe himno opurahéi ñandéve peteĩ coro de luminario!
  
  Ñande jaguata hína yguasu yvagape,
  Jepe ndaikatúi oñemedi pe tape!
  Ha katu ñaiméta gloria inmortal-pe,
  ¡Pe víno omeʼẽ ñandéve peichagua lúpulo!
  
  Ani remombáy pe ñorairõhára oñemosẽva kyhyjégui,
  ¡Ñandejára oinspira pe País!
  Ñaguenohẽta tetã pytũmbýgui,
  ¡Ha"e oguereko heta Kuarahy mbarete!
  
  Oguahẽta ára ojedespedi haguã,
  ¡Pe gérra opáta victoria reheve!
  Ani reiko umi mandu"a rupive añoite
  ¡Ohasáma pyhare, jepe morotĩ!
  
  Upéicharõ oñekumplíta ne rembipota,
  Ha pe tetã oñakãrapuʼã peteĩ hardínicha!
  Nde kuñataĩ oikóta peteĩ ryguasu ipire hũva,
  Ha pe horda odiparata, osapukáivo!
  
  Angirûnguéra omano avei - ñembyasy,
  ¡Ha katu aparentemente Ñandejára odesidi upéicha!
  Cheguerovia, pe ñemano ndaha"éi oporojukáva,
  ¡Pe espíritu ningo nomanói, jepe pe soʼo omano!
  
  Ndaikatúiramo jepe arovia,
  Ñembyasy, nemandu"áke opavave hyakuã va"ekuére!
  Upéi pemoĩ poguýpe pe mymba ñarõ pende pype,
  ¡Embogue umi cero amargo!
  
  Ojevy pe yvytimbo ypykuépe, .
  ¡Umi añetehápe ndoikóiva"ekue!
  Jepe pe familia ha"e fiscal naturaleza rupive,
  Ha oguenohẽ juky umi vena mbaretegui!
  
  Jahupyty pe triunfo del País,
  ¡Umi tesape yvagapegua hendy ohóvo!
  Opu'ãta jerovia komunismo rehegua,
  Ha eñotỹ pe ñembyasy ha mba"asy!
  Umi mitãkuña osegi oñorairõ pochy ka"aguýre. Peteĩva ijapytepekuéra, peteĩ duende iñakãrague morotĩva, ojagarra ha oipuru peteĩ molino oporojukáva orekóva doble cuchilla ikyse puku reheve. Ha oikytĩ umi orco akã.
  Ambue mitãkuña ojagarra peteĩ puñalada boomerang ha omombo ipysã nandi reheve. Oveve ha oikytĩ Putin oso akã. Umi ñorairõhára ojapo jerovia ha ro"ysãiterei.
  Upe rire mitãkuña"ikuéra ogueraha ha oñepyrũ opurahéi;
  Ore ningo mitãkuña mondaha
  Ha rohayhu roñorairõ...
  Pya'e jahupytyta umi tijera,
  Umi orco-pe ĝuarã ñande ha"e pe mochila-gui!
  Iporãiterei ha opurahéi porãiterei hikuái. Ha ipurahéikuéra ningo ánga ha hechapyrãiterei. Ha osẽ hikuái tyapu hete henyhẽva ha ombovy"áva;
  Pe orco centavo ombotapykue ko mundo tuichakue,
  ¡Peteĩ telaraña pasión infierno rehegua!
  Peteĩ vampiro hoy'u juky tavayguakuéragui, .
  ¡Lobo juru insaciable!
  
  Okáguio ojogua peteĩ ánhelpe
  ¡Pe esmeralda hendy huguypa!
  Ha arasunu hatã oinupã,
  ¡Ha"e ome"ẽta ñandéve gloria ñane luchador-kuérape!
  
  Ko billete ryrýipe,
  ¡Oñehendu peteĩ mymba ka"aguy sapukái!
  Jepe Svarog rova iñypytũ,
  ¡Pejerovia hese ani haĝua peipapa mbarete!
  
  Ñamboja'óta opavavépe
  ¡Máva piko oarriesgáta ojejapi chupe peteĩ tánke!
  Oha"arõ, oguerovia éxito, .
  ¡Ejeasegura ani hag̃ua reñembotavyeterei ko asunto-pe!
  
  Elfie pe ágila ijyvatevéva,
  ¡Odesarrolla ipepo amenazantemente!
  Ha"e ohupyty tuicha mba"e
  ¡Oaplanávo umi orco yvytimbo-pe mayo-pe!
  
  Umi ombotyryrýva oinupãha kyhyjégui,
  Ohechakuaa hikuái Elfia pu"aka,
  Pe pirapire ryru ojapóta mba"épa
  Heẽ, ni nereporandúi!
  
  Avei roguereko ametralladora,
  Ha umi granada odesgarrapaite pe montón!
  Koʼápe oĩ peteĩ soldádo ojapura oataka hag̃ua,
  ¡Pe máscara oveve che rovagui!
  
  Einupã iñakã peteĩ trineo reheve, .
  ¡Toñembojere nde apytu"ũ!
  Ha upéi rehupytýta yvága,
  ¡Ñande mitãrusu ha"éta eterno!
  Péicha opurahéi mitãkuña'ikuéra, ha'éva, según nivel de guerrero orekóva, ha'éva, francamente, súper.
  Umi mitãkuña guerrera en general iporãiterei ha ipiro"yve araka"eve. Oipe"áta hikuái ha oikytĩ jeýta nde pezón escarlata-gui peteĩ secreción asesina ha ijojaha"ỹva reheve. Umi mitãkuña ko"ápe ningo hechapyrãiterei ha añetehápe oreko peteĩ nivel cósmico de poder llamativo.
  Añetehápe oĩ tata ipypekuéra ha umi raya tatatĩ oúva umi pezón rubí pecho-gui. Ko"ãva ha"e pe tipo de mitãkuña umi elfo ovy"aitereíva ombohovái haĝua.
  Vy"ápe oisu"úta hikuái Venus jyva iñe"ẽ rupive ha ohechaukáta chupekuéra peteĩ pasaje ojehecharamóva.
  Ha umi talón desnudo rósaitereíva omombota yvate umi pelota redonda ñehundi ha ñemano rehegua.
  Ha hetaiterei orco oñehundi ha ojejuka. Ko'ãva ha'e añetehápe mitãkuña súper clase.
  Ha oguerahapáma ramo, añetehápe oñepyrũta opurahéi ipulmón ru"ãme;
  Pe Fuhrer ha"e calvo, ivaieterei, .
  Oconquistase ko mundo tuichakue...
  Ha katu ñande mbarete, mitãkuña mbarete, .
  ¡Ikatuta hikuái ipu"aka umi orco añare!
  Upe jave avei, umi mitãrusu elfo opurahéi ha odispara ametralladora umi orco-pe, ha hekopeteiterei;
  Che aiko pe ñu rupi - ipotypa umi margarita, .
  ¡Yvyramáta ha montáña haʼete pe yvága cúpula!
  Ñamopu'ã peteĩ sueño pelusa-gui,
  ¡Upéicharõ enterove omanóva upepete oikove jey!
  
  Umi iglésia kúpula tojogua órope,
  Ha umi hogue oĩva umi hakãre ningo iporãiterei esmeralda!
  Umi tetã ohechakuaa Tupã Águila pu"aka,
  ¡Tomano ñorairõgui opavave oñemoĩva!
  
  Ñande ha"e tetãygua Túva oguerúva tesape opavavépe,
  Kuñataĩ porã, hova jasyicha!
  Jaipe'a peteĩ cuenta umi ñorairõhára jehupytyrã rehegua,
  ¡Por lo menos pe ñemi odispara peteĩ ángulo obtuso-gui!
  
  Rojagarra Orkmbul , roconquista Orkizh , .
  Oguenohẽ hikuái umi Orklin-gui ha oguata Fenya jerére.
  Umi opyrũva yvy rehe ohupyty peteĩ shish añónte,
  ¡Ñande ha"e pe Elfia ovy"áva ha imarangatúva membykuéra!
  
  Ñamopu'ãta avenida, tape, puente,
  Oĩ tava"i Marte ári, táva Venus ári.
  Opa mba"e rire, ñane rembipota, cheguerovia, ha"e simple.
  ¡Ha katu peteĩ ñorairõ vai ikatu ohundi chupekuéra!
  
  Py'aguapy, País-pe guarã ñane equipo,
  Jahupyty jahupyty haĝua Fortuna pukavy,
  Ñande pueblo elfo ojoaju oñeha"ãvo,
  Ha pe discordia ogenera pérdida continua!
  
  Europa isãso, umi elfo oñe"ẽ ipype,
  Umi tapicha opurahéi purahéi, peteĩ ysyry osyry.
  Ikatu jasalva umi mba'e ohupytýva Svarog,
  ¡Embojy heta rollo suave pe mesa-pe ĝuarã!
  Péicha umi mitãrusu oikuaa opurahéi. Ha ikatu avei reñorairõ peteĩ ataque agresivoiterei reheve. Ha oinupã hikuái ko"ã orco-pe salto asesino reheve. Ha umi pecho pytãgui oinupã jey chupekuéra pe rayo omanóva.
  Añetehápe iporãiterei vaʼekue upéva. Ha umi ñorairõhára oreko hatĩ omimbipáva ha pérlaicha. Umi ñorairõhára ningo upéicha, ja"eporãsérõ, ombovy"a ha hechapyrã.
  Ha omombo hikuái guisantes de aniquilación ipysã nandi reheve. Ko"ápe oĩ umi hechapyrãva, ja"e omonda hague hikuái.
  Oguereko hikuái hetaiterei energía ijojaha'ÿva ha pasaje acero de combate. Mitãkuña oreko ko"ãichagua trumpeta agresiva ha ijojaha"ỹva.
  Ha umi pezón rubí pecho-gui oporojuka hikuái peteĩ araña rayo infierno-pegua telaraña-icha.
  Ko"ã mitãkuña ningo tuichaiterei ohundi ha ndaikatúikuri ho"ysãve. Ha haʼekuéra pendejagarra ha peneinupãta rayo omanóvape.
  Ha ojagarra hikuái ha omombo guisantes pe enemigo-pe italón nandi reheve, omondoro umi enemigo-kuérape.
  Ha hetaiterei oso Putin-pegua oñehundi, ha ojekuaa umi montículo entero te"õngue rehegua, ha opa mba"e ojekuaa oporojukaitereiha.
  Ha umi mitãkuña osegi oñorairõ pochy ha presión reheve.
  Peteĩva ijapytepekuéra oñemoĩnte hína kuri pe estante-pe. Ha ojejapi chupe peteĩ látigo reheve, ha pe iporãva py nandi ha iporãva guýpe tata hendy gueteri. Tatatĩ oisu"u pe mitãkuña talón desnudo, redondo ha rósa.
  Ha ojagarra ha oñepyrũ opurahéi;
  Nde kulpa nde jeheguiete nde kulpa,
  ¡Natekotevẽi ñakañy peteĩ concha-pe!
  Embohyru hatãve pe máquina, .
  ¡Ko mundo ndaha"éi peteĩ célula castigo asfixiante!
  
  Pe anhelo oestrangulisa ramo chupe,
  ¡Umi mitãkuña hesay!
  Pe horda oike País-pe,
  ¡Hatã pe ñe"ẽ!
  
  Pe mitãkuña osapukái hasýgui
  ¡Pe ñemano ombohape peteĩ picadura infierno!
  Pe escudo frágil oñembyai,
  ¡Ikatu pe Estado oñehundi!
  
  Pe sapukái oity pe proyectil,
  ¡Umi apysa ryru ojerreventa!
  Umi arma odispara ha odispara, .
  ¡Umi mitãkuña oñani kyhyjégui!
  
  Péro ñande jagolpea jeýta,
  ¡Oĩta peteĩ spanking tuicháva ndéve g̃uarã!
  Umi cohete ojupíva yvate ryapu
  ¡Tomimbi pe cerro!
  
  Oikóta ñandehegui angirũnte
  ¡Ko"ã desafío iporãvape!
  Gulp omoĩ peteĩ montón-pe, .
  Ha ani rembotyryry nde ñembyasy!
  
  Peteĩ golpe descuidado peteĩ pluma rehegua, .
  ¡Ndoroitymoʼãi upe fráse!
  Ñande kerayvoty marangatu, che jerovia,
  ¡Eme"ẽ ne ánga Ñandejárape jerovia reheve!
  Koʼã mitãkuña ojekuaa haʼeha peteĩ mbaʼe hechapyrãva. Ha pe mitãkuña, ipire bronce omimbipáva sudor-gui, ojekutu jave peteĩ látigo reheve, literalmente oñembopy"aju ha osegi opurahéi;
  Ani reñeme'ẽ, ani reñeme'ẽ, ani reñeme'ẽ
  Ani retĩ, mitãkuña orekóva isyva estante ári...
  Epukavy, pukavy, pukavy
  ¡Eikuaa opa mba'e oĩ porãtaha ha oĩ porãta !
  Upévare pe mitãkuña oĩva pe estante-pe opurahéi provocativoiterei.
  Ha katu oĩ avei mitãrusu ome"ẽva iñe"ẽ ha melodía iporãitereíva;
  
  Oh mitãkuña ipoty sueño, .
  Yvága mbyja ha yvykua pypuku iñypytũva.
  Mborayhu opave"ỹva mba"eveichagua medida"ỹre,
  ¡Pe pantano codicioso ndegueraha ramo jepe pe yvykua pypukúpe!
  
  Aimese nendive, che ahayhuetéva,
  ¡Ehapy peteĩ antorcha-icha pe océano de pasión-pe!
  Tata ikatu ohapy tekove rosca, .
  Ha peikytĩ pe kyse puku ñembotavy rehegua!
  
  Pe kuñataĩ oryrýiva jesareko omimbipáva, .
  Ha"ete ku pe viajero ohecháva condena ipype!
  Koʼág̃a pe soldádo omedi hína ipy,
  ¡Ikatuta ñamoinge umi demóniope asombro-pe!
  
  Pe infiel oike País-pe peteĩ sapukái reheve,
  Pe mba"evai apoha osapukái ha ombojere ijesmitar.
  Ha che pensamiento-pe, pe niebla astuto omokañy peteĩ mba"e,
  ¡Por lo menos natekotevẽikuri jaiko yvága py"aguapýpe!
  
  Tekotevẽ py"aguasúpe oñeñangareko pe mitãkuña rehe, .
  ¡Ani reheja ne enemigokuéra oproba iporãha!
  Horda oityvyro ejército py'aguasu ruso,
  ¡Roñorairõ ore vecino pochy ataque rehe!
  
  Mbaʼeichagua tekoporãpa ikatu rejapo?
  Upe Rus' ha'e peteĩ tetã, ndaipóri tetã iporãvéva ko universo-pe!
  Ha peteĩ monstruo oñemongyʼaséramo, .
  Upéi roipe'áta ore mba'éva ha nde mba'éva jepe!
  
  Pero mitãkuña che rohayhuse,
  ¡Eme"ẽ chéve oportunidad oiko haĝua chehegui nde portada!
  Natekotevẽi, arovia tesay ñeñohẽ, .
  ¡Ndaikatúi ñañembo"y peteĩ ataúd morotĩ ha iñypytũva rapykuéri!
  
  Ñamohu'ãta pe romance ko tendápe,
  Añetehápe ningo naiporãi ñamombaʼeguasu heta.
  Aguerovia oîtaha peteî tiempo cambio-pe guarã
  Iporãvéta, ¡honestamente arovia!
  Kuña ñorairõhára opurahéi avei kyre"ỹme. Ha ojapo hikuái hembiapo ñorairõ ha agresivo.
  Ha haʼekuéra ningo koʼýte ombaʼapo omombo hag̃ua umi cuchilla ha esvástika haimbe asýva umi orko-pe ipysã nandi reheve. Ko'ãva ha'e umi oñorairõva ha agresivo, ja'e, mitãkuña ko'ápe - ndaipóri avave hi'ári.
  Ha umi pezón escarlata pecho-gui osẽ hikuái hueco ha oactua kyre'ỹeterei, omombo pulsar. Ha umi ñorairõhára oñekomporta porãiterei.
  Ha oguereko hikuái chispa añetegua ha hechapyrãva hesakuéragui. Ha umi ñorairõhára ojehecha porãiterei.
  Ha hatĩkuéra omimbi pérlaicha. Ha opa mba"e ojehecha porãiterei.
  Ha umi ñorairõhára opurahéi voi, hatĩ"ỹre;
  Che añorairõ hatãta umi enemigo ndive,
  Oúta pe ñemano, upévare he"ise destino!
  Ha katu umi angirũ rova omimbi che mandu"ápe
  Ha Ñandejára voi haʼe hína pe hués pe kyʼa!
  
  Ojekuaa omano hague ipy'ahatã,
  Ejejuhu infierno absoluto-pe...
  Ñañevenga, ha'éta peteĩ tesa peteĩ tesa rehe,
  ¡Ajúta kyse puku reheve che enemigokuérape!
  
  Peteĩ mundo de la poriahuvereko, pe malicia ndoikuaái
  Yvytu oipeju umi desierto iñypytũvagui.
  Nieve húmeda ho'a jasypokõi, 2016-pe.
  ¡Pe ikane"õva jesareko simplemente oñembotapykue!
  
  Ambohováita tupãnguéra desafío - .
  ¡Pe kuimba"e ha"e pe sueño jára!
  Natekotevẽi monje ao, .
  Añetehápe, ¡Ñandejára ningo peteĩ kuimbaʼénte!
  
  Embyaty nde mbarete peteĩ alcancía-pe,
  Tove hendy pe ciencia tata, .
  Ani remoĩ nde talento peteĩ botella-pe
  ¡Pe tembiapo ha"égui peteĩ ideal marangatu!
  Kóva ikatu ha"e peteĩ purahéi mbyky, ha katu ha"e peteĩ purahéi korasõgui oúva. Ha hetaiterei vyʼa ha pochy oĩ ipype al mismo tiémpo.
  Mitãkuña porã opurahéi sirena ñe"ẽ sonoroiterei ha iporãva reheve.
  magoplasma Venus retepýgui , upéicharõ ho'ysãmbaitéta ha ohundíta.
  Peteĩ huracán añetegua ha peteĩ corriente de muerte ha destrucción total oñohẽta. Ha hasýta Putin oso-kuérape.
  Péicha oñemosarambíta opa mba"e ha katuete noñembyatýi peteĩ montón-pe. Ha oĩta pochy energético ha ysyry tatatĩ hendýva.
  Haʼete voi peteĩ tatatĩ oinupãva. Peteĩ ysyry haku ha kane"õ"ỹva hendy. Ha ohapy opa mba"e específicamente ha peteĩ jeýpe.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña'i ko'ápe - ikatúva ojapo, oiméramo mba'e, mundo paha.
  Ha upéi umi pezón escarlata guive ñamombo pulsar ha rayo tatatĩ. Ohapy ha ohundíva opa mba"e.
  Peteĩ mitãkuña duende iñakãrague rosa lunares reheve peteĩ fondo hovy ári ogueraha ha opurahéi:
  - Umi tropa oĩma preparáda, señora, .
  ¡Ñahundíta opavavépe!
  Ha oñakãity ikompañerokuérape. Ko"ãva añetehápe mitãkuña, iñe"ẽ hesakãva.
  Ha umi mitãkuimba"e duende-gua osegi opurahéi;
  Ndagueroviái Ñandejára órden,
  Che ningo oikose chehegui peteĩ vampiro oporomondýiva...
  Ani rehupyty ne esperanza, nderehapýi pya'e,
  ¡Eternidad tormento-pe ha"e pe pekador suerte!
  
  Añetehápe, Tupã marangatu ndoikuaái poriahuvereko,
  ¡Ani peha'arõ poriahuvereko umi tuguy pochygui!
  Yva heʼẽngue rangue peteĩ paraíso iporãitereívape,
  Infierno hendy ohóvo - ama huguypaitéva!
  
  Peteĩ vampiro-pe ĝuarã, peteĩ estaca peteĩ álamo yvyramátagui ha"e exacto,
  ¡Peteĩ tata vaiete oha"arõ umi paje apohápe!
  Peẽ pehapýta miserable ára ha pyhare,
  ¡Satanás ombosakoʼi peteĩ hácha!
  
  Peteĩ kuimbaʼe pekadór ohupytýta imbaʼéva
  ¡Haʼetéta peteĩ araña hendýva tatápe!
  Umi demónio pendembohasa asýta yvyguýpe,
  ¡Hasy ndorekóiva ijojaha"ỹva Yvýpe!
  
  Pekyhyje ha peñearrepenti, Ñandejára enemigo,
  Rejapóramo upéicha, reñemombo derechoite infierno-pe!
  Pytu'uha ára ndoumo'ãi jehasa asy reheve,
  ¡Akóinte ojeréva umi enjambre tavy rehe!
  
  Pe estante omopẽta nde kangue,
  ¡Jajere umi articulación peteĩ póker reheve!
  ¿Ikatu piko nde, karai michĩ, revy"a?
  Ha ko"áğa peikuaa pe jehasa"asy ndaha"éiva yvy ape ári!
  
  Upévare pya"e eñearrepenti, extraño, .
  ¡Peñembo"e ha peñesũ!
  Vasya irũ hoy"úva noipytyvõmo"ãi,
  ¡Pe lealtad añoite ipuʼakáta pe yvága!
  Ñamoĩ chupe kóva ha'eha peteĩ purahéi ko'ápe - ikatu ja'e oñorairõitereiha. Ha umi mitãkuña oinflui agresivamente pe enemígope.
  Ha"ekuéra simplemente oreko emoción inmensurable ha y"uhéi aventura rehegua. Ha avei umi pezón escarlata pecho-gui, mba"éichapa ojagarráta hikuái ha añetehápe opuka umi ñorairõhárape. Ha ko"ápe añetehápe ndaha"emo"ãi suficiente avavépe ĝuarã.
  Ha umi mitãkuña iporãiterei, ha ikatu oinflui umi pezón omimbipáva ha rubí color reheve.
  Ha avei omoñepyrũ pulsar Venus rye guive. Impacto orekóva hikuái okáipaiterei ha ingenioso.
  Ha ipy nandi reheve omombo hikuái aguja veneno reheve, oike porãva umi orco rupi. Ha ojehecha porãiterei.
  Ha ko"áğa, che jyva rubí pezón-gui, ha"ete ku peteĩ pulsar chekutu jeýva. Umi cuervo añetehápe oreko iñakãrague oñembotapykue ha ho"a oñemondýi ha operdepaite ikonsiénsia.
  . EPÍLOGO rehegua
  Mitãkuña'ikuéra ojapo porãiterei tembiapo ko'ápe. Ha oĩta avei hetaiterei magoplasma oúva Venus ryepýgui. Ha igustoitereíta.
  Ha umi mitãrusu elfo omombo ipo rupive granada, ha upekuévo ani hesarái opurahéi haĝua;
  Peẽ yvytu atã imitãva korasõ, .
  ¡Ipype tatatĩ ohapy pe volcán!
  Ndaikatúi jaguereko tapicha ñande rógape,
  Moõpa oĩ pe jagua - Bayun ho'u pe pastel!
  
  Ko"ápe ruiseñor opurahéi ñembyasýpe,
  ¡Oñembotapykue pe Ipuʼakapáva akã!
  Pe keruvín omondo peteĩ iñakãrague despedida,
  Ndaha"éi realidad, ha katu peteĩ pesadilla vaiete!
  
  Ñande ha"e Túva Marangatu ra"y,
  Ojehechauka hikuái ijypykuérape, peikuaa peipytyvõ haguã!
  Nañambyasymo"ãi, jaikuaa tekove, .
  ¡Eñorairõ pe yvykua pypukúpe ára ha pyhare!
  
  Pe enemígo omombo mágia
  ¡Embotavy, mba"e vai, falsificación vai!
  Ha katu jahecháta pe tesape mombyrygua,
  ¡Ñaity pe adversario hatĩ!
  
  Vampiro, orco, ghoul, .
  ¡Umi colmillos haimbe omimbi!
  Añetehápe, umi ghoul-pe ogusta oñorairõ, .
  ¡Umi estanterías oúma hína pe mundo inferior-gui!
  
  Arquimago -comandante- pe g̃uarã , .
  ¡Ñande ningo peón ha tocón añónte!
  Pe Armada omuña hína umi freak aña,
  ¡Ha katu ndaikatúi jajeretira!
  
  Tetãygua ovaleve opa mba"égui, .
  ¡Rointerrumpíta pe carrera orekóva umi horda feroz!
  Umi monstruo ohupytyta hovaitépe,
  Che tesoro ñangarekoha ombopupáta nde akã!
  
  Túva Svarog mbarete,
  Ha opavave soldado rekove ha esperanza!
  Pe Wehrmacht po akatúa oñembyai
  ¡Oikytĩ peteĩ fila de adversario-kuérape!
  
  Peteĩ tataindy hendy peteĩ korasõ imitãvape,
  ¡Pe kyse puku omyengovia pe ametralladora!
  Pya"e jaipe"áta pe okẽ espacio-pe ĝuarã,
  Jadesidi mávapa oĩ porã ha mávapa oĩ vai!
  
  Oĩ jave py"aguapy ángape suerte porã reheve,
  Pe iñañáva ndaikatúi ñandegueraha!
  Ñame"ẽta cambio umi criatura infierno-pe,
  ¡Eikuaa peichagua ejército de elfos!
  
  Ñaime ñande jyva ári - ñañembo'e Rod-pe,
  ¡Ñandejára ipuʼakapáva ojerure ndéve!
  Ani haguã oheja umi soldádo oho rei,
  ¡Che Duende ahayhuetéva ra"ykuéra!
  Péicha opurahéi mitãkuña'ikuéra omimbipáva ha tuicha estado de ánimo orekóva victoria pya'e ha inevitable.
  Ha umi hatĩ pérlaicha omimbi espejoicha. Ha en general, pe ojapóva hikuái tuicha ha iporãiterei.
  Ko'ã mitãkuña ndikatúi ojoko mba'eveichagua enemigo. Ha"ekuéra iporãiterei ha ojeguerohory.
  Eñeha"ãnte ha ere nahániri. Ha katuete oipeʼáta hikuái nde dignidad. Mba"eichaitépa iporãite pe ñemonda. Henyhẽ hikuái impulso ipy"aite guive ha y"uhéi jejuka rehegua.
  Ko"ápe peteĩ mitãkuña familia elfo-gua oity peteĩ bomba peteĩ tormenta-gui opresionávo ipy dedo nandi. Ho"a peteĩ aty orco-kuéra ári. Ha hetaiterei oso Putin mba'éva oho infierno-pe.
  Ko"ãva ha"e, ja"eporãsérõ, mitãkuña activa ha agresivaiterei orekóva hesa esmeralda ha zafiro-icha. Máva oñorairõva causa justa rehe, horda Putin rehe. Ja"énte umi mitãkuña ojejapoha acero-gui.
  Ha opurahéi avei hikuái;
  Oreinspira roñorairõ haguã - .
  Shaker !
  Omboja'o ko yvy ape ári - .
  ¡Elfín tormenta ruvicha!
  
  Ojapo tembiapo huguy pochýva, .
  ¡Ohupívo pe poyvi rebelión rehegua!
  Ha mbaʼépa reipotákuri?
  Tendota ombohovái - ¡Ndaikuaái!
  
  Aimo'ã kuri opavave jaguerekotaha eíra,
  ¡Opavavegui oikóta peteĩ demiurge!
  Ha ko'ágã pe kavaju ñandegueraha,
  ¡Umi callejón oñembyaíva rupi!
  
  Umi pezuña tavy ryrýi, .
  Ombota - pe horda ogalopea!
  Ñande unión ha"ete peteĩ monolito, .
  Ha hovakuéra omimbi vy"águi!
  
  Cheguerovia, tuguy ndosyrymo'ãi tapiaite ĝuarã,
  Ñamokã umi tyre'ỹ resay!
  Oĩ va"ekue peteĩ cazador, oĩta mymba ka"aguy, .
  ¡Opa umi amenaza ohasáta ñanderehe!
  
  Pe proletario ha"éta peteĩ príncipe,
  Ha oĩta peteĩ jopói ne rembiapo rehe!
  Cheguerovia, pe ky'a ohóta, .
  ¡Jaipe'a ñande ro'o infierno-gui!
  
  Japurahéi hatã purahéi,
  ¡Ñande ha"e peteĩ pu"aka gigante-kuéra rehegua!
  Ñande símbolo ha"e ñande oso morotĩ, .
  Partido - gente unido!
  
  Oñohẽ haguã tuguy Túva rehehápe,
  ¡Kóva ha"e honor, honor ha gloria!
  Oiko chugui peteĩ rosca pytã tekovépe, .
  Topupu pe volcán - lava!
  Péicha ojerokypaite peteĩ avalancha tatatĩcha. Ha umi mitãkuña oipyhy ha omosãso pulsar-kuéra Venus ryépe. Ha opa mba"e ojekuaa ha"eha peteĩ mba"e iporãitereíva ha chic.
  Umi ñorairõhára opurahéi pe clase ijyvatevéva ha hechapyrãvévape. Ha ohechauka hikuái nivel destacado ha asombroso orekóva.
  Ha mba"éichapa ohechaukáta umi diente de colmillo. Ha peteĩ jey ojagarráta ha oisu"úta, oipurúvo ipysã nandi. Ha ho"a jey umi cuervo oñemondýiva ha noñandúiva.
  Ha ho'a hikuái yvýpe amandáuicha. Ha oiko peteĩ golpe asesino.
  Ha umi rayo ohundíva oveve osẽ umi mitãkuña"i pezón escarlata-gui. Ha ja"énte tuicha ha iporãha.
  Ha umi mitãkuña oescupi, ha isaliva ojepovyvy ácido-icha ha ojapo tuichaiterei ñehundi.
  Ko"ãva ha"e añetehápe umi kuña reikotevẽva. Ha oñemosarambíta hikuái ha upéi omohenda ambue mba"e.
  Ha upéi oñepyrũ opurahéi hikuái;
  Pe mundo mortal-pe, pe imperio sombra guýpe;
  ¡Umi hénte prejuicio ningo ñanembopyʼarory!
  Ñamombo opa mba'e vyrorei ha superstición yvykua pypukúpe -
  ¡Iporãvéta ñaime sãsõme tupãnguéraicha!
  
  Ñande ehérsito ha"e peteĩ causa justa,
  ¡Espacio haʼete peteĩ korapy!
  Ha"e haĝua universal, ha"e tiempo ha"e haĝua peteĩ poder,
  Upévare opavave ojehusga vaʼerã!
  
  Yga mbyjajere, mba'yru ñorairõhára - ipu'akapáva, .
  ¡Ndaipóri conteo umi misil ñorairõ rehegua!
  Kóva ha"e py"aguasu inmaculado, .
  Jaipuru pe kyse puku jepiveguáicha - ¡oĩ porã!
  
  Oconquista umi planeta sublunar, .
  ¡Ome"ẽvo tesape chispeante!
  Rojapo mba'e hechapyrãva, peikuaa,
  ¡Tuicha ko"ẽju ko universo-pe!
  
  tanimbu sapy'ánte ohasávo galaxia, .
  ¡Oñemosarambi hikuái cascada-pe peteĩ torbellino tormenta-icha!
  Ha katu ñande ha"e kavaju"arigua ha romántico, .
  Mba"épa opurahéi hikuái pe jasy hũ resape"ápe!
  
  Ko univérso oñemoĩta ñane poguýpe,
  ¡Ipype pe orden de siglos ha"e eternidad ardiente!
  Ñapensamína umi elfo resape rehe - peteĩ tetã oñemomba'eguasúva,
  Jepe sapy"ánte ikangy che akã!
  Heẽ, ko ipahaguéva rehe, umi mitãkuña añetehápe okritika ijehe. Ha katu tuicha opurahéi hikuái.
  Ha iporãve japoi rayo umi pecho escarlata pecho-gui. Ojapo hikuái golpe searing umi orco-kuérape.
  Umi ñorairõhára opukavy:
  Mborayhu ha ñemano, iporãva ha ivaíva,
  Ha'évo orco ha'e peteî angaipa...
  ¡Oĩ destinado oñentende haĝua!
  Mborayhu ha ñemano, iporãva ha ivaíva,
  Ha oñeme"ẽ ñandéve peteĩnte jaiporavo haĝua!
  Ha umi mitãkuña opoi jey umi rayo ipoderósova umi ijyva rubígui.
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ huracán oñemomba"eguasúva.
  Ha katuete oĩ hikuái pe emoción de batalla-pe.
  Umi ñorairõhára opurahéi:
  Peteĩ orco aña ndogueroviáiva ha"e ipeligroso, .
  Ndaikatúi peiko pecado deseo-pe...
  Pórke pe duende pochy ivaieterei, .
  ¡Pórke pe duende estricto haʼe hína pe hués!
  Ha umi ñorairõhára oinupãta umi orco-pe peteĩ descarga de magoplasma reheve Venus ryepýgui.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"