Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Elfian Princino kaj Zmey-Gorynych

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Jen la elfa princino denove dum krozado sur flugilhavaj ŝipoj. Kaj ŝi devas trakti malsamajn malamikojn. Kaj vampiroj, kaj eĉ kun la legenda Serpento Gorynych.

  ELFIAN PRINCINO kaj ZMEY-GORYNYCH
  KONOTACIO
  Jen la elfa princino denove dum krozado sur flugilhavaj ŝipoj. Kaj ŝi devas trakti malsamajn malamikojn. Kaj vampiroj, kaj eĉ kun la legenda Serpento Gorynych.
  . ĈAPITRO #1
  Jen ŝi denove estas kun sia armeo de flugilhavaj ŝipoj, kun skipoj de nudkruraj knabinoj apenaŭ kovritaj per ornamaĵoj kaj mallarĝaj strioj de ŝtofo. Kaj la sola reprezentanto de la pli forta sekso, knabo de ĉirkaŭ dek du aŭ dek tri jaroj, Princo Eduardo. La solaj vestaĵoj de la aŭgusta persono estas pantaloneto. Sed sur la helhara kapo de la princo estas florkrono el ŝtonoj, kiuj brilas pli hele ol diamantoj, kaj sur la maleoloj de liaj nudaj piedoj kaj pojnoj, fortaj per pugnoj, kiuj elstaras el liaj fingroartikoj, estas oraj braceletoj kun ŝtonoj.
  Sed vampiro ŝvebis antaŭ ŝi kun magia vergo en la manoj. Li estas vestita tre ĝentile, kun botoj kaj cilindra ĉapelo sur la kapo. La vizaĝo estas pala, kaj longaj sed maldikaj dentegoj elstaras el la buŝo.
  Lastan fojon ili disiĝis ĉe la plej interesa loko. Kaj nun venas la daŭrigo.
  La titola vampiro diris:
  - Mia unua demando estas: - Kial la kokoso sekiĝis?
  Ellifa, kiu estis la sola en tiu ĉi ŝika armeo portanta altvalorajn ŝuojn kaj luksajn vestaĵojn, respondis ridete:
  - La pluva spirito ne kreskis, tial la kokoso sekiĝis!
  La vampiro svingis sian magian vergon. La militistaj knabinoj celis lin, celante horloĝmekanajn arbalestojn per rigliloj kaj pafarkojn per sagoj.
  Iliaj muskolaj korpoj aspektis tre apetite.
  La vampiro ektremis, lia blanka vizaĝo bluiĝis pro ĝeno. Kaj li siblis:
  - Vi respondis rapide!
  Ellifa, fiere rektigante sian figuron, respondis:
  - Momento donas venkon!
  La vampiro ridis kaj notis:
  - Vi havas tiel mirindan teamon. Tiom da knabinoj kaj ili tiel bone odoras!
  Efektive, estis forta odoro de incenso, la aromoj de multekostaj parfumoj, kaj la pura, muskola korpo de sanaj kaj junaj knabinoj. Kaj ĉi tio laŭvorte igis mian kapon turniĝi.
  Ellifa diris per severa tono:
  - Ne parolu al ni pri tio! Donu al mi la duan enigmon ĉi tie!
  La knabprinco Edik ĵetis malgrandan kudrilon per siaj nudaj piedfingroj, kaj ĝi trapikis kvar muŝojn samtempe, tordis kaj revenis al la juna militisto.
  Terminator-knabo kantis:
  - Ŝercoj flanken, vampiro,
  Alie estos ĉerko...
  Ni dancu kaj festenu
  Lasu la kalvan monstron morti!
  Ellifa ridis, palpebrumis al la knabo kaj pepis:
  - Sed kial,
  La vampiro malĝojigis nin!
  La knaba princo murmuris kaj rimarkis:
  - BONE! Mi havas la senton, ke ili parolas kun ni bagatele. Sed la vampiro volas nur aĉeti tempon!
  La sangsuĉa eminentulo rimarkis:
  - Ne mi ekkantis, sed vi! Kvankam mi mem povus kanti!
  Ellifa ekridis kaj rimarkis, ŝiaj dentoj brilis kiel diamantoj:
  - Ni ĝojus aŭskulti vian kanton, najtingalo!
  La vampiro prenis ĝin kaj kantis:
  Krepusko falis sur la urbon,
  Domoj flosis en la ombro de la infero...
  Streĉante la martelon de morto pli forte,
  Satano promenas sur la stratoj!
  
  Li dishakas la malbonajn homojn,
  La elfoj ankaŭ estas fakturitaj...
  Tiuj, kiuj nur volas vivi bele,
  Ĝi rezultis inverse!
  
  La diablo estas ĉi tie, la diablo estas tie
  La vivo estas kiel sonĝo, kompleta mensogo...
  La diablo estas ĉi tie, la diablo estas tie
  La vivo estas kiel sonĝo, kompleta mensogo!
  Edik ridis kaj, interrompante la kanton de la vampiro, frapante sian nudan piedon, tute logike notis:
  - Vi ne povas disputi pri tio! Ke la Diablo estas ĉi tie kaj la Diablo estas tie!
  Ellifa diris severe:
  - Sufiĉe da ĉi tiuj kantoj! Ni iru al la sekva enigmo kaj rapidu!
  La vampiro siblis, elmontrante la dentojn kaj grumblante.
  - Enigmo numero du: - Kie loĝas Satano!
  Ellifa ridetis kaj demandis:
  -Kiu estas tiu Satano?
  La knaba princo respondis memfide:
  - Ĉi tiu estas tiu, kiu estas konsiderata la diametra malo de la Ĉiopova, kaj pli precize, la Krea Principo de la Megahiperuniverso. Ia afero, kiu estas detrua en nia kaj aliaj universoj. - La juna virgeca militisto klakis la nudajn piedfingrojn sur siajn sunbrunigitajn piedojn kaj aldonis. - Estas ankaŭ aliaj versioj - oni diras, ĉi tio estas falinta anĝelo. Kiel la fakto, ke la plej forta kaj plej perfekta el la anĝeloj fieris kaj iris kontraŭ la Ĉiopova Dio. Estas aliaj versioj. Ili diras, ke Satano estas humila servanto de la Ĉiopova kaj plenumas la funkciojn de ekzekutisto. Aŭ, eĉ kiel la Diablo estas la estro de la liberala opozicio kontraŭ la konservativa kaj despota Dio.
  La vampiro grumblis, liaj dentegoj plilongiĝis.
  - Sufiĉe paroli. Donu al mi la respondon!
  Ellifa ridis kaj kantis:
  Mi havas simplan respondon -
  Egoismo estas la fonto de problemoj!
  En egoismo Satano -
  Li estas la frukto de nia menso!
  La knabinoj responde aplaŭdis per siaj nudaj, rozplandaj, graciaj, ĉizitaj, allogaj piedoj. Ĉi tiuj estas belaj militistoj.
  Edik pepis kun dolĉa rideto:
  Homoj mortas pro metalo, pro metalo!
  Homoj mortas pro metalo, pro metalo!
  Satano regas tie la ripozejon!
  Satano regas tie la ripozejon!
  Ellifa balancis la kapon.
  - Kial Satano regas la ripozejon tie kaj ne ĉi tie? Post ĉio, malbono ekzistas en ĉiuj mondoj kaj planedoj.
  La knaba princo kapjesis sian malpezan, iomete ora kapon:
  - Prave! Kvankam, ekzistas malsamaj niveloj de bono kaj malbono! Ilia distribuo tra la mondoj estas ĝuste la sama. Sur iuj planedoj, aŭ pli precize, stelimperioj, paradizo vere regas. Kaj ekzistas kosma komunismo.
  Ellifa etendis siajn skarlatajn lipojn ridetante kaj, fulmante per la dentoj, kukris:
  - Kio estas komunismo?
  Edward klarigis:
  - Komunismo estas speco de Edeno, aŭ Viriya, sed ne kreita de la Dioj, sed akirita kiel rezulto de la evoluo de scienco kaj teknologio!
  La reĝina knabino ridis kaj pepis:
  - La grandeco de la elfoj rekonis la planedon,
  Per bato de glavo, orkŝinismo estas disbatita ...
  Ni estas amataj kaj aprezataj de ĉiuj nacioj de la mondo -
  Kaj la armeo de knabinoj iras al komunismo!
  La belulinoj denove aplaŭdis siajn nudajn, ĉizitajn, graciajn piedojn. Kaj de ĉi tio estis veraj ondoj, kiuj leviĝis kiel cunamo.
  Edik pepis, elmontrante la dentojn:
  En la vasteco de la mirinda Patrujo,
  Hardita en batalo kaj laboro...
  Ni baldaŭ konstruos ĉielan paradizon,
  Por ke homoj ne bezonu!
  La knabinoj ridis, kaj iliaj voĉoj estis tiel belaj kaj brilantaj. Estis kvazaŭ orkestro ludis per la plej delikataj kaj altnivelaj muzikiloj!
  Elifa krakis siajn fingrobazartikojn kaj siblis:
  - Nu, nun faru vian trian, lastan enigmon, vampiro! Kaj ni regos la felandon!
  La vampiro grumblis kaj muĝis:
  - Vi volas tro multe! Nur tri versoj por legi kaj regi la tutan potencon! Ne, vi batalos. Mi ŝanĝis mian opinion!
  Eduardo, la knabprinco, gaje kantis:
  - Ni estas pacaj homoj, sed nia kirasa trajno,
  Sur la fuelo de kvarkoj, li sukcesis akceli ...
  Por hela morgaŭ ni batalos -
  Knabinoj, rapidu kaj iru kisi!
  Ellifa murmuris:
  - Ne amuza! Ĉu vi volas, ke ni mortigu vin?
  La vampiro respondis:
  - Kaj ankaŭ vin ni mortigos!
  Edik knaris:
  - Kaj ni ankaŭ povas fari ĉi tion! Kaj estas mojose fari! Kaj mortigu orkojn!
  La militistaj knabinoj unuvoĉe pepis:
  - Se vi ordonos al ni, ni surŝuos lin per sagoj, kiel erinaco kun kudriloj!
  La knabina reĝino respondis ridetante:
  - Ambasadoroj ne estas mortigitaj! Flugu al viaj homoj kaj diru al ili:
  - Kiu venos al ni kun glavo, tiu mortos de glavo!
  La vampiro kapjesis kaj notis:
  - Post kelkaj horoj, tiuj el vi, kiuj restas vivantaj, estos la envio de la mortintoj!
  Kaj svingante sian magian vergon, ĝi lumiĝis kiel meteorito kaj eksplodis, lasante spuron de fumo malantaŭ ĝi.
  La knaba princo eksaltis kaj kuis entuziasme:
  La eksplodoj bruis
  La graco finiĝis!
  Ĉesu montri viajn dorsojn -
  Tempo por mortigi malamikojn!
  Ellifa transdonis la glavon de unu mano al la alia kaj notis:
  - Estas tempo por mi ŝanĝi vestaĵojn. Ĉi tiu luksa kostumo igas min aspekti tro mallerta, kaj multekostaj ŝuoj malhelpos la uzon de miaj piedoj dum la sorĉo.
  Edik, kun la rideto de eterna knabo, kiu samtempe estis tre sperta, kapjesis kaj respondis:
  - Jes, ĉi tio vere ne estas la ordo!
  La juna militisto skuis sian nudan piedon, kaj ringo ekbrilis sur lia etfingro. Kaj Edward diris ion.
  Estis ekbrilo. Kaj Ellifa ŝanĝiĝis. Nun ŝi estis nudpieda, sed ringo brilis sur ĉiu fingro, krom mallarĝa strio sur la brusto kaj koksoj, ŝia tuta muskola, sunbrunigita korpo estis nuda, krom la braceletoj sur ŝiaj manoj kaj maleoloj. Florkrono restis sur lia kapo, kvazaŭ teksita el steloj. Kaj en unu mano la knabino havas glavon, en la alia magian vergon.
  Kolhararo el ora folio flirtas en la vento, dentoj brilas per perloj, okuloj brilas per miksaĵo de smeraldo kaj safiro, muskoloj estas tre elstaraj kaj esprimplenaj, balanciĝantaj kiel ondetoj sur akvo. Kaj sur la frunto estas ankaŭ stelo.
  Ĉi tio estas vere ŝtelo - la plej alta grado.
  Edik, malfacile retenante siajn ridadojn, diris:
  Estas princino trans la maro,
  Kion vi ne povas depreni viajn okulojn...
  Smeraldaj okuloj
  Kaj plektaĵo el oro...
  La luno brilas sub la falĉilo -
  Kaj sur la frunto la stelo brulas!
  Kaj ŝi mem estas majesta,
  Ne estas sufiĉe da vortoj por priskribi,
  Se parolo kaj parolado,
  La rivereto sonoras per ŝlosilo!
  Ellifa skuis sian glavon kaj vergon. La knaba princo denove uzis magion, ĉi-foje per magia vergo. Kaj io ekbrilis ĉe ĝia pinto.
  Kaj malantaŭ la ŝultroj de la bela reĝino aperis tre progresinta miksaĵo de arbalesto kaj maŝinpafilo. Ĉi tio estis la armilo.
  Edik ekkriis:
  - Schwarzenegger en bikino kaj barbaro!
  Ellifa ridetis kaj demandis:
  -Kiu estas Schwarzenegger?
  La knaba princo respondis ridetante:
  - Ĉi tiu estas la speco de ulo, kiu povus fari indan matĉon por vi!
  La knabino-reĝino ridis kaj kantis:
  Ni havas malmulte da teritorio,
  La gitaro ludis malĝoje...
  Mi povas akiri edzon senpage
  Sed Schwartz la Barbaro ne estas matĉo!
  Edik diris kun rideto:
  - Jes, ve, ĉi-rilate... Kvankam Arnie estas tre ĉarma!
  Unu el la militistaj knabinoj sugestis:
  - Ŝi bezonas Heraklon!
  Ellifa ridis kaj notis:
  - Vi starigis min kun tuta homaro. Mi preferus mem elekti viron!
  Edik demandis ridetante:
  - Pro amo, aŭ pro oportuno?
  La reĝino knabino respondis memfide:
  - Por amo!
  Edik komentis per sufiĉe serioza tono:
  - Ĉu la interesoj de la imperio ne estas antaŭ ĉio?
  Ellifa respondis ĝemante:
  - Jes, kial mi ne estas mia propra estro?
  La knaba princo respondis per severa tono:
  - Ne! Princino kaj eĉ reĝino estas nur honora sklavo!
  Ellifa kantis responde:
  Eble estas pli bone vivi en la vilaĝo,
  Ni estas malpermesitaj de la leĝo ami...
  Princinoj havas unu antikvan kutimon -
  Laŭ kalkuloj, vi devas edziĝi!
  Kaj la knabina reĝino komencis salti, kaj kun siaj aliaj nudkruraj kaj kurbaj, muskolaj militistoj:
  Sed mi ne volas, mi ne volas, pro kalkulo,
  Kaj pro amo, pro amo mi volas...
  Libereco, libereco, donu al mi liberon,
  Mi flugos alte kiel birdo!
  
  Mi ŝvebos super la planedo kiel aglo,
  Kaj pelu la orkojn per vilaj ungegoj...
  Kaj vere la reĝino de la universo -
  Graco venos pro amo!
  Sed ne estis tempo por kanti plu. Antaŭe, la unua malamiko aperis sur la ĉielo - tre granda, trikapa Serpento-Gorynych.
  Kiel li diferencas de drako? Unuavide, la diferenco estas malgranda. Sed la Serpento-Gorynych estas pli peza, pli granda kaj pli bone nutrata ol ordinara drako. Kaj ne estas facile batali kontraŭ li. Kaj ĝi povas elverŝi multe pli da fajro ol ordinara flugilhava reprezentanto de ĉi tiu specio.
  Nun ĝia buŝo malfermiĝis kaj kvazaŭ ĝi trafas vin per fajra rivereto ĝuste de malproksime.
  Ellif kaj Edik skuis la artefaktojn kune, kaj la erupcio de la buŝo de la drako turniĝis kaj falis sur la monstron mem.
  La Serpento Gorynych ricevis sian fajran kompaton kaj grumblis:
  - Tiuj estas malbonaj knabinoj! Puno atendas vin!
  Edik kapjesis konsente:
  - Ili ne estas donaco por vi. Sed vi devos batali kun unu.
  Serpento Gorynych muĝis:
  - Donu al mi vian reĝinon por barbekuo!
  La knaba princo kapjesis:
  - Kompato! Estas via vico Ellif!
  La Monarka Knabino pepis:
  La elfoj estas furioze fervoraj batali,
  Ĉiuj kredas je la vero fervore!
  Serpento Gorynych kantis responde:
  Kaj por mi ajna maro, ĝisgenue maro,
  Kaj mi povas manipuli ajnajn montojn!
  Ellifao respondis saltante kaj ŝvebante en la aero. Edik kapjesis:
  - Prave! Vi povas flugi Ataku vian malamikon kaj detranĉu lian kapon!
  La markizino knabino dekstre de la reĝino korektis:
  - Tri kapoj!
  Edik ridis kaj siblis:
  - Kaj se estas tri en unu?
  Ellifa turniĝis kaj kaptis la maston de sia flugilhava flagŝipo per sia ŝultro kaj dolore vundis sin.
  Anhelante, la belulino pepis:
  - Jes, kompreneble, graco,
  Mi lernis flugi...
  Kiam mi vidas ion, prenu ĝin -
  Kaj tick!
  Edik ridetis kaj rimarkis:
  -Vi ne havas sperton batali en la aero. Sed estas bone, mi pensas, ke vi lernos!
  Ellifa ridis kaj kantis:
  - Mi batalos dece,
  Batante la serpenton en la okulon...
  Kaj li bonege studas,
  Montrante decan klason!
  Ĉi tie la knabinoj hardis per siaj pafarkoj kaj arbalestoj, kaj eĉ harpunaj kanonoj.
  La knaba princo diris memfide:
  - Ne, vi devas batali unu kontraŭ unu kontraŭ la serpento Gorynych!
  Elifah elmontris siajn dentojn kaj leviĝis en la aeron, kaj tie ŝi laŭvorte ŝvebis kaj turniĝis kiel pinto.
  Edik mem eksaltis kaj trovis sin apud ŝi. Li kaptis la nudan piedon de la knabino kaj kriis:
  - Pensu pozitive!
  Ellifa ridis. Kaj la kruro forglitis el la manoj de la knabo. La knabina reĝino kantis:
  Farante ion tute malĝustan -
  Ĝi estas pli dolĉa ol eĉ glaciaĵo!
  Edik ridetis kaj knaris:
  - Venu, iru al batalo, belulino! Vi sukcesos!
  Ellifa muĝis:
  - Ne piku min! Mi estas ankoraŭ reĝino, kaj vi estas princo!
  La Terminator-knabo ridis kaj respondis:
  - Se vi scius kiom aĝa mi havas, vi terurus!
  Responde, la knabina reĝino kantis:
  Kvankam mia kapo estas griza,
  Mi havas nenion por timi vintron...
  Ne nur malĝojo, miaj jaroj,
  Miaj jaroj, mia riĉeco!
  Edik memfide deklaris:
  - Viaj haroj neniam griziĝos, vi estos por ĉiam juna, por ĉiam nudpieda!
  Elifah ekridis kaj elŝovis la langon ĉe la sovaĝulo.
  Serpento Gorynych muĝis:
  - Nu, ĉu vi baldaŭ estos tie? Estas malfacile teni kadavron kiel la mia en la aero!
  Edik denove pepis:
  Provu venki tian ŝteliston,
  Estas tamen hipereksplodilo en liaj manoj...
  Mi kredas, ke la turnopunkto venos baldaŭ,
  Gorynych, vi ne povas kaŝi vin en la montoj!
  Ellifa denove ekridis, ŝi estis en tre ludema humoro. Sed kiam temas pri batalo, ni iru al batalo. Ne por buĉado finfine!
  La knabina reĝino svingis sian glavon tra la aero. La serpento Gorynych respondis blovante lumon al la lerta kaj nudpieda knabino. Ŝi tordis en la aero kaj reflektis la flamfluojn per ondo de sia magia vergo. Ili disiĝis en malsamaj direktoj.
  Edward notis:
  - Amindaj! Kaj neniu lernejo!
  Unu el la militistaj knabinoj demandis la junan militiston:
  - Ĉu vi ŝatas lernejon?
  La knaba princo ridis kaj respondis memfide:
  - Ne!
  La militista knabino demandis:
  - Kial?
  Eduardo kantis:
  - Kia lerneja vivo ĝi estas?
  Kie estas la provo ĉiutage...
  Aldono, divido -
  Multiplika tablo!
  Ellif atakis la serpenton Gorynych. Li provis terenbati ŝin per bato de sia vosto, kaj poste de siaj flugiloj. Kaj la militisto, dum ŝi movas sian glavon laŭ la flugilo, la klingo ankaŭ plilongiĝas. Kaj tranĉu la haŭton. Kaj la bluverda sango de la monstro elŝprucis. Sentante doloron, Gorynych denove liberigis la flamon. Ĝi pasis kiel ondado, kaj preskaŭ bruligis la knabinon.
  Ellifa ĉirpetis:
  - Kaj en la altecoj de la steloj,
  Kaj monta silento...
  En mara ondo kaj en furioza fajro!
  Kaj en furioza, kaj en furioza fajro!
  Kaj la militisto subite plonĝis ĉe la brutulo. Serpento Gorynych estas grandega, sed mallerta, kaj lia granda amaso laboras kontraŭ la bruto.
  Tamen, de la unua bato, la dika kolo de la dekstra kapo de la monstro ne cedis, kaj bluverda sango ŝprucis denove.
  Ellifa pepis, palpebrumante:
  - Kiel ni vivis, batalante, kaj ne timante morton!
  Tiel vi kaj mi vivos ekde nun!
  Serpento Gorynych muĝis responde:
  - Ne, nudpieda putistino, vi ne vivos!
  Elifah eksentis koleregon. Ŝia virgulino nomiĝis malĉastino. Kaj ŝi moviĝis kun tia forto sur la kolo kiu estis en la mezo. Ke la kapo de la Serpento Gorynych forflugis kiel ping-ponga pilko.
  La militisto ekkriis:
  Ne necesas perdi la kapon
  Ne rapidu...
  Ne necesas perdi la kapon
  Kio se ĝi konvenas!
  Du aliaj kapoj de la Serpento Gorynych blovis fajreron al la knabino, sed ŝi lerte forsaltis. Kaj la flamo de la serpento falis sur lin, blindigante liajn okulojn.
  Serpento Gorynych tusis kaj ekfumis...
  La knaba princo kriis:
  - Kaptu la momenton - fini ĝin!
  Ellifa respondis:
  - Mi ne povas mortigi senarmilon! Pli precize, blindigita kaj sendefenda, eĉ se li estas monstro!
  Eduardo ridis kaj pepis:
  - Ne ekzistas pli bona kontraŭulo,
  Vi falas, sed li ne finas...
  Vi pikas min en la dorson kaj ne atendas respondon -
  Intelektulo, intelektulo!
  Ellifa respondis turniĝante en la aero:
  Esti nobla certe ne estas facila,
  Ruza, insida kun antaŭa komenco ĉiam...
  Sed honoro de knabino ne dependas de ŝia alteco,
  La sonĝo donu justecon!
  Serpento Gorynych, dume, rekonsciiĝis. Kaj li prenis ĝin kaj denove flamis super la nudpieda knabina reĝino en kaskado de fajro. La militisto turniĝis kaj, batalante kontraŭ la flamfluoj, muĝis:
  - Nu, nun ni estas en egalaj kondiĉoj!
  Unu el la du pluvivaj kapoj de Zmey Gorynych jam estis vundita. Kaj ŝi gutis sangon. La knabino faris papilian akcepton, kaj trafis ĝuste la lokon, kiu estis tranĉita. Muelanta sono aŭdiĝis, kaj sango ŝprucis denove, ĉi-foje pli forta. Kaj la kapo eksaltis kaj flugis malsupren.
  La serpento Gorynych nun trovis sin kun nur unu kapo. Li turnis sin kaj siblis:
  - Nun mi havas nur unu cerbon kaj reĝon en mia kapo. Kaj mi sentas min multe pli komforta. Alie, pensi kun tri cerboj samtempe signifas hemoroidojn. Eĉ kiam vi havas tri stomakojn, ĝi estas iel tolerebla, kvankam vi fariĝas tro manĝema. Kaj se estas ulcero en unu el ili, ĝi tuj disvastiĝas al ĉiuj tri cerboj!
  Ellifa ridis kaj demandis:
  - Se mi indulgos vin, ĉu vi donos vian vorton, ke vi ne damaĝos homojn, elfojn kaj aliajn bonajn estaĵojn?
  Serpento Gorynych, aŭ pli ĝuste lia unu pluviva kapo, murmuris:
  - Sciu, knabino, la vorto ne estas pasero - se vi maltrafas ĝin, vi ne kaptos ĝin! Kaj ni ne nur ĉirkaŭĵetas vortojn kaj ĵurojn. Kaj se mi donos mian vorton, ke mi ne malbonu vin, tiam mi devos plenumi ĝin!
  La knabina reĝino pepis:
  - Mi ne donis mian vorton por esti forta, sed mi donis mian vorton por teni!
  Serpento Gorynych notis:
  - Prave! Do se mi donos mian vorton, kion mi manĝos do? Kaj morto pro malsato estas multe pli dolora ol pro klingo!
  La knaba princo kriis:
  - Ĝuste, finigu lin, por ke li ne devas suferi!
  Ellifa rigardis la unukapan Serpenton Gorynych kaj kapjesis:
  - Mi agos kiel arbara ordonisto!
  Kaj la knabino atakis la monstron. Li provis terenbati ŝin denove per sia vosto.
  Sed Ellifa povis lerte eskapi. Kaj tiam ŝia magia klingo denove plilongiĝis kaj per forto detranĉis la kolon de la Serpento. Kaj la tria kapo apartiĝis. Monstro la grandeco de strategia bombisto kapabla porti termonukleajn armilojn komencis fali.
  Ellifa pepis, elmontrante la dentojn:
  Ne indulgu la monstrojn
  Mortigu ilin bastardoj...
  Kiel disbatanta litcimojn -
  Batu kiel blatoj!
  Edward kapjesis kun rideto:
  - Bone farita! Mi vidas, ke vi fariĝis pli progresinta! Milito aldonas saĝon!
  Ellifa respondis:
  - Milito, ĉi tio estas malĝojo!
  La knaba princo konsente kapjesis:
  - Jes, kompreneble, ĉagreno! Precipe tiu, kiu perdis la militon!
  La knabino-reĝino respondis al la ĉanto:
  Kio estas milito kaj kio estas milito
  Ŝi estas malbona sinjorino kaj hundino...
  Milito estas koŝmaro, kompleta doloro,
  Kaj vi prefere ne tuŝu la batalantojn!
  Edward kapjesis:
  - Ĉi tio estas bonega! Sed nun, ĝuste tion ni devas fari, batali! Krome, ĝi ne estos facila batalo, sed malfacila batalo!
  Efektive, multenombraj ŝipoj komencis eliri el malantaŭ la nuboj, ankaŭ flugantaj, kun diversaj veloj. Fakte, tio ne plu estas unuflanka batado de orkoj, koboldoj kaj troloj surtere, kiuj eĉ ne povis respondi, sed vere brutala kaj sanga eposa batalo!
  La militistaj knabinoj kantis ĥore:
  - Por sanga batalo,
  Sankta kaj ĝusta...
  Knabinoj marŝas nudpiede!
  Por sanga batalo.
  Sankta kaj justa
  La malbonaj orkoj kaj aliaj estos kaput!
  La flugilhavaj ŝipoj alproksimiĝis. Ili estis plejparte harplenaj kaj kirasaj aĉaj orkaj ursoj. Ili havas tiel malbelajn vizaĝojn, ke tute ne pikas mortigi. Nu, ĝi estas kiel premplati ĝenajn pedikojn. Kun ili estis koboldoj, ankaŭ malbelaj kaj pli grandaj ol orkoj, sed en malpli da nombro. Tre malgranda nombro da troloj, kaj pli da inoj ol maskloj. Nu, ĉi tiuj belaj estas kiel elfoj, nur ili havas orelojn kiel linkoj, kaj troloj havas aglajn nazojn.
  Kaj nur kelkaj vampiroj - kaj viroj kaj inoj, allogaj sed palaj, kaj eĉ inaj reprezentantoj en botoj kaj iaj viraj kostumoj. Ili ne estas tuj distingeblaj, precipe se la viraj vampiroj havas abundan hararon.
  Krome, vampiroj, kiel elfoj, kaj troloj ne estas larĝŝultraj.
  Nu, kelkaj gnomoj estas pli da pafilfaristoj dungitaj por mono. Nur inaj troloj estas nudpiedaj en ĉi tiu armeo. Ili estas belaj, kaj sufiĉe anĝelaj en aspekto.
  Ellifo notis kun suspiro:
  - Estas naŭze mortigi reprezentantojn de la justa sekso! Ĉi tio estas vere aksiomo!
  La ŝipoj de la malamiko estis ĉirkaŭ trioble pli grandaj ol la floteto de la reĝino, kaj ili ankaŭ estis pli grandaj. Do estis grava zorgo pri la rezulto de la batalo.
  Krome, tre grandega armeo de orkoj kaj koboldoj ankaŭ alproksimiĝis transtere.
  Kaj estis laŭvorte tuta oceano da ili surtere - centoj da miloj da soldatoj!
  Ellifa notis kun suspiro:
  - Jes, nun mi komprenas kial la vampiro rifuzis doni al ni la trian taskon. Mi komprenis, ke ili havas multe pli da forto.
  Edik rimarkis kun rideto:
  - Pli en nombro, sed ne en kvalito! Kaj se ni prenas la kvaliton de la batalantoj, tiam unu el niaj knabinoj valoras dek orkojn!
  La bovino pepis:
  - Ili batalas ne per nombroj, sed kun lerteco!
  Edward klarigis:
  - Ne en liberaj demokratiaj elektoj. Tie ili batalas kun nombroj, sed pri lerteco...
  Ellifa kapjesis:
  - Ĝi estas en via poŝo!
  La jam konata vampiro apartiĝis de la eskadro de la miksita grego kaj kukis:
  - Nu, nu, vi vidas nian forton...
  La paera knabo interrompis:
  - Se vi volas doni trian enigmon, donu ĝin, rapide, ni estas pretaj!
  La vampiro balancis la kapon.
  - Ne! La Granda Drako Deatelio ne tiel facile fordonos ĉi tiun mondon al vi. Do vi devos batali, sed ni havas sepoblan avantaĝon en batalantoj en la aero, kaj mi eĉ ne parolas pri tero!
  Ellifa notis:
  - Niaj militistoj estas multe pli fortaj ol viaj mallertaj orkoj kaj koboldoj!
  La vampiro kapjesis per la cilindra ĉapelo:
  - Eble. Sed ni havas supermilitiston - la vampira reĝino Satano. Ŝi sola valoras milojn en batalo!
  Edik murmuris:
  - Ni vidos!
  La sangosuĉilo kapjesis kun rideto:
  - Jes, vi devos rigardi ĝin! Kaj mi havas proponon. Anstataŭ batalo, en kiu mortos miloj da belaj knabinoj kaj dekoj da miloj da ne tiel belaj, sed prefere fetoraj orkoj kaj similaj, estas pli bone lasi batalanton batali ĉiuflanke. El la nia - la vampira reĝino, la legenda Satano, el la via, iu ajn vi elektas!
  Elifa skuis siajn orajn harojn, kiuj elstaris kontraŭ ŝia malhela bronza vizaĝo, kaj diris:
  - Ŝajne mi devas!
  La vampiro balancis la kapon.
  - La reĝino, ve, ne estas por vi!
  Ellifa indignis kaj kolere frapis sian nudan piedon:
  - Kial ĉi tio ankoraŭ okazas?
  La vampiro respondis logike:
  - Vi jam ekzercis vian rajton dueli mortigante Zmej Gorynych. Ĉi tio signifas, ke iu alia militisto devas batali - tion diras la kutimo!
  La knabina reĝino turnis sin al la floto kaj ekkriis:
  -Kiu el vi estas la plej forta militisto!?
  La knabinbatalantoj levis la manojn per glavoj kaj ekkriis unuvoĉe:
  - Mi!
  Ellifo entuziasme rimarkis:
  - Ĉi tio estas entuziasmo!
  La knaba princo trankvile diris:
  - Mi devos batali kontraŭ la vampira reĝino Satano!
  La militista reĝino estis surprizita.
  - Jes? Sed vi estas ankoraŭ infano - tiel malgranda!
  Edward respondis sprite:
  - Malgranda, sed malproksima! La knaba princo frapis sian nudan piedon kaj daŭrigis. - Fakte mi estas la plej sperta, kaj mia infana aspekto trompas! Kiajn aventurojn mi devis travivi!
  Ellifa ridetis kaj kapjesis:
  - Jes, mi kredas, ke mi aŭdis, ke vi estas senmorta. Nu, provu batali kontraŭ Satano se mi ne povas!
  La knabineto-dukino kontraŭis:
  - Via Moŝto! Mi estas la unua klingo en via tuta armeo. Kaj mi devus batali kontraŭ la vampira reĝino, ne kontraŭ batalanto, kiu aspektas kiel infano!
  Edward kontraŭstaris:
  - La Vampira Reĝino Satano forblovos vian kapon, kaj antaŭ tio ŝi torturos vin kaj ludos kun vi kiel kato kaj muso. Ne, tiu, kiu devas batali ĉi tie, estas iu, kiu jam flugis inter la steloj kaj venkis monstrojn, kiam la vampira reĝino ankoraŭ ne naskiĝis!
  La knabineto-dukino murmuris:
  -Vi havas infanan korpon!
  La knaba princo ridetis kaj respondis:
  - Ĉu vi memoras kiel ni skermis? Vi moviĝis kontraŭ mia fono kiel testudo. Jes. Ĝuste, kiel testudo, ne ninja testudo!
  La militista knabino ruĝiĝis pro embaraso kaj murmuris:
  - Ankaŭ la simio estas lerta, ĉimpanzo estas pli lerta ol homo, sed tio ne signifas, ke ĝi estas la plej bona batalanto!
  Responde, la knaba princo komencis kanti;
  Ĉiu havas sian propran personan vidon de amo -
  La koncepto de beleco kaj idealo!
  Kvankam homoj ne kreskis al ĝi,
  Sed la homo ne plu estas simio!
  
  Ni volas vivi en la mirinda mondo de paradizo -
  En kiuj ne estas malsanoj, kadukaj bovidinoj...
  Por ke la fadeno de la vivo fariĝu senfina,
  Estu ĉiu tago feliĉa kaj gaja!
  
  Kie la lumo estas kiel ĉielarko printempe
  Akvaj lilioj estas kiel oro kaj smeraldo.
  Kie la realo longe similas al sonĝo...
  Ĉiu knabo povas fari miraklon!
  
  Ho Patrujo, Sankta Rus' de Dio;
  Viaj makulitaj betuloj, la brilo de metalo...
  Kaj mi preĝas al la Sinjoro por unu afero,
  Por ke la Patrujo floru en gloro!
  
  Sed tiam la batalanto jam faris kampanjon,
  Li similas al rusa militisto marŝanta!
  Ni faros bonon por la planedo -
  Por ke kugloj ne trapiku vian karan patrinon!
  
  Trola atako, freneza premo;
  La lavango de la kontraŭuloj rapidas!
  Tial, kial ni bezonas ekscititan argumenton,
  Kiam Rusujo estas unuigita per pugno!
  
  Sed denove la orkaj monstroj rikanis,
  La viro sentas, ke li havas oston blokita en la gorĝo!
  Kaj la koboldo grumblis pro sovaĝa kolero,
  Sed ni uzis la donacon de la armeo!
  
  
  Sed la venko super la malamiko estas proksima,
  Ni elŝiros Rusion el la marĉo!
  Venis repago por malpurulo -
  Ilia felo estis disŝirita en pecetojn kaj lanugojn!
  
  Ovalo de knabino kun bela vizaĝo -
  Donis al mi fidon kaj grandan forton!
  La militistaj knabinoj surde frapis la manojn kaj frapis siajn nudajn, graciajn piedojn.
  La vampiro rimarkis:
  "Se vi perdos, ĉiuj knabinoj, vi devos rezigni, kaj vi estos ĉenitaj kaj venditaj kiel sklavoj ĉe aŭkcio." Ĉu vi devas kompreni ĉi tion? Kaj ke en sklaveco oni batos vin per vipoj kaj bastonoj sur viaj nudaj kalkanoj, kaj bruligos markon sur ĉiu el vi sur via brusto?
  Ellifa, nervoze svingante siajn nudajn piedojn, demandis:
  - Kaj se nia batalanto venkas?
  La vampiro respondis kun karnovora rideto:
  - Sed ĉi tio estas neebla! Neniu povas venki la Vampiran Reĝinon! Precipe se vi montras hundidon!
  Edik ekkriis:
  - Eble vi volas provi sur via propra haŭto kia hundido mi estas?
  Kaj la knabo klakis per la nudaj piedfingroj. La vampiro tuj kreskigis azenajn orelojn sur sia kapo kaj voston malantaŭ li, kaj la sangosuĉulo ekmoviĝis kvazaŭ en epilepsia krizo.
  La knaba princo pepis:
  - Ĉu ankoraŭ ne sufiĉas? Eble ni transformu vin en kotleton?
  La sangsuĉilo kun azenaj oreloj kriis:
  - Nu, bone, vi batalos kontraŭ Satano! Sed mi specife petos, ke ŝi ne mortigu vin tuj, sed turmenti vin tiom, ke la malnobla knabo volas morti, sed ne povas!
  Eduardo ridis kaj respondis:
  - Bonege! Nur ĵuru ĵuron, ke se mi gajnos la batalon, ne nur la regno iros al ni, sed via tuta armeo, kune kun la vampiroj, estos kaptita!
  Responde, la oreloj de la azeno tremis kaj aŭdiĝis knaro
  - Ne! Tion mi ne povas promesi! Nur se Satano mem konsentas, sed ŝi neniam konsentos pri tio!
  La knaba princo, montrante la dentojn kiel lupo kaj fulmante la dentojn, diris:
  - Des pli malbona por vi! Post venkado de la vampira reĝino, ni mortigos vian tutan armeon!
  Kaj Eduardo tiel forte piedbatis la aeron per sia nuda piedo, ke cent fulmoj tondris kaj kurbiĝis sur la ĉielo. Bruado balais tra la flugilhavaj ŝipoj de la malamiko, kaj eĉ la orkoj ekkriis.
  La knaba princo kriis:
  - Ni akceptas la batalon! Mi akceptas la defion de Reĝino Satano!
  En ĉi tiu momento, ombroj aperis ambaŭflanke. Du grandegaj dekdukapaj drakoj renkontis vizaĝon kontraŭ vizaĝo.
  Ili estis pli altaj ol ambaŭ flugilhavaj flotegoj. Kaj la reptilioj de la infero rigardis unu la alian. Unu drako estis ruĝa kaj la alia estis blua. Ili silentis... Sed estis klare, ke la interparolo daŭras nur silente kaj kaŝita de vido.
  Ambaŭ drakoj havas flugildistancon de bonaj ducent metroj, kaj ili estas, fakte, monstroj. Kies kapoj interŝanĝas iujn ege gravajn informojn inter si. Kaj dek du kapoj ĉiuflanke trembrilis per koloroj, donante brilon, kiu estas tre bela.
  Ellifa notis kun malĝoja rideto:
  - Eble dum okazas la preludo de la batalo, ni povas matenmanĝi? Aŭ pli ĝuste tagmanĝi? Mi jam sentas brutalan malsaton en mia stomako!
  La knabina-dukino kapjesis:
  "Dum la grandaj drakoj intertraktas, ni povas manĝi." Nur en modereco! Batalo plej verŝajne estas neevitebla, kaj batali sur plena stomako estas tro timiga!
  Edward ridis kaj filozofie notis:
  - Pleniginte vian stomakon per pano, vi mildigos vian animon per salo!
  Ellifa konsentis:
  "La salo de vero pli utilas ol la mielo de elokventeco; sen la unua estas manĝaĵo, sen gusto, sed kun la dua oni mordas por manĝo!"
  Je tio ridis la militistaj knabinoj. Kaj nun, efektive, rememorante kiom da tempo sen manĝo, la belulinoj komencis ordigi la pladojn konservitajn sur la ŝipoj.
  Dank' al magio, ili estis freŝaj, varmigitaj kaj bongustaj. Kaj, kompreneble, vino kaj manĝetoj.
  La knaba princo rimarkis kun rideto:
  - Vampireĝino Satano, ne ŝatas aperi publike tro ofte.
  Ellifa demandis kviete:
  - Ĉu ŝi estas malbela?
  Edward kontraŭstaris:
  - Ne! Vi eĉ povus nomi ŝin agreseme bela. Sed vi scias, ili vidos malpli, ili pli timos!
  Ellifa diris:
  -Kion ili plej timas estas la malbono, kiun ili ne konas, ĉar ilia propra ekzekutisto malpli timigas ol la kuracisto de aliulo!
  La dukinino mordis flugilon trempitan en hibrida saŭco kivi-kanaria, maĉis ĝin kaj notis:
  - Kion komunaj havas kuracisto kaj ekzekutisto - ili ambaŭ aperas kiam vi suferas!
  La knaba princo rimarkis kun la rideto de senkulpa infano:
  - Pugno konsistas el kvin fingroj, kaj viro estas farita el miliono da kontraŭdiroj!
  Ellifa volonte konsentis pri tio:
  "Ne ĉio povas esti rompita per homa pugno, sed ĉio povas esti detruita per nehoma stulteco!"
  Kaj kun plezuro la knabino-reĝino komencis formanĝi la kruron de viando. Ĝi estis tia tre ekzotika kaj aroma viando en bongusta saŭco.
  La knabino-dukino notis:
  - Ruĝaj kaj dolĉaj fragoj fandiĝas en via buŝo, la parolo de la politikisto estas elokventa ĝis ŝvelaĵo, kaj el ĝi fandiĝas la ŝparaĵoj de la balotantoj!
  Edward diris kun rideto:
  - Kiam estas multe da dolĉeco en la paroladoj de politikisto, tiam ĝi eliros al la balotanto kiel diabeto de seniluziiĝo!
  Ellifa konsentis, maĉante bongustan viandon kaj ananason:
  - La leono ne manĝas mielon, sed ankaŭ lin povas allogi la dolĉa parolo de la vulpo!
  La knabino-dukino rimarkis ridetante, ankaŭ ronĝante bongustan oston:
  - El la mielplenaj paroloj de la vulpo politikisto, eĉ la reĝo de bestoj ne estos dolĉa!
  Edward ridis kaj notis:
  - Politikisto estas simio imitanta vulpon, nur la pozo de makako ankoraŭ eliras plej bone!
  Ellifa daŭrigis, manĝante bananojn kaj serpentkolbason:
  - Homo havas du genrojn, sed politikisto malaltigas lin sur la plankon senlime da fojoj!
  La knabina Dukino komencis ronĝi nuksojn kaj diris:
  - Unu glavo povas kompensi la mankon de mono, sed miliono da batalantaj dinosaŭroj ne povas korekti la mankon de cerbo!
  La knabo elektis sandviĉon kun nigra kaviaro kaj glason da smeralda ŝaŭma vino kiel manĝeto. Ĝi estis dolĉa.
  En sia pasinta vivo, la eterna knabo foje devis eĉ trinki nitritan acidon kaj akvoregian, kio, mi devas diri, ankaŭ estas malvarmeta.
  Edward notis, elmontrante la dentojn:
  - Klara vodko tute nubigas la cerbon kaj malklarigas la konscion!
  La knabina-dukino ridis kaj, glutante alian porcion da viando, diris:
  - Plej bone estas por virino senŝeligi kverkon kiel tremolo, helpe de nudaj kruroj kaj nudaj kalkanoj!
  Ellifa ridis kaj notis:
  - Ne estas du patrinoj, sed ĉiu virino estas duonpatrino de malsaĝulo!
  Edward ekridis. Li ĵetis malgrandan bumerangon per la piedo de sia nuda knabo. Li transflugis kaj tranĉis grandan moskiton. Kaj li revenis, denove kaptite de la piedo de la infano.
  Post kio li diris:
  - En altaj kalkanumoj, la bela sekso grimpas perfekte al la supro de la kariera ŝtupetaro, sed kun nuda kalkano la knabino lasos la plej altan karieron sen pantalono!
  La knabprinco prenis ĝin kaj kantis, kaj la ceteraj militistaj knabinoj aliĝis:
  Nia vero, nia vero
  Konsistas en porti fidon!
  Kaj ne morgaŭ, kaj ne morgaŭ,
  Kaj hodiaŭ savu la Patrujon!
  
  Ni respektas nian elfon,
  Post ĉio, konu la lumon al la tuta mondo!
  Nia skarlata standardo de la Patrujo,
  Kaj ne estas pli hela ruĝa!
  
  La pioniro ne salutas la buston,
  Lia signo estas la flago de la Patrujo!
  Ni batalis la kontraŭulon lerte,
  Gloraj realigoj en verso!
  
  Sciu, ke ekzistas nur unu kredo sur la planedo,
  Kredo al dolĉa, sankta elfinismo!
  Por ke feliĉaj infanoj ridu,
  Orcismo estu ĵetita en la abismon!
  
  Ĉiu kavaliro estis nur infano,
  Sur la herbo kaj riveretoj nudpiede...
  Sed nun li havas vinĉon en siaj manoj,
  Impulse platigas metalon per martelo!
  
  Iu akrigas maŝinpafilon per maŝinoj,
  Nu, iu pafas de la ŝultro!
  Skarlata standardo flugas kiel kumaĥ,
  Ni batas malbonajn malamikojn - ne ŝerce!
  
  Niaj prapatroj kuraĝe prenis Orklin,
  Nu, kio pri ni? Ni estas survoje al Marso!
  Ni estas homoj, ne makakoj sur branĉo,
  La pugno de la kontraŭulo trafas lin rekte en la okulon!
  
  Sed ni ankaŭ scias kiel amuziĝi,
  Batu la tamburon, ludu la trumpetojn!
  Tre belaj bebaj vizaĝoj
  Kaj taksoj de kvar kaj kvin!
  
  La plej malfacila batalekzameno -
  Ne travivi ĉi tion estas kiel morti!
  Sed eĉ en morto ni havas standardon kun torĉo,
  La elfa kupra forĝejo ne povas fali!
  
  KNAINA REĜINO KONTRAŭ ORKOJ
  KONOTACIO
  La knabino, iama sklavino, fariĝis reĝino, kaj gvidas grandan eskadron de flugilhavaj ŝipoj, sur kiuj militistoj batalas kontraŭ armeo de orkoj, troloj, koboldoj kaj vampiroj. Kaj freŝaj aventuroj atendas ŝin antaŭen.
  . ĈAPITRO #1
  Jen ŝi flugas sur flugilhava ŝipo. Kaj malantaŭ ŝi alkuriĝas tuta floteto da buntaj vazoj, kiuj ricevis la kapablon de noblaj birdoj. Ĉi tio ja estas grandioza eskadro. Ŝipoj kaj grandecoj, kaj graco, kaj kolorigo estas vere fabelaj.
  Kaj la veloj kun diversaj, unikaj desegnaĵoj estas ŝveligitaj de forta vento.
  Ellifa estas en luksa vesto, kovrita per altvaloraj ŝtonoj, sur ŝiaj piedoj estas altkalkanumaj ŝuoj pimitaj per diamantoj, sur ŝia kapo estas krono, kaj en la fortaj, muskolaj manoj de la knabino estas glavo.
  Ŝi nun estas vera reĝino, kontraŭ kiu eĉ ne unu malamika armeo povas rezisti.
  Kaj ŝiaj trupoj sur flugantaj ŝipoj ankaŭ estas grandiozaj. Vi povas vidi ĉi tie homajn knabinojn, elfojn, nimfojn, driadojn, inajn trolojn kaj malgrandajn sed lertajn hobitajn knabinojn kun siaj nudaj, infanecaj piedoj. Estas dek du fojojn malpli da reprezentantoj de la pli forta sekso. Kaj krome, preskaŭ ĉiuj estas knaboj ne pli aĝaj ol dek kvar jaroj.
  Nu, se ĉi tio montriĝis por la teamo, kial do kontraŭi? Eble eĉ male, ĝi estas multe pli bona. Krome, barbuloj de la homa raso havas tre malagrablan odoron.
  Por esti pli precize, ili malbonodoras! Sed ĉi tie ĉio estas multe pli pura kaj bela. Kaj knaboj en pantaloneto kun elstaraj muskoloj, kaj kun belaj, sed samtempe kuraĝaj vizaĝoj kantas:
  Leviĝu, juna militisto de granda lando,
  Por batali kontraŭ tre malbona, sanga malamiko...
  Ni estas fidelaj al la Patrujo per la tuta koro,
  En la nomo de la granda drakpovo!
  Ĉi tio estas kanto, kiu tiel feliĉas mian animon. Kaj jen venas la unua celo. Malsupre estas sufiĉe granda taĉmento de orkoj sur grandaj kaproj. Orkoj estas vilaj malbelaj ursoj en kiraso kaj ruĝbruna felo. En siaj piedoj ili tenas glavojn, sabrojn, hakilojn kaj bastonojn.
  Knabinoj kaj knaboj de la flugilhavaj ŝipoj komencis tiri la pafarkojn. La belulinoj ankaŭ ŝpinis la arbalestajn tamburojn per siaj nudaj piedfingroj. Kaj tiel komenciĝas.
  Ellifa donas la ordon:
  - Fajru kun la plej precizeco, ŝparu sagojn kaj riglilojn!
  Efektive, malŝparado de provizoj sur hordo da orkoj. Kaj malofta sed bone celita pluvo de frapantaj objektoj falis de supre. Ili ponardis en la orkojn kaj batis el ili fontanoj de malpura sangokoloro. Kaj la malbelaj ursoj mortis en agonio. En respondo, ili nur malbenis.
  Ne estis pafarkistoj en tiu ĉi taĉmento. Kaj ĉi tio estas unuflanka batado.
  Ellifa eĉ sentis iom embaraso, ĉu tio ne estas tro kruela kaj malhonesta? Tamen...
  La knabo en pantaloneto kaj diamanta krono kiu estis apud ŝi kuis:
  - Ne hontu, bonega! Sed ni ne suferas perdojn!
  La reĝina knabino estis surprizita:
  - Ĉu vi divenis miajn pensojn?
  La knabo, proksimume dekdujara, kapjesis sian belan kapon:
  - Ĉio estas skribita sur via bela vizaĝo!
  Ellifa demandis ridetante:
  - Kaj kiu vi estas?
  La knabo respondis fervore:
  - Princo Eduardo!
  La knabino ridis kaj knaris:
  - Kial nudpiede, kvazaŭ vi estus sklavo kaj ne princo?!
  La juna eminentulo respondis:
  - Tial, rigardu!
  Kaj la knabo, per siaj nudaj fingroj, prenis ĝin de la planko kaj ĵetis la bumerangon. Li flugis malsupren kun la rapideco de raketo, detranĉis la kapojn de dekduo da orkoj kaj rapidis reen. Kaj ĝi estis tiel rapida, ke estas malfacile sekvi per viaj okuloj. Kiam li revenis, la knaba princo denove kaptis lin per la nuda piedo kaj knaris:
  - Nun mi komprenas!?
  Ellifa ridis kaj kantis:
  En milito ĉiuj rimedoj estas bonaj,
  Kio veras pri gvidado de armeo al venko...
  Do batalu per via tuta koro,
  Ne gvidu nur tre malbone!
  Taĉmento de orkoj, ĉirkaŭ unu kaj duono mil batalantoj sur grandaj kaproj, estis mortigita. Kelkaj el la kornaj ĉevaloj ankaŭ mortis, kaj kelkaj fuĝis, perdinte siajn rajdantojn.
  Perdoj inter militistoj kaj knaboj estis nulaj. Nu, kompreneble, simple ne estis maniero por la primitive armitaj ursoj akiri ilin.
  Edward, ĉi tiu knabprinco en diamanta krono, sed nur en pantaloneto kaj nudaj piedoj, notis:
  - Venontfoje estos pli malfacile. Orkoj, tio ne estas tiel malbona. Estas pli malbone, se vampiroj kaj troloj estas kun ili!
  Ellifa sulkigis sian vizaĝon kaj pepis:
  - La mondo estos surprizita,
  Senĝena vampiro alkuras nin...
  Tordiĝos en la infero -
  Kaj pendi sur la hundino!
  La knabo ridis kaj skuis sian sunbrunan, muskolfortan kruron. La maleoloj de la princo estis ornamitaj per platenaj braceletoj kaj trikoloraj trikoloraj ŝtonoj en formo de bela ornamaĵo. Li ankaŭ havis juvelaĵojn sur siaj manoj en la formo de ora horloĝo kun ciferdiskoj. Kaj do, li havas nudan torson kun tre elstaraj muskoloj. Kaj ŝajnas, ke ie ŝi vidis tian nekutime muskoletan, eĉ laŭ elfaj normoj, knabon de senprecedenca beleco. Jes, estas io konata pri li.
  Sed ĝis nun Ellif ne povis memori.
  Ĉiuokaze. Ili estas sur flugilhavaj, flugantaj ŝipoj rapidantaj antaŭen al siaj sonĝoj. Kaj estos io interesa antaŭen!
  Sed drako aperis sur la ĉielo. Li aperis kiel fanto en la skatolo, kiu elsaltis. Cetere, grandegaj, ĝis dek du kapoj. Ĉi tiu, oni povus diri, estas la drako-imperiestro, la reĝo de ĉiuj reĝoj.
  Sed la militistoj ne panikiĝis kaj kriis al la knaboj, kiuj faris alarman bruon.
  Princo Eduardo ĉirpetis:
  - Ne zorgu, reĝino, ĉi tiu estas nia bona aliancano! Pli precize, la sinjoro!
  La flugantaj ŝipoj ŝvebis en la aero. Kaj la drako alflugis al ili. Grandega, kiel kursa aviadilo, kaj ĉiu flugilo ampleksas cent metrojn.
  Krome, la skvamoj de la drako brilas per miksaĵo de oro, arĝento, plateno kaj smeraldoj. Jes, majesta belulo, vi nenion diros.
  Jen lia buŝo malfermiĝis, oni vidos ion diri.
  Elifa nevole ŝtopis la orelojn, timante surdigan muĝon. Sed la voĉo de la grandega reptilio neatendite montriĝis milda kaj, oni eĉ povus diri, ina.
  - Mi ĝojas bonvenigi vin, belaj knabinoj kaj kuraĝaj junuloj!
  Responde, la inaj militistoj kaj junaj militistoj unuvoĉe kriis:
  - Gloro al la Reĝino de Semirechye!
  Jam pli laŭte, la giganta ina drako tondris kun ĉiuj dek du kapoj:
  - Gloro al herooj!
  Ellifa ridetis. Ŝiaj dentoj ekbrilis pro marmanĝaĵo.
  La knaba princo flustris:
  - Nun, vi reĝino devas kanti ion responde!
  La knabino frapis sian piedon per elegantaj altkalkanumaj ŝuoj kaj demandis:
  - Kion mi kantu?
  Edward pepis ridetante:
  - Io heroa!
  La ina drako, aŭdante la vortojn de la knabo, kontraŭis:
  - Ne! Ĉiuj knabinoj devus kanti! Tuj kaj unuvoĉe!
  La knaba princo kontraŭis:
  - Reprezentantoj de la forta sekso ankaŭ ne staros flanken!
  Dek du kapoj tuj tondris per mola tono, sed surda:
  - Kantu ĥore, kuraĝaj militistoj!
  Kaj grandega armeo de knabinoj kaj knaboj komencis fari romancon;
  Ni, militistoj de la plej bela Elfia,
  La granda lando kiu konkeris la tutan mondon...
  La kampoj estis irigaciitaj per roso de diamantoj,
  Festante radiantan festenon en batalo!
  
  Ni estos en eterna juneco, knabinoj,
  Knaboj ankaŭ ne estas en danĝero de maljuneco...
  Kaj la voĉo de la junaj militistoj estas klara,
  Kaj nia amikeco estas forta monolito!
  
  Kuraĝaj knabinoj ne kliniĝos sub la orkoj,
  Kruela urso ne manĝos homojn...
  Kvankam la malamiko paŭcis kiel meleagro,
  Sed mortigu la kruelan reptilion!
  
  Ni militistoj scias batali kuraĝe,
  La unio de damaska ŝtalo, ŝtalo kaj fajro...
  La animo de fajro, ne klaŭno,
  Kaj la orkoj estos severe punitaj!
  
  Estos paco kaj feliĉo en nia patrujo,
  Knabinoj kaj knaboj surĉevalaj...
  La ĉielo kaj la tero estu en sia fiera potenco,
  Vi scias, ne estos sukceso por Satano!
  
  Ni naskiĝis por realigi fabelon,
  Kaj mi scias, ke ni flugos al la malproksimaj steloj...
  Kaj la malbono de la universo fariĝos polvo,
  Super ni estas orflugila kerubo!
  
  Jes, Dio amos la kuraĝulojn en batalo,
  Knabinoj kaj knaboj, kiu estas la heroo...
  Sub ĉielo de radiantaj diamantoj,
  Vi estas orko kun aĉa kalva kapo!
  
  Jes, estos paco, kredu al mi, en la tuta mondo,
  Mi kredas, ke ni certe venkos...
  Kaj mia elfo floros,
  Post ĉio, ĉiu militisto estas kun la feino Aladino!
  
  La militoj estingos, venos feliĉo,
  Kaj ĉio estos bela, kiel en sonĝo...
  La nuboj de malgaja malbona vetero disiĝos,
  Kaj malbono malaperos, dissolviĝante en la tero!
  
  Kaj tiam venos paco kaj ĝojo,
  Spacoj super la steloj malfermiĝos...
  Kaj homoj neniam maljuniĝos,
  Ĉar la homo kreskis en inteligenteco!
  Post tio el la ŝipoj ekflugis fontanoj de artfajraĵoj! Kaj ĝi montriĝis tre bunta fono kaj spektaklo. Kiu estas simple hipnotiga kaj sorĉa.
  Ellifa kliniĝis kaj ridetis, ŝiaj dentoj, la enan fojon, ekbrilis kiel spegulo, reflektante la sunradiojn.
  Post tio, la dekdukapa ina drako svingis siajn flugilojn kaj subite malaperis, kvazaŭ ŝi neniam ekzistus.
  La Reĝina Knabino elspiris surprizite:
  - Ĉi tio estas klaso! Kiel ŝi faras ĉi tion?
  Princo Eduardo respondis memfide:
  - Kiel? Tial ĉi tiu estas la reĝino de la reĝinoj! Sed, ve, ŝi ne helpos nin en batalo!
  Ellifa demandis surprizite:
  - Kaj kial? Eble ĉi tio reduktus la nombron da perdoj inter belaj knabinoj kaj knaboj!
  La juna militisto respondis logike:
  "Do restos neniu loko aŭ tempo por ni fari heroajn agojn!" Ni devas gajni nin mem.
  La reĝina knabino konsentis kaj eĉ kantis:
  Vi mem scias tre bone, la mondo estas plena de mirakloj,
  Nur ĉi tiujn miraklojn, homoj povas fari sin mem!
  La knaboj en pantaloneto komencis salti kaj ankaŭ pli kaj pli ekscitiĝis, tordante siajn skulptitajn figurojn. Ĝi aspektis ege mojosa.
  Sed denove estas armeo de orkoj antaŭen. Ĉi-foje ĝi estas grandega, kaj ankaŭ estas troloj kun ili. Jes, ĉi tio estas tuta fluo de bestoj svingantaj klaboj, hakiloj, glavoj, sabroj. Sed estas ankaŭ pafarkistoj, kaj eĉ kun arbalestoj. Ili estas komandataj de troloj, estaĵoj pli progresintaj ol orkoj.
  Nu, kiu alia estas ĉi tie?
  Ankoraŭ ne vidiĝas vampiroj, kaj tio estas la plej bona. Ĉar sangsuĉuloj, krom ĉio, ankaŭ povas flugi. Kaj ĉi tio estas danĝera por flugilhavaj ŝipoj.
  Ellifa ĉirpetis:
  - Ni pretas batali kontraŭ la malamiko, kaj ni sendos la malamikon sur la teron!
  Post tio, la militisto ridis. Kaj ŝiaj ridoj estas tiel laŭtaj kaj akraj.
  Edward notis:
  - Estas interese batali! Kvankam foje ĝi estas sufiĉe dolora.
  La knabo ridis.
  La reĝino knabino ridetante demandis:
  - Ĉu vere dolorigis vin?
  Princo Eduardo kapjesis:
  - Jes, mi iam estis kaptita kaj miaj nudaj kalkanoj estis frititaj per fajro.
  Ellifa rigardis la piedojn de tre bela knabo, ili estis tiel ĉizitaj kaj belaj, kaj ĉu vere la plandumo kun gracia kurbo estis bruligita de varma fajro? La knabino sentis tenerecon en si mem.
  Sed ŝiaj pensoj estis interrompitaj de la orkaj arbalestoj. La rigliloj ĵetitaj per la arbalestoj estis pli longdistancaj, kaj trafis la fundojn de la ŝipoj, resaltante de la bronza kilo. Kaj unu riglilo eĉ trafis la knabon en la plandumo, kaj ŝajnas, ke li grave vundis la junan soldaton. Li falis, kaj skarlata sango elverŝis. La knabo kriegis. Liaj amikoj kriis:
  La batalanto de lumo ne ĝemas pro doloro,
  Li ne timas kuglon aŭ glavon...
  Li ankaŭ ne dronos en nigra truo,
  Lia spirito ne brulos en la plasmo de la steloj!
  Princo Eduardo ĉirpetis:
  "Ili atendas vian ordonon, ho reĝino!"
  Ellifa ordonis:
  - Fajro, ŝparante provizojn, ĉiuj elektu individuajn celojn!
  Kelkaj el la orkoj estis sur kaproj, sed kelkaj estis sur rinoceroj. Kvankam ne, ĉi tiuj ne estas orkoj, sed koboldoj. Pli granda, kaj kun oreloj kiel vesperto.
  Kaj kelkaj el ili havas grandegajn arbalestojn en la piedoj. Eĉ se ili ne estas precipe rapidaj aŭ precizaj.
  Sed el la ŝipoj, donacoj de neniigo rapidas al la vilaj malamikoj. Plie, knabinoj uzas siajn nudajn piedfingrojn dum pafado. Kaj ĝi aspektas bonega. Belaj militistoj.
  Kaj iliaj figuroj estas muskolaj. Kaj ĉio estas en ordo. Ne estas pli belaj knabinoj.
  Ellifa subite sentis, ke ŝi estas limigita de multekostaj ŝuoj. Efektive, estas multe pli bone batali nudpiede.
  Eĉ la princo prenis ĝin kaj denove ĵetis bumerangon per sia infana piedo. Kaj ĉi tio ankaŭ montras, ke ŝuoj nur malhelpas. La bumerango flugis kaj trafis la kapojn de la orkoj. Kaj ankaŭ unu trolo perdis sian kapon, kiu deruliĝis kiel brasiko.
  Edward ridis kaj pepis:
  - Por novaj venkoj! Gloro al Elfia!
  Ellifah respondis fine demetante ŝiajn malamatajn, kvankam multekostajn, ŝuojn. Kaj ŝiaj nudaj piedoj laŭvorte reviviĝis. La servistino alportis al la reĝino tutan sakon da venenaj pingloj. Kaj ĉi tio estas tre praktika kaj detrua armilo.
  La militisto komencis ĵeti ilin per siaj nudaj fingroj, trafante la orkojn. Ĉi tio aspektis tre impona.
  Kaj el la ŝipoj sagoj, arbalestaj rigliloj, bumerangoj kaj pingloj pluvis sur la vilajn monstrojn. Kaj ĝi aspektis bonege. Kaj bareloj krevantaj per herbo ankaŭ komencis fali.
  La orkoj, troloj kaj koboldoj konfuziĝis pro tiuj batoj kaj ekkuris. Kaj la militistoj komencis persekuti ilin.
  Ellifa kantis:
  Ne indulgu ilin
  Detruu la malbonajn reptiliojn...
  Kiel disbatanta litcimojn -
  Batu kiel blatoj!
  Kvankam por blatoj la kontraŭuloj estis, eble, bonegaj. Kaj ĝi estis figura batado. Ĉi tiuj knabinoj estas la plej alta kaj plej bela klaso. Kaj pluvegas fluoj de neniigo kaj morto.
  La knabinoj kaj knaboj ĉi tie estas tiel belaj kaj muskolfortaj.
  Ellifa ĵetis pinglojn per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis, elmontrante la dentojn:
  - Ni kuraĝe iros en batalon,
  Por la kialo de paco...
  Ni venkos ĉiujn malamikojn,
  En fajro de la etero!
  Kion povas fari terestaĵoj kontraŭ tiaj knabinoj? Nenio, efektive!
  Tiam denove aperis la jam konata ina drako kun dek du kapoj. Kiel grandega ŝi estas. Sed la orkoj, koboldoj kaj troloj jam kuras. Kaj ili suferas kolosajn perdojn. Kaj pli kaj pli da sagoj pluvas sur ilin.
  Kaj la knabo Eduardo prenis ĝin kaj denove, dum li lanĉis la donacon de neniigo. Lia bumerango estas simple miraklo.
  Kaj li detranĉas kapojn kiel harojn per razilo. Kaj plej grave, almenaŭ dekduo samtempe.
  Ellifa demandis la knabon:
  - Kial vi ĵetas ne per viaj manoj, sed per viaj piedoj?
  Edward respondis ridetante:
  - Ĉar la kruroj estas pli fortaj ol la brakoj! Kaj la ĵeto estas pli preciza kaj efika.
  La knabino ridis kaj diris:
  Ili kuras laŭ rekta vojo,
  Nudaj knabaj piedoj...
  Laciĝis iri al lernejo -
  Mi volas bati orkon per glavo!
  La ina drako bruis per sia surdiga voĉo:
  - Ĉi-foje vi denove venkis, kaj preskaŭ sen perdoj. Sed la provoj ne finiĝis tie!
  Ellifa ekkriis, farante pioniran saluton per sia mano:
  - Mi estas preta por laboro kaj defendo! Kaj kapabla batali!
  La ina drako muĝis per tondra voĉo:
  - Ĉi-foje ĝi estas meza misio, vi estas en la korpo de elfo! Kaj ne zorgu!
  La knaba princo ridis kaj palpebrumis:
  - En ĉi tiu kazo, vi ekscios, kio estas tanko! Post ĉio, konsentas, ĉu ĉi tio estas la unua fojo, kiam vi aŭdis tian vorton?
  Ellifa kapjesis konsente:
  - Jes! Mi eĉ ne scias kio ĝi estas.
  Eduardo frapis sian nudan piedon kaj pepis:
  - Vi ekscios, knabino! Kaj vi amos ĝin.
  La dekdukapa ina drako skuis sian voston, kaj tuja movo okazis.
  Ellifa fajfis, elmontrante la dentojn:
  - Ĉi tio estas tre mojosa!
  Kvar belaj elfoj eliris por batali proksime de Elfingrad sur la plej nova "Hiriko". Ĉi tiuj estas knabinoj kun pintaj oreloj, sed eksterordinare, blindige belaj.
  Ili distingiĝas per harkoloro: ruĝa, verda, blua kaj oranĝa. Krome, sen ia farbo, nur tia natura kolorskemo. Tre sekseca kaj en nur bikino. Ĉi tio estas fantazia armeo. Kaj li eliras sur la ĉefvojon por batali kun multaj Orkshi-tankoj.
  Kaj ne estas malvarme, malgraŭ tio, ke nur neĝis, diablo! La elfo kun rufa hararo celis la armilon per siaj nudaj piedoj. La alia, kun verda hararo, celis orkan tankon kaj pafis.
  La ŝelo flugis kvin kilometrojn kaj trafis la ripon de la tanko T-60, la sovetia veturilo krevis, disfalante en metalan polvon.
  La elfknabinoj unuvoĉe muĝis:
  - Ni estas bonegaj aglomilitistoj!
  Kaj ili denove pafis, montrante la pafilojn per la piedoj. Kaj samtempe ili kolere kantis.
  La ruĝa militisto, kiu fariĝis Ellifa, kantis dum ŝi pafis:
  - Estu...
  La verda knabino pafis al la Orkshi-maŝino, daŭrigis:
  - Mallerta...
  La bluhara militisto premis ŝiajn nudajn fingrojn, elbatis la tankon kaj sendis belan mesaĝon:
  - Kirasaj tankoj...
  Kaj la belulino kun oranĝaj haroj aldonis kun kriego:
  - Tra la flakoj!
  Kaj la ruĝa militisto Ellifa tranĉis per ĵetaĵo:
  - Kaj plu...
  Ŝi kraĉis la donacon per siaj nudaj fingroj, kaj la verda kantis:
  - Tegmento...
  Elfa knabino kun blua hararo pafis, kriante:
  - Kostoj...
  Kaj la militisto kun oranĝaj haroj daŭrigis:
  - Mitralo!
  Kiam ili kantis, la knabinoj aspektis tre amuzaj, kaj estante elfoj, ili pafis preskaŭ sentrafiĝi. Ilia beleco estis mirinda... La tanko varmiĝis pro la pafoj. Kaj la sunbrunigita haŭto de la elfoj komencis brili pro ŝvito. Ili estas belaj, preter vortoj! Kaj tre sekseca.
  Orkshi-tankoj moviĝas tra la neĝo sufiĉe rapide. Ili estas preskaŭ ĉiuj malpezaj: la plej pezaj estas tridek kvar. Kaj la knabinoj komencis pafi al ĉi tiuj tankoj kiam ili alproksimiĝis. La Orkshiaj veturiloj ankaŭ respondas, sed de tia distanco preskaŭ ne estas ŝanco eniri. Sed la Tigro staras senmove, kaj la belulinoj trafis ilin tre precize.
  Kaj ili amas kanti.
  Red Ellif komencas, pafante:
  - Aŭ eble...
  La knabino kun verda hararo kantas:
  - Bovino....
  La knabino kun blua hararo vangofrapis kaj grumblis:
  - Aŭ eble...
  La knabino kun oranĝaj haroj pepis dum ŝi pafis:
  - Esti...
  La ruĝa elfa knabino Ellifa ronronis dum ŝi pafis:
  - Hundo...
  Elfa knabino kun verda hararo diris:
  - Aŭ eble...
  La knabino kun blua hararo, sendante detruan ĵetaĵon, pepis:
  - Hipopotamo!
  La knabino kun oranĝaj bukloj diris, kun la beleco de siaj nudaj fingroj premante la postaĵon de la pafilo:
  - Do io...
  Kaj la militisto kun rufa hararo, Ellif, denove ekpafis kaj tre precize, sendante obuson en la tridek kvar, kantis:
  - Li ekkanti!
  Kaj ĉiuj knabinoj unuvoĉe kriis:
  - Kukolo!
  Orkaj tankoj ankaŭ pafas ĉe aliaj elfaj tankoj. Aparte, TOP-4. Sed ĉi tiu aŭto estas preskaŭ egala al la Orksha tridek kvar. Kaj ĝi ne havas la saman avantaĝon kiel "Hiriko". Kaj ĉi tio estas tre mojosa! La Orkshi-veturiloj batas senkonscie la elfajn dum ili moviĝas. Kaj ili klakas mallerte.
  Sed knabinoj de la elfa familio ne mankas. Kaj la provizo de konkoj en la Tigro estas granda. Kaj provu, movu.
  La knabinoj denove komencis kanti, pafante:
  - Kukolo!
  La knabino kun rufa hararo sendis ĵetaĵon kaj diris:
  - Mi...
  La knabino kun verda hararo pepis dum ŝi pafis:
  - Vi...
  La elfa knabino kun blua hararo ankaŭ pafis kaj respondis:
  - Spronoj...
  Elfo kun oranĝa hararo donis donacon kaj kriis:
  - Mi ekvidos vin!
  Kaj denove responde al ridoj... Sed nun la konkoj de la Histriko elĉerpiĝas, kaj la Orkŝiaj maŝinoj proksimiĝas. Kaj ili duŝas la aŭton per konkoj.
  Kaj la elfknabinoj unuvoĉe ekkriis:
  - Adiaŭ, kamaradoj! Ni sinkas, urĝo!
  Post tio ekbrilis fulmo, kaj Ellifa denove trovis sin sur sia reĝa, flugilhava ŝipo. La militisto estis laŭvorte sur blanka ĉevalo kun ĝojo.
  La knaba princo demandis ŝin:
  - Ĉu vi ŝatas?
  Ellifa demandis:
  - Kio precize? Vi ankoraŭ estas infano, kaj vi ne komprenas la signifon de multaj vortoj!
  Edward ridis kaj respondis, montrante la dentojn:
  - Mi volas diri, kian impreson faris al vi la tanko? La aŭto, konsentas, ĉu estas besto?!
  La reĝino knabino honeste respondis:
  - Mi neniam vidis ion tian. Ĉi tio estas vere ia miraklo! Kvankam, sincere, estas iom malvarme tie. Mi kutimis pensi, ke neĝo okazas nur en fabeloj.
  Eduardo ridis kaj respondis:
  - Mi, knabino, devis vidi ne nur neĝon, sed eĉ rajdi sur solida frosta hidrogeno. Ĝi estas multe pli malvarmeta ol glacio!
  Elifa kapjesis kaj flustre demandis:
  - Kio estas hidrogeno?
  La knaba princo ridis kaj demandis surprizite:
  - Ĉu vi ne scias? Jen ankaŭ la reĝino!
  La knabino komentis ofendite, kolere enŝovante sian nudan kalkanon en la sandalligan tabulon, kiu eĉ sonoris:
  - Vi forgesis je kia nivelo de teknologia evoluo ni estas. Kaj el kiu mondo vi estas? Vi aspektas kiel infano, sed mi sentas, ke vi...
  Edward kapjesis konsente:
  - Jes, bonege! Vi pravas. La aspektoj estas trompaj. Sed mi provos klarigi al vi. Kio estas akvo, mi esperas, ĉu vi scias?
  Ellifa grumblis:
  - Ĉu vi ŝercas min?
  Kaj ŝi provis kapti la nazon de la malprudenta knabo per siaj nudaj piedfingroj. Sed, kompreneble, la sperta princo facile evitis. Kaj li pepis:
  - Ho, kiel malĝentila vi estas!
  La Reĝina Knabino notis:
  - Mi ne bezonas vian klarigon pri kio estas hidrogeno! Kiam venos la tempo, mi mem ekscios!
  La knaba princo volis ion diri al ŝi, sed ĝuste en tiu momento aperis la vampiro. Ĝi ne aspektas kiel ĝi estas timiga. Kiel elfo, senbarba adoleskanto, nur kun pala haŭto. Sed lia senbrila paleco faris lian vizaĝon pli bela ol sinistra. Kaj la ruĝa kostumo estis multekosta, deca. Kaj la botoj brilis per verniso. En siaj manoj li tenis magian vergon.
  Ellifa pepis, elmontrante la dentojn:
  - Saluton mia amiko!
  La vampiro malfermis la buŝon kaj montris akrajn, kiel lupido, dentegojn. La voĉo tamen estis sufiĉe agrabla kaj sonora:
  - Saluton reĝino!
  Ellifa ridetis. Edward notis:
  - Atentu kun li! Vampiroj povas paroli al morto.
  La dentegoj de la juna sangosuĉulo plilongiĝis kaj li pepis:
  - Ho, ĉi tiu estas princo Edja! Granda etulo, nur la lango estas tro longa. Kaj nenio mallongigas la vivon tiom kiom longa lango!
  La knaba princo kapjesis. Tiam li eksaltis, kaptis la velon per la nudaj piedfingroj kaj ŝvebis kiel simio, post kio li fajfis:
  -Kaj malbonaj langoj estas pli malbonaj ol pistoloj,
  Kaj estas tempo alporti la babilanton al justeco!
  Ellifa demandis la vampiron:
  - Ĉu vi estas afabla al ni, aŭ kio?
  La sangosuĉulo sufiĉe logike rimarkis:
  "Estas stulte batali kontraŭ tuta armeo sur flugilhavaj ŝipoj." Vi havas grandiozan armeon, kaj vi senpene venkas la orkojn!
  La knaba princo klarigis:
  - Kaj ankaŭ koboldoj kaj troloj. Kio estas multe pli serioza!
  La juna vampiro kapjesis:
  - Jes! Tion mi pensas, estas senutile batali kun vi. Nur sangoverŝado por nenio. Eĉ se la orkoj ne bedaŭras. Cetere, ili estas tiaj estaĵoj, ke ili povas esti faritaj el segpolvo.
  Edward ridis:
  Por tio ne estas sufiĉe da arboj. Kaj ĝenerale, mortigi orkojn estas interesa distro!
  Ellipa ridis kaj konfirmis:
  - Jes! Ankaŭ mi ŝatis ĝin. Tute ne estas domaĝe por tiaj malbelaj ursoj, kiel disbatado de blatoj.
  La juna vampiro demandis ridetante:
  - Kaj anstataŭ uzi krudforton, mezuru vian saĝecon? Finfine, kio estas la vero?
  Edward kapjesis:
  - Koncerne la menson, do... Mi ne ĝenas! Kvankam mi aspektas kiel infano, mi havas tian vivsperton. Verŝajne nur Koschey la Senmortulo povas konkuri kun mi!
  La vampira junulo kapjesis sian ĉapelan kapon:
  - Mi scias tion! Tial mi petos enigmojn ekskluzive al la reĝino. Kaj vi, juna geniulo kaj scianto, silentu. Kaj eĉ ne pensu pri doni ajnajn sugestojn aŭ eĉ fari signojn per viaj nudaj piedfingroj.
  La knaba princo rimarkis ofende:
  - Vi scias, ke mi estas kavaliro kaj eĉ honora majstro de multaj ordenoj. Kiel mi povas permesi al mi trompi? Por kiu vi min prenas!
  Ellifa kapjesis konsente:
  - Mi estas preta provi la forton de mia menso. Kvankam, en pasinta vivo ŝi estis nur analfabeta sklavino.
  La vampira junulo logike notis:
  -Natura menso povas anstataŭigi edukadon, sed edukado neniam anstataŭos naturan menson!
  Edward ridis kaj knaris:
  - Mi vidas, ke la ludo estos amuza! Ni komparu niajn intelektojn!
  La knabina reĝino kapjesis kaj frapis sian piedon, kio denove kaŭzis sonon, kvazaŭ mil kristalaj vazoj rompiĝus.
  Kaj la belulino grincis:
  - Bone, ne turmentu!
  La knaba princo klarigis:
  - Se vi perdos, tiam la fabela regno estos nia. Vi ricevis ĝin!
  La vampira junulo kapjesis kaj aldonis:
  - Sed se vi perdos, tiam mi prenos vian reĝinon en mian sklavecon kaj alian cendon el la plej belaj knabinoj kaj knabon de nia elekto!
  Edward konfirmis:
  - Ni konsentas pri tio! Batalo de intelektoj, estas batalo de intelektoj!
  Sangosuĉulo kapjesis:
  - Estos tri enigmoj kaj sescent sekundoj da tempo por pensi pri ĉiu. Vi devas respondi ĉion precize! Se vi ne donas la ĝustan respondon, tiam mi respondos ĝuste, ĉu vi komprenas?
  La knabina reĝino kaj la knaba princo ekkriis:
  - Ni komprenas kaj akceptas la batalon! Nur rigardu, ĉiuj enigmoj devas havi respondon!
  
  LA NOVAJ AVENTUROJ DE YUNGA JIM HAWKINS
  KONOTACIO
  La ĉeffiguro de la romano Trezorinsulo, Jim Hawkins, jam fariĝis plenkreskulo, kaj ŝajne komencis forgesi siajn aventurojn. Sed tiam li renkontis la maljunan edzinon de Silver. Ŝi konvinkis lin trinki la pocion de sorĉistino. Kiel rezulto, Jim Hawkins iĝis knabo denove kaj alvenis sur piratŝipo.
  . ĈAPITRO #1
  Juna Jim Hawkins povis travivi neimageblajn aventurojn kaj ŝajnis, ke nun li havas monon kaj famon kaj feliĉan kaj longan vivon antaŭen. Sed la knabon renkontis unu sorĉistino - la eksedzino de John Silver. Aŭ eble ne la unua, ŝajnas, ke la plej insida kuiristo sukcesis eskapi en nekonata direkto. Cetere li kunportis sakon da oraj piastroj. Tamen, ekzistis tiel multe da trezoro ke la pluvivaj membroj de la teamo ne iĝis malriĉaj.
  Jim eĉ sukcesis kreski kaj edziĝi, kaj jam havis sian propran filon. Do estas kvazaŭ li ne plu estas knabo. Kaj li mem estis veturanta longan vojaĝon kiel kapitano.
  Sed la sorĉistino kaj edzino de Johano Silver venis al li. Kaj ŝi proponis al la junulo tre tentan interkonsenton. Ĉio por mil pundoj, donu al vi eternan junecon. Nu, kompreneble, iu ajn pensus, ke ĉi tio estas io fiŝa kaj estas evidenta fraŭdo.
  Ankaŭ Jim Hawkins decidis tion kaj postulis pruvon, ke tio estos reala, kaj ne nur la furiozoj de frenezulo aŭ eĉ frenezulino.
  Krome, se ŝi povas fari tion por mono kun junulo, kial ŝi ne rejunigas sin?
  La maljunulino, konsciante, ke kompreneble ili ne kredis ŝin, proponis ĉi tiun opcion:
  - Mi donos al vi pocion por provi, kaj ĝi estas tute senpaga! Sed se estos efiko, tiam vi redonos al mi mil futojn en oro!
  Jim Hawkins rikanis kaj rimarkis:
  - Mi estas preta por ĉi tio! Sed kie estas la garantio, ke vi ne donos al mi venenon!
  La edzino de Silver siblis:
  - Mi sciis, ke vi estas nur malkuraĝulo!
  La junulo ekflamis:
  - Ne! Neniu kuraĝis nomi min malkuraĝulo, eĉ ne via malbenita edzo!
  La sorĉistino kapjesis:
  - Se vi estas tiel kuraĝa, tiam mi pensas, ke vi trinkos!
  Kvankam tio ne estas tre racia, Jim Hawkins cedis al siaj emocioj, kaj sen iu ajn ceremonio li prenis kaj trinkis la ŝaŭman pocion per unu gluto. Kaj estis kvazaŭ fulmo trafis lin sur la kapon, kaj la viro perdis la konscion.
  Jim Hawkins vekiĝis jam sur la ferdeko de la ŝipo. Kaj ŝajnis al li, ke li deliras. Anstataŭ la plenkreska korpo de sufiĉe alta viro, li fariĝis nudpieda knabo, portanta nur pantalonon. Li aspektas nun ne pli ol dekdujara. Krome, lia maldekstra kruro estas ĉenita, kio estas tre malagrabla kaj humiliga.
  Jim ĉirkaŭrigardis. La matĉo havis la konatan nigran kranion kaj krucostajn flagon. Ŝi alvenis sur piratŝipo. Kaj klare en la rolo de sklavo. La korpo, vere, de blanka knabo, sed sunbrunigita preskaŭ nigra, kaj kun elstarantaj tendenoj, kio indikis, ke li kutimis al malfacila laboro. Kaj liaj nudaj piedoj estis malmolaj, kiel virŝafa korno, kaj la manplatoj de la knabo estis malmolaj.
  Jaĉjo estis tre surprizita - kiam li sukcesis labori en la ŝtonminejoj, kaj kial estis apenaŭ videblaj markoj sur lia dorso kaj flankoj pro la batoj de la vipo.
  Subite, la ŝiploĝantoj aperis sur la ferdeko.
  Hawkins eĉ aspektis konsternite. Anstataŭ barbaj, aĉaj, malbonodoraj piratoj, eliris tre belaj knabinoj portantaj nur bikinojn, kun skulptitaj abdominaloj kaj nudaj, graciaj kruroj.
  Estis tuta dekduo da ili, kaj eĉ ne palpebrumon ricevis al la ĉenita knabo.
  La plej granda el ili, mielblonda, apenaŭ kovrita de mamoj kaj koksoj, sur kiuj estis nur maldikaj strioj da ŝtofo, diris:
  - Nu, kio pri nia knabo? Mi vidas, ke vi enuas?
  Jim respondis kun rideto:
  - Jes, mi vidas kun tiaj belulinoj, vi ne enuos!
  Responde, strutaj plumoj aperis en la manoj de la knabinoj, kiuj estis piratoj.
  La ĉefo karnovore ridetis kaj respondis:
  - Nun ni plene tiklos vin.
  La ruĝhara knabino ekkriis, montrante siajn perlajn dentojn:
  - Jes, kaj vi ridos kiel freneza!
  Knabo Jim ridetis reen kaj kantis:
  - Knabinoj estas malsamaj
  Sed nun la piratoj estas belaj!
  La militistoj kaptis la kabanon per nigra flago. Kaj tenante la knabon je la brakoj kaj kruroj, ili komencis tikli liajn kalkanojn per strutaj plumoj. Kvankam la haŭto sur la plandoj de la knabo fariĝis malglata kaj malmola, kiel tiu de aligatoro. Sed ankaŭ lerta tiklado penetris ilin. Kaj la knabo Jaĉjo komencis riki kvazaŭ li estus freneza.
  Kaj la piratknabinoj komencis tikli la infanon per plumoj kaj sub la akseloj.
  Jim estis vere ŝaltita. Kaj tiam li rememoris, kio okazis antaŭ ol li eniris ĉi tiun ŝipon.
  Kiam la iama kajutisto ŝrumpis kaj fariĝis knabo de ĉirkaŭ dekdu jaroj, lia testamento ankaŭ malŝaltis. Ŝi, kvazaŭ hipnotigita, iris sub la ordonon de la edzino de Silver.
  Kaj li kondukis la knabon al speciala ŝipo por junaj kondamnitoj. Kaj oni pagis al ŝi nur kelkajn monerojn por Jaĉjo. Kaj ili enfermis lin en la holdon kun aliaj knaboj. Survoje, duono de la infanoj mortis, la knaboj estis tenitaj katenitaj kaj apenaŭ manĝitaj. Sed Jaĉjo fariĝis nekutime tena.
  Kaj post la transdono, la knaboj estis senditaj labori en sukerkanplantejo. Ili multe laboris de tagiĝo ĝis krepusko. Kaj kiam estis tagoj liberaj de kamplaboro, ili turnis la muelŝtonojn, muelante la grenon.
  Kaj ili batis la knabojn konstante. Kelkaj mortis pro trolaboro kaj batado.
  Jaĉjo, kompreneble, nun havis la sanon de ŝtalo, kaj estis tre obeema. Sed tamen li estis konstante batita. Eĉ la kontrolistoj ŝatis bati la submetiĝeman knabon, kaj ili vere volis igi lin kriegi.
  Sed Jim eltenis, li estis kiel somnambulo kaj estis kvazaŭ nenia doloro por li.
  Kaj la jaroj preterflugis nerimarkite. Kaj ĉiuj komencis demandi, kial li ĉiam restis dekdujara knabo? Kaj bela knabo samtempe?
  Do naskiĝis la ideo vendi Jim Hawkins en haremon al iu araba reganto. Bela, blonda, muskola knabo, kaj ankaŭ sentempa! Jen la amanto!
  Kaj li estis ŝarĝita sur ŝipon kaj sendita de Jamajko al Mezoriento, aŭ almenaŭ al Alĝerio. Sed survoje, teamo de knabinpiratoj atakis la brigantinon. Ili aspektis kvazaŭ el alia mondo. Ili ankaŭ ne maljuniĝis, kaj ilia brigantino evoluigis kolosan rapidecon dum velado. Kaj neniu povis atingi ilin kaj dronigi ilin.
  Kaj tiel la knabinoj mortigis ĉiujn kaptitojn. Kaj ili konservis la belan knabon por sia propra amuziĝo. Do ili tiklas la nudajn kalkanojn de Jim kaj sub liaj brakoj. Kaj ĉi tio estas kaj amuza kaj dolora.
  Kiam infano estas tiklata tiel, estas miksaĵo de gajeco kaj sufero en li. Kaj la strutaj plumoj pasas, kaj la nuda plando de Jaĉjo spertas miksaĵon de feliĉo kaj kolero.
  La knabo, iama kajutknabo, komencis kanti malespere;
  
  Grandaj vastaĵoj de maroj, oceanoj -
  Ni plugis ilin sub la trikolora flago!
  La soldatoj konkeris altegajn montojn,
  La agloj muĝis en venko!
  
  Rusaj militistoj estis rekonitaj de la planedo,
  Ni trafas la malamikojn per glavoj kaj bajonetoj!
  Ni povis forĵeti la jugon de faŝismo de duono de la mondo,
  Ni finis nian marŝon per venko en Berlino!
  
  La nazioj alvenis sur ĝibaj tankoj,
  Ili minacas detrui ĉiujn rusajn kampojn!
  Sed ili forte batas la malbenitajn idiotojn,
  Por ke niaj infanoj vivu feliĉe sen jugo!
  
  Ni estas la infanoj de la Patrujo, kiu estas pli alta ol ĉiuj aliaj en la mondo,
  Ni naskiĝis, knedante kalikon per la nudaj piedoj!
  La Ĉiopova propetis por ni en batalo,
  Kaj Dio alportis majon flori en ĝojo!
  
  Ne estas parto de batalanto, kaj ne pli alta koro,
  Kio donas sonĝon kaj renaskiĝon!
  Malfermu la gloran pordon al senmorteco,
  Sed se vi sidas en embusko, silentu!
  
  Estas lupoj kaj ŝafoj, sed vi estas la paŝtistoj de la universo,
  Kaj estas via parto transdoni la ordonon al la posteuloj!
  Por daŭrigi la komercon ĝis la fino de kreado,
  Por ke la eterna fajro en via amokoro ne estingu!
  
  Kiu scias, kie malamika kuglo haltigos soldaton,
  Sed tamen, en batalo, morto estas pli bona ol putraj malsanoj!
  Kaj se li mortos, tiam via amiko premos la kontraŭulon,
  Li ne toleros, ĉar nudpiedaj knabinoj estas pelataj en kaptitecon!
  
  Ho rusa sorto, milito kaj fajro post milito,
  Por tiuj, kiuj volas ferii, ne estas loko por ili, sciu en la paradizo!
  Ĉi tie la infera Sam eniris en konspiron kun Satano,
  Minaci: Mi faligos atomon kaj frakasos la hajlon!
  
  Sed ankaŭ estos protekto kontraŭ misiloj,
  Kaj atombombo ne povas detrui Moskvon...
  Ni povas uzi tankojn por akiri la paraziton,
  Kaj enuigaj kantoj pri la falintoj malĝojigas vin!
  
  Vendado por penco ne estas la rusa parto,
  Post ĉio, ĉiu el ni estas granda militisto!
  Ne kredu, ke Dio jam metis nin en la rolon,
  Fakte, vi decidas kiom malvarmeta estas la hurlado!
  
  Estis malsukcesoj, estis malvenkoj,
  Okazis kiel leporoj retiriĝantaj de teruraj lupoj!
  Sed se milito komenciĝos, ni estos tie denove,
  Frakasu la brutalan armeon de monstroj en infera ritmo!
  
  Kredu min, ni ne ludas pro milito,
  Ni ne havas alian vokon ol esti afablaj amikoj!
  Ni estas frataj homoj, ne Habel kaj Kain,
  Por ni birdo estas kanto, kaj ne dika ludo!
  Vere, ial la knabo ĉi tie konfuzis Rusion kaj Brition, kio indikis, ke Jim Hawkins ŝajnis iom freneziĝi pro la pocio kaj li komencis paroli - por konfuzi tempojn kaj landojn. Sed kio ne okazas en la mondo. Kaj do li kantis nenion. Kaj eĉ ĉarma.
  Nu, mia animo fariĝis pli gaja. Kaj la knabinoj eĉ ĉesis tikli la knabon.
  Ekde fregato de la Reĝa Brita Mararmeo aperis ĉe la horizonto. La plej granda knabino, kiu estis ne nur en bikino, sed kun diamanta krono sur la kapo, kvankam ŝi estis nudpieda kiel la ceteraj belulinoj, muĝis:
  - Ni kuraĝe iros en batalon,
  Por afero de honoro!
  Ni venku ĉiujn malamikojn kaj estu kune!
  Kaj tiel komenciĝas la ĉasado. La brigantino estas relative malgranda. Fregato, male, estas granda - kvindek kvar kanonoj, ĝi estas preskaŭ krozŝipo. Specife serĉante piratojn.
  La knabina kapitano kolere frapis sian nudan piedon kaj kantis:
  Ni estas gloraj piratoj
  Ŝarkoj kaj balenoj...
  Nia nigra flago ĉe la matĉo,
  Peceto da mallumo!
  Kaj la aliaj knabinoj kantis, grincante per siaj dentoj, kiuj estis grandaj kiel ĉevaloj:
  Ni rakontos al vi pri la mallumo detale,
  La mallumo estas precipe dolĉa al ni...
  Post ĉio, ĝi estas speciale komforta en la mallumo,
  Faru ĉiujn malhelajn aferojn!
  La brigantino, kun belaj knabinoj, kiuj estis ĉarmaj kaj muskolaj inaj piratoj, foriris de la batalo. Se nur la preskaŭ nudaj knabinoj elmontrantaj siajn nudajn, rozkolorajn, delogajn kalkanojn havus nur dekduon da pafiloj, kaj eĉ tiam ili estus multe pli malgrandaj kalibroj ol tiuj de granda kroz-tipa batalŝipo fregato.
  Vi povus, kompreneble, provi enŝipigi lin. Sed tie estas multaj viraj batalantoj kaj ili havas musketojn. Kaj kompreneble, perdoj ne povas esti evititaj.
  Tamen, la brigantino estas tre lerta kaj povas bone eviti persekuton de kelkaj angloj. Sed la knabina kapitano vere volas ludi kun la reprezentantoj de Foggy Albion sur siaj nervoj.
  Kaj tial la brigantino ne rompas la distancon, sed ankaŭ ne permesas al ni alproksimiĝi. Ĉi tio estas la postkuro de la gvidanto.
  Kaj la knabina kapitano alproksimiĝis al Jim Hawkins kaj muĝis minace:
  - Venu, sklavo, li estas elmetita! Ĉu vi pensas, ke ni nutros vin por nenio!
  La juna kaptito eksaltis kaj riverencis al la belulino, dirante:
  - Mi estas preta por ĉio, sinjorino!
  La knabina gvidanto de la piratoj ordonis:
  - Kantu ion!
  Jim Hawkins kapjesis.
  - Kun granda plezuro, ho bonega!
  La knabina kapitano aldonis:
  - Nur la kanto devas esti longa kaj samtempe vi devas danci!
  La sklavo diris fervore:
  - Mi amas danci - movado estas vivo!
  Kaj la juna, muskola infano komencis danci kaj salti kiel simio. Kaj samtempe, kantu tre bele kaj kun granda energio, bobelante pro entuziasmo;
  Vane la riĉulo frapis la pordojn,
  Ja almozuloj estas malpermesite eniri!
  Tie, en kaĝo sub ŝlosilo, Peri enuas,
  Ŝi volas, ke la kavaliro helpu ŝin!
  
  Kaj mi fariĝis pirato kiel knabo,
  Por ne kliniĝi antaŭ la eminentulo!
  Nun estas la tempo de kalkulado por ĉiuj avaruloj,
  La ĉasisto fariĝis manĝaĵo en ludon!
  
  Kaj miaj knaboj havas grandan forton,
  Kiam mi komencis turni la glavon en miaj manoj!
  Mi sendos malbonajn malamikojn al iliaj tomboj por enuigi,
  La luno sur la ĉielo hele brilas kupro!
  
  Kuraĝo furioze buŝas en la koro,
  La verda kajutisto estas surŝipiĝos!
  Mi krucis glavojn kun la oficiro,
  Enirante la batalon en sovaĝan, perfortan koleregon!
  
  La kontraŭulo estas alta, kiel virbovo el budo,
  Li volas dispremi lin en sovaĝa maso!
  Sed la junulo batalas digne,
  La klingo teksas nevideblan fadenon!
  
  Jen ĵeto - la ventro estis trapikita,
  La brutulo hurlis kaj faligis sian glavon!
  Li vivis en libereco kaj ne konis doloron,
  Nun mi perdis miajn ĉevalfortojn!
  
  Mia unua enŝipiĝo estis tiel sukcesa,
  Manpleno da oro estas verŝita en vian poŝon!
  Kaj ni piratoj kantas kantojn,
  Dividante la duvan akiritan honore en batalo!
  
  Kompreneble morgaŭ povus esti pli malbona
  La pafiloj de la fregato kaj krozŝipo herkis!
  Venu, ke mi saltu nudpiede en flakojn,
  Per la sango, kiun verŝis la malnobla malamiko!
  
  Nur knabo, sen lipharoj,
  Sed la kajutisto ne kompatas en la batalo!
  Se destinite morti en la floro de vivo,
  Ĉi tio estas libervola decido!
  Kantante, Jim Hawkins daŭre saltis kaj arkigis sian dorson. Liaj skulptitaj muskoloj bele ruliĝis sub lia ĉokolada, sunbrunigita haŭto. Kaj nudaj, infanecaj piedoj dancis kiel plena akordiono.
  Kaj la knabinoj, fulmante per siaj nudaj, fortaj kruroj, de tempo al tempo pafis al la fregato el malgranda sed surprize longdistanca kanono. Kaj ili frapis britajn oficirojn de siaj piedoj. Kaj ili kaŭzis negravan damaĝon.
  Sed la kuglo prenis kaj defrapis la ĉapelon de la fregatkapitano. Li kolere ordonis pafi salvon. Kvankam la distanco estis tro granda, kaj la kugloj ne atingis. Kaj la angla ŝipo, bagatele, estis kovrita de nigra, morda, venena fumo. Kaj la maristoj komencis terni kaj fali sur la ferdekon.
  La knabina kapitano de la piratŝipo notis:
  - Ni bone faris tion! Ni povintus kapti ĉi tiun fregaton, sed ĝi estas nur ŝarĝo por ni!
  Ruĝhara ŝipestro knabino sugestis, trairante la randon de sia mano sur sian gorĝon:
  - Eble ni simple dronu ĝin?
  La knabina kapitano kontraŭstaris, kolere frapante sian nudan, muskolfortan piedon:
  - Ne! Vi ne povas mortigi homojn, eĉ se ili estas militistoj, krom se nepre necese. Ni prefere simple foriru kaj daŭrigu nian kuraĝan rabon!
  La ruĝhara knabino kapjesis:
  - Jes! Ne utilas mortigi sen kialo! Sed ĝenerale estas tro da viroj en la mondo! Ĉi tiuj estas aĉaj kaj malbonodoraj estaĵoj! Iliaj harplenaj korpoj estas tiel aĉaj!
  La knabina kapitano kapjesis:
  "Eble estas naŭze kiam hararo kreskas sur viaj kruroj kaj brusto." Sed ĉi tiu knabo estas tiel pura kaj glata, kaj neniam kreskos!
  La ruĝharulo ridis kaj komentis:
  - Jes, estas vero! Li estas bela kaj ankaŭ bone kantas! Li kantu por ni kanton, kaj plilongigu ĝin.
  La ĉefo de la marrabistoj kriis:
  - Ni kantu, sklavo! Alie ni vere vundos vin!
  Jim Hawkins, la iama legenda kajutknabo, komencis kanti;
  Mi elektis por mi la vojon de malmola pirato,
  Mi volis trovi mian sorton en la maroj...
  Kvankam ili diras pirato, venĝo atendas;
  Se ili pendigos vin, la vermo ĉizos nur la kadavron!
  
  Sed estas malame kliniĝi antaŭ majstro,
  Kaj kiel knabo mi forkuris de la bieno...
  Kvankam estis malvarme sur la vojo nudpiede,
  Ja ili ne lasis la knabon sur la sojlo!
  
  Mi atingis la havenon, portante nur ĉifonojn,
  Grimpis sur la ŝipon je la unua horo nokte...
  Ili kaptis la ulon kaj ni skurgu lin - mi;
  Ve, mi pensis, ke mia animo estas en infero kun Satano!
  
  Sed post la batado ili donis al mi ĉapon -
  Ili diris, ke vi estos kajutisto por nun!
  Kaj li eĉ verŝis la kolaon, imagu botelon,
  Ne estu amara kaĉo, ja konjako!
  
  Kompreneble, estas malfacila afero sur la maro,
  Nun la turmento de soifo, nun danĝera ŝtormo,
  Sed forto estas gajno,
  Kaj se vi havas kapon, tiam for kun la hakilo!
  
  La korsaroj kaptis nin kiel katidon,
  Estis enŝipiĝo kaj estis sango en tri riveretoj!
  Sed mia karaktero ne estas tiu de infano -
  Ne mirinde, ke la ŝipestro batis min instruante!
  
  Ĉiuj havis tabulon - mi distingis min,
  Kaj la pirata kapitano diris ĉi tion:
  - Ĉi tiu kajutisto kuraĝe batalis,
  Li kuraĝe montris la spiriton de korsaro!
  
  Akceptita en la mara samideanaro - tio estas bonŝanco,
  Revo realiĝanta preskaŭ ekde naskiĝo!
  Nun vi povas rebati iun ajn
  Kaj la komercisto rapidas por atingi kaj frakasi!
  
  Estis mono - malavara rabaĵo,
  Ili multe malaltiĝis, ankaŭ sen ia tumulto...
  Antaŭe estis, ke se vi estas bonŝanca, sciu la kontantmonon,
  Sed oro flirtos kiel pasero...
  
  La morto ne estis feliĉa;
  La severa ekzekutisto alportis la eŝafodon.
  Kunhavigu la lukson de renovigo ie,
  De malsato en la karcero, mia stomako dormis!
  
  En la amaso da piratoj oni malbenas laŭte,
  Flugado: pecetoj da ligno, ostoj, ŝuoj!
  Ni estas la servistoj de la infero - la homamaso certe scias,
  Vi mem ne povas vidi la maron!
  
  La maŝo, ve, hontinda morto,
  Ĉu mia vivo vere finiĝis...
  En la katenoj estis malgajo kaj malgajo,
  Mi delonge forgesis miajn fuĝintajn parencojn!
  
  Sed mi ne volis pendi en maŝo,
  Li prenis ĝin kaj piedbatis ĝin en la inteston - la ekzekutisto falis!
  Ja la rusoj ĉiam sciis batali,
  Kaj se ĝi estas korsaro, do batalu kaj ne ploru!
  
  La lasta batalo estas kompreneble la plej malfacila,
  En la manoj de la hakilo, kiun portis la ekzekutisto!
  Kiam vi estas kolera, la premo ne estas malgranda,
  Kaj timo, kvazaŭ falĉas urtikojn!
  
  Aliaj uloj rapidis en la batalon,
  De kie venis la foruloj?
  Verŝajne de la patro de Rus', soldato,
  Kiun la aŭtoritatoj decidis perfidi!
  
  Kaj la homamaso subite ŝanĝis sian opinion,
  Nun la korsaroj estas bone faritaj -
  La tuta placo jam bruis de tumultoj,
  La soldatoj iris sur la atakon de la strato!
  
  Okazis io malofta, sed ja okazas;
  Ili denove estas de la hoko sur ĉevalo!
  Kio pri la riĉulo, li turmentas la malriĉulojn -
  Ne sciante kia milito estus por ĉi tio!
  
  La ŝipo estas rekaptita - Black Roger denove,
  Ni denove estas kune, la maro malantaŭe!
  Jes, mi estas murdisto - nur tre afabla,
  Kaj por mi malriĉulo estas kiel frato!
  
  Do ni kantos dum la buklo estas libera,
  Kunhavigu kun la almozulo kaj vivu feliĉe!
  La korsaro volas fariĝi nobla en animo,
  Ne plaĉas al vi kiam vi estas ludbesto en kaĝo!
  La sklava knabo finis kanti kaj frapis siajn nudajn, ĉizelitajn infanajn piedojn, kiuj, kvankam malglataj, estis pli lertaj ol la piedoj de simioj.
  Kaj la fregato finfine malfruis. Kaj ĝiaj veloj malaperis malantaŭ la horizonto.
  La knabina kapitano ridetis kaj rimarkis kun sia karnovora rideto:
  - Nu, nu, ĉi tio ne estas fuĝo, sed strategia manovro! Do eble knabinoj, ĉu ni povas diri ion pri ĉi tio?
  La knabino kun verda hararo skuis siajn luksajn koksojn kaj respondis:
  "Eble ni ne devus maltrafi ĉi tion." Tiom da viroj en unu loko. Ni prenus ilin kaj amuziĝus. Kaj ĝi donus al ni plezuron!
  La knabina kapitano kantis:
  Viroj estas malbonodoraj estaĵoj
  Tial ili malbonodoras...
  Kiam ili estus frapitaj sur la kornojn,
  Tio estus honoro al la knabinoj!
  Jim Hawkins ĉirpetis:
  - Ankaŭ mi estas viro!
  La ŝipestro knabino kun rufa hararo respondis:
  - Ne! Vi estas knabo, kaj vi restos knabo por ĉiam! Do ne ŝajnigu!
  La knabina kapitano komencis danci, ŝprucigante ŝiajn nudajn, sunbrunigitajn, fortajn kaj tre muskolfortajn krurojn. Kaj la aliaj knabinoj komencis danci, kaj ĝi estis io sovaĝa, kiel la rasoj de kanibaloj.
  Jim Hawkins ankaŭ komencis salti kaj turniĝi. La ĉeno de la sklavknabo estas longa kaj tute ne malhelpas la dancadon.
  Nu, kompreneble, la knabinoj kantas per siaj pulmoj:
  Ni estas knabinoj, ni estas rabistaj knabinoj,
  Bang Bang! Bang Bang! Kaj vi estas morta! Mortinta!
  Kaj la knabinoj tenas la virojn sub siaj nudaj kalkanoj,
  Ne proksimiĝu al ni! Ne proksimiĝu al ni, alie ni mortigos vin!
  Jim Hawkins notis:
  - Jes, kun tia skipo, vi certe ne enuiĝos!
  Unu el la piratknabinoj saltis al la knabo kaj forte kaptis lin je la nazo per la nudaj fingroj de siaj fortaj, sunbrunaj kaj tre apetitigaj kruroj, kaj potence transdonis lin.
  Jim krias:
  - Ho! Onklino ĉi tio estas tre dolora!
  La knabino ridis kaj respondis:
  - Estu pacienca, knabo, vi fariĝos atamano!
  La sklavo kriis:
  - Mi prenos vian lokon!
  La knabina kapitano respondis ridetante:
  - Ne estas la homo, kiu pentras la lokon, sed tiu, kiu pentras la lokon!
  
  . FUHRER KAJ KNABINOJ-KOMSOMLK
  KONOTACIO
  La Fuhrer faris neniun eraron kaj venkis kaj kaptis la britojn ĉe Dyuker. Kiel rezulto, paco estis finita kun Britio. La Tria Regno komencis la militon kun Sovetunio en 1944, kune kun Japanio kaj tuta aro de aliancanoj. Sed kompreneble, belaj, komsomolaj knabinoj estas ĝuste tie, kaj kun nudaj piedoj.
  . ĈAPITRO #1
  Nur Hitler ne maldaŭrigis Guderian ĉe Dyuker. Kaj kio pri ĉi tio? Preskaŭ duonmiliono da britoj estis kaptitaj. Kaj Churchill kontraŭvole konsentis fari pacon kun Hitler. La germanoj ricevis rekonon de tio, kion ili konkeris de Britio kaj Usono.
  Post kio la Fuhrer havis elekton: deklari venkon kaj preni la koloniojn de Nederlando, Belgio, Francio kaj eniri en la historion kiel la plej granda reganto de Germanio... Aŭ provi atingi ion pli grandan: precipe, fariĝi la plej granda konkerinto de ĉiuj. tempoj kaj popoloj, superante Ĝingis-Ĥanon.
  Kaj Hitler elektis la duan. Kaj li komencis prepariĝi por milito kun Sovetunio.
  Nur ĉi-foje ne okazis surprizatako; estus malfacile surprizi la Ruĝan Armeon. Kaj Hitler prokrastis la invadon ĝis la germanoj havis pezajn tankojn: Pantero, Tigro-2, Leono kaj Muso. Kaj ankaŭ jeta aviado.
  Krome, la germanoj de la kolonio de eŭropaj ŝtatoj ankaŭ formis kolorajn sekciojn.
  La milito komenciĝis nur la 15-an de majo 1944. La Tria Reich, kompreneble, estis pli bone preparita ol en 1941, inkluzive por vintro. Sed Sovetunio estis pli bone preparita: kaj la vico de Molotov-fortikaĵoj ĉe la novaj aneksitaj limoj estis kompletigita. Krome, la linio de Stalin estis modernigita kaj armita.
  Do la Ruĝa Armeo okupis potencajn defendajn liniojn kaj estis mobilizita. Malgraŭ ĉiuj klopodoj, la Tria Regno neniam povis atingi kvantan superecon en tankoj kaj aviadiloj. La nura aĵo en kiu la nazioj preterpasis Sovetujon estis jetaviado. Koncerne la kvaliton de tankoj, ne ĉio estas klara en la Ruĝa Armeo. La KV-serio sekvis la padon de pliigado de la grandeco kaj pezo de tankoj kaj atingis sakstraton. Kaj la produktado de la IS-2 ĵus komencis pliboniĝi, same kiel la T-34-85. Kaj la malnova T-34-76 estis tro malsupera al la "Pantero" en fronta kiraso kaj kiras-penetra potenco kaj pafilrapideco.
  Alia problemo por Sovetunio estis ke Japanio ankaŭ decidis eniri la militon.
  Ŝi ne kuraĝis batali sole kontraŭ Usono kaj Britio. Sed ŝi decidis kune ataki Sovetujon kaj venĝi por Khalkhin Gol.
  Do Stalino estis en duobla bato.
  La germanoj kaj iliaj aliancanoj iris sur la ofensivon. Post paco kun Britio, la nazioj batalis kelkajn malgrandajn militojn. Helpis Italion transpreni Grekion. Kaj ili efektivigis Operacion Polusa Urso, kaptante Svedion. Post tio ili formis grandegan koalicion kontraŭ Sovetunio. Inkluzive de Hispanio, Portugalio, kaj samtempe Turkio. Plie eksterlandaj dividoj, kaj koloniaj kaj eŭropaj okupataj landoj.
  La nombra supereco estis flanke de la nazioj kaj iliaj trupoj povis, malgraŭ la inĝenieristiko-evoluinta defendo de la Ruĝa Armeo, trarompi la fronton kaj kojni sin en poziciojn.
  La sovetiaj soldatoj ne tenis la Bjalistokan kornicon, same kiel la Molotov-linion, kaj retiriĝis al la Stalin-linio.
  Slava trovis sin sur la unua linio. La junulo estis preta por batalo.
  Ĉirkaŭ li estis tuta bataliono da belaj komsomolaj knabinoj. Kaj ili ĉiuj estis nudpiedaj kaj en bikinoj.
  Kaj kiaj knabinoj estas tie: iliaj haroj estas brilaj, multaj havas juvelojn, kaj tre graciajn, nudaj, delogaj kruroj.
  Kaj la knabinoj, kompreneble, atakis la junulon. Kaj ili deŝiris liajn vestojn kaj surĉevaligis lin, amoris kaj kantis samtempe.
  Kiel mirinda ĉio estis antaŭe,
  La naturo estas kiel la Patrino Suno!
  Jen abunda arbaro - la esperoj floras,
  Ni estas en ĝojo - ami, danci!
  
  Malbona ĉagreno estas nekonata de ĉiuj,
  La reganto de la popolo estas justa,
  Ĉie la komforto de hejmo,
  La lando estas unu kolektivo!
  
  Mi amas mian patrujon tiel,
  Ne grimpu la malamikon ne ĝenu!
  Kaj mi kovros mian bruston de malamikoj,
  Kiam la ŝtala pediko tretas!
  
  Ni estis feliĉaj en Rusio
  Kie estas egala, kun honoro: mi kaj vi!
  Post ĉio, la murdinto ne superfortos nin,
  De la ikono vi povas vidi la trajtojn de la sanktuloj!
  
  Kio estas mia ĝojo en bataloj?
  Kiam ĉiuj partoj de niaj korpoj doloras!
  Kio estas pli dolĉa ol eĉ la Dio de la ĝardeno,
  La bato de la sovetiaj diabloj!
  
  Ni batalas kaj sangas
  Sed vi neniam estas sola!
  Ni servas nian patrujon kun amo,
  Kaj la flago brulas kiel la koloro de sorboj!
  
  Mi ne memoras la tremon de Rus,
  Kvankam Dio la Ekzekutisto foje estas morna!
  Estas facile por mi eniri korojn kun Stalin,
  Kaj kanto kontraŭ - malgajaj pensoj!
  
  Per mia nuda piedo mi defrapis la roson,
  Kia svelta figuro de betulo!
  La plano de la timigaj germanoj - Barbaroso,
  Ĉio, kio estas kara, estas bato!
  
  Milito, konkoj - ĝi estas malfacila,
  Ne dronu vian sangon per ebriiga vino!
  La betuloj estas karbigitaj en opalon,
  Fajro ekster la rompita fenestro!
  
  Kaj en ĉi tiu mondo Dio estas kruela,
  La kreado ploras, la infero estas la rondo!
  Kristo ploras sole
  Li ne havas la forton por eltiri la umbilikon!
  
  Ni havas esperon por la festo,
  Talentaj kaj fortaj homoj!
  Ni venkis la bastardojn antaŭe
  Kaj nun la trumpeto muĝas!
  
  Mi naskos infanojn tuj kiam la batalo trankviliĝos,
  Oni kalkulu ĉiujn militojn en la estonteco!
  Ni plantu pomojn kaj ĉerizarbojn,
  Kaj ni forigos la tankojn!
  
  Kaj ni flugos al aliaj planedoj,
  Ni konstruu feliĉon - komunismon!
  Ni sendu salutojn al aliaj mondoj,
  Kiel falko la kavaliro rapidas supren!
  La knabinoj torturis la junulon ĝis li perdis konscion. Kaj ili ŝajnis tre ŝati ĝin.
  Tiam unu el ili prenis kaj pafis de obuso, ellasis mortigan obuson kaj komencis denove kanti kun granda ekscito;
  Valoraj ŝtonoj aperas inter la branĉoj,
  Almenaŭ almozulo dorsosako estas sur mia ŝultro!
  Mi marŝas malriĉa en la lumo de la pala luno,
  Gloron al Patrino Naturo en glora septembro!
  
  Kredu min, la lando estas bonega, fama pro sia forto,
  Kvankam mia karno estas elĉerpita pro longa vojaĝo!
  Hejmfarita robo, nudpieda beleco,
  Piku la ŝtonetojn sub miajn piedojn!
  
  Sed la arboj estas oraj, abundaj, buklaj,
  Kiel kupraj moneroj, aŭreolo de tremoloj!
  Mi estas juna knabino, forĵetante la maljunulon en polvon,
  Survoje mi vangofrapas, la pluvo aspergis la vojon!
  
  La nokto jam estas malvarma, la tagoj estas varmaj,
  Rampita aŭtuno, malbono en dornoj skorio!
  Koleraj domzorgistoj, svingante per siaj balailoj post mi,
  Ankaŭ la vento estas terura, ĝi volas estingi la lumon!
  
  Mi vagas tiel dum semajnoj, miaj kruroj jam sangas,
  Malsato terure turmentas, estas fajro en mia stomako!
  Ne estas ŝirmejo por la paĝo, ĉiuj kavaliroj pereis,
  Tra la Patrujo-Patrujo rapidas uragano!
  
  La herboj estas kovritaj de frosto,
  Perloj kun ŝablonoj - poplaj branĉoj!
  Kaj mia blanka korpo tremas pro la malvarmo,
  Stela Akvario palpebrumis kun simpatio!
  
  Kaj kien mi iru - kien trovi rifuĝon,
  Sub viaj nudaj piedoj, la glacio krakas pro glazuro!
  Ĉu vere nur paco atendas min en la tombejo,
  Sub la tero en la malsekeco, kaŝu vin de la ŝtormoj!
  
  Ne, mi diris al mi, mi ne povas esti morta,
  Ne tento, sed birdotimigilo: bone nutrita Edena Ĝardeno!
  Denove manĝante ĉerizojn laŭ la vojo,
  Mi rigardis ĝin - sunsubiro!
  
  Kaj al la Kyiv Lavra, tra la neĝblovoj,
  Mi alvenis el Patrino Siberio nudpiede!
  Tie ŝi furioze preĝis, antaŭ la monaĥo,
  Pro Dio, mi disiĝis per mia plektaĵo!
  
  Tempoj ŝanĝiĝas, estas revolucio en la mondo,
  Leviĝis karmezina, ruĝa tagiĝo!
  Kaj mi ankaŭ volas vidi pli bonan vivon,
  La knabino foriris ĝuste de la altaro!
  
  Iama novulo iĝis komsomola membro,
  La militisto havas pli ol unu kadavron pro sia konto!
  Li eĉ estas surprizita - ŝi malobeis la Sinjoron,
  Sed ŝia plej kuraĝa ne timas!
  
  Do la feroca knabino fariĝis komisaro,
  Kaj ŝi forbruligis la rusan preĝejon en kolero!
  Kvankam ŝi iris tra la militvojo kaj restis sendifekta,
  Sed estis fajro en ŝia animo, kiu bruligis ĉion ĝis la tero!
  La knabinoj ŝajnis amas kanti. Kaj la junulo Slavka nun kuŝis kun li ĉe la maŝinpafilo. Kaj pafis al la malamikoj.
  Kaj ŝtormsoldatoj rapidis tra la ĉielo, turniĝante kaj disĵetante negviditajn ĵetaĵojn ĉiudirekten.
  Jen la Focke-Wulf - monstromaŝino.
  Jen ŝi rapidas je malaltnivela flugo. Kaj ŝi havas eĉ ses aerkanonojn. Kiuj pafas tre precize. Ĉio leviĝas kiel ventego en polvon kaj spiraloj pafas en la ĉielon.
  Kaj malantaŭ ili estas ankaŭ la TA-152, pli potenca kaj altnivela modelo de la sama familio.
  La knabinoj pafas al la aviadiloj, kaj tre precize. Ili batas ilin, igas ilin fumi kaj kanti;
  En la vasteco de la mirinda Patrujo,
  Hardita en bataloj kaj laboro...
  Ni komponis ĝojan kanton,
  Pri granda amiko kaj gvidanto!
  
  Stalino estas la gloro de batalo,
  Stalino de nia junulara flugo...
  Batalante kaj venkante per kantoj,
  Nia popolo sekvas Stalin!
  Batalante kaj venkante per kantoj,
  Nia popolo sekvas Stalin!
  La militista knabo Slava rimarkis:
  - Kio pri Stalino? Mi havas pli bonan kanton!
  La knabinoj kriegis unuvoĉe:
  - Kantu!
  Kaj la juna militisto prenis ĝin kaj kantis entuziasme;
  Terura novaĵo, en kruela milito,
  Knabino, tiu, kiu eterne enamiĝis!
  Ĵetita en la buŝon, la diablo-Satano,
  Kie estas la Sinjoro: justeco kaj kompato?!
  
  Virgulino Nataŝa iris nudpiede,
  Sed ili frapis sur la polvaj vojetoj!
  Ja pro la pekoj, kiuj fluis fonto,
  Ŝi hazarde marŝis al transmaraj distancoj!
  
  En la frua printempo mi ekvojaĝis,
  Miaj piedoj estas tiel bluaj pro la malvarmo!
  Vi ne povas mordi ero da viando,
  Ili nur kapjesas en la froston de la piceoj!
  
  Do sur vojo plena de ŝtonoj,
  La piedoj de la knabino sangis!
  Kaj tra Rusio pasintaj homoj,
  La flanko de la urbo de la reĝoj de Jerusalem!
  
  Kaŭkazaj Montoj, krestoj kovritaj per neĝo,
  Akraj ŝtonoj pikas viajn plandojn!
  Sed vi nutris per la potenco de la tero,
  Elektante malfacilan hajjon al la urbo de Dio!
  
  Somera dezerto, kolera suno,
  Kiel kruroj de knabino en pato!
  La sankta urbo ne estas malproksime,
  Ĉiuj portas senfinan ŝarĝon!
  
  Tie ĉe la tombo de Dio-Kristo,
  La virgulino klinis siajn genuojn en preĝo!
  Kie estas la granda mezuro de peko,
  De kie mi ĉerpas forton en justeco?
  
  Dio diris al ŝi, kuntirinte la brovojn,
  Preĝo sole ne povas ŝanĝi ĉi tiun mondon!
  Rusio estas destinita regi dum jarcentoj,
  Ĝuste, servu ŝin sen peti monon!
  
  La virgulino kapjesis: Mi kredas je Kristo,
  Vi elektis Rus' kiel la savanton de la mondo!
  Mi diskonigos la veron pri ĉi tio al ĉiuj,
  La mesaĝo de Jesuo: Dio la idolo!
  
  La reveno estis facila kaj rapida,
  Nudaj piedoj fariĝis fortaj!
  Dio etendis Sian manon kun graco,
  Muskoloj kaj volo, kvazaŭ el ŝtalo!
  
  Kaj vi aliĝis al la armeo,
  Fariĝis piloto, batalis kontraŭ la Luftwaffe!
  Tie ŝi montris la altecon de beleco,
  La germana destrojero eksplodis sur terminejo!
  
  Militisto estas impeta, kuraĝa batalanto,
  Sindone al la partio - la afero de la sovetianoj!
  Mi kredas je venka fino kontraŭ ŝaŭmo,
  Mi veturigos la demonan pakaĵon al la muro, al la respondo!
  
  Nu, kial la batalanto estis pafita?
  Vi ne havis tempon por liberigi la rimenojn!
  Kaj la ŝildo montriĝis misa,
  Kaj malbona faŝismo interfratiĝis kun la jankioj!
  
  La milito fariĝis neegala kaj kruela,
  Almenaŭ mi estas viro: mi muĝas kaj ploras amare!
  Kvazaŭ en problemoj ni povas plonĝi al la fundo,
  Ja la sorto malaperis el la Patrujo!
  
  Mia krio al Dio: Dio Ĉiopova por kio!
  Vi apartigis min de mia amata fraŭlino!
  Eĉ en la malvarmo mi ne portis mantelon,
  Kaj ŝi batis por tri kontraŭuloj!
  
  Ĉu ŝi ne meritas ĝin?
  Renkontu min kun floroj por venko!
  Baku malavarajn tortojn por la ferio,
  Kaj mi kaj Nataŝa venos al la parado!
  
  La severa Sinjoro respondis morne:
  Kiu estas feliĉa en la mondo, kiu fartas bone?
  La karno suferos kaj ĝemos pro doloro,
  Ja la homaro estas malnobla kaj peka!
  
  Nu, tiam kiam mi venos en gloro,
  Mi jxetos en Gehenan cxiun ajn ne indan vivi!
  Mi relevigos vian virgulinon kaj vin,
  La plej bona do ne volas interŝanĝi!
  La komsomolaj knabinoj aplaŭdis kun granda entuziasmo kaj fervoro. Tiel ili ŝatas ĉi tiun kanton.
  Unu el ili demandis al Slavka:
  - Ĉu vi ŝatas leki?
  La junulo respondis ridetante:
  - Certe!
  La knabino muĝis:
  - Do ni leku niajn kukojn!
  Post tio, Slavka devis surgenuiĝi kaj sindoneme labori per sia lango.
  La knabino ronronis pro plezuro kaj kantis:
  La patrujo donis al ni radion de libereco,
  Senfina oceano de amo...
  Popoloj kunfandiĝas en helan trabon,
  Kirlvento de malvarmeta sango furiozas!
  Jes, kiam la knabinoj ekkantis, tiam nenio haltigos ilin. Kaj ni ĵetu mortigajn, tre detruajn obusojn per niaj nudaj piedfingroj. Kaj ili eksplodis kaj detruis multajn naziajn soldatojn.
  Slavka tweetis:
  - La trupoj estas pretaj, sinjorino,
  Ni detruos ĉiujn!
  Nataŝa ridis, ŝi estis la komandanto ĉi tie kaj bojis:
  Blanka armeo, nigra barono,
  Ili denove preparas la reĝan tronon por ni...
  Sed de la tajgo ĝis la britaj maroj,
  La Ruĝa Armeo estas la plej forta!
  
  Do la ruĝa premu imperece,
  Via bajoneto kun kanoza mano...
  Kaj ni devus, nerezisteble,
  Iru al la lasta, mortema batalo!
  La knabinoj unuvoĉe ekkriis:
  - Kaj ni tre ŝatas ĝin!
  Kaj tiam unu el ili elmontris la cicon de ŝia brusto, kaj frapis la germanajn aviadilojn per mortiga fulmo. Kaj ĉi tio ja estas ege kruela efiko!
  Nataŝa kantis:
  Kuraĝe, kamaradoj, daŭrigu,
  Ni fortigu nian spiriton en la batalo...
  La vojo al malproksima feliĉo,
  Ni trapiku niajn brustojn!
  Slavka lekis siajn lipojn kaj aldonis:
  - Kaj ankaŭ nudpiede, knabinecaj kalkanoj!
  La komsomolaj militistoj ridis kaj muĝis unuvoĉe:
  Ni venkos homojn, ni venkos homojn,
  Kaj piedbati vian azenon!
  Kaj la belulinoj prenis fulmojn kaj frapis ilin el siaj tre belaj kaj siringaj okuloj.
  Kaj tiam ili malfermis la buŝon kaj komencis fajfi. De ilia fajfo, multnombraj aroj da korvoj, kiuj kolektiĝis, ricevis koratakojn kaj falis malsupren, mortaj.
  Kaj ni dispremu la kraniojn de la germanoj.
  Slavka kantis:
  - Korvoj, korvoj, korvoj,
  Vi flugas alte kiel kokidoj...
  Kronoj, kronoj, kronoj,
  Falsa naturo ne estas tolerata!
  Nataŝa ridis kaj notis:
  - Jes, vi nur imagis ĝin!
  La junulo respondis ridetante:
  - Li rapide kantis!
  La komsomolaj knabinoj muĝis:
  La kanto helpas nin konstrui kaj vivi,
  Ĉar mi estas ekscitita pro nudpieda marŝado...
  Kaj tiu, kiu trairas la vivon kantante,
  Li neniam malaperos ie ajn!
  Kaj la militistoj prenis ilin kaj, per siaj nudaj, rondaj kalkanoj, elĵetis tre mortigajn donacojn de neniigo.
  Kaj denove ili trafos vin per pulsaroj de neniigo el la skarlataj cicoj!
  Nataŝa grincis:
  - Ĉi tio estas kuku!
  La knabinoj murmuris unuvoĉe:
  - Estos postaĵo ĉe la flanko!
  Slavka ridis kaj respondis:
  - Kaj plus la sino de Venuso!
  Post kio bataliono de knabinoj prenos kaj elmontros siajn skarlatajn cicojn. Kaj sen nenecesaj antaŭjuĝoj li fikos vin per ultrasono. Kaj la germanaj tankoj, kiuj alproksimiĝis kiel lavango de ŝtalo. Inkluzive de la timinda "Leono", ili haltis. Kaj subite ili komencis ŝanĝiĝi. Transformiĝu en tre belajn, pentritajn kaj lanugajn kukojn kun apetitiga aromo. Kaj tia odoro vere ekdisvastiĝis, ke la knabinoj komencis leki siajn lipojn. Kaj tiam ili blovas la vangojn kaj blovas, kantante:
  - Ni estas batalistoj de lumo tiel mojosa,
  Ni batis la malbonajn orkojn kvazaŭ ni uzis segilon...
  Kaj la piedoj de la knabinoj estas tiel nudaj,
  Ni faros ĝin, konu la kanguruon!
  La militistoj ekbrilis per siaj safiraj okuloj, kiel steloj. Kaj ili denove ridis, elmontrante siajn perlajn dentojn. Ĉi tiuj estas vere ekstreme agresemaj belecoj.
  Kaj tiel ili prenis el la skarlataj cicoj de la brusto kvazaŭ trafitaj de fulmo.
  Kaj ili flugos tra la aero. Kaj ili bruligos ĉion ĝis la grundo, kaj tiam ĉokoladoj kaj bombonoj falos supre.
  Kaj la militistoj kantis:
  Ni estas ĉokoladaj knabinoj
  Ni amas manĝi tortojn...
  Kaj tia, vi scias, bone,
  Ni ne povas konsideri malfortecon!
  La militistoj ridetis per siaj perlaj dentoj, brilantaj kiel altvaloraj skatoloj.
  Kaj ili denove kantis, muĝante:
  Unu du tri,
  Detruu ĉiujn malamikojn...
  Kvar, ok, kvin -
  Mortigu la malbonajn orkojn!
  Naŭ, ses, sep,
  Neniuj problemoj!
  Kaj la belaj vortoj ridos el la rubenaj cicoj de la brusto, en kiujn jam flugas fajraj kaj murdaj pulsaroj.
  
  BONĈA MOVO POR LA FURULO
  KONOTACIO
  Okazis hazarde, ke la Fuhrer estis sufiĉe lerta por ne disĵeti siajn fortojn en malsamajn direktojn, sed fari kiel antaŭe estis planite preni Stalingradon tuj, ĝis la sovetiaj trupoj preparis la defendon. Stalingrado kaj la kurso de la milito montriĝis malsamaj. Sed nudpiedaj komsomolaj knabinoj povas fari mirindaĵojn.
  . ĈAPITRO #1
  Hitler ne faris fatalan eraron kiam li turnis la Kvaran Panzer-Armeon al Kaŭkazo. Anstataŭe, li tuj ordigis la kapton de Stalingrado. La germanoj ne perdis tempon. Kaj ili povis trapenetri al la urbo ankoraŭ ne okupita de trupoj kaj ne preta por defendo. Ĝi ŝajnus tiel malgranda afero, sed ĝi havis efikon al la kurso de la milito.
  Post la kapto de Stalingrado reen en aŭgusto 1942, Turkio prenis kaj eniris la militon. Ŝi promesis fari tion tuj post la falo de Stalingrado. Kaj la otomanoj estis senpaciencaj por venĝi de Rusio pro siaj antaŭaj malvenkoj. Japanio daŭre hezitis. Tamen, aferoj ne iris bone por ŝi en la Pacifiko. La Batalo de Midvej estis perdita, kaj la situacio ŝajnis malstabila. Kaj tiam estas la malfermo de dua fronto kontraŭ Sovetunio.
  Sed la bato de milionforta mobilizita turka armeo, pli ol tridek divizioj, kontraŭ la malforta kovrilo de sovetiaj trupoj montriĝis tre dolora. La turkoj prenis Batumon, ĉirkaŭis Erevanon, kaj komencis moviĝi pli profunde en sovetiajn poziciojn. Kaj post la kapto de Stalingrado, la germanoj komencis antaŭeniri laŭ la Volgo en suda direkto al la Kaspia Maro.
  La germanoj estis fortaj, kaj estis malfacile por la sovetiaj trupoj alkroĉiĝi al la nuda stepo. Plie, efektivigi provizojn tra la plenflua Volgo.
  Krome, la britoj, ne volante provoki Turkion, iom reduktis sian agadon kontraŭ la germanoj en la aero.
  Krome, la germanaj asoj kaŭzis grandan damaĝon al ili. Ekzemple, Johann Marcel ne hazarde kraŝis kiam lia aviadilo kraŝis. Kaj li daŭre turmentis la britojn.
  Antaŭ la fino de septembro, la germanoj en la orienta fronto atingis la Kaspian Maron. Kaj Kaŭkazo estis fortranĉita de tero. Stalino postulis ofensivon. Sed en la centro en la direkto de Rĵev, sovetiaj trupoj ne atingis sukceson.
  Oni provis antaŭeniri de la nordo de Stalingrado, sed tio ankaŭ estis malsukcesa.
  Sed en oktobro, Wehrmacht-soldatoj komencis antaŭeniri laŭ la kaspia marbordo. Kaj la turkoj antaŭeniras direkte al Tbiliso kaj pli norde.
  Kaj la germana "Tigro" unuafoje partoprenis en la bataloj. Pli precize, ne tute por la unua fojo, ĉi tiu tanko kontraŭbatalis en septembro proksime de Leningrado. Sed estis speciala skipo. Kvar germanaj knabinoj batalis sur ĝi kaj estis pretaj testi tian maŝinon en reala batalo.
  Jen ili moviĝas laŭ la marbordo de la Kaspia Maro laŭ la ebenaĵo. Kaj sovetiaj aŭtoj aperas antaŭe. Inkluzive de lumo T-60s.
  Gerda premas la stirstangon per la nudaj piedfingroj. La pafilo pafas kaj, per sia tuta forto, movas obuson en la sovetian veturilon kun mortiga forto.
  Gerda muĝas:
  Niaj ostoj ne timas tankojn,
  En la SS ni ĉiam sciis batali!
  La germana "Tigro" haltas. Sovetiaj aŭtoj iras al ĝi. Charlotte pafas, ĉi-foje uzante skarlatan brustan cicon. Batas rusan tankon kaj grincas:
  Ni ne estas simplaj knabinoj,
  Malvarmaj nudaj piedoj!
  Tiam Christina pafas eksplodon de maŝinpafiloj, falĉante la sovetiajn soldatojn. Krome, ŝi premas la ellasilon per siaj nudaj mamoj kaj rubena cico.
  Post kio la knabino kukis:
  - Ni estas bonegaj! Kaj nudaj piedoj!
  Tiam Magda pafis per sia nuda, rozkolora kalkano. La knabino faris tion ege precize. Ĝi kraŝis tra sovetia aŭto kaj grincis:
  - Por la Tria Regno!
  Tiam ŝi elŝovis sian langon.
  Ĉi tiuj estas vere virinoj.
  Sed la germanoj batalas unuflanke kaj antaŭenpuŝas. Kaj aliflanke, sovetiaj trupoj.
  Jen la pioniroj. Nudpiedaj knaboj kaj knabinoj en pantaloneto kaj mallongaj jupoj salutas la naziojn per fajro de pafiloj kaj ĵetiloj.
  Ili ĵetas eksplodemajn pakaĵojn per siaj nudaj, infanecaj piedoj, kiuj disŝiras la naziojn.
  Kaj samtempe kantas la pioniraj herooj;
  Ni estas pioniroj, infanoj de Artemiso,
  Naskiĝis anstataŭ suĉilo kun pistolujo!
  Por la gloro de nia Patrino Rusio -
  La knabo kuraĝe batalas!
  
  Hela kravato brulas kiel torĉo,
  Mirinda koruso kantas la himnon al la Patrujo!
  Kaj la Fuhrer ricevos akran kakton en la azenon,
  Ni estas hordoj da kontraŭuloj, sciu, ke ni frakasas!
  La partio instruis al ni la potencon de batalo,
  Estu kapabla pafi kaj kuri, batali kontraŭ ĉiuj!
  La pli maljunaj fratoj estu prenitaj en la armeon,
  Sed ni ankaŭ rikoltos grandan sukceson!
  
  Kian servon al la Patrujo vi ŝatus?
  En la tranĉeoj se necese ĉe la maŝino!
  Kaj amikeco estas plej forta sub la ruĝa flago,
  Mia lando venu al komunismo!
  
  Kiel malfacile estas ĉe la fronto, ĉirkaŭita
  La neĝo jam falis, kaj ni estas nudpiedaj, larmo!
  Fritz-fiends ne estos pardonitaj,
  Kaj en viaj sonĝoj, batalu kaj kuraĝu!
  
  Ni knaboj estas elĉerpitaj de bataloj,
  Malsata, via piedo sangis!
  Sed ni ne permesu, ke ili batu nin per botoj,
  Kiel Rus', mia animo amas vin!
  
  Ni ne konas la vorton kaptiteco, nu, al la infero kun malforteco,
  Jes, kiom da uloj mortis en bataloj!
  Foje ŝteliras laceco,
  Kiam ĝi estas kiel cent-tuna aŭtomata ŝarĝo!
  
  Sed ne necesas, ke ni cedu al malĝojo,
  Ne tial mi ĵuris al Dio!
  Devas servi Rusion sen malnoblaj faroj,
  Kamarado Stalin, eterna idealo!
  
  Sed la ĉefa afero estas kuraĝo kaj kuraĝo,
  Eltrovemo kaj beleco de pensoj!
  Ne pensu, ke kulturo estas bagatelo,
  Ja la verso naskiĝis el la lingvo de la fajro!
  
  Estas flamo de Jesuo en mia brusto,
  Kiu estas Dio kaj Savanto kaj Komunisto!
  Ne toleras sanktecon, konas la animojn de malkuraĝulo,
  La sola maniero estas supren, eĉ ne pensu pri fali!
  La infanoj kantis kaj dancis, ĵetante eksplodemajn pakaĵojn per la nudaj piedfingroj.
  Kaj atakaviadiloj flugis de la germana flanko. Kaj ili sendis mortigajn donacojn de neniigo.
  La batalo estis furioza. La pioniroj forte batalis, sed ne cedis al la malamikoj. Ili pafis fusilojn kaj malgrandajn pistolojn. Kaj ili ankaŭ uzis ĵetilojn. Kion ili faris tre lerte.
  Kvankam, ekzemple, iuj germanaj tankoj ne estis penetritaj frontale per eksplodaĵoj.
  La knabino kaj knabo apogis siajn nudajn kalkanojn sur la ŝtonetoj kaj eltiris grandan ĵetilon. Ili liberigis memfaritajn eksplodaĵpakaĵojn. Li transflugis kaj trafis la germanan aŭton.
  Post kio la pioniraj herooj komencis denove kanti;
  Stalino estas batala gloro,
  Stalino de nia junulara flugo...
  Batalante kaj venkante kun kanto,
  Nia popolo sekvas Stalin!
  La pioniroj kantas bele. En Dagestano en oktobro estas ankoraŭ sufiĉe varme, kaj estas bone por infanoj batali nudpiede. Iliaj nudaj plandoj de la piedoj de siaj infanoj fariĝis kalaj kaj pli fortaj ol la ledo de iliaj botoj.
  Kaj tre lerte ĵetu pizojn de morto per viaj nudaj fingroj.
  Ĉi tiuj estas tiel bonegaj infanoj ĉi tie.
  La knabino Lara tweetis:
  En la vasteco de la mirinda Patrujo,
  Moderiĝo en batalo kaj lukto...
  Ni komponis ĝojan kanton,
  Pri granda amiko kaj gvidanto!
  La knabo Serjoĵka kontraŭis agreseme:
  - Kio pri Stalino? Jes, Stalino estas kapro! Mi malŝparis la militon!
  La knabino Larisa kolere frapis sian nudan piedon kaj rimarkis:
  -Por tiaj paroladoj oni povas fini en tribunalo!
  La pionira knabo Miŝka muĝis:
  - Kio ne estas vera! La faŝisto trarompiĝis ĝis la Kaspia Maro! Kaj ke post tio vi asertos, ke Stalino estas geniulo.
  Kaj la knabo, kun la nuda piedo, ĵetis malgrandan granaton al la germanoj.
  Pioniro Saŝka grincis:
  Blanka armeo, nigra barono,
  Ili denove preparas la reĝan tronon por ni...
  Sed de la tajgo ĝis la britaj maroj,
  La Ruĝa Armeo estas la plej forta!
  Kaj denove la nudaj, rondaj, polvaj kalkanoj de infanoj, malglatigitaj de konstanta marŝado nudpiede, ekbrilis.
  Tiel forte ili batalas kaj batalas. Eĉ se la fortoj estas neegalaj. Sed ĉi tiuj ankoraŭ estas pioniroj.
  Kaj se knabino ĵetos pizon per sia nuda kalkano, ŝi disŝiros la germanojn. Kaj la infanoj daŭre kantas;
  Nuboj venis de la sangosuĉuloj,
  Infero eksplodis el la Tero ne malproksime!
  La serpento rampas pantsvale krotalo,
  La nuboj estas lumigitaj per sango!
  
  La ondoj flamas, ili plaŭdas kiel infera ŝtormo,
  Kaj li renkontos armeon de la plej kuraĝaj kuraĝuloj!
  Ni protektos belajn dolĉajn virinojn,
  Ni estos indaj je la heroaĵoj de niaj patroj!
  
  Mia tero, kiel dolore vi ĝemis,
  La kontraŭulo lasis cent spurojn de vundoj!
  Sed ni forĵetos faŝismon de ĝia piedestalo,
  La pesto de fortaj jaroj ne daŭros longe!
  
  Kaj la morto jam blankiĝas malantaŭ la nuboj,
  Sed niaj pensoj rapidas al la ĉielo!
  Ni piedpremu la famajn fiulojn en polvon,
  Kaj ni disŝiros la Wehrmacht en duono!
  
  Ni ne konas pacon kaj maljuneco putriĝas,
  Ni estas la infanoj de nia sankta Patrujo!
  Ĉio brila batalis kontraŭ la nazioj,
  Ni estas ŝosoj de ĉi tiuj potencaj radikoj!
  
  Kaj kia malbona bombo eksplodis per forto,
  Kion ni bezonas de ĉi tiu eksplodo de ŝelo, ĉi tiu tondro!
  La batalantoj de Rus' kapablas je multaj aferoj,
  Kaj por la Fuhrer, la supro fariĝos la malsupro!
  
  La infero de la infero ekflamis,
  Rampante laŭ la roko per la barelo de rabanta "Tigro"!
  Kaj la tuta laceco tuj forflugis de ni,
  Estas tempo por amuzaj ludoj!
  
  Granato en mia mano, kaj mortiga ĵeto,
  La Tigro estis forte trafita en la muzelo!
  Kaj Hitler en la kaldrono en la tatara kaldronoĉambro,
  Por ne malkaŝi ĝin al la rusa mondo!
  
  Berlino tremas pro la furiozaj salvoj,
  Jen la ruĝa flago flugas super la Reichstag!
  Kaj la Suno brulis super la Patrujo,
  Post ĉio, la Tria Reich estis reduktita al polvo kaj cindro!
  La infanoj batalas obstine kaj heroe.
  Ili montras, ke iliaj koroj estas junaj sed tre kuraĝaj. Kaj tiel kvar infanoj plantis siajn nudajn piedojn kaj puŝis grandan barelon da nitroglicerino.
  Ŝi ruliĝis kaj turniĝis.
  Kaj kiel li fikiĝos per kraŝo en germanan tankon.
  Poste la pioniroj kantis ĝoje;
  Ni estas la pioniroj de komunismo, infanoj,
  Kiu almenaŭ levas la landon...
  Hitler feroce respondos pro sia kolero,
  Ni dispremos, kredu Satanon!
  
  Ni ĵuris antaŭ Dio,
  Kaj Lenin donis sian koron al la junaj...
  Ho, ne juĝu la pionirojn severe,
  Kaj la Ĉiopova donis pli da forto!
  
  Ni iris al la antaŭaj nudpiedaj uloj,
  Ili volis batali, konservante sian patrujon...
  Kaj la knaboj kaj la knabinoj kun falĉiloj estas por ni,
  Kaj nia lojaleco estas forta kiraso!
  
  Bataloj furiozis proksime de Moskvo,
  Tankoj brulis, asfalto degelis...
  Ni vidos, mi kredas je komunismo,
  Kaj vi, la nazioj, prenu vian larĝglavon!
  
  Ne kredu min, homoj, Hitler ne estas ĉiopova,
  Kvankam la ideo de la Fuhrer vivas...
  Kaj ni forte batis la faŝistojn,
  Ni iru ĉi tiun bonegan vojaĝon!
  
  Ni ne timos la malamikojn de Rus',
  Ni amas nian denaskan Sovetujon...
  Vi ne estas kavaliro kun animo de klaŭno,
  Ni donu ekzemplon por la regno de Dio!
  
  Hitler ne scias, li estos malbone batita,
  Kvankam la potenco de la infero furiozas en li...
  Kaj venas la parazitaj Krauts,
  Kiu plenigos la pacon per fajro!
  
  La grandeco de rusoj estas gajni per ludado,
  Kvankam estas kolosa kvanto da laboro malantaŭ ĉi tio...
  Venko venos, mi kredas je abunda majo,
  Kaj la Fuhrer estos tute kaput!
  
  Jen nia fido, la potenco de komunismo,
  Sovetunio prosperu eterne...
  Ni dispremos, vi scias la jugon de la faŝismo,
  Jen kiel Rusio fariĝis armeo!
  
  Ĉe Stalingrado la Fritz estis batitaj,
  Ili rekonis nian fortan pugnon...
  Kaj ni donis bonegajn donacojn,
  Kaj ili donis al la diktatoro nikelo!
  
  Mia lando estas bela Rusio,
  Pomarboj floras en la Arkto...
  Svarog kaj Stalin estas la Mesio, sciu
  La nazioj fuĝas de la rusaj batalantoj!
  
  Tiel bela estas la universo,
  Kiam komunismo brilas super li...
  Kaj la provoj estos por edifo,
  Flugo nur supren kaj ne sekundon malsupren!
  
  Ni prenis Vintron kun sovaĝa ruĝa krio,
  Ili rompis la spinon de la Blanka Gvardio...
  La malamikoj de Rusio de komunismo estas batitaj,
  Ni ankoraŭ havas la trofeojn por tagmanĝo!
  
  Ni tenis Stalin tre forte,
  Knabinoj nudpiedaj en iu ajn frosto...
  Vi fariĝis, kredu min, forta homo,
  Kaj la pioniro fariĝis kavaliro!
  
  Ne, Rusio neniam rompiĝos,
  Senmorta Lenin montras la vojon...
  Ni ne timas brilajn flamojn,
  Kaj la rusoj ne povas deturni sin de komunismo!
  
  
  En la nomo de nia Patrino Rusio,
  Ni kombinu korojn en unu florkronon...
  Huru la knabinoj kriis laŭte,
  Granda sonĝo realiĝis!
  Jes, nia fido estas ĉiam esti kun la patroj,
  Kaj se vi povas superi viajn prapatrojn...
  Ni eterne estos kuraĝe bone faritaj,
  Kvankam li aspektas ne pli ol dudek!
  
  Ni amas nian patrujon, kredu min,
  Ni volas feliĉon por ĉiam...
  Lucifero, kredu min, ne pereigos nin,
  Venos somero - la malvarmo malaperos!
  
  Ĉio floros tre grandioze en Rusio,
  Kvazaŭ problemoj malaperis el la mondo...
  La epoko de komunismo venos, mi kredas,
  Riĉeco kaj ĝojo estos eterne!
  
  Scienco revivigos tiujn mortigitajn en bataloj,
  Homoj havos junecon por ĉiam...
  Kaj la homo estas kiel la Ĉiopova,
  La fiulo malaperos, mi scias en eterneco!
  
  Resume, feliĉo brilas por ĉiuj en la universo,
  Ĉiuj homoj de la mondo estas kiel unu familio...
  Infanoj ridas kaj ludas en la ĉielo,
  Vi amos min per kanto!
  Tiel infanoj kantas bele kaj kun granda sento. Kaj ili portis siajn blankajn dentojn.
  Kaj tiam unu knabino kun nuda, rozkolora kalkano ĵetis pizon. Do ĝi preterflugis, trafis la barelon de germana tanko, deŝirante sian gvattureton per la radikoj. Tiam la juna belulino grincis:
  - Mortu Kalva Fuhrer!
  La knabo Serjoĵka, per la nuda piedo, ĵetis ŝtoneton, ĝi trafis la germanan oficiron en la nazon kaj pepis:
  - Stalino estas kapro, sed la Patrujo estas en nia koro!
  Kaj en alia loko batalas senesperaj komsomolanoj. Ili ankaŭ estas nudpiedaj kaj en mallongaj jupoj.
  Kaj ili pafas sin per pafiloj aŭ memfaritaj bazukoj.
  Kaj kelkaj knabinoj tiras reen la ŝnuron per siaj nudaj piedfingroj kaj pafas precize kaj precize.
  Veroniko premis sian skarlatan cicon sur la butonon kaj komencis kanti. Aliaj komsomolaj knabinoj intervenis:
  Ni savos grandan Rusion,
  Honto kiel nia ne venos...
  Ni plenumu militan mision,
  Ni elparolu juĝon pri la japanoj!
  
  Ni estas knabinoj nur komsomolanoj,
  Kredu min, ni naskiĝis por batali...
  Kvankam la Mikado portas ĉapelon,
  Ni devas detrui la imperion!
  
  Ni ne donu al Japanio venkon
  Samurajo ne povas venki la de Rus...
  La avo fieru pri la kavaliroj,
  Rapida urso disŝiros!
  
  Nia forto estas rusa forto,
  Ŝi ĵetis la tranĉilon per sia nuda piedo...
  Kontraŭuloj fame disbatitaj,
  La knabinoj havas tre malvarmetan humoron!
  
  Ni batalis kun la Germana Armeo, ludante
  Ili vigle batis la Fritzojn proksime de Moskvo...
  Kaj ili eniris Berlinon en venka majo,
  Tretante nudajn junulinojn per viaj piedoj!
  
  Ne, neniu haltigos la slavojn,
  La granda reĝo kondukos vin al batalo...
  Ni knabinoj plektas niajn harojn,
  Farante samurajon en rubon!
  
  La malamiko estos batata tre forte,
  La rusa spirito ne povas esti venkita de malamikoj...
  Sovetiaj knabinoj estas sportemaj
  Kaj la mastro de la urso estas potenca!
  
  
  Komsomolaj knabinoj de la homoj,
  Ili amas batali forte...
  Por la patrujo, Lenin, libereco,
  Ili disbatos iun ajn armeon, kredu min!
  
  Mi kredas je samurajo, ili estos batitaj,
  Gloraj komsomolanoj estos honoritaj...
  La samurajhordoj estas venkitaj,
  Post ĉio, estas multaj gloraj herooj!
  
  La granda caro regas Rusion,
  Eldonas dekretojn, juĝas servistojn...
  La trono ne toleras tumulton kaj bojadon,
  Kaj ne metodo por subigi timon!
  
  Rus', vi estas nia patrino kaj diino,
  La knabinoj estas fervoraj batali por vi...
  Eĉ la belulinoj havas nudajn piedojn,
  Sed ili rompos ĉi tiun rabon!
  
  Ne, Port Arthur ne devus esti plena,
  Ni ne lasos tian mejloŝtonon esti prenita...
  Kaj la japanoj kaptas la stultan kuglon,
  Kaj disŝiru ĝin per granato!
  
  Neniam genuiĝos
  La Ĉiopova Familio, Svarog, estas kun ni...
  Stalino kaj la granda Lenin estas kun ni,
  Jesuo estas kun ni - la Plejalta Dio!
  
  Komsomolanoj ne rompiĝos en batalo,
  La faroj de soldatoj estas sennombraj...
  Kavaliroj ĉiam sciis batali,
  Satano estos detruita!
  
  Ne ekzistas pli bela Patrujo-Rusio,
  Batalu por ŝi kaj ne timu...
  Ni feliĉigu la tutan mondon, kredu min,
  La tuta universo estas torĉo de lumo, Rus'!
  
  Kaj kiam venos la tempo por venko,
  Kaj ĉiuj revoj fariĝos gloraj...
  Lasu malĝojojn kaj problemojn pasi,
  En la regno de abundo kaj beleco!
  La komsomolanoj tiel bele kantis. Sed estas malfacile batali. Ĉi tie en la aero estas du germanaj knabinoj, belaj blondaj asoj.
  Albina pafis uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ŝi faligis tri sovetiajn aviadilojn per unu eksplodo kaj knaris:
  - Ni montros la plej altan klason!
  Ankaŭ Alvina trafis la malamikon, kaj uzis la skarlatan brustan cicon, kaj ĉi-foje ŝi malkonstruis kvar rusajn aviadilojn kaj pepis:
  - Estos la plej granda venko en la mondo!
  Kaj la knabino tiom ridos. Estas indaj kontraŭuloj ambaŭflanke.
  Dume, meze de novembro, la germanoj unuiĝis kun la turkoj kaj atingis Bakuon. Nun Sovetunio perdis aliron al petrolo, kaj aferoj fariĝis malfacilaj por ĝi.
  Preskaŭ la tuta Kaŭkazo estis kaptita.
  La britoj prokrastis Operation Torch. Ili estis tiel necertaj. Nur en la aero daŭris la aerbataloj. En novembro, Johann Marcel metis alian rekordon malflugigante pli ol okdek aviadilojn en monato. Kaj por la unua fojo superante la nombron de faligitaj aŭtoj de tricent ekzempleroj. Kaj li estis la unua militisto de la Tria Reich en la historio kiu plurfoje ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj glavoj kaj diamantoj.
  Tiam la germanoj tute konkeris Kaŭkazon kaj ĉiujn urbojn dum la vintro. Erevano estis la lasta falinta, tute ĉirkaŭita kaj blokita.
  Post tio Wilson Churchill proponis paŭzon al Hitler. Kaj la plej granda kanibalo konsentis fini Sovetujon.
  Johann Marcel malflugis pli ol kvincent aviadilojn antaŭ tiu tempo kaj estis transdonita al la orienta fronto.
  En majo, tuj kiam la vojoj estis sekaj, la germanoj komencis antaŭeniri al Saratov unuflanke, kaj Moskvo sur la alia.
  Germanaj tankoj partoprenis en la bataloj: "Pantero", "Tigro", "Leono", kaj la memvetura pafilo "Ferdinand", kaj la modernigita T-4. Plie kelkaj pli malgrandaj memveturaj pafiloj.
  Kaj nova vilaĝo komenciĝis kun la historio de la Dua Mondmilito, sed sovetiaj knabinoj kaj pioniroj batalos kun granda heroeco.
  
  ELF-AS ŜANĜAS LA KURSO DE LA DUA MONDA MILITO
  KONOTACIO
  Unu el la elfoj de la paralela mondo volis batali. Sed li elektis karieron kiel piloto de la Luftwaffe. La elfo pruvis esti fenomene forta aspiloto, akirante rekordpoentarojn. Kaj li efike komencis influi la kurson de la Dua Mondmilito.
  . ĈAPITRO #1
  Unu el la elfoj de la paralela mondo volis fariĝi heroo kaj batali en aviado. Kaj devis okazi, ke li finiĝis en la Luftwaffe. Fine de la kvardek-dua jaro komenciĝis la kariero de ĉi tiu kuraĝa piloto. Li estas elfo kaj neniu povus faligi lin. Sed li mem aktive pafis aviadilojn. Sur la mediteranea sektoro de la fronto, Wolf Bismarck malkonstruis pli ol tricent aviadilojn. Por la unuaj ducent li ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Tio estis en tiu tempo unu el la plej altaj premioj de la Tria Reich. Kaj pro tricent faligitaj aviadiloj, Wolf - kiel tiu ĉi elfo nomis sin - ricevis la Ordenon de la Germana Aglo kun diamantoj.
  Sed vera triumfo atendis la elf-ason kiam li estis translokigita al la Kurska Ardeno. Lia simple mirinda kariero komenciĝis sur la orienta fronto. Tiel efika ke la kurso de la historio komencis ŝanĝiĝi. En du monatoj, Wolf malflugigis pli ol kvarcent sovetiajn aviadilojn.
  Kaj al li estis premiita nova grado de la ordo: la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkaj folioj, glavoj kaj diamantoj. Kaj por sepcent kvindek faligitaj aviadiloj - unika grado, sesa grado de premio estis establita specife por distingi Wolf Bismarck: la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Kaj kiam la elfa aso faligis mil aviadilojn, li ricevis alian premion speciale aprobitan por li: la Stelo de la Kavalira Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Oni devas rimarki, ke la fenomena agado de Wolf ankaŭ estis atingita ĉar li ricevis la eksperimentan batalanton ME-309, kiu havis eĉ tri 30-mm aerkanonojn kaj kvar maŝinpafilojn.
  Kaj kun tia fajra potenco, la fenomena Lupo detruis sovetiajn aŭtojn de malproksime. Kaj ili ne povis pafi lin, ĉar ili mortis multe pli frue.
  Aliaj pilotoj atingis la nivelon de la super-elfo kaj provis batali pli bone. Precipe distingiĝis du knabinoj: Albina kaj Alvina. Ili batalis en nur bikino kaj nudpiede. Kaj samtempe la germanaj pilotoj montris fenomenajn rezultojn.
  Albina batalis en Focke-Wulf, tre potence armita veturilo. Ŝi premis la butonojn per la nudaj piedfingroj kaj faligis tri sovetiajn aviadilojn en unu eksplodo kaj kantis:
  - Ni estas grandaj fenomenoj,
  La knabinoj estas tute nudpiedaj!
  Alvina, ankaŭ uzante siajn nudajn piedfingrojn dum pafado, kaj malflugiganta rusajn aviadilojn, eldonis:
  - Gloro al Germanujo, gloro -
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Sekcioj en nigraj ĉemizoj -
  Saluton de la Deutsche popolo!
  Albina deprenis sian mamzonon. Kaj denove ŝi premis la butonon uzante la skarlatajn cicojn de siaj mamoj kaj kantis:
  - Trempu ĝin, trempu ĝin -
  Stalin la degenerulo!
  Trempu ĝin, trempu ĝin,
  Ni bezonas konsilon!
  Kaj denove li uzos sian nudan bruston en batalo. Ĉi tio estas vere knabino.
  Kaj ankaŭ Alvina restis en nur maldika kalsoneto. Kaj la rubena cico de la brusto premas la butonojn. Kaj li fortranĉas sovetiajn aviadilojn, kaj samtempe li kantas:
  Patrujo, ili kriu malbele,
  Sed ni ŝatas ŝin...
  Dormanta belulino!
  Kaj la militisto prenis ĝin kaj montris ŝian longan, rozkoloran langon. Ĉi tiuj estas vere virinoj.
  Kaj Wolf Bismarck foje trafis terajn celojn per sia ME-309. Precipe por tankoj. 30-milimetra longtuba pafilo povas facile penetri la tegmenton de T-34-tanko. Kaj malŝalti la sovetian maŝinon. Nu, kial la elfa aso estas pli malbona ol la sama Rudel?
  Vere, detrui tankojn ne estas lia ĉefa tasko, sed tamen, en du monatoj sur la Kursk Bulge, li detruis kelkcent sovetiajn veturilojn, aŭ prefere elbatis ilin dum kelka tempo. Tanko kun rompita luko povas esti riparita. Krom se la skipo suferas. Sed 30mm kanono portas malgrandan ĵetaĵon, do malfacilas detrui ĉiujn en la tanko. Li malflugigis multajn IL-2 atakaviadilojn, kaŭzante signifan difekton en la ofensivaj kapabloj de la Ruĝa Armeo.
  Kiel rezulto, la germanoj povis eviti kompletan malvenkon sur la Kursk Ardena Bulo. Kaj la frontlinio estis stabiligita. La nazioj perdis Orel kaj Belgorodon, sed povis teni Kharkov kaj parton de Donbaso.
  La batalado daŭris ĝis malfrua aŭtuno. Tiam estis paŭzo. La perdoj de la Ruĝa Armeo estis grandaj, sed ankaŭ la germanoj estis iom elĉerpitaj. Pli progresinta versio kun malgranda kaj mallarĝa gvattureto, la Panther-2, komencis alveni ĉe la fronto . Ĝi estis pli bone protektita flanke, kaj ĝia pafilo havis pli kiras-penetran 75 mm, 100 EL-barellongon.
  "Tigro"-2 ankaŭ aperis iom pli frue ol en reala historio. Sed ĉi tiu tro peza tanko ne estis tre populara ĉe la militistaro.
  Sed "Panther"-2 montriĝis sufiĉe bone.
  La orienta fronto estis frostigita. La batalado okazis nur en la aero. La germana piloto Wolf Bismarck, aŭ elfo, ricevis la kromnomon de la blanka diablo. Kaj Stalino metis sur sian kapon rekompencon de miliono da rubloj.
  Ĝis la nova jaro, Wolf Bismarck malflugis unu kaj duonon mil aviadilojn. Kaj granda nombro da tankoj kaj teraj celoj estis batitaj senkonscie. Por kiu li estis premiita platena taso kun diamantoj. Kaj ankaŭ la kruco de milita merito en oro kaj ankaŭ kun diamantoj.
  Fine de decembro, la Ruĝa Armeo denove provis avanci sur la sudan flankon de la fronto. Gravaj perdoj en la aero, kaj la efikeco de ne nur Wolf Bismarck, sed ankaŭ aliaj germanaj asoj, bremsis la antaŭeniĝon.
  Batalagoj montris la efikecon de uzado de inaj pilotoj en bataloj.
  Precipe la juna elfo mem batalis kune kun la knabino Helga. Ŝi batalis sur la Focke-Wulf, kaj trafis pli da grundaj celoj.
  La knabinoj estas belaj, certe. Kaj ŝi ankaŭ uzis siajn nudajn piedfingrojn dum pafado. Kiu estis tre efika.
  Helga estis ĉarma kaj tre bela blondulino kun gracia figuro.
  Ŝi ofte batalis nur en sia kalsoneto. Kaj ŝi kuraĝe trafis sovetiajn tankojn, trarompante iliajn gvatturetojn.
  Inter la novaj germanaj veturiloj, la Jagdpanther estis pli progresinta kaj efika. Ĉi tiu memvetura pafilo estis kaj potenca en armilaro, sufiĉe bone protektita en la fronto kaj movebla. La memvetura pafilo Panzer-4, kiu estis kaj malalta kaj bone kirasa en la fronto, ankaŭ montriĝis sufiĉe bona.
  Vintre, la germanoj defendis sin lerte. Krome, la aliancanoj, suferinte perdojn en la bataloj por Sicilio kaj Italio, agis tre singarde kaj eĉ ne prenis Napolon. Kaj ili distris malpli da germanaj trupoj.
  Hitler propre renkontiĝis kun Wolf Bismarck. Kaj li konvinkis la Fuhrer, anstataŭe de krozadoj kaj balistikaj misiloj, la FAA investus en pli progresinta modifo de la Focke-Wulf TA-152. Kaj ĉi tiu multcela aviadilo montriĝis tre sukcesa.
  Ĝia armilaro kaj kiraso estis tre fortaj, kaj ĝiaj flugkarakterizaĵoj kaj manovra kapableco estis multe pli bonaj ol tiuj de la Focke-Wulf. Kaj ĉi tiu maŝino komencis akiri dominadon en la aero. Uzante la TA-152, vi ankaŭ povas frapi terajn celojn. Aparte, sur tankoj, memveturaj pafiloj, kamionoj, sovetia artilerio kaj raketlanĉiloj.
  Ĉi tiuj estis vere superklasaj aŭtoj.
  La Ruĝa Armeo blokiĝis en la germana defendlinio. Sovetiaj soldatoj estis nekapablaj atingi sukceson aŭ proksime de Leningrado, aŭ en Ukrainio, aŭ en la centro.
  La nazioj pliigis la produktadon de tankoj kaj memveturaj pafiloj. Precipe la Jagdpanther, kiu estis bona kaj efika. Kaj "Panther"-2 montris sian nivelon precipe kun la lerta uzo de fortoj.
  Kaj, kompreneble, ankaŭ germanaj knabinoj batalas. Inkluzive en tankoj.
  Wolf Bismarck konvinkis al la Fuhrer ke virinoj devus esti uzitaj ĉe la fronto. Ĉar ili estas tre bonaj batalantoj.
  Kaj ĝi estas vere kiel, ekzemple, tanka skipo sur Panther 2-bataloj.
  Gerda, malgraŭ la vintro, portas nur kalsonon kaj nudpiede.
  Kaj ŝi estas tre bela kaj ĉarma blondulino.
  Kaj la kanono de la Panther-2 estas tre longdistanca. Kaj se li batos vin, li vere batos vin per mortiga forto.
  Gerda, elmontrante la dentojn, pafis al la sovetia aŭto per la nudaj piedfingroj. Ŝi frapis la tridek kvar el longa distanco kaj pepis:
  - Mi estas bonega knabino, vi scias,
  Kaj mi ĉiam batalas nudpiede...
  Ĉi tiuj estas vere militistoj.
  "Pantero" 2 staras senmove en embusko. Sovetiaj veturiloj provas antaŭeniri. La nova germana kanono havas komencan ĵetrapidecon de 1300 metroj sekundo, kio permesas al ĝi penetri sovetiajn veturilojn de longa distanco eĉ kun malgranda kalibro.
  Nun Charlotte pafas. La ruĝhara knabino ankaŭ uzas nudajn fingrojn, ŝiajn graciajn, sunbrunigitajn krurojn.
  Charlotte pafis trafe kaj kantis:
  - Vi enamiĝis al diablo
  Kaj mi decidis dediĉi mian paĝon al ŝi!
  Tiam Kristina ankaŭ pafis al la sovetia tanko. Ŝi ankaŭ uzis nudajn piedfingrojn. Ĝi trafis rusan veturilon, kaŭzante gravan difekton kaj igante ĝiajn konkojn bruli kaj detonacii.
  Kristina ĉirpetis:
  - Ni kuraĝe iros en batalon,
  Por la kialo de la Reich...
  Ni forviŝos niajn malamikojn en fekon,
  Kaj vi ne drivu!
  Tiam Magda komencis pafi per la nudaj piedfingroj. Kaj ĝi estis tre preciza kaj bone celita pafo. Kaj la militisto donis disbatan baton al rusa teknologio. Kaj ĝi trarompis la tridek kvaran turon.
  Post kio la knabinoj kantis:
  Jen la unua degelinta makulo,
  Mi vidas Stalinon en la ĉerko...
  Kaj kovrita de kadavroj,
  rusa lando!
  La knabinoj sur Panther 2 batalas senespere.
  Jen Gerda denove pafis, premante la butonon per sia skarlata cico. Kaj ŝi trapikis la soveton tridek kvar kun granda precizeco. Mi fulmis ĝin, ramante la karenon de longa distanco. Kaj la batalkompleto komencis eksplodi.
  Gerda ridis kaj rimarkis:
  - Niaj ostoj ne timas tankojn,
  En la SS ni ĉiam sciis batali!
  La ideo uzi nudajn inajn mamojn por pafado estas tre progresema.
  Ĉi tie Charlotte batis la malamikon helpe de purpura brusta cico. Ŝi trafis rusan aŭton kaj ĉirpetis:
  - Gloro al la Tria Regno, gloro!
  Jen la riĉaj kampoj de la Patrujo...
  Ni ne salutos vin
  Vi povas eĉ prosperi de nulo!
  Kaj la knabino montris sian tre longan langon. Ŝi povas fari mirindaĵojn por ili.
  Do Kristina fikis per la rubena cico de sia brusto. Ŝi trafis la aŭton T-34-76 kaj pepis, elmontrante la dentojn:
  - Gloro al nia Patrujo Germanujo!
  Ŝi estas tiel bonega knabino!
  Kaj alia sovetia tanko brulas. Kaj ĉi tio estas tre mojosa kaj malvarmeta.
  Magda prenis ĝin kaj trafis la malamikon helpe de fraga brusta cico, kaj faris tion tre precize.
  Ĝi trafis rusan aŭton kun skipo de malbonodoraj viroj. Krome, la municio eksplodis. Kaj estis detonacio.
  La militisto kun oraj haroj kantis:
  - La grandeco de la germanoj estas rekonita de la planedo,
  Ni povas planti bananojn sur Marso...
  Ni estas amataj kaj aprezataj de ĉiuj nacioj de la mondo,
  Ĉar ni havas la Dipatrinon!
  Kaj la knabino denove uzis sian rozbujonforman cicon. Kaj ĝi estas tre bela.
  Kaj kiam knabinoj batalas en nenio krom striktaj kalsonoj, ĝi estas ege bela.
  Estas bone, kiam estas multaj knabinoj. Ekzemple, Shella kaj Frida batalas. Du knabinoj pafas per kaŝpafiloj.
  Kaj ili ankaŭ estas nudpiedaj kaj en bikinoj. Tre belaj kaj seksaj knabinoj. Kaj ili havas kahelformajn abs.
  Ĉi tio estas vere bonega. Kaj tiel Shella pafas al la malamiko, trafante sovetian oficiron per kuglo.
  Post kio la knabino krias:
  - Mi estas bonega superknabino!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj li ĵetos granaton kun granda, mortiga forto. Kaj ĝi preterflugos kaj detruos multajn sovetiajn soldatojn.
  Kaj Frida pafas, kaj ankaŭ faras ĝin tre precize. Trafrapas la rusan komandanton kaj krias:
  - Germanaj virinoj estos bonaj
  Ni batas ĉiujn rusojn per la tuta koro!
  Kaj denove li ĵetos citronon per siaj nudaj piedfingroj de kolosa detrua potenco. Ĝi eksplodas kaj multaj Ruĝarmeaj soldatoj estas batitaj kaj havas siajn brakojn kaj krurojn forŝiritaj.
  Frida prenis ĝin kaj muĝis:
  - Paŝu la gason, venu, mia knabo, paŝu la gason!
  Kaj brilos per safiraj okuloj. Ĉi tiu vere estas la knabino, kiun ni bezonas. Kaj ankaŭ tre mojosa.
  Ŝela prenis ĝin kaj pepis:
  - Miaj belaj lipoj,
  Ili estas kiel koralo...
  En granda mirinda momento,
  La knabinoj batas!
  Mi vere bezonas diri, ke ĉi tie estas kelkaj tre mirindaj kaj malvarmetaj belulinoj.
  Ĉi tie Ŝela elmontris siajn mamojn faligante sian mamzonon. Kaj kun skarlata cico sur la ellasilo dum li premas. Kaj la donaco de morto reagos kun mortiga forto. Jen virino el Germanio fikita. Kaj ni prezentu ĝin tiel - specife.
  Kaj denove, rusaj soldatoj kun siaj brakoj kaj kruroj forŝiritaj disiĝas en malsamaj direktoj.
  Ankaŭ Frida prenis kaj elmontris sian buston. Kaj aplikis mortigan rubenan brustan cicon. Kaj tiel ili trafis la malamikon kun granda precizeco. Kaj ŝi pafis la pilkojn al la rusa generalo.
  Tiam la blonda germanino kantis:
  Kie estas via uniforma generalo,
  Viaj ordonoj, via dorso estas kiel ŝnuro...
  Vi jam aŭdis la finon
  Nur la pluvo batis sur la tegmento
  Via generalo!
  Kaj la militista knabino ekbrilis siajn safirkolorajn okulojn. Ĉi tio estas vere knabino. Kaj samtempe nudpiede.
  Kaj ŝia lango estas tre malica.
  Knabinaj kaŝpafistoj laboras. Kaj ili batas senkonscie multajn sovetiajn soldatojn kaj oficirojn.
  La ina faktoro povas solvi multon. Kaj bone celitaj kaŝpafistoj.
  La plej novaj germanaj E-10 memveturaj pafiloj partoprenis en la bataloj. Kaj tiam la elfa aso helpis. Li konvinkis al Hitler ke laboro pri Maus havis neniujn perspektivojn. Kaj estas pli bone lasi la dizajnistojn evoluigi ion, male, pli malgrandan grandecon, pli malmultekostan, sed multe pli efikan. Jen kiel la plej bonaj projektistoj de la Tria Reich kreis la aŭton. En ĝi, la motoro kaj transdono situis en unu bloko kaj laŭlarĝe, kaj la aŭto ankaŭ povus esti malaltigita.
  Ĝia alteco estis nur 1,2 metroj, kaj la ŝipanaro de nur du homoj kuŝis. Kaj la aŭto pezis nur dek tunojn kun motoro de 400 ĉevalfortoj. Krome, la pafilo estas 75 mm longa kaj havas 48 EL-barellongon. Kaj la fronta kiraso estas 82 mm laŭ granda angulo, kaj la flanka kiraso estas 52 mm, krome ĝi estas kovrita per ruloj.
  Tio estas, la rezulto estis maŝino - malgranda, movebla, manovra, nerimarkebla, kaj samtempe bone protektita. Ne kiel la Muso, kiu eĉ en la skizo ne aspektis aparte alloga pro sia enorma pezo - ĝi estus malfacile transportebla kaj je malalta rapideco.
  Kiel ĉi tiu tanko malsukcesus ekstervoje?
  Kaj la E-10 estas nur ideala aŭto. Kaj ĝiaj sovetiaj tridek kvar ne povis penetri la frunton eĉ kiam oni pafis el plena distanco. Sed la germana aŭto estis ankoraŭ tre facile kamuflibla.
  Du knabinoj: Eva kaj Adala, en tia aŭto batalis kun sovetiaj tankoj. Eble la pafilo ne estas sufiĉe potenca por forigi la malamikon de longa distanco. Sed li ankaŭ ne vere vidas la malamikon. Kaj eĉ se li vidos ĝin, li ne trafos ĝin.
  Ĉi tiuj estas vere la knabinoj, kiujn vi bezonas. Kaj kompreneble ili ankaŭ havas sekreton. Batalu nudpiede kaj en bikino.
  Estas ankaŭ interese, ke la nazia aŭto estis farbita blanka kaj estas preskaŭ nevidebla en la neĝo.
  Eva premis la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj. Trafi soveton tridek kvar de malproksime. Tamen, la germana pafilo estas ĉiukaze pli bona ol la sovetia, kaj kantis:
  - E, e, estas Baba Eva,
  E, e, tie estas kaverno!
  Kaj Adala ankaŭ trafos la malamikon kiel freneza. Kaj ankaŭ uzante nudajn piedfingrojn. Trafrapas la malamikon kaj krias:
  - Gloro! Gloro! Gloro!
  Germanio estas potenco!
  Ni diru, ke ĉi tiuj estas la knabinoj ĉi tie - nur bonegaj. Kaj kiu povas konkuri kun ili? Ili estas tre malvarmetaj.
  Kaj ili pafas precize. Kaj la germana aŭto estas ankaŭ tre movebla. Kaj tiel li batas siajn malamikojn. Kaj montras sian murdan klason.
  Sed kompreneble estas virinoj el la sovetia flanko. Kaj ili ankaŭ batalas nudpiede kaj en bikinoj.
  Ekzemple, la skipo de Elizabeto sur la T-34-76. La knabinoj batalas preskaŭ tute nudaj.
  Elizabeto pafas per siaj nudaj piedfingroj kaj kantas:
  - Knabinoj estas malsamaj
  Sed ĉi-kaze la ruĝaj...
  Ili volas venkon
  Ni bezonas knabojn, ne avojn!
  Catherine palpebrumis al ŝi kaj kukris:
  - Jes, ni bezonas elektitajn knabojn!
  Kaj ŝi ankaŭ pafis uzante siajn nudajn piedfingrojn.
  Kaj tiam la tuta tanka skipo de knabinoj ekkantis;
  Mi aliĝis al la Komsomolo ludante,
  Bela sonĝa knabino...
  Mi pensis, ke la mondo estos eterna majo,
  Ĉiu tago estas la naskiĝo de printempo!
  
  Sed ial ĝi ne funkciis,
  Iel mi ne povas enamiĝi...
  Nu, bonvolu diri al mi, infanoj,
  La vivo estas tre forta remilo!
  
  Subite la milito subite tondris,
  Kaj uragano de morto rapidis...
  Kaj miaj knabinoj havas fortan korpon,
  Vi povas tuj ataki vin!
  
  Kredu min, mi ne volas rezigni,
  Batalu por la Patrujo ĝis la fino...
  Ni portas obusojn en forta tornistro,
  Stalino anstataŭis sian patron en la koroj!
  
  Militistoj estas bonegaj en Rusio.
  Ni povas protekti pacon kaj ordon...
  La steloj de la ĉielo akvumis la veluro,
  Kaj la ĉasisto fariĝis ludo!
  
  Mi estas nudpieda knabino batalanta
  Plena de tento kaj amo...
  Estos, mi konas lokon en ĉi tiu paradizo,
  Vi ne povas konstrui feliĉon sur sango!
  
  Grandaj militistoj de la Patrujo,
  Ni firme batalos proksime de Moskvo...
  Kaj tiam la sonĝo sub komunismo,
  Kontraŭ la submondo kun Satano!
  
  Kuraĝaj rusaj infanoj,
  Ke ili batalas honeste ĝis la fino...
  Ili pafas per maŝinpafilo,
  Se vi bezonas oran kronon!
  
  Eĉ kuglo ne povas haltigi nin
  Jesuo la granda Dio releviĝis...
  La tagoj de la rabanta drako finiĝis,
  Ĝi fariĝis eĉ pli hele de la ĉielo!
  
  Mi amas vin, kara Lada,
  La plej alta Dio Svarog estos en gloro...
  Ni devas batali por Rusio,
  La plej bona Blanka Dio estas kun ni!
  
  Ne genuigu la rusojn,
  Kredu min, nia karno ne povas esti bridita...
  Stalino kaj la granda Lenin estas kun ni,
  Ankaŭ vi devas trapasi ĉi tiun ekzamenon!
  
  La doloro de la Patrujo estas ankaŭ en niaj koroj,
  Ni kredas je ŝia grandeco...
  Ni rapide malfermas la pordon al spaco,
  Estos tre dolĉa vivo!
  
  Ni estas nudpiedaj belaj knabinoj,
  Ni kuras tiel vigle tra la neĝblovoj...
  Ni ne bezonas ĉi tiun amaran vodkon,
  La kerubo etendas siajn flugilojn!
  
  Ni knabinoj staros por la Patrujo,
  Kaj ni respondos al la Krauts, ne al la malbonuloj,
  La infera Kain estos detruita,
  Kaj saluton al Kristo la Savanto!
  
  Estos epoko - ĝi ne povus esti pli bona,
  La mortintoj leviĝos por ĉiam...
  La universo fariĝos vera paradizo,
  La revo de ĉiuj realiĝos!
  Tiel kantis kaj pafis la komsomolaj knabinoj. Kaj ili uzis ambaŭ nudajn piedfingrojn kaj skarlatajn brustcicojn.
  Kaj tiam ankaŭ Elena pafis, uzante sian nudan, rondan kalkanon. Kaj batis la malamikon.
  Post tio la knabino diris:
  - Dankon al Stalin,
  Kiu estas kovrita de kadavroj...
  rusa lando!
  Kaj Efrosinya ankaŭ per la nudaj piedfingroj prenos ĝin kaj trafos la malamikon. Kaj li faras ĝin ege precize kaj precize.
  Tiam ĝi muĝos:
  - Niaj knabinoj estas movaj,
  Scios nur unua klaso!
  La sovetia tanko ne estas tre bona. Kaj konkoj ofte maltrafas sian celon, kvankam ili estas lanĉitaj kun nudaj piedoj.
  Kaj ankaŭ la pioniroj batalas. Knaboj batalas vintre nudpiede kaj en pantaloneto.
  La nudaj, sunbrunigitaj kruroj de la infanoj bluiĝis pro la malvarmo, sed la knaboj aspektis tre fieraj. Kvankam ili batalas kun nuda torso en frosto kaj en glacia vento. Kaj tamen iliaj bluaj lipoj kantas;
  
  Mia lando estas sub la flago de oktobro,
  Atingis la altecon de la potenco de lumo!
  Ja ni batalas por ŝi ne vane,
  Ŝia amo estu kantita eterne!
  
  La lando de konsiloj al homoj alportas pacon,
  Ĉiuj estas feliĉaj en ĝi - konu la proleton!
  Kiu estas por Rusio - gloro kaj honoro,
  Ni kantu la himnojn de miliono da arioj!
  
  Ni atingu honoron - la juneco de la tero,
  Ni konstruu templojn - paradizo de komunismo!
  Kie estas la nigra fumo en la malproksimo?
  Sciu ĉi tiun paŝon de malnobla faŝismo!
  
  Sed kion faris la pioniro kun la ĵuro -
  Mi ĵuris al la afero de la mondo - fervore servi!
  Se la kontraŭulo volis preni la bonon,
  Ni persekutos lin al la sono de la butonakordiono!
  
  La malamiko ne scias, ke ni havas Patrujon,
  Venos la tempo - konstruos ŝipojn!
  Nia malantaŭo de la batalantoj de la Patrujo ne forvelkis,
  Ĉiuj fariĝu kuraĝa heroo!
  
  Ni flugos al la steloj en la ĉielo kun kanto,
  Ni baldaŭ fosos kanalojn sur Marso!
  La homoj de la konsilioj estas unuigitaj kun la partio -
  Post ĉio, komunismo venigis nin kiel homojn!
  
  Milito, kompreneble, ne estas ludo,
  Vi estas celo kaj pafisto samtempe!
  Kaj la kuglo pikas kiel akra kudrilo,
  Estu tre malbona por la aĉaj Krauts!
  
  Ni povas atingi ĉion, ĉion -
  Kaj estos palmarboj kaj kokoso por matenmanĝo!
  Al tiuj, kiuj ne zorgas pri ĉio ĉi,
  Malfaciliĝos per bastono!
  
  Tanko "Tigro" opiniis ke li estis nevundebla,
  Kaj kia parado sur la sovetia placo!
  Sed pruvis, ke li estas nevenkebla,
  Tio ne permesos al la malvarmo peli vin en la somero!
  
  Do Stalino estas la konscienco, la honoro de la animo de Rus' -
  Ordonita batali por la sankta!
  Mia knabino, ne malĝoju
  Honoro estas nedetruebla, kulero da mono!
  
  Sub furioza torturo, vi ne povas eligi ĝemon,
  Montru ĉiujn - batalanton el la monolito!
  Tia estas la forto de la Ruĝaj armeoj
  Kie eĉ knabo batalas kiel elito!
  Tiel kantas kaj kuraĝe batalas la pioniroj. Kaj knaboj de dek unu aŭ dek du jaroj kun la nudaj piedfingroj ĵetas eksplodajn pakojn da morto.
  Kaj ili faras ĝin tre agreseme.
  Kaj la infanoj ankaŭ tre precize pafas al la malamiko.
  Unu pioniro ĵetis memfaritan minon per sia nuda kalkano kaj ĝi falis sub la spurojn de germana tanko.
  La knabo muĝis:
  La fadeno estas rompita
  Ni estas minacataj de malbona morto...
  Kaj vivi
  La heroo devas morti!
  Jen la knaboj kantas kuraĝe kaj furioze.
  Knaboj kuras tra la neĝblovoj duone nudaj kaj nudpiede. Iliaj senŝuaj kruroj estas ruĝaj kiel korvaj piedoj.
  Kaj la torsoj bluiĝis pro la penetra vento kiu vipas laŭ la ripoj. Tiel la knaboj estas tre stultaj.
  Sed bravaj infanoj pafas. Iuj knaboj en pantaloneto eĉ uzas ŝnurĵetojn. Kaj ili tiras la ŝnuron per siaj nudaj piedfingroj. Ĉi tio estas vere bonega.
  Ĉu iu kapablas rezisti al pioniro kun ruĝa kravato sur sia maldika, infaneca kolo?
  Junaj militistoj en pantaloneto montras sian tre agreseman kaj demonstran klason.
  Unu el ili uzis flugantan kajton, kaj sukcesis difekti la flugilon de germana atakaviadilo. Li forflugis en la malproksimon, fumante, kaj iris por riparoj.
  Kaj la kuraĝaj, nudpiedaj, kaj preskaŭ nudaj virĉevaloj en pantaloneto komencis kanti;
  Ni estas pioniroj, infanoj de Artemiso,
  Naskiĝis anstataŭ suĉilo kun pistolujo!
  Por la gloro de nia Patrino Rusio -
  La knabo kuraĝe batalas!
  
  Hela kravato brulas kiel torĉo,
  Mirinda koruso kantas la himnon al la Patrujo!
  Kaj la Fuhrer ricevos akran kakton en la azenon,
  Ni estas hordoj da kontraŭuloj, sciu, ke ni frakasas!
  
  La partio instruis al ni la potencon de batalo,
  Estu kapabla pafi kaj kuri, batali kontraŭ ĉiuj!
  La pli maljunaj fratoj estu prenitaj en la armeon,
  Sed ni ankaŭ rikoltos grandan sukceson!
  
  Kian servon al la Patrujo vi ŝatus?
  En la tranĉeoj se necese ĉe la maŝino!
  Kaj amikeco estas plej forta sub la ruĝa flago,
  Mia lando venu al komunismo!
  
  Kiel malfacile estas ĉe la fronto, ĉirkaŭita
  La neĝo jam falis, kaj ni estas nudpiedaj, larmo!
  Fritz-fiends ne estos pardonitaj,
  Kaj en viaj sonĝoj, batalu kaj kuraĝu!
  
  Ni knaboj estas elĉerpitaj de bataloj,
  Malsata, via piedo sangis!
  Sed ni ne permesu, ke ili batu nin per botoj,
  Kiel Rus', mia animo amas vin!
  
  Ni ne konas la vorton kaptiteco, nu, al la infero kun malforteco,
  Jes, kiom da uloj mortis en bataloj!
  Foje ŝteliras laceco,
  Kiam ĝi estas kiel cent-tuna aŭtomata ŝarĝo!
  
  Sed ne necesas, ke ni cedu al malĝojo,
  Ne tial mi ĵuris al Dio!
  Devas servi Rusion sen malnoblaj faroj,
  Kamarado Stalin, eterna idealo!
  
  Sed la ĉefa afero estas kuraĝo kaj kuraĝo,
  Eltrovemo kaj beleco de pensoj!
  Ne pensu, ke kulturo estas bagatelo,
  Ja la verso naskiĝis el la lingvo de la fajro!
  
  Estas flamo de Jesuo en mia brusto,
  Kiu estas Dio kaj Savanto kaj Komunisto!
  Ne toleras sanktecon, konas la animojn de malkuraĝulo,
  La sola maniero estas supren, eĉ ne pensu pri fali!
  Tiel kantas kaj batalas la pioniroj, ili estas soldatoj de Sovetunio.
  Kaj ĉi tie ankaŭ la komsomolanoj batalas. Kompreneble, knabinoj portas nur kalsonojn en la malvarmo.
  Kaj tiel Nataŝa premis la skarlatan cicon de sia brusto sur la bazukon. Ŝi lanĉis mortigan misilon kaj kantis:
  - Ni neniam cedos
  Knabinoj, kalkulu la aglojn...
  Ni forte batas ĉiujn faŝistojn,
  Kiel la filoj de Satano!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj li ĵetos la murdan donacon de la morto.
  Kaj Zoja pepis:
  - Bone!
  Kaj ŝi batis la malamikon per la helpo de sia skarlata brusta cico. Ĉi tiuj virinoj vere estas bonegaj.
  Kaj tiam tuta bataliono da komsomolanoj ekstaris kaj komencis kanti;
  Ni estas knabinoj, aliĝantaj al la Komsomolo,
  Ili ĵuris esti fidelaj al la Patrujo...
  Por ke furioza malvenko atendas la naziojn,
  Nu, ni vivu en Rusio sub komunismo!
  
  Post ĉio, Lenin estas kun ni, kiel metalo,
  Bronzo estas pli forta ol ajna ŝtalo...
  Mi revis renversi mondojn,
  Kiel testamentis la granda geniulo Stalino!
  
  Ni faros la Patrujon pli malvarmeta
  Kaj ni levos la Patrujon super la steloj...
  Estu sukceso kun la komsomolaj membroj,
  Kvankam niaj piedoj estas nudaj!
  
  La faŝisto atakis mian patrujon,
  De la oriento senpripense grimpu samurajon ...
  Mi amas Jesuon kaj Stalinon
  Kaj mi kredas la kontraŭulon, ni disŝiros!
  
  Post ĉio, la fama Dio Svarog estas kun ni,
  Kiun komunismo, ŝerce, konstruos...
  La glora Vergo estas pli forta ol ĉio en la universo,
  Aldonos al konscio kaj volo!
  
  Mi kredas, ke ni neniam rezignos,
  La Patrujo ne povas esti surgenuigita...
  Kamarado Stalin estas hela stelo,
  Kaj nia instruisto estas la saĝa geniulo Lenin!
  
  Ni faros nian patrujon,
  Pli bela kaj radianta sur la planedo...
  Kaj estos, sciu la murdan pafilon,
  Lasu plenkreskulojn kaj infanojn amuziĝi!
  
  Brulu Svarog, ne brulu en via koro,
  Vi estas la patronsanktulo de ĉiuj rusaj glavoj...
  Ni konstruos fortan paradizon baldaŭ, mi kredas,
  Jesuo venos sankta misio!
  
  Ne fidu la bandamikojn de Hitler
  Ke ŝi venkos facile kaj minace ...
  Vi nur bezonas unu familion -
  Kaj kredu min, ne estas tro malfrue por ami vian Patrujon!
  
  La Sinjoro Ĉiopova protektas nin ĉiujn,
  Levos la trikoloran flagon super la grundo...
  Kaj la malbona predanto iĝas ludo,
  Ni ankaŭ povas elteni Satanon!
  
  Mi amas la Grandan Patrujon
  En la tuta universo ne estas pli bela vi,
  Ni ne vendos Rusion por rublo,
  Ni konstruu pacon kaj feliĉon en la universo!
  
  En la nomo de nia Patrujo, sonĝo,
  Granda Rusio leviĝos...
  Ĉio alia estas nur vantaĵo
  Kaj nova mesio estos kun ni!
  
  Ho mia ĉiopova Lada,
  Vi donos rusan amon kaj pacon...
  Mi turnas min al vi tiel, petegante vin,
  Kaj se necese, batu per fulmo!
  
  Maria Patrino de Dio de la ĉielo,
  La universo donis Jesuon...
  Pro vi leviĝis la granda Dio,
  Homoj ne vere perdis sian guston!
  
  Notu, ke komsomolaj membroj estas tiaj,
  La dioj de Rusio estas tre respektataj...
  Ni estas grandaj filoj de la Patrujo,
  Rusoj ĉiam venkas!
  
  Amikoj, ni devas preĝi al la Patrujo,
  Perun, Yarilo, kaj Svarog estas potencaj ...
  Ni estos tre fortaj edzoj,
  Kaj ni forblovos eĉ la nubojn en la ĉielo!
  
  Nun la malamiko jam estis forpelita de Moskvo,
  Vi multe vundis la naziojn...
  Ni estas fidelaj al Jesuo kaj Stalino,
  Estos multe da tankoj kun pafiloj!
  
  Ne, la malamiko ne povos bridi la rusojn,
  Ĉar niaj militistoj estas ĉiopovaj...
  Trapasante ekzamenojn, nur kvin,
  Por ke ĉiu knabo estus tre forta!
  
  Kredu min, Stalingrado estos glora,
  Kaj ni gardos lin de la atako...
  Venos la venka vicigo de la kavaliroj,
  Kvankam sango fluas en neregebla fluo!
  
  Knabinoj nudpiede en la malvarmo,
  Ili kuras, iliaj kalkanoj brilas...
  Kaj ili batos la faŝistojn per siaj pugnoj,
  La malsocietema Kain estos platigita!
  
  Ĉio estos bone, homoj bone scias ĝin,
  Ni estas en la spaco, ni malkovros konstelaciojn...
  Ja estas peko dubi pri braveco,
  Kaj estos homo sur la trono de Dio!
  
  Ni baldaŭ revivigos mortintojn per scienco,
  Ni povas fariĝi pli junaj kaj pli belaj...
  Super ni estas orflugila kerubo,
  Mia bela patrino Rusujo!
  
  LA NOVA CARO DE RUSIO MIĥAIL MIŜUSTIN
  KONOTACIO
  Rusa prezidento Vladimir Putin mortis la 24-an de februaro 2023, jaron post la komenco de la speciala operacio, kaj fakte granda, fraticida milito kun Ukrainio. Miĥail Mishustin fariĝis la nova portempa prezidanto de Rusio. Kaj en Rusio komenciĝis nova historia epoko, kaj komenciĝis grandaj ŝanĝoj.
  . ĈAPITRO #1
  Post kiam Vladimir Putin mortis la 24-an de februaro 2023, ĝuste en la datreveno de la komenco de la granda milito kun Ukrainio, la sekvaj eventoj komencis okazi en Rusio.
  Antaŭ ĉio, kompreneble, la plej grava demando estas pri la posteulo. Laŭ la konstitucio, ĉefministro Miĥail Mishustin devus plenumi devojn. Doktoro pri Ekonomiaj Sciencoj, unu el la malmultaj en la teamo de Vladimir Putin, kiu havis inteligentecon kaj grandan scion. Krome li ankaŭ estas tre riĉa viro. Miĥail Mishustin konvenis al la oligarkoj aŭ al la plej riĉaj homoj en la lando, kaj al la ekonomia bloko en la registaro, industriuloj kaj financistoj.
  Pri Miĥail Mishustin, ankaŭ la Okcidento estis feliĉa. Ĉiukaze li ne minacis Usonon kaj Eŭropon per militforto ĉe ĉiu paŝo, kaj tute ne misuzis kontraŭokcidentan retorikon.
  Sed la sekurecaj taĉmentoj - ili havas potencon kaj kiel ili akceptos la novan reĝon? Cetere, la milito kun Ukrainio iris tro malproksimen kaj ne estas tiel facile haltigi.
  La vero estas, aliflanke, homoj lacaj de milito, kaj ankaŭ la armeo. Estas ja kelkaj poseditaj banditoj kiel Ramzan Kadirov, kiu havas kuglon en la kapo. Sed ankaŭ en Ĉeĉenio multaj kredas, ke ili havas nenion por kio morti sur fremda grundo. Krome, multaj dagestananoj kaj loĝantoj de aliaj regionoj de Kaŭkazo kaj Rusio jam ribelas.
  Kaj la talibano ankaŭ malfermis duan fronton kun atako kontraŭ Taĝikio. Kaj krome, la armeo de Rakhmonov montriĝis malforta kaj kun malalta moralo. Kaj Rusio devis vere implikiĝi en la militon en la sudo. Ekde la talibano ĉirkaŭis kaj detruis rusan armean bazon en Taĝikio. Kaj ĉi tie eĉ ĉeĉenoj ne plu estis tro fervoraj batali kontraŭ talibanoj.
  Kaj kontraŭmilita sento kreskas. Kaj jam estas multaj malkontentaj homoj en la Ŝtata Dumao. Kaj Sergej Ŝoigu plejparte perdis sian aŭtoritaton kaj influon. La rusoj jam multe batalis ene de unu jaro. Kaj la deziro de la homoj kaj de la elito batali plu falis.
  Kaj la sekurecaj taĉmentoj ne estas tiel popularaj inter la homoj. Ĉiukaze, por komenci, la Sekureca Konsilio kunsidis. Estis multe por diskuti, inkluzive de la entombigo de la forpasinta rusa prezidento Vladimir Putin.
  Ankaŭ ĉi tie homoj seniluziiĝas pri la rusa diktatoro. Kaj la populareco de Putin ne plu estas la sama. Kaj multaj homoj simple malamas lin. Kaj por ili, la morto de Vladimir Putin estas kialo por ĝojo kaj ĝojo.
  Mitingoj kaj protestoj jam okazas tra la lando.
  La Sekureca Konsilio okazis sekrete. Kaj jam ĉe la komenco mem estis kverelo. Dmitrij Medvedev, kiel deputito de Vladimir Putin pri sekureco, volis mem prezidi la konsilian kunvenon.
  Kaj Miĥail Mishustin, kiu agas laŭ la konstitucio, diris, ke li nun estas la ŝtatestro.
  Kaj ambaŭ eminentuloj komencis puŝi ĉirkaŭ la seĝo de la prezidanto. La pli peza Miĥail Mishustin flankenpuŝis Dmitrij Medvedev. Li pufigis. Sergej Ŝoigu notis:
  - Nu, vi estas same kiel cirkistoj!
  Matvienko notis:
  - En teorio, estas virino, kiu devus fariĝi la ŝtatestro!
  Medvedev murmuris:
  - Kial virino?
  La parolanto de la Federacia Konsilio volonte respondis:
  - Pro politika ĝusteco. Ĉu ne?
  Estis ridoj. Fakte, ĝi aspektis amuza. Sekretario de la Sekureckonsilio Patrushev notis:
  - Laŭ la konstitucio Miĥail Mishustin estas la ŝtatestro. Kaj li gvidu nin!
  Estis muĝado de aprobo.
  Kaj la nova aganta prezidanto prenis la parolon:
  - Unue oni devas okazigi decan entombigon por la forpasinta rusa prezidento Vladimir Putin. Kaj invitu al ili grandan nombron da gvidantoj el diversaj landoj. Eble eĉ la Prezidanto de Usono.
  La estro de la FSB notis:
  - La usona prezidanto verŝajne ne venos! Sed mi pensas, ke la Prezidanto de la Ĉina Popola Respubliko vizitos nin!
  Miĥail Mishustin notis:
  - La usona prezidanto estas tro maljuna kaj tio estas malbona. Estas multe pli bone kaj pli facile trakti aŭtoritatajn reĝimojn, kie la ŝtatestro ne estas tro maljuna kaj lia pozicio estas forta!
  Patrushev notis:
  - La princo reganto de Saud-Arabio verŝajne venos. Kvankam oni devas diri tre dubinda amiko. Li financas la batalemajn grupojn, kiuj kontraŭas nin en Sirio, kaj li ankaŭ incitis kontraŭ la talibano. Ĝenerale, araboj ne ĝenas alporti Ŝario-leĝon al Rusio.
  Miĥail Mishustin notis kun zorgo:
  - Ramzan Kadirov havas tro da influo. Kaj li jam provas la kronon. Liaj trupoj en Ukrainio batalis pli per langoj; li ŝparis siajn fortojn por ke, se necese, li povis kuri al Kremlo.
  Patrushev konsentis:
  - Ramzan Kadirov estas ruza vulpo. Sed ankoraŭ ne sufiĉe forta por ŝtormi Kremlon.
  Miĥail Mishustin levis la ŝultrojn kaj rimarkis:
  - Kiel mi povas diri ĝin! La plej bonaj rusaj partoj estis faligitaj dum la milito kun Ukrainio. Ni perdis pli ol cent mil soldatojn, oficirojn kaj generalojn sole en la mortigitaj! Krome estas ankaŭ fronto en Taĝikio. Ni eble ne havas sufiĉe da fortoj dum islama puĉo. Kaj ĝenerale, en Ukrainio ni militas kontraŭ preskaŭ duono de la mondo. Kaj ni havas kolosajn problemojn ĉi-rilate!
  La Ministro pri Internaj Aferoj notis:
  - Kontraŭmilita sento kreskas en Rusio. Inkluzive inter deputitoj de ĉiuj niveloj. Eĉ membroj de Unuiĝinta Rusio aliĝas al la protesto . Gennady Zjuganov, nia ses, estas tro maljuna kaj malforta por reteni la komunistojn fervorajn batali. Kaj ni diru, ke niaj aferoj estas tre malbonaj. Krimo ankaŭ altiĝas. Same kiel prezoj. La humoro de la homoj estas tre alarma. Krome, vahaboj fariĝis pli aktivaj en la Norda Kaŭkazo. Ili denove levas la kapon kaj ofte funkcias en kontakto kun okcidentaj sekretaj servoj. Kaj tumultoj pli kaj pli okazas en la kolonioj.
  Matvienko notis:
  - Ni devas deklari amnestion por junaj krimuloj kaj virinoj!
  La Ministro pri Internaj Aferoj notis:
  - Kaj junaj infanoj estas jam tro milde punitaj. Ĝi alvenis al la punkto, ke multaj homoj faras murdojn por senti sin kiel viroj, sed ili sidas dum unu aŭ du jaroj, kaj en kondiĉoj preskaŭ kiel en sanatorio. Kaj ĝi difektas ilin!
  Dmitrij Medvedev vigle kapjesis:
  - Baldaŭ ĉi tiuj gejunuloj sidos sur niaj kapoj! Kelkfoje vi eĉ bedaŭras, ke infanaĝo ne estas eterne. Alie mi estus huligano el la koro!
  Miĥail Mishustin kapjesis kaj rimarkis:
  - Unue, ni devas okazigi decan entombigon por prezidento Putin. Malgraŭ liaj eraroj kaj ekscesoj, multaj rusoj daŭre konsideras lin speco de diaĵo. Kaj ni devas resti lojalaj al la mortinto. Precipe, la ĉerko devus esti oro, kaj postmorte Putin devus ricevi la stelon de la heroo de Rusio!
  Dmitry Medvedey tuj elparolis:
  - Kaj ankaŭ la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita, kaj la titolon de Marŝalo de Rusio!
  Miĥail Mishustin rikanis kaj respondis:
  - Ĉu tie tuj povus esti Generalisimo? Kial perdi tempon per bagateloj?!
  Sergej Ŝoigu rimarkis kun ĝemo:
  - Doni Generalimon al la nun forpasinta Vladimir Putin estus evidenta troo! Sed vi povas doni marŝalon!
  La portempa Prezidanto de Rusio rimarkis:
  - Sed Ŝoigu povus esti donita marŝalo. Kaj deklaru, ke ni gajnas la militon kun Ukrainio, kvankam tio ne estas tiel!
  La estro de la FSB notis:
  - Ni devas decidi - milito al venka fino aŭ paco! Ne vagu kiel kunikloj.
  La deĵoranta prezidanto demandis:
  - Kion opinias la sekreta polico pri tio?
  Bortnikov forte suspiris kaj respondis:
  - Ni ne povas fordoni la kvar regionojn, kiujn ni aneksis al Ukrainio. Kaj se vi ne redonos ĝin, tiam Ukrainio kaj Okcidento ne konsentos pri paco kun ni. Ĉiukaze ili ne rezignos tiom multe. Tio estas, estas nur unu elirejo - milito ĝis la amara fino!
  Mishustin notis:
  - La ideo batali ĝis la fino estas interesa. Sed ĉiu milito pli aŭ malpli frue finiĝas en paco. Post ĉio, estas nereale kapti kaj teni la tutan Ukrainion!
  Ŝoigu notis:
  - Se ni mobilizos kelkajn pliajn milionojn da soldatoj, tio eblos. Ni ankoraŭ havas mobilizajn rimedojn. Krome, vi ankaŭ povas varbi soldulojn el amikaj landoj. Vere, la fronto kun la talibano aktivas kaj kreas problemojn. Sed, finfine, ni povas forlasi Taĝikio!
  La portempa prezidanto rimarkis:
  - Kio pri la bato al la prestiĝo de Rusio?
  La Ministro pri Defendo logike notis:
  -Se ni donos kvar regionojn al Ukrainio, la bato al prestiĝo estos multe pli forta! Eble eĉ fatala!
  Mishustin notis:
  - Jen milito ne nur kun Ukrainio, sed efektive kun la tuta kolektiva Okcidento. Vladimir Putin, kvankam malproksime de genio, ĝuis la subtenon de la popolo, kaj eĉ la ĉeĉenoj respektis kaj obeis lin. Ĉu ni povos plenumi la samajn politikojn sen karisma gvidanto? - La aganta prezidento de Rusio batis la tablon kaj daŭrigis. - Ĉu stalinismo eblas sen Stalin kaj Putinismo sen Putin!
  Estis peza paŭzo. Efektive, multaj membroj de la Sekureca Konsilio delonge dubas pri la ĝusteco de la elektita kurso. Ĉu Rusujo estas tiom forta, ke ĝi elprenas konfrontiĝon kun la tuta kolektiva Okcidento? Krome, la talibano batis en la sudo. Tute atendite, ni kaptis la momenton, kiam la plej bonaj fortoj de Rusio estis aŭ disbatitaj aŭ blokitaj en Ukrainio.
  Fakte, la demando ĉi tie eble jam temas pri la postvivado de Rusio en novaj, pli malfacilaj kondiĉoj.
  Kaj kontraŭmilita sento inter la homoj kreskas. Rusio perdas subtenon kaj aŭtoritaton en la mondo.
  Medvedev prenis ĝin kvazaŭ post paŭzo:
  - Kio estas nia eliro! Se ni donos al Ukrainio kaj al la Okcidento kvar regionojn, kiuj estis kunigitaj, ni malhonoros nin dum jarcentoj, kaj tio signifos politikan morton por ni. La popolo ne pardonos al ni tian malvenkon!
  Miĥail Mishustin protestis:
  - Eĉ la granda Petro la Granda foje faris cedojn. Li resendis Azov al Turkio, kaj donis plurajn fortikaĵojn en Primorye al Ĉinio. Aleksandro la 2-a perdis en la Krimea Milito, Nikolao la 2-a, kaj caro Miĥail Romanov en la milito kun la Pola-Litova-Ŝtatkomunumo kaj Svedio. Vi ne ĉiam povas venki. Kaj foje okazas, ke saĝo konsistas nun cedi, kalkuli je venĝo poste!
  Ŝoigu levis la ŝultrojn kaj notis:
  "Mi ne scias ĉu ni povos reteni potencon dum la koncesio." Se ni donos kvar regionojn al la ukrainoj, tio certe estos malvenko. Intertempe ankoraŭ restas mono por daŭrigi la militon. Ĉu ni panikiĝu? Eble estus pli bone mobilizi kelkajn pliajn milionojn da soldatoj kaj oficiroj kaj fini la militon kaptante Kyiv!
  Aŭdiĝis aprobo de la Sekureca Konsilio. Li estis en mallarĝa rondo kaj ne estis frakciestroj en ĝi.
  Prezidanto de la Ŝtata Duma Volodin vigle kapjesis kaj konfirmis:
  - Paco laŭ la kondiĉoj de Okcidento kaj Ukrainio estas politika morto por ni. Sed en aliaj kondiĉoj ĝi estas nereala! Kaj ni ankoraŭ havas la forton kaj rimedojn por batali!
  Miĥail Mishustin levis la ŝultrojn kaj rimarkis:
  -Ĉu vi ne demandis la homojn?
  La Prezidanto de la Ŝtata Dumao memfide respondis:
  - La plimulto de la loĝantaro ankoraŭ estas favora al daŭrigo de la milito. Kvankam, sincere, tiaj procentoj malpliiĝas!
  La deĵoranta prezidanto de Rusio kapjesis kaj sugestis:
  - Ni do metu similan demandon al referendumo kaj demandu la homojn. La unua demando: ĉu vi favoras pacon kun Ukrainio kaj por intertraktado, kaj la dua demando: ĉu vi favoras militon kun Ukrainio al venka fino kaj sen intertraktado. Mi pensas, ke ĉi tio estus forta movo!
  La Financministro kaj Portempa Ĉefministro demandis:
  - La referendumo kongruas kun la elekto de nova prezidanto aŭ...
  Deĵoranta prezidanto Mishustin negative skuis la kapon:
  - Ne! Ni ne prokrastos tri tutajn monatojn! La maksimuma tempo estas fari voĉdonon ene de du semajnoj. Referendumoj pri Krimeo kaj la okupitaj regionoj ankaŭ estis okazigitaj en fajroordo. Kaj ĉi tie vi devas fari ĉion rapide kaj singarde!
  La Financministro notis:
  - La elspezoj estos por la referendumo...
  Mishustin interrompis:
  - Vi ne povas kompari ĝin kun la kostoj de la milito kun Ukrainio! En ĉi tiu fono, ĉi tiuj estas simple sensignifaj elspezoj. Do ne necesas bavi! Ni faros referendumon kaj, kiel la popolo decidos, tiel estu!
  Matvienko ridis kaj demandis:
  - Kiel vi pensas, ke homoj decidos?
  La portempa Prezidanto de Rusio memfide diris:
  - Kiel la popolo decidos, ni akceptos ĝin!
  Parolanto de Ŝtata Duma Volodin rimarkis:
  - La balotrezulto grandparte dependas de administraj rimedoj. Ne mirinde Stalin diris: ne gravas kiel ili voĉdonas, gravas kiel ili pensas!
  Mikhail Mishustin memcerte deklaris:
  - En ĉi tiu kazo, ĉi tiuj estos absolute justaj kaj travideblaj elektoj. Kaj mi kaj ni volas scii la opinion de la homoj! Kaj kion ajn la popolo decidos, tiel estos!
  Defendministro Ŝoigu notis:
  - Plej verŝajne la popolo decidos daŭrigi la militon ĝis la venka fino! Kaj tiam se ni volas venkon, tiam ni ne povas eviti ĝeneralan mobilizadon!
  La portempa rusa prezidanto kapjesis:
  "Se la homoj tiel decidas, tiam ĉio, kion ni devas fari, estas obei kaj batali ĝis venko." Kaj se la popolo parolos pri paco, kia paco do estos!
  La ministro por internaj aferoj notis:
  - La ŝancoj estas kvindek kvindek. Homoj estas lacaj de milito. Kaj la rezulto de la referendumo ne estas tiel antaŭvidebla kiel ŝajnas unuavide!
  Miĥail Mishustin kapjesis:
  - Se la mondo estas eĉ pli bona! Sen Putin, daŭrigi Putinismon estas preskaŭ same neebla kiel stalinismo sen Stalin. Io devas ŝanĝi. Sen forta, eĉ se maljuniĝanta, gvidanto, ni ne povos daŭrigi konfrontiĝon kun Okcidento aŭ hibridan militon!
  Medvedev tuj notis:
  - Mi pensas, ke la referendumo estu okazigita kaj aprobita! Tamen, por tio, laŭ la konstitucio, decido kaj plenuma oficejo sufiĉas, sed la pli fundamenta demando estas: kiun la reganta partio nomumos por Prezidanto de Rusio?
  La deĵoranta prezidanto diris memfide:
  - Kiu agas kiel prezidento, kandidatiĝos por elektoj de la reganta partio! Por ke, unue, ne estu kaoso dum la balotkampanjo, kaj por ke la prezidenta kandidato povu uzi ĉiujn administrajn rimedojn por venki!
  Dmitry Medvedey notis:
  - Mi jam estis prezidanto, kaj estris la registaron dum ok jaroj, kaj la estro de Unueca Rusio. Vladimir Putin volis, ke mi estu lia posteulo!
  Ŝoigu kontraŭis:
  - Ne ekzistas skribita testamento pri ĉi tiu afero! Kaj malgraŭ la tuta kontraŭokcidenta retoriko al Dmitrij Anatoljeviĉ, Putin klare malvarmiĝis. Kaj Miĥail Vladimiroviĉ montris sin tre forta ĉefministro!
  Matvienko konfirmis:
  - Se Medvedev estas nomumita por prezidanto kaj plenumas siajn devojn
  Prezidanto estos Miĥail Mishustin, tiam en ĉi tiu kazo la persono
  kiu havas tiom da potenco, ne interesos venki.
  Mi volas diri en la venko de Medvedev, kaj ni povas kunfandi la elektojn!
  Dmitrij Anatoljeviĉ ridis:
  - Kaj al kiu ni verŝos ilin? Navalny sidas en la zono, la liberaluloj ne
  Veraj kandidatoj. Ksenia Sobchak fuĝis eksterlanden kaj ŝi ne estas rivalo.
  Slutskij eĉ ne aspektas kiel la ombro de Zhirinovsky, sed estas tempo por Zjuganov iri hejmen
  maljunuloj, li apenaŭ povas treni la piedojn. Ni ne havas elektojn nun, sed gracon!
  Mishustin kapjesis:
  - Ĝuste tial devus esti unu reĝo! Kaj dum la elektoj, la aganta prezidanto mem devas fariĝi prezidanto!
  La Ministro pri Internaj Aferoj notis:
  - Ramzan Kadirov eble fariĝos la plej serioza konkuranto. Rusio havas altan procenton de islama loĝantaro. Krome, Ramzan estas populara
  kaj inter ne-islamanoj, precipe inter la junuloj kaj inter la militistoj. Li fariĝis vera politika pezegulo, kaj havas dekojn da miloj da armitaj militistoj.
  Miĥail Mishustin siblis:
  - Alia eraro de Putin!
  La direktoro de FSB notis:
  - Ni havas multajn kompromisajn pruvojn pri Ramzan Kadirov. Kaj se io okazos, ni banale ne permesos al li partopreni en la elektoj!
  La ministro por internaj aferoj notis:
  - Sed Ramzan povas komenci ribelon kaj malfermi trian fronton kontraŭ ni. Ne sufiĉis por ni teni Taĝikio kontraŭ la talibano, sed dekmiloj da ĉeĉenoj ankoraŭ estus tretitaj.
  La deĵoranta prezidanto kapjesis:
  - Mi diris al Putin, ne kreu vian propran ISIS en la sudo. Ĉeĉenoj estas tre perfidaj kaj nefidindaj. Kaj la konstitucio de la Rusa Federacio malpermesas al la konsistigaj estaĵoj de la federacio havi siajn proprajn armitajn fortojn. Sed nun ni estas en danĝero!
  Defendministro Ŝoigu notis:
  - La plej bona elekto estas mueli la virojn de Kadirov en la milito kun Ukrainio kaj la talibano. Lasu ilin duŝi la poziciojn per siaj kadavroj. Samtempe ni reduktos la loĝantaron de Ĉeĉenio! Do ĉiukaze, fini la militon kun Ukrainio estas danĝera kaj antaŭtempa!
  Medvedev kapjesis.
  - Logika! Sed kiel ajn Ramzan turnas al ni siajn sekciojn nun. Putin tro difektis tiun ĉi banditon, kiu mortigis la unuan ruson en la aĝo de dek kvin jaroj. Kaj post la morto de Putin, Ramzan fariĝis granda problemo por ni!
  Miĥail Mishustin demandis:
  - Kion vi proponas?
  Dmitrij Anatoljeviĉ grincis:
  - Tuj arestu Razman Kadirov kaj akuzu lin pri la murdo de Yamadayev, Nemcov kaj aliaj krimoj. Kaj agu kiel eble plej rapide kaj decide!
  La portempa Prezidanto de Rusio rimarkis:
  - Ĉu estas danĝera! Eble provoku ribelon de ĉiuj ĉeĉenoj en Rusio, kaj vere malfermu trian fronton!
  Ŝoigu levis la ŝultrojn kaj demandis:
  - Kio do estas viaj ideoj?
  Miĥail Mishustin memfide respondis:
  - Eble, male, provu agi kun amo? Ĉu donu al Ramzan alian rangon de armea generalo, kaj pendigu novan stelon por la heroo de Rusio?
  Ŝoigu rikanis kaj rimarkis:
  - Eble tiam estas pli bone tuj doni la rangon de marŝalo kaj la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita. Eĉ se Ramzan Kadirov konsentas ne grimpi sur la tronon de Rusio por alia manlibro, ĝi ne daŭros longe!
  La portempa Prezidanto de Rusio rimarkis:
  - Sed ni povas helpi al ukrainoj forigi ĉi tiun problemon. Kvazaŭ per alies manoj!
  La direktoro de FSB kapjesis:
  - Tio estas bona ideo! Kvankam la posteulo de Ramzan eble ne estas pli bona!
  Portempa rusa prezidanto Miĥail logike notis:
  - Estus pli bone, se estus du aŭ tri posteuloj, kiuj malamus unu la alian kaj informus unu pri la alia. Tiam la ĉeĉenaj gvidantoj batalos unu la alian, akiros favoron ĉe ni, kaj ne supreniros la prezidentan tronon. Ili malamos unu la alian pli ol nin!
  La FSB-direktoro ridetis kaj notis:
  - Vere vi estas saĝa, Miĥail Vladimiroviĉ, kaj tute inda anstataŭanto de Vladimir Vladimiroviĉ! Mi pensas, ke vi devus esti apogita kiel kandidato por la prezidanteco de Rusio!
  Mishustin kapjesis kaj notis:
  - Preparu dekreton aljuĝantan al Ramzan Kadirov la titolon de Heroo de Rusio kaj Armegeneralo. Intertempe, sekrete kontaktu la ukrainajn specialajn servojn kaj helpu ilin, estas klare, kion fari!
  La rondo zumis aprobe.
  Ŝoigu notis:
  - En la kongreso, Unuigita Rusio nepre subtenos Miĥail Mishustin por Prezidanto de Rusio. Mi pensas, ke vi ankaŭ faras!
  Miĥail Mishustin kapjesis kaj diktis:
  - Sergej Ŝoigu estos premiita la Ordeno de Venko pro elstaraj servoj. Por la unua fojo ekde Breĵnev, li estos premiita ĉi tiun ordonon. Li ankaŭ ricevos la titolon de Marŝalo de la Rusa Federacio. Kvankam la milito en Ukrainio ne tre bone iras, tiu ĉi simbola gesto inspiros niajn soldatojn al novaj heroaĵoj.
  La ministro pri defendo riverencis kaj rimarkis:
  - Dankon kaj mi provos pravigi vian fidon!
  La deĵoranta prezidanto kapjesis kaj daŭrigis:
  - Vladimir Putin, malgraŭ siaj eraroj, ankoraŭ ĝuas la subtenon kaj amon de grava parto de la popolo. Tial ni devas rekompenci lin postmorte. Mi opinias, ke necesas postmorte aljuĝi al Vladimir Putin la titolon de Marŝalo de la Rusa Federacio, la stelo de la heroo, kaj la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita!
  Matvienko notis:
  - Aŭ eble estas pli bone iri rekte al la Generalisimo?
  Mishustin ridis kaj rimarkis:
  - Tio estus troege! Ili mokos nin!
  La direktoro de FSB notis:
  - Ĉiuokaze, parto de la popolo restos ĉiam malkontenta! Sed la ideo de postmorta premio estas bona!
  La deĵoranta prezidanto kapjesis kaj daŭrigis:
  - Nu, ni nomos kelkajn stratojn en Peterburgo honore al Vladimir Putin kaj en Moskvo! Alia demando estas, kie ni enterigu lin?
  Matvienko levis la ŝultrojn kaj rimarkis:
  - Eble ĉe la tombejo Novodeviĉjo, apud Jelcin?
  Medvedev obĵetis:
  - Kelkaj el la subtenantoj de la forpasinta Putin eble perceptos tion kiel mokado. Mi proponas aŭ malantaŭ la Kremlo-muro, aŭ eĉ fari mumion kaj konstrui specialan maŭzoleon por la forpasinta Vladimir Putin!
  Mishustin ridetis ironie kaj rimarkis:
  - Ĉu Vladimir Putin povus esti metita en la maŭzoleon anstataŭ Vladimir Iljiĉ Lenin?
  Ŝoigu rikanis kaj notis:
  - Multaj konsideros ĉi tion ankaŭ moko de la mortinta Putin! Cetere, la komunistoj estos kontraŭ ĝi!
  La deĵoranta prezidanto de Rusio kapjesis:
  - Jes! Ni ne tuŝos Lenin nun! Ni solvu lian problemon en pli trankvila medio. Intertempe mi proponas organizi la plej pompan kaj luksan entombigon de rusa prezidento Vladimir Putin. Mi pensas, ke Patriarko Kirill persone plenumos sian funebran diservon!
  La direktoro de FSB kapjesis:
  -Estos entombigo por Vladimir Putin je la plej alta nivelo. Kaj ni sendos invitojn al ĉiuj ŝtatestroj senescepte!
  Miĥail Mishustin diris:
  - Ankaŭ Vladimir Zelenskij mortis. Kaj preskaŭ samtempe kun Vladimir Putin - ĉi tio estas simbola!
  Ŝoigu kapjesis:
  - Jes! Sed fakte, li ankoraŭ ne estas la komandanto de la ukraina armeo. Mi pensas, ke ni povas oferti al Ukrainio paŭzon ĝis ni elektos novajn prezidantojn!
  La deĵoranta prezidanto kapjesis:
  - Ĉi tio estas interesa ideo. La sola demando estas, ekde kiam la ministro pri defendo ekpensis pri paco?
  Sergej Ŝoigu notis:
  - Mi havis sufiĉe de la milito en unu jaro. Kaj antaŭ tio estis ankaŭ Sirio. Kaj ĝenerale, ĉu vi opinias, ke milito estas tiel agrabla agado?
  Mishustin kapjesis:
  - Kompreneble ne! Mi komprenas! Kiel ni povas fari proponon al Ukrainio por kvarmonata paŭzo? Kaj tiam la milito finiĝos!
  La Ministro pri Defendo notis:
  - Se ĝi ne ĉesos, do... Sed vere povus esti kiel dum la Minskaj interkonsentoj, frosta konflikto!
  La portempa ĉefministro rimarkis:
  - Ĉiu monato de milito estas pli ol duiliono da rubloj da rektaj kaj nerektaj elspezoj. Do frostigi la konflikton ankaŭ estas ideo. Sed ni vidu kiel la ukraina flanko reagas al tio.
  Intertempe ni faros kelkajn pliajn decidojn.
  La portempa ĉefministro rimarkis:
  - La aersako estas elĉerpita! Estas tempo por fini la militon!
  Mishustin kapjesis kaj respondis:
  - Ĉiuj familioj kaj parencoj de la viktimoj devas ricevi dek milionojn da rubloj krom ĉio, kion ili jam ricevis. Por severaj vundoj kaj vundoj, kvin milionoj, por malpezaj vundoj, tri milionoj. Kaj ĉiuj, kiuj partoprenis en la milito kaj estis mobilizitaj por pliaj du milionoj da rubloj! Kaj tuj!
  La portempa ĉefministro diris ĝemante:
  - Ĉi tio estas granda elspezo. Sed nia trezorejo ne estas plena de mono!
  Miĥail Vladimiroviĉ grumblis:
  - Akiru ĝin el rezervoj. Aŭ, ekzemple, simple presi ilin. Iom da inflacio dum milito estas natura. Vi ne devus tro malrapidigi ĝin. Krome, ni ankaŭ altigos la minimuman salajron kaj pension.
  Matvienko kapjesis kaj aldonis:
  - Jes, kaj la deputitoj bezonas ĵeti oston. Alie, baldaŭ ordinaraj kontraktsoldatoj fariĝos pli riĉaj ol servistoj de la popolo!
  Mishustin kapjesis:
  - Kaj ankaŭ ili havos monon! Kaj mi decidis rekompenci ankaŭ Vladimir Volfoviĉ Ĵirinovskij postmorte. La LDPR ĝojos pri tio, kaj ili subtenos min en la elektoj. Precipe mi donos al Zhirinovsky la rangon de generalleŭtenanto kaj la stelon de la Heroo de Rusio. Tamen, prezidenta kandidato el Slutskij estos iom enuiga!
  Ŝoigu rimarkis kun suspiro:
  - Kaj ni tute ne havas tempon por amuziĝi!
  La Portempa Sekretario de Defendo notis:
  - Milito estas malbona! Ĝenerale Putin ankoraŭ estas bonŝanca. Se li estus mortinta poste, oni ankoraŭ ne scias, kiel li estus enterigita, kaj kia potenco estus en Rusujo!
  La estro de la FSB notis:
  - Kaj vi ankoraŭ ne scias, kio venos, ĉu estos estonteco!
  Miĥail Mishustin diris:
  - Jes, mi estis informita, ke usona prezidento John Biden volas paroli kun mi. Mi pensas, ke li kaj mi povas diskuti mondajn problemojn!
  Ursoj notis:
  - Neniuj koncedoj al Usono!
  Ŝoigu levis la ŝultrojn:
  - Pri kio ni povas paroli? Sincere, ĉiuj faras koncedojn se ne ekzistas alia elekto!
  La deĵoranta prezidanto kapjesis:
  - Jes! Kaj Stalino faris cedojn, kaj Putin ankaŭ. Ekzemple, Vladimir Putin cedis parton de rusa teritorio al Ĉinio. Oni ne pensu, ke Putin estis tiel obstina kaj necedema. Jes, s-ro Medvedev ankaŭ cedis parton de la pridisputata rusa teritorio al Norvegio. Do ne necesas pensi, ke Rusio neniam koncedis. Kaj la retiriĝo de rusaj trupoj el la regionoj de Kyiv kaj Ĉernigovo ankaŭ estis koncesio. Nia tuta vivo estas daŭraj koncedoj!
  La ministro pri internaj aferoj demandis:
  - Ĉu estos amnestio?
  Mishustin kapjesis:
  - Eble! Mi pensas, ke ĉiuj virinoj kaj neplenaĝuloj povas esti liberigitaj. Plie, ĉi tiuj lastaj ne alportas profiton malantaŭ kradoj, sed nur perdojn. Estas malfacile trovi laboron por plenkreskaj kaptitoj, sed provu trovi laboron por infanoj!
  La ministro por internaj aferoj konsentis:
  - Ĝi estas ebla!
  La deĵoranta prezidanto rimarkis:
  - Vi povas ankaŭ deklari amnestion por ekonomiaj krimoj, kaj fari longedaŭran kapitalamnestion. Ni elspezis multe por la milito kun Ukrainio. Ŝi ne flugis en almenaŭ dudek duilionojn! Kaj eble pli! Ni devas redoni komercon al Rusio!
  Medvedev rimarkis:
  - Kaj laŭ la mitingaj artikoloj? Ankaŭ amnestio!
  Mishustin kapjesis:
  - Ĉi tio ne estas ekskludita, sed ni vidos! Ĉiukaze, ekonomia amnestio povas profitigi nin. Jes, mi kompatas la virinojn kaj infanojn, kiuj suferas en malliberejo!
  La ministro pri internaj aferoj rikanis kaj rimarkis:
  - La junaj kolonioj nun fariĝis preskaŭ kiel sanatorioj. Mi ne dirus, ke infanoj tie suferas tiom multe. Multaj el ili manĝas pli bone ol hejme!
  Deĵoranta prezidanto Mishustin rikanis kaj respondis ironie:
  - Homo ne vivas nur per pano! Kvankam infanoj devus kreski kaj manĝi bone eĉ en malliberejo. Kaj do eblas, ke ni donos ankaŭ amnestion al ĉiuj pensiuloj, tiuj, kiuj faris krimojn de negrava kaj modera graveco. Ni estu kompatema!
  La ministro por internaj aferoj kontraŭstaris:
  -Ĉu ĉi tio ne kondukos al piko de krimo?
  Mishustin memfide respondis:
  - Des pli bone! Vi bezonas la policon, sed estos laboro! Cetere, eble mi ankaŭ plialtigos vian salajron.
  La ĉefministro de IE rimarkis:
  "Ankoraŭ oni ne scias, kiom longe daŭros la milito, sed ekzistas tia malŝparo." Ni povas kolapsi la rublon!
  La aganta prezidanto de Rusio minacis per sia fingro:
  - La rublo devus esti tenita ĝis mia venko en la rusaj prezidant-elektoj ĉiurimede! Sed emisioj povas esti pliigitaj.
  La direktoro de FSB notis:
  - Homoj povas montri troan pasivecon en elektoj. Ni bezonas brilajn kandidatojn, sed samtempe abomenajn, por ke ili ne ricevu multajn voĉojn!
  Mishustin notis kun suspiro:
  - Ve, neniu anstataŭos Ĵirinovskij. Estas ankaŭ la vero, Ksenia Sobchak. Sed ŝi ankaŭ ne estas sur tiu nivelo. Sed vi ankaŭ povas meti Maxim Galkin en la procezon. Sed ankaŭ ĉi... Kvankam kial ne provi. Estas danĝere lasi Navalny partopreni en la elektoj - li eble eĉ kolektos multajn voĉojn!
  La direktoro de FSB kapjesis:
  - Estas eĉ pli danĝere enlasi Ramzan Kadyrov. Se li trarompos al la trono, estos pli malbona ol sub Stalin. Kaj ni devus konsideri ĉi tion!
  La deĵoranta prezidanto kapjesis:
  - Jes! Celu Ramzan! Por ke li ne pepu! Kaj daŭre serĉu malpuraĵon sur li. Pri Zjuganov, tiu ĉi maljunulo tute ne estas danĝera por ni!
  La direktoro de FSB notis:
  - Ili povus nomumi la guberniestron de la Orjola regiono, Kliĉkov, aŭ eĉ Konovalov. Ĉi tiuj estas la plej potencaj ebloj, kiujn ili havas!
  Mishustin demandis ridetante:
  - Ĉu ili havas ian kulpigaĵon pri ili?
  - Kompreneble ekzistas!
  La deĵoranta prezidanto de Rusio kapjesis:
  - Do uzu ĝin! Kvankam por ni la enuiga Zjuganov estas la plej bona inter la eternaj duaj kaj batalantaj partneroj. Rigardante lian acidan vizaĝon, kaj eĉ tre maljunan, neniu volus havi tian prezidanton!
  Matvienko sugestis:
  - Eble ni devus nomumi porno-aktorinon? Kaj vapori ĝin ĝisfunde?
  Mishustin kapjesis sian kalvon:
  - Ankaŭ ne malbona ideo! Vi ankaŭ povas provi ĉi tion! Ekzemple, la nomumo de Vladimir Bryntsalov en 1996 estis vere brila PR-movo. Kompare kun li, eĉ Boris Jelcin ne aspektis tiel stulta!
  La direktoro de FSB notis:
  - Kaj Vladimir Bryntsalov ankoraŭ vivas!
  La aganta prezidento de Rusio kapjesis ridetante:
  - Tiu ĉi povas esti registrita! Lasu la homojn amuziĝi!
  Medvedev konfirmis:
  - Kiel Grigorij Javlinskij! Maljuna ĉevalo ne ruinigos la sulkon!
  Mishustin kapjesis:
  - Sed la porno-aktorino estos juna kaj bela! Kaj ĉi tio donos al la elektoj pli da ekscito kaj sukceso!
  La antaŭe silenta ministro pri eksteraj aferoj enigis vorton:
  - Kion ni faros kun Lukaŝenko?
  Medvedev murmuris:
  - Tiu ĉi malnova stumpo jam elĉerpiĝis. Sed ĝi estas ankaŭ populara en Rusio! Kvankam aliancano kaj chintz!
  Miĥail Vladimiroviĉ respondis:
  - Ni devas inviti lin al la entombigo kaj parolado de Vladimir Putin. Se li volas nian plian subtenon, li devas partopreni en la balotkampanjo favore al mi. Lukaŝenko devas koni sian lokon, li tute dependas de ni!
  Ŝoigu notis:
  - Se io okazos, ni povas kapti lin. Kaj eĉ devigi ilin militi kontraŭ Ukrainio.
  Mishustin kapjesis:
  - Nu, ĉi tio estas lasta rimedo! Kaj do ni klopodos pace solvi la problemon kun Ukrainio. Nu, referendumo pri tiu ĉi temo. Vi povas diskuti kun la homoj kaj influi la kurson de diskuto en la amaskomunikilaro.
  La Ministro pri Defendo notis:
  - Kiel ĝi rezultos... Sed se la popolo diros ne al milito ĉe la referendumo, tiam ni havos nur pli da problemoj!
  Miĥail Mishustin gratis sian kalvon kaj rimarkis:
  - Jes, ĉi tio vere povus esti tiel. Sed la referendumo povas esti prokrastita. Cetere, mi havas ideon fari kelkajn amendojn al la konstitucio. Permesu al oficialuloj havi kontojn kaj havaĵojn eksterlande. Tiam ni havos influon tra la mondo!
  Medvedev kapjesis:
  - Mi estas ankaŭ kontraŭ tio en la konstitucio; la aŭtoritatoj havu liberecon de manovro.
  Mishustin daŭrigis:
  - Kaj malliberuloj rajtu voĉdoni, kaj adoleskantoj ekde la aĝo de dek kvar jaroj. Kaj tio estus bona movo! Krome kelkaj pliaj amendoj al la konstitucio. Precipe eblus junigi la Federacian Konsilion ekde la aĝo de dudek unu jaroj, same kiel la guberniestrojn.
  Matvienko rimarkis dube:
  - Junuloj foje estas tiel malfacile regeblaj!
  La deĵoranta Prezidanto de Rusio memfide respondis:
  - Ŝanĝo de generacioj estas neevitebla! Kaj ĉiuj devas kompreni ĉi tion! Intertempe... La emeritiĝo-aĝo de viroj estu malaltigita dum kelkaj jaroj ĝis sesdek tri.
  Tio estus juste!
  Matvienko demandis:
  - Kio pri virinoj?
  Mishustin negative skuis la kapon:
  - Ne! Ili jam vivas pli longe ol viroj! Kaj ili retiriĝas pli frue. Do estos juste. Kaj ankoraŭ unu afero - necesas liberigi ligojn kun la morto de Vladimir Putin - Putinka vodko. Kaj ĝi devus kosti nur naŭdek naŭ rublojn por duona litro! Ĉi tio estos ĝojo por la homoj!
  Ursoj ridis kaj sugestis:
  - Aŭ eble ni ankaŭ liberigos Miŝustinka vodkon. Ankaŭ estos granda ĝojo por la homoj!
  Miĥail Vladimiroviĉ kapjesis:
  - Ankaŭ tio estas bona ideo! Kaj ni liberigos vodkon kaj cigaredojn!
  La Sekureca Konsilio solvis kelkajn pliajn problemojn kaj iris siajn apartajn vojojn. Kaj ili sidis tiom longe.
  Tiam Mishustin vokis Joe Biden.
  La usona prezidento prenis la telefonon.
  Miĥail Vladimiroviĉ diris:
  - Nun mi estas la plej grava en Rusujo!
  La usona prezidanto kapjesis:
  - Ĉi tio estas bona!
  La portempa Prezidanto de Rusio diris:
  - Mi volas plibonigi niajn rilatojn kun la Okcidento. Sed por tio ni devas redukti la intensecon de nia konfrontiĝo. Kaj ne donu nenecesajn kialojn por konfrontiĝo.
  Joe Biden kapjesis:
  - BONE! Sed kion vi kaj mi povas fari?
  Mishustin respondis:
  - Plej bone estus, se vi venus al la entombigo de Vladimir Putin kaj tie ni diskutus la detalojn de kunlaboro!
  La usona prezidanto demandis:
  - Ĉu vi ĉesos la militon kun Ukrainio?
  La aganta prezidento de Rusio respondis kun suspiro:
  - Mi persone provos! Sed mi ne scias ĉu mi povas fari ĝin! Krome mi ankoraŭ ne estas la Prezidanto de Rusio, sed nur aganta!
  Joe Biden konfirmis:
  - Mi komprenas ĝin! Nu, kies estas Krimeo?
  Mishustin honeste respondis:
  - Pri tio ni nun ne parolu. Alie mi ĉion perdos! Sed se io necesas, legitima prezidanto aperos kaj en Ukrainio kaj Rusio. Ni bezonas, ke vi persvadu Ukrainion konkludi paŭzon kun ni dum kvar monatoj. Kiam kaj ni kaj ili havos prezidantajn elektojn, estos pli facile intertrakti!
  La usona prezidanto rimarkis:
  - Tio estas bona ideo! Sed Rusio devas forlasi la kvar regionojn, kiujn ĝi konsideras propraj en Ukrainio!
  La deĵoranta Prezidanto de Rusio memfide respondis:
  - Post la elektoj mi havos pli da ŝancoj kaj rimedoj. Estas eblaj kompromisoj ĉi tie. Sed mi ankoraŭ ne havas la tutan potencon!
  Joe Biden deklaris:
  -Ĉu vi liberigos la politikan kaptiton?
  La deĵoranta prezidanto de Rusio honeste respondis:
  - Estos granda amnestio, kaj ĉiuj malliberuloj estos liberigitaj. Do ne zorgu pri ĉi tiu temo!
  La usona prezidento respondis ridetante:
  - Mi kredas al vi! Bone, ni konsentos pri paco, kaj mi venos al la entombigo de Vladimir Putin en Moskvo. Sed kiel signo de mia amikeco kaj via, eble Rusujo kondamnos la diktatoron?
  Mishustin respondis kun suspiro:
  - Nuntempe, bedaŭrinde, ni devas kalkuli kun la populareco, kiun ankoraŭ havas Vladimir Putin. Sed estonte eblas. Ankaŭ Nikita Ĥruŝĉov ne tuj okazigis la Dudekan Kongreson!
  Joe Biden diris kun la rideto de bone nutrita pitono:
  - Nu, tio estas bonega! Ial mi kredas vin! Ĉu vi kaj mi fariĝos amikoj?
  Miĥail Vladimiroviĉ respondis:
  - La tempo montros! Vi devas esti modera. Ne dolĉa - por ne esti lekita, sed ne amara, por ne esti kraĉita! Tial mi ankoraŭ marŝas sur ŝnuro super abismo. Bonvolu ne puŝi min malsupren!
  La usona prezidanto respondis:
  - Ni interesiĝas ankaŭ pri amikeco kun Rusio kaj longdaŭra partnereco, kaj eble aliancaj rilatoj. Mi certas, ke ni venos al interkonsento. Kaj ni parolos pli detale ĉe la entombigo de rusa prezidento Vladimir Putin!
  Mishustin kapjesis kaj konfirmis:
  - Ni parolu!
  Post kio ili pendigis. Nun alia epoko tagiĝis por Rusio kaj la tuta civilizita kaj ne tiel civilizita mondo!
  
  
  RUSIAJ KNABININOJ ROMTAS LA NAZON DE LA TALIBANO
  KONOTACIO
  La talibanoj, profitante la fakton, ke la ĉefaj fortoj de Rusio estas blokitaj en Ukrainio, malfermis duan fronton, atakante kaj ĉirkaŭante rusan bazon en Taĝikio. La taĝikoj parte fuĝis, parte kapitulacis al la rusa armeo, kaj ili devis batali por vera kaj sange. La bataloj estas furiozaj, sed nudpiedaj knabinoj en bikinoj montras heroecon en bataloj.
  . ĈAPITRO #1
  Post kiam rusaj trupoj komencis suferi malvenkon post malvenko sur la teritorio de Ukrainio, la talibano decidis: ilia tempo venis. Kaj ili frapis Taĝikio'n en la malfrua aŭtuno de 2022. Kiel atendite, la taĝikaj trupoj montriĝis pretaj por milito, antaŭ ĉio morale. La plej multaj el ili kapitulacis aŭ fuĝis. La rusa armea bazo en Taĝikio estis ĉirkaŭita kaj la talibano atakis ĝin de ĉiuj flankoj.
  Rusio devis rapide transdoni fortojn al Taĝikio kaj malfermi duan fronton tie.
  Kaj trupoj devis esti translokigitaj trans pluraj landlimoj. Kiel rezulto, la talibano detruis la rusan bazon. Kelkaj el la soldatoj estis buĉitaj, kaj kelkaj estis kaptitaj.
  Kaj rusa prezidento Vladimir Putin ankoraŭ devis tre malfrue anonci ĝeneralan mobilizadon kaj translokigi novajn trupojn al Taĝikio. Kaj ĉi tio, kompreneble, trudis plian ŝarĝon kaj al la rusa ekonomio kaj al la buĝeto, kaj kontribuis al la malkresko de la populareco de Putin inter la homoj.
  Tamen, Rusio nun faris armeajn operaciojn kontraŭ la talibano. Sed Afganio havas preskaŭ kvardek milionojn da homoj - plejparte junaj, kaj multe da ekipaĵoj antaŭe kaptitaj de la usonanoj. Kaj provu venki tian armeon, eĉ se aliaj estas strangaj kaj ne malhelpas Rusion translokigi trupojn tra ĝiaj teritorioj. Estu kiel ajn, el morala vidpunkto, rusoj trovas multe pli agrable batali kun la Mujahideen Talibano ol kun siaj ukrainaj fratoj. Kaj tial, kompreneble, belaj, seksaj kaj ŝikaj knabinoj partoprenas en la bataloj.
  Kio faras militon sufiĉe interesa.
  Preskaŭ ne estas neĝo en Taĝikio eĉ vintre. Kaj la knabinoj atakas, elmontrante siajn nudajn, rozkolorajn kalkanojn.
  Natasha pafas de maŝinpafilo, samtempe ĵetante detruan donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj.
  La korpoj de la talibano, disŝiritaj en pecetojn, eksaltas.
  La militisto ekkrias:
  - Por niaj belaj infanoj!
  Alia militisto, Zoya, ankaŭ pafas de mitraleto. Li skribaĉas kun granda precizeco, mortigante Mujahideen. Ili falas kiel falĉitaj garboj de tritiko.
  Kaj ĉarma knabino kun oraj haroj ĵetis pizon de morto per sia nuda kalkano kaj kukis:
  - Rus' defendis la landon per si mem,
  De la invadoj de inferaj akridoj...
  Kaj kovris ĝin per ŝiaj mamoj -
  Ĉiuj popoloj de Patrino Tero!
  Kaj la militisto ridos kaj ridos, montrante sian buŝon plenan de dentoj. Kaj kun tre ludema lango, kiu lekas pli ol nur ĉokoladan glaciaĵon.
  Augustine, alia knabino, unu el tiuj, kiuj montras la plej altan aerakrobatikon kaj falĉas la talibanojn en vicoj, ruis:
  - Pomoj en la neĝo,
  Ĉi tiuj estas mamoj de knabinoj...
  Mi helpos vin,
  Estos bonegaj juĝistoj!
  Kaj la militisto denove ĵetis la murdan donacon de neniigo per siaj nudaj piedfingroj. Kaj ŝi disĵetis multajn talibanojn en malsamaj direktoj, deŝirante iliajn kapojn kaj membrojn.
  Svetlana ankaŭ falĉas la Muĝahidojn, kaj faras ĝin kun granda entuziasmo. Ĉi tiu knabino havas tiom da veturado kaj freneza energio. Ŝi ĵetas per siaj nudaj piedfingroj grandan, detruan donacon de morto.
  Kaj tiam li kantas:
  - Pri la knabinoj nudpiede, nudpiede, nudpiede...
  Ni svingas plektas, plektas, plektas!
  La militistaj knabinoj atakis la talibanon tiom multe, ke la kalkanoj de la belulinoj brilas.
  Ja rusa virino estas granda forto. Kaj ŝi falĉas la malamikojn kiel falĉilon per motoro. Kaj ĝi vere veturas en la ĉerkojn, kaj eĉ en la teron.
  La inaj militistoj montras sian furiozan temperamenton kaj muĝas:
  Ni estas komsomolaj knabinoj
  Ni amas eskimon...
  La voĉo de belulinoj estas klara,
  Estos nova filmo!
  Kaj la militistoj prenis kaj montris siajn tre longajn kaj tiel ludemajn langojn.
  La batalo, kompreneble, kun la talibano ne estas facila enigmo. Kaj la rusaj uloj mortas, en konsiderinda nombro. Kaj li venas el Taĝikio por porti ducent ŝarĝon.
  Kompreneble en Rusio mem oni komencas ribeli - kial oni bezonis la militon kun Ukrainio? Ĉu Rusio devus pagi per la vivo de siaj filoj kaj filinoj en la milito en Taĝikio? La demandoj estas, kompreneble, tute naturaj. Fakte, ĉu la ludo valoras la kandelon?
  Krome, prezoj altiĝas, kaj ne estas odoro de venkoj. Kaj tiam Zjuganov havis apopleksion, kaj paralizis poŝan opoziciiston. De kiom da tempo, obeema al la aŭtoritatoj, Gennadij Andrejeviĉ gvidas marĝenulojn en rondoj kaj imitas kvazaŭ kontraŭstaraĵojn. Kaj nun la estro de la plej multnombra kaj popola opozicio, la plej oportuna por la aŭtoritatoj, prenis kaj kliniĝis. Sankta loko neniam estas malplena. Venis aliaj, junaj kaj multe pli agresemaj.
  Kaj la trono skuiĝis...
  Sed nuntempe estas milito kun la talibano. Jen knabinoj el inter la atakaj aviadpilotoj batalantaj en la ĉielo.
  Anastasia Witchakova estas unu el la famaj ruĝharaj militistoj. Ŝi rifuzis batali kontraŭ Ukrainio, sed detrui la talibanon, mi petas.
  Kompreneble, multaj inaj militistoj azenoj ne volis mortigi siajn slavajn fratojn.
  Sed kun la Mujahideen - mi petas.
  Anastazio pafis al la talibano uzante siajn nudajn piedfingrojn. La ambasadoro pafis raketon al la afganoj kaj kantis:
  Kiel ni vivis batalante
  Kaj ne timas la morton...
  Ĉi tio estas donaco por la nudpieda piloto!
  Alia aso-militisto ankaŭ estas bela, nur ĉi-foje ankaŭ la blondulino Akulina Orlova batalas kun la duŝmanoj. Jes, la talibanoj nomiĝas duŝmanoj, aŭ spiritoj, same kiel en la unua milito kun la afganoj. La malamiko estas vere forta kaj granda en nombro. Kaj la talibano kaj aerdefendo havas sian propran. Inkluzive de tiuj kaptitaj de la antaŭa registararmeo.
  Akulina Orlova turniĝas kun sia aviadilo kaj malproksimiĝas de la misilo Stinger, post kio la knabino kantis:
  - Malica spirito rampas laŭ la rokoj,
  Vi bruligas ĝin per napalmo...
  Nu, se la talibano,
  Ni uzu trompon en batalo!
  Alia knabino Margarita Magnetic. Ŝiaj haroj estas kiel ora folio. Tre bela knabino. Kaj ŝi ankaŭ kategorie rifuzis batali kun Ukrainio. Ĉar li ne prenos armilojn kontraŭ siaj slavaj fratoj. Kiu kaŭzis aprobon de multaj. Kaj la talibanoj estas religiaj fanatikuloj, kaj iam ili helpis la ĉeĉenajn separistojn. Krome, la talibano estis la sola ŝtato en la mondo kiu rekonis la sendependecon de Ĉeĉenio. Kaj ĉi tio, kompreneble, lasis spuron sur la rilatoj kun Rusio dum multaj jaroj.
  Margarita Magnetic estas preta batali. Ŝiaj nudaj piedfingroj premas la butonojn. Kaj raketoj de kolosa, detrua potenco flugas ĉe la talibano. Kaj ili venkas la barbajn afganojn.
  Margarita kantis:
  - Eh, Patrujo, ili kriu malbele,
  Kaj ni ŝatas ŝin, eĉ se ŝi ne estas belulino!
  La bastardo estas naiva,
  Se la sekureca oficisto regas,
  Do estos faŝismo,
  Abomenaĵo de la homaro!
  La unua degelinta peceto,
  la entombigo de Stalin -
  Rus' ne estos Kaino,
  Kvankam ŝi estas vundita!
  Kaj la militistoj unuvoĉe prenis ĝin kaj pepis:
  - La slavoj ne povas toleri humiligon,
  Ni ĉiuj estas por Ukrainio...
  Ni ne toleros plu insultojn,
  La kapo de Kain estas en la naĝejo!
  Knabinoj sur atakaviadiloj trafis la talibanojn, kaj venkas kaj mortigas ĉi tiujn Mujahideen.
  Jen ili flugas por draŝi la spiritojn. Sed zinkaj ĉerkoj kun mortigitaj rusaj soldatoj kaj oficiroj estas elprenitaj el Taĝikio.
  Unu el tiuj soldatoj restis sen kruro. Kaj li kantas malgaje, kun ĝojo kaj kun larmoj en la okuloj:
  - Iel ili veturis en la ĉerkon,
  Kaj la plej forta demonio
  Ĉio premita kaj algluita,
  Kaj kompaktigis ĝin firme!
  Ankaŭ estas knabinoj sur tankoj. Tre interesa rusa aŭto "Urso". Ŝi estas tre peza tanko - pli ol cent tunoj - eksperimenta modelo. Kompreneble, ĝi ankaŭ havas specialan skipon de kvar knabinoj. Kaj ĉiuj havas nomojn komencantajn per E!
  Ekzemple, Elizabeto premas la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj, trafas bunkron kun talibano kaj muĝas:
  - Gloro al komunismo!
  Catherine, daŭre pafante de maŝinpafiloj kaj premante la butonojn per sia skarlata cico, muĝas:
  - Kaj sen Zjuganov! Kalva kaj ebria!
  Elena knaris, premante sian nudan kalkanon sur la pedalon:
  - Por vojaĝoj al la Hinda Oceano!
  Ankaŭ Efrosinya pafis, ĉi-foje helpe de sia ludema lango kaj grincis:
  - Por venkoj en atakbataloj!
  Kaj la knabinoj ridos. Ili pluvas plumbon sur talibanajn batalantojn. Kaj ili faras ĝin tre bone.
  Elizabeto, pafante al la malamiko, pensis pri tio. Fakte, se homo havas cerbon, li komprenas, ke iu ajn religio estas fabelo kaj homa fantazio!
  Sed kial diversaj specoj de religioj disvastiĝis tra la tuta mondo? Cetere, multaj kontraŭe al la komuna prudento? Fakte, prenu la plej popularan religion: kristanismo. Kredi je Dio krucumita sur la kruco estas stulta kaj absurda. Fakte, se vi kredas je la Biblio, tiam Dio fariĝas iel stranga kaj nekomprenebla.
  Tiam li dronas preskaŭ la tutan homaron per akvo - milionoj da homoj mortas, sed nur ok homoj estas savitaj. Male, sur la kruco li preĝas por la ekzekutistoj?
  Vi eble rimarkos: la Dio de la Malnova Testamento estas tre kruela, sed en la Nova Testamento Kristo estas ege bonkora. Kaj ĉi tie estas okulfrapa kontraŭdiro. Fakte, se Jesuo estus Dio la Filo, li devus forbruligi Sodomon kaj Gomoran. Sed estis plenkreskuloj, kaj infanoj, kaj virinoj. Ĉu ĉi tio ne estas kruela?
  Jes, kaj multaj aliaj ekzemploj de krueleco povas esti listigitaj dum tre longa tempo. Unu murdo de infanoj fare de Eliŝa io valoras.
  Do pensu pri tio, kion homoj kredas. Kaj la registaro ankaŭ trudas religion. Kaj nun ili batalas kontraŭ la religiaj fanatikuloj la talibanoj.
  Sed ili avertis - ne estu feliĉa, ke Usono forlasas Afganion - nur estos pli malbona por Rusio.
  La talibano, iom ripozinte kaj profitante la fakton, ke la manoj de Rusio estis ligitaj per la milito kun Ukrainio, ekagis kaj batis. Kaj ĉi tio estis antaŭvidita por multaj. Kaj Rusio devis aliĝi. Kaj, kompreneble, kontraŭ sia volo - tro multaj rusaj soldatoj mortis en la bazo en Taĝikio. Do Vladimir Putin trovis sin implikita en ankoraŭ alia milito. Kaj la humoro, kompreneble, en la socio fariĝis multe pli malamika kontraŭ la nuna prezidanto. La amo de homoj estas tre ŝanĝebla. Kaj la talibano kompreneble kalkulis ĉion ĝuste. Krome, Usono estas feliĉa ĉi-kaze - ĝi metis siajn malamikojn unu kontraŭ la alia. Kaj homoj komencis diri pri Biden: saĝa maljunulo. Kiel, kiel lerte li ĉion aranĝis.
  Fakte, aĝo ne estas baro al kaj sporto kaj saĝo!
  Elizabeto denove pafas, kaj denove, kompreneble, kun siaj nudaj piedfingroj. Estas sufiĉe varme en la tanko eĉ vintre. Kaj somere estas vere varmege en Taĝikio.
  La knabino prenis ĝin kaj kantis:
  - Se ĝi estas longa, longa, longa,
  Batalu, detruu la talibanojn...
  Se ĝi estas longa, longa, longa,
  Kuru malsupren en batalo!
  Eblas, eblas
  Tio kompreneble estas vera, vera...
  Kvankam foje ĝi sentas
  Ni povas atingi Afrikon!
  Kaj en Afriko prezoj estas tiel altaj,
  Kaj en Afriko mono estas tiel larĝa!
  Hipopotamoj perdis pezon
  Kaĉalotoj malgrasiĝis...
  Kaj la homoj estas kiel papagoj,
  Iru rekte al la ĉielo!
  Jekaterina notis kun rido, premante la stirstangon butonon de la tanko per sia skarlata cico:
  - Estas io ne sufiĉe da optimismo en vi!
  Elizabeto respondis kolere:
  - Se la prezidanto estas morala kriplulo kaj fripono, kian do ĝojon povas havi liaj regatoj!
  Elena kapjesis:
  - Jes! Oni diras, ke problemoj komenciĝis! Sed ĝuste troa sorto igis Putinon tro memfida!
  Elizabeto kapjesis sian bluan nuancan kapon:
  - Jes, mi ĉiam pensis, ke al unu homo oni ne povas doni tiom da sorto - li surgrimpas blankan ĉevalon, en la senco, li komencas kredi, ke la maro estas ĝisgenue al li. Kaj tiam, kiel la maljunulino, kiu volis fariĝi Dio, ŝi finiĝas kun nenio!
  Catherine konsentis kun tio:
  - Jes! Putin havis tro da bonŝanco, kaj ĝi dorlotis lin. Kiel la fortuno iam amis Napoleonon, Hitleron, Ivanon la Terura, kaj poste forturnis sin de ili.
  Euphrosyne rimarkis:
  - Nikolao la 2-a estis tre malbonŝanca, sed samtempe bonkora kaj deca reĝo. Ekzemple, vi pensas, ke li estus almenaŭ iom bonŝanca en la milito kun Japanio. Ekzemple, se la admiralo Makarov estus mortinta, kaj ĉio povus esti malsama . Kaj admiralo Makarov mortis pro tuta serio da neverŝajnaj koincidoj. Ial, li ne ordonis minbalaadon de destrojeroj, kaj neniu el liaj subuloj donis tian ordon. Kaj la mino, plej verŝajne, estis rusa, kaj granda batalŝipo ne devus esti sinki de unu mino. Kaj eĉ en ĉi tiu kazo, admiralo Makarov povus esti savita, kiel, ekzemple, Kirill Romanov estis savita.
  Elizabeto konsentis:
  - Jes, iom da sorto por Nikolao la 2-a povus doni al Rusio multe pli ol multe da sorto por la mezbona Vladimir Putin! Ekzemple, admiralo Makarov povus venki la japanojn surmare kun malmulte da sangoverŝado, kaj tiam la milito kun la samurajo ne estus kostinta multe da ofero. Kaj se cara Rusio estus gajninta la militon kun Japanio, tiam la unua mondmilito plej verŝajne ne estus okazinta. Do la aŭtoritato de la armeo de la imperio estus tro alta kaj la germanoj ne kuraĝus deklari militon!
  Elena kapjesis:
  - Eble! Kvankam Makarov sole ne elĉerpas la nombron da fiaskoj kaj malbonŝanco en la milito kun Japanio. Kvankam mi devas konfesi, ke la malamiko estis forta. Sed aliflanke, se la ŝirmita Oslyabi ne tiel rapide subakviĝus, eĉ dum la batalo de Tsuŝima la eskadro povus tute trarompi ĝis Vladivostok! Kaj tiel la milito kun Japanio montriĝis tiel malsukcesa!
  Euphrosyne rimarkis:
  - Sed la milito en la kvardek-kvina jaro kun Japanio estis surprize facila kaj sukcesa. Kvazaŭ Japanio estus elĉerpita. Tamen, ve, la venko de Stalin kondukis al la komunistoj preni potencon super Ĉinio, kaj la aperon de tre forta kaj danĝera imperio, kiu preskaŭ atakis Sovetujon sub Breĵnev. Kaj eĉ nun Ĉinio nur ŝajnigas sin amiko. Kaj li mem volas forhaki teron de ni ĝis Uralo.
  Catherine kapjesis:
  - Jes! Se la japanoj estus venkitaj tiam, estus Flava Rusio anstataŭ norda Ĉinio, kaj ortodokseco estus veninta al la Ĉiela Imperio. Kaj kio okazis kiel rezulto de la facila venko de Stalin super la japanoj. La naskiĝo de ateisma imperio, kaj potenca monstro ĉe la limoj kun Rusio!
  Elizabeto notis, elmontrante siajn dentojn:
  - Do kredu je la kristana Dio. Venko super Japanio donus dekojn da milionoj da novaj ortodoksaj kredantoj. Anstataŭe, agresema ateisma reĝimo ekregis en Rusio. Kaj tiam la sanga stalinisma reĝimo alportis ateismon al Ĉinio. Kaj aperis la kruela imperio de Mao. Mi vere ne komprenas, kion Dio volis!
  Elena notis:
  - Aŭ tute ne ekzistas Dio! Aŭ Satano estas multe pli forta ol la Biblio diras, aŭ la planoj de la Ĉiopova estas nekompreneblaj por ni!
  Euphrosyne rimarkis:
  - Kutime kruelaj reĝoj estas pli sukcesaj! La sola escepto estis eble Aleksandro la Unua - la reĝo estis inteligenta, afabla, liberala, sinjoro kaj muŝo ne estas remburita. Kaj kune sukcesa!
  Elizabeto rimarkis:
  - Kaj Katarina la Dua ne estis konsiderata kiel kruela kaj malbona reganto, kaj ankaŭ estis tre sukcesa. Vere, ŝi estis malĉastino, kaj ĝenerale ne tute bona homo. Ŝi malpermesis al la kamparanoj plendi pri siaj mastroj. Estas eĉ strange, ke tiom da sorto estis donita al tia malnobla homo!
  Elena kapjesis:
  - Jes, kaj tiam kredu je la kristana Dio! Kiam la malbonaj kaj malnoblaj estas la plej sukcesaj!
  Katerina kantis kun kolero:
  La mondo ripozas sur perforto
  La vulkano de kolerego elŝprucas en granda maniero...
  La streĉiĝo estas supera,
  Vekiĝas kun doloro kaj timo,
  Nur timo donos al ni amikojn,
  Nur doloro instigas vin labori,
  Tial mi volas ĝin pli kaj pli
  Hiperplasmo krevos en la homamason!
  Elizabeto rimarkis ĝemante:
  - Jes, Ĝingis-Ĥano estis malĝentila pagano. Li ne sciis legi nek skribi, sed li transprenis duonon de la mondo. Kaj islamanoj kaj kristanoj perdis en batalo kun li. Kaj la demando estas: kie estis la Ĉiopova Dio en ĉi tiu tempo? Kaj kial la paganismo de la mongoloj venkis la monoteismon: islamo kaj kristanismo?
  Euphrosyne rimarkis ridetante:
  - Sammaniere oni povas demandi: kie estis la Ĉiopova Dio, kiam Kaino mortigis Abelon? Kial li permesis la unuan fraticidan militon en la homa historio?
  Elena ridetis kaj resumis:
  - Jes, vi povas senfine argumenti, sed vi neniam pruvos nek ke Dio ekzistas aŭ ke Li ne ekzistas?
  Ekaterina notis:
  - Mi forte dubas pri Jesuo Kristo. La malfeliĉaj, premitaj judoj povus bone konfuzi fortan, talentan hipnotizon kiel Anatoly Kashpirovsky kun mesio kaj diigis lin. Se vi rigardas la statistikon de la mirakloj de Anatolij Miĥajloviĉ, li estas pli malvarmeta ol Kristo!
  Euphrosyne ridis kaj kantis:
  - Dio donu al blinduloj malfermi iliajn okulojn,
  Kaj rektigu la dorson de la ĝibuloj...
  Jes Dio, estu Dio almenaŭ iomete
  Sed vi ne povas esti iomete krucumita!
  Kaj la knabinoj denove alfrontis la talibanojn. Premante la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj, ili falĉis multajn Mujahideen kaj laŭvorte kuŝigis ilin en aroj. Barbaj talibano mortis sub maŝinpafado kaj eksplodemaj fragmentiĝokonkoj. Sekvis serioza amuzo, kun amasa ekstermado de religiaj fanatikuloj.
  Kaj jen Alenka kun sia bataliono de belaj knabinoj, kiuj malgraŭ la malvarmeta vintra vetero de Taĝikio atakas la talibanon nudpiede.
  Ili estas, aliflanke, en mallongaj jupoj, kaj iliaj korpoj estas kovritaj per kirasplatoj faritaj el Kevlaro.
  La belulinoj kuras al la atako kaj kantas:
  - La malbona talibano rampas laŭ la rokoj,
  Sed la knabinoj estas la plej belaj...
  Batu lin per napalmo
  Ni festos sukceson!
  Kaj la knabinoj ekbrilos per perlaj dentoj.
  Kaj tiam Anyuta, kun siaj nudaj piedfingroj, ĵetos pizon kun eksplodaĵoj al la Mujahideen. Kaj ŝi frakasos la talibanojn en malsamaj direktoj, kiel katidoj.
  La knabino prenis ĝin kaj kantis:
  - Gloro al la Patrujo, gloro,
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Sekcioj de knabinoj en bikinoj,
  Saluton rusa popolo!
  Ruĝhara Alla ankaŭ pafas al barbaj malamikoj, falĉas ilin kaj kantas:
  - Rus' ridis pri ĉi tiu talibano,
  En ĉiuj epokoj, tial ŝi kaj Rus'!
  Kaj la knabino ankaŭ prenos ĝin kaj ĵetos mortigan citronon al la Muĝahidinoj per siaj nudaj piedfingroj. Kaj disĵetas malamikojn en ĉiuj malsamaj direktoj.
  Kaj kiel li fajfas je la supro de siaj pulmoj.
  Pluraj dekoj da korvoj estis miregigitaj. Suferinte koratakon, ili falis sur la kapojn de la razitaj kapoj de la talibano, kaj ili estis mortpikitaj. Post kio la militisto pepis:
  - La afero estas tre polemika ĉi tie,
  Mi kredas, ke ĝi estos simple altklasa!
  Mi konas la talibanon, ni venkos
  Ja estas super ni fiera kerubo!
  Maria, alia el la knabinoj en bikino, prenis ĝin kaj fajfis. Kaj per siaj nudaj piedfingroj ŝi ĵetis enorman murdan forton al la malamiko, tre detrua donaco de morto. Ŝi pecetigis la talibanajn batalantojn kaj kukis, elmontrante la dentojn:
  - Estas grandega nebulo ĉirkaŭ Rusio,
  Kaj la talibana batalanto rapidas al la Patrujo!
  La Olimpikoj estas vere heroa knabino. Ŝi estas granda kaj samtempe ŝiaj haroj estas helbrunaj. La militisto havas luksajn koksojn, kaj fortan gazetaron, kiu estas kovrita per ĉokoladaj kaheloj. Nu, neniu vere povas rezisti al tia besta knabino.
  Kaj nun, per siaj potencaj, muskolaj, nudaj piedoj, ŝi levis tutan barelon da eksplodaĵoj kaj kiel ŝi ĵetus ĝin al la talibano. Kaj ĉi tiu barelo rapidis kun granda, mortiga rapideco. Kaj kiel ĝi frakasos en la Mujahideen, laŭvorte disŝirante ilin.
  La militisto-heroo prenis ĝin en ĝojo kaj kantis:
  Kaj super Murov la ĉielo sulkiĝas,
  La tagiĝo de lumo leviĝas...
  Ni estas kiel la filinoj de Ilja Muromets,
  Ne vane ili fanfaronis pri sia forto!
  Efektive, estas multe pli agrable batali kaj mortigi la talibanojn ol batali kun viaj ukrainaj fratoj. Ĉi tie mi pensas, ke ĉiuj konsentos, ke estas peko mortigi fratojn. Kaj Vladimir Putin jam estas malkaŝe vokita en la rusaj trupoj - Vovka-Kain!
  Olimpio kantis kolere:
  Nu, kiom da fratoj vi povas mortigi?
  Ja, kredu min, homo naskiĝas por feliĉo...
  La patrino ne lasas sian filon iri al la fronto,
  Kaj eĉ somere estas malbona vetero dum la milito!
  Post tio la heroa knabino prenos profundan aeron en siajn pulmojn kaj fajfos. Multaj centoj da korvoj tuj havas koratakon kaj svenas. Kaj iliaj akraj bekoj flugas malsupren kaj trapikas la kraniojn de la talibanaj trupoj antaŭenirantaj sur la poziciojn de la rusaj trupoj.
  Olimpio, faligante la kornikojn per fajfoj kaj igante ilin fali konsternite, prenis ĝin kaj pepis:
  Ta, ta, ta - la hufoj frapas,
  Jen, jen, jen - la maŝinpafilo trafis!
  La talibana armeo estas tute venkita,
  Kaj neniu povas venki la armeon de knabinoj!
  Marusya ankaŭ pafas ĉe la progresantaj talibanaj soldatoj. Montras sian humoron kaj la plej altan klason. Ŝia maŝinpafilo falĉas tutajn vicojn da Muĝahidinoj.
  La knabino ĵetas mortigan donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj. Batas ekstere multajn talibanajn batalantojn, kaj grincas:
  - Klasikaĵoj de milito,
  Ĉi tio estas por knabino esti nudpieda...
  Filinoj kaj filoj,
  Ni transformu ĉiujn en ludon!
  Militistinoj estas vere belaj.
  Matryona, pafante al la talibano kaj ĵetante donacojn de detruo per siaj nudaj piedfingroj, pepis:
  - Gloro al la knabinoj en bikinoj,
  Ili batis la Mujahideen...
  La knabinoj havas tranĉilojn nudpiede,
  Ili atakas tiel por tagmanĝo!
  Knabino kun maldika talio kaj luksaj koksoj pafas al la proksimiĝanta talibano. Li faras tion tre lerte kaj precize. Li falĉas ilin kiel gazontondilon kaj kantas:
  - La knabino dancis polkon,
  Sur la gazono en la fruaj horoj...
  Vosto maldekstren, vosto dekstren,
  Ĉi tio estas polko Karabas!
  Kaj nun la militisto denove ĵetos mortiginton ĉe la malamiko per siaj nudaj piedfingroj. Kaj li mortigos multajn talibanojn.
  Ĉi tie Viktorio kaj Veroniko batalas. Ambaŭ knabinoj estas tre bonegaj. Kaj ili pafas ege precize.
  Viktorio ĵetis la donacon de neniigo per sia nuda kalkano kun mortiga forto. Ŝi ŝiris multajn duŝmanojn kaj knaris:
  - La mono fandiĝas en la monujo,
  Ĉefurboj fandiĝas...
  Kaj en la rusa -
  Mono signifas manaon!
  Alia knabino premis butonon per sia skarlata cico, kiu ŝaltis surdigan ultrasonon, kaj sendis ĝin tra la aero. Kaj jam miloj da korvoj falis sur la razitajn kapojn de la talibano. Kaj ni pugnopu ilin.
  La ruĝhara knabino kantis:
  Rusio estas atakata de la Mujahideen,
  Estas multaj el ili en Afganio...
  La avoj batalis por ili en Afganio tiam,
  Nun la timinda talibano levis sian glavon!
  
  Sed nudpiedaj knabinoj ne rezignas,
  Ili montros simple la plej altan klason...
  Ili vigle batalas kun la talibana flotego,
  Kaj ili trafis la spiriton rekte en la okulon!
  Kaj la militisto kun siaj nudaj piedfingroj ĵetos la donacon de neniigo kun murda forto. Kaj ĉiu ricevas ĝin de li.
  Alice kaj Angelica pafas ĉe la talibano per kaŝpafiloj. Kaj ili faras ĝin ege precize. Kaj ili pafas kun tia precizeco.
  Alico prenis ĝin kaj kantis:
  Por la dushman estos ĉerko,
  Konservu sanon por...
  Knabinoj ĉirkaŭkuras nudaj vintre!
  Kaj ili rompas la dorson kun la Mujahideen!
  Kaj la militistoj tuj montris siajn langojn!
  Kaj tiam Alico pafis, uzante skarlatan brustan cicon kiam ŝi premis la butonon. Kaj batis dekduon da talibanoj.
  Alicio prenis ĝin kaj pepis, montrante la dentojn:
  - Por la patrujo kaj libereco ĝis la fino,
  Nudpiedaj knabinoj en bikinoj
  Vi estas tia heroo...
  Farante korojn bati unuvoĉe!
  Angelica konfirmis:
  - Frapu unuvoĉe! Ĉi tio estas bonega!
  . ĈAPITRO N-ro 2.
  La milito inter la talibano kaj Rusio daŭris. Afganio havas grandan loĝantaron, multajn junulojn - malsatajn, kolerajn, agresemajn.
  Kaj ili batalas en Taĝikio, dum la manoj de Rusio estas ligitaj kun la milito en Ukrainio, kiu estas subtenata de la plej granda parto de la mondo.
  Kaj la talibano profitas de tio.
  Sed tre nudpiedaj kaj belaj knabinoj batalas ĉe la rusa flanko. La bataloj venas en ondoj.
  Natasha pafas ĉe la ribeluloj. Ili uzas potencan drakmaŝinpafilon. Kaj pluvas kuglojn sur la talibanon.
  Kaj ili falas premante la knabinon. Rusa helikoptero pafita de memfarita kontraŭaviadila pafilo falos. Li estis pafita fare de la talibano. Vere, ne estas knabinoj sur la helikoptero, sed viroj, kaj vi ne precipe kompatas ilin.
  Kaj Nataŝa estas knabino kaj nudpieda en bikino. Kaj kiam vi estas preskaŭ nuda, tiam neniu retenos vin aŭ haltigos vin.
  Nataŝa ĵetis la donacon de neniigo per siaj nudaj piedfingroj de ĉizitaj kruroj kun murda forto. Ŝi disĵetis la talibanojn en malsamaj direktoj kaj kantis, elmontrante siajn perlajn dentojn:
  Jen estas vintro, vintro, vintro,
  Ĝi komenciĝis subite...
  Balaas furioze, balaas -
  Estos pli bone morgaŭ
  Morgaŭ, morgaŭ, morgaŭ!
  Kaj nun estas nova jaro!
  Efektive, en Taĝikio neĝis la novjaron. Kaj nun rusaj knabinoj lasas nudpiede, ĉizelitajn piedsignojn en la neĝo, kaj ĝi aspektas tre bela.
  Zoja prenis ĝin kaj kantis:
  Unu du tri -
  Forviŝu viajn procesorojn!
  Kvar, ok kvin,
  Ni iru ludi laptan!
  Kaj la knabino kun siaj nudaj piedfingroj lanĉos donacon de morto kun murda potenco.
  Zoja prenis ĝin kaj kantis, elmontrante la dentojn:
  Unu du tri kvar kvin,
  La kunikleto eliris promeni...
  Jen knabino elkuras
  Mortigas Mujahid!
  Kaj Zoja prenis ĝin kaj montris sian longan langon.
  Sed ankaŭ Aŭgusteno gvidas la fajron. La speco de knabino kiu ne povus esti pli malvarmeta. Kaj li skribas kun mortiga aplomo. Falĉas la Muĝahidinon sen nenecesa ceremonio. Post kio li komencas kanti;
  Se la malantaŭo estas senutila -
  Milita ardo ne helpos...
  Nu, se ne estas ardo,
  La malantaŭo estos la tagmanĝo de la malamiko!
  Kaj la ruĝhara Aŭgusteno kaj prenos kaj ĵetos la donacon de neniigo, kun siaj nudaj piedfingroj. Kaj fakte ĝi disŝiros tiom da duŝmanoj, ke ĝi estas simple terura.
  Aŭgusteno, kompreneble, ne maltrafis la okazon kanti:
  Mi estis nuda
  Ŝi tiel saltis ĉirkaŭ la kampo!
  Mi saltis ĉirkaŭ la kampo...
  Kunkantis Kulatskij!
  Kaj la knabino prenos siajn okulojn, kiuj brilas per safiroj kaj ekbriloj. Kaj ŝiaj okuloj estas belaj. Kaj la lingvo estas tre malica. Kaj tiel lerta, kaj tiel groza. Nu, ĝi similas, ke ĝi estas ia suka oranĝo.
  Svetlana ankaŭ batalas. Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas donacojn de neniigo. Kiuj estas tiel mortigaj kaj detruaj.
  Kaj proksime la talibano prenis kaj batis rusan tankon. Kaj la rusa armea veturilo komencis disŝiri en pecojn, kaj la batalkompleto eksplodis. Kaj denove viroj mortas.
  Sed Svetlana ne bezonas malbonodorajn virojn. Ili devas esti torturitaj. Kaj la knabino prenis ĝin kaj kantis:
  Viroj, viroj, viroj,
  Vi estas nur grandaj brutuloj
  Kiam knabinoj vin mortigas
  Ili tiom purigas la teron!
  Efektive, la talibano estas bestoj.
  Ili iam kaptis belan skoltinon. Nu, por komenci, ili prenis ŝin kaj tiris ŝin supren sur la rako. Ili tordis la artikojn el miaj brakoj, kio estis tre dolora.
  Poste ili pendigis stokojn sur la nudaj piedoj de la knabino, kiuj katenis ŝiajn maleolojn. Kaj tiam ili prenis kaj ekbruligis fajron sub ŝia nuda kaj gracia kurbo de la plandumoj.
  La rusa knabino havis grandan doloron. La talibano, antaŭ friti ŝiajn kalkanojn, prenis kaj lubrikis ŝiajn piedojn per oleo. Kaj tiel la plando brulis malrapide, kaj ĝi estis terure dolora. Kaj la knabino ĝemis kaj muĝis. Kaj la talibano ankaŭ batis ŝin sur la dorso kaj flankoj per vipo. Tiam ili decidis intensigi la torturon. Ni elprenis varman draton kaj komencis bati la belulinon sur la dorso kaj brusto.
  Kaj kiel dolora ĝi estas. Precipe kiam la talibano komencis tordi la skarlatajn cicojn de la rusa knabino per ruĝe varmaj teniloj. Kaj ŝi tiom ploris.
  Kaj la ĉefa gvidanto de la talibana taĉmento estis simple freneza pro la torturo. Kaj li malkovris siajn orajn dentojn.
  La rusa knabino responde kraĉis. Post kio ili komencis rompi ŝiajn nudajn piedfingrojn. Kio estas tre dolora. Kaj la knabino svenis pro la terura, neeltenebla doloro.
  Sed la talibano daŭre torturis. Unue, ili rekonsciigis la knabinon elverŝante sitelon da glaciakvo. Kaj tiam ili instalis sensilojn kaj elektrodojn sur ŝia korpo.
  Post kio la du knaboj komencis pedali la dinamon. La fluo ekfluis kaj la knabino ekmovis pro infera doloro. Kaj efektive kiam sur la korpo
  Elektraj malŝarĝoj trapasas, estas timige, la vorto estas, ke gregoj da ĉevaloj rapidas. Kaj vere, ajna knabino ĉi tie hurlos.
  Kaj la knaboj pedalas, kaj la nuda knabino hurlas kiel sovaĝa lupo. Kaj ĝi vere doloras ŝin. Kaj la muĝado estas simple neeltenebla.
  Kaj krom la fluo, la talibano ankaŭ fritas la kalkanojn de la rusa knabino, kiuj jam estas kovritaj per grandaj veziketoj. Ili ankaŭ batis min sur la dorson per varma drato. Kaj ili trafis kun furiozo kaj prokrasto.
  Kaj samtempe ili pliigis la farunon. Ili komencis streĉi la knabinon kaj pendigi pli kaj pli da pezoj sur la bloko por tute tordi ŝiajn artikojn.
  La ĉefa talibana bandito kantis:
  Kia doloro, kia doloro
  La matĉopoentaro estos: kvin - nulo!
  Nu, kion vi povas preni de sovaĝuloj? Ili turmentis la knabinojn tre kruele, sed ne aparte sofistikaj. Kvankam elektrodoj estis ŝovita en la utero de Venuso kaj kiel post tio la fluo estis aplikita.
  La talibano estas barbaroj. Do ili aĉetis tutan armadon da tankoj el Ĉinio per la mono, kiun ili ricevis de drogoj. Efektive, Ĉinio estas kaliko-aliano kaj amiko de Rusio.
  Kaj la talibano atakis la malamikon per siaj tankoj.
  Sed kontraŭ ili estas kvar rusaj knabinoj en T-95. Ili estas kompreneble nudpiedaj kaj en bikinoj.
  Kaj kio?
  Elizabeto pafis al la Muĝahidino per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Gloro al la Patrujo de Elefantoj!
  Catherine ankaŭ vangofrapis la talibanon, uzante sian nudan, rondan kalkanon kaj demandis:
  - Kio estas la patrujo de elefantoj?
  Elizabeto, elmontrante la dentojn, respondis:
  -Kompreneble, Rusio!
  Catherine ridis kaj respondis:
  - Mi pensis, ke estas Barato!
  Elena batis la duŝmanojn helpe de la skarlata cico de sia brusto, antaŭ ol demeti sian mamzonon kaj knaris:
  - Mi pensis, ke la patrujo de elefantoj estas Afriko!
  Euphrosyne premis la pedalojn per siaj nudaj, rondaj kalkanoj kaj kantis:
  - Malgrandaj infanoj,
  Neniel...
  Ne iru al Afriko promeni...
  En Afriko estas ŝarkoj, en Afriko estas goriloj,
  Estas grandaj krokodiloj en Afriko!
  Kaj ĉiuj kvar nudpiedaj knabinoj, kun nudaj mamoj, kun brilantaj skarlataj cicoj, kantis:
  Ili mordos vin
  Batu kaj ofendi...
  Infanoj ne promenas en Afriko!
  Estas rabisto en Afriko
  Estas fiulo en Afriko
  En Afriko estas terura Barmaley!
  Ĝi mordos vin
  Batu kaj ofendi...
  Infanoj ne iras al Afriko promeni,
  Estas koŝmaro en Afriko,
  Freneza fiulo
  Barmaley subite aperis en ĝi!
  Li kuras ĉirkaŭ Afriko kaj manĝas infanojn!
  Jes infanoj! Jes infanoj!
  Ridado estas rido, sed kiam la talibano kaptis rusan knabon de proksimume dek kvar jaroj, ili prenis lin grave. Unue ili senvestigis lin kaj laĉis lin sur la rako.
  Tiam dushman en turbano kaj kun barbo komencis bruligi sian nudan, muskolfortan korpon de adoleskanto per varmega ferstango.
  Tiam, al la nuda brusto de la knabo, la Talib-ekzekutisto alportis stelon el ruĝ-arda fero kaj aplikis ĝin al ĝi.
  La knabo kriegis pro terura doloro kaj perdis la konscion. Post tio la knabo rekonsciiĝis. Kaj ili premis liajn nudajn, preskaŭ infanajn piedojn en la trunkon. Kaj ili komencis pendigi pezojn sur hokoj en la bloko. Kaj ĝi estis tre dolora. La juna korpo de la knabo estis tre streĉita, kaj la knabo laŭvorte ĝemis.
  La rusa knabo daŭre estis torturita. Lubriku la nudajn plandojn de viaj piedoj per oleo. Kaj tiam ili bruligis fajron sub ili.
  Kaj kiel la knabo sovaĝe kriegis post tio. Jes, ĝi estis ege dolora.
  La knabo daŭre kriegis kaj estis batita per vipo de la talibano.
  Tiam ili kaptis la knabon je la ripoj per hokoj. Kaj denove ili tute turnis ĝin enen eksteren.
  Post kio la talibano kantis:
  Ni detruos ĉiujn malfidelulojn,
  Ili estu adoleskantoj...
  Jen kerubo super ni,
  Ni metos ĉiujn sur la tabulon!
  Post kio la knabo el Rusio estis rompita per varmaj teniloj, ĉiuj piedfingroj sur siaj nudaj piedoj. Kaj la talibano faris tion malrapide, por kaŭzi kiel eble plej multe da doloro al la bela knabo. Kaj tiam ili komencis rompi la ripojn de la juna militisto per blanke varmaj teniloj.
  Do ili rompis ilin por li, por ke al la knabo ne restis eĉ unu tuta ripo. Kaj la knabo mortis pro dolora ŝoko.
  Antaŭ morto, la Mujahideen disbatis la pilkojn de la adoleskanto. Kaj ĝi estis tre dolora.
  Dume, Anastasia Witcher atakis la talibanon per atakaviadiloj. Ŝi uzis raketojn. Ŝi premis la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj kaj kantis:
  Pli kaj pli alta kaj pli alta
  La Fuhrer levis la nazon...
  Foje niaj tegmentoj estas forblovataj,
  Tamen la talibano ne maturiĝis!
  Akulina Orlova ankaŭ batas sian kontraŭulon. Li faras tion tre precize, kaj uzas sian skarlatan brustcicon por premi la butonon. Kaj rusa atakaviadilo eksplodas proksime. Kaj li estis kontenta pri la murda donaco de la talibano. Eble io farita en Ĉinio. Kaj ĝi tute malbonigos vin.
  Akulina kantis:
  - Se viro tuj estas en ĉerko,
  Konservante la vivon tiel...
  Estu nudpiedaj knabinoj!
  Kaj la militisto ridos kaj ridos. Kompreneble, malgraŭ la vintro, la piedoj de la knabino ne konas ŝuojn. Kaj ŝiaj kalkanoj estas rondaj kaj laŭvorte brilas. Ĉi tiu knabino estas simple bonega.
  Kaj la cicoj de ŝiaj mamoj estas skarlataj kaj brilas kiel la suproj de preĝejoj. Ĉi tiu estas batalanta knabino, por tiel diri.
  Jes, ŝi ne ŝatas virojn. Kvankam li feliĉe uzas sian langon por plezuro. Vere estas tiel agrable tuŝi viajn skarlatajn cicojn kun la fragaj cicoj de alia knabino. Por fari ĝin bonega.
  Akulina prenis ĝin kaj kantis:
  Pri ĉi tiu nudpieda knabino
  Mi ne povis forgesi...
  Ĝi ŝajnis kiel la ŝtonoj de la trotuaro
  Ili turmentas la haŭton de teneraj piedoj!
  Kaj Akulina prenos kaj ruligos siajn safirajn okulojn.
  Ĉi tie ŝi estas knabino de la plej alta nivelo kaj klaso.
  Kaj Margarita Magnitnaya ankaŭ estas piloto. Ambaŭ knabinoj tre ŝatas kuŝi unu kontraŭ la alia kaj tuŝi siajn cicojn brilantaj kiel rubenoj.
  Tamen ili ankaŭ ne neglektas virojn.
  Nu, intertempe, Margarita prenos ĝin kaj trafos la Muĝahidinojn per granda mortiga forto.
  Tiam li kantos:
  Ho, kiaj kruroj!
  Kiel bone...
  Ne timu, bebo
  Skribu vian telefonnumeron!
  Kaj Margarita montros sian langon. Ŝi estas ekstreme batalema knabino.
  Kaj ŝiaj nudaj piedfingroj sendas mortigajn donacojn de morto.
  Akulina Orlova ridante kantis:
  - Margarita, la fenestro estas malfermita,
  Margarita, vi memoras, kiel ĉio okazis!
  Anastasia Witchakova kapjesis:
  - Jes virinoj! Ni povas fari ĉion kaj ni tute forviŝos niajn malamikojn!
  Kaj la knabinoj kantis ĥore:
  Nia armeo estas forta
  Ŝi protektas la mondon...
  Lasu la talibanon antaŭeniri
  Ilia knabino estas mortigita!
  Ekzemple, Fedora ankaŭ batalas. Ŝi pafas morteron ĉe la ribeluloj. Kaj se li fikas, ĝi ne ŝajnos multe al iu ajn. Eĉ se la talibano havas longan barbon kaj razitan kapon.
  Fedora stampas siajn nudajn piedojn en la koto kaj kantas:
  Ĉu vi vidas eklipso sur la ĉielo?
  Formida simbolo de la surfo...
  Nigraj flugiloj super la mondo
  Aroj de kosma hurlado!
  Kaj alia knabino, Sirafima, ĵetis murdan bombon per siaj nudaj piedfingroj kaj disŝiris amason da talibanoj kaj diris:
  Talibano - la malbeno leviĝas,
  Talibano - tuta morto...
  Talibanoj kaj mortintaj regimentoj!
  La talibano gvidas la frenezulon!
  Talibano!
  Kaj Sirafika prenos en la buŝon fajfilon, kaj kiel ĝi blovos, ke la korvoj svenos kaj trapikos la kapojn de la Mujahideen per siaj bekoj.
  La knabinoj, mi devas diri, estas tiel bonegaj kaj belaj.
  Kaj nun vi povas vidi kiel la talibano ekbrulis rusan municiponejon. Ĝi komencis bruli kaj la obusoj eksplodis kun mortiga forto. La talibanoj muĝas kaj ĝojas.
  Sed la knabinoj de la ĉielo fikas kun la Mujahideen. Kaj vi povas vidi kiel Albina kaj Alvina aperis sur la ĉielo.
  Ambaŭ knabinoj estas nur mirindaj blonduloj. Kaj mirinde bela. Kaj kompreneble nudpiede kaj portante nur maldikajn kalsonojn.
  Ĉi tiuj estas virinoj - ni diru de la plej alta ordo. Kaj kion ili kapablas fari, ne ĉiuj kapablas ripeti.
  Kaj la militistoj, fakte, se ili komencas mortigi, vi ne povas malhelpi ilin.
  Albina pafis raketon de kolosa detrua potenco de la aviadilo. Kaj ŝi rompis la bunkron de la talibana armeo, post kio ŝi kantis:
  - Mi estas la plej forta en la mondo,
  Kvankam la gamboj estas nudaj nudaj cicoj...
  Ni trempu la talibanojn en la necesejo,
  Ni ne povas pagi esti malfortaj!
  Alvina daŭre sendas donacojn de morto uzante siajn nudajn piedfingrojn. Kaj mortigu la Mujahideen, ŝi prenis ĝin kaj kantis:
  - Ni havas belajn knabinojn,
  Ili nur diras belecon...
  La voĉeto de la komsomolanoj,
  Venas ŝtorma printempo!
  Kaj ambaŭ knabinoj prenos ĝin kaj kantos plene:
  Lasu min iri al Himalajo
  Lasu min iri definitive
  Alie mi hurlos, aŭ alie mi bojos,
  Alie mi manĝos iun!
  Kaj la knabino nur ekkrias. Kaj ŝi opinias, ke ĝi estas tre mojosa kaj ĉarma. Kaj kiam vi krias - Kukareku - estas vere timige.
  La knabinoj, dume, prenis supren kaj komencis pafi de pezaj pafiloj, kio faris impreson. Kaj ili pafas tiel precize.
  La knabino Vivola kantis, skuante la dentojn kaj precize pafante al siaj malamikoj:
  - Mi estas la plej forta knabino en la mondo,
  Mi amas leki perfektecon de viroj...
  La soldatoj ne scias bonegan elsendon,
  Kie la knabino forgesis doni etan baton!
  Kaj la militisto ridos. Jes, belulinoj scias kiel strangoli duŝmanojn.
  Kaj por esti honesta, ili kapablas derompi la kornojn kaj trajtojn de kalva homo.
  Do provu iri kontraŭ tiaj belulinoj.
  Nicoletta ankaŭ parolas pri la talibano. Ŝi estas tre batalema kaj agresema knabino. Kaj kiam li ridas, ŝajnas, ke ĝi estas la rido de perforta frenezulino.
  Nicoletta nudas la dentojn kaj muĝas:
  Ni estas, ve, rabistoj,
  Rabistoj, rabistoj!
  Bang, bang kaj vi estas morta,
  Mortinta, mortinta!
  Kaj la knabino lekos la aeron per sia lango. Kaj kiel agrable estas leki la skarlatan cicon de alia knabino. Kaj ŝi havas ĝin tiel brila kaj brilanta kun rubenoj.
  Nicoletta ridis kaj pepis:
  - Gloro al spacaj piratoj!
  Knabinoj en aliaj lokoj ankaŭ estis furiozaj. Kaj tiam raketoj falis sur la talibanajn poziciojn. Aŭrora liberigis ĝin uzante la skarlatajn cicojn de siaj mamoj, kiuj estis uzataj por premi la butonojn.
  Kaj la raketoj flugis. Kaj la Mujahideen muĝas.
  Jen alia komsomola membro torturata. Senhezite, inter ŝiaj nudaj piedfingroj, ili enmetis vaton ŝmiritan per benzino. Kaj ili prenis ĝin sen pli da tempo kaj ekbruligis ĝin.
  Vata ekbrulis. Kaj la knabino prenos ĝin kaj muĝos. Kaj tiam li prenis ŝiajn mamojn kaj enŝovis ruĝvarman bastonon rekte en ŝian skarlatan cicon. Kaj la knabino laŭvorte eksplodis pro doloro.
  Kaj la talibanoj ridas. Kompreneble, ili ankaŭ amas rompi piedfingrojn. Unu el la Mujahideen eĉ prenis la nudan, rondan kalkanon de la knabino kaj bruligis ĝin per blanka fero pro la varmego. Kaj ĝi funkciis. La knabino subite krios pro sovaĝa hororo.
  Alico vidis ĝin tra kaŝpafisto. Mi rigardis pli atente. Mi prenis ĝin kaj starigis ĝin, kaj ĝi estis kvazaŭ freneza. Kaj la mortiga kuglo trafos la ekzekutiston ĝuste en la stomakon. Kaj li krios pro sovaĝa doloro kaj komencos tordiĝi. Kaj la knabino prenis ĝin kaj kantis:
  Anĝeloj de bono,
  Du blankaj flugiloj super la mondo
  Estas lando ie
  Kie Svarog mem fariĝis idolo!
  Angelica ankaŭ pafis, kaj tre precize, trafante la torturiston en la skroto. Ankaŭ li krios de bone celita bato. Tiel ricevis la ekzekutistoj.
  Kaj la knabinoj kantis:
  Vi malbonaj ekzekutistoj,
  Kruela puno atendas...
  Ni havas multajn kandelojn
  La grandaj homoj atakas!
  Kaj la knabinoj komencis pafi furioze kaj precize. Kaj frapu la talibanojn. La diablo ne povus rezisti tiajn knabinojn.
  Alico zumas dum ŝi pafas al la malamiko:
  Via sorto estas en la ekvilibro,
  Malamikoj plenaj de kuraĝo...
  Sed dank' al Dio mi havas amikojn
  Sed dank' al Dio mi havas amikojn!
  Kaj dank' al Dio amikoj, estas glavoj!
  Kaj Angelica, daŭre pafante al la talibano kaj mortigante ilin, ĉirpetis:
  - Kiam via amiko sangas,
  Tretita ĝis la fino...
  Ne nomu min amiko
  Nek malkuraĝulo, nek mensogulo!
  Tiam la knabino prenis kaj ĵetis obuson per siaj nudaj piedfingroj kun mortiga forto. Kaj ŝi frakasis la talibanojn. La distranĉitaj kapoj de la Mujahideen ruliĝis.
  Angeliko prenis ĝin kaj kantis:
  Tage kaj nokte ili bombas senĉese,
  Kompato sen honto...
  Ĉar Putin kondutas strange,
  Tuta lando mortas!
  Alico, pafante al la talibano, kaj pugnobatante ilin, prenis kaj notis, kraĉante polvon:
  - Estas tia mirinda momento en ĉi tiu Rusio,
  Kio ne estas facile diveni estas kiu estas la pajaco kaj kiu estas la prezidanto!
  La ruĝhara militisto ridis kaj notis:
  - Tiel okazas - estas tre stulte havi spionon kiel prezidanto!
  Kaj ambaŭ knabinoj denove pluvis laŭ fajrofluoj sur la talibano. Kaj ili faris ĝin ege precize. Kaj iliaj pafoj trafis la Mujahideen.
  Kaj en alia loko batalis aliaj knabinoj. Kaj ankaŭ, kompreneble, nudpiede, kaj preskaŭ nuda.
  Alenka, ekzemple, pafis bazukon uzante sian skarlatan brustcicon. Ŝi trapikis talibanan batalanton kaj plurajn da liaj partneroj.
  Tiam ŝi pepis:
  - Nun ni denove estas ĉe la parado,
  Ni ne estas sur la sama vojo kun la bandito
  Ni estas brigado de nudpiedaj knabinoj,
  La lumo de Lada estas kun ni antaŭen!
  Kaj la militisto ĵetos donacon de neniigo per sia nuda kalkano. Kaj ĝi disŝiros amason da Mujahideen.
  La virinoj ĉi tie estas bonegaj. Olga ankaŭ pafas kontraŭ la talibano. Ĉi tiuj estas la Mujahideen progresantaj. Ili atakas en dikaj ĉenoj. Kaj la knabinoj falĉas ilin sen ceremonio.
  Olga pafis raketlanĉilon uzante sian fragan cicon. Ŝi batis senkonscie multajn talibanojn kaj kantis:
  - Ni donos nian animon, nian koron,
  Ni estas nia sankta patrujo...
  Ni staros kaj venkos -
  Kaj ni ne bedaŭros niajn vivojn!
  Kaj la knabino ĵetos donacon de neniigo al la Mujahideen per siaj nudaj piedfingroj de mortiga forto.
  Kaj kiel bonega ĝi estas por knabinoj. Kiel ili venkis la talibanojn.
  Veroniko ankaŭ batalas. La knabino uzas rubenajn brustajn cicojn dum pafado.
  Kaj kiel rezulto, multaj duŝmanoj estis detruitaj. Kaj la militisto krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas la plej forta en la mondo,
  Mi povas strangoli la talibanon...
  Mortigu la dushmanojn en la necesejo,
  Ni faros ilin aspekti kiel ludo!
  Kaj Veroniko prenos ĝin kaj fikos ĝin...
  Warrior Anna estas kun ŝi. Kaj li ekstermas la Mujahideen. Kompreneble, la knabino portas nur kalsonon. Ĝi estas praktika. Kaj la kalsono estas tiel maldikaj kaj fakte kaŝas nenion.
  Warrior Anna pafas, falĉante siajn kontraŭulojn. Ŝia hararo estas ruĝa, kaj la knabinoj mem estas simple la plej alta lumo de la kosmo.
  Kaj Anna, kun la nudaj piedfingroj, ĵetas la donacojn de la morto, kiuj frakasas la talibanon surloke.
  La militistoj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - La Muĝahidoj estas furiozaj,
  La malamiko movis la regimenton antaŭen...
  La knabinoj portas la scion pri venko,
  La talibano estos renkontita kun malamikeco!
  
  Ili manĝos la haŭton de porko,
  La malamiko estos venkita...
  Nudpiedaj knabinoj batalas
  La pugno de la belulinoj estas forta!
  Kaj la militisto prenos ĝin kaj batos vin, uzante la skarlatan cicon de ŝia brusto en batalo.
  Kaj ni nur diru, ke ĝi estas tre mojosa!
  Bela ruĝhara knabino. Kaj ŝi amas virojn. Precipe labori per la lango, per tiuj pulsaj, jadaj bastonoj.
  Ĉi tio estas bonega gusto kaj plezuro!
  Do Anna prenis ĝin kaj muĝis je la supro de siaj pulmoj:
  - Oni ordonis eldetrui la vilaĝon al la tero,
  Grad-salvoj detruas montojn...
  La Fuhrer kun kalva kapo blovis sur Afganion,
  Kaj ni ĉesu paroli al la infero!
  Kaj la knabino ridos kaj ridos. Kaj ŝia ridado estas kiel sonoriloj.
  La knabinoj estas plenaj de ekscito. Malvina ankaŭ batalas. Kompreneble, la knabino ne ĝenas uzi la skarlatan cicon. Kaj samtempe ankaŭ la belulino kantas
  Kaj ĉi tio okazis -
  Kion la soldato ne petis!
  Malbona tribo eniris,
  Multaj inferaj, malhelaj fortoj!
  
  Nigraj diabloj estas malprudentaj,
  Eskapu el ĉi tiu marĉo!
  Jen ili havas ponardojn en siaj manoj -
  Kantoj hurlas - ne najtingalo!
  
  La maŝinpafilo disbatis la infanterion -
  Fumo el rompitaj pistujoj!
  Ili tuj demetis kompanion,
  la kiraso de la kiraso ne helpis!
  
  La aro ne volas morti,
  Kredu min, la infero ne estas feriejo!
  Kaj la konkoj detruas bunkrojn,
  Ilia arkianĝelo trafas ilin de supre!
  
  Demonoj tuj knaras en siajn truojn,
  Ni bruligas ilin per napalmo kaj sulfuro!
  Eĉ la montoj fandiĝas,
  Ĉiuj ĉirkaŭ ni estas ekstermitaj!
  
  Sed ne nur pensu
  Ke la malamiko estas kiel akvo!
  Giganta pinto de kresko,
  Reĝo de la Universo Satano!
  
  Jen lia fajra spiro,
  La kerubo tuj brulas!
  Kaj la standardo de Dio falis,
  Sed ni kredas, ni venkos!
  
  Ni iom supreniris la monteton
  Kaj ni baptiĝu!
  Gruntis sur la pado,
  Filoj de la saĝa Dio!
  
  Kaj nun ni kuras al la atako,
  Kriu hura, tondrofrapoj!
  Kiom vi povas aŭdi, tamen, ĵuri,
  Sed malbenitaj la kabanoj - detruo!
  
  
  UNU USSR INTER LUPOJ
  La malfunkcio okazis pro suna ekflamo, sekve de kiu la 22-an de junio 1941 estis malŝaltitaj Usono, Britio kaj ĝiaj kolonioj. Komence, tio ne precipe influis la kurson de la milito. La germanoj progresis tre kiel en reala historio. La Fuhrer ankaŭ turniĝis suden, kaj Japanio prenis atendan pozicion ... Kaj denove, frosta vintro savis la Ruĝan Armeon de kompleta malvenko, kaj permesis al ĝi iri sur kontraŭofensivon proksime de Moskvo. Kaj Japanio, dume, kaptis tiujn havaĵojn en la Pacifika Oceano, kiuj antaŭe apartenis al Britio kaj Usono, kaj kiujn pliaj fortoj nun ne povis eniri.
  Sur la orienta fronto printempe kaj somerkomence, la germanoj gajnis kelkajn venkojn kaj komencis sian atakon sur Stalingrado denove. Tamen ĉi tie komenciĝis la diferencoj kun la realo. La foresto de dua fronto permesis al la germanoj transdoni pli da soldatoj de Eŭropo kaj de Libio, lasante nur italajn garnizonojn tie.
  Kaj la ofensivo komenciĝis ne nur kontraŭ Stalingrado, sed ankaŭ kontraŭ Tiĥvin. Kaj ĝi nun estis komandita de Rommel, kiun la Fuhrer alte taksis pro la malvenko de la britoj en Libio kaj la kapto de Tolbuk.
  La unuaj Tiger-tankoj ankaŭ partoprenis en la bataloj. Rommel lanĉis sian atakon dum la nokto kaj sukcesis surprizi la sovetiajn trupojn. La situacio estis plimalbonigita de la fakto ke la germanoj havis avantaĝon en aviado kaj ne malŝparis energion batalante la aliancanojn.
  La piloto Marcel rapide akiris raportojn en la orienta fronto. Reen en junio 1942, li superis la nombron da aviadiloj malflugigitaj je cent kvindek kaj ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj glavoj kaj diamantoj.
  Sed ĉi tio estis nur la komenco de kariero.
  Sur la ĉielo estis ja pli malfacile por la Ruĝa Armeo. Kaj la germanoj povis preni Tiĥvin, kaj poste plurajn pliajn urbojn kaj fortranĉi Leningradon per duobla ringo, denove blokante ĉi tiun urbon.
  La sovetia komando provis trarompi al Leningrado kaj ataki en la centro. Sed ne estis sufiĉe da forto por atingi sukceson en ĉi tiuj areoj.
  La nura konsolo estis ke la nazioj estis blokitaj en Stalingrado, kio donis al ili ŝancon kolekti novajn rezervojn.
  Sed Leningrado restis blokita. Turkio kaj Japanio ankoraŭ ne eniris la militon kaj Sovetunio havis ŝancon turni la tajdon de la batalado. En novembro 1942, sovetiaj soldatoj lanĉis ofensivon ĉe kaj Rĵev kaj Stalingrado.
  Ne eblis atingi sukceson proksime de Rĵev. Sed ĉe Stalingrado la ringo estis fermita. Sed kiel ĝi rezultis por momento. La Tria Regno havis multe pli da rezervoj, kaj Rommel lanĉis ofensivon direkte al Stalingrado de la nordo, kaj Mainstein de la sudo.
  La situacio estis plue plimalbonigita per la neatendita eniro de Japanio en la militon. La samurajo, malgraŭ estado limigita per la batalo en Ĉinio, atakis Vladivostok.
  Hirohito verŝajne timis ke la Tria Regno perdus kaj enirus la militon.
  Krome, Japanio havis sufiĉe da resursoj kaj infanterio por plenskalaj ofensivoj.
  La Ruĝa Armeo estis alpinglita malsupren, kaj Rommel sukcesis trarompi de la nordo ĝis Stalingrado. Mainstein estis provizore maldaŭrigita, sed ricevinte kromajn plifortikigojn kaj subtenon de Paulus, li unuiĝis kun la jam neblokitaj trupoj.
  Tiel, alia ringo ekestis en kiu sovetiaj trupoj sin trovis.
  Post obstina batalado, la plej granda parto de ili estis detruita kaj kaptita. Post kio la germanoj kompletigis la kapton de Stalingrado. Kaj en marto 1943, Turkio ankaŭ eniris la militon. La situacio fariĝis eĉ pli komplika. La germanoj subtenis la superecon en la aero . Marcel superis la kalkulrezulton de tricent aviadiloj malflugigitaj kaj iĝis la unua germano se temas pri ricevi la duan Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun Oak Leaves Swords kaj Diamonds.
  En majo, la germanoj lanĉis novan ofensivon, amase uzante novajn tankojn - "Tigro", "Pantero" kaj "Leono". Kaj ili progresis sukcese, kvankam la Ruĝa Armeo prenis potencan defendon. Sed la fortoj jam estis neegalaj, ĉar sovetiaj trupoj batalis sur tri frontoj samtempe - kontraŭ la Tria Regno, ĝiaj satelitoj, Japanio kaj ĝiaj kolonioj, kaj Turkio. La situacio estis plimalbonigita de la tuta milito deklarita de la nazioj, kiu kaŭzis pliiĝon de la produktado de armiloj plurfoje sen bombardado de la aliancanoj. Do la ŝancoj de Sovetunio rapide malpliiĝis!
  Vere, la Krauts progresis malrapide, ĉar ili alfrontis defendon en profundo. Kaj la sovetiaj trupoj, havante sperton, batalis tre kuraĝe. Sed ili ankoraŭ perdis.
  Tamen ili batalis kun granda kuraĝo, kaj kelkaj militistoj montris la plej altan klason. Ekzemple, la tankoskipo de Elizabeto sur la plej ordinara T-34-76 batalas kontraŭ la nazioj.
  Kaj la germanoj malrapide moviĝas al la sovetiaj trupoj, formante kojnon aŭ porkon. La plej peza kaj plej bone protektita Lion-tanko estas antaŭen. Ĝi similas al la Pantero, nur multe pli granda kaj pezas naŭdek tunojn. La fronta kiraso de la kareno estas 150 mm kaj dekliva kiel la T-34, kaj la flankoj estas 82 mm kun deklivoj. La frunto de la gvattureto estas ĝenerale tre forte protektita: 240 mm kun deklivoj, kaj la pli malfortaj flankoj ankaŭ estas 82 mm, kiel la kareno. Kaj la pafilo estas potenca, 105 mm longa, kun longa barelo de 70 EL. Ĉi tio estas tanko kapabla bati de malproksime.
  Elizabeto ŝanĝas la rapidumujon al la supra kun sia nuda piedo.
  Kaj la tridek kvar akiras rapidecon. Senutile pafi al la "Leono" de malproksime kaj vi devas proksimiĝi. Potenca germana maŝino sendas kuglon de mortiga forto. Li rapidas preter. La knabinoj en la tanko gaje ridas kaj movas siajn nudajn piedojn.
  Estas varme en la norda Kaŭkazo fine de majo, kaj belulinoj en bikinoj multe amuzas.
  Elena notas per fajfilo:
  - Nun la faŝisto estos grave piedfrapita en la kornojn!
  Catherine, skuante sian nudan, sunbrunigitan piedon, konsentas:
  - Ni certe batos lin!
  La T-34-76 daŭre akcelas, sed ekstervoja rapideco estas limigita. "Leono" ĝenerale apenaŭ rampas, kaj la pli lertaj "Panteroj" kaj "Tigroj" malrapidiĝas por ne antaŭeniri.
  Sed ĉi tiuj veturiloj ankaŭ estas danĝeraj, precipe la Pantero, kiu kapablas pafi dek kvin pafojn por minuto. Vi povas atendi surprizon de ĉi tiu.
  Efrasia, premante la gason per sia nuda kalkano, krias:
  - Ni batalos laŭ majstraj manieroj!
  La kanono de la Lev-tanko havas gravan malavantaĝon: ĝi pafas nur kvin pafojn je minuto. Ĝenerale, ne la plej sukcesa modelo. La kiras-penetrado estas troa, kaj ne necesas bati de tro granda distanco. "Tigroj" kaj "Panteroj" pafas de du kilometroj; de pli granda distanco estas preskaŭ neeble bati la poŝtelefonon kaj malgrandan tridek kvar. Ĉu do indas ekipi la "Leonon" per tia potenca kanono? Aliaj sovetiaj tankoj estas eĉ pli malpezaj, krom la KV-1S, sed ĉi tiu tanko ne havas avantaĝojn en protekto, kaj la veturaj trajtoj estas nur pli malbonaj.
  Elizabeto turnas sian korpon kaj kriegas:
  - Mi enspiras per la brusto, la aero estas larĝa ondo,
  Ĝi brilas hele, la steltapiŝo estas senfina ...
  Sentoj ludas, nudpiedaj knabinoj vivas,
  Ludu sur la ĉielo, mi volas por ĉiam flugi al la suno!
  Ne estas facile trarompi Lev-tankon, eĉ en la flankon. La flankoj de la gvattureto, kiel tiuj de la Pantero, estas klinitaj, kaj la supra parto de la flankoj de la kareno ankaŭ estas. Ĉi tiuj tankoj jam havas tipan "katon" formon, kiu provizas pli bonan protekton pro kliniĝo. Ne kiel la Tigro, preskaŭ kvadrata. Sed la "Tigro" estis evoluigita antaŭ la milito, kaj similis la KV laŭ formo. Sed la "Tigro"-2, pli posta evoluo, ankaŭ estas "kato" forma tanko, kaj baldaŭ ĉi tiu tanko ankaŭ ekproduktiĝos. Ankaŭ estas preskaŭ neeble bati la "Leonon" surŝipe. Nur la malsupra parto de la kareno ne havas kirasan deklivon, sed ĝi estas kovrita per ruloj. Tio estas, vi devas trarompi proksime kaj atingi ĝuste inter la ruloj.
  Do la tasko por knabinoj estas malfacila. Krome, la tridek kvar en moviĝo tiel tremas, ke estas preskaŭ neeble pafi precize.
  Elizabeto demandis siajn amikojn:
  - Ĉu ni povas bati la malamikon?
  Elena respondis memfide:
  - Kiam knabinoj ne havas ŝuojn, ili akiras tian sentemon per siaj nudaj piedoj, ke ili certe trafos la malamikon.
  Elizabeto konsentis pri tio:
  - Jes, nudaj kalkanoj de knabinoj estas la ŝlosilo al venko!
  Kaj tiel, evitante malvenkon, la tridek kvar deglitoj surŝipe. La ĉefa afero ĉi tie estas ankaŭ eviti la Panther kaj Tiger-pafilojn. Ili estas rapidaj kaj precizaj. Kaj vi ankaŭ ne povas frapi ĉi tiujn tankojn fronte.
  Elena pafas la germanon uzante siajn nudajn piedfingrojn. Sed preterpasi la sketejo dum moviĝado estas preskaŭ neeble. Sed la sketejo de la malamiko estas rompita, kaj la "Leono" ĉesas.
  La Tridek Kvar denove preterpasas lin. Kaj sendas mortigan ĵetaĵon en la malsupran parton de la flanko.
  Ekaterina notas:
  - Nia pafilo estas malmoderna - vere ne estas maniero preni la "Leonon"!
  Sed pro frustriĝo, Elena trafis la flankon de la malamiko, kaj la "Leono" ekbrulis.
  La knabinoj, sen malrapidiĝi, denove rapidas antaŭen. Nun ili havas pli malfortan celon: "Pantero". Sufiĉas bati ĝin rekte flanke.
  Elizabeto notas:
  - Praktika kato!
  Catherine rimarkis kun rido:
  - Sed li apenaŭ rampas por ne eliri el la kovrilo "Leono".
  Kaj Elena pafis de malproksime al la Pantero, kiu estis malproksime flanke kaj malfermis sian flankon. Ĝi estas iom maldika - 40 milimetroj, kaj ne gravas, ke ĝi estas en angulo.
  Germana tanko eksplodas kun kraŝo. Jes, la belulinoj akre fikis.
  Ili estas kun sia alloganta gracio de batalaj belulinoj.
  Sed la obusoj nur fajfas, preterpasante, preskaŭ tuŝante la kirason.
  Ĉi tio estas tre danĝera por tridek kvar, kaj ĝi similas homon, kiu saltas inter riveretoj.
  Elizabeto denove pafis uzante sian nudan piedon kaj kantis:
  - Mi povas ĉion fari, mi povas ĉion fari, ni batos la Wehrmacht reen!
  Kompreneble, ĉe tiaj knabinoj la diablo mem ne timas. Kvankam la nazioj atakas agreseme, kaj ili havas multajn tankojn...
  La fortoj estas neegalaj. Kvankam la nombro da aŭtoj estas proksimume egala, la germanaj estas pli pezaj. Multaj sovetiaj tankoj estas malpezaj kaj ne plene batalpretaj kontraŭ naziaj monstroj.
  Sed la skipo de Elizabeto faras miraklojn kaj pafas alian Panteron en moviĝo.
  Komsomolanoj ankaŭ batalas per pafiloj. Ili pafas precize. Ili kuras, fulmante nudpiede, rondaj kalkanoj. Kaj ili trafis la malamikon ĝuste ĉe celo.
  Alenka ordonas kun pasio:
  - Knabinoj, ne cedu!
  Kaj nun la kanono kraĉas obuson, ĝuste ĉe la T-4, trapikante ĉi tiun tankon. Sed, kompreneble, "Leono" ne povas esti prenita tiel facile. Kaj ĉi tie vi devas provi.
  Anyuta indikas la aŭton per siaj nudaj piedfingroj kaj pafas plene, dirante:
  - Gloro al komunismo!
  Alla ankaŭ pafas tre precize kaj aldonas:
  - Gloro al heroeco!
  La batalantaj knabinoj ĉi tie estas nenio malpli ol altklasa kaj aerakrobato!
  Maria, nutrinte obuson en la pafilon, kantis:
  - Pli kaj pli alta kaj pli alta,
  Strebu por la flugo de niaj birdoj...
  Kaj ĉiu helico spiras,
  Paco de niaj limoj!
  Marusya aldonis, pafante ĉe la Krauts:
  - Ĉi tio certe estas vera...
  La amasheroeco de rusoj kaj ne nur rusoj estis pruvita en ĉio...
  La mezuritaj, obtuzataj sonoj de la kukolo, kvazaŭ la tintadoj frapus, balais super la tranĉeoj. Maldensaj arboj kun densa verda krono en ventoblovoj, kiel pioniroj en saluto salutantaj lacajn soldatojn. Al iuj, ĉi tio eĉ povus ŝajni kiel speco de averto - oni diras, vi iros al la venonta mondo!
  La bataliono sub la komando de Vladimir Miĥajlovskij, brutale batita en antaŭaj bataloj, precipe en la maja malvenko, nun estas haste replenigita per rekrutoj, prepariĝante por kovri unu el la plej danĝeraj areoj. Tri kilometrojn oriente, la akvoj plaŭdas laŭlonge de la Dono, englutita de la flamoj de la milito.
  La plej multaj el la kanoj estis karbigitaj per brulbomboj, kaj la akvo estis nigrigita per fulgo. Kiel grandegaj alumetoj en la funebra malhonoro, la amasoj de la ponto disfaligita de la eksplodondo staras sole, agante kiel subtenoj.
  Sur boatoj, lokaj pioniroj transportas la donacojn de la kampoj, same kiel kestojn da municio por la heroaj sovetiaj soldatoj, pretaj eniri en mortbatalon kun la furiozaj naziaj hordoj.
  Do ili kvar trenis longan skatolon al arbusto kovrita per lupberoj. Tie, singarde kamuflita kontraŭtanka pafilo kaŝatendis en embusko. Tri soldatoj kaj la impeta-okula artileriisto Alesya homekipas la pafilon. La knabino estas tre svelta, sed ŝiaj brakoj estas nervozaj pro lacega laboro. Li ankaŭ provas, kune kun la uloj, prepari kaptilon en kazo tanko aŭ "kirasa viro" de la pako de Hitler provas preteriri la naturan altaĵeton.
  La soldatoj, plejparte, estas ankoraŭ tute senbarbaj kaj ne estis mortpafitaj, junuloj, kiuj plenumis mallongigitan rekrutan kurson de unu kaj duono monato, krome, kompreneble, la antaŭdeviga trejnado, kiu estis bone establita en Sovetunio.
  Iuj militistoj jam havas sperton. Ili diferencas de junaj bestoj per siaj haregoj, akreco de movoj, kaj kelkaj estas rebobenitaj. Precipe unuokula Ivano, kiu aspektis kiel vera pirato, kreskigis barbon. La rango de flago, kaj jam kelkaj ordonoj ricevitaj en diversaj bataloj, aŭ pli ĝuste la unua proksime de Moskvo. Kiam, ŝajnis, ili faris la neeblan: ili haltigis la Krauts, kaj eĉ pelis la kontraŭulojn kelkcent kilometrojn, kiel hundbatistoj.
  Kiom da forlasitaj ekipaĵoj havis la Fritz. Eble ne tiom, kaj tankoj estis ofte renkontitaj, sed kirasaj trupveturiloj kun kanonoj kaj maŝinpafiloj, kiuj tiel dolore turmentis la sovetian infanterion en la somero kaj aŭtuno de 1941, estis deko da deko!
  Sed kiam la frosto superis tridek gradojn, ĉiuj ĉi teŭtonaj monstroj perdis sian kapablon simple moviĝi... La benzino frostiĝis kaj la lubrikaĵo frostiĝis.
  Bedaŭrinde, ili ne sukcesis fini la naziojn tute. Parte pro la kulpo de la komando, kiu petis grandajn fortojn por sturmi la urbojn kie la germanaj trupoj estis kunpremitaj. Kaj venis la degelo - diablo...
  Printempe Ivano ankaŭ gajnis duan ordon - li bonŝance mortigis generalon kaj plurajn oficirojn pro embusko. Tamen, la batalo estis nur parte sukcesa. Dum la postkuro, devaga fragmento trafis Ivan Krasnov en la vizaĝon, senigante lin je okulo. Ve, ĉi tio estas milito, ne porinfana filmo, kie la ĉeffiguro batas ĉiujn, sed eĉ cent maŝinpafiloj ne povas bati lin.
  Kaj nun ili devas fari fizike malfacilajn laborojn: fosi tranĉeojn, ĉelojn kaj kaptilojn.
  La pioniroj helpas ilin, dum estas trankvilo sur la kampoj kaj la knaboj kaj knabinoj mem petas helpi siajn pli maljunajn fratojn. Ili laboras eĉ tro fervore, penante fari pli sen kalkuli sian forton. Jen kiel la vejnoj ŝvelis kaj elŝvelis sur la sunbrunaj, kalaj manoj kaj nudaj, kontuzitaj piedoj de la infanoj. Samtempe, ili ankoraŭ sukcesas kanti;
  Ni estas pioniroj, infanoj de komunismo -
  Fajro, tendo kaj sonoranta korno!
  La invado de la malbenita faŝismo -
  Kiu atendas furiozan malvenkon!
  
  Kion ni perdis en ĉi tiuj bataloj?
  Aŭ ĉu vi akiris ĝin en bataloj kun la malamiko?
  Ni antaŭe estis nur infanoj de la mondo -
  Kaj nun la militistoj de la Patrujo!
  
  Sed Hitler faris paŝon al nia ĉefurbo,
  La akvofalo faligis sennombrajn bombojn!
  Kaj al mi la Patrujo estas eĉ pli bela ol la ĉielo -
  Nun venis la sanga sunsubiro!
  
  Ni respondos al agreso severe -
  Kvankam ili mem estas, ve, malgrandaj laŭ staturo!
  Sed la glavo estas en la manoj de delikata adoleskanto -
  Pli fortaj ol la legioj de Satano!
  
  Lasu la tankojn rapidi lavangon post lavango,
  Kaj ni dividas la fusilon inter tri!
  Lasu la policanon celi la dorson,
  Sed la Sankta Dio feroce punos ilin!
  
  Kion ni decidis? faru la laboron de paco -
  Kaj por tio, ve, mi devis pafi!
  La trankvilo jam estas malaminda.
  Estas ankaŭ perforto kaj graco!
  
  La knabino kaj mi kuras nudpiede kune -
  Kvankam neĝo falis, ĝi bruligas neĝblovon kiel karbo!
  Sed ili ne havas timon, infanoj scias -
  La faŝisto estos pelita en la ĉerkon per kuglo!
  
  Do ili mortigis malnoblan kompanion de Krauts,
  Kaj la ceteraj malkuraĝuloj kuras!
  Ni detruas infanterion kiel falĉilon en batalo -
  Junaj someroj ne estas malhelpo por ni!
  
  Venko estas atingo, estos en majo,
  Nun la neĝoŝtormo estas pika, malmola neĝo!
  La knabo estas nudpieda, lia fratino estas nudpieda,
  Infanoj festis sian plejboniĝon en ĉifonoj!
  
  De kie ĉi tiuj fortoj venas en ni?
  Elteni la doloron, la malvarmon, tiun bezonon!
  Kiam amiko mezuris la fundon de la tombo,
  Kiam amiko ĝemas, mi mortas!
  
  Kristo benis nin pioniroj,
  Li diris: La Patrujo estas donita al vi de Dio!
  Ĉi tiu estas la unua fido de ĉiuj,
  Sovetia, sankta lando!
  Estas malproksima bruado de proksimiĝantaj tankoj, kaj aviadiloj zumas en la ĉielo. Kaj la potencaj sieĝarmiloj jam muĝas. Se trafite per eksplodemaj konkoj, terpecoj kaj fandita gazono estas ĵetitaj alte en la ĉielon. Jen ŝi legas la batalon. Majoro Vladimir Miĥajlovskij tenas kaptitan binoklon en siaj manoj, rigardante la proksimiĝantan faŝistan ŝtallavangon. Ili provas peli la pionirojn malantaŭen, sed ili ne volas foriri kaj peti fusilojn por batali.
  Ne estas sufiĉe da armiloj por ĉiuj, kvankam lokaj infanoj alportis ĉasfusilojn kaj eĉ sportajn pafarkojn. Ĉiuj volas batali kuraĝe kaj venki. Kaj ne funkcios morti kun la lasta penso pri la Patrujo.
  Majoro Miĥajlovskij donas la ordon:
  - Ne malfermu fajron sen ordono!
  Efektive, ili nur havas du "kvardek kvin" por la tuta bataliono, kio signifas ke ilia ŝanco estas lasi la Krauts proksimiĝi.
  Antaŭe, kiel kutimas ĉe la nazioj, troviĝas la plej protektitaj veturiloj; T-4 tankoj kaj memveturaj kanonoj "Okhotnik". Ili devus cedi lokon al pli malpezaj veturiloj kaj iomete postrestinta infanterio.
  Naziaj aŭtoj kaj motorcikloj malrapidiĝas de tempo al tempo pro timo antaŭeniri...
  Sed la pioniro Yuli Petrov pruvas, ke ne vane ili restis ĉi tie. Malabunda kontraŭtanka minejo, kovrita per memfarita gluo, kaj supre la gazono, kiu faras ĝin nevidebla, estas movita inter la stumpetoj helpe de drato, ĝuste sub la T-4-trako.
  Ŝtalaj platoj de raŭpoj kuŝiĝis sur la mortiga donaco. La eksplodo ne ŝajnas tro forta, sed la raŭpo estas deŝirita, kaj la tanko de Hitler komencas fumi kaj turniĝi per sia gvattureto.
  Aliaj knaboj uzas similajn aparatojn. Ĉar la germana infanterio estas malkuraĝa, kaj la tankoj kaj memveturaj pafiloj estas sendefendaj antaŭen, tiam ili estos punitaj pro tio.
  La fama "Ĉasisto", kun malalta silueto kaj forta kiraso, aspektas kiel platigita testudo. Ĉi tiuj memveturaj pafiloj aperis sufiĉe lastatempe sur la sovetia-germana fronto. Pro bona veturado, kanono kiu povas penetri decan distancon kaj postvivebleco en batalo, la Ĉasisto tuj fariĝis parabolo en langoj.
  Sed liaj raŭpoj estas ankoraŭ ordinaraj, kvankam larĝaj ... Tamen, estas eĉ pli bone subfosi la fundon de la aŭto kaj igi ĝin kraĉi sian internon per rezervaj partoj.
  Jen ruinita "Ĉasisto", kiel pirata fregato kun rompita direktilo, glitas flanken kaj puŝas ĝin kontraŭ la T-4. Kaj ambaŭ ŝtalaj ĉerkoj sur raŭpoj komencas brili, kaj post kelkaj momentoj ili eksplodas pro detonanta municio.
  Jam deko da mezpezaj veturiloj haltis rompitaj kaj senhelpaj.
  Sed malantaŭ ili la resto de la vergo, precipe la multnombraj kirasaj. Ĉi tie la memvetura pafilo "Ĉasisto" aldonas rapidecon kaj ... Falas en kaŝvestitan kavon. Nur la raŭpoj elstaras de supre kaj senforte moviĝas.
  Pioniroj ĝojas. Ie en fositaj kavoj memfaritaj eksplodaĵoj. Ĝi estas farita en manfarita maniero. Kompreneble, pli malforta ol dinamito, sed por malŝalti la aŭtofundon sufiĉas.
  Fritz suferas gravajn perdojn, kirasaj trupveturiloj malsukcesas, kelkaj pasas tra danĝeraj zonoj, sed ili estas renkontitaj per ĵetado de obusoj kaj eksplodaĵoj.
  Ĉi tie, eĉ la rapidaj, junaj batalantoj konstruis malgrandajn katapultojn. Ili forĵetas specialan sakon da distilita lignospirito miksita kun pulvorelementoj.
  Se trafite, la pli maldika kiraso de la transportoj de Hitler cedas, igante la skipojn flami kun bluaj flamoj. Frenezigitaj de doloro, la Krauts krias korŝire kaj forkuras kun siaj vizaĝoj distorditaj pro hororo.
  Iuj el ili eĉ rezignas pri teknologio...
  La sola domaĝo estas, ke estas multe da malamikoj, kelkaj el la veturiloj verŝas maŝinpafadon en ĉion kaj alproksimiĝas al la tranĉeoj.
  Kaj ili renkontas erinacojn... Dume Alesja indikas la kvardek kvin. Kompreneble, vi ne povas preni la T-4 kaj la Hunter fronte, sed vi povas provi la flankojn. Estas nenio por diri pri kirasaj trupveturiloj. Ili batos ĉiujn kaj igos ilin tusi sangon sur varmaj metalaj plankoj!
  Malgranda kalibro pafilo havas multajn avantaĝojn super granda unu - pafrapideco, facileco de kamuflaĵo. Kaj ili scias kiel elekti celojn.
  La nazioj kriegas, feroce kiel hienoj. Kaj inter la sovetiaj uloj estas mortigitaj kaj vunditaj. Estas precipe tragike kiam mortas junaj soldatoj, kiuj ĵus komencis vivi. Jen tre juna pionira knabino, malfacile repreni eksplodan pakaĵon kaj ĵeti sin sub la spurojn de meza tanko T-3. Malbela skatolo kun longa sed ŝajne maldika trunko saltas supren kaj deŝiras kvadratan turon.
  Kaj la soldatoj denove ĵetis grenadojn, kaj maŝinpafiloj komencis pafi al la rampantaj motorcikloj. Kaj la kapoj de la soldatoj de Hitler krevis, kiel maturaj ĉerizoj faligitaj de hajlo.
  Kaj la benzinujoj de grandaj motorcikloj eksplodas, elĵetante fluojn de furioza fajro. Ĝi sentas kiel tumulto de inferaj genioj okazas. Jen kelkaj kirasaj trupveturiloj ankaŭ aliĝantaj al siaj malfeliĉaj kolegoj.
  Alesya montras al la "Ĉasisto" kaj celas la malsupran parton de la korpo. Estas malfacile atingi tien, sed ĉi tiu estas la sola ŝanco por penetri la senkompatan memveturan pafilon. Glata movo de la fingro, kaj poste turniĝo.
  La pafilo donas mildan regreson, kaj la faŝisma maŝino disiĝas en duono. Kaj la flago kun la svastiko falas en la sangan koton.
  Alesja flustras:
  - Justeco postulas oferon, karitato postulas donacojn, kaj sukceso de justa afero postulas oferon!
  Turniĝo, la artileria knabino ripozas nuda por pli bone senti la bioritmojn de la Tero, kaj la spiron de herbo per siaj plandoj, kaj denove pafas, trafante la insidan T-3 en la artiko.
  Videblas, ke preskaŭ ĉiuj mezaj tankoj de la nazia armeo jam estis malfunkciigitaj. La lasta estis detruita de pionira knabo, malgraŭ sia vundo, puŝante barelon kun miksaĵo de eksplodema karbido, karbopolvo, segpolvo kun malgranda kvanto da fosforo. La heroa infano ne plu havis sufiĉe da forto por puŝi la barelon post tra vundo, kaj lia kamarado Andrei, krucante sin kurante, puŝis lin sub la radojn de la kvardek-tuna sturmo memmovita pafilo "Bumblebee". La obeema 150-mm kalibro pafilo ĵetis sin supren kaj restis levita. Kaj la animoj de la pioniroj, elfluginte el siaj disŝiritaj korpoj, alkuris al la feliĉa Ĉiela Regno, kie neniam estas perforto kaj doloro.
  La postvivantaj faŝismaj transportiloj, perdinte la subtenon de siaj pli pezaj kolegoj, komencis returni sin... La muĝado de la muziko de Wagner ĉesis, kaj komenciĝis ĝenerala flugo.
  Vladimir Miĥajlovskij, viŝante sangon de la frunto, diris:
  - Rusa militisto povas morti starante, sed li neniam vivos surgenue! Rusujo povas sangi, sed neniu kvanto da sango sangos nian kuraĝon kaj lojalecon al la Patrujo!
  Kaj la pluvivantaj pioniroj tion konfirmas... Kvankam multaj el ili jam estis bruligitaj kaj vunditaj.
  Kaj Anastasia Witchakova kaj Akulina Orlova batalas sur la ĉielo, ili pretas konkuri kun la fanfamata Marsejlo, kiu jam amasigis pli ol kvarcent faligitajn aviadilojn, por kiuj li ricevis la kvinan gradon de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun ora. kverkaj folioj, glavoj kaj diamantoj.
  Sed la knabinoj estas klare en humoro por batali serioze. Jen ili estas en nur bikino kaj nudpiedaj batalantaj. Kaj Luftwaffe-aviadiloj penetras.
  Anastazio, uzante siajn nudajn piedfingrojn, celas la pafilon al la celo, terenbatas la faŝiston, kaj diras:
  - Nia fido estas granda,
  Ĝi estos daŭra dum jarcentoj!
  Kaj palpebrumas al sia kunulo. Akulina ankaŭ faligas la faŝiston, batas lin, tre precize uzante siajn nudajn krurojn kaj kriegojn:
  - Por la grandeco de la ideoj de komunismo!
  Kaj elmontras siajn perlajn dentojn. Ĉi tiu estas tia batalema kaj klera knabino.
  Kaj ekbrilas per liaj dentoj.
  Anastazio, malflugiganta alian germanan aviadilon en sia Yak-9, grincas ofensive:
  - Rusa aglo super la planedo,
  Etendante siajn flugilojn, ĝi ekflugos...
  La malamiko estos alvokita al respondeco
  Li estos venkita, rompita!
  Akulina volonte konfirmas tion, terenbatante ŝiajn kontraŭulojn:
  - Ĝi estos rompita!
  Kvankam, kompreneble, el la germanoj aperis ankaŭ belaj asknabinoj. Albina kaj Alvina batalas sur la plej nova ME-309. Tiaj batalantaj militistoj ŝtelis.
  Kaj ili malflugigas sovetiajn aviadilojn kun mirinda lerteco. La ME-309 estas tre potenca aviadilo armita per tri 30-mm aerkanonoj kaj kvar maŝinpafiloj. Rusaj aŭtoj ne povas rezisti tian monstron.
  Se ili pafas, ili senkompate pafas.
  Albina, uzante siajn nudajn piedfingrojn, ĉantis la aviadilkanonon direkte al la celo. Ŝi trafis la malamikon kaj knaris:
  - Por la venkoj de la Tria Regno!
  Kaj ŝi montris sian langon.
  Alvina ankaŭ trafis la malamikon. Ŝi tranĉis la sovetian Yak-9 kaj kukis:
  - Por la grandaj limoj de nia armeo!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj amikoj.
  Huffman ankaŭ batalas, akirante dudekopon. Li ankoraŭ ne estas unu el la grandaj asoj, sed li progresas rapide. Kaj vi ankaŭ povas diri monstro de infero.
  La germanoj, kvankam malrapide kaj kun gravaj perdoj, moviĝas laŭ la Volga marbordo, alproksimiĝante al la Kaspia Maro.
  . ĈAPITRO N-ro 2.
  La fortoj estis klare neegalaj. Precipe ĝenis faŝisma aviado. La Focke-Wulf alvenis ĉe la fronto en nombregoj kaj ĝiaj potencaj armiloj kaj rapideco iĝis problemo por la Ruĝa Armeo. Krome, ĉi tiu aŭto estis tro malfacila por pafi. Ŝi estas tena kaj tre kirasa.
  La ME-309 ankaŭ montriĝis malagrabla surprizo por sovetiaj pilotoj, kaj laŭ rapideco kaj armiloj. Kaj li preskaŭ pecetigis la sovetiajn unuojn.
  La nova bombaviadilo Yu-288, tre potenca maŝino, ankaŭ bombis sovetiajn poziciojn. Ĝi portis kvar tunojn da bomboj kiam ŝarĝite normale, kaj ses tunojn kiam ŝarĝite. Kaj li sufiĉe forigis la sovetiajn unuojn.
  Rommel ankaŭ montris sian klason kiel komandanton, kiel Mainstein faris.
  La germanoj pli kaj pli proksimiĝis al Astraĥano. Kaj neatendite por la sovetia komando, la Fritz iris sur la ofensivon laŭ la Volgo en la direkto de Kamyshin. Ĝi estis aŭdaca sed potenca movo. Kaj ĝis nun estis malfacile haltigi ilin.
  Sed la defendo de la Ruĝa Armeo ankoraŭ estas forta... Post unu semajno la nazioj antaŭeniris kvindek kilometrojn kaj estis haltigitaj.
  Ili estis renkontitaj kun kontraŭatakoj de sovetiaj trupoj ...
  En la sama tempo, la japanoj provis evoluigi ofensivon kontraŭ Alma-Ata. Kaj tiam furiozaj bataloj estis en plena svingo.
  Knabinoj batalis egale kun viroj, kaj eble eĉ pli bone ol ili.
  Margarita Magnitnaja kaj Tatjana Bulatnaja, belaj knabinoj, pafis de maŝinpafiloj.
  Ili pafis la samurajon kaj ĉantis:
  - Ni ne disigu la sonĝon,
  La unua paŝo en la vivo estas grava...
  Vi denove vidas super la Tero,
  Kirlventoj de furiozaj atakoj!
  Margarita ĵetis mortigan obuson per siaj nudaj piedfingroj, disŝiris la japanojn kaj kantis:
  - Neniu haltigos nin,
  Neniu venkos nin...
  Ni enterigos la Germanan Armeon en la tero,
  Nia amikeco estas monolita!
  Tatyana, pafante al la malamiko, konsentis:
  - Vere monolito!
  La japanoj antaŭeniras sur Alma-Ata. Ili havas multajn soldatojn kaj diversajn rezervojn. Ĉi tiuj estas tiaj batalantaj uloj. Sed la knabinoj falĉas ilin. Ili batalas senespere.
  Tatyana Bulatnaya ĵetis alian obuson, disŝiris la samurajon kaj kantis:
  - Por mia granda atingo!
  Kaj ŝi palpebrumis per siaj safirkoloraj okuloj. Gaja knabino, vi nenion povas diri.
  Kaj Margarita, kun sia nuda kalkano, prenos kaj ĵetos donacon de morto, disŝirante la japanajn soldatojn.
  Kaj li kantos:
  - Ĉio estas konfuzita, interplektita, en ventego de suferoj kaj problemoj!
  Kaj denove li ĵetas citronon al la japanoj per la nudaj piedfingroj...
  La nudpieda kaj nudpieda militisto Oksana rampas al ili kaj puŝas skatolon da obusoj, flustrante:
  - Estos mojosa knabinoj!
  Kaj ĉiuj tri militistoj kantis:
  - La samurajo flugis al la tero, sub la premo de ŝtalo kaj fajro!
  Kaj la belulinoj batalas kun granda furiozo. Ili trairis fajron kaj akvon kaj kuprajn tubojn ne vane.
  Ĉi tie Oksana, kun sia nuda piedo, ĵetas obuson kiu trafas la japanan malpezan tankon Chikha. Nu, ĉi tio estas bonega celo.
  Margarita, pafante al la malamiko, kantis:
  - Vi povas kredi eĉ en foresto de fido! Vi povas fari nenian komercon!
  Tatyana logike notis:
  - Tio, kion vi diras, estas paradokso!
  Margarita ĵetis la obuson per la nudaj piedfingroj kaj logike rimarkis:
  - Ĉu genio ne estas amiko de paradoksoj?
  Tatyana turnis, falĉis la samurajon kaj konsentis:
  - Kompreneble, amiko!
  Kaj la militistoj prenis ĝin kaj ekridis... Ili batalas kun knabinoj, kaj ili diras kion alian... Ne mirinde, ke ĉiuj en Rusujo memoras, kiel la knabinoj batalis!
  Oksana batalas ĉe la plej alta nivelo, kompreneble. Kaj ŝi pafas de diversaj punktoj, kaj la knabino turniĝas kiel ŝpinilo.
  Ĉi tiuj estas belecoj, ili donos nenion al iu ajn. Kaj ili elmaĉos perfidon, kune kun la samurajo.
  Angela ankaŭ pafas. La knabino ankaŭ estas agresema kaj ruĝhara. Militistoj preferas batali nudpiede kaj pruvi kolosajn heroaĵojn.
  Angela turnas sin kaj diras ridante:
  - Ni kuraĝe iros en batalon,
  Por la potenco de la sovetianoj!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas mortigan citronon.
  La batalado daŭras kaj nun la japana atako finiĝas....
  Jam estas la fino de julio kvardek-tria. La nazioj alproksimiĝis al la Volga delto mem, kaj bataloj komenciĝis tie.
  Elizabeto kaj ŝia skipo batalas urĝe. La unuaj Tiger-2-tankoj komencis alveni ĉe la fronto. Ili similas al la Pantero kaj Leono, sed ie intere. Ankaŭ kun raciaj kirasaj deklivo anguloj kaj longtuba 88-mm 71 EL-kalibra pafilo. Pezas sesdek ok tunojn, kaj estas proksima al la Lion-tanko laŭ kiraso, sed iomete pli malgranda en grandeco.
  Grandaj tankoj, vi nenion povas diri.
  Elizabeto kaj la knabinoj ĉasas la germanojn. Ili trafrapas T-4 kaj kriegas:
  - Gloro al la ideoj de la brilaj jaroj,
  La krio de la pioniroj estas ĉiam preta!
  La militistoj estas, ni diru, unuaklasaj. Kaj ne nur ili glore batalas, sed ankaŭ kantas;
  La nedetruebla kuniĝo de liberaj popoloj,
  Ne estis krudforto kaj timo kiuj kunigis nin...
  Kaj la bonvolo de lumigitaj homoj,
  Kaj amikeco, lumo, inteligenteco kaj kuraĝo en sonĝoj!
  
  Saluton al nia libera patrujo,
  La potenco de kreado estas subteno por ĉiam!
  Laŭleĝa potenco, popola volo,
  Post ĉio, simpla homo staras por unueco!
  
  Tra la ŝtormoj la suno de progreso brilis por ni,
  Tra ŝtormoj kaj ŝtormoj ni rapidis antaŭen...
  Ni movas montojn kvazaŭ sen pezo,
  La tuta mondo, brilanta, iras al komunismo!
  
  Saluton al nia libera patrujo,
  La potenco de kreado estas subteno por ĉiam!
  Laŭleĝa potenco, popola volo,
  Post ĉio, simpla homo staras por unueco!
  
  La popoloj de la planedo estas kunigitaj kiel fratoj,
  Budhanaj, islamanoj estas amikoj por ĉiam!
  La menso estu glorata, granda nomo,
  Ĉiuj nacioj de la mondo estas kiel familio!
  
  Saluton al nia libera patrujo,
  La potenco de kreado estas subteno por ĉiam!
  Laŭleĝa potenco, popola volo,
  Post ĉio, simpla homo staras por unueco!
  La knabinoj kantas bone, kaj ili batalas eĉ pli bone, kaj ili plenumas tiajn heroaĵojn. Kvankam historio estas skribita de la venkintoj kaj oni ne scias ĉu ili estos memoritaj se la milito estas perdita?
  Alenka, kun ŝiaj baterioj, kaj teamo de knabinoj, provas reteni la malamikojn sur la Volga Delto. Kaj ŝi montras, pri kio belecoj kapablas principe.
  Kaj ili vere povas fari multon.
  Anyuta pafas per sia nuda piedo kaj muĝas:
  - Gloro al la tempoj de komunismo!
  Kaj tiel la tuta baterio ekprenis kaj komencis kanti unuvoĉe, per plenvoĉaj voĉoj;
  Ni batalas por pli bona destino
  Por faciligi la vivon al homoj...
  Kaj ni premos la malbenitan hordon,
  Por ke estu malpli da malbonaj kontraŭuloj!
  
  Super ni estas orflugila kerubo,
  Por la gloro de nia patrino Rusio...
  Kredu min, la popolo de Rus' estas nevenkeblaj,
  Kaj faros ĉiujn sur la Tero pli belaj!
  
  Ni ricevas la ŝancon batali por nia Patrujo,
  Defendante la grandecon de la Patrujo...
  Kaj foje la vivo estas nur filmo,
  Kvankam ĝi devus esti reflekto de ĉielo!
  
  Ĉiuj bezonas atingi siajn revojn,
  Kredu min saĝe, komunismo...
  Por ke estu pli da feliĉo sur la Tero,
  Kaj la fajroj de revankismo ne venis!
  
  Nia reĝo estas la granda geniulo Pugaĉov,
  Li levis la kamparanojn al sankta lukto...
  Ajna komerco estos ĝis la ŝultro,
  Kaj amu la knabinon nudpieda knabo!
  
  Ni fariĝos eĉ la diablo pli forta,
  Kiam ni ŝanĝas la horizontojn de scienco...
  La fiulo estas dispremita sub la hufoj,
  Kvankam sango ŝprucas el la ŝirita aorto!
  
  Jes, nia afero estas justa, amikoj,
  Ni povas feliĉigi nian patrujon...
  Kredu, ke la popoloj estas ĉiuj unu familio,
  Granda, plej radianta Rusio!
  
  Homoj kuraĝe rigardas en la horizonton,
  La malbonaj nuboj ne kovru la ĉielon...
  Ni donos al la malamiko venkan poentaron,
  Kaj vi estos, bonŝanca kavaliro en batalo!
  
  Mi ne konas la vorton malkuraĝulo
  Ni rusoj tute ne estas malsuperaj...
  Ni havas Svarog, la Blankan Jesuon,
  Kaj eterne ĝuos majon!
  
  Knabinoj kaj knaboj en ronda danco,
  Ni nudpiedaj knabinoj eniras...
  Post ĉio, la ĉiopova Dio Rod estas por ni,
  Ne estu sencerba papago, knabo!
  
  Kaj Lenin inspiris nin batali,
  La saĝa Stalino benis la heroaĵon...
  La potenca kerubo etendos siajn flugilojn,
  Kaj niaj muskoloj estas simple faritaj el ŝtalo!
  
  La Moŝto de la Patrujo estos
  Ke ni estas tiaj militistoj por Dio...
  Ni konfirmu nian gloron per ŝtala glavo,
  Kiu ŝildo estis forĝita ĉe Svarog!
  
  Resume, estu fidela al la Sinjoro,
  Al la gloro de la plej radianta Rusio...
  Ni nur konas la kavalirajn aglojn,
  La Blanka Dio Kristo Mesio estas malantaŭ ni!
  Preciza trafo de pafilo igas la "Leonon" eksplodi en flamojn. Jes, la faŝistoj estas vangofrapas sur la kornojn.
  Dum la bataloj daŭras, la infanoj ne perdas tempon.
  Dasha kaj Vaska vagas ĉirkaŭ la malantaŭo de la germanaj trupoj. Ili rigardas kiel la ekipaĵo moviĝas en kolumnoj. Motorcikloj rapidas, memveturaj pafiloj rampas. Ekzistas multaj soldatoj ĉi tie, inkluzive de la SS kaj aliaj unuoj.
  Vaska rimarkis la movadon de la Ferdinando, potenca germana memvetura pafilo detruanta tankojn.
  La knabo flustris al la knabino:
  - Ŝajnas, ke la kraŭtoj transdonas pliajn fortojn norden de Stalingrado.
  Dasha rimarkis kun rideto:
  - Nia popolo ĉiuokaze muelos ilin!
  Nemcev de la kamiono krias kolere al la uloj. La infanoj ekflugas kaj kuras, fulmante, grizaj pro polvo, nudaj, rondaj kalkanoj. Ili eĉ povus doni al ili turnon.
  La knabo kaj knabino kuris al la arbustoj kaj ensaltis. Dasha komentis kun entuziasmo:
  - Gerilanoj povas fari ion ajn!
  Vaska konsentis kun tio:
  - Kompreneble... Ni certe venkos!
  Daŝa kantis kun entuziasmo:
  - Venko atendas! Venko atendas! Tiuj, kiuj volas rompi la katenojn! Venko atendas, venko atendas! Ni povos venki faŝismon!
  Vaska volonte konsentis pri tio kaj dispremis la raŭpon per la fingroj de la nudaj infanaj piedoj:
  - Ni povas fari ĝin! Ni naskiĝis por fari fabelon realiĝi!
  Dasha palpebrumis kaj notis:
  - Kaj kio? Mi pensas, ke ni transformos la fabelon en realecon kaj la Wehrmacht en polvon!
  Kaj la infanoj kantis en ĥoro je la supro de siaj pulmoj;
  En la nomo de nia justa lando,
  Kion komunismo donos al la universo...
  Ni estos fidelaj al nia Patrujo,
  Ni pavimu la vojon al sukceso kaj kreado!
  
  Putin regis Rusion kiel heroo,
  Sed tiam la aglo lasis ŝin en flugo...
  Kompreneble la Fuhrer havas grandajn hemoroidojn,
  Sed Stalin ankaŭ signifas nomon!
  
  Mi kredas, ke ni venkos la Trian Reich,
  Ne mirinde, ke Putin translokiĝis al Stalin...
  Super la mondo estas orflugila kerubo,
  Kaj Satano-Adolf nun freneziĝis!
  
  La germanoj havas la tutan Eŭropon ĉe siaj fingroj,
  Kaj Afriko, kaj Azio, kaj la ŝtatoj...
  Kaj Adolf opinias, ke li estas mojosa
  Sed venĝo atendas la Fuhrer!
  
  Por Hitler, Rusio estas kiel garbejo,
  Li volas restarigi sian ordon...
  Sed estos, mi kredas, komunisma paradizo,
  Fragoj ĝermos semante la litojn!
  
  Ne kredu, nia popolo tute ne estas malforta,
  Sed la Krauts kaptis tro multe...
  Kaj vi scias, ke la slavo tute ne estas sklavo,
  En la nomo de nia patrino Rusujo!
  
  Kaj Lenin inspiris nin al heroeco,
  Li montris kiel fari aferojn...
  Ĉar Dio estas efektive unu,
  Sed ni devas kuraĝe kredi je komunismo!
  
  Ne, ne cedu al la rusa malamiko,
  Post ĉio, la Blanka Dio estas kun ni - la Kreinto de la universo...
  Mi helpos vin en batalo,
  Esti konstanta en la sukcesoj de la vivo!
  
  Kiom longe vi povas mortigi viajn amatojn?
  Bedaŭrinde, la fino de la milito estas nenie videbla...
  Do nia armeo maldikiĝis en bataloj,
  Faru ion, pro kio vi ne hontos!
  Ĉi tio estas bona kanto por junaj militistoj. Ili kant'is ĝi'n kaj re'e for'ir'is, per si'a'j nud'a'j, kaloz'a'j kalk'o'j'n elekt'ant'e polv'o'n laŭ la voj'o.
  La infanoj estis gajaj kaj ekstere feliĉaj pri la vivo. Kvankam maldikaj, iliaj vizaĝoj estas sunbrunigitaj kiel ĉokolado, kaj iliaj haroj, male, estas helaj. Mirindaj infanoj.
  Unu el la germanoj sur motorciklo milde vokis ilin. Kaj li proponis al mi ĉokoladon. Malsata Daŝa etendis la manojn, sed Vaska tiris ŝian manikon:
  - Ne humiligu vin!
  Saĝa knabino estis trovita:
  - Ni pli bone unuigu la faŝistojn!
  Vaska, kiu mem estas haŭto kaj ostoj, ŝatis ĉi tiun ideon. Kaj li ankaŭ petis ĉokoladon.
  La nazio kapjesis kaj anhelis en rompita rusa lingvo:
  - Kantu, knabo!
  Vaska kapjesis kaj kantis kun granda inspiro;
   La Partio unuigis Rusion ĉion kune,
  Protektas senfinajn kampojn...
  Ja kredu min, la homoj estas tiel fortaj,
  Gloro al la sovetia lando!
  
  Stalin estas la plej alta premio
  Stalino estas la flugo de saĝo...
  Ni devas kuraĝe batali por li,
  Ĉiuj homoj sekvas Stalin!
  
  Ni ricevis jubilajn flugilojn,
  Ni ricevis grandan volon...
  Stalino estas la ĝojo de abundo,
  Glora, granda lando!
  
  Stalino estas la plej granda en la universo,
  Stalin, la orflugila kerubo,
  Nia popolo kun senŝanĝa sorto,
  Kredu, ni estas eterne nevenkeblaj!
  
  Stalino donis savon al la homoj
  Li estas la plej granda aglo en la mondo...
  Por nia patrujo kaj libereco,
  Li etendis siajn flugilojn super la teron!
  
  Ne estas pli alta ol la radianta Stalino,
  Li estas tiel granda kiel blanka Dio...
  Batalante kaj venkante,
  Ni baldaŭ veturos la Fuhrer en la ĉerkon!
  
  Donante honoron al nia patrujo,
  Sciu, ke vi ne povus trovi ŝin pli bela...
  Ni baldaŭ vivos sub komunismo,
  Kaj ni ne havas alian vojon!
  
  Stalino estas la fiero de la tuta planedo,
  Stalin senlima komunismo...
  Liaj heroaĵoj estos kantitaj,
  La faŝisto estas tute detruita!
  
  Stalino alportis gloron al Rusio,
  Stalino levis ŝin super la steloj...
  Li levis la potencon ĝis la rando,
  Stalino estas simple idealo!
  
  Stalino konkeras la universon,
  Li havas bonegan stelfloton...
  La provoj estos por edifo,
  Stalino kondukos al komunismo!
  
  Por Rusio, Stalino estas la suno,
  Ĝi brilas feroce en la mallumo...
  La voĉo de la knabino estas klara,
  Ne ekzistas pli bela Gvidanto sur la tero!
  
  Stalino estas la formado de Svarog,
  Stalino kreis la potencon de Rusio...
  Li trovas Rod en sia koro -
  La plej granda Majstro!
  
  Ne ekzistas pli bela gvidanto sur la tuta Tero,
  Stalino estas la plej granda el homoj...
  Ni kreu feliĉon en nia universo,
  La furioza fiulo estas detruita!
  
  Miaj filoj kaj komsomolanoj,
  Por la Patrujo, stariĝu kune en formado...
  Post ĉio, vi knabinoj estas pli fortaj ol tigroj,
  Kara geniulo Stalino estas kun ni!
  
  Mi ne povas kalkuli miajn atingojn,
  Ni ekflugos kiel sago...
  Nia radia Rusujo,
  la Patrujo iras al komunismo!
  Daŝa kantis kune kun Vaska kaj la infanoj faris ĉion tiel laŭte kaj bele.
  Kaj ili kundancis, piedpremante siajn sunbrunigitajn infanojn, kiuj ne vidis ŝuojn de post la malvarmo, kaj jam piedpremante tra la neĝo en marto per siaj nudaj piedoj.
  La germano, kiu ne vere komprenis la rusan, ŝatis la kanton, kaj li elprenis konservitan porkaĵon el sia sako kaj donis ĝin al la infanoj.
  Kaj kapjesis aprobe:
  - Zer gut!
  La knabo kaj knabino riverencis kaj ekiris. Ili aĝas nur dek unu jarojn, sed ili estas inteligentaj kaj havas fortan memoron. Kolektu precizajn informojn. Kaj iam, helhara Daria eĉ alportis minon al la germanoj en korbo. Ŝi estas ruza knabino kaj sufiĉe bone scias ilian lingvon. Ili eĉ ne pensis, ke tia bela infano kun stupblankaj haroj kaj bluaj okuloj povas kaŭzi morton.
  Kaj ĉi tio funkciis...
  Jen ili denove iras, gustumas germanajn ĉokoladojn, kaj ili estas en gaja humoro...
  Daria rimarkis ridetante:
  - Post kiam ni venkos la naziojn, mi konstruos al mi trietaĝan domon, el marmoro kaj kun fontano!
  Vaska rikanis:
  - Ĉu vi fariĝos burĝo?
  La knabino kontraŭstaris:
  -Ne! Mi nur havos mian propran komunismon!
  Vaska ridis kaj komencis denove kanti;
  Kiam la burĝaro venis al mia lando,
  Domoj estis bruligitaj, knabinoj estis hakitaj...
  Ŝajnis, ke nuloj kalkulis
  La hararo de knaboj estis razitaj kiel nulo!
  
  La kuraĝa Kibalkiŝ prenis la fusilon,
  Kaj li aliĝis al la popola armeo...
  Sed ĉiuj planoj estis fordonitaj de la Malbona Knabo,
  Kiu rezignis barelon da marmelado!
  
  Kaj jen mi pendas sur la rako, knabo,
  Ili torturas min per vipoj kaj pingloj...
  Responde, mi ridas en la vizaĝo, mi ekzekutas -
  Kaj mi kredas, ke la Patrujo fariĝos paradizo!
  
  La bestoj bruligis miajn kalkanojn per fajro,
  La infano estis grave trafita...
  Sed kredu min, mi ne zorgas pri la turmento,
  Por ke la ruĝa burĝaro venku ilin!
  
  Ili rompas ostojn, malbona metalo enfosas,
  La ekzekutistoj ŝanceligas min sur la rako...
  Sed kredu min, la knabo sonĝis pri tio,
  Kuri ĉirkaŭ Berlino en majo!
  
  Mi kredas, ke kamarado Lenin gvidos
  Senpage, Varsovio, Prago, Londono!
  Ni afiŝos la venkan poentaron baldaŭ
  Kaj super Berlino la ruĝa standardo fiere!
  
  Nun la kalkanoj de la infano ankoraŭ brulas,
  La plando, kiu preskaŭ ĉiam estas nudpieda ...
  Kaj la vipo forte trafis la dorson,
  Verŝajne vi jam estas grizhara, panjo!
  
  Sed mi ne cedos al ĉi tiuj ekzekutistoj,
  Mi ne petos kredon, konos kompaton...
  Lasu la kat vipi akre de la ŝultro,
  Mi scias, ke Lenin donos al mi rekompencon, kredu min!
  
  Kibalkiŝ ridis sub torturo,
  Li ne fordonis la sekreton, li mortas fiere...
  Malbonulo krias tiel en la infero eterne,
  La demonoj verŝas rezinon en lian gorĝon!
  
  Lenin estas tie kun ni, ŝajne por ĉiam,
  Kaj varma flamo brulas en mia koro...
  Granda sonĝo realiĝos,
  Estos ruĝa standardo sur la tuta planedo!
  Daria fajfis kaj frapis sian nudan piedon:
  - Bone! Ĉu vi mem komponis ĝin?
  Vaska kapjesis:
  - Jes! Lia rakonto faris grandegan impreson al mi!
  Daria kapjesis kaj rimarkis:
  - Ĉu vi memoras, kiel la polico kaptis vin kaj min kaj nudpiede pelis nin tra la malvarmo en la neĝo, kaj poste skurĝis nin kaj metis maldikajn branĉetojn sur niajn kalkanojn.
  Vaska volonte konfirmis:
  - Estis tiel.... Viaj kalkanoj doloras kaj viaj ŝultroj doloras kiam vi pendas sur la rako. Sed estis neniu indico kontraŭ ni kaj...
  Daria rimarkis kun suspiro:
  - Jes, sed la polico volis, ke ni frostiĝu. Sed kiam oni batis min je la kapo per botelo, mi kaptis la fragmenton per la nuda piedo. Kaj tiam ŝi metis ĝin en siajn manojn. Post tio mi tranĉis la ŝnuron kaj por mi kaj por vi.
  Vaska kapjesis:
  - Jes, estis tiel... Estas timige tamen. Sed vi scias, en la malvarmo la veziketoj de bruligitaj plandumoj ne doloras! Kaj kiam ni eliris poste, ĉio resaniĝis sur ni kiel hundoj!
  Daria volonte konfirmis:
  - Jes, ĝi bone resanigas por ni! Mi ricevis tiel malglatajn plandojn, ke mi ne timas marŝi sur karboj!
  Vaska, pufigita, diris:
  - Ankaŭ mi! Ni estas pioniroj, infanoj de komunismo!
  Daria konfirmis:
  - Kaj ni certe venkos!
  La knabo kaj knabino kantis:
  En la venko de la senmortaj ideoj de komunismo,
  Ni vidas la estontecon de nia lando...
  Kaj al la ruĝa standardo, nia patrujo,
  Ni ĉiam estos sindone fidelaj!
  . ĈAPITRO #3
  Komence de aŭgusto 1943 fine eliris la germanoj, venkante la obstinan reziston de sovetiaj trupoj al la Kaspia Maro. Ĉi tio ja estas bonega atingo por la Fritz. Kiu atingis la plej grandajn dividendojn. Nun Kaŭkazo estis fortranĉita per tero de la ĉefa kontinento.
  La turkoj ankaŭ atingis sukceson; post obstina batalado, ili finfine prenis Batumon kaj kompletigis la ĉirkaŭbaradon de Erevano. Tiel, plene preminte la sovetiajn trupojn en Transkaŭkazo.
  La situacio en Sovetunio fariĝis tre malfacila. Kaj Stalino ordonis lanĉi ofensivon en la nordo por trarompi koridoron al la malsataj, mortantaj, sed ankoraŭ ne kapitulaciintaj Leningrado.
  La atako kontraŭ Tiĥvin komenciĝis. Signifaj fortoj estis senditaj tien, kvankam la ĉefsidejo ne havis sufiĉe da rezervoj. La situacio estis malfaciligita per la alveno de svedaj, supozeble volontulaj sekcioj al la fronto, kiu fortigis la pozicion.
  Kaj la germanoj serioze fortigis sin...
  La batalado komenciĝis la 10-an de aŭgusto, kie sovetiaj soldatoj avancis dek kilometrojn en la unuaj tri tagoj de la batalo. Ĉi tie, la dek-kvara de aŭgusto, la germana Maus-tanko eniris la batalon por la unua fojo. Ne tre sukcesa evoluo pezanta cent okdek ok tunojn. Vere, la aŭton stiris serioza ŝipanaro, tre batalemaj naziaj knabinoj.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Afrodito - kvin belecoj de la Tria Reich komencante per la litero "A". Kaj kiel ili batalas sur la Maus kaj pafas de du pafiloj samtempe.
  Alt-eksplodemaj fragmentaj konkoj estas pafitaj de mallongtuba 75-mm-kanono, kaj pli pezaj de 128-mm-kanono, montrante frapforton.
  Agnes pafas per siaj nudaj piedfingroj kaj ĉizitaj kruroj. Li trafas sovetian veturilon, laŭlitere deŝirante ĝian gvattureton kaj krias:
  - Mi estas spaca knabino!
  Adala sendas pafon kun tera mino kaj grincas:
  - Kaj mi estas aerakrobata, mi disŝiros la tutan skipon!
  Kaj ankaŭ la knabino uzas nudajn piedfingrojn. Sovetiaj tridek kvar obusoj trafis la Muson, sed resaltas kiel pizoj. La aŭto estas bone protektita. Kaj oni ne povas facile bati ŝin. Ĝi sendas ĵetaĵojn flugantajn kiel tenispilkoj, kaj eĉ kun granda kalibro oni ne povas bati tian monstron.
  Kaj la knabino estas pafita de kontraŭaviadila pafilo, ne lasante la malamikon alproksimiĝi.
  Ankaŭ Agata pafis helpe de siaj nudaj piedfingroj kaj grumblis:
  - Lasu mian glavon frapi, ni vipos la malamikojn!
  Adala agreseme konfirmis, pafante tre precize:
  - Ni estas batalantoj de lumo kaj tero!
  Angelina piedbatis la piedojn per la nudaj piedfingroj, frakasis la sovetian tankon T-34-76 kaj blekis:
  - Jen al grandaj venkoj!
  Ankaŭ Afrodito trafis la ĵetaĵon, kiu estis peza kiel stako, disbatis la sovetian T-60, kaj grincis:
  - Nia venko estos en la sankta milito!
  Agnes piedbatis, uzante sian nudan kalkanon, rompante la frontan kirason de la malamiko kaj diris:
  - Imperia flago antaŭen - gloro al la falintaj herooj!
  Ĉi tiuj knabinoj ĉi tie estas sufiĉe malbonaj kaj murdemaj. Kaj ne vane vi ne povas preterpasi ilin. Dank' al siaj nudaj piedoj kaj korpaj bikinoj, ili pafas sen maltrafi. Kio signifas, ke ili ne povas esti batataj tiel facile.
  Terura "Muso", draŝita per mortiga armilo, kaj ne donis ŝancon al iu ajn.
  Inkluzive de la KV-serio.
  Sed se estas germanaj knabinoj, kiuj batalas tiel forte kaj sukcese, tiam estos ankaŭ knabinoj de la sovetia nivelo - herooj.
  Jen, ekzemple, Natasha kaj ŝiaj partneroj. Ili havas nur modestan SAU-85, kiu ĵus alvenis ĉe la fronto. Kaj la knabinoj jam per forto kaj ĉefa batas la faŝistojn.
  Kompreneble, la belulinoj estas nudpiedaj kaj en bikinoj. Kaj ili dispremas la faŝistojn ĝisfunde, kiel sledmartelo frakasanta vitropecojn.
  Kaj estas tre memorinda kiam tiaj knabinoj pruvas la plej altan nivelon de agloflugo.
  Nataŝa pafas per siaj nudaj piedfingroj kaj frakasas la Panteron, kaj poste krias:
  - Por la granda Patrujo!
  Kaj li montros sian langon!
  Zoya ankaŭ frapas ŝian kontraŭulon. Ĝi trafos lin tre precize. Ĝi rompos la kirason kaj blamos:
  - Por la gloro de komunismo!
  Augustina ankaŭ forte batalas, kaj se ŝi premas sian kontraŭulon, ŝi faras ĝin tre ĝisfunde. Ĝi rompiĝas kaj muĝas:
  - Gloro al la komunista mondo!
  Dolbanet kaj Svetlana. Kaj tre precize. Kun la helpo de viaj nudaj piedfingroj. Ĝi dispremos la kirason de la malamiko kaj knaris:
  - Por la grandeco de la komunisma mondo!
  Kaj li montros sian langon...
  La knabinoj, sentinte sin inspiritaj, komencis kanti, komponante surloke;
  Belulinoj atakas nudpiede,
  Tiaj belaj knabinoj kuras...
  Se vi bezonas bati la Fritz per via pugno,
  Aŭ ili tranĉos lin per maŝinpafilo!
  
  Knabinoj ne povas permesi dubi
  Ili enterigos la mortintojn de la nazioj...
  Kaj ili forte piedbatos lin de liaj piedoj,
  Kaj ie lupoj karnovore hurlas!
  
  Rusio estas vorto por soldatoj,
  Kiam, kredu min, ĝi ne malvarmiĝas...
  Kvankam foje la situacio estas malgaja,
  Kie la malbona nigra Kaino triumfas!
  
  Ne kredu, komsomolanoj ne forkuras,
  Kaj se ili kuras, tiam nur por ataki...
  Kaj ĉiuj nazioj tuj estos mortigitaj,
  Kaj la Fuhrer estos levita al la hakbloko!
  
  Rusio estas mia patrujo,
  Ŝi estas radianta, simple bela...
  Kiu estas malkuraĝulo eĉ ne valoras rublon?
  Kaj vi scias, kvereli kun militisto estas danĝere!
  
  Sed sciu, ke ni venkos la faŝistojn,
  Malbono ne regos sur la trono...
  Super ni estas orflugila kerubo,
  Kaj Dio Svarog kun grandeco en la krono!
  
  Kiu estas malkuraĝulo, kredu al mi, malforta sklavo,
  Lia destino estas unu - elteni insultojn...
  Hodiaŭ seruristo, morgaŭ vi estas skipestro,
  Kaj vi mem povas bati la dorson de aliaj homoj!
  
  Knabinoj havas forton, simple vulkanon,
  Foje ŝi potence malkonstruas montojn...
  La milito furiozas kun malbona uragano,
  Kaj la morto sincere falĉas la homan genton!
  
  Mi diros al vi honeste, kavaliroj,
  Ni estas fortaj kiam ni rusoj estas unuigitaj...
  Bezonas manĝeton por iri kun via forko kaj tranĉilo,
  Ni estas kavaliroj nevenkeblaj en bataloj!
  
  Kio estas nia fido al la Sinjoro Kristo,
  Kvankam ni ankaŭ respektas Lada...
  Kamarado Stalin estas kiel nia patro,
  Kaj estos loko de paradiza komunismo!
  
  Tiu, kiu estis kiam li estis mortinta, releviĝos
  Kaj ni fariĝos pli belaj kaj pli saĝaj...
  Kaj la viro estas kompreneble tre fiera,
  Kvankam foje li parolas sensencajxon!
  
  En amo, nia patrujo estas kiel stelo,
  Kredu min, ĝi neniam estingiĝos...
  Faru grandan sonĝon realiĝi
  Estos paco kaj feliĉo en la tuta universo!
  
  Mi amas Maria, mi honoras Lada sankte,
  Svarog estas bela kaj Perun estas bonega...
  Mi amas Jesuon kaj Stalinon
  Sanktaj vizaĝoj de ikonoj estas al mi karaj!
  
  Kiam estos vera paradizo?
  Kredu min, ĉiuj viaj esperoj realiĝos...
  Donu vian koron al via Patrujo,
  Ĉio estos bona, pli forta ol antaŭe!
  La knabinoj havis bonan batalon kaj faris bonegan laboron. Nu, kun tiaj militistoj, neniu Hitlero timas Rusion.
  Tamen, post dek tagoj da obstina batalado, sovetiaj soldatoj finfine trarompis al Tiĥvin.
  Batalado eksplodis por la urbo mem. La fortoj estas, kompreneble, tre neegalaj.
  La germanoj akiris aersuperecon kaj bombardas senhalte. La situacio estas plimalbonigita de eksterlandaj dividoj, kiuj batalas flanke de la Germana Armeo. Precipe multaj italaj partoj.
  Ili provas forpuŝi la Ruĝan Armeon de Tiĥvin. Sed la rusaj trupoj forte batalas. Tio estas ilia nura reala ŝanco savi sieĝitan Leningradon, mortantan pro malsato. Manĝaĵo povas esti faligita tien nur per aero, sed la germanoj havas fortajn ĉasaviadilojn, kaj estas tre malfacile fari tion.
  Kaj en la dua duono de aŭgusto, la nazioj sturmis Astraĥanon. Kaj en ĉi tiu urbo sovetiaj knabinoj batalis kun granda heroeco kaj kuraĝo.
  Bataliono de nudpiedaj knabinoj kovras ĉi tiun heroan urbon.
  Alenka ĵetas obuson per sia nuda piedo, poste pafas eksplodon, falĉas la faŝistojn kaj diras:
  - Se virino estas volupta kiel kato, tiam ŝia edzo havas musojn en la kapo!
  Anyuta, pafante al la Fritzes kaj ankaŭ ĵetante obuson per sia nuda piedo, pepis:
  - La plej brilaj ideoj mallumiĝas de ombropolitiko kiam ili estas efektivigitaj!
  Alla, pafante al la Fritzes kaj ĵetante obuson, batante tankon per siaj nudaj fingroj, murmuris:
  - Virino estas ruza kiel vulpo, kaj eĉ regas leonon, se viro havas la inteligenton de koko!
  Maria, pafante el pafilo kaj faligante la Fritz, grumblis:
  - Dio povas fari ion ajn, nur superi virinon en postuloj, Li estas senpova!
  Matryona, pafante al la malamiko kaj ĵetante murdan donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj, notis:
  - Por eviti esti englutita de viro kiel boao, virino devas havi la pikilon de kobro!
  Alenka, daŭrante pafi al la nazioj, sprite notis:
  - Homo povas esti kiel la Kreinto en ĉio, sed imitado kiel simio ne faras lin aspekti bona!
  Anyuta pafis al la malamiko, poste batis tankon per bone celita ĵeto de obusoj kaj diris:
  - Homo povas superi la Ĉiopova Dion nur per fiereco, kaj eĉ tiam se li estas intelekte kreita kiel Pithecanthropus!
  Alla, daŭrante tre precize pafi al la Fritz, diris:
  - Virino ne volas esti kokido, sed ŝia ideala viro estas koko!
  Maria, pafante al la faŝistoj kaj trafante la Panteron per preciza ĵeto de sia nuda piedo, notis:
  - La vulpovirino vere havas lupan tenon sur kastoroj!
  Marusya, ankaŭ pafante fajron al la faŝistoj kaj uzante sian nudan kalkanon por disbati la eksplodan pakaĵon, diris:
  - En politiko estas kiel en la arbaro, se vi manĝos kverkon, manĝos ĝin porko, se leporon manĝos vulpo, se vi estas azeno, tri haŭtoj estos senhaŭtigitaj!
  Alenka, daŭre pafante freneze kaj superverŝante la infanterion per ŝrapnelcitronoj, ekbalbutis:
  - Ju pli hela la virino, des pli vulpo ŝi estas!
  Ankaû Anjuta ekpafis al la faÿistoj, falçis ilin kaj îetis granaton per la nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Grizaj homoj ne havas sufiĉe da griza materio en la cerbo, helaj personecoj, estas multe da grizo en la kapo!
  Alla, pafante al la malamiko, premante la eksplodan pakaĵon per sia nuda kalkano, sprite diris:
  - La griza viro estas soleca kiel lupo, kaj kiel leporo li ne havas pacon!
  Maria, falĉante la Fritz, sprite rimarkis:
  - Se politikisto estas granda vulpo, tiam li estas garantiita la leona parto!
  Marusja pafis grenadĵetilon kaj ĵetis citronon per la nudaj piedfingroj, knaris:
  - La vulpo-politikisto forprenas la okazon rajdi kiel fromaĝo en butero de la korvo-voĉdonanto!
  Alenka, daŭre pafante de sia armilo, kaj cedante al la eksplodema pako kun sia nuda kalkano, ekbalegis:
  - Estas malpli da steloj en la ĉielo ol interpretoj de la Sankta Skribo!
  Anyuta, pafante ĉe la nazioj, eldonis:
  - Ekzekutisto en ruĝa robo, pli justa, politikisto kun elokventeco!
  Alla, daŭre pafante, logike notis:
  - La ekzekutisto havas akran hakilon, la politikisto havas akran vorton, la unua blovas de la kapo, la dua gutas sur la cerbon!
  Maria, daŭranta precize bati la Krauts, kaj ĵeti alian mortodonacon per siaj nudaj fingroj, notis:
  - Foje detranĉi kapojn estas pli humane ol guti sur cerbon!
  Matryona, detranĉante la faŝistojn kaj ĵetante granaton per sia nuda kalkano, diris:
  - Se vi lasos politikistojn eniri vian cerbon, vi elŝiros viajn harojn pro frustriĝo!
  Alenka, pafante al la germana generalo kaj trafrapante lin, diris minace:
  - Politikaj paroladoj estas kiel akvo por cerbolavado!
  Anyuta, precize pafante al la malamiko kaj lanĉante citronon per siaj nudaj piedfingroj, diris:
  - Kie politikisto estas la plej granda Dio estas en tio, ke li kreas senleĝecon!
  Alla, pafante al la nazioj kaj ĵetante eksplodan pakaĵon per sia nuda kalkano, diris:
  - Politikisto ĉiam rigardas balotanton kiel azenon kun vulpo-simila rigardo por plugi!
  Maria pafis al la malamiko, kaj per la nudaj piedfingroj, ĵetante granaton kun mortiga forto, ekbalegis:
  - Virino amas elmontri sian malriĉan korpon por vesti sin pli riĉe!
  Marusya pafis longan vicon, falĉante la vicon de Fritzes kaj ronronis:
  - Nudpieda virino pli rapide metos ŝuojn sur viron, eĉ se li ne estas ĝuste boto!
  Alenka, pafante precize al la nazioj, notis:
  - Kun nuda ina kalkano, estas pli facile konvinki viron porti modajn botojn!
  Anyuta pafis ĵetgrenadon kaj diris:
  - Por akiri modajn ŝuojn, virino devas "surmeti" ŝuojn de viro!
  Alla, trafante la naziojn per fajroeksplodoj kaj ĵetante obuson al siaj nudaj piedfingroj, respondis:
  - Virino, kiu ne scias kiel elmontri sian kruron ĝustatempe, restos "ŝuita" por ĉiam!
  Maria, pafante al la malamiko kaj ĵetante eksplodan pakaĵon per sia ronda kalkano, diris:
  - Tro ofte rigardante la nudajn krurojn de virino, viro riskas "ŝui" sin en la staton de vagabondo!
  Marusya, direktante precizan fajron al la malamiko kaj cedante al la obuso kun sia nuda genuo, respondis:
  - Por ne resti eterne vagabondo, vi devas povi ĝustatempe demeti viajn ŝuojn!
  Alenka, daŭre pafante al la nazioj kaj frapante la venton el ili, sprite diris:
  - Nuda piedo de knabino estas pli bona ol tola boto de okupanto!
  Anyuta, daŭrante pafi kun neestingebla precizeco, notis:
  - La plej forta kiraso ne povas rezisti la delikatan haŭton kaj ĉarmajn knabinecajn plandojn!
  Alla, pafante al la germanaj invadantoj, eligis:
  - Virinoj tre lerte atingas la monujon de viro per siaj nudaj piedoj!
  Maria, pafante al la faŝistoj kun granda precizeco kaj pugnobatante iliajn kapojn, notis:
  - La plej glueca parto de la korpo de virino por oraj moneroj, nudaj piedoj kaj nudaj mamoj!
  Marusja, daŭre pafante, sen kompato al la faŝistoj, diris:
  - Kelkfoje virino bezonas demeti siajn ŝuojn por ne genuiĝi antaŭ bezono!
  Alenka, trafe skribaĉante la faŝistojn kaj stakigante ilin, logike notis:
  - Estas pli facile venigi viron sur la genuojn kun nuda piedo!
  Anyuta, pafante al la malamiko, agreseme rimarkis:
  - Nudpiede ĝustatempe, neniam vagabondo!
  Alla, batante malamikojn kaj fortranĉante kontraŭulojn, murmuris:
  - Por nudpieda virino estas pli facile grimpi la oran pinton!
  Ankaŭ Maria trafis la faŝistojn kaj ronronis:
  - Vi estas viro de botoj, se vi ne amas virinajn piedojn!
  Marusja, pafante al la nazioj, kaj ĵetante per siaj nudaj fingroj memfaritan pakaĵon kun eksplodaĵoj, de kiu la Tigro turniĝis, grumblis:
  - Virino kun sveltaj kruroj igos viron kliniĝi en respekto!
  Alenka batis la faŝistojn, falĉis ilin kaj diris:
  - Nudaj piedfingroj estas pli lertaj ol manoj kiam virino prenas monerojn el la poŝo de "ŝuita" viro!
  Anyuta detranĉis la Krauts kaj knaris:
  - La plej lerta afero, kiun povas fari virino, estas puŝi viron sub ŝian kalkanon per sia nuda piedo!
  Alla, pafante kontraŭ kontraŭulojn, kaj ĵetante citronon per sia nuda kalkano, diris:
  - La vojon al la koro de homo estas pli facila por belulo piede tretebla!
  Maria frakasis germanan tankon, ĵetante obuson, grincis:
  - Nudaj piedoj de knabinoj, pli tenace kiam grimpas Evereston de vira koro!
  Matryona ankaŭ mortpafis kaj diris:
  "Demetinte siajn ŝuojn, estas pli facile por virino transiri la dezerton de vira indiferenteco!"
  Alenka frakasis la malamikon per kaptita bazuko kaj knaris:
  - Vi estos muta kiel boto, eĉ la vagabondojn vi trafos sur la kalkanon!
  Ankaŭ Aniuta turniĝis kaj knaris, nudigante la dentojn:
  - Nuda virina kruro igas viron fali en nudpiedan infanaĝon!
  Ruĝhara Alla, falĉante la faŝistojn, ĉirpetis:
  -Plej ofte temas pri botoj, kiuj falas en nudpieda infanaĝo!
  Maria trafis la naziojn kaj grincis:
  - Se knabino havas belajn krurojn, tiam ŝi ne estas vagabo en la vivo!
  Matryona, pafante al la malamiko kaj detranĉante la naziojn kiel garbojn da greno, bojis:
  - Nudpieda knabino estas pli bona ol ŝuita maljunulino, juna kato estas pli amuza ol maljuna leono!
  Alenka, pafante al la nazioj kaj ĵetante murdan donacon de morto, diris:
  - Plej bone estas, ke virino gajnu premion per siaj nudaj mamoj, kaj modajn ŝuojn per siaj nudaj piedoj!
  Anŭuta ankaŭ batis la naziojn, falĉis ilin, kaj per siaj nudaj piedoj ĵetis grenadojn kaj kriis:
  - La nuda kalkano de virino plej bone protektas ŝin kontraŭ la dornoj de vira indiferenteco!
  Alla, pafante al ŝiaj kontraŭuloj kaj fortranĉante ilin per aŭtomataj eksplodoj, notis:
  - La plej fortika kalkano por viro el nuda ina piedo!
  Maria, trafante siajn kontraŭulojn kaj trafante ilin per ĵetgrenado, diris:
  - Kalkanon de nudpieda virino, surhavanta la plej bruligitan boton kun siaj bagateloj!
  Matryona, faligante la faŝistojn, diris kun spriteco:
  - Se vi ne sukcesas demeti viajn ŝuojn ĝustatempe, vi fariĝos vagabondo!
  Alenka, skribante pri la nazioj, notis:
  -Se vi estas pensulo, tiam vi povas bone varmiĝi, nur vi mem!
  Anyuta logike notis, draŝante la malamikon, kaj ĵetante sakon da eksplodaĵoj per sia nuda piedo:
  - Estas bone havi klubon, estas malbone esti klubo!
  Alla, batante la naziojn, kaj donante obuson per sia nuda kalkano, jeligis:
  - Gisferaj pugnoj povas helpi vin pluvivi, sed kverka kapo kondukos al morto!
  Maria tute logike notis, falĉante la faŝistojn:
  - Kiam la reganto ne havas reĝon en la kapo, anarĥio regas en la lando, kaj ili vane vendas!
  Matryona, batante la naziojn racie, notis:
  - La krono ne estas por la kapo ol la ĉapelo!
  Alenka, disbatante la Fritz, logike notis:
  - Sur la kverka kapo kaj la krono malfortike sidas!
  Anyuta, tre precize pafante al la nazioj, eldonis:
  - Kiom ajn forta estas kverko, sed la materialo por la kapo el ĝi estas la plej fragila!
  Alla, vigle pafante al la malamiko, logike deduktis:
  - Kiu estas klubestro, li ekkaptas per klabo!
  Maria fikaj kontraŭuloj, eldonis:
  - La politikisto tenas monujon kaj bastonon en la manoj, nur lia mono estas ligna, kaj lia bastono estas papero!
  Marusya logike notis, ĵetante citronon per sia nuda piedo:
  - Brila kapo, almenaŭ rilatas al grizaj haroj!
  Matrona, disbatante la naziojn, rimarkis:
  - Vi eble ne estas blondulino, sed estas bele esti hela animo, knabinoj povas venki la malbonulojn, por ke aliaj povu vivi feliĉe!
  Alenka, pafante al la nazioj, grincis:
  - Vi ne povas konstrui fortan defendon de nur kverkoj sur stumpetoj!
  Anyuta, pafante, logike notis:
  - Se politikisto ne estas pego, tiam li forigos la razojn, ne nur de la stumpvoĉdonanto!
  Alla diris agreseme, terenbatante la germanojn:
  - Kvankam la politikisto ne estas aglo, li konsideras balotantojn korvoj kaj pegoj!
  Maria, faligante la malamikojn, notis:
  - Se vi permesas al politikistoj depreni de vi razojn, tiam vi certe estas pego!
  Matryona, falĉante la faŝistojn, esprimis sin:
  - Politikisto estas vulpo kun balotantoj, sed kun si mem, hamstro estas hamstro!
  Marusja ĵetis obuson per la nuda piedo kaj knaris:
  - Saĝa politikisto estas kiel vulpo en kokinejo, kaj stultulo estas kiel virbovo en porcelanbutiko!
  Alenka, disbatante la Fritz, diris:
  - Ordo estas starigita en silento, politikistoj kreas kaoson per parolado!
  Anyuta, disĵetinte la faŝistojn per ĵeto de obusoj, grincis:
  - Politikistoj multe parolas, precipe kiam ili volas fermi la buŝon!
  Alla agreseme notis, martelante la naziojn:
  - Por argumenti kun politikisto, ke batado de akvo en pistujo nur disŝiros la muskolon de via lango, kaj vi mensogos al via avantaĝo!
  Maria, disbatante la malamikojn kaj ĵetante obuson per sia nuda piedo, notis:
  - Politikisto estas miksaĵo de vulpo kaj lupo, sed li multe parolas!
  Matryona, pafante al la nazioj, grumblis:
  - Ju pli politika estas vulpo, des pli porketo li estas!
  Marusya, falĉinte la Fritzes, diris:
  - En la politiko estas daŭra menaĝerio, lupoj, leporoj, kokidoj, kokoj kaj pegoj, sed la vulpo estas ĉiam elektita kiel reĝo!
  Alenka, la detruanto de la faŝistoj, murmuris:
  - Diktatoro, kiu ŝajnigas sin leono, estas vera porko!
  Anyuta agreseme notis, terenbatante malamikojn per pafoj:
  - Politikisto prenos nur leonon, se la balotanto estas kompleta azeno!
  Alla, batante la faŝistojn kiel polvon de tapiŝoj, diris:
  - Politikisto surmetas ŝafajn vestojn, sed la nura komunaĵo kun lupo estas sangosoifo, kaj lia eltrovemo estas kompleta ŝafo!
  Maria, ĵetante obuson per la nuda piedo, pepis:
  - Pli bone estas, kiam la reganto estas lupo en ŝafa vesto, ol virŝafo en la aspekto de leono!
  Matryona, pafante al la malamiko kun la precizeco de Robin Hood, diris:
  - Politikisto blekas pri paco kiel ŝafo, sed la dentoj de lupo bruas pri milito!
  Marusya, pafante al la malamiko, eksaltis:
  - Politikisto, por ricevi la voĉojn de balotantoj, elverŝas kiel najtingalo, sed prenas ilin por pegoj!
  Alenka, pafante al la nazioj, diris:
  - Se parolo de politikisto ŝajnas al vi trilo de najtingalo, ĉi-kaze ne estu korvo!
  Anyuta sprite notis, terenbatante la naziojn:
  - Se politikisto kantas kiel najtingalo, tio signifas, ke li konsideras vin taŭga ludo!
  Alla, faligante la faŝistojn, notis:
  - Kio distingas ĉasadon por balotantoj de arbara ĉaso estas ke la ĉasisto faras kiel eble plej multe da bruo!
  Maria, pafante al la malamiko, kriis:
  - Politikisto, malkiel poŝŝtelisto, kreas multe da bruo kiam li ŝtelas, kaj kiam li ŝtelas, li prenas kun flatado!
  Matryona, pafante al la malamiko, gluguris:
  - Politikisto ankaŭ estas iusence Dio, sed estas pli bone ne kredi je li!
  Maria konfirmis:
  - La politikisto amas promesi al balotantoj la Lunon, sed forgesas aldoni, ke tie ne ekzistas vivo krom sablo!
  Alenka, fortranĉante siajn kontraŭulojn, murmuris:
  - Ve ne estas de la menso, sed de la manko de praktika saĝeco!
  Anyuta, pafante al la malamiko, grincis:
  - Ĉiuj problemoj en la mondo venas ne de mono, sed de manko de ĝi en la bezonata kvanto!
  Alla, pafante al la malamiko, diris:
  - Lingvo estas donata al politikisto por kaŝi siajn pensojn, sed kiom ajn elokventa politikisto povas kaŝi sian grizan malnoblecon!
  Maria energie rimarkis, pafante al la Krauts:
  - Se la fero iras sur la ĉenon, ne restos por glavoj; se la arĝento estas verŝita en paroladoj, tiam estos nenio por pagi salajron!
  Matryona, pafante al la malamiko, murmuris:
  - Ĉu politikisto havas la doton plenumi promesojn? Posedas, sed ne por nenio!
  Marusya, pafante ĉe la nazioj, notis:
  - La elefanto demetas grandan amason da aĉaĵoj, kaj la politikisto-vulpo metas eĉ pli grandan amason da vorta diareo!
  Alenka sprite notis dum ŝi disbatis la naziojn:
  - La politikisto elverŝas abunde la dolĉan mielon de paroladoj, dronante la balotantojn en parola diareo!
  Anyuta, pafante al ŝiaj kontraŭuloj, diris:
  - La dolĉa parolo de politikisto estas kiel fluo de mielo, nur vi naĝas malsupren ĝin en la rubamason!
  Alla, pafante al la faŝistoj, notis:
  - Politikisto povas plenumi tion, kion li promesas, nur por kredigi la balotanton je la neebla!
  Maria, tre precize pafante, diris:
  - Estas multaj politikistoj en la elektoj, sed estas neniu por elekti, kiu estas arbostumpo, kiu estas ferdeko, kiu estas vulpo, kiu estas porko, kiu estas urso - pro frustriĝo estas nur; restas unu afero por fari - muĝi!
  Matryona pafis al la nazioj kaj rimarkis:
  - Politikisto, kiu ofte doloras sian gorĝon, havu la orelojn ĝisfunde disŝiritaj!
  Marusya, sekco de faŝistoj, notis:
  - Politikisto, male al najtingalo, neniam kantas por nenio, kaj havas la doton de vulpo!
  Alenka pepis, montrante la dentojn:
  - Politikisto volas fariĝi aglo, sed lia balotanto ĉiam ne havas birdrajtojn!
  Anyuta kuis dum ŝi faligis la germanojn per sia kaŝpafisto:
  - Kial vi havas birdan licencon, ĉar vi havas menson de pego!
  Alla siblis kun la agreso de pitono:
  - La politikisto havas multajn diversajn kantojn, sed ili ĉiuj havas unu motivon: elektu min!
  Maria, fortranĉante la faŝistojn, murmuris:
  - La balotanto estas kiel bulko, li foriras de la leporo, lupo, urso, sed la politika vulpo ankoraŭ formanĝas lin!
  Matryona notis, tranĉante la faŝistojn:
  - Politikisto uzos dolĉajn parolojn por kongrui kun la intelekto de muŝo, la trilo de najtingalo, la inteligenteco de pego, sed lia porka esenco estas videbla por la okulo de akcipitro!
  Marusya, batalante kontraŭ la faŝistoj, aldonas kun rido:
  - Ankaŭ virino estas bona politikisto, kaj almenaŭ ŝi donas ŝancon, ke ŝi plenumos sian promeson de fideleco kaj donos plezuron!
  Do la knabinoj heroe defendas la urbon kaj donas grandan esperon.
  . ĈAPITRO N-ro 4.
  Fine de septembro kaj komenco de oktobro, la bataloj por Astraĥano daŭre estis daŭrantaj, kaj la nazioj moviĝis suden laŭ la marbordo de la Kaspia Maro. La nazioj senĉese antaŭeniris... En la sudo, la nazioj kaptis la urbon Ordĵonikidze kaj komencis la atakon kontraŭ Grozno.
  Ankaŭ en ĉi tiu urbo sovetiaj militoj estis batalitaj heroe.
  La bataliono de knabinoj, gvidata de Tamara, montris malesperan persistemon kaj kuraĝon.
  Tamara pafis eksplodon de sia maŝinpafilo kaj ĵetis obusojn per siaj nudaj piedfingroj, dirante:
  - Gloro al nia Patrujo Sovetunio!
  Anna, precize pafante al la nazioj kaj ankaŭ ĵetante la eksplodan pakaĵon per sia nuda kalkano, ekbalegis:
  - Gloro al heroeco!
  Akulina, pafante al la malamiko, eksaltis:
  - Por la Patrujo kaj honoro!
  Viktorio, pafante al la Krauts, kaj ĵetante obuson per siaj nudaj piedfingroj kun mortiga forto, muĝis:
  - Ni premu la Wehrmacht per heroeco!
  Olimpikoj estas sana knabino, ŝi pafis al la malamikoj, batis la Krauts kaj pardonis:
  - En la sankta milito, estos nia venko!
  Tamara, pafante al la nazioj kaj denove ĵetante obuson per sia nuda piedo, rimarkis:
  - Soldato devas havi la forton de kverko, sed ne kverka kapo!
  La knabinoj pafis. Ĉirkaŭ la amaso da ruinoj, la ruinoj fumas. Eksplodo post eksplodo sekvas. Fumo leviĝas en la ĉielon. Ĉio ĉirkaŭe brulas.
  Detruo sur amasa skalo.
  La bela, nudpieda blondulino Anna, tuj kiam ŝi ĵetas granaton, disŝirante la faŝistojn, blasfemas:
  - En ĉiu kverko estas kavaĵo, en ĉiu kverka kapo estas truo, el kiu elfluas cerboj!
  Akulina, pafante al la malamiko, kaj ĵetante granaton per sia gracia, sunbrunigita, nuda piedo, knaris:
  - Se vi havas menson kiel kverko, tiam vi kliniĝos kiel tremolo!
  Viktorio, ĉi tiu ruĝhara knabino, ankaŭ kun nudaj, sunbrunaj, ĉizitaj kruroj, pepis:
  - Se vi ne havas la ruzon de vulpo, tiam ili senigos vin de tri haŭtoj!
  Olympias, sana, alta, granda, muskolforta blondulo, ekbrulis, ĵetis granaton per la nuda piedo kaj knaris:
  - Vi estos stulta kiel kverko, ili forŝiros vin kiel bastono!
  Knabo rampis preter ili. Li ekbrilis siajn nigrajn kalkanojn kaj ĵetis eksplodan pakaĵon al la nazioj. Tiam li knaris:
  - Pli bonas juna soldato ol kaduka generalo!
  Tamara denove donis turnon. Ŝi ĵetis obuson kun mortiga forto per sia nuda piedo kaj ekbalbutis:
  - Por ĉiu nova kostumo, politikisto prenas tri haŭtojn de balotantoj!
  Akulina, pafante al siaj malamikoj kaj agreseme rikanante, grumblis:
  - Vi estos lerta kiel kverko, kaj vi estos senhaŭtigita kiel kuniklo!
  Anna, pafante al la malamiko kaj ĵetante obusojn per la nuda piedo, krevigante tankojn, pepis:
  - Ruza vulpo eĉ eltiros tri haŭtojn de leono, se li estas virŝafo kun menso!
  Viktorio, pafante al la nazioj kaj ĵetante mortigan donacon per sia nuda kalkano, diris:
  - Se vi ne volas fariĝi vulpo, vi ĝemos kiel malsata hundo!
  La Olimpikoj falĉis la Krauts. Tiam ŝi ĵetis obuson per la nuda piedo kaj pepis:
  - La politikisto estas vulpo, tiam li senintestigas balotantojn-kokidojn en la taglumo!
  La muĝado de la kanonado kreskas. Formidaj "Sturmtigers" iras en batalon. Ili trafis per raketlanĉiloj. Kaj ili detruas tutajn konstruaĵojn, disbatante domojn tuj. Kaj ŝtormsoldatoj rondiras en la ĉielo. Ili pafas raketojn al sovetiaj pozicioj. Ili ĵetas bombojn. Jam videblas la Pantero 2, pli progresinta veturilo ol la Pantero, kun potenca 88-mm-kanono.
  La germana veturilo havas pli mallarĝan gvattureton kaj pli malgrandajn dimensiojn, same kiel pli kurbigan korpon. Tia monstro, se li batas vin, li batas vin. Kaj plej grave, ĝi ne estas tro peza, kun pli potenca motoro de 900 ĉevalfortoj.
  Tamara ĵetis obuson al Panther 2 per sia nuda piedo kaj kukis:
  - Vi estos stulta kiel stumpeto, ili forŝiros vin kiel bastono, ne nur de ruzaj vulpoj, sed ankaŭ de malkuraĝaj leporoj!
  Anna, pafante al la faŝistoj kaj falĉante kontraŭulojn, ĵetante citronojn per siaj nudaj piedoj, skribis:
  - La ruza vulpo povas eĉ igi aglon aspekti kiel malseka kokido!
  Akulina, fortranĉante la malamikojn kaj trafrapante ilin per precizaj pafoj, diris:
  - Homo, kiu sonĝas pri la rolo de leono, ofte fariĝas azeno kovrita per vulpoj!
  Viktorio, detranĉante siajn kontraŭulojn per fajroeksplodoj kaj ĵetante ion mortigan per siaj nudaj piedoj, ekbalbutis:
  - Homo havas la ambiciojn de leono, la obstinecon de azeno, la mallertecon de urso, la gracon de elefanto, sed vulpo ĉiam kapablas premi lin!
  La Olimpikoj pafis al la malamiko. Ŝi falĉis ĝin kiel gazontondilon kaj grumblis:
  - Vulpo de ruĝa koloro, politikisto de sanga kostumo!
  La intenseco de la batalo daŭre kreskis. La grandurbo estis draŝita fare de la nazioj de gaskanonoj, kiuj estis pli bonaj en potenco ol la Katyusha. Kaj estis tre malfacile rezisti la naziojn. Sed la bataliono de nudpiedaj, duonnudaj knabinoj batalis kun kolosa entuziasmo. Kaj la knabinoj preskaŭ ne mortis, la viroj ricevis pli.
  Tamara, pafante al la nazioj kaj ĵetante obusojn per siaj nudaj piedfingroj, ekbalegis:
  - Virino venkas fortajn virojn ludante je iliaj malfortoj, politikisto konvinkas malfortajn balotantojn per klare troagado!
  Anna, detranĉante la malamikojn kaj falĉante ilin per kugloj, samtempe donante eksplodeman pakaĵon per sia nuda kalkano, diris:
  - Virino estas la plej ruza politikisto, ŝi ne bezonas studi por esti vulpo, sed ŝi devas povi surmeti ŝuojn restante nudpieda!
  Akulina, detranĉante siajn kontraŭulojn per precizaj eksplodoj kaj uzante la nudajn piedfingrojn, bojis:
  - Ankaŭ virino amas junecon, sed la verdo de la dolaro estas al ŝi pli kara ol la verda aĝo de ŝia patrono!
  Viktorio, tiu ruĝhara hundino, pafis mortigan eksplodon, rompis la linion kaj kriis:
  - La verdaĵo de la juneco de knabino altiras verdajn fakturojn de viroj grasaj el dolaroj!
  Olimpio, pafante al la malamikoj kaj ĵetante alian donacon per sia nuda piedo, ekbalbutis:
  - Ne persekutu la verdan dolaron, problemoj ankaŭ havas verdajn okulojn, kaj la ŝelo estas kriska!
  La batalo fariĝas pli kaj pli brutala. Konkoj flugas kun mortiga forto. Ili krevis kaj pecetigas la sovetiajn poziciojn, renversante la bateriopafilojn. Kaj novaj aviadiloj rapidas, kaj sturmpafiloj bruas. Polvaj nuboj leviĝas en la ĉielon.
  Tamara, senkompate pafante al la nazioj, prenis kaj transdonis la perlon, antaŭ ol ĵeti obuson per la nuda piedo:
  - Kredante je Dio, ne kliniĝu al la nivelo de besto: la homo ne estas submetiĝema ŝafo, kaj ne malbonodora kapro!
  Anna, batalante kun la malamiko kaj ĵetante mortodonacojn per siaj nudaj piedoj, notis:
  "Enspezi monon per la kredo de homoj estas kiel verŝi sterkon sur oron; malfido kreskos!"
  Akulina, detruante la Panteron, diris agreseme:
  - Kredante je dimanĉo, ne atingu sep vendredojn en la semajno!
  Viktorio, tre precize pafante al la nazioj kaj ofensive falĉanta ilin, notis:
  - La kredo je la eterna fajro de la infero boligas la lakton de la superstiĉo, el kiu la friponoj de la religio deprenas la ŝaŭmon!
  Olympias, ina heroo, detranĉante la naziojn kaj ĵetante obusojn de kolosa detrua potenco kun siaj nudaj piedoj, notis:
  - Nur stumpetoj kaj kverkoj kredas je la infera ĝojfajro de eterna flamo, lasante sin senŝeligi kiel gluiĝeme!
  Tamara pafis el kaptita bazuko, ekbrilis siajn nudajn kalkanojn kaj pepis:
  -Kio ekbrilas la flamon de eterna infera fajro? La brileto de oraj moneroj en la poŝoj de religiaj friponoj!
  Anna, pafante al la malamiko kaj faligante la naziojn kun kolosa precizeco, diris:
  - Krimuloj uzas Dion por vicigi siajn poŝojn, kaj ili cedas al trompo ne nur kun malplena kapo!
  Akulina ekpafis al la malamiko. Ŝi ĵetis obuson per la nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Religiaj kanajloj deŝiras tri haŭtojn de ŝafoj, rompas la kornojn de kaproj, ili zorgas nur pri profito, kaj fido estas por hakilo!
  Viktorio ĵetis segpolvan bombon per sia nuda kalkano, eksplodigis la malamikon kaj knaris:
  - Honesta pastro estas kiel vegetara lupo, nur fido estas ĉiam honesta, kaj ĝia uzo estas egoisma!
  Olimpikoj trafis la malamikon per maŝinpafilo. Ŝi falĉis la malamikon kaj piedbatis amason da obusoj per sia nuda kalkano, kiu renversis la Lion-tankon. Tiam ŝi kriis:
  - Ajna religio estas fabelo, nur profitoj estas el tiu ĉi fantazio en vere fabelaj proporcioj!
  Jen kiel knabinoj batalas kuraĝe en la urbo Grozno. Kaj ili montras sin el la plej alta vidpunkto de braveco.
  Kaj aliaj knabinoj defendas Astraĥanon kun sia tuta kuraĝo. Kaj ili ankaŭ montras la plej altan aerakrobatikon kaj forton.
  La knabino batalas tre bone.
  Alenka ĵetis obuson per sia nuda piedo, disŝiris la naziojn kaj kukis, elmontrante la dentojn:
  - Kiu permesas homojn pendigi nudelojn sur la orelojn, tiu ĉiam malsatos!
  Anyuta, falĉante la faŝistojn per tio, konsentis:
  - Vi ne estos plena de nudeloj sur viaj oreloj!
  Alla pafis eksplodon al la nazioj, ĵetis mortigan obuson per sia nuda piedo kaj kriis:
  - Nudeloj sur la oreloj estas plado de plej nova freŝeco, kiu kaŭzas naŭzon!
  Maria sprite notis, nudigante siajn dentojn, kaj ĵetante eksplodeman pakaĵon per siaj nudaj piedfingroj:
  - Se ĉi tio estas Dio, neniu scias, sed ili konstante krucumas homon, kvazaŭ li estas la similaĵo de Kristo!
  Marusya, fikantaj Krauts, prenis ĝin kaj blasfemis, agreseme ridetante:
  - Homo strebas regi la potencon de Dio, sed ĝis nun li ricevas nur krucumon, kiu ne estas dia!
  Matryona turnis, falĉis la faŝistojn kaj diris, palpebrumante agreseme al siaj amikoj:
  - Homo strebas al bono per sia koro, per sia menso por profito, kaj per sia stomako por glutemo, kaj finfine, kun siaj kruroj implikitaj, li estas trenita en kavon!
  Kaj furiozaj bataloj bruas en Astraĥano. La urbo ĉe Volgo estas ŝlosila punkto de sovetia defendo. Kaj ĉi tie furiozas tiaj frenezaj bataloj. Estas kvazaŭ bolkruĉo.
  Kaj pezaj, mortigaj aviadiloj rapidas. Yu-288 estas tre potenca maŝino. Kaj li ĵetas bombojn kun kolosa persistemo.
  Alenka krias, pafante eksplodon al la nazioj, kaj ĵetante obuson per sia nuda piedo:
  - Se homo havas la inteligenton de gorilo, li plugos kiel ĉevalo kaj manĝos kiel hundo!
  Anyuta lanĉis murdan donacon de morto per sia nuda piedo, frakasis la naziojn kaj kriis:
  - Homo lasas sin meti sur kolumon, sed por plugi, oni devas bati lin per truda vipo!
  Alla piedbatis la citronon per sia nuda kalkano kaj murmuris:
  - La politikisto havas grandan poŝon, sed li estas nur sensignifa poŝŝtelisto!
  Maria, pafante al siaj kontraŭuloj, siblis:
  - Politikisto, kiu promesas al la voĉdonantoj la lunon el la ĉielo, veninte al la potenco, forlasas la lunan pejzaĝon, kaj plorante pro malsato ĉe la lumaĵo!
  Matryona, surde ridante, komentis:
  - La diablo en ĉiu politiko kuraĝigas preni la lokon de la Ĉiopova Dio, nur la politikisto havas tre malmulte da talento!
  Marusya, pafante al la malamikoj kaj memfide falĉanta ilin, notis:
  - Homo strebas fariĝi ĉiopova, sed lia morala progreso ne plibonigas lin!
  La knabinoj estas ŝajne humuraj ĝis la plej alta grado.
  Kaj la milito sekvas sian propran ŝablonon. Jetaviadiloj estas testitaj en la Tria Regno. Kaj ĉi tio ankaŭ estas sufiĉe serioza argumento en la disputo kun Sovetunio.
  Hitler, kompreneble, ne estas tre feliĉa. La milito daŭras, kaj Rusio obstine rezistas, kvankam ĝi ankaŭ venkiĝas. La bataloj furiozas kvazaŭ en la buŝo de vulkano.
  Fino de oktobro. Kalmukio estas tute kaptita, kaj la nazioj antaŭeniras trans Dagestano.
  La sukcesoj de la faŝistoj, kvankam modestaj, estas konstantaj. La Nigra Mara Floto estas sur la rando de detruo.
  La tuta skipo sur la destrojero konsistas el knabinoj. Bela skipo, honeste. La knabino portas veŝtojn kaj kuras nudpiede, ŝiaj rondaj kalkanoj brilas.
  Alice, la destrojerkomandanto memcerte ordigas atakon sur la faŝisma krozŝipo. Lanĉas torpedon kaj rimarkas:
  - En milito, kiel en bona teatro, la sekva ago estas neantaŭvidebla, larmoj certe verŝos!
  Andriana, ŝia kunulo, komandis tutan aron da knabinoj. Ili kuris fulmante nudaj, rondaj kalkanoj, kaj knaris. Ili celis minaparaton.
  Andriana muĝis:
  - Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos,
  Estos fino de faŝismo...
  Kaj la suno brilos -
  Lumigante la vojon al komunismo!
  Veroniko, trafante la naziojn per kanono, ronronis:
  - En milito, kiel en filmo: la ago allogas, ĝi neniam enuiĝas, nur, ve, ĝi vere mortigas!
  Destrojero kun nudkruraj, sunbrunaj, sveltaj, tre belaj knabinoj saltas de flanko al flanko. Li estas forĵetita kiel plumo.
  Alico, frapante siajn ĉizitajn nudajn piedojn, ekbalbutis:
  - Se vi ne estas facilanima, vi ripozos en paco en la milito!
  Andriana, precize pafante de kanono, notis:
  - Knabino, kiu povas batali, estas kavaliro!
  Alico korektis, pafante:
  - Ne, ŝi estas heroo!
  Kaj la militistoj ekridis. Kaj ili montris siajn langojn. Kaj la kruroj de la belulinoj estas tiel graciaj, kaj ili lasas spurojn de sango sur la ferdeko. Potencaj knabinoj.
  Kaj nudaj, iliaj kalkanoj estas tiel rondaj kaj graciaj.
  Alico rememoris, kiel ŝi estis kaptita, kaj la nazioj karesis ŝian plandumon per maldika, ruĝe varma vipo. Jen vi, preskaŭ nuda, pendanta sur la rako. Viaj nudaj piedoj estas fiksitaj en la blokon. Kaj ili tiklas vin per varmaj vergoj. Do ruĝa fero estas bruligita al la skarlata cico.
  Alicio estis torturita kaj torturita dum pluraj tagoj. Sed la knabino povis eskapi.
  Ŝi diris al la gardista oficiro, ke ŝi konas la lokon sur la maro, kie oni ĵetis ujon da oro, kiu estis evakuita el Sebastopolo. La faŝisto enamiĝis al ĝi.
  Nu, Alico, malgraŭ ĉiuj turmentoj, restis gaja. Ili malĉenigis ŝin kaj metis ŝin en boaton kun la manoj ligitaj. Kaj kun siaj nudaj piedoj, iomete bruligitaj sur la rako, ŝi povis preni pistolon kaj pafi du faŝistojn. Poste ŝi malligis la ŝnurojn kaj fornaĝis. Ŝi deprenis ĝin lerte. Kaj ŝi gajnis la respekton de la knabinoj.
  El la speciala fako ili provis postkuri ŝin, sed Alisa minacis la specialajn oficirojn kaŭzi akcidenton kaj ankaŭ pendigi ŝin kiel hundino. Ili elkokidis.
  Alico estas tre batalema knabino...
  Ŝi eĉ sprite skribis:
  - La ekzekutisto amas la hakilon kiel armilon, sed en batalo li havas mallertan lertecon!
  Andriana konsentis kun tio, batante siajn ĉizitajn krurojn:
  - Oni povas ankoraŭ kuiri supon el hakilo, sed tion, kion oni skribas per heroa plumo, oni ne povas tranĉi per ekzekutisto!
  Juliana estas tre bela knabino. Ŝi portas nur maldikan strion de stria ŝtofo sur la brusto kaj kalsoneto. Sed ŝi estas tiel mirinda kaj bela. Ĉiuj knabinoj sur la destrojero havas nudajn piedojn kaj estas tre delogaj.
  Kiam germanoj estas kaptitaj, ili estas devigitaj kisi la rondajn, nudajn kalkanojn de la knabinoj. Kaj la kaptitoj obeeme faras tion. Kaj ili lekas la kalkanojn de la knabinoj kaj kisas ilin kun granda plezuro.
  Juliana kantis:
  - Ni ne estas malbonaj rabistoj,
  Kaj ni ne volas mortigi...
  Sed miaj nudaj kalkanoj doloras,
  Mi volas pugnobati ĉiujn en la vizaĝon!
  Knabinoj, kompreneble, kapablas gustumi ajnan sukceson.
  Andriana, frapante siajn nudajn kalkanojn, diris:
  - Eh, novaj landlimoj, ne ridigu min!
  Alicio konsentis:
  - Senlimaj eblecoj por tiuj, kiuj ne metas limojn por si mem!
  Veroniko vangofrapis ŝiajn nudajn piedojn, tintis la nudajn kalkanojn kaj notis, elmontrante la dentojn:
  - La plej forta homo ne povos trakti neelteneblajn ambiciojn!
  Andriana sprite notis, montrante la dentojn kaj pafante el kanono:
  - La homo estas malproksime de Dio, ĉar li ne estas malproksime de la makako en sia imitado de la naturo!
  Veroniko, disbatante la fluojn de progresantaj nazioj per precizaj pafoj, murmuris:
  - Politikisto en ambicioj estas dio, laŭ la metodoj de sia vizaĝo, kaj uzante la rezultojn li estas tute porko!
  Sovetiaj knabinoj batalas bone. Sed kompreneble ekzistas ankaŭ germanaj, kaj ankaŭ belulinoj en bikinoj kaj nudpiedaj.
  Ekzemple, Gerda estas malofta batalanto.
  Ŝi kaj ŝiaj partneroj sidis sur la plej nova Panther-2-tanko.
  La knabinoj pafas al la sovetiaj trupoj kaj muĝas.
  Ni estas malbonaj lupoj, retiriĝi ne estas bona por ni!
  Kaj ili palpebrumas la okulojn...
  Gerda helpe de la nudaj piedfingroj draŝis kontraŭ la rusaj soldatoj kaj plezure knaris:
  - Kiu ne estas lupo en la vivo estas senhaŭtigita, kiu ne estas vulpo en menso estas senintestigita kiel kokido!
  Charlotte ankaŭ trafis per preciza kuglo, penetrante la sovetian tankon, diserigante la kirason kaj blasfemandante:
  -La lupo ĉiam malsatas, la viro ĉiam estas malkontenta, kaj la politikisto ne povas diri eĉ vorton de vero!
  Christina, tre precize pafante al la malamiko kaj trafante rusajn tankojn per mortiga ŝelo, notis:
  - La vulpo havas valoran felon, sed la certigoj de la vulpo de politikistoj nenion valoras!
  Magda prenis ĝin kaj direktis la pafilon al la malamiko per siaj nudaj piedfingroj, frapis ĝin kaj murmuris:
  - Estas pli da lakto de kapro ol de politikisto, kies menso estas ŝafo!
  Gerda, daŭrante precize pafi al sovetiaj veturiloj, notis:
  - En elektoj, politikistoj estas kiel inter la pesto kaj ĥolero, kvankam politikistoj estas multe pli kontaĝaj en sia skizofrenio!
  Charlotte batis la tridek kvar kaj malkonstruis la turon, dirante:
  - La politikisto havas lupan nazon por predo, sed li mem estas preta porko por senintestigo!
  Christina lerte lanĉis la kuglon uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj diris:
  - Politikisto estas ŝafo, kiu strebas al la leona trono, kaj kiam ĝi atingas la supron, ĝi fariĝas vulpo, kiu senintestigas kokajn balotantojn!
  Magda agreseme notis, sendante donacon de morto al la sovetia memvetura pafilo kun siaj nudaj piedfingroj:
  - Ili ne fidas politikistojn, sed ili voĉdonas, ili ne komprenas muzikon, sed ili volonte aŭskultas, ili ne manĝas nudelojn, sed ili volonte aŭskultas ilin!
  Kaj ilia Panther-2 funkcias tre aktive. Kaj ĝi sendas la ĵetaĵon tre precize.
  La germana maŝino disbatas ĉiujn sovetiajn tankojn tre memfide.
  Gerda pafas kaj kantas:
  - Unu, du, tri - rompu la konsilon!
  Charlotte pafas tre precize, trafas malamikojn kaj fajfas:
  - Ni estas la plej fortaj en la mondo!
  Christina, uzante siajn nudajn piedfingrojn por pafi tra la tridek kvar, aldonis:
  - Ni trempos ĉiujn niajn malamikojn en la necesejo!
  Magda trafis la malamikon kaj ekbalbutis:
  - La Patrujo ne kredas je larmoj!
  Gerda knaris:
  - Kaj ni donos al la malbonaj oligarĥoj ilian cerbon!
  Charlotte sprite notis, trafante sovetian obuson per ŝelo:
  - Oro estas nur bela aspekto, fakte, ĉi tiu metalo, la homaro ĉiam suferis, ĝi fariĝis aroganta!
  Kristina, pafante al la malamikoj, esprimis sin sprite:
  - Eksponante ŝiajn mamojn, estas pli facile por virino deŝiri tri haŭtojn de viro!
  Magda, pafante ĉe ŝiaj kontraŭuloj, origine rimarkis:
  - La nudaj piedoj de la knabinoj, ili metis la virojn en galoŝojn!
  Kompreneble, la knabinoj sur la tanko estas graciaj. Kaj la inaj pilotoj estas la plej bonegaj inter la Fritz.
  Albina kaj Alvina estas la plej timindaj asoj en la universo. Nun ili jam atingis la nombron de kvincent aviadiloj faligitaj ĉiu. Nur Marsejlo estas antaŭ ili. Al Li estis premiita la Grandkruco de la Fera Kruco por la 500-a aviadilo de la sovetia floto. Sed Albina kaj Alvina komencis batali multe pli poste, kaj tial baldaŭ venkos Marcel.
  Albina kaj Alvina ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj por siaj 500-a aviadiloj.
  Kaj nun ili batalas kontraŭ ruĝaj pilotoj.
  Albina premas la butonojn per la nudaj piedfingroj, faligas kvin sovetiajn aviadilojn samtempe kaj krias:
  - Se viro estas saĝa pri botoj, tiam li ĉiam portas galoŝojn!
  Alvina, pafante al rusaj aviadiloj kaj terenbatante ilin per siaj nudaj piedfingroj, notis:
  - Nuda kruro de virino ĝustatempe metos ŝin en la galoŝojn de iu ajn boto!
  Albina, tre precize pafante al sovetiaj veturiloj, sprite respondis, montrante la dentojn:
  - Homo, kiu ofte rigardas nudajn inajn krurojn, sidu en siaj galoŝoj!
  Kaj ambaŭ knabinoj, terenbatinte kelkajn pliajn jakojn, grincis:
  - Nudpieda ina piedo, ĝi bone konvenas sub la kalkano kaj perfekte eniras la galoŝon!
  La militistoj videblas ĉi tie ĉe granda alteco.
  Sed se estas grandiozaj germanaj pilotoj, tiam estos ankaŭ belaj sovetiaj komsomolaj knabinoj.
  Kiuj batalas kun granda intenseco. Kaj ili ankaŭ sukcese malflugigas la hordojn de la Tria Regno.
  Anastasia Vedmakova prenis ĝin kaj, uzante la nudajn piedfingrojn, faligis la germanon kaj knaris:
  - Viro pretas turni sin por deŝiri la ŝuojn de knabino!
  Akulina Orlova, pafante al la nazioj, sprite notis:
  "Vi povas renversi ajnan boton per la nuda kalkano de virino!"
  Anastazio ankaŭ trafis la Fritzes kaj grincis:
  - La nuda piedo de virino renversos iun viron, eĉ se li estas la lasta boto!
  Akulina Orlova, frapis Focke-Wulf kaj siblis, elmontrante siajn belajn dentojn;
  - Se vi volas renversi viron, demetu viajn ŝuojn, se vi volas meti lin en galoŝon, elmontru vian kalkanon!
  Kaj la knabinoj kantis ĥore:
  Milito furiozas en la universo,
  detruante kaj mortigante sen kialo...
  Satano liberiĝis -
  Kaj la morto venis kun li!
  
  Kaj kiu haltigos la fluon,
  Sangaj kaj frenezaj riveroj...
  Lazera radio trafos vian tempion,
  Kaj tuj la viro malaperis!
  
  Kaj tia kaoso
  Inundis la universon...
  La malĝoja sorto de la homaro
  Eltenu doloron kaj suferon!
  La knabinoj eble parte pravas. Milito ne estas feliĉo. Sed samtempe ĝi estas ankaŭ distro.
  Du germanaj aspirantaj pilotoj, Eva kaj Gertrud, batalas en Focke-Wulf atakmodifoj. Ili atakas sovetiajn tercelojn de la aero.
  Eva, pafante kaj liberigante raketon, notas:
  - Kial infanaĝo estas nudpieda, ĉar nuda piedo de virino perdas virojn la kapon, kvazaŭ ili estus knaboj!
  Gertrudo trafis la raketon, premante sian nudan kalkanon sur la pedalon kaj frakasante sovetarmean bunkron kaj knaris:
  - La deziro vidi virinon nuda igas viron turni sin!
  Eva denove trafis, trafis la tridek kvar, trarompante la turojn kaj sprite rimarkis:
  - Por senvestigi virinon, vi devas unue surmeti ŝiajn ŝuojn ĝuste!
  Gertrude batis sian kontraŭulon uzante la nudan, rondan kalkanon de sia gracia piedo kaj notis:
  - Senvestiĝinte ĝustatempe, komercistino forŝiros tri haŭtojn de viro!
  Eva trafis la sovetiajn bunkrojn per raketo kaj blasfemis:
  - Virino, kiu sin elmontras ĝustatempe, ne fariĝos vagabondo kaj surmetos multe da ŝuoj al viro!
  Gertrude, buĉinte la sovetiajn soldatojn, konfirmis:
  - Nudpieda virino metos botojn sur viron, kaj metos lin en galoŝojn, kaj renversos lin, kaj faros lin la lasta nudpieda!
  Ĉi tie, kompreneble, la logiko de la knabinoj estas, ke vi ne povas piedpremi kontraŭ ŝi. Kaj la knabinoj batalas nudpiede kaj en bikinoj.
  Kaj ili amas belajn junulojn, kaj ĝenerale ili estas nur bonegaj.
  Kaj se ili ekkantis, ili mortigos cent virojn!
  Ĉi tiuj estas knabinoj, indaj ambaŭflanke kaj tre belaj, por ke la viroj vere turnu sin de la interno!
  . ĈAPITRO N-ro 5.
  La urbo Grozno, tute ĉirkaŭita de naziaj trupoj, falis komence de novembro 1943. La bataliono kun la knabinoj eskapis de la kaldrono kaj retiriĝis al Shali.
  Jam estis montoj kaj malglata tereno, kaj fariĝis pli oportune teni la defendon. Germanaj tankoj pezis sufiĉe multe, precipe la Maus, kaj estis tute maloportune batali kun ili en la montoj. La T-3-tanko jam estis nuligita, sed la T-4 en modernigita versio daŭre estis produktita. Kvankam ĝi estas morale malaktuala. Sed li ankoraŭ povis batali kontraŭ la T-34-76. Kaj ĝi estas bona batalo. Ĝia kanono estis eĉ pli potenca kaj havis pli altan buŝrapidecon ol tiu de la tridek kvar.
  Tamara kaj la knabinoj batalis en Shali. La knabinoj provis teni ĉi tiun tre grandan montaran vilaĝon - vera urbo.
  La belulinoj tre kuraĝe batalis.
  Tamara ĵetis obuson per la nuda piedo, ekpafis kaj kukis:
  - Por la Patrujo de Sovetunio!
  Anna malfermis fajron sur la nazioj. La pli malpeza T-4 provis surgrimpi la deklivon. La knabino, ĵetante obuson per sia nuda piedo, frapis la aŭton de Hitler kaj knaris:
  - Por nia patrino Patrujo!
  Akulina, pafante al la Fritz kaj kun sia nuda kalkano, transdoninte la murdan aĵon envolvitan en tavoleto, blasfemis:
  - Patrujo ĉiam estas sankta!
  Veroniko, pafante al la malamiko kaj ĵetante citronojn per la nudaj piedfingroj, diris:
  - Por rusiaj gigantoj!
  Olimpikoj, tiu ĉi giganta virino, ankaŭ ĵetis obuson al la nazioj per la nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Por komunismo!
  Tamara, precize pafante al la nazioj kaj detranĉante ilin kiel razojn de arbo, diris:
  - Ju pli da kverkoj en la armeo, des pli forta nia defendo!
  Anna notis, elmontrante la dentojn kaj pafante al la nazioj kun kolosa precizeco kaj furiozo:
  - Mi detruos vin ĉiujn.
  Tanko "Leono", granda veturilo kun longa kanontubo. Ĉi tie li havas la plej novan 105 mm pafilon, la barelo longo estas 100 EL. Kaj ĝi montriĝas esti tre longa pafilo. Kaj ĉi tiu trunko elstaras kun mortiga forto.
  Akulina pafas bazukon al la nazioj kaj krias:
  - Gloro al la epoko de komunismo!
  Viktorio ankaŭ pafas kaj muĝas:
  - Gloro al la Herooj de Rusio!
  La Olimpikoj konfirmas pafante al la nazioj kaj ĵetante obuson per siaj nudaj piedfingroj:
  - La plej granda gloro!
  La knabinoj, oni devas rimarki, estas fenomenaj, kaj tre belaj. Kaj ilia malvarmeto estas kolosa.
  Tamara, pafante al la malamiko kaj elmontrante la dentojn, diras:
  - Por Rusio kaj libereco ĝis la fino!
  Anna, pafante al la malamiko, agreseme diras, ĵetante obuson per siaj nudaj piedfingroj:
  Ni igu niajn korojn bati unuvoĉe!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj.
  Ankaŭ Akulina pafos eksplodon, falĉos siajn kontraŭulojn kaj muĝos:
  - Por miaj venkoj tra la tegmento!
  Akulina Petrovskaya ne estas ordinara knabino. Ŝi devis travivi multon. Aparte, ŝi estis kaptita ŝtelante kaj estis arestita. Mi ankaŭ trapasis junulara arestejo. Nu, ne gravas, mi pluvivis. Ŝi marŝis nudpiede tra la neĝblovoj, sed nur fariĝis pli sana kaj pli forta.
  Viktorio batalas kun freneza kolerego. Donis eksplodon al la malamiko. La Krauts estas pafitaj kaj falas. Tiam ŝi ĵetis obuson per la nudaj piedfingroj. La motorciklo renversiĝis.
  La knabino kukis:
  - Trans la potencaj limoj!
  La Olimpikoj batalas kun tre sovaĝa sento de kolerego. Ŝiaj batoj estas fortaj kaj frakasaj. Ŝi vere estas monstroknabino. Kaj tiel li draŝas siajn kontraŭulojn. Do la nazioj aktive ekstermas. Ne donas al ili la plej etan ŝancon.
  Olimpio muĝas je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al ĉi tiu spaca komunismo!
  Tamara, pafante al la nazioj, muĝas:
  - Gloro al la komunismo de Lenin!
  Anna pafas al kontraŭuloj kaj grincas:
  - Por USSR!
  Akulina, falĉante la malamikojn, kaj grumblante, kriegas:
  - Por la plej alta aerakrobato!
  Viktorio, pafante al la nazioj, eksaltis:
  - Por la plej fenomenaj venkoj!
  Olimpio, disbatante la nazian tankon, gruntis:
  - Por komunismo de USSR!
  Ankaŭ Tamara pafas. Pafas tre precize, kovrante kontraŭulojn per precizaj eksplodoj. Falĉas kiel falĉilo kaj grincas:
  - Gloro al la tempoj de komunismo!
  Anna, pafante al la faŝistoj kaj detranĉante ilin per precizaj svingoj de sia falĉilo, ekkrias:
  - Granda gloro al la herooj!
  Kaj li ĵetas grenadojn per la nudaj piedfingroj. Ĉi tio estas virino.
  Akulina fortranĉas la Krauts kaj muĝas ofensive:
  - Por komunismo!
  Kaj lia muskola korpo skuiĝas.
  Viktorio ankaŭ batas la naziojn. Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas murdajn donacojn al siaj kontraŭuloj kaj kriegas:
  - Por la grandeco de la mondo!
  Olimpio ankaŭ pafas kontraŭ malamikojn. Batas ilin kiel bastona lanugo kaj muĝas:
  - Gloro al la granda komunismo!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj, li ĵetas obuson kun mortiga forto, disŝirante la malamikojn.
  Tiel la kvin prenis la malamikojn, kaj ni falĉu ilin, kaj ni ekstermu ilin kaj muelu ilin.
  La germanoj estis maldaŭrigitaj kaj tute blokitaj. Ĉi tie fariĝis malfacila, kaj ili kverelis.
  Ĉi tie la gaslanĉiloj pafas kaj agas agreseme. Kaj ili detruas sovetiajn poziciojn.
  Hit kaj "Sturmtiger" de malproksime, ĉe la malamiko - la Ruĝa Armeo.
  La germanaj knabinoj celas la memveturan pafilon "Urson" kaj trafas la malamikon per ĝi. Kaj ili vere kaj plene fikos vin. Kaj ĵetaĵo pezanta unu kaj duonon da centonoj disŝiras sovetiajn tranĉeojn kaj bunkrojn.
  Militistino Frida muĝas:
  - Por nia plej granda Tria Regno!
  Kaj palpebrumu al liaj partneroj. Post tio, la faŝismaj knabinoj kun nudaj piedoj denove pafos.
  Kaj ĝi flugas, muĝante kaj detrua. Kaj tuj kiam ĝi trafas, tuta kratero formiĝas kun la tero bolanta pro la varmego.
  Jes, la germanoj tute transprenas la sovetiajn trupojn. Unu el la plej unuaj TA-152-aviadiloj flugas sur la ĉielo. Multcela veturilo, kiel la Focke-Wulf, sed pli progresinta, rapida, manovebla kun potencaj armiloj kaj kirasoj. Povas esti uzata kaj kiel batalanto kaj kiel atakaviadilo.
  Por la sovetiaj trupoj, la aŭto, ni diru, povus fariĝi granda problemo.
  Helga flugas sur la TA-152 kaj atakas paron de sovetiaj tankoj kiuj provas alproksimiĝi al Shali. La knabino pafas precize. Li trarompas la tegmenton de la turo de la unuaj tridek kvar kaj muĝas:
  - Mi estas militema belulino!
  Kaj tiam li atakas la duan aŭton, kiu provas akceli. Sed ŝanĝi skatolojn ne estas tiel facila.
  La TA-152 penetras ĉi tiun viktimon per 37-mm kanono.
  Helga respondis kaj kantis:
  - Ĝi prenis min, ĝi prenis min ien, ĝi prenis min!
  Kaj ŝi palpebrumis al si... Jen la Jako-9 provas ataki ŝin. La germana knabino facile faligas lin premante la ellasilon per sia nuda piedo kaj memfide palpebrumas, dirante:
  - Mi estas vere bonega!
  Helga ŝajnas esti knabino kun granda aplomo. Kaj li faras sangajn eksperimentojn kun siaj malamikoj.
  Kaj se li fikas, ĝi ne ŝajnos multe al iu ajn.
  Helga pafas al sovetiaj veturiloj kaj grincas:
  - Nu, estas neeble vivi laŭ via menso!
  Kaj per siaj nudaj kalkanoj li trafas la stirilon. Ĉi tio estas knabino - al ĉiuj knabinoj, knabino.
  Kaj se ĝi komencas muĝi...
  Albina kaj Alvina en la ĉielo ankaŭ estas tre aktivaj kaj batalemaj militistoj.
  Kaj la knabinoj, rusaj aviadiloj, kraŝantaj, opinias, ke la vivo estas bona kaj ke la vivo estas bona.
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj ili celas aviadilpafilojn al celoj. Sovetiaj aŭtoj ne pluvivos. Kaj la knabinoj batis ilin tiel. Ili ne donas la plej etan ŝancon.
  Jes, estis batalantaj knabinoj,
  Jes, ili diras kion alian...
  Ili kuraĝe atakis Rusion,
  Laŭvorte Satano!
  Albina estas militisto en batalformacio kaj muĝas al si mem ĉe la pinto de siaj pulmoj:
  - Mi estos bonega, mi estos mi! Superĉampiono!
  Kaj per sia nuda kalkano li frapis la klavaron kaj disŝirus siajn kontraŭulojn en malgrandajn pecetojn.
  Alvina, pafante al siaj kontraŭuloj, muĝas je la supro de siaj pulmoj:
  - Kiun ni trovos en la arbaro?
  Kaj kiun ni trovos en la arbaro...
  Ni ne ŝercos kun tio,
  ni disŝiros ĝin en pecojn!
  Ni disŝiros vin!
  Kaj per sia nuda kalkano li tiros la malamikon en mortigan brakumon. Ĉi tiu knabino estas la plej bonega knabino por ĉiuj knabinoj!
  Militisto de la plej batala hako. Kaj tiel militema kaj agresema kiel pantero.
  Kaj la grandaj germanaj katoj atakas. Astraĥano estas sturmita. Kaj ili grandkvante detruas la domojn de sovetiaj soldatoj.
  Kaj ili mortas, sed ne rezignas. Tiaj obstinaj bataloj furiozas.
  Gerda, kompreneble, estas ĉe la avangardo de la atako kaj estas preta batali. Do ŝi pafas, tre kiel ina Robin Hood en bikino. Kaj ĉi tiu estas la tuta malvarmeta virino.
  Kaj se li ankaŭ metas skarlatan cicon en la buŝon de la ulo.
  Ŝia "Panther"-2 funkcias. Cetere, iomete malsama modifo de la tanko estis selita de knabinoj per 75 mm 100 EL-kanono. Ĝi estas punĉa kaj havas pli rapidan pafrapidecon. Kaj la provizo de konkoj estas pli granda ol tiu de 88-mm kanono.
  Gerda pafas uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj kriegas:
  - Unu, du, tri... Rompu ĝin per napalmo!
  Charlotte ankaŭ ekpafis post ŝi kaj eksaltis:
  - Kvar, ok, kvin - ni ludu rapide!
  Christina pugnobatis, trarompante la sovetian tankon kaj pepis:
  - Ni kuraĝe iros en batalon por la potenco de la nazioj...
  Magda pafis per la nudaj piedoj kaj pepis agreseme:
  - Kaj ni mortigos ilin ĉiujn - ĉiujn komunistojn!
  La knabinoj agas agreseme kaj ĝis la ekstremo. Kaj ilia "Panther"-2 renversas sovetian obuson per preciza pafo.
  La knabinoj ridas kaj kantas:
  - Gloro al nia mondo...
  Kaj Elizabeto, siavice, faras sovaĝan atakon kontraŭ la tridek kvar. Kaj per sia nuda kalkano li premas la ellasilon. Kaj faligas la malamikon, kriante:
  - Estu komunismo!
  Catherine sendas mortigan kuglon kun siaj nudaj piedfingroj, trapikas la malamikon, kaj kriegas ĉe la pinto de siaj pulmoj:
  - Por granda Rusujo!
  Elena pafis al la faŝistoj. La ŝelo trafis la frunton de la Pantero kaj reboĉis.
  La knabino bojis:
  - Ni havos komunismon!
  Efrasia ankaŭ trafis ŝian kontraŭulon uzante ŝiajn nudajn piedfingrojn. Ŝi pugnobatis T-4 kaj eksaltis:
  - Gloro al komunismo!
  Ĉi tiuj estas la batalantaj knabinoj. Kaj kiel ili pafas, la konkoj flugas tre bele, kaj la tridek kvar mem moviĝas. Nur provu, kaptiĝu en moviĝo de aŭto tia ĉi. Estas ege malfacila.
  Sed la knabinoj eniras, kaj ili batalas en bikinoj kaj uzas nudajn piedojn. La militistoj estas belaj kaj mirindaj.
  Kaj se ili fikas vin, ĝi ne ŝajnos multe al iu ajn. Kaj ili sendas konkojn kun sovaĝa furiozo.
  Elizabeto, uzante siajn nudajn piedfingrojn, pafante al la malamiko kaj terenbatante malamikojn, pepis:
  - Gloro al la ideoj de komunismo! Gloro al nia Patrujo!
  Catherine ankaŭ pafis, uzante siajn nudajn piedfingrojn, trafante la Krauts kaj kriante:
  - Por la Patrujo kaj venko ĝis la fino!
  Elena, pafante al siaj kontraŭuloj, respondis agreseme, montrante siajn perlajn dentojn kaj palpebrumante per siaj safiraj okuloj:
  - Gloro al nia kosma komunismo!
  Efrasia, pafante al la malamiko, trafante lin kun kolosa, fenomena precizeco, diris:
  - Por la Patrujo kaj Stalino - huhur!
  La knabinoj klare impetas, kaj ili povas fari ion ajn...
  Decembro 1943 jam alvenis.
  Alenka kaj ŝia teamo ankaŭ batalas en Astraĥano kaj daŭre pendas tie. La heroino batalas.
  Alenka donas eksplodon, falĉas la vicon de nazioj, poste ĵetas la donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj kaj muĝas:
  - Viro similas al gibono, nur, bedaŭrinde, pli ofte en inteligenteco ol en potenco!
  Anyuta, pafante al la malamiko kaj fortranĉante la malamikojn, fordonis la eksplodan pakaĵon per sia nuda kalkano kaj kriis:
  - La viro havas la obstinecon de azeno, la ambiciojn de leono, sed en la realeco li estas kapro!
  Alla, precize pafante al la Fritz, grincis:
  - Viro estas por virino kiel deklivo por bovino, oni ne povas malhavi ĝin, sed estas abomena alproksimiĝi!
  Maria, pafante al la faŝistoj, sprite respondis:
  - Kio estas komuna inter viro kaj necesejo en virina ĉambro - tio, ke virinoj nur blekas ĉe viroj!
  Marusya, fortranĉante la naziojn kaj ĵetante obusojn per siaj nudaj piedfingroj, ekbalegis:
  - Virino estas ruza vulpo, kiu povas manĝi ajnan leonon kiel kuniklo!
  Matryona, falĉante la naziojn, kaj kun la nudaj piedfingroj, forĵetinte la soldulojn, murmuris:
  - Virino bezonas viron kiel vipan knabon, li ne batas viron, tiam ne estos vivo!
  Alenka, pafante al la Fritz, eksaltis:
  - Virino bezonas virojn kiel kornojn de porko, nur pelta mantelo donita de viroj estas altvalora!
  Kaj la nudkrura teamo de knabinoj ridis, nudigante la dentojn kaj ĵetante grenadojn per la nudaj piedfingroj.
  Militistinoj impetas. Estas ilia naturo batali, estas ilia naturo batali!
  Ŝajnas, ke ili ne rezignos Astraĥanon. La knabinoj ĉi tie vere batalas.
  La militfortoj de la Tria Regno estas kolosaj. La novaj tankaj dividoj estas tiel potencaj ĉi tie. La produktado de tankoj pliiĝas. Ne estas bombadoj, eblas liveri laboron el la italaj, francaj, belgaj kaj nederlandaj posedaĵoj de Afriko.
  Kaj ankaŭ el Afriko por ĉerpi petrolon, volframon, multajn elementojn, inkluzive de uranio.
  Tio estas, novaj tankoj estas stampitaj. Precipe, la aspekto de "Panther"-2, pli bone protektita kaj pli forte armita, kun pli potenca motoro, havas gravan efikon sur la kurso de la milito.
  Estas pli kaj pli da tankoj kaj aviadiloj. Laboro sur la Yu-488 jam finiĝas. La unua produktaviadilo de la Tria Regno kun kvar motoroj. Tre potenca kaj rapida. Ĝia kulminaĵo estas la relative malgranda flugila areo, tial la bombisto povas flugi kun rapideco de 700 kilometroj hore. Ĉi tio signifas, ke sovetiaj batalantoj certe ne atingos lin.
  Do Sovetunio faras novan problemon. La forto de la Ruĝa Armeo vere elĉerpiĝas. Lernejanoj estas metitaj ĉe la maŝinoj. Adoleskantoj ekde la aĝo de dek kvar jaroj batalis, preskaŭ oficiale. La knaboj estas, kompreneble, lertaj, kaj ĝenerale bonaj batalantoj. En juna aĝo, estas eĉ pli facile kaŝi kaj grimpi arbon. Kaj militaj kapabloj estas majstritaj pli rapide. Adoleskantoj batalas same bone kiel plenkreskuloj; ili estas pli malfacile trafeblaj. Kaj estas psikologie pli malfacile pafi infanojn.
  La germanoj havas sufiĉe multe da inaj kaŝpafistoj, kaj estas mallerte kaj embarase por iu ajn ino pafi batalantojn kiuj estas tro junaj...
  Jes, ili komencis voki en Sovetunio ekde la aĝo de dek kvar jaroj. Kaj ankaŭ metis sub armilojn kaj pensiulojn. Estis pli kaj pli da virinoj en la armeo. Precipe volonte akceptis la justan sekson en tankaj kaj aviadaj trupoj, kaj en kaŝpafistoj. Virinoj estas bonaj kaŝpafistoj. Kaj ĉar ili estas kutime pli malgrandaj ol viroj, estas pli oportune por ili batali en tankoj, kaj ankaŭ en aviado. Ofte ankaŭ adoleskantoj batalis en tankoj. Oni devas rimarki, ke knaboj kaj virinoj havas pli senteman haŭton, kaj iliaj aviadiloj kaj tankoj estas malpli verŝajne pafitaj ol tiuj de plenkreskaj viroj. Ne malbonaj adoleskantoj kaj en la rolo de kaŝpafisto. Knabo povas rampi en pli mallarĝan interspacon, alivesti sin aŭ surgrimpi arbon. Ofte en la armeo, batalantoj sub la aĝo de dek kvar komencis veni laŭlarĝe.
  Milito konsumas homajn rimedojn. Kaj la teritorio fariĝas malpli kaj malpli sub la kontrolo de Sovetunio. Kaj vi ankaŭ devas batali kontraŭ multnombra japana infanterio. Kaj la samurajaj tankoj estas sufiĉe bonaj, precipe memveturaj pafiloj. Ili ankaŭ aperis en la serio kun meza tanko, komparebla en forto al la T-34, kaj eĉ pli fortaj en fronta kiraso.
  Do estas danĝere subtaksi Japanion. Kaj por batali ĝin ni bezonas soldatojn.
  Stalino nervoziĝas kaj ĉiam pli koleriĝas. La 25-an de decembro 1943, ordono estis eligita ke familianoj de tiuj kiuj kapitulacis estus pafitaj, inkluzive de infanoj pli ol dek du jarojn, kaj pli junaj estus senditaj al laborkolonioj.
  Baraj taĉmentoj estis uzataj pli kaj pli ofte. Kaj ili pafis pli aktive, kaj uzis torturon.
  Stalino fariĝis simple neeltenebla. Beria estis la unua, kiu provis negoci apartan pacon kun la nazioj. Sed Hitler ne volis pacon. Li volis tute konkeri Sovetujon. Krome, dum liaj aliancanoj estas preter lia kontrolo kaj atingo.
  Reagaviadiloj estis evoluigitaj en la Tria Reich. Ĉefe la ME-262, sed ĉi tiu batalanto bezonis pli fidindajn motorojn por ne kraŝi tro ofte.
  Kaj la Arado-bombaviadilo kaj la Yu-287-projekto ŝajnis promesplenaj.
  La plej nova TA-152 montriĝis sufiĉe bona en la praktiko, kiel pluruza veturilo kaj tre rapida. Ĝenerale, la germana militistaro estis pli forta en la aero ĝis nun. Krome, la sovetiaj Jakoj kaj Laggies, pro la manko de aluminio, montriĝis pli pezaj kaj malpli manoveblaj normaj veturiloj. Do la kvalito de sovetia aviado falis al kritika nivelo. La ME-309 kun siaj potencaj armiloj, eĉ konsiderante la problemojn kun manovro, bone traktis sovetiajn veturilojn, delokigante la ME-109. Kaj la TA-152 devus esti anstataŭiginta la Focke-Wulf.
  Do por la germanoj ĉio estas pli-malpli hokeo... Sed laboro pri la teknologio estis survoje.
  Ekzemple, la unua tanko kun nova aranĝo estis promesita esti Lev-2. Metante la dissendon kaj motoron en unu unuon ĉe la fronto de la tanko, kaj movante la gvattureton al la malantaŭo, la germanoj ŝparis sur la kamŝafto kaj malaltigis la altecon de la veturilo. Kiel rezulto, "Leono"-2 montriĝis multe pli malpeza, kaj tial pli rapida.
  Pro militaj malfacilaĵoj, la produktado de pezaj tankoj preskaŭ ĉesis en Sovetunio; preskaŭ ĉio en la serio estis unuigita laŭ la T-34-76. Do la nazioj, en la projekto krei novan ĉefan tankon, ne plu intencis fari la flankan kirason tro dika. Kaj la "Leono" povis konveni kvindek kvin tunojn, kun motoro de 1200 ĉevalfortoj. Tamen, la pezo de la Lev-2-tanko povus esti plu reduktita reduktante la kalibron de la pafilo. La antaŭa klare fariĝis superflua. Krome, la tridek kvar havis malaltkvalitan kirason, kaj eĉ la 37-mm, malnoviĝinta germana pafilo jam komencis penetri ilin.
  Stalino klare timis... Kaj li ĵetis tondrojn kaj fulmojn... Sed li nenion povis fari...
  En la novjara tago, la germanoj komencis atakon kontraŭ la ankoraŭ neokupita parto de Astraĥano ĉe la Volga delto. La ĉeesto de multaj riverbarieroj, malfacila tereno, kaj la proksimeco de la Kaspia Maro permesis al la Ruĝa Armeo streĉi la defendon de Astraĥano, kaj teni ĝin eĉ pli bone ol Stalingrado. Krome, sovetiaj knabinoj montris senekzemplan heroecon.
  Kaj en Kaŭkazo, precipe vintre, estas tre malfacile moviĝi tra la montoj. Vere, la germanoj marŝis laŭ la pli oportuna marbordo de la Kaspia Maro. Maĥaĉkala iĝis la limo kie sovetiaj trupoj, kolektante sian tutan forton en pugnon, provis maldaŭrigi la naziojn.
  Sed mankis sufiĉe da municio, kiu estis liverita nur per maro...
  Tamara batalis senespere kun sia nudpieda bataliono de knabinoj.
  La militistoj obstine batalis kaj montris senekzemplan heroecon kaj plej grandan kuraĝon.
  Kaj preskaŭ nudaj ili batalis vintre kaj frosto.
  Tamara ĵetis obuson per la nuda piedo kaj ekbrulis, falĉante la kontraŭulojn kaj knaris:
  - Por USSR!
  Anna ankaŭ ĵetis obuson per la nudaj piedfingroj kaj kriis:
  - Por komunismo!
  Akulina pafis bone celitan eksplodon, batis senkonscie la malamikojn kaj blasfemis:
  - Por la grandeco de Rusujo!
  Viktorio trafis la malamikon, komencis falĉi la malamikon, detranĉante lian barbon kiel razilo kaj murmuris:
  - Sovetunio staros!
  Olimpio, pafante al la malamiko kaj ĵetante eksplodeman pakaĵon per siaj nudaj piedfingroj, ekbalegis:
  - Por la Patrujo kaj venko ĝis la fino!
  Jen kiel knabinoj batalas. Ili agas senespere kaj kun kolosa decidemo.
  Tamara, pafante, notis:
  - La diablo ne prenos ilin kaj tiam ni prenos ilin!
  La batalado ĉi tie estas brutala kaj samtempe konstruiva...
  Anastasia Witchakova batalas sur la ĉielo... Ŝia vizaĝo eĉ tordas pro kolero, kaj ŝi kriegas:
  - Gloro al la epoko de komunismo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li direktas la aviadilkanonon al la celo kaj malflugas malamikajn aviadilojn, post kio li kriegas:
  - Por labora sukceso!
  Akulina Orlova, faligante siajn kontraŭulojn, muĝas memfide, elmontrante la dentojn:
  - Por tia granda komunismo, sur la tuta planedo!
  La piloto krias:
  - Eĉ infanoj konas nin!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li direktas la aviadilkanonon al la celo, kaj detruas la malamikon, kaj grincas:
  - En la nomo de la epoko de komunismo!
  Ni alfrontu ĝin, la knabino estas terminanto kaj brulanta flamo. Neniu vulkano povas kompari kun ĝi.
  Akulina Orlova kantis:
  - Mi revas pri fido al Dio jam de kelka tempo, mi estas tiel maldiligenta, mi ne volas preĝi!
  Kaj ŝi atake palpebrumis al la belulinoj.
  Ĉi tiuj estas la bataloj ĉi tie...
  Kaj la aviadiloj de la knabinoj estas malmodernaj. Kaj ĉi tio estas ilia grava malavantaĝo. Kaj ankaŭ peza kaj ne tre manovrebla...
  Unu el la knaboj, kiuj batalis, estis pafita, kaj li ne havis tempon por salti eksteren per paraŝuto. Kaj ĉi tio, kompreneble, estas lia kolosa heroaĵo.
  Knabinoj batalas en la aero kaj estas gajaj...
  Albina kaj Alvina batalas en bonaj ME-309-batalantoj kaj, kompreneble, ili aktive gajnas poentarojn.
  La knabinoj estas tre fieraj pri sia sukceso...
  Albina faligis sovetian aviadilon uzante sian gracian, nudan piedon kaj knaris:
  - Por niaj agloj!
  Alvina falĉis tri rusajn aŭtojn per unu eksplodo kaj ekbalbutis:
  - Por niaj falkoj!
  La knabinoj eklaboris kuraĝe... Sed ili ankaŭ amas torturi rusajn soldatojn.
  Ĉi tie knabpiloto de proksimume dek kvar estis kaptita. Kaj la rondaj kalkanumoj de la belaj infanoj fritis lin. Kaj tiam ili komencis verŝi la nudan viron per glacia akvo... Poste bolanta akvo, kaj denove glacia akvo.
  Ĉi tiuj estas la batalantaj belulinoj...
  Albina kantis:
  -Por niaj dentegoj, ungegoj, dentoj, pugnoj!
  Alvina kriegis je la supro de siaj pulmoj:
  - Ili volas bonan batalon!
  Kaj la knabinoj daŭre faris miraklojn per la nudaj piedfingroj kaj malflugis sovetiajn aviadilojn.
  Tamen ankaŭ rusaj pilotoj respondis al ili. Alisa kaj Angela ĵus translokiĝis al la Yak-9. Kaj ni draŝu la germanojn kaj samtempe kantu;
  Vi estas la enkorpiĝo de kuraĝa lando,
  Kamarado Lenin kaj Kamarado Stalin...
  En Sovetunio ĉiuj homoj estas vere egalaj,
  Kaj la pugnoj estas faritaj el gisfero kaj ŝtalo!
  
  Lenin ne timas la beston Adolfo,
  Nun Vladimiro estas la gvidanto, kamarado Stalin...
  Ni trafas la Krauts en la okulon, ne en la brovon,
  Ĉiuj nazioj estis disŝiritaj samtempe!
  
  Rusio estas mia patrujo,
  Granda, senfina Patrujo...
  Ĉiuj nacioj estas unu familio,
  Ni baldaŭ vivos sub komunismo!
  
  Ni plifortigu nian landon
  Rusujo rapide fariĝi verda...
  Ni batos la faŝiston en la frunton aŭ pli ĝuste,
  Kaj kredu min, nia potenco ne fariĝas ŝtono!
  
  Kaj Jesuo kiel gvidanto estas tre granda,
  Li estas nia Sinjoro, kaj la Blanka Dio de la Universo...
  Kaj la Fuhrer estos tre malbone batata,
  Post ĉio, nia lerteco fariĝis senŝanĝa!
  
  Jes, pro nia Patrujo, sankta,
  Ni feroce batalos kun la Fritz...
  Knabino kuras nudpiede en la neĝo,
  Ŝi volas batali en furioza kolero!
  
  Jes, Stalino nun fariĝis la sovetia gvidanto,
  Tiel bonega, kuraĝa kaj lerta...
  La malamiko de komunismo ne tuŝas Rusion,
  Kvankam la potenco de Lucifero estas kun vi!
  
  Ni povas akiri Hitler, kredu min,
  Eĉ se li estas dotita per demona potenco...
  Hitler sole estas rabobesto,
  Kvankam, ni alfrontu ĝin, la Krauts ne estas malsaĝuloj!
  
  Resume, ni eniros Berlinon kiel batalantoj,
  Tie Lenin, alinome Stalin, estos kun ni...
  Ni povas facile ŝiri faŝistojn kiel hundidojn,
  Kaj kredu nin, nia forto ne malpliiĝos!
  . ĈAPITRO N-ro 6.
  Alvenis la nova jaro 1944... Malgraŭ la tre malfacila situacio ĉe la frontoj, oni laboris en Sovetunio por krei novajn ekipaĵojn. Aparte, grandaj esperoj estis fiksitaj sur la IS-2-tanko kaj ĝiaj potencaj armiloj. 122-mm kanono povus fariĝi potenca argumento en la milito kontraŭ la nazioj. Espero ankaŭ estis fiksita sur la T-34-85 per pli potenca pafilo, pli granda gvattureto, sed la sama kareno kaj ĉasio.
  La situacio estis pli malbona kun aviadiloj. La Yak-3 ne povis iri en produktadon pro manko de altkvalita duraluminio, kaj la LAGG-7 ne povus esti produktita sen malkresko en produktado pro la nova motoro.
  Do Stalin decidis, ke nuntempe la ĉefa sovetia batalanto restas la YAK-9 kaj LAGG-5, kaj la atakaviadilo IL-2 estis facile fabrikebla kaj travivebla. Kaj en tankoj estas laŭpaŝa transiro al T-34-85 kaj IS-2.
  Kvankam por ke ne estu malkresko en produktado...
  Kaj la fronto krevis je la kudroj, la germanoj kaptis Kaŭkazon. Maĥaĉkala falis, kaj ili jam alproksimiĝis al la limoj de Azerbajĝano!
  Ĉi tie Tamara batalis kun la virina bataliono. Denove, knabinoj en ĉifonoj de tunikoj kaj nudpiedaj batalis kontraŭ superaj malamikaj fortoj.
  Tamara pafis eksplodon al la nazioj, falĉante kelkajn el la malamikoj. Kaj tiam per la nudaj piedfingroj ŝi ĵetis obuson kun mortiga forto kaj pepis:
  - Gloro al USSR!
  Anna pafis al la nazioj tre precize. Kaj per la nudaj piedfingroj ŝi ĵetis grenadojn kun mortiga forto, disŝirante siajn kontraŭulojn.
  Tiam ŝi kriis:
  - Gloro al komunismo!
  Akulina, pafante al la malamiko, fortranĉis la faŝisman infanterion. Ŝi dehakis la Krauts, ĵetante obuson per siaj nudaj piedoj kaj knaris:
  - Por Rusujo, nia granda patrino!
  Viktorio, pafante al la malamiko kaj ĵetante obusojn al li per sia nuda piedo, notis:
  - Por la granda Patrujo!
  Olimpikoj, ankaŭ pafantaj de maŝinpafilo, eksaltis:
  - Gloro al la tempoj de granda komunismo!
  La knabinaj batalantoj estas grandiozaj...
  Ili batalas kiel belulinoj devus...
  Tamara, batalante, rememoris la komencon de la milito. Kiel ŝi devis eskapi de germanaj trupoj. Ŝi tiam aŭdis la tondrajn efikojn de pafiloj. La knabino estis forlasanta la kanonadon. La germanoj kaptis ŝian amikon Tatyana, forprenis ŝiajn novajn ŝuojn, deŝiris ŝiajn juvelojn kaj orelringojn. Kaj oni pelis ŝin nudpiede en kaptitecon... Tatjana estis filino de la regiona komitata sekretario, kaj ŝi ne ofte devis marŝi sen ŝuoj. Ĉi tio estas humiligo de fiero; promeni nudpiede kiel malnobelo vundas viajn tenerajn plandojn. La knabino sangigis siajn piedojn kaj ĝemis ĉiupaŝe.
  Tamara ankaŭ surhavis novajn botojn, kiujn oni donis al ŝi, kaj de la longa promenado ŝi ĉagrenis la kalkanojn. Kaj ŝi demetis siajn ŝuojn kaj marŝis nudpiede. Ŝi estas knabino el la vilaĝo, kiu faris sian devon en Ukrainio. Kiel infano, ŝiaj kruroj eĉ marŝis laŭ montodeklivoj. Kaj ĉi tio, kompreneble, ne povas esti komparita kun la vojoj de la ebenaĵo. Estas vere, ke la kaloj sur ŝiaj plandumoj jam foriĝis, kaj ne estas tiel komforte marŝi. Sed la piedoj rapide fariĝis denove malglataj. Kaj ŝi apenaŭ suferis.
  Sed Tatjana baldaŭ perdis la krurojn tiel malbone, ke ŝi ne plu povis marŝi. La germanoj estus mortpafintaj ŝin, sed ili kompatis la belecon. Ili metis min sur ĉaron, sed kontraŭe ili kanti min. Tatiana havis agrablan voĉon kaj kantis al ili plurajn politike neŭtralajn kantojn.
  Tamara ne sciis kio okazis al ŝi poste. Ŝi mem promenis tra la arbaro, sentis per la nudaj piedoj la ŝvelaĵojn, ŝvelaĵojn, branĉetojn, kaj ŝi sentis eĉ agrabla. Kiam vi marŝas sur la akraj rokoj de la montoj, eĉ la kalaj plandoj, se vi marŝas longe, fariĝas pikaj kaj doloraj. Kaj estas eĉ pli malagrable promeni sur dornoj. Kiam ĉi tiuj gluiĝas en la plandojn, ĝi fariĝas multe pli dolora, eĉ por la malglataj plandoj de knabino.
  Dum la piedvojaĝo, Tamara estis venkita de laceco kaj malsato. La knabino manĝis berojn, kaj tio ne sufiĉis. Kaj la germanoj rapide antaŭeniris. Tamara, kutimita vivi en la montoj, ne tre konis la ukrainajn arbarojn. Ŝi perdiĝis kaj trovis sin profunde en la malantaŭo.
  Kaj ĝi estas kiel ĉasita kato en la arbaro. Tiam la knabino kaptis la germanojn sur motorciklo. Ili haltigis la aŭton kun la infanĉaro por akiri akvon. Kaj Tamara alproksimiĝis al la maŝinpafilo kaj komencis tranĉi al la malamiko per ĝi. Kaj ĝi tranĉos heziteme, sed precize. Kaj la faŝistoj falas kaj tordiĝas en agonio. Tamara finas ilin. Ŝi batis unu el ili en la mentonon per sia nuda kalkano, kaj li falis. Kaj la knabino finis lin.
  Post tio la belulino grimpis sur la motorciklon, premis la pedalon per la nuda piedo kaj ekflugis.
  Estas multe pli amuze movi ĉi tiun manieron ol piede kaj nudpiede.
  Tamara zumis dum ŝi marŝis:
  - Amindaj fratoj, amu, amu fratojn vivi! Vi ne devas ĝeni kun nia ĉefo!
  Tiel estiĝis la batalreĝo.
  Kaj nun ŝi batalas kontraŭ la faŝistoj kiel komsomola terminanto. Sed la fortoj estas neegalaj, kaj la bataliono de knabinoj estas devigita retiriĝi. La bataloj ĉi tie bolas kiel akvo en giganta kaldrono super vulkano.
  Anna, pafante kaj ĵetante mortigan obuson per siaj nudaj piedfingroj, notis:
  - En milito, ĉiuj rimedoj estas bonaj, krom memmortigaj!
  Akulina, pafante al la malamiko, terenbatante la naziojn, notis:
  - Ni estos la unuaj en ĉio!
  Kaj la nuda kalkano de la knabino rezignis pri la donaco de detruo.
  Viktorio, pafante al la faŝistoj kaj faligante la malamikojn per mitralaj eksplodoj, ekbalbutis:
  - Ne estos kompato por malamikoj!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj kunuloj.
  Olympias ĵetis siajn nudajn, ĉizitajn krurojn kontraŭ pezan amason da obusoj kaj grincis:
  - Por la grandeco de la plej homa kortego en la mondo kaj komunismo!
  La militistoj ĉi tie estas vere gloraj, kaj ŝajnas esti de la spaca epoko.
  Ili batalas kun kolosa sovaĝeco.
  Sed la nazioj ankoraŭ progresas en Kaŭkazo. En februaro 1944, la germanoj kaj turkoj unuiĝis, tranĉante la sovetiajn soldatojn en du neegalajn partojn.
  La Fuhrer postulis fini Sovetujon. Astraĥano ankoraŭ eltenis. La nazioj batalas kiel ĉiam... La unuaj ME-262 batalas en la aero. Oni devas rimarki, ke ili ne kreis senton. Al alta rapideco ne estas tre oportune bati de 30-mm aviadilaj kanonoj. Jes, ĉi tio devus esti notita serioze. La ME-262 ankaŭ havas kelkajn problemojn pro sia peza pezo. Kun manovreblo precipe.
  Pli sukcesa en uzo, la TA-152 estis amita fare de pilotoj kaj iĝis laborĉevalo. Fakte, la aŭto estas kaj frontlinia bombaviadilo, batalanto kaj atakaviadilo. Ekzistis eĉ ideoj por transdoni la tutan germanan aviadon al tiu ĉi aviadilo. Inter ĝiaj avantaĝoj, oni devas rimarki transviveblecon kaj rapidecon, kaj potencajn armilojn, taŭgajn por atakaj aviadiloj kaj batalantoj.
  Ankaŭ la ME-309, kiu estas modernigita, estas uzata pli kaj pli aktive. La ME-109 ankaŭ daŭre funkcias, sed ĝi ne estas forigita por ne redukti produktadon. Ekzistis eĉ nova modifo de la ME-109 "K" kun pli potenca motoro, armita per kvin aerkanonoj samtempe. Vi ne povas venki tian maŝinon tiel facile.
  La ME-309 ankaŭ ricevis pli potencan motoron kaj balais flugilojn. Tre danĝera aŭto. Sovetiaj pilotoj ankoraŭ flugas malnovajn aviadilojn, kaj ilia kvalito nur malpliiĝas. Nuntempe, tamen, la Yak-9 ne estas tiel malbona, ĝi estas sufiĉe manovra, kaj ĝi ne bezonas troan rapidon.
  La germanaj trupoj estas fortaj... Kvereloj estiĝis rilate la tankon T-34-85. Ĉu la gvataĵkiraso estu pli dika? Post ĉio, en ĉi tiu kazo la pezo pliiĝos. Oni devas rimarki, ke la kvalito de sovetia kiraso falis. Alojaj elementoj mankas, kaj la kvalito de veldado aŭ fandado falis al kritika nivelo.
  Sed la knabinoj batalas kiel heroinoj...
  Tiam la tanko de Elizabeto estas detruita kaj la knabinoj foriras. Nudpiede kaj en bikinoj ili kuras tra la neĝo, lasante graciajn spurojn.
  Catherine notis kun kolera rigardo:
  - Ni estas tute strangolataj!
  Elena rimarkis kolere:
  - Sed ni tamen venkos!
  Elizabeto pafis pistolon, trafante la germanan motorciklanton kaj murmuris:
  - Mi batis la germanon! Kiel li ricevos ĝin ĝuste de mi!
  Efrasia energie notis:
  "Ili finas sian vivon tie, kaj ili ne povas eskapi reen!"
  Catherine estis agresema knabino, kaj ŝi kantis:
  - En nia kolero, ni kantas la himnojn de la imperio!
  La knabinoj kuras al si, kaj iliaj nudaj rondaj kalkanoj ekbrilas.
  La knabo, vidante la knabinojn, timige demandis ilin:
  - Kaj de kie vi venis nudpieda?
  Elizabeto respondis:
  - Ni faru taktikan manovron!
  La knabo pepis:
  - Unu, du - malĝojo ne estas problemo,
  Vi neniam devus retiriĝi!
  Tenu viajn nazon kaj voston pli altaj per pipo,
  Sciu, ke vera amiko ĉiam estas kun vi!
  Catherine pepis, nudigante la dentojn:
  - Sciu, ke fidela amiko ĉiam estas kun vi!
  Elena kriis:
  - Ne timu! Ni revenos....
  Kaj ĉiuj kvar knabinoj unuvoĉe kriis;
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos,
  Estos fino de faŝismo...
  Kaj la Suno brilos -
  La vojo lumiganta komunismon!
  La militistoj pretas disŝiri ajnan germanon... Kaj nudpiede en la neĝo ili estas tiel seksaj kaj belaj. Kiel belaj estas ĉi tiuj knabinoj, kiel florantaj kaj nevelkantaj rozoj.
  Nu, Hitler ne ŝercas, kaj li kirliĝas ĉirkaŭ nia Patrujo en nuboj. Ŝi enprofundigas la dentojn en sian koron kaj drenas sian sangon!
  Kaj la knabinoj postlasas tre belajn spurojn. La germanoj sekvas ĉi tiujn spurojn kaj frapas sur la genuojn kaj fiksrigardas avide. Ĉi tiuj estas la sovaĝaj militistoj ili estas. Kaj la germanoj kisas la spurojn de knabinoj.
  Kaj Anastasia Witchakova kaj Akulina Orlova batalas sur la ĉielo. Du mirindaj knabinoj.
  Anastazio, malflugigante la naziojn kaj turnante sian aviadilon, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kantis:
  - Ni batalos por pli hela morgaŭ!
  Akulina, detranĉante la vostojn de la nazioj, uzante siajn nudajn piedfingrojn, pepis:
  - Ni kisu!
  Kaj la knabinoj denove batas la germanojn sen ia kompato aŭ ceremonio. Ili estas tiel inteligentaj.
  Anastazio denove turnis sian Yak-9 kaj, grincante, blasfemis:
  - Jen la nomo de komunismo!
  Akulina konsentis kun ĉi tio:
  - Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos...
  Anastazio, faligante la germanojn, murmuris:
  - Nia patrujo estas nia suno!
  Kaj ĉi tiuj estas la batalantaj knabinoj ĉi tie, la plej alta sovetia klaso.
  Kaj la germanoj ricevas ĝin, tre malbone. Kaj malamikecoj disvolviĝas...
  En marto, la nazioj komencis sturmi Bakuon. Estas atako kontraŭ granda urbo plena de petrolo. La bataloj estas ferocaj.
  La germanoj senŝeligas Bakuon uzante pezan artilerion.
  Kaj ili bombas kun ŝtormsoldatoj. Sed la unua, plej nova Yu-488, kiuj distingiĝas per sia kolosa potenco, ankaŭ ĵetas bombojn. Ĉi tiuj aŭtoj estas simple bestoj.
  Unu el ili montras Gertrude, Eva, kaj Frida. Belaj knabinoj, havante bonegan vidon, ĵetas bombojn sur sovetiajn poziciojn. Kaj ili mortigas soldatojn kaj civilulojn de la Ruĝa Armeo.
  Bakuo brulas... Fumo leviĝas en kolonoj. Ankaŭ naftoputoj brulas, ĉio brulas.
  Gertrude diras kun rido:
  - Dio amas Germanujon!
  Eva, premante la levilon per sia nuda kalkano kaj faligante bombojn, konsentas:
  - Kompreneble! Ni estas la elektita raso!
  Frida kantis agreseme:
  - Nia popolo estas la elektitoj de la ĉielo!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj kunuloj. Ĉi tiuj estas la speco de batalantaj knabinoj ĉi tie, simple la formado de agresemo. Kaj batalanta premon.
  Gertrude pafis eksplodon de aerkanono kaj pepis:
  - Por la grandeco de nia Patrujo!
  Eva, pafante al siaj kontraŭuloj, konfirmis:
  - Por kolosa grandeco!
  La knabinoj ŝajne rapide regis aviadilojn. Ĉi tiuj estas la batalaj amikoj ili estas.
  Kaj vi ne povas gajni ilin ĉe kartoj tiel facile. Kaj ili draŝas siajn malamikojn per sovaĝa frenezo.
  Frida notis:
  - Mi estas virino de grandaj revoj kaj beleco!
  Post kio ŝi denove pafis de aviadilkanonoj, malflugigante sovetiajn batalantojn kiuj provis ataki la germanan monstron.
  Jes, ĝi sentas, ke vi ne povas rezisti la naziojn.
  Bakuo estas sub atako.
  Tamara kaj ŝia bataliono batalas por ĉi tiu urbo. La knabinoj batalas senespere kaj montras senekzemplan heroecon.
  Tamara turnis, ĵetis grenadon per la nudaj piedfingroj, disĵetinte la germanojn kaj iliajn soldulojn, grincis:
  - Por mia senlima Patrujo!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj kunuloj. Ŝi estas militisto de la plej alta nivelo, kiu ne havas egalulon.
  Kvankam, kompreneble, ankaŭ la aliaj knabinoj ne estas malbonaj. Ni eĉ diru, ke ili batalas tre bone.
  Anna, ekzemple, prenis kaj mortigis la naziojn, kvazaŭ per bato de rikolpo.
  Kaj ŝi pepis:
  - Por USSR!
  Kaj per sia nuda kalkano ŝi fordonis la murdan donacon de la morto.
  Akulina, pafante al la malamiko, grincis:
  - Por mia Patrujo!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos la donacojn de neniigo, ekstermante ĉiujn en vico.
  Viktorio kontraŭbatalas siajn malamikojn, agante urĝe kaj decide. Batas kontraŭulojn per eksplodoj. Tiam, per siaj nudaj piedfingroj, li ĵetas mortigajn obusojn. Kaj li krias:
  - Por la ideoj de komunismo!
  Ankaŭ la Olimpikoj batalas. Kaj ĉi tiu heroa knabino ĵetos tutan skatolon da eksplodaĵoj per siaj nudaj, muskolaj kruroj. Kaj la Lev-tanko turniĝos.
  La militisto ekkrios:
  - Sed Pasaran!
  Batalantaj knabinoj kaj tre belaj. Ili neniam rezignas aŭ cedas. Ili havas la potencon de terminatoroj.
  Kaj la fortoj estas tre malegalecaj... Bakuo estas englutita de fajroj. Al sovetiaj trupoj mankas municio. Kaj ĉi tio estas la ĉefa problemo.
  Multaj kapitulacas en malespero.
  Gerda kaj ŝia skipo devigas virajn sklavojn kisi iliajn nudajn plandojn. Ili faras ĝin obeeme kaj lekas siajn kalkanojn.
  Tiam la knabinoj grimpas en la Panther 2 denove kaj pafas. Sovetiaj pafiloj batas eksteren...
  Preskaŭ la tuta Kaŭkazo jam estis kaptita. Sed Erevano ankoraŭ tenas. La urbo Poti, la lasta haveno en kiu la restaĵoj de la Nigra Mara Floto ankoraŭ eltenas, batalas heroe.
  Kaj tie knabinoj de diversaj naciecoj batalas. Kaj la taĉmento de nudpiedaj Gulnazi batalas. Bela kartvela virino, kaj ŝi havas ordonon por la knabino.
  Gulnazi ĵetas sakon da eksplodaĵoj per sia nuda piedo, disŝiras la naziojn kaj grincas:
  - Gloro al la grandeco de la monda komunismo!
  Ŝia tamila partnero ankaŭ ĵetas obuson kun mortiga forto per sia nuda piedo, disŝirante la turkojn kaj kriante:
  - Por la Patrujo!
  Masha, knabino el Rusio, donas eksplodon kaj ĵetas eksplodan potencon per la nudaj piedfingroj, kaj rompas la faŝistojn, krias:
  - Gloro al la tempoj de monda komunismo!
  Margarita ankaŭ donas bone celitan turnon. Ŝi falĉis la faŝistojn kaj per sia nuda kalkano sendis donacon de murda morto, disbatante siajn kontraŭulojn kaj kriante:
  - Por nia venko!
  Tiel heroe batalas la knabinoj. Kaj ili vere ne povas esti haltigitaj, kaj ili ne povas esti returnitaj. Ili estas simple inaj batalantoj kaj bonegaj. Kaj se ili batalas, tiam ili batalas kiel herooj kaj superhomoj!
  Sed, ve, estas malfacile rezisti kontraŭ la faŝistoj kaj iliaj superaj fortoj. Sur la ĉielo, Albina kaj Alvina akiras memcertan poentarojn. Kaj tiom da aviadiloj estas faligitaj, ke ili klare ne povas esti haltigitaj.
  Albina, faligante alian sovetian aviadilon per la nudaj piedfingroj, kantis:
  - Ni ne povas esti venkitaj, la ĉasisto fariĝas ludo!
  Alvina, detranĉante siajn kontraŭulojn kaj vigle tordante sian kapon sur potencan kolo, pepis:
  - Gloro al la epoko de la nova arja ordo!
  Kaj li ankaŭ cedas per sia nuda kalkano...
  La knabinoj jam pafis po pli ol kvincent aviadilojn kaj ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Ili estas tiaj nekredeblaj belulinoj. Kaj se ili jam batas la malamikojn de la Tria Reich, tiam ĉi tiuj diabloj ne povas esti haltigitaj. Pli ol kvincent aviadiloj estis malflugigitaj sole proksime de Marsejlo. Ĉi tiu fenomeno estas, kompreneble, plej bona. Hitler eĉ decidis aprobi la sesan gradon de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Ĝi estos aljuĝita al la unua persono, kiu mortigis pli ol mil aviadilojn. Kaj la rezulto estos simple fenomena.
  Albina dehakis kvin sovetiajn aviadilojn samtempe per unu eksplodo de 30-mm kalibroj de aviadilkanonoj kaj, premante la ellasilon per siaj nudaj piedfingroj, kuĝis:
  - Gloro al nia forto!
  Alvina, falĉinte sovetiajn aŭtojn kaj detranĉante malamikojn per siaj nudaj piedfingroj, ekbalegis:
  - Granda gloro al heroeco!
  Kaj la militistoj palpebrumis unu al la alia!
  Ili batalas kiel ĉiam en bikinoj kaj nudpiede, kaj ĉi tio estas ilia forto. La knabinoj estas nur inaj superviroj. Kvankam ili servas malbonan aferon. Kaj ili amas rosti la kalkanojn de kaptitaj pioniroj per fajro. Ĉi tiuj estas la knabinoj ĉi tie. Kruela sed bela.
  Albina iam diris:
  - En la mondo ne estas bonkoreco, ekzistas nur malforteco!
  Kaj per sia nuda kalkano ŝi faligis paron da bomboj sur sovetiajn poziciojn, batante tri pafilojn.
  Ĉi tiuj estas militistoj, kiuj absolute nenian kompaton al iu ajn! Sed iliaj batoj simple premas.
  Alvina notis kun rido:
  - Ne estas loko por malfortuloj sub la suno!
  Kaj ŝi palpebrumis al sia kunulo.
  Militistoj kiuj montras neniun malforton kaj neniam rezignas. Ili estas vere la ĉampionoj de ĉampionoj. Kvankam kun minussigno, ĉar ili servas malbonan forton.
  Sed samtempe gaja kaj ĉarma.
  Albina, elmontrante siajn dentojn kaj sendante murdemajn aviadilkonkojn al siaj kontraŭuloj, pepis:
  - La nazia vorto estas sankta - ni detruos ĝin por ĉiam!
  Alvina komentis ofensive, terenbatante kontraŭulojn:
  - Ni estas vere piratoj!
  Albina, fortranĉante la malamikojn, konfirmis:
  - Ĉio alia estas sonĝo!
  Kaj la militistoj fariĝis tiel dispremantaj kaj faligante ĉiujn, kvazaŭ ili batus hoke-diskojn per bastonoj.
  Alvina pepis dum ŝi disbatis la rusajn aviadilojn:
  - Ni estas la batalaj agloj de Hitler!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj kunuloj.
  La militistoj ĉi tie vere ellasas la kuraĝon el siaj malamikoj. La Ruĝa Armeo ricevas multon de ili.
  La batalantaj knabinoj tiom fervoras bati rusajn trupojn.
  Sed Helga sur la TA-152 detruas sovetiajn terarmeojn. Li batas senkonscie la SAU-85 kaj kriegas:
  - Por la grandeco de Germanujo kaj ŝiaj filoj kaj filinoj!
  Sed la bataloj por Astraĥano ankoraŭ daŭras.
  La knabinoj klopodas por teni sin.
  Alenka ĵetas bombon kun eksplodaĵoj kun sia nuda piedo. Ŝiras la faŝistojn kaj krias:
  - Por sankta komunismo!
  Anyuta, pafante al la nazioj kaj ankaŭ ĵetante obuson per siaj nudaj piedfingroj, kriegas:
  - Kaj savo por la lando!
  Alla, faligante siajn kontraŭulojn, falĉante ilin sen nenecesa ceremonio kaj ĵetante granaton per sia nuda kalkano, grincis:
  - Jen kiel sonas nia gloro!
  Maria, detruante siajn malamikojn, ĵetante mortodonacojn per la nudaj piedfingroj, muĝas:
  - Ni estas grandaj en nia gloro!
  Marusja, falĉante la progresantajn arabajn soldulojn en vicoj kaj ĵetante obuson per sia nuda piedo, hurlas:
  - Por ŝanĝoj, por ke la prezoj falu tuj!
  Matryona, estingante la naziojn per maŝinpafilo, prenis ĝin kaj grincis:
  - Nia Patrujo Sovetunio! Estos disbatita sinjoro!
  La militistoj ĉi tie agas kun granda agresemo. Kaj ilia batalpremo estas kolosa.
  Ili ĝenerale montras sian kolosan aerakrobatikon. Kaj vere senbrida premo.
  La militistoj estas nudpiedaj, sed feliĉaj...
  En April, la nazioj kaptis Bakuon. La manko de municio prenis sian paspagon. Samtempe, Poti falis preskaŭ samtempe. Nur Erevano, situanta sur montaj deklivoj, tenis. Sed ankaŭ li estis kondamnita. Ankaŭ municio kaj manĝaĵo tie mankis. Nur, ke la turkoj ankoraŭ ne sturmis ĉi tiun urbon, kaj la polvo malsatas.
  La knabinoj de la bataliono de Tamara parte malaperis inter la subtera, kaj parto, kune kun la komandanto, moviĝis laŭ la malantaŭo ĝis la fronto ... Ili volis trarompi sian propran.
  Kaŭkazo jam preskaŭ tute estis kaptita, sed la milito daŭras. Kvankam Sovetunio perdis sian plej grandan naftejon en tiu tempo. Sed la Ruĝa Armeo ne estis rompita en spirito. Kaj estas ankaŭ petrolo en la Volga regiono, en Siberio kaj en multaj aliaj lokoj.
  Hitler ordonis fini la rusojn en Astraĥano antaŭ la 20-an de aprilo. Kaj la bataloj disvolviĝis en kolosa skalo. Kaj la bombado akre intensiĝis.
  Sovetunio trovis sin sub forta premo. Ekzistis ankaŭ bataloj por Alma-Ata, kiu estis sturmita fare de la japanoj. La urbo estis preskaŭ tute ĉirkaŭita.
  La samurajo, tuj kiam ĝi iĝis iomete pli varma, provis evoluigi ofensivon direkte al Magadan.
  Veroniko batalis en Alma-Ata kaj, kune kun ŝia bataliono de knabinoj, rebatis la alsturmon de la samurajo.
  Kaj estas multaj el ili ĉi tie. La ĉinoj, rekrutitaj per kolapsmetodoj, ankaŭ batalas.
  La japanoj ĵetas la flavajn soldatojn en batalon... Ili antaŭeniras kaj laŭvorte superverŝas la sovetiajn poziciojn per siaj kadavroj.
  Veroniko pafas. Kaj falĉas la ĉinojn kaj samurajon en vicoj. Li ĵetas obusojn per la nudaj piedfingroj kaj grincas:
  - Gloro al la rusa spirito!
  Marfa ankaŭ pafas, fortranĉas kontraŭulojn kaj grincas:
  - Por nia Patrujo!
  Nataŝa, pafante ĉe la japanaj kaj ĉinaj soldatoj rekrutitaj por funkcii kiel kanonfuraĝo, kriegas:
  - Por Granda Komunismo!
  Alina, pafante al la samurajo kaj ĉinaj batalantoj, falĉante ilin kun granda pasio, kaj donante la mortodonacon per sia nuda kalkano, grincis:
  - Por novaj limoj de komunismo!
  Veroniko kun granda precizeco pafas al la malamiko, kaj trapikas la kapojn de la ĉinoj, kaj samtempe kriegas:
  - Gloro al la sovetia lando!
  Kaj per sia nuda kruro ŝi sendas kolosan forton de granato, kiu ŝiras ĉiujn malamikojn.
  Marta, dehakante la malamikon kaj ĵetante la donacon de la morto per siaj nudaj fingroj, kriegas:
  - Regu la epokon de komunismo!
  Nataŝa, disŝirante la eksplodan pakaĵon per sia nuda piedo, disŝiris amason da ĉinoj, ekbalbutis:
  - Por la nova sovetia ordo!
  Alina, tre precize pafante al la malamiko, grincis:
  - Por novaj limoj de komunismo, ni batalos!
  Kaj ŝia nuda kalkano cedis lokon al bombo de detruo.
  Batalantaj knabinoj, estas kvazaŭ fajreroj elverŝas el iliaj okuloj.
  Ne, japanoj ne povas konkeri tiajn homojn, eĉ kune kun ĉinaj trupoj. Kaj la samurajo rapidas ataki.
  Kaj denove ili surŝutas ĉiujn alirojn per kadavroj. Sed estas tro da ili, kaj la bataliono de nudpiedaj belulinoj devas retiriĝi.
  Kaj la japanoj havas ninjajn knabinojn. Kaj kontraŭ ili estas tre malfacile batali.
  Ili estas tiel brilantaj, batalantaj kaj belaj. Kaj ili ĵetas per siaj nudaj piedfingroj donacojn de granda pereiga potenco.
  Ŝinoboknabino kun blua hararo tranĉas sovetiajn soldatojn per glavoj kaj kriegoj:
  - Por la epoko de la regado de la imperiestro!
  Ŝinoboknabino kun flava hararo prizorgas muelejon, dispremas la rusan militistaron, kaj grincas:
  - Gloro al la epoko de banzai!
  Ŝinoboknabino kun rufa hararo uzis helikopterteknikon, detranĉis sovetian oficiron kaj ekbalbutis:
  - Ni ĉiam venkas!
  Ŝinoboknabino kun blanka hararo uzis la papilian teknikon, tranĉis tri rusajn soldatojn kaj ĵetis pizon per siaj nudaj piedfingroj. Ĝi eksplodis kaj renversis la tridek kvar.
  La militisto knaris:
  - Por la nova japana ordo!
  Tiaj knabinoj ĉi tie estas mirindaj kaj vere bonegaj... Kaj la Ruĝa Armeo en la Malproksima Oriento renkontis seriozan malamikon.
  Sed en la centro, sovetiaj trupoj lanĉas subitan atakon direkte al Rĵev.
  Ĉi tie la skipo de Elizabeto batalas unuafoje sur la nova IS-2-tanko. Aŭto kun kiu iuj esperoj estas fiksitaj. Kutime estas kvin ŝipanoj, sed ĉi tie la militistoj traktas kvar.
  Elizaveta pafas 122mm pafilon. Detrua kuglo flugas kun mortiga forto. Priskribas arkon kaj trafas T-4 de longa distanco.
  Elizabeto ekkrias:
  - Mi bone trafis ĉi tiun!
  Ekaterina ŝargas en respondo, uzas siajn nudajn piedfingrojn, kaj rimarkas kun ĝeno:
  - Sed la pafilo ne tre rapide pafas!
  Elizabeto konsentis pri tio:
  - Tute ne ideala tankdetruanto!
  Elena, kiu helpis ŝarĝi la armilon per siaj nudaj piedoj, rimarkis:
  - Sed ĝi estas murdinto!
  Kaj tiam Catherine pafis. Kaj la ŝelo trafis la Panteron de granda distanco. Jes, mortiga pafilo...
  Ekaterina notis:
  - Ni havas multe da energio kaj ekscito!
  Elena konsentis kun ĉi tio:
  - Sufiĉe multe! Gloro al Rusujo!
  Efrasia ankaŭ notis:
  - La videbleco de ĉi tiu aŭto estas malbona. Kiel vi pafas ĝin?
  Elena logike notis:
  - Kaj ni havas tian edukitan okulon! Se ni trafos, ni trafos!
  Kaj la militistoj kantis ĥore:
  - Ni ne timos kaj ĉiam batalos!
  . ĈAPITRO N-ro 7.
  La 21-an de April, Astraĥano daŭre restis parte sub sovetia kontrolo. La germano ne estis tute kaptita de ĝi.
  La tereno ebligis bone defendi ĉi tie. Kaj la germanoj decidis ŝanĝi taktikojn. Anstataŭ atakoj, ili ŝanĝis al bombado kaj senŝeligado.
  Alenka kaj ŝia teamo kaŝis sin en bunkro kaj atendis eksteren la masivan senŝeligadon.
  Estis ses knabinoj ludantaj kartojn. Ili tenis la ferdekojn per siaj nudaj piedfingroj kaj diskutis.
  Anyuta kolere notis:
  - En Kaŭkazo, nur Erevano restis neprenita. Ĉi tio estas nur nia lasta insulo en ĉi tiu regiono. Kio sekvas?
  Alenka logike sugestis:
  - Plej verŝajne ili iros al Moskvo. Jen ilia kredo!
  Alla rimarkis kun suspiro:
  - La fortoj estas tre malegalecaj... Ni vere perdas la militon, kaj ni ne havas sufiĉe da soldatoj!
  Maria logike notis:
  - Kaj la nazioj suferas perdojn! Ili ne povas rezisti nin!
  Matryona esprimis sian opinion, ĵetante karton per siaj nudaj piedfingroj:
  - Ni naskiĝis por venki, kaj ni certe venkos, mi scias!
  Marusya konsentis, rebatante sian kontraŭulon per siaj nudaj piedfingroj:
  - Kompreneble, ne estas dubo!
  Alenka ne estus tiel optimisma, ĵetante la karton per sia nuda, sunbrunigita kruro:
  "Ni knabinoj eble devos vivi sub okupo, sed mi kredas, ke ni sendube venkos!"
  Anyuta deklaris decide:
  - Vi povas batali per gerilaj metodoj, kaj estos tre bele kiam vi batalos kun tiaj homoj, estas tre mojose!
  Alla agreseme notis:
  - Ni devus batali pli aktive!
  La knabinoj ĉesis paroli. Poste ili ŝanĝis al alia temo.
  Marusya komentis kun ĝeno:
  - La nombro de kredantoj kreskas. Male al ĉiu logiko!
  Anyuta protestis kontraŭ tio:
  - Neniu ankoraŭ pruvis, ke Dio ne ekzistas. Kaj li ne povas pruvi la malon. Do ĉi tie ni povas diskuti senfine.
  Alenka konfirmis:
  - Kaj disputi ĉi tie estas stulta kaj senutila!
  Alla konsentis kun ĉi tio:
  - Jes, ĉi tiu konversacio estas senutila. Cetere, se Dio ekzistas, tiam Li estas tia, ke estas pli bone por li ne ekzisti!
  Matryona ridis kaj notis:
  - Estas pli bone por tia Dio ne ekzisti! Intertempe, ni kantu!
  Kaj la knabinoj kantis ĥore;
  Ni estas knabinoj, aliĝantaj al la Komsomolo,
  Ili ĵuris esti fidelaj al la Patrujo...
  Por ke furioza malvenko atendas la naziojn,
  Nu, ni vivu en Rusio sub komunismo!
  
  Post ĉio, Lenin estas kun ni, kiel metalo,
  Bronzo estas pli forta ol ajna ŝtalo...
  Mi revis renversi mondojn,
  Kiel testamentis la granda geniulo Stalino!
  
  Ni faros la Patrujon pli malvarmeta
  Kaj ni levos la Patrujon super la steloj...
  Estu sukceso kun la komsomolaj membroj,
  Kvankam niaj piedoj estas nudaj!
  
  La faŝisto atakis mian patrujon,
  De la oriento senpripense grimpu samurajon ...
  Mi amas Jesuon kaj Stalinon
  Kaj mi kredas la kontraŭulon, ni disŝiros!
  
  Post ĉio, la fama Dio Svarog estas kun ni,
  Kiun komunismo, ŝerce, konstruos...
  La glora Vergo estas pli forta ol ĉio en la universo,
  Aldonos al konscio kaj volo!
  
  Mi kredas, ke ni neniam rezignos,
  La Patrujo ne povas esti surgenuigita...
  Kamarado Stalin estas hela stelo,
  Kaj nia instruisto estas la saĝa geniulo Lenin!
  
  Ni faros nian patrujon,
  Pli bela kaj radianta sur la planedo...
  Kaj estos, sciu la murdan pafilon,
  Lasu plenkreskulojn kaj infanojn amuziĝi!
  
  Brulu Svarog, ne brulu en via koro,
  Vi estas la patronsanktulo de ĉiuj rusaj glavoj...
  Ni konstruos fortan paradizon baldaŭ, mi kredas,
  Jesuo venos sankta misio!
  
  Ne fidu la bandamikojn de Hitler
  Ke ŝi venkos facile kaj minace ...
  Vi nur bezonas unu familion -
  Kaj kredu min, ne estas tro malfrue por ami vian Patrujon!
  
  La Sinjoro Ĉiopova protektas nin ĉiujn,
  Levos la trikoloran flagon super la grundo...
  Kaj la malbona predanto iĝas ludo,
  Ni ankaŭ povas elteni Satanon!
  
  Mi amas la Grandan Patrujon
  En la tuta universo ne estas pli bela vi,
  Ni ne vendos Rusion por rublo,
  Ni konstruu pacon kaj feliĉon en la universo!
  
  En la nomo de nia Patrujo, sonĝo,
  Granda Rusio leviĝos...
  Ĉio alia estas nur vantaĵo
  Kaj nova mesio estos kun ni!
  
  Ho mia ĉiopova Lada,
  Vi donos rusan amon kaj pacon...
  Mi turnas min al vi tiel, petegante vin,
  Kaj se necese, batu per fulmo!
  
  Maria Patrino de Dio de la ĉielo,
  La universo donis Jesuon...
  Pro vi leviĝis la granda Dio,
  Homoj ne vere perdis sian guston!
  
  Notu, ke komsomolaj membroj estas tiaj,
  La dioj de Rusio estas tre respektataj...
  Ni estas grandaj filoj de la Patrujo,
  Rusoj ĉiam venkas!
  
  Amikoj, ni devas preĝi al la Patrujo,
  Perun, Yarilo, kaj Svarog estas potencaj ...
  Ni estos tre fortaj edzoj,
  Kaj ni forblovos eĉ la nubojn en la ĉielo!
  
  Nun la malamiko jam estis forpelita de Moskvo,
  Vi multe vundis la naziojn...
  Ni estas fidelaj al Jesuo kaj Stalino,
  Estos multe da tankoj kun pafiloj!
  
  Ne, la malamiko ne povos bridi la rusojn,
  Ĉar niaj militistoj estas ĉiopovaj...
  Trapasante ekzamenojn, nur kvin,
  Por ke ĉiu knabo estus tre forta!
  
  Kredu min, Stalingrado estos glora,
  Kaj ni gardos lin de la atako...
  Venos la venka vicigo de la kavaliroj,
  Kvankam sango fluas en neregebla fluo!
  
  Knabinoj nudpiede en la malvarmo,
  Ili kuras, iliaj kalkanoj brilas...
  Kaj ili batos la faŝistojn per siaj pugnoj,
  La malsocietema Kain estos platigita!
  
  Ĉio estos bone, homoj bone scias ĝin,
  Ni estas en la spaco, ni malkovros konstelaciojn...
  Ja estas peko dubi pri braveco,
  Kaj estos homo sur la trono de Dio!
  
  Ni baldaŭ revivigos mortintojn per scienco,
  Ni povas fariĝi pli junaj kaj pli belaj...
  Super ni estas orflugila kerubo,
  Mia bela patrino Rusujo!
  La knabinoj bone kantis la tutan poemon kaj daŭre kartludis per la nudaj piedoj...
  La naskiĝtago de Lenin estis festita la 22-an de aprilo. La knabinoj trinkis alkoholon diluitan per akvo kaj kafo kaj ronronis sub la spiro...
  La Ruĝa Armeo aranĝis la venontan Rzhev-Sychevsk-operacion en la centro. La germanoj sidis sur la defensivo kaj rebatis. Novaj sovetiaj tankoj T-34-85 kaj IS-2 batalis. La lasta aŭto ofte blokiĝis en la koto. Kaj ĝi ne prenis la kirason de la Tiger-2 kaj pli pezajn katojn fronte. "Pantero"-2 ankaŭ povus esti penetrita nur proksime.
  La plej germana aŭto penetris la sovetian de pli granda distanco.
  Hitlero estis ĝenerale kontenta pri la "Pantero" -2, kiu estas kontentige protektita, kaj bona veturado kaj armiloj. Sed li postulis krei tankon, kiu estus pli bone protektita, kaj samtempe veturi tolereble ...
  "Muso" en ĉi tiu kazo pruvis esti neefika maŝino. La E-100 estis aktive evoluigita kiel parto de la "E" serio. La aranĝo de la motoro kaj dissendo laŭsupoze estis faritaj kune, kaj la gvattureto estis pli mallarĝa kaj pli inklina, kiel la kareno. La dikeco de la kiraso restis komparebla al la Muso, same kiel la armiloj, sed la pezo devis esti reduktita al 130 tunoj pro la alteco. En ĉi tiu kazo, la motoro, male, devus fariĝi pli forta je 1500 ĉevalfortoj, kaj la tanko havus kontentigan moveblecon.
  Ĝenerale, la serio "E" laŭsupoze fariĝis nova generacio de tankoj. Kun pli malaltaj siluetoj, grandaj anguloj de racia deklivo, potencaj pafiloj kaj motoroj, densa aranĝo.
  Tamen, dum la germanoj jam havis sufiĉe bonajn aŭtojn. "Pantero" 2 anstataŭigis la antaŭan modelon. Nova Tiger-2 ankaŭ aperis kun pli potenca motoro kaj mallarĝa gvattureto. Pli bone protektita kaj pli malpeza.
  Do la nazioj ne sidis senmove.
  La 24-an de April, 1944, la unua germana jetbombaviadilo Arado frapis Moskvon kun mortodonaco. Li faligis la bombon de granda alteco kaj facile superis la sovetiajn batalantojn.
  Hitler diris, ke nun Sovetunio ne havas ŝancon, kaj baldaŭ venos la fino de la Ruĝa Armeo.
  La 25-an de April, nova atako kontraŭ Astraĥano komenciĝis. En la batalo partoprenis ankaŭ la unua termoviĝa maŝino: subtera tanko.
  Du germanaj knabinoj batalis sur ĝi: Mercedes kaj Dora. La militistoj provis subteran modelon, kiu moviĝis en la grundo.
  Ĝi estas ankoraŭ sufiĉe malpeza kun mallongtuba 75-mm kanono kaj kvar maŝinpafiloj.
  Knabinoj tiras aŭtojn laŭ la tero. La boriloj turniĝas, tranĉante la rokon. La movado estas sufiĉe malrapida, sep kilometrojn hore, kio ne malbonas por subtera ekipaĵo.
  Mercedes premas siajn nudajn piedfingrojn sur la unua stirstango en la germana armeo. Ĝi estas tre facila por funkcii kaj diras:
  - Kiel nia germana scienco sukcesis!
  Dora konsentis kun tio:
  - Jes, ni jam povas fari multon! Nia potenco estas tre granda!
  Ĝi ankaŭ kontrolas per stirstango. La knabinoj provas specialan maŝinon per radaro.
  Ĉi tie estas sovetia baterio antaŭen kaj vi povas plonĝi sub ĝi.
  Mercedes, elmontrante la dentojn, rimarkas:
  - Ni konstruos novan ordon!
  Kaj nun aperas la maŝino de la nazioj. Eksplodema fragmentiĝo-kuglo trafas sovetiajn pafilojn. Kaj frapas la soldatojn de la Ruĝa Armeo.
  Dora diras ridante:
  - Saluton grandan revanĉismon!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj li faras precizajn pafojn. Batas la malamikon kaj grincas:
  - Gloro al la nova sonĝo!
  Mercedes pafas maŝinpafilojn kaj hurlas:
  - Por la epoko de grandaj revoj!
  La knabinoj ridas kaj aplaŭdas sin. Ĉi tiuj estas tiaj agresemaj kaj tre rapidaj militistoj.
  Dona rimarkas agreseme:
  - Estas multe da bono en la mondo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li premas la butonojn kaj denove pafas, al la sovetiaj artileriistoj.
  Mercedes konfirmas ridetante:
  - Kaj ĝi estos eĉ pli bela!
  Kaj li ankaŭ pafas uzante siajn nudajn piedfingrojn. Tiel pafas ĉi tiuj batalantaj knabinoj.
  Nu, alia aparato por milito...
  La nazia atako kontraŭ Astraĥano pliiĝas...
  Ĉiuj aliroj estis fortranĉitaj... Kaj la sovetiaj trupoj estis devigitaj cedi la 1-an de majo 1944, kompletigante la longan, heroan defendon de la urbo. Ĉi tiu fortikaĵo ankaŭ falis.
  La nazioj festis la falon de Astraĥano per artfajraĵo. Sed tamen la defendo ne estis vana. Kaj la Krauts bezonis iom da tempo por replenigi siajn soldatojn kaj alporti rezervojn...
  La Fuhrer planis antaŭeniri direkte al Saratov kaj plu laŭ la Volgo kun profunda pretervojo de Moskvo.
  Sed dum la germanoj regrupigis siajn fortojn, ili alportis rezervojn. Kaj bataloj furiozis en la aero.
  Germana aviado provis plifirmigi sian superecon. Bataltestoj de la ME-262 malkaŝis la mankon de fidindeco de ĉi tiu veturilo, kaj ĝiaj oftaj akcidentoj, kaj ankaŭ problemojn kun manovra kapableco. Do, ĝis nun ne estis ideoj pri komplete anstataŭigi germanajn unuojn per ĉi tiu aviadilo. Male, la TA-152 pruvis esti bonega maŝino por sia tempo kaj ĉiam pli estis lanĉita. ME-309 kaj ME-109 restis funkciantaj.
  La raketmovita ME-163 pruvis esti bona batalanto por batalo, sed ĝia tro mallonga flugtempo igis ĝin preskaŭ neeble uzi ĝin en batalo.
  Pli sukcesa estis la jetbombaviadilo Arado, kiu pro sia alta rapideco estis preskaŭ neeble malflugebla per kontraŭaviadilaj kanonoj, kaj sovetiaj batalantoj ne povis atingi ĝin. La gvatjetoj estis sufiĉe bonaj. La germanoj ankaŭ evoluigis aliajn maŝinojn. Ekzemple, la XE-162, batalanto pli malpeza ol la ME-262, facile fabrikebla, malmultekosta kaj manovrebla, do ĝi povas esti farita plejparte el ligno. Kaj aliaj batalantoj. Kaj ME-1010 kaj TA-183... Kaj pli progresinta kaj fidinda modifo de la ME-262 X. Kaj Gotha senvostaj batalantoj, kaj multe pli.
  Tamen, nuntempe, germanaj helic-movitaj batalantoj estis multe pli fortaj ol sovetiaj aviadiloj. Kiuj falis en kvalito, kaj estis sufiĉe malfortaj en kaj motoroj kaj armiloj. Krome, la Yak-9 estis plu simpligita kaj ĝi nun estis ekipita per nur unu 20-mm aviadilkanono, forlasante la maŝinpafilon. Tio igis produktadon pli malmultekosta kaj pli facila kaj reduktita pezo.
  Tamen, la maŝinpafilo estas sufiĉe malforta kontraŭ germanaj aviadiloj. Dum Sovetunio ne povis havigi produkti pli altnivelajn modelojn de aŭtoj kaj pasas en rapido kaj armiloj antaŭ la nazioj. La pli alta pezo de la veturiloj kreis problemojn kun manovra kapableco.
  Kaj la manko de fuelo reduktis la flugtrejnadon de la flugilhava personaro.
  Alvina kaj Albina, reginte la potence armitan ME-309 kun deca rapideco, ne volis suriri la ME-262, kiu tro ofte kraŝis. Kaj en rapideco ili jam estas pli fortaj ol la rusoj.
  Alvina, fortranĉante sovetian aŭton, notis:
  - Estas interese batali en la ĉielo!
  Albina, uzante siajn nudajn piedojn, gvidis la batalanton al la celo kaj dispremis ĝin, konsentis:
  - Jes, ni esence estas la plej fortaj en la mondo!
  Kaj la knabinoj ridis kiel freneze.
  Majo montriĝis relative trankvila. La Ruĝa Armeo daŭre provis fortranĉi la Rĵev-kornicon.
  Elizaveta pafis de la IS-2 al siaj kontraŭuloj... La sovetia maŝino havis bonan protekton nur en la supra parto de la antaŭo de la kareno. La frunto de la turo ne estas sufiĉe protektita. Kaj ĝi povas esti penetrita eĉ proksime per kanonoj T-4. Tamen, la lasta tanko estis finfine nuligita en majo, kiel estis la Pantero kaj la kutima Leono kaj Muso. Nun en la serio "Patera"-2 kaj "Tigro"-2 estas maksimume unuigitaj kaj kun similaj armiloj.
  Ĉi tiuj veturiloj estas bone protektitaj en la fronto, sufiĉe malforte en la flankoj, kaj malsamas pli en pezo. Ilia veturado per novaj motoroj estas akceptebla por la militistaro. Sed ĉi tiuj tankoj ankaŭ estas provizoraj... Ili prepariĝas anstataŭigi ilin per la "Panther"-3 kaj "Tiger"-3 de la serio "E". Kun pli densa aranĝo, kun la motoro kaj transdono situantaj en unu bloko kaj trans, kun malpeza, simpligita, kaj samtempe trairebla kaj facile riparita ĉasio.
  Novaj aŭtoj estu pli bone protektitaj, sed sen pliigi, ĉiukaze, rimarkeblan pezon.
  Pri armiloj, ĉi tie ne estas unueco. Sovetiaj tankoj havas kirason ne tro dikan kaj de malbona kvalito. Kaj ne utilas instali grandajn armilojn. La militistaro estas sufiĉe feliĉa kun la 88mm kanono. Ŝi prenas tridek kvar de kvar kilometroj, kaj IS -2 de iom pli proksime. Do evoluoj okazas...
  Sovetunio devas respondi al tio per io. Sed ankoraŭ ne estas klare kial... Estas planoj krei la SU-100. Ĉi tiu memvetura pafilo estas simple efika, kaj kun penetra efiko. Kelkaj esperoj estas ligitaj kun ĝi, por la batalo kontraŭ la kreskantaj pezaj tankoj de la Tria Reich. Sed ĝi ankoraŭ devas esti farita, kiel konkoj por tia monstro, kaj seria produktado de la pafilo devas esti establita, kiu en milittempaj kondiĉoj ne estas tre realisma.
  Sed jen la tankoskipo de Elizabeto batalas sur la T-34-85. Kaj la knabinoj, nudpiede kaj en bikinoj, batalas kuraĝe.
  Elizabeto pafas ĉe la nazioj per siaj nudaj piedfingroj kaj pugnobatas la Panteron en la flankon, dirante:
  - Por granda komunismo!
  Kaj iliaj tridek kvar saltas kaj rapide turnas sin, pafante.
  Ekaterina ankaŭ tre precize pafas al la malamiko. Malmoderna T-4-tanko frapas ĝin en la flankon kaj kriegas:
  - Gloro al la kavaliroj de USSR!
  Kaj denove palpebrumas al ŝiaj amikoj. La knabino montriĝis tiel militema knabino.
  Elena ankaŭ pafas ĉe la malamiko. Li trafas ĝin tre precize, ĉi-kaze rompante la Tiger-2 rulilon kaj muĝas ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Por sankta Rus'!
  Eŭfrazio precize pafas al la malamiko. Faras precizan pafon ĉe la flanko de la malamiko, trarompas la metalon kaj kriegas:
  - Por sankta komunismo!
  Kaj la knabinoj memfide turnas sian tankon kaj evitas obustrafojn. Ne estas facile venki knabinojn.
  Ĉi tie, la plej nova kaj timinda "Leono" -2 aperis kontraŭ ili. Provu trarompi tian tankon, kaj li provas trafi la tridek kvar.
  Kaj pafas de malproksime.
  Elizabeto respondis ĉifante:
  - Vi ne prenos ĝin!
  Kaj sendas ĵetaĵon al la tanko "Lev" -2 de longa distanco. Ĝi trafas lin en la frunton.
  La hitleriano klakas.
  Tiam Catherine denove pafas, uzante siajn nudajn piedfingrojn, al la malamiko, kaj ĉi-foje, la ĵetaĵo, priskribinte arkon, precize trafis la faŝiston en la longa kanono.
  Catherine kuĝis:
  - Akra okulo, oblikvaj manoj, ĉi tio ne temas pri ni!
  La germano, perdinte sian pafilon, komencis rapide turni sin kaj foriri. "Leono"-2 estas la unua germana tanko en kiu la transdono kaj motoro situas ĉe la fronto en unu unuo, kaj la rapidumujo estas sur la motoro mem.
  Ĉi tio ebligis redukti ĝian altecon kaj redukti ĝian pezon, signife pliigante ĝian rapidecon. Kaj tiel "Lev"-2 foriris, kaj havis ŝancon rompi la distancon...
  Elena, uzante siajn nudajn piedfingrojn, celis la armilon, prenis ĝin kaj pafis al la malamiko. La ŝelo trafis la postaĵon de la kareno de la Leono, sed rikoltis...
  Elena grumblis:
  - Damne, la distanco estas granda. Ni ne ricevos lin tiel!
  Katarina gluglutis, montrante la dentojn:
  - "Leo", knabinoj ĉi tio estas "Leo", ĉu ni ne ofendiĝu! Baldaŭ mi konas vin amikoj, estos tre embarase!
  Kaj ilia tanko trafis la T-3, ĉi tiu tanko ĵus turniĝis sur sia flanko, kaj ĝi povus esti trafita de longa distanco.
  Kaj la knabino pafis per la nudaj piedfingroj kaj kuis:
  - Gloro al la epoko de komunismo sur la tero!
  Efrasia notis kun ĝeno, pafante al la malamiko, kaj uzante siajn nudajn kalkanojn:
  - Nia Patrujo estas forta, ĝi protektas la mondon!
  Elizabeto pepis, elmontrante la dentojn, kaj komencis kanti, komponante tutan poemon dum ŝi iris:
  Satano ne venkos nin
  Mia patrujo estas la plej bela en la mondo,
  Estu fama pro la bela lando...
  Plenkreskuloj kaj infanoj estos feliĉaj en ĝi!
  
  La konvaloj bele floru en ĝi,
  Kaj la keruboj ludas decan himnon...
  La Fuhrer estos kaput,
  Rusoj estas nevenkeblaj en bataloj!
  
  Komsomolanoj kuras nudpiede,
  Ili tretas sur la neĝo per siaj nudaj kalkanoj...
  Hitler vi aspektas simple mojosa
  Mi transveturos vin en tanko!
  
  Ĉu ni povas venki la naziojn?
  Kiel ĉiam, ni estas nudpiedaj knabinoj...
  Nia plej timinda kavaliro estas la urso,
  Li mortigos ĉiujn per maŝinpafilo!
  
  Ne, ni knabinoj jam estas tre mojosa,
  Ni laŭvorte disŝiras ĉiujn malamikojn...
  Niaj ungegoj, dentoj, pugnoj...
  Ni konstruos lokon en mirinda paradizo!
  
  Mi kredas, ke estos malvarmeta komunismo,
  La lando floras en ĝi, kredu la konsilon...
  Kaj malfeliĉa naziismo malaperos,
  Ili estos, mi kredas, heroaĵoj estas kantataj!
  
  Ĝi floros, mi kredas, ke la rando estas ŝtorma,
  De venko denove ni estas al venko ...
  Venku la japanan Nikolai,
  Samurajo respondos pri malnobleco!
  
  Ni ne lasos nin kliniĝi,
  Ni premu niajn malamikojn per unu bato...
  Lasu la ĉasiston iĝi ludon,
  Ne vane ni disbatis la Wehrmacht!
  
  
  Ne fidu, ke ni rezignu,
  Rusoj ĉiam sciis batali...
  Ni akrigis niajn bajonetojn per ŝtalo,
  La Fuhrer fariĝos la bildo de klaŭno!
  
  Jen kia estas mia patrujo,
  En ĝi ludas la rusa akordiono...
  Ĉiuj nacioj estas amika familio,
  Triumfas Habel, ne Kain!
  
  Baldaŭ Sovetunio estos en gloro,
  Kvankam nia malamiko estas kruela kaj perfida...
  Ni donos ekzemplon por braveco,
  La rusa spirito estos glorata en bataloj!
  . ĈAPITRO #8
  Majo 1944 rapide forflugis... Albina kaj Alvina estis kolektantaj fakturojn per aviadiloj.
  Ili estas knabinoj, kiuj ŝajnas flugi sur la flugiloj de keruboj.
  Albina malflugigas rusan aviadilon per siaj nudaj piedfingroj kaj krias:
  - Por la Tria Regno!
  Alvina, ankaŭ nudpieda kaj en bikino, faligas sovetian aviadilon, dividas ĝin en pecojn kaj krias:
  - Por arja komunismo!
  Post tio la knabinoj, uzante 37-mm-kanonon, komencis pafi al sovetiaj tankoj.
  Ili batas senkonscie la tridek kvar kaj krias:
  - Ni estas tiel bonegaj!
  Albina premas la pedalon per sia nuda, ronda kalkano kaj pepas:
  - La komunismo estu glorata!
  Kaj ĝi frakasas tra sovetia aŭto.
  Alvina ankaŭ precize pafas al la malamiko, batas lin senkonscie kaj kriegas, elmontrante siajn dentojn:
  - Nia vero estas en nia pugno!
  Tiaj spritaj knabinoj... Kaj ili detruas sovetiajn regimentojn... Ekzemple, ili akiris la IS-2. Do ili atakis lin de la aero, kaj poste pafis al li el aviadilkanono. Ili trarompis la metalon kaj igis la tankon bruli. Kaj la batalkompletoj eksplodos.
  Albina pepis ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - La knabino amas mortigi! Kia knabino!
  Alvina siblis, montrante siajn perlajn dentojn:
  - Gloro al nia Patrujo! Por komunismo!
  La knabinoj ĵus prenis la totalisman ekstermon de siaj kontraŭuloj.
  Kaj la Ruĝa Armeo estis memfide venkita.
  Kaj Gerda batalis sur la ŝipanaro de sia "Pantero"-2 kaj okupiĝis pri totala detruo.
  La knabino celis la pafilon per siaj nudaj piedfingroj. Ŝi pafis tridek kvar kaj muĝis:
  - Por la grandeco de komunismo laŭ la arja maniero!
  Charlotte ankaŭ pafis siajn nudajn piedfingrojn al la sovetia tanko, frakasis la kirason kaj blasfemis:
  - Por granda sukceso en la mondo!
  Kristina ankaŭ fikis sen multe da ceremonio. Jes, ŝi faris tion tiel precize, trapugnis la soveton tridek kvar per sia nuda kalkano kaj ekbalbutis:
  - Por grandaj landlimoj!
  Magda ankaŭ pafis ĵetaĵon en victurno kaj kukis:
  - Por nova arja ordo!
  Post tio la knabinoj prenis ĝin kaj kantis en ĥoro:
  - Ni ĉiuj estas haŭtmuloj, ŝatantoj de libereco, batalantaj por nova ordo! Baldaŭ la popoloj fariĝos arjaj, ni batalu per fajro kaj glavo!
  La militistoj, oni devas diri, montriĝis tre batalemaj. Kaj se ili pafos la malamikon, tiam ĝis la fino.
  Sovetunio estas sub atako de superaj fortoj. Japanio enpuŝas de la oriento.
  Du japanaj pilotoj, Toshiba kaj Toyota, atakas sovetiajn poziciojn de la aero.
  Ambaŭ japanaj knabinoj estas tre belaj kaj nudpiedaj kaj en bikinoj.
  Toshiba faras aeraliron, trarompas la tegmenton de sovetia tanko kaj muĝas:
  - Mi estas monstro el japana infero!
  Toyota, premante la piedfingrojn de siaj nudaj piedoj sur la pedalon kaj detranĉante la malamikon, kriegas:
  - Por la grandeco de la ideoj de Japanio!
  Ĉi tiuj knabinoj estas tiel belegaj. Kaj ili detruas malamikojn tre aktive.
  Sed Sovetunio vere perdas kontraŭ la samurajo. Kaj estas klare kial. Kie oni povas rezisti tian fanatikecon kaj teknologion?
  Japanaj knabinoj trarompas en malpezaj sed lertaj tankoj kaj specife draŝas la Ruĝan Armeon.
  Tankaj unuoj ne estas ŝerco.
  Toshiba faligis bombojn sur la sovetiajn poziciojn de la aero, kaj paro da kanonoj flugis supren kaj pepis:
  - Por granda komunismo!
  Post kio li ekridas...
  Toyota notis dumfluge:
  - Rusaj dioj estas strangaj. Ili adoras la krucumiton sur la kruco, kaj konsideras lin Dio. Eĉ iel ĝi fariĝas amuza!
  Toshiba ridis responde, rimarkante:
  - Kaj ni mem baldaŭ fariĝos dioj kaj daŭrigos la evoluon de nia Dieco!
  Kaj la knabinoj tre volonte ridi.
  Toyota rimarkis kun rido:
  - Nia forto estas en unueco!
  Toshiba agreseme konfirmis tion:
  - Nia forto, nia pugno!
  Kaj denove de la ĉielo ili pluvos flueton da aviadilaj konkoj sur la malamikon, trarompante la tridek kvarojn.
  Ĉi tiuj batalas knabinoj kaj ili diras kion alian. Japanio manĝos kaj bruligos ĉiujn.
  Kaj kiam ili torturas pioniron, ĝi montriĝas ege agresema.
  Precipe se la kalkanoj de la knabo estas frititaj. Ĉi tio estas absolute la plej bonega ago...
  Kaj la knabinoj krias je la supro de siaj pulmoj...
  Kaj sovetiaj knabinoj ankaŭ kuraĝe batalas kaj pafas kontraŭulojn. Kaj ili agas antaŭ horaro kaj ramado.
  Anastasia Vedmakova kaj Akulina Orlova estas tre aktivaj belulinoj sur la ĉielo.
  Kaj ili malflugigas la naziojn, kvankam tiuj aviadiloj estas pli fortaj.
  Anastazio premas la ellasilon per siaj nudaj piedfingroj kaj kantas:
  - Ne estas malbone esti forta, certe!
  Akulina premas la ellasilon per sia nuda kalkano kaj konfirmas:
  - Ni tre forte batos la faŝistojn!
  Kaj ambaŭ knabinoj kantis:
  - Batu forte, forte, tre forte! Batu forte, forte, tre forte!
  Post kio la militistoj komencis legi flugilhavajn aforismojn, kiuj galopis kiel ĉevaloj, aŭ pli ĝuste junaj virĉevaloj;
  Politikistoj ofte ĉikanas por meti kolumon al balotantoj!
  Ruĝema politikisto disbatas balotantojn kiel kokidojn!
  Politikisto revas rajdi sur blankan ĉevalon por meti kolumon al balotanto!
  La vulpo havas malgrandajn dentegojn, kaj volas engluti ilin, tute kaŝante ilin!
  Politikisto, kiu multe parolas pri filantropio, estas tipa kanibalo!
  Kaj urso povas esti lulita por dormi per paroloj dolĉaj kiel mielo!
  Por ebriulo, amara vodko estas pli dolĉa ol mielo!
  Tajloro mensogos kaj ne ruĝiĝos, politikisto "ruĝiĝos" kaj mensogos!
  Virino, demetante siajn ŝuojn, metas siajn ŝuojn sur viron, ĝis la nivelo de vagabondo!
  Se vi volas iĝi pli proksima al Dio, reduktu vian avidecon!
  Eĉ en la ŝajna indiferenteco de la Ĉiopova estas amo - finfine infanoj antaŭ ĉio volas eskapi el la zorgado de siaj gepatroj!
  Dio prokrastas la punon de malbono por doni ŝancon al la pekulo!
  Talento kaj diligento kiel edzo kaj edzino naskas sukceson nur duope!
  Eĉ mielo estas amara - se vi dronas en ĝi!
  Trompo estas kiel vino kaj malsaniga kaj dolĉa kaj malfacile haltebla!
  Amo estas kiel ŝrapnelŝelo - ĝi ŝiras la koron, skuas la cerbon, elŝiras poŝojn, eliras flanken!
  La homo estas iel egala al Dio - la Ĉiopova kreis la universon, kaj la homo naskis stultecon: ambaŭ estas senfinaj!
  Sukceso, kiu konstruas sur sango - atendas la sorton de pikporko. Ili manĝos siajn kunkamaradojn - la rezulto de kolero estas malĝoja!
  Kelkfoje la plej bona maniero konservi reputacion estas maŝo ĉirkaŭ via kolo! Ĉiuokaze, ne lasu ĝin fali!
  Vi ne povas longe kuŝi sub urso - ĝi disbatos vin!
  Foje edzino estas kiel mamuto anstataŭ kovrilo!
  Verkisto, kiu strebas rikolti monbiletojn, ne semos bonajn, eternajn aferojn!
  Lando sen leĝo estas kiel korpo sen skeleto! Nur por ke li ne ostiĝos, necesas elektoj!
  Se vi volas krei ĉefverkon, forgesu pri la kotizo!
  La plej lerta trompo estas kiam vi ne mensogas, sed neniu kredas vin!
  Kompreneble, malvenko promesas grandajn problemojn, sed ĉi tio estas nur spegulbildo de estonta venko!
  En batalo, braveco kaj bona inteligenteco alportas venkon.
  Por venki, vi unue devas vidi kie!
  La skolto estas la forĝisto de venko!
  Ĉiu malsaĝulo povas kripligi, sed ne ĉiu inteligenta homo povas resaniĝi!
  Estas multaj malĝentilaj ekzekutistoj - malmultaj kuracaj kuracistoj!
  Iuj estas kuracistoj, iuj ekzekutistoj!
  Sen doloro ne estas kuraĝo - sen braveco ne estas venko!
  La ideoj de komunismo estas la limo de idiotismo: se varmaj kapoj kaj malvarmaj koroj prenas sian efektivigon!
  Komunismo estas malpeza, sed ĝi bruligas tiujn, kiuj estas tro oleaj!
  Se vi ne havas sufiĉe da pacienco, kantado helpas!
  La homoj estas kiel fero - antaŭ ol ĝi malvarmiĝas, donu al ĝi la deziratan formon!
  Se vi volas populariĝi, uzu forton pli ofte!
  La takso estas kiel infera herbo - ĝi kreskas kiam vi akvumas ĝin per larmoj kaj sango!
  Homoj estas kiel fiherboj - ju pli oni tretas ilin, des pli alte ili kreskas!
  Unueco estas la ŝlosilo al venko!
  Disciplino estas ilo por venko! La menso ludas sur ĝi!
  Unueco, kuraĝo, sindonemo estas la ŝlosiloj de venko, libereco, feliĉo! Sen disciplino ne ekzistas armeo, kaj sen armeo oni ne povas akiri liberecon!
  Laboro plifortigis nin, multobligita per inteligenteco donos al ni liberecon, kaj kune kun sorto alportos feliĉon!
  La komandanto estas kiel la supro de la piramido - devas esti nur unu, alie eĉ tia forta strukturo kolapsos!
  La nobelaro de la familio havas la saman rilaton al kuraĝo kiel la longo de la haroj al inteligenteco!
  Neniu braveco de niaj prapatroj helpos malkuraĝulon!
  Klingo el la plej forta ŝtalo rustas en la manoj de babilulo kaj malkuraĝulo!
  La plej terura armilo estas la Biblio en la manoj de kanajlo!
  La ĉefa riĉaĵo de homo: potenco, kiu ankaŭ estas la ĉefa kialo de ruiniĝo!
  La plej bona profesio estas prostituado, vi kombinas komercon kun plezuro kaj havas novan partneron ĉiufoje - neniu rutino!
  Vi povas fanfaroni pri la genealogio de la heroo dum aĝoj, sed kiam vi trovas vin sur la batalkampo, vi malkuraĝe rapidas al la malantaŭo!
  Botelo da vodko estas kiel granato - ĝi forbatas vin de viaj piedoj, defrapas vian cerbon, dispremas viajn internaĵojn!
  Kiam la koro estas plena de kompato, ial la monujo malplenas!
  Vere libera homo submetiĝas al tri aferoj - racio, amo, Dio!
  Amo estas kiel rozo - ĝi ne floras longe, sed doloras!
  La sklavo en sia animo estas submetita - al pasioj, volupto, servistoj de Dio!
  La sorto estas malfirma kiel sablo - nur malfacila laboro ligos ĝin per cemento!
  Taso da vino estas kiel oceano - kiam oni forportiĝas, oni perdas teron sub la piedoj!
  Virinoj amas viran forton, sed ne kiam ili spertas ĝin sur si mem!
  Amo estas kiel boato, se oni remas ĝin tro rapide ĝi renversiĝos kaj dronos!
  Ĝustatempe li prezentas artikolon - delogo de plenkreskuloj fare de neplenaĝuloj!
  Vi ne povas meti mankatenojn al amo!
  Kio estas natura ne estas krima!
  Amo estas tenera sento, sed la plej dikaj katenoj ne povas teni ĝin!
  Se ĉiuj leĝoj funkcius, la lando fariĝus malliberejo, kie sekureco estas varbita el eksterlando!
  La principo de la neeviteblo de puno ne funkcias, ĉar vi ne povas aresti vin!
  Kuracistoj ne devus iri tra obstaklokurejo. Post ĝi, viaj manoj skuos, kaj via lango mallaŭdos, kaj glaso da vodko, male al postebrio, ne helpos!
  Nenio estas pli laciga ol longedaŭra senlaboreco!
  Scienca malkovro: koncipita iom post iom - efektivigata agreseme!
  Ne pensloko por pripensado, sed loko de kvereloj kaj frenezo!
  Ĉiuj problemoj de la homaro venas de egoismo, prospero eblas nur per komunaj klopodoj!
  Homo sen teamo estas kiel ardaĵo, sen fajro - ĝi donas malmulte da lumo kaj rapide estingiĝas!
  Hejmlando varmiĝas - pli bone ol fajro!
  Kaj la besto fartas pli bone en la grego!
  Logiko ne devas servi al instinktoj - la menso de volupto!
  Estos milito - estos heroaĵo!
  Muskoloj sen cerbo, tio estas manpleno da viando - sur kiu ploras pato!
  El la du duelantoj, unu estas malsaĝulo, la alia estas kanajlo!
  Ju pli alte flugas homo, des pli li estas malkontenta pri sia pozicio!
  Restita sola, la hundo sopiras la bastonon de la posedanto!
  Nur li havas flugilojn - kies menso ne kutimas rampi!
  Estas malbone kiam vi estas sola kiel snobo!
  Vi estas sola, kaj viaj malamikoj estas legio!
  Eĉ elefanto povas esti manĝata de cimo!
  Se estas pli ol unu miliono da litcimoj!
  La gvidanto de la lando estu frato de la popolo, ne frato!
  . Estas pli facile trovi sekan rokon en la oceano ol inventaĵo kiu ne estis uzata por militaj celoj!
  Venko kiel virino altiras per sia brilo, sed forpuŝas per sia prezo!
  Fajro estas la dio de milito kaj, kiel aliaj dioj, postulas atenton kaj oferon!
  Unu glavo estas kiel guto de pluvo, ĝi falos kaj disiĝos, kaj kiam ili estos multaj, naskiĝos venko!
  Nur ne kantu - por paco!
  Mia animo estas malgaja - mia stomako estas malplena!
  Unue la bovlo, poste la pensoj!
  Venko valoras honoron!
  Honoro estas relativa koncepto kaj devus esti aplikata ĉefe al viaj soldatoj!
  Tiuj, kiuj trinkas antaŭ batalo, havos postebrion en la infero!
  La pipoj silentas ĉar la klingoj kantas - ŝtalo estas pli forta kaj pli laŭta ol kupro!
  Armeo sen komandantoj estas kiel grego da ŝafoj sen paŝtisto; unu lupo, se ne manĝita, timigos vin!
  Forkuri estas pli stulteco ol malkuraĝo! Ja plej multaj soldatoj mortas ne en batalo, sed dum persekutado!
  Milito estas kiel ludo de domenoj, nur rompitaj domenoj ne plu povas esti kolektitaj - la tero tenas!
  Persekuto igas militiston ekzekutiston, malkuraĝulon bravan homon, modestan insolenton!
  Sciencfikcio estas konkurso de absurdaĵoj kaj absurdaĵoj! Samtempe ne ekzistas pli scienca kaj logika ĝenro!
  En milito estas kiel en opero - ĉiu kantas sian, nur la instigisto povas esti spiono!
  Modernaj virinoj pardonas al viro ĉion - krom malriĉeco!
  Ĉu vi scias kiel spionoj diferencas de spionoficiroj?
  Mi scias! Ni havas nur spionistojn - la eksterlandanoj ĉiuj estas spionoj!
  Kio estas pli bona kun malplena kapo aŭ malplena monujo? Kompreneble, kun malplena kapo - ĝi ne estas tiel rimarkebla!
  La menso estas la plej bona kolektanto de riĉaĵoj!
  Inteligenteco kaj sorto: enamiĝinta paro - ili naskas sukceson, riĉecon, pozicion, sed rapide disiĝas!
  Fieruloj trovas pli facile aŭskulti konsilojn kiam ĝi estas donita de virino - krom se ĝi estas lia edzino!
  Saĝa edzino valoras riĉaĵon! Kaj entreprenema edzino povas procesi lin!
  Kiu aprezas personecon en homo, kaj kiu aprezas kontantmonon!
  Homaro povas esti detruita de du aferoj - komputiloj kaj komputikistoj. La unua atrofios la menson, la dua ne povos profiti de ĝi!
  En milito, granato estas kamarado!
  Ĝenerale, granato kiu rakontas ŝercojn estas kiel Faberge-ovo uzata por fendi nuksojn!
  Talento estas kiel la animo: ĝi ne estas forprenita, sed ĝi povas esti detruita!
  Venĝo ne valoras honoron - la venĝo de deco!
  Envio estas la ĝermo de krimo, egoismo akvumas, mallaboreco nutras!
  Maldiligento estas la plej malbona el ĉiuj krimoj!
  Pli bone estas morti digne per glavo ol vivi kiel bovo pelita en stalon per vipo!
  En milito, kuraĝo povas venki ruzon, sed ruzo neniam povas venki kuraĝon!
  Milito faras la vivon terura, kaj la morton inda kaj bela!
  Modesteco estas malofta kvalito por komandanto, sed ĉi tio faras ĝin eĉ pli valora!
  - Ŝakalo konsonas kun la vorto kal!
  La leono havas nur unu avantaĝon super la ŝakalo - la ŝancon morti digne!
  Teknologio estas la ekzekutisto de kuraĝo!
  - Sed ĝi ne estas vera! Fakte, ju pli alta estas la nivelo de teknologio, des pli da inteligenteco kaj eltrovemo necesas sur la batalkampo!
  Kie komenciĝas la interesoj de la Patrujo, finiĝas la persona bonfarto!
  Libereco devas esti kombinita kun disciplino. Anarkio estas la antitezo de libereco!
  Tenaca memoro estas la plej bona mentoro! Ĝenerale la libereco estas gajnita per la glavo, sed nur per la helpo de la racio oni povas ĝin konservi!
  - Kiam forta militisto savas alian, por tio ne necesas speciala honoro!
  Post ĉio, kiam braveco brulos en via koro, vi levos vian ŝildon por defendo de la sklavoj!
  La malnobleco de bastardo ne estas preteksto por honesta, ĉar la ĉeesto de malpuraĵo ne pravigas malpuran!
  Amo neniam estas malmultekosta - precipe se vi pagas ne per via monujo, sed per via animo!
  La sola afero, kiu povas pravigi verŝitan sangon, estas se la larmoj ĉesos flui kiel rezulto!
  Tiuj, kiuj servas por mono, neniam povos egali en batalo kun tiuj, kiuj estas pelitaj de kuraĝa koro kaj la deziro al libereco!
  La larmoguto de infano estas danĝera ĉar ĝi iĝas furioza rivereto, kiu forlavas civilizaciojn!
  La posteno de komandanto ne estas kroma lutado, sed plia respondeco kaj peza ŝarĝo!
  Oni ne scias, kio estas pli grava - nutri ĉiujn malsatojn aŭ viŝi larmon por unu infano!
  Oro estas pli mola ol ŝtalo, sed prefere batas la koron!
  Ne la armilo igas la soldaton forta, sed la armilo de la soldato!
  La knabinoj ŝajnas ŝerci per majstraj aforismoj. Kaj se ili komencas detrui la malamikon, tiam li ne povas eskapi de ili.
  Fine de majo 1944, la nazioj komencis sian ofensivon direkte al Saratov.
  La "Shturmlev" partoprenis en la bataloj, veturilo sur la ĉasio de la antaŭa "Leono", kun eĉ pli potenca bomb-lanĉilo kun 450-mm kalibro, kiu laŭvorte dispremas kaj detruas ĉion, disŝirante kaj truante kraterojn kun kolosa forto. .
  Kaj tia raketo tuj prenos tutan blokon kaj faligos ĝin.
  "Sturmlev", kontrolita fare de teamo de germanaj knabinoj, pafas ĉe sovetiaj pozicioj.
  Jane palpebrumas al siaj amikoj, kaj frapante siajn nudajn piedojn, ŝi diras:
  - Ni plene balaas la malamikojn, kaj igas ilin tipaj ĉerkoj!
  Gringeta responde palpebrumas, premas la levilon per sia nuda piedo kaj kriegas:
  - Ni ludos kaj venkos niajn malamikojn!
  Malanya notis:
  - Kontraŭ la Ŝturmlev-maŝino, ĉiuj sovetiaj fortikaĵoj estas senpova!
  Monica, trafante sian nudan kalkanon, konfirmis:
  - Ni vere naskiĝas por venki!
  Jane eligis:
  - Milito ne havas virinan vizaĝon, sed fizionomion, kiu allogas ekscit-serĉantojn!
  Gringeta, pafante al la sovetiaj unuoj de maŝinpafilo, eldonis:
  - Virino estas kolombo, kiu mordas en pego viron kiel milvo!
  Monica, pafante al rusaj soldatoj, notis:
  - Virino ĉiam havas sep vendredojn semajne, kaj sen dimanĉa donaco de sia geedza devo, ŝi ĉiam havas liberan tagon!
  Malanya ridis kaj respondis:
  - Dio ne estas ĉiopova en ĉio; li estas senpova disputi kun virino!
  Jane konsentis pri tio, pafante per siaj nudaj piedfingroj:
  - Kvankam Dio estas ĉiopova, li ne kapablas fermi la buŝon de virino kaj silenti politikiston!
  Gringeta logike rimarkis, premante per sia nuda kalkano:
  - Politikisto ne havas konsciencon, virino havas senton de proporcio, kaj ina politikisto havas ĉiujn sentojn sen mezuro!
  Monika, pafante al la sovetiaj soldatoj kaj mortigante ilin, notis:
  - Virino estas floro, pika kiel rozo, sed ŝia dolĉa aromo allogas kaprojn kaj virabelojn!
  Malanya, fikantaj sovetiaj soldatoj kaj detruantaj bunkrojn, grincis:
  - La balotanto falas en infanaĝon, voĉdonante por lacaj maljunaj kverkoj kun kavoj!
  La knabinoj montris sian spritecon kaj pluiris.
  Kaj atakaviadiloj ankaŭ plonĝis de supre. Kaj tiel la sovetiaj trupoj senprobleme draŝis.
  La germanoj fariĝis tiel malvarmetaj. Kaj ilia operacia lerteco pliiĝis.
  Kaj nun la sistemoj "Chess Knight", teletankoj kontrolitaj per radio, estis en moviĝo.
  Kaj tio estis problemo por sovetiaj soldatoj. Kaj la nazioj batis la Ruĝan Armeon.
  Sed ankaŭ la sovetiaj knabinoj batalis tre kuraĝe.
  La batalado ekis por Kamyshin. Jen Alenka denove batalas.
  Kaj ŝia batita, sed ne kapitulacis bataliono.
  Alenka rimarkis kun rido:
  - En ajna milito, la vivo de soldato estas valora!
  Kaj kiel li ĵetas grenadon per la nudaj piedfingroj.
  Ĉi tiuj militistoj estas la plej alta klaso...
  Anyuta, pafante al la faŝistoj, notis:
  - Oni povas igi rusan soldaton kolapsi kiel falĉita ŝtipo, sed ne surgenuiĝi, kaj skuigi kiel tremolo!
  Alla, pafante kaj premante la eksplodan pakaĵon per sia nuda kalkano, grincis:
  - Se vi ne volas observi militan disciplinon, vi fleksos la dorson kiel kaptito!
  Maria, pafante al siaj kontraŭuloj kaj lanĉante mortigan bumerangon per siaj nudaj piedfingroj, diris:
  - Estas multe da malpuraĵo en nia mondo, nur maloftaj princoj en ĝi!
  Matryona, pafante al siaj kontraŭuloj kaj fortranĉante ilin per fajroeksplodoj, kaj poste ĵetante obuson per sia nuda piedo, notis:
  - La politikisto havas longan langon, sed li havas mallongajn manojn por fari tion, kion oni ordonis al li!
  Marusja, pafante al la malamiko kaj falĉante la vicojn da germanaj kaj eksterlandaj soldatoj, ekbalegis:
  - La politikisto estas rapida promesi, malrapida plenumi, petegas almozon, kaj estas pardonita pro trompo!
  La knabinoj estas bonegaj kaj ili batalas. Sed la fortoj estas tre malegalecaj. Estas multe da detruo.
  La germana Maus-tanko, kvankam ne tute en produktado, ankoraŭ vidiĝas sur la frontoj. Kaj liaj pafiloj muĝas kaj pafas. Kaj ili kaŭzas nekredeblan detruon en la tranĉeoj.
  Sed la knabinoj pafas kanonojn al Muso. Kvankam la konkoj resaltas kiel pizoj. Sed la germanoj pli kaj pli forte premas.
  Kaj ili pafas al ili tre precize.
  Komsomolaj knabinoj ĉirkaŭkuras, fulmante per siaj nudaj kalkanoj, kaj grincas:
  - Por la gloro de la patrujo de la sanktulo!
  Aldviolono, pafinte al la germana infanterio, grincis:
  - Kiam virino ne havas sufiĉe por aĉeti ŝuojn, ŝi metas la ŝuojn de la viro nudpiede!
  Kaj la knabino ekridegos kaj elŝovos la langon.
  La militistoj, mi devas diri, estas gajaj. Kaj se ili trafis vin, ili trafas vin mortige.
  Viola kaj Margarita, preskaŭ nudaj en nur kalsoneto, batalas, alportante konkojn kaj precize pafante. Kaj ili ne povas esti haltigitaj ĝuste tiel.
  Margarita grincas kaj diras:
  - Gloro al la epoko de komunismo!
  Aldviolono agreseme konfirmas:
  - Granda gloro al la epoko de ŝanĝo!
  Oni devas rimarki, ke la militistoj montriĝis ekstreme agresemaj knabinoj.
  Veroniko ankaŭ alportas konkojn, fulmante ŝiajn nudajn, rondajn kalkanojn kaj kriegojn:
  - Gloro al komunismo!
  Jen kion ili havis batalan epifanion. Kaj kiel ili batalas feroce kaj freneze.
  Kaj nudaj, sunbrunigitaj genuoj ekbrilas.
  Tamara ankaŭ batalas. Ŝi eliris el Kaŭkazo kaptita fare de la nazioj kaj estas reen en servo. Batalas kun karnovora sento de sango. Bataloj kun kolosa agreso.
  Tamara ĵetas granaton per la nudaj piedfingroj, disŝiras la faŝistojn kaj kriegas:
  - Komunismo estos kun ni!
  Kaj pafas bone celitan eksplodon de maŝinpafilo...
  Oni povas vidi la knabinojn fari kolosajn miraklojn. Kaj ene de ili estas fajro, kiu minacas bruligi la universon.
  Veroniko, pafante, kantas:
  Ĉio estos interesa, sendube
  Ĉio en la mondo estas planita!
  Kaj palpebrumas per siaj safiraj okuloj.
  Tamara, pafante, muĝas:
  - Kolovrat! Evpatij Kolovrat! La Herooj de Rus' sonorigas la alarmon!
  Kaj ŝi pafis eksplodon de maŝinpafilo. Ŝi detranĉis la Krauts kaj knaris:
  - Virino estas ĉefe vulpo, kiu volas laso leonon, sed kutime azenoj kaptiĝas en ŝia laso!
  Viktorio, pafante kaj forĵetante alian mortodonacon per siaj nudaj piedfingroj, diris:
  - Virino estas kokino, kiu amas orajn ovojn, alportante nur perdon al sia portanto!
  Kaj la knabinoj ekridis. Ili batalas tiel admirinde kun kolosa premo.
  Tamara notis pafante al eksterlandaj sekcioj:
  - Virino estas kokino, ŝi povas alporti nur orajn ovojn al la viro, kiu estas vera vulpo!
  Veroniko, pafante kaj nudigante la dentojn, aldonis:
  - Vera vulpo kaj koko igos vin demeti orajn ovojn!
  Margarita, pafante kaj ĵetante obusojn per siaj nudaj piedoj, notis:
  "La vulpo ne havas la ungegojn de leono, sed ŝi povas deŝiri tri haŭtojn de la reĝo de la bestoj!"
  Viola, elmontrante la dentojn agreseme, komentis:
  - Kiu ne estas vulpo en menso, ne estas leono!
  Militistoj vidiĝas kun grandaj ambicioj de batalanto. Kaj se ili komencos.
  La Olimpikoj pafis kaj prenis per potencaj kruroj tutan skatolon da eksplodaĵoj kaj kiel lanĉi ĝin. La amaso de la nazioj disŝiriĝas, kaj la bela knabino muĝas:
  - Regu Sovetujon, kaj kantu kanton al Lucifero! Ni venkos ĉiujn!
  Olimpio tamen ne forgesis kaj, pafinte, elparolis:
  - Vulpovirino kapablas konvinki iun viron, ke li estas leono, bredante lin kiel simplan azenon!
  Margarita, pafante, konsentis pri tio:
  - Leonino kun nur vulpa menso kaj lupa teno!
  Seraphima notis, falĉante la kontraŭulojn:
  - La leono ne estas tiu, kiu muĝas, sed tiu, kiu ŝiras multe da verdaĵo!
  Viola, precize pafante al la malamiko kaj falĉanta lin, rimarkis:
  - Kiam politikisto ne estas vulpo, tiam oni deŝiras de li tri haŭtojn kaj surmetas lian kolumon!
  Viktorio, elmontrante la dentojn kaj palpebrumante, kaj poste ĵetante la donacon de morto kun murda forto per sia nuda piedo, diris:
  - La politikisto havas larĝan azenon por sidi sur du seĝoj, sed li havas la animlarĝon nur per vortoj!
  Olympias, cedante lokon al la barelo kun siaj nudaj, muskolaj gamboj kaj eksplodigante la Lion-tankon, murmuris:
  - Tanko estas penetrita de ŝelo kun urania kerno, politikisto faras sian vojon al la supro sen koro, sed kun ora monujo!
  . ĈAPITRO N-ro 9.
  Kamyshin estis forlasita. Kaj komence de junio 1944, bataloj ekis por Saratov.
  Ĉi tie la bataloj estas tiel aktivaj. Kaj ankaŭ la knabinoj batalas kiel ĉiam. Kaj tiaj belaj militistoj.
  Alenka batalas kaj falĉas kontraŭulojn per mitralaj eksplodoj kaj tutaj vicoj.
  La knabino ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj kaj kriegas:
  - Venu mia venko!
  Kaj denove pafas al la malamiko.
  Anyuta ankaŭ pafas al la malamiko. Li faras ĝin precize kaj precize. Ŝiaj maŝinoj estas tiel allogaj. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas eksplodajn pakaĵojn de kolosa forto. La nazioj estas disŝiritaj kaj la knabino kriegas je la supro de siaj pulmoj.
  - Por komunismo!
  Alla, pafante al la malamiko kun kolosa precizeco kaj falĉanta la malamikojn, grincas:
  - Por la senlima Patrujo!
  Kaj kun la nudaj piedfingroj, la knabino denove ĵetas la grenadon. Oni devas diri, ke ŝi estas la plej batalema el batalantoj.
  Kaj ŝi mem estas ruĝharulo kaj en nur pantaloneto. Kaj li pafas tiel precize kaj precize, kaj la Krautoj kuŝas.
  Ankaŭ Maria tre precize pafas. Kaj ŝi estas tiel bela knabino, kaj per la nudaj piedfingroj ŝi ĵetas eksplodan pakaĵon, disŝirante siajn kontraŭulojn.
  Tiam li muĝas:
  - Regu la USSR-Imperion!
  Marusya ankaŭ pafas precize, trafas la malamikojn kaj muĝas:
  - De la tajgo ĝis la britaj maroj, nia armeo estas la plej forta!
  Kaj li ankaŭ pafos per siaj nudaj piedoj.
  Poste, Matryona pafos mortigan kuglon al la malamiko. Kaj ĝi trafos lin kun centprocenta precizeco. Nature nuda kalkano.
  Ĉi tiuj estas sovetiaj knabinoj, kiuj laboras, sed germanaj knabinoj ne malproksimiĝas.
  Christina, Magda, Margareta kaj Shella batalas en la Pantero. La veturilo, kvankam ne ideala, havas rapid-pafantan, longdistancan pafilon, estas modere lerta, kaj havas bonan frontan kirason.
  Germanaj knabinoj estas nudpiedaj kaj en bikinoj, malgraŭ la somera varmego, aŭ pli ĝuste dank' al ĝi... Kaj ili faras manovreblan batalon.
  Jen Christina pafas... La ŝelo trafas la T-34-76-gvattureton kaj trapikas ĝin. Sovetia tanko haltas, pafita.
  La knabinoj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia preno!
  Tiam Magda pafas. La beleco kun oraj haroj trafis ankaŭ.
  Jes, do la tureto de la tridek kvar estis deŝirita.
  La tigrinaj knabinoj laŭvice pafas. Kaj tre precize. Do ili trafis alian sovetian tankon.
  Margaret trafis poste. Kaj ĝi trafis la memveturan pafilon SU-76. Lerte frapis. Kaj ŝi kantis:
  - Nia infera Germanujo estas forta, ĝi protektas la mondon!
  Kaj kiel montros la lango!
  Tiam ŝi trafis Ŝelon per kanono. Trafis la sovetian KV-1S-tankon. Ankaŭ la knabino faris bonan laboron.
  Jes, kvar militistoj en bikinoj batalas kaj ne timas la malvarmon. Post kiam virinoj komencis batali, aferoj iris multe pli sukcese por la Tria Reich.
  Jen pilotoj Albina kaj Alvina sur la ĉielo. Ambaŭ belulinoj estas en bikinoj kaj nudpiedaj. Ili batalas sur Focke-Wulfs. Kaj ĉi tio estas tre serioza aŭto.
  Albina, pafante el aerkanonoj, diras:
  - Aktiva kroketo! Ne bedaŭru la vortojn!
  Kaj kiel li ekbrilos per blindiga rideto! Kaj li faligos du sovetiajn aviadilojn samtempe.
  Alvina ankaŭ tranĉis ĝis tri per aerkanonoj kaj pepis:
  - Mia eniro estos mortiga kaj mate!
  Post kio la knabino nudigis siajn dentojn kaj montris siajn dentojn! Ŝi estas tute ĉarma, kaj plena de fenomena ĉarmo.
  Albina fortranĉas alian aviadilon Yak-9 kaj grincas:
  - Kial oni bezonas sovetiajn pilotojn?
  Alvina malflugas LAGG-5 kaj memfide diras:
  - Por ke ni germanoj povu kolekti biletojn!
  Mirinda paro da knabinoj. Kiel ili komencis kolekti premiojn por si mem. Vi vere ne povas argumenti kontraŭ tiaj belulinoj. Ili malflugigas aviadilojn kaj nudigas siajn dentojn.
  Kaj la ĉefa sekreto estas, ke en la malvarmo, knabinoj devas esti nudpiedaj kaj en bikino. Tiam la fakturoj venos memstare.
  Kaj neniam vestu vin. Skuu vian nudan bruston, kaj vi ĉiam estos altestimata!
  Albina dehakis alian Ruĝarmean aviadilon kaj kantis:
  - En granda alteco kaj stela pureco!
  Kaj ŝi palpebrumis, eksaltante kaj svingante la nudajn piedojn, muĝante:
  - En la mara ondo kaj furioza fajro! Kaj en furioza kaj furioza fajro!
  Kaj denove la knabino faligas la aviadilon kun energia alproksimiĝo.
  Kaj tiam Alvina atakas la malamikon. Li faras tion de turno, elmontras la dentojn kaj grincas:
  - Mi estos la superĉampiono de la mondo!
  Kaj denove la aŭto trafita de la knabino falas. Jes, la Ruĝa Armeo fariĝas sufiĉe malbona.
  Kaj Albina muĝas pro sovaĝa ekstazo:
  - Mi nun estas ekzekutisto, ne piloto!
  Pafas alian sovetian aviadilon kaj siblas:
  - Mi kliniĝas super la vido kaj la misiloj rapidas al la celo, estas ankoraŭ unu alproksimiĝo antaŭen!
  La militisto agas ekstreme agreseme.
  Ĉi tie ambaŭ knabinoj atakas terajn celojn. Albina pugnobatas la tridek kvar kaj kriegas:
  - Ĉi tio estos la fino!
  Alvina trafas la SU-76 kaj flustras:
  - Ĝis kompleta detruo!
  Kaj kiel li skuas la nudan piedon!
  La batalantoj ĉi tie estas knabinoj, kaj ĉe la USSR-flanko, knabinoj ankaŭ batalas, provante protekti Guryev, kie ankaŭ la trupoj de Hitler enpuŝas, kiel skorpia pelado.
  Alenka batalis por Guryev, kiu estis sturmita fare de la nazioj. La malespera belulino ĵetis granaton per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Gloro al Rus' kaj nia kara partio!
  Tiam Nataŝa lanĉis obuson per siaj nudaj piedfingroj kaj siblis:
  - Ni prizorgas la knabinon nudpiede!
  Poste, Anyuta ankaŭ sendis mortodonacon kun la piedfingroj de ŝiaj nudaj piedoj, kaj velkis:
  - Estos mirinda bato!
  Ruĝhara Aŭgusteno prenis kaj sendis donacon de neniigo per sia nuda malsupra membro kaj grincis:
  - Montrante la radaron al la ĉielo!
  Kaj tiam la orhara Maria donis morton al la nazioj per siaj nudaj kruroj.
  Kaj ŝi kantis:
  - En Madagaskaro, en la dezerto kaj la Saharo! Estis ĉie, vidis la mondon!
  Kaj tiam Marusja ĵetas tutan aron da nudaj plandoj de siaj piedoj kaj kantas:
  - En Finnlando, Grekio, kaj en Aŭstralio, Svedio, oni diros al vi, ke ne ekzistas pli belaj knabinoj ol ĉi tiuj!
  Jes, la ses knabinoj batalis tre bone. Sed la Krauts ankoraŭ prenis Kursk...
  Ne, vi ne povas rezisti tiajn superajn fortojn. La faŝistoj estas obstinaj.
  Kaj kion signifas la preparado de la monstroj?
  Adolf Hitler estis simple freneza: senti sin kiel vera despoto, al kiu ĉiuj obeas kaj tremas. Jes, se vi volas la sukcesojn de Stalin, tiam vi devas esti kiel Stalino, sen kompato kaj postulado de aliaj kaj vi mem (ĝuste tiel pensis Josif Vissarionoviĉ en ĉi tiu ordo!). Nun la susuro estas deca kaj la aŭto ekmoviĝos. Ĝenerale, Germanio, konsiderante siajn satelitojn, havas grandegan avantaĝon super Sovetunio en la kvanto de industriaj ekipaĵoj, en la kvalifikita laborforto kaj en la nombro da inĝenieroj je ĉiuj niveloj. Ĉi tio estas fakto, sed la produktado de armiloj ankoraŭ ne estas egala! Germanio postrestis malantaŭ Sovetunio dum la milito, malgraŭ la tuta detruo en Rusio. Kaj de kio? Kompreneble, pro certa kaoso, kiu regis en diversaj fakoj kaj, precipe en la milita industrio. Krome, manko de krudaĵoj, same kiel subtakso de la potencialo de la malamiko, ludis negativan rolon. Precipe, en 1940, la produktado de armiloj en Germanio estis pli malalta ol en 1939 (se ni konsideras la totalon inkluzive de municio), kaj ĉi tio malgraŭ la fakto, ke la milito jam estis komencita, kaj la Tria Reich prenis kontrolon de grandaj teritorioj kun grandega. rezervoj de produktadkapacito. Nu, kion ni povas diri pri la organizaj kapabloj de Hitler? Ne tro, li brilis en la milita industrio.
  La Fuhrer deklaris en longa parolado:
  - En la afero de kontrolado de aviado, urĝaj povoj estas donitaj al Sauer. Li atente kontrolos la kvanton da ekipaĵo produktita, kaj, ne malpli grave, la kvaliton. Krome, multaj el viaj amikoj Goering, kvankam ili iam estis bonaj asoj, ne kapablas gvidi laboron. Ne ĉiu bona soldato estas ankaŭ elstara generalo, do anstataŭ la pendigita Eriko, la teknika sfero estos gvidata de persono el inter profesiaj entreprenistoj, kiu kapablas reformi kaj re-ekipi la aviadajn fortojn. Finfine, Britio ne dormas, ĝi pliigas kaj la kvanton kaj kvaliton de siaj armitaj fortoj, kaj precipe la aviadon. Ni devas esti du kapoj antaŭ la malamiko, dekduo da paŝoj, alie ni tute perdos nian superecon super la malamiko. Tial kvalitaj paŝoj estas necesaj.
  Goering timeme respondis:
  - Miaj amikoj, pruvitaj homoj, kiuj pruvis sian batalefikecon kaj profesiecon.
  La posedata diktatoro furiozis:
  - Aŭ eble mi, laŭ via opinio, forgesis, kiu perdis la Batalon de Britio? Aŭ kiu malsukcesis la kvarjaran planon por la disvolviĝo de la nacia ekonomio. Aŭ ĉu vi ankaŭ volas esti batita per vergoj, kaj eĉ publike. Do fermu vian buŝon kaj silentu antaŭ ol vi palisumi vin!
  Goering eĉ kaŭris pro timo. Ve, kun la Fuhrer oni ne trompadu. Tiam la bruo denove aŭdiĝis, kaj alia ME-262-jeto ekflugis en la ĉielon. La aŭto estis masiva kaj havis du motorojn. La flugiloj estas iomete svingitaj, la batalanto mem aspektas sufiĉe minaca. Ĝiaj rapideckarakterizaĵoj, por 1941, estas ĝenerale decaj, kaj eĉ laŭ mondaj normoj ili estas rekordaj. Vere, la maŝino mem ankoraŭ ne estas tute fidinda kaj postulas sencimigon. La faŝisma diktatoro tamen jam donis la karakterizaĵojn de novaj, pli progresintaj batalantoj... La ME-262 pezas pli ol ses tunojn, kio signifas, ke estas iom da troŝarĝo. Ĉasaviadilo devas esti malgranda, malmultekosta kaj facilmova. Ĉi-rilate, la ME-163 povus esti sufiĉe bona, sed ĝia raketmotoro estas tro devigita kaj funkcias nur ses minutojn (aŭ pli ĝuste, ĝi ankoraŭ funkcios!), kio signifas, ke la intervalo estas nur ene de radiuso de cent kilometroj. . Kiel Blitz-stila bombisto aŭ kovrilo por armadatakoj sur Anglio, ĝi kompreneble ne taŭgas.
  Sed la ME-262 povas porti tunon da bomboj, tio estas, tiom kiom la Pe-2, sovetia frontlinia aviadilo. Tio estas, bonega solvo kaj por batalantaj svingoj kaj por subteni trupojn. Tamen, kial ne krei batalanton en la stilo de la Kometo ME-163, sed sen raketmotoro, sed kun turbojetmotoro? Ili provis plibonigi la "Kometon" kaj ŝajnis pliigi la flugtempon al 15 minutoj (ĉi tio estas gamo de ĝis 300 kilometroj), kio estas ĝenerale akceptebla por la Batalo de Britio. Londono ankoraŭ estas atingebla el Normandio... Kvankam ne ĉio estas tiel evidenta, oni ankaŭ devas bombardi ĝin kaj reveni reen, kaj dek kvin minutoj ne estis tiel rapidaj. En la estonteco, raketoj kaj ĉasaviadiloj estis rekonitaj kiel sakstrato en aviado. Sed la dezajno de la "Kometo" estas tre interesa, kun sia malgranda grandeco kaj malpezeco, kio signifas, ke ĝi estas malmultekosta kaj manovebla.
  Krome, ekzistas ankaŭ tre promesplenaj batalantoj, kiuj ĝenerale pezas 800 kilogramojn, tiaj glisaviadiloj, ke ili povas esti uzataj en aerbataloj. Vere, pro ilia mallonga atingo, flugoj sur ili povas esti farataj nur en defendaj bataloj, aŭ liveritaj al Londono je... Transportoj, kaj poste rekapti la pilotojn. Vi devos pripensi ĝin ĉi tie. En la reala historio, la glisaviadiloj neniam havis tempon batali, kaj ial en Koreio, sovetiaj aviadgeneraloj ne kuraĝis provi ĉi tiun ideon. Ĝenerale, ĝi ne estas malĝoja, sed dum la Korea milito, la usona piloto estis la unua kiu gajnis venkojn. Do la jankioj ne estu subtaksitaj.
  Post kiam la flugo finiĝis, juna helhara knabino saltis el la kajuto kaj alkuris al la Fuhrer plenrapide.
  Posedita nazia numero unu etendis sian manon al ŝi por kiso. Kio estas agrable estas kiam knabinoj amas vin, kaj la Fuhrer, ŝajnas, estas sufiĉe sincere idoligita de ĉiuj germanoj, aŭ pli ĝuste, preskaŭ ĉiuj krom kelkaj koncentrejkaptitoj. La piloto diris kun entuziasmo:
  - Ĉi tio estas simple grandioza aviadilo, ĝi havas tian rapidecon kaj potencon. Ni disŝiru ĉiujn leonidojn kiel varmakvobotelon de surogato!
  La Fuhrer aprobis la impulson de la knabino:
  - Kompreneble, ni disŝiros ĝin, sed... Sencimigado de la maŝino devas esti farita pli rapide, kaj ĉi tio precipe validas por motoroj. Ĉi tie, kompreneble, necesas radikalaj rimedoj por plibonigi ilin, sed se io helpos la ĉefo-projektisto!
  Ĉiuj bojis unuvoĉe:
  - Gloro al la granda Fuhrer! La Providenco helpu nin!
  La himno de la Tria Reich komencis ludi kaj kolono de junaj batalantoj de la Hitler Jugent antaŭeniris. Knaboj de dek kvar ĝis dek sep jaroj marŝis al la tamburo en speciala formacio. Kaj tiam okazis la plej interesa afero: marŝis adoleskulinoj el Germana Virina Unio. Ili estis en mallongaj jupoj, la nudaj, nudaj piedoj de la belulinoj altiris la rigardon de viroj. La knabinoj provis levi la krurojn pli alte, sed samtempe tiris la piedfingrojn malantaŭen kaj zorge metis la kalkanojn. Distra vidaĵo de belulinoj kun senriprokaj figuroj... La vizaĝoj estis vere malsamaj kaj kelkaj el la junaj faŝistoj estis iom malĝentilaj, preskaŭ viraj, kaj ili ankaŭ misformis ilin. Precipe kiam ili kunigis siajn brovojn.
  Esteto Adolf notis:
  - Necesas, ke knaboj kaj knabinoj ricevu korpan trejnadon sur pli granda skalo. Kaj mi scias, ke oni faras multon pri ĉi tiu afero, precipe en la Jungfolk, sed necesas inkluziveco kaj adopto de spartanaj metodoj. Kompreneble, krom kuraĝigi ŝtelon... Niaj knaboj kaj knabinoj devas kreski por esti decaj kaj samtempe senkompataj homoj.
  La Ĉefkomandanto paŭzis. La generaloj silentis, verŝajne timante kontraŭdigi, sed ne volis konfirmi la evidentecon. La Fuhrer daŭrigis:
  - Milito ne estas ŝerco, sed senkompateco kontraŭ malamikoj devas esti kombinita kun reciproka helpo kaj sento de frateco al kamaradoj. Jen kion ni devas enŝovi en ĉiuj... La nova superhomo estas senkompata kontraŭ aliaj, sed eĉ pli li devas esti senkompata kontraŭ si mem. Ĉar malsupereco devas unue esti elradikigita en sia animo, kaj tiam la malforta homa korpo leviĝos!
  Alia paŭzo... La generaloj kaj projektistoj subite komprenis kaj komencis vigle aplaŭdi. La Fuhrer ŝajnis kontenta:
  - Ĉi tio estas pli bona, sed nun mi ŝatus vidi imiton de aerbatalo. Tiel timinda kaj tute detrua...
  Heinkel timeme demandis:
  - Kun viva municio aŭ obusoj, mia Fuhrer?
  Nazia numero unu kapjesis.
  - Kompreneble, kun batalaj. Krome, mi ŝatus konsideri la efikon de la elĵeta aparato. Ja vi laboras pri tio... - La Fuhrer skuis la pugnojn. - Kiam, finfine, ĝi estos preta kaj metita en amasproduktadon. Post ĉio, sperta piloto estas sperta piloto, kiu devas esti protektita por estontaj bataloj!
  La Fuhrer-Terminator tamen decidis montri al la dizajnistoj pli modernan dezajnon de la elĵetaparato. Ĉi tiu sistemo devus esti malpli maloportuna, pli simpla kaj pli malpeza. Nu, la malmultekosta squib, jam regata de germana industrio, sufiĉe taŭgas por tiu celo.
  La diagramo devis esti desegnita sur la irado, sed Hitler estis vere bona artisto, kaj li desegnis klare, rapide, la linioj de la diagramoj kaj turnoj estis egalaj kaj klaraj sen iuj reguloj aŭ kompasoj. La trafita Terminator opiniis, ke estas strange, kompreneble, ke la germanoj, havante, ĝenerale, tiel fortan kaj iagrade progresintan ideologion kiel nacisocialismo kaj la totalisma sistemo, likis la militon al la rusoj. Eble tio estas pro la fakto, ke rusaj soldatoj estis pli fortaj kaj pli rezistemaj ol germanaj kaj lernis batali pli rapide.
  Ĝenerale, se oni rigardas la kurson de la milito entute, tiam la rusoj, aŭ pli ĝuste la sovetia militistaro, lernis batali, sed la germanoj ŝajnis forgesi kiel... Ilia komando faris decidojn je la nivelo de unua. -klasanoj, kaj eble eĉ pli malaltaj se la unuaklasano havas sperton en farado de militaj operacioj en realtempaj strategioj. Kaj la fakto, ke foje infanoj de ses jaroj jam tiel lerte gvidas virtualajn armeojn, estas io, el kio ili kaj Ĵukov kaj Majŝtejn povas lerni. Tamen, kelkaj esploristoj konsideras kaj Zhukov kaj Mainstein kiel mezboneco. Ekzistas ankaŭ kontraŭdiroj koncerne la nombron da ekipaĵo, aparte kaptita franca ekipaĵo. La memoro de Hitler (bona memoro, precipe kiam li estis ankoraŭ sana!) sugestis, ke estis 3600 kaptitaj tankoj kaptitaj de la francoj, tre impona figuro... Kelkaj modeloj, kiel la SiS -35 , estis superaj en sia kiraso ol . la T-34 nur en fronta kiraso. Do ĉi tiu tanko povas facile esti produktita en francaj fabrikoj, krom eble anstataŭante la 47 mm armilon per longtuba 75 mm pafilo. Fakte, eĉ ĉi tio eble ne sufiĉas. Britio kaj Usono ĝenerale ĉiam taksis kirason plej multe en siaj tankoj. Ekzemple, la kvardek-tuna Churchill havis kirason de 152 milimetroj kontraŭ 120 por la IS-2 peza tanko.
  La Fuhrer diris al la dizajnistoj ion alian:
  - Ni havas sufiĉe da ventotuneloj, do serĉu pli optimuman modelon de la aviadilo kaj kreu fluliniajn formojn, sen alporti la aferon al multekostaj provoj, kie niaj plej bonaj asoj ankaŭ mortas. Ekzemple, fluga flugilmodelo de aviadilo estas tre efika, precipe se la dikeco kaj angulo de kliniĝo povus esti ŝanĝitaj. Mi jam donis al vi la desegnon, do la senvosta estu preta. Eĉ kun Yumo-motoro, ĝia laŭtaksa rapideco estos ĝis 1,100 kilometroj hore. Do iru antaŭen, sed ne estu insolenta!
  Sekvis tagmanĝo en la freŝa aero, la servistinoj aranĝis tablojn kaj seĝojn. Bela... Sed kiajn reformojn oni faru en la nacisocialismo? Kiel redukti la nombron da malamikoj kiel eble plej multe kaj amiki. Ekzemple, ne altigu la germanan rason ĉiuflanke kaj eble eĉ ĉesos dividi popolojn en klasojn. Tamen, la divido de nacioj en malsuperajn kaj arjajn naciojn ankoraŭ ne estis formale leĝigita. Ĉi tio simpligas aferojn.
  Bela knabino el inter la servistoj sidiĝis apud la Fuhrer kaj metis sian manon sur ŝian nudan genuon. Kuŝita:
  - Ĉu vi pensas pri io, mia Fuhrer?
  La nazia diktatoro kaj samtempe virtuala ludanto vigliĝis. Li rimarkis, ke li ankoraŭ ne finis sian legoman supon kaj fruktan salaton. La Fuhrer kisis la knabinon sur la lipoj, sentante ŝian junecan, dolĉan aromon kaj diris:
  - Vi iros en la aŭtomobilo kun mi. Kaj vi ĉiuj eklaboru, la tempo por manĝi finiĝis.
  Kaj denove, la dentaĵoj de la ŝtato, kvankam ne tute bone oleita mekanismo, komencis turni. Sur la vojo reen, la Fuhrer amoris kun la belulo, kaj eĉ estis surprizita kie li akiris tiom da energio kaj forto. Post ĉio, ili diris, ke la Fuhrer estas impotenta kaj ĝenerale supozeble handikapita, havinte sifilison (mensogo) kaj kastrita (totala fikcio!).
  Tamen ne ĉio iras glate la 22-an de junio 1944; la milito kun Sovetunio daŭras de tri jaroj. Sed venko ne estas videbla, kaj Saratov ankoraŭ tenas. Stalin ordonis ke ĉi tiu urbo estu defendita je ajna prezo.
  Malgraŭ ĉiuj perdoj, la produktado de milita ekipaĵo estas sufiĉe alta. La novaj IS-2-tankoj montriĝis sufiĉe efikaj. Eĉ sen pugnobatado de individuaj germanaj veturiloj fronte, ili malfunkciigis ilin de sufiĉe longa distanco.
  Do la nazioj havis sufiĉe malfacilan tempon. Sed ili havis grandan avantaĝon. Jam estis sufiĉe multaj reagaviadiloj ME-262 batalantaj sur la ĉielo. Kaj li estas serioza kontraŭulo.
  La TA-152, aliflanke, pruvis esti ĝenerale rimarkinda speco de armilo.
  Stalin, dume, ankaŭ okazigis komunikan kunvenon en la tria datreveno de la komenco de la milito kaj komencis demandi militestrojn pri kio ili pensas kaj kiel plibonigi la situacion sur la frontoj.
  Ĵukov sugestis al la gvidanto:
  - Se ni simple defendos nin kaj forpuŝos minacojn, ni sendube perdos. Ni devas ataki!
  Stalino vigle kapjesis:
  - Konsentu! Sed kie!
  Marŝalo Ĵukov sugestis:
  - Dum Leningrado ne kapitulacis, ĝi devus esti liberigita!
  Marŝalo Vasilevsky konsentis:
  - Jes, mi pensas, ke ĉi tio estos la plej bona elekto!
  Stalin levis la ŝultrojn kaj rimarkis:
  - Se ni ree batos Tiĥvinon, ili atendos nin tie, kaj ni enŝlosiĝos aŭ falos en kaptilon!
  Marŝalo Ĵukov kapjesis konsente:
  - Ĝuste, kamarado Stalin! Sed mi proponas, ke la finnaj trupoj en Petrozavodsk estu atakitaj. Ili ne estas tiel fortaj kaj ni povas surprizi la malamikon!
  Stalin respondis ridetante:
  - Estas logike, kamarado Ĵukov. Do antaŭeniru Petrozavodsk. Kaj alportu al ni venkon!
  Post tiuj ĉi vortoj envenis pluraj knabinoj portantaj mallongajn blankajn jupojn kaj nudajn piedojn. Ili alportis botelojn da ruĝa vino kaj glasojn da sandviĉoj kaj nigra kaviaro. Stalino prenis tian sandviĉon kaj trinkinte ĝin, diris:
  - Do ni trinku por certigi, ke niaj kapabloj ĉiam koincidas kun niaj bezonoj.
  Voznesensky notis:
  - La kvalito de la kiraso de niaj tankoj estas sufiĉe malalta. Kaj mi proponas fari la IS-2 kaj T-34-85 pli malpezaj, pli rapidaj kaj pli manoveblaj per reduktado de la kiraso. Ĉi tio donos al ni ambaŭ metalajn ŝparaĵojn kaj faros ĉi tiujn maŝinojn pli praktikaj.
  Stalin levis la ŝultrojn kaj rimarkis:
  - Eble... Sed mi ne subtenas fari tankojn el lamenligno!
  Voznesenskij rimarkis kun serioza rigardo:
  - Sed eble ne estas malbona ideo fari kelkajn el la tankoj preskaŭ tute el ligno. Vi povas kontroli kiel ĝi aspektos praktike!
  Ĵukov konsente kapjesis kaj ekparolis:
  - Tridek kvar povas esti pli malpezaj, ili estas ankoraŭ tro delikataj kaj pliiĝanta rapideco kaj manovebleco povus aldoni sian postviveblecon. Krome, la rapidumujo pliboniĝis kaj ĉi tio kompensas la malkreskon de ergonomio pro la pliiĝo de pezo. Sed la malalta kvalito de ŝtalo transformas 90 milimetrojn en nenio kontraŭ potencaj germanaj pafiloj. Plie, la germanoj forigas la simplajn "Panther" kaj T-4 de produktado, kaj en la Tria Reich, krom skoltaj tankoj, nur la "Panther"-2 kun 88-mm kanono fariĝos seria. Sed niaj tankoj ne povas batali kontraŭ ĝi de longa distanco. Kaj eĉ pli, ilia rapideco devus esti pliigita!
  Stalino kapjesis:
  - Liberigu iujn el la T-34-85 kaj IS-2 nur kun kuglorezista protekto, kaj tiam kontrolu kaj spuru kiel tio influos ilian batalefikecon. Kaj laboro sur la SU-100 devus esti akcelita. Eble ni forlasos la tridek kvar kaj IS-2 en favoro de ĉi tiu memvetura pafilo ekskluzive.
  Marŝalo Vasilevsky notis:
  - Ĉi tio estas interesa ideo. Sed la SU-100 povas trafi malamikojn surŝipe nur turnante sian tutan korpon...
  Stalino grumblis:
  - Faru ĝin pli mallonga, por ke ĝi moviĝu pli rapide... Kaj prefere kun pli malalta silueto. Sed ni bezonas ĉi tiun memveturan pafilon kiel aero!
  Ĵukov demandis:
  - Via ekscelenco... Saratov tenas nun, sed baldaŭ falos. Necesus ellabori planon por la evakuado de Kuibyshev de tio, kio estis prenita de Moskvo. Kion vi persone pensas?
  Stalin respondis severe:
  - Ŝajne ni devos evakui al Sverdlovsk. Sed vi ankoraŭ povas labori en Moskvo. Ni havas ĉi tie tutan subteran urbon. Ni serioze kapablas teni ĝin.
  Vasilevskij grumblis:
  - Moskvo devas esti tenita je ajna prezo, same kiel Saratov!
  Stalino ordonis:
  - Kontraŭataku la germanojn en la interspaco inter Dono kaj Volgo. Ni devas deturni niajn fortojn. Tenu Saratovon kiom ajn, ĝis la lasta sangoguto. Uzu ĉiujn rimedojn, eĉ kamikaze.
  Ĵukov konfirmis:
  - Estu tiel, ho granda!
  Stalin turnis sin al Jakovlev:
  - Nu, dezajnisto, ĉu vi havas ideojn?
  La vicpopola komisaro respondis ĝemante:
  - Necesus krei jetan aviadon, sed tio ankoraŭ ne eblas. Kaj la Yak-3 postulas altkvalitan duraluminon, kiun ni ne havas!
  Stalino kapjesis:
  - Mi scias! La Yak-9 devus esti en nia servo. Kaj ĝi devus esti liberigita kiel eble plej multe! Kaj pliigi la produktadon de batalantoj.
  Jakovlev notis:
  - La germana TA-152 estas samtempe atakaviadilo, frontlinia bombaviadilo kaj batalanto. Estus bone, se ni povus krei tian multcelan maŝinon!
  Stalin apogis la dizajniston:
  - Jen bona ideo, kamarado Jakovlev! Ekzemple, se vi iomete plibonigas la LAGG-7, ĝi povas esti konvertita en miksaĵon de kaj atakaviadilo kaj frontlinia batalanto!
  Jakovlev volonte konfirmis:
  - Ĉi tio eblas, kamarado Stalin... Sed necesas tempo. Kaj la aviadilo eble estos multekosta.
  La Ĉefkomandanto kolere pugnobatis la tablon kaj grumblis:
  - Faru ĝin pli malmultekosta! Kaj ĝenerale, kiom oni povas spekuli pri ĉi tiu temo? Ni bezonas universalan aviadilon por produkti nur ĉi tiun. Kaj ĉi tio povus esti la eliro.
  Jakovlev notis:
  - IL-2 estas sufiĉe simpla por produkti kaj ĝia dezajno estis ellaborita. Ankoraŭ ne necesas forigi ĝin. Ĝi estas sufiĉe daŭrema aviadilo, kvankam nuntempe ĝiaj flugaj trajtoj estas malmodernaj. Sed ĉiu nubo havas arĝentan tegaĵon. Ni kapablas bombardi malamikajn ekipaĵojn.
  Ĵdanov kolere notis:
  - Nia aviado devas esti la plej forta en la plej malgranda!
  Jakovlev kapjesis:
  -Devas! Sed ĝis nun niaj pilotoj estas la plej bonaj en la mondo: Anastasia Vedmakova kaj Akulina Orlova!
  Stalino konsente kapjesis:
  - Ĉi tiuj knabinoj ne havas egalulon kaj, por la sekvaj dudek kvin malamikaj aviadiloj faligitaj, mi atribuas al ili alian stelon de la heroo de Sovetunio!
  Ĵukov entuziasme sugestis:
  - Vi devus trinki al ĉi tio!
  Beria kantis kun ĝojo:
  - Ni, rememorinte ĉion, la historio juĝos,
  Ŝia vico venos al juĝo...
  Kiel de plugilo ĝis atomaj armiloj,
  Li memfide gvidis la landon antaŭen!
  Dum la membroj de la armea konsilio interkonsiliĝis, la knabinoj batalis.
  Kaj helpe de siaj nudaj piedfingroj ili faligas la naziojn kaj ĉi tiuj nudkruraj belulinoj faras heroaĵojn.
  Kaj ili kantas:
  - Ni kredas, ke la tuta mondo vekiĝos,
  Estos fino de faŝismo...
  Kaj la suno brilos -
  La vojo lumiganta komunismon!
  . ĈAPITRO N-ro 10.
  Antaŭ la fino de junio, la germanoj fortranĉis Saratovon, kaj la 1-an de julio 1944, ili uzis la enorman Sturmmaus por la unuan fojon. Ĉi tiu veturilo, ekipita per 650-milimetra raketlanĉilo, lanĉis mortigajn misilojn kiuj disfendis tutajn kvartalojn.
  La knabinoj, kiuj veturis ĉi tiun maŝinon, portis nur kalsonojn, kaj liberigis donacojn de ekstreme detrua morto.
  La kalsonoj de la nudkruraj knabinoj estis ruĝaj, nigraj kaj blankaj. Kaj ili alportis mortigajn donacojn de morto.
  Ilia komandanto, Faina, skuis siajn skarlatajn cicojn kaj kantis:
  - Gloro al la epoko de la Kavaliroj de la Kruco!
  Ni atingos la finon de la universo!
  Kaj la militistoj ekkriis kaj saltis.
  Unu el ili, Margareta, rimarkis:
  - Ĉiopova Dio estas kun ni!
  Faina konsentis kun tio:
  - Kompreneble! Kaj la Tria Regno certe venkos!
  La knabino frapis sian nudan piedon kaj kantis:
  -Kiam ni estas kunigitaj, ni estas nevenkeblaj! Kiam ni estas kunigitaj, ni estas nevenkeblaj!
  Do la militistoj pafis kaj piedpremis kaj saltis per siaj nudaj piedoj. Militistoj de la plej granda klaso.
  Irma ankaŭ liveras ŝelon per aŭtomata veturado kaj muĝas:
  - Granda venko atendas nin!
  La knabinoj, kompreneble, estas inter tiuj, kiuj neniam rezignas. Kaj ili detruas sovetiajn poziciojn kun kolosa entuziasmo.
  Albina kaj Alvina estas ĉe sia plej bona, kiel ĉiam, kaj montras sian agreseman talenton. Ili estas knabinoj, ni konfesu ĝin: super!
  Albina, faligante sovetian aŭton per siaj nudaj piedfingroj, diras:
  - Mi estas bonega knabino!
  Alvina, faligante la sekvan celon per sia nuda kalkano, eksaltas kaj fleksas la abdomenajn muskolojn, ekkrias:
  - Mi estas tia militisto, ke mi tute venkis ĉion!
  Tiel la militistoj disiĝis.
  Gerda decidis, kune kun Charlotte, provi alian germanan novaĵon.
  Nuntempe nur la memvetura pafilo E-25 povas aperi en sufiĉe grandaj kvantoj - ĝi estas sufiĉe simpla por produkti kaj malmultekosta. Kvankam ĉi tiu modelo estas unu el la unuaj. Jen du knabinoj en bikinoj kuŝas en ĝi. La veturilo estas pli malalta ol unu kaj duono metroj kaj danke al tio, ĝi estas tiel bone protektita kaj armita kun relative malalta pezo.
  Du knabinoj, Charlotte kaj Gerda, kuŝantaj, pafis kontraŭ sovetiaj pafiloj. Antaŭ ili, etaj aŭtoj moviĝis, kontrolitaj per radio, purigante minkampojn.
  Ruĝa Charlotte pafis la kanonon. Ŝi faligis la sovetian pafilon kaj skuis sian bruston, apenaŭ kovritan de maldika strio da ŝtofo. Kaj ŝi kukis:
  - Furioza fajro de hiperplasmo!
  Kaj tiam Gerda vangofrapos ŝin, uzante siajn nudajn piedfingrojn. Kaj li pepas:
  - Mi estas tre bonega knabino kaj ne malbona...
  La memvetura pafilo movas sin. Kaj de tempo al tempo ĝi haltas. Ŝia alfronta kiraso estas tre dekliva, kaj tio donas bonan protekton. La obusoj de sovetiaj pafiloj estas sentemaj al rikolto. Kaj nenio minacas fronte tian memveturan pafilon. Ili ankoraŭ povas bati la flankon. Sed la knabinoj ne hastas. La efika memvetura pafilo estas pli alta en kiraspenetra potenco ol la SU-100, kiu ankoraŭ estas disvolvita, kaj ankaŭ estas pli bone protektita, pli movebla kaj samtempe pli malpeza.
  Kaj la Ruĝa Armeo havas malmultajn sekigilojn, aŭ pli ĝuste, ĝi estas ankoraŭ nur en la desegna stadio. Ĉefe la tanko T-34-85, kiu ne estas sufiĉe potenca per sia pafilo kaj havas malfortan kirason. Kaj la germana memvetura pafilo E-25, cetere, estas pli malpeza, multe pli forta en kiraso kaj pafiloj.
  La knabinoj batalas... Tre belaj kaj junaj. Kaj iliaj memveturaj pafiloj bombas kaj ĵetas...
  Julio estas varma, kaj la korpoj de la knabinoj en la varma aŭto brilas pro ŝvito. Ili ne povas rezigni kaj retiriĝi.
  Gerda notas:
  - La dioj de la Germana Armeo estas ŝajne fortaj,
  Sed ili ne helpas la malfortulojn...
  Se la kaŭzo de Adolf estas vera -
  Kreu mondan potencon!
  Charlotte kantis entuziasme:
  - Jes, magio bezonas "Panteron" kaj "Tigron",
  Verŝu pli da sango por malĝoji la tutan sorton...
  Kaj ne necesas duboj kaj frenezaj ludoj,
  Lasu la tutan rason sur la Tero fali sur la genuojn!
  Sed ĉi tiuj estas germanaj knabinoj, kaj sovetiaj knabinoj batalas ĉe la alia flanko.
  Do la batalo antaŭen estas la plej serioza. Natasha kaj Anyuta pafas de potenca ŝipo kaj grincas:
  - Nia flago estos super Berlino!
  Kaj ili portis siajn blankajn, perlajn dentojn. Kaj vi ne povas haltigi la knabinojn kun minoj.
  Du obusoj trafis la frontan kirason de la supra parto de la kareno... Ili rikoltas. Ne, la IS-2 estas serioza aŭto kaj vi ne povas preni ĝin tiel facile.
  Sed la IS-1, kiu moviĝas dekstren de la knabinoj, ŝajnas esti ricevinta trafon de altprema kanono kaj haltis. Difektis la belan ulon.
  Alenka, fleksante siajn abdomenajn muskolojn, kantas:
  - Ĉio neebla estas ebla en nia mondo, Neŭtono malkovris, ke du kaj du faras kvar!
  La batalado daŭre daŭras senĉese. Sovetia kanono trafas la germanojn. Granda Marusya enigas konkojn en la postaĵon. Ĉi tio estas la vivo kaj destino de knabinoj. Kaj ili kantas:
  - Neniu haltigos nin, neniu venkos nin! Rusaj lupoj disbatas la malamikon, rusaj lupoj - saluton al la herooj!
  Augustine, pafante maŝinpafilojn, diras:
  - En sankta milito! Estos nia venko! Rusa flago antaŭen, gloro al la falintaj herooj!
  Kaj denove la mortiga pafilo muĝas kaj sonas:
  - Neniu haltigos nin, neniu venkos nin! Rusaj lupoj dispremas la malamikon, ili havas malmolan manon!
  Maria, ĉi tiu knabino kun oraj haroj direktas la tankon kaj grincas:
  - Ni forte premu la faŝistojn!
  La germanoj havas malfacilan tempon; batalado ankaŭ furiozas sur la ĉielo. Sed ĝis nun la Yak-9 estas tro malsupera en rapideco kaj armilaro al la germanaj markoj. La batalo okazas malegale.
  Marcel, ĉi tiu mirinda aspiloto, faris bonan karieron dum la militaj jaroj. Pli precize, mirinda kaj mirinda. Post atingado de cent kvindek aviadiloj li ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfoliaj glavoj kaj diamantoj. Atinginte kvarcent faligitajn aviadilojn, li ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Por kvincent aviadiloj li ricevis la Ordenon de la Germana Aglo kun diamantoj, kaj post sepcent kvindek la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj glavoj kaj diamantoj. Kaj atinginte mil aviadilojn, li ricevis la Grandkrucon de la Kavalira Kruco.
  La unika piloto povis atingi multajn aerajn venkojn. Kaj li ankoraŭ vivis. Marcel ĵus estis promociita al la rango de generalo. Sed li ankoraŭ flugis kiel privata piloto.
  Kiel oni diras, ĝi ne brulas en fajro aŭ en akvo . Dum multaj jaroj da milito, Marcel akiris la instinkton de ĉasisto. Li iĝis superlegenda piloto kaj tre populara.
  . Sed li havis alian fortan konkuranton - Agave kaj Albina kaj Alvina, kiuj ankaŭ ĉiu superis la ciferon de mil faligitaj aŭtoj. Kaj Agave atingis Marcel tre rapide. Sed ŝi estas ankoraŭ tre juna, kaj ankoraŭ ne perdis eĉ unu batalanton.
  La knabino premis la pedalojn per siaj nudaj, ĉizitaj piedoj kaj pafis eksplodon de aerkanonoj. Kaj nun kvar sovetiaj IL-2-veturiloj estis malflugigitaj.
  Agave ridas kaj diras:
  Iagrade, ni ĉiuj estas hundinoj! Sed mi havas nervojn de ŝtalo!
  Kaj denove la knabino forturnas sin. Ĝi malflugigas sep USSR-aviadilojn en unu eksplodo - ses PE-2 kaj unu TU-3, kaj grincas:
  - Ĝenerale, se mi ne estas super, tiam mi estas hiper!
  Agave, kompreneble, estas hundino. Piloto de Lucifero. Tre bela miela blonda.
  Ĉi tie li pafas alian eksplodon kaj malflugigas ok sovetiajn Yak-9-aviadilojn samtempe kaj bipas:
  - Mi estas la plej kreema kaj reaktiva!
  La knabino vere ne estas stulta. Li povas fari ĉion kaj povas fari ĉion. Vi ne povas nomi ŝin privata.
  Kaj ŝiaj kruroj estas tiel sunbrunigitaj, tiel graciaj...
  Sed Mirabela batalas kontraŭ ŝi... Dum longa tempo Pokryshkin estis la plej bona sovetia aso. Li kolektis kvin orajn stelojn de la heroo de Sovetunio, malflugante cent dudek sep aviadilojn. Sed poste li mortis. Tiam neniu povis bati lian rekordon. Krom Anastasia Vedmakova, kaj Akulina Orlova. Kaj nur lastatempe, Mirabela ankaŭ superis la Yak-9 T sur ĉifona unu, superis Kozhedub. Kaj faligante pli ol cent okdek aviadilojn, ŝi fariĝis sepfoja heroo de Sovetunio.
  Ĉi tiu estas la terminatora knabino! Tia ŝi haltigos galopantan ĉevalon, kaj eniros brulantan kabanon.
  Kaj eĉ pli malvarmeta.
  Mirabela havis malfacilan sorton. Mi finiĝis en infanlaborkolonio. Nudpieda kaj surhavante grizan robon, ŝi hakis la arbaron kaj segis trunkojn. Ŝi estis tiel forta kaj sana. En severa frosto ŝi iris nudpiede, kaj en prizona piĵamo. Kaj almenaŭ unufoje mi ternus.
  Kompreneble tia fenomeno ankaŭ estis notita ĉe la frontoj. Dum longa tempo, Mirabela batalis en la infanterio, kaj tiam iĝis piloto. Mirabela ricevis sian unuan fajrobapton en la batalo de Moskvo, kie ŝi iris tuj post la kolonio. Kaj tie li montris sin malvarmeta.
  Ŝi batalis nudpieda kaj preskaŭ nuda en la amara malvarmo, kiu laŭvorte paralizis la Wehrmacht. Tia malbenita, kaj nevenkebla knabino estis. Kaj ŝi plene sukcesis.
  Mirabela kredis je la baldaŭa venko de Sovetunio. Sed la tempo pasas. Estas pli kaj pli da viktimoj, sed venko ne venas. Kaj ĝi fariĝas vere timiga.
  Mirabela revas pri venkoj kaj atingoj. Ŝi havas sep stelojn de Sovetunio - ĉi tio estas pli ol iu ajn alia! Kaj damne, ŝi meritas siajn premiojn! Kaj li daŭre portos la militan krucon. Eĉ se Stalin estas poste mortigita, lia laboro daŭre vivas!
  Knabino envenas kaj elpendas... Pafas la plej novan germanan XE-162 kaj grincas:
  - Aerobatiko! Kaj diable nova skipo!
  Vere bonega knabino. Vera kobro kapablas multon.
  Mirabela estas nova stelo...
  La batalado daŭras kelkajn tagojn ĝis venos nova semajno kaj la 8-an de julio 1944... La sovetia IS-2 ricevis difekton en la rulpremiloj kaj trakoj - ĝi estas riparita. Jes, tia kruela kaj senkompata milito. Kaj kiom longe ĝi daŭros?
  Kaj nun Gerda superis Knisel kaj Wittmann en la nombro de detruitaj tankoj.
  Kiel ili povas eviti ĉirkaŭiri? Ili batalas nudpiede kaj en bikino. La knabinoj faris alian paŭzon, denove turmentante la sovetiajn infanojn. Kaj nun ili alproksimiĝis al la nombro de 300 detruitaj tankoj. Kaj ili povis kalkuli je senprecedenca rekompenco: la stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Ĉi tiuj estas la knabinoj!
  Gerda pafas al la sovetia aŭto. Deŝiras la turon kaj kriegas:
  - Mi estas malbenita afero!
  Kaj li denove pafas. Penetras T-34-85. Kaj grincas:
  - Patrujo Germanujo!
  La knabino ektremas. Kaj ŝi estas tre aktiva... Jes, ŝi havas tian strategian sinsekvon. Jam estas meze de julio 1944... La milito daŭras kaj plu... Ne volante ĉesi. La Ruĝa Armeo provas antaŭeniri en malsamaj lokoj. Sed atentu, restas malmultaj homaj rimedoj.
  Kaj Rusio sangas.
  Ekzemple, Hans Feuer. La plej juna ricevanto de la Ordo de la Fera Kruco, Unua klaso. Kaj tiam li iĝis la plej juna ricevanto de la Ordeno de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco por la kapto de sovetia generalo.
  Jes, ĉi tio estas fakte tre bonega.
  Kaj la knaboj montras sin ege malvarmetaj.
  Hans Feuer estas malespera batalanto. La knabo batalas kiel giganto, en la malvarmo, en la varmego, en somero kaj vintro, portante nur pantalonon.
  La infano ĵetas grenadojn per siaj nudaj piedfingroj kaj iĝis legenda.
  Ĉi tio estas vere bonega!
  Hans famiĝis dum jarcentoj! Eĉ kiel kontraŭheroo!
  Kaj ĝenerale, tia nekredebla kaj streĉa milito okazas ĉi tie ... Ajna AI forvelkas.
  Agave estas reen sur la ĉielo kaj malflugigas sovetiajn aŭtojn. Ŝi estas ĉasisto kaj predanto. Batas la malamikon.
  La aŭtoj, kiujn ŝi trafis, falas. Kaj tiam la knabino pafas al la terarmeoj. Batas senkonscie la IS-2. Kaj li ridas:
  - Mi estas la plej bona! Mi estas la knabino, kiu mortigas malamikojn!
  Kaj denove ĝi estas translokigita al aerceloj. Ĉi tiu estas la detruanto de tankoj kaj ĉiuj veturiloj, kiuj flugas kaj pafas.
  Sed jen malgranda E-5-tanko. Maŝino pezanta sep tunojn. Pasante bataltestojn. Kaj ronĝas kaj ronĝas la malamikon.
  Kaj kiam estos tempo por kanti, neniu haltigos nin aŭ venkos nin!
  La E-5 rapidas al si mem kaj pafas dum ĝi iras. Kaj tia tanko ne povas esti haltigita. Kaj la obusoj rikoltas.
  Kaj interne de la aŭto sidas dekjara knabo, Friedrich, kaj grincas:
  - Kaj mi vere estos superbatalanto!
  Kaj denove li pafis... Kaj ĝi trafas la centron mem de la turo. Kaj ĝia detrua potenco, kvankam ĝi estas malgranda kalibro, estas kolosa.
  Kaj sur la ĉielo, Helga batalas. Nudpieda knabino en bikino tajpas la fakturojn. Kaj ĝojas pri siaj mirindaj sukcesoj.
  Li direktas siajn nudajn piedfingrojn al sovetia veturilo kaj ekbruligas ĝin, igante tutan batalkompleton kun konkoj eksplodi.
  Ĉi tio estas mojosa kaj freneza.
  Kaj Agave antaŭeniras... Kaj ankaŭ batalas.
  Jam estas aŭgusto 1944... La Ruĝa Armeo ne povis atingi sukceson ie ajn. Sed la germanoj ankaŭ ne povas fari signifan progreson. Formidaj subteraj tankoj iras en batalon. Sed ili estas pure taktikaj.
  La knabinoj kuregis subtere, detruis baterion da sovetiaj pafiloj kaj revenis reen.
  En la sama tempo, paro da pioniroj estis kaptitaj. La knabinoj senvestigis la kaptitajn knabojn kaj komencis torturi ilin. Ili batis la pionirojn per drato, poste rostis siajn nudajn kalkanojn per fajro. Tiam ili komencis rompi miajn piedfingrojn per varmaj teniloj. La knaboj hurlis pro sovaĝa doloro. En la fino, la knabinoj bruligis stelojn sur siaj brustoj per varma fero kaj dispremis siajn virajn perfektaĵojn per siaj botoj. La lasta afero finis la pionirojn kaj ili kolapsis pro dolora ŝoko.
  La knabinoj, mallonge, montris altklasan agadon. Sed denove la germanoj atingis nenion signifan.
  Potencaj memveturaj pafiloj: "Sturmmaus", pafis al sovetiaj pozicioj. Ili faris multe da detruo kaj detruo. Sed sovetia atakaviadilo batis senkonscie unu el la veturiloj, kaj la Krauts revenis.
  Saratov daŭre rezistis en aŭgusto 1944. Vere, la germanoj povis kapti la urbon Uralsk en Kazaĥio kaj moviĝis al Orenburg.
  Ĉi tie denove Albina kaj Alvina estas en la aero, sed ĉi-foje sur eksperimenta fluga telero. Ili montras uzante siajn nudajn piedfingrojn premante la stirstangbutonojn kaj faras ĝin ege lerte.
  Knabinoj, kompreneble, pruvas la plej altan aerakrobatikon. Ĉi tie ili tiris sian diskedon, kaj deko da sovetiaj flugmaŝinoj estis pafitaj.
  Albina pepas:
  - Furioza konstrutaĉmento! Estos stelfalo!
  Kaj li denove turnas sian aŭton. Kaj la knabinoj detruas la Ruĝan Armeon. Cetere, majoro...
  Alvina ankaŭ malflugigas dekduon da sovetiaj aviadiloj kaj grincas:
  - Frenezaj knabinoj, kaj tute ne virgulinoj!
  Ĝuste pri la lasta. La paro multe amuziĝis kun la viroj. Kaj ŝi faris ĉiajn aferojn. Knabinoj amis virojn - plaĉis al ili! Kaj precipe se vi laboras per via lango.
  Knabino de la plej alta rango... Ili turmentis la pioniron... Unue ili senvestigis lin kaj verŝis kelkajn sitelojn da akvo en lian gorĝon. Poste ili alportis varman feron al la ŝvelinta ventro. Kaj kiel ili brulis! La pioniro kriegis pro sovaĝa doloro... Estis brulodoro.
  Alvina batis lin flanke per varma drato. Kaj kiel li volas ridi... Estas tre amuza.
  Tiam ŝi kantis:
  - Mi estas laca de turki la malantaŭon - Mi volas inciteti mian feliĉon!
  Kaj kiel li ridas! Kaj nudigis siajn perlajn dentojn! Ĉi tiu knabino amas mortigi, kia knabino!
  Kaj la kruroj de la knabino estas tute nudaj kaj graciaj. Ŝi amas promeni nudpiede sur la karboj. Kaj ankaŭ forpeli kaptitajn pionirojn. Ili tiom kriegas kiam iliaj kalkanoj estas frititaj. Eĉ Alvina trovas ĝin tre amuza. Kaj Albina ankaŭ estas knabino, ni alfrontu ĝin - bonega! Kiel kubuti kontraŭulon en la mentono. Kaj li grincas:
  - Mi estas knabino de la plej alta klaso!
  Kaj elmontras siajn perlajn dentojn. Kiu brilas kvazaŭ polurita. Kaj la militisto estas impona! Ĉi tio povas esti io, kio ne povas esti dirita en fabelo aŭ priskribita per plumo!
  Ambaŭ sovetiaj militistoj, Jakoj, Laggies, Peonoj, kaj Ili, terenbatas sur la ĉielo. La belulinoj estas aktivaj. En ili ne estas la plej eta dubo. Kaj tia sovaĝa kaj ekstaza beleco.
  La militistoj regas la stirstangon per siaj nudaj piedoj kaj atakas rusajn aŭtojn. Dum ili premas, ili dispremos la batalantojn, kvazaŭ trafante kristalon per klabo. La knabinoj estas senkompataj kaj senkompataj. Ili enhavas la potencon de kolero kaj la flamon de pasio. Kaj la konfido por venki. Eĉ se la milito nur daŭras kun Sovetunio jam de kvar jaroj. Sed li ne volas fini. Albina kaj Alvina estas ĉe la pinto de sia populareco. Kaj ili ne volas retiriĝi aŭ halti por momento. Kaj ili moviĝas al si kaj ravas la malamikon.
  Albina, faligante sovetiajn aviadilojn, krias:
  - Mi estas laca ke la knabino ploras, mi preferus dronigi la bastŝuojn!
  Kaj kiel li ridetas, kaj briletas per perlaj dentoj. Kaj nun ŝi volas viron. Ŝi amas seksperforti virojn. Ŝi estas tre kontenta pri ĉi tio. Li prenos vin kaj seksperfortos vin.
  Albina muĝas:
  Knabina sekso estas sekso
  Jen al granda progreso!
  Kaj la militisto ekridegos... Kaj ni ree mortigu ĉiujn niajn malamikojn. Ŝi havas multe da energio. Kaj plena de muskola forto.
  Kaj Alvina muĝos:
  - Ni frakasu la malamikon al la tumuloj!
  Kaj la militisto komencos ridi aktive! Kaj mi imagis kiel ŝiaj uloj palpebras. Sed ni nur diru, ke ĝi estas bela.
  Septembro jam estas sur ni... La suno brilas ĉiam malpli. En la unua tago de aŭtuno rusaj knaboj kuras nudpiede tra la ĵus falinta neĝo en la nordaj regionoj de Rusio. Ili ridas pri si mem, ridas pri si kaj montras siajn figojn al la germanoj.
  Pioniroj kun ruĝaj kravatoj, mallongaj haroj, kelkaj el ili eĉ pli mallongaj. Ili kuras kaj saltas. Iliaj nudaj piedoj apenaŭ malvarmiĝas. Ili fariĝis tre krudaj. Knabinoj ankaŭ kuras, ankaŭ sen ŝuoj. La rozkoloraj, rondaj kalkanoj briletas en la suno. Mirindaj sovetiaj knabinoj. Svelta, atletika, kutimita fari malmulton.
  Kaj ĉiu rikantas kaj rikanas al siaj dentoj... La unua tago de aŭtuno estas vera ĝojo kaj soifo je lumo kaj kreo!
  Kaj estas aera batalo sur la ĉielo. Mirabela, ĉi tiu estas la numero unu sovetia piloto kiu malflugigas alian germanan aviadilon. Kaj kiel ĉiam, la knabino portas nur bikinon. Eterne juna kaj neniam forvelkanta. Tia estas la spirita forto kaŝita en ŝi.
  Mirabela tamen amas ankaŭ kiam viroj tuŝas ŝin. Ŝi tre ŝatas ĝin. Tial ŝi estas piloto... Kiam la nuda muskola korpo de knabino estas knedita de la manoj de viroj, tio estas vera plezuro. Kaj bonega amuzo!
  Mirabela trafas alian nazian aŭton kaj siblas:
  - Mi estas kirasa hundino!
  La knabino eĉ trafas la regpanelon per siaj nudaj, rondaj kalkanoj. Ŝi estas belega. Kaj neimitebla.
  Mirabela eliras el ĝi. Kaj Agave flugas al ŝi. Finfine, du preskaŭ la plej sukcesaj inaj militisto-pilotoj renkontis. Ili pafas unu al la alia de trafikilo. Ili provas ricevi ĝin de malproksime. Sed ĝi ne funkcias tre bone. Ambaŭ belulinoj flugas de la paflinio. Kaj ili nudis la dentojn agreseme. Nu, virinoj estas hundinoj. Ili fikse fiksrigardas unu la alian en la okulojn. Pli precize kapo al kapo kaj denove pafu. La germana ME-262 X ankoraŭ estas pli bone armita ol la Yak-9 T, kaj la sovetia veturilo estis malflugigita ...
  Sed Mirabela sukcesas elĵeti, perdante ŝian aviadilon por la unua fojo en ŝia fluga kariero. La plej malbona afero estas, ke ŝi finiĝis sur malamika teritorio. Kaj ĉi tio estas malbona. Jes, tiaj unikaj tordoj de sorto. Kaj la 1-an de septembro 1944, jam la kvina jaro de la Dua Mondmilito, la mondo ŝanĝiĝas, sed la regado de la Fuhrer en la alternativa historia ludo restas.
  Saratov estas finfine forlasita fare de sovetiaj soldatoj, kaj la Wehrmacht-armeo alproksimiĝas al Kuibyshev.
  Furiozaj bataloj ankaŭ okazas por Orenburg.
  Nudpieda Tamara batalas tie, ĵetante eksplodaĵojn al siaj malamikoj, puŝante ilin per siaj nudaj kalkanoj kaj kriante:
  - Gloro al la lando de komunismo!
  Veroniko pafas al kontraŭuloj. Li ĵetas eksplodeman pakaĵon per la nudaj piedfingroj kaj krias:
  - Por la ideoj de komunismo!
  Viktorio, pafante al ŝiaj kontraŭuloj, kaj farante ĝin kiel Robin Hood en bikino, pepas, ĵetante bombojn al la malamiko per ŝiaj nudaj piedfingroj kaj hurlado:
  - Gloro al la tempoj de komunismo!
  Olja, pafante al la malamiko kaj falĉinte ilin per rikolpo, prenis ĝin kaj pepis:
  - Por la grandeco de la sovetia ŝtato kaj grandega gloro!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj li denove ĵetos eksplodan pakaĵon da kolosa, detrua forto.
  Larisa, pafante al la nazioj, grincis:
  - Mia lando Rusujo, vi estas por ĉiam donita de Dio sub la blua ĉielo!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj...
  Agafya, pafante ĉe la nazioj, ronronis:
  - Orenburg neniam rezignos! Ni estos kontraŭ la malamikoj de la Patrujo!
  La knabinoj estas celkonsciaj kaj vere intencas batali ĝis la plej lasta sangoguto.
  Orenburg ankoraŭ tenas. Sed la 3-an de septembro 1944 komenciĝis la atako kontraŭ Kuibyshev. Kaj kompreneble ĉi tio ne estas bona por Sovetunio.
  Alenka pafas al la nazioj kaj krias:
  - Por komunismo, la lando de la sovetianoj!
  Kaj denove, per sia nuda piedo, li lanĉos obuson de detrua forto.
  Anyuta pafas al siaj kontraŭuloj kaj krias:
  - Ni defendu Kuibyshev!
  Kaj per viaj nudaj piedfingroj eksplodos pako estos ĵetita kun granda mortiga forto.
  Kaj ĝi disŝiros multajn malamikojn.
  Alla, pafante al la Krauts, pepas kaj skuas sian bruston:
  - Por la kosmaj altecoj de Polesie!
  Kaj per sia nuda kalkano li cedos al la granato por la detruo kaj tuta morto de ĉiuj Fritz-agresoj.
  Maria, pafante al la nazioj, kaj per sia nuda piedo ĵetante la potencon, kiu paralizis la Fritz, grincis:
  - Surŝipe!
  Kaj la knabino ridos plene!
  Marusya, pafante al la faŝismaj ĉenoj kaj ĵetante detruan obuson per siaj nudaj piedfingroj, ĉifris:
  - Gloro al komunismo kaj venkoj!
  Matryona komentis ridetante, sendante alian mortigan eksplodon kaj falĉante la Fritz:
  - La Patrujo estas sankta!
  La knabinoj batalas kiel herooj.
  La testo de la fluga telero estis nur komence sukcesa, kaj tiam ĝi malsukcesis.
  Do Albina kaj Alvina nun denove batalis sur la ME-309, maŝino tre oportuna por ilia stilo.
  La knabinoj pafis al sovetiaj aviadiloj kaj grincis:
  - Elstara parko, kaj elektronika spageto!
  Albina pafis bone celitan eksplodon al la malamiko, trafis sovetian aŭton, indikante la nudan piedon kaj knaris:
  - Mia unua movo estos fatala al la malamiko!
  Alvina ankaŭ pafis al la malamiko. Ŝi plene tondis ĝin kaj nudigis siajn dentojn kaj diris:
  - Komunismo estas mia destino!
  Kaj per la nudaj piedfingroj ŝi trafis alian celon.
  La knabinoj ankoraŭ batalas en malnova aŭto. Helico-movitaj batalantoj ankoraŭ ne estis elproduktitaj. Plie, ni ankoraŭ bezonas alkutimiĝi al jetaj maŝinoj kaj evoluigi tutan infrastrukturon por ili. Kaj ĉi tio ne estas tiel facile fari.
  Albina, pafante al sovetiaj veturiloj, logike notis:
  - Mi kreos la epokon de komunismo kaj kondukos la imperion al la steloj!
  Kaj per sia nuda kalkano li premas la pedalojn.
  Alvina, pafante al rusaj veturiloj, trapumante ilin, grincis:
  - Nia celo estas arja komunismo!
  Kaj denove la militisto uzis siajn nudajn piedfingrojn. Kaj ŝi agis tre rapide.
  Kiam ambaŭ knabinoj revenis, eluzinte sian tutan batalkompleton, ili permesis al siaj korpoj esti lavitaj en la banejo. Belaj uloj draŝis ilin per balailoj. Albina, varmiĝante, komentis:
  - Tamen, viroj estas bezonataj!
  Alvina konsentis kun tio:
  - Nepre bezonata! Kvankam ni virinoj estas multe pli belaj!
  Albina ekridis kaj pepis:
  - Kial virino bezonas virojn por havi iun por bati!
  La knabinoj, kompreneble, konsentas pri tio.
  Helga kun TA-152 pafis al sovetiaj tankoj kaj trabatis ilin, rikanante:
  - Gloro al la komunismo de la imperiestro!
  Kaj la knabino ridis.
  Agave estas sur la ĉielo ĉasante sovetiajn aviadilojn. La Yak-9, kiu estas la plej facila por produkti, estas ĉiam pli videbla sur la ĉielo. Ĉi tiu aŭto tamen ne estas tiel malforta. En la T-modifo, ĝi estas armita per 37 mm kanono kaj povas piki Fritz dolore.
  Agave pafas de malproksime sur sian ME-262 kaj kantas tra sia nazo:
  -Mi estas la plej saĝa en la mondo, mi mortigas malamikojn en la necesejo!
  Kaj palpebrumas al siaj anĝeloj en la ĉielo.
  Sed jen Mirabela denove estas en la aero. Ĉi tiu knabino, malgraŭ ĉiuj perdoj, ne senkuraĝiĝas.
  Kaj li eĉ komencas kanti, komponante dum li iras;
  Mi aliĝis al la Komsomolo ludante,
  Bela sonĝa knabino...
  Mi pensis, ke la mondo estos eterna majo,
  Ĉiu tago estas la naskiĝo de printempo!
  
  Sed ial ĝi ne funkciis,
  Iel mi ne povas enamiĝi...
  Nu, bonvolu diri al mi, infanoj,
  La vivo estas tre forta remilo!
  
  Subite la milito subite tondris,
  Kaj uragano de morto rapidis...
  Kaj miaj knabinoj havas fortan korpon,
  Vi povas tuj ataki vin!
  
  Kredu min, mi ne volas rezigni,
  Batalu por la Patrujo ĝis la fino...
  Ni portas obusojn en forta tornistro,
  Stalino anstataŭis sian patron en la koroj!
  
  Militistoj estas bonegaj en Rusio.
  Ni povas protekti pacon kaj ordon...
  La steloj de la ĉielo akvumis la veluro,
  Kaj la ĉasisto fariĝis ludo!
  
  Mi estas nudpieda knabino batalanta
  Plena de tento kaj amo...
  Estos, mi konas lokon en ĉi tiu paradizo,
  Vi ne povas konstrui feliĉon sur sango!
  
  Grandaj militistoj de la Patrujo,
  Ni firme batalos proksime de Moskvo...
  Kaj tiam la sonĝo sub komunismo,
  Kontraŭ la submondo kun Satano!
  
  Kuraĝaj rusaj infanoj,
  Ke ili batalas honeste ĝis la fino...
  Ili pafas per maŝinpafilo,
  Se vi bezonas oran kronon!
  
  Eĉ kuglo ne povas haltigi nin
  Jesuo la granda Dio releviĝis...
  La tagoj de la rabanta drako finiĝis,
  Ĝi fariĝis eĉ pli hele de la ĉielo!
  
  Mi amas vin, kara Lada,
  La plej alta Dio Svarog estos en gloro...
  Ni devas batali por Rusio,
  La plej bona Blanka Dio estas kun ni!
  
  Ne genuigu la rusojn,
  Kredu min, nia karno ne povas esti bridita...
  Stalino kaj la granda Lenin estas kun ni,
  Ankaŭ vi devas trapasi ĉi tiun ekzamenon!
  
  La doloro de la Patrujo estas ankaŭ en niaj koroj,
  Ni kredas je ŝia grandeco...
  Ni rapide malfermas la pordon al spaco,
  Estos tre dolĉa vivo!
  
  Ni estas nudpiedaj belaj knabinoj,
  Ni kuras tiel vigle tra la neĝblovoj...
  Ni ne bezonas ĉi tiun amaran vodkon,
  La kerubo etendas siajn flugilojn!
  
  Ni knabinoj staros por la Patrujo,
  Kaj ni respondos al la Krauts, ne al la malbonuloj,
  La infera Kain estos detruita,
  Kaj saluton al Kristo la Savanto!
  
  Estos epoko - ĝi ne povus esti pli bona,
  La mortintoj leviĝos por ĉiam...
  La universo fariĝos vera paradizo,
  La revo de ĉiuj realiĝos!
  . ĈAPITRO N-ro 11.
  Septembro 1944 pasis en furiozaj bataloj... La Fritz povis ĉirkaŭi Kuibyshev kaj Orenburg kaj tial tiuj urboj estis kondamnitaj, sed malgraŭ ĉiuj malfacilaĵoj ili batalis.
  La knabinoj montris eksterordinaran fortikecon... Komence de oktobro, la nazioj ankoraŭ ne prenis Kuibyshev kaj atakis Penza. Kaj bataloj komencis boli super ĉi tiu urbo.
  Natasha kaj ŝia teamo batalis tie.
  La knabino ĵetis obuson per sia gracia nuda piedo kaj kukis:
  - Por la rusa spirito.
  Post kio Zoya pafis de la bazuko. Kaj ŝi batis eksteren la germanan Lev-2-tankon.
  La germanoj iom bremsis... La Panteroj kaj T-4 estis forigitaj de servo. Sed nuntempe ĉi tiuj maŝinoj ankoraŭ funkcias. Fakte, la Pantero estas bona tankdestrojero, kaj estas sufiĉe bone protektita de la fronto. Sed la flankoj estas ŝia problemo. Tamen, "Panther"-2 ne estas tre bone protektita de siaj flankoj. Sed la plej multaj el la pafiloj estas tenitaj.
  Disvolviĝo de la E-serio estas survoja... La E-75-tanko promesas esti novgeneracia veturilo kun perfekte kovritaj flankoj. La germanoj profitas pri tio. La tasko estas akiri tankon, kiu ne estas tro peza, rapida kaj bone protektita. La unua provo de tiu speco estis la Maus, sed praktiko montris la troan pezon de tiu tanko. Anstataŭe, la E-100 jam estis prilaborita. Tiu tanko havis pli mallozan aranĝon kaj pli malaltan silueton. Ĝenerale, ĝia pezo kompare kun Muso malpliiĝis al cent tridek ĝis cent kvardek tunoj. La flankoj estis instalitaj laŭ raciaj anguloj. La dikeco de la flankoj, kune kun la ekranoj, atingis 210 mm. La armilaro estas la sama kiel tiu de la Muso: 128-mm kaj 75- mm kanono kun mallonga barelo. La germanoj instalis pli potencan motoron de 1,500 ĉevalfortoj, kaj la tanko moviĝis je kvardek kilometroj je horo sur la aŭtovojo.
  Kio estas entute kontentiga. La E-100 estas ankoraŭ tro peza tanko. Sed kun bonegaj armiloj kaj protekto.
  Ĝiaj batalaj kvalitoj eble ne estas malbonaj, sed transporti la tankon kaj ĝia transportado restis problemaj. Vera sperto montris, ke tanko povas pezi ne pli ol okdek tunojn por relative akceptebla translokado super vojoj kaj pontoj.
  Do Hitler donis la limon al la E-75 por plenumi la donitan pezon, sed por krei fidindan maŝinon laŭ protekto. Tial, estis decidite forlasi la 75-mm-kanonon. Kaj faru la aranĝon kiel eble plej strikta: en unu bloko, la motoro kaj transdono trans kaj la rapidumujo sur la motoro. Tiam eble li ricevos tankon, kiu estas protektita ĉiuflanke kaj ne tro peza.
  Hitlero ĝenerale ne estis tute kontenta pri germanaj aŭtoj. Kvankam la Lev-2 estis verŝajne pli progresinta, ĝia 105 mm kanono estis superflua por kontraŭbatalado de sovetiaj tankoj, kaj nesufiĉa por pafado al nekirasaj celoj. "Pantero" -2 ĝenerale povus konveni al la militistaro per armiloj kaj fronta protekto, sed la flanko ankoraŭ ne sufiĉis, sed la veturado estas kontentiga.
  La Fuhrer postulis krei tankon kiu povis konveni al la militistaro en ĉiuj rilatoj.
  Sed ĉi tio ne estas tiel facile atingi. Ĉu eblas kompakti la aranĝon al la maksimumo kaj malpezigi la ĉasion helpe de specialaj bogioj kaj risortoj, kaj elporti ion el la korpo. Kaj la ŝipanaro aranĝas la realan inklinon.
  Tia evoluo povus esti sufiĉe promesplena. La unua E-75-tanko, unuigita kun la E-50, povis pezi ne pli ol sepdek tunojn, kaj ĉi tio estas impona maŝino.
  Elizabeto batalis sur la tanko T-34-85 kaj ne estis tute kontenta pri ĝia protekto. La kiraso, delikata pro manko de alojaj elementoj, ne tre protektis la tankon.
  Elizabeto pafis per la nudaj piedfingroj kaj muĝis, montrante la dentojn:
  - Mi estas spacvulpo.
  Catherine batis la malamikon, batis la malamikon flanke kaj siblis, elmontrante la dentojn:
  - Por komunismo en USSR!
  Elena ankaŭ pafis tre aktive, celante la malamikon, kaj batis lin per mortiga forto, kaj konsiderante la fakton, ke ŝiaj kruroj estis nudaj, ŝi grakis:
  - Por la konstitucio de venko!
  Efrasia pafis al la malamiko, precize uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj ekkriis:
  - Ni estas fidelaj al Svarog kaj Stalin pro la grandeco de la lando!
  Ĉi tiuj estas la batalantaj knabinoj ĉi tie. Ili havas la plej elstaran teamon.
  Kelkaj T-34-85-tankoj aperis kun protekto kontraŭ kugloj, kiuj signife reduktis ilian pezon. La rapideco kaj manovro de la maŝino pliiĝis. Sed nun ĝi povus esti prenita per kontraŭtanka fusilo, grandkalibra maŝinpafilo kaj multaj specoj de obusoj. Kaj aerpafiloj estas tute trapikitaj. Vere, tia tanko estas eĉ pli facila por produkti, pli malmultekosta kaj aldonas la rapidecon de movado.
  Nun, se knabinoj veturas ĉi tiun aŭton, ili ne lasos min eniri ĝin.
  Elizabeto, rapida knabino de kolosaj detruaj elementoj, logike notis:
  - Kiraso ne povas anstataŭigi kuraĝon!
  Catherine konsentis kun tio:
  - Jes, ĝuste, tiamaniere vi ne malkaŝiĝos!
  Kaj kiel vi ridos...
  Knabinoj de granda ĉarmo. Kaj se ili batas malamikojn, ili faras tion agreseme kaj ĝisfunde.
  Elena, post kiam ilia tanko eluzis sian batalkompleton kaj foriris por replenigi provizojn, demandis siajn amikojn:
  - Kion opinias vi knabinoj, ĉu ni havas ŝancon venki la Trian Reich?
  Katerino respondis memfide:
  - Kiel diris Vasilij Terkin... Ni venis por bati, ne por kalkuli!
  Elizabeto korektis:
  - Tiel diris Suvorov!
  Kaj la knabino, kun la nudaj piedfingroj, prenis kaj rulis pecon da gazeto en ruliĝintan cigaredon. Ĝi estas amuza por ŝi.
  Efrasia kantis, balancante sian korpon:
  - Mi estas spacterministo knabino,
  Ĝi estos tre dolora por la Krauts - kultivisto!
  Kaj kiel ridos la militisto!
  La knabinoj decidis ludi kartojn. Estas amuza. Kaj la perdantoj faras puŝojn kaj kaŭri.
  Elena rimarkis dum la ludo:
  - Tamen serioze, ni ne havas veran ŝancon venki! Kaŭkazo falis kaj ni perdas!
  Catherine ĵetis karton per sia nuda piedo, batante sian kontraŭulon kaj knaris:
  - Sed ni havas sekretan armilon!
  La militisto ridis kaj ankaŭ ĵetis la karton per la nudaj piedfingroj.
  Elizabeto notis ĝemante:
  - Al ni vere restas nur unu espero - nova sekreta armilo!
  Efrasia ĝemis, ĵetante la karton per la nudaj piedfingroj de siaj graciaj piedoj:
  - Jes, ni ne povas fari sen sekreta armilo!
  Kaj la knabinoj kantis ĥore:
  - Nia glavo brulas per fajro, ni ekstermos niajn malamikojn! Ni estas soldatoj de Sovetunio!
  La militistoj estas vere kaj vere batalemaj.
  Sed la fortoj estas tro neegalaj... Meze de oktobro Kuibyshev ankoraŭ falis...
  La germanoj povis kapti gravan defendinstalaĵon. Sed la pluvoj komencis verŝi... Estis espero por paŭzo sekve de la falo.
  Tamen, batalado daŭris sur la ĉielo.
  Tri sovetiaj pilotoj: Mirabela, Anastazio, Akulina batalis kun sovaĝa entuziasmo.
  Mirabela, faligante nazion dumfluge, sur sia malmoderna sed timinda Yak-9 T, kantis:
  - Estos epoko, la epoko de komunismo!
  Anastazio, premante la ellasilon per siaj nudaj piedfingroj, konfirmis, elmontrante la dentojn:
  - Mi flugos al la ĉielo kantante!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj amikoj.
  Akulina disbatis alian germanon premante sian nudan, rondan kalkanon sur la pedalon kaj diris:
  - Por la gloro de Sovetunio!
  La knabinoj devas esti specife batalemaj.
  Mirabela, malflugigante faŝisman ME-262 per 37-mm kanono, tweetis:
  - Gloro al komunismo!
  Anastazio, fortranĉante la nazion per bone celita alproksimiĝo kaj segante la malamikon, blasfemis:
  - Gloro al la ruĝa universo!
  La knabino de Akulina, kiu estis sufiĉe batalema, batis germanan aŭton kaj, fajfante, muĝis:
  - Por komunismo, la lando de la sovetianoj!
  Oni devas rimarki, ke la militistoj estas de kolosa forteco.
  Albina, Alvina, Agava aliflanke amasigas siajn poentarojn. Kaj ankaŭ la knabinoj batalas nudpiede kaj en bikinoj.
  Kiel amuze estas kiam knabinoj estas preskaŭ nudaj sur aviadiloj.
  Albina faligas plurajn sovetiajn aŭtojn per siaj nudaj piedfingroj kaj kriegoj:
  -Por la arja frateco!
  Alvina ankaŭ batalas kontraŭ la Ruĝa Armeo kaj faras ĝin kuraĝe. Kaj per la nudaj piedfingroj li direktas aerkanonojn, kaj dehakas sovetiajn aŭtojn, kriante:
  - Por brilaj ideoj!
  Agave ankaŭ malflugigas sovetiajn batalantojn kaj atakaviadilojn, laŭlitere dispremas ilin kaj muĝas:
  - Por la venkoj de la Tria Regno!
  Kaj la knabinoj ne kontraŭas submeti sian kontraŭulon al kruela torturo. Precipe belaj knaboj.
  Albina, rostante la kalkanojn de pioniro ĉe la paliso, iam notis:
  - Knaboj frititaj kaj kun pipro estas tiel bongustaj!
  Kaj kiel li ridos. Kaj li montros sian langon!
  Alvina rimarkis tion, elmontrante la dentojn:
  - La knabo estas fritita en la forno, tre bongusta kun ajlo!
  Agave, kun la helpo de ŝiaj nudaj piedfingroj, estis terenbatita fare de paro da sovetiaj batalantoj kaj blasfemis:
  - Ni estas spacaj vulpoj!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj amikoj. Ŝi estas knabino de malofta, batala kvalito.
  Albina, faligante aviadilojn per siaj nudaj, graciaj, ĉizitaj piedoj, rimarkis:
  "Vi ne povas kompreni Rusion per via menso, kiel vi povas elekti homojn kiel Stalin kiel regantojn!"
  Alvina agreseme notis, montrante siajn dentojn kaj pafante per la nudaj piedfingroj:
  - Sed nia Hitler ne estas pli bona!
  Agave ridis, faligante sovetiajn aŭtojn per siaj nudaj piedfingroj kaj notis:
  - Adolfo, kompreneble, estas posedita! Sed samtempe, kiom li jam venkis ne estas mezurita!
  La knabinoj estas ekstreme batalemaj kaj agresemaj.
  Kaj tiel ili iel rostis du knabojn samtempe sur fajro vivantaj. Ĝuste tiel, ili estis trapikitaj per ŝtala paliso, kaj ili komencis friti ilin, dum ili kriis kaj tordiĝis. Tiam, kiam la knaboj ankoraŭ ne trankviliĝis, ĉiuj knabinoj de la eskadro ekkuris al la frititaj pioniroj, detranĉis de ili pecojn da viando kaj manĝis.
  Kaj ĝi estis tre bongusta, precipe se la knaboj estis ankoraŭ vivantaj kaj pipritaj dum fritado.
  Agave, ekzemple, manĝis la femuron de la knabo kun granda plezuro. La knabinoj faris bonegan laboron tiam. Kaj el ambaŭ knaboj restis nur ostoj kaj buŝaĵoj. La juna hepato estis precipe bongusta. Ŝiaj knabinoj englutis ĝin kun granda plezuro.
  Sed nun ili batalas en la ĉielo...
  Fine de oktobro Orenburgo falis...
  La germanoj alproksimiĝis al Ufa. Jam estas sufiĉe malvarme kaj neĝas.
  Tamara kaj ŝia teamo kontraŭbatalas la naziojn sur la periferio de Ufa. La germana infanterio atakas de nigraj soldatoj, kiujn ili varbis en la francaj kaj belgaj kolonioj.
  Ili laŭvorte surŝutas ĉiujn alirojn per kadavroj.
  Tamara eksplodas kaj ĵetas obuson per la nuda piedo kaj grincas:
  - La epoko de komunismo estos glorata dum jarcentoj, mi kredas, ke Stalino estos nia firma mano.
  Veronika, pafante, diras:
  - Ne rompu USSR!
  Kaj per sia nuda kalkano li ĵetas supren eksplodan pakaĵon.
  Anfisa, pafante al la nazioj kaj ĵetante alian mesaĝon de morto per siaj nudaj piedfingroj, notas:
  - La grandeco de komunismo estas ĉe ni!
  Viktorio, pafante al la malamiko, kaj falĉanta la naziojn, ĵetante obuson per siaj nudaj piedoj, grincas:
  - La granda Patrujo estu glorata!
  La Olimpikoj pafas. Kaj tiam ĉi tiu knabino-heroo ĵetos tutan skatolon da eksplodaĵoj al la nazioj kaj muĝos:
  - Gloro al nia kosma Patrujo!
  Kaj la knabinoj ĉiuj unuvoĉe krios.
  - Por USSR! Estos pioniro!
  La inaj militistoj de la Ruĝa Armeo ŝtelis batalojn. Kaj kiam neĝis, ili ankoraŭ batalis nudpiede kaj en bikino.
  Komence de novembro, la nazioj komencis la atakon kontraŭ Uljanovsk. La urbo, en kiu Lenin naskiĝis kaj en kiu Stenka Razin estis grave vundita. Ĉi tio estas grava mejloŝtono por rusaj urboj.
  Alenka batalas kontraŭ la nazioj. Kaj li kantas al si, ĵetante grenadojn al la nazioj per siaj nudaj piedoj:
  - Gloro al Rusio, gloro...
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Divido en ruĝaj ĉemizoj,
  Saluton rusa popolo!
  Anyuta, pafante al la malamikoj kaj falĉante ilin, kaj poste lanĉante eksplodemajn paketojn da segpolvo per siaj nudaj piedfingroj, ekbalegis:
  - Por la komunismo de Stalin!
  Kaj ŝi turnis sin al tuta vico da nigraj militistoj, falĉante ilin.
  Alla, pafante al siaj kontraŭuloj kaj uzante siajn nudajn piedfingrojn, ĵetante mortigan obuson, grincis:
  - Por Patrino Rusio!
  Maria, pafante al la faŝistoj, kaj uzante siajn nudajn piedfingrojn, ĵetante donacojn de morto al la malamiko, klakis kaj notis:
  - Por kosma komunismo!
  Matryona, pafante al la nazioj kaj falĉanta la malamikon, diris:
  - Por ŝanĝoj en la batalo!
  Marusya, fikante la Krauts, kaj batante ilin al morto, prenis ĝin kaj agreseme blasfemis, pulverigante:
  - Por venkoj de la plej alta nivelo!
  Kaj per la nuda piedo ŝi ĵetis mortigan obuson.
  La knabinoj ĉi tie estas tiel malvarmetaj kaj viglaj.
  Alenka, pafante kaj falĉante malamikojn, kaj ĵetante obusojn per la nudaj piedfingroj, grincis:
  - La grandeco de komunismo estu kun ni!
  Kaj la knabino prenis ĝin kaj batis germanan tankon kun granda aplomo.
  Kaj jen alia modifo de la Lev-2-tanko kun 88-mm-kanono. La gvattureto estas pli mallarĝa, kaj la tanko estas pli malgranda, kaj pezas kvindek kvin tunojn, kaj la motoro estas 1200 ĉevalforto kiam akcelita. Rapida germana aŭto.
  Sed li ne ĝenas la militiston.
  Alla ĵetis obuson per la nuda piedo kaj knaris:
  - Por komunismo!
  Anyuta ĵetis la murdan donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj kaj kuĝis:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj la knabino fajfos. Kaj la germana tanko "Lev"-2 turniĝus kaj la rulpremiloj laŭvorte forflugus.
  Maria, pafante al la nazioj, kantis:
  - Kaj la batalo daŭras denove,
  Kaj mia koro sentas maltrankvilon en mia brusto...
  Kaj Lenin estas tiel juna -
  Kaj juna oktobro estas antaŭen!
  Matriona, pafante al la malamikoj kaj falĉante la vicojn, ĵetis grenadon per la nuda piedo kaj pepis:
  - Gravas la unua paŝo en la vivo!
  Marusja, batante la faŝistojn, kriis:
  - Vi denove vidas super la Tero, kirlventojn de furiozaj atakoj!
  Kaj ĉi tiuj estas la neflekseblaj militistoj.
  Sed tamen la fortoj estas neegalaj. Penza jam falis. Kaj la nazioj ŝtormas Saranskon.
  Nun ne multe restas al la urbo Gorkij.
  La 7-an de novembro 1944, Stalin okazigis alian paradon en Moskvo. Eĉ se ĝi ne estas venko.
  La Fritz, aliflanke, pafis al Moskvo por la unua fojo per V-2 balistikaj misiloj. Kaj samtempe la urbo estis bombita de reagaviadiloj, inkluzive de bombaviadiloj Arado. Ĉi tiu ago tre ŝokis ĉiujn. La V-2- misiloj flugis laŭ alta trajektorio kaj falis subite; eĉ la radaroj ne vidis ilin konvene.
  Estis multe da detruo kaj problemoj. Sovetiaj soldatoj mortis dum la parado.
  Stalin okazigis urĝan kunvenon en subtera bunkro, kiu povis elteni eĉ rektan trafon de atombombo.
  La ĉefo de la ĝenerala stabo, Vasilevsky, rimarkis kun alarmo:
  - La germanoj havas novan armilon de granda detrua potenco. Kaj niaj radaroj ne vidis lin...
  Stalino muĝis, kolere frapante la kalkanojn de siaj botoj:
  - Vi estas idiotoj! Ni ne povis vidi tian surprizon!
  Marŝalo Vasilevsky notis:
  - Estis io, kamarado Stalin...
  Beria tuj raportis:
  - Ĉi tiuj estas misiloj de klaso A-5. Ne necesas zorgi, kamarado Stalin. Ili portas nur okcent kilogramojn da aminolono, sed kostas tiom multe kiom bona jeta bombaviadilo. La germanoj pafis kelkajn dekduojn da misiloj, sed ĉi tiu dezajno ne eniris en produktadon, ĉar bombado per jetaviadiloj estas kaj pli malmultekosta kaj pli praktika.
  Stalino, trankviliĝinte, rimarkis:
  - Do ĉi tio ne estas efika armilo? Tre bona!
  Beria notis kun suspiro:
  - Sed jetbombaviadiloj estas grava problemo. Ni devas batali ĉi tion, kamarado Stalin!
  Marŝalo Ĵukov sugestis:
  - Eble ni prenos ĝin kaj mem faros raketojn. Mi volas diri tero-al-aero. Kio, kontrolante ilin per radio, malflugu aviadilojn!
  Voznesensky notis:
  - Necesas tempo por krei tiajn misilojn! Estas multe pli facile fari tre malmultekostajn aviadilojn el ligno, plenigi ilin per eksplodaĵoj kaj rami la malamikon. Estus kamikaza stilo!
  Stalino konsente kapjesis:
  - Jes, kamikazaj aviadiloj devas esti uzataj. Jen nia ŝanco, kvankam fakte tio nur plilongigas la agonion de nia Ruĝa Armeo.
  Ni devas trovi ion pli efikan!
  Jakovlev respondis ĝemante:
  -La laboroj pri novaj aviadiloj estas daŭranta, kamarado Stalin. Sed nuntempe ni koncentriĝas pri konservado de maksimuma produktado de aŭtoj. Ni uzas ĉiujn niajn rezervojn kaj metas infanojn ekde la aĝo de dek jaroj ĉe la maŝinoj. Kompleta mobilizado, kaj totala kaj super-totala.
  Stalino muĝis:
  - Necesas multe pli fari! Tio, kion vi faras, estas tro malmulte!
  Molotov diris ĝemante:
  - Ne eblas kontakti aliancanojn. Ŝajnas, ke ni estas solaj. Mi provis interkonsenti kun japanoj... Ili postulas teritorion ĝis Uralo, kio estas neakceptebla.
  Stalino grumblis:
  - Ni devas bati Japanion vintre, sed kio pri Leningrado?
  Ĵukov diris, elmontrante la dentojn:
  -La striko sur Petrozavodsk ne estis tiel sukcesa kiel atendite. Svedio eniris la militon flanke de la Tria Regno kaj ni devis trakti grandajn fortojn. Do ne eblis tuj disvolvi la ofensivon, kaj la malamiko, alportinte Wehrmacht-unuojn, repuŝis nian atakon. La urbo Leningrado estas tute ĉirkaŭita de blokado kaj estas tute pinĉita. Mi pensas, ke ĝis printempo, pro totala malsato, la tuta loĝantaro formortos. Kaj la falo de Leningrado estos neevitebla.
  Estas preskaŭ neeble provizi ĝin per aero. La malamiko tute regas la ĉielon. La germanoj nun donas eĉ kavaliran krucon, nur pro cent aviadiloj faligitaj.
  Stalino kolere grumblis:
  - Ni malsukcesis la ofensivon!
  Ĵukov kapjesis.
  - Multaj fervojoj estas rompitaj, kaj ni koncentris tro malmultajn fortojn. Kaj ni devas doni krediton al la finnoj kaj svedoj, ili persistas en defendo. Sed tio ne estas ĉio. La germanoj ankaŭ preteriris Murmanskon. Nun ĉi tiu urbo estas ĉirkaŭita. Ni ne scias kion fari!
  Stalino grumblis:
  - Malŝlosu!
  Ĵukov kontraŭstaris:
  - Mi ne havas la forton por ĉi tio! Kaj la malamiko povas kapti la tutan Karelian Duoninsulon!
  Stalino ordonis:
  - Tiru vian forton kaj malbloku! Vintre la germanoj ne estas tiel fortaj. Eblos ĝisfunde premi ilin!
  Vasilevsky notis:
  - Ni devas malhelpi profundajn trarompojn, kaj tiam nia forto venkos la malamikon!
  Stalino muĝis:
  - Ni batalos por komunismo!
  Voznesensky raportis pli gajajn novaĵojn:
  - La SU-100 jam estis enkorpigita en metalo kaj estas preta por amasproduktado. Ĉasio bazita sur T-34. Sufiĉe facile fabrikebla. La ŝelo estas preskaŭ preta por la nova pafilo. Do la SU-100 jam aperos sur la frontoj. Morgaŭ la unua aŭto iros al la fronto!
  Stalino kapjesis aprobe:
  - Almenaŭ ĉi tio ĝojigis min! Sed la T-34-85 ankoraŭ ne estos elproduktata. Plie, la kiraso devas esti pli maldika kaj la pezo reduktita al dudek tunoj. La bataloj montris, ke aferoj ne povas plimalboniĝi!
  Voznesensky notis:
  - Kaj vi povas fari kirason el ligno! Ni produktas centojn da ĉi tiuj tankoj ĉiutage, eĉ pli ol la nazioj. Sed niaj veturiloj povas facile faligi Krauts eĉ per malpezaj kontraŭtankaj fusiloj.
  Ĵukov notis:
  - Gerda estas tie. Tia mojosa virino! Ŝi elbatis multajn el niaj tankoj kaj pafiloj.
  Stalino kapjesis:
  "Ni devas kapti ŝin kaj friti ŝiajn nudajn kalkanojn." Ĉi tiu knabino estas vere bonega!
  Ĵukov konsentis:
  - Ni devas kapti ĝin! Kaj ni detruos la faŝistojn!
  Beria kapjesis kaj gluglutis:
  - Ni faru similan specialan operacion!
  Stalino notis kun suspiro:
  - Ĉi tio estas bonega ideo, sed... Io alia devas esti kompletigita!
  Beria muĝis:
  - Ni kaptu ilin ĉiujn!
  Stalino balancis la kapon:
  - Ne... Mortigi heroojn ne estas bone! Mi volas, ke Gerda estu venigata al mi! Ĉi tio urĝas!
  Beria notis:
  - Vivas?
  Stalino volonte konfirmis:
  - Kompreneble, mi vivas!
  Beria gluglutis, blovante la vangojn:
  - Ĉio estas neebla, mi certe scias!
  Pluraj knabinoj aperis en mallongaj jupoj kaj nudaj kruroj. Ili portis glasojn da vino kaj palpebrumis al la membroj de la Ŝtata Defenda Komitato.
  Ĵdanov notis:
  - Ni bezonas pli da knabinoj en la armeo! Ili ordigos la aferojn tie!
  Stalin deklaris:
  - Mi premias Anastazion, Mirabelon, Akulinan per la "Stelo de la Ordo de Gloro" per diamantoj! Gloro al Sovetunio!
  Ĉiuj kriis unuvoĉe:
  - Gloro al herooj!
  Kaj ili aplaŭdis per la manoj.
  Unu el la knabinoj riverencis kaj genuiĝis, kisante la botojn de Stalin.
  La Ĉefkomandanto elverŝis la vinon kaj muĝis:
  - Nia forto estas nia pugno!
  Beria tweetis:
  - Hitler estas malsaĝulo!
  Stalino obĵetis:
  - Ne malsaĝulo, sed la enkorpiĝo de trompo!
  Kaj ĉiuj denove aplaŭdis.
  . ĈAPITRO N-ro 12
  La urbo Uljanovsk estis tute ĉirkaŭita, sed nun ĝi eltenis... Jam estas la fino de novembro kaj neĝas kaj frostas. La germanoj ne vere emas ataki, kaj ankoraŭ pafas.
  La vetero en la aero ne estas tre somera. Sed la knabinoj ankoraŭ batalas kaj montras miraklojn de kuraĝo.
  Gerda kun ŝia skipo sur Panther 2. Sed la tanko Panther-3 estas aperos, kaj la militisto vere volas batali kun ĝi.
  Intertempe, ŝi pafas al sovetiaj pozicioj.
  Per la nuda piedo ŝi direktis la pafilon al la celo kaj pafis. Ŝi kraŝis la sovetian tridek kvar kaj ĉirpetis:
  - Por sankta Prusio!
  Charlotte ankaŭ pafis kanonon, penetris la sovetian obuso kaj knaris:
  - Nia feliĉo estas eterne!
  Kristina ankaŭ pafis, trafante la malamikon per sia nuda piedo kaj grakis:
  - Por uloj kiel ĉi tiuj, kiuj meritas nin!
  Magda ankaŭ tre precize pafis, pepante:
  - Por la Grandeco de la Imperio!
  Kaj la kvar de Elizabeto batalas sur la plej nova SU-100.
  La knabinoj regis la novan memveturan pafilon kaj pafas.
  Elizabeto pafis per la nudaj piedfingroj kaj komencis kanti;
  La faŝisma ekzekutisto eltiras la ŝultrojn,
  Jen rako, pinĉiloj, boriloj ĉemane!
  Li volas kripligi sian korpon kaj animon,
  Sensignifa monstro, sed aspektas bonega!
  
  Li promesas monon, vaporŝipojn surmare,
  Kion eĉ titolo povas doni!
  Fakte, ĝi kostos al vi monon
  Ja por li vi estas nur kadavro kaj ludo!
  
  Li volas scii pri nia komerco,
  Kiaj novaj aferoj kateni la malriĉulojn!
  Tial li veturos malavare,
  Por forgesi vian patron kaj eĉ vian patrinon!
  
  Sed ni firme servos al nia Patrujo,
  Ni ne povas esti rompitaj de la krueleco de la ekzekutisto!
  Branĉo fleksos pro ventoblovo,
  Kaj vi povas aŭdi nudajn bebojn plori!
  
  Jes, mi perdis la unuan malfacilan raŭndon,
  Sed la Ĉiopova donos al vi ŝancon regajni!
  Kaj tiam mi mem batos la malamikon,
  Mia pugno donos al la reptilio makzelon!
  
  La Patrujo donas al mi tian forton,
  Tiu doloro kaj torturo estas venkeblaj!
  Kaj eliru el ĉi tiu senfunda tombo,
  Por ke vi ne estu manĝata de kolera urso!
  
  Iom pli kaj savo estas proksima -
  Ni atingos venkon super la malamiko!
  Vivu sub la kovro de la lumo de komunismo,
  Por ke la Suno plenigu la domon per oro!
  Kaj la knabinoj kantis kaj pafis el nova, mortiga kanono. Ili estas ekstreme timindaj militistoj.
  Elena rimarkis ridante:
  - Komunismo konstruos, ni kredas je ĝi!
  Catherine konsentis kun simila deklaro:
  - Ni konstruu komunismon, kaj estos triumfo!
  Eŭfrazio prenis ĝin kaj gluglegis, pafante kun la helpo de siaj nudaj piedfingroj, kaj trafante la Panteron.
  Post kio la militisto knaris:
  - Ho, komunismo, komunismo! Sofismo estos tre subpremita!
  Kaj la Pantero estis trafita fronte kaj de malproksime.
  Ĉi tiuj estas la knabinoj, kiujn vi ne povas tiel facile rompi.
  Decembro jam alproksimiĝas... La japanoj, en la malvarma vetero, preskaŭ limigis malamikecojn.
  Sed sur la ĉielo, malgraŭ la vintra vetero, ankoraŭ estas bataloj.
  Ĉi tie Toshiba kaj Toyota, du japanaj pilotoj, batalas kiel senesperaj ŝtelistoj.
  Toshiba faligas sovetiajn aviadilojn per siaj nudaj piedfingroj kaj ekkrias ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas bonega knabino!
  Toyota, batante rusan batalanton, kaj elmontrante siajn perlajn dentojn memfide konfirmas:
  - Kaj estas hipervirino!
  Japanaj virinoj, kompreneble, estas batalantoj kun kolosa lanĉpovo. Vi ne povas rezisti la honoron de samurajo.
  Sed ĉiukaze, bataloj ankoraŭ furiozas en la ĉielo.
  Kaj surtere, kvar Ŝinoboknabinoj komencis ekstermi sovetiajn soldatojn.
  La blua ninja knabino faris ventomuelejan manovron, detranĉis plurajn rusajn batalantojn, kaj per siaj nudaj piedfingroj lanĉis pizgrandan eksplodaĵon de kolosa detrua potenco.
  Ŝi disŝiris ĝin kaj ĉirpetis:
  - Saluton Japanio!
  La flava Ŝinoboknabino ankaŭ ĉantis la papilian glavoteknikon. Ŝi fortranĉis kelkajn kontraŭulojn kaj kriis:
  - Por komunista venĝo!
  Kaj kun la nudaj piedfingroj, dum li lanĉas la detruan donacon de neniigo.
  Tiam li ronronas:
  - Por la grandeco de Japanio!
  La ruĝa ninja knabino faris helikoptermanovron per siaj glavoj. Per la nudaj piedfingroj ŝi ĵetis la murdan donacon de la morto, kaj kriis:
  - Por mia amo!
  Kaj tiam ŝi notis:
  - Kaj kie venĝas la komunisto?
  La flava Ŝinoboknabino, dehakante rusajn soldatojn, kaj denove ĵetante obuson per sia nuda kalkano, diris:
  - Kaj malgraŭ tio, ke estos supo kun kato!
  La blanka Ŝinoboknabino, distranĉante siajn rivalojn kaj ĵetante la donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj, diris:
  - Ni venkos por la ideoj de komunismo!
  Kaj ĉiuj kvar militistoj ĥore ridos kaj montros siajn perlajn dentojn.
  Decembro pasis rapide... Post la sieĝo, la germanoj prenis kaj Ufa kaj Saransk. Sed Uljanovsk ankoraŭ tenis la kompletan blokadon.
  Stalino ordonis al la Nova Jaro teni la urbon kie Lenin naskiĝis ĉiakoste.
  Tamen, malgraŭ la frostoj, la germanoj jam alproksimiĝis al Kazan. Do Sovetunio estis sur la rando de kompleta kolapso.
  Ankoraŭ mankis klareco aŭ ideoj pri tio, kion fari en Sovetunio.
  Stalin festis la Novjaron en Moskvo kaj en la bunkro. Lia rigardo estis morna, sed lia deziro batali ne malfortiĝis.
  Hitler, dume, decidis aranĝi por si farson, en Libio, kie estas varme.
  Kaj tie li ĝuis la spektaklon de batalado de gladiatorknabinoj.
  Nenio multe okazis en la novjara tago, krom la bombado de Moskvo.
  Kaj la liberigo de la unua "Pantero"-3. Ĉi tiu tanko havis la dikecon de la kiraso Tiger-2, sed kun pli grandaj deklivoj, kaj pezis nur kvardek kvin tunojn. Kaj ĝia alteco malpliiĝis al malpli ol du metroj. Potenca motoro de 1200 ĉevalfortoj situas en unu bloko kaj trans la transdono. La veturilo mem montriĝis bone armita, kun bonega optiko kaj hidraŭlika stabiligilo. Kaj en la mallarĝa gvattureto estis 88-mm 100 EL-kanono, tre preciza kaj kiraspenetra.
  Gerda kaj ŝia teamo elveturis en tiu ĉi aŭto. Plibonigita kaj pli malpeza ĉasio kiu funkciis bonege en la neĝo. Ĉi tiu tanko estas ĝenerale perfekta. Kaj ĝia forte dekliva kiraso perfekte protektas la frunton de la veturilo. La supra parto de la 150-mm-kazo estas speciale forte protektita je angulo de 40 gradoj de la horizontalo. Kaj ĉi tio estas proksimume 330 milimetroj da kiraso laŭ angulo de naŭdek gradoj. Ne unu sovetia kanono penetros la supron de la Panther-3-kareno. La fundo okupas trionon de la fruntareo de la 120-mm-kazo kaj estas en la sama angulo, kaj ankaŭ estas preskaŭ nepenetrebla.
  La frunto de la turo estas 185 milimetrojn dika kaj laŭ angulo de 50 gradoj, ankaŭ nepenetrebla por sovetiaj pafiloj.
  Sed la flankoj estas pli malfortaj je 82 mm kun deklivoj, kaj ili povas esti prenitaj. Precipe la SU-100, nova sovetia memvetura pafilo rapide akiranta popularecon inter la militistaro pro sia facileco de produktado kaj kiras-penetra pafilo.
  Gerda pafis la unuan pafon al la sovetiaj trupoj. Ŝi trapikis la IS-2-tankon kaj diris:
  - Ĉi tiu estas bona batalanto!
  Charlotte notis, pafante al la malamiko, kaj trarompante la sovetian maŝinon premante butonon per sia nuda kalkano:
  - Ĉi tiu tekniko estas preskaŭ senmanka!
  Christina montris la rapidpafantan aŭtomatan germanan kanonon per siaj nudaj piedfingroj kaj notis:
  - La flanka kiraso estas sufiĉe malforta! Ni ŝatus havi pli potencan aŭton!
  Magda ankaŭ pafis, uzante sian nudan kruron, kaj kolere ŝi prenis ĝin kaj kriegis:
  - Estus nur trio, kaj pli ludema tri!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe ridis... La tanko estas vere bona, precipe ĝiaj kondukaj trajtoj.
  La E-100-veturilo ankaŭ spertis bataltestadon. Ŝi tamen estas peza. Sed ĝi estas bone protektita. Kaj ŝiaj pafiloj ne povas esti prenitaj tiel facile.
  Kaj en ĝi sidas ankaŭ germanaj knabinoj. Kaj malgraŭ la frosto, nudpiede kaj en bikino.
  Adala, pafante al siaj kontraŭuloj kaj trafante la malamikon, esprimis sin logike:
  - Ni vivos sub komunismo!
  Kaj kiel li premas per sia nuda kalkano...
  Agata, pafante al sovetiaj pozicioj, trafante kontraŭulojn per la nudaj piedfingroj, grincis:
  - Kaj la grandeco de nia venko daŭros eterne!
  Agnes ankaŭ pafis ŝrapnelon al la sovetia infanterio, kun la nuda kruro, kompreneble, kaj muĝis:
  - Ne, ni ne cedos al la Fuhrer!
  La knabino sur la tanko, Athena, piedbatis la malamikon uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj ekbalegis:
  - Por la Fuhrer, ne por la Fuhrer!
  Agnes ridis kaj rimarkis:
  -Ni estas tribo de superhomoj!
  Andriana, pafante al la sovetia baterio kaj detruante malamikajn poziciojn, elŝovis la langon kaj diris:
  - La grandeco de la germanoj estas rekonata de la planedo!
  Kaj per sia nuda genuo li premos sian kontraŭulon.
  Agatha, pafante, notis:
  - Ni disŝiros la drakon en pecojn...
  La E-75-tanko ankoraŭ ne estis preta. La Fuhrer postulis ke la pezo estu sesdek kvin tunoj kaj motoro de 1,500 ĉevalforto por alta moviĝeblo, kun flanka kiraso de almenaŭ 170 milimetroj ĉe grandaj deklivoj. Kaj necesis tempo.
  Sed dum la nazioj ĉiuokaze venkas ... En januaro, Uljanovsk finfine falis. Fritz komencis sturmi Gorkij kaj Kazan.
  Ĝis nun ili grimpis preter Moskvo.
  Stalino estis kolerega, sed nenio li povis fari. Fakte, kion vi faras ĉi tie, kompleta fiasko...
  Sed la knabinoj batalas sur la ĉielo kaj sur la tero ...
  Do la SU-100 de Natasha estis detruita de germana atakaviadilo kun aeratako. Ĝi rezultis sufiĉe mojosa. Kvankam ne tute inteligenta kaj eltrovema. Tamen, Natasha tute ne estas unuaklasanino kaj ŝi estas freneza.
  . Nun knabino montriĝis esti V jam familiara tanko T -34. Nur Iom amiko _ Turo pli granda kaj _ armilo kalibro je 85 milimetroj anstataŭ 76. Ĉasio Parto iama .
  Knabinoj tordita ĉirkaŭe on loko . Ili kiel _ _ Kaj pli frue , en unu bikino . A ĉi tie aŭto sovetia produktado _ Manĝu Kaj konkoj on loko .
  Superviro-Natasha Kun feliĉa vido rikanis :
  - A Kie faŝistoj ?
  Aperis interne tanko bildo juna mesaĝisto . knabo tweetis :
  - Jen Ĉi tio la tanko ke aperis on frontoj dua mondo militoj V kvardek kvara jaro Kaj antaŭe nun ekde lokita on armita Ruĝa armeo _ Al li rezistas , E -25. Memvetura pafilo kun 88 mm kanono kaj 120 mm fronta kiraso _ Bela batali !
  Vere V en la malproksimo Kun granda laboro Povas konsideri germana memvetura pafilo Squat , kun longa trunko _ Nekonata knabinoj kiuj _ Do frue foriris frontoj Bonege Patriota militoj . Sed Superviro-Natasha tuj sama notis :
  - Ŝi ni Eble akiri . U ŝia longeco ĉe 71 EL .
  Zoja ĉi tie sama sugestis :
  - Devus iru V movado al _ Ne ricevis ĝin !
  Futurista Angeliko V ĝeno rimarkis :
  - Jen diable ! Tuj sama glitis supera ni aŭto !
  Ilia juna kontrolisto-oficiro kolere deklaris :
  - A Ĉi tio pli nenio ! E-75 estis volus pli pli malbona ! Vi volus lia nek sub unu angulo volus Ne frapita . A Do iru por ĝi !
  Superviro-Natasha krucsignis sin Kaj siblis :
  - Kiel vera komunisto , mi mi diras al vi - al diable !
  Futurista Angeliko bojis , piedpremante nudpiede kruro :
  - Ni faru !
  sovetia aŭto iuj iom streĉa ekiris , kaj zumis . Trapugno germana V frunto nereala Kaj devus havi Envenu Fritz V tabulo . Sed provu Ĉi tio fari ? Li de lia longbarela pafiloj Kiel fikita ... Restoj nur kalkuli on rapido .
  Superviro-Natasha koleriĝu . Ebenaĵo germana ACS Jes pli pli facila tridek kvar do ŝia supera V karakterizaĵoj . Jen Vi nevole vi timigxos .
  sovetia aŭto venanta on proksimigo _ Bone skatolo ilaroj pli bone iama .
  Svetlana ripozas nuda kalkanoj Kaj tweets :
  - Fuhrer rapida Ni ni envolvu ĝin !
  Futurista Angeliko konfirmas similaj :
  - Hitlero Ni Ni detruu !
  Orhara Zoja muĝis :
  - Donu al li rapidu De vizaĝo !
  EN ĉi tio momento peza kuglo tiu de Hitler pafiloj kontenta rekte V bazo turoj _ Knabinoj levita Kaj suferis V elŝirita metalo _
  KAJ poste donu al mi sekundon Ĉiuj kvar montriĝis preskaŭ absolute nuda en kalsoneto kaj pendanta on rako . Sub nudpiede piedoj belaĵoj flamis fajro . Flamo lekis nuda , gracia plandumoj knabinoj .
  Superviro-Natasha Mi provis ĝin ektremas sed _ ŝia kruroj montriĝis esti firme premita V kusenetoj , kaj Tre estis malsanaj etendite vejnoj _ Ĉi tio estis klasika rack , kun tradicia tostado kalkanoj _ A ĉe knabinoj kruroj Tre eĉ seksalloga , kaj fajrolekado _ _ plandumoj faras ilia pli pli alloga .
  Sed iom dolora belaĵoj . Ili provante libera . Sed kusenetoj Tre daŭra . A lin pli Kaj knabinoj estas valkirioj pendigi pezoj .
  Same militistoj V mallonga jupoj , kun nudpiede kruroj , nudaj manojn , sed korpo kovrita arĝento ĉena poŝto Ili rasti pokeroj ĝojfajroj , kaj vomi karboj al _ kalkanoj fritita pli forta .
  Jen Kaj rako rezultas artikoj , kaj fajro fritoj malsupre . A ĉi tie pli Kaj princo de la dinastio de reĝo Vilhelmo aperis . EN manoj ĉe augusto la knabo , kiu interŝanĝis la princon-demiurgon dua miliono dolaroj por pozicio en la SS vipo de pika drato _ A pli Kaj ŝia Valkirioj varmigi de flamĵetilo _
  Princa Diaĵo palpebrumis , kaj Kiel trafos Superviro-Natasha De muskola reen _ Tamen knabino Kaj kuraĝa , sed ŝia de kalkanoj antaŭe dorso de la kapo mirigita kiel tio doloro ke _ belega sovaĝe kriegis .
  Poste batis knabo - princo faligis on Zoja . Ta Kvankam Kaj premita firme dentoj , ne tenis de krii . A on reen aperis sanga strioj Kaj brulvundoj _
  Barbarossa Jr. Kun grin diris :
  - Instruu vi pli necesa !
  Poste batis devis De Futuristo Angelique . KAJ ĉi tio juna virino Ne tenis de krii . knabo algluis ĝin nudpieda de via infano kruro V fajro _ Ekstraktita lerta fingroj ardo Kaj ĵetis ruĝharulo bestoj V vizaĝo . Ta kriis pli pli forta , doloras !
  Barbarossa Jr. Kun kontenta vido diris :
  - Sed Vi sama volis Kun Germanoj !
  Post eksplodis , kaj Svetlana . Kiel ke Ne premita makzelo , sed Same kriegis . Ĉiuj sama vipo de varma , pika drato estis pli pli dolora , kiel flamo sub nudpiede kun viaj piedoj . Ili pli ol tio knabinoj jam alkutimiĝis por jaroj fari fari sen ŝuoj , kaj ilia plandumoj kruroj , tre elasta Kaj daŭra _
  Sed fajro Kaj ilia bakas . Valkirioj jam V manoj tenu , kaj vipoj de ruĝe varma drato _
  Superviro-Natasha en ĉiuj gorĝo kriis :
  - Jes Kio Ĉi tio ĉi tio ?!
  Barbarossa Jr. respondas:
  - Demando de malobeemaj sinjorinoj! Vi estas en kaptiteco kaj respondos pri ĉio!
  Nataŝa notis:
  - Ni ne volas morti tiel ridinde! Ni iru kaj ni daŭre batalos!
  Barbarossa Jr. grumblis:
  - Kial lasi vin iri?
  Angelica respondis:
  - Ni estas sorĉistinoj, kaj ni povas doni al la viro, kiu savos nin la plej valoran donacon el ĉiuj!
  Barbarossa Bock estis surprizita:
  - Jes, kaj kion vi donos al mi?
  Nataŝa memfide deklaris:
  - Ni faros vin eterna juneco, kaj vi neniam maljuniĝos!
  La knabeto kapjesis.
  - Jes, mi povas lasi vin por ĉi tio! Sed kiel vi povas pruvi ĝin!
  Natasha deklaris:
  - Metu vian manon en la fajron kaj ĝi ne difektos vin! Vi vidos, ke ni povas fari magion!
  Barbarossa Jr. zorge metis sian manon en la fajron, turnis ĝin kaj respondis ridete:
  - Jes vi povas! Nu, kio pri via libereco kontraŭ mia senmorteco!
  Kaj la knabinoj havas novan ŝancon. Sed la milito ankoraŭ daŭras... En januaro oni prenis Gorkij kaj Kazan.
  Komence de februaro, la germanoj, finnoj kaj svedoj kaptis Karelion kaj komencis la atakon kontraŭ Arĥangelsko. La situacio draste pligrandiĝis.
  Elizabeto estis translokigita sur SU-100 al tiu ĉi grandurbo.
  Ŝi batalis tie nun. Februaro kaj frostoj. Sed la knabinoj ankoraŭ batalas nudpiede.
  La SU-100 pezas nur dek ok tunojn kun kuglorezista protekto. Ŝi estas vundebla, sed movebla. Kaj ŝi ne devas stari en embusko; ŝi devas moviĝi por eviti trafi.
  Kiam vi moviĝas, la tanko varmiĝas kaj la knabinoj en nudaj piedoj kaj en bikinoj ne estas tiel malvarmaj.
  Elizabeto, pafante al la nazioj, kantis:
  - Sed ili estas la kondiĉoj! Kaj jen estas merkredo! Sed cetere, malvarma vetero estas bona por via sano! Malvarma vetero estas bona por nia sano!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj li atakos la naziojn. Kaj la T-4, ĉi tiu malgranda tanko, estis trafita.
  La militistoj devus esti notitaj kiel batalantoj de kolosa klaso.
  Ekaterina ankaŭ pafas per la nuda piedo kaj kriegas:
  - Komunismo esti!
  Elena, ankaŭ pafante al la malamiko kaj trafrapante lin, ridis surde:
  - Atendas nin freneza venko!
  Efrasia, pugnobatante tra Wehrmacht-tankoj per siaj nudaj kruroj, bluaj pro la malvarmo, memfide respondis:
  - Nenio povas malhelpi nin!
  Ĉi tiuj militistoj estas simple bonegaj!
  Sed, ve, estas tre malmulte da ilia heroeco... Falis ankaŭ Arĥangelsko... Klare mankas sufiĉe da municio...
  La germanoj moviĝas al Moskvo de la malantaŭo. En marto, bataloj ekis por Rjazan. La hordoj de Hitler fluas ĉirkaŭe de la oriento...
  Kelkaj krizaj paŝoj estas necesaj.
  Moskvo ankoraŭ tenas, kaj Stalin kunvenis sekurecan konsilion. La diskuto estis nervoza. Ne estis novaj ideoj.
  Nur Beria sugestis:
  - Eble ni vere devus oferti pacon al la Tria Regno laŭ ajnaj kondiĉoj, nur por ke ili ne tuŝu nin!
  Stalino kolere respondis:
  - Ĉi tio ne estas konstrua aliro, kamarado Beria! Ni bezonas fortajn movojn!
  Marŝalo Vasilevskij respondis honeste:
  - Ne estas rezervoj, via ekscelenco! Preskaŭ ĉiuj estis faligitaj en neegalaj bataloj. Krom la SU-100, ekzistas neniuj aliaj specoj de novaj armiloj en la serio. Estas vere, ke la IS-3 baldaŭ estos preta, sed ĉi tiu tanko estas malfacile produktebla, kaj estos malfacile lanĉi ĝin en seriojn en nunaj kondiĉoj.
  Marŝalo Ĵukov kolere notis:
  - Se vi ne povas venki, tiam restas nur unu afero - morti digne!
  Stalino volis ion diri, sed nudpieda knabino en mallonga jupo aperis. Ekbrilante ŝiajn nudajn kalkanojn, ŝi alportis depeŝon.
  Stalino trarigardis ĝin kaj kolere muĝis:
  - Leningrado, ne povante elteni malsaton kaj tutmonatan blokadon, falis! Nun nia dua urbo estis kaptita de la Krauts!
  Marŝalo Ĵukov etendis la manojn kaj notis:
  - Ho, granda Stalino... Ĉi tio estas terura!
  Beria sugestis:
  - Eble ni mortpafu mil homojn honore al ĉi tio?
  La ĉefkomandanto muĝis:
  - Silentu, kalva idioto! Io devas esti decidita!
  Sugestis Molotov, balbutante kaj nervoze karesante la nudajn genuojn de la knabinoj:
  - Ni invitu la germanojn provizore ĉesigi la fajron, kaj nur tiam komenci intertraktadon por paco laŭ ajnaj kondiĉoj.
  Stalino grakis:
  - Provu! Sed ne estos kapitulaco. Moskvo falos, ni faros gerilmiliton!
  Beria notis kun flata rido:
  - Sed tio nur pliigos la amplekson de la homa sufero, kamarado Stalin. Eble...
  Stalino decide pugnobatis la tablon:
  - Ne! Lasu Molotov proponi intertraktadon! Kaj nenio pli, ni batalas ĝis la fino!
  La germanoj ĉirkaŭis Rjazan meze de marto. Spertante mankon de municio, sovetiaj soldatoj provis eliri el la grandurbo.
  Alenka kaj ŝia teamo kuras, iliaj nudaj kalkanoj fulmas sur la degelinta printempa neĝo.
  La knabino pafas al la nazioj kaj kantas:
  - Gloro al nia spirito, gloro al la granda lando!
  Kaj per la nuda piedo li ĵetos murdan donacon de morto. Kaj disĵetu la naziojn en ĉiuj direktoj.
  Anyuta, pafante al ŝiaj kontraŭuloj, diris:
  - Kaj nia bato, sankta donaco, kaj kotizo!
  Ala ankaŭ kuras, pafas al la nazioj, ĵetas eksplodan pakaĵon da karbo per sia nuda piedo, kaj siblas:
  - Ni neniam rezignos!
  Kaj tiel la scintila Maria, pafante al la faŝistoj, kaj plene falĉanta ilin, kaj grumblante la dentojn, kriegas:
  - Neniu haltigos nin!
  Kaj ŝia nuda kalkano sendis detruan pakaĵon de morto kaj detruo.
  Marusya, pafante al la nazioj, sufiĉe logike notas:
  - Komunismo neniam forvelkos!
  Matryona, pafante al la malamiko kaj falĉanta la vicojn, sufiĉe logike kaj racie notas:
  - Kaj fido al la partio restos dum jarcentoj!
  Kaj nudaj piedfingroj ĵetos la donacon de neniigo.
  La knabinoj eliris el la ringo. Sed la situacio estas ankoraŭ streĉa.
  Kaj ili ne povas eskapi ie ajn.
  La printempa degelo iomete prokrastis la germanan antaŭeniĝon. Krome, la nazioj unuiĝis kun Japanio kaj komencis okupi Mezazion.
  Kio ankaŭ distris ilin kaj aprilo pasis relative trankvile. Kaj en majo, la unua sovetia tanko IS-3 finfine estis liberigita. Kaj li povus esti prenita al la parado de la Majo.
  Maljuniĝinta kaj malfortigita, Stalino rigardis ĉi tion, klinite. Lia aspekto esprimis mortan lacecon.
  Pro la labor-intensa naturo de produktado, la IS-3 ankoraŭ ne povis iri en produktadon.
  Ĝia esenca diferenco de la du estis nur la formo de la turo. Ŝi estis kiel fluga telero, kaj ŝia frunto estis kiel beko de gruo. Kompreneble, la pliigita angulo de deklivo bone protektis la frontan parton, sed komplikis produktadon. Krome, la malsupra parto de la frunto estis vundebla kaj se ĵetaĵo trafus tie, ĝi ne plu rikoltus.
  Stalino svingis la manon kaj malaperis en la bunkro, kaj alia nazia atako komenciĝis. La TA-400 kaj Yu-287 kun invers-balaita flugilo partoprenis en la aviadilatakoj.
  Kaj denove ili pafis balistikajn misilojn kun radiogviditaj flugiloj.
  Kremlo ricevis gravan damaĝon.
  Stalino serioze pensis pri fuĝo de Moskvo.
  Meze de majo, kompletiginte la redistribuon de Mezazio, la nazioj de la oriento kaj okcidento komencis atakon kontraŭ Moskvo. Alia furioza batalo bruis.
  Sovetiaj trupoj batalis heroe. Sed la fortoj estas tro neegalaj. E-75 Tiger-3-tankoj ankaŭ aperis en bataloj. Kaj amase "Pantero"-3. La bataloj estas, ni diru, eksterordinaraj.
  Antaŭ la fino de majo kaj la komenco de junio, la nazioj kompletigis la preskaŭ kompletan ĉirkaŭadon de Moskvo.
  Stalino solene anoncis, ke li restos en la ĉefurbo kaj tie batalos ĝismorte.
  Moskvo estis bombardita kaj bombardita. Ŝi estis ĉirkaŭita de tre potencaj defendlinioj, kiuj ne estas tiel facile venkeblaj. Grandegaj akcioj de municio kaj manĝaĵo estis koncentritaj en la ĉefurbo.
  Kaj Stalino en la subtera urbo estis relative sekura.
  Hitler la 22-an de junio 1945, kiam ekzakte kvar jaroj pasis ekde la komenco de la Granda Patriota Milito, ordonis ĉesigi la atakon kontraŭ la ĉefurbo, kaj anstataŭe sisteme detrui ĝin per artilerio kaj aviado. Kaj daŭre bombi memfide.
  Kaj la daŭra ofensivo moviĝis al Siberio. Necesis preni Sverdlovsk kaj Chelyabinsk, antaŭ ol tiuj urboj estis kovritaj de neĝo... Fine de junio komence de julio ambaŭ ŝlosilaj urboj estis prenitaj post obstinaj bataloj... La germanoj moviĝis trans Siberion. Unu post la alia, sovetiaj vilaĝoj falis.
  En septembro 1945, la nazioj alproksimiĝis al Novosibirsk. Batalado ankaŭ ekis por tiu kompromiso.
  La Ruĝa Armeo batalis kune kun lokaj milicoj. Ankaŭ ĉi tie Tamara batalis kiel heroino.
  Jam estas la fino de septembro, neĝas kaj frostas. Kaj la bataliono de knabinoj batalas nudpiede kaj montras mirindan heroecon.
  Kaj la militistoj batalas kiel panteroj.
  Tamara eksplodis, ĵetis eksplodan pakaĵon da karbo per la nuda piedo kaj knaris:
  - Neniu haltigos nin! Neniu povas venki nin!
  La aliaj knabinoj senespere muĝas:
  - Ni mortos, sed ni ne rezignos!
  Kaj la batalo daŭras...
  Nur komence de novembro Novosibirsko falis... La milito daŭris. Sovetunio ankoraŭ ne kapitulacis. Moskvo estis blokita kaj sub fajro.
  Strategia provizo de manĝaĵo kaj municio estis stokita en la subtera urbo, do eblis teni sufiĉe longe.
  La germanoj konstante bombardis kaj senŝeligis la grandurbon.
  Ekzistis ankaŭ nova peza tanko "Rat". Tiu ĉi maŝino pezis du mil tunojn kaj estis armita per pluraj pafiloj.
  La veturilo kun 400 mm kiraso estis uzata kiel trarompa tanko ... Pasita bataltestado ...
  Sed algluiĝis sur erinacoj, kaj estis detruita fare de kamikazpiloto kiu ramis ŝin.
  Tamen, nova tanko "Rat" -2 aperis eĉ pli granda kaj peza ...
  Stalin festis la novjaron de 1946 en Moskvo, kiu ankoraŭ ne estis prenita. La granda gvidanto de Sovetunio kalkulis je miraklo. Moskvo fariĝis vera fortikaĵurbo.
  Manĝaĵoj povus daŭri pliajn du jarojn, kaj konsiderante la populaciomalkreskon pro bombado kaj senŝeligado, pli longe. Sed la municio dependis de la rapideco kaj intenseco de la atakoj.
  Beria tamen rimarkis:
  - Eble kamarado Stalin konsentos kun Hitler pri nia libereco?
  La Ĉefkomandanto decidis decide, frapante sian pugnon firme sur la tablon:
  - Mi ne parolas kun kanibaloj Lavrenty! Ĉu vi komprenas!
  Beria rimarkis kun suspiro:
  Ni esperu miraklon!
  Stalino rimarkis, kvakante:
  -Pacienco kaj iom da peno!
  . EPILOGO
  Nova 1946 okazis en lokaj bataloj. La germanoj kaj japanoj iom post iom konkeris ĉiujn ĉefajn urbojn. Verĥojansk estis la lasta falinta en aŭgusto. La germanoj havis novajn tankojn AG-50 en formo de piramido.
  Tamara kaj ŝia teamo batalis urĝe en Verĥojansk.
  La knabinoj, kiel ĉiam, estis nudpiedaj kaj en bikinoj.
  Ili batalis ĝismorte. Kaj per la nudaj piedfingroj ili ĵetis eksplodemajn pakaĵojn kun mortiga forto.
  Kaj tiam, kiam la municio finiĝis, ili povis eskapi en la tajgon tra keloj kaj tuneloj.
  Ili estis pretaj preni armilojn kaj militi denove, eĉ se ĝi estis gerilmilito.
  En Sovetunio estiĝis partizanaj zonoj kaj disvolviĝis subtera milito.
  La ĉefurbo ankoraŭ tenis, do Hitlero volis malsatigi ĝin kaj savi siajn soldatojn, el kiuj tro multaj jam estis mortigitaj.
  Dume, la knabinoj ekstermis la naziojn kaj japanojn en plej diversaj manieroj kaj metodoj.
  Precipe Natasha kaj ŝia teamo.
  KAJ montriĝis esti denove V T -34-85. La aŭton , kompreneble sama , ne nova . KAJ por malfrua kvardek sesa de la jaro malmoderna _
  A Jen Kaj AG -50. Rememorigas min malalta piramido Kun Tre longa trunko _ Aŭto ĉiuj sesdek kvin tunoj _ Dikeco kiraso kun ĉiuj anguloj 250 mm sub klini _ Por konkoj T -34 absolute nepenetrebla .
  Superviro-Natasha V ĝeno siblis :
  - Ĉi tio estas Kiel tasko ! Levu supren monto !
  Futurista Angeliko ĉirkaŭrigardis . Nun Ili estis V lia tradicia bikino _ KAJ io _ _ beleco ĝi alvenis on menso _
  A Svetlana premita on leviloj nudpiede kalkanoj Kaj ni iru tanko _ Ŝi siblis :
  - Manovro ! Nur manovro !
  AG -50 ekipita potenca 105 mm kanono Kun longeco trunko en 100 EL . Li kapabla batis on granda distancoj _ Ili pli , y tridek kvar Kun kvalito kiraso neniam gravas . Unu batis Kaj fino .
  Svetlana komenciĝas svingi sovetia tanko _ Jen malamiko ŝosoj . Kuglo eĉ iom zorgoj kiraso _ Sed Al feliĉe forglitas . A finfine potenco kolosa - uranio kerno .
  Superviro-Natasha flustris ilia skarlata lipoj :
  - Sur ikonoj Kun malgajo vizaĝoj - denove imperio naskiĝu !
  Futurista Angeliko pafis uzante _ nudpiede fingroj kruroj _ Kuglo kontenta V ankoraŭ starante piramideca tanko _ KAJ glitis Kun kiraso V ricochet _ Jam Tre ŝi klinita Kaj cementitaj .
  germana tanko , kompreneble same , nepenetrebla , kun ĉiuj anguloj eĉ Por IS -7. A vere Kie antaŭe lin T -34-85.
  Denove germana pafas ... Svetlana premita nuda kalkano on bremsoj . KAJ povus eskapi tanko de malvenko . Kvankam fatala donaco traglitis entute proksime de .
  Superviro-Natasha V kolerego diris :
  - Jes Ni Kaj blokita !
  Futurista Angeliko rikanis . Ŝi malvarmete forŝiris Kun mi mem mamzono _ elmontrita alta brusto Kun frago cicoj _ Ŝi nudigis siajn dentojn ilia perlo dentoj _ KAJ tweetis :
  - Malkuraĝulo Ne ludas V hokeo !
  KAJ premita skarlata cico on ellasilo _ Tia Jen ŝi kuraĝa Kaj brilanta ŝi- diablo A Eble afabla , rusa anĝelo enkorpigi _
  Kuglo elflugis de Ne tro multe longa doula _ Ekbrilis de ... Kaj kontenta rekte V trunko germana aŭtoj AG . Resaltado lia kvazaŭ bato petardoj _
  KAJ Ĉiuj kvar knabinoj unuvoĉe ili bojis :
  - Unu , du - mi ricevis ĝin ! Fritz De kornoj Do donis !
  KAJ Kiel skui Ili ilia nudpiede kruroj . Jen Ĉi tio knabinoj ! A Kiam ĉe pafado uzi nuda mamoj estas _ V cent unufoje pli efika .
  Superviro-Natasha Kun rideti rimarkis :
  - Ĉi tiu tanko Nun Por ni sekura . Sed Kiel lia detrui ?
  Zoja Kun rideti sugestis :
  - A V batalo vakero stilo , ni lia Ni forbalau !
  Svetlana akcelis movado lia tanko _ Sed malamiko , neatendite turnis sin Kaj rapidis forkuris _ Li akcelis mirinda rapide : ĉio sama gasturbino motoro . KAJ estis klare pli rapide ol _ T -34-85.
  Kvazaŭ elefanto forkuris de Pugoj . Ĉiuj volus nenio . Sed elefantoj scipovi movi eĉ Tre rapide .
  Superviro-Natasha kolere movita De kiraso nudpiede piedo Kaj muĝis :
  - Jen ! Nu Kiel post ĉio _ Ni postrestis de faŝistoj !
  Zoja Kun malgajo V voĉo , kantis :
  - Ĉio impossible , ebla V nia mondo !
  KAJ skuiĝis lia haroj , koloroj folio oro .
  Futurista Angeliko Kun ĝojo kantis kaj _ liberigita alia ŝelo . Tio batis V kirasita severa Kaj rompis .
  - Iru Ĉu revoj senprecedenca ... Tekso Ĉu florkronoj malfrua ... Mute estis Gerasim iam ! _ _ Nun Li ĵuras obscenaĵoj !
  Svetlana strikte rimarkis :
  - Ĵuri ĵuri estas _ vulgara !
  Superviro-Natasha volis ion _ _ _ diru sprita . Sed Jen aperis alia faŝisto tanko _ On ĉi tio unufoje E -75. Same Bone protektata V frunto , sed multe pli malbona Kun flankoj _ Ĉu vere, tridek kvar lia Ĉiuj egalas Ne trapugno _
  On ĉi tio fojojn , Zoya forĵetis Kun mi mem mamzono _ KAJ elmontrita skarlata cico _
  Prenis Kaj premita mamnutrado on ellasilon . pafilo laboris ...
  Kuglo denove kontenta rekte V trunko masiva pafiloj _ KAJ cent kvin milimetro pafilon eliris de konstruaĵo .
  KAJ ĉi tio germana rapidis forkuris _ Bone vojo eligi de konstruaĵo la plej protektata aŭtoj estas _ bato De trunkoj .
  Superviro-Natasha superĝoja deklaris :
  - Jen vidu ! Ni ni venkas !
  A Jen Kaj tria tanko _ On ĉi tio fojojn " Reĝa" leono ." U lin armilo , bomb-lanĉilo kalibro je 450 milimetroj . Tia Se fikita , do malmultaj entute Ne ĝi ŝajnos .
  Superviro-Natasha on ĉi tio unufoje decidis pafi sin _ Mi demetis ĝin mamzono _ Kiu ĉe ŝia post ĉio _ alta , kaj elasta brusto _ Freŝa kiel _ ĉe knabinoj . KAJ militisto Kiel prenos Kaj premos rubeno cico _
  Kuglo elflugis ... Kaj " Reĝa leono " ricevis rekte V trunko _ KAJ grandega aŭto Kiel eksplodos . Kio Kaj paro starante De randoj tankoj forflugis on iuj centoj metroj _
   Jes Kaj tridek kvar skuiĝis . Aŭto apenaŭ Ne ruliĝis kaj _ montriĝis esti deŝirita de tero _
  Futurista Angeliko eĉ batis ĉe surteriĝo frunto , kriante :
  - Kiel ĉevaloj azenoj !
  KAJ minacis al la Krauts pugno _
  Superviro-Natasha estis kontenta , kaj rikanis perla , tre granda dentoj :
  - Jen Ni donita De al la malamiko ! Kiel ĝi devas !
  Zoja kantis , kun kun ĝojo :
  - Amo Kaj morto ! Bone Kaj malbono ! Kio sankta Kio pekema ... A al mi scias Ĉiuj egala !
  KAJ knabino movita nudpiede kruro De metalo _
  Poste malamiko E -100. Aŭto danĝera _ KUN bombolanĉilo kaj 75 mm _ kanono Kun Tre longa trunko _ Ĉi tio sturmo modifo , kaj kapabla plenumi rolo Kaj batalanto tankoj _ A sepdek kvin milimetrojn pafiloj Por sovetia tanko tute tio sufiĉas .
   A trunko bombolanĉilo kovrita ĉapo _
  Superviro-Natasha krucsignis sin ĉe helpo nudpiede kruroj , kaj tweetis :
  - Nu , ni lia bati ?
  Zoya , balanciĝanta dentoj , konsentis :
  - Kompreneble ni faros !
  Futuristo -Angelica skarlata cico premita on ellasilo _ pafilo ĝi funkciis . Kraĉu ĝin murdema ŝargo . KAJ interrompis relative maldika sed _ sed longa trunko germana pafiloj _
  Svetlana entuziasme tweetis :
  - Bonege ! A Nun donu Fajro mi !
  KAJ militisto Same elmontrita mia torso _ U ĉiuj kvaroj mamoj on alteco _ KAJ Tre eĉ bela , seksa , deloga . Do Kun kiel tio knabinoj Mi volas faru amo . Nu kio _ Eble esti pli bone ilin ? Verŝajne nur _ alia knabinoj !
  KAJ Jen juna virino kaptis la momento kiam ĉapo komencis malfermita . KAJ uzante mia skarlata cico kiel _ liberigos kuglo De germana bombolanĉilo .
  A Fritz Ne administris eĉ Kaj okulo palpebrumi ... Kiel prenos Kaj eksplodos ... En Ĉiuj flankoj disĵetitaj fumante metalo _
  Svetlana frotis al mi mem forta manoj Kaj knaris :
  - mi knabino aŭtentika drako !
  KAJ Kiel ridas ! KAJ prenos ĝin , jes montros lango !
  Superviro-Natasha prenis Kaj entuziasme kantis :
  - Patrioto ! sovetia patrioto ! Kiom da Krauts mortigita vi !
  Zoja kolektis kanto , kaj tremante nuda mamoj , daŭrigis :
  - Patrioto ! Ruĝa patrioto ! KAJ on knabinoj Ĉiuj via revoj !
  KAJ Same militisto Kiel prenos Kaj li ekridos ! KAJ lango montros ! KAJ ridetas dentoj - dentegoj !
  KAJ nudpiede kruroj movos levilo ...
  La knabinoj ĉi tie estas klare ĉe sia plej bona, kvankam ili havas malmodernan tankon. Kaj ili daŭre partias.
  Sed la 20-an de aprilo 1947 komenciĝis nova atako kontraŭ Moskvo. La japanoj, la turkoj kaj ĉiuj eksterlandaj trupoj partoprenis en ĝi.
  Hitler finfine elĉerpigis paciencon kaj decidis fini Sovetujon. Kaj persone kun Stalino, ligante kun li la gerilmiliton ankoraŭ brulantan sur rusa teritorio.
  Kiel, se Moskvo falos, tiam la milito sendube finiĝos.
  Kaj decida, ĝenerala atako komenciĝis.
  Superpezaj tankoj "Rat"-2, "Monster", E-200, E-500 kaj aliaj ankaŭ atakis.
  Unue, la grandurbo ankaŭ estis pafita sur per balistikaj misiloj.
  Kaj la batalaj, nevundeblaj disko-aviadiloj de la Tria Reich ankaŭ estis uzitaj. Tia estas la armado.
  Alenka kaj ŝia teamo kuraĝe renkontis la germanojn kaj donis al ili batalon.
  Alenka ĵetis obuson per la nudaj piedfingroj, ekbrulis kaj muĝis:
  - Por la rusoj spirito!
  Anyuta, pafante al siaj kontraŭuloj kaj falĉanta la vicojn da malamikoj, pepis per sia nuda kalkano, donante la pakaĵon al morto:
  - Por la grandeco de komunismo!
  Alla, pafante al la malamikoj de Sovetunio kaj ĵetante bombon per siaj nudaj piedfingroj, ekbalegis:
  - Por Patrino Rus' en komunismo!
  Maria, precize pafante al la malamiko kaj memfide falĉante lin, notis, elmontrante la dentojn:
  - Rusio bezonas novan gvidanton!
  Matrena notis, pafante kaj memfide detruante kontraŭulojn, kaj kun siaj nudaj piedfingroj, donante alian donacon de morto:
  - Kompreneble necesas!
  Kaj de ŝia ĵeto, kiu trafis la sketejon, koliziis du germanaj tankoj.
  Marusya, pafante al la nazioj, energie notis:
  - Ĉio estis tie en Sovetunio, sed la malamiko prenis ĝin en nombro!
  Kaj per sia nuda kalkano li lanĉos la murdeman kaj neelĉerblan!
  Alenka kuraĝigis siajn amikojn:
  - Ne rapidu enterigi Rus'! Ni ankoraŭ havas aferojn por fari!
  Kaj per la piedfingroj de sia nuda piedo li ĵetos detruan donacon de neniigo.
  Anyuta, pafante al la nazioj, konsentis kun tio:
  - Ni feroce venkos niajn malamikojn, la rivero de la Patrujo ne sekiĝos!
  Kaj kun nuda, ronda kalkano, la knabino energie prenos kaj pereos al la malamiko.
  Alla, pafante al la nazioj, kaj liberigante pecon da eksplodaĵo de ŝnurĵetilo, tirante la ŝnuron per siaj nudaj piedfingroj, elsendis:
  - Estos nur superhomo - kiu anstataŭos Stalinon!
  Maria, pafante kun mirinda precizeco kaj ĵetante obusojn per siaj nudaj piedfingroj, parolis:
  - Ĉio, kio ne ŝanĝiĝas, estas por pli bone!
  Matryona, terenbatante la Fritz per bone celitaj pafoj. Kaj tiam, damaĝante la tankon per sia nuda piedo, ŝi notis:
  - Ni estas kun nia senŝanĝa kaj heroa volo!
  Marusja ĵetis tutan aron da obusoj per siaj nudaj piedoj. Do la memvetura pafilo de la nazioj turniĝis kaj ekkriis:
  - Mi estos pli forta ol ĉiuj!
  Alla, batinte transportilon de la nazioj per ĵeto de granato per sia nuda kalkano, rimarkis kaj korektis:
  - Ne mi, sed ni! Ĉio estas pli forta!
  Alenka komencis kanti por levi la batalan spiriton, komponante dum ŝi iris. Kaj la ceteraj knabinoj, pafante al la nazioj, prenis ĝin;
  Ni estas knabinoj el la lando de Sovetunio,
  Kiu estas torĉo por la tuta mondo...
  Ni montru al vi ekzemplon de grandeco,
  Jen la heroaj agoj kantataj!
  
  Knabinoj naskiĝis sub la ruĝa flago,
  Kaj nudpiede ili rapidas tra la frosto...
  Filinoj kaj filoj batalas por Rus',
  Foje la novedzino donas al la ulo rozon!
  
  Estos ruĝa flago super la universo,
  Brilu tiel hele, kiel torĉo-flamo...
  Post ĉio, ni havas heroan svingon,
  Kaj nia standardo brilas kiel ruĝa!
  
  Ne kredu, la malbenita faŝisto ne pasos,
  Kaj la rusa spirito neniam malaperos...
  Venkoj malfermos senfinan konton,
  Ni diru saluton kaj saluton al iu ajn!
  
  Rusio estas mirinda lando,
  Vi donis komunismon al la popoloj...
  Donita eterne de Dio malavare,
  Por la Patrujo, por feliĉo kaj libereco!
  
  La malamiko ne povos venki la Patrujon,
  Kaj kiom ajn kruela kaj ruza li estis...
  Nia nevenkebla rusa urso,
  La rusa soldato estas tiel glora pro sia venko!
  
  Bela sovetia lando,
  La knabinoj en ĝi estas fieraj ke ili estas belaj...
  Ŝi estis donita al ni per naskiĝo por ĉiam,
  Kaj ni komsomolanoj estu justaj!
  
  Ni batalas ĉe la periferio de Moskvo,
  Estas neĝoŝtormo, neĝblovoj, kaj la knabinoj estas nudpiedaj...
  Ni ne fordonos nian Patrujon al Satano,
  eĉ niaj falĉiloj pafas precize!
  
  Do en kolerego la knabinoj estas fervoraj batali,
  Kaj per la nuda kalkano ili ĵetas eksplod-pakaĵon...
  Li estas faŝisto, sed li aspektas mojosa,
  Fakte, nur malbona Kain!
  
  Malamikoj ne povas venki knabinojn,
  Ili naskiĝis sub tia stelo...
  Nia nevenkebla monstro estas la urso,
  Kiu faris la Patrujon sian edzinon!
  
  Ni rusaj knabinoj estas bonaj
  Ni ne timas torturon kaj froston...
  Kaj ni forpuŝos, kredu la atakon de la malbona hordo,
  La malamiko freneziĝos pro la dozo!
  
  Ili povis forpuŝi la malamikon de Moskvo,
  Kvankam li estas plena de enorma potenco...
  Ni knabinoj estas tiom fieraj pri ni mem,
  Kontraŭuloj ĉiuj malaperos en siajn tombojn!
  
  Ne kredu ĝin, malamikoj ne povas venki Rus',
  Ĉar ĉiu kavaliro venas de vindotukoj...
  La ĉasisto ŝajne fariĝis ludo,
  Kaj la kontraŭulo estas ankoraŭ nur infano!
  
  Sed la rusa spirito, la granda kredspirito,
  Vi scias, estas kaŝitaj potencoj en ĝi...
  La malamiko estos disbatita,
  Post ĉio, kavaliroj estas nevenkeblaj en batalo!
  
  Forĵetu viajn dubojn, knabinoj,
  Ni estas la plej kuraĝaj homoj en la mondo...
  Ni ĵetu la hordojn de Satano en la inferon,
  Ni trempu ĉiujn kontraŭulojn en la necesejo!
  
  La sankta milito finiĝos
  Paco kaj mateno venos super la planedo...
  Sciu, ke ŝi estas eterne kun la suno,
  Somero flamu eterne!
  
  Kaj komunismo eterna en gloro,
  Kaj Lenin kaj la granda Stalino estas kun ni...
  En sanga kinejo nur nun estas faŝismo,
  Kaj nia kredado estas pli forta ol ŝtalo!
  
  Mia Rusio regas dum jarcentoj
  Kaj donis feliĉon al la tuta universo...
  Vi bezonas la forton de ŝtala pugno,
  Kaj aŭdaca, sed en racia maniero!
  
  
  
  SORĈISTINOJ KIU KREAS MIRACLOJ ARMILOJ
  Gerda, Charlotte, Magda kaj Christina, kiuj iam provis la "Tigron", ankaŭ gvidis la disvolviĝon de promesplena modelo: "Pantero"-2. La knabinoj metis la motoron kaj transdonon en unu blokon - trans, kaj faris la turon mallarĝa kaj pli malgranda. Kaj la rapidumujo estis instalita sur la motoro mem. Kiel rezulto, "Panther"-2 rezultis esti silueto malpli ol du metroj, kaj la nombro da ŝipanoj reduktiĝis al tri homoj. La dikeco de la kiraso ĉe la fronto de la kareno pliiĝis al 120 milimetroj ĉe grandaj deklivoj, kaj la flankoj al 82 milimetroj ĉe deklivoj. Kaj la turoj estas ĝis 150 mm ĉe la fronto kaj 82 mm ĉe la flankoj, ĉe deklivoj. En la sama tempo, la tuta veturilo estis reduktita al 35 tunoj, kio ebligis elteni per 700-ĉevalforta motoro kaj pliigis la rapidecon kaj manovreblon de la tanko. Samtempe, la manovro de la veturilo ankaŭ pliboniĝis, kaj la ĉasio fariĝis pli malpeza kaj multe pli facile ripari kaj prizorgi. Estas ses ruliloj entute, kio estas praktika kaj oportuna. Hitler ŝatis "Panther" 2 kaj eniris produktadon en septembro 1943. La veturilo estas sukcesa, kun bona, kiras-penetra kaj rapidpafa pafilo. Ŝi laboris kaj moviĝis rapide, kun bonega ergonomio.
  Kaj plej grave, estis pli facile produkti kaj postulis malpli da metalo. Kaj samtempe ĝi distingiĝis pro sia kapitala pluvivebleco. Ne estas tiel facile penetri tian veturilon kun grandaj kirasaj deklivoj.
  Sovetiaj trupoj havis gravan problemon. Krome, la germanoj, anstataŭ la programo Fau, investis en la disvolviĝo de la popola batalanto, kaj kreis la XE-162, simplan kaj malmultekosta produktebla kaj tre malpeza kaj manovebla.
  Ĉi tiu maŝino montriĝis disvolvita en pli favoraj kondiĉoj kaj relative facile funkciigas. Kaj ne estas tiel facile por ŝi elteni.
  Ĝi trudis brutalajn aerbatalojn al sovetiaj kaj aliancitaj trupoj. La batalanto pezis nur unu kaj duonon de tunoj kiam malplena kaj konsistis preskaŭ tute el ligno. Do la maŝino montriĝis ege efika.
  La situacio estis plimalbonigita de la fakto, ke germanaj knabinoj komencis aktive enskribiĝi en aviadaj unuoj.
  Albina kaj Alvina komencis aktive gajni poentarojn, batalante, kiel regulo, nudpiede kaj nur en bikino. Kaj ĉi tiuj knabinoj ne povus esti pafitaj. Kaj ili mem tiel aktive fortranĉis la malamikon. Kaj kiel belaj estis ĉi tiuj blonduloj: nur veraj arjoj!
  Albina premas la ellasilon per sia gracia piedo kaj faligas kelkajn sovetiajn aviadilojn kaj kriegas:
  - Gloro al la Tria Regno!
  Alvina premas sian skarlatan cicon sur la ellasilon, trafas tri sovetiajn veturilojn kaj muĝas:
  - Gloro al nia Patrujo!
  Batalantaj knabinoj - vi ne povas diri, ke ili estas malfortaj. Ne, ili estas tre agresemaj kaj kapablas disŝiri ĉiujn.
  Ĝenerale ĉi tiu armeo impetas. Kaj vintre la frontlinio stabiliĝis. Mainstein lanĉis kontraŭatakon kaj sukcesis venki la sovetiajn soldatojn preter la Dnepro, kreante paron da grandaj kaldronoj. La germanoj ankaŭ povis repuŝi la ofensivon proksime de Leningrado. Ĉi tie ili fidis je potenca defendlinio. Plie, post la malvenko en Ukrainio, Stalino retiris plurajn sekciojn de ĉi tiu direkto kaj permesis al la germanoj forpuŝi la atakojn. La fronto eltenis, kaj la germanoj povis teni vintre laŭ la tuta perimetro de la atako.
  Gerda propre batalis sur Panther 2, kune kun la knabinoj. Kaj malgraŭ la vintro, la belulinoj batalis nudpiede kaj portante nur bikinon.
  Gerda premis la butonojn de la stirstango per la nudaj piedfingroj, batis la malamikon kaj knaris:
  - Gloro al nia imperio!
  Charlotte ankaŭ premis la levilon per siaj nudaj piedfingroj, malkonstruis la tridek kvaran turon kaj konfirmis kun agresemo:
  - Gloro al herooj!
  Kristina premis la butonon per sia skarlata cico kaj batis la sovetian aŭton, grincante:
  - Kaj gloron al ni!
  Magda pafis eksplodon de kvar maŝinpafiloj, fortranĉis la sovetian infanterion helpe de siaj nudaj piedfingroj kaj eligis:
  - Eterna, venka gloro!
  Do la knabinoj estas malbonaj kaj nudaj, iliaj rondaj kalkanoj brilas.
  Kaj ĉe la alproksimiĝo de "Tigro" -2, ĉi tiu tanko, kun pezo de kvindek kvin tunoj, promesas havi protekton de 250 mm frunto, kaj flankoj de 170 mm.
  Tio kun 88-mm pafilo en 71 EL, tre deca aŭto.
  Kaj nun printempe la germanoj jam antaŭeniras en Italio kaj memfide disbatas la aliancanojn.
  Ili prenas Napolon kaj invadas Sicilion.
  Kaj la Aliancitaj trupoj kapitulacas je centoj da miloj. Kaj ili estas plene detruitaj. Germanaj panteroj estas nehalteblaj.
  Kaj la knabinoj igas la anglojn fali sur la genuojn kaj kisas la nudajn, ĉizitajn krurojn, kaj lekas per la lango la rondajn kalkanojn de la belulinoj.
  En junio, la aliancanoj provas avanci surterigante soldatojn en Normandio. Sed ili suferspertas teruran malvenkon tie. Denove, centoj da miloj da kaptitoj, kaj multe da kaptitaj ekipaĵoj.
  Roosevelt havas koratakon kaj iĝas senkapabligita. Usono provas fini tian malfacilan militon. Britio pripensas opciojn por paco kun la Krauts. La situacio estas plimalbonigita de pli potenca bombado de anglaj urboj per jetaviadiloj. Sed britaj batalantoj ne povas atingi tiajn aviadilojn.
  Do Churchill komencas peti pacon. Sed la Fuhrer estas senĉesa. Li krevas de konscio pri sia propra forto.
  Sed la britoj ankoraŭ konsentas pri paco. Kaj ĉi tio maltrankviligas Stalinon, kiu proponas al la Fuhrer paŭzon. Hitler konsentas ĉesi malamikecojn por tri jaroj, kondiĉe ke ne estas partia sabotado, kaj la partioj restas ĉe siaj limoj, kaj Sovetunio vendas petrolon kaj grenon al la germanoj.
  Stalino konsentis pri tio... Kaj la kraŭtoj malligis la manojn.
  La unua bato, kompreneble, estas Ĝibraltaro. Konkerinte ĉi tiun fortikaĵon, vi povas translokigi soldatojn al Afriko sur la plej mallonga distanco. Kiam sturmis la fortikaĵon, la germanoj uzis la plej novajn sturmpafilojn MP-44, la knabinoj ankaŭ plibonigis ilin: ili faris ilin multe pli malpezaj kaj pli fidindaj.
  Kaj Albina kaj Alvina, la knabinoj, kiuj faris la germanajn aviadilojn multe pli praktikaj kaj rapidaj, batalis sur la ĉielo.
  Kaj ili disbatis siajn aliancanojn maldekstre kaj dekstre. Ĝibraltaro estus prenita tuj. Franco estis devigita konsenti pri la ultimato de Hitler. Ne lasu la faŝistojn okupi vian landon.
  La germanoj akcelis en tankoj kaj eksplodis en la lokon de la malamiko.
  Post la falo de Ĝibraltaro, la Fritz envojaĝis Maroko. Kaj ili moviĝis, kaptinte teritoriojn. Fritz-tankoj moviĝis precipe en Alĝerio. "Pantero" -2 rapide glitas sur la sablo. Ĝi estis ĝisdatigita kun pli potenca motoro, kaj ĝi kuregis. "Panther"-2 tute kontentigis la militistaron per sia frunta protekto, kaj "Tiger"-2 estis ĝenerale mirinda tanko. La aliancanoj falis kvazaŭ terenbatitaj.
  Germanaj knabinoj batalis en la dezerto, kutime nudpiede kaj en bikinoj. Ili nur lubrikis la haŭton per speciala protekta kremo, por ke ĝi ne brulu.
  Tiam la belulinoj de la kaptitaj angloj metis ilin sur la genuojn kaj devigas ilin leki la kalkanojn de la knabinoj. Kaj ili ŝatas ĝin, precipe la afrikanoj, kiuj faras ĝin kun entuziasmo.
  La kvardek-kvina jaro estis alkureganta por la germanoj; ili kaptis la plej grandan parton de Afriko kaj la Proksima Oriento. Kaj en la unua duono de 1946 ili ankaŭ kaptis Hindion, Birmon kaj la reston de Afriko. Kaj estis pli da problemoj kun la liverado de soldatoj, la etendo de komunikadoj kaj la tereno ol kun la rezisto de britaj kaj amerikaj unuoj. Krome, la koloniaj trupoj ne estis tre pretaj batali. En teknologio, la germanoj havas superan avantaĝon en kvalito. Ekzemple, ME-262 X, kaj la rapido estas ĝis 1200 kilometroj hore, kaj la armilaro estas kvin aviadilaj kanonoj. Kaj Usono kaj Britio ankoraŭ ne havas ĉasaviadilojn pli-malpli taŭgajn por bataluzo, kaj eĉ malpli bombaviadilojn.
  Cetere, la germanoj nun havas diskedojn, kiuj atingas rapidecon de ĉirkaŭ kvar sonrapidoj. Ili estis tute nevundeblaj al manpafiloj, dank'al la lamena fluo kiu fluis ĉirkaŭ la aŭtoj. Sed pro tio ili mem ne povis pafi. Sed eblis faligi bombon de alteco, uzi ĝin por sciigo, kaj plej grave, rami malamikajn veturilojn, pafante ilin per jetoj.
  Flugaj teleroj estas efikaj armiloj kun granda atingo kaj kapablas flugi de Eŭropo al Usono. Kaj ilin kelkfoje regis tre belaj knabinoj, kiuj preferis batali nudpiede kaj en bikino.
  Jen Gertrudo kaj Eva flugantaj. Tiaj du mirindaj karulinoj. Ekzemple, nigra usonano estis kaptita. Ligita al ŝtipo. Kaj tiel ili rajdis sur lia vira perfekteco dum longa tempo, ke la kaptito perdis la konscion, trolaborinte sin.
  Kaj nun Gertrudo, kun la nudaj piedfingroj, prenis la diskon kaj celis ĝin al la celo, faligante usonajn aviadilojn. Ĉi tiu estas batalanta knabino.
  Kaj Eva ankaŭ, uzante siajn nudajn piedfingrojn, celas maŝinon de mortiga forto al la malamiko.
  Kaj kun furiozo ĝi ravas la malamikon, kaj la aŭtoj de Anglio kaj Usono falas.
  La alteriĝo de la germanoj planita por la fino de novembro. Unue, neniu atendas ĉi-momente. Fakte, la vetero ne estas tre bona kaj estas riske pluvivi. Sed en trankvilaj tagoj oni povas naĝi trans Manikon kaj surteriĝi. Krome, estas avantaĝoj en nokta surteriĝo, ĉar ĝi estas multe pli malfacile defendi en la mallumo.
  La germanoj antaŭ tiu tempo tre multe mortigis la anglajn kaj amerikajn flotojn.
  Do la surteriĝo estis atendita senprobleme. Potenca frapforto laŭsupoze estis specialaj batalionoj de knabinoj kiuj, eĉ en la frosto de malfrua novembro, estis nudpiede en nur bikino.
  La alteriĝo komenciĝis la 26-an de novembro 1946. Dum la datreveno de la Reichstag-elektoj, post kiuj Hitler ricevis la postenon de Reich Kanceliero.
  Estis neniu por malhelpi la surteriĝon. Kaj grandaj amasoj da infanterio kaj eĉ la plej novaj piramidaj tankoj partoprenis en la ofensivo. Kiu ne povas esti penetrita de ajna angulo.
  La knabinoj, kompreneble, batalas ene de ili, kaj agas kuraĝe.
  Kaj iuj militistoj jam nudpiede rompas la randon de glacio sur flakoj frostigitaj nokte. Kaj ili batalas tre forte. Kaj ili faras miraklojn de kolosa potenco. Kaj kiam ili ĵetas obusojn per siaj nudaj piedfingroj kaj disŝiras la anglojn en pecojn, ĝi fariĝas ekstreme malvarmeta...
  Gerda batalas sur "Tiger"-4-piramida tanko per kanono kaj bombolanĉilo, kaj sufiĉe kuraĝe. Sendas ŝelon post ŝelo, disŝirante malamikojn.
  Agante kiel freneza, premante la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj, la knabino muĝas:
  - Ni nudigas la dentojn aktive, ni ekstermas tre!
  Charlotte uzas skarlatan cicon dum pafado, premante ĝin sur la stirstangobutono kaj trafante la malamikon, ŝi pepis:
  - Nia universala konstruteamo!
  Christina ankaŭ trafis per raketlanĉilo uzanta ŝiajn nudajn piedfingrojn. Ŝi frakasis multajn malamikojn kaj murmuris:
  - Por la grandeco de la Tria Regno!
  Kaj Magda tondris post ŝi. Ĉi-foje uzante fragan cicon. Ŝi ŝiris sian kontraŭulon kaj muĝis:
  - Por arja komunismo!
  Jen la knabinoj de la supernivelo! Kaj kiel la infanterio de la knabinoj kuras kun nudaj piedoj, ĵetante grenadojn survoje. Kaj kiel granda kaj mortiga ĝi estas.
  La knabinoj estas tiel batalantaj kaj belaj.
  Kaj ili disbatas la britajn maldekstren kaj dekstren. Ne estas mirinde, ke kun tia ofensivo kaj surteriĝo de kaj Francio kaj Norvegio, Anglio eltenis nur dek tagojn. Ĉi tio estas bonega!
  La metropolo falis. Kaj la sekva etapo estas la marŝo sur Ameriko. En februaro, la germanoj, malgraŭ la vintro, faris surteriĝon en Islando: Operacio Ikaro, kaj kaptis ĉi tiun gravan teritorion.
  Kaj denove, nudpiedaj knabinoj de malsamaj SS-batalionoj partoprenis en la bataloj.
  Kaj ili sukcesis fulmigante siajn nudajn kalkanojn tra la neĝo.
  Stalino proponis al Hitler en marto 1947, komunan militon kontraŭ Usono. La Fuhrer konsentis pri tio, sed kondiĉe ke Sovetunio ricevos reen nur Alaskon, iel laŭleĝan teritorion. Kaj ne petos pli.
  Stalino konsentis pri tio... Kaj komenciĝis la invado de sovetiaj trupoj tra Alasko. Tiel rapida kaj brutala.
  Novaj sovetiaj tankoj moviĝis.
  La skipo de Elizabeto batalis sur la plej unua, eksperimenta kaj ne plene finita T-54-tanko. Aprilo 1947. Ankoraŭ estas neĝo en Alasko, sed rusaj knabinoj batalas nudpiede kaj en bikinoj. Kaj tiaj belaj knabinoj.
  Elizabeto pafas ĉe la malamiko uzante ŝiajn nudajn piedfingrojn. La usona Sherman trafas. Kaj elmontrante la dentojn, la militisto diras:
  - Gloro al la ideoj de granda komunismo!
  Ekaterina ankaŭ pafas uzante nudajn fingrojn de ĉizitaj kruroj kaj krioj:
  - Gloro al la venkaj rezultoj de nia armeo!
  Elena ankaŭ pafis, ĉi-foje uzante la skarlatan cicon de sia brusto, tre bone trafante la malamikon kaj grumblis:
  - Gloro al novaj decidaj venkoj!
  Efrasia, trafante siajn kontraŭulojn uzante fragan cicon, kaj pugnobatante la Pershing bojis::
  - Kaj ni venkos!
  Militistoj ŝajne disiĝis kiel sorikoj. Kaj tiel ili draŝas la usonanojn.
  Obuso trafas la frunton de la tanko, sed tuj repuŝiĝas. Elizabeto muĝas kaj saltas:
  - Gloro al la ideoj de komunismo!
  Kaj li ankaŭ sendas ĵetaĵon reen, uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ĉi tiu knabino estas en vera misio.
  Ĉi tiuj estas la batalantaj belulinoj.
  Sovetiaj trupoj rezistis en Alasko. Kaj en majo, la plej unua IS-7, enkorpigita en metalo, alvenis.
  Kaj sur ĝi estas la tankoskipo de Alenka.
  Jen tia batalema knabino. Dum li pafis al la malamiko, li trafas lin ekstreme precize.
  Kaj kia potenca pafilo: 130 mm. Ŝi penetras la malamikon de longa distanco. La usonanoj ankoraŭ havas sian ĉefan tankon, la Sherman, kiu estas nur bona por varbi germanajn kaj sovetiajn tankasojn. Estas iomete pli bona Pershing, kun pli potenca pafilo ol la 90-mm kalibro. Kaj la tre malgranda "Super Pershing", kies kanono estas 90 mm en kalibro kaj havas barellongon de 73 EL, kapablas kaŭzi danĝeran vundon flanke de la sovetia IS-7-veturilo kaj proksime. Piramidformaj germanaj tankoj kaj amerikaj pafiloj estas ĝenerale ne prenitaj de ĉiuj anguloj. IS-7 estas truita en la flankon. T-54 - "Super Pershing", povas preni vin proksime al la kapo, kaj flanke malproksime. Sed nuntempe Sovetunio havas la ĉefan tankon T-34-85, kiu ankoraŭ ne estis ĉesigita kaj batalas kontraŭ la usonanoj. Ĝi estas proksimume egala al la Sherman, kaj pli malforta ol la Pershing.
  Do la sovetiaj soldatoj havas malfacilan tempon. Kaj ili rigardas kun envio la ĝis nun nur, plej unua eksperimenta tanko IS-7.
  Ĉi tiu aŭto estas fiera kaj malvarmeta.
  IS-2 kaj IS-3 ankaŭ batalas. La lasta veturilo ne povas esti penetrita fronte krom la Super-Pershing. Nu, la IS-3 ankaŭ povas esti penetrita en la malsupran parton de la kareno.
  La IS-2 estas iom malforta en la alfronta kiraso de la gvattureto.
  La knabinoj Natasha kaj ŝia teamo batalas sur ĉi tiu tanko. Batalantaj belulinoj. Kaj de la IS-2 ili donas frakasajn batojn kun mortigaj konkoj.
  Nataŝa premis siajn nudajn piedfingrojn kaj elĵetis la murdinton, pugnobatante la usonanon kaj blasfemis:
  - Gloro al la ideoj de bona komunismo!
  Zoja premis sian skarlatan cicon kontraŭ la murdan levilon kaj jelfis:
  - Por arja paco kaj ordo!
  Aŭgusteno ankaŭ trafis la detruon per sia nuda kalkano, trafante la malamikon kaj bojis:
  - Por decidaj venkoj!
  Kaj Svetlana fine elĵetas siajn piedetojn helpe de la nudaj piedfingroj, detranĉas la malamikon kaj grincas:
  - Por grandaj potencoj!
  La inaj militistoj de la Ruĝa Armeo avancis tra Alasko. Venis somero kaj estis varme, kaj la knabinoj en tankoj en bikinoj kaj nudpiedaj estis agrablaj. La germanoj, transirinte Gronlandon, alteriĝis en Kanado. Kaj de la sudo ili komencis alproksimiĝi de Argentino. En Brazilo okazis disigo en por-germanajn kaj por-amerikajn frakciojn. La germanoj, kun potenca bato de siaj pli batalpretaj sekcioj, decidis la aferon en sia favoro.
  La nazioj havis pli potencan kaj efikan atakkarabenon, kiu pafis de longa distanco kaj tre rapide. La jankioj suferspertis malvenkon post malvenko.
  Nova teamo de anglaj knabinoj gvidataj de Jane Armstrong alproksimiĝis de la sudo... La militisto batalis en Brazilo somere... Por-usonaj fortoj rezistis malvigle.
  Sed en Venezuelo, la militistoj interbatalis kun usonaj trupoj. Ili batalis sur la malmoderna Panther-2, kiu preskaŭ estis nuligita en favoro de piramidaj modeloj de ekipaĵo.
  Sed la britoj, eĉ kun ĉi tiuj tankoj, estis pli fortaj ol la usonanoj. Ili pafis siajn pafilojn al la Shermans, kiuj jam estis senespere malmodernaj kaj povis nur batali en egalaj kondiĉoj kun la sovetiaj tridek kvar.
  Jane pafis de malproksime uzante siajn nudajn piedfingrojn. Batu la malamikon kaj pepis:
  - Jen la grandeco de Britujo - ĝi ne velkos!
  Gringeta frakasis siajn ĉizitajn krurojn en la malamikon per siaj nudaj piedfingroj. Ŝi frakasis la Sherman kaj knaris:
  - Nia regno estos mojosa!
  Kaj ŝi montris sian langon!
  Tiam Monica ekpafis, trafis la malamikon ĝuste en la celon per siaj nudaj piedoj kaj kuĝis:
  - Por la savo de la animo!
  Kaj post ili lupanula kaj Malanya. Precize trafis la pli danĝeran Pershing, rompante ĝian karenon.
  Kompreneble, kun nudaj piedfingroj, ŝi kuis:
  - Gloro al la ideoj de la reĝaj fortoj!
  La knabinoj batalis tre agreseme kaj konstrue.
  Kaj elektitaj germanaj trupoj moviĝis en Kanado. Gerda sur la piramida tanko Tiger-4 disbatis Amerikon kaj ĝiajn regnojn. Kaj ili rompis sub la disbataj batoj de la malamiko.
  Gerda pafis per la nudaj piedfingroj, trafis la malamikon kaj blasfemis:
  - Por arja komunismo!
  Ankaŭ Charlotte trafis, ĉi-foje per skarlata cico, pugnobatis la usonan aŭton kaj gluglutis:
  - Por la grandeco de Germanujo!
  Kristina ankaŭ trafis la malamikon. Ŝi disbatis lian kirason, uzante siajn nudajn piedfingrojn, ĉizelitajn krurojn, kiel ovoŝelojn, kaj gluglegis:
  - Por niaj fenomenaj atingoj!
  Ankaŭ Magda tondris, dispremante la malamikon kiel argilon kaj muĝis:
  - Por tiaj rimedoj, kiujn ne eblas diri en fabelo, eĉ ne priskribi per plumo!
  Oni devas rimarki, ke la knabinoj estas ekstreme batalemaj kaj tre aktivaj. Ili fakte estas tre amuzaj.
  Kaj tiel falis la ĉefaj urboj de Kanado: Kebekio kaj Toronto. Kaj la vivo fariĝis pli bona por la Krauts kaj pli amuza...
  Hitler deklaris, ke Usono estos finita!
  Usono ne sukcesis disvolvi la atombombon. Ŝajne la sorto forturniĝis de Ameriko favore al la Germana Armeo ĉi-kaze. Do kio? Estas aliaj bazoj por venko kaj sukceso. Do estas tro frue por fali en malespero.
  Sed la Krauts kun siaj eksterlandaj regimentoj estas multe pli bonaj ol Usono laŭ trupoj. Kaj ili kapablas fari multon por detrui la malamikon.
  Ekzemple, Gerda kaptis nigran batalanton. Kaj ili knabinoj turmentis lin tiom, devigante lin amori, ke li deĵetis siajn hufojn. Kaj ĉi tio fakte estas tre mojosa.
  En la aŭtuno de '47, la Krauts eniris la teritorion de Usono mem. Sovetiaj trupoj daŭre batalis en Kanado.
  Alenka sur la IS-7 batalis kun tuta brigado de Shermans kaj Pershings. La Shermans ĉi tie estis de la Firefly-klaso, kun longtuba 76-mm kanono, kiu estas danĝera por la IS-7 kiam pafite ĉe la flanko. Do la knabinoj trovis sin en serioza situacio. La IS-7, por ĉiuj ĝiaj avantaĝoj, havas pafilon kun limigita municio kaj ne estas tre rapida pafado.
  Do Alenka pafis per la nudaj piedfingroj, batis la usonanon kaj knaris:
  - Sur mia vojo de milito!
  Anyuta trafis la Sherman unu post alia, uzante sian skarlatan cicon, kaj ekbalbutis:
  - Por la venko de USSR!
  Alla ankaŭ fikis per siaj nudaj piedfingroj. Ŝi pugnobatis usonan aŭton kaj eksaltis:
  - Por la ideoj de komunismo!
  Maria ankaŭ batis, uzante fragan cicon, frakasis sian kontraŭulon en pecojn kaj silentigis:
  - Por la grandaj manuskriptoj de Lenin!
  Kaj Matriona cedis kun sia nuda kalkano, disbatante la kirason de la Sherman kaj kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Por miaj lumkavaliroj!
  Ĉi tiuj estas la kvin, ĉi tiuj estas la knabinoj - vi ne povas trovi pli malvarmetajn! Kaj ĉiuj estas tiel junaj kaj freŝaj. Kaj la knabinoj odoras kiel mielo. Ne mirinde, ke la soldatoj tiom ĝojas lekante la sinon de Venuso per siaj langoj. Kaj ili ankoraŭ lekas siajn lipojn.
  Jes, la IS-7 cedis reen por ne esti disŝirita. Tial ĝi estas tanko, ĉiuj tankoj estas tankoj.
  Eble krom la piramidecaj germanaj...
  Sed la plej multaj el la Sherman estis mortigitaj, kaj la resto retiriĝis reen.
  Tiel hakis la sovetiaj knabinoj.
  Kaj sur la ĉielo Anastasia Vedmakova kaj Alenka Sokolovskaja draŝas la Kraŭtojn. Ke ĉi tiuj Pokryshkin-knabinoj ne egalas. Kaj la belulinoj batalas nudpiede kaj en bikinoj. Kaj la skarlataj cicoj de la mamoj estas uzataj dum pafado, kio pliigas la batalefikecon de la pafado.
  Sed Albina kaj Alvina pli bone komprenas. La knabinoj sukcesis ricevi ses gradojn de la Kavalira Kruco. La plej alta sesa klasa Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj estis aljuĝita al ili post kiam ili malflugigis pli ol mil aviadilojn ĉiu.
  Ĉi tiuj estas knabinoj - knabinoj al ĉiuj knabinoj...
  Sed kaj Anastasia Vedmakova kaj Alenka Sokolovskaya ĉiu kunvenis pli ol ducent aviadilojn. Kaj ili jam havis ok stelojn de la heroo de Sovetunio.
  Anastazio premis siajn nudajn piedfingrojn sur la pafbutonon de la aviadilkanono kaj pafis la usonan aŭton, knarinte:
  - Mi estas bonega knabino!
  Alenka Sokolovskaja frapis la malamikon per sia skarlata brusta cico, faligis tri aviadilojn kaj bojis:
  - Kaj mi estas eĉ pli malvarmeta!
  Ĉi tiuj estas knabinoj, tiaj knabinoj!
  Kaj detruu Amerikon.
  Nu, kompreneble Alvina kaj Albina faras ĝin eĉ pli amuza kaj mojosa.
  Alvina uzas skarlatajn cicojn dum pafado...
  Kaj Albina frago...
  Kaj ambaŭ knabinoj vere amas labori siajn langojn per jado, pulsaj bastonoj. Ili havas tian pasion kaj kredon de agreso!
  Albina premis siajn nudajn piedfingrojn kaj pepis:
  - Kaj ili iras al la maron, la gajaj knabinoj!
  Alvina, pafante, konfirmis:
  - Malvarmeta elemento, mortiga elemento!
  Kaj nun la germanoj, la sovetianoj kaj la japanoj kojnis sin pli profunde en la usonan teritorion.
  La japanoj havas siajn proprajn batalantojn: Ŝinoboknabinoj. Tre kuraĝa kaj batalema.
  Jen blua Ŝinoboknabino, uzante siajn nudajn piedfingrojn por liberigi razklingon, detranĉante la kapojn de usonanoj kaj blasfemandante:
  - Ili ne pasos!
  Kaj li hakas la muelejon per glavoj.
  Kaj la flava ninja knabino tenos veran adoranton kun glavoj. Kaj tiam per siaj nudaj piedfingroj li ĵetos pinglojn kun veneno, kaj lanĉos ilin por mortigi la jankiajn trupojn, pugnobatante la kontraŭulojn.
  Kaj hurlu je la supro de liaj pulmoj:
  - En tuta japana gloro!
  Kaj la knabino kun rufa hararo, kiel oblikva muelejo, tranĉos la malamikojn.
  Kaj tiam li prenos ilin kaj trafos ilin per siaj nudaj piedfingroj kaj disĵetos la jankiojn en malsamaj direktoj. Jen la beleco de batalo.
  Kaj ĝi bruos:
  - Ni estas Ŝinoboj!
  Kaj tiam knabino kun blanka ninja hararo faros helikoptermanovron per glavoj. Li hakos siajn kontraŭulojn kaj disbatos ilin. Kaj el la skarlata cico ĝi batos kiel fulmo, muĝanta;
  - Por la venko de Japanio!
  Nu, neniu povas rezisti tiajn ŝtelistojn! Ĉi tiuj estas knabinoj, knabinoj al ĉiuj knabinoj...
  Kaj ili estas tiel agresemaj.
  Sed la bataloj bruas kun kolosa intenseco. La aksaj fortoj moviĝas de kaj la nordo kaj la sudo, laŭvorte premante Amerikon per gigantaj teniloj.
  Ĉi tio estas ekvido de iam glora lando, kiu konfuzigas la imagon.
  Antaŭ la fino de aŭtuno, la kraŭtoj jam sufiĉe kojnis sin en usonan teritorion.
  Ĉi tie Gerda batalas en la tanko Tiger-4 kaj samtempe memoras sian iaman,
  Ankaŭ tre gloraj heroaĵoj.
  Gerda estis iomete makulita per sango, sed estis kontenta. Sed la humoro estis difektita de la terura fetoro eliĝanta el la tranĉita ventro de la ghoulo kaj la timo, ke aliaj cent, se ne pli, el la samaj estaĵoj venos kurante.
  Charlotte, dume, prenis sian obstinan kontraŭulon je la kapo kaj elfaris mortigan "duoblan Nelson" movon, tordante la kolon de la estaĵo. La fajra militisto ĉi tie trovis sin en la rolo de speco de Patrino Tereza - laŭ kompato al la brutale batita demonio. Esprimite:
  - Mi estas bonkora, bonkora, kaj mia patrino estas bonkora - kiel saĝa strigo!
  Gerda maltrankviliĝis:
  - Ĉu vi ne komprenas?
  Charlotte estis surprizita:
  - Kion mi komprenu?
  - Ĉu dinosaŭroj, aŭ hibridoj de ratoj kaj blatoj ne aŭdos? - Gerda etendis la lipojn.
  Charlotte ridis:
  - Mi ne atendis, ke vi estos tia hundino! Jes, ni mortigos almenaŭ mil el ili!
  - Oni batis vin sur la kapon per klabo!
  - Ne. Nur kredu min, la megagnomo povas aŭdi nin. - Jen la knabino ŝanceliĝis. "Se la Sultano de la Ganoj ne prenis lin, tio estas, ne vokis lin en servon, tiam li ne povus esti tro malproksimen de ni.
  Gerda demandis tre malforta konfido:
  - Kaj aliaj nanoj, elfoj, nenihobitoj?
  Charlotte rapide, kun vira malkompatemo, estingis sian lastan esperon:
  "Aliaj eble aŭdas ĝin, sed kion ili zorgas?" Nur la megagnomo Kiy-Dar scias.
  Gerda komencis viŝi sian sang-makulitan kruron sur grandega, abunda folio. La folio ŝajnis nur mola laŭ aspekto, sed fakte ĝi estis pika. La nudpieda blondulo tiris la moralon:
  - Ne ĉio, kio briletas, estas oro, sed ĉio, kio malbonodoras, ĉiam montriĝas aĉa! Estas tiom da malpuraĵo en la mondo, ke estas neeble kredi je la pureco de la kreinto, eĉ post kelkaj paŝoj sur la tero!
  En respondo, la Fajro-Diablo denove siblis kun aero en ŝia plasta pipo. Tiam la knabinoj longe aŭskultis la nokton. Sed la megagnomo Kiy-Dar ne aŭdis aŭ eĉ ne povis aŭdi. Kaj evidente ne estis alia gnomo ĉi tie.
  Gerda kantis ĉi tie:
  - Se amiko subite montriĝus nek amiko nek malamiko, sed gnomo... Tio signifas, ke ni atendas frenezulejon!
  Charlotte interrompis sian amikon:
  - Nu, ĉu vi volas, ke legio da demonoj ĉirkaŭu nin? Venu per viaj piedoj, kaj rapide!
  Kaj denove ili daŭrigis sian streĉan kuron, kvankam ambaŭ militistoj jam malsanis pro laco. Kelkfoje Gerda endormiĝis promenante, en dolĉaj mallongaj momentoj ŝajnis, ke li kuŝas, ripozas (ia dormo en sonĝo - estas simple nekredeble!). Sed la vizioj disfalis, kiel argilo falanta sur la teron - facile kaj sen peno, nur la korpo tremis nervoze. Kaj tiam ĉio rekomencis, kvazaŭ nevidebla pendolo svingus. Ĉirkaŭe estis ia duonrealo kaj duonrealo; mi devis ŝveligi miajn palpebrojn, por ke ili, pezaj, ne fermiĝu. La nudaj piedoj de la knabinoj estis sovaĝe trapikitaj, sed ĝuste tiu ĉi terura doloro ne permesis al ili tute forgesi sin kaj perdi sian realecon. Kaj la pejzaĝo iom post iom ŝanĝiĝis... Altaj muroj klare aperis tra la mallumo ĉirkaŭe; la laca blonda militisto ŝajnis troviĝi en nigra ŝtona koridoro. Mi imagis sonojn - pezan eĥon de lia kurado. Kaj estis io alia terura kaj senmova - antaŭen. Io viva, ankoraŭ nevidebla, atendis la knabinojn, kaj ili kuris tien. Kompreneble, ili ne volis fini en la submondo, sed ili tamen kuris kiel ŝafoj postkuritaj de tigro. Eĉ ne estas klare kial, ili komencis revi pri tiaj rubaĵoj, eble pro la ekstrema fizika fortostreĉo de la lastaj semajnoj de la milito en la dezerto de Afriko kaj la montoj de Azio...
  Gerda flustris:
  - Kaj eĉ la ĉielo povas esti infero, do vi ne devas naĝi dum longa tempo al la infero denove!
  Io tiris la manon de la knabino. La konscio repuŝiĝis al la militisto. Ŝi subite trovis sin staranta senmove. La tero antaŭe dekliviĝis milde malsupren. Kaj estis malforta plaŭdo de akvo. Spiro de freŝeco kaj malsekeco enspiris en la elĉerpita vizaĝo de la knabino.
  Gerda ekkriis:
  - Ve, montriĝas, ke vi povas kuri al la ĉielo!
  - Viry! - Charlotte elspiris kun sento apud ŝi. - La loko, kie la falintaj militistoj de Granda Germanujo estas feliĉaj. "Ŝia sonora militista voĉo estis plena de vera ĝojo.
  Gerda ne kunhavis tian optimismon:
  - Pli kiel la antaŭkampo de Viriya.
  Charlotte diris entuziasme:
  - Kie estas antaŭkampo, tie estas kampo!
  Gerda rememoris la legendon, rememoris kiel, survoje al Reich Sarai, ili transiris malgrandan arĝentan riveron. De la alteco de la reĝa ĉevalo, la transiro ŝajnis facila kaj rapida amuza. La blonda militisto eĉ sentis sin kiel sultano, aŭ sultanino, kio tamen estas eĉ pli bona! Sed unu afero estas sidi sur grandega elita ĉevalo, kaj alia afero vojaĝi sur la kruroj de diino sur viaj propraj piedoj. Mi scivolas, kiom profunda kaj perfida estas ĉi tiu rivero?
  Gerda ruze sed figure rimarkis:
  - Kaj la antaŭkampo estas mia!
  - Ĉu vi povas naĝi? - La ruĝhara knabino turnis sin al ŝi.
  Gerda levis la ŝultrojn:
  - Kia stulta demando. Kie vi vidis reprezentanton de elita SS-bataliono, kiu ne scipovis naĝi?
  Charlotte decide skuis siajn flamajn buklojn:
  - Forgesu pri la SS-elito. Jen tute alia mondo aŭ eĉ senlima universo kun miriadoj da mondoj. Ne ĉio estas kiel ĝi estis ĉe ni!
  "Ĉu mi povas?" - demandis al si Gerda, denove rigardante en la malplenon, kiu estis ene de la militisto.
  Charlotte murmuris:
  - Nu, rapide nasku! La tempo finiĝas!
  - Nu, kompreneble, mi devas naĝi! - diris la blonda militisto gaje, vidante dubon sur la milda kaj samtempe timinda vizaĝo de sia amiko.
  Papilio grandeco de albatroso, kun bluaj kaj flavaj makulitaj flugiloj, svingis siajn antenojn kiel signo de konfirmo, ke la nudkrura blondulino diras la veron.
  "Mi supozas ankaŭ, aŭ preskaŭ tiel," Charlotte respondis malfirme. - Kvankam vi konas la proverbon: la meleagro pensis kaj eniris en la supon, la korniko ne pensis kaj finiĝis en sonoralo! Ĉiuokaze, estas pli bone, se vi scias kiel, ĉar mi ne povas eligi vin. Kaj estas nur unu vojo por ni - al la alia flanko.
  Gerda forte kunpremis siajn pugnojn:
  - Kompreneble, ni malvarme naĝis!
  Charlotte avertis:
  - Ni eble havas problemojn kun la glavo!
  La ŝikaj militistoj alproksimiĝis al la rando mem de la bordo kaj paŝis en la nigran noktan akvon. Gerda sentis la premon de la akvo - la rivero havis mildan fluon. La nudkrura blondulino genuiĝis kaj trinkis avide, poste ŝutis ĝin sur sian lacan, polvan vizaĝon. La dormemo tuj pasis. La akvo estis malvarmeta kaj milda, mi volis kuŝi en ĝi kaj malstreĉi la dolorajn muskolojn de la virina korpo...
  Gerda diris kun entuziasmo:
  - Kaj la minoj estas nevideblaj en la antaŭkampo!
  - Atendu minuton! - Charlotte flustris.
  Gerda estis surprizita:
  - Kial denove estas kaptiloj ĉi tie?
  La fajromilitisto trankviligis:
  - Ne, sed... mi pensas, ke ni ankoraŭ havas ŝancon!
  La batalisto de fajro denove metis siajn lipojn al sia blanka plasto. Ŝi aŭskultis, zorge ĉirkaŭrigardante.
  Gerda, siavice, malstreĉis, kaj ŝajnis nutrita de dia energio el la akvo. Charlotte demandis ŝin:
  - Kaj rigardu, estas malfacile por mi koncentriĝi en ĉi tiu loko.
  La nudkrura blondulo ankaŭ rigardis malantaŭen. Estis kvazaŭ baldaŭ tagiĝos. La mallumo ne plu estis pene nigra, kiel estis tre lastatempe; malfirmaj breĉoj aperis en ĝia nepenetreblo - ŝajnis, ke nur iom pli, kaj la kovrilo de la nokto falos. Ĉi tio signifas, ke la ĉasado komenciĝos tre baldaŭ. Estas bone, ke ili atingis la riveron. Gerda, strabante la brovojn, rigardis pli detale: la akvo estis klare videbla ĉe ŝiaj piedoj, frenezigante virojn, kaj malklare en la centro de la fluo. La alia bordo preskaŭ dronis en mallumo.
  La neĝblanka militisto rimarkis:
  "Se nur nun la manoj de viroj karesus niajn elĉerpitajn korpojn kun vejnoj elstaraj de streĉiĝo." Kian plezuron ni ricevus de ĉi tio? Ho suferanta karno de senkulpaj knabinoj. Mia utero de la diino Venuso, do volas amon kaj feliĉon, kion deziras iu virino!
  Charlotte denove spiris. Ĉi-foje al Gerda ŝajnis, ke io, ĉu en la aero aŭ en la tero, tremas responde. Kaj sur la nuda kalkano de la blonda militisto, io estis frotita per pikiloj kaj samtempe tiel tenera. Ŝi esprimis:
  - Jen la ĝojo de la boao.
  - Ĉu vi aŭdis? - La juna fajrodiablo ekscitite kaptis ŝian manon. - Paŝoj de megagnomo! Ho, ĉu la neĝblanka ino flaris ĝin? Kiy-Dar respondis. - Charlotte kisis la orelon de sia amiko. - Kredu min, nia venko estas proksima, Li estas ĉi tie ie!
  Gerda notis:
  - Jes, ĝi estas proksime... Kiel la Luno por buĉo!
  Charlotte komencis blovi pli forte en sian fajfilon el magia plasto kreita de la elfoj (tekno-magio, tamen!), tiam premante sian orelon al la tero. Ĉi-foje la respondo skuado de la grundo estis multe pli rimarkebla.
  Gerda komentis filozofie:
  - Estas tia signo, ke ju pli longe vi estas malbonŝanca komence, des pli sukcesa estos la fino!
  "Jes..." La smeraldaj okuloj de la bela knabino gaje mallarĝiĝis, "li venis al la voko!" Kiy-Dar!
  Gerda metis la fingron al siaj lipoj:
  - Atentu. Eble ĉi tio tute ne estas la sama megagnomo, aŭ estaĵo de tute alia ordo!
  Ili frostiĝis, aŭskultante. La tremoj de la tero fariĝis pli unuformaj kaj pezaj. Ie proksime, inter la "insuloj" de arbustoj, grandega tipo estis faranta sian vojon. Li estis kiel giganta feino, obeeme serĉanta sian posedanton, eĉ se la lasta estis ankoraŭ senbarba junulo...
  Charlotte deklaris:
  -Vi verŝajne eĉ ne povas imagi la tutan potencon de megagnomoj. Ĉi tiuj estas tiel potencaj estaĵoj, ke eĉ infera fajro retiriĝas antaŭ ili!
  Gerda tuj kontraŭis:
  - Ne, kial mi imagas... Se gnomo estas forta estaĵo, tiam megagnomo devus esti ordo pli forta. Ja la vortoj mem mega signifas milionoble pli!
  Charlotte volonte konsentis kiel knabino pri rendevuo kun popstelulo:
  - Jes, vi pensas ĝuste, amiko! Ĝuste en miliono, ĉi tio estas tuta nevenkebla armeo!
  Gerda estis surprizita:
  - Kial vi ne vokis lin pli frue kaj lasis niajn amikojn morti?
  Anstataŭ respondi, la juna kaj ruĝhara diablo denove blovis per sia fajfilo, aero eskapis kun eta siblado el la kurba ajuto. Kaj subite Charlotte frostiĝis meze de suspiro, ŝiaj smeraldaj okuloj larĝiĝis. La fajra lupino sidiĝis en la akvon, tuŝante Gerdan je la mano. Mi tiom volis respondi al ŝi, kiam subite...
  La nudaj piedoj de la knabino subite brulis pro tiel akra doloro, ke ili tuj eksaltis kaj ... fine vekiĝis. Madeleine tenis klabon kun elektra drato ligita al ĝi. Veziko de elektra malŝarĝo aperis sur la rozkolora, eĉ iomete keratinigita pro kurado sur varma sablo kaj akraj montaraj ŝtonoj.
  La SS-kapitano grumblis:
  - Jes, leviĝu, rapide pretiĝu, surmetu vian vestan uniformon! Vi ne povas montri antaŭ la feldmarŝalo en nur bikino! Rigardu, bebo, vi estos rekompencita, sed se vi faros ion stultan, mi igos vin turni la radon de Konano dum unu tago kaj samtempe donos al vi elektran ŝokon. - Madeleine faris pli malbonan vizaĝon ĉi tie. - Kvankam ne, ne unu tagon, sed tutan semajnon, sen unu minuto da ripozo. Ni ankoraŭ havas tempon.
  La knabinoj rapide komencis prepariĝi... Kaj sur alia kontinento okazis ankaŭ interesaj eventoj, kaj similaj.
  Jes, kaj nun la batalo revenis, kaj la militistino Gerda, uzante siajn nudajn piedfingrojn, sendas ĵetaĵon de mortiga forto. La rompita Pershing haltis.
  Ĉi tie ŝteliras io pli granda kaj mallerta. La lasta usona disvolviĝo, memvetura pafilo kun kalibro de pafilo de 155 milimetroj longa kaj dikeco de kiraso de 305 milimetroj. Ĝi pezas cent dudek tunojn kaj tre malrapide moviĝas. Apenaŭ rampante...
  Gerda frakasis la Sherman per bone celita pafo kaj notis:
  - Ĝi trairas niajn animojn!
  Charlotte pafis uzante siajn nudajn piedfingrojn, frakasis la malamikon en ŝiriĝintajn metalpecojn kaj knaris:
  - Por honoro kaj Patrujo!
  Christina notis kun alarmo:
  - Eble ni povas bati ĝin per bombolanĉilo?
  Magda memfide deklaris:
  - Lasu ĉi tiun aferon al mi!
  Kaj la knabino direktis la pafilon al la malamiko per siaj tenacaj piedfingroj kaj batis lin.
  Kaj la usona monstro haltis kaj eksplodis.
  Ĉi tiuj estas la knabinoj de la Tria Reich - bone farita!
  Vintro venis, kaj la IS-7 moviĝas tra la neĝo. La batalado okazas en Ameriko. Belulinoj el Sovetunio feroce batalas.
  Alenka pafis al la Pershing per siaj nudaj piedfingroj kaj frakasis la kontraŭulon.
  Kaj ŝi kukis:
  - Gloro al rusa komunismo!
  Anyuta ankaŭ trafis per kuglo. Ŝi uzis la teknikon uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj kuis:
  - Mi diros supervira knabino!
  Alla ankaŭ pafis kaj trafis alian Patton-tankon. Kaj tiel mojosa.
  Kia legomo estas ĉi tiu plej nova Patton-tanko? Ĉi tio estas la Superperschnig, nur kun pli potenca motoro de 810 ĉevalfortoj kaj pli grandaj deklivoj de la kiraso.
  Kia impona veturilo tio povus esti problemo por la T-34-85. Sed la IS-7 trafos ŝin de malproksime. Kaj la sovetia tanko, ricevinte ŝelon en sia fronta kiraso, sendas ĝin en rikolton. Ĉi tio estas batalmaŝino. Kaj en respondo, li disfaligas la usonanon unuflanke.
  Poste, Maria pafas kaj trafas la malamikon precize. Trafrapas lin kaj krias:
  - Nia armeo estas forta, ĝi protektas la mondon!
  Kaj li ankaŭ uzas nudajn piedfingrojn.
  Kaj tiam Marusya piedbatos azenon. Kaj dispremu la kirason de la malamiko en pecetojn. Kun la helpo ĉi-kaze de nuda kalkano.
  Kaj ĝi bruos:
  - Por la novaj reformoj de Stalin!
  Ŝi estas tia batalema belulino, kaj ŝi volas plaĉi al ĉiuj.
  Tiel funkcias la teamo sur la IS-7, kio estas malsana al la infero.
  Sed jen venas la knabinoj.
  Elizaveta batalas sur T-54. Kaj li agas senespere. Tia agresema hundino.
  Kaj la knabinoj havas tre belan aŭton. Kaj ili pafas ege precize el ĝi.
  Ekzemple, ili prenis kaj trafis la SuperPershing kaj kriis:
  - Nia sankta komunismo!
  Elizabeto celis la pafilon per siaj nudaj piedfingroj. Ŝi trafis la celon kaj kriis:
  "Mia venko estos bonega!"
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj kunuloj.
  Jekaterina premis per sia skarlata cico kaj ekkriis:
  - Por niaj grandaj venkoj!
  Kaj kiel li ridos je la supro de siaj pulmoj.
  Kaj Elena, uzante siajn nudajn piedfingrojn, trafos la malamikon. Ŝi rompis la potencan kirason, disfendis la metalon kaj knaris:
  - Nia potenca nacio!
  Kaj li muĝos je la supro de siaj pulmoj...
  - Hura!
  Kaj Efrasia ankaŭ batas sian kontraŭulon, ĉi-foje per fraga cico. Li disfalos la malamikon kaj blasmos:
  - Por la grandeco de komunismo sur ĉiuj planedoj de la galaksio!
  Ĉi tiuj estas la plej belaj knabinoj en la mondo. Kaj nenio povas haltigi aŭ bridi ilin.
  Ekaterina krias kaj skuas la bruston:
  - Mi estas bonega knabino!
  Kaj ŝiaj cicoj brilas kiel rubenoj... Ŝi iam enŝovis ilin en la vizaĝon de nigrulo kaj devigis lin leki ilin. Tiam ŝi lekis lian viran perfektecon per sia lango. Kio estas tia agrabla gusto?
  Kiel agrable estas por knabino - mi ne povas priskribi la plej grandan plezuron en la mondo.
  Jen kiel la knabinoj detruas la malamikon. Kaj ili sentas plezuron pro siaj gloraj venkoj kaj kolosaj atingoj.
  Kaj Anastasia Vedmakova kaj Alenka Sokolovskaya estas ĝenerale mirindaj knabinoj. Ili simple bolas per ondoj de pasio kaj cunamo de volupto.
  Anastazio pafas de skarlata cico al la malamiko, trafas la jankian aviadilon kaj krias ĉe la pinto de siaj pulmoj:
  - Mi estas bela superhomo!
  Alenka Sokolovskaya, daŭre disbatanta la malamikon, uzas fragajn cicojn kaj muĝas:
  - Kaj mi estas la plej alta knabino en la mondo!
  Tiaj estas la batalantaj militistoj, kaj mi devas diri, ke ili ŝtelis iom pli! Neniu povas rezisti ilin.
  Eĉ Ameriko ... kaj ĉiu jam gajnis dek orajn stelojn de la heroo de Sovetunio ...
  Por tia fenomena atingo, ili ricevis specialan premion: la diamanta stelo de la heroo de Sovetunio. Kiu en si mem estas tre honorinda kaj malvarmeta.
  Amuziĝu belulinoj!
  La plej bona estas, kompreneble, ankoraŭ venonta!
  Oleg Rybachenko faris alian operacion en Saud-Arabio.
  La armeo de la caro de Nikolao la 2-a vastigis rusan teritorion. La knabino Margarita Korshunova nun batalis kune kun Oleg. Ankaŭ mutaciulo - militisto kiu ricevis senmortecon.
  Nu, la eternaj infanoj alportis ĉiujn ĉi tiujn bandojn de Mujahideen en submetiĝon. Kaj ili venkis ilin - devigante ilin ĵuri al la rusa caro.
  Samtempe, Oleg Rybachenko ne kontraŭas komponi belan kaj iomete malsaman daŭrigon de la aventuroj de la knabinoj;
  Post la nova jaro, la germanoj kaj la koalicio progresis signife tra Usono. La amerikanoj, traktantaj pli teknologie progresintan malamikon, estis perdantaj.
  Ĝis la fino de marto la Germana Armeo alproksimiĝis al Vaŝingtono kaj komencis sturmi la usonan ĉefurbon.
  La bataloj estis malegalecaj kaj estis evidente, ke la knabinoj venkis ĉi tie... Precipe la piramideca tanko, Gerda estas bona, kiel ŝiaj komponaĵoj.
  Gerda, dum la bombardado de la Blanka Domo, kiam ŝia tanko estis trafita de rekta fajro, endormiĝis, kaj ŝi sonĝis tiel ...
  Ŝi vidis la partizanon Lara Miheiko kaptitan de la nazioj. Knabino de ĉirkaŭ dek kvar jaroj repafis kontraŭ la nazioj. Du el ŝiaj partneroj estis mortigitaj. Kaj ŝi mem kaŝis sin en la kabano.
  La avino volis geedziĝi kun ŝi kiel ŝia nepino, sed la nazioj ne kredis ŝin. Kaj ili prenis min... Ili estis komencontaj serĉi min.
  Kaj tiam Lara kaptis obuson, la nazioj estis trafitaj. La knabino mense adiaŭis ĉi tiun lumon kaj forĵetis ĝin... Sed la granato ne eksplodis.
  Ne eblis eskapi heroe.
  Ili terenbatis Lara, trafis ŝin dufoje, kaj donis al ŝi nigran okulon. Sed ili ne tro forte batis lin, ŝajne ili timis vundi lin!
  Kiam ŝi estis alportita al la kabano por pridemandado, Lara kondutis senprudente.
  Kuraĝe rigardante en la okulojn de la SS-kolonelo, ŝi diris:
  - La Fritz baldaŭ detruos vin! Aŭskultu la muĝon de pafiloj, detruo venas de la Ruĝa Armeo!
  La kolonelo respondis:
  - Aŭdaca knabino, vi renkontos la vipon!
  Lara kuraĝe kriis:
  - Doloro ne timigas min!
  La kolonelo ordonis:
  - Elkonduku ĉi tiun bubaĉon kun afiŝo sur la straton: partiano kaj montru ĝin al la tuta vilaĝo!
  La policisto volonte sugestis:
  - Ekstere neĝas kaj frostas... Ĉu ni ne elkonduku la knabinon nudpiede, por ke ŝi povu malvarmigi sian ardoron!
  La SS-Kolonelo kapjesis konsente:
  - Prave! Li iru nudpiede en la malvarmo, eble li rekonsciiĝos!
  La ŝafa felo kaj svetero de Lara estis deŝiritaj. Ili lasis min en nur unu kotona robo. Ili demetis siajn malglatajn ŝuojn kaj nigrajn ŝtrumpojn. La knabino restis nudpieda en unu malpeza robo.
  Ili pendigis plakon ĉirkaŭ ŝia kolo kun la surskribo: "Mi estas partizano." Kaj kun la manoj ligitaj malantaŭ ili, ili elkondukis min sur la verandon. La nudaj piedoj de la knabino sentis la malvarmon kaj neĝon.
  Lara ridetis. Ŝi estis vere embarasita pro la kontuzo sur ŝia vizaĝo kaj kiel ŝi aspektis. Kaj vi povas marŝi nudpiede en la neĝo. Ŝiaj plandumoj fariĝis tre malglataj dum la somero pro nudpieda piedirado multfoje. Ŝi surmetis siajn ŝuojn lastatempe, kaj ne estas la unua fojo, ke ŝi devas elteni malvarmon kaj malsaton.
  Lara iris sola kaj daŭre ridetis. La vento blovis, blovis ŝiajn kuproruĝajn harojn, kaj neĝo krakis sub ŝiaj nudaj piedoj.
  La knabino iradis kun tia rigardo, kiel princino sur la trono. Kaj postlasis elegantajn, malgrandajn piedsignojn, preskaŭ infanajn piedojn.
  Homoj rigardis ŝin kun simpatio.
  Unu el la avinoj en pelta mantelo murmuris:
  - Teruro! La knabino estas kondukata nudpiede!
  La vetero estis suna, kaj la krudaj, kalaj plandoj de Lara apenaŭ suferis pro la malvarmo. Ŝi marŝis al si, kaj malkovris la dentojn.
  Ĉi tie ŝi estis bruligita per bato de vipo. La knabino kriis kaj mordis sian lipon.
  Ŝi estis trafita kelkajn pliajn fojojn per forto. Lara apenaŭ povis stari sur siaj piedoj, kaj kun peno de volo ŝi retenis sian krion.
  La obstina knabino estis sendita al speciala kabano, kie estis aparatoj por torturo.
  Do ili tiris ŝin supren sur la rako kaj komencis bruligi ŝiajn kalkanojn per varma fero...
  Kaj du ekzekutistoj vipis Lara per vipoj. Komence, la knabino retenis siajn kriojn per titana peno, sed kiam larĝaj strioj da fero, ruĝaj pro la varmego, estis aplikitaj al la nudaj plandoj de la infano, ŝi kriegis kaj perdis konscion. Ŝi rekonsciiĝis...
  Teruro...
  Gerda vekiĝis... Damne, vi devas revi pri io tia, kiam antaŭ la venko, ilia tanko pafas ĉe la Blanka Domo.
  Kaj tiam aperas tiaj malbonaj aferoj...
  Gerda pafis al la SuperPersching kiam ĝi forlasis la domon, trafrapis ĝin kaj kukis:
  - Paco, laboro kaj amo!
  Tiam ŝi elŝovis sian langon.
  Charlotte ankaŭ piedbatis sian kontraŭulon, uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj ekbalegis:
  - Mi estas superklasa knabino!
  Kristina ankaŭ batis, siblante kiel serpento kaj premante sian skarlatan cicon sur la stirstangobutonon, pugnobatante la malamikon:
  - Ni estas superhomoj!
  Kaj Magda vangofrapos la malamikon, disbatos la tankon, devigos la batalkompleton eksplodi, kaj eldonos:
  - Donu al mi aerakrobadon!
  Poste li palpebrumas al siaj partneroj. Jen knabino - konsideru la plej altklasan pafanton.
  La militistoj detruas la jankiojn kaj gajnas poentarojn... Albina kaj Alvina ĉiu jam amasigis du mil faligitajn aŭtojn. Pro tio ili ricevis novan premion: la Diamanta Stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Jen kiel la knabinoj distingiĝis fariĝante superklasaj asoj. Kaj neniu povis halti aŭ venki ilin.
  Anastasia Vedmakova kaj Akulina Sokolovskaya kaj Orlova ricevis ĉiun novan premion: la Ordeno de Gloro de la plej alta grado kun diamantoj, pri kiu ili tre ĝojis. Ĉi tiuj estas tiel bonegaj knabinoj.
  Kaj la milito finiĝas... La usonanoj kapitulacas la 20-an de aprilo 1948. Kaj ankoraŭ alia historio de la Dua Mondmilito renversiĝis.
  Ĉi-foje ŝajnas esti periodo de longedaŭra paco. Sovetunio rericevis Alaskon kaj ĉiuj estis feliĉaj. Kaj la landoj de la amerika kontinento estis dividitaj de Japanio kaj la Tria Reich. Tiel finiĝis la provizora redivido de la mondo.
  La germanoj estas lacaj de la milito.
  Hitler permesis poligamion en la Tria Regno - ĝis kvar edzinoj ĉiu, kaj enkondukis drakonajn impostojn sur paroj kiuj havas neniujn infanojn aŭ malpli ol tri. Tio estis forta movo instigi populaciopolitikon.
  Krome, Hitler mem havis multajn infanojn akiritajn per artefarita fekundigo. Kaj inter ili estis necese elekti la heredonton de la trono.
  Ne estis malgajo, la Tria Regno digestis tion, kion ĝi konkeris kune kun Japanio.
  Sed la 5-an de marto 1953 Stalino mortis. Kaj Beria ekregis. Kial Beria? En la reala historio, li havis bonajn ŝancojn por la trono, sed akcidento malhelpis lin: tumulto en GDR, dum kies subpremado maturiĝis kontraŭ-konspiro kontraŭ Beria. Kaj ĉi tie, kompreneble, ne ekzistas GDR.
  Krome, Hitler volis ke la bone antaŭdirita kaj konata de la germanoj, Beria, kiu estis germanofilo, regu post Stalino. Kaj Stalino, kiam lia sano malboniĝis, faris testamenton favore al Beria.
  Do ĉio estis decidita favore al la estro de la sekreto kaj ne nur al la sekreta polico.
  Nu, Beria sugestis, ke Hitler traktu Japanion antaŭ ol ĝi akiris nukleajn armilojn.
  Vi neniam scias pri kio samurajo povas pensi.
  Beria kaj Hitler konsentis pri komuna milito kun Japanio kaj la dividado de ĝia teritorio.
  La 20-an de aprilo 1954 komenciĝis komuna milito kontraŭ la grandega kolonia samuraja imperio.
  Nu, nova paĝo turniĝas en la historio. Sovetiaj trupoj antaŭeniras al Japanio.
  Kaj ankaŭ la germanaj... Ĉi tie denove Gerda kaj Charlotte batalas en piramideca tanko. Ilia aŭto estas duloka pezo de kvindek tunoj kaj havas kompaktan gasturbinmotoron de 2,500 ĉevalfortoj. Vi povas imagi kiom rapide estas germana aŭto. Kaj la kiraso estas speciala, miksita kun plasto. Kaj tre daŭra, nepenetrebla de ĉiuj anguloj. La pafilo havas malgrandan kalibron de 75 mm, sed kun tre alta komenca rapideco de ĵetaĵoj en altprema pafilo. Ĝi pliigis kirasan penetradon. Kaj la stoko de obusoj kaj la rapideco de fajro estas altaj. Kondukto estas alta.
  La tanko mem estas nur bonega ... Do Gerda scias pri kio batali.
  Sovetiaj aŭtoj estas pli malfortaj. La ĉefa tanko daŭre estas la T-54, bona aŭto, relative malmultekosta, sed multe malsupera al la germana en ĉio. IS-7 ankoraŭ ne iĝis masiva. Ĝi estis rimarkita de la IS-10, kiu ricevis 122-mm-kanonon, sed pli longan barelon kaj bonan fruntan kirason, kun pli malfortaj flankoj. Sed ĉio ĉi konvenas al la pezo de kvindek tri tunoj, kio ne estas malbona.
  Gerda pafas al la japanoj de sia tanko Panther-6, uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj premante la stirstangbutonojn, dum muĝado:
  - Gloro al la ideoj de la arja frateco!
  Charlotte premas la stirstangbutonojn, skarlatan cicon, linion de sep maŝinpafiloj, kaj kriegas:
  - Nia feliĉo estas en la komunismo de la arja revo!
  Kaj la knabino denove ridas...
  Christina kaj Magda batalas sur alia piramida Panther-6.
  Christina premas la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj, trafas la malamikon el Japanio kaj muĝas:
  - Gloro al mia koramiko!
  Magda ankaŭ malfermas fajron, kaj ridante surde, diras, premante sian rubenan cicon sur la stirstanga butono:
  - Gloron al niaj junuloj!
  Kaj kiel ili ridos je la supro de siaj pulmoj. Ni alfrontu ĝin, ĉi tiuj estas la knabinoj, kiuj estas mirindaj en la ekscito de milito.
  Jes, ŝajnas, ke la finjuĝo alvenis por Japanio. Sed ĉio iras laŭplane ĝis nun.
  Elizaveta kaj ŝia skipo batalas en iomete modernigita T-54-tanko. Sed la diferenco estas malgranda. La pafrapideco de la pafilo fariĝis iom pli rapida, kaj la kuglo estas pli kirasa. Jen la diferenco.
  Kaj la motoro estas la sama dizelmotoro kun 520 ĉevalfortoj... La japanoj uzas tankojn de sia propra dezajno kaj licencitajn germanajn. La aŭtoj ankaŭ estas ĝenerale bonaj. Precipe la veturilo Hirohito-3, pezanta kvindek ok tunojn, kun 105-mm pafilo kun barellongo de 70 EL, supera al la T-54 en armilaro, kaj ne malsupera en kiraso kaj veturado, krom la potencorezervo. .
  Ĉi tiu japana tanko estas problemo por Sovetunio. Sed estas ankaŭ pli malpezaj aŭtoj de la Lando de la Leviĝanta Suno.
  Estas pli facile trakti ilin.
  Elizabeto pafas uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj trafas la samurajtankojn. Ŝi faras tion tre lerte kaj kriegas:
  - Gloro al nia libera Patrujo!
  Catherine denove pafas, uzante la skarlatan cicon, kaj frakasante la japanan aŭton, kriegas:
  - Di-donita Rus'!
  Elena ankaŭ draŝas la malamikon, detruas malamiktankon, uzante sian nudan kalkanon kaj muĝas:
  - Por la grandeco de la ideoj de komunismo!
  Efrasia ankaŭ pafas kaj faras ĝin helpe de la fraga cico de sia elasta brusto, kaj krias:
  - Gloro al la venkoj de la supera komunismo!
  Tiel ili movas sian tankon lerte kaj evitas malvenkon. La Hirohito-3-tanko povas esti klasifikita kiel peza, sed ĝi estas sufiĉe masiva. Estas sufiĉe malfacile trarompi tian maŝinon.
  Kaj tiel li iras post la knabinoj. La pafilo estas pli granda en kalibro kaj havas pli altan komencan kuglorapidecon. La kiraso de la frunto de la japana gvattureto estas eĉ pli dika ol la sovetia 240 mm, kaj la frunto de la kareno ankaŭ estas pli dika - 150 mm sur la supro kaj 120 mm sur la malsupro. Kaj la rapideco de la japanoj estas eĉ pli alta, la gasturbina motoro produktas 1500 ĉevalfortojn. Jes, ĉi tiu tanko estas la plej bona de Japanio. Vi ne povas ŝerci kun li.
  Sed Elizaveta, uzanta sian skarlatan cicon, sendas la ŝelon rekte fin-al-finon, kaj la japana tanko eksplodas, ne trafis la sovetian veturilon.
  Catherine pepis kaj kisis la nudan kalkanon de sia amiko:
  - Vi estas inteligenta Lisa!
  Elizabeto ne konsentis:
  - Mi estas nur geniulo!
  Kaj kiel li ridos je la supro de siaj pulmoj. Ĉi tiu estas la knabino.
  Kaj ili multe hurlas... Ekaterina, ekzemple, memoras, kiel ŝi fuĝis tiam en la kvardek-unua jaro. La ŝuoj ŝiris post kelkaj tagoj, kaj mi devis piedpiedi nudpiede. Kaj por urboknabino, kiu ne kutimas al ĝi, doloras, ĉiu tubero, ĉiu branĉeto, ĉiu bulo estas sentata. Kaj ŝiaj kruroj estis terenbatitaj ĝis ili sangis, kiam ĉiu paŝo eksplodis pro doloro.
  La knabino neniam pensis, ke promeni nudpiede povus esti tiel dolora. Ne vane Hugo simpatiis kun la nudpieda knabino Ŝranko. Se eĉ somere tiaj knabinecaj kruroj estas tiaj, do vintre?
  Jekaterina tamen rapide alkutimiĝis, ŝia juna korpo rapide adaptiĝas, la vundita plando estas superkreskita de kaloj kaj malglata. Kaj fariĝis agrable promeni nudpiede. Catherine eĉ ne surmetis siajn ŝuojn ĝis la frosto trafis. Tamen, tiam kvar el ili estis formitaj kaj Euphrasinya instruis al ili la arton de sorĉistinoj. Kaj sorĉistinoj ofte kuras nudpiede en la neĝo por plilongigi sian junecon. Kaj resume, la knabinoj regis sekretan scion, kaj aspektis proksimume dudek jarojn, kaj nudpiede kaj en bikinoj ne frostiĝis en la malvarmo. Jen la belecoj. Kaj estas neniu pli malvarmeta ol ili, krom, kompreneble, Alenka. Ŝi batalis sur la IS-10, modifita per plilongigita barelo. La tanko aperis en la serio sufiĉe lastatempe. Kaj ankoraŭ malofta. La IS-7 neniam eniris grandan produktadon. Ŝajne pro la alta kosto kaj malfacilaĵoj en produktado.
  Do la skipo de Alenka detruas ĉi tiujn japanajn kantojn kaj zumas al si mem.
  La bluaj noktoj flirtas per fajroj,
  Ni estas pioniraj infanoj de la laboristoj...
  La epoko de helaj jaroj alproksimiĝas,
  La krio de la pioniroj estas ĉiam preta!
  Kiam knabinoj ekentreprenas, vi ne povas rezisti ilin. Fakte, oni povas diri, ke ĉi tio estas perfekta kreaĵo de milito.
  La batalado daŭras kaj Japanio perdas.
  Sovetiaj soldatoj prenis sudan Saĥalenon en majo. Kaj ili agis kun ekstrema singardemo.
  Sed la batalionoj de sovetiaj knabinoj montras rimarkindan klason de batalado.
  De iliaj specoj de armiloj, kompreneble, la AK komencis esti uzata. Pli malbona ol la germana, sed simpla kaj fidinda. Kaj ĝi falĉas kontraŭulojn, kvankam la celado je distanco estas pli malalta ol tiu de germana atakkarabeno.
  Sovetiaj knabinoj devigas japanajn kaptitojn kisi siajn nudajn, polvajn piedojn kaj leki siajn nudajn kalkanojn. Ĉi tio estas ilia taktiko.
  Batalante militistojn de la plej alta klaso.
  En la somero de '54, la germanoj baze malbaris Amerikon de japanaj soldatoj.
  Precipe bele batalis la bataliono de nudpiedaj knabinoj gvidataj de Margareta. La knabino disĵetis la samurajon, kaj la kaptitaj junuloj estis devigitaj kisi siajn kalkanojn kaj leki la sinon de Venuso.
  Gerda kaj ŝia teamo ĉe "Panteroj" 6 faris bonan laboron, kaj sendis multajn japanojn al la infero, kaj kelkajn al la ĉielo.
  Kvar Ŝinoboknabinoj kontraŭbatalis la sovetiajn soldatojn kiam ili avancis en Manĉurion.
  Ŝinoboknabino kun blua hararo tranĉita per glavoj kaj prizorgis muelejon, faligante sovetiajn soldatojn. Tiam ŝi ĵetis pizon kun eksplodaĵoj per la piedfingroj, renversante la sovetian T-54-tankon kaj bojis:
  - La plej bonega lando estas Japanio!
  Ŝinoboknabino kun flava hararo ankaŭ trafos la malamikon per klingoj kaj donos bumerangon per sia nuda kalkano, kriante:
  - Por niaj venkoj de la samurajo!
  Ŝinobo-knabino kun rufa hararo faros senprobleme agreseman turniĝon de glavoj, faligante sovetiajn soldatojn. Tiam ŝiaj nudaj piedfingroj lanĉos bombon. La tanko de Sovetunio estos disŝirita kaj la militisto krios:
  - En la nomo de la ideoj de komunismo!
  La blankhara ninja knabino prenis kaj tranĉis la kontraŭulojn, kvazaŭ kurante ventumilon trans la kampon, detranĉante la rusajn soldatojn denove, kaj per siaj nudaj fingroj, kvazaŭ lanĉante mortigan, kiu disŝirus du tutajn sovetiajn tankojn.
  Kaj ĝi bruos:
  - Por la grandeco de la lando!
  Knabinoj amas mortigi, kaj ili eĉ pli amas seksperforti kaptitojn. Tiom, ke homoj perdus la konscion pro trostreĉo. Kaj tiel ŝatas ninjajn knabinojn. Rajdu sur ligitaj viroj kaj samtempe vipu ilin.
  Sed, malgraŭ la heroeco de la japanoj, ili perdas al pli bona kaj pli altnivela teknologio.
  Cetere, sur la ĉielo estas superklasaj asoj Anastasia Vedmakova kaj Akulina Sokolovskaya, kiuj dispremas japanojn kiel ventomuelejoj.
  Anastazio, uzante siajn nudajn piedfingrojn, fortranĉas ses japanajn aviadilojn samtempe per unu eksplodo kaj knaris:
  - Gloro al la ideoj de komunismo en Rus'!
  Akulina, premante butonon per sia skarlata cico, detranĉis sep japanajn aviadilojn samtempe kaj muĝis:
  - Gloro al la Herooj de Rusio!
  La militistoj venĝas sur Japanio por siaj antaŭaj plendoj. Kaj precipe por la malvenko en la milito dum la tempo de caro Nikolao la 2-a. Ne, ĉi tio neniam estos forgesita, kaj generacioj ne pardonos.
  Anastazio, premante sian rubenan cicon, donis alian eksplodon, malkonstruante japanajn aviadilojn kaj muĝante:
  - Gloro al la epoko de komunismo Beria!
  Akulina premis siajn piedojn per la nudaj piedfingroj, frapis la samurajajn aviadilojn kaj kukis:
  - Por grandaj venkoj!
  Kaj Albina kaj Alvina gajnas rekordajn poentarojn. Por tri mil faligitaj aviadiloj, ili ricevis la ordon: la Diamanta Stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kaj oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Albina turniĝis uzante sian skarlatan cicon. Ŝi dehakis dekduon da japanaj aviadiloj samtempe kaj kuĝis:
  - Por mia brusto!
  Kaj ŝi imagis sin en la brakoj de nigra militisto.
  Alvina piedbatis per la nudaj piedfingroj, faligis dekduon da japanaj aviadiloj kaj knaris:
  - Por grandaj venkoj!
  Germanaj knabinoj estas tre batalantaj kaj belaj. Ili tre amas ulojn kun nigra haŭto, kaj iliaj langoj ĉiam pretas poluri la ebonan perfektecon de viroj.
  Albina, uzante siajn nudajn piedfingrojn, denove trafis la samurajon kaj malflugigis iliajn aviadilojn.
  Kaj ŝi kukis:
  - Mi estas Superman!
  Alvina premis sian fragan cicon, falĉis amason da japanaj aviadiloj kaj ekkriis:
  - Mi estas spacvulpo!
  La knabino estas tre batalema kaj aktiva en sia hipersekseco.
  Veraj arjoj estas simple bonegaj! Kaj ĝenerale tiaj belaĵoj de la plej alta klaso!
  Germanaj kaj sovetiaj trupoj, venkantaj la malamikon, progresas tra Ĉinio.
  Dum la atako kontraŭ Singapuro, batalantoj de la aerdivizio kaj la unuo de la nudpiedaj knabinoj Barracuda distingiĝis. La knabinoj, ŝprucigante siajn nudajn kalkanojn en la flakojn de verŝanta tropika pluvo, eksplodis en la fortikigitajn poziciojn de la japanoj kaj bajonetis ilin.
  Ĉi tiuj estas la batalantaj belulinoj.
  Japanio skuiĝis pro la disbataj batoj de tia agresema teamo.
  En la aŭtuno de 1954, la plej granda parto de Ĉinio estis kaptita fare de la akspovoj. Kaj la situacio fariĝis signife pli komplika por la Lando de la Leviĝanta Suno.
  Hitler rimarkis:
  - Du birdoj ne povas interkonsenti en unu kaverno!
  Kaj la militistoj Albina kaj Alvina pafis kvar mil aviadilojn. Japanio produktis malmultekostajn sed malkvalitajn aviadilojn en tre grandaj kvantoj, do estis tre oportune kolekti biletojn.
  Albina, uzante siajn nudajn piedfingrojn, fortranĉis alian samurajon kaj knaris:
  - Jen nia bela mondo!
  Alvina, helpe de skarlata cico, terenbatis dekduon da japanaj aŭtoj kaj tweetis:
  - Gloro al la epoko de komunismo en la tuta universo!
  Albina, ankaŭ uzante la fragan cicon kaj terenbati la samurajon, estis surprizita kaj ekbalbutis:
  -Ĉu vi parolas pri komunismo?
  Alvina, uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj detranĉante dekduon da japanaj aviadiloj, diris:
  - La nova arja ordo estas komunismo!
  La knabinoj ekridis... Por la kvara mil aviadiloj ili ricevis la Diamantan Stelon de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco per platenaj kverkfoliaj glavoj kaj diamantoj. Ke eĉ tre alta premio estas rekordo por belulinoj.
  Ĉi tiuj estas la knabinoj, kiujn vi devus rigardi...
  Tamen, Anastasia Vedmakova kaj Akulina Sokolovskaya ne estas malsuperaj kaj superis la kalkulon de kvincent faligitaj aviadiloj.
  Kaj ili ricevis novajn, tre altajn premiojn, kaj kolektis por si tutan kolekton da steloj.
  Anastazio celas sian armilon per siaj nudaj piedoj kaj terenbatas la malamikon, fortranĉante la malamikon kaj grincas:
  - Por komunismo sur la tuta planedo!
  Akulina, detranĉante la malamikon premante la skarlatan cicon, agreseme krias:
  - Eĉ infanoj konas nin!
  En vintro, Japanio perdis preskaŭ ĉiujn siajn koloniojn, kaj la batalado moviĝis al la patrujo mem.
  La jaro 1955 alvenis, kiam la bataloj furiozas kaj estas neniu fino aŭ rando en la vido.
  Japanio cedas, malrapide sed certe. Kaj li iom post iom perdas la militon.
  Sed la samurajo batalas malespere kaj severe.
  Alenka kaj ŝia skipo suriris la IS-11-eksperimentan tankon. Ĉi tiu maŝino estas ekipita per 130 mm pafilo kaj havas solidajn spurojn sur la fundo.
  Alenka pafas per la nudaj piedfingroj, trapikas la malamikon kaj muĝas:
  - Gloro al komunismo kun nudaj kalkanoj de knabinoj!
  Anjuta ankaŭ pafis helpe de sia skarlata cico, premante la ellasilon de naŭ maŝinpafiloj kaj ekbalegis:
  - Ni knabinoj estas tre bonegaj!
  Alla ankaŭ batis uzante siajn nudajn piedfingrojn, diserigante la malamikon kaj muĝis:
  - Venu, for de la ŝraŭbo!
  Maria fikis, uzante sian nudan kalkanon. Ŝi trapikis la malamikon kaj kukis, elmontrante la dentojn:
  - Por novaj atingoj!
  Marusja frakasis helpe de fraga cico, ramante la malamikojn per mortiga teno kaj pepis:
  - Por la granda komunismo!
  Alenka denove pafis kaj muĝis:
  - Por ke la kolektiva kamparana prezidanto kaj cigana diktatoro Saŝka mortu!
  Kaj li frapos sian nudan piedon sur la kirason.
  Tiel interkonsentis la knabinoj, estas simple bonege. Ili estas ĝenerale mirindaj klasaj militistoj.
  Jen oni kantas unuvoĉe:
  Ne, la vigla ne forvelkos,
  La rigardo de falko, aglo...
  La voĉo de la homoj estas sonora -
  La flustro dispremos la serpenton!
  
  Stalin vivas en mia koro
  Por ke ni ne sciu malĝojon...
  La pordo al spaco estis malfermita -
  La steloj ekbrilis super ni!
  
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos,
  Estos fino de faŝismo...
  Kaj la Suno brilos -
  La vojo lumiganta komunismon!
  Elizaveta ankaŭ batalas kun sia T-54-tanko, tia batalanta knabino-sorĉistino.
  Kaj belulinoj estas faligitaj de japanaj aŭtoj kun siaj nudaj piedoj.
  Elizabeto premis la stirstangan butonon per sia skarlata cico kaj pepis:
  - Gloro al la ideoj de sovetia komunismo!
  Kaj kiel ĉi tiu beleco ridos! Kaj brilos per perlaj dentoj.
  Jekaterina prenis ĝin kaj ankaŭ montris per la nudaj piedfingroj kaj ekkriis:
  - En la venko de la senmortaj ideoj de komunismo,
  Ni vidas la estontecon de nia lando...
  Elena frapis sian kontraŭulon per sia rubena cico kaj nudigis siajn dentojn, kriante:
  - Kaj al la ruĝa standardo de nia Patrujo,
  Ni ĉiam estos sindone fidelaj!
  Efrasia piedbatis sian nudan kalkanon kaj siblis:
  - Gloro al la Patrujo, nia libera,
  Amikeco de popoloj, subteno por ĉiam!
  Kaj ĉiuj knabinoj, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kantis ĥore:
  - Leĝa povo, la volo de la popolo,
  Post ĉio, simpla homo staras por unueco!
  Inaj militistoj, oni devas diri, distingiĝas per nekredebla batalagreso.
  Kaj jen Gerda batalas...
  Ŝia "Panther"-6 estas kiel supertanko, disrompanta samurajpoziciojn.
  Gerda pafos per sia skarlata cico, premante la stirstangan butonon kaj muĝas:
  - Por la arja mondo!
  Charlotte ankaŭ vangofrapos, helpe de siaj nudaj piedfingroj, ŝi disŝiros amason da japanoj kaj blasfemos:
  - Por grandaj landlimoj!
  Kristina kaj Magda ankaŭ batalas. La knabinoj estas ekstreme batalantaj, kaj tre belaj, preskaŭ nudaj en bikinoj.
  Christina pafis per sia rubena cico, frakasis la japanan tankon Hirohito-4 kaj kukis:
  - Gloro al mia lando!
  Magda ankaŭ piedbatis, uzante siajn nudajn piedfingrojn, frakasis la samurajan obuso kaj jelpetis:
  - Gloro al grandaj atingoj!
  Ĉi tiuj knabinoj estas la plej alta klaso!
  Tokio falis fine de marto. Kaj la 20-an de aprilo 1955 Japanio kapitulacis kaj tiel finis la grandan militon.
  La knabino Albina kaj Alvina superis kvin mil aviadilojn malflugigitaj. Kaj pro tio ili ricevis specialan premion: la Granda Diamanta Stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj kaj diamantaj glavoj.
  La milito ankoraŭ ne finiĝis. Ŝi nur kaŝis sin dum momento. Sed Hitler konkeris preskaŭ la tutan mondon.
  Beria ricevis reen sudan Saĥalenon, la Kuril-kreston, kaj Manĉurion kune kun Port Arthur.
  Sovetunio fariĝis forta lando, kiu lekis siajn vundojn. Por iom da tempo, Nazia Germanio konkeris aliajn landojn, subpremante ilian negravan reziston.
  La milito daŭris por detruo kaj mondregado. Sed alia tutmonda konfrontiĝo estis kreiĝanta.
  Dume, nuboj kolektiĝis super Sovetunio. Kaj en 1959, je sia sepdeka naskiĝtago, Adolf Hitler decidis ataki Sovetusion, kie regis Beria. La Fuhrer havis preskaŭ la tutan mondon sur sia flanko.
  Sed Sovetunio fariĝis forta, industria potenco. Do mi trovis falĉilon sur ŝtono.
  Ambaŭ landoj posedis nukleajn armilojn, sed Gerda kaj Albina povis krei generatoron en kiu radiado kovris la tutan planedon Tero, igante la uzon de ĉi tiu speco de detruo malebla.
  Kaj Hitler decidis kapti la lastan suverenan potencon en la mondo. La limo en la okcidento etendiĝis laŭ la Dnepro, kaj tiam Belorusio kaj la baltaj ŝtatoj sub la germanoj. La nazioj povis reteni Krimeon. Krom se Sovetunio luis bazon por la Nigra Mara Floto en Sebastopolo.
  Aldone al la resto de la teritorio, Rusio inkludis parton de Ĉinio - Manĉurio. Do la loĝantaro de Sovetunio, kie oni faris tre aktivan politikon por instigi la naskokvanton kaj poligamion leĝigita de la komunista, ateisma reĝimo, jam superis la antaŭmilitajn ciferojn de 1941, malgraŭ eĉ teritoriaj perdoj, kaj pliiĝis je tri. procentoj ĉiujare.
  Beria malpermesis kaj aborton kaj kontraŭkoncipadon. Kaj li enkondukis sovaĝajn impostojn sur familioj kun malpli ol kvar infanoj.
  Laŭ plano kaj uzante bastonmetodojn, Sovetunio rapide disvolviĝis, kaj ĝia militforto pliiĝis.
  Hitler, sentante eblan minacon, fininte kolekti la mondon en ununuran Trian Reich, decidis komenci sian lastan militon sur ĉi tiu planedo.
  Kio pri la lasta milito? Estas nenio por konkeri sur la Tero. Antaŭ unu jaro, la germanoj flugis al la luno, kaj malfermiĝis la epoko de kosma ekspansio. Sed ĉu Hitler vivos por vidi la epokon de Stelmilito kaj la konkero de galaksioj? Malgraŭ sana vivstilo, vegetara dieto, regula ekzercado kaj mezurita fizika aktiveco, estis klare ke la Fuhrer maljuniĝis. La kalvaj makuloj sur via kapo plifortiĝas, viaj haroj griziĝas, kaj vi aspektas laca. Kvankam la Fuhrer provas kuraĝiĝi.
  Estu kiel ajn, vi devus plenumi vian lastan mision kaj konkeri Sovetujon. Kaj eĉ se la Fuhrer mortos, li havos ĉirkaŭ mil filojn akiritajn per natura fekundigo. Kaj unu el ili estos rekonita kiel la plej bona, la plej kapabla kaj prenos la tronon de la plej granda diktatoro en la historio de la planedo Tero.
  Ĉiukaze, prokrasto estas tro riska, kaj dum nukleaj armiloj ne efikas, Hitler ĵetis pli ol kvindek milionojn da soldatoj en Sovetujon nur en la unua ŝtupo. Estas ankaŭ grandega nombro da tankoj, aviadiloj kaj flugantaj diskotekoj. Kaj ĉi tio estas kolosa potenco.
  Sovetunio daŭre modernigis armilojn. Aperis la tanko T-64, pli peza kaj kun potenca 125-mm pafilo, kapabla penetri piramidformajn germanajn veturilojn per plumaj konkoj. Vere, la T-64 ĵus komencis eniri produktadon. La ĉeftanko daŭre estis la T-54, kiu ne estis sufiĉe forta kontraŭ germanaj modeloj. Ĉi tio ankaŭ estas unu el la kialoj, kial Hitler hastis kun agreso kontraŭ Rusio.
  La IS-11 ne kaptis... La IS-12 estis kreita de maŝino kun 203 mm kanono, sed ĝi montriĝis tro multekosta, peza kaj granda. La IS-15 estis kompromiso per 152mm, longtuba pafilo. Ĉi tiu veturilo similis pligrandigitan T-64 kaj ankaŭ ĵus komencis produkti.
  La germana ĉefa tanko "Panther" 6 estis piramida laŭ formo, kaj ĝi estis iomete modernigita en la "Panther" 7, pliigante la kalibron de la pafilo al 88 mm por produkti pli da detruo. Kaj la motoro estis instalita kun pli potenca 3000-ĉevalforto, donante enorman rapidecon kaj manovreblon konservante pezon de kvindek tunoj, kaj plibonigante la kvaliton de la kiraso.
  Eĉ la plej nova sovetia T-64 estis rimarkeble pli malalta ol la germano pri veturado kaj protekto de la flankoj kaj frunto ankaŭ. Sed la T-64 povis almenaŭ penetri germanon, kvankam de mallonga distanco.
  Sur la ĉielo, la germanoj ankaŭ estis pli fortaj en kaj la kvanto kaj kvalito de maŝinoj. Sed Sovetunio neniam povis krei siajn proprajn diskedojn. Kaj la germanoj instalis termigajn radiojn, kiel laserojn, sur la diskoj de Belonzi, kaj povis pafi pli efike.
  Kaj la nazioj flugis diskotekojn je dek sonrapidoj. Kaj ĉi tio efektive estas kolosa. Tiel forta estas la armeo de la Tria Regno.
  Kaj ili havas subterajn tankojn. Kaj multaj aliaj bonegaj aferoj. Resume, Beria preskaŭ ne havas ŝancon.
  Sed sovetiaj trupoj havas kolosan defendan potencon. Kaj la invado komenciĝis per aera ofensivo. La fortoj estas neegalaj kaj la germanoj disbatas sovetiajn urbojn. Dek mil moviĝas tra Rusio kaj prenas Smolenskon.
   Nataŝa faris decidon:
  - Ni devas devigi Hitler kaj lian bandon forigi trupojn el Sovetunio kaj liberigi la kaptitajn infanojn!
  Ludema Zoya konsentis kun ĉi tio:
  - Kompreneble vi devus! Kaj savu viajn prapatrojn de faŝismo!
  Augustine notis, frapante siajn nudajn piedojn:
  - Ni faros ĉi tion, sendube!
  Svetlana volonte konfirmis:
  - Ni havas ĉiujn rimedojn por tio!
  Dirita, farita, kaj la kvar militistoj atakas la faŝismajn hordojn.
  Militistoj el la rusa jarcento de Dio kaj mutaciantaj sorĉistinoj denove interbatalis kun la nazioj de la dudeka.
  La faŝisma bruna imperio havas multajn soldatojn. Ili fluas kiel senfina rivero.
  Kompreneble, la kvar knabinoj prenis ĝin tre malfacile detrui Wehrmacht-tankojn kaj aviadilojn. De la komenco, ili dispremis ilin per siaj manoj kaj piedoj, estante kovritaj de fortokampo. Sed...
  Kvazaŭ ekster la tero, aperis Oleg Rybachenko kaj la plej juna filino de Nataŝa Margarita Korshunova.
  Ili kaptis siajn lumglavojn kaj ŝarĝis per nanobotoj. Ni pretiĝis detrui la malamatajn faŝistojn. Do la kvar fariĝis seso.
  Nataŝa Korŝunova, klakante la piedfingrojn de siaj nudaj, ĉizitaj piedoj, rimarkis:
  - Ĉu vere? Nu, estas nia sorto, ke ni ne povas venki ĝin alimaniere!
  La agresema orhara Zoya, daŭre disbatanta la germanojn, logike notis:
  - Ni faros ĝin pli rapide! Pli rapide, ni savu Sovetujon!
  Nudpieda knabo ne pli aĝa ol dek du, kiu aspektis kiel Oleg Rybachenko, faligante la naziojn per glavoj, kaj infanterio kaj tankoj, muĝis:
  - Ni neniam cedos!
  Kaj akra disko flugis de la nuda piedo de la knabo, kiu detranĉis tri faŝismajn aviadilojn samtempe!
  Margarita Korshunova, brilanta per siaj nudaj kalkanoj, detruante kontraŭulojn, kaj tankojn kaj infanteriojn, elmontris siajn dentojn kaj murmuris:
  - Estas loko en la mondo por heroaj faroj!
  Kaj venenaj pingloj disiĝis de la nudaj piedoj de la knabino, trafante la naziojn kaj iliajn aviadilojn kaj tankojn.
  Nataŝa Korŝunova ankaŭ ĵetis la nudajn piedfingrojn, murde kaj hurlis:
  - Ni neniam forgesos kaj neniam pardonos.
  Kaj ŝiaj lumglavoj trairis la faŝistojn en la muelejo. Tiam la eksplodiloj tranĉis la tankojn, detranĉante la turojn. Ankaŭ la aviadiloj ricevis ĝin.
  Ruĝhara Aŭgusteno, distranĉante la malamikojn, kriis:
  - Por nova mendo!
  Kaj pli da kudriloj disiĝis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj kaj en la okuloj kaj en la gorĝoj de naziaj soldatoj kaj aviadiloj.
  Jes, estis klare, ke la militistoj ekscitiĝas kaj fariĝas ferocaj.
  Malvarma Zoya, detranĉante blankajn kaj brunajn soldatojn kaj tankojn per aviadiloj, grincis:
  - Nia fera volo!
  Kaj nova, mortiga donaco flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj tankoj kaj blankaj batalantoj falas, kaj la vostoj de la aviadiloj brulas.
  Svetlana Neĝulino hakas la mueliston, ŝiaj glavoj estas kiel fulmo.
  La nazioj falas kiel tranĉitaj garboj.
  La knabino ĵetas kudrilojn per siaj nudaj piedoj, malflugas malamikajn aviadilojn kaj grincas:
  - La homa spaca imperio venkos por Patrino Rusio!
  Oleg Rybachenko avancas kontraŭ la nazioj. Terminator-knabo hakas brunajn trupojn.
  Kaj samtempe, la piedfingroj de la nudaj kruroj de la knabo elĵetas pinglojn kun veneno, ili disŝiras trunkojn kaj malflugas aviadilojn.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Estonta Rus'!
  Kaj moviĝante, ĝi fortranĉas ĉies kapojn kaj muzelojn, kaj samtempe tankturojn.
  La terminatora knabino Margarita ankaŭ detruas kontraŭulojn, aviadilojn kaj tankojn.
  Ŝiaj nudaj piedoj nur ekbrilas. La nazioj mortas grandnombre. La militisto krias:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj tiam la knabino prenas ĝin kaj tranĉas...
  Amaso da kadavroj de faŝismaj soldatoj.
  Sed Natasha Korshunova estas sur la ofensivo. Li hakas la naziojn kune kun tankoj kaj aviadiloj kaj kantas:
  - Rus' estas bonega kaj radianta,
  Mi estas tre stranga knabino!
  Kaj diskoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kiu tranĉis la gorĝojn de faŝistoj. Jes, ĉi tiu estas knabino, kiu malkonstruas tankojn.
  Zoya Angelskaya estas sur la ofensivo. Li hakas la brunajn soldatojn per ambaŭ manoj. Kraĉi el tubo. Kaj li ĵetas mortigajn kudrilojn per siaj nudaj piedfingroj - li malkonstruas tankojn kaj aviadilojn.
  Kaj samtempe li kantas al si:
  - Eh, klubeto, ni iru!
  Eh, mia plej ŝatata faros!
  Augustine, detranĉante la naziojn per laserglavoj kaj ekstermante la brunajn soldatojn, kune kun la tankoj, timkrias:
  - Tute vila kaj en besta haŭto,
  Li atakis la tumultpolicon per klabo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li lanĉos ion al la malamiko, kiu mortigos elefanton, kaj des pli tankon.
  Kaj tiam li grincas:
  - Luphundoj! Dudekdua jarcento!
  Svetlana Neĝulino sur la ofensivo. Li hakas, pecetigas la naziojn. Kun nudaj piedoj li lanĉas mortodonojn ĉe ili.
  Li prizorgas la muelejon per glavoj.
  Disbatis multajn soldatojn, kune kun tankoj kaj aviadiloj, kaj kriis:
  - Venas granda venko!
  Kaj denove la knabino estas en sovaĝa moviĝo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn pinglojn, detruante tankojn kaj aviadilojn.
  Oleg Rybachenko saltis. La knabo faris kapriolon. Li faligis multajn naziojn per salto.
  Li ĵetis pinglojn per siaj nudaj piedfingroj, malflugigante tankojn kaj aviadilojn, kaj gluglutis:
  - Gloro al mia bela kuraĝo!
  Kaj denove la knabo estas en batalo.
  Cool knabino Margarita Korshunova iras sur la ofensivon. Pecetigas ĉiujn malamikojn en vico. Ŝiaj glavoj estas pli malvarmetaj ol la klingoj de muelejo. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas donacojn de morto, tankoj kaj aviadiloj brulas.
  Knabino en sovaĝa atako. Ekstermas brunajn militistojn sen ceremonio.
  Kaj ĝi saltas supren de tempo al tempo kaj tordas!
  Kaj donacoj de neniigo flugas de ŝi.
  Kaj la nazioj mortas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj amasiĝas.
  Margarita grincas agreseme:
  - Mi estas usona vakero!
  Kaj denove la kudrilo estis ĵetita al ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj poste ankoraŭ deko da pingloj!
  Natashka Korshunova ankaŭ estas tre mojosa en atako.
  Kaj li ĵetas per la nudaj piedoj, kaj kraĉas el tubo, faligante tankojn kaj aviadilojn.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi brilas morton! Vi nur devas morti!
  Kaj denove la beleco moviĝas.
  Zoya Angelskaya sturmas blokadon de naziaj kadavroj. Kaj ankaŭ el ŝiaj nudaj piedoj elflugas bumerangoj de detruo.
  Kaj la brunaj militistoj daŭre falas kaj falas, kune kun tankoj kaj aviadiloj.
  La knabino Zoya krias:
  - Nudpieda knabino, ŝi venkos vin!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de la nuda kalkano de la knabino. Kiuj iras rekte en la gorĝojn de la nazioj.
  Tiam ili falas mortaj.
  Aŭ pli ĝuste, tute morta, en loko kun tankoj kaj aviadiloj.
  Augustine sur la ofensivo. Disbatas brunajn trupojn. Ŝiaj glavoj estas portataj en du manoj. Kaj ŝi estas tiel mirinda militisto.
  Tornado balaas tra la faŝismaj trupoj - aviadiloj kaj tankoj falas.
  Knabino kun rufa hararo muĝas:
  - La estonteco estas kaŝita! Sed ĝi estos venka!
  Kaj en la atako, belulino kun fajraj haroj.
  Aŭgusteno, en la sovaĝa ekstazo de sonĝoj, sendas pulsaron kun sia nuda kalkano kaj muĝas:
  - La dioj de milito disŝiros ĉion!
  Kaj la militisto estas sur la ofensivo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas multe da akraj, venenaj pingloj, kiuj malflugigas aviadilojn kaj trapikas la kirason de tankoj.
  Svetlana Neĝulino en batalo. Kaj tiel brilanta kaj batalema. Ŝiaj nudaj kruroj elĵetas tiom da murdaj aferoj. Ne homo, sed morto kun blondaj haroj.
  Sed se ĝi disiĝas, vi ne povos haltigi ĝin.
  Svetlana Neĝulino kantas:
  - La vivo ne estos mielo,
  Do saltu en rondan dancon!
  Via sonĝo realiĝu -
  Beleco igas viron en sklavon!
  Kaj la movo de la nudpieda knabino fariĝas pli kaj pli furioza. Kaj pli kaj pli detruitaj tankoj kaj aviadiloj.
  La ofensivo de Oleg Rybachenko plirapidiĝas. La knabo batas la naziojn.
  Liaj nudaj piedoj ĵetas akrajn pinglojn - disŝirante tankojn kaj aviadilojn.
  La juna militisto grincas:
  - La freneza imperio disŝiros ĉiujn!
  Kaj denove la knabo moviĝas.
  Margarita estas sovaĝa lerneja knabino kaj totala terminanto en sia agado. Kaj draŝas la malamikojn.
  Do ŝi lanĉis pizon kun eksplodaĵoj per sia nuda kruro. Ĝi eksplodos kaj tuj ĵetos supren cent naziojn kaj dek tankojn.
  La knabino krias:
  - Venko ankoraŭ venos al ni!
  Kaj li prizorgos la muelejon per glavoj - la tankaj bareloj flugas en malsamaj direktoj.
  Nataŝa Korshunova akcelis siajn movojn. La knabino faligas la brunajn militistojn. Kaj samtempe li krias:
  - Venko atendas la Rusan Imperion.
  Kaj ni ekstermu la naziojn je akcelita rapideco, kune kun tankoj kaj aviadiloj.
  Natasha Korshunova estas Terminator-ido.
  Li ne pensas halti kaj malrapidigi, kaj tankoj kaj aviadiloj estas pafitaj.
  Zoya Angelskaya estas sur la ofensivo. Ŝiaj glavoj ŝajnas tranĉi viandon kaj metalan salaton. La knabino krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia savo validas!
  Kaj nudaj piedfingroj ankaŭ ĵetas tiajn kudrilojn.
  Kaj multaj homoj kun la gorĝo trapikita, amasoj da kadavroj, same kiel rompitaj tankoj kaj faligitaj aviadiloj kuŝantaj ĉirkaŭe.
  Augustine estas freneza knabino. Kaj ĝi detruas ĉiujn kvazaŭ ĝi estus roboto el hiperplasmo.
  Ĝi jam detruis centojn da nazioj kaj multajn tankojn kaj aviadilojn. Sed ĉio akiras la ritmon. Kaj la militisto ankoraŭ muĝas.
  - Mi estas nevenkebla! La plej mojosa en la mondo!
  Kaj denove, la beleco en la atako.
  Kaj el ŝiaj nudaj piedfingroj elflugas pizo. Kaj tricent nazioj kaj dekduo da tankoj estis disŝiritaj de potenca eksplodo.
  Aŭgusteno, ludante per siaj abdomenaj muskoloj kaj skuante la mamojn per skarlataj cicoj, kantis:
  -Vi ne kuraĝas kapti nian teron!
  Svetlana Neĝulino ankaŭ estas sur la ofensivo. Kaj ĝi ne donas al vi uncon da ripozo. Sovaĝa Terminatora Knabino.
  Kaj li faligas la malamikojn kaj ekstermas la naziojn. Kaj amaso da brunaj batalantoj jam falis en la fosaĵon kaj laŭ la vojoj, kune kun rompitaj tankoj kaj aviadiloj.
  La ses sovaĝiĝis. Estis sovaĝa batalo.
  Karateinfano Oleg Rybachenko revenis en agado. Kaj li antaŭeniras, svingante ambaŭ glavojn. Kaj la terminatorknabo prizorgas la muelejon. Mortigitaj nazioj falas.
  Amaso de kadavroj. Tutaj montoj da sangaj korpoj, aro da ruinitaj aŭtoj kaj aviadiloj.
  La knabinventinto memoras sovaĝan strategion. Kie ĉevaloj kaj homoj ankaŭ miksiĝis kune.
  Infanmurdisto Oleg Rybachenko grincas:
  - Ve de la menso!
  Kaj estos tunoj da mono!
  Kaj Terminator Boy en nova movado. Kaj liaj nudaj piedoj prenos ion kaj ĵetos ĝin.
  La knaba genio muĝis:
  - Majstra klaso kaj Adidas!
  Ĝi montriĝis vere bonega spektaklo. Kaj kiom da nazioj estis mortigitaj? Kaj ili mortigis la plej grandan nombron da la plej grandaj brunaj batalantoj, kune kun tankoj kaj aviadiloj.
  La nudpieda knabino Margarita ankaŭ estas en batalo. Detruas cinamon kaj ŝtalarmeojn kaj muĝas:
  - Granda ŝokregimento! Ni veturigas ĉiujn en la ĉerkon!
  Kaj ŝiaj glavoj tranĉis ĉe la nazioj. La amaso da brunaj batalantoj jam kolapsis. Kaj kun ili tankoj kaj aviadiloj.
  La knabino grumblis:
  - Mi estas eĉ pli malvarmeta ol pantero! Pruvu, ke vi estas la plej bona!
  Kaj pizo kun potenca eksplodaĵo elflugos el la nuda kalkano de la knabino.
  Kaj li trafos la malamikon.
  Kaj li prenos kaj detruos kelkajn el la malamikoj, tankojn, kaj eĉ aviadilojn.
  Kaj Nataŝa Korshunova estas en aŭtoritato. Kaj ŝi batas siajn kontraŭulojn, kaj ŝi ne lasos neniun malsupren.
  Kiom da nazioj jam estis mortigitaj kune kun tankoj kaj aviadiloj.
  Kaj ŝiaj dentoj estas tiel akraj. Kaj la okuloj estas tiel safiroj. Ĉi tiu knabino estas la ĉefa ekzekutisto. Kvankam ĉiuj ŝiaj partneroj estas ekzekutistoj!
  Nataŝa Korŝunova krias:
  - Mi estas freneza! Estos monpuno por vi! Eĉ rublon vi ne prenos!
  Kaj denove la knabino mortigos multajn naziojn per glavoj.
  Zoja Angelskaya moviĝas kaj tranĉis multajn brunajn militistojn.
  Kaj nudaj piedoj ĵetas kudrilojn. Ĉiu kudrilo mortigas plurajn naziojn aŭ malflugigas aviadilon kun tanko. Ĉi tiuj knabinoj estas vere belaj.
  Augustine avancas kaj dispremas siajn kontraŭulojn. Kaj samtempe li ne forgesas krii:
  - Vi ne povas eskapi de la ĉerko!
  Kaj la knabino prenos siajn dentojn kaj nudos ilin!
  Kaj tia ruĝharulo... Ŝiaj haroj flirtas en la vento kiel proleta standardo.
  Kaj ĉio laŭvorte eliras el kolero.
  Svetlana Neĝulino en moviĝo. Ĉi tie mi tranĉis multajn kraniojn kaj tankturojn. Militisto, kiu elmontras siajn dentojn.
  Montras langon. Kaj tiam ĝi kraĉas el tubo - malflugigante aviadilojn. Tiam li hurlas:
  - Vi infanoj estos mortaj!
  Kaj denove, mortigaj pingloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj, trafante infanterion kaj aviadilojn.
  Oleg Rybachenko saltas kaj saltas.
  Nudpieda knabo elsendas amason da pingloj, faligas tankojn kaj kantas:
  - Ni ekvojaĝu, malfermas grandan konton!
  La juna militisto estas plej bone.
  Li jam aĝas sufiĉe da jaroj, ĉiuj en aventuroj kun Nataŝa kaj kompanio, sed li aspektas kiel infano. Nur tre forta kaj muskola.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Eĉ se la ludo ne sekvas la regulojn, ni trarompu la fratecon!
  Kaj denove, mortigaj kaj frapantaj pingloj forflugis de liaj nudaj piedoj. Kaj por aviadiloj kaj tankoj.
  Brilante siajn nudajn, rondajn kalkanojn, Margarita Korshunova kantis kun ĝojo:
  - Nenio estas neebla! Mi kredas, ke estos tagiĝo de libereco!
  La knabino denove ĵetis mortigan kaskadon de pingloj al la nazioj kaj iliaj tankoj kaj aviadiloj, kaj daŭrigis:
  - La mallumo foriros! La rozoj de majo floras!
  Kaj tuj kiam la militisto ĵetis pizon per la nudaj piedfingroj, mil nazioj tuj flugis en la aeron. Jes, la armeo de la bruna, infera imperio fandiĝas ĝuste antaŭ niaj okuloj.
  Natasha Korshunova en batalo. Saltas kiel kobro. Eksplodas malamikojn. Kaj tiom da nazioj mortas kaj aviadiloj kraŝas.
  La knabino uzis ilin per glavoj, kaj lignograjnoj, kaj lancoj. Kaj nadloj.
  Samtempe li muĝas:
  - Mi kredas, ke venko venos!
  Kaj la gloro de la rusoj trovos!
  Nudaj piedfingroj ĵetas novajn nadlojn, trapikante kontraŭulojn.
  Zoja Angelskaya en sovaĝa movado. Avancante al la nazioj. Hakas ilin en malgrandajn pecojn.
  La militisto ĵetas pinglojn per siaj nudaj fingroj. Ĝi trarompas kontraŭulojn, kune kun tankoj kaj aviadiloj, dum ĝi muĝas:
  - Nia kompleta venko estas proksima!
  Kaj li kuras sovaĝan muelejon kun glavoj, forbalaante tankojn. Ĉi tio vere estas knabino kiel knabino!
  Sed la kobro de Aŭgusteno iris sur la ofensivon. Ĉi tiu virino estas koŝmaro por ĉiuj.
  Kaj se ĝi ŝaltas, tio signifas, ke ĝi ŝaltas.
  Post kio la ruĝharulo prenos ĝin kaj kantos:
  - Mi malfermos ĉiujn kraniojn! Mi estas bonega sonĝo!
  Kaj nun ŝiaj glavoj estas en ago kaj tranĉas tra viando kaj metalo kun duralumino de aviadiloj.
  Svetlana Neĝulino ankaŭ iras sur la ofensivon. Ĉi tiu knabino ne havas inhibiciojn. Tuj kiam ĝi estas hakita, amaso da kadavroj estas disŝutita, kaj aviadiloj kaj tankoj kuŝas ĉirkaŭe.
  La blonda terminatoro muĝas:
  - Kiel bone estos! Kiel bone estos - mi scias ĝin!
  Kaj tiam mortiga pizo flugas de ŝi.
  La nudpieda, bela, muskola knabo Oleg denove trapasas centojn da nazioj kiel meteoro kaj forrapidas. Kaj li prenos bombon kaj ĵetos ĝin.
  Ĝi estas malgranda en grandeco, sed ĝi estas mortiga...
  Kiel amaso da aviadiloj en la ĉielo disŝiros en malgrandajn pecojn.
  Terminator-knabo hurlis:
  - La ŝtorma juneco de timigaj maŝinoj!
  La nudpieda knabino Margarita faros tion denove en batalo.
  Kaj tranĉos multajn brunajn batalantojn. Kaj li tranĉas grandajn maldensejojn inter tankoj kaj aviadiloj.
  La knabino krias:
  - Lambada estas nia danco sur la sablo!
  Kaj ĝi trafos kun renovigita vigleco.
  Natasha Korshunova estas eĉ pli furioza sur la ofensivo. Tiel li draŝas la naziojn. Ne estas tre facile por ili rezisti tiajn knabinojn.
  Nataŝa Korŝunova prenis ĝin kaj kantis:
  - Mia nudpieda piedbato estas blindiga!
  Kuri surloke ĝenerale akordigas!
  Kaj la militisto deĉenigis tian kaskadon da batoj sur ŝiaj kontraŭuloj.
  Kaj li ĵetas diskojn per siaj nudaj piedoj.
  Ĉi tie mi prizorgis la muelejon. La amaso da estroj de la bruna armeo forruliĝis, kaj la tankoj brulis, la aviadiloj brulis.
  Ŝi estas batalema belulino. Batante sin per tia bruna flotego.
  Zoja Angelskaya moviĝas, disbatante ĉiujn. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel tondiloj de morto.
  La knabino estas nur aminda. Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas tre venenajn kudrilojn.
  Trafi kontraŭulojn. Ili trapikas siajn gorĝojn kaj faras ĉerkojn, igas tankojn kaj aviadilojn eksplodi.
  Zoja Angelskaja prenis ĝin, skuis la skarlatajn cicojn de siaj plenaj mamoj kaj knaris:
  - Se ne estas akvo en la krano...
  Nataŝa Korŝunova kriis pro ĝojo:
  - Do estas via kulpo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas ion, kio mortigas ĝisfunde. Ĉi tio estas vere knabino de knabinoj.
  Kaj klingo flugus el ŝiaj nudaj kruroj. Kaj ĝi trafos multajn batalantojn, fortranĉante la gvatturetojn de tankoj.
  Nudpieda Aŭgusteno en moviĝo. Rapida kaj unika en sia beleco.
  Kiajn brilajn harojn ŝi havas. Ili flirtas kiel proleta standardo. Ĉi tiu knabino estas vera vulpino.
  Kaj ŝi tranĉas siajn kontraŭulojn - kvazaŭ ŝi naskiĝis kun glavoj en la manoj.
  Ruĝharulo, malbenita besto! Mi batalis kun la mia uzante naturan lumon, sen farbo.
  Aŭgusteno prenis ĝin kaj siblis:
  - Ĝi estos taŭrokapo - la batalantoj ne perdos la kapon!
  Kaj tiel ŝi denove disbatis multajn batalantojn.
  Terminatora knabo Oleg Rybachenko murmuris:
  - Ĝuste kion vi bezonas! Kia knabino!
  Margarita Korshunova, ĵetante ponardon per sia nuda piedo, derompante la tankan gvattureton, konfirmis:
  - Granda kaj malvarmeta knabino!
  Augustine volonte konsentis pri tio:
  - Mi estas militisto, kiu mordos iun ajn ĝismorte!
  Kaj denove, kun siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos murdinton, faligante aviadilojn.
  Natasha Korshunova ne estas malsupera al siaj kontraŭuloj en batalo. Ne knabino, sed fini kun tia sorĉistino en la flamoj. Kaj la nazioj malfacilas: aviadiloj kaj tankoj falas.
  Kaj kriegas:
  - Kia blua ĉielo!
  Augustine, liberigante la klingon per sia nuda piedo, fortranĉante la gvattureton de la tanko, konfirmis:
  - Ni ne estas subtenantoj de rabo!
  Svetlana Neĝulino, distranĉante malamikojn kaj malkonstruante aviadilojn, tweetis:
  - Vi ne bezonas tranĉilon por mortigi malsaĝulon...
  Zoja Angelskaja knaris, ĵetante kudrilojn per siaj nudaj piedoj kaj faligante tankojn kaj aviadilojn per siaj sunbrunaj kruroj:
  - Vi mensogos al li kiel freneza!
  Nataŝa Korshunova, hakante la naziojn, aldonis:
  - Kaj faru tion kun li por denaro!
  Kaj la militistoj prenos ĝin kaj saltos. Ili estas tiel sangaj kaj malvarmetaj. Ĝenerale, estas multe da ekscito en ili.
  Preskaŭ nuda, bela, muskola knabo portanta nur pantalonon, Oleg Rybachenko, aspektas tre eleganta en batalo.
  Bela knabino, Margarita, ĵetis pecon da antimaterio per la nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - La bato estas forta, sed la ulo interesiĝas...
  La knaba geniulo lanĉis ion similan al helikopterhelico per sia piedo. Mi detranĉis kelkajn cent kapojn de la nazioj kaj tankoj, kaj grincis:
  - Sufiĉe sporte!
  Kaj ambaŭ - knabo kaj knabino - en plena penetritaj.
  La terminatora knabo Oleg, hakante la brunajn soldatojn, glutis:
  - Kaj estos granda venko por ni!
  Margarita siblis responde:
  - Ni mortigas ĉiujn - kun nudaj piedoj!
  La knabino vere estas tiel aktiva terminanto.
  Nataŝa Korshunova kantis en la atako:
  - En sankta milito!
  Kaj la militisto lanĉis akran bumerangan diskon. Li flugis en arko, malkonstruante multajn naziojn kaj tankturojn.
  Zoja Angelskaja aldonis, daŭrigante la ekstermadon:
  - Estos nia venko!
  Kaj novaj kudriloj flugis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj ili trafis multajn batalantojn kaj aviadilojn.
  La blonda knabino diris:
  - Ni matu la malamikon!
  Kaj ŝi montris sian langon.
  Nudpieda kaj fajra Aŭgusteno, svingante la krurojn kaj ĵetante svastikojn kun akraj randoj, gorĝis:
  - Imperia flago antaŭen!
  Svetlana Neĝulino, ĵetante pilkon da hiperplasmo per sia nuda kalkano, volonte konfirmis:
  - Gloro al la falintaj herooj!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe kriis, disbatante la naziojn:
  - Neniu haltigos nin!
  Kaj nun la diskoj flugas de la nudaj piedoj de la militistoj. Viando estas ŝirita, kaj tankgvatturetoj kaj aviadilvostoj estas disfaligitaj.
  Kaj denove la hurlado:
  - Neniu venkos nin!
  Nataŝa Korŝunova flugis en la aeron. Ŝi disŝiris siajn kontraŭulojn kaj flugilhavajn vulturojn, kaj eligis:
  - Ni estas lupoj, rostantaj la malamikon!
  Kaj el ŝiaj nudaj fingroj elflugos tre mortiga disko.
  La knabino eĉ tordas en ekstazo.
  Kaj tiam li murmuras:
  - Niaj kalkanoj amas fajron!
  Jes, la knabinoj estas vere seksaj.
  Oleg Rybachenko, bela, muskolforta knabo en pantaloneto, gluguris:
  - Ho, estas frue, la gardistoj vangofrapas min sur la kornojn!
  Kaj li palpebrumis al la militistoj. Ili ridas kaj nudigis siajn dentojn responde.
  Nataŝa Korŝunova hakis la naziojn kaj kriis:
  - Ne estas ĝojo en nia mondo sen lukto!
  La knabo-terministo, kun sia nuda, ronda, infaneca kalkano, cedante al la pulsaro kaj detruanta la faŝistojn, kontraŭis:
  - Kelkfoje eĉ batali ne estas amuza!
  Nataŝa Korshunova konsentis:
  - Se vi ne havas la forton, do jes...
  Sed ni militistoj estas ĉiam sanaj!
  La knabino ĵetis kudrilojn al la malamiko per siaj nudaj piedfingroj, eksplodigis amason da tankoj kun aviadiloj kaj kantis:
  - Soldato ĉiam estas sana,
  Kaj preta por la heroaĵo!
  Post tio Svetlana Neĝulino denove tranĉis kontraŭ la malamikoj, disfaligante la turojn de tankoj kaj la vostojn de aviadiloj.
  Zoja Angelskaya estas tre rapida ŝtelo. Ŝi lanĉis tutan barelon ĉe la nazioj. Kaj disŝiris kelkajn milojn per unu eksplodo.
  Tiam ŝi knaris:
  - Ne ĉesu, niaj kalkanoj brilas!
  Kaj la knabino estas en batala ilaro!
  Augustine ankaŭ ne estas malforta en batalo. Tiel li draŝas la naziojn. Kvazaŭ ĝi estus frapita el garbo kun ĉenoj.
  Kaj dishakante kontraŭulojn, li kantas:
  - Atentu, estos bone
  Estos torto en la aŭtuno!
  La ruĝhara diablo vere plugas en batalo, kiel fanto-en-kesto. Kaj kiel la tankoj brulas kaj la aviadiloj flamas.
  Kaj jen kiel batalas la nudpieda knabino en tuniko Margarita Korshunova. Kaj la nazioj ricevas ĝin de ŝi.
  Kaj se ŝi trafas, ŝi trafas.
  Sangaj ŝprucetoj elflugas el ĝi.
  Nataŝa Korŝunova severe rimarkis, kiam ŝprucedoj da metalo flugis el ŝiaj nudaj piedoj, fandante la kraniojn kaj gvatturetojn de tankoj:
  - Gloro al Rusujo, tre gloro!
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Sekcioj en ruĝaj ĉemizoj -
  Saluton rusa popolo!
  Do la knabinoj alfrontis la naziojn. Do ili estas tranĉitaj kaj pecetigitaj. Ne militistoj, sed vere panteroj, kiuj liberiĝis de siaj ĉenoj.
  Malmola knabo Oleg Rybachenko estas en batalo kaj atakas la naziojn. Li senkompate batas ilin, tratranĉas tankojn kaj krias:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Margarita Korshunova, disbatante la brunan armeon, kaj tratranĉante tankojn kaj la vostojn de aviadiloj, prenis:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Nataŝa Korŝunova prenis ĝin kaj hurlis, faligante la brunajn soldatojn kune kun la tankoj:
  - Vi ne povas mensogi!
  Zoja Angelskaja disŝiris la naziojn kaj grincis:
  - Ne, ne mane!
  Kaj li ankaŭ prenos kaj liberigos la stelon per sia nuda piedo kaj elfinos multajn faŝistojn.
  Nataŝa Korŝunova prenis, liberigis, fulmon el la skarlata cico kaj ekkriis:
  - Nia televido brulas!
  Kaj mortiga aro da pingloj flugas de ŝia nuda kruro.
  Zoja Angelskaja, ankaŭ la ruiniganto de la nazioj kaj iliaj tankoj kaj aviadiloj, grincis:
  - Nia amikeco estas monolita!
  Kaj denove ĝi estas tiel forte ĵetita, ke cirkloj malklariĝas en ĉiuj direktoj. Ĉi tiu knabino estas pura detruo de kontraŭuloj.
  La knabino, kun siaj nudaj piedfingroj, prenos kaj lanĉos tri bumerangojn. Kaj tio kaŭzis eĉ pli da kadavroj.
  Post kio la beleco eliros:
  - Ni ne donos kompaton al la malamiko! Estos kadavro!
  Kaj denove la murdisto forflugas de la nuda kalkano.
  Ruĝa Aŭgusteno ankaŭ sufiĉe logike rimarkis:
  - Ne nur unu kadavro, sed multaj!
  Post tio, la knabino prenis ĝin kaj nudpiede marŝis tra la sangaj flakoj. Kaj ŝi mortigis multajn naziojn.
  Kaj kiel ĝi muĝas:
  - Amaso de murdo!
  Kaj tiam li batas la generalon de Hitler per sia kapo. Li rompos lian kranion kaj donos al li:
  - Banzai! Vi iros al la ĉielo!
  Svetlana Neĝulino estas tre furioza en la ofensivo, precipe terenbatante tankojn, kaj ankaŭ aviadilojn, grincas:
  - Ne estos kompato por vi!
  Kaj dekduo da pingloj forflugas el ŝiaj nudaj fingroj. Dum ŝi trabatas ĉiun, la aviadiloj kolapsas. Kaj la militisto vere provas dispecigi kaj mortigi.
  Muskolta, skulptita knabo en pantaloneto, Oleg Rybachenko, faligante korvojn per sia fajfilo, grincas:
  - Bela martelo!
  Kaj la knabo ankaŭ ĵetas per sia nuda piedo tian malvarmetan stelon en formo de svastiko. Komplika hibrido.
  Kaj la amaso da nazioj kolapsis.
  Oleg Rybachenko muĝis:
  - Banzai!
  Kaj la knabo denove estas sur la sovaĝa atako. Ne, potenco simple bolas en li, kaj vulkanoj gluglas!
  Grandioza Margarita en moviĝo. Li disŝiros al ĉiuj stomakoj.
  La knabino tuj elĵetos kvindek kudrilojn per sia piedo. Kaj multaj diversaj specoj de malamikoj estis mortigitaj, tankoj kaj aviadiloj estis batitaj.
  Brilante siajn nudajn kalkanojn, Margarita Korshunova kantis laŭ gajeco:
  - Unu du! Malĝojo ne estas problemo!
  Vi neniam devus esti malinstigita!
  Tenu viajn nazon kaj voston altaj.
  Sciu, ke vera amiko ĉiam estas kun vi!
  Ĉi tio estas tiel agresema kompanio. La knabino batos kaj krios:
  - La Drako-Prezidanto fariĝos kadavro!
  Natasha Korshunova estas nur ia terminanto en batalo. Kaj ŝi muĝis:
  - Banzai! Akiru ĝin rapide! Kaj la diktatoro estas finita!
  Kaj granato forflugis de ŝia nuda piedo. Kaj ĝi trafas la naziojn kiel najlojn. Kaj ĝi detruos amason da mastodontoj kaj flugilhavaj, inferaj maŝinoj.
  Kia militisto! Al ĉiuj militistoj - militisto!
  Zoya Angelskaya ankaŭ estas sur la ofensivo. Tia furioza hundino.
  Kaj ŝi prenis ĝin kaj gluĝis:
  - Nia Patro estas la Blanka Dio mem!
  Kaj li frapos la naziojn per triobla muelejo!
  Kaj la ruĝharulino, brilante per siaj nudaj kalkanoj kaj la rubenaj cicoj de la mamoj de Aŭgusteno, muĝis responde:
  - Kaj mia Dio estas nigra!
  Efektive, la ruĝharulo estas la formado mem de trompo kaj malnobelo. Por malamikoj, kompreneble. Kaj por siaj amikoj ŝi estas karulo.
  Kaj kiel li prenos kaj ĵetos ĝin per siaj nudaj piedfingroj. Kaj estis multaj militistoj de la bruna imperio, same kiel iliaj tankoj kaj aviadiloj.
  La ruĝharulo kriis:
  - Rusujo kaj la nigra Dio estas malantaŭ ni!
  Militisto kun tre granda batalpotencialo. Ne, estas pli bone ne enmiksi sin sub unu el ĉi tiuj. Kiel la turoj de tankoj, la flugiloj de faŝismaj aviadiloj estas deŝiritaj.
  Augustine, disbatante siajn kontraŭulojn, siblis:
  - Ni pulvorigos ĉiujn perfidulojn!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj. Jes, ĉi tiu fajra knabino ne estas ĝuste io, kio povas doni pacon. Krom la paco de la morto!
  Svetlana Neĝulino, la disbatanto de malamikoj, publikigis:
  - Ni mortigos vin per vico!
  Ruĝa Augustine konfirmis:
  - Ni mortigos ĉiujn!
  Kaj el ŝiaj nudaj, ĉizitaj kruroj denove flugas la donaco de tuta neniigo! Kaj tiom da tankoj kaj aviadiloj eksplodis en malgrandajn ŝrapojn samtempe.
  Kaj tiam la knabino batas per fulmo kvazaŭ el skarlata cico.
  Sendante mortodonacojn per siaj nudaj kalkanoj, Oleg Rybachenko kantis responde:
  - Ĝi estos kompleta banzai!
  Aŭgusteno, disŝirante la naziojn per siaj nudaj manoj, hakante ilin per glavoj kaj ĵetante pinglojn per siaj nudaj piedfingroj, detruante tuj tankojn kaj aviadilojn, diris:
  - Mallonge! Mallonge!
  Nataŝa Korshunova, detruante la brunajn militistojn, kune kun tankoj kaj aviadiloj, grincis:
  - Resume - banzai!
  Kaj ni haku viajn kontraŭulojn kun sovaĝa krueleco.
  Nudpieda, bela knabo en pantaloneto, Oleg Rybachenko, distranĉante siajn kontraŭulojn, diris:
  - Ĉi tiu gambito ne estas ĉina,
  Kaj kredu min, la debuto estas tajlanda!
  Kaj denove akra, metaltranĉa disko flugis de la nuda piedo de la knabo. Li fortranĉis kaj la gvatturetojn de tankoj kaj la vostojn de aviadiloj.
  La batalanta metal-disbatanta knabino Margarita, hakante la militistojn de la bruna imperio kaj la kirason de tankoj, kantis:
  - Kaj kiun ni trovos en batalo?
  Kaj kiun ni trovos en batalo...
  Ni ne ŝercos kun tio -
  Ni disŝiros vin!
  Ni disŝiros vin!
  Ili faris bonan laboron kun la nazioj tiam ...
  Ĉi tie Hitler kaj lia teamo falis sur la genuojn antaŭ la knabinoj kaj infanoj.
  Nataŝa Korŝunova antaŭ ĉio devigis la nazian numeron unu kisi ŝiajn nudajn piedojn.
  Tiam Hitler kaj ĉiuj ĉirkaŭ li kisis la nudajn plandojn kaj kalkanojn de aliaj knabinoj. Kaj ili lekis siajn kalkanojn per siaj langoj. Kaj tre belan blondan knabon, Oleg Rybachenko, kisis la nudaj piedoj de knabino.
  Poste, tre kontenta pri la humiligo de viraj parazitoj, Nataŝa ordonis:
  - Nun, antaŭ ol ni mortigos vin ĉiujn, subskribu la ordonon por la kompleta kaj senkondiĉa kapitulaco de la Tria Regno al Sovetunio!
  Ĉio bonas, kio bone finiĝas. La Tria Regno kapitulacis kaj la potenca Wehrmacht estis senarmigita. Hitler kaj lia teamo iris al la kelkarceroj de Beria.
  La juĝo estis rapida sed justa. La 22-an de junio 1959, Hitler estis pendigita ĝuste sur la Ruĝa Placo!
  
  
  KUKOJ DE TRIA REĜO
  La diferenco kun la reala rakonto okazis pro la fakto, ke Hitler ne haltigis la germanajn tankojn ĉe Dyuker, kaj centoj da miloj da timigitaj britoj estis kaptitaj. Kaj tiam la Fuhrer lanĉis viglan klopodon invadi Brition. Aparte, la tuta germana kaj okupita lando aviada industrio estis transdonita al tri-ŝanĝa laborhoraro, kaj ili altiris eksterlandajn fortojn, kaj deklaris totalan militon, plilongigante labordeĵorojn, kaj metante virinojn kaj adoleskantoj ĉe la maŝinoj.
  La aviadindustrio funkciis plenkapacito, kaj aliaj okupataj landoj estis konektitaj al ĉi tiu planto. Pro tio, aviadproduktado komencis pliiĝi eksponente.
  Kiel rezulto, la germanoj povis gajni la aeran Batalon de Britio kaj efektivigi aeralteriĝon. La terarmeoj de Anglio estis malfortaj, kaj la nazioj povis atingi sukceson implikante sian mararmeon kaj aliajn kaptitajn ŝtatojn en la alteriĝo.
  Britio estis transkurita ene de du semajnoj. La garnizono de Londono falis preskaŭ sen batalo. Churchill fuĝis al Kanado. Sed tie oni renkontis lin tre malvarme. Perdantoj ne estas amataj ie ajn.
  Hitler igis la laŭleĝan, por-germanan reganton la formala reĝo de Britio. Li okazigis elektojn al parlamento, kie la partio de Mosley de lokaj nazioj venkis. Kaj la trupoj de lia Fuhrer rapide komencis kapti la anglajn koloniojn. Kompreneble, kun ilia plua digesto. Nu, kio pri Usono?
  Ameriko elektis resti neŭtrala. Sed ĝi ne estis tie. Japanio atakis Usonon ĉe Peru Harbour. Kaj Germanio lanĉis invadon de Kanado, kiu dividiĝis en por-germanajn kaj por-amerikajn partojn.
  Hitler decidis ke estas pli racie kapti Amerikon nun, antaŭ ol ĝia industrio estis rekonstruita sur militbazo. Kio pri Sovetunio? Atendus.
  La kalkuloj de la Fuhrer, kiuj komencis la militon kun Usono en decembro 1941, estis ĝenerale pravigitaj. La jankioj ne estis tute pretaj por batalo. Tamen, Germanio mem ankoraŭ ne plene utiligis sian potencon. La T-5-tanko eniris produktadon, sed tio estis veturilo kun du 75 mm kaj 37 mm pafiloj per kvar maŝinpafiloj kaj dekliva kiraso, kaj ne la Pantero. La veturilo T-6 ankaŭ aperis kun 88-mm kanono, sed pli malpeza ol la Tigro kaj kun pli maldika kiraso.
  Tamen, la germanoj daŭre estis pli fortaj ol la amerikanoj en tankoj kaj superaj en aviado, precipe en la kvalito de siaj aviadiloj. La plej signifa afero estas la supereco de la pli sperta kaj sukcesa germana Ĉefa Stabo en funkciaj kaj taktikaj kapabloj. La usonaj generaloj agis ĉi-rilate sufiĉe malbone, kaj iliaj trupoj konstante finiĝis en kaldronoj kaj amase kapitulacis.
  La laboreto de la usona armeo estis malalta. Kaj tiam la nigruloj prenis ĝin kaj ribelis. Tiel komenciĝis...
  Ameriko alfrontis la kolosan potencon de la Tria Regno kaj flosis...
  La germanoj progresis sufiĉe rapide. La nura problemo estas provizo trans la oceano. Sed ŝajnas, ke la Krauts traktis ĉi tion sukcese. Kaj la bataloj furiozis kun kolosa forto, sed Germanio kaj Japanio preskaŭ ĉiam venkis.
  La 4-an de julio 1942, Vaŝingtono falis, kaj ok tagojn poste, Usono kapitulacis al la Tria Regno.
  Tiel finiĝis la unua parto de la Dua Mondmilito. Sed ekzistis ankoraŭ Sovetunio. Kaj Hitler ne povis senti trankvilon.
  Sed Stalino konservis amikan neŭtralecon kaj provis gajni tempon kaj eviti militon ĉiakoste.
  Sovetunio superis sian trian kvinjaran planon, duobligante la ekonomion laŭ formalaj ciferoj. En realeco, kompreneble, la rezulto estis pli malgranda, sed ankoraŭ signifa.
  Sovetunio produktis pli ol du mil tankojn en la unua duono de 1941. Kaj en la dua duono de 1941, pli ol tri mil kaj duono, kaj du mil kaj duono el ili estis la plej nova KV-serio. En aŭgusto aperis la unuaj KV-3 pezantaj sesdek ok tunojn. En septembro, la unuaj KV-5s pezis cent tunojn kaj havis du kanonojn kaj 170 mm da fronta kiraso. Aviadproduktado ankaŭ pliiĝis. En la dua duono de 1942, Sovetunio jam produktis pli ol kvar mil tankojn, inkluzive de pli ol tri mil el la plej novaj. Sed ĉi tio ankoraŭ ne sufiĉis. Stalino volis pliigi la nombron de sovetiaj tankoj al sesdek mil en cent dudek sekcioj kaj tridek mekanizitaj korpoj. Kaj ĉi tio estas multe. Dum Sovetunio ne estis preta kompletigi ĉion ĉi. Krome, aŭtoj daŭre estis produktitaj en nemilita ekonomio, sed la produktado de tankoj estis pliiĝanta. En majo 1942, versio de la KV-4-tanko ankaŭ aperis. Stalin aprobis la veturilon, la plej pezan el la proponoj, pezantan 108 tunojn kaj kun 180 mm alfronta kiraso.
  En la dua duono de 1942, Sovetunio produktis pli ol kvin mil tankojn, inkluzive de pli ol kvar mil pezaj kaj mezaj. La nombro de sovetia aviado antaŭ la fino de 1941 superis tridek mil aviadilojn. Kaj ĝis la fino de 1942 ĝi pliiĝis al kvardek kvin mil. Tamen ne estis sufiĉe da pilotoj.
  Hitler havis bonan inteligentecon, kaj Sovetunio ne kaŝis la ĉeeston de novaj tankoj.
  Male, ili montris ĝin por timigi. Jam ĉe la parado la 1-an de majo 1941 estis montritaj la plej novaj sovetiaj tankoj T-34 kaj KV, kaj germanaj generaloj estis speciale invititaj kaj eĉ donitaj ĝeneralaj teknikaj karakterizaĵoj de siaj tankoj.
  Hitler ordigis la evoluon de maŝinoj por batali sovetiajn monstrojn. Nu, unue, kompreneble, "Tigro". Tiu tanko eniris produktadon en pli malpeza versio, kaj sukcesis batali kun Ameriko. Sed la germanoj bezonis ion plian. Laboro komenciĝis sur la Panther, Tiger-2, Lion, kaj Mouse tankoj. Ili provis unuigi la tankojn "Pantero", "Tigro"-2, "Leono" kiel eble plej multe, al ununura normo. Por ke ili diferencas nur laŭ grandeco. La veturiloj havis deklivan kirason, precipe la alfrontan, kaj potencajn, longtubaj pafilojn. La plej malgranda Panther tanko jam pezis kvardek kvar tunojn. Kaj ĝi havis frontan kirason de la kareno: frunto de 80 mm ĉe deklivoj, flanko de 40 mm kun deklivoj, kaj frunto de la turo de cent milimetroj kun eta deklivo, kaj flankoj de 40 mm. Kaj 75 mm pafilo kun 70 EL barellongo. La Tiger-2-tanko havis kareno frunto de 150 mm ĉe deklivoj, flankoj de 82 mm, gvattureto frunto de 185 mm, flankoj de 82 mm kun deklivoj. Kaj la 88-mm pafilo kaj la 71EL havas longan barelon, kun pezo de sesdek ok tunoj.
  Kaj la tanko Lev pezis naŭdek tunojn. La alfronta kiraso de la kareno estas 150 mm kiel tiu de la Tiger-2, la flankoj estas 82 mm, la fronta kiraso de la gvattureto estas 240 mm kun deklivoj, kaj la flankoj de la gvattureto estas 82 mm. Kaj la pafilo estas 105 mm kalibro kaj 70 EL longa. Tio estas, "Leono" estas la plej potenca tanko laŭ armilaro kaj pezo de ĉi tiu serio.
  Sed ankaŭ "Muso" estas survoje. Ĝi havas du pafilojn samtempe: 128 mm kaj 75 mm, kaj multe pli dikan kirason de 240 mm sur la frunto, kaj 210 mm sur la flankoj kaj kareno kaj gvattureto. Por ke nenio povas esti penetrita el ajna angulo.
  Sovetunio aperis sur la tankoj KV-3, KV-4 kaj KV-5 kun kalibro 107-mm kaj komenca ĵetrapideco de 800 metroj je sekundo. "Muso" estis la sola tanko, kiun ĉi tiu pafilo ne povis penetri de ajna angulo kaj distanco. "Tigro"-2 kaj "Leono" ne penetris la frunton per ĉi tiu pafilo kaj la T-34-76, la plej amasa meza tanko de Sovetunio, ne penetris la flankon.
  "Pantero" en ĉi tiu kazo povus batali sukcese nur kun tridek kvar kaj pli malpezaj KV-serioj. Kvankam ĝi laŭsupoze fariĝis la plej populara tanko.
  Por tiaj tankoj necesis fari potencajn motorojn. Kaj necesis tempo.
  En la unua duono de 1943, Sovetunio produktis pli ol ses mil tankojn, inkluzive de kvin mil pezaj kaj mezaj KV kaj T-34. La germanoj, fidante je la rimedoj de signifa parto de la mondo, eligis serion de normaj "grandkataj" korpotipoj. Kaj "Pantero", kaj "Tigro"-2, kaj "Leono", kaj eĉ "Muso", havis similecojn en figuro kaj normo. Hitler ankaŭ ordigis la malnoviĝintajn T-4 kaj T-3 esti forigitaj de produktado, kaj la T-2 kaj T-1 esti modernigitaj kaj utiligitaj nur kiel gvattankoj.
  Sed la germanoj ne sukcesis produkti sufiĉe da novaj maŝinoj por akiri superecon en nombroj super Sovetunio antaŭ junio 1943.
  Kaj Hitler volis havi nombran superecon en tankoj dum la atako. Kaj li prokrastis la atakon. Tiam aŭtuno kaj vintro iĝis tro proksimaj, kaj la Krauts prokrastis la ofensivon ĝis la 15-an de majo 1944, ĝustatempe por la fino de semado.
  En la dua duono de 1943, Sovetunio havis novan tankon KV-6 en la serio, kreita por kontraŭbatali la "Muson", pezan 220 tunojn kaj havantan 203 mm kaj 107 mm pafilojn.
  Stalino pligrandigis la labortagon je alia horo al 9 horoj, kaj provis plialtigi la produktadon de tankoj. Ili estis produktitaj en la dua duono de 1943, pli ol ok mil ekzempleroj kaj sep mil pezaj kaj mezaj. Sed la germanoj, fidante je fabrikoj en Ameriko kaj Eŭropo, nur "Panteroj", pliigis produktadon al du mil veturiloj monate en la dua duono de 1943, finfine majstrante la "grandkaton" sistemon. Ekde septembro, ankaŭ "Panther"-2 komencis esti produktita. Tiu veturilo estis pli bone armita, kiel la Tigro 2, kaj havis pli dikan kirason, kun iometa pliiĝo en pezo, kiu estis kompensita per pli potenca 900-ĉevalforta motoro.
  En la unua duono de 1944, Sovetunio lanĉis la T-34-85 en produktadon kun iomete pli forta gvatturetkiraso kaj potenca kanono por iel kontraŭbatali la Panteron.
  La IS-seriotankoj ankoraŭ ne eniris en produktadon, do mi ne volis forigi ilin el la KV-serio. Krome, Sovetunio ne faris militojn, kaj ne estis informoj, ke la KV-tanko ne estis tre bona. Precipe veturefikeco.
  En la unua duono de 1944, Sovetunio ne povis pliigi la produktadon de tankoj, lasante ĝin je la nivelo de ok mil, sed la T-34-85 venis kun pli granda gvattureto kaj pli potenca pafilo. La nombro de aviadiloj atingis maksimume kvindek mil, sed manko de pilotoj devigis ilian kreskon halti por nun. Kelkaj el la malnovaj aŭtoj, aliflanke, estis forigitaj kaj anstataŭigitaj per la plej novaj.
  Sed la germanoj aperis en serio de jetveturiloj: precipe la ME-262 kaj la bombaviadilo Arado. Kaj ankaŭ helico-movitaj aviadiloj altiĝis: TA-152, ME-309, tre potencaj batalantoj laŭ armilaro kaj rapideco. Kaj la Yu-288 kaj Yu-488 estas tre estimindaj kaj rapidaj bombistoj. Ne kalkulante la B-29, kiu estis produktita en la fabrikoj de okupita Ameriko, kaj la P-51 batalantoj kun ok maŝinpafiloj kaj aerkobroj.
  Sur la ĉielo, la germanoj nun havis superecon en kaj nombroj kaj kvalito.
  En tankoj, ili ankaŭ superis Sovetujon en kaj kvanto kaj kvalito. La germanoj havis pli bonan sturmpafilon MP-44 ol sovetiaj modeloj, kaj la ĝeneralan moveblecon de la armeo, ĝenerale ĉiujn parametrojn, sen mencii la floton.
  Kaj ĉi tie ni ne forgesu Japanion. Ĝia infanterio estas tre multnombra, kaj estas multe da tankoj, kvankam la plej multaj estas malpezaj, sen kalkuli la licencitan Panther, kaj la aviado estas ĝenerale tre multnombra kaj forta, same kiel la mararmeo.
  La Fuhrer kunvenis multajn eksterlandajn sekciojn kaj deplojis dudek milionojn da soldatoj en la unua ŝtupo sole. Post mobilizado, Stalin kolektis ĝis nun dek du milionojn. Ĉi tio ne plu eblas: la produktado kolapsos, kaj tio jam estas tia ŝarĝo por la trezorejo. Kaj Japanio deplojis dek kvin el siaj propraj kaj koloniaj sekcioj en la unua ŝtupo de milionoj.
  La Fuhrer kaj Hirohito kolektis tian kolosan armeon. Kaj kion oni povas kontraŭi al ili?
  Forta pluso por Sovetunio estas ĝiaj potencaj defendaj linioj. Proksime de la landlimo estas la "Molotov-Linio", iom pli for estas la malnova "Stalin-Linio". Ĉi tie, kompreneble, la muroj estas konstruitaj de maro al maro, eĉ se ili ne estas kontinuaj. Sed la trupoj klare ne sufiĉas por defendo. La Wehrmacht estas tre forta kaj havas multajn soldatojn.
  Sed Sovetunio havas alian problemon. La trupoj ne estas tre bone trejnitaj por defendi sin. Malmulto estis instruita pri la defendo de la Ruĝa Armeo. Kvankam lastatempe ili komencis pli atenti ĉi tion. Sed kun evidenta malfruo. Estas nur unu espero por rusa eltrovemo.
  Sed la fortoj estas tre neegalaj...
  La germanoj komencas la militon la 15-an de majo 1944 . Same kiel la vojoj sekiĝas kaj semado finiĝas, aŭtuno kaj vintro estas relative malproksime.
  La atako ne estis neatendita; la soldatoj estis en alarmo. Sed estas simple tro multaj germanoj kaj iliaj aliancanoj. Krom la Tria Reĥo kaj ĝiaj okupataj teritorioj partoprenis en la milito kontraŭ Sovetunio la sekvaj landoj: Rumanio, Hungario, Slovakio, Kroatio, Bulgario, kompreneble, kaj ofendis Finnlandon. Svedio estis okupita de Operation Polusa Urso. Kompreneble, Italio ne povis maltrafi tian militon, kaj ĉi tiu loĝantaro estas sufiĉe granda, krome ekzistas ankaŭ kolonioj. Kaj ankaŭ Hispanio kaj Portugalio, kiuj ankaŭ havis koloniojn. La germanoj ankaŭ okupis Svislandon kaj kreis marionetajn sekciojn en la Germana Armeo. Sed tio ne estas ĉio. La sekvaj landoj partoprenis en la kampanjo kontraŭ Sovetunio: Brazilo, Argentino kaj aliaj ŝtatoj, kiujn la germanoj ne okupis kaj ne inkludis en sia federacio.
  Do potenca armado kolektiĝis. Kaj Aŭstralio estis okupita.
  Do Stalino devis trakti superajn fortojn.
  Kaj tamen en Sovetunio funkcias la kvina kolumno. Multaj trupoj, precipe en Ukrainio, ne volas batali kaj kapitulaci sen batalo. Kaj la ĉeĉenoj komencas brui.
  Do Sovetunio batalis neegalan batalon ekde la komenco mem, kaj ĝia fronto estis trarompita.
  Kvankam la Ruĝa Armeo provis rezisti. Ekzistis ankaŭ amasheroeco kaj amaskapitulaco.
  Estu kiel ajn, post unu monato da batalado, la germanoj trarompis larĝan fronton al la Dnepro. La Ruĝa Armeo provis teni ĉi tiun naturan barieron je ajna kosto.
  Arkashka kaj Leshka estis en misio defendi Kyiv. La urbo havis tre oportunan lokon sur la montetoj, kaj estis tre forte fortikigita. Kaj la faŝistoj provis preni ĝin per ŝtormo, pelante kolonian infanterion en sovetiajn poziciojn: afrikanoj, araboj, indianoj. Kaj kompreneble uzante iliajn potencajn tankojn.
  Arkaŝka kaj Leshka batalis en pioniraj kravatoj, kaj estis gratitaj en sia pantaloneto, aspektante kiel knaboj de dek unu aŭ dek du jaroj.
  Kune kun ili batalis tuta taĉmento da pioniroj: knaboj kaj knabinoj. Ĉiuj estis sunbrunigitaj, gratitaj, jam maldikaj pro porciigo, kaj kompreneble nudpiedaj. Efektive, estas somero, junio, estas varmege en Ukrainio, kaj neniu el la infanoj deŝiros ŝuojn kiuj mankas. Jes, kaj batalu nudpiede multe pli lerte.
  Arkaŝka kaj Leshka tenas ŝnurĵetilojn en la manoj, kaj de malproksime ĉi tiuj knaboj batos la infanteriistojn. Kaj la soldatoj de la Tria Regno estas renversitaj kaj disŝiritaj.
  Arkaŝka, kun la nudaj piedfingroj de infanaj piedoj, tuj kiam li liberigas fajran pulsaron, ĝi tuj disŝiros du dekduojn da nazioj.
  La knabo kaj freŝe monfarita pioniro, kiu estis iama grandioza akademiano, gaje diras:
  - Ĉi tio estas bonega... teorie!
  Leshka, blonda knabo en pantaloneto kaj ruĝa kravato, nudaj kalkanoj, ĵetis eksplodan pakaĵon, disŝirante la faŝismajn trupojn, grincis:
  - Kaj preskaŭ tro belega!
  Kaj ambaŭ knaboj ridis. Kaj ankaŭ aliaj knaboj kaj knabinoj pafas kontraŭ la nazioj. Iuj uzas pafilojn, iuj uzas pistolojn, iuj eĉ uzas ŝnurĵetojn.
  Knabino kun ruĝa matrica kravato ankaŭ ĵetis pulsaron per sia nuda piedo, disŝirante la tankojn kaj pepis:
  - Ili ne pasos!
  Tankoj aperis malantaŭ la infanterio. Aparte, la potenca "Pantero" -2. Ŝi strebas trarompi unue.
  Arkaŝka klakis per la fingroj, kaj en ili aperis kruĉo da sapovezikoj. La knabo, sen pripensi dufoje, komencis lanĉi armilojn el hiperplasmo. Kaj tuta vico da irizecoj rapidis laŭlonge de la malamikaj tankoj.
  Arkaŝka, pafante al la malamiko, kuĝis:
  - La universo estas plena de fabelaj surprizoj,
  Ŝi estas magia kaj mirinda...
  Kaj estas tempo atingi la grandajn altaĵojn per via mano,
  Kaj se necese, ni batos vin per niaj nudaj piedoj!
  Kaj ĉi-foje la knabo klakis la piedfingrojn de ŝiaj infanecaj piedoj, kaj flugis pli alte, komencis pafi vezikojn da magia plasmo al la Kraŭtoj per siaj manoj kaj piedoj.
  Kaj ĝi aspektis vere mojosa.
  Leshka ankaŭ akiris sapvezikojn, kaj krevigis tutajn fluojn de magia energio ĉe la malamiko.
  Ambaŭ knaboj flosis en la aero. Aliaj infanoj tamen ankaŭ ne postrestis. Kaj ili ankaŭ kunligis siajn nudajn piedojn, ĵetante trabojn da plasmo kun ili, disŝirante kaj muĝante ŝtormsoldatojn, infanteriojn kaj tankojn.
  Arkaŝka, plena de entuziasmo ekstermante siajn kontraŭulojn, kantis:
  - Lasera glavo,
  Li volas tranĉi vin...
  Brilas kiel infera fajro,
  Laserradio...
  Sed ne pensu
  Kiel savi vian vivon
  Fidela al amo,
  Estu tie ĝis la fino!
  Kaj la knabo, per siaj nudaj piedfingroj, ellasis hiperplasmajn vezikojn de kolosa detrua potenco.
  Arkaŝa forgesis, ke li estas efektive grandioza akademiano kaj hiperprofesoro, kaj sentis sin kiel malica knabo.
  Veziko de hiperplasmo trafis Tiger-2 kaj fandis la turon en likvan metalon. Kaj tiam ili ŝprucis la alian tankon en pecojn. La tero kaj metalo brulis. Ĉio aspektis amuza...
  Leshka vangofrapis liajn manojn, kaj nun la naziaj soldatoj turnis sin kaj komencis ponardi unu la alian... La knabo fajfis, kaj svenantaj korvoj komencis fali sur la suprojn de la krauts. Kaj ili trapikas la suprojn de kapoj, kaskojn kaj alian municion.
  Leŝka kantis ĝoje:
  - Sed honeste,
  Mi venkas ĉiujn, tute!
  Arkaŝka ĵetis hiperplasman makulon per sia nuda kalkano, platigante la malamikojn kaj grincis:
  - Ne povas esti, ne povas esti!
  Leshka, responde, denove cedis per siaj brakoj kaj kruroj, vezikoj kaj diris:
  - Ni estas kiel Dioj ĉi tie, kompreneble!
  La knaboj fakte detruis siajn malamikojn kaj ĝuis la ludon. Ĉi tie ili estas kiel Kreimaj Dioj, ili povas fari ĉion ajn.
  Arkaŝka palpebrumis...
  Kaj tiam aperis Hitler mem. Kvar knabinoj ĉirkaŭis lin. Kaj ni batu la Fuhrer per viaj nudaj piedoj. Kaj tiam ili kaptis faŝisman numeron unu, per la fingroj de liaj nudaj malsupraj membroj, kaj disŝiris lin en kvar pecojn vivanta. Tio estas mojosa!
  Arkaŝka kantis ridante:
  - Kaj baldaŭ la Tria Regno falos,
  Kiam ni premas en la ludo
  En nia lando mortigi ne estas peko,
  Ĉio estos taksita!
  Kaj la knabo denove lanĉis siajn nudajn piedfingrojn de la kruroj, kun mortiga forto kaj detruo de la vezikoj.
  Kaj kiam ili eniras aviadilojn, ili ŝrumpas en grandeco kaj fariĝas papilioj kun flugiloj, kiuj brilas kiel oro.
  Leŝka, gustumante tion, rimarkis kun subrido:
  - Ĉi tio estas ege amuza!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj la knabo denove liberigas mortigan makulon.
  Arkaŝa, trafita per neniiga partiklo de ŝnurĵeto, rimarkis ridante:
  - La plej mojosa estas kiam vi trafas malamikon, kaj li... transformiĝas!
  Kaj la knabo prenos ĝin kaj plene hakos la malamikon.
  Kaj tiam la faŝismaj soldatoj komencis transformiĝi en bombonojn, fromaĝkukojn, kukojn kaj bombonojn.
  La infanoj, estante malsataj pioniroj, ekkriis pro ĝojo.
  La germana tanko "Muso" subite iĝas grandega kuko, kaj tiel bela, pentrita per rozoj kaj aliaj abundaj floroj.
  Arkaŝa diris kun rideto:
  - Beleco, beleco,
  Tankpredo por la kato!
  Kaj la akademia knabo ridos. Kaj la kuko, kiun "Muso" transformis, frakasiĝis en pecojn, kiuj flugis supren al la infanoj sur orajn, fajne faritajn telerojn. Knaboj kaj knabinoj ĝoje saltis al la regalo.
  Arkaŝa tamen kriis al ili:
  - Kial vi ne lavis viajn manojn?
  Kaj apud ĉiu pioniro kaj pioniro aperis arĝenta kruĉo kun bonodora akvo, bonodora sapo kaj lanuga mantuko. Bonkondutaj pioniroj komencis forlavi la malpuraĵon. Ili faris ĝin tre rapide kaj komencis manĝi. Faŝismaj aviadiloj, infanteriistoj, tankoj transformitaj en bongustaĵon flugis supren al la uloj mem.
  Kaj la tranĉiloj brilantaj per diamantoj tranĉis la kukojn en sukaj, bongustajn pecojn. Kaj la infanoj, lavinte la manojn kun ĝojo, manĝis la naziojn kun dolĉaĵoj kaj bombonoj.
  Arkaŝka notis, ridante en sian pugnon:
  - Ĉi tio estas raciigo! Ni povas laŭvorte fari ion ajn!
  Kaj la knabo prenis ĝin kaj klakis per siaj nudaj fingroj, kaj kiel rezulto, denove, germanaj ekipaĵoj kaj soldatoj fariĝis bongustaj pladoj. Kaj la infanoj ĝojas.
  Ĉiuj nazioj, kiuj sturmis Kievon, fariĝis manĝaĵoj. Sed ĉi tio kompreneble ne sufiĉas. Kaj la tuta ofensivo de la Ruĝa Armeo daŭris.
  Arkaŝka kaj Leshka igis ĉiujn soldatojn de Sovetunio pioniroj. Kaj nun nur infanoj batalis: knaboj kaj knabinoj en ruĝaj kravatoj. Sed ili uzis ĵetilojn kaj botelojn da sapvezikoj en batalo, liberigante ilin ĉe la nazioj.
  Kaj la nazioj fariĝis ĉiaspecaj manĝaĵoj: kukoj, tortoj, kukaĵoj, fromaĝkukoj, ĉokoladoj, glaciaĵo kun plenigaĵo.
  Kaj la junaj soldatoj de la Ruĝa Armeo manĝis tian bongustan manĝaĵon, unue lavinte la manojn kaj dankinte la superajn potencojn. La infanoj agis agreseme kaj celkonscie, komencante kampanjon kontraŭ Berlino.
  Sed la germana jetbombaviadilo Ju-287 transformiĝis en ĉokoladbrikojn kun plenigaĵo dumfluge. Tre bongusta cetere. Kaj la infanoj volonte manĝis ilin. Nun ĉiuj soldatoj de la Ruĝa Armeo fariĝis uloj, kaj estis gajaj, konstante ridante. Kaj ili ĵetis ion senfine mortigan per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ili detruis siajn kontraŭulojn, aŭ pli ĝuste, igante ilin bongustaj frandaĵoj. Kaj tio estas bonega. Kaj tiom da kukoj aperis anstataŭ tankoj. Ekbrilante per siaj nudaj kalkanoj, la infanaj militistoj saltis sur la bongustaĵojn kaj formanĝis ilin avide. Kion ili faris kun kolosa entuziasmo.
  Kaj knaboj kaj knabinoj manĝis kukaĵojn de kremo kaj ĉokolado, kaj ankaŭ aliajn tre bongustajn kaj apetitegajn manĝaĵojn. Soldatoj el la Wehrmacht legioj estis igitaj tre bongustaj aĵoj, kiujn la pioniroj formanĝis kun granda plezuro. Kaj italoj, ekzemple, fariĝis bananoj, rumanoj fariĝis ĉokoladkovritaj ananasoj, hungaroj fariĝis mangoj. Kaj la sovetiaj soldatoj, kiuj fariĝis infanoj, manĝis ĉion ĉi tre volonte kaj kun granda entuziasmo.
  Kaj fakte, ĉi tiuj estis bongustaj aferoj kaj bongustaĵoj. Knaboj kaj knabinoj liberigas vezikojn, kaj la malamikoj de Sovetunio iĝas malsamaj manĝaĵoj.
  Kaj la potenca tanko Tiger-3 faris tian grandiozan kukon. Nu, ĝi estas nur aminda.
  Kaj la infanoj ridas kaj saltas. Kaj iliaj nudaj, rondaj kalkanoj nur ekbrilas. Vi povas tuj vidi, ke ĉi tiuj estas kiel likvaj pomoj.
  Kaj nun la nudpieda infana gardisto alproksimiĝis al Berlino. Kaj kiel la infanoj fajfas. La korvoj tuj falis sur la Krauts kaj la bunkroj tuj kolapsis.
  Kaj denove la venko de la sovetiaj trupoj, tiel mirinda, kvankam ĉiuj soldatoj fariĝis knaboj kaj knabinoj.
  Resume, Eŭropo estas liberigita, kaj USSR-trupoj konkeras Amerikon, Aŭstralion kaj Japanion.
  Arkaŝka kaj Leŝka, ĉi tiuj knaboj en la matrico, faris tian noblan kukon el Goering kaj kune kun la knabinoj manĝis ĝin kun plezuro. Kaj kiel mirinda kaj bongusta ĉio estas.
  Arkaŝa kaj Leŝka manĝis pli da bananoj... Estas bone esti infanoj - multe pli bone ol plenkreskuloj.
  Arkaŝka kantis kun plezuro...
  Kaj mi volas, mi volas, mi volas denove,
  Kuru trans la tegmentojn, persekutu kolombojn...
  Incitetu Nataŝa, tiru ŝian plektaĵon,
  Veturi ĉirkaŭ la korto per skotero!
  Kaj la knabo prenis kaj denove tre bongustajn aĵojn, kreitajn el la armeo de faŝistoj.
  Lioŝka notis, ĵetante murdajn donacojn per nudaj fingroj de nudaj infanaj tranĉiloj:
  Mi petas vin ne surpriziĝi
  Se magio okazas...
  Se ĝi okazas, se ĝi okazas...
  Se ĝi okazas, se ĝi okazas...
  Se magio okazas!
  Nur ĉi tiuj donacoj estis faritaj el teruraj, ŝtalaj armadoj, tiaj apetitegaj kaj tre agrable odorantaj aferoj.
  Arkaŝka notis kun nuditaj dentoj:
  -Kien iras infanaĝo?
  Kiel kiaj urboj...
  Kaj kie ni povas trovi rimedon?
  Por atingi tien denove!
  Leshka kantis responde kun plezuro:
  - Sed per la potenco de scienco,
  Vi povas inversigi...
  Senmortaj spiritoj, finfine,
  La fadeno de la vivo revenos!
  Kaj la eternaj infanoj kantis ĥore;
  Kaj vintre kaj somere, atendu senprecedencajn miraklojn,
  Ni ludos ĉi tie kaj ĉi tie!
  Kaj tra nudpiedaj flakoj, kaj laŭ la fundo de rivereto,
  Ni denove estas infanoj - vi kaj mi!
  Kiel bone estas esti infano, precipe se vi estas la ĉiopova demiurga Dio!
  Ĉi tie finiĝas la fabelo...
  Kaj kiu aŭskultis la kukumon!
  
  LA MATA GAMBITO DE JAPANIO
  Japanio finfine atakis Sovetujon en 1943, kaj eĉ povis atingi taktikan sukceson en agreso kontraŭ la eskadrokonstruaĵo en Vladivostok.
  La decido de Hirohito estis, unuavide, stulta kaj mallogika en kondiĉoj, kie la usonanoj venkis la japanojn surmare. Sed la samurajo komprenis, ke ilia nura ŝanco venki nun estis se Germanio venos al la savo. La atako koincidis kun la germana antaŭeniĝo sur la Kursk Ardena Bulo. Kaj ĉi tio influis la kurson de la bataloj. Stalino forlasis la kontraŭofensivon. Kaj la germanoj povis retiri siajn trupojn al siaj originaj pozicioj.
  La japana terarmeo avancis en la Malproksima Oriento. La Ruĝa Armeo ricevis plifortikigojn de la okcidenta fronto. Sed la batalado daŭris. La japanoj estis movitaj reen al Manĉurio. La germanoj, dume, replenigis siajn fortojn. Kaj forpuŝis la aliancan ofensivon en Sicilio. Ĉi tie helpis ilin la fakto, ke la sovetia armeo ne antaŭeniris, kaj transdoninte parton de siaj fortoj orienten, la germanoj kaŭzis kruegan malvenkon al la britoj kaj amerikanoj en Sicilio. Kaj la puĉo en Italio malsukcesis; la konspirantoj neniam formaligis ĝin. Kaj ĉi tio ankaŭ ŝparis energion.
  La germanoj ankaŭ evoluigis novan tankon, la Panther 2. Ĉi tiu veturilo havis pli mallarĝan gvattureton kaj malaltan karensilueton, tial la kiraso de la veturilo pliiĝis kaj la pezo eĉ malpliiĝis. Pli bone protektita kaj pli movebla, Panther 2 iĝis sufiĉe efika tanko. Kaj tio permesis al la germanoj esti bone preparitaj por forpuŝi la sovetian atakon kiu sekvis en la vintro. Sed la nazioj atendis tion.
  Kompreneble, la ĉefaj celoj de la ofensivo estas Orel kaj Ĥarkov. La tankoskipo de Gerda batalas proksime de Orel.
  La knabinoj estas tre belaj, kaj malgraŭ la vintro, ili batalas nudpiede kaj en bikinoj.
  Gerda celis la Panther-2-kanonon per siaj nudaj piedfingroj; tiu veturilo ne nur havas pli mallarĝan gvattureton, sed ankaŭ havas kvar ŝipanojn.
  La blondulino pafis, trapikis la soveton tridek kvar kaj kukis:
  - Por la Germana Armeo!
  Poste, uzante siajn nudajn piedfingrojn, Charlotte pafis, trapikis la malamikon kaj knaris:
  - Jen al novaj atingoj!
  Poste, Kristina, tre batalema flavruĝa knabino, komencis pafi kun siaj nudaj kruroj. Kaj ĝi ankaŭ trafis la sovetian aŭton.
  Kaj tiam ankaŭ Magda trafis, montrante precizecon.
  Kaj ankaŭ kun nudaj piedfingroj. Kaj ĉi-foje ŝi trafis la KV-tankon, post kio ŝi pepis:
  - Ni batalas kun knabinoj, kaj ili estas tiel bonegaj!
  La atako de la sovetiaj trupoj estis forpuŝita, kaj la germanoj povis teni la fronton en la oriento. Vere, sovetiaj trupoj kojniĝis en Manĉurion. Kaj ili forte puŝis la japanojn.
  En la fonto de 1944, la Ruĝa Armeo denove provis avanci. Sed mi trovis solidan blokon. La aspekto de la germana reagaviadilo ME-262 en la serio faris alĝustigojn al la kurso de aerbataloj. La nova aŭto montriĝis rapida kaj tenaca. Nur ne sufiĉe fidinda.
  Plej bone, du sorĉistinoj Albina kaj Alvina batalis sur ĝi.
  Ili estas tiaj mirindaj belulinoj. Kaj sovetiaj maŝinoj martelas kiel martelo aŭ sledmartelo.
  Albina, uzante siajn nudajn piedfingrojn, celis la armilon al la celo,
  trafis la sovetiajn aviadilojn altrapide. Malflugigis tri aŭtojn de la Ruĝa Armeo kaj pepis:
  - Gloro al la arja sonĝo!
  Alvina daŭre turniĝis kaj pafis per siaj nudaj piedfingroj, detranĉante sovetiajn veturilojn kaj knaris:
  - En la nomo de grandaj atingoj!
  Kaj denove la knabinoj detruas sovetiajn aŭtojn. Tiaj ili estas gajaj kun nudaj kalkanoj.
  Kaj ili aktive gajnas kontojn por si mem, montrante, ke nudpiedaj knabinoj apartenas ĉe la fronto.
  Kaj ili bruligas la aviadilojn kaj detruas ilin per 30-mm aviadilkanonoj. Ĉi tiuj estas la batalantaj knabinoj ĉi tie. Kaj ankaŭ tre bela.
  Jen Albina premas la ellasilon per sia skarlata cico. Li trafos la sovetian aviadilon, pafos ilin kaj kukos:
  - La arja frateco estas kun ni!
  Alvina ankaŭ pafis al la rusa LAGG-5 per fraga cico, terenbatis ĝin kaj pepis:
  - La venonta jarcento estas nia!
  La knabinoj, kompreneble, rapide fariĝis gvidantoj laŭ la nombro da aŭtoj trafitaj. En la somero de kvardek-kvar, la Ruĝa Armeo provis trarompi en la centro farante Operation Bagration. Sed Mainstein faris subaktan strikon de la sudo, kaj tio fariĝis katastrofo por la Ruĝa Armeo. La situacio estis plimalbonigita de la fakto, ke la IS-2, kun kiu tiaj esperoj estis fiksitaj, montriĝis malsukcesa tanko. Kaj la germanoj aperis "Panther"-2 kun pli potenca 88-mm-kanono kaj motoro de 900-ĉevalforto. "Tigro" 2 ne eniris produktadon. Ĝi havis preskaŭ neniun avantaĝon en kiraso komparite kun la Pantero 2, sed estis multe pli peza, pli multekosta, kaj havis malbonajn veturadkarakterizaĵojn. Do la "Reĝa Tigro" ne estis permesita en produktadon, ĉar ekzistas modifo de la "Pantero" kun la sama armilo, sed multe pli malpeza kaj pli movebla.
  La bataloj montris ke la germana TA-152, evoluo de la Focke-Wulf, estis tre bona, potence armita kaj kirasa, sed kun multe pli bonaj flugaj trajtoj.
  Kaj ili batis la Ruĝan Armeon sufiĉe severe. La TA-152 montriĝis malagrabla surprizo por sovetia aviado. La manko de duralumino devigis la prokraston de la lanĉo de la pli progresintaj Yak-3 kaj LAGG-7, tiel ke la germana aviadilo havis superfortan superecon super la sovetiaj en rapideco kaj armilaro.
  La situacio estis plimalbonigita per la preskaŭ kompleta ĉesigo de bombado de la Tria Reich de aliancitaj aviadiloj. Usono decidis tute koncentriĝi sur Japanio por malhelpi Sovetujon eniri Ĉinion, kaj Britio ne volis riski sian aviadon sole.
  Tio kaŭzis signifan pliiĝon en la produktado de armiloj en la Tria Reich. Precipe "Panther"-2, kiu diferencis de sia antaŭulo en pli granda fidindeco, rapideco, manovro kaj pli potenca motoro.
  "Pantero"-2 pruvis esti efika trarompa tanko. Ĝia alta rapideco, kune kun sia efika kanono, pli malalta silueto, kaj dika dekliva flankkiraso, igis la veturilon preskaŭ nimfo. Do la Panther-2 pikita estis tre malsana. Kaj ĝia modifo per pli potenca pafilo estis nur unu tuno pli peza, kaj tial konservis pli grandan moveblecon kaj bonegan frontan kirason.
  Sovetiaj trupoj estis venkitaj en la centro kaj falis en la kaldronon. La germanoj alproksimiĝis al Moskvo. Nur sur la Mozhaisk defendlinio ili estis maldaŭrigitaj malfacile.
  Timigita Stalino proponis al Hitler armisticon por tri jaroj. Promesante liveri petrolon kaj krudaĵojn al la Tria Regno por preskaŭ nenio, same kiel resendi ĉiujn militkaptitojn.
  Hitler, maltrankvila ke Usono kaj Britio finus Japanion kaj tiam alfrontus la Trian Reich, konsentis pri paŭzo. Li nur postulis, ke Stalino faru pacon kun Japanio. Stalino konsentis pri tio, sed kun reveno reen al la suda parto de Saĥaleno, antaŭe konkerita fare de la samurajo.
  Tion ili decidis... La limoj restis la samaj. La fakto ke la Tria Regno retenis kontrolon de Ukrainio, Krimeo, Donbaso, kaj la Taman Duoninsulo estis ĝenerale kontentiga. Ĝia limo estas laŭvorte kvindek kilometrojn ekster Moskvo, kaj Leningrado ankoraŭ estas blokita.
  Stalino promesis limigi la partian movadon en la okupataj regionoj de Sovetunio.
  Kaj la germanoj povis nun ricevi ukrainan panon kaj Donbasan karbon.
  Al la germanoj mankis petrolo, sed tio estis kompensita per la produktado de sinteza fuelo.
  La Fuhrer, unue, volis konkeri Afrikon por havi krudaĵojn por milito kaj Mezorienton kun petrolo. En la ĉielo okazis obstina milito. Anstataŭ la FAA-misilprogramo, la germanoj lanĉis produktadon de reagaviadiloj. Precipe la bombaviadilo Arado, kiu montris sian efikecon.
  Ne tro bona, tamen, ĝi montriĝis HE-162. La batalanto montriĝis malpeza, malmultekosta kaj facile fabrikebla, sed postulis tre kvalifikitaj pilotoj por funkciigi ĝin. La ME-163 estis iom pli bona, kvankam ĝi flugis nur dum ses minutoj, sed la germanoj sukcesis pliigi ĝian flugtempon al dek kvin, kaj pli-malpli, ĝi povis defendi germanan teritorion.
  Hitler unue renkontiĝis kun Franco denove kaj donis al li ultimaton: aŭ li lasas germanajn soldatojn tra Ĝibraltaro, aŭ la Germana Armeo okupas Hispanion.
  Franco jesis tralasi la naziajn trupojn. Kaj ili tuj atakis Ĝibraltaron. La fortikaĵo tuj estis prenita. Kaj post kio germanaj trupoj invadis Maroko. Estis pli facile translokigi soldatojn sur la plej mallonga distanco, kaj la procezo de konkerado de Afriko komenciĝis.
  Jam dum la vintro de kvardek kvar kvardek kvin, pli ol kvardek divizioj estis translokigitaj al la nigra kontinento. Kaj ili kaptis Maroko, Alĝerion kaj eniris Tunizion. Furiozaj bataloj ekis tie kun la britoj kaj amerikanoj.
  La nova germana memvetura pafilo E-25 ankaŭ partoprenis en la bataloj. Kun Panther-2-kanono de 88 mm kaj 71 EL, alteco de unu-kaj-duono metroj, kaj du ŝipanoj kiuj situis inklinaj, ĝi estis bonega maŝino. Luma, movebla, kaj kio estas grava, dece protektita. La fronta kiraso estas 120 mm laŭ granda angulo, kaj la flanka kiraso estas 82 mm, plus rulpremiloj. Kaj ĉi tio kun pezo de malpli ol tridek tunoj, kaj motoro de sepcent ĉevalfortoj, situanta trans kaj kune kun la transdono.
  Ĉi tiu memvetura pafilo montriĝis vera miraklo de tankokonstruado, kaj penetris ĉiujn aliancitajn tankojn, kaj mem estis tute nevundebla de la frunto. Kaj ŝi turnis sin.
  La germanoj ankaŭ havis la Panther-3, ĝi estis iomete pli peza ol la Panther-2, pezis kvindek tunojn, sed estis pli bone protektita. Kaj pli potenca pafilo de 88 mm kaj 100 EL. Kaj la superŝarĝita motoro disponigis potencon ĝis 1200 ĉevalfortoj.
  "Pantero" 3 havis frontalan kirason de la kareno de 150 mm je angulo de 45 gradoj, kaj frontan kirason de la gvattureto de 185 mm je angulo de 50 gradoj. Aliancitaj tankoj ne prenis ŝian kapon. Sed nur 82 milimetroj povus esti penetritaj en la flankon laŭ angulo.
  Tamen, kaj la Sherman kaj la Churchill daŭre estis sufiĉe malfortaj kontraŭ tia veturilo, eĉ ili povus nur esti prenitaj surŝipe de mallonga distanco.
  La germanoj batis la britojn kaj amerikanojn piede kaj regis la aeron.
  Nazia aviado evoluis rapide. Jen venas la ME-262 X, kun svingitaj flugiloj, rapideco de 1200 kilometroj hore, kaj pli forte armita. Tre efika maŝino.
  Sur ĝi, Albina kaj Alvina gajnis al si novajn premiojn: la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Ĉiu el ili superis kvincent aviadilojn malflugigitaj. La knabinoj povis antaŭeniri Huffman, kiu malflugis preskaŭ kvincent aviadilojn.
  Albina kaj Alvina, aliflanke, promesis al la Fuhrer ke ili alportos la kalkulon al mil ĉiu. Hitler subskribis dekreton ke la Kavalira Kruco kun glavoj kaj diamantoj estus donita por 250 faligitaj aviadiloj, kaj la Kavalira Kruco kun oraj kverkfolioj kun glavoj kaj diamantoj por 500 aviadiloj. Kaj por 1000 aviadiloj estos aljuĝita la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Plie, estos eĉ cent diamantoj en ĝi!
  Ĉi tio estas tia instigo por nudpiedaj knabinoj en bikinoj.
  Germanaj soldatoj envojaĝis Libion en marto 1945. Ili moviĝis sufiĉe rapide. En bataloj, la E-25 kaj E-10 montris bonegan efikecon kaj efikecon. Kompreneble, pli pezaj maŝinoj ne estas tiel bonaj. La E-10 estis iom pli malbona por kontraŭbatalado de Churchill-tankoj, kiuj estis tre bone kirasaj, eĉ flanke.
  Sed kontraŭ la "Sherman" estas tre efika. Krome, ĉi tiu tanko estas alta kaj estas tre malfacile trafi malaltan celon.
  La germanoj avancis trans Afrikon kaj kaptis Libion. Eniris Egiptujon en aprilo. Kaj ni pluiris.
  Tiaj bataloj furiozis sur la malluma kontinento, kvazaŭ en kaldrono de infero.
  Hitlera Germanio montris sian malbonan ridon. Gerda batalis sur Panther 3. Kaj kun sia skipo ŝi detruis aliancitajn tankojn kaj pafilojn.
  Kaj ŝi kantis al si:
  - Ni disŝiros ĉiujn,
  Ĉi tio estas vivo, ĉi tio estas feliĉo...
  Kaj la knabino eksaltas, fleksante siajn muskolojn kaj bicepson.
  La batalado furiozas, kaj la nazioj pli kaj pli proksimiĝas, alproksimiĝante al la Suez-kanalo.
  Nu, nun ĝi estas blokita, kaj la germanoj gajnis alian gravan venkon.
  Egiptujo falis, kaj la Wehrmacht-soldatoj moviĝas supren laŭ Nilo. Ili iras al Sudano.
  Kaj aliaj trupoj invadas Palestinon, kaj poste Irakon, Sirion kaj Kuvajton. Eblas kapti la tutan Mezorienton.
  Dum la somero de 1945, la Germana Armeo konkeris preskaŭ la tutan Mezorienton, kune kun Turkio.
  Granda venko. Kaj Hispanio kaj Portugalio eniris la militon kun la aliancanoj flanke de la Tria Regno. Kaj la germanoj nun moviĝas al suda Afriko. Ĉio estas logika kaj preciza.
  Grandega germana submara floto batalas en Atlantiko kaj Hinda Oceanoj. Kaj enprofundigas usonajn kaj anglajn ŝipojn.
  Ameriko jam komencas ŝanceliĝi. Roosevelt mortis, kaj Truman provas iel veni al interkonsento kun Hitler.
  Churchill ankaŭ hezitas. Dume, la germanoj kolektas fortojn. Kaj nun iliaj trupoj invadas Iranon kaj marŝas al Hindio. Aliaj trupoj, kune kun la italoj, konkerinte Etiopion kaj Sudanon, moviĝas pli suden.
  Ili estas malhelpitaj pli de la streĉitaj komunikiloj ol de la rezisto de britaj kaj amerikaj trupoj. Kaj la faŝistoj antaŭeniras, ne konante problemojn kaj kompaton.
  La aŭtuno de 1945 pasis por la germanoj kun novaj venkoj. Iliaj soldatoj eniris Hindion kaj prenis Delhion. Kaj ili moviĝas pli kaj pli.
  Hitler proklamis:
  - Ni devas konektiĝi kun Japanio. Kaj nun la germanaj trupoj moviĝas pli kaj pli al la malamiko.
  Tiu ĉi Fuhrer estas posedata, sed kion li povas fari! Multo estas videbla. Kaj la germanoj konkeris Hindion kaj la plej grandan parton de Afriko antaŭ la fino de 1945. La nazioj ankaŭ akiris novajn specojn de armiloj - disko-aviadiloj, kiuj ne povus esti faligitaj per manpafiloj. Kaj la rapideco de la flugaj teleroj atingis kvar sonrapidecojn.
  Ili donis grandan avantaĝon en la aero. En la vintro de 1946, Afriko estis preskaŭ tute kaptita kaj la germanoj atingis Sudafrikon, liberigante la burojn tie. Kaj ĉi tio estas granda venko.
  Kaj denove unuoj de la faŝistoj moviĝas, ĉi-foje al Madagaskaro. Kaj en majo 1946 ili kompletigis la kapton de ĉi tiu insulo.
  Do la germanoj unuiĝis kun la japanoj. Kaj ili kaptis la plej grandan parton de Azio.
  Sed la milito ankoraŭ daŭras. La dorso de Britio devas esti rompita. La emfazo estas sur subakva militado kaj aera ofensivo. La germanoj havas submarŝipojn funkciigitajn per hidrogena peroksido, kaj estas boatoj funkciigitaj de unu persono - tre miniaturaj.
  La germanoj havas multajn aferojn. Kaj jetbombaviadiloj Yu-287, kaj ME-362, kaj Yu-688, kaj B-18, kaj fluganta flugilo. Kaj la atakjeto XE-477 , kaj multe pli. Ili premas Brition tiel, ĝi estas terure.
  Kaj la FAU-misiloj, kompreneble, eniris en produktadon. Pli malfrue ol en reala historio, sed pli potenca kaj perfekta. Aparte, kun flugiloj, kiuj havigis al ili pli grandan precizecon kaj kontrolitaj per radio.
  La novaj raketoj V-2, kompreneble, estis evoluigitaj sub pli bonaj kondiĉoj ol en realeco kaj estis uzitaj por pli longa tempodaŭro.
  Do la efiko de ilia uzo montriĝis multe pli alta.
  Kaj Britio komencis esti disrompita kvazaŭ de bomboj de infera potenco.
  Kaj ili detruis sin tre brutale.
  La aeratako estis brutala. La bataloj montris ke la aliancanoj havis neniun antidoton kontraŭ germanaj diskaviadiloj. Kaj ili estas simple la diablo.
  La germanoj premis Brition, sen la plej eta kompato. Kaj ili tiel aktive detruis ĝin, ke blatoj laŭvorte flugis.
  Kaj la 26-an de novembro 1946 sekvis surteriĝo en la metropolo mem.
  Kaj tio montriĝis fatala por la britoj.
  Gerda partoprenis en la batalo sur la plej nova Panther-4-tanko. Ĉi tiu veturilo havis potencan 105 mm kanonon kun barellongo de 100 EL. Kaj fronta kiraso de 250 mm ĉe deklivoj, kaj flanka kiraso de 170 mm kun deklivoj, kaj motoro de 1,500 ĉevalfortoj kiuj, kun la pezo de ĉi tiu veturilo estanta sesdek ok tunoj, disponigis bonegan veturadon.
  "Panther"-4, kun la pezo de "Tiger"-2, estis pli bone armita kaj kirasa, kaj multe pli rapida. Kaj gasturbina motoro estis instalita sur ĝi.
  Gerda batalis kun la britoj sur tiu tanko, kaj kantis al si:
  - Ni ne timu la Arja Frateco!
  Kaj tiel la knabino premis sian skarlatan cicon sur la stirstangobutonon kaj kraĉis ĵetaĵon de mortiga forto. Kaj ĝi rompis la frontalan kirason de la Churchill.
  Tiam ŝi ekbalbutis:
  - Spaca koŝmaro - mortiga bato!
  Charlotte ankaŭ malfermis fajron per purpura cico, kaj detranĉis la anglan aŭton kaj knaris:
  - Por la arja ordo!
  Kristina ankaŭ batis la britajn leonajn trupojn uzante rubenan cicon kaj grincis:
  - Por la anĝela konstruteamo!
  Magda prenis ĝin kaj batis sian kontraŭulon uzante fragan cicon, terenbatis lin kaj pepis ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Por nia Patrujo!
  Do la knabinoj batalis. Kaj ili ankaŭ diras, ke ili estas tre malmolaj batalantoj.
  Tiel ili traktis Brition. Kaj en la ĉielo kalkulas Albina kaj Alvina, ili jam superis mil aviadilojn faligitaj ĉiu kaj ricevis alian kavaliran krucon de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj glavoj kaj diamantoj.
  Kaj denove britaj kaj usonaj aviadiloj estas malflugigitaj. Ĉi tiuj estas la batalantaj knabinoj.
  Albina, premante la stirstangbutonon kun sia skarlata cico, sendas la venontan malamikaviadilon en la submondon. Kaj samtempe li krias:
  - Gloro al la Patrujo!
  Alvina ankaŭ faras precizan pafon helpe de rubena cico, faligas novan anglan aŭton kaj muĝas:
  - En la nomo de komunismo!
  Kaj denove la knabinoj renversas iun. Kaj ili pereigas la malamikojn. Kaj tiaj batalantaj knabinoj.
  Sed jen kelkaj militistoj sur fluga telero. Ĉi tiuj estas la batalemaj kaj agresemaj: Gertrude kaj Eva. Veturilo kiu ne povas esti malflugigita per kontraŭaviadilaj kanonoj kaj aviadilkanonoj. Knabinoj estas kiel karnovoraj predantoj.
  Gertrude uzis siajn nudajn piedfingrojn por premi la stirstangobutonon. La fluga telero akcelis kaj trafis plurajn anglajn aŭtojn.
  Gertrude knaris:
  - Venka agado!
  Eva denove iris al la ofensivo. Mi ankaŭ uzis miajn nudajn piedfingrojn por premi la stirstangajn butonojn. Kaj denove ŝi trafis kelkajn anglajn aŭtojn, kaj pepis:
  - Kaj la pasiveco de la malvenko!
  Gertrude estas sur la atako denove. Helpe de siaj skarlataj cicoj ŝi premis la butonojn de stirstango. Ŝi ramis tri pliajn usonajn aŭtojn kaj kriegis:
  - Por grandaj landlimoj!
  Eva estis agresema estaĵo. Kaj helpe de rubenaj cicoj ŝi premis la butonojn de stirstango. Ŝi terenbatis kvar pliajn aŭtojn, du usonajn kaj du anglajn.
  Kaj ŝi muĝis:
  - Por ke ne estu limoj!
  Jen la knabinoj. Kaj nudaj, rondaj kalkanoj.
  La militistoj estas tre belaj. Eĉ se ili estas malbonaj.
  La knabino kapablas batali tre agreseme.
  Vi ne povas rezisti al knabinoj kiel ĉi tiuj. Kaj Britio estis venkita kaj kapitulacis ene de kelkaj tagoj.
  Tiel finiĝis Operacio Sea Lion. Kompleta venko...
  Sed ankoraŭ estas milito kun Usono antaŭen. Ĉe tiu punkto, Stalin sugestis ke Hitler batalu kun Ameriko kune. Estis bona ideo.
  Hitler diris ke li povis nur doni Alaskon al Rusio kaj ŝpari lin de pagado de kontribucio dum la milito. Ankaŭ Stalino konsentis pri tio.
  Kaj en 1947, la koalicia milito kontraŭ Ameriko kaj Kanado komenciĝis. Samtempe okazis surteriĝo en Aŭstralio, kiu estis okupita de la Germana Armeo kaj japanaj armeoj.
  La germanoj antaŭ ĉio serĉis atingi Kanadon. Operacio Ikaro por kapti Islandon estis ilia unua paŝo. Kaj tiel ŝi sukcesis. Kaj poste al Gronlando. Kvankam la klimato tie estas severa.
  Sed la Krauts antaŭeniris laŭ la marbordo, kaj pli okcidenten.
  La Fuhrer iam logike rimarkis: kie Germanujo finiĝas - nenie!
  Kaj li ordonis al ni movi en ĉiuj direktoj. Fritz komencis transdoni soldatojn al Argentino kaj Brazilo por meti premon sur Usonon de la sudo. La japanoj ankaŭ kolektis fortojn tie. En la sama tempo, Sovetunio lanĉis invadon tra Alasko. En la somero de 1947, la unuaj sovetiaj T-54-tankoj komencis alveni ĉe la fronto. Ili distingiĝis pro sia eta grandeco, malgranda silueto kaj bonaj armiloj.
  Sed ĝis nun la produktado de la T-54 estis malalta. Plejparte la T-34-85 batalis, kiu eĉ ne estis prenita el produktado ankoraŭ. Pro la alta kosto kaj komplekseco de produktado, la IS-7 ne eniris la serion, kaj la IS-2 restis la ĉefa sovetia peza tanko. Kaj la IS-4 estis produktita en malgrandaj serioj pro oftaj paneoj kaj funkciaj problemoj. La IS-3 ankaŭ estis sufiĉe malfacile produkti; ĝi ankaŭ estis produktita en malgrandaj aroj.
  Kvankam la IS-2 ne estis sufiĉe protektita en la frunto de la turo, ĝi havis bonajn manpafilojn: kvar maŝinpafiloj kaj 122-milimetra kanono igis ĝin bona trarompa tanko. Sed la plej populara estis la SU-100. Eĉ pli facile fabrikebla ol la T-34-85, kaj samtempe, per pli potencaj armiloj, ĝi povus krei palpeblajn problemojn por Usono. Precipe kiam la T-54 ankoraŭ ne estas plene majstrita por amasproduktado, kun ĉiuj avantaĝoj de ĉi tiu tanko.
  Elizabeto kun sia skipo, ekzemple, batalas sur ĉi tiu maŝino.
  Sovetiaj trupoj provas konservi ponton en Alasko. Estas somero kaj relative ne malvarme.
  Elizabeto en bikino kaj nudaj piedfingroj celas la pafilon.
  Kaj sendas ĵetaĵon de granda mortiga forto al la malamiko.
  Ŝia pafo estis sufiĉe preciza, kaj la amerika Sherman forflugis kun la gvattureto forŝirita.
  La T-54 estas mirinda tanko. La fronta kiraso de la turo estas eĉ 200 mm, kaj ĉi tio estas grava. Je angulo de 60 gradoj de la horizontalo. Kaj la flankoj estas 100 milimetroj. La frunto de la kareno estas pli malgranda je 100 mm, sed laŭ granda kliniĝo de 40 gradoj de la horizontalo, kaj la flankoj je 100 mm. Kaj la 100mm kanono havas 56mm kalibron. Kaj ĉi tiu tuta ĉarmo pezas nur tridek ses tunojn, kun motoro de 520 ĉevalfortoj.
  Necesis longa tempo por disvolvi tian tankon, kaj ne estas tiel facile regi ĝin.
  Sed la usonanoj havas nenion por kontraŭi lin. "Sherman", ĝi ne trarompos en la frunto kaj plene. Parenteze, por komparo, la T-54 estas pli alta ol la "Tigro" -2, kiu en la reala historio pezis sesdek ok tunojn, en la kiraso de la turo kaj la flankoj de la kareno. Nur la frunto de la kareno de la "Tigro" -2 estis pli dika, sed ĉi tio estis kompensita de la grandaj anguloj de deklivo de la sovetia tanko. La sovetia kanono estis nur iomete malsupera en kiraspenetrado ol la germana, kaj la kuglo estis de pli granda kalibro, kaj tial pli detrua. Kaj rimarku, ke la sovetia tanko estas preskaŭ duoble pli malpeza ol tigro.
  Ekaterina pafas unu post la alia. En ĉi tiu kazo, en la Pershing-tankon. Ĉi tiu veturilo estas pli peza ol la Sherman, kun pli potenca 90-mm kanono. Kaj la frontala kiraso estas pli dika - 102 mm. Kvankam ĉi tiu veturilo estas pli peza kaj pli potenca, ĝi ankaŭ ne penetras la frunton de la T-54. Kvankam ĝi superas la T-34-85.
  Sed Sovetunio metas sian esperon sur la novan tankon. Ĝi trafas usonan aŭton. Kvankam ĝi pezas kvardek du tunojn kaj estas pli peza ol la T-54. Kaj jen videblas nova usona aŭtomobilo.
  Ĉi tio estas "Super Pershing" - pezas kvindek tunojn. La fronta kiraso estas 150 mm, kaj la kanono estas 90 mm 73 EL-kalibro. Nun ĉi tio estas pli serioza. Vere, la veturado de ĉi tiu aŭto estas negrava - la motoro estas nur 500 ĉevalfortoj.
  Sed ĉi tie ni devas moviĝi. Ĉar la pafilo de la malamiko ne plu estas malsupera al la sovetia rilate al kiraspenetrado, kaj la fronta kiraso ne plu estas tiom pli malbona.
  Vere, la malamiko pafas nur kvar pafojn po minuto. La sovetia kanono estas preta pafi.
  Elena pafas al la malamiko kaj rimarkas:
  - Ĉi tio estas infera volupto!
  Kaj la knabino elŝovas sian langon. Kaj estas klare, ke ankaŭ "SuperPersching" estas tuŝita. Kaj la T-54 evitas sian kuglon. Kaj ĝi faras ĝin tre rapide, kvankam la motoro ne estas tre potenca.
  La knabinoj denove pafas. Ĉi-foje, Efrasinya vangofrapis Kanadan faritan Churchill kaj pepis:
  - Mi estas la plej forta en la mondo, mi mortigos ĉiujn miajn malamikojn en la necesejo!
  Kaj palpebrumu al liaj partneroj.
  La knabinoj ĉi tie estas ankoraŭ belulinoj. Kaj tre sekseca. Kaj tiel ili rajdas sur la virojn, kiujn ili kaptas. Nur veraj panteroj.
  Knabinoj precipe amas kaptitajn afrikanojn, kaj estas tiel agrable kun ili.
  Sed grandiozaj pilotoj batalas sur la ĉielo. En ĉi tiu kazo, Anastasia Vedmakova kaj Akulina Orlova. Tiaj knabinoj estas belaj, kurbaj, portantaj nur bikinon kaj nudpiede.
  Kaj ili batalas kun tuta eskadro de usonaj aviadiloj. Kaj ili faras ĝin tre kuraĝe.
  Anastazio premas la levilon per sia nuda kalkano, pafas, terenbatante la usonan aŭton kaj grincas:
  - Por komunismo!
  Akulina ankaŭ estas tre preciza knabino en bikino, ŝi pafas agreseme, trafas la malamikon, fortranĉante la usonanon kaj flustras:
  - Por grandaj ŝanĝoj!
  Tiel oni draŝas usonanojn kaj surtere kaj en la aero.
  Kompreneble, la tankoskipo de Gerda jam batalas en Kanado.
  "Panther"-4 estas pli altnivela modifo. Preskaŭ ne estas tegmento, kaj la anguloj de deklivo de la turo pligrandiĝas.
  Ĉi tio plibonigis protekton kontraŭ ambaŭ efikoj de supre kaj de la flankoj de la tanko. Do la germanoj batalas memfide.
  Gerda premis la stirstangan butonon per sia skarlata cico, ellasis ĵetaĵon kaj pepis:
  - Ne malrapidu je turnoj!
  Charlotte ankaŭ premis la butonon de la pafado per sia purpura cico kaj ekbalbutis:
  - Nur tiel vi lernos venki!
  Kristina ankaŭ trafis la stirstangon-butonon per sia rubena cico kaj muĝis:
  - La nia estos nova venko!
  Ankaŭ Magda frapos helpe de fraga cico, dispremos la usonan tankon kaj blasfemos:
  - Ĉiuj niaj venkoj estas bonegaj!
  Do la knabinoj vere koleris. Cetere, iliaj mamoj estas tiel belaj. Kaj mi vere volas leki la skarlatajn cicojn.
  Kutime knabinoj seksperfortas kaptitajn virojn, kion ili tre ŝatas.
  La knabinoj daŭre batalas.
  Ĉi tie en la ĉielo Alvina kaj Alvina faras miraklojn... Ili jam faligis mil kaj duonon da aŭtoj. Por tio ili ricevis novan ordon, la trian sinsekve, la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun oraj kverkaj folioj, glavoj kaj diamantoj. Ĉi tiuj knabinoj estas riĉe ornamitaj kaj tre malvarmetaj.
  Alvina terenbatis la venontajn tri amerikajn aŭtojn uzante siajn nudajn piedfingrojn por pafi kaj kantis:
  - Kaj la gajaj knabinoj iras al la ĉielo!
  Albina, faligante kvar pliajn usonajn aviadilojn per siaj nudaj piedfingroj, kriegas:
  - Ni estas la elemento de la vento! Ni estas la elemento de la vento!
  La antaŭeniĝo de la Krauts en tuta Kanado daŭris. Sur la ĉielo, flugaj teleroj ramas usonanojn. Malamika rezisto estis fokusa. En septembro 1947, Toronto falis. Kaj ĉi tio komplikis la situacion por la usonanoj.
  Gertrudo kaj Eva flirtis super Novjorko en fluga telero. Ili malflugigis usonajn aviadilojn kaj kriis:
  - Estos tre mojosa! Ni venkos!
  Kaj per skarlataj cicoj ili premis la butonojn de stirstango. Kaj ili malflugigis usonajn aviadilojn...
  La milito iris favore al la Tria Regno... Sed la vetero malboniĝis. Kaj en novembro iĝis malvarme en Kanado, kiun la nazioj preskaŭ tute kaptis, kaj neĝo komencis fali.
  Sovetiaj trupoj preskaŭ tute okupis Alaskon kaj ankaŭ eniris Kanadon.
  Elizabeto veturis T-54, kiu daŭre estis produktita en tre malgrandaj serioj. Plejparte T-34-85 batalis, montrante sian pasion kaj veturadon. Kaj samtempe, ĉi tiuj tankoj ne estis translokigitaj.
  Elizabeto, malgraŭ la malvarmo, estis nudpieda kaj en bikino, pafis al usona tanko kun sia skarlata cico kaj grincis:
  - Por grandaj atingoj!
  Kaj ŝi montris sian longan langon. Ĉi tio estas knabino, knabino por ĉiuj knabinoj!
  Ankaŭ Catherine, malgraŭ la frosto, nudpieda militisto en bikino, trafis la malamikon. Ŝi trafis la usonan aŭton uzante skarlatan cicon kaj grincis:
  - Surŝipe!
  La militistoj ŝtelis tre gaje. Kaj iliaj cicoj sur siaj ĉokoladaj mamoj estas kiel fragoj.
  Elena trafis la malamikon. Ŝi pugnobatis ĝin kaj siblis, montrante siajn perlajn dentojn:
  - Jen la fino de la malamikoj!
  Kaj ĉi tiu estas tiel bonega klasa militisto. Kaj sufiĉe batalema. Kaj Efrasia trafos la malamikon kiel freneza. Kaj li prenos ĝin kaj falĉos ĝin.
  Kaj ĝi bruos:
  - Spaca eksplodo!
  Kaj la rubena cico ankaŭ sendos alian misilon.
  Do la knabinoj traktis la hordojn de Usono. La milito estas komencita... Kaj vintro jam alvenis. Preskaŭ la tuta Kanado estis kaptita, kaj batalado jam okazas ĉe la nordaj limoj de Usono.
  La usonanoj serĉas eliron. Truman ofertis al Hitler-pacon je iuj kondiĉoj krom kapitulaco. La Fuhrer postulis: nur kapitulaco.
  La nura afero estas, ke Truman mem eble ne estas pafita.
  Usono daŭrigis la militon. La T-93-tanko, tre peza je naŭdek tri tunoj, aŭ pli ĝuste, ĝi estas eĉ memvetura pafilo, kun 155-mm pafilo, eniris la serion. Sed almenaŭ ĝi kapablas penetri germanajn tankojn fronte. Kaj ĝi mem havas 305 mm kirason. La nura memvetura pafilo kapabla penetri la "Panther" -4 kaj super malamikaj tankoj en la frunto. Sed ankaŭ la nazioj havas surprizojn. "Tigro" -4 aperis, unuigita kun la "Pantero" -4, nur pli peza kaj pli dika kiraso kaj potenca pafilo.
  Ĉi tiu aŭto povus montri sin tre danĝera.
  Kaj ili ankaŭ disvolvas "Panther"-5, en pli progresinta, piramida modelo. Ĉi tiu tanko vere povas fariĝi ekstreme praktika.
  La nova jaro 1948 alvenis... La germanoj iom paŭzis sian ofensivon pro streĉitaj komunikadoj. Fervojoj estis urĝe konstruitaj. La laboro estis en plena svingo.
  La usonanoj provis kontraŭataki. Sed ili ne tre sukcesis pri tio. Kvankam Shermans estis produktitaj en grandegaj kvantoj, ili estis kiel viando por la buĉejo.
  "Pershings" ankaŭ ne estis cititaj. La usonanoj provis krei ion pli-malpli kapablan batali kontraŭ la germanoj. Sed ili ne estis precipe sukcesaj.
  Sed en Sovetunio, eksperimenta IS-7-tanko estis metita sur la batalkampon. Alenka estis en ĝi kun sia ina skipo.
  La knabinoj estas kompreneble nudpiedaj kaj en bikinoj.
  La tanko estas sufiĉe potenca kun 130-mm-kanono, kiu laŭvorte ŝiras la kapojn de usonaj veturiloj.
  Anyuta pafis per siaj nudaj piedfingroj kaj deŝiris la gvattureton de la Sherman, rimarkante:
  - Sed nun ni militas kun la usonanoj...
  Alenka ankaŭ pafis al la malamiko, uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj konsentis:
  "Ni batalu!" Kaj ĉi tio estas serioza!
  Alla vangofrapis la usonanon uzante la skarlatan cicon kaj agreseme notis:
  - Ne, tio estas bonega!
  Maria ankaŭ laŭvice trafis sian kontraŭulon, uzante fragan cicon, kaj ekbalbutis:
  - Por komunismo!
  Marusya ankaŭ trafis la malamikon. Kaj ŝi rimarkis sufiĉe trafe, montrante la dentojn kaj svingante la nudan piedon:
  - Ĉi tio estas vera ŝtelo!
  Kaj kiel li ridos. Kaj li montros perlajn dentojn.
  La IS-7 estas tanko kapabla batali kontraŭ la Panther-4. Vere, la germana tanko estas seria kaj amasproduktita, sed la IS-7, nur tri estis produktitaj ĝis nun. Sufiĉe malfacila tanko fabrikebla.
  Sed Vedmakova estas en la aviadilo, li incitas la amerikanojn kvazaŭ ĝi estas timiga. Kaj disbatas iliajn aviadilojn mortiga.
  Krome, la knabino uzas siajn nudajn piedfingrojn. Kaj ĝi renversas aviadilojn kun granda agado.
  Anastazio krias:
  - Mi estas spacsorĉistino - Mi forviŝos ĉiujn!
  Kaj palpebrumas per siaj safiraj okuloj. Kaj ŝia grincado de dentoj estas tre agresema.
  Akulina Orlova ankaŭ batalas kun la freneza kolerego de kobro. Kaj li kuregas malsupren usonajn aviadilojn kaj muĝas:
  - Gloro al nia Patrujo! Ĉi tio estos la familio Patrujo!
  Kaj ŝi palpebrumas al sia kunulo, kvankam ŝi ne vidas ŝin!
  Ĉi tiuj estas la batalantaj kaj belaj knabinoj ĉi tie. Ilia potencialo estas simple mirinda. Kaj neniu armeo povas stari kontraŭ ili.
  Anastasia Vedmakov premas la butonon per sia skarlata cico. Li trafas usonan aŭton kaj krias:
  - Gloro al la granda komunismo de la reĝoj!
  Kaj ŝi fariĝas amuza. Kvankam ni povas diri, ke Stalino estis iel caro.
  Akulina konsentis kun ĉi tio:
  - Komunismo estas la plej granda atingo de la reĝoj!
  Kaj li ankaŭ premos la butonon per sia rubena cico kaj sendos aviadilan ŝelon de mortiga forto.
  La knabinoj ĉi tie estas belaj laŭ vizaĝo kaj figuro. Kaj vintre ili batalas nur en bikino.
  En marto, la germanoj finfine okupis Kanadon kaj eniris Meksikon de la sudo, krampante Usonon per pinĉilo. Ĝis nun la batalado estis furioza nur en la suda direkto. La japan-germana flotego kaj la tuta koalicio trarompis tie. La meksika armeo formale batalis flanke de Usono, sed faris tion kontraŭvole. Multaj meksikanoj dizertis kaj kapitulacis sen batalo. Komence de aprilo, la japanoj eniris Meksikurbon.
  Inter iliaj samuraj trupoj, kvar Ŝinoboknabinoj precipe elstaris.
  Ili tranĉis malsupren per glavoj la usona infanterio, kiu provis kovri Meksikon.
  Ŝinoboknabino kun blua hararo kuris ventomuelejon. Ŝi disbatis la jankiajn soldatojn, kaj per la nudaj piedfingroj ŝi ĵetis pizon kun eksplodaĵoj, kiu renversis tutan tankon.
  Tiam la militisto ekparolis:
  - Banzai!
  Ŝinoboknabino kun flava hararo tenis ventumilan teknikon per glavoj. Ankaŭ tranĉis multajn usonajn soldatojn. Kaj ŝi ĵetis eksplodeman paketon da segpolvo per siaj nudaj piedfingroj. Kaj eĉ tri tankoj renversiĝis.
  Kaj la knabino kriis:
  - Nia aerakrobato!
  Kaj palpebrumis al ŝiaj amikoj...
  Ŝinoboknabino kun rufa hararo okazigis papilian ricevon per katanaj glavoj. Ŝi tranĉis multajn batalantojn kun nigra haŭto. Kaj ŝi ĵetis bombon per la nudaj piedfingroj. Mi demetis tri memveturajn pafilojn.
  Kaj kriis:
  - Mi ne estas kompatinda insekto - nur ninja testudo!
  Ŝinoboknabino kun blanka hararo tenis siajn glavojn en furioza movo de libelo. Ili turnadis kiel helikopterklingoj. Kaj mortigis multajn soldatojn. Poste ŝi ĵetis bumerangon per la nudaj piedfingroj. Kiu fortranĉis tri barelojn da usonaj tankoj.
  Kaj ŝi pepis:
  - Truman estos makulo!
  Do la japanaj knabinoj disiĝis kiel vera tornado de morto.
  Tia furioza batalo disvolviĝis kaj okazas super Meksiko.
  Kaj en majo 1948, la ofensivo de la nordo rekomencis. Germanaj, eksterlandaj kaj sovetiaj sekcioj komencis moviĝi trans usonan teritorion, venkante ekstreme furiozan reziston de amerikaj trupoj kaj milicoj.
  La batalo daŭris... Gerda ankoraŭ batalis sur Panther-4. Ĝis nun, por la usonanoj, nur la T-93 kapablas rekte kaŭzi problemojn al la germana maŝino, sur kiu ili instalis novan, pli potencan gasturbinmotoron de 1800 ĉevalfortoj, faris la pafilon pli rapida kaj, sen pliigi la longon de la muzelo, altigis la komencan rapidecon de la kuglo. Do la "Panther"-4 U kapablas penetri T-93 fronte, malgraŭ la freneze dika kiraso de ĉi tiu memvetura pafilo.
  Kaj tiel la germana skipo batalas, kaj ne sen sukceso. Kaj trabatas kontraŭulojn.
  Gerda indikas la pafilon per siaj nudaj piedfingroj kaj pafas al la amerikanoj. Li trafas ilin precize kaj siblas:
  - Gloro al la arja frateco!
  Charlotte ankaŭ indikas la murdan armilon per siaj nudaj piedfingroj. Ĝi trarompas usonan tankon. Kaj kriegas:
  - Gloro al la ideoj de Nietzsche!
  Christina, uzante ŝiajn nudajn piedfingrojn, ankaŭ trovas la celon. Sendas obus renversantan kanonon kaj muĝas:
  - Gloro al ideoj, kiuj vivas dum jarcentoj!
  Magda ankaŭ trafis sian kontraŭulon. Ŝi disbatis lian tankon, frakasis amason da infanterio kaj kriis:
  - Gloro al arja lerteco!
  Tiaj estas la batalantaj kaj tre seksaj knabinoj. Ili havas flamon de kolero kaj ŝtormon de pasio.
  Kaj ŝtalaj teniloj moviĝas ambaŭflanke. En la sudo, Meksiko estis konkerita antaŭ la fino de majo, kaj progresintaj japanaj kaj amerikaj unuoj atingis la sudajn ŝtatojn de Usono.
  Ĉio iris preskaŭ laŭ plano. En la somero de 1948, la bataloj jam okazis tute sur usona teritorio, krome tamen okazis ankaŭ germana surteriĝo en Kubo.
  Ankaŭ tie estas tre varma tempo.
  Inter tiuj batalantaj en Kubo estas la angla skipo de Jane Armstrong. Bela knabino batalas kun la usonanoj. Kaj li konkeras la insulon, kiun ial la bando de Fidel Castro nomis la insulon de libereco.
  La knabinoj rajdas sur tanko Tiger-4, kiu havas tre potencan 128 mm kanonon kun 100 EL-barellongo, kaj frontan kirasan dikecon de tricent milimetroj ĉe deklivoj, kaj flankan kirasan dikecon de 250 mm ĉe deklivoj. Tia tanko ne estas tiel facile venki. Kaj li havas ok maŝinpafilojn.
  Jane Armstrong, pafante per siaj nudaj piedfingroj, rimarkas:
  - Ni diru nur, ke ĝi estas amuza!
  Gringeta ridis kaj respondis:
  - Jes, estas tiom da problemoj, kiujn oni povas solvi per gluteto!
  Kaj ŝi ankaŭ pafis uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ĉi tie la knabinoj, kompreneble, estas nudpiedaj kaj en bikinoj. Tiel malvarmeta kaj temperamenta.
  Ĉi tie Malanya pafas unu post alia, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj kriegas:
  - Gloro al la brita krono!
  Sekvante ŝin, Monica, tre batalema belulino, pafas. Kaj ankaŭ uzante nudajn piedfingrojn. Kaj agante tre temperamente kaj agreseme. La knabinoj ĉi tie scias multon pri milito, sekso, kaj amo por nigraj soldatoj kaj kaptitoj.
  Fakte estas granda plezuro por afrikano kunpreni per la lipoj sian ĉokoladon, viran perfektecon kaj suĉi la buŝon de knabino. Kaj estas tre mojose fari ion tian.
  La knabinoj detruas la amerikanojn, kaj agas kun granda fervoro kaj soifo je venko kaj dispremado de la malamiko. Ili estas ege agresemaj homoj.
  Kaj ili direktas la pafilojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Do, ĝis la fino de julio, Kubo estis kaptita. Kaj antaŭ la fino de aŭgusto, triono de Ameriko jam estis sub la kontrolo de koalicio de kontraŭ-usonaj ŝtatoj.
  Gerda parolis pri tio:
  - Boao konstriktanto strangolas kuniklon!
  Jam estas septembro 1948... La germanoj iras al Vaŝingtono. Kvankam ĝi estas ankoraŭ tre for, Filadelfio jam estas ĉirkaŭita. Kaj ŝi estas sturmita.
  "Pantero"-4 U pafas al domoj, krevas fenestrojn kaj malkonstruas murojn.
  Gerda notas kun rido:
  - Ni disŝiros ilin.
  Kaj li indikas la barelon per siaj nudaj piedfingroj...
  En oktobro, la germanoj prenis kelkajn pliajn grandurbojn kaj alproksimiĝis al Vaŝingtono.
  Knabinoj de la Ruĝa Armeo ankaŭ batalis.
  T-54 estas en Ameriko. Ĝis nun, ĉi tiu tanko estas produktita en malgrandaj serioj, kaj la SU-100 estas plej produktita por milito. La batalado furiozas kun granda intenseco.
  Elizabeto pafis al la amerikanoj per siaj nudaj piedfingroj kaj notis:
  - Kion ajn oni diru, ni gajnas!
  Elena ankaŭ batis la jankiojn per siaj nudaj piedfingroj kaj notis:
  - Kaj ni naskiĝis por venki.
  La usonanoj havas novan Patton-tankon, ĝi devus anstataŭigi la Pershing. Signifa diferenco inter la veturilo estis la uzo de pli potenca motoro de 810 ĉevalforto, longforma kanono de la SuperPershing, kiu daŭre estis kapabla je penetrado de sovetia tanko fronte.
  Ĉi tiu veturilo, aliflanke, ne iĝis pli dika en kiraso. Nur la angulo de racia inklino estis pliigita.
  Sed ĉi tio ne sufiĉas por protekto. Vere, la sovetia T-34-85, kiu ankoraŭ ne estas elproduktata, estos pli forta. Kaj ĝi penetras tiajn tankojn de malproksime.
  Sed la T-54 estas pli alta ol ĝi.
  "Patton", mi devas diri, estos pli rapida. Sed ĉi tiu ĵus komencis iri en produktadon.
  La ĉefaj veturiloj daŭre estas Shermans. Estas neeble forigi ilin, malgraŭ la fakto, ke ili estas malmodernaj. Ĉar la produktado de aŭtoj falos tro multe.
  Antaŭ la fino de novembro, la germanoj alproksimiĝis al Vaŝingtono kaj New York. La atako kontraŭ ĉi tiuj urboj komenciĝis.
  La amerikanoj obstine rifuzis transcedi tiujn esencajn defendpunktojn kaj kolektis konsiderindajn fortojn. Ĝenerale, usonaj soldatoj batalis bone kaj kuraĝe. La infanterio estas bone trejnita kaj ekzistas multaj manpafiloj.
  Vere, la aviado de la Tria Regno estas multe pli forta. Jen du knabinoj, Albina kaj Alvina, kiuj superis la nombron da aviadiloj faligitaj je du mil kaj ricevis novan unikan premion: la Diamanta Stelo, la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Ĉi tio estas nova speco de premio establita fare de la Fuhrer. Por bonegaj knabinoj!
  Elektitaj SS-trupoj batalas dum la atako kontraŭ Vaŝingtono. Ili batalas kun granda pasio.
  Gerda, kiel ĉiam, estas antaŭ ĉiuj kaj batalas kiel diablo. Kaj de ŝiaj nudaj piedfingroj pafas murda ĵetaĵo. Kaj ĝi trafas la usonan aŭton.
  Gerda agreseme rimarkas, skuaj dentoj:
  - Gloro al Germanujo, gloro!
  Kaj denove, kun la nudaj piedfingroj, li sendas mortigan ĵetaĵon.
  Kaj tiam Charlotte premis sian skarlatan cicon kaj trafis la malamikon sufiĉe precize.
  Kaj ŝi ekkriis:
  - Gloro al la Nietzsche de la arja disverŝiĝo!
  Kaj ŝi skuis siajn kuproruĝajn harojn. Tia blindiga knabino.
  Christina ankaŭ pafis al la malamiko, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj faris ĝin ekstreme precize, trafante la precizan celon kaj ekbalbutis:
  - Por la ideoj de la arja frateco.
  Tiam Magda, la Terminator-knabino, ankaŭ trafis ŝin. Ŝi disbatis siajn malamikojn uzante la rubenajn cicojn de siaj plenaj mamoj kaj kriis:
  - Por ideoj de grandaj atingoj!
  Kaj la knabinoj kantis:
  - Ni estas bonegaj misioj,
  Kaj reĝoj de grandaj reĝoj...
  La plej bela en la universo,
  Kaj rubenoj ĉe la mamoj!
  Kaj la knabinoj montris siajn langojn kune. Ĉi tiuj estas la batalantaj kaj famaj ŝtelistoj.
  Vaŝingtono falis komence de decembro. Novjorko estas tre granda urbo kaj daŭris ĝis la Novjaro.
  Kaj li ankaŭ falis...
  Jen venas 1949. La usona armeo estis finante... Estas klare, ke tio jam estas agonio. Kaj la kapitulaco de la ceteraj fortoj ne estas malproksima. Kaj ĝuste la 30-an de januaro, Truman sciigis kapitulacon. Kaj ĝuste en la datreveno de la potenco de Hitler. Kaj tiel Usono falis...
  Sed la milito, kompreneble, ankoraŭ ne finiĝis. Kvankam estis provizora paŭzo.
  Ambaŭ flankoj bezonis iom ripozi kaj leki siajn vundojn.
  Sed Hitler kredis, ke Japanio estas tro forta. Kaj denove Stalino venis al interkonsento. La milito komenciĝis la 20-an de aprilo 1952.
  Stalino ankoraŭ vivas, sed ne tute sana. Hitler volas potencon super la mondo.
  La Pantero-5 aperis en la serio kiel la ĉeftanko. Ĝi estas de speciala piramida formo kaj havas altpreman pafilon. Kaj ne tiom peza, nur kvindek tunoj, kaj du ŝipanoj. Kaj la motoro estas gasturbino kun 2000 ĉevalfortoj. Tio estas, la tanko laŭvorte flugas. Kaj ĝia barelo estas pli mallonga, sed la komenca rapideco de la kuglo eĉ pliiĝis.
  Ĉi tiu veturilo havas tre daŭran kirason kaj estas tial efika kontraŭ la japanoj.
  La knabinoj Gerda kaj Charlotte batalas sur la Panther 5 kontraŭ la japanoj. Kaj ili agas kun granda efikeco.
  Gerda, pafante al la malamiko, uzante siajn nudajn piedfingrojn, celas la pafilon kaj kantas:
  - Tiu, kiu estas senigita je koro kaj animo!
  Charlotte ankaŭ pafis, uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj ekbalbutis:
  - Ne kalkulu je dormo!
  Kaj la knabinoj ridas al si mem. La Tria Regno atakas la samurajon. Kaj Sovetunio progresas en Ĉinio. La T-54 jam fariĝis seria tanko kaj estas vaste uzata en diversaj bataloj.
  Ĝi nun portas la ŝipanaron de Elizabeto. Japanaj tankoj verŝajne ne estas tre bonaj. Vere, ili licencis "Panterojn"-3 per tre potenca pafilo, kio estas danĝera eĉ por sovetia maŝino, sed iliaj sukcesoj estas limigitaj al ĉi tio.
  Elizabeto pafas al la samurajo per siaj nudaj piedfingroj kaj kriegoj:
  - Gloro al la epoko de komunismo!
  Elena, pafante, ankaŭ prenas:
  - Gloro al herooj!
  Kaj tiam ŝi uzas la skarlatan cicon. Ĉi tiu estas tia batalreĝino. Kaj tre efika kaj vere ekstreme agresema.
  Ekaterina ankaŭ pafas uzante siajn nudajn piedfingrojn. Kaj samtempe ĝi bruos:
  - Por la grandeco de la ideoj de komunismo!
  Tia knabino estas miraklo.
  Kaj Efrasia ankaŭ pafas, uzante rubenajn cicojn, kaj kapjesante, diras:
  - Por la sovetia sistemo!
  Kaj ĉiuj knabinoj, frakasinte alian japanan aŭton, krias:
  - Ne staru en la vojo!
  Kial la japanoj estas premataj?
  Sed la IS-7-tanko moviĝas. Ĝi nun estas produktita pli vaste. Sovetunio povis rekonstrui je akcelita rapideco kaj akiris Alaskon en sian posedon. Kaj tio estas bonega.
  Nun estas milito, kaj ĉio estas tiel interesa kaj fascina en ĉi tiu mondo.
  Alenka, pafante de potenca IS-7-kanono kaj disfaligante tankon de samurajo, ĉipetas:
  - La estonteco de la mondo apartenas al komunismo!
  Kaj li frapos sian nudan kalkanon sur la kirason.
  Anyuta ankaŭ pafis ĉe la samurajo, uzante ŝiajn nudajn piedfingrojn kaj knaris:
  - Por la ideoj de nova komunista mondo.
  Alla batis sian kontraŭulon per sia skarlata cico. Kaj eldonis:
  - Por granda sonĝo kaj granda beleco!
  Kaj Maria pafis, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj ege precize:
  - Mi trafis la malamikon!
  Kaj en la fino, Marusya krias ke ŝi krevigos duonon de la kapoj de la japanoj for. Pli specife, turoj. Kaj kompreneble ŝia rubena cico funkcias.
  La knabinoj faris bonan laboron kaj pafis el sia tuta koro. Kaj nun ili havas kolosajn kontojn kaj keston plenan de premioj.
  Pilotoj Anastasia Vedmakova kaj Akulina Orlova jam kolektis pli ol ducent faligitajn aviadilojn ĉiu. Kaj por tio ili jam havas ok orajn heroajn stelojn. Estas tia regulo: por dudek kvin faligitaj aviadiloj: ili donas oran stelon.
  Anastazio malflugigas japanan aviadilon uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj kriegojn:
  - Por komunismo, komunismo, komunismo!
  Akulina ankaŭ trafas japanan aŭton uzante ŝiajn nudajn piedfingrojn kaj pepadojn:
  - Faŝismo estos frakasita en etajn pecetojn!
  Ĉi tiuj knabinoj estas belaj pilotoj.
  Sed estas eĉ pli malvarmetaj belecoj. Albina kaj Alvina. Ili jam faligis pli ol tri mil aviadilojn. Kaj ili ricevis alian premion pro tio: la Diamanta Stelo de la Kavalira Kruco kun oraj kverkaj folioj, glavoj kaj diamantoj.
  Ĉi tiuj estas la speco de knabinoj kiuj batalas kiel infero.
  Albina trafas alian aŭton per sia skarlata cico kaj kriegas:
  - Gloro al la tempoj, kiam Friedrich Nietzsche venkos!
  Alvina uzas sian rubenan cicon por detranĉi la sekvan maŝinon en vico kaj knaris:
  - Kaj ĉi tiu epoko venos, mi kredas!
  Ankaŭ Oleg Rybachenko batalas kontraŭ la japanoj.
  La Terminator-knabo hakas ilin per glavoj kaj ĵetas etajn pizojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj kiam necese, ĝi fajfas, trapikante la kapojn de samurajo kaj iliaj tankoj, kun la helpo de svenantaj korvoj.
  Margarita faras same. Kaj nudaj piedoj ĵetas antimateriajn grenadojn...
  Oleg Rybachenko, disbatante la malamikojn de Rusio kun granda entuziasmo, komencis kanti, laŭvorte komponante survoje;
  La sovetia lando estas fama,
  Kaj ĝiaj vastaĵoj, riveroj, montoj...
  Ŝi naskiĝis brave,
  Kaj ni nur lasu paroli!
  
  Mi estas rusa pionira knabo,
  Tiel preta batali por la Patrujo...
  Mi montros al homoj ĉiujn ekzemplon,
  Ja ni ĉiam sciis batali dum jarcento!
  
  Pioniroj gloraj filoj,
  Sub la protekto de la Patrujo-Rusio...
  Kvankam la hordoj de Satano furiozas,
  Ni humile demandis sinjorojn!
  
  Ŝi estas la plej feliĉa
  Nia senlima Rusio...
  Kvankam la hordo rapidas al la tero, bruante,
  Nia Svarog estas granda mesio!
  
  Ni povas teni la universon,
  Ne genuigu la rusojn...
  Vi trapasas viajn ekzamenojn per A,
  Stalino kaj la granda Lenin estas kun ni!
  
  Nia glora lando estos
  Tre baldaŭ ni vivos sub komunismo...
  Vi estas por ĉiam donita de naskiĝo,
  Kaj ni estos en la jugo de la faŝismo!
  
  Kiel pomarboj floras en la Patrujo,
  Kaj la tremolo kovrilo estas disvastigita...
  Hitler baldaŭ estos kaput,
  Kaj la planedo estos nur paradizo!
  
  Mi volas servi la Patrujon,
  Konu nian senliman Rusion...
  La ĉasisto fariĝas ludo,
  Kaj la knabinoj fariĝos pli kaj pli feliĉaj!
  
  Rapidu tra la malvarma nudpieda,
  Ĉi tiuj brilokulaj knabinoj...
  Ili batos la faŝistojn per siaj pugnoj,
  Kaj ili pafas de maŝinpafilo!
  
  Nia rusa kredo vivas,
  Sen limoj, hela Rusio...
  Nia Sinjoro Ĉiopova konas la Familion,
  Blanka Dio estas la granda mesio!
  
  Mi amas Jesuon kaj Stalinon,
  Mi respektas Lada kaj Svarog...
  Ili ne rabos la rusojn de siaj rubloj,
  Ĝi estos sub la kovrilo de la Lumo de Dio!
  
  Ne, mi estas pioniro, ne ateisto,
  Almenaŭ la Rusaj Dioj estas pli karaj al mi...
  Nur supren kaj ne sekundon malsupren,
  Pro nia Patrino Rusio!
  
  Ludante, mi konkeros kion mi povas,
  Por eterneco la kovrilo de Rus brilas...
  Jes, Moskvo estas kompreneble la tria Romo,
  La malbona Kain estos detruita!
  
  Ekstere ni ĉiuj estas soldatoj de Kristo,
  Kaj ni klinu nin antaŭ la Tero antaŭ Svarog...
  Jesuo estas nia kopio de la Patro,
  Ni promesas ĉion honeste al Rod!
  
  Mi ne volas morti uloj
  Ni igu la landon, kredu min, pli riĉa...
  Kvankam ni estas atakitaj de malbona ŝtelisto,
  Ni povas bati lin reen!
  
  Belaj militistoj de Rus',
  La lando kiu regas la universon...
  Ni diras - Dio savu nin,
  Por ke la afero estu krea!
  
  Okazas, ke la milito estingos,
  La homa raso leviĝos en grandeco...
  Satano estos detruita
  Ni iros antaŭen kun potenca kanto!
  La Tria Regno daŭre atakis Japanion ... Konsiderindaj sukcesoj estis atingitaj en la bataloj.
  Kaj la Ruĝa Armeo ankaŭ atakas la samurajon. Nun sovetiaj trupoj alproksimiĝas al Port Arthur. La skipo de Alenka batalas sur la IS-7. La knabinoj tie estas tre belaj, en bikinoj kaj nudpiedaj. Por diri ĝin malklare, ili estas tiel apetitegaj, simple ĉarmaj.
  Alenka pafas el 130-mm pafilo, penetrante japanan veturilon kaj grincas:
  - Gloro al la epoko de vera komunismo!
  Anyuta ankaŭ pafas per siaj nudaj piedfingroj kaj kriegoj:
  - Por nia Stalino!
  Alla pafis post ŝi, uzante ŝiajn nudajn piedojn kaj knaris:
  - Por elstaraj atingoj!
  Tiam Maria ekpafis, premante sian skarlatan cicon sur la butonon kaj bojis:
  - Por la grandeco de la epoko!
  Kaj al la fino, Marusya ankaŭ pafis ĵetaĵon, ĉi-kaze uzante la rubenajn cicojn de siaj grandiozaj mamoj por pafi.
  La knabino rememoris, kiel, en kaptiteco, la germanoj senvestigis ŝin al sia pantaloneto, kaj ridante pinĉis, prononcante.
  - Kiaj mamoj! Ĉi tio estas nur melka mamo kiel tiu de la plej bona bubalo!
  Kaj ĉi tio estas vere ege mojosa. Precipe en nur pantaloneto, kiam vi estas pelata tra la neĝo, kaj vi lasas nudpiede, graciajn piedsignojn sur la neĝblovoj.
  Sed nun Sovetunio, kune kun la Tria Regno, detruas la samurajajn trupojn. Kaj ĉi tio, kompreneble, estas multe pli agrabla ol defendi kontraŭ superaj malamikaj fortoj.
  Sed la germanaj skipoj sur la Panther-5. Gerda kaj Charlotte estas en du-loka aŭto pezanta kvindek tunojn, sed kun gasturbinmotoro de 2000 ĉevalfortoj. La rapideco de tia tanko atingas cent kilometrojn hore. Kaj ĉi tio estas tre timinda maŝino.
  Gerda pafas al la japanoj... La germanoj preskaŭ forpelis la samurajon el Usono, kaj nun forigas Meksikon de ili.
  "Pantero"-5 estas piramidforma veturilo, kaj estas tre movebla kaj protektita de ĉiuj anguloj.
  Gerda uzas siajn nudajn piedfingrojn por pafi. Malflugas japanan tankon kaj grincas:
  - Miaj ideoj estas tre bonegaj!
  Poste, Charlotte pafas unu je fojo, uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj kriegojn:
  - La plej bonaj trupoj en la mondo!
  Kaj ankaŭ la knabino grincas.
  Sed Christina kaj Magda ankaŭ batalas sur la Panther 5, supertanko kun altprema kanono kaj piramida formo.
  Christina pafas ĉi-foje premante sian skarlatan cicon sur la stirstangobutono kaj trafante la malamikon, kaj muĝas:
  - Eĉ Goebbels ne kriis pri tio!
  Magda pafis per rubena cico. Ŝi trapikis la malamikon, kaj pepis:
  - Por la belaj animoj de la trarompo!
  Kristina denove ekpafis per la nudaj piedfingroj, kaj murmuris:
  - Sciu, mi komencas kredi je Dio!
  Magda trafis la malamikon, trafante lin per mortiga forto kaj uzante sian nudan, rondan kalkanon, kaj demandis:
  - Kiel ni povas kredi ĉi tion?
  Kristina pafis al la japanoj per skarlata cico kaj respondis:
  - La Ĉiopova Dio kondukas Germanujon de venko al venko!
  Magda ankaŭ batis sian kontraŭulon per sia rubena cico kaj grincis:
  - Al novaj kosmaj altaĵoj!
  La knabinoj ĝenerale estas solidarecaj - ĉio iras al arja-tipa komunismo. Kaj kiel oni draŝas japanojn.
  Kaj sur la ĉielo batalas sovetiaj pilotoj: Anastasia Vedmakova kaj Akulina Orlova.
  Anastazio, uzante siajn nudajn piedfingrojn, malflugigas alian japanan aviadilon kaj kriegas:
  - La ideoj de komunismo vivas!
  Akulina faligis la sekvan japanan aviadilon per la nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Kaj nia gloro estos granda!
  Post tio Anastazio denove turnis la aŭton kaj faligis alian japanan aviadilon helpe de sia skarlata brusta cico, kaj kukis kun tre kontenta rigardo:
  - Kaj la gloro de komunismo estas granda!
  Sekvante ŝin, Akulina trafis la japanan aviadilon helpe de sia rubena cico kaj rimarkis kun venka rigardo:
  - Kaj la gloro de la superaj potencoj estas nemezurebla!
  La knabinoj ĉi tie estas tiaj mirindaj militistoj de la USSR-armeo.
  La milito komenciĝis la 20-an de aprilo 1952, la naskiĝtago de Hitler. Post serio de sukcesoj, la germanoj forpelis la japanojn el Usono kaj Birmo ene de tri monatoj, kaj avancis orienten de Hindio kaj okcidente de Ameriko. La bataloj estis ŝtormaj.
  Ĝis nun, la japanoj perdis kontraŭ la Tria Reich kaj ĝia koalicio, same kiel Sovetunio. Kaj ĉi tio estas serioza.
  Batalis kontraŭ Japanio kaj la Pacifika Floto. Ĝi estis destrojero skipita tute fare de knabinoj. Kiel belaj estas la knabinoj, preskaŭ tute nudaj, nudpiedaj kaj en striitaj bikinoj kaj maristokostumoj. Ĉi tiuj estas tiaj mirindaj belecoj.
  Kaj ili ekbrilas siajn nudajn, rondajn kalkanojn dum la batalo. Batalantaj militistoj, kaj tre petolemaj. Kaj same lertaj kiel kunikletoj.
  Kaj nun Valentina ordonas al ili. Kaj la knabino ankaŭ estas preskaŭ nuda, surhavante nur mallarĝan strion de striita ŝtofo sur la brusto kaj maldikajn kalsonojn. Kaj ŝi mem piedpremas siajn nudajn piedojn.
  Kaj kiel la knabinoj trafis la japanojn per ŝelo de mortiga forto. Do ilia detruanto disfendiĝos.
  Valentina kantas, plena de lumo kaj entuziasmo:
   Spartak kreskigis sklavojn al heroaj faroj,
  Forĵeti la jugon de la malamataj princoj...
  Li transformis la malfeliĉulon en svarmon da agloj -
  La alvoko estas simpla - vastigu viajn revojn!
  
  Eltiru la glavon batalante,
  Kaj senkompate haku viajn malbonajn malamikojn...
  Feliĉe, vi rapide malfermos la vojon kiel batalanto,
  La mortinto vivos eterne en granito!
  
  Ni prenu la lunon de la ĉielo, ne necesas,
  Ni malfermos la vastaĵojn de Marso kiel pordegojn,
  Kaj kredu je Venuso, mi venos...
  La tuta Lakta Vojo falos sub la glavon de la heroo!
  
  Estas steloj sur la ĉielo kaj la okuloj de knabinoj -
  Ili brilas per safiroj kaj rubenoj...
  Kaj miaj sovaĝaj pensoj flugas -
  Kiam nia praulo knedis la flankon de Mamaia!
  
  La mortonto Chelubey ekkriis en la homamaso -
  Tiu Rus' pereos sub la hufo de la ventego...
  La freneza krio estas stranga - mortigu ĉiujn:
  Ke la ridado kaj sonoraj kantoj estingiĝis!
  
  La respondo de Peresvet estis donita laŭte,
  La bato de lanco kaj la malamiko en koŝmara infero...
  Zindan ne atendos la militiston -
  Ni venkos, vi kredas je ĝi!
  
  Roko estas insida - estas tagoj en la nuboj,
  Ne ĉiufoje estas bonŝanco kaj trofeoj...
  Kaj niaj urboj estas fajro, lumoj,
  Ŝajne ankaŭ ni ne daŭrigis la batalon!
  
  Sed sciu la lokon de la ruso en triumfo,
  Nia prapatro Cezaro, la timinda makedono...
  La planedoj baldaŭ fariĝos paradizo,
  Fromaĝo kun teo estas tre bongusta Poshekhonsky!
  Jes, la batalantaj militistoj ĉi tie estas de la plej alta komsomola normo.
  Tiaj knabinoj estas la fiero de preskaŭ ajna armeo. Kaj ili dispremas japanojn per sovaĝa frenezo.
  Estas bone, kiam estas multaj knabinoj en la armeo, ĝi estas tiel bela. Kaj iliaj brustoj kaj kruroj, kaj kaheloj de presejo. Kaj la knabinoj havas tian glatan, sunbrunigitan haŭton. Ĉi tio estas la plej alta gusto kaj aromo. Ne knabinoj, sed sonĝaj konstelacioj.
  Kaj Albina kaj Alvina batalas sur la ĉielo. Ĉi tiuj bonegaj militistoj estas veraj flugaj asoj.
  Albina regas la aviadilon, premas siajn skarlatajn cicojn sur la stirstangbutonojn, kaj knaris:
  - Gloro, gloro, gloro! Nia granda ŝtato!
  Alvina ankaŭ muĝas, kaj premas siajn rubenajn cicojn sur la stirstangbutonojn kaj muĝas:
  - Ni draŝos ĉiujn malamikojn!
  Kaj palpebrumas al siaj faligitaj malamikoj.
  Precipe la knabinoj torturis la japanan knabon. Tiel bela kaj sunbrunigita. Ili rostis liajn kalkanojn. Tiam ili komencis enŝovi pinglojn kaj paperon en la korpon kaj ekbruligi ĝin. Poste ili alportis la torĉon sub la brakojn. La piedfingroj de la infanoj estis rompitaj.
  La sadismaj knabinoj faris bonegan laboron, torturante la knabon ĝismorte. Kaj post tio ili longe ridis kaj ridis.
  Kaj ankaŭ Eva kaj Gertrudo torturis, ĉi-foje japaninon. Ili ankaŭ fritis ĝin per malalta fajro. Ili ekiris de la kalkanoj, ĝis la kapo, kaj fritis lin viva.
  Sed nun ĉi tiuj knabinoj estas sur fluga telero. Kaj ili malflugigas kontraŭulojn per laminara jeto kaj varmoradioj.
  Eva premas la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj kaj pafas dekduon da aviadiloj samtempe. Tiam li muĝas:
  - La ideo de revankismo estas fama!
  Gertrude korektas ŝin, ankaŭ elsendante varmoradion kun siaj nudaj piedoj kaj bruligante la samurajon:
  - Ni jam venĝis! Nun novaj mejloŝtonoj atendas nin!
  Eva, uzante sian skarlatan cicon, premas la stirstangon-butonon, kaj sendas murdan erupcion trans la aviadilojn de Japanio kaj grincas:
  - Por miaj montoj!
  Gertrude ankaŭ batis la malamikon per sia rubena cico, kaj elĵetis kolosan potencon al la malamiko kaj kriis:
  - Por elstaraj atingoj!
  Kaj ĉi-foje ĝi kovris teran celon.
  Japanio havas multajn aviadilojn, sed plejparte ili estas malmultekostaj, helico-movitaj kaj malmodernaj. Do vi ne povas rezisti la germanojn kaj sovetianojn.
  Anastasia Vedmakova kaj Akulina Orlova akiras siajn Mig-15-poentarojn. Kaj ili faras ĝin efike. Jen la knabinoj - ĉiu superis la ciferon de ducent kvindek aviadiloj faligitaj, kaj pro tio ili ricevis la dekan stelon de la Heroo de Sovetunio.
  Anastasia Witchakova eĉ muĝis:
  - Mi estas la enkorpiĝo de ekscito!
  Kaj per la nudaj piedfingroj ŝi celis la aviadilkanonon kaj detranĉis la samurajon.
  Akulina Orlova hurlis:
  - Kaj mi estas eĉ pli malvarmeta!
  Kaj ŝi faligis tri japanajn aviadilojn per eksplodo. Sed kiajn malvarmetajn Mig-ojn la militistoj havas.
  Jen kiel ili fritas la malamikon kaj kiel ili batas lin. Ne povas rezisti tian potencon.
  Anastasia Witchakova premis la butonon per sia skarlata cico, faligante kvar malamikajn aviadilojn per unu eksplodo, kaj kuĝis:
  - Mi estas batalema knabino!
  Akulina Orlova aktivigis la ellasilon per sia rubena cico, detranĉis la malamikon kaj kriis:
  - Kaj mi devas konfesi, la knabino estas pli malvarmeta!
  Kaj ŝi palpebrumis al sia kunulo! Ĉi tiuj estas la speco de grandaj knabinoj, kiujn mi devas diri.
  Kompreneble ili amas sian edzon. Precipe nigraj homoj. Kaj ĉi tio estas komprenebla, ilia perfekteco estas multe pli granda ol tiu de blankuloj. Kaj virinoj taksas ĉi tion plej multe.
  Precipe rusinoj, varmaj kaj temperamentaj virinoj, kiuj neniam havas sufiĉe da sekso.
  Anastazio faligis alian japanan aviadilon premante sian nudan kalkanon kaj kukis:
  Ĉi tio estas la sonĝo de ĉiu knabino!
  Akulina detranĉis la japanojn per sia umbiliko, kaj la abscesoj de la knabino estis skulptitaj kaj murmuritaj:
  - Jes, la plej granda el revoj!
  Kaj ŝi imagis la grandan perfektecon de nigra militisto, kaj lekis siajn lipojn pro kiom agrable gustumis ĉi tiu ĉokolado.
  Ĉi tiuj knabinoj estas nur mirindaj!
  En aŭgusto, la germanoj kaj sovetiaj trupoj povis finfine venki la japanojn sur la amerika kontinento. Ĉi tie la germanoj havas ĉiujn atutojn, same kiel Sovetunio. Kaj Japanio havas provizproblemojn. Pli obstina batalado okazas en Azio. Ekzistas ankaŭ kelkaj lokaj fortoj helpantaj al la samurajo.
  Kaj la germanoj ankaŭ devas batali kontraŭ la Ruĝa Armeo de Ĉinio. Kaj ĉi tio ankaŭ estas konsiderinda problemo.
  Sed nenio estas venkita de la obstina rezisto de la malamiko.
  Jane Armstrong kaj Gertrude batalas en la Pantero kontraŭ la ĉinoj.
  Ili detruas ilin per maŝinpafiloj kaj trafas la militistojn de la ĉiela imperio per fragmentaj konkoj. Kaj ili grincas al si mem:
  - Britujo regas la marojn!
  Jane premis la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj, sendis mortigan kuglon kun pingloj kaj kuis:
  - Trans la limoj de batalo!
  Gertrude ankaŭ frapetis la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj kaj kuĝis:
  - Kaj ili diras kion alian!
  Kaj tiel la knabinoj specife alprenis ĉi tiujn ĉinojn. Kaj ili senkompate ilin pereigas.
  Jane premis sian skarlatan cicon sur la stirstangobutonon, kraĉis mortigan kuglon kaj ekbalbutis:
  - Sciu, ke grandaj ŝanĝoj estas antaŭen!
  Gertrude ankaŭ premis siajn nudajn mamojn per rubena cico sur la stirstanga butono kaj ekbalbutis:
  - Estos la plej mojosa!
  La knabinoj preterpasis la ĉinojn kun la tuta rapideco de fanto.
  La batalado daŭris, kaj la koalicia premo pliiĝis.
  Singapuro falis en septembro. Kaj la germanoj antaŭeniris al la kontinento.
  Sovetiaj trupoj, kiuj estas pli proksimaj al Japanio, eĉ provis alteriĝi en la metropolo. Sed surmare la samurajo estas ankoraŭ tre fortaj. Kvankam la Tria Regno havas imponan ason en la maniko: nukleaj submarŝipoj.
  Sed Japanio ankoraŭ ne estis finita, kaj alkroĉiĝas al multaj el siaj insuloj.
  Elizabeto preskaŭ mortis kiam ilia T-54-tanko estis atakita per japanaj veturiloj. Kelkaj el ili estas armitaj per 88-mm kanono kun barela longo de 100 EL, kaj eĉ povas penetri sovetian tankon fronte. Kaj mi devas konfesi, ke ili estas tre danĝeraj.
  Elizabeto sendis kuglon en la japanan aŭton uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj kuĝis:
  - Mi estas knabino kun lupa aspekto!
  Elena ankaŭ sendis ĵetaĵon al la malamiko, premante sian skarlatan cicon sur la stirstangobutonon kaj kukis:
  - Mi estas bonega vulpino!
  Kaj la knabino ridis, kun malvarmeta maniero.
  Catherine prenis ĝin kaj prenis ĝin per fraga cico kaj premis la ellasilon kaj pepis:
  - Kaj mi estas komsomolano!
  Euphrasinya piedbatis sian nudan kalkanon al la malamiko. Ŝi disbatis la japanan tankon kaj knaris:
  - Kaj mi estas bonega batalanta knabino!
  La militistoj estas tre malmolaj batalantoj. Ekstrema grado de batalemo.
  La knabinoj poste perdis la tankon, kaj la sovetiaj soldatoj estis ĵetitaj en la maron.
  Sed fine de oktobro, kiam la germanoj jam alteriĝis en Filipinio kaj rimarkinde reduktis la japanan floton, sovetiaj trupoj denove surteriĝis sur unu el la insuloj.
  Elizabeto denove batalis ĉe la avangardo de malamika, agresema atako.
  La knabinoj jam havas malsaman T-54. Tiu tanko iĝis la ĉefa sovetia tanko; aliaj veturiloj estas produktitaj en ekstreme malgrandaj serioj. La SU-100, tamen, ankoraŭ ne estis prenita el produktado. Ĉi tiu memvetura pafilo ankoraŭ batalas. Kaj la T-34-85 estis retirita de seria produktado antaŭ nur jaro. Do ĉi tiu aŭto daŭre batalas kaj batalas.
  Kvankam, kompreneble, la nivelo de protekto ne estas tre bona. Tamen, la ŝnuro de milito daŭras. Kaj ankaŭ la germanoj premas. Gerda batalas en Filipinio. Ŝia tanko Panther-5 estas tre bona. Precipe la piramida formo, kiu provizas ĝin per bonega protekto de ĉiuj anguloj.
  Gerda batalis kaj lanĉis ĵetaĵojn per siaj nudaj piedfingroj, kaj kantis:
  - Plej alta formo de komunismo! Jen nia mojosa naziismo!
  Kaj Charlotte, pafante per la nudaj piedfingroj, kuis, elmontrante la dentojn:
  - Ni povas, ni ĉiuj estas knabinoj! Ĉi tio estas libera vivo!
  Tiaj belaĵoj, simple la grandiozeco de sonĝo.
  Sed japanoj jam kapitulacas. Ili genuiĝas antaŭ la knabinoj kaj kisas siajn nudajn, malglatajn, iomete polvajn kaj oleodorajn plandojn de siaj piedoj.
  La knabinoj estas tre feliĉaj pri tio. Kaj iliaj nudaj, rondaj kalkanoj estas superŝutitaj de kisoj.
  En novembro, Filipinio estis malplenigita je japana ĉeesto. Kaj ĉio fariĝis pli paca kaj trankvila.
  Christina kaj Magda ankaŭ batalis tie kaj detruis la samurajon.
  La knabinoj uzis ne nur nudajn piedojn, sed ankaŭ skarlatajn cicojn.
  Christina pafis, uzis la rubenan cicon kontraŭ la samurajo kaj blasfemis:
  - Mia plej alta klaso!
  Magda ankaŭ pugnobatis, uzante siajn mamojn kun fragaj cicoj kaj muĝis:
  - La plej elstara aerobatiko!
  Ĉi tiuj estas la sorĉistinoj ĉi tie. Ĉiuj povas kaj scias.
  Sovetiaj trupoj, kune kun la germanoj, kompletigis la malvenkon de la japanoj en Ĉinio en decembro.
  Alenka kaj ŝia teamo batalas sur la IS-7.
  La knabino, uzante siajn nudajn piedfingrojn, sendis ĵetaĵon al la japana aŭto kaj trapikis ĝin.
  La malamiko ne prenos la IS-7 fronte, sed li povas preni ĝin surŝipe. Do vi devas esti singarda ĉi tie.
  Anyuta premis la butonon sur la skarlata cico de sia brusto. Ŝi sendis obuson al la malamiko, disbatis la turon kaj blekis:
  - Vi ricevos supertranĉon!
  Alla ankaŭ trafis la japanojn per pafilo, kaj uzante siajn nudajn piedfingrojn, ŝi kriis:
  - Kaj serioza knokaŭto!
  Ŝi batis la japanojn, uzante la fragan cicon de la brusto de Maria, kontrolante kaj dirante:
  - Ĉi tio estas tre bonega batalo!
  Kaj tiam ankaŭ Marusja pafis, ankaŭ uzante rubenkoloran cicon. Kaj ĝi rezultis bonega.
  Sovetiaj trupoj provis avanci en Japanion. Tie ili venkis obstinan reziston.
  La knabinoj batalis kun la sovaĝa kriado de panteroj. La T-54-tanko ektremis pro la sukcesoj, sed daŭre avancis.
  Elena pafis per la nudaj piedfingroj kaj muĝis:
  - Estonta komunismo estas,
  Kiam ne estas fino de la mondo!
  La germanoj kompletigis la kapton de la insuloj en la Pacifiko.
  La jaro 1953 alvenis...
  Germanaj knabinoj Albina kaj Alvina ĉiu kolektis entute pli ol kvar mil aviadilojn. Kaj ili ricevis novajn premiojn: la Diamanta Stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Jes, malavara rekompenco atendis la knabinojn. Kaj ili estas militistoj de la plej alta klaso.
  Albina, uzante la piedfingrojn de siaj nudaj piedoj, detranĉis kvin japanajn aŭtojn en unu eksplodo, sur sia ME-562 kaj pepis:
  - Nia sankta tero estas glorata!
  Alvina, uzante la nudajn piedfingrojn de siaj graciaj kruroj sur sia maŝino TA-483, detranĉis ses japanajn disktelerojn en unu eksplodo kaj knaris:
  - Kaj ni ĉiuj estas kiel unu familio!
  Tiaj militistoj montriĝis fieraj kaj nediskuteblaj en sia kolosa aŭtoritato.
  Ĉi tiuj estas la tortoj bakitaj de militistoj el ĉiuj fornoj. Kaj Japanio perdis la militon.
  Antaŭ la fino de januaro, sovetiaj soldatoj kompletigis la kapton de Hokajdo. La samurajo batalis tre kuraĝe. Kaj ankaŭ lokaj milicoj.
  Fininte la malvenkon de la samurajo en Ĉinio, la skipo de Alenka batalas kontraŭ la japanoj en Tajvano. Ĉi tie la IS-7 foje blokiĝas, sed ne rezignas.
  Sed la permesilo rapidas kontraŭ ĝi, "Tigro"-4 ĵus estis publikigita. Ĉi tiu monstro havos pli potencajn pafilojn, kaj tricent milimetrojn da fronta kiraso kun pezo de cent tunoj.
  Ĉi tiuj tankoj havas malsamajn pezkategoriojn.
  Sed la knabinoj ne estas embarasitaj. Sen plia antaŭparolo, ili moviĝas pli proksimen al la malamiko. Kaj ili evitas pafojn. Oni ne povas bati japanan monstron en la frunton. Kaj ĝi havas avantaĝon super la IS-7 en kap-butado. Sed la sovetia tanko estos pli forta en veturado. Kaj la junaj militistoj volas profiti de tio.
  Alenka grincas, celante la pafilon per siaj nudaj piedoj:
  - Ni dispremos la malamikon en pulvoron!
  Kaj la facilmova Marusya lerte evitas la tankon de kuglo pafita el la longtuba kanono de la malamiko. Knabinoj agas agreseme kaj samtempe prudente.
  Jen Anyuta premas la butonon per sia skarlata cico. Kaj la mortiga forto de la ĵetaĵo trafas la japanan veturilon flanke, kie la kiraso estas pli malforta.
  La militistoj ŝajnas esti ege kontentaj. Kaj ili batalas kun tiaj kapricoj.
  Jam estas februaro. Sovetiaj trupoj provas ataki la ĉefan japanan insulon, kie la ĉefurbo estas Tokio. Kaj ili trovas malmolajn samurajblokojn. Kaj la bataloj ĉi tie estas tiel furiozaj...
  Elizaveta prenas difekton sur sia tanko kaj krias ĉe la pinto de siaj pulmoj:
  - Ne retiriĝu kaj ne rezignu!
  La japanoj regis la produktadon de la Tiger-4, kaj ĉi tiu maŝino estas tre malagrabla por sovetiaj tankoj.
  Kvankam la T-54 povas penetri sian ducent-milimetran kirason kaj penetri la flankon per sub-kalibra kuglo.
  Sovetia maŝino, kvazaŭ en furioza ŝtormo.
  Sed Elena premas la stirstangon butonon per sia skarlata cico kaj efike pugnobatas la malamikon.
  Tiam li muĝas:
  - Gloro al la lando de komunismo!
  Kaj kiel post tio la knabino ridos kaj montros siajn dentojn. Kaj palpebrumas al siaj amikoj.
  Jes, ĉi tiuj estas knabinoj, kiuj ne zorgas pri Tiger-4.
  Kaj jen la germana Tiger-5 en batalo. Ĝi estas ordonita fare de Margareta kaj Frieda.
  Ankaŭ duobla kaj piramideca. Nur la kalibro de la pafilo estas pli ol 128 mm, kaj la kiraso estas eĉ pli dika, kaj la motoro estas 3000 ĉevalforto, gasturbino. Nur la pezo de la tanko ne estas kvindek tunoj, sed sepdek kvin.
  Sed la aŭto estas rapida, kiel Panther 5, nur pli granda.
  Sed ne malpli lerta.
  Margareta, uzante siajn nudajn piedfingrojn, premas la stirstangbutonon, malflugigas japanan tankon kaj grincas:
  - Ni estas supermilitistoj!
  Kaj montras sian langon!
  Tiam Frida pafas. Li ankaŭ sendas ĵetaĵon kun sia nuda kalkano, tre precize kaj knaras ĉe la pinto de siaj pulmoj:
  - Mi estas Superman!
  Do la knabinoj estas supre ĉi tie... Kaj germanaj kaj sovetiaj trupoj moviĝas al Tokio.
  La 5-an de marto 1953, mallonga tempo antaŭ la kompleta venko super Japanio, Stalino mortas. Beria, kiu estas la unua deputito de la Ŝtata Defenda Komitato, fariĝas la posteulo, kaj Molotov jam malhonoras. Ĉi tio estas pli-malpli klara por ĉiuj. Ĵukov ne kontestas tion, kaj Beria iĝas la ĉefkomandanto.
  Japanio jam perdis ĉiujn siajn transoceanajn havaĵojn antaŭ tiu tempo kaj urĝe provis teni la ĉefurbon.
  Hitler kontente frotas la manojn; ŝajnas al li, ke la lasta serioza forto sur la vojo de la Tria Regno al mondregado estas falonta.
  Kio pri Sovetunio? Ĝi povas esti ignorita.
  Tamen, se la Fuhrer estus vidinta, kiel sindoneme batalas la knabinoj el Rusio, lia humoro fariĝus multe pli negrava.
  Precipe kiam Elena sendas ĵetaĵon premante butonon kun sia skarlata cico.
  Sed nun estas aprilo 1953. Ĵus pasis jaro de la komenco de la milito kun Japanio, kaj sovetiaj kaj germanaj trupoj komencas sturmi grandegan urbon: Tokio.
  La ĉefurbo de Japanio okupas pozicion en la montoj, kaj ĝi tute ne estas facile preni. Krome, la samurajo estas pretaj, ŝajnas, batali ĝis la fino.
  Gerda sur Panther 5 pafas samurajon kaj, agreseme fleksante siajn muskolojn, grincas:
  - Nia grandeco estas, ke ne estis supo kun kato!
  Kaj kiel li denove pafas el kanono, premante la butonon per skarlata cico.
  Ĉi tie Charlotte prenos kaj pafos precize kaj precize. Trafos la malamikon kaj kontrolos:
  - Por nova arja ordo!
  Kaj la knabinoj pafas per siaj nudaj piedfingroj.
  Gerda, pafante al la malamiko, notis:
  - Ni ĉiuj estas haŭtmuloj, ŝatantoj de libereco - ni batalas por nova ordo!
  Kaj la knabino denove premos siajn nudajn piedfingrojn sur siajn ĉizitajn krurojn.
  Kaj li palpebrumas al sia kunulo.
  Ŝi ankaŭ pafis responde, uzante fragan cicon kaj knaris:
  - Por la gloro de la Patrujo!
  Kaj la knabinoj krios:
  - La Patrujo estas nia patrino!
  Kaj ni denove batalu senespere.
  Tokio ŝrumpas en ringon. Ĝi fariĝas pli kaj pli densa.
  Albina kaj Alvina batalas sur la ĉielo. La knabinoj estas tiel kuraĝaj kaj heroaj. Ili batalas kun freneza furiozo sur la ĉielo.
  Albina premis sian skarlatan cicon sur la butonon kaj terenbatis la malamikon per bone celita pafo. Tiam ŝi kontrolis:
  - Ĉi tiuj estas la voĉoj! Morta bato!
  Ankaŭ Alvina pafis, kvazaŭ uzante fragan cicon, trafante la malamikon, kaj agreseme dirante:
  - La estonteco ĉiam brilos por ni kiel hela stelo!
  Oni devas diri, ke la militistoj havas mirindan forton kaj belecon. Kaj se ili frakasas, ili frakasas...
  Ili volas kapti ĝis kvin mil aviadilojn kaj akiri alian superstelon. Sed atingi ĉi tion estas ege malfacila kaj la tempo finiĝas.
  La 30-an de April, koaliciaj trupoj komencis sturmi la Imperiestran Palacon. Ĉi tio estas grandega konstruaĵo plena de elektitaj gardistoj. Kiuj batalas kiel fanatikuloj.
  Inter ili estas kvar Ŝinoboknabinoj.
  Ili batalas kuraĝe, kovrante la alproksimiĝon al la imperiestro.
  Knabino kun blua hararo kuras muelejon kun glavoj kaj kriegas:
  - Por la grandeco de la honoro kaj la Patrujo!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj li ĵetas pizon de morto.
  Knabino kun flava hararo elfaras papilian teknikon, tranĉas kontraŭulojn, kaj ĵetas kudrilon el skarlata cico kiu trapikas sovetiajn soldatojn.
  Tiam li muĝas:
  - Jen la grandeco de la Ŝinobo!
  Knabino kun rufa hararo faras manovron de sepio, kaj per la nudaj piedfingroj ĵetas bumerangon, kiu forblovas la kapojn de dekduo da rusaj soldatoj kaj muĝas:
  - Por la grandeco de la imperio!
  Knabino kun blankaj haroj ankaŭ agreseme plenumas helikopteran teknikon, kaj poste ŝargas elektran malŝarĝon de sia rubena cico, mortigante multajn kontraŭulojn. Tiam ĝi muĝos:
  - Por niaj venkoj en la granda batalo!
  La knabinoj, kompreneble, estas kuraĝaj, kaj ne tiel simplaj, kvankam iliaj ĉizitaj, sunbrunigitaj kruroj estas tute nudpiedaj.
  Resume, post la mortigo de kelkmil sovetiaj soldatoj, ĉi tiuj knabinoj kapitulacis al la germanoj.
  Gerda devigis la knabinojn kisi la nudajn plandojn de la blondulo, kion ili faris kun granda entuziasmo.
  Post kio la germana virino diris:
  - En milito, kiel en milito,
  Knabinoj skrapas siajn kalkanojn en sia dormo!
  Albina kaj Alvina provis per sia tuta forto fini la japanojn en la aero kaj kapti ĝis kvin mil. Ili ne eliris el la aviadiloj kaj falis malsupren.
  La 2-an de majo 1953, la Tokia garnizono kapitulacis. Kaj sep tagojn poste, la 9-an de majo 1953, la restaĵoj de la japana armeo kapitulacis. Ĉi tie ŝajnas esti finita la milito.
  La 11-an de majo okazis la lasta grava batalo surmare, kiam taĉmento de japanaj aviadilŝipo provis klaki reen. Kaj tiel Albina kaj Alvina ankoraŭ atingis sian kalkulon po kvin mil aviadiloj.
  Kaj ili ricevis premiojn: la Granda Diamanta Stelo de la Kavalira Kruco, la Fera Kruco, kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  . ĈAPITRO #1
  Dum kelka tempo la germanoj konkeris kaj englutis la ceterajn satelitajn landojn. Sovetunio daŭre estis regata de Beria, kiu provis sekvi ekvilibran kaj singardan politikon por ne provoki Hitler.
  Beria povis plifirmigi potencon. Hitler permesis al Sovetunio transpreni la Kuril Kreston kaj Port Arthur. La germanoj ankaŭ movis la limon iom for de la ĉefurbo de Sovetunio, Moskvo. Entute, estas vero, kvindek kilometroj, sed eĉ tiam ĝi estas bela, kontraŭ ĉinaj kaj japanaj kaj koreaj teroj rekaptitaj de la Ruĝa Armeo.
  Krome, ankaŭ kreiĝis koridoro al Leningrado per tero. La germanoj ankaŭ jesis resendi Arĥangelskon.
  Vere, ili postlasis la reston de la mondo. Kaj ili plu okupis post okupado de la ceteraj teritorioj.
  Sed tiam venis 1958...
  Hitler decidis, ke estas tempo kompletigi la firmiĝon de la mondo. Kaj la granda invado de Sovetunio komenciĝis la 20-an de aprilo. Kaj unu jaron antaŭ tio, la 20-an de aprilo 1957, la germanoj flugis al la luno.
  Jes, nun la Fuhrer decidis fini la reĝimon de Beria. Kaj fine englutu Sovetujon kaj la tutan mondon samtempe.
  Kaj tiel la hordoj de la Germana Armeo invadis la teritorion de Sovetrusio.
  La fortoj estis, sincere parolante, tre malegalecaj. La Tria Regno havas la tutan mondon sub armiloj.
  Kaj kion havas Beria? Multe malpli da loĝantaro kaj rimedoj. Klare la lukto antaŭen estas neegala.
  Tamen, ekzistas ankaŭ sorĉistinoj kaj Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova. Ili estas pretaj batali kiel veraj leonoj. Jen denove speciala tago, la 9-an de majo 1958. La malamiko trarompis la defendojn de Sovetunio kaj moviĝas, glutante ĝin kiel pitono.
  Kaj la nazioj jam fluas ĉirkaŭ Moskvo el diversaj direktoj.
  Tiam Oleg kaj la knabinoj denove eniris la batalon, helpante al Rusio, aŭ pli ĝuste al Sovetunio.
  Jen alia nudpieda knabino, Margarita, aliĝis al ili. Ankaŭ plenkreska virino, la verkisto fariĝis knabino de proksimume dek du jaroj kontraŭ senmorteco kaj plenumas mision.
  Militistoj de la dudekunua jarcento denove interbatalis kun la nazioj de la dudeka.
  La faŝisma bruna imperio havas multajn soldatojn. Ili fluas kiel senfina rivero.
  Oleg Rybachenko, faligante la naziojn per glavoj, kaj infanterio kaj tankoj, muĝis:
  - Ni neniam cedos!
  Kaj akra disko flugis de la nuda piedo de la knabo!
  Margarita, dispreminte siajn kontraŭulojn, malkovris la dentojn, murmuris:
  - Estas loko en la mondo por heroaj faroj!
  Kaj venenaj pingloj disiĝis de la nudaj piedoj de la knabino, trafante la naziojn kaj iliajn aviadilojn kaj tankojn.
  Nataŝa ankaŭ ĵetis siajn nudajn piedfingrojn, murde, kaj hurlis:
  - Ni neniam forgesos kaj neniam pardonos.
  Kaj ŝiaj glavoj trairis la muelejon kontraŭ la nazioj.
  Zoja, distranĉante la malamikojn, kriis:
  - Por nova mendo!
  Kaj pli da kudriloj disiĝis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj kaj en la okuloj kaj en la gorĝoj de naziaj soldatoj kaj aviadiloj.
  Jes, estis klare, ke la militistoj ekscitiĝas kaj fariĝas ferocaj.
  Augustine, faligante blankajn soldatojn kaj tankojn, grincis:
  - Nia fera volo!
  Kaj nova, mortiga donaco flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj la Takni kaj blankaj batalantoj falas.
  Svetlana hakas la mueliston, ŝiaj glavoj estas kiel fulmo.
  La nazioj falas kiel tranĉitaj garboj.
  La knabino ĵetas kudrilojn per la nudaj piedoj kaj grincas:
  - Li venkos por Patrino Rusio!
  Oleg Rybachenko avancas kontraŭ la nazioj. Terminator-knabo hakas brunajn trupojn.
  Kaj samtempe, la piedfingroj de la nudaj kruroj de la knabo elĵetas pinglojn kun veneno, ili disŝiras trunkojn kaj malflugas aviadilojn.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Estonta Rus'!
  Kaj en moviĝo ĝi fortranĉas ĉies kapojn kaj muzelojn.
  Margarita ankaŭ dispremas siajn kontraŭulojn.
  Ŝiaj nudaj piedoj nur ekbrilas. La nazioj mortas grandnombre. La militisto krias:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj tiam la knabino prenas ĝin kaj tranĉas...
  Amaso da kadavroj de faŝismaj soldatoj.
  Sed Nataŝa estas sur la ofensivo. Li hakas la naziojn kune kun la tankoj, kaj kantas:
  - Rus' estas bonega kaj radianta,
  Mi estas tre stranga knabino!
  Kaj diskoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kiu tranĉis la gorĝojn de faŝistoj. Jes, ĉi tiu estas knabino.
  Zoya estas sur la ofensivo. Li hakas la brunajn soldatojn per ambaŭ manoj. Kraĉi el tubo. Kaj li ĵetas mortigajn kudrilojn per siaj nudaj piedfingroj - li malkonstruas tankojn kaj aviadilojn.
  Kaj samtempe li kantas al si:
  - Eh, klubeto, ni iru!
  Eh, mia plej ŝatata faros!
  Augustine, faligante la naziojn kaj ekstermante la brunajn soldatojn, krias:
  - Tute vila kaj en besta haŭto,
  Li atakis la tumultpolicon per klabo!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos al la malamiko, ion, kio mortigos elefanton, kaj eĉ pli tankon.
  Kaj tiam li grincas:
  - Luphundoj!
  Svetlana estas sur la ofensivo. Li hakas, pecetigas la naziojn. Kun nudaj piedoj li lanĉas mortodonojn ĉe ili.
  Li prizorgas la muelejon per glavoj.
  Disbatis multajn batalantojn kaj kriojn:
  - Venas granda venko!
  Kaj denove la knabino estas en sovaĝa moviĝo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn pinglojn, detruante tankojn kaj aviadilojn.
  Oleg Rybachenko saltis. La knabo faris kapriolon. Li faligis multajn naziojn per salto.
  Li ĵetis la pinglojn per la nudaj piedfingroj kaj guglis:
  - Gloro al mia bela kuraĝo!
  Kaj denove la knabo estas en batalo.
  Margarita iras sur la ofensivon. Pecetigas ĉiujn malamikojn en vico. Ŝiaj glavoj estas pli malvarmetaj ol la klingoj de muelejo. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas donacojn de morto, tankoj kaj aviadiloj brulas.
  Knabino en sovaĝa atako. Ekstermas brunajn militistojn sen ceremonio.
  Kaj ĝi saltas supren de tempo al tempo kaj tordas!
  Kaj donacoj de neniigo flugas de ŝi.
  Kaj la nazioj mortas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj amasiĝas.
  Margarita grincas:
  - Mi estas usona vakero!
  Kaj denove la kudrilo estis ĵetita al ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj poste ankoraŭ deko da pingloj!
  Natasha ankaŭ estas tre mojosa en la ofensivo.
  Kaj li ĵetas per siaj nudaj piedoj, kaj kraĉas el tubo.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi brilas morton! Vi nur devas morti!
  Kaj denove la beleco moviĝas.
  Zoya sturmas la rubojn de naziaj kadavroj. Kaj ankaŭ el ŝiaj nudaj piedoj elflugas bumerangoj de detruo.
  Kaj la brunaj militistoj daŭre falas kaj falas.
  Zoja krias:
  - Nudpieda knabino, ŝi venkos vin!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de la nuda kalkano de la knabino. Kiuj iras rekte en la gorĝojn de la nazioj.
  Tiam ili falas mortaj.
  Aŭ pli ĝuste, tute morta.
  Augustine sur la ofensivo. Disbatas brunajn trupojn. Ŝiaj glavoj estas portataj en du manoj. Kaj ŝi estas tiel mirinda militisto.
  Tornado balaas tra la faŝismaj trupoj.
  Knabino kun rufa hararo muĝas:
  - La estonteco estas kaŝita! Sed ĝi estos venka!
  Kaj en la atako, belulino kun fajraj haroj.
  Aŭgusteno muĝas en sovaĝa ekstazo:
  - La dioj de milito disŝiros ĉion!
  Kaj la militisto estas sur la ofensivo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas multe da akraj, venenaj pingloj.
  Svetlana en batalo. Kaj tiel brilanta kaj batalema. Ŝiaj nudaj kruroj elĵetas tiom da murdaj aferoj. Ne homo, sed morto kun blondaj haroj.
  Sed se ĝi disiĝas, vi ne povos haltigi ĝin.
  Svetlana kantas:
  - La vivo ne estos mielo,
  Do saltu en rondan dancon!
  Via sonĝo realiĝu -
  Beleco igas viron en sklavon!
  Kaj la movo de la nudpieda knabino fariĝas pli kaj pli furioza.
  La atako de Oleg plirapidiĝas. La knabo batas la naziojn.
  Liaj nudaj piedoj ĵetas akrajn pinglojn - disŝirante tankojn kaj aviadilojn.
  La juna militisto grincas:
  - La freneza imperio disŝiros ĉiujn!
  Kaj denove la knabo moviĝas.
  Margarita estas sovaĝa knabino en sia agado. Kaj draŝas la malamikojn.
  Do ŝi lanĉis pizon kun eksplodaĵoj per sia nuda kruro. Ĝi eksplodos kaj tuj ĵetos supren cent naziojn kaj dek tankojn.
  La knabino krias:
  - Venko ankoraŭ venos al ni!
  Kaj li prizorgos la muelejon per glavoj - la tankaj bareloj flugas en malsamaj direktoj.
  Nataŝa plirapidigis siajn movojn. La knabino faligas la brunajn militistojn. Kaj samtempe li krias:
  - Venko atendas la Rusan Imperion.
  Kaj ni ekstermu la naziojn per akcelita rapideco.
  Natasha estas terminatora knabino.
  Li ne pensas halti kaj malrapidigi, kaj tankoj kaj aviadiloj estas pafitaj.
  Zoya estas sur la ofensivo. Ŝiaj glavoj ŝajnas tranĉi viandon kaj metalan salaton. La knabino krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia savo validas!
  Kaj nudaj piedfingroj ankaŭ ĵetas tiajn kudrilojn.
  Kaj multaj homoj kun la gorĝo trapikita, amasoj da kadavroj, same kiel rompitaj tankoj kaj faligitaj aviadiloj kuŝantaj ĉirkaŭe.
  Augustine estas freneza knabino. Kaj ĝi detruas ĉiujn kvazaŭ ĝi estus roboto el hiperplasmo.
  Ĝi jam detruis pli ol cent naziojn. Sed ĉio akiras la ritmon. Kaj la militisto ankoraŭ muĝas.
  - Mi estas nevenkebla! La plej mojosa en la mondo!
  Kaj denove, la beleco en la atako.
  Kaj el ŝiaj nudaj piedfingroj elflugas pizo. Kaj tricent nazioj kaj dekduo da tankoj estis disŝiritaj de potenca eksplodo.
  Aŭgusteno kantis:
  -Vi ne kuraĝas kapti nian teron!
  Svetlana ankaŭ estas sur la ofensivo. Kaj ĝi ne donas al vi uncon da ripozo. Sovaĝa Terminatora Knabino.
  Kaj li faligas la malamikojn kaj ekstermas la naziojn. Kaj amaso da brunaj batalantoj jam falis en la fosaĵon kaj laŭ la vojoj.
  La ses sovaĝiĝis. Estis sovaĝa batalo.
  Oleg Rybachenko revenis en agado. Kaj li antaŭeniras, svingante ambaŭ glavojn. Kaj la terminatorknabo prizorgas la muelejon. Mortigitaj nazioj falas.
  Amaso de kadavroj. Tutaj montoj da sangaj korpoj.
  La knaba verkisto memoras sovaĝan strategion. Kie ĉevaloj kaj homoj ankaŭ miksiĝis kune.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Ve de la menso!
  Kaj estos tunoj da mono!
  Kaj Terminator Boy en nova movado. Kaj liaj nudaj piedoj prenos ion kaj ĵetos ĝin.
  La knaba genio muĝis:
  - Majstra klaso kaj Adidas!
  Ĝi montriĝis vere bonega spektaklo. Kaj kiom da nazioj estis mortigitaj? Kaj ili mortigis la plej grandan nombron de la plej grandaj brunaj batalantoj.
  Margarita ankaŭ estas en batalo. Detruas cinamon kaj ŝtalarmeojn kaj muĝas:
  - Granda ŝokregimento! Ni veturigas ĉiujn en la ĉerkon!
  Kaj ŝiaj glavoj tranĉis ĉe la nazioj. La amaso da brunaj batalantoj jam kolapsis.
  La knabino grumblis:
  - Mi estas eĉ pli malvarmeta ol pantero! Pruvu, ke vi estas la plej bona!
  Kaj pizo kun potenca eksplodaĵo elflugos el la nuda kalkano de la knabino.
  Kaj li trafos la malamikon.
  Kaj li prenos kaj detruos kelkajn el la malamikoj, tankojn kaj eĉ aviadilojn.
  Kaj Nataŝa estas en aŭtoritato. Kaj ŝi batas siajn kontraŭulojn, kaj ŝi ne lasos neniun malsupren.
  Kiom da nazioj vi jam mortigis?
  Kaj ŝiaj dentoj estas tiel akraj. Kaj la okuloj estas tiel safiroj. Ĉi tiu knabino estas la ĉefa ekzekutisto. Kvankam ĉiuj ŝiaj partneroj estas ekzekutistoj!
  Nataŝa krias:
  - Mi estas freneza! Estos monpuno por vi!
  Kaj denove la knabino mortigos multajn naziojn per glavoj.
  Zoya moviĝas kaj tranĉis multajn brunajn militistojn.
  Kaj nudaj piedoj ĵetas kudrilojn. Ĉiu kudrilo mortigas plurajn naziojn. Ĉi tiuj knabinoj estas vere belaj.
  Augustine avancas kaj dispremas siajn kontraŭulojn. Kaj samtempe li ne forgesas krii:
  - Vi ne povas eskapi de la ĉerko!
  Kaj la knabino prenos siajn dentojn kaj nudos ilin!
  Kaj tia ruĝharulo... Ŝiaj haroj flirtas en la vento kiel proleta standardo.
  Kaj ĉio laŭvorte eliras el kolero.
  Svetlana en movado Ĉi tie mi tranĉis multajn kraniojn kaj tankturojn. Militisto, kiu elmontras siajn dentojn.
  Montras langon. Kaj tiam ĝi kraĉas el la tubo. Tiam li hurlas:
  - Vi infanoj estos mortaj!
  Kaj denove, mortigaj pingloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj, trafante infanterion kaj aviadilojn.
  Oleg Rybachenko saltas kaj saltas.
  Nudpieda knabo elsendas amason da pingloj, faligas tankojn kaj kantas:
  - Ni ekvojaĝu, malfermas grandan konton!
  La juna militisto estas plej bone.
  Li jam aĝas sufiĉe da jaroj, sed li aspektas kiel infano. Nur tre forta kaj muskola.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Eĉ se la ludo ne sekvas la regulojn, ni trarompu la fratecon!
  Kaj denove, mortigaj kaj frapantaj pingloj forflugis de liaj nudaj piedoj.
  Margarita kantis kun ĝojo:
  - Nenio estas neebla! Mi kredas, ke estos tagiĝo de libereco!
  La knabino denove ĵetis mortigan kaskadon de pingloj al la nazioj kaj iliaj tankoj, daŭrigis:
  - La mallumo foriros! La rozoj de majo floras!
  Kaj tuj kiam la militisto ĵetis pizon per la nudaj piedfingroj, mil nazioj tuj flugis en la aeron. Jes, la armeo de la bruna, infera imperio fandiĝas ĝuste antaŭ niaj okuloj.
  Nataŝa en batalo. Saltas kiel kobro. Eksplodas malamikojn. Kaj tiom da nazioj mortas kaj aviadiloj kraŝas.
  La knabino uzis ilin per glavoj, kaj lignograjnoj, kaj lancoj. Kaj nadloj.
  Samtempe li muĝas:
  - Mi kredas, ke venko venos!
  Kaj la gloro de la rusoj trovos!
  Nudaj piedfingroj ĵetas novajn nadlojn, trapikante kontraŭulojn.
  Zoya estas en sovaĝa moviĝo. Avancante al la nazioj. Hakas ilin en malgrandajn pecojn.
  La militisto ĵetas pinglojn per siaj nudaj fingroj. Trabatas kontraŭulojn, kaj poste muĝas:
  - Nia kompleta venko estas proksima!
  Kaj li kuras sovaĝan muelejon kun glavoj, forbalaante tankojn. Ĉi tio vere estas knabino kiel knabino!
  Sed la kobro de Aŭgusteno iris sur la ofensivon. Ĉi tiu virino estas koŝmaro por ĉiuj.
  Kaj se ĝi ŝaltas, tio signifas, ke ĝi ŝaltas.
  Post kio la ruĝharulo prenos ĝin kaj kantos:
  - Mi malfermos ĉiujn kraniojn! Mi estas bonega sonĝo!
  Kaj nun ŝiaj glavoj estas en ago kaj tranĉas viandon kaj metalon.
  Svetlana ankaŭ iras sur la ofensivon. Ĉi tiu knabino ne havas inhibiciojn. Tuj kiam ĝi estas hakita, amaso da kadavroj estas disŝutita, kaj aviadiloj kaj tankoj kuŝas ĉirkaŭe.
  La blonda terminatoro muĝas:
  - Kiel bone estos! Kiel bone estos - mi scias ĝin!
  Kaj tiam mortiga pizo flugas de ŝi.
  Oleg denove fortranĉos cent naziojn, balaantajn kiel meteoro. Kaj li prenos bombon kaj ĵetos ĝin.
  Ĝi estas malgranda en grandeco, sed ĝi estas mortiga...
  Kiel ĝi estos disŝirita en malgrandajn pecojn.
  Terminator-knabo hurlis:
  - La ŝtorma juneco de timigaj maŝinoj!
  Margarita faros tion denove en batalo.
  Kaj tranĉos multajn brunajn batalantojn. Kaj tranĉas grandajn maldensejojn.
  La knabino krias:
  - Lambada estas nia danco sur la sablo!
  Kaj ĝi trafos kun renovigita vigleco.
  Natasha estas eĉ pli kolerega sur la ofensivo. Tiel li draŝas la naziojn. Ne estas tre facile por ili rezisti tiajn knabinojn.
  Nataŝa prenis ĝin kaj kantis:
  - Kuri surloke estas ĝenerala repaciĝo!
  Kaj la militisto deĉenigis tian kaskadon da batoj sur ŝiaj kontraŭuloj.
  Kaj li ĵetas diskojn per siaj nudaj piedoj.
  Ĉi tie mi prizorgis la muelejon. La amaso da brunaj armeestroj forruliĝis kaj la tankoj brulis.
  Ŝi estas batalema belulino. Batu vin per tia flava armado.
  Zoya moviĝas, disbatante ĉiujn. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel tondiloj de morto.
  La knabino estas nur aminda. Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas tre venenajn kudrilojn.
  Trafi kontraŭulojn. Ili trapikas siajn gorĝojn kaj faras ĉerkojn, igas tankojn kaj aviadilojn eksplodi.
  Zoja prenis ĝin kaj knaris:
  - Se ne estas akvo en la krano...
  Nataŝa kriis pro ĝojo:
  - Do estas via kulpo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas ion, kio mortigas ĝisfunde. Ĉi tio estas vere knabino de knabinoj.
  Kaj klingo flugus el ŝiaj nudaj kruroj. Kaj ĝi trafos multajn batalantojn, fortranĉante la gvatturetojn de tankoj.
  Augustine en movado. Rapida kaj unika en sia beleco.
  Kiajn brilajn harojn ŝi havas. Ili flirtas kiel proleta standardo. Ĉi tiu knabino estas vera vulpino.
  Kaj ŝi tranĉas siajn kontraŭulojn - kvazaŭ ŝi naskiĝis kun glavoj en la manoj.
  Ruĝharulo, malbenita besto!
  Aŭgusteno prenis ĝin kaj siblis:
  - Ĝi estos taŭrokapo - la batalantoj ne perdos la kapon!
  Kaj tiel ŝi denove disbatis multajn batalantojn.
  Oleg Rybachenko murmuris:
  - Ĝuste kion vi bezonas! Kia knabino!
  Margarita, ĵetante ponardon per sia nuda piedo, derompante la tankan gvattureton, konfirmis:
  - Granda kaj malvarmeta knabino!
  Augustine volonte konsentis pri tio:
  - Mi estas militisto, kiu mordos iun ajn ĝismorte!
  Kaj denove, kun siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos murdan aferon.
  Svetlana ne estas malsupera al siaj kontraŭuloj en batalo. Ne knabino, sed fini kun tia sorĉistino en la flamoj.
  Kaj kriegas:
  - Kia blua ĉielo!
  Augustine, liberigante la klingon per sia nuda piedo, fortranĉante la gvattureton de la tanko, konfirmis:
  - Ni ne estas subtenantoj de rabo!
  Svetlana, fortranĉante malamikojn kaj malkonstruante aviadilojn, pepis:
  - Vi ne bezonas tranĉilon por mortigi malsaĝulon...
  Zoja grincis, ĵetante pinglojn per siaj nudaj, sunbrunigitaj kruroj:
  - Vi mensogos al li kiel freneza!
  Nataŝa, hakante la naziojn, aldonis:
  - Kaj faru tion kun li por denaro!
  Kaj la militistoj prenos ĝin kaj saltos. Ili estas tiel sangaj kaj malvarmetaj. Ĝenerale, estas multe da ekscito en ili.
  Oleg Rybachenko aspektas tre eleganta en batalo.
  Margarita kantis:
  - La bato estas forta, sed la ulo interesiĝas...
  La knaba geniulo lanĉis ion similan al helikopterhelico per sia piedo. Mi detranĉis kelkajn cent kapojn de la nazioj kaj tankoj, kaj grincis:
  - Sufiĉe sporte!
  Kaj ambaŭ - knabo kaj knabino - en plena penetritaj.
  Oleg, dehakante la brunajn soldatojn, glutis:
  - Kaj estos granda venko por ni!
  Margarita siblis responde:
  - Ni mortigas ĉiujn - kun nudaj piedoj!
  La knabino vere estas tiel aktiva terminanto.
  Nataŝa kantis sur la ofensivo:
  - En sankta milito!
  Kaj la militisto lanĉis akran bumerangan diskon. Li flugis en arko, malkonstruante multajn naziojn kaj tankturojn.
  Zoya aldonis, daŭrigante la detruon:
  - Estos nia venko!
  Kaj novaj kudriloj flugis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj ili trafis multajn batalantojn kaj aviadilojn.
  La blonda knabino diris:
  - Ni matu la malamikon!
  Kaj ŝi montris sian langon.
  Aŭgusteno, svingante la krurojn kaj ĵetante akrajn randajn svastikojn, gluĝegis:
  - Imperia flago antaŭen!
  Svetlana volonte konfirmis:
  - Gloro al la falintaj herooj!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe kriis, disbatante la naziojn:
  - Neniu haltigos nin!
  Kaj nun la diskoj flugas de la nudaj piedoj de la militistoj. Viando estas ŝirita kaj tankaj gvatturetoj estas disfaligitaj.
  Kaj denove la hurlado:
  - Neniu venkos nin!
  Nataŝa flugis en la aeron. Ŝi disŝiris siajn kontraŭulojn kaj flugilhavajn vulturojn, kaj eligis:
  - Ni estas lupoj, rostantaj la malamikon!
  Kaj el ŝiaj nudaj fingroj elflugos tre mortiga disko.
  La knabino eĉ tordas en ekstazo.
  Kaj tiam li murmuras:
  - Niaj kalkanoj amas fajron!
  Jes, la knabinoj estas vere seksaj.
  Oleg Rybachenko gorgolis:
  - Ho, estas frue, la sekureco donas ĝin!
  Kaj li palpebrumis al la militistoj. Ili ridas kaj nudigis siajn dentojn responde.
  Nataŝa hakis la naziojn kaj kriis:
  - Ne estas ĝojo en nia mondo sen lukto!
  La knabo kontraŭis:
  - Kelkfoje eĉ batali ne estas amuza!
  Nataŝa konsentis:
  - Se vi ne havas la forton, do jes...
  Sed ni militistoj estas ĉiam sanaj!
  La knabino ĵetis kudrilojn al la malamiko per siaj nudaj piedfingroj, eksplodigis amason da tankoj kaj kantis:
  - Soldato ĉiam estas sana,
  Kaj preta por la heroaĵo!
  Post kio Natasha denove tranĉis la malamikojn, disfaligante la turojn de la tankoj.
  Zoya estas tre rapida ŝtelisto. Ŝi lanĉis tutan barelon ĉe la nazioj. Kaj disŝiris kelkajn milojn per unu eksplodo.
  Tiam ŝi knaris:
  - Ne ĉesu, niaj kalkanoj brilas!
  Kaj la knabino estas en batala ilaro!
  Augustine ankaŭ ne estas malforta en batalo. Tiel li draŝas la naziojn. Kvazaŭ ĝi estus frapita el garbo kun ĉenoj.
  Kaj dishakante kontraŭulojn, li kantas:
  - Atentu, ke estos bona,
  Estos torto en la aŭtuno!
  La ruĝhara diablo vere plugas en batalo, kiel fanto-en-kesto.
  Sed kiel Svetlana batalas. Kaj la nazioj ricevas ĝin de ŝi.
  Kaj se ŝi trafas, ŝi trafas.
  Sangaj ŝprucetoj elflugas el ĝi.
  Svetlana severe rimarkis, kiam ŝprucedoj da metalo flugis el ŝiaj nudaj piedoj, fandante la kraniojn kaj gvatturetojn de tankoj:
  - Gloro al Rusujo, tre gloro!
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Sekcioj en ruĝaj ĉemizoj -
  Saluton rusa popolo!
  Do la knabinoj alfrontis la naziojn. Do ili estas tranĉitaj kaj pecetigitaj. Ne militistoj, sed vere panteroj, kiuj liberiĝis de siaj ĉenoj.
  Oleg estas en batalo kaj atakas la naziojn. Li senkompate batas ilin, tratranĉas tankojn kaj krias:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Margarita, disbatante la brunan armeon kaj tratranĉante tankojn, prenis:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Nataŝa prenis ĝin kaj hurlis, faligante la brunajn soldatojn kune kun la tankoj:
  - Vi ne povas mensogi!
  Zoya disŝiris la naziojn kaj grincis:
  - Ne, ne mane!
  Kaj li ankaŭ prenos kaj liberigos la stelon per sia nuda piedo kaj elfinos multajn faŝistojn.
  Nataŝa prenis ĝin kaj knaris:
  - Nia televido brulas!
  Kaj mortiga aro da pingloj flugas de ŝia nuda kruro.
  Zoya, ankaŭ detruanta la naziojn kaj iliajn tankojn, grincis:
  - Nia amikeco estas monolita!
  Kaj denove ĝi estas tiel forte ĵetita, ke cirkloj malklariĝas en ĉiuj direktoj. Ĉi tiu knabino estas pura detruo de kontraŭuloj.
  La knabino, kun siaj nudaj piedfingroj, prenos kaj lanĉos tri bumerangojn. Kaj tio kaŭzis eĉ pli da kadavroj.
  Post kio la beleco eliros:
  - Ni ne donos kompaton al la malamiko! Estos kadavro!
  Kaj denove la murdisto forflugas de la nuda kalkano.
  Aŭgusteno ankaŭ sufiĉe logike notis:
  - Ne nur unu kadavro, sed multaj!
  Post tio, la knabino prenis ĝin kaj nudpiede marŝis tra la sangaj flakoj. Kaj ŝi mortigis multajn naziojn.
  Kaj kiel ĝi muĝas:
  - Amaso de murdo!
  Kaj tiam li batas la generalon de Hitler per sia kapo. Li rompos lian kranion kaj donos al li:
  - Banzai! Vi iros al la ĉielo!
  Svetlana estas tre furioza en la ofensivo, precipe terenbatante tankojn, grincas:
  - Ne estos kompato por vi!
  Kaj dekduo da pingloj forflugas el ŝiaj nudaj fingroj. Dum ŝi trabatas ĉiun, la aviadiloj kolapsas. Kaj la militisto vere provas dispecigi kaj mortigi.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Bela martelo!
  Kaj la knabo ankaŭ ĵetas per sia nuda piedo tian malvarmetan stelon en formo de svastiko. Komplika hibrido.
  Kaj la amaso da nazioj kolapsis.
  Oleg muĝis:
  - Banzai!
  Kaj la knabo denove estas sur la sovaĝa atako. Ne, potenco simple bolas en li, kaj vulkanoj gluglas!
  Margarita en movado. Li disŝiros al ĉiuj stomakoj.
  La knabino tuj elĵetos kvindek kudrilojn per sia piedo. Kaj multaj diversaj specoj de malamikoj estis mortigitaj, tankoj kaj aviadiloj estis batitaj.
  Margarita kantis laŭ gajeco:
  - Unu du! Malĝojo ne estas problemo!
  Vi neniam devus esti malinstigita!
  Tenu viajn nazon kaj voston altaj.
  Sciu, ke vera amiko ĉiam estas kun vi!
  Ĉi tio estas tiel agresema kompanio. La knabino batos kaj krios:
  - La Drako-Prezidanto fariĝos kadavro!
  Natasha estas nur ia terminatoro en batalo. Kaj ŝi muĝis:
  - Banzai! Akiru ĝin rapide!
  Kaj granato forflugis de ŝia nuda piedo. Kaj ĝi trafas la naziojn kiel najlojn. Kaj ĝi detruos amason da mastodontoj kaj flugilhavaj, inferaj maŝinoj.
  Kia militisto! Al ĉiuj militistoj - militisto!
  Zoya ankaŭ estas sur la ofensivo. Tia furioza hundino.
  Kaj ŝi prenis ĝin kaj gluĝis:
  - Nia Patro estas la Blanka Dio mem!
  Kaj li frapos la naziojn per triobla muelejo!
  Kaj Aŭgusteno rekriegis:
  - Kaj mia Dio estas nigra!
  Efektive, la ruĝharulo estas la formado mem de trompo kaj malnobelo. Por malamikoj, kompreneble. Kaj por siaj amikoj ŝi estas karulo.
  Kaj kiel li prenos kaj ĵetos ĝin per siaj nudaj piedfingroj. Kaj estis multaj militistoj de la bruna imperio, same kiel iliaj tankoj kaj aviadiloj.
  La ruĝharulo kriis:
  - Rusujo kaj la nigra Dio estas malantaŭ ni!
  Militisto kun tre granda batalpotencialo. Ne, estas pli bone ne enmiksi sin sub unu el ĉi tiuj. Kiel la turoj de tankoj, la flugiloj de faŝismaj aviadiloj estas deŝiritaj.
  Augustine siblis:
  - Ni pulvorigos ĉiujn perfidulojn!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj. Jes, ĉi tiu fajra knabino ne estas ĝuste io, kio povas doni pacon. Krom la paco de la morto!
  Svetlana, disbatante siajn malamikojn, diris:
  - Ni mortigos vin per vico!
  Augustine konfirmis:
  - Ni mortigos ĉiujn!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj denove flugas la donaco de tuta neniigo! Kaj tiom da tankoj kaj aviadiloj eksplodis en malgrandajn ŝrapojn samtempe.
  Oleg kantis responde:
  - Ĝi estos kompleta banzai!
  Aŭgusteno, disŝirante la naziojn per siaj nudaj manoj, hakante ilin per glavoj kaj ĵetante pinglojn per siaj nudaj piedfingroj, detruante tuj tankojn kaj aviadilojn, diris:
  - Mallonge! Mallonge!
  Nataŝa, detruante la brunajn militistojn, grincis:
  - Resume - banzai!
  Kaj ni haku viajn kontraŭulojn kun sovaĝa krueleco.
  Oleg Rybachenko, tranĉante kontraŭulojn, publikigis:
  - Ĉi tiu gambito ne estas ĉina,
  Kaj kredu min, la debuto estas tajlanda!
  Kaj denove akra, metaltranĉa disko flugis de la nuda piedo de la knabo. Li fortranĉis kaj la gvatturetojn de tankoj kaj la vostojn de aviadiloj.
  Margarita, faligante la militistojn de la bruna imperio kaj la kirason de la tankoj, kantis:
  - Kaj kiun ni trovos en batalo?
  Kaj kiun ni trovos en batalo...
  Ni ne ŝercos kun tio -
  Ni disŝiros vin!
  Ni disŝiros vin!
  Ili tiam bone laboris kun la nazioj... Kaj Sovetrusio venkis la brunan imperion dum la ŝtormo de Moskvo.
  La milito ankoraŭ ne finiĝis, sed Sovetunio jam havis ŝancon venki la naziojn mem. Do la ses denove devis interrompi sian bonegan kaj bonegan mision.
  
  
  
  POR ALASKO KAJ POR Rus'
  Post kiam Pollando kaj Litovio aliĝis al Rusio en 1510, okazis periodo de paco. Sed en 1515, la rusa armeo komencis kampanjon kontraŭ Livonio por aneksi la terojn apartenantaj al la ordeno kaj fine fortigi ĝin en la baltaj ŝtatoj.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Magnitnaya partoprenis en la ŝtormo de Rigo.
  Rusio havis grandegan armeon kun multaj pafiloj. Kaj ŝi faris intensan senŝeligadon de la urbo. La knabo kaj knabino, sen atendi la finon de la senŝeligado, rapidis por ataki.
  Oleg Ribaĉenko tranĉis per siaj glavoj, tranĉis maldensejon en la vicoj de la Livonians kaj muĝis:
  - Gloro al la carismo!
  Post kio la knabo ĵetis mortigan segpolvan obuson per la nudaj piedfingroj. Kaj kiel li disŝiris siajn kontraŭulojn.
  Margarita ankaŭ ĵetis la murdan donacon de neniigo per sia nuda kruro, kaj disŝiris la kavalirojn. Tiam ŝi kukis:
  - Gloro al komunismo kaj la epoko de la carismo!
  Senmortaj infanoj, kiuj, vivinte multajn jarojn, ankoraŭ aspektis dek du obstine kaj batalis kun furiozo. Kaj ili faligis la Livonojn kiel brasikon per hakiloj.
  Sed tiam la rusa armeo kun pafiloj montriĝis multe pli forta, kaj rapide konkeris Rigon.
  Nataŝa apenaŭ havis tempon por kuri en batalon; tuj kiam ŝi liberigis fulmon el siaj skarlataj cicoj, la livonia garnizono en Rigo kapitulacis. Aŭgusteno la ruĝhara hundino apenaŭ havis tempon por ĵeti la donacon de la morto per la nudaj piedfingroj, kaj la Livonanoj jam malleviĝis.
  Rusujo de Vasilij la Tria havas terojn preskaŭ ĝis Uralo, kaj la tuta Volga regiono, kaj Litovio kaj Pollando. Kaj la loĝantaro estas granda, kaj la teritorio. Do Livonio ne estas ilia rivalo.
  Krom se ŝi havas eĉ cent kvindek fortikaĵojn. Kaj necesas tempo por akiri ĉion.
  Derpt kaj Narva estis prenitaj sen iuj dungomurdistoj. Nur dum la atako kontraŭ Reval la ses helpis la rusajn trupojn.
  Kaj tiam, kiel ĉiam, ses militistoj tranĉitaj per glavoj, ĵetis mortigajn donacojn de morto per siaj nudaj piedoj, kaj la knabinoj sendis fulmojn el la skarlataj cicoj.
  Multaj urboj de Livonio kapitulacis sen batalo. Estis tia fokusa rezisto.
  Oleg Rybachenko notis al Margarita kiam ili kuris trans ĉi tiun teron:
  - Niaj venkoj iĝas monotonaj.
  La knabino respondis ridante:
  - Jes, haku ĝin kaj detruu ĝin! Estas vere ĝene!
  Oleg Rybachenko diris reveme:
  - Se ni nur povus iri en la kosmon!
  Kaj li tranĉis la muelejon per glavoj, tranĉante tri kavalirojn samtempe. Estis klare, ke la militoj okazas ĉi tie tiel, ke la rusoj povus sufiĉe bone elteni sen ili. La cara imperio preterpasis danĝeran punkton kaj akiris grandan forton. Kaj la rusoj, kune kun la poloj, kolektive reprezentis tian potencon, ke ili ne povus esti venkitaj tiel facile. Krome, Eŭropo ankoraŭ estas fragmenta, kaj nur Hispanio kaj Portugalio havas seriozajn koloniojn.
  Oleg Rybachenko tranĉis rapide. Rusio konkeris Livonion en ses monatoj kaj denove estis paŭzo.
  Senmortaj infanoj pluiris al alia misio.
  En ĝi, la vendo de Alasko ne okazis. Estis, kompreneble, logiko al tio. Caro Aleksandro la 2-a, vidante kiom da tero ili volas vendi, fajfis:
  - Jes, ĉi tiuj estas eĉ kvin landoj kiel Pollando! Ĉu ĝi estas tro dika?
  Kaj li diris, ke li ne donos tian grandan pecon por unu penco! Kaj li protektos lin!
  Kiel racia ĉi tio... Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova partoprenis en la konstruado de rusa fortikaĵo en suda Alasko. Kaj poste en batalo.
   Kompreneble, Oleg Rybachenko, kiel fidela servisto de la rusaj dioj, estis sendita al ĉi tiu fortikaĵo sur rusa teritorio, kun la nudpieda knabino Margarita kun li. La knabo estis kun ŝi kaj devis partopreni en la bataloj por reteni rusan teritorion.
  Nudpieda knabo kaj pantaloneto, kune kun knabino, atakis la britan baterion, kiu situis ĉe komanda alteco super la fortikaĵo. Oleg jam havis konsiderindan sperton plenumi diversajn misiojn de la ĉiopovaj rusaj dioj en malsamaj universoj. Jes, tia estas la sorto de ĉi tiu knabo geniulo. Kiel plenkreska verkisto, li volis iĝi senmorta.
  Kaj la rusaj demiurgaj dioj faris lin senmorta, sed igis lin terminatora knabo, kiu servas al ili kaj al la homoj de Patrino Rusio. Ĉi tio konvenas al la knabo por ĉiam.
  Li kovras la buŝon de unu angla gardostaranto kaj tranĉas lian gorĝon. Ĉi tio ne estas la unua fojo kaj ne en la unua misio, ke li faras ion tian. De la komenco, danke al la korpo de sia infano, la eterna knabo perceptis ĉion ĉi kiel ludon, kaj tial ne spertis penton aŭ ian malkomforton en sia animo.
  Por li, iel fariĝis tiel nature, ke la knabo estis nur feliĉa pri sia venonta sukceso.
  Same kiel la terminatora knabino Margarita.
  Ĉi tie li simple deŝiris la kapon de alia gardostaranto. Konu niajn anglojn: Alasko estis kaj estos rusa!
  Oleg Rybachenko - ĉi tiu brila kaj plej fekunda verkisto en la CIS longe indignis, ke Alasko estis vendita por centonoj! Sed caro Aleksandro la 2-a ne estas tia en ĉi tiu universo! Ne, ĉi tiu monarĥo ne cedos eĉ unu colo da rusa tero!
  Gloron al Rusujo kaj al la Rusaj Caroj!
  La Terminator-knabo trafis alian anglon sur la dorso de la kapo per sia nuda kalkano. Rompis lian kolon. Tiam li kantis:
  - Alasko estos nia por ĉiam,
  Kie estas la rusa flago, la suno brilas!
  Faru grandan sonĝon realiĝi
  Kaj la voĉoj de la knabinoj estas tre klaraj!
  Jes, estus bone, se la legendaj kvar sorĉistinoj, belaj kiel steloj, povus helpi nun. Ili estus granda helpo. Sed bone, batalu sole por nun.
  Ĉi tie vi ekbruligas senfuman pulvoron kaj nitroglicerinon. Nun la tuta angla baterio flugos en la aeron.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Ne ekzistas pli bela Patrujo-Rusio,
  Batalu por ŝi kaj ne timu...
  Ne ekzistas pli feliĉa lando en la universo,
  La tuta universo estas torĉo de lumo, Rus'!
  La baterio eksplodas: kiel erupcio de kolosa vulkano. Plurcent britoj estis ĵetitaj supren tuj kaj estis disŝiritaj en malgrandajn pecojn.
  Post tio, la knabo, svingante du sabrojn, komencis haki la anglojn. En la sama tempo, la juna terminatorknabo krias kiel en la angla.
  - La skotoj leviĝis! Ili volas disŝiri la reĝinon!
  Ĉi tie ĝi komenciĝis... Okazis pafado inter etnaj angloj kaj skotoj. Jes, tia sovaĝa kaj sovaĝa interpafado.
  Kaj ankaŭ la hakado. La skotoj kaj angloj batalis unu la alian.
  Plurmil soldatoj sieĝantaj la fortikaĵon nun batalis kun la plej granda frenezo.
  Oleg Rybachenko kriis:
  - Ili tranĉas kaj mortigas! Pafu tiujn!
  Margarita Korshunova ankaŭ kriegis:
  - Ni estas mortigitaj kaj buĉitaj! Pafu aliajn!
  La batalo daŭris sur kolosa skalo. Oleg, dume, posedante infanan forton, kaptis plurajn barelojn da nitroglicerino en la boaton, kaj trankvile sendis ĝin al la plej granda angla batalŝipo.
  La Terminator-knabo kriis:
  - Por Rus' la donaco de neniigo!
  Kaj li forpuŝis la boaton per siaj nudaj, infanecaj piedoj, kaj ĝi akcelis kaj frapis en la flankon de la batalŝipo. La britoj surŝipe pafis siajn pafilojn kaose kaj senutile.
  Kaj jen la rezulto, kiel ramado. Kaj pluraj bareloj da nitroglicerino eksplodos. Cetere, la senmorta knabo celis ilin tiel precize, ke ĝi tute eksplodis.
  Kaj tia detruo sekvis. Kaj la ŝirmita prenis ĝin kaj komencis sinki senprobleme.
  Kaj la britoj surŝipe dronis. Dume, la knabo jam estas sur la krozŝipo. Li hakas la maristojn per sabroj, kaj ili mem, vangofrapante la nudajn piedojn, kuras al la regejo.
  La terminatorknabo forkuras la maristojn kaj grincas:
  - Gloro al nia bela lando!
  Mirinda Rusujo sub la saĝa caro!
  Alaskon mi ne forlasos al viaj malamikoj!
  La birdo disŝiros pro kolero!
  Kaj tiel la knabo ĵetis obuson per siaj nudaj piedoj kaj disŝiris la britojn.
  Poste li trarompis al la stirilo, kaj ni turnu la krozŝipon. Kaj du grandaj anglaj ŝipoj koliziis. Kaj ilia kiraso krevos. Kaj lasu vin sinki kaj bruli samtempe.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Gloro al Rusujo, gloro!
  La krozŝipo rapidas antaŭen....
  caro Aleksandro la Granda,
  Malfermos la konton al venkoj!
  Post kio la terminator-knabo flugis al alia krozŝipo per unu salto. Kaj li ankaŭ komencis haki maristojn en ĝi. Kaj trarompu ĝis la stirilo.
  Kaj tiam nur turnu ĉion kaj koliziu la ŝipojn.
  La infano de Terminator eĉ kantis:
  - Nigra zono,
  Mi estas tre trankvila...
  Nigra zono -
  Neniu viro estas insulo!
  Nigra zono,
  Fulma senŝargiĝo -
  Ĉiuj angloj mortis!
  Kaj Oleg Rybachenko denove kunpuŝas la ŝipojn. Ĉi tiu knabo estas vere la plej bonega ulo en la mondo!
  Kaj kun li, Margarita Korshunova faras la samon. Ankaŭ koliziantaj ŝipoj.
  Kaj denove la salto, kaj al alia krozŝipo. Jes, la mastrino de la maroj elpensis malbonan ideon - batali kun Rusio. Precipe kiam tia malmola kaj malespera knabo batalas.
  Oleg Rybachenko tiam hakis multajn britojn kaj turnis sian ŝipon. Pli precize, kaptita mastodoto de la britoj. Kaj li transdonis ĝin por ataki alian krozŝipon. Kaj per sovaĝa muĝado li ramis la malamikon.
  Estis kvazaŭ du monstroj kuniĝis kaj alfrontis sovaĝan vestaĵon. Kaj ili tranĉis la nazon unu al la alia. Tiam ili elprenis maran akvon kaj komencis droni, sen ia ŝanco.
  Oleg Rybachenko kriis:
  - Gloro al Aleksandro la Dua! Al la plej granda el reĝoj!
  Kaj denove, kun siaj nudaj piedfingroj, li ĵetus bombon kun eksplodaĵoj. Kaj la tuta fregato, ricevinte truon, sinkas.
  Jes, la britoj kompreneble ne atendis ĉi tion. Ĉu ili pensis, ke ili renkontos tian sovaĝan aventuron?
  Oleg Rybachenko muĝis:
  - Gloro al la Granda Rusujo de la Caroj!
  Margarita konfirmis:
  - Gloro al la herooj de la cara Rusujo!
  Kaj denove la knabo prenos kaj kaptos la stirilon de la venonta krozŝipo. Kaj kun la helpo de nudaj, infanecaj kruroj, li turnos lin, kaj sxamos la malamikon. Du ŝipoj kune rompiĝas, kaj sufokiĝas pro mara vomaĵo!
  Terminator-knabo krias:
  - Por la gloro de la Sankta Patrujo!
  Kaj denove estas longsalto. Kaj flugu super la ondoj. Post tio, la knabo denove tranĉas per sabroj, trarompante ĝis la stirilo. Li estas tre batalema kaj agresema terminatorinfano.
  Disbatas la anglajn maristojn, kaj kantas:
  - Brilas kiel radianta stelo,
  Tra la mallumo de senespera mallumo...
  Nia granda reĝo Aleksandro,
  Ne konas doloron nek timon!
  
  Malamikoj retiriĝas antaŭ vi,
  La homamaso ĝojas...
  Rusio akceptas vin -
  Potenca mano regas!
  Kaj Oleg Rybachenko detranĉis multe pli da britoj, kaj denove puŝis la ŝipojn fronte.
  Ĉi tio vere estas terminatora knabo. Li aspektas proksimume dekdujara, nur unu kaj duonon metrojn alta, kvankam liaj muskoloj estas gisita ŝtalo kaj lia reliefo estas kiel ĉokoladaj brikoj.
  Kaj se tia infano lupanet, tiam tute ne estos mielo.
  Kaj jen denove la knabo saltas de unu krozŝipo al alia. Kaj denove, sen plia traktado, li puŝas ilin fronte.
  Kaj krias al si:
  - Por Romanov Rus'!
  La knabverkisto vere estas sur la listo. Li montros al ĉiuj sian plej altan klason. Kaj li hakos kaj detruos ĉiujn, kiel giganto kun klabo.
  Jen denove la salto, ĉi-foje sur armadelon.
  La knabaj sabroj denove funkcias. Ili provas pafi al li, sed la kugloj ne trafas la senmortan knabon, kaj se jes, ili resaltas.
  Estas bone esti eterna infano, vi estas ne nur juna, sed ili ne povas mortigi vin. Do vi draŝas Brition.
  Vi prenas la stirilon. Kaj nun vi jam turnas ĝin kaj nun du tutaj batalŝipoj estas koliziontaj kaj frakasi. Kaj ili rompas la metalon tiel, ke eĉ fajreroj flugas en ĉiuj direktoj.
  Oleg Rybachenko krias:
  - Por Rusio tio derompos ĉies kornojn!
  Kaj per sia nuda, knabeca kalkano li ĵetos mortigan donacon de morto. La maso de la britoj estos disŝirita kaj la sekva fregato malsupreniros.
  Nu, ankoraŭ restas kvar krozŝipoj. Estas klare, ke la britoj ne sendos la tutan floton al la marbordoj de Alasko.
  Ĉi tie Oleg Rybachenko prenas la sekvan stirilon. Kaj per sia tuta forto li turnas ĝin al la malamiko. Kaj tiel ambaŭ krozŝipoj renkontiĝas kaj kolizias.
  Aŭdiĝas muelado kaj eksplodo de metalo. Kaj ambaŭ ŝipoj kun granda ĝojo komencas sinki.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Ĉe la vendejo "Biero-Akvo",
  Feliĉa viro mensogis...
  Li venis el la homoj,
  Kaj li eliris kaj falis en la neĝon!
  Nun vi devas detrui la lastajn krozŝipojn kaj preni pli malgrandajn ŝipojn.
  Tiam la britoj surtere, post la morto de la floto, kapitulacos al la kompato de la venkinto.
  Kaj ĉi tio estos tia leciono por Britio, ke ili neniam forgesos ĝin. Kaj ili memoros ankaŭ Krimeon, kien ili iris dum la regado de la Granda Patro Nikolao la Unua. Tamen Nikolao Paliĉ ne eniris en la historion tiel bonega, sed montriĝis malgajninto. Sed lia nepo devas nun montri la gloron de rusaj armiloj.
  Kaj Oleg Rybachenko, tre mojosa kaj decidita terminarknabo, helpas lin pri tio.
  Oleg kaptas la venontan stirilon kaj puŝas ambaŭ britajn krozŝipojn unu kontraŭ la alian. Kaj li agas tre decide kaj malvarme.
  Post kio la knaba verkisto ekkrias:
  - La ŝipoj sinkas al la fundo,
  Kun ankroj, veloj...
  Kaj tiam ili estos viaj,
  Oraj kestoj!
  Oraj kestoj!
  Kaj alia salto, ĉar kvar batalŝipoj kaj dekduo da krozŝipoj estas detruitaj, tiam estas tempo detrui la fregatojn. Britio perdos multajn ŝipojn.
  Kaj post tio li komprenos, kion signifas ataki Rusion.
  Terminator Boy kantis:
  - Por nia miraklo kaj venko en la mondo!
  Kaj li selis la stirilon de la sekva fregato, kaj direktis la ŝipon rami, kaj per potenca bato, ĝi estis kvazaŭ eksplodo!
  Kaj ili prenos ambaux vazojn kaj disrompos kaj disrompos. Kaj ĉi tio estas bonega kaj tre mojosa.
  Oleg Rybachenko denove saltas kaj saltas sur la sekvan ŝipon. Kaj de tie li direktas la procezon. Kaj denove la ŝipo turniĝas, kaj la fregatoj kolizias.
  Denove estas muelanta sono de rompita metalo, potenca eksplodo, kaj la pluvivaj maristoj falas en la akvon.
  Oleg krias:
  - Por la sukceso de niaj armiloj!
  Kaj denove la kuraĝa knabo atakas. La nova fregato selis. Kaj sendis ĝin al la detruanto.
  Vaporŝipoj kolizias kaj eksplodas. La metalo rompas kaj la fajro ekbrulas. Kaj homoj brulas vivaj.
  Ĉi tio estas ĝenerale la plej evidenta koŝmaro. Kaj la britoj brulas kvazaŭ ili fritas kebabojn.
  Inter la mortintoj estis kajutknabo, knabo de ĉirkaŭ dek tri jaroj. Estas domaĝe, kompreneble, ke li estis mortigita. Sed milito estas milito.
  La Terminator-knabo kantis:
  - Estos kadavroj, multe da montoj! Patro Ĉernomor estas kun ni!
  Kaj la knabo denove ĵetis grenadon per sia nuda piedo, kiu mallevigis alian ŝipon.
  La genia knabo frapis la kapon de la brita admiralo, kiam lia kapo krevis kiel kukurbo trafita de amaso. Kaj li batis la grandegan nigrulon en la mentonon per sia nuda kalkano. Kaj li transflugis kaj pafis dekduon da maristoj.
  Kaj post tio la knabo denove turnis la fregaton kaj ramis sian najbaron per ĝi. Tweeting agreseme:
  - Mi estas bonega stelo!
  Kaj denove la terminatora knabo estas sur la atako. Disbatanta kaj rapida. Estas tuta vulkano bobelanta en ĝi kaj erupcio de kolosa potenco. Ĉi tiu estas nevenkebla genia knabo.
  Kaj li dispremas ĉiujn sen kompato. Kaj nun la knabo-superhomo selas alian fregaton. Kaj li senprokraste pereigas la kontraŭulon. Ĉi tiu knabo estas granda stelo.
  Oleg Rybachenko denove puŝis la du ŝipojn unu kontraŭ la alian, kaj kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Por granda komunismo!
  Usono ankoraŭ ne resaniĝis el la interna milito, kaj ĝi ne havas komunan limon kun Rusio. Do se vi devas batali kontraŭ la jankioj, estos poste.
  Kaj Britio havas kolonion de Kanado kaj Rusio kunhavas komunan limon. Do ni devas forpuŝi la atakon de potenca Anglio.
  Sed tiam kelkaj pliaj fregatoj koliziis. Baldaŭ restos nenio el la brita floto.
  Sed oni ja ne povas ataki Alaskon surtere. Ĉi tie komunikadoj estas streĉitaj ankaŭ por Britio.
  Oleg Rybachenko denove kunpuŝas la fregatojn kaj muĝas:
  - Pirato ne bezonas sciencon,
  Kaj estas klare kial...
  Ni havas krurojn kaj brakojn,
  Kaj manoj...
  Sed ni ne bezonas la kapon!
  Kaj la knabo batus per sia kapo la anglan mariston, kaj li preterflugus kaj pafis dekduon da soldatoj.
  Oleg denove atakas.... Jen denove la fregatoj koliziis unu kun la alia. Kaj ili rompas, brulas kaj dronas.
  Oleg kriis:
  - Por la animo de Rusujo!
  Kaj nun la nuda, ronda kalkano de la knabo denove trovas sian celon. Li premas la kontraŭulon kaj muĝas:
  - Por la sankta Patrujo!
  Kaj li trafos la malamikon en la stomakon per sia genuo. Ili prenis lin kaj liaj intestoj eliris el malantaŭ lia buŝo.
  Oleg Rybachenko kriis:
  - Por la grandeco de la Patrujo!
  Kaj li turnis la turnstablon en la aero, disŝirante la malamikojn en malgrandajn pecetojn per siaj nudaj piedoj.
  Jes, la knabo impete detruas... Li mem facile povus elteni siajn malamikojn.
  Sed aperis kvar sorĉistinoj. Kaj ankaŭ belulinoj nudpiede kaj en bikinoj.
  Kaj ni detruu la britojn. Ili saltas supren, ĵetas obusojn kun la piedoj de nudaj knabinoj, kaj Britio estas disŝirita.
  Kaj jen Nataŝa - muskola knabino en bikino. Li prenos ĝin kaj ĵetos ĝin per la nudaj piedfingroj... Pluraj anglaj maristoj estas fortranĉitaj, kaj la fregato turniĝas kaj ramas sian kolegon.
  Nataŝa krias:
  - Aleksandro la Tria superstelulo!
  Zoya ĉi tiu knabino kun ora hararo konfirmas:
  - Superstelulo kaj ankoraŭ tute ne maljuna!
  Aŭgusteno, furioze premante la anglojn, la ruĝhara hundino diris, elmontrante la dentojn:
  - Komunismo estos kun ni!
  Kaj la nuda kalkano de la knabino prenis kaj piedbatis la malamikon en la buŝon de la kanono. Kaj la fregato transprenis kaj disiĝis.
  Svetlana ridis, pafis la pafilon, dispremis la malamikon, turnis la radon per la nuda piedo, bojante:
  - La reĝoj estas kun ni!
  La knabinoj tuj disiĝis kaj tre agreseme detruis la floton. Nu, kiu povas rezisti ĉi tie? La fregatoj rapide elĉerpiĝis, kaj nun pli malgrandaj ŝipoj estis rompitaj anstataŭe.
  Nataŝa, detruanta Brition, kantis:
  - Rusio estas fama de jarcentoj kiel sanktulo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetos bombon, kiu disfendas la brigantinon.
  Zoya, daŭre disbati la malamikon, kriegis:
  - Mi amas vin per mia tuta koro kaj animo!
  Kaj denove ŝi ĵetis la pizon per siaj nudaj piedfingroj. Ŝi disfendis alian anglan ŝipon.
  Aŭgusteno ankaŭ prenis ĝin kaj trafis sian kontraŭulon. La ruĝhara hundino disbatis la ŝipon kaj mallevis multajn malamikojn el Britio. Kaj ŝi kontrolis:
  - Por Aleksandro la 2-a, kiu fariĝos granda reĝo!
  Svetlana volonte konsentis pri tio:
  - Kompreneble jes!
  La nuda piedo de la blonda Terminatoro trafis en la flankon de la brita ŝipo kun tia forto, ke la angla ŝipo dividiĝis en tri partojn.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu nevenkebla knabo ankaŭ tiel forte batis sian kontraŭulon per sia nuda, ronda, infaneca kalkano, ke la brigantino krakis kaj preskaŭ tuj subiĝis.
  La Terminator-knabo kantis:
  - Ni detruos la malamikon per unu bato,
  Ni konfirmos nian gloron per ŝtala glavo...
  Ne vane ni disbatis la Germanan Armeon,
  Ni batu la anglojn ludante!
  Nataŝa palpebrumis kaj rimarkis kun rido:
  - Kaj kompreneble ni faros tion per nudaj knabinecaj piedoj!
  Kaj la nuda kalkano de la knabino trafis en alian anglan ŝipon.
  Zoja, elmontrante la dentojn, diris agreseme:
  - Por komunismo en sia reĝa enkarniĝo!
  Kaj la knabino prenis ĝin per siaj nudaj piedfingroj kaj ĵetis ion, kio fatale influas la malamikojn, laŭvorte balaante kaj ŝirante ilin.
  Aŭgusteno, disbatante la anglojn, prenis ĝin kaj diris:
  - Gloro al Kristo kaj Rod!
  Post kio ŝiaj nudaj piedoj ĵetis bombon, disŝirante alian submarŝipon en pecojn.
  Kaj tiam la nuda kalkano disfendis la brigantinon per preciza bato. Kaj ŝi faris ĝin tre gracie.
  Svetlana ankaŭ estas en aktiva movado. Detruas malamikojn. Kaj kun sia nuda kalkano sendas alian brigantinon al la fundo.
  Kaj la knabino kun la nudaj piedfingroj denove kaj kun sovaĝa furiozo ĵetas granaton. Ŝi estas mirinda militisto.
  Jen Nataŝa en rapida kaj tre agresema atako. Ŝi atakas malespere.
  Kaj la nova angla ŝipo sinkas kiam ĝi estas trafita de bombo ĵetita de la nudaj piedfingroj de la knabino.
  Nataŝa kantis, elmontrante la dentojn:
  - Mi estas superhomo!
  Zoja batis la brigantinon en la nazon per sia nuda genuo. Kaj ĝi fendetiĝis en fendojn kaj komencis sinki.
  Oleg Rybachenko ankaŭ disfendis la pli malgrandan britan ŝipon per sia nuda kalkano kaj grincis:
  - Por mia forto! Ĉio estas akvumita!
  Kaj la knabo denove moviĝas kaj agreseme atakas.
  Aŭgusteno daŭre moviĝis kiel kobro, kiu pikas Brition, kaj eldis ĝoje:
  - Komunismo! Ĉi tio estas fiera vorto!
  Kaj la nudaj piedfingroj de tiu ĉi malespera knabino ĵetis alian donacon de detruo.
  Kaj la amaso de la britoj finiĝis en ĉerko, aŭ ĉe la fundo de la maro. Tamen, kia ĉerko se ili estus disŝiritaj?
  Kaj la ceteraj eĉ subakviĝis!
  Oleg Rybachenko, kun sovaĝa rido, kraĉis sur la brigantinon, kaj ĝi ekbrulis, kvazaŭ surverŝita per napalmo.
  La finita knabo kriis:
  - Por reĝa vodko!
  Kaj kiel li ridas, kaj donas nudan kalkanon sur la ŝipo de Britujo. Li fendetiĝos kaj bul-bul en la profundon de la maro.
  Svetlana ĵetis la bombon per la nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Kaj gajaj knabinoj iras al la maron...
  Kaj tranĉu malamikojn per sabroj.
  Oleg Rybachenko, disbatante la britojn, konfirmis:
  - Mara elemento! Mara elemento!
  Tiel disiĝis la militistoj. Kaj la knabo tiel batalas kun ili. Kaj ŝercema ĉe tio.
  Oleg Rybachenko pafante al la malamiko de la kanono de la britoj. Kaj mallevis alian ŝipon, li eligis:
  - Kosma sonĝo! Estu disbatita la malamiko!
  La knabinoj kaj la knabo disiĝis en kolosa furiozo. Kaj ili tranĉis la malamikon, sen maniero por Britio elteni tian premon.
  Oleg mallevis alian ŝipon, memoris, ke en unu el la paralelaj universoj, la nano decidis helpi la germanojn en la dezajno de la "Tigro" -2. Kaj ĉi tiu teknika genio sukcesis fari aŭton kun la dikeco de kiraso kaj armilaro de la "Reĝa Tigro", pezanta nur tridek tunojn kaj altecon de unu kaj duono metroj!
  Kial li estas gnomo! Kaj estas bonega dezajnisto! Kompreneble, per tia maŝino, la germanoj povis venki la aliancanojn en Normandio en la somero de 1944, kaj en la aŭtuno ĉesigi la ofensivon de la Ruĝa Armeo kiu trarompis al Varsovio.
  Kio estis pli malbona estis ke la nano ne nur dizajnis tankojn. La XE-162 ankaŭ montriĝis tre sukcesa kaj malpeza, malmultekosta kaj facile uzebla. Kaj la bombaviadilo Yu-287 montriĝis superviro.
  Kaj tiam ili kvin devis interveni. Kaj tiel la milito daŭris ĝis 1947.
  Kaj se ili ne estus kvin, la Krauts povus venki!
  Oleg Rybachenko tiam parolis severe al la gnomoj:
  - Ili estas pli malbonaj ol elfoj!
  Efektive, estis tia mistaŭga elfo. Li iĝis Luftwaffe-piloto, malflugigis pli ol sescent aviadilojn sur ambaŭ frontoj de la aŭtuno de '41 ĝis junio 1944. Ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj kiam li estis la unua en la Luftwaffe se temas pri malflugigi ducent aviadilojn. Tiam, pro tricent aviadiloj malflugigitaj, li ricevis la Ordenon de la Germana Aglo kun Diamantoj. Por kvarcent aviadiloj malflugigitaj, la unua ordo estis la Kavalira Kruco de la Fera Kruco, kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Por kvincent datrevenaj faligitaj aviadiloj antaŭ la 20-an de aprilo 1944, la elfo ricevis la Grandkrucon de la Fera Kruco - la duan en la Tria Regno post Hermann Goering.
  Kaj por la sescenta aviadilo li ricevis specialan premion: la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun platenaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. La glora as-elfo neniam estis pafita - la magio funkcias kiel talismano de la dioj. Kaj li laboris sole kiel tuta aerkorpo.
  Sed tio ne havis efikon sur la kurso de la milito. Kaj la aliancanoj alteriĝis en Normandio. Kaj sufiĉe sukcese, malgraŭ ĉiuj klopodoj de la elfo.
  Nu, tiam ĉi tiu reprezentanto de la popolo de sorĉistoj decidis ekiri la vojon de la Tria Reich. Cetere, kion li bezonas? Ĉu mi alportu miajn fakturojn ĝis mil? Kiu estos kun la malamiko!
  Oleg mallevis alian brigantinon kaj muĝis:
  - Por nia Patrujo!
  Jam iliaj kvin mallevis preskaŭ ĉiujn ŝipojn. Sur la fina kordo, kvin ŝipoj estis puŝitaj kune tuj, kompletigante la malvenkon de la angla floto.
  Oleg Rybachenko kantis, elmontrante la dentojn:
  - Rusio estos fama dum jarcentoj,
  Baldaŭ estos ŝanĝo de generacioj...
  En ĝojo estas granda sonĝo,
  Aleksandro estos, ne Lenin!
  La knabinoj ŝajnas feliĉaj. Sur maro Anglio estas venkita. Nun restas nur fini la batitan malamikon surtere.
  Kaj la kvin rapidis por haki la jam malorganizitan kaj duonvenkitan malamikon.
  La knabinoj kaj la knabo disbatis la malamikon. Ili hakis lin per sabroj kaj ĵetis grenadojn al la malamiko per siaj nudaj piedfingroj. Kaj ĝi montriĝis ege mojosa.
  Nataŝa hakis kaj kantis, ŝiaj sabroj estis tiel rapidaj kaj faris dudek svingojn sekundo. Jes, je ĉi tiu rapido, neniu povas rezisti la sorĉistinojn. Jen kion signifas la potenco de la rusaj dioj!
  Oleg Rybachenko movis sian nudan kalkanon sur la kaskon kaj rompis la kolon de la brita generalo, diris:
  - Unu du tri kvar!
  Zoja ĵetis akran, akran diskon per siaj nudaj fingroj kaj diris ridante:
  - Kruroj pli altaj ol brakoj pli larĝaj!
  Augustine agis ekstreme agreseme. Kaj ŝiaj nudaj piedoj estas rapidaj. Kaj ŝiaj kuproruĝaj haroj flirtas kiel batalanta, proleta standardo.
  La knabino prenis ĝin kaj kantis:
  - Mi estas sorĉistino kaj ne ekzistas pli bela profesio!
  Svetlana, tranĉante siajn kontraŭulojn, konsentis:
  - Ne! Kaj mi pensas, ke ĝi ne faros!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetis ponardojn. Ili transflugis kaj faligis du dekduojn da angloj.
  La ekstermado iris laŭplane. Kaj la knabinoj kaj la knabo agis kun evidenta furiozo. Kaj mirinda precizeco. La militistoj ege dispremis kun sovaĝa aplomo.
  Oleg Rybachenko duonigis alian generalon tuj kiam la fajfilo blovas.
  Kaj deko da korvoj kolapsis pro koratako. Ĝi falis malsupren kaj truis la kapojn de duoncent anglaj batalantoj.
  Kia batalo! La plej bonega el bataloj!
  Terminator-knabo muĝis:
  - Mi estas granda militisto! Mi estas Schwarzenegger!
  Nataŝa grumblis akre kaj frapis sian nudan piedon:
  - Vi estas Fiŝisto!
  Oleg konsentis:
  - Mi estas la Fiŝkaptisto, kiu ŝiras ĉiujn!
  
  PRINCINO KAJ LUCIFERO
  Unu kaprica kaj tre kaprica princino, kiam venis la tempo por edziĝi, deklaris, ke ŝi edziniĝos nur kun iu, kiu povus, konstruos palacon el pura oro, altan mejlon... Do ŝi esperis, ke neniu povos tion fari. , kaj ŝi konservus sian liberecon .
  Sed estas tre potenca reĝo, la sinjoro de la infero, Lucifero, kiu povus fari ĉi tion. Kaj la princino estis fabele bela, kaj ŝia hararo estis kiel orfolio, kaj ŝia nomo estis Margarita. Kaj la nomo Margarita estas speciala potenco, kiun la Diablo tiom bezonas.
  Kaj Lucifero, en palpebrumo de okulo, starigis grandegan palacon el pura oro, altan mejlon, kaj brilantan per diamantoj.
  Kiun faru la reĝo? Restas nur doni vian filinon edziĝinta al la Diablo. La princino, kompreneble, ne konsentas. Ŝi ĵetis koleregon kaj diris ke ŝi neniam faros. Tiam la reĝo ordonis, ke la knabino estu ŝlosita en turo kaj surmetu panon kaj akvon, ĝis ŝi rekonsciiĝos.
  Ĉiuj juvelaĵoj estis forigitaj de Margarita, kaj helaj ŝtofoj kun robo, same kiel botoj broditaj per juveloj. Ŝia kapo el ora hararo restis nekovrita, kaj manplenoj falis sur ŝian blankan robon el la plej kruda ŝtofo. La malgrandaj piedoj de la knabino restis nudaj, kaj estis por ŝi malvarme paŝi sur la ŝtonplankon, precipe nokte, kiam la karcero malvarmiĝis.
  Lucifero ne povis preni ŝin perforte. Do estas reguloj de la universo, kiujn eĉ la Diablo devas sekvi. Same kiel, malgraŭ sia tuta potenco, Satano estas nekapabla subpremi la liberan volon de la homo.
  Necesis, ke la reĝidino donu ŝian konsenton, kaj nur tiam eblus forpreni ŝian submondon.
  La knabino multe suferis pro subnutrado, kaj estis por ŝi malagrable dormi sur pajlo post la plumbedoj de la palaco. Miaj nudaj piedoj glaciiĝis nokte, kaj kelkfoje la grincado de ratoj timigis min. Krome, la reĝo minacis ke Margarita estus translokigita al la kelo. Kaj tie estas multe pli malvarme, kaj humida, kaj la ratoj mordas, kaj la ĉeloj malbonodoras.
  Sed oni povas diri ke Margarita estas bonŝanca. La knabo, la filo de la prizonestro, alportis al ŝi lakton kaj tortojn kun brasiko kaj viando. Kaj tiam li povis elkonduki ŝin. Feliĉe, la princino ne estis ĉenita kaj kolumita. Jes, ili konstante observis ŝin, sed la knabo, al kiu ĉiuj fidis, aldonis dormantan infuzon al la vino. Kaj la gardistoj ekdormis. Kaj li uzis ŝtelitajn ŝlosilojn por malfermi plurajn pordegojn, kaj ili eliris.
  La teneraj piedoj de Margarita multe suferis pro la malmolaj ŝtonoj de la vojo. Ŝi ĝemis kaj ĝemis. Kaj anstataŭ robo, ŝi portis nur simplan kamparanan robon. La knabo kutime kuris nudpiede en varma vetero, kaj forgesis preni la ŝuojn de la knabino. Li mem konas ĝin, liaj kalkanoj estas malmolaj, kiel la plandumoj de botoj.
  Kaj la princino vundis siajn krurojn kaj sangis. La knabo provis porti ŝin, sed rapide elĉerpiĝis. Poste li detranĉis la randojn de la robo de Margarita per tranĉilo kaj envolvis ŝiajn krurojn. Tiel ŝi suferis malpli. Sed la robo fariĝis pli mallonga kaj pli okulfrapa.
  Ŝi pasigis kelkajn tagojn en la arbustoj. La knabo alportis al ŝi manĝaĵon kaj akvon. Necesis, ke la rompitaj kruroj de la knabino resanigu. Kaj tiam ŝi lamis sur sian vojon.
  Kompreneble, ili serĉis la princinon. Sed la knabo kondukis ŝin tra la arbaro kaj laŭ sekretaj padoj, sukcesante forĵeti ŝiajn persekutantojn de la odoro.
  La princino iom post iom alkutimiĝis al la streĉo. Ŝi multe malpeziĝis, sunbruniĝis kaj fariĝis osteca. Ŝiaj piedoj rapide malglatiĝis, kaj nun ŝi ne suferis nudpiede. Kaj la malpuraĵo grizigis miajn harojn. Kaj ŝi ne aspektas kiel princino, sed malpura almozulo. La knabo ankaŭ estis tute eluzita. Kaj ili du atingis la kabanon sur kokaj kruroj, kie loĝis Baba Yaga.
  La knabo diras:
  - Kabano, kabano, turnu vian antaŭon al mi, vian dorson al la arbaro!
  Baba Yaga eliras de tie. Ankoraŭ tute ne maljuna, ŝi aspektas kiel virino ĉirkaŭ tridekjara en la floro de sia vivo. Ŝi palpebrumis al la knabo kaj diris:
  - Kial vi petas kun knabino!
  Kaj la knabo respondis:
  "Avinjo, vi devus nutri nin, doni al ni ion por trinki kaj enlitigi nin, kaj poste fari al ni demandojn!"
  Baba Yaga faris ĝuste tion. Mi lavis la gastojn en la banejo kaj donis al ili novajn ĝisdatigojn. Kaj Margarita denove fariĝis skriba belulino.
  Baba Yaga fajfis kaj rimarkis:
  - Ĉu tio ne estas la ŝtelo, kiun Lucifero serĉas en la tuta mondo?
  La knabo kapjesis:
  - Jes, avino, ĝuste tio estas Margarita!
  Baba Yaga notis:
  "Estos malbone por vi se Lucifero trovos vin." Knabo, la diabloj por ĉiam kuiros vin en bolanta oleo, aŭ eĉ pli malbone!
  La knabo ridetante rimarkis:
  - Kaj mi pensis kie kaj kiun bruligi estas decidita de la Ĉiopova!
  Baba Yaga ridetis kaj respondis:
  - Lucifero estas kiel ekzekutisto en la servo de la Ĉiopova! Neniu mortemulo povas venki lin!
  Margarita demandis per tremanta voĉo:
  - Do eble rezignu?
  Baba Yaga balancis la kapon:
  - Estas tro malfrue por rezigni! Vi ne plu estos lia edzino... Vi estos por ĉiam sklavo en la infero, kaj vi estos turmentata de diabloj!
  Margarita etendis la manojn kaj demandis:
  - Kion fari?
  Baba Yaga respondis flustre:
  - Estas nur unu maniero protekti vin kontraŭ Lucifero - fariĝi sanktuloj!
  Margarita, palpebrumante pro konfuzo, demandis:
  - Kaj jen kiel fariĝi sanktuloj?
  Baba Yaga serioze respondis:
  - Ni bezonas kudri dek du ĉemizojn el urtikoj por la dek du apostoloj. Krome, kudru per nudaj manoj sen gantoj, kaj knedu per nudaj piedoj. Kaj dum ĉi tiu tuta tempo silenti, ne elparolante eĉ vorton. Kiam la lasta ĉemizo estos preta, vi fariĝos sanktulo, la potenco de Lucifero super vi finiĝos!
  Margarita forte suspiris kaj rimarkis:
  - Terura provo!
  La knabo surprizite demandis:
  - Ŭaŭ! Kiel mi povas savi min de la infero?
  Baba ridetis kaj respondis:
  - Vi, knabo, ankaŭ devos suferi. Tamen vi povas ricevi la rekompencon, pri kiu ĉiuj revas!
  La knabo ridetis kaj demandis:
  - Kaj kia rekompenco?
  Baba Yaga respondis:
  - Konsentu pasigi la unuajn cent jarojn en sklaveco en la ŝtonminejoj, sed tiam vi akiros senmortecon kaj eternan junecon!
  La knabo fajfis:
  - Cent jaroj en la ŝtonminejoj! Ĉu mi ne mortos dum ĉi tiu tempo?
  Baba Yaga balancis la kapon:
  - Ne! Laboro en ŝtonminejoj estas kiel purgatorio, kaj en purgatorio, kiel en infero kaj ĉielo, homoj ne mortas!
  La knabo levis la ŝultrojn kaj komentis:
  - Kompare kun eterneco, cent jaroj en la minejoj ne estas tiom longa tempo!
  Baba Yaga notis:
  - Estas bone, ke vi estas infano! Kaj ĉiuj cent jaroj da sklava laboro sufiĉas por vi por eterne. Plenkreskulo devus labori eĉ mil por atingi senmortecon!
  La knabo vigle kapjesis:
  - Konsentu! Pli bone cent jaroj en sklaveco ol eterneco en infero!
  Baba Yaga kapjesis:
  - Mi vendos al vi unu diablon por cent jaroj. Kaj vi laboros en la minejoj kun aliaj knaboj. Kaj vi estos eterna knabo, vi ricevos senmortan karnon kontraŭ provizora sklaveco!
  La knabo riverencis kaj komentis filozofie:
  - Ĝi ne sonas tiel alloga, ĉar estas nenio pli konstanta ol provizora!
  Baba Yaga rikanis kaj notis:
  - Sed la elekto estas malgranda, ĉu al sklaveco aŭ al infero por ĉiam! Ĉu vi pretas elteni pro senmorteco?
  La knabo vigle kapjesis kaj konfirmis:
  - Dio eltenis kaj ordonis al ni!
  Baba Yaga turnis sin al Margarita kaj respondis:
  - Mi kondukos vin al speciala loko, kie kreskas urtikoj. Eblos uzi ĉi tiun urtikon, kaj ankaŭ tiun, kiu kreskas en la tombejo, por kudri ĉemizojn por la apostoloj. Tie estas ŝtono, post kiam vi tuŝas ĝin, kaj dum vi kudras ĉemizojn, eĉ ne unu vorto devas eskapi de viaj lipoj, kaj eĉ unu demandon vi faru!
  Margarita demandis konfuzite:
  - Jen la problemo. Mi tute ne kapablas kudri! Mi estas princino, ne kudristino!
  Baba Yaga ridetis kaj respondis:
  - Bone do! Mi faros sorĉon, por ke vi lernu kudri. Sed vi unue kudros malrapide, kaj nur tiam rapidu kaj rapidu! Kaj plej grave, silente, memoru, la estonteco de via animo dependas de ĉi tio.
  Margarita konfirmis per kapjeso:
  - Silente, tiel silente!
  La knabo ridetante rimarkis:
  - Silento estas oro!
  Baba Yaga kapjesis al la knabo kaj knabino:
  - Sekvu min!
  Unue, la sorto de la knabo estis decidita. La diablo aperis kaj palpis la muskolojn de la knabo, ordonis al li malfermi la buŝon kaj kontente komentis:
  - Li estas rezistema kaj forta! Li estos sklavo en la ŝtonminejoj!
  Baba Yaga ricevis plurajn malgrandajn orajn monerojn kaj kaprice rimarkis:
  - Io ne sufiĉas!
  La diablo respondis kolere:
  -Multaj homoj nun vendas infanojn en sklavecon. Mi jam donis al vi pli ol mi donis al malnova amiko...
  Baba Yaga notis kun rido:
  - Ĉi tiu estas malfacila knabo! Li estas tre daŭra kaj laboros por vi eterne! Do vi povas doni pli!
  La diablo ridis kaj rimarkis:
  - Mi havas multajn el ĉi tiuj eternaj knaboj, sed la mino ne estas kaŭĉuko. Estas bone, ke ĝi ne elĉerpiĝas, sed mi ne bezonas senliman nombron da sklavoj, do la butiko baldaŭ fermos!
  Baba Yaga kolere respondis:
  - Ve, ĉi tiuj malriĉaj knaboj laboras dum jarcentoj nudaj, nudpiede, kaj nur ricevas bastonojn, kaj dormas sur ŝtonoj, kaj manĝas kiel sklavoj... Vi ne envios ilin.
  La diablo rikanis kaj rimarkis:
  - Sed ili akiras liberecon en sia dormo!
  La knabo, la filo de la prizonestro, malgajiĝis. Ili deŝiris liajn vestaĵojn, lasante nur liajn naĝtrunkojn, kaj ĉenis liajn manojn kaj piedojn. Kio estas tre malagrabla. Vi sonorigas viajn proprajn katenojn, kiuj ĉasas viajn manojn kaj maleolojn.
  La vorto eterne ankaŭ estis alarma. Se ne por cent jaroj, sed por ĉiam? Kaj cent jaroj ankaŭ estas longa tempo. La knabo tion sentis precipe nun, kiam li estis devigita marŝi per ŝnuro, kaj la ĉenoj malfaciligis la meti siajn piedojn kaj rapide ĉagrenis liajn maleolojn. Jen kiam oni ne povas fari plenan paŝon, kiel maloportune ĝi estas. La kruro akcelas, kaj vi sentas la ŝtalan ringon sur la haŭto de via infano.
  La diablo demandis la knabon:
  -Kiel vi nomiĝas, sklavo?
  La knabo respondis:
  - Serge...
  La diablo rikanis kaj rimarkis:
  - Jen kio Serjoĵka... Ŝajne ili diris al vi, ke post cent jaroj vi povus akiri liberecon?
  La knabo konsente kapjesis:
  - Jes, ili diris, ĉu ĉi tio do estas trompo?
  La diablo ridis kaj notis:
  - Ne, tute ne! Ĉi tio estas purgatorio kaj cent jaroj por sklavo estas la minimuma termino, sed... Se vi ne akceptas ofendojn. Kaj do por la plej eta jambo la termino estas aldonita. Do la puno eble daŭras. Diabloj ofte provokas knabojn en malmodestecon, kaj aldonas frazojn al ili...
  Serge murmuris:
  -Ho mia Dio...
  La diablo palpebrumis kaj notis:
  - Sed vi ankoraŭ havas ŝancon. Kiam vi estas ĉirkaŭ dudek jarcentoj, vi alkutimiĝos, kaj vi povos konduti senriproĉe. Jen kiam...
  La knabo diris kun ekscito:
  - Al libereco?
  La diablo ridis responde:
  - Ne al la armeo! Sed ĉi tio ne plu estas sklaveco kaj vi povas fari karieron! Jes, tie estas distro, male al sklaveco! Knabinoj, etmanĝaĵoj, trinkaĵoj, kartoj kaj saĝtelefonoj!
  Serge fariĝis singarda:
  - Kio estas saĝtelefonoj?
  La diablo rikanis kaj rimarkis:
  - Ĝis vi bezonos ĝin! Mi ne envios vin knabo! Ho, vi ne envios min!
  Serĝo ŝancelis preter la diablo en la ŝtonminejon. La penso forkuri ekestis en la cerbo de la infano, sed la hundo sekvis atente sur la kalkanoj. Tre granda, kiel leono, kaj kun sabrodentegoj kiuj briletas kiel diamantoj.
  Kompreneble, vi ne povas eviti ĉi tiun. Sed ĝi povas rompiĝi. Kaj nun vi iras en kaptitecon.
  Margarita sekvis la sorĉistinon. Ŝi portis ŝikan robon, sed demetis siajn altkalkanumajn ŝuojn ĉar ili estis malkomfortaj promeni sur la ŝtona vojo. Kaj la princino montriĝis nudpieda. Sed post kelkaj monatoj da vagado, ŝiaj nudaj plandumoj iĝis kalaj kaj preskaŭ ne sentis doloron sur la akraj ŝtonoj de la vojo.
  Margarita obeeme sekvis la sorĉistinon. Sed pensoj fulmis tra ŝia kapo. Aŭ eble estis vane, ke ŝi malakceptis la progresojn de Lucifero? Li diris, ke en la submondo li havis sepdek sep diamantajn palacojn, kaj en ĉiu palaco estis sepdek sep turoj, kaj en ĉiu turo estis sepdek sep salonoj, en ĉiu salono estis sepdek sep tronoj, sur ĉiu trono estis; estis sepdek sep tapiŝoj, kaj sur ĉiu tapiŝo estis sepdek sep belaj knabinoj.aŭ junuloj kun delikata haŭto de sklavoj kun juveloj.
  Kaj tiel ili alportas bongustajn manĝaĵojn kaj vinon. Kaj Lucifero tiom amuzas en la infero. Estas eĉ tiaj fenomenaj, kosmaj...
  La reĝidino paŝis sur akran ŝtoneton per sia nuda kalkano. La kalo estis trapikita kaj la knabino, sentante la doloron, ĝemis.
  Baba Yaga avertis ŝin:
  - Provu reteni viajn kriojn! Alie vi devos rekomenci kudri ĉemizojn. Kaj estu kuraĝa.
  Ili transiris la rivereton. Margarita levis sian robon pli alte kaj provis ne malsekigi sin, sed la orlo estis ankoraŭ inundita. Kaj Baba Yaga nur malrapide glitis super la akvo.
  Sur la alia flanko estis ŝtono kaj densaj densaĵoj de urtikoj.
  Baba Yaga, elmontrante siajn dentojn agreseme, diris:
  - Ĉi tie vi devas meti vian manplaton per via dekstra mano kaj diri la preĝon: "Patro nia." Post kio vi ne plu elparolos vorton. Kaj vi kudros ĉemizojn. Ne estas tro malfrue por rifuzi, sed... Lucifero kaptos vin, nur estante muta, vi povas resti nevidebla por li kaj liaj anĝeloj.
  Margarita energie kapjesis:
  - Mi konsentas!
  Kaj metante sian dekstran manon sur la ŝtonon, ŝi legis preĝon...
  Tiam ŝi eklaboris. Kaj kiel la urtiko bruligis ŝian manon. Tuj terura doloro kaj ŝoko. Kaj Margarita preskaŭ kriegis. Sed ŝi retenis sin, fermis la okulojn kaj komencis ŝiri kun sovaĝa forto. Kaj ĝi doloris ŝin tiel, kvazaŭ atombomboj eksplodus en ŝiaj manoj. Mi ankaŭ estis batita en la vizaĝo kun urtikoj.
  Margarita tamen estis kuraĝa kiel roko. Kaj ŝi ŝiris sin kaj venkis la doloron. Kvankam ŝi tremis pro sufero.
  Disbati urtikojn per nudaj piedoj ne estas tiom timiga, ĉar ŝiaj piedoj fariĝis tre malglataj, sed ĝi ankoraŭ brulas, eĉ se ĝi estas malfortigita per kaloj. Poste vi faras fadenon. Nu, kudri ne plu doloras, la urtiko eligis siajn pikantajn rubandojn.
  Nur la unua ĉemizo bezonas tre longan tempon por kudri. Kaj ne tuj eblas fari signifan progreson.
  Kudrante, la knabino suferis pli pro la monotoneco ol pro la brula sento, kaj ploris.
  Ŝajnas, ke kudri ĉemizon ne estas malfacila afero, sed multe da tumulto.
  Serge ankaŭ estis malĝoja. Unue ili razis lian kapon. Sen sapo kun malvarma akvo, ĉi tiu proceduro estas malagrabla. Krome, kaj fizike kaj mense. Kun ĉiu buĉo de la blonda hararo de la knabo, peco de lia animo kaj personeco ŝajnis forflugi. La knabon razis ŝi-diablo - virino kun kuproruĝa hararo, kun malgrandaj krispaj kruroj, en nigraj botoj kaj purpura kostumo.
  Ŝi ridis... Sed ŝi preskaŭ ne tranĉis ŝin, kaj tio estas danko pro tio. Serge opiniis, ke estas bone, ke li estas ankoraŭ infano kaj ne necesas razi lian barbon. Alie ĝi estus eĉ pli malagrabla kaj naŭza.
  Sed kiel ĝi rezultas, ĉi tiuj estas nur floroj. Estis markigo farenda. Kiam ili metis signon de sklaveco sur la nudan ŝultron de infano. Kaj kun varma fero, kompreneble.
  Sergeo tamen estis bonŝanca kaj malbonŝanca samtempe. La diablo kiu devus esti markita estis alvokita al infero por raporto, kaj ili decidis doni al la knabo pugnobaton poste. Unuflanke, ĝi prokrastas doloron. Aliflanke, estas la atendo de plia sufero.
  Tamen, estas laboro antaŭen ĉe la minejoj. Kaj estas malfacile. Ĉi tie laboris nur knaboj, ne pli aĝaj ol dekkvar-jaraj - laŭŝajne, kompreneble. Fakte, estis eĉ plenkreskaj pekuloj, kiuj ricevis la korpojn de knaboj post morto. Tiuj minoj produktantaj oron kaj altvalorajn ŝtonojn estis purgatorio. Estas kvazaŭ li neniam elĉerpigis elektronikan strategion en iuj komputilaj ludoj. Kaj la laboro estis diversa. Kelkaj knaboj laboris dum multaj jarcentoj, kaj havis tiajn elstarajn muskolojn, kun profundaj konturoj, ke eĉ atletoj envius ilin.
  Estis lumo en la minejoj, do la lumo de la suno penetris en la grundon, kaj eĉ eblis sunbani. Tial, la knaboj estis tre malhelaj, kiel araboj, sed preskaŭ ĉiuj havis blondajn harojn. Ili kutime razis enirante sklavecon, aŭ kiam la hararo fariĝis tro longa, tuŝante la ŝultrojn.
  La knaboj moviĝis rapide, ili jam alkutimiĝis al la ŝarĝoj, kaj Serge apenaŭ povis sekvi ilin. Necesis ŝarĝi, kaj dispremi ŝtonojn, kaj porti korbojn, kaj puŝi troleojn, kaj grimpi ŝtupojn. La laboro estis strukturita por doni streson al malsamaj muskolaj grupoj. Kiu estis racia. Kaj vi resaniĝas pli rapide.
  Sed estas ankoraŭ malfacile. Post unu horo da laborado per pioĉo kaj puŝado de ĉaro, Serge sentis sin tre laca. Sed la knabo kunpremis la dentojn. Estis multaj kontrolistoj - kaj viroj kaj inoj. Se vi malrapidiĝis, ili batas vin per vipo. Kaj ĉi tio estas tre dolora. Kiam Serge estis unuafoje batita, li kriegis kaj komencis labori pli rapide.
  Sed estas malfacile... Li ne kutimas al tiaj ŝarĝoj. Eĉ pli facile estas por kruroj, kiuj kutimas multe marŝi, sed la dorso kaj brakoj, kiuj ne tiom kutimas al ŝarĝoj, doloras kaj senkuraĝiĝas. Krome, tre akraj vojoj. Post kelkaj horoj eĉ la kalaj piedoj de la knabo komencas bruli.
  Ili havas nur naĝtrunkojn kun numeroj el siaj vestaĵoj. Ciferoj povas ŝanĝiĝi. Ju pli proksime al libereco, des pli malgranda la nombro...
  Mi soifis... La diabloj donis akvon al la sklavoj survoja el ŝoveliloj, sed sufiĉe malofte. Korboj kun ŝtonoj, tre pezaj. Muskoloj ankoraŭ ne estas tiel malmoligitaj. Pli spertaj sklavoj estas facilaj, kaj ili ankaŭ ridetas. Iliaj dentoj estas fortaj, sen makuloj, ĉi tie, kiel donaco de superaj potencoj, eterna juneco, kiu kompensas sklavecon.
  Sed necesas tempo por ke la muskoloj kutimiĝu kaj plifortiĝu.
  La forto de Serge forlasis lin... Fine la knabo eĉ perdis la konscion kaj falis. Li estis verŝita per malvarma akvo kaj batita per vipo. Feliĉe, la labortago finiĝis. Serge paŝis antaŭen, kaj du knaboj kaptis lin je la brakoj. Kaj ili portis ĝin.
  Unu el ili flustris:
  - Estas malfacile en la unuaj tagoj kaj semajnoj! Tiam vi eniros ĝin, kaj estos bone!
  Serge ne volis manĝi ĉar li estis laca. Sed du knaboj laŭvorte ŝovis fruktokaĉon en lin. La manĝaĵo ne estis la plej malbona, sed la frukto estis iom amara, sed ĝi estis manĝebla. La plej granda pluso de loka manĝaĵo estas, ke sklavoj ne eliris por malpezigi sin. Almenaŭ ne estis fetoro.
  Kaj ili dormis sur la rokoj. Sed dum la jarcentoj la ŝtonoj estis eluzitaj de multaj infankorpoj, kaj estis tute akcepteble dormi sur ili. Kiel sur la sablo de strando.
  Kotkovriloj ne estas bezonataj, estas tre varme ĉi tie. Plie, ili varmegas multajn knabojn. La diabloj metis stokojn sur ŝiajn nudajn piedojn. Dek ĉiu. Sed ili apenaŭ malhelpas dormon. Sejoĵa estis tiel laca, ke li tuj ekdormis. Tamen, la korpo de la infano estas forta.
  Kaj en sia sonĝo, Seryozhka sonĝas, ke li flugas, kvazaŭ ŝvebante super la tegmentoj. Ĝi estas tiel bela kaj tiel mirinda. Vi estas kiel birdo aŭ tineo.
  Nur en sonĝo vi povas eskapi el kruela sklaveco.
  Matene ni ellitiĝas kaj reiras al malfacila laboro. Kaj denove laboru per martelo, pioĉo sur ŝtonoj, poste ŝarĝante ŝovelilojn en ĉarojn. Tiam vi puŝas ĉarojn kun aliaj uloj. Kaj tiam vi portas la korbojn. Kaj denove vi forbatis la ŝtonojn per pioĉo, kaj poste per sledmartelo. Viaj muskoloj doloras kiel freneza, kaj vi laŭvorte ĝemas pro doloro.
  Ŝajnas, ke vi estas falonta, sed dua vento malfermiĝas kaj vi moviĝas sur aŭtomata piloto. Kaj vi denove faru la laboron. La knaboj ricevas mallongan tagmanĝpaŭzon kaj sitelo da malvarma akvo estas verŝita sur ilin. Manĝaĵo fruktokaĉo. Vi lavu ĝin per simpla akvo. Sed mi ne volas iri al la necesejo. Almenaŭ ne estas sitelo en purgatorio, kaj ĉi tio estas granda pluso.
  Serge atendis angore la estingiĝon de la lumoj, por ke la sablo-eluzitaj ŝtonoj povu fali kaj ekdormi. Mi ne volis manĝi ĉar mi estis tiel laca.
  La tempo pasas terure malrapide. Vi estas en prosterniĝo.
  Sed finfine ĉio finiĝis. Vespermanĝo, kiun vi mem glutas kaj dormas.
  Kaj vi sonĝas... Ve, ĉi-foje estas kvazaŭ vi pendas sur rako kaj viaj artikoj estas torditaj. Kaj la diabloj batis per vipoj.
  Kaj la sekvan tagon, la troŝarĝita korpo ankoraŭ ne resaniĝis kaj havas teruran doloron. Ĉiu vejno sonoras de sufero kaj turmento. Doloro estas ĉie, ne restas sangomakulo, ne vejno tuŝita de suferado de troŝarĝo.
  Kaj Serge denove laboros... La mondo jam ŝajnas al li nigra kaj blanka...
  La unua semajno estas la plej malfacila, kiam laceco akumuliĝas, kaj la muskoloj estas pretaj striki ... Sed tiam okazas frakturo kaj vi estas tirita.
  Kaj nun, finfine, la koloroj revenas al la okuloj. Kaj en sonĝo vi denove ekflugas, ŝvebante kiel birdo, super la tegmentoj.
  Sed ĉi tie Serge ne estis bonŝanca, tuj kiam la doloro en la troŝarĝitaj muskoloj malfortiĝis, kaj li eĉ komencis iomete interparoli kun aliaj malliberuloj de la purgatorio. Komencis rekoni ion.
  Sed tiam revenis la diablo, kiu faras la dancadon. Kaj Serge estis trenita al li. Du diabloj tenis muskolfortan knabon. Serge provis konsoli sin: ke nun li, almenaŭ, ne laboras. Kaj kiam vi estas tenataj de virinoj, kvankam kornoplenaj, sed juna laŭ aspekto kaj sperta, ĝi estas eĉ agrable.
  Vere, diabloj ne flirtas kun knaboj: ili timas punon.
  Kvankam kiam ili tuŝas vin, estas klare, ke ili ankaŭ interesiĝas.
  Kiam Serĝo estis alportita en la forĝejon, ĝi iĝis vere timiga. La diablo aspektis tre granda kaj havis grandajn kornojn. Li portis antaŭtukon.
  Kaj tiel li prenis el la kameno emblemon en formo de rozo, kiu estas uzata por marki pekulojn de purgatorio.
  La knabo pli forte kunpremis la dentojn... Li decidis, ke li ne krios. La diablo kun akra movo metis ruĝvarman feron al la ŝultro de la knabo. Serge sentis, ke li estis eksplodita de doloro, kaj kriis... Li ektremis en la manoj de la diabloj, sed ili estis tre fortaj kaj retenis lin. La diablo gutis varmigitan oleon sur freŝan markon kaj grumblis:
  - Nun fariĝos pli facile! Ĉi tio ne estas la plej malbona turmento en la mondo!
  Efektive, la doloro rapide malfortiĝis. La vizaĝo de Serge ĉesis esti karmezina pro sufero, kaj li rekomencis spiri... La diabloj trenis lin el la forĝejo. La knabo eĉ pensis kun trankviliĝo, ke la plej malbona estas finita, kaj ke nun...
  Ili trenis lin en la minojn, kaj grumblis kaj ordonis:
  - Nun eklaboru!
  Moviĝante, la marko ankoraŭ iomete doloris kaj pikis. Sed ĝi estas eltenebla doloro. La muskoloj, kiuj ankoraŭ ne havis tempon por resaniĝi, doloris. Kaj Serge reiris al la laboro. Bati ŝtonojn per sledmartelo estas malfacile, ĝi trafas la ŝultron kie la marko estas. Kaj denove vi devas peni vian tutan kuraĝon por ne ekplori. Kaj vi havas almenaŭ pliajn cent jarojn da sufero antaŭen.
  Margarita ankaŭ estis malĝoja. La sola afero, kiun ŝi povis decidi por si, estis ĉu hodiaŭ pluki urtikojn, aŭ prokrasti ĝin ĝis morgaŭ. Kaj silento estas pli facile eltenebla, ĉar vi povas paroli nur kun vi mem.
  La plej malfacila afero estas pluki urtikojn per nudaj manoj. Vere, Margarita estis iom ruza. Ekzemple, ŝiaj kruroj estas malglataj kaj ne doloras tiom multe kiel ŝiaj brakoj pro urtikoj. Do unue piedpremu per nudaj piedoj, kaj tiam estos pli facile elekti la najlitan urtikon. Kaj tiam teksu ĉemizon. Sed ĉi tio estas longa laboro... La tempo trenas, kvazaŭ fluanta guto post guto. Ne gravas pri manĝaĵo. Vi povas manĝi nur berojn, kaj ŝajnas, ke ĉi tie ne estas vintro. Nu, ankoraŭ kaptu kelkajn fiŝojn. Ne estas tre amuza.
  Oni eĉ ne povas kanti la kanton laŭte, ĝi estas timiga.
  Nur mense vi povas komponi:
  Mi naskiĝis princino en palaco
  Tri mil servistinoj servis al mi...
  Sed ŝi rifuzis al la Diablo kronon,
  Ĉar la diablo, kredu min, ne estas donaco!
  
  Nu, kruela ulo Lucifero,
  Mi ne pardonis min pro tia trompo...
  Li estas la reganto de diversaj sferoj,
  Kaj sendas ŝtormojn, uraganojn!
  
  Mi kuris nudpiede el la palaco,
  Fiera princino en kamparana vesto,
  Mi estis en malliberejo laŭ la volo de mia patro,
  Kaj mi spertis multe da streso!
  
  La sorĉistino donis al mi malĝojan konsilon,
  Vi knabino kudris dekduon da ĉemizoj...
  Tiam la tuta mondo malfermos al vi,
  Vi ne estos la plej sensignifa insekto!
  
  Nu, kio okazas, estas kiel ĉiam,
  Mi jungis min al la maŝino por ne esti vidvino...
  Faru grandan sonĝon realiĝi
  Sed la knabino devis kudri per urtikoj!
  
  Kaj ĉi tiu faruno tre bruligas miajn fingrojn,
  Post ĉio, konu urtikojn kiel malnobla fajro...
  Sed dum la knaboj meritas honoron,
  Por ke la princo kisu la knabinon rekte sur la lipoj!
  
  Kaj mi teksas ĉemizon, knaboj scias,
  Por eviti la ruzojn de Lucifero...
  Por akiri veran paradizon,
  Por ke la planedo estu kiel sfero!
  
  Kaj mi kredas, ke venos ĉi tiu hela tago,
  Kiam ni liberiĝas, ŝerce, ni ĉiuj estas el infero...
  Venko malfermos senliman konton,
  Kaj estos tre granda rekompenco!
  
  Mi preĝis al Dio, la Sinjoro Kristo,
  Kaj ŝi verŝis larmon tre perforte...
  Mi alportos al li pecon de mia koro,
  Kaj mi forĵetos la inferan jugon de ĝia piedestalo!
  
  Resume, Dio helpu homojn,
  Mi faros ĉemizojn el urtikoj, mi kredas...
  Por ke ĉiuj povu resurekti
  Post ĉio, homo ne estas patosa insekto!
  
  Kaj nun mi laboras kiel abelo,
  Promenante nudpiede tra urtikoj...
  Kaj mi kredas, ke baldaŭ estos varma fonto,
  La planedo fariĝos kiel eterna majo!
  Sed la unua ĉemizo estas finfine preta. Vi zorge faldu ĝin kaj prenu la duan. Kaj estas kvazaŭ la unua, plej malfacila paŝo jam estis farita.
  Margarita povas paroli nur en siaj sonĝoj kiam ŝi dormas. Kaj tie renkonti Serjoĵka. Domaĝe, ke li estas ankoraŭ tro juna por esti ŝia princo. Sed mi volas ion specialan kaj nekonatan...
  La knabo Serge ŝarĝis la ŝtonojn en la troleon per miksilo, kaj tiam li devis puŝi ĝin kune kun aliaj tomboj. La stigmo jam resaniĝis kaj ne malhelpas doloron. Restis nur rozo - simbolo de sklaveco, por eternaj infanoj.
  La muskola doloro fariĝis multe pli malforta. Kaj la muskoloj de la knabo plifortiĝis. Li ne plu estas tiel laca, kaj povas stari sur egala bazo kun aliaj.
  Vi ankaŭ povas ekkoni viajn najbarojn. Ekzemple, helhara knabo proksimume dek tri jarojn aĝa, sed Vitya estas tre muskola. Li estis, rezultas, plenkreskulo, kaj por ne fali en inferan fajron li konsentis pasigi mil jarojn en purgatorio. Fakte, kiam vi alkutimiĝas al la streso, vi ne suferas tiom kiom kiam vi estas rostita sur fajro. Fakte, se la korpoj de infanoj sufiĉe rapide kutimas labori kun ŝtonoj, tiam sidi sur varma pato pli longe ne faciligos ĝin.
  Kaj ĉi tie la knaboj, ekzemple, povas paroli. Ekzemple, estas eta ĝojo aŭskulti la pasintecon, longan vivon de pekulo, kiu mortis tre maljuna viro, kaj sukcesis esti sur la maro kiel kajutisto kaj pirato. Vere, li provis esti nobla rabisto kaj poste pentis. Kaj li donis parton de la mono al la eklezio. Tial mi finiĝis en purgatorio. Formale, dum mil jaroj, plus por pekoj, eĉ tiuj, kiujn la pastroj absolvis.
  Vitya estas ĉi tie dum pli ol kvar jarcentoj. Li volas babili. La laboro fariĝis enuiga, kaj ĉi tio estas la sola elirejo de la rutina enuo de sklaveco. Nu, eble nur sonĝu.
  Vi nur bezonas paroli trankvile, por ke la kontrolistoj ne aŭdu. Alie ili batos vin per vipo. La diabloj vere havas bonan aŭdon, sed ili ankaŭ iom kompatas pekulojn kaj permesas al ili babili. Kiam la korpo kutimas labori, la ĉefa turmento estas rutina enuo, ĉar fari la samon dum jarcentoj enuiĝas. Same kiel vidi nur la minon, en la plej bona kazo, vi estos translokigita al alia etaĝo aŭ nivelo.
  La plej multaj el la gardistoj estas diabloj, kaj li nur permesas ke konversacio estu konservita sub certa nivelo.
  Vitya rakontis historion...
  Mi laboris de frua infanaĝo por bienulo. Mia unua laboro estis paŝti ŝafojn, kaj mi havis pli maljunan knabinon kun mi por helpi pri la paŝtado. Ĉio estis en ordo komence. Ŝajnas, ke la laboro ne estas malfacila, vi estas relative bone nutrata. Vi eĉ povas legi libron. Nu, en mia tempo ne ekzistis saĝtelefonoj.
  Serge respondis kun suspiro:
  - Mi ŝatus... tranĉi min per saĝtelefono! Ili diras mirindan aferon.
  Vitka kapjesis kaj daŭrigis:
  "Mi estis ankoraŭ infano, kaj mi sentis preskaŭ feliĉa. Cetere, la loka pastro havis multajn interesajn librojn. Kaj somero okupis la plej grandan parton de la jaro. Kaj la vintro estas tre mallonga, preskaŭ sen frosto.
  Vi kuras nudpiede sur la herbo, krevante berojn, spirante freŝan aeron kaj estante feliĉa. Kaj kelkaj infanoj laboras en minejoj aŭ fabrikoj kaj estas multe pli malbonaj.
  Sed iel la knabino ne povis eliri. Ŝi jam estis preskaŭ plenkreska, ŝajne ŝi havis rendevuon kun ulo. Mi iris sola por paŝti la ŝafojn. Kaj mi legis ege interesan libron pri knabo, kiu estis farita el ŝtipoj, kaj li fariĝis kajutisto por piratoj. Nu, la ŝafoj forkuris.
  Kaj tri el ili falis en intermonton kaj vundiĝis. Mi ne povis trovi kelkajn pliajn.
  Nu, la mastro ordonis, ke oni vipu min. Kaj mi neniam antaŭe estis batata. Do mi komencis rezisti. Kaj bedaŭrinde, unu el la gvidistoj havis tranĉilon en sia zono. Kaj mi kaptis ĝin kaj tranĉis ĝin. Li vundis serviston, mastron, kaj tio jam estas grava krima krimo. Mi estis ne nur skurĝita, sed ankaŭ sendita al la urbo. Tie ili estis malliberigitaj en infana malliberejo. Kaj ni devis dormi ne sur fojno, sed sur nudaj tabuloj. Kaj laboru forte dum dek du horoj ĉe la maŝino. Kaj ĉi tio estas malfacila laboro, krom studado. Ne unu minuton da libera tempo. Kaj ili skurĝas vin pro ĉiu eta afero. Ili manĝas nur avenan farunon.
  Krome, iuj uloj estas veraj krimuloj kaj difektas unu la alian.
  Ŝajnas, ke ĝi ne povus plimalboniĝi. Sed la postulo pri varoj falis, kaj kelkaj el la uloj, inkluzive de mi, decidis translokiĝi al la minejoj. Estas kiel en purgatorio, la fetoro en la minejoj estas terura. Do ili malpezigas sin ĝuste en la adutoj, kaj la torĉoj fumas.
  Resume, oni denove razis nin kalvaj kaj ĵetis nin en la minejon.
  Sed mia amiko kaj mi ekdormis en karbo kaj kaŝis sin en la troleo. Kaj ili povis eliri.
  Kaj ĉar ili devis serĉi nin, ni kaŝis nin sur la ŝipo.
  Pli precize, en malsamaj ŝipoj.
  Serge rimarkis ridetante:
  - Enamiĝo!
  Vitka obĵetis:
  - Ne estas tiel simple! La kapitano ordonis, ke mi estu ĝisfunde skurĝita. Batu ĝis vi perdos konscion. Kaj ne nur sur la dorso, sed ankaŭ kun bastonoj sur la kalkanoj. En la infana prizono oni kutime skurĝis nin milde, por ke ni povu plu labori. Kaj tiam ili duonhorloĝigis min ĝismorte, kaj piedbatis miajn kalkanojn tiel ke ili ŝveliĝis. Feliĉe, ili ne ĵetis lin eksterŝipen, kaj la vundoj de la knabo rapide resaniĝas.
  Kiel mi pensis, ili ankoraŭ dungis min kiel kajutisto. Sed estas malmulte da am-afero en ĉi tio. Ili ofte skurĝas ilin kaj devigas ilin fari la plej malfacilan kaj malpuran laboron. Kaj la maristoj, la kuiristo kaj aliaj monstroj batis.
  Tiam ĝi eĉ plimalboniĝis; ni estis atakitaj de piratoj surmare. Kaj, kompreneble, ili estis kaptitaj. Nu, ili ne bezonas maristojn, kion vi povas preni de ili? Ĉiuj surŝipe. Sed laŭ kutimo, unu kaptita pirato estas prenita en lian kompanion. Nu, mi frapis mian nudan kalkanon en la mentonon de Koku kun kurado. Li flugis eksterŝipen.
  La piratoj ŝatis ĝin, kaj ili prenis min sur sian ŝipon. Almenaŭ ili jam havis kajetan knabon. Komence nia rilato kun li ne funkciis. Li estis pli maljuna kaj pli forta, kaj ofte batis. Mi respondis kaj kverelis!
  Sed nun estas tempo por la enŝipiĝo, mi bonŝancis savi lian vivon.
  Kaj ni amikiĝis.
  Ĝi estis interesa kaj romantika. Mi estis kaptita unufoje, kaj nur mia juneco savis min de la pendumiloj. Ili estis senditaj al la plantejoj. Sed mi eskapis de tie kaj denove aliĝis al la piratoj. Li iĝis pli maljuna kaj jam estis helpkapitano. Ni havis multajn batalojn kaj vundojn.
  Mi estis saĝa, mi preskaŭ ne trinkis, mi ne fumis, mi ŝparis monon. La tempo pasis, kaj ili prenis la piratojn serioze. Mi devis forlasi la markomercon kaj okupiĝi pri pli paca komerco. Ĝenerale, mi vivis longan kaj sufiĉe feliĉan vivon, havis familion, infanojn, kaj fariĝis respektata homo.
  Kaj mia kapitano, ekzemple, estis rulita. La plej multaj el la piratoj finiĝis malbone. Iuj pendigis, iuj trinkis sin, iuj mortis pro malfacila laboro.
  Vitya palpebrumis al Serge kaj rimarkis...
  - Vi povas diri, ke ni estas bonŝancaj nun. Alie, en Gehena, kiam ĉiu ĉelo de la korpo brulas, kaj ne estas ŝanco ke tiu doloro iam ĉesos, multe pli malbona!
  Serge notis:
  - Se vi pensas tiel, tiam povus esti pli malbona! Kvankam ĉi tio memorigas min pri dankemo al la huliganoj, kiuj nur rompis vian nazon, sed ankaŭ ne rompis vian makzelon!
  Vitya ridetis kaj rimarkis:
  - Mi estis maljuna... Mi scias, kio ĝi estas! Kaj kiam mi estas juna en korpo kaj sana, mi volas danki la Ĉiopova Dion pro tio.
  Serge ridis kaj notis:
  - Sed mi ne estis maljuna! Kaj mi ne tute komprenas ĝin!
  Vitka kapjesis:
  - Eble... Vi komprenos, kvankam en purgatorio kaj en la ĉielo ili ne maljuniĝas!
  Serge logike notis:
  - Do, ĉi-sence, sur la Tero ĝi estas la plej malbona!
  Laboro, kompreneble, rapide enuiĝas... Sed se la knabo devas pasigi tre longan tempon en purgatorio, tiam Margarita povas kalkuli je pli rapida liberigo... La dua ĉemizo estis preta iom pli rapide ol la unua. La princino rememoris, ke en ŝia ne tro longa vivo, estis malagrablaj momentoj de studo. Precipe kiam vi skribas diktaĵojn.
  Kaj vi rigardas kun tia tenero, kiam la kvanto de kio restas por skribi malpliiĝas. Kaj sur la lastaj linioj miaj manoj nur tremas.
  Margarita estis malkontenta pri tio, ke ŝi ankoraŭ devis studi. Sed estas eĉ pli malbone, se vi ankaŭ laboras.
  La tria ĉemizo ne iras tiel malmola. La plej malfacila afero estas devigi vin pluki urtikojn, poste vi piedpremas ilin, kaj viaj kalkanoj brulas tra kaloj. Kaj tiam estas pli facile kiam vi ŝpinas.
  Margarita provis iri nudpiede pli sur la ŝtona vojo, tiel ke la plandoj de ŝiaj piedoj fariĝis pli keratinigitaj kaj malglataj, kun kaloj. Vi tretas la urtikojn por faciligi viajn manojn.
  Kaj multe pli bone por vi.
  Margarita eĉ zumis en sia menso. Silente, kompreneble, sed vi povas movi viajn lipojn dum komponado sen eldiro de vorto;
  La princino amis por matenmanĝo,
  Bananoj, nuksoj, ĉokolado...
  Kaj kredis je hela morgaŭ,
  Kia bonega rezulto!
  
  Mi volis preni la lokon de Dio,
  Donu feliĉon kaj morton al ĉiuj...
  La knabino havas multajn dezirojn -
  Kaj vi devas elteni la kapricojn!
  
  Nun ŝi fariĝis sklavino
  Ĝia posedanto estas Lucifero...
  Kaj nudaj piedoj batas,
  El diversaj aliroj kaj sferoj!
  
  La inspektisto batas ŝin per vipo,
  Tablopecetoj por matenmanĝo...
  Kaj se ili donos al la knabino ostojn,
  Tiam vi almenaŭ krias - kun bruego!
  
  Jes, la princino fariĝis ĉifona,
  Kvankam estis lastatempe diamanto...
  Ŝi fame batas per vipoj,
  Kaj vi ne devas trafi en la okulon!
  
  La knabino ĝemas pro doloro,
  Ĝi bruligas metalon....
  La beleco revas pri libereco,
  Kaj la Diablo estas ŝia idealo!
  
  Sed kiel ĝi okazis
  Ke la princino nudiĝis...
  Kaj io ŝvebis tiel furioze,
  Jen la ŝtonoj sub viaj nudaj piedoj!
  
  Ne kredu, vi saĝuloj,
  Princino ne rezignos, kredu min...
  Kaj la anĝeloj juĝos ŝin,
  La feroca besto ne glutos!
  
  La princino kutimas batali,
  Ne malbenu la sorton de ŝia beleco...
  Ŝi povas batali feroce
  Kaj li vidas la posedantojn en la ĉerko!
  
  La diabloj ne konas kompaton,
  Kaj doloras, kredu min...
  Sed la knabino meritas rekompencon
  Se vi estas bela, ne estu stumpo!
  La bruoj estas mortonta,
  La batalo kun la malamiko finiĝis...
  La malbenitaj bastardoj malaperis,
  Kio se ĝi estas knabino kun ŝraŭbo!
  
  La beleco frapas
  Kun via nuda, kupra piedo...
  Kvankam la fajroj brulas,
  La princino ne povas esti nuda!
  
  Venos la tempo, mi kredas,
  Ne estos homaj problemoj...
  Kaj ĉio tuj fariĝos ora,
  Lucifero denove iros al la infero!
  
  Kaj la knabino estos libera
  Mi kredas, ke mi trovos mian amaton...
  Liaj naciaj epopeoj,
  La poeto kantos en verso!
  Serge iom post iom okupiĝis pri la laboro. Liaj muskoloj fariĝis sekaj kaj tre reliefigitaj, kaj lia haŭto estis ĉokolado pro sunbruliĝo. La nudaj piedoj de la knabo, jam malglataj, fariĝis tute kornecaj, kaj ili sentime marŝis sur akraj ŝtonoj, kaj eĉ la kaloj sentis bone. La doloro en la korpo preskaŭ malaperis, la muskoloj adaptiĝis al la ŝarĝoj. Preskaŭ neniam turmentita kaj soifa dum laboro.
  Sed estas pli malfacile percepti rutinon. Mi volas ion novan kaj impresojn.
  La knaboj multe babilis unu kun la alia. Kiu estis tie? Estas malmultaj veraj knaboj, preskaŭ ĉiuj plenkreskuloj ricevis junajn korpojn, kvazaŭ en kompenso por sklaveco. Kaj vi povas aŭdi multajn interesajn rakontojn de ili.
  Inkluzive pri la kosmaj mondoj. Kie homoj flugas inter la steloj kaj havas ŝipojn de la grandeco de urboj. Kie manĝaĵo estas farita el segpolvo, aŭ eĉ el maldika aero, kaj fordonata senpage. Kie infanoj flugas tra la aero sen flugiloj. Do ĉi tio estas vera. Kaj multaj aliaj aferoj.
  Albert, laborante, fervore aŭskultis la rakontojn, kaj la tempo forflugis pli rapide.
  Kaj estis speciale interese aŭdi pri kosmaj bataloj. Ĉi tio estas absolute mirinda. Kiam stelŝipoj elsendas multkolorajn mortradiojn.
  Kiel mi ŝatus vidi ĉi tion.
  Multaj aliaj mirindaj aferoj okazis en malsamaj mondoj. Kelkaj el ili atingis tian evoluon, ke ili venkis maljunecon, kaj animoj venis ĉi tien kiel rezulto de perforta morto.
  Kaj estis tiom da aliaj kaj malsamaj aferoj.
  Albert havis mirindajn sonĝojn nokte. Tiel fabela kaj unika.
  Kun ĉielskrapantoj kaj palacoj, kun fontanoj atingantaj kilometrojn en la aero, kun moviĝantaj statuoj, kun temploj, sur kies oraj kupoloj povis enteni tuta urbo. Kaj multe pli.
  Kaj ĉi tio plifaciligis resti en purgatorio, kaj igis ĝin ne tiom infera.
  Ankaŭ Margarita laboris... Ŝi ankoraŭ havas pli facilan kaj mallongan vojon al libereco. Nun la kvara ĉemizo finiĝis. Se vi konsideras, ke ĉiu nova estas kudrita pli rapide ol la antaŭa, tiam pripensu la duonon de la vojo, ĝi jam estas kompletigita kaj vi povas ĝoji.
  Mense, la knabino eĉ komencis kanti, kompreneble, nur movante la lipojn;
  En la lando de miro regis la princino,
  Ŝi havis grandegan, helan korton...
  La Sinjoro sekvis kun vigla intereso,
  Kaj ŝtorma konversacio okazis!
  
  Sed Satano sekvis ŝin,
  Mi volis komenci konversacion por la geedziĝo...
  Li montriĝis tre forta,
  Fakte, la verdikto!
  
  Kion devus fari knabino de reĝa kortego?
  Kien iri kaj kien iri...
  Trojo iam falis en la severa batalo,
  Vi eĉ ne scias kien iri!
  
  La belulo ekiris sur la vojon,
  Sed la kalkanoj de la ŝuoj rompiĝis...
  Ŝajnis, ke nur mallonga tempo pasis
  Vi ne povas kolekti konatajn okulvitrojn!
  
  La princino kuris nudpiede
  Frapante viajn nudajn kalkanojn en sangon...
  La malpurulo forĵetis ŝin de la piedestalo,
  Sed ŝi kredas je la Sinjoro amo!
  
  Ŝi marŝas nudpiede super la ŝtonoj,
  Kaj la malvarma, aĉa pluvo frostas...
  La koroj de la knabino postulas venĝon,
  Kaj la malvarma vento tremas vin!
  
  Princino ŝi multe timis,
  Kvankam de la reĝa potenco ŝia karno...
  Post ĉio, en la regno ĉio estas tiel aranĝita,
  Ŝajnas, ke la Sinjoro ŝin forgesis!
  
  Tiam la knabino fariĝis almozulo,
  En ĉifonoj li portas akvon sur la monton...
  Kantas malĝojajn kanzonojn por mono,
  Kaj li kredas, ke li savos sian sonĝon!
  
  Ŝi volis trovi sin princo,
  Ŝi volis belan junulon...
  Sed ĉiuj vizaĝoj ĉirkaŭ ŝi ridas,
  Mi metos la Diinon sur piedestalon!
  
  La princino marŝas eĉ en la malvarmo,
  Lasante gracian spuron en la neĝo...
  Ŝi portas rozon en sia koro,
  Kaj mi konservos ĝin en poemo!
  
  La nudaj piedoj de la knabino estas frostigitaj,
  Sed estas fajro en ŝia pura koro...
  Kaj la larmoj de la knabino fariĝis kiel glacio,
  Ŝi estas tia granda, saĝa donaco!
  
  Ne, ne embarasu, gajaj kavaliroj,
  Dio ne lasos la knabinon morti...
  Nudaj anĝeloj varmigos viajn piedojn,
  Kaj la morto ne ĝenos tiun knabinon!
  
  La Ĉiopova montras la vojon de savo,
  Li donos al la knabino ĝojon kaj pacon...
  Kaj foje vi volas venĝon,
  Sed mi scias, ke la anĝeloj estos kun vi!
  
  Jen la knabino preterpasis la neĝblovojn,
  La brulanta neĝo degelis sub la radioj...
  Kaj vi eĉ povas vidi la ĉielon malproksime,
  Sukceso venos al tiu modesta princino!
  
  Knabino vidis junan viron,
  Kaj la lipoj kunfandiĝis en kiso...
  Kaj la voĉo de la belulino estas tre klara,
  Ŝi estas riĉa, eĉ se ŝi estas tute nudpieda!
  
  Nu, ili finfine edziĝis
  Iliaj infanoj estis feliĉe naskita...
  Tiu filino, kiu nomiĝas Nastya pli maljuna,
  Kaj la vivo rapidas supren, kaj ne sekundon malsupren!
  Ĉi tie la vortoj de la princino estis interrompitaj de la bojado de hundoj. Granda grupo da rajdantoj alproksimiĝis al ŝia ŝirmejo.
  Margarita elsaltis kaj riverencis. Kvarcent rajdantoj rajdis al ŝia hejmo. La hundoj kvietiĝis kiam ili vidis la knabinon kaj ĉiuj silentiĝis. Aperis ankaŭ la ĉefa, ĉi-kaze estis bela junulo kun krono. Li vidis knabinon... En malriĉaj vestoj, sed kun oraj haroj, nudpiedaj, ĉizitaj kruroj kaj svelta figuro.
  Kaj kiel tiu ĉi modesta vestaĵo konvenis al Margarita. Kiom ĝi emfazis la belecon de ŝia anĝela vizaĝo. Cetere, la robo jam estis ŝirita, kaj ŝiaj nudaj kruroj estis tute videblaj. Kaj ili estas tiel belaj, muskolaj kaj sunbrunigitaj. Ne kiel la kortegaj sinjorinoj, aŭ maldikaj kiel alumetoj, aŭ ŝvelintaj de graso kiel kolbasoj.
  Ne, ĉi tiuj estis muskolaj, fortaj kruroj, kun tre esprimplena kaj elstara formo. Kaj la piedoj de la knabino estas tre belaj. Ne malgranda, sed ankaŭ malgranda, nur sufiĉe por esti gracia, kun glataj, ĉizitaj fingroj. Kaj la malglata plando eĉ faras la kurbon de la kalkano pli gracia. Margarita havas maldikan talion, kaj ŝiaj kahelabsoj montras tra siaj ĉifonoj. Kio ankaŭ estas nekutima por kortegaj sinjorinoj.
  La juna reĝo estis ŝokita kaj ekkriis:
  - Mia amo! Vi estas bela!
  Margarita preskaŭ respondis, sed poste ŝi kaptis sin kaj pikis sin en la buŝon!
  La juna reĝo estis surprizita:
  - Silenta ... Jen la ĉarmo! Tiam mi certe prenos vin kiel mian edzinon! Dum mia tuta vivo mi revis pri muta edzino!
  La kardinalo, rajdante apud la reĝo, malgaje rimarkis:
  - Kutime reĝoj edziĝas kun profito! Kial vi bezonas ĉi tiun almozulon!
  La juna reĝo ridetis kaj respondis:
  - Jen ĝi! Mi estas sufiĉe riĉa kaj sufiĉe potenca por edziĝi pro amo! Kaj tio estas mia volo! Ŝi estu mia fianĉino!
  Margarita riverencis kaj faris geston por preni la urtikojn kaj ĉemizojn.
  La juna reĝo estis surprizita kaj demandis:
  - Kion vi volas? Se vi ne povas paroli, tiam almenaŭ skribu!
  La kardinalo ridis:
  - Jes, ĉi tiu almozulo estas muta!
  Margarita vigle skuis la kapon neante. La skribisto transdonis al ŝi la pergamenon. La knabino skizis:
  - Mi petas vin permesu al mi preni urtikojn kaj ĉemizojn, tio estas tre grava kaj de tio dependas la vivo de homoj al mi karaj!
  La juna reĝo eĉ pli larĝe ridetis kaj rimarkis:
  - Ĉi tiu estas la edzino! Kaj ŝi silentas, kaj samtempe vi povas komuniki kun ŝi!
  Margarita estis metita sur ĉevalon, kaj ŝi rajdis kun la reĝo. Li estis bela, tre juna, sed samtempe larĝŝultra kaj forta. Margarita ĝojus edziniĝi kun tia viro, sed... Ĉu ŝi povos fini la ĉemizojn kaj forigi la potencon de Lucifero.
  Ĝi mallumigis ŝian koron. Aliflanke, ŝi havis tian bonŝancan ŝancon. Eble ŝi povas finfine manĝi ion alian ol berojn, pomojn kaj fiŝojn. Kaj ne estas facile kapti fiŝojn. Mi ankaŭ volas almenaŭ iom da pano.
  Margarita vere volis kanti laŭte, sed ŝi ne povis... Ve, ŝia misio estas malfacila.
  Mi rigardis miajn nudajn piedojn... Tiam la reĝo ordonis:
  - Donu al ŝi botojn! Aŭ ŝuoj. Ne decas, ke edzino de reĝo estu nudpieda!
  La kardinalo rimarkis:
  - Via Moŝto... Mi havas robon kaj ŝuojn nur por tia okazo, se Via Moŝto ŝatus amuziĝi kun unu el la knabinoj dum la ĉaso! Sed geedziĝi kun almozulo... Ĉi tio estas...
  La juna reĝo logike rimarkis:
  - Ŝi havas tian elegantan skribon, la manskribon de nobla sinjorino! Mi pensas, ke knabino eĉ povas esti princino plenumanta promeson antaŭ Dio! Tial mia decido estas neŝancelebla. Ni geedziĝu kiel eble plej baldaŭ.
  La kardinalo respondis kun suspiro:
  - Via reĝa volo estas la leĝo, sed .... Sentas mian koron, ni bedaŭros ĝin.
  Serge ankoraŭ laboris en purgatorio. Pli precize, li jam plene eniris la labortrakon. Liaj muskoloj plifortiĝis pro konstanta laborego kaj fariĝis kiel gisita ŝtalo. La knaboj nun fariĝis siaj. Ili parolis mallaŭte, kaj eĉ se la diabloj permesis al ili, ili kantis.
  Estas preskaŭ nenio nova en Purgatorio, krom la fojfoja novulo. Ili estas kutime razitaj kalvaj kaj markitaj. Kaj estas tre malfacile por ili en la unuaj tagoj, ĝis la juna korpo alkutimiĝas al la streĉo. Plenkreskaj animoj ricevis la korpojn de knaboj, proksimume dek tri jarojn aĝaj. Ĉi tio estas tradicio. Evidentiĝas, ke en ĉi tiu aĝo la psiko estas la plej fleksebla kaj en tiaj korpoj, adoleskantoj rapide alkutimiĝas al kaptiteco kaj sklava laboro.
  Krome, la juna korpo influas la konscion, kaj kiam la korpo alkutimiĝas al fizika aktiveco, la sklavoj ne tiom suferas. Kaj kiel la infanoj ridetas kaj amuziĝas de sia laboro. Ĝi estas bona por infanoj, ili preskaŭ ĉiam estas en bonhumora, eĉ se en kaptiteco aŭ en malliberejo. Do Seriozha kaptis sin pensante, ke li apenaŭ suferas en sklaveco. Eble ĝi estas iom enuiga, sed mi parolis kun miaj amikoj, kaj nun vi pli amuzas, kaj la tempo pasas pli rapide.
  Ankaŭ Margarita ŝajnas esti trovinta feliĉon. Li dormas en luksa lito, manĝas la plej bongustajn manĝaĵojn, kaj portas multekostajn vestaĵojn kaj juvelaĵojn.
  Foje li eĉ donas konsilojn al ministroj, skribe, kompreneble.
  La geedziĝo estis tre grandioza, ankaŭ aliaj reĝoj venis al ĝi. Krom se la patro aperis. Kaj kiaj artfajraĵoj estis, kaj tiaj artfajraĵoj kaj festoj estis organizitaj.
  Kaj la homoj ĝojis, kaj ĉiuj amuziĝis.
  La sola afero, kiu difektis la humoron de Margarita, estis ke ŝi ankoraŭ devis fini kudri siajn ĉemizojn. Sen ĉi tio ŝi ne trovos pacon. La knabino kudris en konvulsio, ofte nokte. Mi ne hastis, sed la laboro antaŭeniris... Restis nur du ĉemizoj...
  Sed la provizo de urtikoj, kiujn Margarina anticipe plukis kaj konservis, elĉerpiĝis. Kaj ŝi devis iri al la tombejo.
  La knabino eniris nur noktoĉemizon kaj nudpiede... Kalkulante je bruo.
  Sed la kardinalo ordonis gardi ŝin. La knabino venis al la tombejo, kaj sorĉistinoj turniĝis ĉirkaŭe. Sed ili ne kuraĝis tuŝi la reĝidinon. Ili nur siblis kaj turniĝis...
  La knabino plukis urtikojn. Ne ŝajnis al ŝi tiom varmega. Vere, la kruroj ne plu estas tiel malglataj, la kaloj iom moliĝis. Margarita kunpremis la dentojn per urtikoj kaj revenis.
  La skoltoj raportis tion al la kardinalo. Kaj li diris al la reĝo.
  En ĉi tiu tempo, la monarko jam estis laca de sia silenta edzino. La noveco de la sperto malaperis. Ŝi estis pli alloga en robo de malriĉa kamparano ol en punto. Kaj la reĝo decidis, ke li mem devos vidi ĉion.
  Margarita iom da tempo kudris la dekunuan ĉemizon. Kaj mi ne iris al la tombejo. Sed ŝi ne havis sufiĉe da urtikoj por la lasta dekdua ĉemizo. Ĝi estas tiel malĝoja. Kaj la juna reĝino venis denove al la tombejo.
  Kaj la reĝo jam atendis ĉi tion. Permesinte al la reĝino pluki pli da urtikoj, ŝi estis permesita en la palacon... Kaj poste arestita.
  Ĉi tie ŝi aperis antaŭ la korteganoj en nur noktoĉemizo kaj nudpieda. La kardinalo anoncis publike:
  - Ĉi tiu virino estas sorĉistino! Ŝi nokte iris al la tombejo kaj plukis urtikojn!
  La korteganoj frostiĝis kaj fiksrigardis la reĝon. Li ne forrigardis, rigardante la belan knabinon. Kiel alloga ŝi aspektas en nur blanka ĉemizo kaj nudpieda. Mi dezirus, ke mi povus rigardi tian belecon sub torturo.
  Kaj la reĝo anoncis:
  - Nia sankta kardinalo kontrolu, ke ŝi estas sorĉistino!
  La kardinalo kapjesis kaj elprenis akran, longan kaj dikan kudrilon, rimarkante:
  - Ĝi estas ŝmirita per speciala solvo de baziliska veneno. Se homo estas ponardita, li spertas teruran, neelteneblan doloron. Sed por sorĉistino estas nur tiklado! Ni kontrolu ĝin!
  La publiko muĝis aprobe: "Eĉ muta virino povas krii."
  Kaj la princo de la preĝejo alproksimiĝis al Margarita. Ŝi paliĝis pro timo, la kudrilo kun la kranio aspektis tro malbonaŭgura. La Kardinalo malĝentile pikis la angulknabinon en la tibio. La doloro estis terura, sed la vizaĝo de Serge kaj aliaj infanoj ekbrilis antaŭ la okuloj de Margarita. Ne, ili ne povas esti perfiditaj. Kaj la knabino kunpremis la dentojn. La Kardinalo denove batis per la kudrilo. Doloro trapikis la reĝinon kun renovigita vigleco. La knabino ankoraŭ pli forte kunpremis la dentojn. Estis kvazaŭ ili batus ŝin per sledmarteloj. Do ĉi tio estas ĉio infera.
  La kardinalo enŝovas la kudrilon en ŝin kaj siblas:
  - Jes, kriu! Kriu! Kie vi havas tiom da kuraĝo!
  Kaj post la sekva injekto, ondo de mallumo kovris Margarita.
  Post la torturo, Margarita kuŝis senkonscia en malliberejo. La juna reĝo kompatis la knabinon, kaj li ordonis:
  - Ĵetu al ŝi la kolektitajn urtikojn kaj ĉemizojn, ŝi finu ĝin!
  Dek unu ĉemizoj el urtikoj kaj brulanta brako estis ĵetitaj al la knabino. Margarita rekonsciiĝis kaj pene ekstaris. Ŝia vizaĝo estis pala. Kiam oni ponardas vin per kudrilo trempita en baziliska veneno, tio estas simple neeltenebla torturo kaj terura, nekomparebla doloro.
  La ekzekutisto diris kun rido:
  - Vi povas kudri viajn proprajn ĉemizojn, morgaŭ matene vi estos forbruligita!
  La knabino kapjesis kun intenca indiferento kaj tiris amason da urtikoj al si. Ŝi komencis trempi ŝin. La ekzekutisto transdonis la kudrilon. Ne estas tre oportune vivi tiel. Kaj ni devas fari ĝin dum la nokto. Restas malmulte da tempo.
  Kaj Margarita, forgesinte pri la doloro, atente laboris. Ŝi laboris per ĉiuj fortoj, eĉ sen distriĝi manĝante la prizonpanon kaj trinkante akvon el la kruĉo.
  Dume, Serge estis skurĝita. Ili decidis vipi la knabon pro troa babilado. Ili tiris lin supren sur la rako, kaj kvar diabloj batis lin per vipoj. Kaj tiam ili alportis fajron al la nudaj piedoj de la knabo. Serioĵka kriegis.
  La doloro estis terura... Plie, la diabloj ankaŭ informis lin, ke li estis tenita sklave en purgatorio dum pliaj cent jaroj.
  La knabo rimarkis, ke li estas kaptita. Kaj ke nun li riskas neniam eliri el sklaveco. Kaj ŝi ploris amare.
  Post vipado kaj torturo, la diabloj ŝmiris lin per ia magia oleo kaj la knabo preskaŭ resaniĝis post duonhoro. Post kio li estis pelita reen al laboro.
  Nun fariĝis multe pli malfacile labori, kiel la premo de la konstato, ke vi estas en ĉi tiu infero por ĉiam. Kaj ĝi estas abomena kaj malĝoja. Unu konsolo estas, ke vi ne estas en danĝero maljuniĝi ĉi tie. Kaj tio estas malforta.
  Vitya, vidante la staton de Serge, flustris:
  - Ne timu! Ni certe elpensos ion!
  Seryozhka notis:
  - En cent jarcentoj!
  Kaj la knaboj ridis kune. Kaj la diabloj komencis bati ilin per vipoj. Kaj ili kriegis histerie;
  - Laboru, laboru! Laboru!
  La infanoj provis kaj ludis forte. Multaj el ili pasigis jarcentojn, kaj kelkajn milojn da jaroj, en purgatorio. Kaj kiel eskapi el la submondo? Nokte ili estas katenitaj. Kaj plej grave, ili estas garditaj de homlupoj. Kiuj havas absolutan flarsento, kaj samtempe supernaturan rapidecon kaj forton dekoble pli grandajn ol ordinara lupo. Kaj estas preskaŭ pli da inaj gardistoj ol junulaj kaptitoj.
  Serge eĉ pensis pri komenci ribelon. Sed ĉu la knaboj povos manipuli la pioĉojn? Kaj plej grave, kiom malproksimen ili iros de purgatorio?
  Sed ne doloris provi. Tamen, ili ne estos mortigitaj pro tio, sed la cikatroj kaj brulvundoj resaniĝos. Ĉi tie ĉio resaniĝas rapide, kaj la muskoloj fariĝis fortaj kiel ŝtalo.
  Kaj la knabo decidis diskuti pri la tumulto dum la tempo destinita por dormo.
  Tamen nokte en la akcioj la knaboj renkontis la ideon sen multe da entuziasmo.
  La plej terura el ili, la knabo Macron, kiu estis en la purgatorio dum dek mil jaroj, respondis dube:
  - Ĉu vi pensas, ke ni ne havis tumultojn? Vi estas la sola tiel inteligenta! Tial mi trenas la jugon de dek mil jaroj, ke mi estis sufiĉe stulta por partopreni en la ribelo. Ĉi tie, se ni ribelos, batalmagio estos uzata, kaj ni simple frostigos la diablojn eĉ se ni miregigos ilin per pioĉoj. Kaj tiam atendos nin kruela torturo kaj, plej grave, cent jarcentoj da purgatorio estos aldonitaj por ribelo! Ne, estas pli bone tiri la ŝarĝon kaj ĝoji, ke vi havas bonegan sanon por ĉiam, ke viaj dentoj ne doloras aŭ putriĝas, ke vi ne havas alergiojn aŭ aliajn malsanojn, kaj ke vi ne estis senigita de la rajto je spiru kaj parolu kaj revas!
  Vitya kapjesis konsente:
  - La magio de la diabloj senigas nin de niaj ŝancoj! Ĉi tiu loko havas preskaŭ milionon da jaroj, kaj se estus tiel facile ribeli en ĝi... Kaj foje niaj uloj liberiĝas. Ili estas senditaj al la armeo, donitaj belan uniformon post foriro! Do paciencu, eble vi finiĝos en la anĝela regimento, ellaborinte ĉiujn viajn pekojn en purgatorio.
  Serge levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Bone do! Mi pripensos ĉi tiun problemon plu! Ĝis tiam, dormu! La mateno estas pli saĝa ol la vespero!
  Nu, la knabo, ĉiuokaze, dormis en sia sana, sana dormo de forta, infana afero.
  Sed Margarita ne dormis eĉ palpebrumon la tutan nokton, laborante pri la lasta ĉemizo. Kaj nun estas mateno kaj la ekzekutistoj eniris ŝian ĉelon. La knabino nur kapjesis al ili kaj daŭrigis triki. Ni devas esti ĝustatempe. Estas tiom malmulte da tempo. Ŝi estis nur en noktoĉemizo. La ekzekutisto eĉ detranĉis ĝiajn finojn, por ke la belaj kruroj de la reĝino, kun ilia sunbruno ankoraŭ videblaj, estu pli bone videblaj. Nuntempe ŝi estas ankoraŭ reĝino, ĉar nur la Papo povus apartigi ilin.
  Margarita estis elkondukita el la karcero kaj supren laŭ la ŝtupoj. La ekzekutisto volis tondi sian hararon, sed la altranga lakeo kriis:
  - Lia Moŝto malpermesis fuŝi ŝian hararanĝon!
  La ekzekutisto kapjesis:
  - Estas klare! Des pli bone, ĝi bele brulos!
  Ĉe tiuj vortoj Margarita eĉ pli pala paliĝis, sed eĉ ne eligis sonon. Nur la vizaĝo de la reĝino fariĝis pli blanka kaj ŝiaj okuloj pli helaj.
  Do ili prenis ŝin... Nudaj piedoj estas ĉenitaj... La knabino ankaŭ havas ĉenon ĉirkaŭ la kolo. Mirinda ora hararo malfiksas sur la ŝultroj. Travidebla ĉemizo preskaŭ ne kaŝas la ĉarmojn. Nudaj kruroj estas belaj kaj nudaj, Margarita provas meĥanike streĉi.
  Ŝi estas la formado mem de senkulpeco. Kaj tiel bela. Homoj zumas, knaboj fajfas, kaj ili fiksrigardas ŝin sen deturni de ŝi la okulojn.
  Kaj Margarita daŭre trikas ĉemizon por si. Iu mizera nag sur ĉaro portas ŝin, kaj ĉi tio donas al ŝi tempon. Margarita trikas kaj silente flustras preĝojn.
  Unu el la avinoj muĝis:
  - Sorĉistino! Vidu kiel ŝi murmuras!
  Alia avino bojis:
  - Ĝi ne estas preĝlibro, kiun ŝi tenas en siaj manoj!
  Kaj krias ĉe la supro de iliaj pulmoj:
  - Bruligi la sorĉistinon! Bruligi la sorĉistinon!
  En Margarita flugas putraj legomoj kaj putraj ovoj. La estro de la gardisto krias:
  - Sufiĉe! Aŭ mi ordonos al la pafarkistoj pafi!
  Kaj la homamaso trankviliĝas!
  Fine, la ĉaro alproksimiĝas al la eŝafodo. Margarita estas deprenita de la ĉaro, ŝiaj nudaj, rondaj, rozkoloraj kalkanoj vidiĝas. Ŝi malrapide sed firme grimpas sur la eŝafodon. Grandega ekzekutisto kun torĉo en la manoj estas faldita en faskojn da arbustaro. Ĉio estas preta.
  La reĝo kaj nobeluloj sidas en speciala skatolo. Sur lia dekstra mano estas la kardinalo. Ĉirkaŭe estas multaj gardistoj. La ekzekuta areo estas preta. Sen ĉesi triki, Margarita staris apud la fosto. La asistanto de la ekzekutisto , ankaŭ grandega brutulo en ruĝa robo, kaptis la knabinon je la ŝultroj kaj apogis ŝin al la fosto.
  La horloĝo sur la turo komencis soni... Estis tempo por la ekzekuto... Du larmoj fluis sur la palaj vangoj de Margarita. Plej verŝajne, ŝia vivo finiĝos, kaj li mortos en la flamoj de la fajro, kaj ĉi tio estas tiel dolora, kaj samtempe epopea.
  La kardinalo flustris en la orelon de la reĝo:
  - Estas tempo, Via Moŝto! Estas tempo ekbruligi!
  La reĝo diris:
  - La heroldo laŭtlegis la akuzojn kaj la verdikton de la preĝeja tribunalo!
  Estis alia prokrasto, kaj Margarita komencis triki eĉ pli intense.
  La heroldo legis malrapide, kaj estis multaj akuzoj kontraŭ la reĝino, inkluzive de adulto. Margarita, aŭdinte tion, malfermis la buŝon kaj volis respondi.
  Sed ŝi rememoris ĝustatempe, ke ŝi devas silenti, kaj kun peno kunpremis la makzelon kaj komencis eĉ pli rapide triki ĉemizon el urtikoj.
  Fine la legado finiĝis.
  Kaj la verdikto estis anoncita:
  - Forbruligu la reĝinon ĉe la brulego!
  La ekzekutisto, kiu estis laca de teni ŝaltitan torĉon en la dekstra mano, prenis vipon en la maldekstra mano kaj batis Margarita sur ŝiajn nudajn krurojn per ĝi. La knabino ektremis, sed restis silenta. Kvankam la bato estis forta, la haŭto krevis kaj sango komencis flui.
  La kardinalo flustris al la reĝo:
  - Estas tempo doni la ordonon komenci la ekzekuton, Via Moŝto! Kaj la ekzekutisto kaj la spektantaro jam laciĝas de atendado!
  La reĝo respondis feroce:
  - Jen via juĝo, do vi rezignas ĝin!
  La kardinalo kriis:
  - Bruligi ekzekutiston! Bruligi ŝin!
  La ekzekutisto unue alportis brulantan torĉon al la nudaj piedoj de Margarita, li vere volis, ke la muta virino kriu.
  La vizaĝo de la reĝino turniĝis de pala al purpura pro doloro, ŝi kunpremis sian makzelon tiel forte, ke sango gutis el la angulo de ŝia buŝo. Sed per superhoma peno ŝi retenis la krion.
  La ekzekutisto rikanis. Liaj du helpantoj streĉis la ĉenojn sur la knabino. Sed eĉ Margarita, ĉenita al fosto, ne petis triki.
  Kaj tiam la ekzekutisto ekbrulis la arbetaĵon. Ĝi estis trempita per rezino kaj sulfuro, kaj la flamo rapide ekflamis, tuŝante la nudajn krurojn de la reĝino... La knabino paliĝis, ŝia vizaĝo, purpura pro sufero, fariĝis pli blanka ol kreto, ŝia kapo falis flanken, sed ŝiaj manoj. daŭre trikis. Kaj la flamoj pli kaj pli altiĝis.
  Kaj tiam aperis en la aero dek du perlkoloraj cignoj. Ili svingis la flugilojn kaj la flamoj estingiĝis. Margarita levis la kapon kaj flustris:
  - Estas finite!
  Kaj kun neatendita forto ŝi komencis ĵeti ĉemizojn al la cignoj. Kaj ili komencis fariĝi belaj junuloj kaj knaboj.
  Inter ili aperis la jam konata vizaĝo de Serge. La knabo estis en lerta princa kostumo, portanta botojn kun spronoj. Kaj klakante la kalkanojn, li diris entuziasme:
  - Fine, mi estas libera kaj ne sklavo!
  Vitya ankaŭ estis apud li en ŝikaj vestaĵoj kaj komentis:
  - Mi ne portas pantalonon aŭ ŝuojn dum kvincent jaroj!
  Dek du knaboj estis liberigitaj el purgatorio. La ĉenoj katenantaj Margarita krevis.
  La homamaso muĝis:
  - Ŝi estas sanktulo! Ŝi estas senkulpa!
  Margarita diris per tondra voĉo:
  - Nun mi povas paroli! La potenco de Lucifero super planedo Tero finiĝis.
  Kaj tuj antaŭ niaj okuloj ekfloris belegaj rozoj. Kaj maljunuloj kaj maljunuloj kun maljunulinoj iĝas belaj junuloj kaj virinoj.
  Eĉ la maljuna kardinalo, kiu fariĝis knabo ĉirkaŭ dekkvinjara, eksaltis kaj rimarkis:
  - Al la diablo kun malnovaj ulceroj! Nun mi povas kaj volas danci!
  Kaj fine, la homaro trovis ĝojon kaj feliĉon.
  
  HELPU LA KIBALĈON KNABON
  Dekdujara knabo trovis sin en la clugoj de la burĝaro. Kaj la ĉefburĝo ordonis:
  - Donu al ĉi tiu Malkiŝ-Kibalkiŝ la plej teruran turmenton, kiu ekzistas en la mondo.
  Kaj la knabo estis kondukita al la tortura kelo. Ili deŝiris lian pantalonon kaj ĉemizon. Ili tiris min nuda sur la rako. La heroa knabo kunpremis la dentojn kiam ili turnis liajn manojn sur liajn ŝultrojn kaj silentis.
  Kaj la ekzekutisto elportis sian vipon sur la knabon. La haŭto sur la dorso de la knabo krevis kaj sango komencis flui. La knabo-Kibalkiŝ spiradis peze, sed retenis siajn kriojn.
  La generalo kriis:
  - Fritu lian kalkanon!
  Kaj la varma fero tuŝis la nudan plandon de la knabo. Knabo-Kibalkiŝ kriegis, sed mordis sian lipon. Ni devas elteni. Estis odoro de bruligita viando. La ekzekutisto pafis varman feron al la plandumo en sekcioj, kaj la doloro venis en ŝprucaĵoj. Malkiŝ-Kibalkiŝ eltenis, kunpremis la dentojn, sed obstine silentis.
  Jen la ruĝvarma fero fosis en la alian, infanecan plandon de la knabo. Tiam la ekzekutistoj alportis striojn da varma fero al la brusto de la brava knabo kaj bruligis lin... Malkiŝ-Kibalkiŝ perdis la konscion pro dolora ŝoko. Li rekonsciiĝis verŝante sitelon da glaciakvo.
  Tiam la torturo daŭris. Ĉi-foje ili komencis bati la knabon per varma drato, kaj elektrodoj estis fiksitaj al liaj brakoj, gamboj kaj vira perfekteco. Kaj ili ŝaltis la fluon... Knabo-Kibalkiŝ hurlis pro sovaĝa doloro. Li estis tordita. Sed la knabo ankoraŭ nenion diris. Kvankam ili torturis lin tre brutale.
  Eĉ la fluo ne igis lin paroli. Ili pasigis la malŝarĝojn tra digno kaj la kvina punkto. La knabo perdis la konscion kaj rekonsciiĝis. Sed eĉ ĉi tion li ne povis malligi sian langon. Kaj la Ruĝa Armeo jam antaŭeniris kaj frakasis la burĝaron.
  Tiam Malchish-Kibalchish estis sendita tra la tempokanalo al la alternativa historio de la Tria Regno en la keloj de la Gestapo.
  En alterna historio, Marcel ne kraŝis sur la aviadilo. Ĝi ne estis pafita, sed kraŝis hazarde. Kaj tiam la numero unu flugaso povis pluvivi kaj daŭre amasigis poentarojn. Ŝajnis, ke unu piloto, eĉ unu tiel elstara kiel Marcel, ne povas ŝanĝi la kurson de la historio. Sed ĉi tiu granda aso ankoraŭ faligis la aviadilon portantan Montgomery, la plej bonan anglan komandanton. Kaj kiel rezulto, Rommel venkis la britajn trupojn en Egiptujo fine de aŭgusto kaj komenco de septembro.
  La venko ebligis atingi la Suez-kanalon kaj bari la vojon de la britoj al la maro. La aliancanoj tamen provis alteriĝi en Maroko, kaj avanci en Alĝeron. Ankaŭ tie okazis bataloj, kaj Rommel kaptis pli ol cent kvindek mil usonajn soldatojn. Post tia frakasa malvenko, ŝokita Roosevelt konsentis pri paŭzo. Churchill ankaŭ ne volis batali sen Ameriko.
  Kaj tiel la okcidenta fronto fermiĝis. Estinte venkitaj ĉe Stalingrado, kaj parte reestiginte la fronton post la kontraŭatako de Mainstein, la nazioj komencis prepari ofensivon sur la Kursk Ardena Bulo.
  Aldone al la Tigroj, Ferdinandoj kaj Panteroj, ili ankaŭ havis Lev-tankojn. Tamen, Hitler insistis pri testado de la Maus. Tiu tanko estis taksita tre skeptike fare de armeaj ekspertoj.
  Marcel, alportis la nombron da aviadiloj pafitaj al tricent, estis denove premiita la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Iĝante la unua militisto de la Tria Regno se temas pri havi du tiajn premiojn samtempe. Kaj nun Marsejlo batalis sur la orienta fronto. La rusoj nomis lin la nigra diablo. La aermilito daŭris.
  Hitler hezitis ataki. La foresto de Aliancita bombado permesis al la germanoj aranĝi planojn por la produktado de Panteroj kaj Tigroj, kaj eĉ lanĉi la Leonon, pezantan naŭdek tunojn, en produktadon. Tiu tanko estis simila laŭ formo al la Pantero, sed pli granda kaj havis 105 mm 70 EL-kalibrokanonon. Ĉi tiu pafilo elprenis sovetiajn tankojn de longa distanco, sed pafis nur kvin pafojn je minuto. La avantaĝo de la "Leono" estis la klinita aranĝo de la kiraso, kaj precipe la flankoj, kiuj pliigis ĝian postviveblecon. Sed la agado de veturado estis negrava, sub ajna kritiko.
  La apero de "Maus" donis al la germanoj nenion principe. Sed Hitler volis testi lin, kaj denove prokrastis la ofensivon.
  Tiam, la 1-an de aŭgusto 1943, sovetiaj trupoj rapidis en batalon memstare. La nazioj atendis tion kaj renkontis la malamikon kun fera defendo.
  Ili havis tempon por plifortigi sin. Krome, kromaj fortoj estis transdonitaj de Francio kaj Balkano por anstataŭigi la italojn kaj bulgarojn.
  La germanoj pliigis sian produktadon de aviadiloj. ME-309 aperis ĉe la fronto. Alta rapido kaj potencaj armiloj: tri 30-mm aviadilkanonoj kaj kvar 14-mm maŝinpafiloj.
  La nova aŭto estas ankoraŭ rapida, ĝis 740 kilometroj, kaj tre danĝera. Vere, la pliigita pezo reduktis manovreblon, precipe horizontalan, sed potencaj armiloj ebligis malflugi sovetiajn aviadilojn ĉe la unua alproksimiĝo.
  Kaj la Focke-Wulf distingiĝis pro kaj la rapideco kaj potenco de siaj armiloj. La germanoj ankaŭ elpensis la Yu-288, bombaviadilon kapabla je portado de kvar tunoj da bomboj en la normala versio, kaj nekredeblaj ses en la reŝargi versio. Tiel li detruis la Ruĝan Armeon.
  La batalado fariĝis furioza. La germanoj rezistis, forpuŝante atakojn de sovetiaj trupoj. La Ruĝa Armeo rapidis al la malamiko kaj elĉerpiĝis.
  Ne eblis trarompi Mainstein en la sudo - la germanoj estis fortaj kaj pretaj. Nur en la orjola direkto formiĝis kojnoj. La germanoj batalis tre obstine.
  La Pantero pruvis esti bonega defendtanko. En septembro, Panther 2, kun pli dika kiraso, ankaŭ komencis alveni. Tamen ĉi tiu tanko ne pravigis sin. Pli peza, li estis pli malbona en defendo, tiel ke li perdis manovreblon. Vere, ĝi estas pli bone protektita. Precipe en la frunto kaj parte flanke. Avantaĝo de la Panther-2 estas la pli granda angulo de la kiraso, kiu pliigis la postviveblecon de la tanko, precipe en alfronta batalo.
  La germanoj iel tenis la fronton... Marsejlo alportis la nombron da faligitaj aviadiloj al kvincent, pro kio li estis premiita la novan Ordenon de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Do Marcel ekstaris tre alte kiel aspiloto.
  Marsejlo fariĝis vera legendo de la ĉielo. Kaj ili timis lin, kaj samtempe ili tre estimis lin. Inkluzive de la ruĝaj komandantoj. Kaj Stalino eĉ metis rekompencon sur lian kapon: miliono da orrubloj.
  La germanoj povis ne nur ĉesigi la Ruĝan ofensivon, sed ankaŭ lanĉis kontraŭatakon kiam la sovetiaj soldatoj estis elĉerpitaj. Kaj kiel rezulto, ili trarompis la defendojn, preterirante Kurskon, kaj fermis la kaldronon. Pli ol duona miliono da sovetiaj soldatoj estis kaptitaj. La Ruĝa Armeo suferspertis gigantan malvenkon kaj estis drenita de sango. Sed la batalado daŭris ĝis malfrua aŭtuno. Kaj la germanoj povis nur alproksimiĝi al Voroneĵ.
  Rigardante la vintron, la nazioj estis singardaj de atakado kaj ekloĝis en mallozan defendon.
  Suferinte gravajn perdojn, Stalino fariĝis singarda. Vintre, li formis novajn sekciojn kaj provis pliigi la produktadon de ekipaĵo. Sovetiaj generaloj kalkulis je novaj tankoj T-34-85 kaj IS-2, kun pli potencaj pafiloj. Necesis rezisti la germanan feron.
  La nazioj ankoraŭ ne tute decidis pri la militstrategio. "Pantero" 2 spertis modernigon; pli mallarĝa gvattureto estis instalita, pliigante protekton; krome, 900 ĉevalforta motoro estis instalita, kiu signife plibonigis la efikecon de la veturilo.
  "Tigro"-2 aperis en pli altnivela modifo kun motoro de 1000 ĉevalfortoj. Kaj tiu ĉi germana maŝino batalis pli-malpli sukcese sur la frontoj.
  Sed "Leono" plej ŝanĝiĝis. La nova Lev-2-tanko havis gvattureton malantaŭen movitan, kio ebligis instali la transdonon kaj motoron kune kaj antaŭ la tanko, signife reduktante ĝian altecon, ŝparante sur la kamŝafto. "Lev"-2 iĝis pli densa, kaj ĝia pezo falis al sepdek tunoj, kio, kun nova motoro de 1000 ĉevalfortoj, certigis bonan veturadon de la aŭto. Kaj la kiraso eĉ fariĝis eĉ pli dika ĉe la flankoj, atingante 120 milimetrojn. Signife aldonite, mi devas diri "Leono"-2.
  En la ĉielo de la germanoj en la ME-262-serialo, la veturilo estas jetmotora kaj pluvivebla, kun potencaj armiloj. Ankaŭ aperis la XE-162 - aviadilo facile fabrikebla, malmultekosta, malpeza, manovebla, sed sufiĉe malfacile flugebla. Ĉi tiu aŭto ne estis destinita fariĝi la batalanto de la popolo. Sed kelkaj asoj ŝanĝis al ĝi. Ĉi tiu modelo montriĝis aparte sukcesa por Huffman, kiu povis akiri poentarojn per ĝi tiel rapide ke li iĝis la dua post Marsejlo por superi la ciferon de kvincent aviadiloj malflugigitaj.
  Sovetiaj pilotoj nun estis plimultitaj fare de la germanoj. La apero de la Yak-3 estis prokrastita en la serio pro manko de altkvalita duraluminio, la sama kun la LA-7, kiu ankoraŭ ne eniris la serion. La ĉefbatalanto estis la facile produktebla Yak-9, kiu perdis al la germanoj. Sukcesis la faŝisma aviadilo TA-152, evoluo de la Focke-Wulf, kiu turmentis sovetiajn veturilojn kaj amase pafis ilin.
  La Ruĝa Armeo havis pli malfacilan tempon... Do la germanoj, uzante grandajn amasojn da tankoj, lanĉis ofensivon direkte al Stalingrado. La bataloj estis sangaj. En respondo, Stalin lanĉis ofensivon en la centro, sed estis nekapabla penetri la malamikon.
  La germanoj dominis la aeron kaj povis bombi sovetiajn trupojn. Kaj la tankoj de la Ruĝa Armeo estis atakitaj per atakaviadiloj. Kaj tio okazis en tre malfacilaj kondiĉoj, kiam ne estis helpo de la aliancanoj. Kaj la nazioj premas sin.
  La situacio estis malfaciligita per la eniro de Turkio en la militon. Unu el la otomanaj generaloj, subaĉetitaj fare de la germanoj, donis la ordon pafi al sovetiaj soldatoj sur la limo kaj iri sur la ofensivon. Kaj per tio alfrontis la turkan gvidadon kun fakto plenumita. Kiel rezulto, dua fronto malfermiĝis. Kaj granda milito eksplodis en Transkaŭkazio.
  Dum la bataloj sur la ĉielo, la bombaviadilo Arado montris grandan efikecon, kiun rusaj pilotoj eĉ ne povis atingi. Kaj ĉi tio ankaŭ influis la kurson de la bataloj.
  La germanoj atingis Stalingradon kaj restis tie. Sed ili ankoraŭ povis trapenetri al la Kaspia Maro kaj fortranĉi Kaŭkazon per tero. Kaj ĉi tio certe estas sukceso.
  Stalino estis terure nervoza... Lia Ruĝa Armeo perdis la militon. Kaŭkazo estis sur la rando de perdo. Necesis forta solvo, kaj la insida diktatoro proponis al Hitler pacon. Krome, konsentante rezigni la tutan Kaŭkazon kaj desegni la limon laŭ la linio Stalingrado, Astraĥano. Kaj plu laŭlonge de la limo jam konkerita de la germanoj, plus la pago de ĉiujara tributo - pano, kotono, oleo kaj aliaj krudaĵoj. Krome, Stalino petis forlasi Sovetunio Leningrad kaj ĉesigi la blokadon kontraŭ grandaj teritorioj en Karelio kaj, krome, Murmansko.
  Hitler akceptis tiujn kondiĉojn, sed ankaŭ postulis Arĥangelsko kaj la limo al Saratov inkluzive, same kiel grandaj kvantoj de tributo. Stalino konsentis pri tio. Kaj tiel la germanoj resendis ĉiujn militkaptitojn kaj ricevis Bakuon kun grandegaj naftorezervoj.
  La milito en la oriento finiĝis objektive kun la venko de Germanio. Jen kion Goebbels parolis.
  Sed en Sovetunio oni parolis pri la granda venko kaj saĝo de Stalin, kiu sukcesis konservi la sovetan ŝtaton en ekstreme malfacilaj kondiĉoj. Kiam liaj aliancanoj forlasis lin, kaj li devis batali kun la tuta Eŭropo kaj duono de Afriko.
  Hitler nun alfrontis elekton: finfine fari pacon kun la Okcidento, kaj digesti la jam konsiderindajn, kolosajn konkerojn, ne malsuperajn al la imperio de Ĝingis-Ĥano, aŭ daŭrigi la militon kun Ameriko kaj Britio. Krome, Japanio devas esti savita.
  La aliancanoj rifuzis la oferton de Hitler ĉesigi la militon kun Japanio kaj slutte pacon, forlasante kion ili jam kaptis. Do en 1945 la milito rekomencis kun renovigita vigleco.
  Hitler lanĉis ofensivon en tri direktoj. De Kaŭkazo ĝis Mezoriento, kaj poste al Irano kaj Hindio. De Egiptujo supren laŭ la rivero Nilo, ĝis Sudano kaj pli sude. De francaj havaĵoj ĝis Kongo, kaj pli sude ĝis Sudafriko. Kaj en Sud-Afriko estas multaj blankuloj de germana origino, kiuj atendas liberigon. Kaj tien moviĝas germanaj trupoj. La ĉefa problemo por Hitler estis ke li devis venki multajn naturajn obstaklojn. Sed la britaj kaj usonaj trupoj ne estas konkurantoj de la Germana Armeo.
  Krome, en 1945, germanaj projektistoj finfine faris sukcesan kaj perfektan E-50-tankon.
  Ĝia ĉasio montriĝis tre trairebla kaj sufiĉe malpeza, malmultekosta fabrikebla kaj facile riparebla. La dikeco de la kiraso estis simila al tiu de la Tiger-2, sed kun grandaj deklivoj de la kirasaj platoj, kiuj pliigis pluviveblon. La alteco de la tanko estis reduktita al du metroj pro la kompaktado de la aranĝa sistemo. La motoroj kaj dissendo situis kune kaj transverse, kaj la rapidumujo estis sur la motoro mem. La E-50 estis armita per rapidpafa 88-milimetra kanono kun 100 EL-barellongo, pafante dek du raŭndoas je minuto.
  La plej grava afero estas, ke la pezo de ĉi tiu tanko estis reduktita al kvardek sep tunoj, kio, kune kun motoro kun potenco de 1200 ĉevalfortoj, permesis al ĉi tiu veturilo laŭvorte flugi.
  La tuta militistaro tuj ŝatis la E-50, kaj ili preferis ĝin ol la Panther-2. Tiu tanko daŭre estis modernigita kun la instalado de 88-mm kanono, sed estis nuligita en favoro de la pli efika E-50.
  La germanoj atakis en malsamaj direktoj. Kaj la loka loĝantaro subtenis ilin. Venkoj sekvis unu post la alia. La britoj kaj amerikanoj estis pli malfortaj en nombroj kaj malsuperaj en kvalito de soldatoj kaj tial senespere perdis.
  Dum la kvardek-kvina jaro, la Tria Regno prenis kontrolon de la tuta Afriko, Azio, inkluzive de Hindio kaj Birmo kaptitaj fare de la japanoj, kaj la Proksima Oriento.
  Kaj aera ofensivo komenciĝis kontraŭ Britio mem. Germanaj reagaviadiloj venkis la britojn kaj usonanojn... Kaj en la somero de 1946, estis farita aera surteriĝo, kiu estis sukcesa kaj Britio falis.
  Kaj en la aŭtuno de 1946, Islando ankaŭ estis kaptita.
  La milito jam translokiĝis al Usono. Kaj ĝi montriĝis sufiĉe longa. La bezono movi trupojn trans la oceanon, kompreneble, kreis problemojn.
  Kaj Ameriko longe kaj obstine rezistis. La milito kun Usono daŭris pliajn tri jarojn ĝis Vaŝingtono estis kaptita kaj Ameriko subskribis kapitulacon.
  La unua fazo de la Dua Mondmilito finiĝis. Kaj ŝajnis eble ĝui la mondon.
  Sed Hitler atakis Japanion en 1955. Li volis forigi sian lastan seriozan geopolitikan rivalon. Hitler atakis dum sia naskiĝtago, la 20-an de aprilo. Kaj ĝi estis interesa decido. En Sovetunio, Nikita Ĥruŝĉov baze kaptis potencon. Kaj Nikita invitis Hitler batali kune.
  Hitler konsentis, sed kompense Sovetunio povis nur kalkuli je la reveno de suda Saĥaleno, antaŭe kaptita fare de la japanoj, kaj la Kuril-kresto, same kiel eta redukto de tributo.
  Kaj tiel Sovetunio eniris la militon kun Japanio. Kaj denove ĉio ekflamis. Kaj kompreneble en pli bona eldono por Rusio ol antaŭe. Kaj venkoj estis gajnitaj de la Ruĝa Armeo post longa periodo de malvenkoj kaj honto. Kaj fine eblis raporti ion pli agrablan ol alian vangofrapon, aŭ venkitan divizion de la Ruĝa Armeo.
  Sed jen Japanio, kiu ne sukcesis en la dua mondmilito kiel Germanio. Kaj estante tre malsupera en ekonomio kaj armila teknologio, ĝi montriĝis venkita. Ĝia malvenko estis akcelita per la uzo de nukleaj armiloj fare de la nazioj, kun la detruo de la Lando de la Leviĝanta Suno. Tiel la stelo de la samurajo aro.
  Kaj la Tria Regno disbatis preskaŭ la tutan mondon... Restis nur USSR, kvankam en reduktita formo.
  Kaj tiel la 20-an de aprilo 1958 komenciĝis la fina ofensivo de la Fuhrer. Li volis ĉesigi la lastan, gravan malhelpon al mondregado. Kaj ĉi tio estas serioza intenco.
  Nikita Ĥruŝĉov regas en Sovetunio. Kiun preskaŭ ĉiuj konsideras monteto kaj buĉulo, kiu staris nenie proksime de Stalino. Kaj Superman kaj la monstro Hitler.
  Kaj ĝi estas tre malmulte por Moskvo kaj la superaj fortoj de la Germana Armeo kaj piramidaj tankoj certe prenos ĝin. La proporcio estas tro neegala.
  Sed Hitler ankoraŭ vivas... Kaj ses junaj militistoj decidis, ke ili bezonas lin fini.
  Kaj la 1-an de majo 1958, Oleg Rybachenko kaj lia teamo atakis la loĝejon de Hitler.
  Kaj denove, senmortaj infanoj faligas faŝistojn per glavoj kaj fajfiloj el siaj nazotruoj kaj umbilikoj. Ĵetado de granatoj kun nudaj piedoj.
  Kaj la knabino elĵetas fulmon el siaj skarlataj cicoj. Kaj Hitler persone torturas Malkiŝ-Kibalkiŝ. Samtempe, la knabo estas etendita sur la rako, malvarma akvo estas gutita sur la supron de lia kapo, li estas batata sur la dorso per varma dratvipo, liaj kalkanoj estas frititaj per lumo, kaj fluo estas trapasita. lia korpo. Tre kruela kombinaĵo de torturo. Kaj Hitler mem partoprenas persone en la torturo de Malkiŝ-Kibalkiŝ.
  Sed Oleg Rybachenko trarompas la kordonojn kaj forblovas la kapon de la Fuhrer per bato de sia magia glavo. Tiam li diras:
  - Gloro al komunismo!
  Margarita hakas la ekzekutistojn kaj grincas:
  - Gloro al la grandaj herooj!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas mortigan segpolvan obuson, kiu disŝiras amason da Krauts.
  Kaj Oleg Rybachenko komencas kanti, komponante tutan poemon survoje;
  Estos epoko, la epoko de komunismo,
  Ni levos la fieran rusan flagon...
  Kredu min, ni frakasos faŝismon hele,
  Ni donos al Hitler nikelon!
  
  Nia fido estas pli forta ol ŝtalo,
  Kaj sankta komunismo kondukas...
  Kaj por ni la granda gvidanto Stalin,
  Kaj ni kreskas kaj ne centimetron malsupren!
  
  Por la grandeco de Sankta Rusujo,
  Kio povas venki la hordojn...
  Stalino estas nia granda misio,
  Kaj la rusa urso estas grandega!
  
  Ni majestas la ĉiopovan Vergon,
  Eble la Krauts povas esti venkitaj tuj...
  Por la Patrujo, feliĉo kaj libereco -
  La vivo estas delikata kiel silko, mi konas fadenon!
  
  Ni ne kutimas, kredu min, ni timas,
  Nia forto, rusoj dum jarcentoj...
  Ni povas batali tre forte,
  Estos sonĝo pri hela patrujo!
  
  De Moskvo ĝis Leningrado,
  De tajgo ĝis sunaj maroj...
  Granda rekompenco atendas la batalantojn,
  Mia vasta Patrujo!
  
  Ni protektos vin kaj ekspansiiĝos
  Kaj ni levu la standardon super la tegmentojn...
  Pro nia patrino Rusio,
  Kaj la malamiko ricevu shish!
  
  Batalu por la grandeco de la Patrujo,
  Kiel furioza, brulanta uragano...
  Ni kredas, ni ĉiam sciis batali,
  Kredu min, ni transiru la oceanon!
  
  Ni povas ĉion fari, tion mi certe scias.
  Ni povas vere venki la Wehrmacht...
  Kaj kun mia senmakula honoro,
  Ni povas ĉesigi ĉi tiun atakon!
  
  Ni havas kaj la Sunon kaj kvazarojn,
  La plej saĝa caro de Rusio...
  Ni forte batos
  Kaj la ordo estas, vi regas saĝe!
  
  Ni pendigos Hitler dum ludado,
  Ni venkos ĉiujn faŝistojn samtempe...
  Kaj por ĉiam estos la suno de majo,
  Kaj super ni en oro estas keruboj!
  
  Knaboj, ni estas tiel kuraĝaj,
  Ni disbatos ajnan hordon...
  Kaj la knabinoj estas nudpiedaj en la neĝo,
  Kaj ili ridas, en furioza neĝoŝtormo!
  
  Kredu min, la mondo de komunismo estas bela,
  Knabinoj sentas sin nudaj en ĝi...
  Estos paco kaj feliĉo sur la planedo...
  Kaj li skribaĉas for ĉe la ĉizilo de la knabo!
  
  Ni estas tiel bonegaj militistoj
  Ni ankaŭ povas venki la drakon...
  Eĉ se la Krauts ne estas stultaj,
  La urso ĉiuokaze disŝiros ilin!
  
  Ni ne timos Hitleron,
  La knabino metos nudan kalkanon en la nazon ...
  La Fuhrer simple fariĝos klaŭno,
  Kaj ĉefe, scii ne estas sufiĉe matura!
  
  Kaj la knabinoj estas nudpiedaj,
  Ili amas neĝon, tiklas la kalkanojn...
  Kaj en la nomo de Patrino Rusio,
  Ni kapablas rompi la Fritz!
  
  Nu, kie vi estas aspirantaj faŝistoj,
  Vi volis preni Moskvon vintre...
  Kaj nun vi ĝemas pro doloro,
  La knabino rektigis sian plekton!
  
  Nuda kalkano movita sur la nazo,
  La Fuhrer subite svenis...
  Post ĉio, la knabinoj estas nudpiedaj en la neĝblovoj,
  Kaj ili havas ŝtalon, amason da korpoj!
  
  Kaj la knabinoj postkuras la Fritz tiel,
  Ke tiuj ŝafoj kuras al la buĉado...
  Ili povas batali tiel feroce
  Tuj estas klare, ke Hitler estas kaput!
  
  Ĉi tie la nazioj fame venkis
  Kaj ili eniris venkitan Berlinon...
  Kaj la nazioj klare perdis la militon,
  Kaj ni simple konkeros la universon!
  
  Nu, resume, la forto de Rod estas kun ni,
  La rusa viro regos...
  La potenco de la Patrujo disbatis la Germanan Armeon,
  Kaj venis la epoko de komunismo!
  
  HELPU AL CARO ALEXEY LA Kvieta
  Ĉi-foje necesis helpi la rusan caron Aleksej Miĥajloviĉ, dum la dura rusa-pola milito, kiam cara Rusio rekaptis Smolenskon kun proksimaj landoj kaj duono de Ukrainio, sed ne povis teni la jam liberigitan Belorusion kaj la duan duonon de okcidenta Ukrainio. Kaj ne eblis venki Svedion, malgraŭ privataj sukcesoj.
  Sed Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova reflektas la polan ofensivon sur Brest, lastatempe prenitan de la rusa armeo. La situacio de Rusio estas malfacila. Post la morto de Bohdan Khmelnytsky, la hetmanoj ŝanĝiĝas, kaj vi devas batali kun ili. Kaj de la nordo la ankoraŭ tre forta Svedio antaŭeniris. Ŝi havas havaĵojn en kaj la baltaj ŝtatoj kaj Eŭropo. Kompreneble, Rusio havas tre malfacilan tempon.
  La poloj, pleniginte siajn trupojn per solduloj, provas rekapti Belorusion. Brest estas la unua urbo, kiu staras en ilia vojo. En reala historio, la armeo de la Pola-Litova Komunumo sukcesis preni ĝin.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova alvenis en la urbon. Nudpiedaj infanoj estis salutitaj malafablaj. Vere, ambaŭ senmortaj militistoj aspektas dek du jarojn aĝaj laŭ la normoj de la dudekunua jarcento, sed por la deksepa jarcento ili estas adoleskantoj, kaj jam kapablas batali sur egala bazo kun plenkreskuloj. Sed tamen, nudaj piedoj en malvarma vetero, kaj Oleg estas nur en pantaloneto, kaj Margarita en tuniko inspiras la suspekton, ke ili estas kompletaj ragamuffins. Krome, inoj malofte batalis en tiuj tagoj. Sed Margarita respondis transtranĉante la pomon en ok pecojn sur la muŝo. Kaj Oleg ĝenerale havas dek ses jarojn. Post kio ili rigardis ilin kun granda respekto. Kaj ili eĉ proponis porti maroko-botojn. Sed la senmortaj infanoj rifuzis.
  Ili ĉiuokaze ne frostiĝas, kaj estas multe pli lerte batali nudpiede, kaj vi povas ĵeti pinglojn kaj memfaritajn obusojn el segpolvo per viaj nudaj piedfingroj. Do Brest ricevis tre fidindan kaj bataleman paron. Estis frosta mateno kaj la infanoj lasis delikatajn etajn spurojn. Tamen, malgraŭ la aŭtuno kaj malvarma vetero, ili ne estis la solaj kiuj montris siajn nudajn kalkanojn. Knaboj malpli ol dek kvin kaj junaj virinoj ankaŭ estis nudpiedaj. Nur tiuj, kiuj havis lipharojn kaj kreskantan barbon, portis botojn aŭ bastŝuojn. Pli maljunaj virinoj ankaŭ preferis ŝuojn.
  El la infanoj, nur la infanoj de noblaj homoj, nur paro da homoj, estis ŝuitaj.
  Oleg kaj Margarita prenis lokon sur la muro kun aliaj adoleskantoj, plejparte knaboj, kaj nur kelkaj knabinoj. Sed knabinoj ankaŭ pendis ĉirkaŭ la vaporkaldronoj.
  Estis multaj infanoj en tiuj tagoj, kaj en milito ili, kiel regulo, helpis plenkreskulojn, precipe dum sieĝo.
  Brest estis bone fortikigita, kun altaj kaj dikaj muroj. Sed la armeo de poloj estas tre granda, kaj la solduloj estis rekrutitaj el la tuta Eŭropo, precipe multaj germanoj. Ne estas multaj rusaj trupoj en Brest - kelkaj iris suden por pacigi la ribelajn hetmanojn en Ukrainio. Aliaj iris norden por forpuŝi la svedojn. Kaj ankaŭ la Krimea Ĥano ensaltas de la sudo. Ankaŭ estas problemoj kun potenca Ĉinio en la Malproksima Oriento.
  Sed feliĉe, la loka loĝantaro estas flanke de Rusio. Multaj homoj kolektiĝis por defendi lin. La infanoj estas preskaŭ ĉiuj lokaj. Preskaŭ ĉiuj belorusaj knaboj estas helharaj kaj diketaj. Agrablespektaj, kiel kutime, infanoj senĉese ridetas kaj ridas. Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova estas infanoj nur en aspekto. Ili jam havas multajn jarojn. Kaj ili jam pasigis decan tempon en novaj korpoj kaj ankaŭ en malnovaj. Kaj tial ili ne estas tiel gajaj kaj jubilaj kiel veraj infanoj. Sed por ne esti okulfrapaj, ili ankaŭ ridetas. Kvankam la humoro ne estas tre bona. La vetero estas morna, aĉa malpeza pluvo pluvetas.
  Infanoj konstante moviĝas por resti varmaj. Iuj estas nudpiedaj, sed en mallongaj peltaj manteloj, kiuj aspektas nenaturaj. Sur la muroj estas knaboj kaj knabinoj ĉirkaŭpikantaj kaj alportas brullignon, kelkaj tiras kuglojn al la kanonoj. Estas pafiloj ĉi tie. Sed ili ankaŭ havas memfaritajn katapultojn. Por ili estas preparitaj potoj da rezino, kiuj estos lumigitaj dum la atako. La urbo estas bone preparita por defendo, kvankam la milico ne estas tre bone armita. Multaj viroj el la ĉirkaŭaj vilaĝoj kunportis nur forkojn kaj falĉilojn.
  Ili sukcesis rikolti kaj redukti la rikolton, do ili ne malsatos. Kvankam la sieĝo povas daŭri.
  Oleg rimarkis ĝemante:
  - Ŝajnas, ke mi donus ĉion por unu horo da ludado en la komputilo!
  Margarita demandis ridante:
  -Kaj ankaŭ senmorteco?
  La feldmarŝala knabo decide balancis la kapon.
  - Ne ekzistas senmorteco! Ĝi ne havas prezon!
  Margarita rimarkis kun suspiro:
  - Ne... Nu, kial ni batalos nun kaj fariĝos pli amuza.
  Ne estis facile paroli kun la lokaj knaboj. La kultura nivelo estas tro malsama kaj en tempo kaj aĝo. Oleg estis silentema. Sed kiam oni proponis al li batalon, li volonte konsentis.
  Ŝia kontraŭulo estis kaj pli maljuna kaj pli granda. Sed por senmorta infano, ĉi tio estas nur superkreskita bulo.
  Oleg eĉ ludis por la publiko, permesante al sia kontraŭulo svingi siajn pugnojn, dum li evitis, forirante en la lasta momento. Tiam, kiam la knaba feldmarŝalo laciĝis pro tio, li simple ĵetis la junan brutulon super lin. Li frakasis, tamen, li eksaltis, kaj Oleg denove ĵetis lin, sed ĉi-foje pli forte. Nun la knabo-heroo malrapide leviĝis kaj ne tuj leviĝis. Sed kolero brulis en la okuloj de la adoleskanto. Li kaptis la palison en la manojn kaj kuris al Oleg. La knaba feldmarŝalo trafis lin en la mentonon per sia nuda kalkano. Laciĝis ludi blindulo. Ĉi-foje la juna militisto longe svenis. Sed lia makzelo eltenis la brutalan baton kaj ne rompiĝis.
  Oleg riverencis kaj notis:
  - Mi diras al vi ulo - ja laca, ripozu!
  Kaj li ridis... Nun li sentis sin pli feliĉa, kaj la nuboj disiĝis.
  Kaj jen la poloj ŝtormos. La reĝo persone komandas la armeon. Kaj tiam cent mil batalantoj kolektiĝis, laŭ la normoj de la deksepa jarcento grandega armeo.
  Oleg Rybachenko pafas pafarkon. Ĝi trarompas polan oficiron, kaj tuj tiras pafarkon kaj pafas. Gvidas la fajron kaj Margarita Korshunova. Ŝi ankaŭ pafas tre precize. Kaj plej grave, senmortaj infanoj pafas tre rapide, ne donante al la malamiko ŝancon postvivi la atakon.
  Oleg Rybachenko, sendante sagon post sago, kantas:
  - Ni kuraĝe batalos por Rusio,
  Rusa kavaliro, li ne povas timi!
  La knabo vere estas leporhundo. Kaj li elektis por si specialan pafarkon, tian ŝnuron, kiun malofte plenkreska heroo tirus per ambaŭ manoj. Kaj la infanoj lude pafas, kaj kompreneble, ili trafis la polojn de du mejloj for. Kaj ili multe dolorigis ilin. Tamen ĉi tie estas multe pli da solduloj, precipe germanoj, ol poloj.
  Oleg Rybachenko, pafante kontraŭ malamikoj, memoris historion. Kiel bone ĉi tiu milito komenciĝis por Rusio. Kaj antaŭ ĉio dankon al Bogdan Khmelnitsky. La rusoj venkis la polojn kaj atingis la malnovan limon de Kieva Rus. Sed nun la fortoj de Rusio estas disaj, kaj estas ege grave teni Belorusion kun malgranda nombro da soldatoj.
  Kaj tie ili traktos la ribelemajn hetmanojn kaj turnos sin al Varsovio. Aŭ ili finos la svedojn. Kiuj estas fortaj.
  Oleg Rybachenko pafas... La poloj jam atingis la muron kaj starigas ŝtupetarojn. Li devas tranĉi ilin per glavoj. Margarita estas kun li.
  Oleg krias:
  - Mi mem povas trakti tion! Kaj vi kuras al kie estas pli malfacile!
  La atako de la poloj estas severa. Kvankam la urbo estas bone fortikigita, kaj lokaj belorusoj batalas kune kun la rusoj.
  La ĉefa afero estas, ke la malamiko estas pli granda en nombro, kontraŭ la milico kun falĉiloj kaj lancoj. Sed estas altaj muroj kaj la heroeco de homoj.
  Oleg Rybachenko prizorgas la muelejon per glavoj, tranĉante kvin polojn kaj diras:
  - Por nia venko!
  Kaj la knabo ĵetas kudrilojn per la nudaj piedfingroj. Do deko da poloj prenis ĝin kaj mortis.
  La terminatorknabo daŭre hakas la polojn kaj kantas:
  - Gloro al la ideoj de granda Rusio,
  Ni konkeros la tutan mondon ludante...
  La steloj aspergis la kovrilon kiel perloj,
  Svarog estos mia idolo!
  Batalanta knabo, kaj tre batalema. Kaj se li tranĉos, li tranĉos kun senespera forto.
  Margarita ankaŭ estas bonega knabino. Ŝi ricevis senmortecon kaj nun laboras de ĝi. Kaj kun la nudaj piedfingroj de infanaj piedoj, li ĵetas tre mortigajn pinglojn. Kaj batas kontraŭulojn ĝismorte.
  Kaj la knabo kaj knabino mortigis tiom da malamikoj. Ĉi tiuj estas la agoj de superhomoj.
  Oleg Rybachenko denove ĵetas pinglojn per siaj nudaj piedfingroj. Ĉi tiu armilo estas kompakta kaj tre efika. Vi povas fari multajn pinglojn, kaj granda sako sufiĉos por la tuta armeo. Ĝenerale, kompakta estas pli efika.
  En unu el la paralelaj universoj, la dizajnisto de la Tria Reich simple metis la motoron kaj dissendon kune kaj laŭlarĝe, kaj kiel rezulto de tio, la Pantero iĝis multe pli malalta en silueto, kaj plie mallarĝa, malgranda turo. Kaj ĝia kiraso kaj armiloj kun motoro de 650 ĉevalfortoj taŭgas en nur tridek tunojn kaj altecon de du metroj.
  Kaj ĉi tiu "Pantero" fariĝis granda hemoroido por la Ruĝa Armeo. Eĉ la Krauts povis venki ĉe la Kursk Bulge. Kaj la milito longe daŭris. Eĉ por tro longe.
  Nur post la morto de Stalin en marto 1953 finfine komenciĝis pacnegocado... Sed la milito daŭris, kapta kaj pozicia. Daŭris ĝis Hitler mortis en decembro 1957 ke paco estis finfine farita. Laŭ kiu la limo etendiĝis laŭ la Dnepro, kaj Belorusio, la baltaj ŝtatoj, Dekstra Bordo Ukrainio, Moldavio, kaj parto de Karelio iĝis parto de la Tria Regno kaj ĝiaj satelitoj. Post la morto de Hitler, Schellenberg funkciigis, anstataŭigante Himmler, kaj Germanio komencis trakti pli moderan politikon. Tamen, la unupartia sistemo estis konservita, kiel estis la rolo de la germanoj kiel kerna nacio en Eŭropo, kaj parte en Afriko.
  Hitlero eniris en la historion kiel granda viro, kvankam fiulo. La surteriĝo ne iris al tiu universo. Estis simple pli talenta dezajnisto ol Porsche, kiu sukcesis malfermiĝi. Li estis en reala historio, sed restis flanke. Sukcesinte, tamen, evoluigi bonegan E-50-tankon kun la kiraso de la Tiger-2 kaj kun pli potencaj armiloj, pezante kvardek sep tunojn. Sed ĉi tiu aŭto neniam estis realigita en metalo.
  Kaj tiam li estis asignita por fari "Panteron". Kaj tia kaoso okazis.
  Oleg Rybachenko hakas malsupren la polojn kaj iĝas ilin sanga ĥaoso. Kaj tranĉas la viandan salaton.
  En la sama tempo, la knabo kantas:
  - Gloro al Rusio por ĉiam kaj eterne,
  Ni batalos kuraĝe por nia Patrujo...
  Kaj ni ne bezonas stultajn nenecesajn vortojn,
  Ni ne estas stultaj - falis kaj faris puŝojn!
  Margarita Korshunova en alia loko hakas polojn, kaj kantas, kriegas kaj nudigas la dentojn:
  - La rusa militisto ne timas morton,
  Ni ne timas morton sur la batalkampo...
  Ni batalos por nia sankta patrujo,
  Kaj mi scias, ke li certe venkos!
  Senmortaj infanoj batalas por ke neniu povu haltigi ilin aŭ alpingli ilin.
  La poloj suferas iom da damaĝo kaj amasoj da kadavroj kreskas. Ili kreskas kiel tutaj montoj.
  Oleg Rybachenko batalas kaj samtempe memoras...
  Ili plenumis unu interesan mision dum la tempo de Petro la Granda. Dum la milito kun la turkoj, iliaj ses disigis la armeon de la sultano. Kiel rezulto, Petro la Granda povis aneksi parton de la teritorio, kaj eĉ Krimeon, al Rusio. Ĉi tio akcelis la disvolviĝon de Rusio kaj multe ŝanĝiĝis. Precipe Petro la Unua ne tiom trinkis, kaj vivis pli longe ol en la reala historio, sukcesinte pasi la tronon al sia nepo Petro la Dua. Li, siavice, ankaŭ ne kaptis variolon, kaj povis certigi stabilan regadon de la Romanov-dinastio.
  Sen puĉoj kaj civilaj tumultoj, Rusio konkeris pli da teritorioj ol en la reala historio. Kaj ĝis la fino de la dudeka jarcento ĝi komencis regi la tutan mondon. Do ĝi rezultis bonega.
  Oleg Rybachenko rimarkis, ke eĉ malgranda interveno povas multe ŝanĝi. Kaj nun la poloj suferis grandegajn perdojn kaj la sturmo estis forpuŝita. Sed kompreneble ĉi tio ne sufiĉas.
  Necesas pli forta solvo. Kaj Oleg sugestis, ke Margarita faru atakon kaj mortigu aŭ kaptu la polan reĝon.
  Margarita notis:
  - Kapti estas pli bone ol mortigi!
  Oleg ne estas tute certa:
  - Pollando ne estas aŭtoritata lando. La poloj povas daŭrigi batali kun la kaptita reĝo, aŭ elekti novan!
  Margarita ridis kaj notis:
  - Sed la lukto por la trono disigos ilin, kaj ludos en niajn manojn!
  Oleg konsentis:
  - Ĉiuokaze, estos al ni pli facile batali sen la reĝo!
  La knabino kapjesis:
  - Sed por la poloj estas pli malfacile!
  Kaj tiel la senmortaj infanoj malsupreniris de la muro kaj moviĝis al la tendaro de la solduloj kaj poloj. La armeo estas ankoraŭ grandega. En reala historio, li sukcesis rekapti la plej grandan parton de Belorusio. Kaj la resto estis poste resendita sub packontrakto kun la poloj.
  La infanoj vidis dormantan tendaron, fajrojn, kiuj estingiĝis aŭ ankoraŭ brulis, kaj multajn ĉevalojn sub gardo.
  Oleg Rybachenko ĵetis kudrilon per sia nuda infano piedo, trapikis la kapon de la gardostaranto kaj knaris:
  - Gloro al komunismo kaj carismo!
  Margarita ankaŭ ĵetis mortigan kudrilon, trapikis la malamikon kaj pepis:
  - Gloro al la grandeco de la epoko!
  La senmortaj infanoj moviĝis, preterirante la malamikojn ĉirkaŭ la tendaro. Antaŭ ĉio, vi devas mortigi la reĝon kaj du hetmanojn, kaj tiam aferoj plifaciliĝos.
  La nudaj piedoj de infanoj silente paŝas super siajn kontraŭulojn. Jen la Granda Reĝa Tendo. Hetmanoj estas proksime. Kaj la knabo kaj knabino ni haku la soldulojn kaj polojn. Ili kaptis tiel forte, kaj kun tia sovaĝa frenezo, kvazaŭ ili estus vere ŝargitaj por venko.
  La knabo kaj knabino tranĉis per ambaŭ siaj magiaj glavoj, kiuj tranĉis metalon kiel makulpapero kaj etendis dekojn da metroj. Kaj ili agis ege aktive, kvazaŭ detranĉante harojn per razilo.
  Margarita ĵetis per la nuda piedo dekduon da maldikaj pingloj, batante la kontraŭulojn kaj pepis:
  - Kaj la flago brilos super la universo...
  Oleg Rybachenko, dissekcante la polojn, agreseme aldonis:
  - Ne ekzistas pli bela sankta lando en la universo!
  Margarita denove ĵetis per la nuda piedo dekduon da maldikaj pingloj, pugnobatante siajn kontraŭulojn, kaj knaris:
  - Kaj se necese, ni denove mortos!
  La finita knabo, Oleg Rybachenko, tranĉante la malamikojn, rimarkis:
  - Li reviviĝos en Rodnoverye, nia kredo!
  Kaj ili batalis kun la poloj, kaj la personaj gardistoj de la reĝo. La terminator-knabo estis tre efika. Kaj tiam la kaprido ĵetis segpolvan granaton per la nuda piedo kaj muĝis:
  - Gloro al la Patrujo!
  Kaj disŝiris multajn polojn kaj la reĝon de Pollando mem!
  Margarita Korshunova ankaŭ duonigis la hetmanon. La knabino pepis, montrante la dentojn:
  - Mi estos la absoluta mondĉampiono!
  Infanoj vere montras la plej altan kapablon en batalo. Tia batalo disvolviĝis.
  Oleg Rybachenko krias je la pinto de siaj pulmoj en la pola:
  - La germanoj mortigis la reĝon! Batu la Krauts!
  Margarita jam krias en la germana:
  - La poloj atakis nin, batu la polojn!
  Kaj la impeta knabino ankaŭ fervoras batali. Kaj li hakas la polojn. Dume, la rubejo komenciĝis. La germanoj, poloj kaj aliaj solduloj hakis kaj pafis unu la alian. Do Margarita ĵetis bombon per la piedo de sia nuda infano kaj disŝiris la germanan dukon. Ĉi tio eskaladis la situacion. Kaj la batalo daŭris pli kaj pli agreseme.
  Okazis reciproka buĉado kaj ekstermado. Ili mortigis unu la alian sen ia dubo aŭ kompato. Militistoj mortis en la miloj.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Magnitnaya laboris per glavoj kvazaŭ ili svingus kiel adorantoj. Kaj tratranĉis la malamikojn de Rusio en granda nombro.
  Margarita ĵetis kudrilojn per sia nuda piedo, frapis la polojn kaj ridetante deklaris:
  - Mi estas bonega knabino!
  Oleg Rybachenko ankaŭ ĵetis pinglojn per siaj nudaj fingroj sur la piedojn de la infanoj, batis siajn kontraŭulojn kaj grincis:
  - Venu, for de la ŝraŭbo!
  Kaj denove la infanoj komencis ŝiri al la polaj trupoj kaj solduloj ĝis ili laŭvorte sangis ĝismorte. Kaj la junaj militistoj pruvis la plej altajn aerakrobaciajn kaj batalkapablojn. Ili estas tiel vere bonegaj.
  Oleg Rybachenko, dehakante la malamikojn de Rusio, kantis:
  - Kaj ili iras al la maron, la gajuloj!
  Margarita denove ĵetis la pinglojn per la nuda piedo kaj knaris:
  - Mara elemento! Mara elemento!
  Militisto de la plej alta klaso, kiel kutime, ŝi estas batalanto. Kaj vi ne povas haltigi ŝin kaj vi ne povas venki ŝin.
  Oleg tranĉas la polan armeon, kaj subite li fajfas. Kaj miloj da korvoj svenis, pugnobatante la kraniojn de la poloj kaj solduloj.
  Ankaŭ Margarita prenis ĝin kaj fajfis, kaj ankaŭ faligis kornikojn sur la malamikojn. Ili ricevis koratakojn kaj falis kiel ĉevaloj frapitaj al morto.
  La knabino kukis:
  - Gloro al nia Patrujo Rusio!
  Kaj denove ŝiaj nudaj piedoj ĵetis mortigan karbgranaton. Kaj kiel ĝi eksplodos kaj detruos multajn kontraŭulojn.
  Margarita kantis, elmontrante la dentojn:
  - Gloro al la kuraĝa Patrujo,
  Ni vivos sub komunismo!
  Kaj la knabino kuris ventomuelejon per siaj glavoj, tratranĉis amason da kontraŭuloj kaj knaris ĉe la supro de sia gorĝo:
  - Saluton sankta komunismo!
  Kaj ŝia nuda kalkano trafis la frunton de la Germana Duko, rompante la kranion de lia kontraŭulo.
  Margarita kukis:
  - Por la gloro de la Patrujo, libera dum jarcentoj!
  Kaj la knabino denove prenos ĝin kaj fajfos je la supro de siaj pulmoj... Kaj tutaj hordoj da korvoj falos sur la polojn.
  Kaj ili laŭvorte trapikas ilin.
  Oleg Rybachenko aprobe kapjesis, tranĉante la polojn per glavoj kiel muelejo:
  - Mi estas granda mondĉampiono!
  Kaj tiel la nudaj piedfingroj de la knabo denove ĵetis karbogranaton, disŝirante la kontraŭulojn.
  La knabo ja estis tre impeta kaj malvarmeta. Kaj li najlis la malamikojn de Rusujo sen ia kompato.
  Margarita, disbatante la malamikojn, grincis:
  - Ĝi glitas, ĝi glitas ie, ĝi glitis min!
  Kaj tiam la knabino, kun la nudaj piedfingroj, ĵetas la donacon de morto kun mortiga forto.
  Kaj li disŝiros cent polojn. Kaj li bruos je la supro de siaj pulmoj:
  - Por sankta Rusujo!
  Kaj kun kalkano de nuda infano li fordonos la donacon de detruo.
  Oleg Rybachenko daŭre batalis kaj kantis:
  - Gloro al la ideoj de komunismo! Por vivo kaj libereco!
  Kaj per sia nuda kalkano la knabo fordonis la donacon de neniigo...
  En ĉi tiu momento, rusaj soldatoj faris atakmision de Brest. Kaj ili atakis la jam sensangan kaj drogitan armeon de la poloj. Ne povante elteni la frapantan baton, la rusaj soldatoj fuĝis.
  Kaj tiam Nataŝa, Zoja, Aŭgustina kaj Svetlana eniris la batalon, kaj ni detruu la fremdan armeon.
  Tiel la sorĉistinoj alfrontis la polojn.
  Nataŝa tranĉis per siaj glavoj. Ŝi ĵetis obuson kun mortiga forto per sia nuda piedo, disŝirante la soldatojn. Tiam la knabino deŝiris sian mamzonon kaj pafis el sia skarlata cico kiel mortiga fulmo.
  Kaj ĝi bruos:
  - Gloro al la Patrujo, sub komunismo!
  Zoya ankaŭ hakas agreseme. Li prenos ĝin kaj prizorgos la muelejon per glavoj. Tiam, per siaj nudaj piedfingroj, li ĵetos eksplodan pakaĵon da morto el segpolvo. Kaj tiam li prenos la purpurajn cicojn dum li pafis. Kaj ĝi detruos grandan amason da batalantoj.
  Kaj kiel ĝi grincas:
  - Gloro al la Patrujo, komunismo!
  Augustine efektivigis la "fan" teknikon per siaj glavoj kaj fortranĉis multajn polojn. Post tio ŝi liberigis fulmon el la rubena cico, fritante tutan batalionon de solduloj. Post kio, kun la nudaj piedfingroj, ŝi ĵetis mortigan ŝarĝon al la malamiko.
  Kaj ŝi kukis:
  - Por miaj freŝaj venkoj!
  Svetlana ankaŭ kuraĝe tranĉas siajn kontraŭulojn. Kaj li efektivigas batalteknikojn, inkluzive de testudo kun glavoj. Kaj tiam lia nuda kalkano cedos al la eksplodema pakaĵo. Kaj tiam granda detruo eliros el la fragaj cicoj. Kaj li dispremos aron da poloj.
  Kaj ĝi bruos:
  - Mia sankta komunismo!
  La militisto ŝajnas havi bonegan malvarmeton. Kaj dehakas malamikojn kiel brulligno per hakilo. Rava beleco.
  Kvar knabinoj hakis ĉi tiun armeon, kvazaŭ kultivisto malfiksus la teron.
  Oleg Rybachenko, batalante kontraŭ la poloj, memoris alian el la strategioj kaj alternativaj historioj.
  En ĝi, Napoleono Bonaparte forlasis la kampanjon kontraŭ Rusio. Kialo - Aleksandro la Unua, timante malvenkon, sendis riĉajn donacojn, promeson de eterna amikeco, kaj eĉ interkonsenton ne nur por observi la kontinentan blokadon, sed eĉ sendi al Francio grandan kvanton da pano, kanabo kaj butero senpage.
  Napoleono, vidante, ke ne ekzistas kialo por invado, iom moliĝis. Krome, Aleksandro la Unua deklaris ke li tute ne ĝenus se Francio prenus Konstantinopolon. Ĉi tio konvenis al Napoleono.
  Bonaparte komencis sian kampanjon kontraŭ Turkio. Estas klare, ke ĉi tio ne estas rivalo por li. La francoj estis malhelpitaj pli de la tereno, streĉitaj komunikadoj kaj pedikoj ol de la turkaj trupoj, precipe ĉar la rusa armeo sukcesis mueli preskaŭ ĉiujn batalpretajn unuojn.
  Napoleono eniris Konstantinopolon, aŭ la turkoj eniris Istanbulon. Kaj tiam li faris plurajn pliajn kampanjojn, konkerante la Otomanan Regnon. Inkluzive de re-okupado de Egiptujo. Kaj poste daŭre moviĝas tra Nordafriko. Kaj en Mezoriento. Kaj tiel plu, suprenirante Nilon al Sudano, kaj konkerante pli kaj pli da teritorio.
  Sed tio bezonis tempon, kaj la kampanjo kontraŭ Rusio estis prokrastita kaj prokrastita.
  Ĝis Aleksandro la Unua mortis en 1825. La Decembrist puĉo iĝis la kialo de Napoleono lanĉi invadon. Napoleono ne estis venenita per arseniko, kaj li estis ankoraŭ forta. Li jam havis tri filojn, kaj la dinastio plifortiĝis.
  Rusio sub Nikolao la 2-a ne estis preta por milito. Multaj komandantoj jam estas en la tombo. Kaj la homoj estas malkontenta pri la aŭtokratio. Kaj la trupoj de Napoleono estis pli multnombraj.
  Kaj post pluraj malsukcesaj bataloj por Rusio, Napoleono prenis Moskvon kaj alproksimiĝis al Peterburgo...
  Kaj tiam Rusio estis savita de okupado, kompreneble, de surteriĝo-partio. Kaj Oleg Rybachenko kune kun la knabinoj, tre kuraĝaj kaj fortaj sorĉistinoj.
  Napoleono estis batita kaj fuĝis el Rusio. Sed lia imperio ne kolapsis. Ekde kampara ribelo komenciĝis en Rusio, kaŭzita de la forigo de Napoleono de servuto.
  Kaj dum ĝi estis subpremita, ili ne iris al Eŭropo. Finfine, servuteco devis esti aboliciita en Rusio.
  Oleg Rybachenko ne rigardis tion, kio okazis poste. Ĉiukaze, la venko estas gajnita.
  Kaj nun ili venkis la polojn kaj forpelis ilin de Brest. Granda venko!
  Sed ĉi tio ne sufiĉas. La ĉefa minaco venas de la svedoj. Kaj rusaj trupoj nur sieĝos Rigon.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova kuras direkte al la rusa armeo. Iliaj nudaj kalkanoj, dum ili ekbrilas.
  Margarita rimarkis ridetante:
  - Vi kaj mi estas eternaj infanoj... Ĉi tio estas tiel romantika!
  Oleg konsentis kun ĉi tio:
  - Jes, tre romantika. Efektive, kiel knabo, mi tuj sentis forton de energio kaj gajan humoron. Juna korpo, kaj eĉ superhomo. Kaj vi sentas, kvazaŭ vi ne havas zorgojn kaj problemojn!
  Margarita saltis pli alte, frapis per sia nuda kalkano kaj notis:
  - Ne estas problemo pri tio!
  Oleg notis, kurante plu:
  - Jen kio estas bona kiam oni estas knabo en korpo. Vi povas eldiri ajnan ŝercon, ajnan vulgarecon, absolute ajnan stultecon, kaj ĉiuj nur ridos. Kaj neniu pensos, ke vi estas malsaĝulo.
  Margarita ridis kaj notis:
  - Eble... Kvankam esti eterna knabino enuiĝas. Estas iel pli facile por knabo, sed ne tute por mi!
  Oleg ridis kaj notis:
  - Nu, estas bone, ni estas senmortaj. Pli aŭ malpli frue ni vivos por vidi la estontecon kaj lerni ŝanĝi niajn korpojn tie!
  Margarita konsentis kun tio:
  - Ni lernu. Kaj viro povas fariĝi virino, kaj virino viro!
  Oleg konfirmis:
  - Kaj ne estos problemoj kun seksaj minoritatoj!
  Survoje, la senmortaj infanoj renkontis svedan taĉmenton. La knabo kaj knabino sen plua dishakis ilin. Ĝi estis ege simpla.
  Kaj ili kuris plu.
  Senmortaj infanoj rapidas, fulmante siajn nudajn, rondajn kalkanojn. Kaj ili denove ekparolas.
  Terminator Boy notas:
  - En la filmo "Highlander", estis ankaŭ epizodo kun akiro de senmorteco. Kaj estas, kompreneble, mojose vivi kvincent jarojn. Kaj kelkaj vivis pli longe...
  Margarita Magnitnaya notis kun rido:
  - Kiel ĉi tio troŝarĝas la psikon? Memoro pri multaj jarcentoj!
  Oleg Rybachenko ridis kaj rimarkis:
  - Superŝarĝoj... Plene ja! Sed se vi estas en la korpo de infano, vi perceptas ĉion multe pli facile!
  Margarita ridante notis:
  "Vi mortigas tiom da homoj, sed vi perceptas ĝin kvazaŭ ĝi estus komputila ludo." Sentante neniun doloron, neniun ŝokon, neniun honton!
  Oleg ridis kaj rimarkis, ridante:
  - Jes, ja, miaj nudaj, infanecaj piedoj plaŭdas trans sangoflakojn, kaj tio faras ĝin bona kaj amuza!
  La knabo rigardis la graciajn spurojn, kiujn liaj belaj piedoj lasis sur la frosto. Kaj oni devas rimarki, ke ĝi aspektas kiel ornamaĵo. Kaj li estas infano dum multaj jaroj. Kaj tio estas bonega. Bona humoro la tutan tempon. La superhoma korpo influas la humoron kaj pensmanieron de la eterna knabo.
  Oleg Rybachenko ekkantis, komponis dum li iris;
  La planedo rekonas la grandecon de Rusio,
  Kaj la malamikoj ĉiuj falos sur la genuojn...
  Ni facile konstruu la vastecon de la paradizo,
  Por la gloro de homoj kaj grandaj generacioj!
  
  Ke la Patrujo estu unuigita por ĉiam,
  Rusio brilas kiel la suno super la mondo...
  keruboj tranĉitaj per glavoj el ŝtalo,
  Kaj caro Nikolao estas kiel granda mesio!
  
  Ni faros la Patrujon, kredu pli bela,
  Trikolora flagstango brilos super la mondo...
  Post ĉio, estas danĝere batali kun la rusoj,
  Kaj ĝi estos altestimata, kredu min, ne Kainon!
  
  Jen niaj glavoj, kiuj brilas kiel diamanto,
  Faŝistoj kaj aliaj estos hakitaj al morto dum ludado...
  Kaj la blazonoj brilos per hela oro,
  Ĉiuj kune, kaj rusoj kaj belorusoj!
  
  En la nomo de la Patrujo, la senlima suno,
  Ĝiaj helaj radioj ŝvebas super la mondo...
  Mi kredas, ke Rusio estos savita de la infero,
  Kaj Svarog fariĝos la plej granda idolo!
  
  Ĉi tiu estas nia lando, la plej granda en la mondo,
  Kaj ne ekzistas pli bela en la tuta mondo...
  En la nomo de senlima, potenca Rusio,
  Ke ĉiuj generacioj ĝuu rusan feliĉon!
  
  La malamiko ne scias, ke li estos batata,
  Li estos disŝirita de rusaj bajonetoj...
  Ni baldaŭ malkovros sovaĝajn vidojn,
  Kaj la ĉielo kaj la tero estos en kuraĝa potenco!
  
  Nia dukapa aglo ŝvebas super la planedo,
  La tuta vojo montras al la gloro de la universo...
  Sciu la heroecon kantitan en poemoj,
  La batalantoj estas senŝanĝaj en siaj bataloj!
  
  Ni alte estimas kaj Maria kaj Ladan,
  Perun kaj Svarog, kaj la Sinjoro Jesuo...
  Kredu min, vi alportas savon al homoj...
  La monujo, kiu estis malplena, estos plenigita per bono!
  
  En la nomo de Rusio, nia bela patrujo,
  Kie estas neĝaj perloj, smeraldaj kristaloj...
  Kie niaj ukrainaj, tataroj kaj rusoj estas unuigitaj,
  Kaj la nervoj de la homoj estas kiel fandita ŝtalo!
  
  Resume, kiam ni faligas la drakprezidanton,
  La epoko de grandaj reĝoj venos en Rusio...
  Kaj estos ordo, kredu al mi, tia glora nova,
  Ĉiu, kiu estas kuraĝa pasero, estos aglo!
  . ĈAPITRO #1
  La atako kontraŭ Rigo estis de decida graveco por la tuta norda firmao. Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova estis aligitaj fare de Natasha, Zoya, Augustina, kaj Svetlana.
  Kaj ĝi estis tre impeta.
  Oleg Rybachenko, ne atentante la pafojn - ili ne trafis la senmortulojn, grimpis la muron. La muelejo efektivigis teknikon per glavoj.
  Li dehakis aron da svedoj, kaj poste, per la nudaj piedfingroj de infanaj piedoj, ĵetis murdan donacon de morto.
  Li disŝiris aron da kontraŭuloj kaj muĝis:
  - Gloro al la epoko de komunismo kun la reĝa krono!
  Post tio, la terminator-knabo prenos ĝin kaj fajfos. Kaj nuboj de korvoj falos super la kapojn de la militistoj de Skandinavio.
  Margarita Korshunova ankaŭ tranĉas malsupren la soldatojn de Svedio. Kaj li efektivigas turnstablon, fortranĉante la militistojn de Skandinavio. Kaj per sia nuda kalkano la knabino sendas donacon de detruo, trafante la malamikon.
  Tiam li muĝas:
  - Gloro al la nova arja komunismo!
  Kaj la knabino prenos ĝin kaj ellasos fulmojn el sia umbiliko... Do tuta aro da svedoj brulos.
  Post kio la infanoj unuvoĉe fajfas, kaj miloj da korvoj falas sur la kapojn de la svedoj.
  Nataŝa, hakante siajn kontraŭulojn kaj ĵetante pinglojn per siaj nudaj piedfingroj, kuĝis:
  - Gloro al Granda Rusujo!
  Kaj el la skarlata cico ĝi ellasos murdan fulmon. Kaj tuta bataliono de svedoj estos forbruligita.
  Zoja, hakante malamikojn kaj ĵetante obusojn per siaj nudaj piedfingroj, siblis:
  - Por la grandeco de Rusujo!
  Kaj io tre mortiga eliros el la framba cico. Kaj disbatos kontraŭulojn.
  Augustine ankaŭ batalas, kun ekstrema grado da agresemo. Ĝi dispremas kontraŭulojn kaj sendas mortigajn fulmojn el siaj rubenaj cicoj. Kaj per sia nuda kalkano li cedos al eksplodema pako da segpolvo, kiu disŝiras la malamikojn.
  Post kio li krias:
  - Por komunismo en la tuta universo!
  Kaj de la umbiliko ĝi batos per fulmo!
  Ĉi tio estas knabino - knabino por ĉiuj knabinoj!
  Svetlana ankaŭ batalas. Kaj faligas malamikojn per ambaŭ glavoj. Ŝi plilongigas ilin, falĉas dekojn da homoj per unu svingo. Kaj tiam la knabino, kun la nudaj piedfingroj, ĵetas alian, murdan donacon de morto kaj disŝiras siajn kontraŭulojn. Kiel ŝiaj fragaj cicoj liberigos ion detruan kaj neimiteblan?
  Svetlana krias:
  - Por la arjaj ideoj de komunismo!
  Kaj el la umbiliko ĝi liberigos tutan kaskadon de mortigaj fulmoj. Ĉi tio estas knabino - ĉiuj knabinoj, knabino!
  Oleg Rybachenko daŭre batalas. La knabo hakas per glavoj, ĵetas diskojn per la nudaj piedfingroj kaj fajfas. Korvoj havantaj koratakojn tute batas siajn kontraŭulojn kaj ne donas la plej etan ŝancon de savo.
  Kaj la knabo kantas:
  - Mi amas viajn spacojn,
  Mi amas viajn arbarojn kaj montojn!
  Ĉielo kaj tero, kaj mia rolo!
  Margarita, hakante la svedojn, ĵetante pakojn da morto per siaj nudaj piedoj, kaj hakante siajn kontraŭulojn, blasfemis:
  - La suno brilas super la lando...
  Salutante...
  Via naskiĝlando estas
  Ĉio en la mondo estas tie!
  Kaj denove la knabino fajfos, kaj murdaj donacoj de neniigo pluvos sur la malamikojn.
  Rigo, kompreneble, estis prenita facile. Ĝi estis vere mojosa. La urbo estis konkerita preskaŭ tuj.
  Kaj senpene venkis la cara Rusio de Aleksej Miĥajloviĉ. Sed la milito ankoraŭ ne finiĝis.
  Rusaj trupoj devas forpeli la svedojn ankaŭ el aliaj landoj. La rusoj prenis Dorpat mem, kaj sen la helpo de la civiluloj. Sed Revel estas multe pli serioza, kaj en ĉi tiu kazo, la svedoj helpas lin per maro.
  Do la misio de la famaj ses ne finiĝis. Kaj ili iras al ŝtormo Revel.
  Oleg Rybachenko faligis la svedojn per glavoj. Samtempe liaj nudaj, infanecaj piedoj ĵetis donacojn de morto, detruante la malamikojn de Rusio. La malvarmeta knabo logike rimarkis:
  - Estas strange mortigi svedojn. Bonaj homoj kaj prospera lando!
  Margarita, hakante la militistojn de Skandinavio, kaj dissekcante la batalantojn, ĵetante diskojn per siaj nudaj piedoj, notis:
  - Jes, estas malbela fari tion al la svedoj. Iasence ĉi tio rememorigas historiajn strategiojn. Estas du manieroj: batali, aŭ konstrui la ĉielon sur la tero. Depende de via elekto, vi ricevas misiojn. Kiel oni diras, en milita misio, konstrui paradizon estos pli malfacila!
  Oleg Rybachenko, tranĉis amason da svedoj per unu svingo de siaj longformaj glavoj, kaj balancis la kapon negative:
  - Tio estas alia maniero diri ĝin. Mi rimarkis, ke en la ludo "Kleopatro", en militaj misioj, kutime ne estas problemoj kun biero. Sed en pacaj tempoj, hordeo nur povas esti transportita, kaj ĉi tio estigas problemojn.
  Margarita elportis turnstablon, detranĉante siajn kontraŭulojn, kaj elmontrante la dentojn, kantis:
  - Riveroj, maroj, markoloj... Kiom da damaĝo ili kaŭzas!
  Oleg Rybachenko ĵetis eksplodeman paketon da segpolvo per la nudaj piedfingroj kaj kantis:
  Ne estas biero, kiu mortigas homojn! Akvo mortigas homojn!
  La Terminator-knabo estas, fakte, same vigla kiel knabo de bildstrio pri Conan.
  Kaj li denove fajfas, pluvegante korvojn sur la svedojn.
  Nataŝa, hakante siajn kontraŭulojn kaj nudigante siajn dentojn dum ŝi aranĝis la muelejon, elmontris siajn dentojn agreseme. Kia gaja militisto ŝi estas. Kaj tiam ŝiaj nudaj piedfingroj ĵetis eksplodeman pakaĵon da mortiga forto, disŝirante la skandinavajn militistojn en malgrandajn pecetojn.
  La knabino el la skarlataj cicoj sendos fulmon. Li bruligas kelkajn cent svedojn, kaj ronronas:
  - Estos epoko de plej granda komunismo!
  Kaj post tio, kiel la lango montras. Ĉi tiu estas knabino de la plej alta klaso.
  Zoya ankaŭ hakas siajn malamikojn. Ne donas al ili ŝancon. Kaj la papilio faras teknikon per glavoj. Fortranĉas kontraŭulojn, tranĉas tra dekoj da svedoj. Kaj tiam per la nudaj piedfingroj li lanĉos eksplodan pakaĵon da segpolvo. Li disŝiros siajn malamikojn kaj pepas:
  - Gloro al la granda Rusio de reĝoj kaj venkintoj!
  Kaj el la purpura cico ĝi liberigos la donacon de morto kaj la pulsaron de detruo.
  Ĉi tie ankaŭ batalas Augustine, altklasa batalanta knabino. Do ŝi prenos pizon kun eksplodaĵoj kaj ĵetos ĝin al la malamiko per sia nuda kalkano. Ĝi disŝiros malamikojn en pecetojn.
  Kaj tiam ĝi pafos el la rubenaj cicoj kiel fulmo. Kaj forbruligu la malamikojn ĝis la tero.
  Kaj kriu je la supro de liaj pulmoj:
  - Gloro al la patrujo de komunismo!
  Svetlana ankaŭ batalas kun granda entuziasmo. Kaj li faligas siajn malamikojn kun sovaĝa frenezo kaj furiozo. Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas grenadon el karboj, kiu disŝiras la amason da svedoj. Kaj tiam la fragaj cicoj liberigas fulmon. Kaj ili bruligos batalionon de skandinavaj batalantoj. Ĉi tio estas knabino, pura sorĉistino kaj terminanto.
  Svetlana kantis:
  - Mi estas la granda batalanto de la sep maroj,
  Kaj mi kantas mirinde - kiel najtingalo!
  Kaj ridu laŭte.
  Revel falis, kun bruego.
  Kaj la svedoj estis venkitaj. Sed por finfine akiri piedtenejon, ni ankaŭ devas preni Narva kaj Vyborg.
  Oleg Rybachenko, Margarita Korshunova kaj teamo de sorĉistinoj ŝtormas Narva.
  Kaj ili batalas kiel veraj herooj. Kvankam ili ankoraŭ aspektas kiel infanoj. Kaj la sorĉistinoj aspektas proksimume dudekjaraj, kvankam ili estas tiom maljunaj, ke homoj ne vivas tiom longe.
  Oleg Rybachenko tranĉis la svedojn sur la muro uzante sepiomanovron per glavoj. Tiam, per la nudaj piedfingroj, li ĵetis obuson kun mortiga forto, disŝirante la svedojn. Poste, la knabo, laŭ tradicio, fajfos, faligante kornikojn sur la kapojn de la skandinavaj soldatoj.
  Oleg kantis:
  - Kaj bolanta mallumo flugis al la lando de malbonaj monstroj!
  Kaj la knabo denove elportis tutan muelejon per glavoj. Kaj tiel li dispremas siajn kontraŭulojn kaj laŭvorte detruas ilin.
  Margarita ankaŭ hakas kiel giganto. La knabino plenrapide svingis siajn glavojn. Kaj per sia nuda kalkano li fordonos la donacon de morto. Kaj li detruas la svedojn sen kompato aŭ dubo.
  La knabino prenis ĝin kaj kantis:
  - Estos rapida komunismo, faŝismo tuj detruiĝos!
  Oleg Rybachenko tenis samovaron, hakis la svedojn kaj notis:
  - La faŝismo estas tuj detruita!
  La batalo fariĝis pli kaj pli neregebla.
  Precipe kiam Nataŝa komencis ĵeti stelojn per siaj nudaj piedfingroj, ĉiu el kiuj detruis samtempe cent svedojn. Kaj kio se ĝi pafas fulmon el siaj skarlataj cicoj kaj bruligas siajn kontraŭulojn.
  La knabino kukis:
  - Mi estas la plej forta en la mondo, mi mortigos ĉiujn miajn malamikojn en la necesejo!
  Zoja, pafante al la malamikoj, grincis:
  - Gloro al komunismo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li lanĉos murdan obuson, la plej detruan forton.
  Kaj ŝi ĝenerale estas bonega knabino. De la purpura cico ĝi lanĉas la plej sovaĝajn kaj furiozajn fulmojn.
  Augustine, faligante la svedojn kaj tratranĉante ŝiajn kontraŭulojn, anhelis:
  - Por ŝanĝoj por pli bone!
  Kaj per viaj nudaj piedfingroj li lanĉos eksplodan pakaĵon da segpolvo kun mortiga forto. Kaj disŝiros kontraŭulojn.
  Kaj tiam la rubenaj cicoj cedos lokon al malŝarĝo de detrua fulmo kaj neniigo.
  Svetlana, frakasante siajn glavojn al la malamiko kaj cedante lokon al obuso per sia nuda kalkano, kuis:
  - Por komunismo!
  Kaj el la fraga cico ĝi liberigos tian murdan aferon, ke ĉiuj diabloj sentos sin malsanaj.
  La knabinoj, mi devas diri, provis sian plej bonan, kaj Narva falis...
  Kaj Vyborg estas sturmita fare de agresema teamo. Kiu kaj la maro ĝisgenue.
  Oleg Rybachenko, faligante la svedojn sur la urbomuro, rememoris pri la AI, kie batalis germanaj E-seriotankoj.
  La kurso de la historio iom ŝanĝiĝis tie, pro la fakto, ke Rommel ricevis plifortikigojn iom pli frue kaj plenan potencon super la italaj kaj germanaj trupoj. Kaj li povis elfari disbatan baton al usonaj trupoj en Alĝerio. La malvenko de Usono estis kompleta, pli ol cent kvindek mil soldatoj estis kaptitaj. Roosevelt estis tiel ŝokita ke li tuj proponis al la nazioj paŭzon. Ili kompreneble akceptis lin. Nu, Churchill, kompreneble, ne volis batali sen Ameriko kaj ankaŭ haltigis fajron dum kelka tempo.
  La aliancanoj jesis frostigi la militon, sed kun unu kondiĉo: la germanoj frostigas la finan solvon al la juda demando.
  Hitler, bezonanta novan forton, estis preta promesi ion ajn.
  La milito en la Okcidento frostiĝis... Kaj la nazioj denove prokrastis la ofensivon sur la Kurska Ardeno por plene ekipi ĉiujn tankajn sekciojn, kaj ricevi "Leono" kaj "Muso", kaj "Tigro"-2 antaŭ la komenco de la ofensivo.
  La foresto de bombado en la okcidento, kaj la liverado de laboro de francaj kaj afrikaj havaĵoj kune kun petrolo, ebligis signife pliigi la produktadon de armiloj.
  Sed la plej novaj tankoj prenis tempon. Dum la Fritz turnis ilin, aŭgusto alvenis kaj Stalino jam lanĉis ofensivon. La nazioj estis pretaj por tio. Ili koncentris signifajn fortojn en la direkto de Orjol kaj eĉ pli en la direkto de Ĥarkov. Ni sukcesis fosi multajn tranĉeojn kaj fortikaĵojn.
  Krome, "Panteroj" kaj "Tigroj" produktis pli ol en reala historio, kaj ili estas multe pli bonaj en defendo ol en ofendo. Precipe la Pantero, bonega tankdestrojero kiu pafas dek kvin raŭndoas je minuto.
  Kaj trapikante la tridek kvar de du kilometroj fronte. Vi ne povas kaŝi vin de tia "Pantero"...
  Krome, la germanoj pli-malpli sukcesis rekoni kaj akiri ofensivajn planojn. Jes, principe, kiel la rusoj atakos kaj kie estas evidente. Al Ĥarkovo kaj Belgorodo - por rekapti Donbasson, kaj sur la Orjola kornico.
  La nazioj alportis kromajn fortojn de Francio kaj Balkano, anstataŭigante ilin kun italaj kaj bulgaraj unuoj. Kaj ili povis kolekti sufiĉan nombron da sekcioj por preni kaj rebati en densa defendo.
  Kaj en malfrua aŭtuno, "Muso", "Leono", "Tigro"-2 finfine aperis ĉe la fronto. Kaj ankaŭ "Panther"-2, kvankam simpligita, kun la sama pafilo, sed pli kirasa.
  Tamen, la novaj tankoj ne rezultis precipe bone en vintraj kondiĉoj. Precipe "Muso", kiu estas problemo por transporti, kaj transportado estas asociita kun grandaj malfacilaĵoj. Jes, "Leono", la aŭto ne estas tre bona. Krome, la motoro de okcent ĉevalfortoj estas sufiĉe malforta por naŭdek tunoj. Kaj estas 2 problemoj kun la Tigro. Tankoj rompiĝas, kaj se ili veturas iom pli bone ol en reala historio, tio estas nur pro la fakto, ke ne mankas alojaj elementoj, kaj baŭksitaj kuŝejoj en Ukrainio povas esti uzataj.
  Cetere, "Tigro"-2, estante pli alta kvalito metalo, ne rompiĝis tiel ofte kiel en reala historio, kaj estis pli forta ol la kiraso. Kaj li montris sin multe pli praktika ol "Lev". Nomine, la pafilo de la Lev estis pli potenca je 105 milimetroj, kontraŭ 88, kun ĉirkaŭ la sama komenca kuglorapideco. Sed praktike tio nenion donis al la germanoj. Do, eniri en sovetiajn tridek kvarojn de longa distanco ankoraŭ ne estas tre realisma. Jes, kaj "Tigro"-2 perdis de tri kilometroj kaj duono. Ne plu estas senco - vi ne atingos tien, precipe se la malamiko moviĝas.
  La Lion-tanko, kun pezo de naŭdek tunoj, sur la Tiger-2 havis neniujn avantaĝojn en kiraso, krom la fronto de la gvattureto. Sed en la praktiko, la 185 mm de la Tiger-2 sufiĉas, kaj la 240 mm de la Leono estas troo, pro kio nur la gvattureto turniĝas pli malrapide. Kaj la rapido kun motoroj preskaŭ identaj en potenco estas multe pli malalta, kaj estas pli da paneoj. Kaj la "Musoj" estas ankoraŭ duoble pli pezaj ol la "Leono", kaj postulas kupran transdonon, kaj estas nur pli bone kirasitaj. La 128-mm kanono de la Muso estas en praktiko eĉ pli malbona ol tiu de la Tiger-2. Jes, ĝi estas pli potenca, sed la rapideco de fajro kaj la provizo de konkoj estas pli malaltaj. Jes, ili trafas pli bone malproksime, sed ankaŭ estas pli malfacile trafi.
  La sola avantaĝo de la Muso estas, ke ĝi ne estas penetrebla de la flankoj, sed ĝi povas esti detruita el la aero, kaj eĉ ramita de lerta tridek kvar. Do "Muso" ne pravigis sin.
  Sed vintre la germanoj povis eviti la disfalon de la frontoj. Aparte, la produktado de la Pantero pliiĝis al sescent veturiloj monate, kaj ĉi tiu tanko ricevis pli potencajn motorojn kaj pli bonan ĉasion, kaj povis batali kontentige en la vintro. Ĝi kreskis, kaj liberigis la T-4, kiu en sia modernigita versio estis eĉ pli bona ol la T-34-76, kaj povus esti bona helpo. La malpezaj memveturaj pafiloj de la Tria Reich estis fortaj. La germanaj aviadiloj ricevis tre efikan 30-mm aviadilkanonon, kaj transprenis la rusojn. La plej grava afero estas, ke nun la germanoj havas la tutan aviadon en la orienta fronto, kaj sen sperti problemojn pri bombado, ili atingis Sovetujon en la produktado de aviadiloj. Kaj la germanoj verŝajne havos pli bonajn armilojn kaj rapidecon. Kaj la asoj havas pli da sperto.
  Do la Ruĝa Armeo ne havis avantaĝon sur la ĉielo, sed surtere la germanoj plifortigis sin.
  Hitler agis pli singarde sur la defensivo. Kaj nun la nazioj povus pli-malpli elteni sin. La milito iĝis pli kiel la Unua Mondilito. Cetere, se iu atakis, tio estis la Ruĝa Armeo. Kaj Hitler provis konservi sian forton kaj formi novajn dividojn de eksterlandanoj kaj iamaj sovetiaj civitanoj.
  Krome, la Fuhrer vere esperis je mirakla armilo, kaj tial sindetenis de gravaj ofensivaj agoj por la momento. La germanoj estis iom pli bonaj pri sciigo. Tamen, ĝi estis pli facila por ili ol en reala historio. Ĉar Stalino estas sufiĉe obstina kaj postulis preni Oryol kaj Ĥarkov. En reala historio, ili estis prenitaj reen en aŭgusto kaj komencis iri al aliaj direktoj. Sed tiam la nazioj eltenis, kaj Stalino obstine postulis, ke la antaŭe planita estu plenumita.
  Tio igis ĝin pli facila por la germanoj defendi. La aglo fariĝis io kiel Rĵev. Kiam la sovetia komando obstine draŝis je unu momento. Kaj la germanoj, kiel la praktiko montris, kiam ili estas pretaj, ili povas venki la ofensivon. Krome, danke al paco en la okcidento, la Ruĝa Armeo havas malgrandan avantaĝon en forto. Kaj en la aero, denove la regado de la Luftwaffe. Kiu estas pli forta kaj en nombro kaj kvalito.
  La nova 30mm kanono de la germanoj povis malflugigi sovetian aviadilon per unu trafo kaj pafis sescent pafojn je minuto. Kompreneble, kun tia potenco, ĝi ne estas facila por sovetia piloto. Kaj kvanta supereco rapide pasis al la flanko de la germanoj.
  Kaj en tankoj, la nazioj estas pli fortaj en kvalito kaj potenco, kaj ne estas malsuperaj en kvanto. La produktado de tankoj rapide kreskas. Kaj la T-4 estas bona en kvanto, kvalito kaj teknologie progresinta, do ĝi ne estas ĉesigita de produktado.
  Jes, la germanoj povis elteni, ĉi-foje tra la vintro. Ili evitis katastrofon. Inkluzive pro la obstina deziro de Stalin ataki en la sama loko.
  Krome, la ofensivo proksime de Leningrado ne estis sufiĉe subtenata, kaj la germanoj povis repuŝi ĝin. La Ruĝa Armeo ne sukcesis trarompi la centron.
  En la printempo la germanoj estis ankoraŭ sur la defensivo. Stalino vere kalkulis je novaj tankoj - IS-2 kaj T-34-85. Ili estis pli potencaj ol antaŭe. "Pantero"-2 ne estis tre malsama de la simpla "Pantero", kaj estis produktita en malgrandaj kvantoj. Sed ĉi tiu tanko estis ekipita per nova 88-mm kanono kaj pli potenca motoro kun 900 ĉevalfortoj.
  Nun "Panther" du, kun pezo de kvindek tri tunoj, ricevis bonan veturadon kaj tre decan frontan kirason. La nova mallarĝa turo havis fruntan dikecon de 150 milimetroj. Kaj la frunto de la korpo estas 120 milimetroj. Pro la grandaj deklivoj de la littukoj, ĝi estis komparebla al la "Tigro"-2. La lasta tanko ankaŭ estis modernigita. Motoro de 1000 ĉevalfortoj estis instalita sur ĝi, kiu donis akcepteblan veturadon kaj pliigis fidindecon. "Panther"-2, eĉ renomita "Panther"-3. Sed Lev spertis la plej signifan modernigon. Porsche vere faris revolucian decidon en ĝi. La motoro kaj dissendo estis metitaj en unu unuon ĉe la fronto de la tanko, kaj la gvattureto estis proponita al la malantaŭo.
  Kaj "Lev"-2 fariĝis pli malalta en silueto, pro ŝparoj sur la kadara ŝafto. La pezo de la aŭto videble malpliiĝis. Anstataŭe de 105 mm pafilo, ili instalis 88 mm pafilon kun 100 EL-barellongo. Kaj la turo mallarĝiĝis. Kaj la motoro fariĝis 1000 ĉevalfortoj. La fronta kiraso restis la sama: 150-mm korpo, sed kun pli granda deklivo. Sed la flanka muro pliiĝis je triono de 82 milimetroj ĝis 125... Sed la pezo de la tanko, male, malpliiĝis je dudek tunoj.
  La rezulto estis aŭto kiu estis bone protektita de la flankoj kaj bonega de la fronto, kun deca veturado efikeco.
  Kaj lasu ĉi tiun tankon disrompi sovetiajn veturilojn...
  Krome estas ankaŭ germanaj reagaviadiloj sur la ĉielo. Antaŭ junio, pli ol mil ME-262 flugis sur la ĉielo. Pro la pli bona kvalito de la metalo, la aŭtoj rompiĝis multe malpli ofte ol en reala historio kaj montris siajn plej bonajn kvalitojn. Kaj rapideco, kaj potencaj armiloj kaj postvivebleco. Sovetunio povis lanĉi la Yak-3 nur en malgrandaj kvantoj pro manko de duralumino kaj ankaŭ la LA-7 en malgrandaj kvantoj.
  La germanoj daŭre konservis kaj eĉ fortigis sian aersuperecon. La TA-152 montriĝis por pli progresinta kaj sukcesa universala aviadilo ol la Focke-Wulf. Kaj la Yu-488 pruvis esti la plej bona kvarmotora helic-movita bombaviadilo en la mondo. Sed aperis ankaŭ jetmotoroj de la serio Arado.
  Jes, vi ne envios la Ruĝan Armeon.
  Sed nuntempe la germanoj ankoraŭ estas sur la defensivo. Hitler volas rekonstrui tankkonstruaĵon al la E-serio... Kaj ĉi tie, kompreneble, antaŭ ĉio, ĉi tio estas la E-50-tanko. La Fuhrer volas, ke ĉi tiu maŝino havu bonegan protekton ĉiuflanke. Ambaŭ la armilaro kaj veturado agado estas bonegaj. Kaj dum ne ekzistas tia tanko, ne utilas ataki.
  Do nuntempe la Krauts estas sur la defensivo. En la somero, Stalino ordigis atakon direkte al Smolensk. Furioza batalado daŭris ĝis malfrua aŭtuno; la Ruĝa Armeo povis antaŭeniri nur dek kvin kilometrojn. Stalino estis kolerega. Provo en aŭgusto por avanci en la sudo ankaŭ malsukcesis. Vintre, sovetiaj trupoj denove testis la forton de la germanoj, sed estis malsukcesaj.
  Kaj en majo 1945, la nazioj fine komencis ataki sin... Sed ili ankaŭ ne atingis sukceson. Ili nur iomete kojnis sin en la poziciojn de la Ruĝa Armeo...
  La epoko de tranĉea milito de eluziĝo alvenis. Ĝis marto 1953, la frontlinio estis neaktiva. Sed post la morto de Stalin, la nazioj plifortiĝis kaj iris sur la ofensivon sur la suda flanko. La aresto de Beria kaj la lukto por potenco kondukis al la fakto ke la nazioj povis kapti Kaŭkazon; sukceso ankaŭ estis faciligita per la fakto ke Turkio ankaŭ eniris la militon sur sia flanko.
  En 1954, la Germana Armeo provis antaŭeniri al Moskvo. Sed la Ruĝa Armeo, uzante reagaviadilojn kaj potencajn defendojn, povis forpuŝi la atakon. La sekvan jaron, 1955, la nazioj volis denove ataki kaj enĵetis ĉiujn siajn fortojn... Sed denove la Ruĝa Armeo forpuŝis la atakon. Venis ankaŭ la jaro 1956. Kaj denove la nazia atako kontraŭ Moskvo, repuŝita de la Ruĝa Armeo.
  Hitler obstine daŭrigis la militon. Sed la 1-an de majo 1957, en la aĝo de sesdek ok jaroj, la Fuhrer kraŝis dum flugado de aviadilo. Kruela katastrofo.
  La Tria Reich eliris el la milito... Usono kaj Britio, havantaj nukleajn armilojn, sidigis ambaŭ flankojn por intertraktadoj.
  Paco estis poste subskribita. La germanoj ricevis tion, kion ili sukcesis kapti... Sed Sovetunio perdis multon... En USSR Ĥruŝĉov ekkaptis post Stalin. Sed post li Ŝelepin ekregis. Kaj profitante la fakton, ke interna milito komenciĝis en la Tria Reich, inkluzive kun la partopreno de la posteuloj de Hitler, Shelepin komencis venĝan batalon.
  Oleg Rybachenko kaj teamo de sorĉistinoj partoprenis en tio, sed tio estas alia rakonto. Kaj kompreneble la Tria Regno estis disbatita en pecojn.
  Kiel Vyborg estis prenita... Post kio sekvis la finbatalo kun la svedoj en kiu ankaŭ ilia reĝo partoprenis.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis per glavoj kaj ĵetis grenadojn per siaj nudaj piedoj.
  La knabo, kurante sian plej ŝatatan muelejon per siaj glavoj, murmuris:
  - Por komunismo sur la tuta planedo!
  La knabino ankaŭ faris papilion per glavoj kaj konfirmis:
  - Ke Lenin pravis, eĉ infanoj scias!
  Natasha kaj ŝia teamo faris same. Kaj ili uzis siajn nudajn, ĉizelitajn krurojn, kaj batis per fulmo el siaj skarlataj cicoj. Ili knabinoj estas tre batalantaj kaj ekstreme malvarmetaj.
  Nataŝa eĉ notis:
  - En la infero, ĉiuj estas malbonaj ... Nur sen infero, ĝi estas enuiga!
  Kaj la knabino de la umbiliko sonas kiel pulso.
  Kaj tiam la tutaj ses kiel fajfi.
  Kaj miloj da korvoj falas sur la svedojn, pugnobatante iliajn kapojn kaj kaskojn.
  Sed Oleg Rybachenko ĵetis pecon da antimaterio per siaj nudaj piedfingroj. Kaj tuta regimento de svedaj trupoj estis detruita, kune kun la reĝo, kompreneble.
  Alia sonora venko por rusaj armiloj.
  Kaj Svedio forlasis la militon. Jes, la rusaj soldatoj pacigis la hetmanon. Nun vi povas iri al Varsovio. Kaj poste al Krakovo.
  Oleg Rybachenko kaj lia teamo, kompreneble, estas en la avangardo. Nun estas ŝanco, precipe kiam la reĝo estas mortigita, meti la rusan caron Aleksej Miĥajloviĉ sur la tronon.
  Kaj la rusa armeo iras al si, venke marŝante.
  Oleg Rybachenko kantis je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la epoko de komunismo, kaj rusa carismo!
  Margarita eksaltis:
  - Gloro al heroeco!
  Kaj tiel la uloj iris al ŝtormo Varsovion, kie la pola armeo rifuĝis malantaŭ altaj muroj.
  Oleg Rybachenko hakis la polojn kaj hakis ilin en disŝirita viandon. Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetis grenadojn de mortiga forto.
  Samtempe la knabo kriis:
  - Gloro al la epoko de komunismo, gloro al ĉiuj herooj!
  Kaj kiel la knabo Terminator fajfas. Kaj denove korvoj falos sur la kapojn de la poloj.
  Margarita, tratranĉante siajn kontraŭulojn per ventomuelejo, kaj per siaj nudaj, infanecaj piedoj ĵetantaj eksplodemajn paketojn da segpolvo, frakasante ŝiajn malamikojn. Kaj la militisto kriis:
  - Gloro al la epoko de la carismo! Kaj al la rusaj caroj de komunismo!
  Knabo kaj knabino sturmis Varsovion en tre batalema maniero.
  Kaj tiel Nataŝa batalas per sia tuta freneza kaj furioza forto. Kaj ŝiaj skarlataj cicoj elsendas kaskadojn de fulmo.
  Kaj nudaj ĉizitaj kruroj ĵetas grenadojn de kolosa forto el la karboj. Kaj la knabino muĝas:
  - Ho, komunismo, komunismo, komunismo!
  Kaj per sia nuda kalkano li fordonos la donacon de morto.
  Zoya ankaŭ batalas, kun nepriskribebla kolerego. Kaj kiel li prenos malvarmetan ventomuelejon. Kaj per siaj nudaj piedfingroj li lanĉos obuson kun mortiga forto, disŝirante siajn kontraŭulojn. Kaj tiam el la frambocicoj ĝi pereos per pulsaro, forbruligante la malamikon.
  Tuta regimento da poloj forbrulis el potenca donaco liberigita el la brusto.
  Jen venas Augustine en furioza batalo. La knabino batalas kiel pantero. Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas murdan obuson. Kaj el rubenaj cicoj ĝi lanĉas fulmon. Kaj venkas la malamikojn. Kaj ĝi bruligas tutajn bretojn samtempe, surloke.
  Kaj samtempe li kantas:
  - Gloro al Rusujo! Granda gloro!
  Kaj denove ĝi odoras kiel pulsaro de la umbiliko kaj bruligas ĉiujn.
  Sed ankaŭ Svetlana batalas. Ŝi estas knabino de tre batalema kalibro, kaj kun furiozaj saltoj. Kaj tiam li prenos ĝin kaj ĵetos murdan obuson per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj el la fragaj cicoj ĝi liberigos murdajn pulsarojn, kaskadan, kolosa potenco. Kaj ĝi bruos:
  - Gloro al la Patrujo de komunismo kaj carismo!
  Kaj tiel ankaŭ Varsovio falis... Rusaj trupoj okupas Pollandon kaj marŝas sur Krakovon.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita partoprenas en la atako kontraŭ ĉi tiu urbo. Ĉi-foje ili jam estas sen Nataŝa. Teamo de sorĉistinoj estas en malsama misio. Tamen ĉi-foje ne necesis longe batali. Kaj tiel la senmortaj infanoj plantis la rusan flagon sur la centra turo. Tia impona venko.
  Kaj la infanoj kantis ĥore:
  - Kiu estas pli saĝa ol ĉiuj aliaj en la mondo?
  Granda caro Aleksej!
  Tiel, Rusio, kiu jam bone progresis en Siberion, prenis kaj konkeris la baltajn ŝtatojn kaj Pollandon.
  Nu, ĉi tiuj jam estas decaj kaptoj. Ne estis ribelo de Stenka Razin. Kaj cara Rusio ankaŭ batalis kun Turkio sub Aleksej Miĥajloviĉ.
  Kaj tiam distingiĝis Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova... Ili batalis kun ĉia heroeco kaj bonega eltenemo.
  Kaj denove ili ĵetis grenadojn per la nudaj piedfingroj kaj fajfis, faligante birdojn sur la kapojn de la turkoj. Kaj la knabo kaj la knabino montris siajn superpotencojn.
  Ili estis tiel grandiozaj militistoj, altklasaj kaj simple bonegaj.
  Türkiye estis batita en Balkano, kaj cedis Krimeon kaj multajn aliajn terojn al Rusio.
  En la mezo de la batalado, Natasha kaj ŝiaj sorĉistinoj denove alvenis. Kaj ili faris tion al la turkoj. Tiel multaj el ili estis mortigitaj kaj tiom da kripligitaj.
  Nataŝa ellasis fulmon el sia skarlata cico. Bruligis tutan turkan dividadon.
  Kaj tiam Zoja pafis pulsaron el sia purpura cico, kaj subakviĝis kaj bruligis dekduon da turkaj ŝipoj samtempe.
  Augustine frapis siajn rubenajn cicojn. Kaj ŝi renversis dekduon da ŝipoj de la Otomana Regno, inkluzive de la flagŝipo.
  Svetlana ankaŭ frapis de la fragaj cicoj per la detruaj elementoj. Detruis multajn kontraŭulojn. Kaj ŝi pepis:
  - Por la reĝa kaj plej granda imperio!
  Do Konstantinopolo estis prenita. La Otomana Regno kolapsis. Kaj nun Rusio povus konkeri ĝin sen la helpo de la novuloj.
  Jes, kaj Petro la Granda, la filo de Aleksej Miĥajloviĉ, ankaŭ bezonas doni, almenaŭ ion por fari.
  Oleg Rybachenko kaj lia teamo revenis kun granda triumfo.
  
  DARTH VADER KAJ LA TRIA REĜO
  Darth Vader ŝvebis super brita teritorio en batala stelŝipo. Britaj aviadiloj tuj atakis lin. La batala stelŝipo renkontis ilin per pafoj de laserkanonoj. Ĉi tio estas flagŝipo batalŝipo, impona potenco. Ĝiaj komputil-gviditaj pafiloj facile bruligis britajn batalantojn kaj bombaviadilojn. Sed britaj kontraŭaviadilaj kanonoj kaj pafiloj de diversaj kalibroj ne povis penetri la alojitan kirason de spaca batalŝipo. Post ĉio, ĉi tiu metalo estas kelkcent fojojn pli forta ol titanio. Kaj kiraso de tia dikeco eĉ ne povas esti prenita de atombombo.
  Darth Vader ordigis atakon sur la registara kvartalo de Londono, detruante ĉiujn proksimajn aviadilojn.
  Churchill kaj lia tuta registaro estis mortigitaj per la hiperplasma ondo. Ili ne havis ŝancon. Ne unu bunkro povus protekti kontraŭ tio.
  Parlamento ankaŭ mortis.
  Darth Vader grakis:
  - La venĝo de la Sith estu plenumita!
  Kaj li batis la panelon per sia mekanika pugno. La monstro frapis Brition. Ŝi disbatis la landon nur ĉar ŝi kuraĝis rezisti.
  Poste, Darth Vader faligis neniigbombon en la oceanon, kiu levis grandan ondon kaj mallevis multajn ŝipojn de la brita floto kiu gardis la marbordon de la nazia invado.
  Kaj post tio, la stelŝipo ekrapidis kaj denove saltis en sian paralelan universon, daŭrigante ferocan militon kun la ribelantoj, kiuj klopodis disbati la despotismon de la spaca imperio.
  Kiu el ili pravas, la imperio aŭ la ribelantoj estas dubinda punkto. Eble unuigita potenco super la galaksio estas pli bona ol kaoso. Sed la besta krueleco de la imperio kaj la servistoj de Palpatine forturnis siajn korojn de ĉi tiu potenco.
  Kaj nun Britio estis senkapigita, kaj alia predanto, la Tria Reich, profitante la kaoson, surterigis trupojn kaj kaptis la Metropolon.
  Anglujo, ŝokita de la bato de la spaca flagŝipo batalŝipo, ŝajne konfuzis ĝin kun la sekreta armilo de la Tria Regno, kaj kapitulacis preskaŭ sen batalo. Ĝiaj kolonioj kaj regnoj rekonis la potencon de Hitler.
  La Tria Regno ricevis kolosajn resursojn, floton kaj koloniajn soldatojn. Kaj grandegaj ŝancoj por milito metante siajn marionetojn en Brition.
  Sed ĝis nun Hitler ne iris kontraŭ Sovetunio. Ricevinte ponton sur la amerika kontinento en la persono de Kanado, kiu rekonis la potencon de la Tria Reich, li decidis kapti Usonon.
  Kial ne Sovetunio? Nu, Rusio jam estis pli-malpli preta por termilito, havante grandan armeon kaj multajn tankojn kaj aviadilojn. Estis pli ol dudek mil da ili en 1940. Sed Usono havas nur ĉirkaŭ kvincent tankojn. Kaj mi ankoraŭ ne estas preta por granda milito. Sed kun ĝia ekonomia potencialo, preparoj por milito estas nur demando de tempo.
  Kaj Hitler decidis ne doni tempon al Usono. Kaj uzante, interalie, kanadajn kaj britajn sekciojn, kune kun Japanio li atakis Usonon.
  Do Sovetunio ricevis provizoran malliberigon.
  Kvardekunua jaro estis la jaro de la milito kun Ameriko. La jankioj, kompreneble, ne estas pretaj, ili ne havas seriozajn tankojn. Sed sufiĉe multe da manpafiloj. Kaj granda loĝantaro, kaj sufiĉe granda floto.
  Sed la germanoj, superaj en tekniko kaj organizo, progresas. Iliaj aviadiloj estas superaj en kvalito kaj sperto al la amerikanoj. Kaj la usona komando ne taŭgas. Kaj li suferas malvenkon post malvenko. Kaj tamen la milito daŭris dum la tutaj kvardek-unuaj jaroj antaŭ ol Vaŝingtono falis en decembro.
  Kaj dum iom da tempo post tio, la agonio de Usono daŭris ĝis la kapitulaco la 20-an de aprilo 1942.
  Kiel rezulto, la Fuhrer decidis prokrasti la invadon de Sovetunio al la kvardek-tria jaro. Tiel, Stalino havis tempon prepari por milito.
  Io estis farita kiel en reala historio. En 1940, ok-hora labortago kaj septaga laborsemajno estis lanĉitaj. Same kiel drakoniaj mezuroj por malfrui labori.
  En la unua duono de la kvardek-unua, pli ol du mil tankoj estis produktitaj, kaj multe da aviadiloj. Aviada produktado kreskis je kolosa rapideco, ke eĉ ne estis sufiĉe da pilotoj. En la dua duono de la kvardek-unua jaro, en aŭgusto, la unua KV-3-tanko ruliĝis de la muntaĵo. Ĉi tiu maŝino estis armita per 107-mm-kanono kun komenca ĵetrapideco de 800 metroj je sekundo, oportuna por trakti grandajn tankojn. Sed la aŭto mem pezis sesdek ok tunojn kaj ĝia veturado estis malbona. Kaj la rapidumujo daŭre rompiĝis.
  Kaj en septembro, la unua KV-5 eliris de la merkato, kiu pezis cent tunojn kaj estis armita per du kanonoj, kaj havis 170 milimetrojn da fronta kiraso. Tiutempe germanaj tankoj ne povis penetri tian veturilon.
  Entute, en la dua duono de 1941, ĉirkaŭ tri kaj duono el ĉiuj tankoj kaj preskaŭ du kaj duono el la plej novaj estis produktitaj. Sed tio ne sufiĉis por dungi ĉiujn sekciojn.
  Stalin ordonas pligrandigi la labortagon al naŭ horoj ĉiutage. Samtempe, la produktado de ekipaĵoj pliiĝas. Antaŭ la fino de kvardek unu, Sovetunio jam havis pli ol tridek du mil aviadilojn, kaj estis malfacile kunveni pilotojn por ili.
  En la unua duono de 1942, la produktado de ekipaĵo pliiĝis eĉ pli, ĝis kvin mil tankoj en ses monatoj, el kiuj pli ol tri kaj duono estis la lastaj. La KV-4 ankaŭ aperis en sia plej peza modifo, kun pezo de 108 tunoj kaj fronta kirasa dikeco de 180 milimetroj. Krome, Sovetunio ne kaŝis la ĉeeston de la plej nova teknologio de la germanoj, por ke, verŝajne, la nazioj ne riskus atakon.
  Sed la Krauts, male, intense evoluigis siajn proprajn pezajn sistemojn.
  Antaŭ ĉio, kompreneble, la Tiger-tanko. Tiu maŝino en pluraj versioj estis montrita al la Fuhrer dum lia naskiĝtago la 20-an de aprilo 1942.
  Ĉi tiu tanko povus pli-malpli kontraŭbatali sovetiajn KV-serioveturilojn. Kvankam por pli pezaj opcioj ĝi ne sufiĉis.
  Tial la Tria Regno haste evoluigis la "Tigron"-2 kun 88-mm kanono kaj barellongo de 71 EL, kaj precipe por batali la superpezajn sovetiajn monstrojn "Leono", per 105-mm kanono kaj barelo. longeco de 70 EL, kapabla penetri eĉ KV-5 kaj KV-4. Tiu ĉi tanko tamen bezonis novan motoron de almenaŭ mil ĉevalfortoj. Havi almenaŭ iom da movebleco.
  Ili ankaŭ kreis "Muson", kiu ŝajne subtenis la tradicion de pezaj pezoj. En la sama tempo, la T-4 ankaŭ spertis modernigon.
  Sovet-Unio pliigis produktadon de aŭtoj. Stalino ŝatis pli pezajn modelojn. Hitler postulis ke la produktado de Panteroj estu pliigita. Sed ĉi tiu tanko ankoraŭ estis disvolvita, kaj por la milito kun Sovetunio necesis fidi la T-4 en modernigita versio. Kun longtuba 75-mm 48 EL-kanono, ĉi tiu veturilo povis kontraŭbatali tridek kvar kaj eĉ KV-1 kaj KV-2, sed ne alfrontis pli pezan keveshki-on fronte. Sed ne ĉiuj tankoj povas esti venkitaj.
  La germana aviado estis ĉe sia plej bona. Kaj ili, uzante kaptitajn fabrikojn, produktis ĝin en grandegaj kvantoj. Krome, la Yu-188 aperis kaj estis produktita en grandaj kvantoj, kiuj havis pli bonajn flugkarakterizaĵojn kaj portis pli grandan bomboŝarĝon. Aldone al ili, amerikaj fabrikoj produktis kvarmotorajn B-17, kaj anglaj fabrikoj produktis Lancaster. Kio estis absolute timiga. La germanoj povis havi avantaĝon en aviado, kaj amerikanoj, britoj kaj aliaj eŭropanoj sidis ĉe la kontroloj. Kvankam Sovetunio produktis dek kvin mil aviadilojn en 1942, la germanoj, siavice, produktis tridek kvin mil dum tiu tempo. Kaj ili povis atingi Sovetunio en aviado. Devus notiĝi ke germanaj veturiloj estis pli potencaj en armilaro.
  En la unua duono de la kvardek-tria jaro, proksimume ok kaj duono mil el la plej novaj tankoj estis produktitaj en la Tria Regno. En Sovetunio estas ĉirkaŭ sep mil, el kiuj kvin kaj duono mil estas la lastaj - pezaj kaj mezaj. Krome, la Tria Reich produktis pliajn kvin mil memveturajn pafilojn, kontraŭ kvincent en Sovetunio.
  La produktado de veturiloj en la Tria Regno povus estinti granda, sed estis necese regi la ĉefan Panther-tankon kaj digesti ĝin. La plej produktitaj estis T-4 kaj Sherman. Sed Hitlero ne ŝatis la lastan tankon. La Fuhrer volis ke nur la plej malfruaj Panther- kaj Tiger tankoj estu produktitaj, kiuj postulis iom da kroma tempo. En la estonteco, estis planite ŝanĝi al la Panther-2 kaj Tiger-2-tankoj kun 88-mm kanonoj, kaj la Lev-2, kun pli densa aranĝo, ne estas tiel peza kaj pli bone protektita. Antaŭ la komenco de la milito, nur dekduo "Mauses" estis produktitaj. Kaj la Tria Regno ne estas tute preta.
  Sed Sovetunio ankaŭ spertis problemojn kun la serio KV, kiun Stalin tiom amis. En la unua duono de 1943, la KV-6-tanko aperis en la serio. Ĝi pezis 250 tunojn, eĉ pli pezan ol la Muso, kaj havis du pafilojn, 107 mm kaj 203 mm.
  Ĉi tiu aŭto, tamen, laŭ veturado kaj fidindeco estas absolute nulo kaj ni malŝparis tempon pri ĝi. La T-34-76 estis la plej populara, sed eĉ pli da KVoj de ĉiuj tipoj estis produktitaj. La KV-1 estis facile fabrikebla kaj kun dika kiraso estis alloga al produktantoj. Kvankam, fakte, li estis pli malbona ol tridek kvar.
  Tamen, laŭ la tutsumo de tankoj, Sovetunio havis iun avantaĝon. En aviado, la germanoj povis preterpasi la nombron da aviadiloj, precipe la plej novaj. En artilerio, la germanoj havis iom da supereco, sed ili havis tro multajn kaptitajn armilojn. En la infanterio, pro eksterlandaj dividoj, la supereco estas superforta, kaj la trupoj estas pli moveblaj. Estis multe da aŭtoj, kamionoj kaj motorcikloj. Ĉi tie en Usono ne estis problemoj pri stampado.
  La nivelo de moviĝeblo de la infanterio de la Tria Reich estas kelkaj grandordoj pli alta ol la sovetia kaj multe pli granda laŭ nombro. Sovetunio, principe, ne havis sufiĉajn homajn rimedojn por krei egalecon kun la Tria Reich en la infanterio. Krome ankaŭ Japanio. Ĝi havas grandan populacion kaj koloniojn.
  La germana floto, kompreneble, estas pli forta ol la sovetia, precipe konsiderante kaptitajn ŝipojn. Krome ankaŭ japana potenco.
  En la unua ŝtupo sole, Hitler planis ĵeti dudek milionojn da movebla infanterio en Sovetujon. Sovetunio mobilizis dek du milionojn kaj duonon, kaj kelkaj el ili estis kontraŭ Japanio kaj en la internaj distriktoj. Do la Tria Regno havas pli ol duoblan avantaĝon. Krome, la nazioj ankoraŭ povas mobilizi rezervojn, sed Sovetunio, kompreneble, havos problemojn kun replenigo. En tankoj, la nombroj en la Okcidento estas proksimaj. Sed la Krauts havas avantaĝon en la plej novaj aŭtoj. La aviado de Japanio kaj la Tria Regno estas kaj pli forta kaj pli sperta. Kaj ankaŭ la ebleco de rezervoj.
  La artilerio de Sovetunio estas sufiĉe forta, sed malsupera al la malamiko... Plie la germanoj havas superecon en memveturaj pafiloj.
  Ĝenerale, la proporcioj de fortoj estas tiaj, ke se la milito estas ĝuste farita, Sovetrusio povas nur plilongigi sian agonion. Se estas ŝanco, tiam batu ĝin taktike. Sed la germanoj kaj japanoj havas pli da sperto pri operacia komando kaj pli grandan lertecon.
  Iu avantaĝo por Stalin estas ke la atako ne estis subita, kaj li sukcesis efektivigi ĝeneralan mobilizadon. Eĉ se ankoraŭ ne tute, por ne ruinigi la produktadon. Krome, en du kromaj jaroj ili sukcesis kompletigi la Molotov-defendlinion kaj restarigi la Stalin-linion. Iel ni prepariĝis por defendo fosante fortikaĵojn. Sed la trupoj ne estas tre trejnitaj por defendi sin. Kvankam lastatempe, surbaze de la forto de la Tria Regno, ili komencis instrui pli pri defendado de sia propra prefere ol batado de la malamiko sur lia teritorio.
  Aviado ankaŭ pliigis la parton de batalantoj. Precipe la MIG-3 kaj Yak-1, kiuj pli kapablas batali kontraŭ bombistoj.
  Nun ni parolis pli pri defendo. La nazioj estas tro fortaj, kaj estas neeble ĵeti ĉapelojn al ili. Kaj la homoj ne estas tiel stultaj, ili komprenas kiom forta estas la Tria Reich kune kun la japanoj.
  Ne ekzistas humoro kiel en reala historio en 1941. Fosu tranĉeojn kaj fortikigu.
  La kalkulo baziĝas sur strikta defendo kaj defendo. Oni devas rimarki, ke krom la trupoj de la Tria Regno ankaŭ germanaj satelitoj mobiliziĝis kontraŭ Sovetunio. Precipe Turkio, kiu revas pri venĝo por aliaj malvenkoj, kaj Hispanio kaj Portugalio. Kompreneble, Italio, Rumanio, Hungario, Finnlando, kaj Slovenio. Kaj ankaŭ ĉi-kaze Jugoslavio, kiu falis sub la Trian Reich kaj ne devis esti konkerita. Italio kaj la germanoj kaptis Grekion. Krome, Svedio estis konkerita ĉar ĝia erco estis valora al la Tria Regno. Nu, eksterlandaj dividoj kiel parto de la Tria Regno, miksitaj kun germanoj.
  Multaj el ili havas eksterlandajn soldatojn kaj germanajn komandantojn.
  Konsiderante la satelitojn, la supereco en infanterio jam en la unua ŝtupo fariĝis triobla.
  Bulgario ankaŭ partoprenas en la kampanjo kontraŭ Sovetunio, sed pli en la malantaŭo por la milito kontraŭ la partizanoj.
  La germanoj ankaŭ okupis Svislandon por forpreni ĝiajn rimedojn, precipe monon de deponejoj.
  Tiel kolosa koalicio estis kunvenita. Kaj ankaŭ Japanio, kun ĝiaj kolonioj. Ankaŭ forto. Vere, kelkaj el la trupoj de la Lando de la Leviĝanta Suno ankoraŭ batalas en Ĉinio. La lando jam estis grandparte kaptita, sed ne konkerita.
  Ĉiukaze, la potenc-ekvilibro de Stalin estas multe pli malbona... Sed milito ne povas eviti.
  Hitler ne povas toleri komunisman imperion ĉe sia flanko. Estas nur unu dubo - ataki nun. Aŭ atendu alian jaron, ke jetaviadiloj, "Panthers"-2, "Tigers"-2 kaj "Lion"-2 aperu amase en la serio. Jetaviadiloj ankoraŭ estas nur en la testa stadio; ili jam flugas. Sed nefinita. Necesas tempo por lanĉi ilin en seriojn, sed estas sufiĉe da rimedoj. Jes, kaj pilotoj devus esti trejnitaj.
  La plej novaj tankoj ankaŭ estas ankoraŭ malsekaj kun infanaj malsanoj. Do estas kialo prokrasti la militon por alia jaro. Krome, eblas akiri avantaĝon en la nombro da tankoj dum ĉi tiu tempo.
  Estis, kompreneble, kialo ne ataki ankoraŭ unu jaron. Sed Hitler neniam estis konata pro sia pacienco.
  Sovetunio superis la trian kvinjaran planon, formale duobligante la ekonomion. Kaj en la kvara kvinjara plano mi volis denove duobligi produktadon. Kvankam, kompreneble, sovetiaj ekonomikistoj iomete mensogis pri la rapideco de ekonomia kresko.
  Sed la Tria Regno hastis.
  Kaj la 22-an de junio 1943 komenciĝis la Granda Patriota Milito. Ne plu subite, sed sur du frontoj por Sovetunio kaj kontraŭ la rimedoj de preskaŭ la tuta mondo. Kaj Rusio havas nur unu aliancanon: Mongolio, kie la loĝantaro eĉ ne atingas milionon.
  La japanoj lanĉis sian unuan strikon kontraŭ Mongolio.
  La ungegoj de la samuraja tankoflotadoj moviĝis.
  La germanoj ankaŭ iris sur la ofensivon. Ni renkontis potencan defendon. La Panteroj montris sin esti tro vundeblaj de la flankoj, kaj ofte rompiĝis. La T-4 ankaŭ ne estas tre bona ĉe la flankoj. La "Tigro" kaj la ne tro multnombra "Tigro"-2 pruvis esti pli bonaj en la praktiko. Sed la "Leono", kun pezo de naŭdek tunoj, ofte rompiĝis, kvankam ĝi estis bone protektita kaj havis potencajn armilojn.
  Sed sovetiaj KV-oj ofte rompiĝis, precipe la pezaj. La T-34-76 ankaŭ ne estas ideala tanko, inkluzive de optiko. La KV-2 estis nebone konvenita por defendo per sia obuso.
  La batalado estis furioza. La eksterlandaj legioj suferspertis enormajn perdojn de la komenco mem. Sed en la aero la germanoj kaj japanoj akiris avantaĝon. Iliaj pilotoj havis pli da sperto, kaj iliaj aviadiloj estis eble pli potencaj kaj progresintaj.
  Kaj ili venkis la Ruĝan Armeon...
  Kaj milito povas esti farita tre efike, se oni multe bombas. Kaj la Tria Reich havas multajn bombistojn.
  Sed ankaŭ la eksperimenta modelo "Panther"-2 partoprenas en la bataloj.
  Ŝi estas elprovita en batalo. La aŭto ankoraŭ ne estas tute perfekta, sed ĝi havas potencan 88-mm-kanonon kun barela longo de 100 EL. Bona protekto por la frunto de la korpo: 100 milimetroj je angulo de kvardek kvin gradoj. La flankoj de la kareno estas protektitaj almenaŭ 60 milimetroj. Kaj la malantaŭo de la konstruaĵo estas 40, sed sur deklivoj. Kaj la flankoj estas klinitaj kie eblas. Sed tamen la protekto estas nesufiĉa, sed ĝi tenas kvardek kvin. Kaj la turo ankaŭ havas deklivajn flankojn. Ŝia frunto estas 120 mm laŭ angulo, kaj en granda masko estas 150 mm pafilo.
  Kaj tri sekurecaj maŝinpafiloj. La pezo estas iom granda, 55 tunoj, sed la motoro havas 900 ĉevalfortojn kaj la kondukaj trajtoj estas kontentigaj.
  Kvar knabinoj veturas en la aŭto: Gerda, Charlotte, Christina, kaj Magda.
  Ili estas en bikinoj kaj nudpiedaj. Kio estas multe pli oportuna en la varmego de la somero de 1943.
  Kaj ili pafas al celoj... La knabinoj havas malbonajn moralajn kvalitojn, sed ili estas tiel belaj.
  Gerda pafas per la nudaj piedfingroj kaj diras:
  - La grandeco de la spaco!
  Kaj trafas la sovetian kanonon.
  Tiam Charlotte laŭvice pafas. Kaj li ankaŭ uzas nudajn piedojn. Kaj ĝi trafas sovetian T-34-tankon. Ŝi ankaŭ mirigis lin kaj kantis:
  -Mi estas ruza vulpo kaj mi scias multon pri la vivo!
  Ĉi tie la sovetia KV-4 ŝprucas antaŭen, ĝi estas monstra aŭto. Sed la pafilo de Panther-2 estas speciala, kun barela longo de 100 EL kaj ĝi estas terure trapika. Kaj ĝi eĉ povas penetri 180 mm da fronta kiraso. Plie, KV-tankoj havas kirason sen kliniĝaj anguloj.
  Ĉi-foje Christina pafas uzante siajn nudajn piedfingrojn. Kaj ĝi trafas sovetian tankon de malproksime. Estas danĝere lasi lin alproksimiĝi; li havas 107-milimetran pafilon kun longa barelo, kiu eĉ povas penetri la frunton de la Pantero.
  Mi eĉ provis pafi, sed Magda, premante la pedalojn per la nudaj piedfingroj, gracie movas la aŭton.
  Jes, estas knabinoj ĉi tie, kiuj ne lasos la malamikon spiri.
  Gerda denove pafas, premante per sia nuda kalkano kaj tre precize trafas la sovetian kanonon kaj trafas la malamikon.
  Kaj muĝas al si:
  - Gloro al la arja suno!
  Charlotte, pafante al la malamiko, kaj farante ĝin precize, ripetas:
  - Gloro al nia festo!
  Christina, uzante siajn nudajn piedfingrojn dum pafado al la malamiko, notas:
  - Arja komunismo sur la tuta planedo!
  Magda pafis eksplodon de maŝinpafado uzante siajn nudajn krurojn. Ŝi falĉis amason da sovetiaj soldatoj kaj kukis:
  - Por la plej grandaj malkovroj!
  Knabinoj, kompreneble, ne estas inter la pozitivaj karakteroj. Ekzemple, hieraŭ pioniro estis torturita. La ĉemizo kaj pantaloneto de la bela blonda knabo, same kiel liaj sandaloj, estis deŝiritaj kaj pendigitaj sur provizora rako.
  Tiam ili komencis bati la knabon per salikaj branĉetoj. Kaj ĉiuj kvar belulinoj batis kun granda furiozo. Ili tranĉis la dorson, flankojn, krurojn, stomakon kaj bruston de la knabo. Do la sango gutis.
  Tiam sango estis ŝprucita sur la vundojn de la pioniro, igante lin krii kaj tordiĝi. Sed eĉ ĉi tio ne sufiĉis. La knaboj metis siajn nudajn piedojn en ŝtipon kaj ekbruligis fajron. La flamoj lekis la nudajn, rondajn kalkanojn de la knabo. Kaj ĝi bonodoris pro brulado. Pro la dolora ŝoko, la knabo daŭre perdis la konscion, sed li rekonsciiĝis.
  Jes, la knabinoj ĝuis la torturon. Ili bruligis kvinpintan stelon sur la bruston de la pioniro.
  Tre kruelaj estaĵoj. Tiam ili komencis vipi per varma drato, varmigante ĝin super fajro. La knabo montriĝis ege rezistema. Kaj la knabinoj, kiam ili laciĝis torturi la pioniron, banale metis lin sur formikan amason. Por ke la formikoj manĝu lin viva.
  Ĉi tiuj estas tre agresemaj estaĵoj...
  Kaj nun ili mortigas sovetiajn soldatojn...
  Gerda pafis al la sovetia memvetura pafilo uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ŝi trafis la aŭton kaj knaris:
  - La diablo estas ĉi tie, la diablo estas tie!
  Charlotte ankaŭ trafis la sovetiajn soldatojn. Ŝi precize trafis la malamikon, frakasis la obuso kaj konfirmis:
  - La vivo estas kiel sonĝo, ĝi estas kompleta trompo!
  Christina ankaŭ uzis siajn nudajn piedfingrojn por pafi al ŝiaj graciaj gamboj kaj ekbalbutis:
  Sed la montoj ne mensogas!
  Magda ankaŭ uzis sian nudan kruron por pafi maŝinpafilojn kaj diris:
  Kaj la dioj neniam mensogas!
  La kvar ĉi tie laboris sur la Tero de la germana flanko.
  Sed en la sovetia flanko, ilia propra teamo batalas sur la KV-3, en ĉi tiu kazo la skipo de Elizaveta.
  Ĉi tiu tanko havas unu pafilon, kaj ĉi tio iomete plibonigas ĝin. La aŭto pezas same kiel germana Tiger-2, kaj la fronta kiraso estas 140 mm. Sed sen raciaj anguloj de deklivo, sed kiel skatolo. Tial la KV-3 ne estas tiel bone protektita kiel la germana "Reĝa Tigro".
  Sed lia pafilo ne estas malbona, vi povas uzi ĝin por pafi al la germanoj.
  Kaj iliaj tankoj estas ĝuste tiaj.
  Elizabeto kaj la ceteraj knabinoj ankaŭ estas nudpiedaj kaj en bikinoj, kio estas praktika kaj komforta.
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj, la knabino direktas la 107-mm-pafilon al la Pantero.
  Pafas pafon... La tanko de Hitler ekbrulas post ricevo de peza kuglo.
  Mortiga sovetia pafilo, oni ne povas diri, ke ĝi estas malforta.
  Elizabeto diras ridetante:
  - Kolosa komunismo!
  Catherine ankaŭ pafas uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ŝi estas knabino kiu estas distingita per eksplodema miksaĵo de perforto kaj beleco.
  Eniras la "Tigron" kaj diras:
  - Jen nia revo, estos beleco!
  Elena ankaŭ pafas uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ĝi trafas la malpezan germanan memveturan pafilon "Okhotnik" kaj grincas:
  - Gloro al la epoko de komunismo kaj Stalino!
  Kaj nun ankaŭ Efrasia pafas al la malamiko. Li faras tion uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj estas ekstreme preciza. Mi trafis la Tiger-2, kiu estas preskaŭ neeble preni fronte, kaj ĝia pafilo estas danĝera. Kaj la militisto diras:
  - Malamikoj ne povas rompi nin...
  La "Leono" estas videbla antaŭe. Ĝia pafilo estas pli danĝera ol tiu de la Tiger-2 pro sia pli granda kalibro. La fronta kiraso de la Leono estas proksimume komparebla en kareno al tiu de la Reĝa Tigro, kaj la frunto de la gvattureto estas eĉ pli protektita je 240 milimetroj dika.
  "Lev" ankaŭ havas iomete pli bonan flankprotekton de 100 milimetroj ĉe deklivoj. Ĉi tiu tanko entute povus esti sufiĉe bona, sed la pli malalta rapideco de la pafilo kaj ĝia peza pezo faras ĝin ne tre rapida. Kvankam la rapido kun motoro de 1000 ĉevaloj estas sufiĉe kontentiga.
  La KV-3-motoro havas potencon de 850 ĉevalfortoj. Ĉi-rilate, ĝi estas pli bona ol la malmoderna modelo Tiger-2.
  Elizabeto komprenas, ke "Leono" ne povas penetri ŝian frunton, kaj sugestas al la knabinoj:
  - Ni lasu vin proksimiĝi kaj surŝipiĝi!
  Eŭfrasinja serioze rimarkis:
  - Li mem batos nin! Lia pafilo estas forta!
  Elena sugestis, frapante sian nudan kalkanon sur la metalon:
  - Aŭ eble provu forfrapi lian barelon?
  Elizabeto dubis:
  - De tia distanco, ĉu vi povas trafi ĝin precize?
  Catherine ridis kaj notis:
  - Ĉio estas neebla...
  Elena sugestis:
  - Mi havas ideo!
  En tiu momento, la "Leono" pafis al ili. La ŝelo flugis nur du metrojn maldekstren kaj malstreĉis la grundon.
  Elena ridetis kaj demetis sian mamzonon. Ŝia skarlata cico ekbrilis en la lumo de malfortaj tanklampoj. Kiajn belajn mamojn havas la knabino. Kaj tiel la knabinoj celis la pafilon per siaj nudaj piedfingroj. La nudaj kruroj de la knabinoj enigis la ŝelon. Kaj tiam la fraga cico de la nuda brusto premis la ellasilon.
  La ĵetaĵo eksplodis kaj...
  La knabinoj kriis refrene:
  - Tio estas sekso!
  Preciza trafo en la barelo de la timinda Lion-tanko. Kaj la germano perdis sian fenomenan forton.
  Kaj la knabinoj ridas...
  La sekva pafo estis pafita de Jekaterina, kaj ankaŭ tre precize. Ŝia celo estis T-4. La tanko estas malmoderna, sed tre masiva. Kvankam sufiĉe malforta por penetri la KV-3 - aŭton kun deca fronta protekto.
  La knabinoj kantis ĥore:
  - Nia Patrujo estas forta - ĝi protektas la mondon!
  Tia ĉi tie disbatante ĉiujn militistojn. Ili enhavas la plej altan ordon kaj la esencon de solvado de la problemoj de Sovetunio.
  Germanaj knabinoj batalas sur la ĉielo. Albina kaj Alvina.
  Ili malflugigas sovetiajn aviadilojn. La knabinoj estas preskaŭ nudaj, portante nur bikinojn kaj nudpiede. Aviadilaj pafiloj estas celitaj kontraŭ la malamiko.
  Albina trafas sovetian aŭton kaj grincas:
  - Ĉi tio estas ŝoko laŭ nia opinio!
  Alvina ankaŭ tranĉas sovetian jakon kaj aldonas:
  - Por la gloro de nia imperio!
  Kaj inaj militistoj samtempe ankaŭ batalis kaj batalis kun la malamiko. Kaj ili amas torturi homojn.
  Komsomola membro estis torturita. La nuda knabino estis senvestigita kaj batita per vipo. Poste ili bruligis la nudajn piedojn de la komsomolano per varma vergo. Kaj mi devas diri, ke ili ŝatis ĝin.
  Tiam ili rompis la piedfingrojn de la knabino. Kaj la plej ŝika torturo estas ekbruligi la ventron de Venuso per torĉo. Kaj la knabino perdis la konscion pro dolora ŝoko.
  Albina tamen ne trankviliĝis eĉ tie. Ŝi alportis la torĉon al la nuda brusto de la knabino. Kaj ŝi fritis ŝin. Tiam ŝi detranĉis kaj formanĝis la molan viandon, ekkriante:
  - Kiel bongusta ĝi estas!
  Alvina fritis la alian cicon per lumo kaj notis:
  - Jes, ĉi tio estas bonega!
  Kaj la germanaj knabinoj tre ŝatis ĝin.
  Sed ne ĉiuj estas tiaj estaĵoj. Ĉi tie Anastasia Witchakova kaj Akulina Orlova batalas sur la ĉielo, kontraŭ germanaj vulturoj.
  Kaj ili montras sian lertecon kaj saĝon.
  La knabinoj, kompreneble, batalas nudpiede kaj en bikinoj. Kaj ili celas donacojn de morto al la malamiko.
  Kaj ili kantas al si;
  - Gloro al la lando de komunismo,
  Lenin inspiris nin batali...
  La spino de faŝismo estas rompita,
  Ni konstruu novan mondon!
  Anastazio pafis al la malamiko uzante siajn nudajn piedfingrojn, malflugigis germanan aviadilon kaj blasfemis:
  - Por ruĝa komunismo!
  Akulina Orlova lerte batis la malamikon uzante siajn nudajn krurojn, detranĉis lin kaj bojis:
  - Por la venko de la rusa spirito!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe muĝis:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Ĉi tio estas tiel malfacila batalo okazanta laŭlonge de la fronto.
  La germanoj certe estas fortaj. Kaj ili antaŭeniras, kvankam malrapide, kun granda damaĝo.
  Knabinoj ankaŭ batalas en la infanterio...
  Proksime de Grodno, Alenka kaj ŝia teamo renkontas la faŝismajn hordojn.
  Komsomola knabino portanta nur kalsonon.
  Ĉi tie Alenka pafas eksplodon de maŝinpafilo, fortranĉante la naziojn kaj batante tutan vicon da batalantoj.
  Tiam li diras:
  - Gloro al Rusujo!
  Anyuta ankaŭ pafas al la malamiko. Li faras tion tre precize kaj klare. Kaj faligas la faŝistojn. Poste li ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj, frakasante la nazian tankon kaj knaris:
  - Por sankta Rus'!
  Alla ankaŭ pafas al la malamikoj. Li faras ĝin tre precize. Per sia nuda kalkano li ĵetas supren la donacon de morto, farante ĝin majstre. La ruĝharulo batas senkonscie la Krauts kaj kriegas:
  -Por la epoko de komunismo!
  Maria ankaŭ pafas al la malamiko. Ĝi falĉas la naziojn, kio igas ĝin ekstreme agresema kaj grincas:
  - Por Rus', nia patrino!
  Kaj kun la nudaj piedfingroj, li denove ĵetos granaton. La germana tanko, ricevinte difekton, renversiĝas... Kaj la batalkompleto estas ŝirita.
  Marusya, disbatante la faŝistojn. Kaj per siaj nudaj kalkanoj ŝi ĵetis tutan aron da obusoj, eldonis:
  - Por la granda Patrujo!
  Tiaj knabinoj ĉi tie, nur kolosaj batalantoj. Do ĉiuj estas ekstermitaj en vico.
  Ĉi tiu estas la batalanta kvin. Kaj kiom da faŝistoj rapidas. Kaj nigraj militistoj partoprenas en la ofensivo. Mi devas diri, ke ili estas ekstreme batalantaj uloj.
  Sed iliaj rusaj knabinoj falĉas sen ceremonio.
  Bela bataliono kiam la militistoj estas preskaŭ nudaj. Kaj tiel sunbrunigita, ĉokolado.
  Kaj sur la ĉielo vi povas vidi Yu-288 potencajn germanajn aŭtojn. Ili faligis bombojn sur sovetiajn poziciojn, disbatante la malamikon. Kaj ili agas kun granda dediĉo.
  Eva, faligante bombojn, premante sian nudan, rondan kalkanon sur la pedalon. Ĵetante donacojn al sovetiaj urboj, muĝas:
  - La Tria Regno estas nevenkebla!
  Agatha konsentis pri tio, elsputante donacojn de detruo:
  - Ni jam derompis ĉiujn niajn malamikojn!
  . ĈAPITRO #1
  Germanaj trupoj daŭre povis kapti Brest kaj Grodnon, kaj fortranĉi la Bjalistokan kornicon. Ili avancis al la Stalin Line proksime de Minsko.
  La batalado estis furioza. En la sudo, la nazioj ĉirkaŭis sovetiajn soldatojn sur la Lvov-kornico.
  La Ruĝa Armeo retiriĝis al Ĵitomir kaj Vinnitsa. En la sudo, la rumanoj kaj germanoj alproksimiĝis al Odeso.
  Moldavio estis kaptita. En la sudo, la turkoj kaj germanoj kaptis Batumon kaj ĉirkaŭis Erevanon. Do la situacio ĉi tie estas malfacila. La japanoj okupis la plej grandan parton de Mongolio kaj puŝis en Primorye. Ili regas la maron. Trupoj alteriĝis en Kamĉatko.
  Ĝenerale, Sovetunio devis kontraŭbatali kun superaj fortoj. Kaj la malamiko estas forta.
  La germanoj alproksimiĝis al Murmansko, sed estis maldaŭrigitaj tie. La finnoj ankaŭ estis bremsitaj, sed povis rekapti Vyborg. La situacio iĝis streĉa.
  Ĝenerale, la nazioj ankoraŭ ne atingis superfortan avantaĝon aŭ decidajn sukcesojn.
  Sed la eluziĝomilito ne aŭguris bone por Sovetunio. Preskaŭ la tuta mondo estis kontraŭ li. Argentino, Brazilo, Venezuelo deklaris militon al Sovetunio. Kaj ankaŭ Ĉilio kaj kelkaj pli malgrandaj landoj.
  Stalino estis kaptita...
  En aŭgusto, la germanoj movis sian atakon norden kaj povis kapti preskaŭ la tutan baltan regionon, krom Talino, kiu heroe defendis sin. Batalado ankaŭ ekis proksime de Narva. Poste, la nazioj renkontis la Pskovan defendlinion. Kaj tiam ili sukcesis preni Pskovon komence de septembro... Ankaŭ Minsko estis ĉirkaŭita, sed obstine batalis en la blokado. La germanoj antaŭeniris, kvankam malrapide, sed certe.
  Vinnitsa falis... Komence de oktobro Ĵitomiro estis prenita, kaj la germanoj atingis Dnepron. Ĝi montriĝis transtera, Odeso detranĉis ĝin, sed ĝi ankoraŭ tenis.
  Antaŭ la fino de oktobro, la germanoj atingis la Berezinan kaj la Dnepron. Kievo estis sub atako. Okazis provizora paŭzo pro la ŝlimecaj vojoj... La japanoj ĉirkaŭis Vladivostokon kaj senespere provis preni ĝin.
  Vera milito disvolviĝis...
  La knabinoj batalis por Vladivostok. Malgraŭ tio, ke jam estas malfrua aŭtuno kaj pli malvarme, la militistoj batalas nudpiede kaj en bikinoj.
  Kaj ili montras sin tre mojosa...
  Natasha estas ĝuste tie kaj ŝia heroeco estas mirinda.
  La knabino pafas al la japanoj per maŝinpafilo kaj ĵetas obusojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Samtempe ŝi kantas:
  - La malamiko ankoraŭ ne konas nian forton,
  Ili ne uzis sian plenan potencon...
  Beboj kaj virinoj estas atakitaj
  Mi ĉiuokaze mortigos la ŝakalojn!
  Zoya ankaŭ ĵetas obuson kun sia nuda piedo. Li turnas japanan tankon kaj siblas agreseme:
  - Ni mortigos ĉiujn samurajon kaj defendos Rusion!
  La knabino vere ĝenas, ke Japanio iam venkis Rusion. Ĉi tio verŝajne estas la plej hontinda el ĉiuj malvenkoj de la cara imperio. Sed kiel tio povus okazi?
  Zoya donas turnon, falĉante la vicon de samurajo kaj blasfemis:
  - Ni ne cedos al niaj malamikoj!
  Augustine, pafante ĉe ŝiaj kontraŭuloj kaj uzante ŝiajn nudajn piedfingrojn por ĵeti diskojn, konsentis:
  - Ne! Mi neniam cedos!
  Kaj ŝia ruĝa kapo kapjesis, kaj ŝiaj haroj ŝajnis arda pro varmego.
  Sed Svetlana estas sur la ofensivo. Ŝi estas tia batalema militisto. Pafas kontraŭ samurajon kun precizeco de kaŝpafisto. Kaj trafas ilin kun nekredebla precizeco. Kaj tiam ŝia nuda piedo denove ĵetas la murdan obuson.
  La knabino krias:
  - Por Patrino Rus'!
  Kaj denove li faras bone celitan pafon. Kaj mortigitaj kontraŭuloj falas.
  Jen la knabinoj, kiuj ne lasos vin.
  Kaj jen Alico kaj Angeliko kune batalas kontraŭ la japanoj, kiuj alteriĝis en Kamĉatko.
  Tie jam neĝis kaj la knabinoj kuras nudpiede. Ili lasas graciajn, ĉizitajn markojn. Tio estas tre bela. Kaj mi volas, rigardante tian ornamaĵon, fingrumi mian ekscititan perfektecon.
  Alico pafas al la malamiko, kaj trarompas la flavajn vizaĝojn kaj kriegas:
  - Neniu haltigos nin, neniu venkos nin!
  Angelica prenis kaj ĵetis obuson per siaj nudaj piedfingroj, disŝiris la amason da japanoj kaj knaris:
  - Por granda komunismo!
  La militistoj montriĝis kiel leporhundoj. Tiel ili detruas siajn malamikojn.
  Alico pafas de ĉiuj maŝinpafiloj. Kaj muĝas:
  - Komunismo! Komunismo! Al la tombo de la faŝismo!
  Angelica ankaŭ estas ruĝhara leporhundo kaj malvarmeta knabino. Li draŝas ĉi tiujn japanojn sen malforteco aŭ kompato.
  Kaj li kriegas, ĵetante grenadojn per la nudaj piedfingroj:
  - Komunismo! Komunismo! Estos nova venĝo!
  Militistinoj estas tre admiritaj pro sia kuraĝo...
  Jam estas vintro... La germanoj iris en la defensivan. Ili ne hastas, ĉar ili ne havas kien kuri. Kaj Hitler eĉ feliĉas plilongigi la militon. Li estas ankoraŭ relative juna, kaj kion fari post la kapto de Sovetunio? Ĉu eblas ataki Japanion?
  Ĉiukaze, la germanoj alprenis defendajn poziciojn. Kaj ili reflektas la provojn de la Ruĝa Armeo antaŭeniri. Kaj ili tenas la fronton.
  Stalino ne havas multe da forto, kaj li haltas. Kaj la germanoj estas pli-malpli pretaj por vintro. Ili havas sufiĉe da varmaj vestaĵoj.
  Kaj ili forpuŝas la sovaĝan atakon. Kaj ili batalas kiel kirasa forto de kolosa forto.
  En 1944, la germanoj enkondukis novajn reagaviadilojn en siaj serioj - ŝtalvulturoj. Hitler vetas je ili. Precipe sur la ME-262 kaj AR-180. Kaj ĉi tiuj estas tre fortaj aŭtoj. Kaj ili kapablas venki la Ruĝan Armeon.
  En amasproduktado, "Panther"-2 kaj "Tiger"-2 kun pli potenca motoro de 1000 ĉevalfortoj. Sed la pli sukcesa progresinta modelo estis "Leono"-2. En ĝi, la germanoj aplikis novigan tankdezajnideon - ili metis la dissendon kaj motoron kune ĉe la fronto de la tanko, kaj movis la gvattureton al la malantaŭo. Tio igis la aranĝon pli kompakta kaj la alteco de la tanko malpliiĝis pro ŝparaĵoj sur la kadara ŝafto. Interesa solvo estis la lokigo de la rapidumujo sur la motoro mem kaj sur la transversa transdono. La kareno de la tanko Lev-2 fariĝis signife pli malalta, kaj la gvattureto estas pli malgranda kaj pli mallarĝa. Redukti la altecon de la tanko ebligis redukti la pezon de la veturilo al kontentigaj 75 tunoj, kaj levi la dikecon de la flankoj al 150 mm ĉe deklivoj, la fronto de la gvattureto al 250 mm, kaj la flankoj de la gvattureto. ĝis 160 mm ĉe deklivoj. La frunto de la kareno estis 200 mm dika, la supro laŭ angulo de 45 gradoj, kaj la fundo 150 mm. Tiel, "Lev"-2 aperis kun tre bona nivelo de protekto. Kaj impona kontraŭtanko.
  Tiu ĉi maŝino kontentigis la germanan komandon. Kaj la trarompa tanko montriĝis efika.
  La germanoj lanĉis ofensivon en la centro, preterirante la Dnepron. Ili pafis kaj bombardis multe. Por la sukceso, multaj pafiloj estis koncentritaj, inkluzive de raketartilerio kaj gaslanĉiloj.
  La Fuhrer ordonis: preni Moskvon en ŝtalaj pinĉiloj. Samtempe ankaŭ japanoj iĝis pli aktivaj. Ili uzis aprobitajn Panterojn, kiuj estis pli-malpli traireblaj tankoj.
  Estis ankaŭ kelkaj ŝanĝoj en Sovetunio. Aparte, la produktado de super-pezaj HFoj estis limigita. Anstataŭe, la veto estis farita sur la T-34-85. Tio estas, la sama tanko, sed kun pli granda gvattureto kaj pli forta pafilo. Nur la KV-3 ankoraŭ ne estis elprenita el produktado. Ĉi tiu tanko kun kanono, kiu bone penetris kirason, ankoraŭ estis bezonata. Sed ekestis la ideo evoluigi IS por bataloperacioj kaj pli praktikan kun pli mallarĝa gvattureto. Sed ĉi tiu tanko aperis iom pli malfrue ol en la reala historio. Dum ni venkis la inercion de la HF. La IS-1 havis 85-mm kanonon kaj malmulta deviis de la T-34-85. La IS-2 laŭsupoze estis pli potenca. Sed la armilaro de ĉi tiu tanko estis ankoraŭ 107-mm kanono. La nova tanko estis pli malpeza ol la KV-3 kaj pli kompakta kun motoro de 520 ĉevalfortoj.
  Tamen, estis ideo instali pli potencan 122-mm-kanonon. Sed tio reduktis la pafrapidecon kaj la provizon de konkoj. Sovetunio bezonis tankdestrojeron, ne trarompan tankon. La defenda naturo de la milito diktis aliajn taskojn. Do la evoluo de la IS-3 estis survoje. Kanono de la sama kalibro de 107 milimetroj estis preparita por ĉi tiu veturilo , sed kun pli longa barela longo por pliigi la komencan rapidecon de la kuglo ĝis mil metroj je sekundo.
  Do tankokonstruado nur parte ripetis la veran rakonton. Kaj la germanoj estis seniluziigitaj pri la Maus, kaj ankaŭ provis ne fari la aŭtojn tro pezaj.
  Estis planite fari la Panther 3 pli facile fabrikeblan, pli moveblan kaj pli bone protektitan ol la Panther 2, sen grava pliigo de pezo.
  Sed "Lev"-2 ĝenerale konvenis al la militistaro, kaj ĝis nun ne estis planoj modernigi ĝin, krom instali pli potencan motoron kun superŝargilo.
  La bataloj montris ke la Krauts estis fortaj. Kaj ilia aviado premas. De la helic-movitaj aviadiloj, la TA-152 montriĝis por tre sukcesa modelo. La nova ME-309 ankaŭ ne estis malbona, kvankam ĉi tiu maŝino ne plenumis ĉiujn atendojn, sed ĝiaj potencaj armiloj kaj alta rapideco estis kompreneble avantaĝo.
  La apero de la sovetia Yak-3 en la serio estis prokrastita pro manko de altkvalita duraluminio. LAGG-5 jam estis malnoviĝinta dum sia apero. Kaj ĝi nur ĵus komencis disvolviĝi. Sed la MIG-3 montriĝis malsukcesa modelo.
  Do estas nenio por kovri la germanojn en la ĉielo. Nur la IL-2 rezultis relative bone, sed tiu veturilo daŭre suferspertis tro multajn perdojn kaj havis malbonajn flugkarakterizaĵojn. La PE-2 ne rezultis bone kaj estis malfacile kontroli. Sur la ĉielo, kompreneble, Sovetunio havis problemojn. Kaj ĝis nun ili ne estis solvitaj. La plej populara batalanto estis la Yak-1, kiu estis simpligita en produktado kaj la motoro estis akcelita.
  Nuntempe, la fokuso estis sur kvanto kaj ne estis multe da tempo por la disvolviĝo de novaj modeloj.
  Do sur la ĉielo la nazioj estas pli fortaj en kvanto kaj kvalito kaj bombas kien ili volas, kaj plie la japanoj estas senbridaj.
  La germanoj ankaŭ akiris amerikajn B-29, pli progresintajn veturilojn per dek du maŝinpafiloj kaj alta rapideco. Kaj Yu-488 ankaŭ estas pli progresinta, kaj kun rapideco de 700 kilometroj hore. Ili estas pli rapidaj ol usonaj pro sia pli malgranda flugila areo, kaj ili portas multajn bombojn kaj havas tre potencajn motorojn. Kaj estas ankaŭ Arado-jetbombistoj, kiuj ne havas egalajn en rapideco kaj flugaj trajtoj.
  Do la germanoj transprenis la ĉielon kaj antaŭeniris surtere. Smolensk jam falis kaj Sovetunio estas en tre malfacila situacio.
  Ĉi tie Oleg Rybachenko venis al ilia helpo kun sia teamo kaj alteriĝotrupo de viktimoj.
  Oleg Rybachenko, faligante la naziojn per glavoj, kaj infanterio kaj tankoj, muĝis:
  - Ni neniam cedos!
  Kaj akra disko flugis de la nuda piedo de la knabo!
  Margarita, dispreminte siajn kontraŭulojn, malkovris la dentojn, murmuris:
  - Estas loko en la mondo por heroaj faroj!
  Kaj venenaj pingloj disiĝis de la nudaj piedoj de la knabino, trafante la naziojn kaj iliajn aviadilojn kaj tankojn.
  Nataŝa ankaŭ ĵetis siajn nudajn piedfingrojn, murde, kaj hurlis:
  - Ni neniam forgesos kaj neniam pardonos.
  Kaj ŝiaj glavoj trairis la muelejon kontraŭ la nazioj.
  Zoja, distranĉante la malamikojn, kriis:
  - Por nova mendo!
  Kaj pli da kudriloj disiĝis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj kaj en la okuloj kaj en la gorĝoj de naziaj soldatoj kaj aviadiloj.
  Jes, estis klare, ke la militistoj ekscitiĝas kaj fariĝas ferocaj.
  Augustine, faligante blankajn soldatojn kaj tankojn, grincis:
  - Nia fera volo!
  Kaj nova, mortiga donaco flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj la Takni kaj blankaj batalantoj falas.
  Svetlana hakas la mueliston, ŝiaj glavoj estas kiel fulmo.
  La nazioj falas kiel tranĉitaj garboj.
  La knabino ĵetas kudrilojn per la nudaj piedoj kaj grincas:
  - Li venkos por Patrino Rusio!
  Oleg Rybachenko avancas kontraŭ la nazioj. Terminator-knabo hakas brunajn trupojn.
  Kaj samtempe, la piedfingroj de la nudaj kruroj de la knabo elĵetas pinglojn kun veneno, ili disŝiras trunkojn kaj malflugas aviadilojn.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Estonta Rus'!
  Kaj en moviĝo ĝi fortranĉas ĉies kapojn kaj muzelojn.
  Margarita ankaŭ dispremas siajn kontraŭulojn.
  Ŝiaj nudaj piedoj nur ekbrilas. La nazioj mortas grandnombre. La militisto krias:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj tiam la knabino prenas ĝin kaj tranĉas...
  Amaso da kadavroj de faŝismaj soldatoj.
  Sed Nataŝa estas sur la ofensivo. Li hakas la naziojn kune kun la tankoj, kaj kantas:
  - Rus' estas bonega kaj radianta,
  Mi estas tre stranga knabino!
  Kaj diskoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kiu tranĉis la gorĝojn de faŝistoj. Jes, ĉi tiu estas knabino.
  Zoya estas sur la ofensivo. Li hakas la brunajn soldatojn per ambaŭ manoj. Kraĉi el tubo. Kaj li ĵetas mortigajn kudrilojn per siaj nudaj piedfingroj - li malkonstruas tankojn kaj aviadilojn.
  Kaj samtempe li kantas al si:
  - Eh, klubeto, ni iru!
  Eh, mia plej ŝatata faros!
  Augustine, faligante la naziojn kaj ekstermante la brunajn soldatojn, krias:
  - Tute vila kaj en besta haŭto,
  Li atakis la tumultpolicon per klabo!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos al la malamiko, ion, kio mortigos elefanton, kaj eĉ pli tankon.
  Kaj tiam li grincas:
  - Luphundoj!
  Svetlana estas sur la ofensivo. Li hakas, pecetigas la naziojn. Kun nudaj piedoj li lanĉas mortodonojn ĉe ili.
  Li prizorgas la muelejon per glavoj.
  Disbatis multajn batalantojn kaj kriojn:
  - Venas granda venko!
  Kaj denove la knabino estas en sovaĝa moviĝo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn pinglojn, detruante tankojn kaj aviadilojn.
  Oleg Rybachenko saltis. La knabo faris kapriolon. Li faligis multajn naziojn per salto.
  Li ĵetis la pinglojn per la nudaj piedfingroj kaj guglis:
  - Gloro al mia bela kuraĝo!
  Kaj denove la knabo estas en batalo.
  Margarita iras sur la ofensivon. Pecetigas ĉiujn malamikojn en vico. Ŝiaj glavoj estas pli malvarmetaj ol la klingoj de muelejo. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas donacojn de morto, tankoj kaj aviadiloj brulas.
  Knabino en sovaĝa atako. Ekstermas brunajn militistojn sen ceremonio.
  Kaj ĝi saltas supren de tempo al tempo kaj tordas!
  Kaj donacoj de neniigo flugas de ŝi.
  Kaj la nazioj mortas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj amasiĝas.
  Margarita grincas:
  - Mi estas usona vakero!
  Kaj denove la kudrilo estis ĵetita al ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj poste ankoraŭ deko da pingloj!
  Natasha ankaŭ estas tre mojosa en la ofensivo.
  Kaj li ĵetas per siaj nudaj piedoj, kaj kraĉas el tubo.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi brilas morton! Vi nur devas morti!
  Kaj denove la beleco moviĝas.
  Zoya sturmas la rubojn de naziaj kadavroj. Kaj ankaŭ el ŝiaj nudaj piedoj elflugas bumerangoj de detruo.
  Kaj la brunaj militistoj daŭre falas kaj falas.
  Zoja krias:
  - Nudpieda knabino, ŝi venkos vin!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de la nuda kalkano de la knabino. Kiuj iras rekte en la gorĝojn de la nazioj.
  Tiam ili falas mortaj.
  Aŭ pli ĝuste, tute morta.
  Augustine sur la ofensivo. Disbatas brunajn trupojn. Ŝiaj glavoj estas portataj en du manoj. Kaj ŝi estas tiel mirinda militisto.
  Tornado balaas tra la faŝismaj trupoj.
  Knabino kun rufa hararo muĝas:
  - La estonteco estas kaŝita! Sed ĝi estos venka!
  Kaj en la atako, belulino kun fajraj haroj.
  Aŭgusteno muĝas en sovaĝa ekstazo:
  - La dioj de milito disŝiros ĉion!
  Kaj la militisto estas sur la ofensivo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas multe da akraj, venenaj pingloj.
  Svetlana en batalo. Kaj tiel brilanta kaj batalema. Ŝiaj nudaj kruroj elĵetas tiom da murdaj aferoj. Ne homo, sed morto kun blondaj haroj.
  Sed se ĝi disiĝas, vi ne povos haltigi ĝin.
  Svetlana kantas:
  - La vivo ne estos mielo,
  Do saltu en rondan dancon!
  Via sonĝo realiĝu -
  Beleco igas viron en sklavon!
  Kaj la movo de la nudpieda knabino fariĝas pli kaj pli furioza.
  La atako de Oleg plirapidiĝas. La knabo batas la naziojn.
  Liaj nudaj piedoj ĵetas akrajn pinglojn - disŝirante tankojn kaj aviadilojn.
  La juna militisto grincas:
  - La freneza imperio disŝiros ĉiujn!
  Kaj denove la knabo moviĝas.
  Margarita estas sovaĝa knabino en sia agado. Kaj draŝas la malamikojn.
  Do ŝi lanĉis pizon kun eksplodaĵoj per sia nuda kruro. Ĝi eksplodos kaj tuj ĵetos supren cent naziojn kaj dek tankojn.
  La knabino krias:
  - Venko ankoraŭ venos al ni!
  Kaj li prizorgos la muelejon per glavoj - la tankaj bareloj flugas en malsamaj direktoj.
  Nataŝa plirapidigis siajn movojn. La knabino faligas la brunajn militistojn. Kaj samtempe li krias:
  - Venko atendas la Rusan Imperion.
  Kaj ni ekstermu la naziojn per akcelita rapideco.
  Natasha estas terminatora knabino.
  Li ne pensas halti kaj malrapidigi, kaj tankoj kaj aviadiloj estas pafitaj.
  Zoya estas sur la ofensivo. Ŝiaj glavoj ŝajnas tranĉi viandon kaj metalan salaton. La knabino krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia savo validas!
  Kaj nudaj piedfingroj ankaŭ ĵetas tiajn kudrilojn.
  Kaj multaj homoj kun la gorĝo trapikita, amasoj da kadavroj, same kiel rompitaj tankoj kaj faligitaj aviadiloj kuŝantaj ĉirkaŭe.
  Augustine estas freneza knabino. Kaj ĝi detruas ĉiujn kvazaŭ ĝi estus roboto el hiperplasmo.
  Ĝi jam detruis pli ol cent naziojn. Sed ĉio akiras la ritmon. Kaj la militisto ankoraŭ muĝas.
  - Mi estas nevenkebla! La plej mojosa en la mondo!
  Kaj denove, la beleco en la atako.
  Kaj el ŝiaj nudaj piedfingroj elflugas pizo. Kaj tricent nazioj kaj dekduo da tankoj estis disŝiritaj de potenca eksplodo.
  Aŭgusteno kantis:
  -Vi ne kuraĝas kapti nian teron!
  Svetlana ankaŭ estas sur la ofensivo. Kaj ĝi ne donas al vi uncon da ripozo. Sovaĝa Terminatora Knabino.
  Kaj li faligas la malamikojn kaj ekstermas la naziojn. Kaj amaso da brunaj batalantoj jam falis en la fosaĵon kaj laŭ la vojoj.
  La ses sovaĝiĝis. Estis sovaĝa batalo.
  Oleg Rybachenko revenis en agado. Kaj li antaŭeniras, svingante ambaŭ glavojn. Kaj la terminatorknabo prizorgas la muelejon. Mortigitaj nazioj falas.
  Amaso de kadavroj. Tutaj montoj da sangaj korpoj.
  La knaba verkisto memoras sovaĝan strategion. Kie ĉevaloj kaj homoj ankaŭ miksiĝis kune.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Ve de la menso!
  Kaj estos tunoj da mono!
  Kaj Terminator Boy en nova movado. Kaj liaj nudaj piedoj prenos ion kaj ĵetos ĝin.
  La knaba genio muĝis:
  - Majstra klaso kaj Adidas!
  Ĝi montriĝis vere bonega spektaklo. Kaj kiom da nazioj estis mortigitaj? Kaj ili mortigis la plej grandan nombron de la plej grandaj brunaj batalantoj.
  Kaj poemo formiĝis en la kapo de la knabo, kaj li daŭre hakis la faŝistojn, komponante dum li iris;
  La grandeco de la Patrujo super la planedo,
  Kiu brulas kiel torĉolumo...
  Kaj heroaj faroj estas kantataj,
  Kaj nia amikeco estas forta monolito!
  
  Mia sankta tero estu glorata,
  Vi estas en ŝtormo de fulmotondroj kaj flamo de venkoj...
  Sole en la mondo, vi pensas tiel...
  Estas neniu pli altvalora ol vi en ĉi tiu mondo!
  
  Ni konstruos komunismon se necese,
  Kaj tre baldaŭ ni flugos al Marso...
  Ni disĵetu la hordojn de malnobla faŝismo -
  Kaj ĝi estos simple la plej alta klaso!
  
  La Patrujo brilas kaj suferas,
  Sed mi kredas, ke baldaŭ venos hela aĝo...
  Venko estos en radianta majo,
  Kaj kuraĝe ni ekskursos!
  
  Ne ekzistas Patrujo pli bela ol Rusujo,
  Brilas kiel hela stelo...
  Ĉi tie la steloj akvumis la ĉielon en veluro -
  Granda sonĝo realiĝis!
  
  Kiam ni kuniĝis kiel pioniroj,
  Kiel knabo, mi ĵuris fidelan ĵuron...
  Esti vivanta ekzemplo por ĉiuj en la mondo,
  Kia bonega idealo estas la Patrujo!
  
  Rusujo, vi estas la lando de sankta paco,
  Kapabla konkeri la universon...
  En la Nomo de la Familio de la hela idolo,
  Ke la malnobla predanto fariĝu ludo!
  
  La lando de la Patrujo estas ŝtorma sanktulo,
  En ĝi estas Jesuo la Sankta Sinjoro...
  Kaj Lada la Dipatrino ora -
  Donos al vi junecon, feliĉon kaj amon!
  
  Vi amas Swagor kun kuraĝa koro,
  Kiu donis al ni rusojn fortan glavon...
  Kaj Lada malfermos la pordon al la ĉielo,
  Por ke homo ne mortu tuj!
  
  Paradizo tiel granda venos por ni,
  La universo floras kiel sovaĝa ĝardeno...
  Ŝipa estas haltigita, la malbona sovaĝa,
  Kaj la malamiko de Rusio estos ĵetita en inferon!
  
  Nia patrujo estas tiel diketa,
  Mi estas pioniro batalanta por ŝi...
  Kun multaj amikoj nudpiede en la neĝo,
  Sed la knabo kantis nur en la malvarmo!
  
  Ĉi tie la "Tigro" batis, ŝerce granatoj,
  Mi viŝis la panteron per kreto kiel skrapgumo...
  Mi pafas precize de maŝinpafilo,
  Mia aspekto estas kaj juna kaj ĉiam akra!
  
  Kredu min, neniu forlasos min,
  Ni rusaj virĉevaloj ne povas esti bremsitaj...
  Kaj la Blanka Dio regos sur la trono -
  Kaj venku Rusion kun kuraĝa armeo!
  
  Ni faros nian landon pli bela
  Ŝi estas kiel la plej grandioza floro en la mondo...
  Servu la kavalirojn de sankta Rusio,
  Kaj estos vero kaj sukceso en viaj revoj!
  
  Sed la faŝistoj antaŭeniras kolere,
  Almenaŭ okupu Kalugan kaj Moskvon...
  Ŝajnis, ke la malbona Kain triumfas,
  Sed Dio diris: Mi alportos savon!
  
  Por la gloro de nia patrino Rusio,
  Estu paco, ordo, pureco...
  Kaj la nova reĝo fariĝos granda misio,
  Ni devas honori la slavan Kriston!
  
  En la nomo de la Suno kaj stelo Svarog,
  Ni protektos la rusan mondan ordon...
  Stela vojo atendas nin,
  Kaj la orflugila keruba anĝelo!
  
  Estu baldaŭ feliĉo en la universo,
  Ni kunigu firme la Patrujon dum jarcentoj...
  Kaj la ĉielo kaj la tero estas en la plej alta potenco,
  Kaj estos vera revo en Lada!
  
  Jes, mi estas pioniro kune kun komsomola membro,
  Batalis por defendi tiun Moskvon...
  Kaj kredu min, mi estas tiel lerta knabo,
  Ke eĉ ludante "Leono" mi frakasos ĝin!
  
  La knabinoj kuras nudpiede en la neĝo,
  Kalkanoj la koloro de tavkrideloj ekbrilas...
  Vi Lada, mia patrino, estas kiel sankta lumo,
  Kaj mi estas aglo, ne mizera pasero!
  
  Do mi diras kuraĝe, agreseme -
  Dio ne estas kripla, kaj venos kun glavo...
  Kaj igos Rusion tre forta,
  Ni disrompos la kontraŭulon!
  
  Jen pri kio Rusio estas tre sankta,
  Do ĉi tio estas revo realiĝanta...
  En la nomo de nia soldatarmeo,
  La knabinoj estos de la plej alta beleco!
  
  Ni ne kliniĝos sub la kalkanon de naziismo,
  Kaj ni kuraĝe venkos la Wehrmacht...
  Kaj kiom da cinikismo havis la malamiko,
  Sed ni sukcesos ĉi tiun ekzamenon kun A!
  
  Estos spaco kaj kvazaroj en Rusio,
  Ni konkeru galaksiojn ludante...
  Ni batas, dispremante ĉiujn batojn -
  Kaj estos nova fajra mondo!
  
  Scienco revivigos ĉiujn, mi kredas la falinton,
  Mi ankaŭ scias, ke la mortinto vivos...
  Ni batalis antaŭe en mal-al-mana batalo,
  Kaj nun detruu ĉiujn kun hiperplasmo!
  
  La universo erupcios kiel uragano,
  Kaj la universo estas en feliĉo por ĉiam...
  Ni estos junaj kaj eterne ebriaj,
  Ajna sonĝo povas realiĝi!
  SKOBELEV SUPERGENERALISSIMO
  Ĉi tie, fakte, Miĥail Skobelev estis komandanto de granda talento, ne malsupera ol Suvorov. Kaj li malkaŝis sin eĉ pli frue, fariĝante armegeneralo je tridek ses jaroj. Kaj tiel lia morto pro veneno kaŭzis la malkonvenan perdon de granda milita talento por Rusio. Sed ni diru, ke kato renversis glason da veneno per sia vosto. Kaj Skobelev restis viva. Kiel evoluus lia kariero kaj la sorto de Rusio en la estonteco?
  Aleksandro la Tria plenumis politikon de ekspansio en Mezazio. Kompreneble, li ankaŭ volis fariĝi konkerinto kiel sia patro Aleksandro la 2-a. Rusio, en kondiĉoj, kiam ĝiaj trupoj estis komandataj de la genia Skobelev, agis multe pli decide. Kaj li ne nur kaptis la sudon de Centra Azio, sed ankaŭ la nordon de Afganio, loĝata de taĝikoj kaj uzbekoj.
  Britio provis interveni, sed estis venkita surtere.
  Timante la perdon de la tuta Hindio, la britoj rapidis slutte pacon kun Rusio, donante Afganion sub kontrolo.
  Skobelev ricevis la rangon de feldmarŝalo. Li leviĝis en rango kaj gloro. Sed dum kelka tempo ne estis milito. Miĥail Skobelev enuiĝis. Aleksandro la Tria suferis pro la akcidento kaj baldaŭ mortis. Nikolao la 2-a turnis sian vastiĝon al la Malproksima Oriento kaj Ĉinio. La militoj kun la ĉinoj estis tro facilaj.
  Sed la konflikto, kiu eksplodis kun Japanio, montriĝis kiel manao el la ĉielo por la jam mezaĝa Skobelev. Fine li havis la okazon pruvi sin.
  Surmare, la rusa floto komence estis malsukcesa. Kaj post la morto de admiralo Makarov, la japanoj alterigis trupojn kaj blokis Port Arthur.
  Sed Skobelev, agante decide kaj lerte, preteriris la japanojn, ĉirkaŭis iliajn trupojn kaj detruis ilin. Tiam li detruis soldatojn proksime de Port Arthur.
  La rusa eskadro ne suferspertis nenecesajn perdojn. Kaj du japanaj batalŝipoj estis mallevitaj.
  Tiam la eskadro de Roĵdestvenskij alvenis post longa vojaĝo. Skobelev, dume, tute kaptis Koreion. Kaj li venkis kaj detruis ĉiujn japanajn terarmeojn.
  Rimarkinte, ke la rusoj jam havas avantaĝon surmare, la japanoj petis pacon.
  Sed Nikolao la 2-a decidis konkeri Japanion. Krome, ankaŭ admiralo Togo mortis, kaj Rusio akiris avantaĝon surmare. Sekvis surteriĝo. Kaj la genia Miĥail Skobelev, montrante siajn plej bonajn kvalitojn, tute venkis la japanojn kaj kaptis la Imperiestron de la Lando de la Leviĝanta Suno.
  Tiel, la cara Rusio forigis la minacon ĉe la periferio de sia imperio kaj la eterna milito en la Malproksima Oriento. Kaj kompreneble ĉi tio estas granda pluso. Imperiestro Nikolao la 2-a havis novan titolon: Mikado de Japanio, kaj novajn temojn kaj terojn. Kaj Skobelev daŭrigis la militon en Ĉinio. La cara Rusio konkeris la ĉielan imperion.
  Rusio, antaŭ la venonta milito kun Germanio kaj Aŭstrio-Hungario en ne tro malproksima estonteco, bezonis novajn regatojn kaj loĝantarojn por varbi soldatojn. Ĉinio signifas kaj teritorion kaj homajn rimedojn por la reĝa potenco. Kaj tiom da venkoj. Skobelev senpene venkis la ĉinojn kaj aneksis ilin al Rusio. Por la unua fojo ekde Suvorov, li ricevis la titolon de generalisimo. Kaj la unua en la historio de Rusio ricevis la Ordenon de Venko, premion pli altan ol la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita. Principe, Skobelev estis sufiĉe juna por pluvivi ĝis la unua mondmilito. Budyonny, ekzemple, vivis naŭdek jarojn, kaj marŝalo Sokolovsky ĝenerale vivis pli ol cent jarojn.
  Kial ne? Kaj tiel en 1914, Germanio frivole deklaris militon kontraŭ cara Rusio. Kaj malantaŭ ĝi estas Aŭstrio-Hungario kaj Turkio. Miĥail Skobelev denove montris sian genion. Aldone al grandega nombro da infanterio, ĉefe de la ĉinoj, Rusio havis multajn, malpezajn kaj malmultekostajn, facile fabrikeblajn tankojn, kaj la plej bonajn kaj plej multajn aviadilojn en la mondo.
  La kvarmotoraj bombaviadiloj Ilja Muromets kaj Svyatogor estas precipe timindaj.
  Kaj tiel ili falis sur Germanujon kaj Aŭstrio-Hungarion. Sub la komando de la genia Miĥail Skobelev. Ili ne donis ŝancon kaj Berlino, Vieno kaj Istanbulo estis prenitaj en du monatoj.
  Miĥail Skobelev montriĝis la unua komandanto en la historio de la homaro, kiu ricevis la titolon: Supergeneralissimo, kaj la unua en la historio de Rusio se temas pri ricevi la Ordenon de "Jesuo Kristo", pli alta ol "Sankta Andreo la Unua Vokita". .
  Tiel, Miĥail Skobelev iĝis la plej titolita komandanto en la historio de la planedo Tero, Lia Serena Moŝto Princo kaj Duko. Kaj tio estas mirinda kaj mojosa. Li montriĝis elstara viro.
  Rusio akiris potencon transprenante la germanajn terojn laŭ la Oder, kaj la tutan Otomanan Regnon, kaj preskaŭ ĉion el Aŭstrio-Hungario.
  Tiel Miĥail Skobelev atingis grandajn altaĵojn. Kaj li superis Napoleonon kaj Suvorov. En 1917, tiu ĉi plej granda genio mortis kaj estis entombigita en speciala maŭzoleo, kiel faraono.
  La cara Rusio fariĝis granda imperio... Dum kelka tempo estis periodo de konstruado kaj stabileco. Sed la depresio de 1929 eksplodis. Kaj en januaro 1933, la cara armeo deklaris militon kontraŭ Usono kaj lanĉis invadon tra Alasko.
  Ameriko kaj Kanado estis en milito kun Rusio.
  Sed rusaj trupoj estas pli organizitaj, multnombraj kaj ekipitaj per pli bonaj ekipaĵoj. Ameriko ne havis ŝancon. Kaj ĝi, kune kun Kanado, estis konkerita en ok monatoj.
  Nikolao la 2-a tiel aldonis al sia famo kaj la lando de Rusio.
  Tiam, Hitler aneksis Aŭstrion, kaj Mussolini konkeris Etiopion. Kaj ili komencis prepari invadon de Francio. La heredanto, Alexey, mortis en 1937. Kaj en 1938, Nikolao la 2-a mem mortis en la aĝo de sepdek jaroj. Kaj sur la trono estis la nepo de la reĝo, kiu estis eĉ ne sesjara.
  Ĉi tio kompreneble estas problemo por Rusio.
  Sed la pli juna frato de la caro, Miĥail Romanov, iĝis la reganto, kiun la pli aĝa restarigis al la rajtoj de reĝeco.
  Nikolao la 2-a ĝenerale efektivigis multajn reformojn. Inkluzive de leĝigo de poligamio - la rajton havi kvar edzinojn. Kaj ĝi estis malvarmeta.
  Caro Mikaelo kaj Hitler komencis militon kun Francio kaj Britio en majo 1940. Mussolini ankaŭ interligis ilin.
  Kompreneble, Francio, Belgio, Nederlando kaj Britio havis neniun ŝancon.
  Rusio kaptis Aliancitajn havaĵojn en la Pacifiko, Azio, Hindio, kaj la Proksima Oriento kaj multe de Afriko. La germanoj rapide konkeris Francion, Belgion kaj Holandon. Tiam, kune kun la rusa floto, ili alteriĝis en Britio kaj konkeris ĝin. Kaj ni sukcesis kapti ion en Afriko, kvankam ne multe. Rusio gajnis la plej grandan parton. La italoj perdis la batalon en Afriko al la britoj, kaj gajnis preskaŭ nenion.
  Rusio fariĝis eĉ pli forta. Ŝia potenco fariĝis preskaŭ senlima. Sed Adolf Hitler ne volis toleri ĉi tion.
  Post kiam Mikaelo mortis en 1949, Hitler atakis Rusion. Mussolini, la hispana reĝimo de Franco, kaj Portugalio estis kun li.
  Sed la fortoj estis neegalaj. La nepo de caro Nikolao la 2-a, Vladimiro la 3-a, estis jam sufiĉe maljuna kaj lerte ordonis.
  Hitler povis kalkuli nur je E-seriotankoj kaj diskaviadiloj. Sed ĉi tio estas tre malforta potenco. Kaj Rusio havas superfortan superecon en forto kaj kvalito.
  La germanoj perdis Afrikon tuj. Tiam rusaj trupoj kaptis Italion. Iom poste sekvis la atako kontraŭ Berlino kaj Vieno.
  Kaj la ofensivo kontraŭ Francio, kaj Hispanio kaj Portugalio. Ĉio iris preskaŭ same. La rusa armeo estis multe pli granda kaj pli organizita ol la akspovoj. Kaj ŝia tekniko estis pli progresinta.
  Krome, la fanfamitaj diskaviadiloj, kvankam formale nevundeblaj, ankaŭ ne povis pafi kontraŭ rusaj trupoj. Kaj tial ili estis malflugigitaj relative facile.
  Do Hitler tute ne sukcesis. Kaj estis detruita. Mi provis eskapi al Argentino. Sed tie ankaŭ rusaj trupoj venkis lin. Ili kaptis Hitleron, batis lin kaj pendigis lin...
  Kaj cara Rusio konkeris la reston de la mondo kelkajn jarojn poste.
  Tiel, caro Vladimiro la Tria establis la tutmondan hegemonion de Rusio.
  Homoj ĉesis malŝpari energion batalante unu la alian. Jam en 1948, la unua rusa kosmonaŭto flugis en la ĉielon. Kaj en 1955, ili jam flugis al la luno. Kaj en 1963 al Marso. Venuso estis sub viro en 1964. Merkuro en jaro. La lastan fojon kiam homoj surteriĝis sur Plutonon estis en 1980, kiam astronaŭtoj metis piedon sur ĝin.
  Kaj en 2020 komenciĝis la unua flugo de interstela ekspedicio al Siriuso, ĉirkaŭ kiu rondiris planedoj taŭgaj por homa loĝado.
  Tiel, hazarda faktoro en la historio: nur kata vosto, ŝanĝis la sorton de la homaro al multe pli feliĉa. Kaj Rusio precipe sukcesis pri tio.
  Oleg Rybachenko verkis ĉi-okaze tutan poemon;
  La plej granda el landoj estu glorata,
  Sankta, radianta Rusio...
  Ne trompu homojn,
  Caro Nikolao estas la granda mesio!
  
  Ne necesas perfidi lin malnoble,
  Estas reĝoj, kredu min, de Dio...
  La rusa fidela armeo estas nevenkebla,
  En la Nomo de la Sunful Svarog!
  
  Ni estas la pioniroj de la Tero,
  Knabinoj, nudpiedaj knaboj...
  En la nomo de la suno, fido kaj sonĝoj,
  Ke ni baldaŭ vivos sub komunismo!
  
  Reĝoj, kompreneble, ankaŭ povas venki,
  Sed kredu min, la vipo de la knabinoj estas dolĉa...
  Kvankam la vivo estas delikata kiel silka fadeno,
  Nia kredo ne povas morti!
  
  La dolĉa rivero ŝprucas kiel ondo,
  Ŝi estas superkreskita de musko kiel veluro...
  Ni estos en la lumo de la suno por ĉiam,
  Kaj io perforte eliras el la remilo!
  
  Neniu povas venki la rusojn,
  Ili estas fortaj kaj plenaj de kolero...
  Grandega muĝado, kiel mamuta urso,
  Tiuj, kiuj estas kontraŭ ni, estas tute kondamnitaj!
  
  Ne kredu ke Rus' estas sankta por ĉiam,
  Kaj kun ŝi Blanka estas la plej saĝa Dio...
  Kredu min, mono baldaŭ venos al ni,
  Kaj estos la plej Ĉiopova Familio!
  
  La malamiko ne konas nian forton,
  Ni kapablas venki fajrojn...
  Kaj ni fikos ĝin kaj elĵetos ĝin en nikelo,
  Ke la malamiko povas nur mortigi!
  
  Grandeco preter la senlimaj sonĝoj,
  Ŝi estas simple bela kiel la Suno...
  Animoj estas impulsoj de mirinda beleco,
  Ni ne simple malĝoju vane!
  
  Kiu estas kontraŭ ni, tiu estos forte batata,
  Rusio estas potenca pugno...
  Konsideru la malamikon tute venkita,
  Kaj estis trafita per fingrobazartikoj en nikelo!
  
  La rusoj estas plenaj de potenca forto,
  Ili estas kiel plenflua rivero...
  Konsideru ĉiujn niajn kavalirojn kiel aglojn,
  Kaj Sankta Rus' estas kun ni por ĉiam!
  
  Nu, knabo, ĉu vi batalos,
  La plej akra glavo brilas en viaj manoj...
  Kaj se vi bezonas rusajn krucojn,
  Kapabla bruligi ĉiujn malamikojn per napalmo!
  
  Ni havas la forton, ni havas la lertecon,
  Ni ĉiuj kapablas fari kaj konekti...
  Nia ortodoksa caro kun la rusa Lada,
  Iu ajn estos frakasita de malbona ŝtelisto!
  
  Knabinoj amas batali kiel tigro
  Ili rapidas tra la neĝo nudpiede...
  Kredu min, ni ne bezonas malnoblajn ludojn,
  Pli bone, pugnobatu la bastardojn!
  
  Estas multaj knabinoj en Rusio,
  Iliaj kalkanoj briletas - speguloj...
  Sed ni venĝos kontraŭ la malamiko,
  Kaj gloro estos kun ni eterne!
  
  Ni revas pri novaj venkoj,
  Venki malamikojn ŝerce...
  Ni estas la plej grandaj agloj
  La hordoj ne povos konkeri nin!
  
  Kio ajn okazos, mi kredas, ke ĝi estos bona baldaŭ,
  Kiam ni rompas la dorson de Hitler...
  Ne plu estos malfacile por la rusoj,
  Jen heroaĵo, kiu estas kantata!
  
  Kiel bone estos vivi en Rusujo,
  En ĝi, la granda rusa caro Nikolao...
  Kaj la predanto baldaŭ iĝos ludo,
  Batalu por ĝi kaj kuraĝu!
  
  Pasu mil generacioj,
  Ni ne forgesos la heroaĵojn de la reĝo...
  La venkoj malfermis senfinan konton,
  La hela skarlata tagiĝo ekbrilas!
  
  Nia Rus' fariĝu unu el la landoj
  En kiu estas lumo kaj rusa tero...
  Kaj ni ricevis ĉi tiun heredon de nia familio,
  Ĉiuj homoj estas amika familio!
  
  Svarog venos kaj revivigos la mortintojn,
  La malamikoj de Rus estos premitaj en virŝafkornon...
  Kaj ni levos tre fortan ŝildon,
  Kaj ĉiuj havos mirindan vivon!
  
  AMERIKO EN ALTERNATIVA OPCIO
  Ameriko ofte estas riproĉata pro tro indulgo de Hitler, kaj ne eniris la militon ĝis la nazioj mem anoncis ĝin. Krome, la japanoj subite atakis. Sed tiam okazis, ke Usono eniris la militon mem. Anoncante tion la 20-an de aprilo 1941, kiel la naskiĝtago de Hitler. Kaj kio? Ĉu Obama ne eniris militon kun ISIS en reala historio sen atendi teroristajn atakojn kontraŭ Usono? Kaj Bush Jr. efektive faris agreson kontraŭ Irako atakante unue. Ĉiukaze, Hitler havis sufiĉe da pekoj por ke Usono deklari militon kontraŭ li. Jes, kaj Roosevelt, irinte al tria oficperiodo, sed estante en malbona sano, revis pri milita gloro. Resume, malsama kurso de historio. Ameriko unue eniris la militon kun la Tria Reich. Kaj kompreneble ĉi tio multe ŝanĝiĝis.
  Antaŭ ĉio, Hitlero, batalante kun Jugoslavio, jam spertis heziton pri la Barbaroso-plano. Ĉu estas tro malfrue por ataki USSR, kaj ĉu la germanoj povos venki antaŭ vintro? Kaj precipe dum la aŭtuna degelo?
  Due, ĉu ne estas danĝere malfermi duan fronton, kun ne nur Britio en milito en la malantaŭo, sed ankaŭ la potenca Usono? Kaj ĉi tio estas ne nur granda loĝantaro, sed ankaŭ la unua ekonomio en la mondo.
  Kaj ĉu Sovetunio vere estas tiel malforta? Aŭ eble la rusoj povos venki la Wehrmacht, kiel ili jam venkis Napoleonon.
  Dum la parado en Moskvo la 1-an de majo 1941, germanaj reprezentantoj invititaj de Stalin vidis novajn tankojn. Precipe, la KV-2 kun 152-mm kanonoj, monstra kalibro por tanko, T-34, spuritaj kirasaj veturiloj, kaj tuno da aviadiloj.
  Ili raportis tion al Hitler detale. Kaj la deziro ataki Sovetujon malfortiĝis. Krome, evoluiginte intuicion, Hitler sentis, ke la totalisma Sovetunio estas multe pli forta kaj danĝera malamiko ĝuste pro sia totalisismo ol okcidentaj demokratioj kaj precipe Usono.
  Do la ideo naskiĝis: se vi iras al Rusio, tiam kun la rimedoj de la britaj kolonioj, kaj subigante la industrian potencon de Ameriko.
  Ekzistis, kompreneble, risko ke Stalino atakos kaj batus en la malantaŭo. Sed Sovetunio kaj Germanio havas ne-agresan pakton, kaj Usono kaj Britio jam militas.
  Krome, Hitler, posedante bestan instinkton, antaŭvidis, ke Stalino ne atakos sen kialo. Kaj mi decidis bati la malamikojn popece kaj ne malfermi duan fronton. Male, ĝi instigos Japanion mem malfermi novan atakon kontraŭ la malamiko.
  Hitler kaptis Kreton, kiel okazis en reala historio. Kaj tiam li komencis translokigi soldatojn al Afriko, plifortigante Rommel. Kaj ĝi estis forta movo.
  Sed ne estas tro facile movi trupojn kiam la situacio estas surmare kaj oni premas vin el Malto.
  Sed en aŭgusto 1941, la nazioj venkis Malton kaj alterigis soldatojn tie. Kaj ĝi estis bonega movo. Kaj sufiĉe efika.
  Tamen, ĝi ne tute funkciis. Kvankam estis atingoj. Rommel ricevis pliajn kvar kirasajn sekciojn, kaj tri motorizitajn. Kaj li ekposedis Tolbukon.
  Kaj komencis granda progresado en Egiptujon. Ĝi evoluis tre forte kaj konsekvence.
  Post la kapto de Aleksandrio, kvar knabinoj el la ŝipanaro de Gerda rajdis en tanko kaj konversaciis.
  Gerda estas blondulino en bikino, la unua renkontis Magdan;
  - Se vi rigardas ĝin, estas malfacile kompreni kial tiom da homoj kredas je tia sovaĝa kaj kontraŭscienca libro kiel la Biblio.
  Magda ekkriis pro timo, tamburante per la nuda piedo sur la kiraso:
  - Kial kontraŭscienca?
  Gerda volonte klarigis:
  - Tial! Precipe, kreistoj tre ŝatas alkroĉiĝi al la frazo en la libro de Ijobo, ke Dio pendigis la Teron sur nenio. Kaj kiam en la sama libro de Ijob oni diras, ke la ĉielo havas malmolecon de spegulo, tiam vi ignoras ĉi tiun diron!
  Magda notis:
  - Ne! Ĉio dependas de la teksto kaj kunteksto de ĉi tiu citaĵo!
  Red Charlotte notis:
  - Ĝuste tio estas la kunteksto kaj historia fono. Aparte, la originalo diras, ke Dio sigelis la Teron sur nenio. Kaj sigeli esprimon similas fiksi ĝin. Tio signifas, ke la frazsigelo signifas rigidan fiksadon pri malpleno.
  Kristina aldonis:
  - Kaj ĝenerale, la Biblio diras, ke Dio metis la Teron sur solidajn fundamentojn kaj ĝi ne skuos por ĉiam.
  Gerda aldonis kun rido:
  - Kaj la Biblio parolas pri la finoj de la Tero dek fojojn. Kaj ĉi tio ankaŭ estas figura esprimo.
  Magda skuis siajn orajn harojn kaj knaris:
  - Eble!
  Gerda kantis, elmontrante la dentojn:
  - Ĉio neebla estas ebla en nia mondo!
  Magda rimarkis, elmontrante la dentojn:
  - Ĉio kaj ĉio eblas!
  Gerda notis:
  - Ĝenerale, estas unu stulteco kiun la kristanoj inspiras, ke se Dio havas nenion komunan kun malbono sur la planedo Tero. Tamen, ĉi tio estas la sama, se la imperiestro diris, ke li havas nenion komunan kun rabo.
  Magda knaris:
  - Kiel estas tio?
  Charlotte atentigis:
  - Kaj do eterne torturi en infero estas kruela. Imagu, ke miliardoj da homoj estas turmentitaj en infera fajro kaj brulado. Bruli vivanta estas tre dolora.
  Magda konsentis:
  - Jes, doloras, sed ili meritas!
  Gerda logike notis:
  - Ne estas sanktuloj! Kaj homo ne devas esti sanktulo! Ĉar integreco estas enuiga!
  Christina notis:
  - Jes, en la Revelacio de Johano estas skribite, ke malpurulo ne eniros Jerusalemon. Kaj kiu estas sen peko, kiu estas pura antaŭ Dio?
  Gerda notis:
  - Tial necesas la pekliberiga ofero de Jesuo Kristo.
  Magda ridis kaj notis:
  - Jes, estas vero! Vi bone komprenis!
  Gerda logike aldonis:
  - Sed homoj, krucuminte Kriston, nur multobligis siajn pekojn. Tio estas, homoj faris nur plian krimon krucigante la Filon de Dio. Kaj en teorio, Dio ne devus pardoni ilin, sed tute malbeni ilin! Ĉu ne?
  Kristina aldonis:
  - Jes, kaj la ĉielo en kristanismo ne estas alloga. Ĉi tio fakte estas ora kaĝo. Se tie tute ne ekzistas peko, tiam tio signifas tiom striktajn regulojn kaj disciplinon, ke Stalin'a Gulago ŝajnos sanatorio kontraŭ ĉi tiu fono!
  Gerda ridetante kantis:
  - Kaj en nia sanatorio, nia propra dispensario, estas varme, malpeze, kaj muŝoj ne mordas!
  Charlotte notis kun rido:
  - Sed, fakte, la kriterioj por savo estas tre malklaraj. Neniu scias en kristanismo, kiu estos savita. Neniu povas esti certa pri savo. Kiel ili estas savitaj - per faroj aŭ per fido? Ankaŭ ĉi tie estas disputoj kaj multaj kontraŭdiroj.
  Magda respondis ne tro memfide:
  - Per fido! Kaj verkoj jam estas sekvo de fido!
  Gerda frapetis sian nudan piedon kaj komentis:
  - Ho bone! Sed oni diras, ke eĉ demonoj kredas kaj tremas!
  Charlotte rimarkis ridante:
  - Jes, ili kredas, kaj ili kliniĝis antaŭ Kristo. Do ni povas diri - Dio kaj Satano samtempe!
  Kristina aldonis ridante:
  Kiu mortigis pli da homoj en la Biblio? Dio aŭ Satano?
  Magda respondis ĝemante:
  - Tio estas dubinda punkto. Sed se ĝi estas translokigita al alia aviadilo: kiu savis pli da homoj?
  Kristina ridis kaj rimarkis:
  - Ne granda ĝojo ricevi, savon, pro sterila paradizo, en kiu ne estas peko!
  Magda notis:
  - Sed estas pli bone ol bruligi en eterna fajro. Imagu kiom doloras!
  Gerda konsentis pri tio:
  - Jes, vere doloras! Kaj estas malĝuste turmenti homojn tiel!
  Christina logike notis:
  - La doktrino de eternaj inferaj turmentoj estas sensencaĵo! Fakte, eĉ la plej malbonan malamikon, mi ne torturus eterne, se nur ĉar mi laciĝos pri tio kaj ne interesiĝus!
  Charlotte diris kolere:
  - Kaj ĝenerale, kia religio estas tiu, kiu instruas, ke ĉiuj homoj estas bestoj kaj kaproj aŭ ŝafoj! Jes, tia religio ne rajtas ekzisti!
  Gerda kolere notis, frapante la nudan piedon:
  "Mi povas esti kapro, sed mi neniam estos ŝafo!"
  Magda ridis kaj notis:
  - Ankaŭ mi ne ŝatas esti ŝafo!
  Kristina fajfis.
  - Polundra! Tute supren!
  Gerda frapetis sian nudan piedon kaj respondis:
  - Ĉiuj knabinoj al la supro!
  Kaj la knabinoj eniris en batalon kun la britoj. Ili komencis detrui ilin...
  Magda pafis kanonon, celis ĝin per la nuda piedo, frakasis la anglan kanonon kaj kuĝis:
  - Ne, mi ne estos submetiĝema ŝafo! Mi preferus esti bonega knabino!
  Charlotte notis kun rido:
  - Estas multaj absurdaĵoj en la Biblio. Plie, estas multe pli bone, ke nia mondo daŭre disvolvas, kaj ni flugas pli alte al la steloj, efektivigante spacan ekspansion!
  La ruĝhara knabino premis sian nudan kalkanon sur la ellasilon, sendante alian ĵetaĵon.
  La germanoj povis venki la britajn kaj koloniajn trupojn en Egiptujo sen iuj problemoj. Ili faris ĝin malvarmeta kaj vigle. Ili nun havas multe pli da potenco ol antaŭe. Post tio, la talenta Rommel sukcesis kapti la naftejojn en Irako kaj Kuvajto tuj de la vesperto, malhelpante ilin esti detruitaj. Kaj la Suez-kanalo estis transirita en unu palpebrumo.
  La nazioj ricevis kaj petrolon kaj arabajn sekciojn. Tiam, sen fari longan paŭzon, ili kaptis Iranon kaj plu al Hindio.
  Japanio atakis la amerikanojn ĉe Peru Harbour kaj atingis terglitan venkon tie. Krome, la samurajo povis mallevi usonajn aviadilŝipojn.
  Hitler ne perdis tempon. Post severa ultimato al Franco, li jesis lasi germanajn soldatojn traen al Ĝibraltaro. La atako estis sukcesa. La germanoj uzis pezan artilerion kaj Ju-87 atakaviadilojn. Kaj ili venkis Brition. Post tio iliaj trupoj komencis alveni al Afriko kiel eble plej rapide senprobleme. Unue ili okupis Maroko. Otto Scorely enlogis de Gaulle. Kaj poste ili venis al Niĝerio. En la vintro de '41 kaj '42, la germanoj okupis signifan parton de Afriko.
  Ili ankaŭ konkeris Hindion. Ili havis signifajn resursojn sub sia kontrolo. La britoj estis pli malsuperaj ol la nazioj en nombroj, organizo, kaj laboretoso de la soldatoj. Tiuj cent kvindek divizioj, kiujn Hitler planis movi kontraŭ Sovetunio, iris al Afriko kaj Azio. Kaj ĝi montriĝis inteligenta movo.
  Do la nazioj povus ricevi fadenaĵojn venkante multe pli malfortan reziston. Sed la tereno ne estas malhelpo por la nazioj.
  La germanoj vidis Brition kiel sia ĉefa malamiko. Kaj ili elfaris aviadilojn kaj novajn specojn de armiloj. La produktado de ekipaĵo pliiĝis rapide, precipe kun la nomumo de la nova Reich Ministro por Armilaroj kaj Ammunition Speer. Ĉi tiu viro estis talenta kaj energia.
  La kvardek-dua jaro estis pasigita en la bombado de Britio kaj la aera kaj submara milito kun Usono. Japanio venkis ĉe Midvej. Ĉi-foje, la ŝanĝo en la tempo de la milito kondukis al la fakto, ke la sekretaj kodoj ne falis en la manojn de la usonanoj. Kaj la batalado iris multe pli sukcese por la samurajo.
  Ameriko ne tiel aktive bombadis la Trian Reich kaj la nazioj tre rapide konstruis novajn fabrikojn kaj uzis la sklavan potencon de la kolonio.
  Afriko estis finfine konkerita fare de la nazioj en 1942.
  Kaj ĉi tio inkluzivas krudaĵojn kaj laboron.
  Timoj ke Stalin atakos de la oriento devigis la Fritz evoluigi novajn specojn de armiloj en tankkonstruaĵo. En 1942, sufiĉe sukcesa Tigro aperis. Sed en Afriko estas maloportune uzi ĝin. Kaj ankaŭ iom poste "Pantero".
  Stalino, kompreneble, pensis pri liberiga kampanjo kontraŭ Eŭropo. Precipe ĝis Britio falis. Sed la milito kun la finnoj igis la gvidanton nesekura. Kaj li unue volis kompletigi dudek novajn mekanizitajn korpojn, kiuj postulis dek ses mil el la plej novaj tankoj. En la dua duono de 1941, pli ol du kaj duono mil novaj tankoj estis produktitaj.
  La KV-3, pezanta sesdek ok tunojn, kaj iom poste la KV-5, pezanta cent tunojn, eniris la serion. En la unua duono de 1942, pli ol tri mil novaj tankoj estis produktitaj. El ĉiuj KV-4-projektoj, Stalin elektis la plej pezan, pezante cent ok tunojn, kaj kun kirasa dikeco de cent okdek centimetroj sur la frunto.
  Sed tio ne sufiĉis por la gvidanto. Li ordonis la formadon de dudek mekanizitaj korpoj ekskluzive el la plej novaj mezaj kaj pezaj tankoj, kiuj jam postulis tridek du mil veturilojn. Kaj la malnoviĝintaj estos disigitaj en apartajn dividojn. La tutsumo de tanksekcioj estis determinita esti cent dudek. Kvincent tankoj ĉiu. Kaj tiel Stalino volis pliigi la totalan nombron de tankoj en Sovetunio ĝis sesdek mil. Kaj nur post tio ni povas riski fari kampanjon kontraŭ Eŭropo.
  Sed Hitler ne perdis tempon. Krom la "Pantero" kaj "Tigro", la "Leono" tanko ankaŭ aperis kun la Tria Reich, kiu antaŭe estis nur dezajno. En reala historio, la Lion-tanko estis malhelpita ekaperi pro manko de resursoj kaj peza bombado de la Tria Regno. Sed ĉi-foje la germanoj havas pli bonajn rimedojn.
  Kaj la plej nova 105 mm kanono kun komenca kuglo-rapideco de 1000 metroj je sekundo estas tre bona por batali pezajn sovetiajn tankojn.
  Estis furioza aerbatalo por Britio. Ĉi tie la germanoj produktis novajn aviadilojn en grandaj kaj kreskantaj kvantoj. Sed iliaj pilotoj iĝis ilia ĉefa atuto. Ĉar ekzistis ne sufiĉe daj pilotoj, virinoj estis ĉiam pli rekrutitaj en la aerfloton. Pilotoj Albina kaj Alvina iĝis precipe famaj, iĝante enormaj asoj.
  La germanoj formis multajn eksterlandajn sekciojn. Iliaj trupoj atingis la limojn de Birmo, kie ili unuiĝis kun la japanoj, kaj prenis kontrolon de la tuta Nigra Kontinento. Kaj ili konstruis fabrikojn kun akcelita rapideco.
  Multaj germanaj asoj akiris famon, sed Marsejlo estis la plej bona. En junio 1942, li superis la kalkulrezulton de cent kvindek aviadiloj malflugigitaj, kaj ricevis la plej altan honoron de la Tria Reich: la Kavalira Kruco de la Diamanta Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Kaj post duonjaro, li superis tricent faligitajn aŭtojn, pro kiuj li ricevis novan premion: la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkaj folioj, glavoj kaj diamantoj.
  La germanoj rimarkinde aldonis forton. Iliaj trupoj faris sukcesan submarŝipmiliton.
  La forto de faŝismaj submarŝipoj kreskis, kaj en nombro kaj en kvalito. Ĝi ankaŭ havis siajn heroojn. Rudel distingiĝis en atakaviado. Li mallevis la anglan batalŝipon Victoria , pro kiu li estis malavare rekompencita de la Fuhrer .
  Ankaŭ Stalino ne sidis senĝene. Sovetunio pliigis sian potencialon. La tria kvinjara plano estis tro plenumita. Kaj produktado duobliĝis. Stalin postulis ke la ritmo estu konservita kaj produktado duobliĝis en la kvara kvinjara plano.
  En la unua duono de 1943, Sovetunio produktis pli ol kvar kaj duono mil pezajn tankojn. Precipe pliigante la procenton de CV 4 kaj CV 5.
  La nazioj ankaŭ pliigis la produktadon de armiloj. Aparte, "Tigro"-2 aperis antaŭtempe. Ĝi havis 88mm kanonon, kiu per pli longa barelo povis penetri sovetiajn KVojn de bataldistanco, sed la veturilo ne estis same peza kiel la Lev, kiu pezis naŭdek tunojn. Kaj kio estas signifa estas, ke ĝia pafilo estas pli rapida pafado kaj havas pli grandan provizon de obusoj.
  La germanoj premis la britojn kaj amerikanojn en la aero. Post malvenkoj surmare, Usono malfortiĝis kaj ne povis bombi la Trian Reich en la malĝusta loko. Kaj tio permesis al la germanoj stampi armilojn pli rapide. Precipe aperis la "Maus". Sed ĝia grandega pezo de 188 tunoj malfaciligis bataluzon. Kvankam la defendo estis supre de ĉiuj anguloj.
  En la unua duono de 1943, la germanoj pliigis la produktadon de submarŝipoj kaj mallevis pli da ŝipoj ol Britio kaj Usono konstruis. Kaj tiel la Fuhrer decidis, ke venis la oportuna momento por surteriĝo sur Brition.
  Kaj tiam en aŭgusto 1943 okazis la surteriĝo. Mainstein komandis ĝin. La nazioj estis fortaj, kaj iliaj tankoj estis tre fortaj. La ME-309 batalis sur la ĉielo, kiu pruvis esti tre danĝera aviadilo. Ĝi havas bonegan rapidecon kaj armilojn: tri 30-mm aviadilkanonoj kaj kvar maŝinpafiloj.
  La surteriĝo estis sukcesa. La amerikanoj faris malmulton por helpi la britojn. La situacio estis plimalbonigita per la fakto ke parto de Britio deziris aliancon kun la germanoj kontraŭ Rusio.
  La Fritz alteriĝis de malsamaj indikoj, inkluzive de kelkaj el siaj soldatoj alvenantaj de Norvegio. Ankaŭ, la nazioj uzis subakvajn tankojn dum la surteriĝo, kaj ion tre malvarmeta.
  La perfido de kelkaj el la anglaj generaloj ankaŭ helpis la Trian Reich kapti la metropolon en semajno.
  Tiel Londono falis, kaj Churchill fuĝis al Kanado.
  En la dua duono de 1943, Sovetunio produktis pli ol kvin mil novajn tankojn.
  Sed la Tria Regno jam pliigis sian potencialon. La Panther-2 eniris la serion kun pli potencaj armiloj kaj pli bona protekto. Estis ankaŭ multaj ordinaraj Panteroj.
  Hitler alfrontis dilemon: daŭrigi la militon kun Usono aŭ iri al Sovetunio? En decembro ili aranĝis Operacion Ikaro kaj konkeris Islandon. Tiel, protektante vin kontraŭ usonaj bombadoj.
  Tamen Usono estas malproksime kaj apartigita de oceano. Ĉu Stalino estas ĉe vi? Sendi soldatojn eksterlande estas tro riska kaj teknike malfacila.
  Kaj Hitler decidas en 1944 ataki Sovetujon kune kun Japanio.
  Stalino ankaŭ prepariĝas por batalo. La labortago en Sovetunio pligrandiĝis al dek horoj. La produktado de la plej novaj tankoj en la unua duono de la jaro atingas sep mil. Pli granda KV-6 ankaŭ aperis. Ĝia pezo atingis rekordon ducent dudek tunojn, kaj du pafilojn - unu el 203 mm kalibro.
  La T-34-85 ankaŭ aperis. Pli potenca versio de la tridek kvar.
  Ankaŭ la germanoj ne sidas senmove. "Lev"-2 estis farita el la plej moderna modifo. La gvattureto estas movita reen, kaj la motoro kaj dissendo situas antaŭen kune kaj trans. Kaj la rapidumujo estas sur la motoro mem. Kaj ĉi tio kompaktigis la aranĝon tiom multe, ke ebligis, kun la sama pezo, fari la kirason multe pli dika, precipe ĉe la flankoj. Kaj la kanono ekpafis pli rapide. "Tigro"-2 ricevis pli potencan motoron kaj mallarĝan gvattureton, kio eĉ igis ĝin iom pli malpeza kaj pli bone protektita, sed kun bona veturado. Kaj anstataŭ la Muso, la E-100, pli malpeza, pli movebla kaj pli bone protektita tanko, eniris la serion.
  La ĉeftanko de la Tria Reich estis la Panther 2 kun 88 mm kanono. Ĉi tiu veturilo estis pli forta ol la plej populara sovetia tridek kvar.
  Sed ĝis nun la nazioj estis plimultitaj de tankoj. Sed ili havas reagaviadilojn, kiujn Sovetunio ankoraŭ ne havas.
  La ĉefa afero de la Fuhrer estas lia superforta supereco en la infanterio. Estas neeble varbi tiom da soldatoj kiom la Tria Reich en Sovetunio - ne estas sufiĉe da loĝantaro.
  La Tria Regno ankaŭ produktis pli da aviadiloj, kaj ili estas eble pli bonaj.
  Kaj la pilotoj havas multe pli da milita sperto.
  Do la fortoj estas neegalaj. En aviado kaj infanterio, la Tria Regno havas la avantaĝon. Krome estas ankaŭ la japana fronto.
  Stalin kolektis dek du milionojn da soldatoj, naŭ el ili ĉe la Okcidenta Fronto, la ceteraj kontraŭ Japanio. Hitler koncentris dudek ĉefe eksterlandajn sekciojn kontraŭ Sovetunio. Konsiderante malmodernajn modelojn, Sovetunio havis avantaĝon en tankoj. Sed se ni prenas pezajn kaj mezajn, tiam pro la rapida kresko de produktado, la germanoj jam atingis Sovetujon. Kaj iliaj meznivelaj aŭtoj estis pli potencaj kaj pli pezaj.
  Estas proksimume egaleco en artilerio, sed la pafiloj de Hitler havis pli grandan kalibron. Krome ankaŭ Japanio.
  En aviado, la germanoj havis nominalan egalecon de unu-kaj-duono fojojn. Sed estas realisme pli, ĉar Sovetunio ne havis sufiĉe da pilotoj. Kaj la Tria Regno havas pli modernajn aviadilojn, inkluzive de reagaviadiloj.
  La tuta ekvilibro de fortoj ne estas favora al Sovetunio. Kaj Japanio ankaŭ pendas sur sia vosto.
  Vere, la germanoj havas multe da eksterlanda infanterio, sed pli da dividoj estas dungitoj kaj havas batalsperton. Kiel estas la kazo kun la japanoj.
  Tamen la ĉefa problemo de la Ruĝa Armeo estas, ke ili ne estas sufiĉe trejnitaj por defendi sin. Vere, la fortikaĵlinio Molotov estis kompletigita. Tamen, ekzistis ankoraŭ antaŭkomenco de tri tutaj jaroj kompare kun la reala rakonto. Kaj ili restarigis la linion de Stalin.
  Sed vi ankaŭ devas povi komandi ĝuste en defendo. Stalino tamen decidis defendi sin. Mi ne volis esti agresanto. Sovetunio ŝajnas havi multajn pafilojn kaj raketartilerio, sed ankoraŭ ne ĉiuj estas tre taŭgaj por defendo.
  La piloto Marcel iĝis vivanta legendo. En la reala rakonto, li hazarde kraŝis en la somero de '42. Sed tiam la eventoj iomete ŝanĝiĝis kaj ĉi tiu akcidento ne okazis.
  Post kiam li alportis la kalkulrezulton al kvincent aviadiloj, al li estis premiita la Grandkruco de la Fera Kruco. Kaj tio estas honoro. Nun li havas siajn okulojn fiksitajn al Sovetunio.
  Hitler kolektis multe pli da sekcioj ol en 1941. Kaj li atendas transpreni. Sed Stalino, kompreneble, ankaŭ havas siajn proprajn atutojn. Ekzemple, estas multaj riveroj kaj defendlinioj.
  Kaj tiel la atako okazis la 22-an de junio 1941. Ĝi venis en grandaj fortoj, kaj en ĉiuj tri direktoj. La nazioj vere esperis, ke ili dispremos Sovetujon antaŭ vintro kun grandaj amasoj da infanterio.
  Komence ili ja sukcesis. La Molotov-linio estis rompita. Sed la linio de Stalin tenis iom pli firme. La nazioj jam suferspertis gravajn infanterioperdojn en la plej unuaj tagoj.
  Tamen iliaj tankoj ankaŭ ne estas idealaj. Ili ofte rompiĝis, precipe la pezaj. Sed la sovetiaj serioj HFoj ankaŭ montris sian nefidindecon. La praktiko de bataloj montris, ke monstroj estas granda ŝarĝo por milito.
  T-34-76 kaj T-34-85 montriĝis multe pli praktikaj. Kvankam iliaj pafiloj ne estas sufiĉe fortaj.
  La bataloj ankaŭ montris ke sovetiaj komandantoj ne estis tre lertaj en defendo, sed lernis rapide.
  La unuaj herooj ankaŭ aperis. Jen la piloto Anastasia Vedmakova, kiu jam distingiĝis dum la hispana kampanjo, kaj nun memfide gajnis poentarojn.
  Ŝi estis premiita heroa stelo por la unuaj dudek kvin germanaj aviadiloj malflugigitaj.
  La juna virino mem batalis en bikino kaj nudpieda, tial ŝi havis fenomenajn rezultojn.
  Anastazio batalis kune kun juna Akulina Orlova, kaj ambaŭ knabinoj estis tre belaj kaj batalantaj.
  Anastazio terenbatis germanan aŭton premante sian nudan piedon sur la pedalon, kaj kriis:
  - Gloro al la tempoj de komunismo! Ne, la malamikoj ne havos cinikecon!
  Akulina ankaŭ malflugigis germanan aviadilon uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj konsentis:
  - Komunismo estas bela, la vizaĝo de knabinoj estas danĝera!
  La knabinoj faris sian eblon ĉi tie kaj premis la malamikojn tre aktive. Kaj tiaj batalantaj belulinoj.
  La germanoj sukcesis malrapidiĝi nur sur la Dnepro. La japanoj povis kapti preskaŭ ĉion el Primorye kaj fortranĉi Vladivostok.
  La situacio estis streĉa. La fulmmilito malsukcesis. Kaj la Fuhrer decidis lanĉi aeran ofensivon, profitante superecon en aviado.
  Stalino metis sin sur la defensivon. Sed la fortoj estis neegalaj. La germanoj premis pli kaj pli aktive. Kaj Turkio eniris la militon. Vintre, la nazioj komencis antaŭeniri en Mezazio. Kaj tie ili kaptis Turkmenion, Taĝikion kaj parton de Uzbekio. Stalin sendis pliajn fortojn tien. En 1945, la germanoj akiris la E-50-tankon. Ĝi estis la sama pezo kiel Panther 2, sed kun pli progresinta pafilo, malalta silueto kaj dika kiraso kun grandaj deklivoj. Kaj kiel rezulto, la maŝino funkciis tre bone.
  La germanoj lanĉis novan ofensivon preterirante la Dnepron kaj prenis Smolensk, blokante Leningradon kune kun la finnoj. Kaj somere ili eĉ alproksimiĝis al Moskvo, kie ili estis haltigitaj sur la Mozhaisk defendlinio. Tiam Hitler ordonis turni sin suden. Kaj la nazioj kaptis Donbason kaj multajn aliajn landojn.
  Sovetunio krevis je la kudroj. Ĝia laborforto rapide malkreskis en milito sur du frontoj.
  Stalino, sub ĉi tiuj kondiĉoj, konsciante la senesperecon de la situacio, ofertis pacon laŭ ajnaj kondiĉoj.
  Hitler konsentis, kondiĉe ke ili donu al li la baltajn ŝtatojn, Ukrainion, Belorusion, Kaŭkazon kaj plu la limon laŭ Volgo, terojn laŭ Moskvo, same kiel Karelio kaj Leningrado ĝis Astraĥano, kaj ĉion, kion la germanoj jam kaptis en Centra. Azio. Kaj tie ili jam eniris Kazaĥion.
  Japanio ankaŭ ricevis siajn pecojn en Siberio.
  Stalino konsentis pri tio, ĉar tio estis la nura ŝanco savi Sovetujon kaj reteni Moskvon.
  Plie, estis ankoraŭ necese pagi kompensojn al la Tria Regno dum naŭdek naŭ jaroj. Kaj tio estas tre humiliga. Kaj la orrezervoj de Sovetunio estis prenitaj al Germanio.
  Rusio multe perdis, sed povis almenaŭ parte pluvivi. Sed Hitler, maltrankvila pri la projekto Makhentov, decidis fini Usonon.
  En decembro 1945, packontrakto estis subskribita kun Sovetunio. Kaj nun la nazioj turnis siajn vizaĝojn al Usono.
  . ĈAPITRO #1
  Ameriko ja provis krei atombombon, sed progreso estis malrapida. En la fonto de 1946, la nazioj komencis alteriĝi en Gronlando kaj Kubo.
  Kaj parto de iliaj fortoj estis translokigita al Argentino. En Kubo, la loka loĝantaro subtenis la germanajn trupojn kaj la alteriĝo estis sukcesa. La Fritz kaj la japanoj komencis streĉi la ringon. Ili moviĝis tra Latin-Ameriko. Brazilo eniris la militon flanke de la Tria Regno. La situacio fariĝis pli komplika.
  En la somero, bataloj ankaŭ ekis por Kanado, kie la Krauts provis krei ponton.
  Gerda kaj ŝia skipo batalis en plibonigita versio de la E-50. La aŭto pezis sesdek kvin tunojn. Ĝi havas 105 mm kalibrokanonon kun 100 EL-barellongo.
  La fronta kiraso estas 250 mm, kaj la flanka kiraso estas 170 mm. Tiu tanko havis 1,500 ĉevalfortan motoron kaj bonegan veturadon.
  Do la usonanoj havas nenion por kontraŭi ĉi tion. La malmoderna, kvankam amasproduktita, Sherman estis nur bona por la germanaj tankasoj por gajni dudekopon je ĝia elspezo. La Pershing estas iomete pli bona, sed ĝia pafilo daŭre estas sufiĉe malforta kontraŭ la plibonigita E-50. Kaj nur la SuperPershing, ne tre masiva tanko, havis ŝancon penetri la flankon kaj proksime al la tanko en kiu Gerda kaj ŝia skipo veturis.
  Knabino de la Tria Regno ekpafis, premante la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj, trafante usonan tankon kaj kukis:
  - Mi estas superklasa knabino!
  Charlotte ankaŭ pafis ĉe amerikaj tankoj kaj konsentis:
  - Kaj vi ankaŭ estas je hipernivelo!
  Christina denove uzis siajn nudajn piedfingrojn por pafi al la jankia aŭto kaj knaris:
  - Jen la strategio de la granda ludo!
  Magda ankaŭ pafis per la nudaj piedfingroj de siaj graciaj piedoj kaj notis:
  - Estus pli bone por vi knabinoj paroli pri Dio!
  Gerda denove ekpafis uzante sian nudan kalkanon kaj notis:
  - Se vi rigardas ĝin, ni ne bezonas la Biblion. Ni estas arjoj, ne judoj. Kaj ni ne kliniĝu al la nivelo de ŝafoj aŭ kaproj!
  Christina energie kapjesis, elsendante alian ĵetaĵon per siaj nudaj piedfingroj:
  - Kompreneble, ĝi ne indas! Krome, en la Biblio la ŝafido nutros la savitajn naciojn per fera vergo. Kian feliĉon ni bezonas?
  Magda respondis kolere:
  - Kion vi volas iri al la fajra geno?
  Charlotte ridis kaj respondis, pafante al la usonanoj per siaj nudaj piedfingroj:
  - Vi povas pensi pri io pli terura ol fajro! Kaj ke la inkviziciistoj, kiuj bruligas sorĉistinojn ĉe la brulego, estas banale sadistoj!
  Magda decide deklaris, premante la stirstangbutonon per sia nuda kalkano:
  - Ĉi tio estas tre kruela! Kaj ili ne havas fidon!
  Gerda disfaligis la amerikan kanonon kaj notis:
  - Kiu havas aŭtentan fidon?
  Magda respondis ĝemante:
  - Estas tre malmultaj tiaj homoj!
  Kaj denove ŝi pafis uzante la nudajn piedfingrojn de siaj ĉizitaj kruroj.
  Jes, la knabinoj ĉi tie estas fortaj en diskutoj. Kaj ili povas montri multon kaj palpebrumi per siaj safiraj okuloj.
  Kaj la milito estas komencita. Kaj estas bataloj en la ĉielo. Albina kaj Alvina gajnas poentarojn kaj jam persone faligis multajn aviadilojn.
  Kaj ilia agresemo ne konas limojn.
  Albina, uzante siajn nudajn piedfingrojn, sendis mortigan donacon de morto kaj ĉirpetis:
  - Gloro al la amo de Kristo!
  Alvina, ankaŭ uzante siajn nudajn piedfingrojn, detranĉis la usonan aŭton kaj aldonis:
  - Kio estas aera kaj pura!
  Kaj la knabinoj denove laŭvice pafis usonajn aviadilojn.
  Sed ĉi tio estas milito kiel milito. Jam somere parto de Kanado estis kaptita. Kaj tiam pasis aŭtuno.
  La germanoj prenis Toronton de ŝtormo. Ili agas energie. Ili havos pli bonajn tankojn kaj maŝinpafilojn ol la usonaj. La Tigro-3 ankaŭ aperis inter la Fritz. Maŝina evoluo E-75. Ĝi ankaŭ estas potenca: la fronta kiraso estas tricent milimetroj kaj la flanka kiraso estas ducent. Kaj la pafilo estas 128 mm longa kaj havas barellongon de 100 EL. Kaj ĉi tiu tanko bone funkciis. Kvankam estas troa forto.
  La Fritz avancis kaj prenis urbon post urbo.
  Vintre, ili jam ekiris de la nordo al amerika teritorio. Kaj tie ili rompis la obstinan reziston de la jankioj.
  Usono ne havis ŝancon. Sed ne eblis krei atombombon.
  Ameriko estas bombita de pezaj TA-400. Eĉ pli potencaj TA-500, kiuj detruis malsatkatastrofojn kaj armeajn instalaĵojn.
  Antaŭ printempo, la germanoj jam kaptis Kanadon tute kaj parton de Usono. Kaj printempe mem ili prenis Filadelfion kaj multajn aliajn teritoriojn.
  Pli ol triono de Usono kaj Alasko estis kaptitaj. Kaj Meksiko ankaŭ estis konkerita de usonaj kaj japanaj trupoj.
  En la somero, la ofensivo de la nazioj daŭris. Kaj la ŝancoj de Usono fandiĝis ĝuste antaŭ niaj okuloj.
  En aŭgusto, la nazioj komencis sturmi Novjorkon. En la bataloj partoprenis flugaj teleroj.
  Ĉi tie unu el ili batalis kontraŭ Eva kaj Agata. Du belaj knabinoj en bikinoj veturis potencan aŭton.
  Ĝi fluis ĉirkaŭ lamena fluo kaj estis nevundebla al manpafiloj. Kaj la knabinoj mem uzis varmegajn radiojn dum pafado.
  Eva premis la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj, elĵetante varmegajn radiojn, lumigante la malamikojn kvazaŭ per flamo, kaj kriis:
  - Gloro al la Tria Regno!
  Agata, pafante per siaj nudaj piedfingroj, ankaŭ kuis ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Estu nia venko!
  La knabino estas ekstreme batalema kaj bela. Kaj kiel ĝi trafas malamikojn per lasero.
  Kaj la varmegaj radioj fandos alian usonan tankon.
  Kaj surtere Gerda atakas. Ankaŭ batalanta knabino.
  Kaj nun ŝi kaj ŝia skipo jam estas en la centro mem. Kaj obusoj resaltas de la gvattureto de la tanko. Kaj la knabinoj mem trafos la jankiojn. Kaj ili disŝiros tutan nubon da homoj kaj agos kun la tuta agreso. La militistoj estas tiel ludemaj kaj leporhundosimilaj, kun nudaj ĉizitaj kruroj.
  Ili eĉ komencas kanti, elmontrante la dentojn. Ĉi tiuj estas la batalaj belaĵoj de la Tria Regno. Kaj ili pafas sufiĉe precize. Kaj ili trapikas malamikojn kiel kudriloj tra oleo.
  Novjorko jam falis. Usono kapitulacas kaj ĝiaj trupoj kapitulacas.
  Tiel alia paĝo de historio estas turnita. Ŝajnas, ke estas venko... Sed post iom da tempo Hitler kaptas Latin-Amerikon.
  Kaj la 20-an de aprilo 1953, li komencis militon kun Japanio kaj ĝiaj kolonioj. La fortoj de la Tria Reich havas avantaĝon en teknologio.
  Kaj ili atakas uzante potencajn armilojn. Inkluzive de nevundeblaj flugaj teleroj.
  Albina kaj Alvina batalas sur disko. Ili batalas kun knabinoj, kaj ili diras kion alian. Kaj per siaj nudaj piedfingroj ili premas la stirstangbutonojn.
  Jen ili, sur la ofensivo, bruligas japanajn trupojn.
  Varmoradioj flugas kiel tapiŝo. Kaj la knabinoj ridas pri si mem. Kaj ili skuas siajn mamojn per skarlataj cicoj.
  Albina eĉ kantis:
  - Neniu haltigos nin, neniu venkos nin!
  Kaj per sia nuda kalkano ŝi premis la stirstangbutonojn, trafante siajn kontraŭulojn. Jen tia knabino ŝi estas, naskita de lupino.
  Alvina ankaŭ premas la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj kaj kriegas:
  - Por mia kosma potenco, ni forpelos la kolektivan kamparan prezidanton al la tombo!
  Kaj palpebrumu al lia amiko!
  Jes, la militistoj estas tre lertaj kaj rapidaj kiel fulmo. En ili brulas vera fajro.
  Albina celas per sia nuda piedo kaj pafas varmtrabon. Brulas malamikojn kaj bipojn:
  - Por miaj grandaj venkoj!
  Jes, la knabinoj ĉi tie estas de la plej alta rango kaj klaso. Ili povas fari aferojn, kiujn aliaj ne povas. Kaj ili dispremas la japanojn per la furioza energio de lupoj.
  Sed ne nur la germanoj kaj aliaj eksterlandaj trupoj mortigas samurajon.
  Sovetunio, nun komandita de Beria, ankaŭ eniris la militon. Ĉi tie, cetere, Stalino, ĉagrenita pro la malvenko kun la Tria Reich, mortis pli frue en marto 1951. Kaj Beria sukcesis kapti la potencon. Kaj nun, eĉ plifortiĝinte, li estas en la sama teamo kun Hitler.
  Kaj ili atakas la samurajon kune.
  Kaj la skipo de Elizabeto batalas kontraŭ la japanoj en Primorye. La knabino estas tre batalema kaj aktiva.
  Ili, kompreneble, batalas nudpiede kaj en bikinoj. Kaj ili draŝas la samurajon kun entuziasmo.
  Dum ankoraŭ zumado;
  - Kaj la batalo daŭras denove,
  Kaj mia koro sentas maltrankvilon en mia brusto...
  Kaj Lenin estas tiel juna,
  Kaj juna oktobro estas antaŭen!
  Kaj tiel Elizabeto pafas, uzante siajn nudajn piedfingrojn, de la pafilo de la T-54-tanko al la japana aŭto kaj mortigas ĝin.
  Tiam ŝi kukis:
  - Gloro al la epoko de komunismo!
  Catherine ankaŭ trafis la malamikon uzante la piedfingrojn de siaj nudaj piedoj. Ŝi trarompis la samurajtankon, kaj agreseme notis:
  - Ne ekzistas lando pli glora ol la nia!
  Elena pafis al la malamiko kaj kuĝis:
  - Estos epoko de komunismo sur la Tero!
  Efrasia, ankaŭ uzante siajn nudajn piedfingrojn, piedbatis kaj kriis:
  - Morto al la malbona prezidanto-Satano!
  Oni devas diri, ke la militistoj ĉi tie estas de la plej alta kaj batalklaso.
  Kaj sur la ĉielo, Anastasia Vedmakova kaj Akulina Orlova gajnas.
  Anastazio pafis japanan batalanton kaj kantis:
  - Kaj estas nudpiedaj knabinoj flugantaj sur la ĉielo!
  Akulina, detranĉante la samurajon per siaj nudaj kruroj, pepis:
  - Mirinda elemento! Mirinda elemento!
  Militistinoj fleksas siajn abdomenajn muskolojn. Ili estas en perfekta ordo kaj kapablas venki la militon ŝerce.
  Anastazio, faligante alian aviadilon, prenis ĝin kaj kuĝis:
  - Estos malvarmeta kapto de la malamikoj kaj ilia malvenko!
  Akulina konsentis kun tio, terenbatante la malamikon per siaj nudaj piedfingroj:
  - Ni kaŭzos tutan detruon!
  La japanoj estis premitaj...
  Ĉi tie, la sovetia tanko LP-10 estas implikita en la batalo, sur kiu la knabinoj de la ŝipanaro de Alenka batalas.
  Kaj ili batalas en granda veturilo kun 130 mm kanono.
  Alenka pafas per siaj nudaj piedfingroj kaj ĉirpetas:
  - Ĉi tio estas gloro al komunismo!
  Anyuta ankaŭ trafis ŝian kontraŭulon. Trafis la malamikon kaj knaris:
  - En la nomo de novaj ideoj!
  Kaj ŝi ankaŭ batis min per sia nuda kalkano.
  Alla premis la stirstangon butonon uzante sian skarlatan cicon. Ŝi frapis la samurajon kaj balbutis:
  - Por la grandeco de la lando!
  Maria, pafante al la malamiko, grincis:
  - Por la unueco de rusoj tra la mondo!
  Kaj mi ankaŭ uzis fragan cicon por pafi.
  Kaj la olimpikoj trafos la malamikon. Li frakasos multajn batalantojn kaj tweetos:
  - Por Rus', la plej sankta en la mondo!
  Kaj li ankaŭ frapos la malamikon per sia nuda kalkano.
  Oni devas diri, ke la knabinoj estas ege impetaj. Kaj ili havas kolosan malvarmeton.
  Kompreneble, Japanio ne povas rezisti tian premon.
  Krome, la Krauts ankaŭ uzis nukleajn armilojn. Kio fakte montriĝis por ŝoko.
  La milito finiĝis en ses monatoj.
  Sovetunio reakiris siajn antaŭe perditajn terojn, kaj la Tria Regno konkeris la samurajon kaj ĉiujn iliajn koloniojn.
  Kio pri alia mallonga paca paŭzo? La germanoj digestis siajn havaĵojn. Kaj ili prepariĝis por mondregado.
  La 20-an de aprilo 1957, Hitler atakis Sovetujon, en kiu Beria estis la reganto. Kaj lia ofensivo montriĝis tre sanga.
  La fortoj estas, kompreneble, neegalaj. Kaj la limo ne estas malproksime de Moskvo.
  Sed Oleg Rybachenko kaj la surteriĝo-partio estas en loko kaj pretaj batali kontraŭ la nazioj.
  Kaj li batalas kun sovaĝa kolero.
  Kaj kune kun li estas la eterna knabino Margarita Korshunova kaj teamo de sorĉistinoj.
  Oleg Rybachenko, faligante la naziojn per glavoj, kaj infanterio kaj tankoj, muĝis:
  - Ni neniam cedos!
  Kaj akra disko flugis de la nuda piedo de la knabo!
  Margarita, dispreminte siajn kontraŭulojn, malkovris la dentojn, murmuris:
  - Estas loko en la mondo por heroaj faroj!
  Kaj venenaj pingloj disiĝis de la nudaj piedoj de la knabino, trafante la naziojn kaj iliajn aviadilojn kaj tankojn.
  Nataŝa ankaŭ ĵetis siajn nudajn piedfingrojn, murde, kaj hurlis:
  - Ni neniam forgesos kaj neniam pardonos.
  Kaj ŝiaj glavoj trairis la muelejon kontraŭ la nazioj.
  Zoja, distranĉante la malamikojn, kriis:
  - Por nova mendo!
  Kaj pli da kudriloj disiĝis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj kaj en la okuloj kaj en la gorĝoj de naziaj soldatoj kaj aviadiloj.
  Jes, estis klare, ke la militistoj ekscitiĝas kaj fariĝas ferocaj.
  Augustine, faligante blankajn soldatojn kaj tankojn, grincis:
  - Nia fera volo!
  Kaj nova, mortiga donaco flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj la Takni kaj blankaj batalantoj falas.
  Svetlana hakas la mueliston, ŝiaj glavoj estas kiel fulmo.
  La nazioj falas kiel tranĉitaj garboj.
  La knabino ĵetas kudrilojn per la nudaj piedoj kaj grincas:
  - Li venkos por Patrino Rusio!
  Oleg Rybachenko avancas kontraŭ la nazioj. Terminator-knabo hakas brunajn trupojn.
  Kaj samtempe, la piedfingroj de la nudaj kruroj de la knabo elĵetas pinglojn kun veneno, ili disŝiras trunkojn kaj malflugas aviadilojn.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Estonta Rus'!
  Kaj en moviĝo ĝi fortranĉas ĉies kapojn kaj muzelojn.
  Margarita ankaŭ dispremas siajn kontraŭulojn.
  Ŝiaj nudaj piedoj nur ekbrilas. La nazioj mortas grandnombre. La militisto krias:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj tiam la knabino prenas ĝin kaj tranĉas...
  Amaso da kadavroj de faŝismaj soldatoj.
  Sed Nataŝa estas sur la ofensivo. Li hakas la naziojn kune kun la tankoj, kaj kantas:
  - Rus' estas bonega kaj radianta,
  Mi estas tre stranga knabino!
  Kaj diskoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kiu tranĉis la gorĝojn de faŝistoj. Jes, ĉi tiu estas knabino.
  Zoya estas sur la ofensivo. Li hakas la brunajn soldatojn per ambaŭ manoj. Kraĉi el tubo. Kaj li ĵetas mortigajn kudrilojn per siaj nudaj piedfingroj - li malkonstruas tankojn kaj aviadilojn.
  Kaj samtempe li kantas al si:
  - Eh, klubeto, ni iru!
  Eh, mia plej ŝatata faros!
  Augustine, faligante la naziojn kaj ekstermante la brunajn soldatojn, krias:
  - Tute vila kaj en besta haŭto,
  Li atakis la tumultpolicon per klabo!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos al la malamiko, ion, kio mortigos elefanton, kaj eĉ pli tankon.
  Kaj tiam li grincas:
  - Luphundoj!
  Svetlana estas sur la ofensivo. Li hakas, pecetigas la naziojn. Kun nudaj piedoj li lanĉas mortodonojn ĉe ili.
  Li prizorgas la muelejon per glavoj.
  Disbatis multajn batalantojn kaj kriojn:
  - Venas granda venko!
  Kaj denove la knabino estas en sovaĝa moviĝo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn pinglojn, detruante tankojn kaj aviadilojn.
  Oleg Rybachenko saltis. La knabo faris kapriolon. Li faligis multajn naziojn per salto.
  Li ĵetis la pinglojn per la nudaj piedfingroj kaj guglis:
  - Gloro al mia bela kuraĝo!
  Kaj denove la knabo estas en batalo.
  Li komencas kanti tutan baladon, komponante ĝin ĝuste surloke;
  Gloro al Rusujo, vi estas sankta lando,
  En ĝi, ĉiu infano estas militisto el la infanvartejo...
  La knabino pafas - fiere nudpiede,
  Ja ŝi estas aglo, ne pasero!
  
  Dediĉu al la Patrujo - militisto kun kuraĝa koro,
  Lasu la landon de sovetianoj floru abunde...
  Ni malfermu la pordon al spaculoj,
  Kaj ni malfermos la konton al la venkoj de la fideluloj!
  
  Lasu Rusion kreski, abunda, malvarmeta,
  Mi kredas, ke la epoko de komunismo venas...
  La knabino estas bela, svelta, nudpieda,
  Kaj rapida, rapida aviadilo ekflugas!
  
  Homoj ne ŝatas stultecon kaj vulgarecon,
  Promesu servi la Sinjoron fidele...
  Jes, foje ne estas facile esti kuraĝa,
  Ankaŭ la ĉasisto povas iĝi ludo!
  
  Mi fariĝis pioniro, verda knabo,
  Nur unufoje batalanto iris en la inferon...
  La aceroj bele floras, kiel la suno,
  Kaj la Ĉiopova Vergo estas nia Sankta Patro!
  
  Mi batalas kontraŭ faŝismo, nudpieda knabo,
  Ruĝa kravato forte ligita al lia kolo...
  Kaj la bruo estas tiel laŭta, vi povas vidi la acerojn,
  Kaj tial, Dio, hela idealo!
  
  Stalino estas nia standardo, la koloro estas kiel rozo,
  Ni batalas kun la Fritz, ĉiam kun kolerego...
  Estos tre malvarmege, nudpiede en la malvarmo,
  Kaj venos ŝtorma, abunda printempo!
  
  Belaj komsomolaj knabinoj,
  Kiel fajraj floroj...
  La vocxeto de sandaloj vokas,
  Estos ĝojo - feliĉo kaj revoj!
  
  Ne lasu senkulpajn homojn suferi
  Havi feliĉon por ĉiam...
  Estis tempo de malnovaj epopeoj,
  Kaj nun estas juneco - vanteco!
  
  Ni ne lasu Hitlero leviĝi
  La plej bona Blanka Dio en la mondo estas kun ni...
  Rusoj ĉiam povis batali -
  Por ke la Fuhrer, posedata de demono, mortas!
  
  La potenco de Rusio estos, mi scias, eterna,
  La malamikoj ne povas teni nin en kontrolo...
  La Fritzes estas tute malhomaj,
  Kaj ili kapablas nur mortigi!
  
  Sed la pioniroj batalas kuraĝe,
  Knaboj, ni estas filoj de la Patrujo...
  Kaj ni montros ekzemplojn de braveco,
  Nia plej radianta lando!
  
  Komsomol kuraĝa, amas tre multe,
  La plej aŭdacaj batalantoj en floro ...
  Ke ankaŭ ni, infanoj, ruinigas...
  Por la plej kuraĝaj, konu la batalantojn!
  
  Levu la standardojn de la kavaliroj,
  Ni konservos la grandecon de la lando...
  Estu pioniro kun hardita koro,
  Pro eterna printempo en Rus'!
  
  Komunismo povos pluvivi
  Faros Rusion pli alta ol ĉiuj...
  Ni batalos kontraŭ la malamiko ĝis la fino,
  Gloro, fido kaj sukceso estas kun ni!
  
  Plej granda Patrino Rusio,
  Ni povas montri pacon kaj ordon...
  Homoj sur la Tero fariĝos pli feliĉaj
  Kaj ni ricevos, mi certe scias, kvin!
  
  Neniu entute haltigos nin,
  Niaj malamikoj ne povos venki nin...
  Boneco regos sur la trono,
  Kvankam la silka fadeno de la vivo estas delikata!
  
  Mi batalas kuraĝe apud Moskvo,
  La plej kuraĝa pioniro de la mondo...
  Kvankam la Fuhrer estas en alianco kun Satano,
  Mi kredas, ke ne estos problemoj por ĉiam!
  
  Estos forto por malamikoj, mi kredas,
  Mi scias, ke la armeo disbatos iun ajn...
  Kaj mi konas Adolfon, la tombo atendas,
  Certe li povas esti disŝirita!
  
  Estos tre mojose en komunismo,
  Kaj nia sankta parado okazos...
  Kvankam la faŝistoj najlas tre stulte,
  Sed la vera rezulto estos!
  
  Ni neniam kapitulacos al la malamiko,
  Ĉe ni, fido estas plena de kuraĝo...
  Kvankam la malamiko simple freneziĝis,
  La malbenita monstro Satano rapidas!
  
  Kredu min, ni amas nian Rusion,
  Kio floras kiel abunda rozo...
  Stalino ankaŭ estas kiel mesio,
  Kaj venkoj malfermos bonegan poentaron!
  
  Ne, ni ne donos kompaton al la malamiko,
  Ni havas forton, kuraĝaj nun...
  La kavaliroj atendas rekompencojn,
  La malbona fiulo estos detruita!
  
  Kaj en la Nomo de Dio Jesuo,
  Ni venkos la faŝistojn...
  Ni regas la arton de kavaliroj,
  Vi estas Rusujo kiel via propra patrino!
  
  Kaj en la Nomo de tiu universala gloro,
  Kio, kredu min, ĉirkaŭas nin...
  Ni levos la flagon de la sankta potenco,
  Por ke la fajro en la koro ne estingiĝu!
  
  KNABININOJ FAS HISTORION
  Ĉi tiuj knabinoj estas vere la kreintoj de historio. Ambaŭ belulinoj, Albina kaj Alvina, estis malflugigitaj fare de amerikaj bombistoj kiuj provis ataki japanajn aviadilŝipojn dum la Batalo de Midvej. Kaj tiam la usonaj ŝipoj estis enprofundigitaj. Post kio Japanio povis kapti la Havajan Insularon kaj akiri piedtenejon en la Pacifiko.
  Sed la Lando de la Leviĝanta Suno ankoraŭ ne atakis Sovetujon. Ŝi nur atakis Aŭstralion kaj komencis kampanjon kontraŭ Hindio. Timante la perdon de tiu kolonio, Churchill sendis kromajn fortojn tien, rifuzante transdoni plifortikigojn al Egiptujo.
  Operacio Torĉo kontraŭ Rommel neniam komenciĝis. Vere, la nazioj estis batitaj ĉe Stalingrado. Kaj ili ruliĝis reen. Tiam okazis, kiel en la reala historio, kontraŭatako de Mainstein kiu kovris la flankojn. Vere, ĉar la nazioj ne devis translokigi pliajn trupojn al Afriko, la kontraŭatako de Mainstein venkis en forto, kaj la nazioj povis preni Kursk antaŭ la komenco de la printempa degelo, kaj kaŭzi pli da perdoj al la Ruĝa Armeo. Tiel, ekzistis neniu Kursk Bulge, kaj la fronto ebenigis.
  Krome, pro la malvenko de Japanio, la usonanoj fakte ĉesis bombadi la Trian Reich, kaj la nazioj povis lanĉi serion de ne nur Panteroj kaj Tigroj, sed ankaŭ la Lion-tanko.
  La lasta aŭto tamen ne estis tre sukcesa, kvankam ĝia formo similis al "Pantero" kaj estis bone protektita, sed ĝia enorma pezo de naŭdek tunoj kaj nesufiĉa motoro malbonigis ĝian veturadon.
  Hitler planis venĝi por Stalingrado kaj denove alproksimiĝi al la urbo ĉe Volgo. Por ĉi tiu celo, du potencaj grupoj estis kreitaj en la areo de Kursk kaj Rostov-sur-Dono. Tankoj kaj ekipaĵo alvenis. Rommel daŭre sidis sur la malnova linio en Egiptujo sen ricevado de plifortikigoj. La tuta atento de la nazioj ŝanĝis al la orienta fronto. Sed Britio daŭre estis en milito kun Japanio, kaj ankaŭ ne transdonis plifortikigojn al Egiptujo, provante teni sin al Hindio.
  Do la nazioj, repleniginte siajn trupojn per totala mobilizado, kolektis signifajn fortojn.
  Stalino tre timis la eblan eniron en la militon de Japanio, kiu, kun la subteno de la loka loĝantaro, pelis la britojn el Egiptujo, kaj decidis por nun teni sin al aktiva defendo.
  La germanoj havis pli da fortoj en la oriento ol en reala historio. Kaj ili produktis pli da tankoj kaj aviadiloj. Pro la fakto ke Usono ne bombardis, kaj Britio preskaŭ ne bombardis, la Krauts plenumis siajn planojn por tankoj kaj povis ekipi sekciojn per Leonoj, Tigroj kaj Panteroj. Krome, la Ferdinand memvetura pafilo ankaŭ partoprenis en la batalo. La ofensivo tamen komenciĝis nur komence de julio. Sovetiaj soldatoj havis potencan defendlinion kaj estis pretaj forpuŝi la atakon.
  La bataloj montris ke la nova germana teknologio daŭre estis kruda. Pezaj aviadiloj ofte rompiĝis kaj postulis riparojn, la Focke-Wulf ne estis tre manovra, kaj la plej nova ME-309 ankaŭ ne montris sin tre bone, malgraŭ siaj potencaj armiloj. La Lion-tanko ankaŭ estis seniluziiga. Kiu montriĝis neaktiva, kaj ĝia 105 mm kanono, kvankam longdistanca, potenca, sed kun pli malalta rapideco de fajro, kaj en kondiĉoj de brulanta polvo, ĝia atingo kaj precizeco ne estas tiel gravaj.
  Pli bona ol aliaj pruvis "Tigro". Bone protektita ĉiuflanke, per efika pafilo, kaj kapabla rapide turniĝi, la tanko fariĝis koŝmaro por la sovetiaj trupoj. Tamen, la "Leono" havis kelkajn plusojn. Ĝia flanka kiraso, 100 mm dika kaj dekliva, ebligis trarompi la defendojn de sovetiaj pafiloj, kaj igis la Panter-similan veturilon tre daŭrema.
  Tamen, la germana ofensivo kiel tutaĵo progresis malrapide kaj kun gravaj perdoj. Sed la Fritz tamen trarompis la sovetiajn defendojn, kaj povis iri pli profunden.
  Vasilevsky konsilis Stalin retiri la Ruĝan Armeon preter la Dono, sed Stalin rifuzis. Kaj la sovetiaj trupoj provis kontraŭataki. En defendo, la Pantero montris sin esti bona tanko. Kaj la venontaj bataloj disvolviĝis favore al la germanoj, kaj ne al la Ruĝa Armeo. La germanoj estas tre malmolaj batalantoj. Sed sur sovetiaj trupoj pluvas bomboj. Kaj ili uzas gaskanonojn.
  La germanoj suferspertis perdojn kaj ĉesis. Sed la sovetiaj soldatoj kontraŭatakis kaj estis nekapablaj konstrui sur sia sukceso. Ni estas blokitaj en neegala batalo. La germanoj havas pli da rezervoj, kaj la Ruĝa Armeo ricevas preskaŭ neniujn provizojn sub Lend-Lease. Kio influas ĝian manovreblon kaj moveblecon. Kaj la nazioj atingis Voroneĵ kaj haltis. Ĉio estus bone, sed vintro estas antaŭen, kaj la sovetiaj trupoj havas pliajn ŝancojn. Tamen, la nazioj denove estis bonŝancaj. Turkio eniris la militon. Ĉi tie ankaŭ la britoj interbataligis ilin. Ili volis havi kialon por invadi aliajn teritoriojn. Krome, Churchill timis, ke la turkoj iros al Irako. Sed en ĉi tiu kazo, ĉi tio ne estis observita. Prefere, kontraŭe, miliono da otomanaj soldatoj trafis Bakuon. Pro tio, Stalino devis retiri siajn trupojn preter la Dono kaj stari sur la defensivo.
  La turkoj ĉirkaŭis Erevanon kaj povis preni Batumon. Sed poste ili estis haltigitaj. La vintro pasis relative trankvile. Sovetiaj trupoj provis ataki proksime de Leningrado, sed la germanoj povis riveli la planon de la Ruĝa Armeo kaj, alportinte plifortikigojn, forpuŝis la atakon. Do ĉio estis pli-malpli survoje.
  Eltenis vintre, la germanoj komisiis novajn tankojn printempe: Panther-2, Tiger-2 kaj Mouse. Sovetunio akiris la IS-2 kaj T-34-85. Unu el la germanaj evoluoj estis la ME-262. Ĉi tiu aviadilo estas rapida, kun potencaj armiloj, sed ne tre manovebla, sed sufiĉe daŭra. Estas malfacile bati aŭton, sed ĝi ofte kraŝis sin. La plej bona opcio montriĝis por la TA-152, kio estis evoluo de la Focke-Wulf. Kaj ĉi tiu aŭto estas sufiĉe sukcesa. Kaj rapideco kaj manovro estas pli bonaj kun potencaj kirasoj kaj armiloj. Sovetunio evoluigis la LA-7 kaj Yak-3. Sed la manko de altkvalita duralumino kondukis al la fakto, ke la Yak-3 ne eniris en amasproduktadon, kaj la Yak-9 restis. LA-7 ankaŭ, pro la pli malbona evoluo de la milito, restis ne en produktado.
  Germanaj reagaviadiloj ne estis idealaj. Sed la bombaviadilo Arado montris sian efikecon. Kaj li agis malvarme iel.
  En la somero, la germanoj forpuŝis provon de la britoj avanci en Egiptujo. Rommel replenigis siajn fortojn, kaj ne nur sukcesis forpuŝi la atakon, sed ankaŭ lanĉis kontraŭofensivon. Kio ludis rolon ĉi tie estis ke la longedaŭra milito kaj la nedecidemo de Churchill estis kritikitaj. Sed la ofensivo komenciĝis kiam Rommel estis ĵus preta, kaj kaptis Egiptujon. Kaj poste Irako kaj Kuvajto.
  La nazioj okupis la Proksiman Orienton kaj forpuŝis la antaŭeniĝon de sovetiaj soldatoj en la centro. La situacio fariĝis pli komplika. Stalin, sentante ke aferoj povus plimalboniĝi, proponis paŭzon. Li timis ke la fortigita japana imperio trafos lin en la malantaŭo.
  Hitler, maltrankvila pri usonaj planoj konstrui atombombon, konsentis pri paŭzo de kvin jaroj. Kaj la 1-an de novembro 1944 okazis paŭzo.
  Kaj la milito moviĝis al Okcidento. Atakoprovoj per krozmisiloj montris limigitan sukceson.
  Reagaviadiloj montriĝis pli efikaj. La germanoj ankaŭ lanĉis ofensivon en sudan Afrikon. Kaj ili vere sukcesis tie. Kaj ili antaŭeniris kun bataloj. En 1945, la nazioj pliigis la produktadon de aviadiloj kun jetmotoroj kaj laŭvorte kunpremis Brition. Post la morto de Roosevelt, Truman komencis serĉi manieron slutte pacon kun la japanoj kaj la Tria Reich. Sed Hitler ne volis ĉi tion. Kaj tiel la germanoj en decembro 1945 faris neatenditan aŭdacan surteriĝon sur Brition kaj kaptis la metropolon en dek tagoj.
  La milito estis preskaŭ finita. Usono diris, ke ĝi estas preta por paco laŭ ajnaj kondiĉoj. Sed Hitler kaj Hirohito ne volis tiel facile fari pacon.
  La Fuhrer estis tre maltrankvila ĉirkaŭ la laboro de la malamiko sur nukleaj armiloj. Kaj tiel Hitler kaj Stalin renkontis persone en Svedio. Kaj ili konsentis, ke ili batalos kune kontraŭ Usono. Ĉi tio, kompreneble, konvenis al ĉiuj. Kontraŭe, Hitler promesis al Sovetunio rezigni Alaskon.
  Granda, koalicia milito disvolviĝis kontraŭ Usono. La jankioj estis nekapablaj elteni la novan serion de germanaj "E" tankoj kaj potencaj reagaviadiloj. Kaj la germana submara floto estas forta. Estas miniaturaj submarŝipoj kun unu ŝipano, kaj ne-hidrogenaj peroksidaj maŝinoj, kiuj detruas Amerikon.
  Kaj eĉ se la milito daŭris, Usono estas nur apartigita de oceano, kaj potenca ekonomie, kaj havas sufiĉe grandan loĝantaron.
  La Ruĝa Armeo atakis Alaskon de Ĉukotko. La bataloj estis furiozaj kaj sangaj. La nombra supereco de la Ruĝa Armeo kontraŭbatalis la amerikan defendon kaj grandan kvanton da ekipaĵo. Sed la Ruĝa Armeo trarompis.
  La tankskipo de Elizabeto ankaŭ batalis en ĝi. Kompreneble, la sorĉistinoj havas siajn proprajn armilojn: ili estas en bikinoj kaj nudpiedaj. Kaj ĉi tio estas ekstreme efika. Kaj sen ŝuoj, iliaj piedfingroj neniam malsukcesas.
  Elena, eltranĉinte usonan tankon, kantis per siaj nudaj piedoj:
  - Ne estu malsaĝulo, Usono!
  Catherine ankaŭ batis la usonanon per siaj nudaj piedfingroj kaj ekbalbutis:
  - Rapide donu al ni Alaskon!
  Uzante ŝiajn nudajn krurojn, Elizabeto tondris ĉe la malamiko per mortiga terminejo kaj muĝis:
  - Kiel Siberio, kiel Alasko, du bordoj!
  Eŭfrazio ankaŭ sendis neniigan kuglon uzante ŝiajn nudajn kalkanojn kaj knaris:
  - Kaj la urso estas la plej feroca besto!
  Kaj ĉiuj kvar knabinoj kantis ĥore:
  - Kaj la urso estas la plej feroca besto!
  Alasko estis kaptita dum sufiĉe longa tempo, kun batalado. Kaj finfine, ŝi falis. Kaj en marto 1948, Ameriko estis finfine konkerita. Kaj ĝi estis tre mojosa.
  Dum kelka tempo regis paco. Sed la 20-an de aprilo 1955 la Fuhrer atakis Japanion. Kaj nova, furioza batalo komenciĝis. La germanoj alfrontis tre fortan malamikon. Sed Sovetunio, gvidata de Beria, prenis la flankon de Germanio. En rendimento, Beria atendis ricevi Mongolion, kaj sudan Saĥalenon kun la Kuriles. Kaj ĝenerale, lia kalkulo estis pravigita. Kvankam la samurajo batalis obstine, la 9-an de majo 1956 post la atombombadoj falis la Lando de la Leviĝanta Suno.
  La paĝo de la historio denove turniĝis. Beria akiris piedtenejon en Sovetunio. Li iom mildigis la subpreman politikon kaj klopodis atingi resaniĝon per evoluigado de la ekonomio laŭplane.
  La 20-an de aprilo 1959, dum la sepdeka naskiĝtago de Hitler, okazis atenco kaj la granda diktatoro estis mortigita.
  La morto de Hitler kaŭzis grandegan tumulton en la Tria Reich. La oficiala posteulo de Adolf, Goering, jam mortis pro morfina misuzo kaj glutemo. Estas klare, ke drogoj ne kontribuas al longviveco. Nova oficiala posteulo ankoraŭ ne estis anoncita. Estis kredite ke la trono estus prenita fare de unu el la multaj filoj de Adolf Hitler akirita per artefarita fekundigo. Sed kiu ĝuste estas nekonata. Kaj la filoj estas ankoraŭ neplenaĝuloj.
  La subita morto de la Fuhrer kondukis al lukto por potenco kaj vera civita milito.
  Kaj Beria, decidante, ke lia plej bona horo venis, ordonis la komencon de liberiga kampanjo por redoni la antaŭe kaptitajn teritoriojn de Sovetunio. Nu, en ĉi tiu kazo, la perdinto de la tempoj de Stalin komencis iĝi multe pli sukcesa reganto, kapabla superi Stalin, kiu fakte perdis la militon al Hitler.
  Sed, kompreneble, Oleg Rybachenko kaj kvin knabinoj helpas lin.
  La knaba feldmarŝalo gvidos la muelejon per longformaj glavoj. Kiel li hakas ĉi tiujn naziojn. Kaj tiam li ĵetos la donacon de neniigo per sia nuda, infaneca piedo de murda forto. Li disŝiros amason da faŝistoj kaj krios:
  - Gloro al la Soveta Imperio!
  Kaj tiam la knabo prenos ĝin kaj fajfos. Kaj amaso da korvoj malsupreniras sur la germanajn aviadilojn, elbatante ilin el la ĉielo.
  Margarita Korshunova ankaŭ uzas glavojn, kvazaŭ ŝi prenus kaj tranĉus. Detranĉos multajn aŭtojn de la bruna imperio. Ĝi dispremos ilin en pecojn. Li prenos ĝin kaj ekbruligos ĝin.
  Kaj per viaj nudaj piedfingroj io ege murda kaj detrua estos ĵetita.
  Post kio la knabino kantos:
  - Kosma astra, norda vento!
  Kaj li denove fajfas. Kaj amaso da korvoj falos sur la germanajn aviadilojn, ramante kaj pafmortigante ilin.
  Natasha agas malvarmete kontraŭ la nazioj. Unue li prenos ĝin per glavoj, kiuj etendiĝas je dekoj da metroj kaj tranĉas. Tiam eksplodo de maŝinpafiloj ekpafos kaj la linio estos falĉita. Kaj tiam per la nudaj piedfingroj li ĵetos antimaterian neniiggranaton, kaj detruos tutan dividadon. Kaj el siaj skarlataj cicoj ŝi liberigos pulsarojn ĉe siaj kontraŭuloj. Kaj de la umbiliko ĝi pafos fulmojn, kiuj bruligos du tutajn germanajn regimentojn.
  Kaj tiam el la ventro de Venuso li lanĉos ondon de magia cunamo kaj kantos;
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos,
  Estos fino de faŝismo...
  Kaj la Suno brilos -
  La vojo lumiganta komunismon!
  Zoya ankaŭ frapos la malamikon de siaj purpuraj cicoj. Kaj tiam li tranĉas per glavoj. Kaj tiam li pafos de la maŝinpafiloj. Kaj tiam ŝiaj nudaj, ĉizitaj kruroj estos ĵetitaj kiel murda donaco, disŝirante la Krauts. Kaj tiam de la umbiliko tuta kaskado de fulmoj, fritinte dividon de nazioj, blamas.
  Kaj tiam la knabino el la groto de Venuso lanĉos tutan tornadon de detrua cunamo. Kaj tio estas mojosa!
  Zoja prenis ĝin kaj kantis:
  Iu bazis sian takson sur sango,
  Li havas granitan ŝtoneton en la brusto!
  Augustine ankaŭ batalas kun furioza forto. Ŝi estas laŭlitere vulkano kiu erupcias kun freneza lafo. Kaj li tranĉas sin per glavoj. Kaj ĝi pafas multajn foruzeblajn kartoĉojn el maŝinpafiloj. Kaj de la rubenaj cicoj, kvazaŭ mortante per pulsaroj. Kaj tiam de la umbiliko ĝi fandos tutan kolonon da tankoj kun fulmo.
  Kaj je la fino de la tago, el la ventro de Venuso, detrua donaco, estos liberigita sen kompato.
  Kaj ĝi bruos:
  - Gloro al la ideoj de komunismo, en nova maniero!
  Svetlana ankaŭ batalas sen esti tenita malsupren. Kaj li faligas germanajn trupojn per siaj magiaj trezoroj. Kaj la maŝinpafiloj pafas senhalte. Kaj samtempe li prenos ion detruan el la fragaj cicoj kaj lanĉos ĝin. Kaj li ne forgesas ĵeti tutajn kaskadojn da fulmo el sia umbiliko.
  Kaj konklude, kiel li prenos kaj liberigos el la utero de Venuso tutan akvofalon de brulanta magia plasmo.
  Kaj ĝi bruos:
  - Ruĝa lando,
  Ruĝa lando!
  Kiu diros al mi
  Kiu montros!
  Kie ŝi estas! Kie ŝi estas!
  Oleg Rybachenko, vidante kiel entuziasme la knabinoj batalas, denove plenumis la "tranĉil" teknikon per siaj glavoj, kaj fajfis kun entuziasmo...
  Korvoj malflugigis germanajn aviadilojn uzante la raman metodon.
  La knabo piedbatis neniigbombon per sia nuda kalkano, kiu tuj vaporigis du kirasajn sekciojn kun infanterio kaj muĝis;
  - Mi estas Superman!
  Margarita ankaŭ ĵetis neniigbombon per siaj nudaj piedfingroj kaj sugestis;
  - Kantu floron, ne hontu!
  Kaj la knaba feldmarŝalo komencis kanti kun granda entuziasmo, komponante dum li iris;
  Granda Rusio estas fama,
  Nia radia lando...
  La steloj aspergis nigran veluron...
  Vi estas por ĉiam donita al ni per naskiĝo!
  
  La plej granda sanktulo
  Vi ne trovos ion pli malvarmetan en la universo...
  Ni baldaŭ faros la teron paradizo,
  Kaj ni ne havas alian vojon!
  
  Mi nun fariĝis knabo por ĉiam,
  Kaj la knabo estas senmorta giganto...
  Vi povas batali bone por ĉiam
  Rusa Gepatra Majstro!
  
  Donis al mi la ŝancon venki ludante,
  Donis al li kapablon pli malvarmetan ol gepardo...
  Ni faru nian planedon paradizo,
  Nia horaro estos tre amuza!
  
  Jen la grandeco de Sankta Rusujo,
  Ni vere protektos ordon...
  Svarog mem fariĝos bonega misio,
  Etendu viajn flugilojn, konu la kerubon!
  
  La belaj standardoj de Patrujo,
  Brila skarlata ruĝa koloro...
  Mi estas batal-hardita knabo,
  Estos eterna tagiĝo de la Patrujo!
  
  Ne, malamikoj ne povas detrui Rusion,
  La grandeco de la Eternulo loĝas en ŝi...
  Ni donos la familion en la bataloj de niaj animoj,
  Kaj ni malfermos gajnan konton!
  
  Gloro al nia patrujo Rusio,
  Nia popolo estos kiel giganto...
  Ni preĝis al Dio Rod,
  Por ke la popolo estu ĉiam unuiĝinta!
  
  Kredu, ke ĉio estos bona en la mondo,
  Ni komencos gajni ludante...
  Pro nia Patrino Rusio,
  Ni trapasos ĉiujn ekzamenojn kun A!
  
  Estos granda paradizo sur la planedo,
  Estos ananasoj en Vorkuta...
  Kaj plenkreskuloj kaj infanoj estas feliĉaj,
  Neniu enuas sur la Tero!
  Kaj plenkreskuloj kaj infanoj estas feliĉaj,
  Neniu enuas sur la Tero!
  
  Kredu, estos epoko de komunismo,
  Ĉar Nikolao regas...
  La granda lumo de rusa carismo,
  Batalu por li kaj kuraĝu!
  
  Patrujo Rusio al la tuta mondo,
  Indikas ĝojan Edenon...
  Kredu min, la Blanka Dio fariĝos idolo,
  Kaj mirinda mondo venos al ĉiuj!
  
  Ne malĝoju, vidvinoj maldolĉe plorantaj,
  La Sinjoro Ĉiopova revivigos ĉiujn...
  Kaj ni baldaŭ konstruos novan paradizon,
  Nia kredo estas solida monolito!
  
  Ni ĉiuj baldaŭ krevos en la ĉielon,
  Spaco konkeros, homoj scias...
  La suno estas ĉiam super nia planedo,
  Kaj Rusio estas la paradizo de la tuta universo!
  
  La betuloj ne kliniĝos sub la hakilo,
  La plej forta rusa spirito en la mondo...
  Jes, foje verŝas amaraj larmoj,
  Ni ne devas lasi nian kredon eliri!
  
  En niaj koroj ni donas kun intensa varmo,
  Ne maltrankviliĝu, infanoj, sciu, ke estas malvarme...
  Se ni devas, ni ekbrulos,
  Kaj bukedo el la plej grandiozaj rozoj!
  
  Vi homoj kredas Nikolaon,
  Li kondukos vin al komunismo...
  Faros la Patrujon abunda paradizo,
  Bone farite, marŝu!
  
  Por la caro ni estas gajaj kavaliroj,
  Ni amas batali per tanko kaj glavo...
  Knabinoj kuras nudpiede en la malvarmo,
  Ni frakasu la hordojn da reptilioj en pecojn!
  
  Kredu niajn Patrujo-ulojn,
  Ĝi estas la ŝlosilo al sukceso kaj venkoj...
  Sciu al la malfideluloj, ke venos venĝo,
  Ni festos sukceson!
  
  Ne estas pli bela patrujo en la mondo,
  Kaj Rusio estas la plej bona el landoj...
  Danĝere estas por la malamiko iri kontraŭ ni,
  ni dispelos ĉiujn kiel simioj!
  
  Mi estas knabo en kompanio de pioniroj,
  Mi dehakis ĉiujn faŝistojn kiel herbon...
  La knabo fariĝos milionulo,
  Kaj mi dispremos iun ajn hordon!
  
  Estas diversaj landoj en la mondo, kredu min,
  Kaj Rusio ne povus esti pli bona...
  Kaj bananoj jam kreskas en Siberio,
  La plej bona certe ankoraŭ venos!
  
  Kredu min, ni baldaŭ estos sur Marso,
  La knabinoj kuros nudpiede...
  Estos eterna feliĉo en la universo,
  Ni batalu la faŝismon per niaj pugnoj!
  
  Kaj al la gloro de la forto de Nikolao,
  Kiel, ŝerce, li akiris tian potencon...
  Batalu, aŭdace en sovaĝa kolerego,
  En la hela lumo de la rusoj nia aglo!
  
  Ni estos en Berlino kaj Parizo,
  Londono ankaŭ falos sub mi...
  Ni flugos pli alte kiel la agloj de la Suno,
  Komunismo venos kun senmorteco!
  
  La mortintoj leviĝos el scienco,
  La eterneco ĉiam estos ĝoja...
  Jen la sonoj de la orgeno,
  Do, la sonĝo realiĝis!
  Ĉi tie aŭdiĝas la sonoj de la orgeno -
  Do, la sonĝo realiĝis!
  
  
  GERDA NE ESTAS EL LA NEĜA REĜINO
  Gerda kaj ŝia teamo iel ŝanĝis la kurson de la Dua Mondmilito.
  La knabinoj partoprenis en la batalo de la armeo de Rommel en novembro mil naŭcent kvardek unu.
  Ili tiam trovis sin en la loko mem kie la britoj en reala historio povis trarompi kaj devigis Rommel ĉesigi la blokadon de Tolbuk.
  Kaj jen Gerda senespere batalas sin. Jen venas la britaj tankoj. Ĉi tio ankoraŭ estas 1941, sed la sorĉistinoj kaptis Panteron de 1944 kun pliigita municio. Ĝia pafilo estis simple ideala por pafi ĉe ne tro grandaj tankoj de la 1941-datita modelo. Kaj la germana pafilo pafis dek kvin pafojn po minuto.
  Kiu estis perfekta por detrui anglajn aŭtojn.
  En Afriko kaj fine de novembro estas sufiĉe varme, kaj knabinoj en bikinoj kaj nudpiedaj komfortas en la embusko.
  Ili havas pli ol cent obusojn kaj fajron laŭvice.
  Gerda, uzante siajn nudajn piedfingrojn, sendis obuson en la anglan aŭton. Ŝi faligis turon kaj kuĝis:
  - Por la potenco de la Tria Regno!
  Ŝi batis post ŝi uzante siajn nudajn piedojn, kaj Charlotte grumblis:
  - Ni havos atingojn!
  Kaj jen kiel ankaŭ Kristina pafis, disŝirante la germanan turon kaj muĝante:
  - Por venko super malamikoj!
  Kaj ankaŭ, kompreneble, uzante viajn nudajn piedfingrojn.
  Kaj tiam Magda pafas la pafilon, celante ĝin per siaj nudaj piedoj. Kaj la britoj havas malfacilan tempon.
  Tiam Gerda denove pafas al la anglaj tankoj. Batas la malamikon kaj diras:
  - Por sukceso kaj venkoj!
  Nature, la nudaj piedoj de la belulino gvidas la trunkon. Do vi ne maltrafos.
  Poste, Charlotte pafas. La ruĝhara knabino sendas mortigan obuson en la centron mem de la gvattureto de angla tanko, kun siaj nudaj piedoj. Kaj li kriegas:
  - Por la venkoj de la arja komunismo!
  Tiam ankaŭ Kristina batalas. Ŝi estas knabino de granda agresemo. Kaj per la nudaj piedfingroj li celas la breton de la pafilo. Pafas al la malamiko, terenbatante la anglon. Rompitaj trakaj ruliloj moviĝas en ĉiuj direktoj.
  Kristina krias:
  - Gloro al la Patrujo!
  Magda batalas kun sovaĝa frenezo. Ŝi pafas al la malamiko. Li trafas la celon precize, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj krias:
  - Gloro al la ideoj de arja kulturo!
  Kaj kiel li ridos.
  Gerda, pafante al la angloj per siaj nudaj piedoj, demandis:
  - Kion vi opinias, knabinoj, ĉu ekzistas Dio?
  Charlotte sendis kuglon uzante sian nudan kalkanon kaj respondis:
  - Mi ne scias pri la ĉiopova, sed certe estas pli altaj potencoj kaj ili vere helpas nin!
  Kristina ĵetis la ŝelon en la postaĵon per siaj nudaj piedoj kaj kukis:
  - Nun ni venkas la britan leonon!
  Kaj ĝuste tiel, la ŝelo trafis alian anglan tankon.
  Magda ankaŭ pafis al la malamiko tre precize. Uzante siajn nudajn piedfingrojn, ŝi pepis:
  - Gloro al la komunismo de blankuloj!
  Gerda denove ekpafis per la nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Gloro al la lando, kie ĉiam estas loko por heroeco por ĉiuj!
  Charlotte najlis sian kontraŭulon. Precize trafis la celon per ŝiaj nudaj kruroj. Ŝi rompis la anglon kaj konsentis:
  - Ni ĉiam havas lokon por heroeco!
  Christina trafis sian kontraŭulon. Disbatis la malamikon. Ŝi frakasis multajn britajn aŭtojn kaj kukis:
  - Ni batalos por la ideoj de Nietzsche!
  Kaj ŝi batis la kirason per sia nuda kalkano.
  Magda trafis la malamikon per kuglo, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj dispremis lin en malgrandajn pecetojn. Tiam ŝi pepis:
  - Ni kisu!
  Kaj kiel ŝi ridos.
  Jes, ĉi tiuj knabinoj enscenigis sangan ĉason por la britoj. Kaj tiom da tankoj estis batitaj.
  Entute por la tuta batalo - cent dudek pecoj, tute eluzinte ĉiujn obusojn.
  Kaj Britio ne povis ĉesigi la sieĝon de Tolbuk. Sed Rommel, rebatinte la malamikon, ankoraŭ sukcesis preni Tolbuk, kvankam malgrandaj, sed ankoraŭ plifortikigojn de Eŭropo. Post kio komenciĝis la atako kontraŭ Egiptujo. Ĝi estis sufiĉe sukcesa.
  Krome, denove Gerda kaj ŝia teamo sur la Pantero partoprenis en la decida batalo.
  Gerda denove uzis siajn nudajn piedfingrojn por pafi al la britoj, detruante la tankon, kaj siblis:
  - Mi estas lupo!
  Charlotte ankaŭ pafis siajn nudajn piedojn kaj knaris:
  - Mi estas la plej granda el militistoj!
  Kristina alĝustigis la postaĵon per siaj nudaj piedoj. Pafite ĉe la britoj. Ŝi trafis ĝin ĝuste kaj eldiris:
  - Mi estas el la raso de blankaj lupoj!
  Magda ankaŭ pafis tre precize. Batu la malamikon. Kaj ŝi rompis la metalon, kukante:
  - Por la venko de la arja spirito!
  Kaj denove li trafas la kirason per sia nuda kalkano.
  La knabinoj ŝajnas esti kolektinta ekstreme fortan kaj batalan rason.
  Gerda pafas anglan tankon per siaj nudaj piedoj. Batas lin, malkonstruas la turon kaj krias:
  - Gloro al la ideoj de la arja frateco!
  Charlotte ankaŭ faras bone celitan pafon. Ĝi trapikas la malamikon per tre preciza trafo post premado per nuda kalkano. Post tio, la ruĝa vulpino ridetas kaj grincas:
  - Por la venko de la blanka frateco!
  Christina ankaŭ pafas tre precize uzante siajn nudajn piedfingrojn. Pugnobatas la malamikon kaj grumblas:
  - Por la ideoj de blanka komunismo!
  Kaj tiam Magda vangofrapos vin. Kaj li faros ĝin tre precize kaj precize. Frakasas la malamikon kaj krias:
  - Por arjaj ideoj!
  Kaj li ankaŭ gvidos vin al la celo per siaj nudaj fingroj.
  La britoj estas tute venkitaj en Egiptujo. Kun la subteno de la loka loĝantaro, la soldatoj de Rommel eniras Irakon kaj kaptas Kuvajton. Stalin sendas siajn trupojn por helpi la britojn, sed pro tio, Turkio eniras la militon.
  Kiel rezulto, otomanaj soldatoj, kune kun la germanoj, kaptis preskaŭ la tutan Kaŭkazon.
  Kaj Rommel estas la unua eniri Bakuon. Kaj la skipo de Gerda batalis kun sovetiaj unuoj sur la Pantero. Kompreneble, ĝi ne povus okazi sen ĉi tiuj sorĉistinoj.
  Gerda pafis al sovetiaj tankoj per la nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - Por nia nova mendo!
  Shallot ankaŭ pafis per siaj nudaj piedoj, trarompante la T-34-gvattureton kaj kukis:
  - Por la tuta sukceso de niaj armiloj!
  Kristina ankaŭ sendis ekstreme sukcesan kuglon. Ŝi frakasis sovetian aŭton kaj kriis:
  - Por la ideoj de nova pensado!
  Magda ankaŭ lanĉis obuson ĉe la sovetiaj soldatoj. Krome, uzante siajn nudajn piedfingrojn, ŝi faris tion tiel sukcese, ke ŝi alteriĝis ĝuste en la pugon de la turo kaj deŝiris ĝin.
  Tiam ŝi knaris:
  - Por venkaj decidoj!
  Bakuo falis, reen en 1942. Sed Japanio en ĉi tiu mondo estas batita sub Midway kaj perdas. Kaj Usono kaj Britio surteriĝas en Maroko. Kio estas sufiĉe danĝera. Sed Kaŭkazo estis perdita al Sovetunio. Kaj provoj antaŭeniri proksime de Rĵev kaj Sychov, same kiel rekapti Stalingradon, estis venkitaj kaj forpuŝitaj fare de la Germana Armeo.
  Kaj tiam la genia Rommel lanĉis fortan kontraŭatakon kontraŭ la usonaj kaj britaj trupoj en Alĝerio.
  Kaj denove Gerda batalas kun siaj partneroj tie.
  Kompreneble, kie estas sorĉistinoj, estas venko.
  Gerda, uzante siajn nudajn piedfingrojn, celas la pafilon. Pafas bone celitan pafon. Ĝi trapikas la gvattureton de la malamiko, ĉi-kaze la American Grand-tanko.
  Kaj diras:
  - Gloro al la ideoj, kiuj kondukas al la supro!
  Charlotte ankaŭ pafis al la amerika tanko, uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ĝi trapikis lian kirason kaj diris:
  - Por la abundaj pintoj!
  Christina ankaŭ trafis sian kontraŭulon uzante siajn nudajn piedojn. Ŝi trapikis lian tankon kaj pepis, elmontrante la dentojn:
  - La estonteco vere estos nia!
  Magda precize pafis, direktante siajn nudajn krurojn al la malamiko, detranĉis la usonanon kaj knaris:
  - Tuta sukceso!
  Fakte, la britaj kaj usonaj trupoj estis specife venkitaj kaj detruitaj. Pli ol cent tridek mil Aliancitaj soldatoj estis kaptitaj. Granda venko.
  Sub tiuj kondiĉoj, Stalino ofertis pacon al la Tria Reich. Cetere, Churchill faris la samon post la malvenko en Maroko. Hitler konsentis, sed kondiĉe, ke Sovetunio ne nur rezignus ĉion, kion la Tria Regno gajnis, sed ankaŭ pagus kompensojn. Stalino konsentis. La blokado estis ĉesigita de Leningrado, sed en rendimento Sovetunio tute prirezignis Murmanskon kaj Karelion. La randoj en la centro estis iomete rektigitaj.
  Stalino promesis provizi la germanojn per pano kaj erco, same kiel limigi la partian movadon en la okupitaj teritorioj. Krome, Sovetunio ankaŭ cedis la havenon de Arĥangelsko kaj Astraĥano, kaj jesis anstataŭigi militkaptitojn kun laboristoj en proporcio de unu al du. Ekzistis tre malmultaj germanaj kaptitoj mem. Kaj Hitler turnis sian atenton al Britio.
  Liaj soldatoj, gviditaj fare de Mainstein, kaptis Iranon kaj Hindion. Kaj la ceteraj fortoj komencis kapti Afrikon.
  En la sama tempo, la aerbatalo daŭris. Ĉi tie la germanoj atendis ian seniluziiĝon. La ME-309 estis tre rapida kaj bonege armita, sed ĝi montriĝis peza kaj malpli manovra, kiel la Focke-Wulf. Vere, kun la ĝustaj taktikoj, ĉi tiuj batalantoj restis tre efikaj.
  La ĵetmaŝino ME-262 ankaŭ ne tute pravigis sin. Sed jetbombaviadiloj, male, estas bonaj. Malamikaj batalantoj ne povas atingi ilin kaj estas malfacile bati ilin per kontraŭaviadilaj kanonoj.
  La konkero de Afriko donis al la germanoj enormajn rimedojn, kaj ili lanĉis aerofensivon kontraŭ Britio.
  Sed ĉi tie Ameriko helpis kun sia aviado. Kaj ne ĉio funkciis por la germanoj.
  Kaj la FAU-misiloj tute ne pravigis sin. Ili nur kostas krome.
  Tamen, la germanoj ankoraŭ prepariĝis alteriĝi en Britio. Kaj ili povis venki la britojn. Ili prenis ĝin kaj surteriĝis la 4-an de novembro 1944, dum la usona prezidant-elekto. Kaj neniu atendis, ke la nazioj riskos veni al la kontinento en la malvarma sezono.
  Kaj kompreneble denove Gerda kaj la teamo estas ĉe la avangardo de la atako. Nur ĉi-foje la knabinoj estis en la plej moderna tanko Panther-2, kun pli forta protekto kaj perfekta pafilo.
  Kaj kiel kutime ili uzis nudajn piedojn kaj tenajn fingrojn.
  Gerda tamen pafis por ŝanĝi, premante la ellasilon per sia skarlata cico kaj kriante:
  - Por ŝanĝo kaj la flago de komunismo!
  Charlotte, ankaŭ pafante fragajn cicojn al siaj mamoj, ekbalegis:
  - Arja komunismo!
  Ankaŭ Kristina batis, sed ĉi-foje helpe de siaj nudaj piedfingroj ŝi kriis:
  - Por sukceso en la batalo!
  Magda ekpafis, premante per sia nuda kalkano, kaj diris:
  - Por la arjaj ferioj de la mondo!
  La knabinoj helpis transpreni Brition. Kaj ili metis marioneton-reĝon sur la tronon.
  Kaj la milito daŭris. La nazioj ankaŭ konkeris Islandon. Usono provis rebati. Sed la germanoj jam havis sufiĉe fortajn reagaviadilojn. La novaj aviadiloj estas pli progresintaj, kaj la germanoj lernis batali kun ili. Kaj la submara floto de la nazioj estas timinda. Precipe submarŝipoj funkciigitaj per hidrogena peroksido. Ĉi tio estas grava problemo.
  Usono ne kreis atombombon en 1945. Kaj la germanoj kaptis Gronlandon kaj komencis infiltri Kanadon. Stalino ankaŭ deklaris militon kontraŭ Usono. Por tio, Hitler promesis mildigi kompensojn kaj doni Alaskon kiel legitiman sovetian teritorion. Mallonge, Ameriko estis atakita.
  La japanoj kaj germanoj avancis de la sudo, uzante pontojn en Brazilo kaj Argentino. La usonanoj estis iom post iom premitaj. La nova serio de germanaj E-tankoj tute regis la batalkampon kaj detruis Usonon.
  En aŭgusto 1948, Usono estis kaptita kaj la restoj de ĝiaj soldatoj kapitulacis.
  Kaj la 20-an de aprilo 1955 la Tria Regno atakis Japanion... La samurajo, havante multajn koloniojn, rezistis preskaŭ du jarojn. Sovetunio, kiu estis regita en tiu tempo, Malenkov batalis sur la flanko de la Tria Reich kaj reakiris sudan Saĥalenon kaj la Kurilinsulojn.
  Hitler verŝajne atakus Sovetujon. Sed la 20-an de aprilo 1958 lia aviadilo kraŝis. Kaj en la aĝo de sesdek naŭ jaroj li interrompis sian regadon. Tiam la lukto por potenco komenciĝis en la Tria Reich. Kaj serioza, tre reala.
  Ankaŭ en Sovetunio Malenkov estis renversita, kaj Ŝelepin ekregis. La nova ŝtatestro, profitante la fakton, ke la Tria Regno flamis en interna milito, komencis rekapti siajn iamajn havaĵojn.
  Ĉi tie Oleg Rybachenko kaj liaj partneroj eniris la batalon...
  La knabmarŝalo ĵetis grenadojn per siaj nudaj piedfingroj, disŝirante la faŝistojn kaj hurlis:
  - Gloro al la ideoj de komunismo de USSR!
  La knabino Margarita ankaŭ tranĉis ĉe la muelejo per siaj glavoj. Faligu la faŝistojn. Kaj tiam per la nudaj piedfingroj li lanĉos la donacon de neniigo, disŝirante la Krauts.
  Kaj kiel li kantas:
  - Gloro al la lando de komunismo!
  Kaj post tio, la senmortaj infanoj fajfos kiel korvoj, kiuj svenis, falos sur la Krauts. Kaj la junaj militistoj krios:
  - Gloro al la ideo de blanka, pura komunismo!
  Natasha ankaŭ batalas kun granda kolerego. Ŝiaj nudaj piedoj ĵetas mortigan bumerangon de morto, laŭvorte falĉas la faŝistojn. Kaj fulmo elflugas el la skarlata cico.
  Kaj tuta bataliono de Krauts estos fritita.
  La knabino muĝas:
  - Por la potencaj flugiloj de Ŝelepin!
  Zoya ankaŭ estas sur la agresema ofensivo. Detruas faŝistojn, ĵetante obusojn per siaj nudaj piedfingroj. Kaj tiam, kvazaŭ de purpura cico, li prenos ĝin kaj batos vin.
  Tiam li grumblas:
  - Por la plej bela komunismo!
  Augustina ankaŭ estas tre agresema en atako. Batalante faŝistojn. Kaj per rubenaj cicoj li sendas fulmojn al siaj malamikoj. Tiam li diras ridetante:
  - Gloro al la ideoj de komunismo! Kaj por ke la Dio de kristanoj falu en inferon!
  Svetlana rimarkis kun kolera rigardo:
  - Jes, ili transformis la mondon en frenezulejon!
  Kaj la knabinoj, kun la nudaj piedoj, ĵetis bombon el segpolvo kun mortiga forto. Kaj tiam, kvazaŭ el fragaj cicoj, ĝi akuzos vin per io absolute murda.
  Kaj kriu:
  - Por la grandeco de nia ŝtato!
  Nataŝa ekblovis skarlataj cicoj kaj kukis:
  - Kaj en la nomo de universala gloro!
  Kaj denove li lanĉos la donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj.
  Zoja pafis el siaj purpuraj cicoj. Ili forbruligis parton de la trupoj de Hitler. Kaj eldonis:
  - Nia patrujo estas bonega, metu vian pugnon en la vizaĝon!
  Kaj per la nudaj piedfingroj la knabino lanĉis mortigan donacon. Kaj disŝiris la malamikon.
  Kaj tiam ĝi krevigos vin per pulsaro el via umbiliko. Kaj disŝiros kontraŭulojn.
  Augustine estas reen al la agresema ofensivo. Ĝi lanĉos fulmon el siaj rubenaj cicoj. Kiu frapos la faŝistojn kaj malkonstruos iliajn tankojn kaj aviadilojn.
  Kaj tiam ĝi trafos vin de la umbiliko.
  Kaj ĝi bruos:
  - Por la grandeco de la novaj rusaj kampoj!
  Kaj tiam Svetlana trafos la malamikon per fragaj cicoj, kaj forbruligos tutan regimenton da malamikoj. Kaj tiam ĝi trafos vin de la umbiliko, ili ne trafos vin per ordinaraj armiloj. Kaj disŝiros la nubon de brunaj soldatoj. La knabino estas tre agresema.
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj li lanĉos detruan obuson.
  Kaj ŝi muĝis per sia tuta forto:
  - Por komunismo kaj venkoj!
  Do la kvar disiĝis, dispremante la germanojn kvazaŭ batante ilin per fero. Kaj kie la Tria Regno povas stari ĉi tie?
  Kaj la knabinoj prenis Berlinon kaj alportis venkon, kune kun Oleg Rybachenko, al la tuta progresema homaro.
  
  LA FURER ESTAS PLI LEGA KAJ PLI DANĜERA OL KUTIME
  La Fuhrer disponigis aktivan asistadon al Mussolini dum la milito kun Grekio. Tuj kiam la italoj komencis perdi, germana aviado eniris la batalon, kaj sekcioj pasis tra Jugoslavio. Tia demarŝo ebligis venki la grekojn kaj la anglajn trupojn en Balkanio. Kaj la kapto de Kreto okazis multe pli frue kaj montriĝis pli sukcesa, kun malpli da perdoj.
  Kaj tiel la nazioj povis distri la britojn de Libio, kaj ne permesis ke la italoj estu venkitaj tie. Kaj post iom da tempo, la nazioj kaptis Malton.
  Kontraŭ-Hitler-ribelo ne ekis en Jugoslavio. Kaj la germanoj povis eviti perdi tempon dum la atako kontraŭ Sovetunio. Krome, ĉi-foje Rommel ne iris al Afriko. Ĉar en Libio, la trupoj de Mussolini evitis malvenkon, kaj sidis en fortikaĵoj, moviĝante iomete en Egiptujo.
  Rommel ĉi-foje batalis en la Orienta Floto. Hitler asignis iom pli da fortoj por la Barbarossa plano, sed ne transdonis soldatojn al Afriko kaj ne okupis Jugoslavion. Krome, Jugoslavio mem kontribuis soldatojn al la milito kun Sovetunio. Kaj Grekio estis okupita de italaj kaj bulgaraj unuoj.
  La nazia ofensivo komenciĝis la 15-an de majo 1941. Ĝi evoluis sufiĉe sukcese. Proksime al tiuj kun reala historio, sed iom pli rapide en la sudo, kie estis pli da fortoj, tia mirinda komandanto kiel Rommel montriĝis esti.
  Ekzistis proksimume cent sesdek dek pliaj germanaj sekcioj ol en reala historio. Kaj aviado montriĝis pli forta.
  Sed la nazioj ankoraŭ devis turni sin suden. Ĉar la germanoj estis pli fortaj tie, la operacio iris pli rapide ol en reala historio.
  Kaj la decida ofensivo kontraŭ Moskvo komenciĝis fine de julio kaj komenco de aŭgusto.
  Kaj la germanoj povis ĉirkaŭi la ĉefurbon eĉ antaŭ la komenco de la oktobra degelo.
  Stalino, kompreneble, fuĝis al Kuibyshev kaj provis organizi reziston tie. Moskvo estas ĉirkaŭita, kaj laŭ ordono de supre, nek ĝi nek Leningrado estis ordonita esti kapitulaci. La germanoj povis kapti Rjazan, kaj ĉirkaŭis Gorkij. La sovetiaj trupoj trovis sin en kaldrono.
  Ne estas facile preni grandegan ĉefurbon. En la sudo, la germanoj eniris Krimeon kaj konkeris ĉiujn grandurbojn krom Sebastopolo. Rostov-na-Dono ankaŭ estis prenita, kaj Donbaso, Voroshilovgrad, Donets, kaj aliaj grandurboj ankaŭ estis kaptitaj sur la movado. La nazioj povis kapti Belgorodon kaj Kursk, atingante Voronezh. Tamen en la lasta urbo la batalado daŭris. La germanoj prenis ankaŭ Tiĥvinon kaj Voĥlovon, kaj tute blokis Leningradon - per duobla ringo.
  Vintre la germanoj haltis. Sovetiaj trupoj provis kontraŭataki. Sed ili atingis nur limigitan sukceson, nur ĉesigante la blokadon de Gorkov.
  Sed en marto la situacio plimalboniĝis. Moskvo falis post longedaŭra sieĝo. Kaj baldaŭ Leningrado, elĉerpita de malsato, kapitulacis.
  La germanoj lanĉis novan ofensivon en du direktoj samtempe. Al Kazan, kaj al Kaŭkazo. Kaj Japanio ankoraŭ eniris la militon. Usono ne enkondukis nafto-embargon kontraŭ la Lando de la Leviĝanta Suno, kaj la japanoj agis logike - ili ne riskis ataki Usonon sole dum Germanio estis ligita en milito kun Sovetunio.
  Kaj printempe, tuj kiam varmiĝis, ili atakis sin. La britoj kondutis sufiĉe pasive. Kaj en Afriko, la milito frostiĝis. Sed la germanoj en la oriento atingis novajn gravajn sukcesojn, prenante Gorkij, Kazan, Stalingradon post la ĉirkaŭbarado kaj alproksimiĝante al Astraĥano.
  Tiam Stalino, konsciante, ke la afero estas senespera, petis pacon en ajnaj kondiĉoj, nur sen la vorto kapitulaco.
  Hitler konsentis ke la limo kurus laŭ la Volgo kaj pli norde al Vologda. Plie Sovetunio pagos kompensojn. Vere, kontraŭe, Hitlero premis Japanion kaj ili konsentis preni nur Primorye, Mongolion kaj parton de la Amur-regiono, inkluzive de Ĥabarovsk.
  Sovetunio pluvivis en tre stumpigita formo. Sed tamen, ĝi pluvivis. Kaj la ĉefurbo estis translokita al Taŝkento.
  La unua fazo de la milito ŝajnis esti finita. Sed ankoraŭ estis milito antaŭen kun Britio, kiu estis ekonomie subtenita de Usono.
  Hitler unue transdonis la trupojn de Rommel al Afriko, kaj la soldatoj de Mainstein moviĝis de Kaŭkazo al la Proksima Oriento.
  La fortoj estis neegalaj. La britaj soldatoj estis malsuperaj en nombroj, en bataltrejnado, kaj en spirito, kelkaj el ili estis de malalta batalefikeco komparite kun la koloniaj unuoj.
  La germanoj avancis kaj rompis la reziston. Novaj tankoj eniris la serion - "Panteroj", "Tigroj", "Leonoj". Ili disbatis la britojn. La konkero de Afriko rezultis esti demando de tempo, kaj ne tro longa. Ameriko neniam eniris la militon. Britio estis atakita fare de alteriĝotrupoj en la somero de kvardek-tri. Kaj samtempe la premo de bombado. Kaj kiel rezulto, ĝi falis du semajnojn post la komenco de Operation Sea Lion. Masiva bombado ankaŭ kontribuis al la sukceso. La Luftwaffe lanĉis tro multajn aviadilojn kaj ili ebenigis Brition.
  Kaj la submarŝipoj vere ĝenis la britojn. Sed ili klakis kaj rezistis. Kvankam deprimita. Kaj Churchill mem fuĝis al Kanado. Tamen, li baldaŭ estis transdonita al la germanoj. Kaj tiam ili pafis min.
  Ameriko neniam eniris la militon. Sed Hitler komprenis, ke Usono ne rajtas malsupreniri. Germanio konstruis floton kaj evoluigis longdistancan, strategian aviadon. La germanoj akiris bataldiskojn. En decembro 1945, Japanio atakis la amerikanojn ĉe Peru Harbour. Kaj tiam la Tria Regno kaj ĝiaj kolonioj atakis Usonon. Sovetunio ankaŭ eniris la militon. Hitler promesis al Stalin redukti kontribucion kaj translokigi parton de Alasko. Sed tiaj nordaj areoj ne estas ĝiaj plej profitaj areoj.
  Sed ankaŭ Stalino konsentis pri tio. Krome, la aŭtoritato de la diktatoro inter la homoj post tia frakasa malvenko estis malalta. Kaj ĉiam estis la minaco de konspiro.
  Sed ne estis forto por batali la Trian Reich. Krome, la nazioj akiris tre fortajn seriojn "E"-tankojn, kiuj ne havis egalon sur la batalkampo.
  La seria E-50 kombinis fortan armilaron kaj bonegan veturadon kun bona fronta protekto. Kaj la E-75 estis perfekte protektita.
  Tamen, la germanaj generaloj preferis la E-50, kiu estis pli malpeza kaj pli lerta kun malalta silueto, kaj ne tro granda.
  La milito kun Usono iris malbone por Usono de la komenco mem. Aŭ la malproksimeco ĉe la oceano, granda armeo kaj kun signifa nombro da tankoj, donis al la jankioj ŝancon rezisti.
  La bataloj de 1946 montris la superecon de la E-50 sur la batalkampo; tiuj tankoj estis ĝenerale batitaj senkonscie facile kaj simple de longa distanco super la Sherman.
  La germanoj konkeris Islandon. Tiam Gronlando kaj plifortigis la ponton en Kanado. Iom post iom ili vastigis sian fronton. En la sama tempo, ekzistis ankaŭ antaŭeniĝo de la sudo. Usono forte batalis. La totala nombro de la armeo atingis dek kvin milionojn da homoj. La japanoj kaj germanoj estis devigitaj uzi koloniajn sekciojn. Sed iom post iom ili akiris la superecon. La germana mitralo aŭ sturmpafilo MP-44 havis neniun egalan, kaj baldaŭ la pli progresintaj MP-54 kaj MP-64 aperis, pli malpezaj kaj efikaj kaj pli rapide pafantaj. Ameriko kapitulacis nur post la kapto de Novjorko kaj Vaŝingtono. Kaj tio okazis en aŭgusto 1947...
  Post kio finfine finiĝis la mondmilito... Sed ne longe. La 20-an de aprilo 1953, Hitler atakis Japanion. Tiel komenciĝis la milito inter la du imperioj.
  Sovetunio, kiu en tiu momento estis estrita de Beria, eniris la militon flanke de Germanio. Kaj li sukcesis reakiri Primorie, la Amur-regionon, sudan Saĥalenon kaj la Kulil-insulojn.
  Estis neeble postuli pli por nun. La nazioj batalis dum preskaŭ du jaroj, sed kompletigis la kapton de Japanio per atombombadoj. Kaj la 20-an de aprilo 1957 la Fuhrer atakis Sovetujon. Volante disbati la lastan sovetian imperion. Kvankam tiel ege reduktite.
  Sed atendis lin malagrabla surprizo: tuta surteriĝo de viktimoj, kiuj defendis Sovetunio. Kion alian volis la faŝisto?
  Militistoj de la dudekunua jarcento denove, por la enenan fojon, interbatalis kun la nazioj de la dudeka.
  La faŝisma bruna imperio havas multajn soldatojn. Ili fluas kiel senfina rivero.
  Oleg Rybachenko, faligante la naziojn per glavoj, kaj infanterio kaj tankoj, muĝis:
  - Ni neniam cedos!
  Kaj akra disko flugis de la nuda piedo de la knabo!
  Margarita, dispreminte siajn kontraŭulojn, malkovris la dentojn, murmuris:
  - Estas loko en la mondo por heroaj faroj!
  Kaj venenaj pingloj disiĝis de la nudaj piedoj de la knabino, trafante la naziojn kaj iliajn aviadilojn kaj tankojn.
  Nataŝa ankaŭ ĵetis siajn nudajn piedfingrojn, murde, kaj hurlis:
  - Ni neniam forgesos kaj neniam pardonos.
  Kaj ŝiaj glavoj trairis la muelejon kontraŭ la nazioj.
  Zoja, distranĉante la malamikojn, kriis:
  - Por nova mendo!
  Kaj pli da kudriloj disiĝis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj kaj en la okuloj kaj en la gorĝoj de naziaj soldatoj kaj aviadiloj.
  Jes, estis klare, ke la militistoj ekscitiĝas kaj fariĝas ferocaj.
  Augustine, faligante blankajn soldatojn kaj tankojn, grincis:
  - Nia fera volo!
  Kaj nova, mortiga donaco flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj la Takni kaj blankaj batalantoj falas.
  Svetlana hakas la mueliston, ŝiaj glavoj estas kiel fulmo.
  La nazioj falas kiel tranĉitaj garboj.
  La knabino ĵetas kudrilojn per la nudaj piedoj kaj grincas:
  - Li venkos por Patrino Rusio!
  Oleg Rybachenko avancas kontraŭ la nazioj. Terminator-knabo hakas brunajn trupojn.
  Kaj samtempe, la piedfingroj de la nudaj kruroj de la knabo elĵetas pinglojn kun veneno, ili disŝiras trunkojn kaj malflugas aviadilojn.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Estonta Rus'!
  Kaj en moviĝo ĝi fortranĉas ĉies kapojn kaj muzelojn.
  Margarita ankaŭ dispremas siajn kontraŭulojn.
  Ŝiaj nudaj piedoj nur ekbrilas. La nazioj mortas grandnombre. La militisto krias:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj tiam la knabino prenas ĝin kaj tranĉas...
  Amaso da kadavroj de faŝismaj soldatoj.
  Sed Nataŝa estas sur la ofensivo. Li hakas la naziojn kune kun la tankoj, kaj kantas:
  - Rus' estas bonega kaj radianta,
  Mi estas tre stranga knabino!
  Kaj diskoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kiu tranĉis la gorĝojn de faŝistoj. Jes, ĉi tiu estas knabino.
  Zoya estas sur la ofensivo. Li hakas la brunajn soldatojn per ambaŭ manoj. Kraĉi el tubo. Kaj li ĵetas mortigajn kudrilojn per siaj nudaj piedfingroj - li malkonstruas tankojn kaj aviadilojn.
  Kaj samtempe li kantas al si:
  - Eh, klubeto, ni iru!
  Eh, mia plej ŝatata faros!
  Augustine, faligante la naziojn kaj ekstermante la brunajn soldatojn, krias:
  - Tute vila kaj en besta haŭto,
  Li atakis la tumultpolicon per klabo!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos al la malamiko, ion, kio mortigos elefanton, kaj eĉ pli tankon.
  Kaj tiam li grincas:
  - Luphundoj!
  Svetlana estas sur la ofensivo. Li hakas, pecetigas la naziojn. Kun nudaj piedoj li lanĉas mortodonojn ĉe ili.
  Li prizorgas la muelejon per glavoj.
  Disbatis multajn batalantojn kaj kriojn:
  - Venas granda venko!
  Kaj denove la knabino estas en sovaĝa moviĝo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn pinglojn, detruante tankojn kaj aviadilojn.
  Oleg Rybachenko saltis. La knabo faris kapriolon. Li faligis multajn naziojn per salto.
  Li ĵetis la pinglojn per la nudaj piedfingroj kaj guglis:
  - Gloro al mia bela kuraĝo!
  Kaj denove la knabo estas en batalo.
  Margarita iras sur la ofensivon. Pecetigas ĉiujn malamikojn en vico. Ŝiaj glavoj estas pli malvarmetaj ol la klingoj de muelejo. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas donacojn de morto, tankoj kaj aviadiloj brulas.
  Knabino en sovaĝa atako. Ekstermas brunajn militistojn sen ceremonio.
  Kaj ĝi saltas supren de tempo al tempo kaj tordas!
  Kaj donacoj de neniigo flugas de ŝi.
  Kaj la nazioj mortas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj amasiĝas.
  Margarita grincas:
  - Mi estas usona vakero!
  Kaj denove la kudrilo estis ĵetita al ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj poste ankoraŭ deko da pingloj!
  Natasha ankaŭ estas tre mojosa en la ofensivo.
  Kaj li ĵetas per siaj nudaj piedoj, kaj kraĉas el tubo.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi brilas morton! Vi nur devas morti!
  Kaj denove la beleco moviĝas.
  Zoya sturmas la rubojn de naziaj kadavroj. Kaj ankaŭ el ŝiaj nudaj piedoj elflugas bumerangoj de detruo.
  Kaj la brunaj militistoj daŭre falas kaj falas.
  Zoja krias:
  - Nudpieda knabino, ŝi venkos vin!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de la nuda kalkano de la knabino. Kiuj iras rekte en la gorĝojn de la nazioj.
  Tiam ili falas mortaj.
  Aŭ pli ĝuste, tute morta.
  Augustine sur la ofensivo. Disbatas brunajn trupojn. Ŝiaj glavoj estas portataj en du manoj. Kaj ŝi estas tiel mirinda militisto.
  Tornado balaas tra la faŝismaj trupoj.
  Knabino kun rufa hararo muĝas:
  - La estonteco estas kaŝita! Sed ĝi estos venka!
  Kaj en la atako, belulino kun fajraj haroj.
  Aŭgusteno muĝas en sovaĝa ekstazo:
  - La dioj de milito disŝiros ĉion!
  Kaj la militisto estas sur la ofensivo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas multe da akraj, venenaj pingloj.
  Svetlana en batalo. Kaj tiel brilanta kaj batalema. Ŝiaj nudaj kruroj elĵetas tiom da murdaj aferoj. Ne homo, sed morto kun blondaj haroj.
  Sed se ĝi disiĝas, vi ne povos haltigi ĝin.
  Svetlana kantas:
  - La vivo ne estos mielo,
  Do saltu en rondan dancon!
  Via sonĝo realiĝu -
  Beleco igas viron en sklavon!
  Kaj la movo de la nudpieda knabino fariĝas pli kaj pli furioza.
  La atako de Oleg plirapidiĝas. La knabo batas la naziojn.
  Liaj nudaj piedoj ĵetas akrajn pinglojn - disŝirante tankojn kaj aviadilojn.
  La juna militisto grincas:
  - La freneza imperio disŝiros ĉiujn!
  Kaj denove la knabo moviĝas.
  Margarita estas sovaĝa knabino en sia agado. Kaj draŝas la malamikojn.
  Do ŝi lanĉis pizon kun eksplodaĵoj per sia nuda kruro. Ĝi eksplodos kaj tuj ĵetos supren cent naziojn kaj dek tankojn.
  La knabino krias:
  - Venko ankoraŭ venos al ni!
  Kaj li prizorgos la muelejon per glavoj - la tankaj bareloj flugas en malsamaj direktoj.
  Nataŝa plirapidigis siajn movojn. La knabino faligas la brunajn militistojn. Kaj samtempe li krias:
  - Venko atendas la Rusan Imperion.
  Kaj ni ekstermu la naziojn per akcelita rapideco.
  Natasha estas terminatora knabino.
  Li ne pensas halti kaj malrapidigi, kaj tankoj kaj aviadiloj estas pafitaj.
  Zoya estas sur la ofensivo. Ŝiaj glavoj ŝajnas tranĉi viandon kaj metalan salaton. La knabino krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia savo validas!
  Kaj nudaj piedfingroj ankaŭ ĵetas tiajn kudrilojn.
  Kaj multaj homoj kun la gorĝo trapikita, amasoj da kadavroj, same kiel rompitaj tankoj kaj faligitaj aviadiloj kuŝantaj ĉirkaŭe.
  Augustine estas freneza knabino. Kaj ĝi detruas ĉiujn kvazaŭ ĝi estus roboto el hiperplasmo.
  Ĝi jam detruis pli ol cent naziojn. Sed ĉio akiras la ritmon. Kaj la militisto ankoraŭ muĝas.
  - Mi estas nevenkebla! La plej mojosa en la mondo!
  Kaj denove, la beleco en la atako.
  Kaj el ŝiaj nudaj piedfingroj elflugas pizo. Kaj tricent nazioj kaj dekduo da tankoj estis disŝiritaj de potenca eksplodo.
  Aŭgusteno kantis:
  -Vi ne kuraĝas kapti nian teron!
  Svetlana ankaŭ estas sur la ofensivo. Kaj ĝi ne donas al vi uncon da ripozo. Sovaĝa Terminatora Knabino.
  Kaj li faligas la malamikojn kaj ekstermas la naziojn. Kaj amaso da brunaj batalantoj jam falis en la fosaĵon kaj laŭ la vojoj.
  La ses sovaĝiĝis. Estis sovaĝa batalo.
  Oleg Rybachenko revenis en agado. Kaj li antaŭeniras, svingante ambaŭ glavojn. Kaj la terminatorknabo prizorgas la muelejon. Mortigitaj nazioj falas.
  Amaso de kadavroj. Tutaj montoj da sangaj korpoj.
  La knaba verkisto memoras sovaĝan strategion. Kie ĉevaloj kaj homoj ankaŭ miksiĝis kune.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Ve de la menso!
  Kaj estos tunoj da mono!
  Kaj Terminator Boy en nova movado. Kaj liaj nudaj piedoj prenos ion kaj ĵetos ĝin.
  La knaba genio muĝis:
  - Majstra klaso kaj Adidas!
  Ĝi montriĝis vere bonega spektaklo. Kaj kiom da nazioj estis mortigitaj? Kaj ili mortigis la plej grandan nombron de la plej grandaj brunaj batalantoj.
  Margarita ankaŭ estas en batalo. Detruas cinamon kaj ŝtalarmeojn kaj muĝas:
  - Granda ŝokregimento! Ni veturigas ĉiujn en la ĉerkon!
  Kaj ŝiaj glavoj tranĉis ĉe la nazioj. La amaso da brunaj batalantoj jam kolapsis.
  La knabino grumblis:
  - Mi estas eĉ pli malvarmeta ol pantero! Pruvu, ke vi estas la plej bona!
  Kaj pizo kun potenca eksplodaĵo elflugos el la nuda kalkano de la knabino.
  Kaj li trafos la malamikon.
  Kaj li prenos kaj detruos kelkajn el la malamikoj, tankojn kaj eĉ aviadilojn.
  Kaj Nataŝa estas en aŭtoritato. Kaj ŝi batas siajn kontraŭulojn, kaj ŝi ne lasos neniun malsupren.
  Kiom da nazioj vi jam mortigis?
  Kaj ŝiaj dentoj estas tiel akraj. Kaj la okuloj estas tiel safiroj. Ĉi tiu knabino estas la ĉefa ekzekutisto. Kvankam ĉiuj ŝiaj partneroj estas ekzekutistoj!
  Nataŝa krias:
  - Mi estas freneza! Estos monpuno por vi!
  Kaj denove la knabino mortigos multajn naziojn per glavoj.
  Zoya moviĝas kaj tranĉis multajn brunajn militistojn.
  Kaj nudaj piedoj ĵetas kudrilojn. Ĉiu kudrilo mortigas plurajn naziojn. Ĉi tiuj knabinoj estas vere belaj.
  Augustine avancas kaj dispremas siajn kontraŭulojn. Kaj samtempe li ne forgesas krii:
  - Vi ne povas eskapi de la ĉerko!
  Kaj la knabino prenos siajn dentojn kaj nudos ilin!
  Kaj tia ruĝharulo... Ŝiaj haroj flirtas en la vento kiel proleta standardo.
  Kaj ĉio laŭvorte eliras el kolero.
  Svetlana en movado Ĉi tie mi tranĉis multajn kraniojn kaj tankturojn. Militisto, kiu elmontras siajn dentojn.
  Montras langon. Kaj tiam ĝi kraĉas el la tubo. Tiam li hurlas:
  - Vi infanoj estos mortaj!
  Kaj denove, mortigaj pingloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj, trafante infanterion kaj aviadilojn.
  Oleg Rybachenko saltas kaj saltas.
  Nudpieda knabo elsendas amason da pingloj, faligas tankojn kaj kantas:
  - Ni ekvojaĝu, malfermas grandan konton!
  La juna militisto estas plej bone.
  Li jam aĝas sufiĉe da jaroj, sed li aspektas kiel infano. Nur tre forta kaj muskola.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Eĉ se la ludo ne sekvas la regulojn, ni trarompu la fratecon!
  Kaj denove, mortigaj kaj frapantaj pingloj forflugis de liaj nudaj piedoj.
  Margarita kantis kun ĝojo:
  - Nenio estas neebla! Mi kredas, ke estos tagiĝo de libereco!
  La knabino denove ĵetis mortigan kaskadon de pingloj al la nazioj kaj iliaj tankoj, daŭrigis:
  - La mallumo foriros! La rozoj de majo floras!
  Kaj tuj kiam la militisto ĵetis pizon per la nudaj piedfingroj, mil nazioj tuj flugis en la aeron. Jes, la armeo de la bruna, infera imperio fandiĝas ĝuste antaŭ niaj okuloj.
  Nataŝa en batalo. Saltas kiel kobro. Eksplodas malamikojn. Kaj tiom da nazioj mortas kaj aviadiloj kraŝas.
  La knabino uzis ilin per glavoj, kaj lignograjnoj, kaj lancoj. Kaj nadloj.
  Samtempe li muĝas:
  - Mi kredas, ke venko venos!
  Kaj la gloro de la rusoj trovos!
  Nudaj piedfingroj ĵetas novajn nadlojn, trapikante kontraŭulojn.
  Zoya estas en sovaĝa moviĝo. Avancante al la nazioj. Hakas ilin en malgrandajn pecojn.
  La militisto ĵetas pinglojn per siaj nudaj fingroj. Trabatas kontraŭulojn, kaj poste muĝas:
  - Nia kompleta venko estas proksima!
  Kaj li kuras sovaĝan muelejon kun glavoj, forbalaante tankojn. Ĉi tio vere estas knabino kiel knabino!
  Sed la kobro de Aŭgusteno iris sur la ofensivon. Ĉi tiu virino estas koŝmaro por ĉiuj.
  Kaj se ĝi ŝaltas, tio signifas, ke ĝi ŝaltas.
  Post kio la ruĝharulo prenos ĝin kaj kantos:
  - Mi malfermos ĉiujn kraniojn! Mi estas bonega sonĝo!
  Kaj nun ŝiaj glavoj estas en ago kaj tranĉas viandon kaj metalon.
  Svetlana ankaŭ iras sur la ofensivon. Ĉi tiu knabino ne havas inhibiciojn. Tuj kiam ĝi estas hakita, amaso da kadavroj estas disŝutita, kaj aviadiloj kaj tankoj kuŝas ĉirkaŭe.
  La blonda terminatoro muĝas:
  - Kiel bone estos! Kiel bone estos - mi scias ĝin!
  Kaj tiam mortiga pizo flugas de ŝi.
  Oleg denove fortranĉos cent naziojn, balaantajn kiel meteoro. Kaj li prenos bombon kaj ĵetos ĝin.
  Ĝi estas malgranda en grandeco, sed ĝi estas mortiga...
  Kiel ĝi estos disŝirita en malgrandajn pecojn.
  Terminator-knabo hurlis:
  - La ŝtorma juneco de timigaj maŝinoj!
  Margarita faros tion denove en batalo.
  Kaj tranĉos multajn brunajn batalantojn. Kaj tranĉas grandajn maldensejojn.
  La knabino krias:
  - Lambada estas nia danco sur la sablo!
  Kaj ĝi trafos kun renovigita vigleco.
  Natasha estas eĉ pli kolerega sur la ofensivo. Tiel li draŝas la naziojn. Ne estas tre facile por ili rezisti tiajn knabinojn.
  Nataŝa prenis ĝin kaj kantis:
  - Kuri surloke estas ĝenerala repaciĝo!
  Kaj la militisto deĉenigis tian kaskadon da batoj sur ŝiaj kontraŭuloj.
  Kaj li ĵetas diskojn per siaj nudaj piedoj.
  Ĉi tie mi prizorgis la muelejon. La amaso da brunaj armeestroj forruliĝis kaj la tankoj brulis.
  Ŝi estas batalema belulino. Batu vin per tia flava armado.
  Zoya moviĝas, disbatante ĉiujn. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel tondiloj de morto.
  La knabino estas nur aminda. Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas tre venenajn kudrilojn.
  Trafi kontraŭulojn. Ili trapikas siajn gorĝojn kaj faras ĉerkojn, igas tankojn kaj aviadilojn eksplodi.
  Zoja prenis ĝin kaj knaris:
  - Se ne estas akvo en la krano...
  Nataŝa kriis pro ĝojo:
  - Do estas via kulpo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas ion, kio mortigas ĝisfunde. Ĉi tio estas vere knabino de knabinoj.
  Kaj klingo flugus el ŝiaj nudaj kruroj. Kaj ĝi trafos multajn batalantojn, fortranĉante la gvatturetojn de tankoj.
  Augustine en movado. Rapida kaj unika en sia beleco.
  Kiajn brilajn harojn ŝi havas. Ili flirtas kiel proleta standardo. Ĉi tiu knabino estas vera vulpino.
  Kaj ŝi tranĉas siajn kontraŭulojn - kvazaŭ ŝi naskiĝis kun glavoj en la manoj.
  Ruĝharulo, malbenita besto!
  Aŭgusteno prenis ĝin kaj siblis:
  - Ĝi estos taŭrokapo - la batalantoj ne perdos la kapon!
  Kaj tiel ŝi denove disbatis multajn batalantojn.
  Oleg Rybachenko murmuris:
  - Ĝuste kion vi bezonas! Kia knabino!
  Margarita, ĵetante ponardon per sia nuda piedo, derompante la tankan gvattureton, konfirmis:
  - Granda kaj malvarmeta knabino!
  Augustine volonte konsentis pri tio:
  - Mi estas militisto, kiu mordos iun ajn ĝismorte!
  Kaj denove, kun siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos murdan aferon.
  Svetlana ne estas malsupera al siaj kontraŭuloj en batalo. Ne knabino, sed fini kun tia sorĉistino en la flamoj.
  Kaj kriegas:
  - Kia blua ĉielo!
  Augustine, liberigante la klingon per sia nuda piedo, fortranĉante la gvattureton de la tanko, konfirmis:
  - Ni ne estas subtenantoj de rabo!
  Svetlana, fortranĉante malamikojn kaj malkonstruante aviadilojn, pepis:
  - Vi ne bezonas tranĉilon por mortigi malsaĝulon...
  Zoja grincis, ĵetante pinglojn per siaj nudaj, sunbrunigitaj kruroj:
  - Vi mensogos al li kiel freneza!
  Nataŝa, hakante la naziojn, aldonis:
  - Kaj faru tion kun li por denaro!
  Kaj la militistoj prenos ĝin kaj saltos. Ili estas tiel sangaj kaj malvarmetaj. Ĝenerale, estas multe da ekscito en ili.
  Oleg Rybachenko aspektas tre eleganta en batalo.
  Margarita kantis:
  - La bato estas forta, sed la ulo interesiĝas...
  La knaba geniulo lanĉis ion similan al helikopterhelico per sia piedo. Mi detranĉis kelkajn cent kapojn de la nazioj kaj tankoj, kaj grincis:
  - Sufiĉe sporte!
  Kaj ambaŭ - knabo kaj knabino - en plena penetritaj.
  Oleg, dehakante la brunajn soldatojn, glutis:
  - Kaj estos granda venko por ni!
  Margarita siblis responde:
  - Ni mortigas ĉiujn - kun nudaj piedoj!
  La knabino vere estas tiel aktiva terminanto.
  Nataŝa kantis sur la ofensivo:
  - En sankta milito!
  Kaj la militisto lanĉis akran bumerangan diskon. Li flugis en arko, malkonstruante multajn naziojn kaj tankturojn.
  Zoya aldonis, daŭrigante la detruon:
  - Estos nia venko!
  Kaj novaj kudriloj flugis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj ili trafis multajn batalantojn kaj aviadilojn.
  La blonda knabino diris:
  - Ni matu la malamikon!
  Kaj ŝi montris sian langon.
  Aŭgusteno, svingante la krurojn kaj ĵetante akrajn randajn svastikojn, gluĝegis:
  - Imperia flago antaŭen!
  Svetlana volonte konfirmis:
  - Gloro al la falintaj herooj!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe kriis, disbatante la naziojn:
  - Neniu haltigos nin!
  Kaj nun la diskoj flugas de la nudaj piedoj de la militistoj. Viando estas ŝirita kaj tankaj gvatturetoj estas disfaligitaj.
  Kaj denove la hurlado:
  - Neniu venkos nin!
  Nataŝa flugis en la aeron. Ŝi disŝiris siajn kontraŭulojn kaj flugilhavajn vulturojn, kaj eligis:
  - Ni estas lupoj, rostantaj la malamikon!
  Kaj el ŝiaj nudaj fingroj elflugos tre mortiga disko.
  La knabino eĉ tordas en ekstazo.
  Kaj tiam li murmuras:
  - Niaj kalkanoj amas fajron!
  Jes, la knabinoj estas vere seksaj.
  Oleg Rybachenko gorgolis:
  - Ho, estas frue, la sekureco donas ĝin!
  Kaj li palpebrumis al la militistoj. Ili ridas kaj nudigis siajn dentojn responde.
  Nataŝa hakis la naziojn kaj kriis:
  - Ne estas ĝojo en nia mondo sen lukto!
  La knabo kontraŭis:
  - Kelkfoje eĉ batali ne estas amuza!
  Nataŝa konsentis:
  - Se vi ne havas la forton, do jes...
  Sed ni militistoj estas ĉiam sanaj!
  La knabino ĵetis kudrilojn al la malamiko per siaj nudaj piedfingroj, eksplodigis amason da tankoj kaj kantis:
  - Soldato ĉiam estas sana,
  Kaj preta por la heroaĵo!
  Post kio Natasha denove tranĉis la malamikojn, disfaligante la turojn de la tankoj.
  Zoya estas tre rapida ŝtelisto. Ŝi lanĉis tutan barelon ĉe la nazioj. Kaj disŝiris kelkajn milojn per unu eksplodo.
  Tiam ŝi knaris:
  - Ne ĉesu, niaj kalkanoj brilas!
  Kaj la knabino estas en batala ilaro!
  Augustine ankaŭ ne estas malforta en batalo. Tiel li draŝas la naziojn. Kvazaŭ ĝi estus frapita el garbo kun ĉenoj.
  Kaj dishakante kontraŭulojn, li kantas:
  - Atentu, ke estos bona,
  Estos torto en la aŭtuno!
  La ruĝhara diablo vere plugas en batalo, kiel fanto-en-kesto.
  Sed kiel Svetlana batalas. Kaj la nazioj ricevas ĝin de ŝi.
  Kaj se ŝi trafas, ŝi trafas.
  Sangaj ŝprucetoj elflugas el ĝi.
  Svetlana severe rimarkis, kiam ŝprucedoj da metalo flugis el ŝiaj nudaj piedoj, fandante la kraniojn kaj gvatturetojn de tankoj:
  - Gloro al Rusujo, tre gloro!
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Sekcioj en ruĝaj ĉemizoj -
  Saluton rusa popolo!
  Do la knabinoj alfrontis la naziojn. Do ili estas tranĉitaj kaj pecetigitaj. Ne militistoj, sed vere panteroj, kiuj liberiĝis de siaj ĉenoj.
  Oleg estas en batalo kaj atakas la naziojn. Li senkompate batas ilin, tratranĉas tankojn kaj krias:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Margarita, disbatante la brunan armeon kaj tratranĉante tankojn, prenis:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Nataŝa prenis ĝin kaj hurlis, faligante la brunajn soldatojn kune kun la tankoj:
  - Vi ne povas mensogi!
  Zoya disŝiris la naziojn kaj grincis:
  - Ne, ne mane!
  Kaj li ankaŭ prenos kaj liberigos la stelon per sia nuda piedo kaj elfinos multajn faŝistojn.
  Nataŝa prenis ĝin kaj knaris:
  - Nia televido brulas!
  Kaj mortiga aro da pingloj flugas de ŝia nuda kruro.
  Zoya, ankaŭ detruanta la naziojn kaj iliajn tankojn, grincis:
  - Nia amikeco estas monolita!
  Kaj denove ĝi estas tiel forte ĵetita, ke cirkloj malklariĝas en ĉiuj direktoj. Ĉi tiu knabino estas pura detruo de kontraŭuloj.
  La knabino, kun siaj nudaj piedfingroj, prenos kaj lanĉos tri bumerangojn. Kaj tio kaŭzis eĉ pli da kadavroj.
  Post kio la beleco eliros:
  - Ni ne donos kompaton al la malamiko! Estos kadavro!
  Kaj denove la murdisto forflugas de la nuda kalkano.
  Aŭgusteno ankaŭ sufiĉe logike notis:
  - Ne nur unu kadavro, sed multaj!
  Post tio, la knabino prenis ĝin kaj nudpiede marŝis tra la sangaj flakoj. Kaj ŝi mortigis multajn naziojn.
  Kaj kiel ĝi muĝas:
  - Amaso de murdo!
  Kaj tiam li batas la generalon de Hitler per sia kapo. Li rompos lian kranion kaj donos al li:
  - Banzai! Vi iros al la ĉielo!
  Svetlana estas tre furioza en la ofensivo, precipe terenbatante tankojn, grincas:
  - Ne estos kompato por vi!
  Kaj dekduo da pingloj forflugas el ŝiaj nudaj fingroj. Dum ŝi trabatas ĉiun, la aviadiloj kolapsas. Kaj la militisto vere provas dispecigi kaj mortigi.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Bela martelo!
  Kaj la knabo ankaŭ ĵetas per sia nuda piedo tian malvarmetan stelon en formo de svastiko. Komplika hibrido.
  Kaj la amaso da nazioj kolapsis.
  Oleg muĝis:
  - Banzai!
  Kaj la knabo denove estas sur la sovaĝa atako. Ne, potenco simple bolas en li, kaj vulkanoj gluglas!
  Margarita en movado. Li disŝiros al ĉiuj stomakoj.
  La knabino tuj elĵetos kvindek kudrilojn per sia piedo. Kaj multaj diversaj specoj de malamikoj estis mortigitaj, tankoj kaj aviadiloj estis batitaj.
  Margarita kantis laŭ gajeco:
  - Unu du! Malĝojo ne estas problemo!
  Vi neniam devus esti malinstigita!
  Tenu viajn nazon kaj voston altaj.
  Sciu, ke vera amiko ĉiam estas kun vi!
  Ĉi tio estas tiel agresema kompanio. La knabino batos kaj krios:
  - La Drako-Prezidanto fariĝos kadavro!
  Natasha estas nur ia terminatoro en batalo. Kaj ŝi muĝis:
  - Banzai! Akiru ĝin rapide!
  Kaj granato forflugis de ŝia nuda piedo. Kaj ĝi trafas la naziojn kiel najlojn. Kaj ĝi detruos amason da mastodontoj kaj flugilhavaj, inferaj maŝinoj.
  Kia militisto! Al ĉiuj militistoj - militisto!
  Zoya ankaŭ estas sur la ofensivo. Tia furioza hundino.
  Kaj ŝi prenis ĝin kaj gluĝis:
  - Nia Patro estas la Blanka Dio mem!
  Kaj li frapos la naziojn per triobla muelejo!
  Kaj Aŭgusteno rekriegis:
  - Kaj mia Dio estas nigra!
  Efektive, la ruĝharulo estas la formado mem de trompo kaj malnobelo. Por malamikoj, kompreneble. Kaj por siaj amikoj ŝi estas karulo.
  Kaj kiel li prenos kaj ĵetos ĝin per siaj nudaj piedfingroj. Kaj estis multaj militistoj de la bruna imperio, same kiel iliaj tankoj kaj aviadiloj.
  La ruĝharulo kriis:
  - Rusujo kaj la nigra Dio estas malantaŭ ni!
  Militisto kun tre granda batalpotencialo. Ne, estas pli bone ne enmiksi sin sub unu el ĉi tiuj. Kiel la turoj de tankoj, la flugiloj de faŝismaj aviadiloj estas deŝiritaj.
  Augustine siblis:
  - Ni pulvorigos ĉiujn perfidulojn!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj. Jes, ĉi tiu fajra knabino ne estas ĝuste io, kio povas doni pacon. Krom la paco de la morto!
  Svetlana, disbatante siajn malamikojn, diris:
  - Ni mortigos vin per vico!
  Augustine konfirmis:
  - Ni mortigos ĉiujn!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj denove flugas la donaco de tuta neniigo! Kaj tiom da tankoj kaj aviadiloj eksplodis en malgrandajn ŝrapojn samtempe.
  Oleg kantis responde:
  - Ĝi estos kompleta banzai!
  Aŭgusteno, disŝirante la naziojn per siaj nudaj manoj, hakante ilin per glavoj kaj ĵetante pinglojn per siaj nudaj piedfingroj, detruante tuj tankojn kaj aviadilojn, diris:
  - Mallonge! Mallonge!
  Nataŝa, detruante la brunajn militistojn, grincis:
  - Resume - banzai!
  Kaj ni haku viajn kontraŭulojn kun sovaĝa krueleco.
  Oleg Rybachenko, tranĉante kontraŭulojn, publikigis:
  - Ĉi tiu gambito ne estas ĉina,
  Kaj kredu min, la debuto estas tajlanda!
  Kaj denove akra, metaltranĉa disko flugis de la nuda piedo de la knabo. Li fortranĉis kaj la gvatturetojn de tankoj kaj la vostojn de aviadiloj.
  Margarita, faligante la militistojn de la bruna imperio kaj la kirason de la tankoj, kantis:
  - Kaj kiun ni trovos en batalo?
  Kaj kiun ni trovos en batalo...
  Ni ne ŝercos kun tio -
  Ni disŝiros vin!
  Ni disŝiros vin!
  Ili tiam bone laboris kun la nazioj... Kaj Sovetrusio venkis la brunan imperion dum la ŝtormo de Ufa.
  La milito ankoraŭ ne finiĝis, sed Sovetunio jam havis ŝancon venki la naziojn mem. Do la ses denove devis interrompi sian bonegan kaj bonegan mision.
  
  SORĈISTINOJ EN LA ĈIELO
  Kaj ĉi tie sur la ĉielo la germanaj pilotoj Albina kaj Alvina batalas kiel terminantoj.
  La knabinoj estas tiel malmolaj, kaj dispremante la samurajon.
  Albina forturnis sin. Faligis japanan aviadilon kaj knaris:
  - Por la grandeco de la plej terura monstro!
  Kaj premu la pedalon per sia nuda kalkano.
  Alvina, agreseme atakante la malamikon, pepis, elmontrante siajn perlajn dentojn:
  - Por la ideoj de Nietzsche!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj, li direktos plumbofluon laŭ la japanaj flotegoj.
  Sorĉistinoj estas ekstreme bonegaj kaj agresemaj. Ili kapablas preni la lunon el la ĉielo per lerta mano kaj fari elefanton el muŝo sen bati palpebro.
  Precipe, kiel rezulto de mallonga interveno, ili povis fundamente ŝanĝi la kurson de la Dua Mondmilito. Jes, ĉi tio estas ĝuste la sama batalo de Midway.
  Ĉi tie, post kelkaj horoj, la sorto de la homaro estis decidita. Kaj du germanaj sorĉistinoj havis decidan influon sur la kurso de la bataloj.
  Ili malflugigis kelkajn el la amerikaj bombistoj kaj malhelpis ilin mallevi la aviadilŝipojn de la Lando de la Leviĝanta Suno. Kaj la japanoj prenis kaj mallevis la usonajn ŝipojn mem.
  La rezulto estas venko. Tiam Japanio kaptis la Havajajn Insulojn kaj plifortigis sian pozicion en la Pacifiko. Kaj tiam ĝi malfermis duan fronton en la Malproksima Oriento.
  Ĉi-foje Sovetunio ne havis sufiĉe da forto por efektivigi la Stalingran operacion. Kaj kiel rezulto, la germanoj tamen akiris piedtenejon sur la Volgo. Kaj tiam, repleniginte la rezervojn kun totala mobilizado, kaj liberigante pezajn Tiger kaj Panther-tankojn, en majo 1943 ili komencis ofensivon direkte al la Kaspia Maro. Turkio ankaŭ eniris la militon. La trupoj de Hitler unue fortranĉis Kaŭkazon kaj poste kaptis ĝin.
  Kiel rezulto, la situacio rimarkinde plimalboniĝis. La germanoj en la vintro de '44 povis venki la britojn en Afriko. Kaj transprenu Mezorienton. Kaj en la printempo de kvardek kvar, ofensivo komenciĝis laŭ la Volgo kaj profunda pretervojo de Moskvo.
  Jes, la situacio de Sovetunio fariĝis ege malfacila. Sub tiuj kondiĉoj, ekzistis nur unu espero: ke alteriĝotrupo savos la Ruĝan Armeon.
  Sed Oleg Rybachenko ne mortigis la germanojn ĉi-foje. Kaj li inspiris Hitleron per la ideo, ke paŭzo devus esti finita kun Sovetunio kaj Usono devus esti venkita ĝis atombombo estis kreita tie.
  Post la kapto de Saratov, la Fuhrer finfine konsentis pri paŭzo por periodo de tri jaroj. La armeoj restis sur la samaj limoj. Stalino promesis limigi partian militadon en la okupitaj teritorioj. Parta interŝanĝo de militkaptitoj okazis. Estas tute neeble, ĉar estis tro da sovetiaj sklavoj. Krome, komerco estis parte restarigita. Sovetunio ankaŭ promesis liveri certajn specojn de metaloj kaj panon senpage al la Tria Regno. Vere, en malgrandaj kvantoj, ĉar li mem estis almozulo.
  Kaj Hitler ŝanĝis al Usono kaj Britio. Liaj soldatoj moviĝis en la aŭtuno de kvardek kvar al la Sudoriento kaj konkeris Hindion.
  Kaj en la vintro de kvardek kvar kaj kvardek kvin ili kaptis la reston de Afriko.
  Alteriĝo en Britio sekvis en la somero de 1945. Ĉi tie la germanoj estis jam plene preparitaj, kaj iliaj reagaviadiloj transprenis la malamikon. La Fritz fariĝis tro forta. Uzante samtempe kaj subakvajn tankojn. Kaj novaj specoj de submarŝipoj, inkluzive de unu-lokaj kaj miniaturaj, tute batitaj, de la brita kaj usona floto.
  Kaj Britio falis. marioneta reĝo estis surtronigita. Kaj ĉio estis en ordo por la Tria Regno. Tiam la milito turnis sin al Usono.
  Pro la streĉitaj komunikadoj kaj ekonomia potenco de Ameriko, la batalo daŭris. La germanoj unue aranĝis Operacion Ikaro, venkante Usonon en Islando. Kaj kaptante ĉi tiun insulon, tiel protektante sin kontraŭ aviadilaj atakoj.
  Tiam ili komencis moviĝi plu al Gronlando kaj tiam Kanado de la nordo.
  Kaj el Argentino, kiu tiam aliĝis al la Tria Regno el Brazilo, kaj Venezuelo el la sudo. La antaŭeniĝo estis batalita. Kaj ĉi tie ankaŭ Stalino volis aliĝi al la malvenko de Usono. Kontraŭ Alasko. Kiu estas la jura teritorio de Rusio.
  Hitler konsentis. Kaj antaŭ la fino de 1947, Ameriko estis invadita.
  La paco tamen ne daŭris tre longe. Post la morto de Stalin en marto 1953, Hitler decidis fini Sovetujon. Kaj komencis alian militon. La plej novaj piramidaj tankoj kaj nevundeblaj disko-aviadiloj kun laseraj armiloj estis uzitaj. Kaj Japanio antaŭeniris orienten. Sovetunio, malgraŭ la neegalaj fortoj kaj la teknologia supereco de la malamiko, eltenis preskaŭ unu jaron, sed pli pro la spacoj kaj la heroeco de la sovetia popolo.
  Hitler denove paŭzis, sed la 20-an de aprilo 1957 li ankoraŭ atakis Japanion. Kiel oni diras, du birdoj ne povas vivi en unu kavo. Iu devas esti lasita sola.
  La milito kun Japanio daŭris jaron kaj duonon kaj finiĝis per sia kapto.
  Kaj la 20-an de aprilo 1959, dum la sepdeka naskiĝtago de Hitler, okazis tutmonda referendumo, kiu establis monarkion en la Tria Regno. Kaj la Fuhrer povus nun esti sukcedita fare de unu el liaj multaj filoj, akiritaj per artefarita fekundigo.
  Tiel, la terura imperio de la Tria Reich ekestis tra la mondo.
  Ŝajne ĉi tiu universo jam havis siajn proprajn planojn pri la sorto de la homaro. Sed Hitler ankoraŭ mortis en 1963, ankaŭ en marto, kiel Stalin. Sed li montriĝis pli bonŝanca ol sia ekvivalento. Lia filo supreniris la tronon, kaj la Tria Regno jam komencis flugi al aliaj planedoj de la sunsistemo.
  Tiel estiĝis la imperio... Nigruloj kaj flavoj havis malpli da rajtoj ol blankuloj kaj ilia naskfrekvenco estis sub kontrolo, sed iom post iom disvolviĝante laŭ la plano, la imperio ekprosperis. La evoluo de scienco kaj progreso kondukis al prospero.
  Kaj en 2020 komenciĝis la unua flugo en la historio de la homaro al la stelo Siriuso, kie estis malkovritaj planedoj kondiĉe taŭgaj por homa vivo.
  
  NOVAJ AVENTUROJ DE ALISA SELEZNEVA
  Alisa Selezneva veturis per aerbiciklo. La aŭto estis kontrolita per aŭtomata piloto, sed ĝi povas ricevi vortajn komandojn. Faldebla komforta seĝo, sur kiu vi povas sidi kuŝe. Per hologramo de iPhone, Alice ludis spacan strategion kun Paŝka.
  Paŝko lanĉis pezajn grandiozajn batalŝipojn antaŭe, esperante kovri pli malgrandajn ŝipojn per ili. Alico provis formi duonlunon de siaj trupoj kaj laŭflankas la stelŝipojn de Paŝka. Batoj estis interŝanĝitaj, kaj kosmoŝipoj estis disfenditaj kaj torturitaj. Kaj novaj ŝipoj estis konstruitaj sur kontrolitaj planedoj. Kompreneble, la pli grandaj estas pli malrapidaj kaj postulas pli da rimedoj kaj homaj batalantoj, sed la pli malgrandaj estas pli rapidaj kaj malmultekostaj. Homoj ankaŭ estis produktitaj en inkubatoroj kaj ili estis io kiel armeo de klonoj, kreskantaj rapide. Kaj robotoj laboris en la minejoj, kiuj ankaŭ devus esti produktitaj. Plie pli da esplorado en akademioj: armea, ekonomia, konstruo kaj monfarejoj.
  Alico interkonsiliĝis parte kun ekonomia konsilisto kaj parte kun armea konsilisto. Kaj ŝi faris siajn proprajn decidojn. Paŝko provis labori pli memstare, kaj perdis sian avantaĝon.
  Stelŝipoj foje koliziis kun fortokampoj kaj knaris pro streĉiteco; ĉio estis klare videbla en la hologramo.
  Subite, Alice estis distrita per la aspekto de Arkasha. Knabo proksimume dekdujara, aperanta en hologramo, kriis:
  - Saluton Alicio! Vi scias, kion ni planis!
  Alicio malestime snufis kaj respondis:
  - Kio alia povus esti pli mirinda ol komputilaj ludoj?
  Arkaŝa memfide diris:
  - Niaj sciencistoj malkovris fermitajn tempobuklojn, kiuj iras nenien, kaj tio signifas, ke ilia pasinteco tute ne estas nia pasinteco!
  Alicio estis surprizita:
  - Kiel tio fartas?
  Arkaŝa ridetante klarigis:
  - Ĉi tio signifas, ke vi povas vojaĝi en ili kaj havi aventurojn sen timo, ke enmiksiĝi kun la pasinteco ŝanĝos nian nunon. Tio estas, iu ajn nia interveno neniel influos nian mondon!
  Paŝko estis la unua, kiu divenis:
  - Tio signifas, ke se ni vojaĝas al la pasinteco kaj ŝanĝas ion tie, tiam tio neniel influos nian mondon!
  Arkaŝa kapjesis, liaj ruĝharoj tremis:
  - Kiel ĝi estas!
  Paŝko agreseme sugestis:
  - Do ni kaptu blasterojn kaj batu la faŝistojn.
  Arkaŝa levis la ŝultrojn kaj rimarkis:
  - Ĉi tio estas interesa ideo. Sed infanoj ne devus preni armilojn en la pasintecon, precipe militajn armilojn.
  Paŝko respondis ruze:
  - Fari ion tute malĝustan estas pli dolĉa ol eĉ glaciaĵo! Mia onklo estas Kosmomaro kaj en sia monŝranko vi povas kapti ege mortigajn armilojn!
  Arkaŝa etendis la manojn konfuzite kaj notis:
  - Sed mi ne volus mortigi homojn. Eĉ la germanoj.
  Paŝko grumblis:
  - Faŝistoj povas esti!
  Alico negative skuis la kapon kaj sugestis:
  - Ne, mi kontraŭas mortigi vivantajn homojn! Eble estas pli bone same kiel en bona filmo, ni savu iun en la pasinteco.
  Paŝao tuj sugestis:
  - Ĉi tio estas ideo! Kio se Jeanne Arc estus liberigita?
  Alico kapjesis konsente:
  - Tio estus prava!
  Arkaŝa kantis entuziasme:
  - Kiu kredis, ke Zhanna estas bruligita, ne, ŝi kaŝis sin por momento!
  Kaj mallaŭtigante la voĉon, la knabo aldonis:
  - Sekvu min! Mi estas ĉe la Instituto de Tempo!
  Alico knaris:
  - Marŝu por Arkaŝa!
  Oni aŭdis knari de la maŝino, kiu ŝajnigis ne kompreni:
  - Kiun el la miliardo da Arkaoj ni sekvu?
  La knabino decide diris:
  - Tiu, kun kiu mi ĵus parolis! Al la institutaj tempoj sur la strato Karl Marx.
  Kaj la gravitobiciklo kun la programo de artefarita inteligenteco moviĝis, flirtante inter la domoj. Moskvo estonte faris neforviŝeblan impreson. Majestaj strukturoj, kilometraj longaj fontanoj suprenirantaj, multaj multkoloraj kolosaj grandecoj kaj diversaj formoj. Multaj el la konstruaĵoj estis simple kultivitaj dividante specialajn bakteriojn, kiuj distingiĝis per kaj malmoleco kaj elasteco.
  Alico demandis Paŝkan, kiu ankaŭ flugis al Arkaŝa, kaj lia blonda hararo similis tromaturan leontodon.
  - Nu, kion vi opinias, mia heroo?
  Paŝko grumblis:
  - Kia aventuro estos! Estas kiel esti en reĝa kortego!
  Alicio pepis, montrante la dentojn:
  - Mi vidas, ke aferoj funkcios por ni! Ĉio estos laŭvorte altklasa!
  La knabino rapidis preter la templo de Perun. Bela, grandega konstruaĵo en orumado kaj rubenoj, plena de grandiozeco kaj trankvila forto. Antaŭ ŝi estas Perun mem, en siaj manoj neestingebla torĉo, kun kilometrolonga fajra fluo. Infanoj kuras ĉirkaŭe, ili uzas individuajn flugilojn kaj aspektas tre kiel elfoj.
  La knabino kantis, ridante:
  - La somera suno brilas alte, alte... Somero estas malproksime de lernejo! Malproksime!
  Kaj en la estonteco estas speguloj sur la ĉielo, kaj preskaŭ ne estas nokto kaj eterna somero. Tial infanaj ferioj daŭras multe pli longe ol lernejaj tagoj. Feliĉa mondo. Kaj la infanoj volas nur amuziĝi.
  Paŝka eĉ kantis, plena de entuziasmo:
  - Ĉu vi povas imagi la situacion?
  Ĉio, kio realiĝos, estas konata de ni anticipe...
  Kaj kial do duboj kaj zorgoj!
  Ĉio en la mondo estas planita!
  Alicio eksonis entuziasme:
  Ni defias la ŝtormojn! Kial kaj kial? Estas neeble por iu ajn vivi en la mondo sen surprizoj!
  Arkaŝa, kiu komunikis per hologramo, ankaŭ komprenis:
  - Lasu bonŝancon-malsukcesojn! Kiel balanciĝi supren kaj malsupren! Nur tiel, kaj ne alie, nur tiel, kaj ne alie, Vivu la surprizo!
  Surprizo! Surprizo! Vivu surprizo!
  Jen la Instituto de Tempo. Li estas gardata de pluraj batalrobotoj. Sed ili konas Alisa kaj Paŝkan. Ili jam multfoje vojaĝis. Inkluzive en fabelaj tempoj. Ĉi tio ankaŭ estas unu el la malfermaj branĉoj de la tempo. Estas kvazaŭ fantazio tie.
  Sed viziti la veran pasintecon estas eĉ pli interesa. Alicio, cetere, havas kosmajn premiojn por savado de la legitima imperiestrino kaj faligado de la uzurpanto Goldenhair. Ŝi neŭtraligis alian tiranon kiu volis kapti potencon super planedo Tero, kaj eble la galaksio. Ŝi neŭtraligis kosmopiratojn, helpis tri kapitanojn, kaj ĝenerale faris multajn aferojn. Inkluzive de neŭtraligi tutan regimenton de robotoj.
  Kaj kompreneble, Alicio kaj ŝiaj amikoj rajtas senprobleme eniri la plej fermitan instituton. Kiu estas gardata por ke muŝo ne preterflugu. Kio pri muŝo? Eĉ fotono!
  Alicio kaj Paŝka preterpasas la kampon. Ordinaraj infanoj, ne tro grandaj, pli de averaĝa alteco dum dek du jaroj, tute ne estas akceliloj. Malpezaj kapoj, Paŝao, eble, ĝenerale, natura blonda, Alico estas helhara. Kelkfoje, kompreneble, ĝi estas pentrita. Ŝia hararanĝo foje brilas per ĉiuj koloroj de la ĉielarko. Sed nun ŝi estas en sia natura lumo.
  Alicio pepis:
  - Ni devas iri al la sektoro de paralelaj sakstrataj mondoj!
  La robotknabino, scintilante per oraj flugiloj, respondis:
  - Kara Alicio, ni ĉiam ĝojas vidi vin! Mi nur petas vin esti singarda. Multaj infanoj deziras vojaĝi al la reala pasinteco, sed tie, kaj vi povas morti tute realisme, samtempe ke vi povas reprodukti absolute ajnan pejzaĝon kaj ajnan tempon en la virtuala realaĵo de la Hiperreto, kaj via cerbo kaj korpo ne faros. rimarku la diferencon entute. Kaj en virtuala RPG, ili ne mortas aŭ kripliĝas!
  Alicio volis diri, sed Paŝka batis ŝin al ĝi:
  - Ni ne bezonas la iluzion de atingo! Ni volas plenumi verajn heroaĵojn!
  La robota knabino ŝanĝis sian lumon al pli blueta koloro kaj respondis:
  - Bone do! Ni konas vian teamon delonge! Riskante vian kapon, vi ĉiam restas viva kaj venkas! Fortuno, aŭ eble hiperfortuno, amas vin, kaj estas espero, ke vi ĉiam eliros nedifektita!
  Paŝao respondis ridetante:
  - Kiu ne riskas, tiu ne trinkas ĉampanon!
  Alicio logike rimarkis:
  - Sed estas daŭrigo de ĉi tiu diro. Tiuj, kiuj prenas riskojn preter ĉiuj limoj, kontentiĝas per chifir sur siaj litetoj!
  Paŝao ridis kaj notis:
  - Ĉi tio estas malmoderna diro! Homoj ne estas senditaj al malliberejo. Se ili faras gravajn krimojn, ili spertas programon de rehabilitado kaj reedukado!
  Alico knaris kaj notis:
  - Ĉu vi volas, ke Paŝko estu sendita al punlaborejo?
  La knabo decide murmuris:
  -Mi plej ŝatus eniri en veran militon! Domaĝe, ke antaŭe ne eblis!
  Efektive, estas strikte malpermesite enmiksiĝi en la pasintecon, ĉar ĉi tio povas ŝanĝi la estontecon ne por pli bone. Ekzemple, kiom ajn vi volas, ekzemple, reludi la Rusan-Japanan Militon, aŭ venki la germanojn reen en '41, la estonteco tuj ŝanĝiĝos. Kaj ne estas fakto, ke anstataŭ komunismo kaj bela eterna somero, la senespera mallumo de nuklea vintro venos sur la Teron pro interveno, eĉ kun bonaj intencoj.
  Sed en la mondoj de senelirejo, memstara pasinteco, vi povas fari kion ajn vi volas.
  Ruĝhara knabo kun saĝa vizaĝo, Arkasha, renkontis la ulojn. Kiel evidentiĝis, la knabo kunportis individuajn protektajn kampojn en aparatoj de la grandeco de alumetujo. Kaj Paŝko havis batalajn laserojn kun termokvarkaj baterioj. Krome, ĉi tiu estas la plej nova evoluo, kiu povas esti ŝargita per ordinara akvo. Kaj ĝi reproduktos termonuklean fandadon, kiu iĝas termokvarka fandado.
  La infanoj, armitaj kaj protektitaj, moviĝis laŭ la taŭrobataloj, kie la movado multfoje akcelis. Tiam ni translokiĝis en la pilotejon kaj komencis pripensi informojn pri sakstrataj mondoj.
  En unu el ili, Paŝao atentigis, okazis malbona afero. Kaj ne nur en unu.
  Hitler daŭre prenis la riskon de alteriĝo en Britio en septembro 1940. La komerca floto estis uzata dum la surteriĝo, eĉ tramoj estis konektitaj. Li transdonis ĉiujn aviadfabrikojn al tri-ŝanĝa reĝimo de operacio, kaj kiel rezulto, la Fritz sukcesis gajni aersuperecon. Resume, Britio falis en du semajnoj. Marionetreĝo estis instalita en Londono kaj por-germana registaro estis formita.
  Tiam la germanoj prenis Ĝibraltaron preskaŭ sen batalo kaj movis sian armeon trans Afrikon.
  La plej granda parto de la angla armeo kaj mararmeo rekonis la novan reĝon kaj la por-germanan registaron. La germanoj rastis koloniojn en Afriko kaj Azio. Sed ĝis nun ili ne iris al Sovetunio. Ameriko estis ankoraŭ en la malantaŭo. Kaj tiam en decembro 1941, Japanio atakis Usonon. Kaj la Tria Regno deklaris militon la 11-an de decembro, kaj komencis premi Usonon. Komence, la amerikanoj suferspertis malvenkon post malvenko de Japanio. Tiam la germana submarŝipa floto komencis atingi ilin.
  Aviadilŝipoj estis konstruitaj, novaj specoj de armiloj estis kreitaj.
  Pro la malproksimeco de Usono per oceano, la germanoj ne povis tuj malfermi malamikecojn tie. Do dum la batalo daŭris sur la maro kaj oni konstruis ŝipojn. La Fritz ankaŭ evoluigis tankkonstruaĵon. La plej novaj veturiloj: "Leono", "Tigro", "Pantero", "Muso" eniris servon.
  La plej grava afero, kompreneble, estas la evoluo de jetaviado, kun kiu la Krauts alpinglas certajn esperojn.
  Alico, rigardante ĉi tiun kurson de historio, notis:
  - Ili ne povas akiri Usonon tiel facile!
  Paŝko logike notis:
  - Tion mi scias. Sed kio se ili ankoraŭ turnus sin al Sovetunio?
  Arkaŝa la ruĝhara knabo sugestis:
  - Eble ni povas inciti la germanojn al...
  Alico nudigis siajn dentojn.
  -Al kio vi volas provoki ilin? Kaj ĝis nun tiel bone...
  Paŝko ridis kaj rimarkis:
  - Oni diras, ke ne vekiĝu fame dum estas kviete... Sed aliflanke, forprenu la ŝtormon antaŭ la fajro, forprenu la problemon antaŭ la efiko!
  Arkasha ofertis sian propran version:
  - Ni elsigu informojn al Hitler, ke Usono faras atombombon, kaj jen kio li estas. Kaj li kuru trans la oceanon!
  Alicio flustris kun ĝojo:
  - Ĉi tio estas bonega ideo! Ni ataku la oficejon de Hitler!
  Paŝko muĝis rime;
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos,
  Estos fino de faŝismo...
  Kaj la suno brilos -
  La vojo lumiganta komunismon!
  Arkasha notis:
  - Nu, la uloj flugis kiel fotono en la sunon!
  Kaj la infanoj kuris en la tempomaŝinon. Ili estas serioze armitaj - eksplodiloj, individuaj fortokampoj. Ili povas batali tutan armeon.
  Paŝko, premante la butonojn pri tempovojaĝado, muĝis:
  Ni ne estas kompatindaj insektoj,
  Super Ninja Turtles...
  Alicio prenis ĝin, ankaŭ premante la butonojn per siaj fingroj:
  - Ni portas kirason kiel ĉemizojn, kaŝitajn talentojn!
  Kaj la uloj estis turnataj en tempa kaj spaca kirlvento. Estis kvazaŭ ili estis mallonge kaptitaj en la erupcio de la Krakatoa vulkano. Kaj tiam ili estis movitaj al alia loko, ĵetitaj en kampon...
  Estis zumado sur la ĉielo, estis flughaveno proksime, kaj aŭtoj leviĝis.
  Paŝka rigardis la kronometron kaj fajfis:
  - Jam estas kvardek ses jaroj!
  Arkaŝa, sarkasme ridetante, komentis:
  - Kaj ni vetas, ke ne estas 1946?
  Paŝko agreseme grumblis, frapante la plandojn de siaj lavitaj botoj:
  - Ĉi tio certe estas kvardek ses!
  Arkaŝa oponis per trankvila tono:
  - Donu al mi dek klakojn, ke ĉi tio ne estas kvardek ses!
  Jen Alico intervenis en la konversacion:
  - Ĝuste, ĉi tio ne estas la kvardek-sesa jaro, sed mil naŭcent kvardek-sesa!
  La knaboj ridis. Kaj Paŝko, frustrite, piedbatis la fungon:
  - Damne la pulsaro estas en mia nazo! Mi forgesis tian bagatelan ŝercon!
  Alico rimarkis ridetante:
  - Ĉi tio foje okazas kiam oni vojaĝas en la tempo. La datoj ne kongruas. Do, kio okazis ĉi tie, okazis!
  Arkaŝa, kun malkontenta mieno, rimarkis:
  - Jes, mi suspektis, ke ni povus moviĝi kien ni ne bezonas. Sed mi havas hiperplasman komputilon. Per ĝi ni povas lerni multon, inkluzive de la ondo kaj aŭskulti la novaĵojn!
  La knabo faris geston kaj ŝaltis totalan radioaŭskultadon.
  Kiel evidentiĝis, la nazioj finfine atakis Usonon. Ili uzis pliigitan transporton kaj armean floton. Kaj ili venkis la usonanojn kune kun la japanoj.
  La landoj de Latin-Ameriko subtenis la Trian Reich kaj Japanion, kaj de ilia flanko la nazioj lanĉis ofensivon de la sudo al Usono. Kaj tra Islando, kiu estis kaptita dum Operacio Ikaro, la germanoj kaj eksterlandaj sekcioj eniris Gronlandon, kaj tiam Kanadon. Komenciĝis la pinĉilo al Usono.
  La Fritz akiris plentaŭgan tankon, la Panther-2. Pezanta kvardek sep tunojn, kun motoro de 900 ĉevalfortoj, kun fronta kiraso de 120 mm ĉe deklivoj, kaj gvattureto de 150 mm, kaj 88 mm 71 EL-kanono, trapikante amerikajn veturilojn de longa distanco. La malavantaĝo de la Pantero 2 estis ĝia 60mm flanka kiraso, kvankam laŭ angulo. Sed ĉi tio estis kompensita de la pli malalta silueto kaj bonega movebleco de la aŭto.
  "Panteroj" 2 detruis la usonanojn, same kiel la pli progresintaj "Tigroj" 2, kaj poste "Tigroj" 3.
  Ameriko kapitulacis sub serio de batoj. Kaj ĝi fariĝis kolonio de la Tria Regno kaj Japanio.
  Sed por Hitler ĉio ĉiam ne sufiĉas kaj li prepariĝas ataki Sovetujon.
  Potencaj serioj "E" tankoj, raketartilerio kaj disko-aviadiloj, kiuj estas preskaŭ nevundeblaj al manpafiloj, kaj eĉ subteraj memveturaj pafiloj estas pretaj por la atako.
  Kolosa potenco celis Sovetujon, minacante ĉion dispremi kaj bruligi ĝin ĝis la grundo. Hitler, kompreneble, digestadis Usonon kaj prepariĝis por la kampanjo. Ankaŭ en Sovetunio ili ne sidis senokupe. Jam en aŭgusto 1941, la KV-3 aperis en amasproduktado. Kaj en oktobro 1941, la KV-5 ankaŭ iris en produktadon. La novaj tankoj kompreneble ne estis idealaj, sed per longtubaj 107-mm kanonoj ili kapablis batali kaj penetri Tigrojn kaj Panterojn. En 1942, la KV-4 ankaŭ aperis, en la plej peza modifo de 108 tunoj. Stalino amis potencajn tankojn. Tial la KV-6 pezis ducent tunojn. Kaj ili instalis 203-mm-kanonon sur ĝi.
  Tamen, pezaj KV-tankoj rompiĝis tro ofte kaj restis blokitaj ekstervoje. Kiel rezulto, la KV-7, pezanta ducent kvindek tunojn, ne estis transportita per fervojo. Ili provis fari aliajn tankojn de la familio KV pli malpezaj, sed ili ankoraŭ ne estis tre bonaj.
  En 1945 ili provis fari la IS-1 kaj IS-2. La lasta tanko estis provizita per 122 mm kanono. Kaj en la printempo de 1946, la IS-3 ankaŭ aperis en la serio. La nova tanko fariĝis pli peza. Ĝenerale, la IP-serio pezis pli ĉi tie ol en reala historio. Kaj ili instalis 130-mm-kanonon sur la IS-3, igante la tankon pli potenca.
  Sovetunio estis pli malalta ol la Tria Regno en la nombro da infanterio kaj ĝenerala moviĝeblo de soldatoj, sed estis proksimume egala en tankoj. Sed en aviado, la Krauts estas pli fortaj kaj en nombro kaj kvalito - jetpotenco. Dum tankoj estas proksimume egalaj, la plej multaj sovetiaj veturiloj ne estas de tre alta kvalito. T-34-76 iĝis la plej populara tanko. Sen batali en la lastaj jaroj de Sovetunio, nur en 1945 komencis esti produktita la iomete pli potenca T-34-85, kiu ankaŭ cedis eĉ al la Panther-2 aŭ 3, kaj eĉ pli ne povis batali kun la pli. potenca kaj moderna E-50.
  Do atako kontraŭ Sovetunio estas planita por la 22-a de junio 1946. La faŝistoj estas fortaj kaj ili havas multe da laborforto. Sed ekzistas ankaŭ Japanio.
  La samurajo produktis tankon proksimume komparebla al la T-34 en grandaj kvantoj, kaj ili havas multajn tiajn veturilojn. Ne estas multaj pezaj mastodontoj produktitaj, sed ili estas kopiitaj de la germanaj.
  La ĉefa afero estas, ke Japanio havas multe da infanterio, inkluzive de ĉinoj. Kaj se io okazas, ili povas ĵeti kadavrojn al vi.
  Japana aviado ankaŭ estas forta, kaj ekzistas jetoj. Kaj surmare la samurajo havas superfortan avantaĝon.
  Arkaŝa, aŭdinte ĉi tion, fajfis kaj gugrigis:
  - Kompleta blokado!
  Paŝka grumblis, frapante per la piedoj:
  Ni malkovris la planedojn kiel nacioj,
  En la spacon estas la vojo al nekonataj mondoj,
  Heroaj faroj estas kantataj -
  Por forviŝi la cikatron de morto por ĉiam!
  Alico venis al sufiĉe logika konkludo:
  - Ni devas helpi USSR! Kaj urĝe, alie mortos dekoj da milionoj da sovetiaj homoj!
  Paŝko agreseme sugestis:
  - Ni fotu Hitleron!
  Arkaŝa korektis:
  - Ne, estas pli bone forrabi nin kaj devigi nin forlasi la militon kontraŭ Sovetunio!
  . ĈAPITRO N-ro 2
  Alico konsente kapjesis sian helbrunan kapon:
  - Ĉi tio eble estas la plej bona afero, kiun vi povas elpensi! Kidnapu Hitler kaj savu Sovetujon!
  Paŝko tuj konkludis:
  - Ni iru tuj! Ĉesu grati viajn kapojn, ĉesu suĉi botelojn!
  La du knaboj kaj knabino, fakte, havas personajn defendajn fortokampojn kaj bataleksplodilojn. Kion do ili bezonas ĉi tiun Fuhrer?
  Arkaŝa kantis:
  - Vi aŭdas la soldatojn, vi vidas la soldatojn -
  Homoj timas eksplodojn...
  Miloj da okuloj rigardantaj en la ĉielon,
  Kaj ili senlace ripetas ĝin!
  Alicio aliĝis entuziasme;
  Ke ĉiam estu sunbrilo
  Ĉiam estu ĉielo!
  Estu ĉiam patrino
  Estu ĉiam mi!
  Paŝka ŝaltis la elektronikan karton. Projekcio de Berlino ekbrilis en la hologramo. La urbo rapide kreskis. Multaj sklavoj konstruis la strukturojn. Aparte, la nova imperia kancelario estis konstruita je akcelita rapideco.
  Laŭ la arkitektoj, ĝi estis la plej granda palaco en la historio de la homaro, dek du etaĝoj alta, kaj areo de du kilometroj je du kilometroj.
  La grandioza konstruo estis en plena svingo. Ne nur sklavoj laboris, sed ankaŭ multe da ekipaĵo, inkluzive de la plej moderna kaj potenca. La Tria Reich fariĝis pli forta.
  Ĉi tie vi povas vidi la Mouse-3-tankon pezan kvincent tunojn. Ĝi estas, kompreneble, tro peza por bataluzo kaj ne povas esti transportita, sed ĝi pendas proksime de Berlino. Kaj imagu kirasojn de mil milimetroj, kiun nur povas penetri tre granda bombo.
  Paŝka notis kun malica rideto:
  - Niaj eksplodiloj tranĉos ĉi tiun monstron en sekundo! Ili havas la batalpotencon de ok atombomboj faligitaj sur Hiroŝimon en unu minuto. Kaj ĉio ĉi en maldika trabo de la grandeco de kvadrata milimetro!
  Alice klarigis:
  - Nu, ĉi tio estas en maksimuma batalreĝimo! Kaj en ĉi tiu reĝimo, la eksplodiloj tro eluziĝas. Pli bone kun malpli intenseco, kaj ŝargado per akvo permesos al vi detrui armeon de milionoj.
  Arkaŝa fajfis:
  - Ŭaŭ! Simple bonega!
  Paŝka ŝaltis la gravitan direktilon kaj memfide deklaris:
  - Nun ni provos eltrovi Hitleron. Per voĉaj kaj radiosignaloj!
  Alico ridis kaj notis, turnante la eksplodilon en siaj manoj:
  - Hitler havos petrosilon kaj cepojn!
  Hologramo de bela knabino kun arĝentaj flugiloj elflugis el la armilo kaj pepis:
  - Ĉu vi ŝatus enlitiĝi rakonton, fraŭlino?
  Alico ridis kaj respondis:
  - Ne! Jen pakoj da glaciaĵo, mi ne rifuzus!
  La holograma knabino malĝoje respondis:
  - Ve, mi ne scias kiel sintezi glaciaĵon!
  Alico diris kaprice:
  - Vi nur scias kiel mortigi! Ne estas bone esti tiel unuflanka!
  La knabino komentis ofendite:
  - Ne mortigu, sed protektu homojn kontraŭ danĝeroj kaj helpu ilin el problemoj! Vi estas ankoraŭ tro juna knabino kaj vi ne komprenas multon!
  Alico respondis kolere:
  "Nun estas la tempo, kiam ni devas helpi la homaron el problemoj." Aŭ almenaŭ grava parto de ĝi!
  La hologramo kapjesis kaj konfirmis:
  - Ni ĉiam pretas helpi la homaron! Kaj se necese, ni helpos!
  Paŝko strikte deklaris:
  - Mi ĵus enigis datumojn pri Hitler en la serĉilon. Ĉi tie la komputilo estas hiperplasma kun kolosa rapideco. Baldaŭ ni scios, kie kaŝiĝas tiu ĉi kanajlo!
  Alicio pepis pro ĝojo:
  - La insida fiulo konspiras,
  Sed la nobla heroo estas pli forta...
  Kaj la fiulo estos venkita en batalo,
  Kaj bona, kiel ĉiam, venkos!
  Paŝko komencis fari kalkulojn; la programo mem serĉis la Fuhrer, analizante radiosignalojn.
  Arkaŝa kolere siblis:
  - Vi ne iros ien! Hitler estas kiel pediko!
  Paŝao diris kun venka rigardo, levante la fingron supren:
  - Pretaj infanoj!
  Alico knaris kaj rimarkis:
  - Tie li estas... En Orienta Prusio, en la lupo!
  Paŝko murmuris malĝoje:
  - Damnu ĝin! Kiom longe iri tien!
  Arkasha memfide deklaris:
  - Niaj unuopaj kontraŭgravitaj maŝinoj faros ĝin post duonhoro! Kaj eblus pli rapide, se ni uzus interplanedajn zonojn!
  Paŝko grumblis kaj batis sin sur la frunton:
  - Ili ne antaŭvidis ĝin!
  Alicio logike rimarkis:
  - Nia tuta ideo estas kompleta aventuro!
  Paŝao decide frapis sian genuon per la pugno:
  - Ni devas helpi USSR! Ni flugu!
  Kaj la triado de infanoj, kovrante sin per kamufla kampo, komencis ŝvebi super Germanujo.
  Preskaŭ ne suferinte pro la bombado, la teritorio de la Tria Reich aspektis sufiĉe riĉa kaj bone prizorgita. Sklavaj knaboj balais la stratojn, sklavinoj lavis ilin per ĉifonoj. Ekzempla ordo regis ĉie. Estas multe da aŭtoj surstrate, la plej prestiĝaj kaj, male, simplaj markoj. Plejparte la fama dizelmotoro estas Volkswagen, sed ekzistas aliaj aŭtoj. Aparte, Mercedes, BMW, Renault, Pickup, Ford, Cadillac kaj aliaj. Germanio jam okupis preskaŭ la tutan mondon. Kaj unu plia speciala poŝtmarko: "Adolf Hitler". Ĉi tiu estas la plej prestiĝa aŭto, kaj distingiĝis pro sia gutoforma formo, gasturbinmotoroj, kaj enorma rapideco. Nature ĉi tio estas por la elito.
  Kaj ordinaraj laboristoj veturis Volkswagen-ojn. Multaj germanoj mem posedis sklavojn. Kaj laborforto estis vendita ĉe aŭkcioj. Ĉi tio signifas multajn nigrulojn, arabojn, hinduojn kaj aliajn. Sed estas ankaŭ blankaj sklavoj.
  La Reich aspektis prospera, sed ie la krematoriaj fornoj fumis. La judoj, aliflanke, estis detruitaj malrapide. Sciencistoj kaj tiuj kun alteduko estis eĉ rekrutitaj por labori pri la sharashka. Ekzistis preskaŭ neniu gerilo en la okupitaj teritorioj.
  La prestiĝo kaj potenco de la Tria Regno estas tro grandaj, kaj la politiko de la okupantoj estas sufiĉe fleksebla. Engaĝi lokajn fortojn. Tria Reich speco de federacio bazita sur personaro de malĉefaj teritorioj. Imperio estas konstruita sur kaj la bastono kaj la karoto!
  Dum la flugo, Paŝka ŝaltis la komputilon kaj montris bildon de la Lupa Kaverno. La bunkro aspektis kiel vera palaco.
  Li estis ĉagrenita kaj kreskis en malsamaj direktoj. Ĉi tie estis unu el la ĉefsidejo de Hitler.
  Junio, frua somero kaj sufiĉe varma. Kaj estas malvarme en la marmora karcero. Sed vintre, Hitlero kutime restas en Kipro, aŭ eĉ en Aleksandrio, kie lia nova loĝejo estis konstruita. Kaj jam estas pluraj da ili en Afriko, kaj estas en aliaj lokoj.
  Sed en la somero, la posedata Fuhrer preferas Orientan Prusion kaj la Lupkavernon.
  Estas klare, ke la Fuhrer ion diskutas kun sia menaĝerio. Paŝka ŝaltis la tradukon kaj pligrandigis la bildon.
  Adolf Hitler estas malalta, sed tre aktiva viro kun malgrandaj lipharoj. Parolante, li ne staras senmove, sed gestikulas kaj kuras la tutan tempon.
  Nun li faras paroladon, svingante la piedojn;
  - Ni preskaŭ tute konkeris la mondon kune kun la japanoj. Nur bolŝevika Rusio restas! Kaj ĝi sendube devas esti rompita, disbatita kaj senarmigita! Bolŝevismo estas minaco por la tuta homaro. Ĉi tio estas totala kaj ebla danĝero por nia imperio! Ni devas disbati la komunistojn! Ni nun havas la plej bonan teknologion en la mondo. Kaj dekoj da milionoj da infanteriosoldatoj el diversaj landoj. Nia jetaviado ne havas egalulon. Ni simple devas rompi la malamikon. Kion diros miaj generaloj?
  Guderian, la ĉefstrategiisto de la tankfortoj, memcerte deklaris:
  - Nia ĉefa tanko E-50 certe estas pli forta ol la ĉefa sovetia veturilo T-34. Laŭ datumoj de inteligenteco, la malamiko havas pli ol cent mil tankojn en servo. Sed la plej multaj el ili estas malmodernaj, eluzitaj aŭ malpezaj veturiloj. La E-50 kapablas penetri T-34-85 fronte de kvin kilometroj for. Sed la plej nova modifo de la sovetia aŭto de nia monstro ne trafos ĝin, eĉ flanke, pafante plene. La U-klaso E-50-tanko havas 170 milimetrojn da fronta kiraso kaj 250 milimetrojn da fronta kiraso, kaj neniu povas manipuli ĝin. La 1.500-ĉevalforta motoro provizas bonegan moveblecon eĉ kun pezo de sepdek tunoj kaj 105-mm-pafilo kun barela longo de 100 EL.
  Hitler interrompis sian tankstrategiiston:
  - Mi jam scias ĝin! La forto de la Tria Reich ne estas en teknologio, sed en spirito! Ni povas fari ion ajn, se ni ne timas. La rusoj ricevis la IS-3, kun danĝera armilo. Sed ni ankoraŭ ne timas lin. Ni havas ion por respondi la sovetian defion. Kaj ni venkos sen ia dubo! Kial ni havos novajn specojn de armiloj? Tanko "Muso"-3 estas nur floroj. Ni uzos novan elektromagnetan pafilon, kiu penetros ajnan metalon, kaj ni montros la patrinon de Kuzma al la malamiko!
  Estis mallonga paŭzo. Knabinoj envenis portante mallongajn, blankajn jupojn kaj nudpiede. Ili estis sunbrunigitaj, sed klare de eŭropa aspekto. Nudaj bovidoj kaj nudaj plandumoj parolis pri la statuso de sklavoj. Sed samtempe, la knabinoj havis blondajn harojn, kaj estis kurbaj kaj belaj. Ili estis devigitaj ekzerci kaj estis tenitaj sur dieto. Do ili aspektis kiel normoj de beleco kaj graco.
  Ĉar Hitler ne ŝatis alkoholon, ili servis koktelojn kaj sukon. La Fuhrer prenis al si oranĝon kaj kelkajn ĉokoladajn kukojn.
  Vigle maĉante la dolĉan mason kaj trinkante sukon, la sanga diktatoro ne ĉesis paroli;
  - Niaj novaj tankoj estas perfekteco. Ili estas nepenetreblaj por la malamiko kaj penetras la malamikon mem de kolosa distanco. Precipe la Tigro 3 kun 285 mm alfronta kiraso kaj 128 mm 100 EL-kanono. Ĉi tio estas vere kolosa kaj mortiga potenco! Kiu, se ĝi trafos vin, ĝi trafos vin tiel forte, ke ĝi ŝajnos al neniu tro malbona! Eĉ la fanfaronita IS-3, kiun la rusoj ĵus lanĉis en produktadon, ne fariĝos nia malamiko!
  La menaĝerio levis siajn piedojn unuvoĉe:
  - Heil Fuhrer!
  La posedita diktatoro daŭre diris:
  -En la okupataj teritorioj devas regi brutala reĝimo. Ni devas puni la lokanojn pro la plej eta ofendo. Kial la polico devus esti implikita? Ni dividos Sovetujon en dudek, dudek kvin ŝtatojn. Ili eniros la federacion de la Tria Regno kun siaj marionetaj registaroj. Ili estos io kiel kolonioj. Sed niaj okupaciaj aŭtoritatoj staros super ili. Ni staros por la plej granda imperio en la mondo! Pli precize, la plej granda imperio en la mondo jam ekzistas. Sed vi devas meti alian blokon en ĝin!
  La menaĝerio denove murmuris sian aprobon. Hitler svingis la manojn kaj daŭrigis:
  - Ni aparte atentu la batalon kontraŭ la partizanoj. Por ĉiu germano mortigita, pafu cent lokajn loĝantojn, kaj por ĉiu vundito, kvindek. Kaj ĉi tio estas por la ordinara! Ni mortigos dekoble pli por oficiroj, kaj centoble pli da generaloj!
  Kaj denove, aplaŭdo, kaj ovacio.
  La Führer ŝajnis esti tre kontenta, kaj gluglutis:
  - Mi disŝiros ĉiujn! Mi disŝiros ĉiujn! Niaj novaj armiloj estas Belonzi-diskoj, unikaj. Ĝi estas flulinia per lamena fluo kaj estas preskaŭ nevundebla. Flugantaj teleroj kapablas disŝiri kaj disŝiri preskaŭ ajnan malamikan defendon. Kaj ne aviadilo kapabla eskapi ilin!
  La menaĝerio komencis brui, kriante:
  - Gloro al la Fuhrer! Ni detruos ĉiujn!
  Paŝka komentis, turnante sian fingron ĉe sia tempio:
  - Ĉi tiuj uloj meritas esti registritaj ĉe psikiatro!
  Alicio kontraŭstaris ĉi tion:
  - Pli malbone! Ĉi tiuj estas mense normalaj friponoj!
  Arkaŝa dubis:
  - Malbono estas mensa anomalio! En racia homo, la plej alta strebo al bono!
  Paŝko subite kantis responde:
  Detruo estas pasio
  Ne gravas kia potenco!
  Potenco ĉiam trinkis la sangon de iu alia!
  Hitler finis sian kukon. Kaj li eltiris vipon el sia zono. Sen pripensi dufoje, li prenis kaj vipis la knabinojn sur iliaj nudaj kruroj. Ili kriegis kaj falis sur la genuojn. Nazia numero unu grumblis:
  - Mi vundos vin, sinjoroj! Pli precize, vi estas sklavoj - por ĉiam!
  Kaj denove li bruos kaj frapos la belulinojn per vipo sur la dorso.
  Paŝko kriis:
  - Bastardo! Kiel vi kuraĝas bati virinojn!
  Alice kapjesis agreseme:
  - Ni jam proksimiĝas! Nun ni montros la patrinon de Kuzma al la faŝistoj!
  La triumviraro de uloj flugis supren al grandega bunkro kun kolose dikaj muroj. La militinfanoj estis preskaŭ nevideblaj. Nur rapida movado kaŭzis certan turbulecon en la aero. Kaj el kiu oni povis vidi ian kurbiĝon de la rompiĝanta aero.
  Estis gardostarantoj sur la muroj. Altaj, potencaj SS-uloj. Paŝko skuis sian eksplodilon kaj grumblis:
  - Nigra korvo antaŭ morto, atendante la viktimon je la noktomeza horo!
  Alico svingis sian eksplodilon kaj konfirmis:
  - Terpiratoj, venis por vi la horo de kalkulado!
  Arkaŝa, agreseme ridetante, siblis:
  - La Fuhrer estas 100% psiko!
  Kaj tiel la tri militistoj demetis siajn alivestiĝojn. Kaj kvazaŭ en virtuala ludo, ŝi moviĝis laŭ la koridoroj. Kaj iliaj blasteroj komencis kanti venkkanton... Fluoj de energio elflugis el la bareloj kaj enterigis sin en la germanaj gardostarantoj. Ili reflekse malfermis fajron en respondo. La kugloj trafis la fortokampojn kaj resaltis.
  Sed Alico kaj ŝiaj kunuloj sentis skuadon. La knabino kriis:
  - Ne, la damnitaj faŝistoj ne fleksos nian popolon!
  Kaj li denove premas la blasterbutonon. Sed la radioj ne damaĝis la Krauts. Kvazaŭ ili estus simplaj lumradioj.
  Paŝko kolere kriis:
  - Kio estas blaster!
  Aperis hologramo de bela knabino kun flugiloj. Ŝi knaris:
  - Junaj kavaliroj, ŝajne vi volas damaĝi inteligentajn estaĵojn?
  Paŝko agreseme muĝis:
  - Ni volas mortigi faŝistojn! Donu al mi batalan malŝarĝon!
  La hologramo respondis malvarme:
  - Karaj infanoj! Ĉi tiuj estas prudentaj, plenkreskuloj! Kaj kiom ni povas vidi, vi estas malproksime de plenkreskulo, kio signifas, ke vi ne havas la rajton uzi militajn armilojn!
  Paŝko grumblis:
  - Jen alia! Ni devas savi Sovetujon!
  Alico knaris:
  - Bonvolu helpi nin mortigi la naziojn!
  Hologramo de bela knabo kun flugiloj de la eksplodilo de Alico aperis kaj knaris:
  - Trankviliĝu knabino! Vi ne povas mortigi homojn!
  Paŝko muĝis je la supro de siaj pulmoj:
  - Ĉi tiuj estas nehomoj! Ne estas kiel mortigi ilin! Bruligi ilin vivaj ne sufiĉas!
  La holograma knabino grincis de la elektronika blato de la eksplodilo:
  - Atentu knabo! Vi estas klare psikoza!
  Paŝko grumblis:
  - Silentu la polvosuĉilon!
  Alico gruntis, frapante sian piedon:
  - Kion ni faros?
  Paŝko sugestis:
  - Ni uzu la fortokampon kiel ŝafon!
  Arkaŝa kapjesis:
  - La energirezervo estas ĉi tie delonge, mi speciale reŝargis ilin!
  Paŝko knaris:
  - Ni plene ŝaltas ĝin!
  Alico pasis sian fingron sur la mini-skanilon kaj kantis:
  - Ĝi okazas! Ĝi okazas! Kio apartigas vin de sorto, estas nur bagatelo!
  Paŝko kantis kune kun entuziasmo:
  - Ni ne povas esti malbonŝancaj! Ni estas sur la sama vojo kun la demiurgaj dioj!
  La uloj, ĉar la eksplodilo havis neniun efikon, decidis uzi fortokampon. Ili ŝaltis ĝin je plena potenco kaj samtempe ŝanĝis ĝin al pulsa reĝimo. Pluraj faŝistoj estis trafitaj de nevidebla klabo kaj repelitaj.
  Arkaŝka, kontente ridetante, diris:
  - Horo de sorto!
  Alicio konfirmis:
  - Estas tempo pafi!
  -Horo de sorto!
  Alico knaris:
  - Ni mortigos la malamikojn de la Patrujo!
  Kaj tiel la infanoj kuregis kiel virĉevaloj. Ili estas herooj en spirito. Kaj sur la atako.
  Paŝko siblis:
  - Sekvu nin antaŭen,
  Eĉ se estas miliono da malamikoj - jackpot!
  Alico konfirmis kun rido:
  - Metu krucojn en la skatolojn kiel ĉiam!
  Arkasha ĉirpetis:
  - Ja forbalai la faŝistojn estas bonega ludo!
  Paŝka kontrolis, grincante per la dentoj:
  - Ni povas gajni pli ĉi-foje! La premio kreskis memoru!
  Kaj la infanoj ĥore muĝis:
  - Bonege jackpot!
  Kaj ilia ataka impulso estas vere bela! Kaj ili estas bonaj ofensive.
  Jen ili moviĝas laŭ la koridoroj. Ili estas pafitaj per maŝinpafiloj. Sed infanoj ne reagas al provokoj. La fortokampo povas teni hidrogenbombon, donante al ĝi ian efikon de kugloj.
  Alice rimarkis agreseme, montrante siajn dentojn:
  - Nia militforto!
  Paŝko, pafante, aŭ pli ĝuste puŝante la Fritz per nevidebla klabo, konfirmis:
  - Forto de menso kaj volforto!
  Arkasha notis:
  - Hitler estas subtera, profunde en la sepa etaĝo.
  Alice klarigis:
  - Kaj se ni kalkulas ĝin inverse?
  Arkasha konfirmis:
  - Kompreneble, minus sep!
  Paŝao rimarkis ridetante:
  - Kiam oni konsideris tre malbona antaŭsigno vidi vin malsupreniranta en sonĝo!
  Alico grumblis pro kolero:
  - Se vi kredas je antaŭsignoj, vi povas fini kun nenio!
  Arkaŝa, kiu pafis alian nazion kun fortokampo, iĝis scivolema:
  - De kie venis la diro - vi povas resti kun la nazo?
  Alico knaris:
  - Kie?
  Paŝko grumblis, terenbatante kelkajn germanojn per maŝinpafilo:
  - El kamelo!
  Alico terenbatis tri SS-ulojn per fortokampo kaj murmuris:
  - Kion vi volas!
  Paŝka kriis, premante la faŝistojn per fortokampo:
  - Ĉokolado!
  Alico grincis, faligante alian Fritz per subtuba ĵetgrenado:
  - Por kiu?
  Paŝko terenbatis kvin SS-ulojn samtempe kaj murmuris:
  - Por via filo!
  Alico grincis, frapante la faŝistojn en amason kun fortokampo:
  - Kiom mi sendu al li?
  Arkaŝa, batante la naziojn, grincis:
  - Kvin funtoj!
  Paŝko, terenbatante la naziojn, kriis:
  - Pli bone ses!
  Alico, disbatante la Fritz, elsendis:
  - Vi ne povas manĝi plu!
  Arkasha konsentis kun ĉi tio:
  - Jes, vi estas knabineto!
  Alico ŝaltis la fortokampon je plena potenco. La faŝistoj flugas renverse. La pordo estis faligita. Kaj malantaŭ ĝi staris la Gepardo-tanko. Ankaŭ unu el la plej novaj aŭtoj. Malpeza, nur ĉirkaŭ 40 metrojn alta. Sed ŝi estas lerta. Ĝi havis gasturbinmotoron de mil ĉevalfortoj, kaj mem pezis dek tunojn. Eble unu el la plej rapidaj aŭtoj, se ne la plej rapida, en la mondo.
  La tanko sukcesis pafi 88-mm-kanonon. Alicio estis reĵetita de la kuglo, sed la kampo mildigis la baton. Paŝko batis la faŝiston per nevidebla klabo. La elasta kampo reĵetis la malamikon, kaj li flugis, turniĝante en la aero.
  Alicio pepis:
  - Glitis, glitis sukcese! Ĝi forportis min!
  Paŝko kantis responde kun kolero:
  - Kaj la batalo daŭras denove,
  La hiperplasma fajro bolas...
  Kaj Lenin estas tiel juna -
  Batas per glavoj!
  Germana tanko kraŝis kontraŭ muron kaj eksplodis... Jes, la Krauts estis vere malbonŝancaj.
  Arkasha ĉirpetis:
  - Por la juneco en la Patrujo,
  Ne ŝparu vivon por la vero...
  Ni infanoj en ĉi tiu vivo,
  Nur kun la vero survoje!
  Kaj jen li denove atakas, kaj la knabo mortigis dekon da faŝistoj per fortokampo.
  La infanoj alproksimiĝis al Hitler dum ili marŝis laŭ la koridoroj. Ili tiom batalas. Ne povas haltigi la triadon.
  Alicio knaris entuziasme:
  - Gloro al nia USSR! Ni estu ekzemplo al la infanoj!
  Paŝka kapjesis, lia fortokampo trafis la muron. Do eĉ la granito krakis. Terminator-knabo grumblis:
  - Ni dispremos ĉiujn! Ni sufokos!
  Arkaŝa, terenbatinte la naziojn, korektis:
  - Ne ĉiuj, sed nur la faŝistoj!
  Paŝko ridis kaj rimarkis:
  - Ni faras historion
  Hodiaŭ estas barikadoj, morgaŭ estas kremaciejoj...
  Alico disbatis la nazion per sovaĝa forto kaj faligis lin kune kun la motorciklo, skribaĉante:
  - Ni konstruas novan mondon,
  Kaj ni neas la pasintecon...
  Levante al la trono - ridinda vulgareco!
  Arkaŝa, terenbatante la Fritz, klarigis:
  - Male, ni savas la homaron de minacoj! Fakte, kio povus esti pli terura ol nazia sklaveco?
  Alicio konsentis kun ĉi tio:
  - Vi pravas, mia knabo! Tio estas terura!
  Arkaŝa estis ofendita:
  - Mi ne estas via knabo! Ni estas samaĝaj!
  Paŝko faligis dekduon da nazioj per unu svingo. Tri el ili estis frakasitaj sur la muro kiel mortintaj muŝoj, kaj li kantis:
  - Kiu estas pli forta ol kuraĝa knabo,
  Nombri la batalantajn ulojn...
  Ni plenigas la faŝistojn batojn,
  Ni estas fidelaj al komunismo en ĉi tiu ĵuro!
  Alico premis la fortokampon sur la nazioj kaj knaris:
  - Gloro al la Patrujo, gloro! Nia denaska ŝtato!
  Arkaŝa energie konfirmis, disbatante la Krauts:
  - Ni iris promeni! Antaŭen kun komunismo!
  Alice, en atako kontraŭ la nazioj, ĉifris:
  Ni donos nian animon, koron,
  Ni estas nia sankta patrujo...
  Orflugila kerubo -
  Ĝi donos al ni feliĉon en la vivo!
  Kaj denove la knabina militisto pafis alian celon. En ĉi tiu kazo, la E-5 memvetura pafilo. Kaj ŝi renversis ĉi tiun malgrandan sed mordan maŝinon.
  La infanoj pli kaj pli proksimiĝis al Hitler. Ili estis tiel ludemaj kaj malvarmetaj.
  Paŝko, agante kun fortokampoj kiel bastonoj, notis:
  - Kiam venos la nova epoko, ĥolero malaperos!
  Arkaŝa notis kun rido:
  - Kaj ĥolero jam delonge malaperis! Jen vi estas nur knabo, kiu ne sukcesis vidi ĝin!
  Kaj la ruĝhara knabo forĵetis la naziojn en tuta garbo.
  Paŝko ekkriis kolere:
  - Estos nova progreso!
  Kaj denove, la fortokampo prenos ĝin kaj ŝargos ĝin.
  Alico furioze knaris:
  - La Patrujo estas sankta sakramento,
  Ni konservos en la nomo de honoro,
  Kaj en bataloj ni konservos unuecon -
  Ni estos kune kun Rusio por ĉiam!
  Arkasha konsentis kun ĉi tio:
  - Kune kun niaj prapatroj, en la nomo de la tuta homaro!
  Kaj denove li pafis faŝistan memveturan pafilon kun fortokampo!
  Nun la oficejo de Hitler jam estas survoje. Ŝajnas, ke la celo estas atingota. Paŝko reflekse eltiris eksplodilon kaj hologramo tuj ekbrilis. La knabino en formo de feino ĉirkaŭrigardis kaj ekbalbutis:
  - Kion vi faras ĉi tie?
  Paŝko respondis kun rido:
  - Ni detruas la faŝisman ŝaŭmon!
  La hologramo siblis pro sovaĝa kolero:
  - Kio? Ĉu vi estas freneza? Vi vundas homojn.
  Alicio, platiginte alian faŝiston en platan kukon kun fortokampo, murmuris:
  - Ĉi tiuj ne estas homoj, sed pli malbonaj ol bestoj!
  La hologramo muĝis, ŝanĝante koloron al ruĝa:
  -Vi infanoj estas frenezaj! Neplenaĝuloj estas frenezaj!
  Paŝko furioze grumblis responde:
  - Fermu, se vi ne povas helpi nin!
  La hologramo rimarkis:
  - Vi estas mensmalsana, kaj vi devas esti neŭtraligita!
  Paŝko volis esprimi sin multe pli forta kaj pli severa, sed la sono fiksiĝis en lian gorĝon. Kaj la korpo de la infano frostiĝis.
  Alicio kaj Arkaŝa ankaŭ sentis, ke ilia karno estas krampa kaj kvazaŭ nevidebla sed tenaca reto envolvis ĝin.
  La infanaj militistoj ne povis movi aŭ fari sonon. Kaj la hologramo kriis:
  - Mi iom malŝaltas iliajn konscion kaj fortokampojn. Lasu plenkreskulojn ekscii, kion fari kun mensmalsanaj infanoj.
  Alicio eĉ ne havis tempon palpebrumi, kiam ŝia konscio tuj estingiĝis, plonĝante en mallumon.
  . ĈAPITRO #3
  Alisa Selezneva vekiĝis. Mi sentis malvarmon kaj rigidecon sub mia dorso. La knabino apenaŭ malfermis la okulojn. Kaj komence mi vidis nenion, estis tiel mallume.
  Ĉenoj tintis proksime, kaj aŭdiĝis la voĉo de Paŝka:
  - Kontraŭpulsaro, ĉu ni estas en la kelo?
  La dekstra de Alico tintis. Aŭdiĝis la voĉo de Arkaŝa:
  - Ne malbona! Brakoj kaj kruroj en braceletoj!
  Alicio ankaŭ sentis la krampojn sur ŝiaj maleoloj kaj manoj. Mi sentis ĝin. Jes, ĉi tiuj estas ĉenoj, kaj ankaŭ tre dikaj. Ĉiu ligilo estas same dika kiel la mano de plenkreskulo. Ŝiaj piedoj estas nudaj, kaj ŝia korpo portas ion kiel piĵamon.
  Mi rememoris la kaptitecon de Imperiestro Ora Hararo. Sed tie ili estis kuŝigitaj sur molajn litojn kaj ne metis katenojn. Kaj jen ili estas katenitaj. Damne estas ĉeno ĉirkaŭ mia kolo.
  Paŝka ankaŭ memoris, notante:
  - Jes, Goldhair"s estis multe pli komforta!
  Alicio eksaltis:
  - Nu, ni ne povas eviti procedurojn nun!
  Paŝko kuraĝe deklaris, tinktante siajn ĉenojn:
  - Nu, mi nenion diros al ili! Ili torturu min per blovo!
  Arkasha sugestis:
  - Plej verŝajne estos fluo! Kaj ĉi tio estas tre dolora!
  Alico serioze rimarkis:
  - Mi ne timas torturon! Mi timas, ke mi nur ploros pro doloro kiel knabino!
  Paŝao respondis ridante:
  - Kaj vi estas knabino! La vera!
  Alico serioze respondis:
  - Sed ne mankas al mi kuraĝo! Kaj ankaŭ Paŝka!
  Arkasha sugestis:
  - Eble ni povas provi segi tra la ĉenoj?
  Paŝko ridis kaj frapis la nudan piedon sur la ŝtonplankon:
  - Kiel? Ni ne havas dosieron nek eĉ tranĉilon!
  Arkasha logike notis:
  - Ni frotos unu ĉenon al alia. Eĉ se ni ne tratranĉos ĝin, ni almenaŭ konservos nin varmaj!
  Alicio konsentis kun ĉi tio:
  - Plej verŝajne estas kelkarcero kaj iom malvarme ĉi tie!
  La infanoj eklaboris. Alico frotis unu ligilon kontraŭ alian. Samtempe mi kunigis miajn plandojn, por ke miaj piedoj ne malvarmiĝu. Ŝi havis aventuron en vestita de Cindrulino nudpiede, tamen ne tre agrabla. Ĝenerale, Alice kaj la tri amikoj ŝajnis esti falinta el reala tempo. Ili restis lernejinfanoj de proksimume dek du jaroj aĝaj kaj eternaj infanoj. Kaj aliaj kreskis. Iu stranga fenomeno. Kvazaŭ ili estus kaj samtempe ne ili.
  Alico eĉ kantis:
  - Mi kaj ne mi havas la saman bazon! Ni subite komprenis!
  Paŝka konsentis kaj aldonis:
  - Konfliktoj inter homoj,
  La malnova mondo estas plena,
  Estas mi kaj ili bruligas fajrojn,
  Kaj ĉi tio estas serioza!
  Arkasha memfide subtenis Alisa:
  - Ni kreis mondon sen militoj,
  Sen antikvaj konfliktoj...
  Nun amo regas
  Malamiko nur kun la relikvo!
  Paŝko kolere rimarkis:
  - Ĉi tiuj estas la faŝistoj! Ili forprenis ĉion, sed alportis nenion por manĝi!
  Alicio respondis ĝemante:
  - Ia urtika supo, kaj estos malfreŝa pano.
  Arkasha sugestis:
  - Ni laboru kun la ĉeno nuntempe kaj zorge pripensu kion fari poste.
  Alico trikis la brovojn kaj komencis pli forte froti. Eĉ la metalo ekbrilis en la mallumo.
  La knabino provis memori el libroj kiel eskapi el malliberejo. La ideoj estis malsamaj. Grafo de Montekristo? Nu, kiu donos al ili tiom da jaroj por trarompi la koridoron. Krome, plej verŝajne la germanoj serĉos la ĉelojn. Krome vi ankoraŭ bezonas forigi la ĉenojn.
  Sekvu la filmon: "Kion diris la mortinto?" Sed ĝi montras ion tute nerealan. Estas neverŝajne, ke simpla virino estus fosinta tunelon tiel rapide. Kaj denove, kiu donos al ŝi tempon! Cetere ekzistas betono, aŭ eĉ ŝtalbetono.
  Alicio rememoris kiel, pro stulteco, ŝi ricevis plurajn klonojn. Kaj ĉi tiuj modeloj montriĝis sufiĉe malbonaj. Jen kion faras la bioenergetiko de termokvarkaj kuirilaroj!
  Alico flustris:
  - Unu du tri! Rompi la klonon!
  Paŝko sarkasme rimarkis responde:
  - Kaj mi multe pli ŝatas vian klonon! Li amis min!
  Alice kantis responde:
  - Amo estas kio
  Kio okazas ĉe plenkreskulo!
  Amo estas kio
  Kio estas pli dolĉa ol "Eskimo"...
  Paŝko respondis:
  - Kaj ĝi okazas en la vivo, oni diras!
  Alico knaris:
  - Sed ĉi tio estas specifa, sekreto por la uloj!
  Kaj li ridos... Fariĝis pli amuza. Nur malvarma. Precipe nudpiede, la piedoj de infanoj malvarmiĝas.
  Ĉi tie ne estas tre komforte. Estas bone, ke la pigmeaj aborigenoj ne demetis ŝiajn ŝuojn sur la planedo Krina. Alie, Alicio tute sangus siajn krurojn. La sperto promeni nudpiede kiel Cindrulino ne estis agrabla. Kaj ŝi havis malfacilan tempon sur la insulo de la Rusta Feldmarŝalo. Miaj plandumoj jukis pro kurado laŭ montaj padoj.
  Cetere, filmo estis farita pri ŝiaj aventuroj. Kaj ili ŝanĝis sian partneron. Estis avo de antikvaj tempoj, sed ĝi montriĝis esti Baba Yaga. Kaj ĝi estas eĉ pli bona! Alicio tre ŝatis la filmon. Ĝi estis pli amuza kaj pli amuza ol en la realo.
  Tiam filmoj komencis esti faritaj en uragankvantoj.
  Jen la tempo de progreso. Skribu al vi novelon kaj elŝutu ĝin ŝaltante la filmadaptigan programon. Povas ekzisti malsamaj reĝimoj de filmadaptigo: laŭvorta, libera, fantazia stilo, antipoda, bazita sur, en la stilo de Dumas, ktp.
  Alicio, ekzemple, elŝutis La Kabanon de Onklo Tom kaj poste inkludis sin inter la heroinoj. Kaj kiel Rus-Kundo montris kelkajn teknikojn al la malbona majstro kaj liaj du inspektistoj. Ili svenis... Kaj Alico pepis, elmontrante la dentojn:
  - Afriko estas terura, jes, jes, jes! Afriko estas danĝera! Jes! Jes! Jes! Venu infanoj - helpu Tomon!
  Kaj vi ankaŭ povas kreskigi malbonulojn en la virtuala matrico de la HiperInterreto. Ekzemple, Alice prenis Batu Khan kaj ĵetis ŝin supren al la pinto de la eklezioj.
  Jes, tiam ili specife rompis kun Paŝka. Kaj ilia rapideco en la matrico estas pli rapida ol tiu de gepardo. Kaj kun ili estas Gromozeka. Li kaptis eksplodigilojn, elsendilojn, hiperplasman ĵetlanĉilon, kaj ankaŭ Ĵedaj-stilaj lumglavoj. Nu, ni detruu la virtualajn mongolo-tatarojn.
  Tio estis batalo.
  Gromozek en sia repertuaro. Kaj ĉi tiuj tataroj draŝas kvazaŭ ili estus garboj, tia estas la iluzio de la matrico. Kaj ĉio estas tiel natura. Alico eĉ nudpiedaj piedfingroj sur la metalaj diskoj. Kaj ke en la matrico ĉiuj batalkapabloj povas esti demetitaj kaj malsamaj korpoj povas esti uzataj. Vi povas havi plenkreskan korpon, kaj tuj levi kaj ĵeti tutan aviadilŝipon.
  Alicio frotis la ĉenojn pli energie... La knabino provis konsoli sin, ke ŝi kapablas trompi la rustitajn robotojn, tiam ŝi povus trompi la faŝistojn.
  Tiel Paŝka konstatis, ke ne ekzistas kvaranteno, kaj povis eligi la kosmopiratojn. Vere, ili montriĝis ne tiel simplaj, kaj portis tutan taĉmenton en la skatolo. Kaj iam la aventuroj montriĝis kiel io el usona filmo - malbono neatendite transprenas... Sed bono ankoraŭ venkas!
  Kaj en bona filmo ĉiam estas tiel. Malbono kutime perdas, sed ne sole. Kaj la kontraŭheroo devas ricevi ŝancon!
  Paŝko tinktas per siaj ĉenoj. Kiam vi frotas la ligilojn, ĝi varmigas vin, sed viaj piedoj sen ŝuoj malvarmiĝas plej rapide, kaj vi frotas ilin de plando ĝis plando. Ili estas profunde subteraj, kaj eĉ somere estas tiel malvarme kiel kelo.
  Alicio pensis, kiel estis por Edmond Dantes en subtera malliberejo? Tie estas terure malvarme, precipe vintre! Jes, ĉi tio estas iel malagrabla. Kaj li pasigis tie dek kvar jarojn!
  Aŭ eble la nazioj volas devigi ilin morti pro malvarmo kaj malsato?
  Tamen, fakte, la Fuhrer estis okupata nuntempe. Li ne intencis nuligi la atakon kontraŭ Sovetunio la 22-an de junio 1946. Kaj kiam li eksciis, ke la kaptitoj estas infanoj, li ekridis kaj diris:
  - Lasu ilin sidi nun en la mallumo, en la karcero - kaj rekonsciiĝu!
  Kaj denove li komencis doni ordonojn, preparante la invadon. Stalino, kompreneble, provis eviti militon. Preskaŭ la tuta mondo estas kontraŭ li, kaj preskaŭ ne estas ŝanco venki. La germanoj havas multe pli da infanterio kaj multe pli progresintajn tankojn. Eĉ konsiderante la mobilizojn, la armeo de Stalin nombris ĉirkaŭ dek du milionojn da soldatoj. Kaj Hitler estas nur en la unua ŝtupo de tridek milionoj, plejparte eksterlandaj popolanoj. Sed la Ruĝa Armeo ankaŭ devas defendi la Malproksiman Orienton, kie pliaj dudek kvin milionoj da soldatoj estis deplojitaj en la unua ŝtupo fare de la samurajo, mobilizante la konkeritajn popolojn kaj la ĉinojn.
  Do Sovetunio ne havas ŝancon. Kun proksimuma egaleco en tankoj kun la Tria Regno, germanaj veturiloj estas pli pezaj kaj pli potencaj kaj pli novaj. Krome, kelkaj sovetiaj tankoj ne havas edukitajn skipojn. En aviado, la Tria Regno estas multe pli forta en kaj nombroj kaj kvalito, kaj plie Japanio kaj ĝiaj kolonioj. Ne, vi ne povas rezisti ĉi tion!
  Kaj Stalino, komprenante tion, provas ne reagi al provokoj, kvankam li mobilizis la armeon.
  Sed ĉu la Ruĝa Armeo pretas por defendo? Post ĉio, ŝi estis instruita ataki pli?
  Vere, la Molotov-linio estis plifortigita kaj ekipita dum multaj jaroj. La linio de Stalin ankaŭ estis parte reestigita. Ni kreis du ĉefajn defendliniojn. Ni povis pli-malpli plifortigi nin. Kaj nun ili pretas kare vendi siajn vivojn.
  Sed praktike ne estas ŝanco venki. Kontraŭ tia potenco kaj loĝantaro, ne estos sufiĉe da homaj rimedoj, kvankam estas sufiĉe da krudaĵo.
  Do nuntempe, Alice kaj la infanoj havas tempon. Sed, kompreneble, ĉi-foje funkcias kontraŭ ili. La ĉenoj estas tre dikaj, la metalo estas alojita, kaj ili tranĉas malrapide. Ne ĉiu dosiero povas preni ĝin.
  Kaj mi jam volas manĝi kaj trinki. Alicio rememoris, kiel ankaŭ ŝi malsatis sur la insulo de la rusta feldmarŝalo. Sed pli aŭ malpli frue ŝi estus tamen trovita tie. Kien robotoj irus en la spaca epoko? Ili ne estus povintaj sovaĝi. Sed la sento de malsato kaj soifo estis memorita.
  Kaj ĉu Alicio ne havas tro da aventuroj? Aliaj knaboj kaj knabinoj de la spaca epoko, la komunista komunumo, kondukas multe pli trankvilan vivon kaj havas aventurojn nur en la hiperreta matrico. Ĉio estas vere ebla tie. Jen Paŝko, ekzemple, en la romano: "Kapitano Tear off the Head eniris."
  Tie ĉio ŝajnas esti ŝajna, sed la iluzio de realeco estas kompleta. Estas kvazaŭ kvazaŭ vojaĝi en tempomaŝino vere. Ia tuta RPG. Ĉi tio estas ĝenro kiam kaj ludo estas literatura verko kaj iluzio de sensacio.
  Fakte, kial ili venis en la malĝusta tempo? Iru al la Hiperreto kaj detruu ĉi tiujn faŝistojn. Kaj ĉi tie vi vere povas morti. Kaj spertu senĉesan doloron.
  Alice estas, kompreneble, pli progresinta ol la meza frua dudekunua jarcento infano. Kiel ŝi mirigis ĉiujn per sia scio pri ok lingvoj kaj longsalto de preskaŭ sep metroj! Ŝi estis ankoraŭ pli juna tiam ol nun. Sed eĉ elefanto ne povas rompi ĉenojn de tia dikeco. Tiuj en luktosporto, kaj ŝi kaj Pashka kaj Arkashka estas nur specialistoj en la matrico, kaj ne estis precipe fervoraj pri tio. Do estas naive pensi, ke ili mortigos la SS-ulojn per siaj nudaj manoj.
  Alicio segis sin kaj ĝemis. Kiel, ekzemple, en sia pli frua infanaĝo ŝi helpis venki spacpiratojn kaj savis tri kapitanojn. Sed tiam mi estis ankoraŭ nur infano. Sed li povas, se li volas. La nevidebla ĉapo funkciis. Kaj kion ŝi ne vidis aŭ spertis. Kaj estis tempovojaĝado, kaj piloloj, kie vi povas iri al la plej feliĉa momento de via vivo.
  Alisa kaj Paŝka kaj Arkaŝa komprenis, ke ili ne estas kiel ĉiuj aliaj. Kaj ke tiom da nekutimaj aventuroj ne okazas kun normalaj infanoj. Kaj ke ili ŝajnis esti blokitaj en tempobuklo. Ili ankoraŭ aspektas dekdujaraj en la lernejo, sed la mondo ŝanĝiĝas kaj iliaj kunuloj kreskas. Antaŭe, ekzemple, ili ne konis la kapablojn de la virtuala matrico. Kaj nun ŝi povas reprodukti absolute ĉion. Eĉ vi povas senti kiel Ĉiopova Dio kaj la Kreinto de la universo.
  En la komunisma mondo de hela estonteco, estas delonge akceptite konsideri Dion pure homa invento. Kvankam neniu iam pruvis, ke ne ekzistas Supera Kreinto de la Universo. Kompreneble, kaj la Biblio kaj la Korano estas pure homaj, antikvaj ideoj pri la Ĉiopova Kreinto, homoj kiuj estis allogitaj de la antaŭjuĝoj de sia epoko. Kaj kompreneble, estas stulte, ke Dio, ekzemple, por ĉiam rostos pekulojn en fajro. Sed, ekzemple, la ideo , ke nia Universo estis kreita de inteligentaj estaĵoj. Aŭ eble eĉ aparta persono, kiu havas ĉiopovon.
  Alico multe legis kaj sciis, ke eblas, ekzemple, transformi materion en energion, kaj energion en materion. La neniigo de unu gramo da materio produktas la energion de du atombomboj faligitaj sur Hiroŝimon, kaj la energio de du atombomboj povas krei gramon da reala materio mem.
  Sed el unu gramo da materio, termokvarkfandado povas, pure teorie, eltiri energion ekvivalentan al kvar milionoj da atombomboj faligitaj sur Hiroŝimo. Kaj la ok duilionoj da atombomboj faligitaj sur Hiroŝimo povas esti uzataj per termopreona sintezo.
  Ĉi tio estas potenco! Ĉi tio estas bonega!
  Ĉi tio signifas, ke vi vere povas krei materion kaj universojn. Ĉiukaze, estis teorie pruvite jam en la dudeka jarcento, ke eblas krei materion el materio kaj multobligi ĝin.
  Alice estis tiel brila kreinto en la matrico. Kompreneble ĉi tio estas iluzio. Sed estas tutaj arsenaloj en la ludoj de hiperfuturismo de armiloj de la demiurgaj dioj, inkluzive de aro de: Theoblasters, Hyperteoblasters, Hypernadtheoblasters kaj aliaj aferoj, tre mojosa arsenalo. Alico ankoraŭ ne havis tempon por provi ĉi tiun mirindan armilon. Sed li certe faros ĝin.
  Kvankam ne, ĝi estis pafita de la Hyperteoblaster kaj la tuta virtuala universo estis transformita.
  Estas bone en la matrico, vi povas esti kiu ajn vi volas esti. Ekzemple, ŝi estis knabino kaj fariĝis knabo. Kaj inverse... Kaj eĉ pli malvarme fariĝas birdo, aŭ papilio, aŭ eĉ sepkapa drako! Kiel bonega estas ĉi tio! Kio estas en la mondo de la matrico. Ĉi tie, ekzemple, la plej malnova Super-sukceso - "Nu, vi atendu!".
  Ĉi tie vi povas fariĝi leporo kaj kiel bati lupon en la kapon per polica bastono.
  Kio pri la lupo? Eble tigroj estus pli bonaj? Aŭ tigroratoj? La lasta besto estas malsama. Foje eĉ la grandeco de monto kreskas! Imagu tian dinosaŭron!
  Alico ektremis... Ŝi rememoris kiel ŝia patro grimpis en kaĝon kun tigroratoj kaj tiam ŝi sentis timon pro li. Kaj fakte, estas stulte mezuri vostojn per tuŝo, se oni povas uzi skaniloj. Vojaĝi unuafoje estas timiga. Kvankam, Alico sukcesis multe. Kaj ŝi rememoris, kiel la drato fosis en ŝiajn nudajn maleolojn, kiam la robotoj trikis ŝin. Eĉ spuroj sur la haŭto restis, sed rapide malaperis. En la estonteco, vundoj kaj abrazioj resanigos multe pli rapide sen medikamentoj ol komence de la dudeka jarcento, lasante neniujn markojn sur la haŭto.
  Do la grataĵoj kaj vundoj ne doloras, kaj ŝi estas sana knabino, kaj teorie ŝi ne malvarmumu en la karcero. Sed malvarma. Kaj ekzistas ankaŭ korpo, kiu estas pli perfekta ol tiu de homoj de la dudeka jarcento. Kaj trinku ankaŭ... Kvankam soifo kiam estas malvarme ne tiom ĝenas.
  Alico suspiris kaj kantis:
  - Via sorto pendas en la ekvilibro,
  La malamikoj estas plenaj de kuraĝo...
  Paŝko subtenis Alice;
  Sed, dank' al Dio, estas amikoj!
  Sed, dank' al Dio, estas amikoj!
  Kaj amikoj havas glavojn!
  Arkaŝa komentis morne:
  - Eksplodiloj estas pli bonaj!
  Paŝko konsentis pri tio:
  - Verŝajne pli bone!
  Alico reve diris:
  - Hiperteoblaster ... Ĉi tio estas tia armilo! Armiloj de la Demiurgaj Dioj!
  Paŝko ridis kaj respondis:
  - Jes, ĉi tio estas impona! Post kiam vi plantas, sango fluas de la malamiko.
  Arkaŝa korektis:
  - Ne, estas transformoj!
  Paŝko memfide konfirmis:
  - Jes, transformoj! Kiu estas kio devus esti pruvita!
  Alico memfide rimarkis:
  - Kio se ni trovos nin en tre malbona situacio!
  Paŝko ridis kaj rimarkis:
  "Mi preferus ke miaj kalkanoj rostiĝu ol sidi en la mallumo kaj sur ĉeno!"
  Alico ridis kaj rimarkis:
  - Doloras Paŝkan! Provu ĝin kiam vi estas en la matrico!
  Paŝao obstine grumblis:
  - Estas pli bone esti natura, vere!
  Arkaŝa komentis serioze:
  - Pli bone ne riski! Ĉi tio vere doloras!
  Alico kantis ŝerce:
  - Kia doloro, kia doloro! Rusio kontraŭ Germanio: kvin kontraŭ nulo!
  Paŝko furioze knaris:
  - Kaj en kies favoro? Evidente ne nia!
  Alico rimarkis ridetante:
  - Sed nun ni atendas ŝanĝojn sen timo! Kaj en nia mondo ni estis tro feliĉaj!
  Paŝko kolere notis:
  - Jes, ne estas torturo kiu timigas min. Kaj la fakto, ke ni ne povas helpi al Sovetunio!
  Arkaŝa timeme rimarkis:
  - Kio pri forto-majura?
  Paŝko elkoviĝis:
  - Kio?
  Arkaŝa ridis kaj diris:
  - Tio signifas, ke neatenditaj cirkonstancoj, kiel ĉiam, alportos al ni venkon!
  Paŝko kolere murmuris:
  - Trinku pli bone! Kaj tiam ni frostos!
  Alicio pepis:
  - Sango fluas kiel rivero ĉi tie denove,
  La faŝisto aspektas tiel bonega...
  Sed ne cedu al li
  Kaj ĵetu Hitleron en la mallumon!
  Paŝka kapjesis aprobe:
  - Ne malbona! Nia Patrujo ne forgesos vin! Precipe kiam oni prenas vin... por pendigi vin!
  Alicio pepis:
  - Ni malfermis la planedon al la nacioj,
  La vojo al spaco, al nekonataj mondoj...
  Heroaj faroj estas kantataj -
  Por ĉiam gardi la cikatron de morto!
  Paŝka rimarkis, daŭre frotante la ĉenojn:
  - Leviĝu, malbenita,
  La tuta mondo de malsatuloj kaj sklavoj!
  Alico subtenis la knabon:
  Nia indigna menso bolas,
  Preta batali ĝismorte!
  Arkaŝa prenis la kanton;
  Ni detruos la tutan mondon de perforto,
  Ĝis la kerno kaj poste...
  Kaj la infanoj unuvoĉe daŭrigis, kantante:
  Ni konstruos novan, novan mondon,
  Kiu estis neniu, li fariĝos ĉio!
  Subite, hela lumo ekbrilis en la ĉambro. La spotlumoj blindigis la infanojn. Kaj deko da SS-uloj kun bastonoj eksplodis en la ĉelon. Ŝi kriis germane, kaj la ĉefa saltis al Alicio kaj batis ŝiajn nudajn kalkanojn per kaŭĉuka bastono. La knabino ekkriis pro doloro. Kaj ŝi eksplodis:
  - Ne batu min, mi ne faros tion!
  La SS-Kolonelo blekis:
  - Ne estas morto kanti la internacian. Kaj ĝenerale silentu! Baldaŭ vi estos prenita por pridemandado kaj vi hurlos tie!
  Paŝko, frotante la okulojn, ekkriis:
  - Mi ne timas doloron!
  Kaj tiam la bastono de tre lerta SS-ulo trafis la knabon sur lian nudan kalkanon. Paŝko kriegis, sed tuj mordis sian lipon kaj elpremis ĝin.
  - Ĝi ne doloras min!
  Kaj li ricevis ĝin sur la alia kalkano. Post kio la SS-anoj estis atakontaj, batante la kaptitojn, kiam tondra voĉo sonis:
  - Lasu ĝin! Ĉi tiuj estas interesaj kaptitoj, kaj ili estos pridemanditaj de profesiuloj.
  La SS-uloj kontraŭvole forlasis la regionon. La lumoj estingiĝis, kaj la infanoj denove estis en plena mallumo.
  Paŝko diris fanfarone:
  - Kiam vi batas viajn kalkanojn per bastono, tio tute ne doloras!
  Alicio obĵetis:
  - Mi ne dirus tion!
  Arkaŝa komentis kun malico:
  - Tamen ne estas juste!
  Alico grumblis:
  - Kio estas maljusta?
  Arkaŝa kuraĝe respondis:
  - Ke ili ne batis min, sed vi ricevis ĝin!
  Alico ridis kaj rimarkis:
  - Vi povas demandi por vi mem!
  La knabino frotis sian kontuzitan kalkanon. La doloro foriris rapide. Kio estas unu bato, eĉ forta. Foje oni faris pli ol cent batojn per bambuaj bastonoj. Tio estis precipe ofte punita en la oriento. Ili batis knabojn, kiuj malbone kondutis en la lernejo per bastonoj sur la nudaj kalkanoj, kaj nenio, neniu kripliiĝis.
  Alicio eĉ sentis honton, ke ŝi kriis. Kiel la pioniraj herooj traktis en la kelkarceroj de la Gestapo?
  Kaj ŝi estis embarasita. Ĉu ĉi tio indas je spaca aĝo knabino?
  Paŝka komentis kun aero de batalanto:
  - Ni estu kuraĝaj, kaj sub torturo ni ne eligos ĝemon!
  Arkaŝa kapjesis:
  - Provu, Paŝao. Kvankam kiam ili torturas vin, estas pli facile por vi krii!
  La blonda knabo furioze grumblis:
  - Kaj kiel Stenka Razin, kiu ridis en la vizaĝo de la ekzekutistoj. Ni devus esti kiel li!
  Alico ridis:
  - Ĉu vi jam memoras Malkiŝ-Kibalĥiŝ?
  Paŝko tweetis:
  - Mi brulas de pasio por mia Patrujo,
  Nedivide, rapide arda...
  Mi amas la Sanktan Patrujon per mia tuta koro,
  Mi savos la forton de la spirito sub torturo!
  Alico knaris, frapante sian nudan piedon sur la betonan plankon:
  - Bone farite Paŝko! Vi povas kanti bone!
  Arkaŝa komentis kun sulkiĝo:
  - Doloros! Sed vi devas trairi ĝin!
  La antaŭvida Alico rimarkis:
  - Nu, bone, torturo, kaj poste!
  Paŝko diris kun patoso:
  - Mortu kun honoro!
  Kaj la knabo aldonis en heroa ekstazo;
  La rusa militisto ne timas morton,
  Ni ne timas morton sur la batalkampo...
  Mi batalos kuraĝe por mia Patrujo,
  Kaj eĉ mortante li venkos!
  Alicio konsentis kun ĉi tio:
  - Nia militisto ne timas morton!
  Arkaŝa kapjesis kaj konfirmis:
  - Ni infanoj de la dudekdua jarcento nenion timas!
  Paŝka grumblis, frapante siajn ĉenojn:
  - Se ni trovos Hitleron! Se ni trovos Hitleron! Ni ne ŝercos kun li, ni disŝiros lin en pecojn! Ni disŝiros vin!
  Ni disŝiros vin!
  Kaj tiam Paŝka fermis la okulojn, la spotlumoj denove ekbrilis en la ĉelo, kaj sonis:
  - Ankoraŭ unu vorton pri la Fuhrer kaj ni pafos larmigan gason. Ĝi ne mortigos vin, sed ĝi multe doloros!
  Alico flustris:
  - Paŝao, ne necesas! Ni ne havos la forton por eskapi!
  La argumento montriĝis efika kaj la knaboj eksilentis. La lumo denove estingiĝis.
  La okuloj de la infanoj ekbrilis. De mallumo al brilo, kaj de hele al mallumo.
  Alicio memoris kiel la Krauts estis blindigitaj proksime de Berlino iam. Ĉi tio helpis venki la naziojn kaj venki la plej potencan defendlinion.
  La timindaj "Tigroj"-2, enterigitaj en la tero kaj kovritaj per betono, pafis al la sovetiaj trupoj. Kaj la kuraĝaj militistoj atakis. Kaj la kvar knabinoj ankaŭ estas famaj. Kaj kiel Alicio batalis, en la matrico. Ŝi estis kaŝpafisto kaj rompis la serĉlumojn de la nazioj. Jes, ŝi havis tiajn aventurojn.
  Kvankam ĉi tio, kompreneble, estas nur iluzio. Sed Veselchak U estis vera pirato. Kiel genie li estis ludita en la filmo "Gasto el la Estonteco" de Innocent. Jes, ĝi estis ĉefverko.
  Alicio, ankaŭ gratante la ĉenon, rememoris, kiel ŝi helpis Paŝkan eliri sur la aventurplanedo. Ili volis fortranĉi lian kapon por savi la sorĉistinon, kaj Alico sciigis ke ŝi geedziĝas kun li. Jes, ĉi tiu mondo estis postiĝinta mezepoko. Tamen, ĉu Paŝko vere estus detranĉita la kapon? Aŭ ĉu ĉi tio ne estas tute la reala mondo? Ne ĝuste matrico, sed surscenigita plenlonga filmo?
  Tamen, kosmopiratoj estas realaj, kaj ili tute ne povas mortigi virtuale, kaj se ili trafos vin per eksplodilo...
  Alicio pensis, kio okazas post morto? Ĉu homo vere iras en forgeson kaj ĉio finiĝas? Aŭ eble ekzistas senmorta animo, kaj vi povas daŭrigi konservi vian identecon?
  Alico legis la Biblion, kompreneble, sed sincere, ŝi ne vere komprenis ĉi tiun libron. Fakte, ĝi preskaŭ nenion diras pri vivo post morto. Nur parabolo pri la riĉulo kaj la Lasero. Sed la ĉielo tie estas iel stranga, ke de ĝi videblas infero. Ĉu vi povas vidi la ĉielon de la infero? Kaj tie ne estas detaloj.
  Ĝenerale, kio estas la paradiza vivo en la dudek-dua jarcento? Ĉio estas senpaga, eĉ homoj prenas monon nur sur tiuj planedoj, kie ili ankoraŭ ekzistas. Kaj tiaj ludoj estas bonegaj kun kompleta iluzio de realeco.
  Ekzemple, Alice savis Milady de la mortopuno. Estis domaĝe por ĉi tiu juna virino, tiel inteligenta kaj klera. Dek viroj kontraŭ unu virino estas klare tro. Kaj ĝi ne faras al ili ajnan krediton. Alicio tre indignis pro la konduto de Athos. Levu la manon al deksesjara knabino, preskaŭ infano. Kompatinda knabino, tio igis ŝin kolera kaj venĝema. Kaj kiel Dartagnan trompis Milady kaj fraŭde logis ŝin el smeraldo.
  Ĉi tio tute ne estas kavalireca ago. Kiu tute ne pentras pozitivan karakteron. Jes, ĝenerale, la konduto de la kvar muskedistoj odoras je alta perfido. Ili avertis la malamikon de Francio, Buckingham. Kaj la tre valora agento de la kardinalo, mia sinjorino, estis transdonita al la britaj malamikoj. Kaj Aramis, ŝajne, estis spiono por Hispanio. Kaj li estis kaj prudenta kaj religiema en aspekto kaj terura virinaĉo.
  Kompreneble, muskedistoj ankoraŭ estas birdoj. Kaj ami maljunulinon pro mono, kiel Porthos, estas abomena! Alicio eĉ grimacis. Ĉi tiuj muskedistoj ne plu estas bonaj herooj.
  Sed mia sinjorino elvokas simpation. En unu el la filmoj, Lady Winter ankaŭ estis malliberigita en kelkarcero, kie ŝi sidis en katenoj, kvazaŭ Alico nun estus. Malsata, frosta, sur la ŝtona planko, ŝiaj nudaj piedoj senkuraĝiĝis pro la malvarmo. Kaj ie estis ankaŭ ratoj knaristaj. Almenaŭ ĉio ĉi tie estas sterila kaj ne odoras kiel ratoj.
  Sed mi malsatas... Kiom longe ili sidas ĉi tie?
  Alicio subite sentis sin tre laca. Ŝi ne dormis dum longa tempo, kaj infanoj en la estonteco ankoraŭ ne lernis elteni sen dormo. Krome, infanoj de la komunisma epoko kutime ne povas havi koŝmarojn en siaj sonĝoj. Dormregulador, se koŝmaro ŝanĝas al io agrabla. Kaj infanoj ne devas timi sonĝojn. Ili ĉiam estos por ili aŭ venka aventuro aŭ facila, agrabla sonĝo.
  Kaj nun Alico ekdormis, ne atentante, ke ŝi surhavis nur striitan prizonpiĵamon, kaj anstataŭ gravita lito, betonan plankon. Kaj ŝi revis pri io, kio disŝiros ŝian animon.
  . ĈAPITRO N-ro 4.
  La sonĝo montriĝis hela en la temo, io inspirita de belaj filmoj pri la milito, kaj Alico mem ne plu estas tia knabino, sed plenkreska bela knabino.
  Ĉiuj estis en alta humoro - gajaj. Alproksimiĝas la fino de la milito, kio signifas, ke venos la fino de ĉiuj provoj, malĝojoj kaj problemoj!
  Paŝko, ankoraŭ knabo en sia dormo, diris:
  - La falo de Berlino estas la leviĝo de Moskvo! Kaj komunismo anstataŭos faŝismon en Eŭropo.
  Alicio volonte konfirmis:
  - Verŝajne tiel estos!
  La ĉefponto laŭ la Oder-marbordo estas superplena kun soldatoj. Ĝi estas ĉio pokmarkita per tranĉeoj, tranĉeoj, bunkroj estis fositaj kaj eĉ bunkroj estis betonitaj. La malamiko foje pafas, li havas pezajn sieĝarmilojn, kaj ion pli novan.
  Alice, amiko de la taĉmento de noktaj pilotoj flugantaj Natasha sur la U-2, rakontas rakonton pri ĉi tiu raketo. Ambaŭ knabinoj sidiĝis post fosado de tranĉeo kaj maĉis maĉgumon provizitan el Usono. Estis jam meze de aprilo, kaj printempo venas pli frue en Germanio ol en centra Rusio aŭ Belorusio. Multaj grandaj ĉaferoj, eluzita herbo, denove levas la kapon, krevante el la vojetoj en abunda koloro. La aromo de printempo venkas la multe pli malagrablajn odorojn de viraj piedvolvaĵoj kaj ŝvito, brulantaj de lastatempa senŝeligado, benzino kaj motoroleo. Nekutime granda nombro da tankoj kaj memveturaj pafiloj moviĝis de la alia flanko. Miloj da aŭtoj, inkluzive de eksterlandaj.
  Dume, la piloto diris:
  - Tiu ĉi raketo havas la grandecon de kvinetaĝa konstruaĵo kaj portas ses tunojn da aminolono. La plej terura armilo flugas dekoble pli rapide ol Lagg-7 kun la plej alta motora akcelo! Li ne havas savon, kiam trafite en Londono, tutaj blokoj estas detruitaj!
  Alico iĝis scivolema:
  Ĉu ili provis pafi al ni?
  Nataŝa kapjesis:
  - Jes! Nun la nazioj ne povas atingi Londonon, do ili ŝanĝis al ni. Mi vidis, kiel la ĉielon ŝajnis tranĉita de ruĝvarma ponardo, grandeco de Everest. Tri donacoj falis en la Oder, levante verajn cunamajn ondojn, kvar boatoj renversiĝis, du soldatoj dronis, kaj unu trafis la teron sur la kontraŭa flanko. Ĝi eksplodis tiel laŭte, ke la gvattureto de la IS-2 estis forŝirita kaj kvar pliaj tankoj renversiĝis. Mortis dekduo da soldatoj, pli ol cent vundiĝis, kaj surloke formiĝis kratero... - Nataŝa larĝigis la okulojn kaj etendis la brakojn pli larĝe. - Ve, preskaŭ vera lago, vi povas kaŝi la Spasskaja Turon!
  Jen unu el la soldatoj, kiu estis kaŭriĝinta proksime, kolere kraĉis sian cigaredon kaj grumblis:
  - Ne parolu abomenon! Ĉi tiuj FAU-2 ne tiom timigas, nur nun vi atingas vian virinecan babiladon.
  Alico premis sian amikon je la kubuto kaj flustris:
  - Ne faru tion! Alie, ili estos raportitaj al speciala fako, ĉar alarmistoj estos kondamnitaj!
  Nataŝa kun sia nuda, svelta kruro frotis ĝin sur la tolon kaj, apenaŭ aŭdeble, deklaris:
  - Jes, ĉi tiuj specialaj oficiroj... Ni timas ilin, pli ol malamikajn asojn. Sed vi scias, ĉi tiuj policratoj timas iri al la frontlinio. Vi povas akiri ĝin de viaj propraj homoj, feliĉe estas sufiĉe da kaptitaj armiloj!
  Alico kapjesis konsente:
  - Jes, ili povas ricevi ĝin ĉi tie. Neniu ŝatas ilin, eĉ ne la generaloj. Aŭ pli ĝuste, la generaloj precipe. - La knabino paŭzis kaj kraĉis la gumon, kiu fariĝis sengusta. Ŝi malamis cigaredojn, kaj maĉgumo provizita sub Lend-Lease mankis. Ĝi ankoraŭ ne estas produktita en Sovetunio; estas multe pli gravaj aferoj. Alico daŭrigis. -
  - Kion vi pensas, kiam niaj trupoj iros sur la ofensivon? Mi pensis hieraŭ, ke estas tia peza artileria bombardado de nia flanko, sed...
  Nataŝa diris memfide:
  - Morgaŭ, antaŭ ol ekflori. Intertempe ni manĝu kaj dormu, ĉar ni devos batali dum pli ol unu tago!
  Elsa aperis. Ŝi portis antaŭtukon de kuiristo, kun iomete rondeta vizaĝo pro bona manĝaĵo. La knabino disdonis al ĉiuj porciojn da riĉa borŝto kaj kaĉo kun cepoj kaj viando. Ne sen, kompreneble, cent gramoj da alkoholo, kiun tamen la knabino Alico rifuzis favore al aliaj soldatoj.
  Aperis ankaŭ aliaj kaŝpafistoj, kiuj, por ne tenti la soldatojn, estis noktaj kune. La tero jam varmiĝis, la knabinoj remis ĉirkaŭ nudpiede, kio, kompreneble, estis pli agrabla ol porti kruda armeo "Kirzachs". Vere, kelkaj militistoj sukcesis akiri usonajn ombrajn ŝuojn, kiuj aspektas bonege sur siaj piedoj, sed por ne aspekti kiel sinjorinoj kompare kun la aliaj, ili ankaŭ demetis siajn ŝuojn. Antaŭ enlitiĝi, la knabinoj iris por ne tro longa, sed tre rapida trotado. Ni faris puŝojn kaj enlitiĝis...
  Nataŝa kaj Alisa kisis bonan nokton kaj ekdormis, karesante kaj brakumante - amiko al amiko. Ili estis senkulpaj kaj puraj knabinoj, kiuj ne konis malpurajn pensojn. Estas amuze dormi en sonĝo. Vere, ĉi tiu sonĝo estas kiel momento.
  La ofensivo fakte komenciĝis antaŭ horaro, kun masiva artileriobombado.
  "Andryusha" speciale provis, ĉi tiu raketlanĉilo estis multe pli potenca kaj, plej grave, pli longdistanca ol la pli fama "Katyusha", do estis multe pli racie uzi ĝin por pafi al areoj kaj fortaj punktoj, kaj la obusoj estis pli potenca. Kaj se ĝi estas pli potenca, tiam estas pli bone detrui plankojn kaj bunkrojn.
  Nokte, ŝajnas, ke petardoj ekflamas, ĉiu grandeco de ĉielskrapanto, ke ilia brulado forbruligas la okulojn, kaj la muĝado estas tia, ke la oreloj estas vaporitaj. Kvazaŭ en batala veturado, tamburbastonetoj batas sur la membranoj, kaj ĉio batas pliiĝante.
  Nataŝa flustris laŭte al la orelo de Alico:
  - Jen la fino de milita braveco. Ĉio estas decidita per batalo malproksime, sencela pafado trans kvadratoj... Mi malamas ĝin!
  Alico tiam puŝis sian amikon per sia mano:
  - Ne parolu. Nun vi devus havi atakojn profunde en malamikajn defendojn.
  Anstataŭ respondi, Nataŝa ekkuris al siaj propraj homoj. Ŝi subite rememoris, ke jes - ili, kompreneble, devos ankoraŭ batali!
  Alicio ankaŭ kuris al la pozicioj de la germanaj trupoj, la sovetiaj tankoj jam antaŭeniris por ataki poziciojn. Inter ili estis eksterlandaj aŭtoj, Lend-Lease provizoj, aŭtoj el Britio, Usono kaj Kanado. Ekzemple, la Churchill infanteria tanko. Li havas tre fortan frontan kirason, kio faras ĉi tiun aŭton serioza helpo en sukceso. Kontraŭ la fono de relative malforta kiraso de 100 milimetroj por la IS-2-gvattureto, la Churchill estas tenaca malgranda, precipe ĉar nitita rulita kiraso estas pli bona ol gisita. Veturado ne estas la plej bona, sed ne la plej malbona, por tanko pezanta kvardek kilogramojn. Sed ĝenerale, sovetiaj petrolŝipoj preferas Challengers. Ili havas potencan pafilon pli bonan ol la T-34-85-kanono, kun pli forta alfronta kiraso, kaj proksimume similaj veturantaj karakterizaĵoj.
  El la usonaj tankoj, la Sherman 4-a estas speciale taksita, ankaŭ kun deksep-futa lanugo, kaj ĉi tiu alta tanko aspektas kiel kamelo. Alico kuras rapide, sed ne estas facile preterpasi tankojn, kvankam estas realisma, sur la vojo (malglata tereno) ili vojaĝas nur dudek, maksimume dudek kvin kilometrojn. Kaj la militisto-kaŝpafisto preterpasas la iomete malfruajn IS-ojn, la trarompajn tankojn, kies pafiloj, kvankam ne tiel ofte kiel dezirite, pafis sur la movoj. Fakte, aŭdiĝis muĝado, kaj fumo forkonsumis la naztruojn, kaj varmaj obusoj kaj fragmentoj bruligis la nekovritajn krurojn de la knabino. Sed Alicio eĉ ne pensis pri halto. Post ĉio, ŝia kredo estas, ke knabino ne devas perdi. Kaj se vi perdas, cedu.
  Kaj ĉirkaŭ ŝi vere estas infero. Krome, pluraj T-34-tankoj jam estis eksplodigitaj de minoj. Kutime, kiam artileria preparo estas forta, la plej multaj el la minoj eksplodas pro eksplodoj kaj varmego, sed bedaŭrinde ne ĉiuj. Ĉi tio estas milito kaj ofensivo. Estas neeble fari sen viktimoj. Kaj se eble, do nur en fabelo.
  Aliaj kaŝpafistknabinoj ankaŭ paŝis. La germana frontlinio estis malbone detruita, ĝis nun eĉ pafoj ĉe la frontliniaj tankoj ne estis aŭditaj kaj neniu revenpafado estis aŭdita. Plia muĝado de ŝtormsoldatoj aŭdiĝis.
  Atakaviadilo estas grava elemento de milito. Ekzemple, dum la ofensivo de 1941, la germanoj havis malmultajn bonajn atakaviadilojn. La biplano XE-123 estas senespere malmoderna, kaj estas malmultaj el ili, la Yu-87 ankaŭ ne estas nova, la XE-129 ĵus estis lanĉita en produktadon. Tio estas, la germanoj ne havis veran modernan atakaviadilon komence de la milito. Kvankam tio, kio ĉeestis, prezentis gravan minacon.
  Alisa rigardis centojn da sovetiaj veturiloj, plejparte Ilov kaj Peshek, kaj paron da pezaj kaptitaj Fokken-Wulfs en la atakmodifo.
  Kiel atakaviadilo, la germana F -190 estas bona ĉevalo. Rapidaj, potencaj armiloj, kirasaj per deca bomboŝarĝo. Ĝi eĉ povas esti pli bona ol la Ila-2, ĉiukaze ĝi estas pli rapida, pli potenca en armilaro, kaj havas pli grandan bomboŝarĝon, sen mencii la vidon, komunikadojn kaj maŝinpafilojn. Vi ankaŭ povas noti la plonĝadon de la Fokken-Wulf, same kiel facilecon de kontrolo.
  Sed kompreneble ne kutimas paroli pri tio, se vi laŭdas la ekipaĵon de la malamiko, tio signifas, ke vi simpatias kun la faŝistoj, kaj tiam la konkludo estas - spiono! Kaj punbataliono en ĉi tiu kazo ne estas la plej malbona rezulto. Kvankam, ekzemple, homoj estas pafmortigitaj ne tiom ofte kiel iuj pensas. Armitaj homoj povas ribeli; timo de sovetia potenco malfortiĝis, kvankam aŭtoritato restas. Sed elektema... Preskaŭ ĉiuj amas Stalinon, ili nomas Ĵukov buĉisto, sed respektas lin... Specialaj oficiroj estas universale malamataj, kiel dungitoj de SMERSH, kaj ne nur pro minacoj kaj kiel fervoraj amantoj de trofeoj.
  Sed la plej negativa karaktero estas Beria... Oni riproĉas lin preskaŭ malkaŝe kaj desegnas karikaturojn. Ne ŝatata persono...
  Alicio kuris al la unua linio de la tranĉeoj... Ŝi rimarkis, ke estas malmultaj germanaj ŝiritaj kadavroj. Ankaŭ rompitaj pafiloj... Kaj kio estas eĉ pli malbona estas, ke la tankoj enterigitaj en la tero estas nur lignaj kamuflaĵoj... Brr... La nazioj apenaŭ kovris la frontlinion per trupoj... Do la truko kun falsa artileria preparo ne estis tute sukcesa. La germanoj sukcesis konstati, ke oni nur prienketis ilin. Alicio kolere murmuris:
  - Estas bone trompi, estas malbone trompi, sed la plej malbona estas trompi vin!
  Ŝia alia amiko, jam en la kaŝpafisto, Angelica demandis surprizite:
  - Kion vi lamentas?
  Alicio montris per siaj fingroj:
  - Vi vidas, la kato plorigis verajn soldatojn, ŝtopitajn bestojn en ĉifonoj, lignaj pafiloj, argilaj tankoj. Jen ili svingis nin kiel vulpo per sia vosto.
  Angeliko konsolis:
  - Ne ĉie. Pli proksime al la centro, spotlumoj blindigas la faŝistojn. Ni simple ne havis sufiĉe da ili. Cetere, estis Stalino mem kiu elpensis la ideon uzi serĉlumojn.
  Alico piedbatis la ĉifitan germanan kaskon kaj diris:
  - Mi kredas ĝin! Sukceso en milito povas provizore blindigi vin, sed malsukceso plonĝas vin en mallumon por ĉiam!
  La neregebla Angeliko furioze murmuris:
  - Ĉi tio ne estas la plej bona ŝerco. Estas simple ne klare kien ni iras. Kaŝpafistoj kutime funkcias de embusko, prefere ol kuri kun la okuloj blindigitaj!
  Alicio konsentis:
  - Kompreneble, mi estas ĝuste ĉi tie, sed...
  La T-34-tanko trafis teran minon preskaŭ proksime. Ĝi eksplodis tiel forte, ke la knabinoj estis terenbatitaj de la eksplodondo. Li flugis renverse, la kruroj pendantaj. Alico frapis sian kapon sur la genuon de Angeliko, ŝi kriis pro doloro:
  - Nu, vi estas gisfera kapo, vi povas rompi tason. Damne!
  Alice ridis responde:
  - Rompi tason signifas sorton, rompi tason signifas handikapon! Kvankam se vi volas eviti la armeon, tio estas feliĉo!
  Angeliko, ŝajnas, vundis sian kruron, malfacile leviĝis, kaj ankaŭ Alico suferis. Krom la buŝo sur mia frunto, mi ankaŭ ricevis pecon da ŝrapnelo en mia nuda piedo. Mi devis elpremi ĝin kaj svingi pro doloro. Kompreneble, en milito ĉiuj doloras, sed la venkintoj volas pli.
  Ambaŭ militistoj lamis kaj la soldatoj nun preterpasis ilin per armiloj. Ili estis de malsamaj aĝoj kaj kulturaj niveloj. Iuj estas tre junaj knaboj, aliaj estas grizharaj, sulkitaj, sendentaj avoj. Do paŝka kuris... La knabo estas facilmova, ankoraŭ sufiĉe juna por kuri en batalon nudpiede kaj ne honti pri la kalkanumoj de sia nuda infano, kvankam tri ordoj, ne kalkulante medalojn, estas indikilo... Aŭ pli ĝuste, jam kvar, en la lasta operacio (en sonĝo estas kvazaŭ en la realeco tio vere okazis!) Paŝko distingiĝis, sukcesis vundi la urbestron mem en la kruron kaj kaptis lin rajdante. Vere, la knabo ankoraŭ estas nur altranga serĝento - li ne havas edukadon por fariĝi oficiro, kaj ili ne volas doni la rangon al tia senbuŝa bubaĉo. Sed neniu dubas, ke lia militista kariero estas garantiita... Eble li ankaŭ ricevos stelon.
  Kaj la militistoj nur hurlas pro frustriĝo... Ja la batalo preterpasas ilin... Do, lamu vin...
  Tamen, la dua linio jam estis pli saturita kun malamika infanterio, kaj ekzistis revenpafado. Sovetiaj tankoj iom malrapidiĝis pro la abundo de fosaĵoj, erinacoj kaj minkampoj. Kelkaj minkampoj estis faritaj el aminolon (ŝoko kaj varmecrezistaj eksplodaĵoj) krevigita per radio aŭ dratoj. Perdoj pliiĝis.
  Alico malfermis fajron per sia fusilo, celoj aperis, kaj ĝi eklumiĝis. La knabino rimarkis la plej etan movon de malamikaj soldatoj aŭ faŭstianoj. Inter la kontraŭuloj estis multaj homoj en civilaj vestaĵoj. Ĉi tiuj estas la Volksturm-milicoj. Iuj estas en fajrobrigaduniformoj, aliaj estas en ĉifonoj. Multaj knaboj... Ĝenerale, ĉiuj adoleskantoj pli ol dek kvar estis mobilizitaj per la timinda dekreto de Hitler. Pli kaj pli muka. Ne necesas subtaksi tiajn batalantojn; la nivelo de bataltrejnado en la Jungfolk-tendaroj estas sufiĉe deca, kaj ili estas multe pli fanatikaj ol plenkreskuloj, trompitaj de nazia propagando.
  Ĉar estas evidenta manko de armiloj, multaj homoj tenas botelojn da karbopulvoro kaj alkoholo, aŭ faust-kartoĉojn.
  Ĉi tie la defendoj estis funde fositaj, estas multaj subteraj trairejoj, kaj eĉ ne unu artileria bombado subpremos ilin. Sovetiaj Iloj faligas multajn malgrandajn bombojn aŭ pafas de supre...
  Alice indulgas la plej malgrandajn germanojn, sed daŭre estas efika. Ŝi havas aŭtomatan germanan "kaŝpafilon", vi povas pafi en ajna reĝimo... Se nur estus ŝanco de trafo, ŝi ne maltrafu.
  Angelica havas usonan Harvard, aŭ M-18. La afero estas sufiĉe taŭga por bataluzo, sed sovetiaj aŭ germanaj modeloj ne estas tiel fidindaj. La sama knabino ne estas batata de famo, kaj ŝi havas multan sperton. Alico en sonĝo havis informojn kvazaŭ el la reala realo mem, kaj ĝi estis presita en ŝia memoro. Ŝi mem estas siberiano, kaj alvenis ĉe la fronto en oktobro '41. Ne kiel kaŝpafisto, sed kiel volontulo. En novembro ŝi partoprenis en sabotado. Kion vi faris? Jes, io kiel Zoja Kosmodemyanskaya ekbruligis kabanoj, kie germanaj soldatoj tranoktis.
  Kaj ironie, tio okazas, la sama afero okazis, eĉ iom pli malfrue ol la sesa de decembro...
  La germanoj skurĝis ŝin per kaŭĉukaj tuboj, kaj poste, hazarde, nudpiede kaj preskaŭ nuda, ili elkondukis ŝin en la malvarmon... Nur ĉi tie estis problemo... Angelika estas siberiano, kaj ŝia patro estis obsedita de la ideo. fari sian filinon militisto. Ŝi estis moderigita de infanaĝo. Kaj kiam la paro da germanoj, kiuj veturigis ŝin, frostiĝis en ĉi tiu neĝoŝtormo, ŝi kuris tra la neĝblovoj ĝuste en sia mamzono kaj kalsoneto. Ŝiaj manoj estis ligitaj malantaŭ ŝia dorso, sed la ŝnuro, kiun ili ligis al ŝiaj pojnoj, estis lavŝnuro. Dum la lukto, Angelica rompis vazon, kaŝis vitropecon en siaj kalsonoj, kaj tiam tranĉis la ŝnuron.
  La frosto estis severa, la graso sur la germanaj mitraletoj frostiĝis kaj, blokiĝinte, ili ne povis forigi ĝin...
  Do la dua Zoja Kosmodemyanskaya sukcesis eskapi. Sed se ŝi ne loĝas proksime de la Khanty-Mansiysk Okrug, kie frostoj de kvindek gradoj estas oftaj, aŭ eĉ pli. Se ŝi ne estus ricevinta tian nekredeblan malmoliĝon al la malvarmo, ŝi certe frostiĝus.
  Do ŝi ripetis la vojon de Zoja Kosmodemyanskaya, sed male al ŝi, ŝi pluvivis. Kaj ŝi eltenis ne malpli da sufero. Unue, ŝi ne trovis sian grupon, ili foriris, tuj eksciante pri ŝia kapto. Nu, ne estas tiel facile foriri de denaska siberia virino. Ŝi, kiel vulpo, vidas kaj flaras spurojn. Mi ankoraŭ atingis ilin, sed restis en la malvarmo pli ol kvin horojn kaj duonon. Kiel ŝi dankis sian patron, kiun aliaj konsideris monstro aŭ, plej bone, ekscentra. Li ne alkutimigis ŝin al la malvarmo, kaj kuri nudpiede tra la densa siberia neĝo sentus ŝin kiel glacibloko. Kiel ĝi estis, miaj fingroj eĉ ne frostmordiĝis, ili nur dolore doloris dum kelkaj horoj. La frosto estis malpli ol kvardek, kaj la vento eĉ pli intensigis la malvarmon.
  Angelica tiam kalkulis je medalo, sed tuj kiam ŝia rakonto iĝis konata, aresto sekvis. Tie, en la malliberejo de NKVL, Angelica denove alfrontis malvarman torturon en glacia ĉelo, kaj kompreneble batadoj...
  Li estis savita per propeto de la diviziestro, kiu persone skribis al Ĵukov, kiu informis Stalin.
  Ŝi estis liberigita kaj sendita al la fronto por pekliberigi sian kulpon. Sed tiam ne ekzistis virinaj punfirmaoj. Nur batalu kaj iru en la dikon de ĝi.
  Angelica estis forta kaj tenaca, sed ne havis fenomenan armean talenton. Ŝi estis vundita plurfoje, kaptita ankoraŭ kelkajn fojojn, estis en keloj kaj konis torturojn antaŭ kiuj la fantazio de mezepokaj inkviziciistoj paliĝas.
  Premioj preterpasis ŝin, sed ŝi ne plendis. Ŝi fariĝis kaŝpafisto antaŭ nelonge. Estas nur, ke jam ekzistas opinio en la armeo, ke inaj militistoj nepre estas bonaj kaŝpafistoj. Konsiderante, ke Angeliko vizitis la inferon de Stalingrado kaj batalis en la Kvina Armeo sub la pugno mem de Mainstein, kaj ĝenerale ŝi estis ĵetita de unu skrapaĵo al alia dum pli ol tri jaroj.
  La knabino lernis pluvivi, ricevinte dekon da vundoj, ne perdis sian gracon kaj restis tre bela, kun fajre ruĝaj haroj, kiujn tamen post la torturo esti pendigita de la haroj, ŝi komencis tondi tre mallongajn.
  Nun ŝi ĝenis, ke ŝi lamis pro simpla kolizio kun sia amiko. Sed ĉi tio igis ĝin trafi eĉ pli precize. Jes, ŝi kelkfoje maltrafas, male al Alicio, sed ŝi jam gajnis almenaŭ kvin mendojn. Kaj do ekzistas nur unu medalo "Por Kuraĝo", sed ĉiu dua sovetia soldato havas tiajn medalojn. Uf, kian kapon havas Alico, ĉar ŝi Angelica batalas bone kaj trejnas siajn genuojn por pugnobatoj ekde infanaĝo. Ŝia patro instruis ŝian mal-al-manan batalon.
  Ŝi havis neniujn denaskajn kapablojn por pafado; ŝi ne estis naskita kaŝpafisto. Sed jes al man-al-mana batalo. Sed dum la milito, ŝi fariĝis tiel sperta, ke la nivelo de lerteco de la pafisto, ĝenerale, estas sufiĉe akceptebla. Kaj kiam ŝi estas furioza kaj trafas sen celi, ĝi funkcias eĉ pli bone.
  La dua defendlinio ankaŭ estis trarompita, la tankoj malfruis, kaj la infanterio iris antaŭen.
  Neniu atentas individuajn flamantajn kamenojn. Ĉiuj volas esti en Berlino, ĉi tio estas ripozo kaj la fino de la milito. Kaj ĉiuj jam estas morte lacaj.
  Sed la tria linio estas la Seelow Heights. La ĉefa kaj plej forta linio de defendo de la Germana Armeo. Estas monteto kun kavernoj kaj komunikadoj. La infanterio estas renkontita per morterpafoj, maŝinpafado, eksplodemaj obusoj...
  La soldatoj kuras por tempeto, sed la intenseco de malamika fajro pliiĝas. Krome, kontraŭpersonaj minoj eksplodas sub la piedoj. Kontraŭaviadilaj kanonoj pafas, kaj aerkanonoj estis forigitaj de germanaj aviadiloj (ili ne havas fuelon, do konservu la artilerion, kiu mankas!).
  La militistoj samtempe falas centojn, surŝutante la padon per kadavroj... Ni devas kuŝi, kalkuli je la subpremado de tiu ĉi defenda linio.
  Sovetiaj atakaviadiloj kaj frontlinia aviado denove hurlas. Krom la peonoj aperis ankaŭ pli pezaj Tu-3. Ĉi tiuj veturiloj povas porti ĝis tri tunojn da provizoj, do estas espero por ili.
  Kaj nun la tankoj komencas alveni...
  Alico flustras al Angeliko:
  -Ĝuste! Ni nun trarompos la malamikon tuj! Morgaŭ ni estos ĉe la Imperia Kancelario!
  La fajromilitisto ne estas tiel plena de optimismo:
  - Ĉio ŝajnas al mi tiel facila...
  Efektive, atakaviadiloj suferas perdojn. Luftfaust estas laŭ sia nomo. La aviadiloj brulas kiel kandeloj... Kaj la timindaj kontraŭaviadilaj sistemoj pafas perfekte. La batalantoj ĉi tie estas spertaj, elektitaj SS-soldatoj, la plej bonaj armiloj.
  Nek Alicio nek eĉ Nataŝa, kun sia tuta sperto, iam vidis tiom da aviadiloj faligitaj samtempe. Kompreneble, estas facile kredi je la realo de la submondo, sed ĉi tio estis eĉ pli malvarmeta.
  Alice komentis filozofie:
  - Morti estas malfacila. Sed estas pli facile flugi! Eh, ankaŭ mi ŝatus fariĝi piloto. Nu, ni flugu kaj batalu en la ĉielo.
  Nataŝa deklaris decide:
  - Ne! Mi eĉ ne povas stomaki vin! Resume, ne parolu, pafu!
  Alico obeis sian kunulon. Ŝi komencis pafi eĉ pli ofte. Sed celoj, kompreneble, ne aperis ofte. La germanoj sidis malantaŭ kiraso en ŝirmejoj. Estis pli da pafado ĉe optiko. Kaj ĉi tio estas delikata laboro.
  Angeliko, siavice, komencis ŝmiri pli ofte, kaj tio pli nervozigis ŝin kaj malbenis:
  - Nu, Hitler - paliso en lia buŝo!
  Alico konsolis sian kunulon:
  - Kien iros la Fuhrer? De la okcidento ni estas aliancanoj de la oriento. Ni pli bone memoru almenaŭ ion bonan.
  Angelica provis memori. Ekzemple, unufoje ili estis senditaj por ricevi langon. Estis en julio proksime de Vyazma. Unue, li kaj lia kunulo rampis trans la frontlinion tra la marĉoj, poste ili moviĝis laŭ la vojo...
  Al la kunveno iras tri policanoj... Kompreneble, ebriaj, odorantaj je fumoj kaj multe da malbonaj ridoj. Nu, du knabinoj en kotonaj roboj ne vekis iliajn suspektojn. Kvankam, eble, vekiĝis alia deziro. Ili proponis al la skoltoj veturon.
  Unu el ili kantos:
  - Mi sonĝis pri tiuj sur - ĉerko meze de la loĝejo. Mussolini - Satano - donis nur du lirojn!
  Jen Angelika sugestis al la policisto:
  - Ĉu vi volas gajni pli ol liron, aŭ cent markojn?
  La policisto rigardis eksteren, liaj stultaj okuloj elvolvis:
  - Ĉu vi scias kiel fari ĉi tion?
  Angelica kapjesis:
  - Kompreneble... Ja por ĉiu vera ruĝa komisaro estis promesitaj cent okupaciaj markoj.
  La policanoj tuj ekkriis:
  - Kie estas la komisaro, venigu lin ĉi tien!
  Angeliko direktis la policanojn al la abelujo, feliĉe estis apiejo proksime. Nu, estis ankaŭ abelbredisto gardostaranta. La knabino silentigas la policon:
  - Jen li estas komisaro en alivestiĝo, kaj en siaj abelujoj li havas partizan kaŝejon.
  La policanoj, kompreneble, estis sufiĉe ebriaj pro alkoholo, kaj ankoraŭ iris al la abelujo... Unu el ili estis la plej ebria, kaj du el ili iris al la abelbredisto.
  Estis amuze, kompreneble... Sed kial friponoj servas en la urba polico, ili aĉetis ĝin tiel malmultekoste.
  Ili estis morditaj ĝis la ekstremo, iliaj vizaĝoj estis ŝvelintaj, iliaj nazoj estis deklinitaj. Ili eĉ komencis frapi kapojn kiel paro da ŝafoj. Sed Angeliko ne nur ĝojis pri tio. Responde al la bruo, SS-uloj aperis sur motorciklo. Tiaj arogantaj uloj estas faritaj el ŝtalo, kvankam rustaj.
  Ili estis pafitaj proksime, ĉar la nazioj ne atentis la knabinojn, ili simple ridis, fingromontrante al la policanoj, kiuj ruliĝis sur la herbo.
  Kaj ili kaptis unu lingvon... Sed ili ne povis transdoni ĝin al siaj propraj homoj. Tiel okazis. La milito daŭras, sed la rekompencoj malaperis.
  Sovetiaj tankoj ekmoviĝis, ili antaŭeniris kun knaro. Kaj la infanterio ricevis la ordonon - atako!
  La soldatoj tuj leviĝis kaj alkuris la malamikon. Sed maŝinpafiloj kaj kontraŭaviadilaj kanonoj denove ekpafis, kaj minoj eksplodis. La soldatoj de Sovetunio ne haltis, ili kuris, tankoj rampis inter ili.
  La germanoj uzis siajn 88-milimetrajn rapidpafajn pafilojn kontraŭ tankoj. Ili trafis, provante malhelpi la tankojn moviĝi. Ili respondis truante en la bunkroj. Pezaj memveturaj pafiloj sekvis la tankojn, kaj atakaviadiloj kaj bombŝipoj denove laĉis supren sur la ĉielo. Metalo kaj fajro komencis pluvi sur la malamikajn poziciojn. Multaj miloj da tunoj da ŝtalo kaj flamo. Kiu forbalais ĉion kaj ĉiujn.
  Alico sarkasme flustris al Angeliko:
  - Ne, jen nia ŝanco! Vi vidas, la germanoj ne povos longe elteni tian atakon. Ili ne havas kontraŭargumentojn. Ili mortos unufoje por ĉiam.
  La ruĝhara militisto ruze rimarkis:
  - Fortikeco dependas pli de homoj ol de metalo. Ĉu vi pensas, ke estis malpli da premo sur ni en Stalingrado?
  Alico ridis responde, montrante siajn dentojn:
  - Sed ili ne havis tiajn monstrojn kiel nia "Andryusha". Kaj kion eĉ titanio povas fari kontraŭ "Andryusha"?
  Angeliko severe strabis la okulojn, sed gaje kontraŭis:
  - Eĉ "Andryusha" estas senpova kontraŭ... Aŭ pli ĝuste, se ĝi estas regata de malfortkora individuo. Do, ne ĵetu pli da optimismo ol vi devus.
  Ĉi-foje, Alico ne tordis sian vizaĝon en falsa severeco:
  - Kiaj sugestoj estas ĉi tiuj? Kiu estas malforta koro?
  Angelica respondis kolere:
  - Ĉu mi diris, ke vi? Kvankam mi notos tian perfortan reagon?
  Alicio ne respondis dum ŝia tasko estis pafi kaj serĉi celojn... Ĉi-lasta estas multe pli malfacila ol la unua.
  Alicio memoris kiel ŝi plenumis sian unuan taskon. Simpla, venu al Minsko kaj transdonu torton kun paperpeco bakita en ĝi kun informoj. Kaj kiom da timo mi devis elteni. Kaj nun estas tia morna sento meze de ĉi tiu kakofonio de muĝado kaj ŝoko.
  Alicio subite ŝajnis senti ke ŝia fingro gluiĝas, kaj li demetis la fusilon. Ŝi eksilentis kaj komencis preĝi.
  Kaj la infanterio denove estis devigita kuŝi, la fajro estis tro senkompata. Estis jam malfrue en la vespero; la Katyushas kaj Andryushas estis tiritaj pli proksimen al la frontlinio. Kaj alia artilerio. Necesis pafi la germanajn poziciojn...
  Alicio rememoris, kiel faŝisto postkuras ŝin ĉe la muelejo, kaj li logis lin en kaptilon, devigante lin paŝi en maŝon per sia boto. Do estis la dika bastardo kiu kroĉiĝis al ĝi, kaj aliflanke, kiel la sako da cemento faligita de Alico tirus la paleton. Jen kiel milito rezultis en glaso da kefir.
  Kiel vi sukcesis faligi sakon da cemento tiel peza, ke la malamiko estis tirita al la plafono? Nur ekkuru en specialan truon en la subtegmento. Fritz gardis la muelejon; greno estis muelita ĉi tie por la bezonoj de la armeo de Hitler. La tasko de la partizanoj estas ekbruligi ĉi tiun manĝejon. Sed la problemo estas, ke la alumetoj malsekiĝis, la partizanino pasigis la nokton en fojnamaso kaj kaptiĝis en la pluvo. Do mi decidis ŝteli alumetojn de la germana gardisto. Estis tiel amuza rakonto, kiam li kuris post ŝi kaj kriis, kaj kiam li estis pendanta, ĝi estis eĉ pli amuza.
  Kvazaŭ svingiĝinte sur balancilo, kaj tiam, kiam Alico tamen ekbrulis la muelejon... Kriu, ĝi estis...
  Nun ĝi staras, aŭ pli ĝuste ŝvebas, kun tia muĝado, ke oni eĉ ne aŭdas la kriojn. Sed Angeliko ne perdas optimismon:
  - Nu, kial vi estas acida, orhara feino. La kapitulaco de la malamiko estas proksima, kvankam niaj dentoj ankoraŭ klakados.
  La germanoj prenas multe da damaĝo, sed iliaj bunkroj estas fortaj kaj deviigas la plej multajn obusojn, kaj iliaj bomboj ofte maltrafas sian celon. La nazioj ankaŭ havas verajn turojn kun dikaj ferbetonaj muroj, kiuj ne volas cedi.
  Alico rigardas la mortantan sunon en la sunsubiro, ŝiaj okuloj estas akvaj, la knabino diras:
  - Kiom da homoj iras en la regnon de ombroj... Estas timige eĉ pensi pri tio.
  Alicio forte suspiris kaj preskaux ekploris. Kiam homo mortas vere, kaj ne en la matrico, ĝi estas terura.
  
  . ĈAPITRO N-ro 5.
  Alico vekiĝis. Ŝi iom alkutimiĝis al la malvarmo, sed ŝi volis manĝi pli. Paŝko, tordante kaj tinktante la katenojn, ĝemis:
  - Mi dezirus, ke mi havu iom da viandopastetoj aŭ rostita ansero ĉi tie!
  Arkasha konfirmis:
  - Jes, kaj mi ne malŝatus sintezajn manĝaĵojn!
  Alice kolere notis:
  - Kaj kiel la pioniroj malsatis en la keloj de la SS kaj ne petis kompaton! Ne, ni ne humiligos nin kaj genuiĝos!
  Paŝka konsentis pri tio, frapis sian nudan piedon sur la betonon:
  - Ni neniam leviĝos!
  Sed, malgraŭ la bravado, la humoro de la uloj restis malbona. Mi volis manĝi kaj trinki, kaj estis mallume. Ne kiel kaptito de la spaca imperiestro, sed eble pli malbona. Ne estas molaj litoj, kaj violoj sur la plafono. Jen la Tria Reich - senkompata imperio.
  Alicio denove komencis froti la alojŝtalan ĉenon. Ĝi cedis firme kaj estis tre dika. Eĉ kolera mamuto ne povis disŝiri ĉi tiun. Ili havas problemojn. Kaj ankoraŭ estas torturo antaŭen. Efektive, tuj kiam ili komencos friti la kalkanojn, ŝi ne tiom malmulte pensos.
  Alicio provis froti pli vigle. Estis forta deziro, sed jen iom da movo, la korpo varmiĝis kaj la malsato malakriĝis. Vi povas memori kiel Edmond Dantes skuis la stangojn por almenaŭ restarigi iom da forto al la muskoloj.
  Ankaŭ Alicio provis froti pli forte. Kaj ŝi povis fari ion. Dume, Hitler faris tre agreseman dialogon antaŭ la agreso kontraŭ Sovetunio.
  Goering memfide certigis la poseditan Fuhrer:
  - Stalin ne havas reagaviadilojn. Kaj ni povas fidi je totala aersupereco.
  Hitler kraĉis kaj bojis:
  - Jes, Stalino tro prokrastis kun la modernigo de sia aviada floto, eĉ en Hispanio, nia Messerschmitt montris sian superecon sur la Il-16. Sed ĝi ankoraŭ estis la unua modelo de la Me-109 "A", nun ni havas superfortan superecon kiel aviadilo.
  Goering kapjesis.
  - La aviadilo Yu-487 baldaŭ estos preta por lanĉo, ĝi kapablas porti 23,5 tunojn, kaj nur donante al la aviadilo pli flulinian formon, la rapido de la maŝino pliiĝis je tricent tridek grandaj kilometroj! Fariĝinte la plej rapida flugilhava bombaviadilo en la mondo!
  Hitler kriis histerie responde:
  - Nur tricent tridek! Vi ne sufiĉe laboras, apro!
  Goebbels eniris la konversacion:
  - Baldaŭ novaj, pli potencaj motoroj estos pretaj, kio signifas, ke la batalkvalitoj de la aviadilo pliiĝos eĉ pli.
  Hitler bojis:
  - Estas tempo rapidi, nova granda milito estas sur la nazo. Nia kontraŭulo, la rusa urso, estas tre forta, por ke vi ĉiuj ne pensu pri tio.
  Goebbels iomete klinis sian grandan kapon sur sia malgrasa kolo.
  - Mi persone timas la vastajn vastaĵojn de Rusio kaj ĝiaj severaj vintroj. Estas multaj arbaroj en ĉi tiu lando, kaj la komunistoj kun sia totalisma ideologio regis dum pli ol dudek jaroj, venenante la junulojn per propagando.
  Hitler klakis:
  - Kaj kion vi volas diri!
  Goebbels logike notis:
  - En la teritorioj liberigitaj de la bolŝevikoj, gerilo estas neevitebla! La plej malfacila speco de milito.
  Guerin snufis.
  - Ni paralizos la volon de la rusoj per bombatakoj.
  La kobrosimila Himmler siblis:
  - Nu, ni havas specialajn yagd-teamojn por batali kontraŭ la partizanoj. Por ĉiu germano mortigita, ni ekzekutos cent civilulojn. Tiam aŭ ĉiuj rusoj estos ekstermitaj, aŭ ni devigos ilin submetiĝi.
  Göring murmuris:
  - Rusoj havas nur unu elekton, aŭ morti starante aŭ vivi surgenue!
  Himmler konsentis kaj parolis rekte sensencaĵon:
  - Slavo estas esence besto, transira stadio de simio al homo. Kaj la sinteno devus esti kiel laborbrutaro. En kazo de malobeo al la buĉejo, en kazo de submetiĝo, laborego, vipo kaj magra manĝaĵo.
  Goebbels interrompis:
  - Se ni deklaras niajn celojn tiel malkaŝe, ĝi kunigos la tutan popolon ĉirkaŭ la bolŝevikoj. Ni devas agi pli saĝe! Precipe promesi sendependecon al Ukrainio. Necesas starigi la slavojn kontraŭ la slavoj. Precipe ni havas en menso tian Banderon. Li povos kontraŭstari multajn Malgrandajn Rusojn kontraŭ la Grandaj Rusoj.
  Kaj plej grave, doni forton por la milito kontraŭ la komunistaj bandoj.
  Hitler respondis:
  - En milito, mensogoj estas kiel venenaj gasoj, sed neniu spiralo vin savos! Kalumnio penetras kirason pli bone ol ŝelo, kaj forblovas kapojn pli bone ol ŝrapnelo! Jen via tasko, Goebbels, starigi unu sovetan popolon kontraŭ alia! Lasu la muzoj ŝarĝi la pafilojn!
  Goebbels respondis:
  - Ĉio estos farita kiel vi volas, mia Fuhrer. Jen mia persona novigo, la kreado de specialaj propagandaj unuoj en la armeo. Eĉ la Ruĝa Armeo ne havas tiom potencan arton de PR kiel ni! Kvankam ruĝa propagando estas multe pli totala kaj ĉie ampleksa ol en okcidentaj landoj!
  Goering grumblis:
  - Ĉu multe utilas en malplena babilado?
  Goebbels respondis:
  - Ne diru al mi! Kaj kiu malkonstruis la armeon de la aliancanoj. La britoj, francoj, belgoj kaj nederlandanoj havis pli da soldatoj, pafiloj kaj tankoj ol ni, kaj rezisto estis plejparte minimuma, ĝuste danke al nia informa influo.
  Goering kontraŭis:
  - Jen la rapidaj batoj de niaj trupoj, ili forpuŝis la deziron de la malamiko skui la boaton! Kia propagando!
  Goebbels respondis:
  - Cent kvardek sep dividoj, okdek brigadoj kaj preskaŭ kvar milionoj da soldatoj kapitulacis. Kaj vi pensas, ke tio okazis sen nia influo! Dum ses monatoj, la du armeoj staris unu kontraŭ la alia kaj ne moviĝis, la pafiloj ne pafis, kaj ni propagandistoj senlace laboris.
  Goering:
  "Vi ne povas trapiki la kirason de tanko per via lango!"
  Hitler interrompis la kverelon inter siaj subuloj:
  - Kompreneble, mi rekonas la meritojn de Goebbels. Lia maŝino bonege funkciis! Vi ne povas trapiki la kirason de tanko per via lango, sed vi povas neŭtraligi la ŝipanaron! La francoj ne vere provis batali. Tamen la kaŭzo estis sango difektita de negroidoj. Nun pri komerco! Ĉu ni havas sufiĉe da Goering-fortoj por disbati Sovetujon? Kiaj informoj raportas, kaj Himmler.
  La okulvitrumita limako respondis:
  - Sovetunio daŭre formas kaj deplojas novajn sekciojn. Precipe tankoj. Laŭ ĝisdatigitaj datumoj, la malamiko havas sesdek du tiajn dividojn. Fusiloj kaj kavaleriodivizioj ankaŭ estas formitaj. Stalino ŝajnas kolekti sian frapan pugnon.
  Hitler mallarĝigis la okulojn:
  - Do ni devas antaŭvidi Stalinon! Frapu fortan kontraŭblovon mem! Skuu la konsiliojn ĝis sia kerno. Mi decidis ataki USSR printempe, tuj kiam la vojoj sekiĝis. Miaj tankoj marŝos tra Rusio en venka marŝo! Ĉu ne!
  Himmler suspiris:
  - Bedaŭrinde, mia Fuhrer, la rusoj havas signife pli da tankoj ol ni. Laŭ malglataj taksoj, ilia nombro superas ducent dudek mil.
  Hitler fajfis:
  - Ŭaŭ! Kaj kial tiom da! Post ĉio, la sovetia sistemo estas malantaŭen!
  Himmler balancis la kapon.
  - Dum la dek du jaroj de industriiĝo, Rusio faris grandegan paŝon, aŭ pli ĝuste salton antaŭen en la ekonomio. Centoj da fabrikoj, multaj domoj kaj fabrikoj estis konstruitaj. Post la komenca krizo, agrikulturo kreskis kaj kolektivaj bienoj provizas kreskantajn kvantojn da manĝaĵo. Precipe la rusoj pligrandigas niajn provizojn de pano kaj viando, kaj ankaŭ de oleo. Rusio aktive disvolvas Siberion, kaj novaj kuŝejoj estas malkovritaj tie. Sovetunio plifortiĝas ĉiujare, la nombro de la plej modernaj fabrikoj kreskas kun nekredebla rapideco. Eĉ la usonanoj estas ŝokita pro la rapideco kun kiu la rusoj konstruas siajn industriajn instalaĵojn. Ne, socialismo ne estas pli malbona ol kapitalismo.
  Hitler kapjesis.
  - Mi ankaŭ enkondukis elementojn de socialismo en la kapitalisma sistemo. Nun la burĝaro ne povas, kiel antaŭe, sorbi la plej grandan parton de la plusvaloro! La oligarko ricevas nur ses procentojn de la profito por persona konsumo - tio estas speco de salajro. Niaj laboristoj havas nekredeblajn privilegiojn. Ili povas vojaĝi tra Eŭropo preskaŭ senpage. Senlaboreco finiĝis unufoje por ĉiam! Nuntempe, ni mankas oleo kaj manĝaĵo. Ukrainio provizos al ni manĝaĵojn, Kaŭkazon per petrolo. Milionoj da bone trejnitaj kaj edukitaj rusoj, ukrainoj kaj belorusoj fariĝos nia preskaŭ libera laborforto. Nia sentera kamparano riĉiĝos; ĉiu germano ricevos bienon. Kaj estos rusoj...
  Himmler respondis per muĝado:
  - Detruitaj!
  Hitler skuis sian fingron:
  - Ni komence ekstermos nur tiujn rusojn, kiuj malobeas al nia volo. Prudenta posedanto ne detruas tirbestojn. Prizorgado de konkeritaj popoloj, kiel dorlotbestoj. Ne trafu senkaŭze, sed rompu ajnan malkontenton per forto. Precipe, kiaj estas la konsideroj de Rosenberg?
  Orienta teroj specialisto Rosenberg respondis:
  - El ĉiuj slavoj, estas inter la belorusoj, ke la plej granda procento de blondharaj kaj bluokulaj reprezentantoj de la etno estas inter ili. Ili, same kiel la Baltoj, havas la plej grandan miksaĵon de germana sango. Mi kredas, ke la plej puraj kaj plej talentaj belorusoj povas esti germanigitaj.
  Hitler balancis la kapon:
  - Belorusoj estas ege malkuraĝaj homoj! Ili estas malfortaj, nekapablaj batali. Kaj vera germano estas, antaŭ ĉio, militisto. Krome, tro multaj judoj loĝas en Belorusio. - Ĉi tie la Fuhrer suferis rasisman sensencaĵon. - Ĉi tiu tribo de hundinoj difektis kaj la sangon kaj la moralan bildon de la Belarusian. Ne, vi devas zorge kontroli ĉi tiujn homojn por la ĉeesto de Judas-sango. Ĉio koste de kiu, estas dubo, devus esti forigita. Plej bone estas ne malŝpari kuglojn sur ĉi tiuj idiotoj, bastarda ŝlimo, sed simple bruligi ilin, kiel faris la mezepoka Inkvizicio.
  Himmler respondis:
  - En Eŭropo, ni ne faris tion al la judoj. Ili nur veturigis min en la geton kaj kudris sur sespintaj steloj. Kaj tia brutala reprezalio kontraŭ judoj kaj duonrasoj fremdiĝos de ni, multajn aliancanojn, kiujn ni konkeris kaj transformis en koloniojn de Usono kaj Britio. Post ĉio, la plimulto de okcidentaj oligarkoj kaj magnatoj estas judoj laŭ origino. Ĉu indas starigi la potencojn, kiuj estas kontraŭ vi!
  Hitler muĝis, frapis la piedojn kaj piedbatis la blondan paŝtiston. La hundo kun la genealogia arbo de la reĝino hurlis kaj forsaltis kun krio. La Fuhrer alkuris Himmler kaj komencis skui lin, ŝprucigante salivon:
  - Ho, hundo! Porko, hundido, tio signifas, ke vi staras por ĉi tiu malnobla, juda frajo, kiu kovris la tutan teron per feko!
  Himmler murmuris, la kapo tremante:
  - Ne, mia Fuhrer!
  Hitler batis Goering en la azenon per sia boto:
  - Kial vi silentas, porko!
  Goering kvakis, sufokiĝante:
  - La juda popolo estas nacio de banditoj!
  Hitlero ekkriis:
  - Ĉi tio ne sufiĉas!
  Goering daŭrigis:
  - Infera ŝimo!
  Hitler vangofrapis Goering:
  - Mi vidas, ke vi, la porko, eĉ ne kapablas ĝuste sakri! Nu, bone, mi mem alfrontos la judojn. Diru al Himmler, ĉu vi vundos la judojn!
  Himmler respondis nelonge:
  - Ordo estas ordono!
  Goebbels notis:
  - La fakton, ke la plimulto de la oligarĥoj en la Okcidento estas judoj, estas lerte uzata de nia propagando por instigi malamon inter malriĉuloj kontraŭ riĉuloj. Ja ni batalas kontraŭ la monda cionismo, do por la feliĉo de ĉiuj plej malriĉaj tavoloj de la socio kaj de la mondo.
  Hitler ridis:
  - Por feliĉo! Tio estas bone dirita! Kiam la fera boto de la Tria Regno paŝas sur la gorĝon de la tuta mondo, tio estos feliĉo. Kiel ni diras, liberiga milito estas forĵeti la jugon de la bolŝevikoj kaj la riĉuloj de la popolo.
  Himmler rimarkis:
  - Nu, ni havas seriozajn kialojn por kredi, ke Stalino mem preparas liberigan kampanjon kontraŭ ni!
  Hitler reviviĝis:
  - Kiaj bazoj!
  Himmler respondis:
  "Eĉ la regularo de la Ruĝa Armeo diras, ke se la malamikaj fortoj militos kontraŭ ni, ni fariĝos la plej ofensiva armeo en la mondo."
  Goebbels korektis:
  - Se ili trudas militon, tio estas propaganda ruzo! Estas multe pli logike bati unue, sen atendi, ke la amaso falos sur vin. Krome, la vorto - la plej ofenda en la mondo - estas aludo de mondregado.
  Hitler mallarĝigis la okulojn:
  - Mi scias! Eĉ en la rusa konstitucio estas skribite: USSR vastiĝos ĝis ĝi inkluzivos la lastan respublikon sur la planedo. Kial mi rifuzis alteriĝi en Britio. Jes, ĉar la rusoj okupis Moldavio, minacante forpreni rumanan petrolon. Se mi estus komencinta la surteriĝon, ili batus min en la dorson.
  Goebbels, grincante per maldika voĉo, komentis:
  - Ni prenis grandan riskon lanĉante ofensivon en Francio sen provizi taŭgan protekton de Oriento. Dek sekcioj de rekrutoj disponigas ekstreme malfortan protekton kontraŭ la tankoj de Stalin. Precipe, nia inteligenteco akiris dokumenton, ke jam en 1939, Stalino promesis lanĉi ĝis dek mil tankoj, ses mil aviadiloj, cent dudek infanteriodivizioj sole kaj pli ol kvar milionojn da soldatoj. Niaj malfortaj fortoj ne povis elteni tian potencon. Se la bato estus frapita en majo-junio 1940, ĝi estus mortiga!
  Hitler ektremis:
  - Mi mem timis ĉi tion! Sed la heroa rezisto de la finnoj terenbatis la arogantecon de Stalin. La sovetia armeo montris sian malfortecon! Kio estas Finnlando? Ĉiuj tri milionoj kaj duono da homoj, armeo kiu ne havas ununuran tankon, ĉiujn kvincent malpezajn kanonojn, kaj cent lamenlignajn aviadilojn. Kaj ili batalis kontraŭ la Ruĝa Urso, kiu havas pli da soldatoj ol la tuta loĝantaro de Finnlando. Kaj ili ne cedis; Stalino ne sukcesis absorbi Finnlandon.
  Himmler ridis:
  - Arja sango!
  Goebbels notis:
  - Sed la rusoj trarompis la linion Mannerheim, kaj per fronta atako. La perdoj estas grandegaj, sed mi aŭdis de la finnoj pri la uzo de la nova potenca tanko KV-12, kun 252-mm-obuso kaj la IS-3 kun 130-mm-kanono kaj longa barela longo.
  Himmler kapjesis:
  - La rusoj havas tian tankon! Kaj ilia nombro pligrandiĝas. Ni ne scias precize kiom da estas, sed estas almenaŭ kelkcent. Kaj la produktado kreskas. Novaj laborejoj por produktado de tankoj estas konstruitaj en Ĥarkov kaj Leningrado. Estas informoj, ke konstruado de nova instalaĵo komenciĝis preter Uralo. Vere, la produktado de rad-spuritaj tankoj BT-8 kaj BT-9 estis limigita, kaj en ilia loko aperis modelo de la tanko T-34-85. Ili diras, ke marŝalo Kulik trarompis ĉi tiun modelon.
  Hitler vigliĝis:
  - Ni ricevis la desegnaĵojn!
  Himmler respondis:
  - Estas nur foto. Li ne estas tre impona. Simila al la franca S -35, ankaŭ dekliva kiraso, nur iomete pli malalta en silueto. Vere, la veturado estas multe pli bona, la motoro estas 500 ĉevalfortoj, dizelo.
  Hitler subridis.
  - Zizy ne helpis la francojn!
  Himmler respondis:
  - Jen alia maniero diri, ke niaj pafiloj estis senpovaj kontraŭ sia kiraso. La fronta areo de 56 mm ne estas ŝerco. Krome, se la S -35 havas pafilon de nur 47 milimetroj, tiam la T-34 havas tre 76 миллиметровdecan. Precipe, la sovetia ŝelo estas trioble pli peza ol tiu de nia T-3, kun rearmita 50 mm pafilo.
  Hitler saltis al grandega kristala vazo, kaptis la rozkoloran koloron kaj komencis nervoze knedi ĝin en siaj manoj. Li pikis sin sur dornon kaj hurlis:
  - Jen la pederastoj! Kial ili ne tranĉis la pikilojn.
  Aperis du sveltaj, belaj blondaj knabinoj en bluaj roboj. Ili komencis vigle tranĉi la dornojn per eta tondilo. Hitler metis la fingrojn en lian buŝon, suĉis iom da sango kaj subite eksaltis, batante la knabinon sur la elastan, rondan pugon. Ŝi ekkriis, la Fuhrer en cigana klaklango:
  - Sed la ĉevalo!
  Himmler daŭrigis:
  - La tanko T-34 kapablas penetri 76 mm-kanonon kaj komencan ĵetan rapidon de 630 - 50 kilometroj - T-3 mm kiraso, je distanco de pli ol kilometro.
  La Führer, kaptinte la knabinon je la haroj kaj skuante ŝin kiel ĉevalinon, grakis per voĉo de rusta trumpeto:
  - Mi jam legis ĉi tiun raporton! Sed la optiko de la T-34 estas tiel malforta, ke tiu ĉi tanko ne kapablas pafi de distanco superanta 500 kilogramojn... uf, metrojn. Almenaŭ kun ŝanco trafi!
  Himmler volonte konsentis:
  - Jes, la optiko de la sovetianoj estas rimarkeble malantaŭe! Sed inteligenteco raportis, ke proksime de Kievo oni konstruis novan planton, uzante la plej modernajn teknologiojn, por la produktado de optiko. Do post du-tri jaroj la rusoj fermos la breĉon.
  Hitler, turnante la hararon de la blonda belulino en la manon, penante vundi ŝin, ĝemis:
  - Des pli da kialo por unue bati USSR! Ankoraŭ kelkaj jaroj kaj la konsilioj estos tiel fortaj, ke ni ne havos ŝancon.
  Himmler konfirmis:
  - Krome estas konstantaj, ĉiam kreskantaj onidiroj, ke Stalino volas ataki nin unue. Ĉiukaze, trupoj estas tiritaj supren al la landlimo kaj novaj sekcioj estas formitaj. Eble la rusoj ĉi-jare batos.
  Goebbels obĵetis:
  "Ili havas multajn sekciojn, sed neniu havas plenan stabforton de dek naŭ mil homoj. Nova aviado ĵus komencis alveni en la okcidentaj distriktoj; sovetiaj pilotoj eĉ ne majstris ĝin. Kio pri pilotoj, la trejnado kaj trejnado de flugpersonaro ne finiĝis, multaj aviadiloj estas sen pilotoj. Ankaŭ ne estas sufiĉe trejnitaj tankaj skipoj, ne estas konsilioj ĉi-jare, ili ne pretas malfermi la fronton.
  Hitler ŝovis la vizaĝon de bela knabino en abundan rozarbeton. Ŝi ne kuraĝis rezisti, ĉar ordonis al ŝi la vivanta Dio mem - la Fuhrer. Dornoj trapikis la teneran vizaĝon, trapikante la glatan haŭton. La knabino volis krii, sed morto estis videbla en la glacia rigardo de Hitler, ŝi ŝajnis paralizita, kelkaj gutoj da sango falis sur la malsekan grundon de la vazo.
  La Führer ŝatis ŝian obeemon, kaj denove, post batado de ŝi sur la fundon, Hitler forsendis la malfeliĉan serviston:
  - Fiku la hundinon! - Tiam nervoze plurfoje, skuante la kapon, li diris: - Mirigi estas venki! Komandanto, kiu avertas pri sia atako, estas aŭ idioto aŭ sanktulo, kio esence estas la sama afero! Sankteco estas la plej certa signo de degenero, kun la allogeco de la helaj koloroj de la muŝagariko!
  Goebbels aplaŭdis:
  - Kiaj saĝaj vortoj!
  Himmler respondis:
  - Konsiderante la enormajn naturajn rimedojn de Sovetunio, la grandajn liberajn spacojn kaj la efikecon de la sovetia sistemo, ne estas konsilinde, ke ni prokrastu la baton. Kaj kiuj estas la alternativaj manieroj de ekspansio...
  Goering respondis:
  - Nu, ekzemple Afriko! Mi proponas sendi plurajn elektitajn sekciojn suden por savi Italion de malvenko. Libio kaj Egiptio havas multe da petrolo, kaj Ekvatora Afriko havas eĉ pli. La Brita Regado de Sudafriko, kaj nia Namibio, estas plenaj de diamantoj kaj oro. Milionoj da fekundaj nigraj sklavoj. Ĉi tiuj estas niaj kolonioj, varmaj maroj.
  Hitler riproĉis, pikante Goering en la stomakon per sia pugno:
  - Jes, vi nur timas rusajn bajonetojn.
  Goering respondis:
  - Mi timas la rusan vintron! Niaj karbaj benzinujoj simple frostiĝos. Hidrolizita karbo, je temperaturo de minus naŭ gradoj, putriĝas en nebruleblajn frakciojn. Kaj en aviado, ne sufiĉas lubrikado. Ni ne estas sufiĉe fortaj por preni Moskvon kun unu infanterio.
  Goebbels rimarkis:
  - Jes, kaj la lubrikaĵo en mitraletoj kaj ĉaspafiloj ankaŭ malmoliĝas en severaj frostoj. Nur individuaj SS-unuoj kiuj batalis en Norvegio havas frostrezistan specialan grason.
  Hitler svingis ĝin:
  - Ne gravas, mi havas interkonsenton kun la malvarmo!
  Goering larĝigis la okulojn:
  - Kiel estas tio?
  Anstataŭ Hitler, Himmler respondis:
  - Grupo de sorĉistoj kaj magiistoj evoluigis specialan, psikan armilon. Ĝi alportas nin en astralan kontakton kun pli altaj spiritaj fortoj kaj permesas al ni turni nin al la reganto de ekzisto. Li promesis al ni varman kaj sekan vintron.
  Hitler ridetis:
  - Lastan fojon, la magiistoj influis la batalkapablon de la britoj kaj francoj tiel, ke ili mortis perdinte sian batalspiriton. La sama okazos nun.
  Goebbels rimarkis:
  - Kalku je magio en la epoko de la atomo!
  Hitler piedbatis vazon (Goebbels ne volis esti batata, li estas tro malgranda kaj delikata homo, vi povas grave kripligi lin) La porcelano farita laŭ specialaj receptoj pluvivis, kaj la Fuhrer kaptis lian kruron kaj kriis:
  - Ho, doloras!
  Goebbels rapidis al la Fuhrer kaj komencis froti sian kruron:
  - Ho nia granda sinjoro! Mi ne atendis ĉi tion.
  Hitler subite ridis nervoze:
  - Jes, mi ludis vin dikkapa! Nun ni prenu ĝin en ordo. Laboratoria esplorado establis la fakton de telepatio. Ĉu ne!
  Goebbels kapjesis:
  - Jes, mia Fuhrer!
  Hitler frotis siajn manojn:
  - Mi mem estas hipnotiganto! Do jen kion ĝi diras! Estas certaj pli altaj astralaj kaj mensaj fortoj. Magio ja estas realo. Same kiel la transdono de pensoj tra distanco.
  Goebbels respondis:
  - Tia kazo okazis al mi. La domo estis disfalonta, mi sentis mensan ordon kaj haste forlasis ĝin. Ŝajnis, kvazaŭ la voĉo diras: foriru, estas danĝera! Kaj tri minutojn poste tio okazis.
  Hitler konfirmis:
  - Kaj tio okazis al mi dum la unua mondmilito. Mi ricevis ordonojn forlasi la tranĉeon antaŭ ol la bombo eksplodis en ĝi.
  Goering konfirmis:
  - Kaj pli altaj potencoj protektis min. Kelkfoje vi sidas ĉe la kontroloj de aviadilo, kaj tiam subite la komando estas dekstre. Ia talento! Vi foriras, la malamika aviadilo estas pafita, kaj vi vivas! Mi travivis la tutan militon sen gratvundeto, kaj faligis kvindek ok aviadilojn. Unu el la plej bonaj asoj en Germanio - MI!
  Hitler respondis:
  - Mi konas viajn meritojn, Hermano. Ĉu vi kredas aŭguristojn?
  - Unu el ili antaŭdiris, ke mia vivo estos en grava danĝero, sed mi povos eskapi de la maŝo!
  Hitler ridetis:
  - Vi ne forlasos min! Se mi volas pendigi vin, mi pendigos vin sen ia prokrasto aŭ apelacio.
  Goering faris mallertan provon riverenci: lia stomako malhelpis. Li eĉ ĝemis pro streĉo:
  - Ho Fuhrer!
  Hitler singultis:
  - Resume, la plano Barbaroso jam estas subskribita. Mi ordonis fari kaj konservi sekrete nur naŭ ekzemplerojn. La frapo de nia armeo devas esti kiel fulmo; ili scios pri ĝi nur kiam ĝi trafos! Se vi havas aliajn obĵetojn aŭ konsiderojn.
  Goebbels timeme diris:
  - Ni devas peti la Papon anatemigi la bolŝevikojn. Mi pensas, ke Mussolini havos similan influon.
  Hitler snufis:
  - Benedito estas tro malforta! Li ankoraŭ toleras la malfortmensan monarkon, kvankam jam estas tempo por establi respublikon kun la Duce.
  Göring respondis:
  - Mi delonge konsilas aranĝi akcidenton por la reĝo.
  Hitler snufis.
  - Mussolini ne aŭskultis miajn konsilojn ne deklarante militon por ataki Malton. Pro tio, la britoj nun turmentas Italion. Stultaj pastaj homoj kun sia limigita gvidanto. Virŝafoj kontrolitaj de virŝafoj. Havante nombran superecon, la italoj suferas malvenkon post malvenko, kaj tamen ili ankoraŭ nomas sin posteuloj de Antikva Romo.
  Himmler bojis:
  - Difektita sango!
  La Fuhrer muĝis:
  - Aŭ pli ĝuste!
  Ekzekutisto numero unu ĝemis:
  - Antaŭe, la romianoj estis helharaj kaj bluokulaj, ĝis ili miksiĝis kun la maŭroj. Nigruloj ruinigis genetikon!
  Hitler kunpremis sian pugnon:
  - Ĝuste! Patosaj estaĵoj!
  Goering sugestis:
  - Eble, ni ordonu, Scoreli batos la reĝon, kaj anstataŭigos la Duce per pli juna kaj pli energia politikisto.
  Hitler mallarĝigis la okulojn:
  - Mi dubas, ke tio estas bona ideo! Estas malfacile trovi lupon inter ŝafoj. La germanoj estas nacio de gvidantoj kaj herooj. Ni estas sufiĉe kapablaj konstrui kaj enterigi ĉiujn. Ni disigu la ferbetonajn dorsojn. Sed ĝenerale pri Mussolini ni parolos poste pri Rusio. Mi ne permesis lin eniri miajn planojn.
  Goering demandis:
  - Kaj kial?
  Hitler ridetis:
  - Tiu ĉi bastarda idioto provos malinstigi min ataki Rusion. Li ĉiam estas la malkuraĝa Mussolini. Kvazaŭ mi ne scias, kiel li marĉandis kun Britio kaj Francio, promesante malfermi duan fronton kontraŭ Germanio.
  Himmler ridetis:
  - Ni eĉ havas korespondadon! Niaj agentoj ŝtelis la originalojn, anstataŭigante ilin per kopioj. Ne zorgu, mia Fuhrer, Mussolini estas ĉirkaŭita de niaj agentoj kiel lupo kun flagoj.
  Hitler trankviliĝis:
  - Italujo havas kvardek ok milionojn da loĝantoj, sen kalkuli la koloniojn. Ŝiaj trupoj estos tre utilaj al ni. Tamen, Francio, kune kun siaj kolonioj, havis populacion de pli ol ducent milionoj, pli ol Sovetunio, kaj disfalis kiel kartdomo. Cetere, kiom da homoj loĝas en la ruĝa imperio?
  Himmler respondis:
  - Formale, 194 milionoj, sed laŭ iuj datumoj, la censrezultoj estis supertaksitaj je ses aŭ tri milionoj!
  Hitler sulkigis la brovojn.
  - La rusoj havas avantaĝon en nombro, kaj de la malantaŭo, Britio premas nin. Kune kun siaj kolonioj kaj regadoj, ĝi havas okcent milionojn da loĝantoj. Ĝi estas nur ia monstro.
  Himmler respondis:
  - Grandaj kolonioj estas forto kaj malforto! Multaj araboj kaj hinduoj pretas subteni niajn trupojn.
  Hitler ridetis:
  - Ĝenerale mi ĉiam traktis Islamon kun multe pli da respekto ol kristanismo. La instruo trafis vin sur la dekstran vangon - turnu vian maldekstren: idioteco. Ĝi igas homojn sklavojn. Nur stultaj slavoj povas esti kristanoj. Kaj fido al Alaho estas utila por militoj.
  Goebbels konsentis:
  - Estas multaj bonaj aferoj en Islamo! Ekzemple, poligamio!
  Hitler ridis:
  - Mi certe enkondukos poligamion!
  - Mia edzino ne ĝenas! Ni germanoj devas loĝi la tutan terglobon. Kaj virinoj povas esti varbitaj el konkeritaj popoloj.
  Rosenberg konfirmis:
  - Estas tiom da belaj, helharaj, sveltaj virinoj en la Oriento.
  Hitler rimarkis:
  - Ne plenrajte!
  Rosenberg respondis:
  - Fizike, slavaj knabinoj estas tre fortaj. Ili kapablas naski multajn fortajn, sanajn infanojn. Mi pensas, ke la plej belaj kaj inteligentaj el ili povas esti donataj kiel junaj edzinoj de la SS-uloj, kaj eminentaj Wehrmacht-soldatoj, por ke ili nasku infanojn kaj faru hejmajn taskojn.
  Hitler balancis la kapon, ne estis klare, kion li volas diri, jes aŭ ne. Tiam ekparolis obtuza voĉo:
  - Vi ankaŭ povas provi! Nur la fotoj de ĉi tiuj virinoj en la novaj pasportoj devas esti nudaj.
  Goebbels ridis:
  - Tre racia! Ni elektos virinojn sen fizikaj difektoj! Paro de ĉiu estaĵo!
  Hitler respondis:
  - La plej elstaraj povas havi tri aŭ kvar! Ekzemple, krom la fera kruco kun diamantoj, eldonu nudan bustigan slavan virinon kun ampleksaj mamoj kaj larĝaj koksoj.
  Goebbels sugestis:
  - Kaj kio? Estos bonega! Mi ankaŭ amas altajn slavajn knabinojn.
  Goering malklariĝis:
  - Estas ĉar vi mem estas mallonga!
  Goebbels estis ofendita:
  - Napoleono kaj Nelson ankaŭ estis mallongaj. Ja, kiel oni diras: de la kapo ĝis la piedoj bruto, de la kapo ĝis la piedoj bruto!
  Goering snufis:
  - Tial al vi ne mankas eĉ unu jupo. La eta giganto de granda sekso estas bonega Goebbels!
  - Ne estas, ke vi estas apro!
  Hitler interrompis la "bazaron":
  - Estonta milito kun Rusio konsumos ĉiujn niajn fortojn kaj rimedojn. Do mi intencas koncentri ĉirkaŭ cent kvindek sekciojn por la striko. Krome, niaj aliancanoj devas asigni gravajn monsumojn! Sed la problemo estas ilia babilemo!
  Himmler respondis:
  - La SS mallongigos lingvojn! Ĝuste la pasintan monaton ni kaptis preskaŭ kvincent spionojn!
  Hitler demandis:
  - Ĉu ĉiuj konfesis?
  - Plimulto! Ni estas bonegaj kiam temas pri torturo.
  - Ni devas alporti la ciferon al milo. - Hitler mordis kelkajn rozkolorajn petalojn kaj maĉis. - Arestu kune kun siaj familioj. Tortu infanojn antaŭ siaj gepatroj, torturas gepatrojn antaŭ siaj infanoj. Forgesu pri kompato, ni havas bonegan celon - mondregado kaj ĉiuj, kiuj malhelpas tion, devas esti detruitaj! Por la gloro de granda Germanujo!
  Himmler respondis:
  - Multaj el niaj esploristoj embarasas uzi kruelajn rimedojn kontraŭ virinoj kaj infanoj!
  Hitler frapis siajn piedojn, ŝprucante salivo:
  - Malfortuloj al koncentrejo! Al prizona prizono. Tiuj, kiuj servas en la SS, sciu: la speco estas perfidulo, la mola estas perfidulo. Ĉiu germano devas fariĝi ŝtala maŝino de detruo. Ideale, la lando estu unu kontinua kazerno kaj malliberejo.
  La homoj ĉirkaŭe kriis unuvoĉe:
  - Heil Hitler!
  Marŝalo Goering kantis:
  - Ŝpruci pafilojn anstataŭ buteron estas diro, ne fabelo! Tie rampas tanko - ne furzu! Venos fabelo!
  Ĉiuj ekridis:
  - Ho jes Goering, ho jes kiel! Boto al la okulo!
  Hitler snufis:
  - Venu, Hermano, dancu!
  Goering prezentis la hipopotamdancon. Li estis tiel forportita, ke li provis grimpi sur la tablon. Sed li malsukcesis kaj li flugis kun muĝado, kunportante paperpezilon, statueton de Napoleono, buston de Hitler kaj aron da dosierujoj. La busto de la Fuhrer disiĝis de estado trafita sur la kapo de porko. Sovaĝa kriado aŭdiĝis kaj sango fluis. Hitler ordonis:
  - Helpu lin!
  Pluraj knabinoj en bluaj uniformoj enkuris, ili prenis Goering kaj komencis bandaĝi lian kapon.
  Goebbels snufis:
  - Mia kapo ne povas dolori! Ĝi estas osto!
  Himmler murmuris:
  - Ho, ne estas facila laboro, treni hipopotamo el la marĉo!
  Goering estis forportita, kaj Hitler, rigardante ĉiujn de sub la brovoj, bojis:
  - Eliru, kretenoj, mi tedas pri vi!
  La akompanantaro elkuris el la vasta oficejo de la Fuhrer. Hitlero kvarpiede kaj bojis post li:
  - Ve! Ve! Ve! Korvo! Mi batos vin per mopo!
  Li marŝis kvarpiede, gratante sian orelon per la piedo. Restinte sola, Hitler grimpis sur la tablon kaj pensis, komencis paroli kun si:
  - Mi estas ĉirkaŭata de kanajloj kaj kretenoj! Ili ĉiuj estas malkuraĝuloj! Malaltaj, malnoblaj malkuraĝuloj, ĉiu el ili, kaj insidaj sikofantoj. Ho Dio, kiaj idiotoj mi estas ĉirkaŭata! Konkeru la tutan Eŭropon, levu vian nacion de la genuoj, kaj finfine restu tute sola.
  Sed honeste, li estas Hitlero, granda reganto. En nur ok jaroj de regado, la lando, detruita de la krizo, estis ne nur restarigita, sed levita al senprecedenca alteco. La industrio kreskis pli ol trioble, kaj konsiderante la konkeritajn, kvinoble kaj duono pli ol en 1932. La rusoj mortigis multe pli da soldatoj en unu finna milito ol Hitlero faris en konkerado de la tuta Eŭropo. Tia triumfo estas la rapideco de konkero, kiun Napoleono, Ĝingis-Ĥano kaj Aleksandro la Granda envius. Kaj tiam Afriko, parto de Azio, Aŭstralio, kaj eĉ Ameriko falis. Lia nomo sonas tra la tuta mondo. Kaj estas nur unu homo, antaŭ kiu li - Adolfo - estas en timo! Stalin estas filo de rusa nobelo Prĵevalskij kaj simpla kartvela kamparanino! Ne judo, sed tre kapabla, per ruzo kaj ruzo, doni antaŭan komencon al iu ajn judo. Stalino estas kompreneble malsaĝulo, por permesi al Hitler konkeri Brition kaj Afrikon, li pikos la Trian Reich en la dorso. Ĉiukaze, Li, Hitlero, estus aginta tie anstataŭ sia! Ve, Goering ne naskiĝis gvidanto, kaj ne komprenas bazajn aferojn. Li, la Fuhrer, nomumis Goering kiel sia posteulo ĉar, pro la mallarĝa menso de la apro, li estas tute sekura kiel konspiranto. Ĉiam estas danĝero, ke via anoncita posteulo volos akceli la procezon kaj mortigi vin. Jen li, Hitler, nur kelkajn jarojn pli aĝa ol Goering. Male al la porko, li ne fumas, ne trinkas, ne tro manĝas kaj observas sian pezon. Sed dikaj homoj vivas pli mallongajn vivojn. Estas neverŝajne, ke Goering povos postvivi la Fuhrer krom se okazos forto-majura. Do ĉi tiu estas la posteulo, nur por antaŭa komenco. Alia speco de Goebbels. Li estas simple aso en propagando; liaj servoj al la partio estas enormaj. Sufiĉe klera, klera, kuraĝa, sed malforta! Ĉu la Fuhrer de granda nacio povas esti preskaŭ nano kaj kriplulo? Estas vere, ke Hitler mem estas nur 166 см, eĉ iomete sub mezumo, kaj neniel heroo. Kiam li studis en vilaĝaj lernejoj, li estis kuraĝulo kaj gvidanto. Sed en la gimnazio li estis batita kaj humiligita de pli fortaj studentoj. Kaj por knabo, kiu komence konsciis pri sia ekskluziveco, tio estis tre dolora. Li ne estas malbona ekde infanaĝo, eĉ nun li foje timas la sangofluon kaj siajn abomenaĵojn. Nun li agis kiel tute malsaĝulo antaŭ sia sekvantaro. Kiel influis lin la anfitamina injekto? Kaj ankaŭ la deziron kaŝi la propran senpovecon kaj vundeblecon per ostenta fanfarona. Jes, li komprenis, ke li kondutas malbone, sed la diablo en lia kapo kriis. Estu tirano, dispremu ĉiujn kaj detruu ilin! Estu kruela despoto! Vi estas la Fuhrer, vi estas Dio, vi devas moki ĉiujn. Kio se ni kreus novan religion kaj nian propran Triunuon, kies kapo povus esti la Fuhrer. Kiel diri, scienco evoluas. kaj eble la sciencistoj de la Tria Regno kaj aliaj konkeritaj landoj povos igi lin almenaŭ senmorta. Ĉiukaze, la magiistoj promesis trovi pocion kiu restarigos junecon.
  . ĈAPITRO N-ro 6.
  Tute elĉerpita pro la ĉasiĝo de la ĉenoj, malsata kaj laca Alico denove ekdormis. Ŝi vere volis trinki unue. La malsato kvietiĝis. Ankaŭ Paŝko kaj Arkaŝko suferis, sed ili sin fortigis. Dum Hitler kaj lia bando ne havas tempon por infanoj. Kaj esti en katenoj kaj en malvarma, malhela kelo, sen manĝaĵo aŭ trinkaĵo, ankaŭ estas torturo. Sed almenaŭ en sonĝo oni povas vidi ion heroan.
  Kaj troviĝu malmulte da konsolo en ĉi tio;
  Nokte, sovetiaj tankoj kaj infanterio denove rapidis por sturmi la Seelow Heights. Nokte, la eksplodoj de minoj kaj konkoj aspektas precipe helaj kaj timigaj. Multnombraj, miloj da ili, la vunditoj ĝemas kaj krias longe. La Seels mem ŝajnas sur la ĉielo, prilumitaj de la ekbriloj de kontraŭaviadilaj obusoj kaj multaj spuriloj, flamigaj maŝinpafiloj , io kiel la pordegoj de la kosma submondo, en kiu koncentriĝas la neimageble potencaj fortoj de universala malbono.
  Multe da sango estas verŝita, multe, kaj la nudaj piedoj de la knabino daŭre gluiĝas al la koaguliĝanta purpura likvaĵo. Ĝi estas timiga kaj naŭza.
  Angeliko metis la manon al la frunto kaj diris:
  - Jen, kia paradizo male!
  Alisa Selezneva, kvazaŭ ŝi turnus la turnmekanismon de la Eiffel-Turo, suspiris:
  - La ĉielo, male, okazas, sed la infero, bedaŭrinde, ĉiam estas reala. Do li sekvas nin sur niaj kalkanoj!
  Anstataŭ respondi, Angeliko pafis al apenaŭ videbla figuro, neklara en la lumo de la fajro, rampanta el la rompita muro de la pilolujo. Tamen, la sovetia infanterio daŭre estis renkontita kun preciza kaj densa fajro. La tankoj faris sukceson, provante grimpi supren laŭ la deklivo.
  Tio ŝuldiĝis al la ne totale sukcesa dezajno de la IS-2-tankoj. La peza ŝarĝo sur la antaŭaj rulpremiloj kaŭzis radoglitadon kiam oni provis moviĝi supren. Tio devigis la veturilojn moviĝi kvazaŭ spirale, flanken, kaj kelkaj pezaj tankoj simple ekhaltis. T-34-85, siavice, grimpis supren. Tio igis la fumon miksiĝi kun polvo, igante la soldatojn histerie tusi. Multaj el ili falis pro kugloj, ŝrapneloj aŭ svenis pro la neelteneblaj fumoj... Tamen ĉi-lasta ankaŭ efikis super la germanaj defendantoj.
  Ankaŭ la knabinoj ne staris senmove, sed faris mallongajn kurojn kaj supreniris. Iliaj nudaj piedoj ekbrilis ĉirkaŭ kalkanoj. Ili ankaŭ enspiris fumojn kaj la terurajn odorojn de putriĝantaj kadavroj, bruligitaj aŭtoj kaj la plej abomeninda sinteza fuelo.
  Ĉe la supro, la sovetiaj T-34 estis en malagrabla surprizo... Radioregataj nanoj "Chess Knight" veturiloj. Ili ramis sovetiajn tankojn, krevigante ilin kune kun si.
  La T-34-85, kune kun ĝiaj avantaĝoj, ankaŭ havas malavantaĝon - la kiraso de la frontala kiraso de la tanka kareno estas sufiĉe malforta. Krome, la obusoj eksplodis, ĝi estis nur ia hororo.
  Alicio kaj Angeliko komencis movi siajn nudajn sunbrunigitajn krurojn multe pli rapide. Ili devas akiri pozicion por neŭtraligi la kamikazajn ĉevalojn.
  Alisa Selezneva ordonis:
  - Batu ĉi tiujn monstrojn sur la antenon...
  Angelika konfuzite ekkriis:
  Sed ĝi ne estas reala... Ili havas rapidon de ĉirkaŭ cent kilometroj hore, kaj estas malgrandaj, kaj nenio videblas en tia fumo.
  Alisa Selezneva kantis responde:
  - La ĉielo ne videblas en la peĉa fumo, sed la korpo kutimas al la infero! Sed la elekto de tia dzhigit dependas de vi, sub la lito aŭ batalu por la afero!
  Angelica ekkoleris:
  - Denove rajdisto! Vi havas nur unu homon en via menso...
  Sed kolero pliigis la precizecon de la militisto... Tamen la kaŝpafistoj iom malfrue alvenis, la plej multaj el la "Ŝakkavaliroj" jam sukcesis fari "forkon" englutante sovetiajn tankojn kun siaj skipoj, aŭ eksplodigante ilin, kio estas esence la sama afero.
  Tamen, la knabinoj sukcesis savi kelkajn aŭtojn. Ili estas rusaj militistoj! Kaj malvarmetaj rusaj virinoj!
  Ekzemple, nokte, kiam ĉio estas en densa fumo kaj sango disvastiĝas, kiam ne ekzistas alia loko krom la submondo, la knabinoj ŝercis kaj pafis. Plie, Alisa Selezneva sukcesis forigi tri radiopafistojn de ĉi tiuj mortigaj novaj maŝinoj.
  Angelica diris sprite:
  - Ne ekzistas aŭto, kiu ne estis konstruita de homoj, kaj ankaŭ ne ĉagrenita de ili!
  Selezneva, kiu estis komsomola membro en la sonĝo, kuraĝe rimarkis:
  - Eblas krei teknologion pli fortan ol homoj, sed reprodukti pli perfektan homon estas preter la potenco de la Sinjoro Dio!
  Alicio, batalante, brilis per sia spriteco, same kiel tre forta voĉo kiu kovris la kanonadon, de artileriaj eksplodoj kaj simple monstra skuado de la atmosfero kaj grundo. Tamen, ĉi tio estas knabino, ŝi povus timi, sed ŝi ne povus timi? Kio estas la diferenco? Kaj en tio! Malkuraĝulo ne ludas hokeon! Kaj li batalas sur la unua linio. Post ĉio, kaŝpafisto kutime pafas malproksime de sekura kovrilo por si mem.
  La knabinoj decidis ŝanĝi sian deplojon kaj helpi sian infanterion, kiu jam alproksimiĝis al la supro. Ĉi tie, dum la kuro, Alicio estis vundita per fragmento en la bovido. Jes, kaj peco da ruĝeca metalo fiksiĝis en forta knabina muskolo. Alisa Selezneva falis kaj estis devigita, flankenmetite sian fusilon, eltiri ĉi tiun rustan, kurban feron. Kio, kompreneble, ne estis tre agrabla sperto.
  Kaj Angeliko preskaŭ perdis la okulon... Jen kiel la ŝajne sendanĝera rikolto de kuglo el peza maŝinpafilo povus rezulti esti mortiga por ŝi. Kaj estas nenio por ripari...
  Angelika hurlis:
  - Ho, vi miaj okuloj, ĉi tio ne estas el fabelo!
  Gravaj perdoj inter la tankoj, kaj pliigita morterpafado de la malamiko, denove devigis la infanterion kuŝi.
  Alisa Seleznev fine elpremis fragmenton el sia muskola bovido kaj eligis ĝemon:
  - Jen frenezulo el nefinita gisfero! Vi ne iom kripligis min! Do kio nun...
  La knabino ĵetis sin flanken kaj stumblis sur amaso da pluraj kadavroj. Ho Dio, kiom da soldatoj mortis ĉi tie. Videblas, ke ili pafis de sturmpafiloj MN-44. Ĉi tiuj maŝinpafiloj kun meza kartoĉo kaj alta celintervalo por ĉi tiu tipo de armilo estas tre mortigaj bastardoj. Eble la plej bona mitralo de la Dua Mondmilito, kiu feliĉe aperis sufiĉe malfrue, kiam la malvenko de la Germana Armeo jam evidentiĝis.
  Kaj la kadavroj, la rompita kaj mutilita karno, el kiu glitas ŝiaj mirindaj kruretoj... Estas malfacile fari paŝon sen treti la mortinton...
  Kaj jam grancas la persistaj korvoj, kiuj ne timas pafojn nek ŝrapnelojn, pretajn festeni per kadavraĵo.
  Kaj ne nur preta, sed jam sidanta kaj, sen ia hezito, manĝante la ankoraŭ varmajn restaĵojn de homoj.
  Alisa Selezneva ne povas elteni tian sakrilegon kaj, kvankam malŝpari kuglojn por tia abomeno estas certe troo, precipe kiam okazas batalo, sed... Emocioj superfortas la knabinon kaj ŝi pafas, terenbatante plurajn korvojn per unu kuglo samtempe. .
  En la sama tempo, Alico krias:
  - Bastardoj! Vulturoj, kadavromanĝantoj, kion vi faras!
  Angelique aliĝas al ŝi. Nun, ni draŝu la kornikojn... Kaj ĉi tie finiĝis la jam sufiĉe eluzita provizado de municioj... Alisa Selezneva malbenis:
  - Ne! Nu, mi estas vera malsaĝulo! Tiel mi purigis la plumojn de vulturoj.
  La ruĝhara militisto gratis sian nudan plandon malantaŭ la orelo kaj respondis:
  - Jes, ni scias purigi, sed ne la vicojn de faŝistoj...
  Alice estis grave ofendita:
  - Jes! Mi jam mortigis aŭ eksplodigis preskaŭ tutan regimenton de Fritz... Ni pli bone akiru la MH-44 kiel trofeojn. Ĉi tio estas bona afero, kaj en proksima batalo ĝi estas pli bona ol aŭtomata fusilo!
  Angeliko, ekzamenante la plej proksiman surfacon, diris rime:
  Bona devus esti kun pafilo;
  Frapu kiel furioza ŝtalo!
  Por ke la sango fluu kiel akvofalo -
  Detruu inferon - mortigu la malbonulojn!
  Alisa Selezneva kapjesis sian oran kapon:
  - Tiel pravas... Mortigu kaj ploru!
  La knabinoj rampis en la funelon de la rompita bunkro. Estis sufoke tie kaj la vunditaj germanoj ĝemis... Kia hororo estas, ruŝi en la mallumo kaj piki kun viaj manoj kaj piedoj rompitaj, kvietantaj ostoj, haŭtopecetoj, sango-malpuraĵo, liberigitaj intestoj, kaj rompitaj. marmoraj kaheloj, betonaj blatoj ...
  Alico, kompreneble, bone sciis la germanan, same kiel la sperta Angeliko. Unu el la soldatoj deliris, kaj la alia iom kohere kaj klare murmuris:
  - Anĝeloj de eterna stela infero; Ŝajnas, ke ĉio en la universo estos detruita - vi devas flugi en la ĉielon kiel rapida girfalko - por protekti viajn animojn kontraŭ detruo!
  Alisa Selezneva demandis en bona germana:
  - Parolu, soldato, kie estas via ĉelo kun konservitaj maŝinpafiloj?
  La militisto ekmoviĝis kaj demandis surprizite:
  -Ĉu vi estas nokta feino? Blua...
  Alico, kun la tono de pupa knabino, respondis ŝerce:
  - Ne, male al Malvina, mia hararo ne estas blua, sed kiel mi povas diri... Neĝbulo en la sunlumo...
  La germano diris nekredeme:
  - Tiam mi vidus ilin eĉ en la mallumo...
  - Por ke la rusoj pafu min aŭ seksperfortu min. Ne, vera arjo devas povi defendi sin! - Alico feroce klakis.
  La germano leviĝis preskaŭ ĝis sia plena alteco kaj poste batis sian kapon sur la supron de la betona planko. muĝis larmoplene:
  - Nu, kial tiom doloras... Karesu min...
  Juĝante laŭ liaj voĉo kaj odoro (Alico Selezneva en sia sonĝo, kiel vera sabotisto, lernis distingi odorojn, preskaŭ je la nivelo de flarhundo), li estis tre juna viro. Oni ne povas kompati iun tian... Alicio kompatis ĉiujn, eĉ se dum la batalo ŝi forgesis, ke ankaŭ ŝiaj viktimoj estas homoj, tiam laŭ sia libertempo ŝi verŝis ardajn larmojn kaj kuris al la plej proksima templo por ekbruligi kandelo tie.
  La knabino metis sian manon sur lian kapon, kaj tiam tiris lin al si, kisante lin sur la lipoj:
  - Kara... Kredu min, ĉi tiu milito baldaŭ finiĝos, kaj ni vivos tiel bone...
  La junulo sufiĉe prudente kontraŭis:
  - Kiel ĝi povas baldaŭ finiĝi, se la malamiko estas ĉe la pordego de Berlino. Ĉi tiu masakro daŭros almenaŭ ankoraŭ kvin jarojn, ĝis ni prenos Moskvon kaj Londonon!
  Alisa Selezneva mem estis surprizita ĉe ĉi tiu punkto:
  - Kaj ĉu vi kredas, ke eblas venki en tia senprecedenca malfacila situacio?
  La junulo ne rezignis, kaj trovis argumentojn laŭvorte survoje:
  - Sed la rusoj kredis je sia venko, kiam ni estis nur dudek kilometrojn de Moskvo, kaj ni devas doni krediton, kie ili povis returni la tajdon de la milito. Do kial ni, dum heroe batalante ĉe la periferio de Berlino, ne povas kredi je nia senkondiĉa fina venko?
  Alico, kisante la ulon sur lia gratita frunto, respondis:
  - Kaj ĉar... Kiam ni staris ĉe la pordego de Moskvo, la rusoj ankoraŭ havis multajn milojn da kilometroj da teritorio malantaŭ si - Niĵnij Novgorod, Kazan, Sverdlovsk. Kaj poste Siberio al Pacifiko...
  La junulo interrompis:
  - Kio do pri ĉi tio!
  - Alie! La rusoj ankoraŭ havis ien por retiriĝi, sed en nia situacio, la aliancitaj trupoj jam alproksimiĝis al Elbo. - Alicio malfacilis devigi sian voĉon portreti bedaŭron kaj la nuancon de turmento de tiaj eventoj. "Estas terure, sed ni havas neniun landon preter Berlino." Estas nenie por retiriĝi!
  La knabino denove kisis la ulon kaj sentis, ke la manoj de la junulo komencas tre timeme karesi ŝian buston. Sed tiam subite lanterna trabo tranĉis en la mallumo de la rompita pilolujo kaj la kolera voĉo de Angeliko interrompis la idilion:
  - Jen kion vi faras... Fakte, viraj konkerintoj devigante sin enamiĝi al konkeritaj virinoj estas iel tipa por milito. Sed por virino seksperforti viron...
  Alisa Selezneva grumblis al sia kunulo:
  - Vi estas nur vulgara "malĝentilo"! Mi nur volis konsoli ulon, kiu estas vere malfeliĉa. Imagu vin en lia loko, kiel vi sentus?
  Angelica grumblis:
  - Mi ne havas la plej etan deziron. Krome, kiam mia patrino estis forbruligita viva, nur ĉar ŝi ŝirmis vunditan soldaton, mi ne estis malpli malfeliĉa ol tiuj ĉi monstroj nun. Ĉu vi komprenas ĉi tiun venĝon! Kaj ni diru, ke vi havas la pensmanieron de mezepoka monaĥino.
  Alicio sentis honton kaj forpuŝis la tute miregigitan germanan ulon. Post kio ŝi demandis multe pli trankvile:
  -Ĉu vi ricevis la maŝinpafilojn?
  - Ĉu vi ne vidas, blindulo, jen kvar el ili kaj sako da revuoj por akompani ilin! - grumblis Angeliko. - Do estas tempo enŝipiĝi!
  Alico demandis la junulon:
  -Ĉu vi batalos kun ni kontraŭ la germanoj?
  La junulo negative balancis la kapon:
  - Ne! Vi povas mortigi min...
  - Kun plezuro! - Angeliko pafis la ulon en la koron per pistolo sen averto. La kuglo trafis precize kaj fontano de skarlata sango ŝprucis el lia brusto...
  Alisa Selezneva grumblis kiel tigro kaj rapidis al sia kunulo. Komenciĝis serioza virina batalo. Kvankam Angelica havis grandajn kapablojn en mal-al-mana batalo, ŝia blankhara rivalo montriĝis por multe pli freneza. La pugnoj de Alico trafis la ruĝharan militiston rekte en la vizaĝon . Ŝi respondis per siaj genuoj, kaj sango verŝis el ŝia nazo. Ambaŭ knabinoj eĉ uzis siajn dentojn kaj butigis kapojn...
  Komence, la iniciato en la streĉa batalo apartenis al la furioza Alice. Sed tiam Angeliko alkroĉiĝis al la ĉevalo... Ambaŭ knabinoj plene batis unu la alian. Fine, laceco kaj doloro devigis ilin iom rekonsciiĝi kaj ili sidis vid-al-vide, rigardante en la okulojn... Alisa Selezneva estis la unua, kiu pentis:
  - Kiel tute sovaĝa ŝi fariĝis en ĉi tiu milito... Jes, kompreneble, mi kompatas la ulon, sed ĉi tio tute ne estas kialo por mortigi sian kunulon.
  Angelica konsentis:
  - Kompreneble, ne estas kialo... Mi mem montriĝis stultulo kaj porko, kiam mi pafis senarman viron. Sed ĉiuokaze ni ankoraŭ ne estas sufiĉe fortaj por revivigi la mortintojn!
  Alicio skuis la plekton, en kiu ŝi plektis siajn harojn antaŭ la batalo, por ke ĝi ne fordonis ŝin per sia brilo en la mallumo. La knabino diris severe:
  - Nu kio? Ni iru batali kontraŭ la malamikoj!
  Nun la knabinoj estis en plena ĉirkaŭaĵo... Malantaŭ ili estis kaŝpafilo, kaj maŝinpafilo en ĉiu mano. Kaj ili iras, aŭ pli ĝuste kuras, en batalon...
  La nokta batalo por la unua kresto treniĝis, krome, la nazioj neatendite eĉ lanĉis kontraŭatakon. Potencaj tankoj kaj memveturaj pafiloj iris sur la ofensivon. "Ferdinand" modernigita, tio estas, kun pli potenca motoro de 800 ĉevalfortoj, "Jagdtiger" kaj "Royal Tiger", ekzistis nur ses pezaj veturiloj, po du, sed la Panther-perloj.
  Ĉar la sovetiaj tankoj postrestis, fragmentiĝokonkoj kaj maŝinpafileksplodoj falis sur la infanterion ...
  "Panteroj" kaj "Tigroj" estas tre danĝeraj veturiloj, ili tre rapide pafas per siaj duonaŭtomataj pafiloj, kaj havas kombinitan aron de municio. Sed Angelica nun havas kelkajn gravajn armilojn: kaptita Faustpatrono. Ŝi ankaŭ sukcesis kaŝi ĝin en la ĉambro.
  La knabino komencis elekti sian celon... Alico volonte sugestis al ŝi:
  - Venu, "Reĝa Tigro", ĝi estas la plej multekosta kaj vi ricevos ordonon por ĝi.
  Angelica svingis ĝin for:
  - Ho ne! La plej granda aŭto estas la Jagdtiger, kaj vi vidas ĝin ĉi tie, modernigita kun motoro de 1060 ĉevalfortoj. Per ĉi tiu motoro, pezanta 75 tunojn, la ŝtala monstro sukcesis grimpi la monton. Do, la ordono estos donita por li!
  Alisa Selezneva forte suspiris:
  - Kie vi provos ĝin? Ja li havas kirason ĉie, krom se vi pafas raŭpon?
  Angelica kapjesis ruze.
  - Kaj mi scias unu lertaĵon por ĉi tiu aŭto...
  Alicio estis nekredema.
  - Ja? Kia ruzo, ĉi tiu aŭto ne havas malpli ol 100 milimetrojn da kiraso.
  Anstataŭ respondi, Angelica rampis direkte al la malrapide antaŭenirantaj malamiktankoj. La knabino moviĝis kiel serpento...
  Pluraj sovetiaj T-34 malfermis fajron sur la malamiko. Sed pafi la Jagdtiger en la frunton estas vana ekzerco. Ja 250 milimetroj ne estas ŝerco! Sed li mem povas respondi tiel...
  Jam pafita al sovetia aŭto, sed maltrafita survoje, kvankam ĵetaĵo pezanta tridek kilogramojn, kaj eĉ kiraspenetra, jam estas ...
  Angelica ankaŭ pafas, ŝi decidis ke la distanco sufiĉas. Surdiga eksplodo estas aŭdita kaj la giganta aŭto simple blovas dise. La knabino fajfas:
  - Kia beleco! Ĉi tiu ordono estas eksterordinare!
  Post tio, la militisto rampis reen... Kaj la ŝtormsoldatoj denove zumis en la ĉielo.
  Tamen, ekzistis respondo ankaŭ de la germanoj. Jen la famaj Xe-162 "Salamandroj". Ili estas tre lertaj, kaj simple terure danĝeraj. Jes, 30-mm aerkanonoj pafas kun mortiga forto, kiu estas danĝera eĉ por Ilov...
  Nun ĝi estas hundbatalo, kaj Alice provas malflugigi la Salamandron per pafoj de la grundo. Kaj ĉar ĉi tiu aviadilo estas preskaŭ tute farita el ligno, tio estas tute ebla.
  La malpeza veturilo estas nur kirasa ĉe la fronto. Kaj MH-44, ĉiu kvina kuglo havas fosforan kapon por plibonigi celadon, precipe en la mallumo. Kaj tia speciala kapo eĉ povas ekbruligi benzinon.
  Angelica ankaŭ realigas tion kaj malfermas fajron sur la Salamander-jetoj. Kvankam, kompreneble, nur elstara aso povas eniri tian altrapidan aŭton de la grundo.
  Alisa Selezneva kuraĝigis sian partneron:
  "Vi falis sen celi, tiam vi certe trafos." Kaj se vi pensas kaj streĉas, vi certe maltrafos la markon.
  Angeliko malfermis fajron sur la Salamandroj; dum pafo, ŝi ruliĝis, ripozigis siajn nudajn, knabinetajn kalkanojn kaj murmuris:
  - La unuan fojon mi maltrafis, la duan fojon mi apenaŭ batis... Kaj la trian fojon mi batis ĝin tiel forte, ke la ŝpinisto komencis kanti!
  Alisa Selezneva pafis la Salamandron, la malpeza germana batalanto flugis malsupren, postlasante voston kiel la trajno de novedzino. Vere, ĝi estis malpura trajno, kaj la knabino kunkantis al sia kunulo:
  - La muziko sonas, la tamburoj batas, la hundino estas kondukata al la tombejo...
  Kaj alia Non-162 estis pafita de Alisa, kaj Angelica komencis atingi ion... La perdoj de la sovetia Ilov estis grandaj. La malamiko estis tro rapida kaj manovra; la Sovetunio-asoj ne povis daŭrigi kun li.
  Tamen, kun la apero de Jakov ĝi pliboniĝis, sed en tiu ĉi tempo, signifa parto de la Ilov estis malflugigita kaj la sovetia infanterio, suferspertante gravajn perdojn, ĉesis... Multo brulis kaj krakis pro la varmego de la detruitaj tankoj, estis derompaĵoj kaj difektitaj faŝismaj monstroj kuŝantaj ĉirkaŭe.
  Alico fortranĉis la sesan Salamandron kaj notis:
  - Kaj ili estas ankaŭ tenacaj bestoj, ili ne estas tiel facile faleblaj, malgraŭ tio, ke ili estas lignaj kiel Pinokjo!
  - Ligno, la kunpremita parto rikoltas! - sugestis Angeliko. - Ĉi tio estas parto de niaj problemoj...
  Alisa Selezneva ĝeme kantis:
  - Feliĉo estas nur ripozo, hela ekbrilo en la mallumo de problemoj!
  Angeliko tiam demandis sian amikon:
  - Skribu ion sur la flugo kaj kantu. Alie, la humoro estas tre negrava, kaj multaj el niaj infanoj mortis!
  Alisa Selezneva, kiu mem sentis teruran laciĝon, ŝi ja luktas de pli ol unu tago (kaj eĉ en sonĝo oni sentas mankon de forto kaj dormo, kaj malsato!), ĝi eĉ komencis kanti:
  Malriĉeco, ve, estas al mi konata ĝis larmoj;
  Kiel la vilaĝa domo kliniĝis!
  Eĉ la pajlo sur la tegmento putris,
  La neĝblovo estas severa sub la fenestro!
  
  Estis tempo de teruraj katastrofoj,
  Grandaj streĉiĝoj de rusaj fortoj!
  Mia gaja kaj suferanta infanaĝo,
  Kiam la malvarmo fariĝas blua!
  
  Kurante nudpiede en la malvarmo;
  Ĝi brulas ĝis la ostoj!
  Kie mi povas trovi rozon de feliĉo,
  Kiel forĵeti la kaskadon de ĉenoj de malriĉeco?!
  
  Mi ne konas feliĉon kaj pacon;
  Laboro estas tiel konata!
  Mi kovros la fenestron per sakaĵo,
  Kaj verando kun hakilo!
  
  Ni devas nur travivi la vintron,
  Por ke via familio ne malvarmumu!
  Printempe la ĉerizoj floras en rubenoj,
  Kaj kolektu mirtelan fadenon!
  
  Kaj nun la kruroj de la knabinoj,
  Ili tiom brulas pro la infera malvarmo!
  Kiel malfacile estas esti nudpieda por ĉiam
  Metu ŝtipojn en vico en la neĝo!
  Sed printempo bele venis,
  Blanka velura neĝo fluis!
  Kaj mi aŭdas sonoran voĉon,
  Ja jen kiel kantas la riveretoj!
  
  Jen ĝardeno kun safiro en makuletoj;
  Kaj somero fluas kiel torento!
  Ho, la tilio odoris en mielplenaj piedoj -
  Ĝoju pri birda rubo!
  
  Ni starigas lignan barilon,
  La knabo venis al la savo!
  Kaj la sentoj iĝis strangaj
  Estis kvazaŭ la suko de la animo fluus!
  
  Nun la pluvo malleviĝas, la pluvego estas laŭta;
  Kaŝas la perlan larmon de knabino!
  Mi konstruos brikan domon -
  Mi elkondukos vin el la abismo!
  
  Mi estis kajutisto, sciu, mi vidis landojn;
  Dezerta sablo, turkmenaj donacoj!
  Palacoj, moskeoj de Samarkando,
  Iuj homoj estas tiel afablaj!
  
  Mi konas ankaŭ eŭropajn landojn -
  Estis longa vojaĝo sur la maro!
  Sed la rando de la arbaretoj estas pli proksima al la koro,
  Mi volas turni mian birdon al li!
  
  Li min kisas, karesas;
  Jam kapturna!
  Li promesas lokon en la ĉielo
  Kaj li mem estas bela kiel Satano!
  
  Ni havis pli modestan geedziĝon;
  Nun mi loĝas en la urbo!
  Vortoj de amo ne estas sensencaĵo -
  La pliiĝo estas bona afero!
  
  Sed kiam dormo ekas,
  Kie estas la sonĝoj en la blua ĉielo...
  Mi revas pri mola pajlo,
  Mia malnova vilaĝa domo!
  . ĈAPITRO N-ro 7.
  Fine, la lumo ekbrulis en la ĉelo, kie sidis la infanoj. Li blindigis junajn kaptitojn. La dikaj pordoj malfermiĝis kaj maskita viro en blanka robo eniris la ĉambron, akompanita de deko da militistoj.
  Tio memorigis Alicion pri ŝiaj antaŭaj aventuroj; Tom ankaŭ estis simila temo en blanka robo. Nur ĉi tiu havis nigran maskon sur la vizaĝo, kaj ĉi tiu havis ruĝan.
  Kvazaŭ por kompletigi la similecon, la kuracisto en blanka mantelo siblis:
  - Nu, infanoj, bonvenon al la proceduroj!
  Paŝka kunpremis la pugnojn kaj grumblis:
  - Mi ne estos rezignata viva!
  La kuracisto konsente kapjesis:
  - Batu la knabojn iomete per bastonoj, kaj mi kunportos la knabinon!
  Alico kapjesis konsente:
  - Mi estas preta iri por la proceduroj!
  La SS-uloj batis Paŝkan per siaj bastonoj, la knabo hurlis, kaj ŝi estis trafita sur ŝiaj nudaj kalkanoj per kaŭĉuka bastono. Arkaŝa silentis, kaj li estis trafita nur kelkfoje.
  Ili demetis la kolumon kaj katenojn de Alicio, kaj tiris ŝiajn manojn malantaŭen, klakante malgrandajn sed fortajn mankatenojn, speciale faritajn por infanoj de kaptitoj. Krome ili metis al ŝi alian, ne tiom masivan, kolumon kaj kondukis ŝin sur ĉenon.
  Ili ne katenis la nudajn piedojn de la knabino, ŝajne juĝante, ke ŝi ne iras ien kaj ankoraŭ estas ŝnuro. Kaj ili kondukis min tra la koridoroj.
  Alicio sentis sin humiligita sur la okullinio. Kaj samtempe ŝi havis senton de fiero - la nazioj timis. Alicio marŝis, jen suprenirante kaj jen malsupren laŭ la ŝtupoj. La betona surfaco tiklis la nudajn plandojn de la infanoj. Mi tre soifis, sed la sento de malsato jam kvietiĝis.
  Finfine, Alice estis devigita leviĝi pli alte, kaj li eniris la registaran alon de la bunkro. La molaj, abundaj tapiŝoj agrable tiklis la malvarmajn piedojn de la knabino. Estas preskaŭ feliĉega sento marŝi sur ili.
  Fine ŝi estis venigita en la oficejon. Grandega kaj kun alta plafono. La kuracisto restis kun ŝi, tenante ŝin je la ŝnuro, sed la gardistoj foriris. Viro portanta okulvitrojn sidis ĉe la tablo en la oficejo. Li tute ne ŝajnis timiga. Male, li similis al instruisto, inteligenta, seka vizaĝo, pura razita mentono, mallarĝaj ŝultroj kaj mallonga staturo. Vestita en simpla tuniko, kaj la nura premio kiun li ricevis estis fera kruco.
  Tamen, ĝi estis terura monstro, la ĉefa ekzekutisto de la Tria Regno, la kapo de la SS, kaj Reichsmarschall Himmler. Tiu, kiun oni timis tra la mondo ne malpli ol Hitler mem.
  Alicio sentis sin malkomforta kaj ektremis.
  Himmler diris kun rideto:
  - Forigu la mankatenojn de nia gasto!
  La kuracisto dube rimarkis:
  - Ŝi estas tre danĝera, via ekscelenco!
  La ĉefa ekzekutisto de la Tria Regno kapjesis:
  - Eble, sed tamen nur infano! Demetu la mankatenojn kaj ŝnuron!
  La kuracisto kontraŭvole obeis. Himmler verŝis ĝin el la kruĉo en glason kaj donis ĝin al Alicio.
  Lia voĉo estis emfaze milda:
  - Trinku, karulo!
  La knabino knaris:
  - Kio estas ĉi tio?
  Himmler ridis:
  - Lakto! Cetere, ne bovino, sed kaprino. Ĝi estas tre utila por infanoj!
  Alico kapjesis:
  - Dankegon!
  Kaj ŝi premis siajn lipojn en la glason. Ŝi volis manĝi kaj trinki pli kaj pli. Kaj la lakto ŝajnis al la knabino fabele bongusta. Ŝi drenis ĝin ĝis guto kaj peteme rigardis Himmler.
  Li ŝajnigis esti surprizita:
  -Ĉu vi estas malsata knabino?
  Alico kapjesis:
  - Ni ne rajtis manĝi aŭ trinki dum pluraj tagoj!
  Himmler ridis:
  - Tiel estas? Tiuj monstroj!
  Alice notis:
  - Ne tiu vorto!
  Himmler notis per milda tono:
  - Sed vi devas kompreni, Alicio, vi vundis kelkajn centojn kaj mortigis du dekduojn da elektitaj SS-soldatoj. Por tio vi rajtas al mortopuno! Sed en la Tria Regno, infanoj foje estas pendigitaj eĉ pro bagatela ŝtelo aŭ malobservo de elirmalpermeso.
  Alicio fajfis kaj tremis. La ĉefa ekzekutisto de la Tria Reich daŭrigis:
  - Kaj laŭ la leĝo ni rajtas uzi fizikan forton eĉ ĉe infanoj. Do Alicio, se vi ne diros al ni la tutan veron, ekzekutistoj transprenos vin kaj viajn amikojn. Kaj ili estas tre kruelaj. Ĉu vi volas sperti por vi mem, kiam la vejnoj kaj vejnoj pasas nunajn malŝarĝojn?
  Alico paliĝis kaj honeste respondis:
  - Ne volas!
  Himmler, liaj okuloj fulmantaj, siblis:
  - Diru, kiu sendis vian grupon?
  Alico honeste respondis:
  - Neniu!
  Himmler sovaĝe grumblis:
  - Vi mensogas! Nur plenkreskuloj povus doni tiajn armilojn al infanoj!
  Alicio forte suspiris kaj respondis:
  - Ni mem prenis ĉiujn ĉi tiujn armilojn, kaj moviĝis tra la tempomaŝino!
  Himmler elkoviĝis:
  - Kio?
  Alico konfirmis ridetante:
  - Tio estas la tempomaŝino! Ni estas el la estonteco!
  Estis dolora paŭzo. Himmler ŝajnis digesti tion. Kaj tiam li rimarkis kun vulpa rideto:
  - Vi estas el la estonteco... Eble vi havas mirindan teknologion!
  Alico suspiris kaj honeste demandis:
  -Ĉu mi povas havi plian lakton?
  Himmler verŝis ĝin en glason kaj transdonis ĝin al Alicio denove. La knabino trinkis avide kaj iom post iom trankviliĝis.
  La ĉefa ekzekutisto de la Tria Regno demandis:
  - Ĉu vi volas vivi?
  Alico respondis kun alloga sincereco:
  - Ĉiuj volas! Kaj precipe infanoj, ni havas ĉion antaŭ ni, kaj homoj povas vivi tre longan tempon en la dudek-dua jarcento.
  Himmler severe rimarkis:
  -Viaj krimoj estas bonegaj. Nur Adolf Hitler mem povas pardoni vin kaj nuligi vian mortkondamnon. Vi mortigis kaj kripligis la plej bonajn soldatojn de la Tria Regno. Kaj ĉi tio estas tre malfacile pardonebla, krom difektita ekipaĵo!
  Alicio respondis ĝemante:
  - Milito estas milito!
  Himmler rimarkis:
  - Kaj laŭ la militleĝoj, morto atendas vin. Plie, ili brutale torturos vin antaŭ ĉi tio, batante informojn. Ĉu vi komprenas ĉi tion?
  Alice notis, kun malfacileco konservi sian mensoĉeeston:
  - Se vi kuŝas sur la Tero, tiam ĉi tio estas nur unufoje! Se io tia estas destinita...
  Himmler respondis severe:
  - Eble mi devus tuj meti vin sur la rako, por ke vi komprenu?
  Alico paliĝis... La perspektivo esti torturita ne estis kuraĝiga. Ŝi ne tro kutimas doloro. Kaj la ekzekutistoj de la Tria Regno scias turmenti terure. Sed ankaŭ morto. Kio okazos se ŝi mortos?
  Kio atendas? Nenio? Aŭ ĉielo kiel infana martiro? Sed homoj fine de la dudekdua jarcento ne kredas je postviva paradizo. Kvankam ŝajnas esti jam pruvita, ke ekzistas ia animo. Ke ni, rezigninte, ne mortas por bono. Kaj ke estonte eblos redoni la animon al la korpo.
  Sed ĉi tio estas nur se Alico mortas en sia propra tempo kaj loko. Kaj kiam ŝi pereos en la turmentkeloj de la gestapo, kaj ŝia spirito implikiĝos en la koridoro de la tempo? Ĝi estos absolute terura!
  La knabino murmuris, vere timigita:
  - Ne torturu min kaj la infanojn. Ni ĉiuj diros tion!
  Himmler diris per afabla tono:
  - Tio estas interese... De kioma horo vi venas?
  Alico honeste respondis sen kaŝi:
  - La fino de la dudek-dua jarcento. Kvankam iuj raportas novan epokon ekde la Granda Oktobra Revolucio.
  La ĉefekzekutisto sulkigis la brovojn:
  - Ĉu vi ne mensogas? Kion la komunistoj gajnis estonte?
  La knabino konsente kapjesis:
  - Jes, ni povis venki. En la tuta mondo triumfis la ideoj de Lenino kaj Markso!
  Himmler sentis la emon frapi la malprudentan knabinon per sia tuta forto, sed retenis sin per la kutima peno de volo. Kaj per sufokita voĉo li diris:
  - Ĉi tio ne povas esti! Vi ne povas venki nin, kune kun Japanio ni havas la rimedojn de la tuta mondo!
  Alico decidis ne mensogi, precipe ĉar ŝi ne vere volis sperti torturon mem:
  - Mi estas el alia mondo! Ĉi tie vi atakis Sovetujon en 1941, sen ankoraŭ kompletigi la malvenkon de Britio. Vi ne sukcesis preni Moskvon en '41, tiam Usono eniris la militon kaj vi estis finita en '45!
  Himmler muĝis, frapante sian glason sur la tablon:
  - Vi mensogas!
  Alico respondis kun rido:
  - Mi staras antaŭ vi kaj ĉi tio estas pruvo, ke mi diras la veron!
  Himmler severe rimarkis:
  - Vi gajnis? Kaj Usono kaj Britio batalis ĉe vi - kia sensencaĵo!
  La knabinoj kapjesis kun rideto:
  - Ŝajne ili opiniis, ke estas pli bone... ol kuŝi sub vi!
  Himmler leviĝis de sia seĝo, faris kelkajn paŝojn kaj diris:
  - Nu... - Teleregilo ekbrilis en la manoj de la ĉefa ekzekutisto de la Tria Regno. Li premis la butonon.
  Pluraj fortaj gardistoj eksplodis en la oficejon.
  Himmler deklaris:
  - Ŝi estas via Doktoro Menge! Instigu ŝin diri la veron, sed ne vundu ŝin, ni eble ankoraŭ bezonos ilin!
  La viro en la blanka robo kaj ruĝa masko kapjesis:
  - Ni zorge torturos vin, sed doloros!
  Alicio, tremante pro timo, perfide ĝemis:
  - Ne torturu min, mi ĉion rakontos al vi pri brila estonteco!
  La kuracisto grumblis:
  - Ni bezonas knabinon! La interesoj de la Tria Regno postulas!
  Alicio estis prenita kaj forportita. La knabino ne rezistis. La torturĉambro estis tre proksima al tiu de Himmler. Ŝajne la ĉefekzekutisto kelkfoje mem kontrolis la torturon.
  Alicio estis metita sur seĝon kaj ŝiaj kruroj estis metitaj en krampojn. D-ro Menge notis:
  - La fritilo estas sekura, sed tre dolora metodo de torturo.
  Du knabinoj en ruĝaj maskoj kaj kaŭĉukaj gantoj elprenis la oleon, kiun ili antaŭe preparis, kaj komencis dike lubriki la plandojn de Alico. Du pliaj provizis gason. Virinoj laboris ĉi tie kiel ekzekutistoj. Ili estis specife uzitaj kiam infanoj estis torturotaj tiel ke la viktimo ne mortus. Virinoj estas ĝenerale pli singardaj kaj mildaj, sed kaŭzas pli da doloro.
  Alicio sentis, ke ŝiaj nudaj piedoj estas katenitaj. Ĝi doloris miajn maleolojn. Kaj la knabino sentis kreskantan timon en si. Tiam oni venigis la gastubojn. Ĉi tie, oksigeno estis liverita tra la bluaj dratoj, kaj gaso tra la ruĝaj dratoj. La broiler estis ĝusta kaj la flamo alteco kaj temperaturo estis alĝustigeblaj.
  Estas klare ke la torturo estis atendita esti longa kaj kruela. La maskita ina ekzekutisto rimarkis:
  - Ĉi tio estas ankoraŭ infano! Ĉu ni tute bruligos la haŭton sur niaj piedoj?
  Doktoro Menge kapjesis:
  - Ne! Ili kaptiĝis tiel, ke poste la haŭto de la piedoj superkreskus kaj la torturo povus ripetiĝi! Ĉi tiu knabino scias multon kaj ni bezonas informojn de ŝi.
  La virino kapjesis kun rideto sub sia ruĝa masko.
  - Ŝi ankoraŭ povas danci! Intertempe, ni lumigu ĝin per iom da lumo!
  La knabinoj malfermis la kranojn. La malvarmaj piedoj de Alicio sentis agrablan varmon. Komence la knabino pensis, ke ĝi tute ne doloras. Alicio memoris, ke Esmeralda estis rompita de hispana boto. Sed ĉi tio ne estas la plej bona ekzemplo de kuraĝo. Ĝi rapide rompiĝis. Kaj jen kiel Zina Portnova tenis sub torturo.
  La nudaj, oleitaj plandumoj komencis varmiĝi. Ne plu estas tiel agrable. Alicio ektiris. Malgranda flamo malrapide bruligis la kalkanojn de la knabino. Ĉi tiu torturo estas sekura, sed kompleksa kaj efika, ĉar la doloro estas longdaŭra kaj pliiĝas malrapide sed certe.
  Alico ektiris siajn krurojn, sed la titanaj kusenetoj firme tenis ŝin.
  Doktoro Menge demandis al Alicio:
  - Diru al mi, kiu sendis vin!
  La knabino respondis honeste denove:
  - Ni mem! Plenkreskuloj eĉ ne scias pri tio!
  Doktoro Menge karnovore ridetis:
  - Ĉu vere? Ĉu vi pensas, ke ni kredos ĉi tiun beban paroladon?
  Alice sufiĉe logike notis:
  - Sed estas stulte sendi infanojn al tiel grava tasko!
  Doktoro Menge kapjesis:
  - Jes, estas stulte, sed tial ni volas ekscii, kial ili faris tion!
  La flamo iom kreskis kaj iĝis pli varma. Alicio sentis multe da doloro kaj ĝemis. Tiam ŝi kunpremis la dentojn, sed larmoj fluis el la okuloj de la infanoj. Estas terure. Torturo. Kaj la plandumoj tiom varmiĝas. La knabino, rememorante verkojn pri heroaj temoj, provis imagi ion alian. Ekzemple, pensu pri agrablaj aferoj. Ĉi tio estas, precipe, kiel bona ĝi estas en ŝia mondo. Eĉ ne ekzistas tia agrikulturo. Manĝaĵo estas farita el bioplasmo, kaj ĝi povas esti mendita per la Hypernet, kiu estas multe pli praktika. Antaŭe, cetere, robotkuiristoj estis tre oftaj. Sed nun ili faras ĝin pli facile.
  Bioplasma manĝaĵo estas tre bongusta, sed ĝi ne ŝveligas vian stomakon, kaj vi ne devas purigi kaj lavi la telerojn. Do ĉi tio estas bonega! Alico absolute taksis progreson.
  Kvankam, verŝajne, iu avino el la dudeka jarcento eĉ pli aprezus ĝin.
  Alicio ektremis, ŝiaj kalkanoj brulis. Mi rememoris Gerdan. Kiel ĉi tiu knabino, malsata kaj frosta, piedpremis laŭ la vojo de akraj ŝtonoj. Kaj ŝi suferis multe da doloro, ŝiaj nudaj piedoj sangis. Kaj Gerda plu marŝis kaj promenis. Kaj ŝi suferis. Kaj vi povas vidi, ke ŝiaj nudaj plandumoj brulis por ŝi.
  Tiam Alico aŭdis la voĉon de Doktoro Menge:
  - Diru al mi, ke li sendis vin?
  La knabino decidis silenti. Fakte, estas plej bone ne respondi. Cetere ŝi sentis, ke se ŝi malfermos la buŝon, ŝi krios je la supro de siaj pulmoj, pro la neeltenebla doloro en siaj bruligitaj piedoj. Ne, ŝi silentos. Kaj por faciligi ĝin, memoru Gerda, unu el la rakontoj, kie ĉi tiu knabino montris eĉ pli grandan kuraĝon kaj heroecon.
  La kompatinda knabino forlasis la florantan ĝardenon kun eterna somero kaj marŝas laŭ la malvarma aŭtuna vojo.
  Tuj el la varmo ŝi estis salutita de frosta vento.
  Ŝiaj nudaj piedoj paŝas sur la rokan kreston. La nudaj plandumoj tamen jam malglatiĝis en la ĝardeno kaj ne tiom doloras. Sed la vojo estas longa, la kruroj perdiĝas, post kelkaj dekoj da mejloj ekbrulis la plandoj kaj ekdoloras la bovidoj. La knabino petas almozon, por ke oni donu al ŝi almenaŭ iom da manĝaĵo kaj peti lokon por tranokti. Kiu nutras la infanon kaj kiu ne. Sed ni estis bonŝancaj: ni rajtis tranokti. La knabino ekdormis en la fojno. Kaj li dormas tre profunde, post longa vojaĝo. Sed matene vi devas denove, prenante kruston da pano kiel viajn bonkorajn gastigantojn, kaj ekvoje. Sed miaj kruroj ankoraŭ doloras post longa marŝado, kaj estas malvarme promeni nudpiede.
  Kaj la nuda plando post la dormo, ankoraŭ ne disvastiĝanta, dolore perceptas la pikojn de la ŝtonoj, kiuj surŝutas la vojon.
  Sed la rapida trairejo varmigas la knabinon. Miaj nudaj piedoj ruĝiĝas, kaj la plandumoj, gratitaj sur la pavimŝtonoj, iom pikas. La knabino eltenas kaj venkas la lacon, por deturni sin de la doloro en ŝiaj kruroj, ŝi zorge ekzamenas sian ĉirkaŭaĵon. Li moviĝas laŭ la vojoj de Germanio, al Francio. Vi povas vidi multajn interesajn aferojn en ĉi tiuj dense loĝitaj teroj. Foje malpeza aŭtuna pluvo komencas pluveti. Gerda tre timas malvarmumi.
  Ili eĉ ne donos al ŝi frambojn nokte, kaj antibiotikoj aperos nur estonte.
  Ŝi portas nur malpezan someran robon.
  Kaj de la longa vojaĝo, ĉiu vejno de ŝiaj elĉerpitaj, nudaj piedoj laŭvorte sonoras.
  Sed dum la sekva nokta restado, la kompatema gastigantino kompatis ŝin kaj donis al ŝi varman peltan koltukon por la vojo. Kaj Gerda denove iras la sekvantan tagon. La kruroj unue senĝeniĝas, sed poste varmiĝas. Ili nur sonoras en ĉiu vejno. Estas dolore promeni tiel, sed la knabino eltenas, ŝi havas celon, kaj ŝi certe atingos ĝin.
  Nur por eviti vere malsaniĝi.
  Kaj la kruroj iĝas pli malglataj ĉiutage kaj fariĝas superkreskitaj de kaloj. Estas malfacile iri tiel. Kelkfoje la knabino pasigis la nokton en fojnamaso, frostiĝis nokte, poste leviĝis kun rompitaj ostoj. Sed Gerda obstine pluiris, ŝia korpo varmiĝis kaj malpeziĝis. La knabino vivis per almozo. Ĉi tio helpis, eĉ se ne regule, manĝi manĝaĵon kaj konservi forton.
  Foje ŝi devis haki lignon kaj porti akvon el la puto uzante kruston da pano.
  La muskoloj lace doloris ĉiutage, sed la doloro malfortiĝis. La korpo de la infano rapide adaptiĝis al la ŝarĝo, kaj nun la knabino marŝis mezume ĉirkaŭ sesdek mejlojn tage, kaj ne falis pro laceco. Ŝiaj nudaj, kontuzitaj piedoj estis kovritaj de malmola krusto, kaj ili preskaŭ ne sentis la pikilon de la ŝtonoj kaj la malvarmon. La knabino marŝis, venkante suferon. Vintroj en Eŭropo estas mildaj. Foje estis malseka neĝo. Gerda lasis sur li nudpiedajn spurojn sen haltigi sian paŝon.
  Tiaj graciaj, malgrandaj presaĵoj eĉ iel aspektis bele kontraŭ blanka fono.
  Ŝi moviĝis kvazaŭ vundite kaj ĝis ŝi eniris la palacon helpe de korvo. Tie ŝi petis de la princino kaj princo paro da ŝuoj kaj kaleŝo, por ke ŝi daŭre serĉu Kai. Sed la princino rimarkis ridante:
  - Vi jam kutimas promeni nudpiede! Kial vi bezonas ŝuojn? Ili nur plipezigos viajn krurojn! Pli bone iru kiel antaŭe kaj vi baldaŭ ĉirkaŭiros duonon de la mondo!
  La unua ministro rimarkis:
  - Moderigi vin, se vi volas esti sana!
  Kaj Gerda devis ree piedpremi nudpiede, do ŝi ne renkontis simpation. Sed la nudaj piedoj de la knabino efektive fariĝis pli malglataj, kaj la ledo sur la plandumoj fariĝis pli forta ol tiu de botoj. Kaj ŝi marŝis montrante neflekseblan kuraĝon. Do ŝi promenis nudpiede tra Germanio kaj alvenis en Francio. Malseka neĝo kompaktiĝis sub la ĉizitaj infanaj piedoj.
  Kie estas ŝia frato Kai? Kiom ŝi marŝis, kaj ankoraŭ nek aŭdis nek spiriton. Kvankam oni vere kutimiĝas al la malvarmo, kaj ĝi ne estas tiom timiga, oni eĉ ne tusas vintre kaj en ĉifonoj. Kaj la haŭto sur miaj nudaj piedoj fariĝis pli forta ol la plando de miaj botoj.
  La knabino alproksimiĝis al Parizo. Tie ŝi renkontis stratinfanojn. Same ĉifona kaj nudpieda kiel ŝi estis. La knabino premis iliajn manojn kaj interŝanĝis novaĵojn. Infanoj el ĉiuj landoj parolas internacian lingvon kaj komprenas unu la alian. Kaj Gerda rapide amikiĝis kun ili.
  Estas multe pli bone en teamo ol sole.
  Sed la infanoj malsatas, kaj la knabino kune kun ili trudeniras la garbejon de la bienulo. Sed la polico aperas kun paro da edukitaj hundoj. Unu hundo preterpasas Gerdan kaj terenbatas ŝin. La policano metas katenojn sur la knabinon kaj prenas ŝin al malliberejo.
  Ŝi estis katenita kiel plenkreskulo.
  Kompatinda Gerda, klakanta per pezaj katenoj, kiuj ĉasas ŝiajn krurojn, vagas en parizan malliberejon. Ili ankaŭ metis ilin en la Chatelet, en malvarman, malbonodora ĉelo, kie knabinetoj kaptitaj en ŝteloj kaj pli maljunaj virinoj, sed preskaŭ ĉiuj el ili, sidas kune.
  Kvankam kiam estas multaj kaptitoj, ĝi fariĝas pli varme kaj vi povas varmiĝi.
  Ili nutras nin abomenan koton kaj malfreŝan panon. Vi povas pasigi pli ol unu jaron en tiaj malhumanaj kondiĉoj.
  La knabino tamen ne rezignas kaj eĉ kantis kanton;
  Patrujo en mia koro - kordo ludas,
  La vivo estos bona por ĉiuj en la mondo...
  Kaj mi revas pri Rusio - sankta lando,
  Kie ridas feliĉaj infanoj!
  
  Nur en ĉi tiu lando la vivo foje ne estas mielo:
  Venas la tempo de kruelaj provoj...
  Sed vintre ĝi kutime leviĝas -
  Kaj la nigraokulaj knabinoj trilas muŝojn!
  
  En ĉi tiu mondo tumulo kreskas el glacio,
  Ĝi havas diamantan kristalan ornamaĵon!
  Patro Kristnasko estas la plej timinda neĝblovo Kagan-
  Eksterlandano proksima al la rusa animo!
  
  Gerda serĉis Kay, nudpiede en la neĝo -
  Tretis la vastaĵojn de Rusio...
  Kaj diru al mi, maldiligentaj homoj, ke mi ne povas
  La keruboj akvumis la sonĝon!
  
  Ni trovos ankaŭ belan Edenon en la tundro,
  Lasu bananojn maturiĝi ĉe la poluso...
  Estos tempo, kredu min, por grandaj ŝanĝoj -
  Novaj landoj en la spaco atendas nin!
  
  Ni realigu la sanktan sonĝon de homo,
  Kun la plej pura impulso de piloto!
  Ridante en la ĉielon kun kanto, mi flugos kiel sago -
  Alteriĝo ne estas via zorgo!
  
  La terglobo subite fariĝis tre malgranda por ni...
  Jes, Gagarin venis kun mikroskopo...
  Kaj kelkaj homoj preferas Adidas-ŝuojn
  Kaj la avida pelado amase...
  
  Ne vendu vian patrujon por vestaĵoj -
  Ne ruinigu Rusion por dolaroj,
  Mi amas Jesuon kun la liphara gvidanto -
  Ĉar Li ankaŭ estas la mesio!
  Jen kion signifas inspiro, kaj vi jam pensas pri la estonteco. Kaj vi vidas ĉi tiun estontecon kvazaŭ ĝi estus la nuntempo.
  La knabino amikiĝis kun aliaj kaptitoj, kaj fariĝis la vivo de la festo, kaj jam pensis pri eskapo.
  Sed Gerda estas alvokita por demandado. Ili ŝmiras oleon sur la kalkanojn kaj alportas flamantan brazon al siaj nudaj piedoj. La knabino krias pro doloro kaj perdas konscion. Kaj ŝi estas devigita preni la kulpigon por la murdo de nobelo.
  
  La torturo daŭras kelkajn tagojn, la infano estas skurĝita kaj pendigita sur rako, sed Gerda montras nekredeblan kuraĝon. Ne konfesas ion ajn. Kaj tiam mi uzas hispanajn botojn sur ŝi.
  La torturo kiu rompis Esmeralda.
  La tabuloj premas la krurojn de la infanoj, kaj la ekzekutisto veturas en kojnoj. Post la unuaj batoj, la knabino perdas konscion. Sed ili verŝas malvarman akvon sur ŝin, devigante ŝin rekonsciiĝi. Poste ili denove trafis la tabulojn. La doloro estas simple terura. Gerda sibilas kaj sovaĝe krias.
  Sed li ankoraŭ ne volas konfesi ĝin.
  La ebria ekzekutisto ridetas.
  Li ĝuas torturi senkulpajn homojn.
  La demandanto ripetas la demandon:
  -Ĉu vi mortigis la vicgrafon de Juzac?
  Ne, ŝi ne estas Esmeralda por konfesi.
  Gerda respondas kun ĝemo:
  - Ne!
  La knabino estas morte pala kaj gratita. Unu vango estas bruligita de fajro.
  La pridemandanto krias:
  - Ekzekutisto, ankoraŭ unu kojno por ŝi! Pli dika!
  La senkompata besto obeas.
  Kaj denove estas bato, pro kiu la tuta korpo de la knabino ektremas. Larmoj fluas el la okuloj de Gerda, la heroino de Andersen tre doloras, sed ŝi ne konfesas.
  Ne, li ne eltenis tion, kvankam ŝi estis banale kripligita.
  La demandanto krias:
  - Jes, konfesu ĝin al ni! Ĉi tiuj estas nur vortoj!
  Jes, mi ne volas esti kripla.
  Gerda subite trovas la forton por klare respondi:
  -Vortoj estas kiel vento, turnantaj la muelejon, kiu donas farunon al la saĝuloj kaj farunon al la malsaĝuloj!
  La knabino sprite respondis.
  La pridemandanto krias:
  - Ankoraŭ du kojnoj!
  La ekzekutisto ridetas kun tre kontenta rigardo.
  Kaj denove la martelo flugas... la ostoj de la infankruroj krakas, kaj la infano denove perdas la konscion pro la ŝoko de doloro. Gerda estas rekonsciigita kun sitelo da glacimalvarma akvo el la kelo. Kaj ili daŭrigas la sofistikan kaj samtempe mallertan torturon. Ĉi tie, en malvirto, ili samtempe kroĉas la fingrojn de la knabino. Ili premas per malvirto. Gerda denove perdas la konscion. Ĉi-foje dum longa tempo. Eĉ sitelo da akvo ne povas rekonsciigi ŝin.
  Ŝajne la dolorŝoko superis la limojn de la korpo de la infano kaj la juna kaptito sveniĝis.
  La knabino kuŝas sur torturoseĝo, pala kaj sanga.
  Vigla imago helpis Gerda malkonekti de realeco kaj de la brulanta doloro en ŝiaj vere varmaj kalkanoj.
  Sed tiam Himmler eniris la torturkelon. Kaj kun malmola rigardo li demandis:
  - Ĉu vi parolis, krimulo?
  D-ro Menge respondis ĝemante:
  - Silentu! Estas kvazaŭ mi prenis akvon en mia buŝo! Eble provu fluon?
  Himmler rigardis la nudajn piedojn de Alico. La tutaj plandumoj estis kovritaj per purpuraj veziketoj. Kaj diris:
  - Nun sufiĉas! Ni donu al la knabino tempon por pensi! Intertempe, eble ni prizorgos la knabojn?
  La ekzekutisto karnovore lekis ŝiajn lipojn:
  - Ĉu la knaboj estas belaj?
  Himmler ridis:
  - Ne malbona! Sed vi ankaŭ nur iomete fritu iliajn kalkanojn! Se ni tuj lasas ilin tra la plena programo, kaj ili ne parolos, tiam fariĝos pli malfacile dividi ilin.
  Gerda estis distrita de siaj pensoj kaj ĝemis. La maniero kiel ŝiaj bruligitaj plandumoj brilas estas timiga. Sed ŝi trapasis ĝin kaj povis malŝalti.
  Himmler koncize ordonis:
  - Iru al ŝia kelo kaj donu al la kaptitoj iom da manĝaĵo kaj trinkaĵo! Ni bezonas ilin vivantaj!
  Alicio estis katenita denove, inkluzive de ŝiaj gamboj. Kaj ili laŭvorte portis min al la ĉelo. La doloro estis terura. Kaj kiam la kaŭĉuka bastono trafis la brulitan plandon, la knabino hurlis, sed tuj mordis la lipon.
  Alicio eĉ flustris:
  - Unu - nulo en nia favoro!
  Alicio estis kondukita al la ĉelo, kie la spotlumoj jam estis ŝaltitaj, kaj fariĝis iom pli varme. Paŝao kaj Arkasha estis kaptitaj kaj trenitaj por esplordemandado kun partio.
  Alico kuŝiĝis sur la betonon kaj levis siajn bruligitajn krurojn, por ke la sango elfluu el la bruligitaj plandumoj kaj ĝi ne tiom doloru. Estas timige, kompreneble, kiam viaj piedoj estas bruligataj sur brazilo, sed Alico pluvivis. Kaj ŝi povis montri la kuraĝon de la pioniro. Sed kio poste? Ili estos torturitaj dum longa tempo kaj en kompleksa maniero. Kaj ĝi doloros tiom multe...
  Alico kantis:
  - Kia doloro, kia doloro, Rusio kontraŭ Germanujo: cent - nulo!
  La knabino imagis la tankon Panther-2 antaŭ siaj okuloj, kiel ĝi brulas, batita de la sovetia Katyusha. Kaj mi iom konsoliĝis. Kvankam la barelo de la Pantero estas tiel longa ke estas timiga eĉ rigardi. Ne, ĉi tio estas nenio kompare kun "Tigro"-3. Ĝi verŝajne estos nomita la imperia tigro.
  Ili alportis ŝiajn prizonajn porciojn. Sengusta supo de urtiko kaj seka pano. Malsata Alico tamen manĝis avide...
  Do ili venigis la knabojn en la ĉelon. Paŝao havis kontuziĝojn kaj abraziojn sur sia vizaĝo. Ambaŭ knaboj havis plandojn kiuj estis bruligitaj sur la brazo kaj havis veziketojn.
  Paŝka fanfarone notis:
  - Mi tiom malbenis ĉi tiujn germanojn!
  Alico ridis responde kaj rimarkis:
  - Ne estas bone ĵuri!
  Arkasha konsentis kun ĉi tio:
  - Prave! Mi nur silentis kaj pensis pri io alia. Ĉi tio faciligas la torturon! Kaj Paŝko kriis kaj kriegis!
  La blonda knabo akre grumblis:
  - Silentu, vi!
  Alice sugestis:
  - Ni silentu! Kaj se ĉi tio estas nia sorto, tiam ni mortos sub torturo kaj konservos nian dignon!
  Arkasha konsentis kun ĉi tio:
  "Ŝajnas, ke ni vere devas morti!" Pli bone estas morti silente!
  Paŝko agreseme respondis:
  - Vi ne povas atendi! Mi kovros ilin per la plej elekteblaj malbenoj en la universo.
  . ĈAPITRO #8
  Alicio, elĉerpita de torturo kaj emocioj, ekdormis. Ankaŭ la knaboj trankviliĝis.
  Almenaŭ en sonĝo vi povas vidi ion heroan, kiu povas fariĝi konsolo en kondiĉoj, kiam vi estas blokita kaj kaptita.
  Kaj la revoj estas tiel heroaj kaj en ili vi draŝas la faŝistojn, kaj tre efike kaj bele;
  Venkinte la unuan kreston de la Seelow Heights subite, la sovetiaj soldatoj provis evoluigi sian sukceson dum la tago. Sed granda nombro da radiokontrolitaj minkampoj, same kiel densa fajro de maŝinpafiloj kaj rapidpafaj pafiloj, denove pelis la infanterion en la grundon. Kaj tro da tankoj estis eksplodigitaj.
  Tamen, la riparteamoj rezultis heroe ne pli malbone ol la batalunuoj, kaj signifa parto de la veturiloj revenis al servo antaŭ la fino de la tago.
  Alisa Selezneva kaj Angelica neniam fermis la okulojn. Ili batalis, pafis, kriis ion...
  La nazioj ne estis malsaĝuloj; precipe, multaj el iliaj pafiloj tre sukcese sidis en la profundo, kaj tiam ili estis levitaj. Post kio ili batis...
  La plej ofta speco de pafilo estas, kompreneble, 88-milimetra kontraŭaviadila pafilo. Universala kanono por pafi al aviadiloj, tankoj, kaj infanterio. Nur ŝanĝu la obusojn... La vero estas iom maloportuna, sed estas uzataj specialaj fantoj, destinitaj por tankoj kaj memveturaj pafiloj.
  Estas multaj adoleskantoj kaj virinoj inter la defendantoj. La homaj rimedoj de la Tria Regno estas elĉerpitaj, do ili devas kolekti ĉiujn. Eĉ dekjaraj knabbatalantoj ne estas tiom maloftaj. Ja ankaŭ ili povas ĵeti botelon kun brulema miksaĵo kaj embuski infanteriston.
  Kutime tiaj knaboj kuras nudpiede kaj en pantaloneto, ĉar infanaj ŝuoj mankas, kaj ili estas multe pli lertaj kun nudaj piedoj.
  La defenda linio sur Seelach estas tre potenca, ili eĉ komencis konstrui ĝin eĉ antaŭ la komenco de la unua mondmilito, se la cara armeo estus ĵetita al Berlino. Jes, jam en la 18-a jarcento, sub Elizabeto, kiun nur antaŭtempa morto malhelpis, ke li nomiĝu Granda, la rusoj prenis Berlinon!
  Do la altecoj havas multajn subterajn komunikadojn, labirintojn de tranĉeoj kaj ŝirmejojn por kaŝpafistoj. Oni povas diri, ke ĝi estas speco de urbo.
  Malgraŭ tio, ke Adolf Hitler estas kutime meritigita je skizofrenia optimismo, serioza laboro pri plifortigo de Berlino komenciĝis en la printempo de kvardek-tri. Kaj male al la Okcidenta, Atlantika Muro, eblis kompletigi ĝin ĝis la fino.
  Ĉiuj mortaj sektoroj estis elminitaj aŭ preparitaj kun napalmo...
  Alisa Selezneva kaj Anzhelika jam denove bruligis siajn nudajn, graciajn piedetojn, kiam malbonaŭgura miksaĵo de sinteza benzino, sulfuro, fosforo elverŝis el sub la tero...
  Kaj vespere la kalkanoj de la knabino estis grave bruligitaj, ili estis kovritaj per grandaj veziketoj, kaj fariĝis torturo marŝi.
  La knabinoj kapitulacis kaj nun pafis el embusko, precipe ĉar la sovetiaj trupoj apenaŭ antaŭis dumtage. Tamen, ĉi tion devus fari kaŝpafistoj, kaj kiam la batalo furiozas, vi certe trovos celon... Kaj vi povas daŭrigi replenigi vian konton.
  Kuraĝa Alisa Selezneva, gratante la bruligitajn piedojn sur la metalo, grumblis:
  - Jes, vi kaj mi, Angeliko, estas tre malsanaj kaj doloras. Sed kredu min, la memoroj de la Ruĝarmeaj soldatoj vivantaj bruligitaj kaŭzas al mi persone multe pli grandan suferon.
  La ruĝhara militisto nervoze klakis siajn perlajn dentojn:
  - Kaj kredu min, estas eĉ pli amara vidi ilin, precipe tiujn, kiuj ne tuj mortis, sed estis karbigitaj... Milito diferencas de infero nur per tio, ke en ĝi ne estas rutina torturo!
  Alisa Selezneva, pafinte per bone celita pafo faŝistan artileriiston senzorge elrigardantan el malantaŭ kovrilo, rimarkis:
  - Se ĉiuj estus niaj militistoj, kiel ni? Kvankam, kompreneble, estas pli facile fari ŝercojn ol pafi!
  Angelica malkonsentis ankaŭ ĉi tie:
  - Ĉi tio estas por iu! Persone, mi malfacilas fari ambaŭ... Cetere, kial vi nomiĝis Alico?
  La orhara militisto simple respondis kvazaŭ konfese:
  - Sciu, mia patrino legis similan fabelon kiam ŝi estis infano... Bela fabelo, sed tre stulta. Post kio ŝi decidis ke ŝia filino devus, kiel Alico, malkovri novan mondon, sed ne sur la tero, sed en la spaco. Konkeru galaksiojn kaj disvastigu komunismon tra la universo, batalante faŝismajn diktaturojn kaj sklavposedantojn. Vi komprenas...
  Angelica pafis kaj maltrafis, batante la pugon per sia mentono pro frustriĝo:
  - Nu, jes! Kompreneble mi komprenas. Vi scias, vi mem revis atingi planedon, kie eĉ ĉe la polusoj estas eterna somero, kaj homoj ne konas malsanon kaj maljunecon. Ne ekzistas paradizo sur la Tero, kaj en la sama ĉiamverda Barato, estas varmo, alta humideco kaj nuboj de la plej aĉaj insektoj!
  Alisa Selezneva ridis:
  - Sed tie estas Mowgli... - Tiam ŝi ŝanĝis sian tonon al pli serioza. - Mi pensas, ke Barato baldaŭ fariĝos sovetia.
  Angelica sufiĉe prudente dubis:
  - Nehru estas nur malfortulo. Li estas pacifisto kaj ne komunisto. Oportunistoj kaj naciistoj kiel li faras pli da malbono ol bono. Ni bezonas aliancanojn pli fortajn kaj pli sindonemajn al la ruĝa ideo por alporti komunismon kaj ĝian lumon en la mondon!
  Alisa Selezneva pafis kelkajn pliajn pafojn, ŝi vidis, ke la nazioj iom post iom malfortiĝas. Nur por ne bati la infanojn. Ili estas tiel malfeliĉaj, maldikaj, nudpiedaj kaj blondaj, ili nur elvokas simpation. Ilys denove aperis sur la ĉielo ... Ili ekflugis frue, kaj malantaŭ ili estis pli rapidaj "peonoj".
  Alisa Selezneva, frapante per la nudaj piedoj, ŝercis pri ĉi tiuj malgrandaj bomboŝipoj:
  - Ankaŭ peonoj ne estas nuksoj - estontaj reĝinoj, vi faŝisto, kuru!
  Angeliko diris morne:
  - Kun malfortaj aliancanoj, eĉ forta ekipaĵo estos senutila!
  Alisa Selezneva sufiĉe prudente atentigis la nuancojn:
  - Sed, ekzemple, la rumana reĝo Miĥa. Monarko kaj, ĝenerale, nur dorlotita junulo. Sed, tamen, li ricevis la plej altan ordon de Sovetunio - "Venko".
  Angelica akre ekmovis:
  - Bedaŭrinde, ordonoj preterpasas min. Kvankam por "Jagdtiger" ili kutime donas "Granda Patriota Milito" ne pli malaltan ol la dua grado. Aŭ almenaŭ la "Ruĝa Standardo".
  Alisa Selezneva glate respondis:
  - Herooj meritas pendigi ordonon sur ili, tiuj, kiuj ordonas ilin, meritas esti pendigita! Ĉar bona komandanto komencas batalon nur kiam simple ne restas loko por heroa ago, pro la antaŭdeterminado de venko!
  Angelica konfirmis:
  - Jes, vi estas orhara majstro de paradoksoj... Sed tiam Stalin devas esti pendigita!
  Alico ridis:
  - Kompreneble necesas! Multaj el niaj bonuloj mortis pro li. Komence de la milito, la trupoj situis en maniero tute malracia por defendo. Kaj la sekvo estas malvenko ĉe la komenco mem!
  Angeliko metis fingron sur siajn skarlatajn lipojn:
  - Rigardu... Atentu pri la merkato. Ja neniu iam dissolvis specialajn fakojn.
  Alisa Selezneva tordis sian vizaĝon:
  - Ho ho ho! Mi trovis ion por timigi la erinacon per semola kaĉo! Kredu min, ni estas pli fortaj ol ĉiuj enekevedeŝnikoj kune. Precipe en spirito!
  Angeliko estas denove heroa virino, kvazaŭ ŝi estus trafita sub la brako, ŝi maltrafis... Tamen jam estis mallume kaj ne estis videbleco, kaj la celoj estis tiel malgrandaj kaj malprecizaj, kaj eĉ moviĝantaj. Nu, kion oni povas fari kontraŭ ili?
  Alisa Selezneva ankaŭ ne ofte pafis. En ĉi tiu sonĝo, ŝi ŝajnas havi amikon, la personecon de militisto, kiu batalis dum multaj jaroj, kaj havas siajn proprajn moralojn kaj kutimojn. Same kiel batali nudpiede, same estas vana. Ŝi alkutimiĝis al tio, ke ŝi neniam ŝmiris dum la pasinta jaro kaj ne volis malkaŝi la malgajajn statistikojn. Alie mi simple ne pafis ĝin blinde. Krome, "muzaj" batalantoj tro ofte aperis inter la batalantoj. Estis domaĝe por ilia afabla animo Alisa Selezneva.
  Kvankam, ekzemple, ŝajnas, ke Hitler diris: mizerikordo en milito ne devus superi la limojn de ekonomia farebleco! Ekonomia farebleco ne superu asketajn bezonojn!
  Tamen, ĉi-lasta estas kiel la slogano; pafiloj anstataŭ butero, ne estis observita en la plej bona maniero! Al la feliĉo de Sovetunio kaj la morto de la Tria Reich!
  Hitler klare havis mensajn problemojn. Pli pragmata reganto de la Tria Regno kreintus multe pli gravajn problemojn por Sovetunio, kaj povus esti gajninta ĝiajn aliancanojn al sia flanko.
  Alicio eĉ kantis entuziasme;
  Por la gloro de nia patrujo Rusio,
  La patrujo de la plej radia sanktulo...
  Kie la steloj akvumis la veluran ĉielon,
  Kun via pura netera amo!
  
  Ni estas la kavaliroj de giganta potenco,
  Kiu konservas la universon!
  Nia Patrujo estu unuigita,
  Patrujo - vi ne povas dividi la monoliton!
  
  Ni lanĉis la raketon antaŭ ĉiuj aliaj,
  Kaj la astronaŭto kaj mi flugis ĉirkaŭ la balono...
  Niaj heroaĵoj estas gloritaj en poemoj,
  La Sinjoro provizos al ni malavara donaco!
  
  Kiam la nazioj atakis la landon,
  Ni ĉiuj prenis niajn fusilojn...
  La komunistoj batalas kontraŭ la hordo -
  Kaj vi pafas supren kiel radianta sago!
  
  La ŝtalhordoj estis repuŝitaj de Moskvo,
  Ĉe Stalingrado, rompante la kreston!
  La knabinoj aspektis radie fieraj,
  Ŝi alportas al ni proletan lumon!
  
  Ni estas la kavaliroj de la lando en la universo pli bone,
  Vi ne povis trovi pli radian Rusion...
  Kvankam nuboj pendas super la lando,
  Ni ne foriros de la glora vojo!
  
  Kiam ni prenis Berlinon estis ĝojo,
  La soldato akiris tian feliĉon...
  Ni gustumis la dolĉecon de venko, mielo,
  Decas al knabo kun ŝtala maŝinpafilo!
  
  Nun venis la semajnoj de paco,
  Kaj sufero rapidas tra orkampoj...
  Ni volis vivi eterne kaj en ĝojo,
  La Ĉiopova Dio estas kun la Patrujo por ĉiam!
  Jes, la knabino ne nur pafis perfekte, sed ankaŭ kantis kiel vera primadono.
  La nokto de la deksesa ĝis la deksepa de aprilo venis kaj masiva atako komenciĝis. Novaj rezervoj venis en ludon, inkluzive de tankoj.
  Aparte, la plej nova T-44 ... Ĉi tiu tanko estis tridek centimetrojn pli malalta ol la T-34-85, kaj havis pli potencan frontan kirason por kaj la gvattureto kaj la kareno. Multaj esperoj estis fiksitaj sur ĉi tiu aŭto, sed...
  Kelkaj el la tankoj, jam survoje, komencis gliti kaj ilia dissendo malsukcesis... Ŝajne la projektistoj kaj industriistoj ne povis adaptiĝi al ĝia transversa aranĝo kaj la rapidumujo simple malsukcesis, kiam li provis ŝanĝi dentaĵojn.(Tiu infana malsano estis tipa. kaj por fruaj modifoj de la T-34-76).
  Nur tri el la plej novaj tankoj el dudek kvin povis surgrimpi la altecojn de la Seelow Heights. Tamen ili malrapide moviĝis, la motoroj bruetis, kaj nigra, fetora fumo ŝprucis el la ellastuboj.
  Kaj novaj infanteriistoj kuris malantaŭ ili, kriante hur...
  La knabinoj daŭre pafis dum kelka tempo, sed post kiam la sovetiaj soldatoj, ne atentante la gravan damaĝon kaj iliaj kamaradoj senĉese falantaj sub maŝinpafadon, grimpis sur la sekvan kreston, la militistoj alkuris post ili.
  Tamen, la nazioj estis ankoraŭ fortaj. La enormaj He-162, Me-109 "K", kaj Fokken-Wulfs rapidis direkte al la atakaviadiloj kaj flugilhavaj "peonoj".
  Inter ili, Focken-Wulf-buĉistoj, en atakmodifo, estas precipe danĝeraj. Kvar 37-milimetraj kalibrokanonoj samtempe pafas al kaj infanterio kaj tankoj.
  Unu el la sovetiaj Ilov-oj eĉ iris rami pli pezan kaj armitan malamikan veturilon... Ili koliziis kaj... La germano estis pli bonŝanca, li sukcesis elĵeti, sed en la Il-2 ne estas spuro de tia aparato.
  En ĉagreno, Alisa Selezneva demetis la germanan piloton antaŭ ol li malfermis sian paraŝuton kaj esprimis sin bonvole:
  - Mi estas afabla! Bono en la domo estas tio, kion ili taksas, bona por la animo, kiun ili forpelas!
  Kaj per la nudaj piedfingroj la knabino ĵetis granaton, eksplodigante kelkajn faŝismajn batalantojn, kiuj provis alproksimiĝi al ŝi.
  La knabinoj transdonis la fajron al la aviadiloj... Sed la atakmodifo Fokken-Wulf ne povas esti pafita de la tero per fusilo. Tre bone protektita, kaj la benzinujoj situas sub la kiraso ĉirkaŭ la kajuto. Danĝera afero...
  Eĉ ses aerkanonoj estas granda kaj serioza forto, la plej potenca unu-loka batalanto laŭ armilaro de la Dua Mondmilito.
  La Non-162 estas la plej facila predo ĉi-rilate... La Me-109 "K" bezonas specialan atenton. La lasta amasmodifo de la Messerschmitt... Modifo kun ekskluzive kanonarmilaro, tri 30 mm pafiloj, kaj du 15 mm aerkanonoj. Potenca maŝino, strange kompare kun la Yak-9, kaj eĉ la plej bona Yak-3, en armilaro, kompreneble. Estis problemoj kun manovra kapableco, kvankam la motoro estis tre potenca...
  Alisa Selezneva, kiel saĝa knabino de la dudek-dua jarcento, decidis esprimi sian vidpunkton:
  - La germanoj tro atentas tiajn indikilojn kiel la kiraso kaj armilaro de aviadiloj. Ekzemple, la ĉiam kreskanta motorpotenco de la Messerschmitt estis konsumita per pliiĝo en pafforto. Kaj kiel manovreblo plimalboniĝis.
  Angelika klakis:
  - Kaj vi faligas tiun ĉi malfortigitan manovreblon. La plej facila maniero paroli estas efektive batali...
  Alisa Selezneva interrompis kun rankoro en sia voĉo:
  - Estas mi, kiu ne batalas! Sed vere, pripensu, kiom kostas Me-109 K kun kvin aerkanonoj? Kaj Focke-Wulf kun ses? Sed la Salamandro estas la optimuma kombinaĵo de veturilaj kostoj, fabrikebleco, pezo, manovro, rapideco kaj ankaŭ armiloj. Kvankam ĉi-rilate, kompreneble, ĝi estas pli malbona ol Messerschmitt aŭ precipe Fokken-Wulf.
  Angelica ĝoje notis:
  - Vi tiel parolas ĉar ĉi tiu birdo estas la sola, kiun ni sukcesas pafi. Alie...
  Alisa Selezneva grumblis:
  - Ne ŝercu tiel stulte!
  Kaj la knabino denove lanĉos murdan kaj detruan obuson per siaj nudaj piedfingroj.
  La faŝistoj, disŝiritaj, flugas.
  Ĉi tie Alico eble estos feliĉa.
  La germanoj premas per siaj aviadiloj per tre potencaj armiloj kaj kirasoj, kaj estas malfacile por la Ruĝa Armeo.
  Tamen, la sovetiaj Jakoj kaj Laggies sufiĉe sukcese traktas la akcipitrojn de Hitler pli potencaj... Ili bruligas la amorbirdojn, same kiel ili faras...
  Kaj kvin Messerschmitt kaj ses Fokken-Wulf-pafiloj ne lavos, la nazioj devas enterigi sian nazon en la teron.
  Sed la sovetiaj asoj suferas perdojn. Kaj la perdoj estas decaj, do venu kaj malfortigu vian premon. Kaj la nombro da virŝafoj pliiĝas. La sovetia militisto ne konas timon. Kaj por nenio, la honoro kaj la Patrujo estas pli valoraj ol la vivo!
  Alisa Selezneva rimarkis pri tio:
  - Virŝafoj estas kompreneble signo de kuraĝo, sed signo de inteligenteco por manĝi sen perdo!
  Angelica malkonsentis ankaŭ ĉi tie:
  - Signo de inteligenteco.... Estas eĉ signo de genio venki sen perdoj. Sed ĉi tio ne plu estas milito.
  Alisa Selezneva grumblis responde:
  - Kial diable ni bezonas militon?
  Angelica estis tre sprita ĉi tie:
  - Kiel alie ni povas distingi kie estas la veraj viroj, kaj kie la maskloj eĉ ne atingas la nivelon de virino!
  Alisa Selezneva tiam atentigis la novan aron da aviadiloj kaj montris per sia nuda piedo:
  - Rigardu la orelojn... Kaj kun la emblemoj de noktaj sorĉistinoj... Nataŝa verŝajne estas tie. Ĉi tiu estas la speco de babilo kiun nazio povas elteni nun!
  Angelica konsentis:
  - Ĝi certe konvenos al vi! Nur certigu, ke ni mem ne bruliĝu!
  Noktaj bombistoj U-2, kiel ili estas ame nomataj de la spikoj, kaj eĉ pli famaj, kaj sufiĉe ofendaj, de la kromnomo maizo.
  La knabinaj pilotoj batalas kontraŭ ili. La aviadilo estas facile flugebla kaj facile flugebla. Ĝi ne estas tre bona en aerbatalo, do ĝi estas uzata ĉefe por strikoj nokte.
  Tie reflektiĝas ĝiaj malalta bruo, leĝereco kaj manovro. Vere, estas ankaŭ malavantaĝoj, oni povas pafi kontraŭaviadan maŝinpafilon... La aviadilo estas suicidbombisto.
  Sed ĉi tie la ĉielo jam estas purigita de la nesto de la vulturoj, do pli vundebla maŝino povas esti funkciigita.
  Alisa Selezneva flustras preĝon:
  - Sinjoro savu la vivon de Nataŝa kaj la aliaj knabinoj... Ili estas tiel bonaj kaj amas vin multe. Ne lasu la plej grandan kaj plej nuran unu triumfi super universalaj malbonoj kaj malĝojo!
  Angeliko tranĉis de la ŝultro;
  - Peti de Dio ion ajn estas amuza. Post ĉio, ĉio en nia mondo estas antaŭdeterminita de Li, do kio estas la signifo atendi, ke Li ŝanĝu ion ajn!
  Alisa Selezneva prudente kontraŭis:
  - Kial vi opinias, ke Li entute ekzistas... Kaj se ekzistas, do tia en la Biblio aŭ en la Korano?
  Angeliko negative skuis la kapon:
  - Mi tute ne pensas... Vi verŝajne pensas alimaniere. Mi memoras tiun neĝblankan, kiun vi iam rakontis al mi teorion, novan rigardon al teologio, sed iel mi sukcesis forgesi ĝin?
  Alisa Selezneva svingis sian gracian nudan piedon kaj feliĉe rapidis rememorigi:
  - Vi verŝajne legis pri la fama teorio de Vernadskij pri la Noosfero? Pri lia instruo, ke ĉiu penso, kiu venas al la menso, estas materia kaj ne nur restas en formo de memoro en certaj partoj de la cerbo, sed ankaŭ estas registrita en submateria spaco kiel sur bendo?
  Angeliko volonte konfirmis:
  - Jes, mi konas tian instruon. Ĝi estas ĝenerale logika. Se vorto povas esti registrita sur bendo, kial do penso aŭ ago aŭ emocio ne povas esti presita en la sama maniero.
  Alisa Selezneva preskaŭ ricevis plumbodonacon en la brusto kaj estis devigita salti maldekstren. Tiam respondu la persista maŝinpafisto. Li eksilentis, kaj la orhara militisto daŭrigis sian prelegon:
  - Ĝuste... Sed vorto antaŭe dirita kaj poste surbendigita, aŭ eĉ frazo, kiam oni ludas laŭte, povas surdigi aŭ instigi agon. Same kiel bildo de homo en moviĝo, reproduktita en filmo, povas blindigi, timigi aŭ ŝanĝi sian karakteron... Ĝenerale, ŝanĝi la animon kaj eĉ resanigi malsanon...
  Angelica grumblis konsente:
  - Jes, ĝi tre bone povas!
  Alisa Selezneva aldonis:
  - Do... Estas speciala Universala Hipernoosfero. Ĝi havas kelkajn signifajn diferencojn de bendo, sed en ĝi la kredo, espero kaj preĝoj de homoj ankaŭ estas presitaj, kiel miliardoj da miliardoj da kadroj de filmo. Se miliardoj da homoj kredis je io, tiam ĝi ne malaperas senspuro, ilia fido estas materia kaj amasigas kolosan kvanton da energio. Kaj ĉi tiu energio povas elverŝi, influante la materian mondon. Tio estas, petu kaj estos donita al vi, ne malplena frazo. Estas tute eble, ke en certaj kondiĉoj preĝo kaŭzos fortan resonon en la Hipernoosfero kaj ĝia potenco helpos solvi la problemon sur la Tero... Do Dio ekzistas kaj li estas materia, reala kaj aktiva, sed li ne estas la Kreinto de la Universo, sed prefere kreita de la homaro kaj ilia fido al Li!
  Angeliko tuj korektis:
  - Sed ne necesas preĝi ĉi-kaze. Vi povas simple demandi... Cetere, kial vi devas demandi Dion? Komunismo ankaŭ estas la plej forta kredo. Tio signifas, ke se oni petos ion de la popola volo de bolŝevismo, aŭ Stalin, tiam ankaŭ ĉi tio estos plenumita?
  Alisa Selezneva diris kun centprocenta fido:
  - Jes! Tre eble! Kaj ĝi estos plenumita kaj vi venkos!
  Angelika pafis kelkfoje senprokraste... La dua kresto de la Seelow Heights jam estis prenita. Sed ankoraŭ estis tria, la plej fortika, kie estis rezervoj kaj pugnoj de tankoj kaj memveturaj pafiloj. Ne estis facile eniri la sukceson...
  La sovetiaj trupoj, elĉerpitaj de furiozaj bataloj, haltis matene... Tro da infanteriistoj estis mortigitaj, difektitaj tankoj bezonis riparojn... Ili vedis al ili tukojn dum ili moviĝis kaj denove ĵetis ilin en batalon. Ĉio estis farita en akcela reĝimo, la riparistoj simple ĉirkaŭkuris, kvazaŭ iu rapidigis filmon. En aliaj aferoj, sur la malnovaj bendoj, la kadroj moviĝis duoble pli rapide ol la veraj.
  Alisa Selezneva kaj Anzhelika mem ricevis alian malagrablan vundon, kaj estis devigitaj kuŝi por ripozi. La knabinoj estis elĉerpitaj kaj volis dormi almenaŭ kelkajn horojn, sed la surdiga muĝado ne permesis al ili fari tion.
  Kaj la sovetia tanko kaj infanteria maso rompiĝis kiel ondo sur la surfo kaj malrapide ekloĝis... Necesis kolekti forton kaj skui denove la germanajn defendojn. Kiel unu ondo estas sekvata de aliaj ondoj. La okuloj de la knabinoj estis kungluitaj, sed la strikta ordono de marŝalo Ĵukov daŭre pelis ilin kaj multajn aliajn ulojn ataki.
  Kaj la militistoj ne plu havis la forton, kaj banale rampis kiel helikoj, nur iom pli rapide...
  Kaj tiam Alisa Selezneva decidis kanti por gajeco. Frapante ŝiajn nudajn plandojn, ŝi kantis:
  Laŭ la kristala spegulo de la lago;
  Sur glitiloj, mi rapidas kiel hirundo!
  Mi ne frostigis mian koron -
  Glora Rus' donis ĝin al vi!
  
  Kaj printempe la arboj estas verdaj;
  Kaj la juna printempo bolas de vivo!
  Tie la ŝosoj kreskas renoviĝintaj,
  Tie susuras la smeraldaj folioj!
  
  Kiel belaj estas vi profundaj akvoj;
  La sunlumo estas reflektita!
  La grenoj sur la kampo estas plenigitaj de sukoj,
  La tagiĝo kolorigis ilin per rubenoj!
  
  La Ĉefanĝeloj postulas esti senkulpa;
  Tenu ĉiujn purajn ĝis la geedziĝo!
  Kaj laboru, premante viajn piedojn ĝis la grandeco de pano,
  Ŝpinu la plej bonan fadenon el silko!
  
  Sed ne al tio mi sentas min vokita,
  En mia koro estas hordo da diabloj!
  Kial vivi tiel malĝojan vivon?
  Estas pli bone iri al milito - mortigu malbonon tie!
  
  Ĉi tie antaŭ ni estas vastaĵoj de transmaro;
  Dezerta sukero sub viaj hufoj!
  Ne estas malvarmeto kiel la malmorta sub la pinoj,
  Rigardu, kion glutas la ghoulo!
  
  En la milito mi konis suferon,
  Plenumante viajn mortintojn!
  Kaj kiaj plorĝemoj estas?
  La krio de nudpiedaj orfoj!
  
  Sed aliflanke de aventuro,
  Estas multe da risko, vi vivas la vivon!
  Ĉu la Ĉiopova donas pardonon?
  Ni ne bezonas paradizon - kie vi estas pediko!
  
  Homo estas tia estaĵo -
  Kio naŭzas lin per trankvila paco!
  Tiam li konstruas la universon per sia propra,
  Trudi ordo estas bonega!
  
  Kaj la Patrujo estas la Granda Patrino;
  Vi estas Rusujo, sankta lando!
  Viaj ŝtonetoj kaj ŝtonoj estas kiel veluro,
  Sur kiu kuris la nudpieda!
  
  Sed venis la tempo, la insida esenco,
  Amo ŝteliris el embusko!
  Mi estis delogita, mi trovis min ulo,
  Ĉi tio estas tia korupta karno!
  
  Estu, kompreneble, li estas dediĉita al la Patrujo:
  La malnobla malfeliĉo ne estus okazinta!
  Sed tia estas la sorto de la homaro,
  Ke ni homoj estas esence bestoj!
  
  Li montriĝis spiono, senkompata,
  Li transdonis niajn planojn sen honoro!
  Sed ĉi tio ne estas infanaj petoloj,
  Se via kontraŭulo perfidis vin!
  
  Aferoj rezultis malbonaj
  Jen nia divido en kaldrono!
  Kaj la nazioj kaptis min per la plektaĵoj,
  Do mi fariĝis en sklaveco!
  
  Mi laboras nuda tage kaj nokte,
  Mi ankaŭ sendas dispremitan ŝtonercon!
  Kaj vintre kaj somere mi estas nudpieda,
  Kaj mi trote kuras post la ĉarumo!
  
  La plago min turmentas kaj ne kompatas,
  Kaj mi plene spertis perforton!
  Ho, kiel malriĉaj ni fariĝis,
  La fiulo Satano nudas la dentojn!
  
  Mi neniam konsilas al vi posteulojn,
  Ne perfidu vian landon!
  Ne anstataŭigu vian koron per monero,
  Nia Patrujo; Dio, Konscienco, Patrino!
  . ĈAPITRO N-ro 9
  Alico vekiĝis. En la estonta mondo, nokto estas malofta fenomeno, ĉar estas gigantaj reflektoroj, kaj preskaŭ ĉiam estas somero, krom kelkaj vintraj parkoj, kie oni povas skii, gliti aŭ ludi neĝbulojn.
  Alico kaj ŝiaj amikoj trovas sin en la mondo de la estonteco, kvazaŭ en aparta tempofluo, kiam ili ĉiam estas proksimume dek du jarojn aĝaj, kaj ili spertas pli kaj pli novajn aventurojn. Kaj la mondo ŝanĝiĝas. Ekzemple, Alice ankaŭ memoras kiam estis vintroj, kaj tiam ili malaperis. Kiam homoj ankoraŭ maljuniĝis, sed tiam rejuniĝo fariĝis simpla kaj malmultekosta procezo. La mondo ĉirkaŭ ŝi ŝanĝiĝis. Kaj estis aventuroj, kiam sur la sama planedo ili malhelpis uzurpanton ekkapti la potencon helpe de kantkonkursoj. Vere, Alice ne estis la ĉeffiguro tie. Sed Angeliko distingiĝis ĉi tie pro esti kidnapita. Jes, ŝia amiko en la sonĝo estas sufiĉe plenkreskulo, sed fakte ŝi estas knabino. Kaj ŝiaj haroj estas tinkturfaritaj ĉiujn sep kolorojn de la ĉielarko. Aŭ pli ĝuste, ne tute nuancigita, sed modifita.
  Sed la ĉeffiguro montriĝis pli modesta knabino. Neniu pensis, ke ŝi estas tiel bonega kantisto.
  Alicio ankaŭ havis aliajn aventurojn. Kiel ŝi savis sian amikon, kiu aspektis kiel Ĉeburaŝka, nur kun okulo kiel krabo sur la frunto. Ĝi estas kiel hejma besto, nur inteligenta. La preskaŭ fuĝinta diktatoro mortigis lin kaj manĝis lin. Sed ĉio finiĝis bone tiam.
  Kaj kiom da pliaj aventuroj havis Alicio estas neeble kalkuli. Kaj kiel ŝi savis sciencistojn kune kun Arkasha sur Plutono, kie ili estis frostigitaj. Kaj multaj aliaj heroaĵoj, nevarniitaj kaj tre malvarmetaj.
  Alico fariĝis sufiĉe fama. Kaj ŝi havis aventurojn kiel la heroino de senfina komikso. Sed ŝi estas knabino, kompreneble, de kolosa flugo. Kaj diversaj mirakloj, kiam ŝi eĉ preskaŭ mortis, liberigante falintan tiranon de asteroido.
  Kaj kion alian Alicio devis elteni? Sed ŝi ankoraŭ ne povis trakti la plej grandajn fiulojn en la historio de la homaro. Krome, ili kaptis preskaŭ la tutan mondon. Nu, eble krom Sovetunio nuntempe.
  Sed kiel vi povas rezisti la tutan mondon? Aŭ kontraŭ la tuta kapitalisma mondo?
  Paŝka, gratante la nudajn kalkanojn de la infano kovritajn de veziketoj, komentis:
  - Ni estas en profunda problemo, Alicio. Kaj la ĉefa afero estas, ke ĉi tio iel ne similas al niaj antaŭaj aventuroj!
  Arkaŝa notis kun suspiro:
  - Jes... En antaŭaj aventuroj ĉio ne estis tiel serioza. Kaj ĉi tie ĉio estas... tro reala. Inkluzive de doloro kaj fajro!
  Alicio sprite rimarkis:
  - Ni havas aventurojn por plenkreskuloj. Ne por infana libro tio estas certa!
  Paŝko konsentis:
  - Ne por infanvartejo... Kaj oni ne povas rompi la ĉenon. Jes, kaj vidis ilin. La lumo estas ŝaltita ĉi tie, ili rimarkos.
  Alico palpebrumis al sia amiko:
  - Vi timas, ke ili batos vin per bastonoj!
  Paŝko malestime snufis:
  - Ne vere. Mi ne pensas tiel!
  Arkaŝa ridis kaj rimarkis:
  - Kiam ili trafas viajn bruligitajn kalkanojn per bastono, ĝi multe doloras!
  Alice sugestis:
  - Kaj se...
  Arkaŝa flustris:
  - Kaj se?
  Alicio forte suspiris:
  - Nenio! Ĉiukaze, ni estas kondamnitaj. La nazioj ne pardonos al ni la morton de siaj soldatoj, precipe de la elita sekureca regimento. Se ni eskapos, ni estos ekzekutitaj pli aŭ malpli frue ĉiukaze!
  Paŝko malestime murmuris:
  - Jes, vi konsolis nin. Kaj kio restas!
  Alico respondis ne tro memfide:
  - Inda morti! Kiel miloj da knaboj kaj knabinoj mortis antaŭ ni, torturitaj en la keloj de Gestapo.
  Paŝka grumblis, tinktante la ĉenojn:
  - Donu ĝin al mi, tuj kiam ĝi estos libera, mi disŝiros ilin en malgrandajn fragmentojn!
  Arkaŝa ridis...
  La infanoj nevole ektremis. La ĉelaj pordoj malfermiĝis. Sed ili nur ricevis kelkajn porciojn. Urtika supo kaj malfreŝa pano. Komuna manĝaĵo por koncentrejo. Sed ĉiuokaze, la kaptitoj ne mortu pro malsato. La junaj korpoj faris sian paspagon kaj la infanoj manĝis volonte. Iliaj fortaj, daŭraj dentoj el la estonteco, kie kario estis forgesita, facile ronĝis panon. Laborante la makzelojn, Paŝka neatendite ŝercis:
  - Sed ni havas tegmenton super niaj kapoj kaj senpagan manĝaĵon. Do ni sufiĉe bone ekloĝis.
  Alicio memorigis al Paŝka:
  - Ankaŭ senpagaj proceduroj por varmigi la kalkanojn ...
  Paŝko ridis:
  - Kaj ankaŭ ĉi tio!
  Dume, Hitler kaj lia sekvantaro furiozis en la menaĝerio, pretaj kapti la gorĝon de Sovetunio.
  Hitler, klininte sin en sia seĝo, formanĝis deserton: fruktokukojn kun sakarino. La aliaj plej proksimaj kunuloj viciĝis. Inter ili estas Borman, manekeno, kiu aspektas kiel tute nova. Iomete super meza alteco kun plata, sunbrunigita vizaĝo, li tre similas Mussolini. Vere, li estas tre ruza kaj deca organizanto. Apud li estas dika Goering, kiu ĵus revenis de la frontoj, aspektante feliĉa, ĉar la germanoj gajnas preskaŭ ĉion. Rosenberg , kiun He la Fuhrer volas fari ministron de orientaj teritorioj, Sovetunio laŭsupoze forhakis ĝis la Uralo, kaj plie Mezazion. Kial ne doni ĉi tiun teritorion al la turkoj? La troa plifortigo de la Otomana Regno estas tro danĝera perspektivo por Germanio.
  La Malproksima Oriento estos kaptita de la japanoj! Hitler mem havis kompleksajn sentojn al Japanio. Unuflanke, mi admiris la japanojn kiel fortajn militistojn, kiuj venkis vastan Rusion kaj venkis la nombre superajn ĉinojn. Mi ŝatis ankaŭ la antisemitismon de la japanoj, kiuj laŭleĝe limigis la rajtojn de judoj longe antaŭ ol Hitler ekregis.
  Kion mi ne ŝatis, estis japanoj mem: flavaj vizaĝoj, mallarĝaj okuloj, malalta staturo! Estas makakoj! Hitler mem subkonscie ne ŝatis azianoj. Tamen li bezonas Japanion, la plej industriigitan landon en Azio, kun centmilionoj sen kolonioj - pli ol eĉ Germanio, ekskludante koloniajn havaĵojn! Kaj la japana mararmeo, la mastrino de la Pacifiko, estas mirinda. Necesas ĉiakoste konvinki Japanion malfermi duan fronton en la oriento, kaj fiksi tie la sovetiajn dividojn.
  Hitler pugnobatis la tablon, glaso da mangosuko verŝis sur la kostumon de la Fuhrer. Tio kaŭzis kolereksplodon. Hitler minacis la ĉielon:
  - Kiel vi kuraĝas, Dio, malpurigi min, la granda Fuhrer! Kiu baldaux regos super cxio!
  Goebbels patose respondis:
  - Dio estas la plej grava despoto sur la planedo!
  Hitler kapjesis.
  - Jen ĝi! Dio estas kruela, kio signifas, ke ankaŭ ni povas esti kruelaj! Faŝismo mortigas milionojn por granda celo! Dio mortigas miliardojn, absolute ĉiujn, pro kiu scias kio! Plej multaj el niaj viktimoj mortas rapide, kaj la plej multaj el la miliardoj, kiuj mortas pro maljuneco, suferas longe kaj terure suferas! La Eklezio instruas, ke la plej multaj homoj brulos eterne en la infero post la morto, sed se ni torturas homon, tio estas nur por informiĝi, kaj tio daŭras maksimume plurajn monatojn! Dio turmentas, sciante ĉion anticipe, miliardojn da miliardoj da jaroj! Kaj por tiuj, kiuj estas savitaj, estas malmulte da ĝojo - eterna enuo en la sklaveco de la Sinjoro! La Eklezio instruas, ke Jesuo estas Ĉiopova Dio, kio signifas, ke Hitler estas pli afabla ol Jesuo! Ĉu ne!
  Goebbels respondis:
  - Jes tio pravas! Kristanismo estas kaj "pacifika" kaj super-kruela! Li garantias turmenton dum vivo kaj fantomojn post morto!
  Hitler kapjesis.
  - Kial estas tiom malmultaj belaj virinoj en Eŭropo! Ĉar mezepoke, ĉiu belulino estis konsiderata sorĉistino, bruligita kaj turmentita! Kial estas tiom da pli belaj virinoj en Skandinavio? La katolika Inkvizicio ne tiom penetris tien. Ne estus tute malbone, se la SS prenus belajn blondulinojn el Skandinavio kiel duajn edzinojn kaj naskus sanajn, altajn infanojn.
  Himmler rimarkis:
  - Sukcesaj eksperimentoj pri artefarita fekundigo de virinoj jam estas farataj! Ni uzas la semon de la plej elstaraj viroj!
  Hitler eksaltis de sia seĝo:
  - Jes, ĝi estas interese kaj estas rezultoj!
  Himmler kapjesis:
  - Kompreneble mia Fuhrer! La unua dekduo en vitro-beboj naskiĝis! Ili pezas multe pli ol ordinaraj infanoj! Kaj ĝi ŝajnas al mi pli forta. Mi tenis la bebojn en miaj brakoj kaj ili forte batalis.
  Hitler subridis.
  - Ĉi tio estas bona! Tiel ni povas plibonigi la rason! Ĉu vi povas porti bebojn ekster la utero?
  Himmler respondis:
  - Ĉi tio estas tre malfacila, mia Fuhrer! Vere, kelkaj evoluoj estis faritaj, sed ili kostos tro multe! La malnovmoda maniero estas multe pli bona!
  Hitler konsentis:
  - Kaj tio estas vera! Regu Germanion!
  Ribbentrop aldonis:
  - La plej genetike dotaj slavaj virinoj povus esti ankaŭ edzinoj de SS-soldatoj. Kaj havu infanojn!
  Hitler kapjesis.
  - Kaj tio estas vera!
  Himmler respondis:
  - Efektive, la slavoj estas iel parencoj al ni! La samaj caroj de Rusio havis pli da germana sango ol rusa!
  Hitler bojis:
  - Mi scias tion! Tial Rusio fariĝis tiom grandega! La germano starigis primitivan popolon!
  Goebbels sugestis:
  - Necesas disvastigi fabelojn - kvazaŭ sub nia regado la rusoj vivos multe pli bone ol sub la bolŝevikoj!
  Rosenberg respondis:
  - Jes, ili tamen bone vivas! En Sovetunio la salajroj altiĝas en la lastaj jaroj kaj la prezoj malpliiĝas. Ekzemple, ĉiu familio havas radion, kaj multaj belaj kaj grandaj domoj estis konstruitaj. Mi estis en Lvov. Sub la poloj, la provinca urbo estis malpura, sed nun la stratoj estas same puraj kiel en Berlino. Kaj ĉie okazas multe da konstruo, la lando similas formikejon. Ĉio moviĝas kaj ordo pliiĝis. Oni devas diri, ke sub la bolŝevikoj, estis forta disciplino, multe da florbedoj kaj floroj kreskis.
  Hitler interrompis per sovaĝa kriego:
  - Ĉesu laŭdi la bolŝevikojn! La komunistoj atingis sukceson nur per perforto kaj amasaj ekzekutoj! Ĝenerale, sinjoroj, ĝis Rusio fariĝos nia kolonio, mi malpermesas al vi iri tien!
  Goebbels obĵetis:
  - Ni devas koni la armilojn de niaj malamikoj! Ja antaŭ ol ŝtormi fortikaĵon, necesas studi ĉiujn ĝiajn malfortajn kaj fortajn punktojn! Por tio funkcias nia inteligenteco! La ĉefa celo...
  Hitler interrompis:
  - Mi scias! La rolo de inteligenteco en moderna militado ne povas esti subtaksata! Tamen, Goering unue parolu pri siaj impresoj de la fronto!
  La reikmarŝalo ekstaris, li sentis malsaton kaj koleron. Ĉe la akcepto de Hitler oni kutime servis plantmanĝaĵojn kaj, plej bone, kukojn. Sed viandaj kaj fiŝaj pladoj estas nur unufoje semajne! Goering komencis:
  - Ĝenerale, mi devas diri, ke niaj trupoj kuraĝe batalis!
  Hitler interrompis:
  - Demagogio! Parolu pli bone tuj pri la mankoj! Ke la Zenki elkoviĝis, la fortaj punktoj de nia armeo, ni mem scias!
  Goering gruntis:
  - La pafiloj sur niaj tankoj ne estas la plej malfortaj!
  Hitler fajfis:
  - Ho! Kaj la rusoj havas malmultajn pezajn tankojn!
  Himler rimarkis:
  - Ne tiom malmulte, sinjoro!
  Hitler milde korektis:
  - Nur voku la Fuhrer!
  La ĉefa ekzekutisto de la Tria Regno riverencis:
  - Jes, mia Fuhrer!
  - Tio estas pli bona!
  Himmler murmuris konfuzite:
  - Laŭ niaj taksoj, Stalino jam havas pli ol unu kaj duonon da mil tankoj BT, T-26, A-30. T-34, kaj IS, KV, la preciza figuro ne povus esti kalkulita.
  Hitler subridis.
  - Ne tiom malmulte! Por tia stranga multo!
  - Kaj entute estas pli ol ducent dudek mil tankoj! Laŭ pecetoj de diversaj dokumentoj, niaj homoj kalkulis, ke nur pli ol tridek mil T- 26 estis produktitaj . Ĉi tio estas preskaŭ duoble pli ol nia industrio produktis de 1934 ĝis 1944.
  Hitler demandis:
  - Kiom ni liberigis?
  Himmler grumblis:
  - Nur iomete en la lastaj jaroj, pli ol ducent sep kaj duono mil! Laŭ datumoj de la 1-a de junio 1946, ni havas ducent kvin mil okcent sesdek sep tankojn en servo! - Himmler respondis. - Sed tio ne kalkulas la trofeojn. Cetere, la rusoj havas multajn tankojn sen skipoj, ili estas stampitaj, sed mankas sufiĉe da homoj.
  Hitler demandis:
  - Kaj kiom da trofeoj!
  Himler komencis listigi:
  - Franca kvarmil sescent, sen kalkuli la malmodernan lumon Rennos, angla kvincent kvindek, nederlanda ducent kvardek, belga tricent dudek!
  Hitler demandis:
  - Kial ne uzi ilin por ataki USSR? Kaj kien vi serĉas, idiotoj!
  Göring respondis:
  - Mi pensas, ke ni bezonas ĉion en Afriko, inkluzive de petrolo, kiu estas multe pli facile akirebla ol en Rusio.
  Hitler kaptis Goering je la nazo:
  - Ĉu vi serioze opinias tion, porko!
  Goering grakis:
  - Nu, estas evidente! Nigruloj estas obeemaj, sed rusoj estas obstinaj, kaj en Afriko ne estas severa rusa vintro. Kio estas por ni Rusujo, se estas eĉ pli riĉaj teroj, kies evoluo alportos ĉion.
  Rosenberg aldonis:
  - Kaj komunismo estas tro profunde enradikiĝinta en la menson de rusoj! Estos malfacile aerumi ĝin!
  Hitler genuigis Goering en la stomako kaj piedbatis Rosenberg sur la dorso. Li ekkriis:
  - Kuras! Dikaj porkoj! Ĉu vi volas, ke la rusoj unue ataku nin kaj poentu!
  Göring respondis:
  - Jes, tiaj datumoj ne ekzistas!
  Hitler eksaltis:
  -Kion diros Himler?
  La Reichsfuehrer deklaris:
  -Laŭ spionaj datumoj, la rusoj sekrete alportas grandajn fortojn al la landlimo.
  Hitler kriis:
  - Jen! Ni aŭdis!
  Goering kontraŭis:
  - Ĉi tio eble estas respondo al koncentriĝo niaflanke! Stalino prepariĝas por forpuŝi la minacon de Hitler!
  La Fuhrer prenis la kukon de la tablo kaj metis ĝin sur la vizaĝon de Goering:
  - Manĝu, besto! Ĉiuj vidis, kia estas porko! Ni provas ensorbigi la ideon, ke Stalino estas ŝafido.
  Goebbels rimarkis:
  - Stalino estas la plej insida tigro!
  Hitler vangofrapis siajn flankojn:
  - Jen ĝi! Kaj kiu diris, ke Stalino ne estas ekzekutisto! Ĝi simple kreas malplenon kaj "fekon"!
  La akompanantaro de Hitler afable ridis:
  - Kaj tio estas vera Adolfo!
  Hitler blovis:
  - Mi estas Wolf Adolf! Kaj ne kontraŭdu min! Kaj nun Hermano, se vi volas, ke mi vin pardonu, dancu! Sed atendu, unue diru al mi, kion vi vidis en Beogrado, kiaj estis viaj impresoj?
  Göring respondis:
  - Kaj kiaj impresoj povas esti! Ruinoj kaj kadavroj! Unu el la serboj estis torturita, kaj li kriis: Stalino venos kaj venĝos kontraŭ vi! Estis tiom da hurloj kaj malbenoj!
  Hitlero ĝojis:
  - Jes, ĝuste! Venos Stalin! Jen kion atendas la malamikoj de Germanio. Pli bone estas antaŭvidi ol esti antaŭvidita, estas pli bone venki ol retiriĝi en timo! Kaj vi teksas porkon, kiu scias kion!
  Goebbels aldonis:
  - Ne ŝajnigu esti Napoleono, se vi ĉiuj estas Waterloo! Tamen, estas multe da tiaj "malsaĝuloj" en la psikiatria hospitalo!
  Hitler eksaltis kaj surpaŝis la nudan, ĉizitan kruron de la servistino, ŝi ekkriis kaj retrosaltis pro timo:
  - Ho mia Fuhrer!
  Hitler grumblis:
  - Vere mi estas pli alta ol Napoleono, miaj konkeroj estos simple superaj! Mi estas Hitler en salpetro!
  Borman rimarkis:
  - Via brila antaŭvidemo permesos al vi disbati la landon de la sovetianoj ĝustatempe. Ni faros ĝin Fuhrer!
  Göring rimarkis:
  - Restas tro malmulte da tempo ĝis vintro! Krome, ni ne havas longdistancan aviadon por subpremi fabrikojn en Uralo.
  Hitler bojis:
  Kial ili ne kreis ĝin?
  - Vi malpermesis pliigi militajn elspezojn!
  Hitler kaptis Goering je la oreloj:
  - Kaj vi estas porko!
  - Sed miin Fuhrer!
  Hitler siblis:
  - Mi estas la Fuhrer dum dudek kvin jaroj! Kaj neniu pridubos mian aŭtoritaton! Mi ne mensogos - ja mi naskiĝis por regi, sed ne per rusta maŝino, sed kun tuta imperio! Aŭ pacon!
  Goebbels kantis:
  - Ombro, ombro, ombro, ombro de Adolf Hitler - flagrante hele en la mallumo! La svastiko de Hitler sur lia stomako!
  Hitler interrompis:
  - Vi estas sindonema al mi Heba! Nu, mi pensas, ke ĉiuj aprobas mian decidon: ataki USSR!
  Borman respondis:
  - Vi svingis ĝin, batu ĝin!
  Hitler aprobis:
  - Bone diris!
  Rosenberg rimarkis:
  - Stalino havas sufiĉe da teritorio, kial li bezonas niajn reloĝitajn landojn de Eŭropo. Krome, ni proponis ĝin al la kolonioj en Hindio.
  Hitler pikis lin en la bruston per sia fingro:
  - Stulta! Mi forgesis tion, kion diris Lenin, komunismo aŭ venkos tra la mondo aŭ malaperos! Aŭ la Konstitucio de Rusio en 2022, kie ĝi diras nigre kaj blanke: Sovetunio vastiĝos ĝis ĝi inkluzivos la lastan respublikon en la mondo!
  La lasta.
  Rosenberg notis:
  - Ĉi tio ne plu estas en la stalina konstitucio!
  Hitler respondis:
  - La dentegoj de lupo ne estas obtuzaj pro ŝafa vestaĵo! Ĉu vi vere pensas, ke la bolŝevikoj forlasis siajn pensojn pri mondregado?
  Rosenberg respondis:
  - Stalin estas realisto!
  Hitler fajfis:
  - Stalino estas la plej konsekvenca komunisto el ĉiuj, kiujn la historio konis! Li ne multe parolas, sed jes! Ĉu ne estas mirinde, ke en dek sep jaroj de industriiĝo, la lando faris tian kolosan salton. Eksterordinara milita industrio kreiĝis. Eĉ se Stalino ne atakos ĉi-jare, venontjare sekvos agreso. Se ĝi ne sekvas, estos ankoraŭ pli kaj pli malfacile por ni gajni ĉiujare. La komunisma sistemo estas efika, kaj ju pli frue ni finos ĝin, des pli bone!
  Goering gruntis:
  - Rapidu!
  Hitler ridetis:
  - Denove?
  La dika reikmarŝalo zumis:
  - Mi silentas, mi silentas, mi silentas!
  - Do silentu! Kia kreteno! Li volas malfortigi niajn fortojn, kiuj koncentriĝas kontraŭ Rusio!
  La Fuhrer muĝis.
  Göring murmuris:
  - Do mi volas, ke la nigruloj estu niaj sklavoj!
  Hitler kriis:
  - Vi mem estas sklavo de via stulteco! Ni devas ĉesigi la ruĝan plagon antaŭ ol ĝi disvastiĝos tra la mondo!
  Borman siblis:
  - Vi vidas eklipso sur la ĉielo, muĝo superkape! Kaj en la kapo estas nubiĝo - aro da kosmaj hurloj!
  Hitler ĵetas manplenon da mandarinoj al Bormann:
  - Ne hurlu!
  Borman kriis:
  - Heil Hitler! - Kaj li komencis ronĝi mandarinojn kiel hundon.
  La Fuhrer ĉirkaŭrigardis ilin:
  - Estas tempo nomi la ĝustan daton de la atako kontraŭ Rusio.
  Idolo rimarkis:
  - Antaŭ la 15-a de junio, ni ankoraŭ ne havos tempon alporti ĉiujn trupojn. Tial, la bato devas esti frapita sur la dekkvina!
  Goebbels sugestis:
  - Pli bone la 22-an de junio.
  Hitler turnis sin kvazaŭ elektrokutita
  - Kial la 22-an de junio?
  La ĉefpropagandisto respondis:
  - Bonan tagon - la kapitulaco de Francio!
  Himmler rimarkis:
  - Mi parolis kun astrologoj, kaj ili konfirmis, ke la somera solstico estas la plej bona tago por disbati la ruĝan urson! En ĉi tiu tago la atakanto estos ĉe maksimuma forto!
  Hitler ĝojis:
  - Vi Geba kaj Gima, kiel okazas, ne ĉiam koincidis en iliaj antaŭvidoj! Sed ne nur tio!
  Himmer demandis:
  - Kaj kio?
  La Führer, trinkante la sukon kun bongustaj gradoj, respondis:
  - Ĉu vi aŭdis pri la profetaĵo pri la tombo de Tamerlano?
  Himmler respondis:
  - Mi ne memoras! Kvankam ŝajnas, ke kiu malfermas la tombon, suferos severan punon! Sed ĉi tiu ne estas la unua profetaĵo de ĉi tiu speco.
  Hitler triumfe ridetis:
  - Jes, ne la unua! Sed oni diras, ke tiu, kiu kuraĝas perturbi la pacon de la reganto, estos forbalaita de granda milito.
  Himmler sulkigis la brovojn.
  - Kaj kio?
  Hitler elprenis paperon:
  - Legu la sovetian gazeton! La tombo de Tamerlano estis malfermita! La plej granda konkerinto, aŭ pli ĝuste lia mumio estas retrovita! Nun ni devas plenumi la profetaĵon kaj puni Stalinon per granda milito!
  Goebbels levis la manon.
  - Saluton al la saĝa Hitlero!
  Himmler rimarkis:
  - Superstiĉoj estas forto por tiuj, kiuj ilin uzas, malforteco por tiuj, kiuj kredas je ili! Eble Stalino incitas nin!
  Hitler subridis.
  "La lasta afero, kiun Stalin volas, estas ke ni batu lin pli forte!" Krome, estante komunisto kaj ateisto, li volas montri, ke ĉiuj antikvaj profetaĵoj estas superstiĉoj. Kaj li agas por ĉagreni ilin! Sed male, mi volas atingi venkon super Sovetunio helpe de pli altaj potencoj!
  Goebbels rimarkis:
  - Sovetunio por Germanujo estas ateisma valo! Jen Usono kun sia fanatika protestantismo...
  Hitler respondis:
  - Protestantoj estas ofenditaj katolikoj, kaj ortodoksaj katolikoj sovaĝaj kun barboj! Ĉio dependas de la Papo!
  Himmler murmuris:
  - Ne rapidu pri li!
  Hitler tiris fingron sur la tablotuko, la knabinoj preskaŭ forigis ĝin:
  - Jes, Otto estus mortiginta la estron de Vatikano! Tamen, katolikoj povas esti uzataj por siaj propraj celoj. Kiom da ili!
  Goebbels intervenis:
  - Kiel korvo sur arboj!
  Hitler kunpremis sian pugnon:
  - El la protestantoj, la plej malnoblaj estas la Atestantoj de Jehovo kaj la Adventistoj de la Sepa Tago. La unuaj incitas kun sia pacismo, kaj la duaj kun la juda sabato. Putraj sektoj.
  Himler kapjesis:
  - Al la koncentrejo!
  Hitler snufis:
  - Al la pendumiloj! Sepa-tagaj adventistoj imitas la judojn per sia sabato! Ĉi tio estas abomenaĵo! Kiu ne laboros sabate en prizona prizono, kaj, se persista, sur la pendumiloj de subbotnikoj.
  Goebbels kapjesis:
  - Prave! Sed ĉi tio ne sufiĉas mia Fuhrer! Adventistoj de la Sepa Tago estu pendigitaj
  hoko por la ripoj! Morti malrapide kaj dolore!
  Hitler kriis:
  - Adventistoj de la Sepa Tago kaj Atestantoj de Jehovo devas esti ekstermitaj kune kun siaj familioj! Himmler atentu ĉi tion! Devas esti detalaj statistikaj raportoj!
  La ĉefekzekutisto sugestis:
  -Eble iuj el la sektanoj volos ŝanĝi sian kredon! Ĉu ni donu al ili ŝancon eskapi fizikan perforton?
  Hitler respondis:
  - Se ili estas germanoj, do jes! Ni informos vin, ke oni pagos ankaŭ rekompencon al tiuj, kiuj perfidas la sektanon! Kvankam eble Vatikano nur aprobos tion!
  Goebbels resumis ĝin:
  - La sola diferenco inter psikosoj kaj sanktuloj estas, ke la unuaj estas malliberigitaj en la kadro de ikono, kaj la duaj en frenezulejo!
  La akompanantaro de Hitler ridis:
  - Bravo, bonega aforismo! Ŝajnas, ke mensogo fariĝas pli vera pro ripetado!
  Hitler finis sian sukon:
  - Ĉiuj estas lacaj de stultaj merkatoj, ni malstreĉu nin! Mi volas vidi bonan batalon.
  La muroj de la Imperia Kancelario disiĝis, kaj antaŭ la bando de la Fuhrer estis granda akvario kun travidebla kiraso. Estis hejtilo ĉe la fundo; ĝi reguligis la temperaturon de la akvo, kiu estis verŝita proksimume ĝisgenue.
  La rigardo de la Fuhrer eklumiĝis:
  - Nu, nun ŝajnas, ke ni vidos mirindan vidaĵon! Mi volas sangon! Kiel Nerono, mi rekomencis la antikvan romian kutimon de gladiatora batalo dum la festeno. Ĉi tio estas mirinda plezuro!
  Goering estis la unua, kiu kriis:
  - Lasu la senfinan saĝon de la Fuhrer brili!
  Hitler respondis:
  - Nero estis ne nur imperiestro, sed kantisto, poeto, venkinto de Olimpiaj Ludoj. Ho, kiel grandioze estis ekbruligi Romon! Kiam mi kreos superarmilon, mi ankaŭ forbruligos ĉi tiun urbon, pri kiu mi naŭzas kaj konstruos novan for oriente! Kaj mi ankaŭ komponos kiel Neron!
  Hitler staris en pozo, krucis la brakojn kaj ekkriis kiel porko, tute sensencaĵo!
  Lasu riverojn de sango
  Fluanta sur la tero!
  Lasu ilin ĝemi pro doloro
  Fajroj ĉie!
  
  Lasu la mondon skui
  Falos en inferon!
  Lasu la sunon estingi,
  Kaj la ostoj krakas en sufero!
  
  Krueleco pliiĝos
  Ĥano al ĉiuj homoj!
  La Sinjoro baldaŭ pereos
  Satano venas!
  
  Ne estos kompato
  Puno venos al ĉiuj!
  Mi mortigos vin ĉiujn, aĉuloj,
  La aviadilo bombas!
  
  La morto rikoltis la rikolton,
  Monto de kadavroj!
  Sed ĉio ne sufiĉas por mi,
  Kaoso regas!
  
  Resume, la planedo
  Mi forbrulos ĝis la tero!
  Ne plu estas amo
  La hordo rapidas post mi!
  Kiam Hitler finis la kanton per sibilo, tiuj ĉirkaŭ li komencis aplaŭdi. Goebbels diris:
  - Ni registris viajn poemojn! Ili apartenas al la homaro por ĉiam!
  Hitler sidiĝis sur seĝon:
  - Sufiĉe malutila parolado! Nun mi volas ĝui bonan batalon!
  La knabina administranto kuris al la akvario kaj anoncis:
  - Kaj nun la gladiatora batalo!
  Hitler sugestis:
  - Kun armilo!
  La knabino konfirmis:
  - Kompreneble, la granda Fuhrer! Kiel vi amas!
  Hitler kapjesis.
  - Enŝaltu la hejtadon por ke la militistoj batalu pli rapide, ni havas tro malmulte da tempo!
  Du atletikaj knabinoj kun rektaj glavoj kaj ponardoj kuris en la arenon. Ili estis en nur bankostumoj, la forno jam estis ŝaltita, sed ĝi ankoraŭ ne varmiĝis kaj la nudpiedaj belulinoj ankoraŭ ĝuis ĝin! La gladiatorknabinoj estis helharaj kaj atletikaj. Ili ŝprucis akvon. Du pliaj knabinoj elsaltis post ili. Ĉi tiuj jam estis orientaj belulinoj, ankaŭ en la samaj bankostumoj, ridetante. Kaj kiajn dentojn ili havas?
  Armiloj: kurbaj cimitaroj, tridentoj kun mallongaj teniloj. Ili ankaŭ riverencis antaŭ la Fuhrer kaj lia bando!
  Hitler siblis:
  - Mirindaj divoj! Mi vidas, ke la batalo estos interesa!
  Goebbels fanfarone diris:
  - Rigardu iliajn tatuojn, ili estas krimuloj! La batalo estos brutala kaj ĝis la morto, la knabino klarigis la regulojn!
  Hitler demandis:
  -Kiu venkos?
  Goebbels, ridetante, respondis:
  - Kiu estos pli forta! Ne estas antaŭkalkulita scenaro ĉi tie!
  Hitler malstreĉiĝis:
  - Des pli bone! Ĉi tio faros la batalon eĉ pli interesa! Vi ne faros vetojn, malsaĝuloj!
  Goebbels respondis:
  - Kaj kiu kuraĝas fari veton malsaman ol la Fuhrer!
  Hitler kapjesis.
  - Kio estas logike! Vi ĉiuj imitas min kaj babilas! Do ne utilas fari malferman veton! Sed mi afiŝos ĝin sekrete, por ke vi ne sciu. Sammaniere, vi vetas, ĝi ne iras rimarkeble!
  La akompanantaro de Hitler konsentis. Goering hurlis:
  - Vi estas saĝa kiel ĉiam, ho Fuhrer!
  Hitler subridis.
  - Kaj kiu dubus pri mia saĝo! Fuhrer signifas gvidanto, kaj gvidanto el la traduko de la antikva germana signifas saĝa! Sed genio estas pli bona, kvankam la vorto genio estas tro malforta por esprimi admiron al mi!
  Goebbels sugestis:
  - Granda genio de ĉiuj tempoj kaj popoloj!
  Hitler faris vizaĝon:
  - Tiel oni nomas Stalino! Ne, elpensu ion pli fortan, la reĝo de propagando! Intertempe ni rigardos la batalon.
  La Fuhrer kaj lia akompanantaro faris sekretajn vetojn. Sonis histeria signalo. La knabinoj ekturniis rapide, dancante per la kruroj.
  Tiam la blondulino provis pugnobati la brunulon en la stomakon. Ŝi elŝovis la pinton de sia tridento, gratante sian nudan maleolon.
  La knabino malbenis kaj ĵetis ponardon, sed maltrafis. Ŝi falis en la akvon kaj kuris post li.
  La aliaj du knabinoj forte batalis! Ĝis nun ili estis singardaj kaj ne kaŭzis gravan damaĝon unu al la alia.
  Hitler kriis:
  - Pli energia ol hundino!
  La elektra forno sub la knabinoj rapide varmiĝis, kaj iliaj nudaj piedoj komencis varmiĝi.
  La knabinoj komencis batali pli furioze, kaj sango komencis flui. La mamzono de la blondulino eksplodis pro la trafo, elmontrante ŝiajn mamojn. Do ŝi rebatis, trafante sian kontraŭulon en la ŝultro. Sango gutis en la akvon kaj disvastiĝis tra ĝi. La blondulino sopiris atakon kun tridento en la stomako, sed tuj detranĉis cicon kun venĝa atako. Ambaŭ knabinoj retiriĝis, sed la akvo fariĝis ĉiam pli varma, antaŭenpuŝante la belulinojn.
  Hitler muĝis:
  - Piku ŝin! Se pli forta! Kaj hundino, batu min je la kapo per glavo!
  La interŝanĝo de batoj daŭris. La knabinoj jam komencis malfortiĝi pro multnombraj tranĉoj kaj vundoj. Miaj nudaj piedoj ruĝiĝis pro la varma akvo! Steam jam komencis altiĝi.
  Goebbels incitetis:
  - Ĉi tio estas infero en la vivo!
  Hitler subridis.
  - Ĉi tio ankoraŭ ne estas infero, sed Adik! Mi ankaŭ ne aranĝos ion tian por ili.
  La nigrahara belulino maltrafis ponardan baton en la stomako kaj falis sur sian genuon. Sed la brula doloro de bolanta akvo igis la knabinon eksalti.
  Hitler ridetis:
  - Mortu bele, hundino!
  La mongola letale vundita belulo atakis kaj estis trafita en la okulo per glavo. La blondulino apud ŝi estis trapikita tra la karotida arterio en ŝia kolo, ŝanceliĝante kaj kolapsante en la preskaŭ bolantan akvon.
  Hitler ridis:
  - Estas multe pli bone ĉi tiel! Kaj ni finos la ceterajn!
  La obstina batalo daŭris. Ambaŭ knabinoj jam ŝanceliĝis pro nekredeblaj laceco kaj vundoj, sed ne povis fini unu la alian. Eĉ Goebbels, radikala en malamo, sugestis:
  - Aŭ eble ni proklamos remizon!
  Hitler impete malaprobis:
  - Aŭ stultulo aŭ malfortulo proponas remizon!
  En ĉi tiu momento la akvo bolis kaj aŭdiĝis terura knabina kriado. La belulinoj plurfoje saltis kaj fine, elĉerpitaj, falis en bolantan akvon, viva bolante.
  Hitler ekstaris kaj komencis svingi la brakojn kaj aplaŭdis:
  - Kiel mirinda ĉi tio estas! Mi amas la doloron kaj suferon de aliaj homoj! Precipe se bela knabino suferas! Vere heroa rezulto!
  Goebbels respondis:
  - Sed neniu venkis! Domaĝe, ke mi vetas je blonduloj!
  Goering gluglutis:
  - Kaj mi ŝatas brunulinojn, ili estas pli muskolaj!
  Hitler diris triumfe:
  - Vi ambaŭ estas azenoj! Mi nur vetas, ke ĉiuj kvar malsupreniros kaj venkus! Do elŝeligu vian monon! Sed ne malĝoju, ne multe restas ĝis la dudekdua de junio kaj baldaŭ komenciĝos nova vivo por ni ĉiuj!
  . ĈAPITRO N-ro 10.
  Provante rekomenci la procezon de segado de la ĉenoj, SS-uloj eksplodis en la kameron. Ili donis malpezan, sed doloran baton al la plandumoj de la infanoj, kiuj komencis forvelki post kiam ili estis rostitaj sur la brazilo. Kaj ili minacis bati min pli forte. Tio estas, kiel Alico komprenis, ili daŭre estis rigardataj seninterrompe.
  Restis nur paroli flustre. Tiam, kiam la junaj kaptitoj estis nutritaj denove, kaj eĉ milia kaĉo en la akvo estis aldonita al la urtika supo, iliaj kapoj fariĝis pezaj. Kaj Alico, bekante sian nazon, ekdormis.
  Sovetiaj soldatoj marŝis al la lasta, plej fortika linio de la Seelow Heights. Deprimaj, enormaj perdoj, la montetoj tiel dikaj, kiel piano kun rompitaj klavoj, kovritaj de kadavroj. Tankoj, eĉ T-34, ekhaltas en la sango kaj ne volas leviĝi al la supro. Kaj la konkoj daŭre erupcias kaj erupcias, kvazaŭ vulkanoj kliniĝus kaj malfermis siajn ellastruojn.
  Lafo estas miksaĵo de flamo kaj plumbo, bomboj plenigitaj kun ĉiuj specoj de eksplodaĵoj, ĵetitaj direkte al la sovetiaj flugantaj flotegoj fare de Salamandroj. Kaj kolizioj, la nazioj ne plu malŝatas uzi virŝafon. Ekestis tia amareco kaj bataloj.
  La militistaj knabinoj mem kuras al la atako, ili vidas la grandkalibrajn maŝinpafilojn de la faŝistoj, kiel vermoj rampantaj el siaj truoj kaj kraĉanta mortiga. Kaj kiam trafitaj de tia peza kraĉo plenigita de eksplodaĵoj, la soldatoj flugas reen, disŝiritaj kaj kun la ostoj frakasitaj en pecetojn.
  La tankoj glitis pli proksimen al la pinto, kaj la soldatoj puŝis la kirasajn trupveturilojn supren per siaj manoj. Samtempe aŭdiĝas muĝado, krioj de ĝojkrioj kaj tremantaj obscenaĵoj. Paro de kirasaj trupveturiloj renkontas minojn kaj eksplodas, kaj pecoj de iliaj korpoj forflugas en ĉiuj indikoj.
  Sed la soldatoj pluiras; pluraj duonrompitaj pilolujoj jam estas okupataj de la Ruĝa Armeo.
  La knabinoj multe pafas, ili denove estis vunditaj, sed forlasi sian postenon ne estas por ili. Ili simple kovris la vundon per celofano kaj falis laŭ la movoj.
  Estis jam mallume, kaj kiam la videbleco plimalboniĝas, estas pli malfacile defendi ĝin. Eĉ se kelkaj el la tankoj de la malamiko kaj memveturaj pafiloj entombigitaj en la grundo havas noktvidajn aparatojn.
  Sed ne estas penso pri retiriĝo...
  Alisa Selezneva pikis sian kunulon en la ŝultron:
  - Rigardu, kion faras Jagdtiger.
  - Li fosas sian propran tombon! - ekkriis Angeliko.
  La plej potenca tankdestrojero laŭ kiraspenetra potenco kaj protekto, la Jagdtiger, sufiĉe precize pafis al blokitaj sovetiaj tridek kvar per potencaj Isa-bareloj. Ĝia preskaŭ tridek kilograma kiraspenetra kuglo simple ŝiris ĝin de la gvatturetkareno, lasante neniun ŝancon por la skipoj pluvivi. Estas ege malfacile detrui tian koloson, precipe tiun enterigitan en la tero, kovritan per sablosakoj.
  Alisa Selezneva flustris al sia amiko:
  - Mi provos rompi lian optikan vidon kaj noktan vidadon.
  Angelika ridis gaje:
  - Batante la okulojn... Amuze! Virinoj kutime pafas per siaj okuloj, ne per siaj okuloj. Vi malkovris ion novan!
  Alisa Selezneva, metinte la pugon al la ŝultroj kaj apoginte siajn nudajn ĝisgenuajn krurojn sur la teron plugitan de konkoj, celis la malamikon kaj flustris:
  - Se pasero estas proksima, ni ekbruligos la kanonon! Se estas muŝo, batu la muŝon, kaj la sago iras al la psikiatria hospitalo!
  Angelica, demetante la Fritz per alia bone celita pafo, respondis:
  - Do la granda talento de cirka aktorino estas perdita. Sed kutime en nia lando oni sendas ilin al tendaro, ne al mensa malsanulejo!
  Alisa Selezneva, frakasinte la vidon de la Jagdtiger per preciza trafo, lude kantis:
  - Sur la ruinoj de Berlino, Taras Bulba malsekigas sian filon! Kaj kial ni prenu Berlinon - la tuta mondo estas pli bona tuj!
  Angelica maltrafis pro rido, kaj alia "faŝisto" forglitis. La knabino batis sin sur la mentonon per la pugno.
  - Ne estas ĉe la fronto, ke ĉio estas malĝusta, ne ekzistas tia amuzo! Aŭ oni fumas sur malplena stomako, aŭ oni trinkas kun postebrio!
  Alisa Selezneva palpebrumis responde:
  - Sed mi ne trinkas kaj neniu verŝos ĝin en mian gorĝon. Estas multe pli granda ĝojo ol esti ebria, kiel povi moviĝi, kanti kaj danci!
  Angelica denove maltrafis, ŝia intuicio pafi por mortigi ne estis tiel amplekse disvolvita kiel tiu de Alicio, kaj ŝia ridado estis ege malkonvena kiam estis tiom da mortintoj ĉirkaŭe, ke vi devis provi ne paŝi sur la kadavrojn. Kaj foje mi devis trakuri la restaĵojn de korpoj...
  La ruĝhara siberia militisto diris:
  - Do mi komprenas, ke milito havas nevirinecan vizaĝon, sed virina malpacienco estas en la deziro al kanibalismo!
  Alisa Selezneva ankaŭ rompis sian noktan vidan aparaton kaj esprimis frustriĝon:
  - Mi ne ŝatas rompi bonajn aferojn!
  Angeliko malestime snufis:
  - Kio estas bona pri ĉi tiu aparato? Mi iam rigardis en la trofeon... Ĉio malklariĝas, kvazaŭ sana persono surhavus okulvitrojn, kaj kun verdeta nuanco.
  Alisa Selezneva prudente respondis:
  - Kvalito estas konata kompare. Ni eĉ ne havas tion!
  Angelique diris memfide:
  - Ne, tiel estos! Kaj eĉ pli bone ol la Fritz... Sed la nazia Germanio restos nenion, restas iom pli ol kvardek kilometroj ĝis Berlino. Kaj ni preterpasos ilin, kiom ajn kostos al ni aŭ al la malamiko!
  Alisa Selezneva konfirmis:
  - Nu, kompreneble, ni trairos! Mi estas absolute certa pri ĉi tio! Sed nuntempe ne malutilus ŝanĝi nian lokon...
  La knabinoj kuris, la kasko vangofrapita sur iliaj graciaj kruroj, kovritaj de veziketoj kaj abrazioj, preskaŭ ĝis la genuoj, sed ankoraŭ belaj. La militistoj eĉ, iagrade, ĝuis ĉi tiun doloron, elmontrante kuraĝon nealirebla eĉ por multaj homoj.
  La tria kresto ankoraŭ ne estis okupita. La atakaviadilo suferspertis perdojn, precipe de la Fokken-Wulf, monstra aviadilo. La plej potenca unu-loka batalanto laŭ armilaro kaj kiraso, ĉi tiu laborĉevalo de la Dua Mondmilito, estis tre malagrabla por Ilov. Iu malforteco en manovra kapableco en batalo, ankaŭ kun ne tre manoveblaj atakaviadiloj, ne aparte influis, sed la forton de la armiloj...
  Kaj la Jakoj kaj Lavoĉki postrestis...
  Alisa Selezneva, ekkomprenante ke la Fokken-Wulf ne povus esti malflugigita kun kaŝpafisto, batis senkonscie aŭ la Salamandron aŭ la Me-109. Jam estis ŝancoj...
  Angelica, aliflanke, pafis al grundaj celoj. Kun diversaj sukcesoj, sed kaŝpafistoj tute ne mankas, nur en la filmoj. Aŭ en malaltprofilaj agfilmoj. Alicio, eĉ se ŝi maltrafis, ĝi estis nerimarkebla. Ŝi ne volis perdi sian reputacion kiel terminanta militisto!
  Sed Angeliko ŝmiris pli kaj pli ofte. Ĉi tie tamen ne nur ŝia kulpo, estas nokto, fumo, fumoj, eĉ la aero fluktuas pro varmo. Sed la siberia militisto ĉagreniĝis kaj ŝi kantis:
  - Alisa Selezneva, kredu mian vorton! Pafas kiel bovino, nazia frenezulejo!
  La orhara militisto ignoris la stultan ŝercon. Kvankam ŝi mokis.
  La salamandroj enflugis kaj poste forflugis. Ili ekspluatis sian superecon en rapideco kaj manovro, tial ili provis premi la rusajn asojn, kreante lokan superecon en fortoj sur unu aŭ alia sekcio de la fronto.
  Ne-162 flirtis kiel papilioj, pentritaj per kaki-verdaj kaj bluaj makuloj. Ili faris rulmanovron, dekduon kaj duonon de tiuj ĉi belaj maŝinoj samtempe, poste glitis sur la flugiloj, kiel artsketistoj.
  Alisa Selezneva klakis sian langon:
  - Bah! Ĉi tio estas simple mirinda! Sed glitkurantoj, ĉi tio nur savos vin de sufero!
  La papilioj efektive kaptiĝas en la torĉo kaj falas!
  Dume, de la nokto de 17 ĝis 18, Stalin donas la ordon:
  - Ĵukov malfacilas! Tial mi ordonas al la ŝok-unuoj de la unua ukraina fronto turni sin norden kaj ataki Berlinon de la sudo!
  La komandanto donas ordonojn, kaj la ordinaraj soldatoj batalas sen rezonado.
  Alisa Selezneva, bruliginte alian "Salamandron", forbatis terpecon per sia nuda kalkano kaj ekparolis:
  - Ial, iu, kiu flugas, estas tiel facile pafi!
  Angelika respondis glate:
  - Kiu ajn finis esti faligita de simpla pavimo, la flugiloj estis dispremitaj de ŝtonoj jam flugantaj!
  Alisa Selezneva ridis:
  - Jes, ĉi tio estas dialektiko! Dialektiko de evoluo kaj filozofio... Kiel diras la francoj...
  Angelica interrompis sian kunulon:
  - Estis Kutuzov - li batis la francojn! Nun Stalino estas dio de ŝtalo!
  Post tiaj vortoj, la knabinoj denove ridis kaj vangofrapis unu la alian plandojn kontraŭ plandumojn. Alicio, pafante pli kaj pli ofte kaj pli rapide, eĉ ŝia aŭtomata fusilo trovarmiĝis kaj bruligis ŝiajn fingrojn. Ĉi tie, ekzemple, ŝi eĉ havis la kapablon terenbati la preskaŭ nepenetreblan Focken-Wulf dum la turno. Angelica laŭdis:
  - Via okulo estas diamanto! Kiam la okulo estas diamanto, male al natura ŝtono, ĝi ĉiam estas ĉe mano kaj ne bezonas esti elfosita!
  Alisa Selezneva ŝerce notis alian aforismon:
  - Eĉ bovino bezonas pantalonon, se ili estas ĉe la forko en la paŝtejo kaj akvujo! Virino aprezas ŝiajn vestaĵojn, viro aprezas ŝian foreston, kaj la impostisto aprezas la nombron da flikaĵoj, kiuj povas esti faritaj el la robo de aliulo flikante la ŝtatbuĝeton!
  Estis provizora paŭzo sur la ĉielo, sed subite, en la centro de la pozicioj, la antaŭenirantaj sovetiaj trupoj trafis la teron, kvazaŭ meteorito frakasus sur la Teron. Centoj da infanteriistoj estis disŝiritaj, bruligitaj kaj reĵetitaj en malsamaj direktoj. Ili disiĝis, ŝajnis, ke tiuj ne estas homoj, sed tuta cunamo ondo estiĝis el vivantaj, ĉifonaj kaj senvivaj korpoj.
  Angelica ekkriis super la bruo:
  - Ŭaŭ! Kia bato! Eĉ "Andryusha" ne trafas tiel!
  Alice sugestis:
  - Ĉi tiu estas Strumtiger, kun sia bombolanĉilo. La plej potenca el la spuritaj atakarmiloj!
  Angelika kunpremis siajn manojn:
  - Jes, mi ne vidis ĉi tiun stultulon antaŭe! Verŝajne la memvetura pafilo estas tio, kion vi bezonas!
  - Ni devas vidi ĉi tiun memveturan pafilon kaj neŭtraligi ĝin! - diris Alico. - Alie, ni estos boligitaj en la banejo!
  Angelica faris malkonvenan ŝercon:
  - Ni estos en la banejo: banejo estas feliĉo por ruso!
  Estis tia kaoso sur la batalkampo, ke Alisa Selezneva sukcesis registri, de kie venas la pafo, nur post alia savo. Krome, ili ambaŭ trafis la Sturmtiger samtempe. Do tiuj bomboj tondris, tiom da viktimoj...
  Angeliko, kiel Spinoza kaj Cicerono ruliĝis en unu, diris:
  - Pro arto, interpretistoj faras libervolajn oferojn, pro milita arto, aŭskultantoj estas devigitaj oferi! La publiko ĉiam volas bison kun ĉefverko de arto; restas neniu el la publiko, kiu volas ripeton kun ĉefverko de milita arto! Koncertoj de la majstro de arto, granda mono estas pagata por biletoj, kaj eĉ pli da mono estas pagata por eviti koncertojn de la majstro de batalarto!
  Alisa Selezneva interrompis sian amikon:
  - Venu, je mia kosto, ni pafu rekte en la kanalon de la larĝa muzelo de la kanono, tiam la bomboj en la fuzaĵŝarĝo eksplodos!
  Angelica turnis sian fingron ĉe sia tempio:
  - Vi devas unue ŝanĝi vian pozicion tiel ke la angulo estu pli rekta kaj piedpremu viajn piedojn!
  La militistoj kuris kiel eble plej rapide, sed denove ili ne havis tempon. La Sturmtigers ŝajnas esti ricevinta kroman aŭtomatan reŝargadon kaj ilia pafrapideco pliiĝis. Krome, ne nur infanteriistoj, sed ankaŭ tankoj suferis pro la salvo, gvatturetoj estis forŝiritaj, kaj ŝtalo miksita kun flamoj en la diabla sorĉistino-kaldrono.
  La knabinoj, ĝenitaj pro sia malrapideco, intence enpaŝis siajn nudajn, inajn piedojn en la fajron por puni sin per doloro!
  Angelica notis:
  - Ni meritas ĝin!
  Alisa Selezneva, svingante en agonio kaj dancante nudpiede sur la fajro, aldonis:
  - Kaj la malamikoj meritis eĉ pli malbonan!
  Angelica respondis:
  - Pli bone estas mortigi unu kanajlon ol malkaŝi cent, ĉi-lastan estas kion la kanajloj mem faras!
  Alisa Selezneva decidis decide, kiel militisto de Lucifero:
  - Kaj ĝuste tion ni faros!
  La knabinoj celis, dancante de la malgrandaj flamoj, la doloro kaj brulvundoj permesante al ili koncentriĝi. Ja ĉi tio estas ilia patrujo, iliaj fratoj estas rusaj soldatoj, ili devas venki kaj fari la lastajn paŝojn al Berlino. Kiam komunismo venkas, homo neniam mortos pro alia persono!
  Mola lanĉo, specialaj kugloj kun pliigita kiraspenetra potenco flugis for el la bareloj. La ĉefa malfacilaĵo ĉi tie estis ne nur eniri la buŝon. La nazioj ankaŭ estis neniuj malsaĝuloj kaj protektis la barelmalfermaĵon per ĉapo kiel tekruĉokovrilo. Tial, necesis havi tempon por enmeti ĝin en tiu mallonga momento, kiam la kovrilo leviĝis en momento de la pafo. Poste, kiel kugloj, ili trapikas en miksaĵon de pluraj agresemaj likvaĵoj...
  Ĝi eksplodis monstre, unue du eksplodoj samtempe, poste plurajn pliajn pro detonacio de alia deko da bomboj ŝarĝitaj per municio. Pluraj proksimaj pilolujoj kaj Krauts estis detruitaj aŭ grave difektitaj, kaj imponaj interspacoj estis truitaj tra ili.
  La eksplodondo estis tiel forta ke ĝi preskaŭ frapis ambaŭ militistojn sur iliajn dorson. La knabinoj ĝojkriis:
  - Manĝu! Ĉi tio estas nur bonega!
  Kontenta voĉo aŭdiĝis malantaŭ li:
  - Mi vidis ĝin! Knabinoj, konsideru la Ordonon de Gloro, unua klaso, en via poŝo... La viro en la uniformo de NKVD-maĵoro resaniĝis. - Pli precize sur la brusto! Bone faritaj knabinoj! Tamen, ĉi tiuj ne estas ĉiuj viaj heroaĵoj!
  Alisa Selezneva pufiĝis:
  - Ĉi tio estas nur la komenco!
  Angelika eksaltis:
  - Kaj plej grave, bonan komencon!
  La majoro aldonis:
  - Jen la komenco, kaj la fino estas en Berlino! Mi ne surprizus, se vi ankaŭ kaptus Hitler je la pilkoj. Post ĉio, vi knabinoj estas je la nivelo de superhomo!
  La militistoj modeste respondis:
  - Ne, ni estas nur sovetiaj virinoj!
  La morto de la Sturmtigers kaj la ŝoko de la malvenko ŝajnis esti rompinta la fortojn de la Fritz; la tria kresto jam estis venkita dum la mateno de la dekoka. La soldatoj, precipe la tankoj, elrampis sur pli ebenan grundon. La knabinoj eĉ devis puŝi tiajn pezajn maŝinojn!
  Angelica notis:
  - Milito estas la plej hazardludo, nur en ĝi la fortuno perdas, malkiel pokero, tiun, kiu ne povas subigi sin al la ekscito!
  Alisa Selezneva serioze aldonis:
  - Atako en milito estas kiel ĉevalvetkuro, nur la hipodromo havas multe pli da obstakloj kaj koruptaj ĵokeoj!
  Angelica respondis:
  - Ĉi tiu aforismo ne estas ĝusta! Ĉe ĉevalaj vetkuroj, vi povas subaĉeti ĵokeojn; dum la atako, la kuristo rimarkas, ke vivo ne estas vendata!
  La militistoj forkuris eĉ pli for... Kaj samtempe elmontrante siajn perlajn dentojn. Alisa Selezneva eĉ kantis:
  - Belulino, belulino, ni kondukas al la frenezulejo katon, lupinon, hundon, Petka la ĉikanon, simion, duontramon! Kia kompanio!
  Angelika aldonis dum ŝi kuris antaŭen al la tranĉeoj:
  - Firmao, kiun oni ne povas vendi sub la martelo!
  Alisa Selezneva kapjesis:
  - Jes! La CPSU manĝos nin!
  Angelika estis surprizita:
  - Kio estas la CPSU? Mi ne konas tian terminon!
  Alisa Selezneva klarigis en stranga maniero:
  - Ĉi tio tradukeblas kiel Komunista Partio de Sovetunio!
  Angelica levis la kontuzitajn ŝultrojn:
  - Sed ĝis nun ne ekzistas tia nomo...
  Alisa Selezneva levis sian dekstran pugnon:
  - Kredu min, tio okazos! Nepre volos!
  Angelica diris:
  - Estu sana!
  Alisa Selezneva subtenis seriozan ŝercon:
  - Mi certe faros!
  Sur la ebenaĵo, la rezisto estis pli malforta, sed ankoraŭ obstina. La Ferdinandoj estis aparte ĝenaj; tiuj batalantaj memveturaj pafiloj, kiel grandegaj burdoj, eksplodis en sovetian ekipaĵon per siaj konkoj. Ne estas facile detrui la Ferdinand; ne vane ĉi tiu memvetura pafilo estas la plej masiva el la pezaj kaj estas dua en nombro nur post la Panzer-4.
  Angeliko vidis embuskon Panzer en la arbustoj... La aŭto pezas nur dudek du tunojn kaj duonon, sed havas Panther-kanonon. La malalta silueto faciligas kamufli kaj bati de malantaŭ embuskoj. Alicio ankaŭ komencis rampi al Panzer... Sukcesa aŭto, sed ĝia plena potencialo ne estis plene uzata pro la stulteco de la germana komando. Ĝenerale, ĉi tio estas stranga fenomeno de la Dua Mondmilito. Dum la kurso de malamikecoj, la sovetia armea komando videble pliboniĝis en la arto de milito, precipe sur la taktika nivelo. Male, la germanoj komencis administri siajn trupojn multe pli malbone ol komence de la milito. Pro tio, eĉ la pliigita kvanto da ekipaĵo (en 1944, pli da tankoj kaj memveturaj pafiloj estis produktitaj en monato ol en la tuta jaro de 1940!), ne helpis ilin elteni sovetiajn atakojn. Ekzemple, se ni prenas la produktadon de armiloj, tiam en la kvardek-tria kaj kvardek-kvar jaroj, la proporcioj en la proporcio de ekipaĵoproduktado estis pli bonaj por la germanoj ol en la kvardek-unua kaj kvardek-dua jaroj. Sed la kurso de militaj operacioj ne fariĝis pli favora por la Tria Regno, sed prefere male!
  Knabinoj, ili ne ĉesis detrui la optikon de Panzer-4, ili ankaŭ eksplodigis la aŭton per kaptitaj akumulaj granatoj. Unue unu Panzer, kaj poste la sekva...
  Angelika ridis:
  - Tiel ni draŝas ĉi tiujn vipurojn!
  Alisa Selezneva, elmontrante siajn ponardentojn, konsentis:
  - Ni muelas tiel forte, ke eĉ testuda ŝelo ne povas savi Panzer-4!
  Estis sufiĉe da adoleskantoj en la tranĉeoj, ŝajne redaktitaj sufiĉe lastatempe. Ekzistis eĉ knaboj kun tiel mukaj nazoj, ke ili eĉ ne aspektis kiel adoleskantoj, ĉirkaŭ naŭ aŭ dek jarojn. Ili aspektis konfuzaj kaj timigitaj.
  La knaboj havas armilojn, 20mm senrepuŝaj fusiloj. Ili estas malpezaj, kaj proksime ili povas friti infanterion aŭ detrui la raŭpon de tanko. Jen unu malgranda, bela, enterigita en embusko, nur liaj nudaj kalkanoj elstaras. Multaj knaboj estas nudpiedaj, ne estis botoj de la ĝusta grandeco, kaj en Germanio meze de aprilo la vetero estas kiel en Rusio en varma majo. La knaboj de la Tria Reich tamen ne forkuras pro timo, kiel ekzemple la maljunaj germanaj milicsoldatoj, kiuj levas la piedojn ĉe la unua okazo, aŭ kiuj kuras al Berlino.
  Nur la knaboj kovras siajn orelojn por surdigi sin de la eksplodoj de konkoj kaj la hurlado de la brulantaj "Andryush" kaj "Katyusha" donacoj. Kaj tiel ili batalas ĝis la fino. Iuj eĉ trompas, lasu la Ruĝarmeajn soldatojn alproksimiĝi, levante blankajn ĉifonojn pli proksime, kaj poste eksplodigi sin kune kun ili. Kuraĝaj infanoj, entuziasmigitaj de propagando, kaj multe pli kritikaj plenkreskuloj, precipe tiuj, kiuj klare memoras la tempojn antaŭ Hitler, kaj ne lasis sin tute cerbolavi.
  Tial, ju pli proksime al Berlino, des malpli da plenkreskuloj tie kuras malantaŭen kaj des pli ofte senlipharaj sed kuraĝaj knaboj batalas.
  Sed inter la batalantoj, germanaj knabinoj komencis rezigni multe pli ofte. Hitler, al sia kredito, konsideris la devon de la reganto protekti virinojn kaj ne lasi ilin iri al la fronto kiel kanonfuraĝon. Krome, la manko de viroj el demografia vidpunkto ne estas tiel terura; unu masklo povas fekundigi cent inojn. Sed virino bezonas naŭ monatojn por naski kaj aliajn du jarojn por resaniĝi.
  Alisa Selezneva, vidante, ke Angeliko pafas al la knaboj, trafis la barelon, ekkriante:
  - Vi ne povas mortigi infanojn! Ĉu vi komprenas, virino aŭ lupino?
  Angeliko krakis tiel feroce kiel pantero:
  - Ĉu ili povas mortigi nin?
  Alisa Selezneva rimarkis:
  - Ĉi tiuj estas infanoj, ili ne komprenas... Krome, ekzistas malsamaj niveloj de moralo. Faŝisma moralo estas baza, komunismo moralo estas sublima. Surbaze de ĉi tio, ni devas kompreni, ke ni ne povas kaj ne devas esti tiel malbonaj kiel nia malamiko. Alie, por kio ni pretendas la rolon de bono en la batalo kontraŭ malbono?
  Angeliko volis respondi per aforismo, sed ŝia kapo estis malplena, kiel monujo de festenulo. Kaj venis nenio, sprita aŭ kaŭstika.
  Alisa Selezneva frapetis sian amikon sur la ŝultron:
  - Jen ĝi! Kvankam Stalin diris, ke ni reagos al la bato de la malamiko per triobla bato, li tute ne volis diri, ke oni respondu al malnobelo per triobla malnobleco. Kaj pro krueleco, triobla krueleco! En ĉi tiu kazo, la principo de tit for tat ne estas nia principo!
  Angelica ektimis pro ĝeno kaj sufiĉe prudente rimarkis:
  - Maljunuloj forkuras, ili havas multe pli fortan instinkton por postvivado je ajna prezo. Do, ĉi tio estas tre polemika ideo... Tio estas, mi volis diri, ke ni baldaŭ havos neniun kontraŭ kiu pafi krom muknazaj suĉuloj... Do, kio povas nin returni?
  Alisa Selezneva montris sian montran fingron al la Okcidento:
  - Vi vidas, ke la "Panteroj" rampas, kredu min, ni ankoraŭ havos iun por batali kaj venki ĉi tie! Ĉu ne estas klare?
  Angeliko demandis sian amikon:
  - Ke miaj manoj tremas pro laco, kaj ankaŭ miaj kruroj... Eble vi povas kanti al mi ion amuzan?
  Alisa Selezneva respondis:
  - Jes, ankaŭ mi ne fermis la okulojn dum kvin tagoj! Ĉu mi kantu por gajigi vin... De la malnova?
  Angeliko kolere ektiris la kapon kiel ĉevalino:
  - Ne! Diable ĉi tiu malnova afero! Ni kantu pli bone, novaj, gaje, sovetiaj!
  Alisa Selezneva tordis sian vizaĝon:
  - Estos amuze, sed juĝu mem, kiel sovetia ĝi estas!
  Angelica, maltrafita, kolere enŝovis la pugon en ŝian vangon, murmurante:
  - Ni ne bezonas nenecesan patoso! Ni bezonas, sincere, bele, kaj poezie...
  Alisa Selezneva kantis per sia grandioza neimitebla voĉo, frapante siajn nudajn piedojn:
  La sovetia spirito ne falas en batalo,
  Ho ruĝaj sunoj, printempaj radioj!
  Kvankam la Fuhrer ĉirkaŭis sin per ŝtona barilo,
  Nia martelo batas kiel tamburo en la mallumo!
  
  En la profunda malantaŭo estas niaj arbaretoj -
  Kaj la orajn grajnojn de mielo el niaj denaskaj kampoj!
  Lasu la ruĝan flagon flirti super la armeo,
  Kaj aviadiloj havas flugilojn en la ĉielo de gruoj!
  
  La vojo de la Patrujo fariĝu pli alta;
  Ni levas komunismon super la planedo!
  Ni aŭdas la voĉon de cent mil fortaj nacioj,
  Ĉio estas levita kaj la kavaliro ne faros paŝon malsupren!
  
  Kredu min, ne venos aŭtuno en la lando,
  Kaj ni ne frostos sub la neĝo!
  Knabinoj, vi prefere ĉesu moki -
  Sciu, ke nia armeo revenos kun glora venko!
  
  Berlino falos, ni vidos baldaŭ,
  Kaj "Panteroj" kaj "Tigroj" tute ne timigas por ni!
  Estos frazoj por la Krauts,
  Nu, filoj de Rus', ricevu viajn rekompencojn!
  
  Kaj nia lerteco estas kiel flamo,
  Faŝismo disfalos en malbonodora polvo!
  Kaj la malmoleco de la volo estas kiel ŝtono,
  La ŝelo bruas, premege - bum!
  
  Sen aŭskulti la preĝojn de Satano,
  La Sinjoro decidis lasi ĝin esti tiel!
  Ni purigu la Teron de Naziismo,
  Post ĉio, la planedo tute ne estas taverno por la Krauts!
  
  Kompreneble ni multe pagis
  Niaj maroj kaj oceanoj pereis!
  Nun Rusio estas en ruĝa potenco,
  Kaj la trompo de la Diablo neniam revenos!
  
  Post ĉio, la kialo de komunismo estas sankta,
  Ĝi enhavas absolutan, senliman bonon!
  Kaj laŭ la tre veraj leĝoj de dualismo,
  Kapitalismo ne estas destinita flori!
  
  Por ke la malsato ne turmentu la popolojn,
  Kolektivaj bienoj devas esti establitaj ĉie!
  Nur kvar jaroj pasos
  La Ĉiopova donos solidan kvinon por konstruprojektoj!
  
  Kaj tiam la spaco estas la korto de la Universo,
  Balau ĝin bone, per potenca balailo!
  Kun ĉi tiu forta, nekoruptebla gloro -
  En kiu ĉiu persono estas granda heroo!
  
  Ne kriu vidvinoj pri soldatoj,
  Ja scienco ne havas neeblajn celojn!
  Ili estos rekompencitaj per la resurekto,
  Kaj ni sendos al vi bukedon da skarlataj rozoj!
  . ĈAPITRO N-ro 11.
  Iria, la fama Superman knabino, estis, kompreneble, amikoj kun Alice. Kaj mi konjektis, ke ŝi faras ion kun siaj abomenaj knaboj. Eble li denove volas flugi al alia planedo? Aŭ en fabelaj tempoj, en la universo de homaj fantazioj?
  Iria ankoraŭ ne aparte maltrankviliĝis. Ŝi estis tre bela, kaj larĝaj ŝultroj kaj elstaraj muskoloj ne estis maloftaj ĉe teraj virinoj.
  Evoluintaj teknologioj ebligis sendi biofluojn tra la korpo, stimulante refleksan muskolajn kuntiriĝojn kaj ilian trejnadon, eĉ kiam vi ludis ion en la Hypernet-matrico.
  Diversaj ludoj, tute senpagaj, kaj simulante la plej realan realon en virtuala medio, eble eĉ pli akra ol en reala korpo.
  Oni devas diri, ke por la civilizacio de la dudek-dua jarcento tio montriĝis multe pli grava danĝero ol diversaj kosmopiratoj kaj la mafio. Ĝi vere estas furoro por ludoj kaj aventuro. Kie vi povas gajni se vi volas kaj venki ajnan situacion. Inkluzive de Stelmilito.
  Iria, fakte, preskaŭ mem flugis en tian lageton. Kiel ŝi ĝuis batali kontraŭ la hordoj de Palpatine aŭ grafo Dooku. Kaj precipe batalado per lumglavoj.
  Sed ĉi tio, kompreneble, ne estas ĝuste tio, kion kosmoesploristo devas fari.
  Krome, por Irio, la tempo ne pasis kiel por Alicio en sia eterna infanaĝo. Ĉi tie ŝi havas du filinojn: Angelina, Afrodito - ili jam estas plenkreskuloj. Grandaj, altaj knabinoj, kun ruliĝantaj buloj de muskolo sub sunbrunigita haŭto. Ili ankaŭ estas sportemaj kaj amas batali. Kaj ankaŭ rezultu en luktosporto. Ĉi tio ankaŭ estas sufiĉe moda inter modernaj, surteraj virinoj. Krome, la kontakto estas kompleta, kaj la kontuziĝoj kun frakturoj estas realaj. Sed, kompreneble, medicino fine de la dudek-dua jarcento kreskos eĉ distranĉitan kruron en duonhoro, kaj vi ne rimarkos la diferencon.
  Ne plu estas kripluloj aŭ malsanuloj sur la Tero.
  Iria flugas helpe de nanobotoj. Vi povas porti sneaksojn, sed la bela kaj atletika knabino amas labori nudpiede kaj ŝiaj nudaj piedfingroj estas tre lertaj.
  Estas multaj mirindaĵoj en Moskvo fine de la dudekdua jarcento. Kremlo pligrandiĝis kaj videblas de multaj centoj da kilometroj for. La steloj estas grandegaj kaj termokvarkfandado brulas en ili. Plie, brilanta kun ĉiuj koloroj de la ĉielarko. La muroj ankaŭ estas kun riĉa gamo da koloroj kaj nuancoj kaj estas tre belaj kaj diversformaj. Ekzistas ankaŭ analogo de la Eiffel-Turo en la ĉefurbo - kvindek kilometrojn alta kaj brileta per oro kaj grandaj, artefarite kreskitaj, facetitaj diamantoj.
  Estas multaj fontanoj en la ĉefurbo. La plej granda el ili elsendas ĝis kvardek jetojn, ĉiu alta kiel tri Monto Chomolungma. Krome, la koloroj de la fontanoj estas malsamaj kaj la nuancoj estas unikaj kaj brilaj.
  Iria admiris ĉi tiun fabelan spektaklon. La ĉefurbo estis konstruita kaj renovigita. Novaj konstruaĵoj aperis en ĝi, malnovaj estis malkonstruitaj aŭ transformitaj. Ĉio ŝanĝiĝis, eĉ la desegnaĵoj kaj linioj de la avenuoj.
  Kremlo ankaŭ moderniĝis. Ĝi aldonis novajn turojn kaj ŝanĝis malnovajn. Kaj ĝi kreskis rimarkeble en grandeco, kiun Iria malakceptis, dum pluraj jardekoj da vivo sur la planedo Tero. Ŝi mem ne estas loka, sed de homa raso, kaj ŝia edzo estas Tadeusz. Kaj ili havas kvar filinojn. La plej aĝa Wanda estas nekonata kie, nun ŝi estas esploristo en profunda spaco. Afrodito kaj Angelina rezultas en bataloj sen reguloj kaj en diversaj spektakloj. La kvara filino estas la sama aĝo kiel Alice, kaj daŭre estas en la lernejo.
  Tadeusz tamen volas filon. Kaj Iria promesis, ke ŝi faros ĝin. La sekso de la infano, kompreneble, povas esti kontrolita - kaj vi eĉ ne devas porti ĝin mem. Estas ciberutero. Sed Iria volis havi filinojn. Krome, ŝi vere ne ŝatis Paŝkan. Kaj ŝi ne volis, ke la posteulo estu kiel li.
  Oni ankaŭ rimarku, ke, pro la maljuneco finiĝis, homoj, se ili ne mortus pro perforto, nun povus vivi preskaŭ senfine. Ĝuste kiom da oni ankoraŭ ne scias. Sed konsiderante ke scienco kaj medicino daŭre disvolviĝas, ĝi estas preskaŭ eterne.
  Ĉi tio signifas, ke eĉ konsiderante, ke homoj kapablas flugi al najbaraj galaksioj, la naskfrekvenco devus esti retenita. Do nuntempe, vi povas havi infanojn ne pli ofte ol unufoje ĉiun dek jarojn. Ĉi tio, kompreneble, ne estas ĉies taso da teo. Sed la Universo jam estas sufiĉe dense loĝata, kaj estas tro da diversaj civilizacioj de vivoformoj por multiĝi sen limigoj.
  Jes, en la mondo de Alico, homoj estas malproksimaj de solaj en la universo. Kaj Stelmilito estas konsiderata sovaĝa. Ĉu eblas en virtualaj matricaj ludoj? Kaj estas interese! Iria mem ŝatis ĉi tion iam. Sed ne bezonas longe por perdi la kapon ĉi tie. Wanda preskaŭ perdis la menson, sed tamen ĉesis ĝustatempe kaj eklaboris pri pli seriozaj aferoj. Ekzemple, esploru la vastecon de la universo kaj aliaj galaksioj. Eble eĉ ne tiom popolita.
  Kaj kie homoj povas vivi?
  Ankaŭ profesoro Seleznev ne malŝparas sian tempon. Precipe homoj ekloĝas en Jupitero. Tie, graviton - gravitonfluoj estas kolektitaj en specialaj generatoroj, kiuj provizas energion. Kaj kiel rezulto, spirebla atmosfero regis sur la gravito de la planedo Tero.
  Urboj estas konstruataj. Jen la divido de baciloj-brikoj, plantoj kaj teknologio. Estas multaj malsamaj manieroj konstrui. Sed, kompreneble, ĉio estas farita rapide kaj firme. Sed neniam estas tro malfrue por ŝanĝi konstruaĵojn.
  Iria inkludis hologramon de Jupitero. Stilo karakteriza de donita planedo. Amo por la masivo, kaj la piramida formo. Sed jen la plej nova templo de la kombinaĵo de Dioj, tiel aeruma kaj bela, kvazaŭ farita el ŝveligebla ŝaŭmo kaj flosanta en la aero.
  La homaro en la estonteco konsideras ĉiujn religiojn esti fabeloj, kaj konstruas templojn al malsamaj dioj. Estas minaretoj, budhismo, kaj ortodoksaj preĝejoj kun oraj kupoloj.
  Ortodokseco ŝanĝiĝis. La nombro de sanktuloj kreskis, eĉ Stalino, Ĵukov, Putin, Ivano la Terura, Petro la Granda kaj aliaj estis inkluzivitaj en ili. La fastoj estis nuligitaj, same kiel multaj restriktoj. Kaj plej grave, ili abolis la dogmon de la neeraripovo de la Biblio - farante ĝin filozofia libro de homa saĝo.
  Sed, kompreneble, multaj preĝis en la malnova maniero, kvankam en preĝejoj aperis diskotekoj, ludĉambroj, saŭnoj, naĝejoj kaj tuta distra industrio.
  Islamanoj ankaŭ konsentis konsideri la Koranon kiel la saĝon de la antikvuloj, precipe ĉar ili iel ne vere volis preĝi kaj fasti kvin fojojn tage. Kaj la burko postvivis sian utilecon. Progreso permesis al homoj ĉion. Kaj la homo iom post iom liberiĝis de superstiĉoj. Kaj la vivlongigo kaj rejuniĝo forigis la timon de morto. Homoj nun fariĝis kiel anĝeloj laŭ siaj kapabloj. Kaj ni konatiĝis kun aliaj mondoj, kio ankaŭ kondukis al erozio de religioj. Kvankam budhismo, kun sia kredo je multaj inteligentaj mondoj, eĉ fariĝis pli populara. Kompreneble, sen tiaj ekstremoj kiel monaĥismo kaj asketismo.
  Homoj strebis al feliĉo. Kaj iliaj problemoj estis solvitaj. Scienco donis multon. Inkluzive de la ŝanco realigi ajnan sonĝon.
  Iria, ekzemple, povus iĝi la reganto de la universo kun la kompleta iluzio de reala enkorpiĝo. Aŭ eĉ triliono da universoj. Vere, virtuala ĉiopovo povus malinstigi la deziron fari ion realan kaj realan.
  Iria parolis kun Seleznev. Li aspektis proksimume dudekjara. Kompreneble ĉi tio estas rejuniga efiko. Kaj Iria mem estas juna kaj freŝa.
  Profesoro Seleznev diris al ŝi:
  - Ĉio iras bonege! Ĝi estas eĉ iel enuiga, kio venas facile. Vi pensas denove rapidi al la rando de la galaksio.
  Iria severe rimarkis:
  - Ne serĉu malfacilaĵojn, ili venos memstare!
  Profesoro Seleznev notis:
  - Ni baldaŭ flugos al alia galaksio. Kiel fartas Alice?
  Iria severe notis:
  - Ŝi faras ion... Mi ankoraŭ ne povas kontakti ŝin!
  Seleznev sugestis:
  - Ne tumultu! Alice estas mastro de eliri el senesperaj situacioj. Kaj kiel ĉiam, li gajnos grandan venkon!
  Titan Girl rimarkis:
  - Kelkfoje mia helpo ne estas superflua. Do se Alico ne kontaktos antaŭ la vespermanĝo, mi serĉos ŝin!
  Post kio Iria ŝanĝis al Jupiter Stadium. Okazis konkursoj en diversaj ludoj. Ekzemple, virtualaj tankoj estis tranĉitaj. Ne de la dua mondmilito, sed flugantaj, kaj sufiĉe futurismaj, modernaj. Kaj ili pafas unu la alian kaj evitas kaj perdas vivojn kiam trafitaj.
  Tamen, ekzistas ankaŭ pli klasikaj bataloj. Kun lumglavoj, aŭ batalante sen armiloj. Estas precipe interese kiam knaboj batalas kontraŭ knabinoj, aŭ kio eĉ pli malvarmeta estas viro kontraŭ eksterterano. Ĉi tie, ekzemple, Angelina, blonda knabino, batalas kontraŭ monstro: kiel araneo, nur dek du kruroj kun ungegoj, kaj kokokapo.
  Nu, ŝi estas sufiĉe alĝustigita.
  Jen knabino en bikino, kiu turnas sin kaj batas lin en la beko per sia nuda piedo. La monstro tremas kaj provas liberigi ĝin de malantaŭ sia buŝo.
  Angelina faras la spinon denove kaj piedbatas tiel bele. Ŝi estas knabino de la plej alta batala acrobatismo. Li evitas la atakon de la ungego kaj denove frapas.
  Ili eĉ volis malpermesi batalojn sen reguloj en plena kontakto pli ol unufoje, kiel malhomaj. Sed homoj volis liberecon. Inkluzive de trafido en la vizaĝo en la ringo.
  Anĝelino iomete hezitis kaj lasis sin grati. Sango eliris. Iria pensis, ke eble ŝia filino intence starigis sin, por ke la batalo ne estu tro unuflanka. Malgraŭ ĉiuj tentoj de la matrico, realaj bataloj estas tre popularaj. Kaj homoj volas batali.
  Eĉ tradicia boksado ne mortis. Kvankam estas multaj partoprenantoj en biorobotoj kaj aneroidaj robotoj. Sed ankaŭ homoj batalas en la ringo.
  Angelina prenas pafon kaj denove maltrafas. La publiko komencas brui.
  Aria rigardis alian projekcion. Klonoj de Capablanca kaj Alekhine ludas ŝakon. Ni ankoraŭ ne lernis kiel revivigi mortintojn, sed tute eblas kloni homon el unu ĉelo kaj eĉ DNA-molekulo. Kaj ĉi tio estas farita. Ambaŭ klonoj estas junaj kaj ludas je fulmrapideco. Estas ankaŭ malsamaj specoj de ŝako. Kaj kun granda nombro da figuroj ankaŭ.
  Iria iom rigardis ĉi tiun ludon. Ĝi montriĝis por remizo, al Capablanca restis nur kavaliro, kaj Aleĥine havis episkopon. Ili manpremis kaj denove sidiĝis ĉe la tabuloj.
  Iria fajfis kaj kantis:
  - Grandega diverskolora tabulo,
  La motoroj zumas...
  La trupoj moviĝas vivantaj,
  Kaj tankoj kaj batalŝipoj...
  Post tio, ŝi ŝanĝis reen al la batalo de sia filino. Angelina, kiel vera artisto, ŝajnigis perdi. Ĉi tio estas io kiel luktado, kie la batalantoj estas kiel en Hollywood-filmo. Tiu venkas, tiam la dua. Sed iu certe venkos, kaj krome neatendite.
  Aŭ eĉ unu estas batita dek kvin raŭndoj. Kaj subite, neatendite, li lernis karateon. Kaj ni detruu la malamikon en la lasta raŭndo. Ĝi eĉ rezultas amuza.
  Sed Angelina, kompreneble, arte falos, kaj la robotjuĝisto kalkulos, kaj poste leviĝos kaj venkos...
  Ŝi, kompreneble, ne estas Vladimir Klitschko, unu el la plej bonaj, kaj eble eĉ la plej bona pezegulo en la historio laŭ defenda tekniko. Cetere, vi povas rigardi batalon inter lia klono kaj kopio de Muhammad Ali.
  Vladimiro laboris bone kun sia maldekstra mano kaj superis Ali ibn Abi Talib je punktoj.
  Iria tamen ne tre ŝatis klonbatalojn. Tio vere lernus revivigi la mortintojn. Tiam la imperiestrino, kiu estis mortigita fare de ŝia adoptita filo, estus reveninta. Kaj tiel vi povas komuniki kun ŝi nur en virtuala maŝino. Aŭ fari klonon? Sed la leĝo de ĉi tiu planedo malpermesas la klonadon de individuoj de la imperia familio.
  Kaj sur la planedo Tero estas malpermesite fari klonojn de vivantaj homoj, kaj ĝi estas reguligita por mortintoj. Estas klare kial. Alicio havis klonojn stampitaj, kaj ĝi estis de ĉi tio, tia rubaĵo.
  Irina turneis plurajn pliajn stadionojn. La standoj estas duone malplenaj, kaj estas multaj hologramoj. Jen la infanoj batalas. Knaboj en pantaloneto, svingante la nudajn piedojn, kaj kolizias. Io kiel tajlanda boksado. Ĉi tie ne plu ekzistas teknologio. Kaj estas ankaŭ teknologioj - flugoj. Tie, plenkreskuloj kaj infanoj jam batalas en la aero. Aŭ en vakuo, akvo, likva heliumo.
  Kaj kion la uloj ne faras en bataloj. Iria rigardas tion kaj saltas sin.
  Ŝi volis ion bongustan. La maŝino tuj ŝaltis hologramon kun menuo antaŭ ŝi. Iria mendis glaciaĵon kun marsaj fragoj kaj fragoj el Venuso. Kaj ĝi estas sovaĝa ŝika. Kio pri ia donaco? Kaj supre estas la fama svisa ĉokolado.
  Estas komunismo sur la Tero, kaj formiĝis tutmonda komunumo de ŝtatoj. Ĉiuj landoj fariĝis konvencio. Fakte, la homaro estas unu.
  Kaj progreso solvis la materiajn problemojn de homoj. Ĉio komencis esti produktita en troo.
  Iria rememoris sian plej ŝatatan strategion: Tera Historio. Tie vi komencas: kvin laboristoj, kiuj aspektas kiel goriloj en bestaj feloj, kaj certa kvanto da rimedoj. Kaj poste vi konstruas, unue, komunuman centron por produkti novajn laboristojn. Kaj kompreneble, unue oni ricevas manĝaĵon, kaj poste ĉion alian. Kaj ĉio iras de simpla al kompleksa.
  La strategio estas longa, sed interesa. Iria pozis kiel ŝi en la Hypernet-matrico. Ĉio estas tiel nature tie, ke via kapo doloras.
  Estas pli facile fari ion mem en pafisto aŭ en filmo. Ekzemple, vi reproduktas la klasikaĵojn. La ŝranko estas batata de la malbona mastrino, vi povas interveni unu aŭ alian.
  Aŭ Iria en la romano "La Viro, kiu Ridas" ŝanĝis la finon. La blinda knabino vidis la lumon. La Lord Jester reakiris sian antaŭan vizaĝon. La duelo ne okazis. Kaj Iria konvinkis la anglan parlamenton helpi la malriĉulojn. Kvankam ĉi tie vi devas esti singarda. Por eviti disvolvi dependecon. Conan Doyle, en unu el siaj romanoj, tre brile montris, al kio povas konduki senlima riĉeco. Kaj eĉ tre bona homo, en sia deziro feliĉigi ĉiujn, povas eĉ fari malbonon.
  Ve, ĉi tio okazas. Kvankam, kompreneble, tia riĉeco estas fabelo. Sed la fabelo estas tre bela.
  Kaj instrua samtempe. Kvankam eble ĉiuj problemoj sur la Tero estis pro mono?
  Komunismo plibonigis multajn aferojn, inkluzive de homa moralo.
  Iria flugis pli alte... Ŝi rigardis al Kremlo. Kiel la steloj brilas. Kia grandega Kremlo. Kaj kio estas en ĝi? Kaj temploj kaj palacoj.
  Krome, la temploj estas sinkretaj de multaj religioj. Ankaŭ politike ĝusta. Ĉiuj kredoj devas esti reprezentitaj.
  Iria estis surprizita pri kiom malpacigeblaj homoj foje estis en religiaj disputoj.
  Ekzemple, veraj religiaj militoj estis batalitaj de sabato aŭ Trinity.
  Iria, kompreneble, komprenis, ke homoj en antikvaj tempoj konsideris tion grava. Sed, fakte, ĉu vere estas tiom fanatike batali por ekleziaj dogmoj?
  Kio pri kredo je la fino de la mondo? Homoj ne devus batali, sed fari pacon.
  La heroa knabino kontaktis sian plej junan filinon. Tiu bela, kaj kompreneble atleta knabino, kun multkolora hararanĝo. Ŝi palpebrumis al sia patrino kaj diris:
  - La lernejo iras bonege!
  Iria rimarkis kun rideto:
  - Ĉu la programo ne hazarde studas por vi?
  La knabino ofendiĝis:
  - Kompreneble ne! Mia patrino kapablas, kaj mia patro estas profesoro!
  Iria notis:
  - Lernu kaj amuziĝu kun modereco. Alie, vi fariĝos plenkreskulo... Vi povas ĝui la kirlon de distro!
  La knabino knaris:
  - Mi estas tre pulsara!
  Iria propramane sciis, kiel oni povas kaptiĝi en la kirlego de distro. Ŝi mem trovis sin en malfacila situacio. Kaj ŝi preskaŭ svenis de feliĉo.
  Sed, fakte, ne estas facile rampi el virtuala ludo. Kaj mi ne vere volas.
  Necesas multe da volforto por rampi el ĉi tiu naĝejo.
  Iria ĉirkaŭflugis iom pli... La urbo Moskvo estas tiel mirinda kaj bela. Ekzemple, iuj konstruaĵoj en formo de sciuroj kaj kunikletoj moviĝas kaj ludas piedpilkon. Estas interese vivi en tia domo, precipe por infanoj. Kaj ĝi estas bonega por tiuj, kiuj havas glavojn interne. Kiun, foje per sia vosto, jen per siaj piedoj, la bestokonstruaĵoj ĵetos.
  Iria memoris unu tre antikvan filmon, de la 20-a jarcento. Tie, caro Ivano la Terura, moviĝante en tempomaŝino, rigardis Moskvon kaj diris:
  - Lepota!
  Sed ĝi estis la ĉefurbo, eĉ en la sesdekaj jaroj de la antaŭa jarcento. Kion li nun pensus? Mi dirus pli precize!
  Estas tiom da mirindaĵoj en la ĉefurbo. Jen zoo flosanta sur la ĉielo, kun granda vario de eksterteraj bestoj.
  Iria jam estis tie. Estas kelkaj tre interesaj bestoj. Hibridoj, kiel elefanto kaj rozo, aŭ rinocero kun ŝarko kaj pavo. Jes, ĉi tiu besto havas kornon, naĝilojn kaj grandiozan voston. Unu el la plej belaj estas testudo de la grandeco de Tiger-2-tanko kun diamanta ŝelo. La ŝelo tre brilas.
  Ekzistas ankaŭ mamutoj, kies dentegoj estas kiel tranĉitaj diamantoj. Kaj iliaj trunkoj estas kiel asteroj.
  Iria estis al zooj. Kaj la patro de Alice, kune kun inĝeniero Zeleny, kolektis kolektojn sur malsamaj planedoj. Jen aparta indikilo, kiu ŝanĝas koloron depende de via humoro. Aŭ iuj amuzaj bestoj, kiuj enkorpigas homajn sonĝojn en hologramoj.
  Iria leviĝis pli alte. Vidi Moskvon el pli granda perspektivo. Jes, estis io por vidi. Jes, estas tiom da aviadiloj sur la ĉielo. Kaj ĉiuj estas tiel belaj kaj graciaj.
  Aeraŭtoj estas kutime fluliniaj. Sed ekzistas iuj en formo de florburĝonoj, dum aliaj estas kiel samovaroj. Iuj ankaŭ similas ŝuojn. Plie, plej ofte ĉi tiuj estas sneakers - la plej moda vestaĵo. Estas aviadiloj en la formo de antikvaj velŝipoj. Kaj ĉi tio ankaŭ estas bela.
  Jen fregato navigas tra la aero. Kaj sur la veloj, veraj filmoj estas montritaj en koloraj bildoj. Estas ankaŭ filmoj el diversaj epokoj. Kelkaj nigraj kaj blankaj pentraĵoj estas tre interesaj. Kaj vi povas rigardi ilin sen halto.
  Iria iam spektis verkon pri revolucia temo. Impresa! Kelkaj pentraĵoj povas esti realigitaj kaj ŝanĝitaj. Pli precize, ne iuj, sed ĉiuj. Krome, ajna filmo povas esti spektita kaj en nigra kaj blanka kaj en koloro. Kaj estas filmoj faritaj de la programo.
  Ĉi tio estas interesa. Vi skribas rakonton, kaj la komputilo ekranas ĝin. Aŭ eĉ la programo mem komponas arbitre. Ĝi povas esti pri iu ajn temo.
  Ĉiu povas fari siajn proprajn filmojn. Eble en virtuala maŝino vi povas eniri la laboron, kaj tie vi jam povas agi memstare. Ekzemple, konservu Ĉapajev aŭ Spartak. Helpu Emelyan Pugachev, aŭ Stenka Razin, venki. Vi povas gajni la militon kun Japanio, aŭ konkeri la tutan mondon, estante en la loko de Ivano la Terura.
  Estas multo farebla aŭ nefarita. Tia interesa Hypernet-universo.
  Iria, ekzemple, adoris la serion pri Arbuzik kaj Bebeshka. Ĉi tiuj knaboj estis ĉie. Kaj en la spaco, kaj sur aliaj planedoj, ili elmontris stelbandojn. La roluloj de ĉi tiu fabelo pri infanaj herooj fariĝis tre modaj.
  Iria mem tre ĝojis pri tio. Akvomelono kaj Bebeshka - ĉi tiuj knaboj estis pentritaj alie. Kaj diversaj knaboj ludis ilin. Estas serio kie estis knabinoj aŭ elfoj sub ĉi tiuj nomoj. Do estas preskaŭ senfineco de malsamaj specoj de formoj kaj malsamaj karakteroj troveblaj.
  Iria miris pri ĉi tiu vario de ĝenroj kaj verkoj.
  Sed nun ŝi volis glaciaĵon. Kaj ŝi mendis porcion el la aerkiosko. Estas tre riĉa elekto ĉi tie. Iria elektis miksaĵon de Jupitera melono kaj bananoj de Merkuro kiel plenigaĵon, kaj ĉokoladplenigaĵon de Siriuso.
  Do estas multe pli da ekzotismo, kaj subtilaj aromoj de fremdaj mondoj.
  Iria komencis malrapide, kun ĝojo, leki la glaciaĵon en ora vinglaso kovrita per malgrandaj diamantoj. Kaj ŝi tenis ĝin per la nudaj piedfingroj de siaj fortaj kaj lertaj piedoj.
  La Terminator-knabino ĝuis kaj sentis maltrankviliĝon. Ne, evidente ne ĉio estas bona ĉe Alico.
  Eble la eterna knabino havis problemojn? Iria provis kontakti Alicon denove. Silento... Kaj aŭ blokado de mesaĝoj.
  Iria decidis ankoraŭ ne panikiĝi, sed fini la glaciaĵon. Kaj kolektu viajn pensojn. Kiel trovi Alicon? Nu, en la dudek-dua jarcento estas multaj mikrofotiloj ĉie. Iuj havas eĉ grandecon de molekulo. Sed la sistemo estas demokratia kaj gvatado estas malpermesita. Jen kio kaŭzis la koliziojn. Kiam, ekzemple, kosmopiratoj promenis ĉirkaŭ Moskvo, kaj eĉ grimpis en tempomaŝinon. Kvankam ili estis registritaj kaj neŭtraligitaj. Sed ni iom malfrue. Ili povus mortigi iun per eksplodilo. Krome, la roboto de Weiter estis rompita. Vere, ĝi poste estis restarigita.
  Jes, diversaj aferoj okazas estonte. Sed Alicio estis registrita ĉiuokaze, kaj kio se ili vidus ŝin kaj trovus ŝin.
  Iria eĉ pensis, ke la knabino eble koleros kontraŭ ŝi - oni diras, ke vi ne forlasos ŝin, sed ŝi mem estas esence plenkreskulo, nur laŭŝajne infano. Kaj ni jam spertis kaj vidis tiom multe.
  Eterna infaneco kun aventuroj... Io, kio ne tute pruntas sin al racia klarigo.
  Kvankam, per modernaj teknologioj, maljunulo povas fariĝi vera dekjara knabo en korpo, kaj viro povas fariĝi vera knabino, kapabla naski infanojn. Bioinĝenierado evoluis por iĝi preskaŭ ĉiopova.
  Eble ĉi tio ne estas miraklo, sed io sufiĉe konscia. Aŭ eble Alisa, Paŝka kaj Arkaŝa ne volas kreski, kaj la realo obeas iliajn dezirojn?
  Kia estis kun Peter Pan?
  Iria finis sian glaciaĵon kaj redonis la elegantan vinglason. Oro estas malmultekosta en estonta komunista paradizo. Unue, ĝi povas esti farita relative simple el plumbo. Due, sufiĉe multe da oro estas enhavita en asteroidoj kaj satelitoj de Jupitero. Kaj diamantoj estas ĝenerale preskaŭ liberaj; ili eĉ povas esti sintezitaj per aparato de la grandeco de alumetujoj el karbondioksido, aŭ simpla karbo, aŭ herbo.
  Tial estas tiom da diamantoj - karbono estas komuna elemento. Rubioj, topazoj, smeraldoj, safiroj estas iom pli malfacile sintezeblaj, aŭ minigi el asteroidoj. Cetere, sur iuj satelitoj de Jupitero kaj Saturno, la surfaco estas tute farita el diamantaj ŝtonoj aŭ polvo.
  Diamantoj estas belaj preter vortoj. Sed ilia troa havebleco senigas ilin je valoro.
  Ĝuste, ajna manĝaĵo ankaŭ povas esti akirita per la Hypernet. Krome, ambaŭ naturaj kaj sinteza kaj bioplasmo. Ĉi-lasta povas esti formanĝita en tonoj, pro plezuro.
  Iria flugis kun la rapideco de helic-movita batalanto de la Dua Mondmilito.
  Ekzemple, estas likiĝanta plasto en kelkaj lokoj sur la stratoj. Ĝi ne estas tre populara, ĉar estas pli praktike vojaĝi per aviadilo. Aŭ eĉ pli simple uzante nulan transiron. Krome, tiaj busoj estis inventitaj antaŭ sufiĉe longa tempo. Sed flugi per vi mem, kiel ĝi estis eĉ en antikvaj tempoj en sonĝo, estas multe pli alloga.
  Jen la infanoj kuras tra la aero kiel muŝetoj. Ili ludas, petolas, ŝpinas. Studado prenas tre malmulte da tempo. Kaj multaj homoj faras ekzamenojn kaj akiras scion per la Hypernet.
  Aŭ vi povas simple lerni fremdan lingvon registrante ĝin sur via cerbo, kiel la malmola disko de komputilo. Aŭ tiu aŭ alia informo.
  Do infanoj havas multe da libera tempo. Ili amas malsamajn specojn de ludoj. Iuj eĉ preferas ludi la malnovmodan manieron, kiel komence de la dudekunua jarcento. Kvankam la plej moda, ĉi tio kompreneble estas la efiko de la realo kaj la virtuala matrico.
  Sed kelkaj homoj ne ĝenas uzi stirstangon. Kaj uzu hologramojn, aŭ eĉ antikvan monitoron. Ĉi tio eble estas precipe moda en strategioj. Estas nur pli tradiciaj metodoj - ili permesas al vi fari decidojn pli rapide kaj doni ordonojn. Kaj eventoj disvolviĝas pli rapide kaj la dinamiko estas pli alta.
  Sed se vi komandas la malnovmodan manieron en virtuala maŝino, tiam la strategio riskas daŭri monatojn.
  Iria rigardis la flugantan stadionon. Infanoj ludas hokeon tie. Nur ne multe malsama, kun saltoj kaj tordoj. Kaj glacio ne estas farita el akvo, sed el solida hidrogeno.
  Jes, ĝi aspektas bonege. La infanoj nudigis la dentojn kaj saltas supren kaj malsupren.
  Kaj estas pluraj hoke-diskoj, kaj ili ŝanĝas direktojn de tempo al tempo. Kaj ili saltas kiel saltetoj.
  Iria kantis:
  - Veraj viroj ludas hokeon, malkuraĝulo ne ludas hokeon! Malkuraĝulo ne ludas hokeon!
  Post kio la knabino akcelis sian flugon. Ekzemple, la Palaco de Versajlo pendas en la aero, ĝuste la sama kiel tiu konstruita por Ludoviko la 14-a. Ĝi estas vivgranda kaj videblas de interne.
  Kvankam ne estas tro da homoj pretaj. Iria palpebrumis al la knabino, kiu iris tien, piedpremante tra la aero.
  Ŝi eĉ kantis:
  - Ne rezignu, ne rezignu, ne rezignu! Se ĉi tiu batalo estas malfacila, ne estu timema! Ridetu, ridetu, ridetu! Kredu, ĉio estos bona kaj en ordo!
  Jes, ĉi tio efektive povas esti tre bone dirita. Kaj vi turniĝas en la aero kiel pilko.
  Iria flugis ĉirkaŭ la palaco. Ŝi sentis sin kiel spacprincino, kiu venkis piratojn. Eh, Alicio, vi estas simple sperta pri ĉi tiu afero.
  Iria kantis, gustumante la vortojn:
  - Ni estas aerpiratoj,
  Ni amas montri...
  De salajro al salajro,
  Ni amas gajni monon!
  Kaj la knabino faris buklon en la aero... Ne, certe, ŝi estos aso. Iria flugis plu kaj pligrandigis sian rapidecon.
  Samtempe pensoj pri Alico pli kaj pli maltrankviliĝis. Eble ĉi tio estas eĉ antaŭsento de problemo?
  Fakte, io devas esti farita. Iria pensis, ke ŝia filino eble bezonos ĝin. La intuicio de la terminatora virino montris, ke ĉi-foje Alico vere metis sin en ion seriozan. Kaj la piano estas en la arbustoj, ŝi ne havas ŝancon.
  Krome, Iria ne volis esti egoisma. Fakte, faru ĉion mem, kaj lasu viajn filinojn sen premio, kaj la ŝancon pruvi sin? Ĝi ne estas bela. Afrodito kaj Angelina meritas pli ol nur svingi siajn brakojn kaj krurojn en la ringo por la amuzo de la homamaso.
  Iria vokis interplanedan taksion. Ĝi estis preskaŭ senpaga.
  La robotŝoforo demandis la knabinon:
  -Kien vi volas iri, belulino?
  Iria deklaris:
  - Al la ĉefurbo de Jupitero! Kaj prefere rapide!
  La roboto respondis ridetante:
  - Ni havas niajn proprajn regulojn! Vi ne povas iri tro rapide!
  Iria volis diri, ke ŝi pretas pagi por la urĝeco, sed ŝanĝis sian opinion. Fakte, estas stulte elspezi monon dum kelkaj dekoj da minutoj. Plie, ankoraŭ ne ekzistas kialo aparte maltrankviliĝi pri Alico. Kvankam mi devus kontakti Paŝkan.
  Iria sidiĝis sur seĝon. Ŝi ĵetis la maĉgumon en sian buŝon per la nudaj piedfingroj, kiun la maŝino kompleze donis al ŝi. Jes, estas bone sub la komunismo de brila estonteco, kaj oni iras senpage, kaj oni povas manĝi en taksio. Kaj samtempe la knabino kontaktiĝis kun Paŝka. Kompreneble, la konekto ne funkciis. Sed mesaĝo brilis en la nubon:
  - Forlasita por savi la pasintecon, pro la estonteco!
  Iria fajfis kaj diris laŭte:
  "Mi ankaŭ pensis, ke ne malutilus rigardi la Instituton de Tempo." Alisochka ofte pendis kun siaj amikoj tie!
  Kaj la stelmilito ridis. Se jes, tiam la serĉareo mallarĝiĝas rimarkeble. Vi ne povas moviĝi en tempo nerimarkite, se tiel la aŭtomatigo spuras la epokon. Ĉu ĝi estu fabeltempoj, la pasinteco aŭ io alia.
  Vere, post la epizodo kun la kosmaj piratoj, kiuj serĉis la milafon en la pasinteco, la movadoj en la pasintecon de la planedo estis prenitaj sub strikta kontrolo, kaj infanoj certe ne estos permesitaj tie. Nur specialaj agentoj povas fari ion tie, sed tre zorgu ne ŝanĝi la estontecon. Ekzemple, la memoraĵoj de Hitler, kiuj estis bruligitaj en la fajro de la imperiestra oficejo, estas ĉerpeblaj, sed la Fuhrer mem, kvankam oni vere volas mortigi, ne estas necesa. Alie, oni neniam scias, kio okazos en la hela komunista estonteco. Estas bone vivi en la dudek-dua jarcento. Ĉiukaze, ĉiu povas havi tion, pri kio ili revas. Eĉ se la ulo ne havas amatinon, li povas mendi bioroboton preskaŭ senpage, kapabla fari ĉion kiel reala persono, kaj eĉ naski infanojn.
  Kaj en la Hypernet-matrico oni povas havi tutan haremon, aŭ eĉ mil haremojn. Eĉ se ĝi estas iluzio, ĝi estas nedistingebla de la reala afero.
  Iria kontaktis siajn filinojn kaj koncize diris en la hologramon:
  - Mi baldaŭ estos tie!
  Afrodito demandis ridetante:
  - Ĉu mi sentas tion ial? Ĉu ĝi funkcios?
  Iria respondis memfide:
  - Volo!
  . ĈAPITRO N-ro 12.
  Alisa Selezneva kaj ŝia teamo post tuta tago en malliberejo. Tre enuiga kaj rutina. Kiam vi eĉ ne povas tranĉi ĉenojn, vi ekdormis. En sonĝo, almenaŭ vi havas ian amuziĝon kaj konsolon kaj ne tiom da sensencaĵo.
  Male: ĉio iras heroe.
  Alisa Selezneva kaj Angelika batalis ĉe la periferio de Berlino. Fritz-rezisto malfortiĝis, sovetiaj tankoj de la unua ukraina fronto aperis de la suda flanko, venkinte la kampojn de la sojlo de la submondo. La kaŝpafistaj knabinoj, kiel kutime, kolektis malavaran rikolton per siaj fusiloj ruĝvarmaj el la pafejoj.
  Tamen, ili baldaŭ devis ŝanĝi armilojn; la bareloj de la fusiloj iĝis misformitaj pro ofta uzo, kaj ilia celo falis al preskaŭ nul. Alisa Selezneva diris kun malgaja mieno, transdoninte sian armilon al la riparistoj:
  - Mia kara servis... Mi ĉion donis! Mi tamen kredas, ke la fino de la milito ne estas malproksima.
  Angelica sarkasme respondis al sia tro sentimentala amiko:
  - Jes, ne estas montoj sur nia vojo, la lastaj Seelow Heights jam estas malantaŭ ni. Poste estos nur montoj da kadavroj sur la stratoj de Berlino.
  En la naskiĝtago de Hitler la 20-an de aprilo, la nazioj faris, kiel la soldatoj de la Ruĝa Armeo jam esperis, la lastan kontraŭatakon. Unue, jam en la malantaŭo, eksplodoj de potencaj V-2-raketoj tondris. La knabinoj ne povis vidi kiom da perdoj la sovetiaj trupoj suferis pro ĉi tiuj donacoj kaj ĉu la rezervoj, kiuj alproksimiĝis, estis difektitaj.
  Nudpieda knabino Alisa Selezneva sugestis sen multe da entuziasmo:
  - Ni bruligu tankon por ĉiu raketo pafita de la nazioj. Ĉu vi ŝatas ĉi tiun proponon?
  Angelica ridis responde kaj montris siajn grandajn dentojn:
  - Tre! Sed estas pli bone ne unu tanko samtempe, sed du aŭ tri!
  Ĉi tie, naziaj tankoj, inkluzive de la famaj e-100s, fakte rampis en la poziciojn de la sovetiaj trupoj. La lasta aŭto estis analogo de la pli frua evoluo de la Maus, sed male al la ne tiel sukcesa versio de Porsche, la novaj junaj kaj talentaj dizajnistoj uzis malsaman dissendon kaj motoraranĝon, similan al la loko en la sovetia T-44. tanko. Kiel rezulto, konservante la antaŭan armilaron de du kanonoj de 150-milimetra kalibro, aŭ 128-milimetro (tanko-destrojero versio!), Kaj 75-milimetra mallonga kanono pafilon pafante fragmentiĝo konkoj ĉe infanterio. Same, la antaŭa plej potenca kiraso kaj la kapo kaj kareno, kaj la flankoj kaj postaĵo estas almenaŭ 220 milimetroj, kaj la frunto estas 250 milimetroj (ĉe granda angulo de racia inklino), la pezo de la aŭto malpliiĝis de 188 al. ĉirkaŭ 100 tunoj, kaj la alteco malpliiĝis je preskaŭ unu kaj duono metroj. Samtempe, la rapideco pliiĝis de 18 ĝis 40 kilometroj laŭ la ĉasio.
  Do la E-100, kiu aperis fine de la milito, estas sendube la ĉefo inter ĉiuj tankoj laŭ armilaro kaj kiraso, sed nun ĉi tio estas morta vorto.
  Estas nur kvin el tiuj potencaj maŝinoj, du kun 150-milimetraj kanonoj, kaj tri kun 128... Ili aspektas iom kiel musoj, nur multe pli platigitaj ol la antaŭaj "Musoj". Rigardante ilin maltrankviligas vin. Precipe kiam la tankdetruaj kanonoj komencas pafi al la kirasaj sovetiaj veturiloj, kiuj apartiĝis de la infanterio.
  Jen la unuaj gravaj perdoj, deŝiritaj gvatturetoj, rompitaj karenoj. Sovetiaj tankteamoj trafe respondas...
  Eĉ se la kiraso ne estas tuj trapikita de dekoj da konkoj, la hardita metala protekto ankoraŭ fendetiĝas kaj komencas ŝprucigi. Estas certa limo de pripensado.
  Sovetiaj tankoskipoj estas spertaj kaj preskaŭ neniam maltrafas, tamen, eĉ eksplodoj kaj donacoj, kiuj maltrafis la celon, difektis la trakojn kovritajn per ekranoj.
  Jen ia bildo de centoj da fulmoj, artfajraĵoj, kiujn ludemaj infanoj ĵetas al la malbona policisto. Kaj li svingas la muzelon de pafilo kiel klabo.
  Vi eĉ fariĝas pli gaja, malgraŭ ke la kamaradoj mortas tuj antaŭ viaj okuloj.
  Alisa Selezneva nur sukcesis trafi la periskopon de du E-100-tankoj. La resto de la laboro estis farita por ili fare de sovetiaj tankteamoj. Ili frakasis la grandegajn "erinacojn", lasante nur rompitajn raŭpojn, aŭ pli precize, rompitajn ligilojn.
  Kaj denove ĝi sonas bonege - huhur!
  Sed ni ankoraŭ devas batali nian antaŭen. Specialaj SS-unuoj eniris la batalon. Aparte, ili liberigas multajn mortigajn hundojn por ataki. Ili furioze krias, bojas tiel abomene kaj tombone, ke Alisa Selezneva pretis ĵuri, ke eĉ Cerbero, la trivizaĝa kolera hundo, gardanta la enirejon de la antikva infero, ne estas tiom abomena.
  Sed nun ili devas mortigi ĉi tiujn sadismajn hundojn kiel eble plej rapide. Ĉi tie, unu el la hibridoj de lupo kaj germana paŝtisto mordis ŝiajn dentojn en sovetia soldato kaj tuj, ŝiaj inferaj dentegoj ŝiris la stomakon de la rusa soldato. De tie elfalis la intestoj, kiujn tiu ĉi hundo volvis ĉirkaŭ la rikanta mugo.
  Germanaj hundoj ne estas malpli ruzaj ol siaj posedantoj. Ili eĉ ne kuras en rekta linio, sed provas deflankiĝi de flanko al flanko por forĵeti la vidilojn de fusiloj kaj mitraletoj. Ĉi tio eĉ ne iomete ĝenas Alisa Seleznevan, sed Anzhelika estas nervoza. La siberia knabino maltrafas kaj ĵuras malĝentile kiel rezulto. Kolere, li batas sin per sia pugno sur sian sunbrunigitan genuon, kovritan per tuberoj pro grimpado dum longa tempo.
  Alisa Selezneva trankviligas sian amikon:
  - Ne zorgu! Dum pafado, nur trankvileco malhelpas viajn fingrojn malvarmiĝi kaj vian entuziasmon formorti!
  Angelica aldonis:
  - La trankvileco de la komandanto ŝaltas la torĉon de triumfa fajro!
  Post kio la siberiano provas spiri pli egale kaj sendi kuglon post kuglo multe pli precize. Vere, estas ankaŭ pli ol cent hundoj, provu mortigi ilin. Tamen multaj batalantoj mem skurĝas ilin per bajonetoj, alkuras ilin kaj krias:
  - Hura! Donu Varsovion, donu Berlinon! Batalanto-proleta libereco en la mondo!
  La fingroj de la knabinoj jam doloras pro laceco, ili jam tiomfoje tiris la ellasilon, ke sango eĉ fluas el iliaj ungoj. Alisa Selezneva, senprokraste pafante kaj grumblis:
  - Bang-bang ne trafis! La griza kunikleto trafis la foston!
  Angelica ridis:
  - La muŝo iris al la merkato kaj aĉetis samovaron! Montriĝis "Tigro", mi konfuzis "Mig"!
  Fine, la hunda atako blokiĝis... La sovetiaj trupoj pluiris.
  Nokte la batalado estis eĉ pli intensa; la Ferdinandoj iris en batalon. Ili provis trarompi la fumkurtenon. Kiel lupopako en la nebulo. Kaj ili estis renkontitaj kiam maŝinpafiloj memveturaj pafiloj piediris tra la infanterio.
  Alisa Selezneva konfirmis:
  - Kontraŭpersona memvetura pafilo, ses maŝinpafiloj, kvar aerkanonoj. Jen aŭto el nudismo kaj mudismo.
  Angelica ridis nervoze:
  - Ĉi tio ne estas la plej bona ŝerco.
  La kontraŭpersona memvetura pafilo "Hiriko" aspektis kiel histriko, kiu estis trakurita de peza asfalta rulilo.
  Alisa Selezneva ankaŭ spuris optikajn vidindaĵojn de ĉi tiu tipo de maŝino. La sovetiaj infanteriistoj estis tiel lacaj kaj miregigitaj, ke ili daŭre kuris, malgraŭ la monstra denseco de fajro. Ili ĵetis grenadojn al la aŭtoj, kaj aliaj eĉ trafis la buŝojn de aerkanonoj kaj maŝinpafiloj per fusilpugoj.
  Sennombra nombro da soldatoj mortis; ili ricevis "donacojn" de la dio Tartaro, sed mortis kun ĝojaj ridetoj sur siaj vizaĝoj. Ja ne plu estas preskaŭ en la antaŭurbo de Berlino, sed la batalantoj perceptas la malbonan maljunulinon mem kun falĉilo kaj glacia spiro en mola lito kun pasia amiko!
  Tage, jam en la antaŭurboj, tie sovetiaj tankoj estas renkontataj de faŭstianoj. Multaj adoleskantoj, malgrasigitaj dum la sieĝo, kaj eĉ knabinoj kun mallonga hararo, armitaj per Faust-kartoĉoj. Ili batalas kun tiu furioza kolerego, kiu troviĝas nur ĉe tiuj kondamnitaj al morto aŭ sklaveco. Eble ĝuste tiu ĉi malespero helpis iam defendi Moskvon!
  Alisa Selezneva, pafante kaj pafante, fajfis:
  - Disbatu ĉiujn kaj batu viajn malamikojn!
  Angelica esprimis:
  - Amikeco estas delikata, malamikeco estas forta, sed amikeco povas esti plifortigita nur per dispremado de malamikeco!
  Alisa Selezneva volonte konsentis:
  - Ve, vi pravas pli ol iam! Sed ni hardu, ĝi okazos! Arda entuziasmo miksita kun malvarma kalkulo konstruas karakteron!
  Angelica mallarĝigis la okulon, kaj estis malnova T-4-tanko rampanta, kovrita per ekranoj, kaj ĝi faris celitan fajron al la infanterio. La siberia virino prenas kaptitan kartoĉon faust. Li celas la aŭton, strabigas sian dekstran okulon kaj murmuras:
  - Tankoj, vi estas miaj tankoj, en ili sidas tre stultaj knaboj!
  Alisa Selezneva, vangofrapante la nudajn piedojn unu kontraŭ la alian, eksaltis eksterloke:
  - La malamiko kaj mi feroce batalos - estas senfina mallumo de akridoj! La ĉefurbo por ĉiam staros, Moskvo brilos kiel la suno por la mondo!
  Angeliko al sia orhara amiko:
  - Senloke, ĉi tiu kanto, tute malloke! Ni jam proksimiĝas al Berlino, kaj vi ankoraŭ kantas pri Moskvo! Eble vi volas kviete malaperi de la frontlinio?
  Alisa Selezneva duonkore rikanis:
  - Ni prenu Hitleron kaptiton kaj tiam ni devos iri al la ĉefurbo por la parado! Ni havu bonan feston tie!
  Angelika kantis:
  - Kiel ajn, fratoj, aŭ fratoj, vi ne devas zorgi pri loĝado kun nia estro!
  Alisa Selezneva klarigis, sen ironio:
  - Ne atamano, sed gvidanto!
  Angelica incitetis, eĉ pli sala:
  - Ne estas gvidanto, sed la Fuhrer!
  Alisa Selezneva, intence malagorde, kantis:
  - Ho, Fuhrer, nia Fuhrer, vi Fuhrer-kapro,
  Kial vi venis al Rusujo kiel azeno!
  Vi ricevos de ni specife en nikelo -
  Vi renkontos fortan, soldatan pugnon!
  La 22-an de aprilo, la lasta malagrabla surprizo atendis la sovetiajn trupojn. Kvankam eble por futuristoj, ĝi estis bonega.
  Kaŝpafista brigado de knabinoj estis translokigita al loko sude de Berlino, kaj grandaj tankfortoj rapidis de la sudo. La nazioj ne zorgis pri fuelo; kelkaj tankoj estis tiritaj al la traromplinio sur bubaloj aŭ eĉ uzis specialajn lignobrulaj elektrocentraloj.
  Ili alkroĉis platformojn kun spuroj al la tankoj kaj ĵetis brullignon en la fajrokeston.
  Estis la tankoj kiuj antaŭenpuŝis por ataki. Sovetiaj artileriistoj alportis supren pafilojn sur kamionojn kaj deplojis ilin, metante ilin en rektan fajron. Sub malamika fajro, ĝi estis ekstreme riska manovro.
  Tamen sovetiaj soldatoj kutimis al faŝismaj tankoj, eĉ kun brulligno, sed tiam aperis IL-klaso atakaviadiloj kaj komencis ataki de la aero.
  Kaj tiam, sur la horizontlinio, ekbrilis brilantaj punktoj, kiel fulgoroj. Ili aliris la sovetiajn aviadilojn tre rapide. Kvazaŭ ili estus falantaj meteoritoj, ili iris trans la ĉielon, kaj kiam ili alproksimiĝis, estis tre forta odoro de ozono...
  La hararo de Alisa Selezneva eĉ staris:
  - Uf! Ĉi tio estas tekniko, estas la unua fojo, ke mi vidas ĉi tion!
  Angeliko ankaŭ fajfis:
  - Jes, ĉi tio estas afero! Kiel du bovloj da supo kunmetitaj larĝaj flankoj!
  Alisa Selezneva flustris kun granda ekscito:
  - Krom ili havas princeps-plasmon interne! Kaj ĉi tiu substanco estas la plej agresema el ĉiuj!
  Angeliko klinis sian kapon, flamantan kiel dekduo da torĉoj, al sia amiko kaj demandis:
  - Kio estas princeps-plasmo? Bela vorto, ĉu ĝi aspektas kiel princino?
  Alisa Selezneva murmuris tra siaj dentoj:
  - Nun ĉi tiuj princinoj aranĝos por ni!
  Efektive, el iliaj diskotekoj elflugis apenaŭ videblaj ondoj, tuŝinte ilin, Il kaj Jakoj rompiĝis en la aero, kiel flugantaj kartonoj, kiujn trafis akre akre akre alojŝtala klingo! Ili eĉ ne eksplodis, sed prefere disiĝis, kaj nature la tranĉitaj partoj falis malsupren, kraŝis en la teron kun sovaĝa hurlado, kaj brulaĵo ekflamis tie supren. La aviadiloj estis dissekcitaj kiam la diskaviadiloj alproksimiĝis al ili, je proksimume distanco de tri ĝis kvarcent metroj. Aliaj veturiloj malfermis fajron sendistinge. Estas kelkcent sovetiaj aŭtoj, sed nur dekduo "flugantaj teleroj".
  Angeliko, mirigita kiel knabino, kiu troviĝis en terura fabelo, ekkriis:
  - Jes, ili eĉ ne havas inercion... Ili moviĝas kontraŭe al la leĝoj de mekaniko!
  Alisa Selezneva palpebrumis per la okuloj:
  - Kaj tiel rapide... Mi neniam antaŭe vidis ion tian!
  La rapideco de flugantaj objektoj estis, fakte, tri ĝis kvaroble pli alta ol sonrapideco, kaj ili ne atentis la plej malgrandan atenton al pafoj de maŝinpafiloj kaj aerkanonoj. Eĉ la peza modifo de Lagga-7 kun 45-mm kontraŭtanka pafilo estis por ĉi tiuj monstroj tekniko de senprecedenca funkcia principo, kiel milio verŝanta de rompita beba sonilo sur la kirason de la "Reĝa Tigro". Sed la Laggies mem, troŝarĝitaj per kiraso, krevis, nur por esti kontaktitaj fare de figuroj saltantaj kiel ŝakkavaliroj trans la kvadratoj.
  Kaj tiam, la unuan fojon en la tuta milito, la knabinoj vidis, kiel ekflugas la sentima aviado de la Ruĝa Armeo. Kaj la frontliniaj bombaviadiloj Pe-2 kaj Tu-3 ankaŭ mortis, kiam la diskotekoj, brilantaj per morta, okulfrapa brilo, saltis al ili...
  Angelica subite piedbatis sian amikon laŭ sia malpura dorso:
  - Nu, vi kuŝiĝis!
  - Kial vi piedfrapas! - Alisa Selezneva bojis responde.
  Angeliko saltis al ŝi kaj turnis sian fingron per rompita ungo ĉe la tempio de Orbukloj Alisa Selezneva:
  - Kial vi batas la okulojn kaj ne pafas homojn kiel li?
  La orhara militisto sugestis:
  - La ĝusta nomo de tiaj aviadiloj estas diskotekoj!
  Ruĝhara Angeliko energie kapjesis:
  - Jen ĝi! Pafu ilin per superkaŝpafisto!
  Alisa Selezneva pafis, reŝargis kaj denove pafis. Tiam ŝi diris per enuigita tono:
  - Ne, ili estas absolute nepenetreblaj. Princeps-plasmo kreas lamenan jeton ĉirkaŭ ili, kiu detruas ĉiujn materialajn armilojn . Eĉ mil Andryusha raketlanĉiloj ne povos kaŭzi eĉ grataĵon al ili.
  Angelika sovaĝe klakis:
  - Princeps plasmo denove! Kia substanco ĉi tio estas?
  Alisa Selezneva diris kun spiro:
  - Ho, jen tia afero... Universoj ĉiuspecaj naskiĝas el princeps-plasmo, ne nur kiel la nia, sed multe pli eksterordinaraj kun miliardoj da dimensioj kaj tiaj formoj, ke estas neeble al homo imagi ilin!
  Angeliko mem pafis al la flugaj teleroj per pafilo kaj, kiel malsata pantero, kiu havis de ĝi forkaptita pecon da grasa viando, klakis:
  - Kaj vi ankaŭ povas konsenti, ke Hitler estas la kreinto de nia universo kaj ĉio, kio ekzistas. Vi devas dormi kun uloj dum la paŭzo, kaj ne legi burĝan sciencfikcion!
  Alisa Selezneva ofendite ridis kun sia gracia, kvankam malpura, nazo:
  - Mi ne legis pri princeps-plasmo en sciencfikciaj verkoj, sed vidis ĝin en sonĝo. Ĉu vi komprenas, junulino de fajro?
  Angelika ridis:
  - Kaj mi pensis, ke tie vi akiris tian fenomenan, unikan Robin Hood-similan precizecon de tie? Montriĝas, ke vi estas talenta en pafado!
  Alisa Selezneva serioze respondis:
  - La Aleŭtoj de Alasko serioze kredas, ke iliaj ŝamanoj kapablas vidi aĵon en sonĝo kaj materiigi ĝin en realeco...
  La ruĝharulo interrompis sian kunulon:
  - Ĝis nun ni vidas nur en la realeco la koŝmara deliro de drogulo!
  Efektive, reĵetinte sovetian aviadon, la inferaj diskotekoj ekatakis la tankojn de la Ruĝa Armeo, kiuj ĉesis konsternite.
  Tre kirasaj veturiloj estis distranĉitaj pli malrapide, sed ili eksplodis kaj krevigis municion multe pli ofte. La diskotekoj mem ŝvebis super ili kaj preskaŭ kuŝis sur sia flanko. Ĝi estis iom rememoriga pri la procezo ĉe segejo, kiam ronda tranĉilo turniĝas, senpene mordante en kverktabulojn. Nur ĉi-foje, anstataŭ tabuloj, mortis kuraĝaj kaj kuraĝaj sovetiaj uloj. Kaj la obusoj detonaciis kaj krevis, disĵetinte fragmentojn en ĉiuj direktoj.
  Alisa Selezneva faris kelkajn pli rapidajn pafojn kaj ricevis sufiĉe grandan pecon da metalo, kiu flugis malproksimen en ŝian klavikon. La bato estis tiel forta, ke ĝi rompis grandan oston, ĵetante la knabinon sur ŝian dorson. Alisa Selezneva histerie ekploris pro miksaĵo de sovaĝa doloro kaj plej sovaĝa rankoro pro sia senpoveco.
  Angeliko forigis la fragmenton el la disŝirado per siaj dentoj, ne atentante la fakton, ke ĝi varmegis kaj forte bruligis ŝiajn lipojn. Tiam ŝi kisis sian amikon sur la vango, flustrinte:
  - Estas domaĝe por tia granda militisto kiel vi muĝi kun bonaj obscenaĵoj!
  Alisa Selezneva respondis kun ĝemo:
  - Do mi ne ploras por mi mem. Nur rigardu - ĉu vi ne vidas, kiel niaj plej bonaj kaj plej bonaj uloj mortas?
  Angeliko, knarinte siajn perlajn lipojn pro impotenta kolero, respondis:
  - Mi vidas! Kompreneble mi vidas!
  Alisa Selezneva ĝemis responde, verŝante larmojn:
  - Do ni ploru kune!
  Angeliko kolere skuis sian flamantan hararon kiel ventumilo; ŝajnis, ke la rigardo de la ruĝhara militisto kapablas bruligi truon eĉ en la bunkro de Adolf Hitler. Ŝi tranĉis per vortoj:
  - Ne! Nur ni ne renkontos nian morton kun larmoj!
  Alisa Selezneva palpebrumis stulte per siaj safiraj okuloj:
  - Kiel ni renkontos la malbonan maljunulinon kun falĉilo?
  Angelika elsendis sian bruston kaj diris kun patoso:
  - Ni kantu pli bonan kanton!
  Alisa Selezneva tuj, kiel dronanto, kiu vidis pajlon, konsentis:
  - Kompreneble, ni kantos! Mortu tiel kun muziko!
  La knabinoj kantis per streĉaj, histeriaj, sed plenvoĉaj voĉoj:
  Certe la sperto estas en polvo;
  Sed kial mi vivas en sufero!
  Moralo estas fragilaj fundamentoj -
  Sodomo kaj Gomora en realeco!
  
  La sonĝo estis naĝi en la maro,
  Malfermu konton por eksterlandaj landoj!
  La sireno vokas per minora tono -
  La sablo bakas senkompate!
  
  La kolono de la Patrujo estas ŝprucita de la malamiko,
  Kiel la spiritoj el infero ŝiras la ĉielon de fumo!
  Por la Krauts, Rus' estas kiel brutpaŝtejo,
  Lasu la eksplodon de la Katyusha disŝiru Adolf!
  Li volas transformi spacon en tubojn,
  Por ke homoj mortu en la abismo de sklaveco pro melankolio!
  Por ke malbonaj agoj fariĝu la normo,
  Por treti la bonajn verdajn ŝosojn!
  
  La Fuhrer jam ellaboris takson,
  Lia mamon estas senfunda kaj ne tute plena!
  Jen la edzinoj de la kaptito senvestitaj,
  Kaj peza ĝemo aŭdiĝas de la doloro!
  
  Sed ni estas plenaj, kredu, de virtoj,
  La plej malgajan sunsubiron ne povas renkonti la Patrujo!
  Niaj soldatoj forpelos la faŝistojn,
  Ja la ruso estas riĉa je braveco kaj kuraĝo!
  
  Sed kial ni retiriĝas?
  Sed kial estas tiel malfacile?
  Vi povas aŭdi la spiradon de majo proksime,
  La brilo en la krono estas lano!
  
  Batalanto estas kombinaĵo de kvalitoj -
  Ne nur kanton!
  Plena de beleco de malzorgemo,
  Konu ilian tendaron en poemoj!
  
  La Sinjoro, kiu suferas, estas ĉiovidanta -
  Pardonas homojn sensencaĵon kaj kapricon!
  Li kredas, ke la bono eliros al vi ĉiuj,
  Ne necesas koleri!
  
  Dio pardonu la pekojn de homoj,
  Post ĉio, Li kreis pekon por ĉi tio -
  Por strebi al la plej bona
  Por ke homo faru bonon!
  
  Senpeka sen libera volo
  Li havas elekton - ne kompreni!
  Kaj se estas peko, tiam estas libereco;
  Lasu gracon flui malavare!
  
  Sed sciu soldato, unu servo -
  Servante vian patrujon!
  Kaj laŭ la strikta ordono de Dio -
  Devoteco al Rusio dum jarcentoj - tagoj!
  
  Kiam vi servas la Patrujon,
  Tiam ĝi ne estas ĉielo - vi trovos pacon!
  Animoj ricevos korpon denove,
  Malpuraĵo kaj mensogoj ne algluiĝos al ili!
  Dum la knabinoj kantis, la nevenkeblaj diskotekoj unue paliĝis kaj poste tute fandiĝis en la aeron, kiel sukero en glaso da varma teo. Ĉi tio okazis tiel neatendite por la militistoj mem, ke ĝi ŝajnis kiel kompleta miraklo. La knabinoj frostiĝis sur la genuoj kaj staris tie en tranco dum duonhoro.
  Malgrandaj nuboj aperis sur la ĉielo kaj malvarmeta printempa pluvo timeme komencis guti. La knabinoj estis malsekaj ankoraŭ kvaronhoron, kaj tiam subite ili akre skuis sin kaj eksaltis. Anzhelika, persista siberiano, ekkriis:
  - Sed ni tamen faris ĝin! Mi ne povas klarigi kio okazis aŭ kiel tio okazis, sed ni certe faris ĝin!
  Alico, skuante akvon el siaj malsekaj haroj, sugestis:
  - Aŭ eble ili tute ne estis la nazioj, sed vere iuj marsanoj, aŭ eĉ el pli malproksima planedo? "La knabino komencis froti per sia manplato la sangan makulon, kiu restis sur sia kakia uniformo. - Tiam, kiam ili aŭdis nian kanton, ili hontis, ke ili helpas la naziojn mortigi bonajn, decajn homojn kaj ili turnis la legiojn reen al sia stelimperio?
  Angelika ridis gaje:
  - Nu, vi kaj la inventinto Alisa Selezneva. Ĉu vi kredas je fabeloj pri bonaj kaj malbonaj eksterteranoj!
  La orhara knabino estis grave ofendita:
  - Mi ne estas tia, mi ne estas inventinto. La ekzisto de inteligentaj estaĵoj sur aliaj planedoj en nia universo estas tute scienca hipotezo. Prefere, male, estas multe pli nescienca supozo, ke homoj estas unikaj en la universo kaj ne ekzistas inteligenta vivo en aliaj mondoj! En ĉi tiu kazo, ĝi aspektas kiel la alteco de absurdaĵo!
  Angelica ne konsideris necesa argumenti:
  - Vi scias pli bone... Logiko diras ke, kompreneble, povas esti aliaj loĝataj mondoj en la universo. Kaj civilizacioj estas multe pli fortaj kaj evoluintaj ol la homaj. Ĉi tio estas tute ebla, kaj eĉ povus esti konsiderata kiel farita, sed mi havas kelkajn dubojn pri tio. Kaj mi povas klarigi kial.
  Alisa Selezneva fariĝis tre scivolema:
  - Do diru al mi kial, vi ne kredas!
  Angeliko milde puŝis sian amikon flanken kaj diris:
  - Ni iru norden... Ĉi tie oni ne povas vidi la vivantojn, nek la niajn, nek la germanojn, kvazaŭ tiuj flugantaj teleroj detruis la siajn, neniigis ilin. Kaj survoje, mi rakontos al vi miajn proprajn supozojn.
  Alisa Selezneva moviĝis post sia amiko, dum ŝia akra rigardo vagis tra la kampo. Ŝi devis vidi ĉion, monstrajn batalojn, milojn, dekojn da miloj da kadavroj samtempe (kaj nur antaŭ kelkaj tagoj) sed... Kutime, morto estas preskaŭ rutino. Sed tia ruiniĝo, kiam oni eĉ ne aŭdas la ĝemojn de la vunditoj, la kriojn de la mortantoj kaj la abomenan batadon de la flugiloj de korvoj, oni neniam vidis.
  Kelkaj rompitaj sovetiaj kaj germanaj tankoj, memveturaj pafiloj, sturmpafiloj, kirasaj trupveturiloj, kamionoj, mekanikaj aŭ ĉevalmovitaj pafiloj. Pecetoj de kruroj, brakoj, karbigitaj ostoj... Vera tombejo de homoj kaj maŝinoj. Kaj krom la bruo de ne ŝtorma, averaĝa printempa pluvo, neniuj sonoj.
  Nu, eble ankaŭ estis plaŭdo de la sono de ŝprucado, kiam la knabinoj ŝprucis siajn gratitajn, vunditajn, kalozajn, sed ankoraŭ graciajn kaj belajn, nudajn piedojn tra la flakoj.
  Strange, eĉ ne brulis odoro, kvankam la rompita ekipaĵo fumis. Ĉio aspektis nekredeble terura. Estis tiel neelteneble deprimite, ke Alisa Selezneva estis la unua, kiu rompis la silenton:
  - Kial do vi ankoraŭ, kontraŭ ĉiu logiko, opinias, ke ĉi tiuj nifoj ne apartenas al eksterteraj civilizacioj?
  Angeliko respondis sen ia speciala ofendo:
  - Ĉar vere forta spaca imperio, teorie, estu totalisma, kaj ne demokratia!
  Alisa Selezneva singarda kaj eĉ svingis la orelojn:
  - Kial ĉi tio ankoraŭ okazas?
  Angeliko kantis moke:
  - Kial estas neeble vivi laŭ via menso! Kial vi ne povas fidi al neniu? Jes, ĉar ĉiu potenco strebas al sia propra plifortiĝo. Kion ni vidas tute videble en la ekzemplo de la sovetia registaro, la nacisocialisma registaro kaj la tiel nomataj okcidentaj demokratioj. Kaj ĉi tiu plifortigo estas atingita, inkluzive per teknologiaj rimedoj.
  Alisa Selezneva ĵetis ŝtoneton per sia nuda kalkano kaj estis devigita konsenti:
  - Jes vi pravas. Kun la helpo de alta teknologio ankaŭ. Kvankam, ekzemple, la sovetia registaro, bedaŭrinde, multe pli ofte preferas perforton, forton kaj specialajn fortojn!
  Angeliko, sen troa entuziasmo, unue ŝprucis la piedon en la flakon, kaj poste kapjesis sian malsekan kapon:
  - Jes tio pravas! La aŭtoritatoj estas senkompataj kontraŭ siaj homoj en la lukto por potenco, aŭ pli ĝuste por la konservado de sia potenco, kaj tial nutraj grundoj por sia familio kaj justaj konatoj...
  Alisa Selezneva interrompis la filozofion:
  - Nu, kial vi flankenmetas la konversacion!
  Angeliko kolere movis la fragmenton de la raŭpo per sia kruro, la doloro en ŝiaj nudaj fingroj, sufiĉe strange, nur trankviligis ŝin:
  - Do jen ĝi! Progresas evoluas kaj pligrandiĝas la despotismo de la aŭtoritatoj. Ĉi tio signifas, ke la tempo ne estas malproksima, kiam teknologiaj rimedoj permesos al ni kontroli ne nur niajn agojn, sed ĉiujn niajn pensojn senescepte, de naskiĝo ĝis morto!
  Alisa Selezneva ektremis pro tia supozo:
  - Tio do signifas, ke niaj posteuloj ne plu estos homoj en la vera senco de la vorto. Ili ŝajnas fariĝi kiel biorobotoj. Ekstere kiel ni, sed sen libereco de elekto?
  Angelica konfirmis:
  - Nu, jes! Jen ĝi... Civilizo je evolunivelo kapabla flugi stelŝipojn inter galaksiaj planedsistemoj ankaŭ estos absolute totalisma. Ĝi enhavos ĉiujn pensojn, agojn, farojn kaj emociojn sub la strikta kontrolo de la ŝtata mekanismo. Nu, ĉi tiu mekanismo mem estas bone funkcianta kaj agordita tiel ke ĝi povas facile subpremi ajnan malkontenton.
  - Kaj la konkludo? - demandis Alisa Selezneva.
  - Alia civilizacio, jam senigita de volo kaj libereco de penso, estos eĉ pli malbona ol faŝisma Germanujo. Se ĝiaj gvidantoj, se tiel diri, restos eĉ la plej malgrandan penson, tiam ili faros unusignifan decidon. Aŭ koloniigu la teron, igante homojn zombiaj sklavoj, aŭ detruu nin dum ni estas malfortaj kaj povas prezenti minacon al ili. - Angeliko diris decide, kun fido al sia praveco.
  Alisa Selezneva furioze batis metalpecon per la nuda piedo kaj kantis:
  Ŝajnas al la homaro
  La morto estas kronita...
  Tempo finiĝis en eterneco -
  La terura fino venis!
  
  Sed kredu, homoj estas fortaj en fido,
  Ni ne kliniĝu sub la jugo...
  Kun kanto, amika, aŭdaca,
  Ni batalu kontraŭ la malamiko!
  . ĈAPITRO N-ro 13.
  Alisa Selezneva ankoraŭ ne elpensis kiel eliri. Ili ne estis alvokitaj, kaj ili ne estis torturitaj. Ĉi tio ŝajnis stranga al la knabino. Fakte, kial la faŝistoj ne provas travivi ĉiujn informojn? Ja ili mem vere bezonas ĝin. Sed ŝajne la Krauts havis aliajn konsiderojn.
  Aŭ eble Adolf Hitler mem estis tro okupata. Efektive, la nazia numero unu estis en la varmego mem de sia instinkto kaj preteco ataki Sovetujon. Pli precize, la invado jam komenciĝis, la Rubikono transiros, kaj la nazioj frapis, la hordo ruliĝis.
  La ĉefstabejo de Wehrmacht ricevis ĝojan novaĵon pri la unuaj sukcesoj sur la sovetia-germana fronto! Hitler saltis kiel simio, saltis supren kaj malsupren sur ronda seĝo, kaj volvis kiel ŝpinilo.
  - Nu, kiel niaj kuraĝaj trupoj draŝas sovetiajn porkojn!
  La faŝismaj lakeoj unuvoĉe bojis:
  - Heil Hitler!
  Al la Fuhrer estis montrita filmaĵo de la transiro de la Cimo kaj la ĵetado de submarŝipoj.
  Ĝi estis filmita bele sur kolorfilmo, montrante fajrojn. Estis kvazaŭ subakvaj monstroj elrampas el la rivero kaj ŝlimecaj akvofluoj fluus el ili.
  Se la submarŝipoj de la klaso T-8 ne estas tiel imponaj, tiam paro da pezaj kaptitaj francaj B-12 aspektas kiel monstroj el la submondo. Liaj tri Gorynych-muzeloj kreas tujan minacon al la morta mondo. La germanoj iomete modernigis la kaptitan tankon, instalis kroman motoron kaj sistemon kun prempumpilo kapabla disponigi movadon sub akvo. Malpeza T-8s faligis sian maŝinpafilon kaj aŭtomatan kanonpafadon sur la infanterio.
  La rusoj sur la plato aspektis kompatindaj, duonvestitaj, konfuzitaj, forkurantaj de la batoj.
  Hitler sovaĝe ridis, montrante sian fingron:
  - Ĉi tio estas ridiga! Do koleru la rusojn!
  Göring respondis:
  - Mi ĉion precize kalkulis!
  Hitler lanĉis kristalan pokalon al Goering, kiu apenaŭ sukcesis eviti. Samtempe, li tuŝis la pleton kaj superverŝis sin per saŭco, per daktiloj (Goering, eĉ dum oficialaj raportoj, manĝis kiel porko).
  Hitler bojis:
  - Jen apro, li ŝmiris sin kiel porko.
  Germana tanko renkontis ankoraŭ vivantan sovetian soldaton. Ostoj krakitaj, rompitaj ripoj. La faŝisto ne nur ne sentis kompaton, sed male, li turnis siajn spurojn, penante ŝmiri la soldaton en sangan kukon. Estis klare, ke la rusoj ne estas pretaj, la milito kaptis ilin subite, batante ilin kiel martelon!
  Goebbels rimarkis:
  - Nia speciala propagando bone funkcias! Ni montros bildojn pri la malvenko de la sovetia armeo.
  Hitler deklaris:
  - Ĉi tio ne sufiĉas!
  Goebbels demandis:
  - Kion alian fari?
  Hitler ridetis rabe:
  - Bildu la Kremlon kun svastiko fluganta super ĝi. Tiru SS-soldatojn proksime de la Spassky Pordego, kaj sendu tiajn bildojn al la retiriĝantaj kaj ĉirkaŭitaj sovetiaj trupoj. Pli bone ili rezignu.
  Goebbels diris kun spiro:
  - Via saĝo, Fuhrer, estas bonega!
  Hitler malestime snufis:
  - Mi mem povus pensi pri tio!
  Goebbels rulis la okulojn:
  - Ho, kie, sensignifa mi!
  Idolo rimarkis:
  - Niaj trupoj batis subite, per ĉiuj fortoj. Aviado atakis malamikajn flughavenojn. La rusoj ricevis bonan batadon en la unua tago de la milito.
  Mi pensas, ke la kapto de Moskvo estas demando de ses semajnoj.
  Hitler respondis:
  Moskvo estas kompreneble grava celo, sed ni ne devas forgesi Ukrainion kaj precipe Kaŭkazon. Sed por trafi la sudon, vi devas venki la malamikon en la centro. Kiel japana kaleŝo, batu la kapon por bati la hepaton.
  Ribbentrop aldonis:
  - Japanio disvastigas trupojn en Manĉurio kaj Ĉinio! Ili estas pretaj frakasi la Malproksiman Orienton. Mi estis en Japanio, la ĉefkomandanto de la trupoj, admiralo Yamoto, estis kontraŭ la milito kun Usono. Ili kredas ke la ekspansio de Japanio devus esti la nordo kaj Siberio.
  Hitler konsentis:
  - Ameriko estas giganta monstro! Ne tiom en la milita sfero kiel en la ekonomio. Dum usonaj terarmeoj postrestas, ili rapide fermas la breĉon. Ni devas teni Usonon ĉe ĉeno nuntempe - kion ni faras.
  Goebbels snufis:
  - Kaj ne estis Fuhrer en Ameriko! Nun vi estas ilia reganto!
  Hitler subtenis:
  - Certe! Finfine, kiu estas Roosevelt? Idioto! Jes, kriplulo! Nu, kiel vi povas gvidi landon de rulseĝo!
  Goebbels intervenis:
  - Li ankoraŭ regus el sitelo!
  Hitler kapjesis.
  Roosevelt havas meningiton! Li mortis antaŭ ol ni pafis lin.
  La filmo montris brulantan sovetian T-28-tankon. Fumis, du bareloj estis torditaj.
  La anoncisto estis sufokita de ĝojo:
  - La moviĝo de nia kuraĝa armeo ne estas ĉesigita! La spino de la sovetia armea maŝino estis rompita. La granda genio kondukas nin de venko al venko! Heil Hitler! Zin Saluton!
  Goebbels diris malice:
  - Rusoj estas subhomoj! Nur puto de civilizacio. Malsuperaj slavoj, kun cerbo ne pli granda ol fingringo.
  Hitler muĝis:
  - La slavojn devas esti ekstermataj je naŭdek procentoj! Krueleco, krueleco, kaj pli krueleco! La slavoj estas rukto de homaro.
  Goebbels memoris:
  - Antaŭ la invado, ni provizis ĉiun soldaton per poŝtkarto, tie diras! Ne indulgu la infanon, se ĝi estas rusa! Kaj oni faris foton de pendumiloj kun knabino kaj paliso kun knabo palisumita sur ĝi. Kaj malsupre estas subskribo:
  - Do faru tion al la rusoj!
  Rosenberg sugestis:
  - Ni deklaru ukrainojn mongoloj!
  Hitler mordis la mikrofonon. En respondo, li estis trafita per elektra ŝoko, tiel tiel ke liaj dentoj klakis. Faŝisma numero unu hurlis:
  - La kaproj! Nu, kial li batas la hundinon!
  Goebbels kantis:
  - Mi kredas, ke la nazio estos savita!
  Hitler bojis:
  - Ve! Ve! Ve!
  La akompanantaro de la Fuhrer aplaŭdis:
  - Brila!
  Post bojado, Hitler diris:
  - Kial krestoj estas mongoloj?
  Rosenberg respondis:
  - Por starigi ilin kontraŭ la rusoj!
  Hitler zorge lekis la mikrofonon kaj denove estis trafita sur la langon per elektra ŝoko. La faŝisto ĝemis:
  - Ho! Mi venos al vi! Ĝi estos kukolo! Korvo!
  La filmprojekciilo jam montris la unuan pendumilon. Pluraj virinoj kaj dekduo da infanoj estis pendantaj. Ili estis nudaj, kun disŝiritaj korpoj - la ekzekutistoj laboris.
  La kabanoj ĉirkaŭe brulis. Estis montrite kiel faŝismaj soldatoj kun rulitaj manikoj establas "novan ordon." Ili kaptis bebojn kaj ĵetis ilin en brulantajn domojn. Ili alkuris virinojn, senvestigis ilin, detranĉis iliajn mamojn, disŝiris iliajn ventrojn. Samtempe ili provis fari kiel eble plej multajn abomenaĵojn. Unu el la virinoj estis segita duone per rusta segilo. Ŝi kriegis sovaĝe.
  Hitler kaj lia akompanantaro freneziĝis kaj sovaĝe ridis:
  - Do vi estas subhoma!
  Goebbels mem, aspektante kiel simio, blasfemis:
  - Rusaj difektitaj makakoj. Mortigu ruson por disbati ĝenan pedikon! Toto ili amuziĝos.
  Hitler kantis:
  - Sur la ruinoj de Kremlo! Ni konstruos tendarojn! Ni havos olimpikojn! He he hee! Kaj Ha-ha-ha!
  Himmler respondis:
  - Ni starigos plurajn grandegajn koncentrejojn sur la teritorio de Belorusio, ili purigos Rusion de homa rubo!
  Hitler gruntis:
  - Kapuĉo!
  Himmler demandis:
  - Sed mi pensas, ke eble ne indas ekstermi la slavojn, kvankam mense handikapulojn, sed samtempe fortajn kaj sanajn slavojn. Kelkaj el ili devas esti konservitaj por servi la germanajn sinjorojn!
  Hitler, nervoze turnante la mikrofonon en la manoj, grumblis:
  - Nu, jes! Jes Jes Jes! Faris pafilon el merdo! Ĉi tiu pafilo ne pafas, sed ĝi malbonodoras kiel elefanto!
  Goebbels respondis:
  - Kiel vere dia saĝo estas enhavita en la poemoj de Adolfo! Precipe en kono de artilerio!
  La akompanantaro bojis unuvoĉe:
  - Heil Hitler!
  La Fuhrer, kiel malgranda infano, enŝovis sian fingron en sian nazon kaj bipis:
  - Bip-bip! Ili batis min! Ni mortigis ĉiujn, kiuj estis ruĝaj! Nun ni veturas aŭton! Bip-bip-Bili!
  Goebbels kantis:
  - Do-re-mi-fa-sol-la-si! La kato prenis taksion! Kaj la katidoj kaptis ĝin kaj senpage veturis!
  Hitler metis kreman kukon sub la azenon de Goering. Li sidiĝis, kaŭzante amikemajn ridadojn de tiuj ĉirkaŭ li.
  La Fuhrer kantis:
  - En urboj trans la rivero! En urboj sen rivero! Malsaĝuloj vivas en plena paco! He he hee!
  La filmaĵo montris la detruitan Brest, ĝi estis trafita per pezaj armiloj kaptitaj de la francoj, kun kalibro de ĝis 400 milimetroj. Kaj multaj kadavroj, kiuj estis senceremonie tretitaj de faŝistaj soldatoj kaj dispremitaj de tankoj. Unu knabino estis ligita per siaj piedoj al kamiono kaj trenita laŭ la strato. Sanga, ŝi kriegis kaj draŝis.
  Hitler ridis, montrante la fingrojn:
  - Ho, kiom mi amas, kiam oni turmentas virinojn! Ĉi tio estas la plej granda plezuro. Multe pli bone ol sekso!
  Goering murmuris:
  - Kompreneble, kiam estas neniu kun kiu kompari!
  Hitler ridetis:
  - Kion vi diris!
  Goering tuj estis trovita:
  - Ne estas kun kiu kompari geniulon kiel vi!
  Hitler paŭcis:
  - Ho jes! La Fuhrer estas pli granda ol iu ajn! Mi estas super geniulo!
  La ĉirkaŭaĵo tuj kantis:
  - Eĉ se vi ĉirkaŭiru duonan mondon kun torĉo, vi ne trovos iun pli saĝan ol Hitler! Lia potenca forto dispremos, Hitler venkos ĉiujn judojn en la arbustoj!
  Goebbels respondis:
  - Paroladoj de la Fuhrer devas esti disdonitaj inter la trupoj!
  Goering konfirmis:
  - Fabelaj paroladoj!
  Hitler interrompis la vortan sensencaĵon:
  - Unue, ni devas svingi la rusan urson! Kompreneble, ni detruos la slavojn, sed ...
  Goebbels demandis:
  - Kio sed!
  Hitler mallarĝigis la okulojn ruze:
  - Se vi volas venki, kuraĝigu perfidon! Kelkaj el la rusoj devas esti metita kontraŭ la rusoj. Precipe kreu lokan policanon - policanojn! Por ke ili kaptu la partizanojn kaj mem traktu la lokan loĝantaron.
  Rosenberg kriis:
  - Prave!
  Goebbels demandis:
  - Ĉi tio estas provizora mezuro!
  Hitler klakis:
  - Jes!
  Goebbels sugestis:
  - Tie, eble ni nun kaŝos la faktojn de nia krueleco!
  Hitler kriis:
  - Mi kvakis iomete, kaŝis miajn dentegojn kaj fariĝis bela viro! Forbalau la judajn malbonajn spiritojn!
  Goebbels respondis:
  - Jes, judoj! Jen kion ni faros...
  Hitler interrompis:
  - Ni metu la rusojn sur la judojn! Ni enkondukos la praktikon de subaĉeto, se iu raportas, ke li estas kaŝita judo aŭ komunisto, li ricevos rekompencon de la konfiskita posedaĵo de la viktimo.
  Goebbels riverencis:
  - Kia neaŭdita saĝo! Salomono mem pendigus sin per envio, antaŭ via menso!
  Hitler snufis:
  - Kion restas al li judo?
  Rosenberg notis:
  - En Ukrainio okazis la plej amasaj judaj pogromoj!
  Hitler ĝojis:
  - Bone faritaj krestoj! Mi kreos el ili specialajn punajn brigadojn! Ili eltranĉos milionojn!
  Brest falis, sed la fortikaĵo ankoraŭ staris. La malgranda garnizono renkontis la malamikon per forta fajro. La germanoj ekkuris, sed faŝisma propagando ne montris tion. Ŝi ne montris, kiel brulis la germanaj tankoj, kiel tordis la torditaj turoj. Kiel pioniroj kun botelo da benzino, ili ĵetis sin sub la tankon kriante: Mi servas al Sovetunio! Aŭ eĉ pli bone, por la Patrujo, por Stalin!
  La popolo tute ne pensis submetiĝi al la faŝisma diktaturo, kaj ilia fido al komunismo nur plifortiĝis.
  Goering raportis la plej novajn datumojn de la afrika fronto:
  - Bedaŭrinde, Mein Fuhrer Rommel ne povis preni Tolbuk. Ĉi tio estas tro bone evoluinta fortikaĵo!
  Hitler subridis.
  - Kaj vi estas subevoluinta! Kion mi povas fari kun vi, porketo? Ni rigardos en la muzelon de via porko, kaj poste ni fritos vin kaj manĝos vin!
  Goering respondis:
  - Hvi! Hvi! Hvi!
  Hitler:
  - Ve ŭ ŭ ŭ !
  Goebbels mense turnis sian fingron al sia tempio: kia stulta Adolfo estas klaŭno!
  Idolo rimarkis:
  - Rommel havas tro malmultajn tankojn, kaj tiuj, kiujn li havas, estas tiel malpezaj kaj malfortaj! Ĝenerale, sur la orienta fronto la rusoj havas tankojn kun kalibro de 152 mm. Ili estas kuglo pezanta kvindek du kilogramojn. Tia potenco kapablas miksi ĉion samtempe, ho Mein Fuhrer.
  Hitler mordis sian langpinton kaj sovaĝe hurlis: ili komencis ĵuri korŝire! Sed germanaj malbenoj ne kongruas kun la rusaj, kaj ili rapide estingiĝis.
  Goering moke proponis cigaredon. Hitler klare deturnis sin, obtuze sibilante:
  - Ne necesas, mi bezonas cigaredojn! Mi uzas ilin nur por kaŭterigi virinajn korpojn.
  Goering gruntis:
  - Venu nun, ni rezistu la azenon de la virinoj!
  La okuloj de Goebbels eklumis volupte:
  - Prave! Ni faru ĝin nun!
  Hitler montris ilin:
  - Silentu, aĉaĵo! Koncerne la 152 mm pafilon, la francaj S-2-tankoj ankaŭ havis 155 mm pafilojn.
  Idolo kontraŭis:
  - La S-2 havas rapidecon de nur dek du kilometroj hore, kaj la KV-2 havas rapidecon de ĝis tridek kvin kilometroj.
  Hitler klakis:
  - Potencaj armiloj ne helpis la francojn, nek ili helpos la rusojn! Ĉar mi diris tiel!
  En la filmaĵo, la nazioj montris la batalon ĉe la limo kun Litovio. La sovetiaj trupoj estis surprizitaj. Germanaj tankoj simple pafis ilin per maŝinpafiloj. Parto de la faŝisma aviado jam sukcesis bombadi la objektojn kaj senceremonie pafis grupon da blondaj infanoj. La vunditaj infanoj hurlis, la bildo sur la fono de la brilanta suno kaj abunda herbo estis terura. Tiam ili montras, kiel malmulte vestitaj kaptitoj estas forpelitaj. La nazioj ne staras ĉe ceremonio, ili draŝas ilin per fusilpugoj, kaj mortigas tiujn kiuj postrestis per bajonetoj. La ina parto ankaŭ estis kaptita. La knabinoj estis senceremonie nudigitaj kaj movitaj ĉirkaŭe nudaj, dum ili estis trafitaj per vipo. La okuloj de Hitler avide eklumis, liaj manoj tremis:
  - Ĉi tio estas vera ĝuo! - grumblis Adolfo.
  Goebbels respondis:
  - Kaj se ĉiuj sklavoj en koncentrejoj estas ordonitaj labori nudaj en la varma sezono?
  Hitler hurlis:
  - Kial nur kiam estas varme?
  Goebbels levis la ŝultrojn:
  - En frosta vetero ili mortas pro malvarmo! Pardonu Fuhrer!
  Hitler kapjesis.
  - Jes! Goebbels ĝis ni kreos multajn robotojn, ni bezonas sklavojn! Cetere, kiel pri lobotomigado de kaptitoj?
  Goebbels balancis la kapon:
  - Ne mein Fuhrer! En ĉi tiu kazo, ili fariĝos kompletaj idiotoj kaj ne povas esti uzataj en produktado.
  Hitler kriis:
  - Kial ĉi tio estas necesa?
  Goebbels klarigis:
  - Ni devos fari aeratakon al Britio, kaj estonte batali kun Usono. Por fari tion, vi bezonos multajn aviadilojn kaj ŝipojn, kio signifas grandegan kvanton da kvalifikita laboro!
  Hitler kapjesis.
  - Jes, ni ankoraŭ ne bezonas idiotojn! Sed kiam mi konkeros la tutan mondon, mi lobotomigos ĉiujn rusojn!
  Goering ŝercis:
  - Persone?
  Hitler respondis kolere:
  - Kaj ankaŭ vi, porko! Cerba kirurgio!
  Goering forte suspiris:
  - Ĉu eblas fari operacion pri io, kio ne ekzistas!
  Goebbels rimarkis:
  - Vi povas efike lavi viajn cerbojn nur se ili forestas! Kaj vendu vian konsciencon, se ĝi estas malmultekosta!
  Hitler frapetis Goering sur la vizaĝon:
  - Ho, dika porko! Kuŝu en la lito sur via flanko! Ne kuru al repago, cerbolavu vin!
  Goering demandis:
  - Kion do mi faru?
  Hitler kaptis la Reichsmarschall je la orelo kaj tiris lin malsupren:
  - Reĝo de la kaproj, rampu sub la tablon!
  Goering grimpis, sibilante, kaj Hitler komencis piedbati lin:
  - Ĝi montriĝis bona mato, ĝi estas dika!
  Goebbels rimarkis:
  - Kaj ne necesas lobotomio!
  Hitler rimarkis:
  - La ŝtonkapo obtuligas eĉ skalpelon!
  Idolo diris:
  - La datumoj de la unua bataltago montris: A la kompletan nepretecon de la rusoj, B la totalan superecon de niaj trupoj. Tial ni batis ĝustatempe por la Fuhrer. Kaj ni batos!
  Hitler piedbatis Goering denove:
  - Kaj vi dika aĉulo, vi estis kontraŭ la milito!
  Göring murmuris:
  - La unua krespo estas ĉiam bulema!
  Hitler eksaltis:
  - Nun kisu miajn botojn!
  Goering ĝemis:
  - Eble ne antaŭ ĉiuj!
  Hitler klinis sin kaj kaptis la Reichmarshal je la haroj:
  - Kisu la hundinon, alie mi igos vin fari ion multe pli humiligan! Ĝis nun mi estas bona!
  Goering komencis kisi la laludan boton. Hitler pikis lin en la nazon per la pinto, lia nazo komencis flui:
  - Tiel mi pli ŝatas vin!
  La reikmarŝalo grakis:
  - Jes, mia Fuhrer!
  Goebbels sugestis:
  - Povas atribui rekompencon por Stalin.
  Hitler snufis:
  - Ĉu ĉi tiu estas la ekstergeedza filo de la judo Prĵevalskij? Ne, mi ne volas altigi sensignifecon! Komprenita!
  Goebbels obĵetis:
  - Sed ĵus lastatempe, vi, la granda Fuhrer, laŭdis Stalin, komparante lin kun la kaŭkaza tigro!
  Hitler respondis:
  "Mi pensis, ke li agos saĝe kaj atakus min!" Sed Stalino montriĝis stultulo, donante disbatan baton al la intesto! Kaj nun kial mi laŭdu lin! Jona.
  Goebbels rimarkis:
  - La milito ankoraŭ ne estas venkita!
  Hitler respondis ĵetante manplenon da vinberoj al Goebbels:
  - Kaj vi komencu!
  - Mi nur atentas!
  Hitler bojis:
  - Singardemo estas la ĉefa eco de perfiduloj! Timo estas ĉiam egoisma, ĉar ĝi ekskludas sinoferon!
  Goebbels respondis:
  - Timo estas tia donaco, ke estas malfacile doni al malamiko, sed facile konservi por vi mem!
  Hitler muĝis:
  - Akra lango plej ofte kaŝas obtuzecon de la cerbo!
  Goebbels rimarkis:
  - Stalino estas tre sprita! Li diris: Mi amas Hitleron kiel kamparano kolektivaj bienoj! Amuza!
  - Pli bone kiel hunda bastono!
  Hitler kraĉis sur Idol:
  - Estas kurioze!
  Idolo rimarkis:
  - Ne ĉiuj fortoj de Sovetunio koncentriĝas proksime de la landlimo. La rusoj havas enormajn tankrezervojn kaj laborforton. Do ni ĵus frapis la unuan baton...
  Hitler interrompis:
  - Mi aŭdis ĉi tiujn rakontojn pri la unua kaj dua ŝtupoj.
  Goebbels sugestis:
  - Ni proponu al ĉiuj rusaj soldatoj rekompencon, se ili transdonos komisaron al la armeo.
  Hitler saltis:
  - Ĝuste tion ni faros! Kie do estis la komisaroj, la ordonistoj atendas kun la psikiatria hospitalo!
  Borman, kiu ĝis nun silentis, eniris la interparolon:
  - En Brest, la SS konfiskis artajn trezorojn! Ili povas esti transdonitaj al vi de la Fuhrer!
  Hitler notis:
  - Tio estas mia, kondomo!
  Goebbels korektis:
  - Ne kondomo, sed la privilegio de la Fuhrer!
  Hitler, kaj post li ĉiuj ĉirkaŭ li komencis ridi, la Fuhrer eĉ falis de sia seĝo kaj piedbatis liajn krurojn:
  - Eeyore! Eeyore! Eeyore! Sama opinio!
  Borman sugestis:
  - Li povas meti kondomon sur la kapon de Goering!
  Hitler ridis:
  - Ne! Ŝi estas tro malgranda!
  Borman respondis:
  - Sed pli ol la pinto de la lipharoj de Stalin?
  Hitler levis sian tonon kaj kapjesis:
  - Ne malpli! Bone, lasu la knabinojn danci antaŭ ni.
  Knabinoj elkuris antaŭ Hitler kaj lia sekvantaro, piedbatante siajn nudajn krurojn. Hitler faris geston, la adjutanto puŝis vipon al li. La Fuhrer eksaltis kaj komencis plibeligi siajn nudajn, nudajn krurojn:
  - Dancu pli varmaj hundinoj! Pli varma!
  La knabinoj kriis:
  - Gloro al Germanujo!
  Hitler korektis:
  - Ne Germanujo, sed la Fuhrer!
  La knabinoj levis la krurojn pli alte:
  - Gloro al la Fuhrer!
  La longa vipo komencis bati pli forte! Hitlero iom post iom ekkoleris, svingante kaj frapante.
  - Mi estas la granda Hitlero! Mi alportas morton al la mondo!
  La suite kantis:
  - Zin Saluton! Zin Saluton!
  Hitler hurlis:
  - Kaj por ke la naskiĝlando floras - Zin Hajlo, Zin Hajlo, Zin Hajlo! Ne la Fuhrer estas pli malvarmeta kaj pli bona!
  La sunbrunaj, sveltaj, muskolaj kruroj de la knabinoj ekscitas la Fuhrer. Li batas pli kaj pli ofte kaj krias kiel porko. La knabinoj krias, iliaj rozkoloraj kalkanoj briletas, la bato trafas iliajn piedfingrojn.
  Hitler diris:
  - Kaj kiu estas la plej mojosa el ĉiuj?
  Knabinoj respondas:
  - Kompreneble la Fuhrer!
  Hitler kriis:
  - Kiu havas pli bonan pumpadon?
  La knabinoj kriis:
  - Kompreneble la Fuhrer!
  Hitler kriis:
  - Mi estas la granda Fuhrer!
  Borman rimarkis:
  - Eble ni provos ludi kun la knabinoj, bone?
  Hitler siblis:
  - Mi donas permeson! Ni ĉiuj kaj vi Goering!
  La Reich Marŝalo gruntis:
  Dankon Fuhrer!
  La sekvantaro de Hitler eltiris bastonojn kaj komencis bati la knabinojn. Ili batis min ne nur per kaŭĉukaj bastonoj, sed ankaŭ per pugnoj kaj piedoj. Ili draŝis senkompate, kaj baldeli de kriado.
  Hitler ekskuiĝis pro ekstazo:
  - Mi venkos homojn! Mi venkos homojn! Kaj piedbati vian azenon!
  Goebbels mem flirtemulo rimarkis:
  - Ĉiu povas igi virinon krii, sed nur vera sinjoro povas igi ŝin verŝi larmojn!
  Hitler, batante duonnudan knabinon, diris:
  - Kaj ni estas la kavaliroj de la Reich!
  Borman deklaris:
  - Neniu estas pli honesta ol la Fuhrer!
  Hitler konsentis:
  - Certe! Kia porko, tia besto!
  Goering kontraŭis:
  - Mi estas sindonema al vi, Fuhrer!
  Hitler snufis:
  - Kial vi batas tiel malforte!
  Göring respondis:
  - Mi ne povas levi mian manon kontraŭ virino!
  Hitler piedbatis Goering en la stomakon:
  - Malfortulo!
  Borman ŝercis:
  - Li estas tro dika! Trafinte la sinjorinon, li minacas krevi el la graso! Mi torturas mian edzinon ĉiutage!
  Göring respondis:
  - Sekso kun vi estas la plej granda torturo!
  Borman estis ofendita:
  - Kaj la porko estas kun vi!
  Göring rimarkis:
  - Kaj la apro estas la plej seksa besto, post la lupo.
  Hitler ŝercis:
  - Vi ne estas apro, sed kalva azeno!
  Goering ekstaris kvarpiede:
  - Eeyore! Eeyore! Eeyore! Sama opinio!
  Hitler saltis sur la dorson de Goering kaj komencis instigi lin kaj bati lin sur la flankojn per la kalkanoj, muĝante:
  - Mi diras al vi, ke vi kriu aŭ mi kaptos vin per miaj spronoj!
  Bormann kaptis Goering je la nazo:
  - Ŝajne vi volas drenilon!
  Hitler sugestis:
  - Eble ni povas devigi Goering-on kisi virinajn piedojn?
  Goering gruntis:
  - Mi konsentas, nur foriru de mi, Fuhrer!
  Hitler paŝis sur la piedfingrojn de Goering, poste kriegis kaj diris:
  - Estu-estu!
  Hitler respondis:
  - Ĉu vi ne volas esti la ĉevalo de la Fuhrer!
  Goering ĝemis:
  - Tro malfacila!
  Hitler pikis Goering per sia genuo:
  - Ŝajne, vi ne estas germana ĉevalo, sed rusa kapro! Do ni donos al vi bonan batadon! Ĝuste!
  Göring respondis:
  - Nu, kial Mein Fuhrer vi nur ŝercas min! Ke vi ne havas aliajn grandajn viktimojn!
  Hitler demandis:
  - Pri kiu mi moku?
  - Sed super Borman!
  Hitler murmuris:
  - Do jen la problemo, li ne estas tiel dika kiel vi! Tio signifas, ke turmenti lin estas multe malpli amuza!
  Goering estis trovita:
  - Sed li estis en ruĝa malliberejo!
  La vizaĝo de Hitler tordis:
  - Kio? Ĉu li vere sidis?
  Borman gruntis:
  - Jes, estis tia afero, Fuhrer!
  Hitler saltis de Goering kaj, krakante sian vipon, trafis Bormann. Li, ne atendinte tion, falis sur la genuojn:
  - Ho Fuhrer por kio!
  Hitler respondis:
  - Por ĉio bona! Estos malbone por vi, hundeto!
  Goering levis la ŝultrojn:
  - Necesas! Necesas! Ni devas kredi je mirakloj!
  Borman obĵetis:
  - Jes, en la ruĝa malliberejo, mi restis dediĉita al faŝismo! Heil Hitler!
  La Fuhrer daŭre batis Bormann:
  - Ne, hundo! Mi brutale venĝos kontraŭ vi! Vi scios kaŝiĝi en ruĝaj malliberejoj!
  Borman rampis kaj ĝemis kiel hundo, oni senkompate vipis lin. Hitler draŝis sian plej proksiman partneron kun pasio.
  Goering, profitante la momenton, forrampis kaj kaŝis sin sub la tablo. Vi neniam scias, kio venos en la menson de la posedita Fuhrer.
  Hitler tamen rimarkis tion kaj ĉesis bati Bormann:
  - Kien vi iras, Porkino?
  Goering respondis humure:
  - Kiam la Fuhrer amuziĝas, iu devas regi la landon! Kaj mi estas via plej granda dekstra mano.
  Hitler etendis la manojn:
  - Jes! Mi estas la plej granda el la plej grandaj!
  Borman aldonis:
  - Kaj tre forta! - La deputito de Hitler en la partio turnis sin kaj kuŝiĝis sur la stomako. - Mi ankoraŭ mortas!
  Hitler saltis:
  - Alia erinaco mortis! Estas bone, mi gajigos lin nun.
  La Fuhrer saltis sur la dorson de Bormann. Li sibilis sub li, kaj komencis tordiĝi kaj ĝemi:
  - Mi estas porko! Nur magra!
  - Ne, ne porko! Ni havas unu porkon, Goering, kaj vi estas origita, kaj ankaŭ tre dika!
  Borman respondis:
  - Kial la Fuhrer estas dika?
  - Obezeco de la cerbo! - Hitler piedbatis sian deputiton en la kolon, poste sidiĝis sur li. - Jes, la dorso estas fleksebla!
  Borman sugestis:
  - Ĉu vi volas, ke mi dancu ukrainan hopakon por vi?
  Hitler eksaltis:
  - Verŝajne vi ricevos nikelon! Bone, knabinoj, proksimiĝu kaj lasu lin kisi viajn piedojn.
  Borman kriis:
  - Kun granda feliĉo!
  La junaj, belaj, nudaj piedoj de la knabinoj kontaktis la vizaĝon de Bormann kaj li avide batis ilin. Hitler avide rigardis tion, poste montris la fingrojn en la okulojn de la Vic-Führer:
  - Nu, vi havas voluptajn okulojn!
  Bormann murmuris:
  - Huliganoj forprenas vian vidon!
  Hitler prenis cigaredon el la malantaŭa poŝo de Bormann. Goebbels kompleze alportis fajrigilon al li. La Fuhrer ekbruligis ĝin kaj komencis amuziĝin estingante siajn cigaredojn de la nudaj kalkanoj de la knabinoj, igante ilin krii. Hitler ŝajnis ĝui tian amuzon, li eĉ ekstaziĝis, kriante:
  - Mi estas la granda Fuhrer! Potenca kiel Dio! Mi volas mortigi, mi volas iri rekte al la ĉerko! Niaj virinoj naskiĝas por turmento! Ĉiuj homoj en la mondo estas stultaj brutoj!
  La cigaredo lasas veziketojn sur la teneraj piedoj de la knabinoj, kaj iom doloras paŝi, sed ili tamen dancas.
  Goebbels sugestis:
  - Kaj se mi aspergus neĝon sur mian Fuhrer?
  Hitler estis surprizita:
  - Kiel estas somere?
  Goebbels rimarkis:
  - Vi povas aspergi neĝon per fridujoj!
  Hitler hurlis:
  - Jen la feko de la Sinjoro! Mi ne pensis pri tio antaŭe! Sed ĉi tio daŭros iom da tempo, ĉu ne?
  Goebbels respondis:
  - Kompreneble, mein Fuhrer, kaj elspezojn, sed ni re-ekipos la imperian oficejon tiel, ke ĉiumomente povas neĝi aŭ pluvi, aŭ varmiĝi!
  Hitler batis Bormann sur la kapon per sia pugno:
  - Mi ne limigas vin en financoj, sed mi limigas vin en tempo! Por ke post dek tagoj ĉio estos farita!
  Bormann, Goebbels kaj la tuta sekvantaro hurlis unuvoĉe:
  - Mein Fuhrer estos ekzekutita!
  Hitler eliris Bormann:
  - Eble estas pli agrable sidi sur dika Goering!
  . ĈAPITRO N-ro 14.
  Alicio, pasiginte enuan tempon en la karcero, feliĉe ekdormis. Almenaŭ estos io mirinda kaj unika tie. Kaj en sonĝo vi povas ĝui ion nevarnie heroan.
   Du militistoj amikoj kun la sonoraj nomoj de Alisa Selezneva kaj Anzhelika Koroleva fuĝis al Berlino, kiu estis senespere ĉirkaŭita de la Ruĝa Armeo, sed ankoraŭ ne estis prenita. Estas bone esti tute plenkreska knabino en sonĝo.
  La graciaj, sunbrunaj, muskolaj kaj nudaj piedoj de la knabinoj plaŭdis tra la varmaj flakoj varmigitaj de la aprila suno.
  La militistoj, lavitaj de la pluvo, estis belaj, kiel feinoj, kvankam terure gratitaj kaj vunditaj en batalo, kun purpuraj kontuziĝoj sur siaj senkulpaj vizaĝoj. Dum la batalo, preskaŭ ĉiuj vestaĵoj de la ŝikaj militistoj estis bruligitaj aŭ ŝiritaj, kaj ili kuris duonnudaj, kaj la torĉoj el hararo: por Alisa Selezneva, kiel ora folio, por Angelica Koroleva, kiel la flamo de la erupcia vulkano Vezuvio, kovris iliajn sveltajn dorsmuskolojn, ruliĝante kiel gutetoj de hidrargo.
  Kio restis malantaŭe estis kampo sternita de kadavroj kaj frakasita ekipaĵo, ĉio elfosita de bomboj, krateroj kaj profundaj tranĉeaj vundoj forlasitaj de la efiko de nekonataj diskaviadiloj.
  Berlino mem, kiel korpo turmentita de nekuracebla malsano, elĵetis nigre nubojn, sed samtempe ŝajne senvivajn, fumon. Spiraloj konsistantaj el atomoj de bruligita materio krucis kaj intersekciĝis en la ĉielo laŭ satana ŝablono.
  Angelika la siberia spacmilitisto notis:
  - Eĉ la naturo provas emfazi nian homan malfortecon kaj senpovecon antaŭ la elementoj!
  Alisa Selezneva, per forta bato, ŝprucis akvon sur la flako, kontraŭis:
  - Ni homoj estas dotitaj per la donaco krei nian propran realon. Post ĉio, la menso estas esence pli forta ol la muskoloj. Kio estas muskoloj? Nur proteinaj fibroj en kiuj elektromagnetaj fortoj interagas.
  Angeliko zorge rigardis la ĉielon. La kirloj de fumo ŝajnis komenci miniaturan batalon inter si. Estis kvazaŭ demonoj kunhavis potencon super la universo. La riveretoj koliziis, intersekciĝis, foje formis specon de ornamaĵo, foje, male, ili malklariĝis en la spacon.
  Angelica hazarde trapikis sian nudan piedon de la pinto de metala fragmento kaj haltis kaj ĝemis:
  - Damne, mi estas en profunda problemo! Kiel akraj povas esti la fragmentoj!
  Alisa Selezneva filozofie rimarkis:
  - La tuta mondo konsistas el kudriloj, nur al la vivantoj ĝi ŝajnas glata, pro la ŝuigita konscio!
  Angelica aŭtomate levis sian fusilon kaj pafis la persistan Fritz kiu staris alte direkte al ili. La hitlerano kun rompita vizaĝo ellasis la fusilon kaj sinkis kun ĝemo. La siberia militisto ŝercis:
  - Vi estus mojosa, sed vi fariĝus malbona! Tion povas konduki servi la Fuhrer!
  Alisa Selezneva ĵetis sin sur la teron sur la stomako kaj pafis celitan eksplodon. Tri nazioj glate ekloĝis sur la freŝa printempa herbo. Angeliko diris tute prudente:
  - Vi deziris rusan teron, do vi ricevis ĝin, kvankam en fiksita limo!
  Alisa Selezneva ruze ridis:
  - Regantoj, kiuj volas senlimajn spacojn, ricevas monon strikte laŭ la limo por sia tombo! Tamen, bedaŭrinde, temoj estas entombigitaj ne malpli ofte!
  Angeliko diris kun tuta seriozeco:
  - La morto estas malbona, sed la vivo sub la jugo estas eĉ pli malbona... Sed nun ni festas venkfestenon, ĉio funkcias, kaj eĉ la nepenetrebla ĉefurbo de la Tria Regno - Berlino estas ĉe niaj piedoj!
  Alisa Selezneva diris kun laca tono:
  - Kio estas la afero? Ĉu vi pensas, ke la germanoj faros ĉion por ni nun? Vi naiva knabino!
  Angelica sufiĉe prudente kontraŭis ĉi tion:
  - Se ni venkas nian ĉefan malamikon, tio liberigos rimedojn por plua lukto! Vi mem devas kompreni ĉi tion.
  Anstataŭ respondi, Alisa Selezneva rigardis la tranĉean kampon kuŝantan antaŭ ŝi. Kiom da uloj, kaj sovetiaj kaj germanaj, mortis sur ĝi? La mondo ne estas infero, sed ĝi certe ne estas ĉielo. Ĝi estas eble eĉ dominata de vastaj submondaj objektoj. Post ĉio, ekleziaj ortodoksoj instruas, ke sensignifa malplimulto estas savita. Kaj plej multaj homoj, pro la pekeco de sia naturo, estas kondamnitaj al turmento.
  Alisa Selezneva ĉiam estis incitita kaj malakceptita de tia postulato el la Sanktaj Skriboj. Kion la ortodoksuloj vere konsideras peko? Estas eĉ tute nature por ĉiuj vivantaj strebi por kariero kaj ĉampioneco. Sed ĉu ĉi tio ne estas natura sekvo de la homa naturo? Kaj la neskuebla leĝo de evoluo.
  Ekzemple, se la Ruĝa Armeo estus gvidata de la instruoj de Kristo - ili batus vin sur vian dekstran vangon, turnu vian maldekstren, kiel ĝi finiĝus por la tuta Sovetia Patrujo.
  La knabinoj trafis ne tute detruitan faŝistan pilolujon kaj estis devigitaj kuŝi sub celita fajro.
  Angeliko, frotante la herbon per sia nuda plando, ĉar ŝia kalkano tre jukis, diris:
  - Kelkfoje oni devas suferi... Sed eĉ sufero fariĝas rutino, kio esence estas la plej malbona afero!
  Alisa Selezneva ŝanĝis sian pozicion, per preciza pafo ŝi deprenis duonon de la kranio de la SS-ulo, kiu ordonis per bojanta tono kaj grumblis:
  - Faŝismo uzas ne-estetikajn metodojn: kvin kontraŭ unu. Krome, se estas malpli da ili, ili retiriĝas!
  Angeliko diris kun malgaja rigardo:
  - Kio, ĉu vi volas honestecon de la vulpo?
  Alisa Selezneva malĝoje respondis:
  - Konsentu, vi volas kredi je io bela! Eĉ en la honesteco de vulpo, aŭ la nobleco de lupo!
  La knabinoj estis devigitaj rampi al la pluviva pilolujo kvarpiede. La antikva taktiko rampi kiel platuno estis uzata de militistoj en batalo. Kaj mi devas diri, ne sen sukceso.
  Angeliko pafis kvin soldatojn de la Wehrmacht penantajn elrampi per unu eksplodo, kaj diris ĝoje:
  - La rusa armeo venkas kiel ĉiam. Eĉ se la malamiko havas avantaĝon!
  Alisa Selezneva, pafante gigantan eksplodon, ridis responde:
  - La nazioj neniam havos avantaĝon.
  Angelica apenaŭ havis tempon por deturni sian kapon pro la efiko de la akuzo. Eĉ fajra hararo montriĝis fortranĉita, angula fragmento. La ruĝhara militisto ekkriis:
  - Tondadoj estas senpagaj ĉi tie, kvankam neceseja purigado estas multekosta!
  Alisa Selezneva, ridante tra larmoj, respondis al sia amiko:
  - Vi scias, tio tute ne estas amuza... Ĝenerale, en okazo de morto, ĉu estos daŭrigo, jen la demando?
  Angelica ŝajnigis esti surprizita:
  - Kio estas la tumulto ĉi tie, fakte? Post ĉio, neekzisto, minimume, enhavas neniun doloron, nek lacecon, nek zorgojn. Kio signifas, ke ĝi estas multe pli dolĉa ol nia vivo de kontinuaj provoj!
  Antaŭ ol respondi, Alisa Selezneva kaptis la SS-ulo kun la muzelo de mistulo per armila forto kaj, glate premante la ellasilon, ĉesigis lian ĉapeladon. La militisto, skuante siajn ruĝajn buklojn, ridetis:
  - Vi scias, ĉiuj senescepte preferas vivon al neekzisto. Tio signifas, ke eĉ en nia propra konscio estas nepriskribebla ĉarmo!
  Alisa Selezneva ridis kun evidenta peno:
  - Inkluzive de vivo kaj sufero! - La ruĝhara militisto paŭzis kaj aldonis per pli trankvila voĉo sen streĉo. - Sed ĉu eblas kompreni la lumon sen koni la ombron? Kaj la feliĉo ne konas doloron. Ĉio hela estas konata per dualismo!
  Angelica konsentis nur parte:
  -Se ni pensas pri tio tiamaniere, tiam ni devis esti venkitaj de la nazioj por vere kompreni la guston de venko. Ĝi ankaŭ estas dualismo: perdita kaj venkita!
  Alisa Selezneva, viŝante la optikan vidon, ne povis ne konsenti:
  - Jes, sendube, certa dualismo ĉeestas en ĉio. Kiel speco, la Diaĵo estus senespere rutina sen la Diablo.
  Angeliko rapidis, sen ĉeso de fajro, korekti sian amikon:
  - La termino Diablo mem en la antikva greka signifas kalumnianto. Tio estas, en la Biblio oni provis prezenti la opozicion al Dio en la plej malvirta formo.
  Alisa Selezneva, elbatinte la okulon de alia Fritz per kaŝpafilo, sugestis al sia amiko:
  - Ĉi tio estas nigra PR. Ĉu vi provas altigi vian takson malaltigante vian kontraŭulon?
  Angelica sufiĉe logike notis:
  - Kompreneble, ĉiu povanto uzas sian propran administran rimedon por misfamigi sian kontraŭulon. Estas certa ŝablono en ĉi tio, ne estas deziro fordoni potencon kaj perdi privilegiojn kun la manĝujo. Tial atendi objektivan difinon de la konfrontiĝo inter Dio kaj Satano en la Biblio estas, almenaŭ, naiva.
  Alisa Selezneva eĉ rulis siajn bluajn okulojn sur sian frunton:
  - Kompreneble, oni ne povas postuli objektivecon de la aŭtoritatoj. Sed la demando estas, kiu estas Satano? La plej perfekta anĝelo provanta doni pli da libereco al la kreado, aŭ... Tiu, kiu fariĝis patro de malbono kaj sufero?
  Angelica ĝemis malgaje:
  - Doloro kaj sufero fariĝis tiel naturaj por la homaro, ke mi havas seriozajn dubojn, ke estis Lucifero, kiu naskis ilin... Ĉiukaze, sen la deziro de Ĉiopova Dio, estas neverŝajne, ke kreita estaĵo estus atinginta ion ajn. ..
  Alisa Selezneva, sendinte mortigan kuglon en la kurban ponton de la nazo de la faŝisto, li falis suben, tuj kovrita de sango. La militisto tuj konsentis:
  - Jes, atribui ĉian malbonon kaj problemojn al la Diablo estas same kiel ofendi la vipon, kiu trafis vin, prefere ol tiu, kiu vin batis per ĝi.
  Angeliko mem, trafante la malamikon per mallonga eksplodo, ankaŭ frapis sian pugon en la plej proksiman distordita vizaĝon, post kio ŝi aldonis:
  - La jena analogio estas pli taŭga ĉi tie: la posedanto ĉizis bastonon el ligno, batis la sklavon per ĝi, kaj tiam diris - la bastono estas absoluta malbono, kaj la posedanto estas absoluta bono!
  Alisa Selezneva senzorge turniĝis, kaj la rompita osto de la klaviko de la knabino kaŭzis teruran doloron al ŝiaj inflamaj artikoj. La militisto iom sulkigis sian frunton, sed ne humiligis sin ĝis ĝemoj. Krome, kvazaŭ ludante keglojn, ŝi venkis tri faŝistojn. Unu el la nazioj faligis sian kokitan kartoĉon, igante la lanĉilon pafi.
  Fajraj garboj ŝajnis bruli tra la betono, kaj fragmentoj de korpoj, ostoj kaj disŝirita viando flugis supren.
  Alisa Selezneva, ridante, mokante sin (sen humuro oni ne povas travivi en milito, aŭ almenaŭ ne konservi vian psikon sana) kantis:
  - Kia doloro, bona doloro: matĉo kontraŭ la naziaj Krauts; cent - nulo!
  Ambaŭ belaj knabinoj ridis laŭte, laŭte... Kaj ŝajne la akra ridado tiom efikis al la timigitaj germanoj, ke la interpafado siaflanke tuj malseketiĝis. La silento estis tiel subita kaj peza, ke ĝi trafis la orelojn de la militistoj.
  Angelika ekkriis:
  - Nenio krias pli penetrante pri perdoj ol milita paŭzo!
  Alisa Selezneva aldonis:
  - La sonoj de batalo estas surdigaj, sed vi fariĝas vere surda kiam vi ne rimarkas la finon de la kanonado!
  La faŝistoj forĵetis siajn blankajn ĉifonojn kaj ekkriis plene:
  - Hitler estas kaput! Hitler estas kaput!
  La siberia militisto ne povis rezisti aforismon:
  -Homoj traktas malbonan reganton kiel bieron, ili volas vidi lin malvarma kaj sur la tablo, sed ili pretas pagi por ĝi ne nur per paperpeco!
  Alisa Selezneva subtile notis tion:
  - Kiam reganto estas malbona, li estas bone citita en ŝercoj! Kaj kiam estas multaj ŝercoj, la vivo fariĝas pli amuza! Kaj ridado plilongigas la vivon! Tio estas, kun senutilaj gvidantoj: la vivo estas kiel kompleta ŝerco: longa, amuza, timiga, sed oni ĉiam volas scii la daŭrigon!
  Angelica ridis nervoze:
  - Sed mi ne sciis kial mezbonaj reĝoj kutime regas tiom longe!
  Preskaŭ cent kaj duono da homoj kapitulacis al la germanoj. Inter ili troviĝis almenaŭ tridek knaboj de dek ĝis dekses jaroj, la plej multaj en pantaloneto kaj nudpiede, kiuj sukcesis frapi siajn nudajn, sunbrunigitajn genuojn en la tranĉeoj. Vidante belajn knabinojn apenaŭ kovritajn per ŝiritaj ĉifonoj, la knaboj ruĝiĝas kaj mallevas la kapon, sed samtempe daŭre rigardas la terure belajn militistojn.
  La nazioj demetas la armilojn konfuzite, eĉ ne venas al ili en la kapon, ke estas domaĝe por duono de la bataliono kapitulaci al du vunditaj, ŝajne junaj knabinoj. Kiel timigitaj kaj konsternitaj ili estas.
  Unu el la knaboj, nervoze gratante sian malpuran plandon sur la herbo, ŝajnis enŝovis spliton en lian nudan kalkanon kaj diris en rompita rusa lingvo:
  - Onklinoj, ne sendu min al Siberio, tie ni frostigos niajn nazojn kaj krurojn:
  Angeliko diris kolere:
  "Ni sendos vin ĉiukaze, sed por eviti ke viaj nudpiedaj piedoj senkuraĝiĝu en la neĝo, ili batos vin sur la plandojn de viaj piedoj per bastonoj ĉiun horon."
  La knabo skuiĝis pro timo kaj ekploris kiel knabino. Aliska rapidis konsoli la infanon:
  -Vi estas ankoraŭ tro juna. Ili verŝajne klasifikos vin kiel civilulon. Ĉiaokaze, se vi diras, ke vi ankoraŭ ne estas dekdujara, tiam ili certe ne kondukos vin al la tendaro.
  La knabo subite ĉesis muĝi kaj per pli malalta voĉo, penante imiti plenkreskulon, diris:
  - Mi ne forlasos miajn kamaradojn! Aŭ ĉiuj estas liberigitaj aŭ senditaj al koncentrejo kune!
  La knabinoj miris pri la neatendita kuraĝo de la knabo, Angeliko venis kaj karesis lian kapon:
  - Bone, ĉi tio valoros por vi... Sed ne timu, la plejmulto de la kaptitaj germanoj laboros en la eŭropa parto de Rusio restarigante tion, kio estis detruita, kaj por vi infanoj estos bona manĝaĵo, pli bona ol viaj; porciigo, kaj ili montros filmojn.
  La kaptitaj knaboj estis ja maldikaj, kelkaj eĉ havis siajn vangojn montritajn, kaj la tri senĉemizajn knabojn havis ĉiun ripon videbla sub sia maldika haŭto, kaj iliaj manoj fariĝis tiel maldikaj, ke estis mirinde kiel ili tenis Faust-kartoĉojn en ili. Manĝŝparporciigo en la Tria Reich, eldonita per porciaĵkartoj, malpliiĝis tiel multe en la lastaj monatoj ke la populacio preskaŭ mortis pro malsato. Krome, printempo estas tradicie la plej malabunda tempo de jaro por manĝaĵo.
  Alisa Selezneva kompatis ĉi tiujn ulojn, la infanojn de "superhomoj", kiuj nun aspektas kiel malriĉaj, malsataj nudpiedaj homoj. Li traserĉis siajn poŝojn kaj trovis en ili malgrandan usonan ĉokoladon kaj estis konfuzita.
  La donaco ricevita sub Lend-Lease estis tro malgranda, kaj estis tridek du knaboj (la ceteraj estis multe pli aĝaj, en militistaj aŭ fajrobrigaduniformoj, nerazitaj, tre malagrablaj, kurbigitaj, kio donis la impreson de maljunuloj! ), estis ne sufiĉas ĉokolado por ĉiuj.
  Doni al unuj kaj ofendi aliajn? Aŭ lotumi? Ĉi-lasta estas kutime la solvo, sed ĉi-kaze ĝi povas ŝajni ridinda. Aŭ dividu ses kahelojn inter la plej malgrandaj batalantoj.
  Ĉi-lasta ŝajnis al Alisa Selezneva la plej justa kaj li, elpreninte ĉokoladon, zorge forigante la envolvaĵon, dividis la tranĉaĵojn, transdoninte ilin al la plej malgrandaj kaj maldikaj germanaj infanoj.
  La iamaj nazioj ja ŝajnis rompitaj. Neniu skuis la boaton, faris provon ataki aŭ forpreni la armilon. Vere, iuj murmuris kelkajn malbenaĵojn tra la dentoj, sed tuj kiam la knabinoj faris paŝon en ilia direkto, la Krautoj tuj silentis kaj premis la kapojn en iliajn ŝultrojn, kvazaŭ atendante baton.
  Alisa Selezneva eĉ ronkis kun nekarakteriza malestimo:
  - La superhomoj certe ŝrumpis. Kie estas ilia nedetruebla arja spirito?
  Angeliko kaptis de unu el la knaboj manrulitan cigaredon kaj ĵetis ĝin en la herbon, estingante ĝin per la fingroj de sia ĉizita, kvankam kovrita de abrazioj, kruroj, kaj kriis:
  - Ĉiu, kiu fumas cigaredojn, konstruas sukceson en la vivo farante fumpaŭzon tro ofte!
  Alisa Selezneva volonte konfirmis:
  - Jen kion mi konsentas kun Hitler, vera arja militisto ne devus: trinki, fumi kaj esti fidela!
  Post tiuj ĉi vortoj, la mornaj knaboj, pretaj ĉiumomente ekplori, eksplodis en amike ridadon kaj, iel, ĉio tuj fariĝis pli malpeza en ilia animo.
  Kiam la militistoj transdonis la militkaptitojn al la plej proksima sovetia unuo, Angelica bandaĝis Alisa Seleznevan, fiksante specon de splindo sur ŝia rompita klaviko. La vojaĝkuracisto tuj proponis, ke la militisto kuŝu sur brankardo kaj pasigu plurajn tagojn trankvile. La militisto malestime malakceptis tiun ĉi proponon, kvankam ŝi komprenis, ke bedaŭrinde estas multaj soldatoj en la Ruĝa Armeo, kiuj tuj kaptos ĝin. Ŝia voĉo estis severa, kiel tiu de instruistino riproĉanta neglekteman studenton:
  - Ĉu mankas la horoj de nia triumfo, la lastaj plej ĝojaj tagoj de la milito? Jes, ĉi tiu estas la plej kruela puno, pri kiu vi povas pensi. Kaj ĉu vi ne volas senigi la Ruĝan Armeon de ĝia plej bona kaŝpafisto?
  La kuracisto paliĝis, la maljunula vizaĝo matetis, antaŭ liaj okuloj aperis signo de tribunalo... Alisa Selezneva, vidante lian timon nur laŭte, kiel knabineto, ekridis kaj frapis la manon sur lian ŝultron:
  - Nu, ne faru tion! Mi mem malamas la Krautojn, kiuj verkas denuncojn pli ol la Krautojn. Do...
  Kaj la knabino, fajfante, foriris...
  La ringo ĉirkaŭ Berlino ankoraŭ ne estis sufiĉe malloza; individuaj germanaj trupoj trarompis de la poŝoj ĝis siaj kapitaldefendcentroj. La suda direkto estis tranĉita, sed en la nordo, kie la ofensivo komenciĝis nur la 20-an de aprilo, kaj la transiro de la plenfluaj malsupraj partoj de la Oder estis prokrastita, la germanoj daŭre havis kaŝpasejojn.
  La Fuhrer estis persvadita forlasi Berlinon, fuĝi en la nordon, kaj tiam rifuĝi en submarŝipo. La germana submarŝipa floto, kun ĉiuj siaj perdoj, estis ankoraŭ la plej granda en la mondo, kaj konsistis el pli da batalsubmarŝipoj ol ĉiuj aliaj flotoj en la mondo kombinitaj!
  Sed Hitlero estis tiel morale rompita per sia propra politika kaj armea fiasko ke li decidis akcepti morton. La histeria diktatoro neniel estis nur ia nobelaro kaj ne estis malkuraĝulo, preta fari ion ajn por prokrasti renkontiĝon kun maljunulino, kies spiro estas pli malvarma ol likva nitrogeno, kaj kies teno estas neforgesebla.
  La knabinoj devis trovi sin en la varmeco denove kaj alfronti kontraŭatakan tankkolonon de la nordo.
  Maŝinoj atakis, io, kion spertaj militistoj neniam antaŭe vidis.
  Vidante ilin, kiuj aspektis kiel platigitaj feroj, aŭ eĉ pli precize, boatojn sur raŭpoj renversitaj kun longa elmontrita muzelo, Alisa Selezneva fajfis:
  - Alia produkto de malamika teknologio. Vere, post kiam disko-aviadiloj tranĉas pezajn tankojn per siaj nekonataj lamenaj jetoj, tia malbeleco ne surprizos nin.
  Tamen, ĉi tiuj mallertaj tankoj moviĝis rapide laŭ la vojo, ili havis tre malaltan silueton.
  La peza Is-2 kun ĝojo kraĉis la pezan kuglon. Malantaŭ li, aliaj sovetiaj veturiloj, kaj Isa kaj la plej populara sovetia tanko T-34-85, ekpafis.
  Tiam io tute eksterordinara okazis. La plej multaj el la konkoj, kompreneble, flugis preter malgrandaj, tre lertaj veturiloj, eksplodante de malantaŭ kaj flanke. Sed kelkaj trafoj ankaŭ havis neniun efikon; kiam alfrontite kun granda angulo de racia inklino de la kiraso, la "bonaĵoj" faris malboniĝon.
  Alisa Selezneva surprizite fajfis:
  - Niaj Krauts ankoraŭ havas la kapablon produkti cementitan kirason. Rigardu kiel la malmolaj pintoj de la konkoj resaltas.
  Angeliko montris sian langon al sia amiko kaj palpebrumis:
  - Ĉi tio estas E-10-tanko, kiu povus fariĝi inda respondo al la T-34, se la nazioj estus atinginta ĝin iom pli frue, kiel ili faris kun disko-aviadiloj kaj la N-162, ĉi tiuj ekzemploj de malfrua. mirakla armilo.
  La germanaj veturiloj alproksimiĝis, ilia 75-mm kanono kun pod-muntita kuglo estis sufiĉe komparebla en penetrkapablo al la 85-mm T-34, kaj la nazioj, sen bremsi, pafis sian unuan salvon al la haltigitaj sovetiaj veturiloj. El dek konkoj estis kvar sukcesoj, du en la IS-2-gvattureto, kaj alia en la T-34-kareno kaj gvattureto.
  La sovetia peza "martelo" havis potencan kalibron de 122 mm, sed ĝi estis la fronta kiraso de la gvattureto - 100 mililitroj - tio estis la malforta punkto de ĉi tiu destrojera tanko. La kiraso de unu el ili tuj defalis, kaj la alia iris en rikolton. La T-34-85 ankaŭ havis malfortan frontan karenkirason de nur 45 milimetroj, ĝi estis penetrita kiel blotter, kaj eĉ la konkoj en la malsupra municiorako detonaciis. Tiu, kiu trafis la gvattureton, estis pli bonŝanca; ĝi, kompreneble, ankaŭ sinkis, bezonante gravajn riparojn, sed la skipo vivas.
  La sovetiaj tankteamoj respondis, la T-34-85 estis pli rapida, la multe pli malrapid-pafada Isa malfrue.
  El dek germanaj tankoj, unu haltis, ŝajnis, ke ĝi estis trafita, sed responde estis kvin trafoj...
  Alisa Selezneva fajfis eĉ pli laŭte:
  - Kio estas ĉi tiu Angeliko?
  La ruĝhara militisto decidis montri sian erudicion kaj komencis babili;
  Laboro pri la kreado de la E-10 komenciĝis jam en 1943. Ĝi devis esti kiel eble plej unuigita kun la resto de la E-seriotankoj, estante kiel eble plej teknologie progresinta en produktado kaj ne postulante grandajn elspezojn de resursoj. La tankprojekto estis kreita fare de Kloeker-Humboldt-Deutz, kiu neniam antaŭe estis implikita en la evoluo de kirasaj veturiloj.
  Alisa Selezneva ridis kaj per bone celita pafo rompis la optikon, unu kaj la ŝtalaj ĉevaloj de Hitler. Tamen, la nazioj antaŭigis la sovetianojn per nova salvo. Ekzistis denove kvin sukcesoj, sed feliĉe neniuj detonacioj, sed fajro komenciĝis sur unu el la IS-oj.
  Angeliko mem pafis, sendis ĵetaĵon en la "lakton" kaj daŭre babilis;
  La dezajno de la E-10 estas ĝenerale simila al tiu de la malpezaj germanaj Hetzer memveturaj pafiloj. Por ŝpari pezon, redukti la nombron da partoj kaj redukti la totalan altecon de la tanko, oni decidis ekskludi la gvattureton kiel tia. Kiel rezulto, la kareno de sufiĉe simpla formo ricevis forte klinitan supran frontan kirasan platon, en kiu 75-mm 7,5 cm PaK 39 kanono estis muntita (kiel sur la Hetzer).
  Alisa Selezneva ektremis pro abomeno:
  - Jes, ĉi tio estas abomena memvetura pafilo, malpeza, malmultekosta kaj la plej populara bazita sur la ĉasio de la ĉeĥa T -38-tanko, tiam ĝi ne estas tiel malalta.
  Angelica daŭre edukis;
  La kaŭĉukitaj vojradoj estis aranĝitaj laŭ damtabulo, kvar poflanke, ĉiu kun diametro de 1000 mm. Ilia suspendo konsistis el eksteraj brakoj alkroĉitaj al la korpo, uzante lavilojn kiel risortojn. Uzante hidraŭlikan veturadon, estis eble ĝustigi la liberan altecon: ĝi variis ene de 200 mm. Tiel, la tuta alteco de la tanko estis en la intervalo de 1350-1550 mm.
  Alisa Selezneva, trafinte alian optikan vidon per sia kaŝpafilo, fajfis per siaj skarlataj lipoj:
  - Ĉi tio estas mirinda... Eble la dezajno estas pli bona ol la T-34 estos. Nur kiam ŝi aperis, la diablo jam frapis ŝin per sia korno, kataplasmo por mortintoj.
  Angeliko ruze grimacis, kaj li malkontente kuntiris la lipon. Movilaj germanaj tankoj, tro rapide por trafi el distanco de kelkcent metroj, la celo estas la grandeco de la fundo de tranĉita vitro. La siberia militisto ĝenis la simple mita precizeco de ŝia amiko. Kiel Alice Selezneva sukcesas trafi celon en moviĝo de arbo je distanco de pli ol kvincent metroj, sen solida subteno. Plej normalaj soldatoj en ŝia loko ne trafos la tankon mem. Tamen, vi povas daŭrigi eduki vian partneron. Li scivoli, kiel la fajra militisto scias tiom multe. Kvankam ne vane, ke ruĝa harkoloro estas konsiderata signo de ruzo. Ekzemple, inter la araboj, la Irbis-diablo ŝajnas esti ruĝa?
  Angeliko babilis sub la brako de sia amiko;
  Pro ĝia modesta grandeco, la norma aranĝo por germanaj tankoj kaj memveturaj pafiloj devis esti forlasita - nun la hidrodinamika transdono situis malantaŭe, apud la motoro. Ĉi tio simpligis ĝian malmuntadon kaj prizorgadon, kaj krome, ĝi permesis pliigi la spacon de la batala kupeo. La motorsekcio kaj malantaŭaj kirasaj platoj estis planitaj por esti tute forpreneblaj, tiel ke estus eble malmunti la motoron kaj transdonon kiel ununura unuo. Tio estas, ili adoptis la aranĝon de la T-34 - plagiistoj!
  Alisa Selezneva, frapante la optikan vidon, klarigis;
  - Ni adoptis ĝin kreive.
  Jam duono de la naziaj tankoj estis batitaj, kaj tri el tiuj, kiuj pluvivis pro la precizaj pafoj de Alisa Selezneva, estis preskaŭ blindaj. Tamen, du dekduoj sovetiaj tankoj ricevis grandan difekton, kaj tri estis nerehaveble detruitaj (unu IS, du T-34-85) kune kun siaj skipoj. Konsiderante, ke origine estis pli ol dekoble pli multaj sovetiaj aŭtoj: cent tri kontraŭ falĉilo, tiam ...
  Angeliko instruis sian amikon;
  La ĉeftipoj de elektrocentralo estis planitaj por uzi akvomalvarmigitajn Maybach HL 100 benzinmotorojn kun potenco de 400 ĉp. Kun. aŭ "Argus" kun aermalvarmigo kun potenco de 350 ĉp. Kun. La dezajnorapideco de la E-10 estus 65-70 km/h dum veturado sur la aŭtovojo.
  Ĉi tie ŝiaj profesoraj diskutoj estis interrompitaj de forta muĝado. Se unu el la germanaj pafistoj sentis, ke la optiko estas blindigita de kaŝpafistoj, aŭ eble li pafis pro kaprico, aŭ pli ĝuste, ke Pallada decidis torturi la militistojn al la fino de la milito, sed ili kolapsis malsupren, kaj eĉ ricevis tranĉojn. de ŝrapnelo. Kaj Alisa Selezneva estis tiel kortuŝita de fragmento de arbo sur sia kapo, ke ŝi simple svenis.
  Angeliko estis okupita dum kelkaj minutoj forigante la rubon kaj forigante kurban peceton de sia rozkolora, kaloza kalkano. Ĉi tie, kompreneble, estis io por eksciti kaj ĝeni. La virgulino malbenis:
  - Ne, ĉiam estas tiel, se estas batalo, antaŭ disdono - vundoj por mi, ordonoj por Alisa Selezneva. Eble ŝi vere estas el la fabelo de Kerr?
  La ruĝhara Amazono frapis siajn okulojn kaj aldonis:
  - Tamen, ŝajne ni devos elfosi nian amatinon! Tiel estas ĉiam en komerco, vi serĉas trezoron, kaj vi trovas kaŝpafiston, ĉi-lasta tamen ĵetas kuglon el la oro de la partio!
  Dume, la batalo venis al natura fino. La germanoj batis senkonscie ses pliajn veturilojn, sed ili trafis kaj finis sin, kun ĉiuj malakceptoj. Cetere, la lasta tanko estis bombardita de infanteriistoj, kiuj alvenis ĝustatempe per granatoj.
  Dudek ses grave difektitaj kirasaj "ĉevaloj" de la Ruĝa Armeo, el kiuj kvar estis tute detruitaj kun grava damaĝo, por spontanea atako. Eble ĉi tio estis unu el la unuaj kaj, kompreneble, lastaj kazoj de uzo de ĉi tiu Hitler-tanko.
  Angelica ŝercis:
  - La morto ĉiam rapidas por vi, malfrue por via bopatrino, sed ĝustatempe por frivola percepto de la mondo!
  Gaja, sonoranta voĉo subtenis la ruĝharan knabinon kaj eksplodis per vera ŝnuro da aforismoj:
  - Homoj ĉiam havas tempon por morti, sed en la vivo estas tuta tempopremo! Tamen, dum la milito, la ciferdisko estas pli rapida ol la Mig-helico kiam vi dormas, kaj pli malrapida ol heliko kiam vi fosas tranĉeon! Vi povas malfrui kun venĝo, vi povas rapidi kun la rekompenco, sed la sento de rutino venos neeviteble!
  Angelica turnis sin kaj montris al la knabo sian pugnon:
  - Vi, Arkaŝka, pli bone helpu purigi la fuŝaĵon de via amatino!
  La bela, bukla knabo palpebrumis:
  - Mi ĉiam pretas helpi Alisan Seleznevan. Kiam mi iomete plenkreskos, mi certe edziĝos kun ŝi!
  Angelica severe rimarkis:
  - Vi ne havas dek kvar jarojn, kaj ŝi baldaŭ estos dek ok... Jes, la naŭan de majo! Kaj oni kutime supozas, ke viroj estas pli maljunaj ol bubalaj edzinoj.
  Arkaŝka fervore palpebrumis responde:
  - Mi estas bela, kaj germanaj knabinoj jam kisis min... Nun mi trovos min riĉa virino kaj edziĝos... Mi havas la Ordonon de Gloro de la tria grado, kaj la Ruĝan Standardon, sen kalkuli la medalojn... Kaj eble ili ankaŭ donos al mi oran stelon kiel heroon!
  Kiam temas pri premioj, Angelica tuj perdis la tutan humoron. Kompreneble, du ordoj, por la aĝo de Arkaŝka ĉi tio estas granda sukceso, kvankam ne rekorda. Kiu scias, eble ankaŭ ĉi tiu knabo fariĝos generalo. Tiel gaja kaj bonŝanca, la infero pasis, kaj nur malpezaj grataĵoj, kaj eĉ tiam ne el fragmentoj, sed el dornaj arbustoj. Precipe la genuoj, detranĉitaj por kongrui kun la pantalono de la pantalono, kun nudaj, nervaj kruroj, kiuj estis surprize puraj por kampaj kondiĉoj.
  La ruĝhara militisto diris:
  - Alisa Selezneva ricevos heroan stelon! Tiu certas! Eble vi, se vi kaptos Hitleron!
  Arkaŝka palpebrumis ruze:
  - Pli bone estas liberigi la reĝidinon ol kapti la tiranon!
  Alisa Selezneva jam sukcesis rekonsciiĝi kaj, forte terninte, ekmoviĝis. La knabo kaj knabino komencis rasti ĝin multe pli vigle. Angeliko eĉ kantis:
  - Ni ĉiuj estas partoprenantoj en la regato, remado, remado, remado por ni mem. Ĉasado, veluro kaj oro, vino de belaĵoj kaj tiuj de!
  Arkaŝka sulkigis sian vizaĝon kaj diris:
  - Ne, tio ne estas proletaj kantoj, sed pirataj kantoj el "Trezorinsulo". Ni devas kanti ion pli taŭgan por ĉi tiu okazo!
  Angelika kolere diris:
  - Do vi ne estas bazaro, sed kantu!
  La knabo rulis la okulojn kaj komencis brui. Tiam aliĝis al li la preskaŭ tute liberigita Alisa Selezneva kaj komencis kunkanti;
  Berlino estas preskaŭ sub nia kontrolo,
  Per binokloj ni vidas la malbenitan Reichstag...
  Mi esperas, ke baldaŭ estos paco kaj feliĉo;
  Kion mi priskribos en miaj poemoj!
  
  Rusio malfermis komunismon al la mondo,
  Ŝi fariĝis familio por ĉiuj.
  Sed la Germana Armeo ĵetis al ni porkan muzelon,
  Kaj sango fluas nun kiel fontano el la vejnoj!
  
  Kion la Fuhrer hazarde forgesis ĉe ni,
  Mi volis akiri terposedantojn kaj sklavojn!
  Faŝismo iris tre longan marŝon -
  Kaj jen vera koŝmaro, inferaj sonĝoj!
  
  Simpla knabo, nudpieda knabo,
  Mi lastatempe ligis ruĝan kravaton.
  Li volis mem konstrui la mondon sen Dio,
  Sed napalmo subite erupciis el la ĉielo!
  
  Ni devis kuri al la fronto, ni estis AWOL,
  Neniu volas preni tiajn junulojn!
  Sed la knabbatalanto sukcesis per fusilo,
  La vojo de la patroj montriĝis inda!
  
  Ili batalis kun kaj ruzo kaj forto,
  Kaj malforteco ankaŭ estas amara, ve...
  La kamaradoj devis fosi tombojn,
  Ebenaj pinaj ĉerkoj en la malvarmo!
  
  Mi estas pioniro nun alkutimiĝinta al sufero,
  Mi nudpiede faris skolton, la neĝblovo krakis.
  Povas esti puno por nekredemo,
  Ke mi ne volis koni Jesuon!
  
  Sed kio estas la tri horoj de Kalvario?
  Pli ol tri jaroj da milito pasis!
  En ĉiu vilaĝo vidvinoj maldolĉe ploras,
  Kiel la filoj de la lando pereis en la preĝeja korto!
  
  Mi pluvivis, estis ŝelo-ŝokita, vundita de kuglo,
  Sed feliĉe li restis surpiede!
  Ni honeste pagis la ŝuldon al Germanio,
  Tiel, faŝismo estas piedpremita de ni en polvon!
  
  Mi maturiĝis, sed mi ankoraŭ estas knabo,
  La lipharoj ne trarompis, sed ĝi jam estas titanio!
  Jes, plenkreskulo, kaj eble eĉ tro multe,
  Ja la koro fariĝis malmola kiel metalo!
  
  Hero Star - la plej alta premio -
  Stalino mem, kredu min, donis ĝin al mi!
  Li diris: ni devas preni ekzemplon de homoj kiel vi,
  La soldatoj forĝas la ŝlosilojn de la pordoj al Edeno!
  
  Sed nun, kuraĝulo, demetu vian fusilon,
  Prenu la martelon, pinĉilojn, kaj laboru!
  Konstruu velboaton kaj boaton el ligno,
  Kaj kreu aviadilon, por ke ĝi suprenflugu kiel birdo!
  Je la lasta noto, la knabinoj kaj knabo finis kanti, ili tiom forportiĝis, ke ili eĉ ekdancis. Frapante viajn manojn.
  Angelica interrompis la kanton kaj montris sian fingron suden:
  - Tio estas Berlino, kiun ni ankoraŭ ne prenis. Kion vi diras, kamaradoj, pri ĉi tiu okazaĵo?
  Alisa Selezneva diris kun entuziasmo, denove kantante:
  Ni marŝas al Berlino
  Ni vidas komunismon malproksime!
  Li savis la mondon de la pesto,
  Kara kamarado Stalin!
  
  Mezurita en multaj bildoj,
  En senfina universo.
  La gvidanto malfermis la ĝustan vojon por ni -
  Specifante ĝin por ĉiam!
  Jam Arkaŝka pikis Alicion en la dorson per sia pugno:
  - Ni kuru al Berlino. Tie estas nia ripozo kaj paco.
  La orhara militisto montris al la rompitaj tankoj, proksime de kiuj jam ŝvebis riparistoj. Unu el la difektitaj aŭtoj estis trenita kaj tirita per grandega traktoro.
  Alisa Selezneva neatendite sugestis:
  - Eble ni povas helpi niajn ulojn pri la riparoj?
  Angeliko balancis la kapon.
  - Ne, pli de vi estas la knabino kun ora hararo kaj mirinda beleco sur la batalkampo. Kuri...
  La knabinoj kaj la knabo fulmis trans la piedpremitan kaj bruligitan herbon kun la kalkanoj pikitaj kaj brutale gratitaj. Tamen, ne estas tempo por atenti la doloron, precipe ĉar Fokken-Wulf-atakaj modifoj denove aperis. Ĉi tiu veturilo estas armita per kvar 37 kaj 30 mm kalibro aerkanonoj kun potenca kirasa protekto. La plej fortika kaj potenca armilo, unu-loka veturilo. Estas proksimume dudek F -190-oj mem , kaj dekduo pli da Ne-162-oj, tiuj evitemaj legendaj jetoj "Salamandroj".
  Alisa Selezneva ĉirkaŭis sian buŝon:
  - Br, mi pensis, ke la aviado de Hitler jam elĉerpiĝis?
  Angelica "konsoliĝis" laŭ sia propra maniero:
  - Estas multaj subteraj flughavenoj en Berlino, do tie ni ankoraŭ havas ŝancon renkontiĝi kun diskotekoj. En la fono estas Fokken-Wulf trogo kun flugiloj.
  Alisa Selezneva pafis incendian kuglon al la pli vundebla, sed samtempe rapide moviĝanta Salamandro. La aŭto, kun iomete svingita ŝaŭma flugilo, flugis malsupren, lasante rozkoloran voston kiel kometo.
  La orhara militisto diris:
  - Estas nur ke Fokken-Wulfs de la atakmodifo estas nevundeblaj de fusilo. Se la batalantoj malfruas, ili povas ataki la niajn en la unua tago!
  Arkaŝka incitetis Alisa Seleznevan responde:
  - Ne je la deka! Aŭ eĉ la centono.
  La militisto klakis:
  - Silentu, babilulo!
  Anstataŭ respondi, Arkaŝka eltiris el sia larĝa zono ion, kiu aspektis kiel malgranda raketo kun alfiksita tenilo kaj fiere diris:
  - Ĉi tio estas la etaĵo, kiun mi ricevis!
  Alisa Selezneva estis ege surprizita, ŝi eĉ dolore batis sin sur la ponton de sia nazo per la pugo de sia pafilo. Ŝi diris kun hurlado:
  - Kia miraklo estas ĉi tio?
  . ĈAPITRO N-ro 15.
  Alisa Selezneva kaj ŝia teamo estis ĉenitaj kaj suferis de malvola senlaboreco, ĉenoj sur siaj brakoj kaj gamboj, kaj magraj porcioj. Vi ne envios ilin. Kaj la plej grava afero estas, ke la sufero daŭras tiom longe. Alicio neniam havis ion tian antaŭe, por vere suferi tiom longe. Kaj ĝi estas terura.
  Dume okazas aferoj eĉ pli teruraj kaj malagrablaj por Sovetunio.
  Von Bock faris raporton al Hitler, la okuloj de lia porko brilis triumfe:
  - Minsko estis forlasita de sovetiaj trupoj, Mein Fuhrer, ni fermis la ĉirkaŭadon. Pli ol tricent mil sovetiaj soldatoj estis kaptitaj oriente de Bjalistoko. Grandaj rusaj trupoj ankaŭ estas ĉirkaŭitaj en la Brest-regiono! Niaj trupoj estas nevenkeblaj kaj rapide progresas! Parto de niaj fortoj, surbaze de sia sukceso, jam atingis la Berezinan Riveron kaj komencis transiri ĝin. La rusoj estas en paniko, ilia volo kontraŭstari estas sub...
  Hitler interrompis von Bock:
  - Ĉu la pontoj trans la Berezina estas krevigitaj?
  Von Bock respondis:
  - Feliĉe, ne ekzistas mein führer!
  Hitler ridetis iom ride:
  - Nu, ĉu rusoj ne estas idiotoj?
  Von Bock konfirmis:
  - Kompreneble idiotoj mia Fuhrer!
  Hitler rimarkis:
  - Ĉu la tendaroj por loĝigi kaptitojn estas pretaj?
  Himmler kapjesis:
  - Jes, surbaze de la sperto de okcidenta kompanio, ni supozas, ke estos pluraj milionoj da militkaptitoj. Do eĉ la konvojo estas preta! Mi vere ne volis dediĉi tro da energio al ĉi tiu rubo!
  Hitler respondis:
  - Oficiroj devas esti konservitaj aparte kaj sub peza sekureco. Soldatoj sen oficiroj estas simple inerta maso, precipe en la sovetia armeo, kie ĉiuj estas timigitaj de la subpremoj de Stalin kaj sentas sin kiel dentaĵoj.
  Himmler respondis:
  - Kaj ni konsideris tion! Armeo sen oficiroj estas kiel barilo sen tabuloj! Tamen multaj sovetiaj oficiroj povas bone kunlabori kun ni. Inter la rusoj, kiel inter aliaj popoloj, estas multe da perfiduloj!
  Hitler respondis:
  - Nur identigu ĉi tiujn homojn kaj dungu ilin! Ili helpos la Trian Reich atingi sian plej altan celon - mondregado. La Tero devas havi unu majstron, germanon!
  La akompanantaro de la Fuhrer levis siajn piedojn ĉe la supro:
  - Heil Hitler!
  La Fuhrer daŭrigis:
  - Ĝenerale temas pri raciaj kaj humanaj celoj. Bestoj de la plej malalta ordo, kiuj estas la slavaj popoloj, devas esti pelitaj en budon! Kaj ĉi tion ni devus labori. Krome, ili estis same malmolaj kaj agresemaj kiel la trupoj de Tamerlano, konante neniun kompaton aŭ kompaton.
  Goebbels timeme rimarkis:
  - Kompreneble, mia Fuhrer faros tion, sed nuntempe ni bezonas aliancanojn inter la kaptitaj popoloj. Precipe ni preparis falsaĵon, ke ukrainoj, belorusoj kaj rusoj tute ne estas frataj popoloj. Precipe, rusoj estas mongoloida raso konsistanta el peĉenegoj, ĥazaroj kaj kumanoj, dum ukrainoj venas de la kaŭkaza grupo.
  Hitler bojis:
  - Ĝuste, en la mondo estas preskaŭ tricent milionoj da slavoj, kaj por ilin detrui, oni devas ilin disigi! Mi imagas redukti la slavan loĝantaron dekoble, lasante nur la plej fortajn kiel sklavojn.
  Goebbels ridetis:
  - Brila ideo, sed ĝi ankoraŭ ne indas publikigi!
  Hitler respondis:
  - Sed valoras la fakto, ke la slavoj estas mense kaj korpe difektitaj. Ĉiu soldato devus scii kiuj la bestoj estas antaŭ li.
  Goebbels konsentis:
  - Sed tion ni publikigos nur en la germana. Niaj malamikoj devas esti instruitaj, ke ni respektas vian nacion kaj malestimas la ceterajn!
  Hitler gruntis:
  - Intesto! Vi bone aŭdis min, lamulo!
  Photo Bock demandis:
  - Ĉu oni sendos al mi pliajn plifortigojn?
  Hitler ridetis:
  - Por kio tio ĉi! Ja ĉe la fronto la malamiko estas rompita!
  Von Bock klarigis:
  - Ĝuste ĉe la avangardo! La rusoj havas grandajn fortojn en la sudo. Ili transdonas rezervojn de tie. Krome, la sovetianoj anoncis ĝeneralan mobilizadon, milionoj da nove mobilizitaj, ni ankoraŭ havas varmajn batalojn antaŭen. La malamiko estas forta.
  Hitler mallarĝigis la okulojn:
  - Kion diros Rudershtarm?
  Rudershtarm jam alproksimiĝis al la sepdek jaroj, sed li aspektis multe pli juna. Konvena, svelta kun lipharoj, tipa pruso. Eĉ dum la Unua Mondilito, Rudershtarm komandis trupojn, estis generalo, kaj unu el la plej spertaj Wehrmacht-soldatoj. Lerta komandanto, ne konata pro krueleco. La feldmarŝalo riverencis antaŭ la Fuhrer:
  - Ni sukcesis ĉirkaŭi sovetiajn trupojn sur la Lvov-kornico kaj venki en la batalo de Rivne. La rusoj estas tre fortaj, ili havas grandan superecon, precipe en tankoj. La perdoj de niaj trupoj estas tre signifaj.
  Hitler demandis senpacience:
  - Kiam Kievo estos prenita?
  Rudershtarm respondis:
  - Kyiv estas tre bone fortikigita, estas multaj fortikaĵoj ĉirkaŭ ĝi kaj la fama Stalin Line. Mi kredas, ke krom se ni sukcesos kapti ĝin en la movo, fronta atako ne estus konsilinda.
  Hitler kaptis la bukedon elstarantan en la vazo kaj renversis ĝin. Li ĉifis la florojn kaj ĵetis ilin al Ruderstarm:
  - Vi estas hundo!
  La feldmarŝalo riverencis:
  - Mi estas la hundo de la suvereno!
  La Fuhrer daŭre kriegis:
  - Eble vi opinias, ke la forkapto de Ukrainio estas malkonvena?
  Rudershtarm respondis:
  - Ne! Mi ne pensas tiel!
  Hitler kriis:
  - Kiel fari tion sen preni Kyiv?
  Ruderstarm klarigis:
  - Ni ne prenis la linion de Mangio fronte, sed preteriris ĝin, do ne necesas trafi la linion de Stalin per niaj kapoj. Memoru, kiel via genio, la granda Fuhrer, alportis venkon super nombre supera malamiko.
  Hitler tuj mildiĝis aŭdinte la fanfaronon:
  - Jes, estas vero!
  Rudershtarm kriis:
  - Heil Hitler!
  Ĉiuj sekvis lin unuvoĉe:
  - Zin Saluton!
  La Fuhrer levis sian fingron:
  - BONE! Ĉi tio estas sufiĉe racia! Vi volas preteriri la linion de Stalin, sed kiel fono, aferoj estas flanken en Belorusio.
  Von Bock klarigis:
  - La linio de Stalin estas praktike hakita. Tamen la rusoj mem senarmigis ŝin. Aparte, la ŝlosila urbo de malamika defendo, Slutsk, estis prenita la 26-an de junio, preskaŭ sen batalo. Ni kaptis grandegan kvanton da municio kaj ekipaĵo ĝuste en la urbo.
  Oni devas diri, ke la bunkroj en la vico estis krevigitaj de la rusoj mem, kio ege seniluziigis nin. Kiaj idiotoj rusoj estas!
  Hitler levis sian glason da oranĝa suko kaj prenis kelkajn glutojn, poste diris instrue:
  - Ne subtaksu la rusojn! Jes, la slavoj estas bestoj, sed bestoj ankaŭ povas esti ruzaj kaj insidaj. Precipe, kion diras studoj pri simioj, kaj ĉu grasa estas porko?
  Göring respondis:
  - Konfirmu la teorion de Darwin!
  Hitler skuis sian fingron:
  - Jen ĝi! Mensa malsupereco tute ne kontraŭdiras bestan ruzon! Ni memoru, kiel ruzaj idiotoj povas foje esti pro kromaj porcioj! Mi scias el persona sperto.
  Göring respondis:
  - Sed simioj povas esti kaj lojalaj kaj tre obeemaj. Same kiel hundoj, ekzemple, la Germana Paŝtisto estas tre lojala, ilia nivelo de inteligenteco foje estas la envio de homoj.
  Hitler fajfis:
  - Venu al mi blondulo!
  La neĝblanka paŝtisto rapide saltis al Hitler. Ŝi timis kaj idoligis sian mastron, de kiu oni povis ĉiumomente atendi batojn kaj karesojn. Hitler mallarĝigis la okulojn kaj demandis:
  - Kiom malproksime mi estas de Moskvo?
  La hundo bojis dufoje. Hitler kapjesis.
  - Prave! Kiu estas Goering?
  La hundo turniĝis kaj elŝovis sian pugon. Hitler ridis:
  - Ĝuste, azeno! Kaj kiu mi estas?
  La hundo kunmetis siajn antaŭajn piedojn kaj hurlis. Hitler eĉ pli laŭte ridis:
  - Ĝuste Dio! Nun kriu internacian al mi!
  La hundo komencis boji tiel korŝire, ke Hitler saltis supren kaj malsupren:
  - Kiel tio! Vi portretis ĉion perfekte! Bone, kion Leib diros?
  La komandanto de Army Group North deklaris:
  - Ĉio iras laŭplane, mia Fuhrer, niaj trupoj jam estas en Rigo! Estas ŝanco transpreni Sankt-Peterburgon tuj.
  Hitler ruĝiĝis:
  - Ĝuste, grandaj urboj devas esti prenitaj sur la flugo! Unu eta ĵeto!
  Kiu el ni ĉiuj estas la plej mojosa el la faŝistoj, estos pli bona. Nu, kial silentu, diru:
  La suite kriis:
  - Adolf Gitler!
  La Fuhrer aldonis:
  - Kaj mia plej saĝa hundo! Venu Goering bojo!
  Göring bojis:
  - Ve ŭ ŭ ŭ ! Hitlera supergrafo!
  La Fuhrer subite batis la hundon per vipo, ĝi korŝire hurlis, saltis malantaŭen kaj subite kunmetis la piedojn kiel mortinto.
  Hitler subridis.
  - Kaj post tio, kiu ne diros, ke mi estas la Fuhrer - vera Dio. Vidu kiel la mortintoj releviĝos!
  La vipo fajfas kaj la bato falas sur la hundon. Jes, eĉ sur la nazo. Kompatinda Blondie tuj eksaltis kaj korŝire bojis. Ŝia bojado tamen sonis pli kiel la krio de batita knabino. Estis tiom da histerio en li. Hitler ridis kaj lia korno estis kolektita de tiuj ĉirkaŭ li.
  - Gloro al la granda Fuhrer! La revivanto de hundoj!
  Hitler eksaltis sur la tablon, ĵetinte la vinglasojn kaj kriis:
  - Mi estas lupo de libera tribo kaj mia nomo estas Mowgli la Homlupo! Kaj nun je la supro de miaj pulmoj!
  Ĉiuj kriis unuvoĉe:
  - Zin Saluton! Zin Saluton! Zin Saluton!
  La Fuhrer interŝanĝis vortojn sur la tablo, rompante kristalajn glasojn kaj superverŝante sin per vino. Lia frako fariĝis abomene malpura. Ŝajne Hitler tranĉis sin, ĉar aŭdiĝis korŝira krio:
  - Ho ho ho! Mi vundis.
  Pluraj knabinoj en blankaj roboj enkuris, ili kaptis Hitleron, verŝis sitelon da jodo sur lin kaj firme envolvis lin en bandaĝo de la kapo ĝis la piedoj. Kiel rezulto, la Fuhrer iĝis egipta mumio. Nur unu buŝo estis libera. Tiuj ĉirkaŭ li vere spiris trankvile; fine la Fuhrer estis vindita kaj li fariĝis pli sekura.
  Hitler iomete trankviliĝis kaj diris:
  - Nun estas multe pli bone! Laŭ mia kompreno, ni gajnas ĉie, nur Ruderstarm havas kelkajn problemojn.
  La feldmarŝalo ekstaris:
  - Ho granda Fuhrer, la rusoj havas tro da trupoj, precipe tankoj! Ni ne povas trakti ilin!
  Hitler strabis la okulojn:
  - Kiel ni ne povas! Kaj Goering?
  Goering eksaltis:
  - Mi estas la Fuhrer ĉi tie!
  Hitler bojis:
  -Ĉu vi povas manĝi la tankon!
  Göring respondis:
  - Se la Fuhrer ordonas, do jes!
  Hitler kriis:
  - Tanko al la studio!
  Borman demandis:
  - Al la studio!
  Hitler korektis:
  - Al la tronĉambro!
  Bormann ekkriis unisone kun la Fuhrer:
  - Tanko al la tronĉambro!
  Belaj knabinoj, ludante per siaj nudaj kruroj en mallongaj jupoj, alportis en la halon kukon majstre faritan en formo de tanko. La aŭto estis glazura kaj brila. Laŭ formo ĝi estis preciza kopio de la T-34. Hitler ĝojis:
  - Kia mirinda tanko! Mi persone ŝatas ĝin! Kio pri la tanko T-34, tre malvarmeta maŝino?
  Von Bock respondis:
  - Ne tiom timinda! Ni sukcese traktas ilin. Krome, ĉi tiu tanko havas gvattureton...
  Hitler interrompis:
  - Mi scias, ĝi rotacias permane!
  Von Bock kapjesis:
  - Vi povas bati ĉi tiun tankon de la flanko!
  Hitler sugestis:
  - Ni bezonas pli potencan 275-mm kontraŭtankan pafilon. Kial ĝi ankoraŭ ne estas kreita!
  Speer notis:
  - Jam en la tridek-sesa jaro post la apero de la franca S -35, aperis proponoj por krei kontraŭtankan sepdek kvin, sed tiaj proponoj estis ignoritaj.
  Hitler demandis:
  - Per kiu?
  Speer, senkulpe ridetante, respondis:
  - Vi estas la Fuhrer!
  Hitler ekmoviĝis, penante ŝiri la bandaĝojn, sed ili tenis lin tre firme. Tiam li hurlis:
  - Ho, hundino!
  Speer respondis:
  - Kio estas mia Fuhrer, sed la fakto restas, ke la armilo, kiun ni tiom bezonas, ne estas kreita.
  Hitler kriis:
  - Nu, ne necesas! Ni venkos la rusojn tiamaniere! Kiu donis la sankcion por testado de la T-34? Paroli!
  Speer respondis:
  - Marŝalo Kulik.
  Hitler ŝercis:
  - Marŝalo Kulik estas ĉifona nulo!
  La homamaso aplaŭdis:
  - Kia eksterordinara profundo estas nia Fuhrer!
  Hitler kapjesis, kio estis malfacila pro la bandaĝoj:
  - Jes, la grandeco kaj profundo de miaj pensoj estas nemezureblaj! Kaj por ke via naskiĝlando floras, nu, ripetu post mi...
  La homamaso unuvoĉe kriis:
  - Zin Saluton!
  Hitler ĝojis:
  - Nun mi estas feliĉa! Kaj nun la sekva afero. Aŭskultu min, vi dika brutulo Goering, kaj obeu.
  Goering batis sin sur la orelojn:
  - Mi metis lokalizilon Fuhrer!
  Hitler gruntis:
  - Do aŭskultu min per ĉiuj viaj oreloj!
  - Jes, bonege!
  Hitler tusis, la knabinoj komencis bati lin sur la dorson per la manplatoj. Plenplene klarigante sian gorĝon, Hitler diris:
  - Nu, estas multe pli bone! Do vi vidas, ke Goering estas mirinda rusa tanko?
  Goering riverencis:
  - Jes, la plej granda!
  - Do manĝu ĝin!
  Goering rikanis:
  - Vi volas, ke mi manĝu ĝin!
  Hitler bojis:
  - Vi promesis vori tankon por mi!
  Goering riverencis eĉ pli malalte:
  - La granda Fuhrer promesis!
  - Do manĝu ĝin, hundino!
  Goering demandis:
  - Eble vi povas doni al mi tranĉilon kaj forkon!
  Hitler snufis:
  - Por kio?
  Goering estis ofendita:
  - Nu, mi ne estas porko!
  Hitler protestis:
  - Nur porko!
  Göring respondis:
  - Mi estas portanto de la granda germana kulturo!
  Hitler imitis:
  - Vi estas fetora reprezentanto de abomena naturo!
  Goebbels moke kriis:
  - Ĉu vi vere volas, ke Herman formanĝu la tutan tankon samtempe?
  Hitler kapjesis.
  - La tuta kuko ĝis la ostoj!
  Goebbels ridis:
  - Nu, Hermano, ŝajnas, ke vi devos manĝi!
  Hitler korektis:
  - Ne vi, sed vi! Nu, manĝu ĝin vivanta, hundino, antaŭ ol mi ordonos, ke vi fritu vin en porkaĵporko! Hvi-hvi-hvi!
  Goering rapidis plenumi la ordonon de la Fuhrer. Li falis sur la kukon kiel apro sur rubujon:
  "Mi faros ion ajn por vi, mia Fuhrer."
  La resto de la akompanantaro de Hitler ridis kaj komencis montri la fingrojn al la manĝema Goering.
  - Ĉi tio estas ridiga! Malbela malbeleco!
  Hitler kolere snufis en siajn lipharojn kaj diris patoso:
  - Kiu ne amas la Fuhrer, ne taksas la vivon! Ĉar nia vivo servas al Granda Germanio!
  La sekvantaro kapjesis kaj ree bojis la frazon, kiu ekigis la dentojn:
  - Heil Hitler! Heil Hitler! Heil Hitler!
  La Fuhrer malfacile svingis sian bandaĝitan piedon:
  - Zin Saluton!.
  Goering komencis formanĝi la tankon per siaj manoj. La kiraso el glazuro kaj kremo krevis kaj naziaj du malpuriĝis kiel porko. La tanko malfacile cedis, Goering ĉampis, abunde malpurigante sian muzelon. Ĉio aspektis pli ol komika. Ia idiota idioteco!
  Hitler tordis sian fingron ĉe sia tempio:
  - Laŭdinde provu Goering.
  Nazio du daŭre blovis kaj provis. Liaj okuletoj ŝveliĝis pro la kremo, kaj li mem fariĝis glitiga vermo, en blua, verda, rozkolora kaj flava. En justeco, oni devas rimarki, ke la kuko, kiun manĝis Goering, estis tre bongusta. La du nazioj gordis sin, englutante grandegajn pecojn. Hitler eĉ serioze rimarkis:
  - Kiu multe manĝas, tiu havas trankvilan konsciencon, sed malpuran inteston! Nia propagando estu klistero.
  Goebbels respondis:
  - Kaj nia propagando estas klistero por la cerbo!
  Hitler demandis:
  - Nu, demetu la bandaĝojn de mi, mi jam resaniĝis!
  La knabinoj rapidis por plenumi la ordonon de la Fuhrer. Ili rapide malvolvis la poseditan Adolfon.
  Borman sugestis:
  - Ĉu povas fari bandaĝojn el betono?
  Hitler protestis:
  - Neniu herbo kaj pajlo! Tiel estos multe pli malmultekosta!
  Bormann kriis:
  - Jes, la saĝo de la Fuhrer estas granda!
  Goebbels korektis:
  - Ne bonega, sed senfina!
  Borman respondis:
  - Ĝi brilu por ĉiam kaj eterne!
  Hitler kantis:
  - Mi denove batalos morgaŭ, sed mi certe scias, ke mi revenos! Eĉ post cent jarcentoj, por ĝojo de malsaĝuloj!
  Speer kriis:
  - Neniu povas rezisti la volon de la Fuhrer.
  Goebbels sugestis:
  - Ni starigu monumenton al la Fuhrer en Brest. Granda statuo indikanta kun arkta vulpo orienten.
  Hitler konsentis:
  - Mi estas Faraono! Kiam ni prenos Moskvon, mi ordonos eksplodigi Kremlon kaj konstrui piramidon tri kilometrojn altan anstataŭ ĝi. Mi fariĝos la plej granda el la faraonoj, kaj la tuta mondo krios, nu...
  La akompanantaro kriis:
  - Heil Hitler!
  La Fuhrer siblis:
  - Idiotoj! La tuta mondo krios haleluion al Hitler - la kreinto de la universo! Kaj kio estos palisumita kontraŭ ĉi tio!
  Ĉiuj diris unuvoĉe:
  - Ho granda kaj saĝa Adolfo! Ne kontraŭdu la Fuhrer!
  La stomako de Goering ŝveliĝis kaj li kriis:
  - Granda Fuhrer, permesu al mi foriri!
  Hitler bojis:
  - Ili ankoraŭ ne estis manĝitaj de la tanko!
  Goering ĝemis:
  - Iom pli kaj mi fekos!
  Hitler ridis:
  - Do eĉ pli bone!
  Goering ĝemis en sia lasta peno:
  - Kaj vi snufos!
  La vizaĝo de Hitler tordis, la Fuhrer kriis:
  - Forigu tuj! Kian aĉaĵon mi odoros?
  La knabinoj tuj enkuris, prenis Goering-on kaj trenis lin en la necesejon de la imperiestra oficejo, kun ora necesejo. Samtempe ĉarmaj belulinoj konfuzis la mugon kaj azenon de la du nazioj, trempante la kapojn en la sitelon.
  Hitler antaŭ tiu tempo trovis alian viktimon:
  - Himmler, kial viaj informoj pri la nombro de sovetiaj tankoj kaj aviadiloj montriĝis malprecizaj?
  La Reichfuehrer respondis:
  - Ĝenerale, ili montriĝis kiel ni, kaj ili nombris pli ol dudek mil tankojn, kaj pli ol dudek mil aviadilojn!
  Hitler bojis:
  - Kial pli ol la nia! Kiu respondecas pri tio?
  Himmler kapjesis:
  - Reĝministro Stich!
  Hitler pugnobatis la plej proksiman knabinon en la bruston kaj kriis:
  -Kie estas Stich!
  Malalta, diketa viro elsaltis el malantaŭ kolono:
  - Estas mi, Mein Fuhrer!
  Hitler malestime ridetis:
  - Vi manĝis vian propran Ryashka Shtikh! Vi povas vidi la grason kune kun la feko manĝi. Cetere, ĉu vi scias, kiel oni kaptas krabojn?
  Stich balancis la kapon:
  - Ne!
  - Sur mortinta avino! La SS-uloj detranĉis ŝian kapon, tranĉis ŝian stomakon kaj ĵetas ĝin en la defluejon. Estas tre amuza, kaj cetere, kial la plano formi tridek ses germanajn tankdiviziojn estis malsukcesigita. Kial vi silentas, gopher!
  Shtikh respondis:
  - Ni plenumis la planon por la produktado de tankoj kaj aviadiloj. Ĉiukaze, tiu transdonita de Goering.
  Hitler iĝis kolerega:
  - Denove Goering! Jes, mi baldaŭ pendigos lin! Ne, mi senfeligos vin viva! Ne, mi metos vin en acidon!
  Goebbels sugestis:
  - Eble por komenci senigi lin je la kono de la Reich Marshal kaj kuratoro de la ekonomio?
  Hitler protestis:
  - Ne! Ĝi ne okazos! Kiun mi estas do por moki? Vi moviĝas kelkajn fojojn, kaj vi finiĝos kun Geb.
  Goebbels demandis:
  - Ĉu la medio vere bezonas nur por moki lin?
  Hitler bojis:
  "Por kio alia bonodoraj ratoj utilas!" Ĉiukaze, mi diris ĉion pri vi!
  Borman sugestis:
  - Eble vi volas vidi la glaciveturon Main Fuhrer.
  Hitler demandis:
  - Kun sango?
  Bormann helpeme diris:
  - Kompreneble, bonega kun sango!
  La Fuhrer svingis la piedon:
  - En ĉi tiu kazo, komencu! Kvankam ne, unue fini la kukon. Vidu kiel Goering "kripligis" lin!
  Borman demandis:
  - Permesu al la granda Adolfo fini lin per tranĉiloj kaj forkoj!
  Hitler denove demandis:
  - Por kio tio ĉi?
  Borman klarigis:
  - Por ke ni ne infektiĝu kaj niaj stomakoj ne doloru! Ĉar malsana armeo estas duoble pli malforta. Kaj ni ankoraŭ bezonas venki Sovetujon.
  Hitler kapjesis.
  - Kiam mi aŭdas la vortojn Sovetunio, mia mano atingas la maŝinpafilon. Bone, prenu viajn kulerojn kaj forkojn kaj manĝu!
  La akompanantaro obeeme rapidis plenumi la ordonon, formanĝante la kukon. Ili bruetis forte kaj faris teruran bruon, koliziante kun siaj fruntoj. Ĝi aspektis multe kiel luksa porkejo.
  Hitler pensis pri tio. La tempo pasas kaj kiam Adolf iĝas maljuna kaj malforta, ĉi tiuj porkoj simple piedpremos lin. Necesos post la fino de la milito sendi ilin ĉiujn al koncentrejo, anstataŭigante ilin per fortuloj de la Hitlera Junularo, kiuj kutimas konsideri Lin Dio! Kaj ĝenerale, kial ne inventi medikamenton, aŭ ian radiadon, kiu faris la Fuhrer senmorta. Ĉu la scienco vere estas senpova antaŭ la atako de la tempo? Ĉi tio ne povas esti vera! Li Hitler legis en sia junaĝo diversajn studojn pri paranormalaj fortoj kaj okultaj fenomenoj. Aparte, la demonoj de infero povus restarigi junecon al la fidela servisto de Satano. Eĉ se ĝi signifis mortigi. Lia Hitlera koro ankaŭ ne estas ŝtono, ĝi nun estas drogita, li parolas sincerajn sensencaĵojn. Sed fakte, foje, precipe kiam la dopo malpliiĝas, li volas fari bonon. Kiu eniros en la mondan historion? Se Germanio venkos, ĝi estos la plej granda el la plej grandaj regantoj. Historio estas skribita de la gajnintoj! Sed, en okazo de malvenko, li estos eterne malbenita, lia nomo timigos la infanojn. Aŭ pli ĝuste, plej verŝajne ili jam timigas! Kiel en mondo, kiu ankoraŭ ne estis konkerita de Germanio, malbonaj karikaturoj de la Fuhrer, prezentantaj lin kiel la plej grandan homon kiu iam vivis, pikas la menson en amuza maniero! Tamen, vi devas demandi Goebbels:
  - Ĉu la karikaturoj de Stalin estas pretaj?
  Goebbels, plenigante sin per kuko, respondis:
  - Do certe bonega!
  - Kaj li estas sufiĉe humiligita!
  Goebbels kapjesis:
  - Se vi volas, ni montros al vi la filmon. Ĝi nomiĝas: Ruĝa Infero. Ĉiuj pruvoj kaj hororoj de la lando de la sovetianoj estas kolektitaj tie.
  Hitler kapjesis.
  - Jen! Kaj oni devas montri min afabla kaj justa! Kvazaŭ mi alportas lumon kaj liberigon al la mondo. Mi memorigu vin, ke ne ekzistas egaleco en Sovetunio. Komunistoj estas la plej malbonaj ekspluatantoj. Ili elpremas la tutan sukon el siaj homoj. Ni devas montri filmojn pri kiom bone niaj laboristoj vivas, bone nutrataj, bele, bonorde. Ja ni germanoj havas ordon. Vi devas montri feliĉajn, ridetantajn vizaĝojn. Kaj precipe zorgu, ke ĉiuj virinoj en la kadro estas junaj kaj belaj.
  Goebbels demandis:
  - Montru al la infanoj!
  Hitler kapjesis.
  - Kompreneble kaj kiel eble plej multe! Mi amas tiajn okulvitrojn, precipe kiam la kalkanoj de infanoj estas bruligataj de fajro.
  Goebbels korektis:
  - Sed ni montros nur feliĉajn kaj kontentajn infanojn, la plej bonan kaj ekzemplan Trian Reich!
  Hitler kapjesis.
  - Ĉio devus funkcii por trompi! Pli bone estas kredi ol en granda mensogo, nur en tre granda mensogo!
  Idolo demandis:
  - Kion faru soldatoj, se infano elŝovas sian langon aŭ nazon?
  Hitler bojis freneza parolado:
  - Respondu per kuglo! Kaj se estas okazo kapti ĝin kaj pendigi ĝin renverse! Tamen estus bona ideo krei specialajn fakojn de infanoj de malsuperaj popoloj. Ekstermu bestojn per la manoj de bestoj!
  Himmler respondis:
  - Jam ekzistas similaj projektoj! Ni devigos infanojn informi pri siaj gepatroj, ni enkondukos stimulojn por informantoj. Iuj el la plej progresintaj eĉ povas kalkuli je germana civitaneco.
  Hitler snufis:
  - Ne plenrajte, donu germanan civitanecon! Tio estas abomenaĵo!
  Himmler korektis:
  - Ni ne donos, sed nur promesos!
  Hitler respondis:
  - Kuŝu modere, respektante honoron, por ne esti kaptita je via vorto! Ja estas savaj mensogoj, sed estas malplenaj mensogoj.
  Himmler riverencis:
  - En ĉi tiu kazo, ĝi estas mensogo por la avantaĝo de Germanio.
  Hitler respondis:
  - En tiu kazo, mi konsentas! Nu, bone, mi tedas de babilado pri registaraj aferoj, ni pli bone ĝuu la gladiatorbatalon!
  Bormann ordonis:
  - Forigu la vidon de la Fuhrer!
  Hitler korektis:
  - Al la Granda Fuhrer!
  Borman kriegis eĉ pli laŭte:
  - Malplenigu la vidon de la granda Fuhrer!
  La muroj disiĝis kaj aperis grandega akvario. Ĝia fundo estis kovrita per dika tavolo de frosto.
  Hitler gruntis:
  - Ne multe da neĝo!
  Borman elmontris la dentojn:
  - Ni provis fari kiel eble plej multe, sed estas nia kulpo, ke ni ne havis tempon!
  Hitler svingis la manon:
  - Ni vidu la spektaklon ĉe la komenco!
  Tri muskolfortaj knaboj, ne pli aĝaj ol dek kvin aŭ dekses jaroj, en pantaloneto kuris en la ringon. Estis klare, ke ili ne estas tre komfortaj en la malvarmo. La sunbrunigita haŭto rapide ruĝiĝis.
  Hitler demandis:
  - Kaj la knabinoj?
  Borman flustris:
  - Nun estos majstro!
  Knabinoj en naĝkostumoj saltis en la arenon! Estis kvar el ili, Bormann decidis doni al ili avantaĝon, do Hitler sugestis, ke sklavino estas multe pli valora ol vira sklavo.
  La nudaj piedoj de la belulinoj lasis graciajn spurojn sur la frosto! La knabinoj suferis, iliaj nudaj kalkanoj estis ruĝaj.
  Borman rimarkis:
  - Miksaj bataloj ĉiam estas interesaj! Virinoj kaj viroj estas pli bonaj ol nur viroj aŭ virinoj.
  Hitler kapjesis.
  - Prave! Mi amas la miksaĵon de ĝenroj! Nu, kiel ĉiam, la intereso estos sekreta. Mi esperas, ke ili batalas bone.
  La knabinoj havis longajn glavojn kaj hakilojn en la manoj. La knaboj havas nur glavojn. La malegaleco estis videbla. Unu el la knabinoj estis ruĝhara, la aliaj estis helharaj. Belaj, muskolaj, se juĝante laŭ la cikatroj, ĉi tiuj estas grandaj sinjorinoj, kiuj estas pli spertaj gladiatoroj.
  Bormann donis al Hitler sugeston.
  - La ruĝhara SS-batalanto Elvira famiĝis pro forbruligo de katolika preĝejo kune kun civiluloj. La eklezio levis inferon, kaj ili provis puni ŝin. La ceteraj ankaŭ estas spertaj batalantoj, ili estas pli bonaj ol nur belaj junuloj.
  Hitler respondis:
  - Mirinda!
  La ruĝhara knabino estis ja unu metron naŭdek, pezis ĉirkaŭ cent kilogramojn sen guto da graso. Buloj de muskolo ruliĝis sur sunbrunigita haŭto. Hitler rigardis ŝin malsate. Malforta kaj malforta ekde infanaĝo , li simple ĝojis pro la ĉeesto de fortaj virinoj. Kiajn muskolojn havas la knabino, kiom similas ŝi al la ideala arja virino.
  Borman deklaris:
  - Kio! Mi ĝojas plaĉi al la Fuhrer!
  La SS-himno ludis kaj la gladiatoroj eniris la batalon. Komence la knaboj batalis malvigle, ili ne volis mortigi la knabinojn, kaj la inoj, kiel spertaj lupoj, plilongigas la plezuron. Tiam la ruĝharulo tranĉis la junulon en la ingvenon, devigante lin kliniĝi pro doloro, post kio li trakuris la pinton de la glavo trans sian klavikon, farante grataĵon. La junulo klare provis paradi.
  Hitler rigardis la batalon per potencaj binokloj, lin ŝaltis la potencaj kruroj kaj luksaj koksoj de la ruĝhara virino. Kaj la dorso, kiel ondeto sur akvo, trapasas ĝin kiel ondo, jen streĉanta kaj jen malstreĉanta muskolojn. Ŝi ludis kun la kaptitoj, gratante ilin de tempo al tempo, sed ne hastis kaŭzi gravajn vundojn. La aliaj knabinoj ankaŭ kondutis ludeme, aŭ atakante, pugnobatante la ulojn, aŭ irante en defendo. La uloj kontraŭstarantaj ilin ne estis sufiĉe spertaj, havis preskaŭ neniun lertecon en komunikado per glavo, kaj tial ili ofte maltrafis. Nur unu fojon la junulo batalanta sur la dekstra ŝiro malfermis la mamzonon sur la brusto de blonda knabino. Cicoj elmontritaj. Hitler hurlis ĉe la vido de ĉi tiu grandiozeco:
  - Kiel malvarmeta estas ĉi tiu batalo!
  La knabino, ruĝiĝanta pro frustriĝo, kolere elbatis la okulon de la knabo, poste ŝanceliĝis de la doloro kaj retiriĝis. Estis sufiĉe malvarme en la akvario, miaj nudaj piedoj estis tre malvarmaj, kaj la glacio brulis ne pli malbone ol varma fero. La knabinoj ŝajne decidis, ke ili havas sufiĉe da ludado al publiko kaj iris sur decidan ofensivon. La sangantaj junuloj kontraŭbatalis ege malvigle. Elvira batis unu el la knaboj unue, unu okulon, poste la alian.
  Hitler kontrolis:
  - Ĉi tiuj estas la veraj arjoj!
  Borman sugestis:
  - Eble ŝalti la neĝbulon?
  Hitler svingis ĝin:
  - Ankoraŭ ne! Videbleco malpliiĝos! Ĝenerale, estas bona ideo, ke blondaj knabinoj venkas knabojn. Kiuj estas ĉi tiuj uloj?
  Borman respondis:
  - Rusoj! Ĵus kaptite el proksimaj vilaĝoj!
  - Kial ili silentas?
  - Lingvoj paralizitaj!
  - Venontfoje vi zorgos, ke ili parolu! Mi amas aŭskulti fortan rusan lingvon!
  Elvira detranĉis la kapon de unu el la uloj, la aliaj du falis sur la genuojn, sangante.
  - Finu ilin! - kriis Hitler.
  . ĈAPITRO N-ro 16.
  La veraj arjoj kapjesis kaj la glavoj falis sur la kapojn de la uloj. Ili kriegis kaj falis. La gladiatoroj staris kun siaj nudaj, ruĝigitaj piedoj sur la kadavroj de la venkitaj uloj kaj eligis krion:
  - Heil Hitler!
  La Fuhrer rikanis:
  - Kia mirinda afero, eĉ mirinda! Murdo estas kion ni bezonas! Ĝi sonoras kiel serenado!
  Goebbels rimarkis:
  - Jes, belaj knabinoj, sed unu batalo ne sufiĉas.
  Borman kapjesis:
  - Okazos alia batalo! Pli precize, pluraj! Ni plene distros vin, ho granda Fuhrer!
  Hitler respondis:
  - Jes, estas bone distri min!
  Borman kapjesis:
  - Kaj tre malfacila!
  Hitler protestis:
  - Sed ne tre! Mi amas oranĝojn kaj okulvitrojn!
  Goebbels sugestis:
  - Eble io pli diversa ol glavbataloj! Mi estas laca de ĉi tiu antikva tempo!
  Borman respondis:
  - Nun vi vidos ion pli diversan!
  Goering estis trenita el la necesejo. La dika reikmarŝalo ŝajnis sufiĉe malbone fekis sin; li estis trempita per multekosta franca kolonio. La odoro de parfumo kaj feko disvastiĝis tra la ĉambro.
  Hitler paŭcis:
  - Ne, tio estas abomena! Ni devas agi pli zorge! Resume, forĵetu lin el tie!
  Borman korektis:
  - Eble de ĉi tie!
  Hitler kapjesis.
  - Jes, ankaŭ de ĉi tie!
  Goering estis kaptita kaj trenita el la halo. Dume, la pejzaĝo ŝanĝiĝis en la glaciakvario. En la arenon eniris duonnuda knabino kun tridento kaj reto. Ŝi estis granda, alta, malhela, evidente de araba origino.
  La neĝo bruligis ŝiajn nudajn, malglatajn piedojn. Ŝajne ŝi estis tre forta knabino, kiu estis trejnita plurfoje. Enirante la ringon, ŝi profunde riverencis al Hitler kaj lia sekvantaro, dirante angle!
  - Mia mastro estu glorata!
  Hitler konsentis:
  - Jes, mi estas Adolfo, la mastro de ĉiuj aferoj!
  Goebbels respondis:
  - La angla lingvo estas tre melodia!
  Hitler bojis:
  - Kiel rusta segilo sur kverko! Fek, ne lingvo! Ne vane la plej bonaj poetoj de ĉiuj tempoj kaj popoloj estis germanoj!
  Borman kapjesis:
  - Jes, la plej alta nivelo de germana kulturo!
  Hitler kantis:
  - Pro kio famas rusa kulturo? Nu, ni diru, ke Stalino havas multajn brakojn kaj dentegojn! Kaj ĉe Lenin estas malglata fakturo! Kaj batis lin en la okulon per rikoltilo kaj martelo!
  La sekvantaro aplaŭdis:
  - Prave Adolfo! Vi havas mirindan senton de ritmo!
  Hitler eĉ komencis danci:
  - Mi estas faŝisto! Mi estas superfaŝisto!
  La knabino en la neĝa areno nervoze movis siajn nudajn, muskolfortajn krurojn. Ŝi, alkutimiĝinta al pli varma klimato, trovis ĝin tre malagrabla. La haŭto komencis bluiĝi, kaj tiam la belulino eksaltis.
  Hitler ŝercis:
  - Tiel varmegas malĉastulino!
  Goebbels rimarkis:
  - Ĉi tio estas araba militisto, kio signifas, ke li ne estas malĉastulino!
  Hitler fajfis:
  - Kaj laŭ mi ĝi estas eĉ pli malbona ol putino! Ĉu li povas varmigi ŝiajn kalkanojn per varma fero, kaj Hebe?
  Borman sugestis:
  - Ni sabligu ĝin iomete per vipo!
  Hitler protestis:
  - Unue estu batalo! Kiu estas ŝia kontraŭulo?
  Borman flustris:
  - Li jam eliras!
  Hitler vigliĝis:
  - Li diras!
  Borman kapjesis:
  - Jes li!
  Hitler kontente snufis:
  - Do ĝi estas masklo! Vi scias, mi estas feliĉa!
  Bormann kriis:
  - Heil Hitler!
  La Fuhrer kapjesis:
  - Prave!
  Berman aldonis:
  - Kaj sufiĉe granda!
  La muziko komencis soni, la kaĝo malfermiĝis kaj... leono malrapide eniris la arenon. Sufiĉe granda besto kun nuditaj dentegoj.
  Hitler ĝojis:
  - Inda kontraŭulo konsentas!
  Borman montris sian fingron:
  - Vidu, Fuhrer, kian dikan kolhararon li havas!
  Hitler konsentis:
  - Jes, ĝi estas dika! Sed mi esperas, ke la knabino razos ĝin!
  La leono ankaŭ estis sufiĉe malvarma, liaj potencaj piedoj estis varmaj de neĝo. La besto turnis sin kaj grumblis.
  Hitler ridis:
  - Li ne rigardas min!
  Borman respondis:
  - Ne, la plej granda! Eĉ muŝoj timas surteriĝi sur vin!
  Hitler konsentis:
  - Mi mem dispremos iun ajn kiel muŝon!
  Borman ridis:
  - Ni dispremos muŝojn!
  La knabino iomete moviĝis! La vido de timinda besto kun nuda buŝo plenigis ŝin per timo. La leono denove muĝis kaj komencis alproksimiĝi. Hitler klakis la fingrojn de Bormann sur la frunton:
  - Pri kio ni vetas, sinjoroj!
  Borman demandis:
  - Kaj kiu estas la granda, pri kiu vi volas veti?!
  Hitler hezitis kaj frapis la frunton de sia deputito per la manplato:
  - Al la leono!
  La ĉirkaŭaĵo tuj fariĝis vigla. Idolo deklaris:
  - Kaj ankaŭ mi estas sur la leono!
  Rudershtarm obĵetis:
  - Kaj mi serĉas knabinon!
  Himmler respondis:
  "Estas tre stulte veti je iu alia ol tiu, kiun ordonis la Fuhrer!"
  Hitler korektis:
  - Mi ne donis ordonon! Metu senpagajn vetojn!
  Borman konfirmis:
  - La batalo estas justa, nenio estas aranĝita anticipe!
  Himler raportis:
  - Sed mi ne zorgas pri la leono esti kun mia amata Fuhrer!
  Hitler levis la manon:
  - Zin Saluton! Vetoj estas tute senpagaj!
  Dume, la leono alkuris la knabinon. Ŝi lerte gratis la tridenton kaj saltis flanken.
  Hitler laŭdis:
  - Kaj ŝi estas sufiĉe lerta!
  Himler sugestis:
  - Piprigu ĉi tiun virinon en la anuso!
  Hitler konsentis:
  - Jam estas tempo!
  La leono denove saltis kaj sukcesis deŝiri la lumbotukon de la knabino per sia piedo, malkaŝante ŝiajn fortajn postaĵojn. La Fuhrer hurlis:
  - Bone farite Leva!
  La knabino lerte ĵetis reton, kaj la leono implikiĝis en ĝi. La besto senespere provis malimpliki sin, sed ĝi iĝis eĉ pli implikita. Lia svingado iĝis histeria.
  Hitler kriis:
  - Kia lerta stultulo vi estas! Tion bezonas leono!
  La knabino el ĉio provis trapiki sian kontraŭulon per tridento. Sed la pinto ne estis sufiĉe akra por tratranĉi la dikan leonhaŭton. La besto nur ricevis gratojn kaj muĝis responde. La monstro eĉ provis moviĝi rampante, trenante reton malantaŭ si tra la neĝo.
  Hitler amuziĝis:
  - Ne amuzo! Jen kiel mi komprenas la batalon!
  Himmler respondis:
  - Kuraĝa diablo!
  La Fuhrer konsentis:
  - Tre kuraĝa!
  Borman sugestis:
  - Eble ĵetu al ŝi alian tridenton!
  Hitler demandis:
  - Kial ĉi tio estas malbona?!
  Borman kapjesis:
  - Stulta!
  Hitler svingis ĝin:
  - Ne! Mi amas rigardi la longan agonio de la viktimo!
  Borman respondis:
  - Li suferu!
  La knabino daŭre saltis malantaŭen kaj ponardis la leonon, plonĝante la tridenton. Ŝi estis devigita moviĝi la tutan tempon, ĉar la malvarmo mordis ŝiajn nudajn kalkanojn. Kaj tamen, per pluraj furiozaj atakoj, ŝi povis serioze hoki la leonon. Sufiĉe densa sango fluis:
  Hitler rimarkis:
  - Tio estas mia amo por bestoj!
  Borman ridis:
  - Eble ni povos vipi la virinon!
  Hitler protestis:
  - Ne necesas!
  Borman demandis sarkasme:
  - Kial?
  - Ĉar ŝi estas kuraĝa!
  La knabino daŭre saltadis, ŝiaj kruretoj jam bluiĝis pro la malvarmo, ŝia korpo tremis.
  Himler rimarkis:
  - Ekzempla ekzemplo de araba kulturo!
  Hitler demandis:
  - La araba?
  - Jes, mia sinjoro!
  Hitler diris kun grimaco:
  - Mi ŝatas arabojn! Ilia religio ne estas tiel stulta kaj pacifisma kiel kristanismo.
  Himler konsentis:
  - Estas vere, ke ŝi promesas paradizon al la militisto de Alaho.
  Hitler krakis sian glason sur la tablo:
  - Sed niaj kristanoj tute ne instruas, ke ni devas batali kaj batali por la Reich, por Germanujo!
  Himmler retiriĝis:
  - Ili nenion instruas! Precipe stultaj Atestantoj de Jehovo. Ne sekto, sed kompleta degenero de perfiduloj!
  Hitler konsentis:
  - Ni pendigos ilin!
  Himmler rimarkis:
  - Pendi ne sufiĉas! Necesas esti palisumita!
  Hitler ĝojis:
  - Prave! Palisumu!
  Borman respondis:
  - Ni preparos similan ordonon por la Atestantoj de Jehovo.
  Hitler konfirmis:
  - Kaj Adventistoj de la Sepa Tago! Ĉi tiu judaiza sekto de subbotnikoj devas esti forviŝita de la vizaĝo de la universo.
  Borman elmontris la dentojn:
  - Ni manĝigos adventistojn per porkaĵo!
  Iom post iom la movoj de la leono malrapidiĝis. La besto perdis pli kaj pli da sango, kaj lia kontraŭulo pli kaj pli suferis pro la malvarmo. Ŝi trafis la leonon en la okulon, batante ĝin per la pinto. Tiam ŝi denove gratis la korpon de la leono.
  Hitler rimarkis:
  La knabino suferas!
  Bormann demandis:
  - Helpu ŝin aŭ ne!
  Hitler respondis:
  - Jes, vi vidas, kiel senkuraĝaj estas ŝiaj kruroj. Bruligi ŝiajn kalkanojn per varma fero. La bebo estos pli varma.
  Bormann estis ravita:
  - Nu, bruligu la kalkanojn de ĉi tiu hundino per io varma.
  Du grandegaj SS-uloj saltis en la akvarion. Ili svingis varmegan gladilon kaj klare provis friti la knabinon.
  Ŝi saltis malantaŭen, kaj la SS-ulo, malaperinta, etendiĝis antaŭ ŝi. Ĉi tie la implikita leono faris finan ĵeton kaj enprofundigis siajn dentojn en la ŝultron de la faŝisto. Li kriegis sovaĝe, kontraŭbatali.
  Hitler ĝojis:
  - Nu, mi tre volis vidi disŝirita homa korpo!
  Borman deklaris:
  - Se vi volas, Mein Fuhrer, ni disŝiros vin tuj!
  Hitler svingis ĝin:
  - Mi volis vidi ĝuste tion, kio estis disŝirita de leono!
  Borman ridis:
  - Via revo, faŝisto, realiĝis!
  Hitler demandis:
  - Nur faŝisto!
  Borman riverencis:
  - Pardonu nazian!
  Dume, la leono finis sian viktimon kaj denove kuris al la knabino. Dume, per lerta bato al la makzelo per tridento, ŝi batis senkonscie la duan nazion. Li ankoraŭ volis rosti ŝiajn krurojn. La bastardo falis senkonscia. La knabino alkuris al li kaj eltiris longan ponardon el sia zono:
  - Mi estas granda militisto! La nomo estas Ahilya!
  Hitler kriis:
  - Bravo! Mi estas impresita!
  Borman respondis:
  - Nian gaston vi sincere ŝatas!
  Hitler respondis:
  - Jes! Mi amas tiajn fortajn virinojn. Ŝi estas vera arjano.
  La knabino saltis al la leono, kaj finis lin per forta bato. La grandega kadavro eksilentis.
  Hitler kapjesis.
  - Bravo! Mirinda!
  Borman respondis:
  - Eble vi volas inviti ŝin al la tablo!
  Hitler demandis:
  - Ĉu ŝi parolas la germanan?
  Borman ekmovis:
  - Ne, sed en la angla li spars senhezite.
  Hitler ridetis:
  - Nu, do kio, mi konas ĉi tiun lingvon kiel mia denaska!
  Borman deklaris:
  - Mi ankaŭ kredas, ke vi bezonas koni la armilojn de viaj malamikoj.
  Hitler rimarkis:
  - Kiaj grandegaj teritorioj estis regitaj de la britoj! Aŭ pli ĝuste, ili ankoraŭ kontrolas ĝin! Ĉi tio estas granda nacio.
  Himmler respondis:
  - Sincere, vi opinias ilin barbaroj! Kaj se ili estus iom pli stultaj, estus pli bone por ni!
  Hitler kapjesis.
  - Por ni, jes, sed ne por kulturo! Granda okcidenta kulturo! Mi tre zorgas, ke se Britio disfalos, la indiĝenoj en la kolonioj leviĝos kaj la regado de la blankulo finiĝos.
  Himmler respondis:
  - Germano anstataŭigos anglon kaj jen ĉio!
  Borman deklaris:
  - Ni kredas je via genio, Fuhrer!
  Hitler kapjesis.
  - Invitu knabinon al la tablo!
  La militisto estis liberigita el la akvario. Ili donis al ŝi lumbotukon kaj ŝi iris al la tablo. Hitler rektigis sian dorson kaj metis la manojn sur la koksojn. Lia aspekto estis tiu de reganto.
  Knabino en lumbotuko kaj maldika strio da ŝtofo sur sia brusto iris al la tablo kaj kunpremis siajn absojn. Ŝiaj kruroj estis tre ruĝaj pro la malvarmo, ŝi provis moviĝi kun gracio.
  Hitler ĝentile montris al ŝi sidlokon apud li. La militisto sidiĝis. La Fuhrer demandis angle:
  - Kian impreson Germanujo faris al vi?
  La knabino respondis:
  - Ekzempla lando! Ĉio estas tre pura kaj ordigita.
  Hitler demandis:
  - El kiu urbo vi estas?
  La knabino fiere respondis rektiĝante:
  - Bagdado!
  - Kiel vi nomiĝas?
  La militisto blovis:
  - Ahilya mi estas!
  Hitler frapetis ŝin sur la ŝultron, la knabino ektremis. La Fuhrer klinis sin kaj kisis ŝin sur la vango:
  - Kara Ahilia!
  La knabino kapjesis:
  - Jes, mi estas kaj dolĉa kaj milda!
  Hitler demandis:
  - Kie vi lernis batali tiel bone?
  La militisto respondis:
  - Kiam mi estis ankoraŭ knabino, oni vendis min al bordelo, kaj poste pro kulpo oni metis min en la arenon per glavo kontraŭ knabon. Sed la nekredebla okazis, mi mortigis lin kaj finiĝis en gladiatorlernejo. Virinoj ofte batalas tie, multaj post la batalo plenumas litajn devojn.
  Hitler kapjesis.
  - Virino estas kaj militisto kaj gardanto de la fajrujo! Germanino estas devigata fari kaj povi fari ĉion. Ĉu vi estas islama?
  La knabino kapjesis:
  - Jes! Sunitka!
  Hitler kapjesis.
  - Jen tiuj, kiuj krom la Korano rekonas ankaŭ la libron de Sunao, sufiĉe ampleksan tradicion!
  La knabino kapjesis:
  - Jes! Sed mi malofte preĝas kaj mi multe batalas! Sincere, mi havas grandajn dubojn ĉu Alaho aŭ Dio ekzistas.
  Hitler afable demandis:
  - Kial vi pensas tiel Ahilya.
  La knabino respondis:
  - Mi legis la anglan tradukon de Nietzsche. Li havas profundajn pensojn, kiuj forte impresis min.
  Hitler respondis:
  - Granda parto de Friedrich Nietzsche estas ĝusta, sed liaj ideoj bezonas kreivan disvolviĝon. Mi donis al ili kompletecon kaj perfektecon.
  Ahilya konsentis:
  - Multaj el miaj samlandanoj idoligas Hitleron. Ili kredas, ke li alportos liberigon al ĉiuj!
  Hitler bojis:
  - Ili pensas ĝuste! Pli malvarmeta ol Adolfo, estas neniu en la mondo! Bone, sufiĉe da parolado, mi volas vidi novan bataladon de gladiatoroj.
  Borman kapjesis:
  - Sekva batalo!
  Kvin batalantoj saltis en la arenon, du knabinoj, kaj tri knaboj ne pli aĝaj ol dek kvin. Ili havis glavojn kaj ŝildojn. Evidentiĝis, ke ĉi tiuj ankoraŭ estas nespertaj gladiatoroj, ĉar ili ne sentis sin aparte certaj. La neĝo bakis iliajn nudajn kalkanojn, la knabinoj kaj knaboj saltis supren kaj malsupren.
  Hitler estis kortuŝita:
  - Kaj kiu estas ĉi tiu?
  Borman snufis:
  - Du ĉeĥoj, kaj la knaboj estas poloj!
  Hitler bojis:
  - Mi esperas, ke la batalo estos interesa!
  Borman kapjesis:
  - Kompreneble mia Fuhrer! Mi ne faras hakan laboron!
  Hitler denove kisis Ahilion:
  - Vi estas mirinda! Mi ofte spektis gladiatorbatalojn!
  La knabino respondis:
  - Bedaŭrinde, ofte la Fuhrer! Estas kruela vido.
  Hitler demandis:
  - Ĉu vi ankoraŭ volas vidi?
  Achilia kapjesis.
  - Se viroj batalas!
  Hitler respondis:
  - Tio estas nur tri viroj en via lando en sia aĝo jam geedziĝas, ĉu ne kara!
  La knabino respondis:
  - Certe! Mi konis la amon de mia unua viro en la aĝo de naŭ jaroj.
  Hitler estis surprizita:
  - Kiel do plaĉis al vi?
  La knabino balancis la kapon.
  - Estis pli dolora ol agrable!
  Hitler rimarkis:
  - Mi estas tre klera kaj ĝentila kun virinoj. Hej Bormann, diru al mi, kiu estas la plej seksa viro en Germanio?
  Borman respondis:
  - Kompreneble vi estas mia Fuhrer!
  Hitler blovis:
  - Vera grandeco ne bezonas flatadon!
  Ahilya diris kun spiro:
  - Vi estas inda Sultano de Eŭropo!
  Hitler respondis:
  - Oriento estas delikata afero!
  La malamiko eniris la arenon al la bruo kaj aplaŭdo de la akompanantaro de Hitler. Grandega dentega tigro, longa tri metrojn. Li obtuze grumblis; liaj kontraŭuloj, du knabinoj kaj knaboj, timeme retiriĝis.
  Borman demandis:
  - Kiom bela li estas?
  Hitler trinkis ĉampanon:
  - Tute ne malbone! Ĉu ĉi tio estas bengala tigro?
  Borman korektis:
  - Ussuri, donaco de Stalin!
  Hitler kapjesis.
  - Jes, mi memoras, ke Jozefo donis ĝin al mi antaŭ la milito! Tre solida besto! Tiel majesta kiel Azio mem.
  Borman konsentis:
  - Stalin, se li donas, li donas! Ĝi havas tri metrojn sen vosto, kaj kvar kaj duono metrojn kun vosto.
  Hitler mordis kukon kaj maĉis kaj respondis:
  - Mi esperas, ke li montros indan batalon!
  Borman kapjesis:
  - Vi mem vidos!
  Tigro turnis sian vizaĝon kaj rigardis al Hitler. La Fuhrer demandis:
  - Kial li ne komencas?
  Borman klarigis:
  - Atendante signalon!
  - Do venu pli rapide!
  Sonis trumpeto kaj la grandega kadavro klakis la voston trans la femurojn. Kvin gladiatoroj, tremante pro la malvarmo kaj saltante sur senkuraĝaj kruroj, provis konstrui defendon.
  Hitler notis:
  - Kiaj kompatindaj provoj!
  Goebbels respondis:
  - La tigro estas Germanujo, ni batas la malamikojn peco post peco.
  La besto akre saltis, faligante la blondan knabon. Falinte sur lin, ŝi ŝiris lian stomakon. La aliaj gladiatoroj faris plurajn malfortajn batojn kaj komencis disiĝi.
  Hitler snufis:
  - Ĝi ne havas kernon! Vivkerno!
  Goebbels respondis:
  - Kaj multaj ne havas cerbon! Ili devas kungluiĝi, alie la tigro disŝiros ilin.
  Kvazaŭ ĝustatempe kun siaj vortoj, la monstro, forlasante la ŝiriĝintan knabon, kuregis post la knabino. Ekstere grandega kaj mallerta, ĉi tiu besto moviĝis rapide, eĉ kun besta gracio. Kiel fulmsalto kaj la knabino estis pafita, la tigro rompis ŝian dorson kaj mordis ŝian kolon, sango brulis el ŝia buŝo.
  Hitler kriis:
  - Kaj vi estas tigro, bone farite!
  Ahilya protestis:
  - Sincere, mi kompatas la infanojn! Ili estas ankoraŭ tre junaj, ŝajne unuafoje en la areno! Kaj alfrontu la severan realon!
  Hitler respondis:
  - La naturo estas kruela! Kial homo ne povas esti kruela pro pli alta celo - fari la homaron pli pura kaj pli bona!
  Ahilya rimarkis:
  - Tio estas pli bona! Estas bone, kiam estas bona celo, sed eĉ pli bone se la rimedoj estas indaj!
  Traktinte la duan viktimon, la tigro kuris por la tria. Li ne tute formanĝis la mortintojn, sed simple elŝiris la plej bonajn pecojn. Tigroj, kiel homoj, estas malsamaj, sed ĉi tio estis murdinto!
  Hitler eĉ ŝercis:
  - Donaco de ogro, de ogro!
  Himler demandis:
  - Kaj se ni kaptos Stalinon, kion ni faru kun li?
  Hitler respondis:
  - Mi mem decidos, unue kaptu ĝin! Tamen, Stalino eĉ povas eskapi al Usono; tia rezulto ne povas esti ekskludita.
  Himmler rikanis:
  - Ju pli bone, ni konkeros Usonon samtempe.
  Hitler ridetis:
  - Jes, la konkero de Usono estas inda celo. Mi aŭdis, ke la "Usonanoj" serioze prenis la atombombon, kredante je ĉi tiu terura armilo!
  Himmler kapjesis:
  - Prave! Ĉi tiuj ratoj faras ion tian!
  Hitler pinĉis la bruston de Ahilia:
  - Ili ne sukcesos.
  Himmler demandis:
  - Kial?
  Hitler respondis malleĝe:
  - Plej multaj usonaj sciencistoj estas judoj, kaj ĉi tiu nacio ne kapablas konstrui kreemon.
  Himmler respondis:
  - Esti konstruiva, jes, sed detrui...
  La tigro turmentis la trian viktimon iom pli longe, ronĝante la ostojn, elmontrante ilin. Hitler eĉ klakis sian langon kun plezuro:
  - Kia babilado! - La Fuhrer diris la rusan vorton.
  Himmler rimarkis:
  - Sango estas plezuro! Precipe se ĝi ne estas via propra!
  Hitler rimarkis:
  - Estas strange, sed en ĉiuj eŭropaj lingvoj, amo rimas kun sango! Estas sufiĉe strange, ĉu ne!
  Borman opiniis:
  - Eble estas ĉar virgulinoj verŝas sangofluojn en sia geedziĝnokto.
  Hitler interrompis:
  - Kio fluas! Nur kelkaj gutoj! Vi idioto Borman!
  La deputito Fuhrer riverencis:
  - Idioto, se tion vi volas!
  Hitler rimarkis:
  - Ĉiuj ĉi militoj kondukas al multaj viktimoj! Mi ne diros, ke ĉi tio pasas nerimarkita por mi. Mi sentas certan kompaton kaj kompaton, precipe kiam la germanoj mortas. Kiom ni perdis en la unua semajno, kaj Idol.
  La komandanto de la terarmeoj respondis:
  - Plurmil, ni ne kalkulis precize kiom da, sed entute ne tiom! Multaj miloj, dekoj da miloj da rusoj estis mortigitaj. Jam estas multaj centoj da miloj da kaptitoj.
  Hitler rimarkis:
  - Bonan komencon de la milito! Ĉu ne!
  Idolo rimarkis:
  - Ni venkos ĉiujn rusojn! Tiuj ĉi bolŝevikaj hordoj estos venkitaj!
  Hitler snufis:
  - Vi estas tro feliĉa promesi tion! Kaj efektive efektivigi ĝin! Sed bone, ĝis nun mi estas kontenta pri la unua semajno.
  Ahilya diris:
  - Se vi volas, mi bonege helpos vin!
  Hitler ridis:
  - Kaj kiel vi povas helpi min?
  Ahilya respondis:
  - Inspiru farojn per via korinklino!
  Hitler ĝojis:
  - Nu, tio estas alia afero! Cetere, kion vi opinias pri Stalin?
  La knabino respondis:
  - Granda reganto, preskaŭ egala al vi!
  La sekvantaro retiriĝis, timante la koleregan eksplodon de Hitler. Sed la Fuhrer subite ridetis:
  - Jes, ĝuste, Stalino estas bonega reganto! Churchill kaj Roosevelt estas nuraj simioj kompare kun li! Tiaj simioj, malgrandaj kaj sendanĝeraj! Tamen, kion alian oni povas diri pri Stalin. La tuta Rusio idoligas lin, kaj tio multe valoras! Krome, li sukcesis krei grandegan armeon, plenigante la limojn per tankoj kaj aviadiloj. Ĉi tio vere estas Ĝingis-Ĥano!
  Hitler paŭzis kaj komencis plenigi sin per peco da kremkuko. Himmler rimarkis:
  - Ju pli forta estas la malamiko, des pli honorinda estas la venko!
  Goebbels sugestis:
  - Eble ni devus aranĝi atencon kontraŭ Stalino?
  Hitler respondis:
  - Ankoraŭ ne, mi volas kapti lin viva!
  Himmler suspiris:
  - Stalin estas tre malfacile forigebla! Li fidas neniun! Eĉ Beria, kvankam li estas la dua persono en la ŝtato.
  Hitler kapjesis.
  - Ĉu ni povas provi subaĉeti Berion?
  Himmler respondis:
  - Vi povas riski!
  Hitler bojis:
  - Do risku!
  Antaŭ tiu tempo, la tigro finis ronĝi la trian viktimon kaj rapidis al la kvara. La knabinoj kaj la knabo staris kune ŝultro al ŝultro.
  Hitler ridis:
  - Kiaj birdoj kunpremis! Nun ili estas disŝiritaj kiel katidoj!
  Borman siblis:
  - Ĉio estos tre simpla! Kvankam se ne ĝuste tiam, eĉ pli bone!
  Himmler sugestis:
  - Se vi volas, ni povas provizi multajn viktimojn el la koncentrejo! Vi disbatos ilin ĉiujn!
  Hitler kapjesis.
  - Kompreneble ĉiuj!
  La tigro saltis sur la paro provante disŝiri ilin. La junulo kaj knabino faris venĝan atakon kaj ponardis per siaj glavoj. Ili sukcesis grati la tigron, kun sangaj strioj kurantaj laŭ ĝia vizaĝo. La besto saltis kaj ĵetis ilin en malsamajn direktojn. La uloj retiriĝis pro timo.
  Hitler bojis:
  - Malfortuloj! Mi havas tutan dekduon da ĉi tiuj leonidoj, ĉiuj kun la dua restanta! Ne tute vane Hitler estas sinonimo de nevenkebla!
  Borman kriis:
  - Via grandeco estas simple nemezurebla!
  Hitler batis sian kapon sur sian glason:
  - Kiu dubus pri la potenco de mia hipnoto!
  Himmler aldonis:
  - Kaj parola diareo!
  Hitler eksaltis:
  - Kion vi diris!
  Himmler respondis:
  - Mi celis la vortan diareon de la judoj. Mi eĉ komponis improvizitajn kantojn sur ili. Tre interesa Fuhrer.
  Hitler ridetis:
  - Ni legu!
  Himmler komencis:
  La juda popolo estas nacio de banditoj,
  Kial vendi fraton por kupra penco!
  Bastarda pako de parazitoj
  Premu ilin kiel mandavo!
  Hitler respondis:
  - La poemoj estas sufiĉe mezbonaj! Do vi, Himmler, estas fiŝita.
  La Reichsfuehrer respondis:
  - Kompreneble, mi estas tre malproksime de vi bonega!
  Borman rimarkis:
  - Ĉu indas diskuti pri la talentoj de aliaj homoj! Plej bone estas kalkuli diamantojn"
  Hitler gruntis:
  - Sonas racie!
  Tigroj disŝiris kvaran viktimon. La postvivanta knabino forkuris. Ŝi rigardis tian rabon kun timo. La tigro malkaŝe formanĝis la viandon. Kiel ĉiuj predantoj, li provis ebriiĝi en rezervo. Tial, li turmentis la internojn de la ulo.
  Borman diris gaje:
  - Same pri la polo!
  Hitler snufis:
  - Kiaj degeneruloj estas ĉi tiuj poloj!
  Ahilya demandis:
  - Kial la poloj?
  Hitler respondis:
  - Ĉar ili perdis la militon al la rusoj! Kiaj malfortuloj vi devas esti por perdi batalojn kontraŭ la rusoj? Ĉi tiuj porkoj!
  Himmler konsentis:
  - Grandaj porkoj! Rusoj estas degenerinta branĉo de la homaro!
  Idolo kontraŭis:
  - Ili ankaŭ venkis Frederiko la Grandan!
  Himmler ridis:
  - Ho! Ĉi tiuj estas mensogoj!
  Hitler respondis:
  - Nur per perfido! Ili ne havis ŝancon en justa batalo! Ĉu mi ne estas Hitler, la plej granda el komandantoj!
  Borman kriis:
  - Zin Saluton!
  Hitler respondis:
  - Heil Hitler! Estas neniu pli alta ol mi! Ne rigardu sube!
  Ĉirkaŭ li tuj komencis laŭdi la Fuhrer:
  - Jes, vi estas bonega kaj unika! Gloro al Adolfo!
  Hitler respondis:
  - La Granda Fuhrer estas tre kontenta! Mi ne estas pli alta ol mi, ne rigardu sube! Mi buĉos ĉiujn kaprojn en la nombro dudek tri!
  Himmler demandis:
  - Kial ĝuste ĉi tiu nombro?
  Hitler respondis:
  - La nombro de la diablo! Sed vi malsaĝulo ne komprenas!
  Himmler konsentis:
  - Kun mia malforta menso, kompreneble!
  Hitler kriis:
  - Kaj rusoj kaj judoj estas abomeno!
  Borman rimarkis:
  - Ni devas pli strikte batali partizanojn.
  Hitler respondis:
  - Do ni batalos! Mi garantias tion, la granda Adolfo!
  Borman kantis:
  - Zin Saluton!
  Hitler interrompis:
  - Vi malsanigis min de Zin Hajlo! Ĉi tiu stultaĵo donas al mi kapdoloron!
  Himmler ekkriis:
  - Heil Hitler!
  Ankaŭ ĉi tie la Fuhrer estis malkontenta:
  - Sincera sensencaĵo! Ĉu vi ne povas pensi pri io pli bona, fripono?
  Himmler estis ofendita:
  - La pli bona malamiko de la bono estas Mein Fuhrer!
  Hitler konsentis:
  - Precipe se ĝi estas bona feko!
  La tigro kuris al sia sekva viktimo. La kvina knabino provis forpuŝi lin per siaj piedoj, sed ŝia stomako estis tranĉita malfermita. La belulino kriis:
  - Estas tro dolora por mi!
  Hitler ridis:
  - Jen ŝi estas mortmaŝino!
  La knabino ankoraŭ unufoje flirtis kaj eksilentis, sangoflueto fluis el malantaŭ ŝia buŝo. Goebbels rimarkis:
  - Jen la sorto de tiuj, kiuj kontraŭas la Trian Reich!
  Hitler deklaris:
  - La tigro ricevos specialan premion, mi nutros al li la hepaton de Molotov. Intertempe, ni daŭrigu la amuzon.
  Muziko sonis, kaj la faŝisma orgio daŭris!
  . ĈAPITRO N-ro 17.
  Nur en sonĝo Alisa Selezneva finfine povis plonĝi en la mondon de heroeco.
  Kaj ke en ĉi tiu mondo estas multaj interesaj aferoj, kaj kio okazas en kosma skalo.
  Kaj vi dispremas la naziojn vere;
  Alisa Selezneva rigardis la raketon, alportitan al ŝi de Arkaŝa Sapoĵkov, zorge palpis la pinton kaj plurajn butonojn.
  La knabo klarigis al ŝi:
  - Ĝi estas radioregata misilo por malflugi aviadilojn. Vi povas kontroli ĝian flugon, kaj alproksimiĝante, ĝi jam indikas la varmegon.
  Angelika estis surprizita:
  - Kiel vi scias ĉi tion?
  La knabo eltiris de sia orelo paperon rulitan en tubon:
  - Jen la instrukcioj.
  Ĝi ja estis skribita per malgrandaj latinaj literoj. Plenaj instrukcioj pri la uzo de kontraŭaviadilaj armiloj. Alisa Selezneva interesiĝis pri:
  - Distanco ĝis tri kilometroj? Ne sufiĉas kontraŭ strategiaj bombistoj.
  Maxim ridis:
  - Sed ĝi taŭgas por unualinia aviado kaj ĝi povas esti portita de infanteriisto. Imagu kian praktikan signifon havos ĉi tiu raketlanĉilo. Eĉ se ĉi tiu milito jam, bedaŭrinde, forbrulas.
  Angeliko vangofrapis la knabon sur la lipoj, li reflekse tiris malantaŭen, sed li ankoraŭ estis hokita. Maksimka estis ofendita:
  - Por kio alia tio ĉi estas?
  Angeliko nudigis siajn dentojn rabe kaj respondis:
  - Vi diris, bedaŭrinde, la milito forbrulas. Tiu ĉagreno kaj larmoj ne sufiĉas por vi. Malmultaj entombigitaj filoj?
  La knabo respondis kun rideto en verso:
  Estas nenio pli enuiga ol la mondo -
  Kie paco kaj graco regas!
  Kiel malama estas la trankvilo;
  Pli bone estas doni vian vivon en batalo!
  Alisa Selezneva ŝatis ĉi tion:
  - Kia bela afero. Ne en la brovo, sed en la okulo! Sed ni provu ĉi tiun aferon sur la Focke-Wulf.
  Angelica obĵetis:
  - Ne! Ĝi estas tro malgranda de celo. Eble ni atendos pli grandan rabaĵon!
  Alisa Selezneva rigardis al la ĉielo. Germanaj atakaviadiloj estis atakitaj fare de sovetiaj batalantoj. La fenomena fraŭlina kaŝpafisto ŝanĝis al la Salamandro, aŭ HE-162 - la plej bona amasa batalanto de la Dua Mondmilito. Malpezaj, tre facilmovaj aŭtoj, nur flugilhavaj musoj. Kelkaj el ili uzis raketojn kiel armilojn. Ankaŭ interesa armilo, tamen, pro ilia neregeblo, tiaj donacoj ne estis la plej disvastiĝinta tipo...
  Alisa Selezneva devis pafi al la HE-162, pro ĝiaj elstaraj flugaj trajtoj, ili estas mortigaj danĝeraj por Yakov kaj Ilov. Precipe 30mm pafiloj kun detrua kuglo. Estas malfacile batali kontraŭ li. Kelkfoje vi nur devas iri por la virŝafo. Sed la Fritz-kontraŭatako komencis estingiĝi, kaj ili komencis ruliĝi reen...
  La Salamandroj provas provoki la jakojn kaj butikistojn en persekuti ilin. Kaj ili sukcesas.
  Post ĉio, sovetiaj pilotoj estas famaj pro preskaŭ neniam retiriĝi aŭ forkurante de batalo.
  Sed precipe HE-162 suferas pro la senĉesa fajro de brulkugloj de Alisa Selezneva. Ŝi estas tre preciza blonda kaŝpafisto. Eĉ ne unu fraŭlino. Kaj incendiaj kugloj trapikas la tankojn de la malbone protektitaj vostoj de la Salamandroj. Tiaj veturiloj ne taŭgas por protekto kontraŭ atakoj de la malantaŭa hemisfero. Tamen, la projektistoj konsideris, sufiĉe prudente cetere, ke elstaraj rapidecaj kvalitoj (300 kilometroj hore pli altaj ol la Butikisto kaj Yak), kaj mirinda manovro permesus al tia veturilo facile eskapi atakon de la vosto.
  Alisa Selezneva pafas pro kaprico. Li levas sian aŭtomatan fusilon kaj imagas ke la kuglo estas sia aerkiso, kiu devas esti transdonita al la piloto. Glate tiras la ellasilon. La teno de la kaptita fusilo estas pistola teno, la ellasilo estas glata. La kuglo estas kiraspenetra kaj brulema.
  Jes, vi ne ricevos eksplodon de tia fusilo, sed la knabinoj ne bezonas tion. Kaŝpafisto ne pafas eksplodojn, li estas kirurgo, ne buĉisto.
  Kaj tiel Alisa Selezneva "kisas" sian partneron, ĉi-kaze ĝi estas la benzinujo, kaj "Salamandro" ekflamas kiel kandelo sur Kristnaska kuko.
  Sed Angeliko trafas tiel malfacilan celon, kiel benzinujo, la Salamandro, rapidanta kiel freneza leporo trans la ĉielon, ne ofte ĵuras:
  - Nu, vin kaj la pegasi estis vomitaj de Hitler! Nu, mi atingos vin!
  Alisa Selezneva konsilas sian partneron:
  - Ne celu tiom longe. Ĉi tie vi povas fari nenion pri ĝi. Ilia rapideco estas preskaŭ egala al la rapideco de niaj kugloj kraĉitaj de fusilo.
  Angelika klakis:
  - Kiel mi celu?
  Alisa Selezneva respondis ridetante:
  - Tute ne celu. Pafu senprokraste, kaj fidu intuicion!
  Angeliko svingis ŝin per sia nuda piedo:
  - Jes, venu! Vi neniam alvenos tien tiel!
  Alisa Selezneva scivolis, kie la nazioj faris miskalkulon planante tiajn moskitajn maŝinojn, kiuj same facile ekbrulis. Ĉu vi pensas, ke manovreblo estas pli grava ol protekto por batalanto?
  Principe tio estas vera, sed surteran fajron oni ne konsideras. Kaj tiel la "Salamandro" havas nur 50 kilogramojn da kiraso kovranta la frontan parton. Por komparo, la kiraso de Focke-Wulf konsistigas impresan parton de la ekfluga pezo - 250 kilogramoj, kaj pli en la ataka versio. Tamen, por la alta postvivebleco de la veturilo. Vi devas pagi kun relative pli malbona manovro (krom plonĝado de la flugilo!).
  Ĝenerale, Salamandroj laŭsupoze flugas pli alte de la grundo pro sia vundebleco al maŝinpafado, sed ĉi-kaze ili provas protekti la atakaviadilon Focke-Wulf.
  Kial morti vi mem kaj helpi vian kamaradon?
  Sed tuj kiam la alteco pliiĝis, kaj Alisa Selezneva forlasis la trafitan areon, la sovetiaj batalantoj komencis suferi gravajn perdojn. Vere, grava parto de germanaj pilotoj estas verdaj rekrutoj, sed estas ankaŭ pli spertaj asoj. Ili kaŭzas gravajn problemojn.
  Alisa Selezneva decidis:
  - Nu, kio do? Ni transiru al teraj celoj!
  Angelica sugestis:
  -Do ni devas pli aktive labori per niaj kruroj!
  Kaj denove ekbrilis la graciaj knabinecaj kalkanoj. Tamen, Arkaŝka ne postrestis malantaŭ ili. La knabo volis batalon!
  Alisa Selezneva mortigis la SS-oficiron per preciza pafo, trafante lin rekte sur la ponton de sia nazo, devigante lin faligi sian kartoĉon faust. La knabino rimarkas kaj vidas ĉion, sed la laceco estas sufiĉe forta, kaj la doloro de la vundo kaj frakturo de la klaviko subite plifortiĝis. Ve, mi ne volus enlitiĝi nun, kiam la ringo ĉirkaŭ Berlino jam fermiĝis, kaj la plej grava krimulo de ĉiuj tempoj, Adolf Hitler, estas sekure ŝlosita en sia kaverno.
  Nu, kiu volas maltrafi ĉi tion. Kaj kiu rifuzus persone amasigi la flagon sur la imperiestra oficejo. Alisa Selezneva estas ĝuste tio, kion ŝi volis.
  Kaj la malamiko daŭre klakis reen. Ĉi tie interesaj kojnoj iras en batalon. Ankaŭ, kiel la E-10, ili estas malgrandaj kaj platigitaj. Ĝi estas nur eĉ pli malalta silueto, kaj la aŭto mem estas pli mallarĝa. Kaj la armiloj estas ekskluzive maŝinpafiloj, sed estas ses "pafistoj" samtempe. Kaj ili renkontas infanterion tre efike.
  La falĉitaj soldatoj falas kiel sekalo sub rikoltilon, sed ne pensas kuŝiĝi, sed kuras antaŭen kaj eĉ ĵetas grenadojn. Ĝis ili atingas, sed la germanaj kojnoj moviĝas malantaŭen. Kaj la ŝtormsoldatoj malfrue atakas ilin.
  Alisa Selezneva sukcesis esti trafita de kvar optikaj vidindaĵoj, kiuj tamen ne multe gravis. La nazioj malantaŭeniris, pafis, kaj la sovetiaj atakaviadiloj estis renkontitaj fare de la sentrankvilaj Salamandroj.
  Kaj jen alia grandega tanko aperis. Iel ĝi aspektis kiel la jam disvastigita "Muso". Aŭ pli ĝuste, du "Maus" estis en perfekta funkciado, kaptitaj dum la bolonja ofensivo en Hungario, kaj la nazioj sukcesis eksplodigi tri pliajn. La nevundeblaj maŝinoj memfide antaŭeniris. La obusoj resaltis de sia kiraso kiel pizoj, kaj la 128-mm kanono kun komenca kuglo rapideco de 960 metroj je sekundo detruis sovetiajn tankojn je granda distanco. Kun tiaj monstroj, kontraŭbatalo estis ja plena. La plej abomena afero estas, ke la germana veturilo ne penetris la flankon de la kareno aŭ gvattureto, kiel ekzemple la "Reĝa Tigro". Eĉ la malsupra parto de la kareno kaj preskaŭ ĉiuj spuroj estis kovritaj per dikaj ŝildoj faritaj el altkvalita ŝtalo.
  La aŭtoveturejoj mem estis ankaŭ en pluraj vicoj, larĝaj, daŭraj, kun apartaj turnstabloj.
  Terura kaj nepenetrebla veturilo, perfekte protektita de la flankoj kaj postaĵo.
  Kiam la gaso finiĝis, paro da skipoj kapitulacis, kaj tri montris heroecon krevigante la pluvivajn konkojn kune kun ili.
  Tia ago kaŭzis kaj ĝenon kaj respekton. Kiel rezulto, la Muso, pezanta 188 tunojn, iĝis la plej granda kaj plej peza tanko konstruita en serioj.
  Tiu tanko estis simila en armilaro al la Muso, multe pli malalta, pli platigita, kaj la fronta, flanka kaj malantaŭa kiraso havis multe pli racian deklivon.
  Alisa Selezneva rimarkis, ke la tanko estas pli malpeza kaj facilmova. Ŝajne ni bone regas ĝin, kaj ĝi rapidas laŭ la vojo pli bone ol la IS-2.
  Sed cetere aperis IS-oj. Ili estas preterpasitaj per altrapida T-34-85. Jen kiel la orcenoj rapidas en batalon.
  Ŝajnas esti nur unu nazia tanko, kaj Alisa Selezneva prenas ĝin per armila forto. La vido devas esti rompita. La tasko de tia distanco estas preskaŭ neebla, eĉ por tia fenomeno kiel la blonda kaŝpafisto.
  Alisa Selezneva subite denove sentis doloron en la vundo, iom ekstaris, grumblante:
  - Jen kiel ni ĉiam havas problemojn. Doloro, kiel neinvitita gasto, ĉiam venas en la malĝusta tempo, sed ĝi neniam igas vin bedaŭri foriri.
  Sed tiam la bonŝanco de la blondulino ŝanĝiĝis. Mino pafita de raketa armilo eksplodis tro proksime al la militisto. Ŝi estis ĵetita alte en la aeron, kaj pluraj malgrandaj fragmentoj trafis ŝian bruston kaj dekstran brakon. Kaj la korpo ĉesis obei la nevenkeblan inan kaŝpafiston.
  Sed ŝia kapo restis klara kaj la militisto povis rigardi la progreson de la batalo.
  La skipo de la tanko de Hitler ŝajnis esti bone preparita; la unua T-34 estis trafita ĉe distanco de preskaŭ kvar kilometroj. Preskaŭ tridek kilograma ŝelo laŭvorte deŝiris la gvattureton.
  Alisa Selezneva flustris:
  - Tio estas pugnobato! Kaj mi ne povas malŝalti ĝin.
  Angeliko pafis kaj kraĉis ĝoje flanken:
  - Mi denove batas larĝe, kvankam la celo estas proksima!
  Alisa Selezneva forte konsilis:
  - Malstreĉiĝu, pafado ne postulas fortajn emociojn.
  Anĝeliko denove ekpafis, strabante la okulojn per la ruza strabado de tigrino, kaj obĵetis:
  - Hokeo postulas fortajn emociojn. Kaj ankaŭ en murdo.
  Sovetiaj tankoj provis moviĝi kun maksimuma rapideco, sed sur la vojo vi ne povis akceli pli rapide ol 30 kilometrojn. Kaj la germana tanko, plibonigita modifo de la Muso, staras senmove kaj pafas por preterpasi.
  Lia dua pafilo ankaŭ ne estas malforta, 75 milimetrojn de la Pantero.Jes, ĝi estas impona, sur antaŭaj superpezaj veturiloj, la barellongo estis pli mallonga. Do ĉi tiu armilo ekfunkciis. La T-34-85 havas sufiĉe malfortan korpon, nur 45 milimetrojn dikan. Do pafilo kun barela longo de 70 kapablas penetri de longa distanco.
  La tridek kvar, ricevinte baton, veturis iom pli per inercio kaj haltis. Post kio li eliris el ŝi, ludema, kiel serpento de la fakiro ludanta sur la fumtubo.
  Kaj la 128-mm-pafilo estis ŝanĝita al la pli peza, kaj do valora, IS-2. Se trafite, eĉ tiaj grandegaj veturiloj tordus kaj trapikus la turon.
  Sovetiaj tankoj provis respondi per pafado surmove. La ŝancoj trafi estis malgrandaj, sed estas multaj aŭtoj, ĉiukaze, almenaŭ vi trafos iun. Kio signifas, ke ĝi estos por la Krauts.
  Eĉ se obusoj trafis ĝin, la plibonigita "Muso" memfide reboĉis ilin de la dika kiraso. Sed se la monstro sukcesis esti kaptita, ĝi nur kaŭzis tremon.
  Alisa Selezneva ekploris; la nazio sidanta en la pilotejo estis forta kaŝpafisto. Prefere, ambaŭ germanaj artileriistoj estis inter la plej bonaj el la plej bonaj. Ili estingis la malamikon tiel memfide, ke pluraj IS eĉ haltis, provante pafi la malamikon de senmova pozicio.
  Angeliko, anstataŭ trankviliĝi, male, pli kaj pli nervoziĝis. La pugo de la militisto ekmoviĝis, kaj la kugloj ofte trafis eĉ preter ŝia kaŭriĝinta korpo.
  La ruĝhara virino flustris:
  - Kie vi estas, Sankta Georgo la Venka, kaj kie estas la reĝino de la ĉielo, Maria? Ke vi finfine helpu justan aferon.
  Arkaŝka eksaltis malkonvene:
  - Nu, la germanoj havas ĝin skribita sur siaj rimenoj: "Dio estas kun ni." Kaj ni, kvankam ne ĉiuj, sed la pioniroj, havas sloganon: Ne ekzistas Dio super la homo, la homo mem estas Dio!
  Alice aprobis:
  - Bona slogano. Kaj vivsimila! Efektive, la lasta afero estas ĝustatempe turni sin al la Ĉiopova, kiu per la buŝo de Kristo voĉigis la sloganon: "Se ili trafos vin sur vian dekstran vangon, turnu vian maldekstren." Eĉ ne estas klare, kiel la militema imperiestro Konstantino povis akcepti kristanismon.
  Arkaŝka Sapoŝkov, saĝa knabo, frotis sian nudpiedon, ankaŭ bruligitan de la fajro, sur la herbon.
  - Multaj aferoj en la mondo estas neraciaj. Neklarigebla per logiko kaj simplaj homaj ideoj. Ekzemple, kial la aliancanoj Churchill kaj Roosevelt decidis helpi nin, kvankam, ekzemple, Hitler proponis al ili pacon kaj eĉ koalician militon kontraŭ Sovetunio. Sed ili decidis helpi la klasmalamikon, kvankam estas klare, ke post kiam la dorso de la faŝismo estos rompita, la dika dorso de okcidenta ĉefurbo estos sekva.
  Angelica pafis kaj malbenis:
  - Kiel estos. Sed ĉi tiu platigita "Muso" devas esti frapita.
  Dum ili parolis, suferspertante gravajn perdojn, la "tridek kvar" rompis en la proksiman gamon de la batalo. Estis nur unu maŝino, kiu promesis fariĝi mirakla armilo. Kaj kiel oni diras: unu sur la kampo ne estas militisto. Kaj kvankam la forte klinita kiraso de la platigita "Muso" rezistis trafojn de 85-mm-kanonoj kun granda rando, kiam estas tro da trafoj, deformado komenciĝas kaj fendetoj aperas.
  Tamen, en ĉi tiu plibonigita modifo de la Muso, la cementita rezerva principo kaj, kontraste kun antaŭaj modeloj, la granda racia angulo de deklivo de la dikaj folioj provizas grandan nombron da ŝotoj, kio pliigas la postviveblecon de la monstro.
  Sed ili plene superverŝas lin per obusoj, vi povas imagi kion la germanaj tankŝipanoj sentas interne. Estas kvazaŭ vi enŝovis vian kapon en tamburon kaj ili batas sur ĝi. Sed ŝajne la pafistoj estas spertaj kaj daŭre pafas, kvankam ili jam maltrafas. Kaj ne estas facile por la turo de la Muso turniĝi, sed... La tanko mem turniĝas sufiĉe rapide, kaj la pafiloj ŝanĝas sian pafangulon.
  Sed la ĉefa celo estas la IS-2, dum la municio ankoraŭ ne elĉerpiĝis, la Krauts volas kolekti pli da "trofeoj".
  La IS-oj staras senmovaj, kaj estas pli facile trafi ilin. Sed ĝenerale, la nazia maŝino estis sufiĉe efika. La nombro da tankoj trafitaj de obusoj jam superis tridek. Tio estas, rekordo pri la nombro da detruitaj objektoj sur trakoj
  Alisa Selezneva flustras frustrite:
  - Ĉi tio estas grandega. Unu kontraŭ pluraj regimentoj. Kaj iuj opinias, ke germanoj estas malsaĝuloj.
  Angelika laŭte bojis:
  - Kaj mi pensas!
  Alisa Selezneva, kies vizio restis akra kiel la ponardo de Tamerlano, rimarkis:
  - Ĉi tio estas "Muso" modifo "B", komence mi pensis, ke ĝi estas E-100, sed ne. Ĉi tio estas ĝuste plibonigita Mus-modelo kun pli malalta silueto kaj malpli pezo. Eble la germanoj ŝanĝis la aranĝon kaj la malantaŭaj rulpremiloj iĝis la movaj radoj. 200 mm laŭ racia angulo de deklivo, vi havas ŝancon penetri nur 152 mm kontraŭtankan pafilon unuafoje. Kaj tio estas proksime.
  La germana mastodoto daŭre grumblis, kiel urso ĉasita de hundoj. Neniu sukcesis trarompi ĝin, kvankam la trafoj kaŭzis truojn en la spuritaj ekranoj. "Muso" B montris ĉiujn avantaĝojn de potenca, diverstalenta kiraso. Ne eblas venki lin, kvankam la senŝeligado intensiĝas.
  Angelica jam pluiras al blasfemado, kiam subite la maldekstra flanko de la germana giganto kolapsas. Kaj tiam pliaj konkoj flugas en la truon... Eĉ altkvalita kiraso, ŝajne noviga en teknologio, ne povis elteni kelkajn cent trafojn.
  Maus estis detruita, kaj tridek naŭ sovetianoj estis batitaj senkonscie, dek naŭ el ili estis detruitaj preter la ebleco de normaligo.
  Angelica esprimis:
  - La Sinjoro vomis... Do starigu nin!
  Alisa Selezneva eldiris:
  - Kaj li ne atingis kvardek...
  Kaj kvazaŭ ŝi estus ĉagrenita, la T-34-85, el kiu la ŝelo ŝajnis reboĉi kaj subite eksplodis! Eĉ la turo estis forŝirita kaj forportita kvindek metrojn de la tornado.
  Angelica malbenis:
  - Kvardek - por unu, ve, unu! Uf! Jen la situacio... Malbenita maŝino, ĝi mortigis tiom da niaj homoj, eĉ se ili estis dek...
  Alisa Selezneva esprimis esperon:
  - Restas nur iomete... Kaj ĉi tiu turmento finiĝos, venos venko kaj venos surprizoj al la cellinio. - kriis la knabino. "Sed mi ne povas movi miajn brakojn aŭ krurojn."
  Angelica subite rememoris ion:
  - Kaj mi konas la siberian metodon de rapida resaniĝo. Estu iom pacienca kaj vi scias, vi leviĝos!
  Kaj la ruĝhara virino komencis vigle masaĝi kaj froti sian amikon. Ŝiaj superkreskintaj ungoj memfide masaĝis la kalkanojn, inter la piedfingroj, kaj poste marŝis laŭ la maleoloj. Alisa Selezneva ridetis responde:
  - Nu, vi tiklas min. Eble eĉ pli energia?
  Angelica diligente faris bonfaran masaĝon. Nun ŝi moviĝis malantaŭen, eĉ ŝiaj ungoj tuŝis la cicojn de la knabino. Ili tuj malmoliĝis kaj la knabino komencis peze spiri, kaj tiam komencis ĝemi.
  Duonhoro da voluptaj klopodoj, kaj Alisa Selezneva eksaltis... La fragmentoj elflugis el la vundoj, kaj la doloro transformiĝis en nur eta jukado. La blonda knabino ekkriis:
  - Ŭaŭ! Mi ne pensis, ke virina kareso havas tian sanigan efikon!
  Angelica ridetis:
  - Necesas ĝuste influi, precipe erogenajn zonojn. Tiam la korpo resaniĝas pli rapide kaj akiras forton. Cetere, vi verŝajne aŭdis la esprimon - amo estas pli forta ol magio.
  Alisa Selezneva palpebrumis responde:
  -Mi aŭdis! Sed mi ankoraŭ sentas min malforta!
  Angeliko forte suspiris:
  - Perdiĝis multe da sango. Tro multe... Sed ĝi estas tro multe, ni trarigardu ĝin.
  Post kelkaj paŝoj Alisa Selezneva paliĝis kaj komencis ŝanceliĝi. Angeliko prenis sian amikon sur la dorso kaj portis ŝin. La knabino ne estis peza, la ruĝhara estis pli granda ol la blondulo, sed konsiderante kiom elĉerpitaj ili estis lastatempe, ilia siberia trejnado malsukcesis.
  Angeliko trenis sian amikon sur la dorso, sed ne plu kuris, sed rapide. Jes, iam ŝi estis en la loko de Zoja Kosmodemyanskaya. Eĉ se ne en la realo, sed en la virtuala matrico de la Hiperreto, tio estas tute nerimarkebla diferenco. Krome, en decembro la frosto estis pli severa. Sed ĉu vi povas kompari moskvanon kaj siberion en eltenivo kaj rezisto al malvarmo? Krome, se via patro volas fari superhomon aŭ superhomon el sia infano.
  La lubrikaĵo en la germanaj mitraletoj frostiĝis, kaj ili ne povis fari celitan fajron kontraŭ ĝi. Kaj nudaj piedoj estas malpezaj, eĉ en neĝblovoj, ne kiel botoj envolvitaj en kovriloj por izolado. Do, malgraŭ ŝiaj manoj estis ligitaj malantaŭ ŝi, ŝi estis detranĉita de fragmento de lampo rompita sur ŝia kapo kaj sukcesis eskapi el sufiĉe dika ŝnuro. Ne la unuan fojon, mi devis ĝin tranĉi, la ŝnuro estis kiel laso, forta, precipe por veturigi militkaptitojn. Kaj poste kelkajn horojn en la neĝblovoj en la malvarmo, preskaŭ nuda en nur kalsoneto kaj ĉifono sur la brusto. Kaj post tio, eĉ se mi ternus, miaj kruroj nur iomete formiĝus, kiel post parko en bolanta akvo. Kaj tiam post kelkaj horoj la doloro ĉesis kaj iel la nudpieda Amazono eĉ sentis sin pli gaja kaj pli proksima al la naturo.
  Zoja Kosmodemyanskaya, kun la nokta frosto sub kvardek, verŝajne ne estus povinta pluvivi ĝis la mateno. Sed Angeliko kutimis al ĝi eĉ je kvindek gradoj, kun forta neĝoŝtormo. Ĉi tio signifas malmoliĝon ekde infanaĝo, kaj kiom forta kaj adaptita al temperaturstreso povas esti la homa korpo. Post tio, la ruĝhara siberiano neniam plu surmetis ŝuojn. Kvankam ili faris komentojn al ŝi, ŝi estis obstina, citante la fakton ke ŝi devis prizorgi la ledon de siaj botoj kiam estis milito.
  Konsiderante kiajn belajn krurojn ŝi havis, kies formo tute ne malboniĝis eĉ trafite de ŝrapnelo, kaj ĉio resaniĝis pli bone ol sur hundo, la komandantoj rezignis. Alisa mem provis imiti ŝin, sed ŝi longe ne povis elteni la severan froston - la belorusa blonda knabino ne estis en la sama nivelo de malmoliĝo.
  Tamen, liaj mirindaj kaŝpafisto-kapabloj pli ol kompensis ĉi tion.
  Angeliko marŝis kaj pensis, kial estas tiel agrable tuŝi Alicion, sed ŝi tute ne emas paroli kaj esti en vira kompanio. Eble ĉi tio ne estas normala? Alisa Selezneva mem ne forkuras virojn, kvankam ŝi kondutas dece. Eble pro alta moralo.
  Sed Angeliko neniam kredis je Dio, kaj ne volis kredi je li. Fakte, kial homo bezonas la Ĉiopova? Nek la Biblio nek la Korano promesas ĉielon sur la Tero. Ĉio nur post la releviĝo el la mortintoj. Sed homo povas fidi je resurekto el la mortintoj per la potenco de komunista scienco. Eĉ pli bone ĉi tie, ĉar sub komunismo estos nek Gulago nek infero.
  La nazioj komencis kapitulaci... Multaj el ili komprenis la senesperecon de sia situacio. Precipe kiam mirakla armilo ne savas vin. Berlino estas senespere blokita.
  La knabinoj ne interesiĝas pri kaptitoj kaj Angelica provas moviĝi pli rapide por eniri la batalzonon kaj batali tie.
  Sed ŝajne ĉi tie vi devos iri al Berlino mem, kaj la vojo ne estas facila por elĉerpita knabino kun amiko kaj municio sur ŝiaj ŝultroj. Kia paŝo do paŝo.
  Cetere, Angeliko ne povis ne babili kun sia amikino. Kaj nur pri religio.
  La ruĝhara diablo demandis:
  - Sed ĉu vi opinias, ke la instruo de kristanoj kaj precipe de ortodoksaj kristanoj pri religio povas esti konsiderata ĝusta? Aparte, estas ne klare kial Dio eĉ komencis la eksperimenton kun la falo de Adamo kaj Eva. Se peko estas tiel abomena al Li, kial do Li ne detruis ĝin en la burĝono? Post ĉio, kio estas la signifo permesi al la kancero de peko kreski? Kiu konsiderus kuraciston racia, se li permesus evolui fatalan malsanon?
  Alisa Selezneva diris kun rideto:
  - De kie vi ekhavis la ideon, ke peko estas kancera tumoro? Eble ĉi tio estas, male, natura stato de homo, necesa por li ne malpli ol kurado por atleto. Kaj ĝenerale, se la parolado temas pri Dio, aŭ pli ĝuste pri la Kreinto de la universo, tiam ne indas kompreni ĝin per la prismo de mezepokaj ideoj. La personeco kaj karaktero de la Ĉiopova estu akceptataj iom post iom!
  Angeliko fajfis.
  Kiel tio progresas?
  Alisa Selezneva volonte klarigis:
  - La Kreinto de la universo, kiel homo, kiu donis vivon al la universo kaj kreis certan strukturon, devas havi elstarajn kaj moralajn kvalitojn. Kaj antaŭ ĉio, respondeco kaj progresema pensado.
  Angeliko, eltirinte sian kruron el la gazono, konsentis:
  - Estas prave! Jes, tio estas esence vera!
  Alisa Selezneva daŭrigis kun rideto:
  -Kiu estas homo por Dio? Eĉ se ni prenas ĝin el la Biblio, lia filo estas sia propra infano. Tio estas, en esenco, ni estas la Denaskaj infanoj de Dio - la Plej Alta kaj Ĉiopova Kreinto de la Universo!
  Angelica kapjesis per sia fajra kolhararo:
  - Kio estas tute logika, kaj kio estas la diferenco de tradiciaj ekleziaj vidpunktoj?
  Alisa Selezneva volonte klarigis:
  - Kio estas la celo de respondeca kaj saĝa gepatro? Por ke liaj infanoj ĉiam ludus en la sablokesto kaj petu "parutojn"?
  Angeliko ruze ridis:
  - Kompreneble ne! Neniu Gepatro volas ĉi tion!
  Alisa Selezneva konsente kapjesis, kvankam iom malvigle pro sangoperdo:
  - Jen ĝi! Raciaj gepatroj volas, ke iliaj infanoj kresku kiel eble plej rapide, iĝu sendependaj, kaj prefere eĉ pli inteligentaj kaj pli fortaj ol ili mem. Kaj kompreneble, ili atingis pli ol siaj prapatroj!
  Angelica fajfis tra siaj naztruoj:
  - Ĝuste! Kiel interese. Kion do vi volas diri, ke la celo de Dio Ĉiopova estas, ke homoj fariĝu Ĉiopova kiel Li?
  Alisa Selezneva konfirmis:
  - Jen ĝi! La celo de Dio la Patro estas, ke liaj homaj filoj kaj filinoj akiris sendependecon kaj superis la Kreinton de la Universo mem. Kiel? Eble homoj mem lernos krei Universojn, kaj verŝajne ili ankaŭ akiros tiajn superpotencojn, pri kiuj eĉ la plej aŭdaca kaj senbria homa imago ankoraŭ ne havas eĉ proksimuman ideon.
  Angeliko, marŝante kun malglataj kruroj, ĉizita de lerta metiisto el malpeza bronzo, sur karboj kaj karbiĝinta herbo, sentis agrablan varmon en ŝiaj piedoj. Kaj ŝi fariĝis gaja:
  - Jes, estas eble por homoj fari tion, kion ilia imago ankoraŭ rezignas. Sed la posteuloj, sendube pli evoluintaj ol siaj prapatroj, havas similan ideon, ke ekzistas io eĉ pli malvarmeta ol la kreado de aliaj universoj, kiuj bone povas ekesti. Sed tio, kion vi diras, estas kontraŭa al la Biblio aŭ al la Korano.
  Alisa Selezneva maldike subridis responde kaj logike deklaris:
  - Kiel diri? Ne ekzistas preciza kompreno pri la sola vera instruo de kaj la Biblio kaj la Korano. Estas centoj da kristanaj kaj dekoj da islamaj sektoj, diversaj movadoj. Kaj ankaŭ la plej diversaj interpretoj de la Biblio kaj la Korano. Aparte, sunaistoj preĝas al Alaho, kaj ŝijaistoj kredas, ke Alaho estas tro sankta kaj neatingebla, kaj proponas preĝojn al la universala menso kreita de la Ĉiopova. Iuj kristanoj kredas je la Triunuo, aliaj kredas, ke Dio estas Unu, kaj Jesuo estas la unuenaskito de la Kreo. Aŭ, ekzemple, la demandoj de la sabato, la Senmorteco de la animo, kaj multaj aliaj. Cetere, estas fluoj en Islamo, ili kredas ke laŭ la Korano, estas sabato kiu estas sankta, kaj ne vendredo...
  Angelica interrompis:
  - Prave! Sed vi verŝajne volas diri, ke kaj la Korano kaj la Biblio ne estas Revelacioj de la Ĉiopova, sed pure homaj ideoj pri la Kreinto, kiu elektis kaŝi Sian esencon de homoj?
  Alisa Selezneva rezolute kontraŭis:
  - Ne, ne tute tiel! La Korano, la Biblio, la Vedaj, la instruoj de Budho kaj ĉiuj aliaj religioj sur la Tero estas revelacio de la Ĉiopova kaj venas de la Kreinto de la Universo. Post ĉio, la Kreinto de la Universo volas, ke homoj havu liberecon de elekto, tiel ke ekzistas malsamaj konkurantaj ideologioj kaj religiaj movadoj. Tiel, estas la konkurenciva lukto, inkluzive sur la ideologia kaj religia fronto, kiu stimulas plibonigon kaj Hiperevolucion. Ĉar ĝi estas konkurenco je diversaj niveloj kiu estas la ĉefa instigo por progreso kaj plibonigo. Tio estas, kial la Ĉiopova Dio donis al homoj malsamajn kaj ofte kontraŭdirajn revelaciojn? Tial, por ke la vero naskiĝu en disputo, por ke estu libereco de elekto, en kiu ĉiu pravas laŭ sia maniero.
  Angelica konfirmis kun reciproka rideto:
  - Nu, vi estas absolute adorinda... Ĉi tio farus bonan religian instruon, kiam ĉiuj estas fidelaj, ĉio estas de la Kreinto de la Universo kaj neniu ofendiĝas. Sed tiam estiĝas tute logika demando - la Ĉiopova estas tiel afabla kaj amas homojn, kial do estas tiom da malbono kaj sufero sur la Tero?
  Alisa Selezneva memfide respondis:
  - Jes, ĉar lukto kaj superado de malfacilaĵoj estas la bazo de progreso, hiperevoluo kaj plibonigo de homoj. Finfine, kio instigis la simio preni bastonon? Ke la bananoj pendis tro alte. Kaj la formorto de mamutoj devigis la homon disvolvi agrikulturon kaj brutobredadon. Nesufiĉe rapidaj kruroj instigis la trejnadon de ĉevaloj, kaj tiam la inventon de bicikloj, motorcikloj kaj aŭtoj. Same kiel niaj KV kaj T-34-tankoj puŝis la naziojn al la aspekto de la Pantero, Tigro kaj Muso. La nekapablo flugi pro tro malforta kaj peza korpo ankaŭ iĝis instigo por la kreado de aviadiloj. Tio estas, la malfacilaĵoj, kiuj ekzistas en nia mondo, stimulas hiperevolucion, progreson, kaj finfine proksimigas nin al Ĉiopovo.
  Angeliko demandis surprizite:
  - Ĉu ankaŭ sufero instigas progreson?
  Alisa Selezneva konfirmis:
  - Jes certa! Eble eĉ ne la sufero mem, sed la deziro eviti ĝin. Unue, pluvombrelo kiel protekto kontraŭ pluvo, kaj tiam totala klimatkontrolo. Aŭ, ekzemple, epidemioj stimulis la evoluon de medicino, precipe vakcinadoj. Mi esperas, ke kun la tempo ni povos venki maljunecon, la plej gravan plagon de la homaro. Kaj ankaŭ realiĝu pli malnovajn revojn.
  Angelica sugestis:
  - Resurekto de la mortintoj per la potenco de la komunista scienco.
  Alisa Selezneva frapetis sian kunulon sur la ŝultron:
  - Jen ĝi. Estas skribite ĉi tie en la Biblio, ke iuj reviviĝos al vivo, aliaj al la resurekto de kondamno. Sed, unue, ĉiuj releviĝos, kaj due, la resurekto de kondamno ne estas eterna turmento en la infero, sed la reedukado de krimuloj, kiuj estonte fariĝos decaj kaj sublime noblaj homoj. Cetere, la frazo de Kristo; mia Patro mem juĝas neniun, sed transdonis la tutan juĝon al la Filo, ĝi estas interpretebla, ne facile - al la Filo, sed de la Filoj - tio estas, al la Ĉiopova Popolo de la Brila Estonteco mem. Tiel, kontinueco en Revelacio estas observita, kaj ĉiu religio havas sian propran parteton de vero kaj lumo.
  Angelica aldonis:
  - Kaj ankaŭ en komunismo?
  Alisa Selezneva, malfacile retenante sian ridon, respondis:
  - Kaj en komunismo, unue! Tie, estas komunismo kiu metas homon en la pozicion de Antropocentrismo. Kvankam Karl Marx eble subtaksis la eblecojn de scienca kaj teknologia progreso. Sed ĉiufoje havas siajn proprajn fantaziojn. Ju pli forta homo estas, des pli li sonĝas!
  Angelica murmuris:
  - Ĉu vi scias, pri kio mi revas nun?
  Alisa Selezneva iĝis scivolema:
  - Kaj pri kio precize?
  La ruĝhara militisto ekkriis kun la fervoro de Budionny, kiu sendis al ŝtormo Perekopon:
  - Manĝu bone!
  Alisa Selezneva konsentis kun eĉ pli fervoro:
  - Certe! Ĝuste ĉi tion ni volas! Eĉ manĝu elefanton!
  Angeliko haltis kaj elskuis sian dorsosakon. Estis kelkaj usonaj enlatigitaj varoj, kaj ankaŭ rusa porkograso kun strioj de viando, cepoj, kvar malmolaj ovoj kaj, kompreneble, jam malfreŝa pano.
  Alisa Selezneva apenaŭ povis deteni sin por ne ataki la manĝaĵon kiel ronĝanta lupo. Angeliko ankaŭ estis retenita kaj el kvar ovoj ŝi donis tri al sia neĝblanka amiko:
  - Manĝu pli - resaniĝu pli rapide.
  Alisa Selezneva tiris sian testikon malantaŭen:
  - Vi estas granda, vi bezonas pli!
  Angelica prudente kontraŭis:
  "Ju pli rapide vi resaniĝos, des malpli mi devos porti vin." Do antaŭen, bela knabino!
  Usona enlatigita manĝaĵo estis malfermita per speciale alfiksita ŝlosilo. Eĉ turniĝante, ŝajno de muziko aŭdiĝis. La viando gustumis kiel la maro kaj odoris je jodo, sed ĝi klare ne estis fiŝo. Io pli proksima al porkaĵo kun iom da ajlo kaj pizoj. Alice sugestis:
  - Verŝajne balena karno. Li estas mamulo, kaj dika kiel porko. Sed vi povas senti la maron.
  Angeliko, malrapide maĉante la viandon, respondis:
  - Kaj ankaŭ tio ne estas malbona. Kvankam natura bovaĵo estas kutime preferita, ne ĉiuj en Ameriko manĝos tian monstron. Tamen... Verŝajne Truman turniĝos en sia tombo pli ol unufoje, kaj ankaŭ Roosevelt, bedaŭrante, ke li provizis niajn armeojn.
  Alisa Selezneva pruve oscedis:
  - Kial vi pensas, ke ni nepre batalos kun Usono?
  Angelica metis sian fingron al siaj abundaj lipoj:
  - Estas tre eble. Du birdoj ne povas interkonsenti en unu kaverno.
  Alisa Selezneva korektis:
  - Birdoj ne loĝas en kavernoj. Estas ursoj en kavernoj. Kvankam Rusio estas urso, kaj Ameriko...
  Angelika ridis kaj diris:
  - Grizulo! Kiu bruas laŭte!
  Alisa Selezneva ekridis:
  - Mia eta grizulo... Sed serioze, estos diable malfacile akiri Usonon el eksterlande. Ili havas grandan populacion kaj multajn tankojn. Ne estas tiom malbona por aglo.
  Angelica nudis siajn timigajn sed belajn lupajn dentojn:
  - Ne timu, ni rompos ĝin! Kvankam ĉi tiu kiraso estas daŭra, ĝi estas por iu, kiu intencas mordi. Sed unu afero premas min, mi volas ĉasi per fusilo...
  Alisa Selezneva interrompis:
  - Eble ni kantos ion patriotan. Kaj mia propra komponado. Ni estas iel mornaj, kvazaŭ la milito ne plu estas ĉe la cellinio.
  Angeliko tusis kelkajn fojojn, penante klarigi la gorĝon, kaj palpebrumante kelkajn fojojn, senhelpe disvastigis la manojn:
  - Mi ne scias, blondulino... Iel mi ne povas pensi pri io ajn. Vi estas tre inteligenta, eltrovu ĝin mem. - Jen la ruĝhara virino ĝoje kraĉis flanken. - Uf! Mi jam estis tute sensenta pro laco. Ne divenu, nur konsistu.
  Alisa Selezneva ankaŭ oscedis kaj sugestis:
  - Eble kelkajn horojn da bona dormo?
  Angeliko sulkigis sian vizaĝon.
  - Dormu nun! Konsideru ĉi tion perfido!
  Alisa Selezneva sufiĉe prudente kontraŭis:
  - Se mi ne dormos almenaŭ iomete, mi komencos ŝmiri de tempo al tempo. Ĉi tio jam estas perfido, ne ekzistas nur la Patrujo, kaj sin mem!
  Angelica kapitulacis:
  - Bone, iru dormi, kaj mi kantos al vi lulkanton...
  La Fajra Diablo tusis kelkajn fojojn kaj volis kanti, kiam Arkaŝka estis antaŭ ŝi. La knabo komencis kanti gajan melodion kun sonora voĉo;
  Ni protektos vin, mia kara lando,
  Sovetia militisto, ne povas elporti la honton!
  La soldato de Rus' estas nevenkebla en bataloj,
  La Reich estis kruele juĝita!
  
  La juna lando de sovetianoj floras,
  Skarlata birdo ŝvebas super la mondo!
  Vi estas mia kara patrujo,
  Mi estas preta batali ĝismorte por vi!
  
  Kaj la batalanto estas inspirita de alta celo,
  Li prenis obuson kaj iras al la tanko!
  Alia ekkriis - mi ne akceptas timon,
  Aviadilo tranĉis la ĉielon per jeto!
  
  Ni iam estis simplaj infanoj,
  Ili kuris nudpiede tra smeralda herbo!
  Nun la tero tremas pro muĝado,
  Kaj la firmamento estis kovrita de gisfera nebulo!
  
  Antaŭ la batalo ni sidas - juna paro,
  Ni devas batali kontraŭ la ŝtala hordo!
  Mi preĝas, ke nia lerteco ne malaperu,
  Por ne konfuzi vin, ĉi tio estas sensencaĵo!
  
  Ni venkos, mi scias ĉi tion certe
  Ni promenu kaj kantu en la vastaj herbejoj!
  Floru, estu por ĉiam bone nutrata, blanka tero,
  Levu noblajn posteulojn!
  
  Estis malfacile, ni frostis kaj malsatis,
  Kaj la edzinoj kriis super la tombo!
  Sed komunismo malfermis sanktajn distancojn,
  Montris la vojon por Patrino Rusio!
  . ĈAPITRO N-ro 18.
  Dum Alico, Arkaŝa kaj Paŝka estis lanta en la kelkarcero, la posedita Fuhrer denove kondutis kiel freneza tirano. Sed estis tre malfacile por Sovetunio, kiu estis submetita al agreso.
   Hitler enscenigis alian orgion okaze de la antaŭeniĝo de la progresintaj germanaj unuoj al Dnepro. La nazioj decidis festi sian venontan piknikon en la rondiro de la naturo en speciale malfermita tendaro.
  Hitler eksaltis sur la tablon kaj komencis fari paroladon:
  - Miaj aviadiloj rapidis kiel flugilhavaj ĉevaloj, tratranĉante la sovetiajn hordojn. Granda Germanujo frakasas kaj venkas la Ruĝojn, ni dispremas la malfortigitajn slavojn. La proksimeco de venko inspiras la heroaĵojn, kiujn la plej kuraĝaj soldatoj en la mondo faras ĉiutage kaj horon! La rusoj forkuras, forlasas sian ekipaĵon kaj vundiĝas, centoj da miloj da moskvanoj kapitulacas! Neniam antaŭe nia armeo antaŭeniris tiel rapide! Venko atendas la plej grandan miljaran Reich! Heil Germanio! Ni ĵetu la komunistojn en la rubejon!
  Estis paŭzo...
  Goering rompis la silenton:
  - Ni ĉiuj trinku al la plej granda Fuhrer!
  La sekvantaro bojis unuvoĉe:
  - Zin Saluton!
  Hitler respondis:
  - Ĝenerale, la aviado de granda Germanio funkcias bonege sur la orienta fronto! Plej multaj el la sovetiaj aviadiloj estas subpremitaj! Mia deputito Goering meritas ankaŭ pro tio. Mi proponas revenan rostpanon al la pilotoj.
  La nazioj bojis kaj trinkis ĉampanon kune. Hitler mem trinkis rozan tinkturon. Ekstere, la Fuhrer aspektis gaja; li estis injektita per testosterono, kiu sentis la nazion kiel juna virbovo.
  Himmler rimarkis:
  - Jes, la rezisto de la sovetaj trupoj malfortiĝas! Ni tute kapablas marŝi al Moskvo.
  Hitler kapjesis.
  - Jes bone! Mi rigardis fotojn de Kremlo! Ĉi tio estas majesta fortikaĵo inda je Germanio. Mi ŝanĝis mian opinion pri turnado de la centro de Moskvo en grandegan lagon. Ni konstruos grandegan kvarmetran fervojon kaj duonon, kaj ni rekonstruos Moskvon mem kaj popoligos ĝin per germanoj. Mi proponas ŝanĝi la nomon! Precipe, kiel sonas Union... La Fuhrer paŭzis.
  Goering finis:
  - Unio-Hitler!
  La Fuhrer eksaltis:
  - Prave! Unio-Hitler! Ĉefurbo de orienta Germanio. La loko, kiu fariĝos Mekao por rusaj sklavoj!
  La sekvantaro kriis:
  - Heil Hitler!
  La Fuhrer sugestis:
  - Nur kion fari kun la loĝantaro! Estas tro multekoste nutri lin; se vi pafos ĉiujn, la kadavroj komencos putriĝi kaj pesto komenciĝos!
  Himmler sugestis:
  - Ni forbruligos ĉiujn moskvojn vivantaj! En specialaj fornoj kaj grenejoj!
  Hitler demandis:
  - Ĉu vi havas porteblajn fornojn?
  Himmler respondis memfide:
  - Certaj domoj kaj grenejoj en vilaĝoj apud Moskvo estas adapteblaj por bruligado. Ĉi tio ne estas malbona ideo. Tiam ni aldonos sulfuron kaj salpetron por ekbruligi la bastardajn rusojn!
  Hitler kapjesis.
  - Kiam mi aŭdas la vorton rusa, mia mano atingas la revolveron! En ĉi tiu kazo, ĉi tiu nacio devus esti igita mizeraj sklavoj kaj tute malklasigita. Kion alian vi volas proponi, Reichsfuehrer.
  Himmler respondis:
  - Mi enkondukis novigon en la tendaroj por judoj. Ili donas ŝnuron, najlon kaj seĝon, por ke la judo pendigu sin!
  Hitler ridis:
  - Prave! Sed kio se la judo rifuzas?
  Himmler ridetis ruze:
  - En ĉi tiu kazo, ni malrapide dissolvos ĝin en acido dum tago, iom post iom trempante la tutan korpon en la solvon!
  Hitler subridis.
  - Kio estas racia! Kvankam ne estas tre multekoste uzi ilin por produkti acidon, kiu estas tiom necesa en industrio.
  Himmler respondis:
  - Acido kun solvita homa organikaĵo, kiu estas multe pli bona por uzo en industrio, pro siaj unikaj propraĵoj.
  Hitler kapjesis.
  - Estas prave! Sed ni ne provis fari sapon el homa graso. Ĝi estis praktika!
  Himmler respondis:
  - Kion vi kutimis lavi viajn manojn, bonege, estis farita el homa graso. Krome, por vi ni elektis la grason de junaj knabinoj kaj knaboj, kiuj aspektas kiel arjoj. Ĉu estas diferenco kun bovino?
  Hitler respondis:
  - Grandega! Estas tiel agrable lavi tiel! Kaj la haŭto de viaj manoj moliĝas. Mi donis al Eva Braun gantojn el natura homa haŭto, cetere, ŝi tre ŝatis ĝin.
  Himmler transdonis rozkoloran glason:
  - Kiom pri trinki!
  Hitler ektiris:
  - Vinon?
  Himmler malestime snufis:
  - Kia vino? Pura sango!
  Hitler demandis:
  - Mi esperas, ke ne judoj!
  Himmler respondis:
  - Oferti la sangon de judoj al la Fuhrer estas vulgara! Ĉi tiuj estas la plej bonaj atletoj de la Hitler Jugent, kiuj pumpis sian sangon. Trinku antaŭ ol malvarmiĝos!
  - Kiom da jaroj havas la knaboj? - demandis Hitler.
  - Dek kvar!
  La faŝisto ĝojis:
  - Ĉi tio signifas, ke ilia sango estas plena de testosterono kaj aliaj hormonoj.
  Himmler konfirmis:
  - Kaj la vitro mem estas ĉizita el peco da solida rubeno!
  Hitler trovis ĝin amuza:
  - Rubeno estas sangoŝtono, kaj sango ruĝiĝas!
  Goering aldonis:
  - Ne tute vane la svastiko estas ruĝa!
  Hitler interrompis:
  - Idioto! La svastiko estas nigra, nia flago estas ruĝa! Mi vidas, Hermano, vi ne komprenas multon!
  La Fuhrer rapide trinkis la ŝaŭmantan likvaĵon, kaj eĉ lekis la gutojn:
  - Ho, bone! Kion alian vi volas diri pri la Fuhrer?
  Himmler deklaris:
  - Vi estas la plej granda reganto de ĉiuj tempoj!
  Hitler grimacis:
  - Vi imitas Stalinon!
  La ĉefekzekutisto de la Tria Regno gluglutis:
  - Estas Stalin imitanta vin la plej granda!
  Hitler, sufiĉe strange, estis kontenta:
  - Jes, Stalino estas la plej granda plagiato. Li transprenis la ruĝan koloron de la flago kaj la feston de la 7-a de novembro, same kiel la 1-an de majo. Marksismo estas nacisocialismo difektita de judmasonistoj! Tio ĝustas!
  La sekvantaro unuvoĉe kriis:
  - Heil Hitler!
  Adolfo respondis:
  - Nu, tio estas bona, sed ne sufiĉas! Nun mi volas vidi noblan spektaklon. Ni rigardu kaj saltu.
  Borman respondis:
  - Kiel la poentaro de futbala matĉo!
  Hitler oscedis:
  - Mi estas indiferenta pri piedpilko!
  Borman respondis:
  - Dependas de kia piedpilko ĝi estas. Unuflanke, knabinoj kun glavoj kaj ponardoj batalos, aliflanke, adoleskantoj kun hakiloj kaj rikoltilo. Samtempe, ili ankoraŭ piedbatos la pilkon ĉirkaŭ la kampo. Se celo estas trafita, la teamo ricevas alian batalanludanton!
  Hitler ridetis:
  - Kia piedpilko konvenas al mi sufiĉe bone! Ni havu bonegan enkondukon! Eble ni metos Goering sur la pordegon.
  La reikmarŝalo protestis:
  - En ĉi tiu kazo, ne eblos trafi eĉ unu golon! Mi fermos ĉiujn pordegojn per mia kadavro!
  Hitler subridis.
  - Kaj via ventro estos disŝirita per tranĉilo kaj vi fariĝos multe pli maldika!
  Himmler respondis:
  - Kiel vi sidos sur mi, granda Fuhrer!
  Hitler respondis:
  - Mi trovos alian kusenon!
  Borman demandis:
  - Ĉu komenci la futbalistojn?
  Hitler respondis:
  - Ankoraŭ ne! Mi volas unue vidi mian novan ŝatatan Ahilia en batalo! Komprenita!
  Borman respondis:
  - Ĉi tion mi antaŭvidis!
  Hitler ĝojis:
  - Kaj vi estas multe pli saĝa ol Hess.
  Borman kapjesis:
  - Evoluo de dungitaro!
  Hitler demandis:
  - Ĉu la malamiko estis elektita por ŝi?
  Borman respondis:
  - Jes, bonega Fuhrer!
  - Tiam ni vidos!
  La loko, kie la gladiatoroj batalis, estis barita per speciala kaĝo kaj kirasa vitro, por ke neniu besto pretervole eskapus. Laŭ la randoj estis turoj kun maŝinpafistoj. La SS-soldatoj renkontiĝis kun sulkiĝo. Borman montris al naŭ stakitaj ekranoj kaj diris fiere:
  - Ĉi tio estas nova produkto! Ili montros, pligrandigitaj, la plej interesajn fragmentojn de la bataloj.
  Hitler ridetis:
  - Ĉi tio estas mirinda! Mi amas larmojn kaj batalojn, ĉiuj timas min kiel fajron! Kiel mi hurlas - muĝas!
  La Fuhrer ne trovis plu vortojn, kaj mordis la randon de sia glaso, aldonante:
  - Ve ŭ ŭ ŭ !
  Borman respondis:
  - Vi estas bonega Fuhrer kaj brila kantisto!
  Hitler demandis espereble:
  - Pli bone ol Nerono?
  Borman respondis per spiro:
  - Ne komparu!
  Hitler muĝis:
  - Mi estas la plej forta, mi estas la plej bona! Morto al ĉiuj idiotaj kaj rusaj ĉukĉoj! Wof wof!
  La medio reprenis:
  - Ve ŭ ŭ ŭ !
  Hitler batis sian hundon Blondie:
  - Kial vi silentas, hundino?
  La hundo korŝire ekkriis. Hitler ŝprucis sukon sur ŝin. Ŝi turniĝis, lekante la gutetojn. La Fuhrer respondis:
  "Iam mi senhaŭtigos tiun hundon!"
  Borman sugestis:
  - Ĉu ni povas fari ĝin ĝuste nun?
  Hitler protestis:
  - Estas antaŭtempe! Mi ankoraŭ ne sufiĉe mokis ŝin! Do regu viajn instinktojn Martin! Cetere, via nomo estas Martin.
  Borman respondis:
  - Jes Martin!
  - Do vi ŝatas martinojn!
  La deputito Fuhrer riverencis:
  - Simple adoru!
  Hitler sugestis:
  - Botelon da Martini por mi!
  Knabina adjutanto kuris al la Fuhrer kaj donis al li botelon. Hitler batis Bormann sur la kapon. Li provis forsalti en la lasta momento, la botelo trafis lian orelon, trafante lian ŝultron. Hitlero ĵuris:
  - Ĝi rezultis ege stulta, ĉu vi ne pensas!
  Borman respondis:
  - Kiom ajn stulta ĝi estas, ĝi estas eĉ pli stulta! Homo povas longe resti je unu nivelo de menso, sed neniu penado bremsos stultecon!
  Hitler gruntis:
  - Estas bone esti inteligenta!
  Borman respondis:
  - Pli bone ol esti stulta!
  Hitler rimarkis:
  -Menso sen peno ĉiam malpliiĝas, sed sen peno kreskas stulteco! Do ŝajnas, ke vi Bormann vaga!
  La deputito de la Fuhrer kantis:
  - Ŝajnas, ke ili ne estas mokaŝantoj kaj devus vivi! Ni prenus lundon kaj nuligus! Aŭ ĉu estas pli bone trinki vodkon kun rusoj kun lardo!
  Rosenberg korektis:
  - krestoj trinkas vodkon kun lardo! Kaj rusoj trinkas vodkon kun cepoj!
  Hitler interrompis:
  - Italoj trinkas vodkon kun cepoj! Rusoj trinkas vodkon kun piklita kukumo, belorusoj trinkas vodkon kun bulbo!
  Borman demandis:
  -Kion trinkas la germanoj?
  Hitler respondis ridante:
  - Biero kun ŝnapo! Sed mi pensas, ke post la venko, fumado devus esti malpermesita en la Tria Reich, almenaŭ por veraj arjoj.
  Rosenberg demandis:
  - Kaj la rusoj?
  - La rusoj povas, ili rapide mortu!
  Rosenberg respondis:
  - Do montriĝas, ke ni donas al sklavoj pli da libereco ol al mastroj?
  Hitler klarigis:
  - Sinjoroj ĉiam havas pli da respondeco! Kaj respondeco limigas rajtojn, ĉi tio estas aksiomo.
  Borman riverencis:
  - Kiel vi estas saĝa, Fuhrer!
  Hitler interrompis:
  - Sufiĉe, mi volas vidi belan batalon! Ho Ahilya la stelo de mia koro!
  Borman kriis en la mikrofonon:
  - Komencu!
  La klariono sonis kaj nigrahara, muskola knabino saltis en la arenon. Ŝi estis nur en naĝkalsono kaj maldika strio da ŝtofo kovris ŝiajn plenajn, fortajn mamojn. Ŝi faris la fendojn, faris kaskadon de kaprioloj kaj frostiĝis en pitoreska pozo, tenante glavon kaj ponardon en siaj manoj! Bormann demandis Hitler:
  - Efektive Mein Fuhrer?
  Hitler respondis:
  - Ŝi estas belega! Kiu estas la kontraŭulo?
  - Nun vi vidos la grandan!
  Goering levis sian voĉon:
  "Ŝia plej bona kontraŭulo estus apro, ĉu ne?"
  Hitler ridis:
  - Kompreneble tiel, precipe iu kiel vi!
  Pezo leviĝis de la kontraŭa flanko, la kaĝo malfermiĝis kaj li elsaltis...
  Grandega aligatoro. Ĝia longo estis almenaŭ sep metroj, ĝia potenca buŝo malfermiĝis.
  La knabino skuis sian pugnon al la estaĵo. Hitler rimarkis:
  - Tro forta kontraŭulo!
  Borman obĵetis:
  - Laŭ movebleco, krokodiloj estas signife pli malaltaj ol leono, kaj en gladiatora batalo la ĉefa afero estas rapideco!
  Hitler rimarkis:
  - Same kiel en boksado! Vi faris la ĝustan aferon Borman! Nun ŝi ŝanceliĝos kiel kobro kaj venkos!
  Borman levis sian piedon:
  - Heil Hitler!
  La Fuhrer ekpremis:
  - Eble sufiĉas! Viaj krioj bruigas miajn orelojn! Nun ni vidu kiel progresas la batalo!
  La knabino, turnante siajn brunajn krurojn, faris viglan dancon. Ŝi faris ĝin en speciala kaj bela maniero.
  Hitler kantis:
  - Sorĉistino, sorĉistino, sorĉistino! Diablo! Kaj de kie vi venis sorĉistino! Sorĉistino, sorĉistino, sorĉistino! Vi devas esti bela kaj mi estas kaptito de ĉi tiu beleco! Ĉi tio estas revo realiĝinta!
  Borman konsentis:
  - Ĉiu viro fariĝos kaptito de tia virino! Ili tiel bravaj kiel nia Fuhrer!
  Hitler diris malĝoje:
  - Kie estas la batalo cetere! Ili ne komenciĝas!
  Borman murmuris:
  - Malgranda problemo, perdo de erektiĝo!
  Hitler blovis:
  - Kion vi diris?
  Borman korektis sin:
  - Mi volis diri korektojn! Ho mia granda Fuhrer!
  Hitler ĝojis:
  - Mi amas ĝin, kiam homoj min gloras! Ja ne ĉiuj povas aprezi la Fuhrer! La Fuhrer estas semo, sed la vino kreskas!
  La sekvantaro kapjesis sikofane:
  - Jes, bonega Mein Fuhrer!
  La knabino saltis kaj, farante kapriolon, saltis al la krokodilo. Ne tro pripensinte, ŝi pikis lin inter la okulojn per sia glavo kaj tuj resaltis. La monstro kuregis post ŝi, penante kapti ŝian delogan, nudan kruron.
  La krokodilo kuregis post ŝi, klare planante atingi ŝin. La knabino daŭre evitis kaj malproksimiĝis. Al la krokodilo klare mankis rapideco. Hitler fajfis:
  - Krokodilo! Vi malsaĝulo!
  Li ŝajnis aŭdi la Fuhrer kaj jelkriis responde, larĝe malfermante la buŝon. La knabino metis sian glavon inter la dentoj kaj kriis:
  - Vi ne estas drako!
  La Fuhrer murmuris:
  - Ŝi estas ĉarma karulino! Ĉu ne Bormann!
  La deputito Fuhrer respondis:
  - Principe, vi povas pensi tiel! Ĝi havas oceanon de amo kaj maron de ĉarmo! La vera Circe!
  Hitler subridis.
  - Kaj kial estas tuta oceano de amo, kaj nur maroj de ĉarmo! Kio estas malfacile respondi la granda Fuhrer?
  Borman levis la ŝultrojn:
  - Amo estas pli grava ol ĉarmo!
  Hitler sulkigis la brovojn.
  - Vi opinias tiel!
  Borman komencis klarigi:
  - Via fenomena ĉarmo, mia Fuhrer, inspiris la amon de tuta nacio! Aŭ pli ĝuste, eĉ multaj nacioj. Post ĉio, eĉ la japanoj adoras vin, kvankam vi konsentos, ke ĉi tio ne estas arja tipo.
  Hitler kapjesis.
  - Mi indignas, ke Japanio ankoraŭ ne malfermis duan fronton en la Malproksima Oriento. Mi pensis, ke ili volus aranĝi kontojn kun la bastardo Rusio, kiu pretendas mondregadon!
  Borman respondis:
  - Ankaŭ mi atendis ĉi tion! Sed la japanoj...
  Hitler interrompis:
  - Malvast-okulaj makakoj!
  La sekvantaro de Hitler ridis:
  - Ĝuste, vi rimarkis!
  Dume, la knabino daŭre moviĝis rapide. Ŝiaj saltoj fariĝis pli kaj pli viglaj. Plurfoje ŝi eĉ flugis super la krokodilon, gratante ĝian ŝelon. Mortigi dikhaŭtan bruton estas nekredeble malfacila. Kaj la knabino daŭre provis bati lin, borante la pinton en la saman punkton, aŭ eĉ eligante sangofluon. En la sama tempo, Ahilya klare laboris por publiko.
  - Nu, lacerto, mi vere premis vin!
  La estaĵo siblis responde kaj denove rapidis, sed la varmsanga korpo estis pli rapida ol la malvarmsanga.
  La knabino kantis:
  - Dinosaŭrojn vi povas havi kun ni, ne en Afriko! Manĝu sandviĉojn por matenmanĝo, dinosaŭroj, dinosaŭroj!
  Hitler demandis Bormann:
  - Kion ŝi kantas?
  Anstataŭ Bormann, Himmler respondis:
  - Io pri dinosaŭroj!
  Hitler estis surprizita:
  - Kiel vi scias ĉi tion?
  Himmler klarigis:
  - Kiel estro de la specialaj servoj, mi lernis legi lipojn! Por mi ĝi ne estas tiel malfacila bonega!
  Hitler rimarkis:
  - Oni kredas, ke krokodiloj estas parencoj de dinosaŭroj, kaj ili estis detruitaj de la proksimiĝanta Luno.
  Borman konsentis:
  - Tre interesa teorio!
  Hitler protestis:
  - Eble ĉi tio estas pli ol teorio! La Luno komplete formiĝos post la eksplodo de la planedo Phaeton, kiel la plej granda fragmento, kaj flugos supren al la Tero. Fariĝu ŝia kunulo!
  Himmler respondis:
  - Ĝi kaŭzus katastrofon!
  Hitler kapjesis.
  - Kaj ĝi kaŭzis ĝin! Kial, ekzemple, dinosaŭroj malaperis? La plej logika klarigo estas pro la alproksimiĝo de la Luno.
  Borman aldonis:
  - Mi kredas, ke ĉielaj korpoj havas ne nur la kapablon altiri, sed ankaŭ forpuŝi! Sufiĉe kredinda hipotezo!
  Hitler respondis:
  - Baldaŭ ni flugos al la luno kaj lernos multon! Mi instrukciis Brown evoluigi potencan raketon kapabla lanĉi kargon en senaeran spacon! Tio estus bonega.
  Borman rimarkis:
  - Tiaj evoluoj postulas grandegajn elspezojn, kio estas tro multekosta por militanta lando!
  Hitler piedbatis Bormann en la ŝultron:
  - Milito estas teroj, mineralaj rimedoj, magazenoj, sklavoj! Ni jam liberigis multajn germanojn de manlaboro; trudlaboristoj faras la laboron por ili. Kaj ĉi tio estas nur la komenco.
  Himmler rimarkis:
  - Jam nun oni faras eksperimentojn en niaj laboratorioj por krei la idealan sklavon de la estonteco. Kiu manĝus herbon, estus obeema kiel aŭtomato, sed samtempe ne tiel stulta kiel homo, kiu estis lobotomigita! Kaj similaj evoluoj jam okazas:
  Hitler rimarkis:
  - Jes, lobotomio estas konata operacio, sed post ĝi homo estas tute stulta kaj ne povas esti efika sklavo, des malpli soldato! Ĉu vi sukcesis trovi ion pli bonan?
  Himmler respondis:
  - Dum estas certaj teknikaj malfacilaĵoj! Precipe ni provis enplanti iujn cimojn en la cerbo kaj transdoni ordonojn per radio, sed iuj problemoj ekestis kun tio.
  Hitler snufis:
  - Jes, vi havas eternajn problemojn!
  Himmler respondis:
  - La malgranda radio-insekto mem estas tro multekosta, la soldatoj fariĝas oro. Ekzistis ideoj por plibonigi lobotomion. Eble ne tiom da kirurgio kiel kemia efiko sur diversaj partoj de la cerbo. Ĉi tie jam estas kelkaj sukcesoj!
  Hitler vigliĝis:
  - Aŭ pli precize?
  Himmler komencis klarigi:
  - En Haitio, sorĉistoj povas transformi homojn en zombiojn. Se vi miksas la venenon de fiŝoj kaj pluraj plantoj, ĝi malŝaltas partojn de la cerbo kaj homo ĉesas senti sin kiel homo. Ne malpli male al lobotomio, ĝi konservas la kapablon paroli, moviĝi kaj eĉ povas pruvi certajn profesiajn kapablojn. Tio estas, perdinte la menson, li ne tute perdas sian profesiecon, sed fariĝas similaĵo de hundo. Vi mem, la granda Fuhrer, scias, ke hundoj per tuta menso estas obeemaj!
  Hitler kapjesis.
  - Kio estas interesa!
  Himmler daŭrigis:
  - Nia popolo iris al Haitio jam en 1937, kolektis iom da materialo. Jes, vere zombioj ne estas fikcio, ili ekzistas, sed estas problemoj. Unue, fiŝoj, kiuj produktas unikan venenon, estas tro maloftaj, kaj taŭga kombinaĵo de herboj ne estas facile trovebla, do estas tro malfacile meti zombian produktadon sur amasa skalo!
  Hitler snufis:
  - Ankaŭ tro da vortoj!
  Himmler resaniĝis:
  - Tiam ni decidis artefarite sintezi dopon por la cerbo! Dum eksperimentoj okazas, kompleta sukceso estas malproksima de kompleta, sed jam estas iom da progreso!
  Ŝerpo notis:
  - Pli promesplena estus la kreado de jetaviado. Pezaj bombistoj povis fari masivajn atakojn kontraŭ Usono, Britio kaj Rusio sen perdo.
  Hitler respondis:
  - Nu, ni tamen baldaŭ konkeros Rusion! Ĉiuj ĝiaj fabrikoj, plantoj, kampoj laboros por ni! Kaj koncerne Britujon, kiam ni prenos Moskvon, ĝi mem kapitulacos!
  Speer obĵetis:
  - Ne tiel facila! La britoj kaj usonanoj estas obstinaj. Krome, la rusoj ankaŭ havas grandegan militan potencialon. Ili, profitante la komand-administran sistemon, formos ĉiam novajn rezervojn! Ni venkis nur parton de la rusaj trupoj, kaj devas esti pretaj por longedaŭra milito!
  La Fuhrer ekpremis:
  - Moskvo devas esti prenita ene de ses semajnoj! Jen mia kategoria ordo! Kaj ĝi sendube estos prenita, alie mi ne estas nazia numero unu! Kaj longedaŭra milito estas katastrofa por ni. En ĉi tiu kazo, la rusoj havos tempon por mobiliziĝi! Kaj ni havos amba! Aŭ ĝuste tion vi volas!
  Speer respondis:
  - Ameriko volas krei superpotencajn armilojn! Bastard Einstein konvinkis Roosevelt pri la bezono de tio. Nun la usonanoj aktive disvolvas ĝin kaj allogis almenaŭ dekduon da Nobel-premiitoj. Ĉi tio estas granda minaco por niaj urboj.
  Hitler prenis gluton da grapfruktosuko kaj rimarkis:
  - La kreado de atombombo estas kompreneble granda minaco por ni! Sed unue, oni ne scias, ĉu la bombo entute eksplodos, kaj due, la jankioj estas malkuraĝaj! Pro ilia fia demokratio, ili neniam riskos uzi ĝin unue. Mi kredas je demokratio, aŭ pli ĝuste je la malfortoj de demokratia registaro! Ili havas Fuhrer, Roosevelt estas malfortmensa kriplulo, kaj li estas ĉirkaŭita de eĉ pli grandaj neecoj. Tio estas la sama Truman kiu estas stulta! Kaj ĉiutage li falas sur la genuojn antaŭ la baptista kunvenejo. Kaj aliaj tipoj! Kredu min, se ni ne konkeros Amerikon, ili baldaŭ havos nigrulon kiel prezidanton!
  Himmler diris:
  - Neniam al Ameriko!
  Hitler protestis:
  - Kial! Post ĉio, ili havas realan demokration kaj plimultan regadon. Kaj nigruloj tre rapide multiĝas. Ili estas nur nigraj ratoj! Kaj la plimulto gajnos pli aŭ malpli frue en demokratia lando! Kredu min, ankoraŭ estos nigra prezidanto en Usono. Krom se kompreneble ni unue konkeros Usonon. Jen esence kion mi esperas. Nia pli perfekta sistemo de Nacisocialismo venkos kaj komunismon kaj kapitalismon!
  Dume, la knabino donis serion da batoj al la krokodilo, eĉ difektante ĝiajn piedojn. La monstro, perdinte sufiĉe da sango, malrapidiĝis. Ahilya mem komencis ŝviti kaj komencis laciĝi, ŝia ĉokolada korpo brilis, kio ŝajnigis la reliefon eĉ pli akra. Subite ŝiaj movoj denove akcelis, kaj la knabino ponardis la krokodilon rekte en la okulon. La besto kaptis per sia buŝo, sed ĝia rapideco akre malpliiĝis pro sangoperdo. La knabino eĉ batis lin en la buŝon per sia nuda tibio:
  - Kia sapa aĉulo!
  La krokodilo rampis iom pli, sango ŝprucis el rompita okulo. La nuda piedo de la knabino pikis sin sur akra ŝtono kaj ektiris pro doloro:
  - Do vi povas grave damaĝi!
  La nuda piedo de la knabino lasis sangan spuron. La monstro etendis la manon al ŝi, movante siajn difektitajn piedojn.
  Ahilya diris:
  - Kial vi rampas, malbela monstraĵo!
  La krokodilo malvigle malfermis la buŝon kaj provis engluti la knabinon. Ĝi estis rememoriga pri limako provanta kapti vepon. La knabino denove batis sian langon per sia glavo.
  Ŝi faris kapriolon, piedbatante la krurojn.
  Hitler rimarkis:
  - Sed ŝi ne povas fini lin!
  Himmler aldonis:
  - Britujo estas plej bone komparata ne kun leono, sed kun krokodilo. Memoru kiel faris barono Munchausen!
  Hitler vigliĝis:
  - Jes, ĝi estas tre bela! Mi precipe ŝatis la flugon al la luno. Li faris ĝin multe pli frue ol la franco Jules Verne. Kaj ĝi estas tre impona! La priskribo de trikruraj homoj sur la Luno estas tre evoluinta fantazio! Ne, Jules Verne, kompare kun Munchausen, estas nur patosa plagiato.
  Borman sugestis:
  - Jes, li ankaŭ uzis kanonon! Kia primitiva afero, kaj ĉiu balisto diros, ke la pasaĝeroj simple estos platigitaj!
  Hitler kapjesis.
  - La estonteco apartenos al stelŝipoj! Unue primitiva, kaj poste pli kaj pli progresinta. Nuklea energio malfermos la vojon al spaca ekspansio. Li permesos al la Tria Regno inkluzivi ĉiujn loĝatajn mondojn, por la gloro de Germanio.
  Borman kapjesis:
  - Estu tiel!
  Himmler deklaris:
  - Kaj ke ekzistas grandaj perspektivoj en atomenergio, precipe rilate al spaca ekspansio. Ni laboros por tio, laboros, kaj laboros denove! Kaj mi promesas al la Fuhrer nian stelan triumfon!
  Hitler ĝojis:
  - Estas bone, ke vi subtenas min en ĉi tio! En la mondo ekzistas neniu pli mojosa ol Hitler, kaj la germanoj devus ami nur lin! Estas nur unu el li!
  Von Bock notis:
  - Estas kelkaj problemoj!
  Hitler afable kapjesis:
  - Paroli!
  - Komunikado tro etendiĝis! Kaj sovetiaj fervojoj havas alian mezurilon ol la germanaj. Ni havos gravajn provizoproblemojn! - diris Bok.
  Hitler snufis:
  - Mi pensis pri tio! Sed ŝajnas al mi, ke tion oni povas plibonigi refarante la radojn ĉe la eliro de Eŭropo al Rusio.
  Phot Bock respondis:
  - Vere, sed kiom longe ĝi daŭros! Estas timige pensi, mia Fuhrer!
  Hitler respondis:
  - Se vi agas energie kaj uzas la laboron de kaptitoj, ne tiom. Ni povas trakti ĝin! Intertempe, pli bone trinku vinon. Hodiaŭ mi estas afabla kaj permesas vin ĉiuj ebriiĝi.
  La sekvantaro kriis al tio unuvoĉe:
  - Heil Hitler! Gloro al la bona Fuhrer!
  Goering sugestis:
  - Ni trinku al la plej altaj celoj de Germanio!
  Hitler interrompis:
  - Ĝi ĉiam estos farita ĝustatempe! Mi havas alian proponon!
  Goering demandis:
  - Kio plej bonega!
  Hitler kapjesis.
  - Deko da belaj knabinoj dancos sur nia tablo!
  Himmler respondis:
  - Mi ĵus preparis la plej bonan el la plej bona!
  En la areno, dume, Ahilia finfine finis la krokodilon. La amfibia monstro eksilentis. La publiko salutis tion per varmeta aplaŭdo.
  - Bravo! Ĉio fariĝis tiel enuiga! - kriis Hitler. - Lasu la futbalan teamon vivigi la pejzaĝon!
  Himmler konsentis:
  - Jes! En ĉi tiu kazo estos multe pli da homa sango! Ankaŭ mi estas por ĝi! Nu, Borman, venu!
  La deputito Fuhrer respondis:
  - Nun ĝi okazos!
  Hitler bojis:
  - Se ne estas sufiĉe da kadavroj, mi disŝiros vin, mi ordonos ligi al ili du tankojn kaj ili disiĝos!
  Borman respondis:
  - Ne hezitu, Fuhrer, mi faros ĉion senmanke!
  Mi rimarkis, ke la Fuhrer murmuris en la mikrofonon. La krokodila kadavro estis hokita kaj trenita el la ĉirkaŭita stadiono. Ili distranĉis ĝin kaj komencis friti ĝin super fajro, ŝajne por nutri la malsatajn "pionirojn". Nova grandioza muziko eksonis, kaj aŭdiĝis la kantado de la Hitler Jugent-ĥoro. Du teamoj elkuris al la stadiono. Unue, knaboj ne pli aĝaj ol dek kvin, poste knabinoj de dek ok ĝis dudek du.
  La knaboj estis armitaj per hakiloj kaj maĉetoj, la knabinoj per glavoj kaj ponardoj. Ĝenerale diversa teamo. Vestitaj idente en kalsoneto, la knabinoj havas nudajn mamojn. La pilko ruliĝis en la arenon. Borman parolis en la mikrofonon, kaj lia voĉo estis elsendita tra la laŭtparoliloj.
  - Mi klarigas la regulojn! Vi povas fari kion ajn vi volas. Trafi, haki, turmenti, tranĉi, nur por ke la pilko trafu la celon. En ĉi tiu kazo, alia ludanto estas forpelita en favoro de la teamo kiu trafis la celon. Tiu teamo, aŭdu la malsuperajn, kiuj perdas pli ol dek du golojn estos pafita!
  Bruado eĥis tra la vicoj de knaboj kaj knabinoj. Hitler notis:
  - Tute justaj reguloj!
  Borman konsentis:
  - Ĝi ne povus esti pli justa! Intertempe mia strikta ordono estas, ke se io okazos, la kaŝpafisto estas tenita per armila forto, la kampo estos stimulita.
  La klariono sonis kaj la ludo komenciĝis. Komence, la knaboj kaj knabinoj ne estis precipe fervoraj uzi armilojn. Ili simple gutis la pilkojn, kurante de flanko al flanko.
  Altklasa germana kaŝpafisto lanĉis avertan pafon, fortranĉante hararon de la knabino. Ŝia vizaĝo tordiĝis pro timo kaj ŝi pikis la knabon en la stomakon per tranĉilo.
  Hitler diris kun plezuro:
  - Nu, seriozaj aferoj komenciĝis!
  Borman aldonis:
  - Nun eĉ la mortintoj batalos!
  Hitler elpensis ideon:
  - Mortinta! Diru al Himmler, ĉu eblas fari zombion el mortinto?
  La Reichsfuehrer respondis:
  - Se ĝi ankoraŭ ne malkomponiĝis, teorie eblas! Ni jam havis pensojn pri ĉi tiu temo, kaj originalajn pensojn! Sed mi mem ne konas la saman movon! Aŭ en la rusa, mi ne scias!
  Hitler frapis sian fingron sur la nazon de la Reichfuehrer:
  - Ĉi tio ne estas ekskuzo por vi! Ĝenerale, vi seniluziigas min, Himmler. Mi nomumis vin estro de la polico, la ĉefa SS-oficiro de la imperio, kaj vi ĵus falĉas! Ĝi ne funkcios!
  Himmler respondis:
  - La homa cerbo ne tuj mortas! Multaj el ĝiaj fakoj, precipe primitivaj, malkomponiĝas multe pli malrapide ol tre organizitaj. Principe, sorĉistoj pridemandis la mortintojn, kaj eĉ devigis ilin moviĝi. Ni ankaŭ faris similajn evoluojn, ne sen sukceso! Sed ĝis nun ne eblis registri la malvivulojn en amasproduktadon!
  Hitler ŝprucis sukon en la vizaĝon de Himler:
  - Ĝis estas praktika uzo, viaj vortoj estas malplena babilado! Ĝenerale, mi estas ĉirkaŭata de kelkaj frivolaj homoj. Nu, diru al Speer, ĉu indas meti la Me-810 en amasproduktadon.
  Speer respondis:
  - Mi pensas, ke ne!
  Hitler sulkigis la brovojn.
  - Kial?
  La ĉefarkitekto kaj inspektisto de industrio de la Tria Reich respondis:
  - La aviadilo estas nefinita! Ĝi havas tro multajn difektojn, kiuj kaŭzos ĝin rompiĝi!
  Hitler etendis sian manon al Speer:
  - Bone farita! Almenaŭ unu persono diris al mi la veron! Mi rekompencos vin per la Fera Kruco, Unua Klaso.
  Speer respondis:
  - Ne indas!
  Hitler estis ofendita:
  - Kial?
  - Mi faris nenion por meriti ĉi tion!
  Hitler bojis:
  - Cetere, via honesteco kaj modesteco gajnos al vi eĉ pli grandan rekompencon! Donu al li feran krucon kun diamantoj! Kaj eĉ ne pensu pri kontraŭado, alie mi solvos vin en klorida acido!
  Speer riverencis:
  - La granda Fuhrer estas devigita konsenti!
  Dume, la batalo de la gladiatoroj rapide iĝis pli aktiva. Multe pli da sango estis verŝita. Komence, la knaboj embarasiĝis antaŭ la duonnudaj sinjorinoj, kaj poste ili iris sian apartan vojon. Komenciĝis ĝenerala masakro. Unu knabo havis sian stomakon tranĉita malfermita kaj estis mortanta dolore. Alia knabino havis la mamojn tranĉitaj kaj sangis. Ĝenerale regis kompleta frenezulejo. Pluraj nudaj korpoj estis interplektitaj kaj estis neeble distingi kion ili faris. Oni uzis dentojn kaj fluis sango. La maĉetoj estis makulitaj, la ponardoj brilis per sango. Fine, unu el la knabinoj, vundinte sian nudan piedon, gajnis la pilkon. La SS-uloj tuj sendis sian amikon por helpi. La batalo fariĝis multe pli vigla. Hitler ridetis:
  -Tamen, kiel agrable estas rigardi nudajn virinojn! Haraj viroj estas abomenaj. Aŭskultu, Himmler, ĉu eblas igi la Trian Regnon konsisti el nur belaj, eterne junaj virinoj?
  La Reichsfuehrer respondis:
  - Scienco ne havas limojn, kaj farante eksperimentojn pri kaptitoj, ni esperas povi ŝanĝi la sekson!
  Hitler demandis espereble:
  - Kio pri venko super maljuneco?
  Himmler respondis:
  - Ankaŭ principe eblas! La sama testosterono rejunigas la korpon, sed ĉi tio estas nur la komenco. Eksperimentoj pri homa materialo donos multe pli grandan efikon ol studoj pri simioj!
  Hitler mallarĝigis la okulojn:
  - Ne estus malbone fari almenaŭ min, la unikan kaj neimiteblan, senmortan!
  Borman respondis:
  - Eĉ se ni detruos la tutan Eŭropon, ni ne lasos la Fuhrer morti!
  Hitler ridetis:
  - Almenaŭ dankon pro tio!
  La knaboj iĝis pli aktivaj en la gladiatorbatalo. Ili estis speciale elektitaj pli junaj ol la knabinoj por egaligi la ŝancojn. Krome, la Fuhrer ne ŝatis harplenajn virajn korpojn, kaj estis por li multe pli agrable rigardi la nudajn korpojn de belaj adoleskantoj. Kaj la kriterio por elekti gladiatorojn ankaŭ estis beleco. Nun kripligitaj kadavroj de iam belaj homoj kuŝis ĉirkaŭe, kaj la vunditoj tordiĝis.
  Sango altiris sangon! Knabinoj kaj knaboj falis kaj falis, goloj estis trafitaj kaj gladiatoroj denove elkuris. Do la knabo frapis la dentojn de la knabino, kaj ŝi detranĉis sian orelon por venĝo. En malespera kolerego, ili baraktis kaj komencis mordi unu la alian. Hitler tre ŝatis ĉi tion:
  - Kial ni ne aranĝu pli grandiozan futbalan ludon. Aŭ eĉ hokeo, tio estas interesa!
  Borman promesis:
  - Post tri tagoj estos hokeo en ĉi tiu loko! Miaj homoj faros ĉion rapide!
  Hitler ĝojis:
  - Tio estas mirinda, ni ĝuu sangan hokeon. Jes, kaj dum piedpilko, estus bone disĵeti karbojn sur la teron por bruligi tenerajn knabinetajn kalkanojn.
  Borman respondis:
  - Do ĉi tio povas esti farita tuj! La kanonoj jam estas preparitaj, restas nur ŝarĝi ilin per karboj!
  Hitler bojis:
  - Do faru ĝin pli rapide!
  Bormann komencis doni ordonojn, Himler rimarkis:
  - Potenco estas bona afero!
  Hitler tuj singarda:
  - Pri kio vi parolas?
  Himmler klarigis:
  - Mi volas diri, potenco super sklavigitaj nacioj kaj popoloj. Ĝi donas al ni la ŝancon senti sin superuloj. Ĉu la Fuhrer ne estas tiel bonega?
  Hitler konsentis:
  - Kompreneble tiel! Kaj mi gajnis multon, same kiel vi, cetere! Tamen, kio estas potenco - honorinda sklaveco!
  Himmler respondis:
  "Foje ankaŭ al mi ŝajnas tiel, sed ĝi estas ankoraŭ honorinda, ne humiligita, kaj tio estas grandega diferenco!"
  Hitler respondis:
  - Jen vi estas, strange, ĉu! Eĉ sklavoj havas pli da libera tempo ol mi! Eĉ nun, ŝajne amuzante, la Fuhrer pensas!
  Borman kriis:
  - Gloro al la saĝa Fuhrer!
  Hitler svingis la manon:
  - Se vi scius, kiel mi estas laca de ĉiuj ĉi laŭdoj! Kelkfoje vi volas kritikajn deklarojn.
  Goering levis sian voĉon:
  - Do ne estas problemo, Fuhrer! Mi ne scias kiel vi povas kritiki perfektecon mem, en via vizaĝo.
  Hitler protestis:
  - Ne ekzistas perfektaj homoj! La vivo estas kompleksa kaj multfaceta! Tion vi opinias, Goering, ĉar mi eraris ne permesinte ke la britoj estu finitaj ĉe Dunkerko.
  La Reichsmarshal respondis:
  - Nu, ankaŭ mi eraris, mi donis al la britoj la ŝancon evakui! Ja mia aviado povus esti pli efika.
  Hitler ĝojis:
  - Vi diris ĝin kaj mi eraris! Do vi kulpigas la Fuhrer. Vi do opinias, ke li tute ne estas senerara.
  Himmler balbutis:
  - Mi tute ne diris tion!
  Hitler batis la reikmarŝalon sur la vangon:
  - Venu, sur la tablon!
  Goering kontraŭvole provis grimpi supren, sed glitis kaj vundis sian vizaĝon, fluis juŝko:
  - Patrino! - diris la Reĝmarŝalo.
  Hitler malestime snufis:
  - Panjo vin ne savos! Kial vi hezitas, helpu lin!
  La SS-uloj prenis Goering kaj rapide ĵetis lin sur la tablon. Goering preterflugis, rompante vitrajn pokalojn kaj faligante pletojn. Lia dika vizaĝo pikis en la kuiraĵon kaj la Reichmarshal kriis:
  - Ho ho ho! Mia okulo estas forbrulita!
  Hitler subridis.
  - Jen kion vi bezonas fripono! Nu, kial vi ne dancas la knabinon?
  Deko da sveltaj, muskolfortaj knabinoj en bankostumoj kuris trans la tablon. Ili saltis per siaj graciaj nudaj piedoj sur la tablon kaj samtempe ne forgesis piedbati Goering-on. Hitler klakis sian langon:
  - Tio estas tiel bona! Venu, malfaciligu ĉi tiun sterkskarabon!
  Himmler sugestis:
  - Pli kiel apro!
  Hitler bojis:
  - Kaj vi ankoraŭ elpensas konsilojn! Eble vi volas esti tretita kune kun Goering! Li estas sufiĉe bastardo!
  Himmler respondis:
  - Mi estas preta fari ion ajn por plaĉi al la Fuhrer!
  Hitler kaptis la Reichsmarschall je la nazo kaj tiris, premante sian flarantan aparaton. Poste li ekbalbutis:
  - Ne kuraĝu rezisti, mi pafos vin!
  Himmler malstreĉis sian kolon, kaj Hitler trempis lin en la salaton kun plezuro. En la sama tempo, la Fuhrer ridis:
  - Jen kiel bonege ĝi rezultis! Mi estas nur trepata!
  Tiam Hitler turnis sian atenton reen al la stadiono. Estis jam kelkaj dekoj da mortigitaj kaj kripligitaj. La grafo atingis la dekunu-dek unu! La Fuhrer estis kontenta:
  - Vere intensa lukto, vi ne intence povas imagi ĝin!
  Borman respondis:
  - Kaj plej grave, honeste! Ni tre lerte elektis du teamojn!
  Hitler demandis:
  - Kaj kiu estas ĉi tiu?
  Borman respondis:
  - El diversaj landoj! Ni montris internaciismon ĉi tie! Estas rusoj, poloj, belgoj, nederlandanoj, francoj...
  Hitler interrompis:
  - Nur ne estas nigruloj!
  Borman respondis:
  - Estos pli! La sekva numero en nia programo estas nur nigruloj! Do vi povas esti trankvila, mia Fuhrer!
  Hitler estis ĝojigita kaj komencis paroli tute sensencaĵon:
  - Nigruloj estas bonaj! Mi amas ĝin kiam nigra-azenuloj estas mortigitaj! Nigruloj estas parazitoj - iliaj azenoj estas plenaj de drogoj! Nigrulo estas pli malbona ol simio, estas homoj, ne bananoj!
  Himmler rimarkis:
  - Kaj tamen, nigruloj havas multe pli da obeemo ol rusoj! Tion oni ne povas nei, granda Fuhrer.
  Hitler kapjesis.
  - Stulteco estas pli proksima al submetiĝo! Viveco de menso por fiulo!
  Himmler konsentis:
  - Ĉi tie estas nenio por kontraŭi! Sed en orfejoj estas tute eble elekti la plej inteligentajn kaj fortajn infanojn, inkluzive de rusoj, kaj poste sendi ilin al germanaj familioj!
  Hitler respondis:
  - Konsentu! Nur nepre havi blondajn harojn kaj bluajn okulojn! Por la gloro de la Fuhrer!
  En la batalo de la gladiatoroj, finfine okazis turnopunkto, la sanganta knabino trafis la dekduan golon kaj tiam ŝi mem falis kunpremita en agonio, la knabo enŝovis maĉeton inter ŝiajn ŝultrojn. La kampo ĉio fariĝis ruĝbruna pro la abundo de verŝita sango, kaj la multaj sangaj spuroj de nudaj piedoj. Bormann solene anoncis:
  - La batalo finiĝis! Ni donas vivon kaj pliajn porciojn al la pluviva teamo.
  La SS-uloj saltis sur la kampon. Ili malfermis fajron sur la knaboj, mortigante la knabojn tute samtempe. Unu el ili fakte sukcesis vundi SS-soldaton lanĉante maĉeton. Ĉiuj aliaj estis mortigitaj. La grave vunditaj knabinoj ankaŭ estis finitaj, kaj nur tiuj, kiuj estis iomete vunditaj, estis resenditaj al la kazerno. Tiel finiĝis la dua batalo. La tria komenciĝis preskaŭ sen paŭzo. Ĉi-foje Borman ne trompis; dek nigruloj batalis kontraŭ dek blankuloj. Plenkreskuloj estis razitaj kaj oleitaj, armitaj per glavoj kaj ŝildoj. La nigruloj havis blankajn plumojn, la eŭropanoj havis bluajn. Hitler notis:
  - Ŝajnas, ke ĝi estos interesa batalo! Kiu diris, ke blankuloj kapablas nenion! Cetere, kial ni ne vetis? Mi forgesis kaj neniu rememorigis min!
  Borman estis konfuzita:
  - La rezulto de la batalo ne estis rigita, kaj mi ne volis ofendi la Fuhrer! Tial mi ne memorigis vin, viajn instrukciojn...
  Hitler kaptis la botelon kaj batis Bormann sur la kapon per sia tuta forto, muĝante kun sovaĝa kriego:
  - Kaj ĉi tiu besto min trompas!
  Dume sonis la klariono kaj la gladiatoroj, blankaj kaj nigraj interbatalis! Ŝajnis, ke la tero turniĝas!
  . ĈAPITRO N-ro 19.
  Alisa Selezneva apenaŭ povis atendi la nokton, kiam ŝi povis ekdormi. Kaj vidi en sonĝo ion vere brilan kaj interesan kaj heroan. Cetere, la revoj ĉi tie tiom similas al la realaj, kaj kiuj ne povas esti distingitaj de la realo.
  Speco de matrico kun centprocenta ĉeesto de la korpo, kaj maksimuma realismo.
  Kaj la sonĝoj estas tiel mirindaj.
  Kuraĝaj militistoj jam atingis la periferion de Berlino, kiu estas sturmita de la Ruĝa Armeo. Unu el la antikvaj fortikaĵoj, plifortikigita per modernaj fortikaĵoj, daŭre batalis obstine, kun sovetiaj trupoj klopodantaj penetri pli profunde en la citadelurbon.
  Kaj la fumo ŝajnis fariĝi pli kaj pli furioza...
  Alisa Selezneva iom resaniĝis de siaj vundoj, sed ŝi ne kuris tre rapide, ankoraŭ estis malforteco en ŝiaj kruroj. Nur ke la radio informis, ke la sovetiaj kaj usonaj trupoj renkontiĝis sur la Elbo. Estis interfratiĝo inter la soldatoj.
  La milito, kruela kaj timiga, estis jam ĉe la cellinio mem. Sed la proksima, tre proksima fino donis kuraĝon, naskis forton.
  La knabinoj grimpis sur la rompitan tegmenton kaj de tie komencis ĉasi la fortikaĵon.
  La muroj estis monstraj, faritaj kun la tuta zorgemo karakteriza por mezepokaj konstruistoj.
  Ekzistis multaj kontraŭaviadilaj kanonoj, maŝinpafiloj kaj morteroj. Eĉ iel renkontis Jagdtigers kovritajn sur pli maldike kirasaj flankoj kaj postaj per ŝtalbetonaj slaboj.
  Ne estas facile proksimiĝi, kvankam persista Ili aperis en la ĉielo. Ili ŝajne provis atingi la tre kirasajn bunkrojn.
  Alisa Selezneva rimarkis:
  - Ĉi tiu fortikaĵo estas murigita, aĉulo!
  Angelica ŝercis:
  - Ĝuste tial li murigis sin! Sed ĉi tio estas multe pli malbona por ni.
  Alisa Selezneva sugestis:
  - Eble estas pli bone pli proksime al la centro. Tie ni trovos multajn pliajn celojn.
  Angeliko tre lerte gratis siajn nudajn krurojn malantaŭ la orelo per graciaj faligitaj fingroj:
  "Unue, rompu la optikajn instrumentojn de la Jagdtigers, kaj poste ni translokiĝos al la centro, kaj estos granda ĉaso!"
  La iam neĝblanka kolombo fariĝis nigra pro brulado kaj aspektis kiel korvo. Kaj sur la ĉielo, ardaĵoj de steloj timeme aperis tra la fulgo. Jen la mondo, sen la plej bona... Sed kio estas la plej bona?
  Alisa Selezneva rimarkis:
  - La plej bona afero en la mondo estas, ke vi neniam povas diri - ĝi ne povas esti pli malbona!
  Angelica, kiel linio de Arbakan, enmetis:
  - Kio estas malbona en la mondo estas ĝuste en milito, kaj post venko ne povas esti pli bona!
  La knabo Maksimka saltis al ili kaj kriis:
  - Nu, pri kio vi parolas? La malamiko jam malkonstruas niajn tankojn!
  Ja el la buŝoj de longa kaj dika muzelo falis akumulaj konkoj. Ekzistis kvar Jagdtigers, tri maltrafitaj de longa distanco, kaj la kvara trafis la akcelan T-34-85 rekte sur la maldekstra trako. De la disbatanta bato de tridek-kilogramo ĵetaĵo, la ruliloj kaj spuroj estis deŝiritaj, kaj la veturilo mem preskaŭ renversiĝis.
  Angeliko laŭte fajfis:
  - Ĉi tio estas kraĉado. Nu, ĉu vi povas frapi ilian optikon?
  Alisa Selezneva diris ne tute memfide:
  - Malforteco en la fingroj, manoj tremantaj ... Mi ne certas.
  Angeliko malestime snufis:
  - Sed vi estas ankoraŭ sovetia viro! Ĉu vi scias, pri kio kapablas rusianoj?
  Alisa Selezneva batis sin en la mentonon per la fusila pugo:
  Ĉio krom stulteco!
  La neĝblanka militisto mallarĝigis sian dekstran okulon kaj komencis celi. Jagdtigers havis minacan aspekton - precipe la alfrontan kirason, la maskon de la pafilo, donante al ĝi similecon al la muzelo de porko. Kaj jen iomete pli alta distancmezurilo kaj perskopa tubo. Tie vi devas meti ĝin!
  Alisa Selezneva provas koncentriĝi... Imagu kuglon kiel io kiel edziniĝinta filino. Kaj ŝia fianĉo havas optikan vidon ĉe preskaŭ kilometra distanco. Kaj li devas esti kaptita...
  La Jagdtigers denove kraĉas, unu el la T-34-85 malkonstruas la gvattureton per preciza trafo... Kaj la kareno kun la ĉasio antaŭeniras per inercio. Fasmogorio!
  Alisa Selezneva flustras:
  - Nu, Dipatrino kaj Georgo, helpu vin trinki la rezinon el Gehena! - La knabino glate premas la ellasilon.
  Angeliko malĝentile puŝas sian amikon malsupren kaj tiras ŝin je la ŝultro:
  - Pri kio vi parolas? Ĉu vi volas trinki la Virgulon Maria kun rezino?
  Alisa Selezneva forĵetas sian kalan manon, fortan kiel mano de forĝisto, kaj deklaras:
  - Tiel mi memoras gravedulinojn kun fendetaj ventroj, kaj bebojn pendigitaj de la umbilika ŝnuro, tiam mi volas ĉiujn sanktulojn... Pensu mem, se ili permesas tian kaoson, kiaj do sanktuloj ili estas!
  Angeliko gratis la ponton de sia nazo per la pugo de sia pugo kaj snufis - "malbona antaŭsigno":
  - Jes, mi scias ĉi tion delonge. Eĉ en la lernejo ili klarigis al ni, kial Dio ne faras - se Dio permesas tian inferan mondon, do kia diable Li estas?
  Alisa Selezneva responde ridis, la montrofingro sur ŝia dekstra mano perfide doloris. La knabino frostiĝis kaj provis kunigi siajn kuregajn pensojn. Fokuso sur pafado. Sed miaj pensoj iris ien flanken, aŭ eĉ malsupren...
  Alisa Selezneva saĝe notis:
  - Kio estus nia libertempo sen milito? Vere enuiga! Imagu homojn kiel robotojn? Kaj ni estas la ludemaj kaj gajaj infanoj de la Ĉiopova...
  - Kaj ne malbono! - Angeliko. - Nu, kial vi ne pafas?
  Alisa Selezneva palpebrumis stulte:
  - Mia fingro strikas... Eble mi maltrafos...
  Angelica komencas kanti ĉi tie:
  "Mi maltrafis la unuan fojon, mi bedaŭris ĝin la duan fojon, kaj la trian fojon mi maltrafis ĝin tiel forte ke la ulo komencis kanti!"
  Alisa Selezneva daŭrigis la kanton:
  - La muziko sonas, la tamburoj batas - la gardostaranto Fritz estas kondukata al la tombejo!
  La kraĉpafoj de la Jagdtigers estis de varia efikeco, sed kiam ili trafis, ili disfaligis ĉion. T-34-85 ekpafis kaj trafis movante, eĉ sen pensi pri la celoj. Tamen provu, trarompu tian koloso. Unu vorto - nazia faky!
  Nun la IS-2 jam ricevis sian "donacon", la gvattureto estas fleksita...
  Alisa Selezneva provas tiri la ellasilon, sed ŝia fingro ne volas fleksi. Krome, li estas ŝvelinta, kaj la knabino estas tiel timigita.
  Sed ĉi tie Arkaŝka Sapoĵnikov, kiel ĉiam dezirante subteni sian amatinon en malfacilaj tempoj, komencis kanti tre laŭte:
  La mondo de la fabeloj povas esti malbona
  Post ĉio, magio ankaŭ estas duvizaĝa!
  Ĉio ŝajnas esti bona juna
  Mi volas la veron; vivu en honoro impete!
  
  Sed ie trolo teksas reton,
  La malbona ghoulo metas kaptilojn!
  Ni iras longan promenadon,
  Provoj atendas nin, ne ludiloj!
  
  Eble musko estas terure pika,
  Nu, lilio anstataŭ kaptilo!
  Sango ploregante larmojn el la nuboj,
  Anstataŭ luno de klingoj brilas korsaro!
  
  Sed mia amiko estas malpeza elfo,
  La bukloj de amiko brilas per oro!
  La feino diris - la knabo ne drivu,
  Kaj etenditaj teneraj manoj!
  
  Dal elfa kamaradglavoleciono,
  Lunge, resalto, variaj pozoj!
  Por ke la trunko de vivo en malbono ne ŝrumpas,
  Vi donu al la sorĉistino du rozojn!
  
  La nana forĝisto forĝis sabron,
  Li diras al mi, ridetante kun rido;
  Ĉu vi volas gloran finon de la batalo?
  Ni devas esti amikoj kun fizika edukado pasie!
  
  Mi drenis kvardek riveretojn en trejnado,
  Kaj fine, la damaska ŝtalo fariĝis al mi obeema!
  Unue vi dehakas la branĉojn de la arbo,
  Nu, tiam vi fariĝos nobla militisto!
  
  Jen venas la batalo; Mi estas kun la elfoj
  Troloj, kaj demoloj muĝas kun ili!
  Sed por mi la armeo estas familio,
  Kaj ne estas deziro eskapi en batalo!
  
  Mi memoras la movojn, la puŝon de la klingo,
  La malica demonio sufokiĝis je la karmeino!
  Ni donis al la estaĵoj fortan klingon,
  Ni konstruos mondon, puran kaj novan!
  La knabo kantis, kaj Alisa Selezneva ŝanĝis taktikon kaj enŝovis la mezan, longan piedfingron de sia nuda piedo en la klavon de la kaŝpafilo... Tiel, malkovrante novan metodon de pafado.
  La Jagdtigers rapide blindiĝis, kaj tiam unu el la lukoj malfermiĝis, malkaŝante razitan kapon kun nigra bandaĝo sur lia dekstra okulo.
  Angeliko meĥanike puŝis siajn amikojn en la kruron por malhelpi ŝin pafi kaj pafis sin... Sed kolero montriĝis malriĉa helpanto, la kuglo saltis preter la dika kovrilo de la masivaj memveturaj pafiloj. La nazio komandis en malvarma sango, kaj la pafilo denove ekpafis kaj... Pliaj tridek kvar perdis sian gvattureton, fiere elstarantan super la kareno.
  Alisa Selezneva malsukcese, kiel pantero kun bruligita vosto, provis piedbati sian malbonan amikon per piedbato. Do ŝi repuŝis sian atakon per klare metita bloko:
  - Kial vi estas neĝblanka?
  - Kion vi faras? - Alisa Selezneva ellasis fulmon el siaj safiraj okuloj. "Ni batalas por komuna afero, pro la savo kaj feliĉo de la tuta progresema homaro, kaj la fajra diablo ĵaluzas pri ŝia amiko, ke ŝi ekstermas pli da faŝistoj, kaj ŝi puŝas.
  Angeliko sentis honton kaj ŝi tuj trovis sin:
  - Kaj mi faligis moskiton de via kruro. Vi jam perdis tro multe da sango, kaj li ankoraŭ suĉas la bastardon!
  Alisa Selezneva korektis sian amikon per malbone kaŝita moko:
  - La moskito ne estas bastardo, li estas artropoda malklerulo!
  Angeliko, responde, montris sian langon al sia neĝblanka anĝelo - kantante:
  - Mi donas sciojn, estante en la espero... Ke magistro estos donita al malklerulo!
  Arkaŝka interrompis siajn amikojn kaj eĉ vangofrapis la ruĝharulon, ŝi ŝajne ne atendis tian malmodestecon de la knabo, ke ŝi pardonis al ŝi:
  - Jes, vi pafas, kaj ĉagrenas, kiel virinoj en la merkato!
  Angeliko provis respondi, sed la juna skolto ankaŭ havis la reagon de serpentkaptisto kaj forsaltis. Sed la fajra diablo evidente ne volis pardoni kaj tuj kuregis post li. La knabo saltis super la gibatoj, sunbrunigita, kun la pantalono detranĉita ĉe la genuoj, kaj nudaj piedoj. Kaj Angelica estas malantaŭ li.
  Alisa Selezneva ŝanĝis al la pafejo. Nu, kio se ŝia militisto bezonas uzi ŝiajn piedfingrojn kiel ilon. Post ĉio, ili estas tiel lertaj kaj flekseblaj, ili povas trakti ĝin ne pli malbone ol ŝiaj manoj.
  La razita kapo de la faŝisto estis disfendita inter la okuloj de preciza kuglo... Kompreneble, oni ne povas celi per la piedoj, kiel oni kutime faras. Ĉi tie estas prefere intuicio kaj rilato kun la tero, kiu provizas la energion de resaniga vundo.
  Alisa Selezneva pensis, ke eble post cent jaroj, kiam bone nutritaj posteuloj legos pri siaj aventuroj, multaj el ili pensos: "nudpiedaj malsaĝuloj". Ili kuras nudpiede, super dornoj, fragmentoj, rompitaj brikoj, ŝtonoj kaj fajroj... Eble ili diros masoĥistaj perversuloj.
  Kaj ili ne rimarkas, ke la tero, eĉ germano per nuda plando, donas al ili vere magiajn potencojn, el kiuj vundoj resaniĝas surprize rapide, fabela energio fluas, kaj plej grave, tute alian percepton de la materia mondo. Nome, la percepto, kiu igis ŝin superhoma kaŝpafisto. Same kiel Angeliko, cetere, ĉi tie ŝi, kvankam ne senmalfacile, kaptis la knabon kaj tenas lin je brako. Kvankam Arkashka Sapozhkov ne plu estas tiel malgranda, kaj tre nerva, li estas natura fortikaĵo kune kun vivomalmoliĝo.
  La knabo ankaŭ apenaŭ rekonas ŝuojn, kvankam en severa frosto de ĉirkaŭ dudek gradoj li kaj Alisa Selezneva ankoraŭ ne povas stari nudpiede dum pli ol unu kaj duono, maksimume du horoj. Kaj tiam vi devas moviĝi, sed en embusko viaj kruroj rapide kaj tre dolore senkuraĝiĝas en la malvarmo... Sed Angeliko pasigas la nokton kun la kapo enterigita en la neĝo kaj samtempe en nur naĝkostumo, aŭ eĉ nur kalsoneto. Kaj nenio, eĉ ŝia haŭto ne bluiĝas, kvazaŭ ŝi estus la Neĝa Reĝino.
  Alisa Selezneva esperis, ke ankaŭ ŝi povos atingi similan nivelon de malmoliĝo kun la tempo. Antaŭ la milito, ŝi vivis en familio ne malriĉa, ŝia patro estis la estro de la distrikta plenumkomitato, ŝia patrino estis inĝeniero-ekonomiisto.
  Ili ne havis tempon por evakui, kaj la gepatroj ŝajnis malaperi... La kamiono kiun Alisa Selezneva veturis preskaŭ renversiĝis de la eksplodondo, kaj la radoj estis tranĉitaj de ŝrapnelo.
  Do ili, kune kiel knaboj, tiam ŝi estis ankoraŭ nur pioniro, moviĝis sub sia propra potenco al la oriento.
  Sed poste ili estis lasitaj de la knaboj, kiuj decidis batali sen plenkreskuloj... Nu, la knabinoj sekvis ilin.
  Kaj tiel ni finiĝis en la okupa zono...
  La vivo estis malfacila ankaŭ por la knabinoj. Alisa Selezneva, lasita sola, devis labori kiel laboristo... Kaj ĉi tio estas absoluta infero, kvankam... Feliĉe, la gepatroj ne tro difektis la knabinon, ŝi havis sperton pri fizika laboro, sed ne tiom streĉa.
  Kaj la kamparanoj laboris dum du trionoj de la tago... Kompreneble, printempe, somere kaj aŭtune, Alisa Selezneva, en ĉi tiu realeco kaj virtuala realaĵo de la Hypernet-matrico, lernis marŝi en chintza robo kaj nudpieda, kiel preskaŭ ĉiuj infanoj en la okupo. Eĉ la familioj de policanoj kaj maljunuloj provis igi sin kiel eble plej malriĉaj.
  Alisa Selezneva, tamen, kiel konscienca persono, ekde la komenco serĉis ligojn kun la metroo kaj provis plenumi unu aŭ alian taskon.
  Kiel knabino, kun neĝblanka hararo kaj anĝela vizaĝo, ŝi estis ideale taŭga por la rolo de mesaĝisto aŭ skolto. Ŝi havas bonegan memoron, ŝi scias la germanan kaj la anglan, kiuj eĉ resaltas de ŝiaj dentoj, kaj vi vidas tia, ke neniu pensos, ke la knabino alportas morton al la Fritz.
  Alisa Selezneva piedpremis siajn etulojn, malmoliĝintajn pro longa marŝado laŭ dekoj da vojoj, kaj rimarkis ĉion... Sed ŝi ne haltis tie. Ŝi volis mortigi ĉi tiujn ŝaŭmon, precipe post kiam ŝi estis plene vipita, konfuzante kun ŝtelisto.
  Do kial ne alporti kelkajn eksplodaĵojn en la korbon?
  Kiel skoltino, ŝi iam povis kopii la "Reĝan Tigron", kiu alvenis en Minsko reen en decembro 1943 ... Tio estis kiam la knabino preskaŭ frostiĝis, do estis en severa frosto nur en bastŝuoj sur ŝiaj nudaj piedoj, la hundoj de la punistoj plukis en ĉifonitan ŝaffelan mantelon, sed ... Ĉiuokaze, ŝi eĉ ne ternis, kvankam ŝi tremis, post la decembra nokto ĝi estis forta.
  Kaj la kariero de la kaŝpafisto estis bonega komenco... En mallonga tempo, ŝi iĝis la gvidanto inter batalantoj. Kaj temis ne nur pri fenomena precizeco, sed ankaŭ pri ĉasado.
  Vere, Alisa Selezneva kategorie rifuzis mortigi adoleskantojn kaj virinojn... Eble tial ili ne hastis fari el ŝi heroinon!
  Sed nun ĉiuj, kiuj provis elŝovi la kapon el la luko por rigardi ĝin, estis maljunaj kaj spertaj faŝistoj. Kaj mi ne kompatas ilin...
  Sed fortuno decidis venĝi sur Angelica pro ŝia envio, kaj fragmentiĝoŝelo eksplodis. Arkaŝka eĉ ne estis gratita, sed la fajromilitisto estis frapita de ŝiaj piedoj kaj sufiĉe malbone tranĉita. Pluraj fragmentoj trapikis lian bruston, liaj brakoj, kruroj, kaj eĉ lia tempio estis iomete tranĉitaj.
  Ĝi grave vundis ŝiajn bruston kaj ŝultrojn, sed Angeliko ankoraŭ leviĝis kaj marŝis, penante resti rekta. Samtempe, ĵurante:
  - Ĉi tiuj estas monstroj! Hitleranoj, kiuj ne havas senton de proporcio! Aŭ baza honto!
  Ne vundita, krom la kontuziĝoj de la falo de la eksplodondo, Arkaŝka sarkasme notis:
  - Kaj koncerne honton, ĝuste - kovru vin!
  La knabo moke palpebrumis. Angeliko ja estis preskaŭ nuda, ŝia uniformo estis deŝirita kaj tranĉita, kaj sango gutis el ŝi. La korpo estis videbla en sia tuta beleco. Tre muskola, sed ankaŭ ina samtempe, la muskoloj estas kiel drato, la vejnoj kaj tendenoj estas tre akraj, kaj ŝajnas, ke ĉi tio estas gisita ŝtala statuo de la Amazono. Revivigita fare de la dio de milito Areso.
  Alisa Selezneva fajfis:
  - Ŭaŭ! Nu, vi ricevis la movon!
  Angeliko indulge ridetis.
  - Mi havas tre fortan karnon! Kio estas morto por germano, estas bonega por ruso! Do ne timu "Neĝulino", ĝi nur koleros min, sed ne forĵetos min!
  Alisa Selezneva rimarkis:
  - Nia infanterio kaj ŝtalo, tanka kavalerio jam enpenetris en la fortikaĵon. Nun, kion, ĉi tie ni ĉasas aŭ en la urbo?
  Angeliko subite turnis sin al la knabo:
  - Kion diros Arkaŝka?
  La juna skolto, skuante siajn blondajn frangojn kaj kunpreminte sian sunbrunigitan pugnon per ŝvelintaj fingroartikoj, diris decide:
  - Kompreneble al Berlino, alie Hitlero estos kaptita sen ni! La fiŝkaptisto serĉas lokojn, kiuj ne estas la plej alireblaj, sed la plej profitaj!
  Alisa Selezneva deprenis alian Fritz elstarantan el turo, kiu postvivis la senŝeligon kaj frotante sian tranĉon sed preskaŭ fermitan plandon, diris:
  - Kaj kio? Ne utilas elkovi ovojn proksime de glaĉero... Ni bezonas trovi pli varman lokon!
  Arkaŝka kantis fervore:
  Dediĉu vian animon kaj koron al la Patrujo -
  Bruligi vian tutan korpon en batalo sen lasi spuron!
  Digno kaj honoro, konservado, mortas;
  La mondo estas antaŭen - nun la batalo furiozas!
  Angeliko frapetis la nudbrustan ŝultron de la knabo per sia kaloza mano. Arkaŝka streĉis la abdominalojn, montrante la kahelojn. Estis klare, ke plipeziĝinte, la knabo baldaŭ fariĝos forta kaj bela junulo.
  Alisa Selezneva sugestis:
  - Vi Arkaŝka ne estas kaŝpafisto, eble vi povas iomete malproksimiĝi de ni... Se vi estas skolto, do faru skolton!
  La knabo ofendiĝis:
  - Ĉu vi pensas, ke mi estas nur ŝarĝo?
  Angelica interrompis la kverelon:
  - Arkaŝka kuros antaŭ ni. Kaj ni sekvas lin kiel anseroj sprintantaj.
  La Terminator-knabo tuj konsentis:
  - Ĝi venas! Ni marŝu...
  En la urbo mem la batalado estis obstina. Kelkaj stratoj estis larĝaj. T-34-85, IS, kaj memveturaj pafiloj de ĉiuj tipoj moviĝis laŭ ili. Aparte, la SU-100. Ĉi tiu memvetura pafilo estas simila laŭ konturoj al la tridek kvar, sed kun pli potenca pafilo. Ĝi estis konsiderita la plej bona tankdestrojero; ĝi nur aperis relative malfrue, kiam la milito jam formortis, kaj ne havis tempon havi signifan efikon al la kurso de la bataloj.
  Sed de la faŝisma flanko aperis tanko, kiu, se ĝi estus ĝustatempe metita en militan produktadon, sendube povus longe prokrasti la malvenkon de la Tria Regno.
  Tamen, iu el vi, rigardante la kompatindan spektaklon, kiun reprezentas la hodiaŭa demokratia Eŭropo, verŝajne pensos, sed sub la nazioj, gejoj kaj "nigruloj" ne estus lasitaj liberaj!
  Kaj jen la tanko E-25, malgranda, platigita kiel testudo kun longa Panther-muzelo. Li pafas ĉi tiun pafilon al la T-34, penetrante la karenon de distanco de 2 kilometroj. Klare pruvante la avantaĝon de la alta komenca rapideco de la sub-kalibra ĵetaĵo, kaj la loko de la rapidumujo rekte sur la motoro, kaj la ŝipanaro en kuŝanta pozicio...
  T-34-85-obusoj estas pafitaj en la frontan kirason dikan 150 milimetrojn laŭ granda angulo de racia kliniĝo kaj... rikolto.
  Por tridek tunoj da pezo, la tanko estas dece protektita kaj ne povas esti prenita perforte.
  Alisa Selezneva, grimpinte sur la tegmenton de detruita domo, rigardas kiel du E-25 eniris en batalon kun kolono de sovetiaj T-34-85. La aŭtoj de la germanoj estas facilmovaj, manoveblaj kaj elsaltis rapide. La fronta kiraso estas vere nepenetrebla... Jes, la flankoj estas ankoraŭ bonaj 100 milimetroj kaj je angulo de kvardek gradoj de la horizontalo. La Pantero kun tiaj datumoj estintus nevenkebla en 1943. Kaj ĉe Kursko la sovetianoj devus retiriĝi...
  Sed la E-25 feliĉe ne fariĝis la plej bona tanko de la Dua Mondmilito. Kaj du aŭtoj ne estas sufiĉe fortaj por halti kvindek.
  La SU-100 provas celi la kirasajn aŭtojn de la Krauts, sed la nazioj svingas siajn aŭtojn de flanko al flanko. Rapidecbruisiloj: 700 ĉevalforta motoro por 30 tunoj da pezo, donas decan rapidon, precipe sur la ŝoseo. La skatolo instalita rekte sur la motoro havas dek du rapidojn, ne kalkulante la malantaŭajn, kio permesas al la aŭto eskapi en kazo de minaco.
  Estas ankaŭ nur kvar SU-100-oj, ili pafas, unu trafas... Sed la rikolto, la cementita kiraso havas tre grandan angulon, kaj la dikeco estas deca... La Fritz-aŭtoj pafas responde, sed ili ankaŭ ricevas ĝin. .
  Alisa Selezneva, kies dekstra montrofingro jam malproksimiĝis, denove rompas sian optikon. La neĝblanka junulino elmontras la dentojn kaj minacas per sia pugno:
  - Ĉi tio estos por vi!
  Angelica observas la batalkampon. Ses T-34-85 estis trafitaj en la kareno, sed ekzistas ŝanco ke la veturiloj revenos al servo. La sub-kalibra kuglo estas malgranda, havas dikajn murojn, kaj ne estas tiel detrua. Vere, detonacio okazis en unu el la aŭtoj, kaj ĝi komencis vomi.
  Ankaŭ la SAU-122 ricevis sian parton, ĝi estis penetrita kaj ĝi brulas...
  Alisa Selezneva trafis la duan, malice ridetante...
  - Tiel ili estas nun blindaj!
  La ruĝhara diablo dubis:
  - Ho ĉu vere? Ĉu vi kredas je ilia blindeco!
  - Mi ne mankas! - klakis Neĝulino.
  - Jes, kaj ankaŭ ili, ŝajnas! - Angeliko montris siajn fingrojn al la aŭtoj.
  Efektive, la E-25 daŭre pafis, pafante raŭndon ĉiujn kvin sekundojn de siaj duonaŭtomataj kanonoj.
  Ili malofte ŝmiris ĝin, ili mem ricevis ĝin, sed eltenis la baton... Ŝajne la kiraso estis altkvalita. Do la SU-100 ricevis la korpon... Ŝi kliniĝis...
  Alisa Selezneva estis grave surprizita:
  - Ĉu vere mi sopiris... mi estas tiel nekompetenta, aŭ jen kiel miaj vundoj influas min.
  Neĝulino denove pafis kaj atente rigardis la rezultojn de la pafado per akraj okuloj. Ankaŭ Angeliko pafis al iliaj okuloj... Sed ne, ĝi ne funkciis.
  Alisa Selezneva flustris preĝon:
  - Kuglo, kuglo estu preciza, ni estas por la Afero, por Kristo!
  Ne, ĝi ne mankas, estas nur ke la optiko ĉi tie estas protektita per tro dika kaj altkvalita kirasa vitro. Neĝulino sufiĉe baldaŭ komprenis tion... Kaj la germanaj miraklotankoj havis siajn spurojn krevigitajn per grenadoj. Do la ĉarniroj diseriĝis sur la tuta asfalto. Oni eĉ povus diri - babiladi! La tankoj estas senmovigitaj, kaj teorie ili devus ĉirkaŭiri, sed la varmaj sovetiaj veturiloj pluiras, superverŝante ilin per konkoj...
  Kiam estas multaj trafoj, estas multaj malfortaj batoj al la kapo per gantoj. Ĝi ne batas vin la unuan fojon, sed poste ĝi iom post iom akumuliĝas, kaj okazas fenomeno nomata teknika knokaŭto.
  Same, kiraso disiĝas de serio da trafoj kaj diseriĝas... Tial la tendenco de superpezaj veturiloj ne regis en monda tankokonstruado. Kvankam, ŝajnas, ke eblas fari altklasan protekton.
  Tamen, Britio prenis la vojon de plifortigo de la kiraso en la Churchill-tanko, eĉ koste de armilaro. Nur la Challenger estis harmonia (fajro-kirasa-manovro) maŝino. Sed ĉi-rilate, tankoj ĉiam sekvis novigan vojon. Kvankam laŭ komponaj terminoj la E-25 restis nesuperita dum la dua mondmilito.
  Sed li jam estis "entombigita". Alisa Selezneva kaj Anzhelika ŝanĝis celojn kaj eklaboris pri la infanterio, kanonoj kaj faustnikoj.
  Nun la militistoj batalis rekte en Berlino mem. Estis multaj, multaj knabaj batalantoj. Kaj kio mortigis la plenkreskulojn jam en antaŭaj bataloj, kaj nun ĉiuj maskloj, ekde dek jaroj, kaj eĉ pli junaj, estas mobilizitaj.
  Knabinoj ankaŭ batalis, kvankam ne en granda nombro. Tamen Hitler, kiom ajn monstro li estis, ne estis subtenanto de sendado de virinoj al la fronto, konsiderante militon pure vira afero. Tamen, kiam temas pri protekti la ĉefurbon, esceptoj al la reguloj estas eblaj.
  Alisa Selezneva, principe, evitis pafi knabojn malpli ol dek ses jarojn. Kvankam kelkaj el la snotaj Krauts sufiĉe lerte uzis faust-kartoĉojn.
  Estis multaj perdoj inter sovetiaj tankoj, kaj multe da infanterio. Kelkaj domoj estis preskaŭ kovritaj per kadavroj. Estas multaj maŝinpafiloj en Berlino, kaj MP-44 sturmpafiloj ankaŭ efike funkcias. Ili trafis obuslanĉilojn kaj senrespirajn fusilojn.
  Sovetiaj trupoj ankaŭ faras efikan fajron. Jen la Ilyas denove atakas. Stormtroopers ruliĝis enen, kaj forta fajro de kontraŭaviadilaj kanonoj kaj maŝinpafiloj.
  Sen paŭzo, sovetiaj trupoj provas venki la fortikaĵojn per unu ĵeto. Sed la defendo estas konstruita forta. Nun la konstruaĵo estas prenita, ruĝa flago fiere flugas super ĝi... Kaj subite, kiel eksplodo, la muroj disfalas, dispremante diversajn batalantojn.
  Alisa Selezneva profunde sulkigas la brovojn:
  - La teraj minoj estas kontrolataj per radio. Ĉi tie ankaŭ estas minkampoj, kiujn ministoj ne povas vidi.
  Angeliko, pafante ofte kaj nervoze, svingante pro doloro en siaj multnombraj vundoj, kolere gorĝante, konsentis:
  - Jes, la Krauts kreis problemojn. Precipe tankkolonoj... Ĉi tie, ŝajne, la stratoj devos esti forte akvumataj per plumbo kaj sango!
  Alisa Selezneva, filmis iun malmodernan filmon. Li faligis la Faustpatronon, la armilo flugis al la fundo, kaj post trafo eksplodis, levante amason da polvo. Malantaŭ li, la avo mem falis, skuante la krurojn en bastaj ŝuoj (!). Lia kariero finiĝis. Kaj se juĝante laŭ la feraj krucoj, la kariero estis glora, estis eĉ kavalira kruco de la ferkruco. Estas eĉ strange, ke tia sinjoro elektis la Faustpatronon kiel armilon, kiu plej ofte estas uzata por armi fortajn knabojn.
  Angeliko ne spertis specialajn antaŭjuĝojn kaj pafis la nudan kruron de la juna faustiano, kiu estis elmontrita de malantaŭ la muro. La knabo falis, lia osto rompiĝis kaj li laŭte ĝemis. La ruĝhara diablo trafis la nuan kapon, notante:
  - Mizerikordo en milito, male al publika malĉastulino, kostas pli, sed ne povas doni kontenton!
  Alisa Selezneva respondis:
  - Nur homo, kiu estas vere altigita en spirito, ne timas montri kompaton al la falinto!
  Angeliko malestime snufis:
  - Jen vi denove, Neĝulino, svingante vian langon. Ĉu vi ne povas diri ion pli inteligentan?
  Alisa Selezneva diris severe:
  - Ĉu estas kuraĝe mortigi malfeliĉan infanon?
  Angeliko snufis kun eĉ pli granda malestimo:
  "Ĉu vi mem ne estis murda infano?" Kaj eĉ nun vi estas ankoraŭ neplenaĝa knabino, ne kisata de viro. Do ne ekbrulu la sakŝalmojn, sed prefere pafu! Ofte kaj precize. Kaj ne kompatu la snufojn, ili eĉ ne kompatas vin aŭ niajn soldatojn!
  Alisa Selezneva, anstataŭ respondi, ŝanĝis sian pozicion... En granda, kvankam sufiĉe detruita urbo, kaŝpafisto havas liberecon, multajn celojn, kaj multajn viktimojn.
  Kaj estas multe da nudpiedaj knaboj, kaptitaj de patriota impulso defendi Berlinon. Kaj foje ili estas armitaj, ne tre bone, pafiloj, faustoj, molotovaj kokteloj, sed ili batalas senespere. Tamen oni jam vidas ligitajn grupojn da knaboj - ili estis ligitaj de sovetiaj soldatoj.
  Sed tiam unu el la knaboj en ŝirita tuniko levis la manojn supren kaj ŝajnis iri por rezigni. Lia pala, malgrasa vizaĝo kun sangaj aknoj kaj enprofundiĝintaj vangoj estis severa kaj plena de malespero.
  La sovetiaj soldatoj etendis al li la manojn... La knabo tiris ion kaj tuj ĝi eksplodis per muĝado! Fragmentoj kaj pecoj da sanga viando disiĝis malproksimen.
  Alisa Selezneva pensis en si, kion flustris la germana knabo fine? Ĉu preĝo al via patrino, Dio aŭ la monstro de la infero Adolf Hitler? Pri kio li sonĝis en siaj lastaj sekundoj? Kion vi memoris?
  Angeliko diris gaje:
  - Ĉi tio dekutimigos nin de la malbona kutimo kapti bebbestojn. Vidu kiel ili komprenas korinklinon! Ni devas detrui la tutan germanan nacion!
  Alisa Selezneva rezolute kontraŭis:
  - Ne! Ĝi ne pravas! La germanoj estas granda kaj tre talenta nacio. Kaj se inter ili estas degeneruloj... - Neĝulino, tiam vidante, ke ŝia kunulo prenas la knabinon kun fusilo per armila forto, pikis ŝin en la flankon. - Ĉu vi ne kuraĝas mortigi infanon! Ŝi estas bona.
  Angeliko sovaĝe graŭlis, kiel malsata kaj vundita (kaj ŝi vere estis vundita!) pantero. Ŝia rigardo fariĝis brulanta pro malamo.
  - Ĉu vi ne vidas, ĉi tiu estas infano, kiu pafas al niaj soldatoj!
  Alisa Selezneva rezolute kontraŭis, ŝovante la kanon de la pafilo inter siajn rondajn kaj plenajn knabinecajn mamojn:
  - Do ankaŭ pafu al mi! Ĉar mi farus ĝuste la samon anstataŭ ŝi, defendante la ĉefurbon de mia Patrujo!
  Angelica malbenis:
  - Bovida tenereco! Sed kial vi ne kompatis la maljunulon kun la kavalira kruco, kiel multaj aliaj?
  Alisa Selezneva respondis senhezite:
  - Ĉar ĉi tio estas milito! - Kaj antaŭ Angeliko, ŝi aldonis. - Kaj en milito estas reguloj - kavaliroj ne mortigas infanojn! Ĉi tiu regulo estas sankte observita en ĉiuj romantikaj verkoj!
  La fajra diablo bojis responde:
  - Vi ne povas esti riparita! Pli bone mortpafu la maljunulojn. Vi ne ŝatas kadukiĝon!
  Alisa Selezneva volonte kapjesis:
  - Neniu konsideras ĝardenisto, kiu fortranĉas malnovajn, kadukajn ŝosojn, kiel monstron. Sed detrui junajn ŝosojn estas malŝparo!
  Ŝanĝoj okazis en la bildo de la batalo; Salamandroj aperis sur la ĉielo kiel moskitoj sur fajro. Ili atakis la sovetiajn Ilojn kun sia tuta furiozo, pafante el 30-mm kanonoj. Sovetiaj pilotoj akceptis la batalon.
  Alisa Selezneva ŝanĝis siajn prioritatojn kaj transdonis pafadon al flugveturiloj. Ĝenerale, aviadilo, eĉ unu tiel monobloko kiel la HE-162, estas multekosta, kaj ĝia detruo estas pli valora ol infanteriisto aŭ eĉ SS-oficiro.
  Vere, estis klare, ke la nivelo de trejnado de germanaj pilotoj estis negrava. Verŝajne, la batalado estas novuloj, kiuj ne vere scias kiel stiri aŭ pafi. Tamen, la nesperta personaro estis diluita per pluraj spertaj asoj, kiuj kaŭzis grandajn problemojn.
  Precipe kiam oni pafas ĉe malalt-manoveblaj Siltoj. Kaj la batalanta kovrilo estis tre malfrua. Krom se ekzistis ankaŭ PE-2, kiujn ili provis uzi sur la taktika nivelo.
  Alisa Selezneva, faligante kelkajn novulojn, koncentris sian fajron sur la spertaj asoj. Tio estis grava: bati kiel eble plej multajn vulturojn, malhelpi, ke ili orfigu rusajn infanojn.
  Samtempe, la neĝblanka anĝelo spertis tiel fortan emocian altiĝon, ke ŝi komencis kanti plene;
  Kio estas servo al la Patrujo?
  Ĉi tio estas laboro - kio ĝojigas al ni!
  Ni ĉerpas ĝojon - inspiron,
  Ni ne zorgas pri la naŭa ondo da ŝtormoj!
  
  Por la Patrujo, la koro sovaĝe batas,
  Ĉiuj devas batali por ĝi!
  Kaj tiam komenciĝos mirinda fabelo,
  Kie en amo estas unu leporo kaj leono!
  
  Sed ne estis la leono, kiu subite fariĝis la malkuraĝa leporo,
  Li nur alportis kuraĝon per falĉilo!
  Ni ne bezonas suferi, turmenti,
  Nuboj for - ekbrilu la ora radio!
  
  Ni knabinoj impetas militistojn,
  Ni batalos, saluton al la Patrujo!
  Ja ni havas tian spiriton kaj forton,
  Kiajn psalmojn kantas la Ĉefanĝeloj!
  
  Ĉi tiu kuraĝa kanto temas pri honoro,
  Pri sankta amo, ne karna!
  Ni estos kune kun Dio por ĉiam,
  La demono malaperis kun senespera melankolio!
  
  Por mi Kristo estas la Granda Militisto,
  Li estas por justeco kaj bonkoreco!
  Jes, ni verŝis multe da sango,
  Mi neniam kalkulos la kompaton de la falintaj dum mia tuta vivo!
  
  Sed ni ne bezonas kalkuli perdojn,
  La Sinjoro Ĉiopova revivigos ĉiujn!
  Li donos sian malavaran rekompencon,
  Plifortigu nian forton, glavon kaj ŝildon!
  
  La kuraĝa estas efektive senmorta,
  Ĝi enhavas la kernon de ĉi tiu vivo!
  Bonŝanco venos al ni, kredu ĝin,
  Frakasu la kontraŭulon kun kolero!
  
  La mondo foje aspektas kiel kompleta infero,
  Ne estas ordo, nek konscienco, nek amo!
  Amaraj, velkaj ĉerizoj,
  La tuta bilanco estas mallumo de minusoj, nuloj!
  
  Sed feliĉo baldaŭ venos sur la Teron,
  Homo estas la kreinto de sia propra destino!
  Estos vivo kaj morto en potenca potenco,
  Ni faru tion, kion niaj prauloj ne povis!
  Alisa Seleznevy, kaj sen ia troigo, faris historion, frapis la markojn, kiel ŝovis sur kudromaŝinon per pafoj, de la plej potencaj batalantoj de la Luftwaffe, kaj la ceteraj germanaj pilotoj, perdinte la restaĵojn de sia batala spirito. , retiriĝis pro timo.
  Sole en ĉi tiu momento, la knabinoj estis atakitaj denove. Al ili ŝteliris du altaj SS-uloj kaj paro da fortaj knaboj de la Hitlera Junularo kaj... Anstataŭ profiti la troan entuziasmon de la militistoj pafi al aerceloj por pafi la kaŝpafistojn el embusko, ili decidis preni ilin. viva. Aŭ eble la fabela beleco, kiu fariĝis eĉ pli erotika pro la vundoj kaj laceco de la knabinoj, instigis ilian deziron uzi la kaptitojn por siaj propraj celoj.
  Ĉiukaze, bato de la pugo al la dorso de la kapo konstante senkapabligis Alicion, kiu estis en virtuala tranco, tiam la Fritzoj rapidis al la alta Angeliko.
  Tamen, la fajra diablo, eĉ estante grave vundita, restis plej danĝera kontraŭulo. Ŝi reflekse renkontis la grandegan SS-ulo kun akra bato al la ingveno. Li singultis, lia buŝo estis larĝe malfermita, bavo komencis flui, kaj ĉi tiu kadavro ŝajnis flugi de la tegmento. Jes, kiel ĝi trafos en brikojn...
  Angelika, evitinte la pafon de alia faŝisto, batis lin per sia kubuto en la malsupran dekstran punkton de lia mentono, laŭ angulo al la centro. Kiam vi pugnobatas tiel, eĉ malpeza bato povas bati batalanton kun granda teksturo. Kaj Angelica batis profesie, kun tordo de la korpo kaj turno de la ŝultro.
  La makzelo krakis, la nazio falis en profundan, preskaŭ mortigan knokaŭton. Du knaboj de la Hitler Jugent kun strioj en formo de kverkaj glanoj malfermis la buŝon kaj elspiris:
  - Ho Rusujo la heroo!
  Tiam ili kuregis al ŝi, svingante per siaj sapaj klingoj. Post du gigantoj, la adoleskantoj, kiuj aspektis ne pli aĝaj ol dek kvar aŭ dek kvin, ne ŝajnis timigaj. Vere, la kverkaj glanoj sur la kolumoj indikis, ke ĉi tiuj estis la elito aŭ la komandstabo. Se Angelica estus ordinara soldato, ĉi tiuj knaboj prezentus minacon. Sed por siberia virino hardita de varma fero kaj plumbo, tio estas semoj.
  Angeliko faris trompan movon, kaj la amiko ventumis sian tibion kaj hokis la knabon, li flugis renverse, fulmante sportbotojn kun pikiloj el aloja ŝtalo. Ili klare ne estas lokaj nudpiedaj. Sed alia knabo provis piedbati ŝin, sed evidente ne sukcesis, ĉar li mem defalis, alteriĝante dolore sur la dorso. Angelica resumis:
  - Jen la tekniko de Rusujo la heroo!
  . ĈAPITRO N-ro 20
  Alisa Selezneva forte suspiris. Kiom longe vi povas sidi sur tia ĉeno kiel hundo? Kiam ŝi kaj la knabo provis mueli la ĉenojn denove, la SS-uloj denove eksplodis. Kaj ili komencis bati la infanojn per kaŭĉukaj bastonoj sur la nudaj kalkanoj. Ili forte batis min kaj ĉi-foje ili tute defrapis la plandojn. Alicio sentis, ke la kaŭĉuka bastono malaltiĝas sur la nudan, rondan kalkanon de infano. Kaj ĉio eksplodas ĉirkaŭ ŝi pro doloro. La bato al la kalkano estas aplikata de ĉiuj flankoj, kaj la nudaj piedoj estas sekurigitaj per speciala aparato. Kaj Alicio sentas la sangon puŝi de la plando ĝis la dorso de la kapo.
  Kaj kiel ĝi eksplodas, kiel vulkano, kiu pulsas en la vejnoj.
  Paŝka staris forte, sed post alia bato li ekkriis. Ili estas profesiuloj en sia kampo.
  La plandoj de infanoj ŝveliĝas kaj bluiĝas. Tiam iam sango komencas ŝpruci.
  Kaj je la fino, la nudaj, ŝvelintaj, sangaj piedoj de la infanoj estas alportataj al la torĉoj.
  Kaj post tio, pro la dolora ŝoko, la knaboj kaj la knabino perdas la konscion.
  Ili ne estis rekonsciigitaj, sed simple forlasitaj. Dum la poseditaj faŝistoj ne havas tempon por ili.
  Krome, al la monstroj mankas imago. Kaj la Krauts provas studi la kaptitajn aferojn de la estonteco, sed ili ne tre sukcesas.
  Tamen, la gvidado de la Tria Reich verŝajne kredas, ke ili povas gajni la Duan Mondmiliton eĉ sen seriozaj armiloj de la estonteco.
  Kial ili havas kolosan memfidon?
  Adolf Hitler, eksaltante kiel freneza leporo, rapide kaptis novaĵojn el la orienta fronto, rapide movante la orelojn. Altnivelaj germanaj trupoj jam atingis Dnepron. Uzante sian avantaĝon en moviĝeblo, la nazioj memfide avancis en la centra direkto. En la nordo, aferoj ankaŭ iris bone; ili sukcesis preni Rigon en moviĝo, preskaŭ sen batalo. En la sudo, ankaŭ, grandaj fortoj de sovetiaj soldatoj estis ĉirkaŭitaj. Tankkolonoj trarompiĝis al Ĵitomir.
  Ĝenerale, la komenco de la milito iris preskaŭ laŭplane, do eblis denove amuziĝi. Kiam la faŝismaj gvidantoj kolektiĝis. Borman proponis organizi alian spektaklon.
  - Ho mia plej granda Fuhrer!
  Hitler kriis:
  - Kial vi ronronas!
  La muzelo de Bormann estis nekutime malakra kaj flava, sufiĉe rememoriga pri ĉina masko:
  - Kiel ĉiam, ni kantas la laŭdojn de la Granda Fuhrer!
  Hitler klakis la ses fingrojn de sia ekvivalento sur la nazon:
  - Kanti ne sufiĉas, vidu, vi estas stultulo!
  La Fuhrer ĵetis la kukon de la tablo, paŝis sur ĝin per sia boto kaj minace grumblis:
  - Leku la kalvan hundon!
  Borman ĵetis sin kvarpiede kaj ĝemis:
  - Hundo povas mordi, nur el la vivo de porko! Nur el la vivo, el la vivo de porko, hundo povas mordi!
  Hitler gruntis:
  - Ne, vi ne havas trompan rigardon, viaj okuloj ne mensogas! Oni diras vere, ke Bormann estas stulta bufono!
  La deputito Fuhrer zumis, samtempe lekante la kremon per la lango:
  - Mi estas mu-mu! Mi ne komprenas! Li tiom ŝatas la kremon!
  Hitler batis Bormann en la vizaĝon per sia boto, la ŝtrumpeto trafis lin rekte en la nazon, kiu krevis kiel tromatura tomato. La Fuhrer moke demandis:
  - Nu, kio ĝojigas vin, klubestro?
  Borman ĝemis:
  - Ho granda Fuhrer, kverko estas simbolo de saĝo!
  Hitler malestime snufis kaj eldiris la plej frenezan sensencaĵon:
  - La rusoj! Eble jes, kia misa nacio ĉi tio estas. Ĝenerale, la slavoj eĉ ne devenis de simio, sed de azeno kaj urso!
  Speer notis:
  - Niaj sciencistoj nur laboris pri la ursa genaro kaj ĝia transplantado en vivantajn organismojn.
  Hitler akre turnis sin, renversante la okulvitrojn al Generalo Idolo. Li subite eksaltis kaj poste denove sidiĝis:
  - Ku-ku! Mia Fuhrer!
  Hitler siblis:
  - Kaj kia estas la rezulto!
  Speer ridetis:
  - Transplanti la hipofizon de urso pliigis la fizikan forton de la kaptito, aŭ pli ĝuste de la kaptito trifoje.
  Hitler kriegis korŝire:
  - Vi vidas, kion elpensis mia plej granda genio! Dank' al mia saĝo, la soldatoj de la Tria Regno fariĝos absolute nevenkeblaj! Kial ili rigardas, kial ili ne laŭdas nin!
  La akompanantaro de la Fuhrer unuvoĉe bojis:
  - Heil Hitler! Heil Hitler! Zind Saluton!
  Nazia numero unu sidis sur la ŝultroj de Borman, feliĉe li estas forta ulo.
  - Mi estas la plej granda el la Fuhrers! Mia genio superbrilas la sunon, stelojn kaj lunon per sia lumo. Cetere, estis mi kiu konstruis la Lunon, kaj ĝi diros sur ĝi, farita en Germanio! Heil!
  Bormann kriis:
  - Ĝi estas jam skribita! Tendaroj floras sur la ruinoj de Kremlo, estas nenio pli malvarmeta ol la Olimpikoj hee hee hee kaj ha ha!
  Hitler grincis:
  - Venu, leviĝu, ĉevaleto! Aŭ pli ĝuste idiota apro!
  Borman provis leviĝi sur siaj rigidaj genuoj. Hitler kaptis diamantkapan pinglon el sia poŝo kaj ponardis sian deputiton en la azenon. Bormann muĝis kaj eksaltis, levante la Fuhrer:
  - Ho granda Adolfo!
  Goering, kiu ĉiam distingiĝis per sia "profunda pensado", sugestis:
  - La vorto granda estas tro banala.
  Hitler turnis sin rapide:
  - Kion vi diris?
  La dika reikmarŝalo balbutis kaj respondis:
  - La plej granda el la Fuhrers, la supergeniulo de ĉiuj tempoj kaj popoloj, devas esti io pli alta ol nur bonega! Devas esti io speciala kaj unika en ĝi! Do kio!
  Hitler ĵetis ĉampanon al la kapo de Goering.Goering, malvigla kaj tre ebria, ne havis tempon por devojiĝi kaj ricevis donacon en la frunto. La dika Reichsmarschall surloke kolapsis, liberigante sangofluon el sia buŝo. La Fuhrer kantis ĝoje:
  - Forta bato - Adolf ĉiopova!
  Borman, daŭre kriante kaj batis siajn femurojn, fajfis ion:
  - Kiki-riki! Kukolo! Mi batos vin per mia sprono!
  Hitler turniĝis iom pli, forpuŝis plurajn florvazojn de la tablo kaj grakis:
  - La ĉevaloj estas bone nutritaj, ili batas per la hufoj, kaj la rusojn mi batas per la pugno!
  Himmler aldonis timeme:
  - Ho granda Adolfo. Ĝuste pri la kulakoj mi proponas meti miajn vetojn en la estonta strukturo de la imperio.
  Hitler kaptis la randon de la tablo per siaj hokitaj fingroj. Lia ratvizaĝo tordis:
  - Kion vi volas diri, ke pugnoj estas pli fortaj ol tankoj?
  Himmler tuj korektis sin:
  - Vidu, granda Führer, post kolektivigo parto de la prospera kamparano perdis sian enspezon. Ĉi tio estas ebla bazo por malkontento. Ĉi tiuj estas tiuj, kiujn ni volas uzi por batali kontraŭ la komunisma subtera!
  Hitler gruntis, grincante la dentojn:
  - Vi parolas kun la subtera!
  Himmler kapjesis:
  - Jes, kun la subtera!
  Hitler muĝis kaj pugnobatis la tablon, renversante la salaton:
  - Ne, ne estos subtera!
  Himmler estis surprizita:
  - Kiel fartas mia Fuhrer?
  Sufokiĝante, Hitler diris:
  - Jes! Ĝi estas tre simpla! Mi ordonos la buĉadon de la tuta slava loĝantaro. Ĉi tie ne estos stulteco aŭ sofismo. Difektitaj subhomaj slavoj devas esti forviŝitaj de sur la tero!
  Himmler ektremis:
  - Kaj la ĉeĥoj!?
  Hitler ekridis, lia rido estis kiel tiu de perforte freneza viro:
  - Ĉeĥoj estas parazitoj! Pugoj estas plenaj de drogoj! Se vi renkontos ĉeĥon - tuj mortigu la bastardon! - La Fuhrer tusis, sufokiĝante per salivo, poste ŝvelante la okulojn stulte, daŭrigis. - Ĝenerale mi esprimis mian vidpunkton. Ŝi estas strikta kaj senŝanĝa. Kvankam estas iuj ĝustigoj. Kiel la ĉeĥoj laboras!
  Himmler levis siajn mallarĝajn ŝultrojn.
  - La plano efektiviĝas!
  Hitler bojis:
  - Planoj, kiujn vi plenumas kaj superas, sed ni donas al vi malgrandajn planojn. Kion aldonu la ĉeĥoj al la normo!
  Himmler tiris sin al la linio:
  - Jes sinjoro!
  Speer (la nura unu el la akompanantaro de la Fuhrer kiu ne estis kreteno) rimarkis:
  - Sed estis vi, la granda reganto, kiu fortranĉis la antaŭplanitajn setlejajn ordonojn por la produktado de armiloj. Precipe mankis la nombro da tankoj, proksimume dudek du kaj duono mil de la celo.
  Hitler sibilis:
  - Kaj la ĉeĥoj deŝiris ĝin!
  Speer respondis malvarme:
  - Ne ĉi-foje! Ili eĉ superis sian planon por t -338 tankoj. Fakte, la paneo okazis pro...
  Hitler mallarĝigis siajn okulojn sarkasme:
  - Poste vi muelos sensencaĵojn, ili raportis al mi, ke flanke de la rusoj batalas tanko kun 252-mm kanono.
  Idolo kapjesis:
  - Jes, bonege, jen la fama KV-12.
  Hitler subite trankviliĝis:
  - Tiu ĉi tanko ricevis la nomon de tia malsaĝulo kiel Klim Voroshilov. Ĉi tio signifas, ke ĉi tiu armilo ne estos timiga por ni!
  Speer obĵetis:
  - Tia obuso estas tre danĝera en atako. Ekzemple, maramea obuso pezanta ducent kvindek du kilogramojn kapablas forte kunpremi pilolujojn kaj tranĉeajn liniojn. Ĉi tiu tanko estas por ofensiva militado.
  Hitler svingis ĝin, tenante glason da senalkohola haveno en siaj manoj, siringaj riveretoj flugantaj preter la ŝerpoj.
  - Kiel timige!
  La ministro balancis la kapon:
  - Ne, stulta!
  Hitler kunpremis la pugnojn, krakis ostoj:
  - Nu, bone! Vi ne veturigos min en ĉerkon. La francoj ankaŭ havis C-2-monstron, per 155mm pafilo. Do kio? Ĉu ĝi multe helpis ilin?
  Speer etendis la manojn:
  - Francio havis nur tridek el tiuj tankoj. Krome, ilia rapideco estas nur 12 километровhoro. Kio estas pli ridinda ol minaca.
  Idolo alĝustigis sian ĉapon kaj pepis:
  - Sufiĉe deca rapideco por akompananta infanterio!
  Speer kapjesis:
  - Sed ne por moderna militado, kiam rapidaj manovroj estas postulataj kaj la rapideco de movado de trupoj draste pliiĝis.
  Hitler, tute trankviliĝis, diris:
  - Logika! Ne tute vane Stalino havas tiom da malpezaj tankoj. Kvankam BToj estas malbone kirasaj, ilia rapideco...
  Speer aldonis:
  - La tanko KV-12 superas la S-2 ne nur en rapideco, sed en la dikeco de la kiraso: 175 mm kontraŭ 45, kaj ĉi tio estas signifa. Se la S-2 povus esti prenita de nia 50-mm-kanono, tiam ĉi tiu tanko estas nevundebla al pafiloj de ĉi tiu kalibro. Ni prenu ĝin, atentu - franca tanko pezas 70 tunojn, kaj sovetia 152.
  Hitler malaltigis sian voĉon al flustro:
  - Kaj kial tio estas?
  Speer, imitante Hitleron, respondis same trankvile:
  - Pro pli altnivela dezajno.
  Hitler balancis la kapon:
  - Ha ha ha! Montriĝas, ke la primitivaj rusoj kreis armilojn multe pli fortajn ol la francoj. Tamen, la lasta nacio de negroidoj, sed ne samgrade!
  Speer notis:
  - Estas pluraj kialoj por tiaj kolizioj. Sed mi devas diri, ke en USSR estas multe pli favoraj kondiĉoj por la disvolviĝo de la scienco ol en Francio kaj eĉ en Usono. Jes, tio estas fakto!
  Hitler saltis de la dorso de Bormann kaj forskuis sin. Li ŝatis aŭskulti Speer. Post ĉio, iam, ĉi tiu junulo konstruis en sep tagoj, gigantan konstruaĵon de la imperiestra oficejo. Kaj ili diris, ke tio estas neebla. Krome, Sherpa estas unu el la malmultaj, kiuj ne timis diri al Hitler la veron. Sufiĉe alta, juna ministro, ne dika kiel Goering, ne malalta kiel Goebbels, kaj lia vizaĝo estas tiel vira, arja, kaj ne degenerinta kiel tiu de Bormann. Hess, kvankam blua, estas multe pli bela.
  La Führer diris kompleze:
  - Kial ĉi tio estas: ĉu la aferoj estas pli bonaj por la kavernkonsilioj?
  Speer, ridetante, respondis:
  "La plimulto el ni, kaj la superforta plimulto de junuloj, revas fariĝi terposedantoj kaj bankistoj, dum ili estas sciencistoj. Diru al mi, mia Fuhrer, kiam vi estis en la lernejo, estis multaj, kiuj volis ronĝi la graniton de la scienco.
  Hitler malestime snufis:
  - Ne! Ĉiuj volis varman laboron kiel oficisto, kie ili povis varmigi sian azenon per subaĉetaĵoj, aŭ komenci sian propran komercon. Neniu volis esti sciencisto!
  Speer skuis sian fingron:
  - Jen ĝi! Ne ekzistas privata proprieto en Sovetunio. Do, se vi estas inteligenta, tiam...
  Borman sugestis:
  - Kaj se ni malpermesas privatan proprieton? Enkonduku komunismon.
  La akompanantaro de la Fuhrer ekridis. Goebbels, kiu ĝis nun silentis, sugestis:
  - Ni konsideros ĉiujn posedaĵojn en la lando kiel la persona prerogativo de la Fuhrer.
  Hitler mallarĝigis la okulojn:
  - Kion vi diris?
  Goebbels respondis:
  - Prerogativo!
  Nazia numero unu skuis sian fingron:
  - Mi pensis, ke ĝi estas kondomo! Jen kia bonega ulo vi estas! Bavara virbovo, la karno de la germana grundo.
  Goebbels riverencis:
  - Mi estas tre flatita, ho bonega!
  Hitler montris sian pugnon:
  - Ĝenerale, interesa propono, sed ne ĝustatempa. Dum la milito daŭras, ni ne devas disigi nian nacion dividante posedaĵon. Sovetunio perdis dek du milionojn en la interna milito. Tio estas sesoble pli ol sur la frontoj de la unua mondmilito. Ni ne devas ripeti tian eraron. Tial mi ne tuŝos la oligarĥojn nuntempe, sed kiam la tuta mondo falos antaŭ niajn piedojn...
  Speer suspiris:
  - Estos tre malfacile digesti Amerikon post la venko. Ĝi estas forta, precipe ekonomie. La plej riĉa potenco en la mondo, kun granda floto.
  Himmler gruntis:
  - Kaj ŝi produktis nur "Shermans" kaj "Grants" el tankoj!
  Speer obĵetis:
  - Jam pli ol tridek unu mil. En Usono ili disvolvas pli altnivelan Bismarck; ĉi tiu tanko superas ĉiujn niajn modelojn en siaj parametroj. Ĝi havas 175mm kanonon kaj 275mm alfrontan, deklivan kirason. Laŭ ĝiaj parametroj, ĉi tiu veturilo eĉ superas la AG-50, escepte de rapideco kaj potenco-rezervo.
  Himmler respondis:
  - Nia inteligenteco ne havas tiajn informojn. Ŝajnas, ke vi faras ŝerpon. Kia babilanta ministro.
  Speer respondis ridetante:
  - Ne, mi ricevis ĉi tiun informon de niaj usonaj komercisto-amikoj. Ili estas fidindaj uloj kaj malamas siajn judajn konkurantojn.
  Hitler kapjesis.
  - Jes mi scias! La plej multaj el la usonaj oligarkoj estas aŭ judoj aŭ dependaj de judoj, sed ekzistas malplimulto, kiu volas mallevi siajn kontraŭulojn. Ili helpas nin. Laŭ mia scio, Krup ricevis informojn pri la Cromwell-tanko unu jaron antaŭ ol aperis la unuaj specimenoj de ĉi tiu maŝino. Laŭ siaj kirasaj kvalitoj, ĉi tiu tanko estas komparebla nur al ... - Hitler faris teatran paŭzon kaj finiĝis abrupte. - Azeno, idioto!
  Speer kunpremis la pugnojn:
  - Ministro Shtikh, faris nenion por enkonduki siatempe la produktadon de 88-mm armiloj kapablaj penetri kaj la Cromwell kaj la Matilda kaj la KV. Aparte, la projekto de la tanko T-16 kun potencaj armiloj restis en la prova stadio. La prototipo estis kreita, sed ne estis lanĉita en la projekton.
  Hitler ektiris:
  - Estas afero de tempo! Ne ĉagreniĝu kamarado! Tamen mi ankoraŭ ne volas krei superpezajn tankojn.
  - Kial? - demandis Speer.
  Hitler respondis kun rido:
  - Vi vidas, mia knabo, ĉi tie estas tia problemo. Antaŭ ĉio, ĉi tiuj tankoj estas tro multekostaj. Nu, kial ŝpari sur la armeo, kial hejti la fornon per la muro de via ligna domo! Sed ĉi tio estas nur parto de mia konsidero.
  Speer estis surprizita:
  - Kio estas la tuto?
  Hitler, mallarĝigante la okulojn, respondis:
  - Kaj jen! Mi ne volas, ke ĉiuj diru, ke Hitler venkis nur pro sia supera teknologio. Male, mi volas venki la malamikon per pli malgrandaj fortoj, montrante la avantaĝojn de la arja spirito kaj korpo. Gravas la persono mem, la vera arjo. Heil Hitler!
  La homamaso unuvoĉe kriis:
  - Zin Saluton!
  La Fuhrer respondis:
  - Kaj la tanko mem estas tre bona. Nur la muzelo devas esti plilongigita por pliigi la mortigan forton kaj timigi la malamikon. Se la milito daŭras, la rusoj provos la plenan potencon de nia teknologio!
  La faŝistoj unuvoĉe kriis:
  - La gloro de la Fuhrer, kiu leviĝis super ĉiuj imperiestroj, ŝvebu super la steloj!
  Hitler batis la kukon per siaj pugnoj kaj hurlis:
  - Ĉesu grati viajn kapojn. Nu, donu al Borman la promesitan amuzon.
  Nazio du ĝemis:
  - Nun estos granda Fuhrer.
  Borman faris mallertan provon forviŝi la kremon de si. Li paŝis sur la puntojn per la piedfingroj kaj falis, trarompante la abundan tapiŝon kuŝitan ĝuste sur la tero per sia nazo. Hitler ridis:
  - Nu, vi estas bufono!
  Borman kantis:
  - La pajaco, ne tute senkaŭze, ridadis en ĉiuj regnoj ĉiam! Estas utile havi truon en la kapo, mi braĝas kiel azeno ĝis la mateno!
  Hitler puŝegis la flankon de Bormann per sia genuo, elŝovis la langon kaj denove ridis. Ridado sen kialo estas signo de malsaĝulo!
  Speer timeme alparolis la Fuhrer:
  - Ni devas pliigi la produktadon de municio. Ni havas informojn, ke la rusoj formas novajn rezervojn!
  Hitler siblis:
  - Kiam mi aŭdas - rezervoj, ĝi nervozigas min! Venu, nazia numero unu estas por sango!
  Borman kriis, sibilante:
  - Unua agado! La mortpuno!
  Hitler montris sian fingron al la stomako de Bormann.
  - La morto estas la bazo de ĉio! Mortigo levas la individuon. Mi estas la Fuhrer la formado de morto, infero kaj malvirto.
  Bormann denove kantis:
  - Mi kredas, ke sen vi mi fartos malbone, kaj neniu mildigos mian suferon, sed kredu al mi, ke koko en la zono neniam povos "furzi" por almozo!
  La akompanantaro de la Fuhrer denove komencis ridi. Borman faris signon kaj premis la klavon. Centoj da grandegaj tuboj, plifortigitaj per specialaj elektraj instalaĵoj, elsendis akvofalon de sonoj. Estis kiel muĝado de lavango de tigroj.
  Hitler rimarkis:
  - Mia seksa fantazio, en unu nokto seksperforti mil tigrojn kaj leonojn!
  La homamaso unuvoĉe ekkriis:
  - Vi estas pli alta kaj pli malvarmeta ol ĉiuj aliaj, Fuhrer!
  Hitler elstaris sian bruston, skuante siajn medalojn:
  - Eĉ kiam mi estis kvinjara knabo, mi seksperfortis mamuton!
  Post ĉi tiuj vortoj, la akompanantaro de Hitler, la famaj generaloj, moviĝis al la flankoj, teruro estis pentrita sur iliaj distorditaj vizaĝoj. Kia seksa giganta Fuhrer!
  Borman kolapsis sur sia ventro kaj ĝemis:
  - Indulgu nin Apolono!
  Hitler ridetis:
  - Monda Organizaĵo pri Sano?
  Borman batis sian frunton kontraŭ la tapiŝon:
  - Mi volis diri Zeŭson!
  Hitler kriegis korŝire kaj piedbatis Bormann en la azenon per sia boto:
  - Malmultaj! Komparu min kun greka dio! Mi mortigos, pikos, ŝiros la buŝon, eltranĉos la palpebrumojn, tranĉos rubandojn!
  La Fuhrer subite trankviliĝis:
  - Bone, nun ni ekzekutos! Ĝuu agrablan spektaklon! Cetere, kiu estos ekzekutita?
  Borman ruze mallarĝigis la okulojn:
  - Unu ĉarma diva!
  Hitler lekis siajn lipojn:
  - Blonda!?
  Borman kapjesis:
  - Jes, kaj komunikoficisto! Nun ni krios kune de orgasmo!
  Kaj denove estis ridado; ĝenerale, la tuta Hitler-ĉefstabejo similis aron da kretenoj kaj bufonoj. Nur kelkaj bestoj. Hitler kriis:
  - Ĉiuj silentu, kiam la Fuhrer rigardas!
  La abomena prezentado komenciĝis.
  Aŭdiĝis sonorado de ĉenoj. Ili komencis preni la knabinon en la ĉambron. Ŝi estis kovrita per kovriloj kaj surhavis tre malglatajn lignajn ŝuojn.
  Ŝajne oni devis senvestigi ŝin dum la ago.
  Hitler ridetis. Knabinoj en mallongaj jupoj, fulmante per siaj nudaj kalkanoj, komencis alporti hosojn kun gasbruliloj por bruligi la karnon de la kaptito.
  Samtempe ili kunvolvis rakon kun multaj leviloj kaj torturaj aparatoj.
  Ili estis senvestigontaj la sklavon, kiam sonis la alarmo.
  Eĉ la ruĝaj lumoj estis ŝaltitaj.
  Adolf Hitler ĵetis la kapon kaj muĝis:
  - Kio alia estas ĉi tio?
  Bormann, kun tordita vizaĝo, tremante pro timo, respondis:
  - Atako kontraŭ la imperiestra oficejo, ho bonega!
  La Fuhrer skuis pro timo kaj ĝemis:
  - Kiel tio fartas? Denove!
  Borman prenis la radion. Kaj tie ili korŝire kriegis. Paniko estis videbla.
  Hitler muĝis je la supro de siaj pulmoj, trafante Hermann Goering en la azenon per sia tuta forto:
  - Bastardoj! Kial mi ne ordonis, ke ĉi tiuj frenezaj infanoj estu solvitaj en acido!
  Borman ŝaltis la televidan bildon. Kvar figuroj en batalkostumoj atakis tutan SS-armeon kaj moviĝis super la kadavroj.
  Iliaj batallaseroj igis tankojn eksplodi, aviadilojn bruligi, kaj pezajn memveturajn pafilojn renversi.
  Adolf Hitler gakis, frotante la manojn:
  - Bonege! Jen la batalo en miniaturo! Ni batalos kaj venkos!
  Bormann volonte konsentis:
  - Vidindaĵo, ho plej granda el la plej grandaj!
  Hitler kriegis je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas sangavida, mi estas senkompata,
  Mi estas malbona rabisto, pli malvarmeta ol Barmaley!
  Kaj mi ne bezonas ĝin! Marmelado, sen ĉokolado!
  Mi manĝos la etulojn! Jes, tre malgranda!
  Lasu la tre junajn infanojn!
  Jes infanoj!
  Bormann konsentis kun tio:
  - Englutu la plej grandan el la plej grandaj!
  Hitler muĝis je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas Adolf la kruela sadisto,
  Super la mondo pendis senespera mallumo!
  Kaj la knabinoj venis. Pli precize, ne estas tute klare, kiaj knabinoj ili estas. Fortokampo brilis ĉirkaŭ ili. Sed la militistoj mem estas nur en bikinoj.
  Kaj iliaj nudaj piedfingroj ĵetis embolojn de energio. Kiu laŭvorte disŝiris la naziojn.
  Kaj en siaj manoj ili aŭ havas eksplodigilojn aŭ lumglavojn. Krome, la armilo kapablas etendiĝi kaj trafi tre forte.
  Samtempe, la belulinoj, sen pripensi dufoje, uzis sian umbilikon por sendi fulmojn.
  Ĉi tio estis, ĉi tio estis la batalo. Kaj kontraŭ ili estas eĉ du el la elektitaj sekurecaj sekcioj de Hitler kun tankoj kaj aviadiloj. Kaj mirinda potenco.
  La Fuhrer ĝemis:
  - Ĉi tio estas vere bonega! Tia batalo ne povas esti priskribita en fabelo!
  Borman komentis kun timo:
  - Ĉi tio povas alporti al ni pereon, ho granda el la plej granda!
  Adolf Hitler muĝis:
  - Tia kuro al tri mortoj kondukos Eŭropon al detruo!
  La knabinoj foje kovris sin per batalkostumoj kaj lanĉis malgrandajn sed tre potencajn raketojn, kiuj disŝiris du aŭ tri naziajn batalionojn samtempe.
  La Fuhrer grakis:
  - Ĉi tio estas infero! Malagrabla rezulto!
  Speer diris malvarme:
  - Mi jam vokis plifortikigojn, mia Fuhrer! Eble estus pli bone por vi evakui al sekura loko?
  Hitler kriis histerie responde:
  - Ne! La tuta Unua SS-Armeo nun iros kontraŭ ili. Ĉu miaj agloj ne eltenas? Ne, mi ne foriros aŭ forlasos mian loĝejon!
  Goering kapjesis.
  - Ni estas kun vi, granda Fuhrer!
  Goebbels konfirmis:
  - Se necese, ni mortos kune!
  Iodol konfirmis:
  - Aŭ ni venkos kune!
  Kaj Himmler diris kun entuziasmo:
  - Sen vi, ho granda, la vivo ne havas signifon!
  Hitler korektis, iomete moliĝante:
  - Ne bonega, sed la plej bonega! Vi ne estas tro fervora laŭdante min!
  Speer neatendite kuraĝe notis:
  - Politikisto, kiu amas dolĉajn flatojn, havas la inteligenton de muŝo!
  La Fuhrer kriis:
  - Kion vi celas?
  Speer trankvile notis:
  - Saĝaj regantoj ne kredas flatulojn!
  Hitler severe rimarkis:
  - Mi povus palisumi vin pro tio!
  La imperia ministro ridis:
  - Originala maniero fermi vian gorĝon!
  La Fuhrer komentis iom pli trankvile:
  - Sed mi ne faros ĉi tion, kaj ĉu vi scias kial?
  - Kial?
  Hitler diris kun patoso:
  - Ĉar ĉiu reganto bezonas pajacon, kiu povas diri la veron!
  Goebbels sufiĉe kuraĝe rimarkis:
  - Ĉi tiu ulo estas tro saĝa por esti pajaco! Ni kantu ion, Via Moŝto!
  Hitler muĝis agreseme:
  - Ĉesu kanti, aĉulo! Urso paŝis sur ĝian voston!
  . ĈAPITRO 21
  Dume Alisa Selezneva rigardis la daŭrigon de interesa sonĝo;
  Kaptinte la germanajn knabojn, ligante ilin firme al ŝtupetaro konstruita en la muron, Angelica faris al ili improvizitan pridemandadon. Nome, ŝi deŝiris siajn botojn, ekbruligis memfaritan torĉon kaj komencis friti la kalkanojn de adoleskaj nazioj.
  Ili montriĝis neatendite obstinaj. Ili ekmoviĝis, gruntis kaj provis malsukcese rompi la ŝnurojn, kiuj fosis en iliajn maleolojn, sed ili ne volis doni informojn. Kaj la rozkoloraj kalkanoj de la bonordaj germanaj knaboj jam komencis kovriĝi, unue per malgrandaj, kaj poste per pli kaj pli grandaj, per pala purpuraj veziketoj. La doloro sur la nervaj finaĵoj de la plandumo estis terura, sed la junaj batalantoj de Hitler Jugent tenis per fiero kaj kuraĝo. Ili montris, ke ne vane ili estis elektitaj kiel komandantoj super siaj kunuloj. Forte kunpremitaj makzeloj, sango fluanta el morditaj lipoj, same kiel ŝvito el iliaj tempioj kaj vangoj montris kiel ili vere doloras. Spirado fariĝis peza, stomakoj sinkis, sed aŭdiĝis nur kvietaj, obtuzaj ĝemoj. La knaboj retenis siajn laŭtajn kriegojn per peno de volo.
  Angelica sentis ĝenon:
  - La aĉuloj de Hitler... Nu, se vi nenion diros, mi detruos vian dignon kaj lasos vin kiel eŭnukoj por ĉiam.
  Kaj la fajra diablo komencis detiri la pantalonojn de la knaboj. Jen Angeliko sentis fortan pikon inter siaj skapoloj, kaj la malvarman, neatendite firman voĉon de Alisa Selezneva, kiu rekonsciiĝis:
  - Ĉu vi ne kuraĝas turmenti la knabojn, hundino! Ĉu vi ne komprenas, kiel malalta kaj malbona ĉi tio estas!
  Angelika severe respondis:
  - Kompato en milito estas tiel malkonvena kiel blanka mantelo en minejo! "Tiam la ruĝharulo provis forbati la armilon de Alisa Selezneva. Sed ŝi grumblis.
  - Kaj ne pensu! Mi havas absolutan reagon, se mi trafos oston, vi estos lama dumvive. Ni malligu la knabojn...
  Angelica respondis:
  - Kaj vi ŝajne volas iri al tribunalo. Liberigu kaptitojn dum malamikecoj. Jes, ĉi tio estas ekzekuta artikolo!
  Alisa Selezneva tiam konstatis, ke ŝi iris tro malproksimen. Ŝi svingis la manon kondescendente:
  - Kaj kion ili faros kaj kiom malproksimen ili forkuros kun tiaj kruroj kaj bruligitaj piedoj... Nu, vi estas monstro Angeliko.
  La fajra kaj bela diablo levis la ŝultrojn:
  - Nu, ĝi estas finita... Nun vi diros, ke ni ne kliniĝu al la nivelo de faŝistaj banditoj. Kion porti blankajn gantojn...
  Alisa Selezneva interrompis:
  - Nu, diru al mi, ruĝhara demono, en almenaŭ unu libro aŭ filmo pri la Enlanda Milito aŭ la Granda Patriota Milito, vi vidis, ke la Ruĝuloj torturis siajn malamikojn, aŭ ke ili estas monstroj.
  Angelica provis forigi ĝin:
  - Kial ĉi tio estas...
  Alisa Selezneva rikanis:
  - Kaj krome... Eĉ oficiale nia partio ne aprobas la uzadon de torturo kontraŭ militkaptitoj. Kaj eĉ pli por infanoj. Per tiaj agoj, vi Anzhelika malobservas la bildon de la sovetia, nobla militisto-leono. Kaj ĉi tio malhonoras nian tutan Ruĝan Armeon.
  Angelica ne volis konfesi, ke ŝi eraris, kaj li sugestis:
  - Ĉar ni ne povis akiri informojn, estas pli bone... Ni rapidu pli proksimen al la centro, al la imperiestra oficejo. Eble ni kaptos pli grandajn predojn tie...
  Alisa Selezneva frapis per la piedo sur la pavimŝtonoj, pepante:
  - Ĉu vi atendas preni Hitler mem?
  Angelica energie levis siajn larĝajn ŝultrojn:
  - Ĉio neebla estas ebla, kvankam ĝi estas malfacila... Ekzemple, verŝajne multaj pensis, precipe en Okcidento, ke Sovetunio perdis, la germanoj eniris la antaŭurbojn de Krasnaja Polyana, kaj la soveta armeo en Berlino estis fantazio. Sed jen ni nun estas en Berlino. Kaj ĉi tio estas realo!
  Alisa Selezneva konfirmis:
  - Jes, la plej reala el realaĵoj! Kaj tial, iru antaŭen. En speciala registara sektoro.
  La nazioj batalis kun la furiozo de la kondamnitoj. Multnombraj milicoj, aŭ jam diseriĝantaj maljunuloj, aŭ snotecaj junuloj en pantaloneto kaj nudaj kalkanumoj, inkluzive de svingitaj knabinoj kun pli maljunaj virinoj.
  Kelkaj milicsoldatoj estis armitaj per ĉasfusiloj, kaj la infanoj estis armitaj per brulemaj miksaĵboteloj kaj memfaritaj eksplodaĵpakaĵoj.
  Oni devas diri, ke ĉi tiuj lastaj, precipe tiuj plenigitaj per pingloj, najloj kaj aliaj metalaj "ŝeloj", estis danĝeraj. La infanteriistoj ricevis gravajn kaj tre dolorajn vundojn.
  En urba batalo, eĉ unuaklasano povus ŝteliri nerimarkite kaj ĵeti sakon en la dikon de la progresantaj soldatoj.
  Jen malgrasaj bazlernejaj studentoj, kiuj eĉ elpensis ion similan al malpeza katapulto kaj, kaŝante malantaŭ la ruinoj, ĵetas atakojn kontraŭ la progresantaj infanteriistoj de la Ruĝa Armeo.
  Alisa Selezneva ne permesas al Angeliko pafi ĉe ili, kaj batalo kaj kverelo ekestas inter la militistoj. Fine, kompromissolvo estas kapti kaj ligi lin.
  Vere, kiam la knabinoj atingis ĉi tiun agreseman "muŝon", ili sukcesis liberigi kvin pliajn pakaĵojn, vundante bonan dekduon da sovetiaj soldatoj.
  La knabinoj, resaniĝinte de antaŭaj vundoj, estas rapidaj kaj havas malpezan sed daŭran reton en sia tornistro. Kaptitaj bubaĉoj, inter ili kelkaj knabinoj eksedziĝis... Ili vokas panjon kaj paĉjon en la germana, kaj ili ĵuras, ke ili ne faros tion denove.
  Sed unu el la knaboj sukcesis foriri kaj de malproksime faras vizaĝojn al ili. Anĝeliko ankoraŭ ekpafis... La kuglo defrapis la modan ĉapon de la tombo per viziero, devigante lin haste forkuri, fulmante liajn malgrandajn kalkanojn, grizajn pro polvo kaj fulgo.
  Alisa Selezneva, por trankviligi la kaptitojn, elprenis naturajn ĉokoladojn el Usono kaj disdonis stangojn, frapante la timigitajn infanojn sur la kapon. Samtempe ŝi parolis la germanan:
  - Ne timu! Vi havos sovetian potencon, kaj ĉiutage estos ĉokoladoj, kukoj, oranĝoj, kondensita lakto, ananasoj kun avela tetrao... Ni kondukos vin al la kinejo, al la cirko kun elefantoj...
  Angeliko puŝis ŝin krude:
  - Ĉesu karesi la stultajn aĉulojn. Pro ili, soldato, aŭ pli ĝuste oficiro-kapitano, perdis okulon, li estis batita de kudriloj, kaj la pakaĵoj, kiujn ili ĵetis, eksplodis kaj disflugis. Kaj vi donas al ili ĉokoladojn kaj promesas al ili bananojn kaj ananasojn... Jes, vipu ilin per urtikoj pro tio sen ia kompato!
  Alisa Selezneva forte suspiris kaj maldolĉe kriis:
  - Ho mia Dio, kion faras al ni la malbenita milito... Ni vere fariĝas pli malbonaj ol la plej sovaĝaj bestoj!
  Angelica konsentis:
  - Jes, estas pli malbone... Sed atendu ankoraŭ kelkajn tagojn, ni mortigos la restaĵojn de la menaĝerio kaj ĝi fariĝos multe pli bona.
  Alisa Selezneva krucsignis sin kaj flustris:
  - Dio donu al la blinduloj malfermi la okulojn kaj rektigi la dorson de la ĝibuloj! Jes, Dio eble estas Dio, almenaŭ iomete, sed vi ne povas esti iomete krucumita!
  La batalo okazis sur la surfaco, en la ĉielo, kaj subtere.
  Aparte, la sovetiaj Ils renkontis Me-163 raketmovitajn batalantojn sur la ĉielo. La unua varianto de la mondo de senvosta aviadilo, kiu estis amase uzita en realaj bataloperacioj.
  En Sovetunio tamen ekzistis ankaŭ varianto proponita de Kalinin, senvosta ŝraŭbo, sed nur eksperimenta specimeno estis liberigita; trapasis la provojn. Ili preparis nul epizodon, sed Kalinin estis arestita, kaj li mortis sub torturo en la keloj de la Lubyanka. Kaj ĉi tiu projekto, kiel malamiko de la popolo, estis prenita kaj fermita.
  Do Stalino vere estas ekzekutisto kaj buĉisto...
  Sed ankaŭ granda ŝtatisto samtempe! Post li regis la pigmeoj...
  Kaj jen la misilo ME-163, kromnomita "Kometo". Danĝeraj aŭtoj, malgrandaj, sed tre rapidaj, ili akcelas milojn da ducent kilometroj hore. Kaj iliaj armiloj ne estas kiel la Salamandroj, sed raketoj.
  Ĝenerale, la uzo de ĉi-lasta estas sufiĉe pravigita. La Kometo ne havas tre longan flugtempon. La unuaj modifoj daŭras proksimume ses minutojn, kaj la lastaj dek kvin...
  La raketoj estas bonaj por sia ruiniga efiko, kio estas tre grava pro la postvivebleco de la sovetia Ilov en batalo. Kaj kompreneble, la rapideco de la Kometoj malhelpas ilin efike uzi aliajn armilojn ol jet-armilojn. Sed estas tre malfacile pafi ilin mem.
  La pilotoj, precipe, kuŝas, kio faras la transversan areon de la veturilo nekonsiderinda.
  Kaj estas du specoj de raketmotoroj. Unu frua laboris pri hidrogena peroksido, la dua estis pli posta kaj pli progresinta, pri karbgranulaĵo...
  Ĉi tiuj estas teruraj monstroj, aŭ pli ĝuste monstroj... Senvostaj kaj rapidaj...
  Alisa Selezneva celas ilin kaj fajfas:
  - Sed ni faras misilojn kaj blokis la Jenisejon. Kaj en la kampo de granda baleto, ni estas antaŭ la ceteraj!
  La trankvilo de la knabino revenis kaj ŝi povas pafi kiel kutime, tio estas, sen maltrafi takton. Angelica ne postrestis malantaŭ ŝi kaj ankaŭ kunkantas. Kaj sprite:
  - Pli bone mortinta ol viva, blua estas la malbenita Fuhrer! Disŝiru lin en la reto de infera pasio!
  Alisa Selezneva aprobas sian amikon:
  - Jes, vi estas nia Raŝa! Nia potenco de poluso al poluso!
  Kiam ili trafis la raketmotorojn, Kometoj, kutime, simple eksplodas. Ili ne fumas, ili ne lasas vostojn post si, ili nur furzas! Jes, iagrade ĝi estas amuza, sed...
  Angelica incitetas sian amikon:
  - Alico el la frenezulejo, bela bovino... Bela bovino, Alico el la frenezulejo!
  La neĝblanka militisto respondis digne:
  - Homoj kun obtuza menso kaj tiuj kun forta sento de sia malsupereco amas inciteti aliajn!
  Angelica aldonis:
  - Akraj langoj, malsame de ponardo, batas, eĉ tra la ĉeno de stulteco!
  Alisa Selezneva palpebrumis:
  - La fabelo bone rakontas, sed la realo nebone realiĝas!
  Sed fakte, la neĝblanka militisto povis pafi al aŭtoj, kiuj estis nur iomete malsuperaj en rapideco ol la kuglo mem. Sed Angeliko ne faras. Estis io por timigi la ruĝharan demoninon.
  La "Kometoj" mem tre aspektis kiel abeloj, dum ili rapidis kaj tratranĉis la aeron preskaŭ kun sonrapideco, kreante la impreson de zumado.
  Kaj la pikoj tre efike batis. Ili igis la siltojn ekflami ree kaj ree, kaj la ŝtormsoldatoj disiĝas. Krome, la turnoj kaj efikoj de la senvostaj estis sufiĉe bonaj.
  La Jakoj estis kovritaj, foje pugnobatante la Kometon per fajroeksplodoj, kaj foje ramante ilin.
  Ekzemple, Yak-3 trafos ME-163 kaj unu el ili forkuros kune, ŝprucante fragmentojn malproksime en ĉiuj direktoj.
  Alisa Selezneva aprobas:
  - Ili estas tie por la vulturoj. Tie! Eĉ pli malvarmeta!
  La aerbatalo estas sufiĉe interesa. Estas malfacile batali kontraŭ malamiko, kiu havas tian grandegan avantaĝon en rapideco. Eĉ sovetiaj asoj devas pafi laŭkaprice, eĉ ne kalkulante ricevi baton, sed...
  Sperto montras, ke tia intuicia kaj ofta pafado povas esti sufiĉe efika. Kiel dum la Batalo de Kursk, kiam la T-34, sendepende de perdoj, malhavante glatan veturon, pafis el kanonoj en moviĝo, akcelante al la maksimumo. Kaj tamen la multe pli potence armitaj kaj protektitaj tigroj atingis ilin.
  Angelica ankaŭ foje sukcesas eniri en "Kometon" kaj tiam ŝi simple ĝojas pri sia bonŝanco kiel infano. Kaj saltante, skuas aŭtomatan fusilon super la kapo. Poste alia pafo... Pafite! Kiel krakaĵo kreviĝis en la ĉielo! Kaj tiel ĝi diseriĝis en fragmentojn malproksime disĵetitajn en la ĉielo.
  Sed la nazioj ankoraŭ ne trankviliĝis, aperis pli kaj pli da batalantoj. Jen la ME-262 de la plej nova modifo, muĝanta, dumotora, kaj kvar kvar 30-mm kanonoj (plia 37-mm longtuba pafilo estas muntita sur la nazo) . Ĉi tiu maŝino ankaŭ provas trafi tankojn. Ŝajne sturmo versio. Provu ĉi tiun recepton. Ne maŝino, sed kvinvizaĝa monstro de infero.
  Angelica grumblis:
  - Ĉi tiuj estas ĉiuj demonoj elirantaj el la infero. Nu, kiam Hitler finfine elĉerpiĝas. Vi jam povas vidi la imperian oficejon per binokloj, sed ili ankoraŭ ne rezignas. Kaj inverse, kiel cunamondoj, la tuta vergo kaj vergo!
  Alisa Selezneva incitetis:
  - Jes, ne ... La branĉetoj havas nenion por fari kun ĝi, aŭ la faŝistoj de siaj soldatoj, ili nur veturigas ilin. Ĝusta merkatgrimpado!
  Alisa Selezneva provis akiri la danĝeran atakmodifon ME-262. Ĉi tiu aŭto vere estas monstro. Jen la fundo, kiel ĝi devus esti, en veturiloj uzataj por atakoj sur teraj celoj, ĝi estas fidinde kovrita. Kie mi povas trovi malfortan punkton en ĝi?
  La nura espero estas kapti la monstron survoje el la plonĝo. Tiam frapu la vertikalan junton de la lanterno...
  Sed io mankas al la korpo, malforteco, monstra laceco pro sangoperdo kaj manko de dormo. Mi ne havas la forton eĉ levi la kapon. Kaj eĉ la hararo briletas pro superhoma streĉiĝo...
  Angeliko, por subteni sian amikon, eĉ emfaze kantis:
  La pluvo disigis stelfragmentojn trans la ĉielon,
  Ili preparis akran palison por faŝismo!
  La Tiger-tankoj estas nur rubo - malpura pulbazaro,
  Furioza malvenko atendas la Wehrmacht tuj!
  Furioza malvenko atendas la Wehrmacht tuj!
  
  Nia kamarado Stalin, la gvidanto, estas la forto de milionoj,
  Lia pugno estas granito, mitralo en la mano!
  Ni povos venki la armeon el Sodom,
  Nia forto estas monolito - feliĉe sur la Tero!
  Nia forto estas monolito - feliĉe sur la Tero!
  
  Ne, nia partio havas pli gravajn aferojn por fari,
  Kiel savi la homojn, la bonon de la Patrujo!
  Goebbels la posedita al la infero kun sensencaĵo,
  Kaj estos venko, kredu al mi, malgraŭ ĉiuj diabloj!
  Kaj estos venko, kredu al mi, malgraŭ ĉiuj diabloj!
  
  La rusa beleco estas fama pro sia potenco,
  Ŝia bruna plektaĵo estas peza!
  Kaj en bataloj kun la faŝistoj la junularo famiĝos,
  Reviviĝos, leviĝinte, la Luma lando!
  Reviviĝos, leviĝinte, la Luma lando!
  
  Ne lasu Hitler - muzeli al la rusoj,
  La liphara viro opinias, ke li estas malvarmeta Dio!
  Ni marŝos laŭ la Berlina strato,
  Ne, tiu, kiu estas pura en animo, ne fariĝos sklavo!
  Ne, tiu, kiu estas pura en animo, ne fariĝos sklavo!
  
  Nia standardo estas ruĝa, la koloro de furioza sango,
  Nun la suno brilas sur la Reichstag!
  Ne ekzistas pli malavara donaco por niaj karaj infanoj,
  Se la koro estas kuraĝa kaj timo estas disbatita!
  Se la koro estas kuraĝa kaj timo estas disbatita!
  La kanto kuraĝigis la knabinojn, kaj Alisa Selezneva komencis pafi pli ofte... Efektive, ĉe la eliro el la plonĝo, ŝi kaptis la timindan ME-262 per preciza pafo al la baldakeno... Kaj ĝi falis. Kiel akrobato, kiu estis trafita en la krurojn per ŝnuro dum flugado. Kaj estas tiel bele fari kapsaltojn en la aero, kaj eĉ postlasi kelkajn fumvostojn...
  Angelica aplaŭdis per la manoj:
  - Bravo! Ŝoko estas nia maniero!
  Alisa Selezneva eĉ ridis responde:
  - Miriga pafilo al la endogena zono estas ankaŭ en rusa Hyperfuck!
  La knabinoj ridis kaj ŝanĝis sian pozicion. Estas agrable vangofrapi la malglatajn plandojn sur la gruzon. Kaj ĝi vere estas nia!
  Denove, kiel en pafejo, nur la celoj estas tro rapidaj. Ĉi tie ili rapidas, eĉ kajtoj ne povas fari tion. Kaj ankaŭ "Salamandroj" estis kunligitaj. Nu, la Krauts. Angelica grumblas:
  - Ĉio en la mondo finiĝas, krom homa idioteco kaj besta konkuro!
  Alisa Selezneva, pafante per sonora voĉo, aldonis:
  - La vivo tre similas al ringo, la fino de sufero estas videbla, sed oni neniam povas senti ĝin!
  Sed ĉi tie la militistoj montriĝis, eble, tro pesimistoj. Post kiam la I-9 sukcesis rami la ME-262 kun la bildo de drako sur la fuzelaĝo, la alsturmo de la Luftwaffe malfortiĝis ... La nazioj retroiris iomete ...
  Angeliko, kaptante la tanon per siaj fingroj kaj nervoze deŝirante ĉiujn liajn krurojn per unu mano, diris:
  - Tiel estas ĉe la faŝismo... Ni deŝiras ĉiun membron, kaj tiam!
  Alisa Selezneva, muĝante, kantis:
  - Terure malproksime - multe pli for, sed pli bone, por ke iam por ĉiam!
  Arkaŝka Sapoĵkov denove alkuris al ili. La knabo montris al la knabinoj aŭtomatan mitraleton sur ĉarniroj kaj kun optiko:
  - Ĉi tio estas neniiga maŝino. Rigardu, vi povas pafi de ĝi ĝuste ĉirkaŭ la angulo. Bona armilo por urba batalo. Kaj ankaŭ...
  Alisa Selezneva malestime snufis, tiom da polvo eĉ leviĝis el ŝia glata frunto:
  - Ĉi tion mi jam vidis... Kion alian vi povas proponi al ni, Grandmajstro?
  La knabo kapjesis:
  - Estas ankoraŭ io malvarmeta ĉi tie. Fakte, ĉi tiu maŝinpafilo povas pafi en speciala reĝimo...
  Angeliko fariĝis terure scivolema:
  - Kaj en kiu alia maniero?
  La knabo klarigis:
  - Du kugloj en vico. Tio estas, la kapablo penetri bone protektitajn celojn kaj korpokirason signife pliiĝos! Ĉu ne estas klare?
  Angeliko estis vigla kaj ĝustatempe. Ŝi pafis, devigante la germanan knabon kun la Faustpatrono lavi sin per sango. La malgajninto estis reĵetita, kaj la armilo, konstruita laŭ bezkat-principo, flugis al la garaĝbudo. Tie ĝi eksplodis, trarompante la ardezon per eksploda ondo kaj disĵetinte kahelojn el rompita ardezo ĉiudirekten, kiel kolera bebo ludiloj.
  Alisa Selezneva ne havis tempon rimarki, kiun ŝia partnero trafis kaj nur notis:
  - Ŝi frapis bone malproksime. Kiel kaŝpafisto, vi daŭre aldonas kaj plibonigas!
  Ruze respondis Angeliko, kaptante la ĵetitan cigaredstupon de la betona slabo per la piedfingroj de siaj nudaj piedoj kaj transdoninte ĝin al Maksimka:
  - Nu, kompreneble, mi devas plibonigi! Ke ni trejnas por nenio. Kvankam ĉi tio ne estas trejnado, sed mortigaj konkursoj.
  La knabo ektiris:
  - Kial vi metas ĉi tiun aĉan aĵon en mian vizaĝon... Ĉu vi pensas, ke mi fumos post germanaj buŝoj?
  Angeliko indulge ridetis.
  - Sed jen ili prenas cigaredstumojn, tuj antaŭ niaj okuloj...
  Arkaŝka eĉ pli grimacis:
  - Do estas domaĝe, ke ili prenas ilin... Kaj ĝenerale, cigaredoj estas naŭzaj, kio estas malinda por pioniro preni en liajn manojn. - Sapoĵkov Jr. malaltigis la voĉon al flustro. "Kiel la maljunuloj, ili proponis, ke mi prenu kelkajn pufojn, oni diras, montru al mi, ke mi ne estas knabeto, sed viro." Tie mi jam la unuan fojon estis malsana. Sed ĉu la korpo malakceptos tion, kio estas sana... Kaj la fakto, ke dum la milito multaj eĉ virinoj kaj knaboj komencis fumi, estas fakte tragedio por nia popolo.
  Angelica ankaŭ ekmovis responde:
  - Nu, ne necesas, nur legu la moralon dum la batalo... Kaj vi ankaŭ bezonas scii, kion fumi. La tabako estas el Usono, kaj la speco de herbo, kiu kreskas el Siberio, estas ke ĝi rejunigas la korpon kaj metas la militiston en staton de tia bataltranco, ke li mortigos mil kvin.
  Alisa Selezneva ne kredis tion:
  - Plenigu ĝin Angelika. Kaj ĝenerale, farmakologio donas nur provizoran efikon de kreskanta forto, tiam venas la kalkulo.
  Angelica malkonsentis:
  - Dependas de kio kaj kiel uzi ĝin. Kaj estas ankaŭ kromefikoj por penicilino kaj aspirino kaj alia farmakologio. Tamen, eĉ nedeca aŭ malekvilibra konsumo de fruktoj kaj legomoj povas esti tre malutila. Do... Se vi uzas ĝin saĝe, tiam ankaŭ arseniko estos utila!
  Arkaŝka ekridis kaj montris al ili sian maldikan rozkoloran langon:
  - Estas amuze, se oni konsideras, ke plej ofte oni traktas kun arseniko... - La knabo subite movis la brovojn. - Nu, nuntempe, ni devos transdoni al la specialistoj specimenon de la plej novaj armiloj. Ni daŭrigu la ĉason.
  Kaj la knabo forkuris de ili. Angelica komentis, frotante la barelon de sia kaŝpafilo:
  - La plej bona dopado en la milito, freŝaj impresoj de banala sukceso!
  Alisa Selezneva konsentis:
  - Banaleco ĉiam estas originala en la maniero kiel ĝi miskarburas kontraŭ ni!
  La militistoj frapis siajn fruntojn unu kontraŭ la alian kaj denove iris en batalon...
  Sovetia aviado denove regis la aeron. Sed Ilam ankoraŭ ne havis plenan liberecon agi. Luftfaust, la timinda armilo de la tago por malalt-flugaj celoj, foje krakiĝis dolore kun plurflankaj fulmoj.
  Alisa Selezneva bone sciis, ke la Luftfaust estas simpla sed efika armilo je distanco de ĝis 500-600 metroj. Nur kontraŭataka aviadilo, tipa de la Orienta Fronto, ĉar en la Okcidento aviadiloj preferis flugi pli alte.
  Tamen, la aliancanoj ankaŭ havis atakmodelojn. Unu tia atakaso sukcesis trafi la Tiger-tankon de la fama militisto Wittmann per preciza trafo de raketo.
  Alisa Selezneva precize pafis al tiaj batalantoj. Kutime la Luftfausts disdonis pli spertajn soldatojn, ĉar estis pli malfacile trafi atakaviadilon ol tankon. La aviadilo flugas rapide, kaj tankoj en urbaj kondiĉoj, precipe kiam la stratoj estas kovritaj de barikadoj, apenaŭ moviĝas.
  Kaj jen venas la germanaj tankoj, penante kontraŭi ion. Nur ĉi tiuj ne plu estas Musoj, sed la plej malnova tanko de la Dua Mondmilito kiu ankoraŭ funkcias, la T-4.
  Ĝia lasta, kaj ĉi-kaze ne la plej bona modifo. Kvankam kutime postaj varioj de teknologio estas pli bonaj ol iliaj antaŭuloj, sed ne ĉi-kaze. Kvankam, kompreneble, en 1943, la T-4 superis la T-34-76 en ĉiuj ĝiaj indikiloj, kaj eĉ havante malpli da pezo. Verŝajne de la mezaj tankoj, la germana T-4 en 1943 (krom la Pantero kiel maŝino de ĉi tiu tipo, ĉar ĝi pezis pli ol kvardek tunojn!), Estis la plej bona en la mondo. Kaj ĝi havis bonegan ergonomion.
  La apero de la Ausf.J-modifo sur muntaj linioj en junio 1944 estis asociita kun la deziro redukti la koston kaj simpligi la produktadon de la tanko kiel eble plej multe en la kondiĉoj de la malboniĝanta strategia pozicio de Germanio. La nura, sed signifa, ŝanĝo kiu distingis la unuan Ausf.J de la lasta Ausf.H estis la elimino de la elektra veturado por turnado de la gvattureto kaj la rilata helpkarburila motoro kun generatoro. Ankaŭ stulta, nun turnu la gvattureton permane, kio rimarkeble reduktas la batalefikecon de la veturilo. Baldaŭ post la komenco de produktado de la nova modifo, la pistolaj havenoj en la postaĵo kaj flankoj de la gvattureto, kiuj estis senutilaj pro la ekranoj, estis eliminitaj, kaj la dezajno de aliaj lukoj estis simpligita. Ekde julio, kroma benzinujo kun kapacito de 200 litroj komencis esti instalita anstataŭ la likvidita helpmotoro, sed la batalo kontraŭ ĝiaj likoj kaj kapricoj daŭris ĝis septembro 1944. Krome, la 12-mm karentegmento komencis esti plifortigita per veldado de pliaj 16-mm folioj. Ĉiuj postaj ŝanĝoj estis celitaj plue simpligi la dezajnon, la plej rimarkinda inter ili estante la rezigno de la Zimmerit-tegaĵo en septembro kaj la redukto en la nombro da subtenruloj al tri per flanko en decembro 1944. Produktado de tankoj de la modifo Ausf.J daŭris preskaŭ ĝis la fino mem de la milito, ĝis marto 1945, sed malkresko de produktadkurzoj asociitaj kun la malfortiĝo de germana industrio kaj malfacilaĵoj kun liverado de krudmaterialoj kondukis al la fakto ke nur 1,758 tankoj de tiu modifo estis produktitaj.
  Kaj tamen, la T-4 estas sufiĉe danĝera, ĉefe pro la malforteco de la kiraso de la frunto de la kareno; nur tre malgrandaj 45 milimetroj laŭ la normoj de 1945, tio eĉ penetras la Faustpatron.
  Sovetiaj veturiloj respondas al germana fajro, kaj en multe pli masiva maniero. Kaj estas pli da ili kaj la petrolŝipoj estas pli spertaj. Sed ankoraŭ estas perdoj, batitaj sovetiaj tankoj.
  Alisa Selezneva pafis, rompis la vidon kaj laŭte grumblis:
  - Akra okulo estas plej bona, ĝi ebligas al vi eviti devigan militservon de mortintoj!
  Angelica logike aldonis:
  - Kaj preciza instrukcio ne permesos al vi maltrafi la vojon kondukantan ĝuste al la celo!
  Jam neforgeseble mallumiĝis, sed la batalo ne trankviliĝis... Ŝtormnuboj aperis de la okcidento, ili alproksimiĝis kiel sennombra hordo de Ĝingis-Ĥano. La nuboj denove nubiĝas super la ĉielo, kaj komence ĝi akiras mortsimilan nuancon, poste iĝas malhelpurpura nuanco.
  Fulmoj tamen malofte ekbrilas, kaj la pluvo mem verŝis nur dum longa tempo dum la unuaj dek minutoj, kaj poste cedis lokon al teda ŝvelado.
  Estas agrable trabati flakojn por kontuzitaj kaj bruligitaj knabinaj piedoj, kaj vi povas kanti ion...
  Jen kelkaj detruitaj konstruaĵoj postlasitaj de tiuj sturmantaj Berlino, tiuj regimentoj kiuj batalis kune kun la militistoj. Kaj kiom da kadavroj kaj vunditoj... Verŝajne ĉiuj tendoj estas plenigitaj per ili.
  La germanoj batalas obstine kaj eĉ provas ataki kaŝite de mallumo. Kaj junaj soldatoj kun faust-kartoĉoj sur la ŝultroj, profitante la malbonan videblecon: nokto, pluvo, alproksimiĝas al la sovetiaj tankoj kaj, proksime, sufiĉe precize metas la ŝargojn.
  Multaj sovetiaj tankoj estis batitaj, sed la riparteamoj faras sian eblon. La tamburistoj laboras, veldante rompitajn karenojn, trakojn kaj gvatturetojn rekte sur la movado. Ili provas. Kaj pli kaj pli da veturiloj kaj infanteriaj formacioj alvenas el la rezervoj en la marŝa replenigo.
  Sed la atakaviadilo, suferinte gravajn perdojn, iom reduktis ilian premon. Nu, kiom da premo vi povas fari tiel? Kaj la vetero ne taŭgas por flugi.
  Alisa Selezneva kaj Anzhelika devis pafi senprokraste multajn fojojn. Detruu pli kaj pli da batalantoj, batalu kontraŭ kontraŭatakoj.
  Iam ĝi eĉ atentigis la SS-hundojn, kiuj ankaŭ alkuris la knabinojn en hordo, kaj la militistoj devis rapide surgrimpi la malglatan muron por savi sin de morto.
  Alisa Selezneva ĵetis obuson per siaj nudaj fingroj kaj tiam rimarkis:
  - Kaj tamen, kvankam ili ridas pri ni, ili fojfoje mokas nin, dirante, ke ni estas malsaĝuloj, nudpiedaj, ĉiam batalantaj, sed se ni ne uzus niajn longajn, lertajn piedfingrojn, damne, ni farus; grimpis preskaŭ vertikalan surfacon. En ĉi tiu kazo, la moralo estas...
  Angeliko, ofte pafante al la koleraj hundoj, interrompis:
  - Same kiel bovino ne bezonas pantalonon, tiu ĉi fablo ne bezonas moralon! Do, sen nenecesaj moralo kaj filozofio... Kaj plej grave, pafu kiel tamburrulo dum sturmo!
  Alisa Selezneva ridetis kaj aldonis frekvencon ĉe la pafejoj.
  La hundoj estis mortigitaj, sed ili devis halti por replenigi la fusilkartoĉojn.
  Ĝi floris... La suno eliris, sed neniu admiris la belecon. Ĉiuj estis sufiĉe elĉerpitaj. Krome, la kadavroj en la urbo komencis putriĝi, kaj tio estas abomena.
  La knabinoj estis terure malsataj, sed peco simple ne povis iri laŭ ilia gorĝo pro la fetoro de la kadavro.
  Kaj tio dolorigis iliajn stomakojn kaj ilia laceco pligrandiĝis.
  Kaj la tago montriĝis varma kaj eĉ vapora. Kaj la perdoj ne malpliiĝis... Precipe aperis alia bandura, io kiel la Sturmtiger, sed pli granda... Io farita surbaze de la larĝgenua Muso-ĉasio.
  Nu, tipa tekniko: tankĉasio por memveturaj pafiloj. Kiel, ekzemple, la ĉasio T-34 donis la bazon por tuta familio de memveturaj pafiloj, SU-76, SU-85, SU-100. Estas eĉ surprize, ke tiom da kalibroj taŭgas sur la ĉasio de unu tanko.
  Kaj por la "Pantero" la "Jagdpanther" estis kreita per 88-mm-pafilo.
  Alisa Selezneva memoris la Jagdpanthers de bataloj reen en Orienta Prusio. La veturilo havis frontalan kirason de 100 milimetroj, kaj malantaŭan kaj flankan kirason de 80 milimetroj. Pro la tre granda angulo de deklivo de la kirasaj platoj, 40 gradoj de la horizontalo, tio sufiĉis por reboĉi obusojn de sovetiaj tankoj, eĉ kun sorto kaj la IS-2. Kaj kune kun bona veturado, ĝi igis la memveturan pafilon tre danĝera kontraŭulo.
  Sed ĉi tiu aŭto ŝajnis esti sekreta. Alicio eĉ ne estis avertita pri tio, kion ŝi povus renkonti. Nu, eĉ ne la sovetiaj trupoj precipe. Sed ĉi tie estas aŭto sur la "Muso-ĉasio". Ĉu ĉi tio povus esti Jagdmaus? Relative malalta, por tia koloso, tre potence kirasa, kun preskaŭ tute kovritaj spuroj.
  La armilaro ankaŭ estas duobla. Unu pafilo estas bombisto preskaŭ simila al la Sturmtiger, nur kun eĉ pli granda kalibro de 410 anstataŭ 380. Angelica flustris al sia amiko:
  - Verŝajne posta raketlanĉilo kun forta detrua potenco? Ĉu ne?
  Alisa Selezneva rimarkis:
  - Kaj eble pli rapida fajro, longdistanca kaj preciza. Vi vidas, ke la barelo estas iomete pli longa kaj kovrita per ĉapo. Danĝera aŭto, bedaŭrinde ni havos problemojn en ĝi. Kvankam, en milito ankoraŭ eblas eviti...
  Angelica interrompis sian amikon, pikante sian pugnon en la ŝultron:
  - Kaj la dua pafilo ankaŭ ne estas sen intereso. Vidu kiom longa ĝi estas.
  Alisa Selezneva ekbrilis per la dentoj:
  - Sed la kalibro estas 88 milimetroj, sed ne 71, sed 100. Moŝta pafilo, bona kiel tankdetruanto. Estas klare, ke ĉi tiu memvetura pafilo ankaŭ havas atakpafilon por trarompi defendajn liniojn, kaj por batali malamikajn tankojn. Krome, la memvetura pafilo mem havas tre densan aranĝon; la batalsekcio estas granda, sed tre platigita.
  La knabino interrompis la interparolon, do la bombaviadilo Jagdmaus, kovrita per ĉapo, komencis deflankiĝi de vertikala pozicio. Ŝajnis, ke la aŭto pretiĝas por fiki per sia tuta malbona potenco.
  Alisa Selezneva metis specialan kiras-penetran kartoĉon kun flamiĝema ŝargo en la saltpafilon, esperante trafi kaj kaŭzi la detonacion de la bombo. Krome, la longtuba pafilo pafis, trafante la sovetian tridek kvar antaŭ la aliaj per kuglo kiu eskapis.
  Angelika pafis sin, provante bati senkonscie la optikon, sed la longdistanca, frakcia celo kaj la daŭra movado de la Jagdmaus malhelpis ŝin fari precizan trafon. La ruĝhara diablo malbenis severe:
  - Damnu ĝin! Mi sopiras kaj denove mankas!
  Alisa Selezneva malkonvene konsolis ŝin:
  - Sciu, foje Apolono maltrafis.
  Angelica pikis la blondan militiston:
  - Do ne maltrafu! Kaj tiam vi havas vidon. Ne, evidente ne Artemiso!
  La ĉapo sur la Jagdmaus malrapide komencis malfermiĝi. Kaj la giganto mem laŭvorte vigliĝis. Alisa Selezneva komencis spiri pli profunde, strabigis la maldekstran okulon kaj glate premis la startbutonon.
  Kiel kutime, ŝi sentis la movon de la kuglo, la spacon kaj ĉiun kuban metron da aero super la herbo. Kaj ne nur ĉi tio. Al la blondulino ŝajnis, ke en la profundo de la tero lafo bolas kaj bobelas el la submondo de la infero, kaj en la varmego de la tago la demonoj jam tordas la animojn de malbonaj pekuloj sur fajrajn forkojn.
  La kuglo ne povis preterflugi... Sed... El la larĝa muzelo ekflamis kvincent-kilograma tera mino kaj, kiel aerekspreso, kuregis al la flanko de la strato plenplena de amasigitaj sovetiaj tankoj...
  Ŝajnis, ke mil fulmoj trafis unu lokon, kaj tiam sekvis tia terura muĝado... La militistoj mekanike malfermis la buŝon tiel, ke iliaj timpanoj krevis. La eksplodondo pasis super ili, kaj eĉ forĵetis la dorsosakon de Angelica kun provizoj. La ruĝhara militisto kraĉis polvon el ŝia buŝo. Ŝi tusis kelkajn fojojn kaj laŭte malbenis:
  - Eĉ virŝafo povas leviĝi super lupo kiel vulpo!
  Alisa Selezneva bele aldonis:
  - Kristo estas la sola ŝafido, kun kiu la leporo akiras leonajn trajtojn en la lupmondo!
  Angeliko ekstaris, eksaltis per unu skuo kaj rigardis tra la polvo: "Jagdmaus" aspektis tre gaje. Li elĵetis sian parton de furioza malamo kaj akumulis forton por la sekva malpura truko.
  La ruĝharulo interesiĝis:
  - Ĉu vi maltrafis?
  Alisa Selezneva respondis memfide kaj kategorie:
  - Kompreneble ne!
  Angelica ekmovis:
  - Sed la monstro estas sendifekta. Kaj ĝi ankoraŭ pafas! Nun ĝi estas freneza!
  Alisa Selezneva konsolis:
  - La bombo-lanĉilo ne tre rapide pafas. Ni provu akiri ĝin... Eble ni rompos la optikon? Eblas, ke la kuglo trafis la frontan parton kiu estis tro malmola.
  Angelica ne aparte kunhavis tian optimismon:
  - Ĉu vi memoras, kiel ni luktis kun la optiko de la Maus kaj la E-25? Ne estos tiel facile por ni preni ĉi tiujn monstrojn.
  Alisa Selezneva frotis la dorson de la pugo kontraŭ sian frunton, kiu havis impresan ĵus plenigitan buŝon. La blonda militisto sentis sin malplena. Dum tiom da noktoj ŝi ne dormis kaj batalis, ŝi estis malsata, vundita, laca ĝis elĉerpiĝo.
  Antaŭ ŝi aperis vizioj;
  La rajdanto de la apokalipso rajdas. Kvar samtempe kaj monstre timigaj. Eĉ la ĉevaloj havas kapojn kiel hibrido de ratoj kaj krokodiloj. Kvankam la ĉevaloj rapidas trans la ĉielon, la aero briletas kaj tremas pro la batoj de la plej pezaj hufoj. Kiel monstra ĝi aspektas kiel fajreroj pafantaj el la malpleno.
  Ĉi tie unu el la rajdantoj sur pala ĉevalo galopas supren al la Spasskaja Turo kaj batas ĝin per sia grandega larĝglavo, tiel longe kiel du Aŭrora krozŝipo. La turo frakasas kaj infera muĝado trafas viajn orelojn...
  Alisa Selezneva rekonsciiĝas, "Sturmmaus" denove kraĉas sian "donacon". Angeliko skuis la polvon de siaj fajraj haroj kaj komentis:
  - Kaj ĝi pafas multe pli rapide ol antaŭaj modeloj. - Kaptante la stultan aspekton de la blonda militisto, ŝi aldonis. - Mi celas la pafrapidecon de ĉi tiu modelo, kvankam pli granda bombaviadilo ol antaŭe, pli alta ol tiu de la Sturmtiger. Do ni havas avinajn problemojn. Nu, kiel preni ĝin per ruzo.
  Alisa Selezneva meĥanike frotis la tempiojn; ŝi havis tre grandan kapdoloron. Kaj mi ne povis eltrovi ĝin per melonĉapelo. Angeliko, konsciante, ke vi nenion povas ricevi de sia amiko, kriegis je la supro de siaj pulmoj:
  - Arkadio! Hej, kuru ĉi tien Arkaŝka!
  Alico flustris:
  - Kial vi bezonas lin? Kion vi pensas, li... - La knabino eksilentis, nur vulgareco venis en ŝian kapon.
  Angeliko rapide kaj sen celi, pafante, certigis:
  - Vi, kompreneble, estas geniulo, sed Arkaŝka Sapoĵkov estas pli eltrovema. Li eltrovos kiel neŭtraligi ducent tunojn da batalmaso.
  Alisa Selezneva gratis la harojn per la manplato... Ŝi provis koncentriĝi, reakiri sian koncentriĝon... Vidoj naĝis antaŭ ŝiaj okuloj...
  Alisa Selezneva, la blonda kaŝpafisto, sentis sin plonĝi malsupren, kvazaŭ ŝi falus en inkrezinon, ŝiaj okuloj eĉ komencis formanĝi. Estis stranga dikeco de premo sur ŝia korpo , iom rememoriga pri la hidrargo, sur kiu flosis Sokolovskaja, sed ĝi estis multe pli terura, kaj la karno estis platigita. Tiam la Marŝala knabino vere sentis sin terure, kaj se nun ŝi neniam vidus la stelojn, nekonataj ekzekutistoj akiris potencon super la alia mondo. Aŭdiĝas muelanta sono, sono kiel hundo gratante sur defluejo, nur multe pli aĉa kaj pli laŭta, ĝi fosas en viajn orelojn, tordante ilin. La varmega virbago mordas en la membranojn, estas sento de sango kaj verŝado de gudro sur la langon. Tiam buŝo eliras el la mallumo kun dentoj brilantaj kiel vulkana lafo. Neniam antaŭe Alicio Selezneva (ne el Mirlando!) vidis tian abomenan vizaĝon de monstro, rolulojn de hororaj filmoj aŭ ikonecajn rasojn de eksterteranoj; kontraŭ ĝia fono ili estis nur patosa parodio de koŝmaro. Tiam aperis aliaj eĉ pli teruraj makzeloj, kelkaj estis same grandegaj kiel la planedo Jupitero, kaj aliaj estis malgrandaj, aspektantaj kiel tre malbonaj bestoj, la plej neimageblaj formoj kaj specioj, inkluzive de hibridoj de bestoj kaj torturaj aparatoj. Do ili kaptis ŝian karnon per siaj kurbaj venenaj dentoj. Dum ŝia jam sufiĉe longa, kaj ankaŭ senlime eventoplena vivo, la blonda militisto neniam spertis tian doloron. La ĉefa afero estas, ke estis neeble trovi analogon al la sentoj. Ĉi tio estas brulanta flamo kaj koroda acido, samtempe frosta glacio kaj obtuza tranĉsegilo...
  Surdiga muĝado finas ŝiajn koŝmarojn. La realo estas malnobla, sed ne tiagrade. Mia buŝo fariĝis seka. Alisa Selezneva flustris:
  - Trinku... Guto da akvo!
  Angeliko donis al sia amiko flakon kun miksaĵo de pomo kaj betulsuko. La vero estas, ke ĝi jam sukcesis fermenti... La amiko prenas plurajn konvulsiajn glutojn kaj flustras:
  - En la infero estas nur unu avantaĝo super la ĉielo, ne estas timo de elpelo!
  Angelica konsentis:
  - La plej malagrabla afero en kristana paradizo estas, ke oni eĉ ne povas deziri ion pli bonan!
  Alisa Selezneva negative skuis la kapon:
  - Mi ne pensas tiel! En la kristana paradizo nin turmentos nerezistebla deziro peki!
  . ĈAPITRO N-ro 22.
  Iria Gai vere ne perdis tempon. Ŝiaj du filinoj: Angelina kaj Afrodito, jesis flugi tuj. Kompreneble, ĉiuj havis armilojn.
  Krome, ili ankaŭ kaptis grandan arsenalon el la rezervoj de la esploristoj.
  Tamen, Wanda alvenis ĝustatempe. Ŝi sukcesis reveni de la ekspedicio. Kaj ŝi ankaŭ kaptis aron da nanobotoj. Kaj ĉi tio estas tre efika kaj sufiĉe deca armilo.
  Wanda tinkturfarbis sian hararon por kongrui kun la trikolora flago de Rusio en la dudekunua jarcento. Ŝi fariĝis tiel pli bela. Kaj ŝi jam havas siajn proprajn infanojn.
  Iria tamen decidis, ke la domo estas sur kvar anguloj, kaj kvarteto da knabinoj bone armitaj per armiloj de la dudekdua jarcento sufiĉus por ajna batalo.
  Nur kvar estas la plej harmonia grupo. Kaj ne necesas preni la plej junan filinon. Alie li faros multajn problemojn.
  Upsilon precipe ne necesas. Ĉi tiu triokula estaĵo estas tro parolema, kun giganta egoo. Jes, li savis Alicion pli ol unu fojon, kaj foje li povis esti utila, sed ĉi-kaze ĉio estis tro serioza por riski kaj bestojn kaj infanojn. En la sama maniero, ne indas preni Alexei Terentyev. Kaj tial tri infanoj estis perditaj, kaj estis pli bone ke kvar plenkreskaj batalantoj zorgu pri ili.
  La knabinoj flugis super Moskvo. La ĉefurbo de la planedo Tero estas ĝojo. Ĉi tie estas tiaj temploj. Estas speciale interese kiam estas naŭdek naŭ kupoloj, kaj ĉiu havas unikan bildon de gemoj.
  Iria opiniis, ke estas bone, ke la fino de la mondo ne okazas kaj la homaro sukcesis eviti morton. Post kio komenciĝis la vera tagiĝo. Kiam progreso komenciĝis en eksploda ondo, ĝi fariĝis pli bona kaj pli bela.
  Nun la granda plimulto de homoj estas feliĉaj. Kaj ial Alicio havis la bonŝancon, eĉ en la trankvila epoko de komunismo, konstante engaĝiĝi en diversaj aventuroj kaj rakontoj. Kiuj ne estas tre realismaj en tiaj kvantoj por ordinaraj infanoj, eĉ en la dudek-dua jarcento.
  Iria, Afrodito, Angelina, Wanda, plene armitaj, alvenis al la Instituto de Tempo. Kompreneble, eblas kontroli la movojn de Alico - ĉi tio estas registrita.
  Wanda eĉ pli eniris la datumbazon. Jes, Alicio, Paŝka, Arkaŝa, fakte, direktiĝis al la sektoro de senelirejoj provizoraj branĉoj. Kie vi povas fari kion ajn vi volas, kaj ĝi ne influos la nunecon.
  Vi povis vidi kiel ĉi tiuj infanoj moviĝis. Kaj iom da tempo jam pasis de kiam ili estas en la pasinteco en la somero de 1946. Kio, kompreneble, estas granda zorgo por Iria.
  Fakte, infanoj povas bone morti dum ĉi tiu tempo. Sed estu kiel ajn, vi devas moviĝi ĝustatempe.
  Sed estas neeble alveni pli frue aŭ samtempe kun Alico kaj la knaboj.
  Ĉi tiuj estas la fizikaj leĝoj de la universo. Do ni devis fari tion iom pli malfrue ol la infana teamo.
  Siatempe sur germana teritorio, la kvar militistoj kaŝis sin malantaŭ kamuflaĵkampo kaj kaŝaŭskultis la sendondojn. La informoj estis filtritaj de la komputilo.
  La Tria Regno jam atakis Sovetujon kaj rapide antaŭeniras. Kaj ĝi sentas, ke ne ekzistas ŝanco de savo.
  Aliflanke, Alice kaj la alia teamo preskaŭ finis Hitleron, kaj, strange, daŭre estas vivantaj.
  Ŝajne la nazioj preparas ion altnivelan por ili. Sed estas bona novaĵo, ke la infanoj ankoraŭ ne estis ekzekutitaj. Kio signifas, ke ankoraŭ estas espero.
  Iria faris decidon:
  - Ni devas devigi Hitler kaj lian bandon forigi trupojn el Sovetunio kaj lasi la infanojn iri!
  Angelina konsentis kun ĉi tio:
  - Kompreneble vi devus! Kaj savu viajn prapatrojn de faŝismo!
  Afrodito notis, frapante siajn nudajn piedojn:
  - Ni faros ĉi tion, sendube!
  Wanda volonte konfirmis:
  - Ni havas ĉiujn rimedojn por tio!
  Dirita, farita, kaj la kvar militistoj atakas la faŝismajn hordojn.
  Militistoj de la dudek-dua jarcento denove interbatalis kun la nazioj de la dudeka.
  La faŝisma bruna imperio havas multajn soldatojn. Ili fluas kiel senfina rivero.
  Kompreneble, la kvar knabinoj prenis ĝin tre malfacile detrui Wehrmacht-tankojn kaj aviadilojn. De la komenco, ili dispremis ilin per siaj manoj kaj piedoj, estante kovritaj de fortokampo. Sed...
  Kvazaŭ el la tero aperis Aleksej Terentev kaj la plej juna filino Mirabela Gai.
  Ili kaptis siajn lumglavojn kaj ŝarĝis per nanobotoj. Ni pretiĝis detrui la malamatajn faŝistojn. Do la kvar fariĝis seso.
  Iria Gai notis:
  - Ĉu vere? Nu, estas nia sorto, ke ni ne povas venki ĝin alimaniere!
  Angelina Guy, daŭrante detrui la germanojn, logike notis:
  - Ni faros ĝin pli rapide! Pli rapide, ni savu Sovetujon!
  Aleksej Terentev, faligante la naziojn per glavoj, kaj infanterio kaj tankoj, muĝis:
  - Ni neniam cedos!
  Kaj akra disko flugis de la nuda piedo de la knabo, kiu detranĉis tri faŝismajn aviadilojn samtempe!
  Mirabela, detruante kontraŭulojn, kaj tankojn kaj infanterion, nudigis siajn dentojn kaj murmuris:
  - Estas loko en la mondo por heroaj faroj!
  Kaj venenaj pingloj disiĝis de la nudaj piedoj de la knabino, trafante la naziojn kaj iliajn aviadilojn kaj tankojn.
  Iria Gai ankaŭ ĵetis siajn nudajn piedfingrojn, murde, kaj hurlis:
  - Ni neniam forgesos kaj neniam pardonos.
  Kaj ŝiaj lumglavoj trairis la faŝistojn en la muelejo. Tiam la eksplodiloj tranĉis la tankojn, detranĉante la turojn. Ankaŭ la aviadiloj ricevis ĝin.
  Angelina, distranĉante la malamikojn, kriis:
  - Por nova mendo!
  Kaj pli da kudriloj disiĝis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj kaj en la okuloj kaj en la gorĝoj de naziaj soldatoj kaj aviadiloj.
  Jes, estis klare, ke la militistoj ekscitiĝas kaj fariĝas ferocaj.
  Afrodito, faligante blankajn kaj brunajn soldatojn kaj tankojn per aviadiloj, grincis:
  - Nia fera volo!
  Kaj nova, mortiga donaco flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj tankoj kaj blankaj batalantoj falas, kaj la vostoj de la aviadiloj brulas.
  Wanda Guy hakas la mueliston, ŝiaj glavoj kiel fulmo.
  La nazioj falas kiel tranĉitaj garboj.
  La knabino ĵetas kudrilojn per siaj nudaj piedoj, malflugas malamikajn aviadilojn kaj grincas:
  - La homa spaca imperio venkos por Patrino Rusio!
  Alexei Terentev avancas kontraŭ la nazioj. Terminator-knabo hakas brunajn trupojn.
  Kaj samtempe, la piedfingroj de la nudaj kruroj de la knabo elĵetas pinglojn kun veneno, ili disŝiras trunkojn kaj malflugas aviadilojn.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Estonta Rus'!
  Kaj moviĝante, ĝi fortranĉas ĉies kapojn kaj muzelojn, kaj samtempe tankturojn.
  Mirabela ankaŭ detruas kontraŭulojn, kaj aviadilojn kaj tankojn.
  Ŝiaj nudaj piedoj nur ekbrilas. La nazioj mortas grandnombre. La militisto krias:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj tiam la knabino prenas ĝin kaj tranĉas...
  Amaso da kadavroj de faŝismaj soldatoj.
  Sed Iria Gai estas sur la ofensivo. Li hakas la naziojn kune kun tankoj kaj aviadiloj kaj kantas:
  - Rus' estas bonega kaj radianta,
  Mi estas tre stranga knabino!
  Kaj diskoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kiu tranĉis la gorĝojn de faŝistoj. Jes, ĉi tiu estas knabino, kiu malkonstruas tankojn.
  Angelina estas sur la ofensivo. Li hakas la brunajn soldatojn per ambaŭ manoj. Kraĉi el tubo. Kaj li ĵetas mortigajn kudrilojn per siaj nudaj piedfingroj - li malkonstruas tankojn kaj aviadilojn.
  Kaj samtempe li kantas al si:
  - Eh, klubeto, ni iru!
  Eh, mia plej ŝatata faros!
  Afrodito, detranĉante la naziojn kaj ekstermante la brunajn soldatojn, kune kun la tankoj, krias:
  - Tute vila kaj en besta haŭto,
  Li atakis la tumultpolicon per klabo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li lanĉos ion al la malamiko, kiu mortigos elefanton, kaj des pli tankon.
  Kaj tiam li grincas:
  - Luphundoj! Dudekdua jarcento!
  Wanda Guy estas sur la ofensivo. Li hakas, pecetigas la naziojn. Kun nudaj piedoj li lanĉas mortodonojn ĉe ili.
  Li prizorgas la muelejon per glavoj.
  Disbatis multajn soldatojn, kune kun tankoj kaj aviadiloj, kaj kriis:
  - Venas granda venko!
  Kaj denove la knabino estas en sovaĝa moviĝo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn pinglojn, detruante tankojn kaj aviadilojn.
  Aleksej Terentev eksaltis. La knabo faris kapriolon. Li faligis multajn naziojn per salto.
  Li ĵetis pinglojn per siaj nudaj piedfingroj, malflugigante tankojn kaj aviadilojn, kaj gluglutis:
  - Gloro al mia bela kuraĝo!
  Kaj denove la knabo estas en batalo.
  Mirabela iras sur la ofensivon. Pecetigas ĉiujn malamikojn en vico. Ŝiaj glavoj estas pli malvarmetaj ol la klingoj de muelejo. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas donacojn de morto, tankoj kaj aviadiloj brulas.
  Knabino en sovaĝa atako. Ekstermas brunajn militistojn sen ceremonio.
  Kaj ĝi saltas supren de tempo al tempo kaj tordas!
  Kaj donacoj de neniigo flugas de ŝi.
  Kaj la nazioj mortas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj amasiĝas.
  Mirabela grincas agreseme:
  - Mi estas usona vakero!
  Kaj denove la kudrilo estis ĵetita al ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj poste ankoraŭ deko da pingloj!
  Iria Gai ankaŭ estas tre mojosa ofensive.
  Kaj li ĵetas per la nudaj piedoj, kaj kraĉas el tubo, faligante tankojn kaj aviadilojn.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi brilas morton! Vi nur devas morti!
  Kaj denove la beleco moviĝas.
  Angelina sturmas la rubojn de naziaj kadavroj. Kaj ankaŭ el ŝiaj nudaj piedoj elflugas bumerangoj de detruo.
  Kaj la brunaj militistoj daŭre falas kaj falas, kune kun tankoj kaj aviadiloj.
  Angelina krias:
  - Nudpieda knabino, ŝi venkos vin!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de la nuda kalkano de la knabino. Kiuj iras rekte en la gorĝojn de la nazioj.
  Tiam ili falas mortaj.
  Aŭ pli ĝuste, tute morta, en loko kun tankoj kaj aviadiloj.
  Afrodito estas sur la ofensivo. Disbatas brunajn trupojn. Ŝiaj glavoj estas portataj en du manoj. Kaj ŝi estas tiel mirinda militisto.
  Tornado balaas tra la faŝismaj trupoj - aviadiloj kaj tankoj falas.
  Knabino kun rufa hararo muĝas:
  - La estonteco estas kaŝita! Sed ĝi estos venka!
  Kaj en la atako, belulino kun fajraj haroj.
  Afrodito muĝas en sovaĝa ekstazo:
  - La dioj de milito disŝiros ĉion!
  Kaj la militisto estas sur la ofensivo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas multe da akraj, venenaj pingloj, kiuj malflugigas aviadilojn kaj trapikas la kirason de tankoj.
  Wanda Guy en batalo. Kaj tiel brilanta kaj batalema. Ŝiaj nudaj kruroj elĵetas tiom da murdaj aferoj. Ne homo, sed morto kun blondaj haroj.
  Sed se ĝi disiĝas, vi ne povos haltigi ĝin.
  Wanda Guy kantas:
  - La vivo ne estos mielo,
  Do saltu en rondan dancon!
  Via sonĝo realiĝu -
  Beleco igas viron en sklavon!
  Kaj la movo de la nudpieda knabino fariĝas pli kaj pli furioza. Kaj pli kaj pli detruitaj tankoj kaj aviadiloj.
  La atako de Aleksej akcelas. La knabo batas la naziojn.
  Liaj nudaj piedoj ĵetas akrajn pinglojn - disŝirante tankojn kaj aviadilojn.
  La juna militisto grincas:
  - La freneza imperio disŝiros ĉiujn!
  Kaj denove la knabo moviĝas.
  Mirabela estas sovaĝa lernejanino en sia agado. Kaj draŝas la malamikojn.
  Do ŝi lanĉis pizon kun eksplodaĵoj per sia nuda kruro. Ĝi eksplodos kaj tuj ĵetos supren cent naziojn kaj dek tankojn.
  La knabino krias:
  - Venko ankoraŭ venos al ni!
  Kaj li prizorgos la muelejon per glavoj - la tankaj bareloj flugas en malsamaj direktoj.
  Ĉi tie Iria Gai akcelis la movojn. La knabino faligas la brunajn militistojn. Kaj samtempe li krias:
  - Venko atendas la Rusan Imperion.
  Kaj ni ekstermu la naziojn je akcelita rapideco, kune kun tankoj kaj aviadiloj.
  Natasha estas terminatora knabino.
  Li ne pensas halti kaj malrapidigi, kaj tankoj kaj aviadiloj estas pafitaj.
  Angelina estas sur la ofensivo. Ŝiaj glavoj ŝajnas tranĉi viandon kaj metalan salaton. La knabino krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia savo validas!
  Kaj nudaj piedfingroj ankaŭ ĵetas tiajn kudrilojn.
  Kaj multaj homoj kun la gorĝo trapikita, amasoj da kadavroj, same kiel rompitaj tankoj kaj faligitaj aviadiloj kuŝantaj ĉirkaŭe.
  Afrodito estas freneza knabino. Kaj ĝi detruas ĉiujn kvazaŭ ĝi estus roboto el hiperplasmo.
  Ĝi jam detruis centojn da nazioj kaj multajn tankojn kaj aviadilojn. Sed ĉio akiras la ritmon. Kaj la militisto ankoraŭ muĝas.
  - Mi estas nevenkebla! La plej mojosa en la mondo!
  Kaj denove, la beleco en la atako.
  Kaj el ŝiaj nudaj piedfingroj elflugas pizo. Kaj tricent nazioj kaj dekduo da tankoj estis disŝiritaj de potenca eksplodo.
  Afrodito kantis:
  -Vi ne kuraĝas kapti nian teron!
  Wanda Guy ankaŭ estas sur la ofensivo. Kaj ĝi ne donas al vi uncon da ripozo. Sovaĝa Terminatora Knabino.
  Kaj li faligas la malamikojn kaj ekstermas la naziojn. Kaj amaso da brunaj batalantoj jam falis en la fosaĵon kaj laŭ la vojoj, kune kun rompitaj tankoj kaj aviadiloj.
  La ses sovaĝiĝis. Estis sovaĝa batalo.
  Alexey Terentev revenis en agado. Kaj li antaŭeniras, svingante ambaŭ glavojn. Kaj la terminatorknabo prizorgas la muelejon. Mortigitaj nazioj falas.
  Amaso de kadavroj. Tutaj montoj da sangaj korpoj, aro da ruinitaj aŭtoj kaj aviadiloj.
  La knabinventinto memoras sovaĝan strategion. Kie ĉevaloj kaj homoj ankaŭ miksiĝis kune.
  Aleksej Terentev grincas:
  - Ve de la menso!
  Kaj estos tunoj da mono!
  Kaj Terminator Boy en nova movado. Kaj liaj nudaj piedoj prenos ion kaj ĵetos ĝin.
  La knaba genio muĝis:
  - Majstra klaso kaj Adidas!
  Ĝi montriĝis vere bonega spektaklo. Kaj kiom da nazioj estis mortigitaj? Kaj ili mortigis la plej grandan nombron da la plej grandaj brunaj batalantoj, kune kun tankoj kaj aviadiloj.
  Mirabela ankaŭ estas en batalo. Detruas cinamon kaj ŝtalarmeojn kaj muĝas:
  - Granda ŝokregimento! Ni veturigas ĉiujn en la ĉerkon!
  Kaj ŝiaj glavoj tranĉis ĉe la nazioj. La amaso da brunaj batalantoj jam kolapsis. Kaj kun ili tankoj kaj aviadiloj.
  La knabino grumblis:
  - Mi estas eĉ pli malvarmeta ol pantero! Pruvu, ke vi estas la plej bona!
  Kaj pizo kun potenca eksplodaĵo elflugos el la nuda kalkano de la knabino.
  Kaj li trafos la malamikon.
  Kaj li prenos kaj detruos kelkajn el la malamikoj, tankojn, kaj eĉ aviadilojn.
  Kaj Iria Gai estas en aŭtoritato. Kaj ŝi batas siajn kontraŭulojn, kaj ŝi ne lasos neniun malsupren.
  Kiom da nazioj jam estis mortigitaj kune kun tankoj kaj aviadiloj.
  Kaj ŝiaj dentoj estas tiel akraj. Kaj la okuloj estas tiel safiroj. Ĉi tiu knabino estas la ĉefa ekzekutisto. Kvankam ĉiuj ŝiaj partneroj estas ekzekutistoj!
  Iria Guy krias:
  - Mi estas freneza! Estos monpuno por vi!
  Kaj denove la knabino mortigos multajn naziojn per glavoj.
  Angelina moviĝas kaj tranĉis multajn brunajn militistojn.
  Kaj nudaj piedoj ĵetas kudrilojn. Ĉiu kudrilo mortigas plurajn naziojn aŭ malflugigas aviadilon kun tanko. Ĉi tiuj knabinoj estas vere belaj.
  Afrodito progresas kaj dispremas siajn kontraŭulojn. Kaj samtempe li ne forgesas krii:
  - Vi ne povas eskapi de la ĉerko!
  Kaj la knabino prenos siajn dentojn kaj nudos ilin!
  Kaj tia ruĝharulo... Ŝiaj haroj flirtas en la vento kiel proleta standardo.
  Kaj ĉio laŭvorte eliras el kolero.
  Wanda Guy en movado. Ĉi tie mi tranĉis multajn kraniojn kaj tankturojn. Militisto, kiu elmontras siajn dentojn.
  Montras langon. Kaj tiam ĝi kraĉas el tubo - malflugigante aviadilojn. Tiam li hurlas:
  - Vi infanoj estos mortaj!
  Kaj denove, mortigaj pingloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj, trafante infanterion kaj aviadilojn.
  Aleksej Terentev saltas kaj saltas.
  Nudpieda knabo elsendas amason da pingloj, faligas tankojn kaj kantas:
  - Ni ekvojaĝu, malfermas grandan konton!
  La juna militisto estas plej bone.
  Li jam aĝas sufiĉe da jaroj, ĉiuj en aventuroj kun Alico kaj kompanio, sed li aspektas kiel infano. Nur tre forta kaj muskola.
  Aleksej Terentjev kantis:
  - Eĉ se la ludo ne sekvas la regulojn, ni trarompu la fratecon!
  Kaj denove, mortigaj kaj frapantaj pingloj forflugis de liaj nudaj piedoj. Kaj por aviadiloj kaj tankoj.
  Mirabela kantis kun ĝojo:
  - Nenio estas neebla! Mi kredas, ke estos tagiĝo de libereco!
  La knabino denove ĵetis mortigan kaskadon de pingloj al la nazioj kaj iliaj tankoj kaj aviadiloj, kaj daŭrigis:
  - La mallumo foriros! La rozoj de majo floras!
  Kaj tuj kiam la militisto ĵetis pizon per la nudaj piedfingroj, mil nazioj tuj flugis en la aeron. Jes, la armeo de la bruna, infera imperio fandiĝas ĝuste antaŭ niaj okuloj.
  Iria Guy en batalo. Saltas kiel kobro. Eksplodas malamikojn. Kaj tiom da nazioj mortas kaj aviadiloj kraŝas.
  La knabino uzis ilin per glavoj, kaj lignograjnoj, kaj lancoj. Kaj nadloj.
  Samtempe li muĝas:
  - Mi kredas, ke venko venos!
  Kaj la gloro de la rusoj trovos!
  Nudaj piedfingroj ĵetas novajn nadlojn, trapikante kontraŭulojn.
  Angelina estas en sovaĝa moviĝo. Avancante al la nazioj. Hakas ilin en malgrandajn pecojn.
  La militisto ĵetas pinglojn per siaj nudaj fingroj. Ĝi trarompas kontraŭulojn, kune kun tankoj kaj aviadiloj, dum ĝi muĝas:
  - Nia kompleta venko estas proksima!
  Kaj li kuras sovaĝan muelejon kun glavoj, forbalaante tankojn. Ĉi tio vere estas knabino kiel knabino!
  Sed la kobro Afrodito iris en la ofensivon. Ĉi tiu virino estas koŝmaro por ĉiuj.
  Kaj se ĝi ŝaltas, tio signifas, ke ĝi ŝaltas.
  Post kio la ruĝharulo prenos ĝin kaj kantos:
  - Mi malfermos ĉiujn kraniojn! Mi estas bonega sonĝo!
  Kaj nun ŝiaj glavoj estas en ago kaj tranĉas tra viando kaj metalo kun duralumino de aviadiloj.
  Wanda Guy ankaŭ iras sur la ofensivon. Ĉi tiu knabino ne havas inhibiciojn. Tuj kiam ĝi estas hakita, amaso da kadavroj estas disŝutita, kaj aviadiloj kaj tankoj kuŝas ĉirkaŭe.
  La blonda terminatoro muĝas:
  - Kiel bone estos! Kiel bone estos - mi scias ĝin!
  Kaj tiam mortiga pizo flugas de ŝi.
  Aleksej denove fortranĉos cent naziojn, balaantajn kiel meteoro. Kaj li prenos bombon kaj ĵetos ĝin.
  Ĝi estas malgranda en grandeco, sed ĝi estas mortiga...
  Kiel amaso da aviadiloj en la ĉielo disŝiros en malgrandajn pecojn.
  Terminator-knabo hurlis:
  - La ŝtorma juneco de timigaj maŝinoj!
  Mirabela faros tion denove en batalo.
  Kaj tranĉos multajn brunajn batalantojn. Kaj li tranĉas grandajn maldensejojn inter tankoj kaj aviadiloj.
  La knabino krias:
  - Lambada estas nia danco sur la sablo!
  Kaj ĝi trafos kun renovigita vigleco.
  Iria Gai estas eĉ pli kolerega sur la ofensivo. Tiel li draŝas la naziojn. Ne estas tre facile por ili rezisti tiajn knabinojn.
  Iria Gai prenis ĝin kaj kantis:
  - Kuri surloke estas ĝenerala repaciĝo!
  Kaj la militisto deĉenigis tian kaskadon da batoj sur ŝiaj kontraŭuloj.
  Kaj li ĵetas diskojn per siaj nudaj piedoj.
  Ĉi tie mi prizorgis la muelejon. La amaso da estroj de la bruna armeo forruliĝis, kaj la tankoj brulis, la aviadiloj brulis.
  Ŝi estas batalema belulino. Batante sin per tia bruna flotego.
  Angelina moviĝas, disbatante ĉiujn sen escepto. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel tondiloj de morto.
  La knabino estas nur aminda. Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas tre venenajn kudrilojn.
  Trafi kontraŭulojn. Ili trapikas siajn gorĝojn kaj faras ĉerkojn, igas tankojn kaj aviadilojn eksplodi.
  Angelina prenis ĝin kaj knaris:
  - Se ne estas akvo en la krano...
  Iria Gai kriis pro ĝojo:
  - Do estas via kulpo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas ion, kio mortigas ĝisfunde. Ĉi tio estas vere knabino de knabinoj.
  Kaj klingo flugus el ŝiaj nudaj kruroj. Kaj ĝi trafos multajn batalantojn, fortranĉante la gvatturetojn de tankoj.
  Afrodito en moviĝo. Rapida kaj unika en sia beleco.
  Kiajn brilajn harojn ŝi havas. Ili flirtas kiel proleta standardo. Ĉi tiu knabino estas vera vulpino.
  Kaj ŝi tranĉas siajn kontraŭulojn - kvazaŭ ŝi naskiĝis kun glavoj en la manoj.
  Ruĝharulo, malbenita besto! Mi batalis kun la mia uzante naturan lumon, sen farbo.
  Afrodito prenis ĝin kaj siblis:
  - Ĝi estos taŭrokapo - la batalantoj ne perdos la kapon!
  Kaj tiel ŝi denove disbatis multajn batalantojn.
  Aleksej Terentev gruntis:
  - Ĝuste kion vi bezonas! Kia knabino!
  Mirabela, ĵetante ponardon per la nuda piedo, derompante la tankan gvattureton, konfirmis:
  - Granda kaj malvarmeta knabino!
  Afrodito volonte konsentis pri tio:
  - Mi estas militisto, kiu mordos iun ajn ĝismorte!
  Kaj denove, kun siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos murdinton, faligante aviadilojn.
  Wanda Guy ne estas malsupera ol ŝiaj kontraŭuloj en batalo. Ne knabino, sed fini kun tia sorĉistino en la flamoj. Kaj la nazioj malfacilas: aviadiloj kaj tankoj falas.
  Kaj kriegas:
  - Kia blua ĉielo!
  Afrodito, liberigante la klingon per sia nuda piedo, detranĉante la gvattureton de la tanko, konfirmis:
  - Ni ne estas subtenantoj de rabo!
  Wanda Guy, tranĉante la malamikojn kaj malkonstruante la aviadilojn, pepis:
  - Vi ne bezonas tranĉilon por mortigi malsaĝulon...
  Angelina knaris, ĵetante pinglojn per siaj nudaj piedoj kaj faligante tankojn kaj aviadilojn per siaj sunbrunigitaj kruroj:
  - Vi mensogos al li kiel freneza!
  Iria Gai, faligante la naziojn, aldonis:
  - Kaj faru tion kun li por denaro!
  Kaj la militistoj prenos ĝin kaj saltos. Ili estas tiel sangaj kaj malvarmetaj. Ĝenerale, estas multe da ekscito en ili.
  Aleksey Terentev aspektas tre eleganta en batalo.
  Mirabela kantis:
  - La bato estas forta, sed la ulo interesiĝas...
  La knaba geniulo lanĉis ion similan al helikopterhelico per sia piedo. Mi detranĉis kelkajn cent kapojn de la nazioj kaj tankoj, kaj grincis:
  - Sufiĉe sporte!
  Kaj ambaŭ - knabo kaj knabino - en plena penetritaj.
  Aleksey, dehakante la brunajn soldatojn, gugris:
  - Kaj estos granda venko por ni!
  Mirabela siblis responde:
  - Ni mortigas ĉiujn - kun nudaj piedoj!
  La knabino vere estas tiel aktiva terminanto.
  Iria Gai kantis en la atako:
  - En sankta milito!
  Kaj la militisto lanĉis akran bumerangan diskon. Li flugis en arko, malkonstruante multajn naziojn kaj tankturojn.
  Angelina aldonis, daŭrigante la ekstermadon:
  - Estos nia venko!
  Kaj novaj kudriloj flugis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj ili trafis multajn batalantojn kaj aviadilojn.
  La blonda knabino diris:
  - Ni matu la malamikon!
  Kaj ŝi montris sian langon.
  Afrodito, svingante la krurojn kaj ĵetante akrajn randajn svastikojn, gorĝlis:
  - Imperia flago antaŭen!
  Wanda Guy volonte konfirmis:
  - Gloro al la falintaj herooj!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe kriis, disbatante la naziojn:
  - Neniu haltigos nin!
  Kaj nun la diskoj flugas de la nudaj piedoj de la militistoj. Viando estas ŝirita, kaj tankgvatturetoj kaj aviadilvostoj estas disfaligitaj.
  Kaj denove la hurlado:
  - Neniu venkos nin!
  Iria Gai flugis en la aeron. Ŝi disŝiris siajn kontraŭulojn kaj flugilhavajn vulturojn, kaj eligis:
  - Ni estas lupoj, rostantaj la malamikon!
  Kaj el ŝiaj nudaj fingroj elflugos tre mortiga disko.
  La knabino eĉ tordas en ekstazo.
  Kaj tiam li murmuras:
  - Niaj kalkanoj amas fajron!
  Jes, la knabinoj estas vere seksaj.
  Aleksej Terentev gluglutis:
  - Ho, estas frue, la sekureco donas ĝin!
  Kaj li palpebrumis al la militistoj. Ili ridas kaj nudigis siajn dentojn responde.
  Iria Gai tranĉis la naziojn kaj kriis:
  - Ne estas ĝojo en nia mondo sen lukto!
  La knabo kontraŭis:
  - Kelkfoje eĉ batali ne estas amuza!
  Iria Gai konsentis:
  - Se vi ne havas la forton, do jes...
  Sed ni militistoj estas ĉiam sanaj!
  La knabino ĵetis kudrilojn al la malamiko per siaj nudaj piedfingroj, eksplodigis amason da tankoj kun aviadiloj kaj kantis:
  - Soldato ĉiam estas sana,
  Kaj preta por la heroaĵo!
  Post kio Iria Gai denove tranĉis la malamikojn, disfaligante la turojn de tankoj kaj la vostojn de aviadiloj.
  Angelina estas tre rapida ŝtelisto. Ŝi lanĉis tutan barelon ĉe la nazioj. Kaj disŝiris kelkajn milojn per unu eksplodo.
  Tiam ŝi knaris:
  - Ne ĉesu, niaj kalkanoj brilas!
  Kaj la knabino estas en batala ilaro!
  Afrodito en batalo ankaŭ ne estas malforta. Tiel li draŝas la naziojn. Kvazaŭ ĝi estus frapita el garbo kun ĉenoj.
  Kaj dishakante kontraŭulojn, li kantas:
  - Atentu, estos bone
  Estos torto en la aŭtuno!
  La ruĝhara diablo vere plugas en batalo, kiel fanto-en-kesto. Kaj kiel la tankoj brulas kaj la aviadiloj flamas.
  Sed Wanda Guy kiel batali. Kaj la nazioj ricevas ĝin de ŝi.
  Kaj se ŝi trafas, ŝi trafas.
  Sangaj ŝprucetoj elflugas el ĝi.
  Iria Gai severe rimarkis kiam ŝprucedoj da metalo flugis el ŝiaj nudaj piedoj, fandante la kraniojn kaj gvatturetojn de tankoj:
  - Gloro al Rusujo, tre gloro!
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Sekcioj en ruĝaj ĉemizoj -
  Saluton rusa popolo!
  Do la knabinoj alfrontis la naziojn. Do ili estas tranĉitaj kaj pecetigitaj. Ne militistoj, sed vere panteroj, kiuj liberiĝis de siaj ĉenoj.
  Alexey Terentev estas en batalo kaj atakas la naziojn. Li senkompate batas ilin, tratranĉas tankojn kaj krias:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Mirabela, disbatante la brunan armeon, kaj tratranĉante tankojn kaj vostojn de aviadiloj, prenis:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Iria Gai prenis ĝin kaj hurlis, detranĉante la brunajn batalantojn kune kun la tankoj:
  - Vi ne povas mensogi!
  Angelina disŝiris la naziojn kaj grincis:
  - Ne, ne mane!
  Kaj li ankaŭ prenos kaj liberigos la stelon per sia nuda piedo kaj elfinos multajn faŝistojn.
  Iria Gai prenis ĝin kaj kriis:
  - Nia televido brulas!
  Kaj mortiga aro da pingloj flugas de ŝia nuda kruro.
  Angelina, ankaŭ detruanta la naziojn kaj iliajn tankojn kaj aviadilojn, grincis:
  - Nia amikeco estas monolita!
  Kaj denove ĝi estas tiel forte ĵetita, ke cirkloj malklariĝas en ĉiuj direktoj. Ĉi tiu knabino estas pura detruo de kontraŭuloj.
  La knabino, kun siaj nudaj piedfingroj, prenos kaj lanĉos tri bumerangojn. Kaj tio kaŭzis eĉ pli da kadavroj.
  Post kio la beleco eliros:
  - Ni ne donos kompaton al la malamiko! Estos kadavro!
  Kaj denove la murdisto forflugas de la nuda kalkano.
  Afrodito ankaŭ sufiĉe logike rimarkis:
  - Ne nur unu kadavro, sed multaj!
  Post tio, la knabino prenis ĝin kaj nudpiede marŝis tra la sangaj flakoj. Kaj ŝi mortigis multajn naziojn.
  Kaj kiel ĝi muĝas:
  - Amaso de murdo!
  Kaj tiam li batas la generalon de Hitler per sia kapo. Li rompos lian kranion kaj donos al li:
  - Banzai! Vi iros al la ĉielo!
  Wanda Guy estas tre furioza en la ofensivo, precipe terenbatante tankojn, kaj ankaŭ aviadilojn, grincas:
  - Ne estos kompato por vi!
  Kaj dekduo da pingloj forflugas el ŝiaj nudaj fingroj. Dum ŝi trabatas ĉiun, la aviadiloj kolapsas. Kaj la militisto vere provas dispecigi kaj mortigi.
  Aleksej Terentev grincas:
  - Bela martelo!
  Kaj la knabo ankaŭ ĵetas per sia nuda piedo tian malvarmetan stelon en formo de svastiko. Komplika hibrido.
  Kaj la amaso da nazioj kolapsis.
  Aleksej muĝis:
  - Banzai!
  Kaj la knabo denove estas sur la sovaĝa atako. Ne, potenco simple bolas en li, kaj vulkanoj gluglas!
  Mirabelle en movado. Li disŝiros al ĉiuj stomakoj.
  La knabino tuj elĵetos kvindek kudrilojn per sia piedo. Kaj multaj diversaj specoj de malamikoj estis mortigitaj, tankoj kaj aviadiloj estis batitaj.
  Mirabela kantis laŭ gajeco:
  - Unu du! Malĝojo ne estas problemo!
  Vi neniam devus esti malinstigita!
  Tenu viajn nazon kaj voston altaj.
  Sciu, ke vera amiko ĉiam estas kun vi!
  Ĉi tio estas tiel agresema kompanio. La knabino batos kaj krios:
  - La Drako-Prezidanto fariĝos kadavro!
  Iria Guy estas nur ia terminatoro en batalo. Kaj ŝi muĝis:
  - Banzai! Akiru ĝin rapide! Kaj la diktatoro estas finita!
  Kaj granato forflugis de ŝia nuda piedo. Kaj ĝi trafas la naziojn kiel najlojn. Kaj ĝi detruos amason da mastodontoj kaj flugilhavaj, inferaj maŝinoj.
  Kia militisto! Al ĉiuj militistoj - militisto!
  Angelina ankaŭ estas sur la ofensivo. Tia furioza hundino.
  Kaj ŝi prenis ĝin kaj gluĝis:
  - Nia Patro estas la Blanka Dio mem!
  Kaj li frapos la naziojn per triobla muelejo!
  Kaj Afrodito muĝis responde:
  - Kaj mia Dio estas nigra!
  Efektive, la ruĝharulo estas la formado mem de trompo kaj malnobelo. Por malamikoj, kompreneble. Kaj por siaj amikoj ŝi estas karulo.
  Kaj kiel li prenos kaj ĵetos ĝin per siaj nudaj piedfingroj. Kaj estis multaj militistoj de la bruna imperio, same kiel iliaj tankoj kaj aviadiloj.
  La ruĝharulo kriis:
  - Rusujo kaj la nigra Dio estas malantaŭ ni!
  Militisto kun tre granda batalpotencialo. Ne, estas pli bone ne enmiksi sin sub unu el ĉi tiuj. Kiel la turoj de tankoj, la flugiloj de faŝismaj aviadiloj estas deŝiritaj.
  Afrodito, disbatante siajn kontraŭulojn, siblis:
  - Ni pulvorigos ĉiujn perfidulojn!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj. Jes, ĉi tiu fajra knabino ne estas ĝuste io, kio povas doni pacon. Krom la paco de la morto!
  Wanda Guy, disbatante la malamikojn, elsendis:
  - Ni mortigos vin per vico!
  Afrodito konfirmis:
  - Ni mortigos ĉiujn!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj denove flugas la donaco de tuta neniigo! Kaj tiom da tankoj kaj aviadiloj eksplodis en malgrandajn ŝrapojn samtempe.
  Aleksej kantis responde:
  - Ĝi estos kompleta banzai!
  Afrodito, disŝirante la naziojn per siaj nudaj manoj, tranĉante ilin per glavoj kaj ĵetante pinglojn per siaj nudaj piedfingroj, detruante tuj tankojn kaj aviadilojn, diris:
  - Mallonge! Mallonge!
  Iria Guy, detruanta la brunajn militistojn, kune kun tankoj kaj aviadiloj, grincis:
  - Resume - banzai!
  Kaj ni haku viajn kontraŭulojn kun sovaĝa krueleco.
  Aleksey Terentev, tranĉante kontraŭulojn, eldonis:
  - Ĉi tiu gambito ne estas ĉina,
  Kaj kredu min, la debuto estas tajlanda!
  Kaj denove akra, metaltranĉa disko flugis de la nuda piedo de la knabo. Li fortranĉis kaj la gvatturetojn de tankoj kaj la vostojn de aviadiloj.
  Mirabela, faligante la militistojn de la bruna imperio kaj la kirasojn de tankoj, kantis:
  - Kaj kiun ni trovos en batalo?
  Kaj kiun ni trovos en batalo...
  Ni ne ŝercos kun tio -
  Ni disŝiros vin!
  Ni disŝiros vin!
  Ili faris bonan laboron kun la nazioj tiam ...
  Ĉi tie Hitler kaj lia teamo falis sur la genuojn antaŭ la knabinoj kaj infanoj.
  Iria Guy antaŭ ĉio devigis nazian numeron unu kisi ŝiajn nudajn piedojn.
  Tiam Hitler kaj ĉiuj ĉirkaŭ li kisis la nudajn plandojn kaj kalkanojn de aliaj knabinoj. Kaj Aleksej Terentev estis kisita de la nudaj piedoj de la knabino.
  Poste Iria ordonis:
  - Nun, antaŭ ol ni mortigos vin ĉiujn, subskribu la ordonon por la kompleta kaj senkondiĉa kapitulaco de la Tria Regno al Sovetunio!
  . EPILOGO
  Ĉio bonas, kio bone finiĝas. La Tria Regno kapitulacis kaj la potenca Wehrmacht estis senarmigita. Hitler kaj lia teamo iris al la kelkarcero de Stalin.
  Kaj Alisa, Pashka kaj Arkady Sapozhkov estis liberigitaj, kaj eĉ ricevis premiojn pro ilia kuraĝo kun la ora stelo de heroo de Sovetunio. Kompreneble, por fortaj, plibonigitaj organismoj de la estonteco, ĉiuj torturoj kaj aliaj malfacilaĵoj estas nenio.
  La teamo de Iria Gai ricevis oran stelon de la Heroo de Sovetunio kaj diamantan Ordon de Venko. Ĉiuj estis feliĉaj kaj ĝojaj.
  Alisa, Paŝka kaj Arkaŝka manĝis laŭ sia koro post fastado en la karcero.
  Kaj jam hejme en sia propra tempo, Alico ekdormis. Kaj fine mi finis rigardi mian mirindan, fabelan kaj heroan sonĝon.
  La nazioj estis elĉerpitaj; en stulta malespero, Hitler ordonis ke la Berlina metroo estu inundita. Sed tiu ĉi idiota paŝo nur faciligis al la sovetia armeo efektivigi la atakon, ĉar la germanaj trupoj plejparte perdis la kapablon kaŝe subtera manovri.
  Alisa Selezneva, kaj ŝia fajra amiko, aliaj sovetiaj soldatoj sentas la neeviteblan proksimecon de la fino de la Tria Reich, ili forgesis sian lacecon, kiu estis anstataŭigita per febra ekscito. La germanoj siavice, precipe tiuj, kiuj estis pli maljunaj, ĉiam pli levis la piedojn supren, korŝire kriante - Hitler estas kaput.
  Sufiĉe strange, kaj eble eĉ tute nature, estis la junulo, kiu batalis plej obstine. La knaboj, edukitaj post kiam Hitler ekregis, batalis plej fanatike. Ili, ne volante kapitulaci, ĉiam pli krevigis sin kaj la soldatoj alproksimiĝis al ili kun eksplodaĵpakaĵoj. Do la knaboj batalis, ne ŝparante sin.
  Kaj la Imperiestra Kancelario iom post iom alproksimiĝis... La naŭa speciala sektoro de Berlino, kie troviĝas registaraj oficejoj.
  Alisa Selezneva, kuŝigante sian sekvan kontraŭulon, akre grumblis:
  - Kaj la faŝistoj malgrandiĝas... Eble ili jam elĉerpis sian fuzon de novaj produktoj?
  Angelica malkonsentis:
  - Ne la nazioj ŝrumpas, sed ni kreskas. Estas diferenco. Ni ne militas kontraŭ kunikloj, tio estas certa.
  Alisa Selezneva estis malsukcese trafita per la eksplodondo. Kaj denove ŝi sentis, kiel ŝia bela korpo perfide rifuzas obei. La knabino etendiĝis sur rompitaj ŝtonoj kaj okroŝka, provis orientiĝi.
  Anĝeliko ankaŭ ricevis varman baton al la brusto. Ŝi falis kaj malfacile leviĝis, tusante sangon. La militisto esprimis siajn pensojn:
  - Kaj la nazioj estas tre bravaj, ili strebas fari bedon el herbo kaj restaĵojn de korpoj!
  Alisa Selezneva restis silenta en sia bela kapo; rememoroj pri diversaj specoj de naziaj ekipaĵoj fulmis tra ŝia menso.
  Komence de la Dua Mondmilito, la tanktrupoj de la Tria Regno estis armitaj per malpezaj tankoj Pz Kpfw I, Pz Kpfw II, ĉeĥaj tankoj Pz Kpfw 35(t), Pz Kpfw 38(t), mezaj tankoj Pz Kpfw III. kaj Pz Kpfw IV, diversaj memveturaj pafiloj kaj kirasaj trupveturiloj.
  La blonda militisto rimarkis la malfortan nivelon de ekipaĵo de la panzvale kun tankoj. Eble eĉ tro malforta... Hitler batalis kun la tuta mondo, havante nur ses sekciojn de malpezaj veturiloj.
  La armilaro de la tankoj konsistis ĉefe el malgrand-kalibraj kanonoj kaj maŝinpafiloj, kiuj donis al ili la ŝancon krei zonon de fajro proksime necesa por venki kaj malmoraligi malamikan personaron, kaj la alta rapideco de la tankoj estis la ĉefa faktoro en la rapida kaj profunda trarompo en malamikan teritorion.
  Alisa Selezneva rezolute ĵuris subspire. Tra ŝia bela kapo ekbrilis penso: "Kaj tio estas nomata rapideco?" Ni komparu la veturadon de la veturiloj de Hitler kun la kuraĝa sovetia BT!
  La sperto de bataloperacioj en Pollando kaj Okcidenteŭropo malkaŝis la malaltajn batalkvalitojn de 37- kaj 50-mm germanaj mallongaj kanonoj, kies obusoj en la plej multaj batalkolizioj ne povis penetri la kirason de francaj pezaj tankoj. Ĉi-rilate, pli potenca 50-mm kanono estis instalita sur la Pz Kpfw III-tanko en 1940. Ĝi ankaŭ montriĝis, ke la kirasprotekto kaj gamo de germanaj tankoj estis nesufiĉaj.
  Alisa Selezneva konsentis ĉi tie: "pli ol nesufiĉa!"
  En preparo por la atako kontraŭ Sovetunio, la Tria Regno serĉis kvante pliigi sian tankfloton. Vere, li provis tre malforte, cedante al Sovetunio kvar fojojn. Gravan rolon en ĝia pliiĝo ludis ĉeĥaj fabrikoj kaptitaj de Germanio, kiuj en la unua duono de 1941 produktis kvinonon de la tankoj, kiuj eniris servon ĉe la germana armeo. La 1-an de junio 1941, la armetrupoj de Germanio kaj ĝiaj satelitoj inkludis 4,198 tankojn kaj 377 sturmpafilojn. (Kaj Sovetunio havas pli ol dudek kvin mil kvincent el ili.) Por la operacio estis destinitaj 3 712 tankoj kaj memveturaj kanonoj, el kiuj estis 2 348 mezaj tankoj Pz Kpfw III kune kun ĉeĥaj t-38 kaj 438 Pz Kpfw . IVs Ne tuŝitaj antaŭ la atako kontraŭ Sovetunio mankoj en la organiza kaj teknika ekipaĵo de la tankfortoj de la Tria Reich aperis post perfortaj kolizioj kun la novaj sovetiaj T-34 kaj KV-tankoj. Kaj ne nur kun ili, la veturiloj de kiuj komence de la milito estis malmultaj en la Ruĝa Armeo, sed ne malmultaj (KV-tankoj - 604 veturiloj, kaj kune kun la T-34, 1470 en la okcidentaj distriktoj sole). Dum la unuaj monatoj da sangaj bataloj, unuoj de germanaj malpezaj tankoj Pz Kpfw I kaj Pz Kpfw II rapide perdis sian regulan forton. Fine de 1941, Germanio ĉesis produktadon de ĉiuj malpezaj tankoj, kiuj ne plenumis la postulojn de batali kontraŭ la novaj sovetiaj tankoj. La nereveneblaj perdoj de germanaj tankoj de junio ĝis novembro 1941 sumiĝis al 2,251 ekzempleroj, de kiuj 348 estis Pz Kpfw IV mezaj tankoj. En tiu tempo Pz Kpfw IV estis la plej bonaj germanaj tankoj. Tamen, ilia flanko kaj malantaŭa kiraso estis penetrita ne nur per la pafiloj de la novaj sovetiaj T-34 kaj KV-tankoj, sed ankaŭ per la pafiloj de la T-26 kaj BT malpezaj tankoj, same kiel 45-mm sovetiaj kontraŭtankoj. pafiloj (la tiel nomataj "pigoj"). Nur 76-milimetra kalibro kontraŭtanka pafilo povis penetri la frunton de la T-4.
  Alisa Selezneva notis: "Adolf Hitler ne estas tiel malvarmeta viziulo!"
  La apero de T-34-tankoj en bataloj postulis radikalan ŝanĝon en la dezajno de germanaj tankoj, same kiel ilian taktikan uzon. Se antaŭe la ĉeftasko de la Wehrmacht-tankotrupoj estis subpremi malamikan infanterion kaj artilerion, nun la ĉeftasko estis venki malamiktankojn je maksimuma distanco. Por atingi tion, estis planite re-ekipi la mezajn tankojn per 75-mm longtubaj pafiloj.
  Alisa Selezneva rimarkis ĉi tie: "Ĝi alportis al ni certan problemon."
  Malgraŭ la modernigo de la mezaj tankoj Pz Kpfw III kaj Pz Kpfw IV, celantaj pliigi sian pafforton kaj kirasan protekton, ili daŭre estis malsuperaj al la novaj sovetiaj tankoj en ŝlosilaj indikiloj. Kvankam, ekzemple, longtuba 75 mm kalibro pafilo jam en tankoj kiuj eniris servon en marto 1942 estis pli alta en penetra potenco al la Zis-34, kiu estis ekipita per la T-34. Kaj la nova kalibro de 48 el, kaj eĉ kun sub-kalibraj konkoj, faris sian avantaĝon en fronta kolizio tiel rimarkebla, ke en la aŭtuno de 1942, sovetiaj komandantoj ricevis instrukciojn por eviti venontajn batalojn kun germanaj mekanikaj monstroj. La germanoj havis problemon kun la T-3. Pro la pli malgranda gvatturetinterspaco, estis malfacile instali longtuban kontraŭtankan pafilon sur ĝi. Do ni devis aŭ limigi nin al kalibro de 50 milimetroj, kvankam kun barela longo de 60 El, aŭ mallongtuba pafilo de kalibro de 75 milimetroj. Ne malbone por pafi fragmentiĝon kaj eksplodemajn obusojn. Eble tial la tanko Pz Kpfw III, kiu formis la bazon de tankunuoj en 1940-1942, ne plu estis produktita ekde junio 1943, kaj diversaj specoj de specialaj tankoj kaj memveturaj pafiloj estis kreitaj sur ĝia bazo. La meza tanko Pz Kpfw IV, kiu estis modernigita plurajn fojojn, restis en produktado ĝis la fino de la milito.
  Alisa Selezneva eĉ ŝercis pri tio: "modernigo estas kiel degenero!"
  La realaĵoj de batalaj tankkolizioj sur la orienta fronto en la unuaj monatoj de la milito igis la gvidadon de Hitler krei novajn specojn de kirasaj veturiloj kaj, antaŭ ĉio, pezajn tankojn kun sufiĉa kirasa protekto kaj granda pafilpotencialo. En aŭgusto 1942, seria produktado de la peza tanko Pz Kpfw VI "Tiger" komenciĝis, armita per 88-mm kanono (ĝi estis origine kreita kiel kontraŭaviadila pafilo). De aŭgusto 1942 ĝis aŭgusto 1944, 1,354 Tigroj estis produktitaj, kaj plie 5 Porsche-tankoj uzitaj por trejnadceloj.
  Alisa Selezneva ruze diris: "Kaj la tigro montriĝis morta... Tute morta!"
  En novembro 1942, nova, pli manovrebla Pz Kpfw V Panther-tanko kun 75 mm longtuba pafilo estis kreita, kiu laŭsupoze kompensis la mankojn de la Tiger-tanko. Laŭ diversaj kriterioj, ĝi povas esti atribuita al kaj mezaj kaj pezaj tankoj. Por pliigi la fidindecon de la kirasprotekto de la tanko, germanaj specialistoj pruntis la karenformon de la sovetia T-34-tanko. Kvankam la klinita aranĝo de la kiraso jam estas konata de la Makabeoj de la unua mondmilito. Entute 5967 Pz Kpfw V "Panther" tankoj estis produktitaj. Surbaze de la Pz Kpfw V Panther-tanko, la sekvantaroj estis produktitaj: la Jagdpanther tankdestrojero (88-mm pafilo, 392 ekzempleroj) kaj la Bergepanther kirasa veturilo (339 ekzempleroj).
  La amiko de Angeliko pafis reen... La ĉieaj "Salamandroj" aperis sur la ĉielo. Tiuj ĉi pulmoj, preskaŭ tute faritaj el ligno kaj ŝaŭmo de la maŝino, eksplodis kiel demonoj el la lafo kovranta la fajran Gehenon.
  Sed Alisa Selezneva eĉ ne povis moviĝi ankoraŭ, tial ŝiaj teneraj lipoj nur flustris malbenojn.
  La lasta peza tanko estis la eĉ pli peza tanko Pz Kpfw VI B Konigstiger (Tiger-2 aŭ Royal Tiger, 68 tunoj), liberigita en januaro 1944. En ĝi, germanaj dizajnistoj volis kombini la manovreblon de la Pantero kun la pafforto de la Tigro. Por la unua fojo, Pz Kpfw VI B partoprenis en la batalo sur la ponto Sandomierz en aŭgusto 1944. Antaŭ tiu tempo, sovetiaj trupoj ricevis la pezan tankon IS-2, ekipitan per 122-mm kanono, kiu estis pli bona ol la " Reĝa Tigro" en ĉiuj rilatoj.
  Alisa Selezneva legis la lastan frazon en kampanja broŝuro. Sed honeste, ĉi tio ne estis tute vera. Ekzemple, la fronta kiraso de la gvattureto de la Reĝa Tigro estis 180 milimetroj, kontraŭ 100 por la sovetia IS-2-tanko.
  Preskaŭ duoble la diferenco. Kaj la germana 88-mm kanono havis pli altan komencan rapidecon de la frapanta boneco kaj pli bonkvalitan kiras-penetran ĵetaĵon. Kaj plie 3.5-oble pli alta pafrakteco.
  Entute, dum la Dua Mondmilito, Germanio produktis preskaŭ 27 mil tankojn.
  Relative malgranda nombro, Sovetunio produktis dum ĉi tiu periodo, de septembro 1, 1939 ĝis majo 1945, preskaŭ cent mil veturilojn, el kiuj nur T-34 62 mil. Kaj estas ĉirkaŭ 13 mil pezaj tankoj. Ĉi tio estas potenco. Estas mirinde, ke la germanoj tiel akre kolapsis kaj eĉ la ekonomia potencialo de la tuta Eŭropo ne helpis ilin. Vere, la Fritz ankaŭ havis memveturajn pafilojn.
  Post la malvenko ĉe Kursk, la faŝisma germana armeo ŝanĝis al strategia defendo, kio kaŭzis akran pliiĝon en la produktado de memveturaj pafiloj. Krome, la produktado de tankoj postulis pli da teknologia tempo por produkti ilin. En 1943, la produktado de diversaj specoj de memveturaj pafiloj estis egala en kvanto al la produktado de tankoj. En aŭgusto 1944, tankproduktado sumiĝis al 865 ekzempleroj, kio estis la plej alta figuro dum ĉiuj jaroj de la milito. Antaŭ la fino de 1944, la produktado de memveturaj artileritrupoj superis 1000 monate. La totala produktado de tankoj kaj memveturaj pafiloj en Germanio atingis sian maksimumon en la lastaj monatoj de 1944 - ĝis 1,800 veturiloj monate.
  Alisa Selezneva rimarkis: "la reala totala produktado de kirasaj veturiloj en la Tria Regno komenciĝis nur kiam la milito estis finfine perdita!"
  Kion vi prenos, se ĝi estas nur kataplasmo por mortintoj!
  Depende de ilia batalcelo, memveturaj pafiloj estis dividitaj en tankdestrojeroj, kontraŭtankaj memveturaj pafiloj, sturmpafiloj, memveturaj batalkanonoj kaj memveturaj kontraŭaviadilaj pafiloj.
  Alisa Selezneva ponardis sian kontraŭulon per la vorto: "dividante la infanojn en la ĝardeno".
  Memveturaj kanonoj - tankdestrojeroj - komencis ludi ĉefrolon.
  Angelica ĵus frapis ĝuste ĉi tiun!
  En preparo por la somera kampanjo de 1943, la komando de Hitler dependis de novaj pezaj tankoj kaj memveturaj pafiloj, inkluzive de la Ferdinand tankdestrojero ( Pz Jäg "Ferdinand"), foje nomita la "Elefant" (elefanto). "Elefanto" ("Ferdinando") estis kreita por kontraŭbatali sovetiajn T-34 kaj KV-tankojn. Ĝi havis mason de 65,5 tunoj kaj estis armita per 88-mm longtuba kanono El 71, kies originalversio estis origine kreita por armi aerdefendunuojn. Tiam, fine de la kvardek-unua jaro, aperis plibonigita versio kun multe pli alta komenca ĵetrapideco kapabla penetri 193 milimetrojn da kiraso je distanco de 1000 metroj. Antaŭ la komenco de la Batalo de Kursk, 90 Pz Jäg "Ferdinand" tankdestrojeroj estis produktitaj.
  Ĝi estis tre danĝera aŭto, provu preni unu. Nur la posta memvetura pafilo 152 povis penetri 200 mm da fronta kiraso, sed eĉ tiam Ferdinando povis atingi ĝin de multe pli granda distanco.
  Dum 1944, surbaze de la Pz Kpfw IV-tanko, tankdestrojero kun 75-mm Jagdpanzer IV (Pz Jag IV) pafilo estis produktita. La Jagdpanzer IV tankdestrojero estis plibonigita versio de la StuG III, plenumis la samajn funkciojn ĉe la fronto kaj iom post iom anstataŭigis la StuG III en la armeo. Totalo de 769 Jagdpanzer IV tankdestrojeroj estis produktita.
  Alisa Selezneva bonguste malbenis en la tatara...
  Ekde aŭgusto 1944, du malsamaj tank-konstruadentreprenoj ( Fomag kaj Nibelungenwerke ) samtempe produktis plibonigitajn versiojn de la Jagdpanzer IV tankdestrojero per plilongigita 75-mm PaK 42 L/70 pafilo:
  Pz IV/70 (V) - 930 ekzempleroj (fabrikisto - Fomag), Pz IV/70 (A) - 278 ekzempleroj (fabrikisto - Nibelungenwerke).
  Angelica estis forĵetita dek metrojn for de la eksplodondo de la forĝita faustpatrono. La fajra diablo luktis por leviĝi. Kaj Alisa Selezneva daŭre pensis...
  Lige kun la kreskanta produktado de sovetiaj tankoj kaj memveturaj pafiloj en la tankfortoj de la Tria Reich, ekestis la bezono krei relative malmultekostan kaj, tiel, amasproduktitan tankdestrojeron. Tiucele oni decidis uzi la bazon de la ĉeĥa tanko Pz Kpfw 38(t). Ĉi tiu tankdestrojero estis nomita "Getzer" - Jagdpanzer 38(t) "Hetzer" ("provokisto"). Ĝi havis 75 mm longtuban pafilon kaj 60 mm frontan kirason kun totala pezo de 6,38 tunoj (Ne malbonaj proporcioj por tia malgranda pezo!). Produktado okazis de aprilo 1944 ĝis majo 1945. Entute 2,584 memveturaj pafiloj estis produktita.
  Alisa Selezneva mense krucsignis sin: "feliĉe, iomete."
  Surbaze de la Pz Kpfw V "Panther" tanko, de januaro 1944 ĝis marto 1945, la Jagdpanther tankdestrojero pezanta 46 tunojn estis produktita, sur kiu nova 88-mm longtuba pafilo estis instalita. Totalo de 392 Jagdpanther tankdestrojeroj estis konstruita. La Jagdpanther estis konsiderita la plej bona germana memvetura pafilo.
  Ĉar la blonda militisto jam batalis kun ŝi, estis laŭmode diri, ke ĉi tiu memmovita pafilo ne estas malbona. Kvankam verŝajne mankas al ĝi kirasprotekto.
  Ekde julio 1944, la Jagdtiger tankdestrojeroj pezantaj 70 tunojn kun speciale produktita 128 mm pafilo estis produktitaj surbaze de la Reĝaj Tigroj. La skipo konsistis el 6 homoj (kvar servis la pafilon). 77 Jagdtiger tankdestrojeroj estis produktitaj. "Royal Tiger" kaj "Jagdtiger" havis malbonan manovreblon pro sia granda batalmaso. Ili estis la plej pezaj kirasaj veturiloj iam uzitaj en batalo.
  Alisa Selezneva flustris:
  - Jagdtiger estas monstro de monstroj. Provu trakti ĝin. En kontraŭbatalo, neniu el niaj banduras havas ŝancon kontraŭ li.
  Angelika kolere ekkriis:
  - Sed nun tia sepio rapidas, ke eĉ la Jagdtiger estas malforta kontraŭ ĝi! Ne, mensogas tiuj, kiuj asertas, ke entute 5 120 tankdestrojeroj estis produktitaj.
  Alisa Selezneva denove plonĝis en la historion de malamika teknologio;
  Kontraŭtankaj memveturaj pafiloj unue estis kreitaj surbaze de malpezaj kaj poste mezaj tankoj. Ili estis plejparte armitaj per 75-, 76- kaj 88-mm pafiloj. Tamen, la unuaj kontraŭtankaj memveturaj pafiloj estis 47-mm PaK (t) pafiloj instalitaj sur la ĉasio de la Pz Kpfw IB malpeza tanko inter marto 1940 kaj februaron 1941. Totalo de 202 tiaj kontraŭtankaj memveturaj pafiloj estis ekipitaj.
  Alisa Selezneva ridis: "Jen la Liliputanoj inter la maŝinaj detruantoj!"
  Por kontraŭbatali sovetiajn mezajn kaj pezajn tankojn, estis necese plifortigi kontraŭtankan artilerion, igante ĝin pli granda kalibro kaj memvetura. Estis decidite uzi la ĉasion de la Pz Kpfw 38(t) tanko, kiu antaŭ la fino de 1941 jam estis malmoderna kiel bataltanko kaj havis malaltan rapidecon por gvattanko. Ĝi estis ekipita per kaptita rusa 76,2-mm kanono, transformita por pafi pafon de la germana kontraŭtanka pafilo PaK 40. Ĉi tiu kontraŭtanka memvetura pafilo kun 7,62 cm Pak 36(r) pafilo estis nomita "Marder" - Panzerjager 38(t) Pak 36(r )Marder. Totalo de 363 Marder tankdestrojeroj ( Marder - marto) estis kolektita de aprilo 1942 ĝis aprilo 1943.
  Angelica senespere provis rampi al la parapeto. Ŝi jam perdis sufiĉe da sango, kaj ŝia paleco estis videbla tra ŝia ĉokolada sunbruno.
  En la fonto de 1942, estis decidite instali 75-mm PaK 40/3 kontraŭtankan pafilon sur la ĉasio de la Pz Kpfw 38 (t) tanko. Tiu kontraŭtanka memvetura pafilo, nomita "Marder III" - Pz Jäg 38(t) mit 7.5cm PaK 40/3 (Marder III), estis produktita de novembro 1942 ĝis majo 1944. 1393 veturiloj estis produktitaj (175 ekzempleroj estis konvertita de tankoj).
  Alisa Selezneva mem jam estas timiga, ŝi estas laca, eĉ se ŝi mense enprofundiĝas en tian aĉaĵon, sed ŝi ne havis la forton por ĉesi.
  Surbaze de la malpeza tanko Pz Kpfw II, estis decidite produkti 75-mm Marder II kontraŭtankan memveturan pafilon kun PaK 40/2 kanono. Inter junio 1942 kaj marto 1944, 651 veturiloj estis produktitaj. En la fonto de 1943, antaŭ la somera ofensivo (Operacio Citadel), 201 kontraŭtankaj memveturaj pafiloj kun kaptita rusa 76,2 mm PaK 36 (r) - LaS 762 kanono estis lanĉitaj surbaze de la Pz Kpfw II Ausf D. malpeza tanko.
  Angelica forte grumblis al sia amiko:
  - Nu, ĝi estas malfiksita. Ni rapide aliĝu al la batalo. Kia kanapo... Kiel oni diras de tiaj homoj.
  Alisa Selezneva klakis:
  - Ankoraŭ kelkaj minutoj, kaj mi rekomencos, detruante la malamikojn de Sovetunio. Do ne paniku..
  La blonda militisto provis malsukcese kolekti siajn pensojn.
  Ankaŭ, antaŭ la somera ofensivo sur la Kursk Bulge, 88-mm kontraŭtankaj memveturaj kanonoj "Nashorn" (Nashorn - rinocero), poste renomitaj "Hornisse" (ojstro) komencis esti produktitaj. La Pz Kpfw III/IV-ĉasio (kiel la 150-mm Gummel memvetura pafilo) enhavis la novan 88-mm PaK 43/1 L/71 kontraŭtankan pafilon. Memveturaj pafiloj membrigis servon kun pezaj batalbatalionoj. Totalo de 494 veturiloj estis produktita inter februaro 1943 kaj marton 1945. Malmulto de kontraŭtankaj memveturaj pafiloj bazitaj sur kirasaj trupveturiloj ankaŭ estis produktita. Ĉiuj malpezaj kontraŭtankaj memveturaj pafiloj havis malfermajn lekdomojn ĉe la pinto. Entute, dum la Dua Mondmilito, Germanio produktis pli ol 3,700 kontraŭtankaj memveturaj pafiloj.
  Alisa Selezneva finis siajn pensojn, levis la krurojn kaj tuj eksaltis. La lumoj de rabanta pantero eklumis en ŝiaj okuloj:
  - Ni komencu rikolti!
  La kugloj de la terminatora knabino flugis en la vizaĝojn de la SS-uloj, distorditaj de bestaj ridoj. Alisa Selezneva preskaŭ ekpafis kaj diris:
  - Fas! Paŝtisto... Fas!
  Elektitaj faŝistoj, eĉ ne vidante, sed sentante en sia intesto, kiel terure maldikiĝas iliaj vicoj, falis sur la ventron teren. Ili enterigis sin en betono, aŭ pli ĝuste, ili eĉ faris patosa provo enterigi sin. Nu, same kiel porkoj...
  Angelica notis:
  - Mi tuŝas viajn lipojn kaj sentas malvarmon... Nu, venu uloj kuraĝaj.
  Masiva imperia kancelariokonstruaĵo kun dikaj muroj. Malgraŭ la bombatakoj, ĝi ne estis tro difektita. Ĝi enhavas la ĉefan centron de la malbono, kiu venis al la sankta sovetia lando. Alisa Selezneva jam povas vidi la kupolon de ĉi tiu konstruaĵo. Jes, ĉi tio estas terura afero... Do vi rapidas tien kaj frapas, aŭ eĉ pli bone, kaptas Hitleron.
  Angeliko turnis la kapon al sia blonda amiko; la fajra diablo havis terure batitan vizaĝon. Ambaŭ okuloj estas ŝvelintaj kun nigraj okuloj, la nazo estas platigita kaj estas kontuzoj kaj profundaj gratvundetoj. Oni sentas, ke la knabino estis simple brutale batita, kaj sen la plej eta kompato.
  Alisa Selezneva kuraĝigis sian partneron:
  - Kontuzo kaj abrazio estas la ornamo de viro, kuraĝa militisto estas multe pli malvarmeta ol iu ajn el la viroj...
  Angelica konsentis:
  - Jes, estos pli malvarme... Ĉi tie survoje al la imperiestra kancelario, estas Hitler-tanko "Rat", preskaŭ preta nur sen la ĉasio. Se ni detruas ĝin, tiam ni povas komenci sturmi la konstruaĵon mem. Kaj tie ankaŭ vi povas treni Hitleron, sur ŝnuro...
  Alisa Selezneva sprite respondis:
  - Monujo, monujo, sur ŝnuro... Ĝi pendas sur la rando de la brilanta abismo. Kaj la ghoulo kaŝas sin flanke kaj tenas nevideblan ŝnuron.
  Angelika mallarĝigis la okulojn kaj diris:
  - La tanko "Krasa" estas armita per du 280-mm kanonoj, kaj du pliaj 128-mm kanonoj, plus dek unu kontraŭaviadilaj kanonoj kaj dudek du maŝinpafiloj. La dikeco de la kiraso estas 400 milimetroj. La tuta pezo de la teknologia monstro estas ĉirkaŭ du mil tunoj. Resume, ĉi tio estas granda problemo por ni. Ĉi tiu estas la speco de estaĵo asignita por gardi la imperian oficejon.
  Aliska Selezneva uzis siajn nudajn piedojn por elfosi la rubojn, tiel kreante polvofontanon. Ĝi estis amuza kaj verŝajne bonega. Post kio la blondulino diris:
  "Ĉiu povas perdi justan aferon, sed en maljustaj kazoj ne estas gajnantoj!"
  Angelica konsentis:
  - Vi povas trompi la sorton, sed vi ne povas trompi la atendojn de fatalaj decidoj!
  Alisa Selezneva, konsciante, ke la kaskado de spriteco povas tro longe treni, bojis:
  - Sufiĉas... Mia propono estas, ni eniru la tankon kaj mortigu ĉiujn tie!
  Angelica tuj konsentis:
  - Ĝi estas forbalaita! Kompreneble, ni mortigos kaj disiĝos!
  La knabinoj kuris al la Rat-tanko entombigita en betono. La tasko ne estis facila. Sed la militistoj sufiĉe prudente kalkulis je sorto, kiu helpas la justulojn.
  Do ili falis sur la ventron kaj forrampis kiel glamozaj raŭpoj. Samtempe, la knabinoj estis rapidaj kaj lertaj. Alico havis planon en sia kapo. La germanoj, kompreneble, ne estas malsaĝuloj, kaj ĉiuj aliroj al la superpeza tanko estas kovritaj per maŝinpafiloj. Krome, ĉiu sekcio estis celita. Sed ekzistas ankaŭ kloakigo... Kaj per ĝi tute eblas penetri en la ventron, kiu estas entombigita kaj verŝajne havas subteran konekton kun la imperiestra oficejo de la tanko.
  Do du militistoj, venkante abomenon, prenis ĝin kaj tuj plonĝis en la lukon. Kvankam estas malagrable por la vunditaj knabinoj rampi tra polvaj tuboj plenaj de araneoj, ratoj, blatoj kaj fetoro. Sed ili povas fidi je surprizo.
  La ratoj provis plurfoje mordi la knabinojn sur siaj eluzitaj nudaj piedoj. Sed ili revenis. Angelica kaj la lerta Alisa Selezneva tranĉis ĉi tiujn estaĵojn per ponardoj. Rata sango estas tiel malbona, ke la militistoj retenas naŭzon nur dank' al sia fera temperado.
  Kaj ili rampas plu, malvarma metalo trapasanta la stomakon. Iom tremante... Ho, sed tio haltigas la knabinojn.
  Alisa Selezneva eĉ ŝercas:
  - Estas eliro el iu labirinto, sed ne unu, kiu konsistas el la komplikaj cirkvitoj de malsaĝulo!
  Angelica aldonas:
  - Vi povas nur konfuzi tiujn, kiuj estas konfuzitaj elektante la vojon!
  La knabinoj finfine sukcesis eliri el la kloaksistemo. Estas nur krado antaŭe, kaj ventumilo malantaŭ ĝi. Alice pafas al la unuo, la klingoj de la grandega helico frostiĝas.
  Preskaŭ nudaj militistoj premas inter ili. Angelica tiam metas siajn longajn fingrojn en la seruron. Ŝiaj superkreskintaj ungoj estas tre fortaj, kaj la ŝtala ŝlosmekanismo cedas kun knara knaro. La fajra diablo muĝas:
  - Rusoj foje estas submetiĝemaj al la granduloj, sed ili neniam cedas al sensignifeco!
  Alisa Selezneva, per preciza pafo de silenta pafilo, trafante la gardostaranton, kiu enŝovis sian muzelon, aldonas:
  - Submetiĝi al inda homo ne estas aĉulo, kaj sekvi la kompason ne estas humiligo!
  Angelica grumblis brutale responde:
  - Venu, for de la ŝraŭbo!
  La knabinoj moviĝis kiel kobroj tra domo plena de mungotoj. Ili estis en la ventro de giganta tanko. Ili pafis por mortigi, ŝprucigante la sangon de Hitler sur la kirasplatojn. La nazioj provis respondi al ili, sed alvenis tro malfrue. Do la obusoj flugis al ili, deŝirante iliajn membrojn...
  Alisa Selezneva kantis:
  - La kalva, ebria Fuhrer kuŝiĝis sur la dratojn... Ĉi tio ne estas spilliardo por Hitler... de ĉi tie!
  Angelica aldonis:
  - Ho! Kaj li kriis, stulta, stulta Adik!
  La obusoj eksplodas kaj iliaj fragmentoj frapas sur la kiraso kiel Kingkonga infana sonilo... Kiel mojose estas bati ĉiujn tiel... Kaj totala malvenko sekvas.
  Angelika kantas kune:
  - La bando de Hitler estos aljuĝita, kaj ni faros supon kun Adolf!
  Alisa Selezneva responde:
  - Ne, ne estas juĝo!
  Sub la graciaj, erotikaj, kortuŝaj nudaj piedoj de la militisto, sango premas, kaj ili postlasas spurojn de la filinoj de Marso. Ne estas haltigi ilin, ili estas malvarmetaj sovetiaj knabinoj kun nudaj torsoj kaj abundaj mamoj, kiel la diinoj de la antikveco.
  Ĉiuj tri kupeoj de la grandega duetaĝa tanko estas kovritaj de mortintoj. En la konfuzo, la nazioj ne tuj rimarkis, ke ili estas atakitaj de malsupre, kaj tiel la Terminator-knabinoj senprobleme saltis sur la duan etaĝon. Krome, preskaŭ tute nudaj kaj fabele belaj, ili estis konfuzitaj kun multekostaj prostituitinoj el la haremo de la plej altaj rangoj de la SS.
  Nu, la knabinoj donis al ili Hyperfuck! Mallonge, pli ol kvindek germanoj estis falĉita, kaj "Rato" estis kaptita de sovetiaj trupoj. Estas nur domaĝe, ke anstataŭ ĉasio, ĉi tiu promesplena aŭto estis enterigita en ŝtalbetono. Vi ne povas turni ĝin kontraŭ la faŝistoj.
  Alisa Selezneva ekzamenis la kaptitan koloson kaj sugestis:
  - Nu, kio... Ni estas malsaĝuloj, ĉu ni ne kunportis la ruĝan flagon?
  Angelique murmuris pro ĉagreno:
  - Kaj tiel la dorsosakoj estas plenplenaj. Kaj ne estas nia funkcio ŝarĝi flagojn sur kaptitajn konstruaĵojn. Ni estas kaŝpafistoj. Nia tasko estas mortigi, ne ĵeti kornarojn!
  Alisa Selezneva komencis palpumi per siaj manoj:
  - Ĉu ni almenaŭ povas trovi ian ruĝan ĉifonon?
  Angelica subite ektiris la kapon:
  - Ne indas!
  Alisa Selezneva indignis:
  - Kial ĉi tio ankoraŭ okazas?
  Angelika respondis logike:
  - Ĉar ĉi tio estas supertanko, kvankam grava, sed entute malĉefa celo. La Imperia Kancelario estas pli grava...
  Alisa Selezneva gratis sian nudan krureton malantaŭ la orelon per siaj sang-gluiĝaj fingroj, montrante majstran lertecon:
  - Kaj ĉi tio ankaŭ estas... Kompreneble ĝi estas pli grava... Sed!
  Angelica tiris sian blondan amikon je la kubuto:
  - Do ni kuru pli rapide, ni prenu Hitleron kaptiton. Ĝi estos multe pli malvarmeta!
  Alisa Selezneva kantis:
  - Kaj kiom da afidoj estis... Ĉiu estas pli malvarmeta ol la alia! Ili ricevas brikojn en la vizaĝon, estos multe pli bone tiamaniere!
  Angeliko, anstataŭ respondi, komencis malsupreniri al la unua etaĝo. Sekvis ŝin Alisa Selezneva, mielblondulino, ŝiaj haroj carme nigraj pro polvo, fulgo kaj sango. Ili estis ankoraŭ fabele belaj, sed samtempe teruraj ekstreme. Do tiuj ĉi militistoj kuris malsupren, poste plonĝis en la subteran pasejon al la bunkro.
  Masiva titania pordo staris en ilia vojo. La knabinoj, vidante ĝian nedetrueblecon, plantis eksplodaĵojn prenitajn de la municio en la apudan muron. Ili rekuris kaj ŝaltis la elektron tra la dratoj.
  Ĝi eksplodis, kolapsante miksaĵon de tero kaj betono. Polvo leviĝis kaj tuj falis. Alisa Selezneva grumblis:
  - Jen nia subskriba rusa movo!
  Angelica konsentis:
  - Kompreneble, movu! Eĉ ne la krona, sed la reĝa!
  La knabinoj ensaltis, ĉirkaŭkuris kaj renkontis kradon, malantaŭ kiu estis ventoligoj. Angeliko malfermis la kradon post ĉirkaŭ dek sekundoj, unue plonĝis, kaj Alico sekvis ŝin.
  Male al la kloakoj, rampi tra la ventoligoj estis pli agrabla; estis multe da polvo, sed ne estis ratoj aŭ malbonodora fekaĵo. Kaj la knabinoj rampis laŭ ili, kiel hindaj vipuroj sur ŝnureto de la fama rakonto de Conan Doyle "La Kolora Rubando". Kiom da fojoj Alicio renkontis sian gratitan vizaĝon, kaj la tranĉon, bruligitan, sed samtempe rapide resaniĝantajn, malglatajn piedojn de la fajra militisto.
  Angeliko ronronis, kiam la hararo de Alisa Selezneva, gluiĝemaj pro sango, tiklis ŝiajn malmolajn kalkanojn.
  La knabinoj daŭre rampis kaj malsupreniris. La imperiestra oficejo iris ses etaĝojn subteran, kaj sur la sepa etaĝo estis magazeno kun municio kaj fuelo. Kaj iom flanke... Angeliko, kiel vera infano de la naturo, perfekte sentis en sia intesto, ke tie estas sekreta subtera flughaveno. Kaj la siberiano flustris al Alicio:
  - Ne pafu! Ne faru tro da bruo ĉi tie!
  La blonda militisto konfuzite levis la ŝultrojn kaj kuris sian fingron laŭ la malglata piedo de sia ruĝhara amiko el multnombraj tranĉoj, brulvundoj kaj kaloj:
  - Kial ni alvenis ĉi tien, se ne por pafi kaj mortigi?
  Angelica logike sugestis:
  "Estas miloj da elektitaj SS-soldatoj en ĉi tiu grandega konstruaĵo, kaj ni du ne estas maniero mortigi ilin." Sed necesas kapti Hitleron kaj per tio fini la Duan Mondmiliton unufoje por ĉiam.
  Alisa Selezneva fajfis per laŭta voĉo:
  - Mirinde... Prenu Hitler-on kaptiton! Mirinda.
  Angelica esprimis tute racian penson:
  - Tre baldaŭ la Fuhrer fuĝos el Berlino. Mi pensas eĉ en la sekvaj horoj. Post ĉio, li estas esence rato, ne sen kialo nomita la plej granda tanko de la Tria Reich. Kaj ni li kaj...
  Alisa Selezneva ridetis:
  - Kompreneble.... Vi pravas... Sed...
  La fajrodiablo ruze sugestis:
  - Ni iru al la flughaveno kaj tie atendos la fuĝinta Fuhrer.
  Alisa Selezneva kapjesis:
  - Kompreneble, ankaŭ en ĉi tiu putujo devus esti ventolaj ŝaktoj.
  La knabinoj tamen estis devigitaj serĉi blinde. Provu determini sur kiu flanko estas tia brutale sekreta Berlina instalaĵo kiel subtera flughaveno, kaj eĉ kun la plej bonega aviadilo.
  Alisa Selezneva, kiel vera filino de fajro, komencis kanti por malfermi siajn alimondajn ĉakrojn:
  Nuboj venis de la sangosuĉuloj,
  Infero eksplodis el la Tero ne malproksime!
  La serpento rampas pantsvale krotalo,
  La nuboj estas lumigitaj per sango!
  
  La ondoj flamas, ili plaŭdas kiel infera ŝtormo,
  Kaj li renkontos armeon de la plej kuraĝaj kuraĝuloj!
  Ni protektos belajn dolĉajn virinojn,
  Ni estos indaj je la heroaĵoj de niaj patroj!
  
  Mia tero, kiel dolore vi ĝemis,
  La kontraŭulo lasis cent spurojn de vundoj!
  Sed ni forĵetos faŝismon de ĝia piedestalo,
  La pesto de fortaj jaroj ne daŭros longe!
  
  Kaj la morto jam blankiĝas malantaŭ la nuboj,
  Sed niaj pensoj rapidas al la ĉielo!
  Ni piedpremu la famajn fiulojn en polvon,
  Kaj ni disŝiros la Wehrmacht en duono!
  
  Ni ne konas pacon kaj maljuneco putriĝas,
  Ni estas la infanoj de nia sankta Patrujo!
  Ĉio brila batalis kontraŭ la nazioj,
  Ni estas ŝosoj de ĉi tiuj potencaj radikoj!
  
  Kaj kia malbona bombo eksplodis per forto,
  Kion ni bezonas de ĉi tiu eksplodo de ŝelo, ĉi tiu tondro!
  La batalantoj de Rus' kapablas je multaj aferoj,
  Kaj por la Fuhrer, la supro fariĝos la malsupro!
  
  La infero de la infero ekflamis,
  Rampante laŭ la roko per la barelo de rabanta "Tigro"!
  Kaj la tuta laceco tuj forflugis de ni,
  Estas tempo por amuzaj ludoj!
  
  Granato en mia mano, kaj mortiga ĵeto,
  La Tigro estis forte trafita en la muzelo!
  Kaj Hitler en la kaldrono en la tatara kaldronoĉambro,
  Por ne malkaŝi ĝin al la rusa mondo!
  
  Berlino tremas pro la furiozaj salvoj,
  Jen la ruĝa flago flugas super la Reichstag!
  Kaj la Suno brulis super la Patrujo,
  Post ĉio, la Tria Reich estis reduktita al polvo kaj cindro!
  La kanto inspiris la knabinojn kaj ili, plenaj de ĝojo, lude malfermante la stangojn unu post la alia, fine eliris al la lasta adoranto. Kaj malantaŭ ĝi estas la subtera, bone lumigita flughaveno.
  Angelica unue enŝovis la kapon kaj surprizite ekkriis:
  - Ŭaŭ! Ŭaŭ...
  Alisa Selezneva ankaŭ vidis tion:
  - Ordinara disko, kiel tiuj, kun kiuj ni jam devis batali... Per kio ĝi trafis vin?
  La ruĝhara diablo respondis sen ofendo:
  - Jes, almenaŭ laŭ grandeco. Krome, ĉu vi ne vidas, ke ĝi estas multe pli alta ol antaŭaj batalveturiloj? Ili estis kiel du teleroj kunigitaj, kaj ĝi estis pli kiel luksa Kristnaska kuko.
  Alisa Selezneva ruze ridetis kaj palpebrumis al sia amiko:
  - Des pli bone. Ni kaptu ne nur la Fuhrer, kiu nun estas sincere neniu, sed ankaŭ aviadilon! Eble ankoraŭ eblos flugi kapantaŭen al Marso!
  Angelika ridis:
  - Esti frapita... Ĉi tio estas simbola!
  La knabinoj venkis la lastan malhelpon kaj frostiĝis proksime de la disko. Ili komencis kuŝi tie, atendante la malamikon, kiel tigroj en embusko. Alisa Selezneva eĉ komencis paroli pri abstraktaj temoj.
  Ĉar la libroj de la Biblio estis skribitaj en antikvaj kaj malsamaj epokoj, fare de personoj de malsama nacia spirito kaj socia statuso, ĝi reflektis vidpunktojn kiuj, por milde diri, ne estas en harmonio kun scienca scio, morala kaj religia (jes, eĉ religiaj). ) la kredoj de niaj samtempuloj. Ni ne tuŝu nun sciencajn aferojn. Ne estas diri al studentoj, ke se la Sinjoro Dio estus diktinta, ekzemple, la instruojn de Koperniko aŭ la teoriojn de Einstein aŭ Mendel, la "Sanktuloj de Dio" (profetoj) ne estus kapablaj transdoni tiujn sciencajn verojn en skribante al la analfabetaj judaj paŝtistoj, kiuj vivis antaŭ pli ol 3,5 mil jaroj.
  Alisa Selezneva malestime snufis:
  - Kio pri Einstein? Ĉu li estas superhomo? Lia burĝa teorio de relativeco estos mizere refutita de la komunista scienco!
  Tamen, estas bedaŭrinde, ke en la tempo, kiam la Biblio estis verkita kaj redaktita, la scienca scio de la grekoj, ĉinoj, hinduoj kaj persoj superis la scion de la aŭtoroj kaj redaktantoj de bibliaj libroj. La Sinjoro Dio ankoraŭ instruas al legantoj de la Biblio, ke la ĉielo estas kristala kupolo, 7 'la firmamento de la ĉielo' DEK4 (Genezo 1:7), al kiu la ĉielaj korpoj estas alkroĉitaj (Genezo 1:16-17); super ĉi tiu firmamento estas provizejoj de pluvo, ventoj, neĝo kaj hajlo (Ijob 38:22; Psalmo 32:7; 134:7; Jeremia 10:13); en la firmamento estas loĝejo (trono, domo, templo, oficejo, paradizo) de Dio kaj lia ĉirkaŭaĵo (anĝeloj, Satano, sanktuloj). La tero, laŭ la instruoj de la aŭtoroj de bibliaj libroj, estas tiel firme starigita sur kolonoj, ke ĝi ne povas moviĝi de sia loko (Psalmo 96:10)... La aŭtoroj de ĉiuj libroj de la Malnova kaj Nova Testamentoj estas profunde. konvinkite, ke la homo - kaj la Sinjoro Dio mem - pensas per sia koro ( Genezo 6:15; 8:21; 27:41; Eliro 28:3; 31:6; 35:10; 35;35; 36:2; 36; :8; Readmono 29:4; 1 Samuelo 27:1; Ijob 9:4; 17:4,11; 38:36; Psalmo 4:5; 14:2; 18:15; Proverboj 17:23; Eklezio 2: 1-3; Jesaja 10:7; 33:18; 49:21; Jeremia, 7:31; ... Mateo, 9:4; 15:18-19; Marko, 2:6-8; Luko, 2: 19,35; Romanoj, 10: 10-11;...). Surbaze de la biblia instruo pri la koro en Rusio dum la 19-a kaj komenco de la 20-a jarcentoj intense disvolviĝis la "filozofio de kardocentrismo", kiu parolis pri la koro - la ujo de la homa animo, pri la kompreno de la vero - per la koro. , kaj pri aliaj bibliaj studoj de la koro. Sed la rekta studento de Pitagoro Filolao (6-a jarcento a.K.) en sia traktaĵo "Pri la Naturo" konstatis, ke homo havas la plej gravajn organojn: la cerbo kiel la sidejo de la menso, pensoj; la koro estas la sidejo de la "sentema animo" kaj la genitaloj estas por reproduktado.8 Mi eĉ ne parolas pri Seĉenov, en kies eldonaĵo "Refleksoj de la Cerbo" oni fidinde konstatis sur la scienca kaj eksperimenta nivelo, ke homo. pensas per sia cerbo, kaj ne per sia koro. Kaj ekde la tempo de la kortransplantado, la tuta mondo montriĝis, ke la koro estas unu el la plej simplaj organoj de la homa korpo, ke ĝi estas nur speco de pumpilo, kiu per muskola streĉiĝo ensuĉas kaj elpelas fluidon kaj sangon. La koro kaj ĝiaj individuaj difektoj estas anstataŭigeblaj - kaj jam estas anstataŭigataj! - mekanika artefarita pumpilo aŭ valvo; la anstataŭigo de la koro neniel kondukas al la anstataŭigo de la "animo", la personeco de homo.
  Angelica flustris al Alisa Selezneva:
  - Aŭskultu, ili venas!
  Efektive, senbrue, la pordoj malfermiĝis, kaj aperis pluraj grandaj, tre ŝarĝitaj ĉaroj, eskortitaj de SS-soldatoj el la speciala Regimento de la Imperia Vivo-Gardistoj.
  Ili komencis ŝargi kio estis valora en la ventron de la fluga telero. Pesado okazis antaŭ ŝarĝo. Germano en blanka mantelo kaj malhelaj okulvitroj zorge notis la datumojn.
  - Dek kaj duono tunoj da oro, ses kvarcent kilogramoj da plateno. Estas du tunoj da krudaj diamantoj, sescent dudek kilogramoj, kaj aliaj kvin mil karatoj. Juvelaĵoj: tri tunoj, okcent tridek unu kilogramoj, sep mil karatoj.
  Kaj ankaŭ smeraldoj, rubenoj, topazoj...
  Alisa Selezneva distriĝis, pensante en la direkto de religio kaj kial en ateisma maniero nekutima por ŝi. Aŭ eble ĝi estas karakteriza: Alico kutimas venki memstare, sen fidi je Dio.
  La aŭtoroj de la Biblio dotas sian Dion per mirinda nescio pri la plej oftaj aferoj. Tiel, ilia Dio deklaras ke la vesperto estas birdo, ne mamulo (Levitiko 11:13-19; Readmono 14:11-14); leporo estas remaĉulo, kiu ne havas fendajn hufojn (Levitiko 11:4; Readmono 14:7); supozeble estas flugantaj birdoj kaj insektoj kiuj havas kvar krurojn (Levitiko 11:23), kaj serpento manĝas polvon (Genezo 3:14); ke Dio, "batalanta por la Izraelidoj, ĵetis grandegajn ŝtonojn de la ĉielo" sur la soldatojn de la loka loĝantaro, kaj por supre - "haltis la Sunon super Gibeon, kaj la Lunon super la valo de Ajalon ĝis la judoj venĝis. sur iliaj malamikoj" (Josuo 10: 10-14); ke la Suno en sia movo trans la ĉielon povas ne nur halti, sed ankaŭ komenci sian movon en la kontraŭa direkto - oriente (2 Reĝoj, 20:11; Jesaja 38:8)...
  Angeliko subite kaptis Alisa Seleznjovan per siaj nudaj, fortaj kruretoj je la nazo kaj tiris, minace trikante la brovojn, flustrinte:
  - Ni sekvu min, ni kuŝu sub la ĉaroj kaj tie...
  La blonda militisto unuvoĉe kapjesis:
  - Mi komprenis! Nun.
  Nudaj, preskaŭ nigraj pro polvo, knabinoj trempitaj en oleo rampis ĝis la fundo de la ĉaro. La nazioj, eĉ el la SS-elito, aspektis sufiĉe trompitaj de la malvenko, kiu ĵus estis transdonita de la Ruĝa Armeo. Sekve, ili ne rimarkis la disvastigajn kaj speciale trejnitajn knabinojn por rampi silente.
  La nazo de Alisa Selezneva doloris, premita de la ŝtalaj fingroj de la siberia militisto. Ŝi verŝajne eĉ faris ĝin pruno. Ve, aĉa, eĉ la plej aĉa el aĉa!
  Unufoje sub la ĉaroj, la knabinoj etendis la krurojn kaj brakojn, levis sin, ripozis kontraŭ la facetaj randoj kaj ŝvebis. La ĉaroj iris rekte en la ventron de la aparato...
  Subite montriĝis tre malvarme ene de la holdo, kaj estis duonmallumo. La nudaj kaj varmaj knabinoj preskaŭ tuj ektremis. Angeliko, kiel la plej kutimita al malmoliĝo, diris:
  - Minus tridek aŭ eĉ iom pli malalta... Ne mortiga!
  Alisa Selezneva komentis kun kolero:
  - Se ni blokiĝos ĉi tie dum longa tempo, ni ne daŭros nudaj...
  Angelica interrompis:
  - Mi povas trakti ĝin! Mi havas pli bonan reziston al malvarmo ol fokoj. Malsato kaj soifo pli verŝajne mortigas siberian virinon ol tia malvarmo.
  Alisa Selezneva grumblis:
  - Mi ne volas starigi rekordojn por postvivado. Ni pli bone eliru el la kargokupeo kaj en la loĝejojn. Kaj tiam subite ni efektive flugos al Marso, kio signifas, ke ĝi malaltiĝos al minus 150 en la holdo... Mi pensas, ke knabino pli malvarmeta ol foko ne povos elteni ĉi tion.
  Angelica murmuris kolere:
  - Se ne estas aero, tiam eble mi ne povos elteni ĝin! Kaj do batalu ĝismorte!
  Alisa Selezneva el la ĉaro eliris, sufiĉe strange, sed la vezikoj ankoraŭ sur ŝiaj kalkanoj sentis tre agrablaj pro la frostkovrita metala surfaco. La militisto preskaŭ tuj trovis la ĝustan pordon. Angeliko leviĝis post ŝi. Fire Devil Girl deklaris:
  - La pordo malfermiĝas per kodo. Vi devas atente aŭskulti ĝin...
  Alisa Selezneva kapjesis:
  - Mi scias! Kiam la relajso estas aktivigita kie la kodigo estas fiksita, tre trankvila klako aŭdiĝas. Specifaĵoj de mekanikaj seruroj!
  Angeliko kapjesis kaj metis sian ĉizitan orelon sur la kirason. Alisa Selezneva komencis turniĝi. Unu nombro kongruis. Ankaŭ la dua.. Literoj... ciferoj denove. Kaj nun la plej malfacila parto estas la ĉinaj signoj, el kiuj estas mil. Mi devis turni min. Alisa Selezneva eĉ rimarkis:
  - Ŝajnas al mi, ke la germanoj devus havi rezervan sistemon pli simplan kaj rapidan...
  Angelica konsentis:
  - Ĝi devus, sed verŝajne nur de interne...
  La knabinoj eniris la loĝejon... Kiel atendite, ili estis tre lukse meblitaj, kaj eĉ kun pentraĵoj de grandaj artistoj. La fakto, ke Hitler kolektas tiajn maloftaĵojn estas konata de ĉiuj, sed la fakto, ke tia miraklo estos pendigita sur la muroj de kosmoŝipo... Ĉi tio ĝenerale estas la plej mojosa el malvarmeta!
  La knabinoj malfermis la serurojn kaj poste fermis ilin malantaŭ ili. La loĝejoj konsistis el tri etaĝoj kun altaj plafonoj. Krome estas ankaŭ kelo kun magazeno, same kiel la supro kie estas la kontrolcentro kaj pilotoj.
  La knabinoj sole ne havis tempon por inspekti ĉion; signalo sonis kaj ŝarĝado komenciĝis. Ŝajnas, ke Hitler kaj lia akompanantaro serioze planas foriri...
  La gardistoj kaj sekvantaro alvenis... Elstaraj membroj de la faŝisma menaĝerio. Goebbels estis la unua, kiu lamis. Malgranda, aĉa, flaveca, kun simia vizaĝo. Se iu tia estus fininta en la rasa fako aŭ speciala SS-unuo por purigi la nacion de malsuperaj individuoj, li estus la unua forigita.
  Sed lia edzino Margareta estas bela, svelta kaj kurba virino, kvankam ŝi naskis sep infanojn. Ŝi aspektas kapabla kaj multe pli juna ol sia aĝo. Oni povus pensi, ke la problemoj de la disfalinta Tria Regno tute ne timigas ŝin, kaj la malvenkoj de la Germana Armeo ne ĝenas ŝin. Sed sovetiaj trupoj jam trapenetris al la Imperiestra Kancelario kaj sturmis la Reichstag... Kun ŝi estas ses infanoj, palaj kaj konfuzitaj. Kvin knabinoj kaj knabo, vestitaj en somera stilo kaj iel tro simple sur la fono de la robo de la edzino de Goebbels pendis kun diamantoj.
  La sekva por ĉi tiu paro estas Borman. Dika ulo kun larĝa buĉista vizaĝo. Tipa krimulo, densa, larĝŝultra, preskaŭ kvadrata tipo... En la mano li tenas grandan kaj pezan valizon, por fideleco, ankoraŭ ĉenitan al la pojno.
  Sinjoro Ribbentrop kun monoklo, pompa kiel meleagro sur la brusto, la Ordeno de la Aglo kun diamantoj. Kun riĉe vestita edzino...
  Plue, Hitler mem gratas ... La Fuhrer de la iam Granda Germanio estas terure nervoza, sed provas resti rekta kaj aspekti fiera. La nura persono kun li estas lia edzedzino Eva Braun. Sufiĉe strange, la unua damo de la Tria Regno havas aspekton de tipa kamparanino, kvankam ŝi estas bone konstruita, sed ŝia vizaĝo... similas al tiu de la plej ordinara kolektiva rusino. Vere, sufiĉe bela ... Kaj vestita tro modeste, por la edzino de iu, kiu ĝis antaŭ nelonge regis duonon de la mondo! Kun ili estas sekureco kaj la persona piloto de la Fuhrer.
  Hitler fine faras mallongan paroladon. Ne sen intereso:
  - Vane la bolŝevikoj kaj ĝiaj baptopatroj de la monda cionismo kredas, ke ili venkis! Ni havas neatakeblajn sekretojn en la bazo kaj la plej lastajn superarmilojn. Milito inter Sovetunio kaj la aliancita koalicio estas neevitebla! Kaj ni, estante en nia sekreta kaverno, faros ĉion por ekbruligi ĝin kiel eble plej rapide. Kaj kiam la mondo sangos, niaj kuraĝaj trupoj uzos miraklajn armilojn. Fininte la kompatindajn restaĵojn de la malamiko detruitaj en la reciproka milito. Kaj tiam renaskiĝos la nova Kvara Monda Regno, gvidata de la senmorta Fuhrer Adolf Hitler!
  La parolado montriĝis netipa por, eble, la iama reganto de Germanujo - ĝi estis mallonga, sed, ĝenerale, ĝi diris ĉion!
  Hitler iris al siaj ĉambroj, kaj lia persona piloto kaj kun li tri pliaj asistantoj en speciala skarlato iris al la pilotata kupeo. Survoje, al ili aliĝis kvina tipo, portanta grandajn malhelajn okulvitrojn kiuj kovris la plankon de lia vizaĝo kaj ganto kun walkie-talkie alkroĉita al lia orelo.
  Alisa Selezneva kalkulis:
  - Estas kvin homoj en la kontrola kaj pilota kupeo. La persona gardisto de Hitler konsistas el dek unu soldatoj. Poste estas lia sekvantaro, virinoj kaj la ankoraŭ malgrandaj infanoj de Goebbels - nu, vi ne devas konsideri ilin. Entute estas dudek unu viroj, tri virinoj... Kontraŭ la du plej malmolaj militistoj de Sovetunio... Plie ni havas la faktoron de surprizo ĉe nia flanko. Tio estas...
  Angelica resumis ĝin:
  - Vi devas komenci batalon nur kiam ĝi jam estas gajnita! Sed rifuzi batali jam similas perdi!
  Alisa Selezneva aldonis mallaŭte:
  - Vi povas perdi nur en unu kazo, kiam venko eblas nur hazarde!
  La pako de Hitler estis enhavita en la vivantaj kupeoj de sufiĉe vasta aviadilo, ĉirkaŭ cent metrojn en diametro, kun kelkaj ĉambroj, kiuj permesis al la gvidantoj de la Tria Regno senti sin sufiĉe komfortaj.
  Angelica elpensis sian planon:
  - Kiam la diskaviadilo ekflugas, ni kaptas la pilotojn, kaj tiam ni surteriĝos ĉi tiun aviadilon... Ĉe la loko de niaj trupoj!
  Alisa Selezneva konsentis kun ĉi tiu propono sen argumento:
  - Jes, ĉi tio estas plej bona, ni prenu ilin varmaj!
  La disketo ekflugis tre glate; la knabinoj nur havis tempon por senti etan premon de la aparato, kiu estas deŝirita de la ŝtalbetona surfaco. La pordoj, similaj al tiuj kiuj estus instalitaj super misilsiloj ĉe la fino de la dudeka jarcento, glitis malferme kun iometa kriado. Kaj la disko komencis akiri altecon...
  Ambaŭ militistoj flustris unuvoĉe:
  - Estas tempo!
  La knabinoj supreniris piedpintoj... Tiam ili neatendite renkontis viron portantan nigrajn okulvitrojn kaj kun anteno. Angeliko reflekse ponardis lin en la ingvenon per sia tibio. La efiko estis tiel forta ke ĝi ĵetis la temon supren. Tiam liaj okulvitroj defalis kaj... Antaŭ la knabinoj aperis timiga kvarokula vizaĝo, la eksterterano eltiris oktuban pistolon el sia zono. Alisa Selezneva aŭtomate pafis de sia kokso de sia silenta kaŝpafisto. La ekstertera estaĵo denove ekmoviĝis kaj preskaŭ falis; Angelica sukcesis kapti ĝin. Flav-oranĝaj cerboj elverŝis el la kapo, kun sango de simila koloro.
  Alisa Selezneva diris:
  - Marsanoj estas venereaj!
  Angelica montris al la ok-barela "bandura":
  - Ĉi tio jam estas via parto Alisa Selezneva ... Nu, kiel?
  La blonda militisto ordonis:
  - Ni prenos la reston!
  La atako kontraŭ la pilotoj estis sukcesa, sed Angelica ankoraŭ pafis unu el la plej fervoraj. Post tio, kune kun Alisa Selezneva, ili kontaktiĝis kun la tero ...
  Ili ĵus diris en la radio:
  - Ili ĵetis blankan flagon super la imperiestra kancelario kaj komencis kapitulaci.
  Dum Angelica rakontis al ili gravajn novaĵojn kaj petis surteriĝon, Alisa Selezneva prenis pozicion en la koridoro, preta forpuŝi la atakon de la persona gardisto de Hitler. Ĝis nun, tamen, neniu aperis. La sonrezistaj muroj kaŝis la spurojn de la lukto, kaj la blonda militisto komprenis el la vibro, ke la disko jam malsupreniras. La knabino esprimis:
  - Pli valora ol venka fino estas la komenco de nevenkebleco!
  
  SE SKOBELEV BATALUS SUB NIKOLAS LA UNUA?
  Ekzemple, kial la rusoj ne gajnis la Krimean Militon en 1853-1856?
  Ĉi tio estas vere interesa kaj nekomprenebla. Post ĉio, estis malfacile por la aliancanoj fari armeajn operaciojn en Krimeo. La provizo sole valoras ĝin, trans multaj maroj. Menŝikov plejparte kulpas ĉi tie. Estis li kiu, per siaj nekompetentaj agoj, elmontris la superajn rusajn trupojn al malvenko. Kaj eĉ la heroa defendo de Sebastopolo ne helpis. Kvankam la britoj, francoj, turkoj kaj sardinioj estis elĉerpitaj. Ĝenerale tio estas la unua milito klare perdita de Rusio en kvarono de jarmilo. Antaŭ tio, post la Tempo de Problemoj, Rusio ne perdis grandskalajn militojn, sed nur individuaj bataloj kaj kampanjoj foje finiĝis en fiasko.
  Kaj tiam tia malvenko. Malfeliĉa bato al prestiĝo.
  Sed se la rusa armeo, ekzemple, estus komandita de Skobelev? Ni diru, ke tia granda komandanto estis bonŝanca naskiĝi pli frue... Tiam la historio estus irinta tute alie!
  Ĉi tie la rusoj venkas unue la britojn kaj poste la francojn en Krimeo. Tiam la turkoj kaj sardinioj estas venkitaj. La kontraŭmilita movado kreskas en Anglio. La turkoj perdas la Kars-fortikaĵon kaj perdas la militon en Transkaŭkazio. En Francio, grandega Maidan eksplodas kontraŭ Napoleon III, kiu apenaŭ povas esti subpremita. Sed Francio estas malfortigita kaj la revolucio brulas.
  Nikolao la Unua ne tro strebis por konkero, kaj post serio da venkoj li finis pacon kun Turkio kiu estis utila por li mem. Rusio aneksas okcidentan Armenion, Karson, Erzurum, Tanrog kaj eĉ ricevas parton de Jerusalemo.
  La Otomana Regno malfortiĝas eĉ pli, sed daŭre estas konservita. Rusio ankaŭ ricevas parton de Rumanio. Dume, ŝanĝoj okazas en Eŭropo. La Aŭstra imperio plifortiĝas. La milito kun la Sardinia regno kondukas al la venko de la aŭstroj. Napoleono la 3-a volis eniri la militon, sed Nikolao la unua minacis ke li helpos Aŭstrion. Kiel rezulto, la Aŭstra Imperio disetendiĝis, absorbante la tutan nordon de Italio.
  Nikolao la Unua ankaŭ aneksis terojn en Ĉinio, sen milito, vastigante la limojn en la Oriento. Rifuzite apogi la jankiojn en la batalo kontraŭ la suduloj.
  Kaj ĉi tio kondukis al iuj ŝanĝoj en la historio. La trupoj sub la komando de generalo Lee povis venki la nordulojn en decida batalo kaj preni Vaŝingtonon. Kiel rezulto, la nordo baldaŭ ĉesigis la militon kaj rekonis la konfederacion kiel sendependa. Do Usono restis dividita.
  Nikolao la Unua vivis relative longan vivon laŭ caraj normoj. Sub li, la aŭtoritato de Rusio estis plu fortigita kaj ĝiaj limoj disetendiĝis. Sed la reĝo mortis en 1864. Aleksandro la 2-a supreniris la tronon. Kaj servuto ankoraŭ regas en la lando. Por ne ĝeni la terposedantojn, Aleksandro ne abolis servuton. Sed la nombro da servutuloj malrapide sed certe malpliiĝas.
  La ekspansio en Centran Azion okazas. La rusoj atingas Afganion. Nova milito ekas kun Turkio, kiu finiĝas kun la kapto de Konstantinopolo. Antaŭe batita Anglio volas denove eniri la militon, sed trovas sin venkita. Kaj Aŭstrio ricevas sian propran terpecon - Bosnio kaj Hercegovino.
  Rusio kaj Aŭstrio estas en strategia alianco. La provo de la germanoj venki la aŭstrojn finiĝis en la malvenko de Prusio. La sudgermanaj teroj estis ceditaj al la Habsburga Imperio. Aŭstrio ŝveliĝis, sed iĝis eĉ pli malantaŭa.
  Aleksandro la 2-a alvenis en Turkio, kiu malaperis de la mondmapo. Egiptujo estis okupita de la britoj. La Rusa Imperio ankaŭ konkeris Iranon kaj Irakon. Sed Britio akiris Hindion kaj Pakistanon. Baldaŭ, dum la militoj, Mezoriento fariĝis rusa. En Francio, Napoleono la 3-a estis renversita, kaj la milito inter ĉi tiu lando kaj Aŭstrio komenciĝis. Britio estis venkita fare de la rusoj kaj ne malhelpis la vastiĝon de la krono.
  Ĉar ekzistis neniu abolicio de servuto, ekzistis neniu movado de la Popola Volo. Aleksandro la 2-a vivis longan vivon. Li ne vendis Alaskon, konkeris kelkajn terojn en la sudo, kaj eĉ atingis la Hindan Oceanon kaj la Ruĝan Maron.
  Sub li, Rusio fariĝis grandega, eble la plej granda potenco en la mondo.
  Rusio inkludis terojn de Egiptujo ĝis Hindio, aŭ pli ĝuste la Induson. Pakistano parte restis kun Anglio, sed Britio estis devigita jesi tiri la limon laŭ la Induso. Saud-Arabio, Irano, Sirio, Afganio kaj aliaj landoj fariĝis rusaj provincoj.
  Aleksandro la 2-a vivis en la dudeka jarcento, regante dum preskaŭ tridek ok jaroj. En 1901, Aleksandro la Tria akiris potencon. Sed se lia patro gajnis la kromnomon bonege, tiam lia filo ricevis la laŭrojn de la maro. La milito kun Japanio fariĝis serioza provo por Rusio. Male al reala historio, servuto daŭre estis en forto en Rusio. Kaj ĉi tio igis la situacion en la lando pli stabila.
  Sed la Transsiberia Fervojo jam estas konstruita, kaj la trupoj povas esti provizitaj.
  La rusa armeo, havante nombran superecon kaj pli grandan batalsperton, rapide venkis la japanojn surtere. Sed sur la maro, Rusio tiel sukcese agis. Krome, admiralo Makarov mortis, kaj sen li ĉio misfunkciis.
  La eskadro de Roĵdestvenskij alvenis de la Balta Maro, sed survoje ĝi estis atakita kaj grave pinĉita de la japanoj.
  La milito kun Japanio, malsame ol la reala historio, daŭris, kvankam rusaj trupoj surtere okupis la tutan Korea Duoninsulon. Aleksandro la Tria estis kolera. Kaj sendis en junio 1905 novajn ŝipojn al la Japana Maro. Nur la venontan jaron, iel, la rusa floto akiris avantaĝon kaj komencis venki. Japanio, malgraŭ la helpo de Britio, finfine elĉerpiĝis. Perdita Tajvano kaj la tuta Kuril-kresto. Kaj tiel, paco favora al Rusio estis subskribita.
  Sed la milito montris, ke la cara armeo suferas de multaj ulceroj. Kaj ke multmaniere ĝi bezonas reformojn.
  Aleksandro la Tria ne eniris la katastrofon proksime de Ĥarkov, kaj vivis pli longe ol en reala historio, eĉ ĝis 1912. Sub li, Rusio inkludis Manĉurion, Mongolion, Koreion, la Kurilajn Insulojn kaj Tajvanon. Aleksandro mem estis moknomita la Paciganto. Tamen oni ne scias kial.
  La milito kun Japanio estis sufiĉe malfacila. Sed aliflanke, la mararmeo evoluis tre forte.
  Nikolao la 2-a iĝis la nova caro. Ĝenerale, la monarko ne havas specialajn kapablojn kaj estas sufiĉe mola. Sed tute ne tiom stulta kiel multaj pensis.
  Aŭstrio iom malfortiĝis pro ĉi tiu punkto. Kaj Germanio plifortiĝis. En 1916, Germanio atakis Aŭstrion kaj kaŭzis plurajn malvenkojn al ĝi. Tiam Rusio eniris la militon. Pli ol okdek sekcioj estis ĵetitaj en la ofensivon. La nombre supera rusa armeo venkis la prusojn. Rusio disetendiĝis eĉ plu tirante linion laŭ la Oder.
  Aŭstrio ankaŭ pliigis sian teritorion tranĉante malsupren sur la germanoj. Germanio estis humiligita kaj forigita al la kategorio de negravaj potencoj. Sed leviĝis Francio, kiu plifortigis siajn koloniojn en Afriko.
  La cara reĝimo pli kaj pli volis Baraton kaj aliajn landojn. Anglio iĝis la ĉefa obstaklo al rusa hegemonio.
  Caro Nikolao la 2-a proponis strategian aliancon al Aŭstrio. Kaj tiu ĉi propono estis akceptita.
  Usono restis dividita en du partojn kaj ankoraŭ ne ludis decidan rolon en la mondo.
  Sed en 1920, finfine, la kontraŭdiroj inter Britio kaj Rusio atingis kritikan punkton. Precipe post la agresemaj deklaroj de la nova Ministro pri Defendo de la Imperio, Churchill, kontraŭ Rusio. Estis vortoj, ke en la aŭtokrata lando la servuto ankoraŭ ne estis abolita kaj la sklaveco ekzistis.
  Sed ĉi tie, kies bovino muĉus, kaj la angla silentus. Estu kiel ajn, diplomatiaj rilatoj estis interrompitaj, kaj Britio deklaris militon al Rusio. Aŭstrio siavice atakis Francion. Komenciĝis interŝanĝo de batoj.
  Komence la britoj estis malbonŝancaj. La rusoj rapide konkeris Hindion, kie la plej multaj el la sepoj transfuĝinta al la rusa flanko, same kiel Birmo. Krome, rusaj soldatoj atingis Singapuron, sed estis nekapablaj preni ĉi tiun fortikaĵon en moviĝo.
  La aŭstroj estis blokitaj en bataloj kun Francio. La bataloj estis sangaj, sed la frontlinio montriĝis neaktiva. Detranĉita Germanio post hezito aliĝis al Aŭstrio en junio 1921... La francoj cedis iomete kaj retiriĝis al Parizo. Nur la translokigo de britaj trupoj savis ilin de baldaŭa katastrofo...
  Sed Rusujo, profitante la distraĵon de la plej bonaj britaj trupoj, trarompiĝis en Egiptujo. La milito en Afriko tamen montriĝis longedaŭra pro la plilongiĝo de komunikadoj. Kvankam la rusoj plejparte venkis. Pasis ankaŭ la jaro 1921. Venis la sekva. Singapuro finfine falis en majo post furioza atako. La rusa armeo malligis siajn manojn. En Afriko, la britoj ankaŭ estis memcerte puŝitaj reen.
  Francio apenaŭ povis elteni la premon. Kaj en Usono denove eksplodis milito inter nordo kaj sudo. Okazis malfacila interŝanĝo de batoj. En la aŭtuno, rusaj soldatoj atingis Maroko kaj forpelis la francojn de tie.
  Kaj en la vintro de 1922-1923, rus-aŭstraj trupoj lanĉis ofensivon, okupante Parizon kaj preskaŭ la tutan kontinentan Francion. Tiel, Britio perdis sian ĉefan aliancanon, kaj la rezulto de la milito jam estis antaŭvidita.
  Sed la lukto daŭris longe.
  Bataletoj de eluziĝo okazis surmare. En Afriko, la rusoj kaj aŭstroj kaptis pli kaj pli novajn koloniojn. Sudafriko falis en novembro 1923, kaj Mozambiko en decembro. La Nova Jaro 1924 estis markita de la surteriĝo de rusaj trupoj en Aŭstralio. Kaj somere, post amasa bombado, fine okazis la surteriĝo en Britio. La batalado daŭris pliajn du monatojn, kaj Anglio estis disbatita...
  Kaj paco finfine venis... Nur en Usono la milito inter nordo kaj sudo ankoraŭ daŭris. La amerikanoj batalis ĝis 1929, ĝis Ameriko estis finfine unuigita sub norda kontrolo.
  Rusio sub Nikolao la 2-a iĝis eĉ pli granda - plurfoje pli granda ol Aŭstrio, kiu venis en la dua loko laŭ teritorio. La lasta potenco vastigis siajn koloniojn kaj inkludis duonon de Francio. Rusio ricevis la nordon de Francio, igante ĝin ĝia provinco. Germanujo ankaŭ ricevis malgrandan pecon. Britio perdis ĉiujn siajn koloniojn.
  Kanado cedis duonon de sia teritorio al Rusio, sed akiris sendependecon. Kaj la cara imperio faris sian provincon Aŭstralio, Hindio, Hindoĉinio, kaj ĝenerale ĉion, kio estis angla kaj franca.
  La plej malbonŝanca caro en la historio de Rusio, li ricevis la kromnomon de la Plej granda dum sia vivo. Tia estas la ironio de la sorto!
  En 1933, Nikolao la 2-a kraŝis en aviadilo en la aĝo de sesdek kvin. La trono estis heredita fare de Alexey II.
  Ĉar Aleksandro la Tria vivis pli longe, alia princino fariĝis la princino, kaj la heredanto naskiĝis sana. Kaj li supreniris sur la tronon sana en la aĝo de dudek naŭ jaroj.
  Komence, la regado estis paca, krom la milito en Ĉinio. Diversaj grupoj provis forpeli Rusion de la teritorio de la Ĉiela Imperio. Rusio iom post iom prenis kontrolon de tiuj teroj. Kaj post pluraj jaroj da milito ĝi finfine akiris piedtenejon en Ĉinio.
  En 1941, milito eksplodis inter Aŭstrio kaj Germanujo... La aŭstroj, malgraŭ sia nombra supereco, komencis suferi malvenkon post malvenko. La germanoj alproksimiĝis al Vieno.
  Sed tiam Rusio eniris la militon, kaj la rusa armeo prenis Berlinon kun la helpo de pezaj tankoj. Resume, Germanio estis dividita, forviŝita de la mapo de Eŭropo. Ekzistis ankoraŭ suverenaj landoj en Eŭropo - ekzemple Svislando, Hispanio, Portugalio, sed ili rekonis sin kiel vasalojn de Rusio kaj Aŭstrio.
  Ĉi tiu situacio povus daŭri longe. Sed Usono plifortiĝis kaj proponis al Aŭstrio militan aliancon kontraŭ Rusio.
  La usonanoj per intrigo sukcesis kunmeti tutan kontraŭrusan koalicion. Inkluzive de Svedio, Norvegio, Danio, Hispanio, Portugalio, Kanado. Nu, krom ili, ankaŭ ofendis Japanion. La landoj de Latin-Ameriko ĝis nun restis neŭtralaj, sed estis pretaj ataki Rusion se la koalicio sukcesos.
  Tiel, la antaŭkondiĉoj por la Dua Mondmilito estis kreitaj. Kiu komenciĝis la 9-an de majo 1945...
  
  
  RANGER KNABINOJ VS Drako
  . PROLOGO
  Post kiam la amerikanoj forlasis Afganion, rusaj aviadiloj atakis la teroristojn, apogante lokajn fortojn de la aero. En la sama tempo, elektitaj specialfortaj unuoj komencis la ĉason al la batalemaj gvidantoj.
  Du ĉarmaj knabinoj, Margarita kaj Anastazio, batalas neegalan batalon en la gorĝo. La belulinoj estas altaj, tre fortaj kaj muskolaj, portantaj protektajn kameleonajn mantelojn. Ĉi tiu alivestiĝo igas la batalantojn nevideblaj, danke al komputila grafiko.
  Sed ambaŭ fraŭlinoj montriĝis sendisciplinaj. Rampinte en la montoj dum dekoj da mejloj kaj stumblante sur bando, ili malfermis fajron, ne volante kunhavigi kun iu ajn. Iliaj rapidpafaj maŝinpafiloj, kun kugloj kun uraniaj kernoj, estas la veraj portantoj de morto. La inaj militistoj, saltante en la neĝo, trafis la Mujahideen.
  Margarita pafis grenadilon, pulsaro ekbrilis, batante tuta dekduo da banditoj. Kelkaj gutoj da sango eĉ atingis la travideblan kirason de la kasko.
  La knabinoj havas la plej modernajn armilojn. Komputila gvidado.
  Ili, du altaj karulinoj, valoras tutan regimenton. La inaj militistoj sendas fajreksplodojn, terenbatante la Mujahideen en vicoj.
  La tero brulas kaj sango ŝprucas. La Mujahideen urĝe revenas. La knabinoj finfine estis hokitaj. Ĝi ne estas malbona por ilia kiraso, sed la kameleona mantelo estas malorda. Tamen, la komputila nevidebla aparato estas tro fragila, kaj praktike ĝi ne estas tiel bona kaj sufiĉe multekosta.
  Estis tro da militistoj.
  Margarita sugestis:
  - Ĉu ni alvoku plifortikigojn?
  Anastazio negative skuis la kapon:
  - Ni faru ĝin mem!
  La knabinoj, en kaskoj kaj batalkostumoj, daŭrigis la batalon. Ili uzis malgrandajn sed tre densajn kuglojn kun eksplodaĵoj. Sed tamen la municioprovizo finiĝis. Kaj la militistoj daŭre venis.
  La knabinoj komencis foriri. Sed jam estis tro malfrue. Ili trovis sin en vera kado. Centoj da muĝahidinoj venis de ĉiuj flankoj.
  Margarita murmuris:
  - Ni mankis municioj kaj grenadoj. Nun restas nur man-al-mana batalo!
  Anastazio ridetis kaj rimarkis:
  - Du kontraŭ mil! Restas nur unu afero!
  Margarita kapjesis konsente kaj faris saluton:
  - Jes, ni vokas fajron sur ni mem!
  Anastazio kriegis, forskuante la polvon; ŝi estis denove trafita per grandkalibra fusilo. "Verŝajne estos kontuzo," pensis la knabino.
  Li ĉirkaŭrigardis kaj kriis:
  - Estas breĉo! Ni ensaltu, eble ni travivos la senŝeligadon!
  Margarita elsendis en la radion:
  - Ĉirkaŭ ni estas pli ol mil banditoj! Sur la kvadrato 54-85-83, donu fajran maron!
  La knabino estis trafita denove per dekduo da kugloj tuj, terenbatante ŝin denove. Tra la kiraso, la muskola korpo sentas la batojn. Ili ankaŭ trafis Anastazion.
  Ambaŭ knabinoj rampis kvarpiede al mallarĝa interspaco en granita monta fendeto. Anastazio trapremis unue, glitante en la profundon, poste Margarita. Pezaj obusoj kaj raketoj de rusa artilerio jam falis de supre.
  Granda fragmento trafis la kaskon, rompante la karbonfibron. Kvazaŭ li estus trafita en la dorso de la kapo per klabo. La miregigita knabino apenaŭ glitis tra la fendo kaj komencis fali malsupren en profundan, senesperan abismon!
  . ĈAPITRO #1
  La knabinoj vekiĝis kaj malfacile ekleviĝis. En siaj manoj ili tenis jam senutilajn maŝinpafilojn Peter the Great-2 , kiuj havas dek pafreĝimojn, sed nuntempe estas senutilaj pro manko de kartoĉoj kaj obusoj por miniaturaj ĵetgrenadoj.
  Margarita unue ĉirkaŭrigardis. Ili estis en urbo, en stranga urbo, jen unu antikva domo en la gotika stilo, la alia, moderna ĉielskrapanto ŝvebis en la ĉielon. La knabino demetis sian kaskon por pli bone rigardi la urbon. La vento blovis en mian vizaĝon. Sufiĉe varma, dudek kvin gradoj. Vi povas vidi la sunon sur la ĉielo tra la oranĝaj nuboj. Ĝi estas tamen io ne tute ordinara. Kiel seslatero.
  Anastazio ankaŭ demetis sian kaskon. Ŝi rektigis siajn kuproruĝajn harojn. Ambaŭ knabinoj havas tre belajn, junajn, freŝajn vizaĝojn. Blondulino kaj ruĝharulo, kaj alta kaj larĝŝultra.
  Estis klare, ke la stratoj estas kovritaj de konstruaĵoj - miksaĵo de moderna kaj antikva. Jen malproksime galopas ĉevalo kaj trenas ĉaron kun fojno. Kaj tiam ultramoderna aŭto kun sonoriloj kaj fajfiloj rapidas de la flanko.
  Vere, estas malmultaj homoj sur la urbaj stratoj. Kaj kelkaj palaj ombroj balanciĝas en malsamaj lokoj.
  Anastazio demandis, kun iom da dubo:
  - Ĉu tio estas la lumo?
  Margarita levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Mi sentas doloron pro la kontuziĝoj, kiujn la kugloj donis al mi. Kaj al mi tute ne ŝajnas, ke restas nur la animo.
  La knabino tuŝis la nuan kapon kaj murmuris:
  - La bulo restas. Ne, ni havas nian propran malnovan karnon.
  Anastazio kantis eksterloke:
  "Vi parolis, mia animo, sed vi pensis nur pri la korpo, mia senkulpa korpo!"
  La militistoj ridis. Knabo tiris al ili sur brila tabulo kun radoj. Tute homa, en pantaloneto kaj ĉemizo kun hela bildo de drako, pentrita vizaĝo kaj koloraj sneakers.
  Alproksimiĝante al la knabinoj, la adoleskanto demandis:
  - Ve, kian mojosa vestaĵo vi havas! Verŝajne el viandmuelilo?
  Margarita ridetis kaj respondis:
  - Nu, ne de la feriejo!
  Anastazio skuis sian fajran hararon kaj diris:
  - Kaj milito vekas la apetiton!
  La knabo turniĝis sur la tabulon kaj demandis:
  - Ĉu vi batalos kontraŭ la drako?
  Margarita surprizite levis la brovojn:
  - Kio?
  La knabo ridetis, lia pentrita vizaĝo ektremis. Estis ankaŭ drako desegnita sur ĝi:
  "Ĉiu, kiu venas al nia urbo, volas batali kontraŭ li." Tio estas la kutimo.
  Anastazio ridis kaj respondis:
  - Mi estis trejnita pri luktosporto ekde mi estis dujara, kaj mi povas batali kontraŭ via drako. Mi simple ne komprenas, ĉu ĉi tio estas via kutimo?
  La knabo respondis:
  - Vi estas el alia mondo, kaj vi povas esti danĝera! Do filtrilo atendas vin!
  Kaj li rekuris sur la tabulon. La knabinoj reflekse levis siajn pafilojn. Sed ankoraŭ estis nenio por pafi.
  Margarita rimarkis kun rido:
  - Jes, ĝi ne aspektas kiel ĉielo. Kvankam, ne estas diabloj en la vido!
  Anastazio racie notis:
  - Ni nun estas en alia mondo. Sed la knabo parolas, ŝajnas, la rusan.
  Ĉi tio estas stranga!
  Margarita sugestis:
  - Ni promenu tra la urbo. Eble ni vidos ion interesan.
  Ambaŭ belulinoj marŝis rapide laŭ la strato. Ankaŭ la pavimo estis miksita: fandita bazalto, freŝa asfalto kaj pavimŝtonoj de la Mezepoko.
  Pikitaj botoj plaŭdis sur la pavimŝtonoj. La batalprocesoj havis termoreguligon, sed la sukceso igis ĝin panei. Do estis iom varmege, precipe kiam oni marŝas rapide.
  Tamen la knabinoj ne kuraĝis demeti siajn kostumojn. Sub la kiraso ili havas nur bikinojn: maldikaj mamzonoj kaj kalsonoj, kaj en ĉi tiu formo estas domaĝe promeni ĉirkaŭ la urbo.
  Margarita ĉirkaŭrigardis la urbon per akraj, safirkoloraj okuloj. Ŝiaj haroj estis iomete oraj kaj buklaj. Ŝi estas bela vizaĝo, eĉ tre, kiel anĝelo. La rufa hararo kaj smeraldaj okuloj de Anastazio donas al ŝia beleco diablan nuancon. Ambaŭ knabinoj okupiĝis pri luktosporto ekde la aĝo de du jaroj, kaj estis mondĉampionoj en miksaj sportoj. Krome, ilia genetiko estis plibonigita, igante la paro la plej timinda en la rusaj specialaj fortoj. La knabinoj, malgraŭ sia juneco, havis multajn premiojn kaj la titolon de kapitano.
  Ili, kompreneble, ne tro timis iun drakon. Vere, ĉi tiu monstro kun sep kapoj estis prezentita sur la muroj de nubskrapuloj kaj antikvaj konstruaĵoj. Ĝi aspektis minaca. Krome, la knabinoj ne havas iujn ajn armilojn, kaj karateo sole ne povas faligi tian giganton.
  Fantomo glitis preter la knabinoj. Pala, diafana. Li flustris kviete:
  - Ne fidu al iu ajn!
  Margarita rime respondis:
  - Fidu sed kontrolu!
  La knabinoj rapidigis sian paŝon. Ne, ĝi vere ne aspektas kiel la alia mondo. Ju pli ni marŝis, des pli ni ŝvebis en batalkostumo desegnita por batalo en malvarmaj kondiĉoj. En Afganio vintre estas malvarme en la montoj, proksimume same malvarme kiel en mezvarma Rusio. Somere, male, estas varmege. Estas mirinde, kiel lokaj knaboj kuras nudpiede sur akraj, varmaj ŝtonoj la tutan tagon. Kiel veraj kameloj.
  Tamen la knabinoj mem, kun plezuro, sen ŝuoj sur la montaj deklivoj, amis kuri. Iliaj kruroj estas fortaj, ili rompas stakon da brikoj.
  Ili marŝis, kaj la knaboj komencis tuŝeti malantaŭ ili. Ŝajne la uloj estis altiritaj de sia beleco kaj la fakto ke la militistoj estis novaj. La uloj ĉi tie havis minikasedojn, poŝtelefonojn, kelkaj havis iPhonojn.
  Sufiĉe moderne vestitaj, portante sneakers.
  Sed iuj, male, estis en ĉifonoj, en vestaĵoj kiel sakaĵoj, nudpiedaj aŭ en lignaj ŝuoj kaj tenante bastonojn kaj forkojn en la manoj.
  Pli kaj pli da knaboj kolektiĝis. La vento blovis, kaj la kuproruĝaj haroj de Anastazio komencis simili al la proleta standardo, per kiu ili sturmis la vintran palacon.
  Knabinoj ankaŭ aperis. Nur ili ĉiuj estis en malriĉaj, ŝiritaj roboj, kun polvokovritaj, nudaj piedoj, kaj tenantaj serpilojn en la manoj, kiuj ĝenerale aspektis ridinde por granda urbo. Vere, unu malbone vestita maldika knabino havis tute modernan magnetofonon pendantan sur ŝia ŝultro. La rikoltilo aspektis eĉ pli ridinde en liaj manoj.
  Estas strange, sed neniuj plenkreskuloj estas videblaj. Kvazaŭ ĉi tio estas ia infana mondo, krome, elpensita de la direktoro dum alta.
  Vere, ĝuste kiam la knabinoj volis demandi, ekbrilis nubo kaj aperis tri gardistoj. Jes, ĉi tiuj ĝenerale estas tipoj:
  En kaskoj, kirasoj, kun halebardoj - nu, tipa mezepoko, kaj malantaŭ ili estas la plej novaj maŝinpafiloj kun optikaj vidindaĵoj.
  La plej granda el ili, kun griziĝinta barbo, diris per profunda voĉo:
  - Kiuj estas ili? Ĉu vi havas dokumentojn?
  La knabino kun oraj haroj respondis:
  - Kapitano Margarita, heroo de la Rusa Federacio, specialforta grupo "Suvorov"!
  Knabino kun kuproruĝa hararo lerte diris:
  - Kapitano Anastasia, heroo de la Rusa Federacio, grupo de specialaj fortoj "Kutuzov".
  Kaj ambaŭ militistoj transdonis la dokumentojn. Ili, kompreneble, kunportis ksivojn, oni neniam scias. Ili kaŝis ĝin, tamen, en la kalkanoj de batalkostumo.
  La gardisto rigardis la dokumentojn kaj morne rimarkis:
  - Vi estas nur pli da viktimoj kaj militistoj. Ĉu vi volas batali kontraŭ drako?
  Margarita honeste respondis:
  - Nia profesio estas batali, sed se la afero povas esti pace solvita, tiam ni ne kontraŭas!
  Anastazio aldonis:
  - Por batali, vi devas eltrovi ĝin!
  La altranga gardisto kapjesis:
  - Bone. Sed tiuj, kiuj eniris nian urbon, estas eblaj spionoj. Ili estas senditaj al malfacila laboro kiel malobeante la leĝon enirante la grandurbon sen permeso. Kaj vi ankaŭ havas armilojn!
  La gardisto montris al la maŝinpafiloj kaj grumblis:
  - Mallonge! Se vi ne volas batali, iru al la ŝtonminejoj, en eternan sklavecon, ĉar en nia urbo la tempo alie fluas, kaj se ili ne mortigos vin, vi portos kaj hakos ŝtonojn dum miloj da jaroj!
  Anastazio sulkigis la brovojn:
  - Eterneco en la ŝtonminejoj? Tiam estas pli bone batali!
  Margarita forte suspiris:
  - Ni ne havas elekton.
  La gardisto ridetis kaj diris per profunda voĉo:
  - Do vi konfirmas, ke vi defias la drakon?
  La Ranger-knabinoj unuvoĉe ekkriis:
  - Jes!
  Ĉi tie ĉirkaŭ la knabinoj turniĝis. Knaboj kaj knabinoj kun sovaĝaj krioj komencis disiĝi. Aperis fantomoj, sovaĝaj timigaj fantomoj. La knabinoj meĥanike tiris la ellasilon de siaj maŝinpafiloj, sed nur klakoj aŭdiĝis. Kaj estas neverŝajne, ke kuglo haltigos fantomon.
  Tiam la militistoj estis kaptitaj de ventego, kaj turnadis ilin en buntaj ekbriloj.
  Margarita kaj Anastazio sentis kvazaŭ iliaj korpoj estus plenigitaj per varma metalo, ĝi estis timige.
  Sed ĝi daŭris nur kelkajn sekundojn. Tiam, la knabinoj denove sentis solidan teron sub siaj piedoj. Kaj la muĝado de multaj glutoj.
  Margarita levis la kapon kaj ekkriis:
  - Ne diable!
  Anastazio konfirmis:
  - Jes, ĉi tio estas vidaĵo!
  La knabinoj trovis sin en la centro de grandega stadiono. Sur ĝia fono, Luzhniki ŝajnis kiel infana sablokesto. La standoj estas pentritaj en ĉiuj koloroj de la ĉielarko, estas multe da homoj sur ili. Estas multaj infanoj, kaj ankaŭ malsamaj, de modernaj kaj eĉ penditaj per juvelaĵoj, ĝis ragamuffins. Ekzistas ankaŭ plenkreskuloj, kvankam estas malpli da ili, kaj ursoj, aŭ homoj kun porkmuzeloj.
  Ankaŭ estas grasaj musoj en homaj vestaĵoj. Ĝenerale, la homamaso estas diversa. La knabinoj ankaŭ rigardis la krokodilojn en smokingoj. Jes, ĝi estas interese, kompreneble.
  Ĝenerale, ekzistas multe pli malsamaj dupiedaj bestoj ol ordinaraj plenkreskaj homoj.
  Vere, pli ol duono de la publiko ĉi tie estas infanoj, kiel la knabinoj divenis. Dekmiloj! Kaj ankaŭ iuj malsamaj. En ĉifonoj kaj luksaj vestaĵoj, pentritaj kaj malpuraj. Kelkaj kun agrikulturaj iloj. Kaj iuj havas tekkomputilojn kaj iPhonojn. Aŭ eble estas poŝtelefono en unu mano kaj sarkilo en la alia.
  Ĝenerale, la loko estas tre stranga.
  Anastazio fajfis kaj rimarkis:
  - Jen, se vi taksas per okulo, vi ne konvenos al cent mil individuoj. Kaj kiam ili alvenis ĉi tien?
  Margarita konsentis kun tio:
  - Jes, estas mistero! Aŭ ili atendis nin anticipe, aŭ ili scias pretigi post kelkaj sekundoj.
  La knabino faris kelkajn paŝojn sur la gruzo de la stadiono. Estis stangoj, kaj horizontalaj stangoj, kaj ringoj. Vere, en la malproksimo. La areo estas grandega, pli ol Luzhniki, kvin fojojn. Kaj poste, kompreneble, estis kie konkuri. La loko mem estas brua.
  Kaj multaj grandegaj drakoflagoj. Krome, la besto ĉiam estas malsama laŭ koloro, laŭ la formo de siaj flugiloj kaj en sia jungilaro. Estas nur sep kapoj la tutan tempon, sed la kronoj sur ili estas malsamaj en ĉiuj bildoj, kaj neniam ripetiĝas.
  Kaj fariĝis eĉ pli varma. La knabinoj ŝvitis en siaj karbonfibraj batalkostumoj.
  Aŭdiĝis minaca sed sonora voĉo:
  - La Imperiestrino de la Granda Drako-Urbo, Angeliko la Grandioza, salutas tiujn, kiuj iras al ilia morto!
  Kvazaŭ per magio, aperis grandega afiŝtabulo. Estis bildo de la imperiestrino sur ĝi. Kontraŭe al atendoj, ŝi estis tre juna knabino kun hararanĝo la koloro de ĉiuj partoj de la spektro kaj portanta grandegan, lilioforman kronon, brilantan kiel pluraj sunoj kunligitaj.
  Margarita respondis konfuze:
  - Kaj ni ankaŭ bonvenigas vin.
  La imperiestrino anoncis:
  "Ambaŭ militistoj estas kuraĝaj kaj volas batali kontraŭ nia sinjoro. Sed ĉi tio estas freneza kuraĝo, ĉar neniu povas venki nian drakon!
  Anastazio respondis kuraĝe:
  - Ne estas nevenkeblaj batalantoj!
  Angelica kapjesis:
  - Bone! Vi povas vidi ĉi tion mem. Vi venis kun armiloj por mortigi, kaj nun vi pagos por tio!
  Kaj la grandaj okuloj de la imperiestrino ekbrilis per sep koloroj samtempe.
  La spertaj knabinoj eĉ sentis timon. Ĉio ĉi tie estas dolore nenatura. Kaj la okuloj kaj la publiko.
  Margarina flustris al sia kunulo:
  - Estas tiom da infanoj ĉi tie. Kaj la imperiestrino aspektas tiel juna, kaj kelkaj bildstriaj estaĵoj. Ne paco, sed delirium tremens!
  Anastazio respondis:
  - Eble ĉi tio estas moderna infero?
  Margarita volis respondi, sed ŝi ne estis permesita. La signalo sonis, kaj cunamondo ŝajnis balanciĝi sur la ĉielo. Super la stadiono aperis grandega ombro.
  Margarita fajfis:
  - Ĝi komenciĝas!
  Anastazio eksaltis:
  - Sed ne por ni.
  En sekundo, la ombro fariĝis monstro. Nekutime granda, timiga besto ŝvebis super la stadiono. Liaj flugiloj kovris preskaŭ la tutan ĉielon. Kaj la kapoj... Ĉiu el ili havis buŝon, en kiu taŭgus la flughaveno Vnukovo. Kaj la dentoj estas longaj kiel dekkvinetaĝa konstruaĵo.
  Margarita karesis la maŝinpafilon kaj, kaŝante la timon altiĝantan en la malsupra ventro, murmuris:
  - Kaj per kio ili manĝas tiajn gigantojn?
  Anastazio, kies dentoj klakdancis pro nerva krizo, diris, penante konservi trankvilon:
  - Ju pli granda la kabineto, des pli laŭte ĝi falas!
  La buŝoj turniĝis al ilia direkto. La okuloj de la drako estas grandegaj, teruraj, brilantaj, kiel la buŝo de vulkano el kiu lafo erupcias. Tre terura besto, grandeco de asteroido kaj nekredebla malico skribita sur sep inferaj vizaĝoj.
  La infanoj timkriis kaj komencis forkuri. Kaj plenkreskuloj kaj diversaj specoj de bestoj spertis timon. Kvankam la drako ne devus esti minaci ilin. Sed tia monstro kompreneble tremigos eĉ heroon.
  Kaj la knabinoj staris preskaŭ sendefendaj. Iliaj armiloj estas maŝinpafiloj sen kartoĉoj kaj bajonetaj tranĉiloj sur ili.
  Nu, kompreneble, la knabinoj per siaj kapabloj kaj bajonetoj sole estus mortigintaj multajn malamikojn. Sed tia giganto, eble, povas esti prenita nur kun nuklea ŝargo. Kaj tio ne estas certa.
  La knabinoj vere volis forkuri, sed ili restis surloke kun titana peno de volo.
  Margareta kuraĝe diris:
  Pli bone morti sur viaj piedoj ol vivi sur viaj genuoj!
  Flamoj erupciis el la fagoj de la kolosa drako. Sep jetoj elflugis samtempe, el ĉiu kapo de malsama koloro. De ruĝa ĝis purpura, kaj ili konsentis pri la knabinoj.
  La militistoj sentis senfine teruran kaj intensan doloron. Estis kvazaŭ alttensia kurento trapasus la korpon. Kaj tiam la konscio velkis.
  . ĈAPITRO N-ro 2.
  Margarita vekiĝis. Ŝia korpo doloris, ĉiu osto doloris, kvazaŭ ŝi estus kontraŭveturita de masiva usona Ambrams-tanko. La knabino pene sidiĝis. Mi rigardis min. Ŝi estis preskaŭ nuda, surhavante nur bikinon. Korpo kun tre elstaraj muskoloj, ne guto da graso. La abs estas kiel ĉokoladaj brikoj, la haŭto estas sunbrunigita kaj ŝajnas maldika, kaj la muskoloj en la brakoj kaj kruroj estas kiel faskoj de drato.
  Kruroj, brakoj kaj kolo estas ĉenitaj. La knabino provis la ĉenon pri forto. Ĉiu ligilo estas pli dika ol la dikfingro de granda viro, kaj la metalo estas kiel aloja ŝtalo. Eĉ elefanto ne rompiĝos ĉi tie. La ĉelo estas sufiĉe vasta, la fenestroj estas altaj, malgrandaj kaj kun kradoj. Malplena kameno en la muro. Sed ĝi estas sufiĉe varma, ne necesas varmigi ĝin, la vetero estas somero. La muskola Anastazio kuŝas en ĉenoj sur brako da pajlo, ankaŭ en bikino. Tamen ĝi eĉ konvenas al ili. La skulptitaj muskoloj estas tre belaj kaj aspektas kiel kiraso.
  Margarita moviĝis al sia amiko. La ĉeno ĉirkaŭ ŝia kolo streĉiĝis kaj premis la fortan, fortan kolon de la knabino. Margarita povis atingi nur la nudajn piedojn de sia partnero. Ŝi kuris sian ungon laŭ la nuda, elasta kalkano.
  Anastazio ridis kaj rapide ekstaris, ekkriante:
  - Nu, mi havis koŝmaron!
  Margarita respondis kun malĝojo en sia voĉo:
  - Ne estas sonĝo! Kaj la koŝmaro daŭras.
  La knabinoj ekstaris. Pro la ĉenoj ili ne povis fari eĉ tri paŝojn en la ĉelo. Estis klare, ke estas ĉenoj por kvin homoj. Katenoj estis preparitaj por la manoj, piedoj kaj kolo.
  Tamen ĉi tio ne estas la plej grava afero. Sur la pli malproksima muro pendis pinĉiloj, hokoj, boriloj, vipoj, vipoj kaj aliaj atributoj de la torturkazoj de la majstroj. Aparato por la rako ankaŭ estas videbla. La plafono en la ĉelo estas alta, tiel ke la viktimo povas esti levita per siaj levitaj brakoj kaj akre malaltigita.
  Anastazio demandis sian kunulon:
  - Ĉu vi iam estis torturita, Margarita?
  La knabino kun oraj haroj respondis honeste:
  - Ne! mi ne estis kaptita.
  Anastazio ridis:
  - Ankaŭ mi! Ni imagu, ke torturo estas io por trejni kuraĝon kaj ĝi estos pli facila.
  Margarita logike notis:
  - Ni ne estis torturitaj, sed ni kutimis sperti doloron pro batoj de frua infanaĝo. Tio signifas, ke ni ankaŭ povas trakti ĉi tion! La ĉefa afero estas ne plori aŭ ĝemi.
  Anastazio, iom pala pro ekscito, kantis:
  - Mi ne ploros nek krios! Mi eĉ ne ekkrios! Dio punos la malamikojn! Dio punos la malamikojn! Eĉ se mi pardonos!
  Sed la knabinoj havas nenion por amuziĝi. Ne estas agrable esti en torturĉambro. Kaj la ratoj grincas, sed ili timas alproksimiĝi al la muskolaj militistoj.
  Kaj krome mi volas manĝi kaj trinki. Sed ankoraŭ ne estas prizonuloj. La knabinoj silentis, ĉiu memorante sian propran. Kaj heroaĵoj kaj batalado. Kompreneble, la perspektivo de torturo ne estis tre kuraĝiga. Rigardu la ruĝvarman feron fosantan en vian nudan, rondan kalkanon. Ŝajnas, ke en la filmo oni turmentis la markizinon tiel. Ŝi kriegis tiel laŭte. La ĉefa afero, kompreneble, estas neniu ĝemado aŭ kriado. Sed ĝi estas bona en teorio, sed kio pri praktike?
  Margarita komentis, frapante sian nudan piedon:
  - Eble mi devus voki iun? Estas timiga!
  Anastazio protestis:
  - Ne povas atendi pendi sur la rako?
  Margarita respondis logike:
  - Se ili torturos nin, tiam ĝi estas ankoraŭ neevitebla. Kaj se ne, kial do torturi vin. Mi ne trinkis dum unu tago kaj mia gorĝo estas seka!
  Anastazio diris prudente:
  - Kial torturi nin? Kiajn informojn ili povas ricevi de ni?
  Margarita respondis:
  - Ni scias multajn aferojn, sed ĉi tio estas tute alia mondo. Rigardu, tiom da tempo pasis, kaj ne malheliĝas. Ni ne estas ĉe la poluso.
  Anastazio rimarkis kun rido:
  - Aŭ eble nia torturo estas malsato kaj soifo? Ni ne donu plezuron al la ekzekutistoj.
  La knabinoj sidis dum iom da tempo en silento. Tiam ili komencis fari ekzercojn, tintante la ĉenojn. Sed post korpa ekzercado, mi volis eĉ pli manĝi kaj trinki.
  Margarita memoris:
  - Eble ni povas provi memori tion, kion oni instruis al ni. Kaj liberigu viajn krurojn kaj brakojn de katenoj. Manoj, ĝi estas efektive simpla.
  Anastazio murmuris malkontente:
  - Kaj la kapo? Ĉi tio, vi devas konfesi, estas multe pli malfacila! Kaj la brosoj facile glitos el la katenoj!
  Margarita eltiris sian manon el la braceletoj, kaj poste enmetis ĝin denove. Ŝi skrapis sian nudan piedon sur la ŝtonojn. Mi volis trinki pli kaj pli. Bone, malsato, sed kio pri soifo?
  La knabinoj sidis pluajn horojn. La malliberejo estis trankvila. La muroj ŝajne estis tro dikaj kaj ne permesis trapasi sonojn. Nur la venteto zumis tra la mallarĝa fenestro. Musoj kaj ratoj grincis de tempo al tempo. La malsato iom malfortiĝis, sed la soifo estis turmenta. Krome, la knabinoj vaporigis multe da akvo dum la transiro, batalo kaj aliaj aferoj.
  Margarita demandis Anastazion konfuzite:
  - Nu? Ĉu ni daŭre sidu tiel? Eble ni devus krii?
  La ruĝharulo konsentis:
  - Almenaŭ ili torturu min! Ĉi tio estas almenaŭ ia distro! Cetere, mi scivolas, kiel ĝi sentas, kiam fajro lekas la nudajn plandojn de viaj piedoj!
  Kaj la militistoj krios. Ili kriegis je la supro de siaj pulmoj. Ĝi eĉ doloris ĉar mia gorĝo estis seka. Sed la kriado ne ĉesis. Ili muĝis tiel dum duonhoro.
  Fine la pordoj knaris, kaj aperis urso en homa uniformo, du gardistoj kaj knabino en simpla kamparana vesto.
  La urso grumblis:
  - Kial vi krias?
  Anastazio kriis:
  - Ni volas manĝi! Ni povas esti kaptitoj, sed oni devas nutri nin!
  La urso seke ordonis al la knabino:
  - Alportu panon kaj akvon!
  La kalkanoj de la servistino, grizaj pro la prizona polvo, ekbrilis. Ŝi kuris silente, sekvante ordonojn.
  Urso en uniformo, kun pluraj ordonoj kaj medaloj pendantaj sur la brusto, diris insinue:
  - Por provi agreson, venante kun armilo, intencante konkeri la urbon kaj mortigi nian ĉefan defendanton, la drakon, vi estas submetata al kruela mortopuno. Kaj antaŭ tio, deviga torturo por ke vi malkaŝu viajn planojn kaj ĉiujn viajn komplicojn. Tio estas, ĉu vi komprenas, knabinoj, ke ĝuste nun ili pendigos vin nudaj sur rako, rompos vin per ruĝ-ardaj pinĉiloj, bruligos vin per fajro kaj vipos vin per pikdrato!?
  Margarita kaj Anastazio paliĝis, iliaj koroj komencis bati pli rapide pro timo. Sed volante kaŝi sian teruron, la knabinoj unuvoĉe ekkriis:
  - Torturo ne haltigos nin! Torturo ne venkos nin!
  La urso bonkore ridetis:
  "Vi ne ofte vidas tian kuraĝon, precipe inter homaj inoj." Sed kiam la varma fero bruligas la bruston, neniu el la knabinoj povis reteni siajn kriojn. - Jen la urso en la uniformo malaltigis la voĉon kaj diris, preskaŭ insinue. - Sed nia eterne juna imperiestrino, kiu regis mil jarojn kaj tri jarojn, povas savi vin de torturo kaj eĉ doni al vi liberecon, se...
  La knabinoj streĉiĝis kaj flustris:
  - Kaj se?
  La urso muĝis:
  - Vi montros la vojon al via mondo, de kie venis vi neinvititaj gastoj.
  Margarita etendis la manojn:
  - Sed ĉi tio estas neebla! Estas mistero por ni, kiel ni alvenis en ĉi tiu stranga mondo, en kiu estas multaj infanoj, bestoj kaj neniu nokto!
  La urso ridis kaj respondis:
  - Ni havas multe da infanoj, ĉar plenkreskuloj multiĝas tro rapide. Kaj ĉi tiu mondo estas en fermita spaco, kaj estos tro da homoj en ĝi, se ĉiuj estas plenkreskuloj. Ne ekzistas maljunaĝo, kaj vi povas vivi eterne. Ĝis ĉies loko en la suno finiĝos.
  Anastazio rimarkis kun malica rideto:
  - Mi simpatias, sed mi ne povas helpi.
  La urso muĝis:
  - Resume, aŭ vi montros, kiel vi eniris ĉi tien, aŭ vi estos tre longa kaj dolore turmentita. Ĉi tie estas tre bonaj ekzekutistoj, vi suferos sen perdi la konscion. Mi donos al vi ankoraŭ dudek kvar horojn por pensi pri tio, kaj tiam ĝi komenciĝos. Dume, restu forta! La manĝaĵo estas modesta, sed vi ne mortos pro malsato.
  Knabino kun blanka hararo kaj sunbrunigita haŭto alportis panon kaj kruĉon da akvo. Margarita pensis, ke ŝi estas iel simila al Gerda; estis strange, ke tia senkulpa infano kun afabla vizaĝo servos al la ekzekutistoj.
  La urso kriis:
  - Movu pli rapide, alie bastono marŝos laŭ viaj nudaj kalkanoj!
  La knabino respondis, riverencante:
  - La ŝtupoj estas krutaj!
  La urso bojis:
  - Iru al la kuirejo!
  La knabino forkuris, kaj la prizonestroj sekvis ŝin. Tre dika, kirasa pordo klakis.
  Margarita kaj Anastazio rapidis al la porcioj kaj kruĉo da akvo, preskaŭ renversante ilin.
  La orhara knabino sugestis:
  - Ni trinkos laŭvice, ĝi estas granda kruĉo!
  Anastazio konfirmis:
  -Havu la panon en duono!
  La pano ankoraŭ estis varma kaj freŝa. La knabinoj rompis ĝin, kaj Margarita tuj ekkriis:
  - Rigardu, paperpecon!
  La knabina gardisto prenis ĝin per siaj piedfingroj kaj ĵetis ĝin en ŝian manon.
  Malfaldis ĝin. Anastazio murmuris:
  - Kio estas skribita tie?
  Ĝi estis skribaĉita per infana manskribo: se vi volas liberecon, voku gvidiston. Dirinte trifoje: - La gvidilo estas fonto de scio.
  Margarita legis ĉi tion kaj respondis:
  - Jes, ĉi tio estas nia ŝanco.
  Anastazio notis:
  - La knabino skribis.
  Margarita respondis logike:
  - Ŝi eble estas pli aĝa ol vi kaj mi kune. Ni voku gvidiston kaj rigardu!
  Anastazio sugestis:
  - Ni finu la panon kaj trinku unue la akvon!
  La knabinoj rapide manĝis la panon kaj trinkis freŝan akvon. Kompreneble, modesta porcio, sed soifo kaj malsato retiriĝis, kaj forto pliiĝis.
  Tiam Margarita diris trifoje: "La gvidilo estas fonto de scio!"
  Viro aperis antaŭ ili en nigra mantelo, ĉapelo, botoj kaj kun ruĝa vipo en la mano. Kiel li trapasis la dikaj muroj de la karcero estas mistero.
  Tamen, Anastazio estis ravita kaj eĉ falis sur la genuojn:
  - Forigu nin de ĉi tie, ni faros ĉion por vi!
  La konduktoro, etendante sian vizaĝon kovritan per malhela masko, demandis per melodia voĉo:
  - Kion povas fari du duonnudaj kaptitoj en katenoj?
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  - Ĉiuj! Ĉu ni ne estas belaj?
  La nigra viro balancis la kapon:
  - Mi ne havas karnon, mi estas indiferenta pri viaj beleco kaj korpoj! Se vi volas helpon, vi respondos miajn demandojn!
  Margarita volonte respondis:
  - Ĉio krom perfido de la Patrujo.
  Anastazio notis:
  - Ĉu ni vere estas indiferentaj al homoj kiel ni?
  La konduktoro kapjesis kaj demandis:
  -Kion vi volas scii?
  Margarita respondis:
  - Kiel eliri el malliberejo kaj reveni al nia mondo.
  La konduktoro ridis:
  - Ne eblas atingi alian mondon de ĉi tie dum la drako vivas!
  Anastazio batis sian amikon al la demando:
  - Kiel venki drakon?
  La nigre viro respondis malvarme:
  - Sed vi divenas tri enigmojn, kaj mi diros al vi kiel!
  Margarita ridis:
  - Puzloj? Nu, ĝi estas eĉ interese, oni ne povas preni ĉion per kruda forto!
  La konduktoro murmuris:
  - Kio estas pli dolĉa ol mielo?
  Anastazio eksaltis:
  - Sakarino!
  La nigra viro balancis la kapon.
  - Malĝuste!
  Margarita mallaŭte respondis:
  - Sonĝo!
  La konduktoro kapjesis konsente:
  - Prave. Mi konjektis prave.
  Poste li ĉirkaŭflugis kaj demandis per insinua tono:
  - Kiom da gutoj estas en la maro?
  Anastazio provis klarigi:
  - En kiu maro?
  La konduktoro etendis sian maskitan buŝon, ridetante:
  - En iu ajn!
  Anastazio larĝigis la okulojn:
  - Kiel en iu maro, ĉiu guto estas malsama!
  Margarita rapidis respondi:
  - Unu guto, nur tre granda!
  La direktisto konfirmis:
  - Kaj estas prave.
  Kaj denove li turniĝis kaj gluĝemis:
  - Kiom da steloj estas sur la ĉielo?
  Anastazio eksaltis:
  - Senfineco!
  La konduktoro skuis sian nigran kapon:
  - Malĝuste, kaj ili havas numeron!
  Margarita respondis ridetante:
  - Estas tiom da steloj en la ĉielo, kiom da ĵuroj estas en virino!
  La konduktoro ridis kaj salutis:
  - Bone farita! Mi aprezas vian senton de humuro. Ĝuste, ĉi tiu demando temas pri eltrovemo. Nu, mi donos al vi la respondon.
  Anastazio notis:
  - Estus pli bone, se ili farus demandojn pri pli alta matematiko, mi krevas la problemojn kiel nuksojn!
  Margarita metis la fingron al siaj lipoj:
  - Ne ĝenu min, li diru al vi kiel venki la drakon.
  La konduktoro respondis kun rido:
  - La drako ne povas esti venkita eĉ ĵetante hidrogenan bombon sur ĝin. Ĝia karno povas ŝanĝi grandecojn, kaj ĝi estas nepenetrebla al iu armilo, eĉ spachiperlaseroj. Sed se vi detruos la sep fragmentojn de la animo de la plej potenca monstro en la universo, ĝi malaperos. Kaj tiam vi revenos, la kaptitoj ricevos liberecon, kaj ĉi tiu mondo denove fariĝos parto de ununura universo.
  Estis paŭzo. Margarita demandis ridetante:
  - Tio estas bona, sed kie estas la fragmentoj de la animo de la drako?
  La konduktoro respondis per susura voĉo:
  - Sep eroj por trovi. Memmuntita tablotuko, promenbotoj, nevidebla ĉapelo, trezorglavo, scianta spegulo, samoguda harpo, fluganta tapiŝo. Ili enhavas la animon de drako!
  Anastazio faris klarigantan demandon:
  - Ĉu ni bezonas detrui ĉion?
  La konduktoro negative balancis la kapon:
  - Ne! Faru lin servi al si. Nur tiam parto de la drako animo malaperos. Se vi povas devigi ĉiujn sep el ĉi tiuj magiaj objektoj servi vin, tiam venos la fino de la drako, kaj vi revenos al via mondo.
  Margarita insinue demandis:
  -Kie mi povas trovi ĉi tiujn magiajn objektojn?
  La konduktoro denove etendis sian maskon en rideton:
  - Kaj por respondi ĉi tion, alian demandon, vi bezonas diveni novajn enigmojn.
  Margarita svingis la manon:
  - Nu, venu, petu deziron!
  La direktisto diris per melodia voĉo:
  - Kial hundo bojas, kial moskito flugas, kie la akvo staras en kolono, kion homoj ne alportas en la domon, kio estas pli amuza ol ĉiuj en la mondo, kio estas pli dolĉa ol cent rubloj!
  Margarita ridis kaj respondis, ankaŭ rime:
  - Malsata hundo laŭte bojas, moskito flugas en la aero, kie glaso estas kolono da akvo, oni ne portas ĝin en la domon per kribrilo, kun kanto en la vivo estas pli amuza, ducent - cent rublojn mejlojn!
  Anastazio ekkriis kun admiro:
  - Ŭaŭ! Vi estas Margot, kiel Puŝkin en bikino!
  La konduktoro kapjesis:
  - Vi respondis bele, bone farite. Por tio mi diros al vi. Vi povas trovi erojn en la urbo de fabeloj. Ĉi tiu drakurbo estas multe pli kompleksa kaj enhavas multajn dimensiojn. Magiaj objektoj estas en malsamaj lokoj, sed ili povas esti sentitaj se vi trovas magi-plasman miniaturan komputilan serĉilon; kiam oni alproksimiĝas al magia objekto, ĝi reliefigos ĝin sur la ekrano, kaj ju pli proksime ĝi estas, des pli hele ĝi brilos. . Tiel vi povas trovi ĉiujn artefaktojn. Kiel vi povas devigi ilin servi vin? Nu, knabinoj estas inteligentaj, mi pensas, ke vi eltrovos ĝin!
  Margarita volis klarigi:
  - Kie mi povas trovi komputilan serĉilon?
  La konduktoro denove montris rideton per sia masko:
  - Ĉe profesoro Mariarti. Li mem neniam donos ĝin al vi, sed dependas de vi kiel vi ricevas ĉi tiun objekton. Kaj trovi profesoron ne estas tiel malfacila, li estas famulo en ĉi tiu urbo!
  Margarita, mallaŭtigante la voĉon, demandis:
  -Ĉu vi povas eligi nin el malliberejo? Aŭ denove solvi enigmojn?
  La konduktoro balancis la kapon:
  - Sufiĉe da divenado! Mi povas elkonduki vin, sed mi ne faros! Gerda helpos vin!
  Anastazio estis surprizita:
  - Gerda?
  La nigra viro kapjesis:
  - Jes, ĝuste Gerda! Knabino de la reala mondo kiu iris serĉi Kai. Nur anstataŭ la kastelo de la neĝa reĝino, perdiĝinte en neĝoŝtormo kaj neĝblovoj, ŝi alvenis en ĉi tiu drakurbo. Kaj de pli ol tricent jaroj la servistino estas en malliberejo. Ŝi studis ĉion funde kaj helpos vin eskapi. Estas multaj ĉi tie, kiuj ŝatus forigi la despotismon de la drako.
  Margarita kapjesis kun rideto:
  - Dankegon. Vi multe helpis nin.
  La konduktoro vigle kapjesis:
  - Kaj ankaŭ mi! Kiam vi respondas enigmojn ĝuste, ĝi donas al vi kroman energion. Tamen ni respondu la lastan dekan demandon.
  Margarita kapjesis konsente:
  - Mi estas preta.
  La konduktoro murmuris kiel rivereto:
  - Kion vi ne perdis, estas tio, kion vi havas, ĉu ne?
  Margarita respondis logike:
  - Se ĝi estis antaŭ la perdo, tio estas!
  La direktisto daŭrigis:
  - Kion vi perdis?u ne estas tie?
  Margarita respondis malklare:
  - Eble!
  La konduktoro ekkriis:
  - Kion homo konstante perdas, sed li ankoraŭ havas ĝin?
  Anastazio estis antaŭ Margarita, balbetante:
  - Kapo!
  La konduktoro ĵetis sian ruĝan vipon tra la aero:
  - Prave! Kaj nun, adiaŭ.
  Kaj solvita en la aero, kiel sukero en bolanta akvo.
  Margarita knaris kaj tintis sian ĉenon:
  - Damnu ĝin! Jen la rakonto. La drako, same kiel Woland de Mort, dividis sian animon en partojn, kaj ĝi ne povas esti prenita kun termonuklea ŝargo.
  Anastazio notis:
  - Kaj nun ni povas kalkuli nur je knabino, kiu jam aĝas pli ol tricent jarojn. Jes, Gerda akiris senmortecon en la infero!
  Margarita levis la ŝultrojn. Mi imagis, ke la knabino promenas laŭ ŝtonaj vojoj. Kiel brulas ŝiaj kontuzitaj plandumoj, ŝiaj trolaboritaj bovidoj doloras, ŝia stomako grincas pro malsato, kaj ŝia korpo tremas pro la malvarmo. Jes, ŝia sorto ne estas facila. Kaj tiam, en la amara malvarmo, iru nudpiede tra la neĝo por atingi la lokon, kie via sorto estas servi la ekzekutistojn.
  Jes, Gerda, kompreneble, ankaŭ volis ŝanĝi sian sorton. Krome, en ĉi tiu urbo multaj homoj ekloĝis multe pli bone.
  Margarita kantis kun patoso:
  - Ŝanĝu, postulas niaj koroj! Niaj okuloj postulas ŝanĝon! En nia rido kaj niaj larmoj, kaj la pulsadoj de niaj vejnoj! Ŝanĝo, ni atendas ŝanĝon!
  La knabinoj dancis iomete, tintante per siaj ĉenoj. Poste ni sidiĝis. La atendado estis neeltenebla. Margarita eĉ komencis segi la kolĉenon ligilon post ligilo.
  Anastazio konsentis:
  - Ni ataku ilin! Ni faligos dekduon da ĉi tiuj ursoj!
  Sed la metalo ne cedis al frotado. Ĝi estis ia magia fero pli forta ol titanio. Ŝajne ili prenis la kaptitojn serioze.
  Margarita notis:
  - Se ni estus en normala malliberejo, ni rapide vidus la ligilojn per niaj fortoj!
  Anastazio kontraŭvole respondis:
  - Ne ekzistas forto - oni bezonas inteligentecon.
  En la kastelo aŭdiĝis muelanta sono. Subtila gruntado. La knabineto malfacile malfermis la pezan, forĝitan ŝtalpordon, ne malpli ol arŝin dikan. Ŝi traglitis, tenante aron da ŝlosiloj. Ŝi kuris al la katenitaj militistoj, flustrinte:
  - Mi simple ne trovis ĝin el la manoj, sed el la kolo kaj kruroj, mi petas!
  Margarita ridis:
  - Ne necesas fari ĝin mane!
  La knabinoj rapide kaj profesie malfermis siajn kolumojn kaj liberigis siajn manojn. Tiam ili forigis la ĉenojn de siaj nudaj, graciaj piedoj.
  Gerda kapjesis kun rideto:
  - Bonege! Mi elkondukos vin. La gardistoj estas ebriaj, kaj ĉiuj kutimas al tio, ke la sorĉita ĉeno ne povas esti malfermita sen sorĉitaj ŝlosiloj. Kaj en la urbo... Ankaŭ tie multaj volas malfermiĝi la vojo al aliaj mondoj kaj disfali la Fera Kurteno.
  La militistoj moviĝis post la knabino. Margarita rimarkis, ke Gerda zorge surpaŝas la piedfingrojn, kaj ŝiaj kalkanoj estis bluaj kaj ŝvelintaj.
  - Ĉu ili venkis vin? - demandis la knabino kun ora hararo.
  Gerda respondis indiferente:
  - Preskaŭ ĉiuj batas min sur la kalkanoj per bastonoj. Mi jam alkutimiĝis post tricent jaroj kaj ne atentu!
  La blonda knabino ridetis. Margarita pensis, ke kiam oni havas pli ol tricent jarojn, oni povas revi nur pri tiaj sanaj, rektaj kaj blankaj dentoj!
  Anastazio demandis Gerda flustre:
  - Ĉu estis malvarme, kiam vi promenis nudpiede en la neĝo?
  La knabino respondis kun suspiro:
  - La neĝo bruligas miajn kalkanojn kiel fajro. Tamen mi jam kutimis. Mi tretis duonon de Eŭropo dum printempo, somero kaj aŭtuno, kaj nudpiede promenis en la neĝo. Sed iel mi ne multe rimarkis la malvarmon. Kompreneble, same kiel en fabelo, mi ne renkontis parolantan korvon, kaj neniu donis al mi oran kaleŝon. Mi ĵus piediris de Kopenhago al Parizo kaj eniris la Katedralon de Nia Sinjorino tie. Kaj ŝi deziris esti apud Kai. Kaj ŝi moviĝis en la mezon de neĝoŝtormo. Se en Francujo oni povas promeni nudpiede kaj en leĝera robo tra malfiksa kaj degelanta neĝo, tiam en la amara frosto de la Arkto mi frostiĝis kurante. Kaj, verŝajne, ŝi vere frostiĝis kiam ŝi alvenis al la sekva mondo.
  Ili tri zorge malsupreniris la ŝtuparon, marŝante sur la piedpintoj. Kaj la knabino kaj ambaŭ knabinoj de la elitaj specialaj fortoj moviĝis silente. Kaj Gerda rakontis la historion per apenaŭ aŭdebla voĉo, sed la oreloj de la knabinoj estas akraj kaj super la kapo. Kaj Gerda tre volis elparoli.
  - Post la severa malvarmo, mi trovis min en varma urbo, en kiu ne estas nokto, la suno ĉiam brilas, kaj ne estas vintro. Komence mi pensis, ke ĝi estas ĉielo. Sed tiam la gardistoj arestis min. Ili akuzis lin je vagabondeco, kontraŭleĝe enirante la grandurbon, kaj sendis lin al malliberejo. Kaj en la karcero mem, kie estas malvarme, malseke, akvo fluas el la muroj kaj ratoj rampas. Tie sidis ankaŭ deko da knabinoj.
  Tie ni sidis kaj dormetis peze en la malseka kaj malvarmo, kaj poste oni kondukis nin al laboro en la metiejoj. Mi provis esti obeema kaj neniam kverelis aŭ ĉikanis. Jaroj pasis kun rutino de malfacila laboro. Mi restis infano, enuigita, turmentita. Malgraŭ la malsekeco kaj malvarmo de la karcero, mi eĉ ne kaptis fluan nazon. Kaj mi surpriziĝis, ke mi ne kreskas aŭ maturiĝas.
  Ŝajne la prizonestroj ŝatis mian obeemon, kaj ili proponis al mi plenumi mian punon laborante en la kuirejo. Nun mi dormis sur pajlo, kaj ne sur nudaj malsekaj ŝtonoj, kaj ekvidis sonĝojn, kaj ne daŭrajn koŝmarojn. Sed ŝi laboris ne malpli.
  Kaj tiel ĉi tie pasis pli ol tricent jaroj. Mi ne rajtas ekster la malliberejo. Kaj mi neniam ricevis aliron al la urbo, kvankam mi estas ĉi tie delonge.
  Margarita demandis surprizite:
  - Kaj kial?
  Gerda respondis ĝemante:
  - Ĉar mia mandato ne finiĝis! Ili donis al mi vivprizonon, la leĝoj ĉi tie estas drakoniaj. Krom ke homoj ne maljuniĝas, kaj ne estas multaj malsanoj. Kaj la bestoj venas el malsamaj mondoj. Estas nur neniu vojo reen por ili. Tiel longe kiel la drako estas viva. Do ekzistas nur ekstera unueco kaj amo al la drako. Multaj, precipe novuloj, vere volas, ke tiu ĉi tirano malaperu!
  Margarita demandis al Gerda:
  - Kial multaj infanoj portas modernajn vestojn, aŭ estas riĉaj, dum aliaj kuras ĉirkaŭe kiel almozuloj?
  La knabino facile respondis:
  - Almozuloj kaj nudpiedaj estas malliberuloj, kiuj plenumas sian punon ekster la malliberejo. Tiuj, kiuj ne ricevis liberecon, estas malpermesitaj porti ŝuojn aŭ ajnajn fantaziajn objektojn. Se li restas iom da tempo antaŭ sia liberigo, tiam li povas akiri iPhone aŭ magnetofonon. Sed ĉi tio povas daŭri iomete dum jarcentoj. La kaptitoj laboras, kaj sufiĉe multe. Tiuj, kiuj kuras tra la stratoj, estas ankoraŭ je preferaj kondiĉoj, kaj ili ricevas libertempon.
  Kaj estas fabrikoj, laborejoj, kaj eĉ forcejoj subteraj kie oni kultivas legomojn.
  Estas multe pli da infansklavoj ĉi tie ol liberaj homoj. Plenkreskuloj estas ĉiuj liberaj, kaj bestoj kaj homoj. Tiuj bestoj kiuj estas kaptitoj estas transformitaj de la drako en homajn infanojn.
  Gerda eksilentis. Ili preterpasis alian kradon, kiun ili zorge malfermis. Ni trovis nin en la korto. La malliberejo estas tre granda, same alta kiel la Ostankino-Turo. Kaj areo pli granda ol la Usona Pentagono. Kaj ĉirkaŭe estas ankaŭ muro alta kiel centetaĝa konstruaĵo, kaj drato super ĝi.
  La knabino ruze ridetis kaj respondis:
  - Mi ne povos trairi ĉi tie memstare, sed kun via helpo...
  - Kiel? - La knabinoj unuvoĉe ekkriis.
  Gerda klarigis:
  - Niaj sklavoj kaj kaptitoj estas nur homaj infanoj. La drako igas plenkreskulojn kaj bestojn en homajn infanojn. Neniu vidis vin plene, nur en kostumoj. Eble vi povas ŝajnigi vin kiel liberaj loĝantoj de la urbo. Diru, ekzemple, ke la amfeinoj plaĉis al la prizonestroj. Ili kredos, ke vi estas tre fabele bela, kaj samtempe preskaŭ nuda!
  Margarita demandis kompateme:
  - Kaj vi?
  Gerda forte suspiris kaj respondis:
  - Mi atendos iom pli en sklaveco. La gvidisto, mi esperas, diris al vi kiel trakti la drakon, kaj vi, estante forta kaj saĝa, sukcesos. Vi povas forlasi min.
  Anastazio demandis:
  - Kio, ĉiuj kaptitoj kaj sklavoj ĉi tie estas infanoj? Ĉu la drako vere estas tia sadisto?
  Gerda respondis furioze:
  -Ĝuste tial vi mortigas lin!
  Margarita logike notis:
  - Se ni forkuros, la gardistoj eble rimarkos, ke tio estas via laboro. Do estas pli bone foriri kun ni, kaj vi devas kaŝi vin en la urbo!
  Gerda negative skuis sian blondan, buklan kapon:
  - Mi ne povas kaŝi min en la urbo. Ĉiuj sklavoj estas tro videblaj! Kaj post iĝi knabinoj, la drako estus vidinta vin ie ajn. Kaj do, vi havas ŝancon resti nerimarkita, sed mi ne!
  Anastazio murmuris:
  - Vi estos ekzekutita pro eskapo.
  Gerda forte suspiris kaj respondis:
  - Ĉiuokaze, ili unue torturos vin. Por gravaj krimoj, kaj estas tre grava krimo helpi danĝeran kaptiton eskapi, ĉiukaze necesas tre longa torturo. Ili ĉiuokaze ne tuj ekzekutos min, sed vi detruos la drakon kaj mi akiros liberecon!
  Anastazio dubis:
  - Ĉu la malliberejo malaperos kaj la ekzekutistoj pereos?
  Gerda respondis kun konvinkiĝo:
  - La koroj de homoj fariĝos pli afablaj. Kaj ili ne konservos eternajn infanojn en sklaveco. Mi kredas je ŝanĝo.
  Margarita konfirmis:
  - Ĉu vi memoras, kiel en la filmo la princo diris: "Mortigante vin, mi finos vian vivon, kaj malbono malaperos kun vi!"
  Anastazio konfirmis:
  - Kaj se mi mortos, tiam venos alia princo, kaj alia princo, kaj vi nenion povos fari!
  . ĈAPITRO #3
  La knabinoj kisis la knabinon sur la frunto adiaŭ, deziris al ŝi bonŝancon, kaj fiere elblovante sian bruston, direktiĝis al la pordego.
  Anastazio flustris:
  - La ĉefa memorinda: aroganteco estas la dua feliĉo.
  Margarita ridis kaj respondis:
  - Sed vi ankaŭ bezonas scii kiam halti.
  Altaj, muskolfortaj knabinoj marŝis kun siaj fieraj kapoj levitaj. Ili radiis konfidon kaj trankvilon. Plejparto de la gardistoj estis bestoj: aproj, ursoj, lupoj, krokodiloj. Ili rigardis la knabinojn kun karnovoraj rigardoj. Do, mirige belaj militistoj, por diri almenaŭ, kaj tre elstaraj muskoloj. La gardistoj palpebrumis al la belulinoj. Unu el ili, ŝajne juna viro ĉirkaŭ tridekjara, gugrigis:
  - Servu min rapide, mi pagos al vi bone.
  Margarita negative skuis la kapon:
  - Ne estas tempo!
  Anastazio premis per sia kubuto:
  - La limo estas atingita por hodiaŭ!
  Kaj la knabinoj pluiris. La pordegoj malfermiĝis. Tiam unu el la gardistoj demandis surprizite:
  - Kial vi estas nudpieda? Sklavoj aŭ kaptitoj iras sen ŝuoj!
  Margarita honeste respondis:
  - Ni pli ŝatas tiel!
  Kaj skuis ŝiajn koksojn. Post tio, la knabinoj marŝis trans la levponton. Sur la heksagono, eĉ se ĝi estis malantaŭ la nuboj, la suno varmigis la metalon, kaj la nudpiedaj virinaj piedoj, iom malglataj de aktivaj luktartoj, sentis sin bone.
  Fantomoj flugis super ilin. Ili turniĝis kaj ion murmuris. La knabinoj rapidigis sian paŝon.
  Margarita, eksaltante, komentis:
  - Ni unue trovu profesoron. Ĉu iuj ideoj?
  Ĉi-foje Anastazio estis pli logika ol ŝia amiko:
  - Ni devus trovi kelkajn sandalojn. Kvankam ĉi tie estas varma klimato, eĉ liberaj infanoj ne iras nudpiede. Ni altiras atenton.
  Margarita ridis:
  - Bikino ne plaĉas al vi?
  Anastazio tre peze suspiris kaj rimarkis:
  - Jes, ni estas tro okulfrapaj.
  La knabinoj iomete malrapidiĝis. Margarita pensis pri tio. Ili ne havas monon por aĉeti vestaĵojn. Ne estas tre facile gajni monon rapide; estas multe da sklavoj kaj kaptitoj. Restas nur ŝteli ĝin, aŭ preni ĝin de iu. Kaj ĉi tio jam estas krimo. Tamen, ĉu ili, kiuj mortigis tiom da homoj, ĉu iĝi sentimentalaj?
  La knabino kun oraj haroj diris decide:
  - Ni prenu kelkajn vestojn!
  Anastazio ĉagrenite rimarkis:
  - Kaj estas pli agrable en bikino kaj nudpiede, ĝi tiklas la nudan plandon. Kiel masaĝo.
  La militistoj marŝis plu, preterpasis la ponton kaj moviĝis pli kaj pli for de la malliberejo. La knaboj denove ekgapis ilin. Kaj liberaj kaj kaptitoj. Jes, ili altiras atenton.
  Margarita kaj Anastazio subite rapidis kaj saltis en la enirejon de la ĉielskrapanto. Ni rapidis supren laŭ la ŝtuparo. Ili eliris. Kaj ni rapide trovis taŭgan loĝejon.
  Margarita malfermis la pordon per la longa ungo de sia montrofingro. La seruro estas sufiĉe simpla, kaj ŝi silente eniris la loĝejon. Mi palpis la abundan tapiŝon per miaj nudaj piedoj. Anastazio ensaltis post ŝi. La knabinoj agis tre rapide kaj profesie. Unue ili trovis monŝrankon kaj komencis malfermi ĝin. Nu, ĝi estas sufiĉe simpla, vi nur bezonas havi tre fervoran aŭdon. Kiam vi diskas la deziratan numeron, vi aŭdas tre trankvilan, apenaŭ percepteblan klakon. Tiel vi povas marki la deziratan kombinaĵon per sono. Kaj la monŝranko estas malfermita.
  Kaj estas pluraj branĉoj. Ne vane la knabinoj estas la elito de la specialaj fortoj, ili ne eraris. La apartamento estas riĉa. Estas juveloj, oro kaj paperpecoj en la monŝranko. Sur grandaj monbiletoj estas bildo de drako, sur malgrandaj biletoj - knabina imperiestrino, sufiĉe amuza.
  Tamen, kompreneble, mono necesas. Sed la ĉefa afero estas vestiĝi. Kaj poste estas multaj knaboj, ial pli ol knabinoj, kaj kvankam ili estas pli aĝaj ol plenkreskuloj, ili ankoraŭ estas knaboj en menso. Ili amas rigardi belecon.
  Tiu ĉi apartamento estas plena de plenkreskuloj, ĉu pro la odoro, ĉu pro io alia, Margarita komprenis tion eĉ de la pordo. La knabinoj surmetis ŝuojn, ĝinzon, T-ĉemizojn, modajn ĉapojn, plenlongajn sunokulvitrojn kaj tiris supren siajn harojn. Do ili ne plu estas tro okulfrapaj. Multaj virinoj ĉi tie portas malhelajn okulvitrojn. Eble ĉar en plenkreskaj korpoj, la aĝo de virinoj ankoraŭ pli videblas, kaj fajnaj sulkoj jam videblas.
  Kvankam ĉi tie ne estas maljunuloj. Sed ĉiuj ankoraŭ volas esti knabinoj. Plenkreskulo-aspektantaj homoj ŝajnas esti la plej riĉaj ĉi tie, la elito. Tiel granda estas la apartamento, tiom da ĉambroj - tuta sektoro. Sed la posedantoj ne estas tre saĝaj se ili ne kaŝis la monŝrankon en izolita loko. Eble ne estas sufiĉe da ŝtelistoj ĉi tie? Konsiderante kiom facile estas iri al malliberejo kaj esti tie por la vivo, vi povas kompreni kiom riskaj ŝtelistoj estas; ne ĉiuj decidos ŝteli.
  Krome, eble bone vivas tiuj, kiuj estas liberaj kaj senlaboraj!
  Margarita komentis kun ĝeno:
  - Domaĝe, ke ni ne eksciis ĉion de Gerda.
  Anastazio sugestis:
  - Estas iPhonoj kaj estas komputiloj. Do, en la Interreto, ni ekscios kiel serĉi profesoron Mariarti.
  La knabinoj, kompreneble, ankaŭ alportis siajn iPhonojn. Kvankam, kompreneble, estis risko ke ili estus identigitaj en la Interreto.
  Margarita tajpis Mariarty en la serĉilon. Kaj mapo de la urbo. Ve, ĉi tio estas tuta metropolo, estas eĉ grandegaj parkoj. Eble ni serĉu artefaktojn en ili, pensis Margarita. Sed, vere, la profesoro havas tutan palacon. Jes, famulo. Persono proksima al la imperiestro!
  Anastazio komentis kun malkontenta mieno:
  - Damne, la ŝuoj estas streĉaj, ne mia grandeco!
  Margarita kapjesis:
  - Jes, niaj kruroj estas belaj, sed sufiĉe grandaj! Sed ni venos al la profesoro!
  Anastazio ekmovis kaj sugestis:
  - Estas metroo ĉi tie, ni alvenos! Ĉi tiu urbo estas dudek kvinoble pli granda ol Moskvo laŭ areo!
  Margarita ridetis kaj, elmontrante la dentojn, komentis:
  - Sed estas nenio preter ĝi! Estas klare, ke eĉ tia teritorio povas reloĝiĝi kun senjara loĝantaro!
  Anastazio ridis:
  "Tial estas tiom da infanoj ĉi tie." Kaj ĉiu povas fariĝi infano!
  Margarita notis:
  - Kaj ankaŭ sklavo, aŭ kaptito!
  La knabinoj alproksimiĝis al la enirejo de la metrostacio. Estis gardistoj kun halebardoj kaj maŝinpafiloj kun optikaj vidindaĵoj. Ili rigardis la knabinojn, ili enmetis la ĵetonojn, kiujn ili kaptis el la monŝranko. Poste ni senprobleme iris malsupren.
  La rulŝtuparo similis al la moskva metroo, sed estis multe pli larĝa kaj pli longa, kaj la metroo mem estis nekompareble pli profunda. Sufiĉe eleganta, kaj kun multkoloraj ŝablonoj. Kaj ankaŭ drako, portretoj de la imperiestrino.
  Kompreneble ĝi estas pli malvarmeta sube ol supre. Ĉe la stacidomo mem, nudpiedaj almozuloj kaj knaboj poluris marmoron. Ili havis numerojn sur siaj uniformoj. Ŝajne ĉi tiuj estas veraj sklavaj kaptitoj. Formale, ŝajnas ne ekzisti sklaveco ĉi tie, sed estas pli da kaptitoj ol liberaj.
  La knabinoj decidis iomete rigardi kiel la kaptitoj laboris subtere. Kaj ili sidiĝis sur la flanka branĉo, direktante al la laborejoj. Tamen, en kondiĉoj de evoluintaj teknologioj, pli aŭ malpli frue okazas troproduktado. Do infansklavoj, se estas nenio por produkti, faru ion alian. La koridoroj de la subtera urbo estas konstruataj, senfine balaitaj kaj lavitaj.
  Iuj eĉ ludas memfaritajn ludojn aŭ kaŝas iPhone-ojn subtere.
  La knabinoj promenis ĉirkaŭ la laborejoj. Knaboj kaj knabinoj, de dek ĝis dek tri jaroj, laboris. Nek la maljunuloj nek la pli junaj estis videblaj. Estas kvazaŭ infanoj ĉi tie naskiĝas grandaj tuj. Kvankam, kiu scias.
  Anastazio notis:
  - Kelkaj el ili estis plenkreskuloj; vi ne envios vian infanaĝon en malliberejo!
  En la karcero, knaboj kaj knabinoj portis robojn, pantalonetojn kaj mallongajn jupojn. Devigaj nombroj. Kelkaj knaboj kaj knabinoj havas siajn kapojn razitaj.
  Margarita rigardis la informojn en la loka Interreto: ili razas la kapojn de negravaj krimuloj. Ili estas batataj per vipoj pli ofte kaj donas malpli da tempo por dormi.
  Infankaptitoj laboris sur maŝinoj, transportiloj, minoj kaj en subteraj kampoj kun artefarita lumigado. Kaj ankaŭ en parkoj. Ili ne estis vipitaj tro ofte. Por ofendoj, vipado aŭ torturo. Tia malgaja konkludo dum multaj jarcentoj. La drako regis dum pli ol tri mil jaroj. Antaŭ li estis maljuneco kaj natura morteco.
  Potenca magio donis al homoj la ŝancon gvidi agrablan ekzistadon, nur naŭ el dek fariĝis kaptitoj kaj sklavoj. Ĉi tio estas la malegaleco.
  Por fariĝi sklavo oni eĉ ne devas fari ion ajn; foje oni arestis vin kaj oni donis al vi ĝismortan malliberejon por nenio!
  Unu konsolo: se ili ne mortigos vin, vi ne mortos! Kaj kaptitoj havas siajn proprajn momentojn de ripozo kaj ludoj. Precipe se vi venas al interkonsento kun la kontrolistoj. Nur por indulgoj al sklavoj kaj ili estas strikte punitaj.
  Resume, despotismo, sen elektoj kaj sen demokratio. Jam de kvincent jaroj regas imperiestrino, kiu aspektas kiel juna knabino, antaŭ ol ĝi estis imperiestro, kiu ne ŝatis la drakon kaj estis manĝata viva!
  Jes, ĝi estas timiga mondo!
  Anastazio donis al la magra knabino en robo kaj tondis la kapon la bombonon, kiun ŝi trovis en sia sako. Ŝi riverencis kaj komencis denove haki ŝtonojn. Ŝiaj sunbrunigitaj brakoj kaj kruroj estis kovritaj de abrazioj kaj kontuziĝoj, kun freŝaj markoj de okulharoj. Kaj ankoraŭ en ĉenoj. Kio parolis pri la puna reĝimo de aresto. Ĉi tio estas laboro dudek horojn tage, kaj nur sur pano kaj akvo. Malriĉa knabino. Ŝi estis tiel feliĉa pri la ĉokolada bombono, ŝiaj okuloj eklumis.
  Margarita komentis kun ioma surprizo:
  - Ili laboras subtere, kaj ĉiuj estas sunbrunigitaj?
  Anastazio sugestis:
  - Eble la suno ĉi tie estas tia, ke transviola lumo penetras tra la grundo kaj ŝtonoj!
  Margarita kantis kun rideto;
  Fremda planedo, fremda tero,
  Kaj kion vi forgesis en ĉi tiu mondo, homo?
  Vi ne povas tiel facile eliri el ĉi tiu infero -
  Ne balau la polvon en la apartamento!
  Anastazio sugestis:
  - Ni rapidu. Pli bone estas liberigi milionojn ol konsoli unuope.
  Margarita notis:
  - Sed ĉu Dostojevskij ne diris, ke ĉiuj trezoroj de la mondo ne valoras eĉ unu amara larmo de infano!
  Anastazio notis:
  - Ĉi tio estas vera, sed... Ĉi tie estas dekoj da milionoj da infankaptitoj, kaj kredu min, vi ne povas viŝi la nazon de ĉiu!
  Margarita suspiris kaj respondis:
  - La reĝo ne pensu pri ĉiuj! La reĝo devas pensi pri tio, kio gravas!
  Post tio, ambaŭ knabinoj aldonis rapidecon. Kaj ili komencis moviĝi ĉirkaŭ metrostacioj. Ĝi iom memoris pri Moskvo, la stacioj mem estis multe pli luksaj kaj buntaj, kaj la vagonoj brilis per oro. Kaj sur la plafono kaj tegmentoj brilis diamantoj.
  Tia sovaĝa kontrasto inter la lukso de la metroo kaj la terura sorto de la malfeliĉaj, malliberigitaj infanoj.
  Margarita kolere siblis:
  - Leviĝu malbenita marko!
  Anastazio subtenis sian amikon:
  - La tuta mondo de malsatoj kaj sklavoj!
  Kaj ambaŭ knabinoj finis en ĥoro:
  - Boligas nian menson indigne! Preta batali ĝismorte!
  Jen la stacidomo, apud kiu estas la palaco de profesoro Mariarti.
  La knabino eliris el la metroo. Lami iomete de ŝuoj, kiuj evidente ne estis la ĝusta grandeco.
  Margarita notis:
  - La universo ne estas perfekta. Ĉu estas Dio en ĝi?
  Anastazio severe rimarkis:
  - Nu, la diablo certe estas!
  Ĉe la rulŝtuparo staris iuj bestoj, kiuj aspektis pli kiel orkoj, nur iliaj vizaĝoj estis eĉ pli malbonaj kaj ferocaj.
  La knabinoj tamen palpebrumis al la gardistoj kaj montris siajn kartojn. Ili komencis supreniri la rulŝtuparon.
  Margareta notis:
  - Kaj ĉi tiu metroo estas ankoraŭ pli bona ol Moskvo!
  Anastazio konfirmis:
  - Kaj multe pli profunde!
  La knabinoj supreniris. Pasis, senprobleme, preter la gardistoj. Estis ankaŭ pluraj militistoj kun halebardoj kaj maŝinpafiloj kun optikaj vidindaĵoj.
  Ĝuste ĉe la enirejo de la metroo estis granda tanko, forte rememoriga pri la germana "Maus" de la Dua Mondmilito. Ankaŭ kun du pafiltuboj kaj grandegaj.
  Anastazio knaris:
  - Ĉi tio estas aŭto!
  Margareta notis:
  - Ĉi tio transformos la tutan asfalton en gruzon.
  Paro da fantomoj preterpasis la knabinojn. Kaj poste alia, purpura. Ĝi alparolis la knabinojn:
  - Vi verŝajne volas vidi profesoron Mariarty?
  Anastazio ŝajnigis esti surprizita:
  - Kiel vi divenis?
  Ombrosimila fantomo diris:
  - Ĉiuj volas vidi lin! Ĉiukaze, mi suspektas, ke vi pensas detrui la drakon?
  Margarita sulkigis la brovojn:
  - Kial vi pensas tiel? Ni ne estas sklavoj!
  La fantomo rimarkis:
  - Ni povas senti la fantomojn. Cetere, kiam antaŭ kelkmil jaroj mi estis loĝanto de ĉi tiu urbo. Ŝi vivis en tempo, kiam ne estis spuro de drako.
  Praktika Anastazio demandis:
  - Kaj kiel atingi profesoron Mariarty?
  La fantomo respondis:
  - Nur iru al la pordego! Divenu tri enigmojn, pagu monon kaj vi rajtos vidi lin. Aŭ alia opcio, iru de la malantaŭa pordo. Tie estas fantoma kato. Divenu liajn tri enigmojn ĝuste kaj vi ne devos pagi ion ajn. Poste li kondukos vin al la magazeno de la profesoro kaj, tie vi prenos tion, kion vi volas.
  Margarita logike notis:
  - La dua opcio estas multe pli bona ol la unua.
  La ombrofantomo diris:
  - Sed la fantoma kato mortigos vin se li ne ricevos respondon al siaj enigmoj. Do...
  Anastazio rikanis:
  -Kaj se ni mortigos lin?
  La fantomo avertis:
  "Li estas fantomo, kaj eĉ drako ne povas mortigi lin." Do vi prenas grandan riskon.
  Margarita notis:
  - Tiuj, kiuj riskas malmulte, ne trinkas ĉampanon; tiuj, kiuj riskas tro da risko, tute kontentiĝas per ĉifro sur la liteto.
  Anastazio praktike sugestis:
  - Do konduku nin rapide.
  La fantomo kukis:
  - Respondi la demandon.
  Margareta murmuris:
  - Ni!
  La ombro gluglutis:
  - Ke ekzistas nur ombro, sed ne ombro!
  Margarita rapide respondis:
  - La pasinteco, ĝi estas kvazaŭ ombro, sed ĝi tute ne estas ombro.
  La fantomo kapjesis konsente.
  - Mi prenos vin. Malantaŭ mi.
  La knabinoj moviĝis. Anastazio deĵetis la malamatajn ŝuojn, kiuj frotis ŝiajn tute ne tenerajn piedojn, sekvis Margarita. Nun la knabinoj estis nudpiedaj kaj ĝuis la liberecon de siaj piedoj.
  La palaco de profesoro Mariarti estis grandega, rememoriga pri la kastelo de la Urbaj Muzikistoj de Bremeno, nur multe pli granda kaj pli ornamita. La fantomo prenis la knabinojn en angulon kaj murmuris:
  - Ni iru tra la subtera pasejo.
  La knabinoj komencis malsupreniri post ŝi. Ni preterpasis la ŝtupojn kondukantajn malsupren kaj fariĝis pli malhele. Ili sentis la pikantajn ŝtonetojn sub la nudaj piedoj. Kaj la malvarmeto de la karcero.
  Anastazio kantis:
  - Stomp, stomp, hufoj stom...
  Margarita aldonis ridante:
  - Ta-ta-ta, la mitralo trafis!
  Kaj ambaŭ knabinoj kuniĝis en refreno:
  La drakarmeo estas tute venkita,
  Kaj neniu mortigos nin belajn knabinojn!
  Tiam la militistoj aldonis paŝon. Necesis sufiĉe longa tempo por iri. Kaj la surfaco fariĝis pli kaj pli pika. Sed ĉu la knabinoj de la specialaj fortoj ĉesos ĉi tion? Ili iris de rapida marŝado al kurado.
  La fantomo knaris, demandante:
  - Kio estas via profesio?
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  - Milito!
  La ombro suspiris kaj rimarkis:
  - Kiel ĉiam, perforto kaj perforto!
  Margarita kantis responde, skuante siajn orajn harojn:
  - La mondo ripozas sur perforto! La vulkano de kolero elŝprucas en granda maniero!
  Anastazio, la ruĝhara besto, subtenis sian partneron:
  - Li spertas la plej altan streĉiĝon kun doloro kaj timo!
  La ombro kontraŭstaris:
  - Mi ne pensas. Vi devas esti afabla.
  Margarita ĝeme kantis:
  - Tute ne estas facile esti bonkora, kredu min!
  Anastazio prenis:
  - Bonvolemo ne dependas de alteco!
  Kaj la knabinoj aldonis unuvoĉe:
  - Sed nur bonkoreco dependas de forto. Estas malfacile se vi estas malforta kaj malforta!
  Post kio estis paŭzo, kaj dum kelka tempo la knabinoj kuris silente. Ne atentante la akrajn ŝtonojn fosantajn en la nudaj, knabinecaj plandumoj. Ĝis, finfine, ili kuris en la kelon de la Palaco Mariarti.
  Kandeloj brulis, gasaj jetoj brilis. Ombroj videblis flagrantaj.
  La fantomo siblis:
  - Nu, nun ni vidos lin.
  El la muro aperis ombro kiel hologramo. Aperis kata vizaĝo. Granda kaj diafana. Tiam eliris piedo kun ungegoj. La okuloj de la kato brilis kiel smeraldoj. Kaj la ungegoj estas akraj, kiel fragmentoj de diamantoj brilas. Jen li tute malaperis. Tiel alta kiel sana elefanto, nur pli longaj, kaj la dentegoj longas bone du metrojn.
  La knabinoj tamen ne embarasiĝis kaj, kunpremante la pugnojn, deklaris:
  Ni estas pretaj kaj pretaj batali!
  La fantoma kato siblis kun knaro:
  - Kion vi volas, belulinoj?
  Margarita honeste respondis:
  - La peceto de serĉilo de profesoro Mariarty.
  La kato miaŭis mallaŭte kaj respondis:
  - Ĉi tio, kompreneble, eblas, sed... Ĉu vi konas la kondiĉojn?
  La knabinoj unuvoĉe kapjesis.
  - Certe.
  La fantoma kato kantis, movante la piedojn:
  - Do aŭskultu la enigmon. Kio estas pli malmultekosta ol duona peco, pli multekosta ol ora peco?
  Marguerite ridetis kaj respondis:
  "Vi ne donos duonan mensogan vorton por vorto, sed honesta ĵuro valoras pli ol ora peco!"
  La fantoma kato kapjesis kaj notis:
  - Vi estas fortaj knabinoj, kaj mi vidas, ke vi estas spertaj batalantoj. Sed vi ne povus foriri de mi. Mi ronĉus viajn ostojn kiel nubon da termitoj. Do atentu, vi ne povas fari erarojn.
  Anastazio notis:
  - Ni batalis. Kaj tie, kugloj kaj fragmentoj ne pardonas erarojn.
  La fantoma kato ronronis:
  - Kaj la dua estas simpla demando. Kie Varvara metas sian nazon?
  Margarita ridis:
  - Ŭaŭ! Estas malfacile pensi pri io pli amuza!
  Anastazio notis:
  - Nu, ni respondos kun humuro!
  Kaj la ruĝhara knabino diris:
  - Ĉar la nazo de la scivolema Varvara estis deŝirita ĉe la merkato, tio signifas, ke ŝi enŝovis ĝin ĝuste en la kavon kun la abeloj!
  La fantoma kato kapjesis kaj notis:
  - Ĉi tio povas esti kalkulita kiel respondo! Nun aŭskultu la trian enigmon.
  Kaj la fantoma kato kantis:
  - Kaj je la tria, mi demandos: ĉu ili pikis Lefty en kio?
  Margarita, ridetante, respondis rime:
  - Kion ajn Levŝa estis palisumita, li ne ricevis ŝiŝaon!
  La fantoma kato suspiris kaj ronronis:
  - Bone faritaj knabinoj! Kaj pro tio mi ne mortigos vin kaj kondukos vin al la laboratorio de profesoro Mariarti. Nur tie vi mem devas trovi la serĉilon.
  Anastazio kantis:
  - Kiu serĉas ĉiam trovos!
  Margarita aldonis:
  - Kion vi ne perdis, vi havas!
  La fantoma kato diris ruze:
  - Kaj se vi ne perdis viajn kornojn, ĉu vi ankoraŭ havas ilin?
  La knabinoj unuvoĉe ekkriis:
  - Certe! Ni estas viglaj.
  La fantoma kato svingis la voston:
  - Sekvu min.
  La knabinoj, silente surpaŝante la nudajn piedojn, iris post la fantomo. Pordoj laŭ la vojo malfermiĝis per si mem. Margarita flustris:
  - Ĝi estas aŭtomata.
  Anastazio notis:
  - Jes, estas nenio speciala.
  La fantoma kato ronronis:
  "Mi estas ĉi tie delonge, kiam ne estis spuro de profesoro Mariarty." Post ĉio, li ankaŭ estas eksterterano kaj miskapabulo ĉi tie, same kiel vi.
  Margarita notis:
  "Ni ne venis al la urbo memvole."
  La fantoma kato kapjesis:
  - Ĉio ĉi tie ne estas propravole. - Kaj la fantomo ridis. - Kaj iom el mia menso!
  Anastazio notis:
  - Estas kiel fabelo pri Alico en Mirlando. Ankaŭ tie la kato diris, ke ĉiuj freneziĝis!
  La fantoma kato svingis sian grandan vizaĝon:
  - Tooting. Ĉu vi povas trovi la serĉilon peceton en la laboratorio de Profesoro Mariarty? Ŝi estas tre granda!
  Margarita respondis kolere:
  - Iu perdas, kaj iu trovas.
  La laboratorio de la profesoro, efektive, montriĝis grandega, kaj konsistis el pluraj salonoj, kovritaj de diversaj objektoj, komputiloj, flakoj kaj rezervaj partoj, kaj aliaj "konsumvaroj".
  La knabinoj tamen havis specialajn serĉkapablojn. Kaj unue ili faris simplan aparaton, kiu respondis al mikroelektroniko.
  Tiam Margarita proponis:
  - Ni devas serĉi blaton kun radaro, kompakta sed potenca.
  Anastazio konsentis kun tio:
  - Jes, necesas.
  La knabinoj komencis agordi la aparaton. Ili agis lerte kaj energie. Margarita deklaris:
  - Ni povas trovi ajnan kudrilon en fojnamaso.
  La knabinoj, alĝustiginte la aparaton, komencis malrapide promeni tra la salonoj. Ĝi sonoris, sed ĝi ne estis blato, sed labortabla komputilo. Margarita kaj Anastazio iom pli promenis tra la salonoj. La knabinoj komencis nervoziĝi.
  Fine, la aparato funkciis, kaj la militistoj renkontis monŝrankon enigitan en kirasa muro.
  Margarita fajfis:
  - Nu, ĉi tion devus esti atendita de la komenco mem. Tia valora afero estas konservita en la monŝranko, malantaŭ la kiraso.
  Anastazio, en kolerego, piedbatis sian nudan kalkanon en la kirason. Kaj mi sentis metalon pli fortan ol titanio. Kvankam ĉi tiu knabino povis rompi betonajn slabojn.
  Margarita trankviligis ŝin:
  - Ni malfermos ĝin nun.
  Anastazio bojis:
  - Ĉu vi konas la kombinaĵon?
  Margarita memoris:
  - Per la sono, vi povas determini ĉu ĝi estas nombro kaj litero aŭ ne.
  Anastazio kapjesis:
  - Jes mi scias. Sed sen speciala aparato, tia aŭdebla klako sur kongrua nombro kaj litero eble ne estas aŭdata.
  Margarita konsolis:
  - Ĉi tie estas la necesa aparato. Kaj mia aŭdo estas perfekta.
  La knabinoj efektive prenis la aparaton kun aŭdiloj kaj komencis malrapide turni la tenilon de la monŝranko.
  Vi devis tajpi vorton en la latina kaj sep ciferojn. La knabinoj palpumis iomete, sed ili malfermis la monŝrankon.
  Ene estis aparato simila al poŝtelefono kun anteno kaj ekrano, same kiel pluraj buĉoj da mono.
  Margarita volis preni nur la aparaton, sed ruĝhara Anastazio iĝis obstina:
  - Ne! Oni ankoraŭ ne scias, ĉu loka mono povas esti utila al ni. Do estas pli bone kapti ilin.
  Margarita kontraŭis:
  - Sed tio estus ŝtelo. Kio ni estas, ursidoj?
  Anastazio logike notis:
  - Kaj ni prenas la blaton serĉilon aparaton sen demandi. Sed ĉu ĉi tio vere influas la terminon se unu blato estis ŝtelita malfermante monŝrankon, aŭ plurajn pliajn pakaĵojn da loka mono?
  Margarita pensis kelkajn sekundojn kaj kapjesis:
  - BONE. Persvadita. Brem ĉiuj.
  Kaj la knabinoj enŝovis dekon da dikaj pakoj da grandaj kaj helaj biletoj en siajn zonojn. Vi eble ankoraŭ bezonas monon, vi neniam scias.
  - Kien vi iras, miaj karaj?
  La militistoj, kiuj estis denove rapidi tra la ĉambroj al la koridoro kaj eliri la vojon, kiel ili venis, vidis viron.
  Li estis alta, longbraka, kun granda kapo kaj alta frunto. Li portis profesoran ĉapon sur la kapo. Inteligenteco brilis en liaj grizaj, profundaj okuloj, lia nazo estis akvila kaj rabema, kaj lia mentono estis fortvola.
  Li havis sestuban pistolon en siaj manoj. Li estis sufiĉe malproksime, ke la timinda armilo povus esti forfrapita el lia mano. Kaj la profesoro ŝajne sciis precize pafi.
  Anastazio balbutis:
  - Kara Mariarty, vi kaj mi povas interkonsenti, ĉu ne?
  La profesoro kolere siblis:
  - Mi ne parolas kun mortintoj!
  . ĈAPITRO N-ro 4.
  La knabinoj larĝe ridetis. Margarita ridetis kaj flustris:
  -Vi estas tiel inteligenta kaj ĉarma viro, ĉu vi ne ŝatas nin?
  Mariarti diris severe:
  -Vi estas pecoj de dresita viando, ne virinoj. Kaj restu senmova, ne proksimiĝu! Mi avertas vin, mi pafas sen maltrafi.
  Anastazio komentis ofendite:
  - Ĉu skulptitaj muskoloj ne ornamas virinon?
  Mariarty blekis:
  - Kompreneble ne! Virino devus esti delikata kaj gracia!
  Margarita respondis kun rido:
  - Sed mi povas facile protekti mian koramikon.
  Mariarty seke ordonis:
  - Surgenuiĝu kaj metu vian manon malantaŭ vian kolon.
  Anastazio knaris:
  - Sed miaj kruroj estas tute kovritaj de sango.
  - Kie? - La okuloj de Mariarty ŝvelis. Lia rigardo falis sur la graciajn, nudajn piedojn de la ruĝhara belulino.
  Profitante la momenton, alia knabino, Margarita, lanĉis per la nuda piedo pezan ŝlosilon al la profesoro. Li reflekse reagis per pafado. Sed li iom malfrue, kaj la metalo trafis lin sur la pojnon. La pafilo elflugis.
  La profesoro kuris post li, sed Margarita saltis post li. Kaj Anastazio antaŭeniris, ankaŭ ĵetante ion pezan, similan al inteligenta telefono. La bato trafis Mariarti en la vizaĝon. Li malrapidiĝis kaj haltis. Margarita movis sian tibion kontraŭ lian tempion. Mariarty kliniĝis malantaŭen. La bato de ĉi tiu nuda, gracia, knabineca piedo rompis kverkajn ŝtipojn. Ŝajne ĉi-foje, la orhara knabino vere miskalkulis. Kaj la profesoro longe svenis.
  Sed la knabinoj ne komencis rezoni, sed forkuris laŭ la malnova vojo. Anastazio tamen sukcesis kapti sestuban pistolon por la okazo.
  Do ili kuris tra la ĉambroj al la kelo. Kaj iliaj rozkoloraj kalkanoj ekbrilis.
  La knabinoj haltis nur kiam ili trovis sin ĉe la loko mem kie la fantoma kato renkontis ilin. Ĉi-foje estis maljuna, konata fantomo.
  Ĝi siblis:
  - Ĉu vi prenis la serĉilon peceton?
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  - Jes!
  La fantomo gluglutis:
  - Knabinoj! De ĉi tie vi povas iri en fabelon kie artefaktoj estas kolektitaj. Enŝaltu la minizitan serĉilon peceton.
  Margarita ŝaltis ĝin. La ombrofantomo rimarkis:
  - Funkcias bonege. La profesoro, mi esperas, ne tuj malkovros la perdon?
  Margarita ridis:
  "Mi piedbatis lin tiel forte per mia dekstra flanko, ke li, minimume, ricevis severan cerbokomocion!"
  La fantomo murmuris:
  - Se vi ne mortigis lin, li venĝos kontraŭ vi. Ĉi tio estas timiga viro!
  Anastazio ekkriis:
  - Ni rapide iru al fabelo! Ni devas rapide reveni al nia mondo. Alie, niaj gepatroj, ricevinte la novaĵon pri nia morto, freneziĝos pro ĉagreno!
  La fantomo rigardis la mapon kaj respondis:
  - Sekvu min.
  Kaj ĝi flosis for. La knabinoj kuregis post li. Ni turnis nin en la koridoron kaj denove ekkuris. Estas akraj ŝtonetoj sub viaj nudaj piedoj, tamen por inaj specialfortaj soldatoj tio tute ne estas timiga. La knabinoj kuris sufiĉe longe, plurajn horojn.
  Ĝis, fine, ni trovis nin antaŭ la pordego. Tie ĉe la enirejo staris tri potencaj herooj.
  Ili krucis siajn glavojn, barante la vojon, kaj murmuris:
  - Eniro al la fabelo estas nur por mono!
  Margarita elprenis stakon da biletoj kaj transdonis milonon kun la bildo de drako:
  - Ĉu tio sufiĉas por vi?
  La herooj kapjesis:
  - Tio sufiĉas por vi, sed mil por ŝi!
  Anastazio ankaŭ ĵetis la fakturon kaj rimarkis:
  - Mi pensis, ke vi petos de ni denove solvi enigmojn.
  Altaj, potencaj uloj, preskaŭ same altaj kiel kverkoj, respondis logike:
  - Kio pri enigmoj? Vi ne povas sterni ilin sur pano.
  La orumitaj pordegoj malfermiĝis kaj la knabinoj eniris la arbaron. Post horoj da kurado super akraj rokoj, eĉ iliaj malglataj piedoj brulis kaj jukis. Do promeni sur la herbo estis feliĉo.
  La arbaro estis abunda, rememoriga pri subtropikoj, nur sur la arboj kreskis tre grandaj kaj helaj floroj. Papilioj kun multkoloraj flugiloj kaj arĝentaj libeloj flugis, ili estis mirindaj laŭ grandeco.
  La fantomo restis ekster la pordego.
  Margarita legis al si:
  - Memmuntita tablotuko, promenbotoj, nevidebla ĉapelo, trezorglavo, scianta spegulo, samoguda harpo, fluganta tapiŝo. Jen kiom da eroj estas.
  Anastazio rigardis la aparaton, skuis siajn ruĝajn buklojn kaj diris:
  - Antaŭe estas nur memmuntita tablotuko.
  La knabinoj nevole pligrandigis sian paŝon. Ili vidis duetaĝan ŝtonan domon. Estis vico ĉe la enirejo. La knabinoj proksimiĝis kaj rigardis pli detale. Homoj pagis monon kaj aĉetis manĝaĵon. Estis multaj infanoj, maldikaj, nudpiedaj kaj ĉifonaj. Ili larmoplene demandis:
  - Bonvolu doni al ni manĝaĵon. Almenaŭ iomete.
  Responde aŭdiĝis muĝo:
  - Foriru, vi patosaj almozuloj!
  Margarita kaj Anastazio decideme alproksimiĝis al la vendotablo. La tablotuko estis videbla, sufiĉe granda kaj eleganta. De tempo al tempo aperis sur ĝi pli kaj pli novaj pladoj, kiujn tiam viro en cilindra kaj kun granda ventro vendis kontraŭ mono. Jam estis pluraj sakoj da moneroj en la angulo de la ĉambro.
  Margarita diris kolere:
  "Ĉu vi ne hontas lasi viajn infanojn malsati, kiam vi mem ricevas manĝaĵon senpage?"
  Anastazio kunpremis siajn pugnojn:
  - Mi eĉ povas rompi vian makzelon.
  La viro en la cilindra ĉapelo ruze ridetis kaj komentis:
  - Oni ne povas forpreni magiajn aferojn perforte. Kaj kio estas mia, jam estas mia.
  La infanoj en la homamaso kriis:
  - Ne vere! Vi povas gajni mem-muntitan tablotukon de li.
  La viro en la cilindra ĉapelo kapjesis konsente.
  - Certe! Se vi havas ion por veti.
  La knabinoj eltiris taĉmentojn da mono kaj diris:
  - Miliono da kreditkartoj - ni metis ĝin sur la linion!
  La viro en la cilindra ĉapelo aldonis:
  - Kaj ankaŭ serĉilon blato!
  La knabinaj gardistoj rigardis unu la alian kaj palpebrumis unu al la alia:
  - Ni konsentas!
  La viro en la cilindra ĉapelo zumis:
  - Do ni ludu pokeron.
  Margarita kapjesis:
  - Ni konsentas.
  La knabinoj ne dubis, ke la burĝaro en cilindra ĉapelo trompos. Ĉi tio estas sen diri. Sed kontraŭ elitaj specialtrupaj oficiroj, ajna speco de trompado estas senutila. Male, estas pli bone kiam via kontraŭulo estas trompanto. Nun li elĵetos kombinaĵon, kiu batas preskaŭ ĉiujn specojn de aliaj kombinaĵoj - kvar asoj. Sed estas unu kombinaĵo, kiu batas ĝuste kvar asojn, sed perdas kontraŭ iuj el la aliaj.
  Kaj Margarita lerte prenis la kartojn.
  La viro en la cilindra ĉapelo forĵetis la kvar plej grandajn kartojn kun mieno de venko. Li nudigis la dentojn antaŭ la plezuro de venko.
  Kiam subite aperis mortiga kontraŭkombinaĵo.
  Ambaŭ knabinoj respondis unuvoĉe:
  - La tablotuko estas nia.
  La viro en la cilindra ĉapelo paliĝis kaj murmuris:
  - Vi trompis.
  Margarita bojis:
  - Kaj ankaŭ vi!
  La viro en la cilindra ĉapelo eltiris kio ŝajnis esti pistolo, sed Anastazio faris rapidan paŝon kaj piedbatis lin rekte en la ingvenon. La bato, rompanta kvin brikojn, ĵetis la komerciston kaj li falis malsupren senvive!
  La knabinoj kriis responde:
  - Nun, infanoj povas manĝi kaj preni ĉion senpage!
  Kaj la militistoj komencis ĵeti en la homamason arĝentajn kaj kuprajn monerojn kolektitajn de la avida riĉulo. Krome, ili faris ĝin kun granda entuziasmo.
  Kaj la infanoj kuris de la areo. Ĉi tie estis multoble pli da infanoj ol plenkreskuloj.
  Margarita eĉ rimarkis:
  - Ankaŭ, verŝajne, transformita?
  Anastazio kapjesis konsente:
  - Genero de la drako. Kvankam, kompreneble, esti infano estas ankoraŭ pli bona ol esti maljunulo.
  Margarita rimarkis espereble:
  - Eble la sklaveco finiĝos, sed la senmorteco restos?
  La infanoj kuris pluajn horojn. Eĉ se ili ricevis la plej delikatajn pladojn, ili ricevis monon. Fine, kiam la uloj el la ĉirkaŭaj regionoj pli-malpli satiĝis, kaj la tuta mono estis disdonita, la knabinoj pluiris.
  Ili ankaŭ kaptis memmuntitan tablotukon.
  Anastazio notis:
  - Ni pluiru, ni baldaŭ renkontos kurbotojn.
  La knabinoj promenis kaj ĝuis siajn paŝojn laŭ la somera vojo.
  Ĉio estis idilia. Kvankam, post kelkaj horoj da vigla marŝado, maldikaj infanoj kaj kelkaj riĉe vestitaj junaj plenkreskuloj denove komencis renkonti almozulojn vestitajn infanojn. En aspekto, tamen, li ne ŝajnas esti pli aĝa ol tridek jaroj.
  Margarita avertis:
  - La promenbotoj estas tre proksimaj!
  La knabinoj vidis viron kun sako rapidi tra la aero. Homoj kaj infanoj ĉirkaŭkriis:
  - Haltu la ŝteliston!
  La viro forflugis. Sed Anastazio en la laboratorio, ĉiaokaze, sukcesis kapti longan pecon da maldika drato. Kaj ĵetis memfaritan lazon.
  La viro perdis rapidecon kaj unu el liaj botoj defalis. La knabinoj prenis ĝin kaj kuris al la ŝtelisto:
  - Nu, ĉu vi manĝis ĝin? Ĉu vi donos al ni viajn mirindaĵojn?
  La viro gluglutis:
  - Promenaj botoj ne estas forporteblaj. Vi povas aŭ interŝanĝi ilin aŭ gajni ilin!
  Margarita, kuntirinte la brovojn, diris:
  - Nu, ni ludu.
  La ŝtelisto ridetante demandis:
  - Je kio vi vetos?
  Anastazio murmuris:
  - Memmuntita tablotuko!
  La viro kun unu boto kapjesis:
  - Konsentu! Ĉu vi estos malsaĝulo? Mi mem gajnis ĉi tiun ludon de kuradbotoj.
  Margarita kapjesis:
  - Ni konsentas.
  La ŝtelisto estis sperta fraŭdo, sed la knabinoj en la elitaj specialaj fortoj estas bone trejnitaj kaj, ĝenerale, ili estas la plej bonaj militistoj de la ŝtato. Do trompi, ne trompi ne helpos!
  Kaj do Margarita kontraŭbatalis kaj pendigis ŝultrojn al la ŝtelisto.
  Li ruĝiĝis kaj rimarkis:
  - Ĉu ŝi trompis?
  Margarita honeste respondis:
  - Same kiel vi.
  La ŝtelisto demetis sian duan boton kaj kapjesis:
  - Nun ili estas viaj.
  Margarita kaj Anastazio surmetis unu boton je la dekstra piedo, la alian maldekstren, kaj ekflugis.
  La knabinoj ŝvebis super la fabelarbaro kaj vidis la vilaĝojn, same kiel la domojn de la granda urbo ĉirkaŭanta la fabelon. Urbo de la drako, urbo de ombroj.
  Anastazio diris kun rideto:
  - La sekva artefakto estas la nevidebleco. Ĉi tie, tamen, ni povas havi problemojn.
  Margarita notis:
  - Ĉu ĝia posedanto estas nevidebla?
  Anastazio respondis:
  - Sed mi pensas, ke ni povos rimarki. Ni havas akran vidon, kaj ni ankaŭ havas mapon.
  Margarita kantis:
  - Mi povas ĉion fari, mi povas ĉion fari, ĉar mia kapo ne estas ŝtono!
  La knabinoj atente rigardis la mapon, la artefakto estis pli kaj pli proksima.
  Anastazio flustris:
  - Ni bezonas iom da ruzo!
  La militistoj alteriĝis kaj staris. Ili ŝajnigis paroli.
  Kaj ili mem rigardis el la angulo de la okuloj. Vi povas vidi, ke iu marŝas sur la herbo. Vere, la piedsignoj estas iuj malgrandaj kaj nudpiedaj. Kvazaŭ ĝi estus knabo.
  Estas klare, ke la juna, nevidebla ŝtelisto intencis ŝteli la memmuntitan tablotukon.
  Margarita lerte kaptis lian manon. Kaj Anastazio rapide palpis sian kapon kaj deŝiris sian ĉapelon. Antaŭ ili estis helhara, ruĝeca knabo ĉirkaŭ dekdujara. Lerta kaj lerta.
  Margarita grumblis:
  - Havas ŝteliston. Nun ni vipos vin.
  La knabo petegis:
  - Ne batu min, mi estas bona. Mi nur volis manĝi.
  Anastazio notis:
  - Vi aspektas bone nutrita, kaj per ĉi tiu nevidebla ĉapelo, vi neniam malsatos.
  La knabo respondis kun suspiro:
  "Vi ne povas ŝteli multon de malriĉulo, sed riĉuloj havas hundojn kurantajn ĉirkaŭ sia korto." Kaj ĝenerale, vi ne gajnos monon per ŝtelado.
  Margarita indignis:
  - Vi volis rabi nin. Tial ni donos al vi severan batadon, aŭ vi donos al ni la nevideblecon.
  La knabo negative balancis la kapon:
  - Se vi forprenas vian ĉapelon perforte, aŭ minacon de perforto, ĝi ne servos al vi! Tio estas se vi ludas kun mi.
  Margarita kapjesis:
  - Kompreneble, ĉi tio eblas. Kion vi volas: marŝutojn, aŭ memmuntitan tablotukon?
  La knabo gluglutis:
  - Ĉu ne eblas fari ambaŭ?
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  - Tro dika. Bato sur bato.
  La knabo kapjesis:
  - Bone, do la tablotuko estas memmuntita, kaj la elekto de ludo estas mia!
  La infano frapis sian nudan piedon; ŝajne, en la eterna, fabela somero, li ne volis surmeti ŝuojn kaj ŝteli ŝuojn. La knabo diris:
  - Ĉu vi uzos viajn pugnojn? Mi elektas la onklinon kun oraj haroj, ĉar ruĝharuloj estas tro ruzaj.
  Margarita kapjesis:
  - Ĉiuj preferas ludi kun la mielblondo, timante la vulpkoloron.
  La knabo kunpremis la pugnojn kaj ektremis, Margarita staris antaŭ li. La ludo estas ekstreme simpla. Aŭ puto estas farita mane, aŭ tondilo, aŭ papero, aŭ ŝtono. Multe dependas de la reago ĉi tie. La knabo faris puton, sufiĉe avantaĝan formon, dronante kaj tondilon kaj ŝtonon. Sed la knabino sukcesis fari paperon kovrantan la puton.
  La knabo mallevis la okulojn kaj forte suspiris:
  - Mi prenis la vian. Nun vi havas ĉapelon.
  Anastazio surmetis ĝin kaj tuj malaperis. Margarita konfirmis:
  - Verkoj.
  Anastazio denove aperis, donis al la ĉagrenita knabo arĝentan moneron kaj promesis:
  "Baldaŭ neniu el la infanoj en ĉi tiu loko malsatos."
  La knabo provis la moneron sur siaj dentoj kaj kapjesis:
  - Mi aĉetos al mi iom da zingibra pano. Kaj mi deziras, ke vi rapide kolektu la artefaktojn kaj forigu la drakon.
  La knabinoj kapjesis konsente:
  - Ni faros ĝin.
  Kaj ili iris, aŭ pli ĝuste, flugis, surmetante kurboton, pluen.
  Anastazio notis:
  - Poste ni havas trezoran glavon. Povas havi problemojn.
  Margarita konsentis kun tio:
  - Ĉu vi ne povas simple forpreni ĝin? Sed ni ankaŭ ne estas simplaj.
  La knabinoj kuregis sur kuradbotoj. Ombroj ekbrilis sub ili, arboj balanciĝis. Multaj infanoj, kun kelkaj plenkreskuloj, muelis malsupre. Ĝi estis io pli arkaika versio de la grandurbo, kun unuetaĝaj, plejparte lignaj kabanoj sternitaj inter arboj.
  Estis ankaŭ kampoj, kie laboris infanoj, pelitaj de kelkaj bestoj en uniformoj. De tempo al tempo aŭdiĝis muĝado.
  Sed tiam estiĝis loko de dezerto. Ĉirkaŭe kuŝis amaso da hakitaj korpoj. Dukrura, grandege alta ulo paŝis antaŭ la homoj, kiuj falis sur la genuojn antaŭ li. Ili amasigis siajn simplajn varojn.
  La monstro muĝis:
  - Mi faligos ĉiujn! Mi hakos ĉiujn!
  Kaj ŝajne, li vere tranĉis iun. Kaj la glavo tiam ekbrilis tra la aero, poste revenis al siaj ungegaj piedoj.
  Margarita sugestis:
  - Mi malsupreniros al li sola kaj proponos ludi sur la memkunigebla tablotuko. Vi surmetas ĉapon de nevidebleco kaj estas en embusko.
  Anastazio kapjesis kaj rimarkis:
  - Ruĝharuloj kutime ĉiam pli timas.
  La belulino transdonis la duan botopromeniston al la mielblondulino.
  Kaj kun la nudaj piedfingroj la knabino klinis kupran moneron. Ĉi tie vi povas vidi, ke papera mono tute ne estas citita kiel en la pli moderna urboparto.
  Margarita ridetis, rektigis siajn buklajn harojn brilantajn per ora folio, ŝi estas nur aminda, kaj kuris al la monstro. La knabino havas atletikan figuron kaj altajn mamojn, maldikan talion, luksajn koksojn.
  La monstro, vidante la belulinon, tuj nudigis la dentojn kaj grakis:
  - Mi mortigos vin, se vi ne obeos min!
  Margarita ridis kaj respondis:
  -Vi estas tiel mojosa viro. Tia felo kaj grandiozaj dentegoj. Ĉiu virino fierus esti via sklavo!
  La monstro pufiĝis kaj muĝis:
  - Mi! Ĉiopova sinjoro, mi estas! Mi estas la plej saĝa en la mondo!
  Margarita sugestis:
  - Ni ludu. Mi metos memmuntan tablotukon kontraŭ vian trezoran glavon.
  La monstro muĝis agreseme.
  "Mi ordonos al mia glavo distranĉi vin!" Kaj mi senriske prenos la memmuntan tablotukon.
  Margarita logike notis:
  "Sed se vi ekposedos la tablotukon perforte, vi ne povos uzi ĝin. Vi konas la regulojn.
  La monstro klakis kaj respondis:
  - Nu, vi surŝnuros ankaŭ botojn-promenantojn, kaj vian liberecon, iĝante, okaze de perdo, mia obeema sklavo.
  Margarita sulkigis la brovojn kaj demandis denove:
  - Ĉu ne tro?
  La monstro muĝis:
  - Ne, ĝuste!
  Margarita kapjesis, ora ondo pasis super ŝiaj ŝultroj:
  - Tiam mi konsentas. Risko estas nobla kaŭzo.
  La monstro rememoris:
  - La elekto de ludo estas mia. Mi proponas ĵetkubojn.
  Margarita ridetis kaj respondis:
  - Simpla sed justa ludo. Lasu la sorton decidi.
  Sed, kompreneble, la knabino komprenis, ke ĉi tiu predanto trompus. Sed ŝi kaj Anastazio estas la plej fortaj kaj plej inteligentaj specialfortaj soldatoj en la mondo. Kaj la knabinoj, kompreneble, konas diversajn lertaĵojn kaj teknikojn en ludoj.
  Por la unua fojo, kaj la monstro kaj Margarita ricevis po dek du poentoj - du por ses!
  La monstro grumblis kaj ili ĵetis denove. Ĉi-foje Margarita ricevis nur tri. Kiel feliĉa estis la besto, kriante:
  - Vi estos mia sklavo por eterne! Ve, kian korpon vi havas!
  Kaj li ĵetis ĝin sen rigardi.
  Margarita diris malvarme:
  - Mia trezora glavo!
  La okuloj de la monstro larĝiĝis pro nekredemo. Li fakte havis du ekzemplerojn brilantajn. Kiel tio. Kaj li pensis, ke denove estos dek du! Tamen, Anastazio ne malŝparis tempon portante la nevideblecon, kaj la rezulto estis la malo.
  La monstro kriis al la trezora glavo:
  - Mortigu ŝin!
  La glavo daŭre pendis kaj turniĝis en la aero. La posedanto ŝanĝiĝis kaj, kompreneble, li nun nur obeos la novan, belan orharan mastrinon.
  La monstro estis ĵetita al Margarita, kvankam la knabino estis tre alta, li estis ankoraŭ multe pli alta ol ŝi kaj trioble pli peza. Sed la orhara belulino piedbatis ŝin en la ingvenon. Malmola, kun la forto rompi ŝtipojn. La monstro flugis supren, kaj Anastazio batis lin firme sur la dorso de la kapo. La brutulo svenis.
  Margarita ordonis:
  - Kladenets, sekvu min!
  La glavo flugis en la malfermitan manplaton de la atleta knabino.
  Anastazio sugestis:
  "Eble vi ordonos tranĉi la kapon de ĉi tiu besto?"
  Margarita, ridetante, balancis la kapon:
  - Nu, homoj kaj, precipe, eternaj infanoj tamen disŝiros lin.
  Anastazio notis:
  - Sed ni provos la glavon! Ĉu li estas obeema al ni?
  Margarita noble obĵetis:
  "Ne estas bone mortigi malamikon kiam li estas senkonscia kaj tute ne danĝera por ni." Ni ne estas malbonaj.
  Anastazio kolere rimarkis:
  - Ankaŭ la Ĵedajoj estis same noblaj, kaj kio okazis al ili!
  Margarita logike notis:
  - La falo de Anakin komenciĝis kiam li mortigis ĉiujn, kaj senarmajn kaj infanojn. La malluma flanko de la forto malfermis la vojon al lia koro.
  Anastazio kapjesis konsente:
  - Eble vi pravas. Donu al mi la duan boton, ni flugu.
  Kaj la ruĝhara belulino skuis sian nudan, sunbrunigitan piedon.
  La knabinoj surmetis siajn botojn kaj forkuris denove.
  Anastazio diris kun rideto:
  - Kvar estas nulo, la knabinaj gardistoj kondukas kontraŭ la drako.
  Margarita kontrolis ridetante:
  - La sekva celo ne estas facila, scianta spegulo atendas nin.
  Anastazio rimarkis dube:
  - Nun multe pli malfacile estos por ni venki.
  Margarita ridetis:
  - Sed ni estas militistoj de la plej elitaj specialaj fortoj!
  Anastazio kapjesis:
  - Kaj jen.
  Necesis sufiĉe longe por flugi. Sed tio estas la celo. Sufiĉe granda, mezepoka urbo. La juĝo estas survoje. En la centro mem sidas knabino kun nigra hararo, iom kiel cigano, kaj administras justecon kaj veron! Akirante, kompreneble, bonan monon. Kaj demandante la spegulon:
  - Diru al mia spegulo, diru al mi la tutan veron! Kies bovino estas ĉe la verando, kiu estas la lupo, kaj kiu estas la ŝafo?
  Kaj la spegulo donis la respondojn.
  Margarita kaj Anastazio alproksimiĝis al la ciganino, ŝi levis al ili siajn brunajn okulojn kaj respondis:
  - Mi scias kial vi venis. Ĉu vi volas gajni spegulon de mi?
  Anastazio respondis memfide:
  - Ne nur ni volas, sed ni ankaŭ venkos.
  La juna, ŝajne ciganino kapjesis:
  - Bone! Sed ĉu vi scias, ke la rajto elekti la ludon estas mia?
  Margarita konfirmis:
  - Jes, tiuj estas la reguloj. Alie, ĉiuj artefaktoj estus kolektitaj de unu persono antaŭ longe.
  La juna ciganino ridis kaj sugestis:
  - Do tiel. Vi metas memkunmetitan tablotukon, promenajn botojn, nevideblecon, trezoran glavon, kaj mi havas nur unu sciantan spegulon.
  Margarita kapjesis konsente:
  - Ĝi venas. Ni pretas riski.
  La ciganino etendis la manon:
  - Ĝi estas kovrita.
  La Gardisto Knabino aplaŭdis sian manon.
  - Ĝi estas kovrita.
  La knabino denove ridis kaj etendis la manon en la ŝrankon. Ŝiaj ŝuoj broditaj per perloj ekbrilis. La nigrahara sorĉistino elprenis tabulon kaj diris:
  - Ni ludu damludon. La tabulo, cetere, estas magia, kaj ĝia posedanto ĉiam venkas.
  Anastazio notis:
  - En unu fabelo estis tiaj damludoj. Ĉi tio estas maljusta.
  La ciganino rememoris:
  - La elekto de ludo estas mia. Kaj estas nenie por retiriĝi.
  Margarita respondis logike:
  - Gruzdev nomis sin eniri la korpon. Ni ludu.
  La knabino kapjesis:
  - Vi estas blonda, do ludu blanke. Mi amas nigran koloron.
  Margarita kantis:
  - Mi pentras miajn lipojn per ŝupoluro, mi amas nigran. La knabino fariĝis tre forta, vi donos al mi bukedon.
  Anastazio estis surprizita pro la trankvilo de Margarita.
  Nu, bone, kvankam ŝi estas malriĉa blondulino, ŝi tute ne estas stulta. Kaj tia grandioza intelektulo.
  Margarita movigis ŝin. Ŝi konis la teorion de damludo. Ĉi tio estas, antaŭ ĉio, kompreneble, batalo por la centro, sed por ne fali sub la kombinaĵo. La ciganino ne konis la teorion, sed ŝi ludis memfide kaj rapide.
  Ŝi kredis, ke ŝi venkos. En iu momento, Margarita prenis la iniciaton. La ciganino kliniĝis malantaŭen kaj ĉesis marŝi. Nun la damludoj moviĝis per si mem.
  Margarita maltrafis malfacilan kombinaĵon, perdis plurajn damludojn kaj trovis sin en malfacila pozicio. La ciganino ridis kaj frotis la manojn:
  -Se vi volas ebenigi, tiam metu vian kaj la liberecon de via amiko en la linio.
  Margarita respondis:
  - La ludo ankoraŭ ne estas finita.
  Sed ŝajnis, ke la situacio jam estas senespera. Margarita havis la lastan damludon, kiun, ŝajne, la magia tabulo esperis enpremi en la eksterdomon. Kaj en la lasta momento, kiam ŝajnis, ke ne ekzistas savo, la blanka damludo de Margarita ĉirkaŭiris la rondon kaj terenbatis ĉiujn nigrajn pecojn.
  La malhela vizaĝo de la cigano paliĝis, kaj ŝi murmuris:
  - Ne povas esti.
  Margarita kantis responde:
  - Ĉio neebla estas ebla en ĉi tiu mondo! Ne pensu absolute, ke du kaj du estas kvar!
  La ciganino grincis kaj kriis:
  - Sed ĉi tio estas neebla! Damludoj estas magiaj, ne estas maniero venki ilin!
  Margarita deklaris:
  - Sed mi faris ĝin!
  La ciganino sugestis:
  - Malkaŝu la sekreton kaj mi donos al vi sakon da oro.
  Margarita ektiris:
  - Estas malfacile porti ĝin. Pli bone, donu al mi ĉi tiujn damludojn.
  La ciganino frustrite svingis sian pugnon en la aero:
  - Bone, prenu! Kio estas la sekreto?
  Margarita elprenis arĝentan moneron kun bildo de drako el sub la tabulo kaj klarigis:
  - Magio estas sentema al arĝento, kaj ĉi tiu monero ankaŭ estas ŝargita per la ĉarmoj de la drako, mi sentis ĝin, kaj konservis ĝin por la okazo. Mi iomete ŝanĝis la magion kaj mi venkis!
  La cigano murmuris:
  - Damnu ĝin! Ĉu vi volas du sakojn da oro por tia monero?
  Margarita negative skuis la kapon:
  - Tiaj momentoj estas tro maloftaj. El dekduo da sakoj da arĝento kaj kupro oni trovis nur unu, kaj ĝi ankoraŭ estos utila. Tamen, se vi volas, ni ne devas preni la damludojn de vi.
  La ciganino svingis la manon:
  - Ne, mi jam diris, ke mi donas ĝin al vi. La trajno foriris. Mi esperas, ke la oro, kiun mi savis, daŭros al mi jarcentojn. Kaj piedbati la azenon de la drako. Li manĝis homojn.
  La knabinoj kaptis la kvinan artefakton, kaj Anastazio kantis:
  - Tia doloro, tia doloro, knabinoj kontraŭ la drako: kvin - nulo!
  . ĈAPITRO N-ro 5.
  La militistoj forlasis la urbon. Anastazio sugestis manĝi manĝeton en la sino de naturo kaj la eterna fabela somero. Feliĉe, ili havas mem-muntitan tablotukon. Kaj samtempe rigardu ĝiajn fabelajn kapablojn.
  La knabinoj elektis lokon ĉe la rando de la arbaro, sidiĝis sur falinta kverko kaj malvolvis la tablotukon.
  Margarita mendis elefantan trunkon kun spicoj, kaj ankaŭ serpentajn kotletojn kaj rostitan ĝirafon. Anastazio ankaŭ faris luksan mendon: cigna viando, rostita zebro kaj puffiŝo-hepato - malvarmeta japana bongustaĵo.
  La knabinoj mendis ankaŭ mirindan ducentjaran vinon. Kaj ĉiuj manĝis per oro, fajne ellaboritaj manĝiloj pimitaj per malgrandaj diamantoj.
  La knabinoj manĝis kun plezuro kaj lavis malsupren per fremdaj vinoj.
  Anastazio demandis:
  - Nu, kio estas laŭhora nun?
  Margarita respondis:
  - Gusli-samogudas.
  Anastazio rikanis:
  - Jes, ili povas igi nin danci ĝis la dua alveno!
  Margarita insinue demandis:
  - Ĉu eĉ okazos dua veno?
  Anastazio respondis sincere:
  - Mi esperas, ke ne! Anstataŭ la ora kaĝo de kristana paradizo, estus pli bone havi kosman komunismon.
  Margarita konfirmis:
  - Jes, mi legis similajn utopiojn. Kaj ĉio funkciis bonege.
  Anastazio manĝis abundegajn pladojn kaj rimarkis:
  - Estos ferioj sur nia strato.
  Margarita notis kun rido:
  - Kaj ni ĉiam havas feriojn. Ni iras de venko al venko.
  La knabinoj estis sataj kaj, sentante la pezecon en la stomako, iom dormetis. Kaj kiom longe vi estas sur viaj piedoj. Ili dormis tamen en la sentema dormo de sovaĝa besto. Kaprino rampis laŭ la nuda piedo de Margarita, tiklante ŝian nudan, rondan kalkanon. Sed la knabino eĉ ne reagis - ĝi estas sekura.
  Margarita revis pri la milito en Afganio. Kiam, ŝajnas, vi estas forta kaj venka, sed la malamiko gajnas pli kaj pli da forto. Kaj la bataloj furiozas. Kaj rusaj knaboj mortas en ĉi tiu fatala lando.
  Kaj iliaj knabinoj jam estas funebrataj. Eĉ la titolo de herooj verŝajne estis aljuĝita postmorte. Ĝi estas honorinda, sed malĝoja. La belulinoj mortis en neegala batalo.
  Margarita suspiris.
  Post dormo de kelkaj horoj, la knabinoj vekiĝis ĝustatempe, granda, taŭrogranda, griza sabrodenta lupo jam rampis sur ilin.
  Tamen, Margarita muĝis, kaj la trezorglavo facile dispecigis la pezan kadavron de la besto.
  Restis sur la herbo nur amaso da ostoj, sango kaj viando. Kiu estis tuj atakita de ĉiaj vulturoj. Bekante la karnon.
  Anastazio notis:
  - Ni senmalfacile dormas, estas vero, jes, sed kun kia malfacileco ni vekiĝas poste!
  Margarita ridis:
  - Jes, sed vi ne povas manĝi nin tiel facile. Kaj la lupo specife ricevis ĝin.
  Anastazio eksaltis, turnis la diskteleron kaj kantis:
  - Vi ricevos de ni specife en penco, vi trafos fortan, soldatpugnon!
  Post tio, la knabinoj faris ekzercojn kaj demetis sur piedbotojn. Ni forkuru.
  Margarita notis:
  - Verŝajne, ni jam estas konsiderataj mortaj kaj, eble, eĉ premiitaj la steloj de la heroo de Rusio.
  Anastazio resumis ridante:
  - Des pli bone. Ni estos nun en la halo de famo. Kaj ĉiuj elkoviĝos kiam ni revenos!
  Margarita, ĉirkaŭrigardante la arbaron kaj multajn domojn, flirtante ombrojn, rimarkis:
  - Sed ni havas ŝancon ne reveni.
  Anastazio konfirmis:
  - Jes mi havas. Sed ni venos, por ĉagreni ĉiujn!
  La knabinoj kantis ĥore:
  - La drako ne haltigos nin, la drako ne venkos nin! Bonegaj knabinoj forigos la malamikon! Bonegaj knabinoj - saluton al la herooj!
  Kaj la militistoj eksaltis kaj faris buklon en la aero.
  Anastazio rigardis la aparaton kaj respondis:
  - Kaj nun ni proksimiĝas al la samoguda harpo. Sesa raŭndo de la batalo.
  La knabinoj trovis sin super granda, blankŝtona urbo. Ni rapidis tra la placoj. La kupoloj de la preĝejoj fariĝis oraj, kvankam sen krucoj, sed kun drakokapoj. Tia interesa urbo, kiel antikva Kyiv. Sed en la centro estas palaco. Kaj granda amaso da homoj, bojaroj kaj gardistoj, dancas.
  Junulo, senbarba adoleskanto en multekostaj vestaĵoj, staras en la centro kaj ĉiuj kliniĝas al li. Kaj ili eĉ kisas viajn maroko-botojn.
  Kaj la samoguda harpo pendas en la aero kaj de tempo al tempo komencas ludi, devigante viajn piedojn danci.
  Margarita kaj Anastazio ankaŭ sentis svingadon, sed subpremis ĝin per volostreno.
  La junulo, vidante la belajn knabinojn, palpebrumis al ili kaj diris:
  - Ĉu vi volas danci, sandaloj?
  Margarita grumblis responde:
  - Ni volas ludi vian harpon!
  La junulo ridetis kaj respondis:
  - Kaj kio kontraŭe?
  Anastazio rikanis:
  - Vi mem vidas, tutan aron: memkunmetita tablotuko, promenbotoj, nevidebla ĉapelo, trezora glavo, scianta spegulo! Vi vidas, eĉ kvin magiaj eroj - kontraŭ unu!
  La adoleskanto lude respondis:
  - De belulinoj kiel vi, kiso sufiĉus, sed... mi akceptas la ludon! Lasu la orharulon ludi.
  Margarita kapjesis:
  - Jes, kiam vi havas harojn la koloron de la suno, ĉiuj volas ludi kun vi!
  Anastazio kontrolis:
  - Kaj mi estas ruĝa vulpo, ankoraŭ konsideru ĝin bela.
  La junulo estis sufiĉe alta kaj bela, eble li estis, fakte, pli ol unujarcenta. Kaj li sentas, kiel danĝeraj estas la knabinoj. Ne mirinde kvin artefaktoj jam estis kolektitaj.
  Do li grumblis:
  - La elekto de ludo estas mia. Kio pri domeno?
  Margarita kapjesis:
  - Domeno? Bonege, tio taŭgos.
  La junulo tre lerte faris la aranĝon. Liaj fingroj estas rapidaj kaj rapidaj. Margarita tuj komprenis, ke antaŭ ŝi estas profesia trompisto. Sed ŝi tute ne embarasiĝis.
  Ŝi sciis venki la plej famajn friponojn. Krome, ĝi ne estas tiel malfacila. Postulas nur certan kvanton da mana lerteco. Kaj la rapideco de reago, sed la knabinoj ne ofendiĝas pro tio.
  Koncerne la lertaĵojn de trompado per domenoj, la knabinoj mem instruos ajnan viron, kaj ili elkondukos la plej spertan friponon.
  La ludo estis kolo kaj kolo. Ĝis, fine, Margarita elĵetis:
  - Fiŝo!
  La junulo ekmurmuris pro timo kaj larĝigis la okulojn:
  - Damnu ĝin! Mi ludas domenon dum mil jaroj, sed mi neniam vidis tiajn ludantojn.
  Margarita rikanis kaj rimarkis:
  - Vi ne aspektas pli ol deksesjara.
  La junulo respondis:
  "Estas ĉi tie knaboj kiuj havas tri mil jarojn, sed ili aspektas dek." Ŝajne vi estas miskaptuloj?
  Margarita korektis:
  - Pli kiel trafoj.
  La junulo demandis:
  - Ĉu ekzistas fortaj magiistoj?
  Anastazio bojis:
  - Elito, elito!
  La knabo suspiris kaj demandis:
  - Mi prenis la vian, prenu la harpon, sed almenaŭ kisu min adiaŭ!
  Anastazio knaris:
  - Kaj ankaŭ vi.
  La knabinoj kun plezuro kisis la belan junulon, ili ŝatis. Kaj tiam ili prenis la harpon. Kiel konsolo, Anastazio mendis tri botelojn da brila ĉampano de la tablotuko por la malgajninto.
  La junulo neatendite proponis aranĝi festenon por ĉiuj tra la mondo!
  La knabinoj volonte konsentis.
  La tablotuko estis metita sur longan tablon, kaj ĝi kreskis. Ĝi montriĝis ŝarĝita per diversaj riĉaj pladoj.
  Homoj komencis festeni kaj komencis danci sen iu ajn devigo.
  Ankaŭ la knabinoj manĝis iomete.
  Anastazio notis:
  - Sed ankoraŭ estas bone fari bonon.
  Margarita konsentis:
  - Estas agrable por vi kaj la homoj.
  Anastazio suspiris kaj rememoris:
  - Kaj en pasinta vivo, vi kaj mi nur mortigis.
  Margarita memoris:
  - Malbonuloj.
  Anastazio logike notis:
  - Malbona kaj bona estas relativaj konceptoj. Ĉiu havas sian propran moralon kaj kredon.
  Margarita sugestis:
  - Post reveno, ni forlasos la armeon.
  Anastazio ridetis kaj respondis:
  - Konsiderante, ke ni jam batalis en Sirio, ni havas sufiĉe da sperto por emeritigi subkolonelojn. Vi povas ĉesi kun la milito.
  Margarita kapjesis kun rideto:
  - Jes, sed vi ne povas konstati rigardante, ke vi jam gajnis sufiĉe por via pensio. Ni aspektas dudek.
  Anastazio memoris:
  - Nia genetiko estas plibonigita. Eksperimentoj estis faritaj kun DNA.
  Margareta notis:
  - Kaj ni fariĝis pli bonaj kaj, plej grave, pli junaj.
  Anastazio rimarkis kun iom da dubo:
  - Kion ni faros, se ni emeritiĝos?
  Margarita sugestis:
  - Ni skribos fabelojn kaj sciencfikcion.
  Anastazio rimarkis dube:
  - La tempoj estas malbonaj nun. Oni ne povas gajni multe da mono per fabeloj.
  Margarita diris memfide:
  - Sed vi famiĝos.
  Anastazio kantis:
  - Ĉiu, kiu helpas homojn, perdas sian tempon. Kiam oni skribas fabelojn, oni ne povas famiĝi.
  Margarita memfide obĵetis:
  - Kaj mi pensas, ke ĝi eblas.
  La knabinoj satiĝis kaj nudpiede dancis iomete. Gajnante la aprobon de la publiko.
  Post kio ni denove ekiris sur la vojon.
  Anastazio notis:
  - Ses - nulo estas bona poentaro, sed ni bezonas venkan, sepan golon.
  Margarita konkludis:
  - La lasta artefakto restas. Tapiŝo-aviadilo.
  Anastazio memoris:
  - La lasta batalo, ĝi estas la plej malfacila.
  Margarita konsentis kun tio:
  - Io neatendita atendos nin je la fino. Sed ni estas pretaj por io ajn.
  Anastazio bojis:
  - Kaj ni certe venkos.
  La knabinoj surmetis botojn, unu ĉe la dekstra kruro, la alia maldekstre, kaj demetis. La proksimeco de la celo inspiris ilin.
  Ili estis bone nutrataj, gajaj, feliĉaj. Kaj ili eĉ kantis:
  Post ĉio, de la tajgo ĝis la britaj maroj,
  Specialfortaj knabinoj estas la plej fortaj!
  Granda drako, ni disŝiros ĝin,
  Ni hakos ĝin per glavo, ni disŝiros ĝin!
  La hela standardo de la Patrujo brilas,
  Estas milionoj da ni, eĉ nur ni du nun!
  La knabinoj flugis kaj flugis. Arbaroj, kampoj kaj riveroj kuregis sub ili.
  Tiam aperis dezerto, apud kiu estis oazoj. Kaj denove la riveroj.
  Anastazio, rigardante la peceton de serĉilo, notis kun zorgo:
  - Estas magia tapiŝo ie iom malproksime.
  Margareta notis:
  - La lasta artefakto kaj la plej malproksima.
  La knabinoj tamen iom gajiĝis, kiam denove aperis altaj montoj. Ili flugis tiel dum multaj horoj. Ni malsatas.
  Ni alteriĝis. Ni manĝis kaj trinkis el memkunmetita tablotuko. Ni dormis dum kelkaj horoj. Sed estis malvarme en la montoj.
  Malsataj lupoj provis ataki ilin, sed la trezorglavo hakis kelkajn dekduojn da predantoj, kaj la ceteraj ĉiuj fuĝis.
  Post tio, la knabinoj denove surmetis siajn promenbotojn. Kaj ili rapidis tien, kien la serĉilo-peceto montris ilin.
  Margarita diris:
  - Ne estas ordo en nia mondo, kaj kompreneble ĝi ne estas dolĉa.
  Anastazio aldonis:
  - Kaj kompreneble ĝi estas sensencaĵo, estas akvo en la vendejo.
  La knabinoj ridis. Kaj ili komencis zumi al si mem.
  Ni denove kuregis. Ni provis rapidigi botojn rapidaj marŝantoj.
  Margarita notis:
  - Mi revenos kaj skribos fabelon pri nia vojaĝo. Eble ĝi fariĝos bonega sukceso.
  Anastazio respondis sufiĉe logike:
  - Vi ne povas diveni ĉi tie. Kio, ekzemple, estas tiel speciala pri Harry Potter?
  Margarita ridis kaj notis:
  - Kio estas speciala pri Kolobok?
  Kaj la knabinoj ridis kune.
  Sed poste, finfine, denove la dezerto, kaj poste post ĝi, fine, ekestis grandega, bela, orienta urbo. Ĉirkaŭ ĝi kuris duonnudaj, sunbrunigitaj, sed plejparte blondharaj infanoj, kaj ĉirkaŭ dekoble malpli da junaj plenkreskuloj.
  La urbo estis kiel arabo, sed la loĝantaro estis plejparte helhara. Tre granda, proksimume, kiel moderna Moskvo sur la areo.
  Estas multaj knaboj en lumbotukoj, sunbrunigitaj kaj muskolaj, kun blankaj kapoj ĉirkaŭkurantaj en la suno. Kelkaj el ili laboras, turnas muelŝtonojn.
  Margarita notis:
  - Knaboj, kiuj vivis kelkajn mil jarojn kaj muelas la pavimon per siaj nudaj kalkanoj, tio estas amuza.
  Anastazio respondis:
  - Sed estas pli bone ol esti maljuna.
  Inter la infanoj estis pli da knaboj ol da knabinoj, sed ĉe plenkreskuloj, male, estis pli da knabinoj. Ili estis, kiel regulo, en ŝiritaj tunikoj kaj, kiel la infanoj, nudpiedaj. La blondaj haroj de virinoj kaj nekovritaj kapoj igis la urbon aspekti pli kiel posedo de la tempo de Antikva Romo ol la mezepoka oriento.
  Eble tiel aspektis Oriento en la tempo de Aleksandro la Granda, kaj antaŭ la enpenetro de la helena kulturo.
  Sed amaso amasiĝis en la centro mem de la urbo. Kaj tie sidis viro en verda turbano ornamita per smeraldoj. La knabinoj surprizite fajfis.
  Ĉi tiu estas la unua maljunulo, kiu estis kaptita en ĉi tiu universo, kie neniu aspektis pli aĝa ol tridekjara. Li havis longan, grizan barbon kaj ĉikan haŭton, luksan orientan robon kovritan per juveloj, kaj multekostajn ŝuojn kun diamantbukoj.
  Liaj dentoj tamen, kiam li ridetis, estis eburkoloraj kaj grandaj, sed eble falsaj. Estas ankaŭ orelringoj kun rubenoj sur ŝiaj oreloj, kaj ringoj sur ŝiaj fingroj.
  Pluraj servistoj ŝvebis ĉirkaŭ li. Malgraŭ la varmego, ili estis kovritaj per kovriloj, surhavantaj ŝuojn kaj kun la vizaĝoj forte kovritaj per burkoj. Male al la aliaj virinoj, kiuj estis nur en ŝiritaj tunikoj, nudaj, nudpiedaj, kiel sklavoj, preskaŭ ekskluzive blondaj.
  La saĝulo ludis ŝakon sur tridek tabuloj samtempe. Loĝantoj, kiuj aspektis kiel infanoj, plejparte knaboj, virinoj, kaj plenkreskuloj en sandaloj, pantaloneto, kaj sufiĉe modernaj ĉapoj, ludis kun li. Ricevinte maton, ili retiriĝis kaj lasis orajn kaj arĝentajn monerojn.
  Aliaj prenis ilian lokon kaj ankaŭ ludis. La maljunulo moviĝis sur seĝo kun radoj, du knabinoj en burkoj puŝis lin, kaj li moviĝis per bastono. Du pliaj knabinoj, firme kovritaj per kovriloj, blovis ventumilojn sur la maljunulon. La ceteraj kolektis siajn gajnojn en sakoj. Kestoj de riĉaĵo ankaŭ estis garditaj fare de knabinoj en burkoj. Tamen, eble ĉi tiuj estas junaj viroj, ĉar ili ne estas videblaj sub la nigraj kovriloj, kvankam iliaj korvaj plektaĵoj elstaras.
  Kaj jen fluganta tapiŝo, fermita en kaĝo, kaj albina tigro kuŝas sur ĝi, gardante ĝin.
  La knabinoj alflugis al la saĝulo. Li rigardis ilin per klaraj, nigraj okuloj kaj diris per profunda voĉo:
  - Mi konas vin, vi volas mian magian tapiŝon.
  Margarita deklaris decide:
  - Ĉu vi pretas ludi kun ni? Ses magiaj aferoj kontraŭ unu.
  La saĝulo ridetis kaj respondis:
  - Kaj ankaŭ magiaj damludoj en ludo. Sep kontraŭ unu.
  Anastazio klakis:
  - Kia ruza vulpo.
  La knabo kun la dorso striita per vipo kriis:
  - Ĉi tiu estas reĝo Salomono. Plej bone ne fuŝi kun li.
  Salomono muĝis:
  - Ankoraŭ cent vipobatoj por la bubaĉo.
  Knabinoj en vualoj prenis la knabon, etendis lin sur la kaprojn kaj komencis skurĝi.
  Margarita trankvile respondis:
  - Reĝo Salomono? Des pli bone. Will, fine, inda kontraŭulo.
  Anastazio kapjesis:
  - La plej forta monstro en iu ajn ludo ĉe la fino.
  Reĝo Salomono kapjesis:
  - Estas bone, ke vi komprenas ĉi tion. Mi vidas, ke ankaŭ vi estas forta, ĉar vi kolektis tiom da magiaĵoj. Ne estos magio, neniu trompo! Ni nur ludu ŝakon.
  Margarita demandis:
  - Kun mi?
  Salomono svingis sian bastonon:
  Vi ambaŭ ludas. Ĉi tio ne helpos vin. Dum kvin mil jaroj, mi ĉiam nur venkis.
  Anastazio fajfis:
  - Ŭaŭ! Ĉi tiu estas la ludanto.
  Salomono malavare deklaris:
  - Sed vi povas rifuzi.
  La knabinoj balancis la kapon per helaj haroj kaj diris:
  -Ne! Ni batalos nur ĝis la fino. Ni prenas la batalon.
  Reĝo Salomono kapjesis:
  - Bone! Mia plej ŝatata tabulo. Lasu la aliajn atendi, nun mi ludos la plej gravan ludon en mia vivo. Kaj mia koloro estas blanka.
  La knabinoj sidiĝis antaŭ grandega tabulo. Grandaj figuroj ornamitaj per valoraj ŝtonoj, kaĝoj faritaj el oro kaj plateno. La maljunulo ŝajnis havi pli ol dekon da fortoj, se per bastono li facile movis la figurojn, ĉiu pezante funton.
  La knabinoj tamen ne estis embarasitaj. Ankaŭ ili, en siaj ne tiom mallongaj vivoj, neniam perdis. Sed tamen, kvin mil jaroj da sperto kaj venkoj sole, eĉ sen remizoj, inspiris respekton.
  Kaj la knabinoj fikse rigardis la tabulon. Neniu trompo, neniu magio, neniu fraŭdo - nur inteligenteco! La lukto de pensoj kaj mensoj.
  La maljunulo rikanis kaj ludis: D2-D4.
  La knabinoj flustris. Kiel rezultis, ludi kune nur plimalbonigas aferojn. Margarita deziris la Hindan Defendon de la King, kaj Anastazio deziris D7-D5, duonfermitan malfermaĵon. Margarita komencis konvinki:
  - La Hinda Defendo de la Reĝo estas pli bona, ĝi estas fleksebla kun multaj strategiaj ideoj. Kaj ĉi tio estas preskaŭ paralela ludo kun unumova handikapo!
  Anastazio protestis:
  - Ni ne rezignas la centron, sed trudos figuron. Kaj niaj kapoj kalkulas la eblojn multe pli rapide ol tiuj de maljunulo kun kvin mil jaroj da sperto!
  La knabinoj ne povis konsenti. Argumentoj estis donitaj. Margarita sugestis:
  -Lasu unu el ni ludi. Ni ĵetu moneron.
  Anastazio knaris:
  - Ĉu moneron? Mi estas pli ruza en ŝako. Vi estas tro honesta blondulo!
  Margarita respondis kolere:
  - Kaj mi ne estas malsupera ol vi en io ajn! Kaj vi kaj mi ludis ŝakon. Kaj mi venkis per unu poento!
  Anastazio grumblis:
  - Bonŝance! Ni estas pli fortaj kaj pli inteligentaj ol ĉiuj homoj en la mondo.
  Reĝo Salomono murmuris:
  - Ĉu vi marŝos?
  Margarita kapjesis:
  - Ni ĵetu moneron. La drako elfalos, mi ludos. Imperiestrino - Anastazio.
  La ruĝhara besto kapjesis:
  - Ĝi venas! Unu menso estas bona, unu kaj duono estas pli malbona.
  Margarita ĵetis moneron. Ŝi eksaltis kaj falis, saltis kaj pendis sur la rando.
  Anastazio ĵuris:
  - Damnu ĝin! Nu, problemoj.
  Margarita siblis:
  - Jes, malbonŝanco. Kion do ni faru nun?
  Anastazio sugestis:
  - Eble ni povas ludi pugnojn?
  Margarita negative skuis la kapon:
  - Estos remizo, kun nia reago. Lasu min ludi anstataŭe. Mi ludis la plej multajn el la ludoj, kaj kiam mi komencis ludi, mi devis fini.
  Anastazio protestis:
  - Kial vi bezonas ĉion? Ankaŭ mi volas. Nur ĉar vi ludis tro multe, mi devus fini la lastan.
  Margarita sugestis:
  - Reĝo Salomono elektu sian rivalon. Kiun el ni vi preferas?
  La maljunulo respondis kun malica rideto:
  - Vi estas kaj bona kaj inda. Se vi ne povas konsenti survoje, tiam faru ilin unu post alia.
  Anastazio sulkigis la brovojn kaj rimarkis:
  - Do ni tute perdos. La pensoj estas malsamaj, kaj la ideoj estas malsamaj!
  Margarita suspiris kaj respondis:
  - Bone, ĉar mi ludis la lastan fojon, ili cedas al Anastazio. Eble ne vane homoj pli timas la ruzon de ruĝharuloj kaj konsideras blondulojn stultaj.
  Anastazio kapjesis:
  - Ĉi tio estas racia decido. Kaj mi ludas D7-D5. Ni batalos mian vojon.
  Margarita malproksimiĝis. Mi ne kverelis. Krome, paralela evoluo ne estas pli malbona kaj postulas kalkulludon. La Hinda Defendo de la King ankaŭ havas siajn malavantaĝojn. Inkluzive de limigita nombro da kampoj kie la ludo estas ludita. Sed en teorio, ni vere devus doni al la maljunulo pli da kalkula laboro.
  Kompreneble, Salomono kutimis al malfortaj kontraŭuloj, kiuj ne havis la plej etan ideon pri la teorio kaj normaj teknikoj kaj kombinaĵoj. Kaj ĉi tiu sperto de unuflanka batado estas pli negativa ol pozitiva.
  Sed la knabinoj preskaŭ neniam ludis kontraŭ fortaj kontraŭuloj, escepte, kompreneble, de komputiloj. Ĉi tio estas, kompreneble, kontraŭuloj, kiuj estas pli fortaj ol grandmajstroj kaj ne oscedas aŭ faras krudajn erarojn! Sed denove, la knabinoj ne havas multe da praktiko. Ili tro interesiĝas pri aliaj aferoj.
  Kaj la milito, kaj trejnado, kaj trejnado de kadetoj. Vi estas ĉiam okupata, vi ne povas ludi multe.
  Kaj en ŝako sen trompo, la elito de la specialaj fortoj ne povas venki tiel facile. Ĉiukaze, la knabinoj facile batis la oficirojn kaj generalojn sen doni al ili ŝancon. Kaj ĉi tie la ludanto estis vere mondklasa.
  Anastazio ludis tre zorge, posedante absolutan memoron; ŝi sciis la teorion parkere. Kaj mi vidis, ke la maljunulo, kompreneble, ludis maloftajn variaĵojn. Tamen, post nur kelkaj movoj, Salomono ofertis peonoferon.
  Anastazio malakceptis la viktimon por ne rezigni la iniciaton. Kaj post kelkaj movoj ŝi mem proponis ĝin. Salomono akceptis la oferon kun rido. Komenciĝis brutala interŝanĝo de batoj. Tre malfacila pozicio ekestis. Estas klare, ke ankaŭ la maljunulo longe pensas. Kaj mi ne estas tute certa pri mi mem.
  Anastazio oferis pecon por la atako. Kaj ŝi disvolvis ofensivon.
  Okazis malfacila interŝanĝo de batoj, kun la ludo eĉ. Reĝo Salomono komencis ŝviti. Ĉi tie Anastazio donacis alian figuron. Kaj premas la reĝon Salomono. Tamen, ŝako mato ne estas tiel simpla.
  Estas komplikaĵoj. Kaj Salomono jam havis kroman interŝanĝon aldonitan al siaj du pecoj kaj peono.
  Kaj estas nenio speciala por mato, ne estas sufiĉe da ruĝaj bestaj figuroj. Tiam Anastazio ĵetas la reĝon en la atakon.
  Ĉi tie Salomono mem komencas ludi maton. Estas dura, agresema batalo daŭranta.
  Margarita flustras:
  - Ĉeloj, kiel cirkloj antaŭ la okuloj,
  Mi konfuzas reĝojn kun asoj.
  Kaj mi konfuzas la duoblon kun la malfermaĵo!
  Kaj la knabino diras al Anastazio:
  - Movu la pecojn per viaj piedoj, tio helpos.
  Efektive, kiam la ruĝharulo kaptis la ĉevalajn piedfingrojn per siaj nudaj piedfingroj, ŝia kapo subite fariĝis pli klara. Salomono kaptis la lastan frugon de Black. Kaj ŝi vidis devigitan kombinaĵon en dek kvar movoj. Nur por ĉi tio, oni devas rezigni la reĝinon!
  Kaj Anastazio faris novan decidan movon, movante la reĝinon sub la atako de la peono. Se Salomono rifuzas la donacon, li ricevos maton en sep movoj.
  La maljunulo paliĝis kaj forigis sian reĝinon. Muĝis:
  - Kia besto!
  Anastazio ridetis. Tiam ĉio iris pli rapide. La reĝo de reĝo Salomono ĵetis sub la batoj.
  Margarita vidis la neeviteblan maton kaj kantis:
  - Kaj la fanfama, fifama Fischer ne sukcesis atingi egalecon en la batalo!
  Anastazio movis la figurojn per siaj nudaj piedfingroj. Salomono forte pensis, sed ne trovis eliron. Kaj malfacile li trenis la reĝon. Kaj li ricevis baton post bato.
  Anastazio siblis:
  - Peonoj ne aspektas kiel homoj, peonoj, ili estas peonoj!
  Kaj ŝi denove movis ŝin per sia nuda, muskola, sunbrunigita piedo. Mi pli kaj pli proksimiĝis al la celo.
  Salomono pensis, gratis sian frunton, sed laŭ lia merito, li ankoraŭ ne tro longe paŭzis. Kaj nun ŝajnas sufiĉe. Anastazio jam prenis peonon en la nudaj piedfingroj por mato, kiam subite la ĉielo mallumiĝis kaj la bildo de giganta sepkapa drako aperis antaŭ ili.
  Surdiga, tondra voĉo eksonis:
  - Ĉesu, malfeliĉulo! Ĉu vi volas, ke mi faru vin imperiestrino?
  Anastazio rikanis, tenante la peonon, kiu estis pli malpeza kaj pli malgranda ol la aliaj pecoj, per la piedfingroj de siaj nudaj piedoj:
  - Esti via marioneto? Kiel granda estas la ĝojo!
  La drako rimarkis:
  - Se vi mortigos min, vi revenos al via mondo. Mondo, kie regas kruela maljuneco. Ĉu vi vere volas eventuale fariĝi sendenta, kurba, sulkiĝinta maljunulino? Kaj ĉi tie vi havas eternan vivon kaj absolutan potencon super miliardoj da subjektoj!
  Margarita notis:
  - Sur promeso, kiel sur seĝo!
  Anastazio malestime snufis:
  - Nu, Margarita kaj mi eble neniam maljuniĝos. Ni havas perfektan genetikon. Kaj maljuniĝo ne estas inkluzivita en la DNA-programo. Kaj se ekzistas eterna juneco, do kio alia necesas? Pli aŭ malpli frue ni regos la planedon Tero. Kaj ĉi tio estas pli interesa ol la trono sub via kontrolo.
  Unu el la knaboj kriis:
  - Ne fidu la drakon! En ajna momento oportuna por si mem, li perfidos vin aŭ mortigos vin!
  La drako grumblis:
  - Malbona knabo, vi iros al sovaĝa infero.
  Margarita diris al sia amiko:
  - Faru vian movon. Tiam ni parolos.
  La drako, grandeco de kvindek aviadilŝipoj, blekis:
  - Ne faru ĝin, estos tro malfrue! Mi donos al vi potencon super la universo.
  Anastazio metis peonon antaŭen sur la placon kaj diris ridetante:
  - Jam farita. Checkmate, reĝo Salomono!
  La drako subite malaperis, kaj sur ĝia loko aperis sur la ĉielo milionoj da buntaj vezikoj. La infanoj ĝoje kriis, kaj ankaŭ la plenkreskuloj.
  Subite, sunbrunigita, muskolforta knabo, portanta nur lumbotukon, falis sur la tabulon. Klininte sian helan kapon, la knabo genuiĝis kaj diris:
  - Dankon!
  Lia muskolforta, klinita dorso portis la resanigitajn signojn de multaj makuloj, kaj liaj akraj skapoloj elstaris.
  Anastazio demandis surprizite:
  - Kiu vi estas?
  La knabo, ridetante, respondis:
  - Tiu, kiu estis la drako!
  La Gardisto-Knabino fajfis:
  - La drako, kiu tenis miliardojn da homoj en timo, estis knabo?
  La knabo respondis, riverencante:
  - Mi estis sklavo en Babilono, konstruis digon, ricevis vipojn kaj multe laboris, kiel aliaj sklavoj. Sed ŝtelistoj prirabis la tombon nokte, kaj mi hazarde ekdormis, elĉerpita pro malfacila laboro en la sabloj, kaj la kontrolistoj ne rimarkis, ke mi ne estas kun la aliaj sklavoj en la tendaro. Unu el la rabistoj paŝis sur min, mi kaptis lin per miaj manoj kaj terenbatis lin. Li malbenis min, nomante min drako. En tiu momento li portis amuleton el la tombo. La malbeno estis plenumita, kaj antaŭ pli ol tri mil jaroj mi fariĝis vera drako. Do absurda akcidento igis sklavon la reganton de la tuta mondo.
  Anastazio demandis:
  - Kial vi ne faris la mondon pli justa?
  La eksa sklavino respondis ĝemante:
  - Ĉar en la karno de la drako, ĝi ne estis tute mi. Mi havis malbonan spiriton en mi. Nun mi estas surgenue kaj petas vian pardonon.
  Margarita kaj Anastazio unuvoĉe ekkriis:
  - Ni pardonas vin! Vi ankoraŭ estas infano, kaj ni kredas, ke vi kreskos por esti vera persono.
  La knabo rektiĝis kaj svingis la manon:
  - Dankon!
  Kaj en tiu momento, fajra uragano kaptis la knabinojn. Kaj ili kirliĝis en fajra oceano.
  La urbo de ombroj estis tre malsupre kaj rapide, rapide ŝrumpis.
  . EPILOGO
  La knabinoj vekiĝis blokitaj en la gorĝo. Iliaj kamuflaj kostumoj estis disŝiritaj. Restas nur unu bikino. Anastazio kaj Margarita estis ĉe la fundo mem de la gorĝo, kie regis nokto. Estas malvarme kaj malagrable esti preskaŭ nuda alte en la montoj de Afganio.
  Margarita fajfis kaj ekkriis:
  - Nu, mi vidis sonĝon.
  Anastazio murmuris:
  - Kaj ankaŭ mi. Drako, infanoj miljaraj, promenaj botoj kaj metroo kun sklavoj. Teruro!
  Margarita estis surprizita:
  "Jes, la drako, kiu fariĝis sklavo?"
  Anastazio konfirmis:
  - Jes, en knabo en lumbotuko kaj kun tranĉita dorso.
  Margarita kapjesis kaj rimarkis:
  - Du malsamaj homoj ne povas havi la saman sonĝon! Ĉi tio okazis al ni reale.
  Anastazio notis:
  - Ĉu vere? Do ni liberigis tutan mondon kun miliardoj da vivantaj estaĵoj el despotismo?
  Margarita kapjesis konsente:
  - Ŝajnas.
  Anastazio grumblis:
  - Gloro al la Patrujo!
  Margarita konfirmis:
  - Gloro al la Patrujo!
  Kaj ambaŭ knabinoj, apoginte la fingrojn kaj piedfingrojn sur la malglatajn ŝtonajn murojn, komencis eliri. Kvankam la muroj estas glitigaj kaj kovritaj de frosto, por la plej bonaj membroj de la elitaj specialtrupoj de Rusio, tio ne estas tiom granda problemo! Kvankam necesis longa tempo por grimpi.
  Anastazio notis:
  Kio pri profesoro Mariarty?
  Margarita notis:
  -Se ni ne mortigis lin, tiam mi pensas, ke li povus esti pli malbona problemo por la urbo ol drako!
  Anastazio ridis:
  - Nu, vi faris bonegan laboron. Vi kaj mi rompis la pavimojn per niaj manoj kaj piedoj.
  Margarita konfirmis:
  - Jes, niaj batoj estas mortigaj.
  La knabinoj kantis ĝoje:
  - Kiu kutimas batali por venko,
  Ĝi ĉiam venkas, kredu min!
  Kiu estas gaja ridas
  Kiu ĝin volas, tiu atingos ĝin
  Kredu min, via revo realiĝos!
  La knabinoj atingis la surfacon. Ĉie kuŝis kadavroj, kaj multaj krateroj el konkoj, raketoj kaj bomboj.
  La knabinoj ekkuris, por ke iliaj nudaj piedoj ne estu tiel malvarmaj. Ili rapidis kaj ridis.
  Anastazio notis:
  - Neniuj armiloj, nenio, preskaŭ nuda.
  Margarita respondis:
  - Ni mem estas armiloj.
  La knabinoj faris kaskadon de kaprioloj. Kaj ili kantis:
  - La batoj estas fortaj, kaj ni estas atletikaj. Ĉi tiuj estas la knabinoj.
  Kaj ili ekpaŝis.
  La knabinoj kuris je la rapida rapideco de kurĉevaloj dum kelkaj horoj, kiam la konturo de la turo finfine aperis ĉe la horizonto.
  Anastazio kapjesis:
  - Jen nia bazo.
  Margarita rikanis:
  - Mi scivolas, kiel ili salutos la reviviĝintajn mortintojn?
  Kaj ambaŭ belulinoj ridis surde, histerie, kvazaŭ sovaĝe freneze.
  
  
  
  
  
  FRENEZAJ TURNIĜOJ DE LA HISTORIO DE LA DUA MONDA MILITO
  Sur la unua estas la tankoskipo de Gerda kun mortiga kaj tre penetra pafilo de 88 mm kalibro kaj barela longo de 100 EL, kaj sur la alia IS-2 kun pafilo de 122 mm kaj kalibro de 48 EL. Pli longa barelo kontraŭ pli granda kuglo.
  La germana pafilo tamen estas pli praktika, mankas vortoj. Kaj pli rapida pafo. Sed sur la IS-2 estas sorĉistinoj, kiuj estas tre batalemaj. Kaj ili kuraĝe atakas la malamikon de malproksime. Elizabeto pafas. Sed Gerda ne estas eraro kaj movas sian tankon. Kaj li batas reen. Sed la tanko de Elizabeto jam iomete falĉas. Kaj preterpasas germana kanonŝelo.
  Ambaŭ tankoj komencas proksimiĝi...
  Gerda vangofrapas la nudajn piedojn sur la kirason. "Pantero" 2 naskiĝis en agonio, ĉar Hitler prezentis plenkreskajn postulojn. Sed en 1945 aperis tute kontentiga tanko, kiu estis pli bone protektita kaj perfekte armita, pezanta kvindek tunojn kaj pli potenca motoro de 850 ĉevalfortoj.
  Kaj survoje, "Panther"-3 estas pli movebla kun motoro de 1200 ĉevalfortoj kaj pli bone protektita, precipe ĉe la flankoj.
  Gerda denove pafis kaj siblis:
  - Neniu haltigos nin!
  Elizabeto ekpafis kaj pepis:
  - Neniu venkos nin!
  Ambaŭ tankskipoj de knabinoj estas indaj unu je la alia, sed ili ne povas eniri. Estas kvazaŭ ili estas sub sorĉo. Ĝenerale, ĉi tiu mondo estas speciala. Nur Rommel ne paŭzis post la kapitulaco de la brita garnizono en Tolbuk kaj venkis Brition en Egiptujo. La germanoj ankaŭ povis kapti kaj Irakon kaj Kuvajton kun petrolo. Kaj tiam Rommel frakasis la usonan surteriĝon en Maroko. Pli ol cent mil usonanoj estis kaptitaj. Vere, la nazioj ankoraŭ estis venkitaj ĉe Stalingrado, sed tio povis nur parte renversi la kurson de la milito. La Fritz povis stabiligi la frontlinion sur la linio de Rostov-sur-Dono, Kursk, ktp.
  La Aliancita alteriĝoprovo en Normandio finiĝis en alia katastrofo por Britio kaj Usono. Kaj ili fakte forlasis la militon. Kaj nun la nazioj provas ataki Kaŭkazon.
  Elizabeto, pafante al la malamikoj, kantis:
  - Ĉiuj en nia lando estas amikoj... Tweedledee!
  Jekaterina pafis per siaj nudaj fingroj kaj trafis germanan memveturan pafilon, kantante kune:
  - Kaj Kamĉatko kaj Kaŭkazo - Trail-la!
  Ŝi pugnobatis uzante sian nudan kalkanon kaj Elenan, pugnobatante la "Panteron" de pli frua modelo kaj kantante:
  - Ni ne vivas por milito! Homoj estas fortaj per amikeco!
  Kaj la tuta tankskipo kuniĝis en refrenkoruso, kantante:
  - Ni ne vivas por milito! Homoj estas fortaj per amikeco!
  Tiel bela batalo okazas...
  Andriana imagis ion alian. Ankaŭ de ĉi tiu serio kaj simila konstruado de alternativaj historioj. La plej moda ĝenro nuntempe.
  Entute, la aliancanoj decidis alteriĝi en Sicilio reen en junio. Unuflanke, estas logike: malhelpi la germanojn prepariĝi por forpuŝi la minacon. Sed aliflanke... La surteriĝo okazis preskaŭ kiel en la vera rakonto. Estas malmultaj germanaj trupoj, la italoj ne volas batali kaj kapitulaci.
  
  Intertempe, la Fritz plifortigis siajn soldatojn en la suda direkto. Kial daŭris la batalo en Sicilio?
  Stalino longe eltenis, sed finfine ne povis elteni ĝin. Vere kolektinte tiom da forto, kiom longe vi povas perdi someran tempon, kio estas oportuna por la progresado de tankoj?
  La ofensivo komenciĝis la 1-an de aŭgusto. Verŝajne, por faciligi la kalkulon de la tagoj de la operacio, la gvidanto elektis ĉi tiun daton. La 1-an de aŭgusto komenciĝis la unua mondmilito. Sed Stalino ŝajne ne vidis malbonaŭgurajn asociojn en tio, kaj ordonis disbati la germanojn per sia tuta forto.
  Gravaj miskalkuloj tuj estis faritaj en la ofensivo. Unue, la atakoj estis faritaj sur larĝa fronto. Kaj en la Orjol, kaj en la direktoj Ĥarkov kaj Smolensk. Tio estas, la fortoj estis disigitaj.
  Vere, la germanoj estis devigitaj disigi siajn rezervojn. Sed la Ruĝa Armeo renkontis potencajn, profunde gradigitajn malamikdefendojn. Aparte forta en la Ĥarkova direkto.
  Mainstein ĝuste divenis la forton kaj direkton de la sovetiaj sukcesoj kaj sukcesis forpuŝi la atakon. Mobel, la komandanto de la centa armeogrupo, retiriĝis dek ĝis dek kvin kilometrojn, sed entute li ankaŭ forpuŝis la atakon de superaj sovetiaj fortoj.
  La inĝenieristiko-evoluinta defendo, kune kun potence armitaj tankoj, permesis al la germanoj ĉesigi la sovetian ofensivon kaj eĉ teni Orel.
  La pasiveco de la aliancanoj en la Okcidento ankaŭ havis negativan efikon al la kurso de la milito.
  Atendante puĉon en Italio kaj volante redukti iliajn perdojn, ili fakte limigis la ofensivon en Sicilio. Sed ne okazis puĉo. Komence ili timis, ke la germanoj havas liberan manon, kaj tiam ili tute timis, ke kaoso regos sen Mussolini.
  Sovetiaj trupoj sukcesis fortranĉi parton de la Orjola kornico, sed, bedaŭrinde, la urbo Orjolo mem ne estis kaptita. Stalino estis kolera kaj postulis disvolvi la ofensivon je ajna kosto.
  Tamen, la Ruĝa Armeo suferspertis enormajn perdojn kaj enŝtopiĝis en poziciaj bataloj. Multaj ruzaj kaptiloj kaj minkampoj neniam funkciis. Kaj la germanoj, kiel antaŭe okazis dum la operacio Rĵev-Sychov, povis rezisti sur la antaŭpreparita defenda linio. Kaj ili neniam permesis al la moveblaj sovetiaj tankunuoj eniri en funkcian spacon.
  Perdinte pli ol 1 400 mil da mortigitoj kaj vunditoj en unu kaj duona monato da furioza batalado, sovetiaj trupoj preskaŭ ne progresis. La germanaj perdoj estis plurfoje pli malgrandaj, sed ankoraŭ signifaj: 300-350 mil mortigitoj kaj vunditoj. Krome, Hitler decidis forpeli la aliancanojn el Sicilio, kaj tial grandaj rezervoj direktiĝis al Okcidento malprofite de la orienta direkto.
  Meze de septembro, Stalino suspendis la ofensivon. La sovetiaj trupoj estas drenitaj de sango, sed ilia nombro ankoraŭ povas esti replenigita. Ĉi tio jam okazis pli ol unufoje. Tamen Jozefo volis provi la akvojn por aparta paco.
  Proponoj de la sovetia flanko estis transdonitaj pere de deputito Popola Komisaro de Eksterlandaj Aferoj Litvinov.
  Stalin ofertis al Germanio nul-opcion, sen aneksoj kaj kompensoj kun la restarigo de antaŭaj ekonomiaj rilatoj.
  Hitler sufiĉe prudente rimarkis, ke la germanoj ankoraŭ kontrolas preskaŭ la tutan Ukrainion kaj Krimeon, Belorusion, la baltajn ŝtatojn, Smolensk, Pskovon kaj parton de la Leningradaj regionoj.
  Ne kalkulante la finnojn... Kaj tiu propono de Stalin postulas, ke la germanoj libervole rezignu kelkajn teritoriajn akirojn.
  Kaj ne nur la germanoj, kompreneble, sed ankaŭ iliaj aliancanoj. Ĉi tio ne estas bona, kamarado Stalin!
  Sed Hitler konsentis komenci intertraktadojn. Kaj sur la sovetia-germana fronto efektive estis deklarita paŭzo. Eĉ se ĝi ne estas formala.
  Hitler havis la komunan prudenton prokrasti la intertraktadojn kaj tiel gajni tempon. Stalino ankaŭ kalkulis je replenigo de siaj trupoj, kaj ankaŭ eble je intensigo de la milito en la Okcidento.
  Hitler donu bonan batadon al la burĝaro!
  Efektive, en oktobro, la germanoj, kune kun la italoj, lanĉis masivan ofensivon en Sicilio. Granda nombro da germanaj aviadiloj transdonitaj de la orienta fronto partoprenis en la bataloj. Kiu ankaŭ kontribuis al la sukceso de la atako.
  Krome, montriĝis, ke la germanaj trupoj, kiuj estis senŝeligitaj en la oriento, estis multe pli fortaj kaj pli batalpretaj ol la dorlotaj usonanoj kaj britoj. La Batalo de Sicilio finiĝis en kompleta malvenko por la aliancanoj. Kaj ĝi tuj estigis novan registaran krizon en Britio.
  Nu, Roosevelt diris, ke Usono ne entreprenus grandskalajn ofensivajn agojn en Eŭropo - la ĉefa afero estis savi usonajn soldatojn. Krome, la perdoj estis rekordo por la tuta Dua Mondmilito. La jankioj perdis preskaŭ kvarcent mil kaptitojn sole.
  En Anglio, reĝo Georgo ekzercis sian rajton kaj forigis Churchill. Lian lokon prenis ankaŭ konservativulo, sed kun multe pli porgermana orientiĝo.
  Kaj la nova ĉefministro ankaŭ proponis komenci sekretajn intertraktadojn kun la efektiva fino de malamikecoj. La usonanoj metis nur unu kondiĉon por Hitler - limigi la programon de ekstermado de judoj.
  La Fuhrer, post persvado de la ĉirkaŭ li, iomete hezitis kaj konsentis pri tio. Krome, estas malfacile por la germanoj ataki Afrikon. La Aliancita floto dominas la marojn. Krome, Franco ne volas lasi germanajn trupojn trairi al Ĝibraltaro.
  Do, estas nenie por la germanoj antaŭeniri en la okcidento kaj ne ekzistas kialo por la aliancanoj superverŝi la eŭropan kontinenton per kadavroj.
  La naturo mem protektis germanajn trupojn sur la kontinento kaj aliancitaj trupoj trans la maroj kaj oceanoj. Kaj Usono estas nur tro feliĉa doni al si liberan manon kun Japanio.
  Dum kelka tempo regis tia trankvilo. Intertraktadoj kun la aliancanoj ankaŭ ne iris tre glate. Hitler jesis rezigni postulojn je afrikaj kolonioj, sed postulis ke Libio kaj Somalio estu resenditaj al Italio.
  Nu, la britoj estis kviete pretaj dividi francajn havaĵojn en Afriko kun Usono. Kaj ankaŭ en Pacifiko kaj Azio japanoj. Ne estas deziro liberigi Francion.
  Baldaŭ la paŭzo formiĝis de neoficiala ĝis tute oficiala. Estas multe pli profite por Britio kaj Usono forpreni siajn koloniajn havaĵojn el Holando kaj Francio ol liberigi ilin de la nazioj. Nu, ili aludis al Hitler: iru orienten. Samtempe ni dividos sovetian Rusion.
  Sed Stalino kolektis enormajn fortojn. La sovetia armeo ricevis: T-34-85 kaj IS-2.
  En aviado, tamen, la germanoj povis akiri iun kvalitan superecon. Novaj malvolaj motoroj estis instalitaj sur la Focke-Wulf, akcelante la veturilojn pli ol 700 kilometrojn je horo. La pli potencaj kaj progresintaj ME-309 kaj TA-152 aperis en amasproduktado.
  Ĝenerale, la germanoj, dank'al ĉesigo de bombado de Germanio, totala mobilizado kaj konstruado de novaj aviadilfabrikoj, sukcesis antaŭi Sovetunio en kvantaj terminoj de aviadilproduktado. Krome, la plej novaj Yak-3 kaj LA-7 ankoraŭ ne eniris amasproduktadon. Kaj la ĉesigo de provizoj de duralumino kaj aliaj krudaĵoj sub Lend-Lease de la Okcidento plimalbonigis la kondiĉojn por la produktado de sovetiaj aviadiloj.
  En majo 1944, armea ago rekomencis kun renoviĝinta vigleco, kun la nazia aera ofensivo. La germanoj ankaŭ havas avantaĝon en tankoj. Ĝi estu pli kvalita ol kvanta. T-4 kaj T-3 estis nuligitaj, sed Panther-2 kaj Tiger-2 estas en produktado. La germanoj zorge sondis la sovetian fronton. Ĝis Stalino lanĉis potencan ofensivon en la centro la 22-an de junio. Operacio "Bagration". Kvankam la germanoj ŝajnis esti forte fortigitaj, en la malantaŭo la partizanoj lanĉis veran fervojan militon
  En unu monato, sovetiaj trupoj antaŭeniris de tridek ĝis sesdek kilometrojn en profundo. Sed ni rimarkas, ke ili tute ĉesis - enŝlosiĝi en poziciaj bataloj. Mainstein lanĉis ofensivon preterirante Kursk de la sudo. Ĉi-foje la germanoj uzis siajn novajn tankojn pli efike. En la bataloj, tia monstro kiel "Muso" ricevis sian bapton. Ĉiukaze, en seka vetero kaj en la somero, la Maus montriĝis esti tre bona trarompa tanko. Kaj plej grave kun tre fidinda protekto. La germanoj sukcesis preteriri Kursk kaj krei grandan kaldronon. Kaj estis en tiu ĉi kaldrono, ke sin trovis dekkvinjara viro de nia tempo. En la unua ondo de imago, la severa ĉiutaga vivo de milito estas sufiĉe detale priskribita. Ŝajnas, ke la knabo estis iomete vundita, sed eliris el la kaldrono. Li meritis medalon pro braveco. En la unua libro, la ago estis interrompita en septembro de kvardek kvar. La germanoj antaŭeniras al Voroneĵ. En la centro, batalado okazas proksime de Smolensk kaj kun diversaj gradoj de sukceso. En la dua, antaŭaj militaj agoj estas priskribitaj mallonge. La germanoj atingis la Donan Riveron kaj estis maldaŭrigitaj laŭ ĝia marbordo. Dum la milito, la trupoj de Franco denove komencis batali flanke de la faŝistoj. La germanoj ankaŭ signife pliigis la nombron da eksterlandaj sekcioj, aparte francaj, nederlandaj, kaj belgaj. La vintro estis pasigita en obstinaj poziciaj bataloj. La frontlinio en la centro estas relative stabila, kaj ĝi ne estas proksime al Moskvo, sed ankaŭ ne malproksime. Leningrado estas sieĝata. La situacio memorigas pri la unua mondmilito kun relative stabilaj, malrapidaj frontoj. La nazioj tamen pliigas sian aerofensivon, profitante la fakton, ke ilia totala industria potencialo superas la sovetian almenaŭ tri-ĝis-tri kaj duono fojojn.
  La ĉeffokuso estas sur jetbombaviadiloj, aparte la TA-400.
  Samtempe, Germanio deplojas la plej novajn tankojn de la E-serio. La ĉeffiguro, post vintraj bataloj, kiuj ial ne estas priskribitaj en la dua libro, estas sendita al oficiraj kursoj. La unua duono de la libro okupiĝis pri studo, pluraj germanaj aviadilaj atakoj kaj unua romantika amo - la heroo estis jam deksesjara.
  En aŭgusto, la situacio por Sovetunio iĝis pli komplika: Turkio, Portugalio, oficiale Hispanio, kaj eĉ Svedio, kiu memoris siajn jarcentajn plendojn, eniris la militon.
  La germanoj faris sian ĉefan ofensivon en Kaŭkazo, kie la heroo, kiu ricevis la rangon de leŭtenanto, iris batali.
  Kaj nature, la plej grava batalo denove disvolviĝis ĉe Stalingrado kaj en Stalingrado mem.
  Andriana mem portas makulitan tunikon super sia nuda korpo, mallonga pantalono, kaj nudpieda. Bela kaj kurba knabino, kun fortaj koksoj, maldika talio, kaj mallonga bob-harartondado. La vizaĝo estas tre esprimplena, kun vira mentono kaj larĝe fiksitaj bluaj okuloj. Brunaj haroj griziĝis pro polvo, alta brusto, malmola aspekto. Kapitano Andriana, kompreneble, batalas en siaj sonĝoj dum pli ol du jaroj kaj, malgraŭ sia juneco, multe vidis. La kruroj de la knabino estas kovritaj de abrazioj kaj kontuziĝoj. Estas pli facile por knabino movi nudpiede ol en malglataj kaj mallertaj botoj.
  La nuda plando sentas la plej etan vibradon de la grundo, avertas pri la proksimeco de mino, kaj patrino tero mem aldonas eltenemon. La piedoj de la knabino, unuflanke, fariĝis malglataj, kaj ne timas varman metalon, aŭ la akrajn rubaĵojn de ruinoj, sed aliflanke, ili ne perdis sentemon kaj flekseblecon, avertante per la muĝado de la movado de tankoj.
  Dolĉa Andriana tenas obuson kun eksplodpakaĵo alkroĉita. Vi devas rampi al la timinda germana Lion-tanko, kiu ŝprucas la stratojn per maŝinpafiloj.
  Mirabela rampas apud ŝi. Ankaŭ nudpiede, kiel ĉiuj knabinoj de la bataliono, ili montriĝis surportantaj botojn, imitante sian komandanton. Ŝiaj polvaj plandumoj akriĝas dum la knabino rampas kvarpiede. La flava hararo de Mirabela estas malpura kaj longa... Iomete bukla. La knabino mem estas svelta, maldika kaj malalta. Ŝi eĉ povus esti konfuzita kun knabino, kun mallarĝaj ŝultroj kaj ŝajne granda kapo.
  Sed Mirabela jam spertis multon. Ŝi sukcesis viziti faŝisman kaptitecon, travivintan kruelan torturon, kaj la minojn, de kie, per ia nekomprenebla miraklo, ŝi sukcesis eskapi. Sed rigardante ŝian infanecan, teneran vizaĝon, oni neniam povus diri, ke oni batis ŝin sur la kalkanojn per kaŭĉukaj bastonoj kaj trapasis elektran kurenton tra ŝia korpo.
  Mirabela pafas... Soldato de la Tria Regno, ĉi-kaze arabo, falas senvive, piedbatante per sia muzelo sablon kaj rubon.
  Andriana glitas amason da obusoj sub amason da rubo. Nun naŭdek-tuna "Leono" rampos ĉi tien kaj eksplodigos ĝin. La bluaj okuloj de la knabino brilas kiel safiroj sur vizaĝo malhela pro sunbruno kaj polvo.
  Sperto sugestas, ke bone protektita tanko nun ŝanĝos pozicion. "Leono" havas 100 mm de flanka kiraso, kaj eĉ laŭ angulo. Tridek kvar ne povas penetri ĝin; nur peza Keveshki havas ŝancon. Sed raŭpoj estas la celo. La ĉefa afero estas senigi la aŭton je movebleco...
  Svetlana pafas eksplodon de maŝinpafilo... Soldato de nekonata nacieco falas. La germanoj, konkerinte la plej grandan parton de la orienta hemisfero, amas arjan sangon kaj ĵetas koloniajn trupojn en batalon: araboj, afrikanoj, indianoj, diversaj azianoj kaj eŭropanoj. Pliiĝis ankaŭ la nombro de poloj - al kiuj oni de la lulilo instruis malami la bolŝevikan Rusion. Ĉi tie batalas ukrainaj naciistoj, Don-kozakoj, ĉeĉenoj kaj la tuta kaŭkaza Kaganato. Hitlero kreskigis tutan internacion.
  Estas multaj malamikoj...
  Svetlana lerte evitas maŝinpafadon. La kuglo preskaŭ disfendis la rondan kalkanon de la knabino, nigritan pro polvo. La bela kapitano eĉ sentis tiklon pro kiom proksime flugis la grandkalibra donaco. La knabino krucsignis sin, flustrinte:
  "Eĉ kuglo ne povas malhelpi nin!"
  Mirabela repafas... Alia knabino, Angelica, estas tre ruĝhara, super meza alteco, kaj muskolforta, malgraŭ siaj magraj porcioj. Ŝi ankaŭ estas tre bela knabino, kun luksaj koksoj, streĉita talio, nevirinecaj larĝaj ŝultroj, kaj altaj mamoj.
  Angelica batalas nur en sia kalsoneto, ŝia tuniko estis disŝirita kaj diserigita en polvon, kaj novaj uniformoj ne estas liveritaj trans la Volgo. Dio donu, ke ni transdonu iom pli da municio kaj iom da manĝaĵo por la elĉerpitaj sovetiaj trupoj.
  Do Angeliko estas preskaŭ nuda, ŝiaj kruroj estas gratitaj, precipe ŝiaj genuoj. Ŝrapnelo trafis la plandon de mia dekstra piedo, kaj ĝi doloras kaj estas malfacile marŝi.
  Ruĝhara, polva, preskaŭ nuda Angeliko tordas sian belan, sed samtempe malmolan vizaĝon. La knabino, pafante, diras:
  - La Sinjoro estas super ni, Moskvo kaj Stalin!
  Kaj ŝi fortranĉas la atakantajn naziojn, apenaŭ havante tempon por retroiri.
  La ruinoj kaj mallarĝaj stratoj malfaciligas la minacajn germanajn tankojn turniĝi. Preskaŭ ducent tunaj "Maŭzoj" tute ne povas pasi...
  Kiel Svetlana atendis, la "Leono" veturis iomete kaj kuris en amason da rubo. Okazis eksplodo. La raŭpo krevis kaj paro da difektitaj ruliloj forflugis.
  La vundita tanko haltis kaj obuso elflugis el sia barelo...
  Ĝi bruis ie en la malproksimo, malaperante en ruinojn. Blonda Svetlana siblis kiel serpento:
  - Jen mia kalkulo! Malfermis konton...
  La knabinkapitano Andriana estas devigita rampi for denove. La germanoj kaj iliaj satelitoj ne povas uzi sian teknikan superecon en la rubo. Dank'al la obstina Hitlero, la hordoj de la Tria Reich blokiĝis en poziciaj bataloj en sufiĉe granda kaj bone fortika urbo.
  Mirabela ĵetas obuson. Devigante la trafitajn germanojn aŭ arabojn fari kapriolaĵojn, renversante. Unu el la mano de la batalantoj de Hitler estas forŝirita, kaj angla horloĝo kun kompaso pendas sur ĝi.
  Mirabela diras kun rideto:
  - Kion la kompaso montras al vi, estas la vojo al infero!
  Kaj bela knabino skuas pecon da algluita ceramiko de sia polva kalkano.
  Angeliko ankaŭ forskuas la polvon de siaj firmaj, plenaj mamoj. La cicoj estas preskaŭ nigraj pro malpuraĵo kaj jukoj. Provu lavi vin. Denove vi devas enterigi vin kiam la germanaj mitraletoj pafas. Kaj rampu sur viajn ventrojn.
  La bataliono de la knabinoj tenas sian pozicion, kvankam ekzistas senŝeligado. Kaj pezaj obusoj eksplodas, kaj bomboj falas el la ĉielo... Sed nenio rompos la kuraĝon de sovetiaj heroinoj.
  Svetlana vidas la Panteron rampi. Nu, ĉi tiu tanko ne plu estas tiom timiga.
  Vi povas trui ĝin en la flankon. La knabino ternis kaj kraĉis la polvon, kiu falis en ŝian gracian buŝon. Ŝi prenis obuson en la manon, pezigitan per eksplodpakaĵo. Vi devas rampi nerimarkite. Sed estas tiom da fumo ĉirkaŭe.
  Angeliko komencis rampi supren, streĉante sin kontraŭ la drenilo per siaj nudaj piedfingroj kaj kubutoj. Ŝi similis katon persekutantan muson. La knabino rememoris la militon el tiu terura somero de kvardek unu, kiam la Germana Armeo perfide invadis la vastajn vastaĵojn de Sovetunio. Ĉu la knabino, preskaŭ la knabino, timis? Unue jes, sed poste oni alkutimiĝas. Kaj vi jam perceptas la konstantajn eksplodojn de konkoj kiel ordinaran bruon.
  Kaj nun ĝi eksplodis tre proksime. La knabino vangofrapas sur sian stomakon. De supre, fragmentoj preterflugas kiel aro da sovaĝaj abeloj. Angeliko flustras kun fenditaj lipoj:
  - En la nomo de justeco, Sinjoro!
  La knabino akcelas sian rampadon kaj ĵetas obuson kun eksplodema pakaĵo alkroĉita. La donaco flugas en arko. Estas eksplodo kaj la pli maldika flankkiraso de la Pantero cedas. La germana tanko komencas bruli kaj la batalkompleto detonacias.
  Svetlana flustras kun rideto:
  - Dankon, ho ĉiopova Jesuo! Mi fidas vin sole! Mi preĝas al vi sola!
  La pantero estas detruita. La forŝirita longa trunko estas entombigita en la rubo. La alfronta kiraso, apartigita de la flanka kiraso, similas ŝovon.
  Svetlana, kies okuloj brilas kiel maizfloroj sur ŝia vizaĝo bruna pro polvo kaj sunbruno, diras:
  - Ju pli da kverkoj havas la malamiko, des pli forta nia defendo!
  Angelica estas tre sekseca kun sia nigra kalsoneto kaj nuda, polva, forta korpo. La knabino estas tre lerta. Ŝi povas ĵeti vitropecetojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Nun ŝi ĵetis akran objekton per sia gracia, polvokovrita kruro. Kaj ĝi pikis rekte en la gorĝon de la faŝisto. Bela Angeliko balbutis:
  - Kaj mi estas seksa simbolo, kaj simbolo de morto!
  La knabino tiam rampis denove, pafante. Ankaŭ Svetlana gvidis la fajron.
  La bela kapitano, nudpieda Andriana, detranĉinte la faŝiston, ĉirpetis:
  - La vivo estas ĉeno, kaj malgrandaj aferoj estas la ligiloj...
  Mirabela ekpafis, disfendis la kapon de la Fritz kaj aldonis:
  - Estas neeble ne doni gravecon al la ligilo!
  Svetlana, denove precize pafante, raspis:
  - Sed vi ne povas resti pri etaj aferoj...
  Mirabela aldonis kvazaŭ pafante:
  - Alie la ĉeno envolvos vin!
  Alia knabino Olimpiada, ankaŭ tre bela, kune kun la pioniro Serioĵka, preparis minon sur drato. Ili du puŝis ĝin... Insida bugo rampis en la raŭpon Tiger-2. Kaj kiel ĉi tiu longtuba germana maŝino eksplodos.
  La blonda knabo Sergej ekkriis:
  - Nia Rusio, paraŝao por vi!
  Kaj li apenaŭ havis tempon por forsalti, fulmante siajn nigrajn, faligitajn kalkanojn, de la falanta tegmento.
  Olimpio karesis la kolon de la knabo kaj diris:
  - Vi estas tre saĝa!
  La pioniro faris sian vojon al la fronto kaj aliĝis al la virina bataliono. La knabo estas eĉ tre inventema. Ekzemple, li faris aviadilojn por malflugi faŝismajn atakaviadilojn. Kiam la Focke-Wulfs, aŭ TA-152s, leviĝas, nekredeble surdiga muĝado aŭdiĝas.
  La germanoj strikas kun la akompano de Wagner-simfonio. Tia majesta melodio.
  Olimpiko diras kun ĝeno:
  - Ili ankoraŭ klopodas timigi nin!
  La pionira knabo kantis kun patoso:
  - La rusa militisto ne timas morton,
  Morto sub la stela ĉielo ne prenos nin!
  Li luktos forte por la sankta Rus',
  Mi ŝarĝis la potencan maŝinpafilon!
  Olympias, alta, muskolforta knabino, kun larĝaj koksoj kaj ŝultroj, estas tipa kamparanino. La vestoj estis disŝiritaj en ĉifonojn dum la bataloj, la fortaj kruroj estis nudaj, la hararo estis plektita en du plektaĵojn kaj estis tre polva.
  Seryozhka aĝas nur dek unu jarojn, maldika pro subnutrado, gratita kaj malpura knabo, portanta nur pantalonon. La nature blankaj haroj de la knabo griziĝis, kaj liaj ripoj estas videblaj tra lia maldika, sunbrunigita kaj malpura haŭto. Miaj kruroj estis terure rompitaj kaj kovritaj de brulvundoj, kontuziĝoj kaj veziketoj. Vere, la sorto protektis la infanon de gravaj vundoj.
  Kompare kun li, la Olimpikoj ŝajnas grandaj kaj dikaj, kvankam la knabino tute ne estas dika, sed kun forta, trejnita viando sur la ostoj. Cetere, la malsato ŝajnis tute ne influi ŝian kortegan kaj grandan figuron.
  Knabino pafas pezan kontraŭtankan fusilon. Vi ne povas penetri germanajn veturilojn fronte, sed estas ŝanco trafi la spurojn.
  Kaj la forta "Lev", ricevinte pezan eksplodaĵon en la ĉasio, komencis blovi fumon kiel peza fumanto.
  Serioĵka kantis sarkasme:
  - Fetora Fritz, sen pripenso, ekbruligis cigaredon ĉe la enirejo! Li, kompreneble, havis grandajn problemojn!
  Olympias, fulmante siajn muskolfortajn, sunbrunigitajn bovidojn, faris klakdancon per siaj nudaj, belaj piedoj. La knabino kantis:
  - La vizaĝoj de rusaj sanktuloj ekbrilas de la ikono... Dio gardu, ke vi mortigu almenaŭ mil kraŭtojn! Kaj se iu zumas pli ol la faŝistoj, neniu, kredu min, juĝos vin pro tio!
  Poste ŝi reŝargis la kontraŭtankan fusilon kaj denove pafis. La germana transportilo denove ellasis fumfluon.
  La bataliono de la knabinoj kaŭzis signifan difekton al la Krauts. Sed li mem suferis perdojn. Unu knabino estis disŝirita en duonon, kaj ŝia vizaĝo fariĝis tiel pala, malgraŭ la polvo.
  Plejparto de Stalingrado jam estis kaptita de la nazioj, sed kio restas de la urbo ne volas cedi kaj kapitulaci.
  Svetlana, dume, provas trarompi la Tigron. Potenca germana aŭto estis trafita en la flanko per obuso, sed ne venkiĝis. Turniĝas por pafi la kanonon. La knabino devas entombigi sin en la tero kaj rubo por ke la liberigita donaco ne estas dispremita per la eksplodondo.
  Svetlana kviete flustras:
  - Panjo, paĉjo, mi bedaŭras!
  Mirabela ĵetis obuson al la Tigro, kiu eksplodis sur ĝia frunto. La knabino siblis:
  - Pri tio, ke la lumo instruas vintre printempe... Mi ripetas senescepte, ke Hitler estas pesto bastardo!
  Angeliko, rompante la celon de la faŝistoj kaj ŝprucante ilin per fajroeksplodo, murmuris:
  - En la ĉerko, mi nun vidis la Fuhrer! Kaj ŝi piedbatis la mizerulon rekte en la okulon!
  La ruĝhara knabino efektive ĵetis obuson en la tankon per siaj nudaj fingroj. Ĝi trafis la barelon... Sekvis eksplodo kaj la barelo de la Tigro estis distordita.
  La malkuraĝa germano prenis ĝin kaj retiriĝis.
  Svetlana snufis tra siaj naztruoj:
  - Nia, via ne cedos!
  Mirabela faligis hitleran soldulon per kuglo kaj kantis:
  - Kaj la fiulo ne ŝercas! Manojn kaj piedojn, li tordas la rusajn ŝnurojn! Li enprofundigas la dentojn en la koron mem... Li trinkas la patrujon ĝis la fundo!
  Svetlana ridis kaj bojis:
  - Sovaĝe krias la Fuhrer, sin ŝiras!
  Mirabela ekpafis kaj aldonis:
  - Nu, mortblovetoj, ridoj!
  Nun eĉ pli danĝera "Shtumrtiger" aperis. Ĝi detruas tutajn konstruaĵojn kaj bunkrojn. Krome, ĝi ne alproksimiĝas al la pozicioj de sovetiaj trupoj. La aŭto estas konservita sub kovro fare de germanaj maŝinpafistoj.
  Svetlana vidas, ke estas neeble proksimiĝi al la Kraut-pozicioj. Sed estas Focke-Wulfs sur la ĉielo. Unu el ĉi tiuj veturiloj flugas pli proksime al sovetiaj pozicioj. La knabinoj malfermas fajron sur ŝi.
  Angelica ĵetas obuson kaj diras furioze:
  - En la profunda morto ne ekzistas pardono!
  Post kio la knabino pafas eksplodon de maŝinpafilo. Reiru rapide. Relative nova germana tanko "Pantero" -2 kun malgranda gvattureto kaj pli malalta silueto rapide veturas supren.
  Pluraj knabinoj ĵetas obusojn al germana aŭto. Ŝi, ricevinte la donacojn, frostiĝas kaj estas nekapabla turniĝi.
  Angelica fajfis kaj siblis:
  - Jen nova atako! Ni disŝiros ŝiajn makzelojn!
  Panther 2 grumblis kaj pafis sian pli potencan armilon.
  La fajra kolono disfendis la aeron kaj tuj varmigis kaj elektrigis la atmosferon.
  Angelica ridis dum la ĵetaĵoj preterflugis la duonnudan knabinon. La senhonta ruĝharulo skuis la koksojn kaj skribis:
  - Kaj Neŭtono venkis siajn malamikojn, forĵetis la jugon de la trono! Li dekretis sian Neŭtonan leĝon al la Fritz!
  Stalingrado estis tute englutita de fajroj, kiam langoj de fajro ŝajnis leki la ĉielon kaj kraketas fajreroj purpuraj, oranĝaj kaj skarlataj! Kaj ĉiu fajrero estas kiel fantomo eskapanta el infera kastelo.
  Svetlana, terenbatinte germanan batalanton, ekbrilis siajn bluajn okulojn kaj kantis:
  - Kial vi ĝemas, vi stulta maljunulino? Kredu min, ĝi estas nur frenezulo, kiu ploras por vi!
  Mirabela ĉantis dum ŝi pafis al la nazioj:
  - Kiel agrable estas kuŝi sur la herbo kaj bati la Krauts en la kapon! Donu al la Fuhrer kataplasmon kaj pafu kuglojn de maŝinpafilo!
  La knabino sovaĝe ridis kaj ruliĝis de la stomako al la dorso. Mi faris biciklon kun kruroj. Obuso flugis supren. La fluganta Focke-Wulf ricevis ŝrapnelon sub sia ventro kaj rapide ŝvebis pli alte. Ŝajne akraj fragmentoj vundis lin. La faŝisma estaĵo ekbrulis kaj komencis perdi pecojn de siaj rompitaj flugiloj.
  Svetlana, vidante, kiel Focke perdas altecon, grakis:
  - Ĉi tio estas semaforo! Estas hakilo pendanta surŝipe!
  La germana aviadilo eksplodis, disĵetante derompaĵojn en ĉiujn malproksimajn angulojn de la ĉielo. Kaj kien iris la faŝisma aso. Faris mian lastan turnon. La ekzekutisto iris al cindro, ne la piloto!
  Mirabela ternis, disĵetinte la polvon kaj diris:
  - Esti aŭ ne esti? Ne estas demando!
  Angeliko denove ĵetis vitropecon per sia piedo, tiel ke ĝi trafis la okulon de la Fritz kaj eliris tra la dorso de lia kapo:
  - Mi estas tanka armeo! Kaj vi devas esti traktita!
  La germanoj kaj iliaj satelitoj provis antaŭeniri, ĵetante obusojn antaŭ ili. Tiaj taktikoj ne funkciis kontraŭ knabinoj. Do Seryozhka deplojis la katapulton, kaj kiel ĝi trafis la malamikon en respondo.
  La pionira knabo muĝis:
  - Patro Kristnasko disŝirante la makzelojn de Hitler!
  La katapulta ŝargo, trapikanta la amason da faŝistoj, igis ilin disflugi kaj samtempe renversiĝi en la aero. La Fritzoj falis kaj estis frakasitaj kontraŭ la rubo de la muroj.
  La Tiger-2-tanko, perdis sian ekvilibron, koliziis kun la Leono. Eh, Leva, kie estas via timinda nomo?
  Svetlana ridetis kaj respondis:
  - Nu, Serioĵka estas bonega!
  La knabo bojis agreseme:
  - La pioniro estas ĉiam preta!
  La knabino responde skuis sian nudan piedon.
  La knabina kapitano denove komencis najli. Kaj la Olimpikoj tiklis la mallarĝan piedon de Serjoĵka, kiel malfacile ĝi estas! Ne mirinde, ke la knabo ne timas kuri tra fajroj.
  Mirabela ĉantis kaj diris:
  -Juneco estas bona - maljuneco estas malbona!
  Angelica, ĉi tiu gaja ruĝharulo, konsentis:
  Estas nenio pli malbona ol maljuneco! Ĉi tio estas vere la plej abomena stato el ĉiuj!
  Kaj la knabino faris salton. Ŝi imagis por momento naŭzajn avinojn. Ne, vi ne povas kompari maljunulinon kun knabino. Kaj kia beleco estas en sveltaj korpoj.
  Angeliko prenis ĝin kaj kantis:
  - Jaro post jaro fluas kiel karavano,
  Maljunulino muelas hennaon en pistujo...
  Kaj kio pri mia svelta figuro?
  Mi ne komprenas, kiel mia juneco malaperis!
  Svetlana ekbrilis per la okuloj, faligis la germanon per bato en la ingveno kaj rimarkis:
  - Ne! Tamen, ekzistas tia ĉarmo en milito - resti por ĉiam juna! Ĉiam ebria!
  La Olimpikoj metis novan ŝargon en la katapulton. Ĉi tio estas io kiel bona pistujo. La knabino siblis:
  - Ne pasu, sed pasu!
  Serjoĵka movis sin per sia maldika sed facilmova kruro kaj bojis:
  - Fritsam vizaĝo!
  Kaj la granato, kune kun la eksplodpakaĵo, flugis plenrapide en la naziajn poziciojn.
  Jes, Stalingrado ne estis donita al ili. La sturmo daŭras tri monatojn ekde la fino de junio, sed la urbo ne estas kaptita. La nazioj atingis sukceson en aliaj sektoroj de la fronto, sed ne en ĉi tiu.
  Svetlana pafis pistolon kaj grumblis:
  - Ĉio estas neebla, ĝi okazas ebla... Ne necesas tre kompliki la universon!
  Kaj ĝi trafis la benzinujon de la motorciklo. La aŭto eksplodis, kaj fajraj ventegoj lumigis la fuman pejzaĝon. Kaj la germano estis disŝirita de fajra piedo.
  La knabina kapitano Andriana kriis:
  - Mi amas mortigi malbonon! Kaj ĉi tio estas la plej alta bono!
  Mirabela trafis la germanojn per fajroeksplodo kaj siblis:
  - Ni ludu histrikon!
  Angelica malfermis fajron, pli precize. Pluraj nigruloj restis kuŝantaj sur la lancokovrita rubo:
  - Mortigu la malamikon! - flustris la knabino.
  Mirabela kantis lude:
  - Pentrinte Hitler per lipruĝo, Mainstein per harspray, mi trenos vin en kaptitecon de la princino, via fidela hundo vin ronĝos!
  Svetlana, pafante, siblis:
  - Ni pendigu nin ĉi-vespere, Adolf... Ĉesu petoliĝi! Venu vespere, flugu kiel girfalko - por ke vi forte batu la naziojn!
  Mirabela diris kolere, defrapante la kaskon de la kapo de la ŝtormsoldato:
  - Ni povas! Kaj ni faros!
  Knabinoj de la Lenin-bataliono haltigis la antaŭeniĝon de la fremda armeo. La Fritz antaŭeniris, laŭvorte ŝutante la spacon per kadavroj. La Lion-tanko, sur kiu estis fiksitaj esperoj, ankaŭ ne helpis. Jen modifo de la veturilo kun 150 mm kanono.
  Angelica forfrapas ŝtonon algluitan al sia nuda cico. La knabino havas tiel belajn kaj plenajn mamojn. La knabino ĵetas obuson per la piedo. La kruro estas pli forta ol la brako, kaj la ĵeto vojaĝas plu.
  "Leono" ricevis interspacon en la trako kaj ĉesis. Pafite el lia potenca buŝo. Kraŝo kaj kolapso.
  Angeliko, kraĉante, diras:
  - Rusa militisto ne ĝemas pro doloro!
  Kaj denove la knabino pafas. Kaj li faras ĝin ege precize. La faŝisto klinita el la turo retrofalas.
  Ruĝhara, preskaŭ nuda knabino diras:
  - Vane la malamiko kredas, ke li sukcesis rompi la rusojn! Kiu estas kuraĝa atakos en batalo, ni feroce venkos niajn malamikojn!
  Kaj Angeliko elrulas siajn abdomenajn muskolojn, kiujn ŝi tre skulptis.
  Ho, kiel belaj estas la knabinoj! Mi vere ne volas, ke iu el ili mortu.
  Stalenida preterkuris... Tre bela knabino, kun lanugaj, blankaj haroj. Ŝi iel sukcesas ŝmiri ilin per ia pocio, por ke ili ne malpuriĝu.
  La knabino estas tre bela, kun la figuro de Venuso, nur pli tonigita kaj skulptita. Ŝi portas nur mamzonon kaj kalsonon. Ĉio alia jam disŝiriĝis. Sed kiel graciaj estas la kruroj! Ĉi tio ne estas knabino, sed sigelo de perfekteco, krono de beleco.
  Ŝi moviĝas laŭ speciala maniero, kiel sciuro. Kaj la nudaj piedoj simple flagras, kaj la kalkanoj surprize restas puraj. Stalenida pafas, kaj la faŝisto ricevas ulceron en la brusto.
  La knabino diras:
  - Lojaleco al la Patrujo estas la plej alta vorto!
  Angelica rimarkis kun rido:
  - Demetu vian mamzonon kaj restu en via kalsoneto kiel mi!
  Stalenida negative balancis la kapon:
  - Ĉi tio ne taŭgas!
  Angeliko skuis la koksojn, precize pafis kaj kantis:
  - Iel komsomolanoj fariĝis nekutimaj! Ĉirkaŭpaŝi nudbruste tiel estas tre maldeca!
  Stalenida ridis kaj rimarkis:
  - Kial alporti ĝojon al la Krauts rigardante nian belecon!
  Angeliko decide respondis:
  - Nia beleco estas mortiga!
  La ŝtalknabino ridis kaj pafis al la TA-200. La aŭto de la nazioj ekbrulis. Kaj la bela blondulino ekkriis:
  - Morto al malbono!
  Angelica ridis:
  - Kaj la vivo estas bona!
  Stalenida, vidante, ke la germano falas, muĝis:
  - Ĉi tio estas la plej alta valoro! Ne pensu, faŝistoj, ke vi venkis!
  Angelica kantas:
  - Venko atendas! Venko atendas... Tiuj, kiuj volas rompi la katenojn! Venko atendas! Venko atendas! Ni povos venki la naziojn!
  Bela knabino, kaj ŝiaj nudaj mamoj tremas. Estas bone kun nuda torso en la varmego, kiu estas plifortigita de la fajro.
  Svetlana nun aspektis multe pli decidita. Ŝi pafis al la Krauts per mitraleto kaj bojis:
  - Mi kastros vin!
  Kaj efektive la nazioj ricevis mortigajn donacojn kaj ĉerkojn! Kaj la knabino montris al ili la ideon, ni konstruu nudajn piedfingrojn. Kaj ŝi fajfis kiel rabista najtingalo. Kaj tra la fingroj de la malsuperaj ekstremaĵoj.
  Kapitana knabino Andriana estas tre saĝa. Kaj brilanta. Kaj tute ne kruela. Ankaŭ ŝi kelkfoje kompatas la malamikajn soldatojn, kiuj eble havas infanojn, kiuj ploros pro siaj murditaj patroj.
  Svetlana tamen forpelas de si tiajn pensojn, ili igas ŝin plori. Sed ne estis la rusoj, kiuj venis al la germanoj por rabi kaj mortigi. Ne, ĉi tiuj estas la germanoj kaj tuta agresema aro da eksterlandanoj el la tuta mondo eksplodis en rusajn spacojn.
  Svetlana krucsignis sin kaj pafis al la Fritz, kiu klopodis trankvile proksimiĝi al la rusaj pozicioj... Liaj okulo kaj cerbo, batitaj de kuglo, elfluis.
  La knabina kapitano ridetis kaj sprite diris:
  - Rekte okulo al okulo, kapo al kapo!
  Svetlana precize pafis kaj trafis motorciklon per kromĉaro. La aŭto komencis disŝiri, kaj la maŝinpafilo forflugis kaj turniĝis plurfoje. Tiam lia muzelo trapikis la rubon.
  La knabino frotis sian nudan, polvan plandon sur la rubon. Kaj ŝi denove celis. Ŝia gaja, juna vizaĝo kontente rikanis. La knabino kantis:
  "Ne," ni diris al la faŝistoj, nia popolo ne toleros rusan bonodoran panon nomatan "brod!"
  Mirabela faris tre precizan pafon, kiu ekbrulis la Focke-Wulf, kaj pepis:
  Por kanajlo, kompreneble, la elekto estas klara,
  Li estas preta perfidi Rus' por dolaroj...
  Sed la rusa viro estas tiel mirinda -
  Mi estas preta doni mian vivon por mia Patrujo!
  La knabino, kapturniĝis kaj montris al la nazioj la figon, kaj ruliĝis, kaj la kugloj ne tuŝis la belulinon.
  Aperis Angeliko, ĉi tiu belulino, preskaŭ nuda, kaj malpura kiel diablo, tuj ĵetis grenadon kun du kruroj. Kaj ŝi kontrolis:
  - Kion mi havas estas... Al la Fritz en la akra flanko!
  Olimpio korektis Angelikon:
  - Akra, al la flanko, ne al la akra flanko!
  La knabino ridis kaj skuis siajn akvomelonajn mamojn, kaj lanĉis obuson uzante obuson kun eksplodpakaĵo. "Tigro" estis trafita en la barelo, kaj ĉi tiu kurba artaĵo evitis.
  Post kio la estaĵo de Hitler retiriĝis. Ŝi komencis rampi kiel testudo kaptita en fajro.
  Svetlana kantis, gaje palpebrumante:
  - Kaj la Tigro retiriĝas kaj la germanoj kaŝas sin!
  La bataliono de la knabinoj manovris sub atakoj de aero kaj pezaj pafiloj. Ĉi tie la jetbombaviadiloj trafis, rompitaj, ruĝvarmaj krutoj leviĝis en la ĉielon. Kaj la ŝtonoj brulis. Feliĉe, neniu el la knabinoj mortis, sed viroj iris al la alia mondo - kiuj ne tiom bedaŭras! Kaj la animoj flugas - unuj al la ĉielo, kaj aliaj al la infero! Kie la diabloj kun forkegoj jam atendas tiujn, kiuj ne kredis al Jesuo.
  Angelica estas la plej seksa el la militistoj en kolerego: nu, ĉu la nazioj de sia "Sturmtiger" vere povas pafi al la pozicioj de la sovetiaj trupoj kaj mortigi la ruĝajn militistojn?
  Kaj la knabino kaptis obuson per la nudaj piedoj kaj turniĝis en kaskadoj de kaprioloj. Kaj ĝi turniĝis pli kaj pli rapide. Kaj tiam, per sia tuta forto, ŝi ĵetis la donacon de morto en la larĝan barelon de la Sturmtiger. La nudaj, sunbrunigitaj kruroj de la belulino ekbrilis, kaj obuso flugis en la larĝan barelon. Kaj la potenca aŭto unue sufokiĝis kaj poste eksplodis. Du "Reĝaj Tigroj" kiuj staris sur la flankoj de la "Sturmtiger" estis ĵetitaj supren kaj disigitaj en malsamaj direktoj. La rulpremiloj estis deŝiritaj de ili, kaj ili falis, flugante kiel la rompita kolĉeno de la reĝino.
  La eksplodondo ĵetis Angelikon supren, kaj la knabino flugis renverse. Kaj ŝi estis renversita, skuita kaj ĵetita. Sed la bel'ul'o ankoraŭ alter'iĝ'is, akr'a'j rub'o'j, kaj disprem'it'a'j ŝton'o'j en'fos'is en ŝi'a'j'n nud'a'j'n pland'o'j'n. La knabino suferis, kaj eĉ tra ŝia kaloza piedo trapikis akra pinto.
  Sed Angeliko trovis la forton por ekstari kaj krii:
  - Vi faŝistoj estos en cindro!
  Svetlana kaj la aliaj knabinoj estis ĵetitaj supren de la eksplodondo, kaj eĉ iomete dispremitaj. Sed neniu el la belaj militistoj mortis. La knabinoj renkontiĝis kun uragano kaj bone celita fajro. Subpremado de la elsaltita nazioj kaj aliaj agresemaj insektoj sieĝantaj Sovetunio.
  Mirabela kantis kun granda entuziasmo:
  - Kaj kiam la trumpeto de la Sinjoro blovos nin en batalon, ni estos amikoj kune kun la Komsomolo! Kaj laux la volo de la Eternulo mi estos cxe la cxiela nomata voko!
  Angeliko, forskuante la polvon de siaj sangaj, rompitaj plandumoj, kantis:
  - Lenin, partio, Komsomolo! Ni sendas la Fuhrer al la frenezulejo!
  La knabinoj komencis surdige ridi, kaj Serjoĵka diris kun alarmo kaj ĝeno:
  - Kaj mia katapulto ne estas tiel preciza - kiel ĉi tiuj nudaj kaj fortaj kruroj de Angeliko!
  Olimpio, fleksante siajn brakmuskolojn, diris:
  - Tio estas en ordo! Vi elpensos ion alian. Io pli malvarmeta!
  
  LA ALIANTANTOJ ESTIS DISPARIGITAJ
  Komence ĉio estis la sama kiel en la realo. Nur germana aviado estis pli aktiva en ĝenado de la Ruĝa Armeo. Rommel estis flanke, kaj Hitler prenis iom frivolan aliron al unu-fronta milito. Kaj la situacio ripetiĝis kvazaŭ en la realo. Nur la germanoj ne povus esti forpelitaj el Rostov-na-Dono, ĉar ekzistis pluraj pliaj Wehrmacht-sekcioj tie.
  La germanoj estis tamen venkitaj proksime de Moskvo. Kaj tiam ĝi estas preskaŭ kiel en reala rakonto. Tiam kontraŭatakoj. Preskaŭ kiel la reala afero.
  Ĝis la nazioj blokiĝis ĉe Stalingrado.
  Estis tamen iuj diferencoj. Precipe, kun aviado estis pli bone por la Krauts: ili ne estis distritaj de la okcidenta fronto. En Kaŭkazo, la nazioj montriĝis pli fortaj kaj prenis Grozny kaj Ordzhonikidze, sed daŭre estis maldaŭrigitaj en la montoj.
  En Stalingrado ili atingis iom pli; ili povis kapti preskaŭ la tutan urbon. Sed Türkiye ne eniris la militon, dank'al la agadoj de sovetia inteligenteco.
  Kaj tiel la sovetiaj trupoj efektivigis la Stalingran operacion. Ili kreis kaldronon. Kaj vintre ili povis venki Mainstein kaj devigi la sesan armeon kapitulaci.
  Ĝis nun ĉio iomete diferencis de la ĉefa historia linio. Kaj nur la kontraŭatako de Mainstein estis pli forta, do la germanoj ne malŝparis sian forton por Afriko. Kaj la nazioj sukcesis ne nur rekapti Ĥarkovon kaj Belgorodon, sed ankaŭ Kurskon.
  En 1943, ekzistis funkcia paŭzo. La germanoj, deklaris totalan militon, amasigis forton, la rusoj ankaŭ resaniĝis de grandegaj perdoj. La germanoj, kompreneble, sentante sin pli trankvilaj, lanĉis kaj "Leonon" kaj "Muson" en seriojn.
  Sed la novaj tankoj montriĝis eĉ pli malbonaj ol la Panteroj kaj Tigroj. La peza "Leono" havis armilon kiu estis malsupera en pafrapideco al la "Tigro-" kanono, kvankam pli potenca. Sed kial tio estas? Estas ankoraŭ malfacile bati la T-34-76 de longa distanco. La Leono, pezanta naŭdek tunojn, estis fakte armita malpli efike ol la Tigro, pezante kvindek kvin tunojn. La nura avantaĝo de la Leono super la Tigro estis la pli dika kiraso ĉe la flankoj, severa kaj frunto. La Lev tridek kvar ne povis penetri el ajna angulo.
  Sed tio estis kompensita de la peza pezo de la tanko, alta kosto, malbona efikeco kaj malalta rapideco. Tio estas, la rezulto estis pli multekosta veturilo, fakte pli malbone armita, kun formale pli potenca armilo, kaj kun malalta rapido, kun oftaj paneoj. Nur la nevundebleco de la flankoj al sovetiaj 76-mm-kanonoj parte kompensis tion.
  "Muso" estis eĉ pli malbona. Pli peza, pli multekosta, kun troa kiraso sur la flanko, postaĵo kaj frunto, kun tro potenca unu pafilo, kaj ne tute klara alt-eksplodema fragmentiĝo mallongtuba pafilo.
  Ne estas klare kial "Muso" estis kreita.
  Kiel normŝanĝa tanko, ĝi estas tre malrapida, peza kaj multekosta; la Tigro kaj Pantero estis pli taŭgaj por defendo. Jes, "Muso" sendube havis bonegan protekton. Eĉ la flankoj estas 185 milimetroj. Sed transporti tian tankon estas doloro.
  Male al la reala rakonto, la germanaj projekto tankoj: "Muso" kaj "Leono", eniris la serion, sed la ludo ne valoris la kandelon. Kiam la sovetia armeo finfine iris sur la ofensivon, tio iĝis evidenta. Hitler longe prokrastis la ofensivon en la sudo al Kaŭkazo. Ne ekzistis Kursk Bulge, ĉar la germanoj prenis la kurson en marto. La Ruĝa Armeo fortranĉis la Rĵev-kornicon, kaj iĝis malfacile antaŭeniri Moskvon. La germanoj tute ne sciis kien iri. La frontlinio iel ebeniĝis. Ne estis tiaj grandaj elstaraĵoj en unu aŭ alia direkto.
  Kaj la faŝistoj, kompreneble, estas en malfacilaĵo. Nu, kien ni iru? Hitler estis ĉiam pli ema direkte al nova ofensivo en Kaŭkazo. Sed li konstante prokrastis la atakon. Atendante sufiĉan nombron da "Tigroj", "Panteroj", "Leonoj", iom poste "Musoj", kaj "Tigro"-2. La lasta tanko, cetere, montriĝis multmaniere simila al la Leono. Kaj egala, en fronta kiraso, kun pli efika pafilo. Nur la flanka kaj malantaŭa kiraso estas dek ok milimetrojn pli maldika, sed ankaŭ nepenetrebla pro la deklivo, por la T-34-76.
  La germanoj povis fari tankon pli malpeza kaj pli rapida ol la Leono, kaj iom pli malmultekosta. Kaj "Leono" tuj trovis sin en malavantaĝo.
  La menaĝerio en Germanio montriĝis nobla: "Ferdinandoj", "Leonoj", "Tigro", "Tigro"-2, "Pantero", "Muso". Kaj ankaŭ memveturaj pafiloj - "Bumblebee", "Rhinoceros", "Ĉasisto", "Jagdpanther", kaj tiel plu... Maloportuna menaĝerio. Kaj Sovetunio estas ĉefe T-34-76, sed en tre grandaj kvantoj.
  Kaj la batalo komenciĝis... En septembro, sovetiaj tankoj antaŭeniris.
  Tiam ni iom blokiĝis sur la defensivo. Sed en la aŭtuno, kiam la pluvoj komencis fali, vojoj iĝis netrafikeblaj. Kaj precipe vintre... "Muso" kaj "Leono" kaj "Ferdinand" tute ne estas loĝantoj.
  La germanoj estis venkitaj kaj estis ĵetitaj reen al la Dnepro. Poste kaj preter la Dnepro. La bataloj montris la evidentan malkapablon de la grandaj katoj vintre. Kaj kvankam la produktado de tankoj de la Tria Reich pliiĝis signife, kaj estis pli granda ol en reala historio: "Leonoj" kaj "Musoj", ili ne pravigis sin, kaj sorbis rimedojn.
  Aferoj estis iom pli bonaj en aviado. La Focke-Wulf, tamen, ne plenumis atendojn, same kiel la plej nova ME-309. La lasta veturilo estas rapida, kun potencaj armiloj, sed pli malbona manovro. Denove, germana rapideco, armiloj kaj alta kosto cedis al malpezeco, manovra kapableco kaj amasproduktado.
  Kvankam la ME-309 havis tri aerkanonojn kaj kvar maŝinpafilojn. Kaj la Focke-Wulf havas ses aerkanonojn. La germanoj estis iom pli bonaj kun la nombro da veturiloj: feliĉe la aliancanoj ne bombardis kaj ne distris ilin de la orienta fronto.
  Do Sovetunio ankoraŭ ne kaptis superregon en la ĉielo, sed ĝi kaŭzis sufiĉe da damaĝo.
  Tamen, en 1944, jeto ME-262 aperis. Ilia rapideca avantaĝo estas ĝenerale kolosa. Kaj neatingebla. Potencaj armiloj kaj solida kiraso certigante postviveblecon.
  Vere, en bataloj la jetmonstroj ne montris sin tro timindaj, sed ili ankaŭ estis malfacile pafeblaj. Sed ili ofte rompas sin.
  Dum la printempo, meze de junio, Sovetunio replenigis sin per novaj T-34-95 kaj IS-2-tankoj. La germanoj ricevis nur "Panteron" 2. La nova veturilo estis armita per 88-mm kalibrokanono, iomete pli bona kiraso, kaj retenis relative bonan veturefikecon.
  El la helic-movitaj aviadiloj, indas noti la pli sukcesan TA-152, evoluon de la Focke-Wulf, kaj la XE-277, pli fidinda, altrapida plonĝbombisto.
  La frontlinio antaŭ la somero de 1944 estis proksimume la sama kiel ĉe la fino de decembro 1943. La germanoj estis batitaj en la centro kaj Leningrado vintre. Kaj printempe ili venkis ilin en Krimeo.
  Sed la somero ankoraŭ havis siajn problemojn. La nazioj plifortiĝis ĉar ili ricevis pli altnivelan maŝinpafilon, kaj ĉi tio estas vere serioza problemo. Ankaŭ ne estis belorusa balkono - la Germana Armeo ne retiriĝis suden tiom kiom en la reala historio. Kaj plej grave, la germanoj aldonis la nombron da tankoj. Kaj la "Panther", la pli-malpli sukcesa "Tiger"-2, kaj la bona memvetura pafilo "Jagdpanther", kaj la modernigita T-4, kaj la potenca "Panther"-2 estis produktitaj en grandegaj kvantoj. La relative malpeza 25-tuna memvetura pafilo "Panzer"-4 kun "Panther" pafilo kaj serioza antaŭa kiraso ankaŭ estis produktita en grandegaj kvantoj. 80 mm de fronta kiraso je angulo de 45 gradoj estas seriozaj.
  Kaj la germanoj havis sufiĉe da brulaĵo: nafto venis el Libio, Niĝerio kaj Kamerunio. Kaj ĉi tio estas vere serioza. Estas multaj eksterlandaj sekcioj, kaj la Vlasovidoj aperis. Tio estas, fortoj estas pli signifaj ol reala historio. La malsukcesaj "Leono" kaj "Muso" estis nuligitaj, kaj la "Pantero" 2 iĝis la plej bona tanko de la Dua Mondmilito. Plie, en amasproduktado, kaj kun bona veturado.
  Guderian iĝis la estro de la germana ĝenerala stabo, kaj la kvalito de bataldecidoj pliboniĝis rimarkinde.
  Stalin ordigis la ĉefan atakon en la sudo. Rekte de la Kieva ponto. Sed ĉi tie ne eblis trompi la germanojn; ili atendis ĝin. Se en la reala historio, la bato al Belorusio estis subita somere, tiam en la alternativo, en Ukrainio, ĝi estis antaŭvidebla.
  La germanaj trupoj, ricevinte la plej novan sturmpafilon MP-44 kaj multajn maŝinpafilojn, iĝis multe pli fortaj en defendo. Kaj Guderian ne povus esti trompita. "Panzer"-4, "Jagdpanther", simple "Panther" kaj "Panther"-2, rezultis esti kaj masivaj kaj sukcesaj rimedoj por batali tankojn. Precipe somere, kiam la vetero estas bona kaj seka. Kaj la tigrofamilio ne estas tiel malbona.
  Post serio da malvenkoj, la germanoj povis iom foriri en la somero.
  Kaj lerte defendinte sin, ili retiriĝis nur tridek ĝis kvardek kilometrojn, haltigante la antaŭeniĝon de la sovetiaj trupoj.
  Kiel evidentiĝis, la T-34-85 ne estas tro supera ol sia antaŭulo. Iomete pli potenca pafilo, pli malrapida pafrapideco, kaj havas pli malgrandan provizon de konkoj. Kaj la turo fariĝis pli granda kaj pli facile enirebla. Sed la kiraso ankoraŭ ne sufiĉe kreskis. "Panteroj" trarompas. "Panther"-2 kaj "Jagdpanther", eĉ pli. Sed la armilaro de la T-34-85 estas nesufiĉa kontraŭ germanaj veturiloj. Eĉ Panzer-4 ne sufiĉas por penetri fronte. Kaj la germanoj estas pli fortaj. La IS-2 ne estas tiel disvastigita, kaj ankaŭ havas multajn malavantaĝojn, inkluzive de manko de gvatturetfruntprotekto kaj pinta, rikolt-sentema kuglo.
  La germanoj povis teni en la somero. Sed Stalino obstine antaŭenpuŝis la ofensivon. Sovetiaj soldatoj suferspertis gravajn perdojn. La provo transiri Dnepron kaj kapti Kirovograd malsukcesis. Kaj ĉi tie la germanoj eltenis, uzante novan teknologion, manovreblon de trupoj kaj potencajn fortikaĵojn. La somero pasis en ferocaj bataloj. Fine de aŭgusto sovetiaj trupoj provis ataki en la centro.
  Ili koncentris grandegan densecon de artilerio sur la normŝanĝa areo. Sed... La germanoj forlasis la unuajn du defendliniojn kaj fortikigis sin sur la tria, kaj denove eltenis. La taktiko fari la trian linion, kiun la konkoj ne atingis, la plej forta, pagis.
  La ofensivo en la baltaj ŝtatoj ankaŭ malsukcesis en septembro. La Fritz, dum la vetero estis pli-malpli, tamen povis elteni. Sed la Ruĝa Armeo suferis gravan damaĝon.
  Sed tiam venis profunda aŭtuno, kaj estis frostoj. Denove obstinaj bataloj kaj sukcesoj por la sovetia armeo en la sudo. Antaŭ la fino de marto, post pluraj sukcesaj operacioj, ili prenis kaj atingis la limojn de Rumanio. Vere, ankaŭ ni perdis multon.
  Kaj estis paŭzo en 1945. Antaŭ tiu tempo, la germanoj jam alkutimiĝis al jetaviado, plibonigante la kvaliton kaj efikecon de siaj aviadiloj. Kaj aersupereco pasis al la Luftwaffe. Hitler ankaŭ akiris tankojn de la serio E. Precipe, la E-25, bona veturilo kun fronta kiraso de 120 mm laŭ angulo de 45 gradoj, flanka kiraso de 80 mm, pafilo de 88 mm kaj pezo de tridek tunoj. , kun motoro de 700 -ĉevala potenco.
  Jes, la E-25 fariĝis la plej bona memvetura pafilo kaj tankdestrojero en la mondo. Superante la sovetian SU-100, precipe en fronta kiraso, kaj aliaj veturiloj.
  Sovetunio nur havis la IS-3, pli bone protektitan gvatturetfronton, sed pli kompleksan kaj multekostan tankon por produkti.
  La germanoj ankaŭ havis sukceson kun la E-100. Ĉi tiu veturilo havis la armilojn kaj protekton de la Muso, kun multe malpli pezo, kaj pli bonan veturadon.
  La nazioj ricevis la plej bonajn tankojn kaj la plej bonajn aviadilojn. Kaj maŝinpafiloj... Do somere, kiam la sovetia armeo prepariĝis ataki en la centro, ili mem batis el Moldavio kaj Norda Ukrainio. Kaj ili komencis streĉi la fronton.
  La germanoj iĝis pli fortaj kaj havis multajn eksterlandajn kaj miksitajn sekciojn. Sovetunio estis elĉerpita multmaniere. Malrapide sed certe la fronto ŝrumpis, kaj la sovetaj trupoj falis en kaldronon, sed la plimulto el ili ankoraŭ eskapis. La germanoj uzis ataktaktikojn dum la nokto, uzante infraruĝajn aparatojn kaj optikajn vidindaĵojn.
  Por la unua fojo en longa tempo, la Ruĝa Armeo perdis signifan parton de sia teritorio kaj retiriĝis. Jen kiel la milito rezultis.
  Kaj jen la kvardek-kvina jaro!
  Sed la germanoj ankaŭ estis nekapablaj konstrui sur sia sukceso, kaj enŝtopiĝis dum provado trarompi al Zhitomir. Sovetiaj trupoj tenis la fronton en aliaj indikoj. Kaj en la aŭtuno kaj vintro, ofensivo estis lanĉita en la centro, kiu kaŭzis la malvenkon de la germanoj en Belorusio kaj la eniro de la Ruĝa Armeo al la Vistulo.
  Antaŭ tiu tempo, antaŭ la fonto de 1946, la germanoj estis tute elĉerpitaj. Eĉ la nova E-50 tanko, supera en sia
  + karakterizaĵoj de "Panther"-2 ne povis helpi la Krauts.
  En la somero, sovetiaj soldatoj fortranĉis kaj liberigis la plej multajn el la baltaj ŝtatoj. Kaj ili fine povis atingi orientan Prusion. Sed ili restis tie. Kaj denove ĝis malfrua aŭtuno.
  En malvarma vetero, la bato sekvis direkte al Rumanio. Kaj finfine, la nazioj kolapsis en Balkano vintre. Kiel rezulto, komence de aprilo 1947, la frontlinio estis je la nivelo de la fino de 1944 en la reala historio de Rusio.
  La varma sezono alproksimiĝis. La germanoj kalkulis je la E-50, E-75, la pli progresinta E-100, kaj la Reĝa Leono. Ankaŭ evoluoj en jetaviado. Sed ĉi tio ne helpis ilin. Sovetunio havis la T-54 kaj la IS-7, tankon kapablan kontraŭbatali germanajn mastodontojn.
  Hitlero estis en paniko... La germanoj precipe volis fidi siajn nevundeblajn diskotekojn. Sed ĉi tiu multekosta veturilo ne estis tre efika en batalo.
  Fine de majo, akumulinte forton, la Ruĝa Armeo lanĉis potencan baton en la centro.
  La germanoj ĝenerale atendis atakon kaj preparis fortan defendlinion, alportante rezervojn. Tamen, la posedata Fuhrer lokis multajn tankojn de la Tria Reich tro proksime al la frontlinio. Kaj ili estis atakitaj de sovetia artilerio.
  La germanoj ricevis gigantan malvenkon kiel rezulto. Kaj sovetiaj tankoj povis atingi la Oder. Jen la situacio, kiu estiĝis. Kiam la rusoj jam alproksimiĝis al Berlino.
  La germanoj provis rezisti iom da tempo. Ili lanĉis kontraŭatakojn, rapidis for el Silezio, kaj provis rami la sovetian defendon en Hungario.
  Ili eĉ sukcesis repuŝi la sovetiajn trupojn. Sed ĉio montriĝis senutila. La Ruĝa Armeo, post furioza batalado, atingis la pli malaltan Oder antaŭ la fino de julio. Aferoj estis iom pli malbonaj en Hungario. La bataloj rememoris pri 1945 en reala historio, sed la germanoj havis multe pli da fuelo kaj municio. Eĉ post perdado de Rumanio, ili uzis la petrolon de Libio, kaj Niĝerio kaj Kamerunio. Kaj ili multe pli energie atakis... Aperis la unuaj piramidaj tankoj, distingitaj per bonega protekto...
  La nazioj trarompis al Budapeŝto, sed ne povis preni la grandurbon mem. La sovetarmeo tenis sian grundon kaj lanĉis laŭflankan kontraŭatakon. Ĝi moviĝis kaj de la sudo kaj de la nordo, en ĉirkaŭo. Sekvis furioza batalo.
  La nazioj batalis obstine, sed komence de aŭgusto ili trovis sin en kaldrono. La obstina malemo de Hitler retiri soldatojn ludis negativan rolon. Antaŭ la fino de aŭgusto, la Ruĝa Armeo liberigis Vienon. Pal kaj Koenigsberg. Kaptitaj sovetiaj soldatoj kaj Bratislavo.
  En septembro ĉio estis preta por la atako kontraŭ Berlino. Sed Stalino hezitis. La Ruĝa Armeo batalis pli bone ekstervoje vintre kaj malfrua aŭtuno. Do ŝtormu la urbon aŭ atendu.
  Septembro estis pasigita en bataloj en la oriento de Jugoslavio, kaj sur la Grekaj Insuloj. Stalin finis la Fritz en Balkano. Kaj fine, la dekkvina de oktobro, komenciĝis la Berlina operacio.
  Sovetiaj soldatoj uzis serĉlumojn kaj povis malorganizi la defendojn de la malamiko. Je la kosto de gravaj perdoj, la Ruĝa Armeo venkis la Seelow Heights. Kaj Berlino estis ĉirkaŭita. Hitler fuĝis al Bonn, kaj la grandurbo estis lasita por defendi von Bock. Sovetiaj soldatoj sturmis la grandurbon, sed antaŭ la 7-an de novembro ili ne povis preni ĝin. Berlino falis nur la 12-an de novembro... Sovetiaj trupoj suferis grandajn perdojn kaj haltis. Sed ofensivo komenciĝis en la sudo, la Ruĝa Armeo eniris la nordon de Italio, okupante la Venecian regionon.
  Venis decembro... Sovetiaj trupoj lanĉis ofensivon kontraŭ Prago, fine liberigis Ĉeĥoslovakion.
  La nazioj jam elĉerpiĝis. Nur piramidaj tankoj restis ilia lasta atuto. Krom bonega protekto de ĉiuj anguloj, ili ankaŭ disponigis bonan veturadon.
  Danke al ili, la nazioj povis forpuŝi provojn de sovetiaj trupoj transiri Elbon fine de januaro kaj komenco de februaro. Sed sovetiaj trupoj iris sur la ofensivon direkte al Munkeno, kaj eniris sudan Germanion. Kaj februaro kaj marto pasis en tre obstinaj bataloj. Munkeno, Bavario, kaj iuj aliaj teroj venis sub la kontrolon de Sovetunio. Aprilo montriĝis iom pli trankvila. Sed meze de la monato la Ruĝa Armeo moviĝis al Romo. La batalado daŭris pli ol du monatojn, kaj la ĉefurbo de Italio falis.
  En majo, atako komenciĝis kontraŭ la plej grava industria regiono de Germanio en la Ruhr. La germanoj rezistis tre malespere. La piramida tanko montris sian superecon sur la batalkampo. Ĉi tiu aŭto ja estas la plej bona, kaj eĉ la T-54 cedis al ili, kaj la IS-7 ne montris superecon. Sed aviado ne estas la sola, kiu gajnas militojn. Kaj finfine, fine de julio kaj komenco de aŭgusto 1948, Ruhr venis sub la kontrolon de la Ruĝa Armeo. En septembro, Hamburgo falis kaj sovetiaj soldatoj alteriĝis en Sicilio. La restaĵoj de la faŝismaj trupoj retiriĝis preter Rejno. Sed kontraŭfaŝisma ribelo eksplodis en Francio, Belgio kaj Nederlando. Kaj la eksterlandaj sekcioj ribelis. En oktobro kaj novembro, la nazioj estis bagatele finitaj. Ĝis la 12-a de decembro, la kompatindaj restaĵoj de la trupoj de Hitler kapitulacis. Hitler mem provis eskapi, sed la submarŝipo, sur kiu kaŝis la iama diktatoro, estis malkovrita la 17-an de decembro 1948 en la ondoj de Atlantiko kaj mallevita. Tio estis la fina punkto en la Dua Mondmilito.
  
  PRINCO Kaptita
  Kvazaŭ li estus princo, kiu estis kaptita. Kaj kruela torturo atendas lin.
  Kaj vi mem sidas sur ĉeno, viaj manoj kaj piedoj estas ĉenitaj. Miaj nudaj piedoj estis sensentaj, miaj botoj estis forportitaj, kaj la ĉelo estis malvarma kaj malseka. Kaj la ratoj grincas kaj nutras vin nur unufoje tage per pano kaj akvo.
  Ĉe la unua pridemandado, kiam la knabprinco estis tirita supren sur la rako, la ĉefprinco komencis krii al la princo:
  - Mi volis fariĝi pli alta ol ni ĉiuj, kapti la tronon!
  Oleg kraĉis al la princo de supre kaj trankvile diris:
  - Mi jam estas pli alta idioto ol vi!
  La princo furioziĝis, komencis bati la knabon per fera vergo sur la nudaj piedoj.
  La kripla princo elpremis sin el si, ne perfidi farunon:
  - Vi malbela ŝakalo. Vi prenas panon de la ekzekutistoj. La bavo jam fluas.
  Kiam la senkonscia knabo rekonsciiĝis verŝante kuvon da glaciakvo, la unua afero, kiun li demandis, estis:
  - La bojaro ne mortis?
  Post tio, ili tiris lin supren denove kaj retiriĝis per vipo. Vere, ĉi-foje el saliko.
  La princo estis tre fiera pri si, sed liaj kontuzitaj kruroj multe doloris, kaj pluraj fingroj de la membroj de la infanoj estis rompitaj.
  Tiam ili turmentis lin per akvo. La ekzekutisto devigis sian buŝon malfermiĝi kaj enmetis funelon. Tiam ili komencis verŝi malvarman akvon en ĝin. La princo ne pensis, ke tio estos tiel dolora kaj malagrabla. Ĉiuj miaj internaĵoj estas ŝvelintaj kaj krevos. Vere, ili haltigis lin, kaj Oleg perforte vomis. Tiam ili denove tiris lin supren sur la rako, denove batis lin per vipo kaj bruligis liajn nudajn kalkanojn per maldika branĉeto.
  Tiam ili provis hokojn kaj pikis nervnodojn per pingloj. Poste, la kalkanoj denove estis frititaj uzante brazilon. Li metis la feron sur lian bruston kaj ili etendis lin sur la rako. Ili prenis ĝin kaj skuis ĝin trifoje. Kaj ili denove vipis min.
  Ili turmentis la knabon duone ĝismorte. Sed ili atingis nenion. De konstanta vipado kaj torturo, doloro englutis la tutan estaĵon kaj iĝis obtuza.
  La lastan fojon, kiam Oleg estis turmentita per akvo, la haroj sur lia bela kapo estis razitaj. Ankaŭ kruela torturo. Unuflanke ili gutas sur la kronon, kaj aliflanke la kalkanoj estas rostitaj. Ankaŭ estas bone, ke fluo ankoraŭ ne estis inventita. Sed ili turmentis min, sed tre longe.
  Sed ili atingis nenion. Post kio la torturo provizore ĉesis. Eĉ en la Mezepoko, ekzekuti infanon estis konsiderata io tro kruela. Kaj laŭ kutimo ankaŭ torturo havis limon, kaj la viktimo ne povas esti turmentata ĝismorte. Do nun la princo sidis en la karcero, tute katenita. Malgraŭ tio, li provis moviĝi per la klakantaj ĉenoj kaj reakiri forton, kaj lia juna, forta korpo rapide resanigis vundojn, tranĉojn, ulcerojn, kontuziĝojn, eĉ tiujn korodatajn de salo. Ĉio resanigas ĉe junulo kiel ĉe hundo.
  Krome, la filino de la prizonestro ankaŭ iomete nutris la princon. Ŝi portis pomojn, kuiritajn ovojn, kolbasojn, frititajn krurojn. flustris:
  - Akumuli forton, venos libereco!
  Kaj la princo manĝis, akumulis forton, skuis la ĉenojn, por ke lia korpo ne fariĝu maldiligenta kaj ŝveliĝu pro graso. Kaj pli kaj pli da energio kolektiĝis en li. Kaj li ne volis morti. Kaj li eĉ komencis segi la ĉenojn. Kiel? Tre simple, frotu ligilon kontraŭ ligilon. Tio ne estas malbona ideo. Ju pli la ekzekutistoj forgesis pri li, kaj la prizonestroj alportis manĝaĵon nur unufoje ĉiutage. La knabino ne havis ŝlosilojn, sed ŝi pasis la manĝaĵon tra la fenestro uzante specialan fiŝkanon.
  Oleg kredis, ke li baldaŭ eskapos. Kaj tiam la ĉenligiloj estis efektive segitaj. Kaj tiel la princo kaptis la momenton, kiam la prizonestroj malfermis la pordon por alporti bovlon da akvo kaj malfreŝa pano. Donu porciojn, por ke la princo ne malsatu, sed por ke li ne havu la forton.
  Kaj la knabo batas la prizonestron. Kaj kuru... Kaj la knabino promesis konduki lin preter la gardistoj... La nuda knabo surĵetis la vestojn de malaltranga servisto, kiun la knabino alportis. Ordinaraj laborvestoj. Nur sen ŝuoj por fari malpli da bruo. Tamen, la vetero estis ankoraŭ varma, kaj multaj knaboj kaj precipe knabinoj faris senŝuoj dum deĵoro. Kaj la haroj de la princo jam kreskis. Lia vizaĝo ne estis malbeligita de torturo, kaj la cikatroj sur lia korpo estis apenaŭ rimarkeblaj, la veziketoj de la plandoj de liaj piedoj malaperis, do li ne aparte elstaris. Ordinara, kvankam tre bela knabo, kun blonda skipo tranĉo.
  Oleg eliris kun la knabino ekster la kastelo. Nu, la knabino sufiĉe logike rimarkis, ke ili serĉos fuĝintojn, kaj estis tempo forlasi ĉi tiun landon, irante eksterlanden. Kaj estas pli bone fari tion aĉetante bonajn ĉevalojn kaj riĉajn salajrojn.
  Oleg respondis honeste:
  - Kie mi povas akiri la monon? Ŝteli iun?
  La knabino respondis kun rideto:
  - Kaj en la familia trezorejo?
  Oleg tiam komprenis, ke verŝajne ne hazarde lia fuĝo estas tiel suspektinde facila. Kaj ke la knabino ne nutris lin pro la bonkoreco de sia koro. Jes, ĝi estas inteligenta. Akiru fidon kaj malkovru la sekreton. Nu, bone, li estas princo, homo de aŭgusta sango, kio signifas, ke li ne estas tiel simpla.
  La knabo flustre respondis:
  - Sciu, la familia trezorejo ne troviĝas en la urbo. Ni ne estas tiom naivaj por konservi la valorojn de la imperio tie. Ni devas forlasi la ĉefurbon.
  La knabino konsentis
  - Estas pli sekure en la arbaro!
  Kaj ili ĉirkaŭiris la urbon antaŭpostenon kaj iris tra la loĝloko kaj moviĝis plu en la montojn. Komence, la princo ŝatis promeni nudpiede, sed precipe ekster la urbo, la vojo estis malglata de ŝtonoj. Kaj la ne plu konataj plandumoj komencis brili. La filino de la prizonestro estas pli malriĉa kaj pli konata al ŝi. Sed ankaŭ estas malagrabla, ŝi kutimas promeni pli sur urbaj, glataj kaheloj. Kiam ni eniris la arbaron fariĝis iom pli facila. Sed ankoraŭ nudpiede ne estas facila, ĉiu tubero, ĉiu branĉeto, tubero estas sentata. Sed la princo eltenis la brazilon kaj eltenis, ke liaj plandoj estas frapitaj kontraŭ la ŝtonoj. La knabino kunportis manĝaĵojn, do estos sufiĉe por la unua fojo. Nokte jam estas iom malvarme - somero pasis super la supro. Do la knabo kaj knabino dormis brakumante unu la alian.
  Sed ili iom post iom malproksimiĝis de la ĉefurbo kaj pliprofundiĝis en arbarojn kaj montojn.
  La verŝajneco ke serĉteamoj trovos ilin malpliiĝis, sed alia minaco aperis - sovaĝaj lupoj!
  La senarmaj knabo kaj knabino eĉ devis grimpi sur arbon kaj forpeli la lupojn per konusoj.
  Tiam la princo decidis moviĝi iom pli proksimen al la loĝkvartaloj. La kalkulo baziĝis sur la fakto ke malriĉaj, maldikaj, malpuraj infanoj ne estus suspektitaj esti la forkurinta filo de reĝoj.
  Cetere la knabino sciis ĵongli kaj iomete instruis la kapablan princon. Kaj ili pasis por kompatindaj cirkistoj.
  Ĝenerale, la kalkulo estis pravigita. Oni serĉis la princon, kaj la rajdantoj galopantaj, sed estis multaj malriĉaj orfoj, kaj inter ili la geedzoj perdiĝis. Krome, la infanoj ne lavis sin intence kaj estis malpuraj. Ne estis fotoj tiam. Provu la portretojn kaj rekonu la posteulon de la timindaj reĝoj.
  La princo kaj la knabino kantis survoje kaj kelkfoje laboris. Ili hakis lignon kaj portis akvon. Kaj ili moviĝis suden, kie estis pli varme. Iliaj nudaj piedoj rapide malglatiĝis kaj alkutimiĝis al la malvarmo kaj streĉo. Do ili iom post iom transiris la limon. Kaj ili transiris la montojn al Italujo. Unuflanke, tie estas sufiĉe varme; oni povas vivi en la sudo eĉ vintre. Sed oni devas iri tra la montoj, jam aŭtune, kiam estas tiel malvarme. Kaj la vojoj estas ŝtonaj.
  La princo kaj la knabino estis nature fortaj kaj ne malvarmumis. Ili marŝis kaj promenis. Oleg eĉ pensis, ke lia amatino estas kiel Gerda - hardita, forta, sindonema. Eble li eraris suspekti ŝin? Kaj se ŝi estas honesta knabino? Sed ĉiukaze, Dio protektas tiujn, kiuj estas singardaj.
  Sed poste ili atingis la plej altajn montojn. Kaj mi devis marŝi nudpiede en la neĝo. Eĉ la plandoj de infanoj, malmoligitaj kiel haŭto de botoj, estas tre doloraj kaj malagrablaj. Precipe se vi iras tra la neĝblovoj dum longa tempo. Ĝi fariĝas vera torturo. La nudaj piedoj de la infanoj estas komence same ruĝaj kiel la piedoj de anseroj. Tiam ili komencas bluiĝi, kaj nur rapideco ŝparas. Infanoj iras senĉese kun siaj lastaj fortoj. Kuriĝu amiko kaj ne ĉesu. Kvankam la kruroj estas brutale doloraj pro malvarmo kaj laceco. Sed ĉi tie la montopinto estas venkita. Iom pli da peno, la neĝo finiĝas, la infanoj laŭvorte flugas en fojnamason. Estas varme tie kaj vi povas dormi.
  Kaj estas pli facile iri plu. Aŭtuno ĵus komenciĝis, kaj ju pli malaltiĝas la princo kaj la knabino, des pli varmiĝas. Do ili eniris la vilaĝon, kantis kaj ricevis manĝaĵon. Kaj ni moviĝis pli suden.
  Nun iliaj malglataj piedoj estas laŭvorte feliĉaj. Jen ili estas sur la ebenaĵo, kie estas ankoraŭ varma.
  La princo komprenis, ke ili certe ne mortos pro malsato. Kaj en Italio ili estas relative sekuraj. Vi povas daŭrigi iri suden, forkurante de vintro, aŭ vi povas trankviliĝi kaj fariĝi servisto. Sed la princo decidis iri al Napolo. La regno tie estas riĉa, kaj la ĉefa afero estas, ke ili tie ne konas lin. Kaj li kaj la knabino ekloĝos en la korto. Feliĉe ili bone parolas la italan.
  La knabo kaj knabino piediris kaj piedpremis siajn nudajn piedojn al Napolo. Tie, knaba princo, kiu estis bona kun glavo kaj pafarko, fariĝis varleto de unu el la kavaliroj, sed tio estas alia rakonto.
  . ĈAPITRO N-ro 5.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  SAMURAJ ATAKOJ EN 1941
  Jen, ekzemple, kiel la Dua Mondmilito povus disvolviĝi - se la samurajo estus malferminta fronton en la Malproksima Oriento jam en julio 1941!
  Jen alternativa versio jam la 22-an de junio 1941, Hirohito anoncas ĝeneralan mobilizadon en Japanio. Japanio ne estas tro forta ekonomie, sed havas 100 milionojn da loĝantoj, nur en la metropolo, sen kalkulado de la koloniaj posedaĵoj, kaj altnivela de antaŭ-deviga trejnado. Ŝi povas konstrui terarmeojn sufiĉe proporciajn al la Tria Regno en la infanterio. Tial Hitler vere kalkulis je ĉi tiu fronto.
  Kvankam la plej gravaj sukcesoj en la plej unuaj monatoj de la milito donis al la germanoj la iluzion ke ili mem povis administri. Sed la germanoj ne bezonis la Malproksiman Orienton! Ili jam konkeris terojn plurajn fojojn pli grandajn ol la teritorio de Germanio en 1937, antaŭ la Anschluss de Aŭstrio.
  Resume, la milito disvolviĝis ĝis la 22-a de julio 1941, kiel en la reala historio, kaj ĝuste unu monaton post la germana agreso ni kompletigis la mobilizadon, alportante la grandecon de la armeo al 7 milionoj da homoj - proporcia al la grandeco de la Wehrmacht kaj la grandeco de nia grupo en Manĉurio ĝis 4 milionoj - la Lando de la Leviĝanta Suno atakis Sovetujon.
  La milito komenciĝis sen provoko, tuj laŭ la stilo de Hitler mem. Sed estis kialo: ne aranĝi la limojn kun Mongolio. Kaj la samurajo donis la ĉefan baton al Mongolio. Sovetiaj soldatoj jam estis parte transdonitaj al la Okcidento, kaj daŭre estis translokigitaj. Kaj oni devis urĝe returni ilin.
  Stalino trovis sin en tre malfacila situacio. La malamiko jam kaptis Smolensk kaj estas proksima al Moskvo, kaj rezervoj estas bezonataj en la oriento...
  Sub ĉi tiuj kondiĉoj, la Ĉefkomandanto faris decidon - retiriĝi soldatojn preter Dnepro kaj streĉi la defendon en la centro, kaj la trupoj en Mongolio estis plifortikigitaj per rezervoj por malhelpi la japanojn rompi la sovetian fronton.
  Kaj li fine decidis transcedi Kyiv... Sed tia movo ankaŭ havis siajn malavantaĝojn. Nun Hitler ne plu povis malŝpari tempon kaj energion turnante sin al la sudo, sed daŭrigi la ofensivon en la centro. Kaj elektitaj kaj plensangaj, personarsekcioj ne plu estis translokigitaj de la Malproksima Oriento. Kaj parto de la vaksa replenigo devis esti sendita al la multnombraj kaj kuraĝaj samuraj trupoj.
  Estas multe da japana infanterio. Tankoj, memveturaj pafiloj kaj veturiloj estas malfortaj, sed la terarmeoj estas bone trejnitaj kaj kuraĝaj kiel samurajo! La ofensivo ne estis ĉesigita tuj, kaj nur kun la helpo de kontraŭatakoj. La tankaj fortoj de Sovetunio tratranĉis la malamikon, sed mem suferis rimarkindan damaĝon.
  Surmare, Japanio dominis, blokante sovetiajn havenojn. La samurajo ankaŭ havas avantaĝon en la aero. La okcidenta fronto postulis multe da peno, kaj krome, la kvalito de la aviado de Japanio estis sufiĉe alta. Kaj la Nulo batalanto estas la plej manovra en la mondo. Do ili povus facile disbati la samurajon sur la ĉielo. Tio parte kompensis por la malforto en tankoj.
  Krome, la japanoj ne timis ligi sin per grenadoj kaj ĵeti sin sub sovetiajn veturilojn, kaŭzante gravan damaĝon.
  La samurajo kaptis Ulanbatoron, sed tiam ili povis reteni ilin kaj puŝi ilin reen. Sed la germana ofensivo sur Moskvo en aŭgusto montriĝis tro danĝera. La germanoj povis preteriri la ĉefurbon de Sovetunio de la nordo kaj sudo kaj krei kaldronon.
  La defendo de Moskvo ankoraŭ ne firmiĝis, ĝiaj rezervoj disiĝis, kaj ankoraŭ ne estas vintro.
  Stalin, kompreneble, fuĝis al Kuibyshev. Li ne restis en la ringo. Sed Molotov, kune kun Ĵukov, gvidis la defendon. Ne estas tiel facile preni tiel grandan urbon per ŝtormo, precipe kun centoj da miloj da milicoj.
  La germanoj, farante singardajn batalojn ĉe la periferio de la rusa ĉefurbo, samtempe provis evoluigi ofensivon pli sude kaj direkte al Leningrado. La urbo Lenin estis sub blokado, kaj en la sudo la Krauts jam etendis komunikadojn por atingi Stalingradon. Sed la nazioj prenis Voroneĵ kaj avancis al Ĥarkov kaj Rostov. La batalado daŭris ĝis Vintro. Moskvo restis sub sieĝo, kaj malsato komenciĝis. Kaj la germanoj blokiĝis proksime de Sebastopolo.
  La Ruĝa Armeo ne havis la forton por lanĉi kontraŭofensivon. Sed la nepreteco de la nazioj por vintro influis ilian batalefikecon. La provo liberigi Moskvon preskaŭ estis kronita kun sukceso, sed manko de armeaj provizoj kaj granda interspaco en la frontoj malhelpis sukceson esti atingita.
  La ĉefurbo, elportante terurajn malsaton kaj malfacilaĵojn, eltenis ĝis majo... Hitler ne sukcesis fini la militon en 1941, sed la ofensivo daŭris en 1942. Usono kondutis pasive kaj ne enmiksiĝis en la militon. Britio atingis limigitan sukceson en Libio kaj venis sub fortan kontraŭatakon de Rommel.
  Ĉi-foje la germanoj sukcesis pri sia ofensivo en Kaŭkazo. La perdo de la batalspirito de la Ruĝa Armeo post la kapto de Moskvo kaj la vorado de Leningrado, kaj la nova ofensivo de la japanoj, kiuj lernis rapide, jam kopiis la T-34-tankon. Kaj la frontlinio estis pli proksima al Baku-oleo ol en reala historio. Kaj kompreneble, post la falo de Moskvo, Turkio ankaŭ eniris la militon flanke de la Tria Regno.
  Stalino obstine ne volis fari pacon. Molotov mortis kune kun Ĵukov en Moskvo. Beria estis subtenanto de atingado de interkonsento kun la nazioj je ajna kosto. Li venenis la jam malsanan Stalinon kaj prenis lian lokon.
  Sed paco ne estis facile konkludebla. Hitler volis rusan teron ĝis la Uralo. Kaj la japanoj ne havas malpli da ambicioj.
  Britio batalis sen Usono... Ili povis, profitante ke la nazioj tro neglektis Afrikon en oktobro kaj novembron, venki la naziojn apud El Aman. Sed tio montriĝis por ilia lasta venko.
  Kolerega, Hitler ordigis la translokigon de grandaj fortoj al la kontinento. Akirinte nombran superecon super la britoj, Rommel venkis Montgomery kaj denove envojaĝis Egiptujon, kaj tiam kaptis ĝin.
  Post la morto de Stalin, la orienta fronto falis en kompletan malordon. Al Beria mankis aŭtoritato, kaj la frontkomandantoj ĉiam pli postulis sendependecon por ili mem.
  Churchill, ekkomprenante ke nun la Tria Reich kun siaj satelitoj kaj Japanio vere povus fali sur lin, provis fari pacon. Sed Germanio akre streĉis siajn postulojn.
  En la vintro de '43, la germanoj eniris Irakon, kaptis Kuvajton, kaj tiam la tutan Mezorienton. Hitler jam planis kapti ĉiujn britajn havaĵojn en Afriko. Li ne volis plu ion malgrandan.
  Samtempe, en februaro, kiel en reala historio, totala milito estis deklarita. Necesis multaj novaj dividoj, kaj ankaŭ por la okupo. Eĉ konsiderante la fakton, ke lokaj legioj kaj policbatalionoj kaj garnizonoj estis formitaj.
  En 1943, la germanoj daŭrigis sian ofensivon kontraŭ la Ruĝa Armeo. Ili sukcesis kapti Kazanon kaj poste atingi Sverdlovsk. Sed vintro trovis Germanujon en Siberio.
  Sed la nazioj iom post iom ekregis Afrikon. Ili estis malhelpitaj per naturaj malhelpoj, vastaj distancoj, kaj la manko de vojoj. Sed Britio perdis la militon. Inkluzive subakve. Luppakoj iom post iom mallevis preskaŭ ĉiujn anglajn ŝipojn.
  La jaro 1944 iĝis kritika por Anglio. Submara militado, tiam balistikaj misilatakoj. Perdo de la lastaj kolonioj en Afriko kaj Hindio. La kapitulaco de Beria kaj daŭrigo de la partia milito sub la ordonrajto pri Rokossovsky.
  Kaj kompreneble la usona atendado-politiko. La izolisma pozicio nur plifortiĝis, tenante la Akson post la venkoj. Vere, kial ĝeni iri al milito se ili ne ĝenas vin?
  Sed la malamiko, male, estas tre forta... Ĉiukaze venkis egoisma pragmatismo. Eble ne tro inteligenta. Vere, la usonanoj disvolvis atombombon por la okazo. Sed strange, la foresto de milito bremsis la procezon de ĝia kreado, prefere ol akceli ĝin. Kvankam ŝajnis, ke devus esti inverse: ja estas multe pli da monrimedoj kaj senpagaj rimedoj.
  Tamen, en packondiĉoj, la usona ekonomio rezultis pli malbone ol dum la milito kaj, signife, financado por la projekto en Manhatano estis signife tranĉita. Do estis sufiĉe da pacprogramoj. Kaj Roosevelt iris tro maldekstren kaj komencis efektivigi sanreformon kaj multajn ruinigajn sociajn programojn.
  Aŭ eble vane... Britio estis ĉe la rando de detruo...
  En 1945, la surteriĝo finfine okazis kaj la metropolo estis kaptita... Sed la Dua Mondmilito ne finiĝis tie. Hitler, en la ravo de venko, kaj kun Japanio, praktike kontrolinte ĉiujn rimedojn de la malnova mondo, decidis: Usono estas danĝera konkuranto kaj devas esti venkita.
  Do ne eblis sidi eksterlande!
  La plano de la Fuhrer zorgis pri implikiĝo en la milito kontraŭ Usono kaj latin-amerikaj ŝtatoj. Sed dum la milito daŭris kun la lasta Regado de Britio - Kanado. Estis al Kanado ke la registaro de Churchill, kiu konsideris sin la kapo de Britio, evakuis.
  Nu, en Anglio, tute legitima, antaŭe emerita monarko estis metita sur la tronon. Nur li fakte iĝis marioneto, sub la kontrolo de Gauleiter nomumita fare de la Fuhrer.
  La pasiveco de Ameriko permesis al la Tria Regno, per venkado kaj okupado de Kanado, krei grandan ponton en la Nova Mondo.
  Truman provis sian plej bonan por eviti militon kun la potenca koalicio de faŝismaj ŝtatoj. Krome, se Usono ne kuraĝis batali kun la aksaj potencoj reen kiam Sovetunio kaj Britio eltenis, tiam nun ne estis la plej malgranda kialo.
  Ankaŭ Hitler ankoraŭ ne hastis. Necesis digesti novajn, tre vastajn havaĵojn, formi policajn kaj ŝokajn sekciojn konsistantajn el eksterlandanoj sub la komando de la germanoj.
  Nur por kontroli la okupatajn teritoriojn, estis bezonataj novaj milionoj da soldatoj.
  Preskaŭ ĉiuj laboristoj estis redaktitaj en la armeon, krom tiuj kiuj ne povus esti anstataŭigitaj per eksterlandanoj. Ankaŭ, ĉiuj viraj inspektistoj aliĝis al la Germana Armeo kaj SS. Germanaj virinoj kaj adoleskantoj estis metitaj en pagendaĵon de la eksterlandanoj. Kaj en la Germana Armeo mem oni prenis homojn por servi ekde la aĝo de dek kvar. Pluraj helpsekcioj estis kreitaj. Virinoj pilotoj kaj virinaj kaŝpafistoj jam nombris dekmiloj.
  La tuta konstrubataliono, ŝoforoj kaj aliaj Ĥivoj iĝis eksterlandaj. Kaj unue sub la patroneco de la SS, kaj poste la Germana Armeo, korpoj kaj legioj estis formitaj el eksterlandanoj de ĉiuj strioj. Inkluzive eĉ nigruloj ne malestimis uzi kiel kanonfuraĝon.
  En 1946, la invado de Kanado komenciĝis. Antaŭ tiu tempo, la nazioj jam produktis novgeneraciajn "E" tankojn kaj reagaviadilojn en grandaj kvantoj.
  Kaj balistikaj misiloj kaj nekredeble altrapidaj, manoveblaj disko-aviadiloj aperis en amasproduktado.
  Same kiel efikaj noktvidaj aparatoj, kaj eĉ io simila al la unuaj termikaj bildiloj de la mondo - eĉ se ĉi tiuj armiloj ankoraŭ estas maloportunaj.
  Tio estas, Kanado, kiun Usono, timante kolerigi la germanojn, praktike ne helpis, nenion povis kontraŭstari.
  Nur la geografia situo de la lando - eksterlande, permesis al la agonio treniĝi dum pluraj monatoj, anstataŭ la tradicia fulmmilito. Sed kompreneble tio ne sufiĉas por la Tria Regno.
  Post konkerado de Kebekio kaj Toronto, same kiel ĉio alia, Hitler donis la ordonon amasigi fortojn por ataki Usonon. Li volis ripeti la fulmmiliton karakterizan de Francio kaj parte de Sovetunio.
  La nazioj preparis strikon kaj fosis en Ameriko.
  La 1-an de majo 1947 komenciĝis Operacio Granda Aglo. La germanoj provis fari alian paŝon al mondregado. Sed la usonanoj povis krei sufiĉe potencan kaj profundan defendlinion en mallonga tempodaŭro. Kaj ilia popolo estis plena de deziro batali por la sendependeco de la lando por malhelpi totalan kaj humiligan sklavecon.
  La fulmmilito ne funkciis. La batalado iĝis longedaŭra kaj furioza. Sed la nazioj, kvankam malrapide, progresis. Dum la unua monato da batalado, ili trarompis averaĝe de kvindek ĝis cent kvindek kilometroj, trarompante la frontlinion de defendo.
  La amerikanoj estis bonegaj ĉe pafado, kaj ili havis sufiĉe grandan populacion, kiu ankaŭ estis bone armita kaj trejnita por uzi armilojn de infanaĝo. Do la atendo, ke Usono tuj rompos, ne realiĝis.
  Estas vere, ke la Pershing-tanko, kaj des pli la malmoderna Sherman, ne tenis kontraŭ la ĉefa piramida tanko de la Tria Regno, la E-50. La Pershing, pezanta 42 tunojn, havis 90-milimetran kalibrokanonon kun komenca kuglorapideco de 810 metroj je sekundo, kaj frontan kirason de 102 milimetroj. Kaj la germana mastodoto E-50, pezanta 65 tunojn, havis 105 mm pafilon kun komenca kuglo-rapido de 1300 metroj je sekundo, kaj frontan kirason de 250 mm, kaj flankan kaj malantaŭan kirason de 200 mm. Krome, la piramida formo de la tanko certigis altan nivelon de racia inklino de la kiraso dum pafo de ajna angulo. Tiel, la Pershing havis neniun ŝancon penetri la E-50 eĉ kiam pafite el rekta distanco.
  Kompreneble, la plej populara usona tanko, la Sherman, havas eĉ pli malfortajn armilojn. Kaj la 76 mm Sherman-pafilo, eĉ la E-25, ne estas danĝera de ajna angulo, kaj la E-10 povas nur penetri la flankon.
  Nu, la E-50 estas la plej populara germana tanko, ĝi povas detrui Pershing kaj Sherman de kvin kilometroj kun garantio.
  La E-25 estas iomete pli malforta en armilaro kun 88-mm kanono, sed ĝi ankaŭ elprenas Sherman de tri kilometroj kaj duono, kaj Pershing de proksimume tri.
  Estas ja pli peza modifo de la Sherman kun 152 mm kiraso. Sed ĝi havas malbonan manovreblon, pezas 38 tunojn, kaj ankoraŭ la E-50 prenas de kvar kilometroj kun garantio, kaj la E-50 de unu kaj duono ĝis du kilometroj.
  El la ne-produktaj usonaj veturiloj, nur la T-93 povas fari almenaŭ iun ŝajnon de frontbatalo kaj pugo kapojn kun la germanoj. Ĉi tiu maŝino havas 305 mm alfrontan kirason kaj 155 mm pafilon. Sed por veturi 93-tonan tankon... Kaj kia tanko ĝi estas, se ĝi ne havas turniĝantan gvattureton? Prefere, la T-93 memvetura pafilo, kun nula veturado agado. Motoro de 800 ĉevalfortoj klare ne sufiĉas por tia pezo.
  La germana E-50 havas 1200 ĉevalfortan motoron kaj ĝia gvattureto faras plenan rotacion en 9 sekundoj!
  Sed la T-93 ne estas seria... Estas seria memvetura pafilo kun 155 mm longtuba pafilo moknomita "Big Tom". Ŝi povas penetri germanon per E-50, sed ŝi mem estas tro vundebla kontraŭ faŝisma fajro.
  Do en la kampo de tankkonstruado, la Wehrmacht estas kapo kaj ŝultroj super la Pentagono. En aviado, Usono ankaŭ postrestis en kvalito, sed ili havas kvanton, kiel tankoj. Sed la Tria Regno kaj Japanio, havante tiajn enormajn rimedojn, povas preni ĝin en nombroj.
  Por iuj specoj de armiloj, Usono ne havas kompareblan malamikon. Ekzemple, balistikaj misiloj. Ili nun estas progresintaj kaj povas flugi milojn da kilometroj kaj porti ĝis ok tunojn da eksplodaĵoj. Inkluzive de nukleaj armiloj.
  La Tria Regno jam kreis kaj funkciigas plurajn nukleajn reaktorojn. La kreado de bombo ne estas malproksima.
  La malvarma sinteno de Hitler estis parte kio bremsis la nuklean programon. Sed ankaŭ la usonanoj ne malproksimiĝis. Krome, nur unu tia reaktoro nuntempe funkcias en Usono, dum ekzistas eĉ ses el la Tria Regno kaj kvar pli estas konstruataj. Do la faŝistoj havas multe pli da ŝancoj pluiri al amasproduktado de nukleaj armiloj.
  Kaj la balistikaj misiloj de Wehrmacht jam lernis celi sufiĉe precize. Por tiu celo, specialaj flugiloj kaj gasjetoj estas uzataj.
  Sed la plej danĝera armilo, kies naturo estas envolvita en mistero, estis la disko-kosmoŝipo de la Tria Regno. En 1947, la rapido jam estis 8-10 fojojn pli alta ol la rapido de sono. Kaj plej grave, ĉi tiuj brilantaj flugaj teleroj estas absolute nevundeblaj al ĉiuj specoj de manpafiloj.
  Do estas neeble trarompi ilin. Ĉi tio signifas, ke tiaj armiloj havas nerezisteblan moralan efikon al iu ajn armeo.
  La lamena jeto faligas konkojn kaj kuglojn, forportas fluojn da partikloj, kaj dum la flugo la fluga telero estas nevundebla.
  Sed la komenca provo rompi la malamikon per ŝtormo malsukcesis. La germanoj kaj japanoj suferspertis gravajn perdojn kaj prirezignis la antaŭeniĝon. Sed la ofensivo komenciĝis en la sudo. Furioza batalado ekis trans la Istmo de Panamo kaj pli norde en Nikaragvon. La japanoj kaj koalicio de latin-amerikaj diktatorecoj antaŭeniris de la sudo. Sed iliaj armeoj estos de pli malforta kvalito. Kvankam ili estas eble granda nombro. La samurajo uzas la ĉinojn kiel kanonfuraĝon.
  Estas multaj militistoj en la Ĉiela Imperio kaj ili estas nekutime kuraĝaj. Kvankam ili ne batalas tre bone, ili estas efikaj.
  En aŭgusto 1947, la batalo moviĝis al Kostariko kaj disetendiĝis en sudan Meksikon.
  Ĉi tie la kvar militistaj knabinoj decidis labori per glavoj. Pli precize, la demiurgaj dioj akceptis la ordonon por ili en ĉi tiu alternativa universo. Kaj tiel Zoja, Viktorio, Nadeĵda kaj Elena - kvarteto da terminantoj ekloĝis apud la japana-ĉinaj trupoj.
  Meksiko estas dividita. Parto iris post Usono, kaj parto aliĝis al la akspotencoj. La ĉefa spino de la fortoj kontraŭstarantaj la koalicion de diktatoraj reĝimoj estas la usonanoj. La usona pozicio similas strategian pinĉon de la nordo kaj sudo. Se Meksiko falos, tiam Ameriko estos tute izolita.
  Estas provizora paŭzo en la nordo, escepte de Alasko, kiu estas atakata de la nazioj. La plej granda parto de ĉi tiu teritorio, iam aĉetita de cara Rusio, jam estis kaptita de la nazioj kaj iliaj eksterlandaj legioj.
  Estas klare, ke Alasko estas tute izolita, kaj estas preskaŭ neeble enhavi ĝin. Sed la usonanoj heroe batalas kaj ne volas transcedi sian patrujon. Krome, la nazioj tre kruele traktas siajn kaptitojn.
  Kaj en la sudo, la batalado estas en plena svingo - la japanoj kaj aliaj kiel ili provas kapti kiel eble plej multe da teritorio. Kaj la militistoj, laŭ la ordono de la Rusaj Demiurgaj Dioj, decidis iomete helpi Usonon.
  Jen ili vagas laŭ la alta meksika vojo. Ili do ne estas taskitaj savi Usonon, sed simple bezonas plilongigi la militon, la kvar militistoj povas admiri la naturon, kaj ĉi tiu... babilado daŭras inter ili.
  Elena la Saĝa, saltante kun la nudaj kalkanoj sur la akrajn ŝtonetojn, demandis la detruanton Viktorio:
  - Kaj kia armilo estas ĉi tiu... Kun tia terura nomo - la Hiperteonuklea Bombo?
  La filino de Ĉernobogo trapike fajfis tra siaj naztruoj kaj ĉirkaŭrigardis. Estis klare, ke la Ruĝa Diablo mem timis. Kaj ŝi respondis apenaŭ aŭdeble:
  - Jen tia afero... Kio povas transformi tutajn universojn en la plej teruran inferon, neniigi miliardojn da galaksioj samtempe, kaj eĉ krei grandan danĝeron por la Demiurgaj Dioj!
  Elena la Saĝa ripetis admire:
  - La hiperteonuklea bombo estas fenomena superkosma forto!
  Kaj post tio la knabino, la filino de Svarog, eksaltis kaj faris trioblan kapriolon. Ŝiaj nudaj, sunbrunigitaj, gracie muskolitaj kruroj turniĝis en la aero. Nadeĵda ĵetis plurajn ŝtonetojn samtempe per siaj longaj graciaj fingroj. Elena denove turniĝis, prenante la batojn per siaj rondaj kalkanoj. La ŝtonetoj rapidis kvazaŭ ili estus kugloj kaj en la kapojn de la samuraja gvattaĉmento. Sep japanoj: tute ne malbonaj, sed prefere eĉ amuzaj, estis venkitaj sub la nazo. Iliaj pecetoj krakis kaj iliaj medaj kaskoj deformiĝis.
  Viktorio fajfis kaj estis klare malfeliĉa:
  - Vi mortigis ilin... Sed mi estas la vera murdinto!
  Elena skuis siajn bluajn harojn kaj kukis:
  - Ĉernobogo ne estas murdinto, sed... Strikta instruisto!
  Viktorio estis respondonta kiam ondo da rememoroj venis sur ŝin... Pli precize, vizio. Hiperteonukleaj armiloj... Kiel tia bombo flamis... Je la rapideco de triliono ĝis la duiliona potenco de lumo trapasis hiperteondoj... Kaj tiuj en la universo, kiuj estis neniigitaj, povas esti konsiderataj bonŝancaj. Seksmilionoj da steloj, kaj stelaj mondoj samtempe, tordis pro doloro. La lumaĵoj kaj planedoj fariĝis pli malbelaj ol la kapoj de la teruraj diabloj mem, kaj la plej monstraj insektoj kaj ratoj imageblaj disiĝis trans ili, turmentante vivantajn homojn kaj inteligentajn estaĵojn.
  Kaj tiam la tuta universo montriĝis hiperplasma infero, devigante ĉiun ĉelon, ĉiun partiklon de la korpo de vivanta organismo suferi kaj suferi. Vera submondo de universalaj proporcioj en kubo.
  Kaj tiam tio okazis al la planedoj kaj steloj.... El la memoro, eĉ la senkompata Viktorio timkriis... El ŝiaj palaj lipoj venis:
  - Hiperteonuklea armilo, ĉi tiu armilo estas Finjuĝo!
  Ankaŭ la filino de Belobog Zoja sentis ion ekstreme kruelan kaj malvarman, kvazaŭ ŝi estus sur la rando de nigra truo. Ŝi ankaŭ vidis kiel bestoj, sur la fono de kiuj ratoj estas sufiĉe belaj estaĵoj, ronĝas homan karnon, kaj kiel tentaklaj dentegoj fosas en la cerbon.
  Zoja paliĝis kaj, balbutante, timeme sugestis:
  - Ni tabuu ĉion priparolata pri Hiperteonukleaj armiloj!
  Tiam iu diablo tiris per la lango Viktorio'n, la senkompatan filinon de Ĉernobog:
  - Mi havas alian pli strangan aferon: Hipersuprnuklea armilo!
  Post tiuj ĉi vortoj, la fajra diablo tre paliĝis, kaj ŝiaj membroj cedis. La knabino kun kaŝtanbruna hararo kolapsis, ŝiaj nudaj piedoj pendantaj en la aero. La rondaj, rozkoloraj kalkanoj de Viktorio subite fariĝis tuj kovritaj de disvastiĝo de veziketoj, kaj la aromo de bruligita viando plenigis la aeron.
  Ankaŭ la ceteraj militistoj eksaltis, la akraj ŝtonetoj de la roka kresto, sur kiuj sentime marŝis iliaj nudaj knabinecaj piedoj, subite fariĝis miloble pli varmaj ol la ardantaj karboj. La plandumoj estis bruligitaj kaj la knabinoj, kiel kunikletoj, eksaltis rapide, penante levi la korpon pli alte.
  Ĝi vere doloras al malnobla malpura truko tra la tuta korpo. Viktorio rompis nediritan tabuon: sen mencii vane tian: Hipersuprnukleaj armiloj. Vere, unu Hipersupra-nuklea bombo kapablas detrui kaj iĝi la plej monstraj el monstraj koŝmaroj, ne nur universojn, sed hiperuniversojn, kaj eĉ prezentas minacon al la ekzisto de ne nur la Demiurgaj Dioj, sed ankaŭ la Superdioj.
  Tre multe - pli terura ol la plej terura armilo. Ne estis mirinde, ke kiam li diris ĝin, la Superman-knabinoj eksaltis kvazaŭ bruligitaj de hiperplasmo.
  Sed ili ne estis la solaj tuŝitaj. Kiel hurlis tuta japana-ĉina regimento, aŭ pli ĝuste tri regimentoj kun tankoj kaj memveturaj pafiloj! La flavaj, mallarĝ-okulaj soldatoj estis subite suprenĵetitaj de gravioplasmo, kaj la malgrandaj, kest-similaj samurajtankoj estis varmigitaj preskaŭ blanke varmegaj. La soldatoj en ili estis frititaj vivaj, kaj kiel senkompata morto ilin trafis.
  Kaj la ceteraj japanoj kaj ĉinoj havis la piedojn kaj botojn karbigitaj, kaj ĉio brulis ĝis la kolo. Kaj ili ankoraŭ ne mortis, sed kruele suferis pro monstra, absolute neeltenebla doloro. Ĉi tiuj uloj estis tiel malbonŝancaj. Ili spertis la sekvojn de uzado de malsamaj niveloj de la kerno, kaj estis terurigitaj de la sekvoj! Montriĝis, ke tio tute ne estas kio ĝi estas... Sed nur nekompareble pli malgranda ol la googly nazo, ke ĝi vere estas
  Hipersupernuklea armilo!
  Dek kvin mil ĉinaj kaj japanaj soldatoj tuj mortis, aŭ mortis dolore ene de minutoj. Kaj la knabinoj, kies kalkanoj estis malbone bruligitaj, alkuris al la plej proksima rivereto.
  Sed anstataŭ malvarma akvo, bolanta akvo atendis iliajn ruĝiĝintajn krurojn kovritajn de malgrandaj kaj mezgrandaj veziketoj. Kaj la bolanta akvo proksime de la rivereto estas nekutime kruta, male al ordinara akvo. Do, krom siaj kruroj, la knabinoj ankaŭ skaldis siajn preskaŭ nudajn mamojn kaj siajn luksajn, fortajn femurojn.
  Eĉ la ŝtonoj fandiĝis kaj dispremis, la aviadilo tremis.
  La kvar komencis danci kaj galopis pli abrupte ol la sovaĝuloj el la tribo Tumba-Yumba. Kaj tial la knabinoj suferis.
  Anstataŭ krii, Viktorio komencis kanti plene de siaj pulmoj;
  La doloro ne estas timiga, kredu ĝin,
  Ĉar la Patrujo estas en niaj koroj!
  Ni kuras sur varma rubando
  Aŭ en la neĝo - glaciaj bombonoj!
  
  Ne rompu la knabinojn, kredu min, ili estas ferkovritaj,
  La granda entuziasmo de Stalin vivas en ili...
  Vintre, neĝblankaj vojoj,
  Ni iris nudpiede por promeni!
  
  Ni batalas por la Patrujo fervore,
  Ni kredas, ke ni povas venki!
  Preter la insulo en la Buyan-kanalo,
  Ne rompu, ni havas puran fadenon de vivo!
  
  Mi servis fervore - Ĉernobogo,
  Li ne estas malbona, sed nur tre strikta...
  Kaj mi dediĉas odon al Li,
  Ĉar li estas Senmorta Dio!
  
  Sub la gvidado de Belobog-homoj,
  Ili faras bonajn agojn!
  Kaj ni estos niaj propraj juĝistoj,
  De preĝejoj ĝis la plej proksima vilaĝo!
  
  Ĉio estas bela, se Lada estas kun ni,
  Donas puran aeron kaj amon!
  Veles marŝas kun potencaj kornoj,
  Malavare verŝas sangon en batalo!
  
  Svarog mem, potenca militisto ankaŭ,
  Pafilisto moknomis Hermeso...
  La viro estas inda je rekono
  Por li, la Blanka Dio leviĝis!
  
  Kaj aŭdeblas la sonoj de Perun,
  Donas sian fortan, minacan voĉon...
  Tremu, vi bastardaj kontraŭuloj,
  La granda familio rekompencos vin pro via malbono!
  
  Ni ricevos rekompencon en la ĉielo,
  Estas neniu, kiun vi konas egala al,
  Eĉ se foje ne estas dolĉeco kun malamikoj,
  Ni renkontu la grandan sunleviĝon en ĝojo!
  
  Estos mirinde por ni en la universo,
  Ni konkeros ĉiujn kvazarojn samtempe...
  Kaj kun granda neputreca gloro,
  La kuraĝa kerubo lumigos nin!
  
  Ĉiopova Dio estas nia Patro -
  Li ordonis defendi la Patrujon,
  Ni ĉirkaŭprenu Lin...
  Estis plebejo, sed nun en la ĉielo - Sciu!
  Kaj la sekvoj de la senzorge eldiritaj vortoj de Viktorio disvastiĝis sur centoj da kilometroj, iom post iom malfortiĝantaj dum ili malproksimiĝis de la epicentro.
  Precipe, kie la soldatoj tuj estis mortigitaj, kie ili estis skalitaj, kaj je granda distanco, iliaj kalkanoj simple fandiĝis. Tiuj, kiuj estis nudpiedaj, suferis kvazaŭ iliaj kalkanoj estus bruligitaj per varma fero. La tanktrakoj estis grave difektitaj, eĉ je distanco de mil mejloj. Multaj aviadiloj en la aero perdis kontrolon kaj kraŝis, kaj tiuj kiuj staris deprimite ĉe la flughavenoj simple rompiĝis.
  La flugiloj estis aparte delikataj. Ili estas smack kaj smack...
  Ankaŭ usonaj trupoj suferis. Precipe multaj B-29, la "super-fortikaĵo-" bombaviadilo, malsukcesis. Kompreneble, ĉi tio estas grava bato al la batalkapablo de la usona armeo. Krome, la knabinoj trovis sin nur en la sensignifa japana malantaŭo.
  Tiel, de la komenco mem, la celo bremsi la invadon de la "Granda Flava Armeo" de la sudo estis pridubita. La knabinoj ektremis pro doloro kaj dancis, kvazaŭ ili estus implikitaj en reto de fulmo.
  La filino de Belobog Zoya provis eltrovi kiel ŝi povus forigi ĉi tiun kokonon kaj liberigi la knabinojn de ĝi?
  Belobog estas ĉio bona kaj hela, kio estas en la universo. Ĉar la generacio de la Plejalta Dio de la Dioj, la Generatoro, la Familio, estas en du ĉefaj fundamentaj formoj: lumo kaj mallumo, bono kaj malbono! Krome, ĉi tiu divido ne estas absoluta. Kaj Belobog, same kiel liaj servistoj, uzas perforton kaj punas la kulpulojn. Kaj Chernobog malavare rekompencas siajn sindonemajn servistojn kaj kapablas resanigi malsanojn, konstrui kaj krei, ĉu persone, ĉu kun la helpo de siaj sekvantoj.
  Multaj demiurgaj dioj portas en si parton de kaj bono kaj malbono. Krome, la koncepto de bono estas kondiĉa - relativa. Same kiel la malbono mem... Ekzemple, se homo kuras al abismo, kaj vi forpuŝas lin kaj rompas lian brakon: kion vi faris al li? Kaj malbono kaj bono en unu botelo aŭ malbono en la nomo de bono!
  Ĉi-rilate, la Hiperuniverso estas strukturita sufiĉe simple kaj samtempe kompleksa. Estas Unu Supera Dio kaj Lia Nomo estas Lia Parenco, Kreinto, Supera. Hinduoj adoris Rod kiel Supreme aŭ Vichy. Tiam ili tamen aldonis: Brama - simbolanta Belobog, kaj Ŝivao - proksime al Ĉernobog.
  Sed Nadkoshchey - la kreado de Chernobog estas vere vera malbono simila al la hindua Kali. Kaj estis lia karnovora genio kiu kondukis al la kreado de Hiperteonukleaj armiloj... Kaj ĉi tiuj armiloj jam estis uzataj kaj funkciigitaj.
  Kaj tia afero kiel la Hipersuprateonuklea posedaĵo de Neniigo estas tute tabua! Vi lauxte ekbalbutas unufoje, kaj kaj vi kaj aliaj ricevos vangofrapon sur la kornojn!
  Kaj se nur per la kornoj!
  Zoya kviete flustris al Elena la Saĝa:
  - Ni bezonas Hipermagian Eligilon!
  La plej teknika el la militistoj palpebrumis al ŝia amiko kaj bojis:
  - Lasu la Hipermagia Emitoro funkcii!
  Kaj tiam ŝi lude aldonis, gustumante la vortojn:
  - Kaj ankaŭ la Hiperteomagoemiganto!
  Post kio okazis miraklo - la fadenoj de la reto falis malsupren, la roka kresto bruis, kaj fragmentoj da ŝtonoj falis.
  La superviraj knabinoj forigis siajn vestojn de morto kaj ridis akre... Fariĝis tre mojose!
  Daŭrigota...
  
  TRUMP KONTRAŭ KORONAVIRUSO
  KONOTACIO
  Usona prezidanto Donald Trump mortis pro koronavirus. Kaj la ĉiopova Diino de Dioj Emmanuel sendis lin al la universo ene de la reĝo de Koronavirusoj. Tie li transloĝiĝis en la korpon de la granda gvidanto kaj estonta profeto de la nova monda religio. Donald Trump kolektas armeon, memfide batalas por la trono kaj kreas novan religion.
  . PROLOGO
  Donald Trump, kiel juna viro, estis nun devigita genuiĝi antaŭ la Ĉiopova Patrino de la Dioj, Emmanuel. Kaj kisu la nudajn piedojn de ĉi tiu belulino. Kio tamen estas pli plezuro ol humiligo.
  La juna viro Trump kisis la eterne junan knabinon kun hararanĝo kiu brilis per ĉiuj koloroj de la ĉielarko kaj diris:
  - Mi ĝojas servi vin eterne, Diino de Dioj!
  Emmanuelle kapjesis kaj kaptis la nazon de la juna prezidanto per siaj nudaj fingroj kaj tiris, grumblante:
  - Estu mia sklavo! Kaj tiam la homaro havos ŝancon por savo! Vi ricevis la unuan artefakton - la muson! La dua estas taŭro! Kaj vi devos sperti aventurojn en alia mondo... Kien mia solenaskita Filo Sfero de Katastrofoj sendos vin.
  Donald la junulo respondis kun malgaja rideto:
  - Nu kio? Mi estas preta!
  Tiam aperis blonda knabo en pantaloneto. Estis kvazaŭ li malsuprenirus tra la aero sur nevidebla ŝtupetaro. Je ĉiu paŝo aŭdiĝis bruego sub la nudaj piedoj de la demiurga knabo, kvazaŭ ili batus feron per giganta sledmartelo.
  Donald Trump ektimis. Sendanĝera knabo, proksimume dektrijara, estis Satano Mem kaj la Patro de Universala Malbono. Sed li aspektis pli gaja kaj senzorga ol kolera.
  Diabla Knabo subite aperis apud Trump kaj kaptis lian mentonon per la nudaj piedfingroj kaj ĵetis lin en la aeron.
  La juna prezidanto turniĝis en la etoso kiel pinto.
  Kaj Sfero Katastrofov ridis kaj respondis:
  - Mi estas la Patro de malbono, kaj Satano mem!
  Kaj la knabo saltis kiel pilko sur la surfacon de la planedo, kiu kreskis en grandeco. Kaj Trump daŭre turniĝis. Li estis ĵetita ĉirkaŭe kiel plumo en la aero.
  Ĝi aspektis sufiĉe amuza. Kvankam la eksa usona prezidento ne ridas.
  Jes, ĉi tio estas tre ekstravaganca maniero batali por mondregado, kiam aeraj ondoj ĉirkaŭas vin, kio estas la Infana Diablo. Kvankam eblas, ke la Sfero de Katastrofoj estas pli malnova ol la suno.
  Subite la spino de Donald Trump ĉesis. Kaj li trovis sin sur pli severa tero. La demiurga knabino kriis al sia Filo Satano.
  - Nu, trankvile, vi ne vundos la prezidanton, eĉ se li estas iama.
  La diino, rigardante la planedon, de kie revenis la animo de la usona prezidanto kaj doktoro pri financaj sciencoj Donald Trump. Mi registris diversajn specojn de movoj en mia multi-hiperteoplasma kapo. Ŝi klakis siajn nudajn piedfingrojn kaj transformo okazis, flotetoj hirtaj per ŝtalaj pikiloj. Kiom da fulmoj, mortoj kaj sangaj fontanoj estas elĵetitaj de aro da hienoj, kiuj eskapas el la ruĝaj hiper-titaniaj ĉeloj de Hadeso - grandegaj kaj ardantaj pro energio. La kreinto de mondoj kaj Tiu, kiu naskis la Diablon de ĉiuj kreaĵoj, la ĉiopova ŝercisto Sfero Katastrophova, kun plezuro klakis la langon, kiu elflugis el ŝia buŝo, longa kiel vipo kaj brilanta per rubenoj:
  - Ĉi-foje vi sukcesis ludi ludon favore al via veto en la sankta batalo kontraŭ Koronavirus. Antaŭ tio, la ŝancoj de Usono kaj la tuta homaro venki la Koronaviruson nur malpliiĝis. - La Kreinta Knabino malfale rikanis, kvazaŭ la diino Kali estis malkontenta pri la ofero - Mi speciale ŝatis, kiel vi faris heroaĵon en karno de knabo - vi trapasis fajron kaj akvon kaj kuprajn tubojn! - La blindige bela knabino-Diino frapis sian nudan piedon kaj daŭrigu. - Vi ne timis, ke la granato rakontas ŝercojn. Kian kuraĝon ĉi tio postulas? - La diino lumigis ŝian kapon kvazaŭ kunmetita de la plej belaj steloj kun brile brilanta krono. Sed kun tre naiva rideto, la knabino, per ruza tono, demandis sian ĉiopovan partneron kaj Filon Satano, la infanon. - Eble la Plej Granda Sfero de Katastrofoj devos doti la miliardulan prezidanton per iuj grandaj povoj?
  La demiurgknabo rikanis:
  - Ni ne enmiksiĝas en la kurson de la historio. Sed la homoj mem, kun nia helpo, povas ĉion ŝanĝi. Do la situacio estas sub kontrolo.
  La knabo-kreinto, kiu verajne jam reviziis multajn kvinilionojn da kreoj kaj multajn leojn de la universo.La Diablo, kiu faras la vivon pli interesa kaj timiga, sxangxis la pejzagxon, kaj ili trovis sin en la tundro kun profundaj negxoj.
  D kaj la diino en zibelaj peltmanteloj sur luksa sledo, kaj la knabo-demiurgo kaj la Diablo kuregis nudpiede kaj en pantaloneto tra la neĝo. Cetere, se juĝante laŭ kiom rapide liaj kruroj ruĝiĝis, la knabo Sfero estas vere malvarma. Pluraj pliaj tre belaj knabinoj en bikinoj ŝajne decidis kunhavigi la maratonon kun la infera diaĵo, fulmante siajn graciajn nudajn, knabinetajn kalkanojn.
  La knabina kreinto rimarkis:
  - La eterna knabo Satano neniam kreskos. Li ĉiam noble donas ŝancon al sia kontraŭulo.
  La demiurgknabo Sfero, ridetante kiel tigro, aldonis:
  - Kaj mi ĉiam plenumas mian vorton... La vorto de Lucifero estas leĝo, kaj mi, kiel Prometeo, estas la portanto de lumo!
  La neĝo estis anstataŭigita per varmaj karboj, trans kiuj kuris nudpieda tombobubo. Kun ĉiu paŝo, kiun li faris, leviĝis fajra polvo. La piedoj de la infanoj, ruĝaj pro bona frosto, fariĝis nigraj pro fulgo kaj kovritaj per malgrandaj veziketoj. Sfero Katastrofov ekmovis la okulojn, doloro estis videbla en ili, kaj ridetis kun buŝo plena de brilantaj dentoj.
  La surprizita junulo Donald Trump demandis, tute ne komprenante la signifon de ĉi tiu mem-torturo:
  - Kial li bruligas la kalkanojn?
  La diino ridis, kaj stelŝipo, diskforma batalŝipo duongranda de Novjorko, aperis sur la ĉielo. Kaj en la manoj de la demiurga knabino estis dudek kvin barela kanono kun malvarmeta hologramo. Post kio ŝi respondis:
  - Trejnas lian volforton! Kaj plej grave, ĉio estas honesta - homa karno... La doloro estas la plej natura.
  Post kio la militisto-demiurgo pafis ĉaspafilon.
  El ĉiu barelo venis trabo de sia propra lumo, nuanco kaj agordo. Survoje, ĉi tiuj riveretoj kelkloke laŭlonge akiris brilon ĝis brila nivelo, en aliaj, male, ili malfortiĝis.
  Kaj kiam la flagŝipo estis trafita... Unue, la koloso kun diametro de cent kilometroj ŝrumpis kaj misformiĝis, kaj poste eksplodis!
  Supernovao eksplodis en la orbito de planedo tiel simila al tiu de la Tero... Gravitaj ondoj kaj hiperplasma cunamo trafis la surfacon de la loĝata subluno.
  Jen kiam lafo elverŝas de supre, de kiu grandegaj ĉielskrapantoj kun multaj centoj da etaĝoj tuj fandiĝas, iĝante fotonoj. Maldikaj grincadoj aŭdiĝas de multaj milionoj da tuj bruligitaj aborigenoj de la planedo Tuk. Ili eĉ sukcesis timigi ŝin, kaj la dolorsignalo ne havas tempon por atingi la cerbon. Estas nur ke la flosplasmo tuj eksplodis en artfajraĵon. Sfero Katastrofov flugis tien kune kun la Terminator-knabino.
  Donald Trump, kvankam ne sanktulo mem, tamen ne povis rezisti legi la moralon:
  - Nu, ĉu vi ne hontas? Vi detruis tutan planedon nur pro kaprico!
  Responde, la paro respondis unuvoĉe, tiel ke la kvazaŭ-kristala vakuo krevis, kreviĝante en multajn fragmentojn:
  - Nur la planedo! - Kaj surdiga ridado responde. - Rigardu kiel ni kreas grandajn universojn kaj ludas tie!
  La knabino-demiurgo, kune kun Katastrofov - la knabo-diaĵo kaj la Diablo, tuj moviĝis: ili montris al Donald Trump la novan universon, kiun ili ĵus sukcesis fuŝi.
  De la flanko de la diino Emmanuel, kiel kukoj el la forno, elstariĝis steloj de diversaj specoj nur en miliardoj kaj duilionoj, kun nur unu trajto: diversaj specoj de aŭtoj kaj kamionoj kun la flugiloj de vivantaj estaĵoj kaj papilioj kun fromaĝkukaj radoj.
  Sfero Katastrofov, aliflanke, elĵetis bestojn kun vostoj kaj flugiloj de diversaj specoj, inkluzive de avangardaj aviadiloj.
  Multaj duilionoj da steloj kaj planedoj turniĝantaj ĉirkaŭ ili en kompleksaj orbitoj aperis el la vakuo, tiel rapide kaj riĉe, kvazaŭ ili estus desegnitaj per komputilo. Kaj ĝi eĉ aspektis theoquasar!
  La grandega diino-knabino, la grandeco de la Krabo-Nebulozo, rapide turniĝis, kvazaŭ pli malgrandaj knabinoj estus apartigitaj de ŝi per falanta guto.
  Kiel bele fariĝis, milionoj da knabinoj, sen iaj pistujoj aŭ balailoj, trakuris tra la vakuo kaj laŭte ridis kaj kriis pro ĝojo.
  Ne vane Sfero Katastrofo, la knabo-Diablo, fariĝis iom pli maljuna, kaj ankaŭ dividiĝis en hordon da adoleskaj knaboj kaj estaĵoj de netera origino. Ili miksiĝis kun la knabinoj. Ili saltis en la aŭtojn kaj elturniĝis. Kalejdoskopo de la plej sovaĝaj kaj riĉaj koloroj estas simple neklarigebla.
  Sed tiam Donald Trump (kiu denove fariĝis eĉ pli forta, belaspekta junulo!) estis kaptita je la mano de unu el la enkarniĝoj de la demiurga diino, kiu fariĝis lia alteco. Post kio ili tuj pliiĝis kaj trovis sin proksime de la stelo, la korpo de luksa Cadillac, kaj skarlata hibrida aglo.
  Ĉiuj knabinoj, kiujn la diaĵo multobligis, diferencis unu de la alia, sed la karulo apud Donald Trump estas tre eleganta. Ledaj botoj kun longaj kalkanoj, diamantaj fermiloj, kaj la kombitaĵo estas ĝenerale bonega.
  Emmanuelle (tiel petis nomi la kreinton de la universo) faris geston... Deko da planedoj en formo de infanaj aŭtoj kun papilioflugiloj haltis.La Diino palpebrumis al ili (oni diras, ke la kreaĵo rigardu!), kaj, tirante la Prezidenton de Usono, avide kisis la reganton de Ameriko, kiu fariis bela juna rastilo.Kaj palpebrumis al siaj regatoj:
  - Riparu min tiel!
  Kaj el la leda jako eliris nudaj mamoj kun facetitaj rubenoj sur la cicoj, brilantaj per ĉiuj koloroj de la ĉielarko de amasoj.
  Donald Trump estis konsternita, kiel juna virgulino, kaj ekbalbutis, ruĝiĝante:
  - Infanoj rigardas vin tie!
  La demiurga diino ekridis, logike notante:
  - Ĉu vere gravas aĝo? Mi kreis la universon eĉ en infanaĝo, kaj mia Filo Sfero de Katastrofoj eĉ pli frue... Kaj kion vi povas preni de la eterna Diablo-infano. Li estas tiel mojosa! Hiper!
  Sfero Katastrofov tuj aperis apude, ruze palpebrumis, rimarkante:
  - Mi tre ŝatas ŝoki tiujn, kiuj havis sanktan edukadon! Tial ni estas demiurgoj kaj elpensis moralon - por ke ni havu ion por malobservi!
  La juna demiurgo-Diablo sidiĝis sur la stirilon kaj stirstangon de la stelaŭto (la ceteraj geedzoj trovis sin en la seĝoj malantaŭ li!) kaj akre ektiris. Kaj tuj saltis en la alirantan vojon. Cetere ne estas du aviadiloj kiel en homaj aŭtoj kaj eĉ ne tri kiel en aviado, sed ĝis sepdek kvar kunpremitaj dimensioj. La spiro de Donald Trump kaptiĝis kaj liaj okuloj ŝvelis.
  Ĉi tio estas tia vetkuro, ĝi ne povas esti priskribita per vortoj. Jes, la kolonelo devis viziti la kosmonaŭtan trejnadcentron. Estas tia altiro tie. La seĝo turniĝas ĉirkaŭ akso, la seĝo mem turniĝas en vertikala ebeno, kaj la aparato estas ankoraŭ en sistemo kiel parizrado, kaj la rado mem moviĝas ankaŭ en figuro ok, kaj siavice la surfaco leviĝas en ondoj.
  Donald Trump sentis sin bonege dum tia provo... Sed sur la fono de ĉi tiu prezento de demiurgo-diabloj, tiu ĉi kosma altiro eĉ ne troviĝas kiel alegorio. Kiel kompari infanan ĵetilon kaj hidrogenan bombon?
  Do, ĉiuj ĉi tiuj kvinilionoj da steloj kun miliardo da dimensioj flagras antaŭ niaj okuloj! Eĉ la cerbaj ĉeloj, ĉiu individue kaj ĉiuj kune, estas tute elŝiritaj.
  Estas kvazaŭ granda lavado okazas, sed la neŭronoj de la cerbo kaj mjelo suferas.
  Sed la dioj ŝatas ĉi tion, ili ridas kaj muĝas. Emmanuelle la demiurgo eĉ komencis regi la holografian projekcion per siaj piedfingroj... Kaj la plej grava afero komenciĝis: "Stelmilito" - epizodo unu!
  Emmanuelle la demiurgo forlasis la kosmoŝipon, kaj apud Donald Trump aperis plibonigita modifo de sia edzino Zoe, kiun ŝi konis ekde sia studenta juneco.
  Nun estis lia edzino kiu estis pentrita en sep koloroj de la spektro kaj muĝis kiel Amazona bizono en atako. Kaj vi mem estas ĉe la stirilo... Steloj! Wow - kosma korpo kun diametro kvinoble pli granda ol la Suno, jen ĝia atakanta stelŝipo en kiu estas la prezidanto-rajdanto. Kaj apud li estas knabino, kiu havas nur malproksiman similecon kun sia edzino, sed estas tiel terure bela. Kaj ŝia karaktero estas tute fremda.
  Sed batalŝipo elflugas renkonte al ili, aspektante kiel grandega oranĝruĝa urso kun sagoformaj flugiloj, de kiu stuporo de ultrareaktivaj fotonoj estas batita. Kia vidaĵo - nur la denteg-trunkoj valoras ĝin. Ili ŝajnas esti kurbaj kaj dividitaj en kaosajn rompitajn pinglojn. Tiu ĉi batalŝipo, kies grandeco ne malsuperas al Siriuso, prenos ĝin kaj turnos sin... Kaj de siaj dentegoj ĝi frapos per hipernuklea elfluo.
  Donald Trump aŭtomate turnis sian stelŝipon, evitante mortigan hokon per klabo en kiu ŝargo ekvivalenta al kvintiliono da bomboj faligitaj sur Hiroŝimon estis kaŝita. La kolonelo respondis al la kontraŭulo!
  Grandaj fendetoj aperis en la likvakristala kiraso de la urso. Ili tranĉas kiel interkrutejoj en la oranĝan surfacon de metalo pli ol milionoble pli forta ol titanio. Kia kolosa potenco estas kaŝita en hiperplasmo aŭ ĝia eĉ pli perfekta vario de princeps-teoplasmo kapabla movi stelojn kaj estingi kvazarojn. Sed ĉi tio estas nur la sesa, sepa kaj tiel plu stato de la materio.
  Tuta oceano de hiperplasmo povas esti akirita de iu ajn molekulo. Teorie (ĉi tio ankoraŭ ne disponeblas por homoj), unu elementa partiklo reproduktos la tutan grandegan universon kun miliardoj da miliardoj da galaksioj en ĉiu kun duilionoj da steloj. Aŭ detruu! Tiuj estas la kvazaŭ-diaj aŭ super-diaj kapabloj de teohiperplasmo.
  Kaj tiam la urso komencas bruli. La bilionoj da eksterteranoj surŝipe kaj eĉ pli da batalrobotoj altigas la polvon, klare provante savi siajn senvalorajn vivojn. Sed ili faras ĝin tre malbone. Ili nur kolizias kun siaj fruntoj, flankoj, trunkoj, sed kelkdek banan- kaj skorpio-hibridoj flugas en la ventoligan ŝakton.
  Tie, vivaj formoj proksime intersekcas kun cibernetikaj. Kio kaŭzas realan miksadon kaj kaĉon-malasha. Jen unu virbovo kun la korpo de melongeno muĝanta ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - He, vi estas mia superpafilo! Venĝu la platigitan demonon!
  Kaj kun malespera peno, la melongena virbovo forpuŝas la antenplenan roboton per sia korno. Li, jam difektita de graviplasma radiado, muĝas ĉe la pecetoj de viando de sia puŝilo.
  Muĝado de agonio en respondo, sekvita de eksplodo ŝiranta tra la ventolado. Kio kaŭzas la forĵeton de diversaj specoj de kaheloj ene de la kosmoŝipo... Post kio la urso subite prenas ĝin kaj eksplodas.
  Donald Trump apenaŭ sukcesis direkti sian stelŝipon for de malvenko per strikoj. Sed de la urso estis nur kruroj kaj kruroj... Kaj tiam sur la fragmentoj, kiuj disĵetis, ektimis anseroj-ĉerizoj, kaj de tie ili sendis timigitajn ruĝharulojn, fajrerojn de paniko.
  Donaldo notis al si mem sur la diagramo:
  - La konto estas malfermita kaj ĝis nun ĝi iras en nia favoro!
  Kaj la militisto-demiurgo kaj la Diablo Sfero ekzercas komandas de sia flanko.
  Baterio de ultradinamitaj kanonoj - glitas tra la fleksebla kolapso vibranta en kinespaco, la soldato estas premita malsupren de la malfortigita forto de inercio. Nur du batalantoj en formo de belaj knabinoj komencas rikani kaj sendi sunajn kunikletojn-ridojn. Ili ne ŝajnas esti trafitaj de hipergravitaj ondoj.
  Belaj knabinoj, nur tro malmodeste pentritaj: kun hararoj en formo de samovaro kun fontanoj ĉe la sepkolora kaj ventomuelejo kun flamĵetiloj ĉe la naŭkolora diva.
  Kaj kiel ili kolizias kapojn - elementa postebrio! La samovaro kaj la ventomuelejo koliziis kaj vera batalo komenciĝis inter ili. Balaantaj batoj estas interŝanĝitaj, hararo estas karbigita kaj parfumo estas denove disĵetita!
  Kaj estas iuj gravaj problemoj kun la baterio. Komence, eĉ la kanonoj tordis, kaj poste risorto elĵetis, kun ruliĝanta tremo de graviplasmo ĝi estis elpensita - spontanea movado. La muĝado de ultra-reaktivaj sistemoj: la baterio malfermas fajron denove, nur nun en diametre malsama punkto en la spaco.
  Kaj ĉi tio kaŭzos la malplenan malplenon ekflami - kiel napalm-trempita kio ne kelkajn parsekojn alte kaj larĝe. Kaj la flamo mem estas kiel la langoj de drako kun la bukloj de ŝafido.
  Donald Trump, vidante tion, eĉ markis sin:
  - Patrino de Dio...
  Sphero Katastrofov, dividita en plurajn partojn, ordonas minace:
  - Batu, aŭ pli ĝuste najlon, per mallarĝa hipertrabo, ŝanĝu la pafilojn al koncentrita ramrod-reĝimo.
  La demiurga knabino Emmanuel parolis ridante:
  - Mallarĝa hipertrabo, kiel vegetara lupo gorĝanta sur ĉokolada leporo!
  Ĉar la plej bonegaj komputiloj en la universo estas malfunkciigitaj, ĉi tiu gvidado devas esti farita permane. Reguli la provizon de la batalsubstanco en ĉi tiu kazo - hiperkinezplasmo per mantamburo. Sed fari ion tian eĉ ne estas facila; kio savas nin estas, ke la trejna programo por soldatoj de la Fiera Super-Imperio ankaŭ provizas ĉi tiun forton.
  Sfero de Katastrofoj, dividinte en mil partojn, rikanis per siaj dentegoj kaj diris:
  - La bezono de invento estas ruza, sed la reĝo ankaŭ ne estas simpla, ĉar li ne demamigis la amason de rezonado!
  Knaboj kaj knabinoj traktas ĉi tiun problemon en aŭtomata reĝimo. Kaj reprezentantoj de la homa raso, male al eksterteranoj, perfekte bone eltenas. Ĉi tie estas tuta idaro da bestoj ludantaj la rolojn de steloj kaj kosmoŝipoj samtempe, diseriĝantaj en flamajn makulojn. Tiuj, siavice, forbruligas malgrandajn vazojn, kiuj ŝajnas tre etaj sur la fono de galaksiaj lumaĵoj.
  Tamen, ilia grandeco ankaŭ estas relativa koncepto: maŝino ne pli granda ol la Yak-3 povas subakvigi tutan teran kontinenton sub akvon. Kaj per nur unu gluteto! Kaj tiam la interŝanĝo de batoj estas tia, ke Lucas, pro malespero, ke lia imago estas senpova imagi tiaĵon, metas kuglon en lian kapon.
  Sphero la Diablo-Demiurgo celas misilboaton, pafante kun iometa antaŭeco. Aŭdiĝas la plej maldika grincado de la detruita vakuo, ŝajnas, ke vosto de rato estas tretita. Plurkolora veziko tuj ŝveliĝas - la boato estas disŝirita en pecojn. Juĝante laŭ la potenco de la eksplodo, la municiodetonacio okazas. La lumpunkto estas transformita en makulon, kaj tiu en hiperplasman kalmaron, la energio de la magia graviplasmo impete detruas la aŭton. La magoleto ankaŭ estis detruita; la preciza pafo en tiu kazo estis reproduktita fare de la demiurgknabino.
  Emmanuel la diino de diinoj kantis:
  - En la universo, la potenco de la ĉiopova estas nia universala hiperfiko!
  La flugiloj, sur kiuj vi povas meti pli ol unu metropolon, forflugas aparte, samtempe turniĝantaj en vakuo de flamantaj lanugoj super varmaj vostaj eroj. Kaj li tordas, nu, same kiel bela naĝanto rastanta en la papilio.
  Malamika brigantino en formo de baskulkamiono kun vespertflugiloj (nur terure pentritaj!) ricevas plian damaĝon, sed respondas per masivaj salvoj. Tra la fendo penetras rivereto, forĵetante la demiurgan knabinon, elmontrante orkolorajn mamojn kun cinabraj cicoj, kiuj donas lumineskon.
  La diablo-knabo Sfero, kiu kreas kaj forbruligas la universon, ĝojkrias:
  - Vi vidas, kiel hiperkvazaro ĝi estas! Nigra vakuo! Ne hontas!
  Emmanuelle la Demiurgo enkarniĝis apud li kaj vangofrapis la ĉiopovan ulon sur la genuon kovritan per Magoplastik haŭto:
  - Princeps-kvasar! Pulsa elipso! Levu vian kavaliran mason pli alte!
  La gutoforma brigantino hardis per salvoj. Dniaj rosgutoj de hiperplasmo estis ŝprucigitaj tra la batalspaco.
  Cool Sfero laŭte fajfis:
  - Donu al mi fotonon, en la disfalon de la abismo!
  Fregato aperis de la flanko, samtempe la najbara baterio ektimis. Ŝajnas, ke la uloj estis malbonŝancaj, ili trafis pezan raketon aŭ Vibro-kampon, kiu pulverigis la plej daŭran metalon.
  La Demiurge Devil-knabo provis turni la platformon por postvivi tian atakon. Sed la kontraŭuloj estas ankaŭ altklasaj profesiuloj, kiuj diplomiĝis preskaŭ en la sama lernejo. Aŭ pli ĝuste, li estas la Kreinto de la universo, kiu donis al siaj infanoj sufiĉe altajn ŝancojn, ke ili povus batali. Kaj li prenis kaj limigis siajn kapablojn! La Kreinto, kiu decidis fiere nomi Emmanuel, ankaŭ ne estas skamisto en la Kreado de civilizacioj!
  Same kiel li prenos ĝin kaj najlos ĝin... Ĝi ne ŝajnos multe, eĉ se la potenco estas kaŝita en preskaŭ senfina spaco!
  Sed nun Sfero la Diablo kaj lia partnero en ĉiopovo denove disiĝis en hipostazojn. Ambaŭ saltis al la pafilo kaj turniĝis turnante ĝin.
  La tempropreonkanono estis detruita per preciza hoko. Ĝi estis disfendita, kvazaŭ kristala vazo falis, en amason da brilantaj partoj, donante ombrojn de majesta ĉielarko. La knabino-demiurgo kaj la Kreinto-knabo-Diablo, same kiel la aliaj individuoj servantaj la armilon, estis forĵetitaj kvazaŭ per bato de vesperto. Ili kraŝis en la kirason kun kolosa akcelo, iomete difektis ĝin, kaj mem estis tre platigitaj, tremante pro ŝoko kun siaj tre elastaj kaj daŭraj korpoj.
  Tiam ili komencis senŝeligi la pezan tegaĵon, donante normalan formon al siaj belaj figuroj, reliefigitaj kiel statuoj de antikvaj dioj.
  Nu, same kiel en la bildstrioj, kiam Superman rompas plurajn vadojn per sia kapo dum falo kaj, turnante sin al la publiko, diras:
  - Infanoj, ne prenu mian ekzemplon! - Kaj blovante la vangojn kiel la ventro de bufo, li aldonas. - Unue, akiru superpotencon!
  Grandioza Diablo Sfero sentis malvarmon en la malsupra ventro. La denseco de la hiperplasma erupcio de la malamiko intensiĝis, ŝajnis ke freŝaj fortoj estis tiritaj en la batalon. La stelbestoj komencis muĝi - eĉ se ili eksplodis, elefantaj petardoj la grandeco de la diametro de la orbito de Merkuro. Ĝi estas freneza... Ekzemple, la ultrabatalŝipo mem estas la grandeco de deca kvazaro (el tiuj varioj de ĉielaj korpoj, kiuj falas el la stereotipo!), kaj en la formo de masiva ponardo kovrita per emisiiloj, ĝi elsendis. tuta riĉa ornamaĵo de hiperplasmaj jetoj. Kurbigita substanco, tordita en la formo de hibrido de nesta pupo kaj akordiono, falis sur la krozŝipon en la formo de tre flulinia Fiat kun la libelflugiloj de la Fiera Supera Imperio. Aliaj ĉiam kreskantaj fluoj de neniigo disbatis kvar gutoformajn artilerioplatformojn.
  La dekstra kruro de Sfero Katastrofov vaporiĝis ĝis la genuo, kaj la knabo-demiurgo-diablo, ne atendinte, ke ĝi nature kresku, tuj kreskigis al si membron.
  Julio Cezaro, malgraŭ sia tuta talento, perdis la batalon; la nombra supereco, kun proksimume egala teknologio, estis sur la flanko de la malamiko. Kvankam en sia pasinta vivo ne estis la unua fojo, ke la granda komandanto devis batali kun superaj malamikaj fortoj. Sed jen spaca batalo kun tre altnivelaj kontraŭuloj. La nura afero por fari en tia malfacila situacio nuntempe estis retiriĝi, evitante ĉirkaŭiĝadon.
  Kaj tiam fidu la fakton, ke, persekutante lerte retirantajn trupojn, la malamiko mem rompos la tavolon de bone taŭgaj fortokampoj, kaj tiam eblos trafi la breĉon!
  Sphero Katastrofov senhonte aŭskultis per princeps-konekto la ordonojn donitajn al kinez-robotoj. Ili sonis senlima optimismo, soifo je rapida venko.
  La knabo-demiurgo-Diablo eĉ kantis:
  - En ĉi tiu krio estas soifo je ŝtormo, la potenco de kolero, flamo de pasio... Kaj la birdoj aŭdas la konfidon je venko en ĉi tiu krio!
  Li trafis la najbaran drednaŭton per sledmartelo kaj ŝprucaĵoj de magia plasmo pluvis. Kaj alia salvo tondris - de termopreonaj misiloj. Tuta aro da kosmoŝipoj platiĝis, kaj hiperplasmo elŝprucis, kvazaŭ infano renversus trogon da fajra akvo.
  La hiperfregato en formo de leono kun ekranoplanaj klingoj - Julio Cezaro ricevis plurajn damaĝojn kaj ĝia ultraluma rapido malpliiĝis. Eĉ la granda komandanto murmuris:
  - Mi venis, mi vidis... mi ne venkis!
  Satano Sfero sentis furiozon, la potenco, kiun li kreis, ŝajnis perdiĝanta, necesis detrui kiel eble plej multajn malamikojn. Ho, ĉi tiuj tigroj kun klingoj komencas flanki la Mercedes. Ili nur premas per forcepso! La knabo-demiurgo-Diablo estas kolerega. - Li eĉ ne pensas pri perdo de la batalo!
  Tio estas, li havas elekton aŭ venki aŭ morti. Kvankam estas evidente ke la detruo de pluraj muggles (eĉ se ili estas la grandeco de stelo!); ŝanĝos preskaŭ nenion, sed ĉi tio estas preskaŭ la senekzempla heroeco de individuaj individuoj, kiu formiĝas en rivereton, kiu dispremas ajnan obstaklon. La knabo-demiurgo-Diablo, uzante la memoron de la portanto, sed fakte de sia propra kreaĵo (Kiel li sukcesas stampi personecojn kaj aferojn tiel kompleksajn en strukturo estas aparta demando!) rapide memoris en kio li estis pelita en multnombra trejnado. kunsidoj. Vi devas eviti esti rimarkita kaj resti en la ĝeneralaj vicoj de robotoj. Estas multe pli malfacile eniri ĉi tiun manieron, sed la verŝajneco de ekspozicio estas multe pli malalta. Sed aliflanke, ĉu li havas la rajton eksidi en ĉi tiu kritika momento?
  La militisto-Satano Sfero, kiu decidis riski, estis bonŝanca ĝis nun; li sukcesis, ne altiri atenton al si, neniigi kvar batalveturilojn kaj helpe de fulmo pafita el sia umbiliko.
  - Estos betulkaĉo por la eta homoj! Aŭ pli ĝuste theoprinceps-plasmo!
  Flugantaj robotoj kraĉas mortigajn hotelojn kiel spurajn maŝinpafilojn (ĉiu kun la energio de mil miliardoj da atombomboj faligitaj sur Hiroŝimon!), Ili provis preteriri la asteroidon, ili estis renkontitaj per salvoj de specialaj pafiloj. Kelkaj el la pafiloj estis sen bareloj kaj ŝajnis esti miksitaj kun la tegaĵo de la asteroido. Ĉi tie la knabo Sfero devis esti singarda.
  Li ekmoviĝis, pli malproksime de la rando, malproksimiĝanta de la neniigaj batoj. Ĉi tie vi devas konservi sinkronecon por ne kolizii kun viaj kolegoj, kaj samtempe pafi. Robotoj estas nur robotoj, ili ne rimarkas, ke ili estas uzataj kiel homa ŝildo. La Diablo-Kreinto Knabo provis trafi tiamaniere, ke la kvazaŭmagia graviplasmo erupcius movante. Tio estas, ĝi iris en arko, kurbiĝis ne nur supren, sed ankaŭ flanken, kaj ankaŭ balanciĝis de flanko al flanko, kiel aŭstralia bumerango. Krom la Magolet, Cool Sfero komencis elekti por si pli grasajn kaj pli prestiĝajn celojn. Aparte, la gravio-magia malpura tranĉilo. Vi ankaŭ povas pafi ĝin se vi bonŝancas.
  Sed tiam lia sorto finiĝis. La fortokampo de la pli granda celo eltenis la trafon, kaj la gvatsistemo kalkulis ke la salvo estis pafita de la flugantaj robotoj. La ĉefa boato tuj turniĝis, kaj signalo estis sendita en la mezon de la batalveturiloj:
  - Kial la malamiko trapasis vian baron?
  La robotoj respondis:
  - Neniuj kazoj de entrudiĝo detektitaj!
  La potenca maŝino bojis, tiel laŭte, ke ĝi iomete premis miajn timpanojn:
  - En ĉi tiu kazo, purigu la surfacon de la asteroido, penetru en la fendojn.
  Taĉmento de robotoj rapidis en la kraterojn pugnobatitajn en la surfacon. La gaja Sfero devis turni sin en tiu ĉi situacio kaj movi post la aliaj aŭtoj. Vere, ĉi tio havis avantaĝon: vi povas detrui robotojn uzante la kurbojn de la koridoroj.
  Nu, maŝino ne estas homo, sed ĝi ankaŭ kostas monon kaj estas uzata kiel batalunuo.
  Precipe se vi prenas, kiel la Kreinto de la universo kaj Satano decidis pafi de ĉiuj superpafiloj! Kial malŝpari tempon per bagateloj kaj sekvi la regulojn? Estas pli bone rekrei ilin tuj!
  La diablo Sfero eĉ rimarkis:
  "Denove, mi ne agis politike ĝuste," diris la vegetara lupo, manĝante ĉokoladan kunikleton!
  Plurcent stelŝipoj eksplodis samtempe! Kaj ĉi tiuj petardoj elĵetis flamantan hiperplasmon... Kiu turniĝis kiel spiralo laŭ kiu veturas motorskoteroj kun torĉoj.
  Ankaŭ Emmanuelle-demiurge ridis, grandiĝis kaj prenis per la fingroj la nudajn piedojn de la flugilhava jaguaro - ĵetis lin.
  Alia giganta knabino prenis ĉi tiun beston per siaj graciaj fingroj responde kaj kantis:
  - Bolanta mallumo pendas super la malfeliĉa universo - stelmonstroj! La okupanto akrigis sian malamatan hakilon kaj frakasis lian kapon!
  Tuta aro da frenezaj knabinoj enscenigis ĉi tiun piedpilkon je nekredebla skalo. Vera interŝanĝo de svingoj kaj frakasaj batoj komenciĝis.
  Diablo Sfero ankaŭ aliĝis al tiu ĉi "Olimpiado", la knabo-demiurgo-Diablo komencis ĵeti aŭtojn alten, kaj la knabinoj nur prenis ĝin.
  Sed kiam aperis eksterteranoj kun vostoj en formo de spiketoj, kaj ili komencis gladi Toyota per cikonia flugiloj kiel tenisaj rakedoj ... Ĝi ĝenerale iris preter!
  Kaj se nur ekzistus limoj al io bona, sed ĉi-kaze ĝi montriĝis tute malsaĝulo. Nur imagu, la spiketoj ĉerpas veran muzon, kaj elĵetas baskulkamionojn kaj fremdajn aŭtojn de diversaj profiloj. Kaj ili havis muzelon... Ne lacertoj, sed kio estas eĉ pli malvarmeta, la nazo similas al trunko de elefanto, sed kun lekanto ĉe la fino, kaj estas ok el ili en formo de rozburĝonoj, nur makulitaj. Samtempe ili ankoraŭ kantas, io nekomprenebla, sed melodia. Nu, kompreneble, knabinoj estas multe pli agrablaj rigardi. Precipe. Estas ĉi tie tiaj knabinoj, kaj eĉ pentritaj, ke eĉ hipioj sufokus pro envio.
  Kaj ili ankaŭ bezonas ŝanĝi siajn formojn. Nur iliaj mirindaj korpoj ekbrilas, farbitaj laŭmende per feltpintoj!
  La knabino-demiurgo-Diablo invite kantis:
  - Kaj en niaj ĉambroj estas komisaroj!
  Sfero Katastrofov finis la romancon:
  - Sed ni rapide forpelos ilin: al la eksterdomo - necesejo!
  Kaj lasu ambaŭ Diojn la Kreinto kaj la Detruanto turniĝi en la ŝtorma naĝejo.
  La tegmento de Donald Trump jam estas tute deŝirita de ĝiaj ĉarniroj kaj li krios:
  - Ĉiuj manoj sur la ferdeko!
  La granda Sphero, en sia grandioza batalkostumo, estis apud la miliardula prezidanto kaj komprenis ĉion:
  - Nu, mi vidas, onklo vi vere velis! Eble vi preferus rigardi, ion pli agrablan por via gusto?
  La demiurga knabino Emmanuelle, en juvelita bikino, tiris Donald Trump al si kaj kisis lin avide, sugestis:
  - Kaj ke li volas la militon pli proksime, li rigardu la realon.
  Kiun vi ŝatas pli da knaboj kaj knabinoj?
  Donald Trump kolere skuis la kapon.
  - Kompreneble knabinoj! Por kiu vi min prenas!
  La diino frapis siajn lipojn kaj diris:
  - Pli kaj pli kiel knabinoj - eĉ virinoj!
  . ĈAPITRO #1
  Donald Trump, kiel kunikleto, saltis ĉirkaŭ la malsamaj mondoj, kiujn kreis Sfero Katastrofov. Kaj liaj saltoj estis la plej pretendaj kaj nekredeblaj.
  Nun Donald Trump okupiĝas pri la vera ekstermado de Koronavirusoj enkarniĝintaj en homaj formoj.
  Sfero Katastrofov deklaris;
  -Por eviti ke la epidemio tiom tuŝu homojn, haku la koronavirusojn per magiaj glavoj. Kaj la grandiozaj heroinoj de stelmilitoj povas fari tion por vi!
  Donald Trump entuziasme respondis;
  Mi ĝojas servi la homaron!
  Donald Trump kaj Ahsoka Tana, armitaj per lumglavoj, alteriĝis sur Monto Plej Alta. Estis la alteco de la sturmo. Koronavirusoj ĵetis preskaŭ ĉiujn siajn disponeblajn fortojn en la atakon. La nigra silueto nun estis de la usona prezidanto, kiu portis kirason. Ambaŭ liaj manoj tenis lumglavojn. La potenca militisto faris muelejon, kaj tuta dekduo da Koronavirusaj militistoj, distranĉitaj, falis en la novembran koton.
  Ahsoka Tano saltis kaj turniĝis, detranĉante koronavirusojn kaj fajfis:
  - Daŭrigu ĝin!
  La Padawan-knabino estis agresema kaj ekstreme batalema.
  Donald Trump denove tranĉis kaj muĝis:
  - Por la granda kosma kaj usona paco!
  Disŝiritaj pecoj de homaj korpoj disiĝis en ĉiuj direktoj.
  Ahsoka Tano ankaŭ tranĉis per siaj glavoj, tratranĉis ŝiajn kontraŭulojn, kaj tiam, per sia nuda knabineca piedo, ĵetis etan pizon kun antimaterio.
  Ĝi eksplodis kun surdiga forto, kaj disŝiris tutan batalionon da militistoj el la lando de la Infera Suno de Koronavirus.
  Kaj ŝi knaris:
  - Por la kosma, usona menso!
  Sfero Katastrofov aprobe kapjesis:
  - Tiel vi hakas koŝmarajn bacilojn, savu la homaron!
  Donald Trump reproduktis papilion per glavoj, tranĉante koronavirusojn kaj murmuris:
  - Por la grandaj atingoj de la Usona Imperio!
  Post tio la nigra sur kirasa lumglavo de la usona prezidento ŝvebis en la aero. Li klakis per la fingroj, kaj tuj cent koronavirusaj soldatoj kaptis siajn gorĝojn kaj komencis sufoki en la nevidebla sufokado de la malluma flanko de la forto.
  Ahsoka denove ĵetis etan pizon kun antimaterio per sia nuda piedo, kaj disŝiris tutan regimenton da koronavirusoj per ĝi.
  Oni devas rimarki, ke unu gramo da antimaterio estas la potenco de detruo kiel de du atombomboj ĵetitaj sur Hiroŝimo. Kaj pizoj la grandeco de papavsemoj krevas kiel vakubombo.
  Kaj Ahsoka havas tutan sakon da ili.
  Ĉi tie la nuda kalkano de la knabino ĵetas alian donacon de detruo, kaj fajra brilo ekflamas, englutante kaj bruligante vivante multajn centojn da koronavirusoj samtempe.
  Donald Trump denove klakas per la fingroj, kaj jam duonmilo da koronavirusaj soldatoj komencas tordiĝi, premitaj de la maŝoj de sovaĝa, malhela forto.
  Ahsoka Tano, kun siaj nudaj piedfingroj, elĵetis alian parton de la materialo kaj knaris:
  - Por la superregado de bono!
  Donald Trump denove prizorgis la muelejon per siaj glavoj, liaj lumglavoj etendiĝis cent metrojn, dehakante la amason da koronavirusoj atakantaj Monton Superan kaj bojis:
  - Ne por la malluma flanko de potenco!
  Ahsoka Tano denove ĵetis etan pizon kun antimaterio per sia nuda kalkano. Ŝi ŝiris kaj bruligis tutan taĉmenton da japanaj batalantoj, kaj kriis, elmontrante la dentojn:
  - Por la Grandeco de nia imperio de severa boneco!
  Donald Trump denove prizorgis la muelejon per siaj longformaj glavoj, kaj liberigis fajron el sia buŝo. Ducent koronavirusoj ekbrulis samtempe.
  Nigra usona militisto Donald muĝis:
  - La vizaĝoj de la talibano estas ŝvelintaj,
  Imperio naskiĝos denove!
  La potenco de lumo ne savas,
  La knabino kun mi estas nudpieda!
  Ahsoka Tano ankaŭ prizorgis la muelejon per siaj glavoj, kaj per la nudaj piedfingroj de ŝiaj graciaj piedoj ĵetis donacon de antimaterio. Ŝi bruligis amason da koronavirusoj kaj grincis:
  - Neniu haltigos nin, nenio venkos nin!
  Kaj denove la nuda kalkano de la knabino ĵetos pilkon de neniigo. Kaj tiom da koronavirusaj batalantoj estos forbruligitaj. Almenaŭ tuta regimento.
  La knabino pepis:
  - Japanio kaj Rusio kaj Usono! - nova misio!
  La nigra militisto kaj usona prezidento denove strangolas milojn da samurajoj per malhela potenco. La kugloj ne trafas la paron da batalantoj kovritaj de forto. Kaj intertempe ili detruas la militistojn de la imperio de la infera koronavirus-suno per glavoj kaj aliaj aparatoj.
  Jen denove Donald Trump prizorgas la muelejon, detranĉas tiom da japana viando samtempe kaj muĝas:
  - Por usona imperiestro Abraham Lincoln!
  Ahsoka ĵetis la donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Por George Washington!
  Nigra usona militisto Donald kolere respondis:
  - Vaŝingtono nur indas esti mia filo!
  Ahsoka faris alian muelejon, detranĉis amason da koronavirusoj kaj respondis:
  - Kaj kiu estas inda? Ni ĉiuj estas malvirtaj laŭ sia maniero!
  Donald Trump tranĉis per siaj glavoj, kaj denove klakis siajn gantajn fingrojn, klakante la kolojn de la trupoj de la Leviĝanta Sun-Imperio, kaj muĝis kiel tigro:
  - Mi ne estas nur kanajlo, mi estas granda kanajlo!
  Ahsoka denove tranĉis siajn glavojn kaj knaris:
  - La forto estu kun ni!
  Kaj la nuda, ronda kalkano de la knabino cedis lokon al alia pizo de detruo.
  Koronavirusoj laŭvorte falis en vicoj. Iliaj kapabloj malpliiĝis je katastrofa rapideco. Montriĝis ne la plej saĝa ideo ŝtormi la monton Vysokaya per ĉiuj viaj fortoj, kiam tie estas du tiaj superbatalantoj. La nudpieda, tre bela kaj batalanta Ahsoka kaj la nigra usona militisto en nepenetrebla kiraso.
  Do Donald Trump ĵetis la pizon de morto per siaj gantitaj fingroj, disŝirante la koronavirusajn soldatojn.
  Ili falis de la batoj de la nigra usona militisto, kvazaŭ terenbatitaj. Sed tiam la tria batalanto aliĝis al ili. Nu, kompreneble, Princino Leia. Ĉarma knabino en sklava bikino kaj kun glavoj.
  Do ŝi ĵetis la pizon de morto per siaj nudaj piedfingroj, disŝirante la koronavirusojn en malgrandajn, ŝiriĝintajn, sangajn fragmentojn. Kaj ŝi kantis ridante:
  - Kaj la malamika grego flugis al la tero,
  Sub la premo de forto kaj glavoj!
  Du lumglavoj fulmis en la manoj de Princino Leia, kaj ili plilongigis kaj tranĉis kontraŭ la koronavirusaj batalantoj atakantaj Monton Vysokaya.
  Ili tranĉis ilin en brasikon.
  Leia elmontris siajn dentojn kaj kukis:
  - Gloro al la ideoj de kosma komunismo!
  Kaj la nuda kalkano de la princino en bikino ŝajnas ĵeti ion ekstreme murdan kaj detruan.
  Brilo ekflamis, kaj amaso da samurajo estis tuj bruligita kaj karbigita.
  Ahsoka Tano ankaŭ tranĉis per siaj glavoj, kondukante sovaĝan kaj rapidan muelejon. Tratranĉu la mallumon de koronavirusoj. Tiam ŝiaj nudaj piedfingroj de ŝiaj graciaj piedoj lanĉis alian pizon de detruo. Ili forbruligis multajn malamikojn.
  La padavana knabino balbutis:
  - Por belaj knaboj!
  Kaj ŝia nuda kalkano forlasis la pizon de kompleta neniigo. Kaj tiom da koronavirusoj estis detruitaj samtempe.
  La nigra usona militisto etendis siajn ruĝajn lumglavojn je tricent metroj, tranĉante koronavirusojn. Ĉi tio estas tre efika tekniko. Kiom da batalantoj de la Imperio de la Infera Infekta Suno mortis kaj estis distranĉitaj.
  Donald Trump muĝis, liberigante pulsaron de kolosa, detrua potenco el sia buŝo:
  - Neniu kuraĝas rezisti la volon de la Usona Imperio!
  Princino Leia, kun siaj nudaj piedfingroj, lanĉis diskon, kiu fortranĉis koronavirusojn je dekoj, kaj grincis:
  - Neniu iam!
  Ahsoka Tano prizorgis la muelejon per siaj glavoj, detranĉante la koronavirusajn batalantojn, kaj per sia nuda, knabineca kalkano ŝi donis la donacon de detruo, grincante:
  - Gloro al cara Rusio kaj Prezidenta Usono!
  Donald Trump klakis siajn fingrojn, rompante la kolojn de mil koronavirusaj soldatoj samtempe kun la energio de malhela forto, kaj muĝis:
  - Gloro al la Imperio!
  Ahsoka Tano denove tranĉis siajn glavojn kaj knaris:
  - Kaj al ni nepereema gloro!
  Sed tiam aperis tria knabino, kvara militisto. En ĉi tiu kazo, la nepino de la imperiestro Princino Rei! Ŝi ankaŭ estas nudpieda kaj en bikino. Fakte, ĉiuj tri knabinoj uzas siajn krurojn sufiĉe aktive en batalo, kaj ŝuoj nur malhelpas. Kaj se viaj piedoj estas nudaj, tiam bikino estas sufiĉe taŭga. Krome, ĝi helpas uzi magian potencon pli efike.
  Princino Rey prenis ĝin kaj pafis pulsaron per siaj nudaj piedfingroj, disŝirante la koronavirusajn soldatojn en pecetojn.
  Tiam ŝi ŝpinis siajn glavojn, tranĉante la armeon de koronavirusoj en ŝiriĝintajn pecojn da viando. Kaj ŝiaj lumportiloj estas tiel longaj kaj povas tranĉi ajnan metalon.
  Princino Rey muĝis:
  - Por imperio, kiu ne havas nomon!
  Kaj la nuda kalkano de la knabino cedis lokon al la mortiga forto de pizo kun infera antimaterio.
  Ahsoka Tano knaris, rikanante sian vizaĝon agreseme:
  - Nia usona imperio estas justa!
  Kaj la nudaj piedfingroj de la knabino ellasos la detruon de la diabla donaco.
  Princino Leia, ĉi tiu bela militisto en bikino, prenis kaj fikis la malamikon, tenante muelejon, kaj knaris:
  - Por la grandeco de la senfina imperio de Usono!
  Kaj la nuda, ronda, rozkolora kalkano de bela knabino ĵetis donacon de murda potenco, el kiu du regimentoj de la koronavirus-armeo tuj iris al la submondo.
  La nigra reganto de Usono, klakante la fingrojn kaj la animon de koronavirusoj, sufiĉe logike rimarkis:
  - Ne ekzistas pli granda kuraĝo ol venki indan kontraŭulon!
  Kaj la glavoj de Donald Trump turniĝis kaj fortranĉis tiom da kapoj de koronavirusoj, ke ili komencis senti timon.
  Princino Rey turnis siajn glavojn kaj etendis ilin al pli granda distanco, tranĉante ŝiajn kontraŭulojn.
  Kaj tiam ŝiaj nudaj piedfingroj de ŝiaj graciaj piedoj ĵetis ion ege murdan kaj detruan - kvin pizojn samtempe. Kaj ili liberigis tornadon, kiu vere ne donis ŝancon al savo. Post kio la knabino agreseme grumblis:
  - Por atingoj de la plej alta ordo!
  Princino Leia ankaŭ donis al la malamiko donacon de kompleta detruo per sia nuda kalkano. Tiam la knabino diagonale tranĉis la kapojn per siaj glavoj kaj grincis:
  - Por estonta forto!
  Ahsoka ne staris dum ceremonio. Per la nuda piedo li ĵetis pli grandan pizon. Disŝiris tri regimentojn de la koronavirus-armeo. Ŝi bruligis nubon da koronavirusoj kaj tranĉis ilin per glavoj. Krome, la knabino ankaŭ kraĉis ekstreme mortigan pulsaron el malantaŭ sia buŝo.
  Kaj kraĉis fajran donacon:
  - Por la reĝaj ĉambroj!
  Princino Rei estas sur la atako denove, kaj ŝiaj glavoj tranĉitaj kun terura kaj mortiga forto. Kaj nudaj piedoj ĵetis dekduon da pizoj. Laŭvorte tuta regimento de la koronavirus-armeo estis forbruligita.
  Donald Trump finfine klakis la fingrojn de ambaŭ manoj. Miloj da korvoj falis sur la kapojn de koronavirusaj soldatoj, trapikante la suprojn de iliaj kapoj. La nigra reganto de Usono rimarkis kun kontenta rigardo:
  Ŝajnas, ke ni haltigis ilin! Gloro al la usona spaca imperio.
  La atako de koronavirusoj sur Monto Vysochennaya finfine sekiĝis. Kvar batalantoj kun superpotencoj kaj tri knabinoj enkarnigitaj de la Diabla Sfero el Stelmilito mortigis pli ol cent mil soldatojn kaj oficirojn de la imperio de la infera suno de Koronavirus. Multaj hakitaj kaj bruligitaj kadavroj disŝutis ĉiujn alirojn al Monto Vysochennaya.
  Donald Trump diris kontente, malŝaltante la lumglavojn kaj kaŝante ilin en sia zono:
  - Ni faris bonegan laboron! Nun la Koronavirusa Imperio ne tuj povos kolekti novajn fortojn por la atako!
  Ahsoka Tano logike notis:
  - Koronavirusoj ankoraŭ havas multajn trupojn, ankoraŭ estas potenca aro da baciloj!
  Princino Leia konsentis:
  - Certe! La plej grava afero estas la floto! Dum la Koronavirusa Imperio havos la avantaĝon surmare, ĝi batalos!
  Princino Rey sugestis:
  - Do ni ataku la malamikon surmare! Ni havas glavojn kaj ni povas ŝvebi super la akvo!
  Donald Trump konsentis:
  - Prave! Ni ataku la malamikan floton! Ni devas plenumi la mision ĝis la fino!
  Ahsoka Tano ridis kaj lekis ŝiajn lipojn feliĉe.
  - Mi amas sinkantajn ŝipojn!
  La kvar militistoj aliris la aeron. Ili turnis sin de Vysochennaya Monto kaj flugis al la maro. La koronaviruseskadro de Bin Laden alproksimiĝis al Port Washington.
  Potenca floto, dek du batalŝipoj, multaj krozŝipoj kaj destrojeroj.
  La floto de la Koronavirusa Imperio, multnombra kaj bone ekipita tiutempe, jam estis rimarkeble supera al la amerika eskadro en Port Washington. Vere, la armeo de Abraham Lincoln rapidis el Atlantiko. Kaj se ĉi tiu citadelo rezistus ĝis sia alproksimiĝo, tiam la situacio kun koronavirusoj ne estus tiel roza. Tamen eĉ nun ili havas problemojn.
  Precipe kiam kvar super cool militistoj flugis super la marsurfaco. La nudaj, rondaj kalkanoj de la knabinoj brilis kiel la brilo de la luno.
  Ahsoka eĉ kantis kun ĝojo:
  - Mara surfo, mara surfo,
  Ne foriru, restu ĉe mi!
  Princino Leia, skuante siajn nudajn, knabinetajn krurojn dumfluge, daŭrigis:
  - Marmoleo! Mara moleo!
  Estas tempo adiaŭi krie!
  Princino Rei volonte konsentis:
  - Kaj feliĉo, kia jaro,
  Iru al kosmovojaĝo!
  Jen la unuaj armadeloj de koronavirusoj antaŭen. Donald Trump svingis siajn glavojn, la laseraj radioj plilongiĝis, kaj tratranĉis la unuajn du ŝipojn. Ili disiĝis kaj komencis sinki.
  La nigra reganto de Usono diris kun rido:
  - Ni detruos vin!
  Princino Leia prenis ĝin kaj ankaŭ tranĉis la koronavirusajn ŝipojn, dividante ilin en duono.
  Tiam la knabino ĵetis pizon de neniigo, kiu disŝiris la krozŝipon en pecojn kaj knaris:
  - Por la venka parado!
  Ahsoka Tano ankaŭ tranĉis la malamikon per ŝiaj nudaj piedfingroj, kaj frakasis la armadelon. Kaj tiam ŝi tranĉis per lumglavoj, tratranĉante la koronavirusajn armadojn.
  Kaj ŝi pepis:
  - Por aerakrobatiko!
  Kaj Princino Reĝo prenis ĝin kaj hakis la malamikojn. Ankaŭ sub ŝiaj batoj, ŝipoj estas tranĉitaj kiel butero per tranĉilo.
  La nepino de Palpatine prenis kaj ĵetis pizon per siaj nudaj piedfingroj, eksplodigante la koronavirusajn ujojn kaj kantis:
  - La ŝipoj sinkas al la fundo,
  Kun ankroj, veloj...
  Kaj tiam via estos -
  Oraj kestoj!
  Oraj kestoj!
  Ahsoka Tano, tranĉante koronavirusojn per lumglavo per unu svingo, daŭrigis la ĉanton:
  - La ŝipoj estas rompitaj,
  Kestoj estas malfermitaj!
  Pluvas smeraldoj kaj rubenoj!
  Kaj la knabino ankaŭ ĵetis pizon da antimaterio per siaj nudaj piedfingroj.
  Princino Leia ankaŭ tranĉis per siaj lumglavoj, tranĉante la ŝipojn en ĉifonajn pecojn.
  Kaj daŭre kantis;
  Se vi volas esti riĉa
  Se vi volas esti feliĉa...
  Restu Donald kun ni
  Vi estos nia reĝo!
  Vi estos nia reĝo!
  Kaj la nuda piedo de la knabino denove ĵetas la produkton de tuta neniigo, tratranĉante la ŝipon.
  Koronavirusoj provas pafi sur la kvar, sed vane. Iliaj kugloj sopiras la nigran sinjoron kaj la tri superknabinojn.
  Donald Trump klakis per siaj fingroj kaj nun pluraj destrojeroj el la Lando de la Leviĝanta Suno kurbiĝis en virŝafkornon kaj komencis sinki.
  Donald Trump muĝis:
  - Rusa militisto ne ĝemas pro doloro,
  Kaj ĝi neniam enprofundiĝos en akvon!
  Princino Leia ankaŭ tranĉis per glavoj kaj, dronante la koronavirusojn, logike rimarkis:
  - Nia devizo estas kvar vortoj:
  Vi dronas vin - dronigu alian!
  Ahsoka Tano estas reen en panika batalo. Kaj ŝi prenis ĝin kaj tranĉis, ŝiaj glavoj traboritaj, plilongiĝantaj centojn da metroj, tranĉante tra krozŝipoj kaj batalŝipoj. Koronavirusoj falis kaj dronis.
  La knabino pepis:
  - Ni mortigos ĉiujn! Kaj ni trafosos ĝin!
  Princino Rey ankaŭ estas tiel rapida kaj nevenkebla en atako. Nun ŝia armilo fariĝis pli timinda kaj akre tranĉita ĉe la ŝipoj de la lando de la Infera Infekta Suno. Kaj tiam la nudaj piedfingroj, kiuj mirigis per sia graco kaj sekseco, ĵetis donacojn de neniigo, kiuj disŝiris multe da ŝipoj en malgrandajn fragmentojn.
  La militisto kriis:
  - Gloro al la spaca komunismo!
  Donald Trump denove klakis per la fingroj. Li tordis plurajn japanajn ŝipojn en virŝafkornon kaj bojis:
  - Granda gloro al heroeco!
  Ahsoka Tano turnis siajn lumglavojn kiel la klingojn de helikoptero. Ŝi tranĉis la ĉefŝipan ŝirmitan, sur kiu la admiralo de la lando de la infera infekta Sun Bin Laden estis duone. Tiam ŝi ĵetis pizon per siaj nudaj piedfingroj, kiu disŝiris la krozŝipon kaj grumblis:
  - Gloro al la Patrujo, ke ĉiuj spacaj mondoj estos metitaj sub la kalkanon de la titana boto de la usona imperio!
  Kaj ŝia nuda, ronda kalkano de la knabino ĵetos neniigon super la bacilojn.
  Princino Leia ankaŭ ŝpinos la diablan ŝpinilon per glavoj. Ĝi disfendos malfermajn ŝipojn kaj tranĉos metalon. Tiam ŝia nuda, ĉizita kruro de la knabino ĵetos murdan, kaj hazardan defian donacon de morto. Koronavirusaj ŝipoj denove sinkas.
  La princino knaris:
  - Por la supera potenco de la Usona Imperio!
  Kaj Princino Reĝo, daŭre senkompate haki la ŝipojn de la lando de la infera infekta Suno kaj ĵetante per siaj nudaj neniigaj donacoj, komencis kanti;
  Estas multaj malsamaj pordoj en la spaco,
  Malbona hiperplasmo furiozas riveretoj!
  Scio donis multajn indicojn,
  Ni estis homoj, kaj nun ni estas dioj!
  
  Sur stelŝipoj ni rapidas laŭ la ondoj,
  Kvarkoj ŝaŭmas en la etervorticoj!
  Kion mi transdonos al miaj posteuloj?
  Infanoj de alia, ŝtorma mondo!
  
  La vakuo estas varma, varmigas korojn,
  La steloj ĉirkaŭe estas kiel vizaĝoj de amantoj!
  Ni servas al progreso - ne estas fino,
  Kaj sur la Tero la aceroj susuras milde!
  
  Kie ni paŝas, la mondo floras,
  La tondro de bataloj estas la muziko de la vivo!
  Ni kuraĝe ekiru novan kampanjon,
  Ni sankte servu la eternan Patrujon!
  
  Estu oferoj - la spaco estas severa,
  Multaj diversaj specioj kaj rasoj!
  La abismo de mondoj estas tro vasta,
  Amiko vespere, sed perfidulo matene!
  
  Sed por la Patrujo, ne ekzistas baroj,
  Ĉiu scias: hela spirito estas forto!
  Nek Gehena nek Infero vin timigos,
  Morto-la-tombo ne malliberigos vin!
  
  Nur karno povas esti neniigita,
  Nu, la animo fidele servas la Patrujon!
  Problemoj kaj malĝojoj - venku ĉion,
  Ni devas streĉi nian zonon!
  
  Ĉi tie ili venkis la malamikojn,
  Ni estas la homaro - la umbiliko de la universo!
  Abomenaĵo enŝovos - ĝi renkontos baton,
  Ni ne konvenas: mildeco, malĝojo kaj singulto!
  
  En la spaco por ni, fariĝis kiel korto,
  Rapida flugo inter la steloj, kiel promeno!
  Kvankam la ĉiela tapiŝo estas senlima,
  Ni povas redesegni ĝin - ne ŝerco!
  Donald Trump prenis kaj klakis siajn fingrojn denove, disbatante la telerojn.
  Sed Ahsoka Tana liberigis fajroĵetojn el sia lango, bruligante la koronavirusojn sen la plej eta kompato.
  La knabino pepis:
  - Donald Trump, Donald Trump,
  Vi estas mia idolo!
  Ni kune konkeru la mondon!
  Vi estas granda usona pasio!
  Kaj la nudaj piedfingroj de ŝiaj graciaj piedoj lanĉos ion simple diable murdan.
  Sed Princino Reĝo, sen pli da antaŭparolo, prenis kaj elmontris sian skarlatan cicon de sub sia bikino. Kaj kiel ŝi lanĉis fulmon sur koronavirusoj. Kaj tuj du batalŝipoj eksplodis samtempe kaj fandiĝis.
  Princino Leia ĵetis la pizon de la morto kun sovaĝa furiozo kaj knaris ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la senfina kosmo kaj Usono!
  Kaj ŝi ankaŭ ellasis mortigan fulmon el la fraga cico. Kaj la floto de la lando de la infera infekta Suno malsaniĝas.
  Kaj Ahsoka Tano lanĉis pulsaron el la rubena cico. Kaj disbatis multajn ŝipojn.
  Grandaj ŝipoj de la iam potenca floto de la koronavirus-imperio jam estis enprofundigitaj. Restas nur elpremi la plej malgrandajn. La detruantoj jam komencis fuĝi. Kaj ili ne havis, eble, veran ŝancon de savo.
  Donald Trump kaj tri superknabinoj flugis post la samurajo kaj finis la lastajn ŝipojn. La nudaj piedoj de la belulinoj ĵetadis tre malgrandajn, sed antimaterio-portantajn pizojn grandecon de papavo. Sed multaj koronavirusoj mortis.
  Ĉiu papavsemo detruis du aŭ tri japanajn ŝipojn kun neniigo.
  Donald Trump kaj lia teamo estas la finfinaj, ekstreme murdaj mortmaŝinoj.
  La nigra reganto de Usono eĉ filozofie notis:
  - Nefinita malamiko estas kiel netraktita malsano - atendu komplikaĵojn!
  Samtempe, por fari ĝin pli amuza kaj pli ludema etoso, ili kantis per belaj voĉoj;
  Ke ĉiuj homoj estu feliĉaj por ĉiam,
  Karesante la stelojn, amuziĝinte petolante kaj ridante!
  Nur senesperaj kripluloj estas malĝojaj,
  Fakte, la viro estas la princo de ĉiuj!
  
  Mi ne serĉis princon en la ŝtormaj akvoj,
  Ja, por mi, rekono estas tranĉi malamikojn per glavo!
  Kaj eĉ en sonĝoj mi revas pri kolera batalo,
  Bela estas milito, eĉ terura - bruligu la hordon per fajro!
  
  Jen la kosmoŝipo falis, brulanta en la mallumo,
  La fragmentoj disĵetitaj kiel gemoj en la montoj!
  Kaj la rokoj fariĝis kiel plumoj de papago,
  Kiam ĝi estas bela, doloro kaj timo malaperas!
  
  Nun mi dancas kvazaŭ mi estas cigano
  Sango ŝprucis miajn nudajn piedojn!
  Sciu, ke kanonado estas la plej bona barela orgeno,
  Disbati ĉiujn estas pasia amo mem!
  
  Perforto estas la fundo ne konas la kirlakvon,
  Akra kudrilo enŝovita en la koron!
  Kaj sur aliaj planedoj homoj ĝemas,
  La sorto donis al ili tian "premion"!
  
  Mi batalas de krepusko ĝis tagiĝo
  Kaj eĉ la Diablo mem surpriziĝis!
  En poemoj la braveco de ĉi tiu fraŭlino estas kantata,
  Kaj mi legis ŝian pasion sur la lipoj!
  
  Jes, venĝo tute ne konas limojn kaj mezurojn,
  Se la mondo ofendis vin, ne punu la malsaĝulon!
  La lando de la Patrujo estas pli bona ol loko en la ĉielo,
  Cemento estas ideo, homoj estas brikoj!
  
  Kaj en mia animo kruele doloras la vundo,
  Mia koramiko mortis defendante la regionon!
  Kaj la Patrujo estas tretita, tretita,
  Mi estas en kateno, kuraĝu venĝi!
  
  En alia universo, estas eĉ tri sunoj,
  La planedo eble estas abunda, sed la aero estas seka!
  Kaj al la infero kun ĉia saĝo, scienco,
  Mia hiperlasero - rezignis kaj eliris!
  
  Sed mia celo estas savi la mesion de problemoj,
  Trovu la ŝlosilon, kiu premas morton!
  La spaco estis akvumita de la larmoj de la falintaj,
  Mi ne longe kredas - elteni la disfalon de la lando!
  Jen la lastaj ŝipoj enprofundigitaj. Glora venko por Donald Trump kaj liaj tri grandaj inaj militistoj. Sed la kazo ankoraŭ ne finiĝis. La ankoraŭ granda koronavirus-armeo alfrontas usonan generalon Arnold Schwarzenegger.
  Konsiderante kiom inteligenta kaj forta estas ĉi tiu mirinda komandanto, estas pli bone detrui la koronavirusan armeon ankaŭ ĉi tie.
  Donald Trump kaj tri knabinoj Terminator flugas, uzante kontraŭ-gravitan, al la pozicioj de la armeo de la granda imperio. Estas ankoraŭ pli ol unu miliono ducent dudek mil koronavirusaj soldatoj tie. Kaj ĉiuj batalantoj estas tre batalemaj kaj asertemaj.
  Donald Trump estis la unua, kiu atakis, alproksimiĝante al koronavirusoj. Liaj glavoj subite plilongiĝis kaj detranĉis tutan linion.
  Ahsoka Tano ankaŭ tranĉis kun ŝia murdmanovro. Kaj ĝi disvastigis multajn koronavirusojn. Kaj tiam ŝiaj nudaj piedfingroj de ŝiaj graciaj piedoj ĵetis donacon de kompleta neniigo.
  Kaj tiom da koronavirusoj estis frititaj samtempe.
  La knabino knaris:
  - Por la granda komunismo de la spaca imperio!
  Princino Leia ankaŭ ĵetis pizon de morto al la malamiko. Ŝi ŝiris amason da koronavirusoj kaj grincis:
  - Por la grandeco de la lando!
  Kaj ŝiaj glavoj, plilongiĝantaj, tranĉis koronavirusojn.
  Koronavirusoj provis pafi de fusiloj kaj kanonoj al la kuraĝaj kvar. Sed Donald Trump kaj lia teamo ne estis kaptitaj de kugloj. Kaj la konkoj preterflugis.
  Princino Rey, distranĉante la malamikojn, grincis:
  - Agloj kuras por la granda lando, spaco!
  Kaj ankaŭ kun nudaj piedfingroj, li lanĉos ion, kio ne donos al la malamiko la plej etan kompaton.
  La nigra reganto de Usono tre rapide svingis siajn glavojn. Li tratranĉis amason da malamikoj kaj muĝis:
  - Infera mallumo falis sur la urbon,
  Domoj kaŝas sin en la ombroj de nuboj...
  Seningigante akran martelon el ŝtalo,
  Satano promenas sur la stratoj!
  Kaj ĉi tie denove, kiel fulmo, Donald Trump liberigos la energion de potenco el siaj fingroj. Kaj kiel la faligitaj kaj brulantaj koronavirusoj amasiĝas.
  Ahsoka Tano, tranĉante ŝiajn kontraŭulojn, notis:
  - Ili ne devus decidi batali kun ni!
  Kaj la knabino ĵetis la mortigan donacon de neniigo per siaj nudaj piedfingroj.
  Princino Leia logike notis:
  - Kaj ili ne havas elekton!
  Kaj la nudaj piedfingroj de la kruroj de la belulino estas ĵetitaj, io malgranda, sed tre mortiga.
  La knabinoj agis kiel grandegaj titanoj. Kaj ili eĉ tutis je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la granda floto de Sith kaj Usono!
  Kaj denove ĉiuj tri knabinoj ĵetis donacojn de detruo per nudaj, ĉizitaj, tenacaj fingroj. La militistoj estas tre impetaj. Kaj tiel ili tranĉis per laserglavoj.
  Princino Rey frapis fulmon de sia skarlata cico, kaj amaso da koronavirusoj brulis.
  De multaj el ili restis nur botoj.
  Tri knabinoj estas tre ferocaj militistoj. Kiuj amas batali ekskluzive nudpiede kaj en bikino. Kaj iliaj nudaj kruroj ĵetas ekstreme detruajn piedfingrojn.
  La knabinoj estas tre belaj kaj havas batalan karakteron. Kaj ili amas bonan batalon.
  Princino Leia eĉ emociis. Kaj denove ŝi ĵetis la donacon de detruo per sia nuda piedo, disŝirante la koronavirusojn.
  Tiam fulmo pafis de la rubena cico, kiu bruligis multajn koronavirusojn. Kaj tiam ŝi kantis;
  La spaco estas pentrita nigra malgaja lumo,
  Kaj ŝajnas, ke la steloj malfortiĝis en siaj orbitoj!
  Mi volas amon, sed responde mi aŭdas - ne,
  La koroj de amantoj estas frakasitaj!
  
  Mi petas vin, mia princo, venu al mi,
  Mi ploris oceanojn de larmoj pro malĝojo!
  Rompi ĉiujn ĉenojn de antaŭjuĝo,
  Mi volas, ke vi transdonu la veron al la homoj!
  
  Amo estas pli grava ol devo kaj kronoj,
  Se vi bezonos ĝin, mi perfidos mian patrujon!
  Kaj mi metos mian amaton sur la tronon,
  Ja por mi mia princo estas pli valora ol la vivo!
  Ŝi kantis belan kanton kaj daŭre ĵetis siajn nudajn piedfingrojn, ion, kio alportas neeviteblan morton al koronavirusoj.
  Princino Rey, uzante siajn glavojn por balai la muelejon de centoj da metroj, notis:
  - Vi bone manĝas! Sed ĉiuokaze, ne necesas ŝanĝi la Patrujon!
  Ahsoka Tano konfirmis, pafante mortigan plurkoloran fulmon de ŝia umbiliko:
  - Ne necesas ŝanĝi la Patrujon!
  Princino Leia konsentis kun tio:
  - Ĝi estas bonega! Kaj eĉ mojosa!
  Donald Trump tranĉis koronavirusojn per tekniko de "granda drako" kaj muĝis:
  - Vi belaj estas nur bonegaj!
  Kaj la nigra reganto de Usono, sentinte sin emocia, kantis:
  
  La sono de mirinda pasio sur la bordoj,
  Riveroj, kie sango fluas kiel ŝtorma rivereto!
  Faligos stelon de steloj en la nuboj,
  Brilante per mirinda signo!
  
  Vi estas kiel diino por mi
  Kun animo brulanta en la mallumo!
  Amante vin pli ol la vivon mem,
  Mi lumigis mian mondon per revo!
  
  Ne ekzistas en la mondo pli bela homo ol vi,
  Universala idealo!
  Mi mortos en batalo en la plenkreskulo de mia vivo,
  Mi renkontis mian pereon!
  
  La neestingebla lumo de amo,
  Kaj la brilo de viaj okuloj!
  Venu saluton belulino
  Mi ne dormas nokte plorante!
  Superviraj knabinoj estas tre bonegaj kaj ekstreme batalantaj belulinoj. Ilia ekstrema forto foje atingas la punkton de groteskeco.
  Ahsoka Tano denove kraĉis la vortojn el sia skarlata cico kun peco de hiperplasmo. Mi bruligis multajn koronavirusojn, kaj ili karbiĝis, kvazaŭ ili estus el ŝafida kebabo.
  La knabino lekis siajn plenajn lipojn kaj knaris:
  - Por la plej granda el la usona komunismo, la plej agresema spaco en la usona universo!
  La militisto, kiu estis sorĉistino - Princino Leia, tranĉis per siaj lumglavoj kontraŭ la japanoj per knaro, kaj kuris bubalon:
  - Sekso ne estas por vi, virusknaboj!
  Princino Rea agreseme rimarkis, ĵetante pecon da antimaterio per siaj nudaj piedfingroj de siaj graciaj kruroj kaj knaris:
  - Ne estas bone senigi ĉi tiujn grandajn virusajn knabojn je sekso! Sed ĉi tio estas tre mojosa!
  Ahsoka Tano, fortranĉante koranavirusojn, volonte konsentis:
  - Ege mojosa! Kaj ĝis la koliko!
  Princino Rei logike notis, elmontrante siajn dentojn en perla rideto:
  - Gloro por progresi en Usono!
  Kaj ŝi tranĉis per glavoj, kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉis alian aron de brutala neniigo.
  Donald Trump unue tenis la machaon per glavoj, kaj poste eksplodigis ĝin per potenca fulmo. Li estas simple militisto de la plej alta klaso, kapabla bruligi ĉion. Kaj nur fajroŝrankoj forflugas de koronavirusoj.
  La brutulo en nigra kostumo blekis:
  - Mia senlima grandeco, la belega batado estu fama!
  Kaj denove la glavoj flugas, tranĉante ĉiujn kaj tute detranĉante iliajn kapojn kaj kraniojn.
  Princino Rey, disbatanta kontraŭulojn, kaj ŝiaj cicoj brilantaj kiel rubenoj, aktive elsendis pulsarojn, kaj ĉiuj koronavirusoj estis plene bruligitaj.
  La terminatora knabino, elmontrante la dentojn, racie notis, ĵetante koncentriĝon de antimaterio per sia nuda, tre sekseca kruro:
  -Por Ameriko - Rusujo! Donaldo estas nia Misia Batalanto!
  La nigra reganto de Usono korektis la knabinon:
  - Por la grandeco, antaŭ ĉio, de la usona spaca imperio! Kaj la malkreskon de Rusio povas haltigi nur per nova surteriĝo de atakantoj gvidataj de Donald Trump!
  Princino Leia, tranĉante la koronavirusojn kaj lasante ilin sen brakoj kaj kruroj, konsentis:
  - Jes, nia surteriĝo savas la usonan caron Abraham Lincoln! Gloro al ĉi tiu monarĥo!
  Donald Trump volonte konsentis pri tio, tranĉante kontraŭulojn de la Usona Imperio kiel brasiko:
  -Gloro al la bona caro kaj Prezidanto de Usono!
  Kaj ĉi tie denove, fulmoj de potenco trabrulas kaj tre mortigaj bruligas koronavirusojn.
  Princino Rey, detruante la malamikojn, sufiĉe racie notis:
  -Nia caro Lincoln, faros Amerikon antaŭ ĉio!
  Kaj la lertaj piedfingroj de nuda piedo, kvazaŭ ili prenus kaj lanĉus ion mortigan ĉe la malamiko sen ia, la plej eta kompato.
  Princino Leia, tranĉante siajn kontraŭulojn en malgrandajn pecojn, kaj pruvante la neflekseblan karakteron de Terminator-knabino, kaj ĵetante donacojn de morto per tiel belaj, sunbrunigitaj kaj ĉizitaj kruroj, ke koronavirusoj facile perdis siajn korpojn. Kaj kapoj ankaŭ. Jes, ne estis ilia plej bona ideo ataki Usonon. Kiam la kvar mem, gviditaj de Donald Trump, prenis sian ekstermadon sen pliaj antaŭjuĝoj. Kaj ĉi tio estas batalanto de la plej agresema amplekso. Sed liaj partneroj estas, eble, eĉ pli malvarmetaj kaj timigaj. Kaj se ili tranĉos, tiam principe ili donos neniun kompaton al neniu. Kaj el nudaj, graciaj piedoj flugos senkompataj mortodonacoj.
  Princino Rey, kiam alia donaco ĵetita de ŝi frapis la koronavirusan generalon, bojis:
  -La usona spaca imperio neniam malkreskos!
  Kaj denove, donaco de la plej signifa morto kaj morto de tuta nivelo forflugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Princino Leia, forbalaante malamikojn kiel balailo kaj farante el ili kotletojn, kaj tagiĝanta per fulmoj de potenco elsendita el fragaj cicoj, notis:
  - Mi kredas, ke ne ekzistas infero!
  Donald Trump, sendante alian cunamondon, kiu kovris koronavirusojn, rimarkis:
  - Nia mondo estas infero... Sed interese!
  Ahsoka Tano ĵetis surprize murdan donacon de neniigo per sia nuda piedo kaj grincis:
  - Ne, la plej interesa afero estas, ke ni ne vane vivas!
  Donald Trump volonte konsentis pri tio, jam turninte la muelejon per siaj ĉiam plilongiĝantaj glavoj:
  - Kompreneble, nia vivo estas donita pro kialo! Gloro al la Patrujo de Spaca Komunismo kaj Usona Kapitalismo!
  Kaj jen kiel fulmoforto bruligos multajn milojn da koronavirusoj samtempe. Kaj ili ne forlasos de ili radikojn aŭ branĉojn.
  Princino Leia, faligante aliajn batalantojn de la Infera Infekta Suna Imperio, sufiĉe logike notis:
  -La mondo estas plena de aĉaj aferoj!
  Kaj ŝia nuda, ĉizita piedo ĵetis denove, ion kalkuleblan.
  Donald Trump forblovis la kapojn de koronavirusoj, kaj samtempe ne forgesis ŝerci:
  - Politikisto estas kiel biero, bona nur kiam malvarme kaj sur la tablo!
  Princino Rey, detranĉante la koronavirusajn batalantojn, konsentis pri tio:
  - La politikisto estas dolĉa kun paroladoj, sed la amara postgusto de ili tute ne estas biero!
  Princino Leia, fininte kelkajn batalionojn da inferaj baciloj per unu svingo, rimarkis:
  - Politikisto eliras la veron el sia buŝo nur kiam li misprezentas sin!
  Ahsoka Tana, tranĉinte amason da koronavirusoj, konsentis pri tio. Ĵetante alian pizon de detruo, kaj disŝirante la koronavirusojn, la knabinoj diris:
  - La politikisto, por fariĝi almenaŭ iom Dia, krucumas la balotanton plene!
  Donald Trump, finante la forton de la lastaj koronavirusaj soldatoj helpe de fulmo, publikigis:
  - Politikisto estas Dio en nur unu afero, en elpensado de senkulpigoj kial liaj elektpromesoj estis tiel diable malsukcesis!
  Princino Leia, fininte la finan batalionon de la koronavirus-armeo per la lasta fulmo el la rubena cico:
  -En la rimedoj por atingi Diajn altaĵojn, Satano mem estas politikisto!
  Ĉi tie Sfero Katastrofov interrompis ilian idilion. Donald Trump trovis sin sur la plej alta monto en la universo, kun solidaj diamantoj brilantaj ĉirkaŭe.
  La diablo, agreseme elmontrante la dentojn kaj frapante siajn infanajn lipojn, diris:
  - Vi bone ludis la malfermaĵon! Kaj se vi fariĝos sultano, vi ricevos duan artefakton, faritan el la magia oro de taŭro! Jen via fonda misio!
  Donald Trump kontraŭvole riverencis kaj respondis:
  - Mi estas preta Ĉiopova Satano!
  La demiurga knabo kaj kreinto de multaj universoj frapis sian nudan piedon, kaj ĝi bruis kvazaŭ miliardo da hidrogenbomboj tuj eksplodis.
  Donald Trump estis rulita kaj malkomponita en milionon da dimensioj kaj tuj kunvenis, sed jam en la universo, kiu estas ene de la Imperiestro de Koronavirusoj.
  
  LASTA ĈANCIO DE LA TRIA REĜO
  Laŭ kelkaj fontoj, Stalin forĵetis la lastan proponon por aparta paco al Hitler en septembro 1943. Tion faris la deputito de Molotov Litvinov dum vizito al Norvegio. Gravaj perdoj de Sovetunio dum la Batalo de Kursk, precipe en tankoj, nedecidemo de la aliancanoj. La rapida malvenko de Italio, kiu provis forĵeti faŝismon, iom faligis la militan tonon de Stalin.
  La Ĉefkomandanto komencis timi ke la rusoj mortsangus en longedaŭra milito kun hitlerismo. Kaj mi decidis provi fini la militon tuj.
  Ĉi tio ne estis la unua tia propono. En la kvardek-unua jaro, pere de la bulgara ambasadoro, ili transdonis al Hitler la deziron al dua Brest-Litovska traktato. Stalin faris pli teritoriajn koncedojn, sed Hitler komprenis, ke Koba nur ludis por tempo.
  En januaro 1942, denove sekvis propono por aparta paco. Germanio ekmilitis kun Usono kaj perdis la batalon por Moskvo. Sed Hitler ankoraŭ kredis je venĝo, kaj Stalino ankaŭ volis, ke la germanoj retiriĝu tro malproksimen okcidenten. Ambaŭ flankoj estis tro malproksime unu por fari pacon.
  La ripeta propono de Stalin ĉe la fino de aŭgusto 1942 implicis pli signifajn koncedojn de la germanoj. Koba eĉ konsentis tute rezigni Ukrainion, Belorusion kaj la baltajn ŝtatojn. Sed la nazioj tiam antaŭeniris, kaj Stalino ne volis rezigni la plej bongustan peceton - la Kaŭkazon kaj Bakuan oleon.
  Post la kontraŭatako de Stalingrado kaj Mainstein, la Ĉefkomandanto denove ofertis pacon al Germanio. Sed la teritoriaj koncedoj de Stalin estis pure simbolaj. Hitler kredis, ke somere li gajnos novajn venkojn kaj denove povos dikti siajn kondiĉojn.
  Sed liaj kalkuloj ne realiĝis; tamen, la perdoj de sovetiaj soldatoj, precipe en tankoj, montriĝis multe pli grandaj ol la germanaj.
  Tamen, nun ambaŭ flankoj estas pli proksime al interkonsento ol iam ajn. La Tria Regno estas alpinglita en Italio, la ofensiva provo malsukcesis. La germana fronto sur la maldekstra bordo de Ukrainio estas disfalonta. Defenda plano por Dnepro jam estas preta. Sed Hitler ankoraŭ obstine rifuzas retiri siajn trupojn preter la akvobaro.
  Jen la lasta propono al Stalin. Opcio nulo - paco sen aneksoj kaj kompensoj. Interŝanĝo de militkaptitoj - ĉio por ĉiuj. Malfacila demando pri rusaj homoj prenitaj al Germanio. Revenigu ĉiujn aŭ nur se vi volas. Sed se laŭvole, la germanoj trompos.
  Kompreneble tia aparta paco ŝajnas al Hitler neprofita. Germanaj trupoj daŭre tenas Smolenskon, la plej grandan parton de Ukrainio kaj eĉ Novorossiysk kaj la Taman Duoninsulon, dum la germanoj kontrolas Krimeon kaj iliaj trupoj sieĝas Leningradon.
  Sed la strategia pozicio de la Tria Regno estas preskaŭ senespera. La aliancanoj jam frapis la ofensivan spiriton el Japanio. Kaj ili kreis vastan ponton en suda Italio. Venontjare okazos alteriĝo en norda Francio, aŭ eble en Balkanio. Ĉiukaze, la germanoj estas sub premo. Masivaj bombadoj detruas la armeajn fabrikojn de la Tria Regno.
  Vere, la produktado de armiloj ankoraŭ pliiĝas. Sed la kvalito de la metalo falas.
  Kaj plej grave, la rusoj jam progresas en la sudo kaj centro. Kalkuloj, ke post la sanga batalo sur la Kurska Ardeno, sekvus funkcia paŭzo, ne realiĝis. La rusoj daŭrigis sian antaŭeniĝon preskaŭ tuj. Kaj ĉiutage ili antaŭeniris sur larĝa fronto. Kaj proksime de Taganrog kaj en la Donbaso, kaj la supraj etoj de la Dnepro.
  La rapideco de progresado estas sufiĉe rapida, eĉ se estas rekordoj, sed... Plej abomena afero estas, ke la germanoj ne havas perspektivojn. Ne estas tempo por formi rezervojn, partizanoj furiozas en la malantaŭo, kaj iamaj aliancanoj, Banderaitoj kaj aliaj disiĝas aŭ transiras al la flanko de la bolŝevikoj.
  Tial, malgraŭ tio, ke la germanoj devintus retiriĝi malproksimen okcidenten, preskaŭ generaloj kaj ministroj parolis favore al akcepto de paco. Goering kaj Himmler ankaŭ subtenis la ideon de libera mano en la oriento. Sufiĉe strange, Bormann, kiu estis konsiderita inteligenta pragmatisto, ankaŭ estis kontraŭbatalita.
  La Ministro de Propagando kredis ke Stalino ofertis pacon ne pro bona vivo kaj ke la bolŝevikoj baldaŭ elĉerpiĝos, kaj Germanio perdos grandajn terojn en la oriento kaj sian laborforton por nenio.
  Speer, responde al tio, atentigis, ke la orientaj landoj, precipe en Belorusio, estas plenaj de partizanoj. Krome, Stalino promesis restarigi ekonomiajn rilatojn kun la Tria Regno.
  Hitler hezitis. En reala historio, li poste malaprobis la proponon de Stalin, dirante laŭlitere la sekvantan.
  - Nun ne estas tempo postuli pacon - nia armeo suferas malvenkojn. Ni devas atingi decidan sukceson sur la frontoj!
  Meinstein demandis la Fuhrer:
  - Kaj se ni atingos decidan sukceson, ĉu tiam ni faros pacon?
  - Ne, do ni devas atingi eĉ pli decidan sukceson! Ni devas bati dum la fero estas varma!
  En reala historio, la lasta reala ŝanco en 2-a Mondmilito por la Tria Reich fuĝis.
  Sed en la alternativo, Mainstein uzis argumenton kiu estis sufiĉe konvinka al Hitler.
  - Ni forlasos mian Fuhrer por reveni!
  Adolfo estis surprizita, demandante:
  - Sed kiel?
  - Ni venku Okcidenton, akiru rimedojn en Afriko, kaj poste turnu nin al la oriento kaj kune kun Japanio finigu Stalinon! - Diplomiĝis ĉe Mainstein.
  Ĉi tiu argumento estis nerezistebla kaj Hitler akceptis la proponojn de Stalin por aparta paco.
  Kvin milionoj da soldatoj de la Tria Regno, sen kalkulado de polictrupoj, komencis forlasi la orientan fronton. La 15-an de septembro 1943 estis establita paŭzo, kaj tiam komenciĝis la retiro de germanaj trupoj, kiu devus estinti kompletigita antaŭ la nova jaro.
  La decido fari pacon inter la Tria Regno kaj Sovetunio kaŭzis veran ŝokon en la Okcidento. Montriĝis, ke la pugno de Stalin, kiu distris la plej multajn el la grundaj unuoj, estis ekster la ludo.
  Kaj nun la kapitalistoj devis denove batali inter si. Kaj la unua afero, kiun Hitler faris, estis translokigi trupojn al Italio.
  La unuaj, kiuj sentis la plifortiĝon de la germanoj, estis la britaj kaj amerikaj pilotoj. Grandega nombro da spertaj asoj alvenis de la orienta fronto. Krome, la plej produktivaj germanaj pilotoj batalis kontraŭ la Ruĝa Armeo kaj la falkoj de Stalin. Montriĝis, ke la aglaj asoj batalas ne pli malbone kontraŭ la britoj.
  Aliancitaj aviadperdoj multfoje pliiĝis. La germana aerfloto kreskis pli ol dufoje samtempe, kaj eĉ pli laŭ kvalito.
  Sed la ĉefa afero, kiun la aliancanoj alfrontis, estis, kompreneble, la terarmeoj de la Germana Armeo. Ili estis malmoligitaj per fajro kaj glavo kontraŭbatalante la Ruĝan Armeon. Britio, kaj eĉ pli Usono, ne havis eĉ centonon de la sperto, kiun havis la Germana Armeo.
  Jes, la germanaj "Tigroj" kaj "Panteroj" estis signife superaj en sia potenco al la "Shermans" kaj "Churchills". La situacio estis plue plimalbonigita per la fakto ke la plej novaj Shermans, la M 4, ankoraŭ ne eniris amasproduktadon, dum la Panteroj kaj Tigroj jam estis stampitaj kun potenco kaj ĉefa.
  La germana kontraŭofensivo komenciĝis la 17-an de oktobro. Kiel ĝi rezultis, surtere la Germana Armeo havis superfortan superecon. Vere, malfirma egaleco estis establita en la aero.
  La perdoj de la aliancanoj estis multe pli grandaj ol tiuj de la Luftwaffe. Mainstein formis paron de vaporkaldronoj kun decida bato, kaŭzante severan malvenkon al la aliancitaj unuoj.
  Anglo-amerikanaj soldatoj moviĝis al la marbordo, sub la kovron de longdistancaj marameaj kanonoj. Pli ol ducent kvardek mil okcidentanoj kaj pli ol cent dudek mil italoj estis kaptitaj. Tio estis la unua grava venko de la nazioj en la okcidento ekde la ofensivo de Rommel. Tamen, pro premo de la aliancanoj kaj ilia granda floto, estas malfacile avanci al Sicilio.
  Grandadmiralo Dennits ricevis la taskon bati senkonscie malamikŝipojn kaj akirado de domineco sur maro. La produktado de submarŝipoj pliiĝis al kvardek monate, pli progresintaj komencis esti produktitaj, fluliniaj kiel ŝarkoj, aŭ balenoj, kaj ankaŭ funkciigitaj per hidrogena peroksido.
  La germana submara floto fariĝis la plej multnombra kaj kvalite la plej bona en la mondo.
  La ŝlosila punkto de la batalo por Sicilio devis esti la atako kontraŭ Ĝibraltaro.
  Krome, la nazioj planis ligi Turkion al la konflikto. Antaŭeniri kun la otomanoj sur Palestinon kaj Sirio, kaj plu al la Suetost-kanalo. La turkoj ne estas kontraŭ la ekspansio, sed ili timas la britojn kaj usonanojn.
  La 8-an de marto 1944, germanaj aviadiloj lanĉis surprizatakon sur Malto. La malamiko ne atendis, ke la germanoj riskus, eĉ antaŭ la kapto de Sicilio, efektivigi tian aŭdacan surteriĝon. Sed ne vane la kraŭtoj malmoliĝis en la oriento kaj lernis tie aŭdacon. Ŝajnis, ke la fortikaĵo sur la insulo estas nepenetrebla, sed ĝi falis post kelkaj horoj. Pli ol tridek kvin mil britoj kaj dek mil usonanoj estis kaptitaj. Grandegaj trofeoj estis kaptitaj.
  La sukceso de la germanoj ankaŭ havis moralan signifon. Turkio permesis al germanaj soldatoj iri tra sia teritorio al Palestino kaj plu al la Suet-kanalo.
  Generalissimo Franco daŭre hezitis, li vere volis vastigi la vastaĵojn de Hispanio kaj akiri koloniojn, sed li timis malvenkon. Salazar kunlaboris pli kaj pli aktive kun la Tria Regno. Kaj Brazilo, vidante, ke la ŝancoj konkeri Eŭropon malpliiĝas, kaj ke plej verŝajne oni devos lavi ĝin per sango, hastis retiriĝi el la milito kun Germanujo.
  En majo, la germana ofensivo komenciĝis sur Palestino. Ĝi estis ordonita fare de la fama Feldmarŝalo von Bock.
  Hitler decidis ŝanĝi sian koleron al kompato kaj permesi al tia sperta feldmarŝalo rehabiliti sin. Sur aliaj frontoj ankoraŭ estis relativa trankvilo. La aliancanoj suferspertis gravajn perdojn surmare, sed nuntempe ili tenis Sicilion. Sed la ĉefa batalo devis disvolviĝi en la nordo de Francio. La alteriĝo estis planita en junio 1944. Pro la altaj kostoj de la mondmilito, same kiel la fakto ke la Atlantika Muro daŭre plifortiĝis, la aliancanoj estis devigitaj hasti.
  Krome, la nazioj komencis amasproduktadon de la Me-262. La aviadilo ankoraŭ ne estas tute teknike fidinda, sed ĝi estas tre rapida, kun fortaj armiloj kaj distingiĝas per sia travivebleco.
  Okcidento ne havis kompareblan veturilon, kaj la germanoj, kiuj fariĝis tiel signife pli fortaj en aerbataloj, povus bone esti ĉesigi la aersuperecon de la malamiko.
  En la nordo de Francio, ekzistis proksimume cent dudek tute batalpretaj sekcioj, de kiuj dudek unu estis kirasaj. Granda nombro da "Tigroj" kaj "Panteroj". Krome, jam aperis la serio "Pantero"-2 kaj la fama "Reĝa Tigro".
  Do, male al la reala rakonto, la ŝancoj de la aliancanoj montriĝis multe pli malgrandaj. Devus notiĝi ke, ĉiaokaze, ekzistis daŭre signifaj fortoj de la Fritz en Holando kaj Belgio. Krome, la agado de la luppakoj de Dennik kaŭzis grandegan damaĝon al la aliancita floto.
  Kaj aviado ne dormis. Aparte, radiokontrolitaj bomboj estas tre efikaj por marameaj celoj.
  Sed la balistikaj misiloj V-2 ne tre bone pruvis sin. Sed ili estis produktitaj malpli ol en reala historio. La fakto estas, ke kun la pilotoj, precipe post la interŝanĝo kun rusaj kaptitoj en la Luftwaffe, ĝi fariĝis pli facila. Kaj aperis sufiĉe raciaj - ĉu tiuj blindaj virabeloj estas necesaj? Krome, la iama malamiko Stalino subite iĝis amiko kaj eĉ decidis helpi la germanojn.
  Kio plej mankas al Germanio? La liberigo de aviado en la Tria Reich superis cent aviadilojn tage, kaj mankas spertaj asoj. Do ankaŭ volontuloj aliĝu al la batalo.
  Inter tiuj, kiuj estis libervole-devige senditaj por batali kontraŭ la damnitaj kapitalistoj, Koĵedub, kiu baldaŭ iĝis legenda, ankaŭ estis listigita.
  La Normandiaj alteriĝoj, malgraŭ tio, ke en la unuaj tagoj ŝajnis, ke la aliancanoj sukcesis, povis krei tri pontojn, finfine finiĝis en la plej granda okcidenta malvenko en la historio de la Dua Mondmilito.
  Preskaŭ samtempe, la germanoj kaptis la Suet-kanalon, transdonante la arterion al Britio. Kaj en Skandinavio okazis Operacio Polusa Urso - Svedio estis okupita en du semajnoj kun preskaŭ neniuj perdoj.
  Post kiam la germanoj enscenigis provokon, Franco finfine eniris la militon flanke de la Tria Regno. Fine de 1944, la nazioj kaptis Ĝibraltaron dum tritaga atako.
  Tiam la ofensivo komenciĝis en Afriko. 1945 estis la jaro de rapida deplojo de germanaj reagaviadiloj. La batalado en Afriko estis furioza. La amerikanoj transdonis grandajn terarmeojn al la nigra kontinento, aliflanke, ili devis streĉi soldatojn kaj provizojn trans la tuta Atlantiko.
  Estis kvazaŭ krotalo etendita...
  La germanoj sukcesis kapti Sicilion. La batalo por Afriko komenciĝis, aŭ pli ĝuste daŭris. La nazioj uzis grandan submarŝipfloton kaj pli oportunan lokon por ataki la malhelan kontinenton.
  La amerikanoj ne fartis bone en bataloj kun Japanio. La alteriĝo en Filipinio finiĝis en kompleta fiasko.
  La batalŝipoj de la Lando de la Leviĝanta Suno - inkluzive de la giganto Yamato - finfine montris sian valoron kaj mallevis ŝipojn portantajn amerikajn trupojn. Gravaj perdoj akre bremsis la progreson de Nimitz kaj Mankurt trans la Pacifiko.
  La germanoj iom post iom ebenigis la batalon sur la ĉielo. ME-262 kaj HE-162, tiam ME-1010, kaj TA-138. Tiuj ĉasaviadiloj disponigis kvalitan superecon super okcidentaj nombroj.
  Post la morto de Roosevelt, la pozicio de izolistoj en Usono akre plifortiĝis. Ili postulis pacon kun la Tria Regno, kaj militon ekskluzive kontraŭ Japanio.
  Dulles provis trovi manierojn por aparta paco kun Germanio tra Svislando. Sed ĉi tie ekestis problemo - Hitler mem ne volis fini la militon. La germanoj, kvankam malrapide, antaŭeniris tra Maroko kaj Egiptujo. Ili jam sukcesis kapti Irakon, kio signifas, ke ili havas aliron al petrolo. Kuvajto estas falonta. Kien Anglujo do iros? Kaj la submara floto de la nazioj fariĝas pli kaj pli forta. Kaj jetbombaviadiloj jam trafas Londonon kaj ĉiujn ĉirkaŭajn regionojn, sen mencii la V-2.
  Hitler ne volis pacon, li esperis pli.
  Sed la usonanoj havis fortan atuton en sia poŝo.
  Ĉar la japanoj retenis kontrolon de la plej multaj el siaj komunikadoj, la unua provo faligi atombombon sur Hiroŝimo malsukcesis. Samurajbatalantoj kaptis B-29 piedirantan sen kovro. Kaj la maŝino mem kaj la atombombo surŝipe estis perditaj. La sekva atako kontraŭ Hiroŝimo okazis la 19-an de aŭgusto. Ĉi-foje, la amerikanoj povis disponigi kovron kaj atakis per pli da bombistoj. La efiko ne estis tre pura, la bombo eksplodis dek kilometrojn de la urbo, sed la efiko estis ankoraŭ impona.
  Nun montriĝas, ke Usono havas ege potencan nuklean bastonon, kio signifas, ke Germanio kaj ĝiaj aliancanoj riskas tre forte trafi en la vizaĝon.
  Sed ĉi tie eniris tria faktoro. Jam delonge sidis en embusko, lekante la vundojn kaŭzitajn de la dua mondmilito, Stalino proponis unuafoje en la historio okazigi personan renkontiĝon kun Hitler. Adolf Hitler tuj konsentis. Krome, la Fuhrer de la Tria Reich eĉ konsentis veni al Moskvo por tio, sub personaj garantioj de la sekureco de Stalin.
  La renkontiĝo okazis la 2-an de septembro 1945. La sepa jaro de la Dua Mondmilito komenciĝis. En reala historio, ĝi finiĝis ĝuste en ĉi tiu momento. Kaj nun ĝi estas ĉe sia pinto. La germanoj jam forpelis la britojn el Kuvajto, okcidenta Irano, Irako, kune kun la turkoj de Egiptujo kaj batalis en Libio, Sudano, kaj la Araba Duoninsulo. Kaj ankaŭ bataloj furiozis en Maroko, kaj ĉe la alproksimiĝoj al Alĝerio.
  Ĝenerale, la iniciato estis ĉe la flanko de la germanoj, sed la aliancanoj ankaŭ batalis obstine. La kresko de la submara floto de la Tria Regno estis kompensita per la konstruado de pli kaj pli da ŝipoj kaj pli altnivelaj metodoj de protekto kontraŭ lupaj pakoj.
  Britio estis bombita kaj atakita per misilo. En respondo, ili bombis la teritorion de la Tria Reich. La germanoj pliigis sian produktadon de armiloj, aparte reagaviadiloj. Eksterlandaj sekcioj kaj sekcioj de miksita kunmetaĵo estis formitaj. Ili uzis sklavan laboron kaj inventis novajn specojn de armiloj.
  Aparte, diskotekoj montriĝis ne nur ekstreme altrapida speco de armilo, sed ankaŭ kapabla akiri altecon en la stratosfero. Kaj tio igis ilin danĝeraj kaj nevundeblaj altsituaj bombaviadiloj.
  La TA-400 ankaŭ iĝis senekzempla maŝino, superante la B-29 en ĉiuj rilatoj. Sed la plej kapabla, kompreneble, estas la BD-18 - flugila aviadilo. Li kapablas bombi usonan teritorion kaj reveni al Germanio. La flugdistanco de la jetmaŝino estas ĝis 20 mil kilometroj.
  Sed ĝi ankoraŭ estas testata. Sed jam estas pli malgrandaj senvostaj en la serio.
  La germanoj estas antaŭ la aliancanoj en aviada kvalito. La E-seriotankoj ankaŭ estas multe pli fortaj ol la amerikaj Shermans kaj Pershings. Fakte, eĉ la germana "Pantero"-2 ankoraŭ ne havas indan kontraŭulon. Sed la "Pantero" estas la dua veturilo en amasproduktado - la ĉefa germana tanko. Nur la angla memvetura pafilo Tortila povas konkuri kun ĝi. Sed tia maŝino pezas 80 tunojn. Do nuntempe la faŝistoj batas la malamikon per kvalito. Sed en respondo, la malamiko uzas kvanton. La germanoj kaj iliaj aliancanoj ankoraŭ venkas... Sed la faktoro de la atombombo kaj ĝia uzo la 19-an de aŭgusto 1945 maltrankviligas Stalin. Japanio povis ĉesigi la antaŭeniĝon de la britoj kaj amerikanoj, sed nuntempe, estante malbone batita sur la maro, ĝi ne povas antaŭeniri.
  La Gvidanto de Ĉiuj Tempoj kaj Popoloj komprenis. Ne utilas plu sidi ekstere, kaj vi eble finiĝos en la pozicio de stulta simio - sidante sur palmarbo kaj atendante... ke la bananoj falos. Kio estas pli stulta, atendi ke la bananoj falos, se vi jam sidas sur ili?
  Stalino ridetis al Hitler. La Fuhrer aspektis laca, sed gaja. Ambaŭ diktatoroj estas proksimume la sama alteco, iomete sub meza alteco. Ambaŭ havas lipharojn. Sed la lipharoj de Stalin estas pli grandaj kaj striitaj per griza, dum tiu de Hitler estas tre malgranda kaj iom amuza. La bangoj donas al la germana tirano junulan aspekton. Jes, li estas dek jarojn pli juna ol Jozef Vissarionoviĉ.
  Stalino salutis lin kaj tuj prenis la virbovon je la kornoj:
  - Ni estas pretaj militi kontraŭ mondkapitalismo kaj cionismo!
  Hitler demandis tre logike:
  - Kaj sub kiaj kondiĉoj?
  La ĉefo de ĉiuj tempoj kaj popoloj respondis kun sia tipa paradema honesteco:
  - Kiu kaptos ion, tiu estos!
  Hitler rigardis al Stalin. La gvidanto, post la konkludo de paco, ricevis la Ordonon de Venko kaj la duan stelon de la Heroo de Sovetunio. Estas logike, ke Sovetunio deklaris sin la venkinto. Krome, al Stalino estis premiita la titolo de Generalisimo. Sed li ne surmetis sian uniformon. Eble ne nur pro modesteco. Perdinte dudek milionojn da homoj, la granda gvidanto de ĉiuj tempoj kaj popoloj sukcesis redukti la grandiozan batalon al nur egaleco.
  Homoj eble ne komprenas ĝin tiel. En Sovetunio kreskis la nombro da homoj malkontentaj pri la reĝimo.
  Kaj plej grave, la timo preskaŭ malaperis. Post tia milito, la NKVD iĝis multe malpli timema. Kaj multaj homoj revenis el kaptiteco, kiuj malamas sovetian potencon kaj... Ili aŭdis sufiĉe pri kontraŭsovetia propagando.
  Sed plej grave, Stalino komprenis: se Usono ricevos tempon, ili pliigos la produktadon de nukleaj armiloj, kaj post Germanio ili eldetruos Sovetujon.
  Kaj la opcio de paco kun la Tria Reich eblas. Kaj poste la milito de la koalicio de kapitalismaj predantoj kontraŭ Sovetunio. Ĉiukaze, la lando devas esti resendita al la Dua Mondmilito. Helpu Hitler venki Usonon kaj la kolonian Britan Imperion.
  Kaj tiam ni vidos! Neniam estas tro malfrue por uzi Operacion Tondroŝtormo por liberigi Eŭropon.
  Cetere, Usono kaj Britio senespere provis peli Stalinon al venĝa milito. Sed ili estis tro avidaj kaj proponis malmulte. La gvidanto postulis, ke Usono tuj, sen iuj antaŭkondiĉoj, transdonu Alaskon kaj la Havajajn Insulojn.
  Sed la usonanoj kaj la britoj, eĉ en Eŭropo, volis doni preskaŭ nenion. Kaj al la diablo kun tia alianco kun ili?
  Tio, por kio ili ne pagas, valoras nenion, sed por kio valoras nenion vi devas pagi la plej grandan parton!
  Se ili ne volus aliancon kun Stalino kontraŭ Hitler, estus inverse. Krome, ambaŭ iliaj imperioj estas totalismaj kaj ili havas unu komunan aferon - malamon al okcidenta demokratio kaj liberalismo.
  Hitler respondis per ne tre tipa lakonismo kaj raciismo:
  - Justa! Estas tempo por fini interkonsenton kaj komenci komunajn armeajn operaciojn!
  Stalino, kun larĝa tigro-simila rideto kaj siaj nenature grandaj dentoj, respondis:
  - Mi jam donis la ordon! Kaj la kontrakto estas preta!
  La Fuhrer rikanis kaj premis sian manon kaj respondis:
  - Mendo estas pli grava ol kontrakto!
  Fortaj terarmeoj de Sovetunio envojaĝis Iranon kaj komencis avanci direkte al Hindio de batalo. Kaj samtempe kun la komenco de vintro, grandaj fortoj moviĝis al Alasko. Kompreneble, la apero de sovetiaj aviadiloj sur la ĉielo kaj ŝipoj kaj submarŝipoj en la maro aldonis problemojn al la aliancanoj.
  Multaj sovetiaj asoj jam batalis flanke de la Tria Regno. Du el ili jam ricevis kavalirajn krucojn. La unua ricevanto de tiu ordo estis Kozhedub. Li havis kalkulon de 123 detruitaj britaj kaj amerikaj aviadiloj. Rekordo inter sovetiaj volontuloj.
  Sed la plej bona rezulto de Huffman estis la 19-an de aŭgusto, ĝuste en la tago de la bombado de Hiroŝimo, ŝi malkonstruis la kvarcentan aviadilon, tiel jam starigante la trian rekordon. Pro tio al li estis premiita la Ordeno de la Germana Aglo kun diamantoj, kaj eĉ pli frue por 350 aviadiloj la kvinan gradon de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj, kaj diamantoj.
  Hindio estis kovrita fare de relative malgrandaj britaj batalionoj, kaj la sepoj de la koloniaj soldatoj iris inte al la flanko de la Ruĝa Armeo. Pli brutala batalo furiozis en Irano. Britio kaj Usono havas multe pli da forto tie. Sed la nombra supereco, same kiel la netaksebla sperto de la dua mondmilito, faris sian pasdon, kaj en du monatoj kaj duono la tuta Irano estis tute liberigita.
  Furioza batalado daŭre furiozis en Birmo.
  Sed ĝenerale, antaŭ la nova jaro, Hindio, Pakistano, Irano, la Proksima Oriento kaj la tuta tera Azio estis sub la kontrolo de Sovetunio kaj la Tria Regno.
  Post tio, surtere, sovetiaj trupoj eniris Afrikon. Plie, vintre disvolviĝis la vera batalo por Alasko.
  La usonanoj ankoraŭ timis lanĉi nukleajn atakojn kontraŭ Sovetunio kaj provis marteli Japanion. Sed el tri atombomboj, antaŭ la fino de la jaro ili povis faligi nur unu sur Nagasakon.
  Truman histerie postulis pligrandigon de la nombro da nukleaj kapoj kaj plibonigitajn rimedojn por liveri ilin.
  La germanoj, avancante en Afriko, planis alteriĝi en Britio.
  La jaro 1946 pasis sub la signo de la ĝeneralaj sukcesoj de la koalicio de diktatoraj potencoj. Ene de jaro, Afriko venis sub plenan kontrolon de la koalicio, sed la aliancanoj sukcesis forpuŝi la alteriĝon en Britio.
  Usono ĵetis atombombon sur Vladivostok, kaj kvin pli sur Japanio. Unu por Chukotka. Kaj tri en teritorioj kontrolitaj de la Tria Regno. La nivelo de jetaviado kaj aerdefendsistemo de la germanoj tiom pliiĝis, ke la aliancanoj, el tri sukcesoj - du kontraŭ Francio kaj unu kontraŭ Norvegio - ne atingis Germanion mem.
  Sed ĝis nun la nazioj ne havis atombombon por respondi. Oni ne parolis pri paco. La milito nun montriĝis sen kompromiso - ĝis kompleta detruo.
  
  
  IVAN LA TERURA KAJ IOM BONĈON
  Tie, la diverĝo de reala historio komenciĝis ĉe la Batalo de Chashniki. Male al kio okazis, en ŝia rakonto Pjotr Shuisky ne estis venkita, sed li mem venkis la armeon de la hetmano. Sed tio estis la unua grava fiasko de la rusaj soldatoj en la Livonia Milito. Sed tiam Pjotr Ŝujskij montris vigladon, starigis armean gardiston kaj, havante nombran superecon, venkis Litovion.
  Kiel rezulto, la rusoj retenis la iniciaton. Ili prenis plurajn pliajn grandurbojn en Livonio kaj lanĉis kampanjon kontraŭ Vilna. La ĉefurbo de Litovio falis.
  La timigitaj poloj proponis pacon al Rusio. Caro Ivano la Terura akiris kontrolon de la plej granda parto de Livonio, inkluzive de Rigo. Kaj ankaŭ Polotsk, kaj la ĉirkaŭaj landoj, ĝuste ĝis Berezina.
  La Rusa Imperio plifortiĝis. Ne necesis enkonduki opriĉnina. Caro Ivano la Terura komencis sian propran korsaron, kaj eĉ komencis konstrui urbon ĉe la enfluejo de la Neva.
  Tiel ekestis Ivanvograd. La reĝo ne movis la ĉefurbon tien, sed fortigis la havenon. Krome, la rusoj avancis en Siberio, konkerante novajn terojn kaj starigante urbojn.
  Kaj kiam reĝo Sigismondo mortis, Ivano la Terura supreniris sur la tronon de la Pola-Litova Komunumo.
  La aŭtoritato de caro Ivan Vasilyevich montriĝis eĉ pli alta ol en reala historio, kaj li iĝis la reĝo de Pollando kaj la Grandduko de Litovio.
  Tiel, grava ŝtato aperis, superante la Otomanan Regnon en grandeco kaj la grandan kolonian Hispanan Imperion en populacio kaj forto.
  Caro Ivano la Terura batalis alian malgrandan militon kun Svedio, gajnante Vybor. Post kio ŝi komencis grandan militon kun Turkio. Efektive, la krimeaj tataroj estis tro ĝenaj. Atako post atako.
  La rusa armeo faris sukcesan kampanjon. Rekaptis Azov. Kaj tiam printempe mi venkis Perekopon. Eksplodis Krimeon. Batu la tatarojn.
  Ĥano fuĝis al Turkio. Sed la Otomana Regno estis ankoraŭ plena de forto. La nova sultano Murat kolektis grandegan armeon kaj moviĝis al Rusio.
  Tamen, li estis venkita kaj apenaŭ eskapis.
  La turkoj devis fari pacon cedante Krimeon al Rusio.
  Ivano la Terura mortis en 1589, ĉe la pinto de famo kaj sukceso. La tronon heredis lia nepo, filo de la filo de Ivan, sepjara. La majoratulo de Ivano la Terura mem mortis pro venerea malsano. Ivano la kvina fariĝis reĝo. Oficiale, la reganto montriĝis por Skopin-Shuisky, la guberniestro kaj kunulo de la caro. Ĝi certe ne estis tre forta dinastio.
  Sed la ŝtato plifortiĝis. Estis nur malgranda milito kun la svedoj, kiu finiĝis per venko por la rusaj trupoj. Kaj ankaŭ vojaĝoj al Siberio.
  Sed kiam Ivano la kvina eniris plenaĝecon, li devis alfronti problemojn. Ekzistis rikolto-malsukcesoj dum tri jaroj en vico. Kaj ĉi tio kaŭzis malsaton. Tiam estis pli da problemoj... Sed la lando pluvivis. Ivano la kvina regis sufiĉe saĝe. Reformis la armeon kaj administracion. Kreitaj tabuloj.
  Malfermis plurajn universitatojn. Subpremis la ribelon de la subnobelaro. Tiam li aneksis Orientan Prusion al Rusio.
  Poste, la nova reĝo de Svedio, Gustav Adolf, provis venĝi por la antaŭa malvenko de sia lando. Sed la milito finiĝis kun la konkero de Svedio.
  Danio, kune kun Norvegio, provis konservi amikecajn rilatojn kun Rusio. Sed Germanio restis fragmenta. Kaj disŝirita de militoj.
  Francio rapide akiris potencon, Hispanio kaj Turkio perdis ĝin.
  Ivano la kvina post la konkero de Svedio, turnante la rigardon orienten. La rusoj entreprenis plurajn kampanjojn kontraŭ Irano kaj Mezazio.
  Teroj estis konkeritaj, ĝis Hindio. Tiam mortis Ivano la kvina, kaj Vasilij la kvara fariĝis reĝo.
  La konkerpolitiko daŭris. La rusoj iris orienten kaj konkeris Hindion. Kaj tiam okazis kolizio kun Manĉura Ĉinio. La milito daŭris pli ol dudek jarojn. Sed finfine Ĉinio estis venkita. Ekde la komenco de la dekoka jarcento, Carista Rusio fariĝis la plej granda potenco en la mondo, enirante Hindoĉinion, Alaskon, kaj limante Germanion en la okcidento. Rekaptinte parton de la teroj el Turkio. Francio kaj Aŭstrio provis meti la Otomanan Regnon kontraŭ Rusio. La nova caro Petro la Granda, ne de la Romanov-dinastio, sed Ryurekevich, lanĉis kampanjon kontraŭ Turkio kaj konkeris Konstantinopolon. Post kio la rusoj eniris Afrikon. Kaj ili konkeris Egiptujon. Aŭstrio, post pluraj taktikaj sukcesoj, estis venkita. Rusaj trupoj prenis Vienon. Kaj ili ankaŭ aneksis Balkanion al siaj teroj.
  La limoj estis etenditaj al Italio. Kaj en Afriko, la rusoj iom post iom atingis Maroko kaj konkeris ĉi tiujn landojn. Petro la Dua komencis konstrui novan ĉefurbon ĉe la bordo de la Mediteranea Maro. Kaj ĝi montriĝis vera perlo de arkitekturo. En la sama tempo, la rusoj avancis en la Niĝeria buklo, konkerante Afrikon. Meze de la 18a jarcento okazis milito kontraŭ Turkio kaj Francio. Kiel rezulto, ĉio el Germanio estis inkludita en Rusio.
  Kaj la rusoj samtempe loĝigis parton de Ameriko kaj Kanado. Okazis kolosa terkapto. Iom poste, ankaŭ Francio falis.
  Britio provis sidiĝi sur la insulo. Hispanio, kaptita de tumulto, ankaŭ transiris al la flanko de Rusio, fariĝante parto de ĝi.
  Komence de la deknaŭa jarcento, Rusio tute kontrolis Afrikon, preskaŭ tute Ameriko, kaptis Aŭstralion, kaj aliajn aziajn terojn. Nur Anglio, limigita de la kontinento, restis ankoraŭ sendependa.
  La rusaj caroj eltenis ĉi tion. Samtempe la homaro daŭre rapide disvolviĝis. Kaj tiam kosmaj flugoj okazis cent jarojn pli frue. Kaj la nova kosmonaŭto tute ne estis Gagarin. Kaj kiu nomiĝas Ivano?
  La Rusa Imperio flugis al Marso reen en 1885. Kaj en 1914 okazis la lasta milito en la historio de la planedo Tero, kiu finiĝis per la konkero de Britio. Post kio Rusio finfine moviĝis al spaca ekspansio. En 1930, la unua flugo al la stelo Alpha Centauri komenciĝis. Kaj ĝi daŭris dek kvin jarojn antaŭ ol ili atingis la stelojn.
  Ili flugis ĉirkaŭ ĝi kaj returnis sin. La unua flugo daŭris tridek jarojn, sed la scienco disvolviĝis. Ĉi tie aperis superlumaj rapidoj kaj termokvarkaj motoroj.
  En Rusio mem, la nobelaro jam malaperis, kaj la caro estis anstataŭigita per la Prezidanto de la planedo Tero. Kaj kiel rezulto de tio, ĉio multe ŝanĝiĝis. Kaj homoj komencis disvastigi tra la galaksio.
  
  VASILY LA TRIA KAJ LA ALTERRIĜO POPADANTSEV
  Estas multaj malsamaj universoj kie rusaj dungomurdistoj iras.
  En unu el ili, Vasilij la Tria, aŭ pli ĝuste lia frato Dmitrij Ivanoviĉ, alproksimiĝis al Kazan en 1506. En majo, granda batalo okazis dum la ŝtormo de la grandurbo.
  En ĉi tiu momento, la tatara kavalerio moviĝis al la malantaŭo de la rusaj trupoj. Nu, kion tio signifas, Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova devos batali.
  En la sama tempo, kvar sorĉistinoj estas en ago.
  Ĉiuj ses viktimoj, laŭ la volo de la rusaj dioj, prenis kaj moviĝis, starante kontraŭ tridek mil rajdistoj de la Kazan-Hordo.
  La unua atakis Oleg Rybachenko. La knabo svingis siajn longformajn glavojn, faris papilion, kaj dekoj da tataraj rajdantoj estis tuj fortranĉitaj.
  Post kio la eterna infano ĵetis grenadon per la nudaj piedoj kaj kantis:
  - Provante teksi la mondon,
  Reto de infera pasio...
  Leprulo kranio kaj vampiro
  Kun nesatigebla lupa buŝo!
  Kaj la knabo fajfas kaj kornikoj falas sur la razitajn suprojn de la tataroj.
  Margarita ankaŭ estas leporhundo kaj malvarmeta en movado. Li prenos ĝin kaj ĵetos kelkajn eksplodemajn pizojn per siaj nudaj piedfingroj. Tiam li prizorgos la muelejon per glavoj kaj dehakos amason da tataroj, kaj krios:
  - Mi estas superknabino! Kaj grandega miraklo en la imperio!
  Kaj jen kiel fajfos la belulino. Kaj kiel la birdoj faligitaj de ondo de fajfado falos sur la tatarojn.
  Natasha ankaŭ estas agresema knabino. Unue, libelo elfaras teknikon per longformaj glavoj, tranĉante multajn tatarojn kune kun ĉevaloj. Poste li ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj. Tiam la mamzono estos deĵetita, kaj de la skarlata cico ĝi estos kiel pulsaro, bruligante la tatarajn regimentojn. Kaj tiam de la umbiliko lanĉos mortiga fulmo.
  Kaj li bruligos la kazanan hordon. Kaj post la plej mojosa eniro. La kalsoneto de la knabino krevas de la sino de Venuso, ĉar magia tornado rapidas por disbati la nomadojn.
  Nataŝa kriis:
  - Gloro al Rusujo Vasilij la Tria!
  Zoya estas ankaŭ en la leporhundo-atako. Eluzis la muelejon per glavoj, hakante kontraŭulojn en sangan viandon. Tiam, kun nudaj piedoj, ŝi ĵetis obuson de la plej mortiga potenco en la mondo. Ĝi estis farita el segpolvo kaj ankaŭ impregnita per pocio, tiel ke du tataraj eskadroj alflugis samtempe. Kaj tiam sovaĝa pulsaro elflugas el la frambocicoj, kaj fritas ĉiujn.
  Kaj kiel fulmo el la umbiliko prenos kaj batos. Kaj ĝi bruligos la viandon ĝis la osto.
  Kaj tiam la kalsoneto de la knabino krevis kaj fajra ondo de detruo eliras el la groto de Venuso.
  Zoya tweetis:
  - Amo kaj morto, bono kaj malbono! Kio estas sankta kaj kio estas peka, ne estas destinite esti komprenata!
  Augustine estas reen en la batalo kiel besto. Ŝiaj kuproruĝaj haroj blovas en la vento kiel standardo sur Potemkin. La knabino atakas, prizorgas la muelejon kaj fortranĉas multajn malamikojn. Tiam ŝiaj nudaj piedfingroj ĵetas nekredeblan donacon de morto. Tuta tatara kavaleriregimento ekflugas en la aeron. Kaj tiam fulmoj de mortiga forto elflugas el la rubenaj cicoj. Ili dissekcas kaj rostas siajn malamikojn vivantaj.
  Kaj tiam pulsaroj erupcias el la umbiliko kun senfina potenco. Kaj bruligu malamikojn kiel verajn muŝojn.
  Kaj kiam io fajra ekbrulas el la ventro de Venuso. Kaj li bruligos la tatarajn rajdistojn sen la plej eta kompato.
  Aŭgusteno kantis, disbatante la kazanajn tatarojn:
  - Rus' ridis kaj ploris kaj kantis! En ĉiuj epokoj, tial ŝi kaj Rus'!
  Svetlana ankaŭ estas dura kaj nevenkebla sur la ofensivo. Tiel li draŝas ĉi tiujn tatarojn. Ĉi tie ŝi efektivigis machaon-ŝokteknikon. Kaj la glavoj plilongiĝis, la kazanaj rajdantoj estis fortranĉitaj. Tiam la knabino prenis ĝin kaj ĵetis bombon de kolosa detrua potenco per siaj nudaj piedfingroj. Ŝi ŝiris la tatarajn batalantojn, kaj grincis:
  - Gloro al la animo kaj al la Patrujo! Ni vivos sub komunismo!
  Kaj el fragaj cicoj kiel lanĉi pulsaron de detruo. Li transflugos kaj la tatarajn rajdantojn tuj kaj brulos.
  Svetlana knaris:
  - Vi estas bonega Rus'!
  Kaj poste io tre detrua, kaj mortiga, kvazaŭ de la umbiliko.
  Sed la plej grava donaco estas kiam la kalsoneto krevas kaj magia cunamo tiam flugas for el la Groto de Venuso. Ĉi tio estas ĝenerale bonega, kaj la knabinoj montris sian plej altan klason.
  Oleg Rybachenko, hakante la tatarojn kaj ĵetante segpolvajn grenadojn al la gastigantoj de la nomadoj, denove fajfis.
  Kaj la korvoj falis sur la razitajn suprojn de la tataraj kapoj. Kaj la nudaj piedoj de la knabo ĵetis mortportantajn donacojn de morto. Detruante tutajn regimentojn de malamikoj.
  Oleg Rybachenko, sentinte plena de entuziasmo, ekkantis;
  Bela patrujo Rusio,
  En ĝi, Vasilij estas tre saĝa reĝo...
  Li iĝos, mi kredas, la Mesio baldaŭ,
  Ĉi tiu Ortodoksa Suvereno!
  
  Vi Vasilij ricevis subtenon,
  De la potencaj rusoj konas la Diojn...
  La malamiko fariĝos fajrobrigado
  Mi ne povas trovi indajn vortojn!
  
  Vi venkis la tatarojn kaj polojn,
  La plej granda suvereno en la mondo...
  Ni volas bonan batalon, kredu min,
  Vi batalas, kavaliro, kaj kuraĝas!
  
  caro Vasilij la montoj ne estas baro,
  Se necese, la Germana Armeo dispremos...
  Granda rekompenco atendas
  La subteno de la patrujo estas la glavo kaj ŝildo!
  
  Vi servas al timinda monarko,
  Ke la granda genio de diversaj landoj...
  Verŝante blankan glason da vodko,
  Ne lasu la drogon iri al via kapo!
  
  Venku viajn malamikojn
  Caro Vasilij, la lumturo de reĝoj...
  Petu Svarog pri pardono,
  Por niaj frenezaj infanoj!
  
  Ni venkos, mi kredas por Rusio,
  Mia lando flugos pli alte ol la montoj!
  Jesuo kun pli alta misio,
  Ke li premos la malamikojn de la Patrujo!
  
  Ni batalis kuraĝe por la reĝo,
  Ĉar la lumo de Dio estas monarko...
  Kaj ili ŝiris la malamikon ŝerce,
  Pelante min en frenezan timon!
  
  Do la Patrujo fariĝu pli bela,
  Kaj Vasilij konkeros la teron...
  Li estas tia granda caro de Rusio,
  Liaj koroj estas kiel monolito!
  
  Ni venkos, mi firme kredas je ĝi,
  Nia plej granda rusa popolo...
  Iluminante la ĉefan ideon,
  Li disŝiros ĉiujn malamikojn de la Patrujo!
  Ĉe la finaj vortoj, la lasta el la tridek mil tataraj rajdantoj estis tranĉitaj. Tiel finiĝis la unua parto de la batalo. Rusaj trupoj gviditaj fare de Dmitrij Ivanoviĉ Rurikoviĉ venkis la tatarojn kaj prenis Kazanon.
  Sed ĝi ne finiĝis tie. Post tia konvinka venko, la rusa armeo decidis moviĝi plu laŭ la Volgo.
  Kaj tiel la rusaj regimentoj malsupreniras al la elfluejo de la granda rivero. Antaŭ ili atendas batalo inter la Nogaja hordo kaj la Astraĥana Ĥanlando.
  Nu, la ses grandaj militistoj denove eniras la batalon, kun la tataraj kaj nogaj armeoj.
  Kiel kutime, ili faligas la nomadajn regimentojn per glavoj, ĵetas grenadojn kaj pizojn kun antimaterio per siaj nudaj piedfingroj. Kaj samtempe ili ankaŭ prenas la knabinojn kaj trafas ilin per fulmo kaj pulsaroj el siaj skarlataj cicoj. Kaj kiel ili pafas laserajn radiojn el la vojo! Kio ĝenerale estas nur bonega kaj bonega!
  Kaj tiam ondoj de tornadoj el la utero...
  Sed ili ne estas la solaj, kiuj batalas ĉi tie. Do Gerda decidis helpi la rusojn kun sia skipo de sorĉistinoj. Ĉi tiuj sorĉistinoj estas brilaj projektistoj. Aparte, ili faris la "Tigro" -2 pezante nur tridek kvin tunojn, konservante la saman dikecon de kiraso, armilaro kaj motoro. Samtempe, la protekto de la tanko montriĝis eĉ pli bona, danke al la grandaj anguloj de la racia kliniĝo de la kiraso kaj la malalta silueto de 1,7 metroj.
  La sorĉistinoj faris aŭton tian. Kaj sufiĉe simpla fabrikebla kaj fidinda. "Tigro"-2 kun tia malalta pezo fariĝis simple terminatoro por ĉiuj tankarmeoj. Ĝia kanono detruas aliulajn tankojn kaj infanterion.
  La batalanto XE-162, kiu estis farita de Albina kaj Alvina - ĉi tiuj knabinoj estas asoj, montriĝis eĉ pli danĝera. Kiel rezulto, la Dua Mondmilito iris alimaniere. Kaj la Tria Reich komencis venki sur la frontoj. Ankaŭ aperis "Tigro"-3, kreita de Gerda kaj ŝia teamo. Tiu tanko pezis 60 tunojn, havis 250 mm alfrontan kirason, 170 mm flankan kirason, 105 mm kanonon, 100 EL longan kaj ses maŝinpafilojn.
  Do la germanaj knabinoj sur tia tanko saltis al la tataroj. Ĉio estas orda. La knabinoj kontrolas la aŭton uzante stirstangojn.
  Jen Gerda premas la butonon per la nudaj piedfingroj, kaj la kuglo elflugas el la kanono kun granda detrua forto. Kaj disŝiras la tatarojn.
  Charlotte pafas poste. Murdinta knabino ankaŭ. Kaj uzas nudajn piedfingrojn. Kaj denove la tataroj ricevas ĝin.
  Sed Christina skribaĉas el maŝinpafiloj. Knabino kun kupro-ora hararo, ankaŭ kun la nudaj piedfingroj de siaj graciaj piedoj, premas la stirstangbutonojn kaj detruas la malamikojn kaj malamikojn de Rusio. Tia batalema knabino ĉi tie.
  Kristina krias:
  - Gloro al la Patrujo de Caroj!
  Kaj Magda senkompate pafas, detranĉas la tatarajn regimentojn kaj premas la stirstangbutonojn ne nur per la nudaj piedfingroj, sed ankaŭ per la skarlataj cicoj, kaj muĝas:
  - Gloro al la nova komunismo!
  La kvar alfrontis la tatarojn tre rapide. Kaj ŝi aktive fikis ilin.
  Kaj Albina kaj Alvina samtempe detruis ĉi tiun armadon el fluga telero.
  Ili premis la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj kaj sendis mortradiojn al la malamiko. Kaj ili laŭvorte pafis la malamikojn.
  Albina premis la levilon per sia rubena cico kaj knaris:
  - Ĉi tio estas tre mojosa! Sed sendu la trabon pli larĝe!
  Alvina disbatis la malamikon per fraga cico kaj agreseme notis, bruligante siajn kontraŭulojn:
  - Estas pliaj! Ni difektos ilin!
  Kaj la knabinoj prenos ĝin kaj krios:
  - Gloro al la malvarmeta Patrujo!
  Do la astraĥanoj kaj nogaj tataroj estis mortigitaj tre rapide.
  Kaj poste la atako kontraŭ Astraĥano mem. Jen kiel unu venko kondukas al aliaj.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova, kune kun ĉi tiu grandduko, translokiĝis al Astraĥano.
  Knabo kaj knabino sturmis ĉi tiun grandan urbon. Ili batalis, denove la rusa armeo alvenis tra la tempokoridoro.
  Kaj denove ili hakis kaj ĵetis la bumerangon per la nudaj piedfingroj. Ĉio iris multe pli facila ĉi tie. Kaj la armeon komandis Vasilij la Tria mem. Kaj lia potenco estis granda. Alvenis ankaŭ la trupoj de la Granda Duklando de Litovio, aŭ pli ĝuste la regimento de princo Glinskij, kiu volis pareniĝi kun la rusa caro Vasilij la Tria, kaj tial venigis la litovojn tien. Ili ĉiuj sturmis ĉi tiun urbon kune.
  Ĉi tie ne estis tiel simple, ĉar la turka sultano sendis konsiderindan armeon, provante vastigi siajn havaĵojn. Sed la armeo de la Granda Duklando de Moskvo estas plena de armea entuziasmo.
  Kaj la infanoj de Terminatoro batalis kaj ĵetis bumerangojn, diskojn kaj stelojn. Oleg Rybachenko eĉ ĵetis paron da obusoj.
  Kun siaj nudaj piedoj, la infanoj ankaŭ ĵetis stelojn akrajn kaj maldikajn, sed kapablajn tranĉi plurajn gorĝojn samtempe.
  Kaj iliaj kruroj estas vere la formado de lerteco, kaj rapida kaj tre sovaĝa forto.
  Kaj kiam knabino ĵetos bumerangon per siaj nudaj fingroj, tio tute ne estos mielo por la malamikoj de la sankta Moskva Rus'!
  La infanoj de Terminator kriis unuvoĉe:
  - Gloro al Vasilij la Tria, la plej granda el la rusaj caroj!
  Kaj kiel ili fajfas... Kaj la korvoj falas sur la tatarajn kapojn, trapikante la suprojn de iliaj kapoj.
  Kaj tiam Nataŝa kaj ŝia teamo batalas. Kiel kutime, kun glavoj kaj skarlataj cicoj. Kaj plie Aŭgusteno uzis magian flamĵetilon, kiu tute fariĝis mortkondamno por la nomada imperio.
  Kaj denove granda venko por la rusa regno.
  Vasilij la Tria estis kronita kun la titolo de caro, kaj estis oficiale rekonita kiel imperiestro. Lia imperio fariĝis grandega. La rusoj ankaŭ komencis penetri en Siberion. Kaj la Krimea Ĥanlando eĉ rekonis sin kiel vasalon de Rusio.
  
  Astraĥano falis kaj rekonis Vasily III kiel ĝia reĝo. Kaj ĝi montriĝis glora kaj sonora venko. Post tio la knabinoj translokiĝis al alia loko.
  Estis jam 1508. Vasilij la Tria prezentis sian kandidatecon por la trono de la Grandduko de Litovio.
  La aŭtoritato de Rusio en tiu tempo estis tiel alta ke la plej multaj litovoj volis rekoni Vasilij la Trian kiel sian reganton. Sed ankoraŭ estis unu plia defianto, kiu ankaŭ havis ĉiujn ŝancojn gajni la tronon.
  Estis lia armeo kaj sin ke Oleg Rybachenko kaj lia teamo devus esti mortiginta.
  Oleg Rybachenko atakis, kurante pli rapide ol gepardo. Liaj akraj glavoj tranĉis multajn litovojn kaj polojn. Kaj post tio la knabo ĵetis grenadon per la nudaj piedfingroj, kaj disŝiris la armeon de sia rivalo Vasilij la Tria.
  La senmorta knabo kantis:
  - Gloro al Rus' en ĉi tiu vivo! Ni regos sub komunismo!
  Kaj tiam li liberigos fulmojn el sia umbiliko ĉe la litovaj partoj kaj disŝiros ilin.
  Kaj fajfi. Korvoj falas kaj trapikas la suprojn de litovaj kapoj.
  La knabino tranĉis la muelejon per siaj glavoj. Tiam ŝi prenis ĝin kaj ĵetis per siaj nudaj piedoj tutan bombon el segpolvo, disŝirante batalionon da solduloj.
  Kaj tiam li prenos ĝin de la umbiliko kaj liberigos fulmojn, kaj bruligos ĉiujn malamikojn.
  Margarita ankaŭ fajfas kaj faligas la korvon.
  Kaj li kukas:
  - Gloro al nia libera Patrujo!
  Jes, senmortaj infanoj batas malamikojn laŭbezone.
  Sed sorĉistinoj ankaŭ ne estas malfortaj. Kaj el skarlataj cicoj ili sendas fulmojn, kaj per siaj nudaj piedoj ili ĵetas mortodonojn. Kaj ĝenerale, ĝi ne estis bagatela ŝerco kiu estis dividita. Kaj el la umbilikoj flugas tiaj sovaĝaj fulmoj, kaj la malamikoj de Rusujo cindroj.
  Sed la knabino, sen pripensi dufoje, prenis ĝin kaj sendis tornadon el la utero de Venuso, igante ŝiajn naĝkustojn krevi. Kaj tio estas mojosa!
  Tiam ĉiuj kvar knabinoj demetis sian kalsonon kaj liberigis agreseman fluon de magia cunamo el la groto de plezuro, finante la Litvinojn.
  Kiel rezulto, la restaĵoj de la litova armeo forbrulis.
  Kaj nun Vasilij la Tria povis fariĝi Grandduko de Litovio. Tamen ĉi tiuj ankoraŭ estas floroj. Ekzistas ankaŭ Pollando, kiu ne estis konkerita. Nu, plifortiĝinte en 1512, grandega rusa armeo moviĝis al Varsovio kaj Krakovo.
  En la decida batalo, Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova, kune kun kvar knabinoj, denove estas en batalo. Kaj kiel ĉiam, ili tranĉis siajn malamikojn per longformaj glavoj. Ili ĵetas grenadojn per siaj nudaj piedoj. Kaj kun skarlataj cicoj ili ŝprucas fulmojn. Kaj eĉ sen pensi pri tio, pulsaroj pafas el niaj umbilikoj. Kaj, kompreneble, la ventro de Venuso en belulinoj funkcias centprocente.
  Kaj kiam ĉiuj samtempe fajfas, tiam en tiu momento multaj miloj da korvoj svenas kaj falas sur la suprojn de la poloj kaj soldulaj trupoj.
  Sed ili ne estas la solaj, kiuj draŝas la polojn.
  Kvin rusaj komsomolaj knabinoj alvenis sur la IS-7.
  Kaj ankaŭ ili ni draŝu la polojn.
  Ok maŝinpafiloj tuj estis pafitaj supren, kaj kiel la polaj soldatoj estis falĉitaj. Kaj tiam Anyuta premis la levilon per siaj skarlataj cicoj.
  Kaj ŝi kuis je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la potenca sovetia kaj stalina patrujo!
  Alenka, la ŝipanestro, premis sian purpuran cicon sur la stirstangobutonon, pafis al la stangoj kaj grumblis:
  - Gloro al la Sankta Patrujo!
  Aŭrora, ĉi tiu ruĝhara diablo fikita per rubenaj cicoj. Kaj ŝi eksaltis:
  - Gloro al la Patrujo de amo!
  Kaj ŝi ŝiris multajn polojn.
  Maria ankaŭ trafas siajn malamikojn. Kiel ili estos disŝiritaj en fragmentojn. Kaj maŝinpafiloj estingas malamikojn el Pollando.
  La knabino muĝas:
  - Gloro al la nova komunismo!
  Kaj ŝiaj fragaj cicoj agas, elsendante ŝargojn.
  Kaj la olimpikoj de poloj draŝas. Kaj li uzas fragajn cicojn, kio estas tre, tre efika.
  Jen la ekstermado de la poloj.
  Tiel, la alteriĝotrupoj de la falintaj soldatoj laboras kolektive. Kaj preskaŭ ĉiuj knabinoj, nur unu senmorta knabo Oleg Rybachenko.
  Sed tiu ĉi ulo fajfas tiom, ke la korvoj, falante, faligas milojn da poloj.
  La batalo eksplodis per unu spiro. Varsovio estis prenita tuj. Kaj tiam la rusaj soldatoj prenis Krakovon... Tiel procedis la kunveno de la slavoj.
  En 1514, Vasilij la Tria prenis Orientan Prusion. Ĉi tie Oleg Rybachenko batalis nur kune kun Margarita Korshunova. La malamiko estas multe pli malforta, kaj vi ne bezonas multe da helpo. Krom se vi nur prenos la fortikaĵurbon de Koenigsberg. Ĉi tie ĉi tiu paro da infanoj de Terminator faris bonegan laboron.
  Kaj denove ili uzis glavojn kaj ĵetis grenadojn per la nudaj piedoj.
  Kaj Rusio prenis de la germanoj, kiuj estis venkitaj ĉiujn terojn ĝis la Oder.
  Vere, en 1516 granda germana armeo, benita de la Papo, translokiĝis al Rus.
  Nu do. Knabinoj nun havas la ŝancon labori en paralela universo. Cetere kolektiĝis granda armeo - ducent mil soldatoj el la tuta Eŭropo. Unu ruso ne povas elteni ĉi tion. Sed kial ekzistas fremdaj ratioj?
  Kompreneble, por ke rusaj terminatoraj militistoj kaj sorĉistoj kaj sorĉistinoj havu materialon, sur kiu plenumi siajn heroajn agojn.
  Kaj estas bonege kiam estas loko en la mondo por heroaĵo.
  Oleg Rybachenko, ĉiukaze, ne maltrafis ĝin.
  Kompreneble, la infanoj de Terminator Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova partoprenis en la bataloj.
  Per siaj nudaj, infanecaj piedoj ili ĵetis ĉion akran kaj trapikan tiel fervore, ke la Livoniaj trupoj multege mortis.
  Krome, la infanoj ankaŭ pafas precize el kanonoj.
  Oleg la terminator-knabo pafis kaj ĵetis mortigan donacon per siaj nudaj piedoj.
  Disigis la kontraŭulojn kaj grincis:
  - Mi estas la enkorpiĝo de detruo!
  Kaj la knabo ekscitiĝos kaj muĝos:
  - Mi estas la filo de la granda reviviĝo!
  Margarita, tiu ĉi mojosa knabino, ankaŭ lanĉos la murdinton per siaj nudaj piedfingroj, kaj grincos:
  - Mi estas filino de la grandaj diinoj de neniigo!
  Kaj denove la infanoj ridas kaj nudigis la dentojn. Kaj tiam ili flugos supren al la fortikaĵo. Kaj tiel ĉiuj estos dehakitaj. Ili ne havas glavojn, ili nur havas helicojn. Kaj ili ekstermas la germanojn, francojn kaj aliajn soldatojn de la soldularmeo sen kompato.
  La knabo kaj knabino estas ĉiuj nudpiedaj, eĉ en la neĝo. Kaj ili senmortaj infanoj eĉ ŝatas ĉi tion!
  Kial ne? Kial tiuj infanoj, kiuj havas korpojn pli rapide ol iu ajn besto, kaj kompreneble ne povas pardoni aŭ malsaniĝi, bezonas ŝuojn?
  Natasha ankaŭ batalas kun la sovaĝa kolerego de tigrino. Kaj per glavoj li kuros la muelejon, kaj per nudaj piedoj li lanĉos la donacon de la morto. Kaj el la skarlataj cicoj li prenos ĝin per fulmo kaj batos ĝin.
  La solduloj prenos ĝin kaj rostos ĝin vivanta
  Sed la umbiliko elsendas verajn kaj nekompreneble brulantajn radiojn de morto.
  Kaj konklude, tornado de morto elverŝas el la utero de Venuso.
  La knabino muĝas:
  - Gloro al la Patrujo de neflekseblaj reĝoj!
  Zoya ankaŭ estas en agresema batalo kaj draŝas siajn malamikojn per glavoj. Estas kiel detranĉi ilin per rikoltilo. Kaj per la nudaj piedfingroj li sendas donacojn de neniigo. Kaj fulmo trafas el la umbiliko. Kaj nun ŝiaj fragaj cicoj elverŝas kiel pulsaroj.
  Kaj kiel la ventro de Venuso elĵetos provizon de detruo kaj morto.
  La militisto krias:
  - Gloro al la rusaj caroj!
  Augustine ankaŭ batalas kiel Terminatoro. Do la knabino pafas ion brulantan el la rubena cico. Sed la umbiliko liberigos fulmon, fritante la soldulojn. Kaj viaj nudaj piedfingroj pereos al potencaj pulsaroj de flamo.
  Kaj el la utero de Afrodito elflugos cunamo de detruo kaj brulanta magio.
  Aŭgusteno kantis:
  - Mi estas ruĝhara, malvarmeta kaj nudpieda en la neĝo!
  Ankaŭ Svetlana furioziĝis. Kaj denove, ni uzu la glavojn por mueli la muelejon unue. Kaj tiam kun nudaj piedoj donaco de kompleta detruo. Kaj tuta regimento de germanaj solduloj flugis supren de la eksplodo de la neniiga bombo. Kaj tiam de la umbiliko ĝi batos kiel fulmo, nenie pli mortiga.
  Sed el la ventro de Venuso elverŝos tornado de la plej sovaĝa neniigo. Kaj ĝi forviŝos kelkajn regimentojn en karbigitajn karbojn, kiuj estas miksitaj kun ostoj.
  Ĉi tio estas tre perforta reproduktado de la energio de la mondo.
  Jes, la ses aktive laboris.
  Oleg Rybachenko fajfas pli kaj pli laŭte. Kaj korvoj kaj aliaj vulturoj daŭre verŝas malsupren sur la soldulojn. Unu trinkejo mortigas kvin aŭ ses batalantojn.
  Jen kion faras la diabla brigado sendita de la rusaj dioj.
  Oleg Rybachenko kantis;
  Stelofalo kaj la bruego de fulmo.
  Tondroŝtormoj selas la ĉevalojn,
  Sed paco fluas kviete super la tero
  Monaĥejoj.
  
  Kaj supre de la grizaj nuboj
  Bluaj falkoj altecoj.
  Jen, sub la kovro de la ĉielo
  Ni naskiĝis.
  
  La frosto lekas la spuron de la cervo,
  Postkuras predon la tutan tagon
  Sed tenas la malvarmon en kontrolo
  Fumo el vilaĝoj.
  
  Neĝoŝtormo balais la neĝblovojn
  Filino de blankdenta vintro.
  Ĉi tie, en la rando de neĝo
  Ni kreskis.
  
   Ni estas konsumitaj de la semo de la hordo,
   Ni estas premataj de la jugo de la malfidela,
   Sed ĝi bolas en niaj vejnoj
   Ĉielo de la slavoj.
  
   Kaj de la bordoj de Peipus
   Al la glacia Kolyma.
   Ĉio ĉi estas nia tero!
   Estas ni ĉiuj!
  
  Hakiloj estas forĝitaj super la monteto,
  Tranĉi sovaĝajn kapojn
  Sed la homoj mem sonorigas sian ĉenon,
  rusa parolado.
  
  Kaj de la bosko ĝis la steloj
  La Blanka Armeo leviĝas.
  Ĉi tie sur la indiĝena flanko
  Ni mortos!
  Ne, Oleg Rybachenko ne tre ŝatis tiajn kantojn. Sed aliflanke, grandega armeo de soldulaj papaj trupoj el la tuta Eŭropo estis preskaŭ tute venkita. Kaj ili kuras por savi la viktimojn de la neforgesebla surteriĝo.
  Kaj mi prenos la knabinojn kaj tuj liberigos gasojn de la kvina punkto kaj dekoj da miloj da kontraŭuloj de Rusio mortos pro ĉi tiu veneno.
  Kaj la rusaj regimentoj pluiris. Nun ili jam sturmas Berlinon. Kaj tie estas la Imperiestro de Germanujo mem kun granda armeo.
  La plej malfacila afero estas, ke Natasha kaj ŝia teamo intence malfruis, kaj la senmortaj infanoj devas batali sole. Sed ĉi tio faras ĝin eĉ pli interesa.
  Oleg kaj Margarita rapide rapidis, kaj flugis supren al la muro kaj efektivigis muelejojn, dehakante kvin aŭ ses germanajn soldulojn.
  Tiam ili komencis dehaki la kontraŭulojn kaj lanĉi ilin, terenbatante dekduon da kavaliroj kaj militistoj.
  Kaj ili falis kaj kolapsis.
  La knabo kaj knabino batalis kiel titanoj. Ili distingiĝis pro sia lerteco, kaj iliaj glavoj faris dek kvin svingojn en sekundo. Kaj tiel ili faligis la malamikon. Kaj la infanoj kaj la armiloj estis specialaj: glavoj kaj sabroj samtempe, kaj ili tranĉis preskaŭ ajnan metalon kaj karnon.
  Oleg svingis grandan papilion, detranĉis dekduon da kontraŭuloj samtempe kaj muĝis:
  - Mi estas grandega motorskotero!
  Kaj denove la knabo estas en freneza atako.
  Kaj jen la knabino ĵetas granaton per la nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Nia Patrujo estas glora, Denaska Fidela, Ortodoksa! Kaj ni povos venki ĉiujn germanojn, kaj Berlino estos sub Rusio!
  Kaj denove la junaj, senmortaj militistoj atakas. Kaj ili batalas kun furioza frenezo. Ili enhavas sovaĝan kaskadon de ideoj kaj freneza energio.
  Juna paro sur la atako. Kaj germanaj kaj soldatsoldatoj falas sub siaj batoj. Kaj la batalantoj, kiuj ricevis senmortecon kaj ellaboras sian eternan vivon, multe amuzas.
  Oleg, fortranĉante la germanan soldulon, muĝis:
  - Cent, post cent, regimento post regimento! Rusaj kavaliroj tranĉis per glavo! Mi kredas, ke venko venos baldaŭ! Ni malfermas gloran konton!
  Margarita ĵetis per la nudaj piedfingroj akre lanitan diskon kaj kantis:
  - Kolovrat! Evpatij Kolovrat!
  Ankaŭ Oleg Ribaĉenko, ĉi tiu eterna knabo, ĵetis diskon per sia nuda, infaneca, sed tre forta piedo kaj kantis:
  - Defendanto de la Patrujo! Perunov soldato!
  Margarita, daŭre hakante, kantis:
  - Kolovrat! Evpatij Kolovrat!
  La knabo, faligante siajn malamikojn, siblis:
  - La Herooj de Rus' sonorigas la alarmon!
  Tiel batalas heroaj infanoj - grandaj herooj! Ili havas pasion kaj forton por tuta legio.
  Aŭ eble dek legioj! Rigardante ilin, la ceteraj soldatoj estis kuraĝigitaj kaj komencis rapidi trans la murojn de Berlino.
  Oleg, detranĉante la germanojn, muĝis:
  - Por caro Vasilij la Tria!
  Kaj kiel li ĵetos akre akrigitan diskon, kiel li fortranĉos dekon da kontraŭuloj de Rus'.
  Kaj denove la papilio turniĝos, sekvate de la muelejo. Detranĉante dekduon samtempe. Kaj tiam la knabo enprenas ĉion kaj piedbatas la dukon en la mentonon per sia nuda kalkano.
  Li flugos kaj plofos rekte en kaldronon da bolanta rezino.
  Oleg Rybachenko kriis:
  - Nu, al la diablo kun vi!
  Margarita prenis bumerangon per la nudaj piedfingroj, detranĉis kvin germanajn soldulojn kaj muĝis:
  - Gloro al la patrujo de caro Vasilij!
  Oleg Rybachenko entuziasme konfirmis:
  - Gloro al Sankta Rusujo!
  Margarita, faligante la germanojn, siblis:
  - Ĉi tio ankoraŭ ne estas Rusio, sed Moskvio!
  Signifa parto de la muro jam estis kaptita de rusaj soldatoj. Ili jam penetras en la urbon mem.
  Grandduko Vasilij trovis sin iom en la ombro pro sia granda filo Ivano la Terura.
  Sed en la reala historio, Berlino ne submetiĝis al li. Kaj nun la infanoj reverkas kaj aldonas tion, kion iliaj rusaj prapatroj ne faris.
  Oleg Rybachenko detranĉis kvar kapojn per unu bato. La knabo tiam ĵetis la bumerangon per siaj nudaj piedfingroj. Li faligis sep pliajn batalantojn kaj kriis:
  - Ili iel veturis en la ĉerkon, kaj la plej forta demonio,
  Li volis mordi mian kolon, sed li montriĝis ĉasaĵo!
  Kaj la juna militisto koleras...
  Margarita turnis la ŝraŭbon kaj knaris:
  - Mi estas kobro preta por salti!
  Kaj denove li lanĉos mortigan bumerangon per siaj nudaj piedfingroj. La knabino, ne necesas diri, estas kiel la plej mojosa diino.
  La plej granda parto de Berlino jam estis kaptita. Kuraĝaj infanoj sturmas la palacon de la Supera Imperiestro de Germanio. Ili estas plenaj de kolero kaj sovaĝa ekscito. Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova estas Terminator-infanoj. Kaj ĉiu el iliaj svingoj, kaj ili tre ofte svingiĝas, estas novaj kadavroj!
  Oleg Rybachenko, batalante, rimarkis:
  - Sed ĉi tiu batalo povas multe ŝanĝiĝi!
  Margarita konsentis:
  - Josif Stalin konkeris Berlinon nur en la dudeka jarcento! Kaj nun lia malproksima prapatro Dmitrij Ivanoviĉ konkeros ŝin!
  La knabo ĵetis bumerangon per siaj nudaj piedfingroj. Li tranĉis la gorĝojn de kvin germanoj kaj bojis:
  - Por Granda Rus' kaj la ĉielo de la slavoj!
  Margarita memfide konfirmis:
  - Por la Plej Granda Imperio!
  Kaj la knabino ankaŭ ĵetis akre klinitan klingon per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ŝi tranĉis multajn kavalirojn kaj simplajn militistojn, kaj hakis kiujn. Ŝi estas tia militema beleco.
  Tio estas vere bonega Margareta. Por la senmorteco, ŝi jesis iĝi knabino, forlasante sian plenkreskan korpon, kaj esti vendita en sklavecon. Sed tiam ŝi akiris tian superhoman forton! Kaj kredu min, kompreneble, ĝi estas bonega ankaŭ por ŝi!
  La knabino batalas kaj la knabo batalas kaj la malamikoj falas. Ili estas rompitaj kaj malfortigitaj.
  Do la kuraĝaj infanoj rompas en la tronĉambron, kie troviĝas la Supera Germana Imperiestro.
  Li provas foriri, sed la knabo ĵetas stelon per sia nuda piedo kaj trapikas la malantaŭon de la kapo de la imperiestro. Tiu, kiu estas trapikita, falas kaj mortas...
  Tiam la infangardistoj ekstermas la ceterajn germanojn. Tamen, ĉi-lasta, perdis sian majstron, deĵetas iliajn armilojn kaj kapitulacas.
  Jen kie Berlino falis.
  La tuta vojo al Elbo, la urboj nun fariĝis rusaj. Tamen ĉi tio ne estas la fino.
  La rusa armeo pretas pluiri... Sed tio estos alia historio. Tamen, nun Vasilij la Tria decidis ne iri pli okcidenten, sed konkeri Livonion, kiu pendis en la rusa malantaŭo kaj fariĝis danĝera kaj agresema.
  
  
  Darth Vader kaj la glavo de la samurajo
  Sed se Darth Vader kaj Ahsoka Tana, lia partnero, estus finiĝintaj dum la milito inter Rusio kaj Japanio! Tie ili estas bezonataj!
  Darth Vader kaj Ahsoka Tana, armitaj per lumglavoj, alteriĝis sur Monto Alta. Estis la alteco de la sturmo. La japanoj ĵetis preskaŭ ĉiujn siajn disponeblajn fortojn en la atakon. La nigra sinjoro portis kirason. Ambaŭ liaj manoj tenis lumglavojn. La potenca militisto prizorgis la muelejon, kaj tuta dekduo da samurajaj militistoj, distranĉitaj, falis en la novembran koton.
  Ahsoka Tano saltis kaj turniĝis, detranĉante la japanojn kaj fajfis:
  - Daŭrigu ĝin!
  La Padawan-knabino estis agresema kaj ekstreme batalema.
  Darth Vader denove tranĉis kaj muĝis:
  - Por la granda spaca mondo!
  Disŝiritaj pecoj de homaj korpoj disiĝis en ĉiuj direktoj.
  Ahsoka Tano ankaŭ tranĉis per siaj glavoj, tratranĉis ŝiajn kontraŭulojn, kaj tiam, per sia nuda knabineca piedo, ĵetis etan pizon kun antimaterio.
  Ĝi eksplodis kun surdiga forto, kaj disŝiris tutan batalionon da militistoj de la Lando de la Leviĝanta Suno.
  Kaj ŝi knaris:
  - Por kosma inteligenteco!
  Darth Vader faris papilion per siaj glavoj, tranĉante la samurajon kaj murmuris:
  - Por la grandaj atingoj de la imperio!
  Post kio la lumglavo de la nigra sinjoro ŝvebis en la aero. Li klakis per la fingroj, kaj tuj cent japanaj soldatoj kaptis siajn gorĝojn kaj komencis sufoki en la nevidebla sufokado de la malluma flanko de la forto.
  Ahsoka denove ĵetis etan pizon kun antimaterio per sia nuda piedo, kaj disŝiris tutan regimenton de samurajo per ĝi.
  Oni devas rimarki, ke unu gramo da antimaterio estas la potenco de detruo kiel de du atombomboj ĵetitaj sur Hiroŝimo. Kaj pizoj la grandeco de papavsemoj krevas kiel vakubombo.
  Kaj Ahsoka havas tutan sakon da ili.
  Ĉi tie la nuda kalkano de la knabino ĵetas alian donacon de detruo, kaj fajra brilo ekflamas, englutante kaj bruligante multajn centojn da samurajoj samtempe.
  Darth Vader denove klakas per la fingroj, kaj jam duonmil japanaj soldatoj komencas tordiĝi, premitaj de la garrotoj de sovaĝa, malhela forto.
  Ahsoka Tano, kun siaj nudaj piedfingroj, elĵetis alian parton de la materialo kaj knaris:
  - Por la superregado de bono!
  Darth Vader denove svingis siajn glavojn tra la muelejo, liaj lumglavoj etendiĝis cent metrojn, detranĉante amason da japanoj atakantaj Monton Alta kaj muĝis:
  - Ne por la malluma flanko de potenco!
  Ahsoka Tano denove ĵetis etan pizon kun antimaterio per sia nuda kalkano. Ŝi ŝiris kaj bruligis tutan taĉmenton da japanaj batalantoj, kaj kriis, elmontrante la dentojn:
  - Por la Grandeco de nia imperio de severa boneco!
  Darth Vader denove prizorgis la muelejon per siaj longformaj glavoj, kaj liberigis fajron el sia buŝo. Ducent samurajo ekbrulis tuj.
  La nigra sinjoro muĝis:
  - La vizaĝoj de la Ĵedajo estas ŝvelintaj,
  Imperio naskiĝos denove!
  La potenco de lumo ne savas,
  Vi pereos Jedi!
  Ahsoka Tano ankaŭ prizorgis la muelejon per siaj glavoj, kaj per la nudaj piedfingroj de ŝiaj graciaj piedoj ĵetis donacon de antimaterio. Ŝi bruligis multajn japanojn kaj knaris:
  - Neniu haltigos nin, nenio venkos nin!
  Kaj denove la nuda kalkano de la knabino ĵetos pilkon de neniigo. Kaj tiom da japanaj batalantoj brulos. Almenaŭ tuta regimento.
  La knabino pepis:
  - Japanio kaj Rusio - nova misio!
  La nigra sinjoro denove strangolas milojn da samurajo kun malhela potenco. La kugloj ne trafas la paron da batalantoj kovritaj de forto. Dume, ili ekstermas la militistojn de la Imperio de la Leviĝanta Suno per glavoj kaj aliaj aparatoj.
  Jen denove Darth Vader prizorgas la muelejon, li tuj detranĉis tiom da japana viando kaj muĝis:
  - Por imperiestro Palpatine!
  Ahsoka ĵetis la donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Por Luke Skywalker!
  La nigra sinjoro respondis kolere:
  - Luko ne estas inda esti mia filo!
  Ahsoka faris alian muelejon, detranĉis amason da japanoj kaj respondis:
  - Kaj kiu estas inda? Ni ĉiuj estas malvirtaj laŭ sia maniero!
  Darth Vader tranĉis per siaj glavoj, kaj denove klakis la fingrojn, rompante la kolojn de la trupoj de la Imperio de la Leviĝanta Suno, kaj muĝis kiel tigro:
  - Mi ne estas nur kanajlo, mi estas granda kanajlo!
  Ahsoka denove tranĉis siajn glavojn kaj knaris:
  - La forto estu kun ni!
  Kaj la nuda, ronda kalkano de la knabino cedis lokon al alia pizo de detruo.
  La japanoj falis laŭvorte en vicoj. Iliaj kapabloj malpliiĝis je katastrofa rapideco. Montriĝis ne la plej saĝa ideo ŝtormi la monton Vysokaya per ĉiuj viaj fortoj, kiam tie estas du tiaj superbatalantoj. Nudpieda, tre bela kaj batala Ahsoka kaj la nigra sinjoro en nepenetrebla kiraso.
  Do Darth Vader ĵetis la pizon de la morto per siaj gantitaj fingroj, disŝirante la japanajn soldatojn.
  Ili falis de la batoj de la nigra sinjoro, kvazaŭ terenbatitaj. Sed tiam la tria batalanto aliĝis al ili. Nu, kompreneble, Princino Leia. Ĉarma knabino en sklava bikino kaj kun glavoj.
  Do ŝi ĵetis pizon de morto per siaj nudaj piedfingroj, disŝirante la samurajon en malgrandajn, ŝiriĝintajn, sangajn fragmentojn. Kaj ŝi kantis ridante:
  - Kaj la malamika grego flugis al la tero,
  Sub la premo de forto kaj glavoj!
  En la manoj de princino Leia, du lumglavoj fulmis, kaj ili etendiĝis kaj tranĉis ĉe la japanaj batalantoj atakantaj Monton Vysokaya.
  Ili tranĉis ilin en brasikon.
  Leia elmontris siajn dentojn kaj kukis:
  - Gloro al la ideoj de kosma komunismo!
  Kaj la nuda kalkano de la princino en bikino ŝajnas ĵeti ion ekstreme murdan kaj detruan.
  Brilo ekflamis, kaj amaso da samurajo estis tuj bruligita kaj karbigita.
  Ahsoka Tano ankaŭ tranĉis per siaj glavoj, kondukante sovaĝan kaj rapidan muelejon. Fortranĉu la mallumon de la japanoj. Tiam ŝiaj nudaj piedfingroj de ŝiaj graciaj piedoj lanĉis alian pizon de detruo. Ili forbruligis multajn malamikojn.
  La padavana knabino balbutis:
  - Por belaj knaboj!
  Kaj ŝia nuda kalkano forlasis la pizon de kompleta neniigo. Kaj tiom da japanoj estis detruitaj samtempe.
  La Nigra Sinjoro etendis siajn ruĝajn lumglavojn je tricent metroj, tranĉante la japanojn. Ĉi tio estas tre efika tekniko. Kiom da batalantoj de la Imperio de la Leviĝanta Suno mortis kaj estis distranĉitaj.
  Darth Vader muĝis, liberigante pulsaron de kolosa, detrua potenco el sia buŝo:
  - Neniu kuraĝas rezisti la volon de la imperio!
  Princino Leia, kun siaj nudaj piedfingroj, lanĉante diskon, kiu fortranĉis dekojn da samurajoj, grincis:
  - Neniu iam!
  Ahsoka Tano prizorgis la muelejon per siaj glavoj, detranĉante la japanajn batalantojn, kaj per sia nuda, knabineca kalkano ŝi donis en donacon de detruo, knariante:
  - Gloro al cara Rusujo!
  Darth Vader klakis per la fingroj, rompante la kolojn de mil japanaj soldatoj per la energio de malhela forto, kaj muĝis:
  - Gloro al la Imperio!
  Ahsoka Tano denove tranĉis siajn glavojn kaj knaris:
  - Kaj al ni nepereema gloro!
  Sed tiam aperis tria knabino, kvara militisto. En ĉi tiu kazo, la nepino de la imperiestro Princino Rei! Ŝi ankaŭ estas nudpieda kaj en bikino. Fakte, ĉiuj tri knabinoj uzas siajn krurojn sufiĉe aktive en batalo, kaj ŝuoj nur malhelpas. Kaj se viaj piedoj estas nudaj, tiam bikino estas sufiĉe taŭga. Krome, ĝi helpas uzi magian potencon pli efike.
  Princino Rey prenis ĝin kaj liberigis la pulsaron per siaj nudaj piedfingroj, disŝirante la japanajn soldatojn en malgrandajn pecetojn.
  Tiam ŝi ŝpinis siajn glavojn, tranĉante armeon da samurajo en ŝiriĝintajn pecojn da viando. Kaj ŝiaj lumportiloj estas tiel longaj kaj povas tranĉi ajnan metalon.
  Princino Rey muĝis:
  - Por imperio, kiu ne havas nomon!
  Kaj la nuda kalkano de la knabino cedis lokon al la mortiga forto de pizo kun infera antimaterio.
  Ahsoka Tano knaris, rikanante sian vizaĝon agreseme:
  - Nia imperio estas justa!
  Kaj la nudaj piedfingroj de la knabino ellasos la detruon de la diabla donaco.
  Princino Leia, ĉi tiu bela militisto en bikino, prenis kaj fikis la malamikon, tenante muelejon, kaj knaris:
  - Por la grandeco de la senfina imperio!
  Kaj la nuda, ronda, rozkolora kalkano de bela knabino ĵetis donacon de murda potenco, el kiu du regimentoj de samurajaj trupoj tuj iris al la submondo.
  La nigra sinjoro, klakante la fingrojn kaj la animon de la japanoj, tute logike rimarkis:
  - Ne ekzistas pli granda kuraĝo ol venki indan kontraŭulon!
  Kaj la glavoj de Darth Vader turniĝis kaj tranĉis tiom da samurajoj per siaj kapoj, ke ili komencis senti timon.
  Princino Rey turnis siajn glavojn kaj etendis ilin al pli granda distanco, tranĉante ŝiajn kontraŭulojn.
  Kaj tiam ŝiaj nudaj piedfingroj de ŝiaj graciaj piedoj ĵetis ion ege murdan kaj detruan - kvin pizojn samtempe. Kaj ili liberigis tornadon, kiu vere ne donis ŝancon al savo. Post kio la knabino agreseme grumblis:
  - Por atingoj de la plej alta ordo!
  Princino Leia ankaŭ donis al la malamiko donacon de kompleta detruo per sia nuda kalkano. Tiam la knabino diagonale tranĉis la kapojn per siaj glavoj kaj grincis:
  - Por estonta forto!
  Ahsoka ne staris dum ceremonio. Per la nuda piedo li ĵetis pli grandan pizon. Ĝi disŝiris tri regimentojn de la japana armeo. Ŝi bruligis nubon da samurajo kaj tranĉis ilin per glavoj. Krome, la knabino ankaŭ kraĉis ekstreme mortigan pulsaron el malantaŭ sia buŝo.
  Kaj kraĉis fajran donacon:
  - Por la reĝaj ĉambroj!
  Princino Rei estas sur la atako denove, kaj ŝiaj glavoj tranĉitaj kun terura kaj mortiga forto. Kaj nudaj piedoj ĵetis dekduon da pizoj. Laŭvorte bruligis tuta regimento de samurajaj trupoj.
  Darth Vader finfine klakis la fingrojn de ambaŭ manoj. Miloj da korvoj falis sur la kapojn de japanaj soldatoj, trarompante la suprojn de iliaj kapoj. La nigra sinjoro rimarkis kun kontenta rigardo:
  Ŝajnas, ke ni haltigis ilin! Gloro al la spaca imperio
  La japana atako sur la monto Vysokaya finfine sekiĝis. Kvar batalantoj kun superpotencoj de Stelmilito mortigis pli ol cent mil soldatojn kaj oficirojn de la Imperio de la Leviĝanta Suno. Multaj hakitaj kaj bruligitaj kadavroj disŝutis ĉiujn alirojn al Monto Vysokaya.
  Darth Vader diris kontente, malŝaltante siajn lumglavojn kaj kaŝante ilin en sia zono:
  - Ni faris bonegan laboron! Nun Japanio ne tuj povos kolekti novajn fortojn por la sturmo!
  Ahsoka Tano logike notis:
  - La samurajo havas ankoraŭ multajn trupojn, ili ankoraŭ havas potencan floton!
  Princino Leia konsentis kun tio:
  - Certe! La plej grava afero estas la floto! Dum Japanio havos la avantaĝon surmare, ĝi batalos!
  Princino Rey sugestis:
  - Do ni ataku la malamikon surmare! Ni havas glavojn kaj ni povas ŝvebi super la akvo!
  Darth Vader konsentis:
  - Prave! Ni ataku la malamikan floton! Ni devas plenumi la mision ĝis la fino!
  Ahsoka Tano ridis kaj lekis ŝiajn lipojn feliĉe.
  - Mi amas sinkantajn ŝipojn!
  La kvar militistoj aliris la aeron. Ili turnis sin de la monto Vysokaya kaj flugis al la maro. La eskadro de Togolando ĵus alproksimiĝis al Port Arthur.
  Potenca floto, dek du batalŝipoj, multaj krozŝipoj kaj destrojeroj.
  La japana floto, multnombra kaj bone ekipita en tiu tempo, jam estis videble supera al la rusa eskadro en Port Arthur. Estas vere, ke la armeo de Roĵdestvenskij rapidis el Baltiko. Kaj se tiu ĉi citadelo estus elteninta ĝis ŝia alproksimiĝo, tiam la aferoj de la samurajo ne estus tiel rozaj. Tamen eĉ nun ili havas problemojn.
  Precipe kiam kvar super cool militistoj flugis super la marsurfaco.
  Ahsoka eĉ kantis kun ĝojo:
  - Mara surfo, mara surfo,
  Ne foriru, restu ĉe mi!
  Princino Leia, skuante siajn nudajn, knabinetajn krurojn dumfluge, daŭrigis:
  - Marmoleo! Mara moleo!
  Estas tempo adiaŭi krie!
  Princino Rei volonte konsentis:
  - Kaj feliĉo, kia jaro,
  Iru al kosmovojaĝo!
  Jen la unuaj batalŝipoj antaŭen. Darth Vader svingis siajn glavojn, la laserradioj plilongiĝis, kaj tratranĉis la unuajn du ŝipojn. Ili disiĝis kaj komencis sinki.
  La nigra sinjoro diris kun rido:
  - Ni detruos vin!
  Princino Leia prenis ĝin kaj ankaŭ tranĉis ĉe la japanaj ŝipoj, dividante ilin en duono.
  Tiam la knabino ĵetis pizon de neniigo, kiu disŝiris la krozŝipon en pecojn kaj knaris:
  - Por la venka parado!
  Ahsoka Tano ankaŭ tranĉis la malamikon per ŝiaj nudaj piedfingroj, kaj frakasis la armadelon. Kaj tiam ŝi svingis siajn lumglavojn, tratranĉante la japanajn flotegojn.
  Kaj ŝi pepis:
  - Por aerakrobatiko!
  Kaj Princino Reĝo prenis ĝin kaj hakis la malamikojn. Ankaŭ sub ŝiaj batoj, ŝipoj estas tranĉitaj kiel butero per tranĉilo.
  La nepino de Palpatine prenis kaj ĵetis pizon per siaj nudaj piedfingroj, eksplodigante japanajn vazojn kaj kantis:
  - La ŝipoj sinkas al la fundo,
  Kun ankroj, veloj...
  Kaj tiam ili estos viaj
  Oraj kestoj!
  Oraj kestoj!
  Ahsoka Tano, tratranĉante la japanojn per lumglavo per unu svingo, daŭrigis la ĉanton:
  - La ŝipoj estas rompitaj,
  Kestoj estas malfermitaj!
  Pluvas smeraldoj kaj rubenoj!
  Kaj la knabino ankaŭ ĵetis pizon da antimaterio per siaj nudaj piedfingroj.
  Princino Leia ankaŭ tranĉis per siaj lumglavoj, tranĉante la ŝipojn en ĉifonajn pecojn.
  Kaj daŭre kantis;
  Se vi volas esti riĉa
  Se vi volas esti feliĉa...
  Vader restu kun ni
  Vi estos nia reĝo!
  Vi estos nia reĝo!
  Kaj la nuda piedo de la knabino denove ĵetas la produkton de tuta neniigo, tratranĉante la ŝipon.
  La japanoj provas pafi al la kvar, sed vane. Iliaj kugloj sopiras la nigran sinjoron kaj la tri superknabinojn.
  Darth Vader klakis per siaj fingroj kaj pluraj detruantoj el la lando de la leviĝanta suno krispiĝis en virŝafkornon kaj komencis sinki.
  Darth Vader muĝis:
  - Rusa militisto ne ĝemas pro doloro,
  Kaj ĝi neniam enprofundiĝos en akvon!
  Princino Leia ankaŭ tranĉis per glavoj kaj dronigis la japanojn, logike rimarkante:
  - Nia devizo estas kvar vortoj:
  Se vi dronas vin, dronigu iun alian!
  Ahsoka Tano estas reen en panika batalo. Kaj ŝi prenis ĝin kaj tranĉis, ŝiaj glavoj traboritaj, plilongiĝantaj centojn da metroj, tranĉante tra krozŝipoj kaj batalŝipoj. La japanoj falis kaj dronis.
  La knabino pepis:
  - Ni mortigos ĉiujn! Kaj ni trafosos ĝin!
  Princino Rey ankaŭ estas tiel rapida kaj nevenkebla en atako. Nun ŝia armilo fariĝis pli timinda kaj akre tranĉita kontraŭ la ŝipoj de la Lando de la Leviĝanta Suno. Kaj tiam la nudaj piedfingroj, kiuj mirigis per sia graco kaj sekseco, ĵetis donacojn de neniigo, kiuj disŝiris la mason de la ŝipo en malgrandajn fragmentojn.
  La militisto kriis:
  - Gloro al la spaca komunismo!
  Darth Vader denove klakis per la fingroj. Li tordis plurajn japanajn ŝipojn en virŝafkornon kaj bojis:
  - Granda gloro al heroeco!
  Ahsoka Tano turnis siajn lumglavojn kiel la klingojn de helikoptero. Ŝi tranĉis la ĉefŝipan batalŝipon sur kiu Admiralo Toga de la Lando de la Leviĝanta Suno situis en duono. Tiam ŝi ĵetis pizon per siaj nudaj piedfingroj, kiu disŝiris la krozŝipon kaj grumblis:
  - Gloro al la Patrujo, ke ĉiuj kosmaj mondoj estos metitaj sub la kalkanon de la titana boto de la imperio!
  
  Princino Leia ankaŭ ŝpinos la diablan ŝpinilon per glavoj. Ĝi disfendos malfermajn ŝipojn kaj tranĉos metalon. Tiam ŝia nuda, ĉizita kruro de la knabino ĵetos murdan, kaj hazardan defian donacon de morto. Japanaj ŝipoj denove sinkas.
  La princino knaris:
  - Por la supera potenco de la imperio!
  Kaj Princino Reĝo, daŭre senkompate haki la ŝipojn de la Lando de la Leviĝanta Suno kaj ĵetis donacojn de neniigo per siaj nudaj piedoj, komencis kanti;
  Estas multaj malsamaj pordoj en la spaco,
  Malbona hiperplasmo furiozas riveretoj!
  Scio donis multajn indicojn,
  Ni estis homoj, kaj nun ni estas dioj!
  
  Sur stelŝipoj ni rapidas laŭ la ondoj,
  Kvarkoj ŝaŭmas en la etervorticoj!
  Kion mi transdonos al miaj posteuloj?
  Infanoj de alia, ŝtorma mondo!
  
  La vakuo estas varma, varmigas korojn,
  La steloj ĉirkaŭe estas kiel vizaĝoj de amantoj!
  Ni servas al progreso - ne estas fino,
  Kaj sur la Tero la aceroj susuras milde!
  
  Kie ni paŝas, la mondo floras,
  La tondro de bataloj estas la muziko de la vivo!
  Ni kuraĝe ekiru novan kampanjon,
  Ni sankte servu la eternan Patrujon!
  
  Estu oferoj - la spaco estas severa,
  Multaj diversaj specioj kaj rasoj!
  La abismo de mondoj estas tro vasta,
  Amiko vespere, sed perfidulo matene!
  
  Sed por la Patrujo, ne ekzistas baroj,
  Ĉiu scias: hela spirito estas forto!
  Nek Gehena nek Infero vin timigos,
  Morto-la-tombo ne malliberigos vin!
  
  Nur karno povas esti neniigita,
  Nu, la animo fidele servas la Patrujon!
  Problemoj kaj malĝojoj - venku ĉion,
  Ni devas streĉi nian zonon!
  
  Ĉi tie ili venkis la malamikojn,
  Ni estas la homaro - la umbiliko de la universo!
  Abomenaĵo enŝovos - ĝi renkontos baton,
  Ni ne konvenas: mildeco, malĝojo kaj singulto!
  
  En la spaco por ni, fariĝis kiel korto,
  Rapida flugo inter la steloj, kiel promeno!
  Kvankam la ĉiela tapiŝo estas senlima,
  Ni povas redesegni ĝin - ne ŝerco!
  Darth Vader prenis ĝin kaj klakis siajn fingrojn denove, disbatante la vazojn.
  Sed Ahsoka Tana eligis fajroĵetojn el sia lango, bruligante la japanojn sen la plej eta kompato.
  La knabino pepis:
  - Darth Vader, Darth Vader,
  Vi estas mia idolo!
  Ni kune konkeru la mondon!
  Kaj la nudaj piedfingroj de ŝiaj graciaj piedoj lanĉos ion simple diable murdan.
  Sed Princino Reĝo, sen pli da antaŭparolo, prenis kaj elmontris sian skarlatan cicon de sub sia bikino. Kaj kiel ŝi lanĉis fulmon ĉe la samurajo. Kaj tuj du batalŝipoj eksplodis samtempe kaj fandiĝis.
  Princino Leia ĵetis la pizon de la morto kun sovaĝa furiozo kaj knaris ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la senfina kosmo!
  Kaj ŝi ankaŭ ellasis mortigan fulmon el la fraga cico. Kaj la floto de la Lando de la Leviĝanta Suno fartas malbone.
  Kaj Ahsoka Tano lanĉis pulsaron el la rubena cico. Kaj disbatis multajn ŝipojn.
  Grandaj ŝipoj de la iam potenca japana floto jam estis mallevitaj. Restas nur elpremi la plej malgrandajn. La detruantoj jam komencis fuĝi. Kaj ili ne havis, eble, veran ŝancon de savo.
  Darth Vader kaj tri superknabinoj flugis post la samurajo kaj finis la lastajn ŝipojn. La nudaj piedoj de la belulinoj ĵetadis tre malgrandajn, sed antimaterio-portantajn pizojn grandecon de papavo. Sed multaj japanoj mortis.
  Ĉiu papavsemo detruis du aŭ tri japanajn ŝipojn kun neniigo.
  Darth Vader kaj lia teamo estas la finfinaj, ekstreme murdaj mortmaŝinoj.
  La nigra sinjoro eĉ filozofie notis:
  - Nefinita malamiko estas kiel netraktita malsano - atendu komplikaĵojn!
  Samtempe, por fari ĝin pli amuza kaj pli ludema etoso, ili kantis per belaj voĉoj;
  Ke ĉiuj homoj estu feliĉaj por ĉiam,
  Karesante la stelojn, amuziĝinte petolante kaj ridante!
  Nur senesperaj kripluloj estas malĝojaj,
  Fakte, la viro estas la princo de ĉiuj!
  
  Mi ne serĉis princon en la ŝtormaj akvoj,
  Ja, por mi, rekono estas tranĉi malamikojn per glavo!
  Kaj eĉ en sonĝoj mi revas pri kolera batalo,
  Bela estas milito, eĉ terura - bruligu la hordon per fajro!
  
  Jen la kosmoŝipo falis, brulanta en la mallumo,
  La fragmentoj disĵetitaj kiel gemoj en la montoj!
  Kaj la rokoj fariĝis kiel plumoj de papago,
  Kiam ĝi estas bela, doloro kaj timo malaperas!
  
  Nun mi dancas kvazaŭ mi estas cigano
  Sango ŝprucis miajn nudajn piedojn!
  Sciu, ke kanonado estas la plej bona barela orgeno,
  Disbati ĉiujn estas pasia amo mem!
  
  Perforto estas la fundo ne konas la kirlakvon,
  Akra kudrilo enŝovita en la koron!
  Kaj sur aliaj planedoj homoj ĝemas,
  La sorto donis al ili tian "premion"!
  
  Mi batalas de krepusko ĝis tagiĝo
  Kaj eĉ la Diablo mem surpriziĝis!
  En poemoj la braveco de ĉi tiu fraŭlino estas kantata,
  Kaj mi legis ŝian pasion sur la lipoj!
  
  Jes, venĝo tute ne konas limojn kaj mezurojn,
  Se la mondo ofendis vin, ne punu la malsaĝulon!
  La lando de la Patrujo estas pli bona ol loko en la ĉielo,
  Cemento estas ideo, homoj estas brikoj!
  
  Kaj en mia animo kruele doloras la vundo,
  Mia koramiko mortis defendante la regionon!
  Kaj la Patrujo estas tretita, tretita,
  Mi estas en kateno, kuraĝu venĝi!
  
  En alia universo, estas eĉ tri sunoj,
  La planedo eble estas abunda, sed la aero estas seka!
  Kaj al la infero kun ĉia saĝo, scienco,
  Mia hiperlasero - rezignis kaj eliris!
  
  Sed mia celo estas savi la mesion de problemoj,
  Trovu la ŝlosilon, kiu premas morton!
  La spaco estis akvumita de la larmoj de la falintaj,
  Mi ne longe kredas - elteni la disfalon de la lando!
  Jen la lastaj ŝipoj enprofundigitaj. Glora venko por Darth Vader kaj liaj tri grandaj militistoj. Sed la kazo ankoraŭ ne finiĝis. Ankoraŭ granda japana armeo alfrontas rusan generalon Kuropatkin.
  Konsiderante kiom mezbona estas ĉi tiu malfeliĉa komandanto, estas pli bone detrui la samurajan armeon ankaŭ ĉi tie.
  Darth Vader kaj tri knabinoj Terminator flugas, uzante antigravojn, al la pozicioj de la armeo de la granda imperio. Tie estas pli ol ducent dudek mil japanaj soldatoj. Kaj ĉiuj batalantoj estas tre batalantaj kaj asertemaj.
  Darth Vader unue atakis, flugante supren la samurajon. Liaj glavoj akre plilongiĝis, kaj tranĉis tutan linion.
  Ahsoka Tano ankaŭ tranĉis kun ŝia murdmanovro. Kaj frakasis multajn japanojn. Kaj tiam ŝiaj nudaj piedfingroj de ŝiaj graciaj piedoj ĵetis donacon de kompleta neniigo.
  Kaj tiom da samurajo fritis samtempe.
  La knabino knaris:
  - Por la granda komunismo de la spaca imperio!
  Princino Leia ankaŭ ĵetis pizon de morto al la malamiko. Ŝi ŝiris amason da samurajo kaj knaris:
  - Por la grandeco de la lando!
  Kaj ŝiaj glavoj, plilongiĝantaj, tranĉis la japanojn.
  La samurajo provis pafi de fusiloj kaj kanonoj al la kuraĝaj kvar. Sed Darth Vader kaj lia teamo ne prenis la kuglojn. Kaj la konkoj preterflugis.
  Princino Rey, distranĉante la malamikojn, grincis:
  - Agloj kuras por la granda lando, spaco!
  Kaj ankaŭ kun nudaj piedfingroj, li lanĉos ion, kio ne donos al la malamiko la plej etan kompaton.
  La nigra sinjoro svingis siajn glavojn tre vigle. Li tratranĉis amason da malamikoj kaj muĝis:
  - Infera mallumo falis sur la urbon,
  En la ombro, la nuboj kaŝas hejme ...
  Seningigante akran martelon el ŝtalo,
  Satano promenas sur la stratoj!
  Kaj ĉi tie denove, kiel fulmo, Darth Vader liberigos de siaj fingroj. Kaj kiel la faligitaj kaj brulantaj vivaj japanoj falas.
  Ahsoka Tano, tranĉante ŝiajn kontraŭulojn, notis:
  - Ili ne devus decidi batali kun ni!
  Kaj la knabino ĵetis la mortigan donacon de neniigo per siaj nudaj piedfingroj.
  Princino Leia logike notis:
  - Kaj ili ne havas elekton!
  Kaj la nudaj piedfingroj de la kruroj de la belulino estas ĵetitaj, io malgranda, sed tre mortiga.
  La knabinoj agis kiel grandegaj titanoj. Kaj ili eĉ tutis je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la granda Sith-floto!
  Kaj denove ĉiuj tri knabinoj ĵetis donacojn de detruo per nudaj, ĉizitaj, tenacaj fingroj. La militistoj estas tre impetaj. Kaj tiel ili tranĉis per laserglavoj.
  Princino Rei de skarlata cico estis frapita per fulmo, kaj amaso da samurajo forbrulis.
  De multaj el ili restis nur botoj.
  Tri knabinoj estas tre ferocaj militistoj. Kiuj amas batali ekskluzive nudpiede kaj en bikino. Kaj iliaj nudaj kruroj ĵetas ekstreme detruajn piedfingrojn.
  La knabinoj estas tre belaj kaj havas batalan karakteron. Kaj ili amas bonan batalon.
  Princino Leia eĉ emociis. Kaj denove ŝi ĵetis la donacon de detruo per sia nuda piedo, disŝirante la japanojn.
  Tiam fulmo pafis de la rubena cico kaj bruligis multajn samurajon. Kaj tiam ŝi kantis;
  La spaco estas pentrita nigra malgaja lumo,
  Kaj ŝajnas, ke la steloj malfortiĝis en siaj orbitoj!
  Mi volas amon, sed responde mi aŭdas - ne,
  La koroj de amantoj estas frakasitaj!
  
  Mi petas vin, mia princo, venu al mi,
  Mi ploris oceanojn de larmoj pro malĝojo!
  Rompi ĉiujn ĉenojn de antaŭjuĝo,
  Mi volas, ke vi transdonu la veron al la homoj!
  
  Amo estas pli grava ol devo kaj kronoj,
  Se vi bezonos ĝin, mi perfidos mian patrujon!
  Kaj mi metos mian amaton sur la tronon,
  Ja por mi mia princo estas pli valora ol la vivo!
  Ŝi kantis belan kanton kaj daŭre ĵetis siajn nudajn piedfingrojn, ion kiu alportas neeviteblan morton al samurajo.
  Princino Rey, uzante siajn glavojn por balai la muelejon de centoj da metroj, notis:
  - Vi bone manĝas! Sed ĉiuokaze, ne necesas ŝanĝi la Patrujon!
  Ahsoka Tano konfirmis, pafante mortigan fulmon de ŝia umbiliko:
  - Ne necesas ŝanĝi la Patrujon!
  Princino Leia konsentis kun tio:
  - Ĝi estas bonega! Kaj eĉ mojosa!
  Darth Vader tranĉis la samurajon uzante la "grandan drakon" teknikon kaj muĝis:
  - Vi belaj estas nur bonegaj!
  Kaj la nigra sinjoro, emociiĝinta, kantis:
  
  La sono de mirinda pasio sur la bordoj,
  Riveroj, kie sango fluas kiel ŝtorma rivereto!
  Faligos stelon de steloj en la nuboj,
  Brilante per mirinda signo!
  
  Vi estas kiel diino por mi
  Kun animo brulanta en la mallumo!
  Amante vin pli ol la vivon mem,
  Mi lumigis mian mondon per revo!
  
  Ne ekzistas en la mondo pli bela homo ol vi,
  Universala idealo!
  Mi mortos en batalo en la plenkreskulo de mia vivo,
  Mi renkontis mian pereon!
  
  La neestingebla lumo de amo,
  Kaj la brilo de viaj okuloj!
  Venu saluton belulino
  Mi ne dormas nokte plorante!
  Superviraj knabinoj estas tre bonegaj kaj ekstreme batalantaj belulinoj. Ilia ekstrema forto foje atingas la punkton de groteskeco.
  Ahsoka Tano denove kraĉis la vortojn el sia skarlata cico kun peco de hiperplasmo. Ĝi bruligis multe da japanoj kaj ili estis karbigitaj kvazaŭ ŝafaj broketoj.
  La knabino lekis siajn plenajn lipojn kaj knaris:
  - Por la plej granda el komunismoj de la plej agresema spaco en la universo!
  La militisto kiu estis sorĉistino, Princino Leia, tranĉis siajn lumglavojn kontraŭ la japanoj per knaro, kaj kuris bubalon:
  - Sekso ne estas por vi, knaboj!
  Princino Rea agreseme rimarkis, ĵetante pecon da antimaterio per siaj nudaj piedfingroj de siaj graciaj kruroj kaj knaris:
  - Ne estas bone senigi ĉi tiujn grandajn knabojn je sekso! Sed ĉi tio estas tre mojosa!
  Ahsoka Tano, fortranĉante la japanojn, volonte konsentis:
  - Ege mojosa! Kaj ĝis la koliko!
  Princino Rei logike notis, elmontrante siajn dentojn en perla rideto:
  - Gloro al progreso!
  Kaj ŝi tranĉis per glavoj, kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉis alian aron de brutala neniigo.
  Darth Vader unue elfaris la Hirundovostteknikon per glavoj, kaj tiam batis lin per fulmoj de forto. Li estas simple militisto de la plej alta klaso, kapabla bruligi ĉion. Kaj nur fajroŝrankoj forflugas de la japanoj.
  La brutulo en nigra kostumo blekis:
  - Mia senlima grandeco, la belega batado estu fama!
  Kaj denove la glavoj flugas, tranĉante ĉiujn kaj tute detranĉante iliajn kapojn kaj kraniojn.
  Princino Rei, disbatanta siajn kontraŭulojn, kaj ŝiaj cicoj scintilis kiel rubenoj, aktive elsendis pulsarojn, kaj ĉiuj samurajoj estis plene bruligitaj.
  La terminatora knabino, elmontrante la dentojn, racie notis, ĵetante koncentriĝon de antimaterio per sia nuda, tre sekseca kruro:
  -Por la grandeco de Rusujo! Vader estas nia Misia Batalanto!
  La nigra sinjoro korektis la knabinon:
  - Por la grandeco, antaŭ ĉio, de la spaca imperio! Kaj la malkreskon de Rusio povas haltigi nur per nova alteriĝo de kaptitoj!
  Princino Leia, tranĉante la japanojn kaj lasante ilin sen brakoj kaj kruroj, konsentis:
  - Jes, nia surteriĝo savas caron Nikolao la 2-a! Gloro al ĉi tiu monarĥo!
  Darth Vader volonte konsentis pri tio, hakante la kontraŭulojn de la Rusa Imperio kiel brasikon:
  - Gloro al la bona reĝo!
  Kaj nun denove la fulmo de la forto trabrulas kaj eĉ mortige bruligas la samurajon.
  Princino Rey, detruante la malamikojn, sufiĉe racie notis:
  -Nia caro Nikolao altigos Rusion ol ĉiuj aliaj!
  Kaj la lertaj piedfingroj de nuda piedo, kvazaŭ ili prenus kaj lanĉus ion mortigan ĉe la malamiko sen ia, la plej eta kompato.
  Princino Leia hakante siajn kontraŭulojn en malgrandajn pecojn, montrante la neflekseblan karakteron de Terminator-knabino, kaj ĵetante donacojn de morto per tiel belaj, sunbrunigitaj kaj ĉizitaj kruroj ke la japanoj facile perdis siajn korpojn. Kaj kapoj ankaŭ. Jes, ne estis la plej bona ideo por ili ataki Rusion. Kiam Darth Vader mem prenis sur sin ilian ekstermadon sen plia prokrasto aŭ antaŭjuĝo. Kaj ĉi tio estas batalanto de la plej agresema amplekso. Sed liaj partneroj estas, eble, eĉ pli malvarmetaj kaj timigaj. Kaj se ili tranĉos, tiam principe ili donos neniun kompaton al neniu. Kaj el nudaj, graciaj piedoj flugos senkompataj mortodonacoj.
  Princino Rei, kiam alia donaco, kiun ŝi ĵetis, trafis la japanan generalon, bojis:
  -Spaca imperio neniam ruliĝos!
  Kaj denove, donaco de la plej signifa morto kaj morto de tuta nivelo forflugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Princino Leia, forbalaante malamikojn kiel balailo kaj farante el ili kotletojn, kaj tagiĝanta per fulmoj de potenco elsendita el fragaj cicoj, notis:
  - Mi kredas, ke ne ekzistas infero!
  Darth Vader, sendante alian cunamondon kiu kovris la samurajon, notis:
  - Nia mondo estas infero... Sed interese!
  Ahsoka Tano ĵetis surprize murdan donacon de neniigo per sia nuda piedo kaj grincis:
  - Ne, la plej interesa afero estas, ke ni ne vane vivas!
  Darth Vader volonte konsentis pri tio, jam turninte la muelejon per siaj konstante plilongiĝantaj glavoj:
  - Kompreneble, nia vivo estas donita pro kialo! Gloro al la Patrujo de Spaca Komunismo!
  Kaj jen kiel la fulmo de potenco bruligos multajn milojn da japanoj samtempe. Kaj ili ne forlasos de ili radikojn aŭ branĉojn.
  Princino Leia, distranĉante aliajn batalantojn de la Imperio de la Leviĝanta Suno, sufiĉe logike notis:
  -La mondo estas plena de aĉaj aferoj!
  Kaj ŝia nuda, ĉizita piedo ĵetis denove, ion kalkuleblan.
  Darth Vader forblovis la kapojn de samurajo, kaj samtempe ne forgesis ŝerci:
  - Politikisto estas kiel biero, bona nur kiam malvarme kaj sur la tablo!
  Princino Rei, tranĉante japanajn batalantojn, konsentis kun tio:
  - La politikisto estas dolĉa kun paroladoj, sed la amara postgusto de ili tute ne estas biero!
  Princino Leia, fininte kelkajn batalionojn per unu svingo, rimarkis:
  - Politikisto eliras la veron el sia buŝo nur kiam li misprezentas sin!
  Ahsoka Tana, tratranĉinte amason da japanoj, konsentis kun tio. Ĵetante alian pizon de detruo, kaj disŝirante la japanojn, la knabinoj diris:
  - La politikisto, por fariĝi almenaŭ iom Dia, krucumas la balotanton plene!
  Darth Vader, finante la lastajn japanajn soldatojn per fulmo, diris:
  - Politikisto estas Dio en nur unu afero, en elpensado de senkulpigoj kial liaj elektpromesoj estis tiel diable malsukcesis!
  Princino Leia, fininte la finan batalionon de la japana armeo per la lasta fulmo de sia rubena cico, pepis:
  -En la rimedoj por atingi Diajn altaĵojn, Satano mem estas politikisto!
  NE ESTU TSUSIMA
  Ĉi-foje ni devis batali kontraŭ la japanoj surmare. La famaj ses akceptis la taskon detrui la eskadron en la Tsushima Markolo. Ĵus antaŭ la alveno de la rusa eskadro de Roĵdestvenskij;
  La tanko iris en la akvon. De la flankoj aperis helicoj, kiuj regis la maŝinon. Jen la unua celo: japana destrojero. Nataŝa premis la butonojn de stirstango per siaj maldikaj nudaj piedoj.
  Kaj la ŝelo trafis la fundon mem de la ŝipo kun mortiga forto. Li turnis la kirason.
  La destrojero ricevis alian ŝelon. Margarita denove premis per la piedfingro de sia nuda piedo.
  Kaj tiam la japanoj dronas.
  Augustine ridis:
  - Ni dronu laŭvice! Mitraloj ne estas tre efikaj subakve!
  Kaj la knabino premis la stirstangon per sia skarlata brusta cico, ĉi-foje sendante ĵetaĵon en la fundon de la detruanto.
  Svetlana respondis ridetante:
  - Nu, ni havas sinjorinojn!
  Nataŝa denove sendis ĵetaĵon kun la nudaj piedfingroj kaj kriis:
  - En la nomo de Rus', estu venko!
  Augustine kraĉis la konkojn. Ŝi tranĉis la fundon de la ŝipo de la Lando de la Leviĝanta Suno kaj rimarkis:
  - Tamen, la cara potenco en Rusio ne estis tiel malbona kiel propagando asertis.
  Svetlana konsentis pri tio kaj volonte parolis, precipe ĉar ŝi tamen havis nenion por fari.
  - Sub la caro Nikolao la 2-a, Rusio enkondukis la oran normon de mono. La valuto de la imperio fariĝis la plej solida kaj stabila en la mondo. Prezoj ankaŭ restis preskaŭ senŝanĝaj. Kaj sub la caro Nikolao, la pago atingis tridek sep rublojn monate. Fakte, Rusio fariĝis unu el la ĉefaj landoj en la mondo laŭ vivnivelo. Industria produktado iĝis kvara en la mondo.
  Augustine uzis rubenajn cicojn por pafi al la japanoj. Mallevis la krozŝipon ĉi-foje, ŝi kantis:
  - Ni estas la plej fortaj en la mondo,
  Ni trempos ĉiujn niajn malamikojn en la necesejo.
  La patrujo ne kredas je larmoj,
  Kaj ni donos al la malbonaj oligarkoj ilian cerbon!
  Kaj la knabino ridis. Kaj ŝiaj dentoj ekbrilis per perloj!
  La knaba generalo sugestis:
  - Ĉar la milito kun Japanio finiĝas per venko, la ekonomia kresko de Rusio estos eĉ pli granda! Kaj la cara imperio fariĝos la plej riĉa lando!
  Augustine, uzante siajn nudajn piedfingrojn, mallevis alian destrojeron kaj siblis:
  - Ni ĉiam estis riĉaj! Ne estis sufiĉe da ordo!
  Nataŝa, uzante siajn skarlatajn cicojn, trafis la armadelon de la Lando de la Leviĝanta Suno kaj rimarkis:
  - Ni neniel estis malsuperaj ol la germanoj en la unua mondmilito. Sed pro la kvina kolumno, ni maltrafis la venkon!
  Augustine, kun siaj nudaj piedfingroj, ankaŭ sendis alian ĵetaĵon en la ventron de la armadelo kaj deklaris:
  - Certe! La kvina kolumno kulpas pri ĉio. Dum la unua mondmilito, la germanoj eĉ ne povis alproksimiĝi al Minsk kaj estis batitaj en Galegio. Kaj sub Stalino, ili jam vidis la Kremlon per binokloj. Kion ĉi tio signifas?
  Nataŝa, uzante siajn skarlatajn cicojn, pafis alian ĵetaĵon ĉe la fundo de la armadelo kaj murmuris:
  - Perfido! Ni maltrafis tian venkon!
  Margarita ankaŭ konsideris necesa memorigi:
  - Se ne pro perfido, ni estus akirintaj posedon de Konstantinopolo kaj Malgranda Azio, kaj ankaŭ aliron al Mediteranea Maro. Kaj ni tiom perdis pro perfido kaj la kvina kolumno!
  Augustine lanĉis alian ĵetaĵon kun siaj rubenaj cicoj:
  - Jes, jen la kvina kolumno! Kiom da ĝenoj estas kaŭzitaj de ŝi! La Rusa Imperio estas unika ento, kiu povus vastiĝi al la tuta mondo kaj kunigi la homaron!
  Nataŝa murmuris agreseme:
  - Certe! Mi povus kaj certe farus ion ajn! Kaj estu la homaro unuigita kaj nevenkebla!
  Uzante siajn skarlatajn cicojn, la knabino sendis alian ĵetaĵon, post kiu la batalŝipo finfine fendetiĝis. Kaj japanoj dronis.
  Svetlana ankaŭ skuis siajn fragajn cicojn kaj rimarkis alarmite en sia voĉo:
  - Rigardu, kio nun okazas en la mondo? Rusio kaj Usono estas sur la rando de milito. Kaj Ĉinio estas troloĝata kaj totalisma. Ne estas ordo kaj prospero en la mondo!
  Uzante skarlatajn cicojn, Natasha sendis novan kuglon al la japanaj ŝipoj, ĉi-foje ĉe la krozŝipo, kaj konsentis:
  - Ne ekzistas ordo en la mondo! Ni bezonas unuecan administradon!
  Augustine liberigis la kuglon uzante siajn fragajn cicojn kaj kapjesis konsente:
  - Kaj tia registaro povus fariĝi cara imperio! La aŭtokratio de Rusio estas la garantianto de tutmonda stabileco kaj prospero!
  Kaj la knabino sendis alian konkon, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kiuj fine disfendis la krozŝipon.
  La japanoj klare timiĝis. Ili pafis sendistinge, ne komprenante, kiu dronigas ilin.
  Oni devas rimarki, ke surtere, Japanio ne havis multe da avantaĝo en nombroj. Kaj eĉ en reala historio, ĝi perdis multe pli en mortigitaj kaj vunditaj ol Rusio.
  Sed surmare, la ŝipoj de la Lando de la Leviĝanta Suno, fabrikitaj en Britio kaj Usono, estis iomete pli bonaj ol rusaj, ĉefe enlande produktitaj.
  Sed eĉ ĉi tie la kvalita supereco de la japanoj estas tute sensignifa. Kaj la rusoj pafas, eble, pli precize.
  Nataŝa, pafante per la nudaj piedfingroj kaj mallevinte alian destrojeron, ĉagrenite rimarkis:
  - Ja Rusio venkis pli fortajn kontraŭulojn. Ekzemple, Napoleono!
  Augustine, uzante rubenan cicon, sendis ĵetaĵon en la kirasan krozŝipon, aldonis:
  - Ho jes! Napoleono estis geniulo! Kaj li estis pli forta, sed ni venkis lin!
  Margarita forte suspiris, sendis ĵetaĵon per la nudaj piedfingroj kaj grumblis:
  - Perdu al la japanoj. Ĉi tio estas tiel ĝena kaj ofenda!
  Augustine, pafante siajn rubenajn cicojn, konsentis pri tio:
  - Tre ĝena! Ve, pro tio finiĝis la epoko de la Romanov-dinastio. La epoko estas glora, heroa, kun konkeroj kaj venkoj. Kaj kvankam ni ne havis propran Ĝingis-Ĥanon, ni leviĝas ekde la tempo de Ivan Kalita.
  Kaj la knabino sendis alian, kun la nudaj piedfingroj, tre mortiga ĵetaĵo. Kaj la kirasa krozŝipo dividiĝis en du partojn.
  Nataŝa daŭre uzis la skarlatajn cicojn, kaj per unu ŝelo ŝi mallevis alian detruanton. Kaj la samurajo havas multajn destrojerojn.
  La militisto demandis la ulojn:
  - Sed mi scivolas, kial en la historio de la mondo, neniu el la imperioj atingis absolutan potencon?
  Aŭgusteno, kun siaj rubenaj cicoj, denove sendis ĵetaĵon en la ventron de alia detruanto kaj deklaris:
  - Jes, vere, kial? Ĉiuj falis. Kaj la Persa Imperio, kaj Aleksandro la Granda, kaj la Romia Imperio. Kial neniu unuigis la homaron?
  Nataŝa frapis sian nudan, gracian piedon pro frustriĝo. Mallevis alian ŝipon kaj diris:
  - Jen ĝi! Ĝingis-Ĥano kreis imperion kiu povis disbati la tutan mondon sub li. Sed post lia morto, liaj filoj kaj nepoj enscenigis konflikton kaj disŝiris la imperion. Nur la cara Rusujo, kun sia unueca sistemo, estis tia lando, ke ĝi povis ekzisti dum multaj jarcentoj kaj vastiĝi ĝis ĝi englutis la tutan terglobon!
  Augustine ekbrilis siajn okulojn kaj deklaris, enprofundigante alian detruanton per siaj rubenaj cicoj:
  - Gloro al la granda imperio de caro Nikolao! Ni ne donos povon al la nelegitimaj bolŝevikoj kaj al la provizora registaro!
  Nataŝa, ankaŭ kun skarlataj cicoj, sendis ĵetaĵon en la ŝipon. Ŝi mallevis la japanojn kaj kantis:
  - Dio gardu la reĝon,
  Forta suvereno
  Reĝu kun gloro
  Gloro al ni!
  Reĝu al la timo de viaj malamikoj -
  Ortodoksa caro!
  Reĝu kun gloro
  Gloro al ni!
  La knabinoj ŝajnas esti vere ŝaltitaj. Tiel ili detruis la samurajon, vi admiros ĝin. Kaj Oleg Rybachenko veturis sian murdan subakvan tankon. Ĝenerale, ĉi tio estas bonega armilo. Li mallevigas la tutan japanan floton. Sed ĉi tio estas granda potenco.
  Dek du, nur grandaj kirasaj ŝipoj, dekduoj da pli malgrandaj, inkluzive de krozŝipoj. Estas pli ol sesdek destrojeroj sole. Necesas tempo por detrui ĉion ĉi.
  Nataŝa, uzante siajn nudajn piedfingrojn, finpretigante alian ŝipon, demandis Oleg:
  - Kion vi opinias, ĉu Dio ekzistas?
  La knaba generalo ridetis kaj respondis:
  - En kiu senco?
  Nataŝa sendis novan ĵetaĵon kun siaj skarlataj cicoj, finante la destrojeron, kaj notis:
  - Jes, religioj havas multajn versiojn! Estas kaj paganoj kaj monoteismaj! Kelkfoje vi komencas pensi pri tio. Kaj vi dubas, ĉu Dio ekzistas, kiam estas tia malordo en la instruoj!
  Augustine, uzante la skarlatajn cicojn de siaj mamoj, disfendis alian detruanton kaj, ridante, rimarkis:
  - Jes, ĉi-rilate estas malfacile kredi je la Biblio. Por ke Dio sola kondutu tiel. Kaj li eĉ havis ŝatatojn!
  Nataŝa frapetis ŝiajn piedojn per la nudaj piedfingroj kaj kapjesis konsente:
  - Jen ĝi. Ĉu vi kredas, ke unu popolo estas la popolo de Dio? Ĉi tio estas klare malinda je pli alta inteligenteco!
  Poste, la knabino komencis mallevi grandan tunaran batalŝipon helpe de siaj skarlataj cicoj. La militisto laboris.
  Sed Margarita, uzante siajn nudajn piedfingrojn, esprimis sian opinion:
  - Ankoraŭ estas nekompreneble, kiel eblas, ke amanta Dio tiom malbeligas virinojn!
  Nataŝa estis surprizita:
  - Kiel ĉi tio estas malbela?
  Margarita pafis siajn nudajn piedfingrojn kaj respondis honeste:
  - Jes, igas ilin maljunulinoj! Kaj kio povus esti pli abomena ol maljunulino!
  Augustine, uzante siajn skarlatajn cicojn, pafis obuson en la ventron de la krozŝipo kaj deklaris:
  - Ial promenas sur la tero tre aĉaj maljunulinoj, kio estas kaj stulta kaj terure malbela!
  Nataŝa balancis la kapon, premis la nudajn piedfingrojn sur la piedoj kaj apogis:
  - Kaj malsimpatia! Kaj ne estetike plaĉa!
  La militista knabino ridis kaj palpebrumis al sia kunulo. Kiel, ŝi estas tiel mojosa kaj agresema.
  Svetlana bekis per fraga cico kaj serioze rimarkis:
  - Fakte la maljuneco estas tre malbona. Ĝi faras homojn malbelaj, malfortaj, vundeblaj. Sed ĝi havas, el la vidpunkto de la evoluo, kelkajn plusojn!
  Augustine estis surprizita. Batante helpe de nudaj piedfingroj, alia detruanto demandis:
  - Kaj kio povas esti la plusoj en ĉi tiu naŭza stato?
  Oleg Rybachenko serioze respondis:
  - Tio stimulas la evoluon de scienco kaj inteligenteco. Se homo ne sentus laca, tiam ne necesus, ke li inventu aŭton. Same, la malforteco de ungegoj kaj dentegoj kondukis al la invento de la tranĉilo. Malvarmaj tempoj kaj glaciejaj tempoj instruis nin ekbruligi fajron. Malsanoj stimulis la disvolviĝon de medicino. - La profesoro rigardis kiel lerte Juliana sendis alian japanan ŝipon al la fundo, kaj daŭrigis. - Multmaniere homaj malfortoj stimulis sciencon. Ni ne sciis flugi, sed ni kreis aviadilojn. Kaj ĉi tio estas progreso!
  Nataŝa uzis siajn nudajn piedfingrojn por sendi alian kuglon kaj notis:
  - Progreso. Sed tamen, kiam vi rigardas la maljunulinon, ĝi fariĝas tiel abomena. Ĉu vere ne eblas fari sen homa malbeleco?
  Aŭgusteno, pafante helpe de skarlataj cicoj, konsentis pri tio:
  - Eĉ junuloj povas inventi aviadilon. Kial plenigi la malbenitan maljunecon? Ĉi tio estas terura kaj naŭza!
  Margarita kantis eksterloke:
  - Mi ne disiĝos kun la Komsomolo! Mi estos por ĉiam juna!
  Kaj la knabino movis sian pugnon kontraŭ la metalon.
  Dume, alia batalŝipo sinkis.
  La submara tanko daŭre mallevis la japanan floton. Admiralo Togo mem trovis sin en la akvo kaj estis devigita eskapi per boato. Japanio havis grandan floton, sed estis alfrontita kun principe nova armilo. Kaj nun ŝi estis tute venkita.
  Aŭgusteno, uzante rubenajn cicojn, daŭre enprofundigis la ŝipojn de Japanio, elmontrante siajn dentojn, kiujn ŝi havas tre grandajn kaj akrajn, sugestis:
  - Pri tio mi pensas. Kompreneble, devas esti estetiko de korpoj. Kaj estas neeble ke virinoj malbeliĝu, kun malforta haŭto kaj fleksitaj korpoj.
  Nataŝa, uzante siajn nudajn piedfingrojn, sendinte alian detruanton al la fundo, tre volonte konsentis pri tio:
  - Kompreneble! Jen pri kio la scienco laboras!
  Ambaŭ militistoj estis en tre gaja humoro. Ili sukcese mallevas la malamikan floton.
  Agresemaj knabinoj kapablas grandajn heroaĵojn.
  Margarita, uzante siajn nudajn piedfingrojn dum pafado, dume esprimis sian penson:
  - Ankaŭ religioj estiĝis pro la malforteco de la homo. Se la homo estus pli forta, ne ekzistus religioj. Kaj kompreneble, morto kaj timo de morto kondukas al tio, ke homo serĉas konsolon por si mem!
  Augustine, ekbruligante la fajron per siaj rubenaj cicoj, rememorigis:
  - Mi partoprenis en kunsido, kaj vidis ion mirindan. Do estas parfumoj!
  Nataŝa, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kun ruzeco en sia voĉo, notis:
  - Nenio mirinda estas en la ekzisto de spiritoj! Post ĉio, ni flugas en niaj sonĝoj. Ĉi tio signifas, ke ekzistas animo, kaj kiel memoro pri flugoj!
  La knaba generalo konsente kapjesis:
  - Jes, estas animo! Ĉi-rilate, la persono estas unika! Nun eble ni povas iom amuziĝi!
  La japana floto fandiĝis. La subakva tanko ludis la rolon de murdinto. Oleg estis iom malĝoja. Unue, li trovis sin en la rolo de ekstraĵo. Kaj due, kio ĝenas estas, ke oni ne povas vidi ĉion tre bone kiam oni estas subakve. Ĝenerale, Oleg havis fortajn dubojn pri Dio. Fakte, kial post kiam la rusoj adoptis kristanismon, diversaj problemoj falis sur ilin. Kaj la mongol-tatara invado, kaj antaŭ tio, la feŭda fragmentiĝo de la princoj. Militoj inter rusaj homoj.
  Jen kiam, finfine, de la tempo de Ivan Kalita, komenciĝis la reviviĝo de Rusio,
  Moskovio plifortiĝis. Ĝis, ekzemple, sub Ivano la Tria ĝi finfine fariĝis ununura, centralizita ŝtato. Kaj forĵetis la tataran jugon.
  Jes, kompreneble, Rusio leviĝis. Ĝis mi stumblis pro Japanio.
  Tio markis la finon de la historio de la monarkio kaj la Romanov-dinastio.
  Tamen, la monarkio estas for, sed aŭtoritatismo restas.
  Oleg Rybachenko zorge karesis la dorson de Augustine. La knabino kontente ronronis. Ŝi ŝajnis ĝui ĝin.
  La knaba genio logike rimarkis:
  - Estas nenio malbona, ke viro amas knabinon kaj knabino amas viron. Ĉi tio estas sufiĉe natura. Sed samtempe homoj devas konservi dececon.
  Aŭgusteno, pafante siajn rubenajn cicojn, kontraŭis malĝoje:
  - Ni ne legu moralon. Mi ne ŝatas ĉi tion!
  La knabo geniulo ridis:
  - Kaj kiu amas! Sed ni devas alfronti la veron. Homoj, ĉi-rilate, estas rimarkeble malsamaj de bestoj!
  Margarita kapjesis konsente:
  - Jes, estas granda interspaco inter ni!
  Augustine respondis sarkasme:
  - Kaj vi scias, inter vi kaj la simio, mi ne rimarkas multe da diferenco!
  Oleg ridis. Augustine, helpe de rubenaj cicoj, mallevis, dume, la lastan el la dek du feraj ŝipoj de Japanio. Post tio, la knabino rimarkis:
  - Ni preskaŭ finiĝis kun la malamika floto!
  Oleg Rybachenko sarkasme rikanis:
  - Jes, vi estas bonaj laboristoj! Kaj fakte, ili kapablas multon! Ĝenerale, mi amas militistajn knabinojn - ili estas tiel seksecaj!
  Nataŝa tordis sian korpon kaj kantis:
  - Mi ŝajnas sekseca, mi estas kiel procesoro! Kaj mi moviĝas kiel roboto - sona agresanto!
  Tiam la knaba generalo karesis Aŭgustinon iom pli kuraĝe. La knabino premis la stirstangbutonojn per la longaj piedfingroj de siaj nudaj piedoj kaj aspektis ĉarme.
  Kiel graciaj estas ŝiaj movoj.
  La imago de Oleg bildigis princinon irantan nudpiede al la eŝafodo. Ĉi tio estas tiel romantika. Kaj la princino estas tiel ruĝa. Ŝi estis senigita je ĉiuj siaj juvelaĵoj kaj sia multekosta robo. Restis nur la sakŝtofo. Sed la prizona uniformo plue plifortigas la ĉarmon de lia dolĉa, agrabla, freŝa vizaĝo, kiel rozo. Kaj fajroharojn. Kiel bela estas la princino iranta al la ekzekuto.
  Kaj tie supre dronas miloj da homoj. Ŝipoj disiĝas, la elementoj furiozas.
  Kaj Japanio suferas kolosan, unikan malvenkon. Do la samurajo devas, ŝajne, penti pri siaj pekoj.
  Oleg Rybachenko pensis, je kio kredas japanoj? Kio estas ilia religio? Ili ja estas paganoj. Sed ili venkis Ortodoksan Rusion. Post tio, pripensu, kies Dio estas pli forta!
  Kaj la mongoloj estis paganoj, sed kiom da teritorioj ili kaptis.
  Oleg demandis Augustinon:
  - Diru, belulino, kiel vi ŝatas Rodnoverie?
  La knabino ridetis larĝe kaj, enprofundiginte alian detruon, respondis:
  - Tre bona religio! Estas tiaj belaj fabeloj!
  Oleg demandis insinue:
  - Ĉu vi pensas fabelojn? Aŭ eble ĉiuj ĉi tiuj Rusaj Dioj efektive ekzistas?
  Agustina levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Eble kaj elfoj kaj gnomoj ekzistas! Ĉio povas okazi en nia mondo. Kaj estas malfacile diri kio vere ekzistas kaj kio ne!
  Oleg Rybachenko logike notis:
  - Iagrade, ĉio en nia mondo ekzistas. Ĉiuj niaj pensoj, sonĝoj, deziroj, kion ni postlasas. Mi havas tre interesan teorion pri la Hipernoosfero, en kiu absolute ĉio, kio iam estis inventita de homoj, ekzistas. Tio estas, estas penso por ĉiam. Kaj ŝi restas en iuj aliaj, paralelaj mondoj.
  Margarita sarkasme demandis:
  - Kaj kio pri, ekzemple, pli klasika divido: en la ĉielon kaj la inferon?
  La knaba generalo malgaje rimarkis:
  - Ĉi tio plej verŝajne estas la primitiva ideo de la antikvuloj pri venĝo post morto. En realeco, plej verŝajne, ĉio estas iom pli komplika!
  Nataŝa ekkriis pro ĝojo, inundante unu el la lastaj japanaj ŝipoj per skarlataj cicoj:
  - La ĵurita kaj antikva,
  La malamiko denove ĵuras
  Frotu min
  Muelu en pulvoron.
  Sed la anĝelo ne dormas,
  Kaj ĉio funkcios. Kaj ĉio finiĝos bone!
  La knabinoj finis la malamikan floton. La knabgeneralo akcelis la tankon, postkurante la samurajon. Jes, ili faris bonan laboron ĉi tie. Estas interese kiel historio povas esti korektita. La cara Rusio estis potenca lando, kiu altiĝis. Kvankam ne ĉiuj homoj vivis bone.
  Sed la lando leviĝis. La labortago estis mallongigita. Aperis novaj ferioj. Loka aŭtonomio estis kreita. La salajroj kreskis kun stabilaj prezoj. Lernejoj malfermiĝis. Sub caro Nikolao la 2-a, elspezoj por edukado pliiĝis pli ol ses fojojn. Bazinstruado iĝis deviga.
  Jes, ne ĉio ŝanĝiĝis al pli bone sufiĉe rapide, sed kiom multe la lando perdis pro la revolucio kaj interna milito. Kiom da inteligentaj homoj mortis kaj forlasis sian patrujon? Kaj nun, en ĉi tiu parto de la universo estas ŝanco malhelpi tion.
  La flulinia tanko flosis rapide kaj silente sub akvo. Kaj nun la lasta detruanto de la Lando de la Leviĝanta Suno estas mallevita.
  Nataŝa diris kun ĝojo:
  - Tiel juna mi estas!
  Aŭgusteno korektis la knabinon, klarigante:
  - Kio ĉi tie ni ĉiuj bonaj samideanoj! Batalu kiel leoninoj!
  Oleg ĉagrenite rimarkis:
  - Nenio speciala! Ni simple havis pli bonan teknologion!
  Augustine ridis kaj respondis:
  - Sed ni mem pafis la kanonojn!
  Nataŝa subtenis sian amikon:
  - Kaj ankaŭ ni mem faris ĝin! Kaj ĉi tio estas akra okulo...
  Oleg prenis:
  - Deklivaj manoj!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Kaj vi estas ĉarma knabo!
  Oleg honeste deklaris:
  - Mi kompatas la japanojn. Ili desegnas mirindajn bildstriojn. Mi precipe ŝatas hentaion!
  Aŭgusteno ridis kaj turnis sian kruron en la aero.
  - Hentai, ĉi tio estas bonega! Eĉ tre mojosa!
  Nataŝa, kun la rideto de knabino, kiu gustumis la marmeladon, sugestis:
  - Kaj ni eble piedbatu ankaŭ la azenon de la faŝistoj!
  Oleg Rybachenko kapjesis kun rideto:
  - Bona ideo. Sed ni unue finigu la japanajn terarmeojn. Kaj ni helpos fini la militon pli rapide. Do tiu faŝismo ne aperas en ĉi tiu universo.
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  -Kaj ĝi ne aperos, kaj Ĉinio estos nia!
  Post kiam la japana floto estis mallevita, la T-195-supertanko faris ĝin al la surfaco.
  Kaj kun granda ĝojo kantis Oleg Ribaĉenko;
  La slavoj devas konkeri la mondon,
  Sed kun la koro, ne kun nuklea milito!
  Pura kaj kompatema Rus' estas la Armeo,
  Leviĝu kiel nevenkebla lando!
  
  Ni alportas la helan lumon de Ortodokseco,
  Gloraj venkoj sub la vizaĝo de Dio!
  Mi batalas kun la kruela malamiko nokte, tage -
  Niaj heroaĵoj estu kantitaj
  
  Okazis al mia sankta patrujo,
  Por sperti terurajn suferojn!
  Kaj eĉ larmoj fluas el miaj okuloj,
  Kiam tiaj malbonaj provoj!
  
  La Ĉiopova malavare disdonas donacojn,
  Rusio fariĝis potenca kaj bela!
  Kun flugildistanco ni strebas flugi,
  La sunsubiro de la ĉielo lumigis la volbon per satena fadeno!
  
  Kaj la kruco montras la vojon al la planedo,
  Al savo, la elsaviĝo de Jesuo!
  Ni rusoj vere ne povas foriri de ĝi,
  Ne estu en la subluna juĝo!
  
  La hejmlando floras grandioze -
  Ŝi sen randoj en la lukso de la kverka arbaro...
  Kaj kristalo, perlo, glora glacio -
  Signo de la senĉesa gloro de Dio!
  
  La melankolio de la verda kavaliro ne estas videbla,
  Ŝi estas maŝo nur por la malfortuloj...
  Li embuskas tiujn, kiuj estas senzorgaj,
  Ili bezonas nur serĉi protekton de la ŝtato!
  
  Estos bonege, ĉiuj estos bone,
  Kaj mirinda tempo venos...
  Sed kavaliro scias unu aferon,
  Tiu sangavida Kaino perdos!
  
  Sed la Ĉiopova venos ĉio en la radioj -
  Kaj la ĉielo estos brile hela...
  Tiam la relevitoj estas vokataj de Rod,
  Ŝargu la Lada per raketo-karburaĵo!
  
  La planedoj estos niaj por ĉiam,
  Saturno, Jupitero, Marso, la varmo de Venuso...
  La junuloj de la jaro ne timos,
  Ĉar niaj avoj ne maljuniĝas!
  
  Tiam ĉio sur la Tero fariĝos kiel la ĉielo,
  Tiaj lokoj estas Kristo la Sinjoro mem!
  Ne ĵetu vortojn al la vento, kavaliro,
  Kaj la malamikoj de la Patrujo jam estas venkitaj!
  
  
  LA DEK-KVARA JARO DE LA MILITO!
  Denove la knabo estis transportita al 1954. La nazioj eksplodis en Saratovon, sed restis tie. Kelkaj el la faŝismaj trupoj ankoraŭ provis antaŭeniri al Kuibyshev. Jam estas aŭtuno, flavaj folioj falas. Taĉmento de pioniroj: knaboj kaj knabinoj, staris sur la vojon de la nazioj.
  La infanoj estas maldikaj, la knaboj havas mallongajn harojn, la knabinoj havas porkojn. Malgraŭ la aŭtuna malvarmeto, ili estas malpeze vestitaj, kaj ĉiuj estas nudpiedaj. Ili fosas pliajn tranĉeojn, starigas erinacojn kaj preparas kaptilojn. Malgraŭ tio, ke ili estas duonmalsataj, ili estas ekstere gajaj kaj eĉ zumas al si mem.
  Ni estas la pioniroj de la filoj de Stalin,
  Ni amas batali por nia patrujo...
  Ni estas fidelaj al la preskriboj de Lenin al niaj koroj,
  Kvankam dum la milito, ni kuiras kaĉon por nenio!
  
  Ni batalas por mia patrujo,
  Ĉiuj knaboj kaj nudpiedaj knabinoj...
  Rusio ne estos senigita de sia rublo,
  Lasu la infanojn tre klaran ridon!
  
  Nu, la tanko estas farita el Tigroŝtalo,
  Nur peco de malmoligita metalo...
  Ni forbruligos lin tuj,
  Ke la Patrujo prosperu eterne!
  
  Ni faros la Patrujon pli kara al ĉiuj,
  La salto iros kun la revo de komunismo...
  Kaj la malvirtuloj estos cindroj,
  Ni forĵetu la kadavron de la faŝismo!
  
  Ni estas infanoj, sed konsideru niajn animojn kiel aglojn,
  Sub bomboj, kredu min, ni estas timemaj...
  Malzorgemaj filoj de la Patrujo,
  Ni lavu la kolojn de la Krauts!
  
  Stalingrado estis plena de heroeco,
  En kiu altklaso estis montrita...
  Ni kredas, ke la Fuhrer bastardo mortos baldaŭ,
  Kaj ni vidos komunismon malproksime!
  
  Nia Leningrado neniam kapitulacos,
  Kvankam li glaciiĝas dum jaroj sub blokado...
  Granda sankta lando
  Vi estu vestita!
  
  Rusio estas la patrujo de la dioj,
  Jesuo benas nin por batalo...
  Kredu min, ni estos indaj je patroj,
  Por ke la malamata Kain ne gajnu la superecon!
  
  Jes, la malamiko eniris la Patrujon profunde,
  Vintre, ni infanoj kuras nudpiede...
  Sed la Fritz estos venkita ĉiuokaze,
  Ni finos nian vojaĝon en detruita Berlino!
  
  Kaj tiam Dio relevigos la mortintojn,
  Por la larmoj de niaj antaŭaj generacioj...
  Stalin, la gvidanto, ame benos nin,
  Kaj la radianta gvidanto Lenin akceptos vin en la ĉielon!
  Knaboj kaj knabinoj kantis kaj laboris tre energie. Kvankam la manĝaĵo ne gravas. Sed la rivero Volgo estas proksime, kaj oni povas kapti fiŝojn. Anarikoj, kiuj manĝas kadavrojn, precipe multiĝis. Infanoj ĝuas manĝi sian orelon. Aŭtuno estas bona: multe da pomoj kaj vitaminoj. Estos multe pli malbona vintre. La neĝblovoj bruligos la nudajn kalkanojn de la infanoj, kiam iliaj piedoj ruĝiĝos kiel korvoj. Kaj la lutado estas tranĉita.
  La knabino Masha kaj la knabo Petja fosas truon. La pionira virino demandas la knabon:
  - Ĉu vi pensas, ke Petenka rezistos?
  La knabo, premante sian nudpiede, faligis piedon sur la ŝovelilon, memfide diris:
  - Aŭ ni staras aŭ ni mortas... Ne ekzistas tria elekto!
  La knabino forte suspiris kaj rimarkis:
  - Mi naskiĝis kaj jam okazis milito. Mi neniam konis pacajn tagojn!
  La knabo forte suspiris kaj respondis:
  - Pacaj tagoj... Se mi nur povus ekscii, kian guston havas ĉokolado.
  Petka lekis siajn lipojn. Lia vizaĝo estis maldika, lia blonda hararo elstaris en mallonga skipo. Li tondis al li la harojn kiel kaptiton per tondilo, kaj nun li estas permesita iom kreski. Tamen la knabo ŝajnis gaja laŭ aspekto kaj multe ridetis. Liaj dentoj estis grandaj kaj sanaspektaj. Simplaj manĝaĵoj, multe da legomoj kaj fiŝoj, estas bonaj por la sano. Konstante laborante en la freŝa aero, la infanoj disvolvis paciencon.
  Kaj la ŝoveliloj movis energie, mezure...
  Kaj estis bruo sur la ĉielo... Rapidaj, reagaviadiloj de la Fritz aperis.
  Ĝis nun ne eblis mortigi la Luftwaffe en la aero. Krome, la nazioj havas tro da homaj kaj materiaj rimedoj. Kaj la kvalito de la aviadiloj estas pli forta.
  Jen la impona ME-62 kun sep aerkanonoj. Eĉ la MIG-15 ne povas alproksimiĝi al tio. Provu alfronti la fajran potencon de la germana akcipitro.
  Kaj la rapideco kaj kiraso de la germana mastodoto estas pli altaj. Kaj la nazioj uzas certajn taktikojn por certigi nur rusajn ŝancojn per horizontala manovro. La germanoj havas potencajn aviadilojn. Kaj la Xe-362 ankaŭ estas ege manovebla.
  La pioniroj kuŝiĝis en la tranĉeoj, kaj fajro estis malfermita sur ili de supre. Unu el la knaboj estis trakudrita kaj komencis tordiĝi pro agonio. Estis terura vidaĵo.
  Maŝa elŝovis la kapon per ruĝaj vostoj el la tranĉeo kaj kantis:
  - Ili mortigas nin, ni mortigas... Kiom ofte ĉi tio ne koincidas!
  Pluraj bomboj pezantaj duontonon falis. Batalo eksplodis en la ĉielo. La MIG-15, kiu dominis produktadon, interbatalis kun la nazioj. La germana ME-462, danke al sia potenca kiraso kaj armiloj, povas ludi la rolon de atakaviadilo.
  Kaj samtempe tre tenacema kaj malfacile faligi maŝino.
  La pioniroj, tuj kiam la germanoj ĉesis senŝeligi, denove elsaltis kaj eklaboris.
  Ili svingis per siaj ŝoveliloj sufiĉe energie. Malhele sunbrunigitaj pro malpuraĵo, la knaboj kaj knabinoj ne konis laciĝon. Sed sur la ĉielo la Mig-15 ramis multe pli pezan germanan aŭton.
  La Fritzoj fariĝis pli singardaj. Ili provas manovri. Iuj sovetiaj aviadiloj estas faritaj laŭ simpligita dezajno kaj estas uzataj kiel kamikazoj. Knaboj, kiuj estas apenaŭ trejnitaj, ofte sidas en ili por iri al sia morto. Kaj tiu ĉi amasheroeco ŝokas la faŝistojn.
  Kaj la pioniroj kantas kaj penas... Petja, kiu sukcesis viziti la frontlinion, diras:
  - Nun venos la tankoj, kaj ni batalos!
  Maŝa kapjesis kaj ridetis:
  - Jes, ili iros... Sed ĉi tio estos la lasta kampanjo por ili!
  Tamen, kompreneble, estas certa timo. Ja, piramidaj maŝinoj, kion ajn oni diru, estas ankoraŭ pli progresintaj. Kaj ili estas tre malfacile faligi. Krome, malgranda, sed granda nombro da ruliloj faras la spurojn malpli vundeblaj.
  Sed pioniroj estas ĉiam pretaj por batalo. Kaj nenio povas haltigi ilin... Tiam komenciĝas la senŝeligado. Longdistancaj, grandkalibraj germanaj pafiloj testas sovetian teritorion pri forto. Kaj multe da detruo, krevigitaj tranĉeoj.
  Infanoj devas kaŝi sin en la fendoj... Atendu la monstran artilerian baradon.
  Maŝa apogis sin sur Petja kaj flustris:
  - Nia partio protektos nin! Kaj avo Lenin ĉiam estas ĉe sia posteno!
  La knabo konfirmis:
  - Mortis Stalino, sed lia laboro plu vivas! Se nur iu mortigus Hitleron!
  Estas bona ideo mortigi la Fuhrer, sed Hitler ankoraŭ vivas. Kaj li renkontas oktobron en sia kaverno en Kipro. Estas varme kaj amuze tie. Gladiatorbataloj okazas.
  Kaj la knaboj kaj knabinoj frostas... Malvarma pluvo pelita de la nordo komencis pluveti. Kaj ili estas preskaŭ nudaj. Ĝi estas ege malagrabla, miaj dentoj eĉ klakas.
  Petka malespere saltas el la tranĉeo kaj daŭre fosas, dirante:
  - Mi naskiĝis senespera, kaj mi mortos senespera! Se mi rompas mian kapon, mi ligos ĝin al kapo de ŝafido!
  Maŝa elsaltis post li, fulmante per siaj knabinecaj kalkanoj, grizaj pro polvo. Ankaŭ aliaj pioniroj eksaltis, vigle laborante per ŝoveliloj. Kaj ne atentante la senŝeligadon. Lasu la faŝistojn pafi, vi ne timigos ilin.
  La Granda Patriota Milito jam estas en sia dek-kvara jaro, kaj la nazioj estas blokitaj en la bataloj por Saratov. Provo avanci al Moskvo ankaŭ estis malsukcesa. La germanoj trarompis tridek ĝis kvardek kilometrojn en la centro, venkis kelkajn defendliniojn, kaj denove estis maldaŭrigitaj. Leningrado restas firme sub sieĝo. Kaj ĝi tute ne cedas.
  Eĉ diskotekoj ne multe helpas, malgraŭ sia tuta rapideco kaj nevundebleco.
  La nazioj povis preni Rĵevon, sed estis maldaŭrigitaj sur ĉi tiu linio. Kaj ili estis blokitaj en strikta defendo. En la sama tempo, la situacio estis malfaciligita pro la malvenko de Japanio, kiu suferspertis gravajn perdojn dum blovegado de Alma-Ata. La samurajo rezignis multon ĉi tie.
  Sed ili mobilizas la ĉinojn en sian armeon. Ankaŭ Rusio estas senfine elĉerpita kaj ne povas disvolvi sian sukceson. Jen kiel batoj estas interŝanĝitaj.
  Kaj tanko jam direktiĝas al la pioniroj... La plej pezaj moviĝas unue: la AG-200 estas piramideca, kun du bombolanĉiloj, kaj kirasa dikeco de 550 milimetroj, sub forta deklivo kaj tre malmola surfaco. Nenio povas penetri tian tankon. Ajna ŝargo rikoltos de la kiraso.
  Sed la pioniroj ne havas timon, kuraĝaj uloj, ili preparis surprizojn por la raŭpoj de ĉi tiu mastodoto. AG-100 kaj AG-50 moviĝas malantaŭ li.
  La junaj militistoj maskis minojn kaj memfaritajn eksplodaĵojn. Vi povas, ekzemple, fari sufiĉe potencajn el miksaĵo de putriĝinta herbo kaj sterko.
  Bomboj.
  Kaj la pioniroj maskis ilin per herbo. La armilo estas sen envolvaĵo, kaj tial metaldetektaj malgrandaj radioregataj tankoj ne vidas ĝin.
  Maŝa flustras:
  - Por la gloro de la sankta Patrujo...
  Petya konfirmas:
  - Ĝi devus funkcii!
  La infanoj ridetas, ili estas sunbrunigitaj, iliaj vizaĝoj estas malpuraj, sed iliaj haroj estas blondaj, sunblankigitaj.
  Jen la unua germana tanko kvazaŭ stumblis sur la pugno de la pugno. Bombo eksplodas sub li. Rompitaj ruliloj flugas en malsamaj direktoj, kaj aliaj metaloj, kaj rompitaj. Terura E-200 skuiĝis kaj ĝi haltis. Ricevis porciojn de rusaj infanoj. Pafite en malespero de bomboĵetistoj... Ekestis fontoj de eksplodoj. Do la dua tanko renkontis bombojn el putriĝinta herbo kaj sterko. Kaj ĉi tiu roko skuiĝis. La germanoj haltis, la tria tanko estis krevigita... Sed la mastodontoj pezas tricent tunojn, kaj estas kreitaj tiel, ke ili kapablas elteni trafojn de la kanonoj de batalŝipoj, deviigante obusojn en rikolton.
  Kaj tiam iliaj ŝercoj, konstruinte minojn el silo kaj bovinkukoj, haltigis ilin.
  La kvara peza tanko estis krevigita. La nazioj haltis kaj malfermis fajron. Knaboj kaj knabinoj krevigis bombojn uzante simplan draton kun elektra sparko.
  La pioniroj, vidante, ke la Fritz malrapidiĝas, unuvoĉe kriis:
  - Adolf estas malbona! Fek en miaj pantalonoj!
  Kaj ridante kaj montrante langojn. La knabinoj ridas, ili ankaŭ okupiĝas pri tio. La AG-200 denove moviĝis, kaj la kvina, supertanko, estis krevigita. Kaj malgrandaj, hundograndaj nanaj aŭtoj ĉirkaŭkuris. Ili provas detekti minojn. La infanoj pafis sur ili per pafiloj. La nazioj ĉesas. Kelkaj el iliaj aŭtoj ekbrulis. Pli malpezaj tankoj provas trarompi kaj akiras rapidecon.
  Sed denove ilin renkontas minoj kaj potencaj eksplodoj, kiuj renversas modernajn tankojn. La germanoj damaĝas. Ĉi tiu estas la dua dekduo krevigita. Kaj ili provas pafi al la pioniroj.
  Unu knabino estis trafita de fragmento en la ronda kalkano. Ŝi jekriis kaj kriis:
  "Ne," ni diris al la faŝistoj, nia popolo ne toleros rusojn, bonodoran panon, nomatan "vadejo!"
  La knabino ne donis la farunon, kvankam la plando de ŝia gracia piedo estis tranĉita kaj sango fluis. Ve, ĉi tio estas milito. Aliaj pioniroj ankaŭ estis vunditaj. Kaj dum senŝeligado, ĉi tio estas neevitebla. Kaj la knabo Murat estis tute disŝirita en duono.
  La tankoj de Hitler komencis faligi siajn hokojn por tiri for la difektitajn veturilojn.
  Kaj la infanterio atakis. Ekzistas multaj soldatoj de Afriko, same kiel hinduoj kaj araboj rekrutitaj tra atakoj. Knaboj kaj knabinoj estas armitaj per nur pafiloj kaj obusoj. La manko de municio estas tro akra por doni al ĉiuj AK.
  Nur dekduo el la plej trejnitaj kaj spertaj kalashiaj knaboj. Kaj ili pafas al la faŝismaj solduloj.
  La fremda armeo moviĝas en organizita homamaso kaj suferas kolosajn perdojn. Infanoj pafas precize. Kaj pioniraj knabinoj ne estas malsuperaj ol pioniraj knaboj.
  Koloraj regimentoj rekrutitaj per atakoj falas. La germanoj tute ne kompatas ilin. Laŭ la faŝistoj, Azio kaj Afriko jam havas tro da homoj. Do viroj devus esti mortigitaj en buĉejoj, kaj virinoj devus esti pli belaj kiel edzinoj.
  Petka pafis kaj diris:
  - La spirito de la rusa kavaliro!
  Maŝa demetis sian kontraŭulon kaj kontrolis:
  - Li estu kun ni!
  La pionira knaba pluŝa urso frapis kaj muĝis:
  - Por la Patrujo!
  La knabino Olyja pafis pafilon, frakasante la kapon de la faŝisto, pepante:
  - Por Stalin!
  Petja denove pafis kaj batis la arabon en la stomakon, siblis:
  - Por Molotov!
  Jes, nuntempe la forpasinta Stalino estis anstataŭita de Molotov. Beria jam estis pafita kiel iu kiu provis kapti la tronon. Molotov pli-malpli kontentigis ĉiujn. Sed la potencoj de la prezidanto de la Ŝtata Defenda Komitato estis limigitaj. Ia diktatoro fariĝis kolektiva, anstataŭ la stalina aŭtokratio. Kaj Vasilevskij fariĝis supera komandanto. Kiu finfine kondukis al la erozio de aŭtoritatismo.
  Tial Maŝa aldonis:
  - Por Vasilevskij!
  Kaj la batalo daŭris... La infanterio, konsistanta el fremduloj, pli kaj pli proksimiĝis. La infanoj suferis pli kaj pli da perdoj. La situacio fariĝis kritika.
  Petka ĵetis obuson kaj ricevis kuglovundon sur sia flanko.
  La knabo siblis:
  - Ne! Mi ankoraŭ ne rezignos!
  Sed mia flanko doloris... kaj sangis. Skarlata likvaĵo fluis laŭ la ŝirita kaj malpura T-ĉemizo.
  Maŝa siblis:
  - Ni venĝos kontraŭ vi, nazioj!
  La knabino ĵetis la obuson per la nuda piedo kaj fajfis kiel rabista najtingalo.
  Okazis eksplodo kaj la krioj de mortigitaj eksterlandanoj.
  La infanterio hezitis. Sed en la malantaŭo estis kirasaj aŭtoj kun maŝinpafiloj, pretaj malfermi fajron memstare.
  Oleg ankaŭ ĵetis obuson kaj kriis:
  - Sed Pasaran!
  La malamiko hezitis. En tiu momento maŝinpafiloj trafis la malamikon. Ili komencis falĉi la malamikon.
  La infanoj ĉirkaŭrigardis. Pluraj dekoj de nudkruraj komsomolaj membroj tiris supren mitralojn kaj malfermis fajron. Ili pafis al la solduloj. La taĉmento de la knabino ŝteliris nerimarkite. La komsomolanoj estis junaj, sveltaj kaj allogaj, kaj ili trafis la naziojn tre precize. La batitaj faŝistoj forkuris.
  
  LA KURAĜO DE LA FILO DE STENYKA RAZIN
  Knabo de proksimume dek tri estis arestita kune kun sia patro. Maljunulo estas kompreneble bonkonata ribelanto, kiu verŝis sangofluojn. Sed la filo ankoraŭ estas nur infano. Demandu al li kiu.
  Sed la asistanto de Cornil taksis la iaman armean ĉefon alimaniere. Kaj li proponis, ke la knabo estu pridemandita kun pasio - kio se li scius, kie troviĝas la trezoroj de lia patro.
  La filo de Stenka Razin estis prenita al torturkelo. La knabo provis rigardi rekte kaj teni sin fiera. Kvankam interne estis timiga. Torturaj instrumentoj estas pendigitaj, la kameno flamas. Ekzekutistoj en ruĝaj kaskoj.
  Samosa alproksimiĝis al la knabo, etendis la manon, skuis lin je la kolumo kaj demandis minace:
  - Se vi diros al mi, kie la ulo kaŝis la trezoron, ni liberigos lin. Ne - ni torturos!
  La filo de Stenka Razin Griŝka kuraĝe respondis:
  - Mi nenion diros al vi! Kaj eĉ pli por vi!
  Samosa bojis:
  - Tortu la tombon!
  Kaj li persone tiris la kolumon, deŝirante la kaftanon de la knabo. Ili senvestigis Griŝkan kaj trenis lin sur la rako. La knabo senespere provis piedbati reen. Sed la spertaj ekzekutistoj senmovigis Griŝkan per bato al la kolo. Tiam ili sekurigis liajn manojn malantaŭ li kaj komencis levi lin per la ŝnuro. La knabo grincis la dentojn. La ekzekutisto kaptis la knabon je la torso kaj skuis lin, tordante lin en la artikoj. Griŝka komencis peze spiri, sed retenis krion.
  La oficisto diktante al la skribistoj diris per profunda voĉo:
  - Diru al mi, ŝtelisto, kie via frato kaŝis la trezoron.
  La knabo respondis kun malestimo en sia voĉo:
  - Eĉ se mi scius, mi ne dirus!
  Samosa ordonis al la ekzekutisto:
  - Frapu! Dek frapoj zorge!
  La ekzekutisto senĉese batis. La korpo de Griŝka tremis. Je la deka bato la torturisto frostiĝis. Kaj rigardis Samosa. Dum la ekzekuto, la knabo silentis, mordante la lipon.
  Dyak, malklara:
  - Diru al mi, ŝtelisto, kie la ulo kaŝis la trezoron?
  Griŝka kriis:
  - Mi ne diros!
  Samosa grumblis:
  - Kvin batoj sen ŝparado!
  La ekzekutisto batis la knabon per vasta bato, skuante lian tutan korpon. Griŝka kriegis, sed mordis sian lipon. Sekvis dua bato. Ankaŭ balaa kaj forta. Griŝka daŭre silentis. Kaj denove la tria bato, sango gutis el la tranĉita haŭto.
  Samosa sulkigis la brovojn dum la knabo estis batata. Kompreneble, la filo eble ne sciis, kie Stenka kaŝis la trezoron. Kaj eĉ, eble, veraj trezoroj. Sed oni devus pridemandi la knabon. Kaj forprenu de li la sekretojn.
  Post la kvina bato, la sango komencis guti aktive.
  La oficisto ripetis la demandon. Griŝka silentis.
  Samosa ordonis:
  - Bruligi lian kalkanon.
  La ekzekutisto elprenis pecon da varma fero kaj alportis ĝin al la nuda plando de la knabo. Li ektremis, tordis kaj... perdis la konscion.
  Adala pensis, ke estus bona ideo travivi Petron, por ke li ne mortigu senarmajn kaj maljunulojn. Petro faris ion malĝuste. Kiel ĝi estus en reala, kontakta batalo? Ĉu vi ne estus timema?
  La filo de Stenka Razin Griŝka, cetere, sciis, kie estas kaŝita unu el la trezoroj de lia patro, sed silentis. Li rekonsciiĝis verŝante sitelon da glaciakvo. Tiam Samosa ordonis:
  - Bruligi ankaŭ la alian kalkanon per fero!
  Ĉi-foje la knabo ne sveniĝis, li provis ekmoviĝi, sed la nudaj piedoj de Griŝka kaptiĝis en la bloko.
  Samosa siblis:
  - Kvin pliaj vipobatoj, sen ia zorgo!
  Post la kvina bato, la hela kapo de la knabo skuiĝis, kaj Griŝka perdis la konscion.
  Sperta komizo en torturo konsilis:
  - Lasu lin! La infano ankoraŭ kuŝos reen!
  Samosa diris severe:
  - Forigu la hundidon! Viŝu ĝin per vodko kaj metu ĝin sur la liton... Lasu ĝin! Morgaŭ ni daŭrigos la torturon!
  Grishka estis forigita de la rako kaj la tranĉoj estis viŝitaj per miksaĵo de alkoholo kaj akvo. La knabo ektremis: la vodko pikis. Tiam Griŝka ricevis varman buljonon kaj ŝlosis en varmigita ĉelo. Sed ĉiaokaze, ili ĉenis la knabon je la kolo kaj lasis lin ekdormi. La knabo dormis sur la stomako, la lito estis mola. Torturitaj de la ekzekutistoj, la viktimoj ofte mortas, kaj Samosa volis scii kie Stenka kaŝis siajn trezorojn.
  Post permeso al Griŝka foriri kaj dormi, la sekvan tagon la knabo estis denove trenita en la torturejon. Ili tiris lin supren sur la rako denove. La jam streĉitaj artikoj de Griŝka fariĝis pli doloraj. Pezoj estis pendigitaj ĉe la piedoj de la knabo. Pli streĉi la muskolojn. Tiam la ekzekutisto, ridetante, alportis ruĝvarman feron kaj premis ĝin al la brusto de Griŝka. La knabo grincis la dentojn pro sovaĝa doloro.
  Samosa blekis:
  - Parolu ŝtelisto!
  Ĝi odoris bruligita. La odoro de rostita viando intensiĝis. La okuloj de Griŝka strabiĝis pro la ŝoko de doloro, kaj la knabo denove perdis la konscion. La ekzekutisto prenis la feron de sia brusto kaj diris:
  - Forta knabo...
  Samosa grumblis:
  - Ni devas ĝin disfendi... La brazilo estas ĉe viaj piedoj!
  La ekzekutisto ŝmiris la plandojn de la knabo per oleo kaj bruligis brazilon de malproksime. La jam bruligitaj kalkanoj tre doloris. La knabo spiradis peze. Li faligis miksaĵon de ŝvito kaj sango, grincis la dentojn, sed silentis. Kvankam ĝi kostis al li kare. La klopodoj estis senesperaj.
  Samosa furioze grumblis:
  - Vi parolos! He, batu min sur la dorson!
  La ekzekutisto pluvigis batojn sur Griŝkan. Je la deka bato, la kapo de la knabo malvigle skuis kaj falis. La knabo ne tuj rekonsciiĝis, eĉ post kiam sitelo da akvo estis verŝita sur lin. Samosa trafis Griŝkan en la vizaĝon kaj ordonis:
  - Batu denove!
  Deak rimarkis:
  - La nuda mortos ....
  Samosa grumblis:
  - Feĉo! Forigu lin de la rako! Daŭrigu morgaŭ!
  Griŝka denove estis forigita de la torturo kaj portita al la ĉambro. La knabo baraktis kaj ektremis. Li falis en pezan, deliran dormon. Tiam li vekiĝis kaj ploris. Sed tuj kiam la prizonestro aperis, li eksilentis kaj rigardis lin kolere. Li ĵetis al la knabo iom da pano kaj kvaso. La knabo ne havis ŝancon eskapi, precipe ĉar li estis ĉenita de la kolo.
  La sekvan tagon Griŝka estis torturita iom alie. Ili levis min ĝis la plafono, levante la brakojn sur la rako, kaj poste ellasis. Tia sovaĝa doloro, ke
  ĉesas spiri. La knabo estis levita trifoje ĝis li perdis konscion.
  Post tio la ekzekutisto denove batis lin per vipo kaj bruligis lian stomakon per varma fero. Plene turmentinte la knabon, ili liberigis lin kaj kondukis lin al lia ĉelo. La ekzekutistoj ne sukcesis ion ajn.
  La sekvan tagon, Griŝka estis pendigita sur rako, brazilo estis ŝaltita sub liaj nudaj piedoj, kaj varma drato estis aplikita al liaj dorso kaj gluteo. La knabo plurfoje perdis la konscion dum la torturo, sed rekonsciiĝis. Ĝis la ekzekutistoj mem laciĝis kaj ĉesigis la torturon.
  La sekvantan tagon la knabo estis etendita, kaj la ekzekutisto komencis rompi la piedfingrojn per ruĝe varmaj teniloj kaj ankaŭ premi siajn ripojn. Griŝka kriegis plurajn fojojn, sed respondis al postuloj diri ion per muo.
  Kaj denove li ricevis la vipon.
  Du semajnoj pasis. La infana korpo de Griŝka jam estas elĉerpita de torturo. Doloro estas ĉie. Ne estis sango aŭ vejno netuŝita de doloro. Komence, kiam ili batis lin kaj bruligis lin, li volis rapidi enen kaj sufoki la eksplodojn en sia korpo. Sed kiam la doloro englutis la tutan estaĵon, ĝi iĝis obtuza.
  Samosa mem vidis, ke la ŝancoj eltiri ion de Griŝka malaperis antaŭ liaj okuloj. La ekzekutistoj provis novan rimedon. Ni trovis farunon. La hararo de Griŝka estis razita kaj malvarma akvo komencis guti sur lian kronon. La torturo estas kruela kaj efika. Post kelkaj horoj, oni sentas, ke bomboj eksplodas en la cerbo. Griŝka estis preskaŭ blinda kaj surda. Li ne plu aŭdis la vortojn diritajn de la ekzekutisto kaj Samosa.
  Ili rezignis kaj denove trenis lin sur la rako. Ne konsciante, ke ia doloro por la knabo estis nur konsolo - distraĵo de pli terura ulcero en la cerbo.
  La fajro kaj la vipo heligis liajn okulojn.
  Griŝka rekonsciiĝis kaj povis vidi la ekzekutistojn. Ĉi tie la torturisto metas pezojn sur la blokon, en kiu la kruroj de la knabo estas fiksitaj. La doloro en miaj brakoj kaj ŝultroj plimalboniĝas, sed ĝi distras min de la infero en mia cerbo.
  La samozo muĝas ĉe la supro de siaj pulmoj. Li mem estas ruĝhara, kun barbo:
  - Diru al mi, hundido, kie patro kaŝis la trezorojn!
  Griŝka balancas la kapon. Responde sekvas bato, kiu skuas la korpon, kaj ili forte batis lin. Alia ekzekutisto, sub la nudaj piedoj de la knabo, rastas la varmegon sub la rako. Ĝi estas timiga, sed ne tiom timiga.
  Ĉi tie staras Cornila, la baptopatro de Stenka Razin kaj iama armea ĉefo. Aĝa, kun griza barbo. En lia rigardo estas eĉ ŝajno de simpatio al torturita infano. Proksime staras bojaro en kastora ĉapelo. Li estas klare varma en la torturĉambro. Kaj estas evidenta intereso pri la torturo de la knabo sur lia vizaĝo. La torturo daŭras. Griŝka subite eksentis forton kaj kantis:
  Vi estas Razin, mia reĝo kaj patro,
  Li denove levis la homojn kontraŭ la jugo...
  Mi kredas, ke estos fino de sufero
  Restos nur vipoj kaj nenio por la bojaroj!
  
  La kamparano, la laboristo estas nun sub la jugo,
  La simplan proleton dispremas la bojaroj...
  Sed mi kredas, ke ni forbalaos ĉiujn sangsuĉilojn,
  Ni kantu mil ariojn al nia Patrujo!
  
  Ja en ĉiu korto ĝemas la viktimo de la bojaroj,
  Ĉie estas palisoj kaj rakoj...
  Ili estas eĉ pli malbonaj, konsideru la malfidelulojn,
  Ili turmentas vin, stultulo en agonio!
  
  Sed Razin travivis batalojn,
  Ĉiuj necesaj manoj kaj vojoj...
  Kun venko venis nia libera kozako,
  Por ŝiri ĉiujn bojarajn pastrojn!
  
  Ne, sciu, ke ni havas dubojn,
  Ja ni estas por la homoj, sendube...
  Nun venas la horo de kompreno,
  Por la gloro de aliaj generacioj...
  
  Vi estas Razin de libereco kaj honoro - la gvidanto,
  Promenis ĉirkaŭ nia Rusio...
  Mi volas, ke vi fariĝu nia suvereno,
  Aŭ pli bone, universala mesio!
  
  Estu justeco, tiam kredu min,
  Eterne estos lumradio...
  Kaj la besto estos disŝirita de la despoto,
  Ni povas atendi tagiĝon!
  
  La batalo okazas proksime de Simbirsk - lukto,
  Ni estas furiozaj, perfortaj militistoj, sciu!
  Kaj mi kredas, ke estas destino fariĝi venkinto,
  Bonvolu doni al la stangoj iom da cerbo!
  
  Kvankam Razin mortis heroe en batalo,
  Sed en la eterneco lia vizaĝo estas sankta...
  Li estas, sendube, kavaliro, rajdisto,
  Kaj ĝi okazos, kredu al Kremlo en momento!
  
  Sklaveco kaj la jugo de la bojaroj finiĝos,
  Kaj la suno leviĝos super la planedo...
  Sufero kaj trompo por ĉiam malaperos,
  Kaj Razin estas glorata en poemoj!
  Dum la knabo kantis, ĉiuj, kaj la ekzekutistoj kaj la "spektantaro", staris frostigitaj kaj aŭskultis. Sed ĉe la lastaj vortoj Samosa eksplodis kaj kriegis je la supro de siaj pulmoj:
  - Frapu! Mortigu lin!
  La ekzekutisto pluvigis furiozaj batoj sur la knabon. Jam perdinte la konscion, Griŝka flustris:
  - La popolo de Rusio estos libera!
  La sangoplena knabo estis deprenita de la rako kaj forportita. Samosa viŝis la ŝviton de sia frunto kaj siblis:
  - Sufiĉe! Ni havis sufiĉe! Kvaronigi la bastardon kaj fini!
  Cornila diris heziteme:
  - Ĉu estas ĝuste kvaronigi infanon? Kaj eĉ publike? Eble strangolu lin en la ĉelo?
  Samosa grumblis, klakante la kalkanojn sur la planko.
  - Ne! Ekzekutu! Kaj publike - kvaronigi!
  La bojaro konfirmis, kunpremante la pugnon:
  - Estu tiel! Mi konfirmas la mortkondamnon!
  Samosa malice rikanis:
  - Griŝka estas kvaronigita! Ni elportos la tutan Razin-semon!
  Jen Adala distriĝis. Ŝi estas devigita doni la komandon pafi. Kaj bombo-raketo pezanta dudek tunojn trafas Toronton. Alportas morton kaj teruron al li mem. Adala sekvas la fajran voston per sia konfuzita rigardo.
  Ho, estus pli bone, se ŝi estus piloto. Kiel malvarmeta kaj romantika ĉi tio estas. Jen tia piloto-raikisto.
  La ĉielo estas tre malvarmeta.. La knabino klinis la kapon kaj ekmemoris almenaŭ ion bonan. Sed nenio venis al la menso. Krom la rakonto pri la filo de Stenka Razin.
  La knabo kuŝis sur la lito, turniĝante kaj delirante en sia dormo. Estas malfacile dormi kiam via tuta korpo estas vundita, kaj la ulceroj ankaŭ estas korodataj de salo kaj vodko. La lastaj dek kvin tagoj estis pura torturo. Torturo nokte kaj severa deliro tage.
  La knabo revis pri sia patro. Potenca kaj forta Stepan kuraĝigis sian filon:
  - Tenu, infano! La homoj memoros vin kiel vi akceptis morton!
  Griŝka, delirante, respondis:
  - Kia morto atendas min?
  Stepan deklaris memfide:
  - Nia estonteco estas nebula. Kaj oni ne scias, kio estas antaŭen. Sed viaj lastaj momentoj en la vivo estos la plej gravaj. Ne estu timema! Tenu vian kuraĝon!
  Griŝka respondis ne tute memfide:
  - Mi estos firma... Sed vi, paĉjo... Ĉu nia justa afero vere estas perdita?
  Stepan diris per tondra voĉo:
  - Nu, mi ne! Mi eble estos ekzekutita, sed venos alia Razin, kaj post li alia Razin, kaj niaj malamikoj nenion povos fari pri tio! Estos novaj jarcentoj, estos ŝanĝo de generacioj... Sed Lenin, la sinjoro de la ŝtormo, venos por Razin!
  Grishka, ankaŭ akirante konfidon, diris:
  - Mi kredas, ke vi revenos!
  La knabo vekiĝis. La korpo obtuze doloris kaj la haŭto estis kruda. Muelanta sono aŭdiĝis ĉe la pordo kaj la ekzekutisto eniris la ĉelon.
  La granda torturisto diris per milda tono:
  - Saluton Griŝka!
  La knabo, subite fortiĝinta, respondis:
  - La ekzekutisto ne estas en bona sano, do vi mortas!
  La torturisto bonkore kapjesis:
  - Kaj vi estas kuraĝa hundido. Mi vidis kaj turmentis diversajn... Sed mi neniam vidis iun kiel vi! Tiel malgranda, sed vera siliko!
  Griŝka modeste respondis:
  - Mi havas la spiriton de mia patro!
  La ekzekutisto sugestis kun rido:
  - Ni faru interkonsenton...
  La knabo tintis sian ĉenon kaj trovis la forton por ellitiĝi kaj sidiĝi. Griŝka demandis kun intereso:
  - Kia interkonsento?
  La ekzekutisto flustre sugestis:
  - Vi diru al mi, kie estas la trezoro de via patro, kaj mi... mi demetos la kolumon kaj elkondukos vin en sako.
  Griŝka momenton hezitis. Efektive, kio se vi trompas la ekzekutiston. Diru al li la malĝustan lokon, kaj profitu la momenton kaj forkuru. Ĉu savi vian vivon kaj lasi viajn malamikojn pendantaj? La tento estis granda. Sed la knabo rememoris sian patron. Aĉetu vian vivon per ruzo kaj trompo? Ne, li devas morti digne sur la eŝafodo!
  Griŝka skuis sian razitan, kontuzitan kaj ŝancelitan kapon:
  - Ne!
  La torturisto rikanis kaj rimarkis:
  - Morgaŭ vi estos ekzekutita! Tio estas certe... Ne plu estos torturo, sed ne estas aliaj pretaj por ekzekuto!
  Griŝka ektremis, sed kuraĝe respondis:
  - Nu, ili ekzekutos... Ni ĉiuj estas mortemuloj!
  La ekzekutisto aldonis kun rido:
  - Vi ne nur estos senkapigita! Kaj ĵetu ĝin sur la radon! Unue la brakoj estos fortranĉitaj, poste la kruroj, kaj nur tiam la kapo. Ĉu vi volas ĉi tion?
  La knabo ektremis, fariĝis pli pala kaj murmuris:
  - Ĉar la sorto estas tia... mi nur provos akcepti la morton digne!
  La ekzekutisto rikanis kaj rimarkis:
  - Via patro jam estis kondukita al Moskvo. Ili turmentas vin eĉ pli malbone tie. Kaj tiam atendas ankaŭ kvaronrado. Kaj vi... Domaĝe, ke ili estas ekzekutitaj! Vi estas forta knabo, kaj estus bone torturi vin plu!
  Griŝka respondis severe:
  - En la venonta mondo, vi estos torturita!
  La ekzekutisto forlasis la ĉelon. Kaj Griŝka turniĝis kaj batis sian mentonon per la pugno. Doloro resonis tra la vejnoj etenditaj sur la rako. Eble li ne faru ĉi tion? Necesis montri prudenton kaj trompi la ekzekutiston. Kaj antaŭen, atendante lin...
  La knabo apenaŭ leviĝis kaj rigardis sian manon, kovritan de pismarkoj kaj brulvundoj? Ĉu ŝi vere estos fortranĉita? Griŝka rigardis lian kruron. Ŝi ankaŭ estis tute batita, ŝiaj plandumoj estis bruligitaj, ŝiaj piedfingroj estis rompitaj. Sed verŝajne li ankoraŭ povos surgrimpi la eŝafodon. Kaj liaj kruroj kaj brakoj kaj fine lia kapo estos fortranĉitaj. Kaj tiam la animo flugos al la ĉielo...
  Li estas ankoraŭ infano kaj ne havis tempon por peki. Pasis la provon de fajro kaj vipo. Plej verŝajne, antaŭe atendas meritita paradizo, aŭ, en la plej malbona kazo, mallonga restado en purgatorio. Mi scivolas, ĉu ili invitos lin konfesi al pastro? Tamen ne plu gravas. Griŝka ne sentis siajn pekojn kaj ne plu timis la neeviteblan renkontiĝon kun Dio. Kaj en la paradizo ĝi estas bona, mirinda ĝardeno, kie estas eterna somero, kaj anĝeloj ludas harpojn. Kial ne merititan lokon por knabo, kiu suferis severan torturon?
  Ĉi tio estas pli bona ol pendi sur la rako, havi vian haŭton disŝirita per vipo kaj viajn fingrojn rompitajn per varma fero. Tie vi por ĉiam restos knabo, kaj vi estos por ĉiam juna kaj sana.
  La pordo tintado aŭdiĝis. Aperis knabino kun pleto, kaj du gardistoj, same kiel Samosa. La monstro ridetis kaj diris:
  - Por la lasta fojo en via vivo, manĝu bone, hundido! Kornila estas malavara! Kaj tie ili fortranĉos viajn brakojn kaj krurojn!
  Griŝka respondis severe:
  - Kaj vi estos punita... Ne sur la Tero, sed en la ĉielo!
  Samosa grumblis:
  - Hundido! Ni vidu, kiel vi krias sur la rado!
  Griŝka diris kuraĝe:
  - Morto foje donas senmortecon, kaj perfido donas forgeson!
  Samosa kolere frapis la pordon kaj foriris. Nur la ekzekutisto restis. Griŝka kapjesis preskaŭ amike al li:
  - Jen la festoj, kiujn ni festas! Kaj vi ne volas morti!
  La ekzekutisto kun ruza rigardo demandis la knabon:
  - Ĉu vi ne pensis pri via animo?
  Griŝka respondis honeste:
  - Mi ne sentas, ke mi havas pekojn por penti.
  La ekzekutisto kapjesis je tio.
  - Nu, ĝoju kalva. Havu glason da vino samtempe. Verŝajne la unua en mia vivo.
  Griŝka komencis manĝi la anseron. Post la mallibereja kaĉo, la manĝaĵo ŝajnis ege bongusta. Estis iom dolorige por la knabo maĉi, sed la viando ŝajnis dolĉa. Kaj englutis aktive.
  La ekzekutisto rimarkis:
  - Se ne estus via baptopatro Cornila, tiajn festenojn vi ne estus ricevinta.
  Griŝka demandis kun serioza rigardo:
  - Kion li volas?
  La torturisto respondis honeste:
  - Akiru la trezorojn de Stepan. Alie li ne moviĝus.
  Griŝka respondis per indiferenta tono:
  - Lasu la trezorojn kuŝi en la tero. Kaj servos estontajn ribelojn!
  La ekzekutisto diris admire:
  - Nu, vi estas aglo! Vera militisto! Nu, mi deziras al vi sukceson!
  Kaj la torturisto forlasis la knabon. Griŝka sentis sin peza post manĝo kaj trinkado de glaso da forta vino. La okuloj fermiĝis kaj la knabo ekdormis. Li sonĝis pri bataloj kaj diversaj specoj de okazaĵoj. Estas kvazaŭ li estas fabelkavaliro kiu tranĉas milojn da batalantoj.
  Signu dekstren - straton, maldekstran vojon!
  Kaj tiam li rajdas drakon. Kiel heroo de fabelo...
  La sekvan matenon Grushka estis vekita. Unuafoje, la knabo havis bonan noktan dormon kaj sentis sin pli energia. La ekzekutistoj levis lin. Ili metis sakaĵon sur la vunditan korpon. Kaj ili levis min kaj kondukis min al ekzekuto. Griŝka vidis farbon kaj akrajn lancojn ĉe tagiĝo.
  La knabo marŝis en feroj, kio estis maloportuna. Li estis elkondukita en la korton. La nudaj, kriplaj piedoj de la knabo malfacile paŝis sur la pavimŝtonojn. Sed Griŝka eltenis ĝin, kunpreminte la dentojn, kaj provis resti vertikala. Kvankam ĉiu paŝo de la bruligitaj piedoj estis dolora. Li eliris sur la placon.
  Homoj vidis la knabon. Razita, kovrita de abrazioj kaj kontuziĝoj, kun nudaj bruligitaj piedoj, malgrasigita.
  Grishka inspiris kompaton prefere ol malamon. Multaj, precipe virinoj, kompate suspiris.
  La knabo palpebrumis al ili kaj diris:
  - Kiel, kie estas nia, ĝi ne malaperis!
  Kaj li pluiris. Ne estis aparta timo. Griŝka estis certa, ke li ne meritas inferon por si mem. Kaj la ĉielo estas multe pli bona ol la surtera, kruela ekzistado.
  La loko de ekzekuto estis ĉirkaŭita de elektitaj Moskvaj pafarkistoj. Estas multe da gardistoj kaj hejmaj kozakoj. Ŝajnis, ke ne infano estas ekzekutita, sed ŝtata krimulo de kosmaj proporcioj.
  La knabo malfirme, ŝanceliĝante, grimpis sur la ŝtuparon, paŝante per la bruligitaj piedoj sur la kverktabulojn.
  Sur la bloko briletis grandega, akrigita hakilo. Masiva ekzekutisto en ruĝa robo ĉirkaŭiris. Estis ankaŭ rado destinita por kvaronigi.
  Griŝka krucsignis sin. Vere doloras movi viajn brakojn.
  La heroldo komencis legi la akuzon:
  - Tiu ĉi filo de Stenka Razin, Griŝka, estas kulpa: pri kaŝado de trezoroj, organizado de ribelaj taĉmentoj, pri ekzekutoj kaj raboj de bojaroj, pri perforto kontraŭ virinoj, ktp. Tial li estas kondamnita al kvaronado sur la rado kaj eterna anatemo. Estu plenumita la frazo.
  Griŝka ektremis, sed restis staranta surloke kaj staranta rekte. La oficisto siblis:
  - Nu, ĉu la ŝtelisto pretas penti antaŭ la popolo?
  Griŝka pensis. Jes, li havas ion pri kio penti. La knabo riverencis kaj diris:
  - Pardonu, Don kozakoj. Mi estas kulpa antaŭ vi, ke vi ne liberigis vin de la bojarjugo.
  Samosa kriegis malespere:
  - Ekzekutu lin rapide!
  La helpantoj de la ekzekutisto alkuris al la knabo. Griŝka, venkante la doloron en la manoj, mem deŝiris la saktukon. La homoj estis elmetitaj al ulceroj kaj vundoj kaŭzitaj de la ekzekutistoj. Tiam ili tordis la manojn de Griŝka kaj ĵetis lin sur la radon.
  La ekzekutisto levis hakilon super la knabon. "Nun ĝi komencos": pensis Griŝka.
  Sed en tiu momento sonis la klariono kaj la heroldo anoncis:
  - Reĝa kompato! Pro la juneco de Gregorio, la mortopuno estas anstataŭigita per vendo en sklavecon! Estu tiel!
  La knabo estis levita de la eŝafodo kaj respondis en la ĉambron. Nova vivo komenciĝis por Griŝka.
  
  DIKA TUMBLER KAJ LIA BANDO HELPU HITLER
  Estas ege granda nombro da universoj, kaj io konstante okazas en ili.
  Jen alia ŝanĝo al la vera rakonto. Ĉi-foje, la bildstrio Tolstooz kaj lia teamo estis transportitaj de la Hipernoosfero de imagaj mondoj al unu el la paralelaj universoj de la Dua Mondmilito.
  Kaj kompreneble la fiulo kato decidis helpi Adolf Hitler. Kaj lia tuta fia teamo estas kun li.
  Tolstopuz, Mepps, Mole, Wart, Sopatka - tre buntaj kvin bildstrioj.
  Nu, iliaj kapabloj estas tre seriozaj. Por komenci, ili kidnapis Churchill mem. Kaj tiu Tolstopuz estas simple genia fiulo. Kaj li sukcesis fari aŭdacan operacion. Cetere, la ruza, dika kato rimarkis, ke la brita ĉefministro amas sandviĉojn. Kaj se jes, do... Churchill, glutante la pakaĵon, ŝrumpis, kaj la teamo de Fat Belly kaŝis lin en flarbakujo.
  Kaj ili venigis lin al la Fuhrer... Sub minaco de reprezalio, Churchill estis devigita slutte pacon kaj doni parton de la kolonioj al la Tria Regno.
  Kiel rezulto, la Fuhrer evitis la aerbatalon por Anglio kaj grandajn perdojn en aviado.
  Je la tempo de la atako kontraŭ Sovetunio, lia armeo montriĝis pli forta, precipe la aviado. Eĉ kvin mil pliaj aviadiloj estis asignitaj por la Barbarossa plano, kaj unu kaj duono mil pliaj tankoj. Kaj infanterio por duonmiliono da germanoj kaj alia duonmiliono da italoj, kiuj ne devas batali en Afriko.
  Nun la situacio en Sovetunio eĉ plimalboniĝis. La malamiko estas multe pli forta ol antaŭe. Krome, Tolstopuz kaj lia bando helpis la germanojn iomete. La Fritz lanĉis la T-5-tankon en amasproduktadon, per du kanonoj kaj kvar maŝinpafiloj. Ĝi havis pli potencan motoron kaj flulinian gvattureton. Granda problemo por sovetiaj aŭtoj, tia mastodoto. Kaj la Ruĝa Armeo ne estas preta por defendo nek en reala historio nek en alternativa historio. Krome, ne estas mapoj de ilia teritorio. Ĉiuj pensoj temas nur pri la ofensivo. Kaj ili ne scias kiel defendi sin.
  Kaj Tolstopuz kaj lia teamo ankaŭ detruis ĉian komunikadon. Ĉi tio estas malica bando.
  Do la batalado iris eĉ pli malbona por la Ruĝa Armeo ol en la reala historio. Kaj la Fritz komencis trarompi pli rapide. Kaj la Barbarossa plano estis superita. La Ruĝa Armeo tute kolapsas.
  Kaj nun la hordoj de Hitler alproksimiĝas al Moskvo. Ĉi tie necesas, ke la armeo de Hitler renkontu obstinan reziston.
  Sed jen la signoj, ses batalantoj eniras la batalon. Estas nur unu espero por Oleg, Margarita, Natasha, Zoja, Augustina, Svetlana. Ili kapablas ĉesi kaj venki malamikojn tuj, igante ilin cindron.
  Tia sovaĝa kaj bela teamo de knabinoj kolektiĝis. Kaj kontraŭ ili estas Tostopuz kaj lia bando. Nu, ĝi ne estas timiga...
  Kaj la nazioj jam fluas ĉirkaŭ Moskvo el diversaj direktoj.
  Tiam Oleg kaj la knabinoj denove eniris la batalon, helpante al Rusio, aŭ pli ĝuste al Sovetunio.
  Jen alia nudpieda knabino, Margarita, aliĝis al ili. Ankaŭ plenkreska virino, la verkisto fariĝis knabino de proksimume dek du jaroj kontraŭ senmorteco kaj plenumas mision.
  Militistoj de la dudekunua jarcento denove interbatalis kun la nazioj de la dudeka.
  La faŝisma bruna imperio havas multajn soldatojn. Ili fluas kiel senfina rivero.
  Oleg Rybachenko, faligante la naziojn per glavoj, kaj infanterio kaj tankoj, muĝis:
  - Ni neniam cedos!
  Kaj akra disko flugis de la nuda piedo de la knabo!
  Margarita, dispreminte siajn kontraŭulojn, malkovris la dentojn, murmuris:
  - Estas loko en la mondo por heroaj faroj!
  Kaj venenaj pingloj disiĝis de la nudaj piedoj de la knabino, trafante la naziojn kaj iliajn aviadilojn kaj tankojn.
  Nataŝa ankaŭ ĵetis siajn nudajn piedfingrojn, murde, kaj hurlis:
  - Ni neniam forgesos kaj neniam pardonos.
  Kaj ŝiaj glavoj trairis la muelejon kontraŭ la nazioj.
  Zoja, distranĉante la malamikojn, kriis:
  - Por nova mendo!
  Kaj pli da kudriloj disiĝis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj kaj en la okuloj kaj en la gorĝoj de naziaj soldatoj kaj aviadiloj.
  Jes, estis klare, ke la militistoj ekscitiĝas kaj fariĝas ferocaj.
  Augustine, faligante blankajn soldatojn kaj tankojn, grincis:
  - Nia fera volo!
  Kaj nova, mortiga donaco flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj la Takni kaj blankaj batalantoj falas.
  Svetlana hakas la mueliston, ŝiaj glavoj estas kiel fulmo.
  La nazioj falas kiel tranĉitaj garboj.
  La knabino ĵetas kudrilojn per la nudaj piedoj kaj grincas:
  - Li venkos por Patrino Rusio!
  Oleg Rybachenko avancas kontraŭ la nazioj. Terminator-knabo hakas brunajn trupojn.
  Kaj samtempe, la piedfingroj de la nudaj kruroj de la knabo elĵetas pinglojn kun veneno, ili disŝiras trunkojn kaj malflugas aviadilojn.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Estonta Rus'!
  Kaj en moviĝo ĝi fortranĉas ĉies kapojn kaj muzelojn.
  Margarita ankaŭ dispremas siajn kontraŭulojn.
  Ŝiaj nudaj piedoj nur ekbrilas. La nazioj mortas grandnombre. La militisto krias:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj tiam la knabino prenas ĝin kaj tranĉas...
  Amaso da kadavroj de faŝismaj soldatoj.
  Sed Nataŝa estas sur la ofensivo. Li hakas la naziojn kune kun la tankoj, kaj kantas:
  - Rus' estas bonega kaj radianta,
  Mi estas tre stranga knabino!
  Kaj diskoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kiu tranĉis la gorĝojn de faŝistoj. Jes, ĉi tiu estas knabino.
  Zoya estas sur la ofensivo. Li hakas la brunajn soldatojn per ambaŭ manoj. Kraĉi el tubo. Kaj li ĵetas mortigajn kudrilojn per siaj nudaj piedfingroj - li malkonstruas tankojn kaj aviadilojn.
  Kaj samtempe li kantas al si:
  - Eh, klubeto, ni iru!
  Eh, mia plej ŝatata faros!
  Augustine, faligante la naziojn kaj ekstermante la brunajn soldatojn, krias:
  - Tute vila kaj en besta haŭto,
  Li atakis la tumultpolicon per klabo!
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos al la malamiko, ion, kio mortigos elefanton, kaj eĉ pli tankon.
  Kaj tiam li grincas:
  - Luphundoj!
  Svetlana estas sur la ofensivo. Li hakas, pecetigas la naziojn. Kun nudaj piedoj li lanĉas mortodonojn ĉe ili.
  Li prizorgas la muelejon per glavoj.
  Disbatis multajn batalantojn kaj kriojn:
  - Venas granda venko!
  Kaj denove la knabino estas en sovaĝa moviĝo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn pinglojn, detruante tankojn kaj aviadilojn.
  Oleg Rybachenko saltis. La knabo faris kapriolon. Li faligis multajn naziojn per salto.
  Li ĵetis la pinglojn per la nudaj piedfingroj kaj guglis:
  - Gloro al mia bela kuraĝo!
  Kaj denove la knabo estas en batalo.
  Margarita iras sur la ofensivon. Pecetigas ĉiujn malamikojn en vico. Ŝiaj glavoj estas pli malvarmetaj ol la klingoj de muelejo. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas donacojn de morto, tankoj kaj aviadiloj brulas.
  Knabino en sovaĝa atako. Ekstermas brunajn militistojn sen ceremonio.
  Kaj ĝi saltas supren de tempo al tempo kaj tordas!
  Kaj donacoj de neniigo flugas de ŝi.
  Kaj la nazioj mortas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj amasiĝas.
  Margarita grincas:
  - Mi estas usona vakero!
  Kaj denove la kudrilo estis ĵetita al ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj poste ankoraŭ deko da pingloj!
  Natasha ankaŭ estas tre mojosa en la ofensivo.
  Kaj li ĵetas per siaj nudaj piedoj, kaj kraĉas el tubo.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi brilas morton! Vi nur devas morti!
  Kaj denove la beleco moviĝas.
  Zoya sturmas la rubojn de naziaj kadavroj. Kaj ankaŭ el ŝiaj nudaj piedoj elflugas bumerangoj de detruo.
  Kaj la brunaj militistoj daŭre falas kaj falas.
  Zoja krias:
  - Nudpieda knabino, ŝi venkos vin!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de la nuda kalkano de la knabino. Kiuj iras rekte en la gorĝojn de la nazioj.
  Tiam ili falas mortaj.
  Aŭ pli ĝuste, tute morta.
  Augustine sur la ofensivo. Disbatas brunajn trupojn. Ŝiaj glavoj estas portataj en du manoj. Kaj ŝi estas tiel mirinda militisto.
  Tornado balaas tra la faŝismaj trupoj.
  Knabino kun rufa hararo muĝas:
  - La estonteco estas kaŝita! Sed ĝi estos venka!
  Kaj en la atako, belulino kun fajraj haroj.
  Aŭgusteno muĝas en sovaĝa ekstazo:
  - La dioj de milito disŝiros ĉion!
  Kaj la militisto estas sur la ofensivo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas multe da akraj, venenaj pingloj.
  Svetlana en batalo. Kaj tiel brilanta kaj batalema. Ŝiaj nudaj kruroj elĵetas tiom da murdaj aferoj. Ne homo, sed morto kun blondaj haroj.
  Sed se ĝi disiĝas, vi ne povos haltigi ĝin.
  Svetlana kantas:
  - La vivo ne estos mielo,
  Do saltu en rondan dancon!
  Via sonĝo realiĝu -
  Beleco igas viron en sklavon!
  Kaj la movo de la nudpieda knabino fariĝas pli kaj pli furioza.
  La atako de Oleg plirapidiĝas. La knabo batas la naziojn.
  Liaj nudaj piedoj ĵetas akrajn pinglojn - disŝirante tankojn kaj aviadilojn.
  La juna militisto grincas:
  - La freneza imperio disŝiros ĉiujn!
  Kaj denove la knabo moviĝas.
  Margarita estas sovaĝa knabino en sia agado. Kaj draŝas la malamikojn.
  Do ŝi lanĉis pizon kun eksplodaĵoj per sia nuda kruro. Ĝi eksplodos kaj tuj ĵetos supren cent naziojn kaj dek tankojn.
  La knabino krias:
  - Venko ankoraŭ venos al ni!
  Kaj li prizorgos la muelejon per glavoj - la tankaj bareloj flugas en malsamaj direktoj.
  Nataŝa plirapidigis siajn movojn. La knabino faligas la brunajn militistojn. Kaj samtempe li krias:
  - Venko atendas la Rusan Imperion.
  Kaj ni ekstermu la naziojn per akcelita rapideco.
  Natasha estas terminatora knabino.
  Li ne pensas halti kaj malrapidigi, kaj tankoj kaj aviadiloj estas pafitaj.
  Zoya estas sur la ofensivo. Ŝiaj glavoj ŝajnas tranĉi viandon kaj metalan salaton. La knabino krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia savo validas!
  Kaj nudaj piedfingroj ankaŭ ĵetas tiajn kudrilojn.
  Kaj multaj homoj kun la gorĝo trapikita, amasoj da kadavroj, same kiel rompitaj tankoj kaj faligitaj aviadiloj kuŝantaj ĉirkaŭe.
  Augustine estas freneza knabino. Kaj ĝi detruas ĉiujn kvazaŭ ĝi estus roboto el hiperplasmo.
  Ĝi jam detruis pli ol cent naziojn. Sed ĉio akiras la ritmon. Kaj la militisto ankoraŭ muĝas.
  - Mi estas nevenkebla! La plej mojosa en la mondo!
  Kaj denove, la beleco en la atako.
  Kaj el ŝiaj nudaj piedfingroj elflugas pizo. Kaj tricent nazioj kaj dekduo da tankoj estis disŝiritaj de potenca eksplodo.
  Aŭgusteno kantis:
  -Vi ne kuraĝas kapti nian teron!
  Svetlana ankaŭ estas sur la ofensivo. Kaj ĝi ne donas al vi uncon da ripozo. Sovaĝa Terminatora Knabino.
  Kaj li faligas la malamikojn kaj ekstermas la naziojn. Kaj amaso da brunaj batalantoj jam falis en la fosaĵon kaj laŭ la vojoj.
  La ses sovaĝiĝis. Estis sovaĝa batalo.
  Oleg Rybachenko revenis en agado. Kaj li antaŭeniras, svingante ambaŭ glavojn. Kaj la terminatorknabo prizorgas la muelejon. Mortigitaj nazioj falas.
  Amaso de kadavroj. Tutaj montoj da sangaj korpoj.
  La knaba verkisto memoras sovaĝan strategion. Kie ĉevaloj kaj homoj ankaŭ miksiĝis kune.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Ve de la menso!
  Kaj estos tunoj da mono!
  Kaj Terminator Boy en nova movado. Kaj liaj nudaj piedoj prenos ion kaj ĵetos ĝin.
  La knaba genio muĝis:
  - Majstra klaso kaj Adidas!
  Ĝi montriĝis vere bonega spektaklo. Kaj kiom da nazioj estis mortigitaj? Kaj ili mortigis la plej grandan nombron de la plej grandaj brunaj batalantoj.
  Margarita ankaŭ estas en batalo. Detruas cinamon kaj ŝtalarmeojn kaj muĝas:
  - Granda ŝokregimento! Ni veturigas ĉiujn en la ĉerkon!
  Kaj ŝiaj glavoj tranĉis ĉe la nazioj. La amaso da brunaj batalantoj jam kolapsis.
  La knabino grumblis:
  - Mi estas eĉ pli malvarmeta ol pantero! Pruvu, ke vi estas la plej bona!
  Kaj pizo kun potenca eksplodaĵo elflugos el la nuda kalkano de la knabino.
  Kaj li trafos la malamikon.
  Kaj li prenos kaj detruos kelkajn el la malamikoj, tankojn kaj eĉ aviadilojn.
  Kaj Nataŝa estas en aŭtoritato. Kaj ŝi batas siajn kontraŭulojn, kaj ŝi ne lasos neniun malsupren.
  Kiom da nazioj vi jam mortigis?
  Kaj ŝiaj dentoj estas tiel akraj. Kaj la okuloj estas tiel safiroj. Ĉi tiu knabino estas la ĉefa ekzekutisto. Kvankam ĉiuj ŝiaj partneroj estas ekzekutistoj!
  Nataŝa krias:
  - Mi estas freneza! Estos monpuno por vi!
  Kaj denove la knabino mortigos multajn naziojn per glavoj.
  Zoya moviĝas kaj tranĉis multajn brunajn militistojn.
  Kaj nudaj piedoj ĵetas kudrilojn. Ĉiu kudrilo mortigas plurajn naziojn. Ĉi tiuj knabinoj estas vere belaj.
  Augustine avancas kaj dispremas siajn kontraŭulojn. Kaj samtempe li ne forgesas krii:
  - Vi ne povas eskapi de la ĉerko!
  Kaj la knabino prenos siajn dentojn kaj nudos ilin!
  Kaj tia ruĝharulo... Ŝiaj haroj flirtas en la vento kiel proleta standardo.
  Kaj ĉio laŭvorte eliras el kolero.
  Svetlana en movado Ĉi tie mi tranĉis multajn kraniojn kaj tankturojn. Militisto, kiu elmontras siajn dentojn.
  Montras langon. Kaj tiam ĝi kraĉas el la tubo. Tiam li hurlas:
  - Vi infanoj estos mortaj!
  Kaj denove, mortigaj pingloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj, trafante infanterion kaj aviadilojn.
  Oleg Rybachenko saltas kaj saltas.
  Nudpieda knabo elsendas amason da pingloj, faligas tankojn kaj kantas:
  - Ni ekvojaĝu, malfermas grandan konton!
  La juna militisto estas plej bone.
  Li jam aĝas sufiĉe da jaroj, sed li aspektas kiel infano. Nur tre forta kaj muskola.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Eĉ se la ludo ne sekvas la regulojn, ni trarompu la fratecon!
  Kaj denove, mortigaj kaj frapantaj pingloj forflugis de liaj nudaj piedoj.
  Margarita kantis kun ĝojo:
  - Nenio estas neebla! Mi kredas, ke estos tagiĝo de libereco!
  La knabino denove ĵetis mortigan kaskadon de pingloj al la nazioj kaj iliaj tankoj, daŭrigis:
  - La mallumo foriros! La rozoj de majo floras!
  Kaj tuj kiam la militisto ĵetis pizon per la nudaj piedfingroj, mil nazioj tuj flugis en la aeron. Jes, la armeo de la bruna, infera imperio fandiĝas ĝuste antaŭ niaj okuloj.
  Nataŝa en batalo. Saltas kiel kobro. Eksplodas malamikojn. Kaj tiom da nazioj mortas kaj aviadiloj kraŝas.
  La knabino uzis ilin per glavoj, kaj lignograjnoj, kaj lancoj. Kaj nadloj.
  Samtempe li muĝas:
  - Mi kredas, ke venko venos!
  Kaj la gloro de la rusoj trovos!
  Nudaj piedfingroj ĵetas novajn nadlojn, trapikante kontraŭulojn.
  Zoya estas en sovaĝa moviĝo. Avancante al la nazioj. Hakas ilin en malgrandajn pecojn.
  La militisto ĵetas pinglojn per siaj nudaj fingroj. Trabatas kontraŭulojn, kaj poste muĝas:
  - Nia kompleta venko estas proksima!
  Kaj li kuras sovaĝan muelejon kun glavoj, forbalaante tankojn. Ĉi tio vere estas knabino kiel knabino!
  Sed la kobro de Aŭgusteno iris sur la ofensivon. Ĉi tiu virino estas koŝmaro por ĉiuj.
  Kaj se ĝi ŝaltas, tio signifas, ke ĝi ŝaltas.
  Post kio la ruĝharulo prenos ĝin kaj kantos:
  - Mi malfermos ĉiujn kraniojn! Mi estas bonega sonĝo!
  Kaj nun ŝiaj glavoj estas en ago kaj tranĉas viandon kaj metalon.
  Svetlana ankaŭ iras sur la ofensivon. Ĉi tiu knabino ne havas inhibiciojn. Tuj kiam ĝi estas hakita, amaso da kadavroj estas disŝutita, kaj aviadiloj kaj tankoj kuŝas ĉirkaŭe.
  La blonda terminatoro muĝas:
  - Kiel bone estos! Kiel bone estos - mi scias ĝin!
  Kaj tiam mortiga pizo flugas de ŝi.
  Oleg denove fortranĉos cent naziojn, balaantajn kiel meteoro. Kaj li prenos bombon kaj ĵetos ĝin.
  Ĝi estas malgranda en grandeco, sed ĝi estas mortiga...
  Kiel ĝi estos disŝirita en malgrandajn pecojn.
  Terminator-knabo hurlis:
  - La ŝtorma juneco de timigaj maŝinoj!
  Margarita faros tion denove en batalo.
  Kaj tranĉos multajn brunajn batalantojn. Kaj tranĉas grandajn maldensejojn.
  La knabino krias:
  - Lambada estas nia danco sur la sablo!
  Kaj ĝi trafos kun renovigita vigleco.
  Natasha estas eĉ pli kolerega sur la ofensivo. Tiel li draŝas la naziojn. Ne estas tre facile por ili rezisti tiajn knabinojn.
  Nataŝa prenis ĝin kaj kantis:
  - Kuri surloke estas ĝenerala repaciĝo!
  Kaj la militisto deĉenigis tian kaskadon da batoj sur ŝiaj kontraŭuloj.
  Kaj li ĵetas diskojn per siaj nudaj piedoj.
  Ĉi tie mi prizorgis la muelejon. La amaso da brunaj armeestroj forruliĝis kaj la tankoj brulis.
  Ŝi estas batalema belulino. Batu vin per tia flava armado.
  Zoya moviĝas, disbatante ĉiujn. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel tondiloj de morto.
  La knabino estas nur aminda. Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas tre venenajn kudrilojn.
  Trafi kontraŭulojn. Ili trapikas siajn gorĝojn kaj faras ĉerkojn, igas tankojn kaj aviadilojn eksplodi.
  Zoja prenis ĝin kaj knaris:
  - Se ne estas akvo en la krano...
  Nataŝa kriis pro ĝojo:
  - Do estas via kulpo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas ion, kio mortigas ĝisfunde. Ĉi tio estas vere knabino de knabinoj.
  Kaj klingo flugus el ŝiaj nudaj kruroj. Kaj ĝi trafos multajn batalantojn, fortranĉante la gvatturetojn de tankoj.
  Augustine en movado. Rapida kaj unika en sia beleco.
  Kiajn brilajn harojn ŝi havas. Ili flirtas kiel proleta standardo. Ĉi tiu knabino estas vera vulpino.
  Kaj ŝi tranĉas siajn kontraŭulojn - kvazaŭ ŝi naskiĝis kun glavoj en la manoj.
  Ruĝharulo, malbenita besto!
  Aŭgusteno prenis ĝin kaj siblis:
  - Ĝi estos taŭrokapo - la batalantoj ne perdos la kapon!
  Kaj tiel ŝi denove disbatis multajn batalantojn.
  Oleg Rybachenko murmuris:
  - Ĝuste kion vi bezonas! Kia knabino!
  Margarita, ĵetante ponardon per sia nuda piedo, derompante la tankan gvattureton, konfirmis:
  - Granda kaj malvarmeta knabino!
  Augustine volonte konsentis pri tio:
  - Mi estas militisto, kiu mordos iun ajn ĝismorte!
  Kaj denove, kun siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos murdan aferon.
  Svetlana ne estas malsupera al siaj kontraŭuloj en batalo. Ne knabino, sed fini kun tia sorĉistino en la flamoj.
  Kaj kriegas:
  - Kia blua ĉielo!
  Augustine, liberigante la klingon per sia nuda piedo, fortranĉante la gvattureton de la tanko, konfirmis:
  - Ni ne estas subtenantoj de rabo!
  Svetlana, fortranĉante malamikojn kaj malkonstruante aviadilojn, pepis:
  - Vi ne bezonas tranĉilon por mortigi malsaĝulon...
  Zoja grincis, ĵetante pinglojn per siaj nudaj, sunbrunigitaj kruroj:
  - Vi mensogos al li kiel freneza!
  Nataŝa, hakante la naziojn, aldonis:
  - Kaj faru tion kun li por denaro!
  Kaj la militistoj prenos ĝin kaj saltos. Ili estas tiel sangaj kaj malvarmetaj. Ĝenerale, estas multe da ekscito en ili.
  Oleg Rybachenko aspektas tre eleganta en batalo.
  Margarita kantis:
  - La bato estas forta, sed la ulo interesiĝas...
  La knaba geniulo lanĉis ion similan al helikopterhelico per sia piedo. Mi detranĉis kelkajn cent kapojn de la nazioj kaj tankoj, kaj grincis:
  - Sufiĉe sporte!
  Kaj ambaŭ - knabo kaj knabino - en plena penetritaj.
  Oleg, dehakante la brunajn soldatojn, glutis:
  - Kaj estos granda venko por ni!
  Margarita siblis responde:
  - Ni mortigas ĉiujn - kun nudaj piedoj!
  La knabino vere estas tiel aktiva terminanto.
  Nataŝa kantis sur la ofensivo:
  - En sankta milito!
  Kaj la militisto lanĉis akran bumerangan diskon. Li flugis en arko, malkonstruante multajn naziojn kaj tankturojn.
  Zoya aldonis, daŭrigante la detruon:
  - Estos nia venko!
  Kaj novaj kudriloj flugis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj ili trafis multajn batalantojn kaj aviadilojn.
  La blonda knabino diris:
  - Ni matu la malamikon!
  Kaj ŝi montris sian langon.
  Aŭgusteno, svingante la krurojn kaj ĵetante akrajn randajn svastikojn, gluĝegis:
  - Imperia flago antaŭen!
  Svetlana volonte konfirmis:
  - Gloro al la falintaj herooj!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe kriis, disbatante la naziojn:
  - Neniu haltigos nin!
  Kaj nun la diskoj flugas de la nudaj piedoj de la militistoj. Viando estas ŝirita kaj tankaj gvatturetoj estas disfaligitaj.
  Kaj denove la hurlado:
  - Neniu venkos nin!
  Nataŝa flugis en la aeron. Ŝi disŝiris siajn kontraŭulojn kaj flugilhavajn vulturojn, kaj eligis:
  - Ni estas lupoj, rostantaj la malamikon!
  Kaj el ŝiaj nudaj fingroj elflugos tre mortiga disko.
  La knabino eĉ tordas en ekstazo.
  Kaj tiam li murmuras:
  - Niaj kalkanoj amas fajron!
  Jes, la knabinoj estas vere seksaj.
  Oleg Rybachenko gorgolis:
  - Ho, estas frue, la sekureco donas ĝin!
  Kaj li palpebrumis al la militistoj. Ili ridas kaj nudigis siajn dentojn responde.
  Nataŝa hakis la naziojn kaj kriis:
  - Ne estas ĝojo en nia mondo sen lukto!
  La knabo kontraŭis:
  - Kelkfoje eĉ batali ne estas amuza!
  Nataŝa konsentis:
  - Se vi ne havas la forton, do jes...
  Sed ni militistoj estas ĉiam sanaj!
  La knabino ĵetis kudrilojn al la malamiko per siaj nudaj piedfingroj, eksplodigis amason da tankoj kaj kantis:
  - Soldato ĉiam estas sana,
  Kaj preta por la heroaĵo!
  Post kio Natasha denove tranĉis la malamikojn, disfaligante la turojn de la tankoj.
  Zoya estas tre rapida ŝtelisto. Ŝi lanĉis tutan barelon ĉe la nazioj. Kaj disŝiris kelkajn milojn per unu eksplodo.
  Tiam ŝi knaris:
  - Ne ĉesu, niaj kalkanoj brilas!
  Kaj la knabino estas en batala ilaro!
  Augustine ankaŭ ne estas malforta en batalo. Tiel li draŝas la naziojn. Kvazaŭ ĝi estus frapita el garbo kun ĉenoj.
  Kaj dishakante kontraŭulojn, li kantas:
  - Atentu, ke estos bona,
  Estos torto en la aŭtuno!
  La ruĝhara diablo vere plugas en batalo, kiel fanto-en-kesto.
  Sed kiel Svetlana batalas. Kaj la nazioj ricevas ĝin de ŝi.
  Kaj se ŝi trafas, ŝi trafas.
  Sangaj ŝprucetoj elflugas el ĝi.
  Svetlana severe rimarkis, kiam ŝprucedoj da metalo flugis el ŝiaj nudaj piedoj, fandante la kraniojn kaj gvatturetojn de tankoj:
  - Gloro al Rusujo, tre gloro!
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Sekcioj en ruĝaj ĉemizoj -
  Saluton rusa popolo!
  Do la knabinoj alfrontis la naziojn. Do ili estas tranĉitaj kaj pecetigitaj. Ne militistoj, sed vere panteroj, kiuj liberiĝis de siaj ĉenoj.
  Oleg estas en batalo kaj atakas la naziojn. Li senkompate batas ilin, tratranĉas tankojn kaj krias:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Margarita, disbatante la brunan armeon kaj tratranĉante tankojn, prenis:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Nataŝa prenis ĝin kaj hurlis, faligante la brunajn soldatojn kune kun la tankoj:
  - Vi ne povas mensogi!
  Zoya disŝiris la naziojn kaj grincis:
  - Ne, ne mane!
  Kaj li ankaŭ prenos kaj liberigos la stelon per sia nuda piedo kaj elfinos multajn faŝistojn.
  Nataŝa prenis ĝin kaj knaris:
  - Nia televido brulas!
  Kaj mortiga aro da pingloj flugas de ŝia nuda kruro.
  Zoya, ankaŭ detruanta la naziojn kaj iliajn tankojn, grincis:
  - Nia amikeco estas monolita!
  Kaj denove ĝi estas tiel forte ĵetita, ke cirkloj malklariĝas en ĉiuj direktoj. Ĉi tiu knabino estas pura detruo de kontraŭuloj.
  La knabino, kun siaj nudaj piedfingroj, prenos kaj lanĉos tri bumerangojn. Kaj tio kaŭzis eĉ pli da kadavroj.
  Post kio la beleco eliros:
  - Ni ne donos kompaton al la malamiko! Estos kadavro!
  Kaj denove la murdisto forflugas de la nuda kalkano.
  Aŭgusteno ankaŭ sufiĉe logike notis:
  - Ne nur unu kadavro, sed multaj!
  Post tio, la knabino prenis ĝin kaj nudpiede marŝis tra la sangaj flakoj. Kaj ŝi mortigis multajn naziojn.
  Kaj kiel ĝi muĝas:
  - Amaso de murdo!
  Kaj tiam li batas la generalon de Hitler per sia kapo. Li rompos lian kranion kaj donos al li:
  - Banzai! Vi iros al la ĉielo!
  Svetlana estas tre furioza en la ofensivo, precipe terenbatante tankojn, grincas:
  - Ne estos kompato por vi!
  Kaj dekduo da pingloj forflugas el ŝiaj nudaj fingroj. Dum ŝi trabatas ĉiun, la aviadiloj kolapsas. Kaj la militisto vere provas dispecigi kaj mortigi.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Bela martelo!
  Kaj la knabo ankaŭ ĵetas per sia nuda piedo tian malvarmetan stelon en formo de svastiko. Komplika hibrido.
  Kaj la amaso da nazioj kolapsis.
  Oleg muĝis:
  - Banzai!
  Kaj la knabo denove estas sur la sovaĝa atako. Ne, potenco simple bolas en li, kaj vulkanoj gluglas!
  Margarita en movado. Li disŝiros al ĉiuj stomakoj.
  La knabino tuj elĵetos kvindek kudrilojn per sia piedo. Kaj multaj diversaj specoj de malamikoj estis mortigitaj, tankoj kaj aviadiloj estis batitaj.
  Margarita kantis laŭ gajeco:
  - Unu du! Malĝojo ne estas problemo!
  Vi neniam devus esti malinstigita!
  Tenu viajn nazon kaj voston altaj.
  Sciu, ke vera amiko ĉiam estas kun vi!
  Ĉi tio estas tiel agresema kompanio. La knabino batos kaj krios:
  - La Drako-Prezidanto fariĝos kadavro!
  Natasha estas nur ia terminatoro en batalo. Kaj ŝi muĝis:
  - Banzai! Akiru ĝin rapide!
  Kaj granato forflugis de ŝia nuda piedo. Kaj ĝi trafas la naziojn kiel najlojn. Kaj ĝi detruos amason da mastodontoj kaj flugilhavaj, inferaj maŝinoj.
  Kia militisto! Al ĉiuj militistoj - militisto!
  Zoya ankaŭ estas sur la ofensivo. Tia furioza hundino.
  Kaj ŝi prenis ĝin kaj gluĝis:
  - Nia Patro estas la Blanka Dio mem!
  Kaj li frapos la naziojn per triobla muelejo!
  Kaj Aŭgusteno rekriegis:
  - Kaj mia Dio estas nigra!
  Efektive, la ruĝharulo estas la formado mem de trompo kaj malnobelo. Por malamikoj, kompreneble. Kaj por siaj amikoj ŝi estas karulo.
  Kaj kiel li prenos kaj ĵetos ĝin per siaj nudaj piedfingroj. Kaj estis multaj militistoj de la bruna imperio, same kiel iliaj tankoj kaj aviadiloj.
  La ruĝharulo kriis:
  - Rusujo kaj la nigra Dio estas malantaŭ ni!
  Militisto kun tre granda batalpotencialo. Ne, estas pli bone ne enmiksi sin sub unu el ĉi tiuj. Kiel la turoj de tankoj, la flugiloj de faŝismaj aviadiloj estas deŝiritaj.
  Augustine siblis:
  - Ni pulvorigos ĉiujn perfidulojn!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj. Jes, ĉi tiu fajra knabino ne estas ĝuste io, kio povas doni pacon. Krom la paco de la morto!
  Svetlana, disbatante siajn malamikojn, diris:
  - Ni mortigos vin per vico!
  Augustine konfirmis:
  - Ni mortigos ĉiujn!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj denove flugas la donaco de tuta neniigo! Kaj tiom da tankoj kaj aviadiloj eksplodis en malgrandajn ŝrapojn samtempe.
  Oleg kantis responde:
  - Ĝi estos kompleta banzai!
  Aŭgusteno, disŝirante la naziojn per siaj nudaj manoj, hakante ilin per glavoj kaj ĵetante pinglojn per siaj nudaj piedfingroj, detruante tuj tankojn kaj aviadilojn, diris:
  - Mallonge! Mallonge!
  Nataŝa, detruante la brunajn militistojn, grincis:
  - Resume - banzai!
  Kaj ni haku viajn kontraŭulojn kun sovaĝa krueleco.
  Oleg Rybachenko, tranĉante kontraŭulojn, publikigis:
  - Ĉi tiu gambito ne estas ĉina,
  Kaj kredu min, la debuto estas tajlanda!
  Kaj denove akra, metaltranĉa disko flugis de la nuda piedo de la knabo. Li fortranĉis kaj la gvatturetojn de tankoj kaj la vostojn de aviadiloj.
  Margarita, faligante la militistojn de la bruna imperio kaj la kirason de la tankoj, kantis:
  - Kaj kiun ni trovos en batalo?
  Kaj kiun ni trovos en batalo...
  Ni ne ŝercos kun tio -
  Ni disŝiros vin!
  Ni disŝiros vin!
  Ili tiam bone laboris kun la nazioj... Kaj Sovetrusio venkis la brunan imperion dum la ŝtormo de Moskvo.
  La milito ankoraŭ ne finiĝis, sed Sovetunio jam havas ŝancon venki la naziojn mem. Do la ses denove devis interrompi sian bonegan kaj bonegan mision.
  
  HISTORIO DE LA KONDIĈA ETIMO.
  Sed ĉiukaze tio estas pli bona por Rusio ol la batalo de Midway perdita de Usono. Kvankam estas malsamaj nuancoj. Nu, nur la scenaro de pesimismo.
  Oleg Rybachenko revis pri alia eblo. Japanio ne malfermas duan fronton kontraŭ Sovetunio, kaj Germanio perdas ĉe Stalingrado. Pliaj eventoj disvolviĝas, kiel en reala historio, nur ne ekzistas usona surteriĝo en Maroko.
  Hitler sukcesas resti en Afriko, sed la Fuhrer daŭre konsideras la orientan fronton la ĉefa kaj la okcidentan fronton malĉefa. Kaj komencas la ofensivon sur la Kursk Ardeno. Kompare kun reala historio, la faŝistoj havas ducent ĝis tricent pliajn tankojn pro la malfortiĝo de la usona bombado, sed ili ne kapablas decidige turni la tajdon de la milito. Estis ĉirkaŭ mil pliaj aviadiloj. Ĉar Ameriko preskaŭ ne bombadis la Trian Reich.
  La germanoj ankaŭ havas pli pezajn tankojn "Panteroj" kaj "Tigroj". Sed la sovetia komando atendis atakon kaj sekure fosis en la teron. Komence, la germanoj tamen trarompis la sovetian defendlinion kaj povis kojni sin en la pozicion. Krome, ni atingis plurajn grandajn sukcesojn. Ili avancis kvin ĝis dek kilometrojn pli profunde, devigante la Ruĝan Armeon eluzi ĉiujn ĝiajn rezervojn por forpuŝi la atakon.
  Sed tamen, la Fritz elĉerpigis vaporon kaj estis devigitaj ĉesi. Kaj tiam ili venis sub sovetian kontraŭatakon. Sed la Ruĝa Armeo progresis iom pli malrapide, ĉar la malamiko montriĝis teknike pli forta. Precipe malfavore ŝanĝiĝis en aviado. Sed Focke-Wulf ne montris sin tro minace. Kvankam estis kalkuloj por ĝiaj plej potencaj armiloj. Ĝenerale, la bataloj okazis: preskaŭ kiel en la reala rakonto, sed kun malfruo de du-tri semajnoj.
  Sovetiaj perdoj estis gravaj kaj progreso estis pli malrapida. Sed tamen la nazioj forlasis Orel, Belgorodo kaj Ĥarkov. Eĉ se estas nur la 18-a de septembro de la lasta urbo. Poste, la antaŭeniĝo de sovetiaj soldatoj restis malrapida. La germanoj estis iom pli fortaj en tankoj kaj aviadiloj kaj alkroĉiĝis al la defendaj linioj. Kaj ili cedis ege kontraŭvole.
  Montgomery ankaŭ estis blokita en bataloj kun Rommel kaj ne povis penetri la germanan defendlinion. La Fritz ankoraŭ venkiĝis. Kiam venis aŭtuno kun pluvegoj, kaj poste vintro, fariĝis pli facile por la Ruĝa Armeo antaŭeniri. Kievo estis prenita en januaro, du monatojn kaj duono poste. Sed ili ankoraŭ venkis la Dnepron, kvankam pli malrapide ol en la realeco.
  La Ruĝa Armeo lernis bati la naziojn kaj la kapablo de komando pliiĝis rimarkinde. La soldatoj mem, akirinte batalsperton, batalis pli bone. Estas vere, ke la nazioj plifortiĝis. La nombro da pezaj tankoj pliiĝis. La plej bona sturmpafilo MP-44 de la mondo aperis en amasproduktado.
  Iom pli frue ol en la reala historio, la "Tigro"-2 aperis sur la frontoj, kaj eĉ danke al la malpliiĝo de usona bombadagado, la "Muso" eniris en produktadon.
  Tamen, baldaŭ evidentiĝis, ke kvankam tia superpeza tanko povus batali, fakte ĝi estis hemoroidoj. Tamen, "Muso" montris bonegan protekton de ĉiuj anguloj, kaj potencan armilaron de 128-mm kanono. Tamen, la batalado montris, ke la IS-2 ankoraŭ havis ŝancon penetri la flankon de la Muso proksime, same kiel la SU-152.
  La malbona agado de la superpeza tanko kreis multajn problemojn por la Krauts. Ĝi estis pli malbona kun la Pantero 2, kiu estis prokrastita por iom da tempo en seria produktado. "Muso" iĝis la heroo de multaj ŝercoj.
  Sovetiaj soldatoj ne sukcesis atingi la limon kun Rumanio antaŭ marto. Kaj ili iom malpli progresis en Ukrainio en la centro. Leningrado eĉ restis sub sieĝo. Provo malbloki ĝin en marto kaj aprilo malsukcesis. Parte pro troa disvastigo de fortoj. En la somero, la sovetia komando, plifortikigante siajn fortojn kun IS-2 kaj T-34-85-tankoj, skizis Operation Bagration.
  Sed ankoraŭ ne estis granda balkono, ĉar la progreso en Ukrainio ne estis tiom grava. Kaj la bloko de Leningrado ankoraŭ daŭras. Britio daŭre kondutas pasive, nur provante la forton de Rommel en Afriko. Kaj antaŭ junio la nazioj jam produktis mil el la plej novaj batalantoj ME-262. Ili ne estas en danĝero de surteriĝo en Normandio - Usono ne kapablas, kaj Britio sola ne povas decidi fari tian aŭdacan paŝon.
  La germanoj, kompreneble, havas pli densan defendon en la centro ol en la reala historio. Ili ĝenerale havas pli da trupoj en la oriento, do en la okcidento ili nur tenas Afrikon.
  Kaj pli da aviado kaj aliaj trupoj. Sovetunio ankaŭ ne staras senmove, sed ankoraŭ ne ekzistas reagaviadiloj, kaj helicaviadiloj kompreneble estas malsuperaj ol tiaj maŝinoj. Sed germanaj aviadiloj ankoraŭ ne estis plene mastrataj de siaj skipoj, do ili ankoraŭ ne estas tro timigaj. Krome, ekzistas grava argumento por striki en la centro - la ĉeesto de evoluinta partia movado en Belorusio.
  La Germana Armeo havas fortajn trupojn, sed ankaŭ la sovetianoj ne estas malfortaj. Estas tamen pli malfacile ol en reala historio atingi surprizon en atako. Do Rumanio situas je pli granda distanco de la sovetia fronto.
  La ofensivo komenciĝis la 25-an de junio 1944. Ĝi disvolviĝis kun obstinaj bataloj. Ni devis venki tre densan defendon. La germanoj estas ankoraŭ fortaj kaj ili havas multajn tankojn.
  La "Tigro"-2 montriĝis aparte serioza rivalo, kiu estis preskaŭ neeble venki frontale per sovetiaj pafiloj, kaj per tre potenca pafilo. Sed la sovetiaj trupoj batalis lerte kaj sukcesis atingi taktikan surprizon, precipe dum atakado de la Polesie-regiono.
  Sovetiaj trupoj avancis pli malrapide ol en reala historio. La malamiko montriĝis pli forta. Sed ili ankoraŭ antaŭeniris. Kaj ili kreis kaldronojn. Post kiam ĉirkaŭitaj, la nazioj batalis obstine, sed estis venkitaj.
  Sovetiaj trupoj devis vojaĝi iomete pli longan distancon ol en reala historio. Estis pli facile por la germanoj manovri siajn rezervojn. Fine de aŭgusto, bataloj ekis por Minsko.
  La germanoj sukcesis ekpreni grandan urbon kaj rezistis pli obstine.
  Estis pli malbone kun aviado. Germanaj jetoj ja prezentis problemon. La TA-152, ĉi tiu enorma batalanto kun multaj aerkanonoj, ankaŭ montriĝis sufiĉe danĝera. Kaj tre rapide... Sed la germanoj ne povis kapti la aersuperecon. Kvankam sovetia aviado havis multe pli malfacilan tempon. Kaj la perdoj estas pli rimarkeblaj.
  Ekzistis funkcia paŭzo en la ofensivo. La Fritz provis regrupiĝi. En la aŭtuno, la longe atendita Panther 2 finfine aperis ĉe la fronto, preskaŭ same bona kiel la Tiger 2 en armilaro kaj kiraso, sed multe pli movebla.
  La sovetia komando ankaŭ aranĝis operacion en suda Ukrainio. Ni sukcesis fortranĉi Odeson. Kaj tiam prenu ĝin. Vintre la afero pliboniĝis, kaj ni sukcesis atingi la landlimon kun Rumanio. La ofensivo en la centro estis rekomencita. Ĝi iris iom malrapide. La germanoj havis multajn tankojn kaj memveturajn pafilojn. La problemo estis la "Jagdpanther" kaj "Panther"-2, kiuj estis pli bonaj ol sovetiaj veturiloj. Potenca 88mm kun bonega ĵetaĵo kaj longa barelo, ĝi penetris ĉiujn sovetiajn veturilojn de longa distanco, ne ekskludante la IS-2. Germanaj veturiloj mem malfacile penetreblas fronte.
  Minsko estis prenita, kaj sovetiaj soldatoj atingis la Cimon. Sed grandaj perdoj devigis lin ĉesi.
  Plimalboniĝis en la aero. ME-262 fariĝis pli fidinda, kaj la produktado de ĉi tiu maŝino pliiĝis. Sed ĉi tiu batalanto ne havas egalulon. Pli progresinta HE-162 ankaŭ aperis. Tiu ĉi maŝino, facile fabrikebla, malpeza, malmultekosta kaj tre manovra, fariĝis granda problemo por sovetia aviado.
  En marto, la germanoj sub la ordonrajto pri Mainstein provis ofensivon de Galegio. Ili uzis fortan movon: ataki nokte kaj uzi noktvidajn aparatojn. La nazioj trarompis la sovetiajn defendojn, kaj eĉ organizis kaldronon en kiu estis ŝlositaj pluraj sovetaj armeoj.
  Ĉi tiu venko kaj la fakto ke la Fritz povis ĉirkaŭi la sovetiajn unuojn kiuj transiris la limon kun Rumanio faris impreson. La nazioj kiel tutaĵo ankoraŭ ne permesis la Ruĝan Armeon en Eŭropon, kaj daŭre tenis la baltajn ŝtatojn. Kvankam vintre, sovetiaj trupoj finfine ĉesigis la blokadon de Leningrado.
  En aprilo, batalado ekis en Pollando. La E-25 ludis gravan rolon en la bataloj; la novaj memveturaj pafiloj estis similaj en armilaro al la Jagdpanther, sed estis pli malpezaj kaj pli moveblaj, kun malalta silueto. La germanoj, pro pli bonkvalitaj armiloj, povis venki en tia batalo. Krome, sovetiaj konkoj postrestis malantaŭ germanaj.
  La gravaj perdoj de la Ruĝa Armeo kaj la fakto ke la Krauts eltenis imponis Stalin. Britio faris preskaŭ nenion. Usono permesis al sia granda floto esti batita popece, kaj suferspertis enormajn perdojn; ĝi ne povis forpeli la japanojn el la havajaj insuloj.
  En majo 1945, Stalin proponis paŭzon al Hitler kaj elpensis la ideon komenci pacnegocadojn. La Fuhrer akceptis la proponon de paŭzo, sed pacnegocadoj estis vanaj ekde la komenco mem.
  Hitler deziris teritoriajn akirojn, kaj ne volis nul opcion. Sed la nazioj komencis translokigi trupojn al Afriko. La novaj germanaj E-seriotankoj estis pli bonaj ol okcidentaj modeloj en kiraso kaj armilaro. Kaj la ofensivo komenciĝis kontraŭ la libia Montgomery-grupo. La britoj venis sub atakon de superaj fortoj, spicitaj en bataloj en la oriento, kaj komencis fuĝi. Rommel, efektiviginte ĉirkaŭvojon, plantis signifan forton de la britoj en la kaldrono. En junio, Libio estis kaptita.
  Kaj en julio la germanoj kaptis Egiptujon. Konstruante sur ilia sukceso, la nazioj, kun la subteno de la loka loĝantaro, konkeris Irakon kaj Kuvajton, kaj baldaŭ la Proksiman Orienton. Tiam en septembro komenciĝis la ofensivo en Sudano. Kiu evoluis sufiĉe sukcese. La germanoj havis superecon en la kvalito de armiloj. La nova generacio de tankoj, la serio E, montriĝis esti speciale sukcesa.Kaj la britaj trupoj ne ricevis tiel kruelan lernejon kiel la nazioj sur la orienta fronto.
  Fine de '45, komence de '46, la tuta Afriko estis kaptita de la nazioj. Kaj Britio estis malfortigita de la submara milito de la nazioj. Kaj en preskaŭ kompleta blokado. La germanoj premis la britojn uzante jetbombistojn kaj la plej lastajn armilojn, disko-aviadilojn.
  La alteriĝoj sekvis en aŭgusto 1946, kaj Britio falis post dudek tagoj da batalado. Tiel la plej granda imperio kapitulacis. Hitler tiam turnis sian rigardon al Sovetunio. Li volis ebenigi kun Stalin. Kio pri Usono? Grimpi trans la oceanon ŝajnis nepromesplena kaj riska.
  La ofensivo kontraŭ Sovetunio komenciĝis la 15-an de majo 1947. La ĉefa nazia tanko estis la E-50, kiu estis pli bona ol sovetiaj veturiloj en armilaro kaj kiraso. Stalino havis en sia arsenalo nur la IS-3, malgrandan nombron da IS-4, ankoraŭ ne produktadmodelo de la IS-7, kaj la ĵus evoluinta, sed ankoraŭ ne produktado, T-54. La ĉeftanka taĉmento: T-34-85.
  La aŭto, kompreneble, estas forta, sed malsupera al la E-50 je kelkaj grandordoj. Kaj en armiloj kaj kirasoj. Nur la IS-4 estis proksima en kirasprotekto al la E-50, sed estis malsupera en la kiraspenetra potenco de la pafilo. Tiel, Sovetunio, kiel montriĝis, estas teknike ne tute preta. Ne ekzistas seria ĉasaviadilo, sed la germanoj jam estas armitaj per la ME-362, HE-262, TA-183, ME-1010 kaj aliaj maŝinoj. Inkluzive de la enorma TA-500, kaj eĉ TA-600.
  Nu, provu rezisti tian potencon. Tamen, la sovetiaj trupoj ankaŭ enfosis sufiĉe bone, kreante defendon en profundo. Kiuj devis esti konstante trarompitaj - linio post linio. Kaj la rezisto de la Ruĝa Armeo, spicita en batalo, estis heroa, kaj kostis al la nazioj kolosajn perdojn. Dum unu monato da batalado, la nazioj povis atingi nur la nivelon de Baranovichi, Smolevichi.
  Sovetiaj trupoj konstante kontraŭatakis la naziojn. Bato al la centro ne sukcesis disbati la sovetiajn trupojn. Kvankam la nazioj kaptis superregadon en la ĉielo.
  Komence de julio, la nazioj lanĉis ofensivon en Ukrainio. Potenca striko de kirasaj pinĉiloj de malsamaj direktoj kaŭzis la ĉirkaŭbaradon de signifaj sovettrupoj. Sed ankaŭ la germanoj suferis signifan damaĝon. En la sama tempo, parto de la Ruĝa Armeo povis eskapi de la vaporkaldrono. Tamen, la Fritz avancis al Zhytomyr kaj kaptis Vinnitsa. Odeso denove estis ĉirkaŭita.
  La nazioj provis konstrui sur sia sukceso, sed estis maldaŭrigitaj. Sovetiaj trupoj aktive kontraŭatakis, sed ne povis trarompi la ŝtalkojnojn de la Germana Armeo. En la aŭtuno, la germanoj povis avanci denove al la centro kaj alproksimiĝi al Minsko. La pozicio de la sovetiaj trupoj estis malfacila. La Luftwaffe akiris aersuperecon, kaj ekzistis nenio por kontraŭbatali ĝin.
  En la vintro de 1947 kaj 1948, la nazioj estis sur la defensivo. Jam la Ruĝa Armeo provis antaŭeniri, sed iel sen serioza sukceso. La germanaj tankoj de la serio estis adaptitaj por batali operaciojn vintre, krome, la Germana Armeo ĝenerale sukcesis adaptiĝi al la klimato.
  En la fonto de 1948, la nombro da novaj sovetiaj T-54-tankoj pliiĝis. Estas vere, ke la germanoj ankaŭ havis novajn piramidajn tankojn AG-50. Ili distingiĝis pro tio, ke ili havis la formon de longforma piramido, potencan kirason el ĉiuj anguloj, kaj grandajn deklivon de la kiraso. La nova tanko de Hitler estas tre malfacile trafi, eĉ flanke kaj severa.
  Sed la T-54 ankaŭ estas multe pli bone protektita ol la T-85. Sed la faŝistoj, interalie, varbis koloniajn trupojn el afrikanoj kaj araboj, kaj plenigis siajn fortojn per eŭropanoj, inkluzive de la britoj. Franco kaj Salazar pliigis la nombron da volontulunuoj senditaj al la soveti-germana fronto. La registaro de Mussolini ankaŭ deplojis signifajn fortojn. Ĉiukaze, la Germana Armeo akiris superecon en nombroj. La ofensivo komenciĝis en majo kaj daŭrigis en la sudo. La germanoj povis transiri Dnepron kaj preteriri Kievon. Dum la tanko T-54 estis produktita en malgrandaj kvantoj, kiel reagaviadiloj, la sovetiaj trupoj devis kontentiĝi kun tridek kvar. Kaj la lasta tanko jam malnoviĝis kaj morale, realisme kaj teknologie.
  Kelkaj el la sovetiaj soldatoj denove estis ĉirkaŭitaj. En la centro sekvis faŝisma ofensivo. Antaŭ aŭtuno, la nazioj atingis la centron de la Dnepro. Sovetiaj soldatoj en la sudo estis fortranĉitaj per tero en Krimeo, en Kyiv, kaj perdis parton de la maldektra bordo de Ukrainio. Odeso falis. La situacio fariĝis ege komplika.
  La nazioj prenis Poltavon en malfrua aŭtuno kaj estis maldaŭrigitaj. Nova vintro estis venanta. La nazioj ne kuraĝis ataki en la malvarmo. Kaj la Ruĝa Armeo revenis al sia normala rapido. Post obstinaj bataloj, la faŝistoj estis forpelitaj el Poltavo kaj la Ĥersona regiono. Sed tiam la sovetiaj trupoj denove estis haltigitaj. La malamiko konservis sian avantaĝon en la aero, ĉar la MIG-15 ĵus komencis aperi. Kaj ĉi tiu batalanto estis pli malalta ol la plej bonaj germanaj modeloj. En la fonto, la nazioj, uzante piramidecajn tankojn, trarompis denove kaj dum la somero sukcesis kapti Donbasson.
  La situacio estis precipe malfaciligita pro la superforta supereco de la nazioj en la infanterio. Ili prirezignis multajn koloniajn sekciojn. Utiligante homajn rimedojn. La supereco de la nazioj en la aero ankaŭ havis negativan efikon. Sovetiaj urboj falis unu post la alia.
  Post la falo de Donbaso, la faŝistoj avancis en la centro. Ni alproksimiĝis al Smolensk. Kaj ili eĉ ĉirkaŭis la urbon. Sed Smolensk eltenis ankoraŭ kvar monatojn.
  Venis la jaro 1950... Vintre la Ruĝa Armeo iomete forpuŝis la germanojn en la sudo, reprenante Belgorodon, Voroŝilovgrad, kaj alproksimiĝante al Ĥarkovo. Printempe, tamen, la germanoj denove plenigis siajn trupojn per afrikanoj kaj araboj kaj atakis. Kaj denove ili antaŭeniris en la profundon de la sovetiaj pozicioj. En la bataloj montriĝis, ke la germana piramida tanko estas perfekta formo kaj la T-54 ne estas rivalo al ĝi. Fakte, eĉ la IS-7 estis malsupera laŭ siaj ĝeneralaj batalkarakterizaĵoj. Por kontraŭbatali germanajn piramidajn tankojn, la IS-10 estis kreita. Tiu ĉi veturilo estis armita per 203 mm kanono kaj pezis cent tunojn.
  Sed en kondiĉoj, kiam germana aviado daŭre regis la aeron, tiaj tankoj estis preskaŭ neeble movigeblaj per fervojo. Kaj montriĝis, ke la IS-10 ne estis realigebla. En la somero, la nazioj povis trarompi al Voronezh. Kaj aŭtune disvolvu ofensivon direkte al Stalingrado. Sed ili ne sukcesis preni la legendan urbon mem. En la sama tempo, la nazioj denove blokis Leningradon. Sed ĝi kostis al ili grandegajn perdojn. Precipe en la indiĝena infanterio. Sed tiam venis vintro. Kaj la Ruĝa Armeo denove antaŭeniras. La germanoj tamen ne povis esti tute ĉirkaŭitaj, sed ili estis devigitaj moviĝi preter la Dono. Kaj ili foriris, rompitaj kaj ronĝitaj. Vintre la Ruĝa Armeo provis antaŭeniri en la centro, sed avancis nur dek kvin kilometrojn. Kaj tiel venis 1951.
  Ĝenerale, disko-aviadiloj ĉi tie montriĝis ne tre efikaj armiloj. Ili kapablas rami sovetiajn aviadilojn, sed ne estas tiel efikaj kontraŭ grundaj celoj. Sed ili estas rapidaj. En la somero de 1951, la faŝisma armeo denove atakis Moskvon. La batalado estis tre obstina. La sovetia komando lanĉis la IS-11 serion de pezaj tankoj, per 203 mm pafilo sed malforta flankkiraso, kiu reduktis la pezon de la veturilo. Tia armilo povus penetri la piramidan strukturon, sed la sovetia maŝino mem estis tro vundebla. Sed la T-54 ne penetris la germanajn piramidojn de ajna angulo.
  La germanoj havis avantaĝon en kiraso kaj iom post iom avancis proksime de Moskvo. Antaŭ septembro, restis nur cent kilometroj al la ĉefurbo.
  La sovetiaj trupoj retiriĝis kun perdoj, sed ankaŭ la germanoj perdis multon. Sekvis la atako kontraŭ Stalingrado. La preskaŭ tute detruita urbo falis sub la naziojn. La germanoj ankaŭ konkeris la grandurbojn de Grozno kaj Ordzhonikidze en Kaŭkazo. Kaj ili kreis danĝeran situacion.
  Sed en oktobro la nazioj estis elĉerpitaj kaj estis devigitaj suspendi la ofensivon. Vintre, la Ruĝa Armeo iris sur la ofensivon. Sed ŝi povis nur iomete repuŝi la naziojn. Vere, la nazioj estis forpelitaj el Grozno, kaj parto de Stalingrado estis rekaptita. En la centro, sovetiaj trupoj antaŭeniris nur tridek kilometrojn kaj haltis. La jaro 1952 alvenis. Kaj Hitler kaj Stalin estis tre obstinaj. Krome, se Stalino estis preta por kompromiso, tiam Hitler klare ne estis.
  Sed la homaj rimedoj de Rusio elĉerpiĝis. Kaj la nazioj jam formis naŭdek procentojn de la Wehrmacht el eksterlandanoj. Vere, estas pli malbona por Stalin, li formas trupojn el la loĝantaro de Sovetunio, kaj la Tria Reich rekrutas el landoj de Hindio ĝis Sudafriko. Kompreneble, indianoj, precipe vintre, ne estas gravaj militistoj, sed estas multaj el ili. Krome, ankoraŭ ne eblis krei veturilon pli altan ol la germanaj piramidaj tankoj. Kaj en aviado la malamiko estas ankoraŭ multe pli forta. La Krauts jam metis la ME-426 en servon, kaj flugaj teleroj akcelas al ok sonrapidecoj.
  En la printempo, la nazioj atakis en la sudo kaj centro. Ili sukcesis repreni Groznon kaj forpeli la sovetiajn trupojn el Stalingrado. Tiam germanaj tankoj, kun la plej nova ceramika kiraso kaj dinamika protekto, povis preteriri Moskvon kaj ĉirkaŭi ĝin.
  Evoluigante sian sukceson, en la sudo la nazioj atingis Astraĥanon kaj atingis la Kaspian Maron. Türkiye ankaŭ eniris la militon flanke de Germanio.
  Antaŭ la fino de aŭgusto, Moskvo trovis sin en kompleta blokado. Aŭtuno ne alportis helpon. Elĉerpita Rusio jam ne havis sufiĉajn plifortikigojn por gravaj ofensivaj operacioj. La nazioj prenis Rjazanon, lasante Moskvon sub sieĝo nuntempe. Pala kaj Astraĥano kaj Tbiliso.
  Vintre, la sovetia T-65-tanko aperis ĉe la fronto kun pli potenca 125-mm pafilo kaj pli longa longo. Sed ĉi tiu maŝino estas tro laborforta kaj estis produktita nur en malgrandaj serioj, kaj ĝia motoro estas iom malforta. La T-54 daŭre dominis. La situacio daŭre plimalboniĝis. La germanoj povis kapti kaj Tiĥvin kaj Volkhov. Kaj en februaro, kune kun la turkoj, ni komencis sturmi Bakuon. La urbo falis la 1-an de marto 1953 .
  Kaj la 5-an de marto 1953 Stalino mortis. La sekvan tagon, malsata kaj iĝanta ruinoj, Moskvo kapitulacis. Beria iĝis la posteulo de Stalin. La pozicio de Sovetunio, perdinte Moskvon, Kaŭkazon, kaj la 10-an de marto la urbon Gorkij, iĝis senespera.
  La 1-an de April, 1953, Beria kaj la Ŝtata Defendo-Komisiono sciigis kapitulacon. Ve, ŝajnis esti neniu ŝanco. Kaj la kondiĉoj de kapitulaco almenaŭ ebligis savi haŭtojn. Vere, pluraj generaloj ne obeis, sed ili estis arestitaj kaj pendigitaj pro "perfido".
  Beria mem estis nomumita guberniestro de la RFSFR, speco de marioneta aŭtonomio. La nazioj okupis la teritorion de Sovetunio kaj dividis ĝin en komisariojn.
  Restis Usono, kiu finis Japanion, kvankam malfacile, kaj instalis sian marionetregistaron en Ĉinio. Sed la germanoj estis tro lacaj de la milito. Jes, Usono jam havis atombombon. Kaj kaptinte terojn de Atlantiko ĝis Pacifika Oceano, de Sudafriko ĝis Hindio, ili trankviliĝis. Jam estas sufiĉe da tero por ke multaj generacioj da germanoj povu disvolviĝi.
  Hitler leĝigis poligamion en la Tria Reich, enkondukis enormajn impostojn sur malgrandaj kaj seninfanaj familioj, kaj eĉ rekompencojn por kromaj edzinoj kaj infanoj. Eblis edziĝi al eksterlandaj virinoj, kaj eĉ havi haremojn.
  Geedziĝoj kun hindaj, arabaj, slavaj kaj mulatoj estis permesitaj. Estis neeble edziĝi nur kun puraj nigrulinoj, judoj kaj ciganoj. Genetika selektado aktive disvolviĝis. Kiel artefarita fekundigo kun la spermo de la plej talentaj viroj. Do poste ovotransplantado.
  La Tria Regno, antaŭ ol Usono lanĉis sateliton dum la milito, kaj tiam la arja paro flugis ĉirkaŭ la planedo Tero en kosmoŝipo.
  Formiĝis du blokoj en la mondo: Unu estas la Tria Reich kun koloniaj posedaĵoj kaj aliancanoj, la alia estas Usono, koloniaj posedaĵoj kaj aliancanoj.
  Ameriko sukcesis ligi Ĉinion al si, kaj kaptis la konkerojn de Japanio, ĝis Birmo kaj Bangladeŝo. Kanado, Meksiko kaj preskaŭ ĉiuj landoj de Latin-Ameriko, krom Argentino, kie Germanio establis siajn bazojn, venis sub la patronecon de Usono.
  La mondo montriĝis dupolusa eĉ pli ol dum la konfrontiĝo inter Sovetunio kaj Usono. Ne plu estis nealiancaj landoj ĉi tie. Ĉiuj estis devigitaj esti aŭ por Germanio aŭ por Ameriko. Kaj komenciĝis la vetarmado kun la Malvarma Milito.
  La Tria Regno estis iom pli sukcesa, ĉar ĝi havis pli da rimedoj. Sed ankoraŭ neniu havis decidan avantaĝon. Kaj la mondo balanciĝis en delikata ekvilibro.
  Hitler mortis reen en 1957 en majo, en la aĝo de sesdek ok. Li havis pli ol cent filojn, akiritajn per artefarita elekto, sed ne ununuran difinitan heredanton. Goering, ĉi tiu drogulo kaj manĝema, mortis, Himmler falis en malhonoro kaj estis pafita. Bormann estis suspendita. Kaj Schellenberg iĝis la posteulo. La estro de la sekreta polico havis multe da potenco, sed ne volis fordoni ĝin.
  Resume, la diktaturo de la estro de la SS estis establita. Sed ne longe. Baldaŭ Schellenberg mortis, kaj Kleiman akiris potencon. Ĉi-lasta montriĝis fanatika admiranto de Hitler, kaj transdonis potencon al unu el la filoj de la konkeranta diktatoro.
  Kaj la Fuhrer-dinastio estis establita. En la Tria Regno regis totalismo; en Usono, detranĉita demokratio, ankoraŭ dominata de du partioj, alterna potenco. Formala demokratio ankaŭ estis establita inter la aliancanoj de Ameriko. La aliancanoj de Germanio iom post iom iĝis nacisocialismaj kaj faŝistoj.
  Tiel disvolviĝis la du sistemoj en konkuro kaj la spaca vetkuro. Kaj relative stabila, paca ekzisto.
  Iom post iom, Usono estis perdanta en kosma ekspansio... Beria longe vivis, ĝis li estis naŭdekjara, poste transdonis la postenon de guberniestro al sia nepo. Iom post iom, rusoj kaj aliaj popoloj akiris germanan civitanecon kaj egalajn rajtojn kun la germanoj, sed vivis en unupartia, totalisma ŝtato, kaj kun ununura eduka sistemo.
  La ekonomio evoluis parte laŭ plano, parte en merkata medio. Ĝi estis sufiĉe efika. La strikta germana ordo, la abundo de krudaĵoj, kaj la amaso de konstruitaj vojoj permesis al industrio kaj agrikulturo kreski rapide.
  Disciplino regis. Cigaredoj estas strikte malpermesitaj kaj ne estas venditaj; la nura alkoholo havebla estas biero. Krimo estas tre malalta, ne kompareblas kun la usona. Ĉiuj familioj havas televidilon, aŭton kaj sian propran apartan apartamenton. Ne estas almozuloj, nek senhejmuloj, nek senhejmuloj. Preskaŭ neniuj droguloj - strikta kontrolo. Ĉiuj infanoj studas en lernejoj. Ĉiuj havas laboron, kaj tiuj, kiuj ne volas labori, iras al koncentrejo. Medicino multe disvolviĝis, inkluzive danke al eksperimentoj sur homoj.
  Infana morteco estas malalta, sed misaj beboj estas mortigitaj. Ĉiuj, de generaloj ĝis helplaboristoj, faras ekzercojn matene kaj antaŭ enlitiĝo. Estas multaj stadionoj kaj sportinstalaĵoj. Lecionoj pri fizika edukado en lernejoj - ĉiutage. La naskokvanto estas alta, sed sub kontrolo. Reproduktado estas malpermesita por korpe kaj mense malsanuloj.
  Genetikaj eksperimentoj estas alte estimataj. Estas ministerio de eŭgeniko, kiu plibonigas la homan rason.
  La personkulto de Hitler, kaj liaj monumentoj kaj portretoj estas ĉie. Infanoj de la infanvartejo estas instruitaj la valorojn de Nacisocialismo. Estas strikta cenzuro en la gazetaro, sed multaj buntaj filmoj kun specialaj efektoj estas faritaj.
  Erotiko estas reprezentita tre aktive kaj en kinejo kaj revuoj. Prostituado estas leĝigita kaj reguligita. Unuopaĵoj havas altajn impostojn. La principo validas: ĉiu estaĵo havas paron! Samseksemo estas strikte malpermesita. Edzeca fideleco ne estas absoluta. Estas lecionoj pri eros en lernejoj. Sed ankaŭ ke ĉio estis deca kaj bela. Deviga sekundara edukado.
  En Usono, kompreneble, estas pli da kaoso, kaj krimo kaj aliaj aferoj. Eĉ pli en aliaj landoj. Iom post iom, Usono perdas la konkuradon en spaco, teknologio kaj ekonomio.
  Kontraŭ-usona sento kreskas en Ĉinio. Pri disiĝo kaj aliĝo al la Tria Regno. Ĉi tio estas tiel malstabila mondo, ĉe la rando de nuklea milito.
  Sed tamen, oni ne povas diri, ke ĝi estas ekskluzive distopio. La rigida germana ordo sukcesis solvi multajn problemojn de la homaro, kaj la planekonomio kaj scienca administrado solvis multajn problemojn karakterizajn de la elementoj de la merkato. Ne ĝuste socialismo, sed tre simila, kiam monopoloj kaj oligarkoj estas sub la strikta kontrolo de totalisma ŝtato kaj kundividas kun la popolo.
  La vivnivelo de la periferio kaj popoloj iom post iom glatiĝas, kaj pli kaj pli granda nombro da homoj ricevas germanan civitanecon. Kompreneble, blankuloj kaj etnoj proksimaj al la germanoj havas avantaĝojn. La slavoj estas rekonitaj kiel etne proksimaj. Iom post iom la gerilmilito estingiĝis, kaj tiam estis krea laboro. Loka aŭtonomio kaj kunlaboro kun Beria kaj NKVD-unuoj ludis rolon ĉi tie.
  Kaj en la profundo de la scienco de la Tria Reich estas serĉado de armiloj kapablaj neŭtraligi la nuklean reagon por establi planedan hegemonion. Faru la mondon ununura mastro. Tamen, en konvenciaj armiloj Usono estas multe malantaŭe.
  
  SE LA ALIANCAJ ESTAS ALTERIGINTAJ EN FRANCIO EN 1943.
  Estas unu plia punkto: estas kutime kritiki Usonon kaj Okcidenton. Aparte, ĉar ili tro longe prokrastis malfermi la duan fronton. Sed kio povus okazi, se tio okazus pli frue? Kaj en reala historio ili preskaŭ ĵetis la aliancanojn en la maron. Kio se ni imagas ion ne tute bagatela.
  La aliancanoj entreprenas la Normandiajn alteriĝojn en 1943. Kvin tagojn antaŭ la Kursk Ardeno.
  Nature, Hitler devis forlasi tian "Citadelon" planon kaj defendi Francio'n. La aliancanoj, malgraŭ gravaj perdoj de la germana submara floto, povis krei rimarkindajn pontojn. Hitler retiris kelkajn el siaj fortoj de la orienta fronto, feliĉe Stalino preferis atendi kaj frapis subaktan baton al la flanko kaj malantaŭo de la aliancita armeo. La kazo finiĝis kun la malvenko de la usonaj kaj britaj armeoj, pli ol duonmiliono da soldatoj estis kaptitaj. Multaj ekipaĵoj estis kaptitaj.
  Stalin lanĉis la ofensivon nur la 10-an de septembro. Ne bona rendevuo. La pluvegoj kaj frostoj ankoraŭ ne komenciĝis, sed la germanoj jam donis al si liberan manon en la Okcidento. Krome, la Ruĝa Armeo antaŭeniris sur tro larĝa fronto. Kaj en la centro, kaj kontraŭ Ĥarkov, kaj kontraŭ Orel. Sed tamen, komence, la sovetiaj trupoj sukcesis. Sed tiam la germanoj organizis kontraŭatakojn.
  "Tigroj" kaj "Panteroj" estis pli bonaj ol sovetiaj tankoj en batalpovo, kaj atingis grandajn rezultojn dum pafado. La Ruĝa Armeo daŭre povis rekapti Orel kaj Belgorodon antaŭ malfrua aŭtuno. Sed la krautoj tenis Ĥarkovon. Ili havis pli da liberaj fortoj ol en reala historio, precipe ĉar la aliancanoj rifuzis alteriĝi en Sicilio, kaj la puĉo por renversi Mussolini ne okazis. Kaj konsiderante la sukceson en Francio, dudek ĝis tridek sekcioj estis aldonitaj. Plie, prirezigninte la ofensivon sur la Kursk Ardena Ardeno, la germanoj retenis pli da infanterio kaj tankoj, kaj selektis SS-sekciojn. Unu "Ferdinand", en reala historio preskaŭ duono estis perdita al minoj.
  Kaj tiam ĉi tiuj memveturaj pafiloj montriĝis netuŝitaj, kaj montriĝis bonege en defendo. Kaj "Pantero" estas tre forta en defendo. En la ofensivo, la malforto de la flanka kiraso kaŭzis gravajn perdojn eĉ de kvardek kvin. Kaj la Panteroj rompiĝis en la ofensivo multe pli ofte ol sidante senmove en embusko.
  La germanoj eltenis ĝis januaro. Ili forpuŝis la atakojn de sovetiaj trupoj, preskaŭ sen retiriĝi. Ili sukcesis forpuŝi la atakon proksime de Leningrado. Estas tre potenca defendo kaj bone evoluintaj strukturoj. En reala historio, ekzistis tro malmultaj fortoj forlasitaj proksime de Leningrado. Sed en la alternativo, la Krauts povis eviti tiajn grandajn perdojn kiel en realeco. Krome, post la fiasko de la surteriĝo en Francio, ekestis grava politika krizo en Usono.
  Roosevelt, sub premo de respublikanoj, ordigis la bombadon de la Tria Reich esti limigita kaj temigi ekskluzive Japanion. Ĉi tio kondukis al la fakto, ke la produktado de armiloj en Germanio estis signife pli alta ol en la reala historio. La nova MP-44 sturmpafilo eniris servon pli frue, kiel la Tiger-2 kaj Panther-2, kaj pli frue la ME-262 ekaperis, kiu ne estis konvertita en Blitzbromer. Ekde la problemo de surteriĝo en Francio perdis sian gravecon.
  Kio estas ME-262? Vera monstro kun kvar 30mm aerkanonoj kaj forta kiraso. Ĉi tio tre malfacilas pafi aviadilon. En reala historio, sovetiaj pilotoj malflugigis nur tri tiajn aviadilojn. Kozhedub gajnis unu. Entute, la germanoj perdis nur dudek tiajn veturilojn en bataloj.
  
  Sed vintre la Ruĝa Armeo ankoraŭ batalas pli bone ol somere, kaj germanaj tankoj estas pli malfacile translokeblaj. Sovetiaj soldatoj avancis en Ukrainion, kaj prenis Ĥarkovon. Ni trarompis al Poltavo. Kaj antaŭ marto, post furioza batalo, ili atingis Dnepron. Sed ĝi kostis grandegajn perdojn. La germanoj, replenigitaj kun tankoj kaj ricevantaj reagaviadilojn, ĉesigis la ofensivon. En April, sovetiaj soldatoj premis sur la Leningrada direkto kaj en la centro, sed estis nekapablaj atingi signifan sukceson. Ni antaŭeniris dek kvin ĝis dudek kilometrojn. Komence de junio, kiam la vojoj finfine sekiĝis, ili komencis antaŭeniri sur la teritorion de Ukrainio, penante formi kaldronon. En bataloj, la Panthers-2 kaj Tigers-2, same kiel la plej nova evoluo de la Leono, montris sin esti tre fortaj.
  La lasta veturilo montriĝis sufiĉe sukcesa, ĉar la pli densa aranĝo ebligis redukti pezon, kun signifa kiraso.
  Sovetunio tamen havis la IS-2 kaj T-34-85, kiuj ankaŭ estis sufiĉe fortaj. Sed la sovetiaj trupoj cedis iomete. La bataloj montris, ke la Panther-2 estas sufiĉe kapabla tanko - bone protektita, precipe en la fronto, kaj bone armita. "Leono" montriĝis multe pli sukcesa ol "Tigro"-2. Sed la lasta tanko ne plenumis atendojn. Ĝi montriĝis tro peza kaj ofte rompiĝis.
  Sovetiaj soldatoj, post pluraj semajnoj da batalado, estis devigitaj retiriĝi de la Dnepro, sed evitis ĉirkaŭbaradon. La germanoj atingis sukceson je tro granda kosto. La Ruĝa Armeo fariĝis malsama. La trupoj akiris batalsperton, kaj montriĝis por tre persistaj, kaj ilia komando estis lerta. Do la nazioj ne sukcesis atingi decidan sukceson. Kvankam ili konkeris Poltavon.
  Aŭtune la fronto malmulte ŝanĝiĝis. La Ruĝa Armeo estis pli sur la defensivo. Ŝi ŝparis siajn fortojn kaj prepariĝis por la atako.
  La situacio tamen estis problema. La nazioj havas reagaviadilojn en amasproduktado. XE-162, Arado, ME-163, kaj io alia estis aldonitaj. Krome aperis la tankoj E-10 kaj E-25, malpezaj sed danĝeraj. Kaj la plibonigita "Leono" kaj la pli progresinta modifo de "Panther"-2. Kvalite, la nazioj montriĝis havi pli fortajn armilojn. Kaj ili havas konsiderindan nombron da trupoj. Adoleskantoj ankaŭ estis redaktitaj en la armeon, kaj eksterlandaj sekcioj estis formitaj de refoje Eŭropo kaj la Khivi. Ekzistis ankaŭ multaj lokapolicaj unuoj.
  Ĝis nun, supereco en homaj rimedoj restis flanke de la Germana Armeo kaj la Tria Reich. Kaj la germanoj kolektis fortojn ne malsuperajn al la Ruĝa Armeo. Kaj en la produktado de armiloj, la Tria Reich estis pli alta ol Rusio kun kvalita avantaĝo. Do vintre la Ruĝa Armeo lanĉis ofensivon en la centro, ne vere kalkulante je sukceso. La defendo de la nazioj estas escepte potenca, kaj estas pli da rezervoj ol iam ajn.
  Sed tamen sovetiaj trupoj trarompis la defendojn kaj eliris norden de Smolensk. Poste ili atingis la Dnepron, kie ili estis haltigitaj de freŝaj Wehrmacht-rezervoj. En marto, la germanoj estis atakitaj de la sudo kaj povis restarigi la situacion. Sub ĉi tiuj kondiĉoj, Stalino proponis paŭzon en aprilo. Ĉar Japanio perdis la militon kontraŭ Usono, Hitler decidis helpi sian aliancanon kaj akceptis la proponon de paŭzo. Sed ĉi tio estas alia milito.
  La Fritz havis escepte potencan submarŝipfloton. Kaj ili lanĉis veran ĉason al britaj kaj usonaj ŝipoj.
  En la sama tempo, la Krauts komencis ofensivon en Afriko. La unua bato estas tra Ĝibraltaro kaj Maroko.
  La Fuhrer propre renkontiĝis kun Franco kaj skizis la perspektivojn. Oni diras, ke Germanio bezonas Afrikon, kaj la plej mallonga vojo tie estas nur tra la markolo. La manoj de la Tria Reich nun estas liberaj, tankoj, submarŝipoj kaj aviado estas la plej bonaj en la mondo. Okupi Hispanion estas afero de unu semajno. Do ĉu vi ŝatas aŭ ne, vi devos lasi la germanojn trairi. Kaj Ĝibraltaro estas la ŝlosilo de Afriko, kiun oni ne povas preteriri.
  Do prenu vian elekton. Aŭ vi lasas la trupojn trairi aŭ ni kaptas vin! Franco, konsciante, ke ne ekzistas elekto, elektis la malpli grandan malbonon: lasi la trupojn trairi. Kaj la nazioj tuj prenis Ĝibraltaron, kaj poste surteriĝis en Maroko. Ĝenerale, bataloj en Mediteraneo estas de ŝlosila graveco. La Fuhrer, ne rilata al la milito kun Sovetunio, venkis la britojn en Malto, post kio li havis la ŝancon alterigi trupojn en Tunizio.
  Sed tio montris ke la Krauts tre malsukcesis, sen dispremi la britojn en Malto reen en la kvardekaj. Ni malŝparis tiom da tempo. Sed ili povis venki reen en 1945.
  La proksimuma ekvilibro de potenco montris, ke Usono kaj Britio ne tenas nordan Afrikon. La germanoj, havante pli oportunajn komunikadojn kaj pli bonajn armilojn, iom post iom kaptas teritorion. Oni devas rimarki, ke en reala historio, la Krauts estis malhelpitaj de la obstineco de Franco kaj la eraro de Hitler kun Ĝibraltaro. Subtaksante la gravecon de la mediteranea sektoro de la fronto, kaj prepariĝante por milito kun Sovetunio.
  Oni devas ankaŭ rimarki, ke britaj tankoj estis pli bonaj ol germanaj en kiraso en tiu tempo. Sed antaŭ la kvardek-kvina jaro, sendube, "Panther"-2 montriĝis pli forta en armilaro kaj kiras-penetra potenco. Kaj la modifita "Leono", eĉ pli. Pluraj dekoj de miloj da angloj estis kaptitaj. Maroko falis. Tiam germanaj trupoj batalis tra Alĝerio kaj kuniĝis en Tunizio.
  Poste, germanaj trupoj pasis tra Libio kaj enpenetris en Egiptujon. Pli ol tridek britaj kaj amerikaj sekcioj estis venkitaj. Transiris la Suez-kanalon, la germanoj rapidis al la Proksima Oriento. Irako kaj Kuvajto estis kaptitaj.
  La sukcesoj de la nazioj alarmis la usonanojn. Truman provis negoci kun Germanio pri la dividado de influkampoj. Churchill ankaŭ emis kompromisi, kaj en la sama tempo provis testi la akvojn por impliki Stalin en la militon.
  Sed la ĉefo konservis gravan silenton. Ne, unuflanke, Stalino komprenis, ke ne estas en lia intereso atendi ĝis la Tria Regno plifortiĝos kaj venkis la aliancanojn. Sed aliflanke, mi ne volis eltiri kaŝtanojn el la fajro. Kaj ĝenerale Stalino ofte spertis nedecidecon, kiam li mem devus frapi, sed estis duboj pri sukceso. Same kiel ekzemple Stalino ne kuraĝis en reala historio ataki Jugoslavion kaj renversi Titon. Sed ĉi tie, finfine, estas la plej forta armeo en la mondo de la Tria Reich, kun la plej bonaj tankoj, aviadiloj kaj maŝinpafiloj.
  Stalin trovas malfacile fari decidon. Kaj la lando estas tro laca de la milito.
  Hitler lanĉis ofensivon en sudan Afrikon. Estis germana diasporo kaj buroj. Ni devas liberigi ilin. En la vintro de 1946, la germanoj atingis Sudafrikon kaj venkis la britojn tie.
  Usono spertis internan krizon. Iliaj soldatoj surtere estis batitaj fare de la germanoj. Kaj la forto de la Tria Regno kreskis: tankoj de la serio E-50 montris sian disbatan potencon. Kaj ili venkis ĉiujn, ĉar la amerikaj Pershings kaj precipe Shermans estis neniu rivalo al ili.
  La kreado de la atombombo malrapidiĝis. Kaj ĝis nun ĝi estas tre malproksime de modelo taŭga por bataluzo. Ankaŭ en la Tria Regno oni pli parolis pri atommotoro ol pri bombo.
  Sed ankaŭ estas malfacile por la germanoj atingi Ameriko, la tuta oceano dividas ilin, kaj la flotoj de la britoj kaj Usono estas tre grandaj, kaj ili ne povas bati ilin sole per submarŝipoj.
  La Fuhrer estis alfrontita kun dilemo: kien direkti siajn hordojn. Kaj kiel venki akvobarojn. Dum la nazioj decidis ataki Hindion. Ĉi tiu ideo estas ĝenerale logika. Sed ĉi tie jam necesas, ke Rusio retiru siajn trupojn el Irano.
  Hitler kaj Stalin komencis intertraktadojn. La gvidanto de Sovetunio esprimis intereson pri la angla heredo. La Fuhrer invitis Rusion por eniri la militon kun Britio kaj Usono. Stalino rifuzis. La manoj de la nazioj estis ĉenitaj. Britio daŭre estis nesubirebla aviadilŝipo.
  La milito moviĝis al la aera kaj marfazoj. La germanoj evoluigis jetaviadon. Pli forte armitaj kaj rapidaj XE-262, kaj ME-2010, kaj ME-362 aperis en la serio, same kiel TA-500 kaj VO-18-bombaviadiloj en senvosta modifo. Kaj submarŝipoj funkciigitaj per hidrogena peroksido atingantaj rapidojn de 35 nodoj hore.
  La kvardek-sesa jaro pasis en reciprokaj pikoj. La germanoj ankoraŭ ne decidis alteriĝi en Britio. Stalino ne donis enirpermesilon al Hindio. Japanio perdis Filipinion, kaj multaj el la insuloj tamen restis en Ĉinio. Kaj ĝis nun ĝi retenis la atakon de usona aviado. Post la apero de ĉasaviadiloj en la Lando de la Leviĝanta Suno, aferoj fariĝis iom pli facilaj por la samurajo.
  Usono mem ankoraŭ ne kreis sufiĉe efikan ĉasaviadilon kaj estis perdinta kontraŭ la germanoj en la ĉielo.
  Krome, Germanio enkondukis diskotekojn en siaj serioj kiuj ne havas egalulon.
  Ili provis tiri Stalinon en unu aŭ alian direkton, sed Koba restis neŭtrala. Hitler, sub certaj kondiĉoj, ne estus kontraŭ paco. Krome, Germanio ricevis Mezorienton kaj Afrikon. Ŝi jam havas pli da konkeroj ol Ĝingis-Ĥano. Sed Usono ankoraŭ ne volis pacon. Kaj Britio, kiu perdis tiom da kolonioj, des pli.
  En majo 1947, la germanoj decidis alteriĝi en la metropolo. Ili multe kalkulis je sia supereco en tankoj kaj la ankoraŭ plej bona aviado en la mondo.
  Kaj por subakvaj veturiloj. Sed la surteriĝo mem devis esti prokrastita alian monaton pro kelkaj problemoj. Uzante la resursojn de Afriko kaj la Proksima Oriento, Germanio povis produkti tiom da jetmaŝinoj ke ĝi kaptis aersuperecon.
  Usono, kies kvalito de teknologio estas multe pli malbona, ne povis elteni ĉi tion. Kaj la germanoj povis surterigi trupojn kaj teni ilin. En la bataloj montriĝis, ke la Churchill estis senespere malmoderna kaj eĉ ne povis penetri la flankon de germanaj tankoj. Kaj ĉi tio, kompreneble, estas problemo. Ĝenerale, la amerikanoj kaj la britoj ne havis sufiĉe fortan kontraŭtankan armilon por batali la "E" serion kaj kaŭzi damaĝon al la pezaj tankoj de la Tria Reich. Ĝi ne funkciis por la britoj ĉi tie.
  Deksep-funta pafilo montriĝis esti la limo, sed ĝi ne sufiĉis, kaj tridek-du-funta pafilo ne iris en produktadon. Kaj ankaŭ ne sufiĉis.
  La germanoj povis ĉirkaŭi Londonon en tri semajnoj da batalado. Kaj por eviti nenecesajn viktimojn, la garnizono kapitulacis.
  Churchill fuĝis al Kanado, kaj de tie li promesis daŭrigi la reziston. Sed ne plu estis la sama. Hitler instalis sian pupreĝon en Britio, kaj registaron gviditan fare de Mosley.
  Parto de la angla floto kapitulacis. Kelkaj estis kaptitaj fare de la amerikanoj. La milito daŭris. La germanoj konkeris Irlandon kaj komencis prepari salton al Islando. La fama Operacio Ikaro okazis en novembro 1947 kaj estis neatendita por Usono. Neniu pensis, ke la nazioj riskos tion en kondiĉoj de frosto, ŝtormoj kaj glacimontoj.
  Sed ili povis efektivigi la operacion kaj kapti la insulon. Kaj oni metis tie flagon kun svastiko. En Ameriko ili ektimis post tio. Kaj denove ili proponis pacon al Germanujo. Ili eĉ promesis cedi ion al Japanio.
  Hitler, timante la kreskantan potencon de Sovetunio, konsentis pri packontrakto. Kaj inkluzive de koncedoj al Japanio.
  Tiam en 1948, Nazia Germanio komencis prepariĝi por la orienta kampanjo. Sovetunio aperis en la T-54, kaj IS-4, kaj IS-7 serioj. Tio estas, tre decaj aŭtoj.
  Sed nuntempe, la E-50-serio retenis avantaĝon en kiraso super la T-54 kaj armiloj, kaj estis komparebla al la IS-7. Sed la lasta tanko ne estis disvastigita. Do la Krauts ĝis nun sukcesis havi avantaĝon en la kvalito de tankoj. Ilia pli peza E-75 montriĝis por ekstreme potenca laŭ armilaro kaj letaleco de la pafilo. La ĉefa afero estas, ke la germanoj, rekrutante trupojn el Eŭropo kaj Afriko, havis avantaĝon en nombro.
  Kaj la Fritz havas pli bonan aviadon. La MIG-15 nur ĵus trapasis provojn.
  Tiel la Fritz iris sur la ofensivon la 10-an de junio kaj rapidis al Moskvo. Sed la densa defendo de la sovetiaj trupoj montriĝis ege evoluinta. La nazioj povis antaŭeniri nur 100 kilometrojn en du monatoj da batalado. Kaj ili ĉesis, suferante grandegajn perdojn.
  Tiam la nazioj moviĝis al la sudo. Ili trapenetris al Ĥarkovo, kaptis la plej grandan parton de Donbaso, sed denove estis maldaŭrigitaj. Pli precize, elĉerpita.
  La Ruĝa Armeo havas tre potencajn defendajn liniojn. Dum la jaroj de la armistico, tranĉeoj kaj bunkroj estis fositaj. Multaj kontraŭtankaj erinacoj, kaj minoj. Provu, trarompu. La nazioj progresis, sed multe perdis. Kaj ili estis devigitaj halti. Malfrua aŭtuno kaj vintro alvenis. La sovetia armeo jam provis ataki, sed la germanoj estas pretaj por vintro kaj tenas la linion. La frontlinio estis neaktiva. La Ruĝa Armeo avancis nur dekduon.
  La sekvan jaron, la germanoj ne antaŭeniris surtere, sed provis evoluigi aerpremon. Dum iliaj jetbombistoj estis ĉe sia plej bona. Sed ankaŭ sovetiaj batalantoj pliboniĝis. Ĉe la fino de la jaro, estis eble krei surfacalaerajn misilojn ... .
  Vintre la Ruĝa Armeo provis antaŭeniri, sed penetris nur kelkajn kilometrojn.
  En majo 1950, la germanoj provis ataki sin. Sed ili ne sukcesis. Eĉ la nova piramidtanko ne helpis. Ni antaŭeniris ĉirkaŭ kvindek kilometrojn kaj haltis. Aerpremo ankaŭ havis neniun efikon. La atakoj daŭris ĝis malfrua aŭtuno. Sed nenio funkciis.
  Vintre, la Ruĝa Armeo premis, sed ankaŭ sen rezultoj. Jen kiel ĝi rezultis esti glueca milito. La jaro 1951 ankaŭ pasis en reciprokaj atakoj. La germanoj antaŭeniris nur dudek kilometrojn dum la printempo kaj somero. La frontlinio iĝis ĉiam pli frostigita. Kaj la milito iĝis senmova. Sed la situacio la sekvan jaron, 1952, subite fariĝis pli komplika. Venkinte heziton kaj amasiginte forton, Japanio eniris la militon.
  La malfermo de dua fronto fare de Japanio en 1952 malfaciligis la situacion por Sovetunio. La samurajaj trupoj estas pli malfortaj kun tankoj kaj memveturaj pafiloj, sed ili ankaŭ havas reagaviadilojn kaj tre fanatikan infanterion.
  La Ruĝa Armeo devis batali sur du frontoj.
  Oleg Rybachenko eĉ komponis:
  Problemo venis al mia Rus',
  Samurajoj senĝene venas de la oriento...
  Mi amas Jesuon kaj Stalin -
  Kvankam kolero kelkfoje rompas vian koron!
  La germanoj profitis la momenton, ke parto de la Ruĝa Armeo estis distrita kaj lanĉis grandan ofensivon en la sudo. En aŭgusto 1952, same kiel antaŭ dek jaroj, ili sukcesis trarompi al Stalingrado. La Stalingrada epopeo numero du komenciĝis. Kaj denove la faŝistoj blokiĝis en bataloj, sufokiĝante en sia propra sango. Kaj la perdoj de la hitlerisma koalicio estis grandegaj. La batalado daŭris ĝis profunda vintro.
  Sovetunio ne havis la forton por ripeti la kontraŭatakon: la japana faktoro influis, sed la nazioj povis preni nur okdek procentojn de Stalingrado kaj haltis.
  Vintre la Ruĝa Armeo pinĉis la germanojn iomete en la centro, sed entute estis paŭzo. Stalin mortis en marto 1953. Molotov iĝis lia posteulo. Ili tro timis Beria. Jes, kaj ĉi tio estas abomena personeco. En majo, la nazioj aperis ĉe la fronto kun piramidaj tankoj. La nova armilo estas tre forta kaj danĝera, nepenetrebla de ĉiuj anguloj. Entute provu trakti ĉi tion.
  La germanoj, laŭ la ordono de la obstina Hitlero, daŭrigis la atakon kontraŭ Stalingrado. Ili uzis kaj diskotekojn kaj subterajn tankojn. Ili sukcesis finfine kapti la grandurbon en du monatoj da batalado. Kaj tiam la nazioj translokiĝis al Astraĥano. Progresis sufiĉe sukcese. La japanoj, ĉirkaŭinte Vladivostokon, provis trarompi Mongolion. La bataloj estis en plena svingo terura, kaj la japanoj povis kojni.
  Molotov deklaris, ke li batalos ĝis la fino. Sed la situacio en Sovetunio restis ege malfacila. La nova T-55-tanko montriĝis nesufiĉa por kontraŭbatali la piramidajn maŝinojn de la Krauts. Ve, la fortoj videble mankis por vere turni la tajdon de la milito. La jaro 1953 finiĝis en kondiĉoj kiam la germanoj fortranĉis Kaŭkazon, Turkio eniris la militon, kaj Japanio estis ŝirita super ĉiuj.
  Forto
  En februaro, Bakuo falis, kaj la pozicio de Sovetunio plimalboniĝis je grandordo. En majo 1954, la tuta Kaŭkazo falis sub la nazioj. La Ruĝa Armeo jam estis oficiale konskriptita ekde la aĝo de dek du kaj okdek-jaruloj. Estis ankaŭ multaj virinoj. La lando mankis rimedoj.
  La Germana Armeo ankaŭ maldensiĝis. Preskaŭ naŭdek procentoj de ĝi estas fremda. La batalefikeco de germanaj unuoj malpliiĝis je grandordo. Sed diskotekoj fariĝis multe pli danĝeraj. Kaj piramidaj tankoj estas ĝenerale la limo de perfekteco. Ne gravas de kia angulo vi pafas, la obusoj reboniĝas.
  La knabo imagis tankan skipon en piramideca tanko. Junion 1954, naziaj trupoj antaŭeniras sur Saratov. Ili provas eniri Moskvon el la profunda malantaŭo. Nur pensu, dek tri jaroj pasis ekde la komenco de la Granda Patriota Milito.
  Kia teruro kaj sufero de ĉiuj nacioj. Kaj la famaj kvar batalas jam dek tri jarojn: Gerda, Charlotte, Christina kaj Magda. La knabinoj tute ne maljuniĝis. Same juna kaj freŝa kiel antaŭe.
  Kaj la tanko havas deklivan kirason kaj estas malalta. Pli progresinta, ĝi havas nur du ŝipanoj situantaj kuŝantaj.
  Gerda kaj Charlotte celas la 105mm altpreman pafilon, sed kun pli mallonga muzelo. La muzelo estas pli mallonga, sed la komenca rapido estos pli alta, ĝis 1700 metroj sekundo.
  Kaj la urania kerno en la ŝelo. Kaj la knabinoj ridas. La tanko T-55 ankoraŭ ne estas tre populara. La ĉefa estas, kompreneble, la T-54, veturilo kun 200 mm gvattureto frontala kiraso. Sufiĉe skuita aŭto.
  Gerda ridetas kaj celas la pafilon. Ŝi havas piramidan maŝinon. Ĉi tio estas ducent kvindek milimetroj da aloja ŝtalo laŭ alta angulo, cementita kiraso. Kaj 100-milimetra T-54 ne povas penetri germanan aŭton.
  La knabino, la senjara Charlotte, premas sian nudan piedon sur la stirstango, kaj la germana tanko akcelas. Nur kvindek kvin tunoj da pezo, kun gasturbinmotoro de 1800 ĉevalfortoj, kaj kiraso de ĉiuj anguloj de 250 mm laŭ grandaj anguloj de racia inklino. Kaj sovetiaj tankoj ne havas ŝancon trarompi ĝin. Kaj la germana aŭto mem estas tre facilmova kaj trairebla.
  Gerda notas kun suspiro:
  - Fine, niaj projektistoj kreis perfektan maŝinon, kaj relative malpezan.
  Charlotte rimarkis kun suspiro:
  - Domaĝe, ke ĝi okazis tro malfrue! Ni povus disbati ankaŭ Usonon, se ni havus tian aŭton pli frue!
  La blonda knabino kun rideto el perloj diris:
  - Pli bone malfrue ol neniam! La pulsado de la koro kaj vejnoj postulas, fine, fini la Duan Mondmiliton, kiu komenciĝis antaŭ preskaŭ dek kvin jaroj. Ni meritas pacon!
  La ruĝhara diablo konfirmis:
  - Jes, ni meritas pacon! Kaj ni venkos!
  Gerda suspiris kaj rimarkis kun intereso:
  - Sed paco estas bona... Sed kio pri Usono?
  Charlotte, larĝe kaj brile ridetante, kantis:
  - Lando Ameriko, de la alia flanko, vi ŝajnas ĉielo kaj aspektas bone! Sed kredu min, la Tria Regno estas pli malvarmeta kaj forta ol vi!
  Gerda pafis al la T-54 kaj, penetrinte la sovetian tankon, pepis:
  - Mi estas saĝa - ĉiosaĝa, mi estas saĝa - ĉiosaĝa, sed tute ne strigo!
  La germana kanono trapikis sovetiajn tankojn de longa distanco. Pli danĝera estis la peza IS-11. Ĉi tiu veturilo havas 203-mm-kanonon, ĝi havis ŝancon penetri la germanojn. Vere, por tia potenco, oni devis pagi por tanko pezanta cent tunojn. Konsiderante ke germana jetaviado konservis kvalitan avantaĝon super la sovetia, tiaj aviadiloj estas simple suicidbombistoj.
  La modernigita IS-7 ankaŭ ne estas malbona. Ĉi tiu veturilo pliigis la dikecon de la frontala kiraso, kaj la pezo pliiĝis al 78 tunoj. Sed por tia pliiĝo, la aŭto perdis sian veturadon, kaj la ŝarĝo sur la antaŭaj ruloj pliiĝis. Kaj la pafilo estas nesufiĉa kontraŭ la piramidecaj germanaj tankoj.
  Ĉi tie Gerda pafis al la IS-7, ĵus kaptis la momenton, kiam la sovetia tanko turniĝis flanken. Tie lia kiraso estas multe pli maldika. Kaj li ramis obuson kun urania kerno en veturilon de la Ruĝa Armeo.
  La blonda terminanto rimarkis:
  - Sed la urso ne estas lerta!
  Charlotte rimarkis:
  - Sed ĝi mordas. Tridek kilogramaj konkoj povas esti danĝeraj.
  Gerda ridis:
  - Sed li feliĉas pendi sur la rando, ponardita pro danĝera!
  La knabinoj ridis kaj pafis alian T-54. Kaj Charlotte aldonis rapidecon, kiam minaco ekestis, malofta sed danĝera IS-11. Vere, lia pafilo ne estas tro rapida kaj ne sufiĉe preciza, sed mortiga. Kvankam kiu scias, eble ia superhomo sidas malantaŭ li. Kaj la dikeco de la frontala kiraso estas 350 milimetroj. Vi ne povas bati ĉi tiun de malproksime. Ni devas proksimiĝi.
  Charlotte komentis kun ĝeno:
  - La rusoj kreis pezan maŝinon, kiu, kompreneble, estas pli malbona ol nia tanko, sed ne malsupera en potenco. Vere, multe pli peza ol nia aŭto.
  Gerda aldonis:
  - Kaj ne tiom movebla!
  La blonda terminatoro pafis kaj pafis alian T-54. Aŭtoj ĝenerale ne estas ankoraŭ danĝeraj por germanoj. La germanoj distingis siajn pafilojn kun pli malgranda kalibro sed pli alta komenca kuglorapideco.
  Charlotte komentis kun iom da ĝeno:
  -Mi jam tedas batali! Se vi marŝas al Moskvo laŭ la Volgo, tiam estos ankoraŭ du mil mejloj!
  Gerda korektis sian kunulon:
  -Estos iom malpli, sed tamen deca!
  Charlotte batis alian T-54 kaj, ridetante, rimarkis:
  - Sed la longa vojo estas pli facila ol la mallonga!
  La knabinoj ne perdis optimismon. Kaj ili daŭre batalis kaj venkis!
  Do la IS-11 pafis al ili... Sed la ŝelo preterflugis. Kun ĉi tiu kalibro ĝi estas danĝera.
  Gerda, ridante, kantis:
  - Estas vulpoj en la arbaro, kaj Isa kontraŭ la germanoj!
  Charlotte ridis kaj pepis:
  - En la universo furiozas milito,
  Detruu, mortigu sen kialo...
  Satano liberiĝis -
  Kaj la morto venis kun li!
  La knabinoj ridis kaj pafis al la IS-11. La ŝelo pikis la sovetian veturilon kaj gratis la frontan kirason. Sed la nuntempo ne povis penetri 350 mm, kaj eĉ je kliniĝo de 30 gradoj de la vertikalo.
  Gerda ĵuris:
  - Fortaj, rusoj... Eble ni devus eniri de la flanko?
  Charlotte notis:
  - La flankoj de la rusa tanko estas nur cent milimetroj, sed estas riske iri tiel proksime.
  Gerda ridis kaj rimarkis: ni batalas jam dek tri jarojn. Kaj ankoraŭ ne eĉ unu grava vundo!
  Charlotte ridis kaj flustris:
  - Atentu, ke vi ne ĉagrenu ĝin!
  Gerda ridis kaj kuis:
  - Eh, nun, ĉagreno ne estas problemo! Ho, kia tuno da mono! Ĉio estos forprenita de la bastardo, sed nuntempe - marŝu por nun!
  La knabinoj alproksimiĝis al timinda sovetia tanko. La IS-11 estis preskaŭ la nura veturilo kapabla je kontraŭbatalado de la plej novaj germanaj tankoj.
  Sed ĉi tie okazis certa evoluo. Se la nazioj en 1943 havis tankojn kiuj estis pli pezaj kaj, eble, pli potencaj ol la sovetiaj, sed kun pli malbonaj veturkarakterizaĵoj. Nun gasturbinmotoroj donis al la Krauts avantaĝon en veturado de efikeco, kaj sovetia tankokonstruado trapasis pliigi la mason de tankoj.
  La IS-11 fariĝis veturilo, kiu povis trafi piramidan tankon, kvankam kun alta probableco de rikoeto, sed... Ĝia movebleco montriĝis malalta.
  La germana piramidtanko estis nomumita AG-50, en honoro de Hitler. La Fuhrer estis laca ke aŭtoj estas nomitaj laŭ bestoj. Kaj li decidis montri sian kulton de personeco en tankoj. La pli peza modelo AG-75 havis motoron de 2000 ĉevalfortoj, kaj kun pezo de okdek tunoj, kiraso de 350 mm, kaj 128 mm kalibropafilo, ankaŭ de alta premo, kaj nature pli kiras-penetra. Sed la AG-75 ne estis same disvastigita kiel la AG-50, kiu iĝis la ĉefa.
  Gerda kaj Charlotte alproksimiĝis al la sovetia, tre tena maŝino.
  Kaj survoje ili pafis al pli malgrandaj celoj. Aparte, la SU-152, tre danĝera maŝino, kun longforma barelo. Povus kaŭzi problemojn.
  Kaj Gerda eliminis ŝin per preciza trafo. Kaj ŝi pepis:
  - Mi vere estas knabino kaj superhomo en unu botelo!
  La militisto estas vere bonega...
  Christina kaj Magda batalis sur la sama tanko, kaj faris sian taskon bone.
  Magda, kun iom da ĉagreno en sia voĉo, komentis:
  - Ho, ni mortigas... Kiel la filoj de Satano!
  Kristina eĉ oscedis pruve:
  - Ho jes... Mi tute tedis konfesi tion! Ĉio ĉi murdo kaj perforto!
  Magda pafis la T-54 kaj malgaje kuis, ekkriante:
  - Ĉi tie ĉio iras por ni... Al venko, kvankam malfacile! La soldatoj estos honorataj... Per medalo, kiu ne estas fera!
  Kristina malestime snufis:
  - Bone, nu... Ni povas fari multon! Kaj sincere, miaj oreloj jam estas blokitaj de la interpafado! Ĉio ĉi estas terure enuiga!
  Magda sugestis responde:
  - Kiam la milito finiĝos, ni trinku ĉampanon por paco!
  Kristina ĉirpetis:
  - Diru al mi, kio estas la mondo, ili respondos al vi! Suno kaj vento!
  Dume, Gerda, kune kun Charlotte, eniris la flankon de la sovetia tanko kaj trafis ŝin. La IS-11, estinte letale pafvundita, komencis detonacii. Li estis laŭvorte disŝirita. De la sovetia tanko flugis derompaĵoj kaj multe da metalrubo.
  Magda ridetante kantis:
  - Denove, kiel riveroj de sango minacis problemoj, aroganta malamikeco ekflamis... Nia kara lando ĝemas pro sangofajroj, larmoj kaj ĉagreno!
  Gerda ekkriis en la radio:
  - Nu, ne faru tion! Ni akiris grandan kaptaĵon! Malmultaj povas konkuri kun tia tanko!
  Tuta batalo disvolviĝis sur la ĉielo. MIG-15 batalis kun germana moskitodomo. Aldone al ĝi, la pli malpeza batalanto Yak-32 kaj IL-18 batalis. Germanaj aviadiloj tamen estis superaj ol sovetiaj en rapideco kaj armilaro.
  Vere okazis vera ĥaoso sur la ĉielo. ME-482 batalu kiel bestoj kaj disŝiru ĉiujn. Laŭvorte ravas viajn kontraŭulojn. Sed ankaŭ la MIG-15 ne malrapidiĝas. Ĝi ankaŭ venas en la vostojn kaj superverŝas ilin per aerkonkoj. Do la batalo disvolviĝis ĉe altecoj.
  Kristina prenis ĝin kaj kantis:
  - Aviadiloj estas bonaj, vaporŝipoj estas bonaj, maŝinpafiloj estas pli bonaj!
  Magda ruze palpebrumis al sia kunulo kaj pepis:
  - Simpla tamen.
  Kaj la knabino sendis ĵetaĵon premante la stirstangon butonon per siaj nudaj fingroj.
  Ĉi tiu paro estas banale belega. Kaj pruvas la plej altan nivelon de batala spirito.
  Christina, turnante la tankon, kantos:
  - Kantu kanton, kiel antaŭe, kantis la taĉmento, kaj mi kantos ĝin trankvile! Kaj ni denove estas junaj, kaj ni estas pretaj por heroaĵo, kaj ni povas trakti ajnan taskon!
  Magda dehakis alian T-54 kaj pepis:
  - La lasera radio trafis lian tempion, kaj fulmrapide la viro malaperis!
  La militistoj unuvoĉe ekkriis:
  - Mi ne volas koni tiun estaĵon, kiu bruligos ĉi tiun ĉielon! Ĉio, kion mi aŭdas, estas marŝo, marŝado, maldekstre!
  Sovetiaj tankoj sufokiĝis en sia kontraŭatako. Kaj la nazioj trarompis al la baterioj. Signifa parto de la pafiloj estas malmodernaj 76-mm pafiloj, tute sendanĝeraj por la germanoj.
  Kristina muĝis:
  - Ni bruligos ĉiujn malamikojn, kaj la potencon kun konsilio... Ni forviŝos ĝin en feko, laŭ la melodio de ĉi tiu kanto!
  Magda konfirmis kun granda entuziasmo:
  - Kompreneble, ni forviŝos ĝin!
  Kaj la blonda terminatoro vangofrapis ŝiajn nudajn piedojn, unu kontraŭ la alia. Kaj tiam ŝi pafis sovetian pafilon per obuso kaj kantis:
  - Pafu, pafu, sendu viajn malamikojn ne al la ĉielo!
  Kaj la militisto denove ridis... La knabinoj multe amuziĝis.
  Kun rideto, Christina ĵetis ĉokoladan bombonon en sian buŝon kaj pepis:
  - En nia lando ĉio estas kiel sur la luno!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe ridis.
  La sovetia defendo cedis. Ambaŭ flankoj estis ekstreme elĉerpitaj. Estas tuta aro da knaboj sur la vojo de la militistoj. La infanoj batalis nudpiede, duone nudaj. Tamen, estas somero kaj varma. La knaboj ne volis rezigni kaj mortis heroe. Ili montris mirindan rezistecon.
  Unu el la teknikoj de la knaboj estis ĵeti aron da obusoj sub faŝisma tanko. Ĉi tio multe helpis.
  Christina memoris kiel la SS torturis kaptitan knabon. Dektrijara knabo estis bruligita per blovo kaj ĉiuj liaj piedfingroj estis rompitaj per tenilo. La knabo kviete ĝemis, sed diris nenion. Nek la varmega drato, nek la flamo de blovo, nek la teruraj brulvundoj sur la tuta korpo de la infano devigis la junan kavaliron paroli.
  La kaptito estis torturita ĝismorte... Kristina mem partoprenis en la torturo. Ŝi movis la flamlangon super la korpon de la pioniro, serĉante sentemajn punktojn. Jes, la infanoj de la Ruĝecoj estas fortaj. Ĉi tio estas simple mirinda.
  La knabo mortis torturita sen diri ion ajn. Kristina eĉ sentis senton de kompato moviĝi en sia animo. La blankkapa knabo povus estinti ornamo de la arja nacio. Ĝenerale, la slavoj havas belajn infanojn, kaj estas domaĝe mortigi ilin.
  Kristina flustris bedaŭrinde:
  - Sed aliflanke, en tiaj aferoj... Estas tiom da problemoj kaj zorgoj, ho Dio gardu!
  Magda kantis responde:
  - Ne estas tre malbone havi tri edzinojn! Multe pli bone aliflanke!
  Kaj la knabinoj vangofrapis siajn nudajn piedojn, iliaj plandoj tuŝis unu la alian. Eĉ la kaloj kovrantaj miajn piedojn komencis sonori.
  Sovetiaj baterioj estis subpremitaj. Ili estis bombaditaj per obusoj kaj raketoj. La Sturmtiger-4, farita surbaze de E-tankoj, kaj kun bombolanĉiloj muĝis. Raketoj bombadis sovetiajn poziciojn. La nazioj jam sciis lanĉi satelitojn en la kosmon, kaj de tie ili transdonis informojn pri eventoj sur la Tero.
  Kompreneble, la Ruĝa Armeo havis malfacilan tempon. Leningrado estas sieĝata, kaj ne estas ŝanco liberigi la ŝtalkolumon. Kaj la knabinoj estas sufiĉe gajaj kaj feliĉaj. Ili pasis la sekvan linion de sovetia defendo en profundo.
  La Ruĝa Armeo, malrapide retiriĝante, venkiĝis al la nazioj. Nevundeblaj naziaj diskaviadiloj turnadis sur la ĉielo. Ili atakis sovetiajn veturilojn.
  Gerda eĉ kantis:
  - Kvazaŭ ili estas ligitaj per kablo, kaj kie ĝi estas maldika, ĝi rompiĝas... Ne plu estas loko por ĉiaj suĉuloj!
  Kaj la militistoj daŭre premis, pruvante sian fenomenan talenton.
  Fajra Charlotte siblis:
  - Eksplodo! Bang bang!
  Kaj la militistoj daŭre moviĝis sur piramidecaj tankoj. La nazioj jam prenis Kamiŝin kaj alproksimiĝis al Saratov. La frontlinio reruliĝis pli kaj pli orienten.
  Germana teknologio kaj la mensoj de la tuta Eŭropo kreis ion pli perfektan. Kaj diskotekoj ĝenerale estas tekniko, kiu ne havas egalulon.
  Gerda, pafante al rusa bunkro, rimarkis:
  - Malgraŭ ĉiuj malfacilaĵoj, ni ankoraŭ venkas! Kaj Dio donu al ni bonŝancon kaj bonŝancon!
  Charlotte konsentis kun sia partnero:
  - Bonŝanco kaj sorto estas tre gravaj... Kvankam, kiel diris Friedrich: bonŝanca unufoje, bonŝanca dufoje... Kiom vi povas tenti sinjorojn - kie estas la lerteco!
  Gerda detruis la SU-122 memveturan pafilon kaj rimarkis:
  - Pli bone estas paroli pri Dio kun Magda! Ŝi amas ĝin!
  Charlotte pepis kun rido:
  - Kaj ni estas nur sorĉistinoj! Alportante lumon al homoj! Kaj ne ekzistas pli bela voko!
  Gerda rigardis al la spegulo kaj respondis:
  - Sur mia vizaĝo ne estas eĉ unu sulko aŭ maŝo, mi ankoraŭ aspektas kiel knabino! Kaj sana kaleŝo!
  Charlotte volonte konfirmis:
  - Jen kion signifas esti sorĉistino!
  Gerda, ŝiaj okuloj ekbrilis agreseme, komentis:
  - Mi estas sorĉistino... Kaj mi malamas inkviziciistojn! Mi sendus ilin ĉiujn al infero, kie ili spertus ĉiujn torturojn, kiuj estis submetitaj al la sorĉistinoj.
  Charlotte pafis obuson al la sovetia obuso kaj siblis:
  - La Inkvizicio estas la ekzekutistoj! Ili estas fervoraj komenci!
  Gerda prudente diris:
  - Sorĉĉasistoj ofte estis mem-interesitaj, kaj ili zorgis pli pri profito ol pri vera kredo. Ĉi tio estas tuta koŝmaro!
  La knabinoj frapis unu kruron kontraŭ la alian. Kaj ili pepis unuvoĉe:
  - Vi ne povas vivi sen trompo! Vi povas vivi tre longe!
  Post tio ilia tanko komencis detrui alian sovetian baterion. Jam tute mallumiĝis, kaj la militistoj ŝaltis la noktan vidan aparaton.
  Gerda estis speciala knabino. Ĝi trairis fajron, akvon kaj kuprajn tubojn. La militisto detruis sovetiajn pafilojn kaj ne indulgis eĉ la knabojn, el kiuj estis multaj en sovetiaj unuoj.
  Estis ankaŭ knabinoj, kiuj portis konkojn kaj estis flegistoj. La milito katastrofe konsumis homajn rimedojn. Multaj sovetiaj urboj estas okupitaj, multaj detruitaj pro bombado. TA-600, kaj senvosta B-28, kune kun diskotekoj, bombis laŭlitere la tutan sovetian spacon.
  La plej multaj el la fabrikoj de Rusio iĝis subteraj. La nazioj premis en ĉiuj direktoj.
  Do ni iris sur la ofensivon, kaj suden de Leningrado. Moviĝante al Tikhvin.
  La militistoj estis iom lacaj kaj ekdormis ĝuste en la tanko...
  Gerda revis pri io koŝmara kaj amuza.
  Ĉiaj monstroj kaj la simileco de ghouls estiĝis.
  Ĉi tie ankaŭ la besto estas rapida, kaj se Gerda ne estus havinta superhoman reagon, ĝi estus disŝirita.
  La besto saltis kaj, mankante, trafis la spegulan floron. Unu el la speguloj krevis kaj fragmentoj elfalis. Kaj la pantero mem estis gratita.
  Gerda transsaltis la beston kaj kaptis unu el la fragmentoj. La floro montriĝis akra, kiel vitro.
  La besto denove alkuris Gerdan. Ŝi neatendite agis kiel Tarzan en la libro. Li prenis ĝin kaj saltis antaŭen, tenante la torson de la makula pantero. Estis lukto. La knabina generalo tenis la pelton per tenaj fingroj kaj piedfingroj. Kaj samtempe ŝi batis la korpon per ŝrapnelo. La pantero turnis la kapon, sed Gerda mordis ŝin sur la kolon per siaj fortaj, grandaj kaj blankaj dentoj.
  La fortaj makzeloj de la knabino trapikis la felon, kaj sango fluis sur ŝiajn dentojn. Gerda trinkis la ruĝan likvaĵon. Tio donis plian forton, kaj li movis la spegulfragmenton pli forte. Kaj ŝajnas, ke ĝi trafis sian celon. Sango ŝprucis en sovaĝa fonto de forto, kaj la piedoj de la besto cedis.
  Falinte, la pantero draŝis senespere en sia morto. Ŝi estis mortanta, malmuntante la ŝelon de arboj en kolero.
  Gerda saltis en ĝin kaj arkigis la talion. Ŝi ĵetis rigardon al la postvivantaj speguloj.
  Amuza nuda knabino kovrita de sango estas vera sovaĝulo. Kaj la haroj fariĝis eĉ pli helaj - la olimpika torĉo. Ne, nudeco konvenas al ŝi, la muskoloj mem, bonegaj vestaĵoj. Sed tamen, pro deco, ĉu li povas iomete kaŝi siajn ĉarmojn?
  La pantero eksilentis, kaj Gerda saltis al ŝi. Ŝi komencis detranĉi la haŭton kun splito en la mano. Pantera haŭto estas daŭra kaj malfacile cedebla. Tiam el ĉi tio vi povas konstrui al vi ion kiel kalsonon kaj mamzonon. Gerda dum kelka tempo ĉagreniĝis. Ŝi sentis malsaton kaj riskis manĝi la fruktojn, kiujn formanĝis simioj kun pavaj vostoj kaj kornaj kanguruoj.
  Lokaj fruktoj havis freŝan kaj dolĉan guston kaj agrablan aromon. Ambaŭ similaj kaj ne similaj al teraj - ekzotikaj. Sed tre bongusta. Gerda satiĝis kaj ŝiaj ventro kaj abso fariĝis rondaj. Post kio estiĝis sento de pezeco. Kaj mi volis iom dormeti.
  Sed endormiĝi en la ĝangalo estas danĝera. Alia pantero povas esti pli bonŝanca. Kaj granda libelo kun kapo de krokodilo alflugis al tiu ĉi... kaj komencis maĉi la viandon.
  Jes, vi devus teni viajn orelojn malfermitaj ĉi tie. Gerda iomete pendis sur la vito. Mi pensis, ĉu mi ne faru kelkajn botojn por mi? Sed en la ĝangalo, la nudaj piedfingroj de knabino estas granda helpo por grimpado. Kaj en ĉi tiu varmego estas multe pli agrable sen ŝuoj. Eĉ porti mamzonon ne estas tre komforta; tute nuda oni sentas vin multe pli bone en ĉi tiu Saharo.
  Gerda balanciĝis sur la vito, turnis la kapon, forpelante dormon, kaj desaltis kaj ekkuris. Kiel mirinde estas rapidi tiel, tratranĉante la aeron per via brusto.
  Ĝi tute ne estas timiga en la ĝangalo. Nur unu afero maltrankviligas min. Se ne ekzistas inteligenta vivo sur ĉi tiu planedo, kiel do ni povas forlasi ĝin?
  Ne eblas konstrui stelŝipon sole, eĉ en fantazia verko.
  Gerda, mi rememoris romanon pri iu, kiu sin trovas en la Ŝtonepoko. Sed almenaŭ li ne estis nuda, sed kunportis tutan kamionon da utilaj aferoj. Kaj li tamen sukcesis fariĝi knabino. Kio estas absolute freneza. Ĝenerale, la temo de viro eniranta virinon, kvankam ankoraŭ ne bone eluzita, jam estis renkontita.
  Kaj malofte iu estis sufiĉe bonŝanca trovi sin en tia mirinda beleco. Ĝenerale, en kiaj manieroj virino havas avantaĝon super viro? Estas pli facile por ŝi trovi sekskunulon. Ĉar estas multe pli facile enlitigi viron ol knabinon.
  La knabina generalo eksaltis dum ŝi kuris kaj faris sepoblan kapan kapriolon en la aero. Ŝi alteriĝis kun siaj nudaj kalkanoj sur la dornojn. Estiĝis vere kortuŝaj impresoj.
  Gerda knedis siajn piedojn, ridis kaj diris:
  - En la mondo de lumo kaj aŭtomatigo - estos, estos, romantikuloj!
  Tiam la knabina generalo denove kuris... Ŝiaj kruroj estis trapikitaj, sed ne ĝis sangado, do ĝi ne estas timiga. Kaj vi povas salti kaj ridi.
  Jes, virinoj estas misteraj estaĵoj. Vi povas, ekzemple, memori "La Majstro kaj Margarita". Kio mankis al la virino kaj al ŝia edzo? Ŝajnis, ke ŝi havas ĉion... Kaj ŝi sekvis la verkiston, kiu malfacile regis la rakonton pri Jesuo Kristo, distordante la Evangelion.
  Ne eblas skribi pri Jesuo pli bone ol tio, kio estas farita en la Nova Testamento. Kaj ĉi tiu majstro tute ne estas majstro, sed metiisto. Trompis la sanktan...
  Kaj ĉu valoris pro tio skui nuda kaj elmontri vian genuon al mil krimuloj kaj murdistoj?
  Sed Margarita ŝajne trovis ion specialan en tiu ĉi majstro, kaj ne povis vivi sen li.
  Ĉi tio estas vere romantika amo!
  Gerda kuris kaj sentis kiel fortika estas ŝia korpo. Bone, do do. Kiam ŝi estis homo, ŝi ne toleris streĉon tiel bone. Kvankam ŝi ne estis malfortulo, ŝi montriĝis pli forta ol la ordinara homo. Kaj nun ŝi...
  La sentema orelo de Gerda subite kaptis la bruon. Kaj ne tute ordinara, kvankam estas multaj diversaj sonoj en la arbaro.
  Sed ĝi rememoris pri konvojo de aŭtoj veturantaj, prefere ol grego da mamutoj vagantaj.
  Gerda aŭskultis... La bruo venis de ie antaŭe kaj alproksimiĝis. La knabina generalo turnis la kapon al la kvar lumuloj kaj flustris:
  - Eh! Estis, ne estis!
  Kaj la belulino rapidis por kuri en la direkto, kie aŭdiĝis la sonoj de civilizacio.
  Ne, ŝi estas Gerda ne Robinsono Kruso, por ke, estante sur dezerta insulo, ŝi timus homan spuron. Ne, la generalo renkontos civilizacion, kia ajn ĝi estu.
  Tiam mi rememoris unu amuzan allogaĵon. Estas surskribo sur la fermita tendo - pagu poŝtmarkon kaj vi vidos la plej danĝeran beston sur la tero. La viro pagis, malfermis la pordon kaj... trovis sin antaŭ la spegulo.
  Kompreneble, nudaj primatoj estas la plej danĝeraj estaĵoj sur la Tero. Vi ne povas argumenti kontraŭ ĉi tio.
  La arboj ĉirkaŭ Gerda komencis rapide maldensiĝi, kaj nun antaŭ la knabino aperis maldensejo... Kaj ĉe ĝia fino iuj mekanikaj monstroj efektive moviĝis. Ili aspektis kiel piramidoj, sur malgrandaj, sed tute kovrantaj la fundon, spurojn, kaj kun kvar muzeloj elstarantaj en malsamaj direktoj.
  Gerda, kun rideto sur la sukcenaj, knabinecaj lipoj, fajfis:
  - Ŭaŭ! Nu, tankoj!
  El la sovetiaj veturiloj en batalo, la knabina generalo devis trakti la "Reĝan Stalin". La tanko distingiĝis pro sia solida pezo kaj potenca, longtuba 300 milimetra pafilo - kiu pafis sur longa distanco. Estas preskaŭ neeble penetri ĉi tiun aŭton fronte.
  Gerda mem pafis al la optikaj vidindaĵoj de tiu ĉi plej granda tanko. Kaj eniri en optiko ne estas tiel facila. Sed "Reĝa Stalino" iĝis blinda. Por plifortigi la forton de la fronta kiraso de la turo, la germanoj ne uzis rigardan fendeton, sed uzis perskopan tubon, kiel tiuj sur submarŝipoj. Kiel rezulto, sperta kaŝpafisto povis blindigi la tankon per preciza trafo.
  Reĝa Stalino ankaŭ estis memorita ĉar tiuj aŭtoj ankaŭ havis longajn muzelojn - eĉ kvar elstarantajn en malsamaj direktoj. Vere, la piramida formo estas nekutima por tankokonstruado. Malgraŭ tio, ke ŝi estas la plej racia.
  Gerda kuŝiĝis kaj zorge rigardis. La aŭtoj estis fermitaj, neniu sidis sur la kiraso. Ne eblas kompreni, kiaj estaĵoj ekzistas. Eble ekzistas tiaj monstroj, ke blato estas homo en ilia fono.
  La aŭtoj moviĝis je proksimume la rapideco de ĉevalo galopanta. Estis spuro malantaŭ ili. Ili alproksimiĝis al la loko, kie kuŝis Gerda, kaj estis preterpasontaj ŝin.
  Ni devas decidi...
  La knabina generalo elsaltis el la palmo kaj, svingante la brakojn, kriis ion iom stultan:
  - Mi venas en paco!
  
  
  METU LA BREMSOJN
  La ruzaj okcidentaj aliancanoj, precipe Churchill, estis maltrankvilaj post Stalingrado ĉu Rusio fariĝus tro forta kaj Germanio tro malfortigita. Kaj ke la bolŝevikoj povus veni al Eŭropo, kio estas tute katastrofa scenaro por la kapitalistoj.
  Mallonge, estis neparolita interkonsento. Ekde marto 1943, la aliancanoj, dum formale daŭrigante la militon, fakte limigis ĉiujn armeajn operaciojn, inkluzive de la bombado de armeaj celoj. Kontraŭe, la faŝistoj bremsis la programon por la fina solvo de la juda demando, ĉesigante ankaŭ la detruon de tiu ĉi popolo. Krome, la nazioj jesis retiri germanajn kaj italajn soldatojn el Afriko. Estis ankaŭ planite interŝanĝi armeajn kaptitojn - ĉio por ĉiuj.
  Resume, la aliancanoj perfidis Sovetujon. Ili esperis ke la Tria Regno kaj Rusio neniigos unu la alian en totala milito. Kaj Usono kaj Britio nur profitos el tio.
  La nazioj liberigis siajn manojn en la Okcidento kaj komencis kolekti fortojn por ofensivo sur la Kursk Ardena Bulo. Dank' al totalaj mobilizaj mezuroj kaj la ĉesigo de bombado, la produktado de armiloj de la Tria Reich pliiĝis. Pli kaj pli da Tigroj kaj Panteroj estis translokigitaj al la fronto, kaj ili decidis produkti iom pli da Ferdinandoj. Tamen, la Fuhrer hezitis en atakado de la Kursk Ardeno. Li ankaŭ volis testi la Maus, kiun la germanoj rapide evoluigis, en batalo.
  Kvankam la veturiloj estis kontentige provitaj laŭ la rezultoj iom pli frue ol en reala historio - feliĉe la bombado ne enmiksiĝis, sed ĝis julio la giganta tanko ankoraŭ ne estis preta por seria uzo kaj la ŝipanoj ne regis ĝin.
  Do la Fuhrer denove prokrastis la ofensivon. Jes, kaj "Panteroj", "Tigroj" kaj precipe "Ferdinandoj" estis ankoraŭ nefidindaj veturiloj kaj ofte paneis.
  Perdinte paciencon, Stalino unue lanĉis la ofensivon. La Ruĝa Armeo avancis en la Orjol kaj Kharkov indikoj. Sed la nazioj havis signife pli da fortoj, transdonante soldatojn de Afriko kaj Eŭropo, kaj liberigante pli da tankoj kaj aviadiloj.
  Prenante potencan defendon, la nazioj forpuŝis la atakojn de sovetiaj soldatoj. Kaj la Tigro kaj precipe la Pantero montris sin tre efikaj defendaj maŝinoj. Estas precipe bone kiam vi defendas kiel Pantero. Ĝia pafilo havas rapidan pafadon de dek kvin pafoj je minuto. Kaj precizaj kaj kiras-penetraj.
  Kaj kiam vi defendas, la malforteco de la flanka kiraso ne estas tiel rimarkebla kiel en la ofensivo, kie la Pantero prenos eĉ kvardek kvin.
  Jen kvar germanaj knabinoj - unu el la unuaj inaj batalteamoj de la Tria Reich batalantaj sovetiaj veturiloj. Kaj li tre sukcesas kolekti kontojn.
  La sekreto de la knabinoj kaj precipe de la tankkomandanto Gerda estas ke ili batalas nudpiede kaj en bikinoj. Dum pafado de embusko kaj laŭvice.
  Gerda premis la ellasilon per siaj nudaj piedfingroj kaj sendis obuson en la sovetian aŭton. Deŝiris la turon kaj knaris:
  - Gloro al la aglo de la morto!
  Charlotte, ĉi tiu ankaŭ tre agresema kaj batalema militisto, ankaŭ sendis ĵetaĵon al la celo kun siaj nudaj piedfingroj, trafante la tridek kvar. Kaj kriis:
  - Gloro al niaj grandaj heroaĵoj!
  Kristina, knabino kun ruĝa, ora hararo, ankaŭ trafis la sovetiajn aŭtojn uzante la nudajn piedfingrojn kaj knaris:
  - Por la venko de severa justeco!
  Magda, ĉi tiu mielblondulino, senhezite, prenis ĝin kaj per la lertaj fingroj de siaj nudaj kruroj sendis alian mortodonacon, trarompante la KV-tankon kaj kriante:
  - Por la triumfo de volo!
  Do la germanaj knabinoj efektive laboris tre aktive per siaj malsuperaj, tiel allogaj membroj. Kaj la ofensivo de la sovetiaj trupoj en la direkto de Orjola estis forpuŝita. Kiel en Belgorodsky ankaŭ.
  Krome, la Fritz mem lanĉis fortajn kontraŭatakojn kaj povis preteriri la sovetiajn soldatojn sur la Kursk-kornico. Ankaŭ evidentiĝis, ke germana aviado estis tre forta. La foresto de okcidenta fronto permesis al la nazioj liberigi preskaŭ duonon de siaj aerarmeoj. Kaj pliigi aviadilproduktadon.
  Kaj Focke-Wulf tute ne estas malbona. Ĝia potenca armilaro ebligis fortranĉi sovetiajn aviadilojn ĉe la plej unua alproksimiĝo, kaj ĝia alta rapideco dum plonĝo ebligis eskapi se la pli manoveblaj jakoj venis en la voston.
  Du germanaj pilotoj Helga kaj Gertrud sur Focke-Wulfs komencis rapide akumuli poentarojn kaj rezultojn.
  Samtempe ili ankaŭ uzis proprietan sekreton: batali nur en bikino kaj nudpiede.
  Helga turnis sian batalan batalanton. Ŝi turniĝis, uzante siajn nudajn piedfingrojn de siaj seksaj piedoj, malflugigante kelkajn sovetiajn aviadilojn kaj grumblis:
  - Mi estas la lupino de la ĉielo!
  Gertrude ankaŭ detranĉis kelkajn aviadilojn helpe de siaj nudaj, lertaj kruroj kaj knaris:
  - Ni estas la finintoj de la infero!
  Mallonge, la Ruĝa Armeo suferspertis gigantan malvenkon. Vintre tamen Stalino provis venĝi. Sed la Krauts estis ruzaj kaj viglaj. Kvankam, kompreneble, ili havis kelkajn problemojn. Sed ĉi tie la lumo Pantero multe helpis la naziojn. Tiu ĉi tanko pezis nur dudek ses tunojn, kun la antaŭa motoro de sescent kvindek ĉevalfortoj. Kaj ĉi tio havigis al li bonan veturadon en vintraj kondiĉoj. Sed la pafilo bone traktis sovetiajn veturilojn.
  "Pantero"-2 ne tute pravigis sin. Ĝi estis pli bone protektita flanke, sed pli peza kaj malpli movebla. Sed la Jagdpanther pruvis esti tre efika maŝino. Potence armita, bone protektita precipe en la frunto, kaj relative movebla.
  Vintre, la Ruĝa Armeo estis nekapabla atingi signifan sukceson ie ajn. Sed post longa paŭzo, Stalino esperis ŝanĝi la tajdon de la milito. Sovetiaj generaloj precipe esperis je la novaj IS-2 kaj T-34-85-tankoj. Krome, la nazioj ĝis nun nur akiris la Tiger-2, tankon kun potencaj armiloj kaj kirasoj, sed tro peza kaj ofte rompiĝanta. Kaj la pli altnivela "E" serio daŭre estis evoluigita. Aviado metis sian esperon sur la Yak-3 kaj LA-7. Sed la germanoj ne staris senmovaj. Ili nun havas la ME-262 kaj TA-152, tre efikajn kaj rapidajn batalantojn kun potencaj armiloj.
  Ĝenerale, la nova 30-mm germana aviadilpafilo havis neniun egalan. Kaj la asoj de Hitler memfide gajnis siajn biletojn. Antaŭ majo 1944, Helga kaj Gertrude ĉiu superis tricent malflugigitaj sovetiaj aviadiloj kaj merite ricevis premiojn: Kavaliraj Krucoj de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Do la knabinoj, kiuj ĉiam batalis nudpiede kaj en bikinoj, fariĝis fenomenoj kaj mondrekorduloj.
  En la somero, laŭ la ordoj de Stalin, Operacio Bagration komenciĝis kun potenca bato en la centro. Sovetiaj generaloj esperis je sukceso kaj masiva helpo de la partizanoj, precipe en Belorusio. Sed Rommel kaj Mainstein superruzis ilin. Kiam sovetiaj trupoj trarompis en la centro kaj prenis Smolensk, la nazioj lanĉis fortajn atakojn de la flankoj. Mainstein atakis de la sudo, kaj Rommel de la nordo. Kaj formiĝis pluraj vaporkaldronoj. La Ruĝa Armeo suferspertis gigantan malvenkon. Kaj la faŝismaj hordoj ĉirkaŭis kaj detruis ĉirkaŭ du milionojn da soldatoj de la Ruĝa Armeo kaj rapidis al Moskvo.
  La tankoskipo de Gerda precipe distingiĝis en bataloj. Batalante sur regula Pantero, la knabinoj iĝis la unuaj se temas pri superi la kalkulon de ducent detruitaj tankoj. Kaj poste tricent! Por kiu Gerda iĝis la unua komandanto de tankskipo en la historio de la Tria Regno se temas pri esti premiita la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Kaj Helga kaj Gertrudo superis la nombron da aviadiloj faligitaj je kvincent. Kaj ili ricevis novajn premiojn: Kavaliraj Krucoj de la Fera Kruco kun oraj kverkaj folioj, glavoj kaj diamantoj.
  Kaj ĉi tiuj knabinoj, nudpiedaj kaj malmolaj, fariĝis vera koŝmaro por sovetiaj pilotoj. Ambaŭ tiuj paroj komponis kantojn. Kaj ili laŭvorte disbatis ĉiujn barojn kaj pruvis sian neflekseblan kaj neimiteblan potencon.
  La militistoj moviĝis de la Focke-Wulf al la TA-152 kaj jam faris mirindajn miraklojn de heroeco sur ĝi. Kaj ĉi tiu maŝino estas eĉ pli progresinta kaj efika.
  Nova modifo de la Panther-2 kun 88-mm kanono ankaŭ partoprenis en la germana kontraŭatako. Ĉi tiu tanko montriĝis sufiĉe peza, kaj la nova motoro ne estis preta. Ĉirkaŭ ducent "Maŭsoj" ankaŭ batalis. Ĉi tiu tanko ne estas tiel bona, sed ĝi subtenis la infanterion kaj estis sufiĉe efika.
  Tiel, granda breĉo estis farita en la centro de la fronto, kaj la Fritz havis ĉiujn ŝancojn preni Moskvon tuj.
  Kaj la rusaj dioj kaj hipercivilizacio denove vokis la ses al heroaj faroj por savi ilin de la kompleta malvenko de Sovetunio. Ĉi-foje, Oleg Rybachenko, kune kun teamo de la eterna knabino Margarita Korshunova kaj kvar sorĉistinoj, batalis kun la nazioj ĉe la pozicio de la Volokolamsk Ŝoseo.
  Tie, unu sovetia regimento batalis kontraŭ tridek naziaj sekcioj. En reala historio, nur kun la helpo de potenca aviada floto eblis subpremi rusajn poziciojn.
  La knabinoj kaj la knabo, armitaj per magiaj sabroj, renkontis la naziojn ĵetante multajn foruzeblajn pinglojn per siaj nudaj piedoj.
  Tiuj, preterflugante, batis la naziojn al morto.
  La knabo Oleg Rybachenko prenis ĝin kaj tranĉis la progresantajn naziojn per siaj glavoj. Kaj tiam li ĵetis pinglojn al la nudaj piedoj de la infano...
  Deko da batitaj faŝistoj ekloĝis sur la herbo.
  La finita knabo kriis:
  - Kvazaro!
  Kaj kiel li fajfas je la supro de siaj pulmoj. La korvoj, kiuj ekflugis al la batalkampo, komencis sveni. Trarompante faŝismajn kraniojn per siaj bekoj dum ili falis kaj malflugigante aviadilojn.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Gloro al caro Aleksandro!
  Margarita ankaŭ malkonstruas la naziojn kaj iliajn tankojn per magiaj sabroj, kiuj provas ataki la poziciojn de la rusaj trupoj.
  Knabino kun bukla ora hararo krias:
  - Gloro al la granda Patrujo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj la eterna infano ĵetas kudrilojn, kiuj mortige trafis la faŝistajn soldatojn.
  Kaj tiam la belulino fajfis... Kaj la kornikoj, mirigitaj de la najtingala knabino, pluvis sur la naziojn. Kaj unu vulturo prenos vin kaj fikos vin. Tuj, kvin militistoj de la imperio de la Infera Suno de Hitler kaj paro da tankoj estis superfortitaj de la falo de unu granda birdo.
  Natasha ankaŭ estas tre aktiva en batalpotencialo. Kaj tiel ŝi aranĝis muelejon per glavoj, dehakis dekduon da nazioj kaj tri tankojn. Kaj tiam ŝi ĵetis dekduon da nadloj per siaj nudaj piedfingroj, mortigante multajn faŝistojn. Kaj post tio ŝi prenis ĝin de la skarlata cico kaj lanĉis fulmon. Tuj duoncent nazioj estis frititaj vivaj. Ĉi tiu estas la knabino. Kaj ankaŭ la tankoj fandiĝas.
  Kaj ĝi bruos:
  - Por Rusujo de grandaj reĝoj!
  Kaj Zoja prenis ilin kaj ankaŭ akre tranĉis ilin per glavoj, plilongigante ilin. Pecetigis multajn naziojn kaj tankojn. Kaj per la nuda piedo ŝi lanĉis la diskon. Ĝi preterflugis, detranĉante pli ol dekduon da kapoj.
  Kaj li aldonis militistojn el la purpura cico per pulsaro. renversante amason da faŝismaj soldatoj kaj tankoj.
  Tiam ŝi kriis:
  - Por Rusujo de grandaj ideoj!
  Augustine ankaŭ batalas kun mirinda heroeco. Ĉi tiu ruĝhara vulpino estas simple la Terminatoro de terminatoroj.
  Li rulos la muelejon per glavoj. Kaj poste papilio kun rapida svingo. Kaj tiam li prenos ĝin kaj ĵetos bumerangon kun diamantaj klingoj per siaj nudaj piedfingroj kaj hakos la tankojn.
  Ĝi preterflugos kaj revenos. Sed jam kelkaj dekduoj da kapoj estas puraj fortranĉitaj. Kaj tiam la knabino liberigos fulmon el siaj rubenaj cicoj. Kiu ekflamos kaj bruligos grandan amason da nazioj kune kun la tankoj.
  Kaj la ruĝhara diablo krias:
  - Estos por vi kafo, estos por vi kakao kaj teo!
  Svetlana elŝovis la langon. Ŝi ankaŭ elfaris kombinaĵon per glavoj. Malkonstruu multajn faŝistojn kaj tankojn. Kaj tiam, per siaj nudaj piedfingroj, li liberigis pizon enhavantan potencan eksplodaĵon. Kaj tutaj cent nazioj estis disŝiritaj en la plej malgrandajn pecojn tuj.
  La militisto ellasis fulmojn el siaj fragaj cicoj. Ĝi bruligis multajn faŝistojn, disvastigante la odoron de frititaj kebaboj.
  Kaj hurlis:
  - Samurajo, samurajo -
  Batali ruso ne estas ĉielo!
  Jes, ses soldatoj alfrontis la naziojn de la tempo de Stalin kaj la Fuhrer, plene detruante ilin kune kun siaj tankoj.
  Oleg Rybachenko uzis sabron por fari papilian manovron, fortranĉante faŝismajn soldatojn. Kaj tiam, per sia nuda, knabeca piedo, li ĵetos akrajn kaj pikajn pinglojn, mortigante kontraŭulojn kaj tankojn.
  Kaj tiam la rabista najtingalo denove fajfos. Kaj tutaj flokoj de miregigitaj korvoj falus sur la trupojn de Hitler.
  Terminator-knabo grincis:
  - Knabeto trovis flamĵetilon,
  Jes, vi faŝistoj, ve, estas malfeliĉa!
  Margarita ankaŭ faligis la naziojn malespere. Sed samtempe ŝi ĵetis maldikajn diskojn per la nudaj piedoj. Ili fortranĉis la kapojn de la soldatoj de la lando de la Infera Suno de Hitler kaj la trunkojn de tankoj.
  La knabino samtempe fajfis kaj kriis:
  - Por sankta Rus'!
  Kaj la korvoj falis, draŝante la naziojn kiel hajlo kaj amaso da tankoj brulis.
  Ne estis nur la eternaj infanoj kaj la kvar sorĉistinoj kiuj batalis. La rusa Ruĝa Armeo-regimento montris neflekseblan rezistecon kontraŭ tridek naziaj sekcioj.
  Nataŝa, dume, prenis ĝin kaj tranĉis la muelejon per siaj glavoj. Disbatitaj malamikaj militistoj. Kaj tiam per la nudaj piedoj ŝi lanĉis alian bumerangon. Ŝi tranĉis la gorĝojn de la nazioj kaj la trunkojn de tankoj.
  Kaj pulsaro ekflamis el la skarlata cico, kantante:
  - Gloro al la plej granda Rusujo!
  Zoya ankaŭ ne donis ŝancon al ŝiaj kontraŭuloj. Ŝi hakis, de tempo al tempo, plilongigante la glavojn de kaj soldatoj kaj tankoj. Kaj tiam ŝi ĵetis venenajn pinglojn per siaj nudaj piedfingroj. Kaj tiam ŝiaj purpuraj cicoj elsendis tutajn kaskadojn da fulmo, kiuj fandis germanajn mastodontojn.
  La militisto kantis:
  - Rus' estas nia lando!
  Mi por ĉiam estos fidela al ŝi!
  Kaj kiel pulsaro pafas el la umbiliko de knabino. Li diserigu la naziojn en ŝiriĝintajn haŭtopecetojn. Kaj tiam li prenos la tankojn.
  Aŭgusteno ankaŭ ne donas ŝancon al la faŝistoj. La kuproruĝaj haroj de la Terminator-knabino flirtas en la vento kiel proleta standardo.
  Kaj nudaj, ĉizitaj kruroj ĵetas tre murdajn donacojn de morto. Ke nek la soldatoj nek la tankoj de la Germana Armeo ricevas ŝancon.
  Samtempe, la militisto elĵetas brulantajn pecojn de magia plasmo el siaj rubenaj cicoj, fandante la metalon. Kaj ne forgesante muĝi:
  - Gloro al la Patrujo - vivi sub komunismo!
  Kaj tiam de lia ronda umbiliko ĝi batos kiel fulmo.
  Svetlana ankaŭ estas en la batalo. Ŝi estas ekstreme mojosa knabino. Kaj li ankaŭ batas la naziojn per glavoj. Kaj nudpiede, graciajn piedojn mi ĵetas tutajn ponardojn de morto. Ke ili fortranĉis la kapojn de la nazioj kaj fortranĉis la turojn de pezaj kaj mezaj veturiloj.
  Kaj la fragaj cicoj ankoraŭ produktos koronan senŝargiĝon. Kaj ĉi tio estas vere pli ol mortiga, precipe por tankoj kaj aviadiloj.
  Kaj la militisto ankaŭ donos donacon de neniigo de ŝia umbiliko.
  Kaj li kantos:
  - Gloro al granda Rus'! Dio povas savi nin!
  Kaj rusaj soldatoj pafas al la nazioj de la fama Mosin-fusilo. Paro da maŝinpafiloj ankaŭ funkcias. La pafiloj pafas. Unu el la unuaj rusaj alt-motoraj raketmorturoj, "Andryusha", ankaŭ funkcias.
  La soldatoj de la sovetia armeo estis bone preparitaj. Ili trafas precize kaj estas tre disciplinitaj.
  Oleg Rybachenko, faligante la naziojn, kaj infanterion kaj tankojn kaj eĉ aviadilojn, pensis: kiel nia popolo sukcesis perdi kontraŭ la nazioj en ĉi tiu alternativa realo?
  Ĉi tio estas absolute hontinda! Sed la rusoj fartas pli bone. Tiel slavaj soldatoj trapikas malgrandajn, blankajn kaj nigrajn soldatojn per bajonetoj kaj eksplodigas tankojn per grenadoj. Restas nur iom por gajni. Kaj la reĝa armeo estas tre heroa. Jen unu rusa maŝinpafisto knabino kun nuda stomako, pafante al germanaj trupoj. Ĉi tiu knabino portas mallongan jupon kaj nudpiede, sed ŝi pafas kuglojn precize.
  Kaj Oleg Rybachenko hakas per glavoj. Kaj tiam li ĵetos bumerangon per siaj nudaj infanaj piedoj, fortranĉante la malamikon kaj tankojn. Kaj kiam la ulo fajfas...
  Kaj denove la korvoj komencos fali sur la naziojn. Post ĉi tio, la nazioj ne plu havas ŝancon. Kaj atakaj aviadiloj ankaŭ.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu eterna knabo grincis:
  - Gloro al mia kosma Patrujo!
  Margarita, ĉi tiu eterna knabino ankaŭ estas varma en batalo. Kaj li hakas per sabroj, tre impete. Kaj kiel fajfas, ke aro da korvoj falas de supre kaj trarompas la kapojn de la nazioj, kaj ĝuste tra la lukoj de la turoj de la naziaj tankoj. Kaj per siaj nudaj, infanecaj piedoj li ĵetas tiajn bumerangojn, ke la militistoj de la lando de la infera faŝisma suno falas en dekoj.
  Margarita kukis:
  - Mia kara Rusujo estas amika familio de popoloj!
  Nataŝa frapis la naziojn per glavoj. Ŝi elĵetis tutan aron da pingloj per siaj nudaj fingroj. Ili prenis kaj truis la naziojn kaj eksplodigis dekduon da tankoj. La knabino tamen ne forgesis pafi koron-elfluon el siaj skarlataj cicoj.
  Kaj kiel fulmo estos ĵetita el la umbiliko kun mortigaj rezultoj, precipe por tankoj kaj aviadiloj.
  La knabino knaris:
  - Mi estos tiel bonega!
  Zoya ankaŭ batalas sovaĝe. Kaj ŝiaj glavoj brilas kvazaŭ fulmotondro furiozas, fluoj de fajraj fajreroj pluvas kaj tratranĉas tankojn kiel varma tranĉilo tra butero. Kaj la nudaj piedoj de la terminatora knabino ĵetas pinglojn kiuj, kiel erinaco, punktas la naziojn.
  Kaj mortigaj pulsaroj de neniigo elflugas el purpuraj cicoj kaj aviadiloj kaj tankoj forbrulas de ili. La militisto estas tre batalema en aspekto kaj en realeco.
  La beleco tranĉas la naziojn, aviadilojn kaj memveturajn pafilojn, donante al ili neniun kompaton.
  Kaj la batalanta knabino krias:
  - Gloro al la Patrujo!
  Aŭgusteno en batalo ne konas pacon, kaj furioza kolerego bruas kun ŝi. Kaj li tranĉas la malamikojn kiel brasikojn per sabroj. Kaj ŝiaj okuloj brulas kiel smeraldoj. Kaj nudaj piedoj, kiel helicklingoj, elĵetas mesaĝojn de detruo, kiujn tankoj kaj aviadiloj disŝiras.
  Kaj la rubenkoloraj cicoj sendas tiajn fluojn de magia plasmo al la nazioj, ke nenio povas rezisti ĝin.
  Sed kiam fluo de magia fulmo pafas el la umbiliko de Aŭgusteno. Kaj ĝi detruos tutan amason da malamikoj kune kun tankoj.
  La knabino muĝis je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la Ĉiopova Dio Vergo!
  Svetlana batalas kontraŭ sovaĝa homamaso. Kaj kiel la knabino faras baton kun papilio? Kaj per siaj nudaj piedoj li lanĉos novan bumerangon, kiu fortranĉis la turojn de la aŭtoj. Hiperklasa militisto kaj natura blondulo.
  Kaj kiel cunamo de makuloj de magio estos liberigita el fraga cico. Kaj ŝi prenis ĝin kaj frakasis la malamikon, kvazaŭ la glacio frakasiĝis sub la batoj de la glavo. Kaj de la umbiliko ŝi estis krevigita kun korona senŝargiĝo. La amaso da tankoj degelis, multaj aviadiloj forbrulis.
  Svetlana ĉirpetis:
  - La knabino amas mortigi,
  Kia knabino!
  Oleg Rybachenko batalas kiel vera titano. La terminator-knabo estas tia malespera batalanto. Kaj kun nudaj infanaj piedoj li liberigos plurajn diskojn, kiuj tratranĉas la malamikojn, la metalo de la tankoj estas kiel varma kudrilo de glacio.
  Kaj kiel la karateisto prizorgas la muelejon.
  Kaj se li prenas ĝin kaj fajfas je la supro de siaj pulmoj. Ke tuta amaso da korvoj simple falus malsupren. Kaj ĝi ramos la kapojn de la batalantoj de Hitler.
  Kaj tiam li kraĉas el la tubo... Kaj la vira perfekteco de tuta cent faŝistoj kaj tankoj kun aviadiloj estis forŝirita. Ili prenis ĝin de la ŝoko de doloro kaj mortis.
  La knaba verkisto kriis:
  - Por komunismo en Rusujo!
  Margarita, en sovaĝa kolerego, kraĉis sur la naziojn, kaj fluoj da magia plasmo flugis el ŝia buŝo. Kaj ili formanĝis la naziojn ĝis siaj skeletoj. Kaj la tankoj fandiĝis, kaj la aviadiloj implikiĝis en fajra reto.
  La militisto estas knabino kun ora hararo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas pikajn kaj mortigajn aĵojn tiel ke nur pecoj de ŝirita viando forflugas de la nazioj, kaj kofrojn el tankoj.
  Kaj la knabinoj ankaŭ serioze disiĝis...
  Ili eĉ demetis sian kalsonon. Post tio, la detruo de la nazioj iris multe pli efike.
  Nataŝa faris kaskadon da batoj sur blankaj kaj nigraj soldatoj. Kaj nun ŝiaj nudaj piedoj ĵetos plurajn grenadojn, kaj disŝiros tutan batalionon da nazioj kaj grandan amason da tankoj. Kaj tiam el la skarlataj cicoj li liberigos ondon, kiu alportas detruon al la nazioj, kiel kaskado de cunamaj trupoj, kaj al infanterio kaj tankoj kun aviadiloj.
  Kaj de la umbiliko ĝi prenos mortigan fulmon kiel flugon, kaj bruligos la nazian kohorton, kaj el ili restis nur karbigitaj kadavroj kaj tri dekduoj da tankoj kune kun ili.
  Kaj fine, kvazaŭ el la ventro de belega knabina Venuso, elflugus murda pulsaro, kiu, grandiĝante, ekflugis, ruliĝis kaj bruligis tutan regimenton da nazioj kaj cent tankojn, inkluzive de pluraj "Musoj". ," tuj.
  La militisto muĝis:
  - Por granda komunismo!
  Zoya prenis ĝin kaj efektivigis kombinaĵon, akre etendante ĝin per siaj glavoj, detranĉante la gvatturetojn de la tankoj. Kaj la ŝajne juna militisto prenis ĝin kaj lanĉis ĝin per diskoj, miksitaj kun pizbombo. Kaj li disŝiros multajn japanojn. Kaj tiam el la purpuraj cicoj li prenos ĝin por si kaj liberigos novan fluon de fulmo. Kaj disŝiru viajn malamikojn per malgrandaj razadoj. Kaj nenio restas de la tankoj.
  Kaj tiam laseraj radioj pafas el la umbiliko. Kaj la nazioj masakros la amasojn. Kaj la tankoj ĝenerale perdas siajn gvatturetojn, rompitaj ruliloj forflugas de ili.
  Kaj konklude, kvazaŭ el la groto de Venuso, militisto kun haroj la koloro de ora folio eligos frenezan fluon de energio. Kaj ĝi forportos la gardistojn de Hitler kaj multajn tankojn kaj aviadilojn kaj memveturajn pafilojn. Ĉi tiuj estas bonegaj batalantoj.
  La militisto kriegis je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la komunismo de Stalin kaj caro Aleksandro la 3-a!
  Kaj jen Augustine en batalo, furioza kiel agresema kaj nevenkebla kobro. Kaj ŝiaj fajraj haroj briletas kiel ruĝa oro.
  Kaj li realigos kombinaĵon kun glavoj, el kiu la idaro de la batalionoj de Hitler estis tranĉita ĝis la radikoj kaj grandega nombro da tute novaj aŭtoj brilantaj per metalo.
  Kaj tiam iliaj nudaj piedfingroj lanĉis tiajn klingojn, ke ili pecetigis la naziojn en viandan salaton kaj detranĉis la trunkojn de memveturaj pafiloj kaj la vostojn de atakaviadiloj.
  Kaj el la rubenaj cicoj flugos tuta fluo de murda fulmo kaj frakasos la naziojn.
  Nu, kiam makulo de magia plasmo elflugas kaj bruligas tutan faŝistan regimenton kaj tunon da tankoj por akompani ilin, kune kun aviadiloj, kompreneble.
  Kaj kiam el la ventro de Venuso elŝprucis tuta energio da energio, malvarmeta, ruĝhara knabino, plurmil nazioj tuj transprenis kaj, disvastigante la apetitan odoron de tuta grego da mamutoj frititaj en pato, transprenis kaj fariĝis krustecaj kebaboj. Kaj kelkcent tankoj fandiĝis.
  La militisto muĝos:
  - Aleksandro la Tria estas la plej bona el reĝoj!
  Svetlana estas tre agresema knabino. Kaj ŝi faris kombinaĵon per siaj longaj glavoj. Kaj ŝi distranĉis la malamikojn, kvazaŭ ŝi tranĉus kolbason en maldikajn tranĉaĵojn. Kaj tiam per la nudaj piedfingroj ŝi lanĉis mortbombon. Ĝi disŝiris la malamikojn kiel kaskado de morto, nur la raŭpoj disiĝis.
  Kaj tiam serioza kvanto da detruo eliros el la fragaj cicoj. Kaj detruante la naziojn kaj iliajn tankojn kaj aviadilojn kaj aliajn ekipaĵojn.
  Kaj kiel fulmo elfluas el la umbiliko kaj detruas la naziojn, sen vera kompato, kaj ankaŭ nereala.
  Sed la plej murda afero estas la groto de Venuso. Ĉi tio estas vere la plej mortiga el murdintoj, kiel Hiperteorema armilo!
  Kaj kiel ĉi tiu sovaĝa fluo de cunamo de magio trabalaos kaj forviŝos multajn milojn da nazioj kaj centojn da tankoj en cindron. Kaj memveturaj pafiloj, kaj aviadiloj kaj sturmpafiloj.
  La knabino murmuris:
  - Mi estas la mondĉampiono!
  Oleg Rybachenko konsentis kun ĉi tio:
  - Superĉampiono!
  La knabo efektivigis trioblan muelejon kun sabroj. Kaj tiam li ĵetis reuzeblan obuson per sia nuda piedo. Kaj tiel ili disŝiris la armean batalionon de la lando de la infera suno de Hitler kaj tankojn kaj memveturajn pafilojn kaj ĉiajn aviadojn.
  La karateido komencis fajfi... Sufiĉe granda nubo da korvoj kaj vulturoj komencis fali sur la naziojn.
  Kaj antaŭen, kaj ni disŝiru la malamikojn, kaj ankaŭ eksplodigu aviadilojn kaj memveturajn pafilojn.
  Oleg eĉ memoris, kiel en unu mondo trolo helpis Hitler venki Sovetujon. Ŝi parolis al la germanaj soldatoj, kaj ili fariĝis nevundeblaj. La nazioj transprenis la tutan mondon. Kaj ni konstruu ĉiujn tie... Kaj komenciĝis la projekto pri verdiĝo de Afriko kaj flugoj al la luno. Kaj la Krauts efektive surteriĝis tie en 1953 la 20-an de aprilo. Ĉi tio estas trolo...
  Ili tiam prenis Hitler de ĉi tiu mondo la 20-an de aprilo 1957, kidnapis lin, kaj igis lin sklavo devigante lin turni la radon. Kion volis la Fuhrer? Ĉu vi pensis, rusaj knabinoj, ke ili simple vangofrapus lin en la kornojn? Aŭ ĉu ili permesos al ni transpreni la tutan mondon?
  Oleg Rybachenko faris alian kombinaĵon de kvinobla muelejo. Li tranĉis la naziojn, grandan nombron da ili per tankoj, memveturaj pafiloj kaj atakaviadiloj. Li fajfis, faligante la faŝistojn, kaj knaris:
  - Caro Aleksandro la Tria estas perfekteco mem!
  Margarita prenis kaj elportis trioblan aglon per siaj sabroj, kaj tranĉis cent naziojn kaj dekduon da tankoj en brasikon.
  Kaj per siaj nudaj piedoj la knabino eligis bombon, kiu detruus ĉi tie faŝistajn soldatojn kaj du dekduojn da tankoj.
  Kaj tiam la knabo kaj knabino unuvoĉe fajfas. Kaj tiom da korvoj falas de la ĉielo, kaj per siaj akraj bekoj ili trapikos la kapojn de ĉiuj ĉi naziaj regimentoj kaj trarompos la lukojn de tankoj.
  La ses laboris tiel aktive, ke ĉiuj tridek tri sekcioj de la lando de la infera Suno de Hitler estis detruitaj. Ili estis mortigitaj fare de rusaj militistoj kaj la eterna senmorta knabo.
  Tiel, la minaco de Moskvo estis retirita. Kaj ĉi tio, kompreneble, estas bonega.
  Kvankam la milito ankoraŭ daŭris. Sed la ŝancoj estis jam kvindek kvindek.
  
  Türkiye ATAKIS USSR
  Ekzemple, germanaj agentoj sukcesis treni Turkion en la militon kontraŭ Sovetunio. Unu el la generaloj ordonis malfermi fajron sur la limtrupoj. Kaj li alfrontis la gvidadon kun la fakto de milito kun Sovetunio.
  La turka armeo estis sufiĉe granda, atingante ĝis miliono dum la mobilizado. Kvankam la kvalito estas pli malforta, sed ne multe...
  Stalino devis forlasi la ofensivon ĉe Stalingrado kaj savi Transkaŭkazion. Antaŭ la fino de decembro, la germanoj finfine prenis la grandurbon sur la Volgo kaj akiris piedtenejon tie. La antaŭeniĝo de sovetiaj soldatoj en la Rĵev-direkto estis forpuŝita fare de la germanoj. Kaj ili tenis la fronton vintre.
  La milito kun Turkio konsumis la rezervojn kiuj estis uzitaj en reala historio ĉe Stalingrado.
  Hitler estis sufiĉe saĝa por ankoraŭ deklari totalan militon, kaj replenigi la armeon per novaj rezervoj kaj pliigi la produktadon de armiloj.
  En Afriko, Rommel unue estis batita, sed tiam, ricevinte plifortikigojn, li povis teni sian pozicion kaj fari fortan kontraŭatakon kontraŭ la amerikanoj.
  La germanoj povis transdoni iom pli da soldatoj al Afriko kaj rezistis en Tunizio. Vintre, la bataloj estis varmaj tie, same kiel printempe. Sed pli favora kurso de bataloj en la oriento permesis al la germanoj uzi pli da fortoj en Mediteranea Maro. Kaj la Stalingrada grupo ne devis esti provizita.
  Rommel sukcesis forpuŝi ĉiujn atakojn de la britoj kaj amerikanoj, kaŭzante grandegan damaĝon al ili. Fine de majo okazis provizora paŭzo kaj trankvilo en Afriko.
  En junio 1943, la germanoj, uzante novajn Tigro- kaj Panther-tankojn, provis avanci sur Astraĥanon. La Ruĝa Armeo estis preta por tio. Sed tamen, la nazioj povis antaŭeniri ĉirkaŭ kvindek kilometrojn antaŭ ol ili estis haltigitaj.
  La "Tigro" pruvis esti efika maŝino, la "Pantero" montriĝis esti iom pli malbona. Precipe en protektado de la flankoj de la tanko. Jes, kaj germanaj aŭtoj rompiĝis tro ofte. Tamen, la nazioj, evitinte la Stalingradan katastrofon, havis pli da forto, kaj kvankam ili estis nekapablaj trarompi la sovetian defendon, ili tenis la fronton. Sovetiaj trupoj provis ataki, sed la Pantero, Tigro, kaj Ferdinando montris sin esti tre bonaj tankoj en defendo.
  Kaj baldaŭ aperis "Muso". La veturilo tamen estas peza kaj malfacile transportebla kaj funkciigebla, sed ĝi estas daŭrema kaj havas fortajn armilojn. "Muso", tamen, montris, ke la 150-mm-kanono estas superfortita kaj ne sufiĉe rapida. Kvankam la "Muso" estis imuna en defendaj bataloj, kiel la "Tigro"-2, ĝi estis ĝena kun konstantaj paneoj. Ankaŭ aperis la Panther 2, pli peza veturilo, sed pli bone protektita.
  La aliancanoj agis sufiĉe pasive kontraŭ la Tria Regno. Profitante ke en la vintro de 1943-1944 la Ruĝa Armeo ne povis atingi signifajn sukcesojn, inkluzive dank' al la bona laboro de germana inteligenteco, en majo 1944 la nazioj sturmis Ĝibraltaron kaj komencis antaŭeniri en Afriko.
  Ili kaptis Maroko kaj komencis avanci tra Alĝerio. Germanaj pezaj tankoj disbatis la aliancanojn kaj dominis la batalkampon. La "Panteroj" estis precipe liveritaj, ĉar ili ŝiris kiel bestoj. En la somero, la Ruĝa Armeo provis avanci en la centro, sed ĝia alsturmo denove estis repuŝita. La germanoj kreis potencan defendlinion.
  En la vintro de 1944-1945, la Ruĝa Armeo denove avancis en la centro. La Fritz tenis la linion. Antaŭ tiu tempo, ili lanĉis grandskalan produktadon de la ME-262 kaj konfiskis aersuperecon. Venkoj en Afriko kaŭzis la kapton de Egiptujo kaj kontrolo de Mediteranea Maro.
  Kaj post la morto de Roosevelt, Truman deklaris paŭzon. Churchill, kiu estis grave malsana, konsentis. Krome, la germanoj jam kaptis Mezorienton kaj ili havis pli altnivelan serion de E-tankoj - kun kompakta aranĝo, malalta silueto kaj potencaj motoroj. Do fariĝis timiga batali. Kaj la reagaviadiloj de la nazioj estis blokitaj. Hitler agis iom pli saĝe kaj, kune kun FAA-raketoj, investis en jetaviadiloj, kiuj donis multe pli grandan kaj pli efikan revenon. Vere, kio estas la senco de balistikaj misiloj? La ludo ne valoris la kandelon, sed mankis precizeco. Sed jetbombaviadiloj turmentas Brition kaj donas neniun ŝancon eskapi. Aliancitaj batalantoj ne povas atingi ilin. Kaj grandaj plonĝbombistoj ĝenas la britojn kaj usonanojn.
  Resume, ili proponis paŭzon kaj interŝanĝon de kaptitoj, kaj la restarigo de komerco. Hitler konsentis. Li volis meti la premon al Sovetunio pli rapide. En junio 1945, nova germana ofensivo komenciĝis en Kaŭkazo. Kaj bato, kaj de la sudo kaj de la nordo, kaj kune kun la turkoj. Novaj E-25-tankoj, ankaŭ nomitaj "Panther"-3, partoprenis en la bataloj. La germanoj streĉis la aranĝon poziciigante la motoron kaj dissendon kune kaj kruce, kiu reduktis la altecon de la tanko al malpli ol 1.7 metroj. La pafilo estis instalita pli potenca je 88 mm en 71 EL. La kirasa deklivo de la Panther-3 estis pliigita. La tanko havis karenfronton de 100 mm, flankon kaj malantaŭon de 60 mm, gvatturetojn de 120 mm laŭ granda angulo, kaj pezon de nur tridek tunoj. Kiu, kun motoro de 700 ĉevalfortoj, disponigis decan moveblecon. Kaj survoje estis pli altnivela motoro kun superŝargilo, akcelanta ĝis 1000 ĉevalfortoj. Sed ĉi tiu motoro ankoraŭ ne estas preta. "Pantero"-3 montriĝis tre sukcesa tanko. Kaj perfekte protektita surŝipe, nerimarkebla, lerta, per detrua kanono, kaj samtempe pli malpeza kaj malmultekosta produktebla.
  Sovetiaj soldatoj estis nekapablaj teni Kaŭkazon ĝis la fino de 1945; la nazioj kaptis ĝin tute.
  Kaj printempe de 1946 ili komencis ataki Moskvon kaj Saratovon. La Fritz ricevis la E-50, similan al la E-25 en aranĝo, sed per pli granda pafilo kaj pli dika kiraso. La tanko pezis 65 tunojn, pli proksime al la Tigro 2, sed havis multe pli fortan kirason, precipe sur la flankoj. La dikeco de la frontala kiraso atingis 250 mm, la flankoj 170 mm, la pafilo 105 mm en 100 EL. Ĉi tiu tanko havis altecon de malpli ol du metroj, kaj motoron de 1250 ĉevalfortoj. La veturilo montris sian efikecon en bataloj. Sovetunio havis la IS-3 kaj IS-4. Sed la T-54 ankoraŭ ne eniris produktadon. Do mi devis batali kun malnova pakaĵo. Kaj la IS-4 estis kruda kaj neperfekta tanko. Kaj la IS-3 estas sufiĉe malfacile produktebla, do la IS-2 ankoraŭ estis produktita. Kaj la T-34-85 restis la plej populara veturilo. Kvankam ĝia pafilo jam estas tute senpova kontraŭ la E-50 kaj pli pezaj veturiloj, kaj povas batali nur kontraŭ la "Panther"-3, kiu estis populara ĉe la germana militistaro. Kvankam Hitler ordigis la forigon de ĉiuj veturiloj pli malpezaj ol kvindek tunoj, krom sciigtankoj.
  Kaj tiel ĉi tiuj monstroj iris al Moskvo. Ili estas fortaj kaj estas multaj el ili. Kaj la faŝistoj ankaŭ metis nigrulojn ĉe la maŝinoj. Do ĝi fariĝis ege timiga por Sovetunio.
  Sed la knabinoj de la tendaro estas tute pretaj batali kaj venki. Kaj Oleg Rybachenko mem subite komprenis, ke tio estas tute fantazio. Sed fakte, la nazioj sturmas Moskvon kaj ĉi tiu atako devas esti forpuŝita. Tiel la teamo kaj ses batalantoj alteriĝis por kontraŭbatali la Krauts.
  Oleg Rybachenko, kiel ĉiam, estas antaŭ ĉiuj kaj sur blanka ĉevalo. Sed ĝi ne estas tiel simpla. Ĉi tie la lokaj dioj jam diras - ne enmiksiĝi.
  Tamen la uloj iom hakis per siaj glavoj, sed la knabinoj liberigis pulsarojn de siaj skarlataj cicoj kaj fulmojn de siaj umbilikoj. Ili ĵetis mortigajn obusojn kaj pecojn da antimaterio per siaj nudaj piedfingroj. Kaj fine, la knabinoj el la utero de Venuso elsendis tornadon de magia energio.
  Post kio ili revenis... La germana ofensivo kontraŭ Moskvo estiĝis. Sed ili ankoraŭ prenis Saratovon. Kaj ili eĉ povis atingi Kuibyshev. En la lasta urbo eksplodis bataloj, kiuj daŭris ĝis vintro.
  Fine, jam en januaro 1947, la nazioj kaptis ĉi tiun urbon.
  Estis provizora paŭzo. Ambaŭ flankoj suferis gravajn perdojn. Krome, en la teritorioj okupitaj de la nazioj okazis partia milito.
  Por kontraŭbatali la partizanojn, soldatoj estis formitaj de lokaj fortoj. Aperis ia memregado. Kaj marionetaj registaroj.
  La germanoj samtempe modernigis kaj aviadon. Ili ankaŭ lanĉis serion da diskedoj, kiuj estis preskaŭ neeble pafi malsupren pro la lamina fluo. En la somero de 1947, la nazioj lanĉis ofensivon en la centro. Ili sukcesis finfine fortranĉi kaj ĉirkaŭi Leningradon per duobla ringo. Sed Moskvo ne sukcesis preni denove.
  Denove Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova. Ĉi tiuj eternaj knaboj kaj knabinoj pafis al la nazioj per siaj maŝinpafiloj kun neanstataŭeblaj kartoĉoj, kaj ĵetis eroj da antimaterio per siaj nudaj piedoj.
  Kaj samtempe ili fajfis, frapante kornikojn sur la kapojn de la Krauts.
  Kaj ankaŭ laboris kvar knabinoj: Nataŝa, Zoja, Aŭgustina, Svetlana.
  Fajraj, tre brulantaj pulsaroj estis liberigitaj el la skarlataj cicoj. Kaj iliaj nudaj, graciaj piedoj ĵetis mortigajn pizojn kun antimaterio. Kaj la umbilikoj sendis fulmojn, kiuj fritis la faŝistojn. Kaj kiam la utero venkiĝis al la ondoj de magia tornado, tiam la morto sekvis.
  Sed, ve, la ses laboris nur por limigita tempo. Sed ĝi estis tre fruktodona por forpuŝi la faŝisman atakon.
  La vintro pasis. Leningrado falis... En la somero de 1948, amasiginte fortojn, la nazioj rapidis al nova sturmo. Ili ĵetis ĉiujn siajn rezervojn en batalon.
  Sed denove la ses atendas ilin kaj tute ekstermas ilin.
  Oleg Rybachenko kaj la knabinoj tiam donis gravan batalon al la faŝistoj. Kaj ili uzis fortan magion. La knabinoj, eĉ el la utero de Venuso, elĵetis fluojn de magia energio kaj cunamo de magio. Kaj ili frapis la faŝistojn kiel keglojn per pilko.
  Oleg Rybachenko ne nur tranĉis naziajn tankojn per glavoj, sed ankaŭ fajfis. Kaj la korvoj ramis germanajn aviadilojn. Ili estis detruitaj ĝis la tero.
  Margarita Korshunova ankaŭ prizorgos la muelejon per siaj glavoj, fortranĉante la naziojn. Kaj tiam kun nudaj piedoj li prenos kaj lanĉos potencan pulsaron.
  Kaj ĝi detruas la Krauts kvazaŭ uzante rammetodon. Kaj tiam la knabino fajfis, kaj la korvoj falis sur la aviadilojn de Hitler.
  La knabino kriis:
  - Por komunismo tra la mondo!
  Natasha ankaŭ atakas la naziojn. Kaj tiel ili prenos ŝiajn glavojn kaj tranĉos ilin diagonale. Kaj tiam ŝiaj nudaj piedoj lanĉus ion mortigan, kiu disŝirus malamikajn veturilojn.
  Post tio la knabino liberigos varmajn, murdemajn pulsarojn el siaj skarlataj cicoj. Kaj ili trafos la faŝismajn hordojn. Kaj la knabino ankaŭ pafas fulmon al la nazioj de sia umbiliko. Kaj li vere rostos ĉiujn kaj transformos ilin en ŝish kebabon.
  Sed estas eĉ pli malvarme, kiam fluo de energio erupcias el la utero de Venuso. Kaj ĝi forbalaos la grandan amason da nazioj.
  Ĉi tiu estas virino kun blua hararo. Kaj ĝi bruos:
  - Gloro al la Patrujo!
  Kaj denove, liberigante la donacon de detruo el la skarlata cico, ŝi aldonis:
  - Kiu havas grandan ventron, tiu mortos de malsato!
  Zoya ankaŭ hakis siajn kontraŭulojn kiel brasikon. Ŝi detranĉis ilin tre facile, kvazaŭ ŝi forprenus razojn. Kaj per la nudaj piedfingroj ŝi ĵetis neniigbombon. Kaj detruis la malamikojn.
  Kaj tiam tondros de la purpuraj cicoj: de dekstre al la tankoj, de maldekstre al la aviadiloj! Kaj ĝi disbatos kontraŭulojn tre efike.
  Kaj poste de la ronda umbiliko kun serio da fulmoj. Kaj ĝi forbruligos la faŝistojn, igante ilin kraketadoj.
  Kaj tiam el la groto de Venuso ekflugos kaj elflugos tuta tornado de neniiga energio.
  La knabino sprite kriis:
  - Altfluga birdo, ĝi ne levas la nazon, ĝi ne ŝvebas en la nuboj!
  Augustine rekte partoprenas la batalon. Ne knabino, sed simple tigrino. Kaj laŭvorte disŝiras malamikojn per siaj ungegoj. Kaj li tranĉas sen doni ŝancon per siaj glavoj.
  Kaj nun ŝiaj nudaj piedoj lanĉas ege murdan prezenton de neniigo. Disŝirante kontraŭulojn en malgrandajn makulaĵojn. Kaj senigante la plej etan ŝancon de savo.
  Sed fulmoj elflugas el la rubenaj cicoj, laŭvorte bruligante kontraŭulojn kiel papero.
  Kaj pulsaro estas elĵetita el la umbiliko. Kaj kiel ĝi tranĉas en naziajn tankojn. Kaj malkonstruas iliajn turojn.
  Kaj el la sino de Venuso erupcias alia fluo de magia plasmo. Kaj se li bruligos ĝin, la faŝistoj ne multe pensos pri ĝi.
  Kaj la militisto diras al si:
  - Kiu volas fariĝi leono, sen havi la tenon de lupo, tiu restos kun la rajtoj de birdo!
  Svetlana denove moviĝas. Tranĉas metalon per glavoj. Kaj per la nudaj piedfingroj li lanĉas murdemajn obusojn. Ŝiras kaj bruligas la Krauts.
  Samtempe, la knabino ne forgesas sendi fulmojn el siaj fragaj cicoj.
  Sed de la umbiliko ĝi erupcios, detruos, kaj degelos metalon.
  Sed lasera radio eliros el la groto de Venuso kaj elflugos, prenante ĉiujn kaj tranĉante ilin.
  Kaj tiam li grumblas:
  - Birdrajtoj plej ofte havas en menso azenojn, kaj ŝafon en karaktero!
  Oleg Rybachenko daŭre batalis tre memfide, pruvante la forton de titano. Jen li frapas la faŝistojn per glavoj. Kaj tiam, kun la nudaj piedfingroj de infanaj piedoj, li lanĉos pli ol mortigan obuson. Ĝi disŝiros amason da nazioj.
  Post kio la knabo fajfos kaj la timigitaj vulturoj kaj korvoj atakos la faŝismajn trupojn kaj kuŝiĝos. Kaj ili komencis faligi aviadilojn sen kompato.
  Oleg Rybachenko sprite rimarkis:
  - La senflugilo estas tiu kun cerbo de kokido!
  Margarita Korshunova daŭre ŝpinis la disktelerojn per siaj glavoj. Ŝi senhezite tranĉis la naziojn. Kaj samtempe, kun nudaj infanaj piedoj, ŝi ĵetis donacojn de detruo. Kaj ŝi disŝiris ĝin kiel tavoleton per stakpelilo.
  Kaj kiam la korvo fajfas kaj falas sur la germanajn trupojn. Li lavos ilin ĉiujn en pulvoron. Kaj tiel, kiam la faŝistoj estis trafitaj de birdoj, al ili estis pli ol malfacile - ili diseriĝis.
  Kaj Margarita diras:
  - Ne ŝajnigu esti aglo kun kokidcerbo kaj birdorajto!
  Nataŝa eksaltos kaj tranĉos per siaj glavoj. Li hakos la naziojn en brasikojn. Ĵetas la donacon de neniigo per sia nuda piedo. Li ekstermos multajn kraŭtojn kaj grinos ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Se vi estas malseka kokido de naturo, vi sekiĝos de malsato!
  Kaj el la skarlataj cicoj ĝi liberigos murdan elfluon de fluo. Forigos multajn faŝistojn. Kaj tiam ĝi ekmoviĝas de la umbiliko kiel pulsaro. Kaj ĉiuj kontraŭuloj estos disŝiritaj.
  Kaj nun cunama rivereto erupcios el la sino de Venuso, bruligante ĉiujn per infera plasmo.
  Ĉi tiu estas la knabino.
  Kaj Zoya, en sia sovaĝa atako, batas ĉiujn sen nenecesaj paŭzoj. Kaj tranĉas en la plej malgrandajn partojn. Lasante laŭvorte karbigitajn pecojn. Kaj kiel nuda piedo ĵetos ion nekredeble detruan. Kaj tiam el la purpuraj cicoj elflugos io, kio alportas la plej imponan morton, kaj totalan detruon.
  Kaj tiam tia sovaĝa aĵo elsaltos el la umbiliko kaj disŝiros la magian plasmon kiel tigro.
  Kaj konklude, el la groto de Venuso, donaco kiu alportas realan morton al la nazioj sen ŝanco.
  Post kio la knabino kriis:
  - Vi ne povas demeti orajn ovojn kun kokida cerbo!
  Augustine fortranĉis la turojn de naziaj tankoj per glavoj. Kaj tiam per la nudaj piedfingroj ŝi lanĉis la donacon de morto. Sed fajra fulmo elflugis el la rubenaj cicoj de la knabino. Kaj ili bruligis aron da faŝistoj.
  Kaj tiam tuta tornado de detruo flugos el la umbiliko.
  Sed el la utero de Venuso elflugas detruo, kiu alportas kompletan venkon kaj detruon.
  Augustine sprite notis:
  - La koko ankoraŭ povas demeti orajn ovojn, sed la karaktero de la kokino nur ĉagrenas vin!
  Svetlana ankaŭ estas varma en batalo. Kiel li frapas la faŝistojn per glavoj kaj dispremas ilin en acidan brasikon. Kaj per siaj nudaj piedfingroj li sendos donacon de detruo. Muelu viajn malamikojn en polvon.
  Kaj mortiga fulmo elflugos el la fragaj cicoj. Ili disbruligos la naziojn. Sed la umbiliko sendos ondon de totalisma ekstermado de la faŝistoj.
  Kaj konklude, veziko da magia plasmo flugos el la groto de Venuso, kiu fandos ĉiujn malamikojn samtempe. Kaj la tankoj fumos, kaj la obusoj en ili eksplodos.
  Kaj Svetlana muĝos:
  - Kial vi tenas la kapon en la nuboj, ĉar vi havas kokidcerbojn!
  Oleg Rybachenko batalas kun kreskanta frenezo. Li faligos siajn malamikojn kiam li prenas ĝin. Ili ĉiuj estos disbatitaj kaj tranĉitaj en malgrandajn pecojn.
  Kaj tiam per la nuda piedo li ĵetos obuson kaj disŝiros ĝin.
  Tiam la knabo denove fajfis kaj faligis multajn aviadilojn.
  Tiam li esprimis sian penson:
  - Eĉ se vi havas forton de urso, vi restos azeno kun kokida cerbo!
  Margarita Magnetic tranĉis per sia tuta forto per siaj glavoj. Tiam, per la nuda piedo, la knabino ĵetis la murdan donacon de la morto. Ŝi ŝiris la naziojn en pecojn da ostoj kaj haŭto. Kaj tiam ĝi fajfas kaj la korvoj amase falas sur la Krauts.
  Post kio Margarita eldiris:
  - Se vi havas kokinajn cerbojn, tiam post renkonto de vulpo, plumoj flugos!
  Natasha batalas kun la Krauts ekstreme aktive. Kaj nun ŝiaj nudaj piedoj ĵetas ion diable murdan. Kaj glavoj dehakis turojn.
  Kaj tiam fulmo estos frapita de la umbiliko...
  Kaj la skarlataj cicoj liberigos murdajn pulsarojn. Kaj tiam la knabino prenos ĝin kaj liberigos fajran tornadon el la utero de Venuso. Kaj ŝi disbatis siajn kontraŭulojn en pecojn.
  Post kio la knabino pepis:
  - Por fari hakilon el porko, necesas havi lupo-tenon kaj vulpo-spriton!
  Zoja prenis kaj prizorgis la muelejon per siaj glavoj. Ĝi tratranĉis ĉiujn aŭtojn, kaj la rulpremiloj disiĝis en ĉiuj direktoj. Kaj tiam la nudaj piedoj de la terminatora knabino lanĉis bombojn, neniigojn. Kaj tiuj, transfluginte, komencis disŝiri la malamikojn.
  Sed la purpuraj cicoj prenos ilin kaj eligos fulmojn de detruo. Kaj tiam lasera radio pafos el la umbiliko.
  Kaj ĉi tie la groto de Venuso erupcios fluon de malmola tornado, kiu premas la faŝismajn trupojn.
  Kaj la knabino muĝas:
  - Plej verŝajne vi iros por rostita vulpo kun kokida cerbo!
  Augustine ankaŭ batalas nun tiel ke ŝi estas vundita kiel vekhorloĝo. Kaj li hakas la faŝistojn sen kompato aŭ bedaŭro. Ĵetas obusojn kun nudaj piedoj kaj disŝiras kontraŭulojn.
  Kaj kaskadaj fulmoj flugas el la rubenaj cicoj. Sed io absolute murda eliros el la umbiliko. Kaj li disŝiros la faŝistojn. Kaj nun magia tornado de morto kaj detruo elflugos el la groto de Venuso.
  Post kio la knabino bojas:
  - Se via karaktero estas kiel tiu de malseka kokido, vi sekiĝos sur la strato sen mono!
  Svetlana ankaŭ batalas tre tromeme. Kaj li hakas per glavoj, kaj per siaj nudaj piedoj li ĵetas mortigajn donacojn de morto. Kaj tiam li prenos ĝin kaj elĵetos kaskadon da vezikoj da magia plasmo el la fragaj cicoj.
  Kaj tiam unu fulmo post alia batas de la umbiliko.
  Sed el la groto de Venuso elverŝos uragano de tuta detruo kaj kompleta detruo.
  Svetlena kriis:
  - Kokidaj cerboj faras vin senflugila, kokida karaktero sendas vin al la plukaĵo!
  Resume, la nazioj estis tute elĉerpitaj kaj malfortigitaj. Sed la Ruĝa Armeo ne havis la forton por antaŭeniri.
  Krome, en la aero la Krauts konservis totalan dominecon. La jaro 1949 estis markita de milito en la atmosfero kaj negravaj bataletoj surtere. La apero de la MIG-15 en la serio ne povis ŝanĝi la kurson de la milito. Do la germanoj havas sian propran respondon: ME-2010 kaj ME-462. Kiu retenis superecon en armilaro kaj rapideco super sovetiaj veturiloj. Sed Sovetunio jam havis la T-54 kaj IS-7 en siaj serioj. La lasta tanko montriĝis sufiĉe timinda kaj la Ruĝa Armeo ne permesis al la Krauts antaŭeniri.
  Venis la jaro 1950. La germanoj provis progresi malvigle, sed la sovetiaj soldatoj kontraŭbatalis. Ĝi rememoris pri boksistoj blokitaj en vinkiloj.
  Ĉi-jare neniu akiris avantaĝon kaj ne povis vere progresi.
  Sed jen ĝi estas en 1951... Hitler provas renversi la tajdon de la milito. La germanoj lanĉas novajn piramidtankojn en produktadon. Tiuj veturiloj pliigis pluviveblon kiam pafite de ĉiuj anguloj.
  Sed estas problemoj kun la ĉasio. La pli malpeza IS-10 aperis en Sovetunio, sed ĝis nun ne estis gravaj ŝanĝoj. Kaj ĉi tiu jaro pasis.
  La jaro 1952 alvenis. La fronto restis neaktiva. Sovetiaj kaj germanaj trupoj pikis unu la alian. Kaj ili tute blokiĝis.
  Sed tiam venis 1953. En marto mortis Stalino, kaj... La nazioj, profitante la konfuzon estiĝintan pro la lukto por potenco, iris al la ofensivo.
  Kaj denove la batalantaj ses devis batali kontraŭ la naziaj hordoj.
  Oleg Rybachenko grumblis kaj tranĉis per siaj glavoj kun renversoj kaj detruo. Kaj li prenis la nudajn infanajn piedojn kaj lanĉis obuson. Li disŝiris amason da nazioj. Kaj tiam ĝi fajfas. Kaj aro da korvoj dispremos nubon de aviadiloj de la Luftwaffe.
  La knabo muĝis:
  - Kiu estas kokido en la koro, estas vulpa manĝaĵo en kabano!
  Oleg eĉ iom laciĝis de hakado kaj ĵetado de obusoj al la Krauts per siaj nudaj piedoj. La knabo denove eldiris la aforismon:
  - Se vi volas vivi kiel blankulo, estu almenaŭ iom ruĝa en ruzo!
  Margarita Magnetic ĵetis siajn nudajn piedfingrojn murdan sopon de detruo. Ŝiris multajn naziajn soldatojn. Kaj tiam ŝi pafis laseron el la umbiliko.
  Kaj post tio ŝi prenis ĝin, fajfis kaj detruis aron da aviadiloj.
  Kaj ŝi kontrolis:
  - Veraj blankuloj ne aspektas palaj kiam ili malsukcesas!
  Post kio la knabino, kun la nudaj piedfingroj, denove ĵetis la donacon de neniigo, pepante:
  - Se vi estas kokido kun cerbo, vi estos vulpo kun komerco!
  Nataŝa liberigis pulsaron de detruo el sia skarlata cico kaj ekbalbutis:
  - Estu flugbirdo de aglo, sed ne havu la flugon de koko!
  Zoya komentis agreseme, ankaŭ faligante donacon de kompleta detruo de sia purpura cico:
  - Kiu multe kokas sen manĝi kaĉon, krios ĉe la sitelo!
  Augustine faligis la neniigan pulsaron de sia rubena cico kaj murmuris:
  - Se politikisto multe parolas, balotantoj tiam hurlas kiel lupoj!
  Svetlana ŝprucis fulmon per sia fraga cico kaj siblis:
  - Politikisto, kiu multe bojas, sed malmulte provas, kondukos la homojn al hunda vivo!
  Oleg Rybachenko tranĉis, ŝpinante siajn glavojn. Li ĵetis obuson per sia nuda, infaneca piedo kaj notis:
  - Politikistoj ludas petolojn kiel infanoj, sed iliaj teknikoj estas same malnovaj kiel politiko mem!
  Post tio la knabo fajfis, defrapante la korvojn de sia ĝinzo kiel sablo, kaj denove ronronis:
  - Politikisto estas korvo, kiu revas pri la trono de la aglo, sed lia beko ankoraŭ ne estas sufiĉe matura!
  Margarita racie notis, ankaŭ ĵetante mesaĝon de detruo per sia nuda piedo:
  - La politikisto volas la leontronon, sed la menso ofte estas nur senkorna bovino!
  Nataŝa ellasis fulmon el sia umbiliko kaj bojis:
  - Leono ne estu ŝafo, sed almenaŭ vulpeto ne vundos lin, por ne fini en azenoj!
  Zoya prenis ĝin kaj lanĉis la donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj. Tiam ŝi kraĉis la pulsaron kun siaj purpuraj cicoj kaj ekbalbutis:
  - Eĉ se vi estas leono, kun kokida cerbo vi estas garantiita hunda vivo!
  Aŭgusteno frapis la fulmon de morto el siaj rubenaj cicoj kaj grincis:
  - Kiu multe bojas al la luno, la vivo metas lin en hundejon!
  Svetlana faris ŝpinilon. Tiam ŝi ekŝokis la fragajn cicojn kaj ekkriis:
  - Se politikisto promesas al vi torton sur la ĉielo, tiam li konsideras la balotanton pego!
  Oleg Rybachenko, faligante la korvojn per fajfilo, racie notis:
  - Se vi havas lignan kapon, tiam vi certe donos kverkon!
  Margarita, buĉinte denove la malamikojn, diris:
  - Se vi havas kapon kiel kverko, ili forŝiros vin kiel bastono!
  Nataŝa sprite rimarkis, liberigante potencan mortodonacon de sia skarlata cico kaj detruante la Krauts:
  - Por balotantoj de kverkoj, la politikisto estas solida tilio!
  Zoya, detranĉante la faŝistojn kaj sendante mortoradiojn el siaj purpuraj cicoj, notis:
  - Se vi estas muta kiel boto, vi devos porti ŝuojn por ĉiam!
  Augustine sprite notis, sendante pereon el siaj rubenaj cicoj:
  - Nenio malhelpas vin manĝi rostaĵon ĉiutage kiel menso de kokido!
  Svetlana fikis de fragaj cicoj kaj diris:
  - Se vi havas kokinmemoron, vi forgesos kiel ŝvebi kiel aglo!
  Oleg ĵetis la donacon de detruo per la nuda piedo de la tombo kaj grincis:
  - Koko ne estas birdo - menso de kokido ne estas menso!
  Margarita lanĉis per la nuda piedo ion, kio ne permesus al ŝi morti sen doloro. Tiam ŝi fajfis, batante la Krauts per korvoj kaj knaris:
  - Voĉdonantoj kun kokida cerbo elektas kokojn por prezidanto!
  Nataŝa trafis varman kaj tre brulantan cicon de la skarlata cico kaj diris:
  - Politikisto, kiu multe kokas, allogas nur tiujn kun kokidcerbo!
  Zoja, pafante al la malamikoj el siaj purpuraj cicoj, komentis:
  - Kiu estis flatita de la vulpa parolo de politikisto, kokido de inteligenteco, kaj ŝafo de karaktero!
  Augustine, fikante per brulantaj pulsaroj de rubenaj cicoj, rimarkis:
  - Por politikisto lingvo estas glavo, vipo kaj ŝlosilo, sed antaŭ ĉio ĝi metas la balotanton sub ŝlosilon!
  Svetlana frapis per fulmo el fraga cico. Disbatis multajn aviadilojn kaj tankojn, eldonante:
  - Kokida lanugo estas mola, sed sur kiaj malmolaj litetoj dormas tiuj kun kokidcerbo!
  Oleg Rybachenko konsentis, denove fajfante:
  - La mola karaktero de la reganto ofte kondukas al severa falo de la ŝtato!
  Margarita, finante, fajfante kaj sendante kornikojn sur la kapojn, finpretigante la lastajn faŝistojn, aldonis:
  -Kun la cerbo de kokido kaj la karaktero de kokido, ĝi fariĝos kiel porkaĵo!
  
  ROMMEL EN 1959 - SUPER!
  Maljuna, grizhara Rommel ekzamenas mapon de la frontoj. 2-a de septembro 1959 . Kaj la milito ankoraŭ daŭras, kaj Moskvo ne estas prenita. Ne plu ekzistas Stalino, kaj formale la ĉefa prezidanto de la Ŝtata Defenda Komitato estas Molotov. Sed li estas nur la unua inter egaluloj. La postenoj de Stalin estas dividitaj, kaj la Ĉefkomandanto estas Ĵukov. Kaj ĝuste kontraŭ li Rommel batalas. Kvankam ekzistas ankaŭ ministro pri defendo Vasilevsky. Kaj la partion gvidas Nikita Ĥruŝĉov. Kaj la registarestro estas Malenkov. Ekzistas ankaŭ la Prezidanto de la Prezidantaro de la Supera Konsilio de Sovetunio, kaj la formala ŝtatestro Bulgarin.
  Jes, miksita kompanio kolektiĝis kontraŭ Rommel. Kaj ĝi devas esti rompita. Sed Sovetunio ne cedas. Kaj la Tria Regno estas elĉerpita, kiel Rusio.
  Sed paco ne povas esti farita. Rommel volas teritoriajn akirojn. La sovetia registaro obstine insistas pri la nula opcio.
  Usono nun estas en krizo, ili ne iras ien. Kaj Britio enŝlimiĝas en koloniaj militoj. Do ne estas fino al la rando de la Dua Mondmilito.
  Kaj ŝia dudekunua jaro jam komenciĝis.
  Certaj esperoj estis asociitaj kun la Leopard-familio. Sed ĉi tiu tanko ne pravigis sin. Alia opcio estis la evoluo de la RE-50-tanko. La esenco de la nova ideo estas krei piramidan maŝinon, kiu estas preskaŭ nepenetrebla de ajna angulo. Ĉi tio povus esti bona trovaĵo. Estis kun la familio de piramidecaj REoj ke Rommel fiksis sian esperon por venko super Sovetunio.
  Sed la malnovaj tankoj ankoraŭ batalas.
  Sed ili havas bonajn batalantojn.
  La skipo de Gerda, Charlotte, Christina, Magda - kvar knabinoj, unue provis sin sur la T-3 dum la atako kontraŭ Pollando en 1939. La germana aŭto estis ankoraŭ sufiĉe malforta tiutempe. La knabinoj pafis pli al la infanterio kaj uzis tri maŝinpafilojn.
  Gerda, pafante al la poloj kaj falĉante ilian infanterion kaj kavalerion, kuis:
  - Mi estas militisto kun mil diabloj en la kapo!
  Pafante, Charlotte notis:
  - Ĉio ĉi estas interesa, sed...
  Gerda ĵetis obuson al la poloj per la nuda piedo kaj knaris:
  - Kio sed?
  La ruĝhara besto respondis:
  - Sed nun ni fariĝis sorĉistinoj, kaj kion ĉi tio donas al ni?
  Gerda, blonda knabino, falĉis la polojn per fajro-eksplodo, kaj logike respondis:
  - Nun ili ne mortigos nin tiel facile!
  Christina ankaŭ batis la polojn per maŝinpafilo kaj rimarkis:
  - Ĉu ni konservos eternan junecon?
  Magda, kondukante la aŭton memfide, respondis:
  - Kompreneble jes! Mi kontrolis! Ŝi vundis sin kaj li malaperis sen spuro!
  Gerda, volonte faligante la polojn, konfirmis:
  - Ĝuste! Ni nun estas ne nur homoj, sed fariĝis superhomoj!
  Charlotte, faligante la polojn, kriis:
  - Mi estas Superman!
  Kaj denove, kun la nuda piedo, ŝi ĵetis mortigan obuson. Jes, la knabino sovaĝis kaj klare ne plu ŝercis.
  Christina, fortranĉante la polojn, notis:
  - Patrujo estas tre bona!
  Kaj la nudaj piedfingroj de la bela orruĝa knabino lanĉis citronon.
  Ankaŭ Magda ekbrulis, dehakis la polojn kaj knaris:
  - Mi estas tipa ĉampiono!
  Kaj ankaŭ per sia nuda piedo li ĵetos murdan kaj detruantan ĉion grenadon.
  La kvar batalis kuraĝe en Pollando, kaj eĉ prenis Varsovion. Sed ĉi tio ne sufiĉis.
  Post Francio, Gerda kaj Charlotte iris al Afriko por aliĝi al la trupoj de Rommel.
  Firmao de knabinoj de la speciala SS-bataliono "Barracuda Tigresses" flugis per transportaviadilo Me-323 al Tunizio. La militistaj knabinoj estis ĉiuj bone elektitaj, junaj kaj ankoraŭ ne edziĝintaj. Plejparte altaj, atletikaj blonduloj, la koloro de la germana nacio, ĝiaj sango kaj suko.
  Du knabinoj, mielblondulino kaj fajra ruĝharulo, elstaras inter la aliaj militistoj, kiuj, cetere, ankaŭ meritas la podion kun sia beleco kaj seriozeco en sia rigardo. Se ĉiuj aliaj militistoj estis relative spertaj batalantoj, kiuj sukcesis flari pulvon en Francio kaj Balkanio. Sed ne tiom ke, pro la pasemo de malamikecoj kaj manko de deziro, sendante la knabinojn en la denson de ĝi.
  Ili jam batalis, tiam ĉi tiuj du estis tre junaj, en aspekto, preskaŭ knabinoj, la plej lastaj anstataŭi tiujn, kiuj mortigis dum la aviadila atako. Kompreneble, ili ankaŭ estis trejnitaj kun la tuta germana pedanteco, sed ili estis ankoraŭ tiel senkulpaj, finfine, ili aspektis apenaŭ deksesjara. Veraj rozoj forlasitaj en la dezerto. Sed samtempe ili jam batalis preskaŭ du jarojn.
  La fajra ruĝhara "barracuda tigrino" demandis sian blondan amikon:
  - Estas multaj nigruloj en la brita armeo. Ili estas tre malĝentilaj kaj kruelaj, sed imagu Gerd, kio okazos se oni kaptos vin kaj komenciĝos torturo?
  La mielblondulino trankvile respondis:
  - Mi provos ne esti kaptita de Charlotte, sed se estas ankoraŭ la volo de la Sinjoro, mi nenion donos al la malamikoj!
  Ruĝhara Charlotte diris flustre:
  - Estas onidiroj, ke baldaŭ komenciĝos granda milito en la oriento kun Rusio. Kaj la trupoj jam estas tiritaj supren kaj koncentras siajn fortojn. Ne mirinde, ke tiom da infanterio estis verkita en la armeon, la knabinoj diras, ke preskaŭ ne restas viroj en la vilaĝoj!
  Gerda konsentis kun suspiro:
  - Jes, tio estus timiga! Por fari militon kun la rusoj: kruelaj kaj fanatikaj, kun iliaj senfinaj vastaĵoj kaj severaj vintroj... Estos io terura!
  La ruĝharulo kontraŭstaris:
  - La rusoj ne povis venki eĉ la etan finnan armeon, sed ni venkis la plej grandajn malamikajn fortojn! La tuta Eŭropo jam estas sub ni, kaj Rommel dispremas la britojn en Afriko. Kial vi pensas, ke vi perdos?
  Gerda kontraŭvole respondis:
  - Rusoj havas grandan loĝantaron kaj senfinajn etendaĵojn. Ili sorbos tro da trupoj! Kaj se ni ne sukcesos preni la ĉefurbon de Rusio antaŭ vintro, tiam niaj soldatoj simple frostiĝos, kaj nia ekipaĵo ĉagreniĝos kaj blokiĝos en la neĝblovoj, ĝi estos absolute terura!
  Charlotte forte skuis la kapon.
  - Ho, ne necesas paroli pri tiaj aĉaj aferoj, ni pli bone kantu ian romancon. Pri amo...
  Gerda, senkulpe ridetante, konsentis:
  - Kompreneble, plej bone estas kanti!
  La knabinoj "Tigress-Barracuda" kantis per siaj klaraj, kristalaj voĉoj:
  Perla, tremanta hararanĝo,
  Mia brusto maltrankviliĝas kaj tremas!
  Mi estas knabino kiel timema betulo,
  Mi timas movi kaj spiri!
  
  Kaj kion flustras la freŝa vento en vian orelon?
  Sablo krakas sub la piedoj nudpiede...
  Kaj ne estas pli feliĉa mi sur la planedo,
  Kiam mi marŝas kun vi en la arbaron!
  
  Malkaŝu al mi grandan sekreton, amata,
  Kiel vi sukcesis sorĉi la koron!
  Sed via vizaĝo estas tiel malĝoja?
  La plej maldika fadeno de sulkoj trairis la frunton!
  
  La junulo respondas al mi kun angoro;
  Milito disigos vin por longa tempo!
  Por trovi al ni lokon en la arbaroj de paradizo,
  Satano devas esti ĵetita en inferon!
  
  La svelta betularbo kapjesis responde,
  Vi estas por mi pli ol kara amiko!
  Kvankam la rezulto de la batalo povas esti larmoplena,
  Sed Dio Jesuo la Paŝtisto estas kun ni!
  
  Ni dispelu la inferon de demonoj - malbonaj ombroj,
  La arbaretoj floru kun verdaĵo!
  Karesu miajn sunbrunigitajn genuojn,
  Tenu min forte kara!
  
  Kaj li respondis kvazaŭ al la junulino kiel ŝerco:
  Li diris al la sono de etendiĝantaj branĉoj;
  - Ĉu vi atendos min unu jaron, kolombo?
  La tento de varmaj gruoj estas forta!
  
  Responde, mi diris al li tiel strikte,
  - Mi ne estos civilulo ĉe la maŝina stando!
  Kaj mi ŝatas la militan vojon,
  Mi volas batali, venki la malbonulojn!
  
  Mi venis al la afero - tranĉis branĉojn, plektaĵojn,
  Ili donis al mi novan maŝinon kun disko!
  Kvankam la herbo ploras kiel perloj de roso,
  Kial senkulpeco fariĝas kiel soldato?
  
  Ĉar la Patrujo estas al mi pli kara ol ĉiuj aliaj,
  La Patrujo brulas en la animo super la steloj!
  Ne estas la sama kuraĝo kiel vivi sur lito,
  Kaj tranoktu kun fusilo en kabano!
  
  Venko venos, mi firme kredas je ĝi,
  Ja nia afero ĉiam pravas!
  Nu, ridetu pli ĝoje infanoj,
  Bona sorto atendas nin, kredu min!
  La tuta familio kantis kune kun ili, dum la knabinoj balancis la kapon kaj aplaŭdis la manplatojn. Sed tiam ilia idilio estis interrompita, sireno hurlis kaj anglaj aviadiloj aperis sur la ĉielo! Fajrokraĉuloj provis ataki la liverkaravanon. ME-109 de la eskortkonvojo kuraĝe kuris al ili. Fajra ruĝhara Charlotte eĉ saltis de ĝojo:
  - Jen ĝi komenciĝas, la batalo en la aero! Estos mojose!
  Gerda ekscitite konfirmis:
  - Nun ili estas niaj, ili cedos al ili!
  Estis dek ok anglaj Spitfires, kaj dek kvin germanaj Messers, ne multe da diferenco. Mitralaj eksplodoj kaj aviadilkanonoj estis martelitaj. Charlotte ridis kaj montris per sia fingro:
  - Rigardu, kiel niaj draŝas ilin! Beleco!
  Gerda diris filozofie:
  - En batalo venkos ne la plej forta, sed la plej malbona por provoki ĝin, sed ne por mem eniri ĝin!
  - Milito estas konkurso, kie ĉiuj estas malkvalifikitaj eĉ antaŭ la komenco! - subtenis Charlotte.
  Unu el la anglaj Spitfires jam ekbrulis kaj komencis fali, sekvita de la germana... La batalo ekflamis kun eĉ pli granda feroco. La britaj aviadiloj havis maŝinpafilojn, kaj la germanoj havis kanonojn, iuj kun unu 20-mm pafilo, aliaj kun eĉ tri 20-mm pafiloj, sed estis nur du el tiuj maŝinoj... La rapideckarakterizaĵoj kaj manovro estas preskaŭ same, eble eĉ kun la ME -109 eĉ havas malpli pezon kaj faras turnojn pli rapide. Sed la britoj ne estas tiel simplaj, do tri el iliaj batalantoj rapidis al la transporto, ne atentante la kovran fajron. La knabinoj interne kriegis:
  - Venu, infanoj, ne maltrafu ĝin! Devigita fajro aŭ!
  Charlotte krios:
  - Antaŭe! Antaŭe!
  La Me-323 estas grandega transporto kapabla porti ĝis 200 soldatojn, kaj ĝi havas ses maŝinpafilojn por defendaj armiloj. Ili estas aranĝitaj en "erinaco-" sistemo kaj komencas skribaĉi... La batalantoj pafas, kaj grandkalibraj kugloj trapikas la haŭton kaj trapikas la tegaĵon. La militistaj knabinoj saltas malantaŭen, kriante kiel porkoj:
  - Havu subevoluintajn leonidojn.
  Unu el la knabinoj estis kaptita kaj konvulsiiĝas. Knabina kuracisto kuras al ŝi kaj tuj diras:
  - Ĝi trafis tuj! - Kaj li bandaĝas ŝin. - Ŝi trankviliĝas kaj provas reteni siajn ĝemojn.
  Sed tiam la Messerschmitt venas al la malantaŭo de la angla batalanto, precizaj pafoj kaj ĝi ekbrulas kaj falas. La knabinoj muĝas:
  - Mirinda! Ĉi tiu estas nia ulo!
  En ĉi tiu momento, la maŝinpafisto kovranta la fuzelaĝon (kaj ĉi tiu estas viro) falas trapikita de kuglo rekte tra. Gerda rapidas kiel fulmo, kroĉiĝas al la drato kaj falas, ŝiaj botoj forflugas. Juna knabino flagranta kun nudaj, rozkoloraj kalkanoj en paro da saltoj tra la faligitaj korpoj, saltas al la maŝinpafilo kaj premas la ellasilon. Plumbo kraĉas el la barelo kaj la Fajrokraĉulo perdas kontrolon kaj komencas fali en voston.
  La lupaj knabinoj krias pro ĝojo kaj kantas:
  - Puck! Puck! Germanio kontraŭ Britio du - nulo!
  Gerda, aliflanke, ne havis tempon malflugigi la duan batalanton; ĝi estis detruita fare de germanaj pilotoj. Aerbataloj estas pasemaj, kaj perdinte pli ol duonon de la batalantoj, la britoj fuĝis. La poentaro estis 11 ĝis 3 en favoro de la germanoj. La knabinoj ekkriis responde, tiel ĝoje kaj premis la manojn unu al la alia. Ili ankaŭ laŭdis Gerdan, kiu ne estis perdigita kaj registris la unuan faligitan aviadilon, ŝian viktimon, kiel sian valoraĵon! La knabino ruĝiĝis pro granda ekscito kaj murmuris:
  - Jes, mi ne memoris min mem! Ĉu estis io tia? Tute nepensebla! Mi estas en tranco...
  Charlotte murmuris kun malkontenta rido:
  - Sed mi ne povas pardoni al mi la prokraston. Do mi simple prenis ĝin kaj malrapidiĝis!
  Firmaestro Madeleine konsolis Charlotte:
  - Estas ankoraŭ tiom da bataloj antaŭen! Tio estas Afriko!
  Charlotte ridis kaj ŝercis:
  - Infanetoj, pro la mondo, ne promenu en Afriko! En Afriko estas ŝarkoj, en Afriko estas goriloj, kaj en Afriko estas grandaj krokodiloj! Sed la Granda Reich; Li diris al ni - ne drivu!
  Ĉiuj knabinoj unuvoĉe ridis. Kiel malvarmeta estis...
  La ĉefurbo de Tunizio ankaŭ portas la nomon Tunizio, kie troviĝas la ĉefa bazo de la nazioj en Afriko. Ĉefa aliancano de Germanio: Mussolini eniris la Duan Mondmiliton nur la 17-an de junio, kvin tagojn antaŭ la kapitulaco de Francio. Li volis "venki", aŭ pli ĝuste piedbati, la jam venkitan malamikon por akiri konsiderindajn teritoriajn gajnojn. Nu, se Germanio malsukcesos, malfermu mem duan sudan fronton kontraŭ la Tria Regno! La itala armeo ne tre sukcese agis kaj, malgraŭ la superforta nombra supereco, povis antaŭeniri nur kelkajn kilometrojn koste de grandegaj perdoj. Sed Mussolini ne eniris la militon precipe sukcese. Poste, la italoj batalis kun ekstreme malmulte da sukceso. Batoj en Grekio, malgraŭ nombra supereco, en Etiopio, havante preskaŭ kvinoble pli da fortoj ol la britoj, kaj en Libio, perdinte preskaŭ la tutan teritorion kun naftoputoj kiuj jam komencis disvolviĝi. Sed Rommel, juna generalo kiu aliĝis al la nazia partio eĉ antaŭ ol Hitler ekregis, lanĉis potencan kontraŭatakon kontraŭ la britoj. Krome, li komencis la ofensivon eĉ antaŭ la translokigo de la ĉeftrupoj kun nur dek tankoj kaj kvindek kamionoj alivestitaj kiel tanko. En rapida atako, la plej bona brita generalo, Calico, estis kaptita, kaj preskaŭ ĉio el Libio revenis al la kontrolo de la nazioj. Tamen, la bone fortikigita Tolbuk-fortikaĵo, tiel mezbone kapitulacita de la italoj, ankoraŭ tenas! Rommel havas nur ducent tankojn, ĉiuj T-1 kaj T-2, tio estas malpezaj, kaj aliaj ducent italaj estas maŝinpafiloj kojnoj pezaj 2,7 tunoj. Kompreneble, kun tiaj fortoj estas malfacile batali kun la Matildas: havante frontan kirason de 78 mm kaj 70 mm Cromwell. Dum la fronto provizore stabiliĝas, ambaŭ flankoj amasigas forton...
  La SS-kompanio alteriĝis ĉe la flughaveno kaj la varma afrika aero tuj blovis sur ilin. Se nur estus somero, junio kaj Afriko! La knabinoj tamen provis sin fortigi kaj ne montri, ke ili estas varmaj. Kaj tiam Madeleine ordonis:
  - Ni faru marŝon tra la dezerto! Kaj samtempe ni testos sunkremojn kaj saltos en naĝkostumoj!
  La knabinoj ektimis pro malkontento: oni denove eksperimentis pri ili. Kvankam, kompreneble, porti naĝkostumon en ĉi tiu varmego estas multe pli agrabla ol porti uniformon, kaj eĉ kuglorezistajn veŝtojn, kiujn ili ankaŭ povas devigi vin porti.
  La knabinoj rapide ŝanĝiĝis al dezertkoloraj kostumoj en la banejo kaj komencis apliki protektan kremon, kiu, cetere, devus helpi ilin pli rapide sunbruni. Gerda helpis Charlotte ŝmiri sin, kaj ŝi helpis Gerdan. La ruĝharulo rimarkis:
  - Tiel estas Tunizio, ĉe la rando de la slumoj, nur en la centro troviĝas kvindek ŝtonaj domoj kaj deko da moskeoj. Mi legis fabelojn kaj atendis vidi grandiozajn palacojn kun fontanoj kaj ĝardenoj inter la araboj!
  Gerda respondis ĝemante:
  - Ve, se nia mondo estus kiel fabelo! Ve, nia mondo estas senkompata, maljusta, perfida! La karno ĝemas kaj suferas en agonio!
  Charlotte daŭrigis:
  - Sed la viro estas saĝa, fama pro sia progreso! Kvankam ŝajnas, ke la Sinjoro lin forgesis!
  Restinte surhavante nur naĝkostumojn kaj malpeze lavante en malvarmeta akvo antaŭ ol apliki la kremon, la belaj knabinoj spertis iom da malpeziĝo. Se ne estis tiel varme en la aviadilo mem, tiam en la flughaveno kaj la urbo estis nur infero. Vere, aliaj barakudaj tigrinoj jam sukcesis batali en Grekio, kie estas varme en aprilo, sed tamen ne kiel en Afriko somere.
  Post la duŝo, la knabinoj portis ledajn ŝumojn, sed Madeleine ordonis:
  - Prenu alian kremon en viajn manojn kaj lubriku viajn plandojn plene! Vi faros malvolan marŝon tra la dezerto nudpiede! Se vi palpebrumas, vi komprenas, do komencu.
  La knabinoj sanktoleis siajn graciajn nudajn piedojn, knabinecajn krurojn, sen multe da entuziasmo. Post ĉio, la sablo de Saharo estas preskaŭ varma pato. Vere, ĉi tie ĝi estas ankoraŭ proksime al la marbordo, kaj ofte estas herbejoj superkreskitaj de herboj. Sed kuri kun nudaj plandumoj sur ŝtonoj, gruzo, sablo, kiujn la Afrika Suno varmigis? Ĉi tio estas absolute sovaĝa!
  Tamen, la knabinoj ne estas tiaj fraŭlinoj; la elita trejnadprogramo inkludas malvolajn marŝadojn por knabinoj de la Germana Unio de Virinoj, ofte nudpiede kaj sur malglata tereno. Do la militistoj ne kverelas! Ĝenerale, por Nazia Germanio, la karaktero estis avido al diversaj eksperimentoj. Hitler estis fervora admiranto de la teorio de Nietzsche pri la superhomo, aŭ viro de la estonteco. Li devas esti pli forta, pli rapida, pli inteligenta kaj pli kruela ol la moderna homo. Vera germana soldato devas esti: forta, rapida, sperta - ĉar li estas arjo! Sed arjaj virinoj, kiuj naskas heroojn, devas mem esti herooj, kaj forto estu kulturita! Tial, la plej bone preparitaj knabinoj estas intense trejnitaj, harditaj kaj edukitaj! Do iliaj afablaj, genetike talentaj belulinoj, devas suferi ekstreman malmoliĝon en la afrikaj dezertoj: por pruvi, ke arja kaj arja virino povas elteni ĉiujn provojn, kaj ne la baron nesupereblan - nevenkebla kaj galanta soldato de la Tria. Reich!
  Kaj tiel la kompanio, forlasante la militan urbon, kuras laŭ la mallarĝaj, rokaj fiŝkaptejoj de Tunizio.
  La nudaj kalkanoj de la knabino pikas la nigrajn, akrajn ŝtonetojn de la vojo, kaj ĝi bakas feroce. Sed la lubrikaĵo efektive iomete mildigas la brulvundojn, kaj kiam oni kuras rapide, ĝi ne tiom pikas, kvankam la suno pasis tagmeze kaj la temperaturo estas maksimuma. Tamen la malpuraj arabaj infanoj malgrandiĝas, kun nigraj kalkanoj, sen kremo kaj eĉ ne sulkiĝas. Ŝajne ili ricevis kalojn sur la plandumoj. Arabaj viroj rigardas preskaŭ nudajn knabinojn en naĝkostumoj kaj kun bonevoluintaj muskolaj korpoj; kun la buŝo malfermita, kaj la virinoj moviĝas pli rapide al la flankoj, envolvante sin eĉ pli firme en nigra burko.
  Kaj la knabinoj kuras; tenante maŝinpafilojn sur siaj ŝultroj kaj ĉiu portante tornistron kun provizoj kaj obusoj. Kaj ĉi tio estas entute dudek kilogramoj... Eĉ se ni konsideras, ke la knabinoj estis elektitaj por esti fizike fortaj, kaj trejnas en spartanaj kondiĉoj dum pluraj jaroj, tiam ĉi tio ankoraŭ estas pezo, precipe se la varmego finiĝis. kvindek gradoj en la ombro, kaj necesas venki maratonan distancon.
  Gerda kuras, penante kiel eble plej ĝuste spiri, por ke ŝi havu sufiĉe da forto por pli longe. Kvankam ŝi ne vivis tiel longe, ŝiaj lastaj ok jaroj estis pasigitaj en speciala lernejo por infanoj de la genetika elito. Sed ĉi tio ne signifas, ke ili vivis en komfortaj kondiĉoj. Male, ellitiĝi je la kvina matene, ŝprucigi vin per glacimalvarma duŝo, fari malfacilajn ekzercojn, unuhoran trotadon kaj poste kelkajn horojn da laboro. Poste studu, antaŭ tagmanĝo, pli da trejnado, inkluzive de batalbatalo. Milita trejnado, studado, trejnado, ĝis la deka, post kio estingiĝas. Vere, la manĝaĵo estis bona, sed ili ne donis al ni viandon, legomojn, fruktojn, fiŝojn, sukeraĵojn kaj dolĉaĵojn, nur por la naskiĝtago de la Fuhrer, Kristnasko kaj la 1-a de majo. Preskaŭ ne ekzistas libera tempo, ĉio estas strikte reguligita... Ili estis uzataj por prepari homojn de la estonteco, kiuj laŭsupoze regis la Teron. Himmler mem, la estro de la SS, konservis tian programon sub kontrolo.
  Ĉi tie la knabinoj interrompis siajn memorojn... Nun ili pafas al sovetiaj pozicioj sur la tanko Leopard-100. Kaj kompreneble, nudpiede kaj nur en bikino - tiel batalas sorĉistinoj, kiuj en dudek jaroj tute ne maljuniĝis, kaj ankoraŭ estas junaj kaj freŝaj kiel printempaj lekantoj.
  Ĉi tiu veturilo estas speciala - kun raketlanĉilo kaj longtuba kontraŭtanka pafilo.
  Gerda pafis kaj knaris:
  - Gloro al la Patrujo!
  Charlotte premis la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedoj. Detruis alian sovetian T-54-tankon, ili ankoraŭ ne estas elproduktitaj.
  Tiam ŝi kontrolis:
  Dankon Rommel!
  Kristina, ankaŭ batalanta en Leopardo-100, premis la butonojn per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Gloro al la Patrujo!
  Magda, pafante de maŝinpafiloj, notis:
  - Kaj gloron al ni barakudaj knabinoj!
  Jes, ili estis militistoj de la plej mojosa aerobatiko.
  Gerda denove premis la stirstangilojn per la nudaj piedfingroj, frakasis la sovetian pafilon (malbona sorĉistino, kvankam bela!), kaj blasfemis:
  - Mi mortigos ĉiujn!
  Kaj denove, kvazaŭ estus hieraŭ, rememoroj ekbrilis antaŭ ŝi;
  Jam estis kovrita distanco de kvindek aŭ eĉ iom pli da kilometroj, kolosa ŝarĝo en tia varmego kaj kun ŝarĝo, por tiaj knabinetoj. Gerda kaj Charlotte ne plu sentis siajn korpojn; ili kuris kiel somnambuloj, sentante ion disŝirante iliajn muskolojn kaj obtuzan doloron en la kapo. Sed nun venas la ordono:
  - Faru paŝon! Sufiĉe por la unua fojo!
  La knabinoj malrapidiĝas kaj marŝas rapide. La kalkanoj komencas juki eĉ pli. Gerda flustris al Charlotte:
  - De infero al purgatorio!
  La amiko malkonsentis:
  - De la purgatorio al la ĉielo!
  La roka grundo finiĝis kaj la nudaj, elĉerpitaj piedoj de la knabinoj paŝas sur la mola, smeralda herbo. Gerda ekkriis:
  - Kaj kiel feliĉe estas, post turmentado de dornaj ŝtonoj kaj la brulantaj sabloj de la dezerto, promeni kiel velura natura tapiŝo!
  Ĉi-foje Charlotte volonte konsentis:
  - Kompreneble, ĉi tio estas vere paradizo! Post tia severa truda marŝo! Sed mi pensas, ke ĝi estos eĉ pli malfacila.
  Kiam la knabinoj finfine marŝis sur la alteriĝon, Madeleine haltigis ilin kaj ordonis al ili kuŝi sur la dorso. Ŝi malglate palpis la piedojn de la unuaj dek militistoj kaj diris kun evidenta kontento:
  - Amindaj! Kaj la haŭto ne senŝeliĝas, kaj ne estas veziketoj sur la plandumoj. Kaj eĉ la kalkanoj ne polviĝis, ili restis rozkoloraj, kvazaŭ vi ĵus eliris el la bano! - Alta Madeleine paŭzis, kaj ŝia amiko ĵetis ponardon kun la rapideco de fulmo. La klingo ekbrilis kiel sunradio pafita de lernejano el spegulo, kaj la pinto alpinglis grandan, nigran skorpion. La voĉo de la SS-oficiro iĝis pli malglata, kaj la belaj trajtoj de la vizaĝo de la knabino iĝis pli severaj. - Morgaŭ ni kuros de mateno ĝis vespero. Kial vi faras vizaĝojn - ĉu vi estas arja aŭ ne? Se jes, tiam ni devas pluvivi, tiujn, kiuj falos, ni pafos surloke! Pagu por la unua kaj dua.
  Tiam estis sonĝo, kaj poste vekiĝo, kaj denove vi kuras.
  Gerda vekiĝis, akre eksaltis, kaj la knabinoj rapide viciĝis. Ni lavis, brosis la dentojn kaj denove aplikis protektajn kremojn kun deviga marŝo tra la dezerto. Do ili estis nudpiedaj en nur naĝkostumoj kaj kuregis tra la sabla infero.
  Arabaj infanoj surprizite montris al ili la fingrojn kaj fajfis:
  - Deutsche Akbar!
  Gerda turnis sin kaj sopire rigardis al la retiriĝantaj palmarboj, post kio ŝi flustris al Charlotte:
  - Reen en inferon!
  La ruĝhara diva ridete respondis:
  - Ĉiuj homoj estas pekuloj, kaj la submondo estas la natura stato de pekuloj!
  Gerda palpebrumis responde:
  - Homo ne povas ne peki!
  Charlotte kapjesis per siaj fajraj haroj kaj komencis klarigi dum ŝi kuris:
  - Mi konsentas! Mi eĉ milfoje konsentas! Ĝenerale, peko estas relativa kaj pure homa koncepto. Ekzemple, se ni prenas la moralecon de la antikva mondo, tiam en ĝi, estis bone, ke ĝi profitigis kaj la personon mem kaj lian tribklanon. Ekzemple, adulto estis konsiderata bona afero, ne peko!
  Gerda volonte konsentis:
  - Prave! La Fuhrer mem opinias, ke estas pli bone por virino gravediĝi de militheroo ol de ŝia ne ĉiam kuraĝa edzo. Precipe se la edzo ankaŭ havas signojn de malutila, malpura sango.
  Madeleine kriis al la knabinoj:
  - Savu vian spiron, knabinoj, ĉi-foje ni kuros ĝis elĉerpiĝo!
  Gerda ridetis reen.
  - Vi povas laciĝi, sed vi ne povas esti elĉerpita.
  Dum duonhoro la knabinoj kuris silente, kaj tiam Charlotte flustris:
  -Ĉu vi scias, kian strangan sonĝon havis mia fianĉino?
  Gerda estis surprizita:
  - Jes, ankaŭ mi konfesas! Kaj kio?
  Charlotte, ridetante, respondis:
  - Nenio! Estis sonĝo, ke mi estas militisto en la armeo de la granda barbaro Atila. Kaj ni batalis kun la vakso de Antikva Romo. Kaj ĉio estis tiel bela kaj kruela samtempe...
  Gerda ridis responde.
  - Sciu, ankaŭ mi sonĝis pri tio! Iom surpriza koincido. Mi vidis vin en mia sonĝo!
  Charlotte palpebrumis reen.
  - Kaj mi vi! Vi batalis bone, kvankam la mallarĝokula kaj flavvizaĝa militisto preskaŭ mortigis vin!
  Ĉi-foje Gerda ne estis iomete surprizita, ŝi estis surprizita:
  - Ne povas esti! Ĉu eblas, ke du homoj havu la saman sonĝon samtempe?
  Charlotte respondis:
  - Se homoj kolektive suferas de gripo, tiam la revo povas esti la sama. Tiel iros la aferoj! Mi aŭdis, ke en la Thule-societo estas specialaj mediumoj, kiuj prenas pociojn kaj spiras infuzaĵojn de herboj, kaj poste plonĝas en viziojn! Kaj ili tute sukcesas esti profetoj!
  Gerda, saltante super la pavimŝtonoj, konsentis:
  - Certe! Principe, la donaco de profetado ne postulas supernaturajn potencojn; tute materiaj kaj ankoraŭ nesolvitaj fizikaj leĝoj en naturo povas simple ekzisti. Sed kio estas la celo de ĉi tiu sonĝo?
  Charlotte levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Ne scias! Eble tio signifas, ke la Tria Regno venkos Brition kaj Usonon malantaŭ Leono, aŭ... Vi povas longe diveni ĉi tie!
  Gerda estis dironta ion, kiam subite ŝia orelo kaptis la ankoraŭ aŭdeblan bruon de motoroj. Malgraŭ la distanco, estis evidente, ke la aviadilaj motoroj bruas, kaj ke ili signife alproksimiĝas... Madeleine ordonis:
  - Kio pri etapo numero du de la ekzerco: kamuflado.
  La knabinoj haltis kaj elprenis el siaj dorsosakoj kamuflaj manteloj, pentritajn laŭ la koloro de la dezerto. Tiam ili komencis rapide enfosi, sen ke io nenatura de supre rimarkis. Ĉi tie Gerda dankis la sorton, ke ili havas kaj armilojn kaj minajn klingojn. Alie, knabinoj en la dezerto povus fariĝi facila predo por britaj atakaviadiloj aŭ plonĝbombistoj. Charlotte, skrapante la sablon per sia nuda piedo, diris:
  - Ŝajnas, ke ni devos flari pulvon, reen en Tunizio... La vojoj de la Sinjoro estas misteraj!
  Gerda oponis kun ruza rigardo:
  - La manko de preciza scio ĉiam estas malbona, kun unu escepto, se ni parolas pri la planoj de la Ĉiopova!
  
  ROMMEL KOLERISIS
  Rommel ricevis akutpotencojn kaj pli grandan sendependecon en Francio antaŭ la Aliancitaj alteriĝoj en junio 1944. Tio permesis al li lerte administri kvindek ok germanajn sekciojn, inkluzive de dek tanko kaj kvin SS-sekcioj.
  Kaj la aliancanoj estis brutale venkitaj, perdante pli ol milionon da soldatoj kaj oficiroj sole kiel kaptitoj. Krome, la nazioj kaptis grandan amason da ekipaĵo.
  Sed plej grave, Hitler kaj lia sekvantaro alvenis en Francio por festi sian plej grandan venkon. Ĉi tie ili estis, kvazaŭ "hazarde", kovritaj de Aliancita aeratako. Hitler, Himmler, Bormann kaj Goering mortis. Kaj Goebbels rapidis ĵuri fidelecon al la nova Fuhrer kaj Ĉefkomandanto Rommel.
  La aliancanoj haste jesis deklari paŭzon kun la Tria Regno dum kvin jaroj, frostigante la situacion kaj teritoriojn nuntempe. Kaj ankaŭ forlasante la sudon de Italio kaj Sicilio.
  Sekvis interŝanĝo de militkaptitoj - ĉio por ĉiuj! Kiu signife fortigis la germanajn kaj precipe italajn trupojn.
  Vere, sur la orienta fronto la Ruĝa Armeo faris sukcesan Operacion Bagration, trarompante ĝis la Neman. Sed Rommel, farante neatenditan baton sur la suda flanko, en kontraŭdirektoj de Moldavio kaj Okcidenta Ukrainio, formis grandan kaldronon tie de la sovetaj armeoj.
  Stalino iĝis nervoza kaj komencis sendi soldatojn suden. Kiel rezulto, la germanoj povis eviti kompletan malvenkon kaj restis sur la limoj de Pollando. Kvankam la Ruĝa Armeo povis liberigi preskaŭ tute Belorusion kaj parte Litovion.
  La produktado de tankoj kaj aviadiloj en la Tria Reich konstante pliiĝis, precipe post la ĉesigo de Aliancita bombado.
  Kaj la Pantero estis ankoraŭ pli alta ol la T-34-85 en fronta kiraso kaj kiras-penetra potenco, same kiel pafilrapideco. La Pantero havis pli da rezervoj de konkoj kaj, pli precize, optiko.
  Do la germanaj tankoj estas fortaj kaj ilia nombro pliiĝis. Kaj "Pantero" fariĝis grava problemo, precipe ĉar ĝia nombro draste kreskis. Kaj la Jagdpanther montriĝis eĉ pli timinda; ĝi estis pli simpla fabrikebla, sed pli potence armita kaj pli bone protektita, precipe ĉe la fronto.
  "Jagdpanther" fariĝis granda problemo por la Ruĝa Armeo. Ĝenerale, liberiĝinte en la okcidento, la germanoj haste kolektis fortojn. Rommel metis kaj la francojn kaj la polojn sub armiloj. La pola armeo aperis, kaj la francaj unuoj.
  Kaj la mitralo de germanoj estis la plej bona MP-44 en la mondo, kaj la aviadilo TA-152 fariĝis la plej bona universala armilo. Multe pli perfekta ol la Focke-Wulf.
  Rommel promesis revivigi la Pola-Litovan Komunumon. Kaj tio inspiris la polojn batali por la Germana Armeo. Kaj la francoj batalis uzante sian kolosan potencialon, ĉefe homan. La nazioj ankaŭ povis konservi Rumanion kaj Hungarion sub sia kontrolo kaj fortigi la pozicion de Mussolini en Italio - formante novajn sekciojn.
  La bataloj montris ke kiam uzata lerte, la Tiger-2 estas tre bona tanko. Aparte, ĝi estas tre tenaca kaj trafas de longa distanco.
  La germanoj stabiligis la fronton en la aŭtuno. Kaj vintre la batalado rekomencis kun renovigita vigleco. Ĉi-foje la Ruĝa Armeo atakis en la centro. Memveturaj kanonoj E-10 kaj E-25, kaj la unua sovetia SU-100 estis provitaj en bataloj. La sovetia aŭto ne estis malbona, kaj la germanaj malgrandaj aŭtoj kun malalta silueto estis sufiĉe efikaj kaj montriĝis moveblaj.
  Rommel fortranĉis la sovetiajn soldatojn kiuj trarompis kun flankatako kaj formis paron de grandaj kaldronoj. Ĝenerale, la nova komandanto de la Tria Regno divenis sovetiajn manovrojn kaj sukcesis preni efikajn kontraŭrimedojn.
  Krome, sur la teritorio de Pollando la vojoj estis pli bonaj, kaj germanaj tankoj, eĉ vintre, estis pli efikaj ol en la vastaj vastaĵoj de Sovetunio. Kaj nun la Fritz havis multe da ili.
  La reagaviadiloj de la Krauts ankaŭ havis efikon. ME-262 estas tenacaj veturiloj, kaj HE-162 estas la plej rapidaj kaj plej manoveblaj. Kaj la sovetiaj aviadiloj eĉ ne povis atingi la bombaviadilon Arado. Ankaŭ problemo. Kaj en la sudo, la germanoj repuŝis la sovetian ofensivon, formante poŝojn.
  Rommel logis la Ruĝan Armeon en kaptilojn, kaj uzis grandan nombron da tankoj, kaj la Pantero estis sufiĉe efika kiam uzite ĝuste.
  Stalino muĝis pro kolero, sed finiĝis batita. La germanoj mobilizis siajn fortojn. Kaj anstataŭ liberigi senutilajn misilojn kiel la FAU, ili fidis je jetaviadiloj. Kaj nun la Ruĝa Armeo ĝisfunde suferis kaj sur la ĉielo kaj sur la tero.
  En majo 1945, uzante pli progresintan modifon de la E-25 memvetura pafilo, kun fronta kirasa dikeco de 120 mm kaj flanka kiraso de 82 mm per 88 mm pafilo, la germanoj komencis antaŭeniri en Ukrainio.
  Rommel traktis pli flekseblan okuppolitikon, deklarante Ukrainion sendependa ŝtato sub la aŭspicioj de la Tria Reich kaj instigante Bandera. Marioneta registaro de Belorusio ankaŭ estis kreita. La germanoj nun nomis la slavojn arjoj kaj estis ruzaj.
  Por la Ruĝa Armeo, la situacio estis plimalbonigita per la ĉesigo de provizoj sub Lend-Lease kaj la fiasko de rikolto en Sovetunio. Jes, kaj Stalino enmiksiĝis en la komando kaj kontrolo de trupoj de tempo al tempo, kaj ĉi tio havis negativan karakteron.
  Se Stalin jam bone komprenis strategiajn aferojn, li estis sufiĉe malforta en operaciaj, kaj praktike ne komprenis taktikojn. Sed samtempe, mi ne vere volis aŭskulti la konsilojn de profesiuloj.
  Kaj la germanoj, sub la komando de la genia komandanto Rommel, gajnis unu venkon post alia.
  En la somero, la Fritz kaptis la tutan Dekstran Bordon de Ukrainio kaj Kyiv. Kaj ankaŭ Belorusio estis kaptita de potenca bato. Oni devis fari ion por savi USSR!
  Kaj tiam venis Sailor Moon kun sia nudpieda, bikin-vestita skipo.
  Kaj la knabinoj de la japana animeo renkontis la faŝistojn, kiuj, venkinte la Ruĝan Armeon en Belorusio, jam translokiĝis al Smolensk.
  La knabinoj estis ĉe la plej avangardo de la atako kaj batalis tre malespere.
  Iliaj nudaj piedoj ĵetis grenadojn, kaj fulmoj flugis el iliaj umbilikoj. Kaj la glavoj, plilongiĝantaj, dehakis faŝistajn aviadilojn. Kaj tiam la militistoj Seylon Moon prenis ĝin kaj fajfis. Faligitaj korvoj pluvos sur la naziojn. Kaj kelkaj el la birdoj estis kaptitaj de faŝismaj jetvulturoj. Kaj prenis kaj faligis ilin.
  Seylon Moon nudigis siajn dentojn agreseme:
  - Kiajn kraŭtojn ne donas al vi Smolenskon?
  Alia blua knabino kuĝis:
  - Kaj ni rememorigos vin pri Stalingrado!
  La tria flava knabino grincis:
  - Kaj Sebastopolo!
  Kaj la kvara bojis:
  - Kaj ankaŭ Leningrado!
  Kaj la tuta bataliono de nudpiedaj belulinoj en bikinoj liberigos fulmojn de siaj ventrobutonoj. Kaj kiel li frapos ĝismorte amason da faŝistoj.
  Ŝajnis, ke kun tia potenco, la venko de la Ruĝa Armeo estis neevitebla. Sed...
  Demono aperis al la knabinoj de la japana animeo kaj diris:
  - Kaj la rusoj ne volas disbati la Kurilajn insulojn!
  La inaj militistoj el Japanio kriegis pro seniluziiĝo:
  - Kiel ili ne volas puŝi la insulojn? Ni estas trompitaj!
  Kaj fulmantaj nudpiedaj, rondaj kalkanoj malaperis de la fronto.
  Sed ili jam sukcesis kaŭzi gravan damaĝon al la nazioj, kaj ĉesigis la ofensivon.
  Vintre, la germanoj nur defendis sin. La XE-162 tre sukcese funkciis sur la ĉielo, kaj ili tenis firme. Surtere, la memvetura pafilo E-25 pli-malpli disponigis protekton. Kiel aliaj tankoj. La Tiger-2 estis modernigita, ricevante pli potencan motoron de 1000 ĉevalfortoj, kaj plibonigitan dissendon.
  La sovetiaj T-54-veturiloj ankoraŭ ne estis pretaj, kaj la IS-4 havis multajn mankojn. Kaj ĉi tio negative influis la batalkapablon de la Ruĝa Armeo.
  En la fonto de 1946, la nazioj provis ataki. Sed iliaj soldatoj estis blokitaj en la progresintaj sovetiaj defendoj. La milito komencis aspekti pli kaj pli kiel la Unua Mondmilito, kiam defendo estas pli forta ol atako, kaj la frontlinio estas neaktiva. Somere ankaŭ la germanoj provis antaŭeniri, sed sen sukceso. Kaj jam alvenis aŭtuno kaj vintro, kaj ankaŭ la Ruĝa Armeo enŝtopiĝis en la densa germana defendo. Krome, la Krauts jam adaptiĝis por batali vintre, kaj ilia ekipaĵo ne tiom "flosis" en la malvarmo. Kaj la tanko de la serio "E" -50 pruvis esti sukcesa kaj sufiĉe efika maŝino.
  Vere, la aŭto pezis preskaŭ 65 tunojn, sed ĉi tio estis kompensita per potenca motoro, ankaŭ tre efikaj 88-mm 100EL-kanonoj, kiraspenetraj, precizaj kaj rapidaj pafaj.
  La T-54 ankoraŭ ne eniris produktadon, kaj la germanoj ankoraŭ havis avantaĝon en la kvalito de ekipaĵo. Kaj en la aero ilia avantaĝo kreskis.
  Post kvarcent aviadiloj malflugigitaj, Huffman ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun Golden Oak Leaf Swords kaj Diamanto. Post la 500-a aviadilo, la Ordeno de la Germana Aglo kun diamantoj.
  La kvardek-sepa jaro pasis en reciprokaj pikoj. Rommel agis singarde, kaj Stalin provis kolekti forton. Kaj jen finfine la kvardek ok jaro. La Ruĝa Armeo provis antaŭeniri printempe. Sed ŝi ne povis trarompi la densan germanan defendon en la centro. En la aŭtuno, la germanoj faris nur malgrandan operacion, rektigante la fronton en la nordo.
  1949, la sovetiaj trupoj ĉefe provis ataki. La germanoj sidis en strikta defendo. La Ruĝa Armeo jam havas la T-54 en serio, kiel la IS-7, kaj la MIG-15. La germanoj havas pli progresintan ME-362, kaj HE-262, kaj ME-2010, same kiel TA-283.
  Okazis interŝanĝo de batoj. E-50 fariĝis pli progresinta. Ĝia pezo malpliiĝis al kvindek tunoj, ĝia alteco ankaŭ malpliiĝis, kaj la protekto de la frunto de la turo pliiĝis. La E-75 ankaŭ estis kompaktigita kaj ĝia pezo falis al kontentiga nivelo kaj eniris produktadon.
  La E-100 neniam eniris produktadon, ĉar ĝia peza pezo kreis tro multajn problemojn por la militistaro.
  La germanoj tenis la fronton, kaj nun 1950 de ĉi tiu malbenita milito komenciĝis.
  Rommel ofertis pacon al Stalin. Sed kompreneble, postulante, ke la Tria Regno forlasu tiujn terojn, kiujn la germanoj jam konkeris. Stalino konsentis pri paco nur ene de la limoj de 1941. Sed Rommel ne povis konsenti pri tio. Ĉar montriĝis, ke milionoj da germanoj mortis vane.
  La jaro 1950 pasis en provoj de la Ruĝa Armeo trarompi la fronton. La germanoj sidis en strikta defendo.
  Rommel metis kelkajn esperojn sur la disko. Ili ekis reen en 1945, sed montriĝis malraciaj por bataluzo. Sed en 1951, la unuaj aŭtoj aperis kun rapido de kvar sonoj, kaj danke al la fluo ĉirkaŭ la laminara jeto, ili estis praktike nevundeblaj de malgrandaj armiloj.
  En 1951, la Ruĝa Armeo daŭre avancis kontraŭ la nazioj. Sed ŝiaj provoj estis senefikaj. La frontlinio restis stabila.
  Rommel tamen ricevis informojn pri la uzo de diskaviadiloj. Ili ne povis esti pafitaj, sed ili mem ne pafis, kaj nur povis rami aercelojn. Kiu tamen, konsiderante ilian rapidecon, ne estas malbona en si mem. Sed ĝi ne povis doni aersuperecon super la MIG-15.
  Diskoaviadiloj estis multekostaj kaj malfacile produkteblaj, kaj ekzistis malmultaj el ili.
  1952 pasis en interŝanĝo de batoj, kaj kiam la Ruĝa Armeo provis premi, sed nenio funkciis, la defendo de Fritz estis forta.
  Krome, la germanoj ankaŭ uzis fremdulojn en la milito. Kaj ili ordonis tute lerte.
  Stalin mortis en marto 1953. Kaj tio tuj kaŭzis malkonkordon en la partia gvidado, ĉar ne estis oficiala posteulo.
  Kaj ni devas dividi afiŝojn. Do Molotov iĝis la Prezidanto de la Ŝtata Defenda Komitato, Malenkov la Prezidanto de la Konsilio de Ministroj, Nikita Ĥruŝĉov la Unua Sekretario de la CPSU Centra Komitato, lia konstanta deputito Ĵukov la Ĉefkomandanto, kaj Vasilevsky la Defendministro.
  Beria baldaŭ estis arestita kaj pafita.
  Sed ĉi tiu aresto kaŭzis ian konfuzon en la internaj trupoj. Kaj Rommel donis frapantan baton, fortranĉante la Ruĝan Armeon.
  La germanoj povus esti konkerintaj Smolensk en 1953, kaj la teritorion ĝis Rzhev; la grandurbo mem estis tenita fare de sovetiaj soldatoj. La Fritz ankaŭ sukcesis bloki Leningradon denove, kaj en la sudo kapti Ukrainion kaj Krimeon, blokante Sebastopolon, kaj atingante la Donon mem. Estis laŭ la Don ke sovetiaj soldatoj maldaŭrigis la naziojn.
  Vintre, la germanoj estis tute elĉerpitaj. Prezidanto de la Ŝtata Defenda Komitato Molotov sciigis ke la milito daŭros ĝis la fino.
  En 1954, la armeo de Rommel avancis sur Moskvon, sed ĉiuj provoj de la Fritz trarompi estis repuŝitaj.
  Ili ankaŭ ne sukcesis preni Leningradon per ŝtormo.
  !955 la nazioj denove antaŭeniris. Ili provis preni Stalingradon, sed estis batitaj tie kaj retiriĝis trans la Dono. Ankaŭ la provo preni Moskvon malsukcesis. La atako kontraŭ Leningrado ankaŭ estis malsukcesa. La perdoj de la nazioj estis tre grandaj.
  Kaj en 1956, la Tria Regno denove iris sur la defensivon. Kaj la Ruĝa Armeo jam provis ataki la regimentojn de Rommel. Sed ŝi ankaŭ ne havis sufiĉe da forto. La perdoj ankaŭ estis grandegaj. Kaj en 1956 la frontlinio ne moviĝis.
  En 1957, la germanoj havis novajn Leopard-tankojn, kaj Sovetunio havis la T-55-serion. Tiu veturilo havis pli potencan 107 mm kalibrokanonon. Pli progresinta IS-12 ankaŭ aperis. IS-10 estis modernigita.
  La germana "Leopardo" estis pli progresinta maŝino de la nova generacio, sed ankoraŭ nefinita. ME-562-batalantoj ankaŭ aperis. Kun pli potencaj armiloj ol antaŭaj kaj alta rapideco. Same kiel la lumo HE-462. Ankaŭ tre deca batalanto, kaj malpeza. En Sovetunio, ili ĝis nun trapasis la modernigon de la MIG-15, sen forigi la plej masivan sovetian aviadilon en la historio de aviado de seria produktado. La milito daŭris.
  Jam estas 1958... Terure, kiom longe daŭras la sufero de homoj.
  Rommel, ĝenerale, konsentas pri paco, sed kun la reteno de ĉio gajnita fare de la germanoj. Molotov kaj lia teamo ne konsentas pri tio.
  Trovis falĉilon sur ŝtono. Kaj la perdoj kreskas.
  La Ruĝa Armeo provas antaŭeniri, sed ne povas trarompi la densan defendon. Aŭtuno La germanoj provas preni Leningradon denove, sed iliaj atakoj estas repuŝitaj.
  Nun 1959 rapidas kiel lupo. Jes, la tempo fluas en gutoj en milito, sed ĝi pasas nerimarkita kaj estas nenio por memori. Rommel jam maljuniĝis. Kaj Molotov estas delonge kiel sovetia gvidanto. Sed la milito ankoraŭ daŭras.
  La Ruĝa Armeo daŭre uzas la MIG-15, sed daŭre modernigas ĝin. Pli progresintaj misiloj kaj kontraŭaviadilaj sistemoj ankaŭ aperis. Kaj plej grave, ili povis lanĉi la sateliton en malaltan orbiton de la Tero. Sovetunio jam havis balistikajn misilojn kapablajn trafi Berlinon. Tamen, kiel la germanoj.
  La atombombo ne estis evoluigita ĉar Usono ne kredis je sia realeco kaj ne volis malŝpari monon.
  Sed la Tria Regno kaj Sovetunio ne havis tempon por tiaj multekostaj projektoj.
  Ĉi tio okazis jam en 1959, kaj la mondo ankoraŭ ne havas nukleajn armilojn. Britio estas blokita en koloniaj militoj, malespera konservi sian imperion, kaj en Usono, petrolo kaj gasmonopoloj bremsas la disvolviĝon de nuklea energio.
  Do montriĝis, ke la mondo ankoraŭ estas sen atombombo. Kvankam eble estis ŝia aspekto, kiu povus fini ĉi tiun malbenitan, inferan militon. En kiu jam mortis multaj dekoj da milionoj da homoj.
  En aliaj frontoj, Usono kaj Britio batalis Japanion. En 1946, Usono surterigis trupojn en la Lando de la Leviĝanta Suno, sed la samurajo ĵetis ilin en la maron.
  Japanio daŭre estis bombita kaj bombita. Sed ŝi rifuzis kapitulaci.
  En 1950, Usono denove surterigis trupojn, ĉi-foje pli bone preparitajn kaj uzante multe pli grandan nombron da ŝipoj, aviadiloj kaj aliaj fortoj.
  Japanio rezistis ankoraŭ unu jaron kaj duonon. Tokio estis unu el la lastaj fali, kaj la imperiestro faris hara-kiri. Sed eĉ post tio ne estis paco. La japanoj enscenigis veran gerilan militon kontraŭ la okupantaj usonanoj.
  Ĉio ĉi malfortigis Usonon kaj Brition kaj ili ne enmiksiĝis en la militon inter Sovetunio kaj la Tria Regno. Rommel ankoraŭ havas la rimedojn de la tuta Eŭropo. Kaj konsiderante la okupatajn teritoriojn en Rusio, estas multe pli da homaj rimedoj. Vere, estas furioza gerilmilito kontraŭ la nazioj. Kaj eĉ pli ruza kaj fleksebla politiko en la okupitaj teritorioj ne helpas la Fritz akiri piedtenejon tie kaj subpremi la partizanojn.
  La 1-an de septembro 1959 markis ĝuste dudek jarojn ekde la komenco de la Dua Mondmilito. La Ruĝa Armeo antaŭeniris en la Leningrada direkto. La germanoj denove provis preni Moskvon.
  Kiom longe vi povas batali? Ĉi tio estas simple terura koŝmaro.
  Ĉiukaze, en la tranĉeo sidas bataliono de sovetiaj knabinoj. Kaj forpuŝas alian Wehrmacht-atakon.
  Nataŝa Sokolovskaja pafas de sturmpafilo de AK kaj diras kun ĝeno:
  - Nu, kiom longe daŭros ĉi tiuj akridoj?
  Zoya respondas logike, pafante grenadilon kaj rompante la spuron de germana veturilo:
  - Verŝajne ĝis la lasta soldato!
  Augustina, pafante al la faŝistoj, notis:
  "Koŝmaro tia ne povas daŭri eterne!"
  Kaj la ruĝhara knabino, kun la nuda piedo, ĵetis tre mortigan granaton, disŝirante la faŝistojn en malgrandajn pecetojn. Tiam ŝi rimarkis kun rideto:
  - Ne, ni ja devas mortigi ilin ĉiujn!
  Svetlana, ankaŭ nudpieda kaj kun ĉizita piedo, lanĉis mortigan citronon. Ŝi disŝiris la Krauts kaj notis:
  - Eble ni mortigos vin... Se ni mem malsukcesos!
  Kvar inaj militistoj batalas en bikinoj. Ili aspektas kiel junaj kaj tre belaj knabinoj. Sed ili jam havas multajn jarojn. Ili batalas ekde 1941, kaj ili estas tute lacaj de tiu ĉi milito. Kaj antaŭ tio ili jam batalis en Hispanujo. Ili ankaŭ estis premiitaj tie.
  Kaj nun jam de tiom da jaroj - pli ol dek ok - ili faras malegalecan lukton kontraŭ la faŝismo. Kaj ŝajnas, ke neniam estos fino al ĉi tiu regiono.
  Nataŝa rememoris, kiel ŝi, kiel knabino, portis pakaĵon al bataliono de la cara armeo dum la unua mondmilito.
  Ŝajnas, ke ŝiaj nudaj piedoj jam kutimas al ĉio. Kaj vi marŝas kvindek mejlojn en tago kaj viaj bovidoj doloras, kaj viaj plandoj, kvankam ili estas kalaj, komencas juki kaj inciti.
  Kaj vi ankaŭ malsatas. Nur akvo el la rivereto kaj beroj. Sed somere ankoraŭ nenio. Sed provu marŝi nudpiede en la neĝo dum longa tempo. Kiam viaj fingroj fariĝas ruĝaj kaj bluaj pro la malvarmo. Kaj nur konstanta movo kaj la kutimo moderigi ekde infanaĝo savas de frosto.
  Ankaŭ Nataŝa rememoris la carajn tempojn. Ankaŭ estis io bona pri ili. Aparte, la reĝa rublo estintus stabila valuto kaj prezoj ne altiĝis sub la benita caro Nikolao la 2-a. Almenaŭ, antaŭ la milito kun la germanoj. Kaj ĉi tiu stabileco helpis al la kamparanoj ŝpari monon por unu aŭ alia aĉeto. Eblis ankaŭ aĉeti preskaŭ ĉion kredite. Do ne estas fakto, ke aferoj fariĝis tiel bonaj sub sovetia regado.
  Augustine ĵetis la mortigan donacon de morto per sia nuda piedo. Ŝi disŝiris la amason da germanoj kaj iliaj dungitaj soldatoj kaj diris kun ĝeno:
  - Ĉiuj murdoj kaj murdoj! Sed la animo postulas ion alian!
  Augustina ankaŭ partoprenis en la defendo de Port Arthur. Ĉi tiu estas tia batalema knabino ŝi estas. Kaj la knabino estas eterna. Por konservi junecon, sorĉistinoj ne portas ŝuojn en iu ajn, eĉ la plej severa frosto. Kaj ĉi tio estas ilia universala regulo.
  Kaj kiam vi estas nudpieda, nek kuglo nek maljuneco povas forporti vin. Kaj vi mem draŝas viajn kontraŭulojn kiel garbojn da greno.
  Ŝi rememoris tiun batalon kun la japanoj. Alia knabino, preskaŭ infano, pafas; per siaj maldikaj sed fortaj manoj ŝi direktas la fusilon al la samurajo.
  Kaj la japanoj daŭre grimpas kaj grimpas, plenigante ĉiujn alirojn per kadavroj. Boreyko estas bonega. Li tranĉis samurajon per sabroj per ambaŭ manoj, kiel la legenda Ilja Muromets.
  Tuta monto da kadavroj kreskis ĉirkaŭ li. Tamen, la japanoj vundis lin per bajonetoj kaj ĵetis lin malsupren. Sed Boreyko pluvivis. Post reveno de kaptiteco, li batalis kun la germanoj en la Unumondo-Milito. Kaj tiam la spuroj de la urso perdiĝas. Nun, se li vivas, li jam estas sufiĉe maljuna. Sed Augustine ne bezonas jarojn por vivi. Ŝi ankoraŭ aspektas kiel muskolforta kaj alta knabino. Kaj eĉ post ricevado de vundo, ŝia haŭto resaniĝas sen cikatroj aŭ ajnaj markoj.
  Aŭgusteno rememoris, kiel ŝi pelis japanojn en la stomakon per sia bajoneto. Kaj li kriegis tiel. Kaj ŝi estas ruĝhara kaj juna, sed jam forta kaj sufiĉe alta, kvazaŭ ŝi batus la mentonon de amiko de samurajo per sia nuda kalkano. Li prenis ĝin kaj falis, kaj falis tiel malsukcese, ke la japana bajoneto trapikis lian dorson.
  Augustine tiam pafis al la japanoj sen maltrafi. Sed estis tro da ili. Kaj ili venkis la rusojn.
  Augustine eĉ estis kaptita. Ili komencis pridemandi ŝin. Ili alportis brazilon al ŝiaj nudaj piedoj, post oleado de ŝiaj kalaj piedoj.
  Augustine povis reteni siajn kriojn. Ŝi imagis sin kiel la Domservistinon de Orleano kiu nur ridas kaj ridetas sub torturo. Augustine estis pendigita sur rako kaj batita per vipo. Sed ŝi nur ridis reen.
  En la fino, la samurajo lasis ŝin sola kaj eĉ forigis la ĉenon kiel signo de respekto por ŝia kuraĝo. Kaj Aŭgusteno profitis de tio, kaj mortigis du gardistojn, fuĝis.
  Tiam ŝi batalis en la armeo de Kuropatkin. Mi vere kalkulis venki.
  Sed Kuropatkin ŝajnis intence voli perdi. La samurajo suferis duoble pli multajn mortigitajn ol la cara armeo, sed la rusoj estis finfine venkitaj. Ve, kia milito estis - la rusoj kuraĝe batalis, montrante sin kiel la plej bonaj soldatoj en la mondo, sub la plej malbona komando!
  Augustine denove ĵetis obuson al la nazioj per siaj nudaj piedfingroj kaj muĝis:
  - Bonŝanco estos kun ni!
  Zoya kontrolis:
  - Sciu redoni!
  La knabino kun oraj haroj ankaŭ ĵetis la citronon per sia gracia, nuda piedo, ronronante:
  - Gloro al la Patrujo!
  Zoya ankaŭ vidis multajn aferojn. Kie ajn mi batalis. Ŝi batalis kontraŭ la japanoj kaj en la interna milito. Ŝi renkontis Aŭgustinon tie. Kaj mi lernis multon. Tie, Nataŝa kaj Svetlana ĝenis ilin. Tiel aperis la legendaj kvar. Kaj plejparte danke al ili la Ruĝa Armeo komencis venki.
  Zoja denove ĵetis obuson per sia nuda piedo. Ŝi trafis la Leopardon, kaj li koliziis kun sia kolego.
  La knabino kun oraj haroj pepis:
  - Mia Patrujo estu en granda gloro!
  Kaj ŝi elŝovis la langon ĉe la Krauts. Ĝenerale, Zoja miris pri kiom da problemoj havis Rusio. Ĉio komenciĝis kun la milito kiam Japanio atakis Rusion.
  Post kio Rus' estis en ŝtormo. Zoya ne faris ĝin al Port Arthur, sed batalis en la armeo de Kuropatkin. En la unua grava batalo, la rusoj repuŝis ĉiujn japanajn atakojn kaj kaŭzis gravajn perdojn al ili. Sed tiam la samurajo komencis preteriri la reĝan armeon, kaj Kuropatkin retiriĝis.
  Sed kial ne memori Aleksandro Suvorov, kiu mem atakis siajn malamikojn. Suvorov kredis ke atako estis pli forta ol defendo. Kuropatkin montriĝis neadekvata por komando. Kaj Zoja montris kuraĝon, kaj persone mortigis japanojn per pafilo kaj ponardis per bajoneto.
  Sed ŝi povis mortigi precipe multajn samurajon per maŝinpafilo. Tio estis tiel bonega. Kaj ŝi falĉis ilin kiel falĉilon.
  Zoja denove ĵetis obuson per sia nuda, gracia piedo kaj kantis:
  - Gloro al mia Patrujo! La patrino amas siajn infanojn!
  Svetlana estas la plej aĝa el ili. Natura blondulo kun hararo blanka kiel neĝo. Ŝi ankaŭ partoprenis en la Krimea Milito kaj defendis Sebastopolon. Jen kiom longe ĝi estis!
  Tiam ŝi estis ankoraŭ preskaŭ knabino, nudpieda en ŝirita robo kaj batalis kun superaj malamikaj fortoj. Svetlana estis la unua el la kvar se temas pri iĝi sorĉistino. Kaj ĉi tio multe helpis ŝin en la batalo. La britoj, francoj kaj turkoj provis ataki. Kaj li pafis al ili per primitiva fusilo kaj batis ilin. Kaj poste ponardita per bajonetoj. Kaj ŝi mortigis siajn malamikojn. Kaj per la nudaj piedfingroj ŝi ĵetis memfaritajn bombojn. En tiu milito, la rusoj povis elteni Sebastopolon dum preskaŭ tuta jaro kaj elĉerpis la aliancanojn tiel multe ke ili ĉesigis la militon.
  Sed Rusio tiam cedis la Danuban Delton. Kaj por la unua fojo post longa tempo, ĝi montriĝis esti la perdanta flanko.
  Kaj tiam ili vendis Alaskon. Al Svetlana ŝajnis, ke la fino de la mondo entute venas.
  Sed jaroj pasis. La rusoj venkis la turkojn kaj reprenis la Danuban Delton. Denove batalis Svetlana, belega, nudpieda blondulo. Kaj estas bone esti sorĉistino - nek kugloj, nek maljuneco, nek malsanoj prenas vin. Kaj vi gajnas vin lude. Kaj nur flirtas sur flugiloj.
  Svetlana denove ĵetis obuson per la nuda piedo kaj muĝis:
  - Estos novaj jarcentoj,
  Nia volo fariĝis pli forta...
  Ŝiris la malsaĝulon
  Saluton kamarado Stalin!
  Sed nun Stalino estas for. La plej grava Molotov. Kvankam li ne estas tia diktatoro kiel Stalin. Kaj la Ĉefkomandanto estas Ĵukov. Kaj Rommel ankoraŭ estas tiu komandanto. Sed li ankoraŭ ne kapablas trarompi la Ruĝan Armeon!
  Nataŝa ankaŭ ĵetis mortigan obuson per sia nuda piedo kaj pepis:
  - Ni donos nian animon, nian koron, al nia sankta Patrujo! Ni staros kaj venkos, kaj ni ne bedaŭros niajn vivojn!
  La militistoj batalas. Ne, hodiaŭ la hordoj de Rommel ne trarompos siajn defendojn. Ili batalos senespere kaj venkos. Kaj granda Rus' estos glorata.
  Zoja pepis, ĵetante citronon per siaj nudaj piedfingroj:
  - Brila suno de espero,
  Denove ĝi leviĝas super la lando...
  La venkoj de Rus kiel antaŭe,
  La akcipitroj de Wehrmacht batas!
  Nataŝa sprite notis:
  - Vi estas, kiel ĉiam, bela knabino kun oraj haroj!
  Zoja profunde enspiris. Mi rememoris, kiel mi iris al rekono kontraŭ la japanoj. Kaj prenis la pafilon. Kaj ni draŝu samurajon el ĝi.
  Ili falĉis ilin en sovaĝa frenezo. Mi tiam multe fuŝis. Kaj tamen ŝi estis kaptita.
  Ŝia knabino estis tirita supren sur la rako, kaj ŝiaj kalkanoj estis bruligitaj per varma fero. Sed Zoja kuraĝe tenis kaj ne ĝemis aŭ kriegis. Kaj eĉ la drato sur ŝia dorso, blanka pro la varmego, ne devigis ŝin paroli.
  Post torturo, Zoya estis katenita kaj prenita al Tokio. Sed la militisto povis eskapi. Ŝi diris al la oficiro, ke ŝi supozeble sciis, kie Kuropatkin, retiriĝante, kaŝis la rusan armean trezorejon. Nu, li aĉetis ĝin. Por ne dividi kun iu ajn, li prenis Zojan en mankatenoj kaj ĉenoj en la arbaron. La knabino ne estas tiel simpla. Ŝi kaptis la momenton, kaj frapis la oficiron en la mentonon per sia nuda, ronda kalkano kaj dehakis ĝin. Tiam ŝi prenis la ŝlosilojn kaj malfermis la mankatenojn kaj malaperis.
  Avideco ne kondukas al bono, kaj Zoya daŭre mortigis la japanojn.
  Sed nun la nazioj estas klare elĉerpitaj. La kvar knabinoj-sorĉistinoj faris ilin sufiĉe maloftaj. Tiel multaj tankoj batas. Kaj tiam ŝi komencis terenbati la atakaviadilon.
  La knabinoj kantis unuvoĉe:
  - Rusa aglo super la planedo,
  Flugiloj, disvastiĝi, ekflugi...
  Nu, insida kontraŭulo,
  Li estos venkita, rompita!
  
  HITLER NE ATAKIS EN 1941.
  Rommel ricevis ne unu tankdivizion, sed kvar, kaj du motorizitajn. La germanoj, ne ligitaj per la planoj de Hitler batali kontraŭ Sovetunio, subpremis la britan aerarmean bazon en Malto. Kaj tial ili povis provizi sian grupon senprobleme. Kaj Jugoslavio kaj Grekio estis venkitaj eĉ pli rapide ol en la reala historio. La Fritz ankaŭ kaptis la insulon Kreto, ankaŭ kun malpli da perdoj ol en reala historio, tiel ke ili preparis la operacion pli singarde kaj uzis pli da aviadiloj dum la atako kontraŭ Kreto. Tiel, tute konvinka venko estis gajnita.
  La ofensivo de Rommel estis eĉ pli sukcesa. La germanoj lasis Tolbuk ĉirkaŭita kaj daŭrigis sian atakon kontraŭ Egiptujo, kie la britoj estis nekapablaj kontraŭbatali ilin. Rommel havis kvar fojojn pli da fortoj ol en reala historio kaj aktiva aerhelpo. Britio, kompare kun reala historio, povis aldoni preskaŭ nenion, ĝiaj komunikadoj estis tro etenditaj.
  Kaj la genio de Rommel estas evidenta! Venkinte la britojn en Egiptujo, la germanoj eniris Irakon, kie eksplodis kontraŭbrita ribelo kaj eniris la Proksiman Orienton. La sukcesoj de Rommel en Egiptujo ankaŭ influis Franco'n. La hispana diktatoro permesis al germanaj trupoj atingi Ĝibraltaron. La atako daŭris du tagojn kaj finiĝis kun la falo de la fortikaĵo.
  En la sama tempo, la germanoj transdonis signifajn fortojn al Ekvatora Afriko. Kaj Germanio plifortigis sian submarŝipan ŝiparon. Ameriko ne riskis enkonduki sankciojn kontraŭ Japanio kaj, timante eblan konflikton kun Germanio, faris koncedojn: ĝi reduktis helpon al Britio kaj malfrostigis germanajn havaĵojn.
  Evidentiĝis, ke la usonanoj ĉiakoste provis eviti militon en du frontoj kun Japanio kaj la Tria Regno. La situacio en Britio mem ankaŭ fariĝis pli komplika. La pozicio de la pacpartio, kiu riproĉis Churchill por ne konsenti pri interkonsento kun Germanio en julio 1940, kiam la imperio ne suferus teritoriajn perdojn, fortiĝis. Kaj nun?
  Hitler lanĉis ofensivon en Afriko, moviĝante laŭ Nilo en Sudanon, kaj tra francaj havaĵoj plu en Sudafrikon. En la sama tempo, la Krauts, ricevinte multajn rimedojn, intensigis sian aerofensivon kontraŭ Britio.
  Antaŭ majo de '42: Germanio konkeris preskaŭ ĉiujn afrikajn havaĵojn de Britio kaj eniris Sudafrikon. Kaj Madagaskaro falis en junio 1942.
  Britio mem trovis sin sub la premo de bombado. La germanoj, uzante la grandan laborforton en la loĝataj teritorioj, akre pliigis la produktadon de bombistoj kaj atakaviadiloj. La kulminaĵo de la teknologio estis la Do-217 kaj Yu-188. Ili laŭvorte batis la sangon el Britio. Usono iom post iom reduktis helpon kaj jam flirtis kun la germanoj.
  En aŭgusto 1942, la germanoj alteriĝis en Britio. La batalado daŭris proksimume tri semajnojn kaj finiĝis kun la kapitulaco de la plej granda imperio. Tiel, la unua etapo de la Dua Mondmilito finiĝis. Sed tio ne sufiĉis por la Fuhrer. La germanoj volis disbati Sovetujon.
  Por tiu celo aperis tuta aro da tankoj: "Pantero", "Tigro", "Leono" kaj "Muso". Ili estis produktitaj fare de la tuta Eŭropo kaptita fare de la Fuhrer, kaj preskaŭ ĉio el Afriko, krom la posedo de Italio, Portugalio kaj Hispanio. Kaj grava parto de Azio - inkluzive de Hindio, kiu falis sub la germanoj. Do la Krauts produktis multajn milojn da tankoj.
  Sed ĝis la somero de 1943, Stalino ankaŭ sukcesis formi kaj ekipi dudek novajn tankojn, produktante por tiu celo: dek ses kaj duono mil el la plej novaj KV kaj T-34-tankoj. Krome, Sovetunio ankaŭ preparis potencan aerfloton! En du jaroj, Sovetunio produktis ĉirkaŭ dudek mil tankojn, el kiuj dek kvin mil estis la lastaj, kaj pliigis la grandecon de la tankofloto al kvardek kvin mil, kaj formis cent dudek mekanizitajn sekciojn. La nombro de aviado atingis kvindek mil - inkluzive de la plej novaj aviadiloj.
  Vere, la germanoj havis la Yu-288 kaj ME-309, kiuj estis pli bonaj ol la sovetiaj en batalkvalitoj. Sovetunio ankaŭ havis tankojn: KV-4 kaj KV-5 pezantaj pli ol cent tunoj. Tiel, estis io por renkonti la menaĝerio.
  Sed la nazioj havis grandegan armeon, rekrutante eksterlandajn sekciojn kaj koloniajn trupojn por ĝi. Krome, la Fuhrer mobilizis siajn satelitojn: precipe, krom tiuj, kiuj estis en reala historio, Sovetunio ankaŭ malkaŝe eniris la militon: Hispanio, Portugalio, Turkio, Svedio. Ĉi-lasta lando tiel aĉetis sian suverenecon. Ne plu restas unu lando en Eŭropo, kiu ne estis okupita de la nazioj aŭ kiu ne fariĝis ilia satelito.
  La Krauts ankaŭ okupis Svislandon.
  Kaj la SS kreis multajn eksterlandajn sekciojn. Kaj en la regulaj unuoj, la Germana Armeo rekrutis Khivi de eksterlandanoj. Preskaŭ ĉiuj viroj estis redaktitaj en la germanan armeon mem. Krome, poligamio estis enkondukita laŭleĝe en la Tria Regno - por rapide asimili la okupatajn teritoriojn.
  La grandeco de la Germana Armeo estis pliigita al sescent sekcioj, kaj dudek milionoj da soldatoj kaj oficiroj, duono de kiuj estis eksterlandanoj.
  Sovetunio, post mobilizado, deplojis dek du milionojn da soldatoj kaj oficiroj. Sed la minaco de japana atako restis reala. Kvar milionoj da samurajo ekloĝis en Manĉurio, preta venĝi Khalkhin Gol.
  Krome, ĉirkaŭ du milionoj da soldatoj estis senditaj al la unua ŝtupo per satelitoj. Tiel, la Germana Armeo asignis preskaŭ dek kvin milionojn da soldatoj kaj du milionojn da satelitoj por la milito kun Sovetunio. Sovetrusio kontraŭbatalis ilin en sia eŭropa parto kun ok milionoj. Ne kalkulante la trupojn en la Malproksima Oriento kaj internaj distriktoj.
  Tiel, Hitler havis duoblan superecon en infanterio super Stalino, kun pli granda moviĝeblo de fortoj.
  Sed estis proksimuma egaleco en tankoj. Krome, en la plej novaj, la avantaĝo estas eĉ ĉe Stalin, ĉar "Panteroj", "Tigroj", "Leonoj", "Musoj" eniris en amasproduktadon relative lastatempe. Vere, la germana T-4 estas la plej populara tanko, post modernigo ĝi ne estis malbona kaj eĉ superis la plej popularan novan USSR-tankon, la T-34, en kiras-penetra kanono, sen esti malsupera en fronta kiraso. Kaj la "Pantero" estis tute pli alta ol la KV-1 kaj T-34, sed estis pli malalta ol la KV-3 en tanka batalo kaj, kompreneble, al la pli pezaj sovetiaj tankoj. La germana Lion-tanko havis pafilojn pli bonajn ol la sovetia Keveshki, kun muzelo-rapideco de 1000 metroj je sekundo, kaj la fronta kiraso de la germana tanko estis iom pli maldika ol tiu de la KV-4, sed pli dika ol la KV-3 kaj proksimume egala al la KV-5. "Maus" estis la plej peza kaj plej protektita germana tanko, havis fortan frontalan kaj flankan kirason, sed malbonan veturadon kaj havis du pafilojn, kiel la sovetia KV- 4 kaj KV-5, superante ilin en pezo. Sed "Muso" ne estas tre populara, nur lastatempe eniris produktadon kiel tanko.
  En aviado disvolviĝis la Tria Regno: sepdek mil aviadiloj kontraŭ kvindek mil sovetiaj. Kaj la germanoj havas pli da batalsperto, kaj ili jam havas multe da la plej novaj aviadiloj. La ME-309 estas pli bona ol sovetiaj veturiloj en armilaro kaj rapideco. La Yu-288 estas pli bona ol la PE-8 dumflugaj karakterizaĵoj, kun ĉirkaŭ la sama bomboŝarĝo. Kaj survoje estas la senrivala Yu-488.
  Kaj ambaŭ flankoj ankaŭ havas multe da artilerio. Sed Sovetunio havas sistemojn de lanĉado de raketoj. Alternativo al ili estas germanaj gaslanĉiloj kaj raketplatformoj. Krome, la germanoj sukcesis pri la disvolviĝo de balistikaj misiloj. Sed ĉi tio estas ankoraŭ neperfekta armilo en militaj terminoj.
  Ĝenerale, la germanoj havas avantaĝon en artilerio, sed ne tro multe. Sed ili havas multajn grandkalibrajn pafilojn. Ambaŭ armeoj estas saturitaj per maŝinpafiloj. La nova germana sturmpafilo MP-44 eble estas la plej bona en la mondo, sed nur lastatempe eniris la armeon. Aliaj mitraletoj, iuj pli malbonaj, iuj pli bonaj ol sovetiaj. La Mauser-fusilo pafas pli precize ol la Mosin, sed estas pli malbona en mal-al-mana batalo.
  La nivelo de ekipaĵo de la germanoj kun aŭtoj kaj motorcikloj estas proksimume kvar fojojn pli alta ol la sovetia nivelo. Do ĉi tie ili havas avantaĝon.
  Trupa kvalito? Nu, la Krauts havos pli da batalsperto - ili kaptis duonon de la mondo. Tamen eksterlandaj trupoj estas, kompreneble, pli malbonaj ol germanaj. Kaj ilia granda nombro reduktas la kvaliton de la armeo. Nature, la satelitoj havas pli malbonajn militfortojn. Nur finnoj kaj hungaroj montras decan nivelon. La resto estos pli malalta, inkluzive de italoj, rumanoj kaj turkoj.
  Vere, la japanoj estas sufiĉe bonaj kaj tre persistaj militistoj, malgraŭ iom da malforteco en sia tanka floto.
  La kalkulo de fortoj montras, ke la germanoj kaj ilia pako estas pli fortaj ol Sovetunio. Se ni komparas ĝin kun la realo de 1941, Stalino plifortigis sin, sed preskaŭ ne kreskigis la loĝantaron kaj ne konkeris fremdajn teritoriojn. Hitlero ankaŭ fariĝis pli forta, kaj plej grave, li tute malligis siajn manojn kaj konkeris multajn eksterlandajn teritoriojn. Do la nazioj uzis la du jarojn de prokrasto de la milito pli efike kaj povis gajni pli. Se Stalin havis kvaroble pli da tankoj en la kvardek-unua jaro, kun la kvalita supereco de la plej novaj, kaj similaj indikiloj de la malmodernaj, tiam en la kvardek-tria jaro jam estis egaleco. Kaj proksimume similaj indikiloj en kvalito, en ĉeesto de nepenetreblaj "Musoj". En aviado, Stalin ankaŭ havis kvaroble pli multajn aviadilojn. Vere, la procento de novaj aŭtoj inter la Krauts estis multe pli alta kaj ilia kvalito estis, eble, pli forta. Nun la germanoj ekgvidis en nombro, sed kio pri kvalito? Estas malfacile kalkuli ĉi tie, sed la plej novaj germanaj aŭtoj estas pli fortaj ol la sovetiaj, la ceteraj estas proksimaj en siaj parametroj. Krome, la Krauts havas reagaviadilojn survoje.
  La germanoj havis tridek procentojn pli da infanterio en 1941. Sed ĉi tio estas ĉar Stalino ne anoncis mobilizadon, kaj konsiderante la trupojn de la germanaj satelitoj, estas eĉ unu kaj duono pli. Nun, eĉ konsiderante la mobilizadon de la Ruĝa Armeo, Sovetunio havas duonon da fortoj. La germanoj havis avantaĝon en moviĝeblo la lastan fojon, ili ankoraŭ havas ĝin nun, kaj almenaŭ ĝi ne malpliiĝis.
  En artilerio kaj morteroj, Sovetunio havis proksimume duoblan avantaĝon, kun kvalita komponento kiu estis malfacile kalkulebla. Nun, eble, estas iom pli da pafiloj en la Germana Armeo. Sed denove estas malfacile kalkuli kvalitajn trajtojn.
  Sed ĉiukaze, eĉ ĉi tie la potenc-ekvilibro ŝanĝiĝis favore al la Krauts. Tiel, Hitler povis eltiri pli da profito el la dujara prokrasto.
  Vere, estas malgranda nuanco: la Ruĝa Armeo estas pli bone preta forpuŝi atakon de la Fritz kaj surpriza atako ne funkcios. Kaj multaj defendaj linioj ĉe la limo de Sovetunio jam finiĝis.
  Sed oni devas diri, ke ili estis konstruitaj tro proksime de la landlimo. Kaj ĉi tio estas grava malavantaĝo. Sed la rusa armeo estas mobilizita kaj preta por batalo.
  Ĉi tio donas kelkajn avantaĝojn kompare kun la kvardek-unua jaro. La milito komenciĝis la 22-an de junio 1943 . Kial en ĉi tiu dato? Ĉar estas la tago de la kapitulaco de Francio, kio signifas, ke ĝi estas bonŝanca dato. Ĉiukaze, la Fuhrer kredis je ĝi. La germanoj iris sur la ofensivon ĉie en la tuta areo kaj la batalo komencis boli.
  Sovetiaj trupoj situis sur la kornicoj, sed Stalino ne kuraĝis lanĉi preventan strikon kontraŭ la nazioj. Anstataŭe, sovetiaj soldatoj iĝis blokitaj en batalado. Komence, la Krauts povis penetri la defensivajn formaciojn de la sovetiaj soldatoj. Krome, taktika miskalkulo influis ankaŭ: la Ruĝaj generaloj ne atendis, ke la malamiko tuj kaj per sia tuta forto atakos. Kaj ili kredis, surbaze de la sperto de la unua mondmilito, ke unue estos landlimaj, taktikaj bataletoj.
  Sed la malamiko tuj ĵetis ĉiujn siajn rezervojn kaj fortojn en batalon. Kaj la Fritz sukcesis trarompi la defendojn. En la unuaj tagoj aperis la Lvov kaj Bjalistoka kaldronoj. Tamen la Ruĝa Armeo rezistis obstine kaj heroe. Minsko falis tri tagojn poste ol en 1941. Sed iom post iom la nazioj pli kaj pli progresis. La batalado estis terura. Sed kaj la manko de sperto inter multaj komandantoj kaj nesufiĉa bataltrejnado en defendaj kondiĉoj influis ilin. La malamiko efektive estis eĉ pli forta ol antaŭe, kaj la sovetiaj generaloj ne estis psikologie pretaj por tia milito.
  Provu ŝanĝi vian menson. Precipe sub la totalisma stalinisma sistemo.
  La Fritz antaŭeniris kaj prenis, ĉirkaŭante urbon post urbo. Japanio hezitis aliĝi al la milito aŭ ne aliĝi. Sed la kodo de Bushido postulis ilin bati pli rapide por ne akiri reputacion kiel kadavromanĝantoj.
  Ankaŭ la turkaj trupoj, kiuj kune kun la germanoj tuj kaptis Batumon kaj ĉirkaŭis Erevanon, prezentis grandan danĝeron. Kaj germanaj bombistoj ekbrulis naftoputojn en Bakuo. Kaj manko de brulaĵo aperis en la sovetia armeo.
  Post monato kaj duono da batalado, la nazioj eniris Smolenskon kaj komencis batali por Kyiv. Tiam Hitler ordonis la deplojon de soldatoj en la sudo por fortranĉi la ukrainan grupon. La germanoj fermis la kaldronon en Kyiv, kiel en reala historio. Kaj la 1-an de septembro, venkante heziton, Japanio eniris la batalon.
  Fariĝis eĉ pli malfacile rebati.
  La nazioj lanĉis atakon kontraŭ Moskvo en oktobro. Sed veterkondiĉoj - koto kaj neĝo - malhelpis ilin preni la urbon tuj. Sed la Ruĝa Armeo ne povis lanĉi kontraŭofensivon. Tro multe da energio estis elspezita por antaŭaj bataloj. Leningrado trovis sin en kompleta sieĝo. Kaj estis preskaŭ neeble teni la urbon.
  La nazioj ankaŭ avancis en la sudo: kaptante Kharkov, Voroshilov Grad kaj Kursk. Sebastopolo estis blokita en Krimeo. Preskaŭ katastrofa situacio disvolviĝis. La japanoj, siavice, preskaŭ ĉirkaŭis Vladivostokon kaj blokis la liveron de sovetiaj varoj al usonaj merkatoj.
  Venis vintro, kaj provizora paŭzo en la menaĝerio. La germanoj ne havas kien kuri. Kaj sovetiaj trupoj plurfoje lanĉis kontraŭofensivon en malsamaj lokoj, sed nenie atingis gravan sukceson. En majo 1944, la Krauts denove lanĉis ofensivon kontraŭ kaj Moskvo kaj Kaŭkazo. Ili mobilizis novajn afrikajn sekciojn kaj ne konsideris la perdojn de perloj en malsamaj direktoj.
  Estis tre malfacile konservi poziciojn. Japanio kaj Tajlando premadis de la oriento; ekzistis katastrofa manko de rezervoj por rebati de ĉiuj flankoj.
  Krome, la usonanoj ankaŭ volis partopreni en la milito. Roosevelt jam tiam eksiĝis pro sanaj kialoj, kaj la nova usona prezidanto jam rigardis Siberion.
  Ĉiukaze, la amerikanoj vendis M4 Shermans per pli potencaj pafiloj al la japanoj, kaj permesis al ili plifortigi sian tankfloton. La obstinaj bataloj por Moskvo daŭris dum kvar monatoj. Finfine, fine de septembro, la germanoj kompletigis la ĉirkaŭadon de la sovetia ĉefurbo. Antaŭ tiu tempo, la nazioj ankaŭ atingis la Kaspian Maron, la Volgon, Astraĥanon, kaj estis tiritaj en la batalojn por Stalingrado. La urbo de Stalin mem eltenis nun, sed... Kaŭkazo estis fortranĉita de sovetiaj trupoj per tero. Kaj lia situacio estas proksima al katastrofa.
  
  Post la ĉirkaŭbarado de Moskvo, Stalin movis sian ĉefsidejon al Kuibyshev. Sed la distanco al la frontlinio estas ankoraŭ mallonga. Novaj germanaj aviadiloj TA-400 kaj Yu-488 laŭvorte boras la ĉielon super Rusio. Sovetunio reagis per la Yak-3 kaj LA-7 batalantoj, sed la nazioj jam lanĉis reagaviadilojn en produktadon, kiujn sovetiaj helic-movitaj aviadiloj ne povis trakti. Moskvo, trovinte sin ĉirkaŭita, obstine rezistis.
  Komence, la germanoj ne sturmis la urbon - kalkulante je la rapida kapitulaco de la garnizono. Sed Moskvo, malgraŭ la malsato kaj malvarmo, ne rezignis, kaj ankaŭ Leningrado montris rezistemon. La germanoj bombis tiujn urbojn, senŝeligis ilin, kaj iom post iom streĉis la kolon de la maŝo. En decembro 1944, akumulinte forton, Stalino provis malfermi la kolon kaj trarompi koridoron al Moskvo. La unuaj sovetiaj T-44-tankoj, kiuj ne estis malsuperaj al la Panteroj, partoprenis en la bataloj. Vere, la germanoj jam havis "Panther"-2 en amasproduktado kaj la "Leono"-2 aperis kun pli densa aranĝo kaj estis malpeza.
  La Ruĝa Armeo povis antaŭeniri cent kilometrojn al Moskvo, sed haltis. La germanaj jetoj jam tro multe premadis ŝin. Tiam la germanoj restarigis la frontlinion kaj prenis Stalingradon en januaro. En februaro 1945, post furioza batalado kaj terura malsato, la restaĵoj de la Leningrada garnizono kapitulacis. Moskvo trovis sin en senespera situacio. Fine de marto, la germanoj lanĉis atakon kontraŭ Kuibyshev.
  En aprilo falis la tria ĉefurbo de Sovetunio, kaj Stalino mem estis devigita translokiĝi al Sverdlovsk. En majo, post obstina batalo, la ĉefurbo de Rusio, Moskvo, estis prenita. La nazioj festis sian venkon. Sed ankoraŭ estis frue. Stalin deklaris:
  - Rusoj ne rezignu!
  Kaj li anoncis, ke li batalos ĝis la kompleta venko super la faŝismo. En junio la germanoj prenis Kazan, kaj en julio Orenburg. La nazia ofensivo daŭris. La Ruĝa Armeo ne tute perdis sian batalan spiriton, sed la nombro de tiuj, kiuj kapitulacis, konstante kreskis. Pli kaj pli da novaj generaloj ŝanĝiĝis. En septembro 1945 ankaŭ Sverdlovsk falis. Stalino evakuis al Novosibirsko. Kaj de tie mi provis organizi reziston.
  Malgraŭ ĉiuj malfacilaĵoj, en 1946 la IS-4-tanko, la lasta sovetia veturilo, eniris amasproduktadon. Vintre, la germanoj ne kuraĝis iri al Siberio, kaj la Ruĝa Armeo parte restarigis sian batalefikecon.
  Krom la IS-4 aperis la unuaj, eĉ se ne tre sukcesaj, T-54-veturiloj. Sed jetaviado postrestis. Kaj la germanoj jam havis disko-aviadilojn en sia arsenalo. Kiuj ne nur havis altajn flugajn trajtojn, sed ankaŭ estis preskaŭ nevundeblaj aparatoj por manpafiloj.
  Krome, sovetiaj tankoj nun estis kontraŭbatalitaj de germanaj veturiloj de la "E" serio. Tiuj novgeneraciaj tankoj havis elstarajn karakterizaĵojn. La plej populara estis la germana E-50 kun gasturbina motoro de mil kvincent ĉevalfortoj. La plej nova veturilo havis 105 mm kanonon kun barellongo de 100 EL kaj pafrapideco de dek pafoj je minuto. La pezo de la tanko estis 65 tunoj, kaj la frontala kiraso estis 250 mm. La germana pafilo estis pli bona ol la IS-4 en kiraspenetra potenco kaj pafrapideco, sed estis malsupera en kuglograndeco. La fronta kiraso estas proksimume la sama, sed la germana tanko havas pli altan nivelon de racia platinklino.
  La bataloj ankaŭ montris ke la germanoj havis pli bonan veturadon, kaj ke la ŝtalo de la Krauts estis pli forta.
  Sed la IS-4 ankaŭ estis la pinto de sovetia tankokonstruaĵo. Malmultaj T-54-tankoj rezultis esti produktitaj, kaj ili ne havis signifan efikon al la kurso de la bataloj.
  En la somero, la nazioj, post obstina batalado, kaptis Novorossiysk kaj unuiĝis kun la japanoj. Stalino kaj lia akompanantaro malaperis en la arbarojn. Sed Beria, ne volante elmontri sin, venenis la Ĉefkomandanton kaj anoncis kapitulacon. Tio okazis ĝuste la 7-an de novembro 1946. Tiel finiĝis la Granda Patriota Milito kaj komenciĝis mallonga paŭzo en la Dua Mondmilito.
  Beria ricevis de Hitler la statuson de guberniestro en detranĉita aŭtonomio. Kaj la Tria Regno kaj Japanio dividis la orientan hemisferon inter si, prenante Aŭstralion samtempe. Usono ankaŭ kaptis kelkajn terojn en Siberio.
  Sed la situacio restis ege streĉa. Ameriko restis la plej forta potenco ekonomie, kvankam la Tria Reich estis antaŭ ĝi. Sed en Usono en 1947, atombombo estis provita en aŭgusto. Nukleaj armiloj aperis iom poste, pro la fakto, ke Ameriko ne eniris la militon dum longa tempo, kaj financado por la atomprojekto estis klare nesufiĉa. Monaton pli frue okazis atomtesto en la Tria Reich. Hitler, konvinkita pri la detrua potenco havis ĉi tiu armilo, decidis: ni devas disbati la nuklean Usonon antaŭ ol estos tro malfrue!
  Alie, ajna milito entute fariĝos neebla. Kaj en septembro 1947, Germanio, kune kun Japanio, lanĉis atakon kontraŭ Ameriko.
  Unue, la ofensivo iris al Chukotka, poste al Alasko. Kaj la bataloj komenciĝis. La germanoj uzis la plej malfruan piramidan tankon, kun du ŝipanoj kaj pezanta sesdek ok tunojn. Tia maŝino estas preskaŭ nevundebla, kiam oni pafas en la frunto - tricent milimetrojn da kiraso ĉe granda racia deklivo, kaj en la flanko kaj postaĵo - ducent kvindek milimetroj, ankaŭ kun piramida deklivo. Tia aŭto montriĝis nepenetrebla de usonaj pafiloj el ĉiuj anguloj. Estas klare, ke la 90-milimetraj armiloj de la Pershing kaj eĉ la plej nova Paton estas senpovaj kontraŭ tia kiraso. Sed Usono ankoraŭ ne havis pli bonajn kalibrojn.
  Do la germanoj ricevis veturilon nevundeblan al kontraŭtankaj armiloj. Kiun povis penetri nur kanonoj de tre grandaj kalibroj, kaj poste kun alta probablo de reboĉo.
  Kaj la precizeco de grandgrandaj pafiloj estas malalta. Kio kompreneble estas granda minuso. Do la germanoj metis en produktadon tre danĝeran maŝinon, moknomitan la Imperia Tigro.
  La amerikanoj ankaŭ estis malsuperaj al la Krauts en aviado, ĉar iliaj reagaviadiloj havis malbonan manovreblon kaj ĵus aperis en malgrandaj serioj. Kie ili povas rezisti la germanajn flotegojn? Kaj ŝraŭbpafiloj tute ne estas konkurantoj de la Tria Regno!
  Usono havas grandan floton, sed ankaŭ Germanio kaj Japanio havas imponajn, precipe subakvajn. Kaj plej grave, germanaj submarŝipoj estas kelkaj ordoj de grandeco pli bonaj ol usonaj. Kaj laŭ armilaro kaj veturado-efikeco.
  Sed la plej danĝeraj estas diskotekoj. Veturiloj kapablaj je ramado kaj aviadiloj kaj mararmeo. Veraj militdioj ja. Kaj estas ege malfacile rezisti ilin. Pli precize neebla.
  Tamen, la batalado daŭris. Antaŭeniri tra Alasko signifas etendi komunikadojn ĝis la limo. Kaj malfaciligu provizi trupojn. Tamen, ene de tri monatoj Alasko estis okupita. Tiam la ofensivo komenciĝis en Kanado. 1948 pasis en interŝanĝo de batoj. La germanoj avancis al la usona limo, sed renkontis obstinan reziston. La amerikanoj montris sin esti sufiĉe bonaj militistoj, kaj eĉ kun granda nombro da Paton-tankoj.
  Krome, fine de 1948, nova peza usona tanko, la Lincoln, aperis kun pli potenca 120-mm kalibro pafilo kaj komenca kuglo rapideco de 1050 metroj je sekundo. Tia pafilo povus penetri germanan tankon proksime, se la ŝelo trafis laŭ bona angulo kaj ne reboĉus. La germanoj tamen havis tankon "Reĝa Leono" pezon de cent tunoj kaj kun dikeco de kiraso de kvarcent milimetroj kaj pafiloj de 128 milimetroj 100 EL aŭ 210 milimetroj, blovante ĉiujn de la surfaco de la tero.
  Ĉi tiu maŝino estis evoluo de la E-100. Diskaj aviadiloj iĝis pli kaj pli aktivaj. Ilia rapideco atingis dek sonrapidecojn, kio jam egalas al tri kilometroj kaj duona sekundo. Ne ĉiu ŝipanaro povas elteni tian ŝarĝon.
  La germanoj kaptis aerdominecon. La usonanoj nenion povis kontraŭstari al ili. Vere, nova Vaŝingtona tanko estis liberigita en Usono komence de 1949. La veturilo pezis ducent tunojn kaj estis armita per 155 mm kontraŭtanka pafilo. Sed la grandega pezo kaj malbona veturada rendimento faras ĝin malmulte utila en la praktiko.
  La atombombo estis pli danĝera. Sed la nazioj praktike tuj kaptis Islandon, kaj Usono ne povis atingi germanan teritorion. Krome, la germanaj ĉasaviadiloj ME-362 kaj ME-1010 kaj TA-283 kaj Gotha estis superaj al la amerikaj modeloj je ordo de grandeco en ĉiuj rilatoj.
  Kaj diskotekoj ĝenerale estas tute alia nivelo de armiloj. Kaj, kompreneble, estis nenio komparinda kontraŭ la germanoj kun kvalito. Antaŭ mez 1949, la germanoj kaj japanoj kaptis pli ol duonon de Usono kaj la tutan Kanadon. La usonanoj tamen plurfoje ĵetis atombombojn, sed ricevis venĝan baton de Germanio. Post kio ambaŭ flankoj sekrete eniris interkonsenton: ne interŝanĝi nukleajn strikojn.
  Sed Usono ankoraŭ trovis sin ĉe la rando de katastrofo. Filadelfio falis en julio 1949. La germanoj alproksimiĝis al Vaŝingtono kaj Novjorko. Sub ĉi tiuj kondiĉoj, la komuna prudento regis. Kaj la 6-an de aŭgusto 1949, Ameriko kapitulacis. Tiel, la Dua Mondmilito finfine finiĝis.
  La hegemonio de la Tria Regno, same kiel la satelitaj landoj de Japanio kaj Germanio, estis establita en la mondo.
  La imperio montriĝis diversforma, ekzistis multaj lokaj marionetaj registaroj. Ĝi estas kvazaŭ federacio. Sed la paco montriĝis fragila. Hitler havis nemezureblajn apetitojn. Kaj la 20-an de aprilo 1953, Nazia Germanio donis disbatan baton al Japanio, amase uzante nukleajn armilojn.
  Ĉi tio jam odoris kiel kaoso. Sed Hitlero perfidis sian ĉefan aliancanon. Kaj kiel rabisto li batis min en la dorson. Li volis absolutan potencon super la mondo. Kaj liaj manoj jukis. Tiel komenciĝis nova milito. Germanio tamen estis multe pli forta, sed ankaŭ la japana imperio estis tre vasta. Do la batalado daŭris ankoraŭ kvar monatojn. Kaj ĉi tio tamen ne estas tiom.
  Japanio estis venkita. Ĉiuj aliaj landoj en la mondo estis devigitaj aliĝi al ununura valuta areo kaj konsenti pri la Hitler-integriĝprojekto. Tio estas, oferante suverenecon kaj valuton, sed konservante ian memregadon.
  Tiel kreiĝis ununura monda imperio. Kiam ĝi estis, la slogano estis prezentita - unu planedo, unu ŝtato. Vere, Hitler ankoraŭ ricevis punon. Lia aviadilo kraŝis la 9-an de majo 1956, kaj en la aĝo de sesdek sep, la regado de la Fuhrer estis interrompita. Ĝi montriĝis glora kaj sanga. En la tuta historio de la homaro neniam ekzistis tia fiulo.
  La nura tirano, kiu sukcesis certigi la kreadon de la Imperio de la Tria Regno je tutmonda skalo.
  La Fuhrer eĉ sukcesis establi novan religion, kie la svastiko dominis anstataŭ la kruco, produkti plurcent posteulojn per artefarita fekundigo kaj leĝigi poligamion.
  Germanio sukcesis disetendiĝi kaj plifortiĝi. Sed, kompreneble, ŝi suferis gravan damaĝon. La posteulo de la Fuhrer unue devas esti Hermann Goering. Sed drogmanio subfosis la sanon de Nazi Two kaj li estis forigita.
  Alia ebla figuro estis Himmler. La potenco de la kapo de la SS estis ege granda. Sed ĝuste tio timigis Hitleron, do la oficiala posteulo estis la relative malmulte konata Wolf Stefan, kiu anstataŭis Bormann, kiu malhonoris.
  Sed estis la manko de famo de Wolf Stefan, kiu kondukis al la fakto, ke ĉi tiu kandidato ŝajnis malforta. Kaj okazis puĉo kiel rezulto de kiu Himmler ekkaptis la potencon.
  La kapo de la SS formale restis reganto, kaj potenco estis donota al unu el la filoj de Hitler. Sed ĉar la posteulo ne estis decidita, Himmler povis vere uzurpi potencon.
  Kaj ondo de teruro, deĉenigita de la estro de la sekreta polico, balais tra la mondo. La vero estas, ke ne ĉio estas tiel simpla. Reen en 1950, la unua viro flugis en la kosmon. Kaj en 1960, homoj trovis sin sur la luno. Krome, ekspansio en spacon daŭre disetendiĝis. En 1971, astronaŭtoj alvenis sur Marso. Tiel komenciĝis nova spaca epoko, kun la homaro sub strikta kontrolo.
  
  NINJA KONTRAU USONO KAJ RUSIO
  . ĈAPITRO #1
  Post la malvenko de la usona bazo en Aŭstralio, la Ŝinoboj iĝis pli aktivaj. Ameriko alfrontas fenomenajn batalantojn, kiuj havas nenion por kontraŭi. Kaj pezaj bombistoj kaj aviadilŝipoj estas senpovaj kontraŭ armeo de nevideblaj superviroj. Ĉi tio estas granda problemo, kiun la ŝtatoj kaj Britio alfrontas. Fire Tiger, kune kun malglataj batalantoj, atakis la usonan bazon en Peru Harbour. Kune kun li, la nevenkebla ina batalanto Azumi ankaŭ partoprenis en la atako. Ĉarma, ruĝhara japana knabino. Azumi estas tre bela, kun larĝaj ŝultroj, altaj mamoj, fortaj koksoj. Ŝiaj piedoj estas nudaj la tutan tempon, kaj en la varmo kaj en la malvarmo, sed tre belaj, ĉizitaj kaj graciaj. La piedfingroj estas longaj kaj prensaj.
  Azumi amas uzi ŝiajn nudajn piedojn por ĵeti diskon. Timiga virino, fajra tigrino - kaj pasia en la lito. Ninja-knabinoj estas tradicie nudpiedaj, trejnitaj de infanaĝo kaj ne malpli danĝeraj ol viroj.
  La usonanoj tuj sentis tion. Imitante delfenojn, la Ŝinobo pentras subakve. Ili uzis specialajn eksplodaĵojn, kiuj estis miloble pli potencaj ol TNT, por minigi aviadilŝipojn kaj batalŝipojn. Flosante sub la ventro mem de la ŝipo, komencis aperi malgranda pilko grandeco de juglando kun magneto.
  Ŝinoboj naĝas preskaŭ silente. Ili ne povas esti detektitaj subakve. Eluzeblaj ombroj. Tiam ili plantas eksplodaĵojn de grandega potenco, sed kompaktajn.
  Kaj tiam venas la atako sur la bazo. La gardostarantoj estas forigitaj en sekundo. Flugas nevideblaj, akre akrigitaj diskoj. Kaj ili tranĉis gorĝojn kaj kolojn. Usonaj soldatoj mortas sen eĉ havi tempon por krii. Tiam denove la flugo de la nevidebla. Knabinoj ĵetas ludojn per nudaj fingroj. Iliaj kruroj estas nekutime lertaj.
  La bazo estas sub atako de ĉiuj flankoj. Aviadiloj eksplodas kaj grandegaj, bolantaj flamoj erupcias. Kaj la tuta retejo estas tuj kovrita de ĝi. Centoj da aŭtoj komencas disiĝi samtempe. Estis kvazaŭ giganta artfajraĵo estigis. Kaj samtempe funkciis la ŝaltado en la karburilaj motoroj.
  Kaj ĉio siblas, bruas, eksplodas subite... Fajraj gejseroj flugas alte en la ĉielon. Aŭdeblas la bruado de diabla tondro... Ĉio tuj, iel tuj miksiĝas. Kaj la tero ŝajnas forlasi orbiton, kaj nova suno aperas. Sed ne paca, sed armea, kaj infera. Homoj brulas, aŭtoj brulas, kaj eksplodas. Kaj la Ŝinoboknabinoj ĵetas eksplodemajn pizojn malproksimen per siaj nudaj piedfingroj de siaj graciaj piedoj. Sed ĉi tio estas vere demona influo. Kaj oni povas aŭdi eksplodojn, estas pandemonio. Pluraj aviadiloj ankoraŭ povis liberiĝi de la betona startleno, sed ili kraŝis sur la surfacon kaj komencis ŝiri. Plena de morto, doloro kaj detruo.
  Miloj da amerikaj kaj britaj soldatoj mortis en la plej unuaj minutoj de la batalo. Kaj la batalo mem similis ne batalon, sed totalan ekstermon. Kaj morto kaj cindro pluvis kaj pluvis sur usonajn poziciojn...
  Krozŝipoj kaj batalŝipoj ankaŭ estis disŝiritaj, kaj aviadilŝipoj estis dividitaj en duono. Tuta, absolute senkompata morto ankaŭ ludis trans la maro. Ŝi forbruligis ĉiujn, kiuj venis en ŝian varman brakumon kaj mueligis ilin en pulvoron.
  Varmegaj, ruĝaj langoj lekis la aviadilojn, fandis metalon, absolute ĉio brulis. Eĉ ŝtono...
  La Ŝinoboj kreis veran fajran ventegon, aŭ pli ĝuste ne ventegon, sed uraganon! Aŭ eĉ tornado. Kiu postlasas nur bruligitajn skeletojn kaj cindron.
  Azumi estas tre bela virino, sed mortiga. Ŝi ĵetas pinglojn per siaj nudaj fingroj kaj trafas la kontraŭulojn de Japanio. Kiu povas rezisti la Ŝinobon?
  Kaj kiam krozŝipoj kaj batalŝipoj eksplodas, ŝtalo kaj titanio frakasiĝas. La fajrotigro estas feliĉa. Ĉio iras laŭ lia plano. Jen vico da usonaj soldatoj falas.
  Azumi apogas ŝian partneron. Kaj semas morton.
  Samtempe la juna virino rimarkas:
  - La rusoj forte batis la germanojn ĉe Stalingrado. Se ni ne helpos, niaj aliancanoj perdos!
  La belulino ĵetis tri pinglojn per sia nuda piedo, ili trapikis la kolojn de naŭ soldatoj de la usona armeo penantaj eskapi el la infero. Sur la surfaco de la oceano, senespere provante eviti esti tiritaj en la kirlakvon, usonaj maristoj svarmis.
  La Ŝinoboj finis ilin tranĉante per du glavoj samtempe kaj ĵetante diskojn. Japanaj virinoj estis tre aktivaj: sveltaj kaj fortaj. Kaj ili uzis siajn nudajn piedojn por pafi.
  Yamato respondis memfide:
  - Ni batos ankaŭ Rusujon! Khalkhin Gol estos venĝita!
  Kaj la super Ŝinobo trakuris sian manon tra la aero, kaj cunamondo pasis. Ĝi leviĝis kiel ventego de uragano kaj englutis la maristojn flirtantajn sur la surfaco per sia avida buŝo.
  B-29-bombaviadilo rondiris super la Ŝinoboj. Azumi prenis ĝin kaj tiris la arkoŝnuron de la miniatura arbalesto per siaj nudaj piedoj. Liberigis danĝeran eksplodaĵon. La aŭto estis laŭvorte disŝirita... La fragmentoj disiĝis kiel benzinujoj kun eksplodaĵoj. Kaj ili pafis plurajn batalantojn. Azumi ridis, frotis sian nudan, gracian piedon trans la herbon kaj kukis:
  - Mi estas bonega knabino kaj bonega!
  La fajrotigro prenis ĝin kaj siblis:
  - Vere bonega! Ankaŭ ĉi tiujn rusojn ni premos, same kiel la usonanoj!
  Azumi ridis kaj montris ŝiajn dentegdentojn...
  La Ŝinobo finis la lastajn aviadilojn kaj moviĝis de la insulo. Ni devas detrui ankaŭ la ceterajn bazojn. Usonanoj longe memoros ĉi tiun tagon. Ili bedaŭros, ke ili trudis naftoblokadon kontraŭ la Lando de la Leviĝanta Suno, kiu devigis la japanojn batali. Kaj subite montriĝis, ke kvankam Japanio estas dekoble malsupera al Ameriko en ekonomio, ĝi havas tiom mirindajn specialajn fortojn, ke estas nenio por kontraŭstari!
  La Ŝinobo atakis alian transportforton. Ili enflugis per virabeloj de la aero kaj faligis malgrandajn sed mortigajn bombojn. Hoteloj el infero, kiuj flugis en la kamentubojn kaj fajrokestojn de ŝipoj.
  Kaj ili eksplodigis ĉiujn vazojn en vico. Detruo daŭris kun uraganrapideco. Kaj la sinkigo de aviadilŝipo-grupo kovrita de krozŝipoj kaj batalŝipoj. Kaj ili estis kovritaj de inferaj pizoj de morto. Kiu trapikis la kirason kaj ŝiris la metalon.
  Fajroj furiozis super la maro, kaj ĉio fumis. Akra fumo leviĝis en la aeron kaj kirliĝis kiel nigraj ringoj de kobroj, eligante venenajn dentojn pretajn ronĝi tra la atmosfero.
  Kaj ĉio ĉi dancis, arkiĝis, mordis en la aeron... La Ŝinobo liberigis eksplodaĵojn, kaj lasante la plej altnivelan kaj modernan aviadilŝipon nedifektita, ili atakis ĝian ŝipanaron. Ĉi tie oni uzis katanajn glavojn, kaj Ŝinoboknabinoj ĵetis pinglojn per siaj nudaj fingroj. Kaj ili faris tion tiel majstre, ke unu kudrilo mortigis tri aŭ kvar homojn samtempe.
  La knabinoj, atakante, kantis:
  - Ni ne estas kompatindaj insektoj, super Ŝinoboj - ni hakas plakojn! Evidenta talento - iru por ĝi!
  Kaj ili vere moviĝis kiel la kresto de ondo. Azumi tranĉis la admiralon per ŝia glavo, tranĉante ŝin en dek du pecojn per tri svingoj. Sango abunde ŝprucis, inundante la ferdekon. Azumi pepis:
  - Vi estos en ĉerko! Mi tranĉos vin!
  Kaj ŝi mortigis alian admiralon. Kaj samtempe ŝi nudigis la dentojn. Ŝinoboj ne timis interpafadon. Kugloj flugis de ili. Ili ne konis malfortecon, lacecon kaj kompaton. Ili estis kiel birdoj sur flugiloj, aŭ eĉ jetmotoroj.
  Azumi ŝprucis ŝiajn nudajn piedojn, lasante graciajn piedsignojn sur la ferdeko. Ŝi estas mirinda militisto. Sed ankaŭ la aliaj knabinoj estas bonegaj.
  La aviadilŝipo estas kaptita kaj, estinte turnita, estas prenita al japanaj havenoj. Vi ankaŭ bezonas feron tie.
  Estas ege malfacile rezisti armeon de samurajo kaj Ŝinoboj. Ili estas superhomoj. Kaj ilia atako estas nerezistebla.
  Kaj denove sukcesoj kaj kaptoj sekvas. Ŝinoboj kondutas kiel evitemaj marrabistoj. Estas paniko en Ameriko. Ne estas maniero rezisti la nevideblan.
  Ĉi tiuj estas tiaj specialaj fortoj, ke kaj aviado kaj artilerio eĉ ne rimarkas la alproksimiĝon de kuraĝaj militistoj. Kiuj pendas kiel nigraj nuboj, kaj svingas glavojn, ĵetas diskojn, kiuj flugas kilometrojn kaj trapikas ajnan metalon.
  La Ŝinobo ne estas kiel en la Mezepoko. Li havas la plej modernan teknologion ĉe siaj fingroj. Kaj li pereigas ĉiujn, kiuj malhelpas lian vojon.
  Kaj estas trankvilo sur la sovetia-germana fronto. La germanoj preparas ofensivon sur la Kursk Bulge. Ne la plej saĝa ideo ataki antaŭfortikigitajn poziciojn, kun la malamiko plimultita. Sed Germanio havas malmulte da elekto.
  La germanoj estis venkitaj en Afriko, kaj ili estas devigitaj serĉi venkojn sur aliaj frontoj.
  La sukcesoj de la japanoj, aliflanke, reduktis la intensecon de aviadilaj atakoj kontraŭ la arme-industriaj instalaĵoj de la Tria Reich. Ĉi tio kaŭzis pliiĝon en la produktado de armiloj kompare kun reala historio. Antaŭ la tempo de la Batalo de Kursk, la Fritz havis pli da Panteroj kaj Tigroj, same kiel aviadilojn. Kiu kreas certan problemon.
  Sed la Ruĝa Armeo ankoraŭ estas pli forta. Hirohito demandas tre akcepteblan demandon:
  - Ĉu ni helpu la aliancanon de Germanujo?
  La plej granda parto de la japana militistaro parolis en favoro de malfermado de dua fronto. Vere, kun la partopreno de ninjas. Ameriko perdis ĉiujn siajn aviadilŝipojn kaj grandajn surfacajn ŝipojn. Iĝis maleble fari ofensivajn operaciojn en la Pacifiko. Kaj la manoj de Japanio estas malligitaj. Krome, la Ŝinoboj mem kaperis kvar aviadilŝipojn sen difekto. Kaj ili detruis multajn aviadilojn. Pluraj grandaj ŝipoj ankaŭ estis kaptitaj. Ĝenerale, la firmao montriĝis sukcesa.
  Aŭ pli ĝuste, serio de kompanioj. Kiuj estis markitaj per brilaj sukcesoj. Ameriko forlasis la militon. Pli precize, ŝi proponis paŭzon, laŭ ajnaj kondiĉoj.
  Japanio postulis: ĉesigi la bombadon de la Tria Regno, kaj helpon de Sovetunio. Usono ankaŭ devis influi Brition por fini la malamikecojn tiamaniere. La britoj nur duono konsentis. La aliancanoj konsentis pri paŭzo kun la Tria Regno kaj interŝanĝo de kaptitoj.
  Hitler denove prokrastis la ofensivon sur la Kurska Ardena Ardeno. Li decidis unue kolekti pli da fortoj kaj tankoj de la okcidenta fronto. Kaj fortigu viajn trupojn.
  Sed tiam, la 15-an de julio, Stalino ordonis atakon kontraŭ Orjol kaj Belgorodo.
  Dume, la Ŝinoboj ankaŭ ŝtelis amerikan transporton kun novaj Sherman-tankoj. Kaj Azumi, kune kun la knabinoj, povis fari multe pli aŭdacan operacion. Ŝi ŝtelis tricent kvindek el la plej bonaj britaj Churchill-tankoj, kun plifortikigita kiraso, de anglaj fabrikoj kaj transportis ilin al Germanio. La angloj mortis sub la glavoj de knabinoj. Krome, la belulinoj tre precize ĵetis akrajn pinglojn per siaj nudaj fingroj, mortigante la batalantojn. Kaj kion diri? La britoj estis ŝokitaj.
  La knabinoj el Japanio ankaŭ ŝtelis du veturilojn kun benzino. Kio estas la plej bona donaco por la Tria Reich?
  Tial, de la komenco mem la Ruĝa Armeo alfrontis obstinan reziston.
  En defendaj bataloj, "Ferdinand" montris sin esti tre bonega tankdestrojero. Kaj kiel la "Tigro" kaj "Pantero". Kvankam la lasta veturilo ofte rompiĝis, en defendaj bataloj tio ne estis tiel signifa.
  Azumi, dume, alvenis ĉe la fronto. Kaj ŝi persone batalis kontraŭ la rusoj en la plej danĝera orjola direkto. Ĉi tie la sovetiaj tridek kvar iris en batalon.
  La japana virino, kune kun sia kunulo, elprenis pecojn da eksplodaĵoj, kiuj estis etaj, kiel hordeaj grajnoj. Kaj ili komencis uzi siajn knabinetajn, lertajn fingrojn por ĵeti ĉi tiujn grajnojn al la tankoj. Sovetiaj veturiloj eksplodis kaj renversiĝis kun surda muĝado.
  Azumi kriis:
  - Banzai!
  Ŝia nudpieda kunulo grumblis:
  - Ni transformos la planedon en paradizon!
  Kaj ŝi ĵetis etan granaton... Sovetiaj veturiloj eksplodis. Aŭdiĝis popo kaj fajreroj ekflugis, kiam du tridek kvar koliziis en la aero. Kaj tiam la batalkompleto eksplodas. Kaj la aŭtoj diseriĝos kiel nigraj perloj.
  Azumi denove prenis kelkajn etajn semojn per siaj ĉizitaj, nudaj fingroj kaj pepis:
  - Mi alportas morton!
  Ŝia nudkrura amiko blasfemis, ankaŭ ĵetante mortigajn donacojn:
  - Resume - banzai!
  Ambaŭ belulinoj ekridis. Kaj denove, kun nudaj piedoj, ni ĵetu ĉi tiujn grajnojn kun akumulaj eksplodaĵoj. Kaj tute detruante ĉion. Jen deko da pli granda HF ruliĝis. Kaj deŝiritaj raŭpoj, rompitaj ruliloj turniĝis de supre. Kaj ruliĝas sin, rompante. Pafante la sovetiajn soldatojn irantajn sur la atakon.
  Kaj ambaŭ Ŝinoboknabinoj ridas. Ĉi tie estas uzataj akraj malgrandaj pingloj, kiujn nudpiedaj knabinoj ĵetas per la piedoj. Kaj la atako de la sovetiaj trupoj elĉerpiĝas. Rusaj trupoj, suferinte rimarkindan damaĝon, haltas kaj frostiĝas.
  Kaj la nudkruraj banditoj ridas... Ili ridas kiel panteroj!
  . ĈAPITRO N-ro 2
  Azumi, fajra kaj muskola ninja knabino, kune kun sia dekstra mano Agouti, blonda militisto, forpuŝis la rusan atakon en la plej danĝera areo. Du Ŝinobobeluloj bruligis centojn da sovetiaj tankoj uzante siajn nudajn, graciajn krurojn. Kaj nun ili parolis kun junuloj de la Hitlera Jugent. Ili admiris la heroaĵojn de japanaj virinoj. Ĝi estas vere bonega!
  Blonda junulo kun elstaraj muskoloj rimarkis:
  - Mi neniam vidis ion tian! Por ke la du knabinoj povu krei tian viandan muelilon!
  Azumi arkiĝis. Ambaŭ japanaj knabinoj estis en la sama bikino, tre muskolaj kaj kurbaj. Kaj kiajn delogajn krurojn ili havas - buloj de muskoloj ruliĝas sub la bronza haŭto. Ĉi tio estas vere la perfekteco mem de la ina formo kaj forto.
  Azumi, ridetante kiel pantero, diris:
  Ni estas Ŝinoboj kaj tio diras ĉion!
  Alia junulo, brunhara, singarde demandis:
  - Kial vi estas tiel blonda?
  Agouti ridis kaj respondis:
  - Kaj mia patro estis germano! Konsentu, ĝi konvenas al mi!
  La junuloj larĝe ridetis. Azumi eĉ pli malkovris ŝiajn dentojn. La rusoj provis ataki la Terminator-knabinojn de la aero. La minacaj IL-2-oj rapidis antaŭen.
  La knabinoj prenis la graciajn, ĉizitajn krurojn de la ventumilo per siaj nudaj fingroj. Kaj ili komencis ĵeti specialajn, etajn kudrilojn. Kaj la silto laŭvorte disfalis en la aero. Kaj ili estis disŝiritaj en pecetojn. Aŭ ili ekflamis, fariĝante superkreskitaj de fajraj plumoj.
  Azumi svingis sian nudan, ĉizitan kruron, tenante ventumilon per siaj fingroj, terenbatis kaskadon da sovetiaj atakaviadiloj kaj ridis:
  - Regu Japanion, la maroj estos viaj!
  Agouti ankaŭ skuiĝis, tenante ventumilon tiel luksan kiel la vosto de pavo per siaj nudaj fingroj. Etaj pingloj falis de tie. Kaj estis kvazaŭ miloj da kontraŭaviadilaj kanonoj tuj pafis kontraŭ sovetiaj veturiloj. La siltoj lumiĝis kiel fajrovojeto en la ĉielo.
  Azumi, ĉi tiu ruĝhara japana belulo, tuŝis la ventumilan klingon per sia nuda kalkano kaj siblis:
  - Mi estas kobro!
  Dek sovetiaj aviadiloj tuj ekflugis. Iliaj vostoj kaj nazoj estis deŝiritaj. Motoroj eksplodis kaj radoj fendetiĝis. Kaj ĉio brulis, kvazaŭ mil kandeloj estus tuj ekbruligitaj.
  La helhara belulino Agouti siblos, kaj dum vi svingos vian nudan piedon, eligante etajn sagojn kiel ventumilo, kaj pepas:
  - Mi vidas la sunon... Kaj mildan venton!
  Mortigaj Ŝinoboknabinoj. Kaj ĉarma. Ili havas tiajn delikatajn vizaĝojn, kiel florojn... Sed iliaj mentonoj estas kuraĝaj. La bikino estas tiel malkaŝa, nur mallarĝa strio sur la brusto, iomete kovranta la cicojn. Kaj maldikaj kalsonoj, kiuj ne kaŝas la ĉarmojn. Kiel delogaj japanaj virinoj estas, kaj kian akran muskoldifinon ili havas. Estas malofte trovi tian knabinon. Gazetaro kun kaheloj.
  Malgraŭ ilia freŝa aspekto, la knabinoj ne estas tiel junaj kiel ili aspektas. Ĉi tiuj estas la plej bonaj Ŝinoboj kun enorma sperto. Kaj ili trapasis tiajn provojn. Iliaj nudaj piedoj kuris trans la varman lafon de erupcia vulkano. Kaj ili lasis graciajn spurojn de ĉarmaj membroj.
  Militistoj estas la perfekteco mem de neniigo. En la sama tempo, ili servas nigran, malbonan celon, mortigante Ruĝarmesoldatojn.
  Knabinoj ĵetas pinglojn uzante ventumilojn. Jakoj, batalantoj de relative simpla dezajno, ankaŭ eksplodas. Kaj la fama PE-2. Ĉi-lasta maŝino estas sufiĉe malfacile funkciigebla kaj ne ĉiuj pilotoj kapablas regi ĝin.
  Kaj la knabinoj, tenante ventumilojn per siaj tre belaj kaj graciaj kruroj, ventolas sovetiajn aviadilojn.
  Azumi frapante siajn lipojn kaj svingante sian nudan, ĉizitan kruron, agreseme diras:
  - Mi estas la vera rozo de detruo!
  Agouti lanĉis etajn, trempitajn pinglojn de pocio el ventumilo tenata de tiaj belaj kaj ĉizitaj kruroj. Brilante pro beleco kaj malbenita delogo. Kaj li diras, malkonstruante sovetiajn aviadilojn kiel moskitojn kaptitajn sub flamĵetilo:
  - Japana Ŝinobo - surgenue sovaĝuloj!
  Kaj la knabinoj, kiuj estas jam multejaraj, sed havas nevelkan freŝecon, kantis:
  - Mi forbalaos la malamikojn de la Patrujo de sur la tero!
  Kaj nun la lastaj sovetiaj aviadiloj brulas sur la ĉielo... La atako estas forpuŝita!
  Nun la knabinoj sidas kun la knaboj kaj konversacias. Azumi etendas ŝiajn nudajn, muskolfortajn gambojn al ili kaj ofertas:
  - Nun donu al mi masaĝon!
  Agouti subtenis similan ideon. La blonda terminatoro etendis siajn graciajn, ĉizitajn membrojn kaj pepis:
  - Varmigu ĝin! Manoj kaj pli da energio!
  La junuloj komencis knedi la muskolfortan kaj fortan korpon de la knabino. Kaj ĉi tio, kompreneble, estas agrabla por la belulinoj.
  Sed ĉiuj bonaj aferoj finiĝas. Denove la sovetia artilerio malfermas fajron. Kaj novaj tankaj rezervoj atakas. Ili ĵetas fortojn en batalon, do ĉi tiu sekcio de la fronto estas ŝlosilo por trarompi la defendon.
  Sed Ŝinoboknabinoj ĉiam atentas. Kaj denove ili ĵetas eksplodaĵojn per siaj nudaj piedoj. Kaj ili kantas...
  Azumi ĵetis peceton de superpotenca destrojero kaj kantis:
  - Kaj ili iras al la maron...
  Agouti ĵetis eksplodaĵojn kun pagendaĵo, kaj potencan neniigilon. Ĝi forbalais du dekduojn da sovetiaj tankoj kaj pepis:
  - La knabinoj impetas...
  Azumi, daŭre ĵetis per siaj nudaj fingroj tion, kion alportas aŭdaco, daŭre kantis:
  - Mara elemento!
  Agouti sendis bulojn grandecon de hordeaj grajnoj, kaj svingante la nudajn piedojn, pepis:
  - Elementoj el infero!
  Pantero kaŝis sin malantaŭ la knabinoj. La aŭto atendis sian celon. Ĝia barelo estis longa kaj rabema.
  Agouti tuŝis la eksplodaĵojn per sia nuda kalkano kaj palpebrumis al la knaboj en la tanko. Ŝi krevigis plurajn sovetiajn aŭtojn, kukante:
  - Kaj ĉi tio estas bonega!
  Azumi elĵetis kelkajn hordeajn grajnojn per siaj nudaj plandumoj. Ŝi eksplodigis sovetiajn tankojn kaj siblis:
  - Kaj ĝi estas hiper!
  La knabinoj daŭre ĵetis mortigajn kaj detruajn donacojn al la malamiko. Militistoj montris la plej altan klason de neniigo. Elis reaperis sur la ĉielo. Tiu ĉi plej masiva aviadilo de la Dua Mondmilito serĉis solvi armeajn problemojn.
  Sed Azumi denove prenis la ventumilon en ŝiaj nudaj fingroj. Ŝi mansvingis... Kaj la sovetiaj aŭtoj komencis disŝiri en granda distanco. Kaj ne nur ŝiri, sed ankaŭ ruliĝi, kolizii unu kun la alia.
  La nudpieda Azumi pepis:
  - Ni balaos ĉion en la sablon!
  Agouti ankaŭ ekiris... Ŝi svingis siajn nudajn krurojn tiel energie, ke sunradioj ekiris de ŝiaj nudaj kalkanoj...
  Kaj la rusaj pilotoj ricevis ĝin, nur por nuksoj.
  La blonda terminanto kantis:
  - Ninja - aerakrobatiko! Al la ĉerko de la sovetia ŝipanaro!
  La militistoj estis nekutime gajaj kaj fortaj.
  Azumi klakis ŝiajn fingrojn. Kaj ŝi havis spegulon en la manplato. Belulino ĵetis lin sur la piedojn. Nudaj fingroj firme tenis la tenilon.
  Kaj kiel Azumi liberigos brilantan kunikleton. Kiel ekbruligi ŝtalan alojon, kaj duraluminion kun ligno.
  Kaj sovetiaj aviadiloj brulas... Dekoj da ili estas bruligitaj samtempe. Iliaj flugiloj kaj vostoj estas deŝiritaj. Kaj iuj estas tordita kaj tordita en virŝafkornon.
  Kaj la ruĝhara diablo tenas tian malgrandan sed tre timigan spegulon en siaj nudaj piedfingroj. Kaj ne estas eskapo de ĝi. Kaj ĝi povas laŭvorte forbruligi ŝtalon kaj titanion. Kaj disfalu kaj renversu ĉion, dispremu ĝin en kukon.
  Azumi ĝoje nudas siajn dentojn kaj ellasas sunradiojn per siaj nudaj piedoj kaj diras:
  - La plej alta nivelo de la animo!
  Agouti, kiu daŭre uzas ŝian tradician adoranton kun ŝiaj nudaj, delogaj gamboj. Sed ankaŭ tre efike bruligante sovetiajn aviadilojn, li kukas:
  - Venu, Stalino, dancu!
  Kaj la knabinoj, tre kontentaj pri sia ŝerco, ridas... La sovetia aviado suferas grandegajn perdojn, sed senespere provas trarompi. Tamen ĉi tio ne funkcias kontraŭ tigrinaj knabinoj. Ili estas tro brilantaj, kaj la plej malvarmetaj el malvarmetaj belaĵoj. Ĉiuj sovetiaj aŭtoj estas malflugigitaj. Unu estas spegulo, la alia estas ventumilo.
  Plie, la spegulo tenata de la nudaj, ĉizitaj, sunbrunigitaj kruroj de Azumi estas eĉ pli efika.
  Sovetiaj pilotoj mortas. Multaj el ili estas tre junaj. Estas junuloj, kiuj ĵus komencis disvolvi lipharojn, kaj estas knabinoj. Vere, estas malmultaj el ĉi-lastaj. Kaj ili plejparte flugas U-2. Ĉi tiu veturilo estas speciale efika por bataloperacioj nokte.
  Sovetiaj aŭtoj brulas kiel tineoj en torĉo. Kaj Azumi, skuante sian nudan kruron, muĝas:
  - Mi estas Ŝinobo kaj ne ekzistas pli bela profesio!
  Ĉi tiu ruĝhara sorĉistino havas multajn sekretojn. Ŝiaj haroj estas tre varmaj, kiel fajro. Bela knabino kaj danĝera delogistino. Ŝi ankaŭ partoprenis en la Rusa-Japana Milito. Japanio ne havis ŝancon kontraŭ cara Rusio. La rusoj estas pli multaj kaj havis la sperton de multaj jarcentoj da milito.
  Kaj Japanio lastatempe preterpasis siajn limojn. Nu, kiel ŝi povus venki?
  Sed... La ninja faktoro ŝanĝis ĉion... Pluraj nudkruraj knabinoj deĉenigis magion sur la rusaj trupoj batalantaj apud Mukend. Kaj la supera cara armeo, jam gajnanta terenon super la japanoj, estis trafita de bombardo de kudriloj.
  Rusaj soldatoj falis, trapikitaj, en centoj kaj miloj. Tiam Azumi uzis la magian spegulon. Ĝia varmeco igis pafiltuboj krevi kaj rusaj soldatoj bruli vivaj. Ĝi estis sovaĝa, furioza fajro. Kiun nenio povis manipuli aŭ rezisti. Batalkompletoj detonaciis. La baterioj estis detruitaj, ĉio forbrulis preskaŭ tuj....
  Ninjas fariĝis vera plago por la rusa armeo. Ili venkis uzante kapablojn kiuj odoris je magio.
  Tiam Azumi metis Kuropatkin en sovaĝan timon ke li eĉ komencis balbuti. Sed ŝi ne mortigis lin. Kaj ĉi tio estis iagrade ruza movo. Ankaŭ la ninja knabinoj mem kaptis la trezorejon de la rusa armeo - plurajn sakojn da oro. Ĉi tio kompreneble estas agrabla surprizo.
  Krom magiaj speguloj kaj ventumiloj, ankaŭ la nudkruraj belulinoj laboris per glavoj. Ili persone mortigis multajn rusajn soldatojn. Kaj ili montris la potencon de la Ŝinobo.
  Agouti tiam famiĝis surmare. Ŝi ankaŭ propre mortigis la posteulon de admiralo Makarov, fortranĉante lian kapon per glavo. Kaj eĉ ĵetante ĝin per siaj nudaj piedfingroj.
  Makarov mem estis krevigita fare de ŝia partnero kaj edzo, la Fajro-Tigro. Jes, Ŝinoboj havas magion kaj ne povas maljuniĝi. Kiel aliaj mortuloj verŝajne envias ilin.
  La forto de Ŝinoboj estas mirinda. Kaj se ili ne konkeris la reston de la mondo, tio estas nur ĉar ili malofte enmiksiĝas en la vivojn de nuraj mortontoj. Sed ili ne povis ne interveni en la milito kun Rusio. La rusa urso estis tro grandega kaj forta. Japanio estis kondamnita perdi de la komenco. Cetere, la rusoj estas tre lertaj en militaj aferoj.
  Sed la superhoma forto de la Ŝinobo draste ŝanĝis la potenc-ekvilibron.
  Nudkruraj militistaj knabinoj kaptis ŝipojn de la rusoj. Iliaj ŝipoj estis mallevitaj. Ili ankaŭ kaŭzis malvenkojn surtere. Kaj prenu brilan venkon en Tsushima! Kaj ĉi tie ĝi ne povus esti farita sen Azumi.
  Ŝi propre kaj ŝiaj partneroj mallevis tri el la plej novaj rusaj batalŝipoj. Montris aerakrobatikon.
  Ninjas havas tian potencon! Krome, knabinoj iras al misioj pli ofte ol viroj. Kiu povas kompari kun ina forto kaj diablaj kapabloj delogi?
  Nun la militistoj bruligis multajn sovetiajn aviadilojn. Ili disfendis la tankojn kaj alfrontis la infanterion. Sovetiaj soldatoj kuras por ataki. Kaj sur ili de la spegulo.
  Azumi karnovore lekas ŝiajn lipojn. Ŝi estas belega hundino. Kaj uzante siajn nudajn piedfingrojn li elsendas kunikletojn de neniigo.
  Samtempe, la japana virino ĉirpetis:
  - Ni forbruligos ĉiujn! Satano estas nia mastro!
  Post kio ĝi elsendas novan mortigan brilegon kiu misformas la surfacon kaj igas rusajn soldatojn cindro.
  Agouti ankaŭ pafas ofensive, sendante eksplodaĵojn kiel adoranto. Sed samtempe, la militisto ĵetas specialajn pilkojn per sia nuda kalkano.
  Ili flugas kaj pafas dekojn da soldatoj, rompante siajn brustojn kaj rompante siajn spinojn.
  La blonda terminanto ekkrias:
  - Batu la batalŝipon per ŝtoneto! Ĉi tio estas tre mojosa!
  La atako de la rusaj trupoj sufokiĝas... Ĉio pli kaj pli ŝutiĝas per kadavroj kaj rompitaj sovetiaj ekipaĵoj.
  . ĈAPITRO #3
  La ofensivo kontraŭ Orel en la plej danĝera sektoro estis suspendita. Sed la sovetiaj trupoj trarompis la fronton de ĉirkaŭvojo. Aferoj estis pli bonaj por la germanoj en la direkto Belgorod-Ĥarkov. Tie ili havis pli da fortoj, kaj precipe tankojn. Mainstein lerte manovris. Li uzis la lastajn "Tigrojn", "Panterojn", "Ferdinandojn", kiuj estas sufiĉe efikaj en defendaj bataloj. Kaj eble ili estas pli bonaj ol sovetiaj aŭtoj. La Tigro, precipe, ne povis penetri la tridek kvar pafilojn fronte, kaj ĝia flanko povus esti prenita de distanco de ne pli ol tricent metroj.
  La "Pantero" ankaŭ ne penetris fronte, sed prenis la tridek kvar el du kilometroj. Vere, estante pli malforta en surŝipa kiraso. "Ferdinand" povis ĝenerale penetri sovetiajn veturilojn je distanco de ĝis kvar kilometroj. Kaj la frontala kiraso estas 200 mm.
  En la sudo, la nazioj eltenis. Sed ĉe la Oryol-ejo ili komencis cedi.
  La ninja knabinoj rapidis por kapti la faŝistojn. Ili estis tre leporhundoj kaj ĉi tiuj belulinoj estis malvarmetaj. Kaj kiam iliaj nudaj piedoj komencis svingi ventumilon kaj pafi sunradiojn per spegulo. Kaj la progresantaj sovetiaj tankoj falis sub la nadloj kaj radioj. Aŭtoj ĵetis supren kaj renversiĝis. La metalo fandiĝis. Kaj belaj knabinoj: ruĝharulo kaj blondulo montris la nazon kaj rikanis.
  Militistoj agis tre energie. Ili svingis kaj nudigis la dentojn. Kaj ĉiaj malgrandaj pingloj flugas. kiuj detruas la malamikon.
  Tridek kvar turniĝas, ruliloj derompas ilin kaj ruliĝas memstare. Kelkaj tankoj estas tranĉitaj. Kaj fandita metalo fluas el ili.
  Azumi svingas nudan piedon per ventumilo, ĵetas ĝin supren. Ĉi-foje, estas Agouti kiu ricevas sunradiojn. Kaj ili disŝiras rusajn tankojn.
  Ambaŭ inaj Ŝinobomilitistoj aspektas tiel fiaj kaj mortigaj. Kaj samtempe preskaŭ nuda. Ili martelas rusajn tankojn. Tiam Ilja aperis. Kaj tiam iliaj kalkanoj ekas, lanĉante kukojn kun eksplodaĵoj, kiuj skuas spacon kaj disŝiras sovetiajn aviadilojn. Ili deŝiras siajn nazojn kaj kurbigas siajn flugilojn.
  La faŝistoj muĝas, svingante la brakojn:
  - Rusa Ŝvejno!
  La Ŝinoboknabinoj ridas responde. Sendante nudajn, sunbrunigitajn piedojn, donacojn de morto.
  Belaj militistoj, la hararo de Azumi estas tiel ruĝa ke ĝi aspektas kiel nazia standardo flirtanta en la vento. Kaj la militistoj draŝas la sovetiajn soldatojn. Kaj tiel ili uzis novan armilon. Ili komencis blovi vezikojn uzante siajn nudajn, graciajn krurojn.
  Kaj eliris travideblaj, brilantaj buloj. Ili eĉ povus bruligi titanion.
  Kaj ili falis sur sovetiajn aŭtojn, eksplodante kaj detruante ilin.
  Azumi, tiu ĉi ruĝhara diablo, moknomis la fajran tigrinon, ĵetante vezikojn per siaj nudaj fingroj, kantis:
  - Sed honeste...
  Agouti, uzante spegulon, kiu turnis ŝiajn nudajn krurojn, pepante kiel pasero, diris:
  - Mi venkas ĉiujn!
  Azumi, liberigante dekduon da vezikoj kiuj brilis per perlamo el ŝiaj nudaj, ĉizitaj fingroj, diris:
  - Kaj ni venkos Stalinon!
  Agouti sendis sunradiojn uzante ŝiajn nudajn piedfingrojn, bruligante kelkajn dekduojn da sovetiaj aviadiloj, eldonante:
  - Kaj ĉi tio estas ĝusta, kompreneble!
  Azumi ridis. Ŝi eksaltis, turnante plurajn kapriolaĵojn en la aero kaj blovante vezikojn per siaj nudaj piedoj. Samtempe, kantante, per sia bruanta kaj samtempe sonora voĉo:
  "Sed la imperiestro donos al ni ordonon..."
  Agouti krias ĉe la supro de siaj pulmoj, pafante brilajn pilkojn de siaj nudaj piedoj, blindigante la sovetiajn soldatojn:
  - Banzai en la okulo!
  Azumi ofensive konfirmis, skuas per dentegoj, kaj malflugigante sovetiajn atakaviadilojn kaj frontajn bombaviadilojn:
  - Ni ludu histrikon!
  La militistoj daŭre faris ŝercojn kaj elĵetis donacojn de morto. Ili estas tiel brilantaj, ke estas neeble diri en fabelo, eĉ ne priskribi ilin per plumo! Kaj la korpoj de ninja knabinoj estas tiel muskolaj, ilia haŭto estas bronza kaj brila, kvazaŭ oleita.
  Agouti prenos ĝin kaj siblos, ĵetos plurajn sunradiojn, kaj muĝos:
  - Mi finos vin per ŝupoluro...
  Azumi vigle fajfis, ŝmiris, svingis siajn nudajn krurojn, kaj sendante vezikojn. Kaj ŝi kungluis sovetiajn aŭtojn en pilkojn kiuj brulis. Kaj flamoj altiĝis, ŝajne pretaj por leki la stelojn tra la stratosfero.
  Agouti, siavice, elsendis sunradiojn kaj kantis, brilante per siaj nudaj kalkanoj:
  - Ŝvebis super la malfeliĉa planedo...
  Azumi daŭrigis kun granda entuziasmo, uzante nudajn, ĉizitajn gambojn, kaj vezikojn:
  - Mallumo plena de stelmonstroj!
  Agouti, kies nudaj kalkanoj sendis spegulajn reflektojn, pepis, faligante sovetiajn aviadilojn kaj flosantajn tankojn per lumradioj:
  - La okupanto malamas sian hakilon...
  Azumi, kun granda entuziasmo, lanĉis vezikojn en la aeron, eligante varmon kaj brulantan napalmon. Kaj ĉi tiuj vezikoj faligis sovetiajn tankojn, infanterion kaj aviadilojn, ŝi eldonis:
  - Akrigu kaj haku la kapon!
  Agouti, kun la entuziasmo de vera Ŝinobo, eldonante mortradiojn kaj neniigajn skrapumilojn per siaj nudaj piedoj, ekbalegis:
  - Li tamen estas viro, ne peono...
  Azumi, briligante ŝiajn nudajn, rondajn, rozkolorajn kalkanojn kaj vezikigante ilin, pepis:
  - Kaj vi ne povas marŝi sub la jugo eterne...
  Agouti kantis kun granda entuziasmo, dum ŝiaj sunradioj, reflektitaj de ŝiaj nudaj plandumoj, bruligitaj tankoj, aviadiloj kaj infanteriistoj. Mi faras kebabojn el rusaj soldatoj.
  Kaj la knabino energie kantis:
  - Transformas malbonajn malamikojn en fajrobrikojn...
  Azumi, elsendante sunbrilon per siaj nudaj, tre graciaj plandumoj, kaj vezikoj eligantaj ĉiujn kolorojn de la ĉielarko, pepis en la voĉo de ina najtingalo:
  - Li fariĝos la nova reganto de la mondoj!
  Post kio ambaŭ belulinoj turniĝis en la aero kaj kantis:
  Kion diri, kion diri
  Tiel fariĝas Ŝinoboj...
  Tiu amo mortigi la malfortulojn,
  Mortigite, nur fajfi!
  Azumi siblis kun granda plezuro, plurkoloraj, frilaj, kaj tre mortigaj vezikoj flugantaj de ŝiaj nudaj, rondaj kalkanoj. Kiu malflugigis aviadilojn kaj disrompis ĉion kun granda intenseco. Kiel estaĵo de la submondo.
  Kaj kia beleco kaj graco estis la kruroj de ĉi tiuj princinoj de la infero! Io tute neimagebla. Ĉi tiuj estas la knabinoj, pri kiuj ili parolas - ili turnas siajn malamikojn al infero. Kaj se iu ne kliniĝos antaŭ ili, ili restos sen kapo. Post ĉio, ĉi tiu paro distingiĝis dum la Rusa-Japana Milito. En ĉiuj kvar bataloj kun Kuropatkin, la japanoj venkis ekskluzive kun la helpo de Ŝinoboj.
  Kaj ĉi tiuj knabinoj montris sin helpe de mortiga magio. Kaj ili komencis tian neniigon, ke estas neeble diri en fabelo aŭ priskribi per plumo.
  Sed aparte indas la sturmo sur la monto Vysokaya, en Port Arthur. Tie la knabinoj povis fari tion, kion la tuta armeo de generalo Nogi ne povis fari. Ili rapidis supren sur la monton.
  Nur ni du, preskaŭ nudaj, en nur bikino. Kaj ili estis ĉirkaŭitaj de kirlventoj de balonoj. Ĉi tiuj knabinoj estas tiel bonegaj. Rusaj kugloj forflugis de la pilkoj. Kaj maŝinpafiloj kaj pafiloj eksilentis. Estis vera, laŭvorta malvenko de la samuraja armeo. Kaj la militistoj montris neflekseblan spiriton.
  Ni alvenis al la tranĉeoj kaj komencis dehaki rusajn soldatojn. Iliaj glavoj ĉiuj ekbrilis kaj frapis kiel fulmo. Ĉi tiuj estis tiaj knabinoj, ke ili tute ne havis egalulon.
  La Ŝinoboj promenis tra la tranĉeoj. Kaj glavoj duonigis rusajn soldatojn. Azumi tranĉis kvin per unu bato kaj kantis:
  - Ni krias banzai...
  Agouti, ĉi tiu blondulino kun nudaj graciaj kruroj, tranĉis sep per unu svingo kaj blasfemis:
  - Ni rekonkeros niajn Kurilajn insulojn!
  Azumi daŭre hakas ĉiun. Kaj per unu svingo ŝi malkonstruis ok rusajn soldatojn samtempe, kriante:
  - Ni kaptu la tutan regionon je noktomezo!
  Agouti daŭre detruas kaj detruas. Unu svingo, kaj tuj naŭ rusaj soldatoj estas duonigitaj, ŝi pepis:
  - Ni montros al niaj najbaroj forton!
  La knabinoj jam montris sin. Preskaŭ nuda, sunbrunigita, muskola. Tre bela kaj forta. La soldatoj eĉ timas pafi al ili, aŭ kompatas ilin. Kaj ĉies glavoj estas tranĉitaj sen ceremonio. Kaj ili iĝas sanga malordo.
  Azumi pepas kaj muĝas:
  - Banzai! Mi estas Superman Girl!
  Agouti trafos vin per vezikoj de viaj nudaj kalkanoj, laŭ la rusa linio. Kaj falĉas muĝante:
  - Kaj neniu problemo!
  La militistoj forte marŝis sur la monto Vysokoy. Kaj ili kaptis ĉi tiun ŝlosilan punkton. La japanoj komencis domini Port Arthur. La rusa eskadro provis trarompi. Sed ĝi ne estis tie. La knabinoj renkontis la rusojn surmare kaj ni dronigu ilin. Kaj donu al ĝi premon.
  Azumi sendis la rusan batalŝipon al ŝiaj prapatroj kaj kantis, trafante la metalon per ŝia nuda kalkano:
  - Mallonge...
  Agouti subtenis ŝian partneron. Laborante kun nudaj piedoj, kaj sendante vezikojn tra rusaj ŝipoj. Kaj la vezikoj de tuta neniigo, la japana Ŝinobo, prenis kaj siblis:
  - Mallonge...
  Kaj ambaŭ murdintaj knabinoj kiel blasfemi:
  - Silenti!
  Kaj tiel ili donis vezikojn kun nudaj kalkanoj, siblis kaj kriis plene, muĝante:
  - Silenti! Jen el la halo...
  Sendante radiojn, kiuj vaporigis metalon trans la rusajn ŝipojn per siaj nudaj piedoj, ili kriegis:
  - Ĉiuj eliru el la halo!
  Kaj tia sovaĝa ridado responde... Mallonge, al la rusa ŝiparo de la Ĥano. Kaj Japanio gajnis mirindan venkon, kontraŭ lando kiu havas pli da soldatoj ol en aliaj armeoj en la mondo.
  Azumi nuntempe pecetigis la sovetian militistaron kiu trarompis. Ĝi forbruligis tankojn kaj sendis trabojn al malamikaj aviadiloj. Ŝi montris inferan premon kaj neflekseblan volon. Kaj ŝiaj nudaj kalkanoj, tiel rondaj kaj allogaj, sendis vezikojn, kiuj brilis per ĉiuj koloroj de la ĉielarko.
  Azumi prenis ĝin kaj kantis:
  - Ninja magio ne estas ŝerco!
  Agouti, kun kolosa premo, ĵetis per siaj nudaj kalkanoj plurajn brilantajn sunradiojn kaj diris:
  - Ninja magio ne estas ŝerco!
  Kaj ambaŭ belulinoj cedas, kun kolosa muĝado:
  - Vi ne povas ŝerci kun ni Ŝinoboj!
  Kaj la ninja knabinoj pliigis la intensecon de la senŝeligado. Centoj da sovetiaj tankoj brulis, kaj granda nombro da rusaj aviadiloj eksplodis. Ĉio prenis la karakteron de kaoso.
  Azumi pepis pro ĝojo, vangofrapis ŝiajn nudajn piedojn kaj flugante en la aeron, pepante:
  - Ili ne ŝercas kun Ŝinoboj!
  Agouti, svingante siajn nudajn membrojn kaj ĵetante radiojn de neniigo per siaj tranĉilfingroj, knaris:
  - Ili ŝlimigas la akvojn kun ni!
  La sovetiaj trupoj havis pli kaj pli malfacilajn tempojn. Preskaŭ ĉiuj sovetiaj tankoj kaj aviadiloj estis detruitaj. Kaj la militistoj alfrontis la infanterojn. La detruo estis pliiĝanta. Sed nur virgulinoj partoprenis en la batalo. Sed ĉi tiuj knabinoj estas Ŝinoboj!
  . ĈAPITRO N-ro 4.
  La sovetia ofensivo finfine malfunkciis, kaj rusaj trupoj ĉesis. La milito, tiel, turnis alian paĝon markitan per la fiasko de Operaco Rumyantsev. La germanoj ricevis ripozon kaj provis alporti supren pliajn fortojn. La nova Lev-tanko ankaŭ komencis alveni ĉe la fronto. Por kio en reala historio la panzvale ne havis sufiĉe da rimedoj. Sed nun estas pli facile por la germanoj, ĉar ne ekzistas Okcidenta Fronto: Usono kaj Britio, venkite de la Ŝinoboj, lasis la militon en malhonoro.
  Kaj vi povas lanĉi ion en serion, kiu fakte, kiam ne estis Ŝinoboj, ne ekzistis.
  La Lev-tanko estas tre timinda: ĝi pezas naŭdek tunojn, havas 150 mm frontan kirason, 110 mm sur la flankoj kaj frunto, kaj 105 mm 70 EL-kanonon. Krome, la kiraso kliniĝas kaj sur la frunto kaj flankoj, kiel tiu de la Pantero. Aŭto, kiun tridek kvar neniam povos penetri. Kaj la pafilo estas ĝenerale la plej potenca el la kontraŭtankaj modeloj. Kaj kiel li batas. La veturado estas pli malbona, sed la 1000-ĉevalforta motoro bone eltenas.
  Kaj "Leono" sin montris en batalo. Kaj en la tanko mem la ina skipo batalas. Ĉi tio estas tre mojosa kaj sekseca!
  Eh, knabinoj, kiel belaj vi estas. Kaj aspektu bone en milito.
  Kuna grupo de kvar, la unuaj inaj petrolŝipoj en la historio de la Tria Regno, rajdas sur la Lion-tanko. Gerda estas la ŝipanestro, Charlotte estas la artileriisto, Christina estas la maŝinpafisto, Magda estas la ŝoforo. Kaj ĉiuj kvar knabinoj eliris por batali nudpiede kaj portante nur bikinon.
  Kaj ke ili testas la novan Lev-tankon. Belaj knabinoj veturas aŭton. Ĉi tio estas ilia unua batalo. Tri sovetiaj T-34-76-tankoj antaŭeniras. La aŭtoj ne bezonas diri: rapide.
  Sed por Leono, ili estas tute sekuraj. Se la "Tigro" ankoraŭ povas penetri la flankon, kaj eĉ pli la "Panteron", tiam la tridek kvar neniam penetros la "Leonon".
  Gerda ridas kaj kapjesas al la ruĝhara Charlotte:
  - Pafu kontraŭ la malamikon!
  La fajrodiablo agreseme grumblis:
  - Mi dispremos ilin ĉiujn!
  Kaj li ripozigas siajn nudajn kalkanojn sur la metalo. Bezonas koncentriĝi. Kiam vi portas bikinon, vi sentas la aŭton multe pli bone. Estas bone, kiam la korpo estas preskaŭ nuda. Kaj la varmo estas multe pli agrabla. Kaj via haŭto estas sunbrunigita kaj brila pro ŝvito. Charlotte pafas la unuan pafon. Ĝi malfermas fajron de longa distanco, ĉar ĝia pafilo estas mortiga. Sed provu ĝin, vi ricevos ĝin.
  La kuglo flugas per fajfilo. Ĝi tratranĉas la aeron... Charlotte malbenis pro ĝojo - ŝi maltrafis.
  Gerda estas blonda. Tre muskola, bela, sunbrunigita. Nervoze li frotas sian nudan, gracian piedon sur la varmigitan kirason kaj pepas:
  - Akra okulo - oblikvaj manoj!
  Charlotte muĝas sovaĝe:
  - Mi estas germanaj specialtrupoj!
  Kaj la ruĝa diablo denove pafas. Ĉi-foje la ŝelo maltrafas tre proksime al la malgranda gvattureto de la tridek kvar.
  Kristina ankaŭ estas ruĝharulo. Nur se la hararo de Charlotte estas ruĝ-kupra, tiam tiu de Kristina estas flav-kupra. Ŝi ankaŭ estas tre bela kaj kurba. Pafisto de maŝinpafilo. Sed nuntempe la sovetia infanterio ne estas videbla, kaj ne necesas pafi. Kaj la "Leono" havas kvar maŝinpafilojn sur ĉarniroj, kaj la kvina estas koaxiala kun barelo.
  Christina metis siajn manojn sur la nudajn plandojn de Charlotte kaj sugestis:
  - Lasu min masaĝi vin!
  Charlotte siblis suspektinde:
  - Por kio tio ĉi?
  Kristina respondis ridetante:
  - Por ke vi fariĝu pli preciza! Energio fluos tra viaj piedoj!
  Charlotte konsentis kontraŭvole:
  - Ni!
  La pafilo de la Lev-tanko havas klaran malavantaĝon - pli malaltan pafrapidecon. Nur kvin pafoj por minuto. Tial ni devas malfermi fajron de pli granda distanco. Provu ĝin - vi trafos ĝin!
  Sed Charlotte koncentriĝis. Christina masaĝas ŝiajn streĉajn sed graciajn plandojn. La kuproruĝa diablo larĝe ridetas. Kaj faras novan pafon...
  La ŝelo trafas la centron mem de la gvattureto de sovetia tanko. Kaj ŝiras ĝin de la korpo. La metalo fendetiĝas kaj rompas en pecojn. Kaj batalkompletoj estas ŝiritaj.
  Gerda ĝoje diras, lekante siajn plenajn, skarlatajn lipojn:
  - Ili vangofrapis Stalinon sur la kornojn!
  Charlotte, ŝtopante novan ŝelon, pasie diras:
  - Sur liaj kornoj, kaj inter li!
  Kristina, frapante la nudajn piedojn kontraŭ la kirasan muron, laŭte pepas:
  - Mi venis el Zanzibaro, mia patrujo estas Saharo!
  Charlotte ĝoje diras:
  - Tri kaj pli estas miaj piedoj. Eble mi ankoraŭ alvenos tien!
  Christina ridetis kaj tweetis:
  - Ho, tiaj kruroj, mi ĝojas masaĝi ilin!
  Magda respondis ĝemante:
  - Kaj mia laboro estas la plej seninteresa! Nia tanko staras, kaj la rusoj venas al ĝi!
  Gerda, konsolante, pepis:
  - Vi ankoraŭ subpremos ilin!
  Magda diris dubeme:
  - Ne estas bone disbati homojn!
  Charlotte furioze kriis kaj siblis:
  - La malamiko estas la malamiko! Kaj ne estos kompato por li!
  La fajra diablo sentis min masaĝi ŝiajn nudajn piedojn. Charlotte ridos kaj montros siajn preskaŭ nudajn mamojn per armila forto. Tiam ŝi pafis...
  La ŝelo preskaŭ tuŝis la malgrandan gvattureton de la tridek kvar kaj ankoraŭ preterflugis. Kaj la sovetiaj tankoj repafis. Kaj ili pliigis la rapidon ĝis la limo.
  Gerda rimarkis kun alarmo:
  - Ĉi tiuj frenezaj rusoj povas iri por virŝafo! Ni devus doni al ili bonan instigan paroladon!
  Charlotte, siblante pro frustriĝo, ĉifris:
  - Se mi venontfoje maltrafos, batu min en la vizaĝon!
  Kristina kukis:
  - Guten morgen, guten tiel! Ili trafis vin en la vizaĝon, jen kaj jen!
  Magda, kun dentoj kiel perloj nudigitaj, rimarkis:
  - Trafi aŭ ne bati - ĉio estas laŭ la volo de Dio!
  Gerda ridis kaj bojis:
  - Bone, pafu!
  Charlotte forte kunpremis siajn dentojn. Ŝi tremis pro kolero. Kaj mi provis koncentriĝi. Kristina komencis masaĝi siajn plandojn pli kaj pli intense.
  La fajra diablo ekpafis. Kaj ŝi malkovris la dentojn eĉ pli. Ĉi-foje la ŝelo trafis la karenon. La sovetia aŭto haltis kaj blovis fumon. Charlotte bojis:
  - Mi estas Robin Hood!
  Gerda konfirmis ridetante:
  - Jes, ĉi tio ne estas malbona!
  Magda tweetis:
  - Kruela, sed necesa!
  Christina tiklis la nudan kalkanon de Charlotte kaj knaris:
  - Ĝi estas ĉefverko! Ĉefverko por pafado!
  Gerda diris kun rido:
  - Sed restas nur unu!
  Charlotte siblis venene:
  - Mi enterigos lin varme!
  La arja knabino celis. Kaj ŝi pafis, milde premante la pafilbutonon. La sovetia aŭto ektimis kaj daŭre alproksimiĝis. Ŝajne la pafilo "Leono" ne estis tre sukcesa.
  Charlotte malbenis, elmontrante siajn dentegdentojn:
  - Troa kalibro! Do ni ne povos trarompi ĝin!
  Gerda korektis sian kunulon:
  - Vi volis diri, ne kaptu!
  La ruĝhara hundino ekmoviĝis kaj siblis:
  - Mi diris tion, kion mi volis diri...
  Kaj ŝi rekomencis celi. Ankaŭ la sovetia aŭto pafis kaj rapidis por proksimiĝi, riskante rompi la rapidumujon. En tridek kvar, la rapidumujo ofte rompiĝis kiam vi disvolvis altan rapidon. Ĉi tio iom malplivalorigis la potencon de la motoro.
  Sed la aŭtoj ankoraŭ estas lertaj kaj estas malfacile eniri la malgrandan turon. Nudpiedaj germanaj militistoj denove celas facilmovan sovetian tankon. La knabinoj estas bonŝancaj, ke pro la laboro de Ŝinoboj, multaj sovetiaj tankoj estas perditaj, kaj nur tri tridek kvar iras kontraŭ la mallerta "Leono".
  Se la KV-serio estus kontraŭ la germanoj, estus pli facile por ili. Sed ŝajne ĝi ne estas sorto. Charlotte movas la ŝafton kaj ridetas kiam Christina masaĝas siajn kalkanojn. Knabinoj multe kuras nudpiede. Kaj la haŭto sur la piedoj estas malglata kaj elasta, sed ĉi tio ne faras la plandon malpli alloga. Christina masaĝas ŝin, kaj ridetante, diras:
  - Nudaj piedoj kuras laŭ la pado!
  Charlotte trankviliĝas. La sovetia tanko pli kaj pli proksimiĝas. Kaj estas pli facile eniri. Kvankam la 88-milimetra kanono de la Tigro estas multe pli bona, kaj eĉ pli la 75-milimetra kanono de la Pantero. Por esti honesta, "Pantero" konvenis al la knabinoj pli bone ol "Leono". Ŝi estas kaj pli movebla kaj pli rapida pafado. Kaj "Lev"? Krom ĝia kiraso, ĉio estas pli malbona ol tiu de la Pantero. Kaj eĉ pli potenca pafilo ne estas tre praktika. Kio do se "Leono" povas penetri tridek kvar el distanco de pli ol kvin kilometroj? Kaj se vi trafos ĝin, provu ĝin en facilmova kaj relative malgranda sovetia tanko! La pafrapideco estas trioble pli malalta ol tiu de la Pantero.
  Charlotte flustras agreseme kaj koncentriĝas. Kaj li pafas, celante la korpon. Estas iom pli facile tie ol sur la turo, kiu estas malgranda kaj angula. La kuglo flugas for el la muzelo kaj trafas la trakon. La efiko estas forta, rompante plurajn rulpremilojn samtempe. La sovetia veturilo, ricevinte pugnon en la inteston, haltas kaj, sen perdi la kapablon pafi, pafas al la germana tanko. Kaj ĝi trafas la deklivan frunton de la "Leono". Ĝi bruis iomete interne. La oblikva kaj dika kiraso rikoltis. Oni devas rimarki, ke la "Leono" estis pli progresinta ol la "Tigro"; ĝia kiraso estis instalita laŭ angulo, kiel en la "Reĝa Tigro". Sed tio igis la tankon iom pli multekosta kaj pli malfacile fabrikebla. Ĝis nun, "Tigro" -2 estas nur testata. Kaj la "Leono", kiu estis evoluigita de la francoj, aperis en la serio pli frue.
  Sed la ideo mem armi tankon per tia potenca kanono kaj igi ĝin pezi naŭdek tunojn estas malica. Kvankam la tridek kvar ne penetros ĝin de ajna angulo, ĝi ankoraŭ povas rami ĝin. Kaj ĉi tio, kompreneble, estas faktoro, kiu faras la Leonon ne la plej bona tanko en la praktiko. Sed tre multekosta kaj malfacile transportebla.
  Charlotte, plendante ke la pafilo ne estas tre rapida pafado, sendas finan rondon en la frunton de la sovetia veturilo. Ĉar la tridek kvar ĉesis, nun estas multe pli facile eniri ĝin. Kaj la fajra diablo trapikas la kirason. La turo rompas en pecojn, kiel tomato sub hakilo.
  Gerda ridis kaj, skuante la nudan piedon, komentis:
  - Kiel ĉiam, ĉi tio estas bonega!
  Magda tweetis entuziasme:
  - Ĉio neebla... Iam okazas!
  Charlotte diris tre kontenta:
  - La poentaro estas tri nulo en nia favoro! Vi konsentos, ke ĝi ne estas malbona por la unua batalo... Kvankam la pafilo vere ne estas optimuma!
  Christina ridis kaj rimarkis:
  - La vido estas sufiĉe preciza... Sed ĉi tie multe dependas ankoraŭ de la precizeco de la batalanto.
  Magda demandis kun zorgo:
  - Ni pliprofundiĝos en la sovetian defendon... Aŭ ni atendos ĝin!
  Gerda, frotante sian nudan rozkoloran plandon, diris dubeme:
  - Se ni piedpremos tiel sole, nia tanko estos tute detruita. Ni prefere masku ĝin!
  Magda racie rimarkis:
  - Estas malfacile maski tian koloson!
  Charlotte konsentis kun ĉi tio:
  - Jes ... Ho, pli bone estus "Pantero", nur kun pli malalta silueto. Kaj tiam aperis menaĝerio. Potenca, sed mallerta!
  Kristina elgrimpis el la luko kaj komentis:
  - Jes, niaj tankoj estas ankoraŭ malproksime de perfektaj ... Sed kiel oni diras - la komenco estas la plej malbona el problemoj!
  La knabinoj ĝoje grimpis el la varma tanko kaj komencis kovri ĝin per herbo kaj branĉoj. Kaj fakte, ili ne faris tion tre konvinke. Kaj la timinda sovetia Ilyas aperis sur la ĉielo ...
  Gerda komentis kolere:
  - Ĉi tiu "Leono", povas esti facila predo por atakaviadiloj!
  Charlotte ridis kaj montris al la ĉielo.
  - Kaj tie flugas la plej nova ME-309. Nun li montros al la sovetianoj per siaj 30-mm kanonoj.
  Magda kolere frapis sian nudan piedon:
  - Ni estas furiozaj diabloj! Kaj naskita por venki!
  . ĈAPITRO N-ro 5.
  
  Post kiam la Ruĝa Armeo estis tute elĉerpita, la nazioj mem iris sur la ofensivon. La nazioj komencis antaŭeniri direkte al Kursk, provante formi kaldronon kun kontraŭatakoj de la nordo kaj sudo. Tamen, ili devis venki tre potencan defendon. La Ruĝa Armeo prepariĝis dum pluraj monatoj por forpuŝi la ofensivon. Kaj ŝi povis plifortiĝi.
  Sed tiam Japanio prenis ĝin kaj malfermis duan fronton en la Malproksima Oriento. Kompreneble, la samurajo ne povis ne interveni, ilia honoro postulis tion.
  Kvankam la minaco de japana agreso estis reala, kun la helpo de subaĉeto kaj ŝtatperfido, la agentoj de Mikado konvinkis la Vladivostok-komandon ne alporti la soldatojn al plena batalpreteco. Kaj kiel rezulto, la glavo de Damoklo jam estis edukita, kaj ili festenas en la restoracio.
  Majoro Vinogradova kaptis la junan oficiron je la haroj; ŝi estis kapo pli alta ol li kaj klare pli forta:
  - Kia malpura kaj ebriulo li estas! Kial via teamo estas tiel malorganizita? Ĉi tiu ulo aspektas pli kiel kajutknabo ol oficiro. Eble unue, blovu ĝin bone, por ke ĉiuj lupolo eliru.
  Dubinin estis embarasita:
  - Ĉi tiu estas Paŝao Ŝoigu. Li estis sendita al kursoj rekte de la Suvorov Milita Lernejo, laŭ mallongigita programo. Li estas ankoraŭ nur knabo, lia naskiĝtago estas post du monatoj - li estas deksesjara.
  Vinogradova grimacis malagrable:
  - Ŭaŭ! Je dek kvin jaroj kaj jam oficiro! Tion faras milito! Mi eĉ ne sciis, ke molokoj jam ricevis plenrajtajn titolojn.
  Dubinin levis la ŝultrojn:
  - En milito, infanoj kreskas frue! Plie, historio okazis al li, ŝajnas, ke li skribis la plej bonan rakonton pri la defendo de Moskvo, kaj Zhukov rimarkis tion kaj konsilis translokigi la knabon de kadetoj al oficiroj.
  Vinogradova fariĝis pli afabla ĉe ĉi tiuj vortoj:
  - Bone! Ke li ne estas malsaĝulo. - Ŝi minacis kvazaŭ ŝi lernas per la fingro en la lernejo. - Entute ne malbone, sed ne plu drinkado! Mi flaras la odoron, sed mia nazo similas al hundo, ĝuste sub la tribunalo! - Fortika virino, matura, sed ne perdanta sian atletan sveltecon kaj freŝecon, montris per la fingro al la kolonelo. - Efektive, ankaŭ vi pagos por ĝi. La viro jam estas mezaĝa, sed li kondutas tiel.
  Dubinin histerie tusis:
  - Efektive, mi estas tridek trijara, sed mi jam estis vundita sep fojojn, do mi ŝajnas maljuna...
  Vinogradova volis diri ion responde, kiam subite la antaŭtagiĝa silento estis disfendita de monstra muĝado. Estis kvazaŭ pezaj ŝtonegoj falus de la ĉielo, la fenestrovitro tuj krevis. Hajlŝtonaj fragmentoj klakis sur la tablo kaj eĉ alteriĝis en la manojn kaj vizaĝojn de la ebriaj oficiroj. Vinogradova kriis kiel komandanto:
  - Ĉiuj foriru tuj.
  Dubinin kriis responde, tiom ke li preskaŭ ŝiris siajn voĉkordojn:
  - Ĉi tiuj estas konkoj de dek du kaj dek ok coloj! La japanaj batalŝipoj de la plej granda tunaro ŝajnas esti komencinta la ĉason, kio signifas.
  Vinogradova frapis la muron per sia boto pro frustriĝo. Piketo de trofeboto, cetere, fendis la kahelon:
  - Ĝi komenciĝis, sed ne kiel ni planis! Tute ne tiel! Damne, ni devas tuj preni la eskadron sur la maron kaj mallevi la floton de la lando de mallarĝokulaj makakoj.
  La kapitano de la unua rango (alinome kolonelo), kiu falis kvarpiede, murmuris:
  - Armiloj estas nur sur mia destrojero kaj kelkaj aliaj malgrandaj trogoj. Ni eĉ ne havas respondon.
  Vinogradova montris pezan pugnon:
  - Nu, vi kaj azenoj! - Grumblis la militisto kun blua hararo, kiu aspektis kiel furioza cunamo. - Sed vi devus havi marbordan artilerion! Ne ĉiuj estis senditaj al la Okcidenta Fronto, same kiel aviado. Ja de kelkaj jaroj oni parolas pri tio, ke Japanio iam ajn povus eniri la militon.
  Dubinin jam estis sufiĉe vundita, li volis diri, sed estis alia tondro kaj fragmentoj pluvis. La sireno vekriis, avertante pri la alveno de aviadiloj. Dubinin, tre malfacile, stariĝis kaj kriis, super la bruo de Vinogradova:
  - Ni havas aviadon, kaj marbordajn bateriojn, eĉ se ili ne estas plene ekipitaj. Ni povos respondi!
  La piloto grumblis dum ŝi kuris tra la stratoj:
  - Mi nur bezonas kuri al mia batalanto kaj mi trafos ĉi tiujn japojn tiel, ĝi ne ŝajnos tro malbona. Ili ankaŭ pagos por Tsushima kaj Mudouen.
  Ŝoigu, kiu detranĉis duonon de sia orelo, konsentis:
  - Jes, ili pagos! Kaj eĉ kun intereso!
  Eksplodoj kaj la malfrua babilado de kontraŭaviadilaj kanonoj estis aŭditaj. Ĝenerale, la plej granda parto de la aerdefendo de Vladivostok estis forigita reen en 1941, por plifortigi la defendon de Moskvo, do multoblaj punktoj de la tendaro de la Lando de la Leviĝanta Suno ne ŝajnis precipe atenti tian "bruon". Japanaj plonĝ-bombaviadiloj faligis printempajn "donacojn" kun penetra krio. La atako estis farita kaj sur la grandurbo kaj sur la floto. Japanaj aviadiloj ne estas tro grandaj, sed facilmovaj, sed batalŝipoj, male, estas pezaj. La plej granda el ili estas eĉ malvasta en la oceano, ĝia longo estas tricent metroj, kaj ĝiaj kanonoj estas 460 milimetroj.Ĝis nun, la usonanoj ne sukcesis mallevi iun el ĉi tiuj belaĵoj, kaj la postvivantoj, kune kun la krozŝipoj, detruis. la marbordo. Tio estis tre simila al la fia atako de la Lando de la Leviĝanta Suno, kiu okazis la 27-an de januaro 1904. Nur tiam mankis aviado.
  Dubinin sentis, ke li sufokiĝas pro kurado. Li ne estas superhomo, sed simpla viro kun malsanaj pulmoj, kiu trovas sin en malfacila situacio. Sed en Viktorio ne estis li, kiu multe superis lin. Mi scivolas, kiom aĝa ŝi estas, ŝi apenaŭ aspektas pli ol tridekjara, ŝiaj mamoj estas grandaj kaj ŝiaj ŝultroj estas larĝaj kiel viraj.
  Vinogradova subite turnis sin kaj svingis la manon:
  - Ne kuru, maljunulo, sekvu min! "Ŝi kriegis kun tia forto, ke la sonondo simple trafis ŝiajn orelojn. - Prenu la destrojeron sur la maron kiel eble plej baldaŭ.
  Proksime bruis eksplodoj, derompaĵoj falis, unu el ili falis rekte sur Vinogradova, kaj ŝi aŭtomate kaptis ĝin per la manoj. La Terminator-knabino sentis sin kiel golulo, kiu sukcese gajnis penalon; la fragmento estis ronda, varma kaj aspektis kiel pilko. Angeliko subite sentis ion likvaĵon flui tra ŝiaj manoj. La knabino rigardis la fragmenton, kaj eĉ ĉi tie, kiel fera militisto, malmoligita de trijara milito (Kune kun la hispana), naŭzo leviĝis en ŝia gorĝo. Ŝi havis infanan kapon en siaj manoj. Kompatinda knabino (vi povas ĝin vidi en siaj mallongaj vostoj, kun la okuloj frapitaj. Vinogradova zorge metis la kapon sur la fendan asfalton kaj krucsignis:
  - Vi ne havis tempon por peki aŭ vivi! Tamen ne ekzistas pli granda pekulo ol Dio, tial ne ekzistas pli granda peko ol indiferento pri la sufero de infanoj.
  Estis alia muĝado, kaj fragmentoj, unu trafis la boton de la knabino, gratante ŝian haŭton. Vinogradova volis turni sin kaj rapidi kiel eble plej rapide al la startleno, kie ŝia MIG pacience atendis sian agreseman posedanton, sed...
  La rigardo de la militisto, akra kiel ponardklingo, ekvidis neelteneblan grimacon de doloro sur la vizaĝo de la unuaranga kapitano Vasilĉikov, kiam lia supra parto de la distranĉita korpo flugis ĵetita de la eksplodondo. La knabino mem apenaŭ evitis la fragmenton. Kvankam kia knabino ŝi estas, ŝi unue prenis armilojn en civila vivo. Siatempe ŝi iel kaptiĝis sur la vango, eĉ dum la internacia batalo en Hispanio. Kiel rezulto, profunda cikatro restis, kiu difektis ŝian aspekton dum longa tempo. Plie la aresto kaj sendo de la kolonelo al koncentrejo. Vere, estis en Siberio, ĉe arbohakejo, ke ŝi estis prezentita al unu tre potenca sorĉisto, kiu helpe de frotado kaj alvokado de spiritoj sukcesis resanigi ĉi tiun vundon kaj plurajn aliajn, kvazaŭ ĝi neniam ekzistus. Cikatroj ricevitaj dum bataloj kun la Blankaj Ĉeĥoj, la trupoj de Kolĉak, Denikin, Wrangel. Kaj ŝi instruis al ŝi multon, do Vinogradova ŝajnis aparteni al la elektita speco de homoj.
  Ŝi ricevis la ŝancon foriri frue uzante inajn ĉarmojn, tiel ke ŝi ricevis amnestion malgraŭ la peza pagendaĵo. La afero, kompreneble, estas ne tiom persvadi la homon, sed certigi, ke la festo-organizanto ne eksciu pri tio. Kaj estas tiom da informantoj de ĉiuj strioj, ke la informanto puŝas la informanton sur la informanton kaj la informanton. Do vi ne akiros multe da rapideco se vi taksas vian karieron.
  Ĉi tio signifas, ke Japanio havas grandan avantaĝon en infanterio, aviado kaj eĉ tankoj. Nu, en tankoj, niaflanke ĝi estas kompensita per kvalita supereco, sed la resto estas multe pli malbona. Kvankam, se ni prenas manpafilojn, Japanio ankaŭ estas iom malantaŭe en la nombro da maŝinpafiloj; ĝi ĉefe havas ĉaspafilojn. Tamen, la Malproksim-Orientaj sekcioj ankaŭ estas nebone ekipitaj per mitraletoj. Ne estas sufiĉe da maŝinoj por ĉiuj. Do... Rilate kvaliton, ne estas supereco en la infanterio, prefere eĉ pli malbone, ĉiuj plej bonaj oficiroj estis translokigitaj al la sovetia fronto, ĉi tie la plej malbonaj trupoj, kiel regulo, ne estis pafitaj sur, havante minimumon de milita trejnado. Tio signifas, ke la milito komenciĝas en ekstreme malfavora situacio por Sovetunio. Kaj multaj nove formitaj rezervoj estos senditaj al la oriento...
  Vinogradova subite trafis fajron. La bombita urba hospitalo brulis. La bildo estas vere apokalipsa: virinoj, infanoj kaj maljunuloj brulas vivaj. Jen la infaneto falis rekte en la fajron, kaj ĉirkaŭe estis terura muĝado kaj ĝemoj.
  Vinogradova sentis la trumpetojn de la arkianĝeloj en la kapo kaj ĵetis sin en la flamojn. Fajraj langoj lekis la nudajn manojn kaj malfermitan vizaĝon de la knabino, sed la piloto moviĝis tiel rapide, ke ŝi sukcesis preni la infanon, kaptante lin el la brakumo de detruo.
  La knabino elsaltis, sentante nur etan jukon sur la haŭto, kaj ekrigardis la bebon. Ve, estis tro malfrue, la knabo sufokiĝis, tirante flamojn en la pulmojn, kaj estis brulvundoj sur lia ronda vizaĝo. Tiaj ĉifonaj veziketoj sur la haŭto estas pli molaj ol lekantburĝonoj. Vinogradova kriis:
  - Ĉi tio estas homa kaoso!
  Ŝi trafis amason da rubo per sia boto, post kio ŝi rapidis por helpi kiu alia povus esti savita. Ĝi rememoris pri kobro dancanta inter gasbruliloj, la knabino ŝanceliĝis kaj dancis tre kaprice. Ŝi bruliĝis, ŝiaj botoj degeliĝis, ŝia tuniko karbiĝis, sed ŝi daŭre obstine batalis por ĉiu larmo de infano, por ĉiu bato de koreto, por ĉiu fragila, sed tiel necesa vivo por la lando! La botoj disfalis, kaj nun la knabino dancis tra la flamventoj per siaj nudaj, ĉarmaj piedoj. Ŝi estis martirino, sed ne nur monaĥino turmentanta sin per fastoj kaj vipobatoj, kio ne profitas nek al Dio nek al homoj, martirbatalanto savanta specifajn vivojn. La kruroj de la militista knabino estis kovritaj per tavolo de malgrandaj veziketoj, sed ŝi moviĝis eĉ pli rapide kaj pli precize pro doloro.
  La kapitano de la medicina servo elprenis grandajn botojn el sia sako kaj kriis al ŝi:
  - Prenu ilin, surmetu ilin rapide! Se vi dancos sur la flamoj, vi fariĝos kripla.
  La militisto kun la rango de majoro tuj respondis:
  - Pli bone estas iĝi kriplulo korpe ol esti frenezulo morale! Eĉ ne sekundo por vi mem, ĉio por la fronto, ĉio por venko!
  La medicina kapitano respondis:
  - Ĉi tiu estas vera sovetia viro!
  Vinogradova, elpreminte la flamojn, malbenis:
  - Kion vi valoras, savu homojn!
  La kapitano suspiris:
  - Mi havas protezaĵojn anstataŭ krurojn!
  Vinogradova, eltirinte alian knabinon kun duonbrulita vizaĝo kaj senkonscia, furioze kriis:
  - Kiel kruela estas Dio!
  La kapitano levis la ŝultrojn:
  - Ne estas kulpo de Dio, sed de homoj!
  Vinogradova oponis tre prudente kaj memfide:
  - Ĉi tio estas la sama afero, kiel diri - ne la gepatroj kulpas, sed la infanoj!
  La kapitano volis ion respondi, sed fumnuboj eniris lian gorĝon, kaj li forte tusis.
  . ĈAPITRO N-ro 6.
  La bombadoj estingiĝis, sed la senŝeligado daŭris. La pafiloj de la ŝipo havas decan provizon de konkoj, kvankam la fajro nun estis direktita pli kontraŭ senarmigitaj sovetiaj ŝipoj. Yamamoto komprenis, ke superregado sur la maro longe transdonos la iniciaton al Japanio en ĉi tiu milito. Sed konstrui ŝipojn estas multekosta kaj tempopostula procezo, kvankam, ekzemple, submarŝipoj estas eble pli facile produkteblaj. Ĉi tio kompreneble ankaŭ devas esti konsiderata, sed gravas rompi la strukturon. Admiralo Yamamoto, la plej potenca viro en Japanio post imperiestro Hirohito, sentis sin kiel dio. Vera dio, do la religio de la Lando de la Leviĝanta Suno instruis, ke la plej bona vojo al diigo estas milita braveco! Kaj nun la granda komandanto povis arbitre turmenti kaj distordi la spacon ĉirkaŭ li. Super Vladivostok estas densaj, nigraj fumnuboj dum multaj kilometroj; naftostokejoj kaj fuelstokejoj brulas. Centoj, miloj da homoj brulas, diable, kiel vi ne povas senti vin kiel dio post tio, venĝante al la rusoj dum jarcentoj da humiligo, granda popolo devigita kunpremiĝi sur ŝnuro da insuloj tiel etaj kompare kun la vasteco de Rusio. . Nun la rusa floto sinkas, kaj male al Peru Harbor, ili ne forlasos eĉ unu ŝipon.
  Dum la Batalo de Khalkhin Gol, Yamamoto proponis liveri similan baton al Vladivostok, por kiu detala plano estis desegnita. Sed Hitler neatendite faris pacon kun Stalin. Ĝenerale , stultulo Hitlero, komencis la masakron de la judoj kaj tiel metis kontraŭ si kaj Pollandon kaj la landojn de la Okcidento. Kaj kial li bezonis ĉi tion? Ĉu vi volas akiri judan riĉaĵon? Sed pli bone estis unue fariĝi mondpotenco, venkante Sovetujon, kaj eble poste aliajn landojn. Okcidento estas pli facile gajnebla pro tio, ke ĝia pensmaniero multe malpli karakterizas per fanatikeco kaj emo al sindono. Ĉu estas almenaŭ unu konata kazo de usonaj pilotoj irantaj rami? Vere, estis kelkaj kolizioj, sed tio estis plej verŝajne akcidento. Rusoj estas fanatikaj, kio estas stranga, ĉar la ortodoksa kredo ne aprobas memmortigon, kaj tute ne konsideras, ke oni povas gajni vojon al paradizo per heroaĵoj. Ĝenerale, la instruo de Kristo estas ekstreme stulta kaj nepraktika. Li Yamamoto legis la Biblion kaj miris pri la stulteco de homoj konsideri tian pacifistan Dion. Ekzemple, li instruas: ili batas vin sur la dekstran vangon - turnu vian maldekstren, ili petas unu ĉemizon - donu du, amu vian malamikon! Nur mensmalsana persono povas konsideri Kriston Dion. Tia religio estas bona nur por sklavoj, devigitaj vasaloj. Kaj la tuta Eŭropo kaj duono de la mondo devis kredi tion. Vere, la instruoj de Jesuo, malgraŭ tio, ke ĝi malakceptas la principon de la Malnova Testamento, okulo por okulo, kaj instruas vin ami viajn malamikojn, ne malhelpis la britojn konkeri trionon de la tuta planedo, kreante la plej vasta imperio en la historio de la homaro. Kaj ĉi tio estas malgraŭ la religieco de Britio, kie Dio estas menciita eĉ en la nacia himno. Strange, usonaj prezidantoj ĵuras je la Biblio, sed tamen bombadis japanajn urbojn per napalmbomboj, bruligante milojn da virinoj kaj infanoj vivantaj. Krome, civiluloj estis mortigitaj, ne hazarde, sed intence, tio estis taktiko de terurado de la civila loĝantaro: subfosi homajn kaj ekonomiajn rimedojn. Sed japanoj ankoraŭ ne bombardis usonan teritorion. Sed ili faros! Ili ankaŭ atribuas specialan kruelecon al samurajo. Post ĉio, li Yamamoto, se dezirite, povus trarompi bombistojn al usonaj urboj, precipe post la malvenko de la jankia floto proksime de Peru Harbour. Jes, eŭropanoj estas moralaj bastardoj. Ili havas perversan komprenon, fidon, instruadon kaj ne plenumantan! Ne tiel en Japanio! Kion ni instruas, estas tio, kion ni faras. Ne ekzistas tia afero, kiel Dio diras turni la alian vangon, tamen liaj servistoj intence mortigis infanetojn. Ĝenerale, la kredo, ke Dio estas unu kaj Ĉiopova, ne povas esti vera. Se li estus sola, tiam kompreneble li zorgus, ke homoj adoru lin ĝuste, en fido kaj vero, kaj havu ununuran doktrinon. Kaj tiel ĉiu preĝas kiel li volas, kion ajn li volas. Kaj la mondo estas tro malbela kaj malĝusta por esti kreita de ununura Ĉiopova Dio. Ja ĉiu respondeca reganto antaŭ ĉio strebas al ordo kaj justeco. Li volas, ke la fortaj, saĝaj, noblaj, honestaj estu en la unua loko, kaj la ceteraj aŭ sin korektis, kreskis korpe kaj spirite, aŭ... Tamen, se Dio estas Ĉiopova kaj la Kreinto de la universo, tiam li ne farus; krei fizikajn kaj mensajn misformaĵojn. Finfine, kial la imperiestro foje estas devigita elteni la malfortojn de homoj kiel donita? Ĉar ne ekzistas alia elirejo, li ne povas turni malbelajn homojn en belajn virojn kaj malkuraĝulojn en kuraĝajn en unu palpebrumo. Sed se mi povus, mi tuj farus! Ve, ni devas akcepti kio estas kaj trakti la homan materialon, kiun ni ricevis kiel donita. Sed de kiu mi ricevis ĉi tio estas alia demando. Kaj la imperiestro mem havas malfortojn: li estas nur homo - li maljuniĝas, malsaniĝas, kadukiĝas. Strange, sed la dia imperiestro ofte vivas malpli ol ordinara servisto, kaj uzas armilojn pli malbonajn ol la plej multaj generaloj kaj multaj soldatoj. Nu, kio estas en ĝi de la Ĉiopova Dio. Sed blankaj ne estas pli bonaj! En la tuta historio de Eŭropo, ne estis pli terura kaj sukcesa konkerinto ol Hitlero. Li estas vere simbolo de la armea braveco de la blankuloj! Kaj tamen, la plej granda komandanto de ĉiuj tempoj kaj popoloj eĉ ne povis diplomiĝi de mezlernejo aŭ ricevi sekundaran edukadon, kiu estas deviga en Japanio!
  Krome, Hitler ne estis akceptita en la armeon pro saneckialoj. Strange, ĉi tiu adepto de la kulto de forto, la leono de milito, montriĝis tiel fizike malforta, ke eĉ en Germanujo, kie estas militisto ĉe ĉiu kolono, li ne estis redaktita kiel malpubliko. Jes, kiom multe degradis Eŭropo.
  Tamen Stalino, alia el la plej elstaraj politikistoj de nia tempo, ankaŭ ne havis sekundaran edukadon, li estis geniulo. Kaj kio estas interesa estas, ke li ankaŭ ne estis redaktita en la armeon pro sanaj kialoj. Interese, koincido, du malicaj malamikoj ne havis sekundaran edukadon, ne estis alvokitaj por militservo pro sanaj kialoj, havis patrojn, kiuj estis ebriuloj, kaj la patro de Hitler ankaŭ laboris komence kiel ŝuisto!
  Ĉi tio estas tia koincido, stranga, malbonaŭgura. Goering, la dekstra mano de Hitler, ne estas tia. Li devenas de familio de aristokratoj, la prapatro de Goering estis la deputito de la fakta reganto de Germanio, Bismarck. Goering estas komercisto, oligarko, aristokrato kaj pragmatisto. Ili ankaŭ vidas ĝin kiel ebla por ili anstataŭigi la poseditan Fuhrer. Ameriko kaj Britio ankaŭ, kvankam sekrete, volas forigi Rusion, sendepende de la reganta reĝimo, sed ili volas forigi la komunistojn, kiuj neas la koncepton mem de privata proprieto, tiom ke ili eĉ blinde okulon. la troa plifortigo de Germanujo.
  Tamen Germanujo estas geopolitika konkuranto, sed konkuranto kadre de la kapitalismaj kaj aristokrataj reguloj de la ludo, kaj la bolŝevika Rusio estas absolute fremda kaj malamika. Estas eĉ surprize, ke en "41, Churchill mem proponis helpon al Stalino, malgraŭ sia tuta kontraŭkomunismo kaj tradicia, angla malamo al Rusio. Post ĉio, Germanio sub la Ruĝecoj estas militĉevalo jungita al sovetia ĉaro, kaj Sovetunio sub la Brunoj estas eterna partia zono. Ja la fanatikaj bolŝevikoj ne repaciĝos, kaj kondukos longedaŭran gerilan militon, kiu tiom elĉerpos la Trian Reich, ke ĉiuj revoj pri plua ekspansio malaperos kiel ĉielarko post fulmotondro! Rusujo sub Germanio estas pli bona ol Germanio sub Rusio! Komprenante ĉi tion klare, kial Usono kaj Britio serĉas eliron el la milito.
  Yamamoto estas pragmatisto, li militis kun Usono kaj Britio. Sed tiuj du imperioj mem provokis Japanion trudante embargon pri liverado de naftaj produktoj. Post ĉio, la Lando de la Leviĝanta Suno ne havas siajn proprajn putojn, aŭ multajn aliajn krudaĵojn. La japanoj intertraktadis, la usonanoj faris pli kaj pli humiligajn postulojn.
  Kaj samtempe, la jankioj, provokante la militon, tute ne ĝenis alporti la armeon kaj la mararmeon por batali la pretecon. La tento montriĝis tro granda, precipe ĉar la espero estis, ke Moskvo estas falonta kaj Germanio kaj ĝiaj aliancanoj venos al ĝia helpo. Krome, estis kalkulo, ke Usono, estante ankoraŭ relative demokratia lando, tre dependa de la publika opinio, se la milito daŭrus, ne volus malavare verŝi sangon sur fremdajn insulojn. Efektive, kial la meza usona civitano ricevu zinkajn ĉerkojn kun siaj parencoj, se ni ne parolas pri protektado de la teritorio de Usono mem, kaj ankaŭ pagu sufiĉe grandajn militajn impostojn! Eble tial la cara Rusio perdis, havante pli da soldatoj, sed la rusa popolo ne konsideris Manĉurion sia teritorio, kaj ne volis pagi per sango kaj ŝvito por abstraktaj interesoj. Ve, Hitler ne prenis Moskvon, parte pro sia nepreteco por la severa Vintro, kaj parte pro la fanatikeco karakteriza por la bolŝevikoj. Tamen, ne nur la bolŝevikoj, rusoj estas popolo inklina al sindono por grandaj celoj. Post ĉio, la unua aerŝafo estis efektivigita de la rusa ulo Messer. Estas eĉ surprize, ke li faris tion ne pro la paradizaj houris, sed pro la Patrujo. Kvankam... Messer estas parte stultulo, ja li estas mastro de aerabatiko, inventisto, dezajnisto, kaj kompreneble vivanta li estus alportinta multe pli da utilo al la Patrujo. Eble la jankioj ne tiom eraras kiam ili reproduktas la principon: la ĉefa afero en batalo estas pluvivi! Ja mortinto ne plu povas mortigi!
  Admiralo Naumo notis:
  - Ni jam eluzis pli ol du trionojn de la municio. La pafiloj tre varmiĝis, ili verŝis sitelojn da akvo sur ilin!
  Yamamoto faris krucon en la aero per sia fingro kaj diris per mallaŭta, iomete raŭka voĉo:
  - Mi pensas, ke la pafiloj eltenos la lastan trionon de la obusoj. Kvankam ne, frapu ĝis naŭdek kvin procentoj.
  Admiralo Naumo levis la ŝultrojn kaj viŝis ŝviton de sia frunto:
  - Ĉu indas doni ĉion plej bonan en la unua tago?
  Yamamoto kunpremis siajn pugnojn:
  - Kostoj! Kompreneble ĝi valoras! Ni surprizis la rusojn, kiel okazis en 1904, kaj la germanojn en 1941, sed Stalino severe punos la komandon kaj tio ne plu okazos. Do vi devas profiti la fakton, ke la vosto de la drako endormiĝis. Efektive, mi komprenas Stalin; la milito kun Germanio absorbis lian atenton ĝis tia grado, ke li ĉesis prizorgi la Malproksiman Orienton. Kaj lia akompanantaro sen gvidanto timas preni la iniciaton. Do ili maltrafis nian baton. Same kiel la usonanoj, cetere. Al ĉiuj estis evidente, ke estas tempo prepariĝi, nuboj amasiĝas, baldaux batos tondro, sed...
  Naumo tuŝis la tenilon de la samuraja glavo pendanta sur sia zono, aŭ kiel ĝi estas ofte nomita katana:
  - Rusoj ĉiam agas malfrue! La milito ne estos tro longa kaj ni atingos Uralon.
  Yamamoto levis la okulojn al la ĉielo:
  - La dioj helpu nin pri tio, sed mi ne pensas! Ili lernas rapide, Khalkhin Gol montris, ke la rusa nivelo estas pli alta ol dum la milito de 1904-1905. Krome, mi rakontos al vi unu sekreton. Nia sekreta agento en Vladivostok iomete helpis, ke la sufiĉe potenca marborda artilerio ne havis obusojn, kaj la aviadiloj ne povis ekflugi ĝustatempe. Jen la sekreta milito.
  Naumo estis surprizita:
  - Kien serĉis SMERSH kaj la NKVD?
  Yamamoto subridis, skuante la fingrojn.
  - Ĉi tie en la Malproksima Oriento servas la plej malbona personaro de Rusio; tiuj, kiuj timas morti sur la sovetia-germana fronto, estas fervoraj iri al Vladivostoko. Tial ĉi tie estas multe pli facile trovi perfidulon aŭ malsaĝulon ĉe la supro, same kiel egoisman homon. Kaj la NKVD tiom kutimas malkovri imagajn konspirojn, ke ĝi ne plu rimarkas verajn perfidulojn. Do estas tute eble labori. Cetere, rimarku, ke se pluraj generaloj iris al la flanko de la germanoj, malgraŭ la fakto, ke iliaj familioj, parencoj kaj amikoj estis minacataj kun ekzekuto pro tio, tiam estas tute eble subaĉeti iun de la supro. Aŭ uzu ĝin en la mallumo, kio estas eĉ pli bona. Do ni multe laboris. Ni japanoj estas ĝenerale karakterizitaj de ĝisfundeco en pensado per militaj operacioj kaj konsiderante ĉiujn detalojn.
  Naumo frotis la tenilon de sia katana:
  - Prave! Sed la honto de Khalkhin Gol elvokas senton de amareco kaj ekstrema ĝeno! Kiel ni povus...
  Yamamoto konsolis:
  - Tie estis pli da manĉuroj ol japanoj, kaj ĝenerale oni ne povas venki la tutan tempon. Mi devas rimarki, ke, tamen, ne la plej bonaj unuoj batalis ĉe nia flanko, kaj la rusoj havis grandan avantaĝon en aviadiloj kaj tankoj.
  Naumo duone elingigis sian katanan:
  - Ĉi tio ne pravigas nin! Samurajo neniam fidos je obtuza klingo, laca ĉevalo, multaj malamikoj aŭ malforta armilo!
  Yamamoto korektis:
  - Samurajo, kompreneble, ne, sed homo, bedaŭrinde, jes! Homoj faras erarojn!
  Yamamoto distriĝis kaj kriis ion en la telefonojn, kaj poste daŭrigis:
  - Samurajo neniam vere fleksos! Li iras al virŝafo kaj kontraŭ la fluo.
  . ĈAPITRO N-ro 7.
  Naumo kapjesis:
  - Vere! Sed ni batalis kun Usono kaj la Brita Leono.
  Yamamoto frapetis per sia fingro sur la kontrolĉambro:
  - Jes! Vere, sed Usono trafis en la dentoj, Britio perdis siajn koloniojn, kaj Germanio havis problemojn. Ni volis tiri kiel eble plej multajn fortojn el la Okcidento de Rusio por faciligi la ofensivon de la Germana Armeo. La striko estis planita por majo, antaŭ la tempo la vojoj sekiĝis, sed la amerikanoj malhelpis ĝin.
  Naumo eltiris katanon kaj tranĉis ĝin en la aero:
  - Morto al Usono! Ili ĉiam ĝenas Japanion.
  Yamamoto ruze ridetis:
  - Ne ĉiam, kompreneble, ekzemple, kiam ni unue batalis kun Rusio, la jankioj multe helpis nin per pruntoj, kaj ankaŭ per provizoj de armiloj. Pli ol duono de nia floto estis farita per mono de Usono kaj Britio, kaj ĉe siaj propraj ŝipkonstruejoj. Do Ameriko ne ĉiam estas malbona, sed ne ĉi-kaze.
  Naumo demandis surprizite:
  - Kaj kial?
  Yamamoto konsentis klarigi:
  - Aro da longdistancaj bombaviadiloj trapenetris Tokion kaj lanĉis insidan atakon kontraŭ la ĉefurbo uzante napalmbombojn. Centoj da lignaj domoj forbrulis, kaj la imperiestro ordonis movi la kontrolzonon for de la ĉefurbo je ajna kosto. Kaj unue, kaptu la plej proksiman al la japanaj skeletoj, la batalkomplekso de usonaj bazoj sur la Midway-insularo. Kaj ni sukcesis!
  Nauma svingis sian glavon tra la aero:
  - Ni ankoraŭ venkis!
  Yamamoto interrompis:
  - Ankaŭ inter la blankuloj estas inteligentaj homoj! Ne mirinde, ke la imperiestro metis buston de Napoleono en sian oficejon. Sed estis alia Cezaro, li diris: estas pli malfacile konservi tion, kion vi konkeris, ol venki. En ĉi tiu kazo, ĉi tio validas antaŭ ĉio por ni. Nauma faris okon per sia glavo:
  - Mi komprenas per mia menso, sed per mia koro!
  Yamamoto ekstaris kaj frapetis sian kolegon sur la ŝultron:
  - Ne ĉagreniĝu, ĉi-kaze ni foriras por reveni. Ni venkos Sovetujon kaj denove ĵetos ĝin al Usono kaj Britoj, sed kune kun la germanoj kaj pasto.
  Admiralo Nauma, kun preskaŭ nerimarkebla movo, kaŝis la katanan en sia ingo kaj, lizante, flustris:
  - La estonteco estas bona, sed la nuno estas pli bona! Ĉu vi aŭdas, ke la tuta provizo de bomboj sur la aviadilŝipoj eluzis, kaj...
  Yamamoto ordonis mallonge:
  - Eliru sur la ferdekon kaj rigardu ĉirkaŭen, post duonhoro ni turniĝos kaj foriros al nia plej proksima bazo.
  Nauma fajfis tra sia nazo:
  - Mi obeas, majoro!
  La admiralo elsaltis, tenante la pordon por ke ĝi ne klaku. Antaŭ ol liaj paŝoj havis tempon trankviliĝi, ombro elglitis el la pordo de la muro, marŝis piedpinte kaj deĵetis la kovrilojn.
  Post kiam Japanio atakis la Malproksiman Orienton, la potenc-ekvilibro ŝanĝiĝis. Stalin estis devigita retir kelkajn el la rezervoj pretaj por translokigo kaj sendi ilin al la oriento. Ĉi tiu decido estas deviga kaj danĝera.
  La germanoj progresis iomete sur la flankoj. Sed la rezisto de la sovetiaj trupoj restis obstina. Mainstein sukcesis preni Proĥorovka en la sudo kaj plu avanci en la nordon. Estis minaco de trarompo. Kaj preskaŭ ne restas rezervoj...
  La lastaj fortoj estis ĵetitaj en batalon.
  Kaj tiam denove ambaŭ japanaj knabinoj Azumi kaj Agouti rapidis en batalon. La militistoj salutis la sovetiajn tankojn svingante siajn ventumilojn kaj blovante vezikojn. Kaj ili agis brile, kiel kobroj pretaj salti kaj bati.
  Azumi estis en plena ŝarĝo - malbona ruĝharulo. La germanaj "Panteroj" moviĝis malantaŭ ŝi. Rapidaj tankoj kun longaj bareloj. Nur ili ne havis tempon por pafi: la ninja knabinoj antaŭe estis.
  La nudkruraj militistoj liberigis donacojn de morto kaj multe ridis. Ili vere estas tiel viglaj kaj gajaj. Kaj tre mojosa.
  Azumi liberigis plurajn vezikojn brilantajn per ĉiuj koloroj de la ĉielarko, kaj pepis:
  - Mi estas sonĝa batalisto!
  Kaj tuta serio da tankoj eksplodis kaj kolapsis. Kaj multaj homoj perdis la kapon. La ruliloj de aliaj sovetiaj veturiloj degelis kaj la metalo brulis. Granda parto de ĝi estis kiel koŝmaro. Nur la vezikoj kaj sunradioj kiuj flugis de la nudaj piedoj de la knabinoj estis realaj.
  Agouti pepis kun aplomo dum ŝi bruligis rusajn tankojn:
  - Mi estas knabino - super!
  Kaj denove ŝi ekbruligis ĉion kaj detruis ĝin. Nur totala neniigo. Kun detruo kaj sen kreado. Sed opalo!
  Azumi, siavice, frakasante rusajn aŭtojn, kantos:
  - Mi estas japano... Tio signifas, ke la knabino estas hiper!
  Kaj denove la knabinoj faris veran malordon. Ili estas tiel ferocaj kaj spertaj. Kaj iliaj nudaj piedoj estas simple evitemaj kaj mortigaj! Kaj ili frapas kiel laseraj radioj.
  Nu, japanoj batalas en ĉi tiu areo. Kaj aliflanke, Gerda, Charlotte, Christina kaj Magda elektis sin.
  Ĉi tiuj knabinoj lasas neniun. Nun ili ŝanĝis al la Pantero, ĉar la Lev-tanko estis detruita per sovetiaj atakaviadiloj. Kaj ni detruu ĉiujn.
  Charlotte celis la kanonon kaj pafis tridek kvar samtempe, frakasante la sovetian aŭton kaj bojante:
  - Ĉi tio estas tanko! Tanko al ĉiuj tankoj!
  La militistoj pafis tre precize. Charlotte, de pli proksima distanco, majstris la pli rapide pafantan kanonon de la Pantero. Kaj ŝi alvenis tien. Ĝenerale, por germanaj virinoj tio estas aerakrobato. Kaj ili volas elstari.
  Sovetiaj tridek kvar estas tute sekuraj por la fronta kiraso de germana tanko. Kaj la germanoj pafas ilin kaj ridas.
  En venonta batalo, la sovetia maŝino havas nenion por kapti kontraŭ la germana. Sed fakte, la tridek kvar proksimiĝas. Kaj ili ravas sen problemoj se io okazas. Aŭ ili provas pafi en la flankon. Agante kun la tuta aroganteco.
  Charlotte batis senkonscie la tridek kvar kaj kantis:
  - La leono estas kriplulo en pensado, la tigro estas la fonto de ĉiaj problemoj... Kaj estas nenio pli malvarmeta en la mondo ol la "Pantero"!
  Sovetiaj tankoj, ĉiukaze, sentis la potencon de sovetiaj knabinoj.
  Kaj la militistoj estas vere bonegaj. Ili havas sovaĝan potencon.
  Kaj ninjas des pli. Ili amas detrui...
  Kaj kiam ili prenis glavojn... Neniu povas rezisti ĉi tie! La tuta metalo estos fendita! Kaj lasu la Ŝinobojn detrui. Kaj tranĉi ŝtalon. Ninja-knabinoj martelas sovetian ekipaĵon. Kaj ili hakas malproksime kaj per glavoj.
  Azumi ridetas kaj krias ion... Estas tiom da kolero en ĉi tiu ruĝharulo. Kaj samtempe graco.
  La knabino estas vere kiel eterna diino. Ŝi ankaŭ partoprenis la kapton de admiralo Rozhdestvensky. Finante Tsushima. Tiam Japanio venkis Caran Rusion, kvankam malmultaj kredis je ĝi.
  Mikado neniam estus preninta la decidon ataki la rusan imperion se ne estus la Ŝinobo. Kun tiaj militistoj vi povas venki ajnan koloson. Kaj ili venkis! Ŝinoboj povus fari ĉi tion... La Ŝinobotekniko estas unika, kaj la magio estas ĉiopova. Nur la kutimo ne enmiksiĝi kun la sekulara permesis al la mondo vivi memstare. Kaj tiel la Ŝinoboj regus la tutan planedon.
  Aŭ eble ili rapidus al aliaj mondoj! Tia estas la superhoma forto de Ŝinobo! Ĉi tiuj estas militistoj de la plej alta nivelo kaj superklaso!
  Ambaŭ knabinoj prenis Port Arthur. Sed la Ŝinoboj batalis limigitan militon. Se ili tuj grimpus ĉi tiun fortikaĵon, la citadelo estus falinta. Kaj la milito kun la rusoj finiĝus. Sed la Ŝinoboj ankaŭ donis al ordinaraj japanaj trupoj la ŝancon pruvi sin. Kaj ili atingis, ke la armeoj akiris famon.
  Kaj Kondratenko ankaŭ estis finita de la Ŝinoboj, forpuŝante la lastan volon de Port Arthur rezisti. Kaj la ceteraj rusaj komandantoj kapitulacis. Kaj la nepenetrebla fortikaĵo falis. Kaj Rusio perdis la militon, havante nombran superecon. La Carisma Imperio malofte perdis militojn. Ekde la tempo de Ivan Kalita, Moskvio preskaŭ ĉiam plivastiĝis. Kaj kun preskaŭ ĉiu regno ĝi aldonis teritorion. Sed tiam okazis... La unuan fojon, la teroj estis perditaj. Kaj la caro Nikolao la 2-a montriĝis la lasta de la familio Romanov sur la trono.
  Tiam venis la provizora registaro kaj la bolŝevikoj.
  Azumi pensis, kio estus okazinta se la Ŝinoboj tiam ne estus intervenintaj? Plej verŝajne, Rusio estus venkinta la japanojn surtere. Ŝi havas pli da trupoj, kaj la rusoj estas eble pli bonaj militistoj ol la japanoj. Tiam mi estus venkinta ĝin sur la maro.
  Ili devis rezigni la Kurilajn Insulojn, kaj kun ili ĉiujn siajn konkerojn en Azio, inkluzive de Tajvano. La rusoj ne kaptintus Japanion mem, sed ili forte premus ilin!
  En ĉi tiu kazo, Rusio kontrolus kaj nordan Ĉinion kaj Koreion. Fariĝinte la plej granda monda imperio. La multnombra cara armeo - la plej granda en la mondo, povus esti disbati la germanojn en la dek-kvara.
  Dum 1-a Mondmilito, ambaŭ knabinoj helpis kapti germanajn fortikaĵojn en la Pacifiko. La resto de la Ŝinobo ne enmiksiĝis. Kaj tio sufiĉis. Tamen, la unua mondmilito por Japanio montriĝis ne peza! Eblis kapti ne tro multe, sed sen multe da risko. La Lando de la Leviĝanta Suno estis inter la gajnintoj. Kvankam multaj diris: necesis iri por alianco kun Germanio - ili estus preninta pli.
  Dum la Dua Mondmilito, ne estis alia elekto ol kapti la koloniojn de Britio kaj Usono.
  Azumi alproksimiĝis al la juna sovetia soldato. Li estis terenbatita per la eksplodondo, sed estis preskaŭ nedifektita. La japana Ŝinobo metis sian nudan piedon en lian vizaĝon kaj kriis:
  - Kisu!
  Li obeeme kisis la rozkoloran, preskaŭ senpolvan plandon de la eterna knabino.
  La ruĝhara belulino kontente kukis:
  - Ĉi tio estas bonega! Nun ni leku mian kalkanon...
  La junulo komencis movi sian langon. La ledo de la japana plando gustis agrable kaj odoris je floroj kaj kampaj herboj. Ĝenerale, inaj Ŝinoboj estas tre belaj kaj atletikaj. Azumi havas rufan hararon kaj estas alta kaj granda por japana virino. Ŝi estas tre kurba, kaj ŝiaj muskoloj estas kiel tiuj de atleto. Sed samtempe tre sekseca knabino.
  Kaj kiu povas kompari kun ĉi tio?
  La junulo kisis ŝiajn nudajn piedojn kaj estis tre ekscitita. Azumi ŝaltis sin. Kaj ŝi volis pli kaj pli ĝui. Tiam la japanino etendis la krurojn kaj sidis rekte sur la vizaĝon de la juna kaptito. Vi devas ŝargi viajn pilojn. Kaj suĉu la tutan energion de la forta, bela junulo.
  . ĈAPITRO N-ro 8
  Germanaj tankoj preteriris Kursk kaj kreis kaldronon. Ĉi-foje, danke al la helpo de Ŝinoboj, Operacio Citadel estis sukceso. La Ruĝa Armeo estis ĉirkaŭita. Sed ŝi ne intencis rezigni. Stalino hezitis. Unuflanke, la gvidanto ne volis doni la teritorion al la nazioj. Aliflanke, la ĉirkaŭitaj trupoj estis minacitaj kun reala morto. Kaj ne nur pro malsato, sed ankaŭ pro rapida konsumo de municioj.
  Kaj la moralo iom malaltiĝis, ĉar la ŝancoj gajni la militon komencis malfortiĝi. Stalin ne volis rezigni Kursk kaj permesi al la Krauts ebenigi la fronton.
  Sed evidente ne estis sufiĉe da rezervoj por liberigi la ĉirkaŭitajn homojn. Japanio, posedanta multan infanterion, trarompis la sovetian fronton kaj rapidis al Primorye. La ofensivo komenciĝis sur Mongolio. Stalin deplojis kromajn rezervojn por la batalo kun la samurajo. Preta por defendi la orientajn limojn.
  Nova germana tanko, la Tiger-2, ankaŭ ekaperis ĉe la fronto. Aŭto simila al la Leono, sed dudek du tunoj pli malpeza. Kun simila frunta kiraso, iomete pli malgrandaj flankoj kaj postaĵo, sed kun 88-mm kanono. La Tiger-2 estis ekipita per 1000-ĉevalforta motoro de la Lev, kio ebligis atingi kontentigan veturadon de la nova germana modelo.
  Tiel, la Krauts ricevis bonan tankdestrojeron. En la praktiko, ĝi estas pli bona ol "Lev", iom pli malpeza kaj plej grave pli movebla.
  Stalino, timigita de tiu evoluo, ne estas kontraŭ ĝi kaj proponas pacon al la Fuhrer, aŭ almenaŭ paŭzon. Hitler, iom hezitante, konsentis, sed proponis jenajn kondiĉojn: la revenon de ĉiuj kaptitoj, pagon de kompenso, senpagajn provizojn de pano, metaloj kaj oleo al la Tria Regno. Nu, kaj ankaŭ la fino de gerilo en la okupataj teritorioj.
  Stalino rapidis konsenti. Kion li povus fari?
  Kaj la germanoj profitis la ripozon por malfermi duan fronton kontraŭ Britio kaj kapti ĉiujn ĝiajn koloniojn.
  Firmao de knabinoj de speciala bataliono SS "She-Wolf" flugis per transportaviadilo Me-323 al Tunizio. La militistaj knabinoj estis ĉiuj bone elektitaj, junaj kaj ankoraŭ ne edziĝintaj. Plejparte altaj, atletikaj blonduloj, la koloro de la germana nacio, ĝiaj sango kaj suko.
  Du knabinoj, mielblondulino kaj fajra ruĝharulo, elstaras inter la aliaj militistoj, kiuj, cetere, ankaŭ meritas la podion kun sia beleco kaj seriozeco en sia rigardo. Se ĉiuj aliaj militistoj estis relative spertaj batalantoj, kiuj sukcesis flari pulvon en Francio kaj Balkanio. Sed ne tiom ke, pro la pasemo de malamikecoj kaj manko de deziro, sendante la knabinojn en la denson de ĝi. Ili jam batalis, tiam ĉi tiuj du estis tre junaj, preskaŭ knabinoj, la plej lastaj anstataŭi tiujn, kiuj estis mortigitaj dum la aviadila atako. Kompreneble, ili ankaŭ estis trejnitaj kun tuta germana pedanteco, sed ili estis ankoraŭ tiel senkulpaj, finfine, ili estis apenaŭ dek ses jaroj. Veraj rozoj forlasitaj en la dezerto.
  La fajra ruĝhara "lupino" demandis sian blondan amikon:
  - Estas multaj nigruloj en la brita armeo. Ili estas tre malĝentilaj kaj kruelaj, sed imagu Gertrude, kio okazos se vi estos kaptita kaj torturo komenciĝos?
  La mielblondulino trankvile respondis:
  "Mi provos ne esti kaptita de Ŝelo, sed se ĉi tio estas la volo de la Sinjoro, mi nenion fordonos al la malamikoj!"
  Ruĝhara Ŝela diris flustre:
  - Estas onidiroj, ke granda milito en la oriento kun Rusujo balda rekomencos. Kaj la trupoj jam estas tiritaj supren kaj koncentras siajn fortojn. Ne mirinde, ke tiom da infanterio estis verkita en la armeon, la knabinoj diras, ke preskaŭ ne restas viroj en la vilaĝoj!
  Gertrudo konsentis kun suspiro:
  - Jes, tio estus timiga! Por fari militon kun la rusoj: kruelaj kaj fanatikaj, kun iliaj senfinaj vastaĵoj kaj severaj vintroj... Estos io terura!
  La ruĝharulo kontraŭstaris:
  - La rusoj ne povis venki eĉ la etan finnan armeon, sed ni venkis la plej grandajn malamikajn fortojn! La tuta Eŭropo jam estas sub ni, kaj Rommel dispremas la britojn en Afriko. Kial vi pensas, ke vi perdos?
  Gertrude kontraŭvole respondis:
  - Rusoj havas grandan loĝantaron kaj senfinajn etendaĵojn. Ili sorbos tro da trupoj! Kaj se ni ne sukcesos preni la ĉefurbon de Rusio antaŭ vintro, tiam niaj soldatoj simple frostiĝos, kaj nia ekipaĵo ĉagreniĝos kaj blokiĝos en la neĝblovoj, ĝi estos absolute terura!
  Fire Shella vigle skuis la kapon:
  - Ho, ne necesas paroli pri tiaj aĉaj aferoj, ni pli bone kantu ian romancon. Pri amo...
  Gertrude senkulpe ridetis kaj konsentis:
  - Kompreneble, plej bone estas kanti!
  La knabinoj "Lupoj" kantis per siaj klaraj, kristalaj voĉoj:
  Perla, tremanta hararanĝo,
  Mia brusto maltrankviliĝas kaj tremas!
  Mi estas knabino kiel timema betulo,
  Mi timas movi kaj spiri!
  
  Kaj kion flustras la freŝa vento en vian orelon?
  Sablo krakas sub la piedoj nudpiede...
  Kaj ne estas pli feliĉa mi sur la planedo,
  Kiam mi marŝas kun vi en la arbaron!
  
  Malkaŝu al mi grandan sekreton, amata,
  Kiel vi sukcesis sorĉi la koron!
  Sed via vizaĝo estas tiel malĝoja?
  La plej maldika fadeno de sulkoj trairis la frunton!
  
  La junulo respondas al mi kun angoro;
  Milito disigos vin por longa tempo!
  Por trovi al ni lokon en la arbaroj de paradizo,
  Satano devas esti ĵetita en inferon!
  
  La svelta betularbo kapjesis responde,
  Vi estas por mi pli ol kara amiko!
  Kvankam la rezulto de la batalo povas esti larmoplena,
  Sed Dio Jesuo la Paŝtisto estas kun ni!
  
  Ni dispelu la inferon de demonoj - malbonaj ombroj,
  La arbaretoj floru kun verdaĵo!
  Karesu miajn sunbrunigitajn genuojn,
  Tenu min forte kara!
  
  Kaj li respondis kvazaŭ al la junulino kiel ŝerco:
  Li diris al la sono de etendiĝantaj branĉoj;
  - Ĉu vi atendos min unu jaron, kolombo?
  La tento de varmaj gruoj estas forta!
  
  Responde, mi diris al li tiel strikte,
  - Mi ne estos civilulo ĉe la maŝina stando!
  Kaj mi ŝatas la militan vojon,
  Mi volas batali, venki la malbonulojn!
  
  Mi venis al la afero - tranĉis branĉojn, plektaĵojn,
  Ili donis al mi novan maŝinon kun disko!
  Kvankam la herbo ploras kiel perloj de roso,
  Kial senkulpeco fariĝas kiel soldato?
  
  Ĉar la Patrujo estas al mi pli kara ol ĉiuj aliaj,
  La Patrujo brulas en la animo super la steloj!
  Ne estas la sama kuraĝo kiel vivi sur lito,
  Kaj tranoktu kun fusilo en kabano!
  
  Venko venos, mi firme kredas je ĝi,
  Ja nia afero ĉiam pravas!
  Nu, ridetu pli ĝoje infanoj,
  Bona sorto atendas nin, kredu min!
  La tuta familio kantis kune kun ili, dum la knabinoj balancis la kapon kaj aplaŭdis la manplatojn. Sed tiam ilia idilio estis interrompita, sireno hurlis kaj anglaj aviadiloj aperis sur la ĉielo! Fajrokraĉuloj provis ataki la liverkaravanon. ME-109 de la eskortkonvojo kuraĝe kuris al ili. Fajra ruĝhara Ŝela eĉ saltis de ĝojo:
  - Jen ĝi komenciĝas, la batalo en la aero! Estos mojose!
  Gertrude konfirmis ekscitite:
  - Nun ili estas niaj, ili cedos al ili!
  Estis dek ok anglaj Spitfires, kaj dek kvin germanaj Messers, ne multe da diferenco. Mitralaj eksplodoj kaj aviadilkanonoj estis martelitaj. Shella ridis kaj montris sian fingron:
  - Rigardu, kiel niaj draŝas ilin! Beleco!
  Gertrude diris filozofie:
  - En batalo venkos ne la plej forta, sed la plej malbona por provoki ĝin, sed ne por mem eniri ĝin!
  - Milito estas konkurso, kie ĉiuj estas malkvalifikitaj eĉ antaŭ la komenco! - subtenis Ŝela.
  Unu el la anglaj Spitfires jam ekbrulis kaj komencis fali, sekvita de la germana... La batalo ekflamis kun eĉ pli granda feroco. La britaj aviadiloj havis maŝinpafilojn, kaj la germanoj havis kanonojn, iuj kun unu 20-mm pafilo, aliaj kun eĉ tri 20-mm pafiloj, sed estis nur du el tiuj maŝinoj... La rapideckarakterizaĵoj kaj manovro estas preskaŭ same, eble eĉ kun la ME -109 eĉ havas malpli pezon kaj faras turnojn pli rapide. Sed la britoj ne estas tiel simplaj, do tri el iliaj batalantoj rapidis al la transporto, ne atentante la kovran fajron. La knabinoj interne kriegis:
  - Venu, infanoj, ne maltrafu ĝin! Devigita fajro aŭ!
  La fajra Ŝela krias:
  - Antaŭe! Antaŭe!
  La Me-323 estas grandega transporto kapabla porti ĝis 200 soldatojn, kaj ĝi havas ses maŝinpafilojn por defendaj armiloj. Ili estas aranĝitaj en "erinaco-" sistemo kaj komencas skribaĉi... La batalantoj pafas, kaj grandkalibraj kugloj trapikas la haŭton kaj trapikas la tegaĵon. La militistaj knabinoj saltas malantaŭen, kriante kiel porkoj:
  - La hundino havas idojn.
  Unu el la knabinoj estis kaptita kaj konvulsiiĝas. Knabina kuracisto kuras al ŝi kaj tuj diras:
  - Ĝi trafis tuj! - Kaj li bandaĝas ŝin. - Ŝi trankviliĝas kaj provas reteni siajn ĝemojn.
  Sed tiam la Messerschmitt venas al la malantaŭo de la angla batalanto, precizaj pafoj kaj ĝi ekbrulas kaj falas. La knabinoj muĝas:
  - Mirinda! Ĉi tiu estas nia ulo!
  En ĉi tiu momento, la maŝinpafisto kovranta la fuzelaĝon (kaj ĉi tiu estas viro) falas trapikita de kuglo rekte tra. Gertrudo rapidas kiel fulmo, alkroĉiĝas al la drato kaj falas, ŝiaj botoj forflugas. Juna knabino, fulmante siajn nudajn, rozkolorajn kalkanojn per paro da saltoj super faligitaj korpoj, saltas supren al la maŝinpafilo kaj premas la ellasilon. Plumbo kraĉas el la barelo kaj la Fajrokraĉulo perdas kontrolon kaj komencas fali en voston.
  La lupaj knabinoj krias pro ĝojo kaj kantas:
  - Puck! Puck! Germanio kontraŭ Britio du - nulo!
  Gertrude, aliflanke, ne havis tempon malflugigi la duan batalanton; ĝi estis detruita fare de germanaj pilotoj. Aerbataloj estas pasemaj, kaj perdinte pli ol duonon de la batalantoj, la britoj fuĝis. La poentaro estis 11 ĝis 3 en favoro de la germanoj. La knabinoj ekkriis responde, tiel ĝoje kaj premis la manojn unu al la alia. Ili ankaŭ laŭdis Gerdan, kiu ne estis perdigita kaj registris la unuan faligitan aviadilon, ŝian viktimon, kiel sian valoraĵon! La knabino ruĝiĝis pro granda ekscito kaj murmuris:
  - Jes, mi ne memoris min mem! Ĉu estis io tia? Tute nepensebla! Mi estas en tranco...
  Shella murmuris kun malkontenta rido:
  - Sed mi ne povas pardoni al mi la prokraston. Do mi simple prenis ĝin kaj malrapidiĝis!
  La komandanto de la Mercedes-kompanio konsolis Shella:
  - Estas ankoraŭ tiom da bataloj antaŭen! Tio estas Afriko!
  Shella ridis kaj ŝercis:
  - Infanetoj, pro la mondo, ne promenu en Afriko! En Afriko estas ŝarkoj, en Afriko estas goriloj, kaj en Afriko estas grandaj krokodiloj! Sed la Granda Reich; Li diris al ni - ne drivu!
  Ĉiuj knabinoj unuvoĉe ridis. Kiel malvarmeta estis...
  . ĈAPITRO N-ro 9.
  La ĉefurbo de Tunizio ankaŭ portas la nomon Tunizio, kie troviĝas la ĉefa bazo de la nazioj en Afriko. Ĉefa aliancano de Germanio: Mussolini eniris la Duan Mondmiliton nur la 17-an de junio, kvin tagojn antaŭ la kapitulaco de Francio. Li volis "venki", aŭ pli ĝuste piedbati, la jam venkitan malamikon por akiri konsiderindajn teritoriajn gajnojn. Nu, se Germanio malsukcesos, malfermu mem duan sudan fronton kontraŭ la Tria Regno! La itala armeo ne tre sukcese agis kaj, malgraŭ la superforta nombra supereco, povis antaŭeniri nur kelkajn kilometrojn koste de grandegaj perdoj. Sed Mussolini ne eniris la militon precipe sukcese. Poste, la italoj batalis kun ekstreme malmulte da sukceso. Batoj en Grekio, malgraŭ nombra supereco, en Etiopio, havante preskaŭ kvinoble pli da fortoj ol la britoj, kaj en Libio, perdinte preskaŭ la tutan teritorion kun naftoputoj kiuj jam komencis disvolviĝi. Sed Rommel, juna generalo kiu aliĝis al la nazia partio eĉ antaŭ ol Hitler ekregis, lanĉis potencan kontraŭatakon kontraŭ la britoj. Krome, li komencis la ofensivon eĉ antaŭ la translokigo de la ĉeftrupoj kun nur dek tankoj kaj kvindek kamionoj alivestitaj kiel tanko. En rapida atako, la plej bona brita generalo, Calico, estis kaptita, kaj preskaŭ ĉio el Libio revenis al la kontrolo de la nazioj. Tamen, la bone fortikigita Tolbuk-fortikaĵo, tiel mezbone kapitulacita de la italoj, ankoraŭ tenas! Rommel havas nur ducent tankojn, ĉiuj T-1 kaj T-2, tio estas malpezaj, kaj aliaj ducent italaj estas maŝinpafiloj kojnoj pezaj 2,7 tunoj. Kompreneble, kun tiaj fortoj estas malfacile batali kun la Matildas: havante frontan kirason de 78 mm kaj 70 mm Cromwell. Dum la fronto provizore stabiliĝas, ambaŭ flankoj amasigas forton...
  La SS-kompanio alteriĝis ĉe la flughaveno kaj la varma afrika aero tuj blovis sur ilin. Se nur estus somero, junio kaj Afriko! La knabinoj tamen provis sin fortigi kaj ne montri, ke ili estas varmaj. Kaj tiam Mercedes ordonis:
  - Ni faru marŝon tra la dezerto! Kaj samtempe ni testos sunkremojn kaj saltos en naĝkostumoj!
  La knabinoj ektimis pro malkontento: oni denove eksperimentis pri ili. Kvankam, kompreneble, porti naĝkostumon en ĉi tiu varmego estas multe pli agrabla ol porti uniformon, kaj eĉ kuglorezistajn veŝtojn, kiujn ili ankaŭ povas devigi vin porti.
  La knabinoj rapide ŝanĝiĝis al dezertkoloraj kostumoj en la banejo kaj komencis apliki protektan kremon, kiu, cetere, devus helpi ilin pli rapide sunbruni. Gertrude helpis Shella apliki la oleon, kaj ŝi helpis Gertrude. La ruĝharulo rimarkis:
  - Tiel estas Tunizio, ĉe la rando de la slumoj, nur en la centro troviĝas kvindek ŝtonaj domoj kaj deko da moskeoj. Mi legis fabelojn kaj atendis vidi grandiozajn palacojn kun fontanoj kaj ĝardenoj inter la araboj!
  Gertrudo respondis ĝemante:
  - Ve, se nia mondo estus kiel fabelo! Ve, nia mondo estas senkompata, maljusta, perfida! La karno ĝemas kaj suferas en agonio!
  Shella daŭrigis:
  - Sed la viro estas saĝa, fama pro sia progreso! Kvankam ŝajnas, ke la Sinjoro lin forgesis!
  Restinte surhavante nur naĝkostumojn kaj malpeze lavante en malvarmeta akvo antaŭ ol apliki la kremon, la belaj knabinoj spertis iom da malpeziĝo. Se ne estis tiel varme en la aviadilo mem, tiam en la flughaveno kaj la urbo estis nur infero. Vere, aliaj lupoj jam sukcesis batali en Grekio, kie estas varme eĉ en aprilo, sed ankoraŭ ne kiel en Afriko somere.
  Post la duŝo, la knabinoj estis en ledaj pantofloj, sed Mercedes ordonis:
  - Prenu alian kremon en viajn manojn kaj lubriku viajn plandojn plene! Vi faros malvolan marŝon tra la dezerto nudpiede! Se vi palpebrumas, vi komprenas, do komencu.
  La knabinoj sanktoleis siajn graciajn nudajn piedojn, knabinecajn krurojn, sen multe da entuziasmo. Post ĉio, la sablo de Saharo estas preskaŭ varma pato. Vere, ĉi tie ĝi estas ankoraŭ proksime al la marbordo, kaj ofte estas herbejoj superkreskitaj de herboj. Sed kuri kun nudaj plandumoj sur ŝtonoj, gruzo, sablo, kiujn la Afrika Suno varmigis? Ĉi tio estas absolute sovaĝa!
  Tamen, la knabinoj ne estas tiaj fraŭlinoj; la elita trejnadprogramo inkludas malvolajn marŝadojn por knabinoj de la Germana Unio de Virinoj, ofte nudpiede kaj sur malglata tereno. Do la militistoj ne kverelas! Ĝenerale, por Nazia Germanio, la karaktero estis avido al diversaj eksperimentoj. Hitler estis fervora admiranto de la teorio de Nietzsche pri la superhomo, aŭ viro de la estonteco. Li devas esti pli forta, pli rapida, pli inteligenta kaj pli kruela ol la moderna homo. Vera germana soldato devas esti: forta, rapida, sperta - ĉar li estas arjo! Sed arjaj virinoj, kiuj naskas heroojn, devas mem esti herooj, kaj forto estu kulturita! Tial, la plej bone preparitaj knabinoj estas intense trejnitaj, harditaj kaj edukitaj! Do iliaj afablaj, genetike talentaj belulinoj, devas suferi ekstreman malmoliĝon en la afrikaj dezertoj: por pruvi, ke arja kaj arja virino povas elteni ĉiujn provojn, kaj ne la baron nesupereblan - nevenkebla kaj galanta soldato de la Tria. Reich!
  Kaj tiel la kompanio, forlasante la militan urbon, kuras laŭ la mallarĝaj, rokaj fiŝkaptejoj de Tunizio.
  La nudaj kalkanoj de la knabino pikas la nigrajn, akrajn ŝtonetojn de la vojo, kaj ĝi bakas feroce. Sed la lubrikaĵo efektive iomete mildigas la brulvundojn, kaj kiam oni kuras rapide, ĝi ne tiom pikas, kvankam la suno pasis tagmeze kaj la temperaturo estas maksimuma. Tamen la malpuraj arabaj infanoj malgrandiĝas, kun nigraj kalkanoj, sen kremo kaj eĉ ne sulkiĝas. Ŝajne ili ricevis kalojn sur la plandumoj. Arabaj viroj rigardas preskaŭ nudajn knabinojn en naĝkostumoj kaj kun bonevoluintaj muskolaj korpoj ; kun la buŝo malfermita, kaj la virinoj moviĝas pli rapide al la flankoj, envolvante sin eĉ pli firme en nigra burko.
  Kaj la knabinoj kuras; tenante maŝinpafilojn sur siaj ŝultroj kaj ĉiu portante tornistron kun provizoj kaj obusoj. Kaj ĉi tio estas entute dudek kilogramoj... Eĉ se ni konsideras, ke la knabinoj estis elektitaj por esti fizike fortaj, kaj trejnas en spartanaj kondiĉoj dum pluraj jaroj, tiam ĉi tio ankoraŭ estas pezo, precipe se la varmego finiĝis. kvindek gradoj en la ombro, kaj necesas venki maratonan distancon.
  Gertrudo kuras, provante spiri kiel eble plej ĝuste, por ke ŝi havu sufiĉe da forto por pli longe. Kvankam ŝi ne vivis tiel longe, ŝiaj lastaj ok jaroj estis pasigitaj en speciala lernejo por infanoj de la genetika elito. Sed ĉi tio ne signifas, ke ili vivis en komfortaj kondiĉoj. Male, ellitiĝi je la kvina matene, ŝprucigi vin per glacimalvarma duŝo, fari malfacilajn ekzercojn, unuhoran trotadon kaj poste kelkajn horojn da laboro. Poste studu, antaŭ tagmanĝo, pli da trejnado, inkluzive de batalbatalo. Milita trejnado, studado, trejnado, ĝis la deka, post kio estingiĝas. Vere, la manĝaĵo estis bona, sed ili ne donis al ni viandon, legomojn, fruktojn, fiŝojn, sukeraĵojn kaj dolĉaĵojn, nur por la naskiĝtago de la Fuhrer, Kristnasko kaj la 1-a de majo. Preskaŭ ne ekzistas libera tempo, ĉio estas strikte reguligita... Ili estis uzataj por prepari homojn de la estonteco, kiuj laŭsupoze regis la Teron. Himmler mem, la estro de la SS, konservis tian programon sub kontrolo.
  Kion pensis Gertrude pri la nazioj kaj Hitler? Tion ili instruis, ke Hitler estas la plej granda geniulo de ĉiuj tempoj, nevenkebla komandanto kaj la estonta reganto de la Tero. Kaj ankaŭ, kiel la unua arja Jesuo Kristo, la vicestro de la Plejalta Dio, kiu ordonis la konkeron de ĉi tiu kaj aliaj kosmaj mondoj!
  Efektive, Germanio venkis, kaj la fido al la Fuhrer plifortiĝis! Sed nun ŝi efektive militas. Ili kuras, knabinoj brunaj pro graso, tra la dezerto, iliaj nudaj piedoj estas bakitaj de miksaĵo de sablo kaj gruzo, kaj ili jam komencas senti kreskantan laciĝon; doloro en la bovidoj, dorso kaj seka buŝo. Sed ŝi estas vera arjo, kaj neniam rompiĝos! Lasu ŝian koron krevi prefere ol rezigni. Kaj ne estas la unua fojo, kiam Gertrude kuras. Mi memoras, ke ili faris malvolan marŝon tra la montoj. La nudpieda knabino Gertrudo kun mitraleto sur la ŝultro kuris laŭ la akraj ŝtonoj de la pasejo, tute tranĉante ŝiajn plandojn tiel, ke sur la ŝtonoj restis sangaj piedsignoj, sed ŝi iris al la fino. Do, ĉu ŝi rezignos nun? Ne! Kaj denove ne! Li batalos ĝis la fino ĝis li iros la distancon. Vere, li neniam kuris en tia varmego, sed... Li devis ie komenci por trapasi la provon ĝis la fino kaj kredi je la estonta Venko! Kaj ne Germanujo: pri tio ŝi ne dubas, sed venkon super si!
  Jam plifaciliĝas, kaj dua vento malfermiĝas en la trejnitaj pulmoj... La suno jam subiras kaj la sufoka varmo retiriĝas. Malrapide, preskaŭ nerimarkeble, sed retiriĝante!
  Ruĝhara Ŝela ankaŭ suferas, sed ŝi plifortiĝas. Ŝi kaj Gertrude estis malnovaj amikoj; ili eĉ havis litojn unu apud la alia en la kazerno de la knabinoj. Ili ofte batalis unu kun la alia. Du amikoj senigitaj je infanaĝo kaj frue maturiĝis. Tamen la vivo estas lukto, eterna lukto. Kaj eble la plej granda tragedio por la homaro kaj por ĉiu individua homo estos kiam estas nenio por batali!
  Shella unue vidis Hitler ĉe amaskunveno; kiam ŝi mem havis nur kvin jarojn. Tiam li ankoraŭ ne estis la Fuhrer de Granda Germanio, sed nur unu el la opoziciaj politikistoj. Sed oni povis senti ion specialan: la nepriskribebla karismo de ĉi tiu gvidanto, kun eta liphararo! Ŝela ne memoris, pri kio ĝuste la estonta Fuhrer parolas. Adolf Hitler parolis tre emocie, energie svingis la pugnojn, ofte eldiris la vortojn: Granda Germanujo, braveco, honoro, kavalireco, forto, digno! Kaj la tuta homamaso simple muĝis pro nepriskribebla ĝojo. Kaj kia aplaŭdo estis. Kaj eĉ tiam Ŝela komprenis, ke antaŭ ŝi estas Dio enkarniĝinta!
  Tiel ŝi rememoris ĉi tiun tagon! Ŝiaj gepatroj adoris la Fuhrer, longe antaŭ ol Hitler ekregis. Ni aliĝis al la partio fine de la dudekaj jaroj, kiam la ŝancoj de la nazioj povi ŝajnis iluziaj, kaj la nazioj ricevis du aŭ tri procentojn de la voĉoj! Nu, nu, la Fuhrer jam estis Fuhrer kaj vera gvidanto! Sed necesis severa krizo, kiu skuis ĉiujn fundamentojn de la socio ĝis la kerno, por ke Germanio trovu sian gvidanton en ĝi. La knabino kreskis en la severaj kondiĉoj de elita kazerno, kie ŝi pasigis ok jarojn, sed neniam unufoje malamis la Fuhrer en sia animo.
  Eĉ kiam ŝi kaj la aliaj amikoj de la kruela viro estis skurĝitaj per larĝaj zonoj (por ne tranĉi la haŭton!), aŭ senditaj al punĉelo, kie ili devis puŝi radon antaŭ ili. Ankaŭ la puno elpensita de la SS estas kompleksa. Vi turnas la radojn, kaj estas sensiloj alkroĉitaj al via korpo, de kiuj fluas fluo. Ju pli rapide vi turnas ĝin, des pli malforta la elektro trafas, kaj des pli forta ĝi estas kiam vi malrapidiĝas. Ia miksaĵo de puno por misfaroj kaj fizika trejnado. Ili estis moderigitaj kaj trejnitaj en la Stilo de antikva Sparto, kiu estis admirita fare de Hitler, lia ĉefpolicano, kaj la ekzekutisto de la Tria Regno, Himmler!
  Kiel diris la Fuhrer: "Germana knabo devas elteni batojn de infanaĝo kaj alkutimiĝi al krueleco!" Nu, Himmler etendis similan tezon al knabinoj! Do li amis citi Nietzsche - kruelecon, kruelecon, kaj denove kruelecon cementanta nacion!
  Jam estis kovrita distanco de kvindek aŭ eĉ iom pli da kilometroj, kolosa ŝarĝo en tia varmego kaj kun ŝarĝo, por tiaj knabinetoj. Gertrudo kaj Ŝela ne plu sentis siajn korpojn; ili kuris kiel somnambuloj, sentante, ke io ŝiras siajn muskolojn kaj obtuzan doloron en la kapo. Sed nun venas la ordono:
  - Faru paŝon! Sufiĉe por la unua fojo!
  La knabinoj malrapidiĝas kaj marŝas rapide. La kalkanoj komencas juki eĉ pli. Gertrude flustris al Chella:
  - De infero al purgatorio!
  La amiko malkonsentis:
  - De la purgatorio al la ĉielo!
  La roka grundo finiĝis kaj la nudaj, elĉerpitaj piedoj de la knabinoj paŝas sur la mola, smeralda herbo. Gertrude ekkriis:
  - Kaj kiel feliĉe estas, post turmentado de dornaj ŝtonoj kaj la brulantaj sabloj de la dezerto, promeni kiel velura natura tapiŝo!
  Ĉi-foje Ŝela volonte konsentis:
  - Kompreneble, ĉi tio estas vere paradizo! Post tia severa truda marŝo! Sed mi pensas, ke ĝi estos eĉ pli malfacila.
  Kiam la knabinoj finfine marŝis sur la alteriĝon, Mercedes haltigis ilin kaj ordonis al ili kuŝi sur la dorso. Ŝi malglate palpis la piedojn de la unuaj dek militistoj kaj diris kun evidenta kontento:
  - Amindaj! Kaj la haŭto ne senŝeliĝas, kaj ne estas veziketoj sur la plandumoj. Kaj eĉ la kalkanoj ne polviĝis, ili restis rozkoloraj, kvazaŭ vi ĵus eliris el la bano! - Mercedes kreskis, paŭzis, kaj ŝia amiko ĵetis ponardon kun la rapideco de fulmo. La klingo ekbrilis kiel sunradio pafita de lernejano el spegulo, kaj la pinto alpinglis grandan, nigran skorpion. La voĉo de la SS-oficiro iĝis pli malglata, kaj la belaj trajtoj de la vizaĝo de la knabino iĝis pli severaj. - Morgaŭ ni kuros de mateno ĝis vespero. Kial vi faras vizaĝojn - ĉu vi estas arja aŭ ne? Se jes, tiam ni devas pluvivi, tiujn, kiuj falos, ni pafos surloke! Pagu por la unua kaj dua.
  Post la kalkulo, la knabinoj ankaŭ estis devigitaj fari push-ups kaj fari abs, kaj poste estis kompate senditaj al lito. Vi povas malstreĉiĝi nuntempe.
  . ĈAPITRO N-ro 10.
  Gertrudo sonĝis, ke ŝi estas militisto en la armeo de Atila (Laŭ la nova instruo pri historio en la Tria Regno, Atilo estis germano!). Jen ili venas al Romo, grandega armeo da barbaroj. Kaj la ĉefa spino de ĉi tiu germana armeo konsistas el belaj knabinoj kaj atletike konstruitaj junaj infanoj. Ili estas proksimume egale dividitaj kaj marŝas ŝultro al ŝultro. Krom la infanterio, ekzistas ankaŭ kavalerio, kaj kelkaj el la batalantoj estas en kavalira kiraso, dum aliaj, inkluzive de atletikaj knabinoj, estas nudaj ĝis la talio! Kaj ĉi tiu armeo moviĝas kiel lafo de vulkano. La tamburistoj batas; tio estas tre malgrandaj knaboj en pantaloneto kaj la uniformo de Kinder Jugen, tio estas, la juniora sekcio, Hitler Jugent. Kaj ankaŭ klarionoj ludas, flagoj kun bildoj de drakoj kaj diversaj bestoj, birdoj kaj eĉ reptilioj flirtas! La tamburetoj ridetas kaj ilia batado fariĝas pli ofta.
  Sed antaŭe aperis la lancoj kaj jarcentoj de la romia armeo. Kio okazos, estas tio, pri kio ili, barbaroj kaj samtempe portantoj de la plej alta arja kulturo, tiom longe revis. Donu batalon al ĉi tiuj netaŭgaj kaj maldiligentaj italoj kaj tiam la Antikva Romo falos!
  Atilla, grandega kaj heroe konstruita, kiel titano revivigita de antikva greka statuo, ordonas:
  - Ataku miajn kuraĝajn filojn kaj filinojn!
  Knabinoj kaj knaboj rapidas al la malamiko: la tamburfrapo atingas sian plej altan punkton. Gertrudo kuras, la nudaj kalkanoj de la knabinoj, verdaj pro herbo, ekbrilas antaŭe kaj sur ŝiaj flankoj. Do la giganto Atilla mem spronas sian fajroruĝan ĉevalon. Fortaj hufoj tiel forte batas la teron, ke ĝi ektremas.
  La romiaj trupoj, sen ŝanĝi sian paŝon, iras renkonte al ili. Nun ambaŭ armeoj kolizias per forto... Vera bela batalo komenciĝas. Gerda, rebatinte kelkajn atakojn de la barba legiano (kaj ŝi vere ne ŝatas barbojn!), lerte enigis sian klingon en lian stomakon. La bruto falis, kaj la militisto ekkriis:
  - Viroj naskiĝas por perdi, krom se kompreneble ili estas germanaj viroj!
  La knabino rapidas ĉe la sekva kontraŭulo. Li, utiligante sian avantaĝon en alteco kaj pezo, provas delokigi Gertrude. La knabino eĉ surpriziĝis pri kiom rapide la batalantoj disiĝis en apartajn insulojn, kaj la formado de la legioj kolapsis. Tamen, ĉi tio estas eĉ al ŝia avantaĝo; ŝi estas malgranda, kio signifas ke ŝi estas facilmova. Li elfaras la "sciurvoston" teknikon kaj... la klingo de la glavo tranĉas la kolon de la giganto. Gerda ridetas:
  - Dika, alcista kolo estas kutime karakteriza por homoj, kiuj ne estas brilaj kaj havas subtilan menson!
  Tamen, ŝia potenca kontraŭulo, ankoraŭ en agonio, svingiĝis plurajn fojojn, provante atingi la aŭdacan venkinton. Gertrudo finis lin, kaj poste alkuris je la tria, tiam ŝi rimarkis, ke dudek metrojn for de ŝi, la nudpieda Ŝela tuj batalas kun du batalantoj. La ruĝhara amiko estas forte puŝata. Gertrude estas malatentigita kaj estas trafita sur la vango kun punkto, sango gutas de la tranĉita strio. La knabino ridetas responde:
  - Ne, vi ne tiom facile superos ĝin! Virino povas perdi kontraŭ viro en ĉio krom la kapablo kompati lin! Ĝi estas nur la lasta, mi ne uzos ĝin!
  Gertrude furiozis kaj iris sur la ofensivon. Ŝia nigra kontraŭulo (li estis larĝŝultra maŭro) malrapide retiriĝis...
  Ĉi tio estas tiel bela batalo. Sed ĉi tio estas tiel malgranda afero... Nur sonĝo. Sed la Ŝinoboknabinoj plenumas la plej gravan taskon: Ili sturmas Ĝibraltaron.
  Ĉi tio estas ŝlosila fortikaĵo. Kaj ĝia kapto permesos al la Tria Regno transdoni signifajn fortojn al Afriko laŭ la plej mallonga vojo! Azumi saltas supren kun ŝia amiko Agouti. Angla artilerio pafas al la knabinoj. Belulinoj ĵetas konkojn per siaj nudaj kalkanoj. Ili ludas specon de ping-pongo! Kaj tio, kion sendis al ili la brita artilerio, flugas reen!
  Azumi piedbatis la kuglon per sia nuda plando kaj pepis:
  - Mi atendas la viktimon je noktomezo!
  Agouti, responde, skuante siajn neĝkolorajn harojn, kuis:
  - La malamiko promesas senmortecon! Kaj li trenis nin en Gehenon!
  Kaj ambaŭ knabinoj, nudkruraj kaj mortigaj, saltos... Nu, kiu povas kontraŭstari ilin?
  Azumi prenis la ventumilon en ŝiaj nudaj piedfingroj kaj ĵetis la pinglojn de la ventumilo al la britaj muroj... Kaj ĝi funkciis. Tiom da interrompo kaj konfuzo. Kaj la muroj brulas, kaj la tranĉeoj estas detruitaj, kaj la tranĉeoj estas forigitaj. Kaj ĉi tiu blonda terminanto Agouti lanĉas vezikojn uzante ŝiajn nudajn fingrojn. Kaj ili dispremas ĉion. Ĉio estas ŝirita kaj disbatita.
  Azumi impete resaltas ŝian kuproruĝan hararon, eligante varmecon. Kaj ĉio lumiĝas antaŭ...
  La knabinoj kantis unuvoĉe:
  Batalanto ĉiam estas sana
  La batalanto estas preta por io ajn!
  Kaj ne ĉesu -
  Kaj ne ŝanĝu viajn krurojn!
  
  Niaj vizaĝoj brilas
  Kontraŭuloj kuras!
  Kaj denove ili elmontris la dentojn en arda rideto. Kaj ili skuas siajn luksajn koksojn. Ĉi tiuj estas vere Terminator-knabinoj. Kaj la britoj retiriĝas antaŭ ili...
  Ĝibraltaro estas sub atako, infera Ŝinobomagio. Tio, kio estas nerezistebla kaj bagatela, estas senekzempla. Ĉi tiuj estas la inaj Ŝinoboj, pri kiuj revas la malamikoj de Japanio en siaj koŝmaroj.
  Azumi haste kantis, tranĉante:
  - Beleco! Beleco! Mi tranĉos la katon per mia glavo!
  Kaj kiel li skuas siajn fajrajn harojn. Kaj kiel ĉio ĉirkaŭ ŝi ekflamos kaj disvolviĝos en furioza flamo. Kaj ruĝaj langoj leviĝas ĝis la supro, kaj skarlataj plumoj floras. La fajro estiĝas tiel freneza kaj freneza. Nek metalo nek ŝtono povas elteni tian varmon.
  Azumi ŝprucas ŝiajn nudajn piedojn sur la sablon, igante ĝin degeli kaj iĝi vitro!
  Ĉi tiu fajra knabino estas tiel agresema. Kaj tre bela, seksalloga, kaj preskaŭ nuda. Kaj tio faras ŝin tiel diable alloga. Kaj tre ikoneca kaj karisma figuro. Kaj Ĝibraltaro estas detruita sub la batoj de la magio de la Ŝinobo. Kaj la ruinoj diseriĝas kaj la anglaj soldatoj iĝas skeletoj. Estas totala masakro. Nur la knabinoj mem tranĉis siajn kontraŭulojn per nevideblaj glavoj. Kaj ilia beleco en agresemo estas mirinda!
  Azumi svingas ŝian rufan hararon kaj pepas:
  - Sanga sporto kaj mia rekordo!
  La knabinoj komencis kuntranĉi, svingante siajn glavojn. Kaj brilantaj blankdentaj kaj ebur-perlaj ridetoj. Kaj sendante riglilojn de detruo. Kiuj forbalaas ĉiujn barojn. Kaj la nigraj soldatoj de Britio estas englobitaj de flamoj. Kaj kune kun ili aliaj batalantoj.
  Fajroj tra la citadelo. Bildo de danĝera morto! Kaj la knabinoj iras kaj semas detruon sen iaj najloj aŭ prokrastoj.
  Germanaj tankoj moviĝas malantaŭ la belulinoj. Malnoviĝintaj T-4s, kiam modernigitaj, daŭre povas batali, kaj eĉ superi Shermans. Pli potencaj "Panteroj", kiuj pruvas aerakrobatikon kiam ili okupiĝas pri venonta batalo. La "Tigro" estas iom arkaika laŭ formo, sed timinda, kaj inverse, la "Leono" estas sufiĉe moderna, sed tro peza. Hitler tre ŝatis la lastan tankon, kaj ĝia produktado daŭre pliiĝis. La germanoj sekvis la Ŝinobojn kaj suferspertis preskaŭ neniujn perdojn.
  Kaj la knabinoj kuris al la citadelo, iliaj nudaj piedoj paŝis sur la flamojn kaj ardis, eĉ ekbrilis.
  Belaj militistoj kaj alportantaj morton amase... Aŭ eĉ la detruon de tuta neniigo!
  La pluvivaj britoj levis siajn manojn unuvoĉe. Brita aviado estis aktive interrompita. Ŝi ne havis ŝancon kontraŭ la Ŝinobo. Kaj la vezikoj venis el la nudaj piedoj de la knabinoj, kaj ĉiuj miris pri ilia fenomena potenco.
  La militistoj marŝis kaj flugis, donante neniujn haltojn aŭ paŭzojn al la anglaj trupoj.
  Inaj Ŝinoboj trapasis kaj fajron kaj akvon, liberigante sunradiojn. Kaj la ridantaj tankoj moviĝis kune kun ili. Kelkaj germanaj aŭtoj montriĝis pentritaj, kaj tio igis ilin aspekti multe pli timigaj.
  Sed la militistoj, preterpasinte la flamon, kaj aktive skuante siajn nudajn, graciajn krurojn, transiris al la marsurfaco. Ili marŝis rekte sur la akvo kaj fajfis kantojn. Ĉi tiuj estas tiel brilantaj kaj belegaj knabinoj.
  Azumi, saltante sur la hakataj ondoj kaj elsendante vezikojn per siaj nudaj fingroj kiuj mallevis anglajn batalŝipojn kaj armadelojn, laŭte kantis:
  - La Imperiestro renaskiĝos, la imperio renaskiĝos!
  La blonda terminatoro liberigis sunradiojn kaj rapidis al la aviadilŝipo. Li saltos al li kaj tranĉos per glavo. Nur fragmentoj forflugis de la potenca maŝino. Kaj dekoj da aviadiloj tuj falis en la irizajn marflugilojn. Kaj ili disiĝis kun siblo kaj gurgo.
  Agouti nur prenas ĝin kaj pepas:
  - Mi estas pasero kaj samtempe aglo! La malvarmeta batalanto atingis grandecon!
  Kaj la blonda terminatoro elsaltos kaj saltos, kaj tranĉos tra la akvo per siaj sabroj. Kaj la surfaco de la maro bolos. Kaj cunamondoj leviĝos . Kaj ĉio disfendiĝos en pecojn kaj ŝpinos en fajra ventego. Kaj ĝi saltos kaj turniĝos.
  Azumi turnis sian fajran hararon kaj pepis:
  - La morto marŝas sur la ondoj, ĝi estos tre timiga por vi!
  Kaj kiel li ĵetos pilkon per sia nuda piedo, kaj kiel li fritos kaj eksplodigos anglan krozŝipon...
  Agouti prenis la detruanton, fandis ĝin kiel sunradiojn, kaj siblis:
  - Fajroŝtormo! Estos pli da psiko!
  Azumi kriis, elmontrante ŝiajn dentojn, kaj piedbatante uraganon trans la oceano per sia nuda kalkano:
  - Super la steloj - ekflugas torpedo! Nia hejmplanedo estos pli malvarmeta!
  La fajra terminatora knabino hurlas kaj bojas... Kaj tiam ŝi saltas kaj malsukcesas per siaj nudaj piedoj... Ŝi svingas!
  Agouti ĉi tiu blonda terminatoro kriis:
  - Mi estas mortiga belulino! Kiel flamĵetilo trafis ĉielskrapanto!
  Kaj ambaŭ knabinoj kuregis trans la maron. Kaj de la britaj aviadiloj restis nur cindro.
  Kaj la britaj kaptitoj jam estis konstruitaj. Kvar militistoj: Gerda, Charlotte, Christina, kaj Magda estas ĝuste tie. Kaj ili lasis la kaptitajn soldatojn genuiĝi kaj devigi ilin kisi la piedojn de knabinoj. La viraj kaptitoj rampis. Ili kisis Gerdan sur lia polva kalkano kaj plando, kaj poste sur liaj nudaj piedfingroj. Tiam la kaptito ŝteliris sur la ŝelo al Charlotte.
  Kaj li ankaŭ kisis ŝiajn nudajn piedojn, iomete polvajn kaj ŝmiritajn per maŝinoleo. Tiam la anglo devis fari same kaj Kristina. Konklude, Magda, knabino kun ora hararo, proponis sian kalkanon kaj ĉizitajn piedfingrojn.
  Kaj unu kaptito movis aliajn. Kaj ankaŭ en Koryak, kaj ankaŭ ili kisis la nudajn, polvajn piedojn de la knabinoj. Arjaj militistoj intence trempis siajn piedojn en motoroleo por igi ilin pli malpuraj kaj odori kiel benzino. Homoj ne tiom ĝoju kisi ilin, kaj la sablo kraĉu sur iliaj lipoj.
  Kaj Gerda diras gaje:
  - Mi estas blonda kaj mi sendas malbonan morton!
  Charlotte daŭrigas kun granda aplomo:
  - Por ke la Reich vivu, via Churchill devas morti!
  Kristina, ŝovante siajn nudajn, malpurajn piedojn en la vizaĝon de la kaptito, siblis:
  - Nu, kial - la vivo nenion instruas al vi!
  Magda agreseme daŭrigis, premante la nazon de la anglo per siaj nudaj fingroj:
  - Kial, kial, kial!
  Kaj ĉiuj kvar knabinoj ridos... Kaj malkovros siajn grandajn dentojn! Kaj ni muĝu...
  Ilia "Pantero" estas sufiĉe preta por batalo. Ĝi tordas per sia longa kaj forta muzelo. Kvankam la barelo de la tanko ne estas dika. Kaj li jam pendigis sur ĝi kelkajn anglajn oficirojn.
  Kaj kio? Kondutis malbone!
  Gerda prenis ĝin kaj kriis:
  - Ni pendigos ĉiujn... Kaj kie estas via Churchill!
  Charlotte konfirmis:
  - Ĝibraltaro, duobla frapo!
  . ĈAPITRO N-ro 11.
  La falo de Ĝibraltaro permesis al la nazioj transdoni soldatojn al Maroko super la plej mallonga distanco. Estis trankvilo sur la sovetia-germana fronto. Stalino konsentis pri paŭzo kaj akumulis forton. La emfazo estis metita sur la evoluon de novaj specoj de armiloj. Antaŭ ĉio, tankoj de la familio IS, kaj T-34-85. Same kiel LA-7 kaj Yak-3 aviadiloj. Ili devis anstataŭigi la antaŭajn, malpli perfektajn.
  Tamen nun la germanoj havas liberan manon, kaj ekestis la okazo kapti ĉion, kion ili povas. Unue, kompreneble, Afriko. Grandega nigra kontinento, kun kolosaj naturaj kaj homaj rimedoj, allogis la faŝistojn. Kaj la Fritz, kompreneble, tre volis kapti lin.
  Samtempe, la Tria Regno ankaŭ disvolvis novajn ekipaĵojn - precipe la E-seriotankojn, kiuj laŭsupoze fariĝis la plej bonaj en la mondo. Do estis konkuro inter cerboj kaj teknikaj novigoj. Germanio ankaŭ kalkulis je reagaviadiloj. Kio povus multe ŝanĝiĝi en la aerbatalo. Precipe konsiderante la malfruon en ĉi tiu afero inter Usono kaj Britio.
  Tiurilate la germana submarŝipa floto estis tre forta. Kaj kaŭzis pikantajn mordojn al la malamiko. Krome, antaŭ tio, Britio estis tre promesita Ŝinoboj. Kaj kion oni povas fari kontraŭ ĉi tiuj militistoj?
  La britoj mem ne sciis tion. Kaj ni ricevis pli kaj pli da batoj de la Tria Regno. Ekzistis agresema reklamado de armilproduktado.
  La germanoj povis lanĉi la Panther 2, veran bestaĉon de maŝino, en produktadon! Ĉi tiu dezajno estas bona por ĉiuj. Kaj veturanta rendimento, kaj armiloj, kaj kiraso. Samtempe, la pezo tute ne estas malpermesa. Nur kvindek tunoj, kun la kiraso kaj armiloj de la Tiger-2. Kompreneble, bona afero.
  La plej unua aŭto de ĉi tiu tipo ricevis al la skipo de Gerda por provi. Kaj ke knabinoj ĉiam estu lasitaj antaŭen. Ili fakte tre amas ĝin. Kaj ili allogas tutajn armeojn per sia beleco. Ja por tio estas la knabinoj, por ke la uloj aplaŭdu kaj admiru.
  Dum "Panther" 2 vojaĝas tra Maroko. Jen la trupoj de la francoj de Gaulle. Estas baterio antaŭe kaj Charlotte malfermas fajron.
  Neĝblanka Gerda pepas:
  - Ondoj kaj sablo - Stalino en la templo!
  Christina korektas sian partneron:
  - Prefere, eĉ Churchill!
  Gerda pepas, puŝante la postaĵon de la pafilo per la nuda piedo:
  - Se Churchill estas ŝakalo, tiam Stalino estas tigro!
  La knabinoj pafas al la baterio. La fronta kiraso de la Pantero tenas bone, sed la francaj pafiloj silentas. Kelkaj pli da pafoj kaj la blanka flago estas ĵetita. La soldatoj de De Gaulle kapitulacas. Kaj ili estas pelitaj al la tendaro.
  La militistoj lanĉas la Panteron denove kaj forveturas, zumante kaj resaltante.
  Gerda kantas entuziasme:
  - Ho, estas varme, estas varme, ne fritu min!
  Charlotte respondas pafante kanonon kaj muĝante:
  - Mi sidos sur la blankhara ĉevalo!
  Christina ridis, la tanko turnis sian gvattureton. Kaj pafis al la Sherman. La usona aŭto sinkis kaj brulis kiel kandelo. La knabinoj ridos kaj elmetos la langon, kriante:
  - "Sherman", "Sherman", kie vi estis!
  Kaj frapante siajn nudajn plandojn unu kontraŭ la alia, ili muĝas:
  - Mi trinkis vodkon malantaŭ la monto!
  Kaj belaj knabinoj - kun ili ĉio fariĝas pli riĉa kaj malvarmeta. Kaj ili havas muskolajn korpojn. Estas varme en la tanko, kaj la knabinoj brilas pro ŝvito.
  Christina, karesante sian grandiozan buston, diras:
  - Estas unu afero, kiun mi ne komprenas... Kiel ni, la plej alta arja nacio, povus dormi tra la rusoj ĉe Stalingrado!
  Magda kantis responde:
  - Foliigante malnovan kajeron... Ekzekutita generalo... Mi tre klopodis kompreni, kiel vi povis rezigni vin por esti disŝirita de la vandaloj!
  Kaj la knabinoj batos la kapon unu de la alia. Ili estas tre belaj leporhundoj.
  Gerda prenis ĝin kaj kantis kun ĝojo:
  - Mia sorto ne ŝparos afablecon...
  Estu kun sorto, kio signifas esti bonkora!
  Kaj la militistoj vangofrapis unu kruron kontraŭ la alia. Belegaj knabinoj. Kaj kun kvalito-marko.
  Kaj dispremu la malamikojn de ĉiuj senescepte. Jen venas Churchill. Maŝino kun 152 mm alfronta kiraso. Kaj li estis trapikita. La anglo povis fari nenion. Charlotte premos la ellasilon per siaj nudaj fingroj kaj ramos la malamikon. Eĉ dika frunto ne helpis.
  La ruĝhara knabino kantis:
  - Finka, finka kaj nigra kaviaro... Dinka, Dinka, vi prenis soldaton!
  Kaj la militistoj ridas kaj flustras agresemajn vortojn. Kaj kiu povas rezisti ilin eĉ en siaj sonĝoj?
  Gerda elmontras la dentojn kaj palpebrumas. Ŝi vere volas, ke muskolforta junulo estu apud ŝi kaj tuŝu ŝin, karesu, karesu. Finfine
  Ĝi estas tiel dolĉa. Kaj precipe kiam ili masaĝas vin.
  Sed, ve, ŝi revadis. Ni devas batali kaj mortigi.
  Sed ŝi ne estas nur Terminator-knabino, sed ankaŭ persono. Ŝi ankaŭ volas ion homan.
  Gerda faris al Charlotte demandon:
  - Kion vi pensas, se ekzistas Dio, kiel do rilati al adulto?
  La fajrodiablo respondis memfide:
  - Mi pensas pli pozitive ol negative!
  Gerda ridis kaj petis klarigon:
  - Kial vi pensas tiel? Kio pri la Biblio?
  Charlotte deklaris memfide:
  - Nia Dio estas la Fuhrer, ne la Biblio! Kaj virino devus naski pli da infanoj por la Fuhrer kaj Germanujo!
  Kristina volonte konsentis pri tio:
  - Kaj vi povas fari ĝin sen geedziĝo!
  Magda, ridante, kantis, frapante per la nudaj piedoj:
  - Kaj principe, laŭleĝa geedziĝo,
  Ni bezonas ĝin por ĉi tio, ni bezonas ĝin por ĉi tio...
  Por virino ami
  Ne pli ol unu! Ne pli ol unu!
  Gerda sulkigis sian belan vizaĝon. Kaj ŝi muĝis:
  - Sed mi ŝatus havi plurajn edzojn. Estus tiel bonega! Viroj estas bonaj kiam ili estas malsamaj!
  Charlotte volonte konsentis pri tio:
  - Jes, viroj devus esti malsamaj! Oni enuiĝas! Kaj mi volas rajdi tian aŭ alian junulon!
  Kristina ridis kaj kantis:
  - Al kio, al kio... Mi vere volas, fratoj! Rajdu homon, homon, vivantan!
  Magda ridis kaj pepis:
  - Ne vivanta, sed mojosa!
  Gerda konfirmis:
  - Viro kun maŝinpafilo! Bone, ni venkos ĉiujn!
  Kristina kantis responde, skuante siajn plenajn kaj belajn mamojn:
  - Ni sincere volas diri al vi! Ni ne plu rigardas virojn!
  Charlotte, ĉi tiu fajra diablo responde malkovris siajn dentojn kaj siblis:
  - Kial tiel radikala? Vi povas rigardi, kaj eĉ rajdi, sur pulsanta jadstango! Ne necesas iri al ekstremoj!
  Gerda konfirmis similan paŝon:
  - Kompreneble, ĝi ne estas necesa! Ĉiuj ekstremoj konverĝas, sed ĉi tio nur plimalbonigas nin!
  Charlotte avertis:
  - Antaŭe estas du Ŝermanoj.
  Gerda nur ridis responde, rimarkante:
  - Sensencaĵo! Ili estas tute sekuraj por ni!
  La fajro-diablo singarde kontraŭis:
  - Kiel mi povas diri ĝin! Troa memfido nur malutilas!
  Christina tweetis reen:
  - Ne nur glavo, ne nur vipo...
  Sed la krono bezonas tankon...
  Post ĉio, sen la Pantero dum du minutoj...
  Magda entuziasme eĥis:
  - Ne sidu sur la trono!
  Gerda daŭre tweetis entuziasme responde:
  - "Pantero" estas timinda en ĉio...
  La Fajro-Diablo konfirmis, zumante:
  - Kaj kreita lerte...
  Christina, zumante kun aplomo kaj remburante la piedojn, daŭrigis:
  - Kaj ni iras en sanktan batalon!
  Magda daŭrigis kun ĝojo, pli kaj pli ekscitita:
  - Estu Vanja malplena!
  Kaj la militistoj kantis ĥore, frapante siajn nudajn, tre delogajn kaj graciajn piedojn:
  La tanko ne estas sen kialo en ĉiuj regnoj,
  Ĉiam respektata...
  Tanko povas esti utila en batalo,
  Kaj en batalo li estas Satano mem!
  
  La tanko ne estas sen kialo en ĉiuj regnoj,
  Ĉiam respektata...
  Tanko povas esti utila en batalo,
  Kaj en batalo li estas Satano mem!
  Gerda, post kio ŝi daŭre kantis, plialtigante la rapidon:
  - La dezajnisto, malbenante la tankon - damaĝas siajn soldatojn ...
  Charlotte konfirmis tion. Ŝi pafis, penetrante la Sherman, kaj kantis kun la intenseco de malmola diva:
  - Post ĉio, se la "Tigro" estas neeltenebla, tiam venos venĝo!
  Magda pepis, balanciĝante, ramis:
  - Kelkfoje la tanko estas rubmetalo...
  Kristina kantis kune kun vigleco:
  - Kaj foje ĝi glitas!
  Gerda aldonis kun rapido kaj tordo:
  - Sed ni aranĝos bonvenigon...
  Charlotte kriis kun furioza kolero:
  - Sur la tanko ni veturos por viziti!
  Kaj la fajra diablo ankaŭ batis senkonscie la duan Ŝermanon. Tiam ŝi kriis.
  Kaj la britoj jam kapitulacis... La milito estis unuflanka. Kiel montriĝis, germanaj tankoj estas ordo de grandeco pli bonaj ol anglaj. "Churchill" havas sufiĉe malfortajn armilojn, kaj ĉi tio estas ĝia plej grava malavantaĝo. Sed la Sherman estas malforta en kaj armiloj kaj kiraso.
  La trupoj de Hitler tiel donis al si promenon. Sed ili ankoraŭ ŝuldas sian sukceson al Ŝinoboj. Kaj kontraŭ tia forto... Se Ŝinobo estus preninta sur la Trian Reich, tiam ankaŭ li ne estus kapabla rezisti. Kaj ili draŝas la anglojn.
  Azumi kaj Agouti decidis kapti la plej bonajn britajn batalŝipojn sendifektaj. Kaj ili moviĝis laŭ la kirasa ferdeko, svingante per siaj glavoj. La knabinoj laboris tre energie, ridante.
  - Ni estas gajaj knabinoj, kiel diabloj en la maro!
  Kaj ili hakis, po dek homoj. Kaj kiel ili hakis... Kun la tuta graco de diinoj. Kaj la glavoj ekbrilis kiel helico. Kaj ili dehakis la viandon kaj dissxiris la ostojn. Vera metalo, kiu semas morton, kaoson kaj detruon.
  Azumi tratranĉis dekduon da soldatoj per unu svingo, kaj siblis:
  - La brilo de ponardo kaj oro estas pli interesa, kredu min!
  Blonda Terminator Agouti pepis:
  - Ninja faras unu grandan ludon! Ninja faras unu bonegan ludon! - La nudpiedaj militistoj unuvoĉe pepis. - Kaj ĉi tiu ludo odoras de morto!
  Kaj la batalema paro prenis ĝin kaj siblis, turnante siajn korpojn:
  - Ne, mi ne mortigos faŝiston, ne, mi ne mortpikos lin!
  Ekbrilante siajn nudajn, muskolfortajn krurojn, la paro kantis:
  - Nur sekso! Mi enlitigos lin! Mi enlitiĝos!
  Kaj la militistoj denove ridos. Sed ilia ridado estas batalema, kaj la timpanoj de la soldatoj de la koalicio kontraŭstaranta la knabinojn laŭvorte krevis. Pli precize, la ŝipanaro de la batalŝipo mortas. Sed belulinoj ne prenas kaptitojn! Ne estas ilia kutimo montri kompaton aŭ kompaton al iu ajn!
  Azumi kantis entuziasme, fleksante ŝiajn muskolojn:
  - Mi estas sangavida... Mi estas senkompata! Mi estas malbona ninja superhomo!
  Agouti, fininte la lastajn batalantojn, finis:
  - Kaj ni ne havas problemojn!
  . ĈAPITRO N-ro 12.
  La afrika kampanjo de la Tria Reich estas verŝajne la plej granda el ĉiuj aventuroj. Sed ĝis nun sukcesa, kaj sufiĉe alloga. Sed Hitler mem estas ĝuste tia. Abomeninda personeco, kaj la plej granda krimulo de ĉiuj tempoj.
  Tamen, en la oriento la germanoj atingis konkerojn, konkerante Kursk, same kiel Voroshilovgrad kaj Krasnodon. La tuta Ukrainio kaj parto de Kuban venis sub la regadon de la Germana Armeo. Kaj nuntempe la faŝistoj konkeras Afrikon. Tio estas, la Fuhrer tute ne estas malsaĝulo. Kaj la gajninto de multaj, eĉ kun la helpo de Ŝinoboj.
  Tamen, nur du knabinoj helpis Germanion, kaj la Tria Reich mem estas forta.
  Speer faris raporton al la Fuhrer, feliĉe raportante:
  - La tanko Panther-2 pruvis esti tre sukcesa. Ni povis kompaktigi ĝian aranĝon kaj, danke al tio, la veturilo havas 150 mm da fronta kiraso ĉe granda deklivo de kvardek kvin gradoj, kaj 82 mm da flankoj kun pezo de nur kvindek tunoj, kaj motoro de 1000 ĉevalfortoj. . Ĉi tiu tanko estas pli alta en moviĝeblo al preskaŭ ĉiuj veturiloj de la kontraŭ-germana koalicio. Ĝi ankaŭ havas neniun egalon en fronta protekto kaj armilaro. Ĝia transterena kapablo estas sufiĉe kontentiga, kaj ĝi rapidas tra la dezerto kiel ekspreso.
  Eĉ pli promesplena estas la serio E. Tie, veturiloj povas esti nevundeblaj kaj havi la plej potencajn armilojn.
  La Fuhrer kolere grumblis:
  - Kion diros Sauer?
  La aviada kuratoro memfide diris:
  - Seria produktado de la plej bona el la plej bonaj reagaviadiloj ME-262 estas lanĉita. Ĝi ne nur havas altan rapidecon, sed ĝi ankaŭ havas kvar 30mm aerkanonojn kaj raketojn.
  La Fuhrer demandis kun acida rigardo:
  - Kio pri HE-162?
  Sauer memfide diris:
  - Ankaŭ ĝia produktado vastiĝas! Pli precize, la kontrolsistemo ankoraŭ estas finpretigita. Sed la batalanto havos la plej bonajn flugajn trajtojn en la mondo, kaj estos tre malpeza kaj manovrebla.
  Himmler volis ankaŭ paroli, sed estis renkontita kun malvarmo.
  Hitler forsendis la estron de la sekreta polico kvazaŭ li estus ĝena muŝo:
  - La konkurso devus komenci! Kaj mi jam aŭdis pri nia supereco!
  Unue, la knabinoj kuris en la arenon. Tri ĉiuflanke. La unuaj knabinoj portas ruĝajn lumbotukojn kaj mallarĝajn striojn de ŝtofo sur la brusto. Ili tenis mallongajn, rektajn glavojn en siaj manoj kaj malgrandan rektangulan ŝildon en sia maldekstra mano. La belulinoj ne plu havis vestojn nek kirasojn; ili rastis la gruzon per siaj nudaj, graciaj piedoj.
  La duaj knabinoj portis bluajn lumbotukojn, kun strio da ŝtofo apenaŭ kovranta iliajn plenajn mamojn. En liaj manoj estas mallongaj kurbaj sabroj, kaj lia maldekstra mano estas kovrita per malgranda ronda ŝildo. Ankaŭ la knabinoj estas belaj.
  Mi konas la amon de la Fuhrer por nudeco, knabinoj kun minimuma vesto kaj evoluintaj koksoj.
  Hitler vere amas ĝin kiam knabinoj batalas, kaj gladiatoroj estas elektitaj laŭ lia gusto.
  La Fuhrer faras sian oferton sekrete. Por tio li uzas specialan stirstangon. Komputiloj jam kreiĝas en la Tria Regno. Kiam oni metas sciencistojn el la tuta mondo en koncentrejon, ili laboras multe pli energie. La unua kolora televidilo jam estas kreita, kaj eĉ kun grandega ekrano. Li montras deproksimajn fotojn de la knabinoj sidantaj en la standoj. Hitler mem rigardas tra speciala aparato en la ringon por ke ĝi estu pli bone vidita.
  La knabinoj estas sunbrunigitaj, kaj por doni pli grandan ĉarmon al siaj figuroj kaj vizaĝoj, ili estas malpeze nuancitaj. Ni devas respekti la estetikon de gladiatora batalo.
  La heroldo anoncas:
  - Teamo de ruĝaj papavoj, kontraŭ bluaj maizfloroj!
  La knabinoj estas ĉiuj blondaj, sed nur unu estas natura, la ceteraj estas nuancitaj. La komando sonas kaj la batalo komenciĝas.
  La knabinoj kolizias kune kaj komencas batali. Fajreroj flugas el la glavoj. La plej ŝlosilaj momentoj estas montritaj sur la kolora ekrano, kiu pendas super la germana Koloseo.
  La Fuhrer komencas fari paroladon:
  - Batala sperto montris, ke virinoj kapablas batali ne pli malbone ol viroj! Sed ni devas protekti la plej bonajn reprezentantojn de la germana nacio kontraŭ morto sur la batalkampoj. Tial virinoj ne estis uzataj, almenaŭ amase, en la Tria Regno!
  Unu el la knabinoj en blua lumbotuko estis vundita. Ŝi genuiĝis kaj apenaŭ kontraŭbatalis la atakon de la militisto ruĝe. Tamen, la knabino neatendite riverencis kaj proponis stari vundita. Ŝi leviĝis kaj staris malfirme sur siaj muskolaj kruroj.
  Pluraj grandaj maŭroj rigardis la batalon. Ili komencis instigi la knabinojn per lancoj kaj torĉoj - oni diras, batalu! La torĉo pikis la koran knabinon en la dorson. Ŝia mamzono krevis kaj veziketoj formiĝis sur ŝia muskola dorso. La knabino kriegis kaj senespere kuregis al sia nefinita kontraŭulo. Kelkaj fortaj batoj kaj la kapo de la reprezentanto de la teamo de maizfloroj forruliĝis.
  La knabino, venkinte sian partneron, krias:
  - Vivu la vivo!
  Tiam ŝi rapidis helpi sian kunulon. Ne eblas rezisti al du koleraj knabinoj. Kaj la dua, vundita, falas. Trankvila. Sed la maŭro alportas torĉon al la nuda piedo de la knabino. La knabino krias kaj denove eksaltas. Li ricevas alian vundon, ŝanceliĝas kaj falas.
  Kaj denove la nigra militisto alportas torĉon al siaj nudaj piedoj. La knabino skuiĝas, sed ne plu kapablas leviĝi. Ŝi estas en agonio.
  La Fuhrer rigardas la scenon kun ekscito. Li ŝatas ĝin kiam knabinoj ricevas siajn kalkanojn rostitajn. Jen venas la fina bato. La belulino tute eksilentis.
  La homamaso ĝojas, entuziasmaj ekkrioj aŭdiĝas.
  Nun la knabinoj atakas sian viktimon triope. Kompreneble, estas neeble rezisti tian atakon. La knabino provas retiriĝi, sed la maŭroj bruligas ŝin per fajro. Ŝi rapidas antaŭen kaj tuj trovas du glavojn kiuj trapikas ŝian bruston. Kaj la tria trafas la stomakon. La knabino falas kaj mortas, sangante. Kaj la maŭroj ne maltrafas la okazon kaŭterigi ŝiajn rondajn kalkanojn. Abomena kaj kruela. La odoro de bruligita, mola knabina viando disvastiĝas tra la areno.
  Hitler klakas la dentojn kontente kaj diras:
  - Mia veto estas gajnita! Bone faritaj knabinoj, alportu al ili la kukon!
  Himmler sincere ĝemas:
  "Estas domaĝe kiam reprezentantoj de tia justa sekso mortas." Vere, ĉiuj ses belulinoj estas duonrasaj kun miksaĵo de juda, kaj unu el ili, cigana sango! Ne estas tiel malbone senti tiel!
  Hitler, svingante, rimarkis:
  - Puraj judaj virinoj malofte estas belaj. Kvankam estas esceptoj! Kompreneble, estas domaĝe, kiam ĉio estetika pereas. Sed pro arto, kial ne. Kaj nun eble...
  Kvin nigraj militistoj estis alportitaj en la arenon. Ili estis tre muskolaj kaj oleitaj. Portante nur lumbotukojn kaj sandalojn, tenante glavojn kaj ponardojn. Grandigaj reprezentantoj de la afrika popolo.
  La ĉinoj estis elkondukitaj renkonte al ili. Ankaŭ alta, kvankam iom pli malalta, kaj muskola. Ankaŭ portante nur lumbotukojn kaj sandalojn, kun glavoj en la dekstraj manoj kaj ponardoj en la maldekstra. Nun ili devis amuzi la Fuhrer.
  Hitlero ne tiom ŝatis, kiam viroj batalis, do li eĉ ne vetis. Min distris konversacio kun Speer.
  - Ĉu veras, mia ministro, ke disko-aviadiloj estas tute nevundeblaj pro pafado de etaj armiloj?
  La Reich Ministro por Armilaroj kaj Pafaĵoj respondis gaje:
  - Dum moviĝado, aerfluoj kreas lamenan fluon, kiu forblovas ĉiujn kuglojn kaj obusojn kaj, efektive, igas la Belonzi-diskon nevundebla al iuj manpafiloj. Sed ĝuste dum la movo kaj flugo de la disko.
  Hitler strabigis kaj rimarkis:
  - Schauberger promesis, ke helpe de tia aparato ni flugos al Marso kaj aliaj planedoj! Ĉi tio estas grandega! La Tria Regno disvolviĝos ĝis ĝi inkluzivas ĉiujn loĝatajn mondojn de la universo! Kaj ankaŭ neloĝataj!
  Speer komentis kun rideto:
  - Estas tute eble, mia Fuhrer! Krome, niaj sciencistoj jam kreis reaktoron kiu uzas nuklean energion. La demando pri kreado de bombo jam estas demando de ne pli ol unu jaro!
  La Fuhrer, ekstarinte, komentis:
  - Ni ne bezonas atombombon! Ŝi estas tro malpura! Ni bezonas nukleajn aviadilojn kaj submarŝipojn. Kaj estonte, malvarma termonuklea fandado! Kiu permesos al ni flugi tra la galaksio!
  Speer respondis entuziasme:
  -Vi estas tiel saĝa, Fuhrer!
  Furioza batalo komenciĝis inter du taĉmentoj de gladiatoroj. La spektaklo certe estas fascina. Cetere, nigruloj kaj flavhaŭtoj ne hezitis uzi siajn dentojn. Kaj la sango fluis preskaŭ tuj.
  Hitler rigardis ĉi tiun buĉadon, sed pensis pri io alia. Li ne estis tre bonŝanca en sia infanaĝo, aŭ pli ĝuste en siaj adoleskaj jaroj. Kiam la estonta Fuhrer estis infano, li estis gvidanto kaj ribelestro en sia vilaĝo.
  Sed kiam li alvenis al la urba gimnazio, li estis aŭdaca, aroganta, sed korpe malforta, kaj estis rapide metita en lian lokon. Ili batis Hitler kun la tuta klaso, kaj preskaŭ kripligis lin. Tial, la Fuhrer forlasis mezlernejon, prirezignante sian burokratian karieron. Kaj por esti honesta, lia koro ne estis en ĝi. La laboro de oficisto ŝajnis tro teda, kun miksantaj paperoj.
  Sed la Fuhrer ne ŝatis sidi senmove, li estis superŝutita de energio. Kaj mi volis desegni.
  Malgraŭ liaj evidentaj kapabloj, Hitler ne estis akceptita en la artakademion. Ne ĉar la desegnaĵoj estas malbonaj, sed pro la longa lango. Eĉ tiam, Adolfo ne kaŝis sian prononcitan antipation kontraŭ la judoj. Do ili malsukcesis lin. Estas domaĝe, kiom da dekoj da milionoj da homoj restus vivantaj, se Hitler fariĝus paca artisto.
  Sed kio... Adolfo vivis per la patra pensio dum kelka tempo, kaj poste trovis sin tute sen vivrimedo, gajnante monon kiel desegnantisto. Kaj legante diversajn literaturojn, precipe okultajn literaturojn.
  Posedante fortan memoron, Hitlero baldaŭ akiris konsiderindan erudicion. Kaj ĉi tio malgraŭ tio, ke li eĉ ne havis sekundaran edukadon. Tamen ankaŭ Stalin ne finis la seminarion.
  Ĝis la milito mem, Hitler estis forpelito kaj marĝenigita. Kaj dum la unua mondmilito li ne faris karieron, restante kaporalo, kvankam li ricevis eĉ kvar ordonojn.
  Nur en politiko la Fuhrer trovis sian vokon. Kaj li montris rimarkindajn organizajn kaj oratorajn kapablojn. Ekde la komenco, Hitler akiris popularecon kaj fortigis la partion. Kaj li mem baldaŭ akiris konsiderindan potencon en la organizo. Sed la Munkena Puĉo finiĝis en fiasko. Kaj Hitler finiĝis en malliberejo. En interŝanĝo por frua liberigo, la Fuhrer estis devigita fakte prirezigni sian opozicion kaj fari repaciĝon kun la aŭtoritatoj.
  Tio komence reduktis la popularecon de la Fuhrer, sed la partio daŭre daŭre kreskis. Ĝis 1928 ĝia nombro superis cent kvindek mil homojn, kio estas sufiĉe deca laŭ germanaj normoj. Sed la perspektivoj pri potenco estas neklaraj. Ili kolektis nur 2,8 procentojn en la parlamentaj balotoj.
  Sed tiam la Granda Depresio trafis. La homoj seniluziiĝis pri la malnovaj partioj kaj volis ion novan.
  Hitler ludis je la humiligo de la germana popolo per la Versajlaj restriktoj, promesis ormontojn al la laboristoj, kaj ŝajnigis sin maldekstrulo. Kaj li sukcesis konvinki la malriĉulojn, ke li estas ruĝa, kaj la riĉulojn, ke li pravas! La ruĝa koloro de la flago delogis multajn. Same kiel la alvoko: kamarado en la partio!
  Ĝenerale, post venado al potenco, la politikoj de Hitler estis maldekstremaj. Impostoj sur la oligarkoj estis akre pliigitaj, kaj laboristoj ricevis multajn privilegiojn. Kvankam la daŭro de laboro pliiĝis.
  La rangigoj de la Fuhrer eksplodis tutjare. Jam en 1930, en fruaj elektoj al la Reichstag, li kolektis 18 procentojn de la voĉoj, prenante la duan lokon. Tiam li sukcesis ne perdi la akiritan kapitalon, sed, male, plifortigi. Sed la Fuhrer ne venkis en la prezidant-elekto. Sed li atingis sukceson en la Reichstag, prenante unuan lokon. Estis tiam ke Hitler estis ofertita la postenon de kanceliero por la unua fojo. La Fuhrer postulis akutpotencojn kaj estos rifuzita.
  Kiel rezulto, la Reichstag estis dissolvita kaj novaj elektoj estis okazigitaj. Se Hitler atendis aldoni eĉ pli, li miskalkulis. La popolo estas laca de faŝisma propagando. Kaj la indignoj de la ŝtormsoldatoj ne aldonis al la populareco de la nazioj.
  . ĈAPITRO N-ro 13.
  Du milionoj da voĉoj estis perditaj, sed la komunistoj aldonis signifan kvanton. Ekzistis ŝanco, ke unuiĝante kun la socialdemokratoj, ili formus maldekstran registaron. Sed la komunistoj ne volis kompromisojn; la oligarkoj de la maldekstro ankoraŭ ne volis la alvenon. La Fuhrer ricevis la postenon de Reich Kanceliero. Kaj krizaj potencoj estis prokrastitaj ĝis pli bonaj tempoj.
  Tiam novaj elektoj kun la uzo de administraj rimedoj, kaj kun la forbruligo de la Reichstag. Ankaŭ ne estis kompleta venko, sed la nazioj kolektis kvardek kvar procentojn de la voĉoj, kiuj, kune kun la dekstraj aliancanoj, donis plimulton. Tiam ili arestis la komunistojn, alproprigante la voĉojn por si.
  Ili povis persvadi la socialdemokratojn kaj la prezidanton, kaj la Fuhrer ricevis akutpotencojn. Tiam novaj sukcesoj - la reakiro de Germanio el la krizo, la kreado de la Germana Armeo, la reveno de la kontrolo de Rejnlando.
  Hitler agis tre prudente, ludante je la timo de la okcidentaj landoj al komunismo.
  La Fuhrer promesis ĉesigi la Ruĝan danĝeron kaj uzi la Germanan Armeon por marŝi sur Rusion. Krome, ankaŭ la aliancanoj ricevos ĝin. Efektive , Hitler volis konkeri rusajn terojn kaj vastigi la imperion en la oriento. Jen por kio mi prepariĝis. La Kontraŭ-Kominter-Pakto estis subskribita kun Italio kaj Japanio. Tiu ĉi Unio estas direktita kontraŭ Sovetunio. Tiam Germanio unue provokis puĉon en Aŭstrio, kaj poste efektivigis la Anschluss. La referendumo nombris naŭdek naŭ procentojn de tiuj voĉdonantaj favore al aliĝo al Germanio. En realeco, tamen, ĝi estas malpli, sed ankoraŭ la superforta plimulto.
  Granda venko! Sed Hitlero volis pli! Vere, la Tria Reich ankoraŭ ne estis preta por milito, kaj necesis pliigi sian potencialon per absorbado de neŭtralaj landoj. Ĉeĥoslovakio estis sekva. Ĉio iris bone. Kvankam Germanio preskaŭ eniris antaŭtempan militon.
  La pozicio de Sovetunio aspektis precipe danĝera. Ĝenerale, Stalin ne estis fidinda partnero. Nur en Sovetrusio la oficiala gazetaro kondamnis la Anschluss de Aŭstrio. Kaj estis Sovetunio kiu proponis helpon al Ĉeĥoslovakio. Tamen, volante plifortigi vin antaŭ ĉio!
  Sed la Okcidento fine cedis. Krome, Hitler sugestis ke milito kun Rusio estas tuj ĉirkaŭ la angulo, kaj la Tria Reich dividus teritoriojn kun ili. Pollando kaj Hungario ankaŭ helpis al Germanio. Montriĝis, ke la milito kun la Tria Regno estus serioza. Kaj la ekonomio kreskis sub la nazioj, same kiel la loĝantaro. La milito promesis esti malfacila.
  En Munkeno, Hitler ricevis tion, kion li volis. La Sudetoj restis kun Germanio - Hungario kaj Pollando ricevis la terojn. Ŝajnus, ke ni povas iri orienten. La Fuhrer negocis komunan militon inter Pollando, Hungario, Germanio, Italio kaj Rumanio kun Japanio kontraŭ Sovetunio. Francio kaj Britio ankaŭ povus helpi.
  Sed en la afero intervenis polaj judoj. La Nokto de la Kristalaj Tranĉiloj indignigis la cionistojn. Kaj Pollando, kie ĉi tiuj homoj regis la ĉefajn fluojn de financo, leviĝis. Krome, Britio, Francio kaj Usono kontraŭbatalis Germanion. Kaj Hitler mem kondutis tro senpripense. Okupis kaj Ĉeĥion kaj Klaipeda. Do la pozicio de la Okcidento ŝanĝiĝis.
  Dum la Fuhrer pensis, la batalo finiĝis. Kvin ĉinoj kaj kvar nigruloj kuŝis hakitaj al morto. Nur unu afrikano apenaŭ povis stari kvarpiede kaj ankaŭ estis vundita.
  La batalo finiĝis! Pli precize, masakro!
  Hitler ordonis malvarme:
  - Forportu lin! Kaj ni ricevu novan aron!
  La mortintoj estis hokitaj. Kaj ili trenis min. Post tio, knaboj de proksimume dek kvar aŭ dek tri estis pelitaj en la arenon. Ekzistis sep el ili sur ĉiu teamo. Iuj estas en flava pantaloneto, aliaj en verda. Kaj ankaŭ per glavoj kaj ponardoj.
  Por fari ĝin pli amuza, la maŭroj komencis disĵeti karbojn sur la gruzon. La uloj provis paŝi singarde, sed ili estis puŝitaj malantaŭen per lancoj de lancoj. Unu el la adoleskantoj per la nuda piedo tretis sur la karbon kaj kriegis. Li estis batita per vipo.
  La menaĝerio denove metis vetojn. La knaboj apartenis al la blanka raso. Muskola, kaj se juĝi laŭ la signoj de batado, batata pli ol unufoje per vipoj. Hitler komentis indiferente:
  - Knaboj estas la malplej valora varo! Ne kompatu ilin!
  La klariono sonis, kaj la uloj denove baraktis en furioza batalo. La Fuhrer rigardis tion pli indiferente. Kaj denove li rememoris sian jam sufiĉe eventoplenan vivon.
  Post kiam rilatoj kun Pollando iĝis komplikaj, Stalin invitis la Okcidenton por krei koalicion kontraŭ Germanio. En ĉi tiu kazo, ĝi povus esti ekstreme malfacila por la Tria Reich. Hitler mem provis iom da tempo persvadi la polojn. En ĉi tiu momento, rilatoj inter Sovetunio kaj Japanio iĝis ekstreme komplikaj kaj limigita milito komenciĝis en Manĉurio.
  Hitler emis al la ideo veni helpi japanojn. Sed kontraŭgermana sento regis en Pollando. Krome, estis pli ol du milionoj da judoj en ĉi tiu lando, kaj ili havis grandegan influon. Kaj la Okcidento incitis la polojn kontraŭ Germanio, promesante kaj helpon kaj vastiĝon de teroj al la Oder.
  La decido fini ne-agresan pakton kun Sovetunio ne estis facila por Hitler. Sed jam evidentiĝis, ke Japanio perdas, kaj estis forlasonta la militon, kaj ne eblos interkonsenti kun la poloj. Krome, la Fuhrer ricevis informojn pri intertraktadoj inter Sovetunio kaj Okcidento. Datenoj montris, ke Rusio povus ĵeti naŭ ĝis dek mil tankojn. Kaj en la tuta Germanujo estas nur tri mil da ili. Stalino montriĝis pli forta ol la Fritz pensis.
  Do la interkonsento estis subskribita. Tiam la Fuhrer, ne senhezite, decidis ataki Pollandon. Ekzistis grandega risko ke la Germana Armeo ne estus kontentigita en la okcidento, kaj Germanio perdus la Ruhr. Sed intuicio sugestis ke la aliancanoj plej verŝajne ne riskus gravan ofensivon. La kalkulo estis pravigita. Pollando, kiel Hitler atendis, estis rapide venkita kaj ĉiuj disputoj estis metitaj al fino.
  Kaj en la okcidento, francoj kaj britoj marŝis ĉirkaŭ tridek kilometrojn kaj haltis.
  Ĉi tie Hitler unuafoje hezitis kaj eniris intertraktadon kun la francoj kaj britoj. Estis danĝere batali kontraŭ tia koalicio, kun la "neŭtrala" Stalino en la malantaŭo. Okcidento indignis pro la milito de Rusio kontraŭ Finnlando kaj ankaŭ volis malligi siajn manojn. La Fuhrer negocis, sed ne volis cedi al Pollando. Kaj estis malkonsentoj pri la antaŭaj havaĵoj en Francio.
  Finfine, metapsikistoj kaj sorĉistoj antaŭdiris lian venkon en la Okcidento, kaj la germanoj alteriĝis en Norvegio. Tiam estis sukcesoj post sukcesoj. Mainstein proponis brilan planon, kiun la Fuhrer aprezis. Kelkaj ideoj, ekzemple, uzi birdotimigilojn dum surteriĝoj, apartenis al Hitler persone. Li estis Fuhrer kun multaj kapabloj. Monato kaj duono, kaj nur tridek mil mortintoj, kaj la germanoj regas Eŭropon.
  Napoleono mem neniam revis pri tia triumfo!
  Tiam, tamen, Britio ne funkciis. Ĉi tie la Fuhrer mem kulpas! Estis necese meti pli da premo sur la militindustrion kaj devigi ĝin produkti pli da aviadiloj. Kaj ne necesis rapidi por bombadi urbojn kaj civilulojn.
  Sed estas bone, ne ĉio estas Maslenitsa por la kato. La malvenkoj de Mussolini devigis lin turni lian atenton al la sudo. Rommel iĝis speco de Napoleono kiu alportis Egiptujon al Eŭropo. Balkano venis sub kompletan kontrolon de la Germana Armeo.
  Kaj tiam komenciĝis la plej grava kaj terura afero - la milito kun la Soveta Imperio.
  La Fuhrer eĉ ne suspektis, kiom forta estis Stalino. La unuaj tagoj montris, ke Sovetunio havis multajn milojn da tankoj, inkluzive de la plej novaj KV kaj T-34. Kaj la rusoj havas multe pli da aviadiloj ol la germanoj. Vere, se la aviado de la Luftwaffe estas pli alta kvalito, tiam ĝiaj tankoj... Germanio ne havas decan tankon. Do ni devas batali ne en egalaj kondiĉoj.
  Tamen, la sovetia komando ne agis plej bone. La Germana Armeo kreis multajn vaporkaldronojn kaj detruis Rusion. Eĉ se ĝi estis pli malrapida ol ni volis fari ĝin laŭplane. Antaŭ decembro, preskaŭ kvar milionoj da kaptitoj sole estis kaptitaj. Kaj la regula sovetia armeo estis detruita!
  Tamen, la vintro montriĝis ekstreme severa kaj malhelpis la Krauts preni Moskvon. Granda tragedio por la potenca Wehrmacht. Kaj la tre sukcesa kurso de la milito erarvagis.
  La Fuhrer iom distriĝis de malgajaj pensoj kaj turnis sian atenton al la areno. Tie estis nun du knabinoj batalantaj.
  Unu kun glavo kaj ponardo, la alia tenante tridenton kaj reton. Ambaŭ belulinoj estas preskaŭ nudaj, kun nur mallarĝa strio de ŝtofo sur la koksoj, kaj nudpiede.
  Jen la militisto kun la reto ĵetas ĝin. La ina gladiatoro evitas. Kaj li ankaŭ fajfas per sia glavo responde. Preskaŭ trafas vian kontraŭulon. Ŝi foriras kaj, svingante tridenton, provas trarompi la reton. Sed militisto kun glavo baras ŝian vojon. Ŝi ekstaris kaj skuis sian armilon. Ŝi fiere levis la kapon. Ambaŭ belulinoj koliziis. Tridento kontraŭ glavo.
  La knabino kun la glavo evitis kaj trafis sian kontraŭulon en la ŝultro per la pinto. Ŝi siavice batis ŝin sur la femuro per tridento. La strio el ŝtofo krevis, kaj la rivalo kun la glavoj restis tute nuda.
  La knabinoj disiĝis kaj komencis salti supren kaj malsupren. Unu portas lumbotukon, la alia estas tute nuda. Kaj karboj komencis fali sub la nudaj piedoj de la knabinoj.
  La Fuhrer ridis - al li plaĉis. Krome, la knabinoj estas tiel muskolaj kaj sukaj. Kiel mi volas fari shishkebabon kun ili kaj formanĝi ilin kun gusto. Glutante bongustan viandon. Ho, kiaj belaj knabinoj. Kaj se vi ankaŭ metos varman gladilon sur vian nudan kalkanon... Por ke ĝi odoru kiel rostokradon. Kaj kun mango-suko, gustumu homan viandon...
  La Fuhrer rikanis. Sed malbonaj memoroj venis al la menso. Unue, pri tio, ke la germanoj suferis terurajn damaĝojn vintre. Tiam la milito ŝajnis preni venkan turnon. Ni sukcesis venki la rusojn en Krimeo, apud Ĥarkov, kaj Leningrado. Sed Japanio perdis la Batalon de Midvej, kaj aferoj denove iĝis timigaj. La verŝajneco malfermi duan fronton akre malpliiĝis.
  La hordoj de Hitler atingis Grozny, Ordzhonikidze, kaj preskaŭ prenis Stalingradon. Sed ili estis venkitaj. Ĝenerale, ni falis en evidentan kaptilon. La Fuhrer ofte riproĉis al si, ke li starigis sin tiel stulte.
  Kaj li ne aŭskultis nek la spionajn datumojn nek lian intuicion, kiuj sugestis, ke grandega batado estis kreiĝanta. Stalingrado estas granda vangofrapo al la Fuhrer persone kaj lia genio. Kaj Mainstein ne povis helpi Paulus.
  Ĝenerale, necesas konfidi la atakon kontraŭ Stalingrado al Majŝtejno, kiu jam havas sukcesan sperton pri kaptado de Sebastopolo. Kaj Paŭlo montriĝis kanajlo. Kaj li eĉ ne havis la kuraĝon memmortigi. Evidenta malkuraĝulo!
  En la areno, oni komencis instigi la knabinojn per lumigitaj torĉoj, pikante siajn nudajn dorsojn. La militistoj denove kuniĝis kaj sango ŝprucis el ili, sufiĉe abunde.
  La militisto kun la tridento eĉ havis ŝiajn mamojn kaj skarlatan cicon tranĉitaj. Ŝi hurlis kaj trafis tri akrajn finojn rekte en la stomakon. La knabino tordiĝis kaj ĝemis, blovante sangajn vezikojn. Ambaŭ militistoj estis grave vunditaj.
  Kaj ili sangis...
  La Fuhrer opiniis, ke tiel la germanaj trupoj ĉe Stalingrado sangis al morto.
  Kaj li volis hurli kaj boji... Hitler eĉ ekhavis ventegojn. Li eĉ sibilis.
  Kaj li komencis muĝi kiel elefanto;
  Domoj brulas kaj la tero brulas,
  Kaj baldaŭ vi estos mia princino!
  Mi deŝiros viajn vestaĵojn kaj ĵetos vin en la liton,
  Kaj tiam mi konstruos kastelon el ostoj!
  
  La popolo ricevos mil batojn,
  Mi ĉirkaŭos la ĉefurbon per pendumiloj!
  Mi persekutos vin kiel kolombojn
  Mi sklavigos kaj la knabon kaj la knabinon!
  
  Ĝi doloros vin forte sub mi,
  La ekzekutisto estas mia fidela gardisto, amiko, subteno!
  Mi estas la plej forta, mi estas la plej mojosa,
  Mi kovros vin per malĝojo kaj honto!
  Efektive, ĉi tio estas vere la deliro de frenezulo...
  Ambaŭ knabinoj estis tiel vunditaj ke, ne povante elteni, ili kolapsis kaj komencis tordiĝi en konvulsioj.
  La maŭraj servistoj bruligis siajn nudajn kalkanojn kaj muĝis.
  La Führer gluglutis:
  - Tia doloro! Tia doloro!
  Borman siblis kun tre kontenta rigardo:
  - Germanujo kontraŭ la mondo: cent - nulo!
  
  . ĈAPITRO N-ro 14.
  Gertrudo, vidante, ke ŝia kontraŭulo, ne tute retiriĝante, staris konstante, subite saltis, frapante lin per la nuda piedo sub la genuo. Kaj kiam la maŭro komencis fali, la rando de la glavo pasis lin inter la bronzaj platoj kaj ripoj. Nudpieda Ŝela ankaŭ komencis multe pli energie svingi siajn glavojn. La knabinoj samtempe kriis kiel porkoj. Kvankam iliaj glavoj moviĝis alimaniere, ekzistis daŭre sento de sinkroneco. Gertrudo baraktis grandan romian militiston, kies kasko montriĝis ornamita per pavoplumoj. Ĉi-foje ŝi fakte havis tre spertan kaj fortan kontraŭulon. La oraj strioj ankaŭ parolis pri lia sperto kaj meritoj. Batinte plurajn atakojn de la helhara knabino, la brutulo, ŝajne la nobla nobelo iris en la ofensivon. Gertrude retiriĝis kaj fajfis:
  - Vi ne estas italo!
  La timinda patricio respondis:
  - Kaj vi estas nur nudpieda malĉastulino! Kiom longe vi pensas, ke vi povas rezisti kontraŭ antikva romia klingo?
  Gertrude respondis:
  "Mi ne scias kontraŭ klingo, sed vi estas barba kaj havas nenion por kontraŭstari!"
  Tamen, malgraŭ la tuta optimismo radiata de la nudkrura Gertrudo, la knabino devis retiriĝi. La romianoj alportis freŝajn rezervojn en la batalon, knabinoj kaj knaboj estis ĉiam pli vunditaj aŭ falis mortpikitaj. La knabpafarkistoj tamen provis pafi super siaj kapoj, batante la proksimiĝantajn kohortojn.
  Nudpieda Ŝela, dume, zorge kuŝigis alian kontraŭulon, kaj detranĉis la pojnon de alia. La militisto kantis:
  - Nuklea glavo, volas tranĉi vin! La lasera radio brulas kiel infera fajro! Sed ne pensu pri kiel savi vian vivon, estu fidela ami ĝis la fino!
  Gertrude estis surprizita:
  - Kaj vi kantas kiel vera sciencisto!
  Ruĝhara Ŝela kantis en la raporto:
  - Estas bonege kiam estas pilotoj en fiziko, kiuj antaŭeniras sian sciencon! Sed la ĉefaj aferoj estas solvitaj en la vicoj, en la vicoj, en la vicoj!
  Gertrude konfirmis, ekkomprenante:
  - Estas agrable vivi inter fajro kaj fumo! Kaj aŭdu la maŝinpafilon pepadon! Konduku nin en batalon, nevenkebla, Fuhrer! Antaŭen, antaŭen, antaŭen!
  Nudpieda Shella apogis:
  - Kiam obusoj eksplodas tage kaj nokte, vicoj kaj ordonoj venas rapide! Lasu ĝin bruegi furioze super la mondo - milito, milito, milito!
  Gertrude estis inspirita, sentante la pulsantan energion en sia atletika korpo. Kaj la rapideco subite fariĝis kiel la svingado de la flugiloj de libelo. Kaj tiel la militisto de Antikva Romo maltrafis la punkton de piko en la nazo. Kaj li distriĝis, kaj la militisto Gertrude tranĉis la tendenon de sia dekstra mano:
  - Ĉu vi ne kuraĝas esti malĝentila al la sinjorino!
  La brutulo, kun lia malsupra lipo kunpremita pro pavoplumoj, respondis ĉagrenite:
  - Estis nur ŝerco! Post ĉio, ĝi estis nur ŝerco!
  Gertrudo moke, tranĉante sian malfortiĝantan manon, respondis:
  - Ne ŝercu kun la lupino!
  Kaj kiam la roma heroo falis sur la genuojn, la militisto genuigis lin en la mentono. Shella-ruĝharulo aprobita:
  - Ĉi tio estas tute laŭ nia SS-stilo!
  Gertrudo ricevis punkton en la ŝultro kaj ĝemis:
  - Nu, stultuloj!
  Fajro Shella konsilis:
  - Faru muelejon! Kaj svingu viajn glavojn pli akre!
  Ĉi tie la romiaj pafarkistoj venis en ludon; ili estis pezaj en kiraso, kaj iliaj armiloj estis la grandeco de viro. Kompreneble, sagoj kiuj longas unu kaj duonon metrojn estas tro danĝera armilo kontraŭ duonnudaj knabinoj kaj knaboj. Atila ŝajne rimarkis, ke li ne povas atendi pli longe; ĵetis la kavalerion en la atakon, kiun li propre gvidis en batalon.
  Ĉi tiu giganto turnadis du glavojn samtempe, ĉiu tiel longa kiel la turnira lanco de kavaliro!
  Gertrude ridetis kaj palpebrumis:
  - Fine venas nia belulo!
  Nudpieda Shella ridis:
  - Vi devas forte bati kaj, plej grave, ĝustatempe! En la momento, kiam la efiko de ĉi tio estos maksimuma!
  Kaj grandaj sagoj pluvegis de supre. La knabinoj kaj knaboj lerte saltis flanken kaj eĉ kriegis:
  - Ĉi tio estos nia maniero! Vi povas eskapi de kuglo aŭ sago.
  Sed la sagoj ankoraŭ trafis kelkajn homojn. Krome, mortis ne nur reprezentantoj de la germanaj regimentoj de Atila, sed ankaŭ, kaj en granda nombro, pro siaj propraj donacoj, romiaj soldatoj. Tamen, la barbaraj rajdantoj, preterirante siajn vicojn, atakis la malamikan infanterion. Nu, Atila mem aspektis simple belega.
  Gertrudo forĵetis la gluecan sinjoron:
  - Ne piedpiedu, ĝi ne estas via!
  Ŝela la sandalo balancis la kapon.
  - Kaj la uloj ĉi tie ne estas malbonaj, kvankam ili ne kongruas kun la niaj! Al niaj arjaj falkoj!
  Gertrudo, tranĉinte la Romanon per sia glavo, konsentis:
  - Kompreneble, ne matĉo! Germana potenco ne estas egala por Romo! Ni dispremos vin kiel pedikon kaj via mano ne ŝanceliĝos!
  Shella konfirmis:
  - Kaj eĉ se la glavo ne estas el aĉaĵo!
  La knabinoj aldonis lude, turnante brecojn per siaj glavoj kaj kantante:
  - Ni batalas por justa afero! Ne estas kompromisoj kun la infera bajoneto! La suno ne estos kovrita de nuboj! La tagiĝo ne kovros la mallumon!
  Finfine, Atilo mem trarompis al la pafarkistoj de Romo. Tamen, juĝante laŭ la grandeco, tiuj arkoj estis klare faritaj en Britio. Dum batalado, Gertrude memoris la rakonton. Sub Eduardo la Tria, moknomita la Granda de la britoj, estis pafarkistoj kiuj fariĝis la ĉefa branĉo de la armeo... Kaj kelkaj el ili estis surĉevalaj! La superaj fortoj de la francoj estis senkompate batitaj. Ĝenerale, kaj Jungfoling kaj la Unio de Germanaj Knabinoj, malamado ne estis bonvenigita... La britoj estis rekonitaj kiel danĝera malamiko, konkerinte pli da landoj ol iu ajn alia nacio en la tuta historio de la planedo Tero!
  Sed nun la barbaraj rajdantoj dispremis la pafarkistojn, tranĉante ilin per potencaj batoj ĝis la tendaro. Gertrude alfrontis malamikon de Ĉinio. Li ne estis tro alta, sed li disĵetis siajn botojn kaj spronojn per la piedoj:
  - La germanoj estas parazitoj - ili certe estos batitaj! - Li muĝis.
  Gertrude respondis per ponardo:
  - Vane la malamiko kredas, ke li sukcesis renversi la germanojn! Kiu kuraĝas ataki en batalo, tiu feroce venkos siajn malamikojn!
  Shelley prenis:
  - Neniu granda katastrofo trafos la planedon! Kaj vane la malamiko ĵetis siajn fortojn en la kampanjon! Ni povos venki la malamikon en terura batalo! La mallumo diseriĝos en polvon - venos la tempo de lumo!
  Gertrudo denove mansvingis kun eĉ pli granda energio, resumante:
  - La vorto ne estas pasero, sed vortemo igas ĝin korniko!
  Shelley tenis:
  - Kiam la lango malprofundiĝas, faruno estas uzata por fari bulon en la gorĝo!
  Gertrudo, per potenca, eĉ iel nevirineca, forta bato de sia glavo, detranĉis la kapon de la batalanto, kiu saltis de maldekstre, kaj poste denove baraktis kun la ĉinoj. La blonda militisto kriegis furioze kaj laŭte:
  - Vi ne prenos ĝin!
  La ĉina militisto respondis:
  "Kaj ne necesas preni vin, vi jam ĉiuj estas antaŭ mi."
  Gertrude ridis responde:
  - La kubuto estas proksima, sed vi ne mordos!
  Tiam la pinto de la glavo gratis la knabinon kiel kobro, tranĉante la kirasplaton kaj elmontrante ŝiajn mamojn: abundajn kaj kun purpuraj cicoj. La ĉinoj malĝoje muĝis:
  - Kaj nun vi devas nur preĝi! Kiun preĝejon vi preferas: katolikan aŭ evangelian?
  Gertrudo respondis kolere:
  - La diferenco inter preĝejo kaj prostituitino estas, ke feliĉo estas ĉiam prokrastita ĝis poste!
  La ĉinoj nudigis siajn malrektajn dentojn:
  - Kial via humuro ne ŝanĝiĝis? Ho, knabino, kiel mi bedaŭras mutili tian belecon kiel la via!
  Gertrudo nudigis siajn dentojn.
  - Mi ne bedaŭras! Ĝenerale, estas domaĝe por la abelo, sed la abelo estas sur la arbo, kaj la arbo estas en la arbaro! Kie estas la arbaro - sur la nazo!
  La ĉinoj grumblis responde:
  Germanio havas multajn malamikojn!
  Gertrude lerte respondis:
  - Tro da kuiristoj difektas la kaĉon!
  Post alia atako de la mallarĝokula militisto, sanga strio restis sur la brusto de la knabino. Gertrudo ĝemis kaj retropaŝis. La ĉinoj grumblis:
  - Tion vi ricevas!
  La knabino respondis trankvile:
  - Kiu ne estas batita en la cerbo, neniam fariĝos pli saĝa! Via cerbo estas kiel monujo, vi devas akiri monon por plenigi ĝin!
  La ĉinoj klakis:
  - Nu, vi amas sofismon! Jen la unua fojo, ke mi vidas tian kleran kaj erudician knabinon. Vi scias, eble estas pli bone por vi aliĝi al la armeo de Granda Romo. En nia lando, ĉiu persono, sendepende de nacieco, povas okupi la plej altan pozicion sub la imperiestro!
  Gertrude respondis:
  - Pli bone estas morti ol perfidi!
  La mallarĝokula militisto rimarkis:
  - Ĉi tio ne estas racia, rigardu, nia kavalerio iras en batalon... Kaj kiam vi estos kaptita, vi laŭvorte hurlos pro doloro sur la rako!
  Gertrudo respondis malvarme:
  - Pli bone estas trankvile bati unufoje ol kriegi korŝire cent fojojn!
  Sed ve, ŝajnas, ke la ĉinoj pravas, miloj da romiaj rajdistoj, gvidataj de la imperiestro mem (lia kiraso ŝajnas kovrita de krusto el diamantoj, rubenoj kaj smeraldoj!), alkuras al la armeo de barbaroj. Tamen, la rajdantoj de Atila jam sukcesis mortigi la plej multajn el la malamikaj pafarkistoj, kaj la knaboj de la barbara armeo mem komencis intense sendi sagojn en la malamikajn vicojn. Senespere hakanta nudpiede Shella kuraĝigis sian kunulon:
  - Ne rezignu, Gertrudo! Ne falu pro liaj promesoj! Pli bone kuntiri vin kaj venku decide!
  Atila, kune kun siaj soldatoj, eniris la romian sistemon. Liaj gigantaj glavoj, kiel helicklingoj, vipis la sangan miksilon. Kaj la brutulo mem iris antaŭen, penante trapenetri al la imperiestro.
  Gertrude filozofie rimarkis:
  - Se vi volas fariĝi paŝtisto de la grego, ne estu ŝafo!
  Fajro Shella konsentis:
  -Ĉiu ŝafo volas fariĝi paŝtisto dum la lupo estas malproksime kaj la fusilo estas proksime!
  Jen Gertrudo ricevis alian vundon en la stomako. La knabino denove retiriĝis. Ŝia nuda piedo subite staris sur la pinto de elstara ponardo kaj Gertrudo knaris:
  - Ho ho ho! Kiel dolora!
  La nudpieda Schella mem jam ricevis plurajn vundojn kaj kliniĝis malantaŭen. La militisto kriis:
  - Zorgu pri via forto, la romianoj ne eltenos longan batalon!
  Sed la barbaroj vere malfacilis. Pli kaj pli da romiaj taĉmentoj eniris la batalon. Do la rajdistoj en ora kiraso ekkuris en furiozan batalon. Standardoj kun lupaj kapoj flirtis super ili. Kaj antaŭen alkuris heroo, eble eĉ pli granda ol Atila. En la sama tempo, la romianoj eĉ provis envolvi la barbaran armeon de la flankoj, sendante du potencajn regimentojn kun lancoj kaj bronza kiraso por preteriri la ĉefan batalkampon. Gertrude pledis:
  - Ni mankas fortoj, ni estas perdontaj!
  Shella sugestis:
  - Kaj vi rekantu! La kanto helpas nin konstrui kaj vivi! Sub la tamburo sub la ruĝa standardo en kampanjo! Kaj tiu, kiu iras tra la vivo kun kanto; li neniam malaperas ie ajn!
  Ambaŭ knabinoj kantis ĥore, kaj, malgraŭ la vundoj de sia voĉo; estis kiel trumpeto:
  Estas tia voko de soldatoj,
  Ĉi tio ne estas profesio, ne titolo!
  Kvankam foje cent funtoj aŭtomata,
  Ne, ne marŝo, la karno estas torturo-turmento!
  
  Sed ni iras, antaŭpaŝante,
  Ĉar ni servas al la Patrujo!
  Kredu, la malbona malamiko estos venkita,
  Ke vi amuziĝu dum via vivo!
  
  Ni estis instruitaj preskaŭ de la lulilo,
  Batalu por la Patrujo kun kuraĝo!
  Iam estis glavoj faritaj el ŝtalo,
  Kaj nun RPG en forta tornistro!
  
  Ni ne faros paŝon malantaŭen,
  Almenaŭ kovru la tombon per korpoj!
  Ni falĉos kelkajn kontraŭulojn,
  La Ĉiopova donu al ni forton!
  
  Tankoj moviĝas, aviadiloj flugas,
  Bomboj estas faligitaj kaj obusoj eksplodas!
  Ne prenu nin por malnoblaj hundidoj,
  La soldatoj malmoliĝis!
  
  Ĉi tie kamarado mortis kiel heroo,
  Vi nenion povas meti sub la krucon!
  Homoj ofte ludas kun sorto
  Sed ili amos vin pli forte - kredu min!
  
  Eĉ en batalo, kie najloj estas malmolaj,
  Ni rememoru niajn glorajn prapatrojn!
  Kiel ni iris al Romo antaŭ longe,
  Kial ne manĝi malnoblajn pecetojn en sklaveco!
  
  Ne estis tempo por ni riverenci,
  Ne genuigu nian mondon!
  Ni estas gurfalkoj - ni mem mortigas la ludon,
  Reprezentantoj de ĉiuj generacioj!
  
  Jen peno kaj ĵeto,
  Ni jam vidas la malamikon, iomete tremante!
  La kuglo preskaŭ trafis mian tempion,
  Nia Suno mallumiĝis en niaj okuloj!
  
  Sed ni atakis,
  Ni dispremas la malnoblajn per la pugo de niaj bajonetoj!
  Ni elbruligos la Krauts se ni devos per fajro,
  Nia batalanto fariĝis senpreza - nur trezoro!
  . ĈAPITRO N-ro 15.
  La knabino apenaŭ finis kanti, kiam la ĉefa heroo de la romia armeo en ora kiraso falis de la bato de Atilla. Kaj la inspirita knabino detranĉis la ĉinojn eĉ pli frue, kaj nun atakis la reprezentanton de la infanteria komandanto. Li eniris en batalon kun vera, unuokula giganto kaj eĉ komencis puŝi lin malantaŭen, svingante sian glavon:
  - Vi monstro ne povas trakti nin! Ĉar ni estas germanoj!
  La brutulo malĝentile respondis:
  - Germanaj paprikoj! Nacio de kripluloj!
  Gertrude estis grave kolera:
  - Ne! Ni germanoj estas apriore nacio de grandaj militistoj. La nacio, kiu kutimas venki kaj kliniĝi al neniu!
  La giganto krispigis sian lipon kaj tuj estis trafita en la gorĝon per la pinto de glavo. El la kolo de la virbovo glutis fontano... Li ŝanceliĝis, kaj tuj ricevis injekton sub la koro... Gertrudo ekkriis:
  - Heroismo ne havas aĝon!
  Nudpieda Ŝela kuraĝigis sian amikon:
  - Ĝuste, premu ilin pli forte, mia kara... La premo estos eĉ pli rapida!
  En tiu momento, unu el la nudpiedaj knabaj pafarkistoj faligis la romian imperiestron per bone celita pafo. Kaj mi devis bati la sagon ĝuste en la okulon!
  Gertrudo ridetis kaj kantis:
  - Ŭaŭ! Ne en la brovo, sed en la okulo!
  Fajro Ŝela turnis sian fingron ĉe sia tempio:
  - Kaj kio! Pli bone bati unufoje ol malbeni cent fojojn! Nu, nun la malamiko kuros!
  Gertrude, faligante alian militiston, konfirmis:
  - La malamiko ektremos pro timo kaj forkuros per salto!
  Efektive, la vicoj de la romianoj ŝanceliĝis kaj komencis cedi. Ĝenerale, kiam armeo ekflugas, ĝi estas timige. Eĉ se ĝi estas tia disciplinita armeo kiel antikva Romo. Ne vane Ĝingis-Ĥano, se unu deko eskapis, ordonis la ekzekuton de tuta cent... Kvankam la fidindeco de la lasta ordono estas pridubita, ĉu tio estas invento de historiistoj. Eĉ en Romo, ĉiu deka persono estis ekzekutita dum fuĝo. Ekbriligante siajn nudajn krurojn, la knabinoj kaj knaboj rapidis por persekuti la malamikon. Kaj la klarionoj komencis ludi...
  Gertrudo vekiĝis, akre eksaltis, kaj la knabinoj rapide viciĝis. Ni lavis, brosis la dentojn kaj denove aplikis protektajn kremojn kun deviga marŝo tra la dezerto. Do ili estis nudpiedaj en nur naĝkostumoj kaj kuregis tra la sabla infero.
  Arabaj infanoj surprizite montris al ili la fingrojn kaj fajfis:
  - Deutsche Akbar!
  Gertrudo turnis sin kaj sopire rigardis la retiriĝantajn palmarbojn, post kio ŝi flustris nudpiede al Chella:
  - Reen en inferon!
  La ruĝhara diva ridete respondis:
  - Ĉiuj homoj estas pekuloj, kaj la submondo estas la natura stato de pekuloj!
  Gertrude palpebrumis responde:
  - Homo ne povas ne peki!
  Nudpieda Ŝela kapjesis kun siaj fajraj haroj kaj komencis klarigi dum ŝi kuris:
  - Mi konsentas! Mi eĉ milfoje konsentas! Ĝenerale, peko estas relativa kaj pure homa koncepto. Ekzemple, se ni prenas la moralecon de la antikva mondo, tiam en ĝi, estis bone, ke ĝi profitigis kaj la personon mem kaj lian tribklanon. Ekzemple, adulto estis konsiderata bona afero, ne peko!
  Gertrude volonte konsentis:
  - Prave! La Fuhrer mem opinias, ke estas pli bone por virino gravediĝi de militheroo ol de ŝia ne ĉiam kuraĝa edzo. Precipe se la edzo ankaŭ havas signojn de malutila, malpura sango.
  Mercedes kriis al la knabinoj:
  - Savu vian spiron, knabinoj, ĉi-foje ni kuros ĝis elĉerpiĝo!
  Gertrude ridetis reen:
  - Vi povas laciĝi, sed vi ne povas esti elĉerpita.
  Dum duonhoro la knabinoj kuris silente, kaj tiam la fajra Ŝela flustris:
  -Ĉu vi scias, kian strangan sonĝon havis mia fianĉino?
  Gertrude estis surprizita:
  - Jes, ankaŭ mi konfesas! Kaj kio?
  La fajra Ŝela, ridetante, respondis:
  - Nenio! Estis sonĝo, ke mi estas militisto en la armeo de la granda barbaro Atila. Kaj ni batalis kun la vakso de Antikva Romo. Kaj ĉio estis tiel bela kaj kruela samtempe...
  Gertrude ridis responde:
  - Sciu, ankaŭ mi sonĝis pri tio! Iom surpriza koincido. Mi vidis vin en mia sonĝo!
  Nudkrura Shella palpebrumis responde:
  - Kaj mi vi! Vi batalis bone, kvankam la mallarĝokula kaj flavvizaĝa militisto preskaŭ mortigis vin!
  Gertrude estis grave surprizita ĉi-foje:
  - Ne povas esti! Ĉu eblas, ke du homoj havu la saman sonĝon samtempe?
  Fire Shella obĵetis:
  - Se homoj kolektive suferas de gripo, tiam la revo povas esti la sama. Tiel iros la aferoj! Mi aŭdis, ke en la Thule-societo estas specialaj mediumoj, kiuj prenas pociojn kaj spiras infuzaĵojn de herboj, kaj poste plonĝas en viziojn! Kaj ili tute sukcesas esti profetoj!
  Gertrude saltis super la pavimŝtonoj kaj konsentis:
  - Certe! Principe, la donaco de profetado ne postulas supernaturajn potencojn; tute materiaj kaj ankoraŭ nesolvitaj fizikaj leĝoj en naturo povas simple ekzisti. Sed kio estas la celo de ĉi tiu sonĝo?
  Fire Shella levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Ne scias! Eble tio signifas, ke la Tria Regno venkos Brition kaj Usonon malantaŭ Leono, aŭ... Vi povas longe diveni ĉi tie!
  Gertrudo estis dironta ion, kiam subite ŝia orelo kaptis la ankoraŭ aŭdeblan bruon de motoroj. Malgraŭ la distanco, estis evidente, ke la aviadilaj motoroj bruas, kaj ke ili signife alproksimiĝas... La potenca Mercedes ordonis:
  - Kio pri etapo numero du de la ekzerco: kamuflado.
  La knabinoj haltis kaj elprenis el siaj dorsosakoj kamuflaj manteloj, pentritajn laŭ la koloro de la dezerto. Tiam ili komencis rapide enfosi, sen ke io nenatura de supre rimarkis. Ĉi tie Gertrudo dankis la sorton, ke ili havas kaj armilojn kaj ministojn. Alie, knabinoj en la dezerto povus fariĝi facila predo por britaj atakaviadiloj aŭ plonĝbombistoj. Fajra Ŝela, skrapante la sablon per sia nuda piedo, diris:
  - Ŝajnas, ke ni devos flari pulvon, reen en Tunizio... La vojoj de la Sinjoro estas misteraj!
  Gertrude oponis kun ruza rigardo:
  - La manko de preciza scio ĉiam estas malbona, kun unu escepto, se ni parolas pri la planoj de la Ĉiopova!
  Du dekduoj da anglaj aviadiloj flugis super la kamuflitajn knabinojn; ili verŝajne nenion rimarkis, kaj jam komencis malaperi preter la horizonto, kiam subite aŭdiĝis novaj suspektindaj sonoj. Mercedes ordonis:
  - Ĉiuj kuŝu kaj ne moviĝu!
  La knabinoj frostiĝis, ili atendis ion. Kaj tiam el post la duno aperis malpezaj transportiloj kaj kamionoj. Juĝante laŭ la dezajno, ĝi estas farita en Anglio kaj Ameriko. Ili malrapide moviĝis al la ĉefurbo de Tunizio. Mercedes estis iom konfuzita. Ŝi kredis ke la frontlinio daŭre estis malproksima, kio signifis ke la britoj ankoraŭ ne havus tempon aperi. Aŭ pli ĝuste, ili ne aperu. Kaj ĉi tie rapidas tuta kolono. Kvankam, eble, malpli ol bataliono... Kiuj ili estas, iu batalgrupo, preteririnte la dezertojn de tute ne kontinua fronto, volas ruŝi en la malantaŭon. Ŝajnas logike, kvankam kun teknologio ili estas facile ekvideblaj en la dezerto. Ĉiukaze, vi devas radioradii al viaj amikoj, sed ne malfermi fajron. Cetere, ili estas nur cent, kaj estas pli ol tricent britoj!
  Gertrude flustris nudpiede al Chella:
  - Ili estas angloj! Jen la unua fojo, ke mi vidas ilin tiel proksime!
  La ruĝhara amiko, ankaŭ sufiĉe nervoza, respondis:
  - Nenio speciala! Kaj inter ili estas tiom da nigruloj!
  Ja almenaŭ duono de la angloj estis nigraj. Kaj la kolono moviĝis malrapide, kaj la nigruloj ankoraŭ hurlis... Ili pli kaj pli proksimiĝis...
  Ĉi tie la nervoj de unu el la knabinoj ne povis elteni ĝin, kaj ŝi pafis mitraleton. En la sama sekundo, la ceteraj militistoj ekpafis, kaj Mercedes malfrue bojis:
  - Fajro!
  Kelkaj dekoj da angloj estis falĉitaj samtempe, unu el la kamionoj ekflamis. La resto de la britoj malfermis fajron sendistinge. Mercedes, kaptinte la momenton, kriis:
  - Kune ĵetu ofensivajn obusojn!
  Knabinoj de la elita SS-bataliono "She-Wolf" ĵetas obusojn malproksimen kaj precize. Kaj ke ili estas trejnitaj ekde infanaĝo, kaj ankaŭ spertis specialajn teknikojn. Jen kiam vi trejnas per elektra ŝoko, vi estas iom malrapida kun la ĵeto kaj vi estas ŝokita. Gertrude kaj la nudpieda Ŝela ankaŭ forĵetis iliajn donacojn. Kaj la britoj estas kape kaj renverse... Ĝi estas tiel amuza. Ili pafas hazarde, kaj la nigruloj ankoraŭ krias en nekomprenebla lingvo. Tiuj certe estas fiuloj...
  Kaj Gertrudo pafas kaj ĵetas, samtempe kantante:
  - Estas koŝmaro en la lernantoj de la SS! Unu salto - unu bato! Ni estas lupoj - nia metodo estas simpla! Ni ne ŝatas tiri la voston de la kato!
  Fire Shella ankaŭ muĝas en respondo. La kugloj pafitaj de ŝi rompas la kranion en fragmentojn. Kaj tiam ili eltranĉis siajn okulojn. Jen unu timigita nigrulo ponardanta sian blondan partneron en la flanko per bajoneto. Li kraĉos sangon responde. Nudpieda Shella kantas kune:
  - Anĝeloj de la stela malhela infero! Ŝajnas, ke ĉio en la universo estos detruita! Vi devas flugi en la ĉielon kiel rapida falko! Por protekti animojn kontraŭ detruo!
  La brita agas neorganizita, la plimulto el ili estas koloniaj soldatoj: nigruloj kaj indianoj, araboj. Ili aŭ falas, frostiĝante, aŭ, male, akre saltas kaj komencas ĉirkaŭkuri kiel frenezaj leporoj. Tamen, la knabinoj pafas precize, kaj kvankam la granatoj ne flugas malproksime, la fragmentoj estas dikaj! Jam restas malmultaj malamikoj. Mercedes krias angle, ŝia voĉo estas tiel surde laŭta, ke oni eĉ ne bezonas megafonon:
  - Kapitulacu kaj ni ŝparos viajn vivojn! En kaptiteco vi havos bonan manĝaĵon, vinon kaj sekson!
  Ĝi funkciis tuj kaj post kiam ili rezignas... Manoj supren kaj...
  Ili kolektis kvindek kaptitojn, duono de ili vunditaj. Madeleine ordonis:
  - Mortigu la vunditojn!
  La "lupoj" senceremonie pafis kuglojn en la tempiojn de tiuj, kiuj ne povis stari sur siaj piedoj, kaj la ceteraj estis ŝarĝitaj en aŭtojn kaj veturitaj al la plej proksima bazo.
  Post la varma sablo de la dezerto, la nudaj piedoj de Gertrudo tre ĝojas senti la molan kaŭĉukon. Ŝi eĉ ĝoje ĝemas... Usonaj kamionoj estas tre komfortaj kaj ne tremas dum la vojaĝo. Venkinte, la knabinoj estas gajaj. Charlotte demandis al Gerda:
  - Kiom vi mortigis?
  La knabino konfuzite levis la ŝultrojn:
  - Ĉu ne scias? Mi ne estis la sola, kiu pafis... Sed mi pensas, ke estis multaj!
  Nudpieda Ŝela kalkulis:
  - Ni estas cent, li mortigis ĉirkaŭ tricent, kio signifas tri po frato, tio estas po fratino! Impona komenco de la milito!
  Gertrude svingis la manon indiferente:
  - Ĉi tio ne estas grava por mi! La ĉefa afero estas, ke eĉ ne unu amiko mortis. Kvankam tio estas, kompreneble, statistiko, tricent malamikoj estis detruitaj, kaj ĉe nia flanko nur du lupmilitistoj estis iomete vunditaj. Mi eĉ miras, kiel ni ankoraŭ ne tute konkeris Afrikon, kun tiaj militistoj.
  Nudkrura Ŝela tuj ruinigis la humoron:
  - Nu, ni perdis al ĉi tiuj malfeliĉaj militistoj en la dekoka!
  Gertrudo kolere skuis sian belan kapon, kvazaŭ kovrita de novjara neĝo:
  - Ĉi tio estas pro perfido! Sed fakte, ni estis pli proksime ol iam al venko kaj ĉi tio estis evidenta por ĉiuj, kiuj ne estas blindaj! Ve, ni estis interrompitaj!
  . ĈAPITRO N-ro 16.
  Fajro Ŝela konsentis, lerte gratante malantaŭ ŝia maldekstra orelo per la piedfingroj de sia nuda piedo:
  - Jes, perfido, sabotado, mezboneco de la militistaro... Sed ni ankoraŭ rompis la rusojn, devigante ilin kapitulaci en 1918! Ho, estus bone promeni tra la vastaĵoj de Rusio, tie estas malvarme, sed ĉi tie estas varme!
  Gertrude gaje ridis:
  - Sed en Rusujo estas tiel severaj frostoj... Sed kiam mi nudpiede kuris tra la neĝo en la montoj, mi scias, kia torturo ĝi estas.
  Nudpieda Ŝela nudigis siajn dentojn:
  - La malgranda Gertrudo kuras nudpiede tra la brulanta neĝo... Ĉi tio estas simbola, kvazaŭ en fabelo... Fabeloj pri pura, ankoraŭ infaneca kaj tute ne egoisma...
  Gertrudo gaje palpebrumis al sia amiko:
  - Estas kvazaŭ ni devas iri al la Fuhrer?
  Fire Shella konfirmis:
  - Preskaŭ! Ni nur veturas, ne kuras nudpiede trans la varman dezertan sablon. Kaj eĉ post la venko.
  La ligita nigrulo murmuris germane:
  - Teruraj anĝeloj, mi estas preta servi vin! Vi estas diino, mi estas via sklavo!
  Ruĝhara Ŝela karesis la brunan buklan hararon de la nigra kaptito per sia iomete malglata piedo:
  - Vi, nigruloj, estas jam de naturo sklavoj! Ĉi tio, kompreneble, unuflanke estas bona, iu devas multe labori de la mateniĝo ĝis la vespero, fari malgravajn laborojn... Sed sklavo laŭ sia naturo, laŭ sia malnobla naturo, estas perfidulo kaj oni ne povas fidi per armilo. . Ni germanoj, siavice, estas la plej kultura kaj alte organizita nacio sur la Tero. Granda nacio de militistoj, kaj ne senkaŭze servis germanaj solduloj en ĉiuj eŭropaj armeoj kaj eĉ en Rusujo, plej ofte en komandpozicioj!
  Gertrudo diris feroce:
  - Jes, vi servos al ni kiel sklavon. Ni havas specialajn menaĝojn por nigruloj. Kaj nun vi nur devas fari estas...
  Fire Shella sugestis:
  - Li kisu niajn piedojn. Post ĉio, estos agrable por ni, kaj Niĝero humiligos sin.
  Gertrudo vigle skuis la kapon.
  "Mi ne scias kiel vi fartas, sed estas naŭze se la pura haŭto de la arja tuŝas la lipojn de la malbonodora Niĝero." Do...
  Nudpieda Shella malkonsentis:
  - Ne vere! Male, mi estus ŝatinta ĝin. Nu rigardu...
  La fajra ruĝhara belulino puŝis sian krureton al la nigrulo. Li entuziasme komencis kisi la longajn, glatajn, ĉizitajn fingrojn de la diino. Kaj la knabino nur tenere ridetis responde, la dikaj lipoj de la nigrulo tiklis lian sunbrunan haŭton. La lango de la kaptito trakuris la elastan, iomete polvan piedon de la knabino. Estas ankoraŭ agrable, kiam oni humiligas fortan, preskaŭ dumetran viron.
  Gertrude estis surprizita:
  - Estas strange, sed ĉu vi ne sentas abomenon?
  Fire Shella ridetis:
  - Ne vere! Kial mi devus esti naŭzita?
  Gertrudo elektis silenti: kial ŝi enmiksiĝi en la aferojn de sia amiko? Fakte, ili estis edukitaj, ke germana virino estu ne nur militisto, sed ankaŭ amanta, milda edzino kaj sana patrino. Sed ŝi mem ankoraŭ ne pensis pri uloj, eble pro peza fizika fortostreĉo, aŭ simple ankoraŭ ne trovis sian paron. Tamen, nudpieda Ŝela ankaŭ ŝajnis esti laca de ĝi. Ŝi batis la nigrulon sur la nazon per sia maleolo, tiel ke lia nazo komencis flui kaj sugestis al Gertrude:
  - Eble ni povas kanti?
  Gertrude kapjesis:
  - Kompreneble, ni kantos! Alie ĝi fariĝas malĝoja!
  La knabinoj komencis kanti, kaj iliaj amikoj kuniĝis, tiel ke la kanto fluis kiel akvofalo:
  Mia kara kaj mi eliras el la densejo,
  Kaŝante neteran malĝojon!
  Kaj la malvarmo, brulanta, malvarmiga,
  La rompita motivo trapikis!
  
  Nudaj piedoj en la neĝo,
  La knabinoj iĝas blankaj!
  Malicaj neĝoŝtormoj muĝas kiel lupoj,
  Disrompantaj aroj da birdoj!
  
  Sed la knabino ne konas timon
  Ŝi estas potenca batalanto!
  La ĉemizo apenaŭ kovris la karnon,
  Ni certe venkos!
  
  Nia militisto estas la plej sperta,
  Oni ne povas fleksi ĝin per sledmartelo!
  Jen la aceroj milde moviĝas,
  Neĝflokoj falas sur vian bruston!
  
  Ne estas nia kutimo timi,
  Ĉu vi ne kuraĝas tremi pro la malvarmo!
  La kontraŭulo estas dika kun bova kolo,
  Ĝi estas glueca kaj abomena kiel gluo!
  
  Tia estas la forto de la homoj
  Kion faris la sankta rito!
  Por ni kaj fido kaj naturo,
  La rezulto estos venka!
  
  Kristo Inspiras la Patrujon,
  Diru al ni batali ĝis la fino!
  Por ke la planedo fariĝu paradizo,
  Ĉiuj koroj estos kuraĝaj!
  
  Homoj baldaŭ estos feliĉaj
  La vivo estu foje peza kruco!
  Kugloj estas brutale mortigaj
  Sed tiu, kiu falis, jam leviĝis!
  
  La scienco donas al ni senmortecon,
  Kaj la mensoj de la falintoj revenos al devo!
  Sed se ni frakasas, kredu min,
  La malamiko tuj fuŝos la poentaron!
  
  Tial almenaŭ preĝu al Dio,
  Ne necesas fari erarojn, estu maldiligenta!
  Juĝisto ĉiopova estas tre strikta,
  Almenaŭ ĝi povas helpi foje!
  
  La Patrujo estas al mi plej kara,
  Sankta, saĝa lando!
  Nia ĉefo, tenu la kondukilojn pli forte,
  La Patrujo naskiĝas por flori!
  La knabinoj de la elita SS-bataliono "Ŝi-Lupo" kantis tiel bele, kaj la vortoj estis animaj. Ĝenerale estas stereotipo, ke SS-ulo signifas ekzekutiston! Sed tio ne estas vera. Ekzistis, kompreneble, specialaj punaj unuoj, plej ofte kiel parto de sekurecsekcioj kiuj aranĝis specialajn operaciojn, sed la plej multaj SS-sekcioj estis simple la elitaj gardistoj de la Germana Armeo. Ĝenerale, oni devas diri, ke ruĝa, totalisma propagando ne estas la plej fidinda fonto de informoj pri la Dua Mondmilito. Post ĉio, estas klare, ke la komunistaj gvidantoj de Agitprop ne povis ne esti nepartiaj kaj objektive kovri eventojn. Do, estas fidinde malfacile juĝi kie estis vera vero pri la abomenaĵoj de la nazioj, kaj kie estis fikcio. Ĉiukaze tiuj, kiuj serioze okupiĝas pri historia esplorado, estas devigitaj konfesi, ke ne ĉiu SS-militisto estas ekzekutisto kaj monstro. Krome, antaŭ la atako kontraŭ Sovetunio; La nazioj ĝenerale kondutis tolereme en la loĝataj teritorioj; okcidentaj fontoj ne indikas iujn ajn amasajn abomenaĵojn aŭ reprezaliojn.
  Kaj nun la knabinoj helpis la kaptitojn eliri el la aŭtoj; ili amike frapetis la larĝajn ŝultrojn de la timemaj viroj. Post kio la knabinoj estis invititaj refreŝigi sin...
  La tagmanĝo estis modesta, sed zebro estis pafita en la dezerto kaj ĉiu knabino ricevis kebabon kuiritan en araba stilo. Ĝenerale, la araboj, almenaŭ ekstere, estis amikaj kaj tiuj, kiuj sciis la germanan, eĉ provis ŝerci aŭ milde karesi la krurojn de la knabinoj.
  Gertrudo forpuŝis la gluiĝeman arabon kaj diris:
  - Mi ne estas por vi!
  Nudpieda Shella sekvis eblemon:
  - Akiru al vi haremon!
  Gertrude ridetis kaj sugestis:
  - Sed diru al mi, trankvila Ŝela, kion vi farus, se vi fariĝus edzino de la Sultano?
  La ruĝhara amiko rimarkis dubeme:
  - Ĉi tio fakte estas diskutebla feliĉo... Kvankam dependas de kiu edzino de Sultano. Se la granda Otomana Imperio estus en sia apogeo, tiam... Eĉ estus tre bele... Mi reformus la turkan armeon, plibonigus armilojn... Kaj verŝajne unue mi turnus mian rigardon orienten.
  Gertrude konsentis:
  - Prave! Sed estas domaĝe por Turkio, ke eĉ en sia glortempo ĝi ne povis konkeri Iranon. Tio estis sufiĉe realisma, precipe ĉar la persa armeo estis malantaŭen. Mi scivolas, Granda Fuhrer, kian decidon li faros: konkeri Turkion, aŭ inkluzivi lin en sian koalicion, ĵetante al la otomanoj oston, inkluzive de kelkaj el la ne tre valoraj landoj de Irano?
  Fajro Ŝela konfuze levis la ŝultrojn:
  - Ne scias! Fakte, lastatempe aŭdiĝis onidiroj, ke ni denove iros kontraŭ Sovetunio... Oni diras, ke ni vere bezonas rusajn riĉaĵojn kaj riĉajn terojn de Ukrainio!
  Gertrudo prenis la tason da teo per la piedfingroj de siaj nudaj piedoj kaj, tute lerte, levis ĝin al sia mentono, verŝante la brunan likvaĵon en sin. Samtempe la knabino sukcesis paroli:
  - Ukrainio havas tre riĉajn, riĉajn terojn. Sub saĝa germana gvidado, kaj kun nia alta agrikultura kulturo, ili produktos rekordajn rikoltojn. Kaj tiam nia pano estos pli malmultekosta ol akvo. Kaj tio utilos al la ukrainoj mem, ĉar la sovetia registaro simple prirabas ilin, devigas ilin malsati!
  Fire Shella kapjesis:
  - Ni instruos al ĉi tiuj slavoj nian grandan ĝermanan kulturon! Ni lumigu ilin!
  Ĉi tie la konversacio estis interrompita de malĝentilaj krioj, la ripoztempo finiĝis.
  Sed post tagmanĝo la knabinoj estis denove vicigitaj kaj devigitaj marŝi tra la dezerto. Manĝinte estis malfacile kuri kaj la knabinoj eĉ iomete ĝemis ĝis, tamen, iliaj korpoj varmiĝis. Kaj tiel ili forkuris kiel jerboj.
  Dume, SS Colonel Dess sekrete sendis novan ĉifradan noton al la britoj. Ŝajnis, ke kial Dess perfidus la Trian Reich riske fini en la Gestapo? Estas mono, deca salajro, plus militrabado, kio alia necesas... Sed estas homoj, kiuj havas naturan emon perfidi. Perfidante, ili simple ricevas zumon kaj altiĝas kvazaŭ ili estus sur fiherbo. Kaj nun Dess skribaĉis al la britaj informoj pri la translokigo de novaj trupoj kaj la apero de pliaj aviadiloj. Kaj ankaŭ kion li sciis pri la tempo de la alveno de germanaj trupoj. Kompreneble, li ankaŭ foje sentis honton, ke liaj kamaradoj mortas pro lia kulpo, kaj timis ebla malkovro... Sed eble estas tro malfrue por li retiriĝi, krom se la Tria Regno perdas, do... Lastatempe okazis persistaj onidiroj pri baldaŭa operacio sur oriento. Kaj ne nur onidiroj, trupoj, precipe tankoj, estis translokigitaj al Pollando kaj Rumanio. Kvankam la prestiĝo de la rusa armeo ne estis precipe alta, ĝi estis la bato de la cara rusa armeo kiu interrompis la fulmmiliton en 1914. Krome, sovetiaj volontuloj batalis bone en Hispanio, aŭ la bato de tanka pugno en Manĉurio. La verŝajneco ke la Germana Armeo enŝlosiĝus tie kaj ne farus ĝin antaŭ vintro estis tre alta. Kaj tiam Britio, kune kun Usono, havos tempon por deploji fortojn. Tamen, eble Sovetunio ne eltenos ĝis vintro, precipe se la atako kontraŭ ĝi estas subita, kaj la rusoj ne havas tempon por preni rimedojn por forpuŝi agreson. Kaj ankaŭ Japanio helpos...
  . ĈAPITRO N-ro 17.
  Disdoninte la sekretojn, Dess ekbruligis cigaredon, elprenante usonajn cigaredojn el la pako. Kvankam ne estis lia sekreta svisa bankkonto kiu ricevis la bonordan sumon, li jam estas malriĉa. Aparte, unu el la ŝejkoj kaŝis kaŝejon da oro kaj ŝtonetoj. Araba informanto donis al ili unu kaj la servistojn de tiu ĉi ŝejko, kiuj eble scias, ke lia estro kaŝis la trezoron. Nu, ne malutilus demandi la kaptiton pli detale, kion kaj kiel, se kompreneble li scias.
  Kaj Dess iris al la tortura kazemato, baldaŭ aligita de araba informanto. Dass palpebrumis al li ruze:
  - Nu, ni havas gvidon.
  La SS-kazemato estis riĉe ekipita. Ekzistis eĉ elektra ŝoko dinamo. Kaj jen oni venigis la kaptiton. Kiam Dess vidis lin, li eligis fajfon de elreviĝo: ordinara araba knabo, apenaŭ pli aĝa ol dek kvar. Li estas malhela kaj maldika, sed provas aspekti rekte kaj ne montri timon. Tamen, scivolemaj knaboj, kiel regulo, povas scii multon preteraŭdante la sekretojn de plenkreskuloj. Dess, premita por tempo, ordonis:
  - Sur la rako de la araba knabo!
  La jam ĉifonita servistokostumo de la knabo estis rapide deŝirita. Kaj ĝuste tiel, nudaj, ili tiris min supren sur la rako. La braceletoj ŝlosis sur la manoj de la knabo, kaj ili komencis etendi liajn brakojn de malantaŭe. La araba knabo komencis kliniĝi, liaj nudaj piedoj estis premitaj en stokojn per pezo. La knabo anhelis, la artikoj en liaj ŝultroj turniĝis, la knabo komencis peze spiri. Dess malĝentile demandis:
  - Kiel vi nomiĝas, hundido?
  La tradukinto ripetis en la araba.
  - Ali! - elpremis la knabo per tremanta voĉo.
  Dess diris pli ame:
  - Diru al mi, kie via posedanto kaŝis la trezorojn. Se vi diros tion, vi ricevos altan rekompencon, kaj ni faros vin ŝejko. Sed ne, ni torturos vin ĝis vi forlasos la fantomon.
  La knabo balbutis:
  - Mi scias nenion!
  Dass ridetis iroze:
  - Mi ne kredas! Kia knabo kun tia ruza vizaĝo, li nenion sciis. Nu, kial vi mem ne donas al ni plezuron?
  Grandega SS-ulo prenis ledan vipon, intermetitan per steloj de la muro. Speciale ĉeestanta kuracisto en blanka mantelo kaj antaŭtuko alproksimiĝis al la knabo kaj metis sian manplaton sur la dekstran flankon de lia brusto. Li aŭskultis la pulson kaj ridetante diris:
  - Li havas ege sanan koron. Kapabla elteni multon, sed tre pacienca. Ĝi povas rezulti esti malmola nukso.
  Dass moke ridetis:
  - Des pli bone... Kvankam vi devos labori.
  La SS-ekzekutisto kaj partatempa perfidulo donis fortan baton al la nervoza dorso de la araba adoleskanto. Aperis sanga strio, la knabo komencis peze spiri, lia vizaĝo grimacis, sed li subpremis la ĝemon, kiu eskapis. Dess trafis denove, li rikanis abomene kaj karnovore rikanis. Efektive, torturo estas plezuro por multaj... Eble ĝi ankaŭ rilatas al la besta instinkto de la deziro montri vian superecon, ke vi estas superhoma, kaj la viktimo estas aĉa. Friedrich Nietzsche ankaŭ kredis ke la superhomo de la estonta "feliĉa" mondo estus multe pli kruela kaj kontraŭ aliaj kaj kontraŭ li mem. Dess ne estis tre rapida rilate kruelecon al li mem, sed al aliaj...
  Batoj sekvis batojn, la malgrasa sed nervoza dorso de la knabo fariĝis sanga malordo, tiam la vipo komencis marŝi laŭ liaj kruroj. Al la kredito de Ali ibn Abi Talib, kvankam li komencis ĝemi trankvile al la fino, li sukcesis reteni siajn laŭtajn kriojn. Dess ĉesigis la batadon kaj moke demandis:
  - Ĉu vi ŝatas la germanan banejon?
  La batita knabo ĝemis:
  - Ne!
  La SS-Kolonelo demandis per la plej dolĉa tono:
  - Se vi volas fordoni sekreton, faru ĝin nun. Alie ni kripligos vin, kaj vi ne plu povos servi en la SS.
  Ali trovis la kuraĝon respondi:
  - Mi diros al vi nenion! Mi ĵuris en la nomo de Alaho!
  Dess ridetis kiel vulpo:
  - Ni daŭrigu! Vi plaĉos al ni. Kion mi uzu nun?
  La sadisma kuracisto sugestis:
  - Brazilo! Ĉi tiu torturo ankaŭ estas bona ĉar ĝi povas esti uzata kombine kun aliaj.
  Dess aĉa ridetis:
  - Kompreneble, rostujo! Nun ni milde rostu viajn kalkanojn.
  La SS-kolonelo ne malestimis, kaj li mem komencis ŝmiri la plandojn de la knabo, kiuj jam putris, per palmoleo, kiu jam putris, sed kiuj estis lavitaj el polvo de la dungosoldatoj de la torturisto antaŭ la torturo. La kuracisto kapjesis aprobe:
  "Tiel, la piedoj ne tuj brulos, kaj ni povas longe plilongigi la "ĉielan plezuron" de la torturita persono!
  Post tio du arabaj asistantoj elportis brazilon ekipitan per aŭtomata kontrolo, metante ĝin ĉirkaŭ duonmetron de la nudaj piedoj de malhela, bela knabo. Post kio Dess propre komencis ekbruligi la fajron.
  La flamoj kuris rabe tra la karbobriketoj. La knabo sibilis kaj komencis skui la kapon konvulsie...
  SS Kolonelo Dess moke diris:
  - Nu, knabo... Se vi volas faciligi vian sorton, diru al ni, kie estas kaŝitaj la trezoroj de la ŝejko. Ni ne restos en ŝuldo, vi mem fariĝos nobla ŝejko.
  Ali konvulsie ekmoviĝis. Estas multaj nervaj finaĵoj sur nudaj kalkanoj, kaj fajro estas severa doloro. La odoro de brulado fariĝas pli kaj pli forta en la aero. La knabo sibilis pli kaj pli, ŝvito kaj larmoj fluis sur liaj vangoj:
  - Mi ne scias... mi ne scias...
  Dess klakis la fingrojn en la aero.
  - Ne mensogu, mi travidas mensogojn! Plie, vi mem diris, ke vi ne rakontos. Ni torturos vin ĝis morto kaj...
  Ali tiris sian maldikan stomakon, sed kun sufiĉe elstaraj abs, en kaj eksteren. Li provis reteni siajn kriojn por ne montri, ke li doloras, sed lia perfida korpo ne volis elteni tion. Larmoj fluis el liaj okuloj nevole, kaj la araba knabo hontis, ke li ploras kiel knabino. Sed, ve, li ne kapablas ĉesigi la larmojn kaj ĝemojn, kvankam el lia konvulsie mordita lipo fluas sangoflueto. Dess, dume, intensigi la doloron; Li prenis la pinĉilojn kun iliaj varmaj finaĵoj kaj kaptis la maldikan ripon de la knabo. Li zorge premis ĝin per siaj fortaj piedoj kaj komencis tordi ĝin. Ali ĝemis multe pli laŭte, la doloro estis neeltenebla, kaj li eksplodis el sia gorĝo:
  - Ne necesas! Bonvolu ne!
  Dess ekridetis azian malklaran rideton kaj demandis:
  - Ĉu vi diros al mi? Nun diru al mi.
  La knaboj balancis la kapon kaj ĝemis, kraĉante sangon:
  - Ne! Mi ne diros!
  Dess subite parolis denove ame kaj insinue:
  - Nu, kial vi mortu tiel juna? Por kio? Rigardu, kiel bela estas la vivo, kiel agrable spiri freŝan aeron kaj ami knabinojn. Kaj via mutilita kadavro kuŝos en la rubamaso kaj la ostoj estos ŝtelitaj de ŝakaloj.
  - Sed la animo finiĝos en Jilga! - Ali elpremis.
  La kolonelo rikanis rabe:
  - Ne! Ni envolvos vian kadavron per porkaj feloj kaj la infera submondo atendos vin kvazaŭ vi estus profanita!
  Jen la knaboj vere ekploris:
  - Ne necesas! Bonvolu ne!
  Dess timige grumblis:
  - Paroli...
  Ali respondis kun ĝemo:
  - Oni ne povas tiel facile klarigi. Mi mem devas montri al vi ĉi tiun lokon.
  La kolonelo sulkigis sian larĝan sed neniel altan frunton. Eble la knabo volas nur aĉeti tempon kaj provi eskapi. En ĉi tiu kazo, ili nur distriĝos de aliaj, eĉ ne tiom profitaj, entreprenoj. Sed aliflanke... Dess muĝis:
  - Bone! Deprenu lin de la rako, sed katenu lian kruron per ĉeno, kaj ankaŭ metu blokon ĉirkaŭ lian kolon, por ke li ne forkuru! Ni kontrolu ĉi tiun hundidon por pedikoj!
  Kiam la knabo estis liberigita de la rako, li denove ĝemis. Li stariĝis nefirme kaj anhelis; la haŭto de lia piedo estis bruligita. Tamen Ali ibn Abi Talib provis resti vertikala kaj eĉ devigis martiran rideton. La kolonelo subite nevole sentis respekton al la juna arabo: li tenis, li volis montri, ke li estas viro. Kio povas, post kiam la trezoro estas en liaj manoj, varbi la knabon? Post ĉio, li ankoraŭ ne havos vojon reen al sia popolo. La parencoj de ŝejko ne pardonos la serviston pro fordonado de la trezoroj, kaj nur la preskaŭ ĉiopova SS povas protekti la knabon kontraŭ venĝo.
  Malgraŭ la evidenta malkapablo de la kaptito eskapi, ĉeno kun kuglo estis ĉenita al la nuda, duonbruligita gambo de la knabo, kaj lia kapo kaj manoj ankaŭ estis sekurigitaj en la bloko. Post tio, la kolonelo, decidinte kunporti nur kelkajn SS-brutulojn, kiuj tamen estis bonegaj kun armiloj, kaj arabajn portistojn, por se estus multe da trezoro. Tiam, kompreneble, ili forigos ilin, sed nuntempe ili promesos montojn da oro...
  Nu, la knabinoj, dume, finis sian venontan marŝon, kiam tute mallumiĝis. Nudkrura, sunbrunigita Shella instigis Gertrude:
  - En trejnado estas malfacile, estas facile en batalo!
  Gertrude respondis:
  "Estas malfacile vivi en trejnado, sed estas facile morti en batalo!"
  Fininte sian kuron ĝis la fino, la elĉerpitaj knabinoj enpremis iom pli, poste lavis sin kaj enlitiĝis. Nu, kiom vi povas tordi vin ĝis kaoso! Gertrude, mi revis pri tre drama komponaĵo...
  Komence, la knabino vidis la malamikon; en sia sonĝo, ŝi ŝajnis samtempe rigardi grandegan spacon.
  La armeo ekiris el la urbo. La trupoj viciĝis en rektangulo, kiu aspektis pli kaj pli kiel rato dum ĝi moviĝis. Kiel kutime, tiaj bestoj havas la plej abomenan muzelon! Antaŭe estas la melosaŭroj, kaj kvin tiranosaŭroj, malantaŭ ili estas kavalerio, kameloj, kun kirasaj kavaliroj, kavalerio kun pli malpezaj batalantoj. Venonta estas infanterio, malpeza, en leda kiraso, ĵetlancĵetoj, kaj peza, en bronza kiraso. Estis ankaŭ la plej multaj pafarkistoj. La arkoj estas malsamaj, malgrandaj nigraj, kaj grandaj flave pentritaj. Kelkaj el la soldatoj estis armitaj per lancoj kaj formis specon de falangio. Entute, sufiĉe granda armeo laŭ mezepokaj normoj. Dinosaŭroj muĝas kaj inspiras timon. En moviĝo, ĝi similas al kotfluo, neforgesebla, eble nur ne tiel rapida. Sonas trumpetoj, batas tamburoj. Malantaŭe, ĉevaloj kaj bovoj trenas katapultojn kaj balistojn. Ĉi-lastaj tamen ne estas tre adaptitaj al kampaj bataloj. Malantaŭ la urbomuro, fumo leviĝas en la ĉielon, forĝejoj funkcias, katenoj estas forĝitaj por sklavoj. Ĉe la vosto mem de la trupoj estas ekzekutistoj en nigraj roboj, pretaj brutale torturi la ribelantojn. La pinĉiloj jam estis varmigitaj, la boriloj estis varmigitaj.
  Kaj kio antaŭ ili kuŝas: duonnudaj, hazarde armitaj sklavoj, inter kiuj estas multaj maldikaj adoleskantoj, kun akraj skapoloj kaj nigraj kalkanoj, frapitaj kontraŭ la ŝtonoj. Nu, kia armeo estas ĉi tiu por ridi? Gertrudo mem estas duonnuda kaj nudpieda, sed tute ne embarasas:
  - Morto estas relativa koncepto en tempo, vivo estas absoluta signifo!
  Sed strange, adoleskantoj kaj aliaj sklavoj, renkontinte grandan armeon, ne forkuris. Male, sagetoj kaj ŝtonoj estis ĵetitaj al la dinosaŭroj. Antaŭ ĉio, ili provis bati la rajdantojn sidantajn sur la monstroj.
  Kaj jen la fajra partnero Ŝela, juĝante laŭ la diamanta jungilaro sur ŝia ĉevalo ŝi estas nobla persono. Ŝi vidis, ke la trupoj alproksimiĝas, pli multnombraj ol atendis la saĝa militisto, sed ŝi ne spertis sentojn de paniko.
  - Kaj ili estas memfidaj! Ili atendas torturi nin. Kion vi diras al ĉi tio, Falko-Beko?
  - La surprizo estas preta! Kiom ajn primitivaj dinosaŭroj estas, pli ol ducent el ili, ekfluginte, disbatos la tutan armeon! - La junulo, pentrita kiel indiano, kun ruĝaj kaj flavaj plumoj, rikanis.
  La duko de Eleron, akompanata de pluraj koloneloj, ĉiuj en oro kaj juveloj, galopis meze de la kavalerio:
  - Nu, iom pli kaj la malamiko estos disbatita, kio estis neevitebla. Jen la reĝino, cent militistoj seksperfortos ŝin, kaj tiam se ŝi vivos, mi faros tion al ŝi!
  . ĈAPITRO N-ro 18.
  Nu, ĉi tie la imago de la aroganta duko malsukcesis. Kion li farus kun la reĝino, mi volis esti pli malmola, por ke posteuloj ektremus eĉ jarcentojn poste, sed ne estis sufiĉe da ideoj.
  La dinosaŭroj jam atingis la rapide fuĝantajn sklavojn. Ili kaptis la malplej rapidajn. Paro da tro kuraĝaj knaboj saltis sur ilin, grimpis sur iliajn buŝojn kaj enŝovis lancon en la dentojn. Sed, ne povante resti sur la ŝelo, ili forflugis kaj estis kruele tretitaj.
  La beko de la falko laŭte fajfis, kaj tiam, konsciante, ke ili ne komprenis, li muĝis surde:
  - Nun estas tempo!
  Estis bruo kaj vezikoj flugis al la dinosaŭroj. Ili aspektis tre grandaj, buntaj, spegulaj, sed kiam ili trafis la vizaĝojn de la dinosaŭroj, ili ekflamis per ardanta flamo.
  La aparato elpensita de Falcon's Beak kaj Neĝulino la Terminatoro estis tre simpla. La kutimaj estas nur grandaj bobelbloviloj, kiel tiuj, kun kiuj ludas infanoj. Nur anstataŭ saposolvo, simpla sed efika eksplodema miksaĵo. La balonoj mem estis ŝveligitaj per malpeza brizo, kiu estis reproduktita uzante sorĉon. Male al artefarita uragano, ĝi ne postulis tro da energio. Do la armiloj de la infanoj montriĝis tre efikaj kontraŭ la monstroj rapidantaj antaŭen. Ĝi aspektis sensacie, la vezikoj brilantaj kun ĉiuj koloroj de la ĉielarko falas en la rikantajn muzelojn. La efiko estas kvazaŭ de napalmbombo, la ĉefa afero estas, ke la gaso ene iritas la nazofaringo de la estaĵoj, kaŭzante panikan senton de timo. Kaj la flamo precipe bruligas, eltirante la bestan animon. La monstroj, englutitaj de fajro, komencis forkuri. Ĉio estis tiel terura kaj nekutima.
  Nudpieda Shella blovis kornon, plifortigitan per resonantaj platenoj:
  - Ordonu ataki!
  La ribela kavalerio, kiu jam fariĝis sufiĉe multnombra, rapidis por persekuti la ŝanceliĝantan armeon. Pafarkistoj ankaŭ aliĝis al la batalo. Ŝajnis, kvazaŭ neforgeseblaj pinĉiloj kunpremiĝas, prepariĝantaj por dispremi per kraketo la similaĵon de rato teksita el la vicoj de soldatoj.
  Antaŭe, kiel ĉiam, kiel kutime tratranĉante la aeron, alkuris la nudkrura Ŝela. Ŝi surmetis maldikan sed tre fortan ĉenon de nana laboro. Tamen, la konturoj de ŝia deloga korpo tute ne estis kaŝitaj; male, ĉiu trajto estis videbla: de la brusto ĝis la koksoj. Samtempe, la krono brilis multe pli hele ol kapablas veraj diamantoj.
  - Saryn sur la kiĉka! - kriis la knabino, imitante Stenka Razin. Ŝi memoris unu romanon el la kategorio de pulpfikcio, preskaŭ malpermesita en la Tria Regno, kie la legenda ĉefo batalis kun flotego de stelŝipoj. Ĝi estis forto kaj samtempe kavalireco. Kaj la intrigo estas tre interesa, en kiu estis princinoj kaj la infera demono Skelentor, kiuj kaptis la ĉefan fonton de universala energio...
  Je ĉi tiu punkto Gertrudo komencis pensi pri kiel ŝi kondutus anstataŭ la ribela gvidanto. Precipe kiam vi estas en kaptiteco kaj sub torturo. En ĉi tiu kazo, ŝi konservintus sian kuraĝon kaj honoron kaj ne estus ekŝanceliĝinta en la manoj de la ekzekutistoj. Post ĉio, la atamano faris sarkasmajn ŝercojn sur la rako, pruvante neflekseblan volon kaj kozakan senton de humuro.
  - Mi kredas, ke mi ne ŝanceliĝos! - diris al si la lupoknabino.
  La dinosaŭroj atakis sian propran kavalerion. Ili disŝiris, piedpremis kaj renversis kamelojn, ĉevalojn kaj aliajn batalantojn. Paniko kaptis la kavalerion, disvastiĝante al la infanterio. Imagu kiel aspektas kolerega dinosaŭro. Kadavro pezanta plurajn elefantojn, kun metro-longaj dentoj, kaj kun ungegaj piedoj, disŝiras ĉiujn en vico. La armeo preskaŭ tuj transformiĝis en timigitan homamason, kiu estas disŝirita de sklavoj kaj soldatoj kiuj transiris al la flanko de la legitima reĝino.
  Nudpieda Shella propre kontrolis la tranĉadon kaj persekuton. Pluraj rajdantoj atakis ŝin kaj tuj estis finitaj. Duko Aileron kun elektita taĉmento de gardistoj provis ĉesigi la furiozan fluon. La rapida Ŝela falis sur lin. Rotaciante ambaŭ glavojn samtempe, la militisto senĉese hakis la gardistojn, lasante neniun ŝancon.
  Troŝarĝita koboldo sur kamelo provis rezisti ŝin.
  Nudpieda Ŝela rikanis rabe kaj komentis:
  - Kaj vi pensas, ke tiu alteco venkos lertecon?
  - Elefanto tretas formikon! - grumblis la vila giganto.
  - Kaj cedas al la muso! Grandaj homoj havas grandajn erarojn! - Post pluraj rapidaj batoj, la knabino trovis breĉon en la viziero kaj trafis la malamikon.
  - La muziko ne ludis longe! Mi trafis tra la viziero! Kaj la malbono prenis la serviston en lian inferon! - La militisto elŝovis sian langon.
  La fajra Ŝela ŝatis la ŝercon, precipe la rimon kaj vortludon. Kaj se jes, la tranĉo fariĝis pli amuza. Neĝulino la Terminatoro faligis Molotov-koktelojn de la aero, pliigante la panikon.
  - Estas nur la komenco! Ho ho ho! - diris la militista feino.
  Nudpieda Shella trapenetris al Duke Aileron. Li estis ĉirkaŭita de gardistoj: kvar koboldoj sur okkruraj kameloj kapablaj porti amason da monstroj kun relativa facileco.
  La duko donis ordonojn al generalo Chichikh.
  - Provu kolekti pugnon de kelkaj el la malpli valoraj trupoj por deteni la ribelantojn, kaj retiriĝu rapide al la pordego.
  - Do ni devos enŝlosi nin en la urbo? - demandis la generalo kun evidenta ĉagreno.
  - Verŝajne jes! Neniu afero via! - la duko klakis.
  - Estis domaĝe antaŭ iu ajn! Kelkaj ragamufoj amasas nin! - La generalo ellasis fluon da oranĝa flamo el malantaŭ sia buŝo.
  - Ve, kio alia estas ĉi tio! - Subite la duko blekis pro timo.
  Fajro Shella tranĉis la koboldon kaj du pliajn soldatojn en sovaĝa salto. Tri brutuloj alkuris ŝin.
  Alerono kriis:
  - Mortigu la hundinon!
  Sago pafita fare de Gertrude (ŝi ankaŭ batalis malespere kaj provis daŭrigi kun sia amiko) terenbatis unu el la atakantoj. La alia monstro estis ellaborita de la fajro Ŝelo.
  - Pardonu, bela, mi estis la unua, ĉar mi estas homo.
  La pluviva koboldo grakis:
  - Homoj estas parazitoj! Ili estos batitaj de koboldoj!
  La knabino respondis piedbatante lin sub la genuon kaj frapante lian kapon en la brutalan vizaĝon.
  - Kio pri rompita nazo?
  De la terura bato de la belulino, la kapo de la monstro skuiĝis, kaj la monstro falis de la kamelo. Nudpieda, Schella povis bati, tiel ke ŝiaj batoj paralizis grandajn bestojn de la grandeco de elefantoj. Por fari tion, vi devas elekti la deziratan punkton, kaj bati la kodon per akra angulo, kiam la kartilagoj de la nazo eniras la fruntan lobon de la cerbo.
  - Mi enkondukas la veron en viajn kapojn! - la knabino kriis.
  Duko Alerono provis pafi la knabinon per venenita ponardo per risorto.
  Nudpieda Ŝela kaptis la flugon de la klingo kaj terenbatis ĝin per sia glavo. Metalo kontaktiĝis kun metalo kaj forflugis. La knabino saltis de la selo, transflugis kaj malsuprenportis la klingon sur la kaskon.
  - Jen, kapitalisto!
  De la ŝoko, la kasko frakasiĝis, kune kun la kapo. Kio restis de la princo deflugis de lia ĉevalo. La sandalo de Ŝelo elŝovis ŝian langon, ĝi estis longa kaj rozkolora, kaj montris ĝin al ĉiuj.
  - Kion vi tiom turmentas, eble vi ricevos.
  La morto de la princo rompis la moralon de la armeo. La soldatoj aŭ fuĝis aŭ kapitulacis amase. La ŝoko estis tro granda. Nur solduloj kaj nobeluloj provis organizi ŝajnon de rezisto. Sed tiaj fajroj rapide estingiĝis.
  Nudpieda Ŝela kuraĝigis la trupojn, eĉ preskaŭ senarmaj adoleskantoj kuraĝe kuregis kaj, eble, eĉ devis esti retenitaj. La knabino mortigis kelkajn dekojn da batalantoj, sed restis neniu por mortigi.
  Ili ne havis tempon por fermi la pordegon, krome, iuj el la urbanoj ribelis, komenciĝis rubejo.
  Barono de Kaprikorno, eksciinte pri la tumulto en la urbo kreskigita de sklavoj, postulis:
  - Ekzekuti ĉiujn sklavojn, enkonduki amasajn ekzekutojn.
  Tamen, Neĝulino la Terminatoro, aliflanke, montriĝis por pli lerta, disigante la gardistojn per fajra rivereto, kaj starigis la normon de la reĝino rekte sur la turo.
  - Kial vi volis, ke ni fariĝu liberalaj? Aŭ eble ili eĉ rezignis.
  La ribelemaj urbanoj kaj multaj sklavoj trarompis al la palaco de la guberniestro. La fajra Ŝela eksplodis en la pordegon, ŝi batis kaj detruis ĉiujn.
  Gertrudo ricevis kelkajn grataĵojn, sed nur pro tio ekkoleris, lia glavo faligis la trolan kaporalon, poste ŝi rapide grimpis supren.
  La militisto, saltante per la piedo, pelis la koboldon en la bruston, li flugis de la muro, enpuŝante en lancoj fositaj en la pavimŝtonoj.
  - Mi scivolas, kian grason vi gustas!
  Ŝiaj glavoj trovis multe da manĝaĵo denove dum ili interbatalis kun la gardistoj. Sed la plej granda parto de la garnizono ofertis neniun reziston. Nur la palaco kun elektitaj unuoj, plejparte soldulsoldatoj, montriĝis pli malfacila nukso por fendi. Falconclaw mem atakis la kovrilon. La nudkrura Ŝela, dume, laŭvorte flugis pli alte, renkontante Kaprikornon vizaĝon kontraŭ vizaĝo. Nur deko da homoj restis ĉirkaŭ la barono, afero por batalisto de du aŭ tri sekundoj. Tiam li renkontis nobelon.
  Fakte, ne estis batalo, la militisto tuŝis la ŝultron de la barono per sia fingro kaj paralizis lin.
  - Vi povas kalkuli je la kompato de la reĝino. Tamen la popola kortumo ne konas kompaton!
  Ulo, kiu aspektis kiel faŭno, saltis al ŝi.
  -Kiun beston vi volas bati en la cerbo? - La militisto ĵuris.
  Kvankam li moviĝis pli rapide ol normala homo, la fajrosimila Ŝela haltigis la atakon, kaj frapis reen la malbelan kapon per bato:
  - Kaj jen la faŭno. La tuta universo estas plena de ĉi tiuj estaĵoj. Aŭ eble alia speco de koboldo.
  La militisto moviĝis al la palaco, sed ne havis tempon; la ribelantoj kaj urbanoj traktis la garnizonon antaŭ ol tiu diva alvenis.
  Gertrude nur sukcesis fini du pliajn ŝaŭmon. Ŝi turniĝis ĉirkaŭ sia akso, dirante filozofie:
  - Vi ne povas venki ĉiujn sen venki vin - vi ne povas venki vin sen lerni de ĉiuj!
  La guberniestro estis mortpikita antaŭ ol la militisto intervenis. Tamen tio ŝparis la ĝenon de la proceso, kaj la eminentulo, ŝajnas, estis bela bastardo se la urbanoj mem traktis lin. La dika korpo estis hakita en brasikon, lasante neniun tutan membron.
  La knabino riproĉis la tro fervorajn ribelantojn.
  - Memoru, la ĉefa afero estas la kapablo vivi laŭ justaj leĝoj. Venis la tempo por restarigi la publikan ordon.
  En la urbo, la kadavroj estis rapide forigitaj, ili ne estis multaj, kaj la stratoj estis balaitaj, la arboj estis tonditaj. Magiaj aŭtoritatoj estis elektitaj, inkluzive de inter iamaj sklavoj. Tamen, sklavoj konsistigis la plimulton de la loĝantaro, ili registris ĉiujn en vico, ĉefe el inter la malriĉuloj.
  Lenastala estis la unua kiu prenis la homojn al la ĵuro. La juna reĝino fariĝis pli malhela, la paleco de enfermiĝo malaperis, ŝultroj kaj koksoj plilarĝiĝis, pure lavitaj haroj brilis perle blankaj. Ŝi estis tre bela kaj virineca, ne manka de bona forto. Pastroj kun fervoro kondukis la homojn al la ĵuro. Sed estis klare, ke la ministroj de la nigra kulto ne estis feliĉaj: la reĝino estis tre justa, ŝi malpermesis homajn oferojn, kaj reduktis la eklezian imposton. Kaj nun homoj elstaras sur la paliso, precipe ofte ili oferas senkulpajn bebojn, precipe knabojn. Viro en infero devus esti antaŭe.
  Okaze de la ĵuro de nigruloj, la pastro proponis:
  - Ni mortigu dekduon da knaboj kaj ses knabinoj!
  Lenastala diris malĝentile:
  - Neniu estas pli bona ol vi! Al la fajro de la sadisto!
  La pastro estis prenita kaj portita al la antaŭe ligitaj brulligno kaj branĉoj. Gertrude, dume, viŝis sian klingon kaj staris apud la nudpieda Shelley, demandante surprizite:
  - Estas strange, kial ĉi tiu ribelo komenciĝis.
  Ŝia kunulo respondis kun rido:
  - Redoni la ĝustan tronon al la reĝino. Lena fariĝis la legitima heredanto, kaj uzurpanto sidas sur la trono.
  Gertrude ankoraŭ havis dubojn:
  - Ne ofte okazas, ke la legitimaj heredantoj de la trono turnas sin al la mafio por helpo.
  Fire Shella diris sufiĉe logike:
  - Amikeco kun la mafio ne humiligas, se ĝi kondukas al la altaĵoj de potenco! Nu, en ĉi tiu kazo, ĉi tio eble estas la lasta ŝanco de la reĝino.
  . ĈAPITRO N-ro 19.
  Gertrudo gratis sian nudan, knabinecan kalkanon per la pinto de sia glavo. Fajro Ŝela, male, surmetis siajn ŝuojn kaj nun portis sandalojn ornamitaj per perloj. Ŝi subite kaptis la manon de la ludema knabo. La knabo ŝajnis voli eltiri monujon el la zono de la militisto. La forta Ŝela levis la knabon sur sian etendita, muskolforta brako. Tamen, la infano aspektis proksimume dekjara, ne pli, kaj li ekploris:
  - Ho, ne necesas onklinoj! Mi estas pli tia...
  Gertrude interrompis severe:
  - Mi mem scias tion - mi ne faros! Sufiĉas, tamen, la ŝtelisto ankoraŭ devas esti punita, alie li alkutimiĝos al nerespondeco! Kion vi konsilas, kara Ŝela?
  La militisto faris vizaĝon:
  - Mi pensas, ke batado sufiĉos! Ne kripligu infanon detranĉante manon.
  Gertrude konsentis:
  - Do ni transdonu lin al la gardistoj kaj lasu lin skurĝi!
  La knabeto subite komencis larmoplene demandi:
  - Ne, estas pli bone preni min kiel vian varleton.
  Riĉa Ŝela snufis malestime:
  - Ŝtelisto kiel varleto... Kia malsaĝulo mi estas! Vi estas tro juna por porti mian arsenalon, vi nur falos. Do... - kriis la knabino. - Ŝi havas gardistojn, la ŝtelisto devas esti punita...
  Gertrude subite ridis:
  - Do ne estas gardistoj, ili forkuris... Ni devos konduki la knabon al la reĝino, por ke ŝi juĝu!
  Fire Shella negative skuis la kapon:
  - Ne necesas distri la reĝinon per tia bagatelo, kiel provo de banala ŝtelo. Krome, Lenastala estas tro afabla, ŝi verŝajne ordonos, ke oni liberigu lin. Do estos pli bone, se ni punos lin surloke. Mi pensas nur vipi lin sur la kalkanojn per branĉeto...
  Gertrude malkonsentis:
  - Ne! En ĉi tiu kazo, estos malfacile por li marŝi, kaj eĉ se ni rompas lin ĝis sangado, li kaptos infekton. Pli bone estas simple batadi malbonajn infanojn kiel kutime!
  Ruĝhara Ŝela gratis la nuan kapon kaj kapjesis:
  - Estu tiel!
  Dum la batado, la knabo ekkriis, kaj Gertrudo kovris sian buŝon, por ke li ne estu aŭdata. Sed amaso da scivolemuloj ankoraŭ kolektiĝis. Ili proponis kiel vipi ŝteliston. Tiam ili donis al li piedbaton en la batita azeno, lasante lin iri sur ĉiuj kvar flankoj. Post tio la knabinoj iris al la plej proksima taverno. Sed ili tuj renkontis problemon: ĝi montriĝis troloĝata, pro tio, ke multaj el la ribeluloj jam akiris monon kaj hastis ĝin elpreni.
  Gertrude rimarkis:
  - Larĝaj gorĝoj estas karakterizaj por mallarĝa perspektivo!
  Witty Shella aldonis:
  - Por tiuj, kiuj unue metas plenigi sian ventron, laste venas purigado de sia konscienco!
  La knabinoj turnis sin kaj decidis simple promeni laŭ la strato. Tiam tri koboldoj kun bastonoj kaj unu grandnaza trolo kun hoka glavo elsaltis el la strateto. La lerta Ŝela lerte evitis svingon de la klabo kaj ponardis la harplenan, abomene fetoran estaĵon en la inteston per sia klingo. Ŝi eĉ ne malrapidiĝis, frapante la militiston de siaj piedoj. Gerda, per lerta svingo, detranĉis kaj la klabon kaj la kapon:
  - Ho, kiu mordis!
  Fajra Ŝela eltiris sian glavon malfacile kaj muĝis:
  - Por esti precize! Se vi perdos vian kapon, vi gajnos nenion krom kapdoloro!
  Post tio la militisto tranĉis la korpon de la estaĵo, preskaŭ tranĉante ĝin en duono. Kaj Gertrudo volis mortigi la trian koboldon, sed tiam la trolo transiris la klingon kun ŝi. Li ne ŝajnas esti tro granda, proksimume de la grandeco de averaĝa homo, eble pli densa, sed li estas rapida kiel... damne.
  Gertrudo eĉ eldiris frazon el sentimentala romano:
  - Vigla kaj rapida, vi fariĝos ministro!
  La trolo respondis morde:
  - Kun honoro kaj glavo, vi fariĝos vagabondo! Kaj vi, nudpieda knabino, ĉirkaŭsaltas kiel kunikleto kaj finiĝas en kaptilo.
  Gertrude ekbalegis denove:
  - Se vi ne sukcesas forigi la koron de la leporo, vi hurlos kiel lupo, el hunda vivo!
  La koboldo provis ekspluati la fakton ke la militisto havis malfacilecon forpuŝi la atakojn de la trolo kaj provis alproksimiĝi de la flanko. Sed la fajra Ŝela estis atentema. Rapida kiel ina gepardo, ŝi laŭvorte hakis la aĉan, odoran estaĵon. Tiam la militisto palpebrumis al Gertrude:
  - Nun ĉio estas justa!
  La trolo ridis kaj diris:
  - Kial nobelaro estas tiel malofta inter homoj, ĉar ili ne havas malnoblecon - savŝnuro en la kirlego de evoluo!
  Gertrude lerte respondis:
  - Kvankam malnobleco estas vivŝnuro en la lukto por postvivado, ĝi estas ronĝita de la vermoj de malfido generitaj de ĝi!
  La trolo respondis atakante eĉ pli kolere:
  - Elokventeco kutime floras kiam la ebleco de fizika defendo forvelkas!
  Gertrude, responde, provis kapti la malamikon mem en la venonta movado, sed la estaĵo de mallumo atakis en tre malsama maniero. Krome, oni eĉ havis la impreson, ke ĝi intence ludas kun la knabino, eĉ moke gratante la militiston sur la nazo kelkajn fojojn. La knabino furioziĝis, kaj tuj ricevis tre severan injekton en la brusto, rezulte de kiu sango komencis flui. Gertrudo provis salti super la trolon, sed li iomete tranĉis ŝian sunbrunan haŭton sur ŝia stomako. Kaj kiam li provis piedbati lin en la ingvenon, li frapis la nudajn piedfingrojn per glavo, dolore.
  - Se vi volas vivi, amoru kun mi! - La frenezulo ronronis. - Vi ankoraŭ ne havas ŝancon!
  Gertrude klakis:
  - Neniu ŝanco! Nun ni vidos ĉi tion!
  La belega nudpieda blonda militisto laŭte kantis:
  La ekzekutisto diris: ne estos feliĉaj tagoj,
  Vi estos persekutata de ĉiuj kaj fremdulo!
  Sed la armeo de liberemaj batalantoj,
  Traktu la sennombran hordon!
  
  Fantoma vizaĝo de morto: eterna vaganta kunulo,
  Sed ni ankaŭ ne bezonas dormon kaj ripozon!
  Kiu estas maldiligenta estas ekzilo ĉie,
  Kiel malfacile estas havi sonĝon!
  
  Kaj kio estas sonĝo - etera-amo,
  La vojo al ĝi foje estas falsa!
  Paul estas malfacila, tiam ĝi estas abomena, ne kalumniu,
  Kelkfoje senzorga miskalkulo estas kruela!
  
  Tiam la jaroj velkos en junan momenton,
  Kaj la batalo sonos kiel festeno!
  Ĉi tie la vento ŝpinas cirklaj ventegoj,
  Kiel pasie, furioze falis la pluvo!
  
  Kredu min, la kultiveblaj kampoj plenfloros,
  Ora pano kreskos kaj rikoltos!
  Nu, kaj el la ikonoj de la sanktuloj la flagrantaj vizaĝoj,
  Ili rekompencos vin per graco por ĉi tiu laboro!
  
  Sed kiel ventego - Griza el la dezerto,
  Terura milito venis sur la Teron!
  La infanoj kuras kun nudaj piedoj,
  Kvankam neĝo jam falis, vintro regas!
  
  Malamikoj transformis domojn en ruinojn,
  Kaj iu, malĝojo, perdis siajn infanojn!
  Pendu pezojn ĉirkaŭ la kolo de homoj,
  La danco de senkoraj ekzekutistoj brulas!
  
  Ne eblas esprimi malĝojon al la homoj, estas tiel malfacile,
  Neniu ŝirmejo, neniu manĝaĵo, neniu varma lito!
  Fajfante kiel kobro, kolera neĝoŝtormo sur la kampo,
  Kie estas la vero, nobleco - al la diablo la mensogoj!
  
  Venos hela tago - glora horo de venko,
  La Aglo de la Patrujo flugos pli alte ol la rokoj!
  La heroaĵoj de la soldatoj estu kantitaj,
  Ni havas akran glavon kaj fortan ŝildon!
  Sur la lasta silabo de la militisto, la malbela trolo kolapsis, kaj la detranĉita kapo forflugis bone dudek metrojn. El ĝi subite aperis blindiga garbo da flamoj, kaj anstataŭ la malbela kapo restis nur manpleno da cindro.
  Ve, la agrabla sonĝo de Gertrudo montriĝis mallonga. Ellitiĝi kaj ekzercado denove. Tamen, la knabinoj eĉ ne pensis havi komplekson pri ĉi tio. Ili eĉ laboris kun speciala entuziasmo. Madeleine, dume, decidis iom diversigi la fizikan aktivecon kaj la knabinoj... estis jungitaj al specialaj ĉaroj, sur kiuj staris tankoj. La komandanto de la SS-kompanio diris ĝoje:
  - Jen, knabinoj, ni ŝparos malabundan fuelon kaj trejnos vin. Nova speco de ŝarĝo, kun praktika signifo!
  Kiam knabinoj en naĝkostumoj tiras tankojn, kaj eĉ ŝvitas sub la brulanta suno, ĝi estas malvarmeta vidaĵo. Sed la knabinoj devas ripozi siajn nudajn piedojn sur la sablo kaj akraj ŝtonoj. Ĝemu kaj ne rezignu....
  Gertrudo, malfacile reprenante sian spiron, komentis filozofie:
  - Ĉi tio, kompreneble, estas ĉarma, sed... Tiel ni nun similas al la sklavoj de Antikva Egiptio. Ni ankaŭ trenas tre pezan ŝarĝon, sed almenaŭ ili ne batas nin per vipo!
  Nudpieda Shella konsentis:
  - Kompreneble, ili ne batas vin, sed tio ne faciligas ĝin! Kvankam ne - ĝi estas nur taŭgeco kombinita kun halterlevo!
  Gertrude provis ŝanĝi la konversacion al alia temo:
  - Ĉu vi pensas, ke se Aleksandro la Granda ne estus mortinta en tiel juna aĝo, li estus kaptinta Romon kaj poste la tutan mondon?
  Nudpieda Ŝela respondis post paŭzo, forskuante sian ŝviton:
  - Estas malfacile diri... Ja li planis kampanjon kontraŭ la ribelemaj araboj... Sed, kompreneble, li havis ŝancon! Kvankam ni devus ĝoji, ke li ne sukcesis!
  - Kial?! - surpriziĝis Gertrudo, ĝustigante la rimenon, kiu frotis ŝian ŝultron.
  La fajra Ŝela rikanis kaj respondis:
  - Ĉar ĉi-kaze estus tro malfacile por Hitler superi lin. Kaj tiel pasos ankoraŭ du mil jaroj kaj la demando pri kiu estis la plej bona kaj plej granda komandanto de ĉiuj tempoj kaj popoloj havos senduban respondon - la Fuhrer de Germanio!
  Gertrude premis la rimenon pli forte:
  - Jes, Adolf Hitlero jam superis Napoleonon... Ĉi tio fariĝos precipe evidenta: kiam ni prenos Egiption, tiu Napoleono malsukcesis! Kaj poste ĝis Barato... Sed la ĉefa afero, kompreneble, estas la surteriĝo en Britio...
  Nudkrura Ŝela firme konfirmis:
  - Kion Napoleono ne sukcesis: eniri Londonon, la Germana Armeo sub la gvidado de Adolf Hitler faros! Nur scivolante, ĉu ni lanĉos alian venĝan invadon de Rusio, antaŭ aŭ post?
  Gertrudo diris dubeme:
  - Mi pensas, ke estas pli bone post... Napoleono cetere ruinigis la tutan armeon en Rusio. Sed ni ne estas francoj. Ranuloj ne estas tre kapablaj militistoj!
  La potenca blondulo, kiu tiris la rimenon kun ili, aliĝis al la konversacio. Ŝia voĉo ŝajnis tre mallaŭta, kiel tiu de viro, kvankam ŝia figuro estis ina kaj alloga:
  - Jes, la francoj estas iom malkuraĝaj, sed ilia tekniko neniel estas malbona. Mi vidis kiel la Ziz-35 senpune penetris la kirasojn de germanaj T-4. Mi eĉ sentis honton pri nia ekipaĵo... Ankaŭ la "Matildas" de la britoj. Per granato oni povas rompi la spurojn, sed penetri la kirason... 88-mm-pafiloj prenis ĝin, sed ni havas tre malmultajn el ili. Restas nur trafi la spurojn kaj senmovigi ilin... Ĝenerale ankaŭ la britoj estas fortaj en aviado...
  Gertrudo ektremis ĉi tie, kaj malgraŭ la varmego, ŝi sentis malvarmon:
  - Do ili povas trovi nin en la dezerto kaj ĵeti bombojn al niaj tankoj!
  La helhara virino-heroo konsolis:
  - Nur plonĝbombistoj kun spertaj asoj povas vere eniri tankon. Do la probableco ke ni falpusxis sur ilin estas malalta. Krome mi kredas je nia sorto.
  . ĈAPITRO N-ro 20.
  Estis dolora paŭzo. Ĉiu ĉaro kun tanko estis jungita al dekduo lupknabinoj. Ili moviĝis en du etaj kolonoj, tiaj sunbrunaj, muskolfortaj knabinoj... Kiel bela ĝi estis... Kaj la dunoj ŝajnis rozkoloraj en la koloro de la suno. Mirinda pejzaĝo....
  Ne precipe malproksime de la knabinoj, SS Colonel Dess kun dekduo arabaj ŝoforoj kaj du grandaj brutuloj moviĝis tra la dezerto. La piedoj de la knabgvidanto estis ĉantitaj kaj li estis kompate metita sur azenon. Kolonelo Dess svingis pro abomeno; pro la manko de akvo, la nomadaj ŝoforoj estis nelavitaj kaj malbone odoris. Kaj la tago montriĝis varma, eĉ laŭ la normoj de la afrika marbordo, ĉar la vento alportis la inferan spiron el Saharo. Do mi devis ŝviti. Sed la vojo antaŭen, ŝajnis, estis longa. Dass sentis sin kiel kompleta idioto. Li povus perdi plurajn tagojn pro knabo, kiu diras grandan mensogon. Kaj li ankaŭ ricevos disciplinan sankcion ĉar li forestis... Vere, germanaj trupoj ne planas ataki en la venontaj tagoj, kaj eĉ ĉi tie ĉe la landlimo kun Libio kaj Tunizio estas sufiĉe profunda malantaŭo. Nu, oni ĉiam povas elpensi kialon por foresto... Sed ĝi estas ankoraŭ vetludo, kaj... Ne, avideco estas pli forta ol racio.
  Dess veturas per kamelo en la ombro, trinkante malalt-alkoholan daton araka. Kvankam ĉi tiu trinkaĵo povas esti pli forta ol ŝnapo, en tia varmego ĝi estas memmortigo. La pejzaĝo ĉirkaŭe estas neinteresa kaj pluraj monatoj da servo jam fariĝis enuiga. Dess provas imagi kiom da trezoro povus havi la ŝejko... Tunizio situas apud Alĝerio, kaj piratoj ofte kaŝis trezoron tie. Nu, la ŝejkoj mem estis ofte piratoj, aŭ pli precize korsaroj en la servo de la turka sultano. Krome, ekzistas orminejoj en Tunizio, kaj smeraldoj estis elminitaj. Vere, do kun la alveno de la francoj, smeralda minado estingiĝis... Kial? Pro la angla monopolo, la malemo redukti la prezon de hindaj smeraldoj, kiu devigis evoluon en la francaj kolonioj esti frostigita. Sed oron estis plejparte elminita en facilaj lokoj, kaj ili estis tro maldiligentaj por fosi profundajn minojn... Dess opiniis, ke finfine la francoj estas verŝajne la plej maldiligenta kaj plej frivola nacio en Eŭropo. Kvankam oni ne povas diri, ke tio estas malbonaj militistoj... Napoleono Bonaparte, ekzemple, konkeris Eŭropon, kaj tion oni ne povas atingi per senutilaj soldatoj.
  Sed vere, kio estis la genio de Napoleono? Simplaj taktikoj, rapida transiro, frapo kun ĉiuj fortoj, preterpaso de la flankoj kaj provoj iri al la malantaŭo... Se Frederiko la Granda disvolvis la plej novajn kaj plej efikajn liniajn taktikojn, tiam Napoleono simple imitis Aleksandron la Grandan... Jes, tiaj taktikoj alportis sukceson, sed kiu scias? - la rapide moviĝantaj trupoj de Makedonio aŭ Napoleono estus embuskitaj, aŭ estus disbatitaj kaj mortigitaj dum la marŝo. En la fino, proksime de Waterloo, Blucher kaj Wellington kaptis Bonaparte en sia riska manovro. Estas kiel mallonga pugnobato renkonti larĝ-svingiĝantan boksiston. Kaj Napoleono estas batita... Rusaj trupoj, cetere, ne venkis Bonaparte en batalo, sed prenis lin helpe de generalo Frost, epidemioj kaj partizanoj.
  Kion li pensas pri Hitler? Komence, kompreneble, estis pensoj, ke la Führer estas nur kaporalo kaj parvenuo, filo de iama ŝuisto... Li preferis maljunulon Hindenburg en la prezidant-elektoj, kvankam li komprenis, ke okdekjara maljuna. la homo simple fizike ne povis elteni la devojn de diktatoro! Sed li ne ŝatis la almozulan Hitler, kiu venis de malsupro! Sed tiam, kiam Adolfo estis nomumita Reich Kanceliero, li ankoraŭ donis sian voĉon al la nacisocialistoj, ĉar ekzistis neniu alia solida dekstra forto maldekstre. Jes, ŝtormsoldatoj efektive impresis lin per tuta armeo. Sed estis dubo, ke Hitler konservos la potencon, precipe dum krizo, terura depresio, ke Germanio ne tute disfalos.
  Sed Hitlero, ekde la komenco mem, klopodis restarigi ordon, malpermesante la komunistojn, kaj poste aliajn partiojn. Li disigis la sindikatojn, anstataŭigante ilin per laborfronto. Li fariĝis vera diktatoro, kun unupartia sistemo. Kaj li akcelis la ekonomion kaj rearmis la armeon. Sed tamen, Dass ne konsentis kun ĉio, kion faris la Fuhrer. Ekzemple, kial tiom grandaj rimedoj estu elspezitaj por la programo: "Laboru per Ĝojo!" kaj feri laboristojn al Norvegio, Francio aŭ eĉ la Kanariaj Insuloj. Ĉu ne estus pli bone konstrui kelkajn kromajn tankfabrikojn aŭ aviadilproduktajn entreprenojn kun ĉi tiuj financoj? Aŭ prenu la Volkswagen-projekton, popolan aŭton - kiom da tankoj povus esti konstruitaj ... Ĝenerale, Hitler provis sidi sur du seĝoj, altigi la vivnivelon kaj modernigi la armeon. Tamen, se vi postkuras du leporojn, vi ankaŭ ne kaptos.
  Dess estis parenco de la ĉefekonomiisto de la Tria Regno, Stach, kaj estis bone konscia pri la ĝeneralaj karakterizaĵoj de la germana ekonomio. Germanio eniris la militon kun Pollando kun nur tri semajnoj da municio (!) de intensa batalo. Se la aliancanoj tiam frapus, la Tria Reich estus lasita kun malgrandaj fajroŝrankoj. Hitler komencis sian ofensivon kontraŭ Francio kun malsuperaj nombroj en tankoj, pafiloj, personaro kaj aviadiloj! Sed li detruis la vadejojn sen eĉ ekmoviĝi. Poste la atako kontraŭ Anglio... Jen, kie Hitlero miskalkulis, estis necese fini Brition ĉe Dyuker, kaj poste reen en julio, uzante la ŝipojn de la germana komerca ŝiparo (kaj ĝi ne estis malgranda), por surterigi trupojn. la insuloj. Tiam li fariĝus la mastro de la situacio. Sed la Führer ne kuraĝis, eble timante, ke la transporto kun trupoj estos mallevita de la anglaj batalŝipoj... Sed la afero estas, ke Britio en tiu momento estis en tia paniko kaj konfuzo, kaj la monitorado de la maro estis tiel malorganizita, ke estis tre granda ŝanco ke tempoj por rapida surpriza surteriĝo. Nu, surtere estis nenio speciala por kontraŭbatali Anglujon. Almenaŭ kvalite... Sed Hitler perdis tempon, kaj en septembro Churchill eldiris historian frazon: La pozicio de Hitler estas brila kaj... senespera. Post tio, Dess mem iris al brita inteligenteco. Kvankam la Fuhrer perdis la batalon por Anglio, la proporcio de perdoj estis proksimume unu kontraŭ unu, kaj se ni konsideras, ke proksimume dudek kvin procentoj estis pro aviadiloj malflugigitaj de kontraŭaviadila artilerio, tiam la germanaj asoj estis eĉ pli bonaj ol la britoj. Kaj la aviadiloj ne estas pli malbonaj, eble eĉ la ME-109(F) kaj pli bonaj ol la leonpako. Ĉiukaze, en Afriko la ekvilibro de fortoj kaj perdoj en la aero estas eĉ pli favora ol en Britio. La jaro 1940, kiu komenciĝis tiel brile, alportis fine multajn elreviĝojn. Ili perdis multajn fortajn asojn kaj aviadilojn, kaj eĉ la aliancanoj de Mussolini estis honte batitaj en Grekio. Sed li havis tiom grandan avantaĝon en forto. Kaj tiam en la komenco de la jaro estis totala fuŝo, Italio perdis Etiopon, Somalion, la plej grandan parton de Libio, kaj en ĉiuj bataloj la britoj estis signife (plurfoje!) plimultitaj. Centmiloj da pastofaristoj estis kaptitaj. Nu, kiel oni povas ne kredi je la baldaŭa disfalo de la Tria Reich, precipe sur la fono de kreskanta helpo al la malamikoj de Germanio de Usono. Sed poste, denove, la pesilo svingiĝis al la Tria Reich. Rommel venkis la britojn kaj kaptis Collencourt, tiam en du semajnoj Jugoslavio, Grekio kaj post ili la insulo Kreto falis. Dess eĉ estis feliĉa por la germanoj, sed ankaŭ estis timo de malkovro. Tamen nun alia zorgo estas ĉu la germanoj atakos Sovetujon. Stach diris, ke Hitler jam faris fundamentan decidon, sed la finaj datoj ankoraŭ ne estas klaraj. Plej ofte oni nomas la 22-an de junio, la dato de la kapitulaco de Francio...
  Estas neverŝajne, ke Germanio eltenos la militon, sur du frontoj, krom se, kompreneble, ĝi finiĝos en la kvardek-unua kaj antaŭ vintro... Kaj vintre, la germanoj tute ne estas pretaj batali... Sed se Stalino kapitulacas, do... Tamen, eĉ se ili ne havas tempon Se la germanoj prenos Moskvon, tiam la rusoj verŝajne ne povos krei teknike sufiĉe potencan grupiĝon. Kiom da armiloj ili produktis dum la unua mondmilito? Kompare kun Germanio, ĝi estas absolute nenio! Do, estas neverŝajne, ke la rusoj surprizos nin per io alia ol grandaj amasoj da infanterio.
  Kio alia povus esti? Plej verŝajne, la milito daŭros kelkajn pliajn jarojn kaj finiĝos per remizo. Britio neniam povos kolekti sufiĉe da trupoj por venki la grandiozajn kaj bone trejnitajn unuojn de la Germana Armeo, kaj Germanio verŝajne ne povos subpremi la neatingeblajn insulojn per aviado kaj mararmeo, kaj Usono limigos sin al ekonomia helpo. Post ĉio, la usona viro surstrate ne komprenos, kial la jankioj devas morti pro ia Eŭropo. Nu, la rusoj estas obstinaj homoj, ili estos partianoj, la milito daŭros, sed ili ne havas sufiĉe da forto por fari decidan ofensivon. Britio plej verŝajne ne povos teni Nord-Afrikon... Resume, la plej verŝajna rezulto estas, ke la Tria Reich estas granda imperio, sed ne tutmonda, sed tie...
  Ĝuste tion Dess volis: la malvenko de Britio kaj la forkapto de la insuloj estas plena de malkovro (kvankam la sekretaj servoj eble havos tempon por detrui la dosierkabineton kaj ĉiujn pruvojn, sed depende de via sorto!). Kompreneble, mi ne volis deziri, ke la Tria Regno perdu, tio estas, sian patrujon kun la reĝimo, kio sufiĉe bone konvenis al la SS-ulo. Kaj egalrezulto estis la plej bona!
  Malgranda karavano rampas laŭ la sablo. Unu el la arabaj ŝoforoj kantis funebran kanton. Samtempe, memorante Alaho ofte. Dess tiam pensis, kial islamanoj konsideras ĝuste kaj bone por si prononci la nomon de Alaho kiel eble plej ofte? En kristanismo estas inverse - ne prenu la nomon de Dio vane! Ĉi tie la judoj eĉ forgesis la veran nomon de sia Dio - finfine Jehovo estas posta formo de prononco... Ĝenerale, Dess ne ŝatis la Biblion kaj la malfortan Kriston, li eĉ surpriziĝis, kiel la batalemaj romianoj, la grandaj imperio kun kulto de forto povus akcepti tian baze pacifistan doktrinon? Eĉ se la pacifismo de kristanismo ne malhelpis la militkondukadon, sed la bazon mem de la doktrino... Amu vian malamikon - devus esti forĵetinta la romian eliton, kaj ne nur la eliton.
  Sed kristanismo enradikiĝis, kaj eĉ la disfalo de la Romia Imperio ne influis ĝin: ankaŭ la barbaroj akceptis tiun ĉi doktrinon, malgraŭ ĝia tuta malnatureco. Kvankam, kompreneble, ili ne aparte sekvis lin. Ekzemple, pacifismo ne malhelpis la ekziston de batalemaj ordoj. Precipe la Trumpiliers, kiuj, cetere, ankaŭ uzis la svastikon kaj konsideris monon sia Dio! Do oni diras unu aferon kaj faras alian! Hitler estis multe pli konsekvenca tiurilate! Kion li diras estas tio, kion li faras! Sen hipokritaj deklaroj, pri amo al via proksimulo!
  Tamen estas mirinde, ke la eklezia sistemo, konstruita sur trompo kaj mensogo, daŭris tiom da jarcentoj! Kaj eĉ progreso nur iomete sukcesis skui ĝiajn fundamentojn.
  Ie malproksime aŭdiĝis bruo de motoroj; se juĝante laŭ la tono, ĉi tiuj estis aviadiloj. Dess, aliflanke, esperis ke ĉar ili surmetis kabojn, la britoj prenus ilin por araboj kaj ne malfermus fajron. La granda korpogardisto Hans montris kontraŭtankan fusilon, kiu, cetere, povas esti uzata por pafi batalanton (kvankam ne senmalfacile, rilate al batado!).
  Sed la aviadiloj neniam aperis, ili preterflugis... Post kio la araboj komencis denove kanti funebre... Dess pafis pistolon, tiel ke la orelo de la malhelulo estis kaptita. La arabo falis pro timo. Kaj la SS-kolonelo ĵuris:
  - Ĉesu hurli ŝakalojn! Silente, ravu, kaj estu pli rapida!
  La nomadaj ŝoforoj prenis sian malbonŝancan partneron kaj daŭrigis sian vojon. Kvankam iliaj vizaĝoj fariĝis pli mornaj, neniu kuraĝis murmuri... La SS-Kolonelo karesis la kanon de sia pistolo (farita cetere laŭ speciala ordono!), kia bonega argumento ĉi tio estas... Ĉiuokaze!
  Mi scivolas, se la rusoj atakas ilin unue, ĉu la germanoj povos elteni tian atakon de la azia armeo? Dum la unua mondmilito, la rusoj suferis grandegajn perdojn, plejofte ili agis ege stulte, sed ankoraŭ alpinglis la grandajn fortojn de la Kaiser-Germanio... Kaj tiam, sub Brusilov, ili donis al la aŭstroj lumon por mortigi. .. Do, la milito ne estis tute malbona por ili kato... Kaj se vi memoras la sepjarulon... Eĉ Frederiko la Granda cedis al la armeo de basta Rusujo! Ne, rusoj ĉiuokaze ne estu subtaksitaj, la totalisma komunisma reĝimo eĉ plifortigis ilin! Stalin altigis la nivelon de disciplino de sovetiaj soldatoj, industria produktado kaj provizo. Li forte bremsis korupton, kio signifas, ke nun ne plu estas la tempo de Nikolao la 2-a! Ĉi tio signifas, ke Sovetunio estas tre danĝera malamiko, eĉ, eble, mortiga, precipe se ĝi unue batas!
  . ĈAPITRO 21
  En moderna militado, la faktoro de surprizo estas de granda graveco, kiel ja ĝi estis dum antikvaj militoj. Nu, se ni perdos, do, male al la unua mondmilito, ne estos venĝo! La venkintaj landoj ne plu permesos tion fari... Kvankam se komenciĝos frotado inter Sovetunio kaj Okcidento, ĉar ekspansio ne estas malpli karakteriza de komunismo ol de faŝismo, tiam ĝi estos... Sur la kadavroj de la donita. kapitalistoj kaj orientaj komisaroj, nova germana civilizacio ekfloros. Kiu estas kontraŭ ni, tiu ankoraŭ estos kun ni! Kaj eble estos granda kontraŭbolŝevika koalicio!
  Hans, kiu ĝis nun silentis, subite demandis la kolonelon:
  - Eble haltu kaj denove pridemandi la knabon kun pasio?
  Dess negative skuis sian koleran kapon:
  - Ne havas sencon! Li diros nenion novan.
  - Do eble ni povas tagmanĝi, ĉu neĝoŝtormo hurlas en mia stomako?
  La SS-Kolonelo estis surprizita:
  - Kion vi volas manĝi en ĉi tiu varmo?
  Hans kapjesis:
  - Mi ĉiam volas manĝi!
  Dess rigardis la sunon, ĝi jam preterpasis la zeniton, ja estis jam la kvara kaj estis tempo halti. La araboj manĝis aparte ronde, la nazioj manĝis kune, ne malŝatante viandon kaj bieron. Do ili ludis kaj Dess eĉ perdis sin en sia dormo por mallonga tempo....
  Kaj mi vidis ion frenezan... Kelkaj insektoj, unue malgrandaj, kaj poste kreskantaj kaj fariĝantaj pli kaj pli timigaj... Kaj iliaj makzeloj estas ĝenerale monstraj, tia nekredebla malbeleco! La kolonelo sentis, ke li sufokiĝas, ektimis konvulsie kaj vekiĝis. Ne, ĉio estis trankvila, du feraj militistoj de la SS-uloj estis en garde, kaj poste ili denove estis sur la vojo.
  Gertrudo kaj la nudpieda Ŝela laboris forte la tutan tagon, kaj poste ekdormis kiel mortintoj kaj plonĝis en sian propran mondon.
  Grandega hologramo aperis kun stadiono kie okazis modernaj gladiatorbataloj. La stadiono estis grandega kun multaj milionoj da homoj. La diverskolora maro furiozis. Antaŭe estis batalo inter la ina gladiatoro Gertrude kaj duoninteligenta estaĵo de la ligo de mallumaj mondoj, la polva nebulozo.
  Gertrudo eliris la unua. Ŝi estis vigla, fleksebla knabino kun neĝblanka perla hararanĝo. La militisto faris trioblan kapriolon, turniĝante ĉirkaŭ la areno. Laŭ kutimo ŝi portis nur maldikan mamzonon kaj kalsonon, specife por ke la armilo ne estu kaŝita. Kaj tial ŝi devis batali duonnuda per nur unu lumglavo. Tamen, tiaj armiloj ankaŭ estas sufiĉe efikaj. La batalkondiĉoj ne estas la plej komfortaj. Duonradioaktivaj ŝtonoj brilas sub la graciaj nudaj piedoj de la knabino. Ŝi, kompreneble, ridetas, penante ne montri sian doloron.
  Gertrude estas superfortita kun energio, ŝi denove saltas kaj faras kvinoblan kapriolon.
  - Tio estas mi!
  Kaj ŝia sentrankvila nudpieda amiko Shella klarigas al sia koramiko:
  "Antaŭ la batalo, ĉi tiu knabino estis zorge skanita; ne devus esti unu blato aŭ io elektronika en ŝi. La knabino ankaŭ estas kontrolita por la ĉeesto de la magio de aliaj homoj. Tio estas, gladiatoro povas fidi aŭ nur je sia korpo aŭ je sia akra menso. Tamen, Gertrudo neniam estis malsaĝulo aŭ naivulo.
  - Kial mi dubis? - demandis junulo, kiu aspektis kiel Apolono.
  - Ne! Sed kvinobla kapriolo, sen elektroniko, estas indikilo de bona atletika formo. Tial, ĉiuj estas en admiro, ĉu viaj gimnastikistoj povus fari ion tian? - Nudkrura Ŝela palpebrumis ruze.
  - Ili povus havi tri, sed ne kvin! Kaj ŝi saltis tre alte kun mallonga supreniro! - La juna heroo etendis siajn brakojn pli larĝe.
  - Tia estas la potenco! La potenco de la Tria Regno ankaŭ en aliaj mondoj.
  Dume oni faris vetojn. Dum blinda ĝis la malamiko aperas. Gertrude ŝajnas estinti konata kaj amata sendepende de raso aŭ specio.
  La gladiatorknabino alkuris kaj unue faris sesoblan kapriolon, kaj poste sepoblan. Poste ŝi riverencis al la publiko. Ŝiaj muskoloj balanciĝis kiel maraj ondetoj, ĝenerale la knabino aspektis impona: tipa Amazono. Tamen, estas pli facile terenbati stelon per ŝtono ol trovi malbelan knabinon en la Granda Spaca Imperio de Germanio.
  - Estas virinoj en niaj vilaĝoj: por kiuj amo kaj honoro haltigos galopantan ĉevalon kaj eniros brulantan kabanon. - kantis Fajra Ŝelo.
  La vasta plimulto de nekalkulitaj vetoj estis en la favoro de Gertrude. Vere, la plimulto de la publiko atendis, ke ŝia kontraŭulo aperos.
  Kaj ĝi atendis. La gigantaj pordegoj malfermiĝis, kaj forta kadavro komencis elrampi sur la platformon. Ĝi estis vera dinosaŭro, kiel raptoro nur ĝi havis pli da tentakloj
  
  UNUE STALIN POSTE NERO TOTALITARO
  Okazis, ke Stalino sukcesis sklavigi la tutan terglobon. Ĉi tiu alternativa evoluo de la monda historio estis la rezulto de la movo de malgranda kvanto da ŝanco en unu temo.
  Kiam la rilatoj inter Jugoslavio kaj la Tria Regno streĉiĝis en aprilo, kaj tiam komenciĝis vera milito kaj komenciĝis la agreso de Wehrmacht, Stalin faris akcepteblan decidon. Nome, li helpis Jugoslavion, kiu tiam jam finis amikecan traktaton kun Sovetrusio.
  La 6-an de aprilo 1941, post amasa bombado de gravaj urboj, fervojaj krucvojoj kaj flughavenoj, Germanio kaj Hungario invadas Jugoslavion. Samtempe, italaj trupoj, kun la subteno de la germanoj, faras alian ofensivon en Grekio. Antaŭ la 8-a de April, la armetrupoj de Jugoslavio estis tranĉitaj en plurajn partojn kaj fakte ĉesis ekzisti kiel ununura tutaĵo. La 9-an de April, germanaj trupoj, pasinte tra jugoslava teritorio, eniris Grekion kaj kaptis Tesaloniko, devigante la grekan Orient Makedonan Armeon kapitulaci. La 10-an de April, la germanoj konkeras Zagrebon.
  La 11-an de aprilo Sovet-Unio deklaras militon kontraŭ Germanio kaj ĝiaj trupoj transiras la limon de la Tria Regno.
  La taktika surprizo atingita de la sovetiaj trupoj kaj la signifa supereco en tankoj kaj aviadiloj estis sentitaj ekde la unuaj tagoj de la ofensivo.
  Komence, la germanoj ne vere kredis je la realeco de la ofensivo. Kaj tiam montriĝis, ke la Ruĝa Armeo batalis tre bone.
  Sed la germanoj ne scias kiel defendi sin ĝuste. Kaj ili tute ne taŭgas por defenda milito.
  Kaj la sovetiaj tankoj KV-2 kaj T-34 estas vere la plej bonaj en la mondo. La "tridek kvar" povas havi malbonan videblecon, la optiko estas sufiĉe malforta, kaj en la plej unuaj modeloj, la gvattureto rotacias permane, sed laŭ armilaro kaj kiraso ili ne havas kontraŭulon.
  Sed la plej grava afero estas, ke la nazioj ne havis mapojn, kaj la rusoj kaptis la pontojn sen esti detruitaj, kaj la ĉefaj magazenoj kun municio kaj brulaĵo situis proksime de la limo.
  Nur ĉe la rivero Oder mem la germanoj, transdoninte signifajn fortojn el Francio kaj mobilizinte ĉiujn fortojn, povis ĉesigi la antaŭeniĝon de la sovetia armeo.
  Sed antaŭ tiu tempo ilia situacio fariĝis preskaŭ senespera: Rumanio kaj Hungario estis perditaj en la unua monato, Bulgario transiris al Sovetunio, kaj la germanoj estis venkitaj en Jugoslavio. Perdis kontrolon de Slovenio kaj Ĉeĥoslovakio.
  Sed ili ne sukcesis kapti Berlinon tuj. La germanoj tenis la urbon dum preskaŭ tri pliaj monatoj, kiujn ili prenis nur en aŭgusto. Germanujo mem ŝanceliĝis en agonio ankoraŭ unu monaton, kaj la perdo de la Ruhr-regiono kapitulacis la 25-an de septembro.
  Sovetunio sukcesis atingi Manikon, Churchill tamen sukcesis alteriĝi en Normandio, sed la Ruĝa Armeo unue eniris Parizon.
  Kaj tiam montriĝis, ke ankoraŭ nenio finiĝis.
  Tiam dum longa tempo la britoj faris senkulpigojn kaj kverelis pri kiu unue malfermis fajron.
  Sed historio estas skribita de la venkintoj. Stalino venkis la britojn surtere, kaj kune kun Japanio komencis militon kontraŭ la Brita Leono kaj Usono.
  Komence, Anglio, kaj eĉ pli Ameriko, ŝajnis nepenetreblaj trans la maroj kaj oceanoj, kovritaj de ilia grandega mararmeo. Sed Japanio venkis la usonan flotemon peco post peco. La unua forta bato: Peru Harbour, poste pli da disbataj pugnobatoj sekvis.
  La japanoj venkis tiel rapide, ke Stalino apenaŭ havis tempon por sendi soldatojn en Hindion kaj Bangladeŝon, kie la Ruĝa Armeo estis salutita kun granda jubilado.
  La malvenko de Ameriko kaj la submara milito komencita fare de Sovetunio subfosis la potencon de Britio. Uzante la resursojn de tuta Eŭropo, kaj tiam Afriko, kun la plej granda parto de Azio, Stalin lanĉis gravan aerofensivon kontraŭ Britio.
  Miloj, dekmiloj da sovetiaj bombistoj ebenigis anglajn urbojn al polvo. Tio daŭris ĝis la floto estis batita senkonscie.
  La 7-an de novembro 1942 komenciĝis la surteriĝo en la metropolo. Britio daŭris nur kelkajn semajnojn.
  En 1943, invado okazis tra Alasko, kaj la japanoj kaptis la Istmon de Panamo.
  La milito kun Usono iĝis longedaŭra kaj amara. Ĉiu paŝo estis donita kun granda malfacileco.
  En 1946, Novjorko kaj Vaŝingtono falis. La usonanoj tamen fine sukcesis laŭte klaki la pordon - uzante nukleajn armilojn. Sed ili bruligis nur kelkajn sovetiajn sekciojn kaj kelkcent milojn da propraj civitanoj.
  La fino de 2-a Mondmilito okazis la 5-an de septembro 1946. Kvar jarojn poste, Stalino estis devigita venki Japanion, kiu minacis akiri nukleajn armilojn.
  La milito daŭris pliajn kvin monatojn, kaj Sovetunio establis sian finan dominecon en la mondo.
  Jozefo Vissarionovich sukcesis inkludi ĉiujn landojn de la mondo en Sovetunio. La Plej Granda Gvidanto de Ĉiuj Tempoj kaj Popoloj vivis ĝis 1971. En la reala rakonto, Stalino estis venenita. Ĉi tie li transdonis la tronon al sia nepo Aleksandro Stalin. Kompreneble, estis multe da sangoverŝado, kaj la moloĥo de subpremo funkciis seninterrompe. Sub Aleksandro Vasiljeviĉ, iu liberaligo okazis. Sed ne longe.
  Sovetunio sukcese esploris spacon. La homaro estas unuigita kaj strebas al aliaj mondoj. La astronaŭto jam metis piedon sur Marson, Venuson, Merkuro, kaj surteriĝis sur la sateliton de Jupitero. Veraj urboj estas konstruitaj sur la luno.
  Dum la reveno de la kosmonaŭto el Plutono okazis atenco kontraŭ Aleksandro Stalin. Kiam li ekregis, li estis nur tridekjara. Antaŭ la tempo de la aŭtobombo, Salomono havis nur sepdek kaj kvardek jarojn da sukcesa regado.
  Malsato finiĝis sur la Tero, terorismo preskaŭ finiĝis, ne estas militoj, kaj eĉ malliberejoj estas duone malplenaj kaj aspektas pli kiel skoltaj tendaroj ol krimaj zonoj. Drogodependeco preskaŭ malaperis, alkoholo ne estas tre populara, kvankam ĝi ne estas malpermesita, same kiel tabako, kiu perdis popularecon. Kompleta legopovo, senpaga edukado kaj medicino.
  Kaj eĉ en la temo de la vivlongigo, oni jam progresis.
  Nu, ĝi ne odoras kiel vera demokratio. La elektoj, sincere parolante, estas fikciaj, en la plej bona kazo konkuro inter du aŭ tri antaŭkonsentitaj, pruvitaj kandidatoj.
  Dum longa tempo, kaj Stalin kaj Aleksandro mem estis elektitaj sen alternativo. Sed lastatempe aperis ankaŭ poŝaj opoziciuloj. Sed tamen, la nepo de la gvidanto memfide transprenis naŭdek naŭ procentojn.
  Do la atenco, kiu okazis en 2011, estas sensencaĵo. Kaj ĝi estis kronita per sukceso.
  Aleksandro ne postlasis iujn ajn filojn, kaj la estro de la ĉiopova planeda sekureco, Nero ibn Totalitarian, kaptis potencon. La nomo Nero estas reala, sed Totalisma estas pseŭdonimo.
  La vorto totalismo mem ne estis malpura vorto. Sovetunio, kunigita tra la tuta planedo, estis konsiderita ekzemplo de pozitiva ŝtato kontrolanta ĉion kaj ĉiujn. La ideologio estas komunisma, kvankam ne ĉio restas de Markso, sed ĝi evoluas laŭplane. La mono tamen ankoraŭ ne estas nuligita, do la popolo ankoraŭ ne maturiĝis.
  Religio estis formale ateismo kun la kulto de gvidantoj, sed... Kun miksaĵo de la mita. Ekzemple, ili jam kredis je la ekzisto de la animo kaj iuj supernaturaj fortoj. Kvankam ĉi tio jam alproksimiĝis al miksaĵo de paganismo.
  Kaj Stalino estas bonega idolo.
  Nerono ĝenerale ne detruis la kulton de siaj antaŭuloj, sed verŝis sangofluojn, plifortigante sian potencon.
  Amassubpremoj ĉe la pinto estis akompanitaj per elpurigoj ĉe la fundo. Krome, la planedo Tero jam alfrontis reloĝigon. La naskokvanto estas alta, kaj la mortokvanto estas multe pli malalta ol en la realeco.
  Kaj Nero enkondukis kriman respondecon ekde la aĝo de kvin jaroj, kaj la malvirtan praktikon malliberigi infanojn, ĉu surbaze de unu denunco, ĉu ĝenerale - laŭplane. Kaj ankaŭ plenkreskuloj, kompreneble. Centoj da milionoj da homoj tra la Tero finiĝis en tendaroj, kaj dekoj da milionoj estis pafitaj. Cetere, la sadisma Totalismo pravigis tion per la bezono uzi la rimedojn de la planedo ŝpareme. Flugoj al la steloj daŭre restis fantazio, kaj la esplorado de la Sunsistemo estis ege multekosta entrepreno.
  Sed la kaptitoj kontentiĝis pri malmulto, ili bezonis multe malpli da rimedoj, kaj la GULAG, planedskale, produktis multon de ĉio.
  Kaj, kompreneble, la ĉefa afero estas la vojo por konkeri aliajn mondojn. Sed nuntempe la maŝino de subpremo funkcias kiel Moloch.
  LA INFERA PIEDADO DE MAINSTEIN
  La komando de la fama trarompo de decembro 1944 en Anderra estis konfidita al Mainstein. Hitler decidis resendi la malhonoron de sia plej talenta feldmarŝalo, kiu havis ampleksan sperton en farado de ofensivaj operacioj.
  Kaj Model ricevis ordonrajton pri la Vistula Armeo-Grupo en la centro de la germana defendo en la orienta fronto. Ŝajnis, ke tio ne estus decida, sed...
  Jen la opinio de usona ĵurnalisto Ralph Irgensoll. Kiel li priskribas la trarompon;
  La germanoj ŝajnis havi ĉion - surprizo, rapideco, pafforto kaj alta moralo. Rigardante la mapon matene de la 17-a de decembro, ŝajnis neeble haltigi ilin - ili trarompis nian defendan linion sur fronto de kvindek mejloj kaj verŝis en ĉi tiun trarompon kiel akvon en blovitan digon. Kaj de ili, laŭ ĉiuj vojoj kondukantaj al la okcidento, la usonanoj kuris kapantaŭen!
  Tio estas, estas klare, ke fiasko tute ne estis antaŭdeterminita, kaj la nazioj havis ĉiujn ŝancojn de sukceso.
  Mainstein sukcesis, uzante la taktikojn de koncentritaj atakoj, kapti Bastogne sur la movado. Sukceso estis faciligita per trompo, provita pli ol unufoje de Mainstein sur la orienta fronto. La germanoj atakis sub amerikaj flagoj, kaj la jankioj konfuzis la naziojn kun siaj propraj retiriĝantaj soldatoj. La germanoj uzis malmulton da kaptitaj okcidentstilaj veturiloj, kaj bagatele pentris super la svastikoj desegnante blankajn stelojn.
  La kapto de Bastogne, kiu estis kovrita fare de la 101-a Aerdivizio, kondukis al la fakto ke la nazioj povis atingi la Mozan Riveron, eĉ antaŭ horaro, kaj okupi pontojn kiuj ne estis krevigitaj. Kaj tiam, nedetruitaj stokejoj en Lieĝo kaj Namuro estis kaptitaj. Tie la nazioj trovis grandegajn rezervojn de fuelo kaj municio.
  La Reĝaj Tigroj distingiĝis en la bataloj, kaj malbona vetero kontribuis al la fakto ke Aliancitaj aviadiloj forlasis la ludon. La 23-an de decembro, Antverpeno estis kaptita kaj grandaj Aliancitaj fortoj estis ĉirkaŭitaj. Kaj la 25-an de decembro, antaŭ Kristnasko, la germanoj kaptis la ĉefurbon de Belgio, Bruselo. Por la unua fojo ekde 1941, la nazioj povis fanfaroni pri preni la ĉefurbon.
  La ofensivo, senprecedenca en sia skalo, sia freneza rapideco kaj la abundo de kaptitaj trofeoj, same kiel multaj dek mil militkaptitoj, skuis la Aliancanojn ĝis ilia kerno. Ŝajnis, ke miraklo okazas. La germanoj sentis sin inspiritaj, kaj pli kaj pli da usonanoj kaj britoj kapitulacis.
  Sub tiuj kondiĉoj, Wilson Churchill proponis neatenditan movon: armisticon por periodo de cent tagoj. Roosevelt jam estis grave malsana, kaj diris, ke la generaloj decidu ĉi tiun aferon. Ne estis unueco inter la komandantoj.
  Sed la minaco de kompleta katastrofo kaj grandegaj perdoj puŝis la amerikajn generalojn subteni la armisticon la 1-an de januaro 1945. Nun la vorto restis ĉe Hitler.
  La Fuhrer viviĝis post raportado de gravaj sukcesoj en la Okcidento. Lia vigleco revenis kaj li laŭvorte fariĝis pli juna. Kaj komence li estis malamika al la propono.
  - Kiel vi povas ĉesigi tian brilan ofensivon, kiam ni estas pli proksime ol iam al kompleta venko!
  Tamen la generalo sufiĉe racie klarigis al la Fuhrer, ke la usonanoj havas loĝantaron preskaŭ egalan al Sovetunio, kaj armeon de dek tri milionoj, kaj Britio, kune kun la koloniaj trupoj kaj regadoj, estas eĉ pli granda. Do, eĉ konsiderante la moralon de la malamiko, la aliancanoj rapide ekiros kaj lanĉos kontraŭofensivon. Kaj la rusoj, laŭ la lastaj datumoj, preparas potencan baton en la centro kaj Orienta Prusio. Tiam la Fuhrer proponis paŭzon por periodo de jaro, kaj kun kompleta interŝanĝo de militkaptitoj.
  Konsiderante kiom da kaptitoj la krauts kaptis, estas tute kompreneble, ke Churchill kaj la usonaj oligarkoj ne kverelis. Krome, germanaj militkaptitoj aliĝos al la Germana Armeo kaj ne permesos al Stalino kapti Eŭropon ene de unu jaro.
  Kien la aliancanoj rapidu? Ameriko baldaŭ provos atombombon, kaj vi povas venki Japanion - per libera mano. Kaj samtempe, plue sangu kaj la Tria Reich kaj Sovetunio. Kaj tiam prenu ilin varmaj...
  Do Churchill mem faris la decidon, kaj Roosevelt, estante malsana kaj mola korpo, ne kontraŭis.
  Kaj la nazioj tuj decidis translokigi la 6-an SS Panzer Army kaj dek ses el la plej plensangaj sekcioj al la orienta fronto. Estis neeble tute kaŝi la koncentriĝon de sovetiaj trupoj sur la pontoj sur la Vistulo, kaj Model sukcesis plifortigi la defendon. Krome, tiu leono de defendo retiris rezervojn de la artileria bombardo de sovetiaj soldatoj, kaj plej forte fortigis la duan kaj trian defendliniojn.
  Li ankaŭ sukcesis konvinki Hitler transdoni parton de siaj fortoj al kaj Hungario kaj Slovakio. La Fuhrer decidis ke se neniu ofensivo estis atendita en Italio, tiam estis eble retir kelkajn el la soldatoj de tie.
  Stalino subite trovis sin sola kun la Wehrmacht, kiu ankoraŭ regis signifan parton de Eŭropo kaj... hezitis. La situacio ŝanĝiĝis draste; Jozefo volis trakti ĝin unue.
  La ofensivo en la centro estis planita por la 20-an de januaro. En reala historio, ĝi komenciĝis 8 tagojn pli frue, kaj en ne tre favoraj veterkondiĉoj.
  Tamen, Churchill nun ne petis Stalin ataki, kaj la kutime singarda sovetia estro de la GKO sentis iun konfuzon. Kompreneble, la plej logika decido estis lanĉi ofensivon kiel eble plej rapide por malhelpi la germanojn plifortigi siajn defendojn kun unuoj translokigitaj de la Okcidento. Sed unu el la mankoj de Stalin estis nedecidemo antaŭ subitaj ŝanĝoj en la situacio kaj neklaraj situacioj.
  La gvidanto, ekzemple, ne kuraĝis bati Hitler unue en 1941. Stalin ne kuraĝis preni Berlinon reen en februaro 1945, kvankam pro manko de fuelo kaj municio estis neverŝajne ke la germana kontraŭatako de Pomerio estintus efika. La Ĉefkomandanto ankaŭ ne kuraĝis entrepreni rektan armean invadon de Jugoslavio, kontraŭ la malamata Tito, aneksi teritoriojn en Irano, aŭ trudi komunisman reĝimon en Finnlando.
  Stalino estis ĉiam pli retenita en ekstera politiko ol en enlanda politiko. Li ne havas pli da malmodesteco antaŭ eksterlandanoj, multe da timo, kaj eĉ iom da respekto. Do, male al la logiko, la ĉefo vere hezitis kaj decidis prokrasti la ofensivon en la centro por nun.
  La nombro da germanaj soldatoj de Army Group Vistula pliiĝis rapide. Dum monato, la nombro en la infanterio duobliĝis de 800 mil ĝis 1650, en tankoj kaj memveturaj kanonoj de 1136 ĝis 3870 veturiloj, en artilerio de 4103 ĝis 8000 mil, kaj en aviado de 270 ĝis 2100 aviadiloj.
  Tiel, la germanoj povis fari la superecon de sovetiaj trupoj ne tiel katastrofa kiel antaŭe. Krome, Model konstruis pli realigeblan defendon.
  Post kiam la bombado ĉesis, Germanio pliigis la produktadon de ekipaĵo. Precipe ME-262 ĉasaviadiloj. La plej nova aŭto fariĝis pli kaj pli teknike fidinda, kaj ĝia pezo malpliiĝis. La HE-162, la plej bona batalanto en la mondo laŭ siaj flugaj trajtoj, ankaŭ montris grandan promeson.
  Kaj la bombaviadilo Arado pliiĝis en nombro, kaj novaj modifoj aperis. Iom post iom, germana aviado komencis akiri kvalitan superecon super sovetia aviado. Dum sovetiaj aviadildizajnistoj estas ankoraŭ tre malproksime de la aspekto de plenrajta jetaviadilo. Ni memoru, ke la MIG-15 komencis flugi nur en 1948, kaj ekproduktis en 1949. Kaj ĉi tio estis en paca tempo kaj kun la helpo de germanaj projektistoj kaj evoluoj.
  Konsiderante la rapidan kreskon en la produktado de jetaj monstroj, la supereco de Sovetunio en la aero estis pridubita.
  En tankokonstruado estis iom pli bone, sed la nazioj povis meti en amasproduktadon la memveturan pafilon E-25, kiu havis sufiĉe decan kirason kun 88-mm-kanono kaj malalta silueto kaj pezo. La ebleco de apero de E-serio-veturiloj povus transdoni superecon en kvalito al la germanoj en tankkonstruado.
  Tamen, la "Pantero" daŭre retenis superecon en alfronta batalo super la T-35-85, ĉefe pro ĝia pli kiras-penetra pafilo, kaj la "Panzer"-4 havis alfrontan kirason kaj armilaron kiuj, malgraŭ sia malalta silueto. , estis sufiĉe kontentiga. La pafilo de la Pantero traktis ĉiujn sovetiajn tankojn, kaj 80 mm da kiraso laŭ angulo de 45 gradoj disponigis kontentigan protekton. Kun altkvalita kiraso, tio donis al la germanoj superecon en batado super la T-34-85.
  Kaj pro tio, ke la batalado en Okcidento ĉesis, la kapitalistoj komencis provizi alojajn elementojn, kio signifas, ke la kvalito de la kiraso komencis pliboniĝi.
  Kaj la jam evoluintaj Lev-tankoj kaj la pli progresinta kaj kompakta Panther-2 estas survoje. La Krauts provas lanĉi ilin en seriojn. Montriĝis, ke la Germana Armeo povus havi tempon por korekti kelkajn el siaj malfortoj kaj atingi avantaĝon.
  Stalin, post serio de renkontiĝoj, ordonis atakon la 5-an de februaro. Ne plu estis senco prokrasti.
  Tamen, la germanoj jam konstruis densan defendon kaj havis sufiĉe da forto por elteni la atakon per lerta defendo. Furioza batalado daŭris dum pli ol monato. Sovetiaj trupoj povis antaŭeniri de 15 ĝis 30 kilometrojn sen trarompi la frontlinion. La ŝtonmuro ne cedis.
  Meze de marto, la germanoj jam iris sur la ofensivon direkte al Budapeŝto. Ili sukcesis atingi kelkajn taktikajn sukcesojn, kaj eĉ krei plurajn vaporkaldronojn. La uzo de noktvidaj aparatoj kaj atakoj en la mallumo montriĝis efika.
  Sovetiaj soldatoj estis devigitaj eliri el la ĉirkaŭbarado kun batalo kaj retiriĝi preter la Danubo.
  Tamen, malgraŭ la taktika sukceso, la Fritz ne estis permesitaj evoluigi sian atakon sur Budapeŝto de novaj strategiaj sovetiaj rezervoj. Vere, la nazioj ebenigis la fronton kaj povis plibonigi siajn defendajn kapablojn.
  Ankaŭ la aliancanoj ankoraŭ ne havis multan bonŝancon kun Japanio. La alteriĝo en Filipinio finiĝis en fiasko. La japanaj batalŝipoj, gviditaj fare de la giganto Yamato, povis kapti kaj detrui la alteriĝoŝipon kaj plurajn krozŝipojn.
  Do la usona kaj brita antaŭeniĝo en la Pacifiko malrapidiĝis. Tamen, la Lando de la Leviĝanta Suno ne plu havis la forton por ataki memstare.
  Sed la milito ankoraŭ daŭris, kaj estis neniu signo de fulmmilito.
  Kaj Stalino provis teni la faŝistojn ĉe golfeto. Pro la interŝanĝo de militkaptitoj, la Krauts replenigis sian aerfloton kun spertaj pilotoj, kaj daŭre fortigis sian jetaviadon. Kaj la tanko Panther-2 finfine eniris amasproduktadon kaj montriĝis tute sukcesa veturilo, superante ĉiujn sovetiajn markojn en batalkvalitoj. Samtempe, la predanto havas bonegan motoron de 900 ĉevalfortoj, kaj reĝan tigropafilon kapablan penetri 158 mm kirason je distanco de 1500 metroj, kun 150 mm klinita fronta kiraso.
  La Lion-tanko estis ĝenerale noviga marko - la gvattureto estis movita reen, kaj la motoro kaj dissendo estis lokitaj kune en unu unuo, kaj la rapidumujo estis sur la motoro mem. Tiel, la familio "Lvov" montriĝis havi kompaktan aranĝon kaj havis bonegan rilatumon: kiraso, armilaro, pezo.
  La nazioj, kvankam malfrue, sukcesis dizajni bonajn, sukcesajn tankojn kapablajn superi sovetiajn markojn.
  La 15-an de aprilo, kolektinte 2,5 milionojn da soldatoj kaj multajn tankojn, marŝalo Ĵukov lanĉis ofensivon. Li estis kontraŭbatalita fare de la sama Mobel. Mainstein ricevis diamantojn al la Kruco de la kavaliro por sukceso en la Andders, kaj iĝis la dua Reichsmarschall post Goering.
  Kaj estis al li ke Hitler konfidis komandon de la suda sekcio de la fronto. La bato de Ĵukov estis forta, sed Model retiris soldatojn de la frontlinio de defendo kaj sukcesis ĉesigi la sovetian antaŭeniĝon sur la dua linio.
  La Germana Armeo plifortiĝis antaŭ tiu tempo. La germanoj fortigis sin helpe de multaj liberigitaj militkaptitoj kaj armis sin per la bonega sturmpafilo MP-44, kies produktado konstante pliiĝis.
  Pliiĝis la produktado de tankoj kaj memveturaj kanonoj... Sed plej grave kreskis la batala spirito de la germanaj trupoj, ili estis pretaj batali ĝis la fino.
  Koste de grandegaj perdoj, antaŭ la 22-an de aprilo Ĵukov sukcesis trarompi la defendan linion en la centro, sed la apero de batitaj sovetiaj trupoj en operacian spacon ne ebligis preteriri Varsovion. La suda kirasa grupiĝo de la malamiko lanĉis fortan kontraŭatakon, kaj la 26-an de aprilo, signifaj fortoj de la Ruĝa Armeo estis ĉirkaŭitaj.
  Delikata ekvilibro estis establita en la aero, sed la germanaj jetbombaviadiloj, pro sia rapideco, povis bombi kun praktika senpuneco - interrompante la provizon. Krome, la Fritz uzis radiokontrolitajn raketbombojn, kiuj falis tre precize kaj detruis transirejojn.
  Stalino, en kolerego, malpermesis al la sovetiaj soldatoj kiuj estis ĉirkaŭitaj retiriĝi. Tamen, rapide konsumante municion kaj fuelon, la heroaj sovetiaj trupoj ne povis elteni tro longe.
  Komence de majo, la plej multaj el la sovetiaj soldatoj en la poŝo estis likviditaj: parte detruitaj kaj parte kaptitaj. La ofensivo sub la ordonrajto pri Ĵukov finiĝis en grava armea katastrofo, devigante sovetiajn soldatojn retiriĝi preter la Vistulo.
  Tamen, Stalino montris obstinecon kaj ordonis konservi la pontojn je ajna kosto.
  La Tria Regno en la Okcidento kontrolis Nederlandon, same kiel la francojn - Elsarz kaj Loreno kune kun Luksemburgio. Tiel, la Fritz ankoraŭ havas sufiĉe da rimedoj por pliigi la produktadon de armiloj en foresto de bombadoj. Precipe facila kaj malmultekosta HE-162.
  Do la avantaĝo en la aero iom post iom pasis al la faŝistoj. La plej sukcesa germana aso, Huffman, ricevis la rangon de majoro la 8-an de majo kaj kune kun li HE-162.
  Ĉar baldaŭ iĝis klare, la nova maŝino estis ideale konvenita al la stilo de Huffman: ataki la malamikon proksime. Ŝi havas tre bonan manovreblon kaj rapidecon.
  Kaj la plej produktiva aso de la Dua Mondmilito daŭre amasigis poentarojn. Nu, Mainstein lanĉis ofensivon en Hungario. La germanoj denove uzis la taktikojn de noktatakoj kaj manovroj en la mallumo, same kiel jetbombistoj.
  Sed ili progresis relative malrapide kaj suferis gravajn perdojn. La sovetia armeo ne plu estis tia, kia ĝi antaŭe estis. La soldatoj akiris batalsperton kaj rezistis, urĝe montrante firmecon kaj amasheroecon en defendo. Kaj la komando de la Ruĝa Armeo agis sufiĉe rapide kaj alportis rezervojn en la batalon preskaŭ ĝustatempe.
  Koste de grandaj perdoj, la germanoj antaŭeniris cent kilometrojn, kaj ne atingante iom Budapeŝton, ili haltis. Krome, la sovetia komando provis kontraŭataki. Sed ĝis nun ne tre sukcese.
  La germana memvetura pafilo e-25 pruvis sin bonega en defendo. La malalta silueto kaj forta fronta kiraso ebligis pruvi superecon sur la batalkampo, inkluzive de la SU-100.
  La varma somero de 1945 alvenis. Ambaŭ flankoj estis grave drenitaj de sango en antaŭaj bataloj. Hitler estis devigita suspendi la ofensivon en Hungario. Stalino siavice provis teni la pontojn. Granda batalo ekbolis en la aero.
  La 2-an de julio 1945, Huffman malflugigis sian 400-an aviadilon, por kiu al li estis premiita la Ora Kverko-Folioj al la Kruco de la Kavaliro. Tiel iĝante la dua piloto ricevanta tian ordon. Unue
  Ĝi montriĝis por la legenda Rudel.
  Inter la sovetiaj asoj, Kozhedub memfide prenis la unuan lokon, ricevante la 19-an de aŭgusto la trian stelon de la Heroo de Sovetunio por la 75-a faligita malamika aviadilo. Kaj ĉi tio malgraŭ tio, ke kvalita supereco ĉiam pli pasis al la Luftwaffe.
  Iom post iom, la germanoj limigis la produktadon de helic-movitaj veturiloj, anstataŭigante ilin per jetmotoroj. La aŭtuno de 1945 aperis la plej nova modelo ME-262 kun svingitaj flugiloj kaj rapido de ĝis 1,100 kilometroj hore.
  La somero pasis en atakoj kaj bataletoj. En aŭgusto, la sovetianoj provis trarompi germanajn poziciojn en Orienta Prusio. La batalado daŭris ĉirkaŭ unu monaton, sed ne eblis venki la potencan germanan defendon.
  La germanoj, siavice, ne devigis la ofensivon. Ili pliigis la nombron da novaj Panther-2 kaj Lev-tankoj kaj provis konfiski totalan aersuperecon.
  Sovet-Unio perdis provizojn sub Lend-Lease kaj tio negative influis armean produktadon. La decido teni la pontojn sur la Vistulo estis tro multekosta por la Ruĝa Armeo. Kaj ĝi ne pagis.
  Kaj la germanoj ankaŭ ricevis diskotekojn...
  Stalino, post iom da hezito, decidis ataki en Hungario. La tereno tie estas pli komforta. Sed ĝenerale, oni devas konfesi, ĝi ĉiam pli similis al la unua mondmilito. Kiam la linioj iĝis senmovaj, kaj la ataka flanko perdis multe pli ol la defenda flanko.
  Kaj la sovetia komando renkontis fortajn formaciojn de la Fritz. La batalado daŭris ĝis malfrua aŭtuno. Stalino ĉi-foje postulis ofendan kaj decidan sukceson.
  Sed la forto ne sufiĉis, aŭ pli ĝuste la malamiko montriĝis ne pli malforta. La germanoj fine, dank' al reagaviadiloj, kaptis la iniciaton en la aero kaj uzis la plej novajn, tre efikajn memveturajn pafilojn kaj tankojn en defendo. Kaj eblis kontrasti nur la amasheroecon de sovetiaj soldatoj.
  La T-44-tanko montriĝis tro kruda kaj nefidinda por esti metita en amasproduktadon, do la T-34-85 restis la ĉefa veturilo.
  La IS-3 estis produktita en malgrandaj aroj. Sed ĉi tiu aŭto, malgraŭ sia bonega fronta protekto, montriĝis ne tre efika, precipe rilate al veturado.
  Sovetiaj soldatoj ankaŭ provis ataki en Orienta Prusio kaj sur la Vistulo, sed estis nekapablaj trarompi la malamikfronton ie ajn. Kaj la germanoj mem limigis sin al aktiva defendo.
  Hitler estis malbonfarta, kaj la faktaj devoj de la Ĉefkomandanto estis plenumitaj fare de la kapo de la SS, Himmler. Kaj ĉi tiu okulvitrumita ekzekutisto estis singarda. Ankaŭ Goering pro drogmanio, tute malkomponiĝis. Tiel Himmler sukcesis kapti preskaŭ senliman potencon.
  Sed la estro de la SS atendis kaj multe kalkulis je novaj specoj de armiloj. La Fritzoj jam sukcesis lanĉi nuklean reaktoron korektante la eraron per grafito, kaj krome ili tre sukcese pruvis novan generacion de aviadiloj - disko-aviadiloj. Do ĉi tiu frenezulo kalkulis je mirakla armilo, kaj preferis ŝpari siajn fortojn.
  Krome, la aliancanoj verŝajne ne rekomencos malamikecojn kontraŭ la Tria Reich. Post la fiasko de la alteriĝo en Filipinio, la amerikanoj denove revenis al singardaj taktikoj de puŝado de la japanoj for el la insuloj. Ili tiam moviĝis trans la Pacifikon, sed ekstreme malrapide. Ne mirinde la taktikoj de Nimitz estis moknomitaj: de palmo ĝis palmo.
  Nukleaj armiloj trapasis la provon, sed ĝis nun Japanio mem verŝajne estas malfacile akirebla. En septembro 1945, la amerikanoj provis, sed renkontis embuskon kaj perdis ambaŭ atombombojn. Do nuntempe Hiroŝimo kaj Nagasako staras.
  Kaj la japanoj, akirinte sperton, uzas siajn batalŝipojn pli sukcese, devigante Usonon kaj Brition ekzerci maksimuman singardemon. Tiel, Truman, kiu anstataŭigis Roosevelt, ankoraŭ ne ricevis atutojn por premi Sovetunio kaj la Tria Regno.
  Meze de novembro 1945, la Ruĝa Armeo suspendis ĝian ofensivon, kaj la batalado moviĝis en la aerfazon kaj malgrand-skalan senŝeligadon.
  Al Stalin iĝis evidente ke la batalado atingis pozician blokiĝon. Kaj la plej bona eliro el tio estas la konkludo de paco. Sed... Himmler kaj Hitler volis almenaŭ kelkajn teritoriajn gajnojn de Sovetunio kaj ankoraŭ kredis je la mirakla armilo.
  Do en januaro 1946, Stalin decidis denove provi rompi la dorson de faŝismo.
  En januaro 1946, grava ofensivo de la Ruĝa Armeo komenciĝis. La germanoj estis bone armitaj, sed iliaj homaj rimedoj estis rompitaj. Sed Sovetunio estis tre elĉerpita kaj detruita de la milito.
  La denseco de artileria bombardo en la ĉefa areo de la sukceso estis pliigita al kvincent pafiloj por kilometro. Vere, la nazioj kutime konstruas defendon en profundo kaj iliaj ĉefaj fortoj situas malproksime de la frontlinio.
  Krome, la sovetia komando lanĉis ofensivon en dek unu pli malsamaj lokoj. La taktikoj de la fama Brusilov-sukceso estis uzataj, kiam ili atakis sur larĝa fronto kaj samtempe koncentriĝis en la areo de la ĉefa trarompo.
  Hitler estis grave malsana kaj Himmler daŭre adheris al defensivaj taktikoj. Sed la germanoj jam sukcesis lanĉi kelkajn fortajn novajn produktojn en amasproduktadon. Kaj precipe, la pli progresinta E-50, plenkreska nova generacia tanko, kaj pluraj modifoj de la fundamente nova Lion-tanko.
  Se ni konsideras, ke la T-34-85 restis la ĉefa sovetia tanko, tiam la sovetiaj trupoj devis alfronti la kvalitan superecon de la malamiko. Krome ankaŭ la reagaviadilo de Wehrmacht. La TA-400, sesmotora, plej potenca bombaviadilo en la mondo kun flugdistanco de pli ol 8 000 kilometroj, jam aperis. Kaj la ME-262 en modifo "X" kapablas atingi rapidecon preskaŭ duoble ol de sovetiaj jakoj.
  Tre kuraĝigaj provoj ankaŭ estis faritaj sur diskaviadiloj. Krome, la novaj maŝinoj ne nur atingis rapidojn kvar aŭ kvinoble pli altan ol sonrapideco, sed ankaŭ, grave, danke al la lamina fluo, ili montriĝis praktike nevundeblaj kontraŭ malgrandaj brakoj.
  Dum la diskaviadilo moviĝis, aerfluoj povis porti kuglojn kaj obusojn, kaj la diskaviadilo povis trapasi la plej dikan kontraŭaviadilan fajron sen ricevado de difekto.
  Vere, ĉi tiu sama laminara fluo ne permesis al la germana veturilo pafi reen. Maksimume, eblis malŝalti la fluon por mallonga tempo kaj faligi bombojn.
  Sed ĉiukaze, la disko estas fundamente nova armilo, kiu havas fortan influon sur la psiko de la progresanta soldato.
  Stalin nomis la operacion tre kortuŝe: "Vladimir Lenin". Jam okazis operacioj "Rumyantsev", "Kutuzov", "Suvorov", sed vere estas neniu kaj nenio pli bona ol Vladimir Iljiĉ! Do, bonŝancon al la Ruĝa Armeo, kaj estas tempo frakasi la Krauts.
  La nazioj faris enormajn preparojn por defendo, kaj kiam la ofensivo komenciĝis la 15-an de januaro, ili renkontis ĝin plene armita.
  La nazioj sukcesis forpuŝi la sovetian ofensivon en ĉiuj dek unu helpdirektoj, kaj nur ĉe la loko de la ĉefa sukceso sovetiaj trupoj trarompis la nazian defendlinion.
  Stalino tamen decidis liveri la ĉefan baton en Hungario. En Orienta Prusio, la germanoj havas tro fortan defendon. En Kroatio, la tereno ne estas tre bona por ofensivo - montoj, transirejoj. En Pollando necesas transiri Vistulon, sed estas multe da montaraj obstakloj.
  Restis ankaŭ Slovakio. La dua plej potenca bato estis liverita tie, kaj kalkuloj ankaŭ estis faritaj por sukceso. Sed la Fritz kolektis tro da tankoj kaj sukcesis ĝustigi la situacion per kontraŭatako.
  Sed en Hungario, sovetiaj trupoj faris trarompon! Stalino estis tre kontenta. Lia revo duonigi la Trian Reich ŝajnis proksima al esti realigita.
  Sovetiaj trupoj kovris pli ol cent kilometrojn en la unuaj dek tagoj, kaj tio inspiris optimismon.
  La ruza Mainstein, tamen, ne hastis ŝtopi la breĉon faritan de la Ruĝa Armeo, sed prefere atendis kaj akumulis fortojn sur la flankoj. Li rememoris la ofensivon de la sovetiaj trupoj apud Ĥarkovo kaj sur Ĥarkovo, kiam ankaŭ la rusoj komence venkis kaj antaŭeniris, kaj poste ili estis majstre fortranĉitaj per tranĉado.
  Kaj tiam la nazioj planis similan kaptilon. Spertaj marŝaloj Ĵukov kaj Vasilevskij montris al Stalin la eblecon de tia flanksabotado, sed la laca Ĉefkomandanto donis decidan rifuzon regrupigi la trupojn. Stalino ne volis ellasi la sortbirdon el siaj manoj kaj postulis kiel eble plej rapide ekposedi la urbon Vieno kaj ĉesigi la naziismon.
  La 5-an de februaro, kiam sovetiaj trupoj jam antaŭeniris pli ol 250 kilometrojn kaj jam alproksimiĝis al Vieno, la kontraŭatako de Tartaro, "La Buŝo de la Tigro", estis lanĉita.
  Potencaj germanaj tankaj kojnoj premis la flankojn de la sovetiaj trupoj. Kaj laŭvorte en tri tagoj ili ĉesigis sovetiajn komunikadojn.
  Stalino estis kolerega kaj malpermesis la retiron de soldatoj, postulante la liberigon de la blokado. La batalado estis terura. Por la unua fojo, la germanoj amase uzis siajn nevundeblajn diskohelikopterojn, same kiel diskoformajn helikopterojn evoluigitajn fare de Kurt Tank.
  La reagaviadiloj de la nazioj, inkluzive de atakaviadiloj, tute dominis la aeron. Kaj tio malfaciligis por sovetiaj trupoj manovri kaj lanĉi kontraŭatakojn.
  Provoj trarompi la ĉirkaŭadon estis malsukcesaj. La sovetia grupo estis distranĉita, kvankam individuaj trupoj daŭre batalis ĝis la komenco de marto.
  Sed la nazioj, bedaŭrinde, ŝanĝis la potenc-ekvilibron kaj povis unue ĉirkaŭi kaj poste rekapti Budapeŝton. Kaj tiel reakiri la plej grandan parton de Hungario.
  Kiel rezulto, elstaraĵo formiĝis...
  Kaj sur la japana fronto, la aliancanoj finfine alteriĝis en Filipinio. La Lando de la Leviĝanta Suno elĉerpiĝis, kaj eĉ individuaj taktikaj sukcesoj ne povis kaŭzi turnopunkton.
  La britoj kaj amerikanoj, akirinte forton, forpelis la japanojn de Birmo kaj komencis atakon kontraŭ Hindoĉinio. En terbataloj, britaj kaj amerikaj tankoj estis pli bonaj ol malpezaj japanaj, kaj la aliancanoj progresis, kvankam malrapide, sed sufiĉe egale. Samurajaj kontraŭatakoj ne povis kaŭzi signifan difekton
  Kaj ili nur sufokiĝis en sango. Tiel Japanio iom post iom malfortiĝis.
  Kaj en aprilo 1946, la krozŝipo Yamato estis mallevita. Kio fariĝis grava simbola paŝo...
  Sed Usono kaj Britio ankoraŭ ne liberigis siajn manojn. Kaj la atombombo ne estis lanĉita. Sed nukleaj arsenaloj malrapide sed certe repleniĝas!
  Do, Onklo Sam eble ne rapidu. Krome, dum kaj Sovetunio kaj Germanio estas malproksimaj de paco.
  Efektive, post la sukcesoj en Hungario, la Parkinson-frapita Hitlero rimarkeble vigliĝis kaj postulis atakon kontraŭ la pozicioj de la sovetiaj trupoj.
  Mainstein lanĉis baton en la direkto de Rumanio kiu estis neatendita por la sovetia komando. La Fritz sukcesis atingi la Nigran Maron antaŭ la fino de majo.
  La sovetia komando ankaŭ estis ĉe perdo. Stalino suferis apopleksion, sed ne fidante al iu ajn, li rifuzis doni aŭtoritaton al iu ajn el siaj deputitoj. Pro tio, kontrolo de la sovetiaj soldatoj estis interrompita, kaj la nazioj povis kapti Rumanion kaj fortranĉi la sovetiajn soldatojn kiuj batalis en Balkano.
  Reĝo Miĥa kaj lia sekvantaro rapidis por ĵuri fidelecon al la Tria Regno denove. Kaj la faŝistoj, kiuj jam ricevis petrolon de la aliancanoj, ankaŭ akiris kontrolon de la rumanaj kampoj.
  La germanoj perdis iom da tempon en la bataloj por Balkano; la Fuhrer ne volis lasi grandajn sovettrupojn en sia malantaŭo kaj volis puni Titon kaj la perfidulojn de Bulgario.
  La somero estis pasigita en bataloj en Balkano. Kaj en la aŭtuno, Stalino retiriĝis kaj provis kontraŭataki. La germanoj kelkloke atingis la sovetian landlimon kaj eniris Moldavio, sed ĝis nun la teritorio de Sovetunio restis por ili neatingebla.
  Kaj la usonanoj finfine uzis nukleajn armilojn kontraŭ Japanio. Sed ne en aŭgusto 1945, sed en septembro 1946. Antaŭ tiu tempo, la aliancanoj jam alproksimiĝis al Singapuro kaj liberigis la plej grandan parton de Hindoĉinio. La Lando de la Leviĝanta Suno perdis multajn insulojn, kaj la aliancanoj jam planis atakon kontraŭ Okinavo.
  Profitante de la malfortiĝanta militforto de Japanio, du atombomboj falis sur Hiroŝimon kaj unu sur Nagasakon. Kvin pliaj atombomboj detruis la ĉasaviadilojn de la Lando de Samurajo kaj Ninja. Sed la efiko estis mirinda. Kvankam Japanio ne kapitulacis post tio. Sed ĝi faris impreson sur ĉiuj landoj de la mondo.
  Aŭtuno pasis kun diversaj gradoj de sukceso, sed la frontlinio tre malmulte ŝanĝiĝis.
  La germanoj finis siajn kontraŭulojn en Balkano kaj daŭre fortigis siajn kirasajn fortojn. Piramidaj tankoj fariĝis tre efikaj, disponigante bonegan protekton kaj altnivelan de racia kirasa deklivo de ĉiuj anguloj.
  La evoluo de inda anstataŭaĵo por la T-54-tanko estis prokrastita, kaj la sovetia T-34-85 daŭre estis laborĉevalo, kvankam tio estis evidente malmoderna. Nek la armiloj kaj kirasoj de la tridek kvar povis konkuri kun sovetiaj veturiloj.
  Kaj la nazioj ankoraŭ havas monopolon en jetaviado. Do Stalino jam konsentis pri paco, la nazioj ankoraŭ ne.
  Vintre, la Germana Armeo, kontraŭe al tradicio, neatendite iris sur la ofensivon. La Ruĝa Armeo batalis heroe. Eĉ baraj taĉmentoj estis uzitaj, kaj severaj iniciatoj estis prenitaj kontraŭ la komandantoj de la retiriĝantaj unuoj kaj la soldatoj mem.
  Sed la supereco de la Krauts en la aero kaj la pli bona kvalito de la trarompaj tankoj havis efikon. Krome, nevundeblaj diskaviadiloj havis pezan kaj deprimigan efikon al sovetiaj soldatoj. Ili - flugaj teleroj - ŝajnis kiel demonaj armiloj kontraŭ kiuj ne estis rimedoj aŭ kontraŭrimedoj.
  Sovetiaj soldatoj estis devigitaj forlasi Pollandon kaj retiriĝi al la Neman. La nazioj sukcesis ĉirkaŭi Lvovon. La grandurbo restis sub kompleta sieĝo dum pli ol kvar monatoj. Bjalistoko ankaŭ estis kaptita, kaj la germanaj hordoj eniris Litovion. La situacio estis plimalbonigita per la eniro de Svedio kaj Finnlando en la militon flanke de la Tria Regno.
  Printempe de 1947 okazis provizora paŭzo. Ambaŭ flankoj suferspertis gravajn perdojn. Stalin nuligis sian propran ordon malpermesantan infanojn sub dek ses de partoprenado en batalo, kaj ankaŭ pliigis la nombron da la unuoj de virinoj.
  La germanoj ankaŭ rekrutis adoleskantojn, knabinojn, kaj fremdulojn. Nun ili ree regas preskaŭ la tutan Eŭropon.
  La amerikanoj, dume, finfine devigis Japanion kapitulaci antaŭ majo 1947. Sed por fari tion ili devis kapti Okinavon, Singapuron kaj faligi alian dekduon da atombomboj.
  Do la manoj de la aliancanoj estis tute malligitaj. Kaj nun estas tempo por komenci intertraktadon pri paco.
  Sed la kondiĉoj de Usono kaj Britio, kompreneble, postulis kaj Stalin kaj Hitler fari politikajn ŝanĝojn en siaj landoj. Ambaŭ diktatoroj ne volis fari tion. Krome, la Fuhrer ordonis ke la ofensivo komenciĝu denove ĉe la fino de majo.
  La germanoj nun komencis uzi ataktaktikojn sur malsamaj sektoroj de la fronto, kaj en miksitaj kombinaĵoj. Ĉi tio donis certajn rezultojn.
  Usono ĝis nun preferis ne enmiksiĝi kun la germanoj.
  La nazioj kaptis Chisinau en junio, alproksimiĝis al Minsko en julio, kaptis Vilnius en aŭgusto kaj sieĝis Rigon. Aŭtuno pasis tre dinamike. Rigo eltenis nuntempe, sed komence de oktobro la faŝistoj kaptis Minskon kaj Ĵitomiron. Fine de novembro, sovetiaj soldatoj retiriĝis al la Berezina. Kaj la nazioj atingis la Dnepron kaj la urbon Kyiv.
  La teknologia avantaĝo de la Tria Regno estis sentita, precipe en la aero. Jetaviadiloj kaj diskaviadiloj dominis, kaj neniu pagebla antidoto ankoraŭ estis trovita por ili.
  En la kampo de tankkonstruado, la T-54 ĵus komencis alveni ĉe la fronto, kaj la T-35-85 restis la plej populara tanko. La IS-4-tanko montriĝis ne tute sukcesa, kaj ĝi estis zorge produktita nur en malgrandaj aroj.
  Germanaj maŝinpafiloj estis pli bonaj ol sovetiaj. Krome, la Kalaŝnikov ankoraŭ ne estis evoluigita, kaj la precizeco de la fajro de AK ne estas en ordo.
  La sukcesoj de la nazioj kondukis al tio, ke Usono komencis postuli la dividon de Sovetunio.
  Eĉ sekretaj intertraktadoj komenciĝis pri la malfermado de dua fronto de Usono en la Malproksima Oriento.
  Sed tiaj ideoj, kvankam tentaj, povus renkonti opozicion de la publika opinio en Usono. Kaj Sovetunio ankoraŭ eltenis. Sed la usonanoj klare ne volis ĉesigi la militon kaj malfermi fronton en la okcidento.
  La jaro 1948 komenciĝis per la provoj de Stalin ŝanĝi la kurson de la milito. Produktado de la nova T-54-tanko pliiĝis, kvankam la pli peza germana piramida tanko "E"-50 restis pli potenca. Kelkaj esperoj ankaŭ estis asociitaj kun la IS-7. Sed la aŭto, pro ĉiuj ĝiaj avantaĝoj, precipe ĝia potenca frontala kiraso, montriĝis teknike nefidinda. La peza pezo de proksimume sepdek tunoj postulis motoron de almenaŭ mil ĉevalforto. Kaj tia mastodoto ankoraŭ bezonis esti sencimigita kaj sencimigita.
  Estas simila problemo kun la T-54 - dizelmotoro de 520 ĉevalfortoj trudis pezlimon. Kaj je tridek ses tunoj da pezo, vi ne ricevos ajnan avantaĝon super la piramideca 65-tuna germana E-50.
  La unua seria ĉasaviadilo MIG-15 pasigis sukcesajn provojn. Sed ĝi ankaŭ bezonis tempon por sia amasproduktado. Sed iom post iom, novaj specoj de armiloj aperis en Sovetunio kaj la sovetia popolo daŭre batalis kontraŭ la teknologiaj monstroj de la Tria Reich.
  La jaro 1948 trovis Sovetujon en alarma situacio. La germanoj atingis la Rigan linion, laŭ la Dvina Rivero, tiam preskaŭ ĝis la Dnepro, kaj laŭ la Berezina Rivero. Ili kaptis preskaŭ la tutan dekstrabordan Ukrainion krom Kyiv.
  La tuta Eŭropo daŭre batalis flanke de Germanio. Krome, kaj Franco, la estro de Hispanio, kaj Salazar, la diktatoro de Portugalio, eniĝis en senkaŝa milito kontraŭ Rusio. Kaj ankaŭ la finnoj malfermis sian fronton, kaj Svedio sendis volontulojn.
  Sed la situacio estis precipe komplikita pro la eniro de Turkio en la militon. Nun alia fronto malfermiĝis en Transkaŭkazio. Krome, la usonanoj kaj la britoj helpas kaj ekonomie liveras la Germanan Armeon - esperante sangigi kaj Eŭropon kaj Sovetujon.
  La kalkulo tamen baziĝas sur la fakto, ke sovetiaj trupoj komencis ricevi novajn ekipaĵojn. Kompreneble, la T-54 pezanta 36 tunojn ne povas esti tiom potencaj laŭ armilaro kaj kiraso kiel la germana E-50 pezanta 65 tunojn, sed... La sovetia maŝino ne plu estas tiel senespere malsupera al la germanoj kiel la T- 34-85. La pezo pliiĝis je nur kvar tunoj. Sed sovetiaj projektistoj faris la aranĝon ekstreme kompakta kaj la tanko fariĝis duonmetron pli malalta. Tio permesis al ni redukti la nombron de rezervitaj sidlokoj. Krome, la nombro da ŝipanoj estis reduktita de kvin ĝis kvar. Kaj ĉi tio ankaŭ ebligis redukti la grandecon de la ĉambro en la tanko. Tiel, la fronta kiraso de la turo pliiĝis al 200 milimetroj de 90, la kareno al 100 milimetroj de 45, la flankoj kaj postaĵo al 100 milimetroj de 45. Kaj la pafilo de 85 milimetroj fariĝis 100 milimetroj, kun komenca ĵetrapideco de 893. metroj je sekundo. Vere, la germana 105 mm kun komenca kuglo rapideco de 1300 metroj je sekundo konservis sian avantaĝon.
  Sed la germana piramida tanko estas speciale forta ĉar ĝi ne havas tegmenton, kaj la kiraso havas raciajn angulojn de kliniĝo ĉiuflanke. Kaj cementita ŝtalo donas rikolton el ĉiuj anguloj. La frunto de la germana tanko estas 250 milimetroj, kaj la flankoj estas 200.
  Tamen, 100 mm kanono ne sufiĉas por penetri la germanojn, kiujn kaj la IS-2 kaj IS-3 ne prenis. Do la tanko T-54 montriĝis iomete pli malbona en veturado, sed sen decida avantaĝo sur la batalkampo. Do eĉ en 1948, la plej populara tanko daŭre estis la T-34-85. Kvankam T-54-produktado iom post iom pliiĝis de monato al monato.
  Principe, sovetiaj projektistoj alfrontis nesolveblan dilemon. La pezo de 36 tunoj ne sufiĉas por superi la germanan tankon de 65 tunoj. Sed mi ne volis plimalbonigi veturefikecon kaj manovreblon. Kaj Sovetunio ne havis alian fidindan motoron en amasproduktado krom dizelmotoro de 520 ĉevalfortoj. Aliaj elektoj ne estis tre sukcesaj, kaj estas riske meti ilin en produktadon. Ekzemple, IS-4, kun pezo de 60 tunoj, havas pli-malpli decan kirason, sed la motoro estas nefidinda kaj la aŭto estis produktita nur en malgrandaj serioj, ne sufiĉe por ŝanĝi la kurson de la milito.
  Do la T-54 iĝis kompromiso inter moviĝeblo kaj efikeco.
  Kelkaj esperoj estis asociitaj kun la evoluo de la IS-7. La pezolimo estis pliigita al 70 tunoj kaj la plej bonaj dizajnistoj estis implikitaj. Kaj ili planis konverti la motoron de mara dizelo al 1050 ĉevalfortoj. Tiam ĉi tiu aŭto povus konkuri kun la E-50, kiu havas motoron de 1200 ĉevalfortoj.
  Sed la tanko neniam povis eniri en produktadon - ĝi estis la motoro, kiu ne estis fidinda, kaj ĝia evoluo postulis tro da tempo. Kvankam pafilo de 130 milimetroj kaj komenca ĵetrapideco de 900 metroj je sekundo povis penetri la E-50 en la pli maldikan malantaŭan parton de la kiraso, aŭ eĉ havis ŝancon rami la frontalan kirason eĉ proksime. Kvankam nominale la kiraspenetra potenco ŝajnis manki. Kaj la kiraso de IS-7 mem, precipe la frontala kiraso, estas tre bona. Sed la flankoj kaj postaĵo estas rimarkeble pli malbonaj ol la germana piramida dezajno.
  Sed la IS-7 ne estas seria. Estas iuj esperoj en la aero por la MIG-15. La nova batalanto havas bonajn flugajn trajtojn. Sed ĝi ankaŭ havis multajn malavantaĝojn.
  Dum ŝtataj provoj, la elektrocentralo, armiloj kaj aviadilsistemoj funkciis fidinde, tamen, malgraŭ la laboro farita, la efikeco de la aleronoj estis ankoraŭ nesufiĉa kaj kontrolo estis malfacila. La bremsaj klapoj, unuflanke, pliigis la manovreblon de la aviadilo, sed aliflanke, kiam ili estis malfermitaj, okazis forta ĵetefiko, kiu malhelpis celon al la celo. Oni ankaŭ rimarkis, ke al la aviadilo de la akuzito mankis ŝtatidentigo, radaro kaj ekipaĵo por plenumi blindan surteriĝon. Sed malgraŭ la identigitaj mankoj, "S-3" estis rekomendita kiel normo por amasproduktado.
  Germanaj batalantoj daŭre retenis kvalitan superecon super sovetiaj aviadiloj.
  Sed la ŝancoj estis eĉ. Kaj la armilaro estas unu 37-mm-kanono kaj du 23-mm-kanonoj, kio estas sufiĉe taŭga. Kvankam la ME-362 estas armita kaj pli potenca, ĝi estas dumotora veturilo. Sed kun HE-262 ĝi estas sufiĉe komparebla.
  Kvankam germanaj aviadiloj estas pli bone ekipitaj kaj multe pli facile flugeblaj.
  Jes, la produktado de jetaviadiloj en la Tria Reich jam delonge estas establita. La unuaj aŭtoj flugis reen en 1939. Sed nuntempe, seria produktado de la MIG-15 ankaŭ ĵus komenciĝas.
  En la vintro, sovetiaj soldatoj ne povis atingi signifan sukceson, kaj en majo la nazioj iris sur la ofensivon. La ĉefa bato estis liverita en la centro. La tuta Fuhrer esperis kapti Moskvon. Krome, en la sudo, sovetiaj soldatoj povis uzi la Dnepron kiel naturan akvobarieron.
  Kaj tenu defendajn liniojn en la sudo.
  Diskaj aviadiloj iĝis danĝera armilo por la Krauts. Ili jam povis faligi bombojn kaj negviditajn misilojn, kaj ili mem estis kovritaj per lamenaj jetoj.
  Estis nenio por kontraŭi tian atakon. Plie, la rapideco de flugaj teleroj estas 7-8 fojojn pli alta ol la sonrapideco, kaj la fluga gamo estas ie ajn en la lando.
  Kaj ĉi tio ebligis lanĉi misilatakojn kontraŭ rusaj fabrikoj malproksimaj de la fronto.
  La totala nombro de armiloj produktitaj en Sovetunio estas proksimume cent tankoj tage kaj cent kvindek aviadiloj tage. Kaj sur la pinto estis cent kvindek ducent.
  Sed estas limigiloj en amasproduktado, kaj ofte ne estas sufiĉe trejnitaj skipoj.
  La Tria Regno ankaŭ skrapas siajn lastajn rezervojn. Preskaŭ ĉiuj laboristoj kaj kamparanoj estis redaktitaj en la armeon. Ili estis anstataŭigitaj per eksterlandaj gastlaboristoj kaj kontrolistoj de inter virinoj kaj adoleskantoj. En la sama maniero, virinoj iĝis gardistoj en koncentrejoj, aŭ eniris la oficejojn de oficialuloj.
  Homoj estis oficiale dungitaj en la armeon ekde la aĝo de dek kvar, kaj ofte volontuloj estis prenitaj eĉ pli frue. Kaj ĝis sesdek kvin oficiale, kaj volontuloj kaj pli aĝaj. Aperis tutaj regimentoj de inaj pilotoj kaj inaj kaŝpafistoj. Kaj multaj eksterlandaj sekcioj, same kiel miksitaj unuoj. Eĉ la polaj legioj, kiel alternativo - la Pola Armeo.
  La Fritz estis elĉerpitaj, sed helpo de la Okcidento pliiĝis. Esence, la aliancanoj nutris la naziojn per manĝaĵo kaj krudmaterialoj, kaj ankaŭ liveris ekipaĵon por armeaj fabrikoj. Ĉar la teknologio de la nazioj jam estis multe pli bona ol okcidenta teknologio. Kaj la piramida tanko estas speco de perfekta formo de maŝino, kiu en sia pureco - la aranĝo de kiraso laŭ raciaj anguloj, ne povas esti superita.
  Bombĵetistoj iĝis alia danĝera speco de armilo de la Tria Regno. Almenaŭ ili ne estis pli malsuperaj ol sovetia raketartilerio; sur la Sturmtigers kaj Sturmlevs ili iĝis masiva lavango.
  Kaj krome la TA-400 kaj TA-500, kune kun senvostaj bombistoj, semis la teruron de detruo en la sovetia malantaŭo. Kaj ĉi tio jam influis la produktadon de armiloj. Multaj fabrikoj iĝis subteraj, kio reduktis sian produktivecon kaj pliigis la kostojn de produktado de ekipaĵo.
  La nazioj, lanĉinte ofensivon la 5-an de majo, povis trarompi la frontlinion. Sed la sovetia komando jam lernis konstrui fortan, profunde defendon. Retiriĝinte cent kaj duonon da kilometroj, sovetiaj trupoj en Belorusio fortikigis sin ĉe la Dnepro. Kaj Rigo estis finfine fortranĉita per tero, el la ĉefa sovetia grupiĝo.
  La germanoj provis konstrui sur sia sukceso, sed suferspertis signifajn perdojn. Sovetiaj soldatoj estis firme poziciigitaj laŭ la Dnepro-linio. La somero pasis kun obstinaj poziciaj bataloj. En septembro, tamen, la nazioj, post multmonata sieĝo, finfine sukcesis preni Rigon. Iliaj hordoj sieĝis Talinon, kaj sovetiaj soldatoj devis retiriĝi al Narva kaj la antaŭaj limoj de la Stalin Line, starigita antaŭ la 1939-datita redistribuo.
  Ĝis nun ne eblis decide kapti la iniciaton, kaj la produktado de la jeto MIGA en 1948 restis malgranda. Sed la Krauts, malgraŭ sia teknika avantaĝo, atingis nenion. En la dekstra bordo de Ukrainio, Kievo daŭre heroe eltenis. Kaj la provo surterigi trupojn en Krimeo finiĝis en peza malvenko por la nazioj.
  Vere, en la maro de submarŝipoj la nazia floto estis klare pli forta. Hidrogenperoksid-elektraj submarŝipoj kiuj aspektas kiel orcinoj estas en amasproduktado. Ili atingas rapidojn de ĝis 35 nodoj hore, kio estas tre deca por surfaca floto. Krome, nukleaj submarŝipoj jam aktive disvolviĝas.
  La avantaĝo de ĉi tiu tipo de armilo estas evidenta. Kaj en la Tria Reich mem, pluraj nukleaj reaktoroj jam funkcias kaj akiri atombastonon ne estas malproksime. Sed en Sovetunio okazas aktivaj evoluoj pri ĉi tiu temo. Kvankam militaj malfacilaĵoj bremsas la disvolviĝon de tia programo.
  En 1948, la germanoj povis kapti la baltajn ŝtatojn, alproksimiĝi al Pskovo, kaj Belorusio atingis Dnepron, okupante Vitebskon kaj Orŝa. Sed tie ilia sukceso estis limigita. Kievo restis neatingebla ponto. Vere, la sovetiaj trupoj ankoraŭ ne atingis signifan turnopunkton en la milito.
  Sed tiam venis 1949.
  Sovetiaj ĉasaviadiloj MIG-15, LA-15, YAK-23 iĝis seriaj maŝinoj kaj fine komencis esti produktitaj pli amase. Tiel, pruvante ke la monopolo de la faŝistoj en la aero finiĝis.
  Kaj tiel la bombadoj detruis sovetian grundon. Estas vere, ke la nazioj ne staris senmove. TA-383 iĝis la unua batalanto en la mondo se temas pri signife superi la rapidon de sono - proksimume dufoje.
  Sed la teknologia avantaĝo de la nazioj en la aero ne plu estis superforta. Vere, la Yak-23, malpeza kaj manovra veturilo, kiel la LA-15, ne iĝis amasbatalantoj. Ĉefe pro ĝiaj pli malfortaj armiloj. Kaj la germanoj preferis ME-362 klasajn aviadilojn kun kvin 37-mm kaj kvar 30-mm aerkanonoj.
  Ĉi tiu maŝino estas tre daŭra kaj ĝi vere prenis kalibron de almenaŭ 37 mm. Sen mencii, ke la TA-400, TA-500 kaj la plej nova TA-600 estas tre daŭraj kaj tre protektitaj jetmotoraj veturiloj. La Yu-488 jam estis nuligita, sed la Yu-487 aperis, tre potenca jetbombisto.
  Sed sovetiaj projektistoj ne dormis, la disvolviĝo de teknologio pligrandiĝis.
  Dum la MiG-15 iris en amasproduktadon, ĝia plia plibonigo daŭris. Por forigi la mankojn identigitajn sur la prototipa "S-3" aviadilo, la tria produktado MiG-15 n-ro 101003 estis sendita de la planto n-ro 1 al la Mikoyan Design Bureau, kie ĝi ricevis la kodon "SV".
  Kompreneble, la rezulto de bataloj estis plejparte decidita en projektburooj, kaj ne nur sur la batalkampoj.
  La sekvaj ŝanĝoj estis faritaj al la dezajno de la seria MiG-15: la NS-23-kanonoj estis anstataŭigitaj per la NR-23, vibro dum pafado de la N-37D-kanono estis eliminita, la ligaj frapetoj estis plibonigitaj, la forto de la aviadilo strukturo estis pliigita, kaj trimmer estis instalita sur la maldekstra alerono. Nu, kontraŭfluta pezo estis instalita en la flugilo, hidraŭlika akcelilo B-7 estis instalita, GS-3000-generatoro-startilo estis uzita, nova skusorbilo por la naza surteriĝo estis instalita, kaj la ASP-1-vidilo. estis anstataŭigita per la ASP-3N.
  
  La 13-an de junio 1949 komenciĝis ŝtataj provoj de la MiG-15 SV, sed la 10-an de aŭgusto ili estis interrompitaj pro la nesufiĉa rigideco de la instalado de la HP-23-pafiloj. La aviadilo estis resendita al la Dezajno-Agentejo por revizio, kaj la 19-an de oktobro, la SV denove estis sendita por ŝtattestoj, kvankam la armilaro neniam estis kompletigita. La ĉefaj klopodoj de la dizajnistoj estis temigis plibonigado de direktebleco kaj la kapablo starti la motoron en la aero.
  Sed ne ĉio el la laboro de la dizajnistoj estis sukcesa; multe de ĝi ne estis sukcesa.
  Nur malgranda parto de la plibonigoj testitaj sur la MiG-15 SV estis aplikita al produktaviadiloj kun la RD-45F-motoro. Tiuj inkludis novan ASP-3N-vidon, PS-2-panelon, plibonigitan motoran startsistemon kaj aleronan servostiradon. Aliaj novigoj aperis en la serio jam sur la MiG-15bis, ekipita per la VK-1-motoro.
  En la vintro de '49, la sovetia komando lanĉis ofensivon en la centro. Kaj kvankam lia sukceso montriĝis sensignifa, la perdoj estis grandegaj, kaj la germanoj tenis la linion, la atendo de malplenigo de Sovetunio ne realiĝis. Vere, sieĝita Talino ja falis en februaro. La Ruĝa Armeo daŭre estas forta.
  Kaj la printempo pasis en interŝanĝo de batoj... En la somero, la nazioj ĵetis sian tutan forton en la atakon kontraŭ Kyiv. Koste de kolosaj perdoj kaj masiva senŝeligado, ili daŭre prenis la grandurbon. Dum la atako, unuafoje, la nazioj uzis supergrandajn tankojn: "Monstro" kaj "Rato". Ilia kapablo trarompi fortajn kaj teknologie progresintajn defendliniojn montriĝis por relative kontentiga.
  La "Monstro" ankaŭ testis la plej grandajn bombolanĉilojn de la mondo, ĵetante ĵetaĵojn pezantajn ĝis 10 tunojn. Kaj ili montris ĉiujn danĝerojn de tiaj armiloj dum trarompo.
  Sed la germanoj jam elĉerpis sian ofendan potencialon. Kaj ilia militmaŝino malfortiĝis. La 1-an de septembro 1949 markis dek jarojn ekde la komenco de la Dua Mondmilito. Kaj estis io por esti terurigita. Germanio kaj Eŭropo senhomiĝis.
  Sovetunio tamen ankaŭ. Ilia generacio de viroj en armea aĝo restas maksimume tri ĝis kvar procentoj. La armeo estis plena de senbarbaj knaboj, grizharaj maljunuloj, kaj ankaŭ virinoj. La Ruĝa Armeo ankaŭ suferspertis kolosan difekton kaj iĝis malforta.
  Sed industrio daŭre laboris per forto, kaj la perdoj de germana aviado pliiĝis. Kontraŭaviadilaj misiloj ankaŭ aperis en servo kun Sovetunio.
  En la aŭtuno, la sovetianoj testis la forton de la germanoj. Bedaŭrinde, la germana piramida tanko daŭre estis la plej bona veturilo de la Dua Mondmilito. Krome, la germanoj instalis pli altnivelan turbo-generatoran motoron kun potenco de 1500-1600 ĉevalfortoj kaj la germana aŭto plibonigis sian veturan efikecon, sukcese kontraŭbatalante kaj la aŭtunan koton kaj vintrajn neĝadojn. Kaj la foresto de paleto pliigis ĝian manovreblon. Do nuntempe la faŝistoj ne perdos la ŝancon lanĉi kontraŭatakojn.
  La 7-an de novembro 1949 okazis provoj pri nukleaj armiloj kaj en Sovetunio kaj Germanio, ironie en la sama tago. Nun la usona nuklea monopolo finfine finiĝis. Sed la milito ankoraŭ daŭras... Stalino jam grave malsanas, kaj ankaŭ Hitler malbonfartas. Sed ambaŭ diktatoroj estas obstinaj.
  La nazioj ankoraŭ havas danĝeran kaj nesolvitan atuton: disko-aviadiloj, kiuj estas plibonigataj kaj pli kaj pli danĝeraj. Kaj unu el la dezajnaj evoluoj estis la ideo ekipi "flugantajn telerojn" per nukleaj pumpitaj laseroj.
  Hitler daŭre kredis je miraklarmiloj kaj la kapabloj de siaj soldatoj. Sed la frontlinio iĝis neaktiva, kvazaŭ en la unua mondmilito. La vintraj atakoj de la Ruĝa Armeo ne sukcesis... Sed ofensivo estis lanĉita kontraŭ Turkio en Transkaŭkazio. La pli malfortaj otomanaj trupoj venkiĝis sub la batoj. La rusoj kaptis Kars, Erzerum, kaj kelkajn aliajn grandurbojn.
  Sed la interveno de Britio, kiu minacis, kune kun Usono, komenci militon kun la sovetianoj, same kiel la alveno de grandaj plifortikigoj de la Germana Armeo, suspendis la sovetian ofensivon.
  Sed ĉiukaze: la Ruĝa Armeo ankoraŭ estas forta. Kaj trans la oceano kreskas kontraŭsovetia histerio. Unu el la ideoj estas meti por-usonan Ĉinion kontraŭ Sovetunio. Ĉiang Kai-ŝek tute ne kontraŭas vastigi siajn limojn koste de Rusio.
  Vere, la ĉina armeo ne estas tre batalpreta, sed ĝi estas ege multnombra.
  Estas vere, ke Mao Zedong daŭre faras militon, eĉ se li lastatempe estis multe forpuŝita. Sed la usonanoj promesas pliigi helpon kontraŭ Mao, kaj eĉ uzi siajn trupojn.
  La usona popolo ne volas batali kontraŭ Sovetunio, sed la usonanoj sufiĉe kapablas subpremi la barbaran Mao'n. Kaj la ĉinaj registaraj trupoj estos kiel kanonfaraĝo por ili.
  Tiel, en la venontaj 1950, nova, danĝera minaco minacis super Sovetunio. Stalin sciis pri tio kaj provis malhelpi ĝin. En la sama tempo, ili denove provis negoci pacon kun la Tria Reich.
  Sed Hitlero estis kontraŭ ajna paco en kiu la germanoj ne atingis la Uralon.
  Kaj la aliancanoj faris premon sur Germanion kaj ĝiajn satelitojn, postulante la daŭrigon de la milito ĝis venka fino. Ili mem volis akiri siajn proprajn koloniojn en Rusio.
  Do, ĝi ne funkciis. Kvankam Stalino estis preta doni multon - eĉ Donbaso kaj Krimeo.
  La maljuna ĉefkomandanto tamen ne estis tro ĉagrenita:
  - Ni rusoj venkis ĉiujn! Ni gajnu ankaŭ ĉi-foje!
  Sed nuntempe la situacio estas tre malfacila. En junio 1950, la marioneta ĉina reĝimo, armita de Usono kaj Britio, malfermis novan fronton.
  Milionoj da flavaj soldatoj transiris la sovetian limon en la Malproksiman Orienton kaj invadis Mongolion.
  La batalo de la titanoj ekflamis kun nova, panika forto...
  
  BATALO DE VLADIMIR KLICHKO KAJ VLADIMIR ZELENSKY
  Kaj la knabo-Kreinto ĵetis Vladimir Zelenskij, ĵetante sian nudan infanan piedon en la ringon. Boksolistoj tuj kreskis anstataŭ la multkoloraj densejoj de la vitejo. Kaj laŭ ordono de la infana Dio, la Kreinto, aperis la tribunoj, kaj kun ili la bruo kaj bruo. Multaj reprezentantoj de aliaj mondoj, specioj de oranĝaj skorpioj ĝis ne-radioaktivaj meduzoj.
  Ili fajfis, sibilis, kriegis, piedpremis, kvakis kaj eĉ ŝprucis fajron kaj plasmon! Vera kakofonio kaj Vladimir Zelenskij sentis, ke li estas laŭvorte trafita sur la orelojn.
  Tamen travidebla kovrilo, rememoriga pri akvario, malsupreniris sur la ringon de supre. Ĝi forte kovris la sufiĉe bagatelan boksan ringon kaj blokis ĉiujn sonojn.
  Rejunigita kaj pli forta, Vladimir Zelenskij sentis sin tre memfida. Li rektigis siajn larĝajn ŝultrojn kaj fiere levis sian grandan kapon.
  Nu, ĉar la monto ne iris al Mohammed, do... La Prezidanto de Ukrainio ankaŭ vidis sian kontraŭulon, kiu ŝajnis al li dolore konata. Karakteriza mallonga hartondado kun nigraj haroj, feroca aspekto... Ĉu vere Vitalik Klitschko?
  Ne, ĉi tiu havas iomete pli mallarĝan vizaĝon, kaj ĝi ŝajnas pli juna boksisto. Nu, Vladimir Vladimiroviĉ (tiel stranga koincido en la nomo kaj patronomo kun la Rusa prezidento!) Kliĉko - persone! Nu, kion li trovis Vladimir Aleksandroviĉ sur la rando de ponardo. Tamen ne estas timo. Cetere, la plenkreska prezidento de Ukrainio estas almenaŭ kvin ĝis sep centimetrojn pli alta ol Vladimiro kaj dudek ĝis tridek kilogramojn pli peza.
  La rolon de la arbitraciisto en la ringo plenumas nudkrura, ĉokoladkolora, muskola kaj alta mielblondo.
  Ŝi havas belan vizaĝon, sed fortan kolon, li estas preskaŭ nuda, tiom kiom ŝia malmulta bikino estas pli malgranda ol figarbo. Vladimir Zelenskij nevole rigardis la arbitraciiston kaj maltrafis la unuan baton de Vladimiro. Ŝajne estis strangaj reguloj, la batalo komenciĝis sen gongo.
  La knabino faris geston, oni diras, daŭrigu. La bato de Vladimir Klitschko estis forta, sed per maldekstra mano, krome, ĝi trafis grandan ulon, kaj ne estis sufiĉe da potenco por terenbati la monstron de Zelensky.
  Vladimir Aleksandroviĉ kunpremis la pugnojn, la muskoloj ŝveliĝis en pilkojn. Li aspektis multe pli pumpita kaj aspektis pli kiel profesia korpotrejnisto ol Vladimir Kliĉko, sed... Sinjoro komikulo Zelenskij praktikis ĵudon en la infanaĝo, kaj en siaj plenkreskaj jaroj li tute ne ŝatis sporton. Kaj montriĝis por li tre malfacile kompreni la teknikon de duelo en la ringo.
  Vladimir Zelenskij faris evidentajn erarojn: li kunpremis sian pugnon per sia tuta forto, pugnobatis per streĉita mano laŭlonge de la tuta trajektorio, kio puŝis liajn batojn kaj ne portis la detruan forton, kiu preskaŭ unu kaj duono da centonoj de altkvalita muskola maso. povus havigi.
  En paralela mondo, Vladimir Zelensky akiris novan, belan, pumpitan korpon, sed ne ajnajn luktosportkapablojn. Do la pli malgranda, kvankam ankaŭ sufiĉe granda, kontraŭulo klare superis lin.
  Vladimir Klitschko funkciis kiel numero du, devigante la giganton Zelensky maltrafi, aŭ metante blokojn. Tamen, la batoj de peza kaj forta atleto, eĉ se li ne scias kiel bati profesie, estas sufiĉe rimarkindaj. Tial Vladimiro preferis movi aŭ instali elastajn blokojn.
  Alie vi certe ricevos knokaŭton de tia ĉikananto, kia fariĝis la eksprezidanto de Ukrainio.
  Samtempe, la iama mondĉampiono konstante pikis Vladimir Zelenskij per sia maldekstra, trudema kaj rapida piko. Tradicie, li ne investis en stampiloj en siaj unuaj raŭndoj, sed la maldekstra mano de Klitschko estas rapida kaj elasta.
  La duelo estis okazigita laŭ propraj reguloj. La unua raŭndo klare daŭris dum pli ol la asignitaj tri minutoj kaj ŝajnis ke, kiel luktado, ekzistis neniuj raŭndoj aŭ paŭzoj, ĉar minuto paŭzo sekvis.
  Vladimir Zelensky ne estas tro laca, lia korpo estas en bonega formo, dum Klitschko ĵus varmiĝis.
  Memorante, ke Vladimir Vladimirovich estis moknomita "vitra makzelo", la potenca Zelenskij senespere provis kapti sian kontraŭulon per unu bato. Vladimiro, responde, ŝajne decidinte, ke li havas sufiĉe da ludi kato kaj muso, ŝargis la heroon Zelenskij per sia maldekstra mano al la mentono.
  Vladimir Alekseevich sentis la ŝokon kaj sukcesis respondi, trafante Klitschkon en la brusto. Vladimiro ŝanceliĝis, li apenaŭ povis resti surpiede por eviti esti faligita. La okuloj de Klitschka reflektis timon. Efektive, la neteknika kontraŭulo montriĝis persista, kiel la Pole Vakh siatempe, li forte batas.
  En respondo, Klitschko retiriĝis kaj faris duon. Li batis Vladimir Zelenskij en la mentono. Sed la Prezidanto de Ukrainio estas tre forta en korpo kaj kapo. Kaj li venas ĉe Vladimiro, kiel germana tanko "Reĝa Tigro", aŭ kuraĝa rusa soldato, ne atentante la batojn.
  Wladimir Klitschko moviĝas foren kaj ĵetas pikojn kaj duojn. Kun protekto, Vladimir Zelensky, kiu havas tre malklaran ideon pri boksado, ne zorgas. Sed kun la kapablo preni baton, paciencon kaj brutalan forton, ĉio estas en ordo. En universo kun la kontraŭfluo de tempo, la eksa ukraina prezidento akuzis. Kaj kiu faligus tian ĉikananton? Eĉ iu, kiu entute dek du jarojn estas ĉampiono, klare cedas - antaŭ la monolita muro.
  Vladimir foriras. Li nun laboras kun la piko denove. Sed malgraŭ la sukcesoj, li ne sukcesas rompi sian nazon. Kaj la batalo daŭras. La korno ne tondras, kvazaŭ tiuj estas bataloj sen reguloj, sen tempolimo. Kaj por Klitschko tiaj regularoj estas ege neprofitaj.
  La potenca Zelensky batas multe kaj ofte, sed ŝajnas ne senti sin laca, kaj Vladimiro devas senĉese retiriĝi, moviĝi ĉirkaŭ la ringo, mildigi la batojn de sia 145-kilograma muskola maso kun korpaj deklivoj. Kaj kiel vi povos resaniĝi? La alta ritmo de la batalo, sen paŭzoj inter ĉirkaŭvojoj, estas tre laciga.
  Wladimir Klitschko denove ĵetas la dekstran manon. Sed la mentono de Vladimir Zelenskij devojiĝis ne pli ol unu colo. Kaj ĉi tio ege iritas la punistojn. Kiam via ekvivalento havas kapon pli fortan ol titanio.
  Vladimiro provas trafi kun duo denove kaj la bato maltrafas. Sed kio estas la afero? La spirado de Klitschko fariĝas pli kaj pli malfacila. La batalo okazas je ĉiam pli granda rapideco, kaj la iama mondĉampiono estas laŭvorte tretita sur liajn kalkanojn.
  Vladimir Vladimiroviĉ kontraŭ Vladimir Aleksandroviĉ - kiel simbole kaj dramece ĉio aspektas. Epopea batalo laŭ sia propra maniero. Io, pri kio kaj poetoj kaj dramistoj bone povas kanti.
  Vladimir Zelensky ankaŭ sentas la unuajn signojn de laceco, sed ankoraŭ relative mildaj. Sed lia kontraŭulo estas klare laca, brila pro ŝvito, kaj plej grave, preskaŭ ĉesis ĵeti sian maldekstran pikon. Pro tio la iniciato iom post iom pasas al Vladimir Aleksandroviĉ. De tempo al tempo vi povas kulpigi lin pro lia malforta tekniko, sed lia korpo estas grandioza. Kaj la batoj venas en serio.
  Vladimiro fermas per bloko kaj pasas hazarde, en la brovon... Nun la iama mondĉampiono havas tranĉon. Aperis sango, kaj kune kun la vido de la ruĝa likvaĵo, la heroo Zelenskij akiris sovaĝan konfidon al si. Kaj li intensigis la premon.
  Kiam vi trafos en serio, kvankam maltaŭge, sed senlace, tiam almenaŭ kelkaj batoj pasos.
  Kaj Vladimir Klitschko, pli kaj pli laca, defendis sin pli kaj pli malbone kaj metis blokojn. Kaj de tempo al tempo ili ricevos donacon en la kapo. Kaj la malamiko estas potenca kaj forte batas, kiel klabo. Se la giganto Zelenskij havus pli da sperto, kaj se li estus trejnita por bati ĝuste, tiam Vladimir Klitschko jam estus batita. Sed Vladimir Zelenskij trafis per puŝo, kaj pro tio la malamiko, eĉ mankantaj eraroj, ne falis, sed nur ŝanceliĝis. Sed tamen, la batalo daŭris, Kliĉko estis perdanta forton, neniu anoncis paŭzon, kaj la venko de la heroo Zelenskij nun estis nur demando de tempo.
  En malespero, Vladimir neatendite efektivigis maltipan skuon en la hepaton de la giganto Zelensky. La eksprezidanto de Ukrainio sentis sin malagrabla, kvazaŭ li estus trafita en la torso de ŝtipo. Kaj li iom malrapidiĝis.
  Vladimiro tuj gajnis duon sur la mentono, kvankam verŝajne estus pli racie plu bati lin en la hepato.
  Vladimir Zelenskij stoike eltenis la baton kaj mem rapidis en la atakon. Klitschko provis malproksimiĝi, sed lia rapideco malpliiĝis pro laceco, kaj la iama mondĉampiono trovis sin sub hajlo de batoj. Kiam vi forte batas, la bloko rompas kaj la gantoj forflugas. Vladimiro komencis sangi ne nur el la brovoj, sed ankaŭ el la nazo. Li senespere pendis sur Vladimir Aleksandroviĉ, penante treni lin en la batalon.
  La potenca Zelensky forskuis Klitschkon en kolerego, igante lin kolapsi sur la planko, tro granda por profesia boksejo. Kaj tiam, kiam Vladimiro provis ellitiĝi, sekvis frakasa piedbato al la vizaĝo. Vladimir Aleksandrovich sciis bone ludi piedpilkon kaj tial li povis movi siajn krurojn multe pli profesie ol siaj manoj. Kaj kompreneble pli forta.
  Sanga buŝgardisto elflugis el malantaŭ la buŝo de Wladimir Klitschko, kaj la iama mondĉampiono falis, larĝe etendis la brakojn kaj eksilentis...
  La klariono eksonis kaj solena voĉo anoncis:
  - La venkon gajnis... Vladimir Klitschko, pro malkvalifiko de la kontraŭulo pro malpermesita bato!
  
  
  
  ROMMEL PREPARIS KATILON
  La sekva forkiĝopunkto: la batalo kontraŭ la armeo de Rommel en Libio. Ĉi-foje, la kaptilo funkciis, la hinda divido sinkis sub la atakoj de germanaj tankoj, kaj la britoj trovis sin en kaldrono. La batalo finiĝis kun la kompleta malvenko de la armeo de la Leona Imperio. Ĉi tio ne influis la Moskvan kontraŭofensivon. Sed la reputacio de Rommel kiel nevenkebla komandanto kreskis videble. Kaj en Britio, la optimismo forte malpliiĝis.
  Kaj en januaro, la trupoj de Rommel prenis Tolbuk per ŝtormo. Dum la atako, la germanoj uzis fumkurtenon kaj povis redukti perdojn. Antaŭeniĝo en Egiptujon sekvis en februaro. Profitante la konfuzon de la britoj, Rommel batis ilin peco post peco. Kaj tio okazis sur la fono de japanaj sukcesoj kaj relativaj malsukcesoj sur la sovetia-germana fronto. En marto, Rommel okupis Aleksandrion, kaj la germanoj marŝis venke al la Suez-kanalo.
  Kontraŭ la fono de malvenkoj de Germanio kaj Japanio, Churchill suferis severan psikologian streson, kaj komence de aprilo li suferis apopleksion. La fiasko de tia brila kaj forta politikisto havis negativan efikon sur la kurso de malamikecoj.
  Rommel daŭre venkis, enirante Irakon kun la aktiva subteno de la loka loĝantaro. Tie la britoj estis atakitaj fare de la Mujahideen mem. Rommel triumfe eniris Bagdadon. La Bagdada Kalifujo estis proklamita en Irako, batalante sur la flanko de Germanio.
  La situacio estis plimalbonigita per la malvenko de sovetiaj soldatoj en la orienta fronto. La malvenko de la Ruĝa Armeo, kaj en Krimeo, kaj proksime de Ĥarkov, kaj proksime de Rĵev, kaj iom poste, proksime de Leningrado.
  Sed plej grave, Rommel sukcesis regi la tutan Mezorienton per naftoplatformoj. Kaj montriĝis malfacile por Sovetunio respondi ĉi tion. Por supre, Usono perdis la Batalon de Midway al Japanio kaj finfine perdis la iniciaton en la batalo kun la Lando de la Leviĝanta Suno.
  Estis vera minaco de la malfermo de dua fronto el Japanio. Kaj sur la batalkampoj, la sorto ankoraŭ ne malsukcesis la germanojn. Rommel, repleniginte siajn soldatojn per araboj, kune kun Turkio, atakis la sovetian Transkaŭkazon. Kaj ĉi tio draste plimalbonigis la situacion.
  Superaj german-turkaj trupoj trarompis la fronton. La batalo por Batumo daŭris kvin tagojn kaj noktojn. En tri tagoj Erevano estis ĉirkaŭita. La germanoj, turkoj kaj araboj rimarkeble iris pli profunden. La sovetia komando provis plifortigi la transkaŭkazan direkton, sed la kovrilo de Stalingrado malfortiĝis, kiun la germanoj profitis. La nazioj konkeris la urbon preskaŭ tute kaj tuj.
  Sovetiaj trupoj tamen provis kontraŭataki... Sed ne estis sufiĉe da forto. Kaj la germanoj alportis pli kaj pli da rezervoj en batalon. La plej grava afero estas, ke Japanio malfermis duan fronton, kaj ni devis distri nin per ĝi. Tamen, la bataloj por Stalingrado estis iom prokrastitaj, ĉefe pro la heroeco de la sovetiaj soldatoj.
  Sed la urbo falis, kaj en oktobro la krautoj atingis Volgon sur larĝa fronto.
  Eĉ la ordono: "ne unu paŝon malantaŭen" ne helpis. Estis katastrofa manko de rezervoj. Usono perdis la Havajan Arkipelagon kaj fakte limigis provizojn sub Lend-Lease; Britio, sen Churchill, preskaŭ ne faris militon kun la germanoj. Japanio premis kun sia granda, fanatika kaj bone trejnita infanterio.
  La situacio estis plimalbonigita per malkonsentoj ene de la sovetia partigvidado. Molotov estis eliminita, sed Beria ne estis en favoro por longe. La germanoj atingis la Kaspian Maron en novembro kaj komencis antaŭeniri laŭ la marbordo. Ĉesigi ilian lavangon montriĝis malfacila. La sovetia komando estis ŝirita en tri frontoj, kaj Usono kaj Britio fakte forlasis la ludon.
  En decembro, la germanoj, turkoj kaj araboj unuiĝis en Kaŭkazo. Kaj ili efektive regis ĉi tiun plej riĉan regionon. Stalino deklaris totalan militon.
  En januaro, bataloj ekis super la Bakuaj putoj ... .
  Oleg Rybachenko sonĝis, ke li, kiel knabino, repafas per kaŝpafilo. Al la belulino preskaŭ ne restas vestaĵoj, sed pro la fakto, ke la putoj en Bakuo brulas, estas varmege ĉirkaŭe, kaj eĉ la neĝo fandiĝas.
  Terura nebulo ekas kaj fluas ĉirkaŭ ĉio, igante la akvon sibli kaj vaporo leviĝi.
  Oleg Rybachenko kaj lia partnero Akulina, brakumante la teron, pafas ĉe la Krauts kaj Araboj. Bakuo jam prenis preskaŭ ĉion, sed la rusa spirito estas forta, kaj nenio povas rompi ĝin. La knabino estas kaŝpafisto, ŝi ne maltrafas. Kaj nun tuta amaso da kadavroj jam kreskis. Du belulinoj pafas pafilojn.
  Ĉi tio ŝaltas la amatinon de Oleg, kaj ŝi komencas kanti, frapante sian nudan piedon:
  - Bela...
  Akulina, farante bone celitan pafon, daŭrigas:
  - Vivu...
  Oleg Rybachenko denove pafas, mortigante la arabon kaj kantas:
  - Inter...
  Akulina pafas kuglon kaj daŭrigas:
  - Fajro!
  Oleg Rybachenko tuj prenas:
  - Kaj fumu!
  Akulina denove pafas, daŭrante kanti:
  - Kaj aŭskultu...
  Oleg Rybachenko lerte klakas la ŝutron, liberigante la donacon, kaj diras:
  - Kiel!
  Akulina, fortranĉinte la germanon, daŭrigas:
  - Mitralo!
  Oleg Rybachenko denove sendas kuglon kaj fajfas:
  - Veturi!
  Akulina kraĉis kuglon al la germanoj kaj daŭrigis:
  - Ni!
  Oleg Rybachenko, doninte al la faŝisto malavaran donacon, diris:
  - La prezidanto!
  Akulina, sendinte mortigan donacon, muĝis:
  - Nevenkebla!
  Oleg Rybachenko, denove fiante, daŭrigis:
  - Antaŭen!
  Akulina apogis la trairejon:
  - Antaŭen!
  Oleg Rybachenko denove ekpafis kaj grumblis:
  - Kiam!
  Akulina entuziasme trafis la nazion, ĵetis obuson per sia nuda piedo kaj daŭrigis:
  - Konkoj!
  Oleg Rybachenko sendis kuglon kaj kiel ĝi fajfis:
  - Ili ŝiras!
  Akulina precize pafis kaj bojis:
  - Posttagmeze!
  Oleg Rybachenko, pafante kaŝpafilon, daŭrigis:
  - Kaj nokte!
  Akulina laŭte pepis dum ŝi pafis:
  - Rapidu...
  Oleg Rybachenko ekpafis kaj aldonis entuziasme:
  - Ili venas!
  Akulina denove pafis kaj fajfis:
  - Mentonoj!
  Oleg Rybachenko, batante per kaŝpafilo, daŭrigis:
  - Kaj ordonoj!
  Akulina, pafante, siblis brileme:
  - Lasu...
  Oleg Rybachenko, pafinte kuglon, surde muĝis:
  - Supre!
  Akulina kraĉis kio kaŭzis morton kaj diris:
  - Pacon!
  Oleg Rybachenko denove najlis kaj grumblis:
  - Furioze!
  Akulina pafis unu pafon, terenbatante du Fritzes samtempe, kaj pepis:
  - Ĝi muĝas!
  Oleg Rybachenko ekkriis surde, pafante:
  - Milito!
  La knabino, uzante sian nudan ĉizitan piedon, duobligis la pafon kaj ripetis:
  - Milito!
  Oleg Rybachenko, ŝanĝinte la klipon, denove pafis, trapikante la kapon de la faŝisto, kantante:
  - Malklariĝas...
  La knabino, precize pafante, diris sprite kun brilanta rideto:
  - Aiguillette....
  Oleg Rybachenko faris hokon per kuglo kaj daŭrigis:
  - De...
  Akulina pafis kaj precize diris:
  - Paca!
  La knabino-ĝeneralverkisto pafis kaj grumblis:
  - Vivo!
  Akulina aldonis:
  - Mensogas...
  Oleg Rybachenko, elĵetante kuglon kvazaŭ el katapulto kaj ĵetante obuson per la piedo de sia knabino, daŭrigis:
  - Malklariĝas...
  Akulina, tranĉinte la Fritz, pepis:
  - Brilu...
  Oleg Rybachenko, lerte ĵetante la kuglon tra la kovrilo kaj faligante la germanon sur kirasa trupveturilo, daŭrigis:
  - Standardo!
  Akulina denove ekpafis kaj kukis:
  - Kaj tiu...
  Oleg Ribaĉenko, pafante ĝoje, muĝis:
  - Monda Organizaĵo pri Sano!
  La knabina kaŝpafisto, forpuŝante la fumon per siaj nudaj piedoj kaj denove enŝovante la kuglon en la gorĝon de la faŝisto, bojis:
  - Parolas!
  
  FANTASTAJ BATALOJ DE LA SPACEPOKO
  Malgraŭ la tuta ŝoko, Anfisa rimarkis, ke ĉi tiu tuta militisma fasmagorio verŝajne estas regata de ununura centro. Ĉi tio pruvas kaj la direkto de la efiko kaj la evidenta konsistenco en la agadoj de la giganta grandeco de la estaĵoj.
  La militisto komprenis: ŝi povus malŝalti la kontrolcentron de ĉi tiu tuta fantazia armeo kaj tiam... Eble ĉio ĉesos!
  Sed jen kiel fari tion, se vi ne apartenas al vi mem, kaj la tegmento, flirtante kiel plumo, estas tute neregebla.
  Ial, kanto kiu estis tute malkonvena en ĉi tiu situacio trakuris mian kapon:
  - La rabema Bagheera nun havas amatinon. La mensa malsanulejo sendube ploras por ŝi! Ŝi estas eksterlandano, kaj ŝi proksimiĝas! Ŝi estas simio laŭ Xiva - Anfiska!
  Kaj la pejzaĝo malsupre, kompleta detruo, kreskantaj ruinoj ĉiuj samtempe, kaj multaj krateroj de la falo de koagulaĵoj de magia energio.
  Kaj eĉ la ruinoj, kvazaŭ vivantaj, ĝemas kaj tremas. Kaj ĉi tio estas timiga.
  Anfisa ekrigardis la ĉielon, esperante, ke almenaŭ tie ŝi trovos konsolon kaj subtenon.
  Sed kia abomenaĵo estas ĉi tio? Eĉ la suno ŝanĝiĝis. Ĝi komencis aspekti kiel karmezina nano, el kiu elfluis koronariaj elfluoj, segante la pupilojn de la okuloj.
  Anfisa denove krucsignis sin, ŝi jam vere timis: kiu povus malbeligi kaj malbeligi la Sunon? Ĉu tio eĉ eblas, eĉ se ni supozas, ke magio ekzistas en realeco? Eĉ reĝo Sulejmano en sia tuta gloro ne povas fari tion!
  Aŭ ĉu ĉi tio estas iluzio? Kiel fartas ĉiuj tiaj estaĵoj?
  La drakokorvo kun sanga plumaro ĵetis supren kvardek kvin tunojn tankon.
  La aŭto turniĝis plurajn fojojn antaŭ eksplodi. La forŝirita turo flugis proksime de la flirtanta tegmento de Anfisa. Eĉ la ventofluo skuis la knabinon, preskaŭ ĵetante ŝin malsupren.
  La militisto tiris sin supren kaj, kun la forto de titano, regrimpis supren. Unu el la botoj falis de la ĉizita kruro de la belulino. Falante sufiĉe ordinaraj, armeaj ŝuoj fariĝis alia monstro.
  Precipe el ĝi sur la ŝtrumpeto kreskis leona kapo kun kornoj, kaj el la truo aperis tulippetaloj. Flanke, kvazaŭ en bildstrio kun plastilinaj karakteroj, estis skulptitaj krabaj ungoj kaj vespertoflugiloj.
  Anfisa elspiris:
  - Ĉiuj dormu! Ĉiopova Dio povas krei ĉion, sed eĉ li ne povas realigi ĉiujn homajn fantaziojn kaj sensencaĵojn!
  La instiga boto, kiu subite pliiĝis al la grandeco de trietaĝa konstruaĵo, diris:
  - Homo povas fari ajnan sensencaĵon realaĵo, sed nur realistoj povas realigi sonĝon!
  Anfisa krucsignis sin, flustrinte:
  - Damataj haroj de Borisovna!
  Boto respondis:
  - Grandulo povas esti kalva, sed nur sendento estas sendenta!
  Anfisa apenaŭ povis rezisti la deziron lanĉi al li sian duan boton: ne ekzistas dua tia abstrusa interparolanto, kiun ŝi ne povis elteni. Por distri sin de ĉi tiu ludo sur la cerbaj cirkuladoj almenaŭ por momento, la knabino kantis kanton komponitan por la festo de la 9-a de majo. Ŝajnas, ke sufiĉe lastatempe oni festis ĉi tiun feston, tiel kruele piedpremita de la kiiva ĥunto.
  La blonda belulino plenumis plenvoĉe;
  Ni ĵuris sur la linio,
  Ĝuste, servu la Sanktan Patrujon!
  Komunismo donis la lumon de la suno,
  Fadeno de oraj kantventoj!
  
  Komsomolanoj ne cedos al la uloj,
  Kaj kiam la tondro de milito...
  La knabinoj kunpremis siajn manojn,
  Ili nun staras apud la maŝino!
  
  Kaj aliaj estas nudpiedaj malantaŭ la plugilo,
  Por provizi bonodoran panon...
  Post ĉio, estas tro malfacile batali kiam oni malsatas,
  Do nia laboro valoru kvin!
  
  Tiuj, kiuj estas pli malvarmetaj - decidis la knabinoj
  Milito ne havas virinan ridon...
  Kaj la junuloj aliĝis al la trupo,
  Por ke la Fritz ne kriu al la kaptitoj!
  
  Gigantoj batalis por Moskvo,
  Faŝismo prenis pugnon en la inteston!
  Ni estas unuigitaj kun la Rusa Patrujo,
  La spirito, kredu min, ne mortis pro la batalo!
  
  Stalingrado, kie sango fluis kiel rivereto,
  Kie domoj brilis per kandeloj...
  Fariĝis granda mejloŝtono - turnopunkto,
  Rektigu viajn ŝultrojn, mia lando!
  
  Tigrotankoj estas neniu malhelpo por la kuraĝaj,
  La gvattureto de la Pantero defalis!
  La trajno kun Katyushas alvenis,
  Ni disŝiras naziismon, ni disfalas!
  
  La pioniroj ankaŭ estas en ĉi tiu batalo,
  La partizanoj kuraĝe eksplodigis la ponton...
  La Krauts fariĝis kiel hundoj,
  Kaj la premo de la revbatalantoj pliiĝis!
  
  Jen Berlino, la lasta baro,
  Kiom da tranĉeoj fosis la malnobla bastardo!
  Mi pafas precize per maŝinpafilo,
  Ni dispremas la germanojn kiel kompatindajn pedikojn!
  
  Super la Reichstag estas standardo de la koloro de la Suno,
  Hitlero estas kiel rato - morta kadavro!
  Nia koro batas kiel tamburo,
  Kaj blovu la kornon de venko!
  
  Ni spertis malĝojon kaj malĝojon,
  Ni travivis la tutan militon sen kompato...
  La aromo de abundaj siringoj en majo,
  Ni salutis printempon per kisado!
  Oleg Rybachenko rekonsciiĝis pro la konfuzo, pro la fakto, ke li estis trafita en la vizaĝon per manplatoj. La elfa knabino vekiĝis rapide kaj sentis eŭforion. Antaŭ Oleg Rybachenko staris jam konata elfo, kaj alia knabino kun diamanta florkrono sur la kapo. Ŝi estis tiel bela, ke la iama verkistino eĉ iĝis senvorta pro miro. Tiaj haroj laŭvorte brilas kiel steloj.
  Oleg Rybachenko demandis mirigite:
  - Kiu vi estas?
  La knabino respondis ridante:
  - Mi estas la plej aĝa super la lokaj elfoj. Aŭ kiel ili nomas min - la rigardanto.
  Oleg Rybachenko diris mirigite:
  -Vi estas tiel bela, ĉu vi vere estas centmiljara?
  La elfa knabino respondis ridante:
  - Jes, eĉ pli... Dank' al mia posedo de forta magio, mi povis trompi la morton. Do mia vivo ankoraŭ povas esti tre longa.
  Oleg Ribaĉenko frapis sian nudan knabinecan piedon kaj fajfis... La knabino aspektis tiel juna kaj freŝa. Same kiel nove floranta floro. Mi tiom volis kunveni kun ŝi kaj kunulo. Kaj amoru, kun pasio, preskaŭ seninterrompe. Kun tia radia beleco.
  Ŝi kaptis lian rigardon kaj flustris:
  - Ĉu vi havas animon de viro?
  Oleg Rybachenko honeste respondis:
  - Mi estis granda militisto en mia antaŭa vivo!
  La elfa knabino ridetis kaj kukris:
  - Mi volonte akceptos viajn brakumojn... Sed mi vidas, ke vi volas demandi al mi ion?
  Oleg Rybachenko agreseme kapjesis:
  - Ĝuste... Mia demando estas kial la kolorelfoj el la paralela universo ĉesis ricevi semojn?
  La radiaspekta elfa knabino iom pensis, kaj poste respondis:
  - La sorĉisto Kaspar volas detrui vian familion. Plej verŝajne, estis li, kiu faris ion por malhelpi viajn reprezentantojn reproduktiĝi!
  Oleg Rybachenko iĝis scivolema, kaj li alproksimiĝis al la observanto kaj demandis:
  - Kio precize? Kiel malhelpi ĉi tion?
  La elfa knabino eksaltis kaj iomete turniĝis. Ŝiaj nudaj kruretoj turniĝis tra la aero kaj faris oran okon. Tiam la knabino respondis:
  - Mi ne vere konas min... Se mi povus, tiam la elfoj mem estus ĉesintaj tiun ĉi sorĉiston antaŭ longe. Sed... Vi ŝajnas esti la elektita kaj kapablas venki ĉi tiun monstron per nia helpo!
  Oleg Rybachenko vigliĝis kaj ŝveligis sian bruston, dirante:
  - Kiel? Mi estas preta por io ajn!
  La knabino iomete tordis siajn koksojn kaj ne tuj respondis... Ŝi flustris:
  - Ni devas unue amori. Ĉi tio donos forton kaj al mi kaj al vi...
  Oleg Rybachenko plezure frapis siajn lipojn kaj saltis al la belulino, kisis ŝian bruston, dirante:
  - Ĉi tio estas la plej saĝa afero!
  La knabino klinis sin al li, kaj la korpoj de la virinoj interplektiĝis en volupta ekstazo. Kaj ĝi fariĝis tiel mirinda. Delikataj karesoj kaj ŝtorma fluo de orgasmo. Kaj la furiozaj ŝtormoj ŝajnas ĵeti vin sur la plej supran kreston de la ondo. Kaj jen vi, glitante laŭ ĉi tiuj krutaj deklivoj, farante rondojn kaj kirlojn. Tiam oni denove skuas vin kaj ĵetas vin kvazaŭ vi estus ping-ponga pilko. Kaj oni povas senti, ke vulkanoj de amo kaj kirlventoj de volupteco erupcias en la profundo de la akvoj. Kaj la knabinoj kaptis fabelan feliĉon. Kaj plezuro, kiu ŝvebas pli alte ol Everesto.
  Ĝi estas tiel mirinda, kaj tia sennombra kaskado de reciprokaj orgasmoj.
  La senfina feliĉo daŭris multajn horojn, sed fine ankaŭ ĝi finiĝis. La knabinoj disiĝis, kaj dolĉa vaporo venis de ili. Malgraŭ la daŭro de la maratono, Oleg Rybachenko sentis sin vigligita kaj plena de forto kun esenca energio.
  Neniam li spertis tiom da plezuro samtempe. Kaj mi estis en la sepa ĉielo.
  Kaj la knabino, kiu rigardis, diris:
  - Kaj nun mi diros al vi mian nomon! Ĉi tio donos al la militisto nemezureblan forton.
  Oleg Rybachenko energie kapjesis:
  - Konsentu! Mi sentas min kapabla movi montojn!
  Elfa knabino, kiu, pli ol centmiljara, diris:
  - Mi nomiĝas Elfamunuel!
  Oleg Ribaĉenko frapis sian nudan, ĉizitan knabinecan piedon kaj sincere respondis:
  - Mirinda kaj bela nomo!
  La knabineto demandis:
  - Kio pri vi kiel nobla estaĵo?
  Stormtrooper knabino-verkisto urbo respondis:
  - Mi estas Johann-Oleg Rybachenko!
  Elfamunuel entuziasme respondis:
  - Mirinda nomo! Ni konas unu la alian nun! Kaj nun ni havas la potencon rezisti Kaspar!
  Oleg Rybachenko forte kurbiĝis, ludante per fortaj knabinecaj muskoloj:
  - Mi povas ĉion fari! Kaj ankaŭ gajnu!
  Elfamunuel respondis per strabado de siaj smerald-safiraj okuloj:
  - Kaj nun estas la tempo batali kontraŭ Kaspar. Ĝis ĉi tiu ruza besto elpensis ian ruzon responde. - La knabino prenis la manon de Oleg Rybachenko kaj kriis al la elfo kaj la hobita knabino. - Mi kondukas lin! Ni devas batali kontraŭ la monstro, kaj vi restu kie vi estas.
  La hobita knabino timeme rimarkis:
  - Tamen tiu ĉi sorĉisto havas grandan potencon... Oni ne scias, ĉu oni eĉ povas elteni lin?
  Elfamunuel kunpremis siajn grandnukecajn pugnojn kaj diris decide:
  - Ni havas nur unu elekton - aŭ venki aŭ morti! Ne estas tria!
  Oleg Rybachenko rimarkis ne malpli emfaze:
  - Centfoje mi rigardis la vizaĝon de la morto - eĉ nun mi ne timos!
  La hobita knabino eĉ grincis:
  - Ne cent, sed multe pli!
  Elfamunuel kondukis la nudkruran knabinon de Oleg malantaŭ si. Ŝi trovis sin proksime de la spegulo kaj decide paŝis en ĝian surfacon. La ŝtormsolda knabino sekvis ŝin. La sento estis kvazaŭ vi paŝas en akvon - varmaj kaj tiklaj nudaj plandumoj, knabinecaj, ĉizitaj kruroj. Oleg Rybachenko denove volis, ke lia sentema virina korpo estu karesata, sed, ve, li devis sekvi la rigardanton.
  Estas bone esti knabino, vi ricevas tiom da plezuro - vi ne povas kompari ĝin kun viro.
  Ili iris sur io tiel glitiga kiel la surfaco de meduzo. Oleg Rybachenko vidis surprizan nombron da steloj en la koridoro. Estis kvazaŭ ili estus en iu loko kie astronaŭtoj promenas tra la kosma spaco. Kaj la steloj estas multkoloraj kaj tiel helaj... Paro da ili disiĝis de la surfaco kaj flugis.
  Elfamunuel flustris al Oleg Rybachenko:
  - Estu preta por io ajn, kara knabino!
  La iama kuraĝa militisto de la Literatura Regno kuraĝe respondis:
  - Timo estas malforteco - tiuj, kiuj timas, estas jam venkitaj!
  Ilia paro flugis... Kiel Peter Pan, kaj la volumenaj hararoj de la knabinoj flirtis tra la aero. Sed tiam sangoruĝa luno aperis antaŭe.
  Elfamunuel pepis en la orelon de la knabino Oleg:
  - Jen la regno de la sorĉisto Kaspar!
  Surprizite flustris Oleg Rybachenko kaj tiris la kapon en siajn ŝultrojn:
  - Aspektas malbonaŭgura!
  Elfamunuel instigis la ŝtormsoldan knabinon:
  - Ni devas plonĝi en la plej nigran krateron! Tiam ni trovos nin en labirinto, kiu venos al la kaverno de Kaspar!
  Oleg Rybachenko, kiel pioniro, metis la manon al la kapo kaj diris:
  - Ĉiam preta!
  La paro komencis malsupreniri, celante la kolon de la kratero. Tiam la knabinoj sentis suĉajn fluojn de aero sub siaj piedoj. Kaj unufoje ni estis interne...
  Elfamunuel instigis Oleg Rybachenko:
  - Nun ni trairos veran obstaklokurejon. Sed antaŭen estos la sanga sorĉisto mem...
  La ŝtormsoldatino estis antaŭenironta, kiam ŝi subite sentis sovaĝan hororon ruli super ŝi. Ĝi estas kvazaŭ io terura, kiel glacia polpo, katenas viajn membrojn.
  Elfamunuel, sentante la malcertan humoron, flustris al ŝi, aŭ eble al li:
  - Ne estu timema, kunulo! Ĝi estas nur magia elektroniko.
  - De kie vi ekhavis la ideon, ke mi estas timema! - Johann-Oleg Ribaĉenko estis kuraĝa, sed liaj dentoj perfide klakis.
  - Ĉi tio estas speciala radiado, ĝi enigas timon en ni! Kvazaŭ ni forgesus, ke ni ne estas verdaj komencantoj, sed spertaj militistoj! - La kunulo milde karesis la nudajn mamojn de la ŝtormtrooper-verkistino per rubenaj cicoj. La okuloj brulis.
  "Mi ne nur batalis dudek kvin horojn tage, sed mi trejnis por mortigi mian tutan vivon!"
  Oleg Rybachenko nevole konfesis. Tamen, estis fiero en liaj vortoj.
  . Komence, el ĉiuj armiloj, ili nur sukcesis elvoki malgrandan, solidan laserponardon. Pli precize, ĝi estis elvokita de Elfamunuel. Ve, ĉi tie ŝia magia potenco estas ekstreme limigita.
  Tiu ĉi ponardo eĉ ne aspektis aparte serioza.
  La vero estis malpeza kaj povus esti iomete plilongigita. La unua malamiko similis dornan helikon, kun beko elstaranta el sia ŝelo. La komenca pado estis laŭ rotacia surfaco kiu estis glitiga en kelkaj lokoj. Tial la knabino-ŝtormtrooper-verkisto Oleg, deflankiĝinte de la atako de la malamiko, preskaŭ falis.
  Lia amiko batis la skarabon, tranĉante ĝin en du partojn, la pecoj defalis.
  - Laboru per la ponardo! - kriis Elfamunuel. - Ili ne estas tiel timigaj kiel ili volas ŝajni.
  - Mi rimarkis ĝin! - diris la ŝtormtrupo-verkistino knabino. - Kvankam io stranga okazas al la korpo. Estas kvazaŭ la nervofinaĵoj estus frostigitaj!
  La blonda militisto Elfamunuel kriegis je la supro de siaj pulmoj:
  - Vi vidos, batu! Tio estas ĉio la "malfrostigo"!
  Virtualaj monstroj, kelkaj similaj al homoj, aliaj kun multaj tentakloj, atakis ilin. Ĉi-foje, la militisto Johann estis en la garde. La kontraŭfrapo skuis la plej proksiman malamikon. La sekvan, kiun ŝi kuŝigis, estis hermafrodita viro. Tamen, mi tute ne bedaŭras tian frenezaĵon. Sed la simileco de kalmaro kun glavoj preskaŭ deprenis la kapon de la knabino ŝtormtrooper-verkisto Oleg.
  Post esti kaptita de la glavo, la korpo de la virino komencis dolori kaj dolori.
  - Tio estas abomena, li vundis min! - Oleg Ribaĉenko furioze ĵuris. - Mi ne pensis, ke mi estas tiel mallerta.
  -Ĉu vi iam batalis kun virtualaj monstroj? - demandis Elfamunuel.
  Superace estas el la homa raso, kaj nun la knabino rapidis respondi kun la ironio karakteriza de progresintaj demiurgaj verkistoj:
  - Kun ananassimio! Ŝi postkuris min kaj mi preskaŭ mortis. Kvankam estas iuj ekscentruloj kiuj diras ke ĉiuj simioj estas afablaj kaj amas homojn ĉar ili estas ĝiaj fratoj.
  La blonda militisto rigardante la elfojn diris juĝe:
  - Niaj kontraŭuloj estas nek bonaj nek malbonaj. Ili estas indiferentaj, kiel la maro, sur kiu velas piratoj.
  - Pli kiel vakuo. La maro estas varma kaj milda. - La knabina stormtrooper-verkisto trafis miksaĵon de banano kaj tigro, per misiloj por dentegoj, kiuj saltis sur lin. - Mi ricevis nigran truon sur mia kapo sur ĉi tiuj obstaklokurejoj. Eĉ se ili ne estus tiel absurdaj. Vere, nun io malbona okazas al la korpo.
  Elfamunuel konsentis:
  - Verdire, ĝi ankaŭ estas timiga kaj malplena por mi!
  La knabina stormtrooper-verkisto kaj la knabino rigardanta daŭre moviĝis. Komence la monstroj ne estis precipe rapidaj, kio faciligis la taskon. Tamen, de Johann-Oleg kaj Elfamunuel estis iomete kaptitaj per la senŝargiĝoj. Ĝi plimalboniĝis ĉar la monstroj komencis kraĉi fajron. La muskola abdomeno de Rybachenko brulis, kaj li aŭ ŝi sentis realan doloron.
  - Ĝi igas min voli turni miajn intestojn! - diris la ŝtormtrupo-verkistino knabino.
  - Kaj ne estas pli facile por mi! - La blonda knabino montris al sia dekstra nuda brusto. Sango gutis de ŝi. Ili denove kraĉis sur Oleg Rybachenkon, la ŝtorm-verkistino-knabino malfruis, ŝia ŝultro estis trafita, klare rompinte ŝiajn ostojn. Kaj kiam la ostoj de ordinara homo estas rompitaj, ĝi doloras tiom multe, vi povas morti pro ŝoko. Kvankam Oleg, el nobela familio de polaj kaj rusaj baronoj, ne estis ordinara homo, li nun sentis sin malloke. Li sentis specialajn, ekstreme malutilajn ondojn, kiuj paralizis liajn kapablojn.
  - MI sentas malbone! - Johann-Oleg svenis. La blonda knabino frotis sian belan vizaĝon per profesia movo.
  - Ne plonĝu en nigran truon, mia kara hero-junulino.
  La konscio revenis, sed kune kun ĝi doloro. Johann-Oleg ĝemis, ŝia knabino estis sufokita de malforteco:
  - Mi ne iros plu.
  Elfamunuel kolere murmuris:
  - Ne malseku! Ĉi tie estas unuahelpilo.
  Ja la obstaklokurejo estis kiel komputila ludo. Estas pliaj vivoj kaj kio estas esenca estas la energio, kiu kaŭzas tujan regeneradon. Jes, estis malfacile, sed spertaj knabinoj lernis dum ili iris. Ili ankoraŭ havis multon por lerni malgraŭ sia tuta enorma batalsperto.
  - La ĉefa afero estas ne retiriĝi kaj ne rezigni! - diris Elfamunuel. Ankaŭ ŝi ne estis trankvila, de tempo al tempo, farante erarojn, ricevante dolorajn batojn. Tiam la paro alkutimiĝis kaj komencis agi multe pli harmonie.
  En la venonta stadio, ili devis salti sur fungojn flosantajn en la aero, eviti flugajn tranĉilojn, kaj rampi super pikdrato.
  La batalo fariĝis pli kaj pli severa, kaj la kontraŭuloj moviĝis pli kaj pli rapide. Vere, eblis uzi kaptitajn armilojn, ankaŭ virtualajn, sed en iliaj propraĵoj sufiĉe similaj al realaj portantoj de morto.
  Oleg Rybachenko, kiu rekonsciiĝis, precipe provis multbarela vibroĵetilo! Ĝi kreis malgrandajn fendojn en la spaco. Vere, post tri pafoj ĝi diseriĝis, sed falĉis plurajn vicojn da kontraŭuloj.
  "Ne malbone!" diris la ŝtormo-verkistino knabino.
  - Provu akiri bobelan plasmolanĉilon! - konsilis Elfamunuel.- Tio estos multe pli efika.
  La eksa piloto kaj superpotenca sciencfikcia verkisto vigliĝis kaj palpebrumis:
  - Nu, ankaŭ tio ne estas malbona ideo. Kaj kie li?
  La blonda militisto volonte sugestis:
  - Ĉi tio estas tiel malgranda pipo, ke ĝi similas al pionira korno. Blovu en ĝin kaj vi vidos la rapidan flugon de hiperplasma kaskado.
  La knabina ŝtormisto-verkisto apenaŭ evitis la salvon, rampis iom laŭ la ĉizita surfaco, kaj estis kaptita de la forĝejo. Pafo.
  Vezikoj pluvis en sinua linio, singarde saltante, la estaĵoj, kiujn ili trafis, eksplodis - disĵetitaj kiel festa konfeto.
  - Kio! Ĝi ne estas tro malbona! - diris Elfamunuel. - Nur batu ĝin pli malalte por ke malpli da vezikoj flugu en la ĉielon.
  La knabino ŝtormoverkisto muĝis, metante la manon sub sian vizieron:
  - Mi provas mian plejeblon!
  Elfamunuel aldonis:
  - Provu kaj ne miru!
  La sorĉistino ankaŭ prenis fortan armilon kaj uzis ĝin, montrante neflekseblan potencon.
  La batalo fariĝis pli kaj pli interesa. Ĉi tie ili batalas sur planedo, kie akvo unue verŝas en rivereto sub iliaj piedoj, kaj tiam terure glitiga likva heliumo fluas, kaj potencaj laseroj estas pafitaj de supre kaj malsupre, neniiggrenadoj eksplodas.
  La knabino ŝtormtrooper-verkisto pafis reen, uzante ambaŭ manojn samtempe, kaj eĉ dancis bretzelon.
  Ŝi estis kaptita plurajn fojojn, detranĉante sian maldekstran kruron. Dank' al mia kunulo, ŝi helpis min atingi la vivsavan sukurilon. La kruro de la bela knabino Oleg Rybachenko enkorpigita kreskis.
  La belulino diris entuziasme:
  - Vi estas mojosa Elfamunuel.
  La blonda militisto malestime snufis:
  - Kaj vi estas malfortulo, sinjoro Johann-Oleg. Beboj eltenas tian sovaĝan doloron, kaj vi ĝemis!
  La knabino-ŝtormsoldato-verkistino ne estis ŝi mem, io distordis ŝian nudpiedan belecon:
  - Nuntempe mi ĉion perceptas multe pli akre!
  Demetinte alian vicon da monstroj, Elfamunuel rikanis kaj diris:
  - Ĉiuokaze estu pacienca!
  La ŝtormtrooper-verkistino, jarcentjara, eĉ malpli kompare kun sia kunulo, ĝemis, fariĝis nekredeble malfacile paroli:
  - Vi devas, mi estas viro!
  - Ĝuste tio estas la viro! - Dum momento iliaj lipoj kunligiĝis. La bela Oleg Rybachenko sentis la mieldolĉecon de kiso de juna virino.
  La knabina verkisto grincis:
  - Diino!
  - Lucifero! - Lude respondis la elfa junulino.
  Ili tiam eniris ĉiaman atmosferon kun fortaj ventoj. Aŭ ĝi blovas de antaŭe, aŭ, male, ĝi premas en la malantaŭon. Kaj la malamikoj konstante ŝanĝiĝas, foje ili flugas kiel vespoj, foje ili rampas kiel venenaj serpentoj, aŭ saltas kiel kunikletoj.
  Sed vi konstante venas por batali, saltante de unu platformo al alia, kaj eĉ kaptante artefaritajn muŝojn kaj lacertojn je la kruroj, flugante el kaptiloj kun ilia helpo. Kelkaj specimenoj: precipe hibridoj de papilioj kaj floroj: mirige belaj. Kaj la miksaĵo de libelo kaj tulipo briletas, kun ĉiuj koloroj de la ĉielarko kun mensmalsaniga odoro... Kvazaro! Nudigitaj buŝoj klakas de malantaŭe kiel elektronikaj muskaptiloj, metro-longaj dentoj fajreras per fulmoj.
  Estas ankaŭ pli grandaj kvinmetraj kaj eĉ dekmetraj dentegoj. La lerta Oleg Rybachenko sukcesis pretergliti ilin. Unu el la monstroj: hibrido de tanko kaj skorpio, eksplodis per muĝado, disĵetante brulantajn bombonojn:
  - Ni ne estas fotitaj! Ili ne kaptas kvarkojn! - Kantis la kuraĝa, kvankam timema, iama militisto-aso kaj granda verkisto.
  Denove, la sturmtrooper-knabino ricevas damaĝon de neniigaj ekbriloj. Kaj nun la elfa knabino estas eĉ pli malbona, ŝia kruro estis deŝirita denove. Sed ŝi lerte saltas sur unu membron, sen pensi pri retiriĝo. Tamen, estas nenie iri.
  - Ni havas unu manieron, aŭ pluvivi aŭ morti! - diris Elfamunuel kun iom banala patoso.
  La knabina stormtrooper-verkisto konfirmis:
  - Kaj nur kune! Nigra truo estas pli hela kiam en la glacia etero: paro da brulantaj koroj brilas!
  Koste de nekredeblaj klopodoj kaj nehoma streĉo, ili sukcesis trapasi ĉi tion, kvankam sur iliaj korpoj ne restis vivspaco.
  La sekva etapo estas la dezerto: kun brutale suĉanta verdan sablon, estas neeble stari senmove dum sekundo, viaj kruroj blokiĝas, kaj vi ankoraŭ devas pafi kaj piki. Ĉi tie maskitaj militistoj, kelkaj en kiraso, batalas kontraŭ ili. Estas diversaj specoj de batalantoj, estas kaj homoj kaj hibridoj de skorpio kun kakto, cimo kaj ŝlosilo!
  Gravitaj aviadiloj flugas, de kiuj vi ne povas kaŝi aŭ eskapi, laseraj radioj disĵetos la sablon. Kiam ĝi trafas la korpon: infera doloro, la internoj ŝajnis esti elpremitaj per rulilo kaj plenigitaj per varma oleo. La tetraletoj plonĝas, faligante bombojn en formo de abomenaj kranioj kun multaj brulantaj okulkavoj, kaj ŝprucante radiojn de furiozaj radioj en sia soifo je detruo!
  Militisto de Dio, Oleg Rybachenko, tamen, ne estas perdita. Ŝi estas ĉi tiu ŝtormsoldatino, kiu faras specon de danco, pasante inter la riveretoj.
  Elfamunuel eĉ ŝercis:
  - Kompatinda whist: flugiloj ŝvebas apud vi!
  La knabina stormtrooper-verkisto intervenis:
  - Komandanto, niaj regimentoj estas vicigitaj!
  Kune, la ŝtormtrooper-verkista knabino kaj la aspektanta blonda knabino trafis per tondilo, uzante la "akvofalan jeton" teknikon, metante la malamikojn en abundaj faskoj. Tiom da diversaj estaĵoj disiĝis, dispremis aŭ ekflamis.
  Ĉi tio estas mirinda groteska - ne sen komedio, precipe kiam la tetraleto en formo de milvo kaj hakilo fariĝis falanta fluo de oraj kaj turkisaj makulitaj raŭpoj trafite:
  - Kiam vi pafas, staru sur la piedfingroj, via movebleco estos pli granda. - sugestis Elfamunuel.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu ŝtormo-verkista knabino, aŭtomate rimarkis:
  - Malpli stabileco.
  La blondulino kun brilaj haroj kontraŭstaris al tio:
  - Kiel diri, dinamiko estas ĉiam pli forta ol statiko!
  Por konfirmi siajn vortojn, la knabino tranĉis per trabo rapidantan strukturon similan al ladskatolo kun bareloj. Ĝi disrompiĝis kaj falis, flugante en pecojn. Jam dumfluge, la pecoj de la venkita celo fariĝis aro da purpuraj hibridoj: burdoj kaj ĉimpanzoj.
  Ĉi tiuj strangaj estaĵoj batalis unu kun la alia: ĉiumomente ili fariĝis pli kaj pli malgrandaj, dissolviĝante en la atmosfero de virtuala batalo:
  - Nu, kiel? Kvazaro? - demandis Elfamunuel, trikante la brovojn.
  - Tre mojosa, la ĉefa afero estas deca! - La knabino Oleg Ribaĉenko rimarkis. - Estas agrable vivi inter laseroj kaj plasmo! Kaj aŭdu la planedon eksplodi!
  La estro knabino ridis:
  - Kaj spertu orgasmojn en batalo kun mi! Kaj promenu kaj petolu laŭ via koro! Kion mi aprezas estas sento de humuro ĉe viroj.
  Nun ludas militisto Oleg Rybachenko: li detruis la sekvan donacon. Ĝi similis ŝtipon kovritan per ŝtalo. Ĝi ne eksplodis tuj; pluraj pliaj pagendaĵoj estis postulataj. Siavice, la radioj elirantaj el la ungegaj hokoj rompis la manon de la genia junulo.
  - Jen la abismo de la spaco! - ŝi kriis kun ĉagreno, ŝtormtrupo-verkistino knabino. - Ni devas pensi pri io tia.
  Elfamunuel, kvazaŭ moke, eksaltis:
  - Pri kio vi parolas?
  - Batu min en la vizaĝon per briko. - Unu mano ne funkcias. - notis Oleg Ribaĉenko. - Ho, kie estas mia knabina superkarno!
  Elfamunuel konsolis ŝin kiel eble plej bone:
  - Ne maltrankviliĝu, baldaŭ estos pliaj, regenerantaj vivokorpoj.
  
  SPACO TURNAS
  La batalanto moviĝis tre rapide. Kolora elfo kaj partatempa vampiro, ŝi amis ludi komputilajn magiajn simuliloj kaj sentis sin kiel fiŝo en akvo. Kaj la ekscito de batalo igis min forgesi, ke, male al cibernetika "pafisto", ĉi tie vi povas sperti veran senkorpiĝon. Nun ŝia aŭto estis atakita de malamika mini-flugfolio, la malamika kosmoŝipo ekflugis kaj eksplodis en flamojn, post kio ĝi diseriĝis.
  - La unuaj fruktoj jam estas ĉi tie! - Elroza diris kun admiro, elspirinte. Ŝia kapo turniĝis - ŝi plenumis sian unuan taskon, kio signifas, ke ŝi kapablas batali kaj venki ne nur en la virtuala ludo de la sorĉisto.
  Salvoj de magograviokanonsorĉistoj konfuzis la pozicion, miksante la grobork-stelŝipojn, igante ilin diseriĝi en fotonojn aŭ elementalojn. Eĉ pluraj sekurecaj fantomoj estis disfaligitaj samtempe. La ĉerkaj orkoj, ŝajnas, vere falis sub la seriozan distribuadon de mortigaj donacoj. Vere, iliaj gravitkanonoj kaj gama-maŝinpafiloj baldaŭ ekpafis responde, kaj kosmodispremiloj muĝis, abunde miksitaj kun jam malmodernaj magolaseroj, trovitaj nur sur malnovaj ŝipoj. Miloj da misiloj kaj dekmiloj da konkoj trapikis la ŝipojn aŭ fantomojn de la flororkoj. Samtempe, magiaj plasmoburĝonoj, makuletoj, geniaj vizaĝoj, okoj kaj trianguloj turniĝis. Kaosaj moviĝantaj bidoj de energio forflugis de ili. Kompreneble, kelkaj aferoj mankis, ankaŭ funkciis sorĉistaj kontraŭmisiloj, kaj ankaŭ salvoj de magiaj radioj kun hiperkvarka akcelo. Io estis reflektita per fortokampoj kaj rimedoj de spaca ciberdefendo, same kiel magiaj matricoj.
  Ŝiaj sukcesoj kaŭzis spegulon, multkolorajn ondojn esti liberigitaj, tordante la spacon, farante la vakuan ringon. Ĉi tiu speco de protekto montriĝis tre varma kaj movebla, rememoriga pri likvaj ondoj lavis la korpojn de stelŝipoj. Sed almenaŭ triono de la "bonaĵoj" atingis sian celon. Pasinte kiel pugno pugno tra la surda protekto de la magia matrico.
  Centoj kaj poste miloj da blindigaj fajrogloboj tuj ekfulmis en la spacon, kiuj tiam disvastiĝis en brilajn purpurajn, oranĝajn kaj verdajn petalojn. Fragmentoj de la rompitaj karenoj de diversaj stacioj kaj stelŝipoj disĵetitaj en bizara kalejdoskopo, ŝajnis kvazaŭ iu disĵetis vitron tra la spaco. Kaj tiam li turnas la kalejdoskopan tubon, igante ilin miksi. Elementoj de mez- kaj granda klasaj stelŝipoj renversiĝis, brulis, kaj daŭre dispremis kaj eksplodis, disiĝis en ĉiuj direktoj. Eĉ la derompaĵoj detonaciis kaj eksplodis, kvazaŭ ili enhavus barelojn da benzino, kiuj siavice estis miksitaj kun fosforo kaj sulfuro.
  Ok Groborkaj stelŝipoj tuj koliziis, unu el ili estis batalŝipo kun miloj da ŝipanaro surŝipe. Termokvarkaj raketoj eksplodis, ne sen la helpo de ataka magio, kaj supernovao erupciis, disigante aliajn ŝipojn en foraj kaj malsamaj direktoj. Du flugantaj brigantinoj trafis la drednaŭton kaj faligis la turojn kaj hedero de la ĉerkoj.
  Jen kelkaj kantiĝintaj bestoj batalantaj senespere por la rajto elsalti sur modulan savboaton. Unu el la riparbazoj komencis disfali, du stelŝipoj, kiuj ankoraŭ ne estis finkonstruitaj, kolapsis en akordionon, disbatante riparrobotojn kaj laborpersonaron konsistantan el koboldoj, katobehemotoj kaj certa nombro da rasoj konkeritaj de la tombo-orkoj.
  Elrose daŭre batalis. Ĝi estis atakita, kvazaŭ kaptante papilion per pinĉilo, de du batalantoj samtempe. La vampira knabino plonĝis inter ili, preterpasante flanken kiel ŝtiptranĉilo. Sep magiaj laseroj kun elsendiloj frapis samtempe. Per flamanta balailo ili forbalais la aŭton, kiu kaose drivis dekstren. Elrosa ripetis la trioblan movon kaj trafis la voston de la ŝipo kiu provis gliti maldekstren. Magoplasmo elŝprucis kaj la malamika batalanto flugis renverse, kiel cigaredspurgo kraĉita el lia buŝo, postlasante mallarĝan fumspuron.
  - Kiel tio! Dancu hopak! - diris la vampira knabino.
  Ĝia venonta viktimo estis dika, minacaspekta duloka atakaviadilo. Elrosa, uzante pli bonan manovreblon, preterglitis siajn dek du armilojn, kvankam la radioj de magiaj laseroj dancis preskaŭ apud ŝia travidebla kiraso. La knabino eĉ sentis la teruran varmegon elirantan el la vakua brulanta hiperplasmo. Speciala sorĉisto-skanilo detektas vundeblecojn en la magia matrica protekto de la atakaviadilo. (Elroza eĉ imagis, kiel funkcias tia maŝino, trakurante kaj bruligante tutajn blokojn de grandaj urboj!) La knabino ĵus aperas ĉe la krucvojo kaj enmetas la donacon en la kudron. La radioj penetras la generatoron kaj la aŭto eksplodas. Vere, la piloto sukcesas elsalti. Ve, ĉi tio ŝajnas esti ina ratherbo, sufiĉe bela blanka muso kun sep florpetaloj ĉirkaŭ ŝia talio, kolo kaj tre malgrandaj sur la kvasto de ŝia vosto. Post ĉio, en travidebla kosmovesto, la florkorpo ankoraŭ estas tre klare videbla. Estas domaĝe mortigi tiel belan ulon. Elrose svingas al ŝi la piedon kaj forflugas:
  - Mi esperas, ke ni renkontiĝos denove! - Kaj aldonas ame. - Ĉiu renkontiĝo en la milito estas kiel rendevuo kun via amato, vi ne povas forgesi, estas neeble malfruiĝi kaj tre malice eviti!
  Boatoj, kontraŭdetruaj, magomeroj - batalŝipoj de pliigita potenco, kun mega-akcelilo surŝipe, moviĝis kun maksimuma rapideco. Ili pafis uraganan fajron, kraĉante embolojn de magoplasmo kaj antimaterio. La agado de la sorĉistoj pliiĝis, en la vakuo kun kreskanta rapideco, komplikaj bretzeloj, polpoj konsistantaj el buloj kaj pluredroj rondiris. Kaj la hazardludknabinoj kuregis sur glitiloj, svingante klabojn en formo de sabroj kaj batalhakiloj de la skandinavaj dioj.
  Kelkfoje la fantomoj koliziis unu kun la alia, kaj ĉi tiu batalo en la kosmo rememoris pri mezepokaj bataloj, kie kavaliroj renkontis unu la alian kaj tranĉis per malvarma ŝtalo. Kaj la skarlata sango disĵetis trans la vakuon, poste ruliĝis en bulojn, kaj tiel ĝi flosis trans la briletan malplenon. La distranĉitaj manoj kaj ĉarmaj kruretoj de la fantomaj knabinoj flosis ankoraŭ kelkajn minutojn en la spaco, nur por poste senspure degeli, kiel kadavroj en virtuala realeco.
  Tiam la spacaj venĝantoj glitis tra la formado de malamikaj stelŝipoj kaj iris en arko, ĉirkaŭirante la areon de la batalo por eniri la duan cirklon. Parto de la kosmoŝipoj preterglitis kiel fantomo, tuj malaperante laŭ parabolo tuj kiam pezaj hiperkvarkaj raketoj aperis. La strikplatformoj faris kontraŭmanovron, antaŭenirante fine-al-finajn, homplenajn ŝipojn, kie ili komencis ŝpruci gigantajn fontanojn de neniigo de ĉiuj sistemoj. Estas kvazaŭ miloj da balenoj leviĝis el la fundo de la oceano, provante forbruligi la ĝenajn ŝipojn de marĉasistoj per siaj riveretoj. La raketportistoj eniris la malpliigitan formadon de la groboork-stelŝipoj, rememorigaj pri falinta ŝaŭmo, faligitaj falĉiloj, kaj sendis "donacojn" sen multe da risko ricevi kontraŭe.
  Kvarcent okdek plibonigitaj kaj modernigitaj kontraŭ-sorĉistoj pumpitaj per tekno-magio komencis fleksi ĉirkaŭ la malamika fronto maldekstrume laŭ la stilo de Aleksandro la Granda. Ĉi tiuj plej novaj stelŝipoj estas la beleco kaj fiero de la kolorelfa floto. Altrapida, tre manovra, armita per dekoka-generaciaj misiloj, tio estas, magogravita akcelo kaj, kun furioza sorĉado, modernigitaj torpedoj kaj artileriaj sistemoj. Nekutimaj specoj de armiloj, kiuj estis prilaboritaj uzante magian malmoliĝon de la plej bonaj sorĉistoj de la imperio. Ili certe kapablas elteni la plej potencajn malamikŝipojn. Perfekta plurnivela defenda sistemo, pluraj specoj de sorĉistoj laboris ĉi tie, permesis al ili pluvivi sub amasa fajro, kompreneble, ĝis certa limo.
  Elrosa mem sentis ĉi tiun limon: ŝi forĵetis siajn donacojn, montrante certan singardemon; pluraj kolorelfaj batalantoj batalis kun ŝi en tandemo. Ĉi tie ekbrilis hologramo de knabino kun naŭkolora hararanĝo, donante brilon en la ultraviola gamo. Ŝi ridetis kun dolĉa vizaĝo kaj diris:
  - Eble ni povas provi trompi la malamikon sur skotero?
  - Kiel tio fartas? - demandis Elroza, perplekse.
  - Nun vi vidos! - La blindiga belulino palpebrumis. - Ĉu vi ŝatas balancon?
  - Nur kelkaj dekduoj da lecionoj! - Laŭ la normoj de la kolorelfoj, kiuj estas obseditaj de arta graco, kaj fakte sufiĉe.
  Ŝia kunulo, elmontrante la dentojn, sugestis:
  - Do ni reproduktu la sompram-teknikon.
  Estas vere pli interese detrui kune. Ĉi tie vi ŝajnas esti punisto, kiu ĵetas knokaŭtojn en ambaŭ manoj, esperante simple rompi la malamikon. Superfortu per energia kaskado de batoj. Eksplodoj aŭdiĝas, la batalantoj diseriĝas kiel kartdomoj. Kaj jen multe pli granda celo: boato. Vi povas vidi kiel ili du trafis la voston dum sufiĉe longa tempo antaŭ ol ili sukcesis ekbruligi la reaktoron.
  Plurfoje ili eĉ estis kaptitaj de la aerkanonoj de la sistemo "Erinaco", kiuj kovris la voston kaj malhelpis ilin alproksimiĝi al la aviadilo. La militisto Elrosa turnis sin al la feino:
  - Mi estas laca de ĉi tiu eta pafado. Mi volas pli fortan armilon, kiel hiperkvarkan bombon.
  La feino riproĉe balancis la kapon:
  - Ĝi estas tro dika, vi povas porti nur unu ŝargon samtempe.
  Elrose pensis momenton, kaj tiam ekkomprenis ŝin:
  - Do uzu magion por igi ĝin reuzebla. Kiel, ekzemple, la reuzebla eksplodaĵkartoĉo en la bildstrioj. - La vampira elfo ne povis rezisti fari infanecan ŝercon. - Aŭ vi estas malforta!
  La feino, kiu estis tuŝita al la rapida, ofendiĝis:
  - Kompreneble, mi povas fari ĉi tion, sed ĉu estos juste?
  Elroza tre logike kaj trafe diris:
  - Ruzaĵo kaj kalkulo: kiel geedzoj naskas venkon - honesteco estas la tria rado!
  La feino konsentis:
  - Bone, mi konvinkis vin! Akiru reuzeblan termokvarkan raketon.
  Krome, Elrosa, armita ĝis la dentoj per sorĉoj, komencis ataki eĉ pli persiste. Nun ŝia viktimo fariĝis sufiĉe granda fregato. Fakte, estas riske por ordinara batalanto ataki solidan ŝipon kun ŝipanaro de mil kvincent batalantoj. Eĉ sen kalkuli la batalrobotojn de la soldatoj, la ŝipo, sed la hiperkvarka raketo, tio estas dek kvin miliardoj da bomboj ĵetitaj sur Hiroŝimo. Ŝi kapablas disŝiri kosmoŝipon kun kaj matricprotekto kaj fortokampoj.
  Groboorks montriĝis esti mastroj de milito, ili estas karakterizitaj per la instinkto de predantoj, leviĝinte tra la ŝtupoj de evoluado de amuza frenezo alkroĉiĝanta al la rando de arboj, tiam specio asertanta esti supercivilizacio. Jam potencaj tipoj, sed la diferenco estas, ke la koloraj elfoj ne respektas iun ajn. Kaj ili akiris la subtenon de egalaj aliancanoj de la Beraj Hobitoj. Kaj ekde la naskiĝo, la berhobitoj kutimis moviĝi en vakuo, kaj la spaco ne ŝajnis al la Groborkoj kiel ilia natura medio, tamen, la trupoj de la bastardaj mastodontoj estis bonege trejnitaj. Bero-hobitoj eĉ reproduktas, kondukitaj de la kosma fluo de loko al loko, kiom trompa foje povas esti la aspekto de estaĵoj, kiuj ne havas ideon pri pariĝo.
  Sed ili ankaŭ havas la plej fortajn kontraŭulojn. La samaj kobrogepardoj trejnis sur specialaj magiaj virtualaj maŝinoj, kaj ili ricevis specialan drogon, kiu estingis la senton de timo, permesante al ili memori iujn ajn agojn kaj komandojn. Nu, trolaj jaguaroj distingiĝas pro sia alta inteligenteco, sed la tombo-orkoj, ne fidantaj estaĵojn tiel forĝitajn kiel ili, konservis ĉi tiun specion en la flugiloj. Ĝenerale, ĝi estis diversa armeo de granda imperio celanta konkeri la universon. Kies ideologio estis la deziro al magia kaj sorĉado, seksa regado. Tamen ili ne povis doni tujan respondon.
  Elrosa profitis tion enmetante termokvarkŝargon en etburĝajn ŝipojn. La destrojero ekbrulis kaj disiĝis, sekvita de la brigantino, kaptita en la ŝokondo. Vere, la knabino ankaŭ devis manovri. Plurfoje la radioj bruligis la korpon, nur perfekta protekto savis ŝin, sed la temperaturo altiĝis, eĉ la nazo de la knabino senŝeliĝis.
  - Ili nur rostas min! - murmuris la knabino. - Ĉu eblas plifortigi la protekton, kiel en komputilaj ludoj, ŝanĝi ĝin al magia dio-reĝimo!
  La feinestro respondis al ŝi:
  - Kompreneble vi povas, sed ĉi-kaze ĝi ne estos interesa. Kaj tiel estas la risko kaj la liberigo de adrenalino en la sangon. Cetere, manovro. Uzu la teknikon de stelo kunikleto!
  - Provos!
  Pluraj altvaloraj minutoj da konfuzo kaj paniko estis pagitaj per la larmoj de tiuj familioj, kiuj hurlis kolere pro la mortintoj.
  Elrose demandis kun tremo en sia voĉo:
  - Ke ili ne kredas je renkontiĝo en pli bona mondo.
  La feino klarigis:
  - La larmoj estis des pli amaraj, ĉar la progresintaj tombo-orkoj, kiel kelkaj tro evoluintaj kolorelfoj, montriĝis preskaŭ ĉiuj ateistoj kaj ne kredis je la ĉielo. "La altnivela sorĉistino ridis, elbatante fajreron el ŝia maldekstra okulo. - Vere, spiritismo estas ekstreme moda; multaj komunikis kun siaj spiritoj ĝis ili falis en interdimensiajn truojn, kiuj elstaras en la areo de kolapso. Tie ili moviĝis ien, strikte, de kie ne estis reveno. Kompreneble, la morto ne estas la fino, sed estas komprenebla esti pli bona en la karno ol en la spirito. Cetere, en ĉi tiu kolapso ne estas maniero koni novan belan mondon aŭ inferon!
  Elrosa ekridis.
  - Eble! Mi adoptis magolismon spite al la plimulto de miaj magoslavaj samlandanoj. Kvankam la senkulpa fraŭlino aŭdis, ke la pli aĝa frato-patriarko estas la Antikristo.
  La feinestro ridis:
  - Ĉiu raso havas sian propran religion, sed ĉiuj dioj havas unu aferon komunan, trajtojn karakterizajn de la raso, kiu konfesas ilin.
  La vampirelfo diris, perlo:
  - Do mi konfesos ilin per la plej potenca raketo disŝirante nekredemon.
  Kaj Elrose daŭre rikoltis abundan rikolton. Ĝi detruis ĉiujn, ĉar la raketo povus esti reproduktita senlime da fojoj kaj detrui dek batalantojn samtempe.
  Homoj antaŭeniris, amasigis la malamikojn, devigante ilin retiriĝi. Tamen, la ŝoko rapide pasis, kaj la malbonhumora raso de tombo-orkoj komencis furioze respondi. Ilia komandanto, la spaca supermarŝalo, terure sibilis, svingante sian mutaciultrunkon:
  - Mi ŝprucos ĝin en fotonojn, muelos ĝin en kvarkojn, akrigos ĝin en nigrajn truojn, tranĉos ĝin en supertuton! - Kaj li pli kaj pli koleriĝis. - Batu la stultajn tuj per la plej potencaj armiloj! Uzu nekromantajn sorĉistojn!
  La destrojeroj en la ekstera formacio elĵetis ujojn kun direktantaj minoj kaj malfermis fajron sur la boatoj kaj kontraŭ-sorĉistoj. La krozŝipoj, kompletiginte la manovron, pafis siajn unuajn salvojn per misillanĉiloj, celante la Magosoiders kaj strikplatformojn. Kaj la aviadilŝipoj malfermis siajn ventrojn, el kiuj elflugis tutaj aroj da nekromantaj sorĉistoj. Ĉi tiuj ŝajnas esti ne grandaj, sed kun supermanovebleco, stelŝipoj sen inercia maso, kapablaj akceli al superlumaj rapidecoj eĉ en ordinara tridimensia spaco. Kio estas la afero, kaj ĉi tio estas neebla por ordinaraj korpoj - gravito disbatas. La neniigmoduloj evoluigis pikilojn kaj komencis elkraĉi donacojn de neniigo. Ili ja similis burdojn, sed ne simplajn, sed furiozajn posedatajn de etaj subspiritoj. Tamen, kun la helpo de nekromancistoj, la pli malaltaj spiritoj kontrolis tiujn maŝinojn.
  Johann vekiĝis el tiu potenca premo de iluzioj. Li neniam antaŭe vidis tian fluon. La kosmoŝipo alteriĝis sur alian planedon. Eĉ la gravito estis malsama, kaj vi povis senti ĝin. Sed la gravito ankoraŭ estas la sama.
  
  EBLA TURNO EN MALFA MILITO
  Kaj tiel la germanoj kaptis Kaŭkazon je la fino de kvardek tri. Vintre ili limigis sin al defendo, sed disvolvis ofensivon en Afriko kaj Irano.
  Stalino, kompreneble, ne sidis senlabore. La sovetianoj lanĉis ofensivan operacion proksime de Leningrado kaj en la Voroneĵ-regiono.
  Duobla frapo, maltrafis la celon. Proksime de Leningrad, la Fritz uzis Panther-2 kaj ĉasaviadilojn. En la direkto de Voroneĵ, la rusoj jam lanĉis la IS-2. Kiel evidentiĝis, la nova tanko ne estas tute perfekta.
  Komence, la Ruĝa Armeo sukcesis en la trarompo Voronezh, sed tiam la germanoj lanĉis fortan kontraŭatakon de la suda flanko, kaj kreis tutan kaldronon por sovetiaj veturiloj. Samtempe, la nazioj unue uzis la memveturan pafilon E-10, malpezan, malaltan, rapidan kaj manovreblan kun relative forta kiraso.
  Post la malvenko de la sovetiaj trupoj, apud Voroneĵ, okazis funkcia paŭzo. Stalino komencis agi pli singarde, kaj la germanoj ŝanĝis al Afriko kaj Irano.
  Hitler provis tute kapti la nigran kontinenton por liberigi siajn manojn kaj akiri pliajn rimedojn. Krome, la Krauts volis helpi Japanion, por kiu la batalado ne iris tre bone.
  Gravan rolon ludis la germana submara floto, kies nombro konstante pligrandiĝis. Novaj submarŝipoj funkciigitaj per hidrogena peroksido montris sian totalan superecon super ŝipoj de similaj klasoj. La germanoj ankaŭ havis torpedojn kiuj povis detekti sonon kaj varmon.
  Tiel, la Aliancita floto komencis suferi grandegan difekton. Meze de junio, la germanoj konkeris Sudafrikon, kaj en julio Madagaskaron, finfine konkerante la tutan nigran kontinenton.
  Vere, la 22-an de junio, Stalino denove komencis antaŭeniri en la direkto Rzhev-Sychov, amase uzante la plej novan teknologion. La nova T-34-85-tanko, pli malalta ol la Panther-2 en armilaro kaj kiraso, estis tamen pli bona ol la antaŭaj tridek kvar modeloj.
  La germanoj sidis en forta linio de defendo kaj forpuŝis la ofensivon, fidante je reagaviadiloj, novaj maŝinpafiloj kaj maŝinpafiloj, same kiel gaslanĉiloj. La atako mem ne estis taktike subita, kaj tial ĝi montriĝis pli facile forpuŝebla. Sed ankoraŭ, post du semajnoj da batalado, sovetiaj trupoj kojnis sin en la Fritz-poziciojn.
  Kaj la germanoj havas tro da energio deturnita al la afrika teatro de operacioj. Sed novaj dividoj de la francoj, portugaloj, hispanoj kaj eĉ svedoj partoprenis en la bataloj. En Svedio, la nacisocialistoj venkis en la senatelektoj, kaj paro da volontulsekcioj iris al la fronto.
  Krome, post la perdo de Kaŭkazo, la Ruĝa Armeo spertis mankon de fuelo kaj, kiel rezulto, ne estis tiel batalpreta.
  Du semajnojn poste, Stalino suspendis la ofensivon kaj neatendite proponis pacnegocadojn al Hitler. Antaŭ tiu tempo, iĝis evidente ke la Krauts estis ronde tute malligi siajn manojn en Afriko, kaj povus ataki Sovetujon per sia tuta forto.
  La Fuhrer konsentis pri paŭzo kun Stalin. Ja ankaŭ Japanio devas esti helpata, sed kion USSR povas fari dum ĉi tiu tempo?
  La germanoj lanĉis ofensivon en Irano kaj Hindio en aŭgusto 1944. Ene de monato, germanaj tankoj estis en Delhio, interligante fortojn kun la japanoj. Kaj monaton poste, la tuta Hindio estis sub germana kontrolo.
  La Fuhrer donis la ordon prepariĝi por alteriĝo en Britio. Bombado de Anglio, inkluzive de balistikaj misiloj, rimarkinde pliiĝis.
  Japanio administris surprizan gravan venkon en novembro 1944, kaptante amerikan alteriĝprovon en Filipinio kun la helpo de germanaj artileriistoj. Ĉi tie por la unua fojo la timindaj batalŝipoj de la Lando de la Leviĝanta Suno povis montri sin en plena gloro.
  La usona malvenko estis severa. Kaj kun la subteno de la germana submara floto, Japanio lanĉis kontraŭofensivon en la Pacifiko.
  Stalino kaj Hitler, dume, estis intertraktantaj. Ne eblis interkonsenti pri persona renkontiĝo inter la du diktatoroj. Sed ekde la komenco estis klare, ke ambaŭ flankoj estis tro fieraj. Stalino ne volis rezigni Leningradon, Hitler ne volis rezigni la urbon Petra.
  Kaj la Fritz volis konservi Kaŭkazon tute por si, kaj Stalin insistis pri komuna administrado.
  Sed ambaŭ flankoj ankoraŭ ne moviĝis al malamikecoj. Hitler planis transpreni Brition kaj liberigi siajn manojn. Stalin metis sian esperon sur novaj evoluoj en tankoj kaj aviadiloj. Sed la nova T-44-maŝino montriĝis ne sufiĉe fidinda kaj postulis teknikan rafinadon, kaj sovetiaj helic-movitaj aviadiloj estis senespere malantaŭ germanaj reagaviadiloj.
  En la vintro, la germanoj, kune kun la japanoj, forpelis kelkajn amerikanojn en la Pacifiko kaj kaŭzis enorman damaĝon al la jankioj per submarŝipoj.
  En marto 1945, la germanoj intensigis sian bombadkampanjon kontraŭ Britio, uzante rimarkinde pliigitajn nombrojn da reagaviadiloj. Kiel evidentiĝis, bombisto ankoraŭ estas pli bona ol balistika misilo, ĉar ĉi-lasta estas tro multekosta kaj ne sufiĉe preciza.
  Ankaŭ la nazia submara ŝiparo montriĝis pli kaj pli potence. Malesperaj venki la germanojn per aviadiloj, la aliancanoj ankaŭ komencis sondi la intertraktadprocezon. Kaj samtempe ili provis persvadi Stalinon remalfermi la fronton.
  Sed la estro de ĉiuj tempoj kaj popoloj ankoraŭ atendis. Li ne volis denove eltiri kaŝtanojn el la fajro. Krome, la kreado de niaj propraj reagaviadiloj estis prokrastita, kaj la disvolviĝo de la nova T-54-tanko promesis preni tro da tempo. Jes, la faŝistoj sukcesis krei marionetajn registarojn el lokaj perfiduloj en la okupataj teritorioj.
  Do la sovetia armeo devis batali kontraŭ milionoj da siaj iamaj civitanoj. Kaj tio ne estas tro bonega.
  Kaj Japanio, se io okazus, aludis, ke se Stalino malobservos la paŭzon, ĝi malfermos fronton en la Malproksima Oriento.
  Do la germanoj povis prepari sin por surteriĝo en Britio sen enmiksiĝo. Vere, estis certaj malfacilaĵoj: multaj ne nur britaj, sed ankaŭ usonaj teraj trupoj troviĝis en la metropolo. Dum Usono batalis ĉefe surmare, ĝi povis havigi plifortigi siajn trupojn en Anglio mem.
  Tio estis kio kaŭzis malfacilaĵojn. Krome, la aliancanoj, malsuperaj en aviada kvalito, havis tro da aviadiloj - kompensante la teknologian avantaĝon en nombroj.
  Tial, Oleg Rybachenko, krom strikoj kontraŭ terceloj, ankaŭ ĉasis malamikajn aviadilojn.
  Tiam la knabina atakaviadilo mirinfano imagis sin ĉe la kontroloj de aviadilo. Jen la ME-262-jeto, la plej nova modifo kun svingitaj flugiloj. Kaj je granda rapideco ĝi atakas kaj aerajn kaj terajn celojn.
  La nudpieda belulo Oleg Rybachenko, en sia knabina korpo, lerte traktas la batalanton. Malfermas fajron por mortigi uzante nudajn piedojn. Kaj la britaj aviadiloj ekflamis, kaj la usonanoj kraŝis.
  Kaj dekstre de la bela Oleg estas la knabino Arabella. Kiu ankaŭ estas bonega aspiloto. Kaj li kondukas, pafante aerajn obusojn kiel ventumilo, kiel flugilhava Valkirio.
  Oleg Rybachenko montras al ŝi sian pugnon, batas ŝin per sia nuda, ĉizita knabineca piedo, kaj krias:
  - Daŭrigu ĝin!
  La knabino respondas entuziasme, montrante sian pugnon responde:
  - Daŭrigu ĝin!
  Kvarmotora bombaviadilo flugas eksteren direkte al Oleg Rybachenko. La Terminator-piloto malflugas lin per siaj 30mm aerkanonoj, ekkriante.
  "Estas pli bone mortigi unu mamuton ol cent ratojn, estas pli bone mortigi unu heroon ol mil malkuraĝulojn!"
  Arabella, responde, pafas de trafikcirklo en "barela" manovro kaj ekkrias:
  - Du vivantaj amikoj estas bonaj, kvar mortintaj malamikoj estas eĉ pli bonaj!
  Kaj de ĝiaj trafoj ili eksplodas, kiel aviadiloj vicigitaj en linio!
  Oleg Rybachenko nudas siajn neĝblankajn dentojn en knabineca rideto. Kaj li denove pafas...
  Li volas kanti, kio estas militanta.
  Mi estas superhomo, kreinto de la universo,
  Mi decidis, ke mi regos jarcentojn!
  Kaj estas multaj estaĵoj sub mia kalkano,
  En realeco, ajna sonĝo!
  
  Kreu bele kaj teksu riĉe
  Ĉu mi povas havi radiajn tapiŝojn...
  Tiuj, kiuj estas malobeemaj, alfrontos severan venĝon -
  La filoj de Satano iros al Gehena!
  
  Kaj la infanoj amas min per sia tuta koro,
  Li ricevos ĉion, kion li volas, al la umbiliko!
  Unu premio estas nur prezentita fare de la juĝistoj,
  Kiu havas la ĝustan menson!
  
  Mi amas konstrui palacojn en la spaco,
  La komunumoj en la universo objekto....
  Sed kiel kapricaj ili estas, Dio scias,
  Estas bagatelo por ili interrompi vian fadenon de vivo!
  
  Estos donaco, kaj gratifiko por li,
  Por ke stulta homo ne rampu...
  Estas bagatelo krei kaj mi ne interesiĝas,
  Ankaŭ la Ĝenerala Sekretario fariĝu tomato!
  
  Mi teksas reton el la konstelacioj,
  Kapabla terenbati kvazaron per sia etfingro...
  Mi ne bezonas kandelon, dekonaĵon -
  Mi mem malavare repagos la viron!
  
  Estos senmorteco, kaj en bela vesto,
  La novedzino venos al vi en la eterneco...
  Vi estos kiel reĝo de granda nobelaro,
  Kaj seninterrompe la ĉiela partituro en la tabernakloj!
  
  Haremoj kaj seroj estas bagatelo,
  La realo nur demandu al Dio...
  Sed homoj devas fari sian propran feliĉon,
  Kaj ne kriu, nur: Sinjoro savu min!
  Kun ĉiu vorto, iu falis, krevigis aŭ pafis. Kaj la bela Arabella, piedbatante siajn nudajn krurojn, alkuris kun li kaj ludis per siaj nudaj fingroj, premante la ellasilon de la aerkanonoj. Kaj ankaŭ ricevante...
  Do ili pafis siajn batalkompletojn kaj flugas reen.
  Arabella demandas la nudpiedan belulinon kun ampleksaj mamoj kaj luksaj koksoj Oleg:
  - Vi estas ĉarma knabino... Mi ĉiam volis esti kiel vi!
  La sturmtrooper mirinfanino volonte respondas:
  - Kaj mi revus fariĝi kiel vi! Kvankam...
  Tiam Oleg Rybachenko komprenis, ke li parolas sensencaĵon. Kaj ĝenerale, kiel viro povas strebi esti kiel virino?
  Arabella, aliflanke, ne estis ĉe perdo kaj eldonis senmortan aforismon:
  - Pli bone estas esti virino ol virino!
  Oleg Rybachenko konsentis:
  - Ne ĉiuj en pantalono estas viro, ne ĉiuj en jupo estas virino!
  Arabella kapjesis kaj rimarkis:
  - Estas pli facile delogi cent virinojn ol doni al unu delogan sonĝon!
  Jam en la flughaveno ambaŭ knabinoj brakumis kaj kisis - kiel ĉarmaj ili estas. Ili iom karesis unu la alian, frotis siajn skarlatajn cicojn, kunfandiĝis kun lipoj helaj kiel rozpetaloj. Kiel agrable estas karesi la korpon de virino.
  Sed ne estas tempo por vere karesi - ni devas rapidi al nova flugo. Kaj denove liveru disbatajn aviadilajn atakojn al Anglio. Ĝis la Brita Leono estas finfine venkita!
  Krom aerceloj, la plej ŝatata laboro de Oleg Rybachenko estas la detruo de tankoj. Vi batas ilin el la aero. Precipe tenta celo por la Tortilo estas maŝino, kiu pezas okdek tunojn! Vere monstro - monstro por ĉiuj monstroj!
  Tamen, la germanoj jam havas serian E-100 en servo, io kiel la Maus, sed kun pli densa aranĝo, pli malalta silueto kaj pli malpeza. La nova veturilo jam povis atingi sufiĉajn rapidecojn por batalo.
  Ĝenerale, Oleg Rybachenko mense imagis la novajn seriojn "E"-tankojn pretajn antaŭ majo 1945. Kun la aranĝo de la rapidumujo sur la motoro mem: kaŭri, kun longaj trunkoj.
  La plej populara veturilo, la E-50, estas komparebla en pezo kaj armilaro al la Panther-2, sed havas multe pli malaltan silueton kaj pli dikan kirason, precipe sur la flankoj. Kaj "Sherman" kaj "Churchill", kaj "Pershing" estas malproksime de ĉi tiu germana veturilo en siaj taktikaj kaj batalaj trajtoj.
  Kaj kiam ŝi aperos sur la batalkampo, ŝi simple ne havos egalulon!
  Kaj ili jam estas pretaj, "E"-50 kaj "E"-75. La dua veturilo kun 128 mm kanono estas simple miraklo de tankkonstruado. Estas tiel freneze, ke eĉ Tortilla ŝajnas ne sufiĉe.
  Kaj nun la nudpieda militisto Oleg Rybachenko jam estas en la tanko, kune kun la ŝipanaro de bela knabino. La timinda "E"-100 estas adaptita por moviĝi eĉ sub akvo. Jen kaleŝo kun elfoj, Oleg Rybachenko estas la kvina en ĝi , kaj kvar knabinoj kun pintaj oreloj plonĝas en la dikecon de Atlantiko. Kaj ĝi flosas tie, tranĉante la surfacon de la maro, ĝi estas submarŝipo sur raŭpoj.
  Vi devas transiri Manikon ĉe ĝia plej mallarĝa punkto. Saltu al la marbordo, faru senŝeligadon kaj revenu reen.
  Eh, la germana genio sciis krei ĉefverkojn de milita penso. Ekzemple, termovaj tankoj. La demokrata formo de registaro montriĝis neefika por Germanio. Kiu krizo aperis en la lastaj jaroj? Do ĉiaj teroristoj kaj elmigrintoj sovaĝe kuris! Kaj kiu kulpas? Antaŭ ĉio, la malforteco de la aŭtoritatoj!
  Sed nun ilia aŭto kun du pafiloj saltas el la profundo de la maro.
  Oleg Rybachenko, uzante la nudajn fingrojn de siaj malsupraj fraŭlinaj membroj, pafas fragmentajn konkojn al la pafiloj de la angla marborda baterio. La anglo estas ĵetita pli alte kaj renversita.
  Ĉi tio estas vere tute ŝika!
  Ial, rusa kanto ekbrilis tra la kapo de Oleg Rybachenko:
  - Fatala jaro, vi ne devas kredi min - mil naŭcent naŭdek naŭ! La diablo renversos siajn orajn kornojn, tri naŭojn!
  Kaj tiam, en la persono de la trupoj de Hitler, la diabloj eniris anglan grundon. Jen oranĝa elfo pafanta pezan 128mm pafilon.
  Kaj la eksplodo de tridek kilograma ŝelo levis la malamikan bunkron ĝis la infera ĉielo.
  Helpe de siaj nudaj piedfingroj, Oleg Rybachenko pafas de sia mallonga kanono kaj rigardas la knabinojn. Kiel belaj ili estas en siaj malpuraj bikinoj. Ne knabino, sed nur miraklo de la naturo. Vi do volas amori kun ili... Ne, Karlo Markso ne tute pravas. Ĉi tie li havas inan naturon, kaj la karnon de ĉarma knabino, sed tamen li estas allogata al inoj. Al iliaj sakecaj, brilaj korpoj.
  Li estas viro en la koro, kaj restos viro por ĉiam, kiom ajn tentoj kondukas lin senkompata sorto.
  Kaj ĉi tie, en la duondorma stato de promenado kaj revado, estas tiel agrable... Vi imagas en via riĉa imago la venkon de la Tria Regno...
  Ĝi ankoraŭ ne estas fina, sed ĉio atingas!
  Jen vi pafas al la baterioj, kaj knabino kun blua hararo pafas maŝinpafilon, detruante la britajn infanteriistojn. La mortintaj nigruloj falas, kaj la sama skarlata sango elverŝas el ili kiel la blankuloj. Milito estas natura homa kondiĉo...
  Aŭ kiel diris unu filozofo: batali estas pli malfacila ol spiri, sed multe pli natura!
  Kurioze, knabinoj tre ŝatas uzi siajn longajn, graciajn piedfingrojn kiam ili pafas. Nu, ne gravas, kia koloro estas la kato, kondiĉe ke ĝi kaptas musojn. Estas same kun knabinoj - ne gravas kiajn partojn de la korpo, kondiĉe ke ili estas belaj.
  Elfmilitisto deŝiris la relative malgrandan gvattureton de la Churchill per preciza pafo.
  Ne, Oleg Rybachenko nepre havis deziron komponi kanton, kaj la sturmtrooper mirinfano komencis verki silabon;
  De la lulilo mi revis fariĝi malvarmeta soldato,
  Flugu aviadilojn kaj pafu...
  Aŭ eble kajutknabo kaj granda pirato,
  Kvankam sur la maro vi estas nur ŝtelisto!
  
  Mi volis esti en militaj aferoj - kiel knabo,
  La plej potenca rekono por havi...
  Vi ne bezonas lerni batalon de libro,
  Alie vi iĝos stulta kiel urso!
  
  Mi infanaĝe legis pri impetaj korsaroj,
  Pri enŝipiĝo kaj subitaj saltoj...
  Kvankam vi povas fariĝi viktimo de la komisaroj,
  Sed malkuraĝo, la knabo estas el liaj manoj!
  
  Kion vi volas, vi ĉiam atingos
  Ajna komerco ĉiam kverelas...
  Kaj ankaŭ la suno brilas super la pirato,
  Kaj se la ŝtormo ankaŭ ne estas problemo!
  
  Jes, ankaŭ la pendumiloj minacas,
  La kruela ekzekutisto demetas la eŝafodon...
  Kaj la rabisto ne trovos lokon en la paradizo,
  Infero atendas lin en la submondo!
  
  Kiam ili kaptis min al Jesuo
  Senespere mi faris peton...
  Mi cedis, mi pentas al la malnobla tento,
  Serĉataj knabinoj, buntaj aŭtoj...
  
  Dio respondis: ke ne ekzistas pardono por vi,
  Kaj nur Satano atendas...
  La ekzekutisto tuj senprokraste batis,
  Kaj la kapo ruliĝis de la hakbloko!
  
  Kaj mi estas en infero, sed sciu, ke mi ne suferas,
  Vi ankaŭ povas trinki vodkon kun diabloj ...
  Kaj nun mi englutas tiun likvoron bonguste,
  Kiun ili lavas per kuko kaj ludo!
  
  Jes, ĉi tiu loko estas nur piratoj,
  Estas diabloj - idoj kun bruego...
  Ĉi tio estis la repago ĉi tie,
  Ĉampano, vino, rostokrado matene!
  
  Mi petoladis en infero dum kvincent jarcentoj,
  Sed tiam venis la Granda Jesuo...
  Kaj la infero finiĝis sen iuj interjekcioj,
  Mi estis en la submondo en feliĉo - nun mi estas malplena!
  En Gehena mi nun multe suferas,
  Jes, estas tro malfrue por penti en infero...
  Mi volis vestiĝi elegante kun sinjorino,
  Mi ne sciis, ke mi estos hodiaŭ en la infero!
  
  Do leciono al aliaj piratoj
  Vivu honeste, vi estos celoj...
  Kvankam, ve, la salajro estas malalta,
  Kiel ni povas liberiĝi de la bezono de ĉenoj?
  Bona kanto kaj bonega batalo... Ili eligis sian batalkompleton kaj revenas. La elfoj unuvoĉe ekkriis:
  - La forto estu kun ni!
  Denove, bonega, moderna tanko iras al maron. Kaj malprofunda profundo, ne malhelpo al aŭto, kiu funkcias per hidrogena peroksido.
  Pri la disvolviĝo de la atombombo, Germanio iom postrestis, sed peza akvoreaktoro jam estis lanĉita. Plie, parafin-bazita moderigaĵo ankaŭ estis akirita.
  Kaj jen Hitler mem... La Führer, posedita, promenas ĉirkaŭ sia oficejo. Ŝajnas, ke li decidis iom amuziĝi.
  Hitler pugnobatis la tablon, glaso da mangosuko verŝis sur la kostumon de la Fuhrer. Tio kaŭzis kolereksplodon. Hitler minacis la ĉielon:
  - Kiel vi kuraĝas, Dio, malpurigi min, la granda Fuhrer! Kiu baldaux regos super cxio!
  Goebbels patose respondis:
  - Dio estas la plej grava despoto sur la planedo!
  Hitler kapjesis.
  - Jen ĝi! Dio estas kruela, kio signifas, ke ankaŭ ni povas esti kruelaj! Faŝismo mortigas milionojn, dekojn da milionoj pro granda celo! Dio mortigas miliardojn, absolute ĉiujn, pro kiu scias kio! Plej multaj el niaj viktimoj mortas rapide, kaj la plej multaj el la miliardoj, kiuj mortas pro maljuneco, suferas longe kaj terure suferas! La Eklezio instruas, ke la plej multaj homoj brulos eterne en la infero post la morto, sed eĉ se ni submetos homon al torturo, tio estas nur por akiri informojn, kaj maksimume ĉi tio daŭros kelkajn monatojn!
  Dio turmentas, sciante ĉion anticipe, miliardojn da miliardoj da jaroj! Kaj por tiuj, kiuj estas savitaj, estos malmulte da ĝojo - eterna enuo en la sklaveco de la Sinjoro! La Eklezio instruas, ke Jesuo estas Ĉiopova Dio, kio signifas, ke Hitler estas pli afabla ol Jesuo! Ĉu ne!
  Goebbels respondis:
  - Jes tio pravas! Kristanismo estas kaj "pacifika" kaj super-kruela! Li garantias turmenton dum vivo kaj fantomojn post morto!
  Hitler kapjesis.
  - En Eŭropo, kial estas tiom malmultaj belaj virinoj! Ĉar mezepoke, ĉiu belulino estis konsiderata sorĉistino, bruligita kaj turmentita! Kial estas tiom da pli belaj virinoj en Skandinavio? La katolika Inkvizicio ne tiom penetris tien. Ne estus malbone, se la SS prenus belajn blondulinojn el Skandinavio kiel duajn edzinojn kaj naskus sanajn, altajn infanojn.
  Himmler rimarkis:
  - Sukcesaj eksperimentoj pri artefarita fekundigo de virinoj jam estas farataj! Ni uzas la semon de la plej elstaraj viroj!
  Hitler eksaltis de sia seĝo:
  - Jes, ĝi estas interese kaj estas rezultoj!
  Himmler kapjesis:
  - Kompreneble mia Fuhrer! La unua dekduo en vitro-beboj naskiĝis! Ili pezas multe pli ol ordinaraj infanoj! Kaj ĝi ŝajnas al mi pli forta. Mi tenis la bebojn en miaj brakoj kaj ili forte batalis.
  Hitler subridis.
  - Ĉi tio estas bona! Tiel ni povas plibonigi la rason! Ĉu vi povas porti bebojn ekster la utero?
  Himmler respondis:
  - Ĉi tio estas tre malfacila, mia Fuhrer! Vere, kelkaj evoluoj estis faritaj, sed ili kostos tro multe! La malnovmoda maniero estas multe pli bona!
  Hitler konsentis:
  - Kaj tio estas vera! Regu Germanion!
  Ribbentrop aldonis:
  - La plej genetike dotaj slavaj virinoj povus esti ankaŭ edzinoj de SS-soldatoj. Kaj havu infanojn!
  Hitler kapjesis.
  - Kaj tio estas vera!
  Himmler respondis:
  - Efektive, la slavoj estas iel parencoj al ni! La samaj caroj de Rusio havis pli da germana sango ol rusa!
  Hitler bojis:
  - Mi scias tion! Tial Rusio fariĝis tiom grandega! La germano starigis primitivan popolon!
  Goebbels sugestis:
  - Ni devas disvastigi fabelojn, ke sub nia kontrolo rusoj multe pli bone vivos ol sub la bolŝevikoj!
  La Fuhrer surprizite ekkriis kaj diris per profunda voĉo:
  - Kial ĉi tio ne estas farita nun?
  Goebbels respondis entuziasme:
  - Granda gvidanto estas farata! Ni laboras kun lingvoj tiom kiom ni laboras kun bombistoj en Britio. Ili elverŝis multe da sia propagando kaj sur la rusojn kaj la britojn kaj usonanojn!
  La Fuhrer kontente ridetis kaj, karesante sian stomakon, diris:
  - Mensuĝu modere, konservante honoron, por ne esti kaptita je via vorto... Ja estas savaj mensogoj, sed estas malplenaj mensogoj!
  Post tio la Führer ekmarŝis denove, prononcante unu el siaj kutimaj monologoj:
  - Kiam mi ekregis en 1933, ne estis granda Germanio. Ĝi estis elĉerpita, ruinigita, humiligita lando. Lando, en kiu la produktado malpliiĝis je duono, estis dek milionoj da senlaboruloj.
  Ŝtato kiu estis detranĉita kiel rezulto de la unua mondmilito, perdante ĉiujn siajn koloniojn kaj signifan parton de sia teritorio. Kiam mi ekregis, neniu kredis, ke grandaj atingoj atendas nin antaŭen. Sed la malgranda lando, detranĉita de militoj, komencis disvolviĝi kaj venki. Unue mi okupis la senmilitarigitan zonon. Tiam Aŭstrio, vidante nian prosperon, libervole aliĝis al ni.
  Tiam la Okcidento ektimis pri nia kreskanta potenco kaj iris al Munkeno - donante ĝin al Sudetio. Tiam komenciĝis la Dua Mondmilito. Preskaŭ la tuta mondo estis kontraŭ ni kaj ne unu fidinda aliancano. Ĉar Mussolini montriĝis nur malkuraĝa ĉifono.
  Sed en tri semajnoj Pollando estis venkita. Sed la aliancanoj ne kuraĝis ataki. Tiam Danio kaj Norvegio falis. Poste, post monato kaj duono, ni mirakle konkeris Francion, Belgion kaj Holandon, kaj venkis la britojn ĉe Dyuker.
  Sed la milito ne finiĝis tie, kvankam ni vere kalkulis je ĝi! Ni devis trafi Jugoslavion kaj Grekion kaj eniri Afrikon. Mi ne volis ĉi tion, sed dek mil stalinismaj tankoj akumuliĝis ĉe nia orienta limo. Ni devis komenci militon kontraŭ la plej forta kaj ankaŭ totalisma imperio sur la planedo, kiel ni.
  Ĝi ne estis destinita gajni rapidan venkon, sed post pluraj jaroj da milito ni povis senkapabligi la rusan urson, kaptinte la plej gravajn kaj riĉajn regionojn de Rusio.
  Afriko kaj duono de Azio, kune kun Barato, submetiĝis al ni. Sekve de la militoj, imperio formiĝis duoble pli granda ol tiu de Ĝingis-Ĥano, kvaroble pli granda ol tiu de Makedonio, kaj kvinoble pli granda ol tiu de Romo dum la regado de Trojano.
  Ni atingis multon... Sed la milito ankoraŭ ne finiĝis! Moskvo staras neŝanceleble. Kiun vi certe devus preni. Londono ankoraŭ ne estas konkerita. Sed la plej grava afero estas Ameriko! Ĉi tiu estas nia plej potenca kaj danĝera malamiko. Ĝia ekonomia potenco estas mirinda, sed ĝia spirito estas malforta! Sed ni ankaŭ plifortiĝas ĉiumonate. Milionoj da sklavoj laboras por ni, produktante pli kaj pli da armiloj. Ni lanĉis multajn novajn specojn de armiloj. Reagaviadiloj, balistikaj misiloj, subteraj tankoj, kaj unikaj diskedoj laŭ flugaj trajtoj.
  Neniam antaŭe en la tuta historio de la homaro ekzistis tia forta kaj teknologie ekipita armeo kiel la nia. Kaj ni nun estas pli proksime al la sankta celo - mondregado!
  La Fuhrer haltis kaj krucis la brakojn super la brusto, poste finis. -
  Kaj nia venko estas en la venontaj monatoj aŭ eĉ semajno.
  
  ŜARKO KNABINO
  La ekzamenoj en Moskva Ŝtata Universitato estas trapasitaj. Snezhana Koroleva, ĉarma natura blondulino, demetis siajn altkalkanumajn ŝuojn kaj kuris nudpiede laŭ la varma asfalto.
  Ŝi estas simpla vilaĝa knabino, kaj ŝi amis tuŝi malmolajn surfacojn per siaj nudaj plandumoj. Kaj ŝi ne zorgas, ke ili rigardas ŝin, kvazaŭ ŝi estas iom freneza, kaj samtempe admiras ŝin.
  Snezhana estas tre bela, ŝia hararo estas iom bukla kaj iomete ora, kaj ŝia vizaĝo, male, estas sunbrunigita, kun vira mentono kaj esprimplena profilo. Kvankam ŝi naskiĝis en vilaĝo, ŝi havas eksterordinaran aspekton, kvazaŭ ŝi vere estus princino. Ŝi havas multajn adorantojn, sed Snezhana havas praktikan vilaĝan menson.
  Ŝi volas edziniĝi kun oligarĥo! Kaj ŝi sonĝas pri tio. Ŝi estas tiel juna kaj belega.
  Domaĝe, ke miliarduloj, eĉ en Moskvo, ne kuŝas surstrate. Sed Miŝka sekvis ŝin. Bela junulo, atletika, muskolforta. Knabinoj frenezas pri li. Sed li enamiĝis al ŝi. Kial ŝi bezonas ĉi tiun almozulon? Nu, eĉ se li ne estas almozulo, li ankoraŭ estas ordinara ulo.
  La urso tenas florojn en la manoj: blankaj rozoj. Ili odoras tiel bele. Kaj ili iras al ŝiaj haroj.
  La junulo saltis al ŝi kaj, etendante la rozojn, ronronis:
  - Mia imago estis frapita de
  Via bildo aperis antaŭ mi.
  Vi frapis min kiel fulmo -
  Kun sia netera beleco!
  Snezhana ridis kaj manbatis la nazon de la junulo per siaj fingroj:
  -Ĉu vi imitas Puŝkinon? Sed tio ne estas la ĉefa afero!
  La junulo surprizite demandis:
  - Kio estas la ĉefa afero?
  Snezhana respondis kun rido:
  - Mono! Ĉi tio estas la plej grava afero!
  La urso respondis ĝemante:
  - Nu, mi diplomiĝos ĉe Moskva Ŝtata Universitato kaj malfermos mian propran entreprenon. Mi ankoraŭ gajnas bonan monon, ekzemple, mi elpensas skriptojn kaj ludojn!
  La knabino ridis kaj frapis sian nudan piedon:
  - Mi scias! Vi ankaŭ verkas fikcion por revuoj. Sed ĉio ĉi estas tia bagatelo!
  La junulo logike rimarkis:
  - Kial havi tro da mono? Ni havas planojn iri al Eŭropo, kaj foje ni povas iri al restoracio. Ni estas junaj, sanaj, belaj - ni havos mirindajn infanojn!
  Snezhana negative balancis la kapon:
  - Ne! Beleco estas donaco de la dioj! Kaj ĝi devas esti uzata praktike! Mi edziniĝos nur kun iu, kiu havas riĉaĵon de almenaŭ miliardo da dolaroj!
  La junulo demandis kviete:
  - Sen amo?
  Snezhana deklaris severe:
  - Amo ne ekzistas! Estas nur malpura volupto de viroj kaj inoj!
  Mishka negative balancis la kapon:
  - Ne! Mi amas vin, kaj nur vin! Mi ne povas vivi sen vi!
  La knabino ridis kaj vange respondis:
  - Gajnu miliardon da dolaroj, kaj poste kalkulu je reciprokeco, alie... Floroj, tamen, nenio, sed mi preferas skarlaton, la koloron de sango!
  La junulo forte suspiris kaj kantis:
  - Ne ekzistas tia afero kiel falsa amo
  La steloj sur la ĉielo brilas per rubenoj.
  Rompu la katenojn de honto -
  Estu viaj sentoj profundaj kaj fortaj!
  Snezhana ridis kaj respondis:
  - Nu, verku ĝin. Efektive, vi povas promeni kun mi. Vi estas saĝa ĉar vi havas dek ok jarojn. Diru al ni, kiajn rakontojn vi prezentis por la konkurso?
  Miŝka eĉ pli forte suspiris kaj respondis:
  - Estas malfacile por mi koncentriĝi. Mi pensas pri vi la tutan tempon. Pri viaj belaj haroj, kaj via... La junulo ekrigardis malsupren kaj demandis tenere:
  "Vi ne timas paŝi sur spliton, kaj viaj plandoj malpuriĝas!"
  Snezhana severe respondis:
  - Mi ne estas tia fraŭlino. En la vilaĝo mi nudpiede marŝis de frosto al frosto, laŭ la pika vojo, ŝtonetoj kaj konusoj. Kaj vi estas urba. Vi ne havas veran kuraĝon!
  Mishka rimarkis:
  - Nudpieda konvenas al vi, kaj tamen promeni laŭ la urbaj stratoj tiel... Tro ekstravaganca!
  Snezhana ridetis, kiajn grandajn, perlajn dentojn ŝi havis. Multe pli blanka ol sunbrunigita, ĉokolada haŭto. Mishka eĉ surpriziĝis, ke natura blondulino povas iĝi tiel sunbrunigita kiel araba virino. Eble ĉi tio estas pro la fakto, ke ŝi estas en la freŝa aero ekde infanaĝo.
  La knabino kontraŭvole surmetis siajn ŝuojn kaj tuj fariĝis pli alta ol Miĥail. Snezhana estas alta knabino. Tio eĉ iom konfuzas ŝin kaj kaŭzas senton de ĝeno - ne ĉiuj volas tiel grandan edzinon. Krome, multaj miliarduloj estas mallongaj.
  Snezhana sonĝis pri mono. Miliardoj da dolaroj signis al ŝia imago. Kaj mi ankaŭ volis potencon. Doni ordonojn kaj regi la mondon. Aŭ faru iujn viajn proprajn filmojn. Kio ankaŭ estus tentanta. Voĉi ion specialan kaj unikan.
  Vi ne sentas vin tiel komforta en altkalkanumaj ŝuoj. Fakte, kial tia bela knabino bezonas ŝuojn antaŭ ol la neĝo falas? Sed en Moskvo estas vere timiga tiel...
  Snezhana demandis la junulon:
  - Ĉu vi amas min?
  Miŝa respondis varme:
  - Per mia tuta koro kaj animo!
  La knabino ridis kaj demandis:
  - Poste skribu rakonton, en kiu Rusio venkus Japanion sub Nikolao la 2-a.
  La urso respondis ĝemante:
  - Mi jam havis ĉi tion. Okazis eĉ tema konkurso pri tiu ĉi temo!
  Snezhana rikanis kaj sugestis:
  - Nu, do aĉetu al mi glaciaĵon!
  Miŝka kapjesis:
  - Kun plezuro, kia?
  Snezhana deklaris, elmontrante siajn dentojn:
  - Frago en ĉokolado!
  La junulo kuris al la budo kaj aĉetis du porciojn en glasoj el orumita papero.
  Miĥail transdonis la glason al Snezhana. La knabino prenis ĝin en la manojn kaj trankvile lekis ĝin per sia rozkolora, ĉarma lango. Post kio ŝi kukis:
  - Jes, estas bone! Glaciaĵo estas ĉarma! Kiam vi manĝas ĝin, en via animo floras neforgesuoj!
  Miŝa kapjesis kaj rimarkis:
  - Kun vi, eĉ ĝis la Arkta Oceano!
  La knabino restis silenta. Ŝiaj pensoj nun temis pri io alia. La knabino mem provis gajni monon kaj skribis mirindan rakonton pri postvivanto de la Dua Mondmilito. Pli precize, pri du viktimoj - knabo kaj knabino. Ili provis averti pri la atako, sed neniu kredis ilin. Kaj ili finiĝis en malliberejo. Kaj la 22-an de junio 1941 komenciĝis la Granda Patriota Milito ĉiuokaze. La kurso de la historio ne povus esti ŝanĝita.
  La rakonto de Snezhana kolektis certan nombron da ŝatoj kaj vidoj, sed la knabino ne ricevis monon por ĝi. Kiu ege seniluziigis la komercan verkiston.
  Snezhana legis Miŝkan. Ĉi tiu junulo tajpis survoje en sian saĝtelefonon. Kaj li faris ĝin sukcese. Ĝenerale, mono estas elspezita facile. Kaj ili estas malfacile akireblaj. Snezhana eĉ pensis pri iri al la panelo. Kun ŝia aspekto, ĉi tio promesis grandan monon. Sed mi ne volis perdi mian virgecon, ĉar tiam la ŝanco edziĝi kun miliardulo akre malkreskus. Ial, oligarkoj amas virgulinojn. Jes, jen la horaro. Snezhana volis grandan monon. Sed ŝi ne havas specifan planon pri kiel seli la miliardulon. Oligarkoj ne renkontiĝas per interreto. Sed estas tiom da uloj tie. Kaj ĉiuj estas tiel malsamaj. Kaj la korpo tiel volas karesojn kaj pasion.
  Necesis multe da peno por Snezhana por ne perdi sian virgecon. Sed ŝi tenis sin. Kvankam mi sonĝis pri tio nokte!
  La belulino demandis al Miŝka:
  - Ĉu estas malfacile por vi viroj sen knabinoj?
  La junulo respondis honeste:
  - Tre malfacile!
  Snezhana ektremis kaj respondis:
  - Kaj mi volas havi miliardulon kiel edzon! Bonvolu helpi min!
  La urso fajfis, balancante la kapon:
  - Mi tute enamiĝis al vi! Kaj mi ne donos ĝin al neniu, precipe al potventra oligarĥo!
  Snezhana palpebrumis kaj diris kun ruza rigardo:
  - Kaj mi faros vin mia amanto! Vi amos kaj karesos min!
  La junulo ridis kaj respondis:
  - Vi devas serĉi oligarĥojn kie ili troviĝas! Eble en la plej multekosta restoracio en Moskvo!
  Snezhana elmontris siajn dentojn kaj agreseme postulis:
  - Konduku min tien!
  Mishka rimarkis:
  - Ne estas tie eĉ unu plado por malpli ol mil dolaroj!
  Snezhana lude notis:
  - Des pli bone, almenaŭ mi provos ion ekzotikan. Ĉu vi ne havas mil dolarojn?
  La junulo volonte respondis:
  - Estos unu por vi, sed por ni du ni bezonas du.
  Snezhana deklaris decide:
  - Jes, mi iros sola! Kaj estos pli bone tiel!
  La urso embarasiĝis kaj restis silenta. La knabino, dume, finis sian glaciaĵon. Ŝi ĵetis la malplenan glason en la rubujon. Kaj ŝi fajfis. Ŝi estas en ludema humoro.
  Mishka, male, iĝis malĝoja. Sonĝoj pri geedziĝo kun Snezhana montriĝis iluzio. Jes, li ne havas bonŝancon kun ŝi. Sed li tute enamiĝas al la knabino.
  La junulo kantis kun malĝojo:
  - Vi ne estas anĝelo, sed por mi, sed por mi vi fariĝis sanktulo.
  Snezhana interrompis la junulon:
  - La vorto "sanktulo" iritas min! Vi povas tuj senti la hipokritecon kaj hipokritecon en li! Ĝenerale, kiel diras la saĝuloj: se politikisto vigle krucas sin, tio signifas, ke lia mano serĉas vian monujon! - La knabino klakis per la kalkanoj kaj ekridis, kantante. - Monujo, monujo, sur ŝnuro. Pendas sur la rando de la brilanta abismo! Kaj la sorto kaŝatenas ĉirkaŭ la angulo, tenante nevideblan ŝnuron!
  La knabino vidis alian ulon. Jen venas Slavka. Ankaŭ bela junulo. Ĉi tie vi povas bati la jackpot.
  Snezhana glutis al Miŝka:
  - Ĉu vi do donos al mi mil dolarojn?
  La junulo hezitis. Kaj Snezhana saltis kaj kuris al Slavka. La junulo ankaŭ portis en la manoj florbukedon, nur ĉi-foje ili estis skarlataj. Snezhana saltis al li kaj bruetis:
  - Saluton Slavik! Eble vi povas konduki min al la restoracio Imperiestro?
  La junulo kapjesis konsente:
  - Certe!
  Smeralda ringo ekbrilis sur lia mano. La patro de Slavik estas milionulo, kaj li ĉiam havas monon. Vere, ŝi ŝatas tro lasi siajn manojn iri, sed Snezhana batis la infanojn. Ŝi, la knabino, estas tre fizike forta kaj praktikis luktosporton. Vere, preferante nekontaktan karateon, timante, ke iu difektos ŝian senriproĉan belecon.
  Sed kaj ŝia forto kaj streĉado estas bonegaj. Li povas movi sian pugnon kaj sian kruron.
  Slavka kriis al Miŝka:
  - Foriru de ĉi tie!
  Miŝka kunpremis siajn pugnojn:
  - Malaltigu vian tonon!
  Snezhana elmontris siajn dentojn kaj murmuris:
  - Jes, Miŝka, iru, tiam mi vokos vin!
  Slavka sulkigis la brovojn kaj siblis:
  - Kiel vi vokos?
  La granda knabino grumblis:
  - Ĉu vi ne kuraĝas esti ĵaluza pri mi! Mi renkontas tiun, kiun mi volas! Iru Miŝka, via tempo finiĝis!
  La junulo retiriĝis ĝemante. Snezhana palpebrumis al Slavka. Li ankaŭ estas bela juna viro, kun rufa hararo kaj granda sukceso kun knabinoj. Kaj li tute enamiĝis al ŝi. La silvio estas pli riĉa kaj povas esti melkita. Sed li ankoraŭ povas dormi kun iu alia - ĉi tiuj viroj estas viroj.
  Slavka diris:
  - Mi skribis poemojn por vi!
  Snezhana ridis kaj respondis:
  - Poezio? Io allogis vin ĉiujn al la kantoteksto!
  Parulio kapjesis kaj kantis;
  Amo estas danĝera, mirinda vojo,
  Ĉiuj, kiuj aliĝis, scias ĉi tion...
  Vi ne povas eskapi de ĝi, vi ne povas forsalti -
  Othello strangolis Desdemona!
  Snezhana ridis kaj rimarkis:
  - Estas amuza! Mi ŝatus aŭskulti ion interesan. Kaj manĝu manĝeton samtempe!
  Slava rimarkis dube:
  - Vi estas tro modeste vestita por la restoracio Imperiestro, ho plej grandioza!
  Snezhana deklaris decide:
  - Do vestu min!
  Slavka kapjesis al sia amato:
  - Iris! Tie, ĉirkaŭ la angulo, atendas nin mia ŝoforo kaj la aŭto!
  Snezhana respondis kun rido:
  - Jen miraklo de mirakloj, via sescenta Mercedes!
  Slavka korektis:
  - Jam estas la okcenta! Ĝenerale, ni havas mirindajn markojn!
  Snezhana eksaltis kaj turnis la pinglo-radon en la aero, kantante:
  - Knabinoj estas malsamaj - flava, blanka, ruĝa. Sed ĉiuj volas la samon - en ŝika aŭto!
  Mercedes ne estas tre ŝatata aŭto por la granda, kurba knabino Snezhana. Tio estus Cadillac, aŭ io eĉ pli granda. Ili sidiĝis, la ŝoforo estis nigra afrikano, kaj li gaje palpebrumis al la posedanto.
  La knabino survoje demandis:
  -Ĉu vi provis fari ian komercon?
  Slavka transdonis al ŝi la multekostan palmbieron kaj gluglis:
  - Mi provis ĝin. Precipe, vi povas riĉiĝi vendante komputilajn ludojn!
  Snezhana konsentis kun tio:
  - Postulo kreas provizon! Miŝka skribas ĉiujn rakontojn, sed kiu bezonas ilin?
  Slava kapjesis konsente:
  - Vi neniam scias. Nun ne estas la tempo por libroj. Ludoj kaj filmoj regas nun! Kaj komputila grafiko!
  Snezhana trinkis palmbieron faritan el kokosoj. Ĝi estas bongusta kaj agrabla. Ne kiel malmultekosta ŝaŭmo. Snezhana ne ŝatis bieron, ŝi timis grasiĝi. Ŝi jam estas karnoplena. Ie sur tiu linio ĝi ekvilibrigas, ke la dieto ne plu estas superflua. Snezhana manĝas multe, sed ŝi ankaŭ trejnas multe. Ŝi havas kahelabson kaj dratajn muskolojn.
  Slavka provas ŝalti cigaredon, sed Snezhana sulkigas la brovojn kaj bruas malkontente:
  - Kial vi bezonas ĉi tiun aĉaĵon! Vi ruinigas vian sanon!
  La junulo estingas sian cigaron kaj rimarkas:
  - Mi pensas, ke vi iom plipeziĝis! Ĉu vi iras al la gimnazio?
  Snezhana klakis:
  - Mi havas ne grason, sed muskolojn! Sed por vi, Slavka, ne malutilus pumpi vin mem. La urso batus vin eksteren, sed vi ĉikanas lin!
  Slava malestime snufis:
  - Urso estas verkisto kaj botanikisto!
  Snezhana protestis:
  - Ne, liaj muskoloj estas multe pli grandaj kaj pli elstaraj ol viaj! Vi efektive estas iom magra!
  Slava serioze respondis:
  - Ĝi estas el la naturo! Mi manĝas multe. Ĝenerale, mi ne ŝatas, ke vi rendevuas kun Miŝka, Volodja kaj Saŝka. Ne taŭgas, ke knabino kunfluas kun malsamaj uloj!
  Snezhana grimacis kaj respondis:
  - Ili ĉiuj estas belaj junuloj, kaj estas iom da mono. Nur ĉe mi ili kondutas dece! Jen vi, vi ankaŭ povas renkonti min.
  Slava severe rimarkis:
  - Damnu ĝin. Nu, eble mi povas almenaŭ karesi vian kruron?
  Snezhana firme respondis:
  - Se vi kondukos min al restoracio, do estu, mi permesos!
  Ili du iris al modbutiko. Slavka estas iomete pli mallonga ol Mishka kaj rimarkeble pli maldika. Kompare kun Snezhana, li ĝenerale aspektas malgranda, la knabino estas larĝa en la ŝultroj, kaj kiom granda estas ŝia brusto? Slavka rimarkas tion, kaj la tutan tempon provas etendiĝi kaj stari sur la piedpintoj.
  Snezhana, male, komencas kliniĝi. Ŝi estas sufiĉe alta por knabino, kaj ŝi ne ŝatas ĝin. Ne ĉiuj viroj ŝatas grandajn knabinojn, precipe miliardulojn. Vere, la hela beleco kompensas por ĝi; ne estas fino al uloj.
  Sed foje Snezhana komencas disvolvi kompleksojn.
  Ĝenerale ŝi jam estas sperta knabino. En la aĝo de dek du, ŝi sukcesis finiĝi en speciala lernejo por rompado de la nazo de unu knabo kaj batado de alia okulo. Mi pasigis tie preskaŭ jaron. Nu, tie estis nenio aparte timiga. Krom se la knabinoj estas tro nervozaj, ekzistas multaj vidbendaj kameraoj. Sed la manĝaĵo estis bona, kaj por senpretenda vilaĝa knabino, sidado estis normala. Estas komputilejo en la speciala lernejo, kaj naĝejo, kaj oni ekskursas vin, kaj nur du horojn da okupacia terapio ĉiutage. Hejme, Snezhana laboris multe pli.
  Ŝia familio havis grandajn ŝuldojn, kaj la infanoj, kontraŭ ĉiuj leĝoj, devis vivi kiel en cara tempoj.
  Snezhana plenumis sian punon kaj eĉ elmontris ĝin. Ŝatas, mi estas tiel mojosa. Ŝi estis kapabla knabino kaj eniris Moskvan Ŝtatan Universitaton sen amikeco. Ŝi distingiĝis per sia absoluta memoro, kaj Snezhana, leginte la lernolibron unufoje, respondis senhezite.
  Sed samtempe tre kapabla knabino ne ŝatis studi. Mi preterlasis prelegojn kaj ĝenerale provis iri al la universitato kiel eble plej malmulte.
  Lastatempe Snezhana interesiĝis pri komputilaj ludoj. Kaj kio? Prenu vian iPhone kaj ludu, eĉ dum naĝado.
  Slavka mem elektis ŝiajn vestaĵojn. La junulo eltiris monon de la karto, elektante modajn, multekostajn, belajn aferojn.
  Snezhana admiris sin en la spegulo. Ŝi distingiĝis per la beleco de militisto. Muskola korpo, mallarĝa talio kaj luksaj koksoj kun alta busto. Eble tro larĝaj ŝultroj kaj forta kolo - tipa Amazono.
  Vizaĝo kun senmankaj trajtoj, kiel statuo de antikva greka diino. Tiel verŝajne la skulptistoj de Hellas bildintus Artemison aŭ Atenon.
  Snezhana suspiris. Ve, multaj viroj amas fragilajn kaj malgrandajn virinojn. Ŝi ankaŭ havas la belecon de militisto.
  Kaj ne estas tiel facile elekti balrobon por ŝi, kiu bone konvenas!
  Sed iel, iel, ili vestis ŝin.
  Kaj Slavka eĉ alportis al ŝi kolĉenon el artefaritaj diamantoj. Damne, vi avida ulo, ĝi povus esti farita el veraj ŝtonoj!
  Snezhana iomete admiris sin. Do, ŝi aspektas eĉ pli kiel princino de la Mezepoko. Krom se la vizaĝo estas tro malhela.
  Slavka notis:
  - Ne malutilus iomete blankigi vian vizaĝon! Kaj ŝi estas malhelhaŭta, kiel aziano!
  Snezhana protestis:
  - Mi havas arjajn vizaĝajn trajtojn. Mi neniam uzis kosmetikaĵojn kaj ne komencos!
  Slavka respondis ĝemante:
  - BONE. Vi scias pli bone.
  Ili ŝprucis multekostan parfumon sur Snezhana, kaj ŝi, tiel eleganta kaj luksa, sekvis Slavka. Li ankaŭ ŝanĝiĝis en smokingon kun bantkravato kaj surmetis cilindran ĉapelon. Tamen, tio igis lin ŝajni malpli estiminda al ŝi - knabo en sinjoro kostumo.
  Malrapide, ili forlasis la ejon kaj eniris belan aŭton.
  Slavka logike memoris:
  - La plej riĉa homamaso en la restoracio estos multe pli malfrue; dum la tago ili havas komercon. Eble ni povas amuziĝi por nun?
  Snezhana respondis per necerta tono:
  - Ni veturu ĉirkaŭ Moskvo!
  Kaj ŝaltis la iPhone. Ŝi ne povis atendi ludi. Ĉi tio ja estas progreso: vi elŝutas ajnajn ludojn el la Interreto kaj tranĉas vin mem. Vere, estas danĝero. Ĝi estas pli dependiga ol alkoholo.
  Snezhana ludas sian plej ŝatatan rolon: ŝi estas reĝino, kiu konkeras aliajn ŝtatojn. Kompreneble, ni devas konstrui la armeon, akceli la ekonomion, ktp. Kaj ĉi tio postulas monon kaj rimedojn. Sed dank' al Mishka - li proponis la kodon de la skamisto. Kaj nun ŝi kreis rimedojn por si, kaj ni eligu la trupojn kaj transdonu ilin al aliaj jarcentoj.
  Ekzemple, ili batalas kontraŭ vi per fusiloj surĉevalaj kaj arkaikaj kanonoj. Kaj vi bombas ilin per atombomboj kaj grandegaj tankoj. Sen ia dubo aŭ rezonado.
  Snezhana ne ŝatas multe peni. Ĵetas flotegon de la dudekunua al la armeoj de la deksesa jarcento. Kaj ĝuas la batadon. Kion alian ŝi bezonas? Ŝi estas sinjorino de la plej alta sportkategorio.
  Snezhana demetis siajn ŝuojn kaj demandis al Slavka:
  - Masaĝu miajn piedojn, sed ne kuraĝu meti viajn manojn super viajn genuojn, mi batos vin!
  Slavka jam falis sub la varman manon de Snezhana. Ŝi havas heroan forton.
  Kaj modeste masaĝas ŝiajn plandojn.
  La knabino ludas por si mem. Mi surmetis specialajn virtualajn okulvitrojn. Tiel vi povas vidi la batalojn multe pli bone.
  La iluzio de kompleta ĉeesto kaj miloj da unuoj. Kaj viaj trupoj antaŭeniras. Ĉi tie ili ĵetas atombombojn sur malamikajn poziciojn. Kiam oni falas, miloj da militistoj estas karbigitaj samtempe. Kemiaj armiloj ankaŭ estas interesaj ĉi tie. Ĝi ankaŭ fumas kaj leviĝas, ĉi tiuj estas la demonoj kiuj dancas.
  Snezhana frakasas la malamikon. La fortoj estas neegalaj, kvankam mi tamen sukcesis perdi kelkajn tankojn kaj plurajn helikopteroj. Kaj prenas la ĉefurbon per ŝtormo. Alia ŝtato estis kaptita.
  Snezhana kantis kun plezuro:
  - Mi estas unu el tiuj reĝinoj, kiuj amas ĝojon kaj ridon, nur kun ordinara pajaco, kisi estas peko!
  Kaj li denove ludas. Alia potenco por konkeri. Kaj jen ni denove, kiel atombomboj trafos nin.
  Kaj instalu laserojn sur ĉasaviadiloj.
  Slava, dume, masaĝas la malmolajn plandojn de la knabino. Videblas, ke ŝi okupiĝas pri luktosporto, kaj rompis brikojn per sia nuda kalkano. Slavka opiniis, ke tia edzino eĉ povas kripligi sian edzon. Uh, kaj batas sin.
  Sed la junulo tre ŝatis Snezhana. Kun ŝi vi sentas vin fidinde protektita. Tia virino ne lasos sian edzon ofendi!
  Slavka pensis, kaj se Snezhana estus hipnotigita? Ĝenerale, hipnoto estas tia mistero, ke li ĉiam estis altirita al ĝi. Potenco super la mondo - tion mi ŝatus!
  Kiel en unu filmo: kie brila, sed iomete freneza sciencisto provis subigi la mondon eldonante ordonojn uzante mensajn ondojn.
  Kompreneble, estis herooj, kiuj haltigis lin. Sed Slava ŝatus lerni kiel subigi ĉiujn.
  Kaj fariĝu monda imperiestro! Kaj kio pri Snezhana - kiom ŝi pensas pri si mem!
  Snezhana daŭre ludis. Ŝi transprenis kelkajn pliajn landojn. Uzante vian teknikan superecon. Kaj tiam ŝi batalis sur la maro. Kio ankaŭ estas tre mojosa.
  Batalŝipoj kun atomaj armiloj kontraŭ velŝipoj. Kaj de malproksime oni batas. Ŝipoj sinkas kaj brulas en centoj.
  Subite Snezhana sentis malĝojon. Mi memoris la malvenkon de la japanoj sub Nikolao la 2-a. Jes, kaj la humoro malboniĝis. Do ni perdis.
  Kaj la knabino decide paŭzis la ludon kaj komencis serĉi en Interreto historiajn strategiojn.
  Nu, nun ŝi riparos ĉion. Ekzemple, ĉi tio estas la Rusa-Japana Milito de 1904-1905.
  Slavka iomete distris ŝin kisante ŝian nudan, rozkoloran kalkanon. Snezhana skuis sian fingron:
  - Atentu, friponeto! Alie mi faros ĉi tion!
  Kaj la knabino lerte kaptis la nazon de Slava per la nudaj piedfingroj. La junulo ĝemis:
  - Ho, doloras! Lasu!
  Snezhana ridis:
  - Nu, vi estas fraŭlino! Eh, la malĝustaj uloj foriris nun!
  Slavka konsentis kun tio:
  - Jes, ne tiuj!
  La knabino ellasis la nazon de la knabo kaj etendis sin de malantae. Ŝi estis feliĉa kaj gaja!
  Sugestita:
  - Ni manĝu manĝeton!
  Slavka, konante la gustojn de Snezhana, mendis: ĉokoladajn kukaĵojn kaj laktofrapon kun kokosoj kaj ananasoj.
  La knabino komencis manĝi kun plezuro. Snezhana amis bonan manĝaĵon.
  La belulo tamen rimarkis:
  - Mi scivolas, ĉu manĝaĵo estas farita el karbondioksido?
  Slava ridetis kaj respondis:
  - Estas mirinda!
  Snezhana logike notis:
  -Kaj iPhonoj estas mirindaj, kaj ni bone uzas ilin!
  Slavka respondis ne tro fervore:
  - Progreso, vi scias. Progreso!
  Snezhana diris reveme:
  - Kaj ni flugos al aliaj planedoj?
  Slava deklaris decide:
  - Ĝis la rando mem de la universo!
  Snezhana ridis kaj notis:
  - Jes, ke la instruon pri lumo, vintre kaj printempo, mi ripetas senescepte al ĉiuj malbonaj spiritoj de la arbaro!
  Slavik konfirmis:
  - Sprita. Kion vi ne ŝatas pri nia mondo nun?
  Snezhana honeste respondis:
  - Maljunulinoj! Estas nur terure kiom malbelaj estas pli maljunaj virinoj!
  Slavik konsentis kun tio:
  - Jes, malbela. Kvankam, iuj pli ol sepdekjaraj ankoraŭ aspektas wow!
  Snezhana ekbrilis per siaj dentoj:
  - Kiu, ekzemple?
  Slavik volonte respondis:
  - Sofia Rotaru!
  Snezhana ridis kaj logike rimarkis:
  - Ĉi tio estas plastika kirurgio! Estus bone nature aspekti dudek je okdek!
  Slavik konsentis:
  - Jes bonega. La senmorteco estas, ĝenerale, mirinda afero.Iafoje oni ekpensas pri maljuneco kaj oni ektimas!
  Snezhana knaris kaj siblis:
  - Ni ne parolu pri malgajaj aferoj. Ni pensu pli bone, ekzemple, ĉu ni faru ian filmon?
  Slavik respondis ĝemante:
  - Estas multekoste fari bonan filmon!
  Snezhana sugestis:
  - Ĝi estas ebla kaj ne tro multekosta. Ekzemple, pri virina malliberejo. Kiel la fakto, ke miliardulo seksperfortis knabinon kaj poste metis ŝin malantaŭ kradojn por silentigi ŝin!
  Slavik logike notis:
  - Ne estas nova temo. Kvankam, ĝi vere ne estas tiom multekosta! Ĉu vi iam pensis pri aktorado en filmoj mem?
  Snezhana honeste respondis:
  - Ankoraŭ ne, sed kio?
  Slavik logike notis:
  - Vi havas tian aspekton... Por ludi malsamajn reĝinojn kaj militajn princinojn. Samtempe mi gajnus monon! Vi tiom amas monon!
  Snezhana kapjesis konsente:
  - Pli ol infanoj! Bona ideo, mi devos provi ĝin!
  La knabino imagis sin en la rolo de militema princino. Aŭ la gvidanto de la barbaroj. Kiel ŝi ĵetas ponardon per la nudaj piedfingroj kaj alpinglas la nigran dukon al la tabulo. Jes ĝi estas bela. Kaj aliaj roloj.
  Slavik sugestis:
  - Eble ni povas preni prunton kaj fari filmon? Io malmultekosta. Ekzemple, pri amo. Romantika rilato.
  Snezhana ridis kaj respondis:
  - Kompreneble ni faros! Ĉi tio efektive povas esti farita por nenio!
  La knabino denove ludis strategion. Ĉi-foje historia: Rusio kontraŭ Japanio. Tamen, Snezhana iel malsukcese komencis la militon, kaj komencis malpurigi unu batalon post alia. Mi rebobenis ĝin. Estus bone konekti la trompkodon, sed kio estas la problemo - ŝi ne konas ĝin, por ĉi tiu ludo. Sed estas neeble honeste venki la japanojn.
  La knabino tamen povas esti ruza. Aŭ uzu la malkovrojn de la akademio. Sed se vi plibonigas trupojn, ĉi tio postulas rimedojn, kio signifas, ke malpli da infanterio estos produktita. Do la Rusa-Japana Milito ne povas daŭrigi sen la arto de komando kaj kontrolo.
  Snezhana ankaŭ ne estas tre sperta en ludoj. Ŝi unue ludis per komputilo en speciala lernejo; ŝia familio ne indulgis ŝin pri tio. Ĝenerale, la knabino eĉ amuziĝis, ke ĝi rezultis pli bona por ŝi en infana malliberejo ol en la sovaĝejo. Sed tempoj, kompreneble, estas humanaj. Sed Snezhana mem laboris de frua infanaĝo, vivis en bezono, kaj ŝia amo al mono estas sufiĉe komprenebla.
  Kaj ankaŭ ŝatokupoj por ludoj. Ŝajne mi ne sufiĉe ludis kiel infano. Sed la ludoj estas ĉiuj malsamaj kaj tiel buntaj. Vi konektas viajn okulvitrojn al via iPhone, konektas al la Interreto, kaj estas kvazaŭ vi estas en fabelo.
  La okulvitroj disponigas tridimensian bildon de la ludo, kaj miniaturaj aŭdiloj disponigas sonon. Kaj vi povas eĉ ludi kion ajn vi volas dum prelego.
  Ĉi tio estas vere progreso!
  Kaj nun Snezhana volas gajni marbatalon, kaj ŝi bezonas nenion alian... Kaj la ŝipoj estas videblaj en koloro, tridimensiaj, kaj fumo, kaj ŝelaj eksplodoj, kaj kurantaj maristoj. Bonega komputila grafiko. La batalo povas esti spektita kaj de malproksime kaj de pli proksima rigardo. Vi donas ordonojn, indikas la direkton de fajro aŭ frapas per sago. Vi povas, kompreneble, uzi militan konsiliston, sed ĉi tio ne estas tute la sama. Kaj la konsilisto ne plej bone ordonas. Ili ne povas venki krom se vi fiksas la ludon al la minimuma malfacilecnivelo.
  Post pluraj fiaskoj, Snezhana faris ĝuste tion. Tre facila nivelo, kaj jam uzante la sperton de la ludo, mi iris por ĝi. Do ŝi sukcesis iomete diversigi la ludon kaj finfine venki la japanojn.
  Ŝi ankoraŭ estas bonega knabino. Kaj estas tiaj fortoj kontraŭ ŝi. Ke ŝi ne cedas al malamikoj. Snezhana, almenaŭ, tiel opinias, kvankam en tre facila nivelo ŝi venkas malfacile. Ludo ankoraŭ estas ludo. Kaj sekvas mortbatalo.
  La knabino rearanĝas la ŝipojn kaj premas kun la malespero de kobro kaptita en kaptilo. Kaj iras sur la ofensivon. Ofero kaj gajno. Kaj li oferas denove. Do temas pri ramado. La japanoj perdas. Ĉar je tre facila nivelo, iliaj ŝipoj estas tro delikataj kaj vundeblaj. Ili estas plene trapikitaj. Rusaj konkoj penetras ambaŭ flankojn samtempe. Kaj la precizeco estas pli malalta.
  Estas same surtere, kaj vi povas ĝui viajn sukcesojn. Kvankam eĉ ĉi tie oni devas multe labori por venki.
  Snezhana elmontris siajn dentojn kaj rimarkis:
  - Estas diversaj aferoj en la monda historio... Sed mi venkas!
  La knabino, post kelkaj venkoj surmare kaj tero, surteriĝis en Japanio mem, kaj ĝuis la ludon kaj venkojn iomete sur fremda teritorio. Ĝi komencis rezulti fari pli optimumajn decidojn kaj fari ĉirkaŭvojajn manovrojn.
  Snezhana eĉ kuraĝiĝis. Kaj ŝi komencis salti supren kaj malsupren sur sia seĝo. Kaj kantu kun kolero:
  - La potenca "Varyag" venkas la malamikojn kaj ne donos kompaton al la samurajo!
  Slavka ne estas same pasia pri ludoj kiel Snezhana. Fakte, de frua infanaĝo li ludis ĉion. Kaj li ne havas kompleksojn pri ĉi tio. Se vi devas fari ion, tiam vi devas fari ĝin!
  Tamen, Slava ne estas kontraŭ amuziĝi. Ju pli vi povas masaĝi la plandojn de la knabino.
  La junulo ankaŭ surmetis okulvitrojn por si... Kaj ĉi-foje la distraĵo estis kosma.
  Kaj tre interese... Multaj knabinoj en bikinoj batalas kaj suriras kosmoŝipon.
  Inter la heroinaj knabinoj: Natasha, Zoya, Aurora, Maria. La famaj kvar estas filinoj de la dioj. Ili batalas en spaco uzante magion kaj avangardan teknologion. Ili hakas orkojn en la koridoroj de la batalŝipo kaj dissekcas la enirtankojn. Ili antaŭeniras kaj venkas la malamikon kun ridetoj kaj brilaj ridoj. De la perlaj dentoj de virtualaj knabinoj, sunradioj forflugas, frapante diversajn estaĵojn.
  Slava agis, ĝuante la ludon kaj la belecon de la korpoj de knabinoj ...
  Ĉu ili sturmas stelŝipojn? Jes, tiaj knabinoj eltrovos la diablon dum la tago!
  Spacaj bataloj ĉiam estas ekscitaj kaj allogas klientojn. Estas multe da mono farenda en la videoludada industrio. Precipe kiam magio kaj teknologio estas miksitaj. Kaj kiam estas multaj belaj knabinoj en la ludo. Ĉi tio estas absolute la plej bona gusto!
  Slava ludis, kaj la knabinoj ĵetis bumerangojn per la nudaj piedfingroj, kiuj turniĝis kaj disŝiris la malamikojn. La militistoj per salto batas la orkojn kaj rompas siajn rikantajn buŝojn.
  Slava siblis kun kolero:
  - Neniu haltigos nin, neniu venkos nin! Malbonaj knabinoj disbatas la malamikon! Evil Girls - Saluton al Herooj!
  Unu batalŝipo estas kaptita, kaj la militistoj saltas al la venonta. La nudaj, rondaj kalkanoj de multnombraj knabinoj preterpasas. Ili ĉiuj estas tiel malsamaj kaj samtempe grandiozaj.
  Ĝenerale, la postulo pri ludoj pliiĝis rimarkeble kiam ili komencis lanĉi seriojn kun knabinoj en bikinoj. Viroj, precipe adoleskantoj, ŝatas ĝin se knabinoj kun minimumo de vestaĵoj ... Precipe se estas multaj militistoj kaj de malsamaj flankoj.
  Sentante malsata, Slavka ĉesis ludi... Kaj li mendis paron da hamburgeroj kaj shish kebaboj.
  Glutema Snezhana ankaŭ estis distrita. Kaj ŝi uzis siajn akrajn dentojn. Ŝi komencis ŝiri freŝan viandon kaj fajfi:
  - Mia Dolĉa kaj Tena Besto! Mi tiom amas vin - kredu min! Mia Dolĉa kaj Tena Besto!
  La knabino ĝuis la sukan viandon, ŝiris ĝin kaj manĝis ĝin. Slavka notis kun amo:
  - Vi estas tiel ĉarma tigrino!
  Snezhana konfirmis:
  - Mi estas monstro el infero!
  Kaj lekis la arĝentan broketon. Ŝi amis manĝi, kaj povis engluti multe. Ne mirinde, ke ĝi havas tiom da energio kaj forto. Sed samtempe, la knabino distingiĝis per graco kaj rapidaj movoj. Ŝi jam havis nigran kaj ruĝan zonon en nekontakta karateo, kaj ŝi frakasis pezajn tabulojn. Povus disfendi ĝis tri brikojn. Ŝi havas la forton de tirĉevalo. Eĉ Snezhana lastatempe koncertis kelkajn fojojn en la strongman programo, inter virinoj, kaj ricevis iom da mono.
  Ĝenerale, Snezhana ŝparis por si ... Ŝi ankaŭ povus aperi ĉe la restoracio de la imperiestro je sia propra elspezo, sed kiel ŝi povus ne uzi siajn multajn adorantojn. Ĝenerale estas bone trakti junulojn. Vi povas promocii ilin per mono sen enlitiĝi. Pli maljunaj viroj estas pli praktikaj kaj vi ne povas melki ilin tiel longe sen komerci en la korpo!
  Multaj knabinoj kondutas tiel. La uloj estas melkitaj kaj delogitaj kun amo, sed ili ne hastas amori. Kvankam, kompreneble, mi ŝatus.
  Snezhana apenaŭ povas enhavi sin. Ŝia juna, tre forta korpo estas tiel malsata je amo. Vi eĉ devas preni pilolojn por malaltigi la eksciton. Ne, nur tiuj sinjorinoj, kiuj ludas forte por akiri grandan monon!
  Ĉi tio povas esti vidita en filmoj kaj romanoj. Incitetu la ulojn kaj ili donos al vi ĉion sur arĝenta plado.
  Snezhana petis pli da ŝiŝkebabo:
  - Donu al mi pli!
  Slavka notis kun alarmo:
  - Kiom vi pezas?
  Snezhana honeste respondis:
  - Naŭdek kilogramoj!
  Slavka fajfis:
  - Ŭaŭ! Kial vi estas tiel dika!
  Snezhana estis ofendita:
  - Vi vidis min en bikino! Mi ne havas guton da graso, nur muskolojn!
  Slava trankvile rimarkis:
  - Ni devas fari dieton!
  Snezhana kantis responde:
  - Kelkfoje sentoj pelas nin en deprimon,
  Sed la opinio de la homoj jam delonge estas konata...
  Kiu estas granda estas artaĵo,
  Kaj devus esti multaj bonaj aferoj!
  Slavka mendis pli da rostokrado sur sia poŝtelefono. Poste ili trinkis multekostan trinkaĵon, kaj Snezhana manĝis ŝiŝkebabon kaj lavis ĝin per ruĝa likvaĵo.
  La knabino gajiĝis kaj kantis:
  - Fajra akvo
  Plenigu vian glason...
  Kune kun Satano -
  Ni trinku al metalo!
  Slavka demandis Snezhana kun rideto:
  - Ĉu vi ne timas Dion?
  La knabino decide respondis:
  - Ne!
  Slava rikanis:
  - Kaj kial?
  Snezhana serioze respondis:
  - Mi ne timas fabelajn rolulojn! Ĉu vi timas Koshchei aŭ Baba Yaga?
  Slavka racie rimarkis:
  - Nu, nur la plej malgrandaj infanoj kredas je Koshchei aŭ Baba Jaga, sed multaj, eĉ tre altrangaj personoj, kredas je Dio!
  Snezhana rimarkis cinike:
  - Politikistoj estas pretendantoj! Por ili, religio estas aŭ komerco aŭ flirtado kun la elektantaro. Sub la sovetia reĝimo, ili publikigis bonajn librojn, en kiuj la Biblio estis delonge elmontrita!
  Slavka kapjesis konsente kaj konfirmis:
  - Farante komercon! Ĉiuj volas gajni monon kaj vi ne povas argumenti kontraŭ tio! Tia estas la homa naturo!
  Snezhana kantis kun kolerego, eltiraĵo de la kanto de Karabas:
  - Sed nur por ekpreni ĉion al via granda ĝojo! Sed nur por kapti ĉion al via granda ĝojo! Al via granda ĝojo!
  Slavka ankaŭ serioze memorigis:
  - Sed, fakte, estas absolute neniu pruvo, ke Dio ne ekzistas!
  Snezhana deklaris decide:
  - Kaj ateistoj havas nenion por pruvi! La ŝarĝo de la pruvo estu sur la kredantoj!
  Kaj la knabino denove komencis manĝi grasan viandon. Dika beleco. Estas tiom da graco kaj sovaĝeco en ŝi - rekte supren laŭ la partero.
  Slavka modeste rimarkis:
  - Kompreneble estas malmulte da justeco en la mondo kaj sorto ofte kontribuas al malbono!
  Snezhana konsentis kun tio:
  - La plej sukcesa reganto estas Ĝingis-Ĥano. Sed li estas ankoraŭ besto! Kaj li ne plenumis sian vorton!
  Slavka konfirmis:
  - Kaj li rajdis en la moskeon surĉevale! Jes, tio estas forta bato al iu ajn religio!
  Snezhana tweetis:
  - La tero ĝemis sub la kalkano de Ĝingis-Ĥano, ne ekzistas en la mondo iu pli kuraĝa ol la Rusa Ivano!
  Kaj la knabino ridis kaj tre lerte tordis arĝentan broketon en okon per siaj nudaj piedoj, montrante denove sian eksterordinaran forton.
  Slavka, rigardante tion, sentis sin nervoza. Kiam tia potenca knabino estas apud vi, vi nevole sentas sin embarasita kaj timas esti trafita de ŝi!
  Snezhana rimarkis kun aplomo:
  - Ĉio, kio ekzistas en la mondo, dependas de la altaĵoj de la ĉielo! Sed nia sukceso, sed nia sukceso dependas nur de ni!
  Slavka protestis kontraŭ tio:
  - Ne, multe en nia mondo dependas de bagatela sorto! Iuj estas miliarduloj kun mezbonaj kapabloj, iuj estas geniuloj mortantaj en malriĉeco!
  Snezhana eksaltis:
  - Van Gogh!
  Slava konfirmis:
  - Jen ĝi!
  La knabino demandis dube:
  - Ĉu vi pensas, ke ekzistas antaŭdestino?
  Slava levis la ŝultrojn:
  - Eble!
  La belulino sulkigis la brovojn kaj demandis denove:
  - Do tio signifas, ke ekzistas Dio?
  Slavka respondis, balancante la kapon:
  - Unu duono de mi kredas je li, kaj la alia ne... Sed eble ĉiuj niaj vivscenaroj ne estis skribitaj de ni!
  Snezhana kantis kun aplomo:
  Ĉu vi povas imagi ĉi tiun situacion?
  Ni anticipe scias, kio okazos...
  Kaj kial do duboj, zorgoj,
  Ĉio en la mondo estos provizita por - la horaro!
  La knabino arkigis sian dorson kaj daŭrigis kanti la furorkanton de la infana filmo:
  Kaj ni spitas la ŝtormojn,
  De tio kaj ĉar...
  Vivi en la mondo sen surprizoj -
  Neeble por iu ajn!
  Bonŝancon, malsukceson,
  Sur balancilo - supren kaj malsupren,
  Nur tiel, kaj ne alie!
  Nur tiel, kaj ne alie!
  Vivu surprizo!
  Surprizo! Surprizo!
  Vivu surprizo!
  Slava sincere rimarkis:
  Vi havas tiel belan kaj fortan voĉon. Eble, se vi volas monon, vi iras al la scenejo?
  Snezhana respondis kun suspiro:
  - Mi ne aŭdas!
  Slava estis surprizita:
  - Ja? Se ne estus por aŭdado, vi ne tiel bone kantus!
  La knabino ridis kaj murmuris:
  - Jes, mi bone aŭdas! Sed iel ne funkciis fariĝi kantisto. Kvankam, eble, se mi diplomiĝos en Moskva Ŝtata Universitato, mi provos iri al la teatra lernejo!
  Slavka rimarkis, mallaŭtigante sian voĉon:
  - Vi havas multajn talentojn!
  Snezhana respondis, sulkante la brovojn:
  - Ĉi tie por ludi komputilajn ludojn, mi bedaŭrinde ne scias kiom bone! Kontraŭ la normala nivelo, mi senĉese forblovas la strategion de la komputilo!
  Slavka sugestis:
  - Uzu la fraŭdan kodon!
  La knabino kaprice rimarkis, denove tordante la kurban brodaĵon per siaj nudaj piedfingroj:
  - Mi ne konas ĉiujn kodojn, bedaŭrinde!
  Slava ridetis kaj sugestis:
  - Serĉu fraŭdajn kodojn en la Interreto. Nur tajpu en la serĉilon la trompkodojn kaj la nomon de la ludo!
  Snezhana diris serioze:
  -Mi provos!
  Kaj la knabino denove surmetis siajn virtualajn okulvitrojn kaj enretiĝis. Estas multaj aferoj, kiuj ne estas en la interreto. Kaj vi povas rigardi kaj ludi ĉion. Vi nur bezonas scii kiel uzi serĉilon. Alie vi ne trovos ĉion. Kaj do ĉio internacia kaj glora disponeblas.
  La knabino komencis serĉi la trompkodon por la ludcivilizo. Ŝi estis laca de la japana kompanio. Kaj jen tia ludo: historia civilizacio. Oni komencas laŭvole: la Princlando de Moskvo, Mongolio, Manĉurio, Romo, Egiptio kaj tiel plu... Kaj tiam ĝis vi konkeros la mondon, vi ludas kun vi mem. Snezhana simple ne povis kolekti la monon, kiun ŝi bezonis. La strategio estas kompleksa. Ne estas orminejoj ĉi tie kuŝantaj sub viaj piedoj; ili ankoraŭ devas esti konkeritaj. Kaj la ĉefa fonto de enspezo komence estas impostoj, same kiel komerco.
  Sed impostoj estos altigitaj, la loĝantaro malpliiĝos, krimo pliiĝos, kaj mono estos ŝtelita el la trezorejo. Se vi faras malmulton, mankos mono. Inkluzive de la armeo, kio signifas, ke najbaroj atakos.
  Ĝenerale, la strategio ĉi tie estas tre kompleksa, kaj la malamikoj estas de epidemioj, la polico de krimo, arkitektoj de disfalo de konstruaĵoj. Kaj akademioj, kaj universitatoj, kaj skribistaj lernejoj, kaj bibliotekoj. Kaj ankoraŭ estas tiom da distro. Kaj samtempe konkeroj.
  Mia kapo krevas kun amaso da laborŝarĝoj. Kaj ekzistas ankaŭ la publika opinio de la urbo kaj la nivelo de prospero. Ju pli granda estas la nivelo de prospero, des pli vi kolektas impostojn. Kaj por la nivelo de prospero ni bezonas tiom da diversaj varoj kaj industrioj.
  Jes, vi ne povas fari sen fraŭda kodo ĉi tie. Plie alia pago kun rimedoj por progreso kaj transiro al la sekvaj jarcentoj. Ĉi tio estas kompleksa strategio, Snezhana provis ludi, demetante siajn ŝuojn por la Princlando de Moskvo de la tempo de Ivan Kalita. Vi komencas ĉion kun minimumo de rimedoj kaj kvin laboremaj. Vi konstruas domojn kaj allogas enmigrintojn. Kaj vi vastigas vian imperion. Vi povas ludi ĉi tiun strategion dum tagoj. Kiel kompleksa ĝi estas. Kaj ekspansiiĝante. Kun diversaj domoj kaj mondmapoj.
  Sed komerco ankaŭ estas delikata afero. Vi devas pagi por livero, por malfermi la itineron. Kaj ju pli vi iras, des pli malfacilas ludi kaj des pli kostas komerci, kaj des malpli da avantaĝoj!
  Kutime la knabino rompiĝis rapide, sen havi tempon por disvolviĝi kaj mortis sub la batoj de la nomadoj en la plej unua atako, nekapabla krei armeon.
  Snezhana trovis la fraŭdan kodon kaj elŝutis ĝin al si... Ŝi ŝaltis la minimuman rapidon. La mono aperis en la konto. Kaj nun estas pli facile, aĉetu manĝaĵojn kaj stampu laboristojn kaj domojn. Altiri enmigrintojn. Ĉio estos tre mojosa!
  Snezhana komencis konstrui vojojn kaj novan Moskvon, kaj poste kazernojn kun trupoj. Pafarkistoj, lancistoj, kaj plibonigitaj muskedistoj. Ĉio povas esti farita sufiĉe rapide.
  Estas tro multaj malsamaj ebloj. Estas ege malfacile konservi trakon de ĉio.
  Snezhana tamen ne nur amas batali, sed ankaŭ administri kaj plibonigi la vivnivelojn de homoj. Jen ekzemplo: plibonigo de agrikulturo. Vi mem lino, sekalo, tritiko, hordeo, pizoj, kukurboj. Fiŝkaptado, produktado de viando, ktp.
  Amuzi la homojn per muzikistoj, budoj, ĵonglistoj, dancistoj, senetludantoj kaj zooj. Fari, resume, ion similan al la reala vivo en la lando. Kie devus esti kadavrodeponejoj kaj dentistoj. Kaj musketoj, kaj grincadoj, kanonoj kaj aliaj partoj. Kie ili faras pladojn el argilo kaj faras bieron. Kaj multaj multaj aliaj!
  Kaj, kompreneble, kiam lando kreskas, oni faras konkerojn. Kaj Snezhana sukcesas ĉi-rilate. Unue, aneksi najbarajn urbojn. La knabino estas lerta.
  La fripona kodo denove funkcias. Ĝenerale, ĝi estas nur malfacila komence, sed poste ĝi fariĝas pli facile ludi. Vi nur bezonas scii kiel regi trupojn. Tamen, vi ankaŭ povas uzi nombrojn. Vi ĵetas ilin en sturmon... Kaj superverŝas la malamikon per kadavroj. Sed la muro estis subfosita kaj la urbo estis prenita.
  Snezhana estis forportita de la ludo, kaj kontraŭvole interrompis kiam Slavka tuŝis ŝian kruron kaj diris:
  - Ni jam proksimiĝas al la restoracio! Surmetu viajn ŝuojn!
  Snezhana liberiĝis de la strategio kontraŭvole. Ŝi ĵus konstruis la katedralon, kaj ŝi ankoraŭ volis elstari kaj montri.
  Jes, vi povas konkeri la tutan mondon tiel, eĉ en ludo. Nu, bone, pri kio ŝi revas?
  La miliardulo estu kaptita - ĉi tio estas la ĉefa afero!
  Kaj la ludoj atendos!
  Eĉ de ekstere, la restoracio Imperiestro mirigis vin per sia lukso. Vera palaco en la baroka stilo. Tre abunda kaj brila. Estas sekureco ĉe la enirejo kun purrasaj hundoj. Potencaj uloj en kuglorezistaj veŝtoj kaj kun walkie-talkioj gardas.
  Snezhana aspektis iom ĉifita, kvankam luksa. Krome, ŝia figuro estas tro atleta por sinjorino. Tamen, la rigardo de la knabino estas tre aroganta.
  Ili verŝajne jam konis Slavkan. La grandega sekuristo eĉ faris sarkasman ŝercon pri la tro granda knabino, kiu fariĝis lia amatino, kaj la magra Slavik, kiu aspektis kiel adoleskanto. Li respondis tute amike:
  - Jen mia tegmento kaj sekureco!
  Post kio ili grimpis la marmoran ŝtuparon. Tia batalema kaj timinda paro. Precipe la knabino kun safiraj okuloj. Ĉi tio estas beleco, kiu altiras la atenton de ĉiuj.
  La restoracio havas tablojn faritajn el multekosta santalo kaj multajn spegulojn. Akvarioj kun orfiŝoj, belaj dancantaj knabinoj, kaj eĉ batalantoj sen reguloj. Vi povas sidi kaj amuziĝi kun boksaj matĉoj, ambaŭ viroj kaj virinoj. Admiru la varion de fiŝoj kaj marestaĵoj. Estis eĉ kaĝo kun tigro, kaj bela knabino en bikino dancanta kun la predanto.
  Slavka sidiĝis ĉe aparta tablo kaj faris la unuan mendon. La servistoj estis knabinoj en mallongaj jupoj, kun duonmalfermitaj mamoj, luksaj roboj kaj altaj kalkanumoj. Nature tre bela, kvankam kun troa ŝminko.
  Ekbrilis ŝajno de hologramo kun menuo. La elekto, kompreneble, estas kolosa - ĝi estas kapturna. Snezhana tamen preskaŭ tuj diris:
  - Elefanta trunko kun spicoj, serpentaj kolbasoj kaj ŝarka fileo! Kaj ankaŭ ĝirafaj kotletoj! Kaj la plej multekostaj vinoj, aĝaj ducent jarojn!
  Slavka balancis la kapon:
  - Ŭaŭ! Ĉi tio malplenigos la elektronikan karton, ĝi kostos al mi monon de mia patro!
  Snezhana ridis kaj respondis:
  - Kaj viro iam pensas tra tutaj sortoj pro virinoj! Ĉu vi ne estas viro? - La voĉo de la knabino fariĝis plorema. - Nu, mi tre volis provi elefantan trunkon, precipe kiam mi legas Plutonion.
  Slava estis surprizita:
  - Kion alian vi legas?
  Snezhana honeste respondis:
  - Kiam mi estis senigita de frekventado de komputila klaso en speciala lernejo pro vangofrapo al knabino, mi legis ĝin pro enuo. Kaj vi scias, ankaŭ legado havas sian propran ĉarmon!
  Slavka fajfis:
  - Ĉu vi estis en speciala lernejo?
  Snezhana kapjesis:
  - Jes, preskaŭ unu jaron... Mi vundis kelkajn knabojn!
  Slavka demandis surprizite:
  - Kaj por kio?
  Snezhana facile respondis:
  - Ili ridis, ke mi nudpiede venis al la lernejo! Kaj ĝenerale, iel eĉ la vilaĝanoj ne ŝatis min. Nia familio estis tro malriĉa. Mi estis la sola en la klaso, kiu ne havis saĝtelefonon aŭ eĉ bagatelan poŝtelefonon. Ŝi marŝis nudpiede ĝis neĝis, kaj foje en la neĝo. Kaj ĝenerale, diablo, eĉ por vilaĝo mi estis tro... kampara!
  Slava kapjesis konsente:
  - Bone! Mi donos al vi ĉion, kion vi petas!
  Snezhana aldonis:
  - Kaj ankaŭ kangurua lango en banana saŭco!
  Slavka elbatis la ordon kun peza suspiro. Dek du kaj duono mil dolaroj elflugis el ŝia konto. Jes, ĉi tiu Snezhana estas multekosta eta afero.
  La knabino prenis manĝilaron el ora folio kaj tre bela laboro. Forko en unu mano, tranĉilo en la alia. La mendo alvenis rapide...
  La trunko de la elefanto estis spicita kaj bonguste odoris. Serpentaj kolbasoj miksitaj kun fruktoj, plenigita ŝarka fileo kaj ĝirafa viandkotletoj.
  Iom poste, kanguruaj langoj aperis en aspiko. Estus sufiĉe da manĝaĵo por dekduo da plenkreskuloj. La speciale longa trunko de la elefanto. Sed por Snezhana ne ekzistas antaŭjuĝoj. Ŝi komencis manĝi per sia tuta energio. Kaj ŝi eĉ ronronis kun plezuro:
  - Bela elefanto!
  Efektive, la gusto de trunko trempita en spicoj estas unika. Snezhana gustumis ĝin. Slavka sidis morna kaj timeme pensis pri kio li eniros ĉi-vespere. Jes, la knabino estas manĝema.
  Fininte duonon de la trunko, Snezhana komencis manĝi pli malrapide, kaj gustume komencis trinki el kristala vinglaso ducentjaran vinon ege bongustan. Estas pli bone preni vian tempon kiam ĝi konsumas kaj trapasas ĝin per via lango.
  La knabino demandis al Slavka:
  -Ĉu vi legis "Plutonio"?
  La junulo respondis kun malĝojo en sia voĉo:
  - Ne! Mi ĵus legis resumon en la Interreto, ke temas pri vojaĝo al la interno de la Tero. Sed mi ne havis tempon por legi ĝin!
  Snezhana murmuris:
  - Mi ŝatis la libron. Vere, la fino estas malbona. Sed ĝenerale, ĉu eble vere estas malpleno en la centro de la Tero?
  Slava respondis dube:
  - Ili trovus malplenon. Nun ili scias kiel fari ĝin!
  Snezhana ridis kaj metis pecon da viando en sian buŝon. Ŝi maĉis kaj sugestis:
  - Ni faru filmon pri "Plutonio" kaj nova mondo!
  Slavka rimarkis dube:
  - Filmo pri nova mondo bezonas grandan buĝeton!
  Snezhana ridis kaj notis:
  - Kaj se ni uzas komputilan grafikon?
  Slava dubis:
  - Se ĉio estus tiel simpla, milionoj da dolaroj ne estus elspezitaj por furoraĵoj.
  Snezhana manĝis ĝirafon kotleton. Ŝajnis al ŝi, ke ĝi estas pli bona ol porkaĵo, aŭ, ĉiuokaze, pli multekosta. Ne tiel grasa, sed suka. La knabino lekis siajn lipojn kaj sugestis:
  - Kaj se vi farus filmon pri kanibaloj... ĝi estus kaj malmultekosta kaj gaja!
  Slava rimarkis ridetante:
  - En Ameriko, kial filmoj pri seriaj murdistoj kaj maniuloj estas tiel popularaj?
  Snezhana kapjesis konsente:
  - Ĝuste tial?
  Slavka klarigis:
  - La buĝeto de tiaj filmoj estas tre malgranda, sed estas certaj kotizoj. Malmultekosta kaj gaja!
  Snezhana rikanis kaj diris per naza voĉo:
  - Kio pri freneza vampiro? Ĉefrolado min!
  Slava rimarkis ridetante:
  - Estas io en ĉi tiu ideo... Vi povas provi ĝin! Eble kun tia bunta sinjorino kiel vi estos konsiderindaj kotizoj!
  Snezhana notis:
  - Ekzemple, la filmo "Baŝka" estis tre malalta buĝeto, sed danke al Valuev, ĝi kolektis tiom da mono!
  Parulio derompis kelkajn el la serpentkolbasoj. Ĝi estas multekosta, sed ĝi gustas kiel kokido, krom ke la spicoj donas al ĝi specialan guston. Ekzotika. Eh, knabinoj estas multekostaj nuntempe. Kaj la reĝfamilianoj estis servutuloj, estis multe pli malmultekosta kaj pli facile kun ili!
  Snezhana, vidante, ke Slavka silentas, komencis zorge ekzameni la salonon. Kie ŝi povas trovi klienton kiu ne estas en la lasta loko en la revuo Forbes? Ĝis nun estas plejparte junuloj en la salono. Nu estas klare. Maljunuloj ne havas sufiĉe da tempo kaj energio por pendi en restoracioj. Tamen eĉ junuloj povas esti riĉaj. Sed Snezhana nur volis pli maljunan klienton. Por ke li rapide rezignu kaj lasu al ŝi riĉan vidvinon. Alie, estas tro longe suferi kun junulo.
  La knabino imagis kiel ŝi, ekzemple, faras filmojn. Kiel la Armagedono de Lucifero.
  Estas grandiozaj spacbataloj, kaj grandegaj stelmondoj. Produkto de granda imago. Ho ĉi tiuj Stelmilitoj. Ili havas tiajn tentajn epizodojn. Sed mi volas pafi ion propran. Kaj prefere pli seksa kaj sincera. Kaj ĝenerale, fariĝi... Ne tiom prezidento, sed neformala reĝino de Rusio. Por ke ŝi havu veran potencon, sed ne respondecu pri io ajn! Kaj faru ĝin laŭ via maniero. Ekzemple, por spekti erotikon ĉirkaŭ la horloĝo kaj sur ĉiuj kanaloj.
  Por ke ĝenerale ekzistus libera moralo kaj libereco en ĉio! Kaj por ke la prezidanto estu mokita kaj konsiderata bufono. Kaj kio pri kiam la prezidanto estas kiel reĝo. Ne devus esti reĝo - nur ŝi faru la reĝino. Kaj ĉiuj preĝas al ŝi kaj kisas ŝiajn nudajn piedojn. Pli precize, ne ŝiaj piedoj, sed la spuroj de ŝiaj nudaj plandumoj, kaj ili falas sur la vizaĝojn.
  Kaj ŝi estas kiel diaĵo, la dua Budho en bikino! Snezhana imagis tion al si.
  Milionoj da homoj el la tuta mondo genuiĝas kaj kliniĝas antaŭ ŝi.
  Estis eĉ sento de supereco.
  Sed kie ŝi povas trovi miliardulon, kiu donus al ŝi monton da oro? Homoj malsatas je mono. Kiam ŝia tempo venos. Kaj ŝi etendos siajn flugilojn tra la mondo. Kiam venos ŝia viro? Ne nepre bela, sed fabele riĉa - miliardulo!
  La knabino denove komencis manĝi la serpentkolbasojn kaj gustumis ilin kun plezuro.
  Jes, mi ŝatus fari ion pli malvarmeta ol Avatar. Por ke estus specialaj efektoj kaj io tiel bela.
  Snezhana subite rimarkis dumetrajn ulojn enirantajn en la restoraciohalon. Kvar samtempe. Kaj kun ili estas grizhara maljunulo en malhelaj okulvitroj, kaj dekstre estas juna knabino.
  Snezhana eĉ flustris per tremanta voĉo:
  - Nur ne mia edzino!
  La knabino tamen estas vestita tro modeste por la edzino de miliardulo. Plej verŝajne, ĉi tiu estas la sekretario. Kaj la miliardulo Snezhana ne dubis, ke la maljunulo aspektis sepdek aŭ sepdek kvin jarojn aĝa, li havis ringojn sur la fingroj kun veraj diamantoj grandeco de juglando. Li mem estas vestita, kompreneble, per frako, kaj ora ĉeno pendas de rubena koro.
  Ĉi tiu estas la viro de ŝiaj sonĝoj!
  Ĝuste tion ŝi deziris por si: maljuna, riĉa, kaj prefere ankaŭ morte malsana!
  Snezhana komencis rideti, Slavka, rimarkinte la ŝanĝon en ŝia humoro, demandis:
  - Ĉu vi memoris ion feliĉan?
  La knabino respondis kun ĝojo:
  - Jes! Mi memoris, ke mi devas gajni grandan monon!
  Slava plene konsentis kun tio:
  - Mono neniam doloras!
  Snezhana prudente rimarkis:
  - Vi ne povas vivi en la mondo sen mono! En ili estas la suno de majo, kiel diris la poeto!
  Slavka demandis la belulinon:
  - Nu, kion vi faros?
  Snezhana flustris al la junulo:
  - Imagu, ke ni ne konas unu la alian! Mi vidis la predon, kaj mi ordonas, ke vi ne ĝenu min!
  La junulo tuj divenis:
  - Mi vidis ĉi tiun miliardulon!
  Snezhana notis kolere:
  -Se vi provos enmiksiĝi, mi mortigos vin!
  Slavka respondis indiferente:
  - Ĝi ne timigas min! Mi nur konas lin! Jen Aron Rabinoviĉ, okdek naŭ jarojn, kiu ĵus enterigis sian kvinan edzinon! Ĉu vi ŝatas ĉi tiun?
  Snezhana volonte konfirmis:
  - Jen ĝuste la tempo!
  Slava palpebrumis kaj respondis:
  - Jes, edziniĝu kun li! Tiam, konduku lin en komaton kun via temperamento!
  La knabino ridis pri tio kaj sincere respondis:
  - Mi certe enveturigos vin!
  Kaj ŝanceliĝante, la luksaj koksoj de Snezhana direktiĝis al la miliardulo. Ŝi estis bonega. Kiel vera Sinjorino Universo. Kaj samtempe, sana virino, kiel bovino.
  La korpogardistoj de la miliardulo turnis sin kontraŭ ŝi. La knabino haltis kaj knaris:
  - Pardonu....
  Aron Rabinoviĉ diris raŭke:
  - Lasu la knabinon trairi! Lasu lin sidi ĉe mia tablo!
  Kaj li sidiĝis kun la sekretario. La sekureco restis staranta. Unu knabino estas pli delikata kaj eta unuflanke, kaj la alia aliflanke. Sed estas neverŝajne, ke iu konsiderus la sanan kaj grandan Snezhana miniaturo. Ŝi estas tipa kaj sana vilaĝa virino.
  Aaron demandis ŝin:
  - Kiu vi estas?
  Ŝi ŝveligis sian buston kaj diris:
  - Mi estas Snezhana!
  La miliardulo, kun rideto de evidentaj artefaritaj dentoj - tre grandaj, kiel ĉevala, diris:
  - Mi estas Aron! Kaj vi havas mirindan nomon! Ĉu vi ŝatus vinon?
  Snezhana fiere respondis:
  - Kion Napoleono trinkis!
  Aron kapjesis:
  - Estu tiel! La plej bonaj vinoj jam pretas por mia alveno! Do vi trinkos la plej bonan!
  Snezhana ridis kaj notis:
  - La plej bonajn bondezirojn? Estas amuza!
  Aron konfirmis, riverencante al la belulino:
  - Jes, mi havas la plej bonan!
  Snezhana prenis ĝin kaj kantis:
  - Ĉio neebla estas ebla en nia mondo, kvankam ni devas vivi zorge, kvazaŭ en pafejo!
  La servistinoj komencis servi novajn bongustajn pladojn. Inkluzive de maloftaj bestoj.
  Snezhana komencis manĝi denove kaj tordi sian oran forkon per la nudaj piedoj. Ŝi estas knabino simple la formado de sana forto.
  Aron ŝatis ĝin kaj ekkriis:
  - Nu, vi estas simple bela kaj aminda!
  Snezhana ridis kaj respondis:
  - Mia kolosa potencialo ĉiam estos postulata!
  La knabino verŝis en kristalan glason pikitan per diamantoj la vinon, kiun Napoleon Bonaparte amis trinki. Snezhana kun plezuro trinkis, gustumante la agrablan likvaĵon.
  Jes, ŝi nun sidas kun vera miliardulo. La speco, pri kiu vi ĉiam revas. Maljuna, riĉa, se Dio volas, li ankoraŭ estus senespere malsana!
  Aron rigardis Snezhana kaj notis:
  -Vi havas tiel belajn krurojn kaj tre lertajn fingrojn! Vi estas tiel seksa kaj ekzotika!
  La knabino konsentis pri tio:
  - Mi estas tre sekseca, precipe kiam mi skuas miajn krurojn! Ĝi estas en ĉiu vejno de mia korpo!
  Aron konsentis, rigardante la belulinon:
  - Vi estas la pleneco de saĝo kaj la krono de beleco!
  Snezhana metis sian nudan piedon sub la nazon de la miliardulo. Kaj li kisis ŝin kun plezuro. Li kisis la teneran haŭton de la knabino.
  Snezhana eĉ perdis la humoron. La knabino ridis kaj notis:
  - Kaj ankaŭ vi fartas bone! Arda junulo!
  Kaj la predanto ekridis.
  Dume Slavka, por ne forbruli pro ĵaluzo, batis la klavaron de iPhone, eligante alian ĉefverkon.
  Gerda Kronshtein estis implikita en la laboro pri la kreado de "Pantero"-2. Fama kaj tre bela militisto kun tri partneroj: Charlotte, Christina kaj Magda. La knabino metis la motoron kaj transdonon kune, trans kaj antaŭ la tanko, tiel konservante bonan uzadon de la veturilo kaj reduktante ĝian altecon al du metroj. Kiel rezulto, la "Pantero"-2 montriĝis havi la kirason de la "Tigro"-2 nur kun grandaj deklivoj de la kirasaj platoj, ĝiaj armiloj, sed pezanta nur kvardek kvin tunojn. Ĉi tio ebligis lanĉi la Panther-2 en amasproduktadon en la aŭtuno de kvardek tri, antaŭ ol la nova elektrocentralo estis preta.
  Krome, pro manko de 88 mm 71 EL-kanonoj, la Panther 2 estis liberigita kun 75 mm kanono, pezanta nur 42 tunojn, kun malalta silueto kaj forta kiraso. Tiel, la germanoj havis perfekte protektitan tankon. La frunto de la kareno situis je angulo de 40 gradoj de la horizontalo kaj ĝia supra parto de 150 mm ne estis penetrita per iu ajn kontraŭtanka armilo, kaj ankaŭ la malsupra parto de 120 mm. La frunto de la 185-mm gvattureto estis klinita je 50 gradoj kaj estis sufiĉe malalta kaj mallarĝa; ĝi ankaŭ ne povis esti penetrita per io ajn.
  Vere, la flanka kiraso estas 82 mm, kvankam iom malforta ĉe deklivoj. Sed la veturiloj estis sufiĉe moveblaj kaj bone protektitaj, kaj la gvattureto faris plenan rotacion en dek sekundoj! Tio estas, la knabinoj faris tankon, kiu preskaŭ konvenis al la militistaro. Nur aldonu iom pli da flankoj, sed... Ĉi tie vi povas instali 90-mm-kirasajn platojn sur la kampo. Kaj vi certe ne povas preni la "Panteron" de ajna angulo.
  La nova tanko montris pluviveblon kaj efikecon en bataloj. Jam dum la kontraŭatako proksime de Zhitomir, la Krauts povis doni al la Panther-2 duan naskiĝon.
  Ĉi tiu maŝino montriĝis efika kaj relative movebla. Precipe kiam 900 ĉevalforta motoro estis preta por ĝi. La tankoskipo de Gerda partoprenis en la bataloj.
  Malgraŭ la malvarmo, kvar germanaj knabinoj batalis nudpiede kaj en bikinoj.
  Gerda pafis 88mm kanonon. Ŝi trapikis la frontan kirason de sovetia tanko de malproksime kaj siblis:
  - La kobro estu preta por salti!
  Tiam ankaŭ Charlotte pafis. Dispremita tridek kvar. Ŝi deŝiris la turon kaj ĉirpetis:
  - Gloro al la Patrujo.
  Poste Kristina pafis tre precize. Trafis sovetian tankon. Kaj ŝi pepis:
  - Por neniigo de malamikoj!
  Tiam Magda pafis, uzante sian nudan piedon. Ŝi trafis la sovetian aŭton kaj kantis:
  - Nudkrura sonĝo! Beleco igas viron en sklavon!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj kunuloj.
  La kvar batalis tre efike. Kaj en la plej unua batalo ŝi batis eksteren pli ol tridek sovetiajn tankojn. Militistoj estas tre fervoraj batalantoj, kiuj povas esti konsiderataj superviroj.
  Gerda tiel forte batis sovetiajn tankojn, ke ŝi eĉ muĝis:
  - Mi estas lupino kun ŝtalaj dentoj!
  La germana kontraŭatako estis potenca kaj tranĉa. Kaj la novaj tankoj ludis rolon.
  Krome, la Krauts retiris pli da fortoj de Francio, do estas klare, ke ne estos surteriĝoj en la vintro.
  Kiel rezulto, ili sukcesis rekapti Kyiv kaj eĉ krei paron da poŝoj, fortranĉante sovetiajn soldatojn de la Dnepro.
  La situacio estis plimalbonigita per la fakto ke la aliancanoj suspendis la ofensivon en Italio, timante grandajn perdojn, kaj ne sturmis Napolon. Tio ankaŭ permesis al la Fritz asigni multe pli signifajn fortojn por kontraŭatako.
  Kiel rezulto, sovetiaj soldatoj suferspertis gravan malvenkon, kaj la germanoj certigis piedtenejon sur la Dnepro.
  La vintro pasis relative trankvile. Sovetiaj trupoj provis antaŭeniri proksime de Leningrado, sed ili jam atendis tie. Kaj ili povis forpuŝi la atakon.
  En la fonto, la aliancanoj iris sur la ofensivon en Italio. Sed ili estis renkontitaj kun potenca kontraŭatako de la malamiko. Kaj fine frapita, el la kontinento.
  La apero de la ME-262 en la serio serioze ŝanĝis la potenc-ekvilibron.
  Ĉi tiu veturilo distingiĝis pro sia alta rapideco de pli ol 900 kilometroj hore, potencaj armiloj kaj pluviveblo kaj havis fortan kirason. La relative granda pezo reduktis la manovreblon de la veturilo, sed ĝia rapideco ebligis eskapi okaze de vosto, kaj potencaj armiloj ebligis unufoje pafi la malamikon.
  Antaŭ junio 1944, ekzistis jam pli ol mil tiaj batalantoj en servo, kaj ili montris sin esti veraj bestoj. Ili turmentis usonajn kaj britajn aviadilojn en la aero kiel pantergazeloj.
  La situacio estis plimalbonigita de la fakto, ke Stalino, sur la fono de militaj laboroj, tre malsaniĝis kaj perdis sian decidemon. La Ruĝa Armeo iris sur la defensivon, kio permesis al la germanoj transdoni pli da fortoj al Francio.
  Kaj oni povis nur atendi aliancan ofensivon kaj surteriĝon en Normandio kaj Port de Calais. Kaj la plej inteligenta Rommel, kiu ricevis krizpotencojn de Hitler, preparis insidan kaptilon por sia aliancano.
  Krome, sur la ĉielo aperis la multcela aviadilo TA-152, plia evoluo de la Focke-Wulf. Ĉi tiu maŝino ankaŭ estis pli bona en flugaj trajtoj: pli rapida kaj pli manovra ol la Focke-Wulf, kaj samtempe peze armita kaj bone protektita. Ŝi laŭvorte turmentis siajn aliancanojn en la ĉielo.
  Ankaŭ aperis la memvetura pafilo E-10. Ankaŭ ĉi tie Gerda kaj ŝia teamo faris sian eblon. La aŭto montriĝis nur 1,1 metrojn alta, pezi dek tunojn kun motoro de 400 ĉevalfortoj, kaj la dikeco de la fronta kiraso estis 82 milimetroj laŭ tre granda angulo. Tia veturilo eĉ povus reflekti IS-2 kuglon fronte. Kaj provu, eniri tian diablon por du ŝipanoj.
  La eta grandeco de la memvetura pafilo, malalta videbleco, alta rapideco, kaj manovra kapableco igis la veturilon tre efika. Kaj samtempe ĝi estis simpla kaj malmultekosta produkti.
  Kaj la ŝipanoj troviĝis en ĝi kuŝantaj.
  En Normandio, la aliancanoj falis en kaptilon preparitan fare de Rommel. Ni ricevis frakasan malvenkon. Pli ol miliono da soldatoj kaj oficiroj estis kaptitaj sole. Kompleta knokaŭto.
  Post kio Churchill eksiĝis. Kaj Roosevelt havis koratakon kaj malsaniĝis.
  Post kio la aliancanoj, kiuj estis ĉiam pli ĉikanitaj fare de la germana submarŝipfloto, finis armisticon kun la Krauts. Sed Stalin lanĉis malfruan ofensivon en la centro nur en septembro. Sed la Krauts jam atendis tion.
  Ili havis grandan forton deplojita.
  Kaj eĉ la veto pri IS-2 ne pravigis sin: ĉar Panther-2 fariĝis pli manovebla kaj pli rapida post instalo de motoro de 900 ĉevalfortoj. Kaj 90-mm ekranoj aperis sur ĝi, kiuj reflektis ajnajn konkojn de sovetiaj tankoj.
  Kompreneble, la memveturaj pafiloj E-10 estas tre bonaj. Ŝi havas ĉion supre, kaj rapide turniĝas. Anstataŭante ĉiufoje la plej protektitan frontan parton. Kaj la flankoj estas 52 mm, plus ruloj. Sed vi povas pendi en la kampo kaj 90-mm ekrano. Kaj tiam vi ne povas simple preni ĝin.
  Kaj kompreneble, Gerda kaj ŝia tankoskipo sur la Panther-2 partoprenas en forpuŝado de la ofensivo de la Ruĝa Armeo.
  Ĉi tiuj estas gajaj knabinoj.
  Batalu kiel ĉiam nudpiede kaj en bikino. Ĉi tio estas ilia vizitkarto.
  Jen Gerda sendis ĵetaĵon uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ŝi frakasis la T-34 de granda distanco kaj kantis:
  - Mi estas granda lupino!
  Ĉi tio estas duonnuda vulpino!
  Tiam Charlotte pafas, la knabino ankaŭ estas nudpieda kaj tre malvarmeta. Li faligas sovetian aŭton per bone celita trafo kaj knaras:
  - Gloro al mia militemo!
  Jen kie Christina eniras la batalon.
  Post kio li premas la levilon per la nudaj piedfingroj kaj denove liberigas la kuglon. Batu la malamikon. Rompis la kirason de sovetia memvetura pafilo.
  Kaj tiam Magda sidiĝis ĉe la vido. La knabino estas tre forta kaj bela. Kaj li ankaŭ uzos siajn nudajn piedojn por direkti la pafilon al si kaj bati lin. Ĉi-foje ĝi detruos la frontan kirason de la IS-2.
  Kaj ke ĝi estas nur 100 milimetrojn longa kaj sen kliniĝo laŭ raciaj anguloj.
  La knabinoj estas frenezaj ĉi tie. Kaj ili ne lasas la aglojn de Stalin malsupreniri. La atako de la sovetiaj trupoj fiaskis.
  Gerda, kraŝinte la SU-85, sprite rimarkis:
  - Nia armeo estas forta, ĝi konkeras la mondon!
  Kaj per siaj nudaj piedoj li povas premi la stirstangajn butonojn.
  Sed la Fritzoj mem atakas, sed ankaŭ la sovetiaj trupoj forte defendas. La germanoj antaŭeniris tridek ĝis kvardek kilometrojn kaj haltis. Pli da batoj estis interŝanĝitaj. Multe da sango estis verŝita. En januaro, la Ruĝa Armeo avancis en la centro, sed estis nekapabla avanci.
  En marto 1945, la Fritz komencis ofensivon de la centro ĝis la sudo, preterirante la fortojn situantajn preter la Dnepro.
  Kaj ĉi tie la Krauts estis iom sukcesaj. Ili havis multajn ekipaĵojn, precipe tankojn de la serio E. Precipe la E-50 montriĝis tre sukcesa. Kun pafilo de 105 mm kaj barela longo de 100 EL, kun alteco de malpli ol du metroj, kaj fronta kiraso de 250 mm kaj flanka kiraso de 170 mm, ĉe raciaj deklivoj. La tanko estas monstro, sed danke al la genio de Gerda, la pezo de la veturilo ne superis sesdek tunojn, kaj la motoro estis instalita per gasa turbino de 1500 ĉevalfortoj.
  Kaj dum la ofensivo, estis la ŝipanaro de Gerda kiu provis la unuan el la plej novaj maŝinoj.
  Kompreneble, la Panther 2 ankoraŭ estas la ĉefa tanko de la Tria Reich, kaj ekzistas multaj tiaj veturiloj. Kaj ili rompas en sovetiajn defendojn.
  Gerda estas fiera kaj dura knabino, tre sovaĝa en sia atako. Estas ankaŭ kvar el ili nudpiede kaj en bikinoj.
  Bela militisto, ĝenerale bonega, sed tre malnobla, ĉar ŝi volas mortigi sovetian popolon.
  Gerda pafis uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ŝi trafis IS-2-tankon de malproksime, penetrante sovetian veturilon.
  Post kio la belulino grakis:
  - Pro mia kolero!
  Tiam Charlotte pafis de longa distanco. Kaj ankaŭ uzante nudajn piedojn. Trafis la sovetian tridek kvar. Ŝi deŝiris sian turon kaj kriis:
  - Mi estas la plej timiga el germanaj knabinoj!
  Kaj kiel tiu ĉi ruĝhara vulpino montros sian langon.
  Tiam Kristina trafis per kuglo. La knabino tre batalas. Kaj ankaŭ nudpiede. Sovetia memvetura pafilo estis trafita per obuso. Batu la malamikon. Kaj ŝi kantis:
  - Mi estas la plej timiga en la mondo
  Mi mortigas ĉiujn homojn kiel paŭzostreko,
  Kaj por tiuj, kiuj ne volas vivi en paco,
  Ni faras hara-kiri al ili!
  Ankaŭ Magda, ĉi tiu belulino kun oraj haroj, trafis ŝin. Ŝi kraŝis la aŭton, la plej novan SU-100, kaj gluglutis, vulpino:
  - Ni prenu niajn malamikojn kaj pulvorigu ilin!
  Kaj kompreneble tiu ĉi germanino pafas per la nudaj piedfingroj.
  Jes, la kvar estas tre agresemaj kaj batalemaj. Ĉi tio ne povas esti haltigita tiel facile.
  La nazioj trarompis la fronton kaj povis atingi la malantaŭon de la sovetiaj soldatoj.
  La Ruĝa Armeo forlasis la maldekstran bordon de Ukrainio kaj Donbaso. Tiam, dum la aŭtunaj bataloj, la Ruĝa Armeo estis tute devigita retiriĝi preter la Dono. Tie, kun granda malfacileco, la defendlinio estis stabiligita.
  La plej populara sovetia mastodoto, kontraste al reala historio, estis la SU-100.
  Ĉi tiu memvetura pafilo estas sufiĉe efika kaj facile fabrikebla. Kaj ĝia pafilo povus esti kreinta almenaŭ kelkajn problemojn por la germanaj tankoj.
  Do la nazioj ne sukcesis konstrui sur sia sukceso. La vintro de 1945 pasis konstante. Tiam printempo.
  En majo 1946, la nazioj translokiĝis al Moskvo. Tio estis malespera provo fini la militon kiel eble plej baldaŭ. Japanio, dume, estis sub nukleaj atakoj de la usona armeo. Sep atombomboj jam estis ĵetitaj, kaj ĉiuj konvinkiĝis pri kiom seriozaj estas tiuj nukleaj armiloj. Do Hitlero hastis fini la militon en la oriento kiel eble plej baldaŭ.
  Estas klare, ke post la okupado de Japanio ankaŭ Usono alfrontos Germanion. Do la 15-an de majo komenciĝis la decida ofensivo kontraŭ Moskvo.
  Kaj kompreneble, la germanoj ĵetis Gerdan kaj ŝian ŝipanaron sur la ofensivon. Tamen, malagrabla surprizo atendis la Krauts.
  Do, krom la germanaj kvar, la sovetiaj kvar eniris la batalon.
  Natasha, Zoya, Augustina, kaj Svetlana sidis sur la IS-7-tanko, la unua en la historio de Sovetunio, kaj prepariĝis por batalo.
  Ĉi tiuj knabinoj estis nudpiedaj kaj en bikinoj, ankaŭ tre belaj kaj seksecaj!
  Kaj ĉi tiuj kvar komencis detrui germanajn veturilojn, eĉ la enorman E-50.
  Nataŝa estis la unua, kiu pafis, uzante siajn nudajn piedfingrojn, la knabino entuziasme ekkriis:
  - Por USSR!
  Kaj ŝia ŝelo penetris en germanan tankon.
  Poste Zoya fikis. Knabino kun ora hararo, ŝi uzis sian nudan piedon por lanĉi novan kuglon. Disbatis la faŝisman mastodonton.
  Post kio la knabino kriis:
  - Por Stalin!
  Kaj kiel la belulino ridos je la supro de siaj pulmoj.
  Tiam la bone celita Augustine prenis kaj pafis. Ŝi estas ĉi tiu ruĝhara militisto, kiel pafi al la malamiko. Li deŝiros la gvattureton de Panther 2 kaj kukos:
  - Gloro al Rusujo!
  Kaj li montros sian langon.
  Sed kun la helpo de nudaj piedfingroj, kiel Svetlana vangofrapos. La knabino estas tre mojosa kaj bela. Ŝi frakasis la kirason de la E-50 kaj kuĝis:
  - Por miaj atingoj kaj Sovetunio!
  La knabinoj ŝajnas esti tre bonegaj kaj havas senton de humuro. Tiujn faŝistojn ili draŝas tre energie. Do estas klare, ke malamikoj ne povas rezisti la IS-7.
  Natasha uzis siajn nudajn piedfingrojn por pafi al la malamiko. Ŝi frakasis la Fritz en pecojn kaj ŝiriĝintajn fragmentojn kaj knaris:
  - Por Granda Rusujo!
  Zoya ankaŭ estas inteligenta knabino. Ŝi prenis ĝin kaj trafis la malamikon tre precize. Ŝi disbatis la E-50-turon kaj ĉirpetis:
  - Por Soveta Rusujo!
  Kaj ŝi faris tion, kompreneble, per la nudaj piedfingroj.
  Tiam Augustine pafis, ŝi trafis la naziojn. Kaj tiam per la nuda piedo ŝi sendis alian, mortigan ĵetaĵon.
  Tiam ŝi pepis:
  - Gloro al la Patrujo!
  Svetlana batalis poste. Ŝi estis varmkora kaj bela knabino. Ŝi celis la armilon per siaj nudaj piedfingroj. Ŝi pafis kaj frakasis la faŝiston, kaj kantis:
  - Kaj la unua degelinta makulo, en sonĝo, mi vidas Stalinon, kaj mia Denaska Rus' estas kovrita de kadavroj!
  La knabinoj ĉi tie batalis kun granda persistemo. Kaj ili agis ege agreseme.
  Nataŝa pafis al la nazioj per la nudaj piedfingroj kaj ekbalegis:
  - Por la Grandeco de Komunismo!
  Zoya ankaŭ piedbatis la malamikon, frakasis la Fritz uzante ŝiajn nudajn piedojn kaj knaris, elmontrante siajn dentojn:
  - Por la Granda Stalino!
  Aŭgusteno pafis al la malamiko, trapikis la tankon de la E-serio, ŝi uzis ankaŭ la nudajn piedfingrojn, ekkriante:
  - Por la Plej Granda Rus'!
  Svetlana, daŭre pafante, notis kaj premis per sia nuda kalkano sur la ellasilon, kiu aŭtomate eksplodis:
  - Por la venko de USSR!
  La knabinoj batalis tre obstine ĉe la avangardo de la atako de la malamiko. La germanoj ankaŭ estis sufiĉe elĉerpitaj antaŭ ĉi tiu punkto. Mallonge, ilia atako kontraŭ Moskvo malsukcesis.
  Ili perdis multajn centojn da miloj da soldatoj kaj tankoj. Tamen, la Ruĝa Armeo ankaŭ estis elĉerpita. Ambaŭ flankoj estis ekstreme elĉerpitaj. Kaj en la malfrua aŭtuno de 1946, pacaj intertraktadoj komenciĝis.
  Usono proponis eblon: ĉiu konservas por si tion, kion ili sukcesis kapti.
  Hitler, timante atombombon kaj sub premo de sia laca medio, konsentis. Laca de la milito, Stalino ankaŭ esprimis deziron fari tian kompromison.
  Ambaŭ landoj estis elĉerpitaj kaj lacaj... Sed Stalino tamen sukcesis marĉandi por si kelkajn dekojn da kilometroj en la centro, kie la germanoj formis danĝerajn kojnojn. Sed la Krauts retenis siajn konkerojn en la sudo laŭ la Dona Rivero, kaj en la nordo laŭ Leningrado.
  Interŝanĝo okazis. Rusio trarompis koridoron al Leningrado, kontraŭ kelkaj teritorioj en Karelio por la finnoj.
  Tion ili decidis, ambaŭ flankoj. Krome, Hitler estis devigita nuligi antisemitajn leĝojn kaj doni limigitan aŭtonomion al la okupitaj teritorioj. Kaj kompense, ekonomiaj ligoj estis restarigitaj. Sed kontraŭdiroj daŭre akumuliĝis ene de la Tria Regno.
  Post kiam Hitler mortis en novembro 1956, potencrivalecoj ekis en la Tria Reich kaj civita milito ekis. Sovetunio resendis antaŭe perditajn terojn sub Ĥruŝĉov, restarigis la antaŭajn limojn, kaj la faŝisma imperio kolapsis.
  Do, ĝenerale, la rakonto de AI finiĝis. Kiel vi povas vidi, faŝismo ne enradikiĝis en la mondo, sed Sovetunio eĉ ekzistis pli longe ol en la reala historio. Nikita Ĥruŝtŝov estis en povo pli longe, ĉar li iĝis popola heroo kiu resendis la terojn antaŭe perditajn al la Stalins. Kaj li sukcesis efektivigi reformojn, establante la postenon de popolelektita prezidanto de Sovetunio. Kaj post Nikita, ne Breĵnev sukcesis, sed Ŝelepin, kaj en Sovetunio la aferoj iris multe pli bone ol en la reala historio. Kaj li fariĝis la plej potenca kaj plej forta superpotenco. Sed Ĉinio restis kapitalisma kaj kolapsis sub por-usona regado. La nordaj partoj de la Ĉiela Imperio fariĝis parto de Sovetunio, kaj multe ŝanĝiĝis.
  Sed ĉi tio postulas apartan rakonton...
  Slavka elpensis tion per sia iPhone, kaj la knabino kaj la miliardulo daŭrigis la konversacion. Estis evidente, ke la maljunulo ŝatas la vilaĝan simplon.
  Snezhana metis siajn nudajn piedojn sur la tablon kaj, kun ilia helpo, manĝis sen nenecesa antaŭjuĝo.
  Aaron demandis ŝin:
  -Ĉu vi ĉiam havas tian apetiton?
  Snezhana eĉ kantis responde, prunteprenante de Vysotsky:
  - Kaj en bufedo fermita al aliaj,
  La kuiristo trankviligis: ne estu timema...
  Vi havas tian mirindan apetiton -
  Vi tuj englutos ĉiujn liajn ĉevalojn!
  Aron subtenis la ludeman tonon de la knabino kaj kuĝis:
  Jes, sidiĝu antaŭ la malproksima vojo,
  Kaj prenu dorsosakon kun manĝaĵo...
  Mi vidas, ke via knabo estas genia,
  Sed manĝu, manĝi ne estas malsaĝulo!
  Snezhana, kantante kaj ludante per vejnoj kiel ŝtala drato, diris:
  - Por ŝi, vi estas ŝtalo muskoloj,
  Fortaj dorsaj muskoloj...
  Ho, ĉizita, pentrita,
  Lignaj elefantoj!
  Post tio Aron denove kisis la nudan, rondan kalkanon de la knabino. Ŝi kuis pro ĝojo.
  Jes, ekestis idilio.
  Snezhana rimarkis kun rideto:
  - Mi ŝatus roli en filmo!
  Aron, kun rideto de dentoj el eburo, demandis:
  - Kiu specife? Al kiu rolo vi estus altirita?
  Snezhana sugestis:
  - Nu, ni diru, ke mi estas knabino el la dudekunua jarcento, mi trovis min en la tempo de Spartacus, kaj helpis la ribelajn sklavojn venki la romanojn!
  Aron palpebrumis al la knabino kaj respondis kun ĝojo:
  - Kaj kio? La intrigo estas tre ŝika! Mi ŝatas ĝin - ĝi povas alporti grandegajn profitojn!
  Snezhana palpebrumis kaj notis:
  - Vi estas bonega sponsoro!
  Aron ridetis kaj respondis tion:
  - Mi zorgas antaŭ ĉio pri profito. Filmo pri Spartak estos multekosta se vi uzas verajn homojn kiel kromaĵojn. Sed ĉi-kaze estos komputila grafiko kaj nur kelkaj artistoj.
  La knabino kapjesis kaj rimarkis:
  - Kaj Spartak estos blonda kaj korpotrejnisto!
  Aron balancis la kapon:
  - Ne! Ĉar vi mem estas blonda, la dua ĉeffiguro devus havi nigrajn harojn por kontrasto!
  Snezhana ridis kaj poste sugestis:
  - Kaj se Spartak estas knabo?
  Aaron ridis kaj rimarkis:
  - Amuza... Sed ne natura! Montriĝas, ke la sklavoj obeis la infanon?
  La knabino rimarkis sufiĉe racie:
  - Kaj ĉi tio povas esti enkadrigita kiel parodio de Spartak! Kaj ĝi estos sufiĉe amuza!
  Aron ridetis kaj frapis sian oran forkon sur la tablon:
  - Ĉu vi pensas tiel?
  Snezhana energie kapjesis:
  - Jes! Plie ŝparoj pri la kotizo de la ĉeffiguro! La knabo kostos malmulte!
  Aron negative balancis la kapon:
  - Mi efektive volis, ke vi kaj Spartak havu seksajn scenojn!
  Snezhana respondis kun rido:
  - Mi ne ĝenas brakumi bonan viron! Sed tiam infanoj estos malpermesitaj spekti la filmon. Do estas pli bone fari bildon sen sekso, sed pli amuza!
  Aron kapjesis konsente kaj frapetis la knabinon sur la ŝultron. Demonstrante ke, malgraŭ sia aĝo, li ne perdis sian moviĝeblon:
  - Jes tio pravas! Mi iel ne pensis pri tio! Ni faru komedion! Intertempe, eble vi povos kanti!
  Snezhana respondis kun ruza rideto:
  - Mi kantos, sed nur se vi kompense donos al mi diamantan ringon!
  La miliardulo ridetis kaj rimarkis:
  - Kaj vi estas komercistino!
  Snezhana kapjesis konsente:
  - La vivo instruas vin esti kiel eble plej pragmata!
  
  JUNA PRINCO ESTAS DEVITA ESTI EDZO
  La knabo princo Oleg veturis en orumita kaleŝo. Malgraŭ la klara, suna tago, la knabo Oleg estis tre malĝoja en sia animo. Li estis edziĝinta al maljuna, malbela reĝino kun tre malbona humoro. Alie, la kruela tirana avino minacis konkeri ilian relative malgrandan regnon. Kaj kiel estas por knabeto, preskaŭ infano... Terure!
  Kaj eĉ la grandioza somera naturo tute ne plaĉis. Knabino subite aperis survoje. Tre bela, kun ora hararo, sed en sakŝtofo malkaŝante ŝiajn nudajn, polvokovritajn krurojn super la genuoj. Sed eĉ en ĉifonoj ŝi estis bela, kun anĝela vizaĝo, kaj sur la kapo lerte teksita florkrono. La princo ĝentile demandis la ĉambriston:
  - Bonvolu haltigi la kaleŝon. Mi soifas kaj lasas ĉi tiun knabinon ricevi puran akvon el la rivereto.
  La ĉambristo dubis:
  - Ni havas bonegan vinon, Princo... Kaj ĉu ĉi tiu ĉifona virino en ĉifonoj ne estas naŭza?
  La knabo Oleg kontraŭis, negative balancante la kapon:
  - Ne! Ŝi estas mirinda kaj lasu ŝin alporti al mi la tason!
  La knabino riverencis, akceptis la oran pokalon el la manoj de la princo, kaj kun siaj rondaj kalkanoj grize ekbrilante pro la polvo, ŝi kuris al la rivereto.
  La ĉambristo dube balancis la kapon:
  - Ŝi forprenos valoran aĵon. Ĉu vi povas fidi al nudpiedaj ragamufoj?
  La princo respondis indiferente:
  - Ŝi havu almenaŭ iom da memoro pri mi!
  La maljuna servisto volis aldoni ion alian, sed aperis knabino. Ŝi marŝis rapide sed gracie, sen verŝi eĉ guton el la plena taso.
  La princo saltis el la kaleŝo. Portante altajn kalkanojn kaj modajn maroko-botojn, la knabo montriĝis sama alteco kiel la nudpieda knabino. Li akceptis la tason de ŝiaj belaj, sunbrunaj manoj, sed kun kalaj manplatoj.
  La akvo ŝajnis malvarma, ĝi eĉ dolorigis miajn dentojn. La princoj prenis du glutojn, poste verŝis la likvaĵon el la pokalo. Li turnis sian vizaĝon al la knabino kaj flustris:
  - Estas tiel malvarme, varmigu miajn lipojn per kiso!
  Princo Oleg estis ankoraŭ senbarba knabo kun bela vizaĝo. Li jam havis sperton pri kisado de ĉambristinoj, sed li neniam renkontis tiajn sukajn kaj dolĉajn lipojn. La ebria knabo metis sian manon sur la ŝultron de la knabino kaj diris:
  - Ĉiuj! Mi prenas vin al edzino! Kaj ne plu parolu!
  La ĉambristo provis kontraŭi:
  - Vi estas fianĉino kun reĝino Katarina. Ŝi tre koleros, se la princo ne venos!
  La knabo decide balancis la kapon:
  - Mi rezignas la tronon, honorojn, privilegiojn kaj riĉecon! Mi estos simpla kamparano kiel ŝi, kaj iros por la plugilo!
  La princo decide demetis siajn maroko-botojn kun diamantaj spronoj kaj sian multekostan dupleton kun ĉapelo. Kaj nudpiede en nur ĉemizo, la knabo iris kun la knabino en la profundon de la arbaro.
  Estas bone promeni sur mola herbo, tiel, sen streĉaj ŝuoj, forĵetante ĉiujn konvenciojn. Vi sentas vin libera. La knabo eĉ demetis sian ĉemizon, kaj la vento blovis trans lian nudan torson.
  La knabino proponis naĝi... Ili plonĝis en la akvon kaj petolis...
  Poste ili iris al la vilaĝo... La knabino montriĝis orfo, kaj la princo devis vere preni la plugilon.
  La am-afero de la unuaj horoj cedis lokon al laborrutino. Kion la knabo, nekutimita labori, vere ne ŝatis. La realo montriĝis ne tiel romantika. Kaj la princo jam pensis pri eliri el la laborforto.
  Sed la gardistoj aperis. Ili serĉis la forkurintan knabon Oleg kaj ĉirkaŭis la vilaĝon.
  Do ili estis kaptitaj kaj kunligitaj kun la knabino per lasooj al ĉevalvostoj.
  Kaj instigante ilin per vipoj, ili veturis en la regadon de la reĝino. Kaj tie, sur la rako, la princo kaj lia knabineto estis brutale torturitaj. Post torturo, jam sur la eŝafodo, la elĉerpitaj adoleskantoj kisis. Infanaĝo finiĝis...
  La pastro indiferente krucis ilin. La knabo kaj knabino klinis la kapon sur la bloko.
  Iliaj nudaj plandumoj, kovritaj de veziketoj pro brulvundoj, elstaris tre kortuŝe. La princo kaj la knabino kun granda peno krucsignis sin. Iliaj brakoj estas torditaj sur la rako kaj estas en severa doloro. Tendoj tre doloras. La knabo estis levita al la supro kaj la ŝnuro estis akre mallevita malsupren. Kaj ostoj estis elŝiritaj el la klavikoj. La knabo kaj knabino havas striojn sur la tuta dorso. Ili estis brutale skurĝitaj, unue per vipo, poste per drato varmigita sur la kameno.
  Oni eĉ ne faris al ili demandojn - torturo estis ia puno.
  Kaj nun la malfeliĉaj adoleskantoj rigardis la morton - kvazaŭ ili forigus turmentojn. La bruligita haŭto estis tre dolora, kaj eĉ ne unu sango aŭ vejno restis netuŝita de doloro. Eĉ fari kelkajn paŝojn al la eŝafodo, sur gamboj bruligitaj ĉe la brulego, estis simila al heroaĵo.
  La ekzekutisto estis grandega kaj larĝŝultra. Liaj brakoj estas same dikaj kiel la femuroj de bone nutrita viro. Necesas vere forto por fortranĉi kapon per unu bato. Kaj princoj, laŭ la kutimo, havas humane detranĉatajn la kapojn sur la eŝafodo. Kaj tiam la kato levis hakilon kun grandega klingo super la kapo kaj frostiĝis dum sekundo, celante kiel senkapigi la aŭgustan homon.
  La malfeliĉa knabo estis surgenue kovrita de abrazioj, kontuziĝoj, brulvundoj - malriĉa infano de dekkvar jaroj. Sed eĉ en ĉi tiu formo li ankoraŭ konservis ian oferan apelacion. Kaj la anĝela vizaĝo restis netuŝita de la ruĝvarma fero aŭ de la pikita vipo.
  Knara, aĉa malnova voĉo eksonis:
  - Kompatinda infano... Ĉu vi volas vivi?
  Princo Oleg forte suspiris. La juna korpo estis tiel malsana, ke mi volis nenion pli ol esti batita kaj iri al alia mondo. Kiom vi povas suferi? Ne ĉiuj komprenos, kion signifas tuŝi varman feron al delikata haŭto. Aŭ kiam vipo skuas vian tutan korpon aŭ maŝino tordas viajn artikojn sur speciala maŝino.
  La princo malklare ĝemis:
  - Jes, iel ne tre!
  La akra voĉo daŭrigis kun troigita korinklino:
  - Kara infano... Mi tre bedaŭras, ke mi devis malbeligi vin... Sed la cikatroj resaniĝos... Fariĝu mia edzo, kaj mi donos al vi vivon kaj eĉ metos vin apud la tronon!
  La princo volis negative skui la kapon, sed la knabino kuis:
  - Vi devas vivi, mi ne volas, ke mia amo mortu!
  La knabo forte suspiris kaj demandis:
  - Ĉu mia amatino estos ŝparita?
  Estis peza paŭzo. La homoj estis simpatiaj al la belaj, elĉerpitaj adoleskantoj. Krioj eksonis:
  - Kompatu ilin! Estu vivo!
  - Lasu la infanojn vivi!
  La maljuna reĝino hezitis. Ŝi estis en ombro kaj ŝia vizaĝo estis kaŝita sub nigra vualo. Laŭ onidiroj, ŝi ankoraŭ aspektis bona por sia aĝo. La figuro, ĉiukaze, estas svelta, kaj malgraŭ naŭdekjara, rekta. Kvankam, kompreneble, estas naŭze por dekkvarjara knabo eĉ pensi pri tia edzino.
  Post mallonga paŭzo, la reĝino diris:
  "Mi donos vivon al ĉi tiu malnobelo. Sed kondiĉe, ke ŝi devas forlasi la regnon!
  La knabino trovis la forton por leviĝi de la genuoj, kaj eĉ preskaŭ sen svingi, rektigi la talion, striitan per vipoj kaj ĉenoj:
  "Mi ne volas aĉeti mian vivon je ĉi tiu prezo!"
  La Reĝino ekridis kaj komentis:
  - Vi ankoraŭ ne suferis neripareblan damaĝon al via sano. La sorĉistoj preparos pocion, kiu resanigos ĉiujn viajn cikatrojn. Mi estus trovinta alian, noblan edzon kun tia beleco... Sed vi estas malsagxulo! Tial, lasu la ekzekutisto ekzekuti vin, sed unue detranĉu viajn brakojn kaj krurojn!
  La princo senespere muĝis:
  - Ne! Mi neniam estos via edzo... Pli bone, ke ili ankaŭ kvaronigas min kune kun ŝi!
  La Reĝino subite ŝanĝis sian voĉon. Ĝi fariĝis malpli knara, sed pli sonora kaj vigla:
  - Stulta knabo... Kial vi bezonas ĉi tiun kompatindan ruĝnukulon? Vi regos kun mi vastan imperion. Multaj milionoj da homoj obeos vin en la plej granda lando de la planedo. Vi havos ĉion - absolute ĉion, kion vi volas!
  La princo eldiris la sekreton:
  - Kaj dividi liton kun maljunulino!
  La voĉo de la reĝino fariĝis eĉ pli laŭta, kaj ŝi respondis ridante:
  - Kun la maljunulino? Almenaŭ vi vidis min!
  La reĝino eliris el la ombro. Ŝi estis en nigra, modesta robo, kies sola dekoracio estis ĉeno el grandaj diamantoj. Kaj kun decidemo ŝi deĵetis sian vualon. La homamaso anhelis pro surprizo.
  Antaŭ ili aperis vizaĝo de virino ne pli ol tridekjara, kun forta mentono kaj bela, kuraĝa vizaĝo. Tutnigra hararo, sen grizaj signoj, knabineca figuro... Sed ŝi ne aspektas kiel maljunulino. Prefere, ŝi estas juna sorĉistino, kun esprimplena vizaĝo, kun neriproĉeblaj, regulaj trajtoj, sed malbonaj okuloj. Ĉi tiu estas virino el tiuj, kiuj estas naskita por ordoni. Kaj ili kapablas movi montojn per unu vorto!
  La princo, ne atendante tion, estis surprizita. Kaj de kie venis la onidiroj pri la malbela reĝino, kiu reĝis sepdek jarojn?
  La knabo embarasiĝis kaj ruĝiĝis... Kaj la reĝino ridetis per perlaj dentoj kaj diris insinue:
  - Fariĝu mia edzo kaj vi povos vivi, malkiel nuraj mortontoj, dum multaj jarcentoj!
  La princo hezitis. Kiel adoleskanto, li vere volis vivi. La morto vere ne ŝajnis plu tiom tenta. Plie, ĉiuj cikatroj kaj ulceroj resaniĝos. Kaj ŝi denove fariĝos bela kaj forta. Kaj la lito devos esti dividita kun bela, kvankam pli maljuna, sed sperta virino enamiĝinta.
  Kion do fari? Sed li ne povas perfidi sian nudpiedan kamparanan knabinon. La princo deklaris decide:
  - Ŝparu Aljonuŝkan, kaj mi estos via edzo! Alie, kial mi bezonus tian vivon?
  La nigrahara sorĉistino hezitis. Ŝi estis venkita de besta volupto; la duonnuda, batita knabo ŝajnis tre deloga. Kaj lia fortikeco sub torturo nur aldonis al lia allogeco. Sed ĵaluzo... Ŝi ne toleros sian rivalon.
  La Reĝino diris severe:
  - Aŭ dolora morto aŭ ekzilo! Ne estas tria!
  La knabino ekmovis pro la doloro en siaj bruligitaj kalkanoj. Kaj ridetante ŝi diris:
  - Por ke mia amato vivu kaj estu feliĉa, mi konsentas forlasi la regnon!
  La Reĝino ridetis, malkaŝante perfekte blankajn, sed tro grandajn dentojn. Ŝi kuis kun amo en sia voĉo:
  - Nu... Lubriku ĉi tiujn infanojn per eliksiro, kiu resanigas vundojn, kaj apartigu ilin, por ke ili neniam vidu unu la alian! Kaj poste frotu la princon per incenso kaj sendu lin al mia lito!
  La knabo turnis sin al sia estonta edzino:
  -Ĉu ni povas kisi adiaŭ?
  La Reĝino respondis severe:
  - Ne pli ol unu minuton, kaj ĉi tio estos via lasta kiso!
  La junulo kaj la knabino renkontis iliajn lipojn. Kaj ili trinkis reciproke la ebriigan aromon. Kiel mirinde estas kisi amatan homon.
  La Reĝino ektimis, igante ŝian belan, fortvolan vizaĝon preskaŭ malbela. Kaj ŝi diris severe:
  - La minuto finiĝis! Apartigu ilin!
  Kvar potencaj asistantoj de ekzekutisto havis malfacilecon forŝiri la du adoleskajn amantojn. Ve, la princo kaj la almozulino disiĝis por ĉiam.
  Aŭ almenaŭ tion volis la tirana reĝino. La princo estis respondita ĉe la palaco. Tie li estis zorge lavita kaj sanktoleita per saniga eliksiro.
  Ulceroj kaj vundoj komencis resaniĝi kaj resaniĝi tuj antaŭ niaj okuloj. Ili sekiĝis ene de kelkaj minutoj. Kaj post kelkaj horoj restis nur apenaŭ videblaj cikatroj. Post kio la knabo estis traktita denove, ĉi-foje per alia pocio, kaj post momento la plej etaj markoj malaperis.
  La knabino ankaŭ estis restarigita post torturo. Ili kisis la lastan fojon kaj disiĝis, svingante la manplatojn unu al la alia.
  Tiam la princo estis lavita kaj denove sanktoleita. La nuda knabo estis kovrita, kiel juna kromvirino, per travidebla vualo, kaj, sub la eskorto de atletikaj knabinoj, ili estis kondukitaj al la lukse meblita dormoĉambro de la reĝino.
  La reganto estis preskaŭ nuda, nur maldikaj kalsonetoj kovris ŝiajn luksajn koksojn. Ŝi havas atletikan, tonigan figuron, evoluintajn, firmajn mamojn, maldikan talion, kaj fortajn, luksajn koksojn. Alloga virino, matura, sed sen signoj de forvelkado. Forta kaj ina samtempe.
  La princo tamen sentis nenion krom malamon al la malmola reganto. Ŝi ne nur detruis lian amon, sed ankaŭ humiligis lin antaŭ ĉiuj. Kaj la knabo sentis sin kiel juna kromvirino, kiun oni alportis al malamata despoto. Aŭ vira sklavo.
  Oni devas diri, ke, interalie, la reĝino estis ja kruela tirano: ŝi faris konstantajn militojn, faris brutalajn ekzekutojn kaj sisteme uzis torturon, eĉ kontraŭ infanoj. Despota regado: vera, kun la konstanta ekspansio de la imperio!
  La princo forte suspiris, kiam la vualo estis deŝirita kaj ruĝiĝis sub la karnovora rigardo de la reganto de duono de la mondo.
  
  
  BATALAJ AGOJ DE LA ACCIDENTOJ
  Tiu ĉi batalo montriĝis glora dum la turnopunkto de la unua mondmilito. La knabingardistoj kaj la knaba generalo detruis pli ol 170 mil infanteriistojn kaj kavaleriojn, pli ol mil ducent pafilojn kaj multajn malamikajn maŝinpafilojn, pli ol kvarcent aviadilojn. Kolosa difekto estis kaŭzita sur la plej bonaj partoj de Aŭstrio-Hungario kaj Germanio. Montriĝis, ke turnopunkto estis malhelpita, kiu decidis la rezulton de la milita kampanjo de 1915 kaj, kiel baldaŭ evidentiĝis, la tuta cara kaj rusa imperio. La plej vundebla loko en la konstruado de la rusa armea strukturo montriĝis fidinde kovrita, kaj la kojno estis detruita.
  Ĉi ĉio signife ŝanĝis la potenc-ekvilibron sur la frontoj. Kvankam unuavide la malpliiĝo kompare kun la tuta nombro de germanaj kaj aŭstraj trupoj ne estas tro signifa. Sed ĝi ĵus hazarde falis sur la lokon, kie la tuta defendo de la cara armeo kolapsis. Efektive, eĉ post kiam Germanio kaj Aŭstrio-Hungario koncentris duonon de siaj fortoj kontraŭ Rusio, Nikolao la 2-a daŭre havis signifan nombran superecon en infanterio kaj kavalerio, kun proksima rilatumo de artilerio kaj maŝinpafiloj.
  Sed aviado ankoraŭ ne ludis gravan rolon. Ĉiukaze, la cara armeo povis teni sian pozicion. Cetere, la ĉefa dorno, Przemysl, estas jam prenita kaj la manoj de la cara armeo estas malligitaj.
  La germanoj kaj aŭstroj estis ŝokitaj per la uzo de tia potenca armilo kiel tanko. Ekzistis signifa falo en laboretoso en iliaj rangoj. Kaj diversaj specoj de onidiroj reduktis la batalkapablon de precipe la aŭstraj trupoj.
  Meze de majo, la cara armeo lanĉis novan ofensivon en Karpatoj. La rusaj trupoj estis inspiritaj de onidiroj pri la helpo de diaj fortoj, dum la germanoj kaj aŭstroj, male, estis en stato de paniko. La bato de la rusa armeo, kiu ricevis signifajn plifortigojn, montriĝis efika ĉi-foje.
  La aŭstraj trupoj, konsistantaj el slavoj, kapitulacis amase, fuĝis aŭ eĉ ekpafis kontraŭ germanaj formacioj. Kaj la germanaj trupoj mem en la suda sektoro estis rimarkeble pli malaltaj en nombro ol la rusa armeo. Kaj sen aŭstra subteno, ili daŭre trovis sin ĉirkaŭitaj kaj devigitaj batali en malfavoraj kondiĉoj por si mem.
  La defendo de la malorganizitaj kaj demoralizitaj aŭstroj estis trarompita, rusaj trupoj finfine defrapis la aŭstrojn de la enirpermesiloj kaj fakte tuj kaptis Krakovon. Kune kun tio, estis ankaŭ multaj kaptitaj ne nur aŭstraj, sed ankaŭ germanaj kaptitoj.
  Rusaj trupoj povis descendi de Karpatoj kaj eniri hungaran teritorion. La situacio en la sudo estis katastrofa. La aŭstra armeo disfalis laŭvorte antaŭ niaj okuloj, kaj la germanaj trupoj estis tro plimultaj de Rusio por oferti signifan reziston.
  Por ŝpari la situacion, la germanoj estis devigitaj prirezigni la laŭplanan ofensivon de Orienta Prusio inter la Bug kaj la Vistulo, same kiel fortranĉi la Varsovian elstaran.
  Tamen, por fiksi rezervojn, la prusoj provis avanci en la direkto de Kurlando, sen koncentri grandajn fortojn.
  Tiu ofensivo estis malsukcesa kaj nur rezultigis signifajn germanajn perdojn.
  Sed la germanoj urĝe transdonis signifajn fortojn al la sudo kaj urĝe provis kovri la interspacojn tie.
  La provizokrizo por la rusaj trupoj estis parte kompensita de la granda nombro da kaptitaj trofeoj kaj municioj, kiuj ebligis konservi la batalefikecon de la trupoj de la cara armeo.
  Fine de junio, rusaj trupoj, profitante la malfortiĝon de germanaj pozicioj en la centro, komencis ofensivon direkte al Poznania. La ĉefaj germanaj trupoj situis en bone fortika orienta Prusio mem, kaj relative malforta kaj maldika vico de germanaj formacioj formiĝis en la centro. Krome, la situacio por la germanoj estis plimalbonigita per la komenco de gravaj ofensivaj operacioj sur la Okcidenta fronto, kie la Fritz devis teni siajn poziciojn. Kaj ne eblis pafi pliajn partojn por la oriento.
  Trarompo en la centro kreis minacon, rusaj trupoj rapidis al Berlino. La germanoj devis urĝe retir siajn fortojn de Orienta Prusio kaj rapidi reen en la sudon kaj centron.
  Rusaj trupoj sub la energia komando de Brusilov povis ĉirkaŭi Budapeŝton. Provo kontraŭataki la germanajn soldatojn estis malsukcesa. La plej talentaj el la caraj generaloj sukcesis trudi batalon al la prusoj, devigante ilin batali je kondiĉoj malfavoraj al si mem. Alportante trupojn en batalon popoce.
  Kiel rezulto, la germanoj estis nekapablaj organizi danĝerajn kontraŭatakojn kaj batalis en malfavoraj kondiĉoj. Kaj la manko de municio estis kompensita per trofeoj.
  Senespere kontraŭatakante kaj signife malfortigante la okcidentan grupon, la germanoj ankoraŭ povis stabiligi la situacion en la centro. Kaj eĉ rekapti kelkajn kaptitajn germanajn urbojn. Tamen, la cara armeo tenis Poznanon. Krome, rusaj soldatoj povis krevi en Orientan Prusion, gajnante kelkajn venkojn tie.
  Venigis grandajn fortojn en agon, la germanoj lanĉis kontraŭofensivon en la sudo por trankviligi Budapeŝton. Parto de la germanaj trupoj, aliflanke, montriĝis por distrita fare de la itala, same kiel la bulgaraj kaj serbaj frontoj.
  La bulgaroj racie decidis ke la Entento estis pli forta, kio signifas ke ne estis senco eniri la militon flanke de la Centraj Potencoj. Krome, rusaj diplomatoj promesis resendi la turkajn terojn antaŭe perditajn al Bulgario.
  La komuna ofensivo de la bulgaroj kaj serboj montriĝis por tiel danĝera ke la germanoj estis devigitaj transdoni nekredeblaj kvar trupojn en la sudon.
  Pro tio, la kontraŭatako por malŝlosi Budapeŝton perdis en forto. Dum ekstreme furiozaj bataloj, la germanoj, koste de kolosaj perdoj, antaŭeniris dudek ĝis dudek kvin kilometrojn kaj elĉerpiĝis. En septembro, rusaj trupoj ricevis kromajn plifortikigojn kaj lanĉis kontraŭofensivon. La situacio por Germanio estis plimalbonigita per la eniro de Rumanio en la militon, kio permesis al ili, kune kun la rusoj, lanĉi sukcesan ofensivon kontraŭ Bukovino. Kaj la 25-an de septembro komenciĝis en Okcidento la granda ofensivo de francoj kaj britoj.
  Komence de septembro, la Entento preparis novan, tre grandskalan ofensivon, kies tasko estis liberigi la nordon de Francio.
  Feliĉe, dank'al la sukcesoj de la rusaj trupoj, la germanaj trupoj malfortiĝis. Do nun, male al la maja sukceso, estis gravaj ŝancoj de sukceso.
  La ofensivo komenciĝis la 25-an de septembro kaj okazis samtempe en du sektoroj, 120 km dise - sur la 35 km fronto en Champagne (oriente de Reims) kaj sur la 20 km fronto en Artois apud Arras. Tie ekestis la legenda "Tria Batalo de Artois". Se sukcese, la trupoj avancantaj de ambaŭ flankoj devis fermiĝi en 80-100 km ĉe la franca limo (ĉe Mons), kio kaŭzus la liberigon de Pikardio. Kompare kun la printempa ofensivo en Artois, la skalo estis pliigita: 67 infanterio- kaj kavaleriodivizioj, ĝis 2,600 pafiloj, estis implikitaj en la ofensivo; pli ol 5 milionoj da obusoj estis lanĉitaj dum la operacio. La anglo-francaj trupoj uzis novajn ataktaktikojn en pluraj "ondoj".
  La malfortigitaj germanaj trupoj ne povis elteni la sukceson, kaj ilia fronto estis rompita ene de kelkaj tagoj.
  Tio kaŭzis veran panikon en la germana Ĉefa stabo. Provoj malbloki Budapeŝton estis ĉesigitaj. Sur la orienta sektoro de la fronto, la germanoj finfine ŝanĝis al strategia defendo.
  Brusilov, dume, lanĉis surprizofensivon en la suda direkto por ligi kun la serboj kaj bulgaroj.
  La aliancitaj fortoj sukcesis kiel jes, kaj planis fermi rangojn ĉe Mons. Kaj kreu kaldronon en Pikardio. Kaj ĉi tio sendube estas grava sukceso.
  La germanoj, aliflanke, alportis en la batalon parton de la fortoj transdonitaj de la oriento kaj lastatempe formitaj rezervoj, tiel ĉesigante la plian antaŭeniĝon de la aliancanoj.
  Sed ĉiuokaze, Germanio tute perdis la iniciaton, kaj rusaj trupoj atingis la limojn de Serbio, tiel kreante novan kaldronon. Kaj igante la situacion de Aŭstrio kritika.
  En Germanio, la disigo en la elito intensiĝis. La minaco de malvenko en la milito iĝis pli kaj pli evidenta. Rusaj trupoj, malgraŭ la aŭtunaj pluvoj, aŭ eble danke al ili, kaŭzis novan disbatan malvenkon al la germanoj kaj fortranĉis Orientan Prusion de la teritorio de la cetera Germanio.
  Kaj en decembro, Budapeŝto falis, tiel liberigante signifajn fortojn de la cara armeo por pliaj ofensivaj operacioj.
  La turkaj trupoj ankaŭ suferspertis malvenkojn, perdante Erzerum kaj Tanrog. Tio kreis kritikan situacion ankaŭ por tiu aliancano de Germanio.
  La komenco de la venonta jaro por la germanoj estis markita per la falo de Königsberg kaj nova rusa ofensivo direkte al la Oder.
  Kaj en marto, la ofensivo de Brusilov komenciĝis direkte al Vieno. La germanoj flirtis dum iom da tempo. Sed en majo Vieno falis, kaj la rusa armeo atingis la Oder.
  Aliancitaj trupoj atingis Bruselon kaj ĉirkaŭis la ĉefurbon de Belgio.
  La 25-an de majo, la Imperiestro de Germanio sciigis kapitulacon. Plia milito iĝis sensignifa por la germanoj. Krome, Usono eniris la militon en aprilo. Tiel kondamnante la Duan Reich al totala kolapso.
  Kaj kial la germanoj ankoraŭ rezistu post tio? Post ĉio, oni povas diri, ke la situacio estas tute senespera.
  Kaj unu semajnon poste Turkio kapitulacis. Cetere, rusaj trupoj jam sturmis Istanbulon kaj okupis preskaŭ la tutan Malgrandan Azion.
  Tiel finiĝis la unua mondmilito. Rusio, Francio, Britio kaj Italio povis vastigi siajn havaĵojn. Bulgario kaj Serbio ankaŭ disetendiĝis. Ĉi-lasta ricevis la plej grandan parton de Bosnio kaj Hercegovino. Bulgario reakiris la antaŭe konkeritajn terojn de Turkio. Krome, la serboj ankaŭ resendis al la bulgaroj la pecon kiun ili prenis dum la Balkana Milito de 1913. Serbio povis fari tion ĉar ĝi signife vastigis sian teritorion preter la lumo de la aŭstroj.
  La Otomana Regno malaperis de la politika mapo de la mondo. Ĝi estis dividita de Rusio, Francio kaj Britio. La rusa caro ricevis ankaŭ Galicion , Bukovinon , Krakovan regionon , Slovenio , parton de Hungario kaj Ĉeĥio .
  Krome Rusio ricevis Poznan, Klaipeda kaj ties regionon, parton de Orienta Prusio kaj Danzig.
  De la Otomana Regno, la rusoj ricevis Konstantinopolon, Malgrandan Azion kaj la Bosporan kaj Dardanelojn markolojn. Francio Sirio, Anglio Irako kaj Palestino.
  La Proksima Oriento ankaŭ estis dividita en influsferojn. Tiel, la reĝa imperio de Nikolao la 2-a vastigis siajn limojn. La persona aŭtoritato de la reĝo, kiu en la reala historio montriĝis perdanto, ankaŭ kreskis. Kaj sekve de nek la februara nek, precipe, la oktobra revolucio.
  Do la milita kvarteto sukcesis ŝanĝi la ekvilibron de potenco, kaj tiel malhelpi multajn el la malagrablaj sekvoj de la revolucio. Sed tamen ilia rita misio ankoraŭ ne finiĝis tie. Post ĉio, la historio de la reĝa imperio daŭris.
  Unue, la rusa armeo partoprenis en la milito en Afganio. Anglio invadis de la sudo, kaj la reĝaj trupoj de la nordo. En kampobataloj, rusaj trupoj venkis. Ili okupis Kabulon, Heraton kaj la nordon kaj centron de Afganio. Anglio ricevis Kandaharon kaj la sudon de la lando. Tiel, ili dividis la islaman landon.
  Ekzistis gerila ĝihado dum kelka tempo, sed finfine ĝi finiĝis per la malvenko de la islamistoj kaj plifortiĝo de la rusa influo sur la sudaj limoj.
  Venis la tempo por la fina divido de sendependaj teritorioj en la mondo. Precipe la Mezoriento. La kialo de la eniro de anglaj, rusaj kaj francaj soldatoj estis la ribelo de la vahabistoj kaj la pogromoj de kristanaj vilaĝoj.
  La kampanjo por konkeri la arabajn terojn mem komenciĝis. Ĝi daŭris kelkajn jarojn ĝis ĝi finiĝis kun la fina inkludo de la Saud-arabia Duoninsulo en la imperion. Kvankam la linioj montriĝis sufiĉe polemikaj. Sed cara Rusio denove vastigis siajn limojn.
  Iom poste, en 1926, ribelo eksplodis en Irano. La lasta sendependa islama ŝtato provis forpeli fremdulojn el sia teritorio.
  Rusio kaj Britio dividis Iranon, tiel establante komunan limon. Tiel, provizora stabileco estis kreita en la rusaj vastaĵoj.
  Post la konkludo de la venka paco: Rusio akiris kelkajn industriajn regionojn de Pollando, Galegio, Slovakio, Ĉeĥio, kaj otomanaj teroj, vastigante sian potencialon. La mondo spertis industrian kreskon dum dek du jaroj. Krome, la plej ŝtorma en la imperio de Nikolao la 2-a. Averaĝe, la ekonomio kreskis je 9.8 procentoj ĉiujare. La cara Rusio venis en la dua loko en la mondo post Usono, antaŭ Germanio, Britio kaj proksimume egala Francio.
  La meza salajro en cara Rusio atingis 50 rublojn, kaj la prezo de botelo da vodko estas 25 kopekoj. Kaj por kvar rubloj oni povus aĉeti bovinon. Por 185 rubloj vi povas aĉeti sufiĉe bonan aŭton kredite. La maksimuma labortago estis reduktita al 10,5 horoj. Nova ferio aperis la 25-an de majo. En ĉiuj antaŭferiaj tagoj kaj antaŭ semajnfinoj, la maksimuma labortago ne povis superi 9 horojn.
  Edukado kaj medicino fariĝis pli kaj pli alireblaj. Kvankam la servoj de kuracistoj restis pagitaj, ili estis subvenciitaj; krome multaj kuracistoj, precipe zemstvoj, laboris senpage. Okazis multe pli. Aparte, stipendioj estis lanĉitaj en institutoj por la plej kapablaj kamparaninfanoj kaj ili estis sendevigitaj de instrukotizoj. Infanĝardenoj aperis, kaj morteco inter la pli juna generacio malpliiĝis.
  La naskfrekvenco en la cara imperio daŭre restis alta, sed morteco, ĉefe pro malvarmumoj, malpliiĝis. Farmakologio formiĝis. Natura loĝantarkresko pliiĝis de mezumo de 1.7 procentoj en la antaŭmilitaj jaroj ĝis 2.8 procentoj.
  La asimilado de la periferio daŭris. Nikolao la 2-a eĉ decidis fari senprecedencan paŝon kaj permesis al rusaj princoj havi alian eksterlandan edzinon en civila geedziĝo. Por tiel ligi la novan islaman periferion pli proksime al la antikvaj rusaj princaj familioj.
  La grandeco de la armeo pliiĝis signife. Entute, cara Rusio nun havis mil regimentojn kaj tri milionojn da soldatoj sur konstanta bazo. Ĉi tiu estas la plej granda terarmeo en la mondo. En la sama tempo, granda mararmeo estis konstruita.
  Antaŭ 1929, cara Rusio jam havis 14 procentojn de la monda ekonomia potencialo, kaj daŭre evoluis memfide.
  La Ŝtata Dumao, post esti dissolvita komence de la milito, neniam estis rekunmetita. La elektoj estis nuligitaj, kaj la caro-patro persone ricevis la rajton publikigi leĝojn.
  Entute, cara Rusio restis potenca, aŭtoritatema potenco.
  Sed tiam eksplodis la krizo de 1929, kiu fariĝis tutmonda granda depresio. La recesio trafis ĉiujn landojn. Ameriko kaj Germanio plej suferis.
  Sed en cara Rusio, la sekvoj de la krizo estis pli malfortaj. Unue, agrikulturo daŭre ludis tre gravan rolon. Due, la ekonomio en la cara aŭtoritatema imperio estis pli centralizita kaj kontrolita. Tio kondukis al la fakto, ke multaj krizaj fenomenoj povus esti subpremitaj per reĝaj dekretoj. Kaj la lando estis grandega, kun tricent milionoj da loĝantoj sur unu kontinento.
  Kaj tio iom mildigis la manifestiĝojn de la kolapso kaj kapitalismaj kvereloj en ŝi. Kaj grava parto de la ekonomio funkciis por si mem.
  Tamen, krizo ekestis en Rusio. Kontraŭ-monarĥismaj sentoj intensiĝis.
  Lenin en tiu tempo jam retiriĝis de aktiva revolucia agado. Li renkontis Kimrion kaj komencis verki mirindajn verkojn kun li. El kiu li gajnis bonan monon kaj faris nomon por si.
  Do Lenino havis sufiĉe da mono, rekono kaj famo. Li estis bonega skribante ĉiajn fabelojn, de kosmooperoj ĝis malkaŝe naivaj kaj infanrakontoj. Krome, Vladimir Iljiĉ distingiĝis pro sia grandega fekundeco. Kaj, kompreneble, evitinte la vundon de Kaplan, ĉi tiu inteligenta viro kun kalveco vivis multe pli longe.
  Trockij ricevis postenon en la Ministerio de Eksterlandaj Aferoj kaj sukcesis altiĝi al la rango de reĝkonsilisto.
  Sed Stalino, male, iĝis pli radikala kaj revenis al la taktiko de individua teruro antaŭe malakceptita de la bolŝevikoj. Kaj unu el la ideoj de Koba estis la ideo forigi la monarkon.
  Krome, la heredonto de la trono estas grave malsana kaj verŝajne ne estos plentaŭga reĝo.
  En decembro 1931, milito ekis inter Rusio kaj Japanio. La kialo estis la samuraj invado de Ĉinio kaj la kreado de la Manĉura Imperio. Krome, Nikolao la 2-a vere volis venĝi pro sia antaŭa malvenko en la Rusa-Japana Milito.
  La batalado komenciĝis kun la ofensivo de rusaj soldatoj surtere. Kaj la heroo de la unua mondmilito, Kolchak, estis nomumita por komandi la Pacifikan eskadron.
  Japanio havis iun avantaĝon en la nombro da ŝipoj. Sed la rusa eskadro agis sufiĉe lerte kaj energie. Post pluraj bataletoj, la ekvilibro de fortoj iĝis pli proksima al egaleco. Kaj granda eskadro iris helpi la Baltan Maron. Kaj la Nigra Mara Floto ne dormis.
  Usono kaj Britio estis tro blokitaj en siaj propraj internaj problemoj por disponigi signifan asistadon al la japanoj. Post pluraj brutalaj terbataloj, la rusa armeo forpelis la samurajon el Manĉurio kaj blokis Port Arthur.
  En terbataloj, la avantaĝo de la rusa kaj cara armeo en tankoj kaj aviadiloj estis sentita.
  Eĉ la unuaj batalhelikopteroj de la mondo, evoluigitaj de la genia Sikorsky kaj aliaj projektistoj, partoprenis en la bataloj.
  Kaj la batalefikeco de la infanterio pliiĝis, multaj oficiroj ricevis bonegan trejnadon kaj trapasis brutalan lernejon sur la frontoj de la mondmilito.
  Ĉiukaze, ĝi jam estis alia, rusa armeo. En majo, sub la ordonrajto pri Denikin, la atako sur Port Arthur komenciĝis. Por la unua fojo en la monda historio, centoj da rusaj tankoj estis amase uzitaj.
  Kaj ĝuste ĉe la apogeo de la sturmo venis funebra novaĵo el Petrogrado. caro Patro Nikolao la 2-a estis mortigita. Tiel Stalino, kune kun Sannikov, faris teruran krimon.
  Alexey II iĝis la nova monarko. Sed la malsana heredanto ne longe regis. Vere, li sukcesis esti kronita kaj mortis en januaro 1932, lasante neniujn virajn idojn.
  Kirill Romanov estis deklarita la nova caro, ĉar la pli maljuna frato Miĥail perdis ĉiun legitimecon pro sia neegala geedziĝo.
  Sed Kirill ankaŭ korektis, ne longe mortante post ses monatoj, translokigante sian tronon al sia filo Vladimiro. La nova heredanto estis ankoraŭ neplenaĝulo kaj la vicregistaro ricevis realan potencon.
  Sed tio ne influis la kurson de la milito kun Japanio. Port Arthur estis prenita. La samurajfloto suferspertis kolosan difekton de aviadagoj. Rusaj tankoj ne havas egalulon, kaj nenio kontraŭstaras ilin.
  En julio, la japanoj estis finfine forpelitaj el Koreio, kaj la haveno de Pusano estis prenita en unu atako.
  Tiel, la Lando de la Leviĝanta Suno perdis siajn terposedaĵojn en norda Ĉinio. Kaj en aŭgusto alvenis la balta eskadro, finfine sekurigante la superecon de Rusio sur maro.
  Post du gravaj marbataloj, Japanio perdis la plej multajn el siaj ŝipoj kaj jurpersekutis pro paco.
  La malsana Aleksej konsentis... La rusoj revenis Port Arthur kaj Sudan Saĥalinon, prenis la Kuril-monton kaj starigis sian propran registaron en Koreio. Manĉurio kaj Mongolio finfine eniris la sferon de rusa influo.
  En 1933, Rusio inkludis Manĉurion kaj Mongolion kiel provincojn. Kaj en 1935, Koreio ankaŭ fariĝis parto de la cara imperio. Tiel, Zheltorossiya estis formita. Kion oni sonĝis en la malfrua deknaŭa jarcento.
  Vladimiro la Tria estas plena de ambiciaj ambicioj. Kaj Hitler ekregis en Germanujo. Kiu ankaŭ revas pri venĝo. Antaŭ tiu tempo, Britio malfortiĝis, sed ĝiaj kolonioj estis troe ampleksaj. Kaj ne malutilus profiti. Cetere la rilatoj inter Rusio kaj Anglio estas ege streĉaj. Kaj Francio ne plu estas aliancano.
  La katalizilo por la konfrontiĝo estis la milito en Hispanio. Italio, Rusio, Germanio helpis al Franco, kaj Britio kaj Francio helpis al la maldekstra koalicio.
  Do la partoprenantoj ne batalis malkaŝe, sed kiel volontuloj; la milito daŭris ĝis 1939. Krome, la Fuhrer sukcesis efektivigi la Anschluss kaj reakiri la terojn loĝatajn de la germanoj. Precipe la Sudetoj. Kaj Ĉeĥio mem fariĝis rusa provinco.
  Italio, Germanio kaj Rusio kreis sian propran koalicion. La reĝimo de Mussolini konkeris Etiopion kaj revis pri novaj konkeroj.
  Kaj en majo 1940 eksplodis la dua mondmilito: Francio, Britio, Belgio, Nederlando unuflanke, kaj Rusio, Germanio, Italio aliflanke.
  Hispanio, elĉerpita de la interna milito, restis neŭtrala nuntempe. Sed Japanio, malgraŭ longdaŭraj historiaj plendoj, atakis Anglion.
  Ĉi tio montriĝis serioza helpo por Rusio. Tie, kiel en la Malproksima Oriento, la pozicioj estas protektataj, kaj en la okcidento la aferoj iris eĉ neatendite bone.
  La rusa armeo faris sian ĉefan ofensivon en Hindio, Pakistano, suda Irano kaj Afriko.
  La germanoj, neatendite, danke al la brila plano de Mainstein, sukcesis venki Francion, Belgion kaj Holandon en monato kaj duono.
  Ĝi rezultis esti la plej granda sukceso. Kaj neatendita. Inkluzive por cara Rusio.
  Sed la provo de surteriĝo en aŭgusto finiĝis en fiasko. La germanoj perdis ĉirkaŭ kvindek soldatojn mortigitajn kaj ĉirkaŭ dek mil kaptitojn. Sed ili ne sukcesis kapti Brition tuj.
  Sed la rusa armeo okupis Baraton, sudan Iranon kaj Pakistanon sen multe da rezisto. Post kio ĝi moviĝis al Hindoĉinio, kie la japanoj jam surterigis siajn soldatojn.
  Kaj vintre, la rusa armeo, kune kun la italoj, okupis Egiptujon kaj moviĝis tra Afriko. La milito iris facile kaj simple. La koloniaj trupoj de la Brita Imperio nenion povis kontraŭstari al la rusa armeo. Ili povis fari nenion kaj, ĝenerale, ne volis. Do la lokaj indiĝenoj devas morti kiel bastardoj por la interesoj de aliaj.
  Germanio ankaŭ ne dormis. La Krauts prenis Ĝibraltaron per ŝtormo kaj envojaĝis Maroko. La batalado tie furiozis je meza intenseco. Estas neniu aparte por rezisti.
  Kaj Roosevelt estis ekstreme pasiva. Mi tre timis novan militon, kaj eĉ kun tia potenca koalicio. Ĝenerale, Anglio havis nenion plu por teni siajn koloniojn. Se io rezistis la antaŭeniĝon, do la afrika ĝangalo, dezerta sablo kaj disvastiĝantaj komunikadoj.
  En April 1941, rusaj kaj japanaj trupoj alteriĝis en Aŭstralio.
  Britio ankoraŭ rezistis ĝis nova, ĉi-foje multe pli sukcesa, surteriĝo sur la teritorio de Anglio mem okazis la 25-an de junio 1941.
  Du semajnoj da obstina batalado. Londono falis kaj la milito preskaŭ finiĝis. Sed... Churchill eskapas al Kanado kaj deklaras daŭrigon de la milito.
  Japanio atakas Amerikon ĉe Peru Harbour en decembro 1941. Nova etapo de la Dua Mondmilito komenciĝas.
  La Carisma Imperio rememoras Alaskon, kiun la usonanoj fraŭde akiris kontraŭ moneroj, kaj la 12-an de decembro aliĝas al la milito deklarita de Usono kontraŭ Japanio. La 15-an de decembro kaj Germanio kaj Italio deklaris militon kontraŭ Usono. Kaj la 17-an de decembro, la marioneta reĝimo de reĝo Dua en Anglio ankaŭ formale komencis militajn operaciojn kontraŭ Kanado kaj Ameriko.
  Tiel, grandega koalicio montriĝis kontraŭ Usono kaj Kanado. La 22-an de decembro, Hispanio ankaŭ deklaris militon kontraŭ Ameriko. La 25-an de decembro nur Brazilo riskis paroli flanke de Usono. La ceteraj latin-amerikaj landoj preferis konservi timeman neŭtralecon.
  Kion alian ili povus fari? La rusa armeo, kompreneble, lanĉis ofensivon tra Alasko. Kaj ĝenerale estas nenio por kontraŭi ĉi tion. La rusa kirasa tanka floto estas tro forta kaj la usona floto estas malforta.
  Sed Usono rapide fermas la breĉon. Jam en 1941, preskaŭ tri mil memveturaj kanonoj kaj tankoj estis produktitaj de la usona industrio. Kaj en la dua kvara de 1942, la produktado de tankoj jam atingis mil unuojn monate. Post komencaj sukcesoj, dum kiuj rusaj kaj germanaj trupoj okupis la tutan Alaskon, la antaŭeniĝo iom malrapidiĝis kaj amerika rezisto iĝis pli forta.
  En la kvara kvarono de 1942, la produktado de tankoj kaj memveturaj kanonoj en Usono atingis du mil kaj duonon monate, kaj ducent aviadilojn ĉiutage. Tiel, Usono estis antaŭ la cara Rusio en la produktado de tankoj kaj aviadiloj kaj venis pli proksimen en la produktado de artilerio.
  En Germanio, nur proksimume sescent tankoj kaj memveturaj pafiloj estis produktitaj monate, en Britio kaj Italio, kaj en Hispanio proksimume la sama. Estas ĉirkaŭ tricent aŭtoj en Japanio. Kaj estas proksimume ducent aviadiloj entute. Koncerne la kvanton de produktitaj armiloj, la koalicio ĝis nun estis en la gvido, sed ĝi ankoraŭ bezonas batali eksterlande.
  La komunumo de diktatoroj havis signifajn avantaĝojn en la nombro da infanterio kaj la nombro da armea personaro.
  Usono ankoraŭ perdis la batalon. Antaŭ la fino de 1942, Kanado estis perdita je tri kvaronoj kaj la batalado proponita al Usono mem.
  En la unua trimonato de 1943, la produktado de tankoj kaj memveturaj kanonoj en Usono superis tri mil ekzemplerojn, kaj 260 aviadilojn tage. Sed parte, la manko de edukitaj skipoj reduktis la efikon de la kreskanta produktado de armiloj. La fortoj de la koalicio de diktatoroj kaptis Toronton, kaj Kebekio fine de aprilo. En majo kaj junio, furioza batalado okazis en la norda Usono.
  La perdoj ambaŭflanke estus grandegaj. Sed la koalicio havis enorman laborforton, kaj kontrolis multe pli da teritorio ol Usono.
  Tial, malgraŭ la stabiligo de la fronto, la pozicio de Usono restis ege malfacila.
  En la tria kvarono de 1943, la produktado de tankoj kaj memveturaj pafiloj en Usono atingis kvar mil monate, kaj 350 aviadilojn ĉiutage. Sed ĉi tiuj jam estis la maksimumaj nombroj. Senutile estas plu pliigi la produktadon de armiloj, ĉar tankaj kaj aviadilaj skipoj ne havas tempon por prepariĝi.
  La frontlinio iomete ŝanĝiĝis en la dua duono de 1943. Sed la batalado estis ekstreme furioza; multaj kompromisoj ŝanĝis manojn dek fojojn. Vere, la koalicio entute progresis kvindek ĝis sesdek kilometrojn suden.
  Kaj la sekvan jaron de batalo, ne atentante la vintron. La rusa armeo kaj Germanio produktis novajn specojn de tankoj, per pli fortaj pafiloj kaj potenca kiraso. Usono respondis al tio per la Sherman - 4 M. Sed ĉi tiu veturilo ankoraŭ estis pli malalta ol la ĉefa koalicia tanko, la Urso. La rusa veturilo estis unuigita kun la germana kaj akiris 107 mm kanonon, kun komenca ĵetrapideco de 890 metroj. Tiel, la "Urso" trafis Shermans ĉe longa distanco restante nepenetrebla al la amerika veturilo. La dua rusa tanko "Lupo" iom post iom eliris el produktado. Kvankam ĝia veturada efikeco estis impona.
  Kaj en la aero, kvalita supereco estis flanke de la koalicio. Kaj la usonanoj ne plu povis preni ĝin per nura kvanto. Kaj kvanto ankaŭ estas flanke de la potencoj de la orienta hemisfero.
  En la somero de 1944, la amerikanoj retiriĝis iomete. Ilia forto forvelkis en tiu ĉi longedaŭra eluziĝomilito. Kaj la malamiko mobilizis pli kaj pli novajn korpojn. Formante ilin el indianoj kaj ĉinoj. Antaŭ la fino de 1944, la pozicio de Ameriko denove plimalboniĝis, kaj la koalicio avancis pliajn du cent kilometrojn.
  1945 estis markita de la retiriĝo de Brazilo el la koalicio, kiu rapidis forlasi Usonon. Sed Argentino, Ĉilio kaj Portugalio deklaris militon al Ameriko.
  En la unua duono de 1945, la frontlinio restis neaktiva, kvankam la bataloj estis karakterizitaj per malofta sangoverŝado. Sed tiam Usono sinkis en la dua duono. La homaj kaj materialaj rimedoj de Ameriko estis tro elĉerpitaj por daŭrigi ajnan plian reziston. Pala Filadelfio, Ĉikago. En decembro, Novjorko kaj Vaŝingtono estis ĉirkaŭitaj. Kaj en januaro, post la falo de la usona ĉefurbo, Usono finfine malkuraĝiĝis kaj kapitulacis.
  
  LA AVENTUROJ DE KNABO OLEG RYBACHENKO
  La aventuroj de la eterna knabo Oleg Rybachenko en la aro de hipervenaj universoj Sfero estas tiel interesaj, ke ili devus esti konsiderataj aparte.
  -Ah! - kriegis la knabo. La pingloj senkompate pikis lin, tamen lia elasta haŭto bone eltenis la baton. Tamen, la dornoj ŝajnis esti ŝarĝitaj sur streĉa fonto, ili pafis en nuboj, kaj Oleg Rybachenko ricevis sufiĉe bonan interkonsenton. La knabo laŭte ĵuris kaj baraktis el la kaptilo, mordante avide. Sur la korpo restas pissignoj.
  La komputilo en la braceleto ĝentile diris al la knabo:
  -Tio ĉi estas danĝera, iliaj kudriloj tuj brulas, eĉ se vi estus kuraĝa kavaliro en simpla korpo, vi mortus.
  Oleg Rybachenko piedbatis la brulantan pilkon for, kolerego flamanta en li. La knabo kunpremis la pugnojn kaj ekkuris. Ne, la juna militisto eĉ ne pensis pri forkuri, li kuris al sia hiperkostumo. Nudaj, rondaj kalkanoj ekbrilis tre rapide, la knabo povis sufiĉe sukcese konkuri kun la olimpika ĉampiono. Tamen tiu rapido ne sufiĉis al li, do li komencis pli rapide salti por pli rapide kuri. Ĉiu salto estas kiel kanguruo - ĝia rapideco pliiĝis.
  La knabo grumblis kiel tigrido:
  -Atentu, brutulo, dek du ĉapitroj kaj ĉiuj malplenaj.
  La fluganta knabino rikanis, montrante siajn dentojn. Tiam ŝi ellasis gravitan ondon, ebenigante la vojon antaŭ la knabo. Oleg Rybachenko feliĉe plaŭdis siajn nudajn, infanajn piedojn sur la varmigitan surfacon. Kurante supren kaj rapide surmetante nepenetreblan kirason, la knabo-kavaliro akiris la rapidecon de raketo.
  La Terminator-infano atakis furioze, provante platigi la drakon. Nevidebla, sed ĉi tio faris eĉ pli teruran pugnon preta fali sur la ekstergalaksian reptilion. Sed ia nekonata forto haltigis lin.
  Oleg Rybachenko tremis pro streĉo, li streĉis sin ĝis la limo, sed lia grandega viktimo, kvazaŭ nenio estus okazinta, maĉis la restaĵojn de la kuko.
  La knabo estis preta plori en malespero:
  -Tio estas la diablo. Ĉu li vere kapablas starigi ekranon?
  -Ne! Estis mi, kiu protektis lin. - La knabino skuis siajn orajn harojn kaj elsendis stelkunikletojn el siaj perlaj dentoj, reflektante ĉiujn kolorojn de la ĉielarko. - Mi ne lasos vin detrui ĝin.
  Oleg Rybachenko provis grumbli kiel eble plej feroce:
  -Li estas monstro.
  La anjonknabino ekstaris kun sia brusto por protekti la mastodoton:
  -Ne! Kaj denove ne! Li estas sendanĝera knabo. Krome, rigardu kiel granda ĝi estas, tio signifas, ke ĝi aperis sufiĉe lastatempe.
  La knabkavaliro estis tre surprizita:
  -Kial ili estas ankoraŭ malgrandaj?
  Eterne juna anjono konfirmis:
  - Kompreneble, ĝi iom post iom malpliiĝos.
  Oleg Rybachenko forte batis sin sur la frunto pro frustriĝo. Kvazaŭ frapite de sledmartelo sur la silicio, fajreroj dense pluvis.
  -Ho jes, mi forgesis kie mi estas. Bone, mi ne mortigos lin.
  La potenca demiurga knabino diris akordige:
  -Do trankviliĝu kaj malstreĉu.
  La knabo mallevis la manojn kaj malaktivigis la kampon. Tiam li ridetis.
  - Li estas bela. Jes! Mi preskaŭ forgesis. Kio estas via nomo.
  La knabino neatendite respondis malamike:
  -Kaj vi bezonas ĝin.
  -Nature. - Mi estas Oleg Rybachenko kaj ĉiuj scias ĝin.
  La fraŭlino mildigis sian voĉon:
  -Bone, nomu min Orra Charlie.
  La knabo etendis la manon al la knabino:
  -Orra estas bona nomo. - Ni estu amikoj.
  Ŝi dubis:
  -Ĉu vi seriozas?
  La knaba esploristo, kun la varmego de fajro en la vento, diris:
  - Ĝi ne povus esti pli serioza!
  Charlie ekkriis ĝoje:
  - Kompreneble, anjonoj ne mensogas. Kaj se ni proksimiĝos, estos eterne, ĝis estingiĝos ĉiuj steloj en ĉiuj universoj... Sed ili ne ĉiuj povas estingi, ĉar konstante lumas pli kaj pli novaj lumaĵoj!
  Oleg Rybachenko iomete dubis:
  -Nu, mi ne scias, knabinoj malofte faras fidelajn amikojn.
  Orra respondis al tiaj duboj decide kaj kun evidenta indigno en sia voĉo:
  -Mi ne estas knabino, sed sperta anjono. Tamen, ne maltrankviliĝu, mi ankoraŭ ne sufiĉe da vivo. Nu, bone, hiperplasma heroo, ĉu ni amuziĝos pli aŭ iros al la urbo?
  La knabo iom supren rigardis de la surfaco kaj snufis kun intenca malestimo:
  -Kaj kio estas tie? Kvankam mi rememoris - la nova scienculo, li evoluigis ion similan al la vorto ĉokolado en plateno.
  Charlie diris per tre serioza tono:
  - Li povas helpi nin - cetere mi rakontos al vi sekreton, grava minaco pendas super nia frateco.
  Oleg eksaltis kiel bruligita kato:
  -Kiu?
  Anionka, tute home, metis sian montran fingron al siaj lipoj kaj rimarkis:
  -Eble estas pli bone ne diri al vi ankoraŭ.
  La kverelema knabo iom koleriĝis:
  - Kial silenti, estas pli bone diri tuj. Alie mi ekscios de aliaj. Ĉu ekzistas sekretoj, al kiuj mankas ŝlosiloj?
  Aurra metis sian duan fingron al siaj lipoj kaj flustris:
  -Nu, ne ĉiuj scias ĉi tion. Kaj kiu scias, tiu ne rimarkas la danĝeron.
  Oleg Rybachenko serioze koleris kaj minace grumblis:
  -Cetere, estas pli bone scii anticipe ol kaŝi sin malantaŭ la nebulo de nescio. - Kaj tiam la knabo eligis indan aforismon. - Vi povas kaŝi vin malantaŭ la nebulo de nescio, sed vi ne povas kaŝi!
  Orra flankenbalis sian hararon per milda movo, kaj ĝi tordis en malgrandajn plektaĵojn.
  -Bone, ĝenerale, mi rakontos al vi sekreton. - Ŝi klare metis trian fingron al siaj oreloj. Kaj ŝiaj haroj, laŭ mensa ordono, fariĝis la koloro de verdflava kaki:
  -En nia universo, la tempo ne fluas en la kontraŭa direkto ĉie. En sia strukturo, la universo similas plurfoje konkavan kaj torditan prismon dividitan en riveretojn. Tio estas, malsamaj leĝoj regas en diversaj galaksioj.
  - Kompreneble, estas surprize. - Oleg Ribaĉenko intence larĝigis la okulojn. - Sed ĉu ĉi tio estas minaco?
  La knabino ŝanĝis la kakian koloron en siaj haroj, fariĝante flava en oranĝan kaj verdan en bluan. Kaj ŝi daŭrigis per insinua tono:
  -Auxskultu plu. Raso de fluor-spirantaj skaraboj aperis en la Gong-Galaksio. Ĉi tiuj koŝmaraj estaĵoj kaptis multajn galaksiojn kaj kreis sian propran grandegan kaj agreseman imperion. La nura afero, kiu malhelpas ilin ataki nin, estas la timo ke, invadante inversan tempon, ili kaŭzos neripareblan damaĝon al sia korpo.
  -Kaj tio povus tre bone esti la kazo. - interrompis kaj sprite diris Oleg Ribaĉenko. - Milito estas dolĉa kiel mielo, ŝlima kiel melaso, kaj ĝi malsanigas vin kiel postebrio!
  Charlie tute ne subtenis la ludeman kaj ĝojan humoron de la knabo, kiu ŝajnis esti nur inspirita al heroaj faroj de la ebla militludo. Ŝi diris per tre serioza tono:
  -Do tiuj ĉi skaraboj estas tre kruelaj, barbare ekspluatas aliajn popolojn kaj rasojn. Teknologie, artropodoj estas tre progresintaj kaj milito kun ili estas plena de teruraj sekvoj por ni. Tamen ili ne estas la solaj. Ekzistas ankaŭ raso de sulfurspirantaj raŭpoj, ankaŭ ne sukero, kaj krom ili grandioza pirata frateco, sen paroli pri la multaj pli malgrandaj mondoj, kie dominas barbaraj reĝimoj. - La knabino montris siajn fingrojn supren kaj ŝia ungo lumiĝis per flamo, kvazaŭ de benzina fajrilo. - Je pli granda distanco ekzistas ankaŭ agresemaj aŭ simple neperfektaj ŝtatoj. Tio estas, nia universo ne estas tre afabla kaj perfekta kaj estas multaj malamikoj ĉirkaŭe.
  La kavalirknabo blovis sin kaj, prezentante sin kiel Aleksandro la Granda, diris:
  -Kaj kiel vi reagas al ĉi tio? - Jen Oleg Ribaĉenko denove ekbrilis sian ekstreman spritecon. - La silento estas ora, nur tiuj, kiuj kutimas silenti, donas orajn monerojn al babilantoj, sen paroli!
  Orra Charlie kun patoso kaj, gracie, kiel la danco de papilio, gestante, komencis fari parolon:
  -Kion vi opinias, sufiĉe lastatempe la konsilio de pli maljunaj fratoj decidis formi sian propran grandan armeon, sed ĝis nun la procezo iras tro malrapide. Post ĉio, niaj unuoj estas formitaj el volontuloj. Ekzistas ankaŭ savarmeo - ĝi estas multnombra, sed ĝia kredo estas helpi la malfortulon, kaj ne batali per multmiliona, aŭ eĉ multmiliarda aro da injektoj - jen kiel la skaraboj mem nomas sin. Mi estu honesta, injektoj estas mortigaj kaj povas kaŭzi alergiojn. - Orra, etendis la naskon duonmetron en rido, ŝajnis, ke ŝi tre kontentas pri sia vortludo.
  La kavalira knabo tute sincere diris ion ege polemikan, sed parte vera:
  -Nu, sciu, milito estas la plej interesa kaj fascina afero en la universo.
  La voĉo de Charlie fariĝis pli severa, kaj lia grandega, radia rideto tuj malaperis de lia vizaĝo:
  -Se temas pri la ludo, ĝi povas interesi malgrandan knabon, sed fakte temas pri sango, larmoj, eksploditaj mondoj, kriplaj planedoj. Mi iam estis en universo, kie oni uzis superbombojn. Ĝi estis terura vidaĵo. Tutaj galaksioj estas detruitaj, malklaraj nuboj de bilionoj da eksploditaj steloj. - Nun la okuloj de la anjonknabino kreskis ĝis la grandeco de la luko en la tanko. Kaj ĉi tiuj zenkoj ekbrilis kiel spotlumoj tra kalejdoskopo. - Malmultaj el tiuj, kiuj pluvivis, diris, ke tiaj potencaj ŝargoj estis uzataj, ĉefe dum la procezo de kunfandado de ultraminipartikloj - la indiĝenoj nomis ilin tsuŭaron. Tio estas, tiaj abismoj de la mikromondo eksplodis, ke ducent kvardek dimensioj estis necesaj por uzo. Tia reago estas sextilionoble pli potenca ol nuklea. Unu atomo, aŭ pli ĝuste elementa partiklo de tia bombo, kapablas ŝpruci multkilometran titanan rokon en fotonojn.
  -Ŭaŭ! - La surprizo de Oleg Rybachenko tute ne estis falsa. - Mi esperas, ke vi montros al mi ĉi tiun universon.
  Aurra ŝanĝis la formon de siaj grandaj okuloj de ronda al triangula, kaj pepis kvazaŭ sur violono:
  -Knabo mia, la hororoj kiujn mi vidis estas malfacile priskribi per vortoj. Tremigas min, ke pensantaj estaĵoj povus atingi tian kruelecon. Cetere, ĝi estas absolute sensenca, ĉar post tia eliĝo ne estis gajnantoj aŭ perdantoj.
  Oleg Rybachenko murmuris kun timema espero:
  -Sed mi esperas, ke ne ĉio el ĝi estas morta - io pluvivis. Ne estas absoluta malpleno en la naturo, nur homa stulteco ruinigas la menson, centprocente!
  La knabino ŝanĝis la triangulojn al seslateroj kaj kuis sen ia malmodesteco:
  -Eble, sed mi ne havis la kuraĝon ekscii. Tamen kelkaj steloj brulis, sed ili povus esti krevigitaj, kaj mi povis distingi la lumon, kiu atingis nin malfrue.
  Oleg Rybachenko ĝojis pri la ŝanco montri sian erudicion.
  -Kaj mi scias, ke fotonoj moviĝas kun rapido de tricent mil kilometroj sekundo. Tio signifas, ke ili vojaĝas distancon de mil parsekoj en du mil sescent jaroj. kaj dek mil en dudek ses mil jaroj. Kaj miliono por du...
  Aurra reduktis la grandecon de ŝiaj okuloj kaj akiris pli homan aspekton. Ŝi diris akordige:
  -Mi ankaŭ scias tion. Ĉu vi havas dekuman sistemon?
  La knabo, iama pioniro, volonte konfirmis, eksaltante kiel loĉo en pato:
  -Jes, kaj ĉi tio estas natura - laŭ la nombro da fingroj. Sed la notoj en la lernejo estas donitaj je dek du poentoj.
  Charlie ridis kaj knaris kiel moskito:
  - Estu kiel ajn, mi provis kiel eble plej rapide foriri de tie. Kiel ultrafotono en hiperlasero!
  La knaba esploristo rimarkis kun sulkiĝo:
  - Ĉi tio estas vana.
  Kaj Oleg Rybachenko denove sentis sin inspirita, dirante:
  "Ne la morto estas terura, sed la perdo de senmorteco!" Gravas ne la karno, sed la animo en la lumo!
  La anionknabino kun tute normala, homa rideto respondis:
  - Estas bone, mi faligos vin tien, vi mem povas vidi. Intertempe mi volis diri al vi. Ni ricevis informojn, ke la injektoj faras novan potencan armilon kaj kiam ili estos pretaj, ili atakos nin. Iliaj plej grandaj monopoloj bezonas pliajn profitojn, kaj milito estas ora pluvo en ŝvelintajn poŝojn.
  -Monopoloj kaj korporacioj. - Oleg Ribaĉenko ŝajnigis aspekti ege inteligenta. - Ili komercas per sango, vendante armilojn, municion, municion, ludante en la borso, ĉar kotizoj aŭ falas kiam ili estas venkitaj, aŭ, male, altiĝas kiam iliaj trupoj akiras la superecon.
  Orra, kiu ŝajne havis konsiderindan sperton komuniki kun junaj infanoj, estis iomete surprizita:
  -Ĉu vi ne estas stulta, kie vi prenis ĉi tion?
  La knaba esploristo respondis honeste:
  -Mi amas legi seriozajn librojn kaj laŭvorte formanĝas ilin. Estas facile travivi la vivon kun kapo plena de scio, sed la malpleno en via kapo nur malpezigas vian monujon!
  Oleg Rybachenko, vidante, ke la anionknabino volas, ke li parolu pli, rimarkis:
  - Ĉi tie en la sovetia imperio estas nur idoloj, kaj ne ekzistas Dio! Kaj kio estas alloga pri ateismo: malpleno estas la plej malsevera mentoro, vakuo estas la plej nerespondeca patro!
  Kaj li aldonis iom pli por spico:
  - Ateisto, elfrapante la fundamenton de la kredo el sub la piedoj, ne rimarkas, ke lia gorĝo estas en la senkompata maŝo de Dia forto majoro!
  -Kaj vi havas la kapablon rapide sorbi informojn kaj sprite aspergi aforismojn. - Aurra kaptis la sablon per fortokampo, levante nubon da oranĝa kaj purpura polvo. - Nun ni iru, aŭ pli ĝuste flugu.
  Oleg Rybachenko pliigis sian altecon, sentante, ke lia nova korpo kapablas streĉiĝi. La knabo tre volis ludi Peter Pan.
  -Bone, sed unue mi faros ankoraŭ unu rondon.
  Kun la brakoj etenditaj, la knabo turniĝis kaj komencis haki en la aeron plenan de eterna printempo.
  Orra, rigardante la knabon pirueti, sprite enmetis sin:
  - Kio estas alloga pri ateismo - malpleno ne povas batadi malbonajn infanojn!
  Sed tiam intervenis la Ĉiopova, Ĉieestanta kaj Ĉioscia Knabo-Kreinto Sfero. Li lude eltiris Oleg Rybachenkon el siaj mondoj kaj ili trovis sin sur grandega, flugilhava drako. Fluoj de malbona aero lavis super la vizaĝoj de la knaboj. Kaj la flugiloj de la drako konsistis el longaj rigliloj kaj naŭ flankoj el nuksoj.
  Sphero, laŭ mensa ordo, kreis riveron de veziko fanta, devigante ĝin flosi tra la aero, kaj li mem komencis ĉasi flosantajn estaĵojn. Oleg Rybachenko ankaŭ pafis de magia telepatia impulso. La knaboj amuziĝis ĉasante. Kaj batalŝipoj kaj grandegaj kaĉalotoj kun Everestaj dentegoj eksplodis. La rivero mem fariĝis senfina oceano, kaj oni vere povis konfuzi kie ĝi estas supren aŭ malsupren. Siringoj, ruĝaj, flavaj, smeraldaj bobelaj riveretoj ŝprucis. Sphero ridis kaj atakis per diversaj futurismaj armiloj. Kaj al la muziko subite aperis literoj kun vizaĝoj kaj armiloj. Ili rapidis trans la ĉielon, impete formiĝante en bizarajn kaj koncizajn aforismojn;
  Saĝaj vortoj estas bonaj - bonaj faroj estas pli bonaj!
  La vivo estas ĉiam brila, sed la morto estas mezbona!
  Scienco ne estas ĉio, la plej altnivelaj armiloj postulas lertajn manojn kaj flekseblan menson! Spirito venkas materion!
  Ajna momento ĉesas esti rava tuj kiam ĝi frostiĝas, frostiĝas kiel peco da glacio!
  Movado estas vera feliĉo!
  Patrujo estas la plej altvalora afero, kiun homo havas; sen ĝi, vivo ne havas signifon!
  Homo sen patrujo estas kiel korpo sen animo!
  Religio estas la konsolo de la malfortuloj - ajnaj malfeliĉoj ŝajnas sensignifaj, se ili estas provizoraj!
  Se teknologio estas la gardanĝelo, tiam batala spirito estas la Dio de Milito!
  Estas pli facile preni la oceanon per kulero ol diskuti kun ateisto!
  La komputilo, kiel knabino, amas la junajn kaj persistajn!
  La morto diferencas de la amato, ke ili ĉiam provas prokrasti la renkontiĝon kun ŝi!
  La morto diferencas de la amato, ke ĝi ĉiam venas en la malĝusta tempo, sed neniu riproĉas al ŝi pro tio ke ŝi malfruis!
  Tiuj, kiuj ŝparas pri sekureco, rompiĝos dum entombigo!
  Bone nutrita armeo estas la ŝlosilo al prospero!
  En milito, bona preparo estas kiel aero por la pulmoj; malbona miksaĵo de gasoj kripligas kaj mortigas!
  Kiam homo artefarite donas al si imponan aspekton, tio estas certa signo de spirita malforteco.
  Timiga estas lupo en vesto de ŝafo, ne ŝafo en vesto de lupo!
  Nenio estas pli grava por homo; la arto de milito estas sinonimo de inda ekzistado! La morto de tigro estas pli bona ol la vivo de hundo!
  Morto en milito estas pravigita nur kiam la malamiko aĉetas ĝin je troa prezo, kaj doni donacojn al la malamiko egalas al perfido.
  La rekonita malamiko estas preskaŭ venkita, vi nur bezonas ne lasi la ŝancojn mem foriri!
  La kadavro de malamiko estas multekosta, sed vivanta malamiko ankoraŭ kostos pli!
  Stealth estas gajna kvalito!
  Ĝenerale, la vivo sen malfacilaĵoj estas kiel supo sen spicado, multe - amara, ne - ne grimpas en la gorĝon!
  Homo devas mortigi kaj savi iun almenaŭ unufoje en sia vivo! Cetere, se la unua estas bonŝanca, tiam la dua estas nemalhavebla provo de kuraĝo!
  La komputilo estas pli bona ol la atombombo, ĝi estas la plej certa maniero por konkeri la naciojn kaj igi ilin labori por la venkinto! Cetere mi ne timas tenton! Ĉiu fido do valoras ion, se ĝi scias defendi sin!
  En juneco, la sango fluas pli rapide kaj la "kaldrono" kuiras pli varma!
  Malrapida azeno, pli malbona ol porko, ankaŭ malbonodoras, sed ne donas viandon!
  Aŭtomata fajro kaj muĝado de ŝelo estas la plej bonaj aferoj por memori!
  Kredo sen pruvo: ke falko, sen flugiloj, povas grati, sed ne lasos ĝin ŝvebi!
  Religia diskuto estas la plej senfrukta - ĉar ambaŭ diskutantoj tute ne havas ideon pri la temo, pri kiu ili diskutas!
  En la kuro inter scienca kaj teknologia progreso kaj moralo, ĉi-lasta estas kondamnita al la rolo de eksterulo! Kvankam la homaro riskas fali en la abismon inter scienco kaj moralo!
  Kiu ŝparas per scienco, tiu prirabas sian idaron, kaj kiu rabos siajn posteulojn por ĉiam restos malriĉa!
  Per rabado de posteuloj vi povas fari kapitalon, sed vi ne povas riĉiĝi!
  ! Politiko estas malpura komerco farita en puraj kostumoj!
  Vero estas ĉiam multfaceta, sed eraro estas unuforma!
  Beleco estas dialektika koncepto - nur malbeleco estas universala!
  Modernaj armiloj, male al vino, amas junecon!
  Indulgi malamikon estas kiel sidi sur ponardo - ŝtalo ne konas la senton de empatio!
  La plej bona armilo estas eltrovemo, ĝi ne postulas elspezojn, sed ĝi estas multekosta!
  Kiam la nombro da kadavroj estas pli ol unu, ili turniĝas de tragedio al statistiko!
  Murdo estas kiel perdi vian virgecon unuafoje kaj doloras, tiam kun ĉiu nova ago estas pli kaj pli da plezuro!
  Malbona skolto estas tiu, kiu ne povas antaŭvidi eliron en kazo de malsukceso!
  En iu ajn alia areo, eraro povas kosti vivon kaj sanon, kaj nur kiam vi eraras en religio, vi riskas perdi vian senmortecon!
  La besto havas dentegojn, la viro havas pafilon, la besto dependas de muskoloj, kaj la viro de la menso! Provoj obtuzaj la dentoj, sed akrigi la menson - tial la menso estas senmorta, progreso, kiel porĉiama mova maŝino, kondukos al prospero!
  Eĉ la plej terura novaĵo fariĝas ordinara pro ripetado!
  Kiam agento laboras por du spionagentejoj, asignante infanon kiu provas ŝtopi du suĉilojn en lian buŝon, li riskas ŝiri sian buŝon!
  Movado estas la pluvo, sub kiu kreskas la floroj de la sano, kaj la sarkilo, kiu elradikigas la herbojn de la malsano!
  La blinduloj de blinduloj ne vidas la okulon - ili iras kien ili volas!
  Ne povas elkonduki blindulojn - kara fidela transirejo!
  Vida vojaĝanto ne tiru - helpu la blindulojn!
  Homo facile rompas, malfacile subigas, kaj tre malofte atingas amon el la naturo!
  En kartoj, sorto venas al hela kapo, lertaj fingroj kaj trankvila koro!
  Ĝenerale, krimo ne estas ĉokolado; se vi malpuriĝos, vi ne vivos dolĉan vivon, sed vi certe ricevos obesecon de la koro!
  Manko de forto povas kompensi troon de inteligenteco, sed neniu troo de forto povas kompensi mankon de inteligenteco!
  Talento povas anstataŭigi mankon de edukado, sed neniu edukado povas anstataŭi mankon de talento!
  Diamanto estas juvelo sen polurado, sed neniu kvanto da polurado transformos karbon en diamanton!
  La morto de iu alia estas amuza, sed via propra morto krevigas vian koron kaj vian animon enprofundiĝas en viajn botojn!
  Mono estas kiel malpuraĵo, algluiĝanta al sangaj manoj kaj glitigaj animoj!
  El ĉiuj formoj de fanatikeco, religia estas la plej malracia kaj egoisma, do ĝi celas ĉefe atingi personan senmortecon!
  Amo diferencas de seksperforto nur en la formo de pago - pago en speco por ĉi-lasta ago!
  Pli bone estas perdi en justeco ol gajni en peko!
  La perdo de virtulo estas gajno en la ĉielo, la gajno de la pekulo estas ŝtelo de la animo!
  Neante Dion, la komunistoj metis senracian ŝarĝon sur la ŝultrojn de la homo! Volante preni la lokon de la Ĉiopova, la homo ne povis elteni la doloron de Golgota kaj la tentojn de la diablo!
  Sen la potenco de Jesuo, homoj, anstataŭ konstrui regnon de bono kaj justeco, falis en la lageton de malvirto!
  La sennombraj trezoroj en la homa animo, nur se vi komencos prirabi ilin, rapide sekiĝos sen alporti ajnan riĉaĵon!
  Ĉiu seksa ago, trezoro, kiun vi dividas inter du kaj eĉ unu ŝtelisto, ŝtelos ĝin el via koro!
  Ĉiu homo havas ion komunan kun primato, estas bone se potenco, sed pli ofte inteligenteco!
  Estus amuze, se ĝi ne estus vera!
  Bedaŭrinde, ni havas pli ol decaj viroj kaj honestaj politikistoj!
  Kiu perfidas sian animon, ĉiam restas en perdo - li donas senmortecon por mortemulo!
  Venko super forta kontraŭulo kutime kostas pli, sed vi ne fordonos ĝin por nenio!
  Murdo ne pravigeblas per propra intereso kaj profito - nur honoro, libereco kaj la Patrujo estas la defendantoj de perforto!
  Bona devus esti kun maŝinpafilo,
  Frapu kiel furioza ŝtalo!
  Por ke sango fluu kiel akvofalo,
  La malbono ne kompatas, mortigu ĉiujn!
  El ĉiuj artaĵoj, estas militaj ĉefverkoj, kiuj plej firme stariĝas en la memoro de homoj kaj elvokas la plej multajn larmojn!
  - Pentraĵo en sangopentrita: pli hela ol oleo-pentraĵo kaj multe pli malrapide paliĝas!
  Deca homo metas justecon super familio kaj amikecoj! Devas esti unu leĝo por malamikoj kaj amikoj, same kiel edzo havas por sia edzino!
  La ĉeesto de malsamaj leĝoj igas justecon prostituitino!
  Forta kontraŭulo plifortigas vian korpon kaj volon, igas vin pli forta - malforta koruptas vian animon kaj malfortigas vian korpon, igante vin pli malforta!
  Do la malfacila vojo donas multe pli facilan venkon!
  Soldato ricevas manojn por pafi, kaj cerbon por ĉesi ĝustatempe!
  Mortigi malsaĝulon: estas same kiel piki lin per kudrilo, pafi saĝan ulon estas kiel bati lin per ŝelo!
  La naturo estas la patrino de homo, kaj la patrino de granda inventinto ne povas esti kompleta malsaĝulo! Kvankam al ŝi mankas praktika eltrovemo!
  La kuglo estas la plej efika eduka metodo en komunikado kun junuloj, same kiel kun maljunuloj!
  Nur la efikeco de la efiko malpliiĝas! Ofte vi perdos vian aŭtoritaton, sed se vi estos kaptita, vi devos kreskigi zombiojn!
  Religio malaltigas fieran homon al la nivelo de besto - donante elekton inter ŝafo kaj kapro!
  Pli bone estas doni vian haŭton al homoj kiel ŝafo ol sibli eterne kiel serpento!
  Ĝenerale, la koncepto labori kun via kapo implikas ne nur laŭvortan interpreton, eĉ se temas pri luktosporto!
  Se vi volas riĉiĝi, baptiĝu kiel judo; se vi volas rompiĝi, prunteprenu de judo!
  Plumbo helpas digeston, precipe se la pilolo estas en kartoĉa formo!
  Oficisto, kiu ne akceptas subaĉetaĵojn, estas kiel virga prostituitino!
  Kutime, por savi unu vi devas mortigi la alian! Ĉi tio sendube estas kruela leĝo, sed ĝi restarigas la naturan ekvilibron de specioj!
  Ne ekzistas en la mondo pli bona batalanto ol rusa soldato, kaj ne pli granda tirano ol rusa generalo!
  Troa lukso estas signo de frivoleco, frivoleco estas antaŭsigno de baldaŭa ruiniĝo!
  Saĝaj vortoj el la lipoj de bastardo estas kiel fonto el rubamaso!
  Vi havas avantaĝon en longeco, sed mi havas en menso!
  Kelkfoje oni povas mortigi, sed oni neniam povas forpreni esperon!
  En milito, mankas sekundo - vi povas perdi eternecon!
  Ordinara turo estas kompatinda inter nubskrapuloj, sed majesta inter kabanoj!
  La homo submetas sin al forto, respektas kruelecon, malestimas mildecon kaj ne taksas bonkorecon!
  Sekso estas la plej bona kuraco por ĉiuj mensaj malsanoj, sed bedaŭrinde ĝi estas multekosta kaj malfacile akirebla!
  Kiu ne amas sekson, tiu ne amas la vivon kaj ne estimas la ĝojojn de la karno!
  Poezio havas komunan kun vino, ke ĝia valoro kreskas kun la tempo, sed eĉ jarcentoj ne lasas la liniojn forvelki aŭ la fajreroj estingi!
  Soldato estas kiel komputilo - ĝi kalkulas unu aŭ nul, sed militisto estas amiko kaj malamiko!
  Homo diferencas de bestoj en homaranismo, kaj la kapablo agi kontraŭe al instinktoj!
  Perforto kontraŭ virinoj foje produktas sanajn infanojn, sed perforto kontraŭ naturo nur produktas monstrojn!
  Se patrino estas kruela, ankaŭ la infanoj! Kiel la naturo estas, tiel estas ĝia idaro - la homo!
  Amikeco estas serĉata de la fortulo, nutraĵo de la riĉulo, kaj sindonemo estas montrata al la senkuraĝuloj!
  Ataki estas la plej bona maniero neŭtraligi la nombran avantaĝon de la malamiko - devigi ilin kontraŭbatali estas kiel fortranĉi duonon de iliaj brakoj!
  .Por virino, amo estas plezuro kaj enspezo, por viroj, plezuro kaj elspezo!
  Elpensi novan armilon por malmoralulo estas kiel segi la krurojn de seĝo kiam ŝnuro estas ĉirkaŭvolvita ĉirkaŭ via kolo!
  Kaj ĉi tiuj frazoj kaj individuaj leteroj batalis inter si. Imagu G kaj X-skermado kun hibrido de violono kaj rapiro. Aŭ A kaj B ĵetas grenadojn unu al la alia. Mi kaj M lanĉis hibridon de samovaro kaj ŝovelilo, kaj Ŝ kaj Ŝ uzis aviadilojn kun pendantaj gruoj trans la vastaĵoj de sapŝaŭmo. Kaj kiam slogano subite ekturdiĝas kiel bruanta, dentega pitono? La literoj batalis kaj samtempe ludis sur balalajkaj ĉapoj pimitaj per najloj. Kaj la grandegaj knabinoj kreitaj de Sfero, prenis ilin per siaj nudaj, graciaj fingroj, ĵetis ilin pli alten al la nuboj de vatona bombono.
  
  PRI ARMILOJ VAN NE PAROLU
  Tiam iu diablo tiris per la lango Viktorio'n, la senkompatan filinon de Ĉernobog:
  - Mi havas alian pli strangan aferon: Hipersuprnuklea armilo!
  Post tiuj ĉi vortoj, la fajra diablo tre paliĝis, kaj ŝiaj membroj cedis. La knabino kun kaŝtanbruna hararo kolapsis, ŝiaj nudaj piedoj pendantaj en la aero. La rondaj, rozkoloraj kalkanoj de Viktorio subite fariĝis tuj kovritaj de disvastiĝo de veziketoj, kaj la aromo de bruligita viando plenigis la aeron.
  Ankaŭ la ceteraj militistoj eksaltis, la akraj ŝtonetoj de la roka kresto, sur kiuj sentime marŝis iliaj nudaj piedoj, subite fariĝis miloble pli varmaj ol brulantaj karboj. La plandumoj estis bruligitaj kaj la knabinoj, kiel kunikletoj, eksaltis rapide, penante levi la korpon pli alte.
  Ĝi vere doloras al malnobla malpura truko tra la tuta korpo. Viktorio rompis nediritan tabuon: sen mencii vane tian: Hipersuprnukleaj armiloj. Vere, unu Hipersupra-nuklea bombo kapablas detrui kaj iĝi la plej monstraj el monstraj koŝmaroj, ne nur universojn, sed hiperuniversojn, kaj eĉ prezentas minacon al la ekzisto de ne nur la Demiurgaj Dioj, sed ankaŭ la Superdioj.
  Ĝi estas tre timiga, armilo pli malbona ol timiga armilo. Ne estis mirinde, ke kiam li diris ĝin, la Superman-knabinoj eksaltis kvazaŭ bruligitaj de hiperplasmo.
  Sed ili ne estis la solaj tuŝitaj. Kiel hurlis tuta japana-ĉina regimento, aŭ pli ĝuste tri regimentoj kun tankoj kaj memveturaj pafiloj! La flavaj, mallarĝ-okulaj soldatoj estis subite suprenĵetitaj de gravioplasmo, kaj la malgrandaj, kest-similaj samurajtankoj estis varmigitaj preskaŭ blanke varmegaj. La soldatoj en ili estis frititaj vivaj, kaj kiel senkompata morto ilin trafis.
  Kaj la ceteraj japanoj kaj ĉinoj havis la piedojn kaj botojn karbigitaj, kaj ĉio brulis ĝis la kolo. Kaj ili ankoraŭ ne mortis, sed kruele suferis pro monstra, absolute neeltenebla doloro. Ĉi tiuj uloj estis tiel malbonŝancaj. Ili spertis la sekvojn de uzado de malsamaj niveloj de la kerno, kaj estis terurigitaj de la sekvoj! Montriĝis, ke tio tute ne estas kio ĝi estas... Sed nur nekompareble pli malgranda ol la googly nazo, ke ĝi vere estas
  Hipersupernuklea armilo!
  Dek kvin mil ĉinaj kaj japanaj soldatoj tuj mortis, aŭ dolorege agonis dum kelkaj pliaj minutoj. Kaj la knabinoj, kies kalkanoj estis malbone bruligitaj, alkuris al la plej proksima rivereto.
  Sed anstataŭ malvarma akvo, bolanta akvo atendis iliajn ruĝiĝintajn krurojn kovritajn de malgrandaj kaj mezgrandaj veziketoj. Kaj la bolanta akvo proksime de la rivereto estas nekutime kruta, male al ordinara akvo. Do, krom siaj kruroj, la knabinoj ankaŭ skaldis siajn preskaŭ nudajn mamojn.
  La kvar komencis danci kaj galopis pli abrupte ol la sovaĝuloj el la tribo Tumba-Yumba. Kaj tial la knabinoj suferis.
  Zoja eĉ komencis kanti kun entuziasmo;
  Kreinto de la Universo, vi estas kruela,
  Tiel diris la lipoj de milionoj!
  Kaj eĉ pro teruro mia tempio fariĝis tiel griza -
  Kiam estas sennombraj problemoj - legioj!
  
  Kiam venos maljuneco, malbona morto,
  Kiam estas milito, tornado, la firmamento tremas!
  Kiam vi nur volas morti
  Ĉar ne estas varmo sub la mondo de la Suno!
  
  Kiam infano ploras, estas maro de larmoj,
  Kiam estas tutaj bukedoj da malsanoj!
  Unu demando - kial Kristo suferis?
  Kaj kial ridas nur kometoj?
  
  Kio okazis en ĉi tiu mondo kial -
  Ĉu ni malsatas, glaciiĝas kaj suferas?
  Kaj kial merdo ŝteliras?
  Sed kial Kain sukcesas?!
  
  Kial ni bezonas la forvelkadon de maljunulinoj,
  Kial fiherboj surŝutas la ĝardenojn?
  Kaj kial ili ĝojigas niajn orelojn -
  Rondaj dancoj de promesoj sole?!
  
  La Sinjoro respondis, ankaŭ malĝoja,
  Kvazaŭ ne konante pli bonan sorton...
  Ho homo de Mia amo - infano...
  Kiun mi volis ensorbigi en la paradizo!
  
  Sed vi ne scias - la infano estas stulta,
  Estas nur unu eta penso en vi!
  Ĉar la lumo de graco malfortiĝis,
  Por ke vi ne dormu kiel urso vintre!
  
  Ja por eksciti homojn,
  Mi sendas provojn al la afliktoj!
  Por vespermanĝi grasan ludon,
  Necesas kuraĝo, ruzo kaj peno!
  
  Nu, vi estus kiel Adamo en tiu paradizo,
  Mi marŝis sencele, ŝanceliĝante kiel fantomo!
  Sed vi lernis la vorton - mi amas,
  Komunikante kun la malpura spirito Satano!
  
  Vi komprenas, estas lukto en ĉi tiu mondo,
  Kaj samtempe sukceso kaj respekto!
  Tial, la sorto de homoj estas severa,
  Kaj, ve, ni devas elteni suferojn!
  
  Sed kiam vi atingis vian celon,
  Sukcesis rompi barojn kaj katenojn...
  Por ke viaj revoj realiĝu,
  Vi volas novajn batalojn!
  
  Tial, komprenu, sinjoro viro,
  Finfine, eĉ mi foje sentas sin tiom ofendita!
  Tio, vivante en feliĉo dum tuta jarcento -
  Homoj estas kiel aproj kaj mi hontas pri ili!
  
  Tial, nova lumo en la lukto -
  La bataloj estos en senlima eterneco...
  Sed vi trovos konsolon en la preĝo,
  Dio ĉiam tenere brakumos la malfeliĉulon!
  Kaj la sekvoj de la senzorge eldiritaj vortoj de Viktorio disvastiĝis sur centoj da kilometroj, iom post iom malfortiĝantaj dum ili malproksimiĝis de la epicentro.
  Precipe, kie la soldatoj tuj estis mortigitaj, kie ili estis skalitaj, kaj je granda distanco, iliaj kalkanoj simple fandiĝis. Tiuj, kiuj estis nudpiedaj, suferis kvazaŭ iliaj kalkanoj estus bruligitaj per varma fero. La tanktrakoj estis grave difektitaj, eĉ je distanco de mil mejloj. Multaj aviadiloj en la aero perdis kontrolon kaj kraŝis, kaj tiuj kiuj staris deprimite ĉe la flughavenoj simple rompiĝis.
  La flugiloj estis aparte delikataj. Ili estas smack kaj smack...
  Ankaŭ usonaj trupoj suferis. Precipe multaj B-29, la "super-fortikaĵo-" bombaviadilo, malsukcesis. Kompreneble, ĉi tio estas grava bato al la batalkapablo de la usona armeo. Krome, la knabinoj trovis sin nur en la sensignifa japana malantaŭo.
  Tiel, de la komenco mem, la celo bremsi la invadon de la "Granda Flava Armeo" de la sudo estis pridubita. La knabinoj ektremis pro doloro kaj dancis, kvazaŭ ili estus implikitaj en reto de fulmo.
  La filino de Belobog Zoya provis eltrovi kiel ŝi povus forigi ĉi tiun kokonon kaj liberigi la knabinojn de ĝi?
  Belobog estas ĉio bona kaj hela, kio estas en la universo. Ĉar la generacio de la Plejalta Dio de la Dioj, la Generatoro, la Familio, estas en du ĉefaj fundamentaj formoj: lumo kaj mallumo, bono kaj malbono! Krome, ĉi tiu divido ne estas absoluta. Kaj Belobog, same kiel liaj servistoj, uzas perforton kaj punas la kulpulojn. Kaj Chernobog malavare rekompencas siajn sindonemajn servistojn kaj kapablas resanigi malsanojn, konstrui kaj krei, ĉu persone, ĉu kun la helpo de siaj sekvantoj.
  Multaj demiurgaj dioj portas en si parton de kaj bono kaj malbono. Krome, la koncepto de bono estas kondiĉa - relativa. Same kiel la malbono mem... Ekzemple, se homo kuras al abismo, kaj vi forpuŝas lin kaj rompas lian brakon: kion vi faris al li? Kaj malbono kaj bono en unu botelo aŭ malbono en la nomo de bono!
  Ĉi-rilate, la Hiperuniverso estas strukturita sufiĉe simple kaj samtempe kompleksa. Estas Unu Supera Dio kaj Lia Nomo estas Lia Parenco, Kreinto, Supera. Hinduoj adoris Rod kiel Supreme aŭ Vichy. Tiam ili tamen aldonis: Brama - simbolanta Belobog, kaj Ŝivao - proksime al Ĉernobog.
  Sed Nadkoshchey - la kreado de Chernobog estas vere vera malbono simila al la hindua Kali. Kaj estis lia karnovora genio kiu kondukis al la kreado de Hiperteonukleaj armiloj... Kaj ĉi tiuj armiloj jam estis uzataj kaj funkciigitaj.
  Kaj tia afero kiel la Hipersuprateonuklea posedaĵo de Neniigo estas tute tabua! Vi lauxte ekbalbutas unufoje, kaj kaj vi kaj aliaj ricevos vangofrapon sur la kornojn!
  Kaj se nur per la kornoj!
  Zoya kviete flustris al Elena la Saĝa:
  - Ni bezonas Hipermagian Eligilon!
  La plej teknika el la militistoj palpebrumis al ŝia amiko kaj bojis:
  - Lasu la Hipermagia Emitoro funkcii!
  Kaj tiam ŝi lude aldonis, gustumante la vortojn:
  - Kaj ankaŭ la Hiperteomagoemiganto!
  Post kio okazis miraklo - la fadenoj de la reto falis malsupren, la roka kresto bruis, kaj fragmentoj da ŝtonoj falis.
  La superviraj knabinoj forigis siajn vestojn de morto kaj ridis akre... Fariĝis tre mojose!
  
  KAJ STEL MILITO
  Artos Vaderos, la Grandioza, alproksimiĝas al Pasoka kun peza, mekanika paŝo. Dekstren kaj maldekstran de la nigra sinjoro moviĝas militistoj el la skarlata gardisto, saltante kiel panteroj. Pasoka Toronto ekstaris sur la piedfingroj kaj staras senmove. Kiel rezulto de modifoj, reprezentanto de la Toroguta raso perdis la alpendaĵojn sur ŝia kapo, akiris homajn vizaĝajn trajtojn, lasante nur multkoloran haŭton kiel la boao de Kaa.
  Tre bela knabino laŭ homaj normoj, Ahsoka, kun ideale proporcia figuro, preskaŭ nuda knabino, nur ŝiaj muskolaj femuroj estas kovritaj per kakia zono. Dekstre kaj maldekstre de ŝi estas ĝemelinfanoj: knabo kaj knabino. La infanoj de Steelkiller Mallofet estas ekstreme kapablaj, kvankam ili ankoraŭ estas malgrandaj kaj ankoraŭ ne atingis la krepuskon de majstrado.
  Ĉiukaze, la belaj militistoj de la Skarlata Imperia Gvardio karnovore ridas al ili. La Skarlata Imperia Gardisto ankaŭ estas nomita la Malhela Ĵedajo-Ordo. Ili regas teknikojn de forto kaj havas grandajn kapablojn. Preskaŭ ĉiuj membroj de ĉi tiu imperia ordo estas junaj kaj belaj virinoj: ŝajne imperiestro Palpatine kredas, ke inoj estos pli lojalaj al li, kaj ne en la sama mezuro, kiel viroj strebos por preni la reĝan lokon!
  Ĝis tiu tempo, la galaksio jam estis tute malplenigita de ribelantoj. La hititoj estas detruitaj, mondoj kiuj antaŭe konservis sendependecon estas konkeritaj. Kaj la dua eĉ pli potenca Mortstelo estis kompletigita.
  Kaj imperiestro Parparatin nur ĝojos trovi kialon por ekmovigi la plej detruan maŝinon. Estas ja tre forta malamiko en la najbara galaksio: Rozostan. Imperio konsistanta el nenio krom eterne junaj, belaj knabinoj. Ili estas naskitaj militistoj kiuj estas trejnitaj por batali eĉ kiam la embrioj estas elkovitaj en specialaj, cibernetikaj koviloj. Kaj tiam ili batalas de infanaĝo, trairas obstaklokurojn, batalas inter si kaj aliaj sekularaj homoj.
  En ilia imperio de stelitaj Amazonoj, ekzistas neniu civila loĝantaro. Ĉiuj militistoj de naskiĝo ĝis morto estas parto de ununura armeo. Ĉiuj militistoj de naskiĝo ĝis morto kun nombroj kaj armeaj pozicioj kaj rangoj.
  Vere, komandantaj pozicioj estas determinitaj sur konkurenciva bazo, kiel rezulto de testado, same kiel specifaj meritoj sur la batalkampo aŭ la scienca fronto. La du imperiestrinoj ankaŭ estas determinitaj kiel rezulto de tre malfacilaj, plurnivelaj ekzamenoj. Kaj ĉiujare okazas novaj konkursoj, do por servi kiel imperiestrino dum pluraj periodoj, vi vere bezonas havi ekstreme elstarajn kapablojn.
  Sed ekzistas unu limigilo kaj regulo: imperiestrinoj devas esti de du partioj: "Foiro" kaj "Patriotoj". La unuaj estas pli afablaj kaj pli pacaj, la lastaj estas pli agresemaj kaj militemaj. Do la knabinoj, reprezentantaj en sia imperio unuopan armeon kaj kompletan militan maŝinon, estas ankaŭ dividitaj en du partiojn proksimume egale en nombro.
  Kaj ne ekzistas unueco inter ili: la "patriotoj" pledas tuj invadi la najbaran galaksion por malhelpi la Malbonan Imperion plifortiĝi. Sed la "foiroj" opinias, ke esti agresanto estas malmorala, kaj oni ne povas esti la unua komenci grandskalan spacan militon.
  Tamen, la rigideco de la Sith-regado ankaŭ povas persvadi la "juston" pri la bezono fari liberigan militon kontraŭ la krima reĝimo. Ne estas unueco, sed Rozostan intense prepariĝas por milito. La spaca floto de la Amazonoj, en kiu ĉiu vivanta militisto, kaj eĉ knabinetoj estas konsiderataj junaj soldatoj, multe superas la eskadrojn de la imperio kaj la nombron kaj kvaliton de armiloj.
  En la okazaĵo de milito, Palpatine havas neniun ŝancon de venko. Kaj vi povas nur kalkuli je manifestiĝoj de forto kaj novaj armiloj.
  Kvankam estas certe ke la nova Mortstelo ne estas panaceo kontraŭ la Amazonoj. Krome, iliaj stelŝipoj estas multe pli rapidaj ol la imperiaj kaj povas inundi en lokoj kie ne ekzistas tia teknologia monstro.
  Do ĉio, kio restas, estas fidi nur al la potenco de la temo flanko de forto. Krome, la knabinoj, genetike modifinte siajn korpojn, fariĝis militistoj, kapablaj batali pli abrupte ol la Ĵedajo kaj la skarlata gvardio, sed iel, malantaŭ la teknologio kaj fizika perfekteco, ili lanĉis la disvolviĝon de manifestiĝoj de forto.
  Kaj Darth Vader konscias pri tio. Kaj li estas malpli interesita pri batalado kun sia iama studento Pasoka Tano. Krome, Finakin, perdinte gravan parton de sia korpo, duonigis siajn fenomenajn kapablojn, kaj lia hospitalo, kontraŭe, postvivinte la bioinĝenieran modifon, aldonis multfoje. Do senkaŝa batalo kun ŝi estas memmortigo.
  Kaj infanoj, kiuj aspektas nur ses-sepjaraĝaj, havas energion... Ili havas tion, kion oni nomas Teomagio. Eĉ se ĉi tiu Teomagio estas ankoraŭ en sia infanaĝo. Sed ĝi povas doni tian potencon al tiu, kiu regas ĝin, ke neniu Sith aŭ Ĵedajo en la historio iam revis pri ĝi.
  Magoĥlorianoj povas ĉeesti en malpli grandaj kvantoj en la ĉeloj de eĉ ordinaraj homoj, sed teokloranoj... Ili estas tre maloftaj, eĉ en eta kvanto, sed se ili povas multiĝi, do... Ilia portanto fariĝas similaĵo de la Ĉiopova Dio, precipe se okazas naskiĝo de teokloranoj, hiperteokloranoj.
  Tiam absolute ĉio fariĝos submetata kaj alirebla por li... aŭ preskaŭ ĉio!
  Artos Vader legis multajn interesajn aferojn en la nigra biblioteko. Pasoka Tana estis, kiel Finakin mem, koncipita artefarite de Magohlorians. Kaj ĉi tio malfermis la vojon al la apero de mikro-estaĵoj de multe pli alta nivelo.
  Sed, ve, Dart ne sukcesis disvolvi ĉi tion en si mem, sed Pasoka moviĝis al pli alta nivelo de evoluo.
  La nigra sinjoro faris geston al siaj subuloj militistoj: oni diras, montru sindetenon. Kaj li iomete riverencis al Pasoka.
  Ŝi riverencis, kaj ŝiaj infanoj riverencis. La idoj ankaŭ estas similaj al la patrino, homa aspekto kaj multkolora, kaj eĉ depende de la humoro, ŝanĝanta haŭtkoloron. Tamen, se ili deziras, ili povas facile, kiel kameleonoj, kunfandiĝi kun la tereno kaj fariĝi preskaŭ nevideblaj.
  La renkontiĝo okazis en la ĝangalo. Kaj sen atestantoj - triope! Darth Vader daŭre restas formale la dua persono en la spaca imperio. Vere, la nigra sinjoro sentas, ke la Sinjoro de la Sith ĉiam pli konsideras Finakin necesa por li. Li havas Luke Skyrocker kaj Princinon Leia kaptiton, kiu denove estis kaptita de la imperiuloj post malbarado de Tatlin.
  Kaj plej grave, la imperiestro havas sian propran paron da infanoj: knabo kaj knabino, la sama diablo Pasoka Tano. Kaj la infanoj de la imperiestro, pli aĝaj ol ĉi tiuj, provizas tian fenomenan potencon kaj kapablojn, ke la nigra sinjoro povas nur revi pri tia afero.
  Do, la rakonto de Artos la Grandioza, kiu eskapis morton kaj la disfalon de la spaca imperio, povas finiĝi per perfida fulmo en la malantaŭo.
  Sentema Pasoka kaptis la pensojn de sia iama mentoro kaj diris kviete:
  "Mi ne perfidos vin..." Tiam ŝi aldonis pli laŭte kaj firme. - Kaj mi lasos neniun mortigi!
  Por la unua fojo en multaj jaroj, Artos la Grandioza montris almenaŭ ian afablajn, homajn sentojn:
  - Dankon!
  Ahsoka Tano rigardis sian mentoron kaj diris flustre:
  - Vi scias... Ne ĉio estas perdita... Tute ne!
  La nigra sinjoro diris per malgaja tono:
  - Mi persone perdis tro multe. Ladvu, via korpo, la kapablo reproduktiĝi... Kaj eĉ la perspektivo akiri absolutan potencon super la galaksio ne estas tre konsola!
  Pasoka ĵetis per siaj nudaj fingroj akran folion al la skorpia rato (Ĉi tio estas hibrido de ronĝulo kaj parazita artropodo, tre aĉa kaj timiga rigardebla!), La estaĵo montriĝis trapikita.
  La terminatora knabino staranta dekstre svingis sian glavon kaj tratranĉis la karnovoran insekton.
  La Militisto respondis senspire:
  - Vi povas redoni la korpon... Se la spirito ne estas morta!
  Artos la Grandioza sentis en ŝiaj vortoj ion pli ol bravadon. Pli malfacile spiri en la bruligitaj pulmoj kaj, sufokiĝante, la malhela sintezilo demandis:
  - Redonu la korpon...
  Pasoka gaje palpebrumis kaj pepis:
  - Jes, ĉi tio estas reala.... Kaj ne nur la korpo, sed kun ĉiuj maĥloranoj!
  Ambaŭ belulinoj el la skarlata gardisto timige moviĝis. La plej potenca el la Malhela Ĵedaja Ordo, Mirra, siblis malbonaŭgure:
  - Ĉi tio estas kaptilo, mia sinjoro!
  La knabo, kiu jam havis sperton pri komando de piratŝipo, svingis sian glavon kaj kunpremis la dentojn:
  - Mia patrino estas la personigo de honesteco kaj bonkoreco!
  Mirra faris paŝon al la malprudenta knabo, sed la nigra sinjoro haltigis ŝin kaj kapjesis al la skarlataj militistoj:
  - Ĉi tio estas bonega ŝanco por ni ĉiuj!
  Mirra, kiu ne plenumis la ordonon de Palpatine kaj ne mortigis Luke Skywalker, ŝi mem sentis, ke la Sith-Imperiestro jam markis ŝin per linio - por esti eluzita. Kaj do ŝi kapsignis al sia amiko Lasso.
  - Aŭskultu la sinjoron! Ĉi tio estas necesa afero!
  Pasoka frapetis la nudan piedon de Arto la Grandioza sur la nigran kirason, kuke:
  - Vi aspektas mirinde kiel duonciborgo... Sed kiam vi denove fariĝos homa, vi estos eĉ pli bela!
  
  
  CARO LA GRANDA NIKOLAS II
  La frato de caro Nikolao la 2-a, Miĥail, male al reala historio, agis decide. La Imperia Gardisto malfermis fajron sur la ribelantoj provantaj sturmi la Vintran Palacon. Tiam la kozakoj, favorataj de la suvereno, kaj noblaj regimentoj eniris la batalon.
  Plurcent ribelantoj estis mortigitaj kaj aliaj fuĝis. La polico aktive kaptis la ribelantojn kaj iliajn gvidantojn. Reprezentantoj de la Ŝtata Dumao, princaj familioj, komercistoj kaj membroj de la financa elito rapidis ĵuri fidelecon al caro Nikolao, kaj ĵuris lojalecon. Dum la batalo, pli ol sescent ribelantoj estis mortigitaj kaj unu kaj duono milo estis vunditaj. La gardistoj perdis ĉirkaŭ dudek homojn mortintojn, la kozakoj pliajn kvindek.
  Grava kolizio, sed la aŭtokratio rezistis. La konspirantoj ĉe la supro ne havis eĉ unu opinion, nek unu gvidanton. Kaj ĝenerale, multaj el ili kredis, ke estis neeble ŝanĝi la formon de registaro dum milito.
  Estas multaj malkontenta pri caro Nikolao la 2-a, sed estas malfacile proponi alternativon al la imperia reĝimo. Cetere, la riĉuloj serioze timas, ke la respublikana registara formo montriĝos tro malforta kaj loza por protekti la kapitalistojn kontraŭ la malsata kaj ribelema proletaro, kaj la terposedantojn kontraŭ la kamparanoj.
  Kaj per si mem, la popolo ne aranĝos seriozan revolucion. La bolŝevikoj estas ankoraŭ tro malfortaj kaj malmultaj, la Socialismaj Revoluciuloj plejparte kredas, ke la revolucio estas bona, sed estas pli bone gajni la mondmiliton unue.
  Resume, estis tumulto kaj la tuta afero eliris! Oni ripetis ia ŝajno de sanga resurekto... Kaj silento!
  Nikolao la 2-a premiis sian fraton por sia decidemo kun la Ordo de Georgo, unua grado, kaj promociis lin al la rango de generalo en ĉefo, nomumante Miĥail por komandi la okcidentan fronton. Kaj la suda kaj rumana frontoj estis subigitaj al Brusilov.
  La grandeco de la rusa armeo kreskis al preskaŭ dek milionoj da homoj, kaj ĝia prizorgado metis pezan ŝarĝon sur la imperion. Necesis antaŭeniri.
  Tuj kiam la vojoj sekiĝis, la cara armeo batis en Galegio. Nombra supereco estis flanke de la rusaj trupoj. La aŭstroj malfortiĝis en laboretoso, kaj regimentoj konsistantaj el slavoj dizertis amase aŭ kapitulacis. Ekzistis ne sufiĉe da germanaj unuoj por enhavi la malamikon.
  Por supre, Usono eniris la militon kontraŭ la Centraj Potencoj en aprilo. Kaj tiel la rezulto de la konflikto jam estis antaŭvidita konkludo. La germanoj provis pliigi siajn fortojn en la Okcidento por venki la aliancanojn kaj estis nekapablaj disponigi signifan asistadon al Aŭstrio-Hungario.
  Rusaj trupoj okupis Lvovon, kaj kelkajn urbojn en Galegio. Eĉ pluraj malgrandaj vaporkaldronoj formiĝis. La aŭstra, ĉifona, rompita fronto kolapsis tro rapide, tiel ke la germanoj devis moviĝi al blinda defendo en la okcidento kaj ĵeti soldatojn en la interspacojn kiuj formiĝis.
  Evoluigante sian sukceson, la rusoj alproksimiĝis al Przemysl kaj eĉ ĉirkaŭis la grandurbon. Sed provizproblemoj kaj la enkonduko de pli batalpretaj germanaj unuoj en la batalon bremsis la antaŭeniĝon. Sed la Rumana Fronto iris sur la ofensivon, kaj post iom da tempo la Okcidenta Fronto ankaŭ. Ĉi-lasta alfrontis malfacilan taskon: trarompi la potencan, profunde gradigitan germanan defendon.
  La frato de la caro Miĥail ne konsideris ĝin hontinda, li lernis de Brusilov kaj aplikis similajn taktikojn. Li komencis prepari ofensivon en dek du malsamaj lokoj samtempe, tiel ke la germanoj ne povis determini la direkton de la ĉefa atako. Krome ili aktive uzis fumkurtenon kaj ofensivon nokte.
  Rusaj soldatoj en la sudo liberigis Bukareŝton, kaj la atako en la centro rezultigis sukcesojn sude de Vilno.
  La germanoj devis denove fortigi sian sudan flankon. La germanaj soldatoj blokantaj Rigon estis sub minaco de ĉirkaŭbarado. Sub tiuj kondiĉoj, la imperiestro faris la malfacilan decidon forlasi la baltajn ŝtatojn kaj retir soldatojn al la prusa defenda linio.
  Aferoj ne funkciis por la unio kaj Turkio. La rusoj kaj britoj antaŭeniris en Malgranda Azio, la francoj faris premon sur Palestinon en Sirio. La otomanoj malfortiĝis kaj ilia falo ne estis malproksima. Krome, la bulgaroj ŝanĝiĝis. Rimarkinte, ke la prusoj jam perdis la militon, kaj la rusaj trupoj, liberiginte la plej grandan parton de Rumanio, atingis la landlimon, la slava reĝo deklaris militon kontraŭ Aŭstrio, Turkio kaj Germanio.
  Kompreneble, tio donis al la germanoj pli da kapdoloroj. Ili jam ne povis teni la frontlinion en la Oriento kaj estis devigitaj retiriĝi al la Vistulo. Esperante, ke natura akvobarilo prokrastos rusajn trupojn.
  La aliancano en la okcidento atingis nur partajn sukcesojn, kvankam ili jam uzis tankojn pli aktive. Sed nun Germanujo tenis la fronton, kvankam ĝi estis devigita iom malantaŭen. La suda sekcio prenis multe da fortostreĉo.
  Nu, cara Rusio en la aŭtuno kaj vintro transdonis la plej grandan parton de la batalado al la Otomana Regno.
  La atako kontraŭ Konstantinopolo, kaj de tero kaj de la maro, finiĝis en la triumfo de rusaj armiloj. Turkio falis, kaj kun ĝi Rusio ricevis grandajn teritoriojn, Cargradon kaj la markolojn kun aliro al Mediteranea Maro.
  Vere, ne eblis fini la militojn en 1917, sed la spiron de venko estis jam sentita de ĉiuj, en multe pli granda mezuro ol en 1916.
  La vintro pasis en Rusio kun malgrandaj strikoj kaj protestoj, sed ne okazis seriozaj kolizioj, malgraŭ la militaj malfacilaĵoj. Krom se la rublo tro depreziĝis, sed estas antaŭtempe paroli pri malsato.
  Tamen, estis tempo por fini la militon, kaj ĉiuj komprenis tion. Antaŭenigita al feldmarŝalo, Brusilov proponis liveri la ĉefan baton en la sudo, kie la malamiko estis pli malforta, kaj tiam turniĝi norden.
  La germanoj jam havis siajn unuajn tankojn. Sed ilia nombro estas tro malgranda por havi signifan efikon al la kurso de la milito. Rusio ankaŭ havas siajn proprajn veturilojn, precipe Mendeleev-tankojn. Sed denove, la cara industrio ankoraŭ ne povas efektivigi amasproduktadon.
  Sed amasproduktado de tankoj estis establita de la britoj, usonanoj kaj francoj. Tio signifas, ke aperis nova, potenca rimedo por trarompi la defendon, kiu devus trarompi la germanajn poziciojn.
  La aliancanoj ankaŭ volas fini la ruinigan militon kiel eble plej rapide. Kaj de la fino de marto, ili komencis provi trarompi la profundnivelan germanan defendon.
  La ofensivo de rusaj trupoj komenciĝis tuj kiam la vojoj sekiĝis en la sudo. La rusaj trupoj, post antaŭaj venkoj, vigliĝis, sed la aŭstroj apenaŭ tenis. Budapeŝto trovis sin ĉirkaŭita jam komence de majo. Tiam la movado komenciĝis direkte al Vieno kaj preterirante la Vistulan Riveron.
  La italoj ankaŭ iris sur la ofensivon. Eĉ Japanio sendis ekspedician trupon al Eŭropo. La germanoj premis de ĉiuj flankoj.
  Kiam rusaj trupoj jam alproksimiĝis al Vieno, Aŭstrio-Hungario kapitulacis. La lasta aliancano de Germanio finfine falis. En la Okcidento, uzante striktaktikojn sur malsamaj partoj de la fronto, la aliancanoj malrapide sed certe avancis. Kaj rusaj trupoj eniris de la sudo ĝis la malantaŭo de la germana fronto kovrante la Vistulon.
  Sub tiuj kondiĉoj, kanceliero Wilhelm, realiginte la kompletan, senesperan pozicion de Germanio, sciigis la ĉesigon de ĉiuj malamikecoj la 22-an de junio 1918. Fakte, la germanoj kapitulacis.
  Aŭstrio-Hungario ĉesis ekzisti. Rusio ricevis Galicion , Krakovon , Bukovinon , parton de orienta Slovenio kaj Hungarion . Rumanio Transsilvanio. De Aŭstrio-Hungario restis nur malgranda Aŭstrio kaj tre reduktita Hungario. Ĉeĥoslovakio aperis sub la aŭspicioj de Rusio.
  La Carisma Imperio ricevis de Germanio Klaipeda, Poznan kaj aliron al la maroj, fortranĉante Orientan Prusion de la metropolo mem tra Danzig.
  Germanio devis rezigni tion, kion ĝi antaŭe konkeris en la 19-a jarcento al Danio kaj Francio. Ŝi estis kondamnita pagi grandegajn kompensojn ĉiujare, kaj limigis la armean potencialon al cent mil homoj.
  Kaj kompreneble, kiel en reala historio, demilitarigita zono.
  Carista Rusio vastigis siajn havaĵojn en la sudo. La Otomana Regno, kiel la Aŭstra imperio, ĉesis ekzisti. Britio prenis Irakon, Francion, Sirion kaj, kune kun la britoj, Palestinon. Rusio ricevis Armenion, Malgrandan Azion kaj Konstantinopolon.
  La Proksima Oriento kaj Irano ankaŭ estis dividitaj en influsferojn. Tiel, cara Rusio atingis signifajn materialajn akirojn.
  Sed la milito kostis la vivon de pli ol du milionoj kaj duono da soldatoj, sen kalkuli la mortintajn civilulojn, grandegajn elspezojn. Financoj falis en malordon kaj la lando falis en ŝuldon.
  Vere, la aliancanoj malsevere konsentis forigi interezojn pri pruntoj, sed tamen la ŝuldo montriĝis sufiĉe granda - ĉirkaŭ dek miliardoj da orrubloj.
  Sed eblis naciigi entreprenojn antaŭe posedatajn de la germanoj.
  La politika situacio en cara Rusio stabiliĝis, kaj la aŭtoritato de la imperiestro kreskis.
  Nikolao la 2-a ekspluatis tion nuligante sian propran manifeston pri la Ŝtata Dumao. La aŭtokratio denove estis restarigita, kaj la leĝdona povo pasis plene al la caro.
  Tio estigis nur timemajn protestojn. La lando estis tro laca de la milito, kaj ne volis novajn malordojn.
  Kaj la ekonomio komencis rapidan, postmilitan resaniĝon! Kresko averaĝis ĉirkaŭ naŭ procentojn jare kaj estis pli alta ol en Usono.
  Novaj progresintaj industrioj estis kreitaj kaj mekanika inĝenierado formiĝis. Salajroj kreskis.
  La daŭro de la labortago estis reduktita de la cara leĝo de 11,5 horoj ĝis 10,5 horoj. Kaj en antaŭferiaj tagoj kaj antaŭ semajnfinoj ĝis la 9-a. Ankaŭ, la labortago estis reduktita al naŭ horoj, se almenaŭ parto de ĝi estis nokte.
  Post la interŝanĝo de mono, la solida ora ekvilibro de la rublo estis restarigita. Antaŭ 1929, la salajro de laboristo atingis 50 rublojn monate, kie la prezo de vodko estas 25 kopekoj po botelo. Tio estas, 200 boteloj monate. Kaj se ni prenas ĝin en ora ekvivalento, ĉi tio estas tiom multe kiom 37 gramoj da pura oro.
  La lando prenis la duan lokon, la dua nur post Usono laŭ industria produktado. La perspektivoj por la imperio aspektis tre rozaj, sed... granda deprimo trafis.
  La kolapso tuŝis la tutan mondon, inkluzive de Rusio. La vero plej damaĝis Germanion kaj Usonon. Sed cara Rusio estis tro dependa de eksteraj pruntoj kaj tial ne povis eviti ŝokojn kaj recesion.
  La Bolŝevika Partio en la dudekaj jaroj travivis krizon. Lenin fakte retiriĝis de la praktika, revolucia lukto mergante sin en teorion... kaj skribante sciencfikcion.
  Vladimir Iljiĉ renkontis Herbert Wales en Britio kaj sentis guston por sciencfikcio. Precipe el la plumo de Vladimir Iljiĉ venis granda, futurisma romano: "Komunismo estas la vojo de feliĉo"! Kaj kelkaj aliaj verkoj. Lenin jam gajnis bonan monon per sciencfikciaj verkoj.
  La bolŝevikoj dividiĝis en trockistojn kaj stalinistojn. Stalin decidis reveni al la taktikoj de individua teruro karakterizaj de la Narodnaya Volya. Trockij prenis pli moderan pozicion.
  La Socialismaj Revoluciuloj daŭre aktivas, kvankam ne plu okazis altprofilaj politikaj murdoj en la dudekaj jaroj. La pozicioj de la respublikanoj kaj kadetoj iom post iom fortiĝis. Efektive, absoluta monarkio ŝajnis al ĉiuj malmoderna restaĵo. Do ree komenciĝis agitado, strikoj, manifestacioj kaj la reĝa trono ektremis.
  La monarko povis memori multon...
  La registaro de Nikolao la 2-a trovis solvon...en milito! Krome, la generaloj sopiris venĝon pro la malvenko de Japanio. Kaj ĉi tio estas komprenebla...
  Post la Unua Mondilito, Carista Rusio faris plurajn malgrandajn kampanjojn. En la Proksima Oriento, kie ili kaj iliaj aliancanoj kompletigis la araban mondon. En Afganio.... Tie okazis la milito kune kun Britio. Rusio transprenis la nordajn regionojn de Afganio, loĝitaj plejparte fare de uzbekoj kaj taĝikoj, same kiel Herato. La britoj, post brutalaj militoj, tamen subigis la sudon. Memregistaro restis en la centro de Afganio.
  Irano ankoraŭ konservis la aspekton de suvereneco, sed ĝia divido ankaŭ estis ne malproksime.
  Sed la ĉefa kolizio de interesoj okazis en Japanio. Krome, en 1931, la japanoj kreis marionetregistaron en Manĉurio, kaj lanĉis ofensivon en Ĉinio.
  Kiu fariĝis la kialo de nova milito.
  Antaŭ tiu tempo, la rusa armeo sukcesis ĝisdatigi sian tankfloton kaj krei tre fortan aviadon. En la aero, Japanio estis rimarkeble malsupera, kaj la tera armeo de Rusio estas multe pli multnombra kaj, eble, batalpreta.
  La Pacifika Floto estis ordonita fare de la legenda admiralo Kolchak. La Komandanto de la Ordeno de Sankta Andreo la Unua-Vokita Brusilov jam mortis en tiu tempo, sed liaj kapablaj studentoj restis.
  De la komenco mem, la milito estis malsukcesa por Japanio. Rusaj generaloj: Denikin, Wrangel, Kaleidin, sub la ĝenerala komando de la caro frato Miĥail Romanov, agis energie kaj lerte. La sperto de la unua mondmilito havis efikon, kaj eraroj en la konflikto de 1904-1905 estis enkalkulitaj.
  La malpezaj tankoj de Proĥorov, kiuj estas simple neanstataŭeblaj en manovra militado, ankaŭ montriĝis sufiĉe bonaj. Ĉiukaze, ĝi jam estis alia rusa armeo, kaj tute alia milito.
  Tamen, dum la unua batalo kun la samurajo, se Kuropatkin estus anstataŭigita per pli talenta kaj decida komandanto, la rezulto de la milito, kompreneble, estus tute alia.
  Ĉiukaze, ene de du monatoj Port Arthur estis sieĝita fare de rusaj soldatoj, kaj la japanoj estis batitaj. Du monatojn poste, la tuta Koreio estis liberigita, kaj la citadelurbo estis prenita per ŝtormo.
  Surmare, bataloj ankaŭ furiozis kun diversaj gradoj de sukceso. Ĝis alvenis la eskadroj de la Balta kaj Nigra Maro. La Lando de la Leviĝanta Suno estis tute venkita, kaj ili eĉ surterigis trupojn sur Hokajdo. Japanio estis devigita subskribi humiligan pacon. Redonu Manĉurion, Port Arthur, kelkajn posedaĵojn konkeritajn de la germanoj, sudan Saĥalenon kaj la Kuril-kreston. Kaj samtempe pagu kompenson, bonordan sumon - miliardon da orrubloj.
  La venko provizore fortigis la pozicion de la Aŭtokratio, kaj tiam la Granda Depresio kolapsis al rapidaj ekonomiaj supreniroj.
  En Germanio, kiel en la reala historio, Hitler venis al la potenco, sed li ne rajtis tro vagi. Aparte, provo reestigi universalan devigan militservon alfrontis furiozan reziston de Rusio kaj Francio. Kvankam negravaj koncedoj estis faritaj laŭ armea potencialo. La grandeco de la armeo estis permesita pliiĝi de cent mil ĝis ducent kvindek. Krome, Hitler resendis kontrolon de la demilitarigita zono al Germanio.
  Kaj dinastiaj problemoj estis krevantaj en cara Rusio. Mortis la tronheredanto, la caroviĉ Aleksej... La frato de la caro Miĥail Romanov estis senigita je heredrajtoj. Kaj Kiril Vladimirovich Romanov vere fariĝis la heredanto. Sed ĉi tiu ulo estas enŝlimigita en ebrio kaj diboĉo. Tute degradita...
  Kiu do sukcedos caron Nikolao la 2-a? La frato de la caro Mikaelo, post la venko super Japanio, ricevis la rangon de generalisimo kaj estis tre populara. Li iĝis la unua membro de la reĝa familio en la historio de Imperia Rusio se temas pri ricevi tian altan rangon. Kaj multaj volis vidi lin sur la reĝa trono.
  Vere, Nikolao la 2-a mem - nedrinkulo, sen malbonaj kutimoj, kiu regule faris gimnastikon - estis ankoraŭ sufiĉe forta kaj ŝajnis, ke lia regado estos la plej longa en la rusa historio. Sed Stalino elpensis la plej ambician atencon ekde la tempo de Aleksandro la 2-a. Kvankam ŝajnis, kio estas la signifo?
  Ĉiukaze, 1937 montriĝis por malbonaŭgura jaro. Caro Nikolao la 2-a estis mortigita, kaj kune kun li, ankaŭ du ministroj mortis, same kiel tri dekduo korteganoj, kaj parto de la Vintra Palaco kolapsis.
  La teroristoj uzis la kloaksistemon por minado kaj plantis pli ol tunon da aminolon.
  Tiel, agresema okazaĵo intervenis en la kurso de la historio. Tiel finiĝis la regado de caro Nikolao la 2-a. La monarko ne komencis esti nomita granda aŭ timinda. Kiu ne amis la imperiestron, tiu nomis lin sanga, ĉar multe da sango estis verŝita en lia regno. Kiu traktis kun respekto estas Konkerinto. Do la nombro da teroj sub li en Rus' pliiĝis. Eĉ granda provinco aperis en Ĉinio: Zheltorossiya.
  Entute, la regno daŭris 43 jarojn. Nur Ivano la Terura regis pli longe, kaj nominale. Sed pro tio, ke li prenis la tronon dum tri jaroj, la reala periodo de kontrolo montriĝis pli mallonga.
  Sed la legitima heredanto, Kirill Vladimirovich Romanov, tamen supreniris la tronon. Li ne longe regis - ĉirkaŭ unu jaron, sed sukcesis iom influi la kurson de la historio. Aparte, li permesis al Adolf Hitler efektivigi la Anschluss de Aŭstrio. Supoze aludante al la rajto de la popoloj al memdeterminado kaj, supozeble, tiamaniere estos pli da ordo. Konsentite al la Anschluss de Aŭstrio kaj Mussolini.
  Tiel Germanio vastiĝis kaj ĝia loĝantaro superis okdek milionojn. Sen mencii, ke Hitler instigis naskoprocentojn. Sub Adolfo la Demonulo, ĝi kreskis unu kaj duono fojojn.
  En Hispanio eksplodis enlanda milito, sed ĝi finiĝis multe pli rapide, ĉar ne ekzistis Sovetunio, kiu helpis la maldekstran koalicion en Madrido.
  Sed Franco iĝis aliancano de la Fuhrer. Kaj la nova caro Vladimir III koliziis kun Britio.
  La situacio ja estas komplika. Enigmo plena de la Dua Mondmilito. Kaj nova raŭndo de konfrontiĝo. Irano ne estas dividita, kaj ĉi tiu fakte estas la lasta islama lando kiu estas formale sendependa. Kaj Rusio kaj Britio havas planojn por ĝi. Aferoj estas tre konfuzaj en Mezoriento. La teritorioj de Rusio, Francio kaj Britio estas miksitaj kaj malfacile administreblaj.
  Anglujo ekonomie malfruiĝas pli kaj pli malantaŭ kaj Rusio kaj Germanio, kiu akiras potencon. Sed la plej grandaj kolonioj estas ankoraŭ britaj. Sed la potenco de la leona krono malfortiĝas, Kanado estas preskaŭ sendependa. Sudafriko ankaŭ estas regado, kiel Aŭstralio. En Barato, la brita pozicio malfortiĝas. Kompreneble, estas deziro puŝi la leonon.
  Hitler provas ludi sur du frontoj. Aŭ li ricevos la subtenon de Francio, Britio, Italio kaj Japanio. Por ĉiuj kune amasiĝi sur Caran Rusion kaj dividi ĝiajn vastajn havaĵojn.
  Aŭ serĉu teritoriajn akirojn en Okcidento, sed en alianco kun Rusio.
  Hitler estas malnobla kaj senprincipa viro, kaj, ĝenerale, li ne zorgas kun kiu li eniĝas en koalicio, kondiĉe ke ĝi estas utila al li.
  La nova juna caro Vladimir ankaŭ revas eniri la historion kiel granda konkerinto kaj volas forpreni koloniojn de Britio kaj Francio. Strikte parolante, estas nenio por preni de la germanoj. Do koalicio kun Germanio estas sufiĉe logika.
  Italio kaptis Etiopion kaj ankaŭ volas novajn heroaĵojn. Mussolini estas ege ambicia. Li ne zorgas, ĉu li iras orienten aŭ okcidenten. Sed en Francujo ne estas granda deziro inter la homoj batali. Tie regas pacismo, kaj registaro estas elektita. Ne estas maniero akiri tian fortan aliancanon. Kaj cara Rusio, kun sia tradicie alta naskokvanto kaj senĉese malpliiĝanta mortokvanto, estas tre forta kontraŭulo. La loĝantaro de cara Rusio jam kreskas je proksimume tri procentoj jare. Infana morteco malpliiĝis, sed la modo por grandaj familioj ankoraŭ ne pasis, kaj eĉ laboristaj familioj estas fekundaj. Konsiderante teritoriajn akirojn, inkluzive en dense loĝata Ĉinio, kaj maldense loĝata Mongolio, kaj en Eŭropo kaj Turkio, la loĝantaro de la cara Rusio en 1940 superis 400 milionojn kompare kun 1913, kiam ĝi estis 180 milionoj. Kaj ĉi tio estas kontinenta potenco... Britio kaj Francio havas malpli ol 50 milionojn en siaj metropoloj, plus koloniojn. Sed la koloniaj trupoj estas malfortaj je moralo kaj havas malmulte da batalkapablo. Do la okcidentaj terarmeoj estas multe pli malfortaj.
  La Fuhrer elektas aliancon kun Rusio kontraŭ la Okcidento.
  En 1939, Ĉeĥoslovakio estis dividita. Germanio ankaŭ inkludis la Sudetojn. La germanoj fortigis la armeon kaj formis tankkolonojn. La cara Rusio ankaŭ ne staris senmove, havante kvin milionojn pactempan armeon kaj kvincent personardividojn.
  En la cara Rusio, pezaj tankoj kaj strategia aviado, inkluzive de aviadiloj kun ok motoroj, estas delonge en produktado. Francio havas nur ĉirkaŭ tridek pezajn tankojn, kaj ili estas malmodernaj. Britio ne havas pezajn veturilojn. Nu, ankaŭ Germanujo, eĉ ne unu pli peza ol dudek tunoj. Usono havas iom pli ol kvarcent tankojn.
  Hitler decidis ke ĝi ne indas prokrasti kaj batis la 15-an de majo 1940. La vetero estas nur favora kaj ĉio estas preta. Aŭ pli-malpli preta.
  Carista Rusio komencis atakon kontraŭ Hindio kaj aliaj koloniaj havaĵoj. La rusa armeo atakis malbone defenditajn poziciojn. Estas relative malmultaj trupoj konsistantaj el la etnaj britoj kaj francoj mem, kaj la koloniaj unuoj ne vere volas morti pro ideo aŭ imperio kiu estas fremda al ili. Fakte, kiuj estas la angloj por ili? Ekspluatantoj, sklavistoj, rabistoj aŭ malfideluloj. Estas neverŝajne, ke la rusoj estas multe pli malbonaj ol ili, tiel ke ili mortus pro la imperio de la Leono aŭ la Koko.
  Do la caraj trupoj antaŭeniras, venkante malviglan, fokusan reziston. Sed la germanoj ankaŭ povis venki la francajn, anglajn, belgajn kaj nederlandajn trupojn en monato kaj duono.
  Tiel, Churchill perdis la subtenon de siaj ĉefaj aliancanoj. La atendo ke Usono eniros la militon ne realiĝis. Roosevelt tute ne distingiĝis per la persistemo de Stenka Razin. Kaj tiam tiaj fortoj irus kontraŭ Usono.
  Rusaj soldatoj avancis trans Afrikon kaj Azion en martoj; pli da problemoj venis de la tereno kaj la peco de komunikadoj ol de malamikaj trupoj. La manko de vojoj, precipe en Afriko, ankaŭ havis efikon. Sed la senpretenda rusa soldato heroe kaj stoike venkas ĉiujn malfacilaĵojn.
  La germanoj povas nur malfacile translokigi soldatojn al Afriko. La antaŭeniĝo al Ĝibraltaro estis prokrastita pro la obstina rezisto de Franco. Kaj ni devis translokigi fortojn per maro. La rusoj trapenetris al Afriko, tra Egiptujo, kaj estas multe pli facile por ili. Italio ankaŭ kaptas ĉion, kion ĝi povas kapti, kaj en ĉi tiu afero, Mussolini havas boaconstrictor-tenon.
  La surteriĝo sur la metropolo mem ne okazis en 1940. En la aerbatalo, ĉefe pro la pasiveco de Rusio, Britio pluvivis. Sed oni devas diri, ke la saĝa caro Vladimir Kiriloviĉ ne volis, ke Britio antaŭtempe kapitulacu, sed sufiĉe racie intencis kapti ĉiujn ĝiajn aziajn kaj afrikajn koloniojn.
  Kien Britio iros? Ja ĝi ne havas rezervojn, sen kolonioj kaj krudaĵoj - ĝia falo estas demando de tempo.
  En la vintro kaj marto 1941, rusaj trupoj finfine atingis Sudafrikon kaj venkis la lastan afrikan Regadon. La brita provo sidi eksteren en Madagaskaro ankaŭ malsukcesis, kaj en majo 1941, alteriĝo estis aranĝita kun posta venko.
  Japanio batalis flanke de Rusio en la milito, kaj sukcesis kapti ion en la Pacifiko. La somero de 1941 estis la periodo de grava aera ofensivo kontraŭ la brita metropolo.
  Rusa kaj germana aviado atakis Londonon kaj aliajn grandurbojn de la Angla Imperio. Kaj la 8-an de novembro, la datreveno de la Munkena puĉo, la surteriĝo finfine okazis.
  La batalado daŭris dek ses tagojn kaj finiĝis en venko por la rusaj kaj germanaj trupoj.
  Ĉi tio, fakte, finis la Duan Mondmiliton. Ĝi montriĝis malpli sanga kaj longeca ol en la reala rakonto. Kaj ĝi tre rimarkinde fortigis kaj vastigis rusajn havaĵojn. Precipe en Afriko kaj Azio.
  Sekvis relative paca periodo. Rusio kaj Germanio digestis siajn proprajn teritoriajn gajnojn. La Tria Regno inkludis en sia konsisto: Belgio, Nederlando, preskaŭ duono de Francio, same kiel Maroko, parto de Alĝerio kaj la centraj havaĵoj. Vere, pro la pozicio de Franco kaj ia nedecidemo de Hitler, la germanoj ne havis tempon por antaŭeniri en la ekvatorajn posedaĵojn de Francio, kaj ili iris al la rusaj trupoj.
  Tamen, Germanio daŭre ricevis bonan pecon de afrika tero, superante sian propran teritorion en areo. La areo de la teroj de la Tria Reich, konsiderante eŭropajn akirojn, pli ol triobligis. Kaj se ni kalkulas el la landlimoj ekde 1937, konsiderante Aŭstrion, Sudetojn kaj Ĉeĥion kiel protektoraton, tiam kvaroble.
  Do la germanoj entute havis sufiĉe por digesti, majstri kaj asimili. Krome, Rusio vastigis siajn koloniajn havaĵojn, kaj apenaŭ povis kontroli ĉion ĉi.
  Kaj Italio ricevis multon: ekzemple, plejparto de Sudano, Somalio, Ugando kaj iuj aliaj akiroj, precipe Tunizio.
  Tiel, la redivido de la mondo estis finita nuntempe. Sed kiel oni diras, kun la tempo, ambicioj komencas manifestiĝi.
  Usono ne komencis serioze labori pri la atomprojekto. En faŝisma Germanio kaj Rusio ankaŭ la sinteno montriĝis mojosa. Japanio ankoraŭ ne estas sufiĉe evoluinta por eltiri ĝin, kaj Britio kaj Francio fariĝis vasalaj landoj de la Tria Regno kaj Rusio.
  Do la apero de nukleaj armiloj estis prokrastita dum iom da tempo.
  Sed progreso, kompreneble, estas neforgesebla. Fizikistoj laboras, la teorio disvolviĝas, same kiel laboratoriaj eksperimentoj. Sed nuklea projekto bezonas la volon de la ŝtato. La cara Rusio jam havis tro da zorgoj kaj elspezoj rilate al la vastiĝo de sia teritorio. Sed Hitler ial havis rankoron kontraŭ tiaj ideoj de nuklea programo kaj kredis, ke la atomprojekto nur malŝparos multe da mono.
  Krome, la rusa terarmeo kaj aviado estis la plej fortaj kaj multenombraj en la mondo, kaj ankaŭ la mararmeo kreskis, precipe pro ekonomia kresko.
  La caraj generaloj kaj marŝaloj preferis evoluigi tankkonstruaĵon, konstrui aviadilojn, aviadilŝipojn kaj batalŝipojn. Kial ili bezonas fabelojn pri nukleaj bomboj? Tio estas, kaj la germanoj kaj rusoj estis indiferentaj pri ĉi tiu problemo.
  Krome, estis sufiĉe da krudmaterialoj por ne devi zorgi pri energiresursoj, almenaŭ en la proksima estonteco.
  Do, malgraŭ la tuta malvarmeco de la Pentagono kaj la Blanka Domo, la iniciato nevole pasis al Usono. Cetere, ĉi tio ne nur temas pri timo, ke la rusoj aŭ germanoj iros plu kaj premos la Novan Mondon, sed ankaŭ la ekonomion.
  Perdinte la ŝancon ricevi petrolon el Azio, Afriko kaj Mezoriento, Usono ĝis nun havis siajn proprajn putojn en Teksaso, Florido, kaj komencis evoluon en Alasko.
  Sed la usona loĝantaro kreskis. Enmigrado ne estis malinstigita en Rusio, kaj la populacio daŭre kreskis rapide. Nigruloj kaj araboj rajtis precipe volonte foriri al Usono.
  La usona ekonomio ankaŭ kreskis, kaj estis pli kaj pli da aŭtoj.
  Kaj la serĉo komenciĝis por nuklea fuelo kaj atomreakcio kiu povis disponigi kolosan energion.
  Dek jaroj pasis ekde la fino de la dua mondmilito. Hitlera Germanio havis novan armilon: disko-aviadiloj kapablaj ne nur flugi kun grandega rapideco, sed ankaŭ praktike resti nevundeblaj de manpafiloj-pafado.
  Krome, la germanoj sukcesis lanĉi artefaritan sateliton super orbito, kaj plej grave, en junio 1951, la unuan homon en la kosmon.
  La cara Rusio iom malfruas, kaj plene progresis nur en aŭgusto de ĉi tiu jaro. En faŝisma Italio, ŝanĝoj okazis en la sama jaro. Benedito Mussolini, defianto por la titolo de Julio Cezaro, mortis. Ĝenerale, la itala diktatoro sukcesis regi. Konsiderante la konkerojn en Afriko, inkluzive de Etiopio, la teritorio kontrolita de Italio kreskis preskaŭ trifoje kaj duono dum lia regado. Krome, Benedito en Eŭropo sukcesis forhaki parton de Francio kune kun Toulon.
  Sed ili ne lasis lin iri al Albanio kaj Grekio - ĉi tiuj estas teritorioj en la influkampo de la Rusa Imperio.
  Benedito, kompreneble, povus esti nomata granda kaj konkerinto, kvankam la itala armeo ne tro brilis per siaj heroaĵoj. Sed lia filo kaj heredanto konsideris sin ne pli malbona ol sia patro.
  Kaj li prenis la aŭtunon de 1951 kaj invadis Albanion kaj Grekion... Ne mirinde oni diras, ke ĉiuj grandaj militoj komenciĝas kvazaŭ subite.
  Vladimiro la Tria eĉ ĝojis pri tio. La havaĵoj de Italio en Afriko estas grandaj, eĉ pli grandaj ol tiu de Germanio. Do kial ne preni ilin se estas bonega kialo?
  Rusaj trupoj komencis malamikecojn la 7-an de novembro 1951, atakante Etiopion, Libion kaj Sudanon. Rusaj trupoj estas pli fortaj, pli multaj kaj pli batalpretaj ol italaj.
  Do ili rapide komencis detrui la pasta armeon... Sed neniu atendis ke, sen ajna averto, Adolf Hitler eliros flanke de Mussolini Jr.
  Kvankam se vi rigardas ĝin, estis nenio pli neatendita.
  Germanio perdis la Unuan Mondmiliton al Rusio kaj perdis la plej multajn teritoriojn en Rusio. Kaj se la germanoj sukcesis retrovi tion, kion ili perdis en Okcidento kun intereso, tiam en Oriento, sincere, ili restis sen nenio.
  Do Hitler vere kalkulis je siaj novaj armiloj, precipe diskedoj kaj flugaj teleroj. Krome, la Fuhrer kredis ke ĉi-foje estus pli facile batali kun Rusio ol en la Unua Mondilito, ĉar Germanio kaj Italio gvidus la firmaon sen havi duan fronton.
  La kalkulo ankaŭ estis farita ke Japanio, ofendita de la rusoj, ankaŭ eniros la militon en la Malproksima Oriento kaj ligus la malamikon tie. Eble Portugalio kaj Hispanio aliĝos al la koalicio, kiel Britio kaj Francio? Ili estas multe pli proksimaj al Germanio ol al Rusio. Kaj kelkaj esperoj estis fiksitaj sur Usono!
  Krome, Ameriko konstruis imponan mararmeon, multajn aviadilŝipojn kaj modernigis sian tankfloton - kvankam ĝi estis ankoraŭ malsupera laŭ kvanto kaj kvalito ol la armeaj veturiloj de la Malnova Mondo.
  La socia sistemo en cara Rusio restis aŭtokrateca kaj absoluta monarkio. La caro kaj Imperiestro de All Rus havis plenan potencon: plenuma, leĝdona kaj jura. Parlamento forestis. Ekzistis Ŝtata Konsilio de personoj nomumitaj de la imperiestro, sed ĝi havis nur konsilan rajton. La reĝo mem eligis leĝojn, same kiel dekretojn. Li ankaŭ havis la rajton ekzekuti kaj pardoni, kvankam, kompreneble, estis ankaŭ proceso. Ĵuriaj procesoj estis aboliciitaj post la murdo de Nikolao la 2-a, tiel ke la juĝistaro ankaŭ estis nomumita kaj forigita fare de la caro aŭ oficialuloj nomumitaj fare de la imperiestro.
  Ĉi tiu sistemo havis ambaŭ siajn avantaĝojn kaj malavantaĝojn. Unuflanke, la imperiestro povis rapide solvi tiun aŭ alian problemon sen iuj disputoj aŭ interkonsentoj, sed aliflanke, la troa koncentriĝo de potenco en unu mano subpremis iniciaton kaj donis pli grandajn ŝancojn al la burokratio. Ĝi naskis diversajn ŝatatojn kaj ŝatatojn. Vladimiro ne distingiĝis per troa hipokriteco kaj edzeca fideleco. Kvankam virinoj ne havis multe da influo sur lia politiko.
  En la kampo de tankkonstruado, cara Rusio havis multajn potencajn kaj pezajn veturilojn. Tamen, la sperto de batalaj operacioj en Afriko montris, ke la veturado de tanko estas ege grava. Kiel rezulto, la ĉefa rusa tanko ne iris preter kvardek kvin tunoj. Ĉar pli da pezo kreis problemojn kun transterena kapablo, eĉ kun larĝaj trakoj.
  La caro amis pezajn tankojn, sed liaj konsilistoj malpersvadis la imperiestron meti ilin en amasproduktadon. Sed la sesdek-tuna maŝino estis havebla en du mil ekzempleroj. Kaj la plej populara tanko, "Nikolai" - 3, estis produktita en sesdek tri mil.
  Kaj la maŝino pezas kvardek kvin tunojn, kaj la pafilo havas kalibron de 122 milimetroj. La frontala kiraso estas ducent milimetroj, la malantaŭo kaj flankoj estas 120 milimetroj, la aranĝo estas klasika.
  Hitler serioze interesiĝis pri pezaj maŝinoj. Kaj mi volis havi superecon super la Nikolao en produkta tanko. La germana aŭto ŝveliĝis en pezo ĝis 75 tunoj kaj, tio jam estis la limo, pro la fakto, ke la granda maso estis ege malfacile transportebla laŭ fervojaj linioj.
  La germana veturilo estis armita per 128-mm armilo, havis frontan kirason de 250 mm, kaj flankan kaj malantaŭan kirason de 180. La aranĝo ankaŭ estas proksima al la klasika.
  Nombre, la germana tanko estis trioble pli malalta ol la sovetia. Sen mencii la malfacilaĵojn uzi tro pezajn maŝinojn.
  Tamen, rusa ekipaĵo estas disigita sur larĝaj areoj, kaj sur la eŭropa sektoro de la fronto estas proksimuma egaleco en la nombro da veturiloj kaj infanterio. Kvankam ĝenerale la rusa armeo estas multe pli multnombra ol la germana. Kaj Rusio havas grandegan loĝantaron: ĝi inkluzivas Baraton, Ĉinion, plejparton de Afriko, Mezorienton, Iranon, Hindoĉinion kaj multe pli.
  Kompreneble, la decido de Hitler ataki Caran Rusion, eĉ konsiderante, ke Japanio kaj Italio, kaj eble Francio kaj Britio, estas de lia flanko, estas kolosa aventuro. Sed la Fuhrer estas grandega aventuristo.
  Oni devas rimarki, ke la disko-aviadiloj, per kiuj la Tria Regno alpinglis tiajn altajn esperojn, ne estas tre efikaj en la praktiko. La kreado de forta lamena jeto kaŭzis enorman fuelkonsumon, kaj la flugtempo de flugaj teleroj montriĝis relative mallonga. Do ili povus agi, eĉ konsiderante la grandegan rapidecon je ne precipe signifaj distancoj. Krome, la lamina fluo protektis la diskon de manpafiloj, sed siavice malhelpis pafi de fluga telero.
  Do la germanoj povis faligi el siaj diskedoj nur radioregatajn misilojn, kaj poste laŭ mallarĝa angulo, aŭ malŝaltante la lamenan fluon, sed samtempe fariĝi vundeblaj.
  Sed, ĉiukaze, Hitler decidis ataki Rusion kaj ĵetis siajn kartojn en ludon. Krome, la faŝisto timis, ke se Italio estos venkita, ili ankaŭ atakus lin. Li havis lipharojn kaj neniun fidis.
  Komence, la nazioj atingis sukceson pro la surprizo de la atako kaj la pli bona organizo de siaj trupoj. Sed la tempo de la atako estis nebone elektita. Neĝo komencis fali kaj la tankoj glitis. La Fritz povus esti kaptinta parton de Pollando, inkluzive de Krakovo, sed restis blokita proksime de Varsovio.
  La rusa armea maŝino ŝpiniis... Japanio, kiel atendis la Fuhrer, eniris la militon, sed ĝia ŝiparo ne havis superecon super la Rusa Pacifika Floto, kaj la bataloj estis proksimume egalaj. Kaj Japanio preskaŭ ne distris siajn terarmeojn de la okcidenta teatro de operacioj. Krome, la samurajo estis pli malaltaj ol la rusoj en la aero, kaj en nombro kaj en kvalito. Kaj la Lando de la Leviĝanta Suno povis kapti nur kelkajn malgrandajn insulojn.
  La singardaj Franco kaj Salazar ne hastis eniri la militon. Rusio estas tre forta malamiko. Ni devas rigardi kaj atendi. En la reala historio, Franco limigis sin dum la Dua Mondmilito al sendado de blua dividado de faŝismaj volontuloj.
  Nun la potenc-ekvilibro aspektis precipe malegale en Afriko.
  Italio rapide perdis siajn havaĵojn sur la malluma kontinento.
  En la fonto de 1952, la cara armeo lanĉis ofensivon en Orienta Prusio kaj povis trarompi la defendojn de la malamiko en profundo. La nazioj apenaŭ lasis la antaŭeniĝon de la cara armeo ĉe Koenigsberg, sed aliflanke, la imperiaj trupoj komencis antaŭeniri sur la Sudetoj kaj Krakovo.
  Montriĝis, ke la pli lertaj rusaj tankoj sufiĉe kapablas batali kontraŭ peza, sed malpli lerta malamiko. La ĉinaj sekcioj, sub la komando de rusaj generaloj, ankaŭ montris sin bone.
  La germanoj estis devigitaj forlasi Krakovon... Kaj tiam, pro la minaco de ĉirkaŭo, ili komencis retiriĝi de Vistulo al Oder.
  Ne, ĉi tio ne estis la kurso de la milito, kiun atendis la posedita Fuhrer. Sed estas mia propra kulpo. Cetere, francoj kaj britoj, flarinte la faŝistan okupon, tute ne strebis morti por la Fuhrer. Do la replenigo estis interrompita, kaj la vasalaj landoj volis bagatele eksidi.
  Kaj la pli malbonaj aferoj iris por la germanoj ĉe la fronto.
  Antaŭ vintro, la germanoj perdis ĉiujn siajn havaĵojn en Afriko. Kaj dum la vintro, antaŭ printempo, ili tute retiriĝis al la Oder. Rusaj trupoj liberigis Pragon kaj Sudetojn kaj alproksimiĝis al Vieno. Krome, ili venkis Italion kaj okupis Romon, Napolon, kaj Sicilion. Do la printempo de 1953 promesis nenion bonan por la nazioj. Tamen, la 8-an de aprilo 1953, Hitler subite mortis. La nova germana gvidantaro senespere petas pacon.
  Vladimir Kiriloviĉ Romanov malavare konsentis. Sed la germanoj multe pagis por tio. La nova limo nun pasis laŭ la Oder: Belgio, Nederlando, kaj Danio ricevis suverenecon, sed ene de la kadro de vasalŝtato de la Rusa Imperio. Francio reakiris siajn antaŭe perditajn havaĵojn, sed iĝis eĉ pli dependa de Rusio.
  Italio kaj Germanio perdis ĉiujn siajn koloniojn, kiuj nun fariĝis posedaĵo de la reĝa krono. Italio mem ankaŭ ricevis la statuson de rusa vasalo, kaj Sicilio kaj Sardio rekte iĝis parto de la imperio de Vladimir III.
  Germanio ankaŭ perdis multon da sia sendependeco kaj pagis grandajn kompensojn.
  Japanio ankaŭ perdis ĉiujn siajn havaĵojn krom sia propra teritorio kaj estis devigita iĝi vasalŝtato. Kaj caro Vladimir Kiriloviĉ Romanov ankaŭ ricevis la titolon de Imperiestro de Japanio.
  Kompreneble, tiu parto de Aŭstralio, kiu antaŭe apartenis al la Lando de la Leviĝanta Suno, ankaŭ estis sub rusa kontrolo.
  En aŭgusto 1953, Usono finfine testis atombombon. Ok jarojn poste, la nuklea feino estis el la botelo. Ĉiukaze oni ne povas haltigi la progreson. Kaj la apero de la atombombo estas neevitebla. En la plej ekstrema scenaro, nukleaj armiloj povus aperi maksimume dudek jarojn poste ol en la realeco.
  Kun iom da prokrasto, la cara registaro komencis evoluigi sian propran respondon.
  Ĝis nun Usono ne povis decidi militi kontraŭ tia potenca imperio. Krome, ne estas tiel facile atingi la ĉefajn rusajn industriajn kaj ekonomiajn centrojn el eksterlande.
  Kaj la produktado de nukleaj ŝargoj postulis kaj tempon kaj monon! Usono havis la financon, sed tempo finiĝis. La cara Rusio, per siaj rimedoj kaj potenca intelekta potencialo, tre rapide kompensis la interspacon en ĉi tiu areo. Kaj en 1956, atombombo ankaŭ aperis en Vladimir III.
  Signife pli malalta ol Rusio laŭ loĝantaro kaj rimedoj, la kapitalisma kaj demokrata Usono iom post iom perdis siajn atutojn.
  La nura aĵo kiun ili povis fari estis uzi nukleajn armilojn kiel malkuraĝigon kaj provi subfosi Carisman Rusion de interne. Sed ĝis nun ili ne sukcesis.
  Vladimir Kirillovich ne havis viran posteulon de sia unua edzino, kaj li reedziĝis. Kaj li reproduktis la heredanton, nomante lin Georgo.
  La cara Rusio efektivigis spacan ekspansion. En 1959, pilotata flugo al la Luno okazis proksimume jaron pli frue ol la amerikanoj. Poste en 1971 al Marso. La alterna mondo fariĝis pli sekura ol la realo.
  En 1975, viro alteriĝis sur Venuson. En 1980 sur Merkuro. En 1981 sur unu el la satelitoj de Jupitero. Kaj en 1992, ĝuste en la jaro de la morto de Vladimir Kirillovich Romanov, la rusa kosmonaŭto fiere metis piedon sur Plutonon.
  Georgo la unua heredis la kronon en la aĝo de dek ok. Kaj ĝenerale, ni povas diri, ke Vladimiro la Tria, la Granda, pasigis sian 54-jaran regadon tre sukcese. Kaj tiam la Romanov-dinastio daŭris.
  
  LA SAĜO DE KAROLO LA DEK DUA
  Karlo la Dekdua, ŝajne antaŭvidinte la vanecon de milito kun vasta Rusio, konsentis pri paco kun Petro la Granda je moderaj kondiĉoj. La Carisma Imperio resendis antaŭe konkeritajn grandurbojn al la svedoj, kaj rekonis iliajn teritoriajn akirojn, kaj la marionetreĝon en Pollando.
  Principe, Rusio nenion koncedis al la svedoj, kion ĝi havis antaŭ la milito, sed nenion gajnis. Kaj multaj homoj mortis. Kaj ni ankaŭ devis resendi Sankt-Peterburgon, kiu tiom multe kostis. Sed paco estis trovita. Se Petro la Granda scius, kiel finiĝus la daŭrigo de la milito kun la svedoj, li sen ia dubo daŭrigus ĝin.
  Sed same estas la mondo... Tiam la ne tre sukcesa milito kun Turkio, kaj la perdo de Azov.
  Kaj poste la milito kun Ĉinio. Ni jam batalis kaj perdis iom da tereno. Nun Petro la Granda volis venĝi en la oriento. Sed ne eblis rekonkeri la terojn.
  Kaj multaj homoj mortis. Tiel, Petro la Granda ne fariĝis granda. Kaj sub li Rusio suferis grandan perdon de loĝantaro. Vere, fabrikoj estis konstruitaj en Uralo kaj fabrikoj aperis.
  Svedio subigis Pollandon, kaj Karlo la Dekdua estis kronita.
  Kaj ŝia armeo fariĝis unu el la plej fortaj en la mondo. Krome, Britio kaj Francio estis malfortigitaj. Kaj, kiel Hispanio, ili ne plu ludis la saman rolon.
  Kaj tiel ankaŭ Karlo la Dekdua konkeris Norvegion kaj estis kronita en Danio. Tiam li kaptis pli da teroj en Germanio. Fakte, li konkeris la plej multajn el la germanaj teroj ĝis Rejno. Kaj en la sudo li atingis Aŭstrion.
  La Reĝo de Svedio regis ĝis 1750, pli ol kvindek jarojn, kaj eniris la historion kiel la Granda kaj la konkerinto.
  Post tio regis Gustavo Adolfo la 2-a, ankaŭ tre juna reĝo dum la trono, ĉar Karlo la Dekdua edziĝis sufiĉe malfrue je kvardek kvin jaroj. Kaj lia filo estis nur deksesjara, kiam li estis sur la trono.
  Sed Gustavus Adolf, kiel lia patro, estis tre militema. Antaŭ tiu tempo, Elizabeto la 2-a regis en Rusio. Ŝi ne grimpis en Eŭropon, kaj provis antaŭenigi Rusion en la sudo.
  Rusio kaj Svedio eĉ formis aliancon kaj batalis kune kontraŭ Turkio. Aŭstrio ankaŭ eniris la militon. La Otomana Regno ne povis elteni la baton de la koalicio kaj estis venkita. Kaj Konstantinopolo estis prenita.
  Tiam ili kaptis Malgrandan Azion...
  La Otomana Regno ĉesis ekzisti. Kaj ĝia teritorio estis dividita inter Rusio, Granda Svedio kaj Aŭstrio.
  Por cara Rusio ĝi estis aliro al Nigra Maro kaj havenoj. Elizabeto ankaŭ aneksis Kazaĥion, kaj eĉ komencis nomi sin la Granda - multe pli malvarmeta ol ŝia patro.
  Tiam okazis milito inter Svedio kaj Aŭstrio. Kaj Aŭstrio estis konkerita. Kaj tiel falis alia imperio. Kaj tiam, profitante la revolucion en Francio, Gustavus Adolphus konkeris ĝin, same kiel Belgion kaj Holandon. Kaj post iom da tempo, kaj Italio, kie ankaŭ eksplodis tumultoj. Kaj li ankaŭ prenis la papadon. La sveda reĝo regis ĝis 1802 - kvindek du jaroj, kaj kiel lia patro Karlo la Dekdua mortis je sesdek ok.
  Li heredis, ĉi-foje sian nepon. Ankaŭ juna, proksimume dek sep, Karlo la Dektria. Tamen, malgraŭ la malbonaŭgura figuro, la nova reĝo estis sufiĉe sukcesa.
  Li konkeris Hispanion kaj Portugalion kaj komencis konkeri iliajn koloniojn, kie li interbatalis kun Britio. Sed post la morto de Nelson, la britoj komencis perdi kontraŭ la potenca Svedio. Krome, Rusio, venkita surtere, konsentis aliĝi al la granda imperio.
  Kiel rezulto, Britio estis venkita. Kaj la svedoj akiris piedtenejon en Latin-Ameriko kaj Afriko. Kaj ankaŭ Hindio, kaj multaj koloniaj teroj.
  Svedio ankaŭ alteriĝis en Aŭstralio kaj establis kompromisojn tie.
  Cara Rusio sukcesis konkeri ion en Mezoriento kaj Irano. Egiptio perdis kontraŭ la svedoj. En 1853, Charles Thirteenth mortis.
  Kaj Magnus fariĝis la nova imperiestro. Li estis jam sufiĉe matura, tridek trijara, kaj tuj komencis militon kun Rusio.
  Britio antaŭ tiu tempo perdis ĉiujn siajn koloniojn kaj estis malfortigita. Kaj Rusio estis forta.
  La superaj fortoj de la svedoj prenis Moskvon kaj Sankt-Peterburgon. Menshikov montriĝis mezbona komandanto kaj perdis ĉiujn batalojn pure. Nikolao la Unua mortis.
  Kaj Magnus estis solene kronita al la rusa trono. Li ankaŭ iĝis Imperiestro de All Rus'.
  Post tio la svedoj ne plu havis seriozajn kontraŭulojn, ĉar Ĉinio malfortiĝis antaŭ ĉi tiu tempo.
  Kolonia ekspansio daŭris. Magnus mortis en 1880. En la aĝo de sesdek jaroj, vivinte iom malpli ol ĉiuj tri antaŭuloj.
  Sed lia filo Karlo la Dek-kvara, kiu havis tridek kvin jarojn, daŭrigis la konkerpolitikon.
  La lasta grava milito estis la konkero de Ĉinio. Ĝi daŭris entute dek jarojn. Estas ankoraŭ tro da ĉinoj, kvankam ili estas signife malsuperaj en kvalito de trupoj. Sed nun Ĉinio estas konkerita. Kaj la sveda reĝo fariĝis la estro de Ĉinio.
  En 1913, la magio de nombroj, Karlo la dek-kvara mortis en la aĝo de sesdek ok jaroj. Kaj Karlo la dekkvina sukcedis lin. Li aĝis ĉirkaŭ tridek ses jarojn. Li kompletigis la konkeron de la lastaj teritorioj sur planedo Tero kiuj ne apartenis al Svedio. Kaj kompletigis la historion de militoj.
  Post kio komenciĝis la historio de kosma konkero. Flugoj al la Luno, Marso kaj aliaj planedoj de la sunsistemo. La homaro estas unu kaj nedividebla.
  Kaj nun, ĝis la fino de la dudeka jarcento, ĉiuj planedoj de la sunsistemo estas sub la kontrolo de la homaro.
  Kaj en 2020 komenciĝis la unua ekspedicio inter la steloj. Flugo al aliaj mondoj. Sur ĉi tiu al la stelo Siriuso, kie estis pluraj severaj, sed teorie loĝeblaj planedoj.
  Kaj Karlo estas la deksepa sur la trono, kaj lia regado estas sufiĉe stabila. Kvankam foje okazas konspiroj. Sed ekzistas forta parlamento kaj regata demokratio. Homoj vivas bone, kaj ili volas novajn mondojn kaj ekspansion. Tamen, eblas, ke baldaŭ estos finfine establita respublikana registaro kaj ŝanĝebla registaro.
  Do estas grandaj ŝanĝoj antaŭen. Aŭ eble dinamika stabileco!
  
  POVO DE STALIN SUPER LA MONDO
  Okazis, ke Stalino sukcesis sklavigi la tutan terglobon. Ĉi tiu alternativa evoluo de la monda historio estis la rezulto de la movo de malgranda kvanto da ŝanco en unu temo.
  Kiam la rilatoj inter Jugoslavio kaj la Tria Regno streĉiĝis en aprilo, kaj tiam komenciĝis vera milito kaj komenciĝis la agreso de Wehrmacht, Stalin faris akcepteblan decidon. Nome, li helpis Jugoslavion, kiu tiam jam finis amikecan traktaton kun Sovetrusio.
  La 6-an de aprilo 1941, post amasa bombado de gravaj urboj, fervojaj krucvojoj kaj flughavenoj, Germanio kaj Hungario invadas Jugoslavion. Samtempe, italaj trupoj, kun la subteno de la germanoj, faras alian ofensivon en Grekio. Antaŭ la 8-a de April, la armetrupoj de Jugoslavio estis tranĉitaj en plurajn partojn kaj fakte ĉesis ekzisti kiel ununura tutaĵo. La 9-an de April, germanaj trupoj, trapasinte jugoslavan teritorion, eniras Grekion kaj konkeras Tesaloniko, devigante la kapitulacon de la greka Orient Makedona armeo. La 10-an de April, la germanoj konkeras Zagrebon.
  La 11-an de aprilo Sovet-Unio deklaras militon kontraŭ Germanio kaj ĝiaj trupoj transiras la limon de la Tria Regno.
  La taktika surprizo atingita de la sovetiaj trupoj kaj la signifa supereco en tankoj kaj aviadiloj estis sentitaj ekde la unuaj tagoj de la ofensivo.
  Komence, la germanoj ne vere kredis je la realeco de la ofensivo. Kaj tiam montriĝis, ke la Ruĝa Armeo batalis tre bone.
  Sed la germanoj ne scias kiel defendi sin ĝuste. Kaj ili tute ne taŭgas por defenda milito.
  Kaj la sovetiaj tankoj KV-2 kaj T-34 estas vere la plej bonaj en la mondo. La "tridek kvar" povas havi malbonan videblecon, la optiko estas sufiĉe malforta, kaj en la plej unuaj modeloj, la gvattureto rotacias permane, sed laŭ armilaro kaj kiraso ili ne havas kontraŭulon.
  Sed la plej grava afero estas, ke la nazioj ne havis mapojn, kaj la rusoj kaptis la pontojn sen esti detruitaj, kaj la ĉefaj magazenoj kun municio kaj brulaĵo situis proksime de la limo.
  Nur ĉe la rivero Oder mem la germanoj, transdoninte signifajn fortojn el Francio kaj mobilizinte ĉiujn fortojn, povis ĉesigi la antaŭeniĝon de la sovetia armeo.
  Sed antaŭ tiu tempo ilia situacio fariĝis preskaŭ senespera: Rumanio kaj Hungario estis perditaj en la unua monato, Bulgario transiris al Sovetunio, kaj la germanoj estis venkitaj en Jugoslavio. Perdis kontrolon de Slovenio kaj Ĉeĥoslovakio.
  Sed ili ne sukcesis kapti Berlinon tuj. La germanoj tenis la urbon dum preskaŭ tri pliaj monatoj, kiujn ili prenis nur en aŭgusto. Germanujo mem ŝanceliĝis en agonio ankoraŭ unu monaton, kaj la perdo de la Ruhr-regiono kapitulacis la 25-an de septembro.
  Sovetunio sukcesis atingi Manikon, Churchill tamen sukcesis alteriĝi en Normandio, sed la Ruĝa Armeo unue eniris Parizon.
  Kaj tiam montriĝis, ke ankoraŭ nenio finiĝis.
  Tiam dum longa tempo la britoj faris senkulpigojn kaj kverelis pri kiu unue malfermis fajron.
  Sed historio estas skribita de la venkintoj. Stalino venkis la britojn surtere, kaj kune kun Japanio komencis militon kontraŭ la Brita Leono kaj Usono.
  Komence, Anglio, kaj eĉ pli Ameriko, ŝajnis nepenetreblaj trans la maroj kaj oceanoj, kovritaj de ilia grandega mararmeo. Sed Japanio venkis la usonan flotemon peco post peco. La unua forta bato: Peru Harbour, poste pli da disbataj pugnobatoj sekvis.
  La japanoj venkis tiel rapide, ke Stalino apenaŭ havis tempon por sendi soldatojn en Hindion kaj Bangladeŝon, kie la Ruĝa Armeo estis salutita kun granda jubilado.
  La malvenko de Ameriko kaj la submara milito komencita fare de Sovetunio subfosis la potencon de Britio. Uzante la resursojn de tuta Eŭropo, kaj tiam Afriko, kun la plej granda parto de Azio, Stalin lanĉis gravan aerofensivon kontraŭ Britio.
  Miloj, dekmiloj da sovetiaj bombistoj ebenigis anglajn urbojn al polvo. Tio daŭris ĝis la floto estis batita senkonscie.
  La 7-an de novembro 1942 komenciĝis la surteriĝo en la metropolo. Britio daŭris nur kelkajn semajnojn.
  En 1943, invado okazis tra Alasko, kaj la japanoj kaptis la Istmon de Panamo.
  La milito kun Usono iĝis longedaŭra kaj amara. Ĉiu paŝo estis donita kun granda malfacileco.
  En 1946, Novjorko kaj Vaŝingtono falis. La usonanoj tamen fine sukcesis laŭte klaki la pordon - uzante nukleajn armilojn. Sed ili bruligis nur kelkajn sovetiajn sekciojn kaj kelkcent milojn da propraj civitanoj.
  La fino de 2-a Mondmilito okazis la 5-an de septembro 1946. Kvar jarojn poste, Stalino estis devigita venki Japanion, kiu minacis akiri nukleajn armilojn.
  La milito daŭris pliajn kvin monatojn, kaj Sovetunio establis sian finan dominecon en la mondo.
  Jozefo Vissarionovich sukcesis inkludi ĉiujn landojn de la mondo en Sovetunio. La Plej Granda Gvidanto de Ĉiuj Tempoj kaj Popoloj vivis ĝis 1971. En la reala rakonto, Stalino estis venenita. Ĉi tie li transdonis la tronon al sia nepo Aleksandro Stalin. Kompreneble, estis multe da sangoverŝado, kaj la moloĥo de subpremo funkciis seninterrompe. Sub Aleksandro Vasiljeviĉ, iu liberaligo okazis. Sed ne longe.
  Sovetunio sukcese esploris spacon. La homaro estas unuigita kaj strebas al aliaj mondoj. La astronaŭto jam metis piedon sur Marson, Venuson, Merkuro, kaj surteriĝis sur la sateliton de Jupitero. Veraj urboj estas konstruitaj sur la luno.
  Dum la reveno de la kosmonaŭto el Plutono okazis atenco kontraŭ Aleksandro Stalin. Kiam li ekregis, li estis nur tridekjara. Antaŭ la tempo de la aŭtobombo, Salomono havis nur sepdek kaj kvardek jarojn da sukcesa regado.
  Malsato finiĝis sur la Tero, terorismo preskaŭ finiĝis, ne estas militoj, kaj eĉ malliberejoj estas duone malplenaj kaj aspektas pli kiel skoltaj tendaroj ol krimaj zonoj. Drogodependeco preskaŭ malaperis, alkoholo ne estas tre populara, kvankam ĝi ne estas malpermesita, same kiel tabako, kiu perdis popularecon. Kompleta legopovo, senpaga edukado kaj medicino.
  Kaj eĉ en la temo de la vivlongigo, oni jam progresis.
  Nu, ĝi ne odoras kiel vera demokratio. La elektoj, sincere parolante, estas fikciaj, en la plej bona kazo konkuro inter du aŭ tri antaŭkonsentitaj, pruvitaj kandidatoj.
  Dum longa tempo, kaj Stalin kaj Aleksandro mem estis elektitaj sen alternativo. Sed lastatempe aperis ankaŭ poŝaj opoziciuloj. Sed tamen, la nepo de la gvidanto memfide transprenis naŭdek naŭ procentojn.
  Do la atenco, kiu okazis en 2011, estas sensencaĵo. Kaj ĝi estis kronita per sukceso.
  Aleksandro ne postlasis iujn ajn filojn, kaj la estro de la ĉiopova planeda sekureco, Nero ibn Totalitarian, kaptis potencon. La nomo Nero estas reala, sed Totalisma estas pseŭdonimo.
  La vorto totalismo mem ne estis malpura vorto. Sovetunio, kunigita tra la tuta planedo, estis konsiderita ekzemplo de pozitiva ŝtato kontrolanta ĉion kaj ĉiujn. La ideologio estas komunisma, kvankam ne ĉio restas de Markso, sed ĝi evoluas laŭplane. La mono tamen ankoraŭ ne estas nuligita, do la popolo ankoraŭ ne maturiĝis.
  La religio estis formale ateismo kun la kulto de gvidantoj, sed... Kun miksaĵo de la mito. Ekzemple, ili jam kredis je la ekzisto de la animo kaj iuj supernaturaj fortoj. Kvankam ĉi tio jam alproksimiĝis al miksaĵo de paganismo.
  Kaj Stalino estas bonega idolo.
  Nerono ĝenerale ne detruis la kulton de siaj antaŭuloj, sed verŝis sangofluojn, plifortigante sian potencon.
  Amassubpremoj ĉe la pinto estis akompanitaj per elpurigoj ĉe la fundo. Krome, la planedo Tero jam alfrontis reloĝigon. La naskokvanto estas alta, kaj la mortokvanto estas multe pli malalta ol en la realeco.
  Kaj Nerono enkondukis kriman respondecon ekde la aĝo de kvin jaroj, kaj la malvirtan praktikon malliberigi infanojn, ĉu je ununura denunco, ĉu ĝenerale - laŭplane. Kaj ankaŭ plenkreskuloj, kompreneble. Centoj da milionoj da homoj tra la Tero finiĝis en tendaroj, kaj dekoj da milionoj estis pafitaj. Cetere, la sadisma Totalismo pravigis tion per la bezono uzi la rimedojn de la planedo ŝpareme. Flugoj al la steloj daŭre restis fantazio, kaj la esplorado de la Sunsistemo estis ege multekosta entrepreno.
  Sed la kaptitoj kontentiĝis pri malmulto, ili bezonis multe malpli da rimedoj, kaj la GULAG, planedskale, produktis multon de ĉio.
  Kaj, kompreneble, la ĉefa afero estas la vojo por konkeri aliajn mondojn. Sed nuntempe la maŝino de subpremo funkcias kiel Moloch.
  Dekunujara knabo hazarde falis en la muelŝtonon, pro denunco de ofendita samklasano. Li travivis torturon, kaj dum mallonga tempo laboris en konstruejo. Sed laŭ la volo de la Knabo- Kreinto, Sfero moviĝis al la hiperveeraj universoj, kaj nun povis ĝui fabelajn aventurojn.
  -Pace! - Oleg Ribaĉenko kriis kaj rapidis por vesti sin. Danke al aŭtomata ĝustigo, ĉio ĉi daŭris frakcion de sekundo. La araneaj aligatoroj daŭre grimpis, sed malantaŭ la fortekrano ili ne plu timis. La knabo levis la manojn, mallevis ilin, dispremis la monstrojn kiel blatoj, kelkaj el ili tamen simple iris sub la akvon. Al tiuj, kiuj estis malbonŝancaj, restis nur brunaj makuloj.
  -Nu, vi dentuloj estas finitaj. Vi scios kiel ĝeni homon. - La tapiro skuis sian fingron. Tiu minaco kaŭzis ondojn preterpasi, kaj arbo staranta sur la kontraŭa bordo, granda kiel baobabo, falis malsupren.
  -Mi povas movi montojn. Jen la forto. - La knabo neniam sentis sin tiel bone, la potenco bruis en li, kaj li vere volis unu el la tri lunoj proksime kiuj donis noktan lumon sur la planedo.Loyalty al komunismo - tiel la Tero estis renomita.
  La rememoroj iomete mallumigis la ĝojon, poste lia vizaĝo heliĝis.
  - Sciu, perfida Nero, mi revenos, kaj tiam vi petegos morton. Esti solvita viva en acido kaj krucumita sur stelo estos bona por vi. - Oleg Ribaĉenko forte kunpremis sian pugnon, la purpuraj nuboj en la ĉielo tuj densiĝis, kaj pluvo komencis guti, poste pluvego.
  Ĝiaj riveretoj ne tuŝis la sekure kovritan knabon. Tiam Oleg Rybachenko kuris sian manplaton laŭ la supro, glatigante la ĉielon. La pluvo kvietiĝis kaj denove suneiĝis, kaj sur tiu ĉi fono la naturo ŝajnis malpli malbonaŭgura. Tamen, la surprizoj ne finiĝis tie. El la direkto de la arbaro aperis koloraj buloj, la grandeco de granda barelo.
  Ili saltis alte, faris ĵetojn, iom post iom grandiĝante. La surfaco de la planedo skuiĝis, la tero krakis. Fluginte en Oleg Rybachenkon, ili trafis en la defendon, trafante, ĉifiĝis, platiĝis, kaj iom krevis. Kiam ili eksplodis, ili disĵetis acidon, la folioj, sur kiuj ĝi falis, flaviĝis, nigriĝis kaj kurbiĝis en tubon. Lafo fluis el fendoj kaj fendoj sur la surfaco de la planedo; ŝajnis, ke miloj da malbonaj spiritoj flugas el la fajra Geheno.
  -Biome kiel ĉesigi ĉi tion? - Oleg Ribaĉenko turnis sin al la komputilo.
  -Enŝaltu la potencan radiadon al plena potenco kun mensa ordo kaj movu viajn manojn antaŭ vi.
  La knabo elkovis siajn proprajn okulojn:
  - Kiel?
  La roboto respondis indiferente:
  -Ĉar en via primitiva universo ili gladas.
  Oleg Rybachenko obeis, la ŝvelintaj buloj komencis ŝrumpi, kaj tiam tute defalis. La profundaj fendoj iom post iom glatiĝis, lasante nur la bruligitan surfacon.
  -Ne maltrankviliĝu Tapiro, ĉio estos superkreskita. - grincis Biom.
  La knabo ĝoje eksaltis:
  -Kaj mi ne maltrankviliĝas. La planedo estas granda, kaj la bruligita dezerto donas al la pejzaĝo plian guston.
  Rompitaj, karbigitaj arboj surŝutis la padon, kaj jen kaj jen ĝi brulis. La tapiro ja volis promeni nudpiede sur la ardantaj karboj. Li memoris, ke lia korpo nun estas pli forta kaj tuj regeneriĝas. Efektive, la gratvundetoj saniĝis nekredeble rapide, eĉ sen lasi cikatrojn. Forĵetinte sian hiperkostumon, li kolere prenis la cindron per siaj nudaj kalkanoj. i brulis iom kaj tiklis, sed la entuta sento estis agrabla.La knabo prenis manplenon da cindro kaj metis in en sian buon. Lia lango brulis eĉ pli, kaj li kraĉis la aĉajn aĵojn.
  -Brrr! Mia buŝo sentas, ke ĝi estas plena de merdo. La knabo Oleg estis plena de ĉagreno. - Nova karno ne garantias malsentemon al doloro.
  La komputilo trankviligis la infanon en stranga maniero:
  - Kion vi volis. Krome, via korpo ankoraŭ ne plene adaptiĝis al hiperplasmo. Kun la tempo vi fariĝos eĉ pli forta.
  Oleg Rybachenko murmuris pro ĉagreno:
  -Espero. Alie li ne povus rompi la tentaklon.
  La elektronika aparato daŭris:
  -Ili havas tre fortan muskolstrukturon, dekduoble pli fortan ol tiu de ordinara homo. Kaj en la ĉelo estas kvar kernoj kaj dek ses monoblokaj cilioj. La strukturo de la kristala krado mem estas tridek-kvina.
  La knabo, kiu eskapis el la malliberejo, svingis ĝin for:
  -Vi ne bezonas prelegi al mi, vi povas konsideri, ke vi konsolis min, mi ne estas tia malfortulo.
  La mana komputilo estis ofendita:
  -Efektive, mi estas Biom kaj estas pli bone alparoli min en la vira sekso.
  La knabo levis la manon en la kutima pionira saluto:
  - Mi ne ĝenas!
  Oleg Rybachenko dum kelka tempo marŝis nudpiede sur la karboj, penante elekti ion pli varman, kaj kiam la sentoj sekiĝis, li denove plonĝis en la riveron. Tie li komencis fari aerobatajn manovrojn, plonĝante profunde. La knabo klare volis alvoki monstrojn. Sed kiel la sorto volis, neniu alia aperis. Pluraj arane-similaj aligatoroj rigardis lin de malproksime kaj ne provis alproksimiĝi.
  - Ŝajne mi bruis ĉi tie. - La knabo, kandidato por superhomo, ridis. - Ne vane oni diras, ke la homo estas la reĝo de la naturo. Aŭ vi povas diri, ke anjono estas la aŭtokrato de la universo.
  La infano vidis malgrandan seskruran ranon, ĝi estis oranĝa kun purpuraj makuletoj kaj estis hele reflektita en la radioj de la kvin lumaĵoj. La tapiro atakis antaŭen, uzante la "timigitan antilopon" naĝantan stilon. La ĉarma "bufo" ne provis foriri.
  Kiam la knabo kaptis ŝin en siaj brakoj, li kaptis ŝin. Ŝi kontrolis.
  -Nun kisu min.
  Oleg Rybachenko larĝigis la okulojn:
  -Por kio!?
  La rano rikadis:
  -Vi knaboj ĉiam faras ĉi tion.
  La finita knabo tuj rememoris fabelon, kie princo igas ranon princinon:
  -Tamen, mi ne pensis, ke anjonoj el alia universo havas similan epopeon. Tamen, donita la fiziologia simileco, iuj aferoj devus koincidi. Ekzemple, fluoridaj aplikaĵoj estas tute malsimilaj al ni; ili eĉ ne havas stabilan formon - ili estas amorfaj.
  La rano daŭre flirtis:
  - Estas nature. Vi kisos min, juna princo.
  Oleg la knabo sulkigis la brovojn:
  -Kio estas pli, mi jam estas granda kaj mi ne kredas je fabeloj.
  -Do mi abomenas vin. - La rano ekploris, ŝiaj larmoj ekbrilis per perloj.
  Oleg Ribaĉenko rigardis kun simpatio: ŝia haŭto estis tiel glata, kvazaŭ polurita.
  Li hontis pro sia abomeno, kaj li kisis ŝian varman vizaĝon.
  La sento estis nekutima kaj dolĉa.
  Subite, dua naĝis antaŭ liaj okuloj kaj anstataŭ rano aperis antaŭ li knabino de mirinda beleco, apenaŭ kovrita nur de ŝoko de fajraj kupraj haroj. Oleg Rybachenko retiriĝis pro surprizo. La anĝela estaĵo etendis siajn manojn al li.
  -Knabo mia, ĉi tio estas via unua fojo.
  La frumatura knabo embarasiĝis:
  -Ne. Mi kisis knabinojn antaŭe, sed ĉi tiu estas mia unua fojo tiel...
  Oleg Rybachenko profunde ruĝiĝis. Kaj li aldonis, forte movante la langon.
  -Vi estas tiel granda, ŝajne el alia planedo aŭ galaksio.
  La knabino ridis kaj montris sian akran langon:
  -Ne ĝuste, mi ankaŭ estas anjono, sed mi tre ŝatas vojaĝi. Mi vizitis plurajn universojn, kvankam la procezo de moviĝado estas tre komplika, kaj vi eble ne revenos.
  La knaba esploristo malklare rimarkis:
  - Oni instruis al mi, ke tiel estas.
  La knabino, sufiĉe granda kaj tro maljuna por la anjona raso, daŭrigis:
  -Sed ĵus aperis nova sciencisto, li povas simpligi ĉi tiun procezon.
  La knabo konfirmis prefere jese ol demande:
  -Vi havas multajn sciencistojn.
  Daŭrigante naĝadon, ili albordiĝis, Oleg Rybachenko sentis honton, kaj li haste surmetis sian batalkostumon. Kvankam la knabino estis nuda, ŝajnis, ke ŝi tute ne embarasis, tamen la anjonoj havis senton de deco kaj ne nudaj nudaj ĉirkaŭiris la urbon. La knabo apenaŭ atingis ŝian nudan bruston.
  Ludoj de nudaj virinoj estis fandita en ora bronzo, kaj la voĉo estis arĝento de sonorilo:
  -Nu, ni promenu en la sovaĝa mondo aŭ revenu al la urbo kaj interparolu kun la nova edzo de la scienco.
  La knabo eksaltis kvazaŭ li ne komprenus:
  - Kies edzo?
  La knabino, eksaltante kaj balancante siajn kurbigajn koksojn, kuis:
  -Jes, ekzistas, oni diras el alia universo, nun li estas vere nia.
  La knabo estis surprizita kaj aldonis:
  -Sed vi estas tro granda kaj estos okulfrapa.
  -Ho, pri tio vi parolas.
  La knabino gvidis la vojon, sternante siajn longajn orajn harojn kun diamantaj steloj kiel ombrelo super ŝiaj ŝultroj. Tiam ŝi skuis ilin.
  Antaŭ ol Oleg Rybachenko havis tempon palpebrumi, antaŭ li aperis knabino proksimume sama alta kiel li. Ŝiaj densaj haroj montriĝis dividitaj en tri faskojn - ĉiu blua, flava, ruĝa.
  Transforminte, la reĝino palpebrumis al la knabo:
  -Nu, nun mi aspektas pli kiel anjono.
  Oleg Rybachenko estis en ŝajno de ŝoko:
  -Ŭaŭ! Kiel vi faras ĝin? Mirakloj.
  -Mi vizitis universon, kie regas magio, kaj mi lernis multon tie. Krome, la scienco de hiperplasmo tiel fame permesas vin ŝanĝi vian aspekton. - La fremda knabino fiere rektigis sian talion.
  La knabo ege interesiĝis:
  -Do scienco aŭ magio?
  Cutie anion klarigis:
  -Eble ambaŭ. Nia civilizacio estas ankoraŭ relative juna kaj rapide disvolviĝas. Kun la tempo, ni lernos kio nun ŝajnas kiel sciencfikcio.
  Oleg Rybachenko diris tute sincere:
  -Kaj eĉ nun ŝajnas al mi, ke mi vivas en fabelmondo.
  La eterna knabino flugis en la aeron. Ŝi agis kiel hiperaktiva infano. Ŝi turniĝis kiel pinto, ekbrilis kaj diris:
  - Kompreneble, ni estas feliĉaj, sed kia estis por niaj prapatroj, ili malaperis sen havi tempon por gustumi la avantaĝojn de civilizacio, sed ni ne parolu pri malĝojaj aferoj. Ni povis, uzante niajn mensojn, alkroĉiĝi al la rado de la tempo.
  -Kaj ĉi tie estas eĉ pli malbona. - Oleg Ribaĉenko rapidis enmeti vorton. - Homoj maljuniĝas, fariĝas kadukaj kaj ne belaj, kaj poste mortas en agonio.
  La anjonknabino haltis momenton, kaj malakitkolora spotlumo brilis el ŝia frunto. La bela eksterterano ronronis:
  -La naturo estas kruela, sed kialo estas donita por igi ĝin humana kaj justa. Se vi volas, ni kune vizitos aliajn mondojn, kie ni helpos la malfeliĉulojn.
  Oleg Rybachenko rapidis kapti la sortbirdon:
  - Kompreneble, vi divenis mian deziron. Sed jen nur unu demando por vi.
  La knabino krucis glavojn, kiuj eliris el la malpleno super ŝia kapo. Ili frapis padronon de fajreroj. Kaj la militisto mem estis lakona:
  -Paroli.
  La knabo esprimis sian plej internan penson:
  -Se vi povas aspekti kiel plenkreskulo, tio signifas, ke vi povas igi min viro.
  La anionino pepis, la glavoj fariĝis laŭraj branĉoj, kaj la nuanco fariĝis multe pli dolĉa:
  -Ĉi tio estas plena de neantaŭvideblaj sekvoj, estas pli bone studi vin atente unue, sed principe ĝi eblas.
  La knabo preskaŭ eksplodis:
  -Mi principe ne ŝatas la vorton, ĝi egalas al ĝentila - ne!
  Al Oleg Ribaĉenko ŝajnis, ke li diris tre saĝan aferon, la knabo fiere rektigis siajn ŝultrojn.
  La knabino denove ekbruligis la glavojn super si, ĉi-foje kvin samtempe. Kaj oni sentis, ke ŝi estas kolera:
  -Kial tiel kategorie? Mi povas fari multon, tiam de tiu tempo tio moviĝas laŭ sinusoido kaj subite mi ne povos fari vin denove knabo aŭ vi maljuniĝos. Ĉu vi volas fariĝi maljunulo?
  Oleg Ribaĉenko eĉ ektremis.
  -Ne! Estas terure.
  La anionknabino konsentis kaj ekpremis:
  - Ĝuste, mi iam estis maljunulino kaj la sento ne estis agrabla. Estas bone, ke ĝi ne daŭris longe.
  Oleg Ribaĉenko ĉirkaŭrigardis, dudekkrura drako elrampis el la tero. Ĝiaj kapoj similis borplatformon, ĝiaj buŝoj estis rondaj, kaj ĝiaj vicoj de dentoj konverĝis enen.
  La knabo volis ataki la novan malamikon, sed la knabino haltigis lin.
  -Kial tuŝi ĝin, ĝi estas malsovaĝa. Donu al li pli bonan manĝaĵon.
  La knabo murmuris, etendante la manplatojn:
  -Mi ne havas ĝin kun mi.
  -Do mi sorĉos sur lin - magoplasmo.
  La knabino klinis sin malantaŭen kaj turnis siajn harojn. Aperis rozkolora nubo, ĝi rapide kreskis, kaj malsupreniris de la ĉielo sur la bruligitan teron. Tiam la paroj disiĝis. Oleg Rybachenko anhelis.
  Li neniam vidis tian grandegan kukon; krom ĝia grandeco, ĝi estis tre bele kaj komplike ornamita. Multaj floroj, bestoj, steloj, birdoj kaj maraj fiŝoj ornamis ĝin. Ĉi tiu grandioza strukturo aspektis tre impona.
  -Jes, ili povas nutri milionon da infanoj. - flustris Oleg Ribaĉenko.
  -Eĉ ne miliono, sed miliardo! - La knabino ridis.
  La knabo ekkriis kun patoso:
  -Sed tiamaniere la problemo de malsato en la universo povas esti solvita. Donu al infanoj pli da ĉiutaga pano!
  La eterne juna sorĉistino bedaŭrinde komentis:
  -Nu, se estus tiel simple. Kio estas kreita de magio ne estas daŭra. Kaj post unu horo ĉi tiu kuko malaperos.
  Oleg Rybachenko faris decidan konkludon:
  -Do vi devas manĝi pli rapide!
  La anionknabino faligis perlon el sia dekstra okulo:
  -Do la stomakoj malpleniĝos - ja ĉi tio estas iluzio. Ĝenerale, en nia universo ĉio magia estas ege malstabila, sed kie mi estis instruita la bazo de la universo estas sorĉado.
  La giganta monstro, altirita de la aromo, saltis al la kuko. Ili rapide trempis siajn muzelojn en la plurtavolan biskviton. Ĝi formanĝis la dolĉan iluzion kun plezuro. La kremo fluis laŭ la masivaj makzeloj kaj koloj. La besto tute ne plu ŝajnis timiga, sed prefere amuza.
  La knabo eĉ falsis larmojn:
  -Mi eĉ kompatas lin, tia giganta stomako estos malplena.
  La knabino ridis:
  -Ne unu, sed dudek kvar stomakoj.
  La knabo sentis sin iom maltrankvila:
  -Ĉi tio estas terura, de kie vi prenis ĉi tion?
  Eterna Junularo respondis:
  -Alportita el la galaksio Manuk. Ne vane ni havas safaron ĉi tie, multaj homoj vere preferas aliajn mondojn, sed ankaŭ ĉi tie estas multaj teruraĵoj.
  Oleg Rybachenko nervoze ekridis:
  -Jes, ĝi ne estas timiga. Iuj el ili ne estas naturaj.
  La knabino metis sian fingron al siaj lipoj kaj liberigis de tie fajran spiralon:
  -Kaj provu alproksimiĝi al tia monstro sen batalvesto.
  La knabo streĉis sian bicepson kaj grumblis:
  - Kio laŭ vi estas malforta?
  -Vi prenas multajn riskojn. - grincis Biom.
  -Malkuraĝulo ne trinkas ĉampanon. - klakis Oleg Ribaĉenko kaj aldonis: - Tiuj, kiuj riskas malmulte, ne trinkas ĉampanon, kaj tiuj, kiuj tro prenas, kontentiĝas per ĉifro sur siaj litetoj!
  Forĵetinte siajn vestaĵojn, li kuris al la monto de muskoloj. Ekstere ĝi aspektis komike - knabo malpli ol unu kaj duonon metrojn alta kaj preskaŭ unu kaj duonon kilometron monstro.
  Oni eĉ ne povas kompari lin kun formiko. Oleg Rybachenko alproksimiĝis al la kuko, kaj la aromo de sukceno, poleno kaj mielo trafis liajn naztruojn. Li, kuraĝa knabo, ekprenis ĝin per la mano kaj provis ĝin.
  - Kio estas bongusta? Kvankam ĉio en ĉi tiu mondo estas mirinda.
  Oleg Ribaĉenko alproksimiĝis, aŭ pli ĝuste, flugis supren al la drako, karesis la haŭton kovritan per dornoj. Eĉ la pingloj estis dek metrojn longaj, kaj de malproksime ili ŝajnis tiel nevideblaj. La besto ne sentis la tuŝon, la haŭto estis tro dika kaj kirasa. Oleg kviete vokis la monstron, sed li ne atentis la sensignifan bruon.
  -Vi jam montris, ke vi estas tre kuraĝa. Reiru.
  La knabo iĝis obstina:
  -Nu, mi ne faras. Mi igos lin rigardi min.
  Oleg Rybachenko memfide grimpis la pikilojn, fidante je faldoj kaj malglateco. Li ŝajne esperis atingi unu el la kapoj kaj stari antaŭ la okulo. La nova korpo havis decan rapidecon, sed ankoraŭ daŭris longe por rampi. La magia knabino vokis lin plurfoje, sed la kverelema knabo ignoris ŝiajn vokojn.
  Fine atingante la muzelon kun centmetra buŝo. La produkto de malsana fantazio ĵus finis deserton. Oleg Rybachenko glitis laŭ sia nazo, glitiga de la kremo, kaj ne povis rezisti; la aera ventego ensuĉis lin. La naztruo, grandega kiel kaverno, glutis lin.
  Por eviti eniri liajn pulmojn, Oleg Rybachenko kaptis pinosimilan hararon. Malfacile, tenante per ambaŭ manoj. Tiam, ebeniĝinte, li provis malsupreniri. Li sukcesis, sed kiel la sorto volis, lia kapo ternis en tiu momento. Ŝajnis, ke atombombo eksplodis. La militista knabo estis ĵetita supren, tiam la uragano elĵetis lin el la kratero. Ĉio ene estis apenaŭ premita sen dispremi la ostojn. Tiam fariĝis pli facile, Oleg Rybachenko eĉ admiris la rapidan flugon kiel raketo. Plurkoloraj arboj ekbrilis malsupre. Fluginte bonajn kvin kilometrojn, li trafis en densajn dornajn arbustojn.
  
  LA GRANDA PATRIOTIKA MILITO PLUR DEK KVIN JAROJ
  En 1943, la Fuhrer, kune kun la militdeklaro, prenis kelkajn relative akcepteblajn ŝtupojn. Aparte, li konsentis kun Rommel kaj evakuis la trupojn de Italio kaj Germanio de Afriko, kie estis maleble teni la fronton. Kiel organizi provizojn.
  Krome, la Fuhrer konsentis kun Guderian: kaj decidis por nun moviĝi al malloza defendo sur la orienta fronto.
  La germanoj forlasis Afrikon kaj fortigis siajn trupojn en Sicilio. Racie decidante, ke, plej verŝajne, ĉio estos tie kaj batos. Sed en kazo de forto-majoro, vi ankoraŭ ne povos teni Sardinion.
  Kiel rezulto, la germanoj povis forpuŝi la Aliancitan alteriĝon en Sicilio en julio kaj kaŭzi enorman difekton al ili. Stalin ordonis ke la atako kontraŭ Orel kaj Belgorodo, same kiel Ĥarkov, komenciĝu nur la 15-an de aŭgusto.
  Antaŭ tiu tempo, la germanoj havis tempon ĝisfunde prepari kaj fosi fortikaĵojn. Krome, "Pantero", "Tigro", "Ferdinand" estas multe pli efikaj en defendo ol en atako. Precipe la Pantero, kiu estas ekstreme malbone protektita sur la flankoj kaj estas vundebla en atako eĉ al kvardek kvin kaj kontraŭtankaj fusiloj.
  Sed en defendo, ĝia potenca fronta kiraso kaj efika kanono estis tre bonaj.
  La T-4 ankaŭ rezultis bone en defendo, kiu havis fortan pafilon, bonan frontan kirason, sed ankaŭ sufiĉe malfortan flankan kirason.
  La germanoj sukcesis eviti malvenkon, kaj kvankam kun malfacileco, ili tenis Oryol kaj Belgorodon. Ni povis rezisti malvenkon fine de somero kaj aŭtuno.
  Nur vintre, akirinte forton, la Ruĝa Armeo denove atakis la malamikon.
  Sed la germanoj, transdoninte parton de siaj fortoj el Eŭropo, kie la aliancanoj ne faris malamikecojn, kaj kompreneble ne planis surteriĝojn en la vintro, povis forpuŝi la antaŭeniĝon de la Ruĝa Armeo proksime de Leningrado, kaj proksime de Orel, Belgorodo. , kaj en la centro en la Smolensk regiono.
  Krome, la sovetia komando atakis sur tro larĝa fronto kaj disigis siajn fortojn. Kaj ĉi tio ankaŭ helpis la Krauts travivi la plej severan tempon por ili: vintro.
  Estis jam pli facile printempe. La germanoj havis la ME-262 en amasproduktado, kaj pli ol mil el tiuj aviadiloj funkciis antaŭ junio 1944. La pli progresinta "Panther"-2 ankaŭ eniris la serion; ĝi pezis kvindek du tunojn, sed ĝi estis pli bone protektita, kun pli potenca motoro de 900 ĉevalfortoj, kaj pli grandaj deklivoj de la kirasaj platoj.
  Tia veturilo estis efika, ĝi eĉ povis reboĉi la IS-2 kun sia dekliva kiraso, kaj ĝia silueto estis pli malalta. Krome aperis "Panteroj"-2 kun 88-mm-kanono. Ili estas pli mortigaj kaj penetraj.
  Sovetunio reagis per la IS-2 kaj T-34-85. Ili ankaŭ estas tre potencaj tankoj, kvankam pli malfortaj ol germanaj.
  En la somero, la germanoj ne atakis, sed prepariĝis por defendo. Precipe por la surteriĝo en Francio. Do en Sicilio la aliancanoj estis venkitaj, Mussolini ne estis renversita, kaj la germanoj havis pli da fortoj. Kaj ili ne estis distritaj suden.
  Totala mobilizado ebligis pliigi la produktadon de armiloj. La germanoj akiris la TA-152 batalanton, kiu povis esti kaj atakaviadilo kaj frontlinia bombaviadilo, estante evoluo de la Focke-Wulf.
  Kion la nazioj ne havis estis Faust-kartoĉoj, hidrogenperoksidaj submarŝipoj, kaj la nova HE-162 batalanto, kiu estis la plej bona aviadilo laŭ flugaj trajtoj. Sed la lasta aŭtomobilo montriĝis ne tre oportuna por piloti, kaj postulis certan lertecon.
  Do, malgraŭ esti malmultekosta produktebla, la HE-162 ne tro disvastiĝis.
  Sed la ME-262 estas armita per tre potencaj kvar 30-mm kanonoj, kaj estas tre daŭra.
  Li kaŭzis multajn problemojn por siaj aliancanoj. La germanoj ricevis malagrablan surprizon: la tankdestrojero E-10. La memvetura pafilo estis malgranda, tre malalta, malmultekosta kaj facile fabrikebla. Kaj ĉio efika. Precipe kiam oni pafas proksime kaj de malantaŭ embusko.
  Ŝi montris sin tre lerta kaj praktika. Se io ajn, la aliancanoj alfrontis germanan armeon pli forta kaj pli bone ekipita ol en reala historio. Kaj Rommel havis pli da potencoj.
  La Aliancanoj en Normandio estis venkitaj, perdante pli ol duonan milionon da soldatoj kiel kaptitoj. Sovetiaj trupoj provis helpi kun ofensivo en la centro, sed la Krauts atendis tion. Krome, la frontlinio estis plata kaj oportuna por defendo.
  Kaj Mainstein estis elstara komandanto. La germanoj ankaŭ profitis el la aspekto de la pli potenca kaj progresinta MP-44 sturmpafilo, aŭ sturmpafilo, kiuj havis neniun egalulon en tiu tempo.
  La germanoj ankaŭ havis multajn maŝinpafilojn.
  La Ruĝa Armeo lanĉis ofensivon kaj iĝis blokita en bataloj kun la malamiko. Ni sukcesis antaŭeniri nur dudek ĝis tridek kilometrojn.
  La germanoj denove eltenis. Kaj ĝis nun ili tenis. En aŭgusto kaj septembro, sovetiaj soldatoj provis ataki en la sudo kun nur malmulte da sukceso. Kaj denove nur grandaj perdoj. Tamen ankaŭ la nazioj multe perdis, kaj la partia milito en la okupataj teritorioj forprenis ilian forton.
  . ĈAPITRO 7
  Hitler ankoraŭ estis sur la defensivo. Sed la produktado de novaj tankoj de la serio "E" komenciĝis. Certaj esperoj estis asociitaj kun li.
  La E-25 ankaŭ montriĝis ne tanko, sed memvetura pafilo. Sed la aŭto montriĝis malgranda kaj movebla.
  Grandaj esperoj estis fiksitaj sur la E-50 kaj E-75. Tiuj tankoj devis iĝi la ĉefaj. Kvankam la E-100 estis la unua se temas pri esti preta por amasproduktado. Bataltestoj montris, ke ĉi tiu tanko estas bone protektita ĉiuflanke, precipe per ekranoj, kaj estas potence armita. Ĝi montriĝis havi pli malaltan silueton ol la Muso, kaj estis pli malpeza, pli movebla kaj pli transportebla. Krome, ĝia pezo de 135 tunoj restis alta, kio malfaciligis bataluzon.
  Sed ĉi tiu tanko estis provita unuafoje en la sudo, kun skipo de kvin germanaj knabinoj.
  La potenca 128mm kanono estis rapida pafado kaj sufiĉe mortiga.
  Gerda pafis la unuan pafon. Ŝia kuglo flugis la distancon kaj trafis la tridek kvar.
  La knabino knaris:
  - Bone!
  Tiam Charlotte ekpafis. Denove la ŝelo, priskribante arkon, trafis sovetian tankon, deŝirante sian gvattureton.
  La knabino knaris:
  - Lepota!
  Tiam Kristina pafis kaj trafis la celon.
  Tiam ŝi muĝis:
  - Finita movo!
  Kaj Magda venis post ŝi. Krome, la knabino uzis siajn nudajn piedfingrojn kiam pafis.
  La militisto kriis:
  - Por nia venko!
  Kaj je la fino Ŝela trafis. Ŝi frakasis la malamikon kaj bojis:
  - Por niaj sukcesoj!
  Jen kiel la kvin funkciis...
  Poste estas la ludmomentoj de tankaj bataloj. En 1945 aperis la unuaj germanaj tankoj E-50 kaj E-75. Ili ankoraŭ ne estis tute perfektaj kaj sukcesaj. La E-75 montriĝis tro peza, pli ol naŭdek tunoj, kaj la E-50 ne estis sufiĉe protektita flanke, kvankam ĝi havis bonan frontan protekton kaj, plej grave, rapidecon.
  Tamen, la germanaj tankoj batalis bone.
  Tamen, la Krauts daŭre tenis siajn defendojn en la vintro. Kaj nur en marto ili provis ataki en la sudo. Kaj ili atingis iom da sukceso, sed suferis gravajn perdojn kaj ĉesis. La milito iĝis pli kaj pli simila al la unua mondmilito kun malrapida fronto.
  Sovetunio ankoraŭ ne lanĉis la T-54 aŭ pli postajn Isov-modelojn en produktadon. Tamen aperis la IS-3. La nova tanko estis pli bone protektita de la fronto, sed pli malfacile fabrikebla. Kaj klinitaj kirasaj platoj sur la gvattureto.
  La kvardek-kvina jaro pasis en bataloj kaj interŝanĝoj de batoj. La frontlinio malrapide moviĝas. La aliancanoj ankoraŭ bombas la germanojn, sed suferas damaĝon de reagaviadiloj.
  Estas 1946 kaj la batalado daŭre daŭras. La T-54 aperis sur la frontoj, sed ne tiel perfekta. La fronta kiraso de la gvattureto estas nur 150 milimetroj, kio ankaŭ estas sufiĉe multe. IS-4 ankaŭ funkcias. La germanoj amasproduktas la E-75 kaj provas plibonigi ĉi tiun maŝinon.
  Kaj la kvardek-sepa jaro estis markita de la apero de la E-75 kun pli malalta silueto, pli malpeza pezo kaj potenca motoro. Kaj ankaŭ la sovetia IS-7. Kaj tiel komenciĝis la aŭta rivaleco. La E-75 kaj IS-7 venis pli proksimen en efikeco, armilaro, kaj kiraso. Kaj ili komencis konkuri unu kun la alia.
  La germano ankoraŭ montriĝis pli peza kaj pli bone protektita kontraŭ la flankoj.
  Resume, la jaro 1947 pasis sub la signo de tankrivaleco.
  La aliancanoj, lacaj de la milito, fakte limigis malamikecojn. Do la Tria Regno povis produkti multe da ekipaĵo sen bombado. Kaj kompreneble, la plej riĉaj eblecoj malfermiĝis por priskribi batalajn ludojn en la stilo "tankoj".
  Alfronto de la E-50, kiu ankaŭ fariĝis pli malalta en silueto kaj pli movebla, kontraŭ la T-54.
  Jen la sovetiaj kvar batalantaj sur T-54: Nataŝa, Zoja, Augustina kaj Svetlana.
  Belaj militistoj en bikinoj.
  Natasha pafas, malkonstruas la Fritz per preciza trafo de 100-mm kanono kaj diras:
  - Gloro al USSR!
  Zoya ankaŭ pafas al la malamiko kaj krias:
  - Gloro al la Granda Patrujo!
  Kaj li frapos sian nudan piedon sur la kirason.
  Sed Aŭgusteno ankaŭ trafos la malamikon. Li diserigos la Fritz kaj kantos:
  - Kiel ni vivis batalante,
  Kaj ne timas la morton...
  Do ni rompu Hitleron
  La makzelo estas kardeca!
  Kaj fakte, Svetlana estas en batalo. La knabino ankaŭ batalas tre aktive. Kaj kiel ĝi trafos la faŝistojn.
  Kaj li kantos:
  - Ni memoras parkere, kiel niaj prauloj batalis por Kieva Ruso!
  La kvar knabinoj estas tre impetaj. Nun Nataŝa premos la stirstangon per siaj nudaj piedfingroj kaj liberigos ekstreme mortigan donacon de morto.
  Li batos senkonscie faŝiston kaj kantos:
  - Por heroo Stalin!
  Ĉi tie Zoya ankaŭ pafos al la nazioj kaj kantos:
  - Por Soveta Rusujo!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj estas tiel lertaj. Kaj ili premas tre precize kaj lerte.
  Augustine pafas poste. Ŝi estas tre akra knabino. Kiel tiu ĉi ruĝhara diablo pafis kaj forbalais la malamikon. Li forblovos sian kapon kaj kantos:
  - Gloro al la Patrujo! Ni vivos sub komunismo!
  Kaj palpebrumas al siaj kunknabinoj.
  Kaj ŝiaj nudaj fingroj estas tiel lertaj.
  Poste, Svetlana pafas. Ĉi tiu knabino estas uragano.
  Kaj la blondulino ankaŭ premos la klavojn de stirstango per siaj nudaj piedfingroj, kaj tute forbalaos la faŝistojn.
  Kaj li ankaŭ ĉirpetas:
  - La unua falko estas Lenin, la dua falko estas Stalino!
  Knabinoj laboras en la T-54, por la gloro. Kaj lerte evitu malamikajn ĵetaĵojn. Kaj la nazioj estas trafitaj ĝisfunde kaj precize. Neniuj fortoj povas haltigi tiajn militistojn.
  Precipe se la kruroj estas nudaj kaj ĉizitaj. Kaj ili pafas kun la precizeco de laseroj.
  Nataŝa eĉ kantis, tordante siajn luksajn koksojn:
  - Neniu haltigos nin!
  Zoja, pafante per siaj nudaj piedfingroj, aldonis:
  - Via Reich ne venkos nin!
  Augustine, pafante ĉe la Fritz, eldonis:
  - Ni komsomolanoj premas la malamikon!
  Kaj nudaj piedfingroj venkiĝis al la malamiko.
  Kaj Svetlana kolere aldonis:
  - Ni estas komsomolanoj - saluton al la herooj!
  Kaj ankaŭ nudaj piedfingroj kiam li premas la butonojn de la stirstango. Kaj ĝi frakasos la naziojn en ŝiriĝintajn metalpecojn.
  La knabinoj prenas sian tankon for de malvenko. Ili estas rapidaj, kiel panteroj. Ambaŭ sovaĝaj kaj belaj samtempe.
  Nataŝa kantis kun sovaĝa frenezo:
  - Kion vi volas, vi multe parolas, Krauts,
  Kaj mi sendos ŝelon kaj maton al vi!
  Kaj kun siaj nudaj piedoj, la terminatora knabino denove kreos historion.
  Kaj tiam Zoya eniros la batalon. Pli precize, ŝi jam delonge batalas, sed fariĝis pli aktiva.
  Ĉi tie ŝiaj nudaj piedfingroj de graciaj piedoj helpas liberigi kuglon kun kolosa detrua forto. Kaj la nazioj estas tute detruitaj.
  Zoya tweetis:
  - La grandeco de la Patrujo estas bonega!
  Poste, Augustine gvidas la fajron. Per la nudaj piedfingroj ŝi piedbatos la faŝistojn kaj muĝos:
  - Mi estas knabino kun kolosa forto!
  Kaj skuas siajn fajrajn buklojn.
  Svetlana ankaŭ pafos ĉe la nazioj. Li strabiĝos al la faŝistoj kaj muĝos:
  - Gloro al la ĉampionoj de ekstermado!
  Kaj ankaŭ kun nudaj piedoj li premas la butonon de stirstango. Kaj li faros ĝin tre rapide kaj precize.
  La kvar faris bonegan laboron.
  Sed ili estas heroinoj, kiuj, kiam oni batalas en bikino, vekiĝas kaŝitaj kapabloj.
  Kaj la germanoj sentis timo kaj doloro... Sed kompreneble la milito daŭras. Jam estas 1948.
  La sovetia T-54-tanko estas iomete plibonigita en kiraso kaj iĝas pli ĝeneraligita.
  La germana E-50 ankaŭ portas pli da aparataro, feliĉe la alteco malpliiĝis kaj la potenca motoro permesos al vi pliigi la parametrojn. Aparte, la germanoj lanĉis gasturbinmotorojn en la serio. Kaj ĉi tio alportas avantaĝojn. La E-50 komencis pezi sesdek kvin tunojn, kaj ĝiaj flankoj estis kovritaj per 100-mm ŝildoj. Kaj la frunto fariĝis pli dekliva kaj dika. La pafilo estis pliigita al 105 mm kaj 100 EL. La nova, pli progresinta modifo de la E-50 estis pli bona ol la T-54 en kiraso kaj armiloj, kaj eĉ en rapideco. Sed ĝi kostis pli kaj estis pli peza.
  Do ĝi estas konkurso pri armiloj.
  La plej bona sovetia veturilo estas la IS-7 - ĝi estas kirasa, precipe bone en la frunto, havas potencan pafilon kaj estas sufiĉe rapida. Nur la flankoj kaj postaĵo estos pli malfortaj.
  La T-54 ankaŭ komencis perdi al la germana E-50 en protektado de la flankoj, ĉar la Krauts komencis meti ekranojn sur siajn flankojn. Sed estas malfacile instali ekranojn sur sovetia aŭto - la motoro estas nur 520 ĉevalfortoj - sufiĉe malforta!
  Ĉi tio estas konkurso inter aŭtoj de malsamaj niveloj.
  Sed pli da sovetiaj estas produktitaj. Kaj la IS-7 estas sufiĉe kompleksa kaj multekosta ludilo. Ĝi estas bona, sed kaj la gvattureto kaj la kareno havas malsamajn dikecon kaj fluliniajn formojn. Pro tio, estas multekoste produkti tankon en grandaj serioj.
  Do la E-50 regas la batalkampon. La konverĝo en kirasdikeco kaj armilaro kun la E-75 igis ĉi-lastan tankon ne tre necesa. Kvankam ĝi ankoraŭ ne estis forigita de produktado. Sed ili reduktis produktadon. Kaj la E-100 tute malaperis.
  Mallonge, estis konkuro inter teknologio kaj tankoj. Kaj belaj knabinoj ambaŭflanke montris la plej altan klason.
  Jen Gerda sur la U-klaso E-50. Ŝia skipo estis reduktita al kvar knabinoj.
  Tiel oni kontrolas la aŭton per stirstangoj.
  Gerda premis la butonojn per la nudaj piedfingroj kaj pafis la sovetian aŭton.
  Kaj ŝi pepis:
  - Mi estas lupa knabino!
  Poste, Charlotte pafas. La ruĝhara besto premis la stirstangon per siaj nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Mi estas ina pirato!
  Tiam ankaŭ Kristina pafis, muĝante:
  - Mi gajnos ĉion!
  Kaj helpe de nudaj piedoj, kompreneble.
  Kaj tiam Magda trafos kaj diserigos la malamikon. Tiam li prenos ĝin kaj kantos:
  - Sed la granda Reich,
  Ne estas drivo kiu diris al vi!
  Do la kvar knabinoj ĉi tie estas tiel gajaj kaj malvarmetaj. Ne, sovetiaj maŝinoj ne povas rezisti ilin.
  Unuflanke estas komsomolaj knabinoj, aliflanke estas lupoj!
  Jen tia konkuro okazas ĉi tie.
  Estas bonegaj knabinoj ĉi tie ambaŭflanke kaj kun superpotencoj.
  La Novjaro de 1949 promesis esti interesa, ĉar estis pli kaj pli da tankoj.
  La germanoj pliigis produktadon de la E-50 U, kiu havis ĉiujn plej bonajn kvalitojn de la veturilo, protekton, malaltan silueton kaj potencajn armilojn. La sovetianoj potence igis la T-54 pli ĝeneraligita. La Mig-15 aperis sur la ĉielo, kontraŭ la pli progresintaj ME-362 kaj ME-2010, KAJ TA-283.
  La konkuro de intelektoj daŭris.
  La Tria Regno kaj Sovetunio batalis preskaŭ unu kontraŭ unu. Japanio estis venkita fare de la aliancanoj. Usono kaj Anglio ne enmiksiĝis en la milito.
  Ambaŭ flankoj havis sideman frontlinion kaj aranĝis sangajn sed neefigajn batalojn. Kaj ili ne povis atingi ion signifan.
  Kaj la germana sesdek kvin-tuna E-50 kun gasturbina motoro de 1.500 ĉevalfortoj batalis kun la T-54, kun dizelmotoro de 520 ĉevalforto, pezanta tridek ses tunojn.
  Rusa amastanko, kontraŭ germana potenco. Pli malgranda aŭto kontraŭ pli peza kaj pli progresinta.
  Kaj jen la ĉefa konkurado inter ili, ĉar la IS-7 estis produktita en malgrandaj kvantoj.
  Kaj la knabinoj aranĝis inter si furiozajn konkurojn en ĉi tiu milito, kiu trenis preter ĉiu mezuro. Kiu ŝajnas neniam finiĝi, atingante senelirejon! La frontlinio apenaŭ moviĝis kaj estis jam 1950.
  Ĉi-jare preskaŭ nenio ŝanĝiĝis. Okazis eĉ iom da stabiligo kaj malkovroj en milita teknologio. La E-50 U kunpremis la aranĝon al la limo, ekzakte kiel la T-54. Ambaŭ aŭtoj havas motorojn kaj dissendojn situantajn transverse. Kaj ambaŭ atingis la limon de cirkvito-kompaktado. La germano havis, tamen, pro sia pli granda pezo, la dikeco de la fronta kiraso de la gvattureto estis 250 mm kontraŭ 200 por la T-54, kaj la flankoj estis 180 mm kontraŭ 100. Kaj pli long-tuba kaj iomete pli granda kalibro. pafilo: 105 kontraŭ 100, kaj 100 EL kontraŭ 56. Sed tio estis kompensita pli per la amasproduktado de la T-54 kaj la avantaĝoj de ĝia malgranda grandeco.
  Kvankam la germana aŭto veturis pli rapide sur la ŝoseo pro sia gasturbina motoro: 1500 ĉevalfortoj kontraŭ 520 ĉevalfortoj estas granda antaŭa komenco. Sed la sovetia tanko havis pli altan energirezervon.
  Mallonge, ambaŭ tankoj nun konkuris. Kaj sur la ĉielo MIG-15 batalis kontraŭ ME-362. La germanoj ankoraŭ vetas por ĉi tiu aŭto. Ĝi estas relative facila por kontroli, potenca en armiloj, kaj daŭrema. La XE-262 ankoraŭ malfacilas kontroli, same kiel la ME-2010 kun ŝanĝiĝemaj flugiloj. La TA-283 estas tre simila al la MIG-15, sed ne estas potence armita.
  Do la germanoj preferis la ME-362 kun potencaj armiloj, bona pluvivebleco, facileco de operacio, kaj du motoroj. Sed ĉi tiu veturilo estas pli multekosta ol la MIG-15, sed estas pli armita, pli alta en rapideco, pli alta en protekto, iomete pli malbona en manovro escepte por plonĝado.
  Ĝenerale, venis la tempo, kiam la rearmado de armeoj kun novaj specoj de ekipaĵo provizore ĉesis, kaj estis batalo por amasproduktado.
  La germanoj havas la rimedojn de preskaŭ la tuta Eŭropo, parto de la okupata teritorio de Sovetunio. Sed en la okupataj landoj okazas gerila milito kaj estas multe da sabotado. Sovetunio estas pli simpla ĉi-rilate. Kvankam la Tria Regno havas pli da laboro kaj ekipaĵo. Soldatoj estas starigitaj de ambaŭ flankoj preskaŭ egale. Estas iomete malpli da germanoj, sed ili uzas eksterlandajn sekciojn kaj hiwiojn. Do entute ili havas eĉ pli da infanterio. Sed la kvalito de eksterlandanoj estas pli malalta.
  Krome, multe da peno estas elspezita por batali partizanojn kaj gardi.
  Ĝenerale, preskaŭ ekvilibro de potenco. Eble eĉ la germanoj kaj satelitoj, kaj eŭropaj landoj estos pli fortaj. Homaj rimedoj, konsiderante la okupatajn teritoriojn, la Tria Reich havas pli. Nur, parto de ĉi tiuj rimedoj batalas kontraŭ la Germana Armeo.
  La germanoj ne havas sufiĉe da petrolo, sed ili faras parton de la brulaĵo el karbo. Sovetunio havas mankon de baŭksito kaj alojaj elementoj, sed ĉi tio povas esti aĉetita de la aliancanoj.
  Tamen ankaŭ la germanoj aĉetas ion de la aliancanoj. Ili ne formale ĉesigis la militon kun la Tria Regno, sed fakte ili ne faras ĝin. Laŭ Trockij - nek paco nek milito. Kaj provizoj sub Lend-Lease estis reduktitaj al minimumo, kaj multaj komercistoj komercas duonleĝe kun la Tria Regno.
  Jen la situacio... 1951 pasis, kaj 1952 pasis.
  Interŝanĝo de batoj, preskaŭ senŝanĝa frontlinio. Konfronto inter la E-50 U kaj T-54, dum la IS-7 kaj aliaj E kaj Isov serioj estas praktike ne produktitaj.
  Tia estas la stabiligo de la batalo inter la MIG-15 kun modifoj kaj la ME-362, ankaŭ kun malsamaj formoj.
  Jen venas 1953... La 5-an de marto Stalino mortas. La provo de Beria fariĝi diktatoro malsukcesis.
  La rezulto estis kolektiva diktatoro. Molotov iĝis la prezidanto de la Ŝtata Defenda Komitato, kaj formale li havas la plej grandajn potencojn. Malenkov estis nomumita Prezidanto de la Konsilio de Ministroj - ankaŭ granda potenco. Vasilevsky estis farita al ĉefkomandanto, sed Ĵukov estis farita al Ministro de Defendo. Kaj la unua sekretario de la Centra Administracio estis Nikita Ĥruŝĉov.
  Tiel, troŝarĝita de potencoj, Stalino dividis siajn postenojn.
  Kaj ekestis kolektiva diktatoro. Krome, formale, la unua inter egaluloj kun grandaj potencoj estas la Prezidanto de la Ŝtata Defenda Komitato Molotov. Sed la Prezidanto de la Registaro estas granda potenco! Kaj en la milita sfero estas duobla potenco: la ĉefkomandanto estas Vasilevsky, kaj la ministro pri defendo estas Ĵukov.
  Ankaŭ ne estas ordo - kio pli gravas en la armeo! Kaj ankaŭ en la partio, Nikita Ĥruŝĉov nun estas la plej grava persono en ĉi tiu linio.
  Kaj Hitler, kaptinte favoran momenton, ĵetis siajn hordojn sur la ofensivon.
  Tamen la profunda defendo estis jam tiom evoluinta kaj elfosita, ke la nazioj povis antaŭeniri nur kelkajn dekojn da kilometroj kaj estis elĉerpitaj. Ili estis maldaŭrigitaj fare de heroaj kaj batal-harditaj sovetiaj unuoj.
  La milito daŭris...
  Sovetunio havis nur unu signifan ŝanĝon en la sekva jaro, 1954. La IS-7 anstataŭigis la pli malpezan IS-10, kiu estis armita per iomete pli malgranda kalibrokanono kaj iomete pli malforta flankkiraso, sed tre kirasa en la frunto kaj pezanta kvindek tunojn.
  La nova tanko estis proksima en rapideco, sed pli malpeza, kio signifas pli malmultekosta kaj pli praktika, pli malforta en armilaro, sed pli facila por fabriki kaj funkciigi.
  Do la IS-10 promesis iĝi pli disvastigita. Nu, nuntempe en la serio T-54. Kvankam iomete pli potenca kaj pli peza T-55 jam estas evoluigita.
  La germanoj ankoraŭ nur modernigas la E-50 U, pri kiu la militistoj pli-malpli kontentas.
  Kvankam projektoj por nova generacia tanko jam aperis: piramideca. Nomita AG. Kaj ĉi tiu maŝino eble eniros en produktadon post kelkaj jaroj, kune kun la sovetia T-55. Intertempe, malmulte ŝanĝiĝas. La MIG-15 kontraŭ ME-362 daŭre estas sur la ĉielo. Sed la germanoj preparas ME-462, kiu promesas esti pli progresinta. Ĝis nun, la MIG-15 estas nur modernigita en Sovetunio.
  La jaro 1954 pasis, kaj 1955 forflugis kun bataloj... La tankoj en la serio estas ankoraŭ malnovaj. La germanoj kun la AG-serio havis problemojn kun raŭpaj rulpremiloj en piramida formo. Sed en Sovetunio ili ne rapidas ŝanĝi al la T-55, kiu estas nur iomete pli forta ol la T-54 kaj tre similas al ĝi.
  Sed poste venis 1956... La 22-an de junio pasis ĝuste dek kvin jaroj ekde la komenco de la Granda Patriota Milito.
  Kaj la generaloj de la Tria Regno kaj industriistoj, kaj aliaj, inkluzive de la aliancanoj, diris: eble sufiĉas? Vere, kiom longe vi povas bati kapojn? Ĉu ne estas tempo por fini la Duan Mondmiliton?
  Molotov deklaris ke Sovetunio estis preta por akcepteblaj kompromisoj.
  Sed Hitlero simple ne estas preta. Pli precize, la Fuhrer diris: ke la germanoj ne oferis dek kvin milionojn da siaj filoj por limigi sin al kompatindaj teritoriaj akiroj. Intertempe, forbalau bolŝevismon de la vizaĝo de la Tero.
  Vere, neoficiale, la germanoj konsentus pri paco, se oni donus al ili tion, kio jam estis kaptita, plus Kaŭkazon, Leningradon kaj Donon. Kaj ankaŭ Karelio kaj Arĥangelsko.
  Sed Molotov konsideris ĉi tiujn postulojn troaj. Sovetunio estis preta por paco nur ene de la limoj de 1939, prirezignante nur tion, kion ĝi akiris per sekretaj protokoloj kun la Krauts.
  Kvankam ankaŭ eblis dividi laŭ la principo, ke tio, kio estas kaptita, restas.
  Tion precipe sugestis usona prezidento Eisenhower. Sed por Sovetunio tio estas tro multe, kaj por Germanio tro malmulte.
  La 22-an de junio 1956, paŭzo estis deklarita por la tempodaŭro de intertraktadoj.
  Kaj la 9-an de aŭgusto 1956 la Fuhrer ordonis rekomenci la militon ĝis venka fino.
  Krome, finfine, germanaj dizajnistoj povis alporti la plej novan piramidan tankon AG-50 al amasproduktado. Ĉi tiu veturilo distingiĝis per la ĉeesto de grandaj anguloj de racia deklivo de la kiraso de ĉiuj anguloj, kolosa manovra kapableco, kaj relativa simpleco kaj malalta kosto de produktado.
  La piramida tanko promesis, iĝante nova generacia veturilo, doni al la Tria Reich ŝancon gajni la militon kun Sovetunio. En respondo, la T-55 komencis eniri produktadon en Sovetunio. Kun 105-mm-kanono, ĝi estas pli bone protektita kaj iom pli peza.
  En la sama tempo, la IS-11 aperis en la serio, kun iomete pli longa barelo, pli dika kiraso, kaj kvin tunoj pli peza. Sed ĉi tiuj tankoj ĵus komencis eniri amasproduktadon. La aŭtuno de 1856 pasis ĝis nun en senŝeligado kaj aerbataloj. Ĝis la 8-an de novembro 1956, nova ofensivo komenciĝis laŭ la ordoj de la Fuhrer. Sed ĉi-foje la krauts donis la ĉefan baton al Leningrado, kiu estis sieĝita dum pli ol dek kvin jaroj.
  Sed ĉi tio estas alia parto, la milito, kaj postulas novan historion.
  
  OLEG RYBACHENKO SAVAS LENIN
  Dum la aŭtobombo kontraŭ Lenin, nekutima, ŝajne senhejma, nudpieda knabo trafis Kaplan sur la mano. Kaj kiel rezulto, la kugloj preterflugis. Jen kiel la eterna knabo Oleg Rybachenko ŝanĝis la kurson de la historio. Vladimir Iljiĉ ne estis vundita, kaj ne ricevis danĝeran vundon, kiu kaŭzis blokadon de la sangaj glasoj en la kolo kaj kaŭzis serion de batoj.
  Tiel, Lenin restis en servo. Komence tio ne havis multe da influo sur la ĝenerala kurso de la historio de la Civita milito. Lenin tamen post la venko de la Ruĝa Armeo en Krimeo postulis pliigi la premon al Pollando kaj devigi ĝin forlasi ukrainajn kaj belorusajn terojn.
  Ĉar Lenin estis pli sana kaj sentis sin pli bona, lia deziro fini la civitan militon je ajna prezo estis pli malforta. Krome, Kaŭkazo baldaŭ iĝis sovetia.
  La poloj, kompreneble, estis obstinaj. En majo 1921, la Ruĝa Armeo lanĉis novan ofensivon. Ŝi havis grandan superecon en fortoj, precipe en infanterio, kaj trarompis la polajn defendojn, moviĝante okcidenten. Ĉi-foje Frunze komandis la sudan alon, kaj Tuĥaĉevskij ricevis duan ŝancon. Kiel rezulto, la Ruĝa Armeo, eĉ pli granda ol antaŭe kaj pli sperta, povis preni Varsovion. Eĉ se ĝi implikas multe da sango. Pollando falis.
  Sur ondo de entuziasmo, la bolŝevikoj ankaŭ kaptis la baltajn ŝtatojn. Kaj Leon Trockij, profitante la troan avidecon de la finnoj, kiuj alproksimiĝis al Petrogrado, insistis pri operacio kontraŭ la lando Suomi. Redoni ĉiujn legitimajn rusajn terojn al la imperio.
  Kaj ĉi tiu milito montriĝis sukcesa por la Ruĝa Armeo. Krome, la Entento montris nedecidemon. Sed Lenino, male, estante pli vigla kaj sana, fariĝis malhonora.
  Sed post la falo de Finnlando, Vladimir Iljiĉ decidis preni paŭzon. Kaj post la aneksado de Primorye, li anoncis provizoran paŭzon.
  Tamen, post kiam la ekonomio de Sovetunio iom resaniĝis post ruino, Lenin komencis rigardi pli avide al Okcidento. Kaj Japanio nervozigis min. Kvankam ŝi resendis nordan Saĥalenon al Rusio.
  Lenin kaj Trockij fakte kreis tandemon. Kvankam ekzistis ankaŭ kulto al Lenin. Kaj la influo de Stalin malpliiĝis. Baldaŭ li estis degradita eĉ pli kaj akuzita je interrompo de la kapto de Varsovio en 1920.
  En Sovetunio, industriigo kaj kolektivigo estis efektivigitaj per akcelitaj metodoj. Vere, Lenin kaj Trockij povis eviti la Holodomoron, kaj tro multajn ekscesojn. Sed tio estis la stalina vojo, nur pli lerte kaj civilizite efektivigita. Kaj la indico de reala kresko estis iom pli alta ol sub Stalin.
  Sovetunio rapide akiris potencon. Kaj en Germanujo Hitler ekpotenciĝis.
  Sed Sovetunio kaj la Germanoj havas komunan limon.
  En 1936, Lenin, uzante la pretekston de la eniro de faŝismaj trupoj en la demilitarigitan zonon, prenis kaj lanĉis atakon kontraŭ la Tria Reich.
  La Germana Armeo ĵus komencis formiĝi, kaj la milito montriĝis venka kaj rapida.
  La komunistoj ankaŭ venkis en Hispanio. Franco estis venkita. En 1937, uzante la militon de Italio en Etiopio kiel pretekston, la Ruĝa Armeo kaptis ankaŭ tiun landon. Revolucioj eksplodis en multaj landoj de Orienta Eŭropo.
  La Ruĝa Armeo helpis la komunistojn veni al potenco en Rumanio, Hungario, Ĉeĥoslovakio, Bulgario, Grekio, kaj eĉ Norvegio.
  En majo 1938, Vladimir Iljiĉ Lenin finfine mortis. Lev Davydovich Trockij iĝis la oficiala posteulo.
  Tiu ĉi politikisto estis tre ambicia kaj volis konkeri la tutan mondon.
  Lenin ricevis rekompencon post sia morto: Petrogrado estis renomita Leningrad.
  Kaj metita en maŭzoleon. Kiu estis antaŭkonstruita sur Ruĝa Placo.
  Nu, Lev Davydovich Trockij, kompreneble, komencis kampanjon kontraŭ Francio en 1940 kaj kaptis ĝin.
  Tiam estis la milito kun Britio. Ne eblis tuj surteriĝi, sed la Ruĝa Armeo konkeris ĉiujn koloniojn, kaj Francion kaj Anglion. Tiam ili venkis Japanion.
  Post furioza submara milito, en 1944 la Ruĝa Armeo finfine alteriĝis en Brition kaj kaptis ĝin, kaj ankaŭ elpelis japanojn el Ĉinio. Tiam estis milito kun Usono. La usonanoj povis krei atombombon, kaj ĉi tio estis danĝera. Kvankam en ĉi tiu rakonto, ili ne faris tion en 1945.
  La Ruĝa Armeo alteriĝis en Japanio en 1946.
  Oleg Rybachenko kaj kvar sorĉistinoj ankaŭ partoprenis en la surteriĝo. Jen kiel Oleg Rybachenko ellaboris sian senmortecon en la korpo de dekdujara knabo. Kial li plenumas ĉi tiun mision? Se ĝi estas necesa, tiam ĝi estas necesa.
  La knabo ĵetas obuson al la japanoj per siaj nudaj piedoj, pafas al ili eksplodon, detranĉas amason da flavaj soldatoj kaj krias:
  - Gloro al caro Nikolao la 2-a!
  Natasha ankaŭ pafas eksplodon al la malamiko. Demetas multe da japano. Li pelas ilin en la ĉerkon, igas ilin kadavroj kaj krias:
  - Gloro al la Patrujo!
  Kaj lanĉu bumerangon per viaj nudaj piedfingroj.
  Zoya ankaŭ pafas ĉe la malamiko. Ekstermas samurajon, kaj samtempe kriegas:
  - Gloro al granda Rus'!
  Kaj ankaŭ per nudaj piedoj li elĵetos pereon.
  Jen la atako de Aŭgusteno. Ŝi havas fajroharojn. Ĵetas obusojn per siaj nudaj piedoj. Interkonsentoj kun kontraŭuloj. Kaj li surde ĝemas, montrante la dentojn:
  - Mi estas granda ĉampiono! Kaj mi havas tatuon!
  Svetlana ankaŭ moviĝas. Interkonsentas kun malamikoj. Li elmontras la dentojn kvazaŭ ili estus la dentegoj de piranjo. Kaj per nudaj piedoj li ĵetas al la malamiko tion, kion alportas neniigo.
  La militisto krias:
  - Por la kredo, la caro kaj la patrujo!
  Do la kvin el ili alfrontis la Landon de la Leviĝanta Suno. Ili pruvis totalan detruon.
  Do la ĉefurbo de Japanio, Tokio, estis prenita de la Ruĝa Armeo. Kaj la samurajo estis konkeritaj. Post kio okazis referendumo pri ilia libervola eniro en Sovetujon.
  Kaj Ameriko estis atakita tra Alasko unuflanke, kaj tra Gronlando kaj Kanado aliflanke.
  Ĉi tie, nudpieda knabo en pantaloneto kun skulptitaj muskoloj, Oleg Rybachenko, kaj kvar knabinoj en bikino kaj nudaj kruroj rapidas tra la neĝblovoj.
  La knaba verkisto Oleg ĵetis donacojn de neniigo per siaj nudaj, infanecaj piedoj. Turniĝis kaj muĝis:
  - Gloro al la Patrujo - ni vivos sub komunismo!
  Nataŝa malfermis fajron sur la malamikon, fortranĉis la malamikojn kaj ĵetis mesaĝon de morto per siaj nudaj piedoj.
  Kaj ŝi ekkriis:
  - Por sankta Rus'!
  Zoja ankaŭ daŭre pafis kaj muĝis kaj sovaĝe hurlis. Samtempe ŝi ĵetis per la nuda piedo tion, kion alportas neniigo, muĝante:
  - Por komunismo!
  Augustine ankaŭ trafis la amerikanojn. Forigu multajn malamikojn. Falĉis ilin sen problemo. Kaj faligu la malamikon.
  Kaj per la nudaj piedoj li lanĉos ion murdan.
  Kaj li kantos:
  - Gloro al la grandeco de komunismo!
  Tiam Svetlana pafas al la malamiko. Li faligas malamikojn per eksplodoj kaj kriegoj:
  - Por la Konstitucio de Sovetunio!
  Kaj kun nuda piedo, kiel lanĉi kontraŭ kontraŭulon, ion, kio deŝiras la tegmenton de ĝiaj ĉarniroj.
  Kaj ĝi bruos:
  - Por Rus'!
  Kvin kuris tra la neĝo, kaj falĉis plurajn milojn da usonanoj. Kaj tiam la knabinoj devigis la kaptitojn kisi iliajn nudajn piedojn kaj aspergi kisojn sur iliajn kalkanojn.
  Ĉi tiuj estas la batalantaj amatinoj.
  Usono estis konkerita post pluraj ofensivaj operacioj antaŭ la aŭtuno de 1948.
  Post kio okazis referendumo pri la inkludo de Ameriko en Sovetunio. Post la sepdeka naskiĝtago de Leon Trockij okazis referendumo pri la organizo de la Monda Sovetunio.
  Post kio la Ruĝa Armeo komencis konkeri aliajn landojn.
  Ironie, Leon Trockij mortis, same kiel Stalin, en marto 1953.
  Sed lin sukcedis lia filo: Lev Lvoviĉ Sedov. Male al Vasil Stalin, li estis pli maljuna, pli saĝa, kaj plej grave, ne drinkulo, do estis iu al kiu transdoni la tronon.
  Lev Lvovich Sedov daŭrigis la laboron de sia patro kaj kompletigis la konkeron de la tuta mondo kaj la formadon de Sovetunio. Jam en 1957, sovetiaj kosmonaŭtoj alteriĝis sur la lunon. Kaj en 1980 sur Marso. Post la morto de Lev Lvovich Sedov en 1982, lia filo Vladimir Lvovich Sedov sukcedis lin. Kaj en 1990, Sovetunio finfine fariĝis, post preskaŭ unuanima referendumo, sovetia, socialisma imperio, kun la starigo de monarkio. Antaŭ tiu tempo, sovetiaj kosmonaŭtoj jam vizitis preskaŭ ĉiujn planedojn de la Sunsistemo.
  Kaj en 2020 komenciĝis la unua interstela ekspedicio, konsistanta el pluraj ŝipoj al Siriuso, kie estis planedoj taŭgaj por surteriĝo. Ili jam povis akceli al la lumrapideco, kaj vere havis ŝancon flugi.
  La vivo sur la Tero estas nun sufiĉe bona. Ĉiuj landoj estis kunigitaj en unu imperion. Ne estis malsato, nek epidemioj, nek aidoso. Gravaj sukcesoj estis atingitaj en rejuniĝo kaj kuracado de malsanoj.
  Ne estis senlaboreco, kaj la labortago estis reduktita al kvin horoj tage kun libertago ĉiun duan tagon. Prezoj senĉese falis, kaj salajroj altiĝis. Ĉiu familio havis apartan apartamenton kun ĉiuj agrablaĵoj, komputilo, interreto kaj deca aŭto. Pano kaj esencaj produktoj jam estas tute senpagaj, same kiel vi ne devas pagi por apartamentoj, servaĵoj kaj publika transporto.
  Jes, la planedo jam alproksimiĝis al komunismo. Kaj pli da libereco. Vi povus ŝerci pri oficialuloj kaj rigardi nudajn virinojn sur la ekrano. Ĝenerale, la klimato sur la Tero fariĝis pli milda, kaj nokto en multaj regionoj malaperis pro instalo de speguloj. Pro tio, estis modo marŝi nudpiede kaj kun minimuma vestaĵo. Kaj surekrana nudeco fariĝis moda.
  En Religio - nature ateismo. Kaj preskaŭ ĉiuj preĝejoj fariĝis muzeoj aŭ por aliaj celoj.
  Preskaŭ ĉiuj moskeoj ankaŭ fermiĝis. La Korano kaj Biblio estis presitaj nur subtere. Kaj ili efektive estis malpermesitaj, kvankam formale ne. Sed kredanto ne povus esti komunisto aŭ fari karieron. Kaj tiuj, kiuj agitis por religio, estis malliberigitaj.
  Ĉiuj religioj estis streĉitaj, la procento de kredantoj konstante malpliiĝis. Cetere, militoj malaperis, kaj seriozaj progresoj estis faritaj en rejuniĝo. Do la timo de morto, kiu nutras iun religion, retiriĝis. Fakte, preskaŭ mankas materiaj problemoj, krimo preskaŭ malaperis, plej multaj malsanoj malaperis aŭ estas facile traktataj. La kancera vakcino estis kreita kaj homoj vivas pli kaj pli longe.
  Kial do kredi je Dio? Kaj eĉ pli, la kontraŭdiraj - la Biblio kaj la Korano, kiuj kontraŭdiras la modernan sciencon?
  Resume, pli kaj pli proksima al komunismo. En 2022, la datreveno - la centjariĝo de la formado de Sovetunio - estis grandioze festita. Kaj ĉio estas bona, kaj ĉiujare ĝi fariĝas pli kaj pli bona.
  Ili eĉ donis donacon por ĉi tiu okazo - ĉiu loĝanto de la planedo tero, libera fluganta elektromagneta helikoptero. Por ke ĉiuj povu flugi.
  Cetere, la konstruado de la metroo "Moskvo - Antarkto" finiĝis! Kaj la lasta sesa kontinento estas konektita al la metroo! Ĉi tio estas bonega!
  Kaj baldaŭ sovetiaj ŝipoj atingos Siriuson. Kaj la unuaj aviadiloj, kiuj superis la lumrapidecon, estis provitaj.
  Jen kiel granda ĝi estas en la mondo de staranta komunismo kaj venka evoluinta socialismo!
  Kaj ĉio danke al la senmorta knabo Oleg Rybachenko. Gloro al Rusujo!
  Gloro al Oleg Rybachenko, kiu plenumis novan mision!
  
  MABLA GENIO NUDPIEDA GERDA
  La knabino provanta tankojn, Gerda, kiu ĉiam kuris nudpiede kaj en bikino, partoprenis en la evoluo de Panther 2. La bela lupo sugestis meti la motoron kaj transdonon kune, trans kaj antaŭ la tanko. Kaj instalu la skatolon rekte sur la motoro. Kiel rezulto, "Panther"-2, pro la kompaktado de la aranĝa skemo, reduktis ĝian altecon je pli ol metro. La ŝanĝoj ankaŭ influis la turojn. Ŝi fariĝis pli malgranda kaj pli mallarĝa. Kiel rezulto, "Panther"-2 signife pliigis ĝiajn rezervojn. La frunto de la korpo fariĝis 120 mm dika, laŭ angulo de 45 gradoj. La flanko iĝis 82 milimetroj, kiel tiu de la Tiger-2 laŭ angulo. La frunto de la Panther-2-gvattureto iĝis 150 mm laŭ angulo, kaj la flanko je 82 mm, ankaŭ laŭ angulo, kaj la supro preskaŭ malaperis. Samtempe, la veturilo mem, malgraŭ la pliigita kiraso, eĉ iĝis pli malpeza: la pezo falis al 36 tunoj, kaj la nova 700-ĉevalforta motoro akcelis ĉi tiun tankon preskaŭ sepdek kilometrojn sur la ŝoseo, kaj sufiĉe dece sur la vojo.
  Panther-2 fariĝis pli daŭrema kaj nevidebla, estas pli facile kamufli kaj funkcii de malantaŭ embusko. La ŝanĝoj ne influis la kalibron de la pafilo, ĉar la penetra potenco de la kanono Panther-2 estas sufiĉe sufiĉa por batali kontraŭ la tankoj de la kontraŭ-Hitler-koalicio.
  Ĉi tiu veturilo estas egala en sia nivelo de protekto al la Tiger-2, sed pezas tridek du tunojn malpli. Kaj eniris amasproduktadon en la aŭtuno de 1943. Krome, ne necesas disvolvi kaj atingi novan motoron, aŭ pafilon kaj obusojn.
  "Pantero" 2 estis sinkronigita la "Reĝa Pantero". Ĝi rezultis esti efika kaj danĝera veturilo, kun bonega veturado, kaj pro sia pli malpeza pezo, pli fidinda en batalo kaj operacio.
  La germanoj povis atingi ion per la nova tanko. Aparte, por helpi siajn ĉirkaŭitajn trupojn en kaldrono proksime de Kievo. Kaj iom bremsi la antaŭeniĝon de la Ruĝa Armeo. La pli progresinta tanko pruvis esti bona batalanto.
  La sovetia komando, alfrontita kun pli efika maŝino, hezitis kaj rifuzis avanci profunde en dekstran bordon Ukrainion. Do la Fritz povis stabiligi la fronton printempe kaj malhelpi sovetiajn trupojn atingi Rumanion.
  Stalin esperis turni la tajdon de la milito koste de la T-34-85 kaj IS-2. Sed tio donis al la Fritz ripozon. Ili povis, plifortikigante siajn soldatojn en Italio, repuŝi la Aliancitan antaŭeniĝon sur Romo. Krome, la alteriĝo de la amerikanoj kaj la britoj en Normandio estis sub minaco. Hitler prirezignis la FAA-misilprogramon en favoro de la XE-162 ĉasaviadiloj. Ĉi tiu aŭto estis tre sukcesa. La malplena aviadilo fariĝis la plej malpeza batalanto de la Dua Mondmilito, pezante nur 1 600 kilogramojn, kio donis al ĝi maloftan manovreblon. Samtempe, estas bonaj armiloj: du aerkanonoj, kiraso sur la frunto, kaj malalta kosto en produktado.
  XE-162, donis al la germanoj grandan avantaĝon en la milito en la aero. Plie, la Fuhrer ankaŭ donis akutpotencojn al Rommel. Kaj tiu ĉi genia komandanto aranĝis insidan kaptilon por la aliancanoj en Normandio.
  Krome, Rommel komprenis ke la aliancanoj povis striki aŭ en Normandio aŭ Port de Calais. Kaj kien ajn ili surteriĝos, malvenko atendus ilin.
  Kaj la kaptilo funkciis.
  Rommel fortranĉis la progresantajn Aliancitajn unuojn kun la helpo de efika kaj tre movebla Panther-2-tanko. Kaj li kreis kaldronojn en kiuj la aliancanoj perdis pli ol milionon da soldatoj nur kiel kaptitoj.
  Post tio, Roosevelt havis koratakon kaj malsaniĝis, kaj lia tro-maldekstra vicprezidanto venis en konflikton kun la Senato kaj Kongreso, kaj Usono fakte forlasis la militon. Britio ankaŭ travivis malfacilajn tempojn post la malvenko. Churchill malsaniĝis pro nervozeco kaj ebrio, kaj ili provis forigi lin. Sub tiuj kondiĉoj, Britio volonte konsentis pri paŭzo kun la Tria Regno. Kaj samtempe ŝi retiris trupojn el Sicilio.
  Stalino, malgraŭ tio, longe hezitis, kaj nur en aŭgusto komencis ofensivon en la centro. Sed ĉar en la sudo la fronto estis multe pli oriente ol la reala historio, la belorusa balkono ne funkciis. Kaj la germanoj konstruis fortan defendon.
  Plie ili ankoraŭ sukcesis translokigi trupojn el Okcidenta Eŭropo. Kaj la XE-162 kaptis superregon en la ĉielo. La Ruĝa Armeo, koste de grandegaj perdoj, avancis dek ĝis dek kvin kilometrojn kaj estis haltigita. Post kio la germanoj provis ataki en la sudo. Ili iom antaŭeniris , sed la Ruĝa Armeo, senespere kontraŭatakante kaj havante evoluintan fortikaĵsistemon, povis ĉesigi la ofensivon. "Panther"-2 kun bona fronta protekto kaj relative bona flanka protekto, same kiel bonega moviĝeblo, restis la ĉefa veturilo nuntempe. Eĉ se ĝia pafilo ne ĉiumaniere konvenis al la militistaro, precipe laŭ unufoja damaĝo. Ĝi estis evoluigita kun la helpo de Gerda "Panther"-2, kun 88-mm-kanono, pli potenca motoro kiam akcelita, akcelante ĝis 1200 ĉevalfortoj, kun pli dika kaj pli dekliva kiraso, precipe sur la flankoj. Tiu tanko pezis ĝis kvardek kvin tunoj, sed ĝi estis pli bone protektita kaj pli potence armita, konservante tre altan moviĝeblon.
  Ĝia flanka kiraso atingis 170 mm, kaj ĝia alfronta kiraso atingis 250 mm ĉe deklivoj. "Panther"-3 promesis iĝi venktanko.
  Stalino klare metis sian voston...
  Sed en la vintro li provis ataki denove, sed estis batita, kaj la Ruĝa Armeo ne atingis venkon ie ajn.
  Kaj en marto, la germanoj kun Panther-3 povis atingi sukceson en la sudo. Kaj en aprilo ili denove prenis Kievon.
  En majo, Stalino denove ofertis pacon al la germanoj, kaj eĉ promeson prirezigni Donbason kaj Leningradon.
  Hitler respondis atakante en la centro kaj moviĝante direkte al Smolensk. Kaj la germanoj ankoraŭ venkis... Dum la somero ili kaptis Smolenskon kaj alproksimiĝis al Moskvo. Ili estis haltigitaj tie, sed la nazioj turniĝis suden kaj moviĝis direkte al Donbaso.
  Kaj ili kaptis la maldekstran bordon de Ukrainio. Kaj antaŭ novembro 1945 ni atingis Stalingradon. Ne eblis movi Stalingradon mem. Sed la situacio fariĝis pli komplika. Kaj la 1-an de januaro 1946, Turkio ankaŭ eniris la militon kun Sovetunio.
  Post tio ne estis ŝanco teni Kaŭkazon.
  Tamen, la batalado daŭris la tutan vintron kaj printempon. Kaj nur en junio 1946 heroa Erevano falis. Iom pli frue ol Bakuo. La Otomana Regno tiel helpis la Trian Regnon. Tamen, kiam en junio la germanoj lanĉis atakon kontraŭ Moskvo kaj Saratov, la Ruĝa Armeo montris eksterordinaran heroecon.
  Oleg Rybachenko kaj kvar knabinoj batalis proksime de Moskvo kaj montris grandegan kuraĝon.
  Knabkolonelo en pantaloneto kaj sorĉistinoj en bikinoj ekstermis la Krauts.
  Oleg ĵetis obuson nudpiede kaj per la piedo de sia infano kaj kriis:
  - Gloro al USSR!
  Nataŝa donis turnon. Ŝi ĵetis la mortigan donacon per siaj nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Gloro al la Patrujo!
  Zoja falĉis multajn faŝistojn. Ŝi ĵetis siajn nudajn piedfingrojn, donacon kiu alportas morton, kaj bojis:
  - Gloro al Stalino!
  Augustina, tiu ĉi ruĝhara diablo, pafis grandan nombron da nazioj. Ŝi piedbatis la obuson per sia nuda kalkano kaj ekbalegis:
  - Gloro al la ideoj de komunismo!
  Svetlana, gvidante la fajron, detranĉante la naziojn, ĵetis mortdonacojn per siaj nudaj piedoj kaj muĝis:
  - Gloro al la ideoj de Lenin!
  La kvin batalis heroe kaj, proksime de Moskvo, la nazia ofensivo estis repuŝita.
  Vere, la nazioj povis preni Saratovon post pluraj monatoj da batalado.
  Sed vintre ilia antaŭeniĝo ĉesis. En 1947, novaj sovetiaj T-54-tankoj komencis alveni, kiuj estis nur iomete pli malbonaj ol la Panther-3, kaj pli fortaj ol la Panther-2.
  La milito pli kaj pli treniĝis... La jaro 1947 pasis en reciprokaj interŝanĝoj de batoj kaj sidema frontlinio.
  En 1948 okazis ankaŭ interŝanĝoj de batoj kaj preskaŭ neniuj ŝanĝoj. La germanoj prizorgis la soldatojn, do ili havis grandan loĝantarperdon. Ankaŭ al Stalino mankis homoj.
  Ankaŭ en 1949 neniu ŝanĝoj. Krom ke Sovetunio ricevis la MIG-15, kaj la Tria Reich ricevis la ME-462. La germana aviadilo estis pli rapida kaj pli potence armita.
  La germanoj ankaŭ havis la Panther-4, eĉ pli pezan kun 105-mm kanono kun barellongo de 100 EL, dika kiraso, kaj gasturbinmotoro. En Sovetunio, la serioj T-54 kaj IS-4 estas nuntempe en produktado. Sed la IS-7 ne estis serie produktita - ĝi ne funkciis.
  La milito pasis kaj 1950 pasis...
  Ankaŭ bataloj kun diversaj gradoj de sukceso, kaj la frontlinio atingis.
  Kaj en la vintro de 1951-1952, Stalino entreprenis serion da masivaj ofensivaj operacioj, kaj sukcesis bati la germanojn el Saratov, kaj repuŝi ilin iomete en la centron. Nefleksebla Leningrado ankoraŭ rezistis sub la multjara sieĝo. Kaj ĝenerale, la Ruĝa Armeo ŝajnis preni la iniciaton.
  Sed somere la germanoj povis parte restarigi siajn poziciojn kaj denove prenis Saratovon.
  Aŭtuno kaj vintro pasis en pezaj bataloj. Kaj en marto 1953, Stalin mortis.
  Profitante la rezultan konfuzon kaj lukton por potenco, la faŝistoj kaptis Kuibyshev kaj ĉirkaŭis Moskvon. En decembro 1853, la ĉefurbo de Sovetunio falis. Kaj en januaro 1954, la nefleksebla Leningrado estis finfine kaptita.
  Post kio la Ruĝa Armeo malfortigis sian reziston. Kaj dum 1954, la Germana Armeo atingis Novosibirskon. Tiam estis paŭzo ĝis en 1955, ĉiuj ĉefaj urboj de Sovetunio estis kaptitaj.
  Sed la gerilmilito daŭris. Longe kaj peza. Kompreneble, kaj finfine, en marto 1957, ankaŭ la Fuhrer mortis.
  Post kio komenciĝis lukto por potenco en la Tria Reich, kaj kiel rezulto la imperio kolapsis. Multaj sendependaj ŝtatoj aperis sur la iama teritorio de Sovetunio. Usono fariĝis la hegemono en la mondo. Krome, en Ĉinio estis instalita por-usona registaro.
  Ĉi tio daŭris dum pluraj jardekoj. Enuiga monda stagnado, postsovetia spaco. Usono estis iom pli sukcesa ol en reala historio; en 2017, ili ankoraŭ flugis al Marso.
  Sed ĝenerale, la homaro estas fragmentigita, estas militoj kaj terorismo en la islama mondo, kaj ankaŭ estas militoj kaj dekoj da landoj sur la iama teritorio de Sovetunio...
  Resume, nur Ameriko prosperas, kaj ĉiuj ŝtatoj dependas de ĝi. Kaj Usono trinkas sukon de ili. En 2020, la Prezidanto de Usono estas samseksema, kaj malkaŝe havas edzon. Kaj fariĝis eĉ pli amuza.
  Do la genio de Gerda faris kruelan ŝercon kontraŭ la mondo! Kaj ĉi tio nur plimalbonigis!
  
  
  ROOSEWELL MORTIS EN 1943
  Roosevelt mortis en marto de '43, kaj lia posteulo, Henry Wallace, estante idealisto, postulis ke Stalin liberaligu la reĝimon kontraŭ helpo. Kompreneble, Stalino respondis per decida rifuzo. Henriko ofendiĝis. La amerikanoj limigis la bombadon de la Tria Regno, kaj permesis al Rommel retir germanajn kaj italajn soldatojn de Afriko.
  Churchill, ankaŭ timante la plifortigon de Sovetunio, limigis siajn agadojn kontraŭ Germanio. Hitler, en rendimento, ankaŭ suspendis la finan solvon al la juda demando.
  Kvankam paŭzo ne estis formale deklarita, la aliancanoj fakte ĉesis fari militon. Kaj tio estis al la avantaĝo de la Tria Reich. La produktado de armiloj kaj precipe tankoj pliiĝis.
  La Fuhrer eĉ denove prokrastis Operation Citadel, ĉar inteligenteco raportis ke Sovetunio havis pli da tankoj, infanterio kaj artilerio en la Kursk elstara, kaj li atendis akiri superecon en forto. Fakte, sturmi fortikaĵon kun malsuperaj fortoj estas vetludo!
  Krome, la Fuhrer volis ke la novaj Tiger-2, Mouse, kaj Lion-tankoj partoprenu en la bataloj. La Mouse-tanko pasigis relative sukcesajn testojn en la somero de 1943, same kiel la Tiger-2, kiu estis ĝenerale preta por produktado. Sed "Leono" ankoraŭ malfruis. Ĝia evoluo estis interrompita ĉe la fino de kvardek du kaj tiam rekomencita. Sed ĉi tiu tanko estis pli malbona ol la Tiger-2, sed pli ol dudek tunojn pli peza. Tamen, "Muso", kun pezo de cent okdek tunoj, rezultis esti hemoroida mastodoto.
  Sed ĉiu nubo havas arĝentan tegaĵon. En aŭgusto, Stalino, ne povante elteni la konstantajn prokrastojn en la ofensivo, ordonis mem strikon. Krome, sovetiaj trupoj samtempe moviĝis al Orjol, Belgorodo kaj Ĥarkovo.
  Antaŭ tiu tempo, la Fritz signife fortigis iliajn soldatojn kaj fosis multajn fortikaĵojn. Jam sovetiaj trupoj sturmis la citadelon. Kaj la Pantero, kun siaj efikaj armiloj kaj serioza fronta kiraso, montriĝis bona tanko en defendo. "Ferdinand" ankaŭ bone agis. La memvetura pafilo ne estas tre movebla, sed havas tre potencan frontan kirason kaj la plej bonan kontraŭtankan pafilon de la Dua Mondmilito.
  Sed la "Tigro" funkciis precipe bone, kun sufiĉe forta flanka kiraso, bonega kaj efika pafilo, granda provizo de konkoj kaj la relativa fidindeco de la motoro kaj transdono.
  La tridek kvar povis nur trafi la Tigron flanke, kaj ne pli ol tricent metrojn, kaj kun probableco de ne pli ol tridek procentoj.
  Do la Krauts estas fortaj en defendo. Krome, la nazioj translokigis plurajn kromajn sekciojn el Afriko, dekduon el Francio, kaj kvar el Balkanio, anstataŭigante ilin per bulgaraj kaj italaj. Kaj entute ili kolektis dudek pliajn sekciojn.
  Kaj ili produktis mil pliajn tankojn, ĉar la aliancanoj ne bombardis siajn fabrikojn kaj urbojn ekde marto 1943. La nombro da kontraŭaviadilaj kanonoj kaj batalantoj precipe pliiĝis en la orienta fronto koste de la okcidenta fronto. Antaŭ ĉio, estis pli da Focke-Wulf-veturiloj kun tre potencaj armiloj, alta rapideco kaj bona kiraso.
  La sovetiaj soldatoj estis iomete pli malfortaj ol en reala historio pro la fino de libera asistado sub Lend-Lease, nur por mono. Sovetunio estis devigita aĉeti kelkajn aferojn. Precipe baŭksito kaj alojaj elementoj, pagante en oro.
  Sed ili devis rifuzi aĉeti aviadilojn kaj tankojn - ne estis sufiĉe da oro por ĉio. Do la grandiozaj Churchills kun 152 mm kiraso ne plu estis haveblaj. Kaj en la ofensivo ili estas bona helpo. Kiel ŝirmitaj Ŝermanoj.
  Kompreneble, Sovetunio estis malsupera en forto kompare kun reala historio, kaj la malamiko, male, havis pli da ŝancoj. Kaj vi ankaŭ paŝas sur malamikojn.
  Mainstein en la sudo forpuŝis la sovetian ofensivon kaj tenis Belgorodon. Modelo estis en komando ĉe la Oryol elstara. La leono de defendo estis preta ataki, sed estis pli malforta en forto. Kvankam pli forta ol en reala historio, pro la fortoj translokigitaj de la okcidento kaj la plej granda nombro da armiloj liberigitaj.
  Do la Krautoj batalis tre obstine. Sovetiaj trupoj tamen povis penetri, sed antaŭeniris ne pli ol unu aŭ du kilometrojn tage, koste de gravaj perdoj. En septembro, la Ruĝa Armeo provis ataki en la centro. Sed eĉ tie, la germanoj havas ĉion pretan kaj fortan defendon. Kompare kun reala historio, la Fritz havis tridek kvin ĝis kvardek pliajn sekciojn. Pro la Okcidenta Fronto, Afriko, malpli da populacioperdo de bombado, kaj pli granda produktado de armiloj.
  Plie ŝparaĵoj pro kontraŭaviadilaj kanonoj, taĉmentoj, kiuj forigis rubojn kaj restarigis detruitajn fabrikojn. La plia nombro da tankoj kaj aviadiloj ludis rolon. Krome, la aviado de la faŝistoj fakte duobliĝis pro la Okcidenta Fronto kaj pligrandiĝis la produktado de armiloj, kaj la Ruĝa Armeo ne plu havis superecon en la ĉielo. Ĝi iĝis eĉ pli malforta ol en reala historio, ĉar ekzistis neniuj usonaj kaj britaj aviadiloj, kaj krome ankoraŭ ne estis sufiĉe da duraluminio, aluminio kaj kupro. Vi ne povas aĉeti tiom da oro kiom la aliancanoj senpage liveris.
  Do ne eblis trarompi la antaŭpreparitan defendon en la centro. La germanoj povis rezisti. Sed ili ankoraŭ ne atakis. Precipe vintre. Vi devas elteni la vintron kaj pluvivi.
  Kaj la Fritz sidis sur la defensivo. Vintre, la Ruĝa Armeo avancis en la sudo, sed sen sukceso. Ĝi frapis proksime de Leningrado, sed la Fritz povis transdoni pliajn fortojn ĉi tien kaj rezisti. Adoleskantoj estis mobilizitaj en la Armeon de la Tria Regno kaj komencis labori pri la maŝinoj de eksterlandanoj. La nombro da eŭropaj sekcioj ankaŭ pliiĝis. Oni devas rimarki, ke la francoj pli volonte batalis kontraŭ la bolŝevikoj kiam ĉesis la bombado de fabrikoj. Kaj formiĝis tuta legio da ili, belgoj, nederlandanoj, norvegoj.
  Post kiam la nazioj venkis en la elektoj al la sveda parlamento, la enfluo de volontuloj pliiĝis de tie, kaj eĉ du sekcioj estis formitaj.
  Kaj la hispanoj kaj italoj pliigis sian armean ĉeeston. Cetere okazis interŝanĝo de militkaptitoj kaj ĉirkaŭ miliono da iamaj soldatoj revenis al Italio.
  Kiujn do povis la Krauts elteni per lerta defendo? Kaj ilia aviado fariĝis pli kaj pli potenca. Koncerne aviadilproduktadon, la nazioj preterpasis Sovetujon, kaj laŭ armilaro kaj rapideco, iliaj maŝinoj estis klare pli fortaj. Kaj germanaj pilotoj estas pli bone trejnitaj ol sovetiaj. Do la proporcio de perdoj ŝanĝiĝis favore al la Krauts. Kaj ili regis en la aero.
  La germana 30-mm aviadilkanono pruvis esti aparte efika. Sufiĉe malpeza, ĝi povis pafi sovetian aviadilon per unu trafo, kaj pafis 600 aŭ eĉ 660 pafojn je minuto.
  La Ruĝa Armeo klare perdis en la aero.
  La situacio estis plimalbonigita de la apero en amasproduktado de la ME-262, tre rapida, potence armita, kaj plej grave tre daŭrema veturilo. Jes, potencaj jetmotoroj permesis al la germanoj fari la batalanton pli peza, kaj tial pli bone protektita kaj kirasa. Kaj kvar 30-mm-kanonoj estas sufiĉe multe.
  Notu, ke la Krauts ankaŭ limigis la FAU-misilprogramon, ĉar ĝi perdis sian gravecon en kondiĉoj kie la aliancanoj ne estis en milito. Kaj ĉi tio ebligis signife plifortigi aviadon. Precipe sukcesa evoluo povas esti konsiderita la TA-152, kiu estis multe pli bona ol la Focke-Wulf en flugaj karakterizaĵoj, sed povus ankaŭ esti atakaviadilo kaj frontlinia bombaviadilo.
  Evitinte la disfalon de la frontlinio ĉi-vintre, kaj eltenis ĉie, la Krauts iĝis pli aktivaj printempe. Kaj jam en junio ili komencis novan ofensivon. La ĉefa bato estis farita direkte al Kursk. Kaj ili estis sufiĉe aktive uzataj: "Muso", "Leono", "Tigro"-2, "Pantero"-2, kaj, kompreneble, simplaj "Tigroj" kaj "Panteroj". La T-3 kaj T-4-tankoj estis nuligitaj kiel malnoviĝintaj. Sovetunio akiris la IS-2 kaj T-34-85. Tamen, la lasta tanko, pro la manko de provizoj sub libera Lend-Lease, daŭre estis produktita en malabundaj kvantoj, kaj la T-34-76 daŭre restis la plej populara en produktado. Kaj la IS-2 preskaŭ neniam estis produktita, kaj ĉi tiu tanko ankoraŭ estis finpretigita.
  Do germanaj tankoj estis pli pezaj kaj pli potencaj ol sovetiaj. Preskaŭ egalaj en nombro, la Krauts havis pli bone protektitajn kaj armitajn veturilojn. La Panther-2 montriĝis la plej praktika; la pliiĝo de pezo estis kompensita per pli potenca motoro, kaj la flankoj ricevis pli bonan protekton. "Tigro"-2 ankaŭ montriĝis sufiĉe bona, kun motoro de 1000 ĉevalfortoj, kiu estis pli potenca ol en reala historio. Kaj ĉi tio estas praktika!
  La Lev-tanko, kiu pezis 22 tunojn pli ol la Tiger 2 kaj havis neniujn avantaĝojn en kiraso, pruvis pli malbona en praktiko. Ĝia 105-mm kanono, kvankam pli potenca ol tiu de la Tiger-2, ankaŭ estas malpli rapida pafado. Kaj pli potenca ol la 88-mm Tigro ne bezonas kontraŭ tridek kvar. La "Leono" fakte montriĝis aŭtomobilo nek en la vilaĝo nek en la urbo. Ĝia surŝipa kiraso estas same nesufiĉa kiel tiu de la Tiger-2, sed la vero tenas la tridek kvar. La T-34-76 ankaŭ ne penetros la klinitan kirason. Kaj antaŭe, nur la frunto de la turo havas dikecon de 240 milimetroj en angulo, kiu jam estas troa.
  "Muso" estas ĝenerale nepenetrebla por ĉiuj sovetiaj kontraŭtankaj armiloj de ĉiuj anguloj. Sed ĝi estas tro peza kaj malrapide moviĝas, kaj estas malfacile transporti ĝin, kaj ĝi rompas ofte.
  Plej bone, "Tiger"-2 kaj "Panther"-2 estas sufiĉe moveblaj, relative fidindaj kaj praktikaj. Kaj bone armita.
  Kaj la plej populara sovetia tanko, la T-34-76, estas klare malnoviĝinta. Krom ke ĝi estas malmultekosta, facile fabrikebla, kaj ĝia malgranda turo estas pli malfacile enirebla. Sed la pafilo klare ne funkcias. Estas problemoj kun la gvattureto, kun la optiko, kaj kun la rapidumujo.
  Resume, ne estas mirinde, ke ĉi-foje la Krauts povis preni Kurskon kaj formi grandan kaldronon. Kaj plue disvolvante la sukceson kapti Voronezh.
  Post kio, laŭ la ordoj de la Fuhrer, ili turnis suden direkte al Stalingrado.
  La kraŭtoj timis ŝtormi Moskvon. Krome, ili bezonis kaŭkazan oleon.
  Ĉi tie la aroganteco de Stalin ekdormis. Li komprenis, ke li povas perdi. Kaj li turnis sin al la usonanoj kaj la britoj - oni diras, helpu!
  Ili respondis:
  - Ĉu estos liberaligo, kaj ĉu politikaj malliberuloj estos liberigitaj?
  Stalino malklare respondis:
  - Ni pensu...
  Churchill kaj Wallace diris firme:
  - Ĝis kiam estos praktikaj paŝoj, vi ne ricevos helpon! Krome, necesas fini Japanion.
  Kaj la lando de la leviĝanta suno fartis pli bone ol en la reala historio. Pli sukcese, la batalŝipoj estis uzataj pli efike, kaj la ĉefa admiralo ne mortis, kaj ĝenerale la samurajo estis iel pli bonŝancaj en bataloj. Kvankam ili ankoraŭ perdis, sed multe pli malrapide. Kaj la usonanoj kaj la britoj moviĝis de palmo al palmo.
  Kompreneble, la aliancanoj ne volis eniri Eŭropon.
  La germanoj atingis Stalingradon, sed la Ruĝa Armeo sukcesis akiri piedtenejon tie. Kaj la batalado daŭris. Sed ne eblis denove ĉirkaŭi la germanojn vintre. Ili ne falis dufoje en la saman kaptilon. Kaj tiam ni atingis la Terek-Pordegon. Kaj ili interkrurigis la krestojn.
  Ĉi-foje kaj Grozno kaj Ordzhonikidze povis preni, sed la nazioj ankoraŭ estis haltigitaj en la montoj.
  Vintro alvenis kaj alia paŭzo alvenis. En januaro, la Ruĝa Armeo avancis en la centro. Sed ĝi ne atingis signifajn rezultojn.
  Fine, eblis lanĉi produktadon de la T-43-85, sed ĉi tiu veturilo ankoraŭ estis pli malalta ol la germanoj. La Fritz komencis ricevi tankojn de la "E" serio. Unue, "E"-100, kiu anstataŭigis "Muso". Metante la dissendon kaj motoron kune, la germanoj malaltigis la altecon de la tanko ŝparante sur la kadara ŝafto, kaj kompaktigis la aranĝon. La tanko fariĝis pli malalta, pli malgranda kaj malpeza, pezante 130 tunojn anstataŭ 188. Tio ebligis pliigi sian rapidon sur la ŝoseo ĝis 40 kilometroj hore, same kiel sur la vojo. Kaj la protekto de la veturilo fariĝis eĉ pli bona, pro pli racia deklivo de la kirasaj platoj.
  Ĉi tiu tanko estas, kompreneble, multe pli praktika ol la Muso. Kaj li bone montris sin en bataloj. La E-50 promesis iĝi pli ĝeneraligita. Ankaŭ kompaktigita kun aranĝodiagramo. Simila en pezo al la Panther-2, sed kun pli dika kaj racie angula kiraso kaj malalta silueto. Sed ĝis nun ĉi tiu aŭto estis prokrastita. Ĉar por Hitler ne sufiĉis, ke la E-50 estis planita por havi kirason same dikan kiel la Tiger 2, la Fuhrer postulis pli fidindan kaj potencan protekton. Ekzemple, la E-100 havas flankojn kun ŝildoj 210 milimetrojn dikaj laŭ angulo, kaj vi vere ne povas trarompi ion ajn.
  "Pantero" 2 estis ĝisdatigita al 88 mm kanono kun 100 EL-barellongo. Kaj ĝis nun ĝi bonege funkciis.
  Vintre, la germanoj povis teni en la centro kaj forpuŝi atakojn. Kaj printempe la Krauts rekomencis sian ofensivon en Kaŭkazo. La tanko Lev-2 aperis, pli malpeza ol sia antaŭulo kun la dissendo kaj motoro situantaj en unu unuo antaŭe kaj trans. Kompreneble, multe pli movebla, sed kun la sama kiraso kaj armiloj. Kaj "Tigro"-3. Ĉi tiu tanko estis iom kompakta per sia aranĝo kaj pli bone protektita, precipe sur la 120-mm-flankoj kontraŭ la antaŭaj 82, ĉe deklivoj. Mallarĝa turo, kaj pli forta en kiraso. La armilaro, aliflanke, ankaŭ ŝanĝiĝis al 88 mm en 100EL. La nova pafilo lanĉis dek du pafojn je minuto anstataŭe de ok, kaj estis pli preciza kaj kiras-penetra ol la antaŭa. La unua E-75 ankaŭ aperis, sed tiu ĉi maŝino ankaŭ ne konvenis al la militistaro kaj necesis esti modifita. Tro peza - pli ol naŭdek tunoj, kaj ne sufiĉe protektitaj de la flankoj.
  Sed ĉiukaze, la Krauts estas pli fortaj, kaj la ĉefa bato estis farita laŭ la Volgo direkte al la Kaspia Maro. Kaj ili povis trarompi la defendojn de la Ruĝa Armeo kaj fortranĉi Kaŭkazon per tero.
  Stalino, trovante sin en malespera situacio, minacis retiriĝi de la milito kaj fini apartan pacon kun Germanio je ajnaj kondiĉoj. En Usono jam estis alia prezidento en la povo - Respublikisto!
  Kaj li diris, ke vi ne prenos lin por ĉantaĝo. Stalin respondis ofertante Hitler-intertraktadojn laŭ iuj kondiĉoj. La Fuhrer ignoris tion.
  La germana ofensivo estis sukcesa, kaj Türkiye malfermis duan fronton en Transkaŭkazio.
  Ĉio laŭvorte disfalis. Kaj nun la hordoj de Hitler jam sturmas Bakuon. Kaj ŝajnas, ke ne ekzistas ŝanco.
  Sed jen kvar sorĉistinoj batalantaj por sovetia urbo.
  Natasha pafas eksplodon ĉe la Fritzes kaj ĵetas obuson kun sia nudpieda, gracia piedo. Kiu batas eksteren la tankon de Hitler.
  Komsomola sorĉistino krias:
  - Gloro al Rusujo!
  Tiam ankaŭ Zoja pafas, falĉas la faŝistojn. Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas la donacon de neniigo. La granato trafas la Panther-2-trakon. La aŭto turnas kaj kolizias kun Tiger-2. Kaj ambaŭ tankoj eksplodas kaj disiĝas.
  Zoya krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al Stalino!
  Augustine ankaŭ donas turnon. Pafas Wehrmacht-soldaton. Kaj per la nuda piedo li ĵetas grenadon al la malamiko kaj grincas:
  - Por la gloro de komunismo!
  Kaj Svetlana, ĉi tiu knabino kun blonda hararo, ĵetos citronon kiel ŝia nuda kalkano, disŝirante la faŝistojn.
  Li donos bone celitan eksplodon kaj krios:
  - Gloro al la granda Patrujo de Sovetunio!
  Kaj ĉiuj kvar knabinoj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la Senmorta Patrujo!
  Kaj kun nudaj kruroj ili denove ĵetas donacojn de neniigo. Kun tiaj batalantoj kreskas konfido, ke Sovetunio ĉiuokaze venkos. Ja li havas tiajn kuraĝajn kaj lertajn militistojn!
  
  AVENTUROJ DE LA SPACPRINCO
  Princo Francesca, nervoze ŝanĝanta per la stirstango de unu kosma rapido al alia, malproksimiĝis de sia planedo. Lia kosmoboato, simila al orumita ŝarko, rapide tratranĉis la malvarman vakuon. Kontraste kun la malvarmeta kaj indiferenta spaco, la koro de la princo brulis pro kolero.
  Li estas perforte geedzita, malgraŭ la fakto ke Francesca estis tute enamiĝinta al alia, radie bela knabino dum ses monatoj. Tiun, pri kiu li ne povis forgesi dum minuto, la kolombo - la heroino de la poemoj.
  Kaj ili trudas al li alian, nigraharan, malmolvizaĝan reĝinon Albina, persono tridek jarojn pli aĝa ol la juna princo.
  Ne, li neniam konsentos kun ĉi tio! Kvazaŭ la ĉevaloj estis ŝiritaj el la ĉirkaŭaĵo kaj galopas tra la vejnoj. Lia amato kun haroj brilantaj kiel la sunradioj. Kiam eblos komuniki per la stela HiperInterreto?
  La princo febre enigis kombinaĵojn unu post alia... Li jam estis en malespero, kiam la tridimensia projekcio ekbrilis kaj fine ŝi aperis...
  La knabino estas vere miraklo: la luno brilas sub ŝia plektaĵo, kaj la stelo brulas sur ŝia frunto. Ŝiaj smerald-safiraj okuloj povus veki la mortintojn, ili havas tiom da esprimpovo kaj forto.
  Francesca deklaris decide:
  - Mi jam faris decidon! Mi rezignas la tronon, la titolon kaj flugas al vi!
  La radianta knabino subite malgajiĝis kaj pepis per milda voĉo:
  - Ĉu vi pensis pri ĉio, mia princo?
  Francesca, skuante la stirstangon pro kolerego, diris malespere:
  - Milfoje jes! Por kio utilas krono, honoro kaj riĉeco, se la plej grava afero ne estas amo!
  La knabino forte suspiris kaj skuis siajn orajn buklojn kaj diris:
  "Mi timas, ke vi terure seniluziiĝos kiam vi ekscios, kiu mi vere estas!"
  La princo malespere balancis la kapon kaj muĝis:
  - Ne gravas min! Eĉ se ĝi estas la lasta almozulo! Mi flugas al vi!
  La knabino konfuzite murmuris:
  - Sed vi ne scias kie mi loĝas.
  Francesca diris per voĉo kiu montris konfidon:
  - Mi havas gravitoŝanĝilon. Mi antaŭ longe rimarkis, de kie venas la signaloj kaj mi baldaŭ estos kun vi...
  La knabino denove suspiris, eĉ pli peze; ŝajnis, ke la suno kaŝiĝis malantaŭ la nuboj. La princo ne faris pliajn demandojn, sed ŝaltis la maksimuman rapidon. Mi preferus vidi ŝin. Kaj poste kio ajn okazos!
  La tempo pasis agoniante malrapide, kvazaŭ la sekundoj grimpus sur la monton kiel azenoj troŝarĝitaj per ŝtonoj. Sed tiam okazis, fine la gravitdirektilo montris, ke la princo estas en loko.
  Francesca ŝaltis la recenzajn ekranojn. Lia reĝa jakto estis simple miraklo de teknologio, kaj ĝi povus esti funkciigita de unu persono. Sed, malgraŭ la plej altnivela ekipaĵo, la princo vidis nur grandegan, bluan stelon.
  Mi denove ŝaltis la gravitan direktotrovilon... Ĝi direktis rekte al la impona kaj varma stelo.
  Konfuzita, Francesca premis la klavaron, kunligante la bildon de sia amiko. Kaj tiam la koloro, tridimensia projekcio ekbrilis denove. La knabino estis ankoraŭ belega, sed evidente ŝia vizaĝo estis makulita de larmoj kaj ŝi suferis grandan doloron.
  La princo kompateme demandis la knabinon:
  - Mi ne komprenas... Eble mia direktotrovilo freneziĝis kaj montras ĉi tiun stelon... Kvankam estas teknikaj misfunkciadoj! - Francesca forte kunpremis siajn pugnojn.
  La knabino malĝoje kuĝis responde:
  - Ne, ĉi tio ne estas eraro... Mi vere estas en la centro de la stelo!
  La princo surprizite ekkriis:
  - Kiel?
  - Ni estas steluloj kaj niaj korpoj konsistas el ultraplasmo! - La knabino apenaŭ aŭdeble grincis kaj, verŝante larmon, aldonis. - Ni ne povas esti kune!
  - Ne! - kriis la princo, kaj la kosmojakto plonĝis en la ultramaran stelon.
  
  KNABINOJ AMAS SPECIPE
  Kiel la germanoj prepariĝas alteriĝi en Britio, dum Stalino lekas siajn vundojn. Jam estas junio... Estas provataj fosaj tankoj, kiuj supozeble fosos tunelojn sub Maniko kaj aperus en la brita metropolo.
  Belaj knabinoj en nur skarlataj kaj bluaj bikinoj grimpis en termoviĝantan delfenosimilan maŝinpafiltankon. Ili metis la veturilon en duan rapidon kaj la aŭto glate sinkis en la teron. Nova armilo, kiu povus venki ajnan defendlinion. La grandiozaj militistoj movis la levilojn per siaj nudaj fingroj, kontrolante la tankon.
  Kaj kiajn figurojn havas la knabinoj, kaj abundajn mamojn, apenaŭ kovritajn de bikinoj. Vi povas admiri ilin dum horoj. Kaj kiu estas la plej bona en la armeo? Kompreneble, knabino.
  Sed la sciencistoj de la Tria Reich disvolvas ne nur termovajn unuojn kaj aliajn ferajn ekipaĵojn. En la koncentrejoj, kuracistoj laboras por krei militiston - viron de la estonteco. Kio se rata geno estas transplantita en homan korpon? Aŭ blato? Kiom pliboniĝos liaj batalaj kvalitoj?
  Kaj jam ekzistas iuj specoj de monstroj por militoj, same kiel zombiaj militistoj. Ĉi-lastaj efektive ekzistas de pluraj jaroj. Ĉiu persono povas esti igita zombio. Sed iliaj batalaj kvalitoj montriĝis dubindaj - tro stultaj. Ili ne pravigas la koston de kreado kaj povas malfermi fajron sur siaj propraj trupoj.
  Do zombioj ne iris en amasproduktadon por la frontlinioj. Sed ili povas esti uzataj por fari malalt-kvalifikitajn laboristojn kaj produkti, ekzemple, la plej simplajn aviadilojn kaj glisaviadilojn. Multaj glisaviadiloj estis pretaj por surteriĝo en Britio.
  Sed ekzistas ankaŭ sekreta, speciala armilo: disketoj! Io, kio ne povus esti ripetita en la dudekunua jarcento. La plej bonaj sciencistoj en la koncentrejoj evoluigis armilojn, kiuj havis unikajn trajtojn. La rapido jam atingis tri aŭ kvar sonajn rapidojn, sed plej grave, dank' al la lamena fluo, la disketoj montriĝis nevundeblaj al manpafiloj.
  Kaj ili mem povus malkonstrui aŭtojn en la aero - almenaŭ ramante ilin.
  Kaj denove Oleg Rybachenko reprezentis la knabinojn ĉe la stirilo de la disko. En la armeo de la Tria Regno, virinoj estis malofta okazo. Sed en viaj sonĝoj, kial ne imagi knabinojn. Kun multkoloraj hararanĝoj, sveltaj, sportemaj, busty kun minimuma vestaĵo, aŭ tute nuda!
  Ho, se la tuta mondo konsistus el nur knabinoj, kaj li, Johann, restus la sola viro. Kaj kiel li tiam turnus sin?
  Radianta Charlotte estas sur disko, ridetante, kaj ŝiaj ruĝharoj flirtas en la vento, kiel proleta standardo. Kian pursangan, junecan vizaĝon ŝi havas, kaj ŝvelantajn mamojn, maldikan talion kun potencaj, larĝaj koksoj. Ŝiaj kalsonoj estas maldikaj, kiel fadeno, kaj permesas al vi vidi ĉiujn knabinecajn ĉarmojn!
  Kaj la disko mem aspektas kiel la famaj flugaj teleroj. Ĝi leviĝas vertikale, preskaŭ silente... Sufiĉe granda kaj multekosta maŝino. Dum ĝi akiras rapidecon, potencaj aerfluoj fluas ĉirkaŭ ĝi - kapablaj forblovi kaj kuglojn kaj konkojn. Tiel, la disko estas nevundebla en moviĝo.
  Vere, estas minuso en ĉi tio: la fluga telero mem ankaŭ ne povas pafi, sed... Unue, la diskaviadilo kapablas rami ajnan malamikan aviadilon. Kaj donita la rapidecon, neniu flugmaŝino povas eskapi ĝin. Due, vi povas malŝalti la jeton, elĵeti radio-kontrolitan bombon kaj trafi la celon! Kaj poste ŝaltu ĝin denove...
  Krome, disvolviĝo de diversaj specoj de traboĵetiloj jam estas en kuro, per kiuj oni planas ekipi flugajn telerojn. Vi diras fantazia! Sed kiu scias, pri kio kapablas faŝismo, glutante tiom da rimedoj de la planedo Tero.
  La diskeda kontrolsistemo estas la plej moderna uzante stirstangon. Li spertas bataltestadon. Britujo kaj Ameriko ankoraŭ estas fortaj en aviado, kaj kial "fluganta telero" ne povas maldikigi la aerajn vicojn de la malamiko?
  Charlotte estas tiel bela, la ĉefurbo de ĉi tiu ŝipo. La skipo konsistas el kvin knabinoj. Ili aŭ sidas sur seĝoj, poste eksaltas, svingante siajn nudajn, ĉokoladkolorajn krurojn. Iliaj nudaj piedfingroj ripozas sur la stirstangoj. Kiel erotika ĝi estas, la pentritaj, gracie formitaj ungoj brilas, la vejnoj fluas laŭ la malsupra kruro sub la sunbrunigita haŭto.
  Tutknabina skipo estas pri kio revas juna viro, kiu troviĝas en la armeo. Tio, kio alportas venkon kaj bonŝancon.
  Nun la disko akiris rapidecon kaj atingas la bordojn de Britio kun mirinda rapideco. Kaj per sia tuta forto ĝi ravas la unuajn tri anglajn batalantojn, kiuj survoje trafis la flugan teleron. La lamena fluo faligas la aŭtojn de la leona imperio. Tiuj, perdante siajn flugilojn, falas malsupren.
  Charlotte diras kun kontenta rigardo:
  - Kaj ŝi estas tiel timiga kaj tiel timiga... Mi ne estas konsistigita, timiga kaj konsistigita!
  Kaj responde al la provoj de la novaj anglaj batalantoj pafi al ili, li eligas agresemajn ridadojn!
  Sed nun la fluga telero faras U-turniĝon kaj ŝmiras la usonan atakaviadilon P-51, kiun helpas nek raketoj nek ok maŝinpafiloj. Ĝi estas ankoraŭ multe da potenco.
  La nudpieda knabino Oleg Rybachenko opiniis, ke la usonanoj finfine estas stultaj, ke ili ekmilitis kun Germanio. Do ili nur ludis en la manojn de Sovetunio. Helpis vian plej malbonan malamikon. Sed ili povus trakti Rusujon per germanaj manoj!
  Kaj nun la nevundebla disko detruas ĉiujn iliajn aviadilojn. Kaj ĉi tio estas tre malbona por Britio.
  Kaj por Ameriko estas eĉ pli malbona. Rompinte la britan spinon, eblos provi transiri la oceanon.
  Charlotte, brilanta per smeraldaj okuloj, diras per ĉanto kaj rimo:
  - Ni aspektas kiel falkoj, ni ŝvebas kiel agloj... Ni ne dronas en akvo, ni ne brulas en fajro!
  La blindiga blondulino Gertrude respondas:
  - Kia doloro, kia doloro... Germanujo kontraŭ Britio - cent - nulo!
  La disko povas flugi dum sufiĉe longa tempo. La sekreto de ĝia motoro ne estis solvita eĉ en la dudekunua jarcento. Nur la energirezervo de fluga telero estas kolosa - oni eĉ povas flugi al Novjorko. Kaj la movoj estas tiel rompitaj, kvazaŭ la maŝino estas sen inercio.
  Ĉio, kio ne estas batalanto aŭ bombisto, estas kaptita - ĝi estas kuko muelita en polvon.
  Kaj tiam bomboj komencas fali sur Londonon, faligitaj de la plej nova germana senvosta aviadilo. Kaj ĝi estas tre efika.
  La 22-an de junio 1945, la germanoj kaj japanoj alterigis trupojn en Aŭstralio. Ĉi tio estas speco de kostuma provludo por la venonta sturmo kontraŭ Britio. Kaj la disko eĉ flugis tien.
  Restas de la brita mararmeo nur kornoj kaj kruroj. La germanoj nun havas unusidajn submarŝipojn en amasproduktado. Ili mallevas anglajn ŝipojn, kaj ili mem estas preskaŭ nedistingeblaj en la akvokolono.
  Kaj kio pri torpedoj, kiuj celas bruon aŭ varmon... Kion la germanoj ne havas! La plej bonaj sciencistoj el la tuta mondo laboras per armila forto sub la Tria Reich. Kaj ili estas devigitaj labori forte, plifortigante la germanan potencon.
  Do en Aŭstralio estas graciaj, miniaturaj E-10-oj kun malalta silueto kaj inklina pozicio por la ŝipanaro. Malgraŭ ilia malpeza pezo, ili estas kompareblaj al la Churchill en armilaro kaj kiraso, sed samtempe multe pli rapidaj kaj pli manoveblaj. Kaj la knabinoj sidis en ĉi tiuj aŭtoj.
  La paroj kuŝiĝas kaj regas la tankojn, detranĉante la anglan ŝaŭmon!
  
  NOVAJ ALTERNATIVOJ AL HISTORIO
  Kaj tiel la germanoj kaptis Kaŭkazon je la fino de kvardek tri. Vintre ili limigis sin al defendo, sed disvolvis ofensivon en Afriko kaj Irano.
  Stalino, kompreneble, ne sidis senlabore. La sovetianoj lanĉis ofensivan operacion proksime de Leningrado kaj en la Voroneĵ-regiono.
  Duobla frapo, maltrafis la celon. Proksime de Leningrad, la Fritz uzis Panther-2 kaj ĉasaviadilojn. En la direkto de Voroneĵ, la rusoj jam lanĉis la IS-2. Kiel evidentiĝis, la nova tanko ne estas tute perfekta.
  Komence, la Ruĝa Armeo sukcesis en la trarompo Voronezh, sed tiam la germanoj lanĉis fortan kontraŭatakon de la suda flanko, kaj kreis tutan kaldronon por sovetiaj veturiloj. Samtempe, la nazioj unue uzis la memveturan pafilon E-10, malpezan, malaltan, rapidan kaj manovreblan kun relative forta kiraso.
  Post la malvenko de la sovetiaj trupoj, apud Voroneĵ, okazis funkcia paŭzo. Stalino komencis agi pli singarde, kaj la germanoj ŝanĝis al Afriko kaj Irano.
  Hitler provis tute kapti la nigran kontinenton por liberigi siajn manojn kaj akiri pliajn rimedojn. Krome, la Krauts volis helpi Japanion, por kiu la batalado ne iris tre bone.
  Gravan rolon ludis la germana submara floto, kies nombro konstante pligrandiĝis. Novaj submarŝipoj funkciigitaj per hidrogena peroksido montris sian totalan superecon super ŝipoj de similaj klasoj. La germanoj ankaŭ havis torpedojn kiuj povis detekti sonon kaj varmon.
  Tiel, la Aliancita floto komencis suferi grandegan difekton. Meze de junio, la germanoj konkeris Sudafrikon, kaj en julio Madagaskaron, finfine konkerante la tutan nigran kontinenton.
  Vere, la 22-an de junio, Stalino denove komencis antaŭeniri en la direkto Rzhev-Sychov, amase uzante la plej novan teknologion. La nova T-34-85-tanko, pli malalta ol la Panther-2 en armilaro kaj kiraso, estis tamen pli bona ol la antaŭaj tridek kvar modeloj.
  La germanoj sidis en forta linio de defendo kaj forpuŝis la ofensivon, fidante je reagaviadiloj, novaj maŝinpafiloj kaj maŝinpafiloj, same kiel gaslanĉiloj. La atako mem ne estis taktike subita, kaj tial ĝi montriĝis pli facile forpuŝebla. Sed ankoraŭ, post du semajnoj da batalado, sovetiaj trupoj kojnis sin en la Fritz-poziciojn.
  Kaj la germanoj havas tro da energio deturnita al la afrika teatro de operacioj. Sed novaj dividoj de la francoj, portugaloj, hispanoj kaj eĉ svedoj partoprenis en la bataloj. En Svedio, la nacisocialistoj venkis en la senatelektoj, kaj paro da volontulsekcioj iris al la fronto.
  Krome, post la perdo de Kaŭkazo, la Ruĝa Armeo spertis mankon de fuelo kaj, kiel rezulto, ne estis tiel batalpreta.
  Du semajnojn poste, Stalino suspendis la ofensivon kaj neatendite proponis pacnegocadojn al Hitler. Antaŭ tiu tempo, iĝis evidente ke la Krauts estis ronde tute malligi siajn manojn en Afriko, kaj povus ataki Sovetujon per sia tuta forto.
  La Fuhrer konsentis pri paŭzo kun Stalin. Ja ankaŭ Japanio devas esti helpata, sed kion USSR povas fari dum ĉi tiu tempo?
  La germanoj lanĉis ofensivon en Irano kaj Hindio en aŭgusto 1944. Ene de monato, germanaj tankoj estis en Delhio, interligante fortojn kun la japanoj. Kaj monaton poste, la tuta Hindio estis sub germana kontrolo.
  La Fuhrer donis la ordon prepariĝi por alteriĝo en Britio. Bombado de Anglio, inkluzive de balistikaj misiloj, rimarkinde pliiĝis.
  Japanio administris surprizan gravan venkon en novembro 1944, kaptante amerikan alteriĝprovon en Filipinio kun la helpo de germanaj artileriistoj. Ĉi tie por la unua fojo la timindaj batalŝipoj de la Lando de la Leviĝanta Suno povis montri sin en plena gloro.
  La usona malvenko estis severa. Kaj kun la subteno de la germana submara floto, Japanio lanĉis kontraŭofensivon en la Pacifiko.
  Stalino kaj Hitler, dume, estis intertraktantaj. Ne eblis interkonsenti pri persona renkontiĝo inter la du diktatoroj. Sed ekde la komenco estis klare, ke ambaŭ flankoj estis tro fieraj. Stalino ne volis rezigni Leningradon, Hitler ne volis rezigni la urbon Petra.
  Kaj la Fritz volis konservi Kaŭkazon tute por si, kaj Stalin insistis pri komuna administrado.
  Sed ambaŭ flankoj ankoraŭ ne moviĝis al malamikecoj. Hitler planis transpreni Brition kaj liberigi siajn manojn. Stalin metis sian esperon sur novaj evoluoj en tankoj kaj aviadiloj. Sed la nova T-44-maŝino montriĝis ne sufiĉe fidinda kaj postulis teknikan rafinadon, kaj sovetiaj helic-movitaj aviadiloj estis senespere malantaŭ germanaj reagaviadiloj.
  En la vintro, la germanoj, kune kun la japanoj, forpelis kelkajn amerikanojn en la Pacifiko kaj kaŭzis enorman damaĝon al la jankioj per submarŝipoj.
  En marto 1945, la germanoj intensigis sian bombadkampanjon kontraŭ Britio, uzante rimarkinde pliigitajn nombrojn da reagaviadiloj. Kiel evidentiĝis, bombisto ankoraŭ estas pli bona ol balistika misilo, ĉar ĉi-lasta estas tro multekosta kaj ne sufiĉe preciza.
  Ankaŭ la nazia submara ŝiparo montriĝis pli kaj pli potence. Malesperaj venki la germanojn per aviadiloj, la aliancanoj ankaŭ komencis sondi la intertraktadprocezon. Kaj samtempe ili provis persvadi Stalinon remalfermi la fronton.
  Sed la estro de ĉiuj tempoj kaj popoloj ankoraŭ atendis. Li ne volis denove eltiri kaŝtanojn el la fajro. Krome, la kreado de niaj propraj reagaviadiloj estis prokrastita, kaj la disvolviĝo de la nova T-54-tanko promesis preni tro da tempo. Jes, la faŝistoj sukcesis krei marionetajn registarojn el lokaj perfiduloj en la okupataj teritorioj.
  Do la sovetia armeo devis batali kontraŭ milionoj da siaj iamaj civitanoj. Kaj tio ne estas tro bonega.
  Kaj Japanio, se io okazus, aludis, ke se Stalino malobservos la paŭzon, ĝi malfermos fronton en la Malproksima Oriento.
  Do la germanoj povis prepari sin por surteriĝo en Britio sen enmiksiĝo. Vere, estis certaj malfacilaĵoj: multaj ne nur britaj, sed ankaŭ usonaj teraj trupoj troviĝis en la metropolo. Dum Usono batalis ĉefe surmare, ĝi povis havigi plifortigi siajn trupojn en Anglio mem.
  Tio estis kio kaŭzis malfacilaĵojn. Krome, la aliancanoj, malsuperaj en aviada kvalito, havis tro da aviadiloj - kompensante la teknologian avantaĝon en nombroj.
  Tial, Oleg Rybachenko, krom strikoj kontraŭ terceloj, ankaŭ ĉasis malamikajn aviadilojn.
  Tiam la knabina atakaviadilo mirinfano imagis sin ĉe la kontroloj de aviadilo. Jen la ME-262-jeto, la plej nova modifo kun svingitaj flugiloj. Kaj je granda rapideco ĝi atakas kaj aerajn kaj terajn celojn.
  La nudpieda belulo Oleg Rybachenko, en sia knabina korpo, lerte traktas la batalanton. Malfermas fajron por mortigi uzante nudajn piedojn. Kaj la britaj aviadiloj ekflamis, kaj la usonanoj kraŝis.
  Kaj dekstre de la bela Oleg estas la knabino Arabella. Kiu ankaŭ estas bonega aspiloto. Kaj li kondukas, pafante aerajn obusojn kiel ventumilo, kiel flugilhava Valkirio.
  Oleg Rybachenko montras al ŝi sian pugnon, batas ŝin per sia nuda, ĉizita knabineca piedo, kaj krias:
  - Daŭrigu ĝin!
  La knabino respondas entuziasme, montrante sian pugnon responde:
  - Daŭrigu ĝin!
  Kvarmotora bombaviadilo flugas eksteren direkte al Oleg Rybachenko. La Terminator-piloto malflugas lin per siaj 30mm aerkanonoj, ekkriante.
  "Estas pli bone mortigi unu mamuton ol cent ratojn, estas pli bone mortigi unu heroon ol mil malkuraĝulojn!"
  Arabella, responde, pafas de trafikcirklo en "barela" manovro kaj ekkrias:
  - Du vivantaj amikoj estas bonaj, kvar mortintaj malamikoj estas eĉ pli bonaj!
  Kaj de ĝiaj trafoj ili eksplodas, kiel aviadiloj vicigitaj en linio!
  Oleg Rybachenko nudas siajn neĝblankajn dentojn en knabineca rideto. Kaj li denove pafas...
  Li volas kanti, kio estas militanta.
  Mi estas superhomo, kreinto de la universo,
  Mi decidis, ke mi regos jarcentojn!
  Kaj estas multaj estaĵoj sub mia kalkano,
  En realeco, ajna sonĝo!
  
  Kreu bele kaj teksu riĉe
  Ĉu mi povas havi radiajn tapiŝojn...
  Tiuj, kiuj estas malobeemaj, alfrontos severan venĝon -
  La filoj de Satano iros al Gehena!
  
  Kaj la infanoj amas min per sia tuta koro,
  Li ricevos ĉion, kion li volas, al la umbiliko!
  Unu premio estas nur prezentita fare de la juĝistoj,
  Kiu havas la ĝustan menson!
  
  Mi amas konstrui palacojn en la spaco,
  La komunumoj en la universo objekto....
  Sed kiel kapricaj ili estas, Dio scias,
  Estas bagatelo por ili interrompi vian fadenon de vivo!
  
  Estos donaco, kaj gratifiko por li,
  Por ke stulta homo ne rampu...
  Estas bagatelo krei kaj mi ne interesiĝas,
  Ankaŭ la Ĝenerala Sekretario fariĝu tomato!
  
  Mi teksas reton el la konstelacioj,
  Kapabla terenbati kvazaron per sia etfingro...
  Mi ne bezonas kandelon, dekonaĵon -
  Mi mem malavare repagos la viron!
  
  Estos senmorteco, kaj en bela vesto,
  La novedzino venos al vi en la eterneco...
  Vi estos kiel reĝo de granda nobelaro,
  Kaj seninterrompe la ĉiela partituro en la tabernakloj!
  
  Haremoj kaj seroj estas bagatelo,
  La realo nur demandu al Dio...
  Sed homoj devas fari sian propran feliĉon,
  Kaj ne kriu, nur: Sinjoro savu min!
  Kun ĉiu vorto, iu falis, krevigis aŭ pafis. Kaj la bela Arabella, piedbatante siajn nudajn krurojn, alkuris kun li kaj ludis per siaj nudaj fingroj, premante la ellasilon de la aerkanonoj. Kaj ankaŭ ricevante...
  Do ili pafis siajn batalkompletojn kaj flugas reen.
  Arabella demandas la nudpiedan belulinon kun ampleksaj mamoj kaj luksaj koksoj Oleg:
  - Vi estas ĉarma knabino... Mi ĉiam volis esti kiel vi!
  La sturmtrooper mirinfanino volonte respondas:
  - Kaj mi revus fariĝi kiel vi! Kvankam...
  Tiam Oleg Rybachenko komprenis, ke li parolas sensencaĵon. Kaj ĝenerale, kiel viro povas strebi esti kiel virino?
  Arabella, aliflanke, ne estis ĉe perdo kaj eldonis senmortan aforismon:
  - Pli bone estas esti virino ol virino!
  Oleg Rybachenko konsentis:
  - Ne ĉiuj en pantalono estas viro, ne ĉiuj en jupo estas virino!
  Arabella kapjesis kaj rimarkis:
  - Estas pli facile delogi cent virinojn ol doni al unu delogan sonĝon!
  Jam en la flughaveno ambaŭ knabinoj brakumis kaj kisis - kiel ĉarmaj ili estas. Ili iom karesis unu la alian, frotis siajn skarlatajn cicojn, kunfandiĝis kun lipoj helaj kiel rozpetaloj. Kiel agrable estas karesi la korpon de virino.
  Sed ne estas tempo por vere karesi - ni devas rapidi al nova flugo. Kaj denove liveru disbatajn aviadilajn atakojn al Anglio. Ĝis la Brita Leono estas finfine venkita!
  Krom aerceloj, la plej ŝatata laboro de Oleg Rybachenko estas la detruo de tankoj. Vi batas ilin el la aero. Precipe tenta celo por la Tortilo estas maŝino, kiu pezas okdek tunojn! Vere monstro - monstro por ĉiuj monstroj!
  Tamen, la germanoj jam havas serian E-100 en servo, io kiel la Maus, sed kun pli densa aranĝo, pli malalta silueto kaj pli malpeza. La nova veturilo jam povis atingi sufiĉajn rapidecojn por batalo.
  Ĝenerale, Oleg Rybachenko mense imagis la novajn seriojn "E"-tankojn pretajn antaŭ majo 1945. Kun la aranĝo de la rapidumujo sur la motoro mem: kaŭri, kun longaj trunkoj.
  La plej populara veturilo, la E-50, estas komparebla en pezo kaj armilaro al la Panther-2, sed havas multe pli malaltan silueton kaj pli dikan kirason, precipe sur la flankoj. Kaj "Sherman" kaj "Churchill", kaj "Pershing" estas malproksime de ĉi tiu germana veturilo en siaj taktikaj kaj batalaj trajtoj.
  Kaj kiam ŝi aperos sur la batalkampo, ŝi simple ne havos egalulon!
  Kaj ili jam estas pretaj, "E"-50 kaj "E"-75. La dua veturilo kun 128 mm kanono estas simple miraklo de tankkonstruado. Estas tiel freneze, ke eĉ Tortilla ŝajnas ne sufiĉe.
  Kaj nun la nudpieda militisto Oleg Rybachenko jam estas en la tanko, kune kun la ŝipanaro de bela knabino. La timinda "E"-100 estas adaptita por moviĝi eĉ sub akvo. Jen ŝipanaro kun elfoj, Oleg Rybachenko estas la kvina en ĝi, kaj estas kvar knabinoj kun pintkoloraj oreloj, plonĝantaj en la dikecon de Atlantiko. Kaj ĝi flosas tie, tranĉante la surfacon de la maro, ĝi estas submarŝipo sur raŭpoj.
  Vi devas transiri Manikon ĉe ĝia plej mallarĝa punkto. Saltu al la marbordo, faru senŝeligadon kaj revenu reen.
  Eh, la germana genio sciis krei ĉefverkojn de milita penso. Ekzemple, termovaj tankoj. La demokrata formo de registaro montriĝis neefika por Germanio. Kiu krizo aperis en la lastaj jaroj? Do ĉiaj teroristoj kaj elmigrintoj sovaĝe kuris! Kaj kiu kulpas? Antaŭ ĉio, la malforteco de la aŭtoritatoj!
  Sed nun ilia aŭto kun du pafiloj saltas el la profundo de la maro.
  Oleg Rybachenko, uzante la nudajn fingrojn de siaj malsupraj fraŭlinaj membroj, pafas fragmentajn konkojn al la pafiloj de la angla marborda baterio. La anglo estas ĵetita pli alte kaj renversita.
  Ĉi tio estas vere tute ŝika!
  Ial, rusa kanto ekbrilis tra la kapo de Oleg Rybachenko:
  - Fatala jaro, vi ne devas kredi min - mil naŭcent naŭdek naŭ! La diablo renversos siajn orajn kornojn, tri naŭojn!
  Kaj tiam, en la persono de la trupoj de Hitler, la diabloj eniris anglan grundon. Jen oranĝa elfo pafanta pezan 128mm pafilon.
  Kaj la eksplodo de tridek kilograma ŝelo levis la malamikan bunkron ĝis la infera ĉielo.
  Helpe de siaj nudaj piedfingroj, Oleg Rybachenko pafas de sia mallonga kanono kaj rigardas la knabinojn. Kiel belaj ili estas en siaj malpuraj bikinoj. Ne knabino, sed nur miraklo de la naturo. Vi do volas amori kun ili... Ne, Karlo Markso ne tute pravas. Ĉi tie li havas inan naturon, kaj la karnon de ĉarma knabino, sed tamen li estas allogata al inoj. Al iliaj sakecaj, brilaj korpoj.
  Li estas viro en la koro, kaj restos viro por ĉiam, kiom ajn tentoj kondukas lin senkompata sorto.
  Kaj ĉi tie, en la duondorma stato de promenado kaj revado, estas tiel agrable... Vi imagas en via riĉa imago la venkon de la Tria Regno...
  Ĝi ankoraŭ ne estas fina, sed ĉio atingas!
  Jen vi pafas al la baterioj, kaj knabino kun blua hararo pafas maŝinpafilon, detruante la britajn infanteriistojn. La mortintaj nigruloj falas, kaj la sama skarlata sango elverŝas el ili kiel la blankuloj. Milito estas natura homa kondiĉo...
  Aŭ kiel diris unu filozofo: batali estas pli malfacila ol spiri, sed multe pli natura!
  Kurioze, knabinoj tre ŝatas uzi siajn longajn, graciajn piedfingrojn kiam ili pafas. Nu, ne gravas, kia koloro estas la kato, kondiĉe ke ĝi kaptas musojn. Estas same kun knabinoj - ne gravas kiajn partojn de la korpo, kondiĉe ke ili estas belaj.
  Elfmilitisto deŝiris la relative malgrandan gvattureton de la Churchill per preciza pafo.
  Ne, Oleg Rybachenko nepre havis deziron komponi kanton, kaj la sturmtrooper mirinfano komencis verki silabon;
  De la lulilo mi revis fariĝi malvarmeta soldato,
  Flugu aviadilojn kaj pafu...
  Aŭ eble kajutknabo kaj granda pirato,
  Kvankam sur la maro vi estas nur ŝtelisto!
  
  Mi volis esti en militaj aferoj - kiel knabo,
  La plej potenca rekono por havi...
  Vi ne bezonas lerni batalon de libro,
  Alie vi iĝos stulta kiel urso!
  
  Mi infanaĝe legis pri impetaj korsaroj,
  Pri enŝipiĝo kaj subitaj saltoj...
  Kvankam vi povas fariĝi viktimo de la komisaroj,
  Sed malkuraĝo, la knabo estas el liaj manoj!
  
  Kion vi volas, vi ĉiam atingos
  Ajna komerco ĉiam kverelas...
  Kaj ankaŭ la suno brilas super la pirato,
  Kaj se la ŝtormo ankaŭ ne estas problemo!
  
  Jes, ankaŭ la pendumiloj minacas,
  La kruela ekzekutisto demetas la eŝafodon...
  Kaj la rabisto ne trovos lokon en la paradizo,
  Infero atendas lin en la submondo!
  
  Kiam ili kaptis min al Jesuo
  Senespere mi faris peton...
  Mi cedis, mi pentas al la malnobla tento,
  Serĉataj knabinoj, buntaj aŭtoj...
  
  Dio respondis: ke ne ekzistas pardono por vi,
  Kaj nur Satano atendas...
  La ekzekutisto tuj senprokraste batis,
  Kaj la kapo ruliĝis de la hakbloko!
  
  Kaj mi estas en infero, sed sciu, ke mi ne suferas,
  Vi ankaŭ povas trinki vodkon kun diabloj ...
  Kaj nun mi englutas tiun likvoron bonguste,
  Kiun ili lavas per kuko kaj ludo!
  
  Jes, ĉi tiu loko estas nur piratoj,
  Estas diabloj - idoj kun bruego...
  Ĉi tio estis la repago ĉi tie,
  Ĉampano, vino, rostokrado matene!
  
  Mi petoladis en infero dum kvincent jarcentoj,
  Sed tiam venis la Granda Jesuo...
  Kaj la infero finiĝis sen iuj interjekcioj,
  Mi estis en la submondo en feliĉo - nun mi estas malplena!
  En Gehena mi nun multe suferas,
  Jes, estas tro malfrue por penti en infero...
  Mi volis vestiĝi elegante kun sinjorino,
  Mi ne sciis, ke mi estos hodiaŭ en la infero!
  
  Do leciono al aliaj piratoj
  Vivu honeste, vi estos celoj...
  Kvankam, ve, la salajro estas malalta,
  Kiel ni povas liberiĝi de la bezono de ĉenoj?
  Bona kanto kaj bonega batalo... Ili eligis sian batalkompleton kaj revenas. La elfoj unuvoĉe ekkriis:
  - La forto estu kun ni!
  Denove, bonega, moderna tanko iras al maron. Kaj malprofunda profundo, ne malhelpo al aŭto, kiu funkcias per hidrogena peroksido.
  Pri la disvolviĝo de la atombombo, Germanio iom postrestis, sed peza akvoreaktoro jam estis lanĉita. Plie, parafin-bazita moderigaĵo ankaŭ estis akirita.
  Kaj jen Hitler mem... La Führer, posedita, promenas ĉirkaŭ sia oficejo. Ŝajnas, ke li decidis iom amuziĝi.
  Hitler pugnobatis la tablon, glaso da mangosuko verŝis sur la kostumon de la Fuhrer. Tio kaŭzis kolereksplodon. Hitler minacis la ĉielon:
  - Kiel vi kuraĝas, Dio, malpurigi min, la granda Fuhrer! Kiu baldaux regos super cxio!
  Goebbels patose respondis:
  - Dio estas la plej grava despoto sur la planedo!
  Hitler kapjesis.
  - Jen ĝi! Dio estas kruela, kio signifas, ke ankaŭ ni povas esti kruelaj! Faŝismo mortigas milionojn, dekojn da milionoj pro granda celo! Dio mortigas miliardojn, absolute ĉiujn, pro kiu scias kio! Plej multaj el niaj viktimoj mortas rapide, kaj la plej multaj el la miliardoj, kiuj mortas pro maljuneco, suferas longe kaj terure suferas! La Eklezio instruas, ke la plej multaj homoj brulos eterne en la infero post la morto, sed se ni torturas homon, tio estas nur por informiĝi, kaj tio daŭras maksimume plurajn monatojn!
  Dio turmentas, sciante ĉion anticipe, miliardojn da miliardoj da jaroj! Kaj por tiuj, kiuj estas savitaj, estos malmulte da ĝojo - eterna enuo en la sklaveco de la Sinjoro! La Eklezio instruas, ke Jesuo estas Ĉiopova Dio, kio signifas, ke Hitler estas pli afabla ol Jesuo! Ĉu ne!
  Goebbels respondis:
  - Jes tio pravas! Kristanismo estas kaj "pacifika" kaj super-kruela! Li garantias turmenton dum vivo kaj fantomojn post morto!
  Hitler kapjesis.
  - En Eŭropo, kial estas tiom malmultaj belaj virinoj! Ĉar mezepoke, ĉiu belulino estis konsiderata sorĉistino, bruligita kaj turmentita! Kial estas tiom da pli belaj virinoj en Skandinavio? La katolika Inkvizicio ne tiom penetris tien. Ne estus malbone, se la SS prenus belajn blondulinojn el Skandinavio kiel duajn edzinojn kaj naskus sanajn, altajn infanojn.
  Himmler rimarkis:
  - Sukcesaj eksperimentoj pri artefarita fekundigo de virinoj jam estas farataj! Ni uzas la semon de la plej elstaraj viroj!
  Hitler eksaltis de sia seĝo:
  - Jes, ĝi estas interese kaj estas rezultoj!
  Himmler kapjesis:
  - Kompreneble mia Fuhrer! La unua dekduo en vitro-beboj naskiĝis! Ili pezas multe pli ol ordinaraj infanoj! Kaj ĝi ŝajnas al mi pli forta. Mi tenis la bebojn en miaj brakoj kaj ili forte batalis.
  Hitler subridis.
  - Ĉi tio estas bona! Tiel ni povas plibonigi la rason! Ĉu vi povas porti bebojn ekster la utero?
  Himmler respondis:
  - Ĉi tio estas tre malfacila, mia Fuhrer! Vere, kelkaj evoluoj estis faritaj, sed ili kostos tro multe! La malnovmoda maniero estas multe pli bona!
  Hitler konsentis:
  - Kaj tio estas vera! Regu Germanion!
  Ribbentrop aldonis:
  - La plej genetike dotaj slavaj virinoj povus esti ankaŭ edzinoj de SS-soldatoj. Kaj havu infanojn!
  Hitler kapjesis.
  - Kaj tio estas vera!
  Himmler respondis:
  - Efektive, la slavoj estas iel parencoj al ni! La samaj caroj de Rusio havis pli da germana sango ol rusa!
  Hitler bojis:
  - Mi scias tion! Tial Rusio fariĝis tiom grandega! La germano starigis primitivan popolon!
  Goebbels sugestis:
  - Ni devas disvastigi fabelojn, ke sub nia kontrolo rusoj multe pli bone vivos ol sub la bolŝevikoj!
  La Fuhrer surprizite ekkriis kaj diris per profunda voĉo:
  - Kial ĉi tio ne estas farita nun?
  Goebbels respondis entuziasme:
  - Granda gvidanto estas farata! Ni laboras kun lingvoj tiom kiom ni laboras kun bombistoj en Britio. Ili elverŝis multe da sia propagando kaj sur la rusojn kaj la britojn kaj usonanojn!
  La Fuhrer kontente ridetis kaj, karesante sian stomakon, diris:
  - Mensuĝu modere, konservante honoron, por ne esti kaptita je via vorto... Ja estas savaj mensogoj, sed estas malplenaj mensogoj!
  Post tio la Führer ekmarŝis denove, prononcante unu el siaj kutimaj monologoj:
  - Kiam mi ekregis en 1933, ne estis granda Germanio. Ĝi estis elĉerpita, ruinigita, humiligita lando. Lando, en kiu la produktado malpliiĝis je duono, estis dek milionoj da senlaboruloj.
  Ŝtato kiu estis detranĉita kiel rezulto de la unua mondmilito, perdante ĉiujn siajn koloniojn kaj signifan parton de sia teritorio. Kiam mi ekregis, neniu kredis, ke grandaj atingoj atendas nin antaŭen. Sed la malgranda lando, detranĉita de militoj, komencis disvolviĝi kaj venki. Unue mi okupis la senmilitarigitan zonon. Tiam Aŭstrio, vidante nian prosperon, libervole aliĝis al ni.
  Tiam la Okcidento ektimis pri nia kreskanta potenco kaj iris al Munkeno - donante ĝin al Sudetio. Tiam komenciĝis la Dua Mondmilito. Preskaŭ la tuta mondo estis kontraŭ ni kaj ne unu fidinda aliancano. Ĉar Mussolini montriĝis nur malkuraĝa ĉifono.
  Sed en tri semajnoj Pollando estis venkita. Sed la aliancanoj ne kuraĝis ataki. Tiam Danio kaj Norvegio falis. Poste, post monato kaj duono, ni mirakle konkeris Francion, Belgion kaj Holandon, kaj venkis la britojn ĉe Dyuker.
  Sed la milito ne finiĝis tie, kvankam ni vere kalkulis je ĝi! Ni devis trafi Jugoslavion kaj Grekion kaj eniri Afrikon. Mi ne volis ĉi tion, sed dek mil stalinismaj tankoj akumuliĝis ĉe nia orienta limo. Ni devis komenci militon kontraŭ la plej forta kaj ankaŭ totalisma imperio sur la planedo, kiel ni.
  Ĝi ne estis destinita gajni rapidan venkon, sed post pluraj jaroj da milito ni povis senkapabligi la rusan urson, kaptinte la plej gravajn kaj riĉajn regionojn de Rusio.
  Afriko kaj duono de Azio, kune kun Barato, submetiĝis al ni. Sekve de la militoj, imperio formiĝis duoble pli granda ol tiu de Ĝingis-Ĥano, kvaroble pli granda ol tiu de Makedonio, kaj kvinoble pli granda ol tiu de Romo dum la regado de Trojano.
  Ni atingis multon... Sed la milito ankoraŭ ne finiĝis! Moskvo staras neŝanceleble. Kiun vi certe devus preni. Londono ankoraŭ ne estas konkerita. Sed la plej grava afero estas Ameriko! Ĉi tiu estas nia plej potenca kaj danĝera malamiko. Ĝia ekonomia potenco estas mirinda, sed ĝia spirito estas malforta! Sed ni ankaŭ plifortiĝas ĉiumonate. Milionoj da sklavoj laboras por ni, produktante pli kaj pli da armiloj. Ni lanĉis multajn novajn specojn de armiloj. Reagaviadiloj, balistikaj misiloj, subteraj tankoj, kaj unikaj diskedoj laŭ flugaj trajtoj.
  Neniam antaŭe en la tuta historio de la homaro ekzistis tia forta kaj teknologie ekipita armeo kiel la nia. Kaj ni nun estas pli proksime al la sankta celo - mondregado!
  La Fuhrer haltis kaj krucis la brakojn super la brusto, poste finis. -
  Kaj nia venko estas en la venontaj monatoj aŭ eĉ semajno.
  
  LA AVENTUROJ DE OLEG EN LA KORPO DE ELFO
  Oleg Rybachenko estis sincere enuigita. En la sonĝo, li estis en la korpo de knabino.La elfa grafo ne montris intereson kaj ne parolis kun sia nova amiko. Sed li nur petis sekson. La eksa rusa stormtrooper-knabo devis elteni solecon ĝis alveno al la haveno kaj tial enuiĝis. Diversspecaj pensoj ekbrilis tra mia kapo. Unu el la interesaj sonĝoj por la iama ŝtormisto-knabo estis la ideo pri kiel la milito povus esti rezultinta kun pli bona sorto por la Krauts.
  Nu, la Batalo de Midway mem estis granda fiasko por la japana komando. Sed por la germanoj, Stalingrado tamen fariĝis la fatala urbo. Oleg Rybachenko malkovris koncentriĝojn de sovetiaj soldatoj sur la flankoj. En la stepo, la translokigo de tiaj signifaj fortoj estas preskaŭ neeble kaŝi. Krome, la sovetianoj alivestis sin kaj provis moviĝi nokte, sed ĝuste tio aspektis plej suspektinda.
  Tiam Oleg Rybachenko plurfoje raportis tion al la germana ĉefstabejo kaj eĉ esprimis zorgon pri eblaj flankaj atakoj. Sed liaj mesaĝoj estis ignoritaj. Eble la kialo estis, ke Hitler provis preni Stalingradon ĉie ajn. Kaj li simple ne konsideris eksterajn minacojn.
  La nudpieda knabo Oleg Rybachenko provis imagi, kio okazos, se ili aŭskultos lin.
  Plej verŝajne, surbaze de la sperto de la operacio Rzhev-Sychov, la rusa ofensivo estus forpuŝita.
  Johann, pensante pri ĉi tiu temo, dormetis sur la ferdeko kaj sonĝis...
  Kvar belaj elfoj eliris por batali ĉe Stalingrado sur la plej nova "Tigro". Ĉi tiuj estas knabinoj kun pintaj oreloj, sed eksterordinare, blindige belaj.
  Ili distingiĝas per harkoloro: ruĝa, verda, blua kaj oranĝa. Kaj sen ia farbo, nur tia natura kolorskemo. Tre sekseca kaj en nur bikino. Ĉi tio estas fantazia armeo. Kaj li eliras sur la ĉefvojon por batali kun multaj sovetiaj tankoj.
  Kaj ne estas malvarme malgraŭ la fino de novembro, diablo! La elfo kun rufa hararo montris la armilon per siaj nudaj piedoj. Alia kun verda hararo celis sovetian tankon kaj pafis.
  La ŝelo flugis kvin kilometrojn kaj trafis la ripon de la tanko T-60, la sovetia veturilo krevis, disfalante en metalan polvon.
  La elfknabinoj unuvoĉe muĝis:
  - Ni estas bonegaj aglomilitistoj!
  Kaj ili denove pafis, gvidante la pafilojn per siaj kruroj. Kaj samtempe ili kolere kantis.
  La ruĝa militisto kantis dum ŝi pafis:
  - Estu...
  La verda reĝino pafis al la sovetia aŭto kaj daŭrigis:
  - Mallerta...
  La bluhara militisto premis ŝiajn nudajn fingrojn, elfrapis rusan tankon kaj sendis belan mesaĝon:
  - Kirasaj tankoj...
  Kaj la beleco kun oranĝaj haroj aldonis:
  - Tra la flakoj!
  Kaj la ruĝa militisto tranĉis per ĵetaĵo:
  - Kaj plu...
  Ŝi kraĉis la donacon per siaj nudaj fingroj, kantante verde:
  - Tegmento...
  Elfa knabino kun blua hararo pafis, kriante:
  - Kostoj...
  Kaj la militisto kun oranĝaj haroj daŭrigis:
  - Mitralo!
  La knabinoj aspektis tre amuzaj kiam ili kantis, kaj estante elfoj ili pafis preskaŭ sen manki. Ilia beleco estis mirinda... La tanko varmiĝis pro la pafoj. Kaj la sunbrunigita haŭto de la elfoj komencis brili pro ŝvito. Ili estas belaj - mankas vortoj! Kaj tre sekseca...
  Sovetiaj tankoj moviĝas tra la neĝo sufiĉe rapide. Ili estas preskaŭ ĉiuj malpezaj: la plej pezaj estas tridek kvar. Kaj la knabinoj komencis pafi al ĉi tiuj tankoj kiam ili alproksimiĝis. Ankaŭ sovetiaj veturiloj respondas, sed de tia distanco preskaŭ ne estas ŝanco eniri. Sed la "Tigro" staras senmove kaj la belulinoj trafas tre precize.
  Kaj ili amas kanti.
  Ruĝa, komenciĝas, pafante:
  - Aŭ eble...
  La knabino kun verda hararo falis, kantas:
  - Bovino....
  La knabino kun blua hararo vangofrapis kaj grumblis:
  - Aŭ eble...
  La knabino kun oranĝaj haroj pepis dum ŝi pafis:
  - Esti...
  La ruĝa elfa knabino ronronis dum ŝi pafis:
  - Hundo...
  Elfa knabino kun verda hararo diris:
  - Aŭ eble...
  La knabino kun blua hararo, sendante detruan ĵetaĵon, pepis:
  - Hipopotamo!
  Knabino kun oranĝaj bukloj, kaj per la beleco de siaj nudaj fingroj, premis la breton de la pafilo:
  - Do io...
  Kaj la militisto kun rufa hararo denove ekpafis kaj tre precize, sendante obuson en la tridek kvar, kantis:
  - Li ekkanti!
  Kaj ĉiuj knabinoj unuvoĉe krias:
  - Kukolo!
  Sovetiaj tankoj ankaŭ pafas ĉe aliaj germanaj tankoj. Precipe T-4. Sed ĉi tiu aŭto estas preskaŭ egala al la sovetia tridek kvar. Kaj ĝi ne havas la saman avantaĝon kiel la Tigro. Kaj ĉi tio estas tre mojosa! Sovetiaj veturiloj estas batitaj senkonscie fare de germanaj en moviĝo. Kaj ili klakas mallerte.
  Sed knabinoj de la elfa familio ne maltrafas. Kaj la provizo de konkoj en la Tigro estas granda. Kaj provu, movu.
  La knabinoj denove komencis kanti, pafante:
  - Kukolo!
  La knabino kun rufa hararo sendis ĵetaĵon kaj diris:
  - Mi...
  La knabino kun verda hararo pepis dum pafo:
  - Vi...
  La elfa knabino kun blua hararo ankaŭ pafis kaj respondis:
  - Spronoj...
  Elfo kun oranĝa hararo donis donacon kaj kriis:
  - Mi ekvidos vin!
  Kaj denove aŭdiĝis rido responde... Sed tiam la "Tigro" elĉerpiĝis, kaj la sovetiaj veturiloj proksimiĝis. Kaj ili superŝutis la germanan aŭton per konkoj.
  Kaj la elfknabinoj unuvoĉe ekkriis:
  - Adiaŭ, kamaradoj! Ni dronu hura!
  Oleg Rybachenko vekiĝis... Estis interese rigardi la elfojn batali. Eĉ pli interese estus, se eblus forpuŝi flankajn atakojn ĉe la Stalingrada fronto. Sed la sonĝo ne tre bone finiĝis. Estis tro multaj sovetiaj tankoj kaj la elfknabinoj estis mortontaj...
  Iom da tempo Oleg Rybachenko vagis ĉirkaŭ la brigantino. La orkoj montris nenian intereson pri la bela knabino. Ŝajne ili estis tro malsamaj genetike, aŭ timis tuŝi ion, kio apartenis al la kapitano-grafo.
  Sed fine aperis la bordo, kaj la kaptitaj karavelo kaj brigantino direktiĝis al la haveno.
  Ekzistis multaj malsamaj ŝipoj kiuj alvenis por la celo de marĉando. Kaj amaso da diversaj publikoj. La haveno mem estas plenigita de diversaj specoj de velŝipoj, sed ekzistas paro da vaporŝipoj kun pipoj. La spektaklo estas tre pitoreska. Aparte okulfrapaj estas la diversaj koloroj de la veloj kaj diversaj ŝipoj. Estas tiaj desegnaĵoj ĉi tie, ke estas laŭvorte tuta galerio kaj pejzaĝoj.
  Kaj estas multaj ŝipoj ornamitaj per oro, arĝento kaj kelkaj metaloj nekonataj sur la tero.
  Ĉio ĉi tie aspektas tre romantika, odoras de spicoj, aromoj kaj ŝvitaj korpoj de eksterteranoj.
  La plej komprenebla afero estas la orkoj: kiuj tute ne brilas per beleco, same kiel la koko-ursoj. Sed estas ankaŭ elfoj, kaj hobitoj, kiuj aspektas kiel nudpiedaj infanoj, kaj faŭnoj, kaj sufiĉe aĉaj troloj. Ĉi tie estas tuta aro da homoj el la fantazia mondo.
  Kiam la brigantino alligis kaj la orkoj feliĉe malleviĝis sur la teron, en korpo de knabino, Oleg Rybachenko, sen multe da kontraŭvolemo, surmetis siajn vestojn. La botoj pikis malagrable, la graciaj knabinecaj kruroj, la kamizolo sidis mallerte, la ĉapelo minacis kovri liajn okulojn, la pantalono ĉagrenis liajn luksajn femurojn.
  Sed la ŝtormsoldatino ne kuraĝis eliri nuda publike. Ŝi ne estis tro timema pri la orkoj. Tamen ŝi ne sentis plezuron pro vestaĵoj, en la varma klimato de la tri lumuloj. La ŝuoj estas precipe malagrablaj, la botoj estas trofeaj, tute novaj kaj evidente ne eluzitaj. Kaj promeni nudpiede en ili montriĝis dolora.
  Sed Oleg Rybachenko eltenis ĝin dum iom da tempo. Li ja estas la unua militisto de la kapitano, kaj promeni nudpiede en granda urbo estas iel ne estiminda. Nur hobitoj, amuzaj estaĵoj similaj al homaj infanoj de dek aŭ dek du jaroj, ĉirkaŭkuris, fulmante per siaj rozkoloraj kalkanoj. Ĝenerale ĉi tiu raso estas surprize simila al la surtera - eĉ la oreloj estas sufiĉe homaj.
  Oleg Rybachenko eĉ pensis: kial li prenis ilin por hobitoj? Eble ĉi tiuj estas homaj infanoj? Ne estas videblaj diferencoj...
  Foje ni renkontis nekonatajn eksterterulojn kun kapoj de polpoj, ĉevaloj, rinoceroj aŭ kiu scias kio.
  Ĉi tie, tamen, estis ankaŭ sklavmerkato... Oni vendis ĉefe orkojn kaj kokursojn, sed ili ankaŭ elkondukis partion da hobitoj en ĉenoj. La malriĉaj infanoj, kiuj estis senvestigitaj de la sklavkomercistoj, aspektis sufiĉe kompatindaj. Sed inaj hobitoj ankoraŭ diferencis de homaj infanoj, kun pli inaj kaj evoluintaj figuroj, kaj maskloj estis pli grandaj en digno ol knaboj de sia aĝo. Sklavoj estis venditaj ĉe aŭkcio. Ili estis elportitaj sur la platformon duope kaj senceremonie palpataj de klientoj.
  Neatendite, knabino ankaŭ estis elkondukita al aŭkcio. Ŝi estis elmontrita iom post iom, dum la marĉando progresis.
  Grafo de Eggplant atentigis pri ŝi kaj puŝis Johann flanken:
  - Rigardu, via samlandano estas kolora elfo!
  La knabino ja distingiĝis pro sia mirinda beleco kaj la kurbeco de Artemiso, forta, tona korpo, tre erotika kun skarlataj cicoj. Kaj kiam oraj haroj disverŝiĝis sur liajn nudajn ŝultrojn, Johann sentis fortan deziron. Lia vizaĝo brulis, kaj li sugestis al Eggplant:
  - Eble ni povas aĉeti ĝin? Tia beleco!
  La elfo vigliĝis kaj ridis:
  - Kiel viaj okuloj eklumis... Mi tuj konstatis, ke vi preferas inojn!
  Johann respondis severe:
  - Sed vi ankaŭ preferas inojn! Estas nature!
  La elfo malkaŝe deklaris:
  - Mi provis kun viroj, sed knabinoj estas pli bonaj... Nu, mi respektas preferojn... Sed ĉi tio estas multekosta afero!
  Oleg Rybachenko frapis sin per la pugno sur la frunton kaj malfrue diris:
  - Mi forgesis, ke mi havas la rajton je mia parto de la militakiro!
  La elfo kapjesis negative:
  - Ŝi estos forportita ĝis ĉi tiu tempo... Sed la ino valoras!
  Kaj grafo Melongeno, ignorante, kiom kostas ino por esti forprenita, kaj mem forprenita, eniris en la marĉando.
  Kaj la prezo ŝvebis ĝis dek mil zekinoj. Ĉi tio ne estas malmulte - tuta sako da oro. Sed la knabino vere valoris ĝin. Ŝi estis transdonita tute nuda kaj nudpieda al la elfgrafo. Senhezite, li vangofrapis la knabinon el la elfa familio sur la femurojn kaj diris:
  - Ŝi havas bonan krupon! Ŝi estos mirinda aktorino kaj naskos centojn da infanoj!
  La albina orka aŭkciestro gruntis konfuzite:
  - Floraj elfoj ne naskas infanojn...
  La Komte de Eggplant respondis memfide:
  - Kaj helpe de magio...
  Kaj Oleg Rybachenko kapjesis, flustrinte:
  - Mi nun forkuras pro negoco... Mi aranĝos la varojn kaj la karavelon... Kaj vi plaĉas al la sinjorino!
  La ŝtormsolda knabino kapjesis. Ŝi kaŝis siajn perlajn harojn sub ĉapelo, kaj povis pasiĝi por elfa junulo. Delikataj knabinecaj trajtoj estas karakterizaj por kaj maskloj kaj inoj. Tial, la kolora elfo, konfuzante Oleg Rybachenko kun viro (kaj tio estas esence kio ĝi estas!), metis sian manon sur ŝian bruston. La ŝtormsoldatino kun plezuro premis sian cicon kaj, retrorigardante, demandis:
  - Kie vi povas amori ĉi tie?
  La kolora elfo diris languide:
  - Jes, ĉi tie estas rozkoloraj tendoj, mia kavaliro. Tie, dum kvin zekinoj, vi povas esti sola kun iu virino dum tri horoj. Kaj por dek aŭ dudek moneroj ili aranĝos regalon por la nokto.
  Oleg Rybachenko ĝojis. Li vere volis sekson. En la lastaj jaroj de sia surtera vivo, li simple ne plu povis fari ĝin, sed ĉi tie li ne povis iel administri ĝin. Kaj kun viro, eĉ tiel bela kiel Melongeno, estas abomena.
  La problemo tamen estis, ke Oleg Rybachenko ne havis monon en siaj poŝoj. Sed la eksknaba mirinfano senceremonie deŝiris la oran manumonon kaj retiriĝis al malgranda tendo. La orko kiu prenis la objekton diris:
  - Se io ajn, mi povas konveni pli da inoj aŭ viroj. Maskloj estas pli malmultekostaj!
  Oleg Rybachenko nervoze kriis:
  - Ni sukcesos!
  Poste li eniris la tendon. Antaŭ ĉio, li deĵetis la botojn, kiuj frotis kalojn sur la kruroj de la knabino. Tiam li komencis senvestigi sin. La knabino jam estis sunbrunigita kaj nuda. Ion ŝi precipe ne hezitis promeni nuda. Ŝajne malstreĉo estas karakterizaĵo de florelfoj. Sed kiam ŝi vidis la amatinon de Oleg nuda, ŝi estis tre surprizita:
  - Do vi estas virino?
  Oleg Rybachenko respondis sufiĉe serioze:
  - Nur ekstere! Kaj en la koro mi estas 100% viro!
  La knabino profunde enspiris kaj respondis:
  - Mi estas sklavo kaj apartenas al vi, sed... Ĉu knabino devas dormi kun knabo, ne ino?
  Oleg Ribaĉenko sentis koleron boli en si kaj kolere grumblis:
  - Kaj kun la orkoj, kio estis pli bona?
  La knabino respondis larmoplene:
  - Ne, ne pli bone...
  Oleg Rybachenko kolere siblis:
  - Ne aperu... Ĉu mi ne estas bela?
  La knabino sincere diris:
  - Vi estas tre bela, bela kaj sunbrunita... Vera floro.
  Oleg Rybachenko perforte tiris la knabinon al si:
  - Do amu min!
  Kaj li fermis siajn lipojn per la skarlataj, tre dolĉaj lipoj de knabino. Kaj la kapo de la knabino Oleg turniĝis pro ĝojo. Li movis siajn koksojn al ŝi... Jes, ne estas tro facile amori, kiam oni ne havas viran dignon. La breĉo brulas de ekscito, kaj vi volas la kareson de la manoj de aliaj homoj. La knabino respondas kontraŭvole. Oni povas vidi, ke ŝi estas natura kaj ne kutimas al tia sekso...
  Oleg Rybachenko kondutas agreseme premante la knabinon kaj frotante sian korpon kontraŭ ŝi. Kiel mojosa estas tio. Se nur la muskola korpo de... junulo venus ĉi tien nun?
  Oleg la knabino forpelas de si tian penson. Kiel bonege estas kun knabino... Li neniam amos virojn, kiom ajn deziras lia nova temperamenta korpo.
  Kaj vi verŝas la skarlatajn cicojn per kisoj, vidante kiel la knabino nevole komencas eksciti kaj respondi al viaj karesoj. Tiam aŭdiĝas voluptaj ĝemoj...
  Ambaŭ korpoj kunfandiĝis en ekstazo, kaj la knabinoj ekkriis el kaskado de reciprokaj orgasmoj.
  La apero de la Comte de Eggplant interrompis la idilion. Krome, la elfo kaptis la knabinon de Oleg je la cicoj kaj provis ekposedi la knabinon de malantaŭe.
  Oleg Rybachenko vangofrapis lin kaj kriis:
  - Ĉu vi ne kuraĝas, bluo!
  La Komte de Eggplant muĝis ofende:
  - Mi ne estas samseksema... Cetere, vi estas knabino! Se vi ne estas viro, vi ne fariĝos viro, kiom ajn vi klopodos!
  Oleg Ribaĉenko furioze ekbrilis siajn okulojn kaj muĝis:
  - Mi ankoraŭ ne dormos kun vi! Kaj ĝenerale, vi ruinigis nian feliĉon!
  La elfa grafo diris per severa tono:
  - Ĉi tiu knabino estis aĉetita per mia mono kaj apartenas al mi! Vi prefere eliru el la tendo kaj trovu vin malĉastulino...
  La okuloj de Oleg Ribaĉenko furioze ekbrilis, sed poste li trankviliĝis kaj diris kun iom da enuo en la voĉo:
  - Egoisma... Ŝi amas min!
  La knabino respondis tute male:
  - Ne vere! Mi amas masklojn, kaj mia elektito estas tiel bela... - Kaj bongusta kiso sekvis sur la lipoj de la elfo.
  La amatino de Oleg pleniĝis de ĵaluzo kaj kolero. Li estis preta laŭvorte salti sur la kapitanon kaj disŝiri lin. Tial, la ŝtormsolda militisto haste forlasis la tendon. Al la diablo - damnitaj honestuloj kopulas. Kaj li amos nur virinojn!
  Kaj la knabino Oleg iomete malproksimiĝis de la tendo kaj kaŭris por ne aŭskulti la voluptajn ĝemojn. En la sama tempo, la ŝtormsoldato-mirindulo eĉ forgesis vestiĝi. Kvankam nuda sub tri mildaj sunoj estas multe pli agrabla ol en vestaĵoj.
  La amatino de Oleg provis imagi, kio okazus, se la germanoj forpuŝus la rusan ofensivon ĉe Stalingrado. De la 19-an de novembro ĝis la fino de decembro 1942, furioza batalado daŭris ĉe Stalingrado. Sovetiaj soldatoj, malgraŭ ĉiuj klopodoj, estis nekapablaj trarompi la germanajn defendojn kaj retiriĝis al siaj originaj pozicioj. La sukceso de defendaj bataloj estis akompanita de malbona vetero, kiu malhelpis la uzon de malamikaj atakaviadiloj kaj reduktis la efikecon de artilerio.
  Post kiam la atako estis forpuŝita, ekzistis mallonga paŭzo.
  La germanoj kaj rusoj replenigis la trupojn malfortigitajn de la bataloj. En januaro, la Ruĝa Armeo lanĉis ofensivon en la Leningrada areo.
  Post tri semajnoj da obstina batalado, koste de grandegaj perdoj, la Ruĝa Armeo nur povis trarompi mallarĝan koridoron en la areo de la kornico mem kaj atingi Neva.
  Sed la ofensivo de la sovetiaj trupoj proksime de Rĵev kaj Stalingrado en februaro denove finiĝis en fiasko. La germanoj postvivis la vintron kun preskaŭ neniu difekto al ili mem, kaj povis prepari por la printempa ofensivo. En februaro, en Germanio estis anoncita totala mobilizado. Estis ankaŭ necese teni sin al Afriko, kie tridek novaj Tigroj kaj kvindek Panteroj estis translokigitaj.
  Ĉi-foje, germanaj tankoj agis pli sukcese, kaj krome, Hitler povis uzi pli da fortoj en bataloj. En marto, aprilo, kaj majo, la Ruĝa Armeo ne entreprenis ofensivajn operaciojn, kaj feldmarŝalo Rommel, ricevinte pli da plifortikigoj kaj fortoj, sukcesis venki la malpli spertajn amerikanojn unue. Pli ol cent kvindek mil jankisoldatoj estis kaptitaj en Alĝerio kaj Maroko, kaj multaj estis mortigitaj. Krome, danke al la provoko de la germanaj spionservoj, Hispanio eniris la militon.
  Post la atako, soldatoj sub la komando de Mainstein prenis Ĝibraltaron kaj envojaĝis Maroko de la nordo.
  Venkinte la amerikanojn, Rommel kaj Mainstein ŝanĝis al la britoj. Britio suferspertis gravan malvenkon kaj forlasis Libion, retiriĝante al siaj iamaj defendaj linioj en Egiptujo. La germanoj denove renkontis potencajn malamikdefendojn proksime de El Aman. Sed Mainstein, ricevinte novajn fortojn, entreprenis ĉirkaŭmanovron tra la dezerto kaj atingis Nilon. La germanoj, utiligante la konfuzon de Montgomery, povis ĉirkaŭi la britajn soldatojn en Egiptujo.
  Post kio ili preterpasis la Suez-kanalon kaj eniris Irakon. La britoj suferis malvenkon post malvenko. Plie, Türkiye ankaŭ atakis siajn aliancanojn en Sirio kaj Palestino. La germanoj nun povis kontroli la Proksiman Orienton.
  Stalino pasive kondutis tre longan tempon. Li decidis preni atendan aliron. Sed en ĉi tiu situacio, ĝi helpis al la germanoj uzi grandajn fortojn por ataki la aliancanojn. Mezoriento falis sub Germanio. Krome, la Krauts ankaŭ invadis Iranon, moviĝante direkte al Hindio. La loka loĝantaro subtenis la germanajn trupojn.
  Stalin estis devigita interveni, transdonante signifajn fortojn al Irano.
  Sed nun la germanoj, profitante la malfortiĝon de la sovetiaj trupoj, iris sur la ofensivon suden de Stalingrado... Uzante pezajn tankojn, ili komencis antaŭeniri direkte al Astraĥano. Komence de aŭgusto, germanaj trupoj jam atingis la Volgan delton kaj la Kaspian Maron.
  La dolĉaj pensoj kaj sonĝoj de Oleg Rybachenko estis interrompitaj de la apero de hobitoj. Knabo en pantaloneto kaj knabino en mallonga tuniko alproksimiĝis al knabino kun neĝ-floko hararo. Knabino el familio de fabelaj estaĵoj demandis:
  -Vi verŝajne estas sklavo?
  Oleg Rybachenko negative skuis la kapon:
  -Ne!
  Knabo kun pantaloneto, tute tera infano, surprizite rimarkis:
  - Kial vi estas tute nuda? Ja, laŭ la kutimo, estas nur dece, ke sklavoj aperu nudaj!
  La knabino Oleg rimarkis, ke ŝi ja estas nuda. Do kio? Ne estas bone honti pri tia korpo! La elfa knabino ĝentile respondis:
  - Dankon, mi nun prenos miajn vestojn!
  Kaj ŝi direktiĝis al la tendo... La voluptaj ĝemoj tie ne plu aŭdiĝis kaj Oleg Ribaĉenko esperis, ke la orgio trankviliĝis. Tamen, la tendo subite montriĝis tute malplena. Ankaŭ ne restis vestaĵoj en ĝi. Ĉi tie la knabino Oleg tute konfuziĝis kaj eligis krion. Li sentis sin kiel Tarzan, kies edzino kaj filo estis forrabitaj.
  Paro da hobitoj aperis ĉe la enirejo de la tendo, kaj pepis:
  - Kaj ni scias kie ili estas!
  La knabino Oleg konfuzite balbutis, kunpremante la pugnojn:
  - Kion vi scias? Kaj kie?
  La hobita knabino pepis:
  - Ili estis kidnapitaj de spiritoj alvokitaj de vampira nekromanto. Do nun vi ne povas akiri ĝin tiel facile!
  Oleg Rybachenko rikanis kaj karesis la ruĝkapon de la nudpieda knabino:
  - Bona ŝerco!
  La knabo negative balancis la kapon:
  - Ĉi tio ne estas ŝerco... La sorĉisto nomiĝas Kaspar. Li estas fama persono... Tre malhela!
  Johann murmuris necerte, frapante siajn nudajn, knabinetajn kalkanojn sur la tendotapiŝo:
  - Se tio estas vera, tiam ili estu savitaj!
  La knabino el la hobita familio negative balancis la kapon:
  - Kaspar estas tre forta sorĉisto... Li pli frue kaptus vin ol vi prenus lin!
  Oleg Rybachenko negative balancis la kapon kaj entuziasme ekkriis:
  - Neniam mi forlasos miajn novajn amikojn! Kaj se necese, mi donos mian vivon por ili!
  La knabino kritike rigardis la amatinon de Oleg kaj, post hezito, rimarkis:
  - Estas maniero venki ĉi tiun sorĉiston... Sed ĝi estas tre malfacila. Ni devos flugi al alia planedo!
  Oleg Rybachenko vigliĝis kaj frapis la piedojn sur la tapiŝon, eĉ eksaltis:
  - Jes, mi estas preta flugi al la rando de la universo!
  La knabo diris skeptike:
  -Ĉu vi certas, ke ŝi povas trakti ĝin? Ni hobitoj delonge volis trakti Kaspar, sed nenion povis fari kun la nigra vampira nekromanto. Kaj ĉi tio estas nur florelfo.
  La knabino negative balancis la kapon kaj flustris:
  - Ne estas vero... Mi sentas min kiel granda militisto en ŝi! Ĝuste ĉi tio ni bezonas!
  La knabo korektis la knabinon:
  - Ne tiu, sed tiu!
  La knabino negative balancis la kapon kaj oponis:
  - Ne, ĝuste tiu! Ĉi tiu estas forta kaj kuraĝa viro!
  La knabo rigardis la amatinon de Oleg, trikis la brovojn kaj diris:
  - Reenkarniĝo? Tute eble, sed... mi pensis, ke ŝi estas kuraĝa knabino.
  La hobita knabino respondis:
  - Ŝi ŝatas inojn. Kaj ĝenerale mi jam havas tridek mil jarojn, kaj mi lernis distingi inter viroj, eĉ en virina korpo!
  La knabino Oleg estis grave surprizita:
  - Vi havas tridek mil jarojn... Sed vi aspektas kiel infano!
  La knabino ridis, montrante siajn perlajn dentojn kaj komentis:
  - La melongeno havas jam naŭdek mil jarojn, sed kiel ĝi aspektas... Ĝenerale, ĉu vi hazarde estas homo?
  Oleg Ribaĉenko embarasiĝis kaj iom sufokiĝis kaj respondis:
  -Ne, kial vi pensis tion?
  La hobita knabino respondis kun rideto sur la lipoj:
  - Ĉar vi homoj aspektas tre malbone kaj maljuniĝas. Kaj vi vivas maldece mallongan tempon, se vi ne rejunigas vin helpe de magio!
  La knabino Oleg forte suspiris kaj respondis kun malgaja mieno sur la vizaĝo:
  - La homa sorto estas malfacila!
  La knabino serioze respondis:
  - Homo nur havas ŝancon!
  La knabo kapjesis konsente al Oleg Rybachenko:
  - Sekvu nin!
  La knabino ridetis kaj klakis la fingrojn. En ŝiaj manoj aperis ora ĉeno kun kolumo. La eta ruĝhara belulino sugestis:
  - Ni elportos vin el la haveno, kiel aĉetitan sklavon. Do surmetu la kolumon kaj ne rezistu.
  Malgraŭ la aspekto de humiligo en ĉi tiu ago, la knabino Oleg ne kontraŭis. Ja, kamuflado kaj kamuflado en milito. Mi memoris kiel unu piloto, maskita kiel virino, fuĝis al Argentino post la kapitulaco de Germanio.
  Bela vizaĝo kaj malforte kreskanta barbo helpis lin tiam pasi por juna servistino.
  Rudersham tiam savis sian propran haŭton, kaj timis ke li estos transdonita al la rusoj. Sed ĝi funkciis. Tiam oni proponis al li leĝigon en Ameriko.
  Kaj nun li, en la korpo de grandioza knabino, vagas laŭ la polvaj stratoj de la haveno de Torgueta. La pavimoj de la pavimo estas varmigitaj, kaj estas malfacile marŝi sur ili per nudaj, knabinecaj piedoj. Tamen, lignaj ferdekoj ne tiom varmiĝas.
  La knabino Oleg ne sentis honton antaŭ la orkoj kaj aliaj estaĵoj, kvankam ili piedpremis lin per sia rigardo. Ne, li ne cedos al ili. Kaj ŝi ne ruĝiĝos.
  Kaj la nekromancisto sorĉisto estos forviŝita en fekon.
  Oleg Rybachenko denove pensis pri kiom bonega ĝi estus, se li havus decidan influon sur la kurson de la Dua Mondmilito per siaj spiondatenoj. Ĉi tie la germanoj komence de aŭgusto 1943 atingas la Kaspian Maron.
  Stalino jam entreprenas la kvaran operacion Rĵev-Sychov kun kontraŭatako en la centro.
  Sed la germanoj atendas lin tie kaj kuraĝe forpuŝas ĉiujn atakojn. En la sama tempo, ili daŭre antaŭeniras laŭ la marbordo de la Kaspia Maro en la sudon. Venkinte heziton, Türkiye ankaŭ eniris la militon en frua septembro. Ĝiaj soldatoj kaptas Batumon kaj ĉirkaŭas Erevanon ene de kelkaj tagoj. La Ruĝa Armeo estas nekapabla teni Kaŭkazon. Kaj la Luftwaffe estis armita per la enormaj ME-309 kaj Yu-288, la plej bonaj helic-movitaj bombistoj kaj batalantoj en la mondo tiutempe. Jetaviadiloj ankaŭ estas survoje.
  Oleg Rybachenko certas, ke se la milito daŭrus pli longe, la germana armea genio plenforte disvolviĝus. Ne kiel en reala historio. La germanoj ne prenis Bakuon la 7-an de novembro 1943. La rusoj ja estas fortaj. Sed la krautoj unuiĝis kun la turkoj. Monaton poste, la tuta Bakua Duoninsulo estis kaptita fare de Germanio. En januaro, la lastaj poŝoj de rezisto en Kaŭkazo formortis, kaj la hegemonio de la Tria Reich estis establita en la du plej grandaj naftejoj.
  Ĉi tie la pensoj de la amatino de Oleg estis interrompitaj. La gardistoj ĉe la eliro el la urbo bremsis la hobitojn kaj ili ĵetis oran moneron al la gardistoj.
  
  
  HITLER-1 IMPACT
  La germana generalo de la Bundeswehr finfine sukcesis plenumi sian malnovan revon posedi Hitleron la 1-an de novembro 1941. Kiam la germanoj ankoraŭ ne suferis brutalan malvenkon proksime de Moskvo, kaj ekzistis ankoraŭ konsiderinda ŝanco reludi la Duan Mondmiliton.
  La demando ĉu la animo povas moviĝi en la pasintecon ankoraŭ estas malfermita. En fantazio, tio estas tute ebla, ĉu eblas kategorie aserti la absolutan malrealecon de tiaj eksperimentoj?
  Ĉu eĉ eblas diri ion kategorie, kiam temas pri nia neantaŭvidebla universo!
  Ĉiukaze Johann Schwartz ricevis historian ŝancon, danke al sia sukceso. Kaj per siaj unuaj decidoj li ordonis al la germana armeo prepariĝi por la vintro per ĉiuj fortoj.
  Ĉar la germanoj jam kaptis grandan nombron da setlejoj proksime de Moskvo, ili havas ion por alkroĉi kaj kie pasigi la vintron. Tial Johann faris nekontesteblan decidon forlasi duan ofensivon kontraŭ Moskvo kaj transiri al provizora defendo. La risko estis tro granda, ke la germanaj trupoj ne povos preni la sovetian ĉefurbon, etendi sian fronton kaj fali sub la disbatajn batojn de la sovetiaj trupoj. Krome, en malvarma vetero la batalefikeco de germanaj trupoj estas radikale reduktita kaj ĉi tio estas fakto.
  Kompreneble, la rifuzo ataki Moskvon signifis plilongigon de la milito, sed la Ĝenerala Inspektoro de la Bundeswehr kaj Doktoro pri Teknikaj Sciencoj Johann vere esperis, ke scio pri la estonteco helpos la germanojn gajni la sciencan kaj teknikan konkurson, ambaŭ kun Sovetunio. kaj kun la aliancanoj.
  La ĉefa afero Schwartz pensis estis eviti esti batita en la momento, kaj akiri pli fortan tenon sur grandurboj kaj aliaj loĝataj areoj.
  Aliaj pensoj - ĉu ni ataku Tiĥvinon? Unuflanke, tio ebligis tranĉi la aŭtovojon provizantan Leningradon. Sed aliflanke, la germanoj forlasus la fortikigitan defendlinion kaj falus sub fortaj kontraŭatakoj de sovetiaj soldatoj. En reala historio, la nazioj ne tenis Tikhvin kaj suferspertis gravajn perdojn.
  Sed en Krimeo necesis daŭrigi la atakon kontraŭ Kerĉ, provizore forlasante la atakon kontraŭ Sebastopolo. Ĉar en la reala historio eblis forpeli la rusojn el Rostov-sur-Dono, tiam la ofensivo devus esti daŭrigita tie, sed nur per plifortigo de la trupoj. Vi povas uzi la fortojn, kiujn la germanoj starigis en Francio kaj Balkano. La bulgaroj kaj italoj surprenu la ŝarĝon de okupado kaj batalado de la partizanoj, kaj la kraŭtoj mem fortigu la Rostovan grupon kaj ne lasu sin forpeli el la urbo.
  Krome, Schwartz decidis deklari totalan militon ĝuste nun sen atendi la kapitulacon de la grupo de Paulus. Kaj kune kun ĝi, enkonduku universalan laboristan devigan militservon.
  Estas kelkaj bonaj specoj de armiloj jam evoluigitaj per konstrukcioj. Ekzemple, Yu-188 kaj Do-217, kaj fortaj mezuroj estas necesaj por pliigi ilian produktadon. Unue, la uzo de fremda laboro. La Tria Regno jam havas multe da tero kaj homaj rimedoj, do ili estu uzataj racie. Ĝis nun, la bombado de Britio estas de pintopunkta naturo, kaj eblas pliigi la produktadon de armiloj sen la problemoj de disigo de plantoj kaj fabrikoj. Ĉiuj ekzistantaj ekipaĵoj devas esti ŝanĝitaj al tri-ŝanĝa operacia reĝimo.
  Preskaŭ kvar milionoj da sovetiaj militkaptitoj jam estis kaptitaj. Ĉi tio signifas, ke estas io por uzi por pliigi produktadon. Kaj uzu la fabrikojn de la kaptitaj landoj.
  Bedaŭrinde, la germanoj ankoraŭ ne havas sufiĉe fortan tankon. Vere, la T-4, post instalo de pli longa kanono sur ĝi, fariĝis pli-malpli akceptebla por bataloj. Sed ĉi tiu aŭto estas ankoraŭ nekontentiga. La protekto de la flankoj kaj postaĵo estas klare nesufiĉa. Kaj amasproduktado de la longtuba pafilo komenciĝos nur venontjare. Feliĉe, vi ne devas rekonstrui la gvattureton por instali novan pafilon. La tanko T-3 bedaŭrinde jam estas malmoderna, eĉ kun barela longo de 60 EL. "Panteroj" kaj "Tigroj" baldaŭ ne estos pretaj por amasproduktado. Kaj ĉi tiuj tankoj ne estas idealaj.
  Kaj reagaviadiloj estas ankoraŭ evoluantaj. Eĉ konsiderante la scion pri la estonteco, kiujn havas generalo kaj doktoro pri teknikaj sciencoj, necesos unu kaj duono ĝis du jaroj por amasprodukti pli-malpli akcepteblajn ĉasaviadilojn kaj bombaviadilojn. Kaj la sama validas por tankoj. Nur kono de la principoj estas ege nesufiĉa. La "Tigro", ekzemple, estis montrita ĉe la naskiĝtago de la Fuhrer la 20-an de aprilo 1942. Kaj nur sur la Kurska Bulo ĝi sufiĉe disvastiĝis por partopreni en malamikecoj.
  Kiom da tempo daŭros antaŭ ol la sturmpafilo MP-4 estas preta?
  Kaj la tempo estas neforgesebla. Estas klare, ke ankaŭ la rusoj profitos la paŭzon por plifortigi sin. Sed ataki, rigardante la vintron, estas la plej malbona eblo.
  Do Johann Schwarz faris kompromisan decidon. Plifortigu la Rostovan grupon al la maksimumo koste de la trupoj de Francio kaj Balkano. Anoncu plian devigan militservon en la armeon, inkluzive de la aĝo de dek ses. Mobilizi koncentrejajn gardistojn kaj kontrolistojn en la Germanan Armeon - anstataŭigante ilin per virinoj kaj adoleskantoj. Kaj kompreneble altiri kiel eble plej multajn Hiwis kaj eksterlandanoj en la trupojn. En la reala historio, eksterlandanoj estis altiritaj al la Germana Armeo kaj la SS, sed tio devas esti farita sur eĉ pli granda skalo. Kaj kompreneble, faru pli aktivan uzon de virina laboro, kio ne okazis en la reala historio. Krome, inaj kaŝpafista batalionoj devus esti formitaj; inoj, kun bona trejnado, estas bonegaj ĉe pafado kaj aviadbrigadoj.
  Kial eblis uzi virinojn en la armeo en Sovetunio, sed ne en la Tria Reich? Jes, Hitler estis plena de antaŭjuĝoj. Kompreneble, ankaŭ germanaj satelitoj liveri pli da trupoj. Ili devus esti premitaj pli forte. Precipe la italoj. Kaj Bulgario estas devigita meti siajn sekciojn en Balkanion, anstataŭigante la germanajn okupaciajn unuojn.
  La itala armeo estas sufiĉe malforta, sed ĝi estas sufiĉe kapabla plenumi okupaciajn kaj policajn funkciojn en Francio, same kiel batali partizanojn en la okupitaj teritorioj.
  Krome, oni devus aŭskulti malnovan Rosenberg kaj doni al Ukrainio, la baltaj ŝtatoj, kaj Belorusio formalan ŝtatecon konservante la dominecon de germana ĉefurbo kaj la cirkuladon de la marko. Ĉi tio permesos al vi ricevi dekojn da miloj da novaj aliancanoj en vian armeon.
  Kaj el militkaptitoj ni devus komenci formi la "Rusian Liberigan Armeon" ĝuste nun. Domaĝe, ke ili ankoraŭ ne havas Vlasov mem, sed li iros nenien, li aperos baldaŭ. Kaj tiam aferoj fluos eĉ pli amuzaj.
  En la fonto de 1942, la germanoj povis akiri iun nombran superecon super la rusoj mobilizante pli ol ses milionojn da soldatoj kaj oficiroj al la orienta fronto. Li provos havi pli ol ok milionojn antaŭ printempo kun pli da ekipaĵo. Jam nun vere eblas aldoni tankojn kaj aviadilojn al la produktado. Kaj ĝis la momento, kiam nova ĉefa kaj promesplena tanko estas kreita, prioritato devus esti donita al la T-4 kun longtuba pafilo, kaj en aviado la Yu-188, Do-217 inter bombistoj, kaj ME-109 F, ĝis kreiĝos pli altnivelaj modeloj. Kaj la XE-177, ŝajnas, devas esti ĉesigita, ĝi estas tro nefidinda. Kaj Focke-Wulf devus esti finpretigita uzante la ideojn de la estonta TA-152.
  Kaj kompreneble, la ĉefa veto estonte estos pri jetaviado. Sed ĝi postulas tempon kaj renovigon de flughavenoj kun plilongigo de la startleno kaj retrejnado de pilotoj.
  Krome, krom la Orienta Fronto, ekzistas ankaŭ la Afrika Fronto. La demando estas kion fari? Aŭ limigas la afrikan direkton koncentriĝante sur la orienta fronto, aŭ, male, fortigu kaj venkas la britojn dum ili estas disigitaj kaj ne kolektis danĝerajn fortojn.
  Post iom da pripensado, Schwartz decidis fortigi la trupojn de Rommel. Tamen, la germanoj ne entreprenos decidajn ofensivajn operaciojn sur la orienta fronto antaŭ majo 1942, kaj la britoj devas esti venkitaj. Krom pure militaj konsideroj rolis ankaŭ moralaj. Efektive, en reala historio, tio estas la unua malvenko de la Germana Armeo de britaj terarmeoj. Kaj se sukcesos, Usono povus timi kaj neniam decidi eniri la militon kontraŭ tia kolosa forto kiel Nazia Germanio.
  Moralaj faktoroj venas unue. Kaj ĉar la britoj kompreneble ne riskas surteriĝi vintre trans la Kanalo, eblas plifortigi la afrikan kontingenton koste de la franca grupo. Kaj la germanaj trupoj en la oriento, konsiderante la devigan militservon kiel rezervistojn, sufiĉas por teni la defendon kontraŭ la sovetiaj fortoj. Ankoraŭ ne estas planoj ŝtormi Sebastopolon, do la Fritzoj devus, laŭ la kalkuloj de Johann, teni Rostovon ricevante pliajn dek dividojn.
  Kompreneble, estas riske elmontri Francion, sed... La loka loĝantaro malamas la britojn, do okaze de surteriĝo, eĉ se Britio riskas fari tion vintre, estos iu por renkontiĝi kun la malamiko.
  Ĉiukaze, ĉiuj aviadilaj atakoj kontraŭ Moskvo devus esti limigitaj kiel tro multekostaj, moviĝante al defendo en la aero en la oriento, kaj plifortigante la mediteranean direkton. Cetere, la germanoj havos la avantaĝon super la britoj, ke ili konas la britajn planojn, kaj ili ne havas ideon, ke la nazioj jam scias ĉion anticipe.
  Restas ankoraŭ preskaŭ tri semajnoj ĝis la 18-a de novembro kaj vi povas prepari insidan kaptilon por Britio. Operacio "Krucisto" devus esti la tombo por la britaj trupoj.
  Kaj sufiĉas, ke Rommel estu plifortigita de la tri plej batalpretaj dividoj translokigitaj el Francio.
  Krome, Johann ordonis signife pliigi la produktadon de submarŝipoj, same kiel reformi la administradsistemon en la Tria Reich, tiel ke pli da potenco estis koncentrita en unu mano, inkluzive de la tanka industrio. Kaj la komandanto de armeaj grupoj, por subigi ĉiujn trupojn, inkluzive de aviado kaj la SS. Por ke ne rezultu, kiel ofte okazis en la realo, ke ili agas kiel cigno, kankro kaj ezoko memstare.
  Speer estis nomumita Reich Ministro de Armilaroj kaj Pafaĵoj kaj koncedita akutpotencoj.
  Ĉi tio devus, laŭ la plano de Johann, akceli la procezon de adopto de novaj modeloj de germana teknologio, ilia evoluo kaj efektivigo.
  Schwartz komencis multajn malsamajn ideojn kaj reformojn, inkluzive de mobilizado de lernejinfanoj por uzi maŝinojn.
  Sed la sovetia komando faris plurajn malsukcesajn ofensivajn provojn komence de novembro, kaj tiam estis paŭzo. La rusoj mem atendis, ke la germanoj piedpremos. La 18-an de novembro, la britoj rapidis antaŭen. En la reala historio, ili ne tuj atingis sukceson kaj koste de grandaj perdoj. Kaj ĉi tie estis ne tri, sed ses germanaj divizioj, kaj la Krauts antaŭe sciis, de kie venos Britujo. Kiel rezulto, io okazis, kion Rommel ne sukcesis fari en la reala historio - la britoj estis fortranĉitaj de la egipta limo kaj ili trovis sin ĉirkaŭitaj kaj preskaŭ tute detruitaj kaj kaptitaj.
  Kiel rezulto, la germanoj gajnis gravan venkon en Afriko kaj ricevis pliajn du germanajn kaj du italajn sekciojn kaj iris sur la ofensivon moviĝantan direkte al la Suez-kanalo.
  Sovetiaj soldatoj ankaŭ provis lanĉi kontraŭofensivon en frua decembro, sed restis blokitaj en malfacila germana defendo. En la urboj, la Krauts povis pli-malpli rezisti kaj rezisti la sovetiajn trupojn. Malhavante nombra supereco kaj nesufiĉe trejnitaj, rusaj trupoj suferspertis gravajn perdojn kaj povis trarompi la antaŭpretajn defendojn de sperta malamiko. Germana aviado varmigis la motorojn uzante bolantan akvon varmigitan sur vaporkaldronoj, kaj la infanterio ŝanĝiĝis en feltajn botojn kaj peltmantelojn konfiskitaj de la loka loĝantaro.
  La germanoj povis teni Rostovon, prepariĝante por forpuŝi la sovetian kontraŭatakon. Ĝenerale, la germanoj tenis la linion. Ili kaptis Kerĉjon kaj ne hastis ŝtormi Sebastopolon.
  Sovetiaj soldatoj testis la forton de la Krauts ĝis mez-januaro. Sed atinginte neniun signifan sukceson ie ajn, ili ĉesigis kontraŭatakojn. Kaj la nazioj povis tuj atingi la Suez-kanalon.
  Kontraŭbrita ribelo ekis denove en Irako, ĉi-foje araba subteno montriĝis pli signifa. Kvankam la komunikadoj de la Fritz estis streĉitaj, sed per heroaj klopodoj ili sukcesis disponigi la minimumajn necesajn provizojn, ili forpelis la Francan Liberigan Armeon de Sirio, kaj povis preni kontrolon de Irako, sed nuntempe rifuzante rapide antaŭeniri al Irano.
  Rommel agis tre lerte en batalo, kaj la batalefikeco de la koloniaj soldatoj de Britio ne estis ĝis alparo. La saltego en la angla komando, same kiel la supereco de la germanaj asoj en ilia kapablo super la kavaliroj de la ĉielo de la Leona Imperio, ankaŭ diris negative pri la kurso de malamikecoj.
  Sed la germanoj haltis nuntempe. En Germanio, pliaj sekcioj estis formitaj. Multaj registaroficistoj estis redaktitaj en la armeon kaj anstataŭigitaj per virinoj. Infanoj estis senditaj al infanĝardenoj kaj infanĝardenoj. Kio, laŭ la opinio de la Fuhrer, ĝuste pravas - eduki en militarigitaj institucioj. La nombro de eksterlandaj laboristoj multfoje plimultiĝis super dudek milionoj. Drakonaj iniciatoj estis prenitaj por pliigi ilian produktivecon.
  Johann Adolf mem propre subskribis kelkajn drakoniajn leĝojn, pliigante la daŭron de la labortago por kaj germanoj kaj eksterlandanoj. La produktado de armiloj en la Tria Reich pliiĝis. Lokaj SS-sekcioj ankaŭ estis formitaj. La bildo de nevenkebleco inter la germanoj pliigis la enfluon de volontuloj.
  La tutsumo de la Germana Armeo superis de dek milionoj kaj duono da soldatoj kaj oficiroj, sen kalkulado de la Aliancitaj trupoj. Japanio eniris la militon kaj ĝis nun agis sufiĉe sukcese. Sed ili devus esti avertitaj pri la ebla perdo de la ĉifrada kodo.
  En februaro kaj marto, la germanoj repuŝis plurajn provojn de sovetiaj soldatoj iri sur la ofensivon kaj kaŭzis iun damaĝon al la Ruĝa Armeo. La perdoj de la Wehrmacht dum la vintro montriĝis signife malpli ol en reala historio, precipe en la nombro da frostmorditaj homoj kaj tiuj kiuj mortis pro hipotermio.
  Kaj la enfluo de armitaj homoj montriĝis pli signifa. Krome, vera antaŭkondiĉo estis kreita por atako kontraŭ Kaŭkazo de la suda direkto, kie la fortigita Rommel funkciis. Ricevinte pliajn plifortikigojn, la fama feldmarŝalo kaptis Saud-Arabion.
  La atako kontraŭ Irano estis kunordigita kun Japanio por ligi en Hindio.
  Kaj tiel la germanoj invadis Iranon en aprilo. La loka loĝantaro apogis la popularismajn sloganojn de la Krauts. Krome, Johann Adolf publike vizitis la moskeon kaj prezentis namazon tie. Kaj la araboj adoris lin, precipe ĉar li estis tiel fervora malamiko de Usono kaj Britio.
  Tamen, Johann ne hastis deklari militon sur Ameriko; li postulis ke Japanio unue malfermu duan fronton kontraŭ Sovetunio. Krome, ekzistis neniu kialo eksponi la Trian Reich al tapiŝobombado de usonaj aviadiloj. Kaj la usonanoj mem prokrastos eniri la militon ĝis la fino. Ĝis la germanoj havos ĉasaviadilojn, kio ĉesigos la usonan aerhegemonion. Kaj evoluoj iras tre aktive, kiel tanko kun la ideoj de la Leopardo de la sesdekaj kaj la E-serio.
  Sed ĉio bezonas tempon. Intertempe la T-4 ne estas malbona...
  En majo, sovetiaj soldatoj lanĉis malsukcesan atakon kontraŭ Ĥarkov, falante en lerte pretan kaptilon de la nazioj. Post tio la nazioj rapidis al la Kaŭkaza direkto. En la sama tempo, aldone al la perdo de la Bakuaj naftejoj, la germanoj ricevis la ŝancon pli bone provizi sian grupon avancante sur Hindion. La japanoj kaptis multe da teritorio, kaj nun povis protekti siajn havaĵojn per floto kaj aviadilŝipoj, kaj malfermi duan fronton kontraŭ Sovetunio.
  La Batalo de Midvej finiĝis en venko por la japanoj, kiuj ricevis kelkajn valorajn informojn de Johann Adolf. Kaj nun la samurajo povis kapti ĉion, kion ili volis en la Pacifiko kaj ataki la Malproksiman Orienton.
  Post ĝenerala mobilizado, almenaŭ kvar milionoj bone trejnitaj kaj bravaj infanteriistoj de la Lando de la Leviĝanta Suno atakis la Ruĝan Armeon en la unua ŝtupo de la atako en la Malproksima Oriento. Kaj estas preskaŭ nenio por kontraŭstari ĉi tiun forton. La germanoj lanĉis atakon kontraŭ Stalingrado kun du armegrupoj "A" kaj "B" samtempe, en konverĝaj direktoj. Poste, la plano de la nazioj estis antaŭeniri laŭ la Volga marbordo kaj al la Kaspia Maro.
  La ofensivo laŭ tiu ĉi itinero havis multajn avantaĝojn kompare kun la plano efektivigita en reala historio. Precipe, laŭ la kaspia ebenaĵo, kie estas pli oportune por multaj germanaj T-4-tankoj antaŭeniri ol transiri la Terek-Pordegon. Krome, nun la germanoj havas arsenalon de ŝtalaj mastodontoj, kiuj montriĝis multe pli signifaj kaj pli fortaj en kvantaj kaj kvalitaj terminoj.
  Stalingrado falis komence de julio. En la sama tempo, la nazioj konkeris Hindion, unuiĝante kun la japanoj. La germanoj moviĝis sufiĉe rapide laŭ la dekstra bordo de la Volgo. La rezisto de la sovetiaj trupoj montriĝis malfortigita. Krome, Stalin ordonis sendi parton de la rezervoj al la Malproksima Oriento. La situacio estis plimalbonigita per la eniro en la militon kontraŭ Sovetunio kaj Turkio. La situacio rimarkinde plimalboniĝis, kvankam ĝi estis jam ege malfacila.
  En aŭgusto, la damnitaj faŝistoj sukcesis trapasi Dagestano, kaj antaŭ la fino de la monato ili atakis Bakuon. En la sama tempo, la turkoj estis blokitaj en la bataloj por Erevano, kie multaj milicoj kaj la malgranda Ruĝa Armeo kuraĝe batalis. Sed la otomanoj sukcesis kapti Batumon. En Ĉeĉenio eksplodis porgermana ribelo kaj la faŝistoj sukcesis enpenetri en Groznon, kie ili estis salutitaj kun granda honoro.
  La batalado en Kaŭkazo treniĝis nur danke al la ekstrema rezistemo de la sovetiaj trupoj. Fine de aŭgusto kaj komenco de septembro, la Ruĝa Armeo sub la komando de Ĵukov kaj Vasilevsky provis trarompi la Kraut-defendojn norde de Stalingrado. Sed pro manko de fortoj kaj la uzo de signifaj tankrezervoj de la germanoj, signifaj sukcesoj ne povus esti atingitaj. En aŭgusto kaj septembro, sovetiaj soldatoj provis trarompi la naziojn en la centro. Sed estis glata kaj forta defendlinio.
  Krome, katastrofa situacio formiĝis en la Malproksima Oriento kaj grandaj tankrezervoj estis postulataj por efektivigi kontraŭatakojn.
  En oktobro, la situacio en Kaŭkazo iĝis eĉ pli komplika, la germanoj kaj turkoj unuiĝis kaj la fronto estis dividita en plurajn partojn. Sed la batalado daŭris. La Ruĝa Armeo ne volis kapitulaci. Nur la 11-an de novembro la nazioj povis finfine kapti Bakuon. Sed Erevano daŭre rezistis. La 19-an de novembro, profitante ke la komenco de malvarma vetero ĉesigis la japanan ofensivon en la Malproksima Oriento, sovetiaj trupoj lanĉis novan ofensivon en la Stalingrada direkto.
  Tiu atako estis liverita de la Donets, tra la ponto. Kaj tial ni sukcesis atingi sukceson, venkante la rumanajn trupojn. Sed bedaŭrinde preskaŭ la tuta Kaŭkazo jam estis kaptita de la nazioj, kaj komence de decembro la germanoj lanĉis potencan ofensivon. Mainstein frapis la flankon de la sovetiaj soldatoj, kaj li sukcesis, uzante superajn nombrojn kaj potencan aerhelpon, trarompi la fronton de la Ruĝa Armeo. Kaj la sovetiaj trupoj estis ĉirkaŭitaj, sed batalis kun senĉesa kuraĝo. Sed la plimulto el ili mortis.
  La germanoj daŭre retenis la iniciaton. Kvankam ili forpuŝis la decembran provon de ofensivo de sovetiaj trupoj en la centro. La manko de fuelo kaj lubrikaĵoj malfortigis la kapablon de la sovetarmeo rezisti kaj preni ofensivan agon.
  HITLER-2 IMPACT
  Sed la germanoj ne kuraĝis antaŭeniri plu vintre, sed transdonis sian premon al Afriko. Kaj ili moviĝis suden al Sudafriko. Estis profite por ili kapti ĉiujn rimedojn.
  La agado de la germana submarŝipa floto ankaŭ pliiĝis. Aliancitaj perdoj pliiĝis. Krome, komence de 1943, jetbombaviadiloj kaj aviadiloj jam aperis en la serio. Bombistoj estas precipe danĝeraj kaj efikaj. Pro ilia alta rapideco, ili malfacilas pafi malsupren per kontraŭaviadilaj pafiloj, kaj maleble atingi batalantojn. Kaj la piko de jetaviadiloj fariĝis tre dolora por Britio.
  Kaj novaj tankoj aperis. Aparte, kompakta aranĝo, kaj kun relative malgranda pezo de ĝis kvardek kvin tunoj. Kaj per 88-mm longtuba kanono, kiu penetras ĉiujn sovetiajn kaj okcidentajn tankojn de longa distanco. Tiel, la germanoj ricevis tre potencajn armilojn.
  Kaj en marto ili jam alproksimiĝis al Sudafriko, malgraŭ la streĉitaj komunikiloj. Lokaj buroj kaj, strange sufiĉe, nigruloj apogis la Krauts. Kaj en aprilo, la nazioj finfine fortiĝis en suda Afriko. Madagaskaro estis la lasta falinta en la aŭtuna majo por la suda hemisfero.
  La germanoj tiris tro multajn el siaj sekcioj en Afrikon kaj aktive formis novajn koloniajn sekciojn, kaj daŭre estis malrapidaj ataki en la centro de Rusio. Ankaŭ Stalino atendis nun. Sed Japanio fariĝis pli aktiva. Ŝi provis trarompi plu al la Uralo.
  Tiam Stalino, kolektinte siajn fortojn, batis la samurajon. La japanoj, falis sub sovetiajn tankojn, ruliĝis orienten. Sed tiam Johann donis la ordonon ataki Moskvon kaj Saratovon. Antaŭ aŭgusto la germanoj jam akumulis signifan nombron da Panteroj. Krome, kun proksimume la sama pezo kiel la "Pantero", kiu estis en reala historio, danke al pli progresinta aranĝo, la nova havas 88-mm-kanonon en la 71EL, kaj la kiraso estas multe pli dika, kun granda racia deklivo. . Kaj provu rezisti, kiam Sovetunio ankoraŭ havas T-34-76 kaj malnoviĝintajn KV-ojn en sia arsenalo.
  La germanoj ne havis pafejojn en la serio ĉar ili estis nenecesaj, ĉar la "Pantero" estis sufiĉe bona. Nur sturmpafiloj kun bombolanĉiloj pezantaj kvindek tunojn aŭ malpli estis funkciantaj kun la Tria Regno.
  Malgraŭ la tuta heroeco de la sovetiaj trupoj, estas neeble rezisti al pli multnombra kaj teknike pli bona armita malamiko. La germanoj havis multajn kirasajn trupveturilojn, kaj atakkarabenojn, pli progresintajn ol en reala historio. Post du monatoj da ekstreme furioza batalado, Moskvo trovis sin ĉirkaŭita. Kaj la germanoj, krome, povis kapti Saratovon, kaj post ĝi Kuibyshev.
  Stalino devis esti evakuita al Uralo, al Sverdlovsk.
  La ĉefurbo de Sovetunio rezistis eĉ ĝis meze de decembro. Kremlo estis grave detruita. Georgy Konstantinovich Zhukov, kiu neniam forlasis sian postenon, mortis dum defendado de la ĉefurbo.
  La germanoj haltis vintre apud la urbo Gorkij (Niĵnij Novgorod). La situacio en Sovetunio iĝis ekstreme malfacila. Sed Stalino rezolute malakceptis proponojn fari pacon kun faŝisma Germanio. Kaj Johann Adolf jam rigardis al Britio. La Tria Regno havis multajn terarmeojn por alteriĝi sur la teritorion de la metropolo.
  Tiam Johann Adolf decidis samtempe fini Sovetujon kaj kapti Anglion. La germana submarŝipa floto jam regis la maron. Nun la nazioj haste konstruis batalŝipojn, aviadilŝipojn kaj transportŝipojn.
  Komence de majo 1944, la nazioj rekomencis sian atakon kontraŭ Rusio. La fortoj de la Ruĝa Armeo estas subfositaj, sed ankoraŭ heroe rezistas. Gorkij rezistis dum tuta monato, kaj Kazan kaj Uljanovsk, kun Orenburg, falis en julio. Sed fine de aŭgusto la germanoj jam alproksimiĝis al Sverdlovsk.
  Kaj samtempe, la 1-an de septembro, komenciĝis la surteriĝo en Britio. La batalo kontraŭ Anglio daŭris dek kvin tagojn kaj noktojn. Kaj fine, post obstina batalo, Britio kapitulacis. Kaj la 25-an de septembro, post longa sieĝo kaj persista atako, Sverdlovsk falis.
  La japanoj ankaŭ atingis sukceson, sed ili ankoraŭ ne havis tempon por atingi Uralon. Forlasinte Sverdlovsk, Stalin translokiĝis kun sia ĉefsidejo al Novosibirsk. Restis fortikejo de sovetia potenco. Kaj la germanoj denove frostigis militajn operaciojn por la vintro. Nun Johann Adolf pli interesiĝis pri Ameriko, kiu en 1945 supozeble akiris atombombon.
  Sed ĝis nun, dank'al la regado de germanaj reagaviadiloj, la usonanoj ne povis alproksimiĝi al germanaj urboj.
  Oleg Rybachenko ŝatis la eseojn, en kiuj li denove vidis daŭrigon de la rakonto pri falado en Hitler. En Usono, malgraŭ la grava detruo kaŭzita de la nuklea eksplodilo, ili rifuzis kapitulaci. La milito daŭris. La Tria Regno, kune kun Japanio, estis antaŭeniranta sur la kontinento. En Kanado en la somero de 1946 jam batalis ĉirkaŭ ducent kvindek germanaj kaj eksterlandaj sekcioj kaj proksimume kvardek japanaj sekcioj. Al ili kontraŭis cent okdek usonanoj kaj ĉirkaŭ dudek kanadanoj. Tiel, la Tria Reich jam havis avantaĝon de preskaŭ unu kaj duono. Krome, germanaj tankoj, aparte la Panther-3, kaj la Tiger-2, retenis sian kvalitan superecon super la Pershing-2, la plej nova veturilo metita en produktadon. Malmodernaj markoj ankaŭ pruvis la avantaĝon de la germanoj, kiuj faris evoluojn uzante la scion pri la estonteco.
  En jetaviado, la kvalita supereco de la nazioj montriĝis eĉ pli signifa, kompensante la kvantajn kapablojn de la usonanoj. Ilia jeto F-80 ne povis konkuri en egalaj kondiĉoj kun la ME-362 kaj HE-262, malsuperaj al ili en ĉiuj aspektoj: rapideco, manovro, armiloj, optiko, ekipaĵo, noktvidaj aparatoj, radio kaj radaro. Ĝenerale, la F-80, pro sia malbona manovra kapableco, ne estis taŭga por plena bataluzo. Sed la F-86 ankoraŭ estas disvolvita, kaj eĉ ĉi tiu projekto-veturilo estas rimarkeble pli malalta ol germanaj aviadiloj. Do nuntempe, la ĉefa batala ŝarĝo estas portata de usonaj Mustangoj kaj Airacobras - helico-movitaj batalantoj, kiuj ne proksimiĝas al germanaj parametroj. La sama validas por bombistoj kaj atakaviadiloj.
  Kaj eĉ pli malbone, plenrajtaj jetbombaviadiloj kaj atakaviadiloj nur ĵus komencis disvolviĝi. Sed la germanoj havas ilin en siaj serioj dum longa tempo kaj estas uzitaj en bataloj.
  Sed la usonanoj estas fortaj, ili havas evoluintan ekonomion, kaj ili povas produkti ekipaĵojn en grandegaj kvantoj. Krome, la peco de komunikadoj malhelpas la provizon de germanaj trupoj, kio kondukas al plilongigo de la milito.
  Por plibonigi provizojn, la Fritz komencis konstruadon de nova fervojo. De la Transsiberia Fervojo ĝis Ĉukotko mem. Kaj tiam grandioza plano por subtera tunelo ĝis Alasko. Ĉi tie la Fuhrer estas miskaptulo, li volas unuigi ambaŭ hemisferojn en sia revo pri mondregado!
  Kaj ĉi tiu revo iom post iom realiĝas! Antaŭ la fino de septembro, la germanoj alproksimiĝis al la amerika-kanada limo. La batalado iĝis ekstreme furioza. Iuj urboj plurfoje ŝanĝis manojn. La usonanoj, kontraŭe al la populara stereotipo, montriĝis persistaj kaj bonaj militistoj. La loĝantaro en Usono estas armita, kaj multaj povis uzi Colt aŭ ĉaspafilon ekde frua infanaĝo. Do la germanoj ne havis facilan promenadon.
  Kvankam, kompreneble, Germanio havos pli fortajn manpafilojn, sed usonaj aŭtomataj fusiloj ankaŭ ne estas malbonaj. Kaj estas multe da ekipaĵo, ĉiaj transportiloj. Ne estas tiel facile venki la usonanojn, precipe se estas problemoj kun fuelo.
  Por redukti laborfortperdojn, la Fuhrer komencis pliigi la aerofensivon kaj bombadon uzante reagaviadilojn.
  Krome, la germanoj enkondukis diskotekojn en siaj serioj: maŝinoj kun elstaraj flugkarakterizaĵoj, kapablaj flugi ĝis alteco de ĝis tridek kilometroj, atingi rapidon de 5-6 sonrapidecoj kaj de tie ĵeti radio-regatajn bombojn el la stratosfero. Germanaj sengastaj aviadiloj ankaŭ montriĝis danĝeraj; ili kapablas bombadi usonan teritorion, sen benzinumado el Eŭropo aŭ la Havajaj Insuloj.
  Tiuj atakoj kaŭzis grandegan difekton en amerikaj grandurboj kaj detruis industrion, precipe armean produktadon. Sed fabrikoj en Usono subteriĝis kaj daŭre produktis diversajn specojn de armiloj.
  Kaj la nombro da koloniaj kaj eksterlandaj unuoj en la trupoj de la Tria Reich pli kaj pli pliiĝis. Okazis tiel nomata barbaro de la armeo. Ĝiaj nombroj ankaŭ kreskis.
  Havante superecon en homaj rimedoj, la Tria Regno, enirante en armeaj kolizioj, iom post iom gajnis la eluziĝomiliton. En la vintro de 1946-1947, la germanoj povis penetri poziciojn en la norda Usono kaj kapti Kebekion kaj Toronton, efike prenante Kanadon el la milito. Ameriko ne plu havis aliancanojn, sed tiu ĉi liberema popolo ne volis demeti siajn armilojn. Kvankam la Krauts, kune kun la japanoj, invadis Usonon de Meksiko. Iom post iom, la nombra supereco de la Tria Regno, Japanio kaj la porgermana koalicio faris sian paspagon.
  Sed Ameriko estis perdanta la militon multe pli malrapide ol la Führer, fidante je teknologia supereco, volis.
  Neesprimita interkonsento estis finita inter Usono kaj Germanio malpermesanta la uzon de nukleaj armiloj. Pro longdaŭra radiada poluado de tiuj supozeble okupataj kaj plue ekspluataj, la Fuhrer-akuzanto konsentis pri tio. Sed la milito ankoraŭ daŭris. En la fonto de 1947, akirinte forton kaj uzante la novajn Panther-4 kaj Tiger-3-tankojn, la germanoj komencis avanci direkte al Filadelfio. La batalado nun iris plejparte en favoro de la Tria Reich. Por la unua fojo en la tuta milito, la nazioj uzis dinamikan protekton kaj pli potencajn gasturbinmotorojn de ĝis 2000 ĉevalfortoj sur novaj tankoj. Krome, "Tiger"-3 uzis la lastan 120-mm-kanonon kun mallonga barelo, sed kun alta premo en la postaĵo, permesante la ĵetaĵon je rapideco de 1800 metroj je sekundo.
  La kvalita supereco de la germanoj denove pliiĝis. La amerikanoj havis "Patons" pezantajn 65 tunojn, kun 120-mm pafilo, sed ili ankoraŭ ne povis penetri la dinamikan kaj plurtavolan germanan defendon kaj estis pli malaltaj ol la Fritz en armilaro kaj la kvalito de konkoj.
  Filadelfio estis ĉirkaŭita kaj falis fine de junio. La usonanoj perdis la plej gravan strategian punkton en la nordo, kaj multe da teritorio. La germanoj tamen ankoraŭ relative malrapide progresis. Kaj ili ankoraŭ ne sukcesis akiri altan ritmon. Komence de septembro, Ĉikago falis, same kiel Los-Anĝeleso. Kaj meze de novembro, la trupoj de la kontraŭ-usona koalicio, antaŭenirante de la sudo kaj nordo, unuiĝis en la okcidenta parto de Usono.
  Antaŭ la fino de la jaro, preskaŭ du trionoj de amerika teritorio estis okupitaj. En februaro 1948, la ofensivo komenciĝis sur New York kaj Washington. Kaj en marto ĉi tiuj urboj estis tute ĉirkaŭitaj. La 20-an de April, ambaŭ de la plej grandaj malsatkatastrofoj de Ameriko finiĝis. La kapitulaco de la restaĵoj de la usonaj trupoj, ironie, okazis la 9-an de majo. Tiel finiĝis la Dua Mondmilito. Ĝi daŭris entute ok jarojn, kaj ok monatojn kaj naŭ tagojn. Preskaŭ ducent milionoj da homoj mortis en ĝi, kaj nukleaj armiloj estis uzitaj.
  La germana aglo sukcesis disvastigi siajn flugilojn tra la mondo dank'al esti kaptita. Germanio, Japanio, Italio, kaj iuj aliaj landoj disigis la mondon, sub la totala hegemonio de la Tria Regno.
  Sed la falinta Fuhrer ne volis kompletigi sian konkeron. La sekva viktimo de la germana atako estis Japanio. La samurajo havis tro da tero. Nu, kiel vi ne povas defii ĉi tion?
  La germanoj komencis la militon la 20-an de aprilo 1951 - tempigita por koincidi kun la naskiĝtago de la posedita Adolfo. Tri jaroj estis necesaj por ke la homoj ripozu iomete de armeaj laboroj, kaj la armeo firmiĝis. Ŝajnis danĝere heziti plu. Japanio mem baldaŭ povus fariĝi nuklea potenco. Do la nazioj antaŭeniris kaj unue trafis la samurajon. Samtempe oni uzis nukleajn armilojn.
  Pro la surprizo de la atako, la milito disvolviĝis kun la avantaĝo de la Tria Regno. Sed la samurajo rezistis heroe. Ili malrapide forlasis siajn poziciojn. Germana teknologio daŭre havis superfortan kvalitan superecon super japana teknologio, kaj tio estis decide reflektita en la bataloj.
  Sed Japanio ankaŭ estas malmola nukso, kun granda armeo kaj fanatika loĝantaro. Krome, la Lando de la Leviĝanta Suno havas grandajn teritoriojn kaj multajn rimedojn: kaj homajn kaj materiajn.
  La germanoj avancis, atakante la koloniajn havaĵojn de Japanio en Azio. Ĉefe en Primorye en la Malproksima Oriento, en Birmo kaj Bangladeŝo en Azio, en la Oriento de Usono en Ameriko. Krome, en Tibeto... Japanio kaptis por si tro multe da tero, eĉ parton de Aŭstralio, ke la Tria Regno povus pardoni ĝin. En la milito kun la samurajo partoprenis ankaŭ la Rusa Aŭtonomio, kiu estis ankoraŭ gvidata de gvidanto Stalino. La falinta Fuhrer promesis reveni al la Rusa Aŭtonoma Respubliko kiel parto de la federacio de la Tria Regno la terojn Japanio konkeris de Sovetunio. Oni devas rimarki, ke persone kaj Johann Adolf kaj Joseph Vissarionovich establis konatajn rilatojn. Tio ebligis eviti gerilon kaj amaspunajn agojn.
  Do la Ruĝa Armeo deplojis sian propran fronton. Cent dudek sovetiaj divizioj kontraŭ okdek japanoj kaj koloniaj ĉinoj. Vere, mankas sufiĉe da ekipaĵo - ĉar la aŭtonomiaj fortoj estas duonpolicaj en naturo. Sed ĝi ankoraŭ estas konsiderinda forto, kapabla influi la tutan kurson de la milito.
  Sed la gvidanto de ĉiuj tempoj kaj popoloj faris tre riskan decidon tuj sendi la unuan prototipon al la fronto en senespera ofensivo. La operacio estis nomita: "Chapaev". Tio estas, en honoro de, se ne la plej granda, tiam la plej karisma komandanto de la interna milito. Kaj Stalino komprenis, ke tio estas eble lia lasta praktika ŝanco gajni almenaŭ ion el la milito kun Japanio. Alie, la trupoj de Hitler, perdinte ĉian respekton por la komandanto de la kaŭkaza inundo, disbatos lin.
  Krome, uzante la IS-7, li malobservis la neesprimitan malpermeson de aŭtonomio evoluigi certajn specojn de ekipaĵo.
  Tamen eĉ nun la ŝancoj atingi almenaŭ iun taktikan sukceson estis ege modestaj kaj malfortaj. Sed Stalino ne havis elekton, kaj li faris veton de hazardludanto.
  Ĉar batalstatistikoj montris ke virinoj veturantaj estis la duono pli verŝajne perdi tankojn, la IS-7 estis provizita per tute-ina skipo. Kvin belaj knabinoj konsistigis la teamon de la eksperimenta tanko. La nova 130-mm kanono havis ŝancon penetri la faman japanan piramidan "Imperiestron" de bataldistanco. La 68-tuna sovetia tanko mem havis grandan deklivon de alfronta kiraso, pezon de 68 tunoj kaj la kapablon elteni obusojn de kaj germanaj, japanaj, kaj siaj propraj pafiloj. Vere, nur en la frunto, do la flanka kaj malantaŭa kiraso montriĝis multe pli malforta. Pozitiva kvalito de la nova tanko estis ĝia 1080-tuna motoro, kio permesis al ĝi atingi rapidecon de 60 kilometroj sur la aŭtovojo kaj ĝis ok maŝinpafiloj. Jes, la armiloj estas pli bonaj ol sur la IS-4, kvankam ĝis nun estis nur unu kopio de la aŭto.
  Sed la knabina skipo provos ĝin nun. Kaj li montros sian forton. Kaj ankaŭ la fakto, ke sovetiaj aŭtoj tute ne estas tiel senespere malantaŭ la japanaj, kiel atendas la strategiistoj de la Lando de la Leviĝanta Suno.
  La ŝipkomandanto de Augustine krias ĉe la pinto de siaj pulmoj:
  - Ni ankoraŭ venkos!
  La spuroj de peza tanko bruas, montrante siajn aŭdacajn kaj gisitajn ŝtalrulojn. La naturo mem ŝajnas esti ĉe la flanko de la knabinoj. Junaj kaj tre belaj militistoj maĉas la melonon, kiun ili akiris printempe de la 1-a de majo, kiu scias, kaj kantas.
  Granda nomo de la sanktaj konsilioj,
  Brilas super la mondo - kiel la suno mem!
  Ni kovris la planedon per nepereema gloro,
  Kaj ili forĵetis la jugon kaj la malbonan jugon!
  
  Jen mia kara Patrujo,
  Vi ne povas troviĝi pli bela en la tuta mondo...
  Nudpieda knabino kuras laŭ la strateto,
  Ŝi estas kiel neĝulo kaj ne dudek!
  
  Ni bele batalas, kaj ni bele akordiĝas,
  Nia fiera sovetia popolo, sen timo...
  En la plej bela tago por ni, Valentine,
  Lasu la knabinon trovi ulon por korinklino!
  
  Amo estas preskaŭ netera sento,
  Multo estas kaŝita en ni, kaj multe estas kaŝita en vi...
  Kredu min, riĉeco estas akirita,
  Kaj pasio estas la plej grava afero sur la Tero!
  
  La milito bruos kaj la fajroj estingos,
  Sciu, ke venos la tempo kaj venos feliĉo...
  Malsamaj paroj kreos familion por si mem,
  Kaj estos malavara sunleviĝo por infanoj, mi kredas!
  
  Tiam ni konstruos la revon de komunismo,
  Ni konstruos grandegajn urbojn...
  La glavo de faŝismo brulos en la fajro de la infero,
  La Patrujo estas kun ni - konsideru ĝin eterne!
  
  Kie estas Puŝkin, Jesenin - ili skribis poemojn,
  La radianta ruĝeco de ĝojo de la knabinoj.
  La bela distanco de komunismo estas videbla,
  Kaj la Fuhrer baldaŭ estos sendita en malliberejon!
  
  Tiam ni kantos gloron al la Patrujo,
  Niaj poemoj estu por la festo...
  Ni konstruu universalan potencon baldaŭ -
  Ho granda Stalino, savu Rusion!
  Kiam la knabinoj finis kanti, ilia tanko trovis sin antaŭ deko da japanaj veturiloj. Tri japanaj tankoj estas la plej novaj licencitaj, kaj ankoraŭ ege maloftaj - piramidaj. Kun 105 mm pafilo kaj 100 EL-barellongo. La komenca rapideco de germana licencita kuglo, funkcianta ĉe la armeo de la Lando de la Leviĝanta Suno (nuntempe malmoderna! Tiel aperis pli progresintaj, altpremaj pafiloj!) kanonoj de ĝis 1300 metroj sekundo, kio kompensas por la iomete pli malgranda kalibro ol tiu de la sovetia veturilo. La ĵetrapideco de sovetia pafilo estas 903 milimetroj. Sed kalibro 130 kontraŭ 105, unu kompensas la alian. Eĉ se la japana ŝelo, kopiita de la germana, estas iom pli kirasa, ĝi estas pli malgranda.
  Kompreneble, la paffrekvenco de germana pafilo estos pli alta. Inter la japanaj veturiloj estas la malmoderna Panther-1 kun 75-mm kanono, kaj la Tiger-3 kiu ŝajnas kiel mastodoto, la kaptita amerika Pershin-2 kun forta kanono, la plej populara japana licencita tanko "Leono"- 2 kun 105-mm kanono nur kun iomete pli mallonga barellongo ol tiu de la Imperator, nur 70 EL.
  La knabinoj pafas dum ili iras. Svetlana direktas. Ĉi tio ne estas tiel simpla, ĉar la sovetia tanko ne havas hidraŭlikan stabiligilon, sed la pafanto estas knabino de malofta beleco. Knabinoj en nur malfermitaj, bikin-specaj naĝkostumoj. La vetero montriĝis varma kiel somero, kaj estis eĉ varme en la tanko kun potenca motoro.
  Vi povas senti la aŭton tre bone per viaj nudaj piedoj. La plando de la nuda, sentema knabino sentas la plej etan vibradon de la tanko. Kaj vi kaj li estas kiel unu tuto. Eĉ vintre la knabinoj provis batali nudpiede, por ke la maŝino kaj ĝia pulso sentiĝu per siaj malfermitaj piedoj. Do vi povas kontroli la tankon por ke neniu eniru ĝin, kaj bati la malamikon dum moviĝado.
  Rilate al kiraspenetra potenco, la "Imperiestro" ne estas pli malforta ol la IS-7, kaj precipe kuglo kun urania kerno ankoraŭ havas ŝancon trapiki la frunton aŭ trafi la pugon. Krome, se ĝi trafos la flankon, ĝi estos katastrofo, kaj la raŭpa parto estas sufiĉe vundebla.
  Japanaj kaj kaptitaj amerikaj tankoj malfermis fajron de malproksime. Ili scias, ke iliaj pafiloj estas kiraspenetraj kaj danĝeraj.
  Pafi la "Imperiestron" kun ĝia piramida formo de malproksime estas ege riska kaj ne saĝa. La inaj tankskipoj pafis al la amerika Pershing 2 kiel la plej vundebla tanko de tiu kavalkado. Kompreneble, ĉi tio estas malforto. Sed vi devas povi bati, kiam la malamiko estas ankoraŭ pli ol tri kilometrojn for...
  La unua ŝelo iĝis vidadŝelo kaj glitis kvin metrojn de la dekstra flanko de la amerika tanko. Oksana kaj Marusya, aktive movante siajn nudajn krurojn, ŝargas, kaj Olga pliigas motorrapidecon.
  Pershing-2 estas nur paro. Ili estas kun la usonanoj, kiuj supozeble batalas kiel volontuloj surŝipe. Kaj ili pafas tre aktive. La kanonoj de tia tanko estas superaj en penetra potenco al la kanono Tiger-2, do ĝi estas ekstreme danĝera por tankoj de pli malgranda kalibro.
  Svetlana ripozigas siajn nudajn kalkanojn kaj provas malstreĉiĝi. La ĉefa afero ĉi tie ne estas celi, sed senti la aŭton. Estas ankoraŭ neeble precize celi armilon en moviĝo sen stabiligilo, kaj vi devus fidi al intuicio. Kaj ŝi estas sufiĉe sperta pafisto. Ili batalis sur la T-34-85, kaj tiam estis sperto kun la IS-3, eĉ se en eksperimenta formo, dum subtera evoluo. Do ili jam estas pruvita teamo. Kaj ĉiu knabino jam havas amason da ordonoj, kaj oran heroan stelon. Do ili estas pretaj.
  Svetlana mem persone vidis, kiel la japanoj en la okupataj teritorioj bruligis sovetian popolon vivanta. Kaj ŝi vere volis venĝi kontraŭ la faŝistoj, samurajoj, ĉi tiu tuta malbono piedpremanta Rusion. Sed la usonanoj eĉ pli koleris. Perfidinte Sovetujon, ili transiris al la flanko de dika japana ĉefurbo kaj faŝisma diktaturo. Kaj ĉi tio ne povis ne veki malamon kontraŭ ili. Vere, usonaj aviadiloj kaj tankoj estas pli malbonaj ol germanaj kaj eĉ japanaj. Kaj la Pershing-2 kaj la T-93 estas la nuraj tankoj kiuj batalas sur la frontoj.
  La jankioj tamen provis faligi la Shermans, sed ĉi tiu veturilo jam estis akre malsupera en kvalito al la Panther 2, kaj eĉ la japanoj akceptis ĉi tiun tankon sen multe da entuziasmo, nur ĝis ili mankis sian propran.
  Jam en 1943 kaj precipe en 1944, "Panther"-2 iĝis la ĉefa tanko de la panzervale kaj memfide montris al ĉiuj sian superecon en fronta kiraso kaj la detrua potenco de la pafilo. Ĝis nun, la Panther-2 havas superajn komunikadojn al la Pershing-2, kio estas honto por la usonanoj. Sed ekzistas ankaŭ Imperiestro-2-tankoj, vera ĉefverko de inĝenieristiko, kun kiuj la jankioj ankoraŭ ne povas proksime konkuri.
  La knabino misfunkciis kaj estas kiel pafi Pershing. La frontala kiraso de la gvattureto estas nur 105 milimetroj por ĉi tiu veturilo. Do ĝi estas pli vundebla ol la Panther-2, kiu eĉ en sia frua modifo havis 150 mm-kirason. Kvankam usona tanko kun sia longa trunko povas dolore piki.
  Dum momento, la Pershing frostiĝis, kaj tiam ĝia gvattureto ŝajnis krevi. La kiraso krevis kaj densa fumo elverŝis.
  Svetlana kantis ĝoje:
  - Unu, du... Dril-taĉmento! Niaj fajroj brulas el Peterburgo!
  Ilia tanko alproksimiĝas...
  Aŭgusteno diras ĝoje:
  - La poentaro estas unu - nulo en nia favoro!
  Ial Svetlana eldiris en malĝusta stepo:
  -La unua patkuko ĉiam estas bukla...
  Sed eble ŝi aludis al sia unua eraro. Sed ĝenerale, estas ege malfacile bati grandan kalibron pafilon en moviĝo sen stabiligilo. Sed nudpiedaj knabinoj povas fari tion - ĉar ili estas fenomenoj.
  Ĉi tie Svetlana celas la duan Pershing. Dum pafado, la knabino provas reteni sian spiron kaj senti la desegnaĵon. La distanco mallongiĝas kaj restas nur tri kilometroj. Kaj eĉ malpli ol tri... Svetlana premas la ellasilon. La mekanismo funkcias kaj la donaco flugas.
  Marusya flustras:
  - Dio donu al blinduloj malfermi iliajn okulojn...
  Kvankam la Pershing ne aspektas kiel ĝibulo, ĝi rektigis sian dorson: ĝi deŝiris la gvattureton. Ĉiuj kvin knabinoj unuvoĉe kriis:
  -Bravo! Bravissimo!
  Kaj tiel la tanko estis eluzita, el dekduo restis nur dek.
  Nun la radianta blondulino en bikino, Svetlana, ridetas pro la vido. Du pafoj en vico estas precizaj. Kaj ĉi tio estas de grandkalibra pafilo. Estas mirinda - ŝi montriĝis potenca tanko. Kaj tiel la knabinaj gardistoj puŝas alian ŝelon en la barelon. Kaj samtempe la belulinoj daŭre kontente ridas. Kiel inteligentaj kaj ĉarmaj ili estas.
  Svetlana flustras sub la spiro:
  - Jen miaj genioj! Miaj genioj venas al mi!
  Kaj denove la knabina kaŝpafisto pafas. Kaj ŝiaj pafoj estas belaj. La knabino apogas sin sur sia nuda kalkano, kaj tiel ke la metalo ekbrilas de ŝia plando ĝis la dorso de ŝia kapo. Kaj do vi malstreĉiĝas nekredeble... Kaj nun la demando estas, kiun elekti poste kiel oferon? Panther-2 kaj Tiger-2 estas proksimume similaj en alfronta kiraso. La iom pli malgranda dikeco de la gvatturetkiraso estas kompensita per la pli granda deklivo en la Pantero.
  Ĉi tio signifas, ke la elekto estas klara: vi devas trafi pli grandan celon - la "Reĝa Tigro". Kaj nun la tria tanko perdas sian subtenon de la tero. Jes, ĉi tiu modelo "Tigro"-2 ne tre sukcesas. La pezo estas la sama kiel la IS-7, sed la sovetia tanko havas pli bonan protekton kaj pli potencan pafilon. Sed la japana mastodoto havos pli simplan formon. Pro tio, CT estis en produktado dum longa tempo. Kompreneble, ĝi estis forigita de la serio, sed la aŭto estas tenaca, kaj tial ankoraŭ vidiĝas sur la frontoj.
  Ĝi estis potenca aŭto, kun bonega kaj sperta skipo... Ĝi estis tie kaj veturis! Vere, en tiu momento bone celita japana obuso trafis la frunton de la IS-7-gvattureto. Sed ĝi iris en resalton. Kaj la germana tanko trarompis, perdante sian gvattureton.
  Svetlana kantis ĝoje:
  - Estas facile vidi justan celon... Bonega celo!
  Kaj nun la sekva viktimo, "Panther"-2, ankaŭ estas morale malnoviĝinta veturilo, kvankam ĝi estas signife supera al la T-34-85 en siaj batalkvalitoj kaj ne estas malsupera en rendimento.
  La pezo de la japana aŭto estas kvindek tunoj, kun motoro de naŭcent ĉevalfortoj. Tio estas, la tanko estas forta kaj daŭra. 82 mm da flanka kiraso pli-malpli protektas kontraŭ multaj sovetiaj pafiloj. "Pantero" 2 kraĉas ĵetaĵojn kiuj fariĝas pli kaj pli danĝeraj kiam ili proksimiĝas.
  Svetlana ĝuas senti la tuŝon de la manoj de Oksana sur siaj kalaj plandoj. La knabino vigle masaĝas de nudaj piedfingroj ĝis kalkanoj, kaj Svetlana pafas... Vi devas precize bati la Panteron, por ke la ĵetaĵo ne reboĉu. Alie estos fiasko.
  Svetlana pafas la kuglon kaj daŭre zumigas furorkanton de la dudekunua jarcento. (Kiam vi vidas sonĝon, ĉi tio estas tute ebla!) Ĉi tiuj estas la justaj pensoj, kiujn la kaŝpafistino ricevas:
  - Ankaŭ mi bezonas justan heroon, grandan heroon, kiu gvidos ĉiujn!
  Kaj "Panther" 2 iris en la submondon. Tie ŝi apartenas!
  Tiel Svetlana traktis ĉiujn inteligente...
  Oksana muĝas ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - La poentaro estas kvar - nulo en nia favoro!
  La knabinaj gardistoj estas tre kontentaj pri kiom bone ili traktis la malamikon. Ili estas militistoj de la ĉielo.
  Nun restas ok tankoj. Kvin Leonoj kaj tri Imperiestroj. La "Leono" havas tre potencan frontalan kirason de 250 milimetroj laŭ angulo, kaj 150 milimetroj laŭ angulo de 45 gradoj al la kareno. La kiraso de la "Leono" -2 flanko estas 82 milimetroj; la "Leono" -3, 125 milimetroj. Kaj la karenoj estas 200 milimetroj. Ne estas tiel facile venki tiajn mastodontojn.
  La japana modelo "Imperiestro"-2 havas 250-mm-karenan frunton laŭ granda angulo. Kaj tia uniforma kiraso en duono de la tanko, kaj 200 mm en la malantaŭo.
  Estas tre malfacile penetri la altkvalitan cementitan kirason de ĉi tiuj tankoj.
  Tial la knabinoj proksimiĝas. Japanaj veturiloj ne havas mortajn sektorojn, el kiuj ne estas reakiro, do estas eĉ pli malfacile bati ilin ol antaŭaj modeloj...
  La distanco estis reduktita al kilometro. Kaj ĉi tio jam estas riska. La Lev-3 ankaŭ havas barellongon de 100 EL. Ĉi tio signifas, ke ĝi povas bruligi tra IS-7 en la frunto.
  Intervjuanto EN LA FUTURO - 3
  Jen kie ĉiu espero kuŝas en la manovro de Olga. La knabina ŝoforo estis tute nuda por pli bone senti la perturbojn de ĉiuj magnetaj kaj nemagnetaj kampoj. Kaj tiel evitu venenajn kaj mortigajn trafojn de la malamiko.
  Kaj la ĉaso al ŝi estas tre serioza. Ok pafiloj estas pli ol unu. Ilia tanko jam estis trafita kvin fojojn, sed la obusoj reboĉis laŭ la dekliva kiraso.
  Olga flustras subspire preĝon aŭ la lastan fabelon. Vi povas moviĝi tiel, ke la efiko de la ĵetaĵo mildiĝas, kaj ĝi trafas malpli mortiga.
  Kaj Svetlana denove pafas... La morte vundita "Leono" leviĝas! La kvina tanko estas preta.
  La knabinoj denove kantis ĥore:
  - Granda lando leviĝas...
  Svetlana murmuris:
  - Morta batalo por la nazioj!
  Kaj tiel la nudkruraj terminatoraj knabinoj metis novan ĵetaĵon en la postaĵon. Ne tre rapide pafanta sovetia armilo, sed forta. Kaj denove Svetlana eltiras siajn ŝtrumpetojn kaj skuas la piedfingrojn. La mekanismo glate liberiĝas, kaj la inercio de la pafilo estas donita al ĝi.
  Kaj nun alia "Lev"-2 estas letale ŝokita. Restas nur ses aŭtoj. Sed la plej danĝeraj kaj potencaj... Vi povas preni ilin fronte, aŭ eble ne prenos ilin. La racia angulo de la kiraso estas tre alta.
  Sed Svetlana eligas konfidon. Ili estas komsomolaj knabinoj, kio signifas, ke ili naskiĝis por venki. Sed ĉi tie denove la lipoj flustras preĝon kaj ŝelo estas en la postaĵo.
  Pafo estas lanĉita...
  Ve, ĉi-foje la sorto forturniĝis de Svetlana. La kuglo estis reflektita de tre hardita, klinita surfaco kaj iris en rikolton. La knabino verŝis ardajn larmojn pro frustriĝo kaj siblis:
  - Malsukcesa movo... La ŝelo estas malŝparita!
  La distanco inter tankoj malpliiĝas. Kaj estas klare, ke la malamiko signife antaŭ la sovetia maŝino kaj pafilo en la rapideco de fajro. Sed Olga sukcesas, tirante la IS-7-tankon, eviti mortigan mordon. Kaj la aŭto, per ia sorĉado, eltenas kontraŭ la mortigaj obusoj de la malamiko.
  Sed ĉi tie Svetlana, por koncentriĝi kaj pli bone trovi malfortan punkton en la kiraso de la malamiko, flustras:
  - Kun nazia forto, malhele kun la malbenita hordo...
  Marusya, masaĝante la nudajn piedojn de la pafarkisto, anstataŭigis Oksana kaj finis kanti:
  - Lasu nobla kolero boli kiel ondo!
  Svetlana pafas, finante kanti:
  - Estas popola milito, sankta milito!
  Do la sepa tanko estas venkita. Lia turo estis forĵetita kiel detranĉita matura boleto.
  Svetlana krias ĝoje:
  - Mi ne ŝatas malŝparon... Mia unua movo estas mia lasta movo!
  Oksana kaj Nataŝa enigis novan ĵetaĵon, kaj Marusja energie laboris per siaj manoj, provante ŝargi Svetlana per energio. Jen kiel ili montriĝis harmonia paro.
  Svetlana pafas, kaj la oka tanko forflugas en la kosman submondon.
  Marusja ridetas kaj flustras kontente:
  - Mia laboro!
  Ŝi efektive donis bonan maleolmasaĝon. Kaj tiam ŝi ronronis kiel kontenta kato.
  Restas kvar tankoj, tri el ili estas preskaŭ nepenetreblaj Imperiestroj. La sovetia maŝino kaptis ilin...
  Svetlana apenaŭ havis tempon por deploji la kanonon, kaj Aŭgusteno ŝaltis la turturtacion... Ilia tanko maltrafis ĉiujn obstaklojn kaj bone celitan pafon, turnis ĉirkaŭ la kiraso de la "Leono"-3... Tiel, preskaŭ punkto. -blank ĝi estis finita kun la potenca malamiko. Kaj nun restas nur la malplej vundeblaj faraonoj. Sed la militistoj estas pretaj por batalo.
  Svetlana kantis:
  - Iom pli, iom pli - la lasta batalo estas la plej malfacila...
  La lertaj knabinoj metis konkojn en la postaĵon. Se la IS-7 havis iomete pli rapidan pafrapidecon. Japanaj, kaj esence germanaj , aprobitaj duonaŭtomataj pafiloj kun pneŭmonita ŝelnutrado estas malsama afero. Se la soveto ne havus legendan nurknabinan skipon malantaŭ la rado, ĉiuj estus detruitaj de samurajaj rapidpafaj pafiloj, eĉ la sekreta Siberi-hardita kiraso ne helpus.
  Olga etendiĝis sur la seĝo kaj ŝiaj nudaj mamoj tuŝis la levilojn. Ĉi tio faciligas al ŝi iri en staton de bataltranco. La germanaj veturiloj havis rapide rotaciajn gvatturetojn; ili faris plenan turnon en dek du sekundoj. La komsomolaj militistoj apenaŭ havis tempon por ŝargi la pafilon. Kaj Olga movis la tankon.
  Tri venenaj obusoj, mortigaj de tia distanco, nur trafis la ĝustan kirason kaj eksplodis dek metrojn malantaŭ la IS-7. Kaj responde, Svetlana kaj Augustina trafis la germanojn kune, celante preskaŭ plene al la plej vundebla loko: la postaĵo de la kareno, kaj provante minimumigi la deklivon de la kiraso.
  Ĝis ĉi tiu momento, kazoj de perdo de la "Imperiestro" estis izolitaj kaj, kiel regulo, ne en tankbataloj. Kaj tiam la deka aŭto ekbrulis, kaj restis nur du.
  Ĉiuj kvin knabinoj sentis la sango-odoron en si... Piramidaj tankoj celis la sovetian veturilon kaj ŝprucis obusojn. Kiel danĝera estas ĉi tio... De tia distanco la mordo de ĵetaĵo kun volframo aŭ urania kerno estas tiel mortiga kiel hinda vipuro en la nazo.
  Olga komencis ŝviti pro superhoma peno, kvazaŭ ŝi estus lubrikita per oleo. La knabino peze spiradis kaj ektremis pro ekstazo.
  Oksana kaj Avgustina ĵetis alian ŝelon en la postaĵon... Fariĝis vere varmege en la tanko, kaj ŝvito gutis el la korpoj de la duonnudaj knabinoj.
  Svetlana prononcas el la klasikaĵoj:
  - Eliru al la Volgo, kies ĝemo aŭdiĝas, kies ostoj krakas pro doloro! Ni forĵetas la lupan majstron dum lia lasta malnobla vojaĝo!
  Kaj ŝi pafis, kaj komandanto Aŭgusteno helpis celi la pafilon helpe de gracia, nuda, knabina kruro. Ĉar la lacaj manoj de Svetlana forte tremis...
  La ŝelo reboĉis, kaj la germanaj veturiloj komencis turni sin. Tiam Olga sendis la IS-7, ĉar la maŝino estas sufiĉe rapida inter la enormaj japanaj, kaŭraj mastodontoj.
  Svetlana turnis la pafilon kaj laŭvorte tuŝis la malamikan karenon per ĝia barelo. Oksana kaj Marusya sukcesis ĵeti ĵetaĵon, en hasto, la radianta knabino kaj la militisto de Lumo pafis. Ŝi trafis la muzelon de la kiraso de la malamika tanko preskaŭ tuŝante ĝin.
  Granda japana aŭto ricevis mortigan truon, sed eĉ duono de la kofro estis forŝirita de forta sovetia.
  La knabinoj eĉ saltis de la ŝoko. La batalkompleto de la samurajo detonaciis, kaj obusoj komencis eksplodi.
  Svetlana ĉagrenite pugnobatis sin en la vizaĝon kaj ekkriis:
  - Nu, mi estas malsaĝulo!
  Oksana ne konsentis kun ŝi:
  "Vi mortige pikis la "Imperiestron", kaj ne ĉiuj povas fari tion!
  Svetlana malĝentile respondis:
  - Malpli da banalaĵoj! Pli bone donu la kuglon pli rapide!
  Augustine logike respondis al tio:
  "Tiam nia pafilo estos tute disŝirita." La plej bona elekto estas reveni al via kaj anstataŭigi la barelon. Ni devas konservi tian valoran aŭton je ajna kosto!
  Svetlana kontraŭvole konsentis:
  - Vi estas komandanto kaj vi scias pli bone...
  Olga diris per tomba voĉo pro laceco:
  - Nun mi devas uzi ĉiujn miajn fortojn por savi min!
  La sovetia tanko iris en lastan ilaron por eviti la venenajn konkojn de la Faraono. Necesis alporti la ege multekostan maŝinon en vian tendaron sen plia damaĝo.
  Sed la decido montri la postaĵon de la Faraono ne estas la plej bona, ĉar la dorso de la IS-7 estas multe pli malforta ol la frunto. Kaj la ŝancoj morti multfoje pliiĝis. Krome aperis sur la ĉielo rajtigitaj NEYA-283-atakaj aviadiloj, kun 75-mm aerkanonoj kaj negviditaj raketoj.
  Kaj ĉi tio estas pli ol serioza. La malamiko estas sperta pri detruado de sovetiaj tankoj, kaj tre rapida. Kaj liaj pafiloj estas tiel rapidaj.
  La okuloj de Olga eksplodis el streĉiteco, kaj la karisma Augustine aktive helpas la ŝoforon. Ili havas ununuran celon: travivi je ajna kosto. Kaj ili provos. Post ĉio, la knabinoj estas tre spertaj. La unua fajrobapto estis spertita jam en 1944. Ne sur tanko, sed en la infanterio. Vere, junaj komsomolaj virinoj, kaj tiam eĉ pioniraj skoltoj, estis protektitaj, sed ili mem volis batali. Kaj ili kaptis Panther 2, neatendite montrante sian tankan talenton.
  Post tio, ĉiuj timis sendi la knabinojn en la denson. Sed ili estis bonŝancaj, ili eltenis sin mem, kaj neniu el ili iam estis grave vundita. La diabloj havis nur grataĵojn, kiuj saniĝis sen lasi cikatrojn sur siaj haŭtoj.
  Aŭgusteno ankaŭ silente preĝis. Jeto, potenca samuraja atakaviadilo aperis pli kaj pli. "Imperiestro"-2, kiu ne estas malsupera en veturado de rendimento al la IS-7, sekvas ilin kaj pafas.
  Kompreneble, dum moviĝado, la japanoj havas malpli da ŝanco bati ol de halto, sed ilia pafilo estas ekipita per hidraŭlika stabiligilo.
  Se Aŭgusteno scius la estontecon, ŝi verŝajne bedaŭrus, ke en la dudekunua jarcento komputiloj komencis tro decidi kaj la homa faktoro multfoje malpliiĝis. Pro tio, la dudekunua jarcento fariĝis jarcento de teknologia konkurado, ne heroaĵo. Kaj tio faris la militon malpli interesa, kaj ne tiel heroa.
  Kaj nun ne la komputilo celas ilin, sed la personon. Kio, kompreneble, igas la batalon ruĝeme interesa kaj ekscita. Kaj estonte, baldaŭ pilotoj ne plu estos bezonataj!
  Aŭgusteno flustris preĝon kaj samtempe pensis: se ekzistas Dio, kaj kia Li estas? Augustine havis fortajn dubojn pri la Sinjoro malkaŝanta sin per la Biblio. Ŝi iris al rondo: juna ateisto, kaj kun bonega memoro ŝi sciis parkere multajn bibliajn erarojn kaj kontraŭdirojn.
  Kiel Dio povas kontraŭdiri Sin en Sia revelacio? Kiel, ekzemple, Terah, la patro de Abraham, povas havi naskiĝdiferencon de sepdek kvin jaroj, kaj la mustardplanto, dujara planto, iĝi arbo, en kies branĉoj konstruas nestojn grandegaj birdoj? Aŭ, ekzemple, diferencoj en la datoj de la egipta kaptiteco, aŭ kiam reĝo David iris por la kesto - venkante la Filiŝtojn aŭ antaŭ tio? Kaj se mortis la tuta Egipta brutaro, sur kiuj ĉevaloj Faraono postkuris Moseon kaj lian popolon?
  Jes, la listo de eraroj en la Sanktaj Skriboj povus daŭri longe. Tiel estas la morale dubindaj etnaj purigadoj, kiujn la judoj faris en la Malnova Testamento.
  Ne, Nataŝa plej verŝajne kredis, ke la Biblio kaj la Korano ne estas la revelacio de Dio, sed pure homaj ideoj pri la Ĉiopova Dio. La Ĉiopova plej verŝajne ne lasis klaran revelacion pri si. Kaj ĉiu povas interpreti sian kredon alimaniere.
  Persone, Augustine estis plej altirita al Rodnoverie, la mistera religio de rusaj prapatroj, antaŭ la kristana epoko.
  Restas tiom malmulte da indico kaj aŭtentaj tekstoj de la slavaj Vedaj. Tio kaŭzis faktkonflikton de doktrinoj kaj disputoj pri Rodnoverie. Interalie restas malfermita la demando: ĉu niaj prapatroj estis slavaj monoteistoj, aŭ pli proksimaj al helena paganismo. Kaj kompreneble estis multaj slavaj triboj, kaj eble anstataŭ Rusio estis potenca ŝtato: Hiperborea?
  Multaj grekaj verkintoj skribis pri tiu potenco en Antikvaj tempoj. Kaj se homoj kredas je la realo de Atlantido, kiu estis menciita nur de Platono, tiam kial ili ne kredus je Hiperborea. Ja multaj aŭtoroj parolas pri ĝi.
  La vorto Hiperborea mem signifas: la lando de la norda vento. Tio signifas, ke ĝi situas proksimume kie estas moderna Soveta Rusio. Kaj tio atestas: nia Patrujo estas multe pli antikva kaj kultura ol multaj homoj pensas. Kaj eĉ la piramidoj en Egiptujo estis konstruitaj de niaj prapatroj. Estas multaj sciencaj pruvoj kaj konfirmoj pri tio.
  Antaŭ miloj da jaroj, la prapatroj de la rusoj konstruis la unuajn setlejojn ĉe la malproksima flanko de la luno. Ili fondis urbojn sur la poluso de Marso, kaj... Eble ekzistas rusaj setlejoj sur Siriuso kaj la primara Hiperborea kulturo konserviĝis. Imagu, ke ie en la steloj oni parolas la rusan kaj adoras la ĉiopovan Vergon.
  Ia katastrofo, verŝajne de kosmaj proporcioj, okazis sur la planedo Tero, kaj ĝi detruis Hyperborea. Sed ĉi tio ne povas esti eterne. Plej verŝajne ekzistas rusaj imperioj en aliaj mondoj kaj galaksioj. Aŭ eble eĉ planedo Tero, la sola subluna planedo en la universo, kie la rusoj ankoraŭ ne regas?
  Cetere, verŝajne kiel rezulto de kialoj, kiuj baldaŭ estos venkitaj!
  Kapitano Augustine kantis kun entuziasmo;
  Sciu, ke ni protektos kaj vastigos nian patrujon,
  Ni donu oceanon de senfina amo...
  Sub la flago de unuiĝinta, sankta Rusio -
  Lasu miajn posteulojn ludi per rido!
  Kaj en la plej lasta verso, io ekflamis en la tanko. Aero-surfaca raketo ramis la tegmenton de sovetia tanko kaj eksplodis interne.
  La ŝipanaro kun belaj knabinoj estis ĵetita en sovaĝan, ruliĝantan, fajran kaj metalan kirlon.
  Andrei vidis kiel sovetiaj homoj batalis kun samurajo. Ina tankskipo, kvar knabinoj, sur malmoderna T-34-85, iras en batalon kontraŭ japanaj mastodontoj. Sed ilia kuraĝo kaj heroeco estas kontraŭ la teknika supereco de la samurajo. Jen duelo, japana tanko "Tanako" kun 88-mm armilo, kopiita de la germana "Tigro". Ĝi estas pli bona ol la sovetia veturilo en fronta kiraso kaj armilaro. Nur surŝipe estas ŝanco esti trafita.
  La knabina ŝoforo Nicoleta premas siajn nudajn piedojn sur la pedalojn kaj manovras por malhelpi sin esti trafita de peza japana kuglo fluganta kun rapideco de pli ol kilometro je sekundo. La knabino sentas sian aŭton kun siaj nudaj kalkanoj, kvankam ekstere ankoraŭ ne estas tro varme. Estas nur la 1-a de majo kaj batalado okazas en Siberio, kaj estas neĝo en kelkaj lokoj. Sed la militisto scias, ke nur tiamaniere, senigante ŝiajn piedojn de ŝuoj, ŝi akiros la sentemon, kiu permesas al ŝi fariĝi unu kun la maŝino. Kaj tiam la pli potenca pafilo de la peza sesdek kvin tuna tanko de la malamiko estos senpova.
  Japana konko preterpasas, kaj Nicoleta murmuras subspire:
  - Kiu kutimas batali por venko... Li kantu kun ni...
  Angelina estas artileriisto, ŝi ankaŭ estas nudkrura kaj ĉarma. Ŝi estas tia ruĝharulo kun haroj la koloro de tagiĝo. Li indikas la pafilon kaj pafas... Ni devas frapi la malamikon for de la vido... Ŝia ŝelo trafas la pafilmantelon - muzelon de porko, skuante la malamikon. Ne, ili ankoraŭ ne povas penetri 200 milimetrojn en la frunto, sed ili montris, ke ili pafas pli precize. Kaj la rapideco de ilia sovetia maŝino pliiĝas. Ŝi estas en lasta rapido, kaj Nikoleta eĉ sukcesis akceli la dizelmotoron.
  La ŝipanestro Natasha, natura blondulino, ankaŭ estas tre bela laŭ figuro kaj vizaĝo kun vireca mentono. Li kombinas la devojn de radiofunkciigisto, kio ebligis redukti la ŝipanaron de kvin al kvar kaj pliigi la municion-ŝarĝon en la tanko.
  Helhara Sophia ŝargas. Ĉi tie ĉiuj kvar knabinoj estas belaj, kaj kun minimumo de vestaĵo: por igi ĝin pli komforta. Krome, la tanko varmiĝas dum moviĝado kaj fariĝas varma interne.
  Angelina diras, ridetante:
  - La popolo kaj la armeo estas unuigitaj!
  La japana aŭto kraĉas denove, sed ne povas trafi. Kvankam ĝi pafas uzante bonegan optikon. La knabinoj kantis ĥore:
  Jen la vorto Patrujo por ni,
  Granda, senfina Rusio...
  La knabinoj estas simple altklasaj
  Kaj la ĉefa Stalino estas nia hero-mesio!
  
  En la sovetia lando la ruĝa flago flugas,
  Kaj la pioniroj kantas sian koruson...
  Ni deziras la plej bonan al nia patrujo -
  Estos loko en la radia paradizo!
  
  Ni levos Sovetujon super la mondo,
  Li fariĝos ekzemplo por ĉiuj dum jarcentoj...
  Vane portas la dentojn la malbona sinjoro,
  La rusa revo realiĝu!
  
  Rusujo, vi estas la plej bela en la mondo,
  Ne ekzistas pli bela lando en la universo...
  Ni havas egalan polon, lipharan ĉeĥon,
  La Patrujo donos al homoj feliĉon!
  
  Ni amas nian landon per ĉiuj koroj,
  Kvankam estas multaj problemoj en ĝi...
  Mi mortos kun ĝojo pro mia Rus',
  La arkianĝelo salutos min per severa rigardo!
  
  Kiel bone estas por ni vivi pace en la mondo,
  Tamen milito denove estas sur la sojlo...
  Kaj la vivo estas maldika kiel silka fadeno,
  Kaj eĉ la dioj estas senkompataj kontraŭ homoj!
  
  Mi petas, sanktan Kriston pardonu min,
  Ke li estas peka kaj ne pura en fido en koro...
  Kaj mi eĉ ne havas dudek jarojn -
  Kaj la morto jam frapas al nia pordo!
  
  Ne rompu la sanktan ŝnuron,
  Ni forte petis Dion esti fidelaj...
  Li promesis: Mi renversos Satanon -
  Kaj vi servas Patrino Rusio!
  Sur la lasta linio, Angelina movis la ŝelon rekte en la flankon de la japana "Tigro", en la pugon inter la kareno kaj la gvattureto. La municio detonaciis kaj la tanko komencis eksplodi. La knabinoj ĝoje kriis. Kaj ili havis novan malamikon - la Japana Pantero. La aŭto estis rapida kaj ankaŭ rapidis proksimiĝi.
  Nicoleta kriis:
  - La trumpeto vokas nin!
  Kaj ŝi tiris la levilon. La japanoj agis kuraĝe sed malzorge. Malgraŭ la rapideco de la pafilo kaj la ĉeesto de hidraŭlika stabiligilo, la samurajo ne sufiĉe precize pafis - li maltrafis. Kaj la knabinoj, malliginte la teron, trapikis ĝin en la tribordan flankon. Kaj ili ekkriis unuvoĉe:
  - Sed Pasaran!
  Do la tria tanko eliras renkonte al ili. Skuas 128 mm trunkpafilon. Sed ĉi tio eĉ ne ĝenas la knabinojn. Ili moviĝas je ĉiuj rapidecoj, kaj ilia tanko eĉ saltas kiel flugilhava. Kaj la militistoj kantas je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia heroa forto... Forto de spirito kaj volo!
  Kaj tiam Angelina, ruĝhara knabino en nur naĝkostumo, sukcesas pafi tiel ke ŝia ŝelo trafas la pafilon de la malamiko. La japanoj faris ĝuste tion, perdis la barelon, senhelpaj. Kaj nun eĉ potenca ĉiuflanka protekto ne helpos lin. La virtuozo Angelina pelis la kuglon en la malsupran parton de la kareno - inter la rulpremiloj. Kaj la japana okdek-tuna mastodoto komencis disŝiri kaj diseriĝi en fragmentojn. Lia turo ankoraŭ tenis iom da tempo, kaj poste ŝiris for, kaj tordis la distranĉitan stumpeton.
  La nurknabina tankskipo ridis kaj kantis:
  - La batalanto havas heroan aspekton, kiun ajn vi volas venki - per unu bato!
  La sekva viktimo de la militistoj estis memvetura pafilo kun 310-mm kanono. La Terminator-knabinoj kantis:
  - Viburno, viburno, ho, kia viburno, viburno!
  Kaj Angelina sendis obuson en la ventron mem de la pafilo. La japana memvetura pafilo eksplodis, kaj nur la rulpremiloj de la trakoj disiĝis en ĉiuj direktoj. Ŝajne samurajo ne atendis ion tian!
  Estas kuraĝaj virinoj en rusaj vilaĝoj!
  Nataŝa eĉ kantis per sia radia voĉo:
  Estas virinoj en nia Rusio,
  Kiel facile estas flugi aviadilon...
  Kio estas la plej bela el ĉiuj en la universo -
  Ŝerce mortigu la kontraŭulon!
  
  Ili naskiĝis por venki -
  Por glori Rus' dum jarcentoj!
  Ja nia praavo -
  Oni tuj arigis armeon por ili!
  Kaj la kvina japana Panther-veturilo ricevis ĵetaĵon en la trako kaj, pro inercio, ramis la samurajon Tigron en moviĝo. Tiel, unu sovetia donaco sendis du japanajn mastodontojn al la venonta mondo.
  Kaj rusaj knabinoj ankoraŭ batalas en la aero. Sur malmoderna Yak-9, piloto Maria elfaras mirindajn turnojn, sentime ĵetante sin al japanaj jetmoskitoj.
  Maria estas tre bela knabino - mielblonda, kaj ŝi ankaŭ batalas en la sama naĝkostumo. Jen ilia modo: tuta ordo da knabinoj, ke eĉ vintre ili provas elteni kun minimuma vesto kaj promenas kaj batalas nudpiede. Sed ĝi estas tiel efika. La nuda korpo sentas la teknikon, vi neniam sentos ĉi tiujn ŝtalajn kaj flugilhavajn ĉevalojn en supertuto.
  Jen japana ĉasaviadilo falas, postlasante fumantan voston. Kaj la knabino diras:
  - Rusa kavaliro sur la genuoj de la sovaĝuloj,
  Mi forbalaos la malamikojn de la Patrujo de sur la Tero!
  Kaj ĉi tio estas malgraŭ la superforta supereco de la malamiko en armilaro, rapideco, kaj eble eĉ en manovro. Sed pli altaj potencoj favoras belajn knabinojn. Kaj militistoj faras verajn miraklojn sur la ĉielo kaj sur la tero, eĉ se ili uzas malmodernajn armilojn.
  Kaj tiel Maria, kun la plej lerta manovro, kuŝas sur la flugilo kaj glitas inter du japanaj jetoj. Kaj li sendas aerkonkojn, ekbruligante la vostojn de la imperiaj pilotoj. Kvankam la samurajo estas fortaj en la aero, ili ne havas tempon por reagi al tiaj lertaj movoj. Ĉar la aviadilo kaj la piloto mem estas esence unu tuto. Ŝi dancas inter la jetoj de aerkanonoj, kiel dancistino inter kobroj.
  Jen kion signifas speciala trejna metodo - hodiaŭ vi batalas kontraŭ la japanoj, kaj morgaŭ vi piedbatos la azenon de Germanio.
  TRAFITO EN LA FUHRER-4
  Kaj nun Alvina rimarkis, kiel germana piramida tanko moviĝas laŭ neĝblovo. La plej nova veturilo kun 105 mm pafilo. Ĝi havas tre grandan areon de kontakto kun la grundo, kaj ĝi ne havas pleton. Tiel, ĉi tiu tanko havas altan transterenan kapablon, eĉ pli bonan ol la tridek kvar. Bona pafrakteco, intervalo kaj precizeco de fajro de duonaŭtomata pafilo kun bonega optiko igas ĉi tiun tankon reĝo sur la batalkampo. La plej grava afero estas nepenetrebleco, eĉ se oni pafas de la flankoj kaj de malantaŭ embusko.
  Alvina kuris post la germana aŭto. Nudaj piedoj estas malpezaj kaj bonaj por treti sur neĝo. Do, eble ĝi estas agrable. Kaj la juna militisto ankoraŭ estas, esence, knabino. Ŝi vere volas salti kaj fali.
  Sed nun ŝi... La germana tanko haltis. Li estas iom antaŭ la nudpieda militisto, kaj la barelo tremas. La blonda terminatoro plirapidigas sian kuron. Nun aferoj povas fariĝi interesaj. Kiel ĝi rezultis, ĝi efektive komenciĝis. Unu liphara Fritz volis fumi.
  Ne mirinde oni diras: fumado mallongigas la vivon! En ĉi tiu kazo, ĉi tio estu komprenata kiel neerara vero.
  Do, fakte, antaŭ ol la cigaredo ankoraŭ kadukiĝis, kaj la Fritz kaŝiĝis en la tanko, kaj Alvina ĵetis glacipeceton per siaj nudaj fingroj de siaj ĉizitaj kruroj. Kaj la pinto trapikis la faŝiston rekte en la sunarterion. Fritz, sufokiĝinta pro sango, komencis mallaŭdi. La lukokovrilo situas de la postaĵo, kaj retirebla, por ne krei vundeblecojn en la kiraso. Kaj ni alfrontu ĝin, ĝi ne estas dolĉa por la nazioj.
  Sango estas amara, precipe se vi elverŝas ĝin mem! Kaj la faŝisto verŝis ne nur la veron, sed ankaŭ brulantajn larmojn.
  La dua nazio elŝovis la kapon el la luko... Albina ĵetis al li ŝtonon. Ŝi ĵetis ĝin per la mano, sed ankaŭ tre precize, tiel ke la peceto rompiĝis. Kaj en la piramida tanko de la plej nova dezajno estas nur du ŝipanoj. Ĉar ĉio estas aŭtomatigita, kaj la maŝino mem estas regata de stirstango. Nu, tre similaj al tiuj uzataj en ludkonzoloj.
  Alvina elĵetis la germanajn kadavrojn kaj fajfante diris:
  - La kadavro de la malamiko bone odoras, sed ĝi ankoraŭ malbonodoras! La kadavro de amiko ne malbonodoras, sed ĝi ja malbonodoras!
  Post tia retorika frazo, la militista knabino kaj juna sorĉistino de Eroso movis sian tankon serĉante celojn. Jam estas tempo por ĉasi faŝismajn estaĵojn. Alie, ĉi tiuj Krauts atingis la finon de ĉiuj.
  Alvina sentis, ke ŝi baldaŭ trafos sur tankkolono. La piramida tanko, kion ajn oni povas diri, estas ankoraŭ maloftaĵo. Do vi devas trakti evidente pli malfortan malamikon, do gardu vin kontraŭ la Fritz.
  Kaj jen la kavalkado. Kvar tankoj "Tigroj"-3 - "Royal Tigers" kun malgranda gvattureto kaj kompaktigita aranĝo. Io kiel "Pantero"-2 en pligrandigita formo. Tri Tiger-2-tankoj, kaj ses Lev-2-veturiloj. Tio faras dek tri entute. El ĉi tiuj, "Leonoj"-2 kun 105-mm-kanonoj estas la plej danĝeraj.
  Sed la piramida tanko havas pafilon kun barela longo de 100 EL. Kaj tio signifas, ke ĉi tiu tanko estas la plej malvarmeta kaj timiga.
  Ĉi tie Alvina direktas la pafilon al la "Leono" marŝanta antaŭen. La juna militisto memoras magiajn teknikojn. Vi devas alĝustigi precize pugan artikon inter la gvattureto kaj la kareno. Tiam, eĉ de neatingebla distanco, la malamika veturilo disiĝos.
  La kuglo ŝajnas flugi tre malrapide. Kaj nun la angula porka muzelo "Leono" kun konveksa turo disiĝas kaj komencas eksplodi.
  Alvina ĝoje kantis:
  - Ni batalos por hela morgaŭ... Ni kisu!
  Kaj la aŭtomata kanono ŝarĝis sin. La militisto-sorĉistino denove ekpafis uzante siajn graciajn piedfingrojn. Kaj alia vundita "Leono" kliniĝis kaj ekstaris.
  Alvina prenis ĝin kaj kantis denove:
  - Falango - cent legioj! La falango estas nenio kontraŭ ili!
  Jen kion signifas magia talento! Kaj lerni aplikatan magion. La sorĉistino sentas kaj vidas ĉion mem. La korpo reagas antaŭ la menso.
  Lerta tordo kaj klako. Kaj la kvara "Leono" jam trovis ŝnuron en Hadeso.
  La ceteraj germanaj tankoj malfermis fajron. Unu ŝelo eĉ trafis la Testudon, sed preskaŭ la tutaĵo de ĝi reboĉis. Tre dekliva kiraso en piramida tanko. Kaj jen la kvina "Leono" iras en ĉerkon de fandita segpolvo.
  Alvina eĉ moke kantis:
  - Nu, se vodko ne estas pelata de segpolvo. Kun postebrio Fritz cent boteloj en la flanko!
  Kaj la knabino prenos ĝin kaj ekridegos...
  Nun ili denove batis ŝin, sed ĝi estis nur sonorado kaj ne tro surdiga. Kaj nun la lasta "Leono" estis pelita en fajran budon. La obusoj de la 105 mm Lvov-kanono estas la plej danĝeraj. La Tigroj havas 88mm pafilojn, kiuj havos pli malfortan penetran potencon. Sed ili ankaŭ estas ekstreme danĝeraj por la T-34-85, precipe konsiderante la reduktitan kvaliton de kiraso sur sovetiaj veturiloj.
  "Tigro"-3 estas la plej protektita, sed ĝi ne povas rezisti la 105-mm-kanonon de la "Testudo". Denove Alvina pafis per la nuda piedo. Malgraŭ la distanco de kvar kilometroj, ŝi neniam maltrafis.
  Kaj ŝi pafis la sekvan pafon ĉe la "Tigro"-2 en modernigita modifo uzante rozkoloran langon. La germana tanko komencis eksplodi kiel skatolo da artfajraĵoj. Krome, pecoj de la skatolo denove eksplodis en la aero, plaŭdante en malgrandajn pecojn.
  La knabina gardisto estis en bonega humoro kaj ŝi ekkantis;
  En la mondo de elfoj estas ankaŭ drako,
  Li flirtas kiel flugilhava falko...
  Se la malamiko estas kondamnita al batalo -
  Ĝi simple ne pliboniĝas!
  
  Se la lando de sonĝoj estas eĉ pli bela -
  Kie aŭtuno ankaŭ estas ora rivereto...
  Kaj Satano laŭte ridas,
  Ni ankaŭ petas de li scion!
  
  Kredu min, la trolo ankaŭ ne estas fiulo,
  Acera kalkulo kun bonodora birda ĉerizo...
  Mortigu la koleron en vi mem, kavaliro -
  Fariĝu granda humanisto en la koro!
  
  Beleco kaj beleco sur la kampo -
  La stakoj de reĝoj brilas en oro...
  Kurante nudpiede tra la herbejo,
  Estas bone por la uloj en la varma majo!
  
  Kaj kion volas la sorĉisto?
  Skrapu sur malpezajn kanvasojn...
  Pluvo pli forta sur la tero,
  Por fari ĝin simple nekomparebla!
  
  Sreb ni perlas polvon el la mondo,
  Fariĝu la roso la plej hela smeraldo...
  La fabelo fariĝos vera rakonto
  Kaj la realo fariĝos mirinda miraklo!
  
  Mensogoj ofte ĉirkaŭas nin,
  Mensogoj foje prosperas...
  Korvo rapidas trans la kampon -
  La infero minacas la miraklon de la paradizo!
  
  Kiu estas granda en la Patrujo, kaj kiu estas malgranda,
  Ni naskiĝas nur gigantoj!
  La Ĉiopova mem skizis la vojon por ni,
  Kie estas la flamengoj, la pelikanoj en plumoj!
  
  Kaj ni atingos tiajn altojn
  Kian grandecon ni ne konas!
  Nia devizo estas kaj honesta kaj alta,
  En feliĉo, Abel estas detruita fare de Kain!
  Intervjuanto EN LA FURER -5
  Sed kun fido vi povas movi montojn. Ĉi tie antaŭen aperis licencaj Panther-2-modeloj faritaj el germanaj modeloj. En la frunto, ili estas nepenetreblaj por la sovetia pafilo, havante 150 mm da dekliva kiraso. Sed Alvina mem estas en la interkruciĝo. Kaj la knabino pafas, ĝuste ĉe la raŭpo. Ricevinte trafon, "Panther"-2 moviĝas flanken kaj ramas sian najbaron. Kaj ambaŭ veturiloj kun 88 mm kanonoj eksplodas. La kugloj ene de ili reagas al cerbokomocio.
  Alvina pepas kontente:
  - La poentaro estas du - nulo en nia favoro! Mi malfermas mian konton!
  Kaj la militisto daŭre pafas, ŝi estas mirinda en sia bikino. Kaj plej grave, en la tanko estas nur ŝi kaj la ŝoforo Nicoleta, tiu, kiu tiel subtile sentas ŝian aŭton kun siaj nudaj plandumoj. Sed ili amasigis tunon da obusoj kaj kapablas liveri uraganfortan fajron por mortigi. Kaj la nudaj kalkanoj de la knabinoj laŭvorte zumas kaj ruĝiĝas pro streĉiĝo kaj saltado!
  Alvina denove trarompas la raŭpon per unu pafo, kolizias du japanajn tankojn kaj diras:
  - Ni pliigas la antaŭecon: kvar nulo!
  Kiel bela estas ĉi tiu knabino. Ŝi havas tiom da graco kaj sprito. Li metas la ŝelon en la postaĵon denove, pafas kaj diras:
  - La rusa kavaliro ne ĝemas pro doloro...
  Tio estas vera, sed la japanoj havas ion pri kio ĝemi: iliaj du tankoj denove koliziis.
  Alvina ridas kaj aldonas:
  - Lia nuklea glavo ne estas timiga!
  Kaj denove pafo, de kiu kolizias du pliaj japanaj aŭtoj. Kia knabino: vera, unika batalanto. Alvina palpebrumas al si en la reflektoro. Ŝi multe amuziĝas. Finfine, li faras bonan faron: liberigi sian landon. Kaj kiel ŝi ŝatus nun multfoje pligrandigi sian forton.
  Terminator knabino kantas:
  - Li ne dronos en nigra truo!
  Kaj li pafas tiel, ke la japana tanko vomas, kaj tri aŭtoj jam kolizias samtempe.
  Kaj Alvina aldonas:
  - En la plasmo de la steloj, lia spirito ne brulos!
  Kaj tri pliaj aŭtoj kolizias pro unu frapo en la raŭpo. Tiel mojosa Alvina estas - militisto de la plej alta klaso.
  Kaj la knabino daŭre eksaltas sin, kaj eĉ kliniĝas en la tanko kun kolero kaj pasio.
  Ĉi tie denove ĝi kraĉas ĵetaĵon, kiu trafas la malamikon kun matematika precizeco.
  En knabino de ĉi tiu eĉ pli kaj pli vento. Ŝia kolerego iĝas nemezurebla kaj ŝia braveco preter ĉiu laŭdo.
  La ŝelo denove flugas, kreante viktimojn, kaj la gardista knabino komencas kanti:
  - Pretekste...
  Ŝi denove pafis kaj daŭrigis entuziasme:
  - La celoj de homaranismo!
  Denove, precize kaj majstre batante de longa distanco kaj daŭre kanti:
  - Do tiu paradizo...
  Tiam denove preciza pafo, kaj tri brulantaj tankoj.
  - Konstruu sur la tero!
  Poste estas alia pafo kaj daŭrigo de virtuoza kantado:
  - Clinton ŝanĝis al la vojo de faŝismo...
  Kaj denove triobla sukceso:
  - La templo estis starigita de la fripono de Satano!
  La knabino estis pli kaj pli ekscitita. Kvankam ŝi batalis kun la japanoj, ŝi kantis specife pri Ameriko:
  - Kie infanoj kutimis amuziĝi...
  Kaj denove preciza pafo kunpuŝanta la tankojn. Kaj la daŭrigo:
  - Monto da sangaj korpoj kreskis!
  La knabino turnis sin kaj daŭrigis kun senĉesa entuziasmo:
  - Ne ekzistas pli timiga loko sur la planedo!
  Kaj denove pafo, ĉi-foje metante licencitan Tigers-2 unu kontraŭ la alia.
  - Venas redistribuo de la mondo!
  La Gardisto-Knabino daŭre kantis entuziasme:
  - La sango de la infano fluas sur lia vango!
  Kaj dum pafado plu daŭras:
  - Lia vivo estis mallongigita!
  Kaj denove trafante la japanojn, li daŭrigas:
  - La knabina kapo forruliĝis!
  Kaj denove, evitante la konkojn, la diabla knabino sukcesas pafi kaj kanti:
  - Ŝia patrino brulas proksime!
  La knabino, daŭre pafante, kantas plu:
  - Tage kaj nokte ili bombas senĉese!
  Alvina denove frapis kaj daŭrigis:
  - Kompato sen honto!
  La ruĝhara diablo denove puŝis kaj daŭrigis:
  - Ĉar Clinton fariĝis gigolo!
  Kaj disbatante siajn kontraŭulojn, ŝi finis la verson:
  - La tuta lando mortas!
  Alvina estas grandioza en sia beleco kaj ludemo. Ŝiaj pafoj estas simple io unika kaj esprimplena - se tiel vi povas priskribi la flugon de kuglo. Ruĝhara knabino, ĉi tio estas vera miraklo.
  Kaj ŝia voĉo, kiu disŝiras spacon:
  -Kiel nazioj, NATO-soldatoj....
  Alvina daŭrigis kun entuziasmo:
  - Ili ekstermas virinojn kaj infanojn!
  La militisto aldonis entuziasme:
  - Malbonaj ekzekutistoj kaj kontraŭuloj!
  Post kio la militisto tranĉis per ĉiuj fortoj, kaj ekbruligis kvar tankojn samtempe.
  - Vi ne povas meti ĉenojn sur la slavojn!
  La militisto daŭrigis entuziasme, pli kaj pli ekscitita:
  - Nokte kaj de granda distanco!
  Alvina pecetigis malamiktankojn kun kreskanta entuziasmo kaj kantis:
  -Vi povas bombi Serbion!
  La pasio de la militisto ĉiam pli intensiĝis:
  - Sed venos venĝo al la vandaloj!
  Kaj la fino de la verso kun nova kolizio de kvar tankoj de trafado de unu aŭtoveturejo.
  - Ni forte batos la barbarojn!
  Alvina denove ekpafis ridetante, montrante siajn dentegojn:
  - Ni estas tricent milionoj da slavoj!
  Tondra pafo kaj daŭrigo:
  Ni ĉiam povis batali!
  Ĉi-foje, nur tri tankoj estis detruitaj per unu pafo, sed eĉ du "Imperiestro" tankoj estis detruitaj!
  Kaj trapika kanto, svingantaj vortoj:
  - Hitler estis elĵetita en la mallumon de Sodomo!
  Kaj poste kun spriteco kaj takto. Kaj ankaŭ kun vigla okulo:
  - Ni piedbatu ankaŭ la flankojn de Clinton!
  Kaj kiaj kantoj svarmas en la kapo de Alvina, la Terminator-knabino:
  - Se ni ĉiuj kunigas la manojn!
  Post kio la knabino komencis kanti eĉ pli akre:
  - Ni povas disbati la Pentagonon!
  Kaj pafinte tiel, ke kvin tankoj tuj eksplodis, ŝi finis:
  - Ni vekiĝos el la forgeso de la infero! Nia NATO-fiero ne povas esti mortigita!
  Do ankaŭ la tankoj finiĝis. Alvina faris siajn pasiajn okulojn kaj ronronis de la furoraĵo:
  - Kaj mi amas knabinojn, mi kolektos ilin... Mi kondukos ilin laŭ la surfa linio!
  Kaj denove sovaĝa ridado. La ina gardisto palpebrumis al iu en ŝiaj okuloj. Kaj tiam ŝi haltigis sian aŭton kaj atendis, ke la batalkompleto alvenos. Ŝi laŭdis Nicoleta:
  - Vi moviĝis tre bone, ni neniam estis trafitaj!
  La blonda knabino modeste respondis al la ruĝharulo:
  - Ne certe tiamaniere. La obusoj trafis nin kelkfoje, sed reboĉis for. Feliĉe, la kiraso de la T-34-85 estas surfachardita kaj sufiĉe bone reboniĝas!
  Alvina notis kun radianta rideto sur siaj lipoj:
  - Usonaj tankoj havas pli viskozan kirason kaj pli malbonan reboniĝon. Kaj nun ni trafos parton de la okupata usona teritorio.
  Kaj la gardista knabino faris okulojn al la juna komsomola ŝoforo, kiu liveris municion. La junulo ruĝiĝis pro embaraso, kaj Alvina metis sian manon sur lian genuon kaj frotis lian nudan haŭton, ĉar la knabo portis pantalonon. Li ruĝiĝis pli forte. Alvina lekis siajn plenajn lipojn, kvazaŭ ŝi vidus luksan pladon. Bela komsomolano, ankoraŭ senbarba, kun ruĝeca vizaĝo, eble virgulino, kiel tenta por diablo ĝi estas. Kaj ŝi alkroĉiĝis al li. Sen ia embaraso, turniĝantaj en volupta ventego. Dum ili ŝarĝis, Alvina laboris sindoneme, la kapo klinita. Tiam ŝi ekstaris kaj lekis siajn lipojn kun ĝojo, grumblante:
  - Kiel mirinde estas esti kun vi, vi estas mia heroo!
  Kaj denove la militisto saltis en la tankon por daŭre esti heroo kontraŭ Japanio. La Ruĝa Armeo jam alproksimiĝis al Vladivostoko. La mondo ŝanĝiĝis kaj ĝi fariĝis pli kolera. Jes, Sovetunio perdis la Duan Mondmiliton pro la Fuhrer. Sed Sovetunio nun leviĝis de siaj genuoj.
  Kaj tiel Alvina eniris la batalon per japanaj memveturaj pafiloj en tanko. Kaj li denove pafas, sen manki. Sed ĝi estas pli malfacila kun memveturaj pafiloj, ĉar ili staras senmove. Sed ĉu ĉi tio povas konfuzi la ruĝharan diablon? Neniel! Ŝi sendas ĵetaĵojn pli kaj pli furioze. Jen licencita "Sturmtiger", ĝi eksplodis kaj fragmentoj disiĝis en malsamaj direktoj, turniĝante kaj rompante la reston de la memveturaj pafiloj.
  Alvina nudigis siajn dentojn kaj kantis:
  - Jen, jen! La knabino fariĝis Satano!
  Kaj jen denove pafo en la kanonan ventron de la Sturmtiger. Kaj ĝi krevis kiel veziko, kreviĝante en tre multe da fragmentoj. Pluraj el ili preskaŭ atingis la sovetian tankon. Nicoleta, lerte manovrita por eviti esti trafita per konkoj, kelkaj el kiuj pezis kvarcentpezojn. Alvina tamen provis antaŭeniri la malamikon.
  Jen usonano, licencita Patton. De ĝi, fragmentoj disiĝas en ĉiuj direktoj.
  Alvina ridas kaj muĝas:
  - La himno de la Patrujo en koroj, kaj enkorpiĝo en sonĝoj!
  Alvina pafas kaj denove batas, denove briletas per siaj dentoj...
  Sed malamikaj atakaviadiloj aperas de supre. Ili svingiĝas dum ili moviĝas, kaj raketoj estas suspenditaj de la flugiloj. Alvina, sen iu ajn embaraso, pafas al la malamiko per 85 mm kanono. Ricevinte la "donacon", la samuraja atakaviadilo estas disrompita kaj trafas dekduon da aviadiloj flugantaj proksime kun ŝrapnelo.
  Alvina prenis ĝin kaj kantis:
  - Kaj la samurajo flugis al la tero... Sub la premo de ŝtalo kaj fajro!
  Kaj denove la viktimo estis la Sturmtiger, fabrikita sub germana licenco, per 400 mm raketlanĉilo.
  Kaj kiel ĝi eksplodas, kvazaŭ malplena bombo falas. Sed estas pli malvarmetaj aŭtoj. Ekzemple, ne la plej disvastigita "Sturmmaus" - kun 650- mm raketpafilo. Ĉi tio vere estas armilo kaj maŝino pezanta ducent tunojn. Estas timige eĉ rigardi ŝin.
  Sed Alvina nur ĝojas, ke ŝi renkontis tian potencon. Nur pafoj de tia kanono estas ege danĝeraj. Eĉ se ĝi trafas je distanco de cent metroj, ĝi povas malkonstrui la turon. Sed la militisto sendis la ĵetaĵon al granda distanco en arko, fidante je sia intuicio. Kaj la donaco flugis tra la aero kaj ramis en la centron mem de la trunko. Kaj kiel la Sturmmaus tondras. Fragmentoj flugas en ĉiuj direktoj, kaj tankoj, memveturaj pafiloj estas ĵetitaj al alteco de dekoj da metroj. Estis kvazaŭ la terkrusto malfermiĝis kaj koleraj demonoj elsaltis el sub la tero.
  Tornado de fajro kaj ŝtalo estas deĉenigita, turniĝante kaj rompante ĉion.
  Alvina prenis ĝin kaj kantis kun entuziasmo:
  Estas mirinda, granda lando en la mondo,
  En kiu infanoj vivas feliĉe kaj abunde!
  Ŝi naskiĝu en la sufero de laboro,
  Sed ŝi fariĝis la plej bona sur la tuta planedo!
  
  Ja vi estas mia kara Patrujo,
  La lando de grandaj lagoj kaj gigantoj!
  La popoloj de nia Patrujo estas familio -
  Kaj kompreneble estas strange ne ami ŝin!
  
  Rusio estas la plej granda el landoj -
  La universo estu sub vi!
  Sed tiam uragano de morto balais -
  Kio okazis al mia sankta Patrujo!
  
  Perforta faŝismo balais tra ĝi,
  Urboj estis bruligitaj, kaj vilaĝoj restis en la cindro...
  Malnobla revanĥismo nudigis siajn dentojn,
  La feliĉaj tagoj de la patrujo malaperis!
  
  Sed la rusoj ne devis perdi la koron,
  Kiel la salo de la tero, la floranta Patrujo!
  Ni kolektos fortan armeon por batalo -
  Venas la epoko - feliĉo, komunismo!
  
  Ni kontraŭbatalis la atakon de la malbona hordo,
  Ili frakasis la turkojn, batis ankaŭ la polojn...
  La legioj de Satano iradis
  Ni venkos pluvon, ŝtormon kaj sluvon!
  
  Ni iru al Berlino - almenaŭ faŝismo,
  Sukcesis kuniĝi kun la eksterlande...
  Kaj torentoj de sango fluis malsupren,
  La vizaĝoj sur la ikonoj fariĝis malĝojaj!
  
  Kredu min, miaj ortodoksuloj,
  Estos loko por la falintoj en la paradizo de Dio,
  Rusujo ne povas esti ŝtelita por rubloj -
  Mi rigardas Jesuon kun preĝo!
  
  Mi kredas, ke Li venos, kaj leviĝos la tagiĝo,
  La rusa flago brilos super la mondo!
  Ĉiuj homoj estas kiel unu familio,
  La malnobla frato Kain ĝemas en Gehena!
  
  Dio la Plejpotenca relevos ĉiujn mortintojn,
  Kaj ĝi leviĝos super la steloj de la Patriota Milito!
  La planedo estas monolita kolektivo,
  Kvankam ĵus lastatempe ĝi brulis en fumo!
  
  La rando de la universo, sciu, ke vi estas batalanto,
  Atingu la limojn de spaca militisto!
  Luktado estas vera paradizo
  Se en bataloj la ruso venkas!
  
  Infanoj naskiĝos, filoj iros,
  Vi fariĝos avo - eterne juna en karno!
  La kavaliro de fido estos malvarmeta por ĉiam,
  Sen kalkuli, akumulante la vivon de la luno!
  Intervjuanto EN FURER-6
  Hodiaŭ estas grava tago: la 23-an de februaro 1947. Sovetiaj trupoj preskaŭ tute kaptis Alaskon kaj eniris Kanadon. Elstaraj militistoj ankaŭ batalas tie. Ekzemple, siberiaj knabinoj sur malnoviĝinta sed ankoraŭ utila T-34-85.
  Pli precize aperis ĉi tie la kvar knabinoj jam konataj al ni servantaj la rusajn diojn: Alena, Alvina, Nataŝa kaj Nicoleta. Ili estis malpermesitaj uzi magion, do ili estis devigitaj batali kiel ordinaraj petrolŝipoj. Sed la knabinoj ankoraŭ elstaris. Ili batalis en nur bikino, kaj la nudaj kruroj de la knabino ne timis la froston.
  Aliaj sovetiaj soldatoj miris: en Alasko vintre, sed ĉarmaj knabinoj kuras nudpiede en la neĝblovoj kaj tute ne frostas.
  Sed la faboj kvar sciis, kion ili faras. Iliaj nudaj plandumoj kontaktis la neĝon kaj transdonis la energion de Patrino Tero en siajn kurbajn korpojn. Tio donis al la militisto forton...
  Tundro, neĝblovoj, permafrosto. Sovetia tanko, relative alta kun malmoderna aranĝo. Lia barelo estas sufiĉe granda kaj dika. Alena pendis sur ĝi, tenante la trunkon per la nudaj piedoj, kaj rastante la neĝblovojn per la manplatoj. Do la knabino: la servisto de Belobog pli ŝatas ĝin. Ŝi ludas en la neĝo...
  Ankaŭ usonaj soldatoj estas malvarmaj. Ne vane rusoj atingas grandan sukceson vintre. La tradicia Sherman ankoraŭ ne estis prenita el produktado. En Usono, ili dependas de kvanto. Ĉiu atako kaj kontraŭatako implikas multajn tankojn kaj memveturajn pafilojn. La Sherman 5 M daŭre povas konkuri kun la T-34-85, kaj eĉ ĝia longtuba pafilo estas iomete pli kiras-penetra pro la longa barellongo. Do la knabinoj havas malfacilan taskon antaŭ si.
  Nun ilia tanko antaŭeniras kaj Nataŝa, sidanta malantaŭ la rado de la aŭto, lerte manovras: provante eviti trafojn. Kaj la konkoj saltas kaj supre kaj sube, kiel rabaj piranoj, glitante tra la aero. Provu eviti ilin. Oni devas diri, ke pro la manko de alojaj elementoj, la kvalito de la kiraso de sovetiaj tankoj estas malbona kaj ĝi ne provizas taŭgan protekton.
  Sed Alvina, kiu eskapis el faŝisma tendaro, komencas pafi pafilon. Ŝi vidas ĉion en la plej malgranda detalo kaj tre klare. Mensa bildo de Shermans kaj Pershings kaŝatendanta en embusko. Preciza servisto de Chernobog, ŝi pafas en tremanta aŭto, malhavante hidraŭlikan stabiligilon. La germanoj havas hidraŭlikajn stabiligilojn instalitajn sur kaj la Faraono kaj la Leono, kiuj pliigas la efikecon de pafado dum veturado. Kaj la usonanoj havas hidraŭlikajn stabiligilojn sur ĉiuj tankoj, krom la plej pezaj, kie la granda kalibro de la pafilo malfaciligas tion fari.
  Ĉi-rilate, sovetia tankokonstruado estas rimarkeble malantaŭe. Eĉ la T-54 ne havas hidraŭlikan stabiligilon, kiu pliigas pafefikecon. Kio pri la pli frua modelo?
  Sed ĉe la stirilo de la tanko, Alvina mem estas diablo de fabela beleco. Kaj ĉiuj kvar knabinoj: simple ĉarmaj. Ili ripozigas siajn nudajn krurojn kontraŭ la kiraso kaj kaptas mensajn sentojn, kvazaŭ ili estus reĝinoj de lumo. Kiaj magiaj knabinoj ili estas: ili povas kaj scias multon.
  Alvina pafis kaj kantis el moderna enamiĝo:
  - Mi ne scias kio okazis... La ridado de la infano estas tre laŭta... Kaj nudpiedaj knabinoj jam kuras tra la flakoj!
  La Pershing kiun ŝi trafis komencis fumi, eligante malbonodorajn ringojn. Ili kirliĝis kiel venenaj serpentoj. Kaj Alvina palpebrumis al siaj partneroj, Alena ĵetis ŝelon. Natasha, la servistino de Perun avertis:
  - Ĉi tie estas plej nova memvetura pafilo "Lincoln" en embusko, kun 32-funta kanono... Vi devas esti singarda.
  La scianta Nicoleta tuj komencis balbuti:
  - La Lincoln memvetura pafilo estas usona aprobita kopio de la angla Tortilla memvetura pafilo. Karakterizaĵoj de la armilo : fronta kiraso 228 milimetroj. La pafilo estas 94mm kalibro, komparebla al la kiraspenetra potenco de la Reĝa Tigro. Kaj tri pliaj maŝinpafiloj...
  Alvina malĝentile interrompis sian kunulon kaj eĉ provis bati sian nazon per sia nuda kalkano, kriante:
  - Mi konas min mem!
  Nicoleta ridis dum ŝi rimarkis:
  - Estas bonege kiam vi havas scion... Sed en teknologio mi estas grandmajstro, kaj vi estas en la scio pri malbono!
  Alvina denove pafis, deŝirante la gvattureton de la Sherman kaj, stariĝante, komentis:
  - Mia scio estas pli fundamenta, ĉar malbono venas ankaŭ de teknologio. Kaj mi konsilas al vi pli bone - ne elstariĝu!
  Alena, por estingi la bierfaran rubon, sugestis:
  - Nun, mi pafu min!
  Kaj la servistino, aŭ pli ĝuste la filino de la Blanka Dio, montris, ke la reganta bono tute ne malhelpas ŝin pafi. Cetere, batu sen maltrafi. La militistoj ĉi tie batalas ĉe la plej alta nivelo.
  La knabinoj movas sian tankon kaj antaŭeniras. Sed samtempe ili ne forgesas kanti.
  Alvina ekbrulis la fajron sen "lakto":
  - Sub la sankta...
  Alena daŭrigis, ankaŭ pafante:
  - Libereco!
  Nataŝa, konfirmante la pafadon, koncize diris:
  - En la mondo!
  Alvina, pafante sen signo de preterpaso, daŭrigis:
  -En amikeco!
  Alena krias, urino:
  - En feliĉo...
  Nataŝa, buklante, finas:
  - Kaj amo!
  Alvina daŭrigas kun patoso ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - En hela trabo...
  Alena, pafante, ekprenas:
  - Homoj kunfandiĝas...
  Nataŝa malvarme pafis kaj aldonas:
  - Por dispeli la mallumon antaŭen!
  Alvina, daŭre pafante, diras:
  - Rus ĉiuj landoj de la mondo...
  Alena pafis kaj daŭre elpelis ravan patoson:
  - Defendite!
  Nataŝa, ankaŭ farante skermadon per kuglo, daŭrigis:
  - De invadoj...
  Alvina pafis kaj siblis:
  - Inferaj akridoj!
  Alvina disigas "Sherman", daŭrigis:
  Kaj kun mia brusto...
  Nataŝa, traktinte la Pershing, diris:
  - Kovrite!
  Alvina muĝis, elmontrante la dentojn kaj karnovore pafante:
  - Ĉiuj nacioj...
  Alena ankaŭ pafis per sia nuda piedo kaj aldonis:
  - Patrino Tero!
  Nataŝa fame eksplodis el la kanono kaj daŭrigis:
  - Denove problemo...
  Alvina, precize pafante, senspire daŭrigis:
  - Pendas...
  Alena pafis kaj bojis:
  - Riveroj de sango!
  Nataŝa pala, eldonis:
  - Ĝi ekflamis...
  Alvina najlo, siblis:
  - Aroganta malamikeco!
  Alena, ankaŭ pafante, preskaŭ plorante, aldonis:
  - De fajroj, sango...
  Nataŝa pafis, grumblis:
  - Larmoj kaj ĉagreno!
  Alvina liberigis la donacon kaj siblis:
  - La nia ĝemas...
  Alena prenos ĝin kaj muĝos:
  - Nia kara...
  Nataŝa kapjesis kaj finis:
  - Lando!
  Alvina trafis ŝin responde kaj denove siblas:
  - Sed ne...
  Alena pafis kaj diris:
  - La rusa spirito...
  Nataŝa, frapante la usonanojn, finis:
  - Pli forta!
  Alvina denove pafis kaj daŭrigis:
  -De la ruinoj de vi mem...
  Alena pafis severe kaj tiris la linion:
  - Ni revivigos!
  Nataŝa denove batis kaj knaris:
  - Rusa militisto...
  Alvina gruntis kiel kutime, gruntante:
  - Prenu la glavon...
  Alena najlis kaj grumblis:
  - Pli rapide!
  Nataŝa, majstre pafante, komencis:
  - Ni staros...
  Alena, batante furioze, daŭrigis:
  - Kaj denove....
  Alvina najlo, finita:
  - Ni venkos!
  Post kio la knabinoj paŭzis. Ili silente pafis ankoraŭ dekon da tankoj, post kio la brilanta diablo Alvina, denove pafante, kantis:
  - Sub la sankta...
  Alena, pafante, daŭrigis:
  - Standardo...
  Nataŝa, ŝvelis la kuglo kaj laŭvorte kaj figure:
  - Rusio!
  Alvina, svingante sian korpon kaj ĵetante ĵetaĵojn, grumblis:
  - En la mondo...
  Alena rapidis plu, pafante:
  - En feliĉo...
  Nataŝa frapis gravan noton kaj finis:
  - Kaj amo!
  Alvina denove najlis, daŭrigis:
  - En la suno...
  Alena, frapante obuson en la Pershing, kriis:
  - Ray...
  Nataŝa, nerezisteble pafante al la Sherman, bojis:
  - Ili kunfandiĝas...
  Alvina, kvazaŭ sendante ĵetaĵon, finis severe:
  - Popoloj!
  Alena, pafante, aldonis tremante:
  - Infera mallumo...
  Nataŝa vangofrapis, eldiris:
  - Ĝi eksedziĝos...
  Alvina denove klinis kaj siblis:
  - Malproksime!
  La gardistaj knabinoj pafis kaj ridis ankoraŭ kvin minutojn. Dum tiu tempo, tridek kvin amerikaj tankoj estis bruligitaj. Kaj poste ili denove kantis.
  Kiel ĉiam, la verso kaj tono estis starigitaj de la fajra diablo:
  - Ni malfermis...
  Alena pafis kaj aldonis:
  - Al la nacioj...
  Nataŝa impete najlis kaj ekbalbutis:
  - Planedoj!
  Alvina distranĉis la Ŝermanon kaj rikanis:
  - En la spacon...
  Alena, ankaŭ sendante ŝelon, grumblis:
  - Vojo!
  Nataŝa trafe, kiel Robin Gut en bikino, ĵetis la donacon kaj kriis:
  - Al la nekonataĵo...
  Alvina rapide metis kaj kuglon kaj bongustan pafon;
  - Miram!
  Kaj Alena, pafante, komencis teksi novan strofon:
  - Heroismo...
  Nataŝa najlis senespere kaj daŭrigis:
  - Atingoj...
  Kaj la gaja Alvina, kiel kutime, pafis la Pershing, kaj fordonis la finon:
  - Kantita!
  Alena, traktinte la Sherman, diris:
  - Do...
  Nataŝa ĉirpetis:
  - Forigu...
  Alvina bruis per vortoj kaj pafis obuson al la memvetura pafilo "Sorĉistino":
  - Por ĉiam...
  Alena ankaŭ sendis ŝelon kaj eldonis:
  - De morto....
  Nataŝa havis la lastan pafon kaj la vorton:
  - Cikatro!
  La usona tankregimento estis detruita. La Lincoln memvetura pafilo, malgraŭ sia tuta kiraso, ankaŭ frakasiĝis kiam trafite de sovetia ŝelo: oni devas scii kien bati por esti certa trafi kaj disfendi ĝin. La Terminator-knabinoj vidis la koncentriĝojn kaj paŭzojn de fortolinioj en la kiraso. Vi ne povas trompi ilin aŭ trompi ilin... Kaj ili povas trompi iun ajn, kiun vi volas.
  Alena komentis kun zorgo:
  - Ĉu ne malutilus al ni replenigi la municioprovizon?
  Nicoleta, tiu ĉi ludema kaj klera filino de Svarog, ridis kaj rimarkis:
  - Do vi ne komprenas? Post ĉio, ni havas nemalhaveblan ĵetaĵon. Ni povas bati tiel preskaŭ senhalte!
  Agresema kiel malsata pantero, Alvina volupte rulis la okulojn kaj kukis:
  - Sekso sen interrompo... Estas bonege!
  Ĉi tie la fajrobrigadistino volis balegi ion alian, sed subite ili moviĝis al alta monto. Grandega fajra heroo rajdis antaŭ ili sur ruĝa ĉevalo. Krome, la oraj hufoj de la ĉevalo estis forpuŝitaj de la nuboj.
  Frisky Alvina estis la unua kiu konstatis, kiu ĝi estas kaj, falinte sur la genuojn, kriis:
  - Ho Ĉiopova kaj Ĉieestanta Ĉernobogo... Pardonu nin!
  La fajra heroo ridis je la supro de siaj pulmoj:
  - La kato scias, kies lardon ĝi manĝis... Sed ĉi-foje oni punu Nicoleta, kiu, malgraŭ la malpermesoj, uzis magian artefakton: neanstataŭebla ĵetaĵo!
  La bluhara gardista knabino kaprice rebatis:
  - Vi malpermesis al ni uzi ajnajn specojn de batalmagio, sed tia limigo ne validas por artefaktoj!
  Ĉernobogo muĝe ridis kaj feroce diris:
  - Ne ludu stulta. La malpermeso koncernis manifestiĝojn de ĉio supernatura. Kvankam via precizeco superas homajn kapablojn, ĉi tio ankoraŭ okazas al ordinaraj homoj. Kaj la neanstataŭebla ŝelo... Mallonge, vi estas punita... Kaj la Ruĝa Armeo batalu kontraŭ Usono sen vi!
  Alvina subite kantas al ĉi tiu trairejo de fama sukceso:
  - Ne ludu la malsaĝulon Ameriko,
  Donu al ni Krimeon kiel eble plej baldaŭ...
  Ke Kuban, Sebastopolo estas du bankoj -
  Ni ĉiuokaze venkos NATO...
  Ni ĉiuokaze venkos NATO...
  Kaj la kvar knabinoj ĉirkaŭsaltis, fulmante per siaj nudaj piedoj...
  
  
  NUDA PANTERO
  Gerda Kronshtein estis implikita en la laboro pri la kreado de "Pantero"-2. Fama kaj tre bela militisto kun tri partneroj: Charlotte, Christina kaj Magda. La knabino metis la motoron kaj transdonon kune, trans kaj antaŭ la tanko, tiel konservante bonan uzadon de la veturilo kaj reduktante ĝian altecon al du metroj. Kiel rezulto, la "Pantero"-2 montriĝis havi la kirason de la "Tigro"-2 nur kun grandaj deklivoj de la kirasaj platoj, ĝiaj armiloj, sed pezanta nur kvardek kvin tunojn. Ĉi tio ebligis lanĉi la Panther-2 en amasproduktadon en la aŭtuno de kvardek tri, antaŭ ol la nova elektrocentralo estis preta.
  Krome, pro manko de 88 mm 71 EL-kanonoj, la Panther 2 estis liberigita kun 75 mm kanono, pezanta nur 42 tunojn, kun malalta silueto kaj forta kiraso. Tiel, la germanoj havis perfekte protektitan tankon. La frunto de la kareno situis je angulo de 40 gradoj de la horizontalo kaj ĝia supra parto de 150 milimetroj ne estis penetrita de iu ajn kontraŭtanka armilo, kaj ankaŭ la malsupra parto de 120 milimetroj . La frunto de la 185-mm gvattureto estis klinita je 50 gradoj kaj estis sufiĉe malalta kaj mallarĝa; ĝi ankaŭ ne povis esti penetrita per io ajn.
  Vere, la flanka kiraso estas 82 mm, kvankam iom malforta ĉe deklivoj. Sed la veturiloj estis sufiĉe moveblaj kaj bone protektitaj, kaj la gvattureto faris plenan rotacion en dek sekundoj! Tio estas, la knabinoj faris tankon, kiu preskaŭ konvenis al la militistaro. Nur aldonu iom pli da flankoj, sed... Ĉi tie vi povas instali 90-mm-kirasajn platojn sur la kampo. Kaj vi certe ne povas preni la "Panteron" de ajna angulo.
  La nova tanko montris pluviveblon kaj efikecon en bataloj. Jam dum la kontraŭatako proksime de Zhitomir, la Krauts povis doni al la Panther-2 duan naskiĝon.
  Ĉi tiu maŝino montriĝis efika kaj relative movebla. Precipe kiam 900 ĉevalforta motoro estis preta por ĝi. La tankoskipo de Gerda partoprenis en la bataloj.
  Malgraŭ la malvarmo, kvar germanaj knabinoj batalis nudpiede kaj en bikinoj.
  Gerda pafis 88mm kanonon. Ŝi trapikis la frontan kirason de sovetia tanko de malproksime kaj siblis:
  - La kobro estu preta por salti!
  Tiam ankaŭ Charlotte pafis. Dispremita tridek kvar. Ŝi deŝiris la turon kaj ĉirpetis:
  - Gloro al la Patrujo.
  Poste Kristina pafis tre precize. Trafis sovetian tankon. Kaj ŝi pepis:
  - Por neniigo de malamikoj!
  Tiam Magda pafis, uzante sian nudan piedon. Ŝi trafis la sovetian aŭton kaj kantis:
  - Nudkrura sonĝo! Beleco igas viron en sklavon!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj kunuloj.
  La kvar batalis tre efike. Kaj en la plej unua batalo ŝi batis eksteren pli ol tridek sovetiajn tankojn. Militistoj estas tre fervoraj batalantoj, kiuj povas esti konsiderataj superviroj.
  Gerda tiel forte batis sovetiajn tankojn, ke ŝi eĉ muĝis:
  - Mi estas lupino kun ŝtalaj dentoj!
  La germana kontraŭatako estis potenca kaj tranĉa. Kaj la novaj tankoj ludis rolon.
  Krome, la Krauts retiris pli da fortoj de Francio, do estas klare, ke ne estos surteriĝoj en la vintro.
  Kiel rezulto, ili sukcesis rekapti Kyiv kaj eĉ krei paron da poŝoj, fortranĉante sovetiajn soldatojn de la Dnepro.
  La situacio estis plimalbonigita per la fakto ke la aliancanoj suspendis la ofensivon en Italio, timante grandajn perdojn, kaj ne sturmis Napolon. Tio ankaŭ permesis al la Fritz asigni multe pli signifajn fortojn por kontraŭatako.
  Kiel rezulto, sovetiaj soldatoj suferspertis gravan malvenkon, kaj la germanoj certigis piedtenejon sur la Dnepro.
  La vintro pasis relative trankvile. Sovetiaj trupoj provis antaŭeniri proksime de Leningrado, sed ili jam atendis tie. Kaj ili povis forpuŝi la atakon.
  En la fonto, la aliancanoj iris sur la ofensivon en Italio. Sed ili estis renkontitaj kun potenca kontraŭatako de la malamiko. Kaj fine frapita, el la kontinento.
  La apero de la ME-262 en la serio serioze ŝanĝis la potenc-ekvilibron.
  Ĉi tiu veturilo distingiĝis pro sia alta rapideco de pli ol 900 kilometroj hore, potencaj armiloj kaj pluviveblo kaj havis fortan kirason. La relative granda pezo reduktis la manovreblon de la veturilo, sed ĝia rapideco ebligis eskapi okaze de vosto, kaj potencaj armiloj ebligis unufoje pafi la malamikon.
  Antaŭ junio 1944, ekzistis jam pli ol mil tiaj batalantoj en servo, kaj ili montris sin esti veraj bestoj. Ili turmentis usonajn kaj britajn aviadilojn en la aero kiel pantergazeloj.
  La situacio estis plimalbonigita de la fakto, ke Stalino, sur la fono de militaj laboroj, tre malsaniĝis kaj perdis sian decidemon. La Ruĝa Armeo iris sur la defensivon, kio permesis al la germanoj transdoni pli da fortoj al Francio.
  Kaj oni povis nur atendi aliancan ofensivon kaj surteriĝon en Normandio kaj Port de Calais. Kaj la plej inteligenta Rommel, kiu ricevis krizpotencojn de Hitler, preparis insidan kaptilon por sia aliancano.
  Krome, sur la ĉielo aperis la multcela aviadilo TA-152, plia evoluo de la Focke-Wulf. Ĉi tiu maŝino ankaŭ estis pli bona en flugaj trajtoj: pli rapida kaj pli manovra ol la Focke-Wulf, kaj samtempe peze armita kaj bone protektita. Ŝi laŭvorte turmentis siajn aliancanojn en la ĉielo.
  Ankaŭ aperis la memvetura pafilo E-10. Ankaŭ ĉi tie Gerda kaj ŝia teamo faris sian eblon. La aŭto montriĝis nur 1,1 metrojn alta, pezi dek tunojn kun motoro de 400 ĉevalfortoj, kaj la dikeco de la fronta kiraso estis 82 milimetroj laŭ tre granda angulo. Tia veturilo eĉ povus reflekti IS-2 kuglon fronte. Kaj provu, eniri tian diablon por du ŝipanoj.
  La eta grandeco de la memvetura pafilo, malalta videbleco, alta rapideco, kaj manovra kapableco igis la veturilon tre efika. Kaj samtempe ĝi estis simpla kaj malmultekosta produkti.
  Kaj la ŝipanoj troviĝis en ĝi kuŝantaj.
  En Normandio, la aliancanoj falis en kaptilon preparitan fare de Rommel. Ni ricevis frakasan malvenkon. Pli ol miliono da soldatoj kaj oficiroj estis kaptitaj sole. Kompleta knokaŭto.
  Post kio Churchill eksiĝis. Kaj Roosevelt havis koratakon kaj malsaniĝis.
  Post kio la aliancanoj, kiuj estis ĉiam pli ĉikanitaj fare de la germana submarŝipfloto, finis armisticon kun la Krauts. Sed Stalin lanĉis malfruan ofensivon en la centro nur en septembro. Sed la Krauts jam atendis tion.
  Ili havis grandan forton deplojita.
  Kaj eĉ la veto pri IS-2 ne pravigis sin: ĉar Panther-2 fariĝis pli manovebla kaj pli rapida post instalo de motoro de 900 ĉevalfortoj. Kaj 90-mm ekranoj aperis sur ĝi, kiuj reflektis ajnajn konkojn de sovetiaj tankoj.
  Kompreneble, la memveturaj pafiloj E-10 estas tre bonaj. Ŝi havas ĉion supre, kaj rapide turniĝas. Anstataŭante ĉiufoje la plej protektitan frontan parton. Kaj la flankoj estas 52 mm, plus ruloj. Sed vi povas pendi en la kampo kaj 90-mm ekrano. Kaj tiam vi ne povas simple preni ĝin.
  Kaj kompreneble, Gerda kaj ŝia tankoskipo sur la Panther-2 partoprenas en forpuŝado de la ofensivo de la Ruĝa Armeo.
  Ĉi tiuj estas gajaj knabinoj.
  Batalu kiel ĉiam nudpiede kaj en bikino. Ĉi tio estas ilia vizitkarto.
  Jen Gerda sendis ĵetaĵon uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ŝi frakasis la T-34 de granda distanco kaj kantis:
  - Mi estas granda lupino!
  Ĉi tio estas duonnuda vulpino!
  Tiam Charlotte pafas, la knabino ankaŭ estas nudpieda kaj tre malvarmeta. Li faligas sovetian aŭton per bone celita trafo kaj knaras:
  - Gloro al mia militemo!
  Jen kie Christina eniras la batalon.
  Post kio li premas la levilon per la nudaj piedfingroj kaj denove liberigas la kuglon. Batu la malamikon. Rompis la kirason de sovetia memvetura pafilo.
  Kaj tiam Magda sidiĝis ĉe la vido. La knabino estas tre forta kaj bela. Kaj li ankaŭ uzos siajn nudajn piedojn por direkti la pafilon al si kaj bati lin. Ĉi-foje ĝi detruos la frontan kirason de la IS-2.
  Kaj ke ĝi estas nur 100 milimetrojn longa kaj sen kliniĝo laŭ raciaj anguloj.
  La knabinoj estas frenezaj ĉi tie. Kaj ili ne lasas la aglojn de Stalin malsupreniri. La atako de la sovetiaj trupoj fiaskis.
  Gerda, kraŝinte la SU-85, sprite rimarkis:
  - Nia armeo estas forta, ĝi konkeras la mondon!
  Kaj per siaj nudaj piedoj li povas premi la stirstangajn butonojn.
  Sed la Fritzoj mem atakas, sed ankaŭ la sovetiaj trupoj forte defendas. La germanoj antaŭeniris tridek ĝis kvardek kilometrojn kaj haltis. Pli da batoj estis interŝanĝitaj. Multe da sango estis verŝita. En januaro, la Ruĝa Armeo avancis en la centro, sed estis nekapabla avanci.
  En marto 1945, la Fritz komencis ofensivon de la centro ĝis la sudo, preterirante la fortojn situantajn preter la Dnepro.
  Kaj ĉi tie la Krauts estis iom sukcesaj. Ili havis multajn ekipaĵojn, precipe tankojn de la serio E. Precipe la E-50 montriĝis tre sukcesa. Kun pafilo de 105 mm kaj barela longo de 100 EL, kun alteco de malpli ol du metroj, kaj fronta kiraso de 250 mm kaj flanka kiraso de 170 mm, ĉe raciaj deklivoj. La tanko estas monstro, sed danke al la genio de Gerda, la pezo de la veturilo ne superis sesdek tunojn, kaj la motoro estis instalita per gasa turbino de 1500 ĉevalfortoj.
  Kaj dum la ofensivo, estis la ŝipanaro de Gerda kiu provis la unuan el la plej novaj maŝinoj.
  Kompreneble, la Panther 2 ankoraŭ estas la ĉefa tanko de la Tria Reich, kaj ekzistas multaj tiaj veturiloj. Kaj ili rompas en sovetiajn defendojn.
  Gerda estas fiera kaj dura knabino, tre sovaĝa en sia atako. Estas ankaŭ kvar el ili nudpiede kaj en bikinoj.
  Bela militisto, ĝenerale bonega, sed tre malnobla, ĉar ŝi volas mortigi sovetian popolon.
  Gerda pafis uzante siajn nudajn piedfingrojn. Ŝi trafis IS-2-tankon de malproksime, penetrante sovetian veturilon.
  Post kio la belulino grakis:
  - Pro mia kolero!
  Tiam Charlotte pafis de longa distanco. Kaj ankaŭ uzante nudajn piedojn. Trafis la sovetian tridek kvar. Ŝi deŝiris sian turon kaj kriis:
  - Mi estas la plej timiga el germanaj knabinoj!
  Kaj kiel tiu ĉi ruĝhara vulpino montros sian langon.
  Tiam Kristina trafis per kuglo. La knabino tre batalas. Kaj ankaŭ nudpiede. Sovetia memvetura pafilo estis trafita per obuso. Batu la malamikon. Kaj ŝi kantis:
  - Mi estas la plej timiga en la mondo
  Mi mortigas ĉiujn homojn kiel paŭzostreko,
  Kaj por tiuj, kiuj ne volas vivi en paco,
  Ni faras hara-kiri al ili!
  Ankaŭ Magda, ĉi tiu belulino kun oraj haroj, trafis ŝin. Ŝi kraŝis la aŭton, la plej novan SU-100, kaj gluglutis, vulpino:
  - Ni prenu niajn malamikojn kaj pulvorigu ilin!
  Kaj kompreneble tiu ĉi germanino pafas per la nudaj piedfingroj.
  Jes, la kvar estas tre agresemaj kaj batalemaj. Ĉi tio ne povas esti haltigita tiel facile.
  La nazioj trarompis la fronton kaj povis atingi la malantaŭon de la sovetiaj soldatoj.
  La Ruĝa Armeo forlasis la maldekstran bordon de Ukrainio kaj Donbaso. Tiam, dum la aŭtunaj bataloj, la Ruĝa Armeo estis tute devigita retiriĝi preter la Dono. Tie, kun granda malfacileco, la defendlinio estis stabiligita.
  La plej populara sovetia mastodoto, kontraste al reala historio, estis la SU-100.
  Ĉi tiu memvetura pafilo estas sufiĉe efika kaj facile fabrikebla. Kaj ĝia pafilo povus esti kreinta almenaŭ kelkajn problemojn por la germanaj tankoj.
  Do la nazioj ne sukcesis konstrui sur sia sukceso. La vintro de 1945 pasis konstante. Tiam printempo.
  En majo 1946, la nazioj translokiĝis al Moskvo. Tio estis malespera provo fini la militon kiel eble plej baldaŭ. Japanio, dume, estis sub nukleaj atakoj de la usona armeo. Sep atombomboj jam estis ĵetitaj, kaj ĉiuj konvinkiĝis pri kiom seriozaj estas tiuj nukleaj armiloj. Do Hitlero hastis fini la militon en la oriento kiel eble plej baldaŭ.
  Estas klare, ke post la okupado de Japanio ankaŭ Usono alfrontos Germanion. Do la 15-an de majo komenciĝis la decida ofensivo kontraŭ Moskvo.
  Kaj kompreneble, la germanoj ĵetis Gerdan kaj ŝian ŝipanaron sur la ofensivon. Tamen, malagrabla surprizo atendis la Krauts.
  Do, krom la germanaj kvar, la sovetiaj kvar eniris la batalon.
  Natasha, Zoya, Augustina, kaj Svetlana sidis sur la IS-7-tanko, la unua en la historio de Sovetunio, kaj prepariĝis por batalo.
  Ĉi tiuj knabinoj estis nudpiedaj kaj en bikinoj, ankaŭ tre belaj kaj seksecaj!
  Kaj ĉi tiuj kvar komencis detrui germanajn veturilojn, eĉ la enorman E-50.
  Nataŝa estis la unua, kiu pafis, uzante siajn nudajn piedfingrojn, la knabino entuziasme ekkriis:
  - Por USSR!
  Kaj ŝia ŝelo penetris en germanan tankon.
  Poste Zoya fikis. Knabino kun ora hararo, ŝi uzis sian nudan piedon por lanĉi novan kuglon. Disbatis la faŝisman mastodonton.
  Post kio la knabino kriis:
  - Por Stalin!
  Kaj kiel la belulino ridos je la supro de siaj pulmoj.
  Tiam la bone celita Augustine prenis kaj pafis. Ŝi estas ĉi tiu ruĝhara militisto, kiel pafi al la malamiko. Li deŝiros la gvattureton de Panther 2 kaj kukos:
  - Gloro al Rusujo!
  Kaj li montros sian langon.
  Sed kun la helpo de nudaj piedfingroj, kiel Svetlana vangofrapos. La knabino estas tre mojosa kaj bela. Ŝi frakasis la kirason de la E-50 kaj kuĝis:
  - Por miaj atingoj kaj Sovetunio!
  La knabinoj ŝajnas esti tre bonegaj kaj havas senton de humuro. Tiujn faŝistojn ili draŝas tre energie. Do estas klare, ke malamikoj ne povas rezisti la IS-7.
  Natasha uzis siajn nudajn piedfingrojn por pafi al la malamiko. Ŝi frakasis la Fritz en pecojn kaj ŝiriĝintajn fragmentojn kaj knaris:
  - Por Granda Rusujo!
  Zoya ankaŭ estas inteligenta knabino. Ŝi prenis ĝin kaj trafis la malamikon tre precize. Ŝi disbatis la E-50-turon kaj ĉirpetis:
  - Por Soveta Rusujo!
  Kaj ŝi faris tion, kompreneble, per la nudaj piedfingroj.
  Tiam Augustine pafis, ŝi trafis la naziojn. Kaj tiam per la nuda piedo ŝi sendis alian, mortigan ĵetaĵon.
  Tiam ŝi pepis:
  - Gloro al la Patrujo!
  Svetlana batalis poste. Ŝi estis varmkora kaj bela knabino. Ŝi celis la armilon per siaj nudaj piedfingroj. Ŝi pafis kaj frakasis la faŝiston, kaj kantis:
  - Kaj la unua degelinta makulo, en sonĝo, mi vidas Stalinon, kaj mia Denaska Rus' estas kovrita de kadavroj!
  La knabinoj ĉi tie batalis kun granda persistemo. Kaj ili agis ege agreseme.
  Nataŝa pafis al la nazioj per la nudaj piedfingroj kaj ekbalegis:
  - Por la Grandeco de Komunismo!
  Zoya ankaŭ piedbatis la malamikon, frakasis la Fritz uzante ŝiajn nudajn piedojn kaj knaris, elmontrante siajn dentojn:
  - Por la Granda Stalino!
  Aŭgusteno pafis al la malamiko, trapikis la tankon de la E-serio, ŝi uzis ankaŭ la nudajn piedfingrojn, ekkriante:
  - Por la Plej Granda Rus'!
  Svetlana, daŭre pafante, notis kaj premis per sia nuda kalkano sur la ellasilon, kiu aŭtomate eksplodis:
  - Por la venko de USSR!
  La knabinoj batalis tre obstine ĉe la avangardo de la atako de la malamiko. La germanoj ankaŭ estis sufiĉe elĉerpitaj antaŭ ĉi tiu punkto. Mallonge, ilia atako kontraŭ Moskvo malsukcesis.
  Ili perdis multajn centojn da miloj da soldatoj kaj tankoj. Tamen, la Ruĝa Armeo ankaŭ estis elĉerpita. Ambaŭ flankoj estis ekstreme elĉerpitaj. Kaj en la malfrua aŭtuno de 1946, pacaj intertraktadoj komenciĝis.
  Usono proponis eblon: ĉiu konservas por si tion, kion ili sukcesis kapti.
  Hitler, timante atombombon kaj sub premo de sia laca medio, konsentis. Laca de la milito, Stalino ankaŭ esprimis deziron fari tian kompromison.
  Ambaŭ landoj estis elĉerpitaj kaj lacaj... Sed Stalino tamen sukcesis marĉandi por si kelkajn dekojn da kilometroj en la centro, kie la germanoj formis danĝerajn kojnojn. Sed la Krauts retenis siajn konkerojn en la sudo laŭ la Dona Rivero, kaj en la nordo laŭ Leningrado.
  Interŝanĝo okazis. Rusio trarompis koridoron al Leningrado, kontraŭ kelkaj teritorioj en Karelio por la finnoj.
  Tion ili decidis, ambaŭ flankoj. Krome, Hitler estis devigita nuligi antisemitajn leĝojn kaj doni limigitan aŭtonomion al la okupitaj teritorioj. Kaj kompense, ekonomiaj ligoj estis restarigitaj. Sed kontraŭdiroj daŭre akumuliĝis ene de la Tria Regno.
  Post kiam Hitler mortis en novembro 1956, potencrivalecoj ekis en la Tria Reich kaj civita milito ekis. Sovetunio resendis antaŭe perditajn terojn sub Ĥruŝĉov, restarigis la antaŭajn limojn, kaj la faŝisma imperio kolapsis.
  Do, ĝenerale, la rakonto de AI finiĝis. Kiel vi povas vidi, faŝismo ne enradikiĝis en la mondo, sed Sovetunio eĉ ekzistis pli longe ol en la reala historio. Nikita Ĥruŝtŝov estis en povo pli longe, ĉar li iĝis popola heroo kiu resendis la terojn antaŭe perditajn al la Stalins. Kaj li sukcesis efektivigi reformojn, establante la postenon de popolelektita prezidanto de Sovetunio. Kaj post Nikita, ne Breĵnev sukcesis, sed Ŝelepin, kaj en Sovetunio la aferoj iris multe pli bone ol en la reala historio. Kaj li fariĝis la plej potenca kaj plej forta superpotenco. Sed Ĉinio restis kapitalisma kaj kolapsis sub por-usona regado. La nordaj partoj de la Ĉiela Imperio fariĝis parto de Sovetunio, kaj multe ŝanĝiĝis.
  Sed ĉi tio postulas apartan rakonton...
  
  DARTH VADER VS ERDOGAN
  La frontŝipo de Darth Vader, simila al grandega fero, alproksimiĝis al la Tero. Malantaŭ li movis aliaj ŝipoj alportantaj morton al la galaksio kaj la mirindaj fundamentoj de la universo de unu kontraŭmondo al alia. Angula, spaca imperio de la Sith. Kaj apud ili, fluliniaj, similaj al rabaj piranoj - la totalisma formado de Stelzanat.
  Du metrojn alta maskita brutulo kun larĝaj ŝultroj kaj grandaj kornoj sur la kasko furioze bruis:
  - Vi ne povas eskapi, Luke Skywalker! Aŭ vi aŭ mi, sed ni ambaŭ ne havas lokon en la galaksio!
  Ne malsupera ol Darth Vader laŭ alteco kaj ŝultrolarĝo, la kurbeca kaj atleta Lyra Velimara aktive skuis sian grandiozan buston. La batalkostumo sur la knabina generalo estis absolute travidebla kaj ne kaŝis eĉ unu trajton de ŝia muskola, knabina korpo. La bronza haŭto de la militisto estis senriproĉe glata, kaj ŝiaj cicoj ekbrilis en la spoto kiel rubenoj.
  Darth Vader rigardis la belulinon kun avida rigardo. La du-stela generalo de Stelzan (kosmoimperio tiel sangavida kaj ema al konkero ke, kompare kun ĝia fono, la potenco de la nigra Sith estas senkulpa bebo!), aspektis spite sekseca.
  Sed kion li povas fari, malfeliĉa invalido? Ĉu uzi cibernetikan protezon?
  Lira, interkaptante liajn pensojn, diris per venka tono:
  - Ne malesperu, mia amiko... Estas la ringo de Salomono sur la Tero, kiu havas tiel potencan magion, ke kompare kun ĝi, la potenco de Luke Skywalker estas nur fluo de cigareda fumo!
  Darth Vader, perforte liberigante aeron de sub sia masko, grakis:
  - Ĉu mi povos akiri al mi veran, vivantan korpon?
  Lyra, kies muskolaj buloj ruliĝis impete sub ŝia bronza haŭto, diris ridante:
  - Ĝinoj kaj ifritoj povas fari ĉion ajn! Ĉi tio estas potenco super la universo!
  Darth Vader kantis malĝuste:
  - Jes, la malfeliĉa universo estas frostigita,
  Estas sennombraj malbonaj genioj!
  La malamata ringo de Salomono -
  Lanĉis kaj tranĉis la kapon!
  
  Sed sciu, ke Vader certe ne estas peono,
  Kaj vi ne povas marŝi sub la jugo eterne...
  Ŝanĝas malbonajn malamikojn en fajroŝrankojn,
  Fariĝos la reganto de la mondoj!
  Lyra dancis responde kaj montris sian elegantan, longan kaj akran fingron al la blua pilko:
  - Jen venas la Tero!
  La bela atleto laŭte kantis:
  - La tero estas en la objekto, la tero estas en la lukso, la tero estas videbla en la objo... Ni celis la eksplodilojn, mezuris la distancon, kaj ni forbruligos la domon de la viro ĝis la tero!
  Tamen, la eksterteranoj tro frue ĝojis. La novaĵo, ke aperis dekoj da grandaj batalŝipoj, elirantaj el la mallumo de la spaco en la tera orbito, kaŭzis severan panikon inter ĉiuj timoj kaj registaroj de la blua planedo. Eksterteraj stelŝipoj kun miloj da militaj armiloj kaj multaj emisiiloj faris nerezisteblan impreson sur homoj.
  Kvindek ŝipoj - dudek kvin imperiaj kaj dudek kvin Stelzanat.
  Infera potenco super la Tero... Kaj ial homoj ne vere kredis, ke la eksterteranoj venis en paco.
  Lyra Velimara sugestis al Darth Vader:
  - Mi laŭtlegu alvokon al teranoj!
  La nigra sinjoro indignis pro ĉi tiu pasejo:
  - Kaj kial vi? Ni havas egalan nombron da ŝipoj!
  La bela knabino skuis sian potencan, viglan kolon kaj ridis:
  - Jes, kiam ili vidos vian vizaĝon, ili ektimos...
  Darth Vader muĝis surde, lia voĉo sufokiĝis kiel tigroj en maŝo:
  - Kaj ni devas timigi la terulojn! Ili tuj levu la piedojn supren!
  Lira Velimara, kiu jam havis sperton pri la detruo kaj konkero de la planedo tero, ridis kaj rimarkis:
  - Estas tempo, estas tempo, en la radio - parolis Bojarskij... Per sia ebria voĉo - li timigis la tutan mondon!
  La nigra sinjoro rapidis al la hologramo, provante kapti la kontrolskanilon. Lira kaptis Darth per la masko per siaj ludemaj piedfingroj kaj forĵetis lin, la brutulo. La batalkostumo de Vader laŭte gruntis kaj ekbrulis.
  Kaj la bronza harpio Lira ridis:
  - Ĉu vi ne scias, stultulo, ke oni unue enlasu sinjorinon!
  La hiperionkanonoj de la Stelzanat-Imperio faligis sian forbruligan fajron sur la satelitoj turniĝantaj en la tera orbito kaj aliaj produktoj de homa agado.
  Kaj tiam aperis Lira Velimara mem. Ĝi tuj aperis sur ĉiuj ekranoj, eĉ malŝaltis televidojn kaj komputilajn ekranojn. Ŝi aperis nuda kaj bela, kun kvar cibernetikaj pingloj en siaj haroj, ŝprucante ĉarmon kaj la magion de neniigo. Vera diaĵo en la universo de krudforto!
  La radianta vulpino ekkriis kiel najtingalo:
  - Teranoj! Ni ne konkeros vian mizeran mondoteton. Vi estas tro malproksime de ni por mezuri la imperion laŭ la loko de granda garnizono. - La safiroj, topazoj kaj smeraldaj okuloj de la knabino furioze ekbrilis, aŭ eĉ flamis, kiel radioj de hiperlasero. Kaj la voĉo fariĝis multe pli malvarma. - Ni banale disrompos vin en kvarkojn, kaj helpe de hipermagogravitatoro ni sendos viajn animojn al la submondo, al eterna infera turmento!
  Tio sonis timige, sed la fakto, ke tia sensencaĵo estis transdonita de nuda kaj tre apetitiga virino, kaŭzis ne tiom da hororo kiom da ridado!
  En ĉi tiu momento, minaca vizaĝo en nigra masko aperis kaj muĝis tra la hiper-titaniaj brankoj:
  - Resume, donu al ni la Ringon de Salomono antaŭ ol ni tute detruos vin!
  Lyra skuis sian sunbrunan bruston, siblante:
  - Neniigi estas tre dolora!
  Darth Vader aldonis, skuante sian pugnon, en kiu la ruĝa ardanta glavo estis forte tenita:
  - Kaj ni kastras sen anestezo!
  Iuj sur la planedo Tero ridis, iuj ploris, kaj kelkaj komencis sperti nervozan kolikon. Kaj nur unu persono sur la blua luno sentis en si aŭtentan ĝojon. Turka prezidento Erdogan malrapide alproksimiĝis al la spegulo. Kaj li montris al si la figon. Mi admiris la brilantan ŝtonon, kiu tiel harmonie ornamis la montrofingron de mia dekstra mano.
  La heredonto de la otomanaj sultanoj muĝis:
  - Ĉu vi volas la Ringon de Salomono? Kial ne doni al la vigvamoj ankaŭ germanan?
  Darth Vader, vidante tra la holografiaj bildoj la tro gajan reagon de la teranoj, grakis:
  - Ni devas anonci ultimaton al la popolo!
  Liro Velimara elkovigis zenkojn brilantajn per ĉiuj koloroj de la ĉielarko:
  - Kia afero ĉi tio estas?
  Darth Vader, kun triumfa tono en siaj senfundaj okulputoj, klarigis:
  - Ĉi tio estas internacia vorto. Neniigo garantiita!
  Lyra ridis kaj komentis, liberigante fajrerojn el siaj longaj, monatome akrigitaj ungoj:
  - Ho knaboj! Nur karno povas esti neniigita... Kaj Magogravito estos eĉ pli malvarmeta!
  Darth Vader ŝaltis ĉiujn grav-magiajn elsendilojn kun nova, mirinda potenco. Kaj li komencis surde ataki la belugon.
  Kaj kian voĉon havis la nigra sinjoro, eĉ lia kiraso fariĝis blankarda:
  - Ultimato! Ultimato! Mi forigos vin en neniigilon!
  Lyra Velimara skuis sian grandiozan buston kaj tordis siajn luksajn koksojn. Samtempe ŝi ekkriis, rememorante teran folkloron:
  - Rusa mafio, vi naskis morton! Vodko kun hidrogeno - membro de viroj ruinigita! Kaj ni havas kosman Sabantuya forton!
  Kaj la militistoj de la granda Stelzanath kantos:
  - Ni ne estas kompatindaj insektoj - super ninja testudoj... Pafiloj - la oreloj de Ĉeburaŝka - ni bruligos ĉiujn kiel ŝvilo!
  La kosmoeksterteranoj prezentis ultimaton, sed ekzistis neniu efiko. Kaj tiam Lira Velimara proponis:
  - Ni trankvile... Ni babilu en BASIC?
  Darth Vader, malgraŭ sia tuta stulteco - kion vi povas preni de la cerbo, sen hiperplasma reŝargo, bruis:
  - Ĉu ĉi tio estas kiam agresemaj intertraktadoj estas efektivigitaj per lumglavo?
  Lira palpebrumis kaj forpuŝis la kvadratitan ĉevalkapan hundon per la nuda piedo. La miksaĵo de ŝaktabulo, kavaliro kaj krokodilo kriis kaj turnis sian supron ofende. La knabin-generalo ŝovis sian piedon tiel, ke la varmega ultraplasmo tiklis ŝian nudan kalkanon, kaj muĝis, skuante ŝian sepkoloran kapon:
  - Ne, bela! Anstataŭ lumglavo, ni ĵetos termokvarkan bombon!
  Darth Vader elŝovis sian longan, serpentsimilan langon, akiritan per klonado, kaj kuris ĝin laŭ la salaj randoj de sia masko. Kaj ĝi sincere krias kiel rompita eksplodmotoro:
  - Mi amas termokvarkbombojn, kaj termopreonajn bombojn eĉ pli!
  Lira kaprice grimacis kaj denove movis la piedon, ĉi-foje sur la katon kovritan per urtikfolioj:
  - Vi ne scias kuiri per preono!
  La nigra sinjoro respondis logike:
  - Se vi ne scias kiel, ni instruos vin, se vi ne volas, ni devigos vin!
  Lira skuis la makzelon de sia ungega soldato.
  - Hiperplasmo-detruo! Unu termokvarka ĵetaĵo!
  El la larĝa kanono de la gravitpafilo, blua ondo ekflamis languide. Malgranda raketo, la grandeco de regula akvomelono, rapidis al la surfaco de la planedo Tero.
  Lyra Velimara galopis kiel libelo, kaj pluraj nudaj militistoj de Stelzanath estis kun ŝi.
  Darth Vader hardis sian maskon en malsaĝa rido.
  - Kaj kio okazos nun?
  Sed la neniiga pafo eĉ ne videblas por radaroj - la rapideco de la fotono elsendita de la stelo estas malpermesa!
  Vladimir Putin neniam havis tempon lerni pri la atako. Kelkfoje nescio estas la lasta ago de kompato de la Ĉiopova.
  Hyperplasma Gehenna englutis la Ĉefkomandanton de la plej potenca armeo sur la planedo Tero. Milionoj da homoj vaporiĝis, iĝante plasmo kaj hiperplasmo, antaŭ ol ili povis realigi la katastrofon kiu okazis.
  Petaloj floris kun centoj da miloj da langoj de mortiga neniigo, ĉiu kun sia propra unika nuanco, kaj dinamika ŝablono de detruo.
  La giganta bruna fungo altiĝis ĝis pli ol 500 kilometroj, kaj la eksplodondo, plurfoje trafluginte la terglobon, eksplodis ĉiujn fenestrojn eĉ en Usono. La brilo englutis la tutan jonosferon, en sia tuta nemezurebla amaso da koloroj kaj infloreskoj. La ŝoko kaŭzis gigantajn cunamondojn altiĝi. Pli ol ducent metroj da akvo kovris ĉiujn kontinentojn, enprofundigante dekojn da miloj da ŝipoj. Elektraj linioj estis batitaj, urboj plonĝis en mallumon, nur interrompitaj tie kaj tie de la fajraj makuloj de fajroj.
  De nun, nova epoko komenciĝis sur la planedo Tero. La Horo de la Drako regis.
  En respondo al la demonaj fluoj de hiperenergio, la ringo de Salomono ricevis fortan senŝargiĝon.
  Erdogan sentis, ke la potenco de multaj centoj da miloj da genioj eniras lin. La Prezidanto de Turkio tuj ruĝiĝis kaj komencis ŝveliĝi. Ordinara viro kun malgrandaj blatoj antenoj (donante al li similecon al Adolf Hitler!) kreskas kiel lavango ruliĝanta laŭ Everesto.
  La civila kostumo de la otomana diktatoro krevis, kaj liaj muskoloj komencis kreski per saltoj kaj saltegoj. Kaj, ĉi tie la vastiĝantaj ŝultroj de Edrogan ripozis kontraŭ la volbo de la palaco de la antikva Sultano.
  Dum iom da tempo, la ŝveliĝanta veziko iris larĝe, ĝis, finfine, la marmoraj muroj kolapsis. Multaj turkaj korpogardistoj estis disigitaj en malsamaj indikoj. Kaj duonnudaj sklavoj, el la haremo de la otomana diktatoro, timige skuante la nudajn krurojn, disiris aŭ forrampis, se ili ne estis sufiĉe bonŝancaj por esti dispremitaj.
  Kaj Odrogan daŭre kreskis, kiel superhomo laŭ grandeco. La konstruaĵoj de la turka ĉefurbo Ankaro platiĝis sub liaj botoj. Ĉi tie la otomana diktatoro jam estas pli alta ol Everest. Kaj de la stelŝipoj de Stalzanath kaj la Nigra Sith-imperio, lia altega silueto estas tre klare videbla.
  Lyra Velimara ruis lascive:
  - Kia grandega ulo... Li havas dignon - verŝajne multe!
  Darth Vader, frapante sin sur la maskon - do la bildo sur ĝi malklariĝis, raŭke, grakis:
  - Ĉi tio estas koloso kun piedoj el argilo!
  Lira ellasis kelkajn fulmojn el siaj okuloj kaj kuĝis:
  - Kaj ŝajne la voĉo devas esti anĝela! - Sekvas palpebrumo, karakteriza por ege multekosta prostituitino. - Kantu floron, ne hontu!
  Kaj la turka diktatoro Edrogan daŭre rapide ŝvelis, kiel ŝvelebla veziko. Kaj kio estas plej danĝera, en liaj manoj aperis longa kaj ankaŭ rapide kreskanta glavo.
  Nun la kresko de Edrogan estas mil marmejloj, kaj ĉi tio ne estas la limo. Kaj kiel muskola fariĝis la turka diktatoro - grandegaj muskoloj laŭvorte ŝveliĝas kaj skuas - iu ajn, eĉ la plej skuita korpotrejnisto, envios ilin.
  Kaj lia glavo brilas kiel steloj, kiuj interplektiĝas en la infloresko de nevenkebla kasisto.
  Kaj la dentoj de la Prezidanto de Turkio plilongiĝas, iĝas tre akraj, sinuaj dentegoj de raketvampiro. Kaj la freŝbakita batiro komencas svingi sian gigantan glavon.
  Lyra Velimara krias surde:
  - Termokvarka ŝargo sur la Fuhrer ... Uf, sur la Turka Sultano - fajro!
  Darth Vader frapetis la grandan, orumitan stirstangon per sia ganto kaj grumblis ironie:
  - Kial ne Hiperplasmo! Fajro jam estas malmoderna tera esprimo!
  Lyra Velimara kiel ŝiaj elegantaj, knabinecaj kruroj, nudaj, rozkoloraj plandumoj frapos la metalan plankon:
  - Donu al mi termikan erupcion! Kontraŭ-pulsaj cimoj!
  Kaj la termokvarkaj raketoj, lasante post si fajran spuron kaj larĝan kiel vosto de fianĉino, kuregis al Edrogan, ŝvelinta pro la granda amaso da spiritoj kaj genioj, kiuj eniris en ĝin.
  La otomana diktatoro, kies grandeco jam estis komparebla al la Luno, svingis sian kosman glavon. Kaj la stelŝipo de la Sith Imperio - la raketkrozŝipo "Babuo" - disrompiĝis sub terura bato. Hiperplasmaj fragmentoj ŝprucis... Kaj io nekredebla kaj fasmogoria komencis fali.
  Kaj samtempe sufiĉe bagatelaj - ĉar la klonaj soldatoj mortis sufiĉe prozee. Montrante ne pli da emocioj ol biorobotoj. Sed ilia komandanto Santa, ne estante klono, estis klare nervoza. Kaj li rememoris kiom da sklavoj li sekrete vendis al la Khathams. Nu, nun atendis lin la infero de la kontraŭuniverso kaj la turmento de la malluma flanko de la forto!
  Thermoquark-misiloj ram Erdogan. Ĉiu el ili portis la energion de cent miliardoj da atombomboj ĵetitaj sur Hiroŝimon. Kaj la potenca, muskola torso de la otomana diktatoro estis kovrita de ulceroj kaj ekbriloj de eksplodantaj ultranukleaj bomboj.
  Lira Velimara trakuris sian nudan piedon sur sian gracian nazon kaj knaris:
  - Kompreneble ne! Mi volas vinon - paketon da Camel-cigaredoj!
  Darth Vader metis sian ungegan piedon sur la nudan, muskolfortan dorson de la knabino kaj, trakurinte ĝin, diris per naza voĉo:
  - Sobreco estas la normo!
  Lyra genuigis la ŝajnan kontraŭulon de la nigra sinjoro en la makzelo kaj zumis:
  - Ordonu, antaŭ ĉio!
  Eĉ se Erdogan estis trapikita kun sufiĉe daj pagendaĵoj por detrui la lunon, kun Merkuro por komenci, la otomana sultano kreskis eĉ pli granda. Li nun vere similis grandegan fabelan efreet. Kaj lia glavo aktive serĉis viktimojn inter la ŝipoj de Stelzanath kaj la Sith Imperio.
  Darth Vader, rigardante kiel termokvark-misiloj ne kaŭzis la plej etan damaĝon al ĉi tiu mastodoto el fabelo, kaj la superlasero eble eĉ nutras la potencon de Erdogan, sugestis al Lyra:
  - Eble ni povas kunigi niajn klopodojn?
  La nuda belulo el la Stalzan-imperio ne tute komprenis la nigran sinjoron:
  - Kiel? Ni jam estas unuigitaj!
  Apenaŭ kovrita de bikino, generalo Astara, ĉi tiu karnoplena militista knabino proponis sian version:
  "Ni ĵetu al li termopreon-ŝarĝon!"
  Darth Vader, en kiu vekiĝis la scivolemo de esploristo kaj sciencisto de la malluma flanko de la forto, demandis tra sia masko, sibilante:
  - Ĉu ĉi tio estas armilo bazita sur la preona kunfandiĝo?
  Astara, arkigante sian muskoltendan torson, malalte riverencis al la nigra sinjoro.
  - Ho jes, mia sinjoro! Tia reago ebligas uzi energion egalan al 1000 pentatonoj en raketo. Aŭ dek, ne, cent bilionoj da atombomboj faligitaj sur Hiroŝimon!
  La rapida menso de la nigra sinjoro faris tujan kalkulon, kaj Darth Vader surprizite fajfis:
  - Ŭaŭ! De tia eksplodo eĉ la planedo Jupitero disfalos en kvarkojn!
  Ial, Lira Velimara ne tro kunhavis ĉi tiun optimismon:
  - Planedo Tero brulos pro tia efiko. Ĉiu vivo ene de la sunsistemo estos detruita!
  Darth Vader rigardis la spacan batalon. Erdogan provis distranĉi la batalan hiperionan batalŝipon Stelzanat, kiu aspektis kiel karnovora piranjo. Li, uzante sian fenomenan manovran kapablon, senespere provis eviti malvenkon.
  Tamen, hiperionaj kanonoj kaj superlager-kuirilaroj montriĝis tute senutilaj kontraŭ la ultramagoplasma karno de Erdogan. La energio de miliardoj da genioj akumuliĝis en ĝi, kaj la rapido superis lumon.
  Tio estis lerta armadelo, ĝi tranĉis kiel kolbaso per tranĉilo. Kaj samtempe, grandegaj fajreroj flugantaj centojn da mejloj for elflugis.
  La otomana diktatoro muĝis surde:
  - Banzai! Vi havos ĉerkdezajnon!
  Darth Vader, taksante la distancon, rimarkis kun vera alarmo:
  - Se la termika preona ŝargo eksplodos, tiam ni mem disblovos kiel torĉo de papilioj!
  Lira Velimara timide palpebrumis al la nigra sinjoro kaj diris memfide:
  - Ne timu, mia malhela terminanto! Thermopreon havas akumulan atakon!
  Lordo Vader senespere svingis la manon.
  - Bone, pafu! Intertempe mi kolektos ĉiujn mallumajn flankojn de la forto!
  Erdogan, kiu inkludis ĉiujn sepdek du tribojn de fespiritoj, ŝvebis super la Tero.
  La Sultano de Turkio estis duoble la diametro de la Luno en sia longo kaj simple brilis per demona kaj fenomena potenco. Tia batalo nun furiozas en la spaco. La glavo de Erdogan ekflugas pli rapide ol fulmo kaj frakasas la senespere pafantajn stelŝipojn.
  Eĉ duonneniigaj partikloj estas tute senutilaj kontraŭ tia simple sovaĝa potenco de la genioj. La grandioza detruanto de la spaca imperio, kaptita en la pinto de la klingo , flamis per flavblua flamo kaj eĉ ne postlasis fragmentojn.
  Sed Lira Velimara eltiris sian "atuton" el sia maniko - termika preona raketo. Termopreono estas kapabla je liberigo de energio 7 duilionoj da fojoj pli granda ol termonuklea reago kiam plene liberigita.
  La akumula termika preona ŝargo estas iom pli malforta, sed ĝi enfokusigas detruon nekompareble pli precize. Kaj nun la princino-plasma makulo estas elĵetita el la ventro de la flagŝipo batalŝipo.
  Ĝuste tiel aspektas kontrolita kaj inteligente gvidata termopreona fuzio-bazita raketo ekster la skatolo. Ĝi ne havas stabilan materion, do estas preskaŭ neeble terenbati ĝin. Sed samtempe, la akuzo elektas sian propran celon.
  La plasmoblovo timigas Erdoganon. Li hezitas eviti, sed la ultraprogresinta substanco montriĝis pli lerta. Kaj kiel araneo, la hipernuklea bombo alkroĉis sin al la potenca torso de la nove kreita reĝo kaj imperiestro de la genioj!
  Lyra Velimara varme kunpremis siajn piedojn kaj kantis:
  - Mi disŝiros ĝin! Ni disigu ĝin en kvarkojn!
  Potenca kiel Heraklo, Erdogan estis severe klinita, kaj li, klinita, kiel gutaperka bulo en duono.
  Supernovao eksplodis. Pluraj proksimaj stelŝipoj de Stalzanat kaj la Sith Imperio estis ĵetitaj reen, la hiperplasma ŝafto bruligis la platformojn kaj trunkojn de granda multaj baterioj. Disbatis multajn klonojn kaj belajn Amazonajn knabinojn el la Stelzan-imperio.
  Erdogan mem turniĝis, turniĝis kaj... Fariĝis eĉ pli granda kaj pli timiga. La dua glavo, kiel ĝermo de karnovora parazita planto, eniris lian dekstran manon.
  Kaj la diktatoro de la Otomana Regno ridis surde:
  - Ho, vi patosaj kosmaj eksterteranoj.... Vi estas nur servistoj de Shaitan, kaj fakte, Shaitan estas mia servisto!
  Dume, tornado furiozis sur la planedo Tero. La ondoj de la mondaj oceanoj tuj varmiĝis pro la hipernuklea ekbrilo kaj bolis kun kruta bolanta akvo, bruligante ĉiujn vivaĵojn. Kaj arbaroj kaj altaj konstruaĵoj ekflamis.
  Cent duilionoj Hiroŝimoj flamantaj de malproksimo de luna orbito ne estas ŝerco! Kaj la fajro kiu englutis la tutan Teron laŭvorte bruligis ĝin ĝis la submondo.
  Brila, freneza helego ekbrilis sur la loko de Vaŝingtono, poste aperis kolosa purpurbruna floro. Sep hiperplasmaj petaloj disiĝis de la blindiga burĝono, ŝvebante en la ĉielaltajn altaĵojn. Ili brilis dum dek sekundoj kun ĉiuj koloroj de la ĉielarko, kaj tiam, tuj mallumiĝante, defalis, lasante nur gigantajn purpurruĝajn fajrerojn flosantaj en la stratosfero.
  En unu palpebrumo, dekoj, centoj da milionoj da homoj brulis, disŝutante per elementaj partikloj. Tiuj, kiuj estis pli malproksime, estis blindigitaj kaj bruligitaj kiel vivantaj torĉoj. La fajro dolore konsumis homan karnon. La haŭto de homoj senŝeliĝis, iliaj haroj fariĝis polvo, iliaj kranioj karbiĝis. La eksplodondo, kvazaŭ kiel akordiono, faldis nubskrapulojn, enterigante vivajn multajn, kiuj lastatempe estis tiel viglaj kaj senzorgaj individuoj en varmaj betonaj tomboj.
  Teamo de blondaj, duonnudaj Teksasaj lernejanoj piedbatis pilkon, kaj gravitondo trapasis ilin, lasante nur cindrojn siluetojn sur la bruligita herbo. Kompatindaj knaboj, pri kio ili pensis en la lasta momento: eble ili nomis sian patrinon, aŭ unu el la herooj de la filmoj, sennombraj komputilaj ludoj.
  La knabino revenanta de la vendejo kun korbo pasis en la venontan mondon, ridetante, eĉ sen havi tempon por krii. La infano simple disĵetis en fotonojn kaj nur per miraklo la postvivanta rubando de la pafarko kirliĝis en la atmosfera ventego. La homoj, blankaj kaj koloraj, kaŝitaj en la metroo estis disbatitaj kiel muŝoj sub premo, tiuj, kiuj flugis en la aviadilo en tiu tempo, estis elĵetitaj el la stratosfero de la tornadoj de Gehena, kaj ĉi tio estas eĉ pli malbona kaj malrapida morto. .. Kiam en la malvarmiga vakuo formanĝas la restantan aeron de predanta piranjo, homoj batas la kapon kontraŭ la duraluminaj muroj, kaj iliaj okuloj falas el siaj kavoj. Langoj elirantaj kun sanga salivo elfalas, kaj rompitaj dentoj elverŝas kiel pizoj.
  La morto egaligis la malriĉulon kaj la miliardulon, la senatanon kaj la kaptiton, la filmstelulon kaj la rubanon. Ŝajnis, ke milionoj da animoj krias en la ĉielon, la mondo renversiĝis kaj eble unuafoje la homoj sentis, kiel maldika estas la fadeno de la vivo kaj kiom ili bezonas unu la alian. Patrino kaj infano sufokiĝis sub la rubo, alkroĉiĝante unu al la alia kun tia forto, ke ĉiuj fortoj de la submondo ne povis deŝiri ilin.
  Eĉ la duonmekanika monstro Darth Vader, enpenetrita ĝis la rando de la malluma flanko de forto, sentis la doloron kaj suferon de miliardoj da homoj, kiuj pereis sur la tero.
  Kaj en malespero li vokis al si ĉiujn fibrojn kaj amasojn de la fenomena manifestiĝo de la malluma flanko de la forto.
  Lira Velimara subtenis lin en ĉi tiu afero kaj etendis fortan manon al la nigra sinjoro. Ili kunfandiĝis mense. Iliaj bioplasmaj kampoj tuj miksiĝis, la inaj kaj viraj principoj kuniĝis, formante kuniĝon de teoplasmaj fortoj.
  Kaj post kiu ekestis kolosa hipergraviomagia kolapso, efektivigante mirindajn, laŭvorte super-fantaziajn transformojn.
  La postvivantaj stelŝipoj de la spaca imperio kaj Stelzanat komencis kolektiĝi en unu tuton, kiel buloj de hidrargo. Ili rapide kunfandiĝis, premis en princeps-plasman plastilon, kreante ununuran kaj monolitan tuton.
  Partikloj kirlis tra la spaco, konverĝante kiel segpolvo en indukta bobeno. Kaj tiam, ĉe la loko de la flagŝipo de la Sith-Imperio, sekvis mitrala eksplodo de foto-fulmaj ekbriloj, kaj post kiu aperis grandega viro.
  Lia figuro estis stranga. La torso kaj gamboj estas kiel Lyra Velimara - nuda kaj deloga, sed la kapo, ŝultroj kaj brakoj estas kovritaj per la nigra batalkostumo de Darth Vader.
  La rezulto estis terura hibrido: la sinjoro de mallumaj fortoj, militisto de la SS-trupoj Stelzanat Velimara. Krome, la grandeco de la brutulo estas la diametro de Venuso. Tia monstro naskiĝis, kaj estis kreita per ekstrema manifestiĝo de hipergravita magio.
  Du lumglavoj ekbrilis en la manoj de Darth-Lyra: ruĝa kaj purpura. Ambaŭ armiloj ardis kaj scintilis tre hele kaj intense. Duone vulpina knabino, duono cibernetika organismo moviĝis al Erdogan.
  Sub la graciaj, nudaj, knabinecaj kruroj, la vakuo bruis surde. Ŝajnis, ke ĉi tiu monstro simple marŝas tra minkampo, kie la eksplodaĵoj estis nevideblaj, sed tio igis ilin eĉ pli detruaj.
  La turka diktatoro, ankaŭ ŝvelinta kun la diametro de Venuso, marŝis al sia ekvivalento. Ili proksimiĝis, kaj sub unuj, knabinecaj kruroj, kaj la alia sub altaj botoj, la malpleno bruis kiel miliono da tondroj!
  Darth Vader kaj Lyra en unu botelo, salutis Erdogan per glavo.
  La otomana diktatoro nur bojis responde:
  - Neniu kompato al la malamiko!
  Darth Vader respondis per profunda voĉo:
  - Ripeto de patrino - aproj!
  Kaj iliaj glavoj kun sovaĝa muĝado, la erupcioj de miliardo da krakatoaj vulkanoj kruciĝis. Kaj la vakuo ektremis. Kvarkoj dancis en la vorticoj de la etero.
  Erdogan, sentante, ke lia karno, teksita de iliaj multnombraj hordoj da malbonaj kaj bonaj spiritoj, ektremis pro la bato, muĝis:
  - Wu Shaitan! Vi estas forta!
  Darth Vader daŭrigis sian atakon kaj bojis:
  - Kaj li neniam estis malforta!
  Hibrido de nigra sinjoro kaj vulpo-militisto atakis Erdogan. Kaj kvankam lia kontraŭulo ne estis malsupera en forto kaj rapideco, sed en la arto de skermado, kompreneble la turka prezidanto ne povis kompari, kun militisto, kiu estis trejnita de la plej bonaj militistoj kaj skermistoj en la galaksio - la Ĵedajo.
  La voĉo de Lira jam aŭdiĝis. Ankaŭ tiu ĉi infera knabino bone studis. Ĉar ne estis viroj en ilia imperio, la knabinoj naskiĝis en cibernetikaj utero. Oni instruis ilin mortigi kaj batali eĉ kiam embrio formiĝis en nutra medio helpe de komputilaj programoj.
  - Ke la filo de turka civitano, vi ne ŝatas ĝin, vi havas tian akcepton!
  Kaj la princeps-plasma glavo tranĉis trans la bone nutrita mugo de Erdogan. La tranĉitaj lipharoj de la otomana diktatoro falis malsupren, turniĝis en la vorticos de la etero kaj komencis disŝiri, disfalante kiel tuta amaso da neniigbomboj. Kaj sango elverŝis el la distranĉita vango. Krome, en ĉiu guto, koboldoj kaj sorĉistinoj kun balailoj ŝprucis.
  La turka diktatoro provis respondi, sed Darth Vader tre lerte kliniĝis sub la kurba cimitarglavo kaj mem frapis la malamikon flanke, detranĉante tutan tavolon da muskolo de la malamiko. Erdogan muĝis eĉ pli laŭte kaj denove atakis.
  Darth Vader detenis la svingon, kaj la nuda piedo de la liro trafis la malamikon ĝuste en la ingveno.
  Erdogan kvakis dolore, kaj kun sovaĝa ĝemo, en kiu sentiĝis grinardaj notoj, li grakis:
  "Nun vi estas mortinto!"
  Darth Vader akcelis sian atakon, kaj kantis dum li atakis:
  - Sed la fino ankoraŭ ne estas la fino! La fino estas nur la komenco!
  Kaj tiel li efektivigas sian subskriban movon, kun la helpo de kiu grafo Duco estis venkita. La detranĉita mano, kune kun la glavo, pendas en vakuo. Kaj tiam ĝi ankaŭ komencas ŝiri. Estis kvazaŭ reuzeblaj, jetoj, lanĉiloj estis blokitaj en unu loko - elsendantaj supernovaoj.
  Erdogan, kun la okuloj ŝvelintaj pro neeltenebla doloro, retiriĝis kaj frakasis sian kapon en la Lunon.
  La satelito de la planedo Tero estis misformita de la trafo, larĝaj fendoj kovris ĝin, kaj aktiva erupcio de magmo komenciĝis. La luno komencis simili al malbone batita vizaĝo. Lyra denove piedbatis Erdogan sub la genuon, kaj la glavo de Vader de la sendefenda flanko kaptis lian ŝultron, detranĉante dikan pecon da viando kaj muskolo.
  La otomana diktatoro jam klare naĝis, lia sola pluviva glavo flugis en larĝa amplekso, sed la pinto de la ruĝa glavo de la nigra sinjoro trapikis rekte en la manojn de la malamiko. Tiam klara turno kaj alia distranĉita piedo de Erdogan falas malsupren por komenci eksplodi kun neniigo kaj magiaj petardoj.
  La otomana diktatoro estas senarmigita, kaj lia lasta malespera provo, kiel drako, devas eksplodi en flamojn.
  Estis kvazaŭ duilionoj da flamĵetiloj tuj trafis. Kaj la plasma erupcio inundis preskaŭ la tutan sunsistemon. Ondoj de freneza flamo rapidis al la orbito de Plutono post kelkaj sekundoj. La masko kaj manoj de Darth Vader pluvivis, sed la nudaj, knabinecaj kalkanoj de Lyra estis tute bruligitaj.
  La knabina generalo kriegis pro doloro - la fajro forte brulbrulis la plandon, eĉ grandaj veziketoj tuj ŝveliĝis sur la bruligitaj kaj nigrigitaj inaj piedoj kaj kruroj. Ĝi venis al miaj genuoj...
  Sed Darth Vader, per profesia movo, per salto kaj kun turniĝo de la korpo kaj konverĝa movo de la glavoj, malkonstruis la grandan, kornan kapon de la otomana prezidento Erdogan.
  La grandega kapo, ne pli malgranda ol la Luno, de la granda militisto kaj reganto forruliĝis, kaj dikaj bluaj lipoj flustris:
  - Ĉio finiĝis!
  Tiam okazis eksplodo, tiel surda, detrua kaj grandega, ke ĉio, kio okazis antaŭe, estis kompatinda kiel matĉo kontraŭ la fono de hidrogena bombo elprovita en la kosmo. Fluoj de neniiga hiperplasmo inundis spacon de la Suno, tiam Afla-centauri kaj Siriuso...
  
  
  
  
  FELIĈA KNABO
  Loĝis unu knabo, li estis ankoraŭ malgranda, sed profunde malfeliĉa. En la lernejo li estis ĉikanita kaj persekutata, hejme liaj gepatroj ĉiam estis okupataj kaj riproĉis lin pro malbonaj notoj, kaj eĉ batis lin per zono pro malsukceso de li. Kaj ĉiuj traktis lin kiel stultulon, menshandikapulon, malkuraĝulon - ili ĉikanis kaj batis lin.
  La knabo laciĝis pro tio kaj decidis forlasi sian malbonan urbon kaj for de la malamata lernejo, kien ajn rigardas liaj okuloj.
  La knabo estis ankoraŭ malgranda kaj naiva. Li pensis, ke nur en lia urbo loĝas tiaj malbonaj homoj, kaj precipe infanoj, dum en aliaj urboj ĉiuj estas bonaj kaj afablaj. Kaj ne povas esti alie, ĉar ili ekscitite ripetas al la kvadrata televidkesto, ke ilia lando estas la plej humana, afabla, bela kaj plej bona en la mondo. Ke en lia lando ĉiuj infanoj estas feliĉaj aŭ certe fariĝos feliĉaj, kaj la partio kaj ĝia granda gvidanto kondukos al komunismo - kiam ĉiu ricevos tion, kion ili volas.
  Kaj la batita kaj ĉikanita knabo sincere opiniis, ke la infanoj en la lernejo estas tiel kruelaj kaj malbonaj, ke ili estis varbitaj de la CIA kaj Mossad, ke estis kulpo de la dikventra burĝaro de Ameriko, ke estis malplenaj bretoj en la urbo kaj homoj staris en longaj vicoj. Ke ĉio estis en ordo, se ne estus la burĝaro kaj sabotistoj, kiuj nokte transpasas landlimojn. Ke estas ilia kulpo, ke terpomoj putriĝas kaj infanaj dentoj doloras. Kaj ŝajne oni inventis ankaŭ injektojn por turmenti homojn en Usono.
  Sed povus okazi, ke malbono regas en ĉiuj urboj de lia vasta Patrujo, ke malbonaj CIA-agentoj delogas kaj dorlotas ĉiujn infanojn, instruante ilin batali kaj bati la mensogan homon.
  Ne, ĝi devus troviĝi en la plej bona kaj plej humana lando en la mondo, urbo kie ĉiuj estas afablaj kaj ridetas unu al la alia kaj vi povas sekure etendi vian manon por skui ĝin sen timo, ke pinglo kaŝita inter viaj fingroj algluiĝos enen. ĝi.
  La knabo firme kredis al tio, ke ekzistas ankoraŭ bonkoraj kaj pacaj urboj. Kaj li, malfacile atendinte la unuajn varmajn printempajn tagojn, kaŝe de siaj gepatroj rastis ĉion el la fridujo. Kaj ne estis tiom da produktoj en la plej humana, riĉa, afabla kaj paca lando en la mondo. Mi plenigis mian sakon kaj dorsosakon per tio, unue elskuante la lernolibrojn kaj kajerojn, ĉar ili kreis plian pezecon kaj... De tempo al tempo, ĉirkaŭrigardante malkuraĝe, mi malfermis la pordon kaj elkuris en la straton.
  La knabo ĉiam timis eliri en sian propran korton. Ŝajnis al li, ke tie li certe estos batata, kripligita, humiligita, kraĉita, aŭ io pli malbona. Sed ankoraŭ estas frua printempa mateno, ĉiuj iras al lernejo, estas ŝanco pretergliti la kortajn huliganojn kaj pluiri. De ĉi tiu kvartalo, kie li fariĝis forpelito kaj ridindaĵo, ĝis kie ili ankoraŭ ne konas lin. Kie li estas nur kvinfuta helhara knabo kun alta ĉapo.
  Kial homoj tiom koleras? Kion li faris al ili, ke ili malamas lin tiel feroce? Kaj kion ili rilatas al la malamo, en la plej humana, afabla, humana kaj justa lando ne sur la terglobo? Kion li faris al ili? Ĉu vi insultis, kalumniis, humiligis, kraĉis aŭ perfidis iun?
  Ĉu li ne diris al ĉiuj, ke ili estu afablaj, simpatiaj kaj helpi unu la alian? Tiu batalado estas malbona, kaj la malfortuloj bezonas helpi? Sed pro tio ili ankoraŭ konsideris ĉiujn stultulon, malfortulon, stultulon... kaj iun alian kompleksan kaj nekompreneblan vorton - pacifisto?
  Sed strange, ĉu ĉi tio ne instruis ĉiuj infanaj fabeloj, libroj kaj televido? Ĉu homoj ne devus esti ĝuste tiel: sublime noblaj, inklinaj al sinofero, starantaj unu por la alia kiel monto. Ĉu la homo ne estas frato de homo? Ĉu la vera signifo de la vivo ne estas fari bonon?
  Do kial, en la realo, kio estis instruita en libroj, en filmoj, kaj eĉ en komputilaj lecionoj estas refutita? Ĝi estas konsiderata stulta, ridinda, amuza, malbona!
  Kial niaj infanoj kaj liaj kunuloj havas tiom da kolero kaj malamo, malvolo aŭskulti sian konsciencon, deziron al perforto kaj detruo? Kien iras edukado kaj kulto al bonfaroj en sia plej homa kaj homa potenco en la mondo? En potenco kiu helpas kaj protektas la prematojn en ĉiuj partoj de la terglobo. Kiu savas nigrulojn, indianojn, kaj ĉiujn, kiuj estas en problemoj kaj malsanaj, de malsato kaj naturaj katastrofoj.
  Ili vokis al la knabo... Li sentis timon. Nun ili kaptos vin kaj komencos turmenti vin.
  Li ŝajnigis ne aŭdi kaj rapidigis sian paŝon.
  Responde, sovaĝa muĝado:
  - Ĉesu la bremson! Ni mortigos vin!
  La sovaĝa frenezo en lia voĉo frapas, tiom da malamo al li? Por kio? Kion vi faris al ili? Kaj ili malamas lin, tiun, kiu ĉiam parolis pri boneco, pri amikeco, pri kompato, same kiel ili ne malamus la malfidelan, tiun, kiu buĉus sian propran patrinon.
  Sed la knabo jam faris decidon forlasi ĉi tiun urbon, ne plu iri al ĉi tiu malbenita, malamata lernejo. Eskapu el ĉi tiu infera kavo kaj trovu alian, afablan, puran, amikan urbon. Ja povas esti, ke en lia plej humana lando ne ekzistis tiaj urboj.
  La knabo tre timis, ke oni lin atingos, mallertan kaj malfortan, kaj batos lin sur la kolon, por ke li ne povu foriri. Sed estas ankaŭ buso. Vi nur bezonas salti en ĝin, tiam la huligano kaj bandito malfruos.
  Ĉi-foje la knabo estis bonŝanca, kaj en la lasta momento li sukcesis salti sur la ferman ŝtupon de la buso. La pordo premis lian maldikan, infanecan manon, feliĉe ne tro, kaj li sukcesis teni sin al la dorsosako plena de manĝaĵo.
  Busvojaĝado en tiuj tagoj ankoraŭ kostis magran kvanton, kaj estis neprofite en urbeto ankaŭ pagi salajron al la konduktoro. Cetere, homoj estas honestaj kaj ili ne ĝenas kvar kopekojn. Paro da samideanoj ne povis atingi la knabon kaj elprenis sian koleron sur rubujo. Ili piedbatis lin brutale, kvazaŭ la fero kulpas pro tio, ke la dezirata predo eskapis. Kaj la knabo veturis kaj preĝis al la Sinjoro Dio (kiu cetere, kiel oni instruis al ili, tute ne ekzistas!), por ke la pordo rapide malfermiĝu kaj li liberigu sian manon.
  Fine, la sekva halto, via mano estas libera kaj vi povas sidiĝi sur la sidlokon kaj spiri. Ju pli la knabo malproksimiĝis de sia malamata korto, des pli trankviliĝis lia animo. Kie ili ne scias, ĝi estas pli sekura.
  Kvankam eble alia knabo, male, en lia loko, sonĝus esti pli proksime al hejmo, serĉante protekton ene de ĝiaj nepenetreblaj muroj. Sed la korto de la domo ĉiam vekis timon en la knabo. Eĉ en sia dormo li havis koŝmarojn pri siaj inferaj, senkompataj kunuloj. La knabo provis promeni eksteren kiel eble plej malmulte. Post lecionoj, mi kuris kiel eble plej rapide al la vestoŝanĝejo por fari ĝin antaŭ ol miaj malamindaj, kruelkoraj kunuloj elvenis kaj komencis moki min, aŭ eĉ bati min tuj. La knabo trovis konsolon nur en libroj. Ne ekzistis komputilo, neniu Interreto, eĉ ne televide - nur tri kanaloj, kie en la plej bona kazo ili montras bonegajn pionirojn, aŭ kantanta koruso - kiel bone estas vivi en ilia plej humana lando en la mondo. Kaj plej malbone, enuigaj raportoj de la kampoj kaj konstantaj bataloj por la rikolto. Kaj nur unufoje semajne, dimanĉe, oni povis spekti, strikte laŭ la limo, iun interesan plenlongan filmon aŭ programon dum vizito de fabelo.
  Kaj la knabo amis sin enterigi en libroj, ĉerpante el ili la subliman, noblan kaj fabelan.
  Kaj ofte en la klaso, se lin ne tro ĝenis liaj kunuloj kraĉantaj el pipo aŭ pafantaj kaŭĉukbendojn, li ankaŭ pensis pri fabelo, afabla mondo. Pri tio, ke kiam komunismo finfine estos konstruita, estos universala, universala frateco.
  Kaj tiam kuniĝos infanoj el Alfa Centaŭro, Siriuso, Granda Urso, la konstelacio Sagitario. Kaj larĝe ridetante, ili tenas la manojn. Ekzemple, infanoj de la konstelacio de Fiŝoj havas kapojn kovritaj per arĝentaj skvamoj kaj oraj, brilantaj naĝiloj. Kaj en la Sagitario Konstelacio ili verŝajne similas al la Centaŭroj.
  Ĉio estas tre trankvila kaj bela. Ili donas unu la alian donacojn kaj kantas kantojn. Ne ekzistas malamikeco, neniu malico, neniu metos butonon aŭ mortan ranon sub la azenon de la alia.
  Se nur la komunismo venus pli frue, kaj la malamata CIA, kiu implikis la tutan mondon en reton de malamo kaj instruis niajn sovetiajn infanojn malami la bonon, pereu kaj esti detruita! Estis la usonanoj kiuj naskis la koŝmarojn de milito de la ekstermado de la indianoj ĝis Afganio. En siaj radiovoĉoj ili frenezigas homojn kaj devigas ilin levi la manojn, frato kontraŭ frato, inspirante malamon el la lulilo!
  La buso malrapide glitas laŭ la itinero. Estas majo ekstere, mateno - la tago ĵus komenciĝas. Jes, la knabo ne timas la mallumon. Male, kiam estas mallume, estas pli granda ŝanco gliti nerimarkitaj preter kunuloj kaj malaperi en la mallumon. Vintre, kiam estas malvarme kaj la noktoj estas longaj, kaj precipe en severa frosto, vi povas eliri kaj serioze atendi preterpasi la ulojn plenajn de kolero.
  Vintre, huliganoj ankaŭ malvarmiĝas kaj eliras malpli ofte. Sed en la varma sezono, la turmento komenciĝas. Kaj nur iri al la vendejo fariĝas torturo. Kaj la knabo pensas pri elpensi ian nul-junkcian modulon, tiel ke unufoje vi jam estas en la vendejo, kaj tiam vi premas la butonon kaj vi jam estas hejme.
  Eble estas bone, ke, dum artefaritaj flugiloj ankoraŭ ne estas inventitaj, en sia loĝejo, sur alta etaĝo, la knabo povas senti relativan sekurecon. Kiam vi, ŝvitante pro rapide kurado, finfine malfermas la pordon kaj saltas en la loĝejon, vi sentas vin kiel olimpika ĉampiono, kiu trapasis la cellinion - vi estas hejme kaj vi estas sekura. Vi povas finfine spiri kaj trovi konsolon legante alian libron. Feliĉe, ili ankoraŭ havas bibliotekon de sia praavo, kiun akademiano envius.
  La ŝoforo signalis, ke ili jam estas ĉe la haltejo kaj ĉiuj bezonas foriri. La knabo trovis sin en nekonata areo. Li ne antaŭe ĉesis ĝis la fino mem. Kaj ĉi tiu noveco ŝajnis agrabla kaj surpriza. Estas kvazaŭ vi farus paŝon, kaj kiel Eli de la Sorĉisto de Oz, vi trovos vin en fabelo kaj feliĉa lando.
  
  MILITO AL LA VENKOFINO
  la 13-an de aprilo 1945 . Urbo de Berlino, konstruaĵo de la Imperiestra Kancelario.
  Ministro pri eksteraj aferoj Ribbentrop ĵus revenis de intertraktado kun la sovetia delegacio gvidata de la fama kverelema malamiko de Germanio, Molotov. Malgraŭ tio, ke dum la lastaj bataloj, kvar sovetiaj tankarmeoj estis preskaŭ tute detruitaj. Kaj la 1-an de aprilo, la liverado de okcidenta helpo sub Lend-Lease ĉesis; Stalin prezentis intence troigitajn postulojn.
  Ribbentrop bedaŭrinde diris al Rommel:
  -Intertraktado kun la sovetia delegacio atingis sakstraton. La kompromisa nula opcio - reveno al la limoj de junio 1941 - ne konvenis al Stalin. Koba postulas - Klaipeda regiono, Orienta Prusio kaj la tuta Pollando ene de la limoj de 1939. Ĝi ankaŭ postulas la terojn de Slovenio, parto de Hungario kaj la naftejoj de Rumanio. Li deklaras ke milionoj da sovetiaj soldatoj ne mortis por veni al kie ĉio komenciĝis. Krome, Jozefo postulas de ni kompenson, la liberigon de ĉiuj militistoj kaj civiluloj... Kaj li promesas liberigi la niajn nur por elaĉetomono! Poste, Stalino ankaŭ volas ricevi teritoriajn akirojn de Finnlando.
  Feldmarŝalo Führer Rommel malgaje rimarkis:
  - Post la puĉo en junio 1944, ni estis devigitaj daŭrigi malrapidan kaj konstantan retiriĝon sur la orienta fronto. Kvankam la aliancanoj, venkitaj en Normandio, iris kun ni al relative honorinda paco por ili, sed... La Ruĝa Armeo estas tro forta, kaj konservis siajn soldatojn kiel eble plej multe, preferante aktivan defendon kaj mallongajn kontraŭatakojn. Jes, la rusoj atingis la Vistulon kaj, eĉ koste de granda perdo, transiris ĝin, enpenetris en Slovakion, preskaŭ kaptis Rumanion... Sed ĉiuj tiuj sukcesoj kostis al ili kare. Ankaŭ ni sangis, sed mi sukcesis starigi pli-malpli kontentigan defendon kaj redukti la perdproporcion al tri ĝis kvar fojojn favore al ni. Sed Stalino ŝajne ne komprenas, ke ankaŭ lia lando estas elĉerpita, kaj la aliancanoj, ĉesinte helpi Rusion, komencos fidi nin?
  Ribbentrop respondis kun ĝoja rideto:
  - La plej grandaj transmaraj ŝarkoj jam promesas al ni subtenon, kontraŭ la teroj, kiujn ni ricevos konkerante USSR! La laborista registaro en Britio ankoraŭ hezitas, sed multaj privataj strukturoj pretas subteni nin! Brazilo, Hispanio, Portugalio kaj precipe Argentino promesas al ni helpon. Perron eĉ ne ekskludas, ke li malkaŝe eniros la militon nianflanke. Ankaŭ finnoj ĵuras iri ĝis la fino! En Italio, la pozicioj de Mussolini en la nordo plifortiĝis, dum la sudo daŭre estas kontrolita fare de por-okcidentaj trupoj. Ni estas pretaj daŭrigi la militon, mia Fuhrer!
  Rommel koncize ordonis:
  - Speera al mi!
  La lerta, laborema kaj talenta imperia ministro pri armilaroj kaj municioj sidis en sia ĝusta loko. Speer sukcesis, malgraŭ ĉiuj malfacilaĵoj, signife pliigi la produktadon de armiloj kaj tre rapide meti en amasproduktadon pli progresintajn memveturajn pafilojn de la klaso "e", "LEONO" kaj "Panther"-2.
  La ankoraŭ juna kaj tre energia ekonomia diktatoro de la Tria Reich raportis:
  - En la kampo de tankokonstruado, ne nur kvalita, sed ankaŭ kvanta sukceso estis atingita. En decembro 1944, 1,960 tankoj kaj memveturaj pafiloj estis produktitaj. Kaj ĉi tio malgraŭ ĉiuj militaj malfacilaĵoj kaj la lanĉo de amasproduktado de la plej bonaj maŝinoj en la mondo! Precipe E-25, Lev kaj Panther-2!
  Nuntempe, la produktado de tankoj kaj memveturaj kanonoj estas ĉirkaŭ du mil monate, el kiuj en marto la plej novaj veturiloj: E-10, E-25, Lev, Panther-2 konsistigis pli ol du trionojn de la tanka floto. !
  Rommel demandis seke:
  -Ĉu vi certas, ke niaj tankoj estas superaj ol sovetiaj?
  Speer, penante doni prudenton al sia tono, diris:
  - Niaj projektistoj, kvankam malfrue, povis krei veturilojn kun pli-malpli sukcesa aranĝo, kiraso, armilaro kaj kondukaj trajtoj. La E-25 montriĝis aparte sukcesa. Kun fruntorezervo de 100 milimetroj je racia klinangulo de kvardek gradoj, flankoj kaj postaĵo de 60 milimetroj kaj armilaro kun 88-mm pafilo de kalibro EL 71, la memvetura pafilo havas stokon de 80 pafoj kaj pezas nur 26,6. tunoj. Kun motoro de 700 ĉevalfortoj, la aŭto akcelas pli ol 75 kilometrojn hore. Krome, konsiderante la pezrezervon, la flankoj de la memmovita pafilo estas aldone plifortigitaj per 30 mm ekranoj. Tiel, la flanko estas kovrita de kaj la ruloj kaj la ekrano, kio signifas, ke la veturilo povas elteni trafojn de T-34-85-konkoj ne nur en la frunto, sed ankaŭ sur la flanko. La 88-mm kanono mem penetras 150 - 148 mm da kiraso laŭ angulo de 60 gradoj. Konsiderante la paffrekvencon kaj pafadprecizecon, nia 88 mm pafilo estas la plej bona kontraŭtanka pafilo en la mondo! Kaj la fronta protekto permesas vin teni pafojn, eĉ de la IS-2. Plie, la pintaj obusoj de sovetiaj pafiloj estas tre sentemaj al reboniĝo. Sed nia altkvalita cementita kiraso havas altan surfacan malmolecon kaj, laŭ racia angulo de deklivo, perfekte reboniĝas!
  Rommel logike notis:
  - Kaj ĉio ĉi estis atingita danke al la fakto, ke la motoro, dissendo kaj rapidumujo estis kunmetitaj en unu unuo. Tiel, ni ŝparis sur la kardano kaj reduktis la altecon de la aŭto al 144 centimetroj. La maŝino estas pli alta ol ĉiuj sovetiaj modeloj kaj estas relative facile fabrikebla. Kvankam, ekzemple, vi ankoraŭ ne povis krei tian tankon!
  Speer kontraŭis ofendite:
  - "Panther"-2 kaj precipe la "Leono" tanko konsideras la plej novajn evoluojn kaj plibonigojn. Aparte, la "Panther"-2 sukcesis konservi la pezon al 47 tunoj, pliigante la armilaron kaj provizon de konkoj al la nivelo de la "Reĝa Tigro", kaj estante iomete malsupera en kiraso. Kaj tio estas dudek unu tunoj da diferenco. La 700 ĉevalforta motoro donas rapidecon de 55 kilometroj sur la ŝoseo, kaj 30 kilometrojn hore sur la vojo. Novaj aŭtoj jam estas produktitaj kun 900 ĉevalforta motoro kaj povas akceli ĝis 70 kilometroj hore. La "Leono" kun 105-mm kanono havas neniun egalan en armilaro; ĝi superas la "Reĝan Tigron" en fronta kiraso, kun egalaj flankoj kaj postaĵo. Kaj ĉiuj kun pezo de 51 tunoj, kun motoro de 900 ĉevalfortoj. Niaj novaj tankoj havas bonegajn veturajn trajtojn, kio signifas, ke ili povas esti uzataj en ofensiva milito!
  Rommel rikanis kaj denove montris erudicion:
  - Kaj en ĉi tiu tanko, la motoro, dissendo kaj rapidumujo situas antaŭ la veturilo, kaj la gvattureto estas movita malantaŭen. La aranĝo ankaŭ estis kompaktigita. Sed ni bezonas "Leonon" kun pli forta surŝipa kiraso!
  Speer riverencis kaj diris:
  - En la tanko E-50 ni efektivigos la protekton kaj armilaron de la Muso, sen superi sepdek tunojn da pezo!
  Rommel liberigis Speer kaj invitis la Reich Ministron de Aviado Saur. Ankaŭ tre lerta kaj kapabla administranto.
  La Imperiestra Ministro diris kun triumfa rigardo:
  -Nia aviado kaptis la tutan aeran superecon! Kaj antaŭ ĉio dankon al la heroa germana industrio! Novaj reagaviadiloj, kiuj eniris servon kun la Luftwaffe en 1944, estas amasproduktitaj en ĉiam kreskantaj volumoj. Ili havas rapidan avantaĝon super sovetiaj veturiloj de 200-350 kilometroj hore kaj havas potencajn armilojn de 30 mm kanonoj kaj raketoj! La ME-163, Me-262, VA-349 batalantoj kaj precipe la malmultekostaj, malpezaj, manoveblaj kaj facile fabrikeblaj HE-162 pruvis sian superfortan superecon super la Laggs kaj Yaks de la malamiko. La altrapida sciigo kaj bombaviadilo Ar-234 havas tian rapidecon, ke eĉ unu sovetia batalanto povas atingi ĝin!
  Samtempe, kio estas plej signifa, ni povis atingi egalecon kun la malamiko en la kvanta produktado de maŝinoj. 150 ME-262 batalantoj estas produktitaj semajne, tre potencaj armiloj kaj traviveblaj en batalo, jam 300 kaj ĉi tiu figuro kreskas HE-162 batalantoj, kaj 120 kun pliiĝanta AR-234. Survoje estas pli altnivelaj modeloj ME-262 kun svingitaj flugiloj, ME-1010 kun flugiloj kie la svingo estas alĝustigebla, Non-262 kun pli bonaj armiloj kaj flugaj trajtoj, kaj plej grave Yu-287. La plej nova veturilo kun antaŭen-balaitaj flugiloj havos bonegan bombardan precizecon.
  Entute ni planas pliigi la produktadon de jetaviadiloj al ducent aviadiloj tage, tute subpremante la malamikon!
  Rommel logike notis:
  - Kaj niaj ŝraŭbmaŝinoj estas sufiĉe sukcesaj. Ekzemple, la evoluo de la Focke-Wulf estas la TA-152. Kaj la TA-400, kiel jetbombisto kun ses motoroj, montras grandan promeson!
  Zaur sipilis fiere:
  - TA-400 povas bombi sovetiajn fabrikojn preter Uraloj, atingi rapidojn de ĝis 800 kilometroj kaj porti pli ol 10 tunojn da bomboj! Same kiel la senvosta bombaviadilo XO-18, kun flugdistanco de 16 mil kilometroj! Kaj jeto TA-183 kaj aliaj veturiloj! Ni regos la aeron!
  Feldmarŝalo Fuhrer liberigis Saur. Nun mi bezonis paroli kun Schmeisser.
  germana maŝinpafilo
  La StG 44 (germane: Sturmgewehr 44 - sturmpafilo 1944) estas germana sturmpafilo evoluigita dum 2-a Mondmilito. Ĉirkaŭ 850 mil pecoj estis produktitaj. Inter moderna-specaj aŭtomataj maŝinoj, ĝi estis la unua evoluo estanta amasproduktita.
  Ĝi diferencas de mitraletoj (PPSh, ktp.) de la Dua Mondmilito en sia signife pli longa celita pafejo, ĉefe pro la uzo de la tielnomita meza, pli potenca, kaj kun pli bona balistiko ol pistolkartoĉoj uzitaj en mitraletoj. .
  Aŭtomatigo StG 44 estas gasa ventspeco kun forigo de pulvorgasoj tra truo en la barelmuro. La barelkalibro estas ŝlosita klinante la riglilon en vertikala ebeno. Misparaleligo okazas tra la interagado de klinitaj aviadiloj sur la riglilo kaj riglilkadro. Gasĉambro - sen la ebleco de reguligo. La ŝtopilo de gasĉambro kun la helpstango estas malŝraŭbita kun speciala drivo nur dum purigado de la maŝino. Por ĵeti fusilgrenatojn, estis necese uzi specialajn kartoĉojn kun 1,5 g (por fragmentaj grenadoj) aŭ 1,9 g (por kiraspenetraj akumulaj granatoj) pulvorŝargo. La norma pezo de pulvo en la 7.92x33 Kurz-kartoĉo estas 1.57 g. La gasa piŝto kun bastono estas kombinita kun la riglila tigo.
  Schmeisser ankaŭ esprimis optimismon, ke la nova maŝinpafilo - St 54 - estos eĉ pli fidinda kaj pli bona, kun alta precizeco de fajro.
  Von Braun ankaŭ esprimis veran optimismon - la misiloj A-10 kaj A-11 promesis flugi je distanco de ĝis 1000 kilometroj kaj trafi kun granda precizeco, gvidataj de radio.
  Aferoj estis pli malbonaj kun la atombombo ĝis la nuklea rektoro estis lanĉita. Sed post kelkaj jaroj ili ankaŭ promesis, ke la Reĝino de Bomboj ekproduktos!
  Sed plej grave, la usonanoj kaj britoj promesis helpi la Trian Reich kaj ĝiajn satelitojn en la batalo kontraŭ monda komunismo!
  Feldmarŝalo Führer Rommel decidis:
  - Diru al Stalino, ke ni plene rekomencas malamikecojn, poste la kompletan kaj totalan detruon de la komunismo!
  La 13-an de aprilo 1945 estis la tago de la granda rifuzo!
  La germana milito donis la ĉefan baton de Hungario por eviti transiri la plenfluan Vistulon. La ofensivo komenciĝis la dudekan de aprilo, kiam la naziaj sekcioj estis kompletigitaj.
  La germanoj sukcesis trarompi la unuan defendlinion preskaŭ tuj. Ili aktive uzis noktajn ataktaktikojn por malhelpi la rusojn uzado de sia multnombra artilerio. Nokte, kompreneble, fajro ne estas tiel efika, kaj la nazioj havas noktajn viziajn aparatojn.
  Sufiĉe rapide la dua defendlinio estis trarompita, kaj du kaldronoj estis formitaj. Sed laŭ ordo de ĉefsidejo, grandaj rezervoj eniris la batalon. Kvankam ne eblis venki la naziojn, la ofensivo de Mainstein estis ĉesigita.
  Post unu monato da obstina batalado, la germanoj sukcesis nur rekapti parton de Slovakio, antaŭenirante ne pli ol 70-80 kilometrojn.
  La Fritz-ofensivo en Orienta Prusio estis eĉ malpli sukcesa. Ili nur trarompis la unuan linion de defendo kaj alfrontis densan defendon. Montriĝis, ke la Ruĝa Armeo scias fosi kaj defendi sin. Kaj kaŭzi gravan damaĝon.
  Nur en Rumanio Kisselring sukcesis atingi grandajn sukcesojn. Faŝismaj trupoj kreis tri kaldronojn kaj kaptis preskaŭ ĉion el Moldavio kaj Bukovino. Sed eĉ tie ili ne rajtis trapenetri al Odeso, haltante ĉe la Bug - natura akvobaro! Sed la germanoj ankoraŭ povis kapti sufiĉe da tero. Inkluzive sur la Nigra Maro marbordo, kaj la ukraina regiono de Ĉernivco. Tiel, movante la frontlinion for de la naftejoj de Rumanio. Sed tio estis la amplekso de iliaj aprilaj kaj majaj sukcesoj.
  La Ruĝa Armeo estis firma en defendo, kaj industrio produktis multe da armea ekipaĵo. Precipe Yak-9 batalantoj kaj T-34-85-tankoj.
  Somere Rommel trovis sin en malfacila situacio - la homaj rimedoj de Germanio jam malpleniĝis, kaj la ofensivo kaŭzis gravajn perdojn. Ne estis senco kalkuli je ripeto de 1941. Sovetiaj trupoj estas batal-harditaj, la generaloj akiris sperton je granda kosto, kaj sufiĉe densa kaj profunda defendo estis konstruita.
  Do, necesis pagi por moviĝado orienten.
  En la centro, sovetiaj soldatoj daŭre tenis pontojn trans la Vistulo. Stalino ne volis retiriĝi.
  Rommel faris decidon: lanĉi aeran ofensivon kontraŭ Sovetunio. Ĉar bombado estas almenaŭ multekosta agado, la homaj perdoj dum tia ofensivo estas multe malpli! Krome, Usono kaj Britio kun siaj kolonioj kaj regnoj komencis provizi pli kaj pli aktivan helpon per armiloj, rimedoj kaj eĉ volontuloj.
  Aera ofensivo de reagaviadiloj kaj singardaj provoj trarompi kun grandaj tankarmeoj.
  Sed Stalino ne volis sidi pasive kaj atendi la malvenkon! La 22-an de junio liaj trupoj lanĉis ofensivon en la slovaka direkto. En respondo, la amerikanoj vendis mil B-29-bombaviadilojn al Germanio kredite.
  La germanoj dominis la aeron kaj daŭre povis forpuŝi, uzante sian kvalitan superecon en tankoj kaj memveturaj pafiloj, la atakojn de la Ruĝa Armeo. Fine de julio, la Germana Armeo-Grupo Suda iris sur la ofensivon, provante krei alian kaldronon. Sovetiaj trupoj povis ĉesigi la germanan ofensivon. La nazioj antaŭeniris ĉirkaŭ tridek kilometrojn kaj, evitante gravajn perdojn, haltis. En aŭgusto, la Ruĝa Armeo ankaŭ avancis en Orienta Prusio.
  Dum la somero, la frontlinio restis preskaŭ senŝanĝa.
  Dume, Usono ĵetis du atombombojn sur Japanion. Hirohito sciigis kapitulacon la 16-an de aŭgusto. Ameriko liberigis siajn manojn kaj intensigis provizojn de teknologio, krudaĵoj kaj ekipaĵo al la Tria Reich.
  La premo de germana aviado pliiĝis. La nazioj esperis bombi Sovetujon. La aŭtuno pasis en interŝanĝo de batoj kaj provoj de atakoj ambaŭflanke. Ambaŭ flankoj provis eviti nenecesajn perdojn.
  Sed ĝenerale, la supereco de la Luftwaffe en la aero iĝis evidenta. Dum 1945, la Tria Regno kaj la satelitoj produktis pli ol sesdek mil aviadilojn, plejparte jetojn, kaj ricevis pliajn tridek mil de la Aliancanoj. Sovetunio produktis nur kvardek kvin mil aŭtojn. Krome, ili estas pli malaltaj ol la malamiko en rapideco, armiloj kaj kiraso.
  La jaro 1946 ankaŭ komenciĝis kun provo grava ofensivo de la Ruĝa Armeo. Sed la germanoj ĵetis sian plej bonan evoluon, la piramidan tankon E-50, en batalon kaj povis venki la sovetiajn unuojn, ĵetante ilin reen al Pollando kaj Slovenio. Sed la falantaj neĝadoj kaj amasa heroeco de la sovetiaj trupoj haltigis la faŝismajn hordojn sur la Neman kaj iom preter Grodno! Kun la subteno de la anoj de Bandera, la Krauts eniris Lvovon. Tamen la grandskala ofensivo, aŭ pli ĝuste ĝia fiasko, kondukis al Sovetunio perdi siajn pontojn en Orienta Eŭropo, kaj nun la milito denove moviĝis tute al la teritorio de la Bolŝevika Rusa Imperio!
  En majo, la soldatoj de Rommel provis konstrui sur sia sukceso, sed post pluraj monatoj da batalado, ili nur atingis la linion, Baranovichi, Vilno, kaj tiam alproksimiĝis al Rigo. La nazioj estis iom pli sukcesa en la Sudo - ili prenis Vinnitsa kaj Ĵitomiron - alproksimiĝante al Kyiv! Kaj Odeso trovis sin forigita de sovetiaj trupoj.
  Tamen ankaŭ la germanoj suferis kolosajn perdojn - adoleskantoj ekde la aĝo de dek kvar jaroj kaj avoj ekde la aĝo de sesdek kvin estis dungitaj en la armeon. Eĉ estis kreitaj pluraj virinaj dividoj, kaj ankaŭ apartaj kaŝpafistoj kaj aviad-regimentoj, kie batalis la justa sekso!
  En la aŭtuno, la germanoj defendis sin kaj estis prienketitaj fare de la sovetia armeo. Ankaŭ vintre furiozis bataloj. Ne eblis rompi la germanojn, kiuj konservis superfortan aersuperecon. La sieĝitaj sovetiaj grandurboj de Rigo kaj Odeso falis, sed la Fritzes ne povis evoluigi sian ofensivon plu.
  En 1947, la sovetia T-54-tanko komencis eniri amasproduktadon, kiu laŭsupoze konkuris kun la ĉefa germana, piramideca E-50. Vere, la sovetia veturilo estis ankoraŭ pli malalta ol la germana en kiraso kaj armiloj, sed ĝi estis pli malmultekosta kaj malpeza. Amasproduktado komenciĝis en julio.
  En aviado, aferoj estis pli malbonaj, sed la 30-an de decembro 1947, la unua sovetia seria ĉasaviadilo, la MIG-15, finfine flugis.
  Tio signifas, ke la faŝisma monopolo en la aero estos finita.
  Amasproduktado komenciĝis en majo 1948. La veturilo mem estis nur iomete malsupera en rapideco kaj armilaro al la ME-362. Vere, la germanoj ankoraŭ havis antaŭan komencon en la bone funkcianta produktado kaj batala sperto de asoj. Sed evidentiĝis, ke en la aero Sovetunio estis atingonta egalecon.
  En la aŭtuno de 1948, novaj intertraktadoj komenciĝis.
  Germanio estis senhomigita, sed Sovetunio ankaŭ estis drenita de sango. Krome, germanaj fizikistoj povis antaŭi la sovetiajn, kaj la Tria Regno jam sukcese provis atombombon.
  Rommel proponis moderan eblon - la germanoj ricevas ĉion, kion ili jam gajnis. De Rigo ĝis Odeso.
  Stalin respondis konsentante pri la nula opcio. Nek ni por vi, nek vi por ni!
  Intertraktadoj denove atingis kompletan blokiĝon.
  Koba renkontiĝis laŭvice kun ĉiu pli-malpli signifa industriulo, dezajnisto kaj armea fakulo.
  Post kiam li publike laŭtlegis paroladon: kiun li anoncis, ke li militos kontraŭ faŝismo ĝis la amara fino!
  Tago la 7-an de novembro 1948. Ĝi fariĝis la tago de granda turnopunkto kaj decido!
  Epilogo
  La 21-an de decembro 1954... Novjorko... La plej alta ĉielskrapanto en Usono estas abunde pendigita per ruĝaj flagoj.
  Stalino, kies bildo estas montrata sur grandegaj ekranoj kaj sur ĉiuj afiŝtabuloj de la popola usona respubliko, ridete mansvingas al la sovetiaj trupoj pasantaj laŭ Lenin-avenuo!
  La tuta mondo festas la sepdek kvin-jaran kamaradon Stalin - la unua imperiestro de la planedo Tero!
  
  LA ESTIĜO DE LUCIFERO
  Kvankam por li ne estis facile, sed ankoraŭ relative juna kaj ne havante tempon por malmoligi sian animon, la militisto Palpatine sukcesis transpaŝi la baron.
  Karolino devus estinti mortigita per sia propra mano kaj lumglavo. Sed por kaŝi iliajn spurojn, malgranda atomŝargo estis plantita en la palaco mem.
  Darth Sidious jam flue per lumglavo, kaj survoje al la reĝino li tranĉis ŝiajn personajn gardistojn. Tiam, li ordonis al ŝi genuiĝi kaj demeti siajn multekostajn ŝuojn - por ke ŝi mortu kiel kutime, nudpiede sur la eŝafodo.
  Karolino montriĝis. Palpatine rivelis sian veran vizaĝon al ŝi kaj la aŭgusta persono ekploris. Post kio Dart uzis fortan fulmon por la unua fojo en sia vivo... Kaj kiam la karbigita reĝino eksilentis, la senkompata Sith Lord metis la nuklean armilon sur la detonaciilon kaj forlasis la palacon.
  La loĝantoj de la subakva mondo estis akuzitaj pri sabotado, tial eksplodis brutala milito inter la du mondoj de la planedo. Malgraŭ ilia teknologia supereco, la subakva vetkuro sukcesis pluvivi. Krome intervenis reprezentantoj de la Respublikana Senato, kiuj ne povis permesi genocidon.
  Palpatine gajnis al si laŭrojn de pacisto kaj nun atingis la galaksia nivelon, ĝis nun nur en la rolo de modesta asistanto de la senatano el Naboo, sed tre rapide akirante popularecon.
  Lia instruisto Plagaust aprobis la altiĝon de la studento, sed li mem pli kaj pli enprofundiĝis en la sciencan studon de magoklorianoj. Li volis mem akiri senmortecon kaj lerni kiel revivigi la mortintojn. Krome, Plagaust, malgraŭ sia ekstera senkompateco, estis ĝuste ligita al kelkaj el siaj parencoj kaj revoj pri ilia rapida reviviĝo.
  La filino de Palpatine kreskis por iĝi reĝino. Kaj ŝi baldaŭ havis sian propran idaron. La edzo ne fariĝis formale reĝo, sed estis tute laŭleĝa edzino, kaj iama oficiro - Ĵedajo, kvankam ne de la plej alta nivelo de lerteco. Oficiale, li ricevis la titolon de princo kaj juniora kunreganto - sub la gvidado de la reĝino.
  Sed Palpatine ne ŝatis sian neoficialan bofilon: li estis tro afabla, nobla, tre belaspekta, kaj aspektis multe pli juna ol liaj jaroj.
  Kaj la filino de la nigra reganto kreskis por esti ekstreme bonkora kaj simpatia. Ŝi estas sufiĉe simila laŭ karaktero al sia patro - kiu verŝajne revis iĝi la plej malbona persono en la universo.
  Ĉiukaze, Plagaust ne plu devis persvadi sian studenton. Palpatine faris la decidon memstare - detrui kaj sian filinon kaj ŝian edzon.
  Sed kompreneble en tia maniero, por ne elmontri vin. Kaj ĉi tio ne estas facila, ĉar la sekureco de la palaco signife plifortiĝis post la tuta tumulto kaj sabotado.
  Palpatine decidis aranĝi akcidenton sur la stelŝipo. Li sukcesis, uzante sian influon, atingi la fuĝon de la reĝa familio al Corusan - metropola planedo kaj la ĉefurbo de la respubliko. Ŝajne invito al granda ferio - la jarmilo de granda formado.
  Li bone lernis la lecionojn de sia instruisto Plagueis;
  La instruisto promesis al la studento ke kvankam lia trejnado estos serioza, ili fariĝos liberaj de la Regulo de Du. Rompante la malvirtan cirklon preskribitan fare de Darth Bane, ili kaŝus nenion unu de la alia, havus neniun ĵaluzon aŭ malfidon en sia rilato, kaj tiel servus la Malhelan Flankon kune. Sidious studis kun la Muun dum jardekoj, dum kiu tempo Plagaust instruis al sia studento ĉion kion li sciis tiel ke la tuta potenco Plagaust akiris ne estus perdita. La lecionoj de Plagaust devigis Palpatine alfronti liajn timojn, rabis de li ĉian ĝojon kaj forprenis ĉion, kion li karan. La Malhela Sinjoro instruis al Sidious ke emocioj kiel ekzemple envio kaj malamo, kvankam necesaj por majstri la Malhelan Flankon, estis nur rimedoj por prirezigni ordinarajn konceptojn de moraleco por la konsidero de pli granda celo. Plagaust ankaŭ prelegis sian studenton pri la rimedoj de uzado de potenco kun la finfina celo de kontrolado de la Galaksio.
  Sed la plej efika maniero lerni estis preterpasi virtualajn barojn kaj multdimensia kinejo.
  Helpante al Palpatine pliiĝi tra la rangoj, Majstro donis al Thaler Sidious aliron al sia Sith-holokrono, same kiel multajn aliajn. Li instruis al Palpatine kiel batali per lumglavoj, kiel uzi Forto-fulmon, kaj devigis lin sorbi ĉiajn scion pri diversaj armiloj kaj teknikoj de la Malhela Flanko, sed doni al ili nur la gravecon kiu estis necesa por atingi la veran celon de la ordo. En la sama tempo, Plagaust, sub la alivestiĝo de Granda Damasko, faris ĉion necesan por ke neniu suspektu lin havi ligon kun Palpatine.
  Do ĉi tie okazis simpla afero - la kosmoŝipo kaptiĝis en asteroida fluo. Cetere, jam ĉe la reveno de la stelŝipo, kiam multaj pilotoj prenis fortajn trinkaĵojn.
  Kaj Palpatine ne nur estis ne suspektita, sed eĉ ricevis ordonon por montri maltrankvilon kaj malinstigi lin de riska vojo. Sed ekzistas tiaj manieroj de ekskuzoj, ke homo certe faros ĝuste la malon. Kaj la provoko funkciis, kaj la instrumentoj estis iomete difektitaj.
  Kaj heredantoj kaj geedzoj mortis, nur la bebo princino Padmé Amidala, la nepo de Palpatine, pluvivis. Li heredis la tronon sur Naboo.
  Kaj Darth Sidious aldonis al la listo de siaj krimoj. Tamen, ne ĉio estis aprobita fare de Plagaust.
  "Vi havas la Forton, metilernanton, kaj la talenton por gvidi. Pli grave, vi havas la sangavidecon de seria murdisto, kvankam ni devus teni tion en rezervo - krom se la perforto servas al iu speciala celo. Ni ne estas buĉistoj, Sidious, kiel. iuj el la Sith de la pasinteco. Ni estas la arkitektoj de la estonteco."
  "Kiel longe?"
  "Post jardeko - kaj ne tago pli frue."
  Sed pacienco en sindetenado ne volis sin manifesti. Kvankam foje Witt mem scivolis, kial li subite fariĝis tiel kruela. Ĉu li naskiĝas kun tiom da agreso? Cetere, en amika rondo, Palpatine donis la impreson de la plej afabla homo.
  Darth Sidious eĉ enkondukis novan teorion: vera Sith devas kaŝi siajn pensojn tiel lerte, ke eĉ la instruisto ne komprenas la ruzon! Eĉ se li nomas sin Plagaust la Saĝa!
  Dum Palpatine komencis eniri galaktikan politikon, lia mentoro atingis novajn sukcesojn en sia esplorado. La volo de la Yinchorri-krimulo, prezentita al Damasko fare de delegacio de la sama raso, estis rompita sub la influo de la Forto, malgraŭ la interna natura rezisto de la reptilioj. Plagaust ankaŭ faris multajn eksperimentojn sur aliaj specimenoj, testante siajn proprajn kapablojn. Ĉe la venonta Renkontiĝo en la Deponejo, Plagaust skizis al Sidious la gvidliniojn laŭ kiuj la Sith devus agi, parolis pri sia antaŭlonge likvidado de Kerred Santa kaj ordonis al Sidious ordigi la murdon de senatano Vidar Kim por ke Palpatine prenu lian lokon. . Plagueis mem vizitis la planedon Kamino, kie li negocis kun la loka vetkuro de klonfaristoj por krei armeon de obeema Yinchorri. Poste, Damasko kaj liaj subuloj foriris al Serenno, kie Plagueis propre parolis kun la ĉeestanta Ĵedajo tie. Do li eksciis, ke la Jedi Qui-Gon Jinn havis malŝaton por korporacioj, kaj lia iama instruisto Dooku konsideris la pozicion de la Respubliko malstabila. Plagaust lerte plantis semojn de dubo en la koron de Majstro Sifo-Dyas, milde konvinkante al li, ke la Respubliko bezonas armeon.
  Vere, kiu irus por krei multekostan militan maŝinon sen milito? Kaj la Sith volis regi ĝuste per la metodo de perforto, ĉar ĉiu alia metodo estis kontraŭa al iliaj instruoj.
  En la politika sesio de akceptado de pli ol dekduo Trade Federation-mondoj en la Respublikon, Plaguest kaj Sidious denove renkontis sub la alivestiĝo de Damasko kaj Palpatine. Sekvante antaŭ-aranĝitan planon, Palpatine faris sensacian paroladon kiu generis kriegojn kaj kaoson en la Senato. Plagast estis kontenta, ĉar la planedoj de la Komerca Federacio iĝis parto de la Respubliko kaj en la estonteco la Sith povus deĉenigi galaksia militon per siaj manoj. Sed Plagast sciis, ke la indignema senatano Pax Tim konspiris kun aliaj malamikoj de Damasko - la sekurecstrukturo de Sante - kaj nun faros pli aktivajn paŝojn por forigi Damaskon. Tial, Plagast konscie starigis Palpatine kun Tim ĉe politika sesio kaj utiligis la studenton kiel logilon testante lin. Malgraŭ la sukcesaj agoj de Sidious, Tim sukcesis superruĝi ambaŭ Sith ordigante la maladian insidmurdistojn de Plagast. Ĉar ĉi-lasta koncentris sian tutan forton por ĉesigi la kidnapon kaj lokalizi Tim, li estis nekonscia ke dua atako estis planita kontraŭ li.
  Kaj Darth Sidious sentis tion, sed jam pensis pri forigi la kuratorecon de sia mentoro.
  Dum la induktoceremonio de Larsh Hill ĉe la barako de la ordo sur Coruscant, Darth Plagast estis preskaŭ mortigita fare de solduloj. La asistanto de Palpatine, Pestage, kontaktis la Maladianojn kaj, ricevinte la necesajn informojn, tuj sciigis tion al Palpatine. Ambaŭ alvenis al la loko de la atenco kaj trovis nur la vunditan kaj apenaŭ spirantan Plagast vivanta, kiu envolvis la vundon per la Forto; la resto de la Muuns de Damascus Capital estis mortigita. Poste, Palpatine prenis personan venĝon sur Tim mortigante Tim mem kaj multaijn aliajn membrojn de la Granda Protektorato ĉe la Malastare-ambasado sur Coruscant. La polico ne trovis la krimintojn, malgraŭ la formado de speciala teamo por esplori ĉi tiujn mortojn post la murdo de senatano Kim. Kiel rezulto, Damascus Capitals ne perdis sian gvidanton, sed Hego Damascus retiriĝis de la aferoj de la Galaksio.
  La planoj de Darth Sidious estis sufiĉe ruzaj. Li ne mortigis sian nepon Padve, sed prefere iĝis amikoj kun ŝi. Kaj kun ekstera malemo li fariĝis senatano.
  La influo de la nigra sinjoro kreskis, kaj la tria Sith Darth Maul aperis. Ankaŭ trejnite en barbaraj metodoj, kaj tre kapabla batalanto. Tamen, la talento de Maul en forto ne estas tiel granda, ke li povus iĝi plentaŭga heredanto.
  Krome, kaj Plagaust kaj Thaler daŭre estas homoj, kaj ne sen signoj de rasistoj. Ili ne vere volis, ke la trono de la estonta Sith Imperio estu heredita de ne-homa raso.
  Tial, eble la morto de Darth Maul estis antaŭdeterminita. Krome, Palpatine preskaŭ mortis dum duelo kun sia studento, kaj nur supereco en forto savis la estontan imperiestron de morto.
  Darth Sidious sentis ĉagrenita ke iu en la universo pli bone uzis sian lumglavon. Kaj ĉi tio ankaŭ lasis sian markon. Feliĉe por homa paro, Maul, pro siaj limoj, ne povis superi ilin en scio pri la malluma flanko de la forto!
  Damasko kaj Palpatine faris ĉion por certigi ke la Naboo-krizo profitigis ambaŭ de ili. Antaŭ la tempo Darth Maul lanĉis operacion sur Naboo por detrui la Ĵedajon, Damasko prenis aktivajn ŝtupojn por krei novan krizon. Kontaktante la estrojn de la Entreprena Unio, la Komerco-Gildo, la Tekno-Unio kaj aliaj korporacioj, Damasko konvinkis ilin pri la malbonaj agoj de la Respubliko rilate al iliaj mondoj. Palpatine, certigis sian elekton kiel Supera Kanceliero de la Galaksia Respubliko, decidis ke venis la tempo por kompletigi la Grandan Planon sole. Lernis ĉion kion li bezonis de Plagaust kaj uzante la ligojn de sia instruisto por akiri la deziratan postenon, Palpatine konsideris la maljuniĝantan Muun nenio pli ol malhelpo. Plagaust, aliflanke, ŝajnis fidi sian studenton tute.
  Krome, Darth Maul mortis kaj la regulo de du estis aŭtomate restarigita.
  Estis ankoraŭ multe da laboro kaj tempo antaŭen; Darth Sidus simple ne havis tempon trejni novan studenton.
  Do, kial ilia tandemo ne ekzistus dum kelkaj pliaj jaroj - sed la Jedi-Ordo ne estos tute detruita?
  Sed tio ne estis la plej grava afero. Plagaust finfine malkaŝis teruran sekreton: "estas li, kiu estas la vera, biologia patro de Palpatine - Witt Thaler."
  Jes, lia patrino, tre bela kamparanino, turnis la kapon de la riĉa komercista sinjoro Damasko. Kaj li ne povis reteni sian pasion.
  Ĝenerale, post inico en la Sith, la kapablo reprodukti idojn akre malpliiĝas. Kaj jen vi estas tiel bonŝanca - vi havas filon! Kaj tiel kapabla, kaj talenta ne nur per forto, sed ankaŭ per eksterordinara politika talento.
  Ĉi tio estis la numero unu kialo kial li savis la junulon. Estas multe pli agrable transdoni la komercon al via propra sango. Kvankam, pro la fakto, ke altnivelaj Sith iĝis preskaŭ malfekundaj, familiaj ligoj neniam estis konsiderataj gravaj.
  Plagaust emociiĝis... Eble li vere decidis, ke lia propra filo ne tuŝos lin.
  Sed ĝuste ĉi tio puŝis Darth Sidious al ago. Fari tian krimon kiel murdi sian propran patron estas la sonĝo de iu Sith Majstro.
  En la nokto antaŭ la elekto, Damasko faris sian unuan publikan aperon en pluraj jaroj ekskluzive kun senatano Palpatine: ili partoprenis la premieron de nova produktado de Mon Calamari opero ĉe la Galactic Opera House. Post la enkonduko, la du Sith Lordoj retiriĝis al la tegdomo de Damasko en la Caldani Spires-konstruaĵo por festi la urĝan sukceson de Palpatine. Palpatine ĉirkaŭpaŝis la instruiston kun vino, provludante sian venontan paroladon en la Senato.
  Plagast, ebria, diris al Palpatine, ke lia eksperimento kun Magochlorians estis pli ol sukcesa. La knabo Anakin venkis en la vetkuro, kaj plej grave, sukcesis malŝalti tutan armeon de batalrobotoj. Ĉi tio signifas, ke la knabo estas talenta en forto pli ol iu ajn vivanta en la universo. Krom pariĝi kun la knabo, li sukcesis fekundi kun magoklorianoj kaj reprezentanto de la Togruta raso. Konsiderante ke la reprezentantoj de ĉi tiu humanoida, sed ne-homa raso estas pli malriĉaj ol homoj laŭ Magohlorians, sed samtempe, la procento de Jedi inter ili, kun multoble pli malgranda nombro ol tiu de homoj, estas tre alta, tiam...
  La nova knabino Ahsoka Tano estonte povos atingi eksterordinarajn, antaŭe nekonatajn altaĵojn de lerteco. La kombinaĵo de alternativaj manieroj percepti la potencon de la Togruta, kaj la abundo de magochlorian'oj, povas naski realan miraklon de homfarita naturo.
  Kio sekvas? Li daŭrigos eksperimentojn kaj kreos novan rason de homoj - egalaj en forto al la dioj. Kaj li povos sintezi estaĵojn de eĉ pli alta nivelo ol magoklorianoj - teokloranoj, kiuj permesos al Sith ŝanĝi la fizikajn leĝojn de la universo, kaj eble krei novajn universojn!
  Estis io por timigi kaj mirigi la nigra sinjoro.
  Iom post iom ebriiĝante, Plagaust ekdormis la unuan fojon post multaj jaroj, kaj kelkajn momentojn poste Sidious, hezitante (eble estus pli bone simple detranĉi lian kapon per glavo?), deĉenigis fluon de Forta fulmo sur la instruiston. .
  - Vi, patro, respondos pri ĉio! Pro tio, ke mi min forlasis, ke mi permesis al mi elteni jaron da infero en la reĝaj torturkeloj! Kial vi devigis min mortigi mian solan veran amon, Karolino?
  La nigra Sith muĝis, ŝprucante fulmon al sia gepatro. Li vere vere malamis lin.
  Ĝuante la doloron de Plagast, Darth Sidious malrapide torturis lin al morto, kaj li, estante elĉerpita kun la helpo de la Forto, ne povis fari ion ajn kaj mortis.
  En la lastaj sekundoj, la nigra sinjoro diris:
  "Vi perdis ĉi tiun ludon en la tago, kiam vi decidis trejni min por ke mi regu la Galaksion, vi havas vian patron ĉe via flanko - aŭ, pli precize, sub via kalkano. Vi estis mia instruisto, patro - jes, por ĉi tio. Mi ĉiam estos kun vi, mi dankas, sed vi neniam fariĝos mia mastro."
  - Palpatine adiaŭis Darth Plagaust, kiu estis mortanta kaj brulanta en la fajro de fulmo.
  Jen kiel la Sith-inventinto finis sian ŝtorman vivon. Kaj kun li turniĝis la paĝo de la universala historio.
  Sed restis du novaj, bonegaj kreaĵoj: Ahsoka kaj Anakin, same kiel studento, kiu sukcesis atingi potencon super la galaksio kaj venki la Ĵedajon.
  Luke Skywalker estis tiel la pranepo de Palpatine kaj la filo de Darth Vader.
  Tial, la nigra sinjoro de la Sith ne povis doni la ordon, preni kaj detrui sian rektan posteulon, talentan en forto. Cetere, kion ajn oni diru - Luko estas centprocenta homo, kaj siaj propraj infanoj estas duono Togruta. Sed imperiestro Palpatine jam enkondukis leĝojn limigantajn la rajtojn de nehomoj, kaj ĝenerale serĉis establi rasismajn leĝojn en la nova ŝtato.
  Efektive, iam homoj estas la plej multnombra raso en la galaksio, kaj la imperiestro mem estas viro, same kiel lia akompanantaro, tiam severa rasismo kaj humiligo de aliaj rasoj estas tute en la spirito de la Sith. Tiuj, kiuj amas subpremi kaj regi.
  Granda marŝalo Tarkin evoluigis tutan teorion kaj ideologojn por pravigi rasismon...
  Sed nur duono de homoj heredis la tronon. Eĉ se Ahsoka forigis la malbelajn kreskaĵojn, kaj ŝia kameleona haŭto aspektas bela.
  La imperiestro specife sendis siajn infanojn por detrui vivon sur la planedo Ŝilo, kie la Togruta vivis. Kaj la idaro de la nigra sinjoro faris tion kun ĝojo.
  Ili servis de koncepto kaj konis nur la malluman flankon de la forto. Palpatine faris bonfarojn pli ol unufoje en sia junaĝo. Kaj se li estus fininta en la torturkelo, se li ne renkontis Plagaust, li neniam fariĝus la plej granda murdisto en la galaksio.
  Jes, liaj infanoj ne faris bonajn agojn; ili feliĉe faris ian malbonon. Sed ial tio estas ĝuste kio estas malagrabla por la imperiestro. Tolley, la boneco en li ne tute mortis. Toli Palpatine kredis, ke estas neeble fariĝi vera Sith sen batali kun vi mem, kiam vi venkas la malpezan flankon en vi mem.
  Liaj infanoj akceptis servi malbonon kiel donitan, kiel la plej naturan aferon en la universo, sen sperti mensan angoron aŭ penton.
  Sed Palpatine batalis kun si mem, kaj nur la Plejaltaj Dioj scias, kion kostis al li la murdo de Karolino.
  Krome, la imperiestro ne kuraĝis mortigi sian patrinon. Plagaust ŝajne ankaŭ sentis amon al ŝi, kaj neniam levis tian demandon.
  Kaj la patrino de Palpatine ankoraŭ vivas kaj, malgraŭ tio, ke ŝi delonge pasis pli ol cent jarojn, tute ne aspektas kiel profunda maljunulino. Male, ŝi ŝajnas pli juna ol sia filo, forta blondulo - ne pli ol tridekjara en aspekto. Post ŝia liberigo de malfacila laboro, ŝi ekloĝis en malproksima provinco kaj prenis sorĉadon tie.
  Jes, malnobelo, kamparanino, sed ankaŭ nekutima virino, kiu estis ŝanĝita en ŝia genetiko. Alie, ŝi apenaŭ estus povinta gravediĝi de la nigra sinjoro.
  Nudpieda, portanta nur lumbotukon, kun maldika talio kiel de juna knabino, ŝi multe laboris sur la kampo, kaj nokte ŝi praktikis sorĉadon. Sed kiam Witt vivis kun ŝi, la patrino kaŝis siajn agadojn kaj ne iniciatis sian filon pri io ajn.
  La vero ellasis kelkajn fojojn: ke ŝi verŝajne estus destinita enterigi ne nur siajn amatojn, sed ankaŭ iliajn infanojn kaj nepojn.
  Palpatine vizitis sian patrinon antaŭ nur unu jaro - kiam estis necese protekti Nabuon kontraŭ ribela atako. Ili ankaŭ serĉis sekretojn, sur la hejmplanedo de la nigra imperiestro. Eble ili volis eltrovi liajn malfortajn punktojn, aŭ trovi liajn parencojn?
  La imperiestro havis duonfraton. Ĉi tie Palpatine oferis lin al malhelaj fortoj baldaŭ antaŭ la krizo en Naboo - kiel diri, por ke la sorto ridetu.
  Antaŭ ĉi tiu tempo, lia frato jam akiris nepojn, do la atendantaj taktikoj de Darth Sidious pagis. Eĉ pli da viktimoj, kaj nova aldono al la panteono de murditaj parencoj.
  Tiam li volis mortigi sian patrinon samtempe. Sed Palpatine atendis renkonti la maljunulinon: sed lia patrino tute ne ŝanĝiĝis en la longaj jaroj de disiĝo. Knabineca, muskola figuro, tre malhela pro sunbruliĝo, kaj glata haŭto, bela vizaĝo kun vireca mentono. De malproksime oni povas ĝenerale konfuzi ŝin kun knabino, sed proksime, ŝiaj vizaĝaj trajtoj estas videblaj: sufiĉe matura, formita, kaj ŝi estas almenaŭ tridekjara. Kaj se vi rigardas en smerald-safirajn okulojn, ĝi ŝajnos eĉ pli.
  Witt Thaler, kiu ne atendis, ke lia patrino ne estas tiel simpla kiel ŝajnas, estis ŝokita kaj rifuzis mortigi, aŭ, kiel li nomis ĝin, oferi al la mallumaj fortoj.
  Li ne trovis en si tiam la kuraĝon diri almenaŭ kelkajn vortojn kun la patrino-sorĉistino kaj, evitante kontakton, rapidis foriri. La patrino eble rekonis sian filon, sed ŝi ankaŭ ŝajnigis esti malvarma kaj indiferenta.
  Kaj dum ŝia lasta vizito al Naboo, ŝi aperis en la momento, kiam la imperiestra konvojo estis embuskita. Palpatine preskaŭ estis entombigita en la palaco, sed nudpieda virino ekaperis al li, indikante kaŝan elirejon kaj montrante al li kie alia ribelema embusko situis.
  Poste ili interŝanĝis kelkajn frazojn kun ŝi.
  La nevelkanta patrino metis sian manon sur la frunton de Palpatine kaj diris amare:
  - Kiel kruele vi estis vundita, filo. Ne restas en vi eĉ unu rekonebla funkcio!
  Darth Sidious respondis kolere al sia patrino:
  - Mi ŝajnas nur ekstere tre maljunulo! Fakte mia korpo delonge ne vivas laŭ homaj leĝoj. Kaj mi ankoraŭ kapablas venki ajnan Ĵedajon per glavoj. Kaj la periodo de fizika ekzistado de mia karno daŭros dum multaj pliaj jarcentoj!
  La juna patrino kapjesis al sia sulkiĝinta filo:
  -Ĉu vi decidis plilongigi vian fizikan ekziston fariĝante vampiro? Kompreneble, vampiroj havas avantaĝojn super homoj. Krom la bezono trinki sangon tri fojojn tage kaj eviti sunlumon. Sed ĉi tio ne estas vivo!
  Imperiestro Palpatine estis ofendita de sia patrino kaj eĉ volis bati ŝin, sed retenis sin. Li kolere murmuris:
  - Mi fariĝis pli forta ol mi estis en mia juneco, mi estas pli malfacile mortigi per io alia ol arĝento de la plej alta nivelo. Kaj en iu ajn suno oni povas porti komfortan kosmon kun filtriloj, kaj artefarita lumo ne estas danĝera por mi.
  Jen la tono de Darth Sidious iĝis pli milda:
  - Pli bone, diru al mi, kiel vi, estante simpla homo, sukcesis konservi vian junecon?
  Lada Thaler respondis kun dolĉa, blankdenta rideto:
  "Mi nudpiede ĉirkaŭiris Naboon dum mia tuta vivo, laboris dum mia tuta vivo, manĝis sanajn manĝaĵojn, trinkis nur sukon kaj lakton. Ĉiam en la freŝa aero - for de la urbo. Mi vizitis la ĉefurbon nur unufoje, kaj poste en ĉenoj, kiam oni venigis min por aŭdi la verdikton. Kaj poste denove al la vilaĝo kun sarkilo!
  Mi vivas la plej sanan vivstilon ebla kaj kial mi maljuniĝu?
  Ĉi-foje Palpatine eĉ ne koleris, li iom amuziĝis kaj, tute logike, li petis klarigon:
  - Milionoj da kamparaninoj kondukas la saman vivstilon kiel vi, sed tio ne malhelpas, ke ili fariĝu malbelaj maljunulinoj, male al vi. Kio estas la sekreto - diru al mi!
  Panjo respondis kun kondescendenta tono:
  - La plej grava demando estas, kio maljunigas homon? La ciklo en la naturo estas eterna, kaj la homa korpo similas al tia ciklo. Objektive parolante, estas nenio en la homa korpo mem, kio devus maljuniĝi. - La junaspekta virino paŭzis kaj daŭrigis kun la konfido de diino. - Ĉio temas pri pensado kaj fido. Kredu, ke maljuneco estas nenatura, sed eterna juneco, male, estas ŝablono kaj vi ne maljuniĝos!
  Palpatine ne tute konsentis kun ĉi tio:
  - Ne nur homoj maljuniĝas, sed ankaŭ metalo, objektoj, kosmoŝipoj kaj batalrobotoj. Kial vi pensas, ke homo kapablas eviti ĉi tion per volforto kaj fido?
  La juna virino respondis memfide:
  - La homa korpo, male al metalo, estas renovigebla sistemo. Ĉeloj povas dividiĝi kaj renovigi sin dum miliardoj da miliardoj da jaroj. Ajna sciencisto diros, ke la tigo rezervo en la korpo daŭros milionojn da milionoj da vivoj. Vi nur bezonas lerni kiel fari unu esencan eta aferon - regeneri kaj renovigi nervajn ĉelojn. Tiam senmorteco fariĝos realo!
  Palpatine demandis insinue:
  - Kaj kiel vi faras tion, panjo?
  La virino ridis kaj flustre respondis:
  - Kial vampiro scius ĉi tion? Kaj tiel vi daŭre vivos en ĉi tiu karno dum kvin aŭ ses jarcentoj. Kaj mirinda grupo de vi kreskas... Ĉu vi ankoraŭ bezonas regi la sekreton de eterna juneco? Precipe konsiderante vian egoismon?
  Darth Sidious siblis kiel dispremita serpento kaj tiris sian skarlatan klingon:
  - Ankaŭ mi povas oferi vin al la mallumaj fortoj!
  La patrino rigardis sen ia ombro de lando sian filon-imperiestron. Ŝi respondis, eĉ pli larĝe ridetante:
  - Ĉi tiu ofero ne helpos vin en via batalo! Kvankam vi estas sanga tirano, miaj preĝoj savas vin de morto. Post unu jaro vi marŝos laŭ la rando mem de la abismo. Kaj nur via patrino povas savi vian animon el la infero!
  Palpatine moliĝis kaj svingis la manon malstreĉite:
  - Bone, kiel vi diris: al la vampiro restas ankoraŭ kvin aŭ ses jarcentoj. Kaj tiam eble mi eltrovos pli efikan manieron plilongigi la vivon. Cetere, eksperimentoj jam estas farataj por ensorbigi spiriton en klonon!
  Panjo adiaŭis Palpatine kaj deziris al li bonŝancon. Ŝi odoris tiel freŝa kaj agrabla. Kaj Darth Sidious sentis malĝojon - la bono havas sian propran ĉarmon.
  Malbono estas malbona, kaj vivi kiam estas mallumo kaj sovaĝaj ŝakaloj ĉirkaŭe estas ege laciga. Foje eniras timoj... Turmentaj kaj teruraj.
  Krome, imperiestro Palpatine volis, ke li estu sukcedita de Sith, kiu ne estis pura malico, kaj por ke la posteulo povu alporti almenaŭ ion kreivan en la vivon de la kosma potenco.
  Luke Skywalker estas centprocenta homo kaj ĉi tio estas lia grava avantaĝo.
  Krome, la sango de Anakin kaj Palpatine ankoraŭ fluis en li. Kaj alporti ĉi tiun knabon al la malluma flanko postulis seriozan penon.
  
  
  NASKIĜO DE LA DIABLO
  Kiel Palpatine, modesta junulo, bonega studento, kaj distingita per ekzempla konduto, fariĝis la personigo de la universalo kaj malbono kaj ŝanĝis al la malluma flanko de la forto?
  La vivo sur la planedo Naboo estis relative bona - milda klimato, malavara tero, preskaŭ kompleta foresto de tumultoj kaj postuloj por ŝanĝo. La formo de registaro estas konstitucia monarkio... Sed la potenco de la reĝo estas granda, liaj dekretoj estas egalaj en forto al la leĝoj, kaj nur Padle Amidala estis ŝanĝita por limigi kaj la periodon de regado de la monarko kaj liaj potencoj.
  En sia junaĝo, Palpatine estis tre bela, svelta kaj, kompreneble, fizike evoluinta junulo; li gajnis la interplanedan Airball-konkuradon. Estis tiam ke Palpatine, kiu estis inkludita en la Naboo-teamo en la plej lasta momento, sentiĝis sentema al forto. Li antaŭvidis la flugojn de pulsaroj kaj la turnojn de asteroidoj en kompleksa virtuala ludo. Kaj li komprenis, ke li povas senti, kiam li devas fari la fatalan, decidan baton. Kaj tiam lia nomo estis iomete alia: Witt Thaler. La patrino estas malnobelo, kaj la patro estas nekonata. Vere, danke al siaj denaskaj kapabloj kaj laborego, Witt sukcesis eniri la liberan fakultaton de prestiĝa kolegio. Por fari tion, estis necese kolekti tre altan poentaron.
  Koste de sia patro, lia tre bela kaj kurba patrino, li diris, ke li estas nobla sinjoro, eble eĉ el inter la bone naskita Ĵedajo.
  Sed ŝi ne povis diri lian nomon. Witt tamen faris diversajn supozojn en sia menso - eble lia patro estas ĝenerale imperiestro de najbara galaksio?
  Eĉ kiel infano, Thaler, la estonta Palpatine, sentis en si la kapablon legi fermitan lernolibron - en papera formo aŭ e-libron - tio ne gravis. Li mirigis siajn amikojn per sia kapablo antaŭdiri la rezulton de sportaj konkursoj, aŭ gajnis enigmojn pri veto - kiel tiu kaŝita en pugno.
  Sed estis en ĉi tiu ludo ke li rimarkis, ke li havas maloftan donacon. La sensacia venko igis Witt Thaler la heroo de Nabuo, kaj... Nu, same kiel en fabelo, ĝi kondukis al tio, ke la plej bela knabino, Princino Karolino Amidala, enamiĝis tute al li.
  Kaj Witt mem, kun sia juna, varmega sango, sentis ondegon de simpatio kaj reciprokeco. Ili enamiĝis unu al la alia ĝis frenezo, kaj la oficiala heredonto de la trono, Carolina Amidala Naberri, gravediĝis de ordinara knabo.
  La reĝo estis furioza. Laŭ la kutimo kaj leĝo de la planedo Naboo, aborto estas strikte malpermesita, sed la kronprincino kaj ŝiaj idoj estis senigitaj je la rajto al la trono. Witt Thaler, post severa torturo, estis ekzekutota laŭ la plej dolora maniero. Kaj post la naskiĝo de sia infano, Karolino estis sendita kiel sklavo al la plantejo. Estas princino: nudpieda, en nur ĉifona tuniko, ŝi devis multe labori kune kun aliaj malliberigitaj knabinoj. Pasigu la nokton en kazerno, sur nudaj tabuloj, kaj manĝu simplan, malglatan manĝaĵon. La estonta reĝino estis batita per vipo de la inspektistoj, se ŝi laboris eĉ iomete pli malrapide.
  Unu el la specoj de punoj estas pendigi sklavojn sur rako kaj tikli iliajn nudajn kalkanojn per la flamoj de torĉo.
  Witt mem estis torturita en malliberejo. Ili turmentis min kruele, sofistika, sed tre profesie, malhelpante al mi perdi la konscion aŭ antaŭtempe morti.
  Witt Thaler trairis mil rondojn de la infero. Li estis torturita dum tuta jaro antaŭ lia ekzekuto. Kaj tiam li devis esti manĝita vivanta, antaŭ milionoj da Nabuo-loĝantoj, de ratakaro.
  Sed dum la ekzekuto, subite la monstro eksplodis... Kaj kiam la fumo malpleniĝis Witt Thaler malaperis sen spuro. Multaj prenis tion kiel signon de supre kaj falis sur la genuojn. Kaj la reĝo ŝanceliĝis, lia vizaĝo bluiĝis - li suferis baton.
  Kaj kripla de multaj monatoj da torturo, Witt vekiĝis en malseka groto, kovrita de helaj plantoj. Li tre doloris, sed samtempe revenis la sento de furioza forto. Ial, dum la torturo en la torturkelo, Witt ne povis uzi siajn kapablojn kaj bruligi la ekzekutistojn.
  Kvankam li videble imagis fajron elflugantan el si, erupcion de pulsaroj, kaj fluojn el la terura armilo de plasmoĵetilo (malpermesita en la malnova respubliko - pro ĝia ege granda detrua potenco!). Sed tiam revenis la sento de forto.
  Kaj la profundaj vundoj faritaj de la ekzekutistoj malrapide sed certe resaniĝis.
  Apud Witt estis kanistro kun nutra miksaĵo, kaj li ensorbis ĝin de tempo al tempo, endormiĝante.
  Ekzemple, li havis sonĝon... Delira kaj samtempe heroa;
  Vori la kadavron estis rapida procezo, la mutaciulleono hastis dum la viando estis freŝa kaj varma. Kiam li finfine finis, restis nur skeleto. Pluraj nigraj militistoj en roboj, armitaj per magiaj vergoj, forpelis lin, poste prenis la skeleton.
  - La kuraĝa gladiatoro, kiu mortis per kuraĝa morto, estos entombigita laŭ loka kutimo kun plenaj honoroj. - La komentisto anoncis per entuziasma tono.
  - Mirinda! Ne tiel malbona fino! - diris la estonta kosmoimperiestro. Witt daŭre estas juna viro en sonĝo; ŝajnas al li ke li estas en sia lastatempa pasinteco.
  Kaj la nekonata komentisto daŭre sufokiĝis pro freneza ĝojo:
  - Kaj nun ni anoncas la daŭrigon de la konkurso. Je ĉi tiu punkto, iu ajn en la publiko povas batali kontraŭ la murdleono.
  Witt Thaler tuj ekstaris kaj kriis akre:
  - Mi volas!
  - Estas klare, ke vi volas pekliberigi vian kulpon pro ne vetado je homo. - incitetis lin Princino Karolino Amidala.
  La junulo kriis kolere:
  - Kaj se jes! Besto, kiu mortigas homon, ne meritas vivi!
  - Sed vi havas konkurantojn, rigardu. - Princino Karolino montris al la leviĝinta besto, simila al vertikala krokodilo kun la muzelo de elefanto. - Ankaŭ ĉi tiu ulo volas batali!
  La komentisto anoncis:
  - Do du homoj samtempe esprimis deziron aliĝi al la batalo, tiam ili unue devas batali unu la alian.
  La publiko bonvenigis tiun ĉi decidon, pli da spektaklo kaj pli da sango!
  Militisto Witt rigardis la monstron kun trunko kovrita per skvama kiraso, kaj en la unuaj sekundoj li sentis malagrablan senton en la kavo de sia stomako. Tiam la junulo venkis sian eksciton, kvankam la malamiko sendube estis danĝera.
  - Oni donos al vi norman armilon! - La komentisto anoncis kun frosto en la voĉo.
  La militistoj riverencis laŭ kutimo. Tiam ili ricevis glavon kaj ŝildon. Jen alia surprizo atendis Witt: li ricevis unu glavon, dekstre, kaj la malamiko ricevis du samtempe, prenante la duan armilon en sia kofro.
  - Ĝi ne justas! - protestis la junulo. - Du klingoj kontraŭ unu.
  - Ĉi tiu estas Kadavra Suĉisto, li ĉiam uzas sian nazon en bataloj. Tia kutimo! - La nevidebla komentisto respondis sen kaŝi la malestimon en sia voĉo; la armilojn transdonis belaj, preskaŭ senpezaj knabinoj, tre similaj al nimfoj. Rigardante ilin, Witt (la estonta Palpatine) sentis pasian deziron, kaj li tre hontis, ke lia streĉiĝo estos rimarkita. Do li diris tion kun kolero.
  - Donu do al mi duan glavon anstataŭ mallertan ŝildon. - Mi ne volas esti maĉulo.
  - Vi havas tian rajton! - diris la komentisto, fariĝante iomete pli afabla.
  La nimfo donis al la junulo duan glavon kaj diris kun patoso:
  - Batalu, kavaliro, ne malhonorigu vian honoron.
  La komentisto anoncis denove:
  - La rajto mortigi aŭ pardoni apartenas al la batalanto, kiu posedas la venkan armilon! Kaj ankaŭ al la publiko. Mi pensas, ke ĉi tio devas esti konsiderata.
  - Mi nepre finos la aŭdacan belulon. - diris Kadavra Suĉulo.
  - Sen forĝi martelon, vi ne povas disfendi la kastelon! - Witt parolis kun sprita aforismo.
  Ili ekstaris, la krokodila elefanto estis multe pli granda ol la ulo, kaj komencis atendi la signalon.
  La plumhela nimfo alflugis al li kaj kisis la junulon sur lia rozkolora vango.
  Witt ruĝiĝis kaj faris duonpaŝon, en tiu momento sonis la signalo por batalo. La kadavrosuĉisto alkuris lin, svingante la glavojn, li atendis preni lin senceremonie. La junulo estis atentema, kaj, saltante flanken, kaj kiam li retiriĝis, li piedbatis. La bato trafis la ŝildon, ĝi sonoris per abomena sono.
  - Hej, infano! Prizorgu viajn ŝuojn, ili estas belaj.
  Juna Witt vere bedaŭris, ke li ne demetis siajn sneukojn; ili estis donaco por lia naskiĝtago, ili estis nekutime koloraj kaj, malgraŭ sia daŭra ledo, li ne volis difekti ilin. La filo de malriĉa virino bezonas bonajn ŝuojn. Kaj li Witt estas ankoraŭ knabo, do li povas marŝi nudpiede sen embaraso.
  La batalo daŭris, kaj tiam la junulo rimarkis, ke la malamiko estas tre lerta kun sia trunko. Kiel rapide la glavo moviĝas, dum la manoj ne estas tiel moveblaj, kaj eĉ superaj laŭlonge.
  - Dum mia tuta vivo mi revis rajdi elefanton, ne batali. Vi estas tiel abomena.
  Responde, raŭka grincado:
  - Ke vi ne ŝatas la personon. Tiel malsupera estas via raso.
  Witt daŭre ŝanĝis la trajektorion, faris la muelisto, unu el la efikaj teknikoj
  Kendo, sed ŝajne la famo de lerta batalanto ne venis al sia kontraŭulo vane. Li sukcesis deteni ĉion kaj eĉ mem donis sentemajn batojn. Ekzemple, unu el la ĵetoj trafis Witt en la brusto, lia T-ĉemizo estis tranĉita, la junulo faris dorsan kapriolon, apenaŭ eskapinte de grava malvenko. La duobla rusa aglo estis difektita kaj tranĉita en duono.
  - Kia bastardo! - Witt diris kaj efektivigis la teknikon "Papilio", sed denove ĉiuj atakoj montriĝis
  Rekaptita. - Naza diablo.
  Li denove estis vundita, gratante lian brakon, kaj tiam li estis trafita en la ŝultro. Witt retiriĝis, li subite ekkomprenis ke li senespere perdas la batalon, alfrontite kun pli sperta malamikpartnero ol li mem. Cetere, la junulo ankoraŭ ne estis tre sperta pri kendo.
  Princino Karolino ankaŭ estis maltrankvila:
  - Mi estas la lasta stultulo por ne haltigi mian koramikon. En ĉi tiu universo li estas tute
  Alien, kaj kuŝigis sian kapon ne scias pri kio.
  Ŝi volis salti el la areno. Tiam, laŭ la sorto, aperis konata sorĉisto.
  - Kia beleco, ne estas al li pafi per bastono aŭ svingi la krurojn. Mi konas Corpse Sucker! Kion, li certe mortigos, kaj eĉ mokos la kadavron. Do ĉu vi ŝatas aŭ ne, vi devos doni vin al mi.
  - Neniam! - diris Princino Karolino.
  La sorĉisto de la malluma flanko de la forto raspis:
  - En ĉi tiu kazo, vi povas esti vendita al regimento, kaj vi servos dudek soldatojn ĉiutage. Aŭ, male, en la haremon de la reganto, kie estas miloj da vi kaj vi sekiĝos de melankolio kaj abstinado.
  La princino kuraĝe muĝis:
  - Mi fariĝos militisto!
  La sorĉisto rikadis:
  - Vi estas delikata knabino, kiu ne konas bazajn magiajn teknikojn. Jes, vi estos forbruligita en la unua batalo.
  Karolino estis ofendita:
  - La Majstro de Gloro instruos min! Jes, kaj mi estas fizike forta!
  La sorĉisto abomene ridis:
  - Majstro de Gloro? Kaj jes, ŝi estas egoisma. Estas neverŝajne, ke ŝi sukcesos pri io inda. Do mi povus fari vin mia edzino kaj transdoni miajn kapablojn kiel miajn.
  La princino ironie ridetis:
  - Ĉu vi volas fariĝi dio?
  La sorĉisto pompe muĝis:
  - Kial ne! Ke mi estas pli malbona ol aliaj kandidatoj?
  Karolino diris sincere kaj kun esprimo de malestimo:
  - Vi estas abomena. Mi abomenos pro via tuŝo.
  La okuloj de la tentanto ekbrilis per karmezina lumo.
  - Nu, mi rememoros tion por vi.
  Dum ili parolis, la vundoj de Witt pliiĝis. La junulo retiriĝis, li jam komencis senti kapturnon pro la sangoperdo. La kadavrosuĉulo faris alian atakon, terura svingo preskaŭ detranĉis la kapon de la ulo kaj tranĉis la vangon de la ulo.
  - Li diris la bastardo. - Dum la bataloj, la Velcro sur unu el liaj sneakers malŝtopiĝis.
  Kaj la ŝuoj apenaŭ tenis. Sed kapabla junulo estis trafita de inspiro, akre eksaltante. Li svingis per la piedo, kaj la sneakulo, kiel ŝtono el skarpo, flugis en la vizaĝon de Kadavro-Suĉisto, trafante sian nititan kalkanon en la okulon. Li hurlis, distrita dum sekundo.
  Witt elfaris unu el la plej malfacilaj Jedi Kendo-teknikoj, la "triobla adoranto" kaj fortranĉis la trunkon de la monstro. Sangofonto elŝprucis, kaj la Kadavromanĝulo retropaŝis, larĝe disigitaj gamboj. Lia gorĝo ruĉis teruran muĝon.
  Witt furioze rigardis.
  - La malamiko estas sur la rando de kompleta detruo! Mi venkos!
  La junulo atakis la malamikon; per nur unu glavo li ne estis terura. La kadavrosuĉulo retiriĝis, ŝanceliĝis kaj maltrafis batojn. Baldaŭ li ricevis plurajn severajn vundojn kaj faligis sian glavon. Tiam li nur konvulsie reagis, turnante la ŝildon. En ekscito, Witt efektivigis forkegan movon, ponardante sian kontraŭulon unue en la kapon, al kiu li sukcesis reagi, kaj poste en la stomakon. La piko estis profunda, kaj la intestoj eliris. Tiam, vidante ke la malamiko tute malfortiĝis, Witt elfaris la "peniko-" teknikon kaj trapikis sian kranion. Li kolapsis senvive.
  - La batalanto Witt, moknomita la fantomo, venkis. Lia kontraŭulo, Corpse Sucker, Smashing Trunk, estas preskaŭ morta. Nun la venka junulo rajtas mortigi lin aŭ ne.
  La homamaso estis brua, parto de la veto venkis kaj parto perdita, sed ĉiuj estis ege soifis je sango.
  Kunigitaj, en sovaĝa impulso kaj freneza krio:
  - Finu lin! Detranĉu la kapon kaj pendigu ĝin sur paliso! - Ili kriegis. - Tiel diktas kutimo trakti perdantoj.
  Witt balancis la kapon, en la ekscito de la batalo li ankoraŭ povis mortigi, sed kiam ĉio finiĝis, lia kolero forvaporiĝis. Fortranĉi kapon en malvarma sango kaj poste misuzi ĝin ne estas en liaj reguloj. La junulo klinis sian helan kapon kaj diris firme:
  - Ne, mi ne mortigos senhelpan estaĵon.
  - Detruu lin! Finu ĝin! "La homamaso daŭre kriegis kaj diversaj membroj eksaltis. Kaj krioj - Donu al ni plezuron!
  La estonta imperiestro Palpatine montris neaŭditan noblecon:
  - La malamiko estas venkita, kaj eĉ kripla, kion alian vi bezonas!
  -Via amiko estas stulta. Lasante Corpsesucker vivanta, li igas sin morta malamiko.
  Li ne pardonos la humiligon kaj perdon de la trunko. - diris la sorĉisto kun rusta sibilo. - Kial vi estas stulta? Ne kriu, fini ĝin?! Li aŭskultos vin!
  - Mi havis sufiĉe da sango! - respondis la princino knabino. - Kaj kial vi ĉiuj estas tiel kruelaj? Ĉu ne eblas amuziĝi alimaniere?
  La sorĉisto, kies masko estis kaŝita sub robo, siblis:
  - Sed kiel?
  Karolino, apenaŭ kaŝante sian koleron, respondis:
  - Aŭskultu kantojn, ekzemple! Aŭ prezentante artajn numerojn, ĉiajn distrajn programojn, kun bestoj.
  La sorĉisto, kies vizaĝo estas kaŝita, sed la brulantaj kapoj ankoraŭ tralumas pro la mallumo, diris per naza voĉo:
  - Kia budo estas ĉi tiu? Ne, ne interese! Ĉiaspecaj bufonoj kaj bubunoj ne povas anstataŭigi la spektaklon de sango.
  La princino intence tordis sian vizaĝon:
  - Ĉu vere?
  La sorĉisto, sulkigante la brovojn kaj briligante siajn okulojn, grumblis:
  - Kio pri la kantistoj kun la stanigitaj gorĝoj? Kun la helpo de magio kaj sorĉado, vi povas rekrei ajnan muzikon kaj voĉon. Ni povas fari ĝin. Kaj se ni volas, tiam la nudaj houris dancos.
  La sorĉisto levis longan, ungegan fingron:
  -Ne, knabino, plej bona estas serioza gladiatora batalo.
  Princino Karolino kategorie malkonsentis kun tio, sed ne kontraŭis.
  Witt Thaler ricevis monon por la batalo, kaj samtempe gajnis iom da mono sur la vetado. Tiam la junulo, kiu ankoraŭ ne resaniĝis post la antaŭa batalo, kaj tiuj, kiuj estis vunditaj, devis batali kun
  Mutaciulo-leono. Sed se ĉiuj vundoj de la predanto resaniĝis helpe de magio, la junulo eliris kovrita de freŝaj tranĉoj. Witt demetis sian cikatran T-ĉemizon kaj demetis siajn sneakers, singarde flankenmetante ilin kaj prenante glavon en ambaŭ manoj. Do duone nuda en siaj kunvolvitaj ĝinzo, li ŝajnis precipe bela al Princino Karolino. Larĝaj tranĉoj estis videblaj sur la skulptita torso. La knabo frotis siajn nervozajn ŝultrojn, penante devigi la doloron servi sian koleregon. Liaj nudaj piedoj sentis la varmegan surfacon de la planko varmigita sub la artefarita lumo.
  Witt Thaler blovis kison. La publiko aplaŭdis per la manoj.
  Laŭte ĝemis:
  - Ne necesas prezenti la batalantojn! La batalo estu interesa!
  La leono, ne atendinte la forĝejon, saltis, penante piki la malamikon per siaj dentegsabroj. Li ne sukcesis; li saltis reen kaj sukcesis bati lin en la okulon per sia kalkano. La besto furioziĝis, saltis antaŭen kaj stumblis sur la pinto de la glavo. Ĉi tie la gladiatorknabo jam surpriziĝis - la sango, kiu antaŭe estis ruĝa, fariĝis verda.
  - De kio ĉio ĉi? - demandis la surprizita Princino Karolino.
  - Ĉi tio indikas, ke la besto fariĝis pli tenaca kaj forta, adaptiĝo pliiĝis. - respondis la sorĉisto per morna tono.
  La knabino faris klaran konkludon:
  - Ĉi tio estas malbona!
  La voĉo de la sorĉisto fariĝis multe pli gaja:
  - Kial! Via ulo estas bonega batalanto, nur ke ĵurado estos pli interesa.
  La drakoleono daŭre saltis, ignorante la sangon, ĝi estis tre rapida kaj la junulo apenaŭ havis tempon por eviti. Jen Witt faris kapsaltojn, saltante: kiel akrobato, poste plonĝante kiel loaĉo, li ŝiris la ventron de la leono. La dentego terminatoro ŝajnis ne atenti ĉi tion, daŭre persekuti la junulon ĉirkaŭ la ringo.
  - Damnu ĝin! - diris Witt ĝenite. - Vi ke la klingo ne prenas.
  La junulo komencis laciĝi pro sangoperdo. Per preciza elŝovo, li sukcesis trapiki la leonan okulon, sed eĉ per unu okulo, la predanto restis danĝera kaj, kaptinte la momenton, dolore frapis sian ungegan piedon en la ripojn. La ungegoj lasis ses profundajn striojn.
  - Kia bastardo! Deŝirante la viandon! - kuis la junulo.
  Ŝajnis, ke la leono devintus malfortiĝi antaŭ longe pro sangoperdo, sed liaj atakoj fariĝis pli kaj pli rapidaj. Plurfoje la dentegoj preskaŭ trapikis la abson, kaj unu trapikis la brustmuskolon de Thaler, severe gratante ĝin. La junulo ŝanceliĝis, kaj dentoj ekbrilis super li,
  trapikita en la ŝultron. Witt estis ŝvita, sanga, kaj sukcesis elgliti kaj eĉ tranĉi sian gorĝon per klingo. La besto sangis, la ĉefa arterio estis trapikita, sed ne perdis rapidecon.
  - Vi estas kiel zombio, kiom ajn vi reagas. Eble vi ne estas la ĝusta Leono. - diris la junulo.
  Li faris provon kontraŭataki por bati senkonscie la lastan okulon, sed maltrafis, postlasante alian sangan strion sur la muzelo. leono
  denove piedpremis lin.
  - De kie ĉi tiuj venas? - En malespero, la junulo batis sian kontraŭulon per sia tuta forto sur la dentego-sabro. Pro la forta ŝoko la osto krakis kaj el ĝi eliris blanka suko.
  - Hej! - diris la sorĉisto kun ege kontenta tono. - Via amiko ŝajne decidis akrigi sian klingon, ĉiukaze estas sento de serioza aroganteco.
  - Kion vi volis? Vitka estas inteligenta ulo. - respondis Princino Leia, kontente ronronante.
  La sekva bato finfine detranĉis la dentegon. La besto komencis turniĝi, kvazaŭ ĝi estus perdinta sian orientiĝon. Witt premis, liaj batoj fariĝis pli kaj pli akraj, vidante, ke la mutaciulleono naĝas, la junulo aldonis energion.
  - Mi ne ŝatas leonan viandon! - kriis la bravulo.
  - Batu lin Vitek, vi estas tiel seksa. - kriis Princino Karolino.
  La junulo trafis la duan dentegon, feliĉe la celo estis oportuna. La unuan fojon la osto ne cedis, mi devis ĝin aldoni. Fine, ĉi tiu punkto ankaŭ kolapsis, la leono estis klare miregigita.
  - Kiel vi fartas nun, sen dentegoj, nur granda kato, kondamnita al morto! - diris furioza Witt.
  Grinc de dentoj kaj ĝemado fariĝis lia respondo. La batalo daŭris bufone, la leono-drako moviĝis ŝajne por ataki, sed ĝiaj movoj perdis sian akrecon. La knabo, kiu sentis forton, siavice
  senĉese kontraŭatakis kaj fine trapikis la lastan okulon. Ĉi-foje la klingo ŝajnis iri multe pli profunden kaj atingi la cerbon.
  - Bravo, mortigu lin! - kriis Princino Karolino.
  La tuta salono kuniĝis en ĥoro.
  - Finu lin, fini lin!
  La juna gladiatoro ree piedbatis kaj, saltante malantaŭ li, batis per rondodomo. La mutaciulleono ŝajnis komencis perdi orientiĝon kaj pikis sian vizaĝon plurajn fojojn. Fine, kiam la knabo ekkomprenis ĝin, li enŝovis la klingon en sian bruston kaj provis trapiki ĝin pli profunde, ĝis la koro mem. La ungegaj piedoj trafis la ripojn, gratante ilin, poste trapikis la viandon, sed Witt obstine ne ellasis la klingon, kvankam li estis laŭvorte disŝirita. Ĉi tie ĉio estis decidita de la volo, la ungegoj daŭre gratis kaj ŝiris la junan karnon.
  - Faligu lin! - bojis Princino Karolino. Ŝia krio restis sola.
  - Alportu ĝin ĝis la fino! - La homamaso muĝis.
  Fine, la klingo de la kolerega Witt trapikis ĝis la koro, kaj la besto eksilentis, la lastan fojon preterpasinte siajn ungegojn super la longsuferantan viandon.
  -Nu, ŝajnas, ke tio estas! - La junulo elspiris. - La varo de mallumo estis ĵetita en polvon.
  La sorĉistokomentisto anoncis.
  - Witt, la fantomo de la morto, iĝis la venkinto denove; leviĝanta stelo de la areno. Li ricevos la premion, kiun li gajnis.
  Ĉe tiu frazo, la vizio de Thaler disipis kiel nebulo kiam potenca, ventotunelo estis lanĉita.
  Kaj el ĉi tiu nebulo venas tra ... potenca, alta figuro de viro aŭ humanoida estaĵo en kapuĉo. Knara voĉo sonas, tre simila al la voĉo de tiu sorĉisto en la sonĝo.
  - Vi batalis bone Witt... Mi vidas en vi la kapablojn de naskita militisto!
  Talero ekstaris. Dum dormo, liaj vundoj preskaŭ resaniĝis, kaj la cikatroj paliĝis kaj fariĝis malpli rimarkeblaj.
  La junulo diris, etendante la manon al la viro:
  - Mi estas dankema al vi, ke vi savis min, sinjoro...
  La junulo malglate reĵetis sian manplaton kaj raspis:
  - Ne, dankon! Ajna dankemo kondukas al kompato kaj malforteco!
  Witt forte ridetis kaj murmuris:
  - Sed vi savis mian vivon... Do mi devas iel danki vin!
  La viro subite reĵetis sian kapuĉon. La junulo rigardis en la malkaŝitan vizaĝon. La viro havis noblan aspekton, li aspektis iom pli ol kvardekjara, potencan kolon kaj buklan, mallongan barbon. La rigardo de la okuloj estas tre imperiosa, tuj evidentiĝas, ke li kutimas ordoni, kaj liaj trajtoj estas fortvolaj, fortaj.
  Kvankam tiu ĉi sinjoro estis nekonata al Witt, al la junulo ŝajnis, ke li antaŭe vidis lin ie. Kvankam estas tre malfacile forgesi tiajn esprimplenajn kaj fortvolajn vizaĝajn trajtojn, reĝan sintenon, la okulojn de reganto de la lulilo. Sed samtempe, malgraŭ la nobla aspekto, la voĉo estas raŭka, aĉa, kvazaŭ ŝirita, malgraŭ la volumo.
  La viro rigardis Witt kaj, sen ŝanĝi la severan mienon de lia vizaĝo, diris:
  - Mi savis vin ne pro amo, sed ĉar mi bezonas vin!
  La okuloj de la parolanto ekbrilis malfavore:
  -Mi prenas vin kiel mian studenton, kaj mi malfermos vin al la scio pri potenco, pri kiu la Ĵedajoj ne kuraĝas revi... Sed sciu, ke tio, kion vi travivis en la tortura kelo, estas ankoraŭ floroj kompare kun tio, kio vin atendas!
  Witt ekstaris kaj diris decide:
  - Mi estas preta! Preta por io ajn - nur savu Karolinon!
  La viro snufis kun ekstrema malestimo:
  - Alligiteco estas malforteco! La plej granda malforto kiun la Sith povas pagi! - Ĉi tie la voĉo de la nigra reganto fariĝis pli minaca. - Pli precize, ili ne povas, ili ne devus pagi ĝin, sed ... Sufiĉe strange, mi liberigos Karolinon el sklaveco! Nur kontraŭ via plena obeemo, por ke vi ĵuru, ke en la ĝusta tempo vi plenumos absolute iun ajn el miaj ordonoj!
  Witt obeeme genuiĝis, kaj prononcis grandan ĵuron.
  Kaj tiam la viro diris:
  - De nun via nova nomo estas Darth Sidious! Mi estas Darth Plagueis via instruisto kaj majstro!
  De tiu tago, Witt, aŭ nun Darth Sidious, komencis trejni en skermarto kaj malhela potenco. Kruela kaj senkompata instruo. Sed la nova nigra sinjoro sentis rapide kreskantan potencon en si. Li fariĝis pli forta kaj pli kompleksa ĉiutage, semajnon kaj monaton.
  Darth Plagueis, aldone al sia sonĝo de senmorteco, havis planojn restarigi la regulon de la Sith. Witt Thaler ŝanĝis sian nomon al Palpatine kaj iomete ŝanĝis sian aspekton, same kiel siajn fingrospurojn. Li iĝis malsama persono, anstataŭigante similan personon de la nobla Palpatine-familio.
  Li komencis okupiĝi pri trankvilan karieron kiel oficialulo, samtempe plibonigante sian majstradon de malhela potenco. Krome, Darth Plagueis, kiu havis la tute juran statuson de grava komercisto, plenumis ŝian vorton.
  Post la morto de la reĝo, lia juna filo sukcesis. Darth Plagueis instigis la Hutt-atakon sur la palaco. La heredanto, lia fratino, frato kaj onklo estis mortigitaj.
  Post tio, la ĝenerala kapitano de la palaca gardisto tronigis Karolinon, popularan inter la homoj.
  Pluraj jaroj da kaptiteco nur moderigis fortan virinon, kaj ŝi komencis regi eĉ pli forte. Kaj ŝia filino Serafim, kiu estis edukita en la monaĥejo, fariĝis la heredantino de la regno de Nabuo.
  Kvankam la antaŭa amanto revenis al potenco, Palpatine estis devigita kaŝi sian identecon kaj resti sur la rando por nun. Kvankam lia influo en la regno senĉese plifortiĝis.
  La generalkapitano baldaŭ mortis - ŝajne pro akcidento, sed Palpatine estis malantaŭ ĝi. Kaj baldaŭ, la Sith Lord postulis de Witt Thaler oferi sian unuan amon - la reĝinon Karolino.
  Ĝi venis al duelo al morto kun Plagueis. Krome, la fortoj montriĝis proksimume egalaj. Kiam ambaŭ Sith estis elĉerpitaj de la batalo, Palpatine cedis kaj murmuris:
  - Mi mortigos mian amon kaj samtempe la restaĵojn de la homaro, kiuj ankoraŭ brulas en mi! - Jen la nigra sinjoro levis la voĉon kaj decide aldonis. - Sed mi ĵuras, mi ne pardonos vin pro tio kaj nepre pereigos vin!
  La deziro trakti tiujn, kiuj estas pli altaj en statuso, estas eneca en la Sith-naturo. Mia neatingebla potenco estigas vian envion; mia saĝo nutras vian soifon de scio; miaj atingoj ekscitas pasian deziron ripeti ilin! - diris Darth Plagueis al Darth Sidious, kaj daŭrigis kun rideto. - Mortigante la plej proksimajn kaj karajn homojn al vi, vi malkovros nekompreneblan fonton de potenco en vi mem. Mi sentas, ke vi fariĝos la plej granda el la Sith - kiam vi detruos la lastan homan malforton en vi mem!
  
  
  MIRAKLE NASKIĜIS
  - Estis iam aerarmea kolonelo, kiu ricevis severan ŝokon dum la afgana milito. Kaj li perdis la ŝancon havi siajn proprajn infanojn, kvankam li vere volis ĝin. La edzino tre amis la kolonelon kaj iris renkonte al li duonvoje; ili akceptis du fortajn knabojn el la orfejo. Ilia adoptpatro kreskigis ilin kiel spartanojn. Sed ankoraŭ ne estis la sama. La infanoj kreskis fortaj kaj sanaj, sed ne montris iujn ajn specialajn superpotencojn.
  Kaj avino Vanga antaŭdiris al la kolonelo, ke la reprezentanto de sia idaro fariĝos la arbitro de la sorto de la stranga kaj la universo. Tiam la kolonelo decidis iri al unu fama sorĉistino, por ke ŝi helpu sian edzinon gravediĝi mirakle.
  La sorĉistino vere havis konsiderindajn kapablojn, sed esence ŝi estis ĉarlatano de la plej alta nivelo. Ŝi deklaris, ke ŝi povas fari tion kaj doni al la kolonelo filon, sed postulis kolosan monsumon.
  La kolonelo havis kelkajn nemoveblaĵojn en Moskvo, same kiel valorajn trofeojn rekaptitajn dum la milito kun duŝmanoj kaj ĉeĉenoj.
  Li kolektis ĉi tiun sovaĝan kvanton - milionon kaj duonon da dolaroj ... Estas eĉ surprize, ke sperta persono, kaj do aĉetis en la trompo. Sed ŝajne la sorĉistino havis seriozan doton por hipnoto, sugesto, lerteco, por trompi, kiun Kaŝpirovskij mem, aŭ mondklasa politikisto, envius.
  La sorĉistino, dume, faris tre buntan enscenigitan riton, bagatele dormigante la edzinon de la kolonelo. Kaj tiam ŝi simple injektis semon de donacanto en la ventron de Venuso.
  Ĝi ne estis tre komplika fraŭdo. Sed efika. La edzino, (kiel la Virgulino Maria), senmakule koncipis infanon - cetere ŝi restis virgulino, do la edzo tute perdis sian viran forton pro la vundo.
  Ĉiuj estis kontentaj kaj en la ĝusta tempo, la virino estis liberigita de la ŝarĝo de sana knabino. Ŝi tamen montriĝis tute malsama al sia bruna patro kaj malhelhara patrino. Sed la patro, kvankam li kalkulis je siaj filoj, amis sian filinon. Nur laŭ sia maniero, kreskigante ŝin kiel spartanon - moderigado kaj trejnado.
  La knabino disvolviĝis rapide, montris altajn inklinojn kaj kapablojn. Precipe fizikaj. Ŝia hararo estas densa, ondigita, ora, kaj mirinde bela.
  Sed kiam la knabino, nudpieda, ekkuris tra la januara neĝo - tradicie vekiĝanta je la kvara kaj duono matene - okazis evento. Tiel ŝi kutime komencis ĉiutage. Tia matena kurado, ankoraŭ en la antaŭtagiĝa mallumo. Sufiĉe spartana.
  Ŝi kuregis la tradiciajn dek kilometrojn kaj duonon, en ajna vetero, por ricevi akuzon de viveco por la tuta tago. Kompreneble, ĉi tio estas nur la komenco de trejnado, ĉar Vladlen (nomo honore al Lenin kaj Stalin!) serioze okupiĝis pri luktosporto. Ŝi eĉ konkuris en konkursoj, batante knabinojn por igi ilin pli grandaj kaj pli maljunaj ol ŝi.
  Sed ŝi ankoraŭ estas knabino de ĉirkaŭ dek jaroj, kaj kuras en nur naĝkostumoj. Kaj ora hararo aspektas kiel flamo. Kaj la malbenita maniulo atendas en embusko la infanon. Ŝajne li anticipe preparis la kaptilon, ĉar la knabino kuras tiel rapide, ke ne ĉiu plenkreskulo atingos.
  Pluraj bone kamuflitaj kaptiloj kuŝis sur la vojo de la knabino. La situacio estis plimalbonigita pro la fakto, ke neĝis kaj ĉiuj spuroj estis kovritaj. Kaj Vladlen, la knabino, kiu kuris nudpieda kaj duonnuda en ajna vetero, eĉ ĝojis pri tiaj ekstremaj sportoj. Post ĉio, malfacilaĵoj nur fortigas nin kaj kio ne mortigas nin nur igas nin pli fortaj.
  La kaptilo eksplodis, forte pinĉante la kruron de la knabino. Feliĉe, dank' al trejnado, la ostoj estis sufiĉe fortaj por ne rompiĝi en urskaptilo.
  Sed Vladlen estis prenita serioze. Kaj ĝi estis tre dolora. Kaj la kanajlo provis ataki kaj seksperforti karateknabinon. Vladlen tuj reagis kaj batis lin en la mentonon per sia kalkano. Sed la krimulo montriĝis forta. Li ĝemis kaj saltis malantaŭen, frotante sian kontuzitan makzelon. Poste li eltiris tranĉilon.
  La knabino trovis sin en kaptilo, senarmita kaj preskaŭ nuda, kontraŭ maniulo kun longa tranĉilo.
  Sekvis vasta atako, kaj Vladlen kliniĝis kaj trafis sian kontraŭulon per la kapo en la suna plekso. La tranĉilo trairis, gratante la dorson de la knabino. Vladlen kaptis ŝian pojnon kaj ŝanĝis la direkton de la bato. La pinto trapikis la krimulon rekte en la gorĝon. La maniulo sufokiĝis pro sia propra sango kaj subite forlasis la fantomon.
  Kaj la knabino, farinte sian unuan venĝon, ekkriis:
  - Estas finite!
  Tamen, ĝi estis murdo, kaj la gambo en la kaptilo estis grave vundita.
  Bedaŭrinde, la maniulo havis tre influajn gepatrojn, kaj Vladlen estis en danĝero de gravaj problemoj. Provo estis farita kontraŭ ŝi, kaj drogoj estis plantitaj en ilia domo. La kolonelo devis sendi la knabinon al pli malproksimaj lokoj. Al la lernejo de rusa luktosporto en Siberio.
  Tie, en profunda subtere, la denaskaj kredantoj vivis kaj servis dum jarcentoj.
  Tamen tio ne savis la kolonelon. Li estis pafita fare de kaŝpafisto, kaj lia edzino estis arestita pro drogakuzoj. Ŝajnis, ke iu vere aranĝas poentarojn kun sia familio. La pli juna frato ankaŭ estis arestita; feliĉe, la pli aĝa frato jam deĵoris en la armeo. Kaj la dekkvar-jara knabo estis sendita al junulara kolonio. Drogoj ankaŭ estis atribuitaj al ĝi.
  Kvankam la kazo estis komence malvera. Sed feliĉe, laŭ la novaj leĝoj, li ne povis doni pli ol ses jarojn.
  Mia patrino estis atletika virino kaj ankaŭ trejnis kiel spartano. Tial, en la kolonio de virinoj, ŝi baldaŭ akiris aŭtoritaton kaj povis akiri bonan laboron. La pli juna frato, forta kaj bone trejnita en batalteknikoj, ankaŭ iĝis unu el la batalantoj, tiam iĝis taĉmentogvidanto. Post servado de unu'triono de sia puno, li iris en provliberigon kaj fruan liberigon. En Rusujo, la leĝoj por junulaj krimuloj estas humanaj, kaj oni eĉ povus diri, ke estis bonŝance, ke li iris sian unuan vojaĝon nur dekkvarjara.
  Ĝenerale, la fakto ke la kolonelo laŭ tradicio estis fervora admiranto de spartana edukado klare profitigis lian familion. La fortaj estas relative bonaj en malliberejo, sed la malfortaj estas relative malbonaj sur la trono! La knabo trairis la zonon sen damaĝo al si kaj eĉ ricevis pli altan juran (!) edukadon. Ŝajne li ne estis forportita de la am-afero de ŝtelistoj, kaj tempoj ŝanĝiĝis - fariĝis malmode esti bandito. Prefere, ĝi altiris komercon.
  Leĝa edukado estas esenca por komercisto. Ĉe la patrino, la situacio estis pli komplika - ŝi estis plenkreskulo, kaj grava krimo estis alpinglita sur ŝi en fabrikita kazo. Laŭvorte la organizanto de sindikato por la transportado kaj vendo de drogoj. Kaj estas preskaŭ neeble rekonsideri la kazon. Tiom da pli altaj rangoj tiam finiĝos kiel malsaĝuloj.
  Sed la patrino sukcesis translokigi ŝin al bona zono proksime de la Kaspia Maro, kaj tie ŝi ricevis postenon kiel gardisto de la komuna fonduso. La prizonestro skribis plurajn librojn, kaj eĉ agis en filmoj. Kial ne?
  Ŝi estas svelta preter siaj jaroj, fizike forta, bela virino kun esprimplena vizaĝo kaj vira mentono.
  Do, principe, ŝi bone amuziĝis en la zono, ŝi ne malŝaltis la vivon. Kaj ŝi eĉ havis idaron. La knabo trejniĝis de la lulilo, kaj heligis la ĉiutagan vivon en malliberejo. Tamen, kiel decas al baptopatro, ŝia patrino ne laboris, do ŝi havis multe da libera tempo.
  Vladlen revenis sep jarojn poste - pasinte la plej altan nivelon de inico en luktosporto. Kvankam la minaco de venĝo ankoraŭ ne tute pasis, la militisto nur ŝanĝis sian familian nomon al Ŝamanova - lasante sian antaŭan nomon.
  Ĉar ŝia patro estis vere amika kun la konata generalo Shamanov, la ŝanĝo de familia nomo montriĝis sufiĉe simbola.
  Vladlen, kies kapabloj estas fenomenaj, kaj kies lernejo estas tre dura kaj samtempe tute racia, ne havis egalulon en luktosporto. Ŝi studis la strangan stilon de rusa luktado. La nomo luktado estas kompreneble kondiĉa, aŭ io kiel Ruscundo.
  Vladlen majstris luktosporton kiu estas simila al Taehwando - tre evoluinta tekniko de frapa piedlaboro, kun rusa pugnobatalo, luktado simila al Aikido - ĵetteknikoj kaj la uzo de la inercio de la kontraŭulo, de tajlanda boksado - frapoj per kubutoj, genuoj, kaj kapo. La Rodnoverie kreis sinkretan luktarton, kies teknikoj estis poluritaj dum jarcentoj, kaj la majstraj magiistoj prenis ĉion plej bonan el aliaj popoloj kaj lernejoj.
  Kompreneble, Vladlen estis instruita al Ŝamanova kaj kiel uzi armilojn... Sed estas neeble scii kaj regi ĉion. Vera militema artisto devas esti scipova pri sia tuta arsenalo sen escepto. Sed li elfaras individuajn teknikojn kaj siajn proprajn lertaĵojn brile.
  Vladlen pleje amis batali per siaj piedoj kaj ĵeti mortigajn objektojn per siaj nudaj fingroj, kvankam ŝi estis forta, eble, en ĉio.
  La knabino, kiu estis nomita karateka, kvankam ŝi tute ne studis karateon, malfermis sian propran lernejon. Ŝi konkuris en diversaj konkursoj, sed ne strebis al famo kaj titoloj.
  Kvankam ŝi partoprenis en kelkaj komercaj konkursoj kaj eĉ en subteraj bataloj sen reguloj, ŝi bezonis monon.
  Dum ankoraŭ tre juna knabino, Vladlen ne hastis geedziĝi kaj havi idojn. Ŝi plibonigis sin en luktosporto kaj instruis ilin al infanoj. Volka Rybachenko montris precipe grandan esperon. Cetere, li ankaŭ estis ege lerta je ĵetado de akraj objektoj per siaj piedoj. La karateknabo (denove kromnomo, kiu havas nenion komunan kun la realo!) promesis kreski al la plej granda majstro.
  Kaj tiam subite Volka estis invitita agi en filmoj kaj lia frato Oleg Rybachenko kaj Vladlen Shamanova mem iris kun li. Kaj tio estas alia rakonto.
  
  
  MIRINDA-DILETANTA
  Ĉi tiu estas pli realisma kaj kredebla. Nome, la spirito de la plej ordinara kaj ordinara persono ekposedis la korpon de Stalin. Kaj ĉar li estis nur ordinara homo, laiko. Li sciis nur, ke Hitler batos la 22-an de junio 1941, kaj la rezultoj estis teruraj.
  La germanoj povis preni Moskvon, kaj la mezbona malgajninto estis simple venenita fare de sia propra akompanantaro. Sed post la falo de la ĉefurbo jam estis tro malfrue por ion ajn korekti. La japanoj strikis en la Malproksima Oriento, Türkiye de la sudo. Kaŭkazo ankaŭ falis.
  Kaj Stalino estis komence anstataŭigita per Molotov kiel kompromisfiguro. Sed tiam aperis la ambicia Beria. Kaj Ĵukov kaptis lin. Kaj la rigmarolo komenciĝis. Mallonge, la germanoj atingis la Uralon en la somero kaj plue, unuiĝante kun la japanoj, subpremante ĉian aspekton de rezisto.
  Sed en Okcidento la milito daŭris. La usonanoj hezitis - Franklin Roosevelt, kiel oni atendus, prokrastis ĝis la lasta minuto. Reen dum Kristnaskotago 1941, la germanoj atakis Ĝibraltaron. Antaŭ tiu tempo, Moskvo kaj Leningrado estis prenitaj, kaj en la sudo la germanoj avancis al la Volgo kaj Terek. Ili estis malhelpitaj pli de etenditaj komunikadoj kaj vastaj rusaj spacoj ol de la nebone organizita rezisto de sovetiaj trupoj.
  Hitler persone renkontiĝis kun Franco kaj skizis al li la perspektivon: Sovetunio kiel militforto ne ekzistas. Usono tamen ne estos la unua, kiu eniros la militon. Do Britio absolute ne estas danĝera. Krome, en novembro, post la kapto de Moskvo, Rommel ricevis plifortikigojn, kelkajn elektitajn sekciojn kaj tutan aerarmeon por komenci. Kaj la britoj falis kiel polvo. La germanoj jam estas en Aleksandrio... Do Franco havas pli da kialo por timi la koleron de Hitler ol venĝon de Britio. Sed se li ankoraŭ volas ricevi de la afrikaj kaj anglaj kolonioj tiam...
  Franco, konsciante, ke la manoj de la Germana Armeo estas malligitaj kaj li mem povas perdi ĉion, unue konsentis tralasi la germanajn trupojn, kaj poste li mem deklaris militon kontraŭ Britio. En la sama tempo, la pozicio de la britoj plimalboniĝis ĉiutage. Ĝibraltaro estis prenita en tri tagoj. Kaj baldaŭ la germanoj okupis Palestinon, Sirion kune kun la turkoj, kaj Irakon kaj Mezorienton.
  Ameriko estis tirita en militon la 4-an de julio 1942. Japanio atakis Peru-Habar en la Tago de Sendependeco.
  La germanoj, uzante la resursojn de Rusio, Eŭropo, kaj tiam Afriko kaj Azio, faris aerofensivon kaj submarŝipan militadon.
  Germanio pliigis la produktadon de armiloj kaj lanĉis ofensivon en suda Afriko.
  Antaŭ la fino de 1942, Afriko estis sub kompleta nazia kontrolo, same kiel Hindio, cetere. Kaj Hindoĉinio, Singapuro kaj la insuloj al Aŭstralio venis sub la kontrolon de la japanoj. Vere, la vintra provo kapti la havajan insularon estis malsukcesa pro la manko de organizo de la samurajo.
  Sed tamen, la japanoj, havante pli da milita sperto, regis la maron. Krome, la germana submarŝipa floto pliiĝis tre rapide, reduktante la forton de Britio kaj Usono.
  En majo 1943 okazis germana surteriĝo sur la angla metropolo. La germanoj uzis alteriĝajn glisaviadilojn, submarŝipojn, kaj eĉ la unuajn AR-161-jetbombaviadilojn kaj kvarmotorajn Yu-488.
  Britio, elĉerpita de la submara milito, ne povis longe teni, sed ege obstine batalis.
  Post unu monato da sanga batalado, Londono falis kaj la Batalo de Anglio finiĝis.
  La sekva etapo estis Ameriko. Kanado, kie Churchill fuĝis, batalis flanke de Usono, sed latin-amerikaj landoj rifuzis fari militon kontraŭ la Tria Regno. Kaj Argentino, kaj post ĝi Brazilo, provizis la germanojn per siaj aliancanoj sur sia teritorio per armeaj bazoj.
  La milito iĝis longedaŭra. Usono eksterlande. Ilia terarmeo estas forta, kaj ilia floto estas konstruita tre rapide.
  Sed iom post iom la germanoj kaj japanoj transprenis. Sur ilia flanko estis ĉiuj rimedoj de la orienta hemisfero, kaj parto de la okcidenta. Jes, la deklarita totala milito donis fruktojn.
  Operacio Ikaro estis sukcesa kaj Islando falis. Post kio la Krauts ŝanĝis al Gronlando. 1944 tamen ne donis al iu ajn decidan avantaĝon. Tamen, Japanio kaj la Tria Regno akiris piedtenejon en la Orienta Hemisfero kaj iĝis pli fortaj en Latin-Ameriko. En la vintro de 1945, la samurajo, kune kun la nazioj, kaptis la Havajajn Insulojn. Kaj printempe ili transloĝiĝis al la istmo de Panamo.
  Post la morto de Roosevelt, Usono komencis serĉi pacon kun la Tria Regno kaj Japanio. Sed trovi kompromison estas malfacila. Krome, Hitler flaris sangon. La barakudo de faŝismo deziris tro multe. La milito daŭris. La nazioj akiris piedtenejon en Gronlando, kaj en la somero de 1945 ili provis alteriĝi en Kanado, sed estis ĵetitaj en la maron. Kanado ne volis kapitulaci. Vere, en la aŭtuno de 1945, Aŭstralio falis, la lasta signifa fortikaĵo de la okcidenta mondo en la orienta hemisfero. Japanio kaj Germanio tute regis la maron. Ilia submara floto estis senekzempla.
  Krome, hidrogenaj peroksidaj submarŝipoj montriĝis tre fortaj kaj moveblaj. Ilia rapideco atingis kvardek nodojn hore.
  Kaj en la vintro de kvardek kvin kaj kvardek ses estis la vico de Zelando. En la printempo de 1946, Usono deklaris militon kontraŭ preskaŭ ĉiuj landoj de Latin-Ameriko.
  Sed la projekto por krei atombombon, pro monreduktoj, ne produktis palpeblajn rezultojn. Tial la usonanoj ne povis forĵeti ĉi tiun atutan ason en perdanta ludo!
  Kaj en la kampo de tankkonstruado, la Tria Reich estis signife antaŭ Usono. La plej bona usona seria tanko, la Pershing, pezis kvardek du tunojn, havis 102 milimetrojn da fronta kiraso kaj 90-mm-kanonon kun komenca ĵetrapideco de 810 kilometroj hore. Kaj la plej bona kaj plej populara germana tanko, la "Reĝa Leono" en 1946, pezis 65 tunojn kaj havis frontan kirason de 250 milimetroj. Ankaŭ la flankoj kaj postaĵo de 200 milimetroj kaj kanono de 105 milimetroj kun barelo longo de 100 EL.
  Surbaze de la piramida formo de la tanko, ĝi ne povus esti penetrita fare de la Pershing de iu angulo.
  Provo lanĉi serion de pli potencaj tankoj malsukcesis. Nur la T-93, cetere, pezante nur 93 tunojn kun fronta kiraso de 305 milimetroj kaj 120-kalibra pafilo havis iujn ŝancojn kontraŭ la germanoj en pugo. Sed la tre malalta veturado de la aŭto, same kiel la manko de turnanta gvattureto, ne igis ĝin inda konkuranto.
  La disvolviĝo de la SuperPershing daŭris longan tempon, kaj ankoraŭ ĉi tiu tanko estis pli malalta ol la germana.
  Kaj jeta aviado, la tuta supereco en kvalito estas ĉe la flanko de la nazioj. La usonanoj povis kontraŭstari nur en kvanto. Sed la germanoj, havante la rimedojn de la malnova mondo, povis eligi tri ĝis kvarcent aŭtojn ĉiutage, ne malpli ol Usono. ME-362, Non-262, Non-323, ME-1010, TA-283 - ĉi tiuj ĉasaviadiloj kontraŭ usonaj neperfektaĵoj - klaso "F" estas ekster konkurenco!
  Kaj la jetbombaviadiloj TA-400, TA-500, Yu-387, AR-383, OD-18, GO-270 ankaŭ estas preter konkurenco. Usono ankoraŭ ne havas plentaŭgan jetbombaviadilon. Eble la B-29. Vere, estas B-36 en la projekto, sed ĝis nun ĝi estas malproksima de produktado.
  Kaj germanaj A-klaso balistikaj misiloj ne havas analogojn en la mondo.
  Diskaj aviadiloj ankaŭ ne havas konkurantojn...
  Teknologie, la Tria Regno plene provizis Amerikon, kaj tial Hitler estas celkonscia fini Usonon ĝis la fino. Kaj neniuj kompromisoj. En 1946, la ofensivo kontraŭ Meksiko kaj Kubo komenciĝis. En la aŭtuno, batalado jam estis en plena svingo en Teksaso kaj Kalifornio. Kaj la germanoj kaj japanoj invadis Kanadon el Alasko.
  Sed nun pasis la kvardek-sesa jaro. La dua mondmilito ankoraŭ daŭras. La jaro 1947 estis fatala por Kanado, kiu estis finfine okupita de la Krauts, venantaj de la nordo.
  La jetbombaviadilo B-36 finfine aperis en Ameriko, sed ankoraŭ ne eblis atingi ĝin al Germanio kaj Japanio. Krome, je la fino de la jaro, la Vaŝingtona tanko aperis kun 120-mm longtuba pafilo, kaj relative akcepteblaj kirasoj kaj veturantaj trajtoj kun pezo de sesdek tri tunoj. Kvankam ĝi estis protektita pli malbone ol la germana, ĝi ne plu estis malsupera en kiraspenetra potenco.
  Tamen, ĝis la fino de 1947, Usono jam perdis pli ol duonon de sia teritorio kaj estis kondamnita.
  La germanoj eĉ sukcesis testi superpezajn tankojn "Rat" kaj "Monstro" dum la atako kontraŭ grandaj urboj. Ĉi-lasta havis bombolanĉilon kiu elĵetis ŝargon pezantan dek tunojn!
  Imagu, kiel terura la armilo montriĝis!
  Kaj en la silvestro falis Novjorko, kaj la dekan de januaro Vaŝingtono.
  Tamen, la jankioj daŭre eltenis preskaŭ pliajn ses monatojn. Ironie, la dua milito finiĝis ĝuste la 9-an de majo 1948.
  Sed eĉ post tio, la paco ne daŭris longe. Hitler ne ŝatis la fakton, ke Japanio, estante multe pli postiĝinta ol la Tria Reich en ekonomio, kaptis tiom da tero por si.
  La nazioj, kvankam malfrue, havis sian propran atombombon en aŭgusto 1948. Parto de la prokrasto estis kaŭzita de la fakto, ke la Fuhrer estis iom malvarma pri la ideo de amasdetruaj armiloj. Hitler kredis ke landoj devus esti konkeritaj, ne detruitaj.
  Sed ial la kruela tirano decidis fari escepton por la aliancita Japanio.
  Elfarinte grandajn balistikajn misilojn kaj atomŝargojn, la nazioj komencis la Trian Mondmiliton la 4-an de julio 1951.
  Ili lanĉis potencajn nukleajn atakojn kontraŭ Tokio kaj aliaj japanaj urboj. Tiam la marameaj kaj terarmeoj strikis.
  La Tria Pesto-Milito finiĝis en ses monatoj; entute, ĝi estis praktike unu-kaj-farita batalo. Kaj la aktiva fazo de malamikecoj daŭris tri monatojn.
  Tiel la Tria Regno establis la finan mondhegemonion. Tia maljusteco okazis ĉar mezboneco eniris la korpon de la Granda Stalino. Kaj neniu scio pri la estonteco helpis ŝin! Precipe la amatoro decidis disvolvi jetaviadon kaj donis tian ordon al ĉiuj plantoj kaj fabrikoj. Montriĝis, ke la ŝraŭbo estis malŝaltita kaj la jeto ne estis liberigita.
  Kaj la strategiaj decidoj de la atakanto ne povus esti pli stultaj. Ne mirinde, ke la Ruĝa Armeo estis forblovita. Kaj sen ĝi, neniu rezistos al Germanio, ĝiaj aliancanoj kaj Japanio.
  Nu, Hitler mem decidis pri imperia unuiĝo. Nome, la kreado de tutmonda unueca potenco, kiu libervole kaj devige enhavis ĉiujn potencojn de la planedo Tero senescepte. Kun ununura valuto, kompreneble, kaj barbara genetika elekta programo.
  Kaj ankaŭ kun la preparado de masiva spaca ekspansio!
  
  
  KNABO SAVAS CAR RUSION
  Ekstere estas frosta januaro. Jen knabo Oleg Rybachenko iranta sur la strato al lernejo, kaj subite li vidas, ke la muro en la najbara paneldomo iel strange brilas. La knabo sentas specialan vokon - kuru tien, vi fariĝos gvidanto. La knabo kuris kiel eble plej rapide.
  Estas bone, ke estis surprize malmultaj aŭtoj, kaj li sukcesis tragliti, ĝuste sub iliaj nazoj. Lerta plonĝo kaj vi estas ĉe la verda brilo de la muro.
  La knabo rapidas al ŝi. Manoj, kvazaŭ en filmo pri "Harry Potter", facile eniras ĉi tiun ĵeleon, kaj sekundon poste la knabo mem, de dudek kvin gradoj sub nulo, trovas sin sur somera gazono superkreskita de verda herbo.
  Eĉ pro inercio, la knabo falas sur la herbon kaj tuj eksaltas. Estas bone post la frosto trovi vin en la brakoj de somero, kiu ankoraŭ ne mortis. Eĉ se li saltis super la supro de sia kapo.
  La knabo ĉirkaŭrigardis - ĉirkaŭe estis neniuj homoj, nur arboj, kiuj jam komencis flaviĝi, kaj... fervoja riverdigo. Ĝi estis alta, tegita per granito, kaj antaŭ ĝi estis eĉ pikdrato volvita sur striitaj stangoj.
  Oleg Rybachenko sentis, ke ĉio ĉi ne estas nur tia. Kaj li efektive staras antaŭ io decida... En lia kapo aŭdiĝas ordono: alproksimiĝu al la fervoja vojo. Ne estas tro facile fari tion, survoje estas dika tavolo da drato - spiralo de Bruno.
  La varmego mem proponis al la knabo eliron. Li rapide komencis demeti siajn vintrajn vestojn. Kaj ĵetu ĝin sur dornon. La knabo sentas specialan formon de mensa ordo. "Vi nun povas fariĝi kreinto de historio. Vi ne plu estas nur lerneja knabo kun troevoluinta imago, Oleg Rybachenko faros grandajn aferojn!"
  La knabo tiris malsupren la draton kaj restis surhavanta nur ĝinzon kaj T-ĉemizon. Estis ankaŭ varme en varmaj vintraj botoj, kaj la knabo vekiĝis. Estas tre agrable senti la pikan verdan herbon nudpiede. La grundo en aŭgusto estas perfekte varmigita kaj la knabo ŝatas marŝi sur ĝi.
  Kaj vintro estas aĉa tempo de la jaro - kontraste al la dolĉa somero. La knabo tamen ne havas tempon stari kun la buŝo malfermita - ĉar li estas la reganto. La knabo rapide grimpas tra la drato. Fluo estis trapasita tra ĝi, kaj fajreroj pafis tra la vestaĵoj kaj sur la nudajn kalkanojn.
  La knabo kriegis, la bato estis dolora, kaj saltis sur la tolon. La plandumoj estis pikitaj de akraj ŝtonoj. Sed la knabo rapide kuris malantaŭ la riverdigo. Li sentis, ke ĉio ĉi ne estas sen kialo, sed parto de granda plano!
  Jen ili estas, la varmaj reloj, la suno jam pasis tagmezo, la aero odoras tilio kaj mielo. Tiel kvieta ke vi povas klare aŭdi la malproksiman zumon de abeloj.
  La knabo staris nudpiede sur la varmega fero kaj aŭdis novajn ordonojn: "metu sep ŝtonojn sur ĉiun relojn." La knabo hezitis kaj diris laŭte:
  - Sed tiam la trajno povas eliri de la reloj?
  La voĉo trafis miajn timpanojn:
  - Ĝuste tio necesas! La malamikoj de Rusio venos ĉi tien!
  La knabo ne plu kverelis. Kaj la voĉo de Dio klarigis: elektu nur ŝtalkolorajn ŝtonojn.
  La manoj jam mem moviĝis. Oleg Rybachenko sentis ĝojo pri si mem - li estas majstro, simpla lernejano eniros en la historion!
  La ŝtonoj estas malpezaj sur ambaŭ fervojaj vojoj: ekzakte dek kvar pecoj - sep de ĉiu. Kaj ili estas preskaŭ nedistingeblaj!
  Ĝi estas farita! La knabo denove krucsignis sin, legis "Patro Nia" kaj, ekbrilante per siaj nudaj kalkanoj, returnis sin. Li forkuris, klakante super la ŝtonoj kaj gratante siajn plandojn. Li saltis super la riverdigo preskaŭ tuj...
  Mi ne volis denove grimpi tra la fluo, sed ne estis elirejo. La knabo, uzante antaŭenpuŝon, flugis de la riverdigo ĝis la lasta baro preskaŭ tuj. Mi ricevis etan elektran ŝokon, sed ĝi ne plu estas timiga. Kaj jen li denove estas Oleg Rybachenko sur la varma somera tero. Antaŭe, verda nebulo brilas ĝuste en la aero: la reen vojo.
  La knabo vere ne volas reiri de la varma somero al la malvarmo kaj vintro. Sed tiam mistera voĉo donas la lastan ordon:
  - Rapidu, alie la portalo fermiĝos, kaj vi eterne restos en 1914 kaj neniam vidos viajn gepatrojn.
  Oleg Rybachenko haste deŝiras siajn vestojn de la drato kaj hazarde tiras ilin sur sin. La portalo komencas forvelki kaj la knabo, sen surmeti siajn ŝuojn, rapidas al la elirejo. Li trafas ion elastan kaj kun peno elsaltas. La tretita urba neĝo bruligas viajn nudajn piedojn. Vi devas surmeti viajn ŝuojn kaj tiri vian vintran jakon ĝuste sur la strato - kaptante la perplektajn rigardojn de preterpasantoj.
  Iu eĉ kriis: "freneza." Sed la knabo ne atentas - li faris sian laboron kaj plenumis grandan mision...
  La 22-an de aŭgusto 1914 kraŝis la trajno portanta Hindenburg, Erich Ludendorff kaj Max Hoffmann. Ĉiuj tri armeaj komandantoj, kiuj ludis decidan rolon en la bataloj sur la orienta fronto - de operacioj en Orienta Prusio kaj tiel plu - mortis.
  Kiel rezulto, la malorganizitaj germanaj trupoj suferspertis gigantan malvenkon. Sendefenda Koenigsberg estis prenita sur la movado, kaj la germanaj soldatoj estis parte ĉirkaŭitaj, kaj parte detruitaj aŭ kaptitaj.
  La venko de la rusaj trupoj havis decidan influon sur la tuta kurso de la milito. Kaj unue el la vidpunkto de la moralo de soldatoj kaj oficiroj. Ne estas sekreto, ke post la malvenko de Japanio, la aŭtoritato de la rusa armeo akre falis. Neniu konsideris tiujn mallarĝokulajn azianoj seriozaj kontraŭuloj. Kaj tiam la rusoj perdis kvar gravajn batalojn, kaj en ĉiuj bataloj ili havis nombran avantaĝon.
  Kaj ankaŭ sur la maro ili estis tute venkitaj, krom ke estis apartaj, privataj sukcesoj. Precipe distingiĝis la Vladivostokaj krozŝipoj.
  Do kie batali kontraŭ la germanoj, kiuj estis konsideritaj la plej bonaj tersoldatoj en la mondo?
  Kaj tiam montriĝis, ke eblas frakasi la Krauts, forpeli ilin kaj preni dekmilon da kaptitoj!
  Entuziasmo inter la rusa militistaro kaj la loĝantaro multobliĝis. Sur la aŭstra fronto, la ofensivo progresis rapide. Aŭstrio-Hungario ne estis preta por milito. Kaj la moralo de precipe la slavaj unuoj estas ege malalta. Multaj el ili kapitulacis rekte al la takto de tamburoj kaj la sonoj de la orkestro. La slavoj ne volis batali kontraŭ siaj fratoj, por la malamataj aŭstroj. Nur la hungaraj kaj etnegermanaj trupoj estis pli-malpli batalpretaj.
  La rusa armeo renversis la aŭstrajn trupojn kaj tuj okupis Lvovon, la fortikaĵon de Przemysl kaj, evoluigante sukceson, eniris Hungarion. La germana fronto krevis je la kudroj. La superaj rusaj trupoj venkis la prusojn en Poznano kaj rapidis al la Oder. La germanoj transdonis ses trupojn al Aŭstrio.
  Sed ĉi tio ne sufiĉis. Krome, ne estis sufiĉe da forto por teni poziciojn en la centro. Kaj en la okcidento, peza batalado daŭris.
  Tiam Germanio estis devigita transdoni novajn fortojn al la oriento. La situacio estis plimalbonigita per la eniro de Italio en la militon kontraŭ Aŭstrio. Ĉi tiuj landoj havis malamikajn rilatojn dum jarcentoj. Kaj la Triobla Alianco estis multmaniere artefarita formacio. Kvankam la milito estis pli favora por Germanio kaj Aŭstrio, Italio aliĝis al la plej forte. Kaj tial la rusaj trupoj jam alproksimiĝas al Budapeŝto, kaj la aferoj de la Centraj Potencoj estas rubo! Rumanio ankaŭ rapidis aliĝi al la milito.
  Estas klare, ke la rumana reĝo estas parenco de Nikolao la 2-a, kaj li volas vastigi siajn terojn koste de la disfalanta aŭstra imperio.
  Kaj Bulgario, male al la reala historio, eniris la militon flanke de Rusio.
  Nur la Otomana Regno montriĝis lojala al la germanoj. Kaj nur ĉar la Ministro de Defendo ordigis la komencon de malamikecoj, prezentante la Ĉefministron kaj la Sultanon kun fakto plenumita. La turka armeo ne estas tre forta, sed ĝi kreis problemojn kun liverado de Rusio al la Entento. Sed aliflanke, ĉi tio estas granda ŝanco por Rusio signife vastigi siajn teritoriojn en la suda direkto. Japanio, kompreneble, deklaris militon al Germanio kaj Aŭstrio. Transpreni la germanajn koloniojn en Pacifiko.
  Tio liberigis la manojn de Rusio en la Malproksima Oriento. Kaj en la okcidento la germanoj estis disbatitaj.
  Nur ĉe la rivero Oder Germanio povis ĉesigi la ofensivon de la rusa armeo. Por fari tion, estis necese ĉesigi ĉiujn ofensivajn operaciojn en la Okcidento. Preskaŭ duono de Aŭstrio-Hungario estis liberigita de rusaj trupoj.
  Tiel, la Aŭstra Imperio fakte forlasis la ludon kaj iĝis ŝarĝo por Germanio. La bulgaroj lanĉis ofensivon kontraŭ Istanbulo.
  Vintre, estis paŭzo en armeaj operacioj en Eŭropo. Sed la rusa armeo komencis atakon kontraŭ Turkio. Kaj tiam ĉio evoluis sukcese. Krome, la araboj kaj la armenoj ribelis kontraŭ otomana rego.
  Rusaj trupoj jam estis en Bagdado en februaro, kaj la britoj kaptis Basra. Antaŭ la fino de marto, Rusio okupis ĉion el Malgranda Azio kaj komencis atakon kontraŭ Istanbulo kune kun la bulgaroj kaj serboj. Türkiye forlasis la ludon. Sirio, Palestino, la sudo de Irako iris al Britio kaj Francio - Rusio ricevis ĉion alian. Saud-Arabio daŭre restis formale sendependa teritorio, sed ĝi ankaŭ laŭsupoze estis dividita post la kapitulaco de Germanio. Kaj ŝi estis tuj ĉirkaŭ la angulo. La 25-an de aprilo 1915 Usono eniris la militon kontraŭ la germanoj. Estas klare, ke la usonanoj estas praktikaj homoj kaj volis esti ĝustatempe por dividi la venktorton. Antaŭ printempo, la rusa armeo produktis novan specon de armilo en grandaj kvantoj: Luna-2 ĉiuterenaj veturiloj kun maŝinpafiloj. La novaj tankoj, kvankam malpezaj, atingis rapidecon de 40 kilometroj hore sur la ŝoseo kaj havis bonegajn veturkarakterizaĵojn.
  Rusaj trupoj komence de majo, tuj kiam la vojoj sekiĝis, komencis ofensivon en Hungario kaj laŭ la tuta suda fronto. La aŭstra armeo kolapsis; germanaj soldatoj ne estis sufiĉe por teni la fronton.
  La 22-an de junio rusaj trupoj eniris Vienon. Kaj la 24-an de junio eniris Bruselon anglaj, francaj, belgaj kaj la unuaj usonaj batalionoj. Holando eniris la militon kontraŭ Germanio, kaj iom poste Svedio kaj Danio. La germanoj havis malfacilecon teni la barieron laŭ la Oder, sed la rusa, cara armeo evoluigis atakon sur Munkeno. La plej granda urbo en suda Germanio falis la 7-an de aŭgusto 1915 . Kaj la 11-an de aŭgusto Germanio kapitulacis en absolute senespera situacio.
  Post kio komenciĝis la divido de la teritorio. Aŭstrio-Hungario kaj la Otomana Regno malaperis de la mondpolitika mapo. Bulgario montriĝis por tiu parto de turka teritorio kiun la otomanoj konkeris de ĝi en 1913. Serbio signife disetendiĝis kaj transformiĝis en Jugoslavion. Rumanio ricevis Transsilvanion. Rusio inkludis en sia konsisto: Bukovino, Galegio, Ĉeĥoslovakio, la Krakova regiono kaj duono de Hungario, ĝuste ĝis Budapeŝto mem, kie la limo estis desegnita. Germanio ricevis gravan redukton en sia teritorio. En la okcidento, ŝi devis resendi Elzar kaj Loreno al Francio, antaŭe konkeritaj teroj de Danio. La oriento estas la plej malfacila.
  Rusio insistis pri tirado de la limo laŭ la Oder, kaj por Francio laŭ Rejno. Sed Usono kaj Britio ne volis tro plifortigi Rusion kaj Francion kaj malfortigi Germanion. Kiel rezulto, kompromiso estis adoptita. Rusio ricevas ĉiujn terojn en la Oriento, kie la poloj havas plimulton.
  Orienta Prusio perdis Klaipeda, Danzig, kaj trovis sin fortranĉita de Germanio, sed almenaŭ ĝi pluvivis en detranĉita formo. Koenigsberg restis germana. Sed Germanio perdis multe da tero. La limo montriĝis tre rompita. Kelkloke ĝi eĉ atingis la Oder, kaj grandparte dependis de la etna konsisto de la loĝantaro. Tamen, la germanoj preskaŭ tute retenis Pomerion. Sed de Berlino ĝis la rusa landlimo restis ne pli ol cent kilometroj.
  Do la germanoj estas per armila forto. La grandeco de la germana armeo estis limigita al cent mil soldatoj kaj oficiroj. Grandegaj kompensoj estis truditaj al la germanoj. La milito daŭris iom pli ol unu jaron.
  La rusa cara imperio ne havis tempon fali en krizan staton, kaj aperis kun grandaj teritoriaj akiroj. La aŭtoritato de la caro plifortiĝis, kaj la ondo de la revolucia movado komencis malkreski, dum en la ekonomio, male, komenciĝis periodo de nekutime rapida kresko.
  
  
  KIEL LENIN SUKRIS ESTI PREZIDANTO DE USONO
  Vladimir Iljiĉ Lenin, penante ŝajni pli alta, per ĉiuj fortoj rektiĝis. Liaj sekaj, malgrandaj, sed tre moveblaj manoj nervoze agitis sur la brila nigra tablo el la plej malofta santalo. Sidante kontraŭ li, grandega viro en blanka kostumo kun peza ora ĉeno ĉirkaŭ la kolo de sia virbovo grumblis:
  - Nu, sinjoro Uljanov. Mi konsentas kun viaj kondiĉoj - kvin miloj monate, plus procenton de ĉiu aŭkciita entrepreno! - Jen la voĉo de la brutulo fariĝis pli firma kaj li eĉ akre skuis la pezan ĉenon. - Nur por ke kamarado Lenin estu sen mensogo kaj polvo!
  Kontente frotante siajn ŝvitajn manojn, Vladimir Iljiĉ diris:
  - Kompreneble, sinjoro Rockefeller, sed en nia komerco oni ne povas eviti malveron! Ĉio estu amikeca kaj tre sincera!
  Kaj ambaŭ kanajloj laŭte ridis...
  ------------------------------
  La Oktobra Revolucio ne okazis en Rusio. Okazis provizora paŭzo sur la frontoj de la unua mondmilito. La germanoj kaj aŭstroj provis atingi sukceson en la Okcidento.
  La rusa armeo estis aktiva nur sur la turka fronto, kie ĝi sukcesis finfine kuniĝi kun la britoj kaj kaŭzi serion da malvenkoj al la malamiko, okupante la plej grandan parton de Malgranda Azio.
  Sed tiam la Konstituciiga Asembleo kunvenis en kiu la bolŝevikoj troviĝis en senespera malplimulto, kaj la Socialismaj Revoluciuloj regis.
  Unu el la unuaj decidoj estis asigni teron al la kamparanoj kaj daŭrigi la militon ĝis venka fino!
  En julio 1918, la germana ofensivo sur Parizo malsukcesis kaj la venka rusa armeo strikis: unue kontraŭ la aŭstroj, poste kontraŭ la germanoj.
  Germanio senespere rezistis, sed en decembro, kiam rusaj trupoj en la oriento okupis Varsovion kaj Krakovon, la aliancanoj en la okcidento kaptis Bruselon - ĝi ankoraŭ kapitulacis. Vere, du semajnojn poste - la foresto de revolucio influis.
  Vilhelmo, aliflanke, estis devigita rezigni preskaŭ ĉiujn siaj potencoj, restante sole nominala monarko.
  Kaj generalo Kornilov fariĝis la prezidanto de la nova rusa respubliko. En aŭgusto 1917, lia ribelo estis sukcesa; tamen, Kerensky formale restis ĉefministro, sed jam donis la prezidantecon al Kornilov.
  Li ankaŭ iĝis la Ĉefkomandanto, Kornilov.
  Sekvis popolaj elektoj por la rusa prezidanteco kaj referendumo pri nova konstitucio.
  La homoj, kiuj estas sufiĉe alkutimiĝintaj al la aŭtoritata formo de registaro, subtenis la elekton de Kornilov.
  Rusio vastigis siajn havaĵojn koste de Germanio, la kolapso de Aŭstrio-Hungario, kaj Turkio, kiuj malaperis de la mondmapo.
  Ĉi-lasta estis finfine dividita inter la grandaj potencoj. Rusio ricevis Malgrandan Azion, la markolon kaj Konstantinopolon. La francoj prenis Sirion, la britan Palestinon kaj Irakon.
  En 1926, milito ekis denove inter Rusio kaj Japanio. La kialo estis la statuso de Manĉurio kaj Port Arthur. Laŭ la interkonsento, la lizkontraktorajtoj al Port Arthur estis transdonitaj al Japanio, kaj la lizkontrakto eksvalidiĝis. Tamen, la japanoj havis neniun intencon resendi kion ili kaptis al Ĉinio.
  Cetere juna Hirohito, revante pri novaj venkoj, ĵus ricevis potencon.
  Tamen la ruso jam estis alia. Spicita sur la frontoj de la Unua Mondilito, kun spertaj komandantoj, novaj tankoj kaj aviadiloj, ĝi komencis sukcese ataki la japanojn.
  Post kvar monatoj kaj duono, la rusa armeo prenis Port Arthur kaj forpelis japanojn el la kontinento!
  Dum kelka tempo Japanio ankoraŭ eltenis surmare - ĝis la ŝipoj de la Balta kaj Nigra Maro eskadroj alproksimiĝis.
  Post kio la Lando de la Leviĝanta Suno kapitulacis.
  Rusio evoluis tre rapide, sed en 1929 komenciĝis granda depresio tra la mondo.
  Tumultoj ankaŭ englutis la Rusan Imperion. Krome, Kornilov faris aktivan rusigon.
  Tamen li sukcesis resti sur la trono, kaj en Usono... la usonaj bolŝevikoj gvidataj de Lenin ekregis!
  Elirinte el la depresio, la nova bolŝevika reĝimo komencis prepariĝi por nova milito!
  La revolucio en Hispanio finiĝis per la venko de la komunistoj kaj per tio kreis potencan bolŝevikan ponton en Eŭropo...
  1-a de januaro 1938 . Vladimir Iljiĉ Lenin nervoze paŝas ĉirkaŭ la grandega oficejo en la Blanka Domo. La situacio ĉirkaŭ la mondo varmiĝas. Sekvante Hispanion, la komunistoj atingis sukceson en Francio.
  Rusio, kiu estas regata de generalisimo kaj prezidento Kornilov, jam klarigis, ke ĝi ne permesos ekspansion de bolŝevismo en Eŭropon. Kvincent divizioj en dek milionoj da rusa armeo tute ne estas ŝerco!
  Vladimir Iljiĉ tion komprenas. Kaj li proponas taktikan aliancon por Britio kontraŭ Rusio.
  La britoj ĉiam estis ege singardaj de rusa ekspansio. Sed la radikala komunismo eĉ pli timigis ilin. Necesis veturi kojnon inter ili kaj Rusio.
  Lenin prepariĝis ricevi ministron pri defendo Churchill kaj samtempe provizi la britojn per pruvoj pri la neskuebla potenco de Usono.
  Kaj por komenci, la kalva diktatoro aŭdis raporton pri nova armilo - la "atoma bombo".
  Oppenheimer faris sian raporton per tre moderaj tonoj. Jes, jam estis sukcesoj kaj eĉ nuklea reaktoro estis lanĉita, sed la apero de atombombo estas ankoraŭ tre malproksima. La ĉefa problemo estas akiri riĉigitan uranion kaj plutonion. Krome, ĉi tiu novaĵo ne estas tute agrabla - unu tia bombo kostos tiom multe kiom pluraj batalŝipoj. Do, estas eĉ alia demando: ĉu indas elspezi monon por unu granda bombo, se vi povas fari cent mil malgrandajn?
  Lenin, malalta, kalva, sed ankoraŭ lerta maljunulo (sesdeksepjara, tamen, estas ankoraŭ malproksime de esti tre maljuna!), energie promenante ĉirkaŭ la granda salono de sia oficejo, rimarkis:
  - Vi, kamarado, ne komprenas dialektikon! Jes, la bombo ankoraŭ estos multekosta, sed tiam ĝia kosto kun la transiro al amasproduktado malpliiĝos je grandega kvanto!
  Oppenheimer timeme rimarkis:
  - Kaj la rusoj ne sidos senlabore!
  De Vladimir Iljiĉ sekvis logika kaj severa konkludo:
  - Do ni devas antaŭi ilin je ajna prezo!
  Tiam la nigra asistanto de Oppenheimer komencas kanti:
  - Ja ni bezonas venkon! Unu por ĉiuj, ni ne staros malantaŭ la prezo! Unu por ĉiuj, ni ne staros malantaŭ la prezo!
  Oppenheimer riverencis al usona prezidento Lenin kaj grumblis:
  - Vi estas geniulo! Kompreneble, ni ne staros malantaŭ la prezo, kaj antaŭos la rusojn, sed ni bezonas monon!
  Lenin diris memfide, frapante la kalkanojn de siaj ŝuoj de krokodila haŭto:
  - Estos mono!
  - Kaj sklavoj!
  Vladimir Iljiĉ eldiris historian frazon:
  - Mi ne limigas viajn financojn! Mi limigas vian tempon!
  La ilaroj de la komando kaj administra maŝino de la usona imperio komencis turniĝi.
  Sed ĉi tio ne estas la plej grava afero. Vladimir Iljiĉ, kiel neniu alia, komprenis, ke por venki Rusion, estas necese subfosi ĝin de interne.
  Vladimir Iljiĉ sulkigis sian altan, longan, malebenan ĉikan frunton kaj energie prenis la ricevilon de la telefono kaj komencis telefoni al Dulles.
  Kiam la ĉefspiono alproksimiĝis al la aparato, Lenino surdege kriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Ni bezonas homon, kiu estas egala aŭ almenaŭ ne malsupera ol mi en la kapablo ribeli, trompi kaj delogi la homojn!
  Dulles respondis per tre memfida tono:
  - Mi konas tian homon, Vladimir Iljiĉ!
  Lenin, eksaltante kiel diablo, muĝis:
  - Kiu do li estas? Kiu estas ĉi tiu homfarita genio?
  Dulles, eltirinte la silabojn en ĉanton, diris:
  - Jozef Vissarionoviĉ Stalin! Verŝajne vi konas lin, Vladimir Iljiĉ!
  Lenin palpebrumis al si en la spegulo kun oraj kaj diamantaj kadroj kaj muĝis:
  - Ĉi tiu kuiristo kuiras nur spicajn pladojn!
  Dulles rikanis memfide kaj konfirmis:
  - Sed ĝuste tion ni bezonas!
  Lenin denove palpebrumis kaj grumblis:
  - Donu al Stalino ĉion, kion li petas. Kaj promesu al li la lokon de tiu ĉi arko sensignifa Generalisimo Kornilov!
  Dulles muĝis surde:
  - Ĝi estos ekzekutita Vladimir Iljiĉ!
  
  NENIAM RENDICU VITYAZ
  Multaj kverelas ĉu la rusoj estus gajnintaj la Duan Mondmiliton memstare, sen la helpo de la Okcidento? Do la Dioj decidis testi ĉi tion praktike. Kaj en unu paralela universo, ili metis baron inter la aliancitaj fortoj, kolonioj, kaj la Tria Reich kune kun Sovetunio. Kaj tio okazis por la pureco de la eksperimento reen en junio 1941.
  Tiel ke la aliancanoj povis nek helpi al Sovetunio nek al la Tria Regno. Kaj por la kompleta pureco de la eksperimento, Japanio estis kaŝita malantaŭ baro. Kiel, ĉio estu absolute pura, kvazaŭ en laboratorio.
  En la unuaj tagoj okazis nenio tre malsama ol la reala rakonto. La Fritz progresis, kiel en la reala historio, ĉirkaŭ 30-40 kilometrojn tage, sed iom post iom malrapidiĝis. Kompreneble, la manko de bombado de la britoj kaj la malamikoj de la korpuso de Rommel ebligis liberigi kelkajn el la fortoj - precipe aviado. Sed la germanoj ankoraŭ ne faris tion; aferoj ĉe la frontoj jam estis sufiĉe sukcese. Tamen, ĉe la fino de julio, la Batalo de Smolensk bremsis la antaŭeniĝon de la Fritz. Hitler decidis revoki Rommel kaj liajn sekciojn de Libio, decidante ke la okupaciaj trupoj de Italio estis sufiĉe sufiĉaj. La faŝisma gvidantaro, por ne perdi tempon, komencis translokigi armitajn fortojn kaj precipe aviadon el Francio kaj Balkanio. Hitler daŭre esperis ke li povis trarompi la sovetiajn soldatojn en la centro kaj fari ĝin antaŭ vintro.
  Anstataŭ turni suden, la Fritz rekomencis ilian ofensivon en la centro, provante envolvi la sovetiajn soldatojn atakante Smolensk de la flankoj. Kaj la korpuso de Rommel jam iris sur la ofensivon la 13-an de aŭgusto, transirante Dnepron kaj provante atingi la malantaŭon de la sovetia grupo defendanta Kyiv.
  Stalino estis en perdo. Preskaŭ ĉiuj Eŭropo kaj francaj havaĵoj en Afriko subite trovis sin kontraŭ li, kaj eĉ ne unu aliancanon.
  Krom se vi nun atendas danĝeron de Japanio. Kaj la Ĉefkomandanto donas la ordonon: forigi ĉiujn sekciojn el la Malproksima Oriento.
  Germanaj trupoj, trarompinte preskaŭ al Moskvo mem, estis maldaŭrigitaj fare de siberiaj trupoj. Sed en la sudo, dank'al ŝanĝo de komando kaj la agoj de Rommel, la Fritz povis fortranĉi la sovetian sudan grupon.
  La kurso de malamikecoj en Ukrainio ankaŭ estis negative trafita per la fakto ke Stalin malkuraĝe tiris ĉiujn rezervojn al Moskvo, kaj tiel elmontris sian propran malantaŭon.
  Pli precize, ne por si, sed por la suda grupo. Ĝi rezultis esti malbona situacio. Sed en la reala historio, la defendo de Kievo rezultis esti malvenko. Nur ĉi tie estis nuanco, la germanoj jam estis proksime de Moskvo, kaj la faŝistoj plifortiĝis koste de Eŭropo, pli rapide ol Stalino koste de la Malproksima Oriento. Kaj la germanoj devis trairi malpli da distanco, kaj la vojoj en Eŭropo estas pli bonaj. Sed provu rapide translokigi ĉion unu post alia al la Transsiberia Fervojo.
  Kiel rezulto, la germanoj povis trarompi al Ĥarkov kaj Voroshilovgrad eĉ pli frue ol en reala historio, kaptante multajn industriojn kaj fabrikojn.
  Leningrado ankaŭ estis blokita, sed ne prenita. Kaj la germanoj eniris Krimeon. Kaj la Fritz sukcesis kapti Voronezh en la sudo, moviĝante laŭ la Dono al Stalingrado.
  Ili ankoraŭ defendis Moskvon kaj eĉ vintre faris kontraŭofensivon. Sed sur la suda flanko, Rommel sukcesis trarompi al Stalingrado. Ankaŭ la surteriĝo en Kerĉ ne iris bone. Kun granda malfacileco, sovetiaj soldatoj povis nur forpuŝi la malamikon de Stalingrado. Kaj tio estis nur ĉar la klimato ne estis flanke de la Germana Armeo kaj ili timis batali en la malvarmo kaj neĝblovoj.
  Kial Rommel devis retiriĝi preter la Dono? Kaj tio estis surda vangofrapo por la Fuhrer.
  Sed en la fonto de 1942, la ekvilibro de fortoj ŝanĝiĝis. Farinte multe da premo sur siajn aliancanojn, la germanoj pliigis la nombron de siaj trupoj, inkluzive koste de la Khivi, kaj la nombron da satelitoj. Italio kaj Francio precipe aldonis en kvanto. Nigraj sekcioj ankaŭ aperis en la orienta fronto. Feliĉe, la brita kaj amerika fronto de Afriko ne malhelpis la translokigon de trupoj kaj rimedoj.
  Kaj de Gaulle, kiam li perdis la subtenon de siaj aliancanoj, estis perfidita de siaj propraj kamaradoj.
  Tiel, pli signifaj fortoj estis kunvenitaj kontraŭ Sovetunio ol en realeco. La Krauts aldonis al ĉi tio speciale en aviadiloj, subtenante lia avantaĝo en la aero. Kaj terarmeoj superis sep milionojn kontraŭ 5,6 milionoj da sovetiaj soldatoj.
  Kaj la nazioj komencis sian ofensivon en la sudo. Rommel sukcesis kapti Stalingradon la 27-an de junio. La Fritz povis verŝi centojn da tankoj sur la grandurbon tuj. La domineco de malamikaj aviadiloj en la aero ankaŭ havis efikon, kiu malfaciligis translokigi sovetiajn plifortikigojn trans la larĝan riveron Volgo.
  Ve, la heroa Stalingrado ne okazis en AI. Kaj Rommel moviĝis laŭ la itinero planita en la planoj laŭ la Volgo kaj al la Kaspia Maro.
  Provoj trarompi la germanojn kun kontraŭatakoj en la centro malsukcesis. Krome, la Rĵev elstara ne estis formita. Do la Krauts havis pli egalan fronton en la tempo de la sovetia kontraŭofensivo, kaj ili ankaŭ retiriĝis pli egale. Sed Rĵev, bedaŭrinde, restis ĉe la faŝistoj.
  Ne eblis penetri la Fritz, kaj estis tre malfacile teni Kaŭkazon post la falo de Stalingrado. Ĉar la proviza arterio sur la Volgo estas tranĉita. Kaj kiam fine de julio la germanoj atingis la Kaspian Maron, la situacio fariĝis preskaŭ senespera. Nun eblis provizi nur per akvo.
  Konsiderante ke la nazioj havis aersuperecon, la evento fariĝis io intere, ege malfacila kaj senespera.
  Aŭgusto kaj septembro pasis en furiozaj bataloj, ĝis la malamiko laŭ la kaspia marbordo atingis Bakuon. Kaj tie ili ankoraŭ rezistis kun Rommel ĝis la fino de oktobro. La situacio estis plimalbonigita per la eniro de Turkio en la militon.
  La eksperimentaj dioj prizorgis Japanion, sed ne la otomanoj. Sed la nazioj ankoraŭ ne kuraĝis ataki Moskvon vintre kaj haltis por la vintro.
  La Ruĝa Armeo faris plurajn ofensivajn provojn. Sed la malamiko estis supera en laborforto, en la nombro da sperta personaro kaj en aviado. Nur pli da tankoj kaj artilerio estis produktitaj en Sovetunio ĝis nun. Sed la tankoj estis plejparte malpezaj, kaj la kvalito de la kiraso estis ekstreme malbona. Ankaŭ ŝajnas esti multaj aviadiloj produktitaj, sed pro la manko de duralumino, ili estas pli pezaj kaj malpli manoveblaj ol la normaj. La Yak-9 ankaŭ montriĝis preskaŭ tute farita el ligno. Kaj ĉi tio, kompreneble, estis minuso.
  Hitlero kalkulis je siaj famaj novaj tankoj - "Panteroj" kaj "Tigroj".
  Ili estis produktitaj en ĉiam kreskantaj kvantoj. La tria reprezentanto de la menaĝerio aperis: "Leono." En reala historio, tia maŝino estis evoluigita en 1942, sed pro manko de rimedoj kaj peza pezo, la plej peza monstro estis malakceptita.
  Sed tiam la "Leono" pezanta 90 tunojn eniris en produktadon. Ĝiaj avantaĝoj - potenca kiraso kaj 105-mm kanono - parte kompensis por ĝia malbona efikeco. Seriaj 76-mm sovetiaj pafiloj ne povis penetri la Leonon de ĉiuj anguloj.
  Do ĝi ne estis malbona trarompa tanko se la defendlinio estis tre potenca kaj havis profundajn ŝtupojn.
  Kaj la sovetia komando estis plene fortigita sub la sovetia ĉefurbo. Kaj provu trarompi ĉi tie.
  La kvara reprezentanto de la menaĝerio: "Muso", estis iom prokrastita en sia lanĉo en seriojn.
  La grandeco de la Ruĝa Armeo estis pliigita al ses milionoj, kvankam multaj el la soldatoj estis novaj rekrutoj.
  Ili estis kontraŭbatalitaj de pli ol naŭ milionoj, sed la nombra supereco estis parte kompensita de la tro varia naturo de la malamika armeo.
  En aviado, la malamiko estas pli forta kaj en nombro kaj kvalito. La plej novaj ME-309 kaj Yu-288 aperis. En respondo, sovetiaj veturiloj estas de malsupera kvalito, pro manko de sperta laboro kaj malabundaj materialoj. La tankoj daŭre estas malnovaj T-34, kaj la plej multaj el la malpezaj, same kiel KVoj.
  En la somero, la Germana Armeo lanĉis ofensivon: atako kontraŭ Moskvo kaj atako supren laŭ la Volgo direkte al Saratov. Post furioza batalado, Moskvo estis ĉirkaŭita antaŭ la fino de aŭtuno. Saratov, Kuibyshev, Penza, Uljanovsk ankaŭ estis kaptitaj. Stalin fuĝis al Sverdlovsk. La situacio iĝis kritika.
  La ĉefurbo ricevis ordonon: ne kapitulaci en neniu cirkonstanco. La germanoj lanĉis atakojn, sed ruliĝis malantaŭen aŭ enŝtopiĝis en stratbatalado. Vintre, la ofensivo de la Germana Armeo paŭzis. Vere, la germanoj enfermis ne nur la sovetian ĉefurbon, sed ankaŭ Leningradon en duobla ringo.
  En majo, la nazia ofensivo komenciĝis denove, sed direkte al la urboj Gorkij kaj Kazan. Sovetia tankokonstruaĵo, malgraŭ ĉiuj malfacilaĵoj, povis lanĉi en seriojn: T-34-85 kaj IS-2, kvankam en malgrandaj kvantoj.
  Gorkij falis nur en julio, kaj Kazan eltenis ĝis la fino de aŭgusto.
  Terura malsato regis en Leningrado, kaj la Fritz eĉ ne provis sturmi ĝin. Kaj Moskvo iom post iom regis. Kaj tiam la 30-an de septembro, post ege sanga atako, Kremlo falis.
  La unuaklasa fortikaĵo estis grave detruita. Kaj tio fariĝis nova bato por la sovetia popolo. La germanoj transloĝiĝis al Uralo, sed tie ili blokiĝis en neĝblovoj. Estas malfacile batali kun Sovetunio. Stalino estis subtenanto de stari ĝis la fino. Sed ĝi estis ege multekosta por la lando mem kaj precipe por la germanoj.
  En la sudo, la nazioj avancis tra Mezazio.
  En 1945, Sovetunio akiris la SU-100 kaj IS-3, sed nur en malgrandaj serioj. Ve, ĝis la fino de junio la nazioj konkeris Mezazion. Kaj en julio ankaŭ Sverdlovsk falis. En aŭgusto, la germanoj kaptis Kurgan kaj Tjumenon. Kaj la 3-an de septembro estas ankaŭ Tobolsk. Fine de septembro Khanty-Maisiysk. Kaj meze de oktobro kaj Omsko.
  Novosibirsko tamen ankoraŭ ne submetiĝis al la nazioj. Tre severaj frostoj devigis la Krauts algluiĝi al la grandurboj.
  Do ĝis majo 1946, la nazioj ne faris aktivajn armeajn operaciojn.
  Poste ni iris al Novosibirsk. Diskoformaj helikopteroj kaj la plej novaj tankoj de la serio "E" partoprenis en la bataloj. Tamen tio ne tro helpis la Fuhrer. La Krauts prenis Novosibirskon fine de junio. Devigis la riveron Ob. Plue en julio, la monstroj kaptis kaj Kemerovon kaj Tomskon, kaj la Altajan Teritorion. Post furioza batalado, Abakan falis en aŭgusto, kaj Irkutsk estis sturmita en septembro.
  La germanoj, sangante abunde, prenis lin ankaŭ. Sed denove ili malflugiĝis. Plilongigitaj komunikadoj. Do ni haltis ĉe la alproksimiĝoj al Ĉita. Sed principe, kien ili rapidu? Vi povas atendi someron kaj testi novajn ekipaĵojn.
  Ĉu ĝi estas diskedoj aŭ jetaviadiloj. En 1947, sovetiaj dizajnistoj lanĉis la IS-4, IS-7 kaj T-54-tankojn en produktadon. Vere, en pure simbolaj kvantoj. Ne estis sufiĉe da homoj aŭ rimedoj. La nazioj rekomencis sian antaŭeniĝon. Ili kaptis Aginskoye fine de junio kaj Blagoveshchensk. Ĥabarovsk falis en julio, kaj Vladivostok en aŭgusto. Tiel, la nazioj konkeris preskaŭ ĉiujn ĉefajn sovetiajn urbojn. Eble krom Pertopavlovsk. La monstroj kaptis Magadan en septembro. Sed tamen Stalino ne kapitulacis.
  En la fino, la nazioj ankoraŭ perdis!
  
  
  SPAC-DIREKCIO MILITOJ
  Post kelkaj relative prosperaj jaroj venis malfacilaj provoj por Rusio. La Ĉiela Imperio, uzante siajn kolosajn homajn rimedojn kaj la avantaĝojn de totalisma politika sistemo, povis iĝi monda hegemono. En Rusio, brutala masakro eksplodis ĉe la sudaj limoj. Kvankam la islamisma ribelo estis disbatita, la milito kontraŭ terorismo konsumis multajn rimedojn. La situacio estis plimalbonigita per dura konfrontiĝo kun la Okcidento.
  Dum ĉio estis bazita sur nuklea malkuraĝigo, ekzistis neniuj grandskalaj militoj. Sed la usona sciencisto Wellington elpensis la ideon lanĉi specialan tipon de raketo al Merkuro uzante artefarite sintezitan radioaktivan elementon.
  Sed estis eraro en navigado. La raketo deflankiĝis de sia direkto kaj falis en la Sunon... Okazis erupcio de ekstreme maloftita plasmo, ne danĝera por la vivantaj organismoj, sed faligante la atomstrukturon kaj iomete ŝanĝante la ligojn inter neŭtronoj en la atomkerno. Sufiĉe por igi nekontrolitajn nukleajn kaj termonukleajn reagojn maleblaj.
  Kaj sekve de tio: nukleaj armiloj fariĝis amaso da senutilaj rubaĵoj.
  La plej potenca lando en la mondo armee kaj ekonomie: la Ĉiela Imperio, kiu, pro troloĝateco, havis akran mankon de dolĉakvo kaj energio, prezentis ultimaton por lui Siberion.
  Rusio respondis per decida rifuzo...
  Granda milito komenciĝis: la azia koalicio kontraŭ la Okcidento. Nia Patrujo fariĝis la ĉefa areno de grandskalaj bataloj. Paca vivo estas afero de la pasinteco: la infero de milito regis ĉie. La plej furiozaj bataloj furiozis de poluso al poluso.
  La situacio sur la frontoj estis kritika: la Azia Unio jam alproksimiĝis al la Uralo.
  Proksime de Jekaterinburg, brilega fajroglobo kraŝis, kaj ekestis mortiga danĝera zono, en kiu eĉ unu minuto ne povis vivi.
  Patrujo, sankta Rusio -
  Mia koro estas malfermita por vi, sciu...
  La sango de la batalkampo irigaciis -
  Por ke la tero floras en la amo al la Patrujo!
  
  La pulso de la Tero batas per laŭta ĝemo,
  Estas malfacile kiam milito bruas...
  Sed la Suno leviĝos super Glora Rusujo -
  Vi estas nia sola senmorta patrino!
  
  La sekalo en la senfinaj kampoj fariĝas ora,
  La neĝo briletas per hela arĝento.
  Kaj vizaĝoj fiere rigardas el la ikonoj -
  Kavaliro estu aglo en batalo!
  
  Ni venkos en la batalo de la kontraŭulo,
  Ni defendu la flugilhavan sonĝon.
  Ne ekzistas pli kuraĝa rusa soldato,
  Mi transdonos mian preĝon al Dio!
  . Ĉefa enhavo.
  Kiam la koro estas plena de kompato, ial la monujo malplenas!
  La pintoj de la Uralo similas al dentegoj elstarantaj el la buŝo, forkonsumitaj de kario. Rusaj senvostaj batalantoj flugas je malalta nivelo. Kiel rapidaj falkoj, rusaj kavaliroj atakas la mallertajn sed potence kirasajn flugilhavajn batalŝipojn de la ĉiela imperio.
  Aerarmepiloto Andrej Ognev faras malfacilan turnon. Peza kvin-tuba ĉina kanono kiu elkraĉas flamon kaj metalon. Fajra tornado rapidas laŭvorte kelkajn milimetrojn de la diafana kiraso de rusa batalanto. Senvostaj klakoj reen. Disfaligita pulsaro glitas el sia akra nazo. La turniĝanta gvattureto de la giganta ĉina helikoptero deformas de la trafo... Aŭdiĝas obtuzaj kriegoj.
  La malhela vizaĝo de Andrei kun alta frunto krevas en blankdentan rideton.
  Lia partnero, blindige bela blondulo, Vassa Koltsova, faras barelrulon, devigante negviditan raketon gliti preter ŝtala piranjo kaj sendas "donacon" en unu el la dek du enormaj helicoj de la helikoptero de la batalŝipo.
  Grandega helico kun triobla vico de klingoj falas en pecojn. Vassa, ne vane ŝia nomo estas tradukita kiel reĝino, sciis bati. Ŝi ĉiam batalis en nur mallonga jupo kaj kakia T-ĉemizo, sed per siaj nudaj kalkanumoj ŝi sentis sin kaj la batalanton kiel ununuran tuton.
  Multaj inaj pilotoj imitis ŝin, provante atingi fenomenan sentemon. Batalŝipo-helikoptero estas cent dudek fajraj punktoj, kiuj estas malaltigitaj al la surfaco - fajrorulilo. Maŝino kiu funkcias sur karbopolvo, sed samtempe portas milojn da tunoj da metalo, uzante dinamikan protekton.
  Japanaj, ĉinaj, kaj hindaj dizajnistoj igis veturilon nevundebla al rusaj aerdefendsistemoj, sed neatendite venis sub aeratako.
  La mallarĝokula generalo Mak Lee, distordita pro sovaĝa kolero, muĝis, montrante per sia nigra-gantita mano:
  - Detruu ilin! Fandi ĉi tiujn monstrojn!
  Tutbrusta sed maldiktalia hinda kolonelo diris:
  - Ĉi tiu paro estas la nigraj princo kaj reĝino. Neniu antaŭe pafis ilin!
  Mac ridetis nekredeme kaj grumblis:
  - Ne povas esti. Pliigi fajrodensecon.
  Kaj denove la batalŝipo-helikoptero ektremis. La rotacia turo blokiĝis kaj la titania korpo ekbrulis. Flavaj kaj cinamaj soldatoj kuregis hurlante, englutitaj de flamoj. La detonacio eksplodis, kaj napalm-plena raketo flamis ene de la korpo de la giganta helikoptero.
  Vassa, reproduktinte la "glitadan" teknikon kaj preterpasante la fajrovojojn, eldonis:
  - Ĉiuj aĝoj estas submetitaj al milito, nur via lasta tago ne povas seli, estante venkita sen tempo!
  Andrey estas malvarmsanga. Lia patro estis la plej juna generalo en la angola armeo kaj venis al Moskvo por studi. Tie li geedziĝis kun Lydia Ognevaya, fama atleto kaj kandidato de scienco. Tiam lia patro mortis, kaj lia nigra kaj buklahara patrino estis kreskigita de lia helhara patrino. En la lernejo oni provis inciteti Andrey, sed la knabo okupiĝis pri luktosporto en infanĝardeno. Lia patrino estis bonega batalanto mem, kaj lia duonpatro estis ĉampiono en miksitaj stiloj.
  Andrei estis bonega studento, havis fenomenan memoron, kaj baldaŭ fariĝis la gvidanto de la knaboj, ilia gvidanto. Kompreneble, li elektis fluglernejon kaj iris batali por sia Patrujo Rusio. Li gajnis famon kaj respekton. Kaj neniu kuraĝis riproĉi al la heroo de Rusio nigra haŭto, precipe ĉar la nigraj vizaĝaj trajtoj estis miksitaj kun slavaj kaj tio faris la atletike konstruitan piloton sufiĉe bela.
  Estis ne malpli da legendoj pri liaj amrilatoj ol pri liaj militaj heroaĵoj. Kvankam Andrei mem estis multe pli modesta ol oni kredis al li.
  Nun li serĉis manieron detrui la nevundeblan batalŝipon. Aktiva, plurtavola kiraso kovris la ĉefajn komponantojn de la plej potenca maŝino de la Ĉiela Imperio.
  Savva pafis al la helicoj, provante senmovigi la strukturon...
  Dume, la batalo ekflamis sur la tero. La sengvatturetaj tankoj de la orienta bloko iris sur la atakon. Iuj estas grandegaj, aliaj, male, ne estas pli ol unu metron altaj.
  Kontraŭ ili, batalantoj de la okcidenta koalicio uzis moveblajn minojn kaj gvidis misilojn sen regreso.
  Ĉi tie batalis ne nur rusoj, sed ankaŭ eŭropanoj: britoj, francoj, svedoj kaj multaj aliaj.
  Ofta malamiko kunigis homojn kun blanka haŭtokoloro kaj kristana moralo. La debato pri demokratio trankviliĝis. Cetere en Rusio malaperis kontraŭokcidentaj sentoj post agreso de la oriento. Ja kie pacisma kaj tolerema Eŭropo povas grimpi al Oriento. Ili kaj la homoj plejparte forgesis kiel batali. Kaj kiam nukleaj armiloj malaperis, potenca kaj troloĝata Azio movis siajn sennombrajn hordojn norden kaj okcidenten.
  Inter tiuj, kiuj atakas rusajn poziciojn, estas multaj araboj. Kelkaj fanatikuloj iras sur la atakon sen alivestiĝo, portante blankajn robojn. Ili akceptas morton kun rideto sur la lipoj.
  Miloj da progresantaj tankoj kaj infanteriaj batalveturiloj aspektas kiel formikoj el birdorigardo. Savva, difektinte alian ŝraŭbon, iom paliĝis kaj flustris:
  - Tamen, ili estas tro multaj... Dio helpu Rusion.
  La knabino mem vidis, kio okazas en la urboj kaptitaj de la azia koalicio. Amasaj pogromoj, murdoj, masakroj. Viroj estis pendigitaj sur drato, kaj virinoj kaj infanoj estis prenitaj al specialaj tendaroj. Kaj tiam ili estis venditaj aŭ distribuitaj por certaj verkoj. Kaj la torturo de militkaptitoj jam estas ordinara, kaj eĉ deviga.
  Generalo Mak Lee ne ŝparas eĉ sian propran. En senhelpa frenezo ke ili ne povas elteni la etajn batalantojn Chizh-3, li kaptas glavon de la muro kaj fortranĉas la manon de la arabo funkciiganta la kontraŭaviadilan pafilon. Li krias kaj premas la sangan stumpeton al sia brusto.
  Kaj la timinda komandanto, kun freŝtranĉita peniko kun longaj ungoj, minacas kontraŭ la ĝenaj rusaj asoj, kriante:
  - Detruu! Brulu! Bruligi ĝin!
  Savva, kolerigita, pafas alian misilon... Ŝi elĉerpigas municion. Sed la aera batalŝipo ankaŭ perdas stabilecon.
  Ĝia mortiga artilerio estas ekster la ludo... Perdinte la leonparton de sia batalpovo, la giganto returniĝas. Ili devas baldaŭ reveni al bazo por riparoj kaj replenigo de municio.
  Malsupre, rusaj kanonoj pafas precize al la angulaj, fersimilaj tankoj de la malamiko. Pluraj aŭtoj haltis, sendante fumfluojn en la ĉielon. La municio en unu "bandura" komencis eksplodi. Ĝi forflugis, renversante kiel gimnastikisto, ĝis ĝi fiksiĝis en gruza tumulo.
  Longdistanca rusa kanono sendas kuglon en la direkto de la flagstango. Knabina artileriisto kun helbruna plektaĵo krucas sin per du fingroj kaj flustras en la germana:
  - Ni havu bonŝancon!
  La flago de la azia koalicio estas hele flava kun ruĝa cirklo en la mezo. Ĉi tio estas pli proksima al Japanio, sed ĉi tiu estas la simbolo, kiun la koalicio elektis. Malgranda ĵetaĵo de altpreciza kanono rompas la dikan bastonon kaj grandega tuko, kapabla kovri la stadionan plankon, falas malsupren. Deko da aziaj tankoj estas subite kovritaj per velura kovrilo.
  De la flanko de la okcidenta koalicio kaj rusaj pozicioj estas unuanima voĉo:
  - Hura!
  Vere simbola. Kaj kvankam la malamiko estas dekfoje plimultita, la forto de la rusa spirito estas neskuebla.
  Ambaŭ rusaj batalantoj trovas sin momente flugilo al flugilo. Ununura tutaĵo - preskaŭ triangulaj falkoj - defendantoj de Rusio. Savva jam imagis, kiel Andrej metos sian nigran fortan manon sur ŝian ŝultron. Ĉi tiu estas vere forta viro, je kiu vi povas fidi.
  Sed estis en ĉi tiu momento, ke estis kvazaŭ mil fotobriloj tuj ekflamus. Kaj la okuloj de la batalema paro mallumiĝis. Tiam la nigreco estis kolorigita per multkoloraj makuloj, similaj al tiuj, kiuj aperas kiam oleo estas verŝita sur akvon.
  Andrej provis froti la okulojn. Lia mano, malfacile venkante reziston, ŝajnis rasti akvon.
  Kvazaŭ la voĉo de Savva estas obtuza de malproksime:
  - Ĉu ni mortis?
  La nigra kapitano laŭte respondas:
  - Ne! Ni vivas.
  Subite, tiu dika, glueca sento malaperas, kaj ili ŝajnas esti en stato de libera falo. Ĝi eĉ iĝis lumo dum kelkaj momentoj, kvazaŭ en senpezeco.
  Savva eĉ flustris iom ĉagrenita, per kantovoĉo:
  Ŝajnas, ke la mondo estas senespere perdita
  Kaj la vojo al la steloj de la kavaliro estas barita ...
  En ĉi tiuj kurboj de senfinaj orbitoj,
  Ne destinite - fido estas droni!
  Kaj tiam ŝi anhelis, surteriĝante kun la nudaj plandumoj sur akrajn, montajn ŝtonojn. La mallumo, miksita kun lumpunktoj kaj ondoj, disipis.
  La okuloj iom doloras pro la majo, tagmeza lumo. Savva estis kvarpiede kaj tuj eksaltis.
  Andrei profesie klinis la krurojn en salto, kaj lerte surteriĝis. Lia vizaĝo, kun sia vireca mentono kaj alta, larĝa frunto, konservis trankvilan esprimon. Li eĉ ridetis al sia kunulo.
  - Vi vidas! Estas tiu lumo, kaj kiel mi delonge suspektis - ĉi tio ne estas paradizo!
  Savva, ŝanceliĝante, faris plurajn necertajn paŝojn. Kiam ŝi surteriĝis, ŝi dolore kontuzis siajn nudajn plandojn kaj ŝiris sian genuon. Sed la knabino, kun la kutima peno de volo, forpelis la mienon de la martiro de la vizaĝo kaj montris sian fingron antaŭ ŝi, ekkriante:
  -Ŭaŭ!
  Andrej rigardis kien Savva montris. Antaŭ ili estis kaduka monteto. Kaj sur ĝia fendita supro ripozis pilko. Pli precize, sfera, duone plumbo, duone platenkolora aparato, kun akra beko supre kaj deko da maldikaj tentakloj egale interspacigitaj laŭ la randoj de ĉi tiu futureca objekto.
  La knabino flustris, konfuzite;
  - Ĉi tio estas la Biomo de Neŭtono! Kaj kiel li sukcesis fari ĉi tion?
  Andrei pli detale rigardis, premis la kapon en la ŝultrojn kaj flaris. La aero odoris je ozono kaj bruligitaj pneŭoj. Singarde ĉirkaŭrigardante, la kapitano diris per apenaŭ aŭdebla voĉo:
  - Jen ni povas renkonti embuskon!
  Savva memfide faris paŝon al la pilko kaj, sen malaltigi la volumenon de sia voĉo, diris:
  - Ne! Mi scias kie ni estas! Ĉi tio estas ĝuste la anomalia zono kie la kosmoŝipo falis. Estas nur cent mejlojn norde de kie ni batalis!
  La kapitano denove levis la ŝultrojn kaj, konservante ŝajnon de trankvilo en sia voĉo, diris:
  - Neniu povus pluvivi en la anomalia zono pli ol unu minuton. Eĉ robotoj rompiĝis, diseriĝis en rusto!
  Savva, kvankam tio ne estis facila por ŝi, kuraĝe ekkriis:
  -Kaj ni pluvivos!
  Kaj ŝi kuris al la monteto. Ŝiaj polvaj, rondaj kalkanoj, gratitaj pro la falo, lerte fulmis laŭ la neebena, roka kresto.
  Andrey miris. Ĉu ne doloras al ŝi marŝi nudpiede sur akraj ŝtonoj? Ĝenerale, la konduto de Koltsova ŝajnis stranga al multaj, kiam ŝi ignoris sian kutiman fluguniformon kaj batalis en preskaŭ neniu vestaĵo. Kaj se ie en Mezopotamio aŭ Afriko, eble estas komforte porti nur kamuflan ĉemizon, sed en Uralo printempe ĝi estas ankoraŭ malvarmeta.
  La knabino alvenis de la suda limo. Rusaj kaj eŭropaj trupoj batalis en Sirio kaj Irako, provante enhavi la sukceson de la azia koalicio. Krome, parto de la islamaj fortoj estis flanke de Rusio, kaj parto de Azio.
  Ekzistis eĉ ne klara frontlinio en la sudo. En Afriko ĝenerale, eĉ en la sama lando, diversaj triboj batalis inter si. Krome, religio ne ludis decidan rolon. Multaj kristanoj, same kiel paganoj, sekvis la azianoj, sub supozeble maldekstremaj sloganoj. Afriko vere fariĝis kiel en kanto en bildstrio pri Aibolit.
  Sed, verŝajne, kuri nudpiede en la dezerto estas eĉ pli malfacila ol kuri laŭ montokrutoj. Kaj Savva, ĉi tiu sovaĝulo kun magistro, kandidato de biologiaj sciencoj, konis nek doloron nek timon.
  Andrey kuris post ŝi, penante atingi la diablon. La kosmoŝipo montriĝis multe pli malproksima ol ĝi ŝajnis unuavide.
  La knabino kutime plektis siajn harojn, sed nun ŝia hararanĝo disfalis, kaj la ora trajno flirtis kiel torĉa flamo en la vento.
  Neniam antaŭe lia fianĉino ŝajnis tiel bela al la nigra kapitano.
  Kvankam Andrei ne estas malforta sportisto, li nur tre malfacile sukcesis fermi la distancon, sed li neniam atingis in, kvankam li stumblis kaj preska rompis la nazon.(Cetere, tute ne afrikano, sed iomete ĝibo kaj iomete renversita, kvankam tiel nigra, kiel la tuta korpo.) Kaj la nudaj, ĉokoladkoloraj kruroj de Savva ekbrilis, preskaŭ tuj apud la kapo de la nigra sinjoro kaj... la knabino trairis la muron, kvazaŭ ĝi estus nur hologramo.
  Ĉagrenita, ke ŝi preterpasis lin, Andrei saltis post ŝi. Nezorgema, sed sufiĉe kavalireca.
  La plumba surfaco sentis kiel varma mara akvo, kaj poste flugis trans la plankon, enterigante lian vizaĝon en la nudaj piedoj de Savva. Meĥanike Andrei kisis ŝiajn maleolojn, sed la knabino kolere piedbatis lin, ekkriante:
  - Rigardu, kiaj interesaj aferoj estas ĉi tie!
  Kvankam Ognev volis diri, ke estas nenio pli interesa, kiam tia beleco estas apud vi, sed kiam li ricevis kalkanon en la nazo, li rapide eksaltis. Kaj mi ne estis seniluziigita.
  Sur la muroj pendis plenigitaj bestoj kaj insektoj. Plie, tiuj, kiuj ne ekzistis kaj ne povis ekzisti preter la tero. Kaj karotoj kun dekoj da krabaj ungegoj, kaj kakto kun rankruroj kaj kokkokoj, kaj plumaj blatoj kun buŝoj de krokodiloj kun retireblaj dentegoj. Krom se, kompreneble, ĉi tio povas esti komparita kun bakita princo.
  Andrei surprizite eksaltis kaj laŭte ekkriis:
  - Saluton fratoj en menso!
  Responde, silento... Savva sufiĉe logike kaj racie rimarkis:
  - Ni ne kriu, prefere ni inspektu la kosmoŝipon.
  La kosmoŝipo montriĝis multe pli granda interne ol ĝi ŝajnis de ekstere. La koridoroj mallarĝiĝis kaj poste larĝiĝis. La kirasaj pordoj malfermiĝis kiam homoj alproksimiĝis al ili. Kaj estis tiom multe, kio ne trafis tie.
  Ĉiaj plenigitaj bestoj, kaj statuoj, kaj hologramoj. Same kiel pentraĵoj: kortuŝaj, kaj en oleo, kaj kun cibernetika mozaiko. Hologramoj montris la veran filmon en koloro. Kaj batalscenoj, kaj diversaj specoj de pacaj, sufiĉe idiliaj bildoj.
  Andreo rimarkis surprizite:
  - Strange. Ĝi estas kvazaŭ fluganta muzeo.
  Savva sufiĉe racie obĵetis:
  - Ĉio en nia mondo estas kaj muzeo kaj rubejo! Ni pli bone rigardu...
  - Armilo! - ekbalbutis la nigra kapitano. Kaj li rapide aldonis. - Ni devas helpi nian Patrujon gajni la Trian Mondmiliton.
  Savva levis la okulojn kaj kriis:
  - Helpu nin savi civilizacion! La homaro estas en danĝero!
  Malalta, nekutime profunda baso estis aŭdita en respondo:
  - Ŝajne vi indiĝenoj volas ion ricevi de ni?
  La knabino etendis la manojn antaŭen kaj flustris petege:
  - Ne ni! Ni parolas pri la sorto de la tuta homaro. La Tria Mondmilito decidas - kio venkos: barbara, kruela aliro aŭ humanismo kaj civilizacio?
  La baso ŝanĝiĝis al maldika soprano, kaj nekredema tono:
  - Ho ĉu vere? Post ĉio, estas homa naturo fari erarojn, inkluzive pri siaj propraj intencoj. - Oranĝaj ventoj pasis tra la aero kaj la voĉo, iĝanta duonoktavo pli malalta, daŭrigis. - Kiel ĉiam, la superforta plimulto de la rasoj en la universo emas prezenti sin, meti ĝin en via lingvo, kiel tre humana, kaj la malamiko kiel simple enkarniĝo de infero.
  Savva, sen ĉesi nervoze tamburi la piedon sur la tegaĵo el nekonata metalo, murmuris:
  - Serĉu vin mem! Rigardu per kiaj barbaraj metodoj ili militas kontraŭ ni!
  La voĉo iomete varmiĝis, kaj la aero komencis ŝajni pli milda:
  - Jes, via malamiko estas kruela, sed vi ankaŭ ne estas anĝeloj. Fine, ne matematiko decidos, kiu el vi havos potencon sur la Tero!
  Andrey jam esprimis:
  - Do kiu?
  Sed anstataŭ respondi, la planko sub ili tremis, kaj la knabino kaj la nigra ulo renkontis la plafonon kun siaj vizaĝoj. Tiam ĉio ŝanĝiĝis samtempe. Ili trovis sin en la centro de granda, tre detruita urbo. La pafiloj surde muĝis. Grandaj obusoj eksplodis kaj bomboj falis. Grupoj de rusaj kaj eŭropaj soldatoj antaŭeniris. La flavaj kaj brunaj soldatoj de la Azia Unio, suferantaj perdojn, retiriĝis, kovrante la vojon per montoj da kadavroj. Savva faris paŝon kaj paŝis sur sangan rivereton.
  Ne, ĉi tio, kompreneble, ne povis konfuzi la militiston, kiu trapasis fajron, akvon kaj kuprajn tubojn (ĉi-lastaj ĝis nun minimume!). Sed mia animo sentis malbone. Sed Andreo vigliĝis, ĵetis ŝtonon per la dekstra mano al la flava vizaĝo de la mallarĝokula soldato, kiu levis sian maŝinpafilon, kaj li falis. La kapitano ekkriis:
  - Jen Pekino! Niaj infanoj gajnas!
  Efektive, kurba signo kun simila hieroglifo brulis kun bluaj flamoj. Ial, Savva ne spertis ĝojon. Kvankam ŝi vidis bildojn el Pekino kaj karakterizajn konstruaĵojn de la ĉina ĉefurbo en Interreto.
  Sed ĉi tie estas terure. Virinoj brulas, infanoj ploras. Kaj multe da kadavroj. La mortintoj laŭvorte blokis ĉiujn alirojn, kaj ilia nombro kreskis. Neniam antaŭe la knabino vidis la mortintojn amasigitajn en amasoj.
  Andrey jam prenis la maŝinpafilon, kiun iu faligis kaj malfermis fajron por mortigi. Li estas naskita militisto. Patro de la zulua tribo, patrine: praavo, dufoje heroo de Sovetunio, avo batalis en Vjetnamio kaj Afganio, patro en Sirio, Donbaso kaj Ĉeĉenio.
  Ĝi fulmis tra la kapo de Savva:
  Ĉiu, kiu estas homa, naskiĝas militisto,
  Tiel okazis - la gorilo prenis la ŝtonon!
  Kiam viaj malamikoj estas legio,
  Kaj varma flamo brulas en mia koro!
  Kaj la knabino mem prenis la maŝinpafilon. Fortaj manoj estas kutime malpezaj sur la tenilo. Kuraĝaj marŝoj sonis en mia kapo: detruu, servu vian Grandan Patrujon.
  Sed neatendita malforta grincado frostigis la knabinon. Dekstren oni klare aŭdiĝis la plorsingultoj kaj kriegoj de infanoj. Savva turnis sin, kaj ŝia agla rigardo, tra la fumo, kiu obskuris ĉion, vidis malgrandajn, flavajn figurojn. Flavaj, mallarĝokulaj infanoj ploris kaj provis eliri el la brulanta domo. Sed ilia vojo estis barita de blokado de ŝtipoj trempitaj en rezino. Kaj malantaŭ la uloj disvastiĝis karnovora flamo.
  La fajrospiranta drako ŝajnis fervora fari oferon al Gehena...
  La forto de Savva estis pli granda ol lia forto por elteni tian aferon. La knabino kuris al la fajro. Ni devas savi la etulojn: ĉu ili estas rusoj aŭ ĉinoj, ne gravas!
  Subite, fluo de napalmo baris la vojon de la nudpieda militisto.
  Kun sovaĝa krio:
  - Sinjoro savu min!
  Ŝi ĵetis sin en la fajron. Estis kvazaŭ cent varmaj pingloj estis trapikitaj en la nudajn plandojn, kaj la flamoj bruligis la sendefendajn genuojn. Delikata, oliveca haŭto estis kovrita de aĉaj, purpuraj veziketoj. Kiel dolora estis por Savva. Sovaĝa kriego eksplodis el miaj pulmoj. Mi volis returni sin kaj salti el la flamoj de la submondo.
  Sed la knabino sentis: ŝi ne povis heziti eĉ eĉ sekundon. Infanoj povas morti. Kaj ne gravas, kies ili estas. Dostojevskij diris: ĉiuj trezoroj de la mondo ne valoras eĉ unu larmon elverŝita de infano. Doloro de nudaj kalkanoj ĝis la dorso de la kapo, kiel gregoj da ĉevaloj, batante la nervajn finaĵojn per siaj ŝtalaj pikhufoj.
  Ŝiaj mirindaj oraj haroj jam ekbrulis, kaj la flamoj prede provas leki ŝian vizaĝon. Ŝi neniam povos fariĝi sia iama, bela memo. Jen purpura ulcero disvastiĝanta tra ŝia tenera, velura vango.
  Savva saltas senespere, kiom ajn ĝi ŝajnas al la celo. Miksaĵo de fumo kaj brulanta aero rapidas en viajn pulmojn. La makula T-ĉemizo sur vi jam brulis, kaj vi, kiel Jeanne D,rk, estas en dolora fajro. Nur iom pli, nur iom pli. Ho mia Dio, ŝia korpo estas kompleta leprulo.
  La muro de fajro estas interrompita, kaj Savva saltas eksteren en la malvarmeton. Ŝi jam estas bruligita, ŝia mirinda korpo estas kiel kontinua vundo, kaj ŝiaj bruligitaj plandumoj ŝajnas marŝi sur la plej akraj ponardoj. Estas blokado antaŭen. Kaj vi devas denove salti en la muĝantan, senkompatan flamon.
  Kaj la knabino sentas, ke ŝia forto kaj kuraĝo elĉerpiĝas. Ŝi preskaŭ perdas konscion pro dolora ŝoko. Sed tra la mallumo oni povas vidi knabinon etendantan siajn braketojn kaj saltantan for de la fajro kun krio, kaj knabon kun kalva tondigita, kaj tre malgrandan, kiu apenaŭ lernis marŝi.
  Kunveninte la lastan forton, Savva saltas; kolero kaj sento de justeco donas al ŝi la kuraĝon venki la neelteneblan doloron. Brulantaj ŝtipoj kaj traboj flugas al la flankoj. Nur iom pli da peno. La bruligitaj manoj de la malbeligita knabino kaptas la ruĝvarman kradon. La doloro estas kiel cent-tuna ŝafo, falanta sur la kapon, bruston, tutan korpon ĝis la lasta ĉelo. La krado ne eliras kaj tiam Savva kaptas ĝin per siaj dentoj. Oni povas freneziĝi pro tia sufero, la lasta el la korpaj belaĵoj netuŝitaj de la flamoj diseriĝas kaj diseriĝas. Sed finfine, la Sinjoro rekompencis la penon; la krado, ruĝa pro la varmego, forflugis de la cementa bazo.
  mutilita knabino, kun la dentoj rompitaj kaj krevanta pro la varmego, svenas. Sur la lasta fadeno de la konscio, la mutilita haŭto sentas sin kiel liberigita infano, saltanta super la karbigitaj kruroj de la falinta heroino.
  Savva vekiĝis... Ŝi staris kun Andreo sur la plej alta neĝa pinto. Tondra voĉo, kiel ĥoro de mil voĉoj de arkianĝeloj, anoncis:
  - Vi trapasis la teston! Estos paco sur la planedo! Rusio fariĝos la patrino de ĉiuj homoj de la Tero!
  La nigra junulo kaj la blondulo, kiuj fariĝis eĉ pli sveltaj kaj belaj, vidis florantajn ĝardenojn, superkreskitajn kraterojn antaŭ niaj okuloj, kaj soldatoj deĵetantaj armilojn kaj brakumadon. La epoko de malamo kaj milito finiĝis por ĉiam.
  Kaj ĝi sonis sur la tuta planedo;
  Rusio kaj Ĉinio estas por ĉiam unuigitaj,
  Islamo, kristanismo: sen malico, amikoj!
  Ni gloru la Plejaltan Sinjoron Nomon-
  Ĉiuj nacioj de la mondo - Familio!
  
  PETRO LA TRIA - LA GRANDA CARO
  Petro la Tria sukcesis persvadi la faman reformantan generalon aliĝi al sia teamo kaj akcepti la rangon de feldmarŝalo. Nikolao Papin iĝis ministro pri defendo kaj efektivigis kelkajn reformojn. Ĉi tiu forta kaj aŭtoritata viro helpis al Petro la Tria malkovri kaj subpremi la konspiron de la fratoj Orlov. Ĉiuj kvin konspirantoj estis pendigitaj. Catherine ricevis eksgeedziĝon pro malfideleco kaj estis ekzilita al monaĥejo.
  Petro la Tria fortigis sian potencon kaj estis kronita. Kaj kun lia veno al potenco, palpeblaj ŝanĝoj venis en Rusio. Efektive, Petro la Tria, kiel lia avo, skizis fundamentajn reformojn. Kaj krome, ŝanĝoj influis eksteran politikon.
  Subtenanto de alianco kun Frederiko la 2-a, Petro ordonis al Rumyantsev, kune kun la germanoj, venki la aŭstrojn. Post kio Germanio pli ol redonis la antaŭe perditajn terojn.
  Sed Rusio ankaŭ ricevis kontrolon de la markolo de Danio, dividante ĝin kun la prusoj. Tamen, Petro montris praktikan sagacon kaj prenis preskaŭ ĉiujn posedaĵojn de ĉi tiu ŝtato, lasante sian "favoratan" Frederiko nur simbolan parton de la posedaĵoj de la krono. Oni devas diri, ke la influo de Papin profitigis la nepon de Petro la Granda.
  Unu el la ideoj de Petro la Tria estis la ideo dividi Pollandon inter Rusio kaj Prusio. En 1965, milito ekis kun la Pola-Litova Komunumo. La genia Aleksandro Suvorov rapide aperis en ĝi. Petro la Tria montriĝis inteligenta kaj sukcesis enigi la originajn rusajn terojn en sian imperion, kaj la prusoj konis la etnan parton de Pollando.
  Kiel en reala historio, Rusio devis batali kontraŭ la Otomana Regno. La batalado por la rusoj eĉ montriĝis pli sukcesa. La reformoj de Papin, la talento de Rumyantsev, kaj la rapide progresanta Suvorov havis efikon. La caro ŝatis la maltrankvilan Aleksandron Vasiljeviĉ, Petro la Tria mem estis tre maltrankvila kaj surpiede la tutan tempon. Do ili bonege interkonsentis.
  Ene de la lando, imperiestro Petro efektivigis kelkajn reformojn. Biendomoj estis konfiskitaj de senzorgaj terposedantoj en favoro de la ŝtata fisko, kaj kelkaj restriktoj estis lanĉitaj sur corvée kaj la vendo de kamparanoj. Sed nuntempe caro Petro ne kuraĝis plene festi servuton.
  Krome, ekleziaj reformoj kaŭzis fortan reziston de la Ortodoksa Sinodo. La reĝo, argumentante ke la Biblio malpermesas kultadon kaj servon al iu ajn krom Dio, aboliciis la kulton de sanktuloj.
  Estis io de luteranismo en tio - la lukto kun relikvoj kaj ikonoj.
  Preĝu nur al la Sinjoro Dio, adoru nur al Li!
  Sed ĉi tio ne povis ne kaŭzi reziston. Kelkloke eĉ pastroj instigis homojn ribeli.
  Tamen, la reformo pasis, kaj nur bildoj de Kristo kaj la Virgulino Maria restis en preĝejoj kaj didomoj.
  La homoj plejparte preferis aŭskulti la reĝon. Krome, Petro la Tria akiris famon kiel zorgema reganto. Pli grava estis la konfisko de ĉiuj teroj de monaĥejoj kaj preĝejoj.
  Post la venko super Turkio, la aŭtoritato de la reĝo eĉ pli kreskis. Perto la Tria finfine decidis abolicii servuton. Tia decido ne povis ne kaŭzi gravajn skuojn en la ŝtato. La terposedantoj suferis grandajn perdojn, sed la industria revolucio komenciĝis. Tra ĉiuj malfacilaĵoj, la lando antaŭeniris akre kaj kun inhibicio.
  La dua milito kun la turkoj montriĝis eĉ pli mallonga kaj rusaj trupoj sub la komando de Suvorov rapide venkis. Krome, la revolucio en Francio deturnis la atenton de Eŭropo.
  Petro la Tria ekspluatis tion metante sian plej junan filon, de Voronina, Konstantinon, kiel la turkan sultanon sur la tronon de Konstantinopolo.
  Tiel, la Otomana Regno trovis sin, kvazaŭ en unio kun Rusio.
  Tiam estis la milito en Egiptujo. La loka sultano ne volis rekoni la regadon de Rusio super Afriko. Kaj ĉi tie unuafoje la genio de Suvorov kaj Napoleono Bonaparte koliziis unu kun la alia.
  Vivinte sufiĉe longe en tiuj tagoj, 70 jarojn, mortis Petro la Tria. Li eniris en la historion sub la nomo de la Granda Liberiganto. Kio estas tre honorinda!
  Eble superante lian karisma avo! Kaj la imperiestro Paŭlo surtroniĝis. Suvorov, venkinte Napoleonon, kiu estis ankoraŭ tro juna kaj nesperta, konkeris nordan Afrikon kaj eĉ Maroko.
  Ĉar en ĉi tiu alternativa historio ne estis fama svisa kampanjo, kiu subfosis la sanon de Suvorov, la fama sperta feldmarŝalo vivis pli longe.
  Napoleono ne iĝis Imperiestro de Francio, ĉar li ne havis tempon por famiĝi kiel komandanto kaj estis batita pli ol unufoje. Post la kolapso de la adresaro, Ludoviko la Dekoka akiris potencon. Okazis reformado, tio estas restarigo de la monarkio.
  Paŭlo la Unua ankoraŭ ne eskapis la konspiron, sed tio okazis kvin jarojn poste. Kaj lia filo Aleksandro fariĝis imperiestro. Ĉi tie komenciĝis la problemo. Konstantin estis adoleskanto, kaj ankaŭ, estante la rusa Sultano de la Otomana Regno, postulis potencon.
  Sed Aleksandro Suvorov ankoraŭ vivis kaj sukcesis repacigi sian nevon kaj onklon. Kvankam, kompreneble, la interna aŭtonomio de la Otomana Regno kaŭzis frotadon.
  Krome, Rusio alfrontis opozicion de Anglio. La kreskanta potenco de Britio ne estis feliĉa kun sia najbaro. Kaj eĉ la dua granda milito kun Usono komenciĝis. Eble la britoj atendis, ke post la morto de George Washington, ĥaoso kaj malhonoro sekvos en Ameriko. Sed la kalkulo ne realiĝis.
  La homoj de Usono ne volis reiri sub la angla reĝo. La milito daŭris dek jarojn kun ŝanĝiĝanta sukceso, kaj fine Britio, elĉerpinte sian forton, ĉesigis la ofensivon.
  Sed la usonanoj ne trankviliĝis kaj disvolvis ofensivon kontraŭ Kanado. La situacio por Britio estis plimalbonigita per la pozicio de Rusio, kiu disponigis asistadon al la amerikanoj.
  Dek unu pliaj jaroj da sanga milito, kaj Usono reprenis Kanadon. Britio malfortiĝis, sed aperis nova geopolitika monstro: Usono.
  Rusio batalis militon kun Aŭstrio kaj venkis ĝin, parte dividante ĝin kun Prusio.
  En la sama tempo, vastiĝo en Kanadon daŭris. La lando fariĝis tre industriigita. Potenca kaj multnombra floto estis konstruita. La rusoj alteriĝis en Aŭstralio kaj disetendiĝis en Afrikon.
  Post la morto de Aleksandro la Unua, denove ekestis lukto por potenco inter la branĉoj. La frato de Aleksandro Konstantino abdikis la tronon, kaj la filo de alia Konstantino, Andrei, avancis al la trono, defiante ĝin de Nikolao.
  Formale, Nikolao estis proklamita caro, sed dum la kronado la caro estis mortigita.
  En la estiĝinta konfuzo, Andreo estis la unua, kiu sukcesis kapti la tronon, ne tute laŭleĝe. La nova reĝo preskaŭ tuj komencis militon kun Irano kaj lanĉis kampanjon kontraŭ Hindio. Britio daŭre estis en milito en Kanado kaj trovis sin ligita. Kaj la orienta kampanjo fortigis la aŭtoritaton de Andreo la Unua kaj permesis al li lanĉi sian propran branĉon de la Romanov-dinastio. En la sama tempo, Rusio kaj la Otomana Regno finfine kunfalis en ununuran ŝtaton. Krome, per aneksado de Persio kaj Hindio.
  Andreo la Unua estis sukcedita fare de Aleksandro la Dua. Sub tiu monarko, Rusio daŭrigis sian vastiĝon en Hindoĉinio kaj Ĉinio mem. Prusio ankaŭ iĝis la plej forta imperio, unuigante la germanajn terojn kaj venkante Francio'n.
  Tamen, Britio apogis la francojn kaj venĝa milito ekis. La Brita Imperio starigis obstinan reziston. La milito daŭris dum kelkaj jardekoj.
  Rusio, dume, tute konkeris Azion kaj atingis Singapuron. Ĝi fariĝis la plej granda, plej potenca potenco en la mondo, moviĝante tra Azio kaj Afriko.
  Sed samtempe ankaŭ Usono leviĝis. La amerikanoj kompletigis la evoluon de Kanado, kie ili partumis influsferojn kun Rusio. Tiam ili kaptis la ŝtatojn Teksaso kaj Kalifornio de Meksiko.
  Usono konservis respublikanan registaran formon, dum Rusio restis absoluta monarkio. Aleksandro la 2-a estis anstataŭigita per Andrey II. La Romanov-dinastio daŭris.
  La longedaŭra milito inter Britio kaj Francio, kontraŭ Germanio, kondukis al la fakto ke la germanoj retenis la antaŭe konkeritajn terojn, inkluzive de Loreno, sed estis nekapablaj antaŭeniri plu kaj estis tute elĉerpitaj. Tamen ankaŭ britoj kaj francoj multe sangis.
  Sub ĉi tiuj kondiĉoj, cara Rusio daŭre regis la mondon kaj pliigis ĝian influon.
  Vere, monstro kreskis antaŭ Usono. Krome, Ameriko montriĝis pli granda ol ĝi estis en reala historio koste de Kanado.
  Sed ĉi tio ankoraŭ ne atingis alarmajn proporciojn. Krome, civita milito ekis en Usono, kiu kaŭzis amasviktimojn kaj detruon. Krome, kontraste al la reala historio, generalo Lee sukcesis puŝi tra la Konfederacia Kongreso por la rajto de nigruloj servi en la armeo de la sudaj ŝtatoj: akiri liberecon kaj civitanecon.
  Kaj tio ege prokrastis la militon, kaj, kompreneble, pligrandigis la oferon. Ruza rusa diplomatio ankaŭ havis sian efikon, kiu ankaŭ montris intereson plilongigi la konflikton. Kaj pure taktike, la suduloj atingis grandan sukceson ĉe la unua fazo de la milito kaj povis preni Vaŝingtonon kaj Novjorkon. Filadelfio iĝis la nova ĉefurbo de la Norda Alianco.
  La interna milito mem okazis en pli posta periodo: 1881 - 1905, kaj oni uzis en ĝi dinamiton kaj eĉ maŝinpafilojn.
  En Rusio, caro Andreo la 2-a estis anstataŭigita per Aleksandro la 3-a. La nova reĝo tute ne estis paca. Rusio koliziis en Afriko kun Francio kaj Britio, kiuj provis evoluigi novajn koloniojn. Kaj ŝi estis blokita en konflikto kun ili.
  Nova milito komenciĝis por la redivido de la mondo, en kiu Prusio tradicie agis en alianco kun Rusio. Ĉi-foje, la germanoj trafis ĝin. Francio, kune kun la rusoj, estis venkita en kelkaj semajnoj. Britio sidis eksterlande, sed perdis ĉiujn siajn koloniojn en Afriko, Aŭstralio kaj la Pacifiko.
  La germanoj ricevis sian, kaj disetendiĝis, desegnante limon proksime de Parizo, kaj al Port de Calais, kaj eĉ inkludis Normandion. Kaj io en Afriko mem.
  Kaj Britio falis al la nivelo de negrava potenco, Francio eĉ fariĝis alfluanto.
  Sed la sekva milito okazis kun Prusio, sub Vladimir III. Antaŭ tiu tempo, tiaj specoj de armiloj kiel tankoj, aviadiloj, kaj submarŝipoj aperis.
  La prusoj agis en alianco kun Japanio. Komence, la milito ne disvolviĝis tre sukcese por Rusio. Korupto en la cara armeo, la konservativismo de la generaloj, kaj la aktiva asistado disponigita fare de Usono al Japanio havis efikon. Krome, Svedio kaj Norvegio, kaj Britio kaj Francio kontraŭstaris Rusion.
  La milito komenciĝis en 1921, ironie en la fatala dato de la 22-a de junio. Ĝi estis preskaŭ monda batalo. Kio restis de Eŭropo kaj Azio iris kontraŭ Rusio. Hispanio kaj Portugalio ankaŭ prenis similan aventuron. Portugalio sentis sin senhava en Afriko, kaj la hispanoj revis restarigi sian iaman grandecon en la Mezepoko.
  Ĉar ĉe ĉi tiu punkto en la Orienta Hemisfero, ne ekzistas multe da spaco, kiu ne estas sub la kontrolo de la rusa caro.
  Cetere, la superforta supereco de cara Rusio en homaj rimedoj, forta aŭtokrata sistemo kaj la malforteco de la interna opozicio ludis decidan rolon en la milito.
  Jes, germanaj tankoj sukcesis trarompi de Neman ĝis Dnepro en la unuaj du monatoj, kaj sieĝis Rigon, kaj en la sudo, forpelis rusajn trupojn el Hungario. Kaj la dioj donis al la Lando de la Leviĝanta Suno la ŝancon venki la rusan floton. Sed denove, por momento.
  Nekompetentaj generaloj povis perdi batalon post batalo. Sed nova ŝanĝo kreskis. Kaj la caro, finfine, intensigis la batalon kontraŭ korupto kaj organizis pli-malpli tolereblajn provizojn. Kaj homaj rimedoj: ĉinaj, hindaj, arabaj dividoj estis metitaj en agado. La germanoj ne povis transiri Dnepron, kaj jam vintre rusaj trupoj lanĉis kontraŭofensivon.
  Devus notiĝi ke Svedio kaj Norvegio ne estas tre fortaj kontraŭuloj; Stokholmo estis prenita en marto 1922. Kaj Oslo falis en majo. Antaŭ junio 1922, la caraj trupoj povis restarigi la antaŭmilitan situacion, puŝante la prusojn reen al siaj originaj linioj.
  Francio, vidante tian evoluon de la okazaĵoj, hastis retiriĝi de la milito. En respondo, la prusa reĝo Vilhelmo okupis Parizon kaj ĝiajn sudajn regionojn. Rusaj trupoj antaŭeniris. En septembro ili iris al Vistulo. La bataloj por Orienta Prusio komenciĝis. Koenigsberg falis en decembro... Kaj Vieno estis liberigita por la nova jaro.
  Ĝi ne estis facila por la japanoj, kies floto suferspertis gravan difekton kaj perdis la iniciaton.
  La jaro 1923 komenciĝis kun granda ofensivo de rusaj soldatoj en Pollando kaj, ene de tri monatoj, aliro al la Oder kaj la Alpoj en la sudo. La germanoj havis ŝancon teni proksime de Berlino, sed rusaj trupoj lanĉis ofensivon en Bavario en aprilo. La trupoj antaŭeniris malrapide sed certe antaŭ la fino de somero, la rusoj atingis Rejnon. En aŭtuno, la Ruhr-regiono estis rekaptita de la germanoj, kaj en decembro, post furioza batalado, Berlino estis ĉirkaŭita.
  Germanio ne plu havis ŝancon gajni la militon. Pliaj ses monatoj en 1924 estis batalitaj sur la kontinento, ĝis Hispanio, Portugalio, Germanio, antaŭe kaptitaj de la germanoj: Nederlando kaj Belgio, konkeris.
  Restis nur unu Britio, kaj Japanio jam perdis kaj Okinavon kaj Hokajdon.
  Churchill gvidis la defendon de la metropolo. Sed la britoj ne havis ŝancon.
  Vere, ili venkis la aŭtunan surteriĝon.
  La jaro 1925 alvenis. Ne estis unueco en Usono pri kion fari. Permesu fini Brition kaj Japanion. Aŭ ĉu ni mem eniru malfacilan militon?
  Komuna prudento diris, ke, malgraŭ la evoluinta industrio, Usono estus bagatele superfortita de nombroj. Sed esti lasita sola kun rusa urso estas ege timiga.
  En junio, rusaj trupoj faris sukcesan surteriĝon en Britio, kaj Londono falis. Kaj en aŭgusto ĝi estis finita kun Japanio.
  Tiel finiĝis ankoraŭ alia milito.
  Rusio prenis kontrolon de ĉiuj landoj en la Orienta Hemisfero. Samtempe, la imperio mem restis aŭtokrateca kaj unueca. Aŭ preskaŭ unueca. Eŭropaj havaĵoj havis kelkajn eksterajn atributojn de aŭtonomio. Sed tamen, reĝa potenco regis ĉie. Estu la Regno de Pollando, aŭ la Regno de Svedio kun caro Vladimiro ĉe ĝia kapo.
  La 5-an de marto 1933, caro Vladimiro la Granda mortis, kaj lia filo Kirill iĝis la nova caro. Sed la regado de la nova monarko montriĝis mallonga, ekzakte cent tagoj. Kaj dekkvinjara Aleksandro la Kvara trovis sin sur la trono. Kaj kvindek tagojn poste li havis akcidenton. Nikolao la 2-a heredis la tronon en la aĝo de nur dek jaroj. Estas kvar imperiestroj en unu jaro... Nu, kio povas okazi!
  Nur tre malofte, kompreneble, kaj ne en ĉiuj landoj de la mondo!
  Kvankam, kompreneble, multaj memoris, ke Nikolao la Unua regis nur mallonge kaj mortis pro perforto.
  Sed la komenco de la regado de Nikolao la 2-a montriĝis sufiĉe bona. Du jarojn poste estis lanĉita la unua artefarita satelito en la historio de la planedo Tero, kiu flugis ĉirkaŭ la planedoj.
  Kaj 1937 montriĝis ne tiel malbonaŭgura kiel en reala historio. Ĉar estis ĉi-jare, ke rusa ulo estis la unua, kiu flugis en la kosmon. Ne, ne Gagarin, sed princo Igor Trubetskoj. Jurij Gagarin ĝis nun ne havis bonŝancon. Kien vi iros?
  Rusio, la plej vasta imperio, povas asigni kolosajn financojn por spaca ekspansio.
  La sekvan jaron, 1938, la unua rusa atombombo estis provita.
  La nova caro Nikolao la 2-a estis ankoraŭ tre juna, kaj kompreneble senpacienca. Krome, Usono restis la sola danĝera konkuranto de Rusio. Sen mencii la fakton, ke ankaŭ la usonanoj eble estos havos atombombon.
  La 1-an de marto 1940 laŭ ordono de la nun formale plenkreska caro Nikolao la 2-a komenciĝis la invado de Usono. La formala kialo estis la subteno de la amerikanoj de la Respublikana opozicio en Rusio kun postuloj por parlamentaj elektoj.
  Eblas, ke la decido de la Junularo Nikolao la 2-a estis la plej saĝa paŝo. Post ĉio, ni ne povas permesi al potenciala malamiko akiri nukleajn armilojn ankaŭ.
  La ofensivo de rusaj trupoj uzantaj grandajn tankkolumnojn komence evoluis sukcese kaj rapide. Sed tiam usona rezisto plifortiĝis. Dum pluraj monatoj, la antaŭeniĝo de rusaj trupoj estis ekstreme malrapida. Sed ankoraŭ la malamiko estis perdanta, kaj estante malsupera laŭ laborforto kaj la kvalito de la tankfloto, li estis kondamnita.
  Sed ribelo eksplodis en Afriko kaj Ĉinio. Krome, signifaj fortoj estis deturnitaj por subpremi la ribelon.
  En 1941, la usonaj armeoj lanĉis kontraŭofensivon, sed ankaŭ ne atingis sian celon. Pluraj atakoj, kaj tiam la vintro de 1941-1942 dum kiu la amerikanoj perdis preskaŭ la tutan Kanadon. Kaj en aprilo, Toronto kaj Kebekio falis preskaŭ samtempe.
  La milito jam komenciĝis sur tradicia usona teritorio. Batoj estis interŝanĝitaj. Sed la pli granda rusa boksisto venkis la usonan kokon.
  Filadelfio falis en aŭgusto 1942. Kaj en oktobro 1942, rusaj trupoj alproksimiĝis al Novjorko. Tiam la usona registaro decidis uzi nukleajn armilojn.
  Sed ili ankoraŭ ne havis la plej etan ŝancon atingi rusan teritorion, do ili fidis je strikoj kontraŭ la atakantaj trupoj.
  Ili uzis bombon nokte. Ĉi tiu decido estas pro la fakto, ke la hela fulmo blindigas la soldatojn.
  La efiko ne estis tro grava, iom pli ol mil homoj mortis, dudek mil estis blindigitaj, kvankam la plimulto estis provizore. Sed tian baton oni ne povas nomi decida.
  Cetere, la cara Rusio havas multe pli da nukleaj ŝargoj, do ankoraŭ ne estas fakto, ke estas racie malfermi tian interŝanĝon de nukleaj porcioj.
  Sed kien vi povas iri? En malbona situacio, ĉiuj movoj estas malbonaj, kaj inteligentaj politikistoj ne finiĝas en malbona pozicio.
  En decembro, Novjorko kaj Vaŝingtono falis, kaj antaŭ tio la amerikanoj uzis kvin pliajn el siaj bomboj, kiuj ne estis tre potencaj kaj ne estis tre sukcesaj laŭ dezajno. Kaj la caraj generaloj respondis forigante dudek el siaj postenoj. Jen kiel la terura bombo montriĝis amasproduktita.
  La milito daŭris ĝis la 23-a de februaro 1943, sed neniu ĵetis atombombojn.
  Ameriko estis tute liberigita de la regado de kapitalo kaj alportita sub la regadon de aŭtokrata monarko.
  La reĝo ricevis novajn terojn kaj grandan gloron. Kaj nun neniu kuraĝis kontraŭdiri lin.
  En 1945, rusaj kosmonaŭtoj vizitis la Lunon. Kaj en 1947, la rusa armeo eniris Meksikon. La reĝo decidis, ke estas tempo ĉesigi tian restaĵon, kiel la ekzisto de multaj ŝtatoj sur unu planedo. Kaj lia armeo ekiris por konkeri ĉion, kio povus esti konkerita.
  En 1949, Argentino iĝis la lasta suverena lando aliĝi al la Rusa Imperio.
  Kaj paco venis al la tuta mondo. En 1953, rusaj kosmonaŭtoj metis piedon sur la surfacon de Marso. 1956 - Venuso kun viro. 1960 - Merkuro. 1961 - unu el la satelitoj de Marso. 1967 - Homo sur Neptuno, kaj en 1968 - sur Saturno. En 1970 - Urano, kaj en 1971 - Plutono.
  Nikolao la 2-a eniris en la historion sub la kromnomo: la fininto! En 2016, la reĝo jam fariĝis naŭdek tri jarojn maljuna. Sed la sukcesoj de la surtera medicino ankoraŭ ne permesas al ni konsideri la reĝon tro kaduka kaj malforta. Li regas 83 jarojn, kio estas absoluta rekordo inter tiuj regantoj, kies regado estas pli-malpli fidinda. Kvankam en la historio, oni diras, estis kazoj kiam ili regis pli longe.
  Sur la Tero, aferoj estas preskaŭ bone. Vere, estas problemo pri la kreskanta loĝantaro, kiu jam superis ok miliardojn. Grandaj esperoj estas rilataj al spaca ekspansio.
  Pluraj urboj jam estis konstruitaj sur la Luno. Kiel evidentiĝis, kun gravito ses fojojn pli malalta ol sur la Tero, legomoj kaj fruktoj kultivitaj en forcejoj povas atingi enormajn grandecojn.
  Urboj estis konstruitaj sur kaj Marso kaj Venuso, same kiel fabrikoj sur Merkuro. Ĉi tiu planedo, kiu estas plej proksima al la Suno, estas tre oportuna por la produktado kaj rulado de metaloj. Tiucele oni uzas sunenergion.
  Ekzistas ankaŭ homaj setlejoj sur la satelitoj de Jupitero, Urano, kaj Saturno. La spaco estas iom post iom disvolvita en ĉiam pli granda mezuro.
  Kaj estis en 2016 ke la unua interstela ekspedicio al la stelo Siriuso lanĉis de la Luno. La monarko vere esperas vivi por vidi tian ĝojan eventon kiel establi kontakton kun siaj fratoj en menso.
  
  
  
  UNIVERSALA KOŝMARO
  La hispana diktatoro Franco, male al reala historio, konsentis al germanaj trupoj ataki la anglan fortikaĵon de Ĝibraltaro. Interŝanĝe, Hispanio ricevis kelkajn britajn kaj francajn terojn en Afriko.
  La atako sub la komando de Mainstein okazis nokte de la 25-an de novembro 1940 ĝis la 26-an de novembro. Kiel montriĝis, la britoj ne estis tute pretaj por tia armea movo kaj la nazioj sukcesis kapti tian potencan fortikaĵon de svingo.
  Ĝia falo havis signifajn ŝanĝojn dum la milito. La Germana Armeo povis transdoni fortojn super la plej mallonga distanco al Afriko, kaj la britoj estis blokitaj de enirado de Mediteranea Maro de la Oriento.
  La germana komando sendis plurajn sekciojn en ekvatoran Afrikon. Krome, la korpuso de Rommel estis translokigita al Libio, plurajn monatojn pli frue ol realeco.
  La britoj, siavice, prirezignis la ofensivon kontraŭ la italoj en Etiopio kaj komencis plifortigi siajn poziciojn en Egiptujo. Tamen, Rommel sukcesis antaŭi ilin, kaj kiel rezulto de preventa striko, li venkis la koloniajn soldatojn, konkerante Aleksandrion kaj Kairon. La pozicio de Britio en Afriko iĝis pli komplika. La germanoj jam atingis la Suez-kanalon kaj minacis plian antaŭeniĝon en la Proksiman Orienton. Krome, estis ŝanco movi al Sudano.
  Vere, aferoj ne iris bone por la italoj en Grekio, sed la alveno de pliaj fortoj el Germanio savis la situacion.
  Hitler havis dilemon: ataki Sovetujon aŭ fini Brition? La sukcesoj de la Germana Armeo en Afriko instigis la duan decidon - doni al si liberan manon en Okcidento. Kvankam la armeaj preparoj de Sovetunio plenigis la Fuhrer per timo.
  La Ruĝa Armeo plifortiĝis, sed la germanoj ankaŭ ne sidis senlabore. La produktado de tankoj en 1941 duobliĝis kompare kun 1940, kaj la produktado de aviadiloj pliiĝis preskaŭ dufoje kaj duono.
  La nazioj faris bombadon kaj surteriĝon sur Malto. Rommel tiam trarompis la defendojn kaj ĉe la Suez-kanalo kaj en Irakon, kiu ribelis kontraŭ brita rego. La germanoj konkeris Kuvajton kaj la tutan Mezorienton kun relativa facileco. Stalin aliĝis al atendo-kaj-vida taktiko. Sed Churchill obstine daŭrigis la militon. La Germana Armeo, atinginte Iranon, turnis sin al suda Afriko.
  La jaro 1941 estis venanta al fino. La produktado de submarŝipoj pliiĝis, kaj Britio perdis siajn koloniojn. Usono kondutis pasive. Sed Japanio ne povis sidi senĝene kaj atakis Peru Harbour la 7-an de decembro. Nova intensa milito komenciĝis en la Pacifiko. Kaj Hitler devis denove forlasi planojn por atako kontraŭ Sovetunio.
  Ni devas helpi japanojn, kapti Iranon kaj Hindion, same kiel Sudafrikon. Kaj plej grave, Britujo mem. Krome, usonaj bombistoj ne estas ludilo. Ili povas kaŭzi multajn problemojn al la Tria Regno. Kaj estas plej oportune fari bombardajn atakojn el brita teritorio.
  Do la Fuhrer estis devigita en 1942 forlasi la ideojn de invadado de la Oriento.
  Estis risko, ke Stalino mem malfermus la fronton, sed... Vi bezonas koni la karakteron de Stalin. Li estas tre rezervita en ekstera politiko. La milito kun Finnlando igis la Ruĝan Diktatoron eĉ pli singarda.
  Dum Sovetunio amasigas forton. La nombro de aviado la 1-an de januaro 1942 atingis tridek du mil veturilojn, kaj tankojn, pli ol dudek kvin mil, plus pliajn tri mil tanketojn. Entute, Stalin planis kompletigi la varbadon de 20 mekanizitaj korpoj, kun totala nombro da tankoj de 32 mil veturiloj, el kiuj 16,5 mil estis la plej novaj KV-oj de diversaj markoj kaj T-34. Krome, la disvolviĝo de la T-50-tankoj ankoraŭ daŭris, kvankam la aŭto montriĝis malpeza.
  La germanoj, alfrontitaj kun la Matilda kaj kelkaj krozŝipoj, kaj ankaŭ havantaj informojn ke la britoj evoluigis pezajn tankojn, ankaŭ komencis fari siajn proprajn mastodontojn. Antaŭ ĉio, la "Tigro" kun 88-mm-kanono, kaj kirasa per nepenetrebla 75-mm-kanono kun longa barelo.
  Informoj pri sovetia tankokonstruado ankaŭ estis haveblaj. La KV-2-tanko marŝis ĉe la Majtaga parado sur Ruĝa Placo, kaj la tridek kvar havis kelkajn informojn.
  Ĉiukaze, kiam Speer gvidis la Imperian Ministerion de Armiloj kaj Municio, evoluoj en teknologio iris pli rapide. Hitler volis havi la plej bonajn tankojn en la mondo, kaj pli pezajn. Sed ĝis nun Germanio estis klare pli malalta ol Sovetunio. Kaj la nombro da aŭtoj kaj ilia kvalito. En aŭgusto 1941, produktado de la KV-3-tanko komenciĝis. La veturilo montriĝis sufiĉe peza je 68 tunoj, sed armita per 107 mm kanono kun komenca ĵetrapideco de 800 metroj je sekundo. Ĉi tio havigis al ĝi avantaĝon super la "Tigro", kiu, cetere, ankoraŭ ne estis produktata.
  La KV-5 montriĝis eĉ pli potenca, pezante 125 tunojn kaj havante du kanonojn. Vere, tia peza veturilo kreis pli da problemoj por la sovetia armeo ol ĝi valoris. Kaj en 1942, la varianto KV-4 pezanta 107 tunojn estis adoptita por servo. Sovetunio povus prave fieri pri siaj plej pezaj tankoj en la mondo, kaj ankaŭ la plej potencaj.
  Sed Germanio bone evoluis en aviado. La Yu-188, kiam ĝi iris en produktadon, evoluigis rapidecon kompareblan al batalantoj. DO-217 ankaŭ aspektis dece. Reagaviadiloj ankaŭ estis aktive evoluigitaj. Ĉar Britio estis la ĉefa celo, multe pli da atento estis pagita al jetbombaviadiloj ol en reala historio.
  La germanoj aktive uzis sklavlaboron. Grandega nombro da nigruloj estis importita de Afriko. Nigraj laboristoj estis obeemaj, harditaj, sed nekvalitaj. Ili estis uzataj por helpa laboro.
  Sed kontrolante Eŭropon, la germanoj povis varbi sufiĉe da kvalifikita laboro.
  Speer eĉ sukcesis persvadi Hitler ne plenumi programon de ekstermado de judoj, sed uzi ilin en la produktado de aviadiloj kaj ekipaĵo.
  La veto estis sur aera ofensivo kontraŭ Britio kaj masiva submara milito.
  Tamen, la eniro de Ameriko en la konflikto aldonis kapdolorojn al la Krauts kaj devigis ilin akre pliigi la nombron da luppakaĵoj.
  Germanio estis devigita malfrue antaŭenigi la produktadon de bombistoj kaj strategiaj aviadiloj. Antaŭ ĉio, Yu-288 kaj Yu-488 - kun kvar motoroj. Sed ilia evoluo kaj kompletigo prenis tempon. La ME-109-modifo "F" estis ĝenerale inda kontraŭulo por britaj veturiloj. Sed la evoluo de la ME-209 malsukcesis, same kiel la ME-210.
  La XE-177 plonĝbombaviadilo ankaŭ estis malsukcesa. Sed Speer venkis reen kun nombroj. Krome, la Focke-Wulf iĝis la plej potenca batalanto laŭ armilaro, kompensante kelkajn el la malfortoj de la ME-109. Kaj la fluglernejo de la germanoj montriĝis pli bona ol la angloj, kaj eĉ pli la usona. En majo 1942, la nazioj konkeris Sudafrikon. Kaj usona eskadro alvenis en Madagaskaro. La Batalo de Midway estis perdita de la usonanoj: la kapitano de la tria rango, kiu ludis decidan rolon en ĉi tiu batalo, alvenis, ironie, en Madagaskaro. Usono volis konservi bazon en Afriko kaj ne lasi la naziojn malstreĉiĝi. Sed tio signife plimalbonigis ilian pozicion en la Pacifiko.
  Vere, la japanoj ne agis tute egale. La batalo por la havaja insularo daŭris.
  La nazioj akiris kontrolon de Afriko kaj grandegajn rezervojn de strategiaj krudmaterialoj, kaj ankaŭ kaptis Hindion kaj Iranon. La rimedoj sub la kontrolo de la Tria Reich estas grandegaj, sed ili ankoraŭ devas esti digestitaj.
  La aerbatalo por Britio ne estas tiel simpla. Konstante pliigante la produktadon de aviadiloj, la germanoj metis premon sur ilin, sed ekzistis neniu totala domineco. La manko de strategia aviada potenco kaj usona helpo ankaŭ havis efikon, kaj eĉ tiam ne estis sufiĉe da submarŝipoj. Kaj la mirakla torpedo kun kiu tiom da esperoj estis asociitaj lasis nin malsupren.
  La Fuhrer ne kuraĝis alteriĝi en Britio en 1942. La veto estis farita pri plifortigo de la marpotenco kaj la submara floto. En la sama tempo, aviadilŝipoj kaj batalŝipoj estis konstruitaj. Estis sufiĉe da produktadkapablo, sed ĉio prenis tempon.
  Klaso A balistikaj misiloj ankaŭ postulis fajnagordado. Sed la robotaj ĵetaĵoj V-1 komencis esti produktitaj amase. Relative malmultekostaj aŭtoj, funkciante per simpla fuelo, havis la senduban avantaĝon, ke ili ne bezonas pilotojn.
  Hitler, akirinte aliron al senlimaj naturresursoj kaj laborrezervoj, volis savi la vivojn de germanaj pilotoj. La V-1, estante facile fabrikebla kaj senpilota, ŝajnis esti la optimuma solvo. Kaj miloj da tiaj robotaj ĵetaĵoj pluvis sur Londonon ekde la aŭtuno de 1942.
  En la sama tempo, la germanoj akcelis la evoluon de la Arado jetbombisto kaj balistikaj misiloj.
  Stalino daŭre atendis kaj akumulis forton. En 1942, Sovetunio produktis kvin kaj duonon da novaj tankoj KV kaj T-34, kaj ĉirkaŭ mil malnovaj markoj, ĉirkaŭ kvincent novaj malpezaj T-50 kaj T-60 kaj ducent amfibiaj tankoj. Ankaŭ la aviadila floto pligrandiĝis - ĉirkaŭ dek kvin mil novaj kaj malnovaj aviadiloj ekfunkciis. Mankis eĉ pilotoj. Produktado de Katyushas pliiĝis malrapide.
  Nazia Germanio produktis pli ol tridek mil aviadilojn, sed suferspertis gravajn perdojn en bataloj. La germanoj produktis ĉirkaŭ ses kaj duono mil tankojn. Plejparte la T-3 kaj la nova modifo T-4 kun longtuba 75-mm kanono. Iom pli ol cent el la plej novaj "Tigroj" estis produktitaj, kaj la "Panteroj" ankoraŭ estas nur prototipoj.
  Sed la sturmpafilo MP-44 dizajnita fare de Schmeister komencis eniri la serion. Male al la reala rakonto, la maŝino ne devis esti evoluigita konsiderante la mankon de neferaj metaloj. Kaj ĉi tio akcelis la disvolviĝon de pli simpla sturmpafilo, kun aloja ŝtalo.
  Do la germanoj komencis akiri avantaĝon en manpafiloj. Sed ili ankaŭ bezonis tempon por ke la maŝinpafilo rearmu ĉiujn trupojn.
  Sed en la submara floto, kie produktado atingis kvardek ĝis kvindek submarŝipojn monate, la germanoj vere ne havas egalulon.
  Aperis tre rapidegaj submarŝipoj funkciigitaj per hidrogena peroksido. Akceliĝis ankaŭ laboro en la nuklea programo. Feliĉe, ekzistas multaj rimedoj. Kaj eĉ la eraro de germanaj fizikistoj, ke grafito ne taŭgas kiel moderigaĵo, ne montriĝis katastrofa. Pluraj fabrikoj por la produktado de peza akvo estis konstruitaj, inkluzive en Afriko.
  Do ni akceptu ĝin, sed la nuklea reaktoro de la nazioj ekfunkciis en decembro 1942. Eĉ iom pli frue ol la usonanoj. Post la malvenkoj en la Pacifika Oceano, gravaj kolizioj komenciĝis inter ili. Kaj financado por la nuklea programo estis rimarkeble tranĉita.
  La komenco de 1943 estis markita per la deklaracio de Hitler de Tuta Milito kaj la enkonduko de universala laborservo en la okupitaj teritorioj. La masivaj V-1-strikoj sur Londono ne plene pravigis sin. La britoj lernis parte forpuŝi tiajn atakojn, sed la germanoj venkis en nombroj.
  Sed la submara milito montriĝis vere katastrofa por Britio. La produktado de armiloj sur la insulo falis akre pro manko de krudaĵoj. La metropolo estis sur la rando de kolapso. Krome, la nazioj kaptis Madagaskaron, kaj la japanoj, kune kun la nazioj, invadis Aŭstralion kaj relative rapide atingis ĝian kapitulacon.
  Kvankam Stalino komprenis la danĝeron de atend-kaj-vid-taktikoj, li restis fidela al si mem kaj ne ekbatalis. Estas pli bone lasi la kapitalistojn ekstermi sin ĝis la fino. Kaj ni rigardos...
  Sed ĉi tiu taktiko ankaŭ havis siajn malavantaĝojn. Uzante enormajn rimedojn, la Tria Regno jam preparis militon kontraŭ Sovetunio. La produktado de tankoj en la Tria Regno atingis mezumon de 1,200 veturiloj je tago en 1943, kaj plie tricent kvindek memveturaj pafiloj. Krome, memveturaj pafiloj tute ne estas malfortaj. "Ferdinandoj", "Bumbledoj", "Jagdpanther". Konsiderante ke la germanoj suferspertis preskaŭ neniujn perdojn en tankoj, iliaj tankoj estis replenigitaj duoble pli rapide ol la Ruĝa Armeo. Kaj la kvanta breĉo en teknologio favore al Sovetunio komencis mallarĝiĝi.
  Koncerne kvaliton, la Fritz akiris la "Reĝan Tigron", similan en pezo al la KV-3, kaj eĉ iomete superan en penetra potenco pro la kvalito de la kuglo kaj pli forta fronta kiraso. Nu, la superpezaj sovetiaj KV-5 kaj KV-4 montriĝis tre teknike nefidindaj, precipe ilia ĉasio. Do la bataluzo de tiaj monstroj estis en dubo.
  Kaj Stalino ankaŭ ordigis la kreadon de la KV-6 kun sep pafiloj kaj du raketlanĉiloj. Ili faris la aŭton. Sed ĝi montriĝis tiel peza kaj longa, ke vi ne povis porti ĝin en trajno aŭ deploji ĝin en batalo. La T-34-76 estas sufiĉe sukcesa veturilo, sed pli malforta en alfronta batalo ol la Pantero aŭ Tigro. Kaj la KV-1 kaj KV-2 estas kompareblaj al la germanoj laŭ pezo, sed estas pli malaltaj ol la Panteroj kaj Tigroj en kap-al-kapa batalo. La germana T-4 estis egala al la tridek kvar en kiraso kaj supera en armilaro, videbleco kaj optiko, kaj ĉi tio kun egala pezo, aŭ eĉ malpli kiam oni komparas pli pezajn modifojn.
  Resume, la Fritz estis plibonigita kaj la kvalito estas ĝis egala. Kaj la aspekto de ME-309 kaj ME-262 donis avantaĝon en la kvalito de aviado. Kiel la Yu-488, la plej bona kvarmotora bombaviadilo. Kaj malantaŭ ili estas jetaj modeloj. Kiel ekzemple Yu-287 kaj Arado.
  En septembro 1943, la nazioj finfine faris sukcesan alteriĝon en Britio. Post du semajnoj da batalado, Anglio kapitulacis. Kaj kvankam Churchill fuĝis al Kanado, la rezulto de la milito en la Okcidento ŝajnis antaŭvidita.
  Roosevelt, perdis sian ĉefan aliancanon kaj timante la kreskantan potencon de la Tria Reich, petis pacon.
  Hitler, post diskutoj kun sia akompanantaro, metis kondiĉon por Usono: forlaso de la nuklea programo kaj rekono de ĉiuj konkeroj de Japanio kaj la Tria Regno. Kaj ankaŭ la retiro de trupoj el Islando, kiun la Krauts jam efektive ĉirkaŭis per submara ŝiparo. Kontrolo de la Lando de la Leviĝanta Suno super Gai, kie la batalado ankoraŭ ne ĉesis. Krome, Hitler postulis materian kompenson por la Tria Regno kaj Japanio por ĉiuj detruoj kaj armeaj elspezoj kaŭzitaj de Usono kaj Britio.
  Kvankam la kondiĉoj de la paco montriĝis por ekstreme malfacilaj, Roosevelt sukcesis trapasi ilian adopton en la Kongreso kaj la Senato kun granda malfacileco.
  La sugestoj de Stalin ke li ne estis kontraŭ aliĝado al de la koalicio de la akspotencoj, kaj estis almenaŭ preta rekapti Alaskon, ludis grandan rolon en la observo de Usono.
  Venkis usona pragmatismo, kiu montriĝis pli alta ol entuziasmo kaj emocioj. Krome, la nuklea programo de germanoj disvolviĝis pli rapide ol la usona, kaj ĉi tio estis plena de katastrofo en la estonteco.
  La unua fazo de la Dua Mondmilito finiĝis. Sed la Führer nun volis fini Sovetujon.
  Neatendite, la atendantaj taktikoj de Stalin kaj lia dediĉo al la afero de mondpaco ludis sinistran ŝercon. Kontraŭ Jozefo estis la Tria Regno kaj Japanio kun ĉiuj resursoj de la Orienta Hemisfero, inkluzive de Aŭstralio, kaj kelkaj pontoj en la okcidenta mondo.
  La Lando de la Leviĝanta Suno tamen ankoraŭ ne finis Ĉinion, sed ĝi bone povus malfermi duan fronton. Hitler aktive formis koloniajn trupojn kaj eksterlandajn legiojn. Samtempe, la produktado de armiloj pliiĝis.
  En la unua duono de 1944, la produktado de tankoj kaj memveturaj pafiloj en la Tria Regno atingis kaj superis cent veturilojn tage. Panther-2 superis ĉiujn sovetiajn veturilojn laŭ sia nivelo. Pli progresinta germana tanko, la Leono, ekaperis, kaj baldaŭ la Reĝa Leono.
  Kaj plej grave, jeta aviado evoluis serie. En respondo, la T-34-85 kaj IS-1 kaj IS-2 tankoj iris en produktadon en Sovetunio; neniu ankaŭ nuligis la KV-serialon. La plej populara produktadtanko de la Tria Regno en 1944 estis la Panther-2, kaj la Sovetunio T-34-85. Pli pezaj modeloj estis produktitaj en signife - proksimume dekoble pli malgrandaj kvantoj. Kaj la germanoj ne volis tro puŝi la pezon sur sovetiaj vojoj, kaj Stalino komencis malfidi la KV-serion, kaj la IS-oj montriĝis tro krudaj.
  Tamen, la germana "Panther"-2 kun 88-mm 71 L kalibro-pafilo estis pli bona ol la T-34-85 en la kiraspenetra potenco de la pafilo, en fronta kiraso kaj iomete en flanka kiraso, kaj ankaŭ ne estis. malsupera en veturado-efikeco kun motoro de 900 ĉevalfortoj kaj pezo je 47 tunoj. Eĉ kiam la pezo de la germana tanko pliiĝis al 50,2 tunoj, ĝi montriĝis ne mortiga.
  Kaj germana jetaviado tute ne havis indan kontraŭulon.
  Hitler decidis ke estas pli bone ne treni siajn piedojn kaj komencis la militon la 22-an de junio 1944. Ĵetante tricent kvindek el niaj propraj kaj eksterlandaj sekcioj, kaj cent dudek satelitaj sekcioj al Sovetunio. Flanke de la Tria Regno estis: Rumanio, Hungario, Slovakio, Kroatio, Finnlando, Svedio, Italio, Portugalio, Hispanio, Bulgario, Argentino, Turkio.
  La germanoj ankaŭ uzis grandegan nombron da eksterlandanoj kaj Hiwis en la Germana Armeo. Entute, la Tria Regno, nur en la unua ŝtupo, ĵetis en batalon dek du milionojn kaj duonon da soldatoj, el kiuj ne pli ol kvardek procentoj estis germanoj laŭ nacieco. Satelitoj aldonis pliajn tri milionojn. Entute, la unua ŝtupo enhavas preskaŭ dek ses milionojn da infanterio, ĉirkaŭ tridek tri mil tankoj, pli ol kvindek kvin mil aviadiloj, ĉirkaŭ ducent kvindek pafiloj kaj morteroj.
  Post mobilizado, Sovetunio deplojis dek tri milionojn kaj duonon da soldatoj, sed kelkaj el la fortoj devis esti konservitaj en la Malproksima Oriento kaj internaj distriktoj. En la unua ŝtupo estis ok milionoj da soldatoj, ĉirkaŭ tridek mil tankoj, preskaŭ kvardek mil aviadiloj, ĉirkaŭ ducent mil pafiloj kaj morteroj.
  Tiel, la Tria Reich havas duoblan superecon en infanterio, kaj kvinoblan superecon en moviĝeblo de forto, kun pli bona maŝinpafilo. Vere, Sovetunio havas multajn maŝinpafilojn, preskaŭ egalecon.
  La diferenco en tankoj ne estas granda, sed la procento de malnoviĝintaj veturiloj en Sovetunio estas pli alta, same kiel tankoj de pli fruaj eldonoj.
  Germana jetaviado havas neniun kontraŭulon, kaj la helic-movitaj aviadiloj de la Tria Reich estas pli rapidaj kaj pli bone armitaj. Vere, sovetiaj veturiloj estas superaj en horizontala manovro.
  En artilerio kaj morteroj la ekvilibro de fortoj estas plej proksima al egaleco. Kaj kvanto kaj kvalito.
  Vere, la floto de la Tria Reich estas precipe submara, multoble pli forta ol la sovetia. Same kiel Japanio, cetere.
  Krome, la nazioj jam havas klason A balistikaj misiloj en amasproduktado, kaj la unuaj diskotekoj ekflugis.
  Ĝenerale, la faŝistoj estos pli fortaj, kaj Stalino sufiĉe prudente preparis defendon, kvankam malfrue. Sed multe ne estis farita. La linio de Stalin montriĝis ne tute restarigita, kaj plej grave, la trupoj ne estis sufiĉe trejnitaj por teni la defendon. Kvankam ili estis urĝe retrejnitaj.
  La limlinio Molotov, post tri jaroj da antaŭeniĝo, estis ĝenerale finita, sed troviĝis tro proksime al la limo kaj ne havis sufiĉan profundon. Krome, Stalin ordonis konstrui trian etalon preter Dnepro, sed tio estis komencita nur post la kapitulaco de Usono.
  Vere, krom la sovetiaj trupoj, vi povas kalkuli je la NKVD-unuoj, kies nombro pliiĝis al miliono da soldatoj kaj la milico. Tio estas ĉirkaŭ kvar milionoj da homoj, nur en okcidentaj urboj. Kvankam, kompreneble, ilia batalefikeco estas multe pli malbona ol tiu de regulaj unuoj.
  La germanoj, kiel en la reala historio, faris la ĉefan baton en la centro, fortranĉante la Bjalistokan kornicon kaj la Lvivan pugnon. La unuaj tagoj de la batalado montris ke la germanoj, malgraŭ la granda nombro da eksterlandaj unuoj, faris la ofensivon pli-malpli kohere. Sed sovetiaj trupoj ofte estas perditaj.
  Krome, la batalefikeco de la ukrainaj unuoj montriĝis por dubinda. Ekzistis multaj dizertintoj kaj tiuj kiuj kapitulacis en la plej unuaj tagoj de la milito.
  Ne eblis enhavi la malamikon en landlimaj bataloj. Kaj tiam Stalino faris eraron, malpermesante la retiron de unuoj al la ĉefa linio kaj postulante, ke la fronto estu rektigita. La eraro tamen estis korektita, sed kun prokrasto. La germanoj povis kapti Minskon la 28-an de junio, rompante la linion de Stalin en la centro.
  La konfuzo nur plifortiĝis. La 30-an de junio okazis la atendata eniro en la militon de Japanio kaj ĝiaj satelitoj. Do ni devis forgesi pri la translokigo de trupoj el la Malproksima Oriento por nun.
  La germana sukceso en la centro disetendiĝis. Estis grandega breĉo, kiu senespere provis ŝtopi. Sed la nazioj antaŭeniris kaj la 16-an de julio enpenetris en Smolensk.
  Ĵetante ĉiujn disponeblajn rezervojn en batalon kaj metante la milicojn sub brakojn, Stalin kaj Ĵukov povis ĉesigi la Fritz-ofensivon en la centro. Sed Hitler turnis siajn trupojn suden. La nazioj kreis grandegan kaldronon en Kyiv, kaj kaptis preskaŭ la tutan Ukrainion.
  Blokis Leningradon, invadis Krimeon. La kurso de malamikecoj tre aspektis kiel 1941, kiel senĉesa karmo. Sed la diferencoj ankaŭ estis sufiĉe signifaj. Sovetunio en 1941 havis kelkajn liberajn rezervojn, sed nun ĉio jam estis mobilizita. Kaj kiam la atako okazis en oktobro, montriĝis, ke preskaŭ nenio estis por teni la defendon.
  Komence de novembro 1944, la nazioj ĉirkaŭis Moskvon, devigante Stalin fuĝi al Kuibyshev.
  La nazioj, male al reala historio, havis signifan nombran superecon. Ili havis sufiĉe da sekcioj por preteriri Moskvon de la nordo kaj sudo. Sed por la sovetiaj unuoj, ĉio estis tro disvastigita sur malsamaj frontoj.
  En realeco, en 1941, post la mobilizadoj, Stalino ricevis avantaĝon super la Germana Armeo en la nombro da personaro, kaj li havis kvaroble pli da aviadiloj kaj tankoj ol la Tria Reich havis ekde la komenco mem de la milito. Kaj en la unuaj kvin monatoj de la milito, pli da USSR-ekipaĵo estis produktita en reala historio.
  Sed nun la nazioj havas ĉiujn atutojn, la kvanto kaj kvalito de armiloj kaj personaro estas je ilia flanko. Kaj la Ruĝa Armeo havas la samajn ulcerojn kiel en 1941. Inkluzive de la malemo de ukrainoj, baltoj, kaj multaj malgrandaj nacioj morti por la sovetia sistemo. Amasaj perfidoj kaj transfuĝoj de viktimoj de subpremo, senposedigitaj kulakoj kaj aliaj ofenditaj homoj ĉiuspecaj. Inkluzive de la ideologiaj malamikoj de la sovetia reĝimo.
  Kaj la fakto, ke la germanoj ankaŭ venkis la Okcidenton, nur pliigas la nombron de perfiduloj.
  Tial, ne estas surprize, ke Moskvo estas ĉirkaŭita, kaj la germanoj kaptis Donbasson, Voronezh kaj moviĝas al Stalingrado.
  Vintro en 1944 bedaŭrinde ne estis same frosta kaj neĝa kiel en 1941. Moskvo tamen heroe rezistis ĝis la fino de decembro 1944. Stalingrado falis en januaro 1945, kaj la batalado por ĝi ne daŭris tro longe. En februaro kaj frua marto, la germanoj kaj iliaj satelitoj tute kaptis Kaŭkazon kaj la Bakuajn naftoputojn.
  Tiam la ofensivo iris laŭ la Volgo. Al Saratov, al Kuibyshev, kaj plu al Orenburg kaj Kazan.
  Stalin fuĝis al Sverdlovsk. Kazan falis en majo. En la somero, la germanoj kaj japanoj daŭre moviĝis pli profunden en Rusion. La rezisto de la sovetiaj trupoj falis. La 5-an de aŭgusto 1945, Sverdlovsk estis kaptita. Kaj la 3-an de septembro 1945, Stalino finfine konsentis kapitulaci. Interŝanĝe por via propra vivo kaj libereco.
  La dua mondmilito finiĝis. Sed paco ne daŭris longe. Testinte nukleajn armilojn, Hitler konvinkiĝis pri ilia fenomena detrua potenco.
  Nun montriĝis, ke Japanio kaj Usono ankoraŭ estis sur la vojo al mondregado de la Tria Regno. Kaj kvankam la Fuhrer konkeris pli da tero ol Ĝingis-Ĥano, Aleksandro la Granda, Napoleono, Imperiestro Trojan kaj Sulejmano la Granda kune, li decidis venki ankaŭ Japanion.
  Ĝuste tri jarojn post la fino de la Dua Mondmilito, cent balistikaj, interkontinentaj misiloj kun potencaj nukleaj ŝargoj kovris la Landon de la Leviĝanta Suno tuj.
  Kaj tiam komenciĝis la ofensivo de la teraj unuoj de la Wehrmacht kaj la mararmeo. La germanoj relative rapide kaptis la havaĵojn de Japanio en Azio, kaj eldetruis la metropolon mem al la grundo per atombomboj.
  La pacifikaj posedoj de la Lando de la Leviĝanta Suno proponis pli-malpli longdaŭran reziston. Sed antaŭ junio 1949 ĉio estis finita. Nun restis nur venki Usonon. Cetere, estis kialo. La usonanoj, kontraŭe al la interkonsento, ankoraŭ disvolvis nukleajn armilojn kaj faris siajn sekretajn provojn.
  Hitler komencis la militon la 1-an de januaro 1950, faligante tricent nukleajn misilojn en Novjara tago. Detrua atomatako detruis cent el la plej grandaj urboj de Usono kaj mortigis dekojn da milionoj da homoj. Alia plej granda krimo de Adolf Hitler aldoniĝis al la longa listo de la plej abomenaj abomenaĵoj. Tiam komenciĝis la invado de Kanado, kaj de la sudo kune kun la latin-amerikaj diktatorecoj. La usonanoj estis malfortigitaj kaj ŝokitaj, sed ili batalis senespere. Ili komprenis, ke malvenko por ili signifas nur sklavecon kaj malrapidan, doloran morton. Tial, ĝi estis la plej malespera el ĉiuj militoj. Kaj ĝi daŭris pli ol unu jaron, devigante la Trian Reich faligi ĉirkaŭ ducent pliajn nukleajn ŝargojn kaj igi multajn fekundajn terojn en radioaktivan dezerton. Sed la celo estis tamen atingita kaj la lasta malamiko de la Tria Regno estis venkita. Kaj post tio komenciĝis la procezo de tiel nomata monda tutmondiĝo. La germana marko fariĝis la sola monda valuto. Eĉ formale sendependaj landoj estis reduktitaj al la nivelo de kolonioj de la Tria Regno, kun nur limigita loka aŭtonomio retenita. Judoj kaj ciganoj estis malpermesitaj: ili estis serĉataj kaj detruitaj. La SS faris masivajn elpuriĝojn kaj furioziĝis. La vera koŝmaro venis - la horo de la drako. Aŭ eĉ pli precize, la epoko. La Fuhrer konstruis realan tutmonde totalisman imperion kun postulo je spaca ekspansio. En 1959, dum la festo de la sepdeka naskiĝtago de la Fuhrer, okazis oficiala kronado, tutmonda plebiscito - kiu legitimis la titolon de superimperiestro. Kaj kiam Adolf Hitler mortis en 1967, lia filo heredis sian titolon kaj potencon. Tiutempe, Planedo Tero jam fondis setlejojn sur la Luno kaj Marso kun Venuso, kaj aktive prepariĝis por ekspansio en la eksterajn stelmondojn... La nazioj deziris universalan imperion - la konstruadon de Stela Reĝo por plonĝi la tuta universo en koŝmaron.
  
  
  CENT MIL BAREALE BELAJ KNABINAJ
  Elfaraya vidis sin en batalo... Ŝi nun estas militisto kaj gvidanto de forta armeo.
  Belaj knabinoj: ili havas nur mamojn kaj koksojn kovritajn per malpezaj kirasaj platoj. Kaj la brakoj, kruroj kaj stomako estas nudaj kaj sunbrunigitaj.
  Kaj ĉi tiuj knabinoj batas per siaj nudaj piedoj. Estis ĉirkaŭ cent mil da ili. Kaj ĉiuj knabinoj, eĉ ne unu viro! Kaj ĉiuj estas belaj, sveltaj, sportemaj, muskolfortaj, sunbrunigitaj, kun perlaj dentoj!
  Kiel amazonoj... Ili viciĝis en kohortoj. Glavoj estas en iliaj manoj, Kaj pafarkoj malantaŭ iliaj dorsoj. Ne estas ŝildoj - la militisto kredas, ke glavo estas pli bona ol ŝildo.
  Kaj la flagoj fiere flugas super la knabinoj. Ili estas pretaj batali kaj volas memfide venki!
  Sed hordoj da orkoj moviĝas de malproksime. Harplenaj, aĉaj ursoj. Kaj ĉirkaŭ centoble malpli da troloj, kiuj funkcias kiel siaj komandantoj.
  Kaj nun ĉi tiu hordo moviĝas al la knabinoj.
  Elfaraya donas la komandon:
  - Pafu el arkoj en alta arko!
  La knabino, uzante la nudajn piedfingrojn de siaj graciaj piedoj, tiras la arĉŝnurojn. Kaj ili pafas mortigajn sagojn.
  Samtempe, la militistoj nudis la dentojn kaj muĝas:
  - Ni estu ĉampionoj!
  Kaj sagoj flugas al la malamiko en densa svarmo. Ili pikas siajn kontraŭulojn kiel erinacon per kudriloj.
  Orkoj kaj troloj falas, superfortitaj de la murdema kaj kruela.
  Kaj Elfaraya diras:
  - Al novaj limoj de la imperio!
  La militistoj agas sinkrone. Iliaj sunbrunigitaj korpoj estas tiel belegaj kaj brilaj. Kaj nudaj piedoj ekbrilas sunbrunaj maleoloj. Kaj la fingroj de la malsuperaj ekstremaĵoj estas tiel tenacaj. Kaj donacoj de detruo flugas al si, trafante siajn kontraŭulojn.
  Orkoj kaj troloj falas batitaj. Kaj iliaj bestaj vizaĝoj estas torditaj pro doloro.
  La militistoj simple elvokas admiron. Ili havas maldikajn, muskolfortajn talojn, kaj nervozajn krurojn. Kiel miloj da sagoj estos liberigitaj samtempe.
  Kaj ili venkos multajn orkojn. Kaj ili kantos:
  - Por nia granda honoro,
  Ni faros, estas banditoj!
  Kaj denove multaj sagoj estos liberigitaj. Kaj ili surŝutos ĉiujn alirojn al la montetoj, kie ili troviĝas, per kadavroj.
  Jes, ĉi tiuj estas mirindaj militistoj. En kiu estas tia sovaĝa rido, kaj turnoj de korpoj en la ĝusta direkto kun la detruo de kontraŭuloj.
  Elfaraya pafas arkon mem. Ŝi tiras la ŝnuron per siaj nudaj piedfingroj kaj batas tre precize.
  Samtempe, la knabino zumas al si:
  - La mondo ripozas sur perforto,
  La vulkano de kolero elŝprucas en granda maniero!
  La streĉiĝo estas supera,
  Vekiĝas kun doloro kaj timo!
  Kaj denove flugas la sago pafita de la nuda piedo de la militisto. Kaj li pugnobatas tri orkojn samtempe.
  Ili sufokiĝas pro sangofontoj. Kaj Elfaraya grincas:
  - Gloro al mia magio!
  Kaj denove li liberigos sagon per sia nuda piedo. Ĉi tio estas knabino - ŝi havas la plej altan klason, kaj korpon kaj ĉion alian.
  La unua ondo de atako de orkoj kaj troloj forbrulis. Restis nur amaso da kadavroj. Sed nun aperas novaj trupoj da peltaj estaĵoj.
  Elfaraya denove pafas, kaj faras ĝin precize, kaj samtempe grumblas:
  - Gloro al nia mondo!
  Kaj fulmo flugas de ŝia nuda piedo. Kaj la amaso da orkoj estis ekbruligitaj kaj disŝiritaj en pecetojn.
  Jes, ĉi tiu estas milita princino. Kun ŝi, iu ajn viro sentos fidinde protektita.
  Kaj la aliaj cent mil knabinoj ne estas pli malbonaj. Kaj ili pafas tre precize. Kaj plej grave, rapide.
  Iliaj nudaj, muskolaj kruroj nur havas tempon por ekbrili.
  Ĉi tie oni diras unuvoĉe:
  - Ni donas aktivan enirpermesilon,
  Ni trafas la malamikon rekte en la okulon!
  Kaj denove ili liberigas novajn donacojn de morto per siaj nudaj piedoj. Ĉi tio estas ĝenerale ilia lanĉo de batalenergio.
  Eĉ Elfaraya kantis:
  - Orkoj muĝas - funebraj vizaĝoj,
  Sciu, amikoj, mi estas murdisto!
  Mi mortigos ĉiujn, mi detruos ĉiujn,
  Kaj mi rompos la haran vizaĝon de kiu ajn!
  Jes, la knabino estas vere ekstreme batalema. Kaj kiam la hordo de orkoj alkuris pli proksimen, ĝi trafis ilin per pulsaro. Kaj tuj kvindek estaĵoj estis disŝiritaj en pecetojn kun viando.
  Elfaraya grumblis:
  - Por grandaj ideoj, por ke ĉiuj estaĵoj brulu!
  La militisto tiam prenis kaj liberigis fulmon de ŝia umbiliko. Kaj kelkaj dekduoj da orkoj montriĝis kiel virŝafoj trapikitaj per brodo. Ili estis frititaj preskaŭ tuj.
  Kaj la ceteraj knabinoj muĝis:
  - Por la Sankta Lando!
  Kaj ankaŭ mi prenos ĝin, kaj koagulaĵoj de energio estos forĵetitaj de miaj nudaj kalkanoj! Kaj ili disŝiris multajn peltajn batalantojn.
  Elfaraya, daŭre pafante, ĉi-foje tirante la arĉŝnuron per siaj manoj, grincis:
  - Por nia magio!
  Kaj ŝi ankaŭ forskuis fulmon de sia nuda kalkano... Kaj ŝi tiel forte batis ŝin, ke tuta cent orkoj kaj troloj karbiĝis. Kiel makuliloj kaptitaj en flamĵetilo.
  Elfaraya muĝis:
  - Mi estas granda sorĉistino!
  Kaj denove li trafos la malamikon. Kaj ŝiaj okuloj ekbrilis. Kaj la knabinoj, kun granda pasio, ĵetas sagojn al la orkoj kaj troloj.
  Tumuloj da kadavroj kreskas. Ili daŭre amasiĝas kaj amasiĝas. Kaj pli kaj pli mortigitaj.
  Elfaraya prenis ĝin kaj rimarkis kun rido:
  - Kion fari, se estas reĝo en via kapo?
  Tiam kreu palacon por li!
  Kaj denove la princino kun sia nuda piedo lanĉos la murdan kaj mortdefian donacon de neniigo.
  Ĉi tiu knabino estas nur la formado de morto. Sed samtempe ŝiaj radiantaj okuloj estas tiel afablaj.
  Kaj la ceteraj knabinoj ekstermantaj amason da bestaj estaĵoj, tia cunamondo rampanta super ili, estas ĝenerale bonega. Kaj tiel furioze superverŝas la malamikon per sagoj. Ofte trafrapante.
  Elfaraya krias:
  - Mi naskiĝis en tiaj tempoj,
  Ke mia kara lando memoras min!
  Kaj la militisto staris sur ŝiaj manoj, turnis siajn nudajn piedojn super la kapo kaj turnis grandegan, fajran pilkon. Kaj kiel ĉi tiu koagulaĵo de energio ĵetos kontraŭ kontraŭulojn.
  Kaj tuj mil orkoj eksplodis. Kaj iliaj haŭtoj estis ekbruligitaj kaj tuj senŝeligitaj.
  Elfaraya kriis:
  - Mi estas Ji-klasa militisto!
  Kaj kiel li ridos.
  Tiam ĝi liberigos fulmon el sia lango. Kaj ĝi bruligos multajn malamikojn.
  Post kio la princino knabino muĝis:
  - La tuta mondo estas por mi!
  Kaj fulmo pluvis el la verdaj okuloj de la belulino... Kaj kiel ili trafis ĉiujn ĉi tiujn sennombrajn estaĵojn.
  Elfaraya eĉ kantis:
  - Miliardoj da ŝakaloj, diabloj! Kaj mia slogano estas simpla - mortigu ĉiujn!
  Kaj per siaj nudaj fingroj la princino knabino liberigis alian, tre mortigan pulsaron.
  Kaj kiel li disŝiros ĉiujn...
  Kaj aliaj knabinoj ne estas malsuperaj ol ŝi. Ĉiu premas kaj dispremas siajn kontraŭulojn per siaj sagoj. Uzante, kompreneble, viajn tre lertajn piedojn, sen nenecesaj ŝuoj.
  La orkoj klare elĉerpiĝas. Sed estas tiom da ili. Kaj pli kaj pli da novaj regimentoj de estaĵoj ŝteliras enen.
  Tamen, knabinoj ne povas esti embarasitaj aŭ svingitaj de ĉi tio. Se ili decidas batali, ili batalas. Kaj ili ne scias, ke ili povas timi. Aŭ pli ĝuste, ili ne volas scii.
  Jen iliaj nudaj piedoj lanĉas murdajn donacojn de morto. Kiu disfendis la fruntojn de orkoj.
  Ĉi tiuj knabinoj estas vere superviroj en tre mallongaj jupoj. Kaj tiel alloga kaj bela.
  Kaj cent mil knabinoj estas kolosa forto! Nenio povas stari kontraŭ ĝi!
  Elfaraya ĉirpetis:
  - Gloro al nia fenomeno!
  Kaj de sia nuda kalkano ŝi denove ellasis pulsaron de detruo. Kaj multaj orkoj fariĝis la loĝantoj de la infero.
  Ĉu tiaj viluloj estos permesitaj en la ĉielon?
  Elfaraya muĝas ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estos la absoluta mondĉampiono!
  Kaj denove la knabinoj liberigos ruĝvarman kaj mortigan pulsaron per siaj nudaj piedfingroj.
  Ĝi bruligos ĉiujn kaj bruligos ilin.
  Elfaraya kantis kun plezuro:
  - Mi ne estas simpla knabino,
  Kaj la krono estas ora!
  Kaj denove fulmo elflugos el la umbiliko de la belulino. Ĝi trafos la peltajn estaĵojn kaj bruligos ilin kiel bruligita brulligno.
  Elfaraya muĝas:
  - Mi vin bruligos, mi cindros vin!
  Kaj de la umbiliko ĝi denove sendos fulmojn...
  Kaj la amaso da orkoj fritis kiel kotletoj en pato.
  Elfaraya prenis ĝin kaj kantis kun ĝojo:
  - La Orko pezas sin en maŝo,
  Fritu ĝin sur la fajron!
  Kaj io tre malmola kaj mortiga flugos de la nuda kalkano de la knabino. De kio vi ne povas protekti vin.
  Kaj denove, cent orkoj estis karbigitaj tuj. Kaj ĝi fariĝis cindron kaj cindro kun lano.
  Kaj la knabinoj krias:
  - Por la granda Patrujo!
  Kaj denove iliaj nudaj kalkanoj ĵetas donacojn de morto kun infera rapideco. Ĉi tiuj estas knabinoj, kiuj ne estos haltigitaj de ŝtormoj, ŝtormoj aŭ obstakloj!
  Ĉi tiuj estas Terminator-knabinoj!
  La militistoj ne permesas al la orkoj okupiĝi pri proksima batalo kaj teni la malamikon malproksime.
  Sed tamen, la vilaj estaĵoj urĝe provas proksimiĝi. Sed la militistoj ne donos ĝin al ili certe.
  Elfaraya denove estas en siaj brakoj, kaj per siaj nudaj piedoj li ludas la okon. Kaj fajra nubo aperas. Kaj ĝi falas kiel sovaĝa torento sur la orkojn.
  Kaj du miloj da peltaj estaĵoj tuj supreniris kaj brulis.
  Elfaraya muĝis:
  - Nigraj estaĵoj krias kiel muŝoj! Kion vi ne povas fari kiam vi malsatas?
  Kaj tiam la militisto pafos tri sagojn samtempe, tirante la pafarkon per sia nuda piedo, kaj pafos tra dekduo da orkoj!
  Ĉi tiu estas la Terminator-knabino. Kaj ŝi havas tian sovaĝan kaj frenezan energion.
  Elfaraya prenis ĝin kaj kantis:
  - Knabinoj estas malsamaj
  Nur ili ne estas kontaĝaj!
  Se vi estos kaptita,
  Vi ne estos savita eĉ en infero!
  Kaj murda pulsaro rapidas de la nuda kalkano de la knabino. Kaj disĵetas vilajn ursojn en ĉiuj direktoj.
  Elfaraya diras en sovaĝa ekscito:
  - Mi estas tia tribo, ke mi ankaŭ mortigos vin pro Dio!
  Kaj denove la militisto liberigos sagojn, kiuj trapikas ajnan kirason, kaj disŝirita, vila orka viando.
  Ŝia kunulo, tre bela knabino kun rufa hararo, muĝis:
  - Por potenca amikeco!
  Kaj li ankaŭ sendos inferan pulsaron de detruo!
  Kaj la mortiga maso disbatos la malamikon.
  Elfaraya knaris:
  - Por mia demona mondo!
  Post tio la princino knabino transformos la ostojn en sablon. La militisto de ceremonioj ne scias.
  La ruĝhara partnero, Princino de La Vallière, kriegas:
  - La estonteco estas nia!
  Elfaraya gluglutis responde, antaŭ ol ĵeti sovaĝan senŝargiĝon, murdan pulsaron:
  - Kaj la pasinteco nur helpos niajn estontajn venkojn!
  Kaj nun la knabinoj, ĉiuj cent mil, prenos ĝin kaj ellasos sovaĝan fulmon per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj la armeo de orkoj prenos ĝin kaj bruligos. Jes, estas timige fali sub la distribuado de tiaj militistoj.
  Kaj ili ankaŭ grincas kaj montras dentojn kiuj reflektas la radiojn de la steloj.
  Kaj tiam la knabinoj prenos ĝin kaj piedpremos ĝin per siaj nudaj kalkanoj, kaj ondo trapasos la teron, kaj kovros tutan armeon da orkoj. Kaj li enterigos ĝin!
  La militistoj liberigos sunradiojn el siaj blindigaj dentoj kaj blindigos la vicojn de vilaj soldatoj.
  Elfaraya knaris:
  - Por mia decido kaj konduto!
  La knabinoj batalas kun kreskanta intenseco. Kaj jen kiel ili prenas kaj ĵetas diskojn per siaj nudaj piedoj. Ili rapidas preter, kaj la amaso da orkoj trankviliĝas.
  La princino muĝis je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi mortigos vin, mi mortigos vin, mi baldaŭ mortigos vin ĉiujn!
  Mi pikos vin, mi pikos vin, mi pikos vin!
  Kaj nun la militisto reflektos la sunradion per sia nuda kalkano kaj trafos la orkojn kiel laseron.
  Kaj li eltranĉos tutan, vilan linion. Kaj la orkoj krias kaj ruliĝas ĉi tiun armeon en fekon.
  Kaj denove la orkoj estas en sovaĝa atako, kaj la knabinoj ĵetas mortobjektojn al ili per siaj nudaj piedoj.
  Kaj la mamoj moviĝas. Kaj do ĉiu kesto estas tuta tanka gvattureto!
  Kaj tiel la knabinoj prenis ĝin kaj liberigis fulmojn el siaj umbilikoj. Ĉiuj cent mil knabinoj havis la umbilikon tranĉita de laseraj radioj.
  Kaj eĉ duonmiliono da orkoj estis rostitaj samtempe. Kaj nur spaco povis digesti ilin.
  Elfaraya muĝis:
  - Mi disŝiris vin kaj bruligis vin,
  Mi estas knabino - nur Satano!
  Kaj denove li liberigos fulmojn el sia umbiliko. Kaj ĝi trafas mortiga. Kaj tiam la sagoj flugos. Kaj ili ĉiuj fariĝis stangoj.
  Kaj nun la orkoj estas kiel truaj stangoj.
  Kaj la knabinoj batis la buston per magio kaj falĉas multajn malbonodorajn orkojn. Kaj ili estis batitaj.
  Elfaraya kantis:
  - Ni mortigos ĉiujn!
  Vi estas tia knabino - nur princino!
  La militisto muĝis:
  - Mi disŝiros vin kaj ne kompatos!
  Kaj jen kiel li skuas sian buston. Kaj denove li liberigas ĝin, kiu alportas veran morton.
  La orkoj provas laŭvorte superŝuti malamikajn poziciojn per kadavroj. Kaj ili iras antaŭen kaj ili falas kaj ili falas. Novaj montoj de mortintoj kreskas. Sed la orkoj ne cedas.
  Ili moviĝas pli kaj pli. Kaj ili mortas sen ia kompato. Sed la militistoj verŝas la orkojn kiel hajlon de sagoj. Kaj la militistoj ne povas haltigi ĉi tiun ŝaŭmon. Sed hirta ondo rapidas. Kaj tiu ĉi dentega maro moviĝas.
  La knabinoj estas sovaĝe ekscititaj. Kaj ili fleksas siajn muskolojn. Kaj la orkoj moviĝas, kvazaŭ komenciĝus alia cunamondo. Sed ĉi tio ne ĝenas neniun.
  Elfaraya eĉ kantis, antaŭ ol tiri la ŝnurojn de kvin arkoj per siaj nudaj piedfingroj kaj liberigi magiajn sagojn:
  - Rekte kun nudaj manoj,
  Mi traktis la cunamon...
  Mi estas ajna naŭa arbo,
  Mia amanto rompiĝis!
  La militisto eĉ eksaltos kaj tuj liberigos elfluon de sia umbiliko. Kaj disŝiros la malamikon.
  Kaj ĝi bruos:
  - Mia armeo estas forta,
  Ŝi konkeras la mondon!
  Elfaraya estis tute ĉagrenita. Ili kaj la aliaj knabinoj estas, kompreneble, brila klaso de militistoj. Kiu ne donos al neniu la plej etan kompaton.
  Ili estas nur ferocaj bestoj. Aŭ eble eĉ io kiel orkoj! Nur belaj, ne malbelaj.
  Elfaraya liberigos fulmon el sia buŝo. Kaj li bruligos cent orkojn kaj kantos:
  - Por mia dolĉa animo!
  Kaj palpebrumas al la malamiko!
  Post kio ŝiaj nudaj piedfingroj faligos la pulsarojn. Kaj ili disŝiros la tutan pakaĵon en malgrandajn, ŝiriĝintajn pecojn.
  Elfaraya tiam grincos:
  - Murdo estas mia kredo!
  Ŝia ruĝhara kunulo bojos:
  - Kaj ankaŭ la mia, kaj sur la placo!
  Elfaraya deĉenigis kaskadon de detruo kaj muĝis:
  - Kaj la mia ĝenerale estas en kubo!
  Kaj ambaŭ militistoj frapas per siaj nudaj piedoj. Nova ondo de magio leviĝis.
  Kaj nun de la orkoj denove, blatoj kaj disŝirita viando muŝoj. Kaj poste ili estas frititaj en pato.
  Elfaraya ekkriis.
  - Faru novajn rekordojn!
  La ruĝhara kunulo konfirmis per muĝado, lanĉante fajrajn pulsarojn per siaj nudaj piedfingroj:
  - Por kreskigi la teron!
  Elfaraya frapis la orkojn kaj knaris:
  - Dufoje, trioble pli alta ol la normo!
  La ruĝhara militisto donis bobelon de magia energio per sia nuda kalkano kaj aldonis ekscitite:
  - Por ke mia lando floras!
  Do la knabinoj disiĝis, kaj tre ĝisfunde. Kaj ili dispremas ĉi tiun armeon de vilaj estaĵoj kun grandaj akiroj por si.
  Elfaraya denove ĵetis magian laseron el sia umbiliko kaj ekbalbutis, ŝiaj okuloj briletis:
  - Mi havas kobron kaj gyurzon en unu botelo!
  Kaj kiel li liberigos novan trabon de tio, kio bruligas la orkojn vivantaj ĉe la malamiko.
  La ruĝhara partnero de la princino, kiu subite deklaris:
  - Nun mia nomo estas de Lavalier!
  Elfaraya volonte konfirmis:
  - De Lavalier, do de Lavalier! Do eĉ pli bela!
  La ruĝhara militisto knaris:
  - Mi estas lumkavaliro sur la genuoj de la sovaĝuloj,
  Mi forbalaos ĉi tiujn orkojn de sur la tero!
  Kaj kiel ŝi moviĝos laŭ ili per siaj nudaj, ĉizitaj piedoj... Kaj la ceteraj knabinoj, la tuta armeo de cent mil soldatoj, prenos ĝin, malfermos la buŝon kaj ellasos fajron el ili.
  Kaj denove kaskado de flamoj falos sur la orkojn, forbruligante ilin sen ia hezito kaj donante neniun ŝancon.
  Tri milionoj da vilaj estaĵoj ekbrulis samtempe. Estis kvazaŭ ili estus verŝitaj per napalmo. Aŭ ankaŭ fosforo kune kun sulfuro. Kaj ĉio ekflamis kiel miliardo da alumetoj samtempe.
  Kaj kiel ĉi tiu amaso ekbrulos. Kaj kiom da hurlado kaj kriado kaj malbenado pro ĉio ĉi samtempe.
  Elfaraya bojis:
  - Ne indulgu la orkojn,
  Detruu iliajn bastardojn...
  Kiel disbatanta litcimojn -
  Ripu kiel blatoj!
  Kaj li prenos siajn nudajn piedfingrojn kaj liberigos fulmojn. Kaj bonvolu al tre granda trolo. Li prenos ĝin kaj rapidos. Imagu dinosaŭron krevigitan.
  La ruĝhara kunulo grincis:
  - Ĉi tio estas demonio!
  En respondo, Elfaraya donis vezikon da magoplasmo kun sia nuda kalkano kaj ekbalbutis:
  - Ni havas hurlan respondon al ghouls!
  La fajromilitisto muĝis:
  - Kaj li havos ĉerkon kaj kronon de salutoj!
  Elfaraya notis:
  - La krono povas esti aŭ funebra aŭ laŭrokrono! Do ne tro ekscitiĝu!
  La ruĝhara princino muĝis kaj ankaŭ liberigis fulmon de sia umbiliko, terenbatante la malmultajn pluvivajn orkojn:
  - Ni preparis ion pli pezan por ili ol florkrono!
  Kaj tiel la militistoj, ĉiuj cent mil knabinoj, prenos ĝin kaj, laŭ la ordono de Elfarai, eksaltos kaj turnos siajn nudajn, muskolfortajn krurojn en la aero. Kiel rezulto, ŝtormo aperos, kaj vera magia ŝtormo. Kaj estos ondo de kolosa forto, kaj milion-dolara ondo de magia cunamo.
  Kiel rezulto, la lastaj orkoj estis detruitaj kaj tute platigitaj.
  Ili estis frititaj kaj fariĝis kotletoj.
  Elfaraya diras kun patoso:
  - La himno de la Patrujo kantas en niaj koroj,
  Ni feliĉigos ĉion en la universo...
  Ni akiru la legendajn mahomedanojn,
  Kaj la ĉielo kaj la tero estas en granda potenco!
  
  ELFPILOTO KONTRA LA ATAKANTO SASHA
  En unu el la alternativaj universoj, dum la Dua Mondmilito, elfo alvenis. Li aliĝis al la japana aerarmeo kaj poste iĝis ilia numero unu aso. Post ĉio, elfoj estas tre kapablaj, rapidaj, lertaj, fortaj. Ili havas reagon kaj ĉiujn refleksojn, multe pli bonajn ol homoj, plus magian vizion de batalo. Kiam la elfo vidos, kion faros la malamiko.
  Resume, la elfo, kiu prenis la kromnomon Conan, malflugis aviadilojn kun tia facileco, kvazaŭ li fendis sunflorajn semojn.
  Kaj pro li Japanio gajnis la marbatalon de Midway. La plej grava venko havis efikon sur la tuta kurso de la Dua Mondmilito. Unue, la japanoj finfine kaptis la iniciaton en la Pacifiko. Kaj ilia floto povis kapti la Havajan Insularon, akirante tre fortan pozicion, kompletigante la konstruadon de defenda perimetro sur la maroj.
  Tamen, tio eble ne estis decida se, post tiuj venkoj, la samurajo ne decidis malfermi duan fronton kontraŭ Sovetunio.
  Surprizatako sekvis en la Malproksima Oriento. Kaj la trupoj de la Imperio de la Leviĝanta Suno atakis Vladivostokon. Malgraŭ tio, ke la minaco de atako de militisma Japanio post la triumfo de Midvej iĝis sufiĉe reala, kun la helpo de subaĉeto kaj ŝtatperfido, la agentoj de Mikado konvinkis la Vladivostok-komandon ne alporti la soldatojn al plena batalpreteco. Kaj kiel rezulto, la glavo de Damoklo jam estis edukita, kaj ili festenas en la restoracio. Majoro Stalingradova kaptis la junan oficiron je la haroj; ŝi estis kapo pli alta ol li kaj klare pli forta:
  - Kia malpura kaj ebriulo li estas! Kial via teamo estas tiel malorganizita? Ĉi tiu ulo aspektas pli kiel kajutknabo ol oficiro. Eble unue, blovu ĝin bone, por ke ĉiuj lupolo eliru.
  Kolonelo Palacev estis embarasita:
  - Jen Saŝka Sokolovskij. Li estis sendita al kursoj rekte de la Suvorov Milita Lernejo, laŭ mallongigita programo. Li estas ankoraŭ nur knabo, lia naskiĝtago estas post du monatoj - li estas dekkvinjara.
  Stalingradova malagrable grimacis:
  - Ŭaŭ! Je dek kvar jaroj kaj jam oficiro! Tion faras milito! Mi eĉ ne sciis, ke molokoj jam ricevis plenrajtajn titolojn.
  Palacev levis la ŝultrojn:
  - En milito, infanoj kreskas frue! Plie, historio okazis al li, ŝajnas, ke li skribis la plej bonan rakonton pri la defendo de Moskvo, kaj Zhukov rimarkis tion kaj konsilis translokigi la knabon de kadetoj al oficiroj.
  Stalingradova iĝis pli ĝentila ĉe ĉi tiuj vortoj:
  - Bone! Ke li ne estas malsaĝulo. - Ŝi skuis la fingron kiel instruistino. - Entute ne malbone, sed ne plu drinkado! Mi flaras la odoron, sed mia nazo similas al hundo, ĝuste sub la tribunalo! - Fortika virino, matura, sed ne perdanta sian atletan sveltecon kaj freŝecon, montris per la fingro al la kolonelo. - Efektive, ankaŭ vi pagos por ĝi. La viro jam estas mezaĝa, sed li kondutas tiel.
  Palacev histerie tusis:
  - Efektive, mi estas tridek trijara, sed mi jam estis vundita sep fojojn, do mi ŝajnas maljuna...
  Stalingradova volis diri ion responde, kiam subite la antaŭtagiĝa silento estis disfendita de monstra muĝado. Estis kvazaŭ pezaj ŝtonegoj falus de la ĉielo, la fenestrovitro tuj krevis. Hajlŝtonaj fragmentoj klakis sur la tablo kaj eĉ alteriĝis en la manojn kaj vizaĝojn de la ebriaj oficiroj. Stalingradova kriis kiel komandanto:
  - Ĉiuj foriru tuj.
  Palacev kriis responde, tiel laŭte, ke li preskaŭ ŝiris siajn voĉkordojn:
  - Ĉi tiuj estas konkoj de dek du kaj dek ok coloj! La japanaj batalŝipoj de la plej granda tunaro ŝajnas esti komencinta la ĉason, kio signifas.
  Stalingradova frapis la muron per sia boto pro frustriĝo. Piketo de trofeboto, cetere, fendis la kahelon:
  - Ĝi komenciĝis, sed ne kiel ni planis! Tute ne tiel! Damne, ni devas tuj preni la eskadron sur la maron kaj mallevi la floton de la lando de mallarĝokulaj militistoj.
  La kapitano de la unua rango (alinome kolonelo), kiu falis kvarpiede, murmuris:
  - Armiloj estas nur sur mia destrojero kaj kelkaj aliaj malgrandaj trogoj. Ni eĉ ne havas respondon.
  Stalingradova montris pezan pugnon:
  - Nu, vi kaj azenoj! - Grumblis la militisto kun blua hararo, kiu aspektis kiel furioza cunamo. - Sed vi devus havi marbordan artilerion! Ne ĉiuj estis senditaj al la Okcidenta Fronto, same kiel aviado. Ja de kelkaj jaroj oni parolas pri tio, ke Japanio iam ajn povus eniri la militon.
  Palacev, jam sufiĉe vundita, volis diri, sed estis alia tondro kaj fragmentoj pluvis. La sireno vekriis, avertante pri la alveno de aviadiloj. La kolonelo de la mararmeoj tre malfacile ekstaris kaj kriis super la muĝado de Stalingrado:
  - Ni havas aviadon, kaj marbordajn bateriojn, eĉ se ili ne estas plene ekipitaj. Ni povos respondi!
  La piloto grumblis dum ŝi kuris tra la stratoj:
  - Mi nur bezonas kuri al mia batalanto kaj mi trafos ĉi tiujn samurajajn militistojn, tio ne ŝajnos tro malbona. Ili ankaŭ pagos por Tsushima kaj Midouen.
  Sashka Sokolovsky, en la sonĝo jam oficiro, kaj ne sklavo, kies duono de lia orelo estis detranĉita, konsentis:
  - Jes, ili pagos! Kaj eĉ kun intereso!
  Eksplodoj kaj la malfrua babilado de kontraŭaviadilaj kanonoj estis aŭditaj. Ĝenerale, la plej granda parto de la aerdefendo de Vladivostok estis forigita reen en 1941, por plifortigi la defendon de Moskvo, do multoblaj punktoj de la tendaro de la Lando de la Leviĝanta Suno ne ŝajnis precipe atenti tian "bruon". Japanaj plonĝ-bombaviadiloj faligis printempajn "donacojn" kun penetra krio. La atako estis farita kaj sur la grandurbo kaj sur la floto. Japanaj aviadiloj ne estas tro grandaj, sed facilmovaj, sed batalŝipoj, male, estas pezaj. La plej granda el ili estas eĉ malvasta en la oceano, ĝia longo estas tricent metroj, kaj ĝiaj pafiloj estas 460 milimetroj. Ĝis nun, la usonanoj ne sukcesis mallevi iujn el ĉi tiuj belaĵoj, kaj la postvivantoj, kune kun la krozŝipoj, detruis la marbordon. Tio estis tre simila al la fia atako de la Lando de la Leviĝanta Suno, kiu okazis la 27-an de januaro 1904. Nur tiam mankis aviado.
  Palacev sentis, ke li sufokiĝas pro kurado. Li ne estas superhomo, sed simpla viro kun malsanaj pulmoj, kiu trovas sin en malfacila situacio. Sed Viktorio Stalingradova ne tre preterpasis lin. Mi scivolas, kiom aĝa ŝi estas, ŝi apenaŭ aspektas pli ol tridekjara, ŝiaj mamoj estas grandaj kaj ŝiaj ŝultroj estas larĝaj kiel viraj.
  Stalingradova subite turnis sin kaj svingis la manon:
  - Ne kuru, maljunulo, sekvu min! "Ŝi kriegis kun tia forto, ke la sonondo simple trafis ŝiajn orelojn. - Prenu la destrojeron sur la maron kiel eble plej baldaŭ.
  Proksime bruis eksplodoj, derompaĵoj falis, unu el ili falis rekte sur Stalingradova, kaj ŝi aŭtomate kaptis ĝin per la manoj. La Terminator-knabino sentis sin kiel golulo, kiu sukcese gajnis penalon; la fragmento estis ronda, varma kaj aspektis kiel pilko. Viktorio subite sentis ion likvaĵon flui tra ŝiaj manoj. La knabino rigardis al la vrako, kaj eĉ tiam, kiel fera militisto, malmoligita de trijara milito (Estos pli ĉe la hispanaj kaj civilaj), naŭzo leviĝis en ŝia gorĝo. Ŝi havis infanan kapon en siaj manoj. Kompatinda knabino (vi povas ĝin vidi en siaj mallongaj vostoj, kun la okuloj frapitaj. Stalingradova zorge metis la kapon sur la fendan asfalton kaj krucsignis sin:
  - Vi ne havis tempon por peki aŭ vivi! Tamen ne ekzistas pli granda pekulo ol Dio, tial ne ekzistas pli granda peko ol indiferento pri la sufero de infanoj.
  Estis alia muĝado, kaj fragmentoj, unu trafis la boton de la knabino, gratante ŝian haŭton. Stalingradova volis turni sin kaj rapidi kiel eble plej rapide al la startleno, kie ŝia MIG pacience atendis sian agreseman posedanton, sed...
  La rigardo de la militisto, akra kiel ponardklingo, ekvidis neelteneblan grimacon de doloro sur la vizaĝo de la unuaranga kapitano Vladimiroviĉ, kiam lia supra parto de la distranĉita korpo flugis ĵetita de la eksplodondo. La knabino mem apenaŭ evitis la fragmenton. Kvankam kia knabino ŝi estas, ŝi unue prenis armilojn reen en la rus-japana epoko de Nikolao la 2-a. Siatempe ŝi iel kaptiĝis sur la vango, eĉ dum la internacia batalo en Hispanio. Kiel rezulto, profunda cikatro restis, kiu difektis ŝian aspekton dum longa tempo. Plie la aresto kaj sendo de la kolonelo al koncentrejo. Vere, estis en Siberio, ĉe arbohakejo, ke ŝi estis prezentita al unu tre potenca sorĉisto, kiu helpe de frotado kaj alvokado de spiritoj sukcesis resanigi ĉi tiun vundon kaj plurajn aliajn, kvazaŭ ĝi neniam ekzistus. Cikatroj ricevitaj dum bataloj kun japanoj, germanoj, blankaj ĉeĥoj, trupoj de Kolĉak, Denikin, Wrangel. Kaj ŝi instruis al ŝi multon, do Stalingradova ŝajnis aparteni al la elektita speco de homoj.
  Ŝi ricevis la ŝancon eliri antaŭ horaro uzante inajn ĉarmojn, do ŝi ricevis amnestion, malgraŭ la peza ŝarĝo. La afero, kompreneble, estas ne tiom persvadi la homon, sed certigi, ke la festo-organizanto ne eksciu pri tio. Kaj estas tiom da informantoj de ĉiuj strioj, ke la informanto puŝas la informanton sur la informanton kaj la informanton. Do vi ne akiros multe da rapideco se vi taksas vian karieron.
  Ĉi tio signifas, ke Japanio havas grandan avantaĝon en infanterio, aviado kaj eĉ tankoj. Nu, en tankoj, niaflanke ĝi estas kompensita per kvalita supereco, sed la resto estas multe pli malbona. Kvankam, se ni prenas manpafilojn, Japanio ankaŭ estas iom malantaŭe en la nombro da maŝinpafiloj; ĝi ĉefe havas ĉaspafilojn. Tamen, la Malproksim-Orientaj sekcioj ankaŭ estas nebone ekipitaj per mitraletoj. Ne estas sufiĉe da maŝinoj por ĉiuj. Do... Rilate kvaliton, ne estas supereco en la infanterio, prefere eĉ pli malbone, ĉiuj plej bonaj oficiroj estis translokigitaj al la sovetia fronto, ĉi tie la plej malbonaj trupoj, kiel regulo, ne estis pafitaj sur, havante minimumon de milita trejnado. Tio signifas, ke la milito komenciĝas en ekstreme malfavora situacio por Sovetunio. Kaj multaj nove formitaj rezervoj estos senditaj al la oriento...
  Stalingradova subite stumblis en fajron. La bombita urba hospitalo brulis. La bildo estas vere apokalipsa: virinoj, infanoj kaj maljunuloj brulas vivaj. Jen la infaneto falis rekte en la fajron, kaj ĉirkaŭe estis terura muĝado kaj ĝemoj.
  Stalingradova sentis la trumpetojn de la arkianĝeloj en ŝia kapo kaj ĵetis sin en la flamojn. Fajraj langoj lekis la nudajn manojn kaj malfermitan vizaĝon de la knabino, sed la piloto moviĝis tiel rapide, ke ŝi sukcesis preni la infanon, kaptante lin el la brakumo de detruo.
  La knabino elsaltis, sentante nur etan jukon sur la haŭto, kaj ekrigardis la bebon. Ve, estis tro malfrue, la knabo sufokiĝis, tirante flamojn en la pulmojn, kaj estis brulvundoj sur lia ronda vizaĝo. Tiaj ĉifonaj veziketoj sur la haŭto estas pli molaj ol lekantburĝonoj. Stalingradova kriis:
  - Ĉi tio estas homa kaoso!
  Ŝi trafis amason da rubo per sia boto, post kio ŝi rapidis por helpi kiu alia povus esti savita. Ĝi rememoris pri kobro dancanta inter gasbruliloj, la knabino ŝanceliĝis kaj dancis tre kaprice. Ŝi bruliĝis, ŝiaj botoj degeliĝis, ŝia tuniko karbiĝis, sed ŝi daŭre obstine batalis por ĉiu larmo de infano, por ĉiu bato de koreto, por ĉiu fragila, sed tiel necesa vivo por la lando! La botoj disfalis, kaj nun la knabino dancis tra la flamventoj per siaj nudaj, ĉarmaj piedoj. Ŝi estis martirino, sed ne nur monaĥino turmentanta sin per fastoj kaj vipobatoj, kio ne profitas nek al Dio nek al homoj, martirbatalanto savanta specifajn vivojn. La kruroj de la militista knabino estis kovritaj per tavolo de malgrandaj veziketoj, sed ŝi moviĝis eĉ pli rapide kaj pli precize pro doloro.
  La kapitano de la medicina servo elprenis grandajn botojn el sia sako kaj kriis al ŝi:
  - Prenu ilin, surmetu ilin rapide! Vi, dancante tra la flamoj, kripliĝos.
  La militisto kun la rango de majoro tuj respondis:
  - Pli bone estas iĝi kriplulo korpe ol esti frenezulo morale! Eĉ ne sekundo por vi mem, ĉio por la fronto, ĉio por venko!
  La medicina kapitano respondis:
  - Ĉi tiu estas vera sovetia viro!
  Stalingradova, elpreminte la flamojn, malbenis:
  - Kion vi valoras, savu homojn!
  La kapitano suspiris:
  - Mi havas protezaĵojn anstataŭ krurojn!
  Stalingradova, eltirinte alian knabinon kun duonbruligita vizaĝo kaj senkonscia, kolere kriis:
  - Kiel kruela estas Dio!
  La kapitano levis la ŝultrojn:
  - Ne estas kulpo de Dio, sed de homoj!
  Stalingradova obĵetis tre prudente kaj memfide:
  - Ĉi tio estas la sama afero, kiel diri - ne la gepatroj kulpas, sed la infanoj!
  La kapitano volis ion respondi, sed fumnuboj eniris lian gorĝon, kaj li forte tusis.
  La bombadoj estingiĝis, sed la senŝeligado daŭris. La pafiloj de la ŝipo havas decan provizon de konkoj, kvankam la fajro nun estis direktita pli kontraŭ senarmigitaj sovetiaj ŝipoj. Yamamoto komprenis, ke superregado sur la maro longe transdonos la iniciaton al Japanio en ĉi tiu milito. Sed konstrui ŝipojn estas multekosta kaj tempopostula procezo, kvankam, ekzemple, submarŝipoj estas eble pli facile produkteblaj. Ĉi tio kompreneble ankaŭ devas esti konsiderata, sed gravas rompi la strukturon. Admiralo Yamamoto, la plej potenca viro en Japanio post imperiestro Hirohito, sentis sin kiel dio. Vera dio, do la religio de la Lando de la Leviĝanta Suno instruis, ke la plej bona vojo al diigo estas milita braveco! Kaj nun la granda komandanto povis arbitre turmenti kaj distordi la spacon ĉirkaŭ li. Super Vladivostok estas densaj, nigraj fumnuboj dum multaj kilometroj; naftostokejoj kaj fuelstokejoj brulas. Centoj, miloj da homoj brulas, diable, kiel vi ne povas senti vin kiel dio post tio, venĝante al la rusoj dum jarcentoj da humiligo, granda popolo devigita kunpremiĝi sur ŝnuro da insuloj tiel etaj kompare kun la vasteco de Rusio. . Nun la rusa floto sinkas, kaj male al Peru Harbor, ili ne forlasos eĉ unu ŝipon.
  Dum la Batalo de Khalkhin Gol, Yamamoto proponis liveri similan baton al Vladivostok, por kiu detala plano estis desegnita. Sed Hitler neatendite faris pacon kun Stalin. Ĝenerale, la idioto Hitler komencis la masakron de judoj kaj tiel turnis kaj Pollandon kaj okcidentajn landojn kontraŭ si. Kaj kial li bezonis ĉi tion? Ĉu vi volas akiri judan riĉaĵon? Sed pli bone estis unue fariĝi mondpotenco, venkante Sovetujon, kaj eble poste aliajn landojn. Okcidento estas pli facile gajnebla pro tio, ke ĝia pensmaniero multe malpli karakterizas per fanatikeco kaj emo al sindono. Ĉu estas almenaŭ unu konata kazo de usonaj pilotoj irantaj rami? Vere, estis kelkaj kolizioj, sed tio estis plej verŝajne akcidento. Rusoj estas fanatikaj, kio estas stranga, ĉar la ortodoksa kredo ne aprobas memmortigon, kaj tute ne konsideras, ke oni povas gajni vojon al paradizo per heroaĵoj. Ĝenerale, la instruo de Kristo estas ekstreme stulta kaj nepraktika. Li Yamamoto legis la Biblion kaj miris pri la stulteco de homoj konsideri tian pacifistan Dion. Ekzemple, li instruas: ili batas vin sur la dekstran vangon - turnu vian maldekstren, ili petas unu ĉemizon - donu du, amu vian malamikon! Nur mensmalsana persono povas konsideri Kriston Dion. Tia religio estas bona nur por sklavoj, devigitaj vasaloj. Kaj la tuta Eŭropo kaj duono de la mondo devis kredi tion. Vere, la instruoj de Jesuo, malgraŭ tio, ke ĝi malakceptas la principon de la Malnova Testamento, okulo por okulo, kaj instruas vin ami viajn malamikojn, ne malhelpis la britojn konkeri trionon de la tuta planedo, kreante la plej vasta imperio en la historio de la homaro. Kaj ĉi tio estas malgraŭ la religieco de Britio, kie Dio estas menciita eĉ en la nacia himno. Strange, usonaj prezidantoj ĵuras je la Biblio, sed tamen bombadis japanajn urbojn per napalmbomboj, bruligante milojn da virinoj kaj infanoj vivantaj. Krome, civiluloj estis mortigitaj, ne hazarde, sed intence, tio estis taktiko de terurado de la civila loĝantaro: subfosi homajn kaj ekonomiajn rimedojn. Sed japanoj ankoraŭ ne bombardis usonan teritorion. Sed ili faros! Ili ankaŭ atribuas specialan kruelecon al samurajo. Post ĉio, li Yamamoto, se dezirite, povus trarompi bombistojn al usonaj urboj, precipe post la malvenko de la jankia floto proksime de Peru Harbour. Jes, eŭropanoj estas moralaj bastardoj. Ili havas perversan komprenon, fidon, instruadon kaj ne plenumantan! Ne tiel en Japanio! Kion ni instruas, estas tio, kion ni faras. Ne ekzistas tia afero, kiel Dio diras turni la alian vangon, tamen liaj servistoj intence mortigis infanetojn. Ĝenerale, la kredo, ke Dio estas unu kaj Ĉiopova, ne povas esti vera. Se li estus sola, tiam kompreneble li zorgus, ke homoj adoru lin ĝuste, en fido kaj vero, kaj havu ununuran doktrinon. Kaj tiel ĉiu preĝas kiel li volas, kion ajn li volas. Kaj la mondo estas tro malbela kaj malĝusta por esti kreita de ununura Ĉiopova Dio. Ja ĉiu respondeca reganto antaŭ ĉio strebas al ordo kaj justeco. Li volas, ke la forta, saĝa, nobla, honesta, estis en la unua loko, kaj la ceteraj aŭ sin korektis, kreskis korpe kaj spirite, aŭ... Tamen, se Dio estas Ĉiopova kaj la Kreinto de la universo, tiam li ne farus; krei fizikajn kaj mensajn misformaĵojn. Finfine, kial la imperiestro foje estas devigita elteni la malfortojn de homoj kiel donita? Ĉar ne ekzistas alia elirejo, li ne povas turni malbelajn homojn en belajn virojn kaj malkuraĝulojn en kuraĝajn en unu palpebrumo. Sed se mi povus, mi tuj farus!
  Ve, ni devas akcepti kio estas kaj trakti la homan materialon, kiun ni ricevis kiel donita. Sed de kiu mi ricevis ĉi tio estas alia demando. Kaj la imperiestro mem havas malfortojn: li estas nur homo - li maljuniĝas, malsaniĝas, kadukiĝas. Strange, sed la dia imperiestro ofte vivas malpli ol ordinara servisto, kaj uzas armilojn pli malbonajn ol la plej multaj generaloj kaj multaj soldatoj. Nu, kio estas en ĝi de la Ĉiopova Dio. Sed blankaj ne estas pli bonaj! En la tuta historio de Eŭropo, ne estis pli terura kaj sukcesa konkerinto ol Hitlero. Li estas vere simbolo de la armea braveco de la blankuloj! Kaj tamen, la plej granda komandanto de ĉiuj tempoj kaj popoloj eĉ ne povis diplomiĝi de mezlernejo aŭ ricevi sekundaran edukadon, kiu estas deviga en Japanio!
  Krome, Hitler ne estis akceptita en la armeon pro saneckialoj. Strange, ĉi tiu adepto de la kulto de forto, la leono de milito, montriĝis tiel fizike malforta, ke eĉ en Germanujo, kie estas militisto ĉe ĉiu kolono, li ne estis redaktita kiel malpubliko. Jes, kiom multe degradis Eŭropo.
  Tamen Stalino, alia el la plej elstaraj politikistoj de nia tempo, ankaŭ ne havis sekundaran edukadon, li estis geniulo. Kaj kio estas interesa estas, ke li ankaŭ ne estis redaktita en la armeon pro sanaj kialoj. Interese, koincido, du malicaj malamikoj ne havis sekundaran edukadon, ne estis alvokitaj por militservo pro sanaj kialoj, havis patrojn, kiuj estis ebriuloj, kaj la patro de Hitler ankaŭ laboris komence kiel ŝuisto!
  Ĉi tio estas tia koincido, stranga, malbonaŭgura. Goering, la dekstra mano de Hitler, ne estas tia. Li devenas de familio de aristokratoj, la prapatro de Goering estis la deputito de la fakta reganto de Germanio, Bismarck. Goering estas komercisto, oligarko, aristokrato kaj pragmatisto. Ili ankaŭ vidas ĝin kiel ebla por ili anstataŭigi la poseditan Fuhrer. Ameriko kaj Britio ankaŭ, kvankam sekrete, volas forigi Rusion, sendepende de la reganta reĝimo, sed ili volas forigi la komunistojn, kiuj neas la koncepton mem de privata proprieto, tiom ke ili eĉ blinde okulon. la troa plifortigo de Germanujo.
  Tamen Germanujo estas geopolitika konkuranto, sed konkuranto kadre de la kapitalismaj kaj aristokrataj reguloj de la ludo, kaj la bolŝevika Rusio estas absolute fremda kaj malamika. Estas eĉ surprize, ke en "41, Churchill mem proponis helpon al Stalino, malgraŭ sia tuta kontraŭkomunismo kaj tradicia, angla malamo al Rusio. Post ĉio, Germanio sub la Ruĝecoj estas militĉevalo jungita al sovetia ĉaro, kaj Sovetunio sub la Brunoj estas eterna partia zono. Ja la fanatikaj bolŝevikoj ne repaciĝos, kaj kondukos longedaŭran gerilan militon, kiu tiom elĉerpos la Trian Reich, ke ĉiuj revoj pri plua ekspansio malaperos kiel ĉielarko post fulmotondro! Rusujo sub Germanio estas pli bona ol Germanio sub Rusio! Komprenante ĉi tion klare, kial Usono kaj Britio serĉas eliron el la milito.
  Yamamoto estas pragmatisto, li militis kun Usono kaj Britio. Sed tiuj du imperioj mem provokis Japanion trudante embargon pri liverado de naftaj produktoj. Post ĉio, la Lando de la Leviĝanta Suno ne havas siajn proprajn putojn, aŭ multajn aliajn krudaĵojn. La japanoj intertraktadis, la usonanoj faris pli kaj pli humiligajn postulojn.
  Kaj samtempe, la jankioj, provokante la militon, tute ne ĝenis alporti la armeon kaj la mararmeon por batali la pretecon. La tento montriĝis tro granda, precipe ĉar la espero estis, ke Moskvo estas falonta kaj Germanio kaj ĝiaj aliancanoj venos al ĝia helpo. Krome, estis kalkulo, ke Usono, estante ankoraŭ relative demokratia lando, tre dependa de la publika opinio, se la milito daŭrus, ne volus malavare verŝi sangon sur fremdajn insulojn. Efektive, kial la meza usona civitano ricevu zinkajn ĉerkojn kun siaj parencoj, se ni ne parolas pri protektado de la teritorio de Usono mem, kaj ankaŭ pagu sufiĉe grandajn militajn impostojn! Eble tial la cara Rusio perdis, havante pli da soldatoj, sed la rusa popolo ne konsideris Manĉurion sia teritorio, kaj ne volis pagi per sango kaj ŝvito por abstraktaj interesoj. Ve, Hitler ne prenis Moskvon, parte pro sia nepreteco por la severa Vintro, kaj parte pro la fanatikeco karakteriza por la bolŝevikoj. Tamen, ne nur la bolŝevikoj, rusoj estas popolo inklina al sindono por grandaj celoj. Post ĉio, la unua aerŝafo estis efektivigita de la rusa ulo Messer. Estas eĉ surprize, ke li faris tion ne pro la paradizaj houris, sed pro la Patrujo. Kvankam... Messer estas parte stultulo, ja li estas mastro de aerabatiko, inventisto, dezajnisto, kaj kompreneble vivanta li estus alportinta multe pli da utilo al la Patrujo. Eble la jankioj ne tiom eraras kiam ili reproduktas la principon: la ĉefa afero en batalo estas pluvivi! Ja mortinto ne plu povas mortigi!
  Admiralo Naumo notis:
  - Ni jam eluzis pli ol du trionojn de la municio. La pafiloj tre varmiĝis, ili verŝis sitelojn da akvo sur ilin!
  Yamamoto faris krucon en la aero per sia fingro kaj diris per mallaŭta, iomete raŭka voĉo:
  - Mi pensas, ke la pafiloj eltenos la lastan trionon de la obusoj. Kvankam ne, frapu ĝis naŭdek kvin procentoj.
  Admiralo Naumo levis la ŝultrojn kaj viŝis ŝviton de sia frunto:
  - Ĉu indas doni ĉion plej bonan en la unua tago?
  Yamamoto kunpremis siajn pugnojn:
  - Kostoj! Kompreneble ĝi valoras! Ni surprizis la rusojn, kiel okazis en 1904, kaj la germanojn en 1941, sed Stalino severe punos la komandon kaj tio ne plu okazos. Do vi devas profiti la fakton, ke la vosto de la drako endormiĝis. Efektive, mi komprenas Stalin; la milito kun Germanio absorbis lian atenton ĝis tia grado, ke li ĉesis prizorgi la Malproksiman Orienton. Kaj lia akompanantaro sen gvidanto timas preni la iniciaton. Do ili maltrafis nian baton. Same kiel la usonanoj, cetere. Al ĉiuj estis evidente, ke estas tempo prepariĝi, nuboj amasiĝas, baldaux batos tondro, sed...
  Naumo tuŝis la tenilon de la samuraja glavo pendanta sur sia zono, aŭ kiel ĝi estas ofte nomita katana:
  - Rusoj ĉiam agas malfrue! La milito ne estos tro longa kaj ni atingos Uralon.
  Yamamoto levis la okulojn al la ĉielo:
  - La dioj helpu nin pri tio, sed mi ne pensas! Ili lernas rapide, Khalkhin Gol montris, ke la rusa nivelo estas pli alta ol dum la milito de 1904-1905. Krome, mi rakontos al vi unu sekreton. Nia sekreta agento en Vladivostok iomete helpis, ke la sufiĉe potenca marborda artilerio ne havis obusojn, kaj la aviadiloj ne povis ekflugi ĝustatempe. Jen la sekreta milito.
  Naumo estis surprizita:
  - Kien serĉis SMERSH kaj la NKVD?
  Yamamoto subridis, skuante la fingrojn.
  - Ĉi tie en la Malproksima Oriento servas la plej malbona personaro de Rusio; tiuj, kiuj timas morti sur la sovetia-germana fronto, estas fervoraj iri al Vladivostoko. Tial ĉi tie estas multe pli facile trovi perfidulon aŭ malsaĝulon ĉe la supro, same kiel egoisman homon. Kaj la NKVD tiom kutimas malkovri imagajn konspirojn, ke ĝi ne plu rimarkas verajn perfidulojn. Do estas tute eble labori. Cetere, rimarku, ke se pluraj generaloj iris al la flanko de la germanoj, malgraŭ la fakto, ke iliaj familioj, parencoj kaj amikoj estis minacataj kun ekzekuto pro tio, tiam estas tute eble subaĉeti iun de la supro. Aŭ uzu ĝin en la mallumo, kio estas eĉ pli bona. Do ni multe laboris. Ni japanoj estas ĝenerale karakterizitaj de ĝisfundeco en pensado per militaj operacioj kaj konsiderante ĉiujn detalojn.
  Naumo frotis la tenilon de sia katana:
  - Prave! Sed la honto de Khalkhin Gol elvokas senton de amareco kaj ekstrema ĝeno! Kiel ni povus...
  Yamamoto konsolis:
  - Tie estis pli da manĉuroj ol japanoj, kaj ĝenerale oni ne povas venki la tutan tempon. Mi devas rimarki, ke, tamen, ne la plej bonaj unuoj batalis ĉe nia flanko, kaj la rusoj havis grandan avantaĝon en aviadiloj kaj tankoj.
  Naumo duone elingigis sian katanan:
  - Ĉi tio ne pravigas nin! Samurajo neniam fidos je obtuza klingo, laca ĉevalo, multaj malamikoj aŭ malforta armilo!
  Yamamoto korektis:
  - Samurajo, kompreneble, ne, sed homo, bedaŭrinde, jes! Homoj faras erarojn!
  Yamamoto distriĝis kaj kriis ion en la telefonojn, kaj poste daŭrigis:
  - Samurajo neniam vere fleksos! Li iras al virŝafo kaj kontraŭ la fluo.
  Naumo kapjesis:
  - Vere! Sed ni batalis kun Usono kaj la Brita Leono.
  Yamamoto frapetis per sia fingro sur la kontrolĉambro:
  - Jes! Vere, sed Usono trafis en la dentoj, Britio perdis siajn koloniojn, kaj Germanio havis problemojn. Ni volis tiri kiel eble plej multajn fortojn el la Okcidento de Rusio por faciligi la ofensivon de la Germana Armeo. La striko estis planita por majo, antaŭ la tempo la vojoj sekiĝis, sed la amerikanoj malhelpis ĝin.
  Naumo eltiris katanon kaj tranĉis ĝin en la aero:
  - Morto al Usono! Ili ĉiam ĝenas Japanion.
  Yamamoto ruze ridetis:
  - Ne ĉiam, kompreneble, ekzemple, kiam ni unue batalis kun Rusio, la jankioj multe helpis nin per pruntoj, kaj ankaŭ per provizoj de armiloj. Pli ol duono de nia floto estis farita per mono de Usono kaj Britio, kaj ĉe siaj propraj ŝipkonstruejoj. Do Ameriko ne ĉiam estas malbona, sed ne ĉi-kaze.
  Naumo demandis surprizite:
  - Kaj kial?
  Yamamoto konsentis klarigi:
  - Aro da longdistancaj bombaviadiloj trapenetris Tokion kaj lanĉis insidan atakon kontraŭ la ĉefurbo uzante napalmbombojn. Centoj da lignaj domoj forbrulis, kaj la imperiestro ordonis movi la kontrolzonon for de la ĉefurbo je ajna kosto. Kaj unue, kaptu la plej proksiman al la japanaj skeletoj, la batalkomplekso de usonaj bazoj sur la Midway-insularo. Kaj ni sukcesis!
  Nauma svingis sian glavon tra la aero:
  - Ni ankoraŭ venkis!
  Yamamoto interrompis:
  - Ankaŭ inter la blankuloj estas inteligentaj homoj! Ne mirinde, ke la imperiestro metis buston de Napoleono en sian oficejon. Sed estis alia Cezaro, li diris: estas pli malfacile konservi tion, kion vi konkeris, ol venki. En ĉi tiu kazo, ĉi tio validas antaŭ ĉio por ni. Nauma faris okon per sia glavo:
  - Mi komprenas per mia menso, sed per mia koro!
  Yamamoto ekstaris kaj frapetis sian kolegon sur la ŝultron:
  - Ne ĉagreniĝu, ĉi-kaze ni foriras por reveni. Ni venkos Sovetujon kaj denove rapidos al Usono kaj Britoj, sed jam kune kun germanoj kaj pasto.
  Admiralo Nauma, kun preskaŭ nerimarkebla movo, kaŝis la katanan en sia ingo kaj, lizante, flustris:
  - La estonteco estas bona, sed la nuno estas pli bona! Ĉu vi aŭdas, ke la tuta provizo de bomboj sur la aviadilŝipoj eluzis, kaj...
  Yamamoto ordonis mallonge:
  - Eliru sur la ferdekon kaj rigardu ĉirkaŭen, post duonhoro ni turniĝos kaj foriros al nia plej proksima bazo.
  Nauma fajfis tra sia nazo:
  - Mi obeas, majoro!
  La admiralo elsaltis, tenante la pordon por ke ĝi ne klaku. Antaŭ ol liaj paŝoj havis tempon trankviliĝi, ombro elglitis el la pordo de la muro, marŝis piedpinte kaj deĵetis la kovrilojn.
  Nu, kio estas tempo por komerco, sed nokto por amo?
  Dume, Sashka Sokolovsky daŭre grimpis en la LAGG-5 batalanton.
  La knabo volis batalon. Li ekflugis direkte al la impona Conan. Tial ĝi estas sonĝo, ĉar estas nekredeblaj koincidoj.
  Conan jam malflugis kvincent sesdek usonajn kaj britajn aviadilojn. Kaj li krucis sian bekon per sovetiaj asoj.
  Tamen, li ne suspektas, kia surprizo atendas lin.
  Sashka Sokolovsky mem estas kontraŭ li.
  La knabo portas nur naĝan trunkon, ĝi estas pli komforta kaj racia. Li rapidas en furiozan batalon.
  Lia rivalo Conan, ankaŭ helhara, aspektas kiel knabo ĉirkaŭ dek kvar, nur tre bela kaj kun elstaraj muskoloj.
  Ambaŭ knaboj estas Terminatoroj.
  Ili komencas pafi unu al la alia de longa distanco. Kaj samtempe ili forkuras.
  Ili moviĝas for de la vojo de la pafoj.
  Saŝka krias:
  - Por patrujo por Stalin!
  Conan muĝas reen:
  - Por Japanio, por la imperiestro!
  Kvankam li tute ne estas samurajo, sed elfo. Jen la knabo Conan, faligante sovetian aŭton.
  Saŝka respondas simetrie - detranĉante la japanan.
  Ambaŭ batalantoj meritas esti herooj.
  Ili aŭ amasiĝas, poste disiĝas en malsamaj direktoj, sed neniu povas faligi la alian.
  Saŝka krias:
  - Batalu, malnobla malkuraĝulo!
  Conan respondas:
  - Vi estas la malkuraĝulo, kiu batalas!
  Ili rekuniĝas. Ili preskaŭ ramas unu la alian, sed denove disiĝas en malsamaj direktoj. Ne, neniu povas bati iun ajn. Bedaŭrinde, ili malsukcesas fari tion.
  Kaj ili denove disiris.
  Saŝa grumblis:
  - Por sankta Rus'!
  Conan muĝis:
  - Ne, Japanio estas pli sankta!
  Saŝka fajfis kaj respondis:
  - Sed vi ne estas japano! Kaj eĉ ne homo!
  Conan grumblis kun nudigitaj dentoj:
  - Kaj kiu mi estas?
  Saŝka respondis honeste:
  - Vi estas el familio de malpezaj elfoj!
  Conan ridis kaj respondis, fortranĉante alian sovetian aviadilon:
  - Tiel vi scias!
  Saŝka notis, elmontrante siajn perlajn dentojn:
  - Mi scias multajn aferojn!
  Conan tiam sugestis:
  - Ni faru tion tiel! Por mi persone, ĉi tiu milito estas pli kiel ludo kaj distro, vi ankaŭ estas infano de la dudekunua jarcento! Kion vi bezonas por la Dua Mondmilito?
  Sashka logike notis kiam li trafis la japanan aŭton:
  - Mi venas el Rusio, kaj antaŭ Rusio estis Sovetunio. Do vi povas diri, ke mi batalas por mia Patrujo!
  Conan ridis kaj rimarkis:
  - Kaj la japanoj inventis min, la elfon Konan, kaj desegnis lin en la animeo. Tial mi batalas por Japanio. Do ankaŭ ĉi tio estas, iagrade, mia patrujo!
  Saŝka denove sendis por interproksimiĝo. Ili pafis de malantaŭ ĉiuj maŝinpafiloj, sed ne povis bati unu la alian.
  Ili elĉerpigis municion.
  Conan sugestis:
  - Ni faru ĝin! Vi kaj mi ambaŭ forlasas la Duan Mondmiliton! Mi estas en mia mondo, kaj vi estas en la via... Kaj lasu la eventojn fari sian direkton!
  Saŝa respondis:
  - Ne, tio ne utilos! Japanio jam atakis Sovetujon kaj kreis problemojn. Aŭ ni faros kvazaŭ vi neniam ekzistus en la Dua Mondmilito. Aŭ mi restos ĉi tie por batali!
  Conan ridetis kaj respondis:
  - La tempo finiĝas por ni ambaŭ en la dua mondmilito! Kaj ni revenas al niaj mondoj! Kaj pri ŝanĝoj, mi sukcesis pli ol vi, juna oficiro, ĉar mi estas elfo! Jes, ili ne tuj lasis vin ĉe la stirilo de la aviadilo!
  Saŝka grumblis:
  - Ĉu vi zorgas...
  Sed antaŭ ol li povis, ekbrilis, kaj kaj aviadiloj kaj aspilotoj malaperis el la aero.
  Tiam la milito komenciĝis sen du militistoj el malsamaj mondoj. Unu el la bildstrioj de japana animeo, kaj la alia knabo, naskita en la dudekunua jarcento, revenis al siaj tempoj.
  Sed la faro jam estas farita, kaj Japanio, venkinte Usonon surmare, atakas USSR de la oriento.
  Stalin estas devigita transdoni signifajn fortojn al la Oriento, kaj prokrastas la ofensivon proksime de Stalingrado. Vere, la operacio Rĵev-Sychov ankoraŭ okazas, sed kun eĉ malpli sukceso ol en la reala historio. La germanoj sukcesas forpuŝi la antaŭeniĝon de la sovetiaj soldatoj, kaŭzante gravan damaĝon al ili.
  Vere, en Afriko la aliancanoj kaptis la iniciaton. Sed ĉar ne estis bezono savi Paulus de la poŝo, Rommel ricevis pli da plifortikigoj, kaj faris tre efikan atakon kontraŭ la amerikanoj en Alĝerio, kaptante pli ol kvindek mil soldatojn kaj oficirojn.
  Grava difekto kaŭzis malkonsentojn en la amerika komando, kaj Roosevelt frostigis la translokigon de soldatoj al Afriko, kaj ĝenerale deklaris ke la Pacifika Oceano estis plej grava por Ameriko.
  Kelkaj el la amerika militistaro, kaj la plej multaj industriuloj, ankaŭ insistis pri temigado Japanio.
  Kiel rezulto, en Usono, subtenantoj de izolado povis antaŭenpuŝi la projekton de usona nepartopreno en la milito en Eŭropo. Armistico estis eĉ proponita al la Germana Armeo.
  Hitler, spertante problemojn kun rezervoj, konsentis pri paŭzo kun la amerikanoj.
  Britio ankaŭ ne volis batali sen Usono kaj ankaŭ proponis paŭzon por jaro.
  Ankaŭ la Fuhrer konsentis pri tio. Vintre, la germanoj povis teni la fronton. Nur apud Leningrado, operacio Iskra, estis kronita per sukceso, kaj eblis trarompi la koridoron.
  La germanoj povis tute kapti Stalingradon en decembro, sed ne antaŭeniris plu.
  Fine de februaro, la Ruĝa Armeo faris sukcesan strikon proksime de Voronezh, kaj povis progresi signife. Sed Mainstein, kun kontraŭatako en marto, povis ĉirkaŭi la sovetiajn trupojn kaj restarigi la situacion.
  Ruĝa suferis grandan damaĝon. Kaj ŝi iom trankviliĝis.
  La germanoj, dume, deklaris totalan militon en februaro. Kaj la aliancanoj ĉesis bombadi kaj batali.
  En la Tria Reich, la produktado de armiloj, precipe tankoj, akre pliiĝis.
  La Fritz planis uzi la Tigrojn, Panterojn kaj Ferdinandojn por decidi la rezulton de la milito en ilia favoro.
  Sed ĉi tio kompreneble ne sufiĉis. Ili donis sian ĉefan baton en la areo de Stalingrado, laŭ la Volga marbordo, al la Kaspia Maro.
  La plano estis fortranĉi Kaŭkazon de tero de la resto de Sovetunio. Kaj poste moviĝu al Bakuo laŭ la kaspia marbordo.
  En la sama tempo, la germanoj faris diplomatiajn klopodojn impliki Turkion en la milito.
  Ili jam faris fundamentan promeson bati se la Germana Armeo atingos la Kaspian Maron.
  Japanio ankoraŭ estis en milito. Ŝi povis fortranĉi Vladivostokon kaj kapti Mongolion.
  La samurajo havas multe da infanterio kaj ili batalas fanatike. La tankoj estas sufiĉe malfortaj, sed ili estas malpezaj, moveblaj kaj malmultekostaj por produkti. Kaj plej grave, kun bona manovro.
  Resume, la malamiko havas grandan forton. Kaj Stalin ne scias kion fari.
  Nuntempe, la tuta veto estas sur tridek kvar. Sed ili estas pli malfortaj ol germanaj aŭtoj, precipe la Tigroj. La KV-tanko estas eĉ pli malbona kaj pli peza.
  La 45 mm pafilo estas malmoderna, kaj la 76 mm pafilo ne estas sufiĉe forta.
  Aviado en praktikaj terminoj ne estas malbona. Precipe la Yak-9, kvankam ĝi estas sufiĉe malforta en armilaro.
  La germanoj nature fidis je la Focke-Wulf! Sed la aŭto montriĝis malfacile veturebla. Kvankam tre potenca kaj rapida.
  Komencis alveni la ME-309, rapida veturilo kun sep pafpunktoj, sed ankaŭ ne tre facile funkciigebla kaj peza. Ĉi tio signifas pli malbonan manovreblon.
  Pli-malpli de la novaj evoluoj estis la Yu-188 kaj Yu-288, kiuj estas bonaj bombistoj.
  Kaj, kompreneble, la unuaj jetaŭtoj komencis aperi. Sed ankoraŭ ne amase.
  La germanoj komencis sian ofensivon nur la 15-an de junio, transdonante amasojn da tankoj. Kaj kompreneble ili estis atenditaj de la komenco mem. Potenca defendo estis konstruita.
  Vera citadelo.
  Krome, IL-2 preparis bonan surprizon por la germanoj en la formo de malgrandaj akumulaj bomboj.
  Sed ĉi tio ne sufiĉas... La germanoj ankoraŭ montriĝis pli fortaj. Ili havas pli kaj pli spertan infanterion, aviadon kaj tankojn.
  Sen okcidenta fronto, la faŝistoj estas pli fortaj en la aero. En tankoj ili havas malgrandan avantaĝon en nombro, sed en kvalito pro pezaj veturiloj.
  En artilerio, Sovetunio eĉ havas iomete pli da bareloj. Sed kompreneble, laŭ kalibro, la malamiko estas antaŭen.
  Restas nur kalkuli je la potenca defendo kaj firmeco de la sovetia popolo.
  
  
  
  NAPOLEONO ESTIS VENKO ĈE WATERLOO
  Napoleono la Granda atakis Hamilton du horojn pli frue kaj sukcesis venki lin antaŭ ol Blucher alvenis. Kaj tiam li venkis Blucher.
  Sub ĉi tiuj kondiĉoj, Rusio, gvidata de Aleksandro la Unua, decidis ne kontraŭbatali Napoleonon. La aŭstroj, kiuj ŝajnis esti parencaj al li, ofertis pacon je moderaj kondiĉoj.
  Francio ricevis reen du malgrandajn areojn en Italio loĝataj fare de la francoj, kaj Nederlando en sian kunmetaĵon. La kompenso estis forigita de ŝi, kaj la potenco de Napoleono la Unua estis rekonita.
  Provizora ekvilibro estis establita. Francio estis tro laca de militoj, kaj Napoleono sidis kviete dum iom da tempo. Kvankam li komencis efektivigi kelkajn reformojn. Unu el la plej gravaj estas la oficiala enkonduko de poligamio, kun la rajto havi ĝis kvar partnerojn.
  Kvankam la katolika eklezio rezistis, la aŭtoritato de la papa aŭtoritato multe falis. Kaj protestantoj montris flekseblecon en tiu ĉi afero.
  Napoleono mem estis preskaŭ ateisto. Li forte apartigis preĝejon de ŝtato. Kiel, sekularaj leĝoj ne koncernas vin.
  Napoleono la Granda, iomete restariginte la potencon de Francio, invadis Alĝerion kaj Maroko. Li komencis aldoni koloniojn en Afriko al siaj havaĵoj. Baldaŭ liaj trupoj konkeris Libion. Sed Egiptujo estis malhelpita esti prenita de Britio, kiu mem havis neniujn planojn por ĝi.
  Napoleono decidis, ke estas pli bone ne komenci militon surmare, kie li estas multe pli malforta ol la malamiko. Krome, necesas ankaŭ digesti tion, kio estis kaptita en Afriko.
  La francoj decidis moviĝi al Niĝero kaj konkeri terojn en la Okcidento kaj centro de Afriko.
  Napoleono sukcesis establi bonajn rilatojn kun Rusio, precipe post kiam Nikolao la Unua ekregis, kun kiu li amikiĝis, kaj kun Aŭstrio. Krome, en 1829, Aŭstrio kaj Francio eniris la militon kontraŭ Turkio flanke de Rusio. Kio rezultis esti forta movo entute.
  Türkiye estis finfine forpelita de Balkano. Bosnio kaj Hercegovino iĝis parto de Aŭstrio, Rusio ricevis la orientan parton de Rumanio, kaj la okcidenta parto iĝis aŭstra.
  Bulgario kaj Serbio formale akiris sendependecon, sed la bulgaroj iĝis vasaloj de Rusio, kaj la Serboj de Aŭstrio. Francio akiris kontrolon de la sarda kaj napola regnoj. Krome, la francoj kaptis Kreton de Grekio kaj parto de la insuloj. Grekio mem sur la kontinento formale akiris sendependecon, sed sub la aŭspicioj de Francio.
  Turkio praktike nur retenis Istanbulon en Eŭropo.
  Rusio ankaŭ ricevis Transkaŭkazion, Batumon, Karson kaj Erzerumon - preskaŭ ĉiujn terojn loĝatajn de armenoj kaj kurdoj. La nordo de Irako iĝis rusa, kaj la sudo estis aneksita fare de la britoj.
  Türkiye estis forigita al la kategorio da negravaj potencoj. Male, Rusio montriĝis pli forta ol en reala historio. Napoleono mortis en 1837, lasante Francion granda kaj potenca potenco kun koloniaj havaĵoj en Afriko, Eŭropo, kaj partoj de Azio.
  Post kio lia filo Napoleono la 2-a ekregis. Pli alta, blonda, li heredis grandajn ambiciojn de sia patro. Kaj li provis krei koalicion kontraŭ Britio.
  Aŭstrio konsentis kun tio, kaj Rusio, kiu en tiu tempo estis blokita en la milito en Kaŭkazo, rifuzis fari koalician militon. Tiam en 1846, Aŭstrio kaj Francio ekmilitis kun Germanio. Ĝi ankoraŭ ne unuiĝis sub Prusio. Jes, kaj la fortoj estis neegalaj. Aŭstrio estas ĉe la pinto de sia potenco kaj ankaŭ Francio... Sed Prusio ne estas tre forta.
  Kiel rezulto de la milito, ĉiuj germanaj teroj estis kaptitaj kaj disigitaj inter la francoj kaj aŭstroj. Tiam Napoleono la 2-a rapide aneksis Danion. En 1851, Norvegio ankaŭ estis konkerita fare de la francoj.
  Kaj en 1853, Nikolao la Unua finfine aliĝis al la koalicio. Rusio, Aŭstrio kaj Francio atakis kio restis de Turkio kaj Britio.
  Surtere, sukceso kontribuis al la koalicio. Surmare, aferoj estis iom pli bonaj por la britoj. Sed la koalicio kaptis la tutan Mezorienton, Egiptujon, Sudanon. Kaj poste Irano. Kaj en 1857, Rusio, Francio kaj Aŭstrio moviĝis al Hindio. Kaj ili ankaŭ povis kapti ŝin.
  La konkero de Afriko ankaŭ estis survoje kun akcelo en la sudo. Kaj Britio mem estis strangolita de kontinenta blokado. En la sama tempo, tri imperioj konstruis flotojn.
  Ilia avantaĝo en batalpotenco kaj resursoj estis ĉiam pli sentitaj.
  Kaj en 1862, pro la minaco de surteriĝo de Rusio, Francio kaj Aŭstrio en la metropolo mem, la britoj petis pacon. Britio devis konsenti pri kelkaj humiligaj kondiĉoj kaj rezigni siajn koloniojn.
  Nikolao la Unua mortis en 1864... Aleksandro la 2-a sukcedis lian tronon. Sed ĉi tiu reĝo estis denove malbonŝanca. Jam en aprilo 1866, li estis pafmortigita de la nobelo Karakazov kaj la longe atendita liberigo de la kamparanoj ne okazis.
  Kaj la nova juna caro Aleksandro la Tria estis kontraŭ la liberigo de la kamparanoj. Kaj daŭrigis la konservativan kurson. Tamen Rusio progresis en Azio kaj Ĉinio.
  En Usono, la civita milito daŭris. Precipe post la murdo de Abraham Lincoln. Gravaj malkonsentoj ekestis inter la nordanoj. La milito daŭris pli ol dek jarojn, kaj Usono restis fragmenta. La plilongigo de la milito estis faciligita per la helpo de Napoleon II al la suduloj kaj la malemo havi fortan Usonon ĉe la limo kun la franca kolonio de Kanado kaj vasalo Meksiko. Napoleono la Dua regis ĝis 1879, kaj lia regado montriĝis sufiĉe longa: kvardek du jaroj kaj glora. La francoj plene okupis Afrikon, nur Aŭstrio kaptis iom el ĝi, profitis el Sirio, Palestino, Hindoĉinio, parte Barato, Irano ktp.
  Ili akiris piedtenejon en Kanado, Meksiko, kaj komencis penetri Latin-Amerikon. En Hispanio kaj Portugalio, francaj reĝoj komencis regi. Britio fariĝis malĉefa lando.
  Vere, Rusio plifortiĝis, kaj iom Aŭstrio. Sed ĉi tio ne estas timiga.
  Napoleono la Tria, filo de Napoleono la Dua, surtroniĝis. Li havis jam tridek ok jarojn. Sufiĉe matura imperiestro, li daŭrigis la politikojn de sia patro, kondukante militojn en Latin-Ameriko kaj esplorante Aŭstralion kaj la Pacifikon.
  Rusio tiutempe konkeris kaj digestis Ĉinion kaj Hindion, multe da tero. En 1904, la rusoj alteriĝis en Japanio, antaŭe konkerinte Koreion. La milito kun Japanio treniĝis iom kaj eniris la partian fazon. Napoleon III konkeris Latin-Amerikon kaj preskaŭ la tutan Ruĝan Kontinenton. Sed li ne havis tempon por eniri Usonon kaj mortis en 1909.
  Napoleono la Kvara - ĉiuj plej aĝaj filoj estis tradicie nomitaj Napoleonoj - prenis kaj atakis Usonon por kompletigi la firmiĝon de la tero. Usono, dume, estis dividita en tri partojn kaj restis relative malantaŭen. Kaj multaj francaj armeoj kaptis ilin.
  Rusio daŭre militis kontraŭ la japanaj partizanoj dum longa tempo, kaj ribeloj konstante eksplodis en Ĉinio.
  En 1913, Aleksandro la Tria mortis, kaj Nikolao la 2-a supreniris la tronon. La nova reĝo daŭrigis la kurson de sia patro.
  Post konkerado de Usono, Napoleono la 4-a volis pli. Britio ankoraŭ ne estas tre forta sen kolonioj. Aŭstrio kaj Rusio estas la du ĉefaj fortoj en la mondo krom Francio.
  Cetere, en ambaŭ imperioj estas absolutaj monarkioj, kaj en cara Rusio validas ankaŭ servuto!
  Napoleono la Kvara pensas pri tio... Sed batali kontraŭ du monstroj samtempe estas neebla tasko. Aŭ tro komplika. Vi devas elekti unu personon kaj bati ilin kune.
  Post la morto de imperiestro Franz Joseph en 1916, kiu regis dum sesdek ok jaroj - unu el la plej longaj regadoj en la mondo, surtroniĝis lia pranevo Karlo la 1-a. Kaj post tio, konfliktoj komenciĝis en Aŭstrio. Ne ĉiuj rekonis la novan heredanton, kies nura prapraavo Franz II estis imperiestro.
  Kaj eksplodis pluraj ribeloj kaj puĉoj.
  Francio kaj Rusio sendis soldatojn al Aŭstrio. La komuna striko kaŭzis la rapidan malvenkon de la ĉifona imperio kaj ĝia dividado. Kaj baldaŭ Svedio estis dividita.
  Kaj Francio inkludis Hispanion kaj Portugalion en sia komponado.
  Tiel, restas nur du landoj en la mondo: Francio kaj Rusio, kiuj dividis ĉiujn teritoriojn...
  Nikolao la 2-a kaj Napoleono la 4-a. Tia estas la kombinaĵo. Kaj du monarĥoj staras unu kontraŭ la alia... Sed la milito neniam komenciĝis... Nikolao la 2-a mortis en 1936. Li estis sukcedita fare de Alexey II. Kaj Napoleono la Kvara unu jaron poste mortis en 1937. Li estis sukcedita ne de lia plej aĝa filo, kiu ankaŭ mortis, sed de la meza, Ludoviko la Deknaŭa.
  La nova reĝo estis juna kaj Aleksej estis juna. Kaj en 1941 ili batalis dum kelkaj monatoj de majo ĝis decembro... Post kio ili faris pacon, laŭ kondiĉoj sen aneksoj kaj kompensoj.
  Ĉi tiu jam estis la lasta milito de du mondaj imperioj. En 1943, la francoj flugis al la luno. Kaj la rusoj en 1945. La spaca ekspansio komenciĝis.
  Kaj du imperioj: la rusa kaj la franca, la dinastioj Bonaparte kaj Romanov pace kunekzistis.
  Do, ĝenerale, la vivo evoluis sufiĉe trankvile en alia sistemo de la tera universo.
  Ĝis la fino de la dudeka jarcento, la rusoj kaj la francoj sukcesis viziti preskaŭ ĉiujn planedojn de la Sunsistemo kaj disvolvis la spacajn industriojn.
  Ĝenerale, sur la Tero ne plu estis epidemioj aŭ malsatkatastrofoj. Naskiĝoprocentoj en ambaŭ imperioj estis kontrolitaj kaj religioj estis limigitaj en amplekso.
  La eklezio estis apartigita de la ŝtato, kaj ateismo kaj nova paganismo iĝis modaj.
  Kaj la militoj tute malaperis, ĉar preskaŭ ne estis grava tumulto.
  
  SE RASPUTIN TRAVIVUS
  Rasputin, per iu miraklo, malgraŭ la veneno kaj estado vundita en la stomako, daŭre postvivis la aŭtobombon. Sekve de la longe planita ĉirkaŭbarado de caro Nikolao la 2-a, la palaca puĉo ne okazis. La caro sukcese trapasis la plej malfacilan etapon en la historio de Rusio. Kaj fine de aprilo, tuj kiam la vojoj sekiĝis, komenciĝis la longe atendita ofensivo en la sudo.
  La batalefikeco de la cara armeo ne estis subfosita de la stultaj dekretoj de la Provizora Registaro, kaj sub la komando de la elstara komandanto Brusilov, ĝi atingis grandajn sukcesojn. Cetere, en la reala historio, komence estis grandaj sukcesoj, la ofensivo malsukcesis kiel rezulto de sabotado, kaj de la bolŝevikoj kaj aliaj detruaj elementoj, inkluzive de la granda burĝaro kaj ministroj de la Provizora Registaro.
  Sed ne estas sabotado, la armeo estas ankoraŭ forta pro la disciplino de la cara generaloj. Kaj la moralo de la aŭstroj kaj precipe de la slavaj unuoj falas.
  Brusilov prenis Lvovon kaj avancis ĝis la sieĝo de Przemysl.
  Nur serioze malfortigante la fronton en la centro la germanoj iel haltigis la rusan ofensivon.
  Tamen, rusaj soldatoj ankaŭ strikis en Rumanio. Ili atingis grandan sukceson tie. Kaj ili eĉ rekaptis Bukareŝton kaj Transilvanion.
  La germanoj ankaŭ retiris soldatojn de aliaj areoj, savante la aŭstrojn. La situacio por Germanio estis plimalbonigita per la usona eniro en la militon en aprilo 1917. Kial la usonanoj ne aliĝu? Estas klare, ke Germanio jam navigas kaj estas agrable esti inter la gajnantoj.
  En la aŭtuno, kiam malseka neĝo komencis fali, la rusaj trupoj finfine komencis ataki la germanajn unuojn en la centro.
  Malbona videbleco en malseka neĝo malfaciligis la laboron de germanaj maŝinpafistoj kaj artileriistoj. Krome, en malvarma vetero la krautoj ĉiam pli malbone hurlas ol la rusoj, kiuj pli kutimas al la severa klimato.
  Do la centran, okcidentan fronton komandis la pli decida kaj kapabla komandanto Kornilov, kiu flankenbalais sian ne tiom kuraĝan antaŭulon.
  Rusaj trupoj trarompis la malfortigitajn germanajn defendojn kaj sukcese avancis, kaptante nombregojn de kaptitoj kaj trofeoj.
  Nur ĉe la rivero Vistulo, malfortiginte siajn trupojn en la okcidento, la germanoj povis ĉesigi la antaŭeniĝon de rusaj trupoj. La cara armeo liberigis la baltajn ŝtatojn kaj eniris Orientan Prusion.
  La rusoj ankaŭ atingis gravajn sukcesojn sur la suda sektoro de la fronto kontraŭ Turkio. Antaŭ la fino de la jaro, ili, kune kun la britoj kaj francoj, preskaŭ tute kaptis Malgrandan Azion kaj alproksimiĝis al Istanbulo.
  En januaro, Istanbulo falis sub premon ĉefe de rusaj soldatoj, kaj la Otomana Regno kapitulacis.
  La jaro 1918 alvenis. En Rusio oni kredis je frua venko, kaj la lando tenis spite al ĉiuj militaj malfacilaĵoj. La aliancanoj ankaŭ iomete repuŝis la germanojn en la Okcidento, kaj kredis je sia sukceso.
  Ameriko transdonis pli kaj pli da dividoj. Aŭstrio-Hungario disfalis kaj ĝia armeo dizertis. Bulgario deklaris militon kontraŭ Germanio kaj Aŭstrio-Hungario, forlasante la union de la centraj ŝtatoj. Kaj Türkiye estis venkita.
  Kompreneble, en Germanio ekestis sentoj por fini ĉi tiun militon kiel eble plej rapide.
  Sed ili ankoraŭ iom hezitis. Kien vi iros? Reen en marto, Rusio, sen atendi pli varman veteron, frapis la jam rompitan Aŭstrio-Hungarion kaj trarompis la fronton. La germanoj ne povis elteni la atakon kaj fuĝis. Ili estis venkitaj kun granda damaĝo. Budapeŝto falis kaj la Aŭstra imperio kapitulacis.
  Post iom da tempo okazis puĉo en Germanio, kaj la 9-an de majo 1918 la Germana Imperiestra Regno kapitulacis.
  Tiel finiĝis la unua mondmilito. Tio estis sekvita per intertraktadoj en Versailles, kaj la subskribo de nova pacsistemo.
  La Otomana Regno malaperis de la mapo. Ĝi estis dividita de Rusio, Britio kaj Francio. La Carisma Imperio ricevis reen Konstantinopolon kaj Malgrandan Azion kun Armenio. Britio Irako, Palestino, otomanaj havaĵoj en Saud-Arabio, kaj Francio Sirio. Aŭstrio-Hungario ankaŭ malaperis de la mapo de Eŭropo. Rusio ricevis Galicion, Bukovinon, Krakovon kune kun polaj landoj. Ĉeĥoslovakio iĝis parto de Rusio, retenante iom da aŭtonomio, sed Nikolao la 2-a iĝis la reĝo de Ĉeĥio kaj Slovakio. Krakovo eniris la Reĝlandon de Pollando, kiel Poznano kaj parto de la germanaj teroj. Inkluzive de Danzig. Rusio ankaŭ ricevis la regionon Klaipeda. Signife vastigante siajn posedaĵojn.
  En la Okcidento, Germanio resendis la francajn kaj danajn havaĵojn kaptitajn sub Bismarck. Estis ankaŭ devigita konsenti pri demilitarigita zono en la Rejna Baseno. Germanio ankaŭ estis devigita pagi grandegajn kompensojn al la venkaj landoj. Unue, Rusio kaj Francio kiel la plej trafitaj de la germanoj.
  Aperis ankaŭ Jugoslavio, kiu rekonis sin kiel vasalon de Rusio, sed ne formale iĝis parto de ĝi. Hungario estis tranĉita kaj ankaŭ rekonis sin kiel vasalo de Rusio. Aŭstrio formale restis sendependa, sed pagis kompenson. Rumanio akiris Transsilvanion.
  Ĉiuj estis pli-malpli feliĉaj krom tiuj, kiuj perdis. Turkio kaj Aŭstrio-Hungario malaperis de la mapo de Eŭropo kaj Azio. Kaj Rusio pliigis kaj loĝantaron kaj teritorion. Kiel efektive, Francio, Japanio, Britio, kaj nur Usono ricevis nur malgrandan parton de la kompensoj. La havaĵoj de Germanio en la Pacifiko estis dividitaj inter Japanio kaj Britio. En Afriko, ĉefe Britio.
  Kelkajn monatojn poste, Rusio eniris la militon en Afganio flanke de Britio. Rapida venko estis gajnita, kaj unuafoje la tanko evoluigita de la filo de Mendeleev estis elprovita en batalo. La nova aŭto pruvis esti tre efika kaj kun bonaj veturkarakterizaĵoj.
  Ŝi estis nomita "Aleksey" en honoro de la heredonto de la trono. Kaj ĉi tiu aŭto aspektis tre promesplena.
  Post la konkero kaj divido de Afganio komenciĝis periodo de paco. Kvankam pluraj malgrandaj militoj pasis. Rusio kaj Britio dividis Iranon. Kaj tiam la aliancanoj kompletigis la dividadon de Saud-Arabio.
  La rusa ekonomio spertis rapidan kreskon de proksimume dek procentoj jare, kaj en 1929 ĝi venis en la duan lokon. Ankaŭ Usono rapide leviĝis, iom malpli ol Francio, kaj eĉ malpli ol Germanio. Kaj Britio spertis stagnadon, apenaŭ atingante sian antaŭmilitan nivelon.
  Tamen, kiam la Granda Depresio trafis, aferoj iĝis pli malfacilaj denove kaj ribelo kaj agitado komencis kreski.
  Nikolao la 2-a fortigis sian aŭtoritaton gajnante la Unuan Mondmiliton. La caro reduktis la labortagon al dek kaj duono horoj, kaj sabatojn kaj antaŭferiajn tagojn al ok horoj. Salajroj en Rusio kreskis. Prezoj restis stabilaj, kaj la reĝa rublo estis la plej forta valuto sur la Tero.
  Krome, la caro en 1925 enkondukis senpagan sepan-gradan edukadon. Kaj en 1929, sepa-grada edukado iĝis deviga. Senpaga kuracado ankaŭ fariĝis pli alirebla.
  Kaj akiri superan edukadon senpage fariĝis multe pli facila. Kaj pensioj pligrandiĝis, kaj ili estis pagitaj eĉ al laboristoj kaj dommastrinoj kaj handikapuloj.
  Sed la Granda Depresio pliseverigis ĉiujn problemojn denove. Kaj denove ili rememoris la Dumaon, kiun la caro dissolvis, sed neniam okazis novaj elektoj. Kio kondukis al la reviviĝo de absolutismo.
  La reĝo denove ricevis la rajton fari leĝojn, kaj komencis montri rimarkindan agadon. Tamen, sen la Ŝtata Dumao ĝi eĉ pliboniĝis, la Ŝtata Konsilio funkciis, kaj la Civila Kodo de la Rusa Imperio estis adoptita.
  Tamen, la nova burĝaro volis pli da demokratio, kaj almenaŭ reviviĝon de la Dumao. Dum la depresio, kaj la proletaro kaj la kamparanaro komencis ribeli.
  Ĉiuj vilaĝoj, la kulaka klaso iĝis signife pli forta. Sed terposedantoj daŭre retenis terposedon. Fekundeco restis alta kaj morteco malpliiĝis, precipe kiam medicina prizorgo pliboniĝis. Tio kaŭzis loĝantarkreskon kaj terfragmentiĝon. Vere, parto de ĉi tiu kresko estis absorbita de la urbo. Dum la Depresio, senlaboreco pliiĝis akre.
  Sed la cara registaro, per viglaj rimedoj, povis mildigi la sekvojn de la depresio. En 1931, kiam Japanio invadis Ĉinion kaj provis krei sian propran marionetregistaron en Manĉurio. Ĉi tio malobservis antaŭajn interkonsentojn kaj iĝis la kialo de la eniro de Rusio en la militon.
  Antaŭ tiu tempo, la cara armeo havis la plej progresintajn kaj potencajn tankojn en la mondo, la plej bonan aviadon, inkluzive de ses motorbombistoj. Tiel, en la cara Rusio aperis la unuaj amasproduktitaj helikopteroj en la mondo, kaj la plej sukcesaj, senrepuŝaj fusiloj.
  Krome, la nivelo de generaloj altiĝis en cara Rusio. Kaj la floton komandis la genia admiralo Kolĉak.
  Eĉ dum la unua mondmilito, la cara armeo reproduktis hidroplanojn kaj perfektigis ilin. Kaj ŝi aktive disbatis japanojn surmare.
  La milito iris malfavore por la japanoj de la komenco mem. Sub la caro, alia Bajkal-Amur Ĉeflinio estis konstruita kaj la provizado de la rusa armeo estis efektivigita sen problemoj.
  Plimulte ol la japanoj en kaj kvanto kaj kvalito, feldmarŝaloj Denikin kaj Kornilov gvidis sukcesan ofensivon. Inter la junaj generaloj elstaris Vasilevskij, kiu iĝis kolonelo je dudek tri jaroj dum la unua mondmilito. Kaj je dudek kvin jaroj li jam estas generalo.
  Kompreneble, estis aliaj komandantoj. Tuĥaĉevskij ankaŭ spertis rapidan karierkreskon. Iris al Budyonny. Serio de venkoj kaj de la komenco mem la cara armeo havis la iniciaton, kreante kaldronojn kaj sieĝante Port Arthur. Tamen, la sieĝo ne daŭris longe; dum la atako, tiu neatingebla citadelo falis en du semajnoj. Kaj en nur kvar monatoj da batalado, Ĉinio kaj la tuta Koreio estis liberigitaj.
  Caro Nikolao la 2-a, profitante la fakton, ke Usono estis malfortigita de la Granda Depresio, same kiel Britio ne povis interveni en la militon, ordonis tute kapti Japanion kaj aneksi ĝin al la Rusa Imperio.
  Kolchak tute venkis la samurajon surmare, uzante interalie la plej bonajn hidroplanojn en la mondo. Krome, floto alvenis de la Balta kaj Mediteranea Maro.
  Kaj en marto 1932, la cara armeo alteriĝis en Japanio. Post tri monatoj da obstina batalado, la Lando de la Leviĝanta Suno estis konkerita kaj fariĝis rusa provinco. Ĝi okazigis referendumon pri aliĝo al Rusio. Kaj Nikolao la 2-a iĝis la japana Mikado kaj Imperiestro. Rusio ankaŭ konkeris havaĵojn en la Pacifiko.
  Hitler ekpotenciĝis en Germanio en januaro 1933. Kaj kompreneble lia surtroniĝo povus kaŭzi kataklismojn.
  La Fuhrer tuj ĵuris fidelecon al Nikolao la 2-a kaj deklaris aliancon kun Rusio.
  Hitler proponis dum persona renkontiĝo dividi la francan kaj anglan koloniojn.
  Nikolao la 2-a konsentis. Kaj alianco inter Italio, Germanio kaj Rusio estis finita. Kontraŭ Britio kaj Francio, kompreneble. En 1937, Germanio aneksis Aŭstrion. En la sama tempo, Nikolao la 2-a mortis post regado dum preskaŭ kvardek tri jaroj. Lia juna nepo, Aleksandro la Kvara, estis sur la trono. La heredanto, Aleksej, sukcesis edziĝi, havi filon, kaj ankaŭ mortis pro nekuracebla malsano. La nepo estis nur sesjara, kaj la frato de la reĝo, Miĥail Romanov, iĝis la reganto kaj reganto. Maljuna, sed ĝenerale sperta reĝo. Cetere, ĝi estis li kiu plenumis la ĝeneralan gvidadon de la kapto de Japanio, kaj havis la rangon de grandmarŝalo, kiel generalisimo.
  Reganto Miĥail Romanov daŭrigis sian kurson direkte al alianco kun Germanio kaj Italio. Kaj la 15-an de majo 1940, la Tria Regno atakis Francion, Belgion kaj Holandon, same kiel Brition. Rusio ankaŭ atakis la anglajn koloniojn. Kaj Italio translokiĝis al Afriko.
  La milito evoluis sufiĉe sukcese. La rusoj kaptis ĉiujn posedaĵojn de Britio kaj Francio en Azio en tri monatoj. Kaj poste ili surteriĝis en Aŭstralio. Rusio ankaŭ progresis en Afriko.
  La germanoj, post rapide venki Francion kaj okupi Belgion kaj Holandon, lanĉis aeratakon kontraŭ Britio. Ĝi ne estis tre sukcesa ĝis rusa aviado eniris la militon.
  Kaj Britio fariĝis tre malbona. Kaj ili bombardis ĉion, kion ili povis. Rusaj trupoj rapide konkeris Aŭstralion. Kaj Afriko estis konkerita pli malrapide, ne tiom pro la rezisto de la britaj kaj francaj trupoj, sed pro la longaj distancoj kaj manko de vojoj.
  Ili ne havis tempon kapti Brition en 1940, sed en la somero de 1941 aeralteriĝo okazis kaj la britoj estis finfine finitaj.
  Sekvis milito kun Usono. Roosevelt senzorge eniris la batalon, kaj malfrue. Kaj cara Rusio volis reakiri Alaskon.
  Sed ne nur tio... En la vintro de '41 - '42, la caraj trupoj transiris la glacion en Usonon kaj komencis batali tie.
  La rusaj trupoj havas superecon en kaj la kvanto kaj kvalito de soldatoj.
  La usonanoj estis perdintaj. Kaj la germanoj eksplodis el Kanado kaj ankaŭ atingis grandan sukceson. 1942 estis la lasta jaro de sendependa Ameriko. Sub batoj de Rusio kaj Germanio, Usono eltenis ĝis la 8-a de oktobro, kiam post la falo de Novjorko kaj Vaŝingtono ĝi kapitulacis.
  Tiel finiĝis la Dua Mondmilito. Pli mallonga ol en reala historio, venka por Rusio kaj la Tria Regno. Dum la milito, la germanoj ankaŭ okupis Hispanion kaj Portugalion, aneksante siajn koloniojn.
  La mondo estis redividita. Carista Rusio aneksis ĉiujn koloniojn de Britio kaj Francio en Azio kaj Pacifiko, same kiel Aŭstralion. Alasko, la plej granda parto de Kanado kaj Usono iĝis rusaj, kaj nur malgranda parto ricevis al Germanio. Plejparto de Afriko fariĝis rusa. Sed la germanoj transprenis parton de la francaj, belgaj, portugalaj, hispanaj kolonioj.
  La germanoj ankaŭ konkeris kaj Danion kaj Norvegion. Kaj Svedio estis dividita kun Rusio. Francio, Belgio, Nederlando, Hispanio, Portugalio eniris la specialan union de ŝtatoj en la stampozono. La nazioj okupis ilin kun soldatoj, kvankam ili retenis formalajn marionetregistarojn. Same validas en Danio kaj Norvegio kaj parto de Svedio.
  Rusio akiris kontrolon de Britio. Ĉar caro Aleksandro la Kvara estis parenca al la anglaj reĝoj, li estis rekonita kiel la monarko de Britio.
  Italio akiris kelkajn havaĵojn en Afriko kaj fortigis sin en Etiopio.
  La cara Rusio estas sendube la plej potenca kaj vasta imperio en la mondo. Sed la Tria Regno ankaŭ estas forta. Kaj estis provizora paca paŭzo. Ni devas digesti novajn akirojn. Reganto Miĥail eĉ faris la ne senprecedencan paŝon permesi al la ruso havi kvar edzinojn.
  Eĉ la sinodo estis devigita konfesi tion por akceli la asimiladon de la periferio.
  Kia bona ideo! Aleksandro la Kvara eĉ edziĝis dufoje en sia junaĝo por doni ekzemplon al siaj regatoj. Do la situacio stabiliĝis.
  Miĥail mortis en 1947, kaj caro Aleksandro efektive transprenis. Kaj ĝis nun li ankaŭ sukcesis. Sed Hitlero ne havis sufiĉe da tero, kaj la posedita Fuhrer revis pri mondregado.
  Kaj tiel la 20-an de aprilo 1955 komenciĝis granda milito kontraŭ la cara Rusio. La Tria Regno kaj Italio, kie la filo de Mussolini Jr. jam regis, atakis la imperion de caro Aleksandro la 4-a.
  La Tria Mondmilito komenciĝis. Argentino, Brazilo, Venezuelo, Meksiko, kaj kelkaj latin-amerikaj landoj ankaŭ prenis la flankon de la Tria Regno. Kaj la Tria Mondmilito eksplodis...
  
  
  ERARO DE ROKOSSOVSKY
  Paralela universo, tera mondo. Dum la Granda Patriota Milito, ekzistis nur unu malgranda diferenco kun reala historio. Rokossovsky sukcesis persvadi Stalin por sendi la 2-an Guards Army kaj aliajn rezervojn kontraŭ Paulus por detrui ilin antaŭ ol Mainstein alvenis. La argumento, kiu ludis decidan rolon: "se ni detruos Paulus kaj liberigos Stalingradon antaŭ la Novjaro, ĝi havos kolosan politikan efikon! Ni festos katolikan Kristnaskon en Stalingrado!"
  Stalin konsentis ke politikistoj venis unue kaj ordonis ke Paulus estu atakita kaj Mainstein retenita nuntempe. Sed kiel rezulto de tiu spontanea decido, la sekvanta okazis. Ankoraŭ en decembro, relative batalpretaj kaj fidante je potencaj defendaj strukturoj, la trupoj de Paulus faris obstinan reziston kaj povis teni siajn poziciojn. Kaj la 25-an de decembro Majŝtejno trarompis koridoron al Stalingrado iom pli suden.
  Kaj furiozaj bataloj eksplodis. Hitler ordonis teni la ponton sur la Volgo je ajna kosto, Stalin ordonis rekapti Stalingradon je ajna kosto. La bataloj komencis boli, kiel dum la atako kontraŭ Stalingrado, de la germanoj, sed nun estas ĝuste la malo.
  Sovetiaj trupoj ekis antaŭen, kaj la germanoj urĝe kontraŭbatalis.
  La plej obstina batalado daŭris dum tri monatoj kaj duono. Pli kaj pli da rezervoj eniris la batalon. Finfine, antaŭ la fino de marto, la germanoj estis forpelitaj el Stalingrado, devigante ilin retiriĝi al la Dono. Sed la perdoj de la sovetiaj soldatoj estis tro altaj kaj longa funkcia paŭzo en la ofensivo sekvis.
  La germanoj ankaŭ fortigis sian armeon kun totala mobilizado, transdonis pezajn Tiger kaj Panther-tankojn, kaj lekis siajn vundojn. Sed la proporcio de perdoj dum la bataloj montriĝis pli favora por la Krauts ol en la reala historio. Ĉar la nazioj ne falis en la kaldronojn kaj batalis en pli favoraj defendaj kondiĉoj. Kaj ĉi tio helpis ilin konservi la fronton sur pli avantaĝaj linioj por si mem.
  Jes, la aliancanoj ne agis tiel decide en Afriko. La foresto de katastrofo por la germanoj en la oriento kreis necertecon kaj sekciojn en iliaj rangoj. La amerikanoj, timante gravajn perdojn, kondutis pasive, kaj kelkaj el la britoj ne havis sufiĉe da forto.
  Laŭ tio, la nazioj ankoraŭ tenis piedtenejon en Tunizio kaj ne povis zorgi pri Italio.
  Kaj la 6-an de julio komenciĝis nova nazia ofensivo, apud Stalingrado. Ĉi-foje, tamen, la Fritz montriĝis pli ruza kaj ne kuraĝis ataki, kiel atendis la sovetia komando, sur la urbon mem, sed movis siajn kirasajn ungegojn suden. Kaj ĝi povis trarompi la defendan linion.
  Antaŭeninte, Mainstein atingis la Volgon cent kilometrojn sude de Stalingrado, poste turniĝis suden. Ĝi montriĝis aŭdaca kaj neatendita manovro. Krome, en ofensivaj bataloj, la Tigro montris sian imponan forton kiel trarompan tankon kun forta protekto ĉe la flankoj kaj postaĵo.
  La sovetia komando malfrue provis reagi per kontraŭatako, laŭ tre fortika zono. Tankobataloj disvolviĝis, kie unuafoje la Pantero montris sian potencon en defendo kaj en embusko. La germanoj lerte paradis la kontraŭatakojn de la sovetiaj trupoj per siaj lastaj tankoj. "Ferdinand" ankaŭ bone agis.
  Sed nombra supereco ankoraŭ estas flanke de Sovetunio. La germanoj estis nekapablaj avanci longen kaj estis devigitaj ĉesi. La situacio sur la Volgo ŝajnis frostiĝi. Sed kontraŭsovetia ribelo eksplodis en Ĉeĉenio. Kaj la urbo Grozno estis prenita kiel rezulto de duobla bato, kun la falo de la Terek Pordegoj de Kaŭkazo. La situacio ege pligraviĝis. Türkiye ekmoviĝis. Unu el la otomanaj generaloj montriĝis por germana agento. Li simple ordonis al siaj trupoj arbitre ataki la sovetiajn soldatojn, tiel metante la gvidadon antaŭ la fakto de esti tirita en la militon. Churchill kaj Roosevelt restis silentaj, kaj tridek turkaj sekcioj, nombrante proksimume milionon da soldatoj, iris sur la ofensivon.
  Ĉi tiu perfida piko en la dorso, kaj samtempe premante la provizon arterion laŭ la Volgo, signife pligravigis la situacion.
  Mainstein, forpuŝis provojn de sovetiaj soldatoj puŝi lin for de la Volgo, provis evoluigi ofensivon. Tiam la sovetia komando sendis unuojn de la Stepa Fronto en batalon. La germanoj estis haltigitaj, okdek sovetiaj divizioj kontraŭ kvindek germanaj. Sed ili povis nur bremsi sian antaŭeniĝon, sed ne sukcesis venki la malamikon. Dum en Kaŭkazo la situacio plimalboniĝis. La turkoj ĉirkaŭis Erevanon kaj preskaŭ tute kaptis Batumon. Ekzistas tre malmultaj sovetiaj rezervoj en Transkaŭkazio; dek kvin germanaj sekcioj, post la kapto de Grozno, daŭre moviĝis en suda direkto, alproksimiĝante kaj komencante ĉirkaŭi Tbilison.
  Neatendite, Stalino ordonis lanĉon de ofensivo en la centro, la tria Rĵev-Sychov operacio. Sed la germanoj estis pretaj por tio, kaj ne sufiĉe da fortoj estis asignitaj por fari tian decidan ofensivon. La situacio estis plimalbonigita per la eniro de Japanio en la militon. Vere, la samurajo ne atakis Sovetujon mem, sed lanĉis ofensivon kontraŭ Mongolio. Sed la sovetia komando, en respondo, kompreneble, translokigis trupojn kaj eniris en batalon kun la japanoj. La sescentmila pugno de la japana armeo celis la baton, kaj dudek kvin pliaj sekcioj devis esti urĝe transdonitaj al la Malproksima Oriento, malfortigante siajn fortojn kontraŭbatalante la Krauts.
  Kiel bonŝanco tion, la aliancanoj aliĝis al atendo-kaj-vida aliro kaj eĉ reduktis la intensecon de bombado de la eŭropa kontinento kaj germanaj grandurboj. Kaj la ponto en Tunizio ankoraŭ ne estis atakita. Ĝenerale, la aliancanoj ne hastis preni kaŝtanojn el la fajro. Kaj ili praktike sabotis la militon. Kaj la germanoj kaj iliaj satelitoj iom post iom venkis en Kaŭkazo.
  Tiam Stalin decidis agi kiel Solon kaj proponis al Hitler paŭzon. Cetere, la kondiĉoj estas tre favoraj al la germanoj. Ĉiuj militkaptitoj ricevas al ili senpage, kaj la rusoj estas prenitaj reen por granda elaĉetomono. Krome, Sovetunio entreprenis provizi la Trian Reich per petrolo kaj naftoproduktoj, same kiel kelkajn kategoriojn da krudmaterialoj, senpage dum la armistico.
  Hitler, pripensinte tion, decidis akcepti la proponon de Stalin. La paŭzo estis finita por jaro kun la ebleco de etendaĵo. La 1-an de septembro 1943, la milito en la oriento ĉesis. Kaj la batalado rekomencis kun renovigita vigleco. Nur ĉi-foje en Okcidento. Unue, ĉe la maro. Tunizio iĝis varma punkto kaj saltotabulo por la nazia invado.
  La 25-an de novembro 1943, superaj germanaj trupoj sub la ordonrajto pri Mainstein komencis la atakon kontraŭ Ĝibraltaro. Franco ricevis ultimaton por tralasi la naziojn aŭ alfronti renverson. Dum tri tagoj kaj tri noktoj okazis furioza atako. En ĝi, la germanoj uzis novan produkton por la unua fojo: la Sturmtiger armita per raketlanĉilo. Tiu ĉi maŝino simple disŝiris britajn poziciojn kaj ekstermis la malamikon eksponente.
  Ĝibraltaro estis la ŝlosilo por kontrolo de Mediteranea Maro kaj ambaŭ flankoj komprenis tion. Ve, la germanoj havis pli da ŝancoj koncentri fortojn. Kaj la fortikaĵo falis.
  Batalado ankaŭ intensiĝis surmare. La produktado de submarŝipoj en la Tria Regno superis kvardek ekzemplerojn je monato kaj daŭre pliiĝis. Perdo de aliancanoj en la markreskoj. Kaj en Afriko, vera milito disvolviĝis. La germanaj "Panteroj" kaj "Tigroj" pruvis sian superecon super la malamiko. La germana ofensivo, konsistanta el grupo de tridek sekcioj, komenciĝis per invado de Maroko, kaj dudek kvin sekcioj, kun atako kontraŭ Alĝerio...
  Novjaro 1944 trovis ĉiujn, kiam la batalo disvolviĝis ĝis sia plena ...
  Fine de januaro 1944, granda kaldrono de usonaj kaj britaj trupoj formiĝis en Alĝerio. Kaj ĉi tiuj fortoj simple kapitulacis post relative malmulte da rezisto. Tiam, la germanoj, kune kun la italoj, invadis Libion. Novaj afrikaj svingoj amasiĝis. La grupo de Rommel moviĝis direkte al Egiptujo, kaj tiu de Mainstein direkte al la Niĝeria buklo.
  La germanoj venis en servon kun la Panther-2, kun pli potenca kiraso kaj pafilo, same kiel motoro de 900 ĉevalfortoj. Kaj la usonanoj komencis uzi la tankon Sherman M 4. Stalino siavice rearmis siajn tankojn T-34-85 kaj IS-2. Alia germana tanko, Tiger 2, montriĝis malnoviĝinta ekde la momento kiam ĝi iris en amasproduktadon. Havante egalan armilaron kun la Panther-2 kaj estante dudek unu tunoj pli peza, la germana mastodonto Tiger-2 estis nur iomete pli bona ol sia pli juna kolego en kiraso, signife malsupera en kaj veturado-efikeco kaj teknika fidindeco.
  Sed la plej nova ĉasaviadilo ME-262 havis neniun egalan, ĉu en armilaro aŭ rapideco. Do lia kvalita supereco devis kompensi la kvantan avantaĝon de la Aliancanoj. Ĝenerale, la granda nombro da aviadiloj inter la okcidentaj koaliciaj trupoj ne povis disponigi decidan avantaĝon sur la batalkampo. Germanaj asoj estis superaj en kapablo ol siaj okcidentaj kolegoj kaj tio influis la statistikon de aerbataloj. Kaj la kontraŭaviadila artilerio de la nazioj estis bonega. Krome, la aliancanoj estis lasitaj per la nedecidemo de sia komando, kiu enkondukis fortojn en batalon en partoj, tial ili suferis multajn perdojn. Kaj estis maloportune lokiĝi en Afriko.
  Antaŭ mez-marto, Rommel kaptis Libion kaj atingis El Aman. Ĉi tie la britoj havis potencan defensivan remparon. Kaj Montgomery komandis tre efike, precipe kiam li ricevis plifortikigojn. Sed la germanoj ne tiom pardonas. Enportinte kroman municion kaj fuelon fine de aprilo, la germanoj entreprenis trafikan manovron tra la dezerto kaj atingis la suprajn fluojn de Nilo, preterirante la britajn defendojn. En majo, Aleksandrio falis kaj la germanoj atingis la Suez-kanalon. Türkiye faris invadon de Sirio kaj Palestino.
  Junio fariĝis turnopunkto en la batalo por la Proksima Oriento. Ĝi inkludis pli ol sepdek germanajn sekciojn kaj dudek turkojn. La britoj kaj amerikanoj estis venkitaj. Kaj en julio, Saud-Arabio venis sub la kontrolon de la Tria Regno, kaj faŝismaj trupoj eniris Iranon, kie ili moviĝis renkontante nur fokusan reziston de britaj trupoj. En aŭgusto, la germanoj, post preskaŭ marŝado pli ol mil kilometrojn, eniris Hindion. En septembro, preskaŭ la tuta Hindio estis okupita. La loka loĝantaro renkontis la Germanan Armeon kiel liberigantoj. Kaj Japanio finfine trovis landlimon kun sia tre forta aliancano.
  La 1-a de oktobro alvenis. La jaro de la deklarita paŭzo kun Sovetunio. La germanoj kuniĝis kun la japanoj, kaptis terojn de Maroko ĝis Birmo, inkluzive de Hindio, atingis la ekvatoron, transprenante la plej grandan parton de Afriko. Tiel, la Tria Regno disetendiĝis, sed aliflanke, disigis siajn soldatojn trans la kontinentoj.
  Dum tiu tempo, Stalin trejnis kaj formis proksimume tricent sekciojn, inkluzive de tanksekcioj. Kaj la totala nombro de la sovetia armeo estis alportita al dek unu milionoj, el kiuj ok povus esti uzataj sur la sovetia germana fronto. Sed la Germana Armeo ankaŭ fortiĝis, kvankam ĝi akre serĉis eksterlandajn dividojn en sia konsisto. Krome, la potenco de jetaviadiloj pliiĝis. La ME-262 jam estis produktita en la miloj, tridek ĝis kvardek veturiloj je tago, kaj estis sendube la plej bona batalanto de la Dua Mondmilito. Ĝiaj du motoroj akcelis al rapido de 900 kilometroj hore, kaj kvar 30-mm-kanonoj kaj plus raketoj igis la aŭton tre serioza kontraŭulo por ajna aviadilo.
  "Panther"-2 montris sin havi neniun egalan tankon laŭ ĝiaj ĝeneralaj karakterizaĵoj, signife supera en armilaro kaj kiraso al la "Sherman" M 4 kaj T-34-85. Vere, kun pezo de 47 tunoj, sed la 900-ĉevalforta motoro pli ol kompensis ĉi tion. Krome, la Panther-2 estis pli bona ol la IS-2 en kiras-penetra kaj alfronta kiraso, sen mencii ĝian veturadon.
  Ĉi tio kompreneble maltrankviligis Stalin. Sed la Tria Reich ankoraŭ estas en sia formstadio.
  Novaj eksterlandaj kaj koloniaj dividoj kreiĝas. La disvolviĝo de E-serio tankoj alproksimiĝas, kun eĉ pli potencaj motoroj, pli dika kiraso kaj pli fortaj armiloj. Kaj ili kreas novajn aviadilmodelojn. La nazioj jam havas la bombaviadilon Arado en seria produktado, kaj aperis la HE-162. Kaj la avantaĝo de la Wehrmacht pliiĝos.
  Tial Stalino havis ion por pripensi: ĉu akcepti aŭ ne akcepti la proponon de Hitler plilongigi la paŭzon por plia jaro. Unuflanke, mi ne volis denove ĵeti mian popolon en la abismon de milito. Aliflanke, estas klare, ke ĝi estos eĉ pli malbona - la tempo funkcias kontraŭ Sovetunio.
  Stalino tamen etendis la paŭzon. Li decidis, ke la saĝuloj ne eniru batalojn.
  Sed tiam la Fuhrer neatendite alteriĝis en Brition en decembro 1944. Neniu atendis, ke la nazioj aperos vintre. Kaj la britoj povis esti surprizitaj. Surprizo, bona organizo, tre efikaj malgrandaj memveturaj pafiloj E-10, ĉio ĉi ludis en la manojn de la Krauts.
  Kaj laŭvorte ene de semajno, Britio estis kaptita! Ĉi tio ĝenerale estas kolosa atingo de la Germana Armeo!
  Londono falis! Kaj la Fuhrer imagas sin nevenkebla! Islando estis kaptita jam en marto.
  Post kio la faŝistoj proponis al Ameriko - oni diras, kion vi volas: daŭre batali aŭ ĉu vi ankoraŭ dividos la influsferojn? Post la morto de Roosevelt, pragmata aliro regis en Usono - al germanoj estis ofertita paco. La Fuhrer tamen prezentis kelkajn severajn kondiĉojn - inkluzive de la pago de kontribucio kaj kompenso por la bombado de germanaj grandurboj.
  La usonanoj iom hezitis, sed post alia brutala malvenko surmare, ili rezignis. Kaj ili akceptis la kondiĉojn de Hitler.
  La Fuhrer faris mallongan paŭzon en la milito... Digeste tion, kion li gajnis kaj plifortigante siajn poziciojn en Eŭropo, Afriko kaj Azio.
  Sed la 1-an de majo 1947, la nazioj, amasiginte forton kaj fidante je la ĉefa tanko E-75 - la plej masiva en la Germana Armeo - invadis Sovetujon.
  Pli precize, ili daŭrigis la ofensivon tie. Kaj ili deplojis multajn novajn tankojn.
  La E-75 iĝis la ĉefa, ĉar Hitler tre ŝatis grandajn aŭtojn. Kvankam la mastodonto montriĝis ne tute sukcesa: la tuta afero estis pli ol naŭdek tunoj, kun motoro de nur 900 ĉevalforto - tio estas, la tanko ne estis tre rapida kaj ofte paneis. La potenca 128 mm kanono havis pli malgrandan provizon de konkoj kaj pli malrapidan pafrapidecon ol la 88 mm.
  La gvattureto havis bonan protekton - 252 mm frunto, 160 mm deklivaj flankoj, sed la kareno estis pli malbona - 160 mm frunto, kvankam laŭ angulo de 45 gradoj, nur 120 mm flanko, kaj sufiĉe alta.
  Ĝenerale, la E-75 estis sufiĉe plenkreska "Reĝa Tigro", kun certaj problemoj pro tio. En justeco, oni devas rimarki, ke la motoro kaj transdono situis kune, kio kompaktis la aranĝon de la tanko. Krome, eblis plifortigi la protekton de la kareno per ŝildoj sur la kampo.
  Do la E-75 estis bone protektita, potence armita, sed tro peza, ne tre movebla, kaj ofte paneis.
  La E-50 estis, kompreneble, pli malgranda, pli malpeza, kun forma motoro, kaj atingis rapidecojn de pli ol sesdek kilometroj je horo. Kaj li havis kanonon de 88 mm kaj 100 EL-barellongon. Krome, ŝi pafis 12 pafojn je minuto. La fronta kiraso de la E-50-kareno estas preskaŭ la sama kiel tiu de la E-75, la protekto de la flankoj kaj gvattureto estas pli malbona. Sed en la praktiko, la E-50, ĉiukaze, kun sia movebleco, pli malpeza pezo kaj pli granda fidindeco, estas pli efika ol la E-75.
  Sed Hitler mendis pli pezan, pli amasproduktitan aŭton. Ĝenerale, la Fuhrer malpermesis la produktadon de tankoj pli malpezaj ol kvindek tunoj. Por protekti arjan sangon. Nur malmultoj de E-10 kaj E-5 estis produktitaj por gvatceloj.
  Estis ankaŭ la E-100-tanko. Kaj pluraj el ĝiaj modifoj, inkluzive de unu kun bombolanĉilo.
  La Fuhrer fakte amis ĉion granda. La TA-400 en sia jetmodifo iĝis la plej populara bombaviadilo. Jes, ĉi tio estas terura potenco.
  La Yu-488 apenaŭ membrigis servon, estis deklarita malnoviĝinta, kaj estis anstataŭigita per jetekvivalento. La germanoj havis senvostajn bombaviadilojn B-2 kaj B-18. Ili estas ankaŭ tre efikaj veturiloj, kapablaj bombardi Usonon el Eŭropo.
  Kaj kial ĝi ne estis en la aero? Eĉ aperis diskaviadiloj, kiuj pro la fluanta laminara fluo estas nevundeblaj al manpafiloj.
  Mallonge, la fortoj estas neegalaj. Kaj Hitler atendas facile fini Sovetujon.
  Sed tio ne estis la kazo. Vere, en Kaŭkazo, la nazioj antaŭeniris kune kun la turkoj. Ili kaptis Bakuon, Erevanon, kaj ĉiujn naftoputojn. Kaj Japanio avancis de la oriento, konkerante Primorye kaj sieĝante Vladivostokon.
  Sed kvar knabinoj: Nataŝa, Zoja, Aŭgustina kaj Svetlana defiis la naziojn kaj, kiam komenciĝis la granda ofensivo kontraŭ Moskvo, ili eniris la batalon.
  Nataŝa pafis eksplodon kaj ĵetis mortigan obuson per la nuda piedo. Ŝi disigis la faŝistojn kaj ĉirpetis:
  - Gloro al Soveta Rusujo!
  Zoya ankaŭ prenis kaj falĉis la vicon de Krauts. Kaj per la nudaj piedfingroj ŝi ĵetis la donacojn de la morto. Mortigis multajn faŝistojn.
  Kaj ŝi kantis:
  - Jen al novaj sukcesoj!
  Sekva Augustine en moviĝo. Disbatis la malamikojn. Ŝi disĵetis ilin per potencaj batoj de siaj pugnoj en malsamaj direktoj. Kaj per sia nuda piedo li ankaŭ lanĉos la donacon de detruo.
  Kaj li kantos:
  - Ni frakasos la atakon de la malbona hordo!
  Kaj jen venas la atako de Svetlana. Ŝi tranĉis multajn naziojn. Kaj post tio, ŝiaj nudaj piedfingroj denove lanĉis murdan donacon.
  Kaj la militisto siblis:
  - Mi estas superĉampiono!
  La kvar militistoj vere laboris por tuta dividado. Sed unu divido, aŭ eĉ kvar, ne sufiĉas kontraŭ la tuta Germana Armeo. Precipe kun pli fortaj kaj pli progresintaj armiloj.
  Do ĝis la fino de aŭgusto la nazioj tamen ĉirkaŭis Moskvon. Kaj ĉi tio estas tre malĝoja. Kaj ĝis la fino de decembro 1947, la ĉefurbo de Sovetunio falis. Kaj la sekva etapo de la milito finiĝis.
  Post kio ĝi ne plu estis la sama kiel antaŭe... Dum 1948, la trupoj de Hitler, kune kun la japanoj, tute kaptis la tutan teritorion de Sovetunio. Kaj ĝi eĉ plimalboniĝis...
  La nazioj dum kelka tempo batalis kontraŭ la partizanoj kaj kaptis Stalinon, kiu obstine ne volis fari pacon. Post kiam la gvidanto de Sovetunio estis detruita en aprilo 1951, la partia milito komencis malkreski.
  La germanoj formis sian propran marioneton rusan registaron, kaj kontraŭbatalis la partizanojn kun lokaj fortoj. Kaj ili sukcesis sukcesi... Usono nun restis eksterlande kaj akiris nukleajn armilojn.
  Hitler atendis tro longe por ataki Usonon. Kaj Usono povis establi amasproduktadon de atomaj kaj poste hidrogenaj bomboj. Kaj tiam ili kreis, kvankam poste ol la germanoj, balistikajn misilojn.
  Neniu flanko decidis iri al milito. Estis divido de influkampoj. Kaj Usono kaj Germanio, kaj Japanio kaptis multon kaj tial daŭre digestis siajn havaĵojn.
  Hitler mortis la 20-an de aprilo 1957, sia sesdek-oka naskiĝtago. Post li, potenco estis heredita fare de la reganto Schellenberg, kiu anstataŭigis la eliminitan Himmler. Kaj Goering mortis pro drogmanio.
  Schellenberg efektivigis partan liberaligon en la okupitaj teritorioj. Kaj li enkondukis pli da memregado en la kolonioj. Cenzuro ankaŭ fariĝis pli milda. Aliaj krom la nazia partio aperis.
  Schellenberg komencis mildigi la rasisman teorion. Iom post iom evoluanta sur la reloj de kapitalismo kaj samtempe laŭplane, la ekonomio de la Tria Regno altigis la vivnivelon.
  La partizanaj fortoj estis falantaj. Homoj kutimiĝis al disciplino kaj nova ordo. En 1961, la unua flugo al la Luno okazis. Kaj en 1976 al Marso.
  Iel la problemoj de malsato estis solvitaj kaj la naskfrekvenco estis reguligita.
  Post Schellenberg, Kleiman regis. Li ankaŭ daŭrigis liberaligon.
  La Tria Regno iĝis plurpartia demokrata imperio. Sed estis neeble apartiĝi de li.
  Japanio ankaŭ spertis demokratiiĝon. Kaj Ameriko longe estas demokratio.
  En la Tria Regno, post Kleiman, nova prezidanto estis elektita. Kaj ĝi fariĝis Nataŝa Rostova. Kio estas vere mojosa!
  Kaj venis la epoko de demokratiigo kaj egaleco.
  La militisto eĉ ekkantis;
  Nia popolo ne eltenos suferon,
  Lasu la pafiloj - la infera voĉo de milito - tondri!
  Ni staros: kun esperplenaj ekkrioj,
  Ŝultro al ŝultro: kunigitaj, maljunaj kaj junaj!
  
  Levante la bajonetojn per kalaj manoj,
  La severa rigardo de la batalantoj - nur uloj!
  La tero fariĝis tute griza pro ĉagreno,
  La knabinoj timeme tiras siajn plektaĵojn!
  
  Ni estas la infanoj de la glora sovetia popolo,
  Ni ne povas esti rompitaj, nek per ŝtalo nek per fajro!
  Ni batalas per ĉiuj fortoj por libereco!
  Estas amaso da faŝismo - mi kredas, ke ni frakasos ĝin!
  
  Eĉ se ili ne estis komisiitaj, ĝi estas amara pro frustriĝo,
  Sed la pioniro mem prepariĝis por la batalo!
  La kravato flamas - ĉiuj okuloj estas malkaŝitaj en ĝi,
  Sur la gloraj bolŝevikaj paŝoj!
  
  La amaso da soldatoj fuĝis en la atakon kun furiozo,
  La faŝistoj silentas, la pafiloj muĝas!
  La ruĝaj estis disbatitaj de la potenco de metalo,
  La rompita flago kun la svastiko falis!
  
  Ni sciis precize kie estas niaj baterioj,
  Kaj kial? Aŭdaca knabo
  Eĉ kvankam la neĝmastoj doloris kaj turmentis min per malbono,
  Nudpiede en la nokto, li promenis kun sia sako!
  
  Kiam vi estas malgranda, estas pli facile, pli simple esplori,
  Vi povas meti vian nazon en ajnan fendon!
  Vi ĵuris en la malvarmo, en la arbareto,
  Sed iu ridis: la ulo ne estis sufiĉe maljuna!
  
  Ankaŭ la knabinoj ne konis malkuraĝon,
  Ili batalis ne pli malbone ol bravaj knaboj!
  En ferio, ni dancis duope,
  Ili babilis ŝpareme - estas domaĝe malŝpari vortojn!
  
  Kruela Hitler - servisto de Satano,
  La bastardo mortigis sennombrajn homojn!
  Sed la liberiganto disbatos la hordon,
  Ja ne estas limo al la forto de la konsilioj!
  
  La Komunista Partio amis kaj kreskigis,
  Ni estas kuraĝaj pioniroj por tio!
  Por ke ili ne toleru la Fritz-majstron,
  Por ke vi ne metu jugon sur vin mem!
  
  Ni estis instruitaj sankte kredi je sonĝoj,
  Kaj ne ŝparu penon por la lando!
  Kion ni eltenis simple ne povas esti mezurita,
  Filoj de nia kara soveta armeo!
  
  Neniu el ni raportis al aĝo,
  Partu vin mem - ne respektu aliajn!
  Morti estas timiga, sed mi ne timis,
  Nevenkebla Rus' - armeo de konsiloj!
  
  Kaj feliĉa mondo venos sur la Teron,
  Ne estos doloro, larmoj, malĝojoj, bezono!
  Estas standardo super la tuta planedo de komunismo,
  Tiuj, kiuj falis, reviviĝos en la regno de beleco!
  
  
  Disŝiru la Fuhrer-on
  La Fuhrer iomete deviis de la reala rakonto ordonante al Rommel, post la kapitulaco de la Tolbuk-garnizono, ataki la britojn sen paŭzo. Tiel, malhelpante ilin ekloĝi sur la defensiva kaj okupi antaŭpreparitajn liniojn.
  Daŭrigante la ofensivon, Rommel povis, malgraŭ signife malpli forto, venki la britojn, kaj la koloniaj soldatoj kapitulacis preskaŭ sen batalo.
  Kiel rezulto, la britoj perdis Egiptujon kaj kontrolon de la Suez-kanalo. Sed eĉ ĉi tio ne estis la fino de la problemoj por la kontraŭ-hitlera koalicio.
  La Fuhrer ne turnis la Kvaran Panzer-Armeon suden, kaj krome konfidis la atakon kontraŭ Stalingrado al la heroo de Krimeo Majŝtejno. Kiel rezulto, la germanoj povis kapti la grandurbon sur la Volgo preskaŭ tuj, kaj la sovetiaj soldatoj ne havis tempon por akiri piedtenejon tie.
  Evoluigante la sukceson de la soldatoj de Mainstein, ili avancis laŭ la Volgo kaj atingis la Kaspian Maron. Kaj tiam Turkio eniris la militon, traktante fortan baton kun armeo de milionoj. Ankaŭ Japanio antaŭe gajnis la Batalon de Midway kaj kaptis la havajan insularon.
  Kaj tiel la samurajo malfermis duan fronton en la Malproksima Oriento. Ili avancis en grandaj masoj de infanterio. Kaj ili povis fortranĉi Vladivostokon kaj preni Ĥabarovskon, kaj ankaŭ kapti la plej grandan parton de Mongolio.
  Kiel rezulto, Sovetunio ne trovis la forton por vintra kontraŭofensivo. Kaj la germanoj, kaj la turkoj, kaj aliaj satelitoj de la Tria Regno kaptis preskaŭ la tutan Kaŭkazon kaj petrolon en Bakuo dum la vintro.
  Sovetrusio trovis sin en pozicio de strategia premo. Stalino eĉ konsentis pri aparta paco kun Germanio en ajnaj kondiĉoj.
  La Fuhrer ricevis spiondatenojn ke laboro estis survoje en Usono por krei atombombon. Kaj maltrankvila pri tio, li konsentis pri aparta paco kun Sovetunio. Sed kompreneble, prenante por si ĉion, kio jam estis konkerita, same kiel Leningradon, kaj la tutan Karelio, ĝis Arĥangelsko, inkluzive. Granda tributo estis trudita al Sovetrusio. Japanio okupis la marbordan regionon kaj parton de aliaj landoj en la Malproksima Oriento.
  Stalino, konsciante la senesperecon batali sur du frontoj, kaj ankaŭ timante la novajn germanajn tankojn - la Pantero kaj la Tigro - akceptis la ege malfacilajn packondiĉojn, sed almenaŭ konservis Moskvon kaj lian personan potencon.
  Kaj la Krauts daŭrigis sian ofensivon en Afriko kaj moviĝis direkte al Hindio. Komence, ili planis preni ĉiujn koloniojn de Britio kaj tiam kapti la patrujon.
  La britoj ne povis resti en Afriko. La nazioj okupis, kun ekstreme malforta rezisto, la tutan nigran kontinenton, same kiel Hindion, unuiĝante kun la japanoj.
  La surteriĝo en Britio okazis en junio 1944, tiam la germanoj evoluigis reagaviadilojn kaj, pro sia kvalita supereco, tute kaptis superecon surmare kaj en la aero.
  Ameriko, ankaŭ, daŭre estis perdanta kontraŭ la japanoj, ĉar ili venkis la jankian floton peco post peco. Kaj ĉi tio ebligis kompensi la pli malaltan ekonomian potencialon.
  Metropola Britio estis rapide venkita. Kaj post tio, nova por-germana reĝo estis instalita tie, kaj registaro gvidita fare de Mosley. La plej multaj el la ŝipoj de la angla floto venis sub la Trian Reich. En aŭgusto, la germanoj konkeris Irlandon, kaj en septembro Operacio Ikaro okazis, kun la kapto de Islando.
  Tiel, la Tria Regno protektis sin kontraŭ usona bombado.
  Sed tio ne sufiĉis por la Fuhrer, kaj la Krauts komencis ataki Amerikon.
  Kelkaj soldatoj estis transdonitaj al Argentino kaj Brazilo. Kaj kelkaj moviĝis tra Gronlando kaj Kanado.
  Kompreneble, kune kun la japanoj, la germanoj ankaŭ kaptis Aŭstralion.
  En 1945, la nazioj povis kapti signifajn teritoriojn en la Okcidenta Hemisfero. Ameriko estis alfrontita kun la novaj germanaj E-seriotankoj, kiuj estis signife pli bonaj ol la Shermans kaj eĉ la Pershings. La E-75 de Hitler montriĝis praktike nepenetrebla de ajna angulo de amerikaj pafiloj, kaj rapide iĝis la ĉefa germana tanko. En marto 1946, Usono kapitulacis.
  Kaj okazis provizora milita paŭzo. Stalino nun sidis kviete kaj ne skuis la boaton.
  Hitler ripozis dum kvin jaroj kaj digestis siajn havaĵojn. Kaj tiam li finfine iris kaj atakis Japanion la 20-an de aprilo 1951. Ŝi havis tro da havaĵoj.
  La milito daŭris ok monatojn kaj finiĝis kun la kapto de Japanio kaj ĉiuj ĝiaj kolonioj.
  Post kio la Fuhrer faris plurajn pliajn operaciojn en Latin-Ameriko kaj konkeris Hispanion kaj Portugalion, kaj aliajn neŭtralajn landojn.
  Turkio ankaŭ estis konkerita.
  Montriĝis, ke preskaŭ tutmonda imperio, la Tria Reich, estis kreita. Sed ekzistis ankoraŭ senvestigita Sovetunio.
  Stalin mortis en marto 1953, kaj tiam Beria estis pafita. Nikita Ĥruŝĉov kaptis potencon. Kiu organizis la 20-an kongreson kun la malkovro de la personeckulto de Stalino, kiu ankaŭ honte perdis la militon.
  Kaj Hitler faris decidon:
  - Kaptu la lastan sendependan potencon en la mondo.
  Kaj tiel la 1-an de majo 1956 komenciĝis la granda ofensivo de la grandega, tutmonda armeo de la Tria Regno kontraŭ Sovetunio. Denove estas milito kaj multe da sango.
  Hitlero ĵus fariĝis sesdek sep jarojn, sed la kanibalo ne volis trankviliĝi.
  La limo pasis tre proksime al Moskvo - la plej mallonga distanco estis nur ducent dudek kilometroj. Rĵev jam estis germana urbo. Do la kraŭtoj esperis, ke eĉ antaŭ la somero ili prenos la ĉefurbon de Sovetunio kaj finfine kompletigos la firmiĝon de la imperio sur planeda skalo.
  Sed kvar knabinoj, gvidataj de Nataŝa, staris en ilia vojo.
  Belaj, nudpiedaj knabinoj en bikinoj defendis la sovetian urbon Kalinin kaj la 4-an de majo 1956, germanaj trupoj trarompis ĝin kaj komencis la atakon.
  Antaŭe estis germanaj piramidaj tankoj de la AG-serio. Ili estis potencaj kaj tute nevundeblaj al sovetiaj pafiloj kiam pafitaj de ĉiuj anguloj.
  Sed la faŝistoj estis malbonŝancaj ĉi-kaze: kontraŭ ili kvar knabinoj - tre fortaj sorĉistinoj. Kaj ĉi tiuj militistoj sciis batali kontraŭ la malamiko.
  Nataŝa ĵetis obuson per la nuda piedo. Ĝi falis en la raŭpon de germana piramida tanko. Kiel rezulto, la aŭto eksaltis maldekstren kaj ramis sian najbaron.
  Kaj ambaŭ tankoj tuj eksplodis.
  Kaj Nataŝa ĉirpetis:
  - Jen mia strategio!
  Zoya, ŝia partnero, ankaŭ lanĉis obuson kun ŝiaj nudaj piedfingroj. Kaj ŝi trafis la raŭpojn de la piramida nazia mastodoto. La de malvenko turnis sin kaj ramis sian najbaron. Kaj denove du tankoj eksplodas.
  Zoya krias:
  - Gloro al USSR!
  Poste, Augustine gvidas la fajron. Ŝi ankaŭ ĵetis nudan piedon, ion tre mortigan. Kaj batis germanan aŭton en la raŭpo. Kaj kiel rezulto, la naziaj tankoj denove koliziis.
  Kaj la ruĝhara diablo kantis:
  - Ni ne estos sklavoj,
  Ni ĵetu ĝin nudpiede!
  Kaj tiam Svetlana pafis al la malamiko. Kaj tiel preciza kaj preciza. Kaj ankaŭ kun la helpo de nudaj piedfingroj. Kaj la faŝistaj aŭtoj koliziis. Kaj kiel ili eksplodos.
  Kaj Svetlana kantos:
  - Gloro al mia Patrujo!
  Knabinoj, batalu kuraĝe!
  Nataŝa denove ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj kolizias du germanajn tankojn, ekkriante:
  - Gloro al Stalino!
  Zoya ankaŭ ĵetas ion murdinton per siaj nudaj piedfingroj kaj ekkrias ĉe la pinto de siaj pulmoj:
  - Por sankta Rus'!
  Aŭgusteno tuŝis la granaton per sia nuda kalkano, puŝis la mastodontojn de la nazioj kaj grincis:
  - Al novaj landlimoj!
  Svetlana, en sovaĝa frenezo, ĵetis la donacon de la morto per la nudaj piedfingroj kaj siblis:
  - Por granda venko!
  Knabinoj batalis kun piramidaj maŝinoj, tre mojosa. Sed kion oni povas fari kontraŭ tiom grandaj fortoj? Kaj tiel la nazioj tute ĉirkaŭis Kalinin kaj la militistoj devis eliri el la ĉirkaŭo.
  Dum majo, la germanoj kaptis Saratov, Kuibyshev, Tula, Penza, kaj tute ĉirkaŭis Moskvon, sieĝante la grandurbon de ĉiuj flankoj.
  Kaj en junio okazis sturmo kontraŭ la ĉefurbo.
  La kuraĝaj kvar denove batalas, kaj batalas malespere.
  Nataŝa turnis, ĵetis obuson per la nuda piedo kaj kantis:
  - Gloro al nia mondo!
  Zoya ankaŭ pafis eksplodon, kaj denove lanĉis obuson per sia nuda piedo kaj ekkriis ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - La nova Stalino estas mia idolo!
  Tiam Augustine pafas, kaj ankaŭ aktive pafas. Kaj li ĵetas grenadon per la nudaj piedfingroj kaj muĝas:
  - Estos novaj venkoj! Novaj batalantoj leviĝos!
  Poste Svetlana pafas kaj falĉas la kontraŭulojn. Kaj per la nuda piedo li ĵetas la mortigan materialon al siaj kontraŭuloj, hurlante:
  - Estos nia venko en la sankta milito!
  La kvar batalis senespere en Moskvo. Sed la fortoj estas neegalaj. La urbo estis laŭvorte superfortita de hordoj, diversaj specoj de nigraj, flavaj, brunaj batalantoj de kiuj estis utiligitaj kiel kanonfuraĝo.
  Kaj tiam la 3-an de julio fine falis Moskvo... En tiu ĉi tempo, la germanoj prenis Kazanon, Uljanovskon, la urbon Gorki kaj Rjazan, kaj efektive la teron ĝis la rivero Uralsk, kaj jam sturmis Orenburgon.
  Grandaj fortoj ankaŭ avancis de la oriento. La 4-an de julio 1956, Nikita Ĥruŝĉov ofertis kapitulacon al la Tria Reich en interŝanĝo por garantioj de la sekureco de li mem kaj aliaj membroj de la politburoo.
  Hitlero konsentis pri tio... La milito finiĝis post iom pli ol du monatoj. Kaj la potenc-ekvilibro estis senespera ekde la komenco mem.
  Tamen, la kvar knabinoj ne akceptis malvenkon. Ĉar Sovetunio jam estas tute kaptita, kiel pri mortigi Hitleron?
  Kaj la 9-an de aŭgusto 1956, familiaraj kvar knabinoj, kune kun la knabo Oleg Rybachenko, decidis ataki la bunkron de Hitler, detruante la plej gravan krimulon de ĉiuj tempoj.
  Kaj do kvar knabinoj kaj knabo, kiuj aspektis proksimume dekdujara, tre muskolplena, portanta nur pantalonon, translokiĝis al la loĝejo de Hitler, kiu elektis ĝin en Kipro.
  La knabino estis nudpieda kaj en bikino, la knabo estis en pantaloneto, kaj ankaŭ nudpieda. Do ĉiuj kvin estis akuzitaj de magio.
  Infano kaj kvar knabinoj estas sur la atako.
  Oleg Rybachenko ĵetis la pulsaron per sia nuda, infaneca piedo, disĵetis la faŝistojn kaj grincis:
  - Por la grandeco de Rusujo!
  Nataŝa liberigis fulmon de sia umbiliko, bruligante la Krauts, kaj lanĉis fajroglobon per siaj nudaj piedfingroj, bruligante la naziojn kaj kantante:
  - Por nova Rus'!
  Zoya ankaŭ estas sur la atako. Ĵetas murdinton donacon per ŝiaj nudaj piedfingroj. Kaj li elmontras sian bruston, elĵetante fulmojn el ĝi!
  Tiam ŝi kantis:
  - Rus' estu fama!
  Aŭgusteno ankaŭ nudigis siajn mamojn. Ŝi ĵetis la pulsaron de sia skarlata cico. Kaj per la nudaj piedfingroj ŝi ŝprucis fulmojn.
  Kaj ŝi kantis:
  - La unua falko estas Lenin, la dua falko estas Stalino!
  Kaj nun Svetlana atakas. Kiel pulsaro elĵetos per nudaj piedfingroj... Ĝi frakasos la faŝistojn. Kaj tiam fulmo el la skarlata cico. Kaj li falĉos multajn naziojn.
  Kaj li kantos:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Oleg Rybachenko denove atakas. Li hakas faŝistojn per magiaj glavoj kaj liberigas fulmojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj la knabo krias:
  - La grandeco de la lando!
  Nataŝa, disbatante la naziojn per glavoj kaj ĵetante inferajn pulsarojn per siaj nudaj piedoj, kriegas:
  - Ni estas la filoj de Satano!
  Kaj mortiga veziko elflugis de la nuda kalkano de la knabino. Kaj fandis ĉiujn.
  Zoya ankaŭ estas sur la atako. Detruas ĉiujn per glavoj. Kaj ĝi superverŝas la Krauts per fajra fulmo el la skarlataj cicoj. Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas inferajn pulsarojn.
  Samtempe li muĝas:
  - Por la fidela Patrujo!
  Augustina ankaŭ estas sur la atako. Kaj ŝiaj rubenaj cicoj funkcias, ŝprucante kaskadojn de fulmo. Kaj iliaj manoj dehakis kontraŭulojn per glavoj. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas pulsarojn.
  La fajra belulino krias:
  - Por la Nigra Dio!
  Kaj tiam Svetlana venas sur la ofensivon. Ankaŭ Terminator-knabino. Fulmo kaj pulsaroj elflugis el la fragaj cicoj. Ili bruligis ĉion ĉirkaŭ la knabinoj. La nazioj kaj la kavaliroj de la Tria Regno suferis precipe.
  Kaj la knabino prenos ĝin kaj krios:
  - Por Granda Rus' mem! Mi batalas!
  Knabo kaj kvar knabinoj estas sur la ofensivo.
  Ili moviĝas laŭ la koridoroj de la bunkro. Ili ekstermas siajn proprajn faŝistojn. Ili iras post Hitler. Fakte, tiu morkelo sukcesis vivi en ĉi tiu mondo dum sesdek sep jaroj. Kaj tiel la kvin terminantoj decidis: sufiĉas por Hitler kaj ili mortigos lin! Do la knabinoj kaj la knabo moviĝas.
  Oleg faligas la faŝistojn per glavoj, kaj ĵetas energiajn koagulaĵojn per siaj nudaj piedoj, kaj kantas:
  - Gloro al granda Rus'!
  Nataŝa, uzante la skarlatajn cicojn de siaj mamoj, same kiel hakante la naziojn per glavoj kaj ĵetante pulsarojn per siaj nudaj piedfingroj, krias:
  - Por Blanka Rus'!
  Zoya estas sur la sovaĝa ofensivo. Li ankaŭ hakas per glavoj kaj ĵetas fulmojn al la faŝistoj kun skarlataj cicoj. Kaj muĝas al si:
  - Blanka Dio donu venkon!
  Kaj kun nudaj piedoj, ĝi lanĉos kiel pulsaro.
  Kaj jen Augustine estas sur la ofensivo. Tiel furioza kaj rapida. Fulmo pluvas ankaŭ el la skarlataj cicoj, kvazaŭ el kornukopio. Kaj li detruas faŝistojn per glavoj. Kaj kun viaj nudaj piedfingroj eliros io brulanta.
  Post kio la ruĝharulo kantos:
  - La Nigra Dio donos venkon!
  Kaj en la ofensivo kontraŭ la nazioj, Svetlana. Li ankaŭ hakas ilin per glavoj. Ŝi pafas fulmojn el siaj rubenaj cicoj kaj lanĉas ruinigajn pulsarojn per siaj nudaj piedoj.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al Svarog!
  La Kvin estas sur furiozo, renversante tankojn, detruante naziajn bunkrojn, ktp. Detruas kontraŭulojn kiel akridoj.
  Oleg estas sur la ofensivo. La knabo tranĉas kiel glavoj. Kaj li balaas la piedojn de la infanoj per siaj nudaj fingroj. Kaj li senprobleme demetos la faŝistojn.
  Kaj tiam li kantos:
  - Jes, Granda Rus'! Mi estas kun vi!
  Natasha ankaŭ estas sur la ofensivo. Li detruas la faŝistojn. Ĵetas pulsarojn kun nudaj piedoj. Skarlataj cicoj, fulmo elĵetas kaskade.
  Kaj kantas al si:
  - Grandeco de Rusujo, Svarog estas mia mesio!
  Zoya estas sur la sovaĝa ofensivo. Pluvas ankaŭ fulmojn. Kaj ŝiaj rubenaj cicoj ektremas kiel surfaj buoj pro la fluo de energio.
  Kaj nudaj piedfingroj klakas fajraj koagulaĵoj de pulsaroj.
  Zoja krias:
  - Gloro al kosma Rusujo!
  Kaj kiel nuda kalkano li prenos ĝin kaj cedos grandskale, detruon.
  Kaj ĉi tie Aŭgusteno estas en batalo. Li ankaŭ ĵetas detruajn kaj mortigajn aĵojn al la malamiko per siaj nudaj piedfingroj. Kaj ŝiaj purpuraj cicoj, kiel maŝinpafilo, liberigas fluojn de freneza energio kaj detruo sur la malamikon. Tiu ĉi ruĝharulo draŝas kiel la nazioj. Vi laŭvorte enamiĝos al ĝi.
  Kaj kiel doloras per nuda kalkano!
  Kaj ĝi bruos:
  - Por la forto kaj saĝo de la Nigra Rusa Dio1
  Kaj tiam Svetlana atakas. Li ankaŭ detruas faŝistojn per glavoj. Kaj kun skarlataj cicoj li elĵetas mortodonojn. Kaj kiel li prenas ĝin kaj kantas:
  - Gloro al nia granda Rus'.
  Kaj per sia nuda kalkano, li frapos la malamikon per pulsaro. Kaj li prenos glavojn kaj tranĉos...
  Jes, kvin el la gardistoj de Hitler tre fame falĉas. Ĉi tio estas vere kion knabinoj bezonas.
  Kaj la knabo kun li, Oleg Rybachenko, estas tiel mojosa! Kaj la nazioj ekstermas tre fame.
  Ĉi tiu estas la infano de Terminator.
  Kiel haki per glavoj. Kaj li turniĝos, kaj fortranĉos la naziojn per glavoj. Kaj la pulsaro ĵetos per nudaj piedoj.
  Kaj ĝi bruos:
  - Por la grandeco de Eŭropo!
  Kaj ĉi tie Nataŝa estas sur la ofensivo. Tiel furioza. Kaj ĝi ankaŭ liberigos pulsarojn el siaj skarlataj cicoj. Kaj li detruas la faŝistojn. Kaj per nudaj piedoj li ĵetas tiajn murdemajn pulsarojn.
  Kaj muĝas al si je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la Rusaj Dioj!
  Zoya mem estas sur la ofensivo. Kaj mortigis ĉiujn naziojn per glavoj. Kaj tranĉis ilian haŭton en tamburon. Aŭ pli precize en kribrilo. Kaj li cedos al la nazioj per sia nuda kalkano. Kaj el la skarlataj cicoj, ĝi ŝarĝos vin per fluoj de energio. Nu, ĝi vere doloras ankaŭ la naziojn.
  Kaj Zoja krias al si:
  - Por Sankta Rus'!
  Kaj tiam Aŭgusteno fariĝis eĉ pli aktiva. Ŝi ankaŭ lanĉis pulsarojn per siaj nudaj piedfingroj. Kaj de la skarlataj cicoj estas kiel fulmo. Kaj kvazaŭ de nuda kalkano malsupreniros pulsaro, brulanta fulmo.
  Kaj li krios:
  - La graco de la Nigra Dio estas kun ni!
  Kaj la ruĝhara diablo prenos ĝin kaj vangofrapos la malamikon.
  Kaj jen Svetlana atakas. Knabino kiu estas nur floro de helaj koloroj.
  Ĝi memfide bruligas faŝistojn. Kaj el la rubenaj cicoj ĝi sendas tiajn mitralajn eksplodojn. Ke ĉiuj povas ekbruligi la universon. Kaj ili prenis ĝin kaj ekbruligis ĉiujn naziojn.
  Jes, estos malfacile por Hitler, ĉar tia potenco estas kontraŭ li.
  Sed Svetlana kriis:
  - Kaj la amo de la Blanka Dio estas kun ni!
  Kvin movoj al si mem. Detruas faŝistojn sen ia kompato. Kaj montras inferan detruon. Kiu kuraĝos stari en la vojon de tiaj knabinoj, tiu mortos.
  Oleg estas sur la ofensivo. La knabo pli kaj pli proksimiĝas al la oficejo de Hitler. Kiel li sovaĝe frakasas ĝin per glavoj. Kaj la nudaj piedoj de la infano elsendas pulsarojn.
  Jes, la nazioj ne estis bonŝancaj, ili kontaktiĝis kun tiaj gajaj knabinoj kaj knabo.
  Ĉi tie Nataŝa liberigos tian fajran nebuleton el siaj skarlataj cicoj. Kaj tiom da faŝistoj estas bruligitaj. Ĉi tio estas knabino, ekzistas vera terminatoro.
  Kaj jen kiel lanĉi mortiginton kun nudaj piedfingroj al la malamiko. Kaj li fikos vin specife.
  Post kio Nataŝa grincos:
  - Gloro al USSR!
  Zoya ankaŭ estas sur la ofensivo. Ĝi donos fajran fluon el la fragaj cicoj. Kaj batas siajn kontraŭulojn. Kaj li donas vicon post vico. Kaj kun skarlataj cicoj li prenos kaj pafos al la malamiko.
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj li trafos la malamikon.
  Tiam li kantos:
  - Gloro al nia Tero!
  Poste en la atako de Augustine. Ankaŭ sur sovaĝa ofensivo. Mortigas siajn kontraŭulojn. Kaj kun skarlataj cicoj li ĵetas tre brulantajn diskojn al siaj malamikoj. Ili laŭvorte bruligas la naziojn en cindron.
  Kaj la militisto muĝas:
  - Por granda venko!
  Sed Svetlana estas sur la atako. Tiel furioza kaj agresema. Ŝi kovras la Krauts per siaj nudaj piedoj. Kaj el la fragaj cicoj, tuj kiam ĝi liberiĝas, io sufiĉe mortiga.
  Kaj li prenos la faŝistojn kaj forbruligos ilin.
  La knabino prenis ĝin kaj muĝis:
  - Por la fortaj, rusaj dioj!
  La kvin prenis ĝin kaj trarompis al la oficejo de la Fuhrer. Hitler maljuniĝis. Grizaj haroj aperis, kaj kalvaj makuloj aperis sur la frunto. Malalta viro. Li falis sur la genuojn antaŭ la knabinoj kaj la knabo.
  Nataŝa puŝis al li sian nudan, sangan piedon kaj kriis:
  - Kisu la hundon!
  Hitler kisis lin pro timo...
  Zoya ankaŭ devigis la Fuhrer kisi ŝian nudan kalkanon. Hitlero estis subigita.
  Poste li kisis la nudan, malglatan plandon de Aŭgusteno. Ŝi kuis kontente.
  Svetlana ankaŭ devis kisi ŝian nudan piedon. La knabinoj de la Fuhrer tiam prenis lin je la brakoj kaj gamboj. Kaj kiam ili tiris gxin, ili dissxiris gxin en kvar partojn.
  Kaj Hitler mortis pro dolora ŝoko la 9-an de aŭgusto 1956.
  Finiĝis la regado de la plej granda krimulo de ĉiuj tempoj, kiu transprenis la tutan mondon.
  La posteulo de la granda kaj sanga diktatoro estis Schellenberg, kiu anstataŭigis Himmler. Kaj la plej kapabla el la filoj de Hitler, akirita per artefarita fekundigo, estis deklarita la formala heredanto.
  Sed... Lukto por potenco komenciĝis, Schellenberg estis renversita de Mainstein kaj sangaj konfliktoj komenciĝis.
  
  HELL TERMINATOR CLIP
  Unu el la germanaj fakuloj en la printempo de kvardek-du malkovris, ke la germanoj uzas neoksidŝtalan paperklipon sur falsaj dokumentoj, dum la rusoj uzas nur simplan feron. Kaj tiam li raportis tion al la ĉefkomando.
  Post tio, ĉi tiu nuanco estis konsiderata, kaj germanaj agentoj komencis malsukcesi multe malpli ofte.
  Kaj kiel rezulto, la Fritz rivelis planojn por ofensivo sur la flankoj proksime de Stalingrado. Kaj la trupoj regrupiĝis. Kiam la ofensivo komenciĝis la 19-an de novembro, la Ruĝa Armeo alfrontis fortegajn defendojn. Krome, en la tago de la ofensivo la vetero montriĝis neflugebla, kaj tio malfunkciigis la aviadilon kaj reduktis la efikon de la artileria bombardo.
  La germanoj tiam povis rezisti, sed la batalado daŭris pli ol monaton sen multe da sukceso por la Ruĝa Armeo.
  Ankaŭ en Afriko la aferoj iris iom alie. Rommel ricevis pli da plifortikigoj de Eŭropo, kaj povis aranĝi grandiozan ofensivon kontraŭ la amerikanoj. Pli ol cent kvindek mil subtrejnitaj kaj nespertaj amerikaj soldatoj estis kaptitaj. Kaj la trupoj de Rommel ankaŭ kaptis Alĝerion kaj Maroko.
  Post tio, Usono petis paŭzon kun la Germana Armeo. Profitante de la retiriĝo de Ameriko de la milito, la germanoj plu fortigis Rommel kaj venkis Brition en Libio kaj Egiptujo. En la sama tempo, dum la vintro, la germanoj repuŝis kaj la ofensivon de la Ruĝa Armeo proksime de Leningrado kaj novan provon ataki proksime de Stalingrado, kaj en la Rzhev-Sychov direkto. La printempo pasis relative trankvile. Ne sukcesis atingi sukceson por Sovetunio en la vintro, ĝi akumulis forton. Kaj la germanoj antaŭeniris en Afriko kaj Mezoriento. Kaptite post la falo de Egiptujo, Irako kaj Kuvajto. Parto de Sirio estis okupita fare de Türkiye. Kiu eniris la militon kun Britio.
  En la somero ankaŭ estis paŭzo sur la orienta fronto. La nazioj avancis en Sudano, kaj avancis al Irano kaj la Proksima Oriento. Nur en aŭgusto la trupoj de Stalin provis antaŭeniri proksime de Stalingrado. Sed denove ili blokiĝis en malfacila germana defendo.
  La Pantero, kiu havis kiras-penetran, precizan kaj rapidpafan kanonon, rezultis precipe bone en defensivaj bataloj.
  La germanoj pasigis la tutan kvardek-trian jaron en la oriento sur la defensivo. Intertempe, ili kaptis Afrikon kaj post kiam Irano eniris Hindion, unuiĝante kun la japanoj.
  Vintre, la Ruĝa Armeo preskaŭ ne antaŭeniris. Stalino esploris la eblecojn de paco. Kaj la germanoj digestis la anglajn koloniojn. Churchill malsaniĝis, kaj sentiĝante nesekura, li decidis fini paŭzon kun la germanoj post la perdo de la kolonioj. Tio donis al la faŝistoj liberan manon en la oriento.
  Kaj en majo 1944, la Germana Armeo komencis sian ofensivon direkte al la Kaspia Maro.
  "Panteroj"-2 kaj "Tigroj"-2 partoprenis en la bataloj. Ĉi tiuj maŝinoj montris sian potencon, sed la ĉefa afero estis jeta aviado, kiu ne havis egalon. Aparte ME-262 kaj XE-162.
  Kaj multaj araboj, afrikanoj kaj indianoj estis rekrutitaj en la infanterion. Ili grimpis antaŭen kiel kanonfuraĝo.
  Nu, ni iru al batalo!
  La malamiko, ĵetante kadavrojn, trarompis al la Kaspia Maro, kaj neis Kaŭkazon de tero. Kaj la turkoj kaj la trupoj de Rommel ankaŭ frapis de la sudo.
  Kompleta malordo...
  La Germana Armeo lanĉis pli ol tricent sekciojn, plejparte fremdulojn, sur la ofensivon. Kaj li atingis gravan sukceson.
  Kvankam la Ruĝa Armeo batalis heroe.
  Precipe la kvar knabinoj, Natasha, Zoya, Augustina, kaj Svetlana.
  Ili precipe impete ĵetis donacojn de morto al la malamiko per siaj nudaj piedoj.
  Sed eĉ la kuraĝaj kvar kaj belaj sorĉistinoj montriĝis, ĝenerale, senpovaj.
  Kaŭkazo estis tute kaptita dum la somero. Dum la aŭtuno, la Fritz ankaŭ kaptis Saratov kaj Kuibyshev, avancante de la sudo. Kaj ankaŭ Uralsk, Gurjev kaj alproksimiĝis al Orenburg.
  Vintre ili haltis. Estis provizora paŭzo. Nur en Orenburg mem okazis bataloj. Kaj ĉi tiu urbo denove fariĝis legenda. Ili rememoris la epokon de Emelyan Pugachev en ĝi.
  La Fuhrer provis por iom da tempo negoci finan pacon kun Usono kaj Britio. Tiam ili daŭrigis la militon kun Japanio. Kvankam sen sukceso. La samurajo surmare gajnis plurajn venkojn.
  En la fonto de 1945, la 20-an de aprilo, Operaco Kremlin komenciĝis, kun atako kontraŭ Moskvo.
  La batalado disvolviĝis tre furioze. La germanoj estis tiritaj en sangajn batalojn. Sovetiaj trupoj batalis heroe. Tamen, post tri monatoj da obstinaj bataloj, uzante reagaviadilojn kaj la plej novajn tankojn de la serio "E", la germanoj ĉirkaŭis Moskvon. En aliaj indikoj, ili sukcesis preni Tambov, Penza, Uljanovsk, kaj realigi progresojn direkte al Ufa.
  En aŭgusto, Rjazan falis, kaj la interspaco kun Moskvo plilarĝiĝis.
  Stalino ofertis pacon laŭ iuj kondiĉoj. La Fuhrer ignoris tion. Sed Moskvo eltenis ĝis decembro, kiam ĝi estis finfine prenita.
  La Fritz ankaŭ kaptis Gorkij kaj Kazan antaŭ la fino de la jaro.
  Post la vintra paŭzo en majo 1946, la Krauts moviĝis al la Uralo. La batalado ne plu estis tiel intensa. Multaj generaloj perfidis kaj kapitulacis sen batalo. Kaj Stalino mem suferis apopleksion kaj ne estis tiel batalpreta.
  Post la kapto de Sverdlovsk, la Sovetunia registaro moviĝis al Novosibirsk.
  Sed la Wehrmacht-armeo sekvis sur siaj kalkanoj.
  Ene de jaro, urboj estis konkeritaj. Post prenado de Novosibirsk per ŝtormo, Stalin jesis kapitulaci en interŝanĝo por persona sekureco.
  Kaj baldaŭ Japanio kaj Usono finis pacinterkonsenton. Britio kaj Ameriko poste rekonis ĉiujn gajnojn de la Germana Armeo.
  Hitlero, kaptinte multajn teritoriojn, kreis sian propran kolonian imperion, kune kun la japanoj.
  Sed li ne havis longe por regi. La 20-an de aprilo 1957, la sorĉistinoj decidis fari operacion kontraŭ la Fuhrer. La loĝejo de la nun mezaĝa diktatoro estis atakita de kvar sorĉistinoj.
  Militistoj en bikinoj tenantaj magiajn glavojn en siaj manoj kaj ĵetante fulmojn kaj pulsarojn per siaj nudaj piedoj.
  Nataŝa prizorgis muelejon, tratranĉante la faŝistojn kaj ĵetis pilkon da energio per la piedfingroj de sia nuda piedo, kriante:
  - Gloro al la Patrujo!
  Zoya tranĉis per siaj magiaj glavoj. Ŝi ŝiris la ventrojn de la nazioj kaj ĉirpetis:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li liberigos pulsaron.
  Tiam Augustine atakas. Li ankaŭ prizorgas la muelejon per magiaj glavoj. Tiam li ĵetas ion mortigan per siaj nudaj piedoj.
  Post kio la ruĝa harpio diras:
  - Por la Nigra Dio!
  Venonta en la atako estas Svetlana. Ĝi ankaŭ tranĉas per glavoj, kaj liberigas fulmon per nudaj piedfingroj, tranĉante tra la nazioj.
  Tiam Nataŝa antaŭeniras, tranĉante la korpogardistojn de Hitler kaj kriante:
  - Kaj mi hakos ĉiujn faŝistojn per signalvorto!
  Kaj kun nudaj piedoj, kiel knabino, pulsaro, kaj ĝi ĵetas.
  Kaj jen venas Zoja sur la atako. Kiel ŝpini la glavojn kaj tranĉi la viandon. Kaj per siaj nudaj piedfingroj li liberigos fulmon.
  Tiam li krios:
  - Mi estas bonega knabino!
  Poste en la atako de Augustine. Li ankaŭ turniĝas... Kaj faligis kelkajn fulmojn el sia brusto. Kaj la pulsaro ĵetos siajn nudajn piedojn kaj krios:
  - Mi estas supermilitisto!
  Kaj ŝiaj ruĝharoj flirtas kiel proleta standardo.
  Kaj jen Svetlana atakas.
  Ŝiaj glavoj turniĝas, kaj ŝiaj nudaj piedoj disĵetas koagulaĵojn de energio, kaj fulmo elflugos el ŝia umbiliko.
  La knabino kantos:
  - Ni hakos la drakon kaj detruos la Fuhrer!
  Nataŝa ankaŭ svingas siajn glavojn sur la ofensivo kaj tranĉas malsupren la faŝistojn. Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas mortigajn misilojn.
  Kaj la ĉerko estas movita de la gardistoj de Hitler.
  Kaj la knabino kantas al si:
  - Mi estas neniigbatalanto,
  Kaj la granda terminatoro...
  Disintegris atomon tuj,
  Kaj kapo kontraŭ la muro!
  Zoja, sur la ofensivo, prenis ĝin kaj ĵetis ĝin per siaj nudaj piedfingroj, io kiu forblovis la tegmenton.
  Kaj kiel li kantas:
  - Gloro al la kosmaj distancoj!
  Kaj denove ŝiaj glavoj tranĉis la malamikojn en malgrandajn fragmentojn kaj pecojn da disŝirita viando.
  Kaj ĉi tie en la movado de Aŭgusteno. Kiel ŝi draŝas la faŝistojn. Kaj pecoj da sanga viando flugas en ĉiuj direktoj.
  Kaj ankaŭ la knabino kun nuda piedo cedos al la pulsaro kaj bojos:
  - Mi estas granda belulo! Kion ĉiuj ŝatas!
  Kaj jen Svetlana moviĝas. Ĝi ankaŭ liberigos fulmon de la umbiliko. Kaj la pulsaro faligos la faŝistojn per sia nuda piedo. Kaj ŝiaj glavoj estas, nu, nur ekzekutistoj.
  Tiam la knabino pepas:
  - Gloro al la Patrujo!
  Nataŝa estas en sovaĝa frenezo. Atakos la Krauts. Li pecetigas ilin kaj ĵetas fajrajn vezikojn per siaj nudaj kalkanoj.
  Kaj kantas al si:
  - Gloro al nia hejmo!
  Kaj ŝi ankaŭ faligis faskon da energio el sia umbiliko.
  Zoya prizorgas la muelejon per glavoj. Detranĉas aron da faŝistoj. Kaj tiam li ĵetas ĝin al la malamiko kiel nudaj piedfingroj. Kaj disĵetas la kontraŭulojn en ĉiuj flankoj.
  Tiam li kantos:
  - Gloro al la rusaj caroj!
  Jen Aŭgusteno en malfacila atako. Hakas kontraŭulojn. Kaj tiam ŝia nuda piedo ĵetos fulmon... Kaj pulsaro elflugos el ŝia nuda umbiliko. Kaj disĵetu la korpogardistojn de Hitler.
  Post kio la ruĝhara knabino kantis:
  - Vi ne povas atendi kompaton de mi!
  Svetlana ankaŭ estas sur la ofensivo... Ŝi hakas siajn kontraŭulojn kaj detruas ilin. Ĵetas fulmojn de la umbiliko. Kaj viaj nudaj piedfingroj brilas per tutaj kaskadoj da energifluoj.
  Kaj li kantos al si:
  - Granda gloro al mi,
  Mi estas pli malvarmeta ol simio!
  Nataŝa ankaŭ estas sur la ofensivo... Kiel ŝi tranĉas per glavoj. Kaj kun nudaj piedoj li lanĉos murdan aferon. Kaj jen venas fulmo el la umbiliko.
  Post kio la knabino grumblas:
  - Por la gloro de la Patrujo!
  Zoya movas poste. Ĝi ankaŭ detruas malamikojn. Elĵetas fulmon el malantaŭ lia buŝo. Ĵetas koagulaĵojn de energio el la umbiliko. Kaj muĝas al si:
  - Mi estas ĵetĉampiono!
  Kaj li turnas siajn nudajn piedojn.
  Venonta Augustine sur la ofensivo. Li trafas la faŝistojn per glavoj kaj hakas ilin en malgrandan laktukon. Kaj li ĵetas la nudajn piedojn kiel pulsaro. Kaj eĉ du fulmoj el la umbiliko... Kaj surloke fritiĝis deko da faŝistoj!
  La militisto kantos:
  - En la nomo de Patrino Kara!
  Kaj denove kun nudaj piedoj estas kvazaŭ trafita de pulsaro!
  Kaj tiam Svetlana venas sur la ofensivon. Ĉi tiu estas la speco de knabino kiu ne povus esti pli malvarmeta. Ĉi tiu militisto prenos ĝin kaj ĵetos fulmojn per siaj nudaj piedoj. Kaj vezikoj de neniigo flugos el la umbiliko. Kaj jen kiel la militisto krias:
  - Mi ekkomprenis, ke la pego havas ĉizilon!
  Nataŝa moviĝas. Ĝi turniĝis kaj tuta deko da faŝistoj estis faligitaj. Kaj la knabino liberigis la produkton de neniigo per siaj nudaj piedfingroj. De la umbiliko estis kaskado de fulmo, kaj ŝi kantis:
  - Mia eterna, la plej granda reĝo en la mondo!
  Kaj pulsaro flugis de la nuda kalkano de la knabino.
  Zoja daŭre moviĝis. Ŝi prenis la glavojn kaj tranĉis. Ŝi disbatis siajn malamikojn kaj palpebrumis per siaj safiraj okuloj. Kaj de la umbiliko kolono de energio. Kaj kun nudaj piedoj la pulsaroj de ekstermado.
  Kaj kiel li kantos:
  - Mi estos ĉampiono!
  Kaj tiam en la movo de Aŭgusteno... Ŝiaj glavoj estas kiel muelklingoj. Li hakas sin senhezite. Kaj de la umbiliko flugas akraj sagoj el magia fajro. Kaj la nudaj piedoj de la knabino donas tiajn donacojn de neniigo.
  Kaj la ruĝharulo mem muĝas:
  - Granda ĉampioneco!
  Svetlana ankaŭ ne estas donaco. Ŝi prenis ĝin kaj per siaj nudaj piedoj ĵetis la fragmentojn de la rompita vitro. Kaj du dekduoj da faŝistoj falis mortaj. Kaj kiel ĝi pafos tutan linion de la umbiliko. Kaj li senprobleme falĉos ĉiujn faŝistojn.
  Kaj palpebrumante li rimarkas:
  - Mi estas granda sonĝo!
  Nataŝa turnos la trioblan muelejon per magiaj glavoj. Li prenos ĝin kaj ĵetos donacojn per siaj nudaj fingroj. Kaj per sia nuda kalkano la fajra donos en kelkajn vezikojn...
  Kaj de la umbiliko estas tuta kaskado de fulmoj.
  Tiam li kantos:
  - Lasera glavo,
  Li volas tranĉi siajn malamikojn!
  Zoya estas sur la sovaĝa ofensivo. Kaj ŝiaj glavoj estas vere diamantaj boriloj. Kaj ili dispremas la Krauts kiel centfuntan ŝelon. Sed kiam ili prenis la nudajn piedojn de la knabino kaj ĵetis ion sangan.
  Kaj tiam ĝi transprenis kaj eksplodis.
  Zoja muĝis:
  - Ni estas novaj ĉampionoj!
  Kaj jen Aŭgusteno moviĝas. Kiel ŝi faligas siajn malamikojn. Kaj la svingoj de ŝiaj glavoj tranĉis ĉiujn.
  Kaj kun nudaj piedoj elflugas diversaj donacoj de morto.
  Kaj Aŭgusteno kantis:
  - Mia sankta fulmo!
  Kaj fajro eliras el ŝia buŝo!
  Kaj ĉi tie Svetlana moviĝas. Estas ankaŭ kvazaŭ ŝi liberigis donacon de murda potenco de sia umbiliko.
  Tiam la knabino kantis:
  - Mi estas absoluta ĉampiono!
  Kaj ŝi prenis la nudajn piedojn kaj sendis pulsaron. Kaj la fajro de la infero elflugis el ŝia gorĝo. Kaj nun la nuda kalkano cedis lokon al vezikoj.
  Kaj el la umbiliko venas mortiga kaj murda fulmo.
  Nataŝa ankaŭ uzis glavojn. Ŝi hakis multajn faŝistojn. Kaj kiel ĝi liberigos el la umbiliko kiel fulmo. Kaj li ŝmiros la korpogardistojn de la Fuhrer en malgrandajn pecojn.
  Post tio li kantos:
  - Por la Patrujo kaj Libereco ĝis la fino!
  Kaj io absolute murda descendos de viaj nudaj piedfingroj.
  Zoja, atakante la malamikojn, elmontrante la dentojn, muĝis:
  - Sovaĝa skipo! Frakasu la malamikon!
  Kaj ankaŭ ĉi tion li forĵetos per siaj nudaj piedoj. Kaj tiaj murdaj eksplodoj venis de la umbiliko.
  La knabino eksaltis:
  - Granda honto!
  Kaj tiam ankaŭ Aŭgusteno moviĝis. Ŝi ankaŭ ekbrilis per smeraldaj okuloj. Kaj aro da fulmoj falis el ŝia umbiliko. Kaj ŝi ĵetis la nudajn piedfingrojn al la malamiko.
  Kaj ŝi batis per siaj glavoj, kriante:
  - Mi estas pli alta ol ĉiuj mondĉampionoj!
  Kaj tiam Svetlana atakas. Do li draŝas kaj tranĉas ĉiujn. Kaj ŝi estas tiel malvarmeta kaj ludema knabino. Ankaŭ estas laŭvorte mitrala eksplodo venanta de la umbiliko. Kaj li faligas multajn faŝistojn. Kaj nudaj piedoj elĵetas tiajn koagulaĵojn de energio en riveretoj.
  La militisto kantis:
  - La celo estas proksima!
  Kaj kolektis fortojn por ĵeti!
  Nu, finfine, la kvar eksplodis en la oficejon de Hitler. Mortigis ĉiujn liajn gardistojn. Kaj la numero unu faŝisto mem estis eltirita el sub la lito.
  Hitler murmuris:
  - Mi donos Pollandon!
  Nataŝa sarkasme demandis:
  - Aŭ eble Kaŭkazo?
  La Fuhrer muĝis:
  - Jes, almenaŭ du Kaŭkazio, simple ne mortigu!
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  - Kisu niajn piedojn!
  Hitler, ĝemante, li ĵus fariĝis sesdek ok jarojn, rampis sur la genuoj kaj kisis, nudpiede, rondajn kalkanojn de knabinoj. Ili ridetis kaj ridis.
  La Fuhrer trifoje kisis la polvan kaj sangan plandumon de ĉiu knabino.
  Post tio, Nataŝa prenis Hitler per siaj nudaj piedfingroj je la dekstra mano, Zojan je la maldekstra, ankaŭ kun nuda piedo. Augustina kaj Svetlana kaptis la Fuhrer per la maleoloj per la nudaj piedfingroj.
  Post tio, la knabinoj tiros la plej grandan krimulon de ĉiuj tempoj kaj popoloj en ĉiuj direktoj, kaj prenos ĝin, disŝiros ĝin.
  Kaj la brakoj kaj kruroj de Hitler estis forŝiritaj, kaj pro la ŝoko de doloro, la drakreganto mortis surloke.
  Tiu venĝo trovis la murdinton kaj la plej grandan ekzekutiston en la monda historio.
  Ĉi tie finiĝas la fabelo, kvankam sur ĉi tiu planedo ĝi fariĝis koŝmara realo, kaj kiu aŭskultis, estis finita!
  
  
  SORĈISTINOJ KONTRAŭ HITLER
  En 1941, Hitlero, post konkerado de la insulo Kreto, ŝanĝis opinion pri irado al Sovetunio. La fakto ke Stalin ne atakis Germanion dum la atako kontraŭ Jugoslavio konvinkis la Fuhrer ke ekzistis neniuj planoj renkonti lin de la oriento.
  Krome, antaŭĝojoj sugestis, ke ne estos facila venko en la oriento, kaj estis pli bone ne iri tien.
  La Fritz fortigis la grupiĝon de Rommel, kaj povis persvadi Turkion por lasi la soldatojn en la Proksiman Orienton. La britoj estis tute venkitaj en Egiptujo, kaj forpelitaj el Irako kaj la Proksima Oriento. Baldaŭ Franco konsentis pri la kapto de Ĝibraltaro.
  Post tio, la germanoj povis jam senprobleme translokigi soldatojn al Afriko, kaj plu al Mezoriento.
  Barato falis. Kaj tiam, sen problemoj, la Nigra Kontinento estis kaptita en nur ses monatoj. Kaj la kulmino estis la atako kontraŭ Britio kaj la surteriĝo de trupoj en la metropolo en novembro 1942.
  Ene de du semajnoj Anglio falis. Kaj la Krauts finfine akiris piedtenejon en la orienta hemisfero.
  Sed la milito kun Usono ankoraŭ daŭris. Kaj ĝi trenis pro la malproksimeco ĉe la oceano kaj malfacilaĵoj en transportado de trupoj.
  Uzante la rimedojn de Afriko, grandaj partoj de Azio kaj Aŭstralio, la germanoj konstruas grandan mararmeon. Ili, kune kun Japanio, faras submarŝipan militadon.
  La kvardek-tria kaj kvardek kvar jaroj estis pasigitaj en bataloj sur la maro. Islando kaj Gronlando estis kaptitaj. Kaj en la kvardek-kvina, jam havante tankojn de la serio "E", la germanoj alteriĝis en Kanado kaj koncentris siajn fortojn en Argentino.
  Ĉi tiuj estis iliaj planoj. Kvankam la manko de komunikado malfaciligis ataki Usonon.
  Sed antaŭ septembro, la plej granda parto de Kanado estis kaptita.
  Kaj germanaj kaj japanaj trupoj eniris la nordajn regionojn de Usono.
  Sed tiam la Fritzoj estis renkontitaj fare de kvar knabinoj.
  Monica, Leah, Gertrude kaj Angelina.
  Kvar belulinoj eniris la batalon. Monica, Leah, Gertrude estas blonduloj, kaj Angelina estas ruĝharulo.
  Kaj lasu la knabinojn detrui la grandegan armeon de la Tria Reich.
  Ili pafas al si de maŝinpafiloj.
  Jen Monica ĵetas obuson per la nuda piedo kaj kantas:
  - Gloro al mia forto! Ĉiuj estis falĉita!
  Leia donas turnon. Li ankaŭ falĉas malamikojn per fajroeksplodo, kaj kriegas ĉe la pinto de siaj pulmoj:
  - Mia armeo estas forta!
  Kaj per la nuda piedo li ĵetas la donacon de la morto.
  La fajra aŭ ruĝhara Angelina lanĉas la donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj kaj knaroj:
  - Mia venko!
  Kaj li ankaŭ donas turnon!
  Tiam Gertrudo piedbatas la donacon de la morto per sia nuda piedo, kaj hurlas surde:
  - Mi estas ĉampiono!
  Kaj denove li lanĉos murdan eksplodon.
  Monica denove pafas al la faŝisma hordo kaj kantas:
  - Gloro al mia mondo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas murdan donacon de morto, frakasas siajn kontraŭulojn.
  Leia ankaŭ pafas. Ŝi estas tre akra knabino. Kaj nudaj piedoj estas kiel ĵetado de grenadoj al la malamiko.
  Kaj la knabino muĝas:
  - Mi estas hipermilitisto de Usono!
  Poste Angelina pafas. Li faras ĝin tre precize. Kaj mortiga donaco flugas de ŝiaj nudaj piedfingroj.
  Kaj la bela knabino muĝas:
  - Mi estos la absoluta mondĉampiono!
  Kaj kiel la militisto montros sian longan langon!
  Kaj tiam Gertrudo provis. Kaj ankaŭ kiel la vico donas. Kaj tiam per siaj nudaj piedfingroj li ĵetos la donacon de morto.
  Kaj disĵetas ĉiujn kontraŭulojn en pecetojn da viando.
  Do kvar knabinoj aktive laboras. La premo de la malamika armeo klare finiĝas.
  Kvankam ne, aperas timindaj tankoj, serio E. Nu, la knabinoj atendas ilin.
  Monica ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj grincas:
  - Ni batalos en la spaco!
  Kaj de ŝia nuda kalkano la mortodonaco resaltis sur la E-50-raŭpo. Ĉi tiu aŭto estis difektita kaj haltita.
  La militisto krias:
  - Bonega!
  Sekva estas Leia en batalo. Ankaŭ nudpiede, kiel ĵeti donacon de morto. Disbatu la malamikon. Kaj la tanko fariĝis streĉa.
  Kaj la militisto muĝas:
  - Mi estas knabino en bikino!
  Angelina batalas poste. Li ankaŭ ĵetas obuson al la E-75 per sia nuda piedo, kaj la germana vampiro havas malfacilan tempon.
  Kaj la militisto krios:
  - Mi estas tiu, kiu montros superklason!
  Kaj Gertrude batalas. Ŝi ankaŭ estas militisto kiu konas neniun kompaton aŭ dubon.
  La belulino prenis ĝin kaj grincis:
  - Granda regato!
  Kaj murda granato flugis de la nuda piedo.
  Monika denove pafas kaj grincas:
  - Aerobato kaj skipo!
  Ŝia nuda membro ankaŭ prenos kaj fluos de morto. Kaj li disŝiros ĉiujn malamikojn.
  Post kio la militisto blekas:
  - Mi estas bonega knabino!
  Kaj Leia estas vera heroino en batalo. Kaj li frapos siajn malamikojn. Kaj per sia nuda piedo li ĵetos grenadon, kaj prenos amason da malamikoj kaj disŝiros ilin. Kaj tiam li krias:
  - Mi estas tiu knabino kiu estas Superman!
  Kaj en batalo, Angelina, ankaŭ kun sia nuda piedo, ĵetas la donacon de morto. Li disŝiros la malamikon en pecojn kaj kantos:
  - Mi estas diabla demono!
  Kaj li frapos la malamikon per fajroblovo.
  Sed Gertrude estas en la bildpilko. Pafas sin sen iu ajn ceremonio aŭ antaŭjuĝo. Kaj li prenos ĝin, lanĉos la donacon de neniigo per siaj nudaj piedfingroj kaj disrompos siajn malamikojn. Ĉu ĉi tio estas tre batalema?
  La kvar knabinoj batalis kiel kavaliroj aŭ anĝeloj. Sed estas limo al ĉio. Kaj tiel la militistoj retiriĝis...
  La aŭtuno kaj vintro de 1945 pasis en obstinaj bataloj. La fortoj estis neegalaj. La germanoj havas tankojn de la E-serio tro multe pli fortajn ol la Shermans kaj eĉ la malgrandaj Pershings. Kaj jetaviado tute ne havas egalon. Kaj eĉ diskaviadiloj komencis aperi, tute nevundeblaj al ajnaj manpafiloj.
  Do Usono estas iom post iom kaptita de ĉiaj eksterlandaj dividoj de la Tria Regno.
  Granda parto de Ameriko estas transkurata dum la aŭtuno kaj vintro. Plie ankaŭ ribeloj en la suda Usono, kaj la perfido de generaloj kun germanaj radikoj. Same kiel la senduba supereco de novaj maŝinpafiloj, kaj eĉ subteraj tankoj de la Wehrmacht.
  Kaj en la printempo de aprilo 1946, post kiam la hordo de la Tria Regno ĉirkaŭis kaj prenis Vaŝingtonon kaj Novjorkon, Usono kapitulacis.
  Tiel, alia paĝo de la milito estis turnita.
  Sed en majo 1947, alia batalo komenciĝis, ĉi-foje kun Japanio.
  Kaj la kampanjo kontraŭ Sovetunio denove estis prokrastita.
  Kaj nun kvar knabinoj el Usono ne rezignis kaj denove batalas kontraŭ la malamiko.
  Somero de 1947 kaj varmego, militistoj en bikinoj. Kaj ili batalas sin.
  Monica ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj grincas:
  - Mi estas terminanto!
  Kaj li donas turnon.
  Leia ankaŭ pafas, kaj faras ĝin tre precize. Kaj denove ŝiaj nudaj piedoj ĵetas ion ĉirkaŭen. Kaj ili detruas.
  Kaj la knabino krias:
  - Batalu aerakrobatikon!
  Poste, Angelina pafas. Disbati kontraŭulojn. Batas ilin amase. Kaj ŝiaj nudaj piedfingroj denove ĵetas ion brutale murdan.
  La militisto krias:
  - Mi estas ŝtala ungego!
  Kaj Gertrudo pafas sin kaj falĉas siajn malamikojn. Post kio li ĵetas la mortodonon per la nuda piedo kaj murmuras:
  - Militaj temoj kaj matematiko!
  Kaj denove li prenos ĉiujn kaj falĉos ilin ĝis la frenezo!
  Jes, la kvar batalas. Sed la fortoj estas neegalaj. Novaj tankoj de la serio E-50 U, pli densa aranĝo, malpli ol du metroj en alteco, kaj 170 flanka kiraso, 250 milimetroj da frunto, kaj pezo de sesdek kvin tunoj kun motoro de 1800 ĉevalforto.
  La japanoj ne povas rezisti ĉi tion. Same kiel kontraŭ la ME-462, kiu, sen iu ajn ceremonio, detruas ĉiujn malamikajn aviadilojn kiel koloboks.
  Kaj male, estas ankaŭ flugaj diskoj. Kaj ili rompas ĉion.
  Resume, en ses monatoj, Japanio estis tute venkita kaj ĉiuj ĝiaj kolonioj estis kaptitaj.
  Nu, jen kio okazis. La Fuhrer baldaŭ konkeris ĉiujn landojn de la mondo krom Sovetunio.
  Ĝis nun ĉio estis pli-malpli paca. Sed tiam Stalino mortis, kaj Nikita Ĥruŝĉov kaptis la potencon. Kaj la rilatoj kun la Tria Regno denove komplikiĝis.
  Sen mencii, ke Sovetunio disvolvis nukleajn armilojn. Kaj okazis ankaŭ la Dudeka Kongreso, kondamnante la antaŭan politikon.
  Kaj la 22-an de junio 1956 la Tria Regno laŭ ordono de la jam mezaĝa, sed tre agresema Hitlero, lanĉis invadon. Lia hordo atendis rapidan venkon, sed neatendita surprizo atendis lin!
  Ne nur kvar usonaj knabinoj, sed ankaŭ kvar rusaj belulinoj kaj sorĉistinoj iris en batalon kontraŭ la Wehrmacht-hordoj. Kaj estas tuta grupo de knabinoj en malsamaj branĉoj de la armeo, kaj ili ankaŭ estas ĉiuj sorĉistinoj!
  
  NAPOLEONO FILO-FILO-FILO DE ALEKSANDRO LA UNUA
  Napoleono ne iris al Rusio, kaj ĝenerale geedziĝis kun la pli juna fratino de Aleksandro la Unua. Ĉi tio kaŭzis kelkajn ŝanĝojn en la historio.
  Unue, cara Rusio batalis kontraŭ Aŭstrio kaj konkeris Galegion. Due, Francio organizis Italion, kaj instalis la filon de Napoleona kaj rusan princinon tie.
  Kaj tiam Rusio kaj Francio konkeris kaj dividis Turkion.
  Tiam, per komunaj klopodoj, Britio estis konkerita. La hispanaj kolonioj finfine iĝis francaj, same kiel la plej granda parto de Afriko. Kaj tiam Barato kaj Irano estis okupitaj!
  Post la morto de Aleksandro la Unua kaj la abdiko de Konstantino okazis puĉo, kaj la dekkvarjara romia Cezaro Napoleono la 2-a estis levita al la rusa trono. Kaj post la morto de Napoleono en 1836, Napoleono la 2-a iĝis la reganto de Francio kaj la tuta Eŭropo kaj multaj kolonioj.
  Ununura super-imperio aperis kaj daŭre disetendiĝis. Napoleono la 2-a poste konkeris Ĉinion kaj Hindoĉinion kaj la tutan Afrikon. Kaj Aŭstralio kaj Kanado. Kaj li mortis en 1879 en la aĝo de preskaŭ sesdek ok jaroj.
  Tiam Napoleono la 3-a heredis la tronon. Li ankaŭ volis batali. Sed en la tuta mondo, nur la teritorio de Usono restis nekonkerita de Francio!
  Kaj Napoleono la 3-a komencis militon kun Ameriko en 1890. La lasta lando kiu ne estis franca posedo.
  Kaj grandega armeo de kvin milionoj da soldatoj el la tuta mondo eniris usonan teritorion.
  La fortoj estus neegalaj. Sed la usonanoj batalis kontraŭ Napoleono la 3-a tre heroe.
  Precipe la kvar knabinoj: Monica, Leah, Gertrude, Anna! Kaj ili batalis kiel kobroj kaj heroinoj.
  Monica hakis akrajn metalajn diskojn per glavoj kaj nudaj piedfingroj. Kaj trabatis kontraŭulojn.
  Kaj la militisto kantis:
  - Gloro al Ameriko!
  Leia ankaŭ batalis kun la fremda armeo per glavoj, kaj siblis agreseme:
  - Gloro al la plej bona lando en la mondo!
  Kaj li ankaŭ lanĉis la murdan aferon per siaj nudaj piedoj.
  Gertrudo batalis kun grandega armeo, ankaŭ kun nudaj piedoj, ĵetante tre akrajn pinglojn, kaj trafante la malamikojn.
  Je tio la knabino grincis:
  - Mi estas batalanto de tia klaso, ke ĝi estas bonega!
  Anna ankaŭ batalis, ĵetante murdemajn donacojn per siaj nudaj piedoj.
  Kaj ŝi kriis:
  - Ni havas grandajn atingojn!
  Sed kiom ajn ĉi tiuj kvar batalis, kaj eĉ heroe, la superaj fortoj de la francoj ankoraŭ venkis ilin.
  La knabinoj estis kaptitaj. Tie ili estis nudigitaj kaj brutale torturitaj. Ili tordis siajn brakojn sur la rako, batis ilin per vipo kaj varma drato. Ili bruligis siajn nudajn plandojn per fajro kaj surmetis varman feron al siaj nudaj kalkanoj. Sed la knabinoj neniam rekonis la novan regadon de Napoleon III.
  Post kio ili estis senditaj labori, preskaŭ nudaj, en la ŝtonminejoj. Kaj Ameriko fariĝis nova franca provinco.
  Kiam Napoleon III mortis en 1903 en la aĝo de sesdek ok jaroj, Napoleon IV iĝis imperiestro. Lia alveno markis novan regadon. Plifortigante la rolon de parlamento, kaj reduktante la influon de la nobelaro. Iom post iom la tutmonda imperio fariĝis pli demokratia.
  Kaj en 1917, la unua viro flugis en la kosmon. Tiel malfermiĝis la epoko de astronaŭtiko.
  En 1922, homoj flugis al la luno. Kaj en 1933 al Marso. Kaj antaŭ 1950 ili vizitis ĉiujn planedojn de la Sunsistemo. Sed en 2000, komenciĝis la unua flugo al la steloj, tuta kosma ekspedicio. Ĉi tio estas AI nur pro unu geedziĝo de Napoleono Bonaparte kun rusa princino.
  Kiel la sorto de la tuta homaro dependas de la plej eta ŝanco.
  
  INTERVIOJ KONTRAŬ ĈINIO
  KONOTACIO
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova moviĝis al Siberio en la deksepa jarcento, kie ili eniĝis en milito kun la Ĉina Imperio sub la kontrolo de la Manĉura dinastio. Senmortaj fremduloj ŝanĝas la kurson de la historio, ne nur en Ĉinio.
  La milito furiozas kiel uragano
  Knabo batalas kun granda armeo...
  Ni tranĉas tra la furioza nebulo
  Kvankam foje ĝi estas eĉ tro malfacila!
  
  La malamiko estas tre forte forta,
  Daŭra lavango venas...
  Sub la susuro de helaj skarlataj standardoj rapidantaj,
  Sed ni gajnos, mi kredas, batalon en majo!
  
  Ne pensu, ke ni povas esti konkeritaj,
  Ni estas grandaj militistoj de Dio...
  Kaj ĝi ne estos interrompita, mi konas la fadenon de la vivo,
  Kvankam foje ĝi povas esti tre strikta!
  
  Sciu la grandecon de Rusio en ĉi tio:
  Kredu min, la Patrujo estas pli valora ol ĉio...
  Kaj estos tre forta rusa domo,
  Kaj pugnopugnon al la malnobla faŝisto en la vizaĝon!
  
  Ne kredu ĝin, la Hordo ne rompos Rus',
  Kiu ne genuigas vin...
  Batalu senbride, ne timu,
  En la nomo de novaj Genus-generacioj!
  
  Por la domo de Rusujo, por ŝiaj fojnamasoj,
  Ni batalos tre feroce...
  Senfina revo realiĝis
  Vi ne estas militisto kun animo de bufono!
  
  Ĉi tie vi ĵuras al la Patrujo,
  Fariĝu militisto de la granda Svarog...
  Ne, ne konstruu feliĉon sur sango,
  Kiam ne estas Dio en la koro de Jesuo!
  
  Ni povas atingi novajn manierojn,
  La grandeco de la lando kiu floras ...
  Kaj mortigu la cimokulan monstron,
  Por ke la planedo baldaŭ fariĝu paradizo!
  . ĈAPITRO #1
  Knabo kaj knabino, same kiel kvar sorĉistinoj, alvenis en suda Siberio kaj forpuŝis la atakon de la ĉinoj. Estis malmulte konata milito kiam la Manĉuroj estis en potenco en Ĉinio kaj aktive disetendiĝis en malsamaj regionoj de Azio.
  Kaj tiel ili atakis la rusojn en la Tibeta regiono. Kaj la vera historio estas, ke ili sukcesis preni parton de la teritorio. Krome, Rusio en tiu momento estis malfortigita de la kamparanaro kaj la kozakmilito de Stenka Razin. Kaj trupoj devus esti translokigitaj sur tre longaj distancoj.
  Sed la senmortaj knabo kaj knabino, kaj kvar Terminator-knabinoj venis por helpi la rusan fortikaĵon.
  Grandega ĉina armeo sturmis la nove konstruitan rusan fortikaĵon. Kaj la fortoj estis klare neegalaj.
  Estas nur mil rusoj, kaj ducent mil ĉinoj. Kaj ŝajnis, ke estis absolute neniu ŝanco rezisti.
  Sed la ses klasaj militistoj estas superpretaj batali.
  Oleg Rybachenko sur la muro. Senmorta knabo, proksimume dekdujara, ĵetas pinglojn per siaj nudaj piedfingroj. Kaj trafas la progresantan ĉinon. Dekduo samtempe.
  Margarita ĵetas pinglojn per la nudaj piedfingroj. La knabino detruas siajn kontraŭulojn kaj grincas:
  - Mia granda potenco!
  Kaj li batalas kuraĝe.
  Natasha ankaŭ ĵetas potencan bumerangon kun siaj nudaj piedfingroj. Kiel ĝi dispremas kontraŭulojn kaj grincas:
  - En la nomo de granda gloro!
  Tiam Zoja hakas la ĉinojn per glavoj, kaj samtempe ĵetas pinglojn kun veneno per siaj nudaj piedoj. Kaj li kantas al si:
  - En la vasteco de Rus',
  Ni povas savi ĉiujn!
  Kaj denove la glavoj falas sur la kontraŭulojn. Kaj se ili tranĉas, tiam sen kompato.
  Sed kiam Aŭrora komencis detrui kaj ĵeti bumerangojn per siaj nudaj piedfingroj, ĝi estis kompleta detruo. Kaj la mortigitaj ĉinoj falas sub la batoj de la ruĝa diablo.
  Kaj la knabino muĝas:
  - Mi dispremos kaj disŝiros ĉion!
  Kaj per ambaŭ glavoj li prenos kaj tranĉos!
  Kaj akra kaj trapika disko flugas de ŝia nuda kalkano. Ĉi tio estas ĝenerale knabino de totala morto.
  Kaj jen Svetlana en la decida batalo. Ni turmentu la ĉinojn kaj tranĉu ilin en pecetojn per glavoj.
  La knabino ŝpinis la papilion, kaj sep militistoj de la Ĉiela Imperio estis hakitaj al morto.
  Kaj tiam akraj, venenaj pingloj flugas de la nudaj piedfingroj. Kaj ili batis la ĉinojn.
  Oleg Rybachenko batalas kun la flavaj militistoj. Liaj glavoj ekbrilas kiel helico.
  La knabo kun ĝojo kantas:
  - Mi estos la plej forta mondĉampiono,
  Ni venkos Amerikon, Ĉinion!
  Kaj denove la knabo ĵetas akrajn ludojn per la nudaj piedfingroj de la infanaj piedoj. Kaj du dekduoj da mortintaj ĉinoj falas samtempe.
  Jen la batalo. En la reala historio, la cara Rusio de antaŭ-petrinaj tempoj perdis parton de sia teritorio. Sed ĉi tie la rusaj kavaliroj batalas kaj ne cedos.
  Oleg Rybachenko batalas kaj kantas:
  - Sed ni estas kavaliroj plenaj de la rusa spirito,
  La ekzekutistoj neniam aŭdos nian sufokan ĝemon!
  Kaj denove la knabo ĵetas tre akre, kaj kun forta veneno, elfaritan de sorĉistinoj, tre maldikajn pinglojn!
  La knabino Margarita estas apud li. Kaj ankaŭ ŝiaj kruroj ĵetas tiajn mortigajn kudrilojn. Kaj iliaj manoj hakas la atakantajn ĉinojn. La militisto detruas ŝiajn kontraŭulojn kaj kantas:
  - Mi estas tiel mojosa, kiel demono de ĉiuj landoj...
  Dima, Dima, Bilan! Dima, Dima Bilan!
  Sinjoro de ĉiuj landoj!
  Nataŝa ankaŭ hakas la ĉinojn kaj kantas:
  - En la vespera tagiĝo, ni ne lasos Satanon venki!
  Kaj murdaj kudriloj ankaŭ flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Venonta, Zoya detruas la malamikojn. Kaj vibroj de kolosa energio ŝajnas eliri el ĉi tiu knabino.
  Kaj bumerangoj kaj akraj kudriloj flugas de la nudaj piedoj de la belulino.
  La militistoj grincas:
  - Mi estas granda nudpieda sonĝo kaj beleco!
  Kaj denove li ĵetos ion ekstreme mortigan al siaj kontraŭuloj.
  Sed kiam Aŭrora prizorgas muelejon kaj tranĉas la ĉinojn, tiam ĉi tio estas la aerakrobato de neniigo.
  Kaj tiam la ruĝharulo ĵetas trapikantajn pinglojn per siaj nudaj piedfingroj. Kaj la mortintaj flavaj militistoj falas.
  Sed kiam Svetlana trafas. Kaj samtempe el ŝiaj nudaj kruroj flugas tuta amaso da pingloj, kiuj trapikas kaj mortigas ĉiujn.
  Kaj la militistoj krias:
  - Nu, nu, nu - la faŝisto ricevos nikelon!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj denove ĵetos murdan pugnon al la ĉinoj.
  Nataŝa, hakante la flavajn militistojn per glavoj, komentis:
  - Estis kaj pli facile kaj pli malfacile kun la nazioj!
  Svetlana, prizorgante la muelejon, rimarkis:
  - Kaj ĉe ni knabinoj ĉiam estas facile!
  Aŭrora reproduktis la fanteknikon kaj murmuris:
  - Vi tute ne enuos pri mi!
  Kaj mortiga pikilo flugas el ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj Zoya nur prenas ĝin kaj grincas:
  - Ni ne estas blatoj, ni estas knabinoj de granda gloro!
  Kaj denove io elflugos el ŝiaj nudaj piedoj kaj trafos la malamikon.
  La knabinoj prenis la laboron konscience.
  Tiu ĉi fortikaĵo estas preskaŭ la nura rusa fortikejo en la areo. Estas kelkaj pliaj urboj en konstruo. Estas bone, ke la ĉinoj ne enmiksiĝis kun la Amuro. Sed en reala historio, Rusio perdis pecon de sia teritorio. Tre agresema dinastio en potenco en Ĉinio. Tamen, knabinoj estas kio povas elflugi la regimentojn de Lucifero.
  Oleg Rybachenko hakas la ĉinojn. Kaj samtempe la knabo kantas:
  - Ĝi estos la plej alta klaso...
  Kaj tiam bumerango ĵetita de la nuda piedo de la knabo flugas kaj krias:
  - La histriko hakos ĉiujn!
  Margarita ankaŭ ĵetis kio sumiĝas al mortigo al la malamiko. Ŝi dispremis ĝin en pecojn kaj knaris:
  - Mi estas nudpieda sonĝo kaj granda beleco!
  Kaj ŝia kruro ĵetas sovaĝajn diskojn.
  Venonta en la batalo estas Natasha. Kaj li ankaŭ ĵetas ion al la malamiko, kiu disigas liajn kontraŭulojn.
  Kaj li faras ĝin ege lerte.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj elĵetas plu, mortigajn pinglojn.
  La sekva estas Zoya en batalo. Kaj li ankaŭ ĵetas diversajn svastikojn kaj bumerangojn al la malamiko.
  Kaj falĉas la malamikon.
  Post kio li diras:
  - Gloro al la bona reĝo!
  Sed Aŭrora estas en batalo. Ĝi ankaŭ detruas malamikojn de Ĉinio. Kaj se ĝi ĵetos, ĝi ĵetos kun mortiga forto.
  Kaj samtempe li kantos:
  - Jes, en la nomo de la Rusa Tero!
  Kaj, ankaŭ, mortigaj ŝargoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Svetlana ankaŭ ne lasas la malamikon malsupren. Kaj el ŝiaj nudaj piedoj flugas io, kio alportas evidentan morton.
  Kaj la militisto kantas:
  - Ni neniam cedos! Problemo ne venos al Rus'!
  Kaj denove, la ĉinoj estos vunditaj. Kaj li prenos ĝin sen ceremonio kaj hakos ĝin.
  Ses militistoj kaj militistoj forte trafis. Kaj li hakas la malamikon kaj ĵetas ilin per siaj nudaj piedoj.
  Oleg Rybachenko, hakante la ĉinojn, kantis:
  - Stelbatalanto, via korno vane blovas -
  Via lando estas malproksima en dubinda gloro...
  La flamoj de batalo tremas inter la linioj -
  En unuflanka ludo sen reguloj!
  Kaj alia bumerango flugas de la nudaj piedoj de la knabo, tranĉante la gorĝojn de tuta deko da ĉinoj.
  La knabo, kiel ni vidas, estas batalanto.
  Kaj Margarita ankaŭ estas en batalo. Kaj tiel funkcias ŝiaj nudaj piedoj. Ŝi ekstermas malamikojn sendube ege mojosa.
  Kaj ŝiaj glavoj estas kiel ekzekutistoj.
  La militisto grincas:
  - Estu gloro!
  Nataŝa ankaŭ pafas kun siaj nudaj piedoj, kaj ĵetas la mortigan. Kaj samtempe li aktive tranĉas per glavoj.
  Samtempe ĝi sonoras:
  - Mia akompanantaro estas registara skipo!
  Venonta en la batalo estas Zoya. Ankaŭ diablo de la plej alta nivelo de neniigo. Kiel desegni papilion per glavoj. Kaj tiam li prenos ĝin kaj ĵetos detruajn elementojn per siaj nudaj piedoj.
  Post kio li hurlas:
  - La armeo ĝojas - antaŭeniras!
  Kaj tuta vico de falĉitaj ĉinoj falas.
  La knabino kantas al si:
  - Zoja amas mortigi! Ho, ĉi tiu Zoja!
  Jen venas Aŭrora en rapida atako. Aŭ pli precize, agresema defendo. Kaj helpe de nudaj piedoj li batas malamikojn.
  Kaj samtempe ĝi sonoras. Kaj kiam ŝiaj sabroj trapasos kiel kulturklingoj, tri dekduoj da ĉinoj estos disŝiritaj!
  Kaj Aŭrora kriegas:
  - Dolĉaj akordoj, la rusa flago estas tre fiera!
  Kaj nun ŝia nuda kalkano trafas la ĉinan generalon en la mentonon. Li prenos ĝin kaj falos.
  Zoya estas agresema en batalo. Li hakas siajn malamikojn kaj krias:
  - Ni dubos kaj mortigos ĉiujn!
  Kaj tiaj ponardoj flugas de nudaj piedoj.
  Svetlana ankaŭ ne lasas neniun. Kaj li pereigas siajn malamikojn, kiel falĉilo tranĉanta herbon. La ĉinoj falas.
  La knabino krias:
  - Freneza kudrilo! Foriru el la korto!
  Oleg Rybachenko fortranĉos aron da flavaj militistoj per batoj de siaj glavoj. Kaj tiam per siaj nudaj piedoj li ĵetos stelon kaj krios:
  - Mia armeo estas la plej forta!
  La Terminator-knabo vidiĝas ĉe la pinto mem de detruado de malamikoj. Kaj li agas kun terura pasio.
  Kaj alia mortodonaco forflugas de liaj nudaj piedfingroj. Kaj kiel ĝi superfortas la ĉinojn grimpantaj la muron.
  Flavaj militistoj estas fanatikuloj. Jam estis tutaj amasoj da kadavroj amasigitaj. Kaj ili daŭre grimpas kaj grimpas kaj grimpas!
  Sed la knabo kaj knabino estas simple la formado de mortiga potenco. Kaj kiam ili hakas, ŝprucetoj da sango flugas en ĉiuj direktoj kaj tre malproksime.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - La heroaĵo estas glorata,
  Ni estas konkerantoj de planedoj!
  Margarita, ĉi tiu maltrankvila knabino kantis:
  - Ni ne haltos eĉ momenton.
  Aŭdiĝas ies obtuza kriego!
  Kaj ankaŭ detruaj kaj murdaj pingloj flugas de la nudaj piedoj de la knabino. Batante la ĉinojn kiel garbojn da tritiko. Jes, la knabino Margarita estas vera terminatoro.
  Nataŝa, hakante la ĉinojn, kantis:
  - Kaj la knabino, dispreminte la flavajn, pensis
  , ke estas bone vivi, kaj ke la vivo estas bona!
  Post kio kudriloj denove flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Zoja tenis la muelejon per siaj sabroj kaj knaris:
  - Mi mortigos ĉiujn miajn malamikojn, kaj kredu min, mi ne ŝercas!
  Kaj la kruroj de la militisto lanĉis plurajn stelojn.
  Kaj la belulino kantis:
  - Milita ago - Mi trafis la groŝon!
  Aŭrora, hakante sen nenecesa emocio, diris:
  - Granda sukceso atendas nin! Kredu min, ĝi ne malvarmiĝas!
  Kaj same kiel kun nudaj piedoj, kio mortigas komenciĝos.
  Tiam ĝi grincas:
  - Mi estas sanga kobro!
  Svetlana donas neniun kompaton al la ĉinoj. Kaj ĝi detruas ilin kvazaŭ ili estus formikoj. Kaj samtempe li kantas:
  - Rubo ne havos manieron,
  Forprenu viajn piedojn rapide!
  Kaj nun de ŝiaj nudaj piedfingroj denove flugas murdaj donacoj. Tia mojosa virino!
  Kaj li ankaŭ muĝas:
  - Tie estos nia venko, en sankta milito!
  Oleg Rybachenko fariĝas pli kaj pli aktiva. Kaj li tranĉas per ambaŭ manoj, kaj eĉ prenis pipon en la buŝon kaj kraĉas sur la ĉinojn per kudriloj. Detruas kontraŭulojn kaj grincas al si mem:
  - Jen nia venko -
  Plenrapide antaŭen kaj alproksimiĝas!
  Kaj denove la terminatora knabo tranĉas. Kaj samtempe li rezignas tion, kio mortigas sen kompato.
  Margarita ankaŭ estas en batalo. Malespera knabino. Kaj se li lanĉas bumerangon per sia nuda piedo, tiam tio estas ne malpli ol deko da ĉinoj faligitaj.
  Post kio la knabino kantos:
  - Ho, mia helikoptero estas granda,
  Nu, mia koro kantas kun feliĉo!
  Kaj mortiga stelo flugas de la nuda kalkano de la knabino. Jes, ĉi tio estas la beleco de la plej alta aerakrobato. Kaj la morto semas dekstren kaj maldekstren.
  Nataŝa ankaŭ ekstermas la ĉinojn ĉiumaniere.
  Kaj samtempe li kantas:
  - Grinki, knari, knari...
  Oliver trovis Twist!
  Kaj mortiga donaco flugas el ŝia nuda piedo.
  Do Zoja tiris sin supren... Ŝi prenis ĝin kaj kraĉis al la malamiko el la pajlo. Tiam ŝi hakis la muelejon per siaj glavoj. Tiam ŝiaj nudaj piedoj prenis kaj lanĉis la inferan prezenton de la morto.
  Kaj la ĉinoj falis. Estis kvazaŭ ilin forlekis flamĵetilo.
  Kaj ĉi tie Aŭrora estas en batalo. Ankaŭ rapida knabino. Kaj ruĝa morto, kaj infera brulanta radio. Kaj li prenos ĝin kaj komencos haki ĝin.
  Ne, nenio povas haltigi ĉi tion.
  Eĉ la Muso-tanko.
  Do Aŭrora najlas la ĉinojn. Kiu estas ekstreme mojosa kaj kun freneza simboleco kaj glavo.
  Kaj la glavoj de la ruĝa harpio ne ĉesos, eĉ por momento.
  Samtempe, Aŭrora grincas:
  - Mia Patrujo estas la Patrujo de Komunismo!
  Kaj ankaŭ de ŝiaj nudaj piedoj, kiel io ege mortiga elflugo.
  Kaj denove la knabino estas graveda.
  Kaj tiam Aŭrora memoris kiel ŝi vere batalis kun "Muso" en unu el la alternativaj rakontoj. Tiam la aliancanoj finis armisticon kun la Tria Regno, kaj ekspluatante la mankon de bombado, la germanoj lanĉis la Maus en produktadon.
  Jes, ĉi tiuj tankoj vere moviĝis kiel bestoj. Kaj ilia progreso estis terura.
  Sed ne por Terminator-knabinoj. Ili batalis kontraŭ la nazioj trankvile kaj rapide samtempe.
  Kaj ili montris la patrinon de Kuzma! Kaj la militistoj kuraĝe batalis.
  Kaj nun la ruĝhara Aŭroro tranĉas per glavoj. Kaj li falĉos la malamikojn kiel kultivisto.
  Tiam ĝi grincas:
  - Mi mortigas ĉiujn!
  Svetlana ankaŭ ne estas timema en batalo. La ĉinoj estas ekstermitaj. Kaj samtempe kun nudaj piedoj li ĵetas tion, kio semas morton.
  Kaj samtempe li krias:
  - Kosma bravado -
  Estos granda serenado!
  Kaj palpebrumu al la malamikoj!
  Post kio li kraĉos el la tubo!
  Kaj tiam Oleg Rybachenko disiĝos. Kaj ni ĵetu ne nur kudrilojn, sed ankaŭ bumerangojn al la ĉinoj per niaj piedoj.
  Jen kiel la rapide moviĝanta terminatora knabo estis kaptita.
  Kaj samtempe li kantas:
  - Ne haltigos nin malamikoj,
  Se ni estas malfortaj, helpu!
  Kaj ne kuru, ne kuru...
  Se nur ne antaŭen!
  Kaj Oleg fajfas.
  Kaj Margarita prenis ĝin kaj per la nudaj piedfingroj ĵetis ion detruan kaj morte murdan. Kaj samtempe ŝi kantis:
  - Ĉi tio estos la mesaĝo de la kobro!
  Kaj la knabino palpebrumos kaj grincos!
  Natasha ankaŭ estas neniu malvigla en batalo. Ŝi prenis ĝin kaj ĵetis akran svastikon per siaj nudaj fingroj. Ŝi trarompis la amason da ĉinoj kaj knaris:
  - Por mia Patrujo!
  Kaj poste estas Zoya en batalo. Kaj li ankaŭ atakas siajn malamikojn per siaj nudaj piedoj.
  Kaj knaris per nuditaj dentoj:
  - Mi estas tia militisto, mi vere estas terminanto!
  Post kio la knabino batas per glavoj. Kaj li krias je la supro de siaj pulmoj.
  - Banzai!
  La knabino ŝajne ne ĉesos batali. Kaj li tranĉos sen nenecesaj antimonioj.
  Aŭrora ankaŭ prenos la ekstermon. Li detruas la ĉinojn, sen ajna sarkasmo. Kaj la flavaj militistoj falas, kvazaŭ ili estus disŝiritaj en duono.
  Kaj la ruĝhara knabino krias:
  - La flamo de komunismo estas super la mondo!
  Kaj denove li prenos ĝin kaj tranĉos per du glavoj. Kaj tiam ĝi kraĉas el la tubo. Kaj li trafos la malamikon.
  Jes, Aŭroro estas ĉarma kaj perfekteco mem.
  Kvankam Svetlana ne estas pli malbona. Kaj ŝi ankaŭ donis al la ĉinoj naturan batadon kaj murdon.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas donacojn de detruo al la flavaj militistoj. Jes, ĉiuj faras ĝin sur alta ondo.
  Svetlana krias:
  - La batalo estos sanga, sankta kaj justa!
  Kaj io mortiganto denove eliris de ŝia nuda piedo. Kaj laŭ la ĉinoj, kiel li batos vin!
  La knabinoj vere iris siajn apartajn vojojn. Kaj ili ne lasas min iomete. Ĉi tiuj estas virinoj - virinoj al ĉiuj virinoj!
  Oleg Rybachenko estas en impeta atako. Ili jam mortigis multajn milojn da ĉinoj. La atako de la militistoj de ĉi tiu flava imperio malfortiĝis.
  Oleg knaris:
  - La plej alta mezuro de venko!
  Margarita prenis ĝin kaj per siaj nudaj fingroj ĵetis ion mortigan kaj pli akran ol razilo.
  Tiam la knabino kantis:
  - Ni spitas la ŝtormojn,
  Kial kaj kial?
  Vivi en la mondo sen surprizoj -
  Neeble por iu ajn!
  Margarita kraĉis tutan pipon al la ĉinoj kaj daŭrigis:
  - Bonŝancon aŭ malsukceson,
  Kaj saltante supren kaj malsupren!
  Nur tiel, kaj ne alie -
  Nur tiel, kaj ne alie...
  Vivu surprizo!
  Surprizo! Surprizo!
  Vivu surprizo!
  Surprizo! Surprizo!
  Vivu surprizo!
  Kaj nur supren - ne milimetron malsupren!
  La knabino montris sufiĉe batalan humoron.
  Natasha estas ankaŭ ĉe la epicentro mem de la batalo. Estas kvazaŭ vulkano erupcias. Kaj ĵetas pinglojn per siaj nudaj piedfingroj. Trafi kontraŭulojn. Kaj forlasas kadavrojn el ili.
  Post kio la knabino kantis kun nuditaj dentoj:
  - Ni estas tiaj terminantoj, kiel sonĝrobotoj, kaj granda beleco!
  Kaj nun la knabino tranĉas per glavoj. Kaj ĝi batos ekstere multajn homojn.
  Zoya ankaŭ estas en la dika de la batalo. Li batalas kaj nudas la dentojn kaj muĝas:
  - Neniu haltigos nin!
  Kaj de ŝia nuda piedo disko balais tra la ĉinoj. Kiu tranĉis multajn gorĝojn. Kaj la armeoj de la ĉiela imperio estis sufokitaj.
  Kaj la knabinoj pli kaj pli premas.
  Jen kiel Aŭrora lanĉos ion, kiu tranĉas metalon. Li dehakos multajn kapojn, kiuj formiĝis en tumulojn. Kaj li eksaltos, suprenflugos, kaj prenos ĝin, muĝos:
  - Mia nomo estas mia pugno!
  Kaj denove li svingas du sabrojn, kaj ŝiras la intestojn el la ĉinoj. Sed samtempe, ne estu embarasita.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn bumerangojn. Kiujn kapojn oni falĉas en vicoj.
  Post kio la ruĝhara militisto krias:
  - Ni ne estos en la kablo!
  Estu feliĉo sur la Tero!
  Kaj li prenos pli el la tubo kun sia skarlata buŝo kaj kraĉos. Kaj la militistoj de la ĉiela imperio falos kiel kulioj kun faruno.
  Do Svetlana montris en batalo...
  Ŝi ĵetis bolantan akvon super siajn kontraŭulojn. Kaj tiuj bruligitaj prenos ĝin kaj krios tre sovaĝe.
  Svetlana grincas:
  - Mia buĉado!
  Kaj per la nuda piedo li ĵetos paron da bumerangoj. Faligos multe da ĉinoj.
  Kaj elpremas multajn kadavrojn.
  Tiel funkcias la bastardoj.
  Kaj ili malkonstruis la imperion de Ĉinio por si mem, sen nenecesa ceremonio. Ne, ili eĉ havas specialan takton.
  Jam la nombro da ĉinoj mortigitaj estas dekmil. Kaj la knabinoj nur amuziĝas kaj resaltas kiel pilkoj.
  Oleg Rybachenko ankaŭ montras la plej bonegajn aerakrobatiojn, kiujn vi povas imagi.
  Kaj la knabo hakas per du glavoj, por ke brakoj kaj kruroj kaj kapoj flugu ĉiudirekten.
  Oleg krias:
  - Estos, mi kredas, nia decida venko!
  Margarita, per la nuda piedo, ĵetante detruan ĵeton, konfirmis:
  - Jes estos!
  Kaj la tutaj ses komencis haki eĉ pli aktive.
  . ĈAPITRO N-ro 2.
  Post kiam preskaŭ la tuta ĉina armeo de ducent mil estis detruita, la ses militistoj moviĝis plu en la profundon de la Ĉiela Imperio. Por malhelpi la ĉinojn reveni al rusaj urboj en Siberio.
  Do la militistoj atakis la flavajn militistojn en la plej proksima granda urbo.
  Oleg Rybachenko, hakante la flavajn batalantojn kaj svingante ambaŭ glavojn, kriis:
  - Kiel la rusaj caroj!
  Kaj akraj kudriloj flugis el liaj nudaj piedoj. La ĉinaj batalantoj estis trafitaj.
  Margarita, hakante la flavajn militistojn per glavoj, prenis ĝin kaj kantis:
  - Nun ni faras historion!
  Kaj de ŝiaj nudaj piedoj kudriloj flugis al la flavaj militistoj.
  Sekva estas Natasha en batalo. Li ankaŭ ĵetas donacojn de morto kaj kriegas:
  - La estonteco estas nia! Gloro al Granda Rusujo!
  Kaj ŝia nuda, ĉizita piedo elĵetos ĉi tion kun terura forto. Kaj li tranĉos la ĉinojn en sangan pulpon.
  Zoya ankaŭ hakas urĝe. Kaj ŝi duone frakasis la ĉinan generalon. Kaj tranĉis liajn ostojn.
  Tiam ŝi hurlis:
  - Por mia granda venko!
  Kaj kun nudaj piedoj li denove lanĉos murdan donacon. Kaj ĝi batos eksteren multajn ĉinajn batalantojn.
  Sed kiam Aŭrora estas en batalo, ĝi estas absolute terura. Ŝi duonigas ĉinajn soldatojn kaj lanĉas murdemajn donacojn per siaj nudaj piedoj. Kaj tiel li detruas la flavan armeon.
  Ne, Aŭrora estas fakte nomita la ruĝa sorĉistino. Kaj ŝi estas nevenkebla.
  Kaj mortigaj pingloj forflugas el ŝiaj nudaj fingroj. Ili trafas la ĉinojn kaj ili falas kiel kulioj kun sablo.
  Aŭroro muĝas ĉe la supro de siaj pulmoj:
  - Rusoj konas min,
  Kaj ili nomas ĝin bonega!
  Kaj denove la belulino ĵetas mortigan kudrilon. Kaj la malamiko estas alpinglita kiel skarabo.
  Aŭrora gluglutis:
  - Vi povas revi, sed revado estas malbona!
  Kaj denove la knabino batas kiel bumerango.
  Jes, ĉi tiu ruĝharulo manĝis pli ol funton da salo en militaj aferoj. Se ĝi draŝas, tiam ĝi draŝas.
  Kaj denove la rapida kaj fajra knabino atakas.
  Kaj tiam Svetlana fervoras batali. Kaj tiel li hakas kaj detruas ĉiujn. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel brilanta fulmo.
  Kaj pingloj flugas de nudaj piedoj.
  La knabino muĝis:
  - Mia granda forto -
  Ludi kun mi estas kiel esti amikoj kun krokodilo!
  Knabo Oleg Rybachenko atakas kiel ĉiam. Li estas rapida mungoto. Hakas kaj ĵetas stelojn al la malamiko.
  Kaj la juna militisto krias:
  - Ni iru al la ofensivo,
  Ni venkos ĉiujn ĉinojn!
  Kaj nun la knabo atakas.
  Kaj la knabino Margarita, en granda ekscito, dispremas la flavajn trupojn. Kaj ŝiaj nudaj fingroj ĵetas donacojn de morto.
  Kaj la knabino muĝas:
  - Venko estos mia!
  Kaj denove tuta pluvo da pingloj elfluas el ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj la pingloj estas mortigaj kaj venenitaj.
  Margarita estas sur la ofensivo. La ĉinoj havas tre malfacilan tempon kontraŭ ŝi. Kaj la knabino estas la formado mem de hororo.
  Kvankam ŝi estas bela militisto.
  Kaj nun peco de morto denove flugas de ŝia nuda piedo. Kiu frapas malamikojn.
  Nataŝa estas sur sovaĝa flugo. Tranĉas la ĉinojn en pecojn. Kaj ŝiaj glavoj ne konas kompaton.
  La militisto muĝas:
  - Estos nia granda venko!
  Kaj tre mortigaj kaj danĝeraj pingloj denove flugas el la nudaj piedoj de la belulino.
  Ili multe influas la ĉinojn. Nu, la knabinoj estas tre bonegaj.
  Kaj en la ofensivo ili ne donas al iu ajn enirpermesilon.
  Sed Zoya ne scias, neniam estas vorto. Ŝi trarompas al siaj kontraŭuloj. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel ekzekutistoj.
  Zoya krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi ne konas kompaton - nur morton!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetos tiajn aferojn, kiujn la ĉinoj ne povas rezisti!
  Kaj inverse, la militisto akcelas ĉiun minuton. Ĉi tio estas sketejo sur la ofensivo.
  Aŭrora ankaŭ estas tiel amuza knabino. Ne retiriĝas kaj ne rezignas. Kaj ŝi sukcesas en ĉio.
  Ŝi ĵetis ŝtalan ventumilon per siaj nudaj piedfingroj. Ŝi detranĉis la ĉinajn soldatojn kaj siblis:
  - En la ruĝa imperio, estos fajro, kiu varmigos la tutan planedon!
  Kaj denove, io, kio specife mortigas muŝojn de ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj la militisto denove estas en granda alteco.
  Kaj jen Svetlana en batalo. Ne devias de la plano. Kaj li hakas sin per sovaĝa premo. Kaj akra disko flugas el ŝiaj nudaj piedoj. Kiu impete fortranĉas kontraŭulojn.
  Svetlana krias kun sovaĝa furiozo:
  - Mi disŝiros vin ĉiujn!
  Kaj la knabino estas sur la ofensivo. Kaj ŝiaj nudaj piedoj estas tiel lertaj.
  Poste, Oleg Rybachenko estas fervora batali. Ĉi tiu estas malespera terminatora knabo. Ĝi implikas la kolosan forton kaj premon de sovaĝa knabo.
  Kaj tiam la infano ĵetas bumerangon per sia nuda piedo. Kaj la kontraŭuloj perdis du dekduojn da goloj samtempe.
  Ĉi tio estas vere - vere detrua potenco.
  Oleg kantis:
  - Mia manskribo estas simpla -
  Mi ne ŝatas tiri la voston de la kato!
  Kaj klingo flugis de la nuda kalkano de la knabo, kaj kiel ĝi trafis la ĉinojn. Ili laŭvorte perdis sian spiriton kaj kuraĝon.
  Oleg rimarkis kun sovaĝa frenezo:
  - Neniam diru ne!
  La knabo atakas... Tiam li rememoris Vladimir Kliĉkon. Jes, ĉi tiu boksisto povus esti reveninta al la ringo. Kial ne provi ĝin? Se vi ankoraŭ havas sanon, tiam Dio mem diris al vi batali!
  Terminator knabo sur la atako. Li dispremas la ĉinojn kaj kantas:
  Juna amiko ĉiam estu juna
  Ne rapidu ripozi...
  Estu gaja, aŭdaca, brua -
  Vi devas batali - do batali!
  Viro kun malvarmeto -
  Por ke vi povu venki ĉiujn!
  Mi estas eterna knabo kun animo,
  Kio naskas la rezulton!
  Mi estas eterna knabo en animo,
  Kaj ne retropaŝu!
  Juna militisto kaj eterna infano en panika atako kontraŭ la ĉinoj. Li montros sin plej bone.
  Margarita ankaŭ detruas la flavajn militistojn kaj kantas:
  - Ni neniam rezignos!
  Kaj ŝi detranĉis multajn ĉinojn, aldonante kun rido:
  - Ne, neniam kredu min!
  Kaj la knabino denove ĵetis akrajn, venenajn kudrilojn.
  Ŝi estas en rapida kaj unika movado.
  Natasha en batalo estas rapida kaj timinda, kiel Valkirio. Li batalas kuraĝe. Kaj pafas la ĉinojn.
  Ŝi ofte batalis en la ĉielo. Ŝi estis bonega aspiloto. Ŝi ankaŭ devis batali en la infanterio.
  Sed nun Nataŝa alprenis la ĉinojn. Kaj ni draŝu per nia tuta furiozo.
  Kaj bumerangoj kaj kudriloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Ŝi dispremas la malamikon.
  La knabino kantas:
  - Sed mi kredas la sunleviĝon,
  Dispelu la mallumon de la prizona karcero!
  Zoya atakas la ĉinojn. Kaj ĝi forte frakasas ĝin. Kaj ŝiaj nudaj piedoj senhalte batas malamikojn.
  Militisto en moviĝo. Ŝi estas kiel kobro, kiu saltas kaj ĉirkaŭsaltas.
  La knabino kun oraj haroj krias:
  - La estonteco estas nia,
  Ni estas kiel Jedi Knights!
  Kaj tiam ŝi turniĝos kaj batos vin.
  Venonta en la atako estas Aŭrora. Disbatanta kaj batalanta ruĝhara knabino. Ŝi iris al la ofensivo, plirapidigante la ritmon. Ŝiaj glavoj estas kiel klingoj de muelejo.
  La fajra beleco eligis:
  - Estos tia feliĉo por la tuta mondo!
  Kaj denove la knabino iras en sovaĝan paŝon. Ĉi tiu estas la vera diino de milito.
  Svetlana ankaŭ kantas, saltante supren kaj malsupren:
  - Cent post cento, regimento post regimento,
  Rusaj kavaliroj tranĉis per glavo!
  Kaj nun ŝiaj nudaj piedfingroj ĵetos ion, kio ne povas esti reflektita per ŝildo.
  Ĉi tiu estas la knabino. Vera vulpino.
  Nataŝa pepas kun nuditaj dentoj:
  - Ne estas al vi instrui min!
  Kaj li ĵetos morton per sia nuda kruro.
  Aŭrora konsentas:
  - Estas nenio por instrui nin!
  Militistoj plirapidigas siajn movojn. Nuntempe preskaŭ la tuta urbo estas kovrita de kadavroj. Jes, la ĉinoj renkontis ekstermon. Estas nur ses homoj, sed ili laboras por tuta armeo.
  Oleg Rybachenko rememoris la historion de unu el la elfoj. Li alvenis en la Tria Reich, kaj povis konvinki lin esti sendita al la Luftwaffe.
  Jes, la elfo, kvankam malgranda en staturo, estas tre rapida, forta kun bonega reago. Ĝenerale, elfoj estas pli bonaj ol homoj en fizika kondiĉo kaj pensrapideco. Kaj unufoje sur la aviadilo, la elfo, kaj eĉ de reĝa sango, sentas sin kiel aglo.
  Kaj tiu ĉi militisto povis malflugigi 538 malamikajn aviadilojn okaze de la naskiĝtago de la Fuhrer la 20-an de aprilo 1944, sed li mem neniam estis pafita.
  Por la unuaj ducent aviadiloj, la elfo ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Pli ol tricent jam la Ordeno de la Germana Aglo kun diamantoj. Por kvarcent Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun ora kverko lasas glavojn kaj diamantojn. Kaj por kvincent datrevenaj aviadiloj - la Grandkruco de la Fera Kruco. Tiel, la elfo kolektis rekordan nombron da premioj kaj tiurilate li venkis eĉ Hermann Goering kaj ricevis la rangon de kolonelo.
  Kvankam li batalis sur la aviadilo kiel soldato.
  Do, kvankam tia elstara aso aperis en la Luftwaffe, li ne tro influis la kurson de la milito. Fakte, se vi prenas la unuajn ses Luftwaffe-asojn en la reala historio, ili pafis entute pli ol unu kaj duono mil aviadilojn. Nu, kiom tio ĉi helpis la Wehrmacht?
  Kvankam estas eble ke la nombro da faligitaj aviadiloj estis ŝveligita de la propagando de Goebbels.
  Multaj homoj forte dubis ĉi tiujn ciferojn.
  Sed la elfo honeste pafis tiom da aŭtoj, kaj li mem ne perdis eĉ unu batalanton.
  Sed tiam Oleg Rybachenko renkontis lin kaj demandis:
  - Kial vi ĝenis la Trian Reich, kiu estas konsiderata forto de malbono?
  La elfo logike rimarkis:
  - Ĉar en la mondo tute ne ekzistas forto de bono! Ĉu vi pensas, ke Stalino kaj liaj aliancanoj estas sanktuloj?
  Oleg komentis kun rideto:
  - Sed en Sovetunio, faligante tiom da aviadiloj, oni konsiderus vin Dio kun majuskla G! Kaj do oni kraĉu kaj malbenu vin!
  La elfo honeste rimarkis:
  - En oktobro 1942, kiam mi komencis batali por la Reich, la rezulto de la milito ankoraŭ ne estis evidenta. Kion vi opinias, mi ne havas ŝancon esti inter la gajnantoj?
  Oleg Rybachenko honeste respondis:
  - Se vi transfuĝas al Sovetunio, mi pensas, ke vi estos pardonita kaj akceptita. Herooj kaj grandaj militistoj estas aprezataj ĉie!
  La elfo radie ridetis kaj respondis:
  - Dankon pro la propono! Sed kiam la dua mondmilito finiĝos, mi revenos al mia planedo kun premioj... Kaj kompreneble mi ne plu zorgos, ke Germanio perdis. La ĉefa afero estas, ke mi montris min esti heroo kaj eniris en aviadan historion kiel la plej bona aso de ĉiuj tempoj!
  Oleg Rybachenko ĉagrenite rimarkis:
  - Kiom da bonuloj mortis pro vi!
  La elfo knaris kaj logike rememorigis:
  - Estas ankaŭ Rudel... Ankaŭ li estas superhomo!
  Oleg kapjesis:
  - Rudel... Estas kvazaŭ komika heroo!
  La elfo murmuris:
  - Mi estis kaj estas kaj estos militisto! Do mi provos alporti mian kalkulon al mil!
  Oleg Rybachenko dubis:
  - Ĉu vi havos tempon? 9-an de majo 1945 La Tria Regno kapitulacas!
  La elfo demandis insinue:
  - Ĉu vi povas diri pli precize kiam kaj kie kaj je kiu tempo, per kiaj fortoj la Ruĝuloj kaj la Aliancanoj atakos?
  Oleg demandis surprizite:
  - Kial vi bezonas ĉi tion?
  La elfo respondis honeste:
  - Mi volas bagatele plilongigi la militon, por ke la amuzo daŭru pli longe!
  Oleg tiam elprenis pistolon kaj respondis:
  - Mi povus pafi vin, sed mi ne faros tion!
  La elfo estis surprizita:
  - Kaj kial?
  Oleg Rybachenko decide deklaris:
  - Via konscienco punu vin!
  Kaj ili disiĝis...
  Oleg Rybachenko pensis, ke li ne vane mortigis ĉi tiun elfon. Kiom da pliaj aviadiloj li faligos? Ĝi estos nur terura.
  Kaj la knabo denove lanĉis la bumerangon de la morto per la nudaj piedfingroj.
  Margarita aktive ekstermas la ĉinojn en batalo. Ŝiaj nudaj piedoj trafis ŝin per murdaj donacoj tiel precize, ke vi simple miras.
  Knabino de la supervira kategorio.
  Kaj ŝia agado en batalo estas kiel tiu de mustelo besto.
  Ne, neniu iam timigos tian knabinon, eĉ se estas du miliardoj da ĉinoj.
  Tamen, kion faru Margarita?
  Ŝi defendas sian patrujon.
  Oleg Rybachenko, hakante la ĉinojn, kantis:
  - Ne ekzistas pli bela Patrujo de Rusio,
  Batalu por ŝi kaj ne timu...
  Ne ekzistas pli bela lando en la universo -
  La tuta universo estas torĉo de lumo, Rus'!
  La knabo eksaltos kaj akcelos, piedbatante ĉiujn.
  Nataŝa ankaŭ batalas kaj kantas:
  Fatala jaro, vi eble ne kredos min,
  Mil naŭcent naŭdek naŭ...
  Ĉesu promeni en allogaj rondoj,
  La diablo turnos siajn orajn kornojn!
  Kaj la knabino denove ĵetas mortigan donacon per siaj nudaj piedoj.
  Zoya ankaŭ estas en batalo, vundita kaj batalado. Aktiva knabino. Kaj se li tranĉas per glavoj, ĉio flugas malproksimen.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj tiel aktive ĵetas donacojn. Kaj ili batas eksteren tiom da malamikoj.
  Jes, la ĉinoj klare havas malhelajn tagojn.
  Aŭrora batas sen kompato. Kaj ŝiaj nudaj piedoj estas io pli ol mortiga. Ĉi tio estas ĝenerale la diino de neniigo.
  Kaj estas mil diabloj en ĝi.
  Svetlana draŝas la ĉinojn kun granda pasio kaj kriegas:
  - La estonteco kuŝas en
  Por ke ni ne devas esti kato!
  Kaj ŝiaj nudaj kruroj ion ĵetos denove, kaj la malamikoj disŝiros.
  La batalanta knabino estas la aerakrobato en ŝi!
  Malbarinte la urbon de la ĉinoj, la ses faris paŭzon. Ili tuj mortigis la apron kaj rostis ĝin tuta.
  Ili tranĉis ĝin en pecojn kaj komencis manĝi ĝin.
  Nataŝa notis:
  - La kavaliroj de Walter Scott manĝis multe samtempe!
  Oleg Rybachenko ridis kaj memorigis:
  - Dumas ankaŭ! Tiel Porthos manĝis tutan virŝafon!
  Nataŝa ridis:
  - Ram? Kial ne apro?
  Oleg kantis responde:
  Ĉiuj viaj malbenitaj parencoj,
  Mia onklo, kiu ricevis la apron...
  Kiam li vivis - li avertis min -
  Vi ne povas preni edzinon de kanibalo!
  Margarita konfirmis:
  - Ĉi tio estas sovaĝa kanto! Sed mi volas ion pli animan!
  Oleg notis:
  - Mensa? Ĉi tio estas bona!
  Kaj la knabo kantis ion...
  Sed Aŭrora interrompis lin kaj rimarkis:
  - Vi ne bezonas kanti, sed agi.
  Kaj la knabino eltiris ifonon el sia zono. Oleg ridetis, Nataŝa donis al li la sian kaj proponis:
  - Ludu tankojn kun la ruĝharulo!
  Aŭrora konsentis:
  - Mi amas ĉi tiun ludon!
  Kaj la heroa knabino komencis akiri parametrojn.
  Oleg Rybachenko prenis sur sin la tankan floton.
  Aŭrora avertis:
  - Unu tanko por unu! Provu duelon!
  La knabo konsentis.
  - Ĉi tio estas ĝuste!
  Oleg elektis la plej bonegan sovetian tankon de la kvardekaj - IS-7. Mirinda aŭto, kiu neniam fariĝis produkta aŭto. Ŝi havas ĉion: kirason, armilojn kaj rapidecon. Vera aŭreolo!
  Aŭrora havas E-75. La aŭto estas pli malbona. Kaj pli peza, kaj malpli rapideco, potencorezervo, kaj iomete pli malforta pafilo. La IS-7 havas 130 milimetrojn kontraŭ 128 por la E-75. La kiraso de la germano estas eble pli dika, sed tio estas kompensita per la pli granda deklivo de la IS-7. Kaj la flankoj de la Fritz estas pli altaj... Ĉio estas vera, sed...
  Aŭrora transigas la E-75 al nivelo M... Kaj la aŭto pliboniĝas. Kaj la motoro estas pli potenca kaj la silueto estas multe pli malalta, kaj la pafilo havas pli longan barelon. Jes, nun la kiraso fariĝis pli dika. La germana tanko ankoraŭ pezas naŭdek kvin tunojn, kontraŭ sesdek ok por la sovetia. Kaj post modernigo ĝi havas similan aranĝon kaj nun estos pli potenca.
  Sed la IS-7 restis sen evoluo. Neniu antaŭdiris ĝin en la reala historio.
  Nu, Oleg, ni jungu nin.
  La knabo tamen ne estas perdita. Ĉar la malamiko moderniĝis, la ulo faros ion kaj uzos plumajn ĵetaĵojn. Kaj tiam estos tre bona batalo.
  IS-7 proksimiĝas. Sed tamen, la veturado de la germano ankoraŭ estas pli bona.
  Aŭrora pafas sian pli longan kanonon. Sed li ankoraŭ ne povas atingi tien.
  Kaj la terminatorknabo proksimiĝas kaj turnas la spurojn. Ŝajne la knabo estas sufiĉe memfida en si mem.
  Aŭrora, post la sekva pafo, desegnis moralon:
  - Muso povas mortigi elefanton!
  Kaj la batalo daŭris, Oleg pelis 130-mm-kanonŝelon en la artikon de la kareno kaj venkis. Malgraŭ ĉiuj lertaĵoj.
  Sed ĝenerale, la tankoj de la kvardekaj havas malsamajn veturilojn. Tre timinda projekto - "Reĝa Leono". Pezo estas cent tunoj, la kanono estas 210 mm kalibro, la fronta kiraso estas 300 mm laŭ angulo, la flankoj estas 200 mm, kaj la motoro estas 1800 ĉevalforto.
  Ĉi tio estas maŝino - eĉ la IS-7 povas nur penetri la flankon kaj fermiĝi. Kaj ĝi estas vere granda!
  Aŭrora kantis kun nuditaj dentoj:
  - Ĉi tio estas aglo, fluganta pli alte ol la suno!
  Kaj ŝi silentis...
  Manĝinte, la ses translokiĝis al ĉinaj urboj. Nuntempe, ni devas atingi pacon kaj malinstigi la Manchus ataki.
  La knabinoj kaj la knabo atakis la ĉinojn kaj denove mortigis multajn per glavoj kaj nudaj piedfingroj.
  Tiam la militistoj komencis pafi el la kaptitaj kanonoj. Kaj multaj ĉinoj estis mortigitaj.
  Oleg Rybachenko notis:
  - Eble estas pli bone ludi defense? Ĉu ĝi iel fariĝos malbela?
  Aŭrora kontraŭis:
  - Estas koncepto de preventa milito!
  Oleg memorigis:
  - Ankaŭ Viktor Suvorov provis pruvi, ke la milito de Nazia Germanio kontraŭ Sovetunio estis preventa!
  Aŭrora nudigis siajn dentojn kaj grumblis:
  - Ĉu ne tiel estas?
  Oleg balancis la kapon.
  - Dubinde!
  Margarita memoris:
  - Mi legis ĉi tiun libron. Unuavide ŝi aspektas konvinka. Sed se vi fosos pli profunde...
  Aŭrora kapjesis konsente:
  - Sovetunio preparis ofendan militon kaj tio estas fakto!
  Margareta notis:
  - Sovetunio preparis ofensivan militon eĉ post la milito. Sed la ofensivo neniam komenciĝis!
  Oleg logike notis:
  - Se Stalino planus ofensivon, tio estus en pli posta periodo, unue kompletiginte ekipi siajn sekciojn per tankoj kaj aliaj ekipaĵoj. Kaj la plej nova aviado ĵus komencis alveni en unuoj; eĉ la pilotoj ne regis ĝin!
  Aŭrora ankaŭ logike kontraŭis:
  - Se la sovetia armeo rearmis, tiam ankaŭ la germana armeo ne staris senmove. Dum Sovetunio produktis la plej novajn aviadilojn, la Krauts pliigis la produktadon de la plej nova ekipaĵo.
  Prokrasto ne pliigus la avantaĝon de Stalin. Prefere, kontraŭe, la nazioj, havante la potencialon de Eŭropo, povus atingi Rusion en la kvanto de ekipaĵo kun pli bona kvalito!
  Oleg Rybachenko dubis:
  - Kio igas vin pensi ke ilia kvalito estis pli bona?
  Aŭrora respondis honeste:
  - Sed ni venkis en 1941! Se ili estis malsuperaj en nombro, ili estis eble superaj en kvalito de teknologio!
  La knaba genio dubis:
  - Mi ne pensas!
  Margarita notis:
  - La kvardek-unua jaro estas mistero. Kial la formale pli forta Ruĝa Armeo perdis batalon post batalo? Kaj tiam, fari?inte formale kaj efektive pli malforta, ?i komencis venki?
  Oleg Rybachenko respondis:
  - Ĉi tio estas granda mistero de la Dua Mondmilito!
  Nataŝa sugestis:
  - Ĉi tie estis interveno de superaj potencoj!
  Oleg kapjesis:
  - Io vere okazis!
  Augustine grumblis:
  - Niaj idoloj estas kovritaj de sango, niaj Dioj estas militdioj!
  Zoja konsentis.
  - Ankaŭ la dioj de la milito estas kovritaj de sango!
  Poste Oleg kaj Aŭrora komencis ludi la strategion de la Dua Mondmilito. Aŭrora estas por Hitler, Oleg estas por Stalin.
  Jam okazis interŝanĝo de veraj batoj. Aŭrora uzis la friponan kodon kaj amason da "E" serio tankoj kaj trarompis al Moskvo. Togolando kaj Oleg uzis la friponan kodon kaj IS-7 kvazaŭ ili trafis la germanojn. Kaj la falĉilo konverĝis al la ŝtono. Kaj multe da ĉerkoj. Lasu kaj virtuala.
  Oleg Rybachenko ludas kun ĝojo, kaj liaj trupoj trarompas la germanajn defendojn. Ili kreas kaldronojn. Aurora denove rulas la fraŭdan kodon. Estas tre sovaĝa interŝanĝo de movoj.
  La knaba genio kantis:
  - Ie sur la Kama - ni ne konas nin mem,
  Ie sur la Kama - patrinoj riveroj!
  Ne povas atingi per viaj manoj, ne povas atingi per viaj piedoj,
  Nu, se necese, ni movos la pokerojn!
  Kaj sovetiaj tankoj disbatas la naziojn. Estas nenio pli malvarmeta ol la IS-7. Kaj vi povas sekure batali kun "Musoj" kaj "E"-100. La sovetia tanko ne timas tiajn monstrojn.
  Ili estas pli pezaj, sed tio ne signifas, ke ili estas pli fortaj.
  Kaj Oleg antaŭeniras, rapide moviĝante kun la aŭtoj. Kaj estas kiel mil diabloj en li.
  Mirinfano kantas:
  - Ni frakasos la Krauts, ido-ĉik-ĉik-ta!
  Kaj nun la sovetiaj trupoj prenis alian baron. Ili estas kiel batalantaj geniuloj!
  Aŭroro tamen ankaŭ ne estas simpla. Kaj li agas kun agresema premo. Ĵetas novajn kaj novajn kaj novajn fortojn sub la radojn de la Ruĝa Armeo.
  Kaj la ruĝhara militisto kantas:
  - Miaj malamikoj ne haltigos min! Mi konkeros la vastecon de la universo!
  Kaj novaj kaj novaj regimentoj iras en batalon.
  Oleg Rybachenko ĝoje kantis:
  Fritz kolerego,
  La malamiko movis la regimenton antaŭen...
  Sed frenezaj arjoj -
  La rusoj renkontos malamikecon!
  Ili fosos en haŭton de porko,
  La malamiko estos ĵetita en polvon -
  La rusoj batalas furioze
  Forta estas la pugno de la soldato!
  Kaj la knabo faras alian ĉirkaŭmanovron kaj ĉirkaŭas la trupojn de Aŭrora.
  Jes, la infano estas inteligenta, ne estas vortoj.
  Aŭrora gluglutis:
  - Ne, mi ne rezignos, sed mi ĉiam sciis batali!
  Oleg Rybachenko konsentis:
  - Ni ne rezignos! Ni simple detruos vin!
  Kaj nun la sovetiaj trupoj denove atakas. Kaj la kodo de la skamisto ne plu helpas la Krauts.
  Tiam Aŭrora lerte ŝanĝas la opcion. Kaj Britio kaj Usono eniras la militon siaflanke. La militistoj de ĉi tiu flotego rapidis en batalon. Kaj ni premu la malamikon.
  Sed sovetiaj IS-7-tankoj detruas usonajn Shermans kaj Pershings kun eĉ pli granda facileco, same kiel la anglan Churchill-tankon.
  Sen ricevi ajnan damaĝon mem.
  Aŭrora grumblis:
  - Nu, vi estas diableto!
  . ĈAPITRO N-ro 3
  Militistoj de la dudekunua jarcento denove interbatalis kun la ĉinoj de la deksepa.
  La Ĉiela Imperio havas multajn soldatojn. Ili fluas kiel senfina rivero.
  Oleg Rybachenko, hakante la ĉinojn per glavoj, muĝis:
  - Ni neniam cedos!
  Kaj akra disko flugis de la nuda piedo de la knabo!
  Margarita, disbatante siajn kontraŭulojn, murmuris:
  - Estas loko en la mondo por heroaj faroj!
  Kaj venenaj pingloj disiris el la nudaj piedoj de la knabino, frapante la ĉinojn.
  Nataŝa ankaŭ ĵetis siajn nudajn piedfingrojn, murde, kaj hurlis:
  - Ni neniam forgesos kaj neniam pardonos.
  Kaj ŝiaj glavoj trairis la ĉinojn en la muelejo.
  Zoja, distranĉante la malamikojn, kriis:
  - Por nova mendo!
  Kaj pli da kudriloj disiĝis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj en la okuloj kaj gorĝoj de la ĉinaj soldatoj.
  Jes, estis klare, ke la militistoj ekscitiĝas kaj fariĝas ferocaj.
  Aŭrora frapis la flavajn soldatojn kaj knaris:
  - Nia fera volo!
  Kaj nova, mortiga donaco flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj la flavaj batalantoj falas.
  Svetlana hakas la mueliston, ŝiaj glavoj estas kiel fulmo.
  La ĉinoj kuŝas ĉirkaŭe kiel tranĉitaj garboj.
  La knabino ĵetas kudrilojn per la nudaj piedoj kaj grincas:
  - Li venkos por Patrino Rusio!
  Oleg Rybachenko avancas kontraŭ la ĉinoj. Terminator-knabo hakas flavajn trupojn.
  Kaj samtempe, la piedfingroj de la nudaj kruroj de la knabo elĵetas pinglojn kun veneno.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Estonta Rus'!
  Kaj en moviĝo ĝi fortranĉas ĉies kapojn kaj muzelojn.
  Margarita ankaŭ dispremas siajn kontraŭulojn.
  Ŝiaj nudaj piedoj nur ekbrilas. La ĉinoj mortas grandnombre. La militisto krias:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj tiam la knabino prenos kaj tranĉos ...
  La amaso da kadavroj de ĉinaj soldatoj.
  Sed Nataŝa estas sur la ofensivo. Li tranĉas sian propran ĉinon kaj kantas:
  - Rus' estas bonega kaj radianta,
  Mi estas tre stranga knabino!
  Kaj diskoj flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Kiu tranĉis la gorĝojn de la ĉinoj. Jes, ĉi tiu estas knabino.
  Zoya estas sur la ofensivo. Li forhakas la flavajn soldatojn per ambaŭ manoj. Kraĉi el tubo. Kaj ĵetas mortigajn pinglojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj samtempe li kantas al si:
  - Eh, klubeto, ni iru!
  Eh, mia plej ŝatata faros!
  Aŭrora, faligante la ĉinojn kaj ekstermante la flavajn soldatojn, kriegas:
  - Tute vila kaj en besta haŭto,
  Li atakis la tumultpolicon per klabo!
  Kaj kun nudaj piedfingroj, kiel lanĉi en la malamikon, ion, kio mortigos elefanton.
  Kaj tiam li grincas:
  - Luphundoj!
  Svetlana estas sur la ofensivo. Li hakas kaj pecetigas la ĉinojn. Kun nudaj piedoj li lanĉas mortodonojn ĉe ili.
  Li prizorgas la muelejon per glavoj.
  Disbatis multajn batalantojn kaj kriojn:
  - Venas granda venko!
  Kaj denove la knabino estas en sovaĝa moviĝo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj lanĉas mortigajn pinglojn.
  Oleg Rybachenko saltis. La knabo faris kapriolon. Hakis multe da ĉinoj en salto.
  Li ĵetis la pinglojn per la nudaj piedfingroj kaj guglis:
  - Gloro al mia bela kuraĝo!
  Kaj denove la knabo estas en batalo.
  Margarita iras sur la ofensivon. Pecetigas ĉiujn malamikojn en vico. Ŝiaj glavoj estas pli malvarmetaj ol la klingoj de muelejo. Kaj nudaj piedfingroj ĵetas donacojn de morto.
  Knabino en sovaĝa atako. Ekstermas flavajn militistojn sen ceremonio.
  Kaj ĝi saltas supren de tempo al tempo kaj tordas!
  Kaj donacoj de neniigo flugas de ŝi.
  Kaj la ĉinoj mortas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj amasiĝas.
  Margarita grincas:
  - Mi estas usona vakero!
  Kaj denove la kudrilo estis ĵetita al ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj poste ankoraŭ deko da pingloj!
  Natasha ankaŭ estas tre mojosa en la ofensivo.
  Kaj li ĵetas per siaj nudaj piedoj, kaj kraĉas el tubo.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi brilas morton! Vi nur devas morti!
  Kaj denove la beleco moviĝas.
  Zoya sturmas blokadon de ĉinaj kadavroj. Kaj bumerangoj de detruo ankaŭ flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj la flavaj militistoj daŭre falas kaj falas.
  Zoja krias:
  - Nudpieda knabino, ŝi venkos vin!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de la nuda kalkano de la knabino. Kiu rekte en la gorĝon de la ĉinoj fosas.
  Tiam ili falas mortaj.
  Aŭ pli ĝuste, tute morta.
  Aŭrora estas sur la ofensivo. Detruas flavajn trupojn. Ŝiaj glavoj estas portataj en du manoj. Kaj ŝi estas tiel mirinda militisto.
  Tornado balaas tra ĉinaj soldatoj.
  Knabino kun rufa hararo muĝas:
  - La estonteco estas kaŝita! Sed ĝi estos venka!
  Kaj en la atako, belulino kun fajraj haroj.
  Aŭroro muĝas en sovaĝa ekstazo:
  - La dioj de milito disŝiros ĉion!
  Kaj la militisto estas sur la ofensivo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas multe da akraj, venenaj pingloj.
  Svetlana en batalo. Kaj tiel brilanta kaj batalema. Ŝiaj nudaj kruroj elĵetas tiom da murdaj aferoj. Ne homo, sed morto kun blondaj haroj.
  Sed se ĝi disiĝas, vi ne povos haltigi ĝin.
  Svetlana kantas:
  - La vivo ne estos mielo,
  Do saltu en rondan dancon!
  Via sonĝo realiĝu -
  Beleco igas viron en sklavon!
  Kaj la movo de la knabino fariĝas pli kaj pli furioza.
  La atako de Oleg plirapidiĝas. La knabo batas la ĉinojn.
  Liaj nudaj piedoj ĵetas akrajn pinglojn.
  La juna militisto grincas:
  - La freneza imperio disŝiros ĉiujn!
  Kaj denove la knabo moviĝas.
  Margarita estas sovaĝa knabino en sia agado. Kaj draŝas la malamikojn.
  Do ŝi lanĉis pizon kun eksplodaĵoj per sia nuda kruro. Ĝi eksplodos kaj tuj ĵetos en la aeron cent ĉinoj.
  La knabino krias:
  - Venko ankoraŭ venos al ni!
  Kaj li rulos la muelejon per glavoj.
  Nataŝa plirapidigis siajn movojn. La knabino faligas la flavajn militistojn. Kaj samtempe li krias:
  - Venko atendas la Rusan Imperion.
  Kaj ni ekstermu la ĉinojn per akcelita rapideco.
  Natasha estas terminatora knabino.
  Ne pensas halti aŭ malrapidiĝi.
  Zoya estas sur la ofensivo. Ŝiaj glavoj ŝajnas tranĉi viandan salaton. La knabino krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia savo validas!
  Kaj nudaj piedfingroj ankaŭ ĵetas tiajn kudrilojn.
  Kaj amaso da homoj kun la gorĝo trapikita, kuŝantaj en amasoj da kadavroj.
  Aŭrora estas freneza knabino. Kaj ĝi detruas ĉiujn kvazaŭ ĝi estus roboto el hiperplasmo.
  Ĝi jam detruis pli ol cent ĉinojn. Sed ĉio akiras la ritmon. Kaj la militisto ankoraŭ muĝas.
  - Mi estas nevenkebla! La plej mojosa en la mondo!
  Kaj denove, la beleco en la atako.
  Kaj el ŝiaj nudaj piedfingroj elflugas pizo. Kaj tricent ĉinoj estis disŝiritaj de potenca eksplodo.
  Aŭrora kantis:
  -Vi ne kuraĝas kapti nian teron!
  Svetlana ankaŭ estas sur la ofensivo. Kaj ĝi ne donas al vi uncon da ripozo. Sovaĝa Terminatora Knabino.
  Kaj li faligas la malamikojn kaj ekstermas la ĉinojn. Kaj amaso da flavaj batalantoj jam falis en la fosaĵon kaj laŭ la vojoj.
  La ses sovaĝiĝis. Estis sovaĝa batalo.
  Oleg Rybachenko revenis en agado. Kaj li antaŭeniras svingante ambaŭ glavojn. Kaj la terminatorknabo prizorgas la muelejon. Mortintaj ĉinoj falas.
  Amaso de kadavroj. Tutaj montoj da sangaj korpoj.
  La knabo memoras sovaĝan strategion. Kie ĉevaloj kaj homoj ankaŭ miksiĝis kune.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Ve de la menso!
  Kaj estos tunoj da mono!
  Kaj Terminator Boy en nova movado. Kaj liaj nudaj piedoj prenos ion kaj ĵetos ĝin.
  La knaba genio muĝis:
  - Majstra klaso kaj Adidas!
  Ĝi estis vere bonega kaj bonega agado. Kaj kiom da ĉinoj estis mortigitaj? Kaj ili mortigis la plej grandan nombron de la plej grandaj flavaj batalantoj.
  Margarita ankaŭ estas en batalo. Detruas flavajn armeojn kaj muĝas:
  - Granda ŝokregimento! Ni veturigas ĉiujn en la ĉerkon!
  Kaj ŝiaj glavoj tranĉis ĉe la ĉinoj. La amaso da flavaj batalantoj jam kolapsis.
  La knabino grumblis:
  - Mi estas eĉ pli malvarmeta ol pantero! Pruvu, ke vi estas la plej bona!
  Kaj pizo kun potenca eksplodaĵo elflugos el la nuda kalkano de la knabino.
  Kaj li trafos la malamikon.
  Kaj li prenos kaj detruos kelkajn el la kontraŭuloj.
  Kaj Nataŝa estas en aŭtoritato. Kaj ŝi batas siajn kontraŭulojn, kaj ŝi ne lasos neniun malsupren.
  Kiom da ĉinoj vi jam mortigis?
  Kaj ŝiaj dentoj estas tiel akraj. Kaj la okuloj estas tiel safiroj. Ĉi tiu knabino estas la ĉefa ekzekutisto. Kvankam ĉiuj ŝiaj partneroj estas ekzekutistoj!
  Nataŝa krias:
  - Mi estas freneza! Estos monpuno por vi!
  Kaj denove la knabino mortigos multajn ĉinojn per glavoj.
  Zoya moviĝas kaj detruis multajn flavajn militistojn.
  Kaj nudaj piedoj ĵetas kudrilojn. Ĉiu kudrilo mortigas plurajn ĉinojn. Ĉi tiuj knabinoj estas vere belaj.
  Aŭrora avancas kaj detruas ŝiajn kontraŭulojn. Kaj samtempe li ne forgesas krii:
  - Vi ne povas eskapi de la ĉerko!
  Kaj la knabino prenos siajn dentojn kaj nudos ilin!
  Kaj tia ruĝharulo... Ŝiaj haroj flirtas en la vento kiel proleta standardo.
  Kaj ĉio laŭvorte eliras el kolero.
  Svetlana en movado Mi fendis multajn kraniojn. Militisto, kiu elmontras siajn dentojn.
  Montras langon. Kaj tiam ĝi kraĉas el la tubo. Tiam li hurlas:
  - Vi infanoj estos mortaj!
  Kaj denove, mortigaj pingloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Oleg Rybachenko saltas kaj saltas.
  Nudpieda knabo eligas amason da pingloj kaj kantas:
  - Ni ekvojaĝu, malfermas grandan konton!
  La juna militisto estas plej bone.
  Li jam aĝas sufiĉe da jaroj, sed li aspektas kiel infano. Nur tre forta kaj muskola.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Eĉ se la ludo ne sekvas la regulojn, ni trarompu la fratecon!
  Kaj denove, mortigaj kaj frapantaj pingloj forflugis de liaj nudaj piedoj.
  Margarita kantis kun ĝojo:
  - Nenio estas neebla! Mi kredas, ke estos tagiĝo de libereco!
  La knabino denove ĵetis mortigan kaskadon da pingloj al la ĉinoj kaj daŭrigis:
  - La mallumo foriros! La rozoj de majo floras!
  Kaj tuj kiam la militisto ĵetis pizon per la nudaj piedfingroj, mil ĉinoj tuj flugis en la aeron. Jes, la armeo de la Ĉiela Imperio fandiĝas ĝuste antaŭ niaj okuloj.
  Nataŝa en batalo. Saltas kiel kobro. Eksplodas malamikojn. Kaj tiom da ĉinoj mortas.
  La knabino uzis ilin per glavoj, kaj lignograjnoj, kaj lancoj. Kaj nadloj.
  Samtempe li muĝas:
  - Mi kredas, ke venko venos!
  Kaj la gloro de la rusoj trovos!
  Nudaj piedfingroj ĵetas novajn nadlojn, trapikante kontraŭulojn.
  Zoya estas en sovaĝa moviĝo. Avancante al la ĉinoj. Hakas ilin en malgrandajn pecojn.
  La militisto ĵetas pinglojn per siaj nudaj fingroj. Trabatas kontraŭulojn, kaj poste muĝas:
  - Nia kompleta venko estas proksima!
  Kaj kuras sovaĝan muelejon kun glavoj. Ĉi tio vere estas knabino kiel knabino!
  Sed la kobro Aŭrora iris al la ofensivo. Ĉi tiu virino estas koŝmaro por ĉiuj.
  Kaj se ĝi ŝaltas, tio signifas, ke ĝi ŝaltas.
  Post kio la ruĝharulo prenos ĝin kaj kantos:
  - Mi malfermos ĉiujn kraniojn! Mi estas bonega sonĝo!
  Kaj nun ŝiaj glavoj estas en ago kaj tranĉas la viandon.
  Svetlana ankaŭ iras sur la ofensivon. Ĉi tiu knabino ne havas inhibiciojn. Tuj kiam ĝi estas hakita, amaso da kadavroj estas disŝutita.
  La blonda terminatoro muĝas:
  - Kiel bone estos! Kiel bone estos - mi scias ĝin!
  Kaj tiam mortiga pizo flugas de ŝi.
  Oleg denove fortranĉos cent ĉinojn, balaantajn kiel meteoro. Kaj li prenos bombon kaj ĵetos ĝin.
  Ĝi estas malgranda en grandeco, sed ĝi estas mortiga...
  Kiel ĝi estos disŝirita en malgrandajn pecojn.
  Terminator-knabo hurlis:
  - La ŝtorma juneco de timigaj maŝinoj!
  Margarita faros tion denove en batalo.
  Kaj li faligos multajn flavajn batalantojn. Kaj tranĉas grandajn maldensejojn.
  La knabino krias:
  - Lambada estas nia danco sur la sablo!
  Kaj ĝi trafos kun renovigita vigleco.
  Natasha estas eĉ pli kolerega sur la ofensivo. Tiel li draŝas la ĉinojn. Ne estas tre facile por ili rezisti tiajn knabinojn.
  Nataŝa prenis ĝin kaj kantis:
  - Kuri surloke estas ĝenerala repaciĝo!
  Kaj la militisto deĉenigis tian kaskadon da batoj sur ŝiaj kontraŭuloj.
  Kaj li ĵetas diskojn per siaj nudaj piedoj.
  Ĉi tie mi prizorgis la muelejon. La amaso da flavaj armeestroj forruliĝis.
  Ŝi estas batalema belulino. Batu vin per tia flava armado.
  Zoya moviĝas, disbatante ĉiujn. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel tondiloj de morto.
  La knabino estas nur aminda. Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas tre venenajn kudrilojn.
  Trafi kontraŭulojn. Ili trapikas sian gorĝon kaj faras ĉerkojn.
  Zoja prenis ĝin kaj knaris:
  - Se ne estas akvo en la krano...
  Nataŝa kriis pro ĝojo:
  - Do estas via kulpo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj li ĵetas ion, kio mortigas ĝisfunde. Ĉi tio estas vere knabino de knabinoj.
  Kaj klingo flugus el ŝiaj nudaj kruroj. Kaj ĝi trafos multajn batalantojn.
  Aŭrora en movado. Rapida kaj unika en sia beleco.
  Kiajn brilajn harojn ŝi havas. Ili flirtas kiel proleta standardo. Ĉi tiu knabino estas vera vulpino.
  Kaj ŝi faligas siajn kontraŭulojn kvazaŭ ŝi naskiĝis kun glavoj en la manoj.
  Ruĝharulo, malbenita besto!
  Aŭrora prenis ĝin kaj siblis:
  - Ĝi estos taŭrokapo - la batalantoj ne perdos la kapon!
  Kaj tiel ŝi denove disbatis multajn batalantojn.
  Oleg Rybachenko murmuris:
  - Ĝuste kion vi bezonas! Kia knabino!
  Margarita, ĵetante ponardon per la nuda piedo, konfirmis:
  - Granda kaj malvarmeta knabino!
  Aŭrora volonte konsentis pri tio:
  - Mi estas militisto, kiu mordos iun ajn ĝismorte!
  Kaj denove, kun siaj nudaj piedfingroj, li lanĉos murdan aferon.
  Svetlana ne estas malsupera al siaj kontraŭuloj en batalo. Ne knabino sed kumi en flamoj.
  Kaj kriegas:
  - Kia blua ĉielo!
  Aŭrora, liberigante la klingon per sia nuda piedo, konfirmis:
  - Ni ne estas subtenantoj de rabo!
  Svetlana, distranĉante la malamikojn, pepis:
  - Vi ne bezonas tranĉilon por mortigi malsaĝulon...
  Zoja grincis, ĵetante pinglojn per siaj nudaj, sunbrunigitaj kruroj:
  - Vi mensogos al li kiel freneza!
  Nataŝa, hakante la ĉinojn, aldonis:
  - Kaj faru tion kun li por denaro!
  Kaj la militistoj prenos ĝin kaj saltos. Ili estas tiel sangaj kaj malvarmetaj. Ĝenerale, estas multe da ekscito en ili.
  Oleg Rybachenko aspektas tre eleganta en batalo.
  Margarita kantis:
  - La bato estas forta, sed la ulo interesiĝas...
  La knaba geniulo lanĉis ion similan al helikopterhelico per sia piedo. Li detranĉis kelkcent kapojn de la ĉinoj kaj knaris:
  - Sufiĉe sporte!
  Kaj ambaŭ - knabo kaj knabino - en plena penetritaj.
  Oleg, hakante la flavajn soldatojn, gluglutis:
  - Kaj estos granda venko por ni!
  Margarita siblis responde:
  - Ni mortigas ĉiujn - kun nudaj piedoj!
  La knabino vere estas tiel aktiva terminanto.
  Nataŝa kantis sur la ofensivo:
  - En sankta milito!
  Kaj la militisto lanĉis akran bumerangan diskon. Ĝi flugis en arko kaj tranĉis multe da ĉinoj.
  Zoya aldonis, daŭrigante la detruon:
  - Estos nia venko!
  Kaj novaj kudriloj flugis de ŝiaj nudaj piedoj. Kaj ili trafis multajn batalantojn.
  La blonda knabino diris:
  - Ni matu la malamikon!
  Kaj ŝi montris sian langon.
  Aŭrora, svingante la krurojn kaj ĵetante svastikojn kun akraj randoj, gluglegis6
  - Imperia flago antaŭen!
  Svetlana volonte konfirmis:
  - Gloro al la falintaj herooj!
  Kaj la knabinoj unuvoĉe kriis, premante la ĉinojn:
  - Neniu haltigos nin!
  Kaj nun la diskoj flugas de la nudaj piedoj de la militistoj. La viando estas ŝirita.
  Kaj denove la hurlado:
  - Neniu venkos nin!
  Nataŝa flugis en la aeron. Ŝi disŝiris siajn kontraŭulojn kaj eldonis:
  - Ni estas lupoj, rostantaj la malamikon!
  Kaj el ŝiaj nudaj fingroj elflugos tre mortiga disko.
  La knabino eĉ tordas en ekstazo.
  Kaj tiam li murmuras:
  - Niaj kalkanoj amas fajron!
  Jes, la knabinoj estas vere seksaj.
  Oleg Rybachenko gorgolis:
  - Ho, estas frue, la sekureco donas ĝin!
  Kaj li palpebrumis al la militistoj. Ili ridas kaj nudigis siajn dentojn responde.
  Nataŝa hakis la ĉinojn kaj kriis:
  - Ne estas ĝojo en nia mondo sen lukto!
  La knabo kontraŭis:
  - Kelkfoje eĉ batali ne estas amuza!
  Nataŝa konsentis:
  - Se vi ne havas la forton, do jes...
  Sed ni militistoj estas ĉiam sanaj!
  La knabino ĵetis kudrilojn al sia kontraŭulo per la nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - Soldato ĉiam estas sana,
  Kaj preta por la heroaĵo!
  Post kio Natasha denove tranĉis la malamikojn.
  Zoya estas tre rapida ŝtelisto. Ŝi lanĉis tutan barelon ĉe la ĉinoj. Kaj disŝiris kelkajn milojn per unu eksplodo.
  Tiam ŝi knaris:
  - Ne ĉesu, niaj kalkanoj brilas!
  Kaj la knabino estas en batala ilaro!
  Aŭroro ankaŭ ne estas malforta en batalo. Tiel li draŝas la ĉinojn. Kvazaŭ ĝi estus frapita el garbo kun ĉenoj.
  Kaj dishakante siajn kontraŭulojn, li kantas:
  - Gardu vin, estos bone,
  En aŭtuno estos torto!
  La ruĝhara diablo vere plugas en batalo, kiel fanto-en-kesto.
  Sed kiel Svetlana batalas. Kaj la ĉinoj ricevas ĝin de ŝi.
  Kaj se ŝi trafas, ŝi trafas.
  Sangaj ŝprucetoj elflugas el ĝi.
  Svetlana severe rimarkis, kiam ŝprucedoj da metalo, kiuj degelis kraniojn, flugis de ŝiaj nudaj piedoj:
  - Gloro al Rusujo, tre gloro!
  Tankoj rapidas antaŭen...
  Divido en ruĝaj ĉemizoj -
  Saluton rusa popolo!
  Do la knabinoj alfrontis la ĉinojn. Do ili estas tranĉitaj kaj pecetigitaj. Ne militistoj, sed vere panteroj, kiuj liberiĝis de siaj ĉenoj.
  Oleg estas en batalo kaj atakas la ĉinojn. Li senkompate batas ilin kaj krias:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Margarita, disbatante la flavan armeon, prenis:
  - Ni estas kiel taŭroj!
  Nataŝa prenis ĝin kaj hurlis, detranĉante la flavajn batalantojn:
  - Vi ne povas mensogi!
  Zoja disŝiris la ĉinojn kaj knaris:
  - Ne, ne mane!
  Kaj li ankaŭ prenos kaj liberigos la stelon per sia nuda piedo.
  Nataŝa prenis ĝin kaj knaris:
  - Nia televido brulas!
  Kaj mortiga aro da pingloj flugas de ŝia nuda kruro.
  Zoja, ankaŭ disbatante la ĉinojn, grincis:
  - Nia amikeco estas monolita!
  Kaj denove ĝi estas tiel forte ĵetita, ke cirkloj malklariĝas en ĉiuj direktoj. Ĉi tiu knabino estas pura detruo de kontraŭuloj.
  La knabino, kun siaj nudaj piedfingroj, prenos kaj lanĉos tri bumerangojn. Kaj tio kaŭzis eĉ pli da kadavroj.
  Post kio la beleco eliros:
  - Ni ne donos kompaton al la malamiko! Estos kadavro!
  Kaj denove la murdisto forflugas de la nuda kalkano.
  Aŭrora ankaŭ sufiĉe logike rimarkis:
  - Ne nur unu kadavro, sed multaj!
  Post tio, la knabino prenis ĝin kaj nudpiede marŝis tra la sangaj flakoj. Kaj ŝi mortigis multajn ĉinojn.
  Kaj kiel ĝi muĝas:
  - Amaso de murdo!
  Kaj poste li batas la ĉinan generalon per la kapo. Li rompos lian kranion kaj donos al li:
  - Banzai! Vi iros al la ĉielo!
  Svetlana, tre furioza pro sia atako, grincas:
  - Ne estos kompato por vi!
  Kaj dekduo da pingloj forflugas el ŝiaj nudaj fingroj. Kiel ŝi pugnobatas ĉiujn. Kaj la militisto vere provas dispecigi kaj mortigi.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - Bela martelo!
  Kaj la knabo ankaŭ ĵetas per sia nuda piedo tian malvarmetan stelon en formo de svastiko. Komplika hibrido.
  Kaj multe da ĉinoj enfalis.
  Oleg muĝis:
  - Banzai!
  Kaj la knabo denove estas sur la sovaĝa atako. Ne, potenco simple bolas en li, kaj vulkanoj gluglas!
  Margarita en movado. Li disŝiros al ĉiuj stomakoj.
  La knabino tuj elĵetos kvindek kudrilojn per sia piedo. Kaj multaj diversaj specoj de malamikoj estis mortigitaj.
  Margarita kantis laŭ gajeco:
  - Unu du! Malĝojo ne estas problemo!
  Vi neniam devus esti malinstigita!
  Tenu viajn nazon kaj voston altaj.
  Sciu, ke vera amiko ĉiam estas kun vi!
  Ĉi tio estas tiel agresema kompanio. La knabino batos kaj krios:
  - La Drako-Prezidanto fariĝos kadavro!
  Natasha estas nur ia terminatoro en batalo. Kaj ŝi muĝis:
  - Banzai! Akiru ĝin rapide!
  Kaj granato forflugis de ŝia nuda piedo. Kaj ĝi trafas hejmen por la ĉinoj. Kaj ĝi disblovos ĝin.
  Kia militisto! Al ĉiuj militistoj - militisto!
  Zoya ankaŭ estas sur la ofensivo. Tia furioza hundino.
  Kaj ŝi prenis ĝin kaj gluĝis:
  - Nia Patro estas la Blanka Dio mem!
  Kaj li trafos la ĉinojn per triobla muelejo!
  Kaj Aŭrora muĝis responde:
  - Kaj mia Dio estas nigra!
  Efektive, la ruĝharulo estas la formado mem de trompo kaj malnobelo. Por malamikoj, kompreneble. Kaj por siaj amikoj ŝi estas karulo.
  Kaj kiel li prenos kaj ĵetos ĝin per siaj nudaj piedfingroj. Kaj estis multaj militistoj el la ĉiela imperio.
  La ruĝharulo kriis:
  - Rusujo kaj la nigra Dio estas malantaŭ ni!
  Militisto kun tre granda batalpotencialo. Ne, estas pli bone ne enmiksi sin sub unu el ĉi tiuj.
  Aŭrora siblis:
  - Ni pulvorigos ĉiujn perfidulojn!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj. Jes, ĉi tiu fajra knabino ne estas ĝuste io, kio povas doni pacon. Krom la paco de la morto!
  Svetlana, disbatante siajn malamikojn, diris:
  - Ni mortigos vin per vico!
  Aŭrora konfirmis:
  - Ni mortigos ĉiujn!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj denove flugas la donaco de tuta neniigo!
  Oleg kantis responde:
  - Ĝi estos kompleta banzai!
  Aŭrora, disŝirante la ĉinojn per siaj nudaj manoj, tranĉante ilin per glavoj kaj ĵetante pinglojn per siaj nudaj piedfingroj, diris:
  - Mallonge! Mallonge!
  Nataŝa, detruante la flavajn militistojn, grincis:
  - Resume - banzai!
  Kaj ni haku viajn kontraŭulojn kun sovaĝa krueleco.
  Oleg Rybachenko, fortranĉante siajn kontraŭulojn, diris:
  - Ĉi tiu gambito ne estas ĉina,
  Kaj kredu min, la debuto estas tajlanda!
  Kaj denove akra, metaltranĉa disko flugis de la nuda piedo de la knabo.
  Margarita, faligante la militistojn de la ĉiela imperio, kantis:
  - Kaj kiun ni trovos en batalo,
  kaj kiun ni trovos en batalo...
  Ni ne ŝercos kun tio -
  Ni disŝiros vin!
  Ni disŝiros vin!
  . ĈAPITRO #3
  Post batado de la ĉinoj, vi povas iom ripozi. Sed ve, vi ne havas multe da tempo por malstreĉiĝi.
  Novaj flavaj hordoj ŝteliras.
  Oleg Rybachenko denove hakas ilin kaj muĝas:
  - En sankta milito rusoj ne perdas!
  Margarita ĵetas mortigajn donacojn per siaj nudaj piedfingroj kaj konfirmas:
  - Ili neniam perdas!
  Oleg volis diri ion alian...
  Sed ili estis provizore transportitaj per sorĉo de sorĉistino en alian substancon.
  Kaj Oleg Rybachenko fariĝis pioniro en unu el la germanaj tendaroj. Kaj Margarita moviĝis kun li.
  Nu, vi ne povas batali kun la ĉinoj la tutan tempon.
  - Gloro al la Patrujo! - Pioniro Oleg Rybachenko ripetis la krion, kaj silente eltenis la baton sur siaj ŝultroj, kvankam ĝi falis ĝuste sur unu el la antaŭaj ŝvelintaj cikatroj. Kaj de la dua estis kompleta tranĉo - sango komencis elverŝi! Margarita surprizite kaj dankeme rigardis Oleg Rybachenkon kaj demandis lin en la angla. La mirinfano Oleg Rybachenko pensis - li verŝajne denove demandis, kion mi vidis en mia sonĝo - ĉu estas sinkroneco? La knabo ridetis reen al sia fratino en brakoj kaj levis siajn ŝultrojn, kiuj estis sufiĉe larĝaj por dekjara infano. Ŝajne, Margarita komprenis, ke Oleg Rybachenko simple volis montri, ke li ne rezignis kaj ne komprenis, kio instigis lin krii en la stilo de proleta filmo.
  Kaj ne nur li, sed ankaŭ ĉi tiu magra, densigita Marat Kazei. Sed ŝi kuraĝige kapjesis al la kuraĝa knabo...
  Oleg Rybachenko subite ofendiĝis kaj, subpremante la doloron en sia voĉo, rimarkis:
  - Bravado estas ĉio!
  Margarita obĵetis flustre:
  - Ne, ne bravaĉo! Estas kiel diri - la vorto pikas kiel bajoneto!
  Oleg serioze rimarkis:
  - Pli bone estas mortigi unu faŝiston ol malbeni cent kraŭtojn!
  Aŭdiĝis bruo, bruego de motoroj kaj bruo, rajdistoj de la SS kaj ekzekutistokuracistoj saltis sur la teron, malselis siajn, pli similajn al mutaciuloj ol ĉevaloj - bestoj. La kaptitoj sidis sur la herbo - en ĉeno. Ili kontrolis la katenojn: do ili estis forte katenitaj. Kaj Oleg Rybachenko ne tro surpriziĝis vidi ĝuste kiel unu el la junaj SS-kuracistoj alproksimiĝis al li. Germane li diris malĝentile - bebo primato, leviĝu - puŝante la pioniran knabon per la piedfingro de mola boto en la femuron aŭ eĉ iom pli alte, laŭ la renoj. Oleg Ribaĉenko streĉiĝis... kaj tiam intervenis la malvarmeta Aŭroro. La fajra diablo (Tiel oni nomis ŝin en la trupoj pro ŝia nenatura kaj brilruĝa harkoloro kaj nevirineca eltenemo kaj forto!) ion moke klarigis - kaj tiu ĉi mokado ne estis ĉe Oleg. Videblas, ke ankaŭ la faŝisma kuracisto sentis ĝin! La nazio trafis Aŭroran en la muskola ŝultro per sia piedo. Ŝi nur ridis. Tiam la faŝisto trafis per rondodomo, akre ĵetante sian flekseblan dorson sur la aŭdacan knabinon. Oleg eksaltis flanken pro la skuado. Aŭrora tuj denove sidiĝis kaj silente montris siajn katenitajn manojn. La dika profesoro vokis sian pli junan kolegon, kiu subite rigardis malsupren. Poste li rompis branĉon de seka eriko kaj montris ĝin al Oleg Rybachenko. Li mansvingis antaŭ sia nazo - la knabo nevole retiriĝis. La faŝisma kuracisto denove ŝajnigis preni brakon, balancis la kapon kaj faris ian strangan movon. Ne komprenu, kvazaŭ SS-ulo manĝas per kulero ...
  Oleg Rybachenko kolere eksaltis en la germana:
  - Vi ne povas esprimi vin per homaj vortoj.
  Fritz elkoviĝis: subhomo, scipovas la lingvon de la mastra raso?
  Juna Rybachenko Jr rimarkis, ke li vane perfidis sin, ke li malkaŝis ion, kio estas pli bone sekrete konservita, sed... La vorto ne estas pasero - se vi maltrafas, vi ne kaptos ĝin. Vere, la dika, dika kuracisto alprenis indiferentan rigardon, kaj la vorton ombris la germana frazo, kiun la knabo eldiris. Li denove ripetis la antaŭan geston kaj montris falditan brakon.
  Kaj Oleg Ribaĉenko komprenis - oni sendis lin kiel serviston por alporti brullignon...
  Mi ne volis esti batata denove post mia fiera rifuzo. Kaj vi ne povas maltrafi la ŝancon.
  Nu, kial rompi la fierecon de centestro, aŭ pli ĝuste de patricio? La penso pri fuĝo, kompreneble, venis - ĝi alvenis tuj tuj kiam la pezaj mankatenoj klakis sub la granda ŝlosilo. Kvankam eble estus pli logike diri, ke ŝi tute neniam foriris! Sed la eta penso montriĝis kiel timigita kuniklo kuranta en la lumturoj, ne sciante, ke ĝi efektive jam estis kaptita. Kaj ankaŭ - tuj kiam Oleg Rybachenko forlasis la parkejon - la knabo vidis, ke homlupo lin sekvas. Unu el tiuj strangaj, edukitaj mutaciuloj kiuj gardas la SS movitan konvojon. Samtempe, neniu el la konvojo pinte rigardas en la direkton de la nudpieda knabo haste grimpanta sur la steleo. Kvankam Oleg Rybachenko sentis, ke plej verŝajne kaŝita fotilo filmas liajn movojn. Estas eĉ surprize kiom teknike la Fritz progresis. Se la niaj ne respondas adekvate, tiam estos malbone.
  La roka skredo dolore pikis la jam velkintajn plandojn de la sendefendaj piedoj de la infanoj. Grave kontuzitaj piedoj jam komencis fariĝi malglataj, sed ĉi tiu procezo estas sufiĉe dolora kiam vi paŝas sur akrajn ŝtonojn. Oleg ĝemis trankvile, penante ne montri, ke li doloras kaj ne rigardi la sangon aperanta denove. Sed tiam estis kvazaŭ superfortita de cunamo de la neklarigebla.
  Timo tuj, kaj neklarigeble, senigis la pionirknabon de siaj propraj pensoj kaj deziroj. Mi nur volis turni sin al la homlupo(?). Sub la rigardo de la malhomaj okuloj de la nazia besto, Oleg Rybachenko nevole frostiĝis kaj frostiĝis. Sed tuj la freŝe monfarita pioniro estis envolvita en ardanta varmego, kaj la knabo ekmoviĝis kiel maŝinpafilo el fabriko. Mi rompis la sekajn trunkojn de betuloj kaj cipresoj kreskantaj en la fendoj, ankoraŭ ne verdaj post la vintro - multe, mi apenaŭ povis treni ilin. Li metis ĝin en grandan, travideblan sakon kaj trenis ĝin for, ne distingante la vojon al la parkejo.
  Dum la vojaĝo, Oleg Rybachenko senespere provis venki la hororon, kiu senigis lin de kuraĝo. Ĉu li estas pioniro, bonega studento aŭ ne! Sed ĉi tiu similis provon de netaŭga naĝanto resti sur la akvo. Ĝi aperos, tiam ĝi denove superfortos vin...
  La homlupo sekvis lin: de tempo al tempo, haltante kaj flarante la nudpiedaj spuroj lasitaj de la knabo.
  La pionira genio sentis malpeziĝon de la ondo de hororo nur kiam li revenis al la tendaro.
  La malnoblaj faŝismaj monstroj ŝajnis eĉ ne rigardi Oleg Rybachenko. Kvankam fakte paro da SS-uloj ne mallevis la rigardon. Nur kiam li demetis tion, kion li alportis, la altranga kuracisto-ekzekutisto, per rapida rigardo, ĵetis ion al la knabo... hej! Oleg finfine rekonsciiĝis. Li kaptis ĝin avide, pensante, ke eble pro laboro ili donos al li ĉokoladon aŭ ion krom liaj porcioj. Kaj elkoviĝis - ili kuŝis tie, siliko kaj brakseĝo. La siliko montriĝis, plej verŝajne, kvarco. Kaj la seĝo aspektas kiel peco de dosiero. La evoluinta pioniro Oleg teorie sciis kiel uzi ĉion ĉi kaj eĉ provis ĝin kun intereso, same kiel la Robinsonoj de Polesie... se ne por strangaj cirkonstancoj.
  Oleg tuŝis la malseketajn branĉojn per la piedo, poste per la mano kaj balancis la kapon.
  "Tinder..." la pioniro diris kviete en la rusa, subite tusis kaj ripetis. - Vi bezonas tindron. - Kaj malfacile mi rezistis transiri al germana lingvo. - Ĝi ne ekbrulos.
  Oleg rigardis ilin... Ne klaras, kial la Fritz, kiu havis fajrigilojn kaj alumetojn kaj verŝajne eĉ portis flamĵetilon, bezonis ĉi tiun malmodernan metodon fari fajron. Ili volas testi la eltrovemon de la pioniroj. Ĉu ili faras mezurojn de la mensa evoluo de sovetiaj homoj? Aŭ ĉu ili banale mokas kaptitan knabon? Kiu komprenos ilin, ĉi tiuj ŝajnas esti el alia planedo!
  La nazioj rigardis unu la alian kaj malkovris la dentojn. La plej stranga kaj... kaj timiga afero por Oleg Rybachenko estas, ke iliaj vizaĝoj montriĝis ne koleraj, ne kruelaj, eĉ ne mokantaj! Tre scivolemuloj ŝajnas rigardi strangan beston; la altranga profesoro, kvazaŭ li intence estus depreninta la okulvitrojn, montris precipe viglan intereson. Ne iom da indiferenteco, estas tiom interese, kiel sciencistoj sekvas la eksperimenton.
  Oleg Rybachenko ripetis flustre, penante regi la eksciton en sia voĉo:
  - Ĉio malsekiĝis dum la vintro! Ĝi ne funkcios!
  Estas pli ŝajniga prefere ol sincera miskompreno en la okuloj, sed denove sen kolero. Sed tiam unu el la junuloj - ne tiu, kiu malĉenigis Olegon - grumblante, ekstaris, etendis sin kaj frotis sian pugon, kiu estis frapita kontraŭ la selo, dum la ceteraj SS-uloj ridis... Oleg ne estis tro. surprizite, ke kelkaj el la germanoj uzas ĉevalojn por moviĝi - mankas fuelo. Kvankam ial la transportoj rampas post ili? La malamika nazio alportis skatolon el la falditaj seloj, el kiu li prenis ion... La pioniro opiniis, ke tio estas vato, sed ne. Ĝi aspektas malklare kiel bulo de maldikaj fadenoj. Oleg Rybachenko, prenante ĝin en la manojn, rimarkis - seka musko.
  Denove, la pioniro-mirinfano surpriziĝis, kial tio ĉi estas Fritz, kaj eĉ kuracisto portis herbon en la plugado... Eble ĉi tiu musko ne estas tiel simpla?
  Nu, ĉesu pensi, via kapo doloras. Vi devas ŝajni pli simpla kaj stulta ol vi estas. Strange, la tindro ekfunkciis tuj - Oleg ne batis la silikon sur la seĝon, sed glate skrapis (mi legis ie) - kaj fajreroj pluvis en hajlo. Kaj li povis konstrui fajrojn (nun li konstruis regulan "kabanon") dum pluraj jaroj, la plej grandan parton de sia vivo. Baldaŭ la fajro dancis per ĉiuj fortoj - la betulo bone brulis kaj estis malseka. Ĉi tie la junaj SS-gardistoj vigliĝis kaj komencis ŝovi metalajn levilojn en la teron ĉe la flankoj de la fajro.
  Kaj la kapo de Oleg Rybachenko rondiris, io ege kaŭstika rampis en lian nazon kaj tuj malkonektis lian konscion de la realo. Sed subite trafis min vizio de mirinda realismo.
  Eĉ la personeco de la infano ŝanĝiĝis, li imagis sin kiel malfeliĉa orfo, kun vivantaj gepatroj. Krome, paĉjo kaj panjo ne lasis neniun - ili senigis siajn prapatrojn de siaj rajtoj pro ŝuldoj kaj sendis la knabon al prizona rifuĝejo. Sen kulpo, sed ĉar viaj gepatroj ŝuldas monon, tiam vi, laŭ juĝa decido en diktatora, kosma imperio, estas juna krimulo.
  La orfejo troviĝis en industria areo de la ĉefurbo kaj vere similis malliberejon. Barakoj ĉie, ĉelkazernoj. En realisma vizio, Oleg Rybachenko pasigis la nokton sur malbone planitaj lignaj kuŝejoj. Proksime kuŝis aliaj knaboj, kaj de la homa raso kaj eksterteranoj. Ne estas kovriloj, matracoj aŭ kusenoj; la elĉerpita kaj ofte batita korpo kuŝas sur nuda arbo. Kaj nokte, la kruro estas ĉenita al la ĉeno, por ke ili ne forkuru. En la ĉelo estas ĉirkaŭ cent infanoj, ĝi estas tre sufoka, iliaj korpoj ŝvitas, batataj proksime en la angulo de la latrino, eĉ ne estas kloako. Kaj ĉi tio estas en la Potenco, kies stelŝipoj travagas la etendaĵojn de la galaksio, kaj kies flagoj kronas dekojn da miloj da loĝataj mondoj! Tamen, la uloj provas trankviligi sin sur la strato; laboro prenas ilin proksimume du trionoj de la tago. La plej malfacila estas konsiderata en la butiko, polva kaj teda. Ĝi terure lacigas vian dorson kaj brakojn, kaj via vizio komencas malklariĝi; la operacioj estas simplaj, sed laborintensaj kaj postulas ripetojn. Pli agrabla laboro, ekstere sur la kampo aŭ sur konstruejo. Ili provas alterni infanojn en diversaj laborprocezoj por ke ili estu malpli lacaj kaj ricevu iom da malstreĉiĝo. Sed la korpo ankoraŭ doloras, multaj knaboj, en la orfejo - preskaŭ duono de la homoj ĝemas en sia dormo.
  Oleg Rybachenko nervoze ĵetas kaj turniĝas, la ĉeno sonoras, la ringo frotis lian kruron ĝis ĝi sangas. La sireno sonas, tio signifas leviĝi kaj eklabori. La korpo de la infano ankoraŭ ne ripozis, aliaj knaboj - la nuda homa gento kaj la pelta idoj de aliaj mondoj - luktas por leviĝi. La laceco akumulita dum monatoj da sklaveco eligas obtuzan doloron en la muskoloj. La ĉenoj, regataj per enkonstruita blato, flugas de viaj piedoj aŭtomate; ili estas faritaj el tre fortika alojo, kiu ne povas esti segita. La inspektistoj aperas kaj minacaj krioj sonas.
  La knaboj estas prenitaj por lavi, ĝi ne daŭros multe da tempo, la akvo el la tankoj estas rusta. Oleg Rybachenko lavas sian buŝon kaj ŝprucas ĝin por forlavi la ŝviton. Ne estas ventolado en la ĉelo, kaj dormo en ŝvit-odora ĉambro ne povas esti refreŝigita. Post tio ili estas kondukataj por matenmanĝi; ili devas manĝi starante; junaj kaptitoj ne uzas seĝojn. Ili manĝas per pano kaj silaĵo, viando estas multekosta kaj ne taŭgas por infanoj, do ili preferas fandi la paŝtejon. Tamen, la ĉevalo estas vegetarano, sed kiel ĝi funkcias estas ke la predantoj, manĝinte la viandon, enlitiĝas. Apud Oleg estas lia amiko Timur. En ĉi tiu vizio, aŭ pli ĝuste en alia realeco, ambaŭ el ili havas dek du jarojn, turnopunkton por fortaj knaboj, kiam estas tre malfacile interkonsenti kun ilia sklava sorto.
  Timuro, trinkante urtikan sukon en nebone lavita glaso, diris kun ĝemo:
  - Kaj reiru al laboro en ĉi tiu laborejo! Mi ne volas!
  "Mi ne volas stari kaj ripeti la saman movon dek mil fojojn." - respondis Oleg Ribaĉenko, tremante pro malagrablaj rememoroj.
  - Eble ni petos kampan laboron! - Timur reve rigardis la ĉielon, kie tri steloj brilis samtempe sur ĉi tiu planedo. - Precipe purigu la karp-persikojn. Ili estas tiel bongustaj, precipe tiuj kun oraj naĝiloj, kaj eĉ se la gardisto ne aspektas avide, vi ankoraŭ povas elekti ion kaj meti ĝin en vian buŝon.
  Oleg Rybachenko forte suspiris:
  - Ankaŭ mi preferus ĝuste tian laboron en la sino de milda naturo. - Kaj tiam la enkarniĝinta pioniro fariĝis pli gaja. - La observa roboto povas esti trompita; la plej granda parto de la monitora ekipaĵo jam estas ŝtelita!
  Matenmanĝo finiĝis, kaj ili estas kondukitaj al la drataro...
  Infanoj estas vicigitaj sur la paradejo, la knaboj de la homa raso provas resti kune, la eksterteranoj konservas la formadon laŭ sia alteco. Ili estas dividitaj en grupojn laŭ aĝo kaj grandeco. Estas knaboj de kvin ĝis dek ses jaroj, same kiel peltaj kaj skvamaj junuloj el aliaj mondoj.
  La sola afero, kiun ili havas en komuna, estas ilia vesto, aŭ pli ĝuste la preskaŭ kompleta foresto de ĝi, nur pantaloneto kun identiga numero sur la knaboj.
  La imperio traktas ilin laŭ la principo elpremi pli da profito por si de tiuj, kiuj ne plu estas konsiderataj civitanoj! Ŝparoj en ĉio, je vestaĵoj, ŝuoj, tamen, kelkaj knaboj, eĉ en sia libera vivo, neniam konis ŝuojn.
  Sed ili ofte estis trafitaj per bastonoj kaj kaŭĉukaj strioj sur siaj nudaj kalkanoj. Iliaj kapoj estas razitaj, ili havas saŭnon ĉiujn du semajnojn kie ili estas skalitaj. Tiam ili tuj forrazis ĝin per malakra tondilo; ne multe havis tempon por rekreski. La knaboj marŝas nudpiede sur akraj ŝtonoj. Se Oleg kutimas ĉi tion kaj lia malglata piedo ne sentas doloron, tiam la plej malgrandaj infanoj kontuzas siajn kalkanojn kaj nudajn piedfingrojn ĝis ili sangas.
  La tuta gardisto konsistas el eksterteranoj reprezentantaj la plej kruelaj rasoj en la universo, nur la estro de la orfejo, la maljuna Frau Pontuss, rigardas per siaj brutalaj, sadismaj okuloj.
  La tigrorinocero, kiu ludas la rolon de kontrolisto, donas instrukciojn pri kie kiu laboros hodiaŭ, aŭ pli ĝuste, laboros forte ĝis li perdos konscion. Oleg, mallevinte la ostajn ŝultrojn, rigardas la duan duonon de la korto. Tie estas knabinoj, de etuloj ĝis preskaŭ plenkreskuloj. Vestitaj kiel almozuloj per truaj ĉifonoj faritaj el la plej kruda tolaĵo. La vizaĝoj estas sekaj, la okuloj ŝajnas grandaj kaj malĝojaj. La sakŝtofo estas mallonga, maldika sed tendencaj kruroj videblas de sub ĝi. Ankaŭ la knabinoj estas nudpiedaj kaj ĉiuj senescepte estas razitaj kalvaj. Ĉi tio ŝajne estas farita por humiligi ilin, denove por montri ke ili estas nenio. Sed ĉi tie neniel kolektiĝas la krimuloj - la malfeliĉaj forlasitaj infanoj.
  Ĉi tie ili anoncas, ke grupo da knaboj iros al la kudrobutiko, por labori en la plej teda kaj elĉerpa profilo. Ĉi tie Timuro ne povis elteni kaj kriis kun angoro:
  - Mi ne volas labori tiel! Sendu min al la plantejo aŭ la ĝardeno.
  La knaboj frostiĝis, sunbruniĝis, maldikaj korpoj streĉiĝis.
  Pontuss estis klare ĝojigita kun la nova okazo por la ekzekuto:
  - Hieraŭ vi estis kvieta, kaj mi timis, ke via familio restos sen vida leciono. Ke la knabo estos pelita kvinfoje tra la vicoj.
  Ekscitiĝo trakuris la vicojn de infanoj.
  - Ĝuste tio estas. - diris la gardisto per perempta tono. - Disdonu la vergojn al ĉiuj.
  La batoj estis faritaj per specialaj pikvergoj. Ili estis kutime plukitaj el la arbustoj fare de la knaboj mem dum periodoj kiam ekzistis neniu laboro. Tamen, efektive, eĉ tiam infanoj estis devigitaj, eĉ se sen profito al la imperio, fosi, ekzemple, fosi truon dum duontago kaj enterigi ĝin dum duontago.
  Oleg Rybachenko rigardis la manojn de siaj infanoj; iliaj fingroj estis kalaj.
  Aŭtomate, la uloj malmuntis la stangojn; al Oleg ŝajnis, ke ili estas torturiloj - ili bruligis liajn fingrojn, kaj liaj kruroj estis pezaj. Li ne volis bati sian amikon, sed li ne havis la kuraĝon kontraŭi. Li preskaŭ nenion vidis kaj dolore batis sian dikan piedfingron sur kuŝantan pavimon. Sufiĉe strange, la sento de doloro helpis min kolekti min kaj la nebulo antaŭ ol miaj okuloj klariĝis. La paŝo fariĝis pli firma, kvankam la fingro bluiĝis.
  Ili estis vicigitaj en duoncirklo en longa vico. Timuro estis ligita per siaj manoj al la bastonoj kaj liaj ŝultroj estis tordita por faciligi bati la kulpan knabon. La uloj strambas kaj provas forrigardi. Laŭ ordono de Frau Pontuss, ili ŝprucis la salamon, ŝprucigante bluan salon sur la maldikan sed nervozan dorson. Juĝante laŭ la maniero, kiel la knabo svingis, ĝi komencis bruli.
  La estro de la orfejo frapis ŝiajn lipojn:
  - Nun vi ĉiuj lernos lecionon. Batu pli forte, kiu trompas estos kondamnita al puno.
  La asistanto en ĉi tiu kazo, la rinocerorato, nudigis siajn dentegojn:
  - Ni traktos ilin rapide! La monstro murmuris.
  La knabo estis movita inter la vicoj. La knaboj malrapide levis la stangojn kaj la unuaj batoj falis sur la dorson de Timur. Juĝante laŭ la cikatroj sur la dorso kaj flankoj, la knabo estis punita pli ol unu fojon, do li nur suspiris kaj komencis peze spiri, kiel ĉiuj knaboj, penante reteni siajn kriojn.
  - Batu pli forte! - kriis Pontuss. - Lasu lin krii.
  La unuajn batojn trafis la plej malgrandaj knaboj, kiuj simple ne havis sufiĉe da forto por kaŭzi gravan doloron. Sed tiam la pli aĝaj knaboj komencis bati min. La dorso de la infano estis tranĉita per ruĝaj strioj kaj sango gutis. La doloro, plifortigita de blua salo, igis Timuran kriegi, li eĉ falis, tabulo estis enŝovita en la ungojn malsupre kaj pikis lian bruston.
  - Ne necesas! - kriegis la knabo. - Mi laboros kien ajn vi diros.
  - Kompreneble vi faros! - respondis Pontuss. - Sed unue, batado.
  La hieraŭaj kamaradoj estis tro ekscititaj kaj batis la hieraŭan fraton. Kaj homoj kaj eksterteranoj batis kun egala sovaĝeco. La knabo kriegis, liaj nudaj piedoj lasante sangajn spurojn. La rinocero rato klakis kaj batis la knabon sur liajn nudajn, sunbrunigitajn krurojn per sia klabo. Li volis kaŭzi pli da doloro al la knabo. La bato trafis la tendajn maleolojn, kaj la sekva trafis la kalkanojn. Timur ekkriis kaj mallevis. Tiam la torturisto enŝovis dikan kudrilon en la postaĵon, verŝante likvaĵon.
  - Prave! - diris Pontuss. "Nun li preferus morti ol sveni." Neniu eskapos punon.
  Oleg Ribaĉenko staris preskaŭ ĉe la fino de la vico, kaj ŝajnis al li, ke la batoj de vipo falis sur lin. Timuro estis mallevita, la knabo mem nur ekmoviĝis, kriis kaj ploris. La ronda vizaĝo fariĝis karmezina pro doloro, ĝi estis distordita de grimaco de sufero.
  Vidinte Olegon, li flustris per palaj lipoj:
  - Kompatu!
  La knabo hezitis: frostiĝis.
  La rinocero-rato kriis:
  - Nu, kion vi valoras! Trafi!
  Oleg Rybachenko respondis:
  - Ne mi ne povas! Li estas mia amiko!
  La rinocero-rato malkovris siajn dentojn:
  - Ĉu vi volas, ke la samo okazu al vi?
  Oleg tremis kaj paliĝis:
  - Ne, sed!
  Pontuss interrompis lin:
  - Sufiĉe! La knabo subskribis sian propran mortkondamnon. Kion vi valoras, maĉuloj? Donu al li bonan dozon kaj pendigu lin sur la rako por ke aliaj admiru.
  Oleg estis forpuŝita, tirita al la kaproj. La knabo provis rezisti, sed la rinoceraj tigroj traktis lin kiel katido. Miaj brakoj dolore tordiĝis, miaj ostoj krakiĝis. Ili metis ĝin sur la tabulojn, la knabo sentis la krudecon de la pinto de elstarantaj najloj sur la vango kaj la stomako. Ili trapikis la muskolojn, la bruston, la mentonon, la antaŭan de la femuroj, la genuojn. Mia vango estis gratita ĝis ĝi sangis.
  - Ho, ne! - demandis Oleg.
  - Necesas! - diris la rinocero-rato, por ke estu ekzemplo por ĉiuj.
  La knabo sentis salamon, kiu estas verŝita sur lian dorson, kaj poste salo, kiu estas ŝprucita sur lin. Ĝi pikas kiel sinpataj gipsoj. Oleg ekmovis, liaj kalaj piedoj estis ŝmiritaj (la lasta fojo en tiu stranga memoro, kiu aperis en ĉi tiu vizio, estis surmeti sandalojn antaŭ ĉirkaŭ ses jaroj), ili preskaŭ tuj komencis sovaĝe juki. La rinocero rato enŝovis kudrilon en la postaĵon, ĝi pikis krude kaj dolore, la brulanta likvaĵo eniris enen.
  - Nun vi sentos vin tre terure, kaj vi ne perdos konscion. - La monstro grakis, rikanante sian vizaĝon, li balbutus eĉ la produktanton de horora filmo!
  - Por kio? - ĝemis la senkulpe malliberigita infano. - Pro Kristo, montru kompaton.
  La rinocero-rato, ŝprucante venenan salivon, respondis:
  - Mi ne kredas je ĉi tiuj fabeloj pri la bona Jesuo! Ĝenerale, se ekzistas Dio, tiam li estas malbona kaj kruela. Kaj ju pli da malbono kaj sufero vi kaŭzas al via proksimulo, des pli da potenco kaj feliĉo vi ricevos en la venonta mondo.
  - Absurda! - Li diris, paliĝante pro teruro, kio se Dio vere estas tia knabo.
  - Vi vidos! - La fraŭdo de kosma Tartaro ridis. - Sed ne krevu viajn esperojn, vi ne mortos hodiaŭ.
  Pontuss ordonis per bojanta tono:
  - Komenciĝi! Li memoru la kisojn de la vipo por eterne!
  La kaptita pionira mirinfano tremis, kiam li aŭdis trapikan fajfon, kaj poste fortan cerbobaton, de kiu la haŭto sur lia dorso krevis. La rinoceraj ratoj forte batis, sed samtempe retenis sian forton por ne mortigi. Kriego eskapis el la gorĝo de la knabo, li ektremis, kaj larmo aperis. Mordinte lian lipon ĝis ĝi sangis, la knabo retenis sin. Momenton poste estis alia bato, skuante la tutan korpon. Oleg Rybachenko profunde enspiris, la doloro, plifortigita de salo kaj salo, estis neeltenebla.
  Pontuss kriis:
  - Daŭrigu!
  Denove fajfi kaj batoj! Tranĉas ĝuste ĝis la osto. La knabo estis bruligita ĝis la interno. Estis kvazaŭ ili batas mian stomakon. Malgraŭ liaj plej bonaj klopodoj, iuj el la kriego elfluis el malantaŭ liaj forte kunpremitaj lipoj.
  - Patrino!
  Batas denove! Laŭ la dorso, inter la akraj skapoloj, kaj fine, laŭ la nudaj kalkanoj. La knabo krias, li ne plu havas la forton por reteni sin. La kriego erupcias kiel vulkano el la gorĝo kaj kio ŝajnas esti la nazo. Pontuss estas kontenta:
  - Nun mi vidas, ke vi batas lin honeste. Batu lin bone, sed ne mortigu lin!
  Kun ĉiu bato la doloro fariĝas pli forta. Larmoj miksiĝas kun sango kaj falas sur la stalbeton. La sangaj strioj sur lia dorso kunliĝas, kunfandiĝas en purpuran ĥaoson, la maldikaj blankaj ostoj de la knabo komencas esti elmontritaj. Oleg Rybachenko sufokas, mankas al li aero, la drato fosis en liajn fleksitajn maleolojn. Nudaj kalkanoj zumas pro la ŝoko, malglata kaloza haŭto ne cedas tuj, sed gutetoj da sango ankoraŭ aperas. La batoj intensiĝas, ŝajnas, ke fulmo pasas laŭ la nervaj finaĵoj ĝis la spino. La aliaj knaboj silentas, ilia konscienco ne permesas al ili aprobi, kaj timo de reprezalioj ne permesas al ili kondamni. Vi povas vidi kiel la kapoj de la knaboj estas klinitaj, sed iliaj okuloj rigardas la ekzekuton. Scivolemaj kaj nervozaj, la plej multaj jam estis batitaj en simila aŭ pli kompleksa maniero. Vi pensas, se nur ne estas mi, kaj foje estas malico en viaj pensoj: li krias, sed kompreneble li eltenus tion, ne tia malfortulo kiel Oleg.
  La batado jam estas sur nudaj ostoj, la dorso, flankoj, femuroj estas daŭra vundo. Se ne estis por la injekto de la stimulilo, la knabo estus ŝraŭbita al morto - li mortis pro dolora ŝoko. Kaj tial li plonĝis en ion pli malbonan ol la Infero de Dante. Jen kiam ĉiu molekulo, ĉiu ĉelo, ĉiu vejno estas saturita de koŝmara doloro.
  Pioniro Oleg Rybachenko senespere provis distri sin de la doloro. Rememorante siajn gepatrojn, la feliĉan epokon de malproksima infanaĝo, li ŝajnis forpuŝi per la piedoj, el la ruĝvarma bobelanta lafo de sufero, sed ĝi denove ensuĉis lin, tute kovrante lin. Do ili velis tra la oceano de torturo, sonĝante pri morto kiel savanto de turmento. Mi rememoris la vortojn de la Revelacio de Sankta Johano. - Kaj ili volos morti, sed ili ne povas. Jen la sorto, kiu atendas pekulojn, kiuj turmentas infanojn. La Sinjoro rekompencos ilin centoble, kaj la plej grava puno, kiel Jesuo diras en la Evangelio laŭ Mateo, estos eterna. Kaj unuj iros en eternan vivon, aliaj en eternan turmenton. Ĉi tio iel konsolas nin, ĝi vekas malamon al malamikoj, la deziron pluvivi kaj venki. La knabo sukcesas krii:
  - Vi pagos por tio, vi respondos pro la verŝita larmo de ĉiu infano en la tago de la Juĝo de Dio.
  - Silentu, hundino! - La rinocero-rato muĝas.
  - Vi ne povas sufoki la veron. - elspiris la pioniro.
  - Akiru pli!
  Ili denove batis lin, metante sian tutan furiozon en ĝin, rompante ostojn, sed la doloro jam atingis tian sojlon, ke ĝi simple ne povas fariĝi pli forta. Ĉi tio estas fero, kiu povas esti varmigita al certa temperaturo, kaj tiam ĝi disvastiĝas.
  Pontuss komprenas tion, la maljunulino (aŭ pli ĝuste, ŝi aspektas ne pli ol kvardekjara, sed fakte superis kelkajn jarcentojn) havas multan sperton kiel ekzekutistoj:
  - Nu, tio sufiĉas! Alie li mortos! Ni resanigu malgrandan kaptiton kaj torturu lin helpe de komputilo. Mi nur havas programon "torturo de la olimpikuloj".
  La Rinocera Rato, intence oscedante, diras:
  - Kien li iras nun? Al la malsanulejo?
  - Ne sur la rako! - La gardisto fortranĉis sen alvoko. Lasu ĝin pendi kiel averto al aliaj. Donu nur injektojn por subteni la koron. Kaj Timur estu denove pelita tra la vico, kaj la ceterajn batojn li ricevu de vi. Ne estas tempo por krei spektaklon. Necesas labori!
  La fremdulo kun la vipo klinis la kapon kaj svingis siajn peltajn orelojn:
  - Mi obeas, mastrino. Nu, kuru lin denove.
  Timuro estis trafita per novaj batoj. Ĉi-foje, neniu kuraĝis kontraŭbatali. Ne estis la plej eta deziro fali en la manojn de la ekzekutistoj. Timuro krias kaj falas. Li estas prenita kaj batita denove. La dua serio de strikoj jam finiĝas. Restis nur kelkaj knaboj. Unu el ili estas la plej maljuna, proksimume deksesjara, kun barbo jam aperanta kaj liphararo videbla. Li klare hezitas, batas, sed faras ĝin facile, apenaŭ tuŝante.
  Frau Pontuss estas kolerega:
  - Pendu ĉi tiun maldiligentan junulon sur rako kaj ligu ŝtonon al liaj piedoj. Lasu lin suferi.
  La knabo estas kaptita, li streĉas siajn skulptitajn muskolojn, frukton de malfacila laboro, kaj krias:
  - Nu, kion vi rigardas, uloj batas ilin!
  La knaboj ektremas, bruego trairas la vicojn, sed mankas al ili la decidemo rapidi al siaj turmentantoj.
  La junulo estas trenata, ĉiu rinocero-rato estas almenaŭ sepoble pli peza ol li. Ne utilas kontraŭbatali. Sed tiam okazas eventoj je la nivelo de tiuj, kiuj ŝanĝas la sorton de la imperio. Du pafoj eksonis kaj la rinoceraj ratoj falis, la dorsoj de la monstroj estis tranĉitaj, profundaj krateroj gapis. La junulo liberigis sin kaj falis, sed tuj eksaltis kriante:
  - Vi vidas, estas la justeco de Dio.
  Aperante kiel anĝelo el la mallumo, la orhara knabino, tiel simila al sia fratino en brakoj Margarita, respondis:
  - Pli verŝajne eĉ homa. Sciu, ke interkonsento kun la Diablo ne garantias ĉielon sur la Tero kaj varman lokon en infero. Fidi je Satano estas kiel sidi sur la elektra seĝo!
  La dua fajra Aŭroro laŭte:
  - Kio okazas ĉi tie estas la materialo de horora filmo. Faru tion kun infanoj. Forigu la knabon de la rako.
  Oleg Ribaĉenko balancis la kapon kaj... vekiĝis. Ŝi ne kuŝis dum la vizio, sed simple staris senmove...
  Kaj pasis sufiĉe da tempo. La nazioj ankoraŭ estis engaĝitaj
  Manĝaĵopreparo. Sed ĉi tiu terura ebrio, kiu estiĝis kiam la SS-kuracistoj enspiris la fumon de la stranga musko, ŝajnis neniel mallonga.
  Oleg Rybachenko tuj pensis, kial ĝi ne funkciis ĉe ĉi tiuj Krauts. Ili ŝajnas ne havi filtrilaj maskoj, ĉu? Kaj kial estas tia koŝmaro en ĉi tiu halucino? Kion ili faras kun ĝi?
  Sed la nazioj mem kondutis tute nature, ili eĉ iĝis iel pli amikemaj, sugestante ke ili eble manĝos kun ni.
  Ili vere tiris paron da fortaj femuroj de bovino ŝtelita de lokaj loĝantoj. Tiam unu nazio trenis fortan kaldronon, kaj la dua faŝisto kune kun Oleg iris preni akvon. Denove ŝajnis strange al la esplorema pioniro, ke estas du ledaj siteloj, kaj ordinara metalo aŭ ligno ĉe la plej malbona. Krome, unu SS-ulo, kiu ankaŭ ne estis tute tipa, estis trenita de si mem.
  La pioniro ne estis tute memfida sur siaj piedoj, la batoj dum ĉi tiu ekzekuto sentiĝis tro realaj, kaj la posteulo de Lomonosov divenis, ke malantaŭ tio estas io pli ol simpla aŭ eĉ ne simpla halucino.
  Akvo fluis cent paŝojn de la tendaro, arĝenta rivereto brilis per kristalo el sub du ŝtonoj superpendantaj la balkonon. Oleg Ribaĉenko avide kliniĝis al ŝi. La knabo nur nun konstatis, ke ĉio ene estis bakita en ŝtonon, aŭ pli precize en karbon. Avide kroĉiĝis al la agrabla malvarmeto kaj ... ricevis ĝin en la orelon.
  Unu el la SS-uloj, kaŝante malantaŭ ŝtona muro, klakis ion sur la panelo de kompleksa instrumento kaj ridis kiel rato.
  La baton faris la faŝisto sen malico, sed kun tia forto, ke Oleg estis ĵetita sur la ŝtonojn, li ĉesis aŭdi en la maldekstra orelo, kaj ĉi tiu flanko de lia kapo estis vere sensenta.
  La bruta kuracisto en robo kaj ora ĉeno ridis kaj muĝis:
  - Boksado! Boksado!
  . ĈAPITRO N-ro 4.
  La pionirknabo eksaltis kaj kuregis al la juna SS-ulo. Celante sub la stomakon trompe per la dekstra mano, kaj per la maldekstra ruze kaŝante malantaŭe. Li ĉeestis kelkajn boksajn klasojn, sed lia memoro estas absoluta. Ekzemple, trompa bato kaj akra duono uppercut kaj duonflanka maldekstra mano. Tiam la korpo, femuro, abs, kaj eĉ kruro etendo estas inkluzivita en la bato. Kaj - plej grave, kutime boksistoj, kiam batalas dekstrulo, ne atendu baton kun investo de la maldekstra mano. La surpriza faktoro funkciis, Oleg Rybachenko faris ĝin! La juna kaj bone trejnita SS-ulo ne sciis, ke Oleg, kvankam ne maldekstramana, povas ĵeti la "pafilon" de maldekstre. Kaj li kaptis hokon en la makzelo. Kaj mojose - la SS-soldato sukcesis stari surpiede nur pro tio, ke li frakasis malantaen sur krutan rokon... Kaj la pezo de duonmalsata knabo ne sufiis por faligi elektitan soldaton.La SS ne prenas malfortulojn. !
  Se Oleg Rybachenko estus pli sperta batalanto en ĉi tiu movo, li verŝajne irintus por serio de finaj movoj. Sed la lerteco ne estas laŭdo, kaj ankaŭ ne estas la fizikaj trajtoj.
  Sed li faris bonan laboron, precipe konsiderante, ke la pugnobato ne estis praktikata en trejnado, kaj Oleg Rybachenko mem, malgraŭ siaj grandaj naturaj kapabloj, traktis boksadon kun malvarmo.
  Nun li eĉ bedaŭris, ke li ne aliĝis al la sekcio, kie trejnisto Faranenko diris - vi kreskos por esti granda ulo, sed kun la rapida reagotempo de malpeza. Baldaŭ Sovetunio partoprenos Olimpikojn - kaj vi povus batali digne por medalo!
  Kion vi diras? Oleg Rybachenko respondis al tio jene:
  "Mi preferus konservi mian kapon por aferoj pli utilaj por la lando ol purigi la monojn de unu la alian!" Ekzemple, se vi faras traktoron, kiu funkcias per segpolvo, aŭ eĉ ordinara rubo, tiam multe pli
  Ĝi estos utila al la Patrujo!
  Sed nun la knabo mem ricevis ĝisfundan edukadon.
  Oleg Rybachenko neniam antaŭe estis batita tiel en sia vivo. La plenkreska SS-ulo rapide disbatis la organizitan reziston de dekjara knabo, kvankam alta por sia aĝo (kiun li tamen montris kaj sukcese trafis kelkajn fojojn) kaj lerte martelis per la pugnoj - levis la falinton kaj batis lin. denove. Kiam Oleg Rybachenko ĉesis rezisti (Tio, li preskaŭ perdis la konscion, tio estas, ankoraŭ estas pensoj en via kapo, vi ne estas en mallumo, sed via korpo ne plu obeas. Kiu serioze batalis en la ringo, verŝajne scias, kiel ĝi estas. esti en grog.). La faŝisto permesis al li fali kaj, strange, eĉ unufoje ne trafis la falinton. Tamen la ekzekutisto-kuracisto ion kriis al li en anagrama lingvo. Li plenigis sitelon kaj verŝis akvon sur sian rompitan vizaĝon.
  La sento de dronanta katido, kaj la akvo de la freŝe degelinta glacio estas tiel malvarma - nur vintra naĝado!
  Oleg skuis sin, ekstaris kaj kraĉis sur sian boton kun sango de la maldekstra vango, kiu krevis de interne. La SS-ulo ne plu batis lin - li subite suspiris, konsiderante, en kiaj trupoj servis la monstro, surprize, preskaŭ simpatie, kaj komencis ĉerpi akvon mem en sitelojn faritajn el krokodila ledo (ankaŭ ŝajne tia ekstravaganco ne estis facila). ...
  Rybachenko Jr. rimarkis ĉi tiun cirkonstancon, kiu estas bona kaj malbona samtempe. La bona afero estas, ke ili ne estos mortigitaj, almenaŭ ĝis la eksperimento estos alportita al sia logika konkludo. Vere, la fino povas montriĝi tre proksima kaj eble savo de turmento! La malbona afero estas, ke ili estos forte garditaj kaj por eskapi, fakte, oni devas uzi brilan eltrovemon!
  Baldaŭ Oleg Rybachenko konvinkiĝis, ke esti kobajoj signifas havi certajn avantaĝojn kompare kun aliaj militkaptitoj.
  Montriĝis, ke kaj kaptitoj kaj kaptitoj ricevus varman manĝaĵon. Ili respektis ĝin, kio signifas, ke la SS-gardistoj antaŭ longe formanĝis ion el la ladskatoloj kaj simple kuŝis sur iuj matoj, brue aŭ dormante. Nu, la lupaj homlupoj ĉirkaŭvagis - aŭ ili ĉasis, aŭ ili patrolis, aŭ ambaŭ . Tamen, Oleg ne estis feliĉa pri tio. Li kuŝis sur la krucitaj nudaj kruroj de Aŭrora kaj alia junulino (ĉu li ne falu sur la malsekan, ankoraŭ malvarman teron?) kaj siblis - Margarita viŝis sian vizaĝon per la rando de la marista kostumo prenita de Oleg Rybachenko, trempita en fandado. akvo, dirante aprobe:
  - Vi nun fariĝis vera viro. Perdita per pugnoj, venkita kun malsaĝuloj!
  Aŭrora sugestis:
  - Jes, mi masaĝos lian vizaĝon, la tranĉo resaniĝos pli rapide.
  Oleg Rybachenko ridetis per forto. Tre nenatura. Li sentis sin malsana ĝis dancado de diabloj kun plasmoglitiloj sur la hufoj. Kaj samtempe... ĉu li nun sentis sin pli gaja? Mi iom timis daŭrigi: nun ili kuŝos min sur la ŝtonojn kaj donos al mi koran batadon per vipoj, aŭ eble ili provos ĝin per fajro. Sed la nazioj eĉ ne rigardis ĉi tien, kaj parolis pri io en sia birda dialekto, laŭvice gustumante el la kaldrono.
  Margarita flustris al mia orelo:
  - Kompreneble, vi estas bonega... Sed estu pli ruza! Kiam la fortaj ŝajnas malfortaj kaj inverse!
  Oleg Rybachenko murmuris:
  - Bedaŭrinde, ne utilas ŝajnigi sin malforta, ĉar estas tiel!
  Nu, ili forte batis lin sur la kornojn... Krom la tranĉitaj vangoj, ili ankaŭ estis ŝanceliĝemaj, kvankam ne multe, la ostoj estis fortaj - du dentoj. Miaj ripoj estis krudaj kaj miaj oreloj doloris.
  Tamen, la ekzekuto dum la fantazia vizio kaŭzis multe pli da sufero.
  "Sufiĉas, bone," Oleg Rybachenko forpuŝis la longajn fingrojn de Aŭrora per siaj nove katenitaj manoj kaj sidiĝis kun la orlo de sia maristokostumo. mi ektremis. - Ne, malvarmiĝis. Kaj mi volas manĝi...
  Kiel, finfine, la konscio dependas de esti - vi nevole fariĝos marksisto. Se vi nur pluvivus!
  Mallibereja kaĉo estis ĵetita en aluminiajn bovlojn - ili estis transportitaj en unu el la kirasaj transportoj. Sed ne estis kuleroj. Ŝajne, oni kredis, ke la sklavoj ĉiuokaze manĝos la dikan kaĉon. Aŭ ili decidis moki ilin, ĉar ĉi tiuj kuleroj ne mankas. Nu... tio estas pli bona!
  Vi fariĝas vera sovaĝulo - la knabo ekridis kaj tuj kovris sian buŝon por ne ricevi ĝin.
  La kaĉo montriĝis poligono miksita kun perla hordeo - dika, preskaŭ sensaligita kaj, kompreneble, sen viando aŭ io simila, nu, eble ili aldonis iom da fiŝo por gusto. Ĝi estas nur preskaŭ malplena miksaĵo de du grajnoj (kaj ili englutis ĝin per fumaĵita viando, juĝante laŭ la odoro). Sed la stomako de la pionira knabo antaŭ longe estis alportita al sia limo: tiel ke lia malsato iom kvietiĝis, revenante nur je la vido de kaĉo, sed kun triobla forto.
  Vere, estis malbone manĝi - kelkfoje la varma miksaĵo eniris la internon de la vundita vango, kaj la doloro alportis larmojn al miaj okuloj - sed kio estas tio?! Kaj la "brakringoj" malhelpis, Oleg Rybachenko svingis la manojn, kolere ĵetis fajrerojn el siaj okuloj ĉirkaŭ lin... kaj iam li rimarkis, ke de unu el ĉi tiuj skuoj lia dekstra mano eniris la ringon duonvoje!
  Estas nekredeble - ĉu la SS fuŝis tiel primitive? Se nur ni povus forigi lupojn trejnitajn kiel punistoj!
  Oleg Rybachenko mortis. Li tuj devigis sin maĉi, kovrante sin per bovlo. Kaj per la dekstra mano li tordis ĝin ĝis la malmoliĝinta ŝtalo tranĉis en la haŭton tute neelteneble.
  Ŝajnas, ke ne ĉiuj en la SS estas tiel bonegaj!
  Kaj li komprenis, ke li eble povos eltiri sian manon. Ringo desegnita por pli granda mano - de viro aŭ loka junulo, eble eĉ pli maljuna knabo, kiu multe laboris. Sed por la ŝvitaj manoj de antaŭ-adoleska knabo Oleg Rybachenko, la kaptilo montriĝis larĝa.
  La knabo flustris:
  - Venko atendas! Venko atendas! Tiuj, kiuj volas rompi la katenojn! La avoj venkis la Krauts! Ni ankaŭ mortigos ilin kiel ludon!
  Aŭrora, tenere rigardante Oleg Rybachenkon, glate repuŝis lian manon (sur lia mano aperis sango pro larĝa tranĉo kaj abrazio). La dua najbaro en tiu momento moviĝis por kovri tion, kio okazis. Oleg rigardis la fajran diablon en la okulojn, ŝi palpebrumis. Kaj ankaŭ ŝi komencis plene bori la okulojn per smeraldaj laseroj, kiel kobro - senĉese. Poste ŝi balancis la kapon kaj kviete montris al la homlupoj. Tiam, ne ĉesante manĝi, rekte kaptante per siaj skarlataj lipoj de la pokalo staranta sur la levita genuo, ŝi mallevis la manojn kaj komencis desegni kurbiĝemajn liniojn turniĝantajn en ondojn sur la malseka tero.
  Oleg Rybachenko nenion komprenis, sed venka kanto jam eksonis en lia kapo;
  Juna, dolĉa, pura;
  Lando de Ruĝaj Sovetoj!
  La suno leviĝas radianta,
  Donita kun mia koro!
  
  Niaj lagoj estas klaraj,
  Ŝtorma kristala rivero!
  Knaboj kuras ĉirkaŭe kun pilko,
  Kuru kune sur la monteton!
  
  La brusto krevas de aero,
  Estas printempo en ĉiu herbejo!
  Mi turnas min al la Sinjoro
  Malbono kaj malfeliĉo forblovu nin!
  
  Estas malfacila tempo,
  Faŝismo invadis Rus'!
  Ni forĝu ion novan por batalo,
  La komunismo regu!
  
  Kune ni ĉiam havas problemojn,
  Ni estas kiel pugno kunpremita!
  La kavalerio kutimis galopi
  Nu, nun ŝtala tanko!
  
  la granda afero de Lenin,
  Ni daŭrigos kiel estas!
  Stalin la saĝa genio,
  Kion li instruis al ni venki!
  
  Kaj finfine, mi diros al vi,
  Kiu pasas, tiu estas la perdinto!
  Mi esprimos mian penson pli precize,
  La finalo baldaŭ venos!
  Post tia sablo, al Oleg Rybachenko jam ŝajnis, ke la maro estas ĝisgenue! Kaj la montoj estas certe ĝisŝultro-profundaj!
  La knabinoj ankaŭ vigliĝis kaj flustris de orelo ĝis orelo. Ĉiuj havis esperon.
  La posteulo de Lomonosov kaj Stenka Razin blovis la vangojn kaj poste ĝemis - doloris la malbenita tranĉo.
  Kio se vi sukcesos eskapi?! Oleg Rybachenko rapide rigardis flanken, kvazaŭ liaj pensoj povus (kaj kiu scias, se ili povas sendi, fuŝaĵoj, oni ne scias kian ekipaĵon ili havas!) povus esti aŭditaj de la SS-gardistoj.
  La fajra diablo kun infera brilo en la okuloj tuŝis la ŝtalajn ringojn sur la manoj de la pionira knabo kaj kapjesis aprobe: oni diras, jes, ni povas provi! Ĉi tio estas klara eĉ sen diskuto kaj sen nenecesaj vortoj.
  Militisto kun vulpkolora hararo flustris:
  - Eĉ se oni transvivos... Estos iu por venĝi!
  Sed tuj Oleg Rybachenko interne ŝtoniĝis, kvazaŭ frostiĝis. Kaj unu simpla penso frostigis lin: li tordus siajn brakojn. Kaj tiam... kaj tiam necesos helpi la aliajn knabinojn liberigi sin. Alie, li ne estas bonega pioniro, sed kiu estas?!
  Mi rememoris la vortojn: la ĉefo ne estas tiu, kiu mem iras antaŭen! Kaj kiu promenas kaj helpas aliajn!
  Kaj kiuj ili estas por vi - tiaj belaj knabinoj kun rompitaj kruretoj, kiuj sangas. Io ene de la juna leninisto ribelis - kun la bruego de miloj ribelis tornado! Se ĝi funkcias, kuru kiel eble plej rapide kaj...
  Fakte, se vi kuros, tiam ne estos alia ŝanco. Alie, ĝi estas perfido.
  Li denove renkontis la okulojn de unue Margarita, kaj poste de Aŭrora, kiu, ankaŭ klare gaja, guste lekis la bovlon. Kaj ŝi, elŝovante la nazon el la bovlo, palpebrumis.
  - Ni ne tenas vin! - Fajro-diablo aldonis. - Se vi foriros, vi certe venos por helpo!
  Oleg Rybachenko kapjesis kaj respondis:
  - Mi ĵuras! Honesta pioniro, mi kontaktos la partizanojn kaj ili savos vin!
  Nu, tion ni decidis! Kio poste okazis, fariĝis multe pli proza. Ankaŭ estis bone, ke ne estis Oleg, kiu devis lavi la bovlojn - ŝajne ili aŭ timis malkatenigi lin denove aŭ decidis lasi la knabinojn fari la malfacilan laboron. Ĝi estas nenio, sed ĝi estas bela en ĉi tiu situacio. La malbona afero estas ke ni devis iri denove, kaj kiam tiuj faŝistoj trankviliĝas. Ili ne povas trovi ion pli aŭ malpli stabilan.
  Iom malvarmiĝas, kaj kvankam la vento trankviliĝis, la nuboj leviĝis kaj malvarma pluvo komencis fali de ili. La SS-uloj nun ŝajnas eĉ feliĉaj, kvankam ili kaj iliaj homluplupoj odoris malsekan fetoron.
  Estis multe da promenado. Jen la mondo ĉi tie - la speciala mikroklimato de Krimeo. Kutime ne pluva, sed ĉi-kaze kun ventoblovoj.
  La knabinoj jam multe dormis kaj la malvarmo vigligis ilin.
  Kaj ial Oleg Rybachenko volis dormi, liaj okuloj estis perfide kunmetitaj.
  Jes, tia pezo, kvazaŭ cent-tuna kadavro premu vin kaj vi ne povus spiri profunde.
  "Ho, mi malsaniĝos," pensis Oleg Ribaĉenko, forte movante la krurojn, kiuj denove komencis rigidiĝi. - Mi certas, ke mi nun malsaniĝos, sed kio do? La nazioj certe ne prenos aspirinon aŭ injektos penicilinon, kaj ili verŝajne eĉ ŝparos mielon. Aŭ ĉu ne? Ĉu ili konservos ĝin por eksperimentoj? Kien ni iras nun mizeruloj?!
  Denove, la realo de pluvo kaj sufero forvelkis, kaj li ekdormis dum li marŝis. Kio verŝajne estas nur bona en ĉi tiu situacio;
  Kosma, iusence, estas batalo;
  Pioniroj Dmitry kaj Oleg Rybachenko, kiel bonegaj studentoj kaj elstaraj atletoj, ricevis la rajton reprezenti sian landon, Sovetunio, en amikaj boksaj konkursoj organizitaj inter infanaj sportaj kluboj de Sovetunio kaj Germanio. Ambaŭ landoj daŭre estas konsiderataj aliancanoj, kaj onidiroj pri baldaŭa milito trankviliĝis. Efektive, germanaj trupoj retiriĝis de la landlimo, kaj la Wehrmacht gvidas venkan ofensivon en Afriko, kaj jam konkeris Egiptujon, kaj ili ĵus raportis la kapton de Ĝibraltaro. Pro tio Stalino persone gratulis la Fuhrer!
  Ne estas vortoj por delira vizio, sed kio ne okazas en la universo. Oleg sin kaptas pensante tion - denove inspirite de la artefarita influo de iuj radioj aŭ io alia. Sed ĉio estas tiel reala, ke ne ekzistas forto por rezisti ĉi tiun obsedon.
  Do, vi povas sekure flugi al preskaŭ amika lando. En la germana gazetaro oni diras nur bonajn aferojn pri Sovetunio, kaj komunismo eĉ estas konsiderata frata ideologio al Nacisocialismo. Cetere aperis movado simila al Staĥnovskij...
  Dmitry kaj Oleg Rybachenko estas boksistoj de la plej juna aĝoklaso; ili aĝas nur dek unu jarojn, la pli malalta limo por rezultado en konkursoj. Sed ili estas sufiĉe grandaj knaboj por sia aĝo, kaj ankoraŭ ne en epoko de tia rapida akcelo kiel fine de la dudekunua jarcento.
  Oleg, tamen, estas pli malgranda, pli maldika, en pli malpeza kategorio, sed tre rapida. Dmitry estas pli granda, pli larĝa en osto, kaj la heroa junulo povus aspekti almenaŭ dek kvar.
  Knaboj ankaŭ diferencas en harkoloro. Olezhek estas bela kiel neĝbulo, natura blondulo. Dmitry kun bruna hararo, brunhara. Oleg estas kelkajn monatojn pli juna, kaj kun sia ronda vizaĝo aspektas kiel nur infano, kaj Dmitry estas simple bela, inda je propaganda afiŝo. Knabinoj jam rigardas lin, ne kredante, ke li estas tiel granda knabo.
  Tamen, Oleg Rybachenko estas multe pli erudicia ol Dmitry, kvankam ambaŭ knaboj estas tre inteligentaj kaj ricevas rektajn A en siaj klasoj. Post ĉio, en sovetia lando, bonaj atletoj devas esti bonegaj studentoj.
  La ceteraj uloj estas pli aĝaj, sed ĝis dek ok jaroj, kvankam paro da herooj estas sufiĉe du metrojn altaj kaj pezas ĉirkaŭ centpezojn...
  Boksistoj, la plej bona juna personaro de la lando... Kaj la ĉampionoj de Germanio kaj la landoj sub ĝia kontrolo batalos kun ili... Inter infanoj, kompreneble, aŭ junuloj.
  Ili flugas senhalte sur la plej granda pasaĝera aviadilo de la Tria Reich sur la Moskvo-Berlina itinero.
  Boksistoj sidas aparte, sed ekzistas ankaŭ luktistoj, pezlevistoj, futbalistoj kaj naĝantoj. Ĉiuj junuloj kaj bonegaj trajtoj. Stalin ordonis, ke nia nova generacio, naskita sub sovetia regado, montru sian plej bonan kaj ne perdu vizaĝon. Kaj, kompreneble, ĉiuj estas fervoraj batali...
  Dmitrij demandis Oleg:
  -Ĉu vi ellaboris taktikan planon por la batalo?
  La pionira knabo respondis:
  - Mi havas dekduon da planoj por ĉiu malamiko... Sed mi devas unue rigardi lin, kaj nur tiam fari decidon... Persona aliro al ĉiu , la plej eta movado kaj la specifaĵoj, inkluzive de la fiziologia strukturo de la malamiko, dikti pure individuan taktikon.
  Dimitri malestime snufis:
  - Sed mi faras ĝin multe pli simple! Sen taktikoj, mi rapidas al la malamiko, batas pli forte kaj pli ofte kaj rompas.
  Oleg Rybachenko notis:
  - Estas malmultaj uloj en via aĝo same grandaj kaj korpe evoluintaj kiel vi. Tial, la premtaktikoj funkcias. Vi povas simple marbordi. Sed jen mi estas, preskaŭ de normala alteco, eble iom super mezumo, kaj por fariĝi la ĉampiono de Sovetunio, tia grandega lando, nur premo ne sufiĉas. Vi ne povas venki malamikon per krudforto; li ankaŭ trejnas, kondukas sanan vivstilon, manĝas ĝuste kaj studas taktikojn. Kaj ĉi tie vi devas venki lin kiel en ŝakludo. Foje eĉ oferi ion pro ĵuro.
  Dmitri obĵetis severe:
  - Kaj miaj kontraŭuloj trejnas, kaj en la finalo, la knabo estis eĉ pli granda kaj pli peza ol mi. Multe dependas de kiel vi trejnas. Iuj opinias, ke oni povas labori ĝis elĉerpiĝo por fariĝi olimpika ĉampiono post du semajnoj... Ĉi tio estas miskompreniĝo. Post ĉio, la plej grava afero en sporta trejnado ne estas tiom doni superŝarĝon, sed produkti superan reakiron. Sed ekzistas la ĝusta individue elektita aro de ekzercoj kaj la plej grava afero estas posta reakiro kaj forto-gajno... Post kio vi efektivigas la batalon per unu spiro, elĵetante en tri raŭndoj, aŭ pli ĝuste, fakte, multe malpli, centoj da batoj.
  Oleg Rybachenko notis:
  - Nu, ĉi tio kompreneble ankaŭ estas vera! Aparte, la sekreto de taŭga spirado, kaj injektoj en la kreskopunktojn de la korpo de la infano... Estas iom da Scio de nia guruo. Sed mi ne komprenas kial li ne dividas ilin kun aliaj trejnistoj?
  Dmitrij diris flustre:
  - Li konfide diris al mi, ke vi kaj mi... Ne nur boksistoj, sed antaŭ ĉio soldatoj. Ni ankoraŭ havas ion specialan por fari... Tre grava, multe pli grava eĉ ol olimpika oro!
  Oleg klinis sian helan kapon kaj diris:
  - Io pli grava.... Eble ankaŭ tion li diris al mi... Ke la sorto de la homaro eble dependas de la agado de du sovetiaj pioniraj knaboj. Same kiel fabelo.
  Dmitry filozofie rimarkis:
  - De kie venas fabeloj se ne el la vivo? Eble ĉi tio efektive estos la kazo! Kvankam ni ne estas malbelaj anasidoj, estas ankoraŭ antaŭtempe nomi nin Agloj.
  Oleg Rybachenko glate ŝanĝis la temon de konversacio:
  - Ĉu vi opinias, ke la minaco de germana invado finfine pasis?
  Dmitrij konfuze levis siajn larĝajn ŝultrojn:
  - Ĉi tie, laŭ mi, vi estas pli granda specialisto. En mia propra nomo, mi pensas, ke vi ne povas bati per ĉiuj viaj brakoj kaj kruroj samtempe, kaj tiam denove estas neeble ataki en ĉiuj direktoj. Vere, se vi moviĝas per salto...
  Oleg Rybachenko ridis:
  - Sonas sufiĉe logike... Sed ni ne scias, kio precize estas en la menso de Hitler, sed la streĉiĝo vere kvietiĝis, kaj germanaj aviadiloj ĉesis malobservi nian aerspacon, kaj la bruado de raŭpaj spuroj ne aŭdiĝas eksterlande, tio estas fakto. . Krome, la Fuhrer resendis kelkajn el la laboristoj reen al la maŝinoj. Tio estas, la Tria Regno kaŝis siajn dentegojn... Sed ni ne devas malstreĉiĝi.
  Dmitrij elprenis el sia tornistro bakitan sandviĉon kun fiŝo kaj speciala malgrasa fromaĝo kaj transdonis ĝin al Oleg. Post kio li elprenis duoble pli por si. Ofertite:
  - Manĝu... Vi ne povas preni longajn paŭzojn de manĝado kaj enirado de proteino en vian korpon. Kiam la koncentriĝo de aminoacidoj en la korpo malpliiĝas, la muskoloj perdas forton.
  Oleg Rybachenko notis:
  - Por korpotrejnistoj, kiuj multe laboras, ĉi tio estas sufiĉe justa, sed por boksistoj... Ja ni ne havas la tutan viandon, ĝi kolorigas la korpon, kaj eĉ pli pliigas batalefikecon!
  Dmitrij, mordante la sandviĉon kaj aldonante al ĝi tomaton, konsentis:
  - Ne ĉion, sed... Mi eĉ manĝas nokte aŭ trinkas ovoblankojn, por ke la koncentriĝo de aminoacidoj ne falu. Cetere, la plej bona afero ne estas kokaj ovoj, sed ovoj de koturno aŭ struto, nu, tiuj lastaj estas vere maloftaj... Kvankam en Mezazio ŝajnas, ke strutoj jam komencis bredi...
  Oleg ŝercis sufiĉe serioze (en tono):
  - Tre valora proteino en la antaŭaj ranaj kruroj. Mi rekomendas provi!
  Dmitry ridis kiel knabo:
  - Jes, sed eĉ pli en ostroj kun ruĝa hinda pipro!
  Oleg tamen zorge mordis la sandviĉon kaj komencis sorbi la pecon. La fiŝo estis ruĝa, bongusta, trempita en keĉupo kaj dispremita ajlo. Eblis aldoni iom pli da forto... Kiel Winnie the Pooh, ekzemple...
  - Winnie the Puh bone vivas en la mondo! Li havas edzinon kaj infanojn, li estas taso!
  Oleg subite sugestis:
  - Eble ni povas kanti?
  Dmitry rimarkis sen multe da entuziasmo:
  - Ĉu ne estas tro frue por kanti?
  Oleg Rybachenko ridetis:
  - Prave, precipe ĉar ni flugis trans la limon de USSR!
  Dmitry demandis sian kunulon:
  - Tondilo aŭ papero?
  Oleg svingis ĝin for:
  - Eble estas pli bone malhavi infanajn ŝercojn. Ni estas pacaj homoj, sed nia kirasa trajno sukcesis akceli al la lumrapideco...
  Dmitry interrompis:
  - Ne! Ni ne bezonas tiajn infanĝardenajn kantojn. Ni faru ion pli... patriote!
  Oleg plenblovis la pulmojn kaj komencis kanti, komponante dum li iris. Danka, siavice, kunkantis tre bone. Aŭ pli ĝuste, lia voĉo estis kiel marŝala trumpeto, aŭ eble eĉ Jeriĥa trumpeto;
  Pioniro estas fiera vorto
  Denaska Stalin ligis la kravaton.
  Ne estas alia ol la festo hejme,
  Por mi, la komunisma idealo!
  
  Mi promesis servi la Patrujon eterne
  Por ke la Patrujo superbe floras,
  Por ke ĉiu pliboniĝu dum sia vivo,
  Por ke la flugo fariĝu pli malvarmeta ol aglo!
  
  Tondris - venis la milito,
  Do, knaboj, bonvolu iri promeni!
  La Germana Armeo metis sian fetoran muzelon,
  Do ni sendos ĝin al la elspezo!
  
  Ili ne donis fusilojn al la uloj,
  Estis respondo: vi estas tro juna dum jaroj!
  Tamen ili forkuris al la soldatoj,
  Ĉar bajonetoj estas tiom bezonataj!
  
  Proksime de Moskvo ni batalis sur neĝblovoj,
  Ili kuris nudpiede tra la frosto...
  Belaj pioniroj kuras en roboj -
  Neniu granato, do batu per via pugno!
  
  Kiel kruelaj estas faŝismaj kats -
  Kiom vi povas trinki ilian sangon,
  Sed la nazioj venos al venĝo,
  La vulturoj fariĝos ludo!
  
  Por tagmanĝo, modesta porcio - malsato,
  La piedoj de la soldatoj estis frostmorditaj...
  Mi esence estas nur infano
  Sed la patroj fieras pri la heroaĵo!
  
  La tanko rapidas, la "Tigro" puŝis la muzelon,
  Sed la juna batalanto premis la obuson!
  Kaj la faŝisma bastardo renkontis minon:
  Jen la varma torĉo ĉirkaŭprenis lin!
  
  Eĉ knabeto estos giganto,
  Se vi kulturis kuraĝon!
  La pioniroj estas unuigitaj kiel ligiloj,
  Pli forta animo: titanio estas metalo!
  
  La Wehrmacht ne trapasis, ili ricevis ĝin en la frunton,
  La ŝtalaj ĉerkoj dronas!
  Estas tiaj knaboj en Rusujo,
  Generacioj de posteuloj estas fieraj!
  
  La batalo denove, ĉi-foje, sur la Volgo,
  Pioniro - la terminatoro fariĝis!
  La nazioj ŝtopis kadavrodeponejojn,
  Kaj la remparo de la morto estas rompita sur la bordo!
  
  Kiom da niaj mortis - ne estas kalkulo,
  Kiom da mortos denove - sen larmoj...
  Sed tiaj batalantoj kredas la laboron;
  Revivigu kiu estas inda je Kristo!
  
  Ili iĝis komsomolanoj en Berlino,
  Tie li faris fidelecon!
  Duono de Eŭropo kaj la Unio estas nudpiedaj,
  Nia juna teamo paŝis for!
  
  Kaj nun ni konstruos novan mondon,
  Ĉiuj fariĝos kreinto-demiurgo....
  Ili enprofundiĝos en la abismon de sufero kaj milito,
  Ni ne scios, kion signifas timo!
  
  Bonkoreco regas la universon,
  Kaj tiam la doloro malaperos, kredu min...
  Ĉe ni estas la plej bona genio el ĉiuj, Stalin,
  La infera besto de Hitler estis venkita!
  
  Ni batalis kuraĝe por ĉi tio,
  Eterne meritita honoro...
  Kaj komprenu, ke la festo estas grava -
  La universo kondukos al via sonĝo!
  La aviadilo kantis ĉi tiun kanton ĥore. Ĝi sonis tiel solene, ke oni povis ekplori...
  . ĈAPITRO N-ro 5.
  La vizio malaperis, kaj la knaba verkisto kaj geniulo denove trovis sin en la realo de vaganta kolono.
  La nekapablo havi bagatelan konversacion kun iu ajn (post la vizio, lia lango estis tute sensenta!) Oleg Rybachenko estis eĉ pli furioza. Kaj iel mi eĉ ne tuj rimarkis, ke ili alproksimiĝas al la arbaro. Ĝi finiĝis - ĝi estis trempita, kaj sub la piedoj estis bone paŝita vojo, kvankam malseka, sed klara, tranĉita jen kaj jen per spuroj de ĉaroj, aŭtoj, spuroj de malpezaj tankoj, motorcikloj kaj eĉ ĉevalhufoj.
  La malvarma koto, simila al malnobla sapo, montriĝis same glitiga, Oleg Rybachenko mirakle plurfoje konservis sian ekvilibron, kaj en la kolono du aŭ tri knabinoj falis kaj rapide leviĝis.
  Margarita mem, sufiĉe elĉerpita, kuraĝigis sian fraton:
  - Jam malheliĝas, ili baldaŭ ripozigos vin!
  Horon kaj duonon post kiam la pluvo komenciĝis, ili preterpasis tion, kio de malproksime ŝajnis esti gamo da montetoj. De proksime, Oleg Rybachenko rimarkis, ke tio ne estas montetoj, sed remparo kun mitralaj turoj. Antikva krimea remparo etendiĝanta orienten kaj okcidenten ĝis la okulo povis vidi. Je regulaj intervaloj sur la "montetoj" estis videblaj grizaj ŝtonaj ringoj, preskaŭ ebenigitaj ĝis la grundo - ruinoj de gardoturoj. Inter du el tiuj, la kaptita kolono pasis en la kavaĵon, kiu verŝajne iam estis pordego.
  Poste ili estis rekondukitaj por dormi. Ili eĉ ne forigis la katenojn kaj ne nutris min. La dormo de la knabinoj kovris ilin kiel flugilon de korva;
  Subite la pejzaĝo antaŭ la knabinoj ŝanĝiĝis (kaj kiaj sonĝoj estas tro ofte pretendaj!) kaj ili trovis sin en la maro, aŭ pli ĝuste sur la kajo kun mara kaj malvarmeta vido.
  La komsomolaj knabinoj iris al la haveno; la silueto de la destrojero ne estis malproksime, proksimume kelkajn kilometrojn for, sed ĝi preskaŭ kunfandiĝis kun la horizonto. Ĉi tie ili denove estis atakitaj de kvin blatoj denove. Ĉi tiuj estas tiaj abomenaj estaĵoj, kun ses kruroj, ke vi rigardos ilin kaj sentos vomadon. Tamen temas pri du sekundoj, batoj per ponardoj kaj ĉio finiĝis.
  La bela Margarita eĉ kantis:
  - Kaj por mi, kiel emetiko, ĝi estas amtrinkaĵo!
  Ruĝhara Aŭrora eligis fajfilon tra ŝiaj naztruoj:
  - Sed mia konduto estas bona - kaj mi ricevis bonan piedbaton en la makzelo!
  Pli danĝeraj estaĵoj estis mevoj hakiloj. Ili havis la kapablon pafi per siaj bekoj. La punkto estis elĵetita kaj trapikis la haŭton, injektante acidon. Tiam la hakila birdo sidis sur la falinta viktimo kaj ŝiris la viandon. Vere, la plimulto el ili jam estis pafitaj. Sed kvar predantoj kun akrigitaj kapoj unu sur la alia provis ataki la skoltojn.
  - Jen ili estas alia perversiĝo de la naturo! - La fajra diablo Aŭrora rimarkis...
  - Kiu kreis ilin neniam distordas ion! - En la nova misio de Margarita denove aperis atavismaj religiaj sentoj. Personeco ŝanĝiĝas se certaj fortoj vekiĝas en la subkonscio. - Tiel plaĉas al la Ĉiopova Dio!
  La ruĝhara demono en mallonga jupo kaj haroj kiuj brulis pli varme ol flamĵetilo denove kontraŭis:
  - Ne, ĉi tio denove pruvas la potencan potencon de mutacioj. Serio de similaj efikoj povus okazigi vivon!
  Ĵetante du ĉakrojn, la knabinoj fortranĉis la predantojn, kaj tiam kaptis la diskojn kiuj revenis al ili.
  - Kiel bumerango, sed ĝi tranĉas titanion! - La fajra diablo rikanis.
  - BONE! Ne gravas, kion ĉi tiu titanio tranĉas, ĉi tiu metalo estas pli malforta ol blotter.
  La knabinoj komencis malfaldi la flosantan metion. La fajra diablo subite demandis petege:
  - Ni finfine verku kanton, Margarita!
  La neĝblanka blondulo, ridetante pli hele ol la suno, demandis:
  - Por alporti al ni bonŝancon!
  Malvarmeta Aŭrora eldiris:
  - Ĝuste! Lasu la perdinton krii - la kanajla envio!
  La komsomola knabino kliniĝis malantaŭen kaj mallaŭte kantis, la vortoj flosis kaj brilis:
  Orakolo inter magiaj ŝtonoj,
  Naskiĝis el la ŝtormo - la hela suno!
  Ni ne estas frajo - misa mallumo,
  Kiel kolorigas sur radio la kanto ventos!
  
  Kelkfoje roko certe estas malutila -
  Ni estas en mizero, ĉagreno, morto, profetaĵoj!
  Kaj fantomoj en pala brilego,
  Brilu kiel signo en la nokto!
  
  Sed ni ne estos superstiĉaj
  Rusa militisto - glavo en mano!
  Ni servu Jesuon fidele -
  La diablo estu la malsaĝulo por ĉiam!
  
  Ne ekzistas pli forta Patrujo,
  Ja nia volo estas kiel metalo!
  Saĝa Stalin gvidas la atakon,
  "Andryusha" estas tornado sur Kolonja metalo!
  
  Ni servos Rusion sankte,
  Mi revis dediĉi mian koron al ŝi!
  La soldato havas la plej akran bajoneton,
  Kaj la flamo en la paroladoj de la anoncisto!
  
  Laŭdu vin Rus' per himno,
  Ni kantas himnojn al ŝi,
  Venĝo venos al kontraŭuloj -
  Ni traktu la korvon!
  
  Ni konstruos novan sanktan mondon,
  Dio benu nin!
  Por knabinoj lukso kaj ĝisdatigoj,
  Vi fariĝos kalifo baldaŭ!
  
  Rekompencu nin per mirinda vizio -
  La voĉo de la Eternulo vokas al glavo!
  La vivo fariĝos sukera konfitaĵo,
  Kiam vi estas forta kiel KAMAZ!
  
  La abundaj kverkaj arbaroj de la patrujo,
  Sciu, kie via animo ripozos!
  Vi ricevos oceanojn de gloro,
  Vi eniros la Kremlon kiel reganto!
  
  Vi estas kavaliro - tribo de gigantoj,
  La vasteco de la maroj kaj la brilo de la glacio!
  Sablo de la ora dezerto,
  Kaj kun smeraldo, veluro estas arbaro!
  
  Ni kuraĝe iras en sangan batalon,
  Almenaŭ la Tigroj timige muĝas!
  La nazioj havas ungegajn piedojn,
  En aspekto, Adolf certe estas mojosa!
  
  Sed mi ricevis lipharojn en la vizaĝo,
  La muzelo kurbiĝis, la makzelo malleviĝis!
  Kaj nia popolo estas bonega, fiera,
  Malkaŝita potenco al la faŝisma estaĵo!
  
  Nun estas tempo por lumo -
  La graco de la ĉielo venis...
  heroaĵoj estas gloritaj en poemoj -
  La sankta Kristo leviĝis en la animo!
  Aŭrora aplaŭdis, frapante la manojn tiel laŭte, ke nubo da muŝoj leviĝis:
  - Margarita bone kantis, sed necesas kanti psalmojn en la preĝeja ĥoro. Ĉiuj pensoj estas fiksitaj pri religia temo!
  - Ni devas pekliberigi nian pekon. - diris la maturiĝinta Korŝunova, kiu denove falis en religian ekstazon. - Kiu vendas sian animon, ĉiam restas en perdo - li donas la senmortan por la mortonto!
  La fajra diablo ridis:
  - Mi vidas, ke vi ankaŭ kapablas bele paroli! Bone, karulo, nun ni havas amuzan promenadon antaŭ ni.
  Sidiĝinte sur ŝvelboato, nevidebla por radaroj kaj pentrita kiel tineo, la komsomolaj knabinoj naĝis al la grandioza destrojero. Nun ili devis fari ion grandan. En momento de danĝero, ĉiuj refleksoj kaj reagoj akriĝis. Komsomolaj knabinoj sentis sonojn dum multaj kilometroj, plaŭdon de ondoj, kriadon de mevoj kaj eĉ oscedojn de fiŝoj. Ili aŭdis iun naĝi trans ili! La komsomolanoj levis siajn pafilojn kaj vidis ulon sur aermatraco. Li demetis sian maskon, kaj aperis la vizaĝo de Denis Baranov. La zombia oficiro, antaŭe kondamnita monpuno, kiu en ĉi tiu vizio aspektis videble pli juna kaj multe pli bela, palpebrumis al ili.
  Per raŭka voĉo, kiu kraketis la aeron, li diris:
  - Mi estis sendita de la granda nigra Fuhrer!
  - Sed ni skribis nenion! La knabinoj unuvoĉe ekkriis.
  Al Mirabela tute ne plaĉis la aspekto de malmoliĝinta krimulo el ilia bataliono, sed Aŭrora, kontraŭe, rikanis kontente. Cetere, ĝi estas surpriza, sed tuj kiam la kaptito perdis jardekon kaj duonon kaj forigis la cikatron, ĝi estis timiga - li fariĝis sufiĉe afabla ulo. Se ili ne scius anticipe, ili verŝajne ne rekonus Baranov.
  - Kaj ne necesas! - Ekkriis, ĉagrenita iama kondamnito. - Mia celo estas morti! En mia venonta vivo, mi fariĝos sultano, kaj estos cent mil virgulinoj en mia haremo.
  - Almenaŭ trakti unu. Alie ĝi estos nishtyak, ĝuste male! - Ŝi deklaris, penante ŝajni pli sprita ol Margarita.
  Denis eksilentis; kutime tiaj zombioj ne estas precipe parolemaj. Kvankam ĉi-foje ĝi estis batalveturilo.
  - Ĉu vi havas decan militan sperton? - demandis Aŭrora. Efektive, ili jam trapasis la Duan Mondmiliton kaj trovis sin en la estonteco. Ne tiel futurece bela kiel priskribis sovetiaj sciencfikciaj verkistoj, ankaŭ plena de militoj kaj, plej grave, diversaj estaĵoj, kiuj suferis mutacion.
  Estas tia afero - magoradiado kaj neradiado.
  Magoradiado estas radiado, kiu ne mortigas vivaĵojn, sed ŝanĝas la ecojn de la materio, inkluzive de transformoj, la kunfandiĝo de diversaj formoj de vivo - inkluzive de anima kaj senviva.
  Neterradiado - male al ordinara radiado, kaŭzas ne la ionigon de atomoj, sed ilian permuton en molekuloj, kaj plej aktive en DNA kaj ĉeloj kiuj portas genetikan informon. En iuj kazoj, ĝi povas esti uzata por medicinaj celoj, por rapida regenerado.
  - Kompreneble! - diris Baranov memfide. - Mi batalis multfoje!
  Ruĝa Aŭrora dubis:
  - Kaj kiun vi mortigis?
  La ekskondamnito eksaltis:
  - Malfideluloj!
  La fajra diablo tordis sian muzelon:
  - Kiel do vi estas rusa oficiro:
  - Mi estas mujahid kaj mia tasko estas detrui la malfidelulojn! - hurlis Baranov. - Jen kiel mi estas destinita por ĉiam.
  Aŭrora flustris al la orelo de Margarita:
  - Ne diskutu! Pli bone faru la laboron.
  Zombio kiu ronronis sub sia spiro en la araba. La lastaj novaĵoj estis elsenditaj en la radio.
  - Militantoj rimarkinde pli aktivas en Ĉeĉenio. Aparte oni provis pafi al la registardomo. Dum la batalo, kvin policanoj estis mortigitaj kaj dek unu vunditaj, la perdoj de la aktivuloj estas klarigitaj. Laŭ iuj fontoj, la antaŭa prezidanto de la Sharia tribunalo ricevis ĉirkaŭ cent milionojn da dolaroj de eksterlandaj sponsoroj kaj aktive serĉas regajni ĝin. Speciala operacio estis farita en la montoj: la banditoj estis disigitaj.
  La zombio vigliĝis:
  "Ni baldaŭ trafos la malfidelulojn tiel forte, ke ili forkuros meze de fajfoj kaj mokado!" liaj vortoj estis interrompitaj de ruliĝanta ondo, li ĵetis la boaton kaj plaŭdis ĝin per plaŭdoj. - Ĝuste, mi diras!
  - Tio principe veras! - Aŭrora ellasis ekbrilojn el ŝiaj okuloj. - Usono estas granda malamiko de Islamo. Ŝi malkomponas ĝin kun la helpo de Holivudo, porno-gazetoj, mistikaj televidserioj. Nun ni devos iom pafi la jankiojn.
  La knabinoj naĝis ĝis la destrojero. Kapitano Unua Rango Rudolph Reagan, trinkinte sian plej ŝatatan konjakon (nu, ĉiuj ĉi tiuj usonanoj estas ebriaj, ne vane Usono fariĝis simbolo de nesana vivstilo kaj kadukiĝo!), kuŝiĝis sur la lito, kuŝante. lia kapo sur la brusto de la malcistino. Kiam en sia junaĝo li estis altirita de uloj, kaj post kiam Franklin Truman permesis al samseksemuloj servi en la armeo, li eĉ havis sperton pri rilatoj kun admiraloj. Kaj iel eĉ kun kvarstela heroo de la Hinda Milito. Sed sub terminator prezidanto, kaj islamano ĉe tio, moralo iĝis malsama kaj gejoj estis premitaj. Post tio, Rudolph Reagan decidis montri sian ĉiovorecon invitante putinojn. Tamen, karesante la teneran inan korpon, li neniam ĉesis imagi ulojn, muskolfortajn, nigrajn, kapablajn liveri nepriskribeblan plezuron.
  Kompreneble ili estas fiulo kaj perversulo post tio!
  Rudolph Reagan permesis al la putino rajdi lin, sed li ne povis eligi sin kaj iĝis elĉerpita. Ne, li urĝe bezonas ulon. Kvankam viroj estas pli malbonaj ol virinoj iel, ili ne havas sufiĉe da mono - ili volas karieran kreskon. Galina rimarkis tion - ĝi estos utila por detrui la malamikojn de Soveta Rusio; Usonanoj kaj iliaj aliancanoj.
  La gardostarantoj kondutas senzorge. Estas malvarme kaj ili preferas varmigi sin per nediluita viskio. Margarita sulkigis la brovojn (jen la finitaj ebriuloj - ja la alkohola molekulo simbolas la detruon de la korpo, precipe la inon), la jankioj estas malsaĝuloj!
  Ondoj brilis sur la ekranoj, kaj foje aperis estaĵoj. Unu el tiuj danĝeraj bestoj estis segkrabo kaj samtempe urtika ŝarko. Terura besto, danĝera kaj surtere kaj en la maro. Per sia ungego kun pikantaj nadloj, ĝi povus facile mordi homon duone aŭ eĉ pli malbone, veneni ĝin. La knabinoj ne estis videblaj, ili estis plaŭditaj per reflektoro, kaj por la zombioj la ĉirkaŭa temperaturo estis eĉ kelkajn gradojn pli malvarma.
  Forĵetinte la malĉastulinon, Rudolph Reagan diris per raŭka voĉo:
  - Foriru, mi volas dormi. Jes, kaj vi devus iri al la granda lito!
  - Kiel vi deziras, nur pagu! - kriis malorditaj putinoj.
  - Vi ne estas sufiĉe lerta, duona falĉilo sufiĉas por vi! - respondis Rudolph Reagan, kaj poste malfacile retenis sin de rukto. - Kiel vi deziras! Sed ĉi tio estas rabo.
  - Laŭ kiu plano? - La prostituitinoj de la soldatoj estis surprizitaj.
  - Vi havas bonan laboron. - ĝemis Rudolfo. - Mi amuziĝis kaj riĉiĝis, kaj mi diable skuos! - La generalo efektive ektremis, lia duobla mentono tremis.
  - Ne nudiĝu! - La prostituitino kriis malespere (kia domaĝo kiam moralo estas enmetita!). - Mi iros serĉi alian klienton!
  - Sed memoru, ke niaj maristoj estas temperamentaj. - Rudolph Reagan notis kun ambigua minaco.
  La komsomolaj knabinoj jam estis proksimaj. La zombio apogis sin al la militisto Galina, apoginte sian kapon sur ŝia ŝultro. La mortinta oficiro premis sian vangon al la silkeca bonodora hararo, kisante la supron de ŝia kapo. Malvarmaj lipoj bruligis liajn harojn malagrable, kaj la oficiro odoris kiel kadavro.
  - Reiru! - La kolera Margarita diris minace.- Ankaŭ mi trovis amanton.
  - Mi ne intencis ofendi vin! Vi nur aspektas kiel gouria. - La similaĵo de inteligenta kadavro komencis sibli.
  - Ni batalos en maskoj. Neniu devus vidi, ke ni estas knabinoj. - Ŝia fajra amiko Aŭrora elprenis flakon kun stimulilo. Mi prenis kelkajn glutojn. La flakono ne estas aparte lerta, ĝi estis farita per akordiono, do ne estis aero en ĝi. Do la vivdona likvaĵo elfluas per si mem. La militisto aldonis noton al si. - Dum ĝi estas malplenigita, ĝi kuntiriĝas: rezulte, la akvo ne ŝprucas, vi povas moviĝi silente.
  Alirilate, eĉ la sonoj ĉi tie estas malsamaj, obtuzaj, kvazaŭ senpotencaj. La klaraj voĉoj de knabinoj ŝajnas raŭkaj. La ondoj aspektas kiel nigra kovrilo en kies mallumo foje flagras lumoj, preskaŭ kvadrataj fiŝoj provas elkraĉi ion el malantaŭ siaj buŝoj. Malpeza silueto saltis el la akvo kaj estis tranĉita preskaŭ en duono per la eksplodo de Aŭrora. Ĉi tiu fiŝo havas akrajn naĝilojn kaj mi ne volis vundi ilin.
  Ne estas komsomolaj knabinoj en vido, la boato aŭtomate ŝanĝas koloron por kongrui kun la marpejzaĝo, same kiel la kostumoj elmontras kameleonajn kvalitojn. La alivestiĝo estas perfekta. Aparte, vi povas vidi kiel la maristoj kaptas mutaciajn fiŝojn. Ili faras ĝin tre simple: Unue, ili trempas la kaŭĉukon, dike lubrikante ĝin per maŝinoleo kaj benzino: la odoro disvastiĝas malproksime. La rattestudo adoras ĝin, ŝi ĝenerale manĝas kemion kiel blato. Ĝi kaptas, glutas, kroĉiĝas al la hoko. Vi vere ne povas manĝi ĉi tiun aĉaĵon. Sed la viva logilo ne estas malbona. Grandaj fiŝoj, foje la grandeco de delfeno, mordas ĝin. Kelkaj el ili estas manĝeblaj kaj eĉ estas konsiderataj kiel bongustaĵo.
  Ekzistas ankaŭ venenaj, sed spertaj kuiristoj kapablas neŭtraligi ilin, kaj tio igas ilin eĉ pli multekostaj. Precipe la smeralda karpofiŝo troviĝas nur en la radioaktiva lago Radikal, kiel ĝi estis nomita en konsoneco kun la lago Bajkalo, nur nun ĝi estas poluita. Smeralda karpo makulita per uranio kaŭzas narkotan ebrion; se ĝi estas ĝuste fritita, eraro eĉ en unu minuto kondukos al dolora morto de gourmet. Kaj tiaj "problemoj" estas nekutimaj, brilaj en koloro, vi vidos ĉi tion eĉ en sukceso. Tre profita fiŝkaptado, meta-kvazaŭ mortigaj mutaciuloj, smeralda kaj radioaktiva, danĝeraj kiam ili estas konsumitaj, kaj samtempe ili provis bredi karpojn tiel grandajn kiel anariko ekster la zono, sed ili mortis tie.
  La knabinoj vidis tion kaj levis siajn pafilojn. Margarita subite retiriĝis; maldika knaro sonis en mia orelo:
  - La ŝipo estas kvarcent metrojn for.
  La blonda terminanto respondis kun ĝojo:
  "Ni tre bone daŭrigas nian proksimiĝon."
  La okuloj de Aŭrora kaj Margarita vidis en la mallumo ne pli malbonan ol tiuj de kato, kaj eble pli bonaj. Estis iom pli da homoj surŝipe, ĉirkaŭ tridek kvin homoj, inkluzive de solduloj fiŝkaptistoj, multaj el kiuj estis ebriaj. La zombio ankaŭ celis sian kontraŭulon; la antaŭa prizonoficiro havis maŝinpafilon kun dampilo.
  Li kisis, trankvile klakis la sekurecan ŝaltilon, kaj ŝaltis la noktan unuokulon. Ĉirkaŭ li estis profesia aero, precipe kiam li premis la kaŭĉukan okulkulon al sia vizaĝo por ne fordoni sian lokon al observantoj kun verdeta brilo.
  La knabinoj rigardis siajn kontraŭulojn per komputila optiko. Ŝi tuj fiksis la celojn, metante ilin al la maksimuma pafrapovo: mil kvincent pafoj po mia. Samtempe, la knabinoj disdonis la viktimojn; tridek kvar homoj devis esti forigitaj tuj. La komputilo donis aludon pri kiel kaj al kiu pafi.
  La observanto soldato staris apud la ventumilo de la barilo, li fumis cigaron, kaj de tempo al tempo trinkis viskion el flakono.
  - La usonanoj servas senzorge! - rimarkis Aŭrora kaj aldonis sarkasme kun veneno en la voĉo. - Jen la sekvo de ilia putra liberala demokratio.
  - Niaj pensas pli bone! - Grimacis Margarita. - Precipe tiuj dungitaj en la armeon, kiuj ne estas slavdevenaj?
  - Ankaŭ ne estu malsaĝuloj por trinki! - La komsomola knabino frotis la nazon. - Jukas, eble pro la pluvo. Aŭ eble al forta bato!
  - Mi demetos ĝin! La malamiko de la Tria Regno... - flustris la Zombio-kaptito.
  - Ĝenerale, fumado malrapidigas la reagon kaj blindigas la okulojn! - diris Margarita. - Mi persone malpermesus cigaredojn.
  Ĉe la postaĵo de la grandioza destrojero vi povas vidi Barter, estas pluraj ĝemelaj rapidpafaj pafiloj, la klaso Lincoln - apud ili estas paro da pafantoj sur la sidloko. Du pliaj estas fervoraj pri fiŝkaptado. Ĝemelo "grobodon" sur la triborda flanko. Kaj tiam usonano, kiel nigrulo, forvagis, rigardante ion sur sia poŝtelefono. Ŝajne "porno", speco de video. Ĝenerale, pafiloj estas danĝeraj; se vi pafos, oni ne scias ĉu la "kiraso" savos la ŝtonojn, sed ŝvelboato certe estos fendroj.
  - Do la celoj estis disdonitaj. Ni proksimiĝas. - diris la fajrodiablo. - Oni devas vidi primitivajn brutojn ofenditaj.
  - Ŝteliru kiel serpentoj! - subtenis Margarita, tordante la talion.
  La zombio restis elokvente silenta.
  Kiel ĉiam atentema, ruĝhara Aŭrora notis la pafarkpafilojn kun eskorto kaj ĝis nun sekuraj. Pluraj maŝinpafiloj, pezaj, eble pli potencaj ol la PKM. Kaj tiam videblas la ŝipanaro, ulo, plej verŝajne ĉina, tre streĉa, eĉ nervoza gardostaranto. Verŝajne tiel etendiĝis la novulo. Oficiro estas proksime, senĝene apogante sin sur la balustrado; radiofunkciigisto kun antenoj preterpasas lin.
  Ni asignu celojn! - sugestis Aŭrora, ludante per maĉgumo.
  - Mi movos dekstren, vi kaptos pli da teritorio maldekstre! - Margarita trakuris la randon de sia mano sur sian gorĝon.
  La ŝvelboato dividiĝis en du partojn, la knabinoj turniĝis.
  - Mi balaos la maŝinpafistojn! - Aŭrora ekbrilis per siaj dentoj.
  - Kaj mi estas artileriisto! - Margarita ridis.
  La detruanto neniel estas malgranda kaj estas tre grave eksplodi en ĝin subite, interrompi ĝin kaj fali en la kajutojn. La komsomolaj knabinoj sentis nervozojn, la sperto de mortigoj ne estis tro malgranda, sed tamen iliaj koroj komencis bati rapide, kaj iliaj kapoj bruis pro elliberigo de sango.
  Ili donas al si mensan ordonon por trankviliĝi kaj agi trankvile. Ne ĉiuj, eĉ sperta batalanto aŭ kuracisto, povas fari tion, sed la pulso trankviliĝas. Avida orelo kaptas konversaciojn, ĉar ne ĉiuj jankioj estas videblaj, kaj oni devas tuj forigi ilin.
  Kiu precipe estas en la supra superkonstruaĵo. Ŝajne oni ludas kartojn tie. Kaj eĉ primitiva malsaĝulo. Kiom degeneraj estas la kontraŭuloj de la jankioj de Sovetrusio? Do vi jam povas aŭdi fortajn usonajn vortojn. Eĉ kvin soldatoj, kaj ili ankaŭ devos esti forigitaj.
  - Ŝajnas nur, ke ni havas simplan operacion! - rimarkis Margarita. - Do evitu nenecesan bruon, por ke ne estos problemo!
  - Ni estas en la rolo de la reĝo de sabotado Tondro Vento! Nur nun ni venkis la jankiojn. Kvankam, sincere, lando kiu produktas tiajn bonegajn agajn filmojn devus esti nia aliancano kaj proksima amiko. - Komsomolano Aŭrora kurbigis la brovojn en aparte minaca kurbiĝo.
  - Se mi ne estus naskita en USSR, mi estus preferinta naskiĝi en Usono. La civilizacio de Usono konsistas el centoj da kulturoj el la tuta mondo! - Margarita, incitetante nekonatan, montris sian longan langon.
  - Venko super forta kontraŭulo kutime kostas pli, sed vi ne fordonos ĝin por nenio! - grumblis Aŭrora.
  - Krom la Granda Milito kontraŭ ghouls kaj troloj, kies fruktoj estis perditaj. - Margarita forte suspiris.
  - Provizore! - La fajrodiablo forte fortranĉis.
  La knabinoj prenis multajn riskojn. Se vi rimarkus ilin, la pezaj maŝinpafiloj tuj ekfunkcius. Ili estas eĉ pli danĝeraj ol pafiloj; ili bezonas tempon, kvankam ne multe, por celi. Ankaŭ, la jankioj havas komputilojn, same kiel noktvidajn aparatojn. Kiom da konkoj vi bezonas por elruli ilin glamore? Tiam ili povas esti mallevitaj eĉ per blinda fajro, aŭ ŝaltante la plej potencajn radarojn. Kaj per spotlumo, vi povas vidi ion malklaran, precipe zombiojn. Ĉi tiu ulo senmaskas la komsomolajn spionoficirojn. Ĉe la supro, alia ulo aperis, lia muzelo pentrita kiel blua, kaj direktiĝis al la fiŝkaptistoj.
  - Ni denove havas problemojn! - Estis zorgo en la voĉo de Margarita.
  - Ni pafos ĉiujn tuj! Estas demando de kvin sekundoj! - Aŭrora trinkis la stimulilon. Ŝi puŝpelis sian kunulon per la kubuto. - Jes, kaj vi trinkas!
  Estas lumstrio proksime de la flanko mem, sed ĉi tio ne estas problemo.
  Margarita diras, aŭ pli ĝuste ordonas al la zombioj:
  - Ne pafu sen ordono.
  - Mi obeas, sinjorino! - Respondis la "kondamna pupo".
  Nun ĉiuj celoj estas kaptitaj kaj tio estas bonŝanco. Sur la "fiŝkaptistoj" mi eltiras beston brilantan per rubenoj: mirakla pastofiŝo. Eĉ kvar uloj elŝovis la kapojn el kovrilo, nun ĉiuj celoj estas kaptitaj.
  - Estas tempo! Hiper salvo! - flustras Aŭrora. - Ŝi ŝatas elstari.
  La maŝinpafiloj trafis la senbruan plaŭdon de la ondoj, tute blokante ilian pafadon. Dudek kvin kugloj erupcias en unu sekundo, kaj kvindek por du. Kaj kvardek ses homoj devas esti forigitaj tuj. Eĉ konsiderante maltrafojn kaj neeviteblajn dubladojn, du sekundoj sufiĉas por kompleta purigado. Nur maldika fajfo de kugloj moviĝis, eĉ la ŝutroj ne klakis. La popoj estis apenaŭ rimarkeblaj, nur la pugo iomete premis la ŝultron.
  - Jen kion signifas elektromagneto kaj akcelo! - La fajra diablo diris kun admiro.
  - Kaj ankaŭ niajn kapablojn! - grumblis Margarita. - Laŭdo al la granda kreinto!
  - Ne donita de Dio, scienco! Aŭrora kontraŭis.
  Kvankam ili trafis de malsamaj punktoj, ili sufiĉe povis paroli, eĉ je granda distanco per mini-walkie-talkioj.
  - Lasu neniun trapasi preter la limo, ni komencu elŝipiĝi! - ordonis la komsomola militisto.
  Estas amuze, ke ĉiuj paraŝutsoldatoj estas tri homoj, du komsomolaj knabinoj kaj vivanta kondamnito-kadavro. La knabinaj gardistoj ĵetas celsignalojn. Vi povas vidi, ke eliris tri pliaj nigruloj.
  - Pardonu min, Sinjoro! - flustris Devota Margarita, sendante la batalantojn al pli bona mondo.
  La zombio nur pafis du homojn, kiuj fumis proksime de la flanko kaj rigardis en la distancon. Ĉi tie, ĝenerale, estis io por admiri, kaj kiu povas kulpigi la maristojn por malstreĉiĝi en amika haveno.
  El la okulangulo, Margarita sukcesis rimarki sangajn nubojn flugantajn el malplenaj kapoj.
  - La kalkulo venas! - La blonda terminanto diras. - Ni malfermu konton!
  - Ŝajnas, ke ne malŝparu eĉ unu sekundon! - ordonis Aŭrora.
  La flanko de la destrojero tuj kreskis antaŭ la skoltoj. Estas nur kadavroj sur la ferdeko, ne la kutima kvieto, nur acida lakto-fiŝo batanta la voston kontraŭ la flanko.
  Denove vekiĝi en la plej interesa loko. La komsomolaj knabinoj haste leviĝas kaj, eksaltante, denove kuras. Ili eĉ ne ricevis matenmanĝon, do ili restis malsataj nudpiede sur la varma sablo. Do kuru denove kaj ne malrapidu. Ŝajne ankaŭ ili devas multe labori...
  Aŭrora kuraĝigis sian amikon:
  - Tenu la nazon supren, malvarmeta sovetiino! Tiam ni ne rompos sub la tanko!
  Margarita feroce klakis:
  - Jes, mi eĉ ne pensis pri rompiĝo! - Kaj konsciante la duoblan signifon de tia esprimo, ŝi aldonis klarigon. - Kaj eĉ pli kliniĝu!
  Komsomolaj militistoj klinis sin al la flanko. Dum momento la postaĵo malklarigis la jam malfortan lumon. USSR-skoltoj grimpas kiel Spiderman uzante Velcro-botojn. Margarita ankaŭ helpas "balaston": ŝi preskaŭ tiras zombion je la kolo. Estas bone, ke ĉi tiu viro ne estas unu el la grandaj specimenoj. Jen ili estas sur la ferdeko. Unu el la batalantoj levas la kapon, la komsomola knabino fortranĉas lin per bumerang-disko.
  - Trankviliĝu hundino! - Ŝi diras al li.
  Ili engrimpis rapide kaj kunligis la boatojn. Nun ĉio estas certa! La tuta ferdeko estas sub la pafilo de la belulinoj. Ĉi tie du maristoj elstaris, duonsekundo kaj estis truoj en iliaj kapoj, nur ili havis tempon por kuntiri.
  - Mi havas la malamikon per armila forto! Nun detruu ĉiujn silente! - ordonis Aŭgusteno. - Ĝenerale, ŝi okupis la rolon de altranga komandanto, timante, ke la tro "bonkora" kaj religia Margarita fuŝiĝos ion. Korshunova provas ne rimarki tion. Krome, kiel diris unu el la sovetiaj marŝaloj - du homoj ne estas taĉmento, tri ne estas kompanio!
  Margarita demetis siajn botojn, kaŝante ilin en sia dorsosako, kaj nudpiede marŝis laŭ la flanko. Rapide, ŝi demetis la maŝinpafiston kaŝitan en la ĉelo; ŝajnis, ke li ankoraŭ ne komprenis, kio okazis. La komsomolaj knabinoj eltiris siajn miraklajn maŝinpafilojn de malantaŭ la dorso, ridetis, oni celis la tutan trairejon, ni bezonas liberigi la tutan trairejon.
  Aŭrora subite kuris kun rapideco superanta la olimpikan spurton. Unu aŭ du kaj ŝi estas proksime de la nazaj kanonoj. Estas ĉirkaŭ dek du batalantoj, duono el ili staras sur la "ŝirmejo", aliaj estas tranĉitaj en kartojn. Kun ili estas du putinoj. Mi kompatas la knabinojn, sed tia estas la amara sorto de prostituitino. Pago estas aparta, kaj malmuntado estas pogranda. Aŭrora fortranĉas ĉiun kun mallonga eksplodo de silenta armilo. Ŝi ne bezonas kolimigilon ĉi tie, kaj do estas kontraŭlumo, kaj la maristoj ne atendas atakon de la malantaŭo. Jes, ĝenerale, granda malhumileco ludas rolon: kiu kuraĝas ataki destrojeron plenan de soldatoj kaj maristoj.
  - Movu kiel vulpo laŭ la pasejo dekstre! - trankvile balbutas Aŭrora. - La zombion stari senmove, li nur fordonos ĝin per siaj ĉinaj botoj.
  - Kompreneble, mi mem purigos ĝin. - respondas Margarita.
  La movoj de la knabinoj estis ellaboritaj sur multaj virtualaj maŝinoj, ili estis instruitaj kapti ŝipojn, tankojn, batali en labirintoj, ŝtormaviadiloj, planti eksplodaĵojn.
  Jes, tia falsa aŭ aŭtenta memoro el alia mondo aperas en ĉi tiu fabela futurisma vizio.
  Se ili volus, la spionoficiroj povus trompi G-2 en alportado de eksplodaĵoj en la oficejon de la brita ĉefministro, kaj fari multajn aliajn aferojn. Do nun Margarita moviĝis tra la balustrado de la barilo kaj rapide prenis la trairejojn sub fajro el avantaĝa angulo. Paro da nigruloj kaj unu flava ekaperis. Margarita lasis ŝin alproksimiĝi. Kvin pliaj aperis malantaŭ ili. Tiam estis mallonga linio kiu mortigis ĉiujn.
  - Ĉio estos simpla! - Ŝi respondis. Ial mia konscienco retiriĝis, kaj ekscito aperis kaj mi volis fari mian laboron kiel eble plej bone.
  . ĈAPITRO N-ro 6.
  Komsomola knabino kuris en la tankon, kaj estis sep pliaj batalantoj. Mi demetis ilin kurinte al mia nazo, sed de la alia flanko. La zombio, malgraŭ la ordono, ne staris senmove, sed marŝis laŭ la ferdeko laŭ la postaĵo, sed feliĉe li ne estis videbla.
  Irante al la nazo, Margarita demetis kvar pliajn, feliĉe ili promenis en brakumo, kaj eĉ ŝajnis kisi.
  - Mi iris al la pordo! - Ĵetis la blonda terminatoro.
  Aŭrora, ne malproksime malantaŭ ŝi, konfirmis:
  - Kaj mi purigis la pafilojn.
  - Malsekigu la jankiojn! - Margarita elŝovis la langon.
  - Kaj tre efika! - Aŭrora prenis la faligitan cigaredstupon per la piedfingro de sia nuda piedo kaj ĵetis ĝin tiel, ke ĝi falis rekte en la bekon de la usona "aglo".
  - Mi moviĝas de la flanko! - Lakone ĵetis la fajrodemonon.
  La belulinoj pluiris. Aŭrora preskaŭ renkontis nigrulon. Li volis krii, sed la knabino kovris lian buŝon per kiso:
  - Trankviliĝu, katido.
  - Vi estas mia Dia! - Li diris.
  -Vi havas bonajn lipojn, knabo, sed mi ne havas tempon. - La komsomola knabino per la fingroj premis la arterion apud la nazo. "Foje mi bedaŭras, ke mi ne elektis karieron kiel tenisa ĉampiono." Estus mono, famo, multaj belaj uloj kaj neniuj murdoj.
  La ulo kliniĝis malantaŭen kaj lia lango eliris el malantaŭ lia buŝo.
  Ruĝhara Aŭrora surgenuiĝis dufoje, pafis senprokraste, detruante la sekvajn ulojn. Ordonita:
  - Galina, faru rondon kaj venu al la postaĵo.
  - Kompreneble, ĉi tio estas la plej grava afero por ni. - Donita de Mirabela
  Komsomol-knabino trairis la centron kun sandalo, mortigante kelkajn pliajn militistojn survoje, precipe ŝi kuris laŭ la supra superkonstruaĵo. Kaj tiam la rapideco estas de ŝia flanko, paro da nekompreneblaj krioj, eĉ neniu havis tempon por pafi.
  - Kaj la posteuloj diras, ke vakeroj estas maldungitaj rapide. Verŝajne ili mensogas!
  La mitralo (armilo, kiu parolas en sonĝo ne estas malofta, oni neniam scias, kion ĝi kapablas, la subkonscio!) ne povis rezisti la rimarkon:
  - Via profesieco estas preter laŭdo.
  - Eble vi povas diri ion alian! Mirabela paŝis per la nuda piedo sur faligita, flamanta fajrilo kaj grimacis pro doloro.
  - Vi estas perfekteco, vi estas perfekteco,
  de rideto ĝis gesto preter ĉiu laŭdo!
  Faru abomenaĵon al la malamiko, gravan sovaĝecon,
  Kaj faligu plumbopluvon, kun brulanta cindro - napalmo!- La cibernetika aparato de la mitralo mallaŭte kantis en la aŭdilo.
  - Vi lerte misinterpretas la trafon! - Rikanis Mirabela (sed ŝi ne povis memori kie ŝi aŭdis la kanton!) kaj frotis sian dolorantan kalkanon sur la malglatan metalon.
  La maŝino respondis:
  - La programo havas humuron. Por levi la spiriton de batalantoj!
  - Antaŭe, filmoj estis pli malvarmetaj, tiel ke la spirito kun forto ĉiutage,
  sed diru al mi, kio ekscitos vin, la pornfilmo "Emmanuelle"! - respondis Mirabela kun humoro (Kaj kiu estas Emmanuel, de kie venis ĉi tiu bildo en mia kapo. Eble el la vorto Emmanuel?).
  Kaj ŝi mem ridis pri la ŝerco.
  Levita trans la rando de la barilo, la knabino kaptis kvar kompatindajn ulojn ludantajn strategion sur la konzolo.
  - La teamo estas tute sen kontrolo! Estas bone, ke via lasta momento estos feliĉa!
  Aŭrora silente malsupreniras la deklivirejon kaj prenas pozicion antaŭ la pordo al la scenaro. Masiva, centsesdek kilograma nigrulo rampas eksteren. Komsomola knabino ŝvebas super li, apogante sian pugon kontraŭ la flankaj muroj de la koridoro. Bruiser, murmurante.
  - Fakju! Kial tiel kviete! - Aŭrora - batas lin sur la tempion per la pugo. Poste li prenas la kadavron, lasante ĝin fali milde.
  - Ĉar amo venis al vi! - Ŝi respondas.
  Ankaŭ ĉi tie la komsomola knabino ne seniluziigis, ŝi eniris kiel vento, linio, falĉanta dudekduojn, el kiuj duono dormis. La forta odoro de alkoholo indikis ke la jankioj havis ion por festi.
  La sonĝo estas interrompita, sireno bruas en malalta sonkoloro. La knabinoj estas vekitaj trafante siajn gambojn per kaŭĉukaj vipoj kaj devigitaj viciĝi.
  Ili levas ilin supren kaj katenas ilin denove, puŝante ilin plu.
  Antaŭ tio tamen ili donis al mi ion por manĝi. Denove, kaĉo miksita kun ne tre freŝaj fiŝoj. Sed ĉi tiu estas eĉ pli sala ol normala. Ŝajne malnovaj, eksvalidiĝintaj enlatigitaj manĝaĵoj el inter la trofeoj estis ĵetitaj en la perlan hordeon. Kaj salo estis aldonita al la fiŝo por desinfekto. Kaptita personaro ankoraŭ ne perdis sian valoron por la nazioj!
  Oleg Rybachenko hoblas kune kun ili. Kvankam ŝajnas esti sufiĉe da tempo por dormi kaj eĉ pli, ne ekzistas vigleco. La sonĝo tro elĉerpis la knabon.
  Do li marŝas tiel kaj sentas, ke la memoroj pri la fruktoj de strangaj halucinoj, kiujn la eksperimentatoroj de Hitler ensorbigis al li, frapetas sur lian kapon;
  Ĉi tie li vidas Dmitry en sonĝo. Li aspektas kiel la maldika, alta knabo, kiu estis katenita per ili, sed pli alta kaj pli muskola. Tamen, la vizaĝo kaj nomo estas similaj. Ankaŭ stranga koincido. Kaj ĉi tiu knabo havis kelkajn facilajn batalojn, kontraŭ la knaba teamo de Slovenio, kaj poste Rumanio. Ambaŭ bataloj estas rapidaj knokaŭtoj, kaj en la unua minuto! La tria batalo montriĝis pli malfacila. La malgrasa italo havis bonegan defendon kaj moviĝeblon sur siaj piedoj. Li ne lasis sin tuj esti batita kaj bone eskapis. La kontraŭulo de Dmitry finis la unuan raŭndon sur siaj piedoj...
  Tiam la knabo en la dua raŭndo, ne atentante la eblecon mem renkonti malmolan kontraŭulon, simple kuris al la malamiko, ĵetante batojn per ambaŭ manoj. Kaj li ricevis precizan kaj rapidan rektan baton al li, ĝuste ĉe la pinto de sia mentono.
  Por la unua fojo, la juna boksisto estis skuita, sed ĉi tio nur kolerigis Dmitry. Li saltis kiel tigro kaj kaptis sian kontraŭulon per la dekstra.
  La ekvivalento ŝanceliĝis kaj falis sur la genuon... La arbitraciisto kalkulis la frapadon kaj donis la signalon:
  - Boksado!
  La italo ŝajnis perdis sian moveblecon kaj post rapida du-du li falis al la tempio kaj vango, kun la brakoj tiel senespere etenditaj, ke la arbitraciisto eĉ ne kalkulis, sed tuj ĉesigis la batalon. La standoj, plejparte plenigitaj de lernejanoj, fajfis kaj muĝis. Tamen, ekzistis ankaŭ altrangaj SS-oficiroj inter la spektantaro. Ili komencis elpumpi la venkitan knabon, la knabino masaĝis liajn vangojn kaj knedis lian kolon...
  Dmitry eĉ timis:
  - Ĉu mi ne mortigis lin?
  Sed post minuto da energia manipulado, la vizaĝo de la juna boksisto fariĝis rozkolora, kaj li malfermis la okulojn. Li murmuris ion kviete. Dmitrij helpis lin leviĝi kaj la knabo amike brakumis.
  Oleg Rybachenko, siavice, boksis singarde, la bataloj estis amatoraj, kvar tri-minutaj raŭndoj.... La knabo sendis siajn unuajn du kontraŭulojn en la tria kaj kvara raŭndoj. Mi devis palpi kun la tria... Kaj kvankam Oleg Rybachenko, pruvante bonegan defendon, memfide gvidis per punktoj, ankaŭ kvina raŭndo estis planita.
  Nudaj ĝis la talio, sunbrunigitaj korpoj de la knaboj brilis pro ŝvito, iliaj muskoloj tremis, kaj iliaj vejnoj kaj vejnoj elstaris eĉ pli akre. Kontraŭulo Oleg Rybachenko rapidis antaŭen, esperante, ke se li estos aktiva, li ricevos ĉi tiun rondon. Sed la kuraĝa pioniro rimarkis, ke lia samulo jam estas laca, kaj lia reago malrapidiĝis. Sekvis rapida flanka piedbato al la maldekstra flanko de la mentono kaj aliranta trafiko. La juna kontraŭulo cedis kaj falis antaŭen... Ŝajne estis knokaŭto, ĉar li ne leviĝis ĉe la kalkulo de dek.
  Post kio estis paŭzo, tri bataloj en unu tago laŭ la tassistemo estas multe!
  Dmitry notis kun iom da sarkasmo:
  - Profesiuloj batalas dum dek kvin raŭndoj, kaj antaŭ la unua mondmilito, tute ne estis tempolimigoj. La boksistoj batalis ĝis unu el ili falis elĉerpita.
  Oleg Rybachenko nur parte konsentis ĉi tie:
  - Sciu, ĉi tio estas profesia boksado, mi iel ne ŝatas ĝin. En amatora boksado, vi simple moviĝas ĉirkaŭ la krado, sed en la profesiuloj, tro multe dependas de la iniciatintoj. Ekzemple, ili povas putri tre talentan boksiston sen doni al li batalojn. Kaj ĉampionoj havas la ŝancon malhelpi kontraŭulon, kiu estas tro danĝera, eniri la batalon. Ekzemple, simple rifuzi subskribi kontrakton per diversaj prokrastoj.
  Dmitrij skuis sian pugnon:
  - Nur lasu lin provi!
  Dum tagmanĝo la junaj sportistoj estis dece nutritaj... Estis eĉ oranĝoj kaj por deserto bananoj, kokosoj kaj mangoj, antaŭe negustitaj de sovetiaj adoleskaj sportistoj.
  Ŝajne la naziaj organizantoj de la konkurso provis montri, ke en la Tria Regno ĉio estis bona, tre kontentiga kaj oni povis pagi lukson.
  Dmitry kaj Oleg Rybachenko provis unuafoje kokosojn kaj bananojn en siaj novaj korpoj, kaj ananasojn la duan fojon (nu, estas multe pli facile kun oranĝoj en Sovetunio; ili havas sian propran en Mezazio!). Ĉi tie la uloj faris sufiĉe oftan eraron - ili tro manĝis... Kaj ne estis plenkreskaj trejnistoj en la teamo... Se la Hitler Jugent havis sloganon - gejunuloj devus esti mastrumataj de junuloj, tiam la sovetia sporta delegacio decidis. sekvu ĉi tiun ekzemplon.
  Eble tio ne estis la plej bona ideo por sekvi!
  Ĉiukaze, post bongusta tagmanĝo kun deserto kaj kukoj, okazis (se vi ne malgajnas!) tri pliaj bataloj... Kaj kun fortuloj!
  Manĝinte, la knaboj estis sufiĉe feliĉaj, Oleg Rybachenko eĉ suspektis, ke ili estis drogitaj per io...
  Ĉiukaze nun falis la klaso de junaj sovetiaj sportistoj, kaj ili komencis perdi unu post la alia... Cetere, la juĝistoj kaj arbitraciistoj tute sovaĝis.
  Kaj la sovetianoj jam batalis kontraŭ la germanoj....
  Komence Dmitry sentis sin tolerebla, kaj en la unua raŭndo li pasis la kvaronfinalon...
  Tamen, jam en la duonfinalo, li sentis malfortecon en siaj brakoj kaj kruroj... Pli granda malforteco kaj pli malrapidaj movoj... Sed Dmitry tenis sian fierecon, kaj antaŭeniris malgraŭ tio, ke li multe maltrafis... Sed la kapo de la knabo estis forta, kaj la precizaj batoj de granda, teknika kaj rapida kontraŭulo nur kolerigis lin... Kaj kolero kaj fiero, siavice, permesis al li memfide daŭrigi la batalon...
  Fine, en la tria raŭndo, Dmitry kaptis sian kontraŭulon, rompante sian nazon...
  La germano estis iomete surprizita kaj estis trafita en la mentono. La knabo de la Tria Reich revenis, li estis trenita ĉirkaŭe. Dmitrij disvolvis sian sukceson, faris ne sufiĉe rapidan, sed samtempe rimarkindan tri... La kontraŭulo falis, la arbitraciisto komencis kalkuli la frapadon tre malrapide... La germana knabo ekstaris, sed ne estis firme sur la piedoj. ... Inspirita Dmitrij rapidis por fini lin. Pluraj precizaj svingoj... La knabo falas...
  La juĝisto ne rapidas alproksimiĝi al li. Li demandas ion flanken. Ili respondas al li...
  Komenciĝas nova malvigla kalkulo... Ĉe la naŭa kalkulo la knabo ankoraŭ kuŝas... Sed sonas la signalo por la fino de la rondo. Ili prenas lin kaj prenas lin al sia angulo...
  Dmitry memfide diras:
  - Ne estos kvara raŭndo! Ĝi simple ne eliros!
  En ĉi tiu kazo, la rusa knabo montriĝas prava, la sekundoj donis la permeson...
  Oleg Rybachenko, siavice, batalas kvazaŭ nenio okazis... Li trankvile gajnas poentojn, kaj poste finas en la kvara raŭndo... Kaj liaj movoj estas ankoraŭ precizaj kaj rapidaj...
  Nur ili du, reprezentantoj de la plej juna aĝoklaso, atingis la finalon inter la sovetiaj atletoj. Superpezego inter infanoj, kaj meza pezo... La ĉampiono de la muŝa pezo vundiĝis kelkajn horojn antaŭ la foriro, kaj ili ne havis tempon por trovi anstataŭanton por li...
  Do en la finalo estis nur du rusoj, kaj ĉiuj ceteraj, kompreneble, estis germanoj, kiuj ludus por oro inter si...
  La konkurso estas aktive filmita... Dmitry ektimis pro abomeno:
  - Jen kiel ili volas malhonori nin! Kvazaŭ ni rusoj estas pli malbonaj ol germanoj kaj tute ne arioj!
  Oleg Rybachenko balancis la kapon:
  - Ne vere! Ĉiu divido de naciecoj en plenrajtan kaj nekompletan estas absurda en sia propra formuliĝo de la demando. Kaj kion ni povas diri, se niaj ideoj estas ĝenerale internaciaj!
  Dmitrij, ridante, konsentis:
  - Kaj ni venkos ilin internacie...
  Antaŭ la finbatalo okazis, kompreneble, paŭzo... Kaj tiam la germanoj eltiris alian malpuran trukon sur la sovetiaj knaboj... Ili supozeble proponis poluri siajn ŝuojn. Sed kiel rezulto, la ŝuoj sur la piedoj de la knaboj subite moliĝis kaj komencis diseriĝi...
  Mi devis forĵeti ĝin kaj kuri lavi ĝin en la lavujo... Dmitrij serioze koleriĝis:
  - Kial ili faris ĉi tion? Ĉu ili volis provoki nin en batalon kaj poste forigi nin el la konkuro?
  Oleg Rybachenko sufiĉe logike rimarkis:
  - Ne nur tio! Ili ankaŭ volos montri, ke ekzistas malriĉeco en Sovetunio, kaj eĉ ĉefaj sportistoj estas devigitaj konkuri nudpiede. Kiel, kiaj malriĉaj infanoj estas en Rusio!
  Dmitry sugestis:
  - Eble ni povas peti ŝuojn de niaj pli maljunaj kamaradoj? Vere, ili estos tro grandaj por vi, sed ili estos tie por mi!
  Oleg Rybachenko negative skuis la kapon:
  - Ne, ĝi valoras! Ni montros al ili, ke ni kapablas venki eĉ en la plej malfacilaj kondiĉoj. Krome, knaboj de nia aĝo ne hontas iri nudpiede... Kiel oni diras, nudpieda infanaĝo...
  Dmitrij kunpremis siajn pugnojn tiel forte, ke liaj fingroartikoj krakis. La juna boksisto diris:
  - Nu, ili kolerigis min! Ne, ili nur vere kolerigis min!
  Oleg Rybachenko respondis:
  - Do kolero donu forton al vi kaj al mi.
  Jen la rememoron interrompis la tuŝo de Dima ĉenita apud li, flustris la knabo:
  - Ĉu vi ankaŭ vidis ĉi tion?
  Oleg Rybachenko koncize respondis:
  -Jes!
  Rekomencis pluvi, kio ne estas tute tipa por la Krimea printempo. Ĉi tio faras ĝin kaj naŭza kaj malvarmeta. Ĝi eĉ estas ankoraŭ malpura, kaj la kaloj formiĝantaj sur la plandoj de la piedoj abomene doloras pro la trempita malvarma akvo. La kolono kun nudpiedaj kaptitoj eniris la arbaron kelkajn horojn poste, jam vespere. Ŝajne la SS-uloj hastis, provante ricevi ŝirmejon de la pluvo. La pionira knabo preskaŭ forgesis, kio okazis al li. Kaj konvenas al juna leninisto pensi pri la malvarmaj, trempantaj malsekaj vestoj, senkuraĝaj kruroj kaj fortaj neoksidŝtalaj katenoj, kiuj frotis liajn pojnojn ĝis ili sangis.
  Dmitrij rompis la silenton kaj diris:
  - Ŝajnas, ke mi sukcesis grimpi ĉirkaŭ Krimeo dum la vintro, sed... Ĝi iel ne estas tiel!
  Oleg Rybachenko konsentis, balancante la kapon:
  - Sed ĉe ni, ĉio ne estas kiel ĉe homoj!
  La arbaro montriĝis enorma. Sur la flankoj de la vojo staris pinoj en formado - tri aŭ kvar ĉirkaŭoj, kun ruĝbruna fendeta aŭ flav-oranĝa ŝelo kiel grandaj fiŝskvamoj, levante kompaktajn ĉiamverdajn aŭ bluajn kronojn ĝis sovaĝa alteco.
  Kaj ankaŭ estas floroj sur la branĉoj, kiuj aspektas kiel petunioj. Ne arbaro, sed fabelo, sento de eniro en alian mondon. Sed estas ankaŭ minuso - la koto sur la vojo estis plena de dornoj, akraj, kiel veraj ŝtalpingloj de kudromaŝino.
  Kelkaj knabinoj jam ĝemis dum ili paŝis sur ilin. Dima, premante la manon de Oleg Rybachenko, diris:
  - Ĉi tio estas ĝeno! Ne kredu la viziojn!
  Mirabela metis sian manplaton sur la malpezajn ŝipanajn harojn de Dima, kiuj jam komencis kreski, kaj flustris:
  - Kredu aŭ ne! Kaj atentu vian paŝon! Ne sufiĉis doni al vi infekton!
  Junipero kaj... jam maturaj fragoj kaj fragoj dense kreskis en la subkreskaĵaro. La odoro estis miksaĵo de printempa pino kaj printempa frago kaj junipero aromo. Ŝajnis, ke eĉ pli varmiĝis. Kaj mi simple ne povis kredi, ke cent paŝoj de ĉi tie estis malseka, kvankam ne tundro, kia tundro povus esti en Krimeo? Sed tamen, malbona vetero kaj nigraj malvarmaj rokoj, sub kiuj marŝas faŝismaj hordoj. Domaĝe, ke la admiro ne daŭris longe - la doloro en liaj manoj, buŝo kaj dorso, la malvarmo, la malsekeco revenis, kaj Oleg Rybachenko sentis sin tre malfeliĉa. Nur ĝis la limo.
  Tamen... la bonega pionira studento subite rikanis. Pli ol unu fojon en la mallonga tempo, kiam li estis ĉi tie en kaptiteco, li pensis: nu, ĉio estas malbona, ĝi ne povas plimalboniĝi! Kaj ĉiufoje montriĝis, ke vere estas ien iri.
  En stranga maniero, ĉi tiu penso estis iom konsola. Oleg eĉ ekmemoris la mapon de Krimeo el la Atlaso. Sed li ne povis memori ĝin - kaj perdiĝis en konfuzitaj pensoj, ke okazis io tute neebla. Vi povas iri al alia tempo - sciencfikciaj verkistoj amas ĉi tion ekde la tempo de Mark Twain. Al alia spaco, io pli moderna, al alia planedo - supozu! Al la diablo de la racio - subite tio estas supercivilizacioj; homoj, kiuj estas miliono da jaroj antaŭ la homaro en evoluo, ludas ĉirkaŭe! Ĉio neebla estas ebla - mi scias certe!!!! Sed por ke samtempe ŝanĝiĝu via esenco, memoro, tuta esprimo kaj ne nur via?! Ĉi tio estas tute - senlima kaj transcenda...
  Oleg Rybachenko demandis al Dmitry:
  - Ĉu vi havas planon por la batalo?
  La knabo respondis:
  - La plano estas simpla - trafu! - Skuante la magran, sur kiu ĉiu osto videblas per la dorso, li aldonis. - Sed estas ankoraŭ bone, kiam vi ne estas nur skeleto, sed potencaj muskoloj ludas sur vi. Bonan dormon... Sed vi malgrandiĝis!
  - Malgranda, sed malproksima! - Oleg respondis kornete, sed trafe.
  Kaj la vojo fariĝis pli glata, dume ĝi fariĝis pli vigla. Kaj estas tiel strange, ke en Krimeo, estas kvazaŭ ĉio formortus. Kelkfoje motorciklantoj kun la malamata nigra svastiko alkuris al ni. Kaj tiam, dum ĉirkaŭ kvin minutoj, konvojo tiris al ni - grandaj ĉaroj tiritaj de filozofiaspektaj mordantoj kun pakaĵoj kovritaj per sakŝtofo, sur kiuj sidis ruĝiĝintaj policanoj en kamuflaj pluvmanteloj kaj brakbendoj de perfido. Ankaŭ akompanata de transportilo. Male al tankoj, Hitler havas multajn el ili. Tiam alia taĉmento en kamionoj, plus motorcikloj kun kromĉaro, facile preterpasis la kaptitajn sklavinojn. Estas cent aŭtoj, ne malpli, preskaŭ ĉiuj estas kakie pentritaj.
  Dum ili marŝis, la nazioj eĥis la rajdantojn rajdantajn ĉe la kapo de la kolono de kaptitoj kaj esence sklavoj, kaj Oleg Rybachenko povis ĵuri, ke la voĉoj mokas. La SS-gardistoj restis silentaj. La kuracistoj veturis sur iaj kirasaj veturiloj, kun formo de testudoj kaj pezaj, kun spuroj ankoraŭ tirataj. Ili hardis per maŝinpafiloj. Sed ŝajnas, pensis Oleg, ili ne tre ŝatas ĉi tiun rolon - gardistoj... Ili eĉ kaŝis siajn brutalajn muzelojn.
  Dima notis:
  - Ekzekutistoj ne estas respektataj eĉ en Germanujo!
  Mirabela diris ion denove, kapjesante post la malnoblaj SS-soldatoj. Oleg suspiris:
  - Mortigu ilin! Ĉiu el ili, antaŭ Hitlero!
  Dima rimarkis kun suspiro:
  - Eh, mi ne komprenas ilian lingvon. Alie mi estus demandinta ĉu ni finfine alvenos baldaŭ...
  Oleg Rybachenko larĝe notis:
  - Mi scias la germanan, sed ĝi malmulte utilas!
  Dume, la pluvo ĉesis, kaj la ĉielo klariĝis super la arboj kaj la suno aperis. Oleg Rybachenko havis alian problemon - li volis iri pli kaj pli al la necesejo ambaŭmaniere. Sed io diris al mi: ili verŝajne ne ĉesos pro tio. Ial, la neebleco de tia elementa tasko, la fakto, ke eĉ ĉi tie li dependas de la volo de aliulo, ege kolerigis la pioniran knabon. Krome, la deziro fariĝis sufiĉe dolora. Kaj la SS-uloj kaj iliaj helpantoj solvis ĉi tiun problemon sen ĉesi, sed tio nur kaŭzis abomenon, kaj ne deziron sekvi ilian ekzemplon.
  Do foje vi bedaŭras, ke vi nutris sufiĉe por kaŭzi la bezonon. Faŝistoj scias kiel kaŭzi problemojn - ili naskiĝas sadistoj. Aŭ ĉu tiel la partio kreskigis ilin?
  Oleg Ribaĉenko jam komencis serioze turmentiĝi, kiam subite eksonis fumodoro en la ankoraŭ malseka aero, tiam hundo bojado kaj homaj voĉoj aŭdiĝis, maldensejo subite komencis aperi dekstre, kie soldatoj faris ion - ĉirkaŭ. entute tri dekduoj, kaj malantaŭ ĝi fumo leviĝis super ŝtonaj kaj masivaj konstruaĵoj. Infanoj vestitaj en kamuflaĵo kuris kapantaŭen de la vojo al tiuj situantaj sur la kampo. Ne rusoj, se juĝante laŭ la krioj kaj brakbendoj kun svastikoj, estis ĉirkaŭ dudek - ili kuris kaj kriegis. Kiam la kolono alproksimiĝis al la vilaĝo, almenaŭ dekduo da soldatoj jam eliris renkonte al ili - kun grandaj grenadĵetiloj kaj porteblaj maŝinpafiloj ekipitaj per larĝaj subtubaj aparatoj. Ili estis gviditaj de grandega maljunulo en la uniformo de SS-generalo.
  Aŭ eble ne avo, sed simple grizhara, ĉar en li ne estis rimarkeblaj aliaj signoj de maljuneco, kaj la gesto de longa, noda mano, ornamita per oraj braceletoj, aspektis reĝa kaj ordonema.
  Kaj li havas premiojn... Oleg Rybachenko legis en la konsultlibro, kaj miris, ke tiom multaj povus esti kolektitaj en kolekton. La plej alta estas la Kavalira Kruco kun kverkfolioj kaj glavoj. Supre nur, la sama afero, sed kun diamantoj, same kiel la Grandkruco de la Fera Kruco, sed nur Goering havas tian premion. Eĉ pli alta estas la Stelo de la Granda Kruco de la Fera Kruco, kaj dum la historio de Germanio ĝi estis aljuĝita al ĉiuj du homoj - Feldmarŝaloj Blucher kaj Hindenburg. Nu, la Ordo de la Aglo kun Diamantoj estos pli alta.
  La kolono de kaptitoj haltis. La potventra "kuracisto-estro", kiel Oleg Rybachenko nomis la estron de la konvojo, deĉevaliĝis kaj parolis al la grizharulo. La ceteraj malgaje kaj streĉe rigardis la konvojon. Oleg Rybachenko rimarkis, ke ĉiuj en la kampo forlasis sian laboron, kaj la infanoj, kiuj forkuris, preskaŭ alproksimiĝis. La unuaj germanoj, ili marŝis en kolono. Kaj malantaŭ ili estas la maldikaj lokuloj: nudpiede aŭ portante teksitajn bastŝuojn. La lokaj malriĉuloj montriĝis surhavi nur buntajn kvadratitajn ĉemizojn - nigrajn kaj blankajn.Ili estis tiel ĉifonaj, ke oni ne tuj komprenis kie estas la knaboj kaj kie estas la knabinoj; ĉiuj vilaj, helharaj, sed grizigitaj pro polvo, aŭ brunruĝaj, longharaj, monstre malpuraj, sed kun viglaj, klaraj okuloj - scivolemaj, iom timigitaj kaj klare kompatindaj. Oleg Rybachenko ankaŭ rimarkis, ke la SS-konvojo provas resti kiel eble plej proksime al la sklavoj kaj for de la lokaj homoj. La nazioj ne bruis, ne tromemiĝis, kaj ĝenerale kondutis trankvile.
  Margarita, rigardante tion, rimarkis:
  - Kien iris la bravado de la SS?
  Oleg Rybachenko sprite respondis:
  - Restas por vipoj kaj maŝoj!
  La grizhara generalo dume dufoje montris al la SS-uloj kun degeneritaj muzeloj, kaj tiam, kiam la dikulo komencis oponi kun io ŝaŭmanta ĉe la buŝo, li forsvingis la manon, akre, kvazaŭ li estus; tranĉita per glavo. Kaj la dikulo ankaŭ svingis la manon, sed kun ĝenata mieno de konsento, kaj poste donis mallongan ordonon. La kirasaj aŭtoj komencis zumi, kaj la luprajdantoj vagis plu laŭ la vojo. Sekvis duon deko da lokaj soldatoj. La ceteraj ĉirkaŭis la kaptitajn sklavojn, kaj la kolono denove moviĝis. La grizharulo kriis kaj al la infanoj kaj al la laboristoj sur la kampo, kaj li mem iris apud la deĉevaligitaj homaj gardistoj.
  Dima, tremante, notis:
  -Ili ne ion kunhavis!
  Mirabela rimarkis ridetante:
  - Lasu ilin batali kaj elŝiri la intestojn unu de la alia!
  Fortika juna barbulo el la lokaj SS-batalantoj, kiu prenis lokon apud Oleg Rybachenko, sulkigis la brovojn al la knaba pioniro, skuis sian malpezan maŝinpafilon, poste kriis en la kapo:
  -Ĉu vi estas rusa porko, ĉu vi eĉ komprenas ion?
  Kaj montrante la dentojn, li aldonis:
  - Ĉu ni estos en Moskvo kaj Vaŝingtono aŭ ne?
  Oleg Rybachenko komprenis, kion ili volas de li, rapide turnis la kapon, renkontis la rigardon de Margarit - malespera kaj samtempe kvazaŭ dirante: "Bonŝance - bonegaj aferoj atendas nin!" - sed la grizhara generalo svingis ĝin for, kaj la barbulo, grumblante ion alian, rigardis kun bedaŭro al Oleg kaj diris nenion plu. Oleg Rybachenko preskaŭ komprenis, kion li volas... Eĉ se ĝi estis malklara.
  Sed des pli bone, do eksperimentoj ankoraŭ havas sencon? Ĉu la germanoj vere volas scii la estontecon tiamaniere? Sed ĝi montriĝas kontraŭdiro. Pri amikaj boksaj konkursoj post tia milito oni ne povas paroli. Faŝismo kaj komunismo estas malamikoj por ĉiam. Aŭ ĉu estas io alia ĉi tie... Kiel dolore doloris miaj tempioj.
  La armea vilaĝo montriĝis malantaŭ malalta sed solida palisaĵo - kun platformo por soldatoj de la monstra SS-organizo, kun potencaj - tamen larĝe malfermitaj - pordegoj. Nur unu afero ŝajnis stranga al Oleg Rybachenko - la ŝtonaj pordegaj kolonoj, kovritaj per ĉizadoj en formo de senfine grimpantaj floroj kaj tigoj. Tiuj ĉi kolonoj tute ne kongruis kun la ĝenerala aspekto de la vilaĝo, kie ĝi estis malpura (tamen - ĉu eble tio estis post vintro?), kaj la domoj, konstruitaj el ŝtonaj kaheloj, kalfatitaj en larĝaj fendoj kun flaveca musko, havis brunan plataĵon. pajlaj tegmentoj.
  Sed estis memvetura pafilo. Ne, ĝi estas memvetura pafilo, kaj raŭpa versio nekonata al la esplorema Oleg Rybachenko. Ekzemple, la armilo estas pistujo, kiu aspektas ne malpli ol 350 milimetroj. Li certe neniam aŭdis pri tio.
  Krome, la aŭto pezas ĉirkaŭ okdek tunojn, kaj kiel oni eĉ trenis tra la Krimeaj montoj? Ĉu ili volas provi ĝin dum la sturmo kontraŭ nepenetrebla Sebastopolo? Ĉi tiu supozo iom dolorigas mian malplenan stomakon. Kiel estos por rusaj soldatoj sub tiaj atakoj? Ĉio ĉi tie spiris la Mezepokon, miksita kun moderneco kaj teknika novigo. Kiel truoj kun sonoriloj kaj fajfiloj. Vi eĉ ne surprizus se ĉi tie estus televidilo, kaj kolora ĉe tio. Ne nigra kaj blanka.
  La sama rezultis esti la ĉambro, en kiun la sklavoj estis venigitaj, aŭ pli ĝuste, pelitaj. Tamen, ne - estas pli malbona, ĉar neniu ĝenis kalfatei la fendojn per cementa mortero, kaj ĝi odoris tre konata al Oleg Rybachenko - porkoj. La sklavoj decidis uzi aŭ forlasitan aŭ provizore malplenan garbejon kiel hangaron (la odoro de tiaj lokoj preskaŭ neniam malaperas).
  Margarita tiom ektremis, ke ŝi ektimis kaj ĝemis:
  - Ili denove lasas nin! Nu, se nur mi kaptus de Hitler!
  Sed ĝi estis tegmento super mia kapo. Krome, la sklavoj estis malĉenigitaj. Kvankam, kiel Oleg timis, ĉi tie ne estis provizita necesejo. En la antaŭaj ejoj, kie la malliberejo estas pli moderna, ĝi estas multe pli komforta. Kvankam la Krauts estas porkoj, ili ne ŝatas malpuraĵon.
  Tamen li pensis pri tio, jam farinte sian komercon ĉe la malproksima muro. Kaj suspiris. Kion mi diru... Ĉi tio ne estas pionira, tute ne bela. Ankoraŭ ne en mia pantalono, jam eta venko. Kaj la knabinoj ŝajne ankaŭ devis esti ĉi tie... Pli bone ne rigardi...
  Aŭrora tamen ne malkuraĝiĝas:
  - Alia aventuro... Ni vivas kaj spiras en ĉi tiu feliĉo!
  Oleg Rybachenko eldiris:
  - Sed en la venonta mondo povas esti multe pli bone!
  La fajra diablo palpebrumis al la knabo:
  - Mi vetas la ŝancon kontroli kiel ĝi ne flosiĝos for de ni en la venonta mondo!
  Oleg Rybachenko kantis kviete responde. Ĉi tio helpis alfronti humiliĝon kaj honton;
  Mi senrezerve dediĉos mian patrujon -
  Estu heroaĵo, la militisto estu altigita!
  La glavo batas kaj la protektganto estas ĵetita,
  La senkompata leĝo de la reĝo de la Tero!
  
  La vulkano brulas - la akvoj bolas,
  Mia amo, sukcenaj lipoj!
  Mi volas trovi almenaŭ momenton de libereco,
  Kiel aera kaj pura vi estas!
  
  Valoraj haroj brulas kiel oro,
  Li svingis la manojn - flugilo kreskis!
  La Sinjoro donis al mi valoregan donacon
  Kaj ĝi tuj fariĝis ĝoja kaj luma!
  
  Kie Dio pasis: tie kreskis valo;
  Florantaj, abundaj neĝblankaj rozoj!
  Estos honoro - la mezo de ĉiuj mondoj -
  Donacon sur la altaro, kiun mi proponis!
  
  Jes, mi scias, mi estas peka, ligita al sorĉado,
  Kaj li ne estas inda je la ĉielaj arbustoj kaj densejoj!
  Sed sur Kalvario kune kun Kristo,
  mi kriis, envolvante la ikonon en mantelon!
  
  Mia vi estas la plej bona bildo de ĉiuj novedzinoj,
  Mi kredas, ke la Ĉiopova transformos la spiriton!
  Mi portos mian malindan krucon,
  Kaj mi prenos la ŝildon, kiu falis el miaj manoj!
  . ĈAPITRO N-ro 7.
  Ili troviĝis en grenejo, do kial toleri ĝin, se la nazioj eĉ kutimis trakti brutojn pli bone ol sovetiaj civitanoj.
  Tri lokaj knaboj, sub la kontrolo de la SS, trenis pajlon enen. Ili rapidis rapide, fulmante nudpiede, polvajn kalkanojn, alportis grandajn brakojn kaj reen. La pasinta jaro, ili trejnis ĝin, sed ĝi estis multe, preskaŭ fojnamaso. Kaj sep aŭ ok minutojn post tio, ne plu, aperis virino, kiu kune kun du lokaj knabinoj alportis plurajn grandegajn platajn kukojn kaj du fortajn rondojn da fromaĝo. Parolante en la ukraina, ŝi lerte dividis la manĝaĵon inter ĉiuj. Oleg Rybachenko fariĝis scivolema: multaj demandis kaj ŝin kaj la knabojn pri io, kaj ĉiuj tri volonte respondis.
  Estas multaj germanoj kaj ili instalas ion ĉi tie. Sed denove neniu scias ion ajn! Fine, la samaj knaboj alportis sitelon da akvo kaj firme ŝlosis la pordojn. Juĝante laŭ la konduto de siaj kunuloj, Oleg Rybachenko komprenis: ĉi tio estas ekstere, ili ne veturos nin aliloken hodiaŭ.
  Margarita proponis al sia frato en brakoj iom da akvo kaj diris:
  - Ne malutilus havi iom da refreŝigaĵo!
  La pano montriĝis freŝa, sed nekutima, iel peza (Oleg Rybachenko ne povis memori la guston de tiu malfreŝa peco manĝita matene por kompari). Aŭ ĝi estas nebakita, aŭ ili ĉiam manĝas ĝin ĉi tie (aŭ pli ĝuste, plej verŝajne ĉi-lasta, la ceteraj manĝis ĝin kaj ne montris malkontenton). Sed la fromaĝo verŝajne estis surloke produktita - tre bona, simila al feta fromaĝo, kiun Oleg Rybachenko adoris. Domaĝe, ke la peco estis nur triono de la manplato. Kaj eĉ adoleskanto, ne viro.
  Margarita subtenis sian elĉerpitan fraton. Li falis sur la pajlon kvazaŭ li estus mortigita, maĉis tion, kion li ricevis, kuŝante, kaj eĉ ne trinkis. Oleg Rybachenko subite komprenis, ke li tremas. Oni povis nur esperi, ke ĝi nur tremas post la malvarmo, kaj precipe la sovaĝaj vizioj. Ke post dormo ĉi tiu tremo foriros. Oleg Rybachenko provis rasti pli da pajlo por si kaj, se eble, enterigi sin en ĝi. La apetito ne malaperis, li trankviligis sin, sed kiel li adis en homoj; Kiam vi havas febron, la unua afero, kiun vi faras, estas fortranĉi la deziron manĝi. Oleg Rybachenko mem neniam estis malsana - danke al la genetika dezajno. Vere, mi ne faris similajn eksperimentojn sur li, inkluzive de multaj horoj da promenadoj en la malvarmo. Do.. Sed eble ĝi sukcesos. Kaj se ne, tiam estas ŝanco ke pro scienco ili ankoraŭ traktos lin...
  Kelkaj el la knabinoj same tremas, sed neniu tusas.
  Ho, kiel prema laceco falis sur la pionirknabon, de la kapo ĝis la piedoj! Pojnoj, kiuj estis frotitaj en sangon, ŝvelintaj cikatroj sur la dorso, vunditaj, kontuzitaj kaj ekvarmigitaj kruroj - ĉio doloris, sed ĉi tiu dolorado nur intensigis la deziron dormi kaj dormi.
  Kaj estas timige endormiĝi - eble vi ne vekiĝos, aŭ eĉ pli malbone, denove finiĝos en vizio. Tamen, sufiĉe interesa.
  Oleg Rybachenko fermis la okulojn kaj tuj naĝis en la brakojn de Morfeo - plenaj de sonĝoj, buntaj, kaj surdige sonantaj.
  Unu kaj la provoj ne finiĝis tie... La ringokovraĵo estis ŝanĝita, instalante ferajn littukojn kun pikiloj, kiuj senkompate fosis en la nudajn kalkanojn de la knaboj...
  Oleg Rybachenko eĉ ĝemis, sed eltenis tion, kvankam li ne povis stari senmove, kaj Dmitrij eĉ dancis kaj komencis grumbli...
  Iliaj kontraŭuloj estis fortaj kaj estis klare pli aĝaj ol oficiale anoncitaj. Ekzemple, la kontraŭulo de Dmitry estas kapo pli alta ol li, kaj jam havas lipharojn... Kaj, ĉu lipharoj povas krevi en la aĝo de dek unu?
  La kontraŭulo de Oleg Rybachenko ankaŭ estas multe pli granda kaj peza, kaj lia vizaĝo ne estas tiu de infana gangstero... Tamen, la knabo ne estas fremda al ĝi, ringo estas ringo, ĉiuj renkontiĝas tie!
  Ambaŭ bataloj okazis samtempe.... Ni devas fini rapide, jam proksimiĝas noktomezo...
  La transformita Dima preskaŭ tuj komencis maltrafi pezajn batojn en la vizaĝo. Lia kontraŭulo havis avantaĝon en la longo de siaj brakoj, en la pezo, kaj estis, ŝajnis, bone preparita, kaj fizike kaj teknike... Liaj muskoloj estis ĝenerale kiel tiuj de muskola atleto... Tamen, Dimka estis tre difinita. kaj rapida... Li estis rapida, nun malrapida...
  Venenita Dmitry ne maltrafis multajn unuopajn kaj duoblajn batojn en la unua raŭndo. Eĉ sub la dekstra okulo, hematomo komencis ŝveliĝi ...
  La dua raŭndo estis eĉ pli malbona, lia kontraŭulo iris antaŭen kaj batis, batis, batis... Kaj Dmitry preskaŭ ne defendis sin, nur ĵetinte la kapon malantaŭen por mildigi la batojn, malofte, sed neatendite repuŝis, kaj foje aliris sian kapon. kontraŭulo... Li grumblis en la germana:
  - Vi ruso signifas ne plenrajte!
  Dmitrij severe replikis, ankaŭ en la germana:
  - Kaj vi estas germano, vi ricevos tute plene de ruso!
  Li furioziĝis kaj metis sian kubuton en la nazon ...
  Kutime la nazo de Dmitry en ĉi tiu universo estas tre forta, kaj ĝi neniam estis rompita, eĉ kiam trafite, sed en ĉi tiu kazo, ĝi ne estis bato mildigita per ganto, sed la rando de malmola kubuto.
  Kaj la sango fluis sur la vizao de la knabo, devigante in forleki in... Dimka respondis... Li kaptis in venanta.La malamiko iomete skuis kaj li ŝanceliĝis, sed li ne havis la forton por konstrui sur sia sukceso - liaj kruroj kun ĉizitaj plandoj sentis, ke ili estas faritaj el kotono.
  La tria raŭndo estis ne malpli malfacila, la malamiko senespere premadis, sed Dmitrij komencis bloki pli ofte, forpuŝante batojn... La reguloj de la finalo estis ŝanĝitaj, ĉar ni parolas pri internacia ora medalo, la nombro de raŭndo estis pliiĝis al dek kvin... Kiel la profesiuloj. Mi devas diri tre kruelan decidon rilate al adoleskantoj, kiuj jam kvinfoje batalis tiun tagon... Vere, Dimka finis rapide, kaj lia kontraŭulo klare estis lasita sen multe da batalo...
  Sed post la unuaj kvar tre aktivaj ĉirkaŭvojoj, la kontraŭulo de Dmitry iom malrapidiĝis. Li ankaŭ sentis sin laca, lia spirado fariĝis multe pli rapida kaj samtempe pli peza...
  Dimka, malgraŭ la kontuziĝoj kaj severa brulado en siaj nudaj piedoj, eĉ sentis plian forton. En la sesa raŭndo, li eĉ plurfoje trafis sian kontraŭulon en la makzelon... Sed li estis ankaŭ persista, granda, kaj eble ankaŭ dopis...
  En la sepa raŭndo, la ruza kontraŭulo de Dmitry iomete ŝanĝis sian taktikon kaj komencis provi kiel eble plej multajn batojn, kontraŭe al la reguloj, per la kubuto, aŭ eĉ per la kapo... Dima komencis surteriĝi eĉ pli ofte, kaj en la la oka raŭndo li atingis partan sukceson; Juŝka... Kaj kiam li denove movis la kubuton, li ekkuris kontraŭ proksimiĝanta fosto... Mokanta Dmitrij grumblis al li:
  - Nu, mi kaptiĝis, kiu mordis!
  La germano eĉ pli ekscitiĝis, li ankoraŭ kalkulis je aparta kruchoko!
  Oleg Rybachenko batalis la batalon pli egale, preskaŭ sen maltrafi takto, kaj profitante ke lia kontraŭulo tro vaste svingiĝis, li renkontis sian mentonon per maldekstra piko aŭ dekstra kruco... Sed la granda germana infano ne faris. reagi al ĉi tiuj batoj. Tiam Oleg Rybachenko ŝanĝis sian taktikon kaj komencis labori sur la platigita nazo de sia kontraŭulo... La snufado de la germano daŭris longe, sed je la sepa raŭndo ĝi komencis liki...
  Mi devas diri, ke la kontraŭulo de Oleg Rybachenko eliris por anstataŭigi alian, pli malpezan kaj pli malpezan knabon. La unua ŝajnis vundita (Kvankam ĉi tio kompreneble estas nazia lertaĵo!) ... Tial, li estis freŝa komence de la batalo, kaj povis panike pane.
  Sed en la naŭa raŭndo ankaŭ Oleg Rybachenko iom gapis kaj maltrafis baton, de kiu li estis terenbatita ... La nudaj, faligitaj kruroj de la knaboj senforte turniĝis ... Olezhek tamen rapide eksaltis tiel, ke la knokaŭto. ne estus kalkulita. Li rapidis kaj pendis sur la malamiko...
  Li forskuis lin, rapidante por fini lin... La klariono eksonis por anonci la finon de la naŭa raŭndo, sed la arbitraciisto ŝajnigis ne aŭdi...
  Oleg Rybachenko maltrafis kelkajn pezajn batojn, sed tenis, mildigante ilin per kapbalanco. La malamiko freneziĝis, nenion plu rimarkante, draŝante. Jen la sovetia knabo reflekse, sed tre forte trafis la korpon al li... La bato trafis lin rekte en la hepaton... Tre danĝera frapo...
  La kontraŭulo faris kelkajn pliajn svingojn kaj lia granda vizaĝo fariĝis purpura. Prenante konvulsian engluton de aero, li falis antaŭen kaj komencis tordiĝi... La arbitraciisto tuj ĉesigis la batalon, kaj kuracistoj kuris sur la ringon... Baldaŭ evidentiĝis, ke la kontraŭulo de Oleg Rybachenko ne kapablas daŭrigi la batalon, kaj li estis ĝenerale forportita sur brankardo, IV...
  Tio efikis brutalan sur la amiko de Dmitrij kaj li iris sur la ofensivon kontraŭ rimarkeble laca kontraŭulo ... Deka, dekunua, dekdua raŭndo ... Malmola interŝanĝo de batoj, sed kun klara avantaĝo de Dmitrij ... La dektria raŭndo iom ebenigis. for, pro malespera polpo germano, kaj la sovetia knabo ricevis tranĉon en la brovo .... Sed en la dek-kvara, Dimka, kiu kuraĝiĝis, denove prenis la iniciaton en siajn manojn. Ĉi tiuj infanoj ankoraŭ ne sciis ion, ekzemple pri Mohammed Ali, sed multmaniere ili kopiis liajn taktikojn.
  Je la dekkvina raŭndo, la manoj de la germano falis pro laceco, kaj li ne plu reagis al la batoj, sed simple staris, montrante arjan forton.... Krome, Dmitrij, pro la drogo kaj monstra laceco, kutime frakasado de batoj fariĝis multe. pli malforta. Tiel estu! Sed estis multe da ili, multe da ili, kaj ili pluvis sur la nekovritan mentonon de la malamiko. Fine, la kapo de la germano ne povis elteni ĝin, la limo de eltenemo estis elĉerpita kaj li, reprezentanto de la "arja" nacio, simple glitis malsupren kiel malpuraĵo, proksimume dek kvin minutojn antaŭ la fino de la lasta raŭndo...
  La arbitraciisto komencis kalkuli obscene malrapide, sed kalkulinte kvin, vidante, kiel terure senmova estas la oponanto de Dmitrij Lebedev, li haltis kaj kriis:
  - Prefere, kuracisto!
  Kaj alia junula "superhomo" estis kondukita al la hospitalo.... Post tio, la venkantaj finalistoj viciĝis al la kolono kaj komencis marŝi... Rozpetaloj pluvis malsupren de supre.
  La alta knabo Dmitrij larĝe ridetis, li amuziĝis. Sed tiam li subite rimarkis, ke la fotilo moviĝis pli proksimen al ili, kaj faris deproksimajn fotojn de la nudaj, peze klomitaj kaj iomete sangantaj piedoj de sovetiaj knaboj... Lia humoro tuj malboniĝis kaj li provis kaŝi siajn membrojn malantaŭ la luksaj orumitaj ŝuoj de aliaj junaj germanaj atletoj aŭ enterigi ilin en petaloj.
  Oleg Rybachenko tiris lian manon:
  - Ne indas! Estas via embaraso, kiu kaŭzos ridon kaj dubojn... Krome, en Germanujo, post la deklaro de totala milito, preskaŭ ĉiuj infanoj promenas nudpiede, kion vi mem vidis sur la stratoj de Berlino. Do fiere rektigu vian dorson.
  La medaloj kiujn ili ricevis estis sur brunaj rubandoj kaj faritaj el vera oro, proksimume kvindek gramoj en pezo kaj naŭcent specimenoj. Kompreneble, por sovetiaj knaboj tio estas granda kvanto - proksimume... Estas eĉ malfacile kalkuli, ĉar sovetia mono ŝajnis esti oficiale subtenata, sed fakte la afero estis efektivigita sen oraj rezervoj.
  Kiam la sovetiaj pioniroj supreniris la platformon, sonis la himno de Sovetunio. Cetere, ĉi tio ankoraŭ ne estis la muziko de Aleksandrov, io kiel internacia. Oleg sentis grandan inspiron ĉi tie kaj petis permeson kanti...
  Himler, kiu ĉeestis ĉe la konkurso, kompleze permesis:
  - Ni tre ĝojos aŭdi la komponadon de niaj gastoj el Granda Rusio.
  Oleg Rybachenko riverencis unue dekstren kaj poste maldekstren, post kio li kaj Dmitrij komencis kanti;
  Tra la vivo, kavaliro, vi flugas kiel aglo -
  Kaj vi ne volas scii la surteriĝojn!
  Por ni, premioj tute ne estas fetiĉo -
  Estas nur unu maniero por ni fariĝi sinjorinoj!
  
  Unue mi ligis ruĝan kravaton,
  Tiam, kiam venis la milito...
  La maldika knabo prenis la ŝovelilon en la manoj -
  Por ke la kudrilo ne algluiĝu en vian bruston!
  Infanoj fosis tranĉeojn nudpiede,
  Malfreŝa peco por tri...
  Varmigita en la malvarmo kun bolanta akvo,
  De mordaj pakoj, tre kolera!
  
  La batalanto mortis kaj la maŝinpafilo falis,
  La knabo rapide prenis ĝin!
  La bato iĝis same potenca kiel la Katyusha,
  Sentima, juna teamo!
  
  Mi pafas al la ĉeno de nigraj ombroj,
  De kie vi akiris vian precizecon?
  Kiel la plej akra glavo en antikvaj tempoj,
  Vi havas punon!
  
  Milito sen kompato, ve, ne estas patrino,
  Estas terura varmego en la sekeco de la dezerto!
  Sed vi devas doni vian vivon por la Patrujo,
  Tiam vi ricevos feliĉon kiel donaco!
  
  Sed kio estas enamiĝi?
  Ne ĉiuj knaboj scias ĉi tion...
  Kiam fluas sangofluoj -
  Li mortigas faŝistojn brutale!
  
  Sed la Patrujo estas amo,
  Ĝi enhavas la gloron de brilaj generacioj...
  Kaj ne kontraŭdu vian koron,
  En ĝi Stalino - Ŝtalo kaj Flamo - Lenin!
  
  Estu radianta tempo -
  La sankta afero de komunismo...
  La malbona hordo estas venkita -
  Kaj la radiko de naziismo estis elŝirita!
  
  Konsideru la tutan homaron...
  La sovetianoj estis kunigitaj!
  Estu ĉielo sur la planedo,
  Mi estas kavaliro - Rus' estas nevenkebla!
  Oleg Rybachenko kaj Dmitry saltis pli alte ĉe la lastaj vortoj, tiel plue plifortigante la impreson de ilia kanto.
  La standoj entuziasme fajfis kaj aplaŭdis...
  Dum la knaboj havis, ĝenerale, sufiĉe interesan kaj favoran sonĝon por ili, la knabinoj revenis al la antaŭe interrompita kapto de la ŝipo. Plurpartaj vizioj estas malofta okazo, sed klare estis io pli malantaŭ ĝi.
  Pli precize, ne scio, sed plenumo de la misio de la Hipersorĉisto kaj la Rusaj Demiurgaj Dioj. Laborante de mia senmorteco.
  Nun la sekva kupeo, ĉi tie estas problemoj kun kiu flanko la pordo estas malfermita kaj kiu flanko estas fermita. Ĉi tie estas plej bone aŭ preteriri aŭ riski. Tamen, estas bone, se ŝi turnas la tenilon, ili prenos ŝin kiel drinkulo. Tiam iu nerazita elrigardis el sub la haveno, la knabino apenaŭ havis tempon por kaŝi sin. Tamen, li ne rigardos ŝin tiel rapide. La pordo estas fermita kaj vi devas frapi.
  - Kiu estas tie? - La elĉerpita voĉo sibilas streĉe.
  - Nia! - Aŭrora, kiu montris neatenditan talenton por lingvoj, respondis angle kun klara Teksasa nuanco. - Ni alportis lokan rumon, mi estas malsana de viskio.
  - Ho jes! Pli rapide! La maristo malantaŭ la pordo kriis kiel porko. - Kompreneble rumo!
  Masivaj pordoj, kiujn vi ne povas trarompi per granato, estas malfermitaj. Obtuza ulo estas elektita, kune kun pluraj aliaj duonvestitaj temoj. De ili, kvazaŭ dum gasatako, ĝi portas, aŭ pli ĝuste intense batas, per fumo,
  - Kie estas la rumo! - Ili kriegis unuvoĉe.
  - Vi estas tiel bona! - Ruĝhara Aŭrora pafas kun granda plezuro, metante stakojn da maristoj. Mi pakis eĉ tri kaj duonon, mi devos ŝanĝi la klipon. Estas bone, ke la kugloj estas malgrandaj, kompaktaj, kaj vi povas kunporti multon.
  - Alia kupeo malbarita! "Kun certa kvanto da aŭtuna malvarmeto en ŝia voĉo," ŝi diris. "Ili sukcesis pafi kelkajn pafojn, sed mi esperas, ke ili ne estis aŭditaj."
  Neĝulino la Terminatoro respondis:
  - Kaj tiuj, kiuj aŭdis, surdiĝos!
  Margarita Aŭrora trapasis la sekvan kupeon, iomete turniĝis, iom pafis laŭ la koridoro, enirante la postaĵon, vidis sian zombian partneron barakti kun la jankioj. La mortinto tamen montris konsiderindan forton, rompante la cervikajn vertebrojn.
  - Nu, vi preskaŭ fordonis nin! - ekkriis la komsomola knabino.
  - Kio restis por fari! Li rimarkis min kaj preskaŭ vekis la alarmon! - La zombio prenis la formon de ofendita hundo.
  - Nu, vi havas la ideon! Kuŝu kaj silentu. - Margarita skuis la fingron al la "servisto" kaj trankvile vangofrapis la piedon sur la ferdekon.
  Ĉe la postaĵo ni devis pafi, unu el la soldatoj ĵetis obuson, kaj estis minaco, ke ĉio disfalos. La amerika analogo de la F-1, ĝi flugis malrapide. La decido venis neatendite; tio ne estis instruita en la fakistaj rotoj. Margarita akre ĵetis la bumerangan diskon. Ŝi turnis sian trian okulon kaj laŭvorte kunfandiĝis kun maldika peco el superforta metalo. La okulo de la menso sekvis la movon de la disko, kaj tiam la pinto algluiĝis inter la kaheloj, tranĉante la armilon kaj la fuzeon, blokante la aliron al la acido. Ŝvito ruliĝis laŭ la frunto de la blonda terminatoro:
  - Ve, mi preskaŭ vomis! Ĉi tio estas nur miraklo. Dankon, Dipatrino, ke vi savis min pekulo.
  La ruĝhara Aŭroro aŭdis ŝin kaj diris kun zorgo:
  - Kio estas tie?
  - Ili ĵetis obuson! - Leporhundo Margarita respondis.
  - Mi ne aŭdis la eksplodon! - La komsomola urso surpriziĝis.
  - Vi ne kredos ĝin, mi transformis ĝin en bumerangan diskon. - La neĝblanka militisto ridis.
  - Jen kiel ĝi okazas. Principe, ĉi tio ne kontraŭdiras la leĝojn de la naturo se vi eniras inter la kaheloj. - Aŭrora faris per siaj nudaj piedfingroj figosimilan formon.
  - Kaj tiel okazis! - ridetis Margarita, ridetante.
  La fajrodiablo fariĝis scivolema:
  - Kiom vi mortigis ĉe la postaĵo?
  La bela Korshunova fiere respondis:
  - Dudek ok homoj, kaj la dudek naŭa estis strangolita de zombio.
  - Ne multe! Nun mi moviĝas tra la kajutoj por liberigi la tutan ŝipon. Helpu min! - Estis nun malpacienco en la voĉo de la ruĝhara Aŭrora.
  - Bone, mi translokiĝos kun vi. - Margarita abrupte ĵetis pecon da sanga osto kiu gluiĝis al ŝiaj haroj.
  La fajra Aŭroro rapide penetris en la gardejon, jen pluraj oficiroj jam dormis, kaj la gardistoj moviĝis de flanko al flanko de la drinkado. Tamen ili kriis:
  - Vi ne povas veni ĉi tien!
  - Urĝa raporto de Hamilton. - La fajra komsomola knabino respondis kaj faris turnon, preskaux tute senkonscie. La kugloj flugas silente, la lumo ankaŭ ne ĝustas, vi ne tuj komprenos, ke ĝi estas maŝinpafilo, kiu pafas al vi. Do estis mirinde, se iu reagis. Estis dek ok kadavroj kaj baldaŭ aldoniĝis al ili kvar pliaj, el la banĉambro eĉ ses - paro da kadavroj falis de la barelo en brakumo. Unu el la cindro apartenis al prostituitino.
  Silenta tombo en U-turniĝo,
  Trovis morton - besteto!
  Hodiaŭ dolaro - morgaŭ kuglo en la frunto,
  Tia danĝera profesio!
  
  Jes, la knabino ne volis vin,
  Turmenti dum trapaso de ekzamenoj...
  Estis aliaj prostituitinoj sonĝoj
  Nur turnu viajn pugojn!
  
  Por ke fluu rivero da ĉampano,
  Jaktoj, aŭtoj - ĉiuj honoroj!
  Manoj kaptis sennombrajn dolarojn,
  La knabino decidis esti malbona!
  
  Sed pensas nur idioto
  La bordelo estas bona kaj tre amuza!
  Mi plenigis mian buŝon per nigra kaviaro -
  Mi ne sciis, ke vi donis al vi aidoson!
  
  Kaj neniu venos al la tombo,
  Patro, baptiĝu en timo!
  Ĝi estis tre malbona rezulto
  La eksa kliento eĉ fekas sin!
  
  Viaj infanoj ne bone memoros vin
  Estas domaĝe koni tian patrinon!
  Kio restas por ili - prizona rifuĝejo -
  Elteni punon en silento...
  
  Tial, knabino, vi studas,
  Kaj laboru por la bela Patrujo!
  Tiam estos vojo supren sen malkresko...
  Alie vi pasigos eternecon en infero!
  La fajra Diablo resumis, riverencante al la falinta prostituitino.
  Do ŝi preterpasis, kiel ombro algluita al la muro kaj plu laŭ la koridoro. Ventilo blovas de la flanko, kreante varmon; Aŭrora plektis sian hararon en vipan plekton, tiel ke ĝi sentiĝas agrable. Ŝi alproksimiĝas al la pordo; se malfermite, la varma aero povus veki tiujn malantaŭ la vendotablo. Li iom hezitas, poste glate faras mallarĝan krakon, rampante laŭ ĝi. Mi sentis la tiklan krudecon de la tapiŝo kun mia nuda abs. Mi iomete malsupreniris la ŝtuparon kaj multaj homoj jam dormis kaj trinketis bieron ĉe la vendotablo. En la malpeza bruo, la nudaj piedoj de Aŭrora estas neaŭdeblaj; nudaj plandumoj malseketigas sonojn pli bone ol ŝuoj, do la knabino iris nudpiede. Jam monotona detruo kun eksplodo, provante ne plu malŝpari kuglojn sur unu. Dormantoj povas ĝenerale esti buĉitaj. Se vi tuj kunpremas la karotidan arterion, tiam la maksimuma rezulto estos oscedo de la malamiko.
  Kaj tiam funkciis la nudkrura Aŭrora; surŝipe, krom la jankioj, estis ĉirkaŭ duoncent Stabilecaj batalantoj, sed ili nur reduktis disciplinon.
  - Jen kion signifas kiam vi permesas nekonatajn homojn en la ŝipanaron.
  La knabino grimpis la ŝtuparon, disvastigita lumo falas de supre. La kutima bruo, sub la piedoj la tapiŝo estis elŝirita de nenie. Juĝante laŭ la bildo, irakano. Kio estas ĉi tio iusence?
  Ankaŭ ne malbone, kvankam ĝi parolas pri la sperto de la teamo. Sed la avido al troa komforto estas detrua por la jankioj. Do ŝi supreniris la ŝtupojn kaj haltis. Estas tri sur la ponto kaj du en testuda kosmovesto. Nu, testudkostumo eĉ ne estas tanko, vi povas preni ĝin de ĵetgrenado, sed la bruo estos kiel razi porkon. Ne estas deziro interrompi tian bone funkciantan operacion.
  Mi turnis min al mia amiko Margarita por helpo:
  - Ni havas unu ĉi tie, aŭ pli ĝuste du en testudoj!
  - Komprenu! - Margarita provas ludi malvarmeta. rikanis.
  La fajro-diablo balbutis:
  - Kiel eliri?
  Margarita strabis la okulojn, kaj kun la dubo pri la Sfinkso, sur kiun rampis la kapro, ŝi demandis:
  - Ĉu la ĵetgrenado estas ekskludita?
  - Tro brua! - Aŭrora enspiris profunde.
  - Plej bone estas lanĉi bumerangon en la vizaĝo tranĉante la kirasan vizieron en la areo kie estas la vitro. Poste metu tien tri kuglojn en triobla reĝimo. Ĝi devus funkcii. - diris Margarita memfide.
  - Venu al mi, ni faru ĝin sinkrone! - Kraketante la fingrojn nervoze, demandis la fajra diablo.
  - Kompreneble, mi jam rapidas! - Margarita pakis kelkajn pli kaj eniris de la kontraŭa direkto. Nudpieda Aŭrora koncentriĝis kaj aldonis per kvieta tono:
  - Ĉi tie vi ne povas maltrafi.
  - Preĝu, ĝi helpas! - sugestis komsomolano Margarita, kiu denove falis en religian ekstazon.
  - Mi ne kredas je Dio! - La militista urso klakis. - Ĉi tio estas signo de malforteco!
  La blonda militisto, farante la krucsignon sur si mem, sugestis:
  - Do petu helpon - la plej alta homa menso. Li helpu venki en la nomo de Sovetrusio.
  La knabinoj frostiĝis dum kvin sekundoj, flustris, kaj poste faris tion, kion ili planis. La bumerang-disko, kiel maldika reto, estas preskaŭ nevidebla en difuza lumo. Iam li trafis du senmovajn idolojn en la viziero. Ili ne havis tempon por reagi, kiam silentaj kugloj trafis la iomete tranĉitan vizieron, trapikante la konkojn kaj disŝirante la cerbon. Nu, la tria estis mortigita samtempe, do li ne havis tempon por reagi. Vere, la testudaj kosmovestoj falis, kreante bruon. La scivolema maristo elsaltis, la ruĝhara Aŭroro atingis lin per unu salto, kaj montris sian montran fingron ĉe la dorso de lia kapo.
  - Dormu filo!
  Poste aperis tie malsupre pluraj kapoj, linio kiel duobla ventumilo kaj silento.
  - Ĉi tiu etapo estas preterpasita Margarita!
  - Ĉi tie apud la kajuto de la kapitano, ni kaptos lin kune kun la ŝtonoj. - Sugestita de kolera blonda komsomola membro.
  - Per si mem.
  Por atingi la kabanon de la kapitano, estis necese fari du svingojn; Margarita Korshunova indulgis unu prostituitinon sindoneme laborantan sur dumetra nigrulo. Ŝi estis tro juna, ne pli ol dek ok, aŭ eble eĉ dek ses. Ŝi rigardis tiel peteme.
  - Mi diros nenion, militistoj...
  - Alaho! Nevenkebla kaj pelita sur la flugilojn de la sorto. - respondis la ruza Margarita arabe.
  Efektive, iliaj vizaĝoj ne estas videblaj, kio estas malklara, la knabino ankoraŭ ne rekonas, kaj plifortiĝos la versio, ke ĉi tiu estas la turka sultano.
  - Kie estas la kapitano? - demandis Aurora angle kun araba akcento.
  La pastrino de la amo komencis balbuti:
  - En luksa kabano! Ĉi tiu "fago" tute ne estas trankvila pri amo. Jes, se vi volas, mi servos al vi, tute senpage!
  - Knabinoj miloble pli bonaj ol vi atendas nin en la ĉielo! - La militistursoj forsvingis ĝin.
  La prostituitino ne volis inciti la mortigintojn, sed la reflekso de la malĉastulino estis pli forta ol la voĉo de racio:
  - Mi montros al vi nur kion mi povas fari! Mia lango estas malpeza kiel plumo kaj dolĉa kiel mielo!
  Grave kolera, Margarita enŝovis la fingron en la palpebro, malŝaltante la malĉastulinon:
  - Iom pli kaj ni devintus mortigi ŝin. - Religiulo komsomolano furiozis pro tia libereco.
  Ĉe la enirejo ili senzorge kuŝigis du gardistojn, saltante malantaŭ ili kaj rompante la kolon.
  La kapitano, kiel kompleta bastardo, jam ronkis, brakumante du ulojn, nigrulon kaj tajanon. Malgraŭ tio, ke ili ankaŭ cedis, ili ĵetis kaj turniĝis nervoze.
  La knabinoj vidis la foton de la kapitano sur la komputilo kaj tial senhezite ili mortigis ambaŭ "trans-knabojn". La kapitano de la unua rango, la dua persono post la admiralo, estis ektirita kaj resenigita per kelkaj vangofrapoj. Trovinte sin la unuan fojon en kaptiteco, la malbela estaĵo ne ekmoviĝis, nur rigardis sian morton per miregigitaj okuloj.
  Margarita levis lin sur etenditaj manoj, kovrante sian buŝon per ganto, kaj Aŭrora levis ponardon kun hela klingo al siaj okuloj. Ŝi siblis kiel feroca kobro:
  - Unu vorton kaj mi eligos vian okulon!
  Margarita iomete malstreĉis sian makzelon, sed la kapitano silentis.
  - Tiel vi estas! - La fajrodiablo faris la tonon en ŝia voĉo eĉ pli terura. - Apliku doloron, komandanto.
  Galina iomete premis la nervan finaĵon kaj fermis sian buŝon, do krio eskapis de iliaj gorĝoj de la usona kapitano.
  - Nu, estos nun pli trankvile. - Ruĝa Aŭroro komencis bati per nudaj fingroj sur la planko ŝajnon de ritmo karakteriza de funebra marŝo. - Parolu malfidela apro! Aŭ ni detranĉos vian dignon kaj ŝtopos ĝin en nian buŝon.
  Kiam la perversa kapitano iom trankviliĝis, Margarita iomete premis. La blonda militisto ankaŭ decidis fari parolan kontribuon al la pridemandado:
  - Hundo, klarigu vin, se vi volas eviti suferon. Alie vi nur plaĉos al ni.
  La kapitano diris malklare:
  - Mi rakontos ĉion al vi!
  - Nu, tio estas pli bona. Kiel diri pridemandadon en facila maniero! - La knabinoj moke rikanis.
  La kapitano ĝemis, liaj kuniklaj oreloj tremis:
  - Nur lasu vian vivon!
  Aŭrora logike notis:
  - Ĉi tiu estas la plej valora plado, vi ankoraŭ bezonas gajni monon!
  - Mi estas komerculo. - Kial la kaptita usonano estis feliĉa? - Se vi volas, mi povas servi vin!
  - Kaj ankaŭ ĉi tiu, kraĉu sen foriri, prostituitino! - rimarkis Margarita abomene.
  Eĉ la blato de la ŝipo, stumblante sur la glatan haŭton de la kruro de la knabino, rekuris en la fendon, indignigita pro tia propono.
  - Kiom da homoj estas sur la ŝipo? - Fiera ruĝhara Aŭroro ŝajnigis, ke ŝi ne aŭdis la lastan frazon.
  La usona perversulo hezitis, lia vizaĝo iĝis morna, kvazaŭ li ne aŭdis la demandon, liaj okuloj aplaŭdas, aplaŭdas!
  La Fajra Diablo tranĉis ŝian etfingron per sia ponardo kaj sango komencis flui. Li tuj rekonsciiĝis:
  - Nu, kiom da homoj estas sur la destrojero?
  - Ĉirkaŭ kvarcent! Mi ne scias ĝuste kiam la "stabilecaj" militistoj alvenis de la bordo. Sed estas malmultaj putinoj. Ne estas sufiĉe da ili eĉ por la uloj de la marbordo. - La pretendanto kaj idioto ĝemis kaj ektiris sian porkan kolon.
  . ĈAPITRO #8
  - Ni preterlasos la detalojn! - Fajro Aŭroro tuj transiris al praktikaj aferoj. - Artefaktoj kie?
  La kapitano provis ludi "malsaĝulo":
  - Kiuj artefaktoj?
  Nudpieda Aŭrora iomete premis sian genuon, la osto krakis.
  - Nun komprenite?
  Doloro montriĝis la plej efika maniero por forigi stultecon:
  - Jes, ili estas en la ŝipŝranko.
  Malvarmeta Aŭrora grumblis:
  - Kio pri la monŝranko?
  - Tie malantaŭ la pordo! - La porka primato knaris.
  - La militista urso ekbrilis ŝiajn verdajn okulojn. Margarita tiris la titanan pordon al si kaj ekkriis seniluziigita:
  - Kodigita!
  La kapitano urĝe provis pluvivi:
  - Jes, mi havas ŝlosilon.
  - Kie? - La militista knabino levis la seĝon je la kruro de sia nuda piedo.
  La besto malklare gluĝis:
  - En la ŝranko!
  Nudpieda Aŭrora rapide kuris al la kabineto kaj elprenis aparaton kun blato.
  - Ĉi tio?
  - Jes! - La rato kriis.
  - Mi mem malfermos ĝin! - Impulsa Aŭrora trafis la kapitanon en la brakojn. - Rigardu, estu inteligenta.
  - Kial estas nur du el vi? - La porko havis la kuraĝon interesiĝi.
  - Ne estu tro scivolema. Vi vivos pli longe. - Aŭrora trafis la malfortan stomakon de Forleind per sia nuda kalkano, igante lin tordiĝi pro doloro. La knabino malfermis la pordon kondukantan al la monŝranko. Ene de la ĉambro estis pluraj tekkomputiloj kaj ĵetgrenadoj. Sovetia RPG - 39, en unu kopio, kaj ĝia pli altnivela usona ekvivalento.
  - Ĉu vi konas la sekuran kodon? - muĝis la Milita Urso.
  - Krom la du lastaj numeroj, nur la komandanto havas informojn pri ili. - Nia admiralo George Arnold.
  - Voku ĝin! - Margarita enŝovis sian piedon en la malfortan muzelon de la kaptito, kaj kaptis lian nazon per siaj nudaj fingroj.
  Konfuzita, la kaptita amerikano listigis kombinaĵon kiu ne estis tro longa. Iom pli helaj, la okuloj de Aŭrora ekbrilis:
  - Bone, mi ne mensogis. Montru en via favoro.
  - Kaj tiam kiel mi povas diri... Nun, se vi malĝuste telefonas la numeron trifoje, sonos alarmo. - Subite ekbalbutis la timigita kapitano.
  - Ni jam konas lin! - La komsomola knabino rapide tajpis la kodon kaj malfermis la kvarcent milimetran dikan pordon. La ŝtonoj estis stokitaj en apartaj skatoloj kaj estis zorge forigitaj.
  - Pikiloj el la Senlimo, ĉu vi jam uzis ilin?
  - Plejparte jes! - La kaptita rato knaris. - Ni faris teston vespere.
  La fajra diablo estis ravita:
  - Bonege, kie estas stokitaj la pikiloj?
  Balbutante, la kapitano elpremis:
  - En la hangaro, kie estas la holdo. Ĝi portas la sigelon de "Orlan", kaj samtempe estas du Pershing-tankoj proksime.
  - Ĉi tiuj skatoloj taŭgas nur por rubmetalo. Sed la plibonigita modelo de "pikiloj" estas sufiĉe taŭga. - Freneza Aŭroro, incitetante la kaptiton, elŝovis la langon.
  - Ili havas komputilajn blatojn, tiel specialajn, ili kaptas la silueton. - murmuris la usonano, penante aĉeti sian vivon.
  - Ni scias! - La fajrodiablo turnis sin al sia kunulo. - Kiom el la kvarcent kvindek homoj, laŭ vi, restas, Mirabela?
  - Malpli ol duono. Entute ni havas ducent tridek ok kadavrojn. - La komsomola knabino eĉ ridis pro plezuro.
  Furioza Aŭrora elspiris:
  - Kaptitoj estos bezonataj por ŝarĝi la Pikilojn; estas io por prilabori sciencistoj.
  La kaptita bastardo eksaltis:
  -Ĉu vi estas ruso?
  - De kie vi ekhavis la ideon, ni estas muĝahidinoj. - muĝis komsomolaj militistoj.
  La kapitano montris neatenditan inteligentecon kaj komprenon:
  - Nur la rusoj povas havi tiajn fortajn batalantojn, kapablajn kapti sufiĉe grandan ŝipon kune!
  Tough Aurora malkonsentis:
  - Kaj la militistoj de la granda turka sultano kun artefaktoj!
  - Tiel estas? Ĉio eblas, sed vi estas tro inteligenta por araboj. - La porka primato estis kolerigita. - Kvankam eble vi estas germanoj?
  La rapida Aŭroro, refutante liajn vortojn, frapis sian tibion en la stomakon, poste rompis ambaŭ krurojn, la kapra kapitano perdis la konscion pro la dolora ŝoko.
  - Ĝenerale, ni ne bezonas lin, ni scias sufiĉe. - resumis la ruĝhara militisto. "Nun nur ni devas fari estas kapti la skipon."
  Margarita tuj sugestis:
  - Ni iru al la kajutoj, ni havas ŝlosilojn!
  Aŭrora ĝojis:
  - Jes, estas ankaŭ kriz-elektronika malfermo.
  La komsomolaj knabinoj kviete malsupreniris, malfermis la kajutajn pordojn, kaj denove estis detruo. Nur ia draŝado, ne milito, sed batado de tritiko.
  - Kajuto numero ses estas pura! - Aŭrora deklaris, montrante la dentojn.
  - Eble en la ĉambro numero ses! Margaret ridis. - Ni iru pli bone.
  - Ni ne estas anseroj por paŝti amason. - muĝis la fajra diablo. - Aŭ pli ĝuste anseroj, sed sovaĝaj!
  - Tio ne veras! - La blonda terminanto jam ofendiĝis. - Tiuj solduloj batalas por mono, kaj ni ekskluzive por la Komunista Patrujo.
  La Komsomol-knabinoj antaŭeniris en strekoj de la skipferdeko, pafante ĉe unuopaĵoj. Margarita kuris kiel eble plej rapide pluen, al la maŝinejoj, provizejoj, holdoj, galero. La militistoj estis zorge blokitaj, muelante ilin peco post peco. La fakto, ke la deĵorlumigado estis malforta, nur ludis en la manojn de la skoltoj; la malamiko dek metrojn for vidas nenion krom vibrado, sed ili rigardas klare.
  La komputilo aŭtomate esprimis sian opinion.
  - Kaj se ni uzas virusan modelon?
  - Kaj ni jam uzis baterio-funkciigitan inteligentan ulon. - diris Margarita Korshunova, ofendita de la roboto. - Vi vidas, ke ĉiuj gvatsistemoj estas en vintrodormo.
  - Kiel tio! - La maŝino kun la blato estis surprizita.
  - Reen en la oficejo de la admiralo, ili sendis hibridon de vermo kaj viruso tra la kanalo. Ĝi ŝajnas esti nevidebla, neniu kontraŭvirusa programo alarmos. Tia pura laboro, la nevidebleco endormigis ĉiujn gvatsistemojn. - La komsomola knabino montris sian akran bicepson sur sia brako por pli granda persvado.
  - Ho, nu, vi donu! - La mitralo diris, mirigita pro la eltrovemo de la knabinoj. -Ĉu vi povas reprogrami min?
  - Estas tute reala! Kaj kion vi volas?! - Margarita faris ĉi tie tre ameman vizaĝon.
  - Realigu vin kiel homon! - Petis elektronikan aparaton.
  - Estas superflue, dum vi pafas. - La blonda terminatoro ne estas malsaĝulo fari stultaĵojn. - Poste mi rakontos al vi pri Kristo.
  Margarita prenis pozicion kun la dorso al la ŝtupetaro, malsupreniris sur unu genuon por stabileco, kaj direktis la barelon al la pordo kontraŭe. Eliris ulo, ĉi-foje blanka, nur iom "malbona", ŝajne fumante drogon.
  - Droguloj ne heredos la regnon de Dio. - Komsomola militisto interrompis ilin. - Ŝi forĵetis la korpojn, rapide krucante sin.
  Nudpieda Aŭrora zigzage moviĝis laŭ alia perimetro, alproksimiĝis al la pordo, ĝi montriĝis ŝlosita kaj malfermis ĝin per universala ŝlosilo. La nigrulo ĵetis kusenon al ŝi.
  - Venu, katido!
  La komsomola knabino tuj reagis, disŝirante kaj la kusenon kaj la afrikanon kaj liajn partnerojn; - Malpli ol duono. Entute ni havas ducent tridek ok kadavrojn. - La komsomola knabino eĉ ridis pro plezuro.
  Ho, mi ŝatus treni miajn partnerojn en la liton.
  - Ĉi tiuj friduloj sukcesis timigi vin! - respondis la ruĝhara militista urso. - Nun kien iri? Ŝajne al la kvartalo de la deputito. Li ŝajnas dormi.
  La loĝejo de la kapitano de la kunulo ne estas tiel vasta, sed muziko aŭdeblas de tie. Ĉu tio signifas, ke vi estas muzikamanto? - Plifaciligas aferojn.
  Nudpieda komsomola knabino eniris kiel ombro, elbatis unu soldaton kaj iomete strangolis duarangan kapitanon tordante sian kubuton:
  - Ĉu vi volas vivi?
  - Volas! - Li respondis, ke, ĝenerale, ĝi estas atenda de usonano.
  - Estos ŝanco! - Dum la impeta Aŭrora elektis malŝalti ĝin, sed ne longe. - Vi utilos, Kent! Ŝi pluiris, la koridoro komencis mallarĝiĝi, klare la maristoj estis degraditaj en rango. La komsomola knabino celis la malproksiman pordon kaj pafis ĝin super la kapojn de la gardostaranto. Do la pafo silentis, ŝi parolis flustre.
  - Eksplodo!
  Komsomola knabino zorge provas la tenilon de la kabana pordo. Ŝlosita. Nu, ĉi tio estas duona sekundo, estas sep homoj en la kajuto, tri dormas, la ceteraj ludas domenon, tute ruse. Margarita perforte premas la ellasilon; en ĉi tiu kazo, mortigi ne alportas ĝojon. Sed la laboro estis farita, eĉ unu guto da sango falis sur lian vizaĝon.
  - Mortintoj kun falĉiloj staras kaj silentas! - ridis la komsomola knabino.
  Nova kabano, ĉi tie Margarita lasis vivajn du dormantajn homojn, nur malŝaltis ĝin, ili eble estos utilaj.
  - Murdo ne povas pravigi egoismon kaj profiton - nur honoro, libereco kaj la Patrujo estas la defendantoj de perforto! - Ŝi diris - ĉarma terminatora filozofo.
  Aŭrora ankaŭ moviĝas facile elektante la ventolipon. Ĝi estas terure malvasta kaj la tornistro malhelpas. Mi eĉ devis faldi la maŝinpafilon por ŝrumpi. Nun la komsomola knabino fariĝis multe pli lerta, kvankam ŝi riskis. Estis kvazaŭ la sanktuloj kolerus kontraŭ la pekulo, kaj mutacianta araneo atakis. Kaj kiam li nur sukcesis trapasi. Li dolore mordis kaj kelkfoje eskapis la pugnon. La komsomola knabino gratis sian kapon, sed sukcesis kapti ĝin je la pinto de la tentakloj kaj movis ĝin sub la kubuton. Ŝi tiris reen sian manon kaj batis ĝin, kaŭzante la fortan keston krevi, kaŭzante doloron al ŝia plenigita kubuto.
  - Terure! - respondis la militista urso. - Mi injektos al mi antidoton.
  Iel Margarita eliris kaj trapenetris al la kabano, kie la soldatoj ronkis. Kiam la pordo malfermiĝis, ili provis salti supren, sed ilin tuj kovris mortiga pluvo. Lasinte nur unu, malŝaltante la ulon, la komsomola knabino daŭrigis sian vojon.
  La pordo maldekstre de ŝi komencas turniĝi. Ŝajne la razkapa, breĉodenta ulo volis urini.
  - Kiu estas ĉi tie? - demandis la maristo per ebria voĉo.
  - Via nudpieda sonĝo! - La komsomola knabino arkiĝas kiel risorto kaj, puŝante la pordon, batas lin en la frunton. Sed ĉi tio ankoraŭ estas aloja ŝtalo. Lia frunto subite ŝveliĝis, kaj la ulo, kiu aspektis kiel "boksisto" ankaŭ batis la dorsan kapon. Margarita flugas enen, batas la makzelon per la fera genuo, tre akre, elfrapante la dentojn. Kion mankas al ĝi en maso, ĝi pli ol kompensas en rapideco.
  - Ŝajnas, ke mi estas preta. - La murdinto kun la figuro de diino resumis.
  Estas kvin pliaj homoj malantaŭe. Tio signifas unu en la pilkoj, bona ricevo. Pugnopugnon la alian bastardon en la frunton, sufiĉe por bati lin eksteren. La tria rando de la palmo al la kolo. Vi devas ripeti vin, sed ĉi tiu tekniko estas fatala. Unu ulo falas de la supra breto, sed sur la muŝo Margarita frapas lin kapo unue en la sunplekson.
  - Ripozu, bebo. - Diras komsomola knabino.
  La lasta tipo ĵuras kun trietaĝa obsceneco, miksaĵo de anglaj kaj rusaj vortoj. Ĉu li ne estas loĝanto? Margarita efektivigas kobron, frapon per la fingroj en la okulojn, preskaŭ mortiga. Ĉiuj "partneroj" eksilentis. Vere, voĉo ekstaris en la apuda kajuto.
  - Kio estas tie!
  - Facila batalo! - respondis Margarita, raŭke kvazaŭ per ebria voĉo. - Helpu niajn vunditojn. -
  La kabanpordoj malfermiĝas kaj ili ricevas fajron, kaj denove la batalantoj falas.
  Bona devus esti kun maŝinpafilo,
  Malbona morto por la malamikoj de la Patrujo!
  Por regi la flugon al la steloj,
  Por konkeri la firmamenton en la ĉielo!
  
  Ni estas infanoj de suna komunismo,
  Batalantoj naskita kiel tornado...
  La nazio respondos pri la muĝo de la lupo,
  Granda urso disŝiros lin!
  
  Bono estas pli forta ol malbono,
  Kvankam malbono povas esti pli severa...
  Ni batalas sub la ĉielo al
  Floranta printempo alvenis!
  
  Estas en ĝi najtingalaj kantoj - triloj,
  Kaj la arĝenta sono de riveretoj!
  Glacio, neĝo kaj neĝoŝtormoj retiriĝos,
  Sub la varma sunradio!
  
  Floranta - lekantoj, papavoj, rozoj,
  La herbejo estas tiel abunda somere!
  Kaj se vi scias, venos frosto!
  Eĉ tiam vi ne timos!
  
  Grandaj katoj - ĉi tiuj "Tigroj"
  Ili muĝas kaj balancas la kapon!
  La Krauts ĵetas ilin en malbonajn ludojn,
  Sed la kaput ankoraŭ venos!
  
  Ni atendos la sunleviĝon!
  Rusaj trupoj eniros Berlinon,
  La Patrujo estas kantata per himnoj -
  Kaj en la abismo de Tartaro estas melankolio!
  
  Tiam la popoloj de la landoj kunfandiĝos,
  Venos frateco kaj amo!
  Verŝu mielon en tasojn kaj telerojn -
  Por ke sango ne fluu en riveretoj!
  Margarita kantis la lastan verson surde, kaj la ceteraj versoj galopis kiel ĉevaloj en la kapo. Kiam vi pafas kun kanto, ĝi ĉiam estas interese:
  - Kvankam estas tiel kruele fari tion al vivantaj homoj! - La "kristano" diris kun bedaŭro.
  Kiom ajn la knabinoj provis, estis neeble spuri kaj kontroli ĉion per kvar okuloj. Sensaĝa zombio ne kalkulas. Iu nekonata sukcesis alarmi. La krizlumoj tuj ŝaltis kaj la sireno ekbruis.
  - La neevitebla okazis, kaj ni estis tro bonŝancaj. - diris ruĝhara Aŭroro.
  La komsomola knabino alkuris al la kajutoj, maristoj kaj specialaj fortoj elkuris el ili. Ŝi senceremonie pafis ilin. Tiel multaj homoj estis mortigitaj, la jankioj falis en dekoj.
  Aŭdiĝis pafado de maŝinpafilo, eksplodis granatoj, pluraj el ili samtempe. Tamen, la batalantoj povus esti vundinta sin pli. Dampiloj ankaŭ ludis rolon ĉi tie,
  La krimaj specialaj fortoj ne tuj eltrovis ĝin; morto atendas ilin de interne. Margarita blokis la eliron de la soldatoj kaj ĵetis paron da kaptitaj obusoj mem. Krioj, sangaj fragmentoj de ostoj flugas, kaj komsomola knabino kaptis unu distranĉitan kapon per sia nuda piedo. Kiel fleksebla ŝia piedo fariĝis, fleksiĝanta laŭ ajna angulo. Vi povus pensi, ke fizikaj leĝoj ŝanĝiĝis kaj la karno estas gutaperko.
  Estas ekestoj de fajro de la malamika flanko, sed plejparte en la blindulo. Margarita pafas, preskaŭ sen kaŝi, la magiaj ŝtonoj "Ĉenpoŝto" fidinde deturnas ĉiujn pafojn.
  - Domaĝe, ke la nomo de mia kunulo ne estas la Neĝa Reĝino. Ĉi tio farus nian paro aspekti pli simbola!
  Oleg Rybachenko vekiĝis, ĉi-foje, ne pro la klariono kaj la bato de la vipo, sed pro sia propra plorado - trankvila kaj nekonsolebla. La knabinoj eĉ ankoraŭ dormis, farante heroaĵojn.
  Kaj lia heroeco cedis lokon al koŝmaro, kiel ofte okazas kiam la nazioj mokas vin.
  Oleg Rybachenko sentis sin plonĝi malsupren, kvazaŭ li falus en inkan rezinon, liaj okuloj eĉ komencis formanĝi. Tiam li vere ektimis, kaj subite la faŝistoj akiris potencon super la alia mondo. Aŭdiĝas muelanta sono, sono kiel hundo gratante sur defluejo, nur multe pli laŭta, ĝi mordas en viajn orelojn, tordante ilin. La timpanoj estas rompitaj per forcepso. Tiam buŝo eliras el la mallumo kun dentoj brilantaj kiel vulkana lafo. Neniam antaŭe Oleg Rybachenko Jr. vidis tian abomenan vizaĝon de monstro; la karakteroj de hororaj filmoj kontraŭ lia fono estis nur patosa parodio de koŝmaro.
  Tiam aperis aliaj eĉ pli teruraj makzeloj, kelkaj estis same grandegaj kiel Everest, kaj aliaj estis malgrandaj kaj aspektis kiel tre malvirtaj hundoj. Do ili kaptis lian karnon per siaj kurbaj venenaj dentoj. En sia tuta mallonga vivo, Rybachenko Jr. neniam spertis tian doloron. La ĉefa afero estas, ke estis neeble trovi analogon al la sentoj. Ĉi tio estas brulanta flamo kaj koroda acido, samtempe frosta kaj obtuza tranĉsegilo.
  Kaj ili plu turmentis lin; oni povis vidi viandon disŝirita el liaj manoj, ostoj elmontritaj, kaj intestoj elirantaj el lia ŝirita stomako. Malicaj estaĵoj ronĝas ilin, tordante ilin ĉirkaŭ siaj dentoj. Rybachenko Jr ĝemas, larmoj fluas el liaj okuloj.
  - Sinjoro, kial? Post ĉio, mi mortigis neniun en mia vivo, mi perfidis neniun.
  Vi povas aŭdi ridadon kaj sentas, ke varmaj pingloj trapikas vian timpanon. Fine aperas giganta buŝo kaj englutas lin tute. Oleg Rybachenko Jr. vidas flamon furiozanta en lia gorĝo, ĝi krevas en sep petalojn tute malsaman en koloro.
  - Ĉi tio estas la legenda fajro de la submondo. - flustris la knabo, la haŭto sur liaj manoj kreskis kune, kovritaj de malbelaj cikatroj. Li provas bremsi sian flugon, sed ĝi estas senutila; li ne povas eĉ movi sin milimetron. Fajra rivereto tuŝas lian amatan junan korpon. Li neniam spertis ion tian, liaj okuloj mallumiĝis kaj ŝajnis, ke erupcio komenciĝis en lia buŝo, kaj lia stomako ribelis, kaj li estis atakita per nukleaj armiloj. Kiel varma estis tiu ĉi flamo, grandaj ulceroj aperis sur nuda haŭto, ostoj malheliĝis kaj krakiĝis, kaŭzante suferon.
  "Ne, mi ne volas, mi ne devas," la pioniro kriis je la supro de siaj pulmoj. - Bonvolu liberigi min!
  Ĉiu koloro de fajro estas speciala unika ŝablono de doloro. Al la sufero oni povas doni malsamajn nuancojn, ilia diverseco estas mirinda, eĉ la markizo de Sade ne pensis pri la longecoj, al kiuj povus atingi la eltrovemo de la loĝantoj de la submondo.
  - Nu, diable, vi povas koni unu la alian. - La voĉo de konata SS-profesoro grincas abomene.
  Ilia aspekto tamen estas terura, sed precipe malagrable estas rigardi iliajn dornajn buŝojn, kiuj malklare similas al miksaĵo de ŝarko kaj krokodilo. Sed la kornoj, sufiĉe strange, trankviligis min. Por distri sin de la trapika doloro, la pionira knabo ekmemoris folkloron, kie ĉi tiuj belaj eta amuzaj diabloj, jen timigaj, jen amuzaj kaj naivaj, jen helpas kaj jen malbonigas homojn. Aparte memorinda estas la rakonto pri "Papo kaj lia laboristo Balda". Estas tute eble trakti tiajn "homojn". Kaj ĉi tie ĉio, kion ili scias, estas piki per forkegoj.
  - Ke la peka animo ne aŭskultis la nacisocialistojn? - La diabla korno kreskis, fariĝante speco de beko kaj tirko sur peceto.
  Kiam ostoj estas rompitaj sur la kapo, ĝi doloras tiom, ke estas neeble priskribi per vortoj. Sed lia konscio ne malklariĝis; se Oleg Rybachenko estus en ordinara homa karno, li verŝajne mortus pro ŝoko. Kaj tial li sentis malglatan tuŝon sur sia cerbo, tiam la monstro komencis trinki la cerbon. Li faris ĝin malrapide, kvazaŭ trinkante. Alia demono komencis bori siajn ungojn, movante akrajn pinglojn sub ili.
  Oleg Rybachenko krias, lia buŝo malfermiĝas per si mem.
  - Ne lasu.
  Ili kaptas lian langon kaj tiras, malrapide forŝirante ĝin de la buŝtegmento.
  Ankaŭ estas doloro, sed iom alie, kaj ne plu estas kriegoj, nur ploregoj kaj hurloj.
  La diabloj daŭre montriĝas, sekvante la ungojn, ili komencis rompi fingrobazartikojn, kaj ili faras tion malrapide, gustumante la suferon.
  - Jen kiel la senkorna kapro ricevas sian porcion. - Unu demono krias, verŝajne altranga demono.
  Oleg Rybachenko jam atingis frenezan staton; lin superfortis ondo de turmento. Sed la diabloj ne retiriĝas, ili jam komencis eltiri dentojn, poste ili boras ilin, trapikante la pinton en la gingivo.
  - Kiel vi povas sinki al tia krueleco, ĉu ili vere ne havas patrinon. - pensis la torturita pioniro. Ŝajne legante liajn pensojn, la diabloj kriegis.
  - Ne estas patrino, patro Hitler-Satano.
  Tiam ili trovis novan farunon, varmigis la borilon, kaj finis la lastajn dentojn per tranĉilo. Poste venis la turno al la ostoj. Ili estis rompitaj per teniloj ruĝaj pro la varmego. La haŭto fumis, la ostoj brulis. Ŝajnis, ke mia koro estas krevi, eksplodi kiel bombo.
  Tiam Oleg Ribaĉenko subite sentis, ke lia lango kreskis kaj povas ion diri.
  - Kompatu pro Kristo.
  En respondo, la demonoj enigis forkojn en lin.
  - Vi estas pekulo kaj devus scii, ke Kristo estas invento de kompatindaj homoj. La veraj dioj estas unu el du personoj kaj kreis la tutan universon, same kiel la faŝistoj, laŭ sia bildo kaj simileco. Kaj vi homoj, kaj legu la estaĵojn, devas esti sklavoj, plenumante ajnajn ordonojn kaj suferante humiligon. Vi sensignifa sklavo ne kredis je nia ekzisto, kaj nun vi spertas ĉion ĉi sur via propra haŭto.
  - Nun mi kredas! - ekkriis la timigita pioniro.
  - Malfrue! - La diablo el la SS kvakis. - Vi ne havas ŝancon.
  Oleg Rybachenko daŭre estis turmentita, li estis rompita plurfoje sinsekve, bruligita, kaj poste li resaniĝis en neimagebla maniero. Tiam ili detruis ĝin denove. Tiam la SS-diabloj ŝajne mem laciĝis pro tio kaj, levante lin en la aeron, portis lin tra la submondo.
  - Rigardu, kiel la malobeemaj estas punitaj.
  Oleg Rybachenko vidis knabinojn krucumitajn sur krucoj. Iliaj iam belaj korpoj estis terure kripligitaj, sango gutis el ili. Grandaj porkoj ĵetis krucojn, foje la viktimoj falis kaj aproj saltis sur ilin, disŝirante la inan karnon en pecojn. Kiel suferis ĉi tiuj malfeliĉaj estaĵoj, larmoj miksitaj kun ŝvito kaj sango fluis sur iliaj markitaj vangoj. Estis malespero en liaj okuloj. Ili ŝajnis petegi: ni estas senkulpaj, kompatu nin.
  - Kial oni punas ĉi tiujn malfeliĉulojn?
  La demono trafis la nudpiedan pionirknabon sur la kalkanojn per ruĝ-arda levstango per sia tuta forto kaj diris per naza voĉo:
  - Diversaj etaĵoj. Unu estis insolenta al la dommastrino, alia rompis ŝian plej ŝatatan vazon, la tria rifuzis seksumi, la kvara retiriĝis. Tio estas, por alveni ĉi tien, vi ne devas esti granda pekulo, etaj ofendoj sufiĉas.
  - Kaj ilia turmento neniam finiĝos? - ĝemis Oleg Ribaĉenko.
  - Kaj ĉi tio dependas de la Ĉiopova Dio kaj de la senkompata Fuhrer decidi. Se Lia Moŝto Adolfo estas la unua eligi dekreton de pardono, tiam ili povas esti translokigitaj al alia malpli dolora loko.
  - Al la ĉielo!? - Oleg Ribaĉenko diris kun konfido.
  La malpura SS-ulo ruliĝis:
  - Ne estas ĉielo por vi primatoj. Estas simple lokoj, kie vi ne estos batata kaj turmentata ĉiusekundo kaj kie vi povas daŭre servi viajn mastrojn post morto.
  Oleg Rybachenko, tremante pro teruro, demandis:
  - Kaj kio atendas homojn, kies krimoj estas pli gravaj?
  - Ni montros ĉi tion ankaŭ al vi.
  La diablo ponardis lin en la okulojn per forkego, la pomoj krevis, likvaĵo elverŝis kaj la knaba verkisto rigardis flanken. Poste, post kelkaj sekundoj, mi reakiris la kapablon vidi, kvankam ĉiu palpebrumo kaŭzis neelteneblan jukon. Ili denove flugis kaj tiam eĉ pli abomenaj estaĵoj elflugis renkonte al ili.
  Oleg Rybachenko zorge rigardis ilin. La aspekto estas vere nenio: nuda, senhara kaj krusta kranio; okuloj brulantaj de infera lumo; mallonga, kiel distranĉita nazo kun nigra truo en la mezo. Kaj, eble la plej naŭza afero estas la foresto de malsupra makzelo, anstataŭ kiu pendas kaj moviĝas kvin dikaj, stelformaj diablaj tentakloj. Do li kliniĝis proksime al Oleg Rybachenko, enprofundigante la dentojn en la lipojn, donante al li sian faman kison. Tiam liaj ungegaj manoj komencis rompi ostojn. La pionira verkisto Oleg ĝemis pro akra doloro en siaj kubutoj, liaj artikoj estis dispremitaj.
  - Tiel povas primato, ni trinku por konatiĝi.
  Malŝtopite de la verkisto Rybachenko, la monstro etendis sian manon al la bovlo, kaj ĝi tuj pleniĝis per vino. Li ŝovis ĝin en la vizaĝon de la pioniro.
  Mi eĉ ne povis krii. Kvazaŭ en liaj naztruoj erupciis vulkano, la pionirknabo vekis lia plorado.
  Mirabela, sur kies gratitaj kruroj kuŝis la kapo de Oleg Rybachenko, nur ekmoviĝis pro la skuado kaj daŭre ridetis en sia dormo. Feliĉa knabino ĝis ŝi estis plonĝita en la submondon fare de la nazioj. Jen al kio venis ilia infera teknologio - vi ne plu regas viajn pensojn!
  Sed tamen, realo: sufoka kaj samtempe sufiĉe malvarma - montriĝis miloble pli bona ol la demona revo. La knabo-pioniro-verkisto sentis malvarmon kvazaŭ forblovita de la vento. Tamen kelkfoje li eĉ volis malsaniĝi, por ke ili kompatu lin kaj donu al li ĉokoladon. Sed se vi ne estas malsana, tiam ĉi tio estas tia beno! La knabo enspiris kaj pasis la manon sur sian maldikan vizaĝon, malsekan pro larmoj, trankviligita alkutimiĝi al la ideo, ke li nur revis pri la teruro de nazia Hadeso. Estas nenio pli malbona ol sklaveco, pensis Oleg kaj ektremis. Montriĝas, ke estas aferoj kompare kun kiuj sklaveco povas esti pli malbona nur per vortoj... Kvankam, kompreneble, infero verŝajne ne estas reala. Sed kio se la faŝistoj resendus lin tien denove kaj kun eĉ pli granda intenseco.
  Ili ne rustos. Ni devas travivi je ajna kosto kaj superruzi ĉi tiujn Krauts. Li eĉ povas ŝajnigi esti rompita, aŭ peti servi ilin mem. Provizora kompreneble!
  Sed... ĉi tio estas surpriza. Preskaŭ tuj, io en Oleg Rybachenko ribelis ĉe ĉi tiu penso. Ĝi ribelis ne kiel en antaŭaj tagoj, kun konvulsiaj tremoj miksitaj kun timo, sed malpaceble kaj perforte. Li ne metis sian malamon al la SS-uloj, kiuj kaptis lin kaj ilian malbenitan majstron, la Fuhrer, en vortojn - eĉ ne en pensojn. Mi ne serĉis klarigojn aŭ pravigojn. Sed mi klare decidis por mi mem: forkuri je la unua vera okazo. Kaj se la pli altaj donos ĝin, kaj se estas eĉ la plej eta ŝanco, li helpos la aliajn eskapi. Kial?! Sed ĉar li estas pioniro! Kaj pioniro devas helpi siajn kamaradojn - komsomolanoj! Kaj simple ĉar li tiel volas, sed la faŝisto tute ne volas! Eh!!! Estas malfacile paroli kun iu ajn, kaj sen scio pri la submondo, en kiun li falis, estas malfacile eskapi... Oleg Rybachenko ĉifis la pajlon kaj pugnobatis ĝian kusenon. Li ne estos sklavo de Hitler kaj lia pako! La pioniro de la lando de sovetianoj: li ne volas humiligon kaj doloron - tio sufiĉas, kaj ĉio estas ĉi tie ĝis la fino!!!
  Kelkaj el la knabinoj jam vekiĝis... La malriĉuloj estis elĉerpitaj, jen kiel la kalkanoj de la urbo precipe krakiĝis.
  Sed, ve, vi devas ŝajnigi. Tiel longe kiel li portas maskon de humileco! Mi ne volas iri al la kelo de Gestapo, kaj ricevi pugnofrapon en la vizaĝon ne estas granda plezuro...
  Do li ankoraŭ trovos sian ŝancon.
  La plej abomena afero estas ĉi tiuj homlupoj. Mi rememoris la okulojn, kaj nun, antaŭ ol ekflori, kiam la sentoj plifortiĝis, la knabo-pioniro-verkisto klare komprenis: ĉi tiuj ne estas lupoj, sed pli saĝaj estaĵoj, produkto de direktita mutacio. De gena movo - multe pli inteligenta ol iliaj degeneritaj SS-rajdantoj. La demando estas, ĉu ili estas pli inteligentaj ol sovetiaj homoj?
  Klare komencas malpeziĝi kaj ni devas rapidi.
  Oleg Ribaĉenko ruliĝis sur la flankon, kvarpiede ekŝteliĝis inter la dormantaj homoj al la fendita muro. Ĝi estis konstruita lerte, firme, kvankam ĝi havis truojn kaj neniun cementon - oni ne povis malstreĉi ĝin sen bruo. La vilaĝo ankoraŭ dormis, sed fajro brulis ĉe la pordego kaj apud ĝi videblis ombroj. Nenie videblas motorcikloj kaj kirasaj aŭtoj... La lokanoj gardas, aŭ kio?
  La knabinoj lasis nudajn spurojn.
  Oleg Rybachenko ektremis - ili kaptis lin je la ŝultro kaj retropaŝis, prepariĝante por defendi sin. Sed en la reflektoj tra la fendo ekbrilis la okuloj de la malvarmeta Aŭroro.
  La fajrodiablo demandis:
  -Kien iras la nuda viro?
  "Mi vere volas kuri," flustris Oleg Rybachenko kviete, sed kun ĝeno. - Ĉu vi komprenas, kiel ili venigis min ĉi tien!?
  Cool Aurora rimarkis ridetante:
  - Dum ĉi tiuj homlupoj nin paŝtas... Kvankam tute ne homlupoj, sed io... - La knabino konfuzis serĉante klarigon. Poste ŝi aldonis heziteme. - Estas io kosma ĉe ili. Mi ne scias kio...
  Oleg Rybachenko mem konkludis:
  - Ili ne lasos vin foriri!
  La ruĝhara knabino levis la ŝultrojn:
  - Ili ne donos ĝin tiel facila, sed la ŝanco ĉiam venos! Ĝis tiam kolektu viajn fortojn. Se la Kreinto Vergo donos, nia popolo venos al Krimeo kaj forbalaos la malbonajn spiritojn de Hitler.
  La mateno en Krimeo montriĝis suna kaj malvarma, sed senventa. La koto de la hieraŭa pluvo estis frostigita. Nu, vintro ne volis foriri sen batalo. La frosto brilis riĉe, kiel disĵetita kaj pendis arĝento, sed ĉi tiu beleco maltrankviligis oni. Krome, tri knaboj de ĉirkaŭ dekdu jaroj, kiuj alportis brunan panon kaj grandan kaldrono kun iu apetitodora, klare ne prizonstufaĵo (tiam unu el la tre aĉaspektaj SS-gardistoj envenis kun bovloj) klare klarigis al la knabinoj en la garbejo: kazemato kio estis ekster Malvarmo. Vere, ili mem, kiel decas al infanoj sub la nazia okupacio, estas nudpiedaj. Eĉ ŝajnas esti tia ordo, por ke junaj infanoj malpli disŝiras siajn ŝuojn. Sed ili eble ne rajtas eliri la domon ie ajn.
  . ĈAPITRO N-ro 9.
  Tamen, estas bone, ĉi tio ne estas vera frosto, sed frosta frosto. Vintro jam finiĝis, kaj printempo ŝtorma en Krimeo!
  Oleg Rybachenko subite volis brosi siajn dentojn. Terure amara en la buŝo. Eĉ multe pli ol ĝi estas - manoj etenditaj por skrapi dentojn.
  La pioniro kuris al la pordo, saltis kaj derompis glaciaĵon. Li metis ĝin en sian buŝon, maĉis kaj kraĉis ĝin. Poste mi lavis ĝin denove kaj lasis ĝin flui denove. Mi tuj sentis min pli freŝa kaj sentis la fulmon de aprilo en mia animo.
  Estis io likva faruno en la kaldrono kaj ĝi ŝajnis enhavi fungojn. Mi devis ŝpruci ĝin super la randoj de la bovloj, kaj, cetere, la stufaĵo montriĝis bongusta. Vere kun ĝojo, kaj ne nur pro malsato. La klabo el la SS, la degenerinta gardisto, oscedis per sia tuta gapiĝinta, fetiĝa buŝo kaj dormeme ĉirkaŭrigardis. Sed nun mi povas tordi lin en la kapo, subite pensis Oleg Ribaĉenko, maĉante ukrainan panon.
  Sed kien li iros poste? Ili kovros vin per tuta kompanio, kaj eĉ per loka garnizono. Kaj por ili estos pli malbone ol... En tiu vizio - kie la nazioj mallevis lin kiel hoson.
  Ke li estas idioto por starigi sin tiel... Ne sin, sed aliaj knabinoj kaj tri knaboj. Kaj ankaŭ sin - la lando ankoraŭ bezonos lin.
  Oleg Rybachenko fariĝis pensema. Prenu, ekzemple, aviadilon - ĉu ĝi bezonas havi duraluminon en sia dezajno? Ĉu eblas fari ĝin tute el ligno, sed donante al ĝi la malmolecon de titanio! Teorie, ligno, en sia formulo kaj molekuloj, havas tian valenton, ke ĝi povas efektive superi titanion en forto, kun malpli pezo.
  Do, la aviadiloj aldonos manovran kapablon kaj gajnos traviveblecon.
  Jes, kaj korpokiraso povas esti farita por batalantoj de superklaso kaj tankoj fariĝos tiel...
  Vi ne trarompos ilin. Eĉ la "Reĝa Tigro", kiun li vidis en vizioj, pasos. Kaj niaj tankoj ne timas malpuraĵon. Kaj la konkoj eĉ ne trafos ilin.
  Oleg Ribaĉenko, formanĝante manĝaĵon, demandis sian kunfratinon per insinua voĉo:
  - Aŭskultu, se vi ligas segpolvon per reakciiloj bazitaj sur akva regio, kian efikon vi ricevos?
  Margarita tuj respondis:
  - Ili fumos... - La knabino surpriziĝis. - Kion vi provis?
  Oleg Rybachenko diris flustre:
  - Mi serĉis manieron pliigi la forton de ligno. Kaj kredu min, mia aviadilo montris la praktikan eblecon malhavi metalajn partojn!
  - Vi estas vera Lomonosov Oleg... - La fratino en brakoj metis la fingron al la lipoj kaj kisis la knabon sur la frunton.
  Dum ili manĝis, aliris du aliaj SS-gardistoj. La hieraŭa germana generalo promenis kun ili. Malantaŭ li estas du batalantoj, knabo kaj knabino, kun agrabla aspekto. Ankaŭ SS, sed de malsama sektoro. Ĉi tie ĉiuj kvin tenis tasojn kun io vaporanta en la manoj. Kaj la juna faŝisto alportis alian al sia kunulo. La aromo de cinamo, mielo, melonoj kaj pomoj flosis tra la kazemato. La generalo laŭte diris per demanda tono:
  - Ni tuj pendigos la knabinojn aŭ unue ni amuziĝos!
  La malliberuloj ĉirkaŭe ridis, kaj eĉ la SS-gardistoj subtenis, kaj la grizhara generalo simple ridis, malfermante la buŝon kiel buldogo kun surprize fortaj kaj longaj dentegoj, nerompitaj kaj grandaj dentoj kiel tiuj de paŝaĉevalo.
  Eble estas freneze, ke la knabinoj ridas pri tio, sed... Estas pli bone tiel ol plori kaj montri larmojn al la nazioj.
  Oleg Rybachenko pensis pri tio: ĉu ili estos lasitaj ĉi tie aŭ ĉu ili estos denove elpelitaj? Nu, fakte, kio estas la signifo en iliaj transiroj, se la ĉefa afero estas eksperimentoj sen klara celo. Kial la germanoj bruligas brulaĵon dum veturado de ekipaĵoj? Kaj se vi almenaŭ liveras ilin ie, tiam eble vi povas elpensi ion pli simplan. Ŝarĝu sur kamionojn aŭ trajnojn. Kaj transportaviadilo, se eksperimentoj estas tiel gravaj, kial bedaŭri tion?
  Kio estas konduki ilin kiel ŝafon sur ĉenon? Aŭ ĉu ili provas sian paciencon? Efektive, neniu el la knabinoj ankoraŭ falis. Jes, dum la unua transiro ni falis, sed rezultis bone. Kion do vi kontrolu nun?
  Aŭ eble eltenivo pliboniĝas pro eksponiĝo al senprecedencaj aparatoj. Ĉu tiu efiko estas mezurita? Kaj do ili veturas nudpiede laŭ serpentuma vojo, klare ne provante atingi specifan celon pli rapide?
  Kaj ĉi tio estas logika - se vi eksperimentas, tiam ĝis la fino. Kaj por kontroli la plej malgrandajn nuancojn. Lasu kiel oni diras - ĉio profitos.
  Eble iliaj soldatoj estas tiel preparitaj por sovetia kaptiteco kaj deportado al Siberio!
  Malantaŭ ĉiuj ĉi tiuj pensoj, Oleg Rybachenko maltrafis la momenton, kiam ili komencis kateni ilin kaj malglate elpuŝi ilin. Ripeto estas la patrino de doloro! Frosta koto kun pecoj da glacio tranĉitaj nudaj, infanaj piedoj kiel rompita vitro.
  Margarita energie kuraĝigis sian fraton:
  - Bona vigliga masaĝilo, tia aplikilo kun pingloj, kiujn la neĝreĝino provizis al ni!
  Ankaŭ Oleg Rybachenko ŝercis:
  "Ne la doloro estas terura, aŭ eĉ tio, kio kaŭzas ĝin - la plej malbona afero estas la timo pri doloro, kiu senigas kuraĝon!"
  Alia nova, aŭ pli ĝuste malnova torturo - ho nu, la nombro da plendoj estos pli granda. Kaj venkoj ankaŭ.
  Ja li tiel alkutimiĝas al elteni, kaj eĉ pli bone, se estas okazo por venĝi!
  Kaj eble provu kanti por gajeco. Nur unue ricevu la motivon.
  La vilaĝo estas veka dum longa tempo. Nur la ĉieaj infanoj ekvidis la karavanon. Fine: jam ĉe la arbaro, unu el ili ĵetis freŝan sterkon al la dika gvidanto de la konvojo, kaj la tuta nudpieda aro da infanoj forkuris ridante. Kaj jam post la rando mi renkontis altan knabon, kiu aspektis proksimume dekkvarjara. Kun nigraj bukloj kaj en malbonaj vestaĵoj, malpuraj botoj, kun lanco enmane kaj du malgrasaj blankaj hundoj, kiuj tuj staris ambaŭflanke de la posedanto, la elĉerpitaj sed belaj kaptitoj apenaŭ aperis. La dekstra mano de la nigraokula knabo estis envolvita en sanga ĉifono, kaj ĝenerale li aspektis ruliĝe senatente. Estas klare, ke ciganino aŭ alia ciganino: la kolo, pojnoj kaj orelo estis ornamitaj per tordita dika hryvnia, masivaj manikoj kaj orelringo. Kvar pli junaj ciganknaboj aperis poste - kun peno, sed gaje trenante grandegan apron sur trenon, ili surloke frostiĝis, kiam ili vidis la procesion.
  Ili fajfis kaj montris per la fingroj. Vulgaraj ŝercoj estis aŭditaj koncerne la malmulte vestitajn kaptitojn. Plie, ĝi estas evidenta trietaĝa obsceneco.
  La SS-uloj bojis responde kaj eĉ komencis filmi kvazaŭ ili estus nekulturitaj
  infanoj montras obscenajn gestojn. Por ŝajne montri ion similan en Germanujo.
  La pli maljuna ciganknabo ion kriis al la punkoj. Ili subite trankviliĝis
  Ili fariĝis kvietaj kaj staris.
  Mirabela flustre rimarkis:
  - Certe la filo de la barono! Sed kio gravas?
  Oleg Rybachenko logike notis:
  - Hitler malamas ciganojn. Ĉi tio signifas, ke la ciganoj estas niaj aliancanoj. Sed per tia konduto ili malhonoras la Romulusan familion!
  Preterpasante, Oleg Rybachenko renkontis la rigardon de la bluaj, mallarĝigitaj okuloj de la ciganestro. En ili estis fiero - la denaska kaj senkonscia fiereco de juna rabobesto, kiu ankoraŭ ne konis malvenkon en la vivo. Estis profunda malestimo, sed ne por Oleg kaj ne por la aliaj katenitaj kaptitoj.
  La pionira verkisto demandis la liberan gvidanton:
  - Ni piedbatu la Krauts en la inteston! Ĉu ni disŝiru la hundojn?
  Li respondis mallonge:
  - La ĉerko jam estas mendita!
  Kaj ili nevole plirapidigis en la malvarmo, kiel diras la pioniroj, ni estas agloj, ne blindaj kunikloj.
  Oleg Rybachenko eĉ decidis kanti por pli granda viveco, eĉ se ĝi ankoraŭ estas aŭdebla. Vi devas starigi vin por venko;
  Tondroŝtormoj furiozas kaj kornoj bruas
  La mondo denove estas en milito!
  Estis nia taĉmento de oktobro,
  Kiam la hordo invadis la Patrujon!
  
  Kravato estas ligita - Fritz proksime de Moskvo,
  Salvoj de pafiloj ŝprucis fajron...
  Fosante tranĉeojn kun nudpieda knabino,
  Por protekti la alproksimiĝon al la koro de Rusio!
  
  Iu estas mortigita, sed Lenin vivas,
  En ĉiu rideto kaj ĉiu rido!
  La sono de la trumpetoj estas forta - baldaŭ ni iros promeni,
  Ni estas pioniroj kun arda kuraĝo!
  
  La tankoj brulas, la Fritz estas kaput,
  Ni kuraĝe batas - infanoj de la popolo!
  Terura Katjuŝa forbalaos la abomenaĵon -
  Ni laŭdas la Ĉiopova Sinjoro - Vergo!
  
  Ni naskiĝis - sciu venki,
  Ne eblas eĉ iomete pardoni malkuraĝon!
  Trapasis la ekzamenon - klare A,
  Nu, Adolfo paŝis sur la rastilon!
  
  La rusa soldato estas fidela heroo,
  Li ne konas la vortojn - li estas AWOL!
  Sciu, ke vi naskiĝis kun ruĝa sonĝo,
  Ni povas jungi eĉ spertan lupon!
  
  Nia Stalingrado, nia Leningrado,
  La sankta tero de gigantoj estas ĉie!
  La obusoj trafas kiel furioza hajlo,
  Kaj la pioniroj estas kunigitaj kun la Patrujo!
  
  Ni povas, mi kredas, flugi al Marso,
  Ni povas konstrui raketojn al Venuso!
  Nu, la faŝisto paligas vin en la okulon,
  Estas neniu pli forta ol ruso en kredo!
  
  Rompita, kredu la spinon de la Fritz,
  Ni venkos, eĉ nun ni malsatas!
  La furioza besto estos disbatita,
  Nu, venko venos en varma majo!
  
  Ne ploru al panjo, ne verŝu larmojn,
  Se mi mortos, konsideru min komunisto!
  Pikis al mi mem kiel fuŝita gluo,
  Nur profitas la faŝistoj!
  Estas malfacile marŝi tra la neĝo, sed feliĉe, la koto degelis sufiĉe rapide.
  Kaj tiam ĉio estas sama kiel antaŭe. Rutine tra montaraj malantaŭaj stratoj, evitante homajn setlejojn, kun piedpremado, preskaŭ ronde.
  Ne, ili marŝis, se oni rigardas la Sunon en ia spiralo. En la direkto de Sebastopolo, kaj tio estas certa.
  Sed samtempe, la kolono ankoraŭ arkiĝis. Muĝantaj transportiloj, bruaj lokaliziloj. Kaj denove provoj.
  Ili estis pelitaj reen en la kazematon, nur ĉi-foje en la iaman sangoverŝadon. Eĉ la odoro de sterko ne foriris.
  Sed estas multe da fojno, ĝi iĝos mola dormi. Senĉenigita sen nenecesaj ceremonioj kaj ordonita atendi la vespermanĝon.
  Kaj ili vere respektis ĝin: aperis kvin lokaj virinoj, portantaj grandan ladskatolon plenigitan de lakta supo.
  Margarita estis surprizita kaj demandis kapitanon Natasha:
  - Estas mirakloj en kribrilo aŭ sen kribrilo. Sed vere, aŭ la germanoj estas multe pli afablaj ol nia propagando portretas ilin, aŭ ni estas valoraj birdoj!
  Ruĝhara Aŭrora rimarkis sufiĉe malĝentile:
  - Ne tro flatu vin! Gvineaj kobajoj ĉiam estas nutritaj per ekvilibra dieto.
  Oleg Rybachenko malkonvene enmetis:
  - Kaj precipe porkoj! Por ke vi plirapidu pezon!
  La ruĝhara militisto konfirmis:
  - La vero parolas per la buŝo de bebo! Ne estu feliĉa kun malavaraj porcioj! Precipe ĉar ŝi estas en malliberejo!
  Oleg Rybachenko logike sugestis:
  - Prefere ni manĝu, kaj poste ni vidos!
  La vermiĉeloj dike flosis en la supo, kaj eĉ mielo ŝajnis esti aldonita. Kaj la pano estis alportita tute freŝa kaj bonodora. Estis kvazaŭ ili estus ĉe feriejo. Estas varme en la garbejo. Kaj konsideru la printempon jam revenis, flankenpuŝante Patrinon Vintron.
  Oleg Rybachenko trinkis la bovlon, poste vidante, ke la granda ladskatolo ankoraŭ ne estas malplena, li petis pli.
  Post kio dormo venis kaj al li kaj al la knabinoj kiel ondo de la falo de meteorito - subite kaj neeviteble.
  Zombia terminatoro eksaltis de malantaŭe. Mi eĉ kompatas Dmitrij Baranov. La kuglo trafis lin ĝuste en la mezo de lia brusto. Sed la antaŭe kondamnita zombio ne rimarkas kaj pafas.
  - Mia korpo ankoraŭ frue mortis kaj la kroma plumbo tute ne ĝenas min. - Dmitrij ridetis, tiel timige, kiel mortinto.
  - Uf kaj teruro! Vi memorigas min pri Hadeso. - rimarkis Margarita, ekkriante.
  Ruĝhara Aŭrora kuŝiĝis sur la supra ŝtupo de la ponto, pafante ne nur la elirejon el la milita kupeo, sed ankaŭ signifan parton de la koridoro. De ĉi tie estas oportune forbalai la kolorajn ulojn saltantajn el la kajutoj per fajro. Samtempe, de tempo al tempo, ŝi bezonas sin movi, ŝanĝante sian pozicion:
  - Ne zorgu, fratino Margarita, jam estas malpli ol cent malamikoj. Ni iel administros!
  - Eĉ malpli ol sepdek, mi komencas "laŭtan balaadon"! - La urso-Komsomolano nudigis sian muzelon.
  - Movu en la maŝinejon, la malamiko povas eksplodigi la vaporkaldronojn kaj provi mallevi la ŝipon! - Nun la ruĝhara Aŭroro klare maltrankviliĝis. Sed, kompreneble, ĝi ne pafis pli malbone; male, ĝi purigas ĝin kiel ruston per smirga segilo. Kaj estas kuvoj da sango el ŝiaj kisoj de neniigo!
  - Venu! Per ŝraŭboj! - Margarita diris frazon el sia plej ŝatata bildstrio. Pli precize, la karikaturo kiu elstaris en ĉi tiu brutale distordita nazia realo. - Kadavroj al la infero!
  La komsomola knabino iris laŭ la koridoro kiel ventego de neniigo. Jen la kupeoj, titanaj pordoj, ŝtalaj vandoj. Zombioj estas malantaŭ ŝi. Li ne kaŝas sin, kaj nun estas lia vico. M-18-fusilo, kalibro 7.45. Ĝi trafas ĝuste antaŭ la koro. La zombio krimulo estas terenbatita per tio, li falas, sed tiam saltas supren. Ĵetas obuson.
  - Nu, vi estas nepardonema maĉisto. - Margarita estas surprizita.
  Jen komsomola knabino faligis la pordon de la maŝinejo. Liberigis bumerangan diskon, fortranĉante plurajn homojn. Ŝi finis la ceterajn per svingoj de sia ponardo. La kadavro de batalanto kun japanaj trajtoj falis en dikan vaporon. Lia vizaĝo tuj bruĝis kaj li perdis konscion pro ŝoko, aŭ eble eĉ svenis.
  - La purigado iras bone! - Margarita atentigis ĝin.
  - Ankaŭ mi ne estas fiasko! - ĝoja Aŭroro respondas. Longa mitrala eksplodo aŭdiĝas de supre, poste du pli. La komsomola knabino pafas, silentigante la kontraŭulon.
  - Ili trarompas de ĉiuj flankoj. Estas kvazaŭ vi estas en la ludo Annihilation. - La fajra diablo forvelkis.
  - Ankaŭ mi moviĝas. Pluraj kadavroj estas videblaj. Tamen la ĉefaj kontraŭuloj jam trankviliĝis. - raportis Margarita.
  Obusfragmento vundis Dmitry. Ĝi trafis rekte, elflugante tra la dorso. Kaptito Baranov nur premis la fingron al siaj lipoj:
  - Ne necesas krii, ĝi ne doloras min.
  "Ne iru en inferon antaŭ via onklino!" Margarita diris, strabante sian dekstran okulon.
  - Mi obeas! - Sed la zombio faris ĝuste la malon.
  Margarita marŝis tra la koridoro, alia eksplodo de eksplodoj, ies longedaŭra kriego, kvazaŭ oni eltiris najlojn, kaj peza granato eksplodis.
  Nudpieda Aŭroro, mortiginte la fuĝintojn, enŝovis la kapon en la kajuton, unu, du, tri. Nur en la kvara oni volis rosti ŝin per fajro, sed la komsomola knabino estis antaŭ ili, devigante siajn malamikojn silenti por ĉiam.
  - Restas pli kaj malpli da ili, sed kelkaj estas kaŝitaj en ĉelo apud la magazeno. - Aŭroro krias. - Ĵeti obusojn estas danĝera, ruzo.
  - Imitu la voĉon de la kapitano de ĉi tiu malbonodora trogo. - konsilis Mirabela Korshunova. Ili malfermos ĝin por vi, tiam vi povas zorge detranĉi ĝin en eksplodo. Pikiloj ne devas droni. Mi nun estas malantaŭ la motoro, uzante bumerangon. Obusfragmento vundis la malmolan Dima. Ĝi trafis rekte, elflugante tra la dorso. Kaptito Baranov nur premis la fingron al siaj lipoj:
  ng, mi filmis tri pliajn.
  Frisky Aurora kriis pro vera zorgo:
  - Bone, baldaŭ aperos helikopteroj, kaj por ni estos pli malbona.
  Muĝado responde:
  - Kvazaŭ vi ne scias!
  & La Fajro-Terminatoro-Diablo konsentis:
  - Mi scias, espero varmigas la animon!
  ME-198 malpezaj kaj solidaj obusoj flugis direkte al Aŭrora. La komsomola knabino kuris renkonte al ili, forpuŝante ilin per sia korpo. La kampo de ses ŝtonoj funkciis kiel kaŭĉuko, resendante la obusojn. La kadavroj denove elflugas, mi tedas eĉ kalkuli.
  Komsomola knabino kuris ĉirkaŭ la angulo, kuŝiĝis, ekbrulis, falĉante tiujn, kiuj provis eniri de malantaŭe. Aperis tipo en besta kostumo, sed la freneza Aŭroro atendis lin, kaj unufoje ŝi ekflugis per la sama ĵetgrenado, kiun la jankia soldato elfalis. La pafo estas sufiĉe potenca kaj trafas la plej vundeblan parton - la vizieron. Duono de lia kapo estis forblovita kaj grandega metala maso kolapsis kun sonora sono sur la kiraso.
  - Vi devas manĝi manĝeton! - ŝercis la leporhundo Aŭrora.
  Nun la komsomola knabino alproksimiĝis al la magazeno kaj, imitante la voĉon de la komandanto, diris:
  - Mi vundis! La Mujahideen persekutas min! Enlasu ĉi tiun ordon.
  Nu, kiu kuraĝas malobei. La komsomola knabino saltis sur la plafonon, sekurigis sin kaj, pafante de la supro de la pordo, detruis dek naŭ timigitajn soldatojn, frapante iliajn kapojn.
  - La unua fazo de malplenigo en la plej danĝera loko finiĝis. - anoncis la komsomola knabino.
  Apud Margarita aŭdiĝis ŝerco, kaj ŝi saltis en la aperturon. Ĉi tie en la holdo estas malespera odoro de bruligita metalo kaj penetra odoro de eksplodaĵoj. Iu alia provas "salti la boaton" kaj trafalas, trafrapita. Du uloj, klare blindigitaj, levas la manojn kaj krias angle:
  - Ne pafu! Ni rezignu! Indulgu nin en la nomo de la Ĝeneva Konvencio.
  La plej afabla Margarita Korshunova ne povis mortigi senarmajn homojn kaj tial simple malŝaltis ilin per la kutima premo de siaj fingroj. Estis bedaŭro en la voĉo de la militista urso:
  - Ni estas ankoraŭ tiel junaj knaboj. Nu, kial vi bezonas ĉi tiun NATO-armeon? Se, Dio gardu, vi enscenigos provokon, ni dispremos vin kiel katidojn. Diru oranĝan Aŭroron, ni preskaŭ finpurigis.
  - La malamiko eble kaŝiĝas. Provu aŭskulti kaj kapti la maltrankvilan spiradon, kaj ni havas bonegan flarsento! - La ruĝhara furiozo intence bruis laŭte.
  - Jes, mi flaris la fetoron. La kadavroj estas komencontaj malkomponiĝi, kaj tiam niaj kapabloj ludos kontraŭ ni! - Mirabela falsis sed laŭte kriis.
  La komsomolaj knabinoj glitis preter la kajutoj. Aŭrora kuris precipe rapide. Jen la odoro de adrenalino, estas tri freŝaj batalantoj. Ni pretiĝis kaj frostiĝis en embusko.
  "Ĉi tio ne plu estas serioza." En respondo, pafo de RPG sonoris. La ŝelo preterflugis, sed trapikis parton de la kirasa plato. Tamen, ĉi tiu potenco estas dizajnita por pafi kontraŭ la T-7. Komsomola knabino preskaŭ blinde ĵetis bumerangan diskon, detranĉis iun kaj aŭdiĝis kriego. Ŝi eksplodis per paro da pafoj, mortigante la kuraĝulojn. La aliaj kriis:
  - Ankaŭ ni rezignas!
  Pro kolero, Aŭrora piedbatis per sia nuda piedo, tiel ke ŝi terenbatis tri el ili samtempe.
  - Kripligu la popolan posedaĵon! - grumblis la Komsomola terminatoro.
  Nur unu juna kondamnito restis staranta.
  Margarita en la holdo ankaŭ renkontis reziston. Survoje ŝi pafis soldaton, evidente Verdan Bireton. Ili kriis: "man-al-mana batalo!"
  Margarita respondis kun muĝado:
  - Bonvolu, merci! - Faris la teknikon "duobla ungego". Kiel rezulto, la kolo de la Verda Bireto estis rompita.
  Mi kaptis grenadojn, ĉi tie fariĝis iom pli sekure, deko da soldatoj ŝajne provis praktiki la skoltan regulon: postvivado je ajna kosto. Margarita, tamen, eĉ ŝatis ĉi tiun ludon laŭ sia maniero:
  - Nu, bone, se vi insistas tion. Ni ludu basbalon, vian plej ŝatatan usonan rolon kiel ĵetanto.
  - Se vi volas, mi povas vidi, ke vi povas ludi kun ili! - Ruĝhara Aŭrora ridis.
  - Ne zorgu! - La blonda murdinto ridis eĉ pli laŭte.
  - Mi promenis laŭ la koridoro, ankoraŭ estas kajutoj ne purigitaj. - La komsomola knabino jam moviĝis, aŭdiĝis mallongaj linioj, ili estis la lastaj. Sentima Aŭroro eĉ ne kaŝis sin, fiere elblovante sian bruston.
  - Mi estas kiel robotterministo. - Nur restos en mi eĉ neniuj kavetoj.
  La komsomola knabino silente malsupreniris la ŝtupojn. Ŝaltis la infraruĝan reflektilon. Mi kontrolis la kabanoj. Ili ŝajnas ankoraŭ moviĝi. Lerta Aŭrora paŝis super la kadavroj, saltante kiel cervino aŭ Ŝinobo. Ŝi ne volis malŝpari municion, do ŝi simple flugis en la kajuton. Ŝi trairis per ponardo, kaj la malamikoj eksilentis. Poste la sekva, simila taktiko.
  Margarita ankaŭ ne malŝparas tempon, ĵetante obusojn en kurba arko. Unu eksplodo poste alia muĝas. La soldato, tranĉita de ŝrapnelo, elkuris el la koridoro kaj trafis bumerangan diskon.
  - Kaj ĉi tiu ankaŭ iras tien! - Margarita estis surprizita. - Kiel vi ĉiuj amas spican manĝaĵon.
  Ankoraŭ gaja zombio ekbrilis antaŭ ŝi. Li malfermis fajron de israela maŝinpafilo, ŝajne kolektita inter la trofeoj, kun la minaca nomo "Armagedono". Kaj ŝajne li mortigis iun, la kugloj reboĉis de la flankoj, batante novajn sangomakulojn.
  Margarita rimarkis, ke la odoro de la kadavro de la zombio fariĝis pli forta; ŝi klare mortas. Ĉi tie denove estas pafo kaj denove pluvas fragmentoj de la ostoj de la mortinto.
  Margarita kuris ĉirkaŭ la koridoro, pafante de kaptita M-18. Estas domaĝe, ke vi devas reŝargi. Sed vi povas uzi kaptitajn obusojn. Mi ne kompatas miajn proprajn homojn. La knabino ĵetas ilin en stranga maniero, kaptante ilin per la piedfingroj de siaj nudaj, knabinecaj piedoj.
  "Citronoj" muŝo, ĝi turnas viajn intestojn. La kadavroj estas videblaj kaj ĉio fariĝas trankvila. Ŝajnas, ke ne plu restas pluvivantoj.
  - Ŝajne ili trankviliĝis ĉi tie. - Diras komsomola knabino.
  Agile Aurora konfirmas:
  - Mi jam estas survoje. - La terminatoro skolto traktis alian aron. Nun la detaloj restas. Kiel vulpo ĉasanta leporon, ŝi kuras ĝis la lasta pordo maldekstre. Ŝi eĉ kantis:
  - En miaj pupiloj regas koŝmaro, ŝtala bato dispremos vin! Mi pafos la ovojn de Rambo kaj muelos la ostojn! Mi mirigos ĉiujn!
  Granato elflugas de tie en la koridoron. La sovaĝa Aŭrora faligas ŝin dum ŝi iras. Eksplodo, fragmentoj flugas. Alia trafis la muron, resaltis kaj reflugis, mane regata.
  Estis kraŝo en la pordo. Krioj aŭdiĝas. La komsomola knabino rigardis en la kabanon. La oficiro provas kolekti siajn intestojn. Terura bildo.
  - Jes, vi punis vin mem. - Impulsa Aŭroro finis kun kompato. - Ĝenerale, laŭ mi, grenadoj ne estas estetike plaĉaj. Tamen ĉi tio estas pli bona ol simpla pugno. La lasta kajuto estas purigita! Kiel fartas via furzo Margarita?
  - Trenante la kaptiton! - diris komsomola knabino. - Ŝajnas, ke ĝi estas ankaŭ ĉi tie.
  Aŭrora sendis sian veksignalon per la walkie-talkie:
  - Aŭskultu min, Don Quijote. Ni ĵus finis la operacion, ĉio estas purigita, la teamo povas elŝipiĝi.
  - Miniatura submarŝipo jam survojas. Sed ne forgesu trakti la Jump-helikopteroj. - Metala voĉo sonas kiel obtuza segilo tranĉanta viajn orelojn.
  - Kompreneble, ni jam atendas ilin. - La ruĝhara besto finis.
  Tri "Sachkov" fakte eniris kaj jam alproksimiĝis. Margarita kaj Aŭrora kaptis la RPG - "superkobro", analogo de la RPG dudek naŭ kaj ses. Tri grenadĵetiloj montriĝis pretaj. Gravas, ke la malamiko reduktas la distancon kaj malrapidiĝas. Antaŭ ĉio, la "Reto" provas malsupreniri por ekzameni la ferdekojn kaj la banditojn, kiuj kuraĝis ataki la plej bonan armeon en la mondo. La plibonigita versio de la Reto havas potencajn armilojn, bonan kirason kaj tri helicojn. Ne ĉiu kontraŭaviadila sistemo prenos ĝin, vi povas vidi kiel termikaj misiloj estas pafitaj. Kio malbonas kun RPG-ŝpinisto? Unu kiu ne estas memgvidata. Ĉi tio signifas, ke estas pli malfacile eliri el ĝi. Tamen, la knabinoj celas kaj konsideras la gvidon.
  Margarita denove preĝas. Post ĉio, estas bonuloj en la helikoptero. Jam la haŭto sentas la movon de la klingoj. La tuŝo de la vento estas agrabla kaj alarma.
  - Ho, mi denove detruas, artaĵon! Unu konsolo por militisto!
  Gaja Aŭrora rikanis:
  "El ĉiuj artaĵoj, estas militaj ĉefverkoj, kiuj plej firme fiksiĝas en la memoro de homoj kaj elvokas la plej multajn larmojn!"
  - Prave! Pentraĵo pentrita en sango estas pli hela ol oleo-pentraĵo kaj paliĝas multe pli malrapide! - konsentis Margarita, malgaja pro trudita krueleco. Do ĉio estas konsiderata, vi povas pafi!
  - Estu farita Teksasa justeco! - Kiel ĉiam, Aŭrora ne perdis sian humuron.
  La obusoj disŝiris la ventrojn de la veturiloj. La diskteleroj frakasiĝis en malgrandajn fragmentojn. La fajrodiablo pafis el ambaŭ manoj samtempe, kaj tial ĉiuj tri aŭtoj estis kovritaj.
  La fragmentoj ne trafis la knabinojn dum ili preterflugis.
  Kara-132 aperis malproksime. La aviadiloj aĉetitaj de Argentino flugis al altaj altitudoj. Ili pafis blinde, en sia freneza flugo.
  - Ĉi tio estas alia aborto. - rimarkis Margarita. - Ŝrumpiĝo de la menso.
  La ruĝhara komsomola membro konsentis:
  - Mi supozas, ke jes! Estos malfacile forigi ilin de la RPG.
  - Sed mi tamen provos! - Margarita, nun forgesinta pri afableco, radiis de kolero. - Sed de alia pli perforta kaj longdistanca ĵetgrenado desegnita kontraŭ rapidaj reagaj tankoj. - La blonda komsomola membro montris imponaspektan armilon.
  - Eble ni povas testi la plibonigitajn ecojn de "pikiloj"? - sugestis Aŭrora, nudigante siajn perlajn dentojn.
  - Estas domaĝe elspezi por tiaj malnovaj aferoj! - kriis Margarita.
  - Sed ankoraŭ estos plibonigita manifestacio. Lasu niajn infanojn rigardi ĝin samtempe. - La terminatorurso ĵetis ponardon per siaj ĉizitaj piedfingroj, la pinto trapikis rekte en la okulon de la nigrulo provanta elrigardi el malantaŭ la pipo.
  "Do estas nur unu Pikilo, kaj mi kontentiĝos per grenadĵeto." - respondis la hela amiko.
  - Bone, ni faru tion. - Aŭrora rapidis al la magazeno. Mutiligita iama punboksisto, Dmitrij Baranov, aŭ vivanta kadavro, iris preter ili, kvazaŭ li intence elmontrus sin al kugloj. Verŝajne, helpe de la plej nova komputila ekipaĵo, ili povis vidi la zombiojn, malgraŭ la distanco. Grand-kalibraj maŝinpafiloj trafis, la plej multaj el la kugloj pluvis malsupren. Sed estas ok pafistoj, kaj multaj miloj da kugloj estas elĵetitaj. Ili pugnobatis la zombion kaj li falis! La tute rompita soldato flustris:
  - Mi plenumis mian devon!
  - Ŝajnas! Kie estas la muĝanta Aŭroro, se ne estus la "kiraso" mi estus trafita antaŭ longe. - Margarita ĉirkaŭrigardis.
  - Mi estas tie ĉi! - Komsomol-knabino elportis "Bumblebee" kaj "Stinger" grenadlanĉilon. - Nun celu.
  Margarita denove kunfandiĝis kun sia armilo, vidis ĉiun movon de la malamiko, mallaŭtan premon sur la ellasilon. La kuglo flugas! Sed la Pikilo funkciis, kaj ĝi atingis la celon multe pli frue. La usona armilo eksplodis tiel laŭte, ke eĉ proksima helikoptero estis forĵetita. Kiel rezulto de tiu neantaŭvidita cirkonstanco, Margarita maltrafis:
  - Terure! Jen la unua fojo, ke tio okazas al mi!
  - Li ŝanĝis la trajektorion, ne ĉagreniĝu, komsomola knabino! - flustris la mortanta Dmitrij Baranov.
  - Eble! Sed mia intuicio malsukcesis min. - Margarita nun estis preta plori.
  - Provu denove. - kuraĝigis Aŭrora.
  Sed Kara-132, ŝajne, ricevis damaĝon de fragmentoj de faligita kolego, iris flanken kaj komencis malsupreniri. Margarita diris, konfuzite kaj angore:
  - Eble li havas sufiĉe por nun!
  La ruĝhara hundino kun bonfaroj grumblis:
  - Bone, estas tempo por malŝarĝi la Pikilojn. La vojo estas klara.
  Preskaŭ samtempe kun ŝiaj vortoj, submarŝipo ekaperis. Malgrandaj, sed sufiĉe grandaj, kvar batalantoj en elektronikaj kostumoj elsaltis kiel katapulto. Margarita rigardis ilin: ili estis vestitaj per kirasaj kostumoj, sed ili ne aspektis tiel mallertaj kiel la antaŭaj modeloj.
  - Ĉu ni ŝarĝu la Pikilojn? - demandis la pranepino de Lomonosov kaj Stenka Razin.
  - La magazeno estas malfermita! - respondis Ruĝhara Aŭroro. - Ni donu ĝin al vi!
  . ĈAPITRO N-ro 10.
  La komandanta oficiro de la paraŝutsoldatoj, la kolonelo, deklaris malvarme:
  - Nu, ni rapide malŝarĝu kaj provu trakti ĉi tiun ruzan armilon.
  Komsomola knabino iris laŭ la ferdeko; germana G-5-fusilo kuŝis ĉirkaŭe. Apud ĝi estas alia kun ĵetgrenado. Kiel tipe por Germanio, ĝi estas sufiĉe altkvalita, eble eĉ pli bona ol la M-18, aŭ, ĉiukaze, pli fidinda. La plej nova moderna modelo MG-8, ankaŭ germana, estas fuŝita, sed ne estas aparte interesa por esploristoj.
  La Pikiloj estis stokitaj en longformaj ujoj, singarde stakigitaj, sekurigitaj kaj tegitaj per ŝoksorbaj retoj uzantaj hidrolizatan kusenon. Ili estis malmuntitaj kaj pakitaj for. Komsomolaj knabinoj aktive helpis siajn kirasajn infanojn. Unu el la trovaĵoj estis neatendita RPG -49, la plej nova modelo.
  - Estas strange, ni ne eksportis ĉi tiujn. - La kolonelo respondeculo de la operacio rimarkis. Poste li turnis sin al la knabinoj kaj respondis entuziasme:
  "Vi ne vidas virinojn kiel vi en ĉiu batalfilmo." Centoj da kadavroj kaj la kapto de granda ŝipo. Mi pensas, ke baldaŭ filmo estos farita pri via temo. - Kaj krio de tondro. - Ili nomos ĝin Margarita kaj Aŭrora kaŝas la zonon!
  Vere estas nenio ĉi tie;
  Ekzistis ankaŭ plibonigitaj modeloj de OG kaj PG, modeloj kun pli potencaj eksplodaĵoj. Precipe, la PG uzis kvar specojn de acido, kaj elektran indukton, kiuj ebligis lanĉi eksplodondon, trapikantan plurtavolan aktivan kirason kune kun kontraŭ-akumula ŝildo en pli mallarĝa direkto (Kaj kie Margarita legis tian fikcion?) . La kosto estas iom pli multekosta, sed ĝi estas efika.
  - "Pershing" jam estas malaktuala. - Mi rimarkis la filinon de Lomonosov kaj Korshunov, kies malvera memoro vekiĝis. - Pli altnivelaj Powell-tankoj aperis en servo; ili havas nur du ŝipanojn, kaj ili estas poziciigitaj inklinaj. Tre simila al nia sovetia IS-10, nur la kiraso estas iom pli dika. Estus bone kapti lin.
  - Ne ĉiuj povas esti kaptitaj en la zono. Ni prenos ion ankaŭ por Antarkto. - ŝercis Aŭrora, sendante sunbrilon per siaj dentoj. - Ni ne timas froston.
  - Mi scias tion! - Margarita eĉ pli hele ekbrilis siajn perlajn dentojn.
  Dum la konversacio, la Pikiloj estis malŝarĝitaj. Estis ekzakte cent kvin el ili. Kvin devis alveni en Rusion, kaj la ceteraj, post prilaborado, estis transdonitaj al teroristoj.
  La komsomolaj knabinoj demandis la kolonelon:
  - Kie estas la ŝtonetoj?
  Sperta specialtrupa soldato prudente klarigis al la belulinoj:
  - Fakto estas, ke se ili estos venigitaj al Soveta Rusujo, ili rapide perdos siajn posedaĵojn kaj oni ne scias, kiam ili estos restarigitaj.
  - Certe! - Konfirmate de inaj komsomolanoj.
  Kolonelo Jurij (ĉi tie Margarita memoris, ke li havas amuzan familian nomon Petukhov!), proponis la elekton de Solon:
  - Do lasu ilin resti ĉe vi nuntempe. Nur donu al la turka sultano ne sep, sed ses. Tamen, li ne povos uzi kirasajn amplifilojn kaj pikilojn, kaj la nivelo de fido al vi de teroristoj pliiĝos.
  La fajrodiablo, kompreneble, konsentis kun ĉi tiu propono:
  - Sen dubo. Kiun ŝtonon mi lasu?
  La kolonelo sulkigis sian altan frunton, sulkoj aperis en la lunlumo kiel maraj ondetoj, kaj poste glatiĝis. Li tamen faris decidon:
  - Tiu, kiu sorbas radiadon, vi eble bezonos ĝin. Kaj la ceteraj ses revenos al ni post kiam la turka sultano estos traktita. - La Kolonelo trakuris la randon de sia mano tra lian gorĝon.
  Nun la intereso de Margarita vekiĝis:
  - Kiom da tempo daŭros por refari la Pikilojn?
  La kolonelo memfide deklaris, frotante la flav-oranĝan herbon de la zono per la pikita surfaco de sia boto.
  - Ne tiom, ni havas specialajn robotajn projektistojn, kiuj faros tion. - Kaj li svingis la pugnon. Ni faros ĝin post horo aŭ horo kaj duono! Ni sciigos vin.
  Salte leviĝis, Aŭrora ridis, elmontrante la dentojn:
  - Bone, kio pri nia tasko?
  La specialtrupa komandanto muĝis:
  - Iru al la urbo, mortigante ĉiujn survoje! Farante tion, vi malfortigos la por-amerikan grupon Constancy kaj kreos pli da bruo. Jes, la Turka Sultano estos dankema al vi.
  - Ĉu ĉi tio estas logika? - Ambaŭ komsomolanoj klare dubis pri la ideoj.
  La specialtrupa kolonelo streĉe ridis:
  - Ni kalkulis logike! Do rusa Rambo en jupoj iras ĉasi.
  - Nu, nun mi esperas, ke ni distros viajn malamikojn de vi. - La okuloj de Aŭrora eklumis per malsana brilo.
  - Ĉu vi ne bezonas kartoĉojn? - demandis la batalkolonelo.
  Ambaŭ sorikoj konsente kapjesis.
  - Ne doloros, kvankam ni elspezis ne pli ol mil por du.
  La pastraro-stila kolonelo parolis per grinca tono.
  - La mano de la donanto neniam malsukcesos! Ne maltrankviliĝu, la buĝeto de URSH signife pliiĝis.
  - Sed tio signifas, ke la militistoj aŭ pensiuloj, sociaj laboristoj ne ricevos plian monon! Margarita tordis sian vizaĝon.
  La kolonelo mem malkomfortis kaj li konfuzite anoncis:
  - Dum la oleo ne elĉerpiĝas, tio ne minacas nin. Estas tre bone, ke vi rekaptis la ŝtonon de la usonanoj. Kiu scias, eble ili sukcesis akiri malmultekostan oleon, kiel ĉi tio negative influis nian enspezon. Ni regis tiajn grandegajn konkerojn kaj platformojn, ke ili pumpas brulaĵon rekte de la grundo. - La Kolonelo fulmis la stelojn sur siaj ŝultrorimenoj.
  - Ne eblas nomi evoluinta lando, en kiu la plimulto de la buĝetaj enspezoj estas petrolo kaj gaso. - notis Margarita Korushnova per severa tono. - Ni devas antaŭenigi sciencon en la civila sfero, alie ĉio iras al militismo.
  - Jen kion vi knabinoj faros. Ni jam kreskas novajn superhomojn. Kiu povas kombini fibron, aŭ eĉ likvajn metalojn. - La Kolonelo tordis sian vizaĝon kvazaŭ li havus dentodoloron. Li elprenis iom da maĉgumo kaj ŝtopis ĝin en sian buŝon. La rigardo malĝojiĝis.
  - Kaj tiam kiel en "La Tento de Dio" aŭ alia nomo "Pli forta ol ĉiopova Dio"! mult-teohiperplasmo iĝanta kiel la Kreinto! - rimarkis Margarita.
  La Komandanto fermis la okulojn konfuzite.
  - Mi ne legis tian romanon, sed kio estas teohiperplasmo?
  Ambaŭ knabinoj ekbalegis samtempe:
  - Energio de la estonteco! Kio estis elektro por Jules Verne fariĝis esence novaj specoj de materio.
  Tamen ni ne havas multe da tempo por paroli. - diris la komsomola knabino, malŝarĝante la "pikilojn" en la boaton.
  - Necesas legi "La Tento de Dio". - diris la kolonelo, nevole ektremante.
  -Tre utila por batala strategio. - Aŭrora rimarkis. - Ĝenerale, nia tria mondmilito kontraŭ Usono kaj Anglio estis batalita tiel nekompetente, ke ĝi klare odoras je perfido.
  - Sincere, tiel estis! Niaj generaloj ne estas tiel stultaj, ke ili eĉ ne sciis la bazojn de strategio kaj taktiko. - La kolonelo rimarkis.
  - Kial ili neniun malliberigis? - Malmola Aŭroro vigle skuis sian pugnon.
  La kolonelo konfuzite murmuris:
  - Ne ekzistis politika ordo, krome, ili ne volis krei precedencon, tre influaj homoj povis suferi.
  - Deca homo metas justecon super familiaj kaj amikaj rilatoj! Devas esti unu leĝo por malamikoj kaj amikoj, same kiel edzo havas por sia edzino! La ĉeesto de malsamaj leĝoj igas justecon prostituitino! - diris Margarita per perempta tono.
  La kolonelo estis vere surprizita:
  - Ve, mi vidas, ke vi estas germana Catherine. Ŝajne vi volas justecon!
  - Mi volas veron, ordon kaj, kompreneble, liberecon! - deklaris Margarita, ekkriante.
  - Kiu partio? - La kolonelo estis surprizita.
  - Neniu el la nunaj! - La juna pranepino de Miĥail Lomonosov kaj Stenka Razin estis vundita. Ŝi selis sian ĉevalon. - Ĉi tio faru nova movado regata de intelekta junularo. Kaj antaŭ ĉio, ni devas batali kontraŭ la krudmateriala orientiĝo de la ekonomio. Oni kutimas riproĉi Hitleron, sed sub li la industrio, precipe la mekanika inĝenierado, faris kolosan salton de nulo. Li sukcesis modernigi la landon, sen ajnaj petrodolaroj. Bedaŭrinde, dum la tempo de Stach, la emfazo estis metita sur la eksportado de krudaĵoj kaj la importado de konsumvaroj kaj manĝaĵo. Kaj, bedaŭrinde, ĉi tiu politiko daŭras ĝis hodiaŭ. Mi igus sciencistojn la plej riĉaj homoj en la lando. Oligarkaj profesoroj fariĝus la regulo, ne la escepto. Krome, supera edukado estu ne nur senpaga, sed ankaŭ deviga, kaj la direktoro de entrepreno devas havi disertaĵon, kaj devas submeti ĝin al komputilo ne subaĉetebla. Ĝenerale ni signife altigos la intelektan nivelon de junuloj, por ke la principo ne superregu: aĉeti kaj vendi!
  - Jes, multaj, eĉ kun supera edukado, serĉas facilan panon; la komerca sektoro estas klare troŝarĝita. - La kolonelo konsentis kun suspiro kaj aldonis eĉ pli malgaje. - Kaj la scienca kampo ne estas alte estimata.
  La armiloj estis ŝarĝitaj rapide. La komsomolaj knabinoj laboris kaj parolis samtempe:
  - Mi pensas, ke ni bezonas pli severajn limigojn por merkata ekonomio. - Saĝa Aŭroro eniris la konversacion. - Por ke ne ekzistus tiaj superriĉaj homoj. Kaj tiam unu rusa oligarko kun judaj radikoj havas riĉaĵon, kiu tuj estas ducent el la plej riĉaj homoj en Ĉinio.
  La kolonelo jam komencis perdi la paciencon, sed samtempe li montris maloftan sindetenon:
  - Ĝuste, kaj la plimulto de la miliarduloj ne estas slava nacieco. Ni pensas pri tio kaj provas pinĉi ilin.
  - Pinĉu malforte! Jes, ĉi tio postulas ĝisfundan sarkigon. - kontraŭis Margarita. - Nu, ĉiuj "Stingers-petards" estis ŝarĝitaj, estas tempo bati la malamikon.
  Sur la bordo ili jam sciis pri la atako kaj la jankioj kolektis fortojn. La morto de la helikopteroj montris, ke la malamiko estas tre forta, kaj la usonanoj ne estas la speco de nacio, por rapidi al la infero. Ili certe prepariĝis por striki. Krome, la "konstanca" grupo alportis siajn soldatojn.
  En ĉi tiu situacio, vi devas ataki vin mem. Tiam estos avantaĝo. Ĝuste tiel antaŭeniri aŭ fari ĉirkaŭmanovron. Margarita Korshunova sugestis:
  - Ni iru rekte al la haveno kaj mortigu ilin ĉiujn tie!
  - Ne malbona ideo, sed vi povas tuj trovi vin sub ponarda fajro. Mi proponas pli mildan opcion. Rapida ĉirkaŭvojo, proksimiĝanta el la arbaro. - Aŭrora faris rondon per siaj nudaj piedfingroj, kaj poste reproduktis la pentagramon.
  - Ĉu indas perdi tempon!? - Estis skeptiko en la voĉo de la sciencistino Margarita.
  - La vintra nokto estas tre longa. Aŭrora kontraŭis. "Krome, la malamiko ne devus scii, ke estas nur du el ni." Necesas krei iluzion: ke la atako ankaŭ venas de tero, kvazaŭ estas grandaj fortoj kontraŭ ili.
  - Ĉi-foje, mi konsentas kun vi, ni naĝu! - Margarita rapide atentigis la metion.
  La komsomolaj knabinoj moviĝis rapide sur ŝvelboato. Ankoraŭ nevideblaj soldatoj, por virtuala gvatado kaj radaro.
  Tratranĉante la aeron, ili preterpasis plurajn ŝipojn kaj, preter konstruaĵoj, trovis sin en pli liberaj akvoj. Survoje, ili renkontis mutaciulŝarkojn, sed male al la grandioza destrojero Anaconda, la Komsomol-knabinoj ne odoris je sango. Tial ili ne provis ataki ilin. Krome, Aŭrora lanĉis bumerangan diskon kun siaj nudaj piedfingroj:
  - Li donu al ili novan celon.
  Vundinte la ŝarkon, li elbatis sangofonton el ĝia korpo. La besto ekmoviĝis, kaj ŝiaj kunuloj tuj atakis per siaj retireblaj makzeloj kaj gigantaj dentegoj. Ĝi aspektis timiga, monstraj bestoj palisumis sian amikon, ŝi frapis ŝin per dentego responde, ŝi estis trafita. Verdeta, olea sango disvastiĝis tra la surfaco. La predantoj eniris la batalon, kaj la nombro da vunditoj kreskis; ili, siavice, estis finitaj de aliaj.
  - Ve, Margarita! Sed vi povas facile batali kontraŭ ili. Li prenis kaj vundis unu, kaj la ceteraj kripligos sin. - Aŭroro laŭte plaŭdis kaj frapis siajn nudajn piedojn.
  - Vi vidas, la moralo de la diablo rolas. Ne necesas prediki malamon al via proksimulo kaj la deziron fini la malfortulojn. - Neĝulino la terminanto palpebrumis.
  - Ni ne batalis kontraŭ la malfortuloj. - Aŭrora, brilanta per smeraldaj okuloj, diris tre fiere. - Estis kvarcent okdek el ili kontraŭ ni du, kaj estas batalo antaŭen kun almenaŭ du mil, el kiuj tricent kvindek estas elektitaj specialaj fortoj kiuj trairis Irakon, Afganion kaj Somalion. Kaj aliaj batalantoj ne estas sen sperto.
  - Forta kontraŭulo plifortigas vian korpon kaj volon, igas vin pli forta - malforta koruptas vian animon kaj malfortigas vian korpon, igante vin pli malforta! Do la malfacila vojo donas multe pli facilan venkon! - diris la saĝa Margarita.
  Promeninte ĉirkaŭ la haveno, la komsomolaj knabinoj eliris al la kanalo. Ĝi ne estis malproksime de la haveno, oni eĉ povis aŭdi la klaponojn de la ŝipoj. La militskoltoj trovis sin en la kanalo. Ĝi estis sufiĉe longa kaj strange tordita. Survoje, la komsomolaj knabinoj preskaŭ renkontis anomalion. Ĝi fleksis la aeron kiel travidebla fonto. Insektoj alflugis al ŝi kaj ekbrilis siajn brilajn ovojn. Tamen, ĝi altiris flugilhavajn estaĵojn.
  - Estas io kiel neniigilo de muŝoj. - Aŭrora atentigis, fulmante siajn nudajn kalkanojn.
  - Eble ia radiado allogas insektojn. Mi sentas la ultrasonajn vibradojn de la aero kun mia haŭto. - Margarita eĉ malkuraĝiĝis.
  - Nova problemo por ni! Ĝenerale, ĉi tiu stranga naturo de la zono povas konduki al koratako. - Estis ironio en la voĉo de la fajra Aŭroro.
  - Vi kaj mi havas du korojn, do ni ne mortos tuj! - Margarita sentis sin feliĉa - Estas bone kiam vi ne estas tute homa.
  La fajra diablo kriis al tio:
  - Konsentu! Alie ŝi estus staranta ĉe la forno, kaj graveda ĉe tio!
  Tamen, la knabinoj devis halti, forpuŝi la kraĉojn, moviĝi flanken plurfoje, malantaŭeniri.
  Post unu anomalio tuj aperis alia, ĉi-foje ovala intermita. Ĉio ĉi malfaciligis movadon. Tamen ili pasis, kaj ŝajno de rivereto aperis antaŭe.
  Estas malfacile grimpi, estas proksimiĝanta trafiko, sed ne estas anomalioj. Nudpiedaj piedsignoj restas sur la herbo kovrita de frosto.
  La komsomolaj knabinoj haltis antaŭ ol eliri ĝin. Vi povas vidi plurajn kapojn de "brasiko" kuri supren. La mutaciantaj plantoj ne vidis la preskaŭ nedistingeblajn knabinojn, kelkaj el ili stumblis sur la botojn (la Militantaj Ursoj ĵus surmetis siajn ŝuojn por kaŝi la odoron), sed ŝajne konvinkitaj pri sia nemanĝeblo, ili malfruis.
  - Ni bezonas naĝi iom antaŭen! - diris Aŭrora, elĵetante bestan ridon. - Ni kovros la boaton tie.
  - Porti ĝin kun vi ne estas oportune! - konsentis Margarita Korshunova.
  Silentigi jetmotoron ne estas facila tasko por dezajnistoj, sed la sepio ankaŭ uzas similan principon kaj estas unuaklasa ĉasisto.
  Trovi kaŝejon por ke hazarda ulo ne kaptu vin ne estas tiel facila. La plej bona loko ĉi tie estas la kaverno de danĝera besto. Ekzemple, kastora rato. La besto estas danĝera, malfacile mortiga kaj la grandeco de apro. La skvamoj ne estas feloj; normala frater ne irus proksime de ŝia kaverno. Precipe nokte. Jen kion pensis la knabinoj, kaŝante la ŝvelboaton en io kiel poŝo. Kie estas arbustoj pendantaj super la akvo de supre. Estis tie, ke la knabinoj forlasis sian trezoron, alivestitajn per arbustbranĉoj.
  - Ĉu vi bone kaŝis ĝin? - demandis Margarita, farante ekzercojn survoje.
  - Ĝi kuŝos ĝis la mateno, kaj matene ni forlavos! - Furioza Aŭroro alĝustigis la ŝtonon per sia kalkano.
  - Kaj se la rat-lavurso kadas sin! - La komsomola militisto ektiris.
  - Ni pafu! Ĝia haŭto estas pli forta ol tiu de aligatoro kaj estas alte taksata. - Aŭrora palpebrumis per siaj smeraldaj okuloj tiel infanece.
  - Ni vendu! Ni ŝanĝu nian alivestiĝon, kaj neniu rekonos nin! - Margarita Korushnova provoke montris sian langon.
  Aŭrora grumblis:
  - BONE!
  La knabinoj iomete malantaŭen paŝis, kiam la rat-lavurso mem aperis. Ili frostiĝis, celkonsciaj konservi la bestaĉon vivanta provizore. Iel ili similis banditon kiu mortigis familion sed lasis birdon el sia kaĝo. La lavursrato ne povis rimarki la preskaŭ nedistingeblan odoron de la knabinoj; krome, li estis sata, gustumante la kadavraĵon, li enlitiĝis.
  Lia ronkado estas tiel nekutima, rememoriga pri la ĝemado de mezbona violonisto.
  La komsomolaj knabinoj provis rapide moviĝi, kaj samtempe neniu vidis ilin, la movado estis tiel sekretema. Ili eĉ demetis siajn botojn.
  Nudkrura Aŭrora demandis sian amikon, ne por akiri informojn, sed simple por malpezigi streĉiĝon:
  - Nu, kiel sukcesas la devojiĝo?
  Margarita respondis senĝene:
  - Krom se ni renkontos anomaliojn.
  La fajra diablo metis sian fingron al siaj lipoj:
  - Kaj jen unu tia ŝteliras.
  Anomalio de perlo el subtera. Ŝi eĉ malligis la grundon. Kiel giganta haŭtmakulo, ĝi ramis tra sablo, argilo kaj herbo. Ŝi elpuŝis ion ŝliman kiel oleo. Tiam ŝi komencis frapi.
  - Estas naŭze! - diris la fajra Aŭroro. - Estas kiel du porkoj kisantaj.
  La anomalio aŭdis ilin kaj, alarmite, moviĝis al la knabinoj.
  - Ni apartigu nin! - ordonis Margarita.
  Agile Aurora ne komprenis:
  - Kial alie ĉi tio estas?
  Neĝulino Terminator ridetis:
  - Ni igu vin postkuri du birdojn per unu ŝtono!
  La komsomola knabino montris sian langon, kaptis per ĝi vespon kaj maĉis ĝin, ŝi amuziĝis pro tia propono. La skoltoj disiĝis, kaj la anomalio frostiĝis. Ĝi tremis iomete kaj komencis fali, malgranda flamo trairis la flakon de oleo. Tamen, same kiel ĝi rapide ekbrulis, same rapide ĝi estingiĝis.
  - Ĉi tio ne estas Piromanio! - Nudpieda Aŭrora rimarkis, strabante kaj tuj saltis, turniĝante en dorsan kapriolon.
  - Jes, la Pyromania anomalio povas kaŭzi katastrofon! - konsentis Margarita. - Nun rapidu, kaj ni perdas tempon.
  Tuj kiam la komsomolaj knabinoj enprofundiĝis en la densejon de arbustoj en burĝonoj, arboj, interplektitaj mutaciantaj vitejoj, ili estis ĉirkaŭitaj de preskaŭ nepenetrebla mallumo. Nur la ŝelo de la arboj ardis, donante al la pejzaĝo malbonaŭguran, alimondan aspekton. Tamen, knabinoj ne bezonas noktajn monoklojn; ĉi tiuj estas por malfortaj homoj, kiuj ne kapablas fari sendependajn decidojn kaj vidi en la mallumo. Aŭrora preskaŭ ramis arbon; la radioaktiva lumo igis la distancon iluzia, ofte trompante la distancon.
  - Damnu ĝin! - La fajro-diablo tute taŭge menciis la malpurulon. Ŝajnas esti neniu anomalio, sed la lumo estas fleksita.
  - Ĉi tio estas fosgeno kaj fosforo! - deklaris Margarita kaj tordis sian gracian kolon. Post ĉio, ili ofte ŝanĝas aerajn parametrojn.
  - Do tion oni devas konsideri! - Ruĝhara Aŭroro konsentis kun malbone kaŝita ironio.
  La militisto svingis la manon tra la aero:
  - Komence malrapida movo, poste ni kutimiĝos.
  La komsomolaj knabinoj iom post iom akcelis, penante eĉ ne fendi branĉeton sub la plandumoj. Timante ne tiom hazardajn observantojn, sed diversajn estaĵojn, kiuj povus reagi al la sono.
  Komence ĝi estis seka, sed poste tuj kiam la knabinoj movis la arbustojn, vera akvofalo verŝis malsupren sur ilin!
  - La akvo devas esti peza! - sugestis Aŭrora.
  - Dek procentoj certe! - konsentis Margarita.
  La fajra diablo faligis la insekton per sia hipertitania kalkano kaj esprimis sian opinion:
  - Tial la roso estas tiel granda kaj ne vaporiĝas!
  Argilo krakis sub la plandumoj de miaj botoj. Ĝia koloro estas nekutima verdec-viola, kiel tomba. Tio ne estis la kazo ie ajn sur la Tero krom en la zono.
  La gamboj provis moviĝi dise sur ŝi, sed la spuroj tuj superkreskis, kio faciligis sciigon. Ĝi estas nur malfacile moviĝi, ĝi gluiĝas al viaj ŝuoj, devigante vin malŝpari penon. Aŭrora kaj Margarita eĉ englutis koncentritan ĉokoladon ĉiu. Herbo estis trovita foje, kaj estis ĉefe preda. Ŝi rampis tra la argilo kaj provis kapti insektojn. Komplekseco de vitoj, arbustoj, branĉoj, folioj, foje senodora, kaj foje kun forta aromo.
  - De kie venas la vitoj? - demandis Margarita. - Ĉi tio estas zono de temperita klimato.
  - Rezulto de mutacio, ili enradikiĝis. Krome, estas pli varme en la zono ol en ĝi! Ĉirkaŭ dek kvin gradoj. Estas pli varme ĉi tie somere ol en ekvatora Afriko. Aŭ ne, proksimume la sama temperaturo. - Bela Aŭroro sulkis sian frunton, ŝajne penante rememori tion, kion ŝi iam legis.
  Margarita deklaris tre memfide:
  - Estas ankoraŭ nenio! Almenaŭ por ni.
  Nudkrura Aŭrora turniĝis en la aero, kapturnante kaj ĝemis:
  - Ni estas komsomolaj ursoj kaj tio diras ĉion!
  - Mi memoras, ke oni iam kondukis nin al Saharo. Mi pasigis semajnon sen manĝaĵo aŭ trinkaĵo, promenis tra sablo, kiu brulis kiel pato sur forno, nudpiede, kaj travivis nenion! - Mi rimarkis, ke Margarita ellasas fajrerojn el siaj okuloj (ne figure, sed laŭvorte!). - Kompreneble, ne estis multo, kio estis agrabla.
  - Kompreneble! Ankaŭ mi trapasis ĉi tion! Miaj piedoj rapide kutimiĝas al ĝi, sed ili jukas nur poste. Kaj la haŭto malheliĝas en la suno. - Konfirmita, gaja kaj ludema kiel la kato de Viriya Aurora.
  - Mi ne ŝatas, kiam la korpo estas blanka, ĝi ŝajnas tro virineca. - Margarita ne ŝajnigis grimacon.
  - Ĉokolada sunbruno estas moda nun. - La fajrodiablo grumblis per siaj panterdentoj. - Ĉi tio signifas, ke vi havas monon por iri al la Sudo.
  La knabinoj preskaŭ elkuris el la komplikaĵoj de la Ĉernobila ĝangalo. La bordo de larĝa kanalo situis proksime. Densaj arbustoj, elstarantaj radikoj, mutanta platano, kun siaj larĝaj folioj, kreis oportunan fermitan pozicion.
  Margarita ekkriis:
  - Nu, jen Viĵniĉa antaŭ ni.
  - Jes, iama sovetia urbo! Kial Ukrainio fieras, ĝi fariĝis preskaŭ aparta lando ene de Sovetunio. Post ĉio, ni batalis kun ili dum jarcentoj ! Tial Sovetunio venkis, kaj nun la ukrainoj estas niaj fratoj. - Ruĝhara Aŭrora larĝe etendis la brakojn kaj provis flugi supren.
  - Kaj antaŭe ili havis rusajn fratojn. Ĉiu infano scias, ke Kyiv estas la Patrino de rusaj urboj. - diris Margarita, pli larĝe ridetante. - Ili estis kunigitaj de la sankta ortodoksa kredo kaj slavaj radikoj. Dio mem ordonis al Sovetunio esti ununura ŝtato. Sed Bandera venis kaj kreis blason - ĝi montriĝis esti milito. Tamen ni venkis.
  - Ordo estas konstruita sur fundamento, kie la cemento estas kredo kaj la sablo estas volo! Kaj pro tio multaj kanajloj devas esti malliberigitaj! - respondis Aŭrora, furioze grumblante.
  Ne estas malfacile vidi la urbon. La fosaĵo ĉi tie estas plenigita, transiri la remparon ne estas problemo. La domoj estas plejparte malnovaj, oni povas vidi kvinetaĝajn konstruaĵojn kaj stalinismajn altajn konstruaĵojn. La knabinoj jam estis en modernaj konstruaĵoj. Tiam Margarita rememoris:
  - Ni devas elpreni dek ok infanojn, ĉu ne?
  - Niaj infanoj helpos! Ni kreos tian panikon en la urbo, ke ili ne povos spuri niajn movojn! - Nudpieda Aŭrora skuis sian maŝinpafilon.
  La neĝblanka militisto ĉirkaŭrigardis kaj, detranĉante moskiton, malaltigis sian voĉon kaj demandis:
  - Kaj se li forkuros?
  La fajrodiablo logike rimarkis:
  - Mi kalkulas je lia elementa avideco. Krome, mi nun nomos ĉi tiun nanon. Mi subtenos lian batalspiriton.
  Margarita Korshunova plene neinteligente grumblis:
  - La plej bona maniero fari tion estas per bona vangofrapo.
  Aŭrora rapide kuris la piedfingrojn de siaj nudaj piedoj kaj markis la numeron per la butonoj kaj diris laŭte:
  - Ĉu vi pretas!
  - Jes, sed ĉi tie estis tia malordo! - Responde aŭdiĝis maldika knakado.
  - Ne malesperu, estas multe pli facile elpreni ĝin kaŝe. Krome neniu mirus pro foresto de infanoj post tia ŝtorma nokto. - La ruza, ruĝhara diablo malaltigis sian tonon.
  - Konsentu! Ili ne plu zorgos pri ni! - ronronis la nano, fakulo pri kid-dumpingo.
  - Atendu nin, kio ajn okazos! Eble ni povas aldoni pliajn kvin procentojn. - Aŭrora diris insinue.
  La lastaj vortoj havis magian efikon. La malsaĝa bandito ronronis:
  - Mi atendos, eĉ se venos la fino de la mondo!
  Malvarmeta Aŭrora, kun ironia levado kaj mallevigo de siaj longaj okulharoj, pensis: "Iel tio memorigas min pri Judaso atendanta tremolo-palison."
  "Nu, nun ni venkos la usonanojn kaj iliajn helpantojn," decide diris verdokula Aŭrora.
  - Ĉu vi scias, ke mi neniel povas pardoni Amerikon? - Galina kunpremis la pugnojn.
  - Kio? - Surprizita ruĝa ursino-Komsomolano.
  - Bombado de niaj kaj japanaj urboj! Ĉi tio estas barbareco! - Mi eĉ verkis poezion! - Margarita skuis la obuson, kaj kun tia kolero, ke tuta svarmo da vilaj mutaciantaj insektoj falis malsupren.
  Aŭrora eksaltis, ravita:
  - Ni kantu! Ĉi tio estas interesa.
  Kaj Korshunova kantos, ŝia voĉo, kiel ĉiam, estas pli alta ol la Himalajo de laŭdo;
  La Stelo de la Patrujo estas donita de la Sinjoro,
  Kredu min, ŝi estas pli radia ol la Suno!
  Vi estas mia naskiĝlando -
  Sciu de vi, ke mia koro batas pro malĝojo!
  
  En vi ni estas komsomolanoj kiel agloj,
  Ni detruas la faŝistojn kaj forbalaas la pecetojn!
  Eĉ sur Jupitero ni povis
  Kresku la fruktojn de neebla paradizo!
  
  Venuso estas la loko por amo,
  Sur Marso, la sento de militisto estas la plej alta!
  Rompu la ĉenojn de malbono kaj dubo,
  Post ĉio, la Ĉiopova volas fari la plej bonan por ĉiuj!
  
  Ni venku la kosman premon,
  Ni kaptu la mentonon per forta hoko!
  La malamiko estos disbatita de la potenco de la mondo,
  Kaj la Junkers estis pafita per ordinara infana pafarko!
  
  Alineado unu - prenu kaj gajnu,
  Ni ne povas scii alian rezulton!
  Kaj ne disŝiru la lupon de la Reich,
  Akiru bajoneton en la vizaĝon de batalanto!
  
  Kaj la bajoneto ne konvenos al vi por la estonteco,
  Ni aldonos dinamiton al la buldozo!
  Tiel rapida flugo
  Kiam la proleto batis la martelon!
  
  La sekva movo pasos kiel uragano,
  Kaj la finludo estos venka mato!
  Post ĉio, nia kolerego estas freneza vulkano,
  Reprezalio kontraŭ la bastardo, terura kato!
  
  Ni fiksis la pinĉilojn al Berlino,
  Parizo estas libera sub la rusa flago!
  Ni estas filinoj de la patrujo kaj filoj,
  Kiam ni festenas, ni manĝas mielon kun gusto!
  
  Nebula Albion nun estas kiel frato,
  Novjorko fariĝis kiel torto sur plado!
  Nia ruĝa, skarlata papavkolora flago,
  Sub ĝi, ĉiuj homoj kun libereco estas feliĉaj!
  . ĈAPITRO N-ro 12.
  Oleg Rybachenko ankaŭ havas sonĝon, kiu eĉ ne estas simpla, sed mirinda. Kvazaŭ li kaj Dima daŭrigus sian armean karieron;
  La du el ili registriĝis kiel volontuloj en la SS-dividado de la infanoj, formita fare de la posedita Fuhrer. Ŝajnas, ke en ĉi tiu realo Hitlero finfine freneziĝis. Vere, aliflanke, li havis sufiĉe da prudento por ne komenci senesperan militon kun Sovetunio.
  Aliflanke, kial la knabo ne devus ricevi militan trejnadon? Kial ili flegis kaj ĝuu kiel barĉuks?
  Oleg Rybachenko kaj Dmitry, kune kun aliaj uloj de la juniora bataliono, flugis al Afriko. La germana sesmotora transporto povis porti ĝis ducent armitajn paraŝutsoldatojn. Sed estis tuta bataliono de tricent batalantoj de la pli juna vario de Hitler Jugent. Tricent knaboj, proksimume dekdujaraj, ŝajnis esti ankoraŭ tre fluantaj, sed fakte ili estis speciale elektitaj knaboj, kiuj jam ricevis sufiĉe da milita trejnado.
  La Fuhrer volis ke kiel eble plej multaj adoleskantoj partoprenu la militon. En Afriko, la ĉefaj fortoj de Britio jam estis venkitaj, kvankam ekzistas ankoraŭ fortaj garnizonoj en Sudano. Vere, la koloniaj trupoj ne estas tute fidindaj, kaj, strikte parolante, la britaj trupoj estas. Ili ne estas tute anglaj. Ili ne estas tiel bone armitaj, precipe kun tankoj, provu translokigi la ekipaĵon tra la metropolo. Tial, la risko de grandaj perdoj por knaboj estas minimuma. Ĝi estas atendita esti je la nivelo de ordinaraj taktikaj ekzercoj, kaj la pli juna generacio akiros sperton pri milito.
  Oleg Rybachenko kaj Dmitry regas la germanan (la kvazaŭa malamiko), same kiel la anglan, hispanan kaj francan. Ilia lernejo ankaŭ estas elita kaj sovetiaj infanoj, en teorio, devus esti la plej inteligentaj.
  Germana knabo, ŝajne unu el la gvidantoj, alta kaj muskolforta Hans Feuer premis la manojn kaj honeste diris:
  - Ni ne atendis, ke rusoj povus esti tiom fortaj kaj inteligentaj. Ekzemple, vaporu nian vojon kiel unuaklasaj germanoj!
  Oleg Rybachenko modeste rimarkis:
  - Kio estas tiom surpriza pri tio? Eble ni devos batali, sed se vi ekkonas kaj ne scipovas la germanan, kiom da informoj vi kolektos?
  Hans konsentis:
  - Estas vere! Sed ĝenerale oni instruis al ni, ke vi estas rusaj subhomoj. La slavoj estas transira etapo inter simio kaj homo. Tio estas, laŭ intelekta evoluo, ruso estas iomete pli alta ol hejma besto.
  Dmitrij kolere kunpremis la pugnojn:
  - Jes, mi povas pugnobati vin pro tiaj vortoj.
  Hans respondis kuraĝe, kunpremante la pugnojn:
  - Nur la elekto de armilo estas mia. Kun gantoj vi estas la ĉampiono de la Duonmondo, sed kio pri duelo kun nunĉukoj?
  Dmitry estis surprizita:
  - Kaj kio ĝi estas?
  La germana elita knabo volis respondi, montrante sian erudicion, sed Oleg Rybachenko batis lin al ĝi:
  - Ĉi tio estas agrikultura ilo uzata por elbati garbojn en Ĉinio. La mongoloj-tataroj malpermesis al la ĉinoj porti armilojn, do ili transformis ĉi tiun ŝajne sendanĝeran aparaton en mortigan klubon. Tuta sistemo de nunĉukbatalo estis evoluigita. Tiam ĝi estis adoptita de la japanoj fine de la deknaŭa jarcento. Verŝajne, ĝi venis de ili al la SS-soldatoj.
  Hans kontraŭstaris:
  - Ne certe tiamaniere. La Granda Fuhrer antaŭ dek jaroj invitis plurajn guruojn el Ĉinio, ordonante fari la man-al-mana batallernejon de la Tria Reich la plej progresinta en la mondo. Vi ne pensu, ke ni germanoj, estante supera nacio, volas nenion lerni de aliaj popoloj. Nia germana armea lernejo postulas maksimuman konsideron de la homa faktoro.
  Dmitry energie kapjesis, konfirmante la ideon:
  - Kaj ankaŭ la sovetia. Stalin diris - teknologio dum la periodo de rekonstruo decidas ĉion! Kaj tiam en la dua kvinjara plano li disvolvis la ideon - la personaro decidas ĉion!
  Oleg Rybachenko diris ion malsaman ĉi tie:
  - Mi devas diri, ke ĉio ne iras bone kun la homa faktoro. Ekzemple, la nivelo de teknika trejnado de soldatoj en Sovetunio postrestas. Sed entute ni estas supre!
  Hans sugestis:
  - Ĉu vi ŝatus ludi Hitler Hash?
  La sovetiaj knaboj estis surprizitaj:
  - Kaj kio ĝi estas?
  Hans palpebrumis:
  - La lasta invento de la Granda Fuhrer. Kiel ŝako, kiun ludas ne du homoj, sed kvar homoj, du kontraŭ du. Sed sur unu tabulo de kvarcent ĉeloj. Ĝi havas tankojn, memveturajn pafilojn kaj batalŝipojn. Estas kvardek figuroj ĉiu, kaj entute cent sesdek. Iuj moviĝas kiel ŝako, aliaj moviĝas tute alie. Plie iuj aliaj novigoj... Ekzemple, tanko kaj ŝirmita povas nur malkonstrui tankojn, memveturajn pafilojn kaj Ligilojn, kaj infanteriistojn aŭ kune, aŭ se ili atingas certan linion kaj plifortigas siajn armilojn. Ĝenerale, la ludo estas tre kompleksa, tute ne simila al ŝako.
  - Montru al ŝi. - demandis Oleg Ribaĉenko.
  Hans prenis faldeblan tabulon el sia tornistro. Ĝi estis ĉarnirumita kaj sufiĉe kompakta. La figuroj estas magnetigitaj. Kvardek identaj po. La tabulo mem estas sufiĉe konservativa, rektangulo. La reguloj estas interesaj, precipe, preskaŭ ĉiuj figuroj trafas malsame ol ili moviĝas, krom tankoj. Ili povas ambaŭ bati kaj marŝi kun preno.
  Kiel oni atendus, la plej forta figuro estas la batalŝipo, la plej malforta estas la malpeza infanteriisto. Estis ankaŭ memveturaj pafiloj, kaj, interese, aviadiloj, unuope, sed ankaŭ atakaviadilo, ĉasaviadilo, bombaviadilo kaj hidroplano. Krom batalŝipoj, ekzistas ankaŭ destrojeroj. La infanterio ankaŭ estas malsama, mekanizita, simpla kaj kavalerio. Tio estas, ne estas facile kompreni la regulojn. Oleg Rybachenko tuj rimarkis:
  - Ne, ĉi tiu ludo ne povas venki ŝakon en populareco. La malfacilecnivelo estas ĵus ekster la furorlisto!
  Hans konsentis:
  - Jes, ĉi tie ne estos facile disvolvi strategion. Kaj vi ne povas skribi inteligentajn librojn. Sed ĉi tio estas ĝuste por la Arjoj!
  Dmitry konsentis:
  - Jes por la arioj! Ni ludu!
  Oleg Rybachenko avertis:
  - Estos malmulte da plezuro!
  Hans invitis alian knabon kaj, forminte paron, komencis ludi kontraŭ la knaboj. Mi elektis brunan. Oleg kaj Danka estas nature ruĝaj!
  La ludo vere ne estis ekscita komence, sed poste la knaboj implikiĝis. Oleg Rybachenko, kiel naskita strategiisto, kaptis la iniciaton kaj komencis peli la malamikojn de la flankoj. En la ludo de la Fuhrer, ĝenerale, ekzistis neniu reĝo, kaj la ĉefsidejo povus esti movita sen perdi movon.
  Sed la knaboj ne rajtis ludi. La alarmo sonis...
  - Aeratako!
  La knaboj tuj alkuris al la lukoj. Kvankam la fenestroj estis mallarĝaj, oni ne povis tre bone vidi tra ili kaj eĉ estis enamiĝo.
  Alteriĝantaj aviadiloj flugis en konvojo, kaj kompreneble, akompanitaj de bone armitaj batalantoj.
  Estis ne pli ol dekduo da angloj. La Fajrokraĉuloj, vidante ke pli da germanoj malfermis fajron per maŝinpafiloj, provante trafi ilin de longa distanco. Sed ili mem ricevis la respondon. Tri Royal Air Force aviadiloj komencis fumi kaj la resto fuĝis.
  La knaboj laŭte fajfis, sed neniu ĵuris - disciplino. Sed ili tretis siajn botojn kaj faris serion da salaj ŝercoj.
  Kompreneble, la transporto ne povas postkuri la batalantojn, la diferenco en rapideco estas grandordo, do la knaboj devis trankviliĝi kaj reveni al sia komerco. Iuj eĉ komencis fari puŝojn, aliaj faris abs.
  Tamen Oleg Rybachenko estis tiel inspirita, ke li ekkantis, kun voĉo kapabla forpeli ne nur la reĝon, sed la imperiestron de mensoguloj (Hitler!);
  Ni flugas en severan, mortigan batalon,
  Pioniroj estas infanoj de komunismo!
  Nia Sinjoro Svarog ĉiam estas kun mi,
  Ni frakasu la fundamentojn de revankismo!
  
  Ni havas kuraĝon kaj veturadon,
  Ĉiu maŝino povas kunveni!
  Furioza malvenko atendas la naziojn,
  Ne parolu stultaĵojn, Fritz!
  
  La Germana Armeo estis grave batita proksime de Moskvo,
  Ni montris nian kuraĝan kuraĝon!
  La glitiga parazito estis disbatita,
  Ni venkis, ni kalkulas ĝin rekte!
  
  Kion Fritz povas fari poste?
  Nur piedoj supren - rapide rezignu!
  Kaj en la gorĝon de Adolfo - akra spiĉo,
  Lasu la azenon ludi la rolon de klaŭno!
  
  Nia rolo estas sonigi la venkkornon,
  Kolektante la ruĝajn legiojn!
  Kaj senkompate dehaku la kapon de la agresanto,
  Almenaŭ ili venis al la fronto rekte de la lernejo!
  
  Ni batas la bastardojn kvazaŭ ni estus naskita el Marso,
  Kaj ĉie la Krautoj petegas kompaton!
  Ni estas la filoj de granda, kie ĉiuj landoj estas egalaj -
  Estu aprobita la marŝo de la vizaĝikono!
  
  Hitler pensis transpreni nian Teron,
  Kaj nun li havas baton sub la bango!
  Post ĉio, la germanoj volis igi ĉiun ludon,
  Kaj simpla knabo kuŝigis ilin!
  
  Kio okazis al la "Tigro" - li iris al metalo,
  El ĝi ni faros samovarojn kun dolĉa teo!
  La Krauts ricevis ĝin - kruta malvenko sur la kornoj,
  Ni estas en Berlino en radia, varma majo!
  
  Kaj Adolf ricevis maŝon anstataŭ kravaton,
  Ŝi streĉis la kolon de sia kontraŭulo-ekzekutisto!
  Grava puno akirita pro liaj pekoj,
  Kaj nun mi tretas Germanujon per tankoj!
  
  La Granda Stalino mem premiis la Komsomolan membron,
  Li ordonis - granda stelo de "Venko"!
  Kiom da forto ni donis al la Sankta Patrujo,
  Kiel niaj avoj ĝojas pri la venonta mondo!
  Estas strange, sed li estis sovaĝe aplaŭdita pro tia ribelema kanto - ĉiuj ĉi tie tute freneziĝis, aŭ kio?
  Kiam Oleg Rybachenko finis kanti, la sonĝo estis interrompita, kaj ili denove vekiĝis, ĉi-foje ne en la plej ordinara maniero, sed ili estis prenitaj kaj verŝitaj per malvarma akvo. Post kio denove ĉi tiuj ĉenoj donis al mi terurajn abraziojn sur miaj brakoj kaj la forpason de la kolono... Ili eĉ ne donis al mi matenmanĝon! Ronda! Ĝuste, la germanoj restis surloke, kaj la kaptitoj malrapide moviĝis laŭ la ringa vojo. Kio estas la signifo de ĉi tio ne estas klara. Vojo pavimita per asfalto kaj ŝtonetoj. Post kelkaj horoj, miaj nudaj kalkanoj komencis bruli kaj forte juki. Multaj knabinoj komencis sangi.
  Tiam, kvankam la vespero estis ankoraŭ malproksime, ili senceremonie forpelis lin kaj haste malĉenigis lin kaj ordonis, ke li kuŝu.
  Oleg Rybachenko kaj la ceteraj knabinoj haste obeis. Kaj kvankam mi tute ne emis dormi, subite kaj neeviteble venis la brakumo de la dio de dormo kaj vizioj Hipnoto (kiun la Ĉiopova Zeŭso mem devigis fermi la okulojn!).
  Kaj denove la knaboj estas pioniroj en honorinda militservo, eĉ se ĝi estas alies armeo;
  La bataliono, konsistanta el Jungfolk-batalantoj, tricent dekdujaraj knaboj, estis rekonstruita surloke kaj translokigita plu en la sudon. Komence, la knaboj estis veturitaj kelkajn kilometrojn en aŭtoj, sed poste la administrado ŝajne ŝanĝis opinion kaj decidis doni al la knaboj vetkuron por supervivo.
  La knaboj estis devigitaj senvestiĝi, lasitaj en nur armea pantaloneto, kaj do preskaŭ nudaj kaj nudpiedaj kun pakoj sur la ŝultroj, kaj kuri suden.
  Kompreneble, ili rajtis ŝmiri sin per nova, sufiĉe efika sunkremo, kaj la vojo kuris ne tra la dezerto, sed tra pli mola kaj ne tiom varma herbo, ĉar ĝi kuris laŭlonge de la rivero Nilo, kaj ĉirkaŭ profunda fonto, herbo kaj arboj kreskis, sed tamen la provo estis la plej malfacila. Ĉar ni devis fuĝi, en la sovaĝa afrika julia varmego, kaj eĉ kun mitraletoj, kaj ankaŭ dorsosakoj kun provizoj.
  Kompreneble, en la speciala bataliono estis knaboj, kiuj reprezentis la koloron de la germana nacio kaj havis decan fizikan trejnadon, sed tamen.
  La junaj militistoj estis vicigitaj kaj ilia komandanto, bubaĉo same kiel ili, kvankam sufiĉe alta, kun la muskoloj de Apolono, ordonis:
  - Nu, frato! Mi scias, ke estos malfacile por vi, sed devo estas devo! Ni devas trairi kvindek ok kilometrojn vespere! Tio estas ordono.
  Oleg Rybachenko notis:
  - Hmm jes! La vorto ĉi tiu ordo sonas kiel sorĉo! Vi ne povas ignori lin.
  Dimka notis:
  - Mi pretas veti, ke ni ne plenumos ĝin!
  Hans Feuer obĵetis:
  - Ni estas devigataj plenumi ĝin, ĉar ni estas arjoj! Kaj vi rusoj estas ankaŭ arjoj, se vi enskribiĝas en la plej bona Jungfolk-bataliono.
  La dorsosako sur mia dorso, kune kun municio, akvo kaj porcioj, estas dek ok kilogramoj, plus mitraleto pezanta tri kilogramojn. Dudek unu kilogramoj estas malfacilaj eĉ por plenkreskulo, se oni marŝas longe kaj poste kuras, kaj eĉ sub la brulanta suno.
  Oleg Rybachenko frotis la piedon sur la herbon. La knaboj entuziasmis pri forigi ŝuojn; en ledaj botoj (la ledo ja estas artefarita, sed ankoraŭ ne ia kirzach), estas malfacile kuri ĉi tie. Sneakers aŭ tenisŝuoj estus pli bonaj, sed en la militkondiĉoj en Germanio ĉi tio estas lukso, kaj ili decidis ne difekti la knabojn.
  La komando sonis, kaj la militistoj de Jungfolk komencis kuri, provante konservi ŝajnon de formacio.
  Freŝa vento blovis el Nilo, agrable blovis la nudajn, muskolfortajn torsojn de la knabaj militistoj. Ili iom rememoris pri adoleskaj titanoj pretaj ŝtormi la ĉielon. Ili kuris, konstante spirante, preskaŭ piedo en piedo. Antaŭe estis la plej altaj, kaj, kompreneble, la alta Dimka, kvankam ses knaboj, inkluzive de la komandanto, estis pli altaj ol li. Oleg Rybachenko, kiu estis nur iomete super la normo, lia dekunujara alteco (kontraste al la realo, en kiu li postkuris siajn heroe konstruitajn prapatrojn!) devis rapidi, preskaŭ ĉe la fino. Vere, estis avantaĝo en tio: estis malpli da ŝanco dispremi la kalkanojn, aŭ esti piedbatitaj sub la loko, kie ili sidis. Li estas la plej juna ĉi tie, sed kompreneble ne la plej malforta aŭ, precipe, stulta.
  La ŝarĝo estas rimarkebla, sed ankoraŭ akceptebla, kaj ĉiuj havas sperton pri kurado kun ŝarĝo. Eĉ kun multe da pezo, kiam ili portis, ekzemple, partneron sur siaj ŝultroj.
  Sub la nudaj piedoj de la nudaj piedoj, de tempo al tempo ili krakas aŭ krevas en rompitajn palmbranĉojn aŭ konusojn, kaj foje estas dornaj plantoj, kiujn la knaboj provas ĉirkaŭiri. La herbo estas varmigita, ofte seka, sed, kompreneble, ne brulas kiel dezerta sablo. Ĝenerale, ankoraŭ eblas vivi, sed la Suno leviĝas kaj pliigas la varmon.
  Alta Hans, proksimume same alta kiel Dmitry, ili kuras ŝultro al ŝultro. Germana knabmilitisto demandas sovetian junan batalanton:
  - Nu, nun vi militas! Kompreneble, mi ankoraŭ ne flaris pulvon, sed ni havas ĉion antaŭ ni. Ĉu vi entute sentas ian eksciton?
  Dmitry honeste respondis:
  - Ankoraŭ ne! - Kaj li aldonis, denove turnante la kapon. - Mi konfesas, sincere ne!
  Hans malestime snufis:
  - Jes mi estas! Verdire, jes! Nu, kiu el la knaboj de mia aĝo povas laŭleĝe militi. Batalu, pafu, mortigi, eksplodigi, kapti. Post ĉio, ĉi tio estas enamiĝo. Ankaŭ vi kaj Olezhka volis senti sin kiel vivantaj militistoj, foriri de rutino!
  Dimka rezolute kontraŭis:
  - Nia vivo ne estas rutina. Ĝenerale, esti pioniro, eĉ gvidanto kaj atleto, estas tre interesa.
  - Kial do vi enskribiĝis ĉe ni? Ĉu vi ne timas esti mortigita aŭ kripligita? - sarkasme ŝercis Hans.
  Dimka, moknomita Ilja Muromets, pufiĝis:
  "Tial mi subskribis, por montri, ke la rusoj povas batali ne pli malbone ol la germanoj." Alie la tuta mondo skribas kaj parolas pri viaj venkoj...
  Hans ridis:
  - Nu, jes! Pri niaj venkoj, gloro tra la Universo. - La alta militista knabo pro fiero elblovis sian larĝan bruston. - Kaj vi rusoj apenaŭ povas forpeli la etan finnan armeon. Vi havas nenion pri kio fanfaroni!
  Dmitrij, ofendita, apenaŭ sin retenante por ne uzi la pugnojn, kontraŭis:
  - Ni havas ankaŭ Ĥalĥin Golon!
  Hans malestime snufis:
  - Malgranda bataleto, ie en Azio. Kaj niaj uloj jam prenis Eŭropon, kaj preskaŭ la tutan Afrikon kaj Azion. Kaj ni transprenos Rusion, ĝi estas kuko por ni!
  Dmitry kolere ekbrilis siajn okulojn:
  - Ne kaptu ĝin, viaj brakoj estas mallongaj!
  Hans ridis:
  - Kiel ni devigis vin subskribi la Brestan Packontrakton? Vi donis al ni terojn, kalkulante ĝis Dnepro, kun trioble pli da bajonetoj kaj sabroj. Kion oni povas diri pri la ruso kiel soldato en ĉi tiu kazo?
  Dimka grupiĝis, li intencis pugnobati Hans en la muzelon, kaj konante sian forton kiel la ĉampiono de la "duonmondo", li verŝajne estus batinta la senkulpan germanan knabon, sed... mi ne volis rompi la formacio kaj komenci batalon. Kaj ne estas bone uzi viajn pugnojn dum debato. Krom ĉi-kaze, plej verŝajne li estos arestita, kaj li ne havos tempon por montri, ke la rusoj batalas ne pli malbone ol la germanoj. Tial Dmitrij trankvile kontraŭis:
  - Ni rusoj venkis vin sub Frederiko la 2-a, kaj eĉ prenis Berlinon. Kaj kiam Napoleono la Granda komandis vin, duono de lia armeo estis germanoj, kaj en la unua mondmilito okazis la trarompo de Brusilov. Kaj vi ne prenis Parizon, ĉar niaj trupoj preskaŭ kaptis Konigsberg.
  Hans trovis sufiĉe pezan kontraŭargumenton:
  - Sed tamen, en la lastaj bataloj kun ni vi estis venkita! Kaj homo kaj nacio estas juĝataj antaŭ ĉio laŭ siaj finaj faroj!
  Dmitry sufiĉe prudente kontraŭis:
  - Sub la caro, ni havis postiĝintan industrion, precipe en la milit-teknika sfero. Kaj nun, ni disvolvis seriozan industrion. Ekzemple, vi vidis la tankon KV-2. Ĝi estas ekipita per 152-mm obuso. Ĉu vi germanoj havas ion tian?
  Hans ridis:
  - La francoj, sur la S-2-tankoj, havis ankaŭ obusojn de eĉ pli granda kalibro de 155 milimetroj, sed tio ne malhelpis nin venki la vadejojn, havante ekipaĵon pli malforta ol nun. La ĉefa forto de la Wehrmacht estas la supereco de la homa faktoro!
  Dmitry grimacis sian vizaĝon kun egala sunbruno:
  - Kial vi opinias, ke vi havas avantaĝon super ni en la homa faktoro, se vi fariĝis la ĉampiono de la "duonmondo"? Kaj venki viajn plej bonajn infanojn?
  Hans sufiĉe racie deklaris:
  - Esceptoj foje nur konfirmas la regulojn. Aŭ pli ĝuste, preskaŭ ĉiam! Nun, se ni prenas ne individuajn fenomenojn, sed la nivelon de milita trejnado entute, tiam ĉi tie...
  Dmitry ekkoleris:
  - Vi ne scias, kian nivelon de batala trejnado ni havas kaj kiel ekzercoj estas faritaj en la sovetia armeo. Do, ne necesas spekuli!
  Hans logike rimarkis:
  - En Hispanujo estis konkurso inter la sovetia milita skolo, doktrino kaj la germana. Ni testis nian ekipaĵon kaj armilojn. La rezulto estas venko por nia milita lernejo kaj strategia arto, kaj la firmiĝo de la frankisma reĝimo. Do ni jam batalis kun viaj uloj kaj venkis!
  Dmitry Muromets malĝoje rimarkis:
  -Vi havis multe pli da trupoj ol ni! Vi nur prenis la kvanton!
  - Mi ne dirus tion. - Hans mallevis la kapon kaj eksilentis, la unuaj signoj de laceco komencis aperi kaj fariis malfacile paroli.
  La plej malbona afero estas, kompreneble, la varmego. La suno neforgeseble alproksimiĝis al sia zenito. Neniu el la knaboj havis kutimon pri tio. Germanio kaj Rusio estas nordaj landoj, kaj somere ili malofte superas tridek gradojn. Kaj ĉi tio estas Afriko en julio, kaj la venteto ĉesis blovi de Nilo.
  La nudaj piedoj de la knaboj komencis pli kaj pli piki per la seka herbo, kaj tiam subite ĝi finiĝis, kaj la tuta kilometro estis kovrita de bruliĝanta gruzo. Estis tre dolora, kaj kelkaj el la malpli sinregantaj knaboj kriis. Ŝvito gutis de ili kaj siblis sur la varman gruzon.
  Oleg Rybachenko kaj Dmitry, kaj la plej multaj el la aliaj knaboj, edukitaj en la spartana spirito, provis rideti kaj ne montri sian turmenton. Ili pensis pri io alia. Do Oleg Rybachenko imagis, ke liaj nudaj piedoj estas lekataj de flamoj sur rako, kaj ili volis forpreni de li gravan ŝtatan sekreton. Kaj li devas elteni ĝin kaj ne montri, ke li estas vundita aŭ timigita. Krome, la knaboj kreskis en severaj kondiĉoj kaj iliaj kalkanoj ne estis tiel dorlotaj, la poeto kaj la nigra gruzo, kvankam ĝi brulis, sed ne tiom, ke la malglata haŭto senŝeliĝis.
  Baldaŭ sekvis varmegaj batoj. Preskaŭ samtempe pluraj trovarmigitaj knaboj svenis, kaj oni devis preni ilin sur malpeza, faldebla brankardo.
  Oleg Rybachenko rimarkis al si, ke la germanoj ĝenerale havas bonan ekipaĵon. Ĉu eblas, ke en la Ruĝa Armeo vi trovos aparaton por porti vunditojn el duralumino, kiu samtempe facile kaŝiĝas en tornistro.
  Sed kuri kun plia ŝarĝo en viaj manoj estas pli malfacila, kaj viaj nudaj kalkanoj brulas pli intense kiam la premo pliiĝas. Do, iel, ili estas en libervola-deviga infero. Oleg Rybachenko eĉ pensis: kiel liaj kamaradoj reagus al tia provo, ili ĉiuj pluvivus.
  Larĝaj strioj de varma, nigrigita gruzo estis kombinitaj kun pikanta, sekigita herbo. Krome, la komandanto iom post iom kondukis la knabojn for de Nilo, ŝajne por eviti eniri loĝatajn areojn en Egiptujo.
  Denove, kelkaj knaboj komencis kolapsi kaj la knaboj, elĉerpitaj aŭ miregigitaj de la klabo de la suno, kovris siajn kapojn per ĉifono malsekigita per akvo kaj estis metitaj sur brankardojn. Kelkaj el tiuj, kiuj antaŭe suferis malpezan strikon, enviciĝis kaj daŭrigis kuri.
  Sed la forto de la junaj uloj malpliiĝis, kaj preskaŭ duono estis ekstere de agado.
  Fine la komandanto, ankaŭ sufiĉe laca, diris:
  - Mi ordonas al ĉiuj ripozi! Ni atingis la limon! Kovru vin per sunŝirmiloj, trinku akvon kun vinagro kaj ĉokolado. Post kio vi faros spirajn ekzercojn kuŝante!
  La militistaj knaboj ekkriis en malforta ĥoro:
  - Ni pretas plenumi ajnan mendon!
  Malgraŭ la sunkremo, la haŭto de la bebo estis ruĝa kaj kruda. Estis malkomforte kuŝi sur la pika seka herbo, do la knaboj metis ĉelofanon sub sin.
  Dmitry kaj Oleg Rybachenko ekloĝis unu apud la alia en la sama tendo. La knaboj ŝajnis iomete sekigitaj kaj ilia haŭto mallumiĝis. Miaj nudaj piedoj brulis kaj forte jukis, mi devis levi la krurojn por ke la sango forfluu kaj fariĝu almenaŭ iom pli facila.
  Dmitry notis:
  - Ni sciis, ke milito ne estas mielo, sed ne samgrade!
  Oleg Rybachenko morne promesis:
  - Ĉi tiuj estas nur floroj. Se vi vidos sangon kaj rigardos vian unuan kadavron, vi komprenos, ke ĉio ĉi ĉirkaŭkuranta sur varma surfaco estas nenio!
  Dmitrij suĉis sian stomakon kaj diris:
  - En libroj, kompreneble, oni skribas pri tio, kiel oni sentas, kiam oni mortigas homon por la unua fojo. Eĉ se ĝi estas malbona homo kaj via malamiko, preta disverŝi siajn intestojn. Sed tamen ĉi tio...
  Oleg Rybachenko notis:
  - En la libro de Boussenard "Kapitano Daredevil", estis ankaŭ tuta bataliono de suĉuloj, kiuj batalis kontraŭ la britoj. Memorigas nin pri io. Sed tie la problemo de psikologio, oni diras, kiel estas mortigi homon, estas nur mallonge tuŝita unufoje, kiam kuglo hazarde falĉis junan tamburiston. Kaj ĝenerale, la sinteno al morto estas sufiĉe frivola. Ŝajnas, ke ĝi eĉ ne estas milito, sed feriado!
  Dmitry logike kontraŭis:
  - Jen libro por infanoj kaj adoleskantoj; kiuj trovas enuiga legi pri psikologiaj spertoj. Kaj la fino jam estas malbona, preskaŭ la tuta bataliono de suĉuloj mortis, kaj la daŭrigo neniam estis skribita!
  Oleg Rybachenko, kun profunda esprimo de vera malĝojo, rimarkis:
  - Sed jen tia libro, kiun vi bedaŭras, kiom rapide ĝi finiĝis. Sed multe pli ofte okazas inverse, ke vi laŭvorte suferas, provante venki tiun aŭ alian laboron!
  - Se vi havas la romanon "Milito kaj Paco" de Lev Tolstoj, tiam Oljek sendube pravas! - konsentis Dmitrij.
  La juna partnero kontraŭis:
  - En la libro "Milito kaj Paco" estas intrigo, pluraj rakontofadenoj kaj roluloj malkaŝitaj detale. Ne, ŝi ne estas idioto. Tute neniel enuiga! Kvankam, kompreneble, la plej interesaj aferoj venas ĉe la komenco.
  Dmitry konsentis:
  - Jes, ĝuste... Multaj verkistoj pekas kun malvigla intrigo, kiam antaŭ ol komenciĝos la plej interesa ago, oni sukcesas forĵeti la ŝajne enuigan libron.
  Permesinte al la knaboj atendi la pinton de la suno, la gaja komandanto Wolf Stich, tre muskolforta knabo de ĉirkaŭ dekkvar-jara aspekto. La vizaĝo estas bela, sed severa, infaneca kaj plenkreska samtempe. Wolf mem estas ankoraŭ el Jungfolk, sed lia komanda principo estas: junuloj estu gvidataj de junuloj. Kaj la fakto, ke Shtikh ne havas sperton kaj estas konsiderata infano, ne ĝenas neniun. La ĉefa afero estas, ke li estas arjo kaj komandas la arjojn, kio signifas, ke li kapablas fari la neeblan por ordinaraj homoj. Kaj kio? Ili faras ĝin!
  Kuri denove, forgesi pri doloro, laceco, knaboj, kiuj eĉ hontas (tia estas edukado!), Memori panjon, paĉjon aŭ pensi pri io tenera. Ĉi tio estas kiam la kapablo elteni suferon, kaj la provo mem estas granda beno.
  Junaj militistoj kuras sen pensi pri malobeo, kaj se ili volas ion, tio estas batalo!
  La varmego estas ankoraŭ tre forta, kaj denove la knaboj elkuras sur la pikan varman gruzon. Kaj li eĉ ne vidas la finon en la vido. La doloro fariĝas neeltenebla kaj multaj el la junaj militistoj ne plu povas reteni siajn dolorojn.
  Tiam Oleg Rybachenko komencis kanti sur la flugo kanton, kiun li komponis, veran marŝon;
  La gloro de la sovetia patrujo estas granda -
  Ni estas indaj, mi kredas, ni estos de ĉi tiu gloro!
  Ni venku la kruelan malamikon en batalo,
  Por la rusa, plej radia Potenco!
  
  Kio estas en la Patrujo kiu kantas,
  En la koro de honesta, nudpieda pioniro!
  Ni rapidas kiel birdo en flugon,
  Kiel sankta fariĝis nia fido!
  
  Aŭtomata, kredu min, granda frato,
  Kaj la obusoj tute ne estas ekstra ŝarĝo!
  Se vi estas kuraĝa, tiam la rezulto estas
  Estos, malgraŭ tio, ke vi estas knabo!
  
  La pioniro estas troma kaj severa...
  Sed Dio lumigas nin per rideto!
  Estas multaj malbonaj asoj en la mondo, ve,
  Ke ili volas ruinigi lokon en la ĉielo!
  
  La faŝisma ŝakalo atingas nin,
  Li volas elŝiri la koron de infano!
  Kaj liaj porkoj havas pokmarkitan ridon,
  Li ricevu laŭtan vangofrapon!
  
  Tigrotankoj estas "botoj"
  Mallerta - terure angula!
  Kaj ne forkuru de ili, kavaliro,
  Nu, pli bone preparu kelkajn grenadojn!
  
  Ni kreos mondon tian, kredu min,
  Kie milionoj estos feliĉaj!
  Predanta besto kuros en kavon,
  Ni demetos la malnoblajn legiojn!
  
  Kio estas en la Patrujo kiu kantas,
  Kaj li detruas ĉiujn faŝistojn tre fame...
  Premu la kavaliran radiopafilon pli forte...
  Kaj por ke la planedo fariĝu paca kaj trankvila!
  
  
  
  
  La ruĝa standardo brilos,
  Ĝi enhavas la nomon de Sankta Jesuo!
  Trapasu la Pioneer-ekzamenon kun A -
  Por ke via Rusujo estu fama!
  
  Sed la ekzameno ne estas ĉe la nigra tabulo -
  Li devos esti kapitulacigita el la tranĉeoj!
  Grizaj haroj rapidas al la viskio de la knabo,
  Amiko mortis - malĝojo nun estas ĉe la tombo!
  
  Kia malbenita milito,
  Ŝi eĉ ne meritas esti nomata besto!
  Kaj la hordo ne scias kiel deteni,
  Almenaŭ Adolfo foje estas pli amuza ol klaŭno!
  
  Vi scias, ni ne devus retiriĝi,
  Por pioniroj, timo estas fremda por ĉiam!
  Ni infanoj estas lojalaj amikoj,
  Kaj morale mi kredas ne kriplulojn!
  
  Ni finu la gloran marŝon en Berlino,
  Kredu min, ni ĉiam sciis batali!
  Kaj subite ni kaptis impetan spiriton,
  Portante la RPK en tornistro dum la kuro!
  Ludeman kaj kuraĝan kanton finis Oleg Rybachenko, kaj la germanaj knaboj tion aprobis per fajfoj kaj ridado. Kvazaŭ ili eĉ ne rimarkus, ke ilia fanfaronita Fuhrer estas superverŝita per deklivo de la kapo ĝis la piedoj!
  Kurado fariĝis pli amuza, pli da energio aldoniĝis... Kaj baldaŭ la gruzo elĉerpiĝis kaj mola herbo komencis aperi, kiu fariĝis ĝojo por la bruligitaj piedoj de la kuraĝaj knaboj.
  Dmitry rimarkis kun rideto:
  - Oni diras, ke la kanto helpas nin vivi, sed nenio estis dirita pri tio, ke ĝi ankaŭ malpezigas la pezan ŝarĝon malantaŭ ni!
  Oleg Rybachenko protestis:
  - Eĉ dum la antikva egipta civilizo oni sciis pri la vivdona efiko de muziko sur la homa korpo, kaj ankaŭ kantoj. Ekzemple, malgrandaj sklavoj, kiuj ankoraŭ ne povis efike labori en la kampoj kaj ŝtonminejoj, estis devigitaj kanti por gajigi la plenkreskajn sklavojn. Ja tia scienco kiel Valiologio venis el Egiptio.
  Komandanto Lupo kriis:
  - Alĝustigu laŭ alteco! Kaj ne babilu!
  La militistaj knaboj tuj ŝanĝis liniojn kaj poste kuris silente.
  La suno jam subiris (en Nordafriko en julio malheliĝas pli frue ol en la meza zono). La halto jam estis proksima, kiam subite venis signalo.
  - Ĉiuj kuŝiĝu kaj alivestiĝu!
  Kiel ĝi rezultis, ĝi ne estis sen kialo. Antaŭe aŭdiĝis malproksima bruo. Kaj la knaboj aktive laboris per ministoj ŝoveliloj, ĵetante herbon sur sin. Jam estis sufiĉe mallume...
  Hans rimarkis:
  - Verŝajne, ĉi tiuj estas niaj! La frontlinio estas ankoraŭ tro for, ĉar la Germana Armeo sufiĉe progresis.
  Dmitry rimarkis kun rideto:
  - Sed neniam doloras lerni la arton de kamuflado! Ĉi tio utilos en vera milito!
  Hans konsentis:
  - Neniam, sed mi certas, ke ili estas niaj!
  Lupo siblis:
  - Ankoraŭ unu vorton kaj mi pafos vin surloke! Ĉiuj embuskas! Kaj preparu la granatojn.
  Ĉar baldaŭ evidentiĝis, Hans ja eraris. Britaj tankoj aperis. Tamen, la knaboj sidis kviete en embusko: eble ili estis propraj en kaptita ekipaĵo.
  Kvankam la tankoj iras norden. Estas nur kvar el ili, tri malpezaj kaj unu malfacile penetrebla Matildo. La lasta tanko estas granda problemo, ĉar obusoj povas nur damaĝi ĝiajn spurojn. La pulmoj povas esti trafitaj per precizaj ĵetoj en la tegmenton aŭ postaĵon. Se la spuroj de la Matilda estas rompitaj, tiam ĝi povas kaŭzi perdojn al la uloj per siaj du maŝinpafiloj kaj kanono.
  Lupo ne volis, ke liaj amikoj mortu la duan, aŭ pli ĝuste eĉ la trian tagon post alveno al Afriko. Vere, maŝinpafiloj povus esti malfunkciigitaj per precizaj trafoj. Sed la demando estas, kies tankoj estas ĉi tiuj? Kio se la trofeoj estus jam kaptitaj de la germanoj?
  Lupo ordonis:
  - Privata Jungfolk-ano Oleg. Sen armiloj aŭ tornistro, eliru al la tankoj kaj eksciu, kiuj ili estas!
  Oleg flustris:
  - Aŭskultu la komandanton!
  Duone nuda en nigra pantaloneto, la knabo estis malhela pro protekta kremo, kaj por kaŝi siajn blondajn harojn li portis specon de turbano farita el ĵurnaloj. Nun li aspektis kiel ordinara, malriĉa araba knabo. Estas neverŝajne, ke li estos konfuzita kun malamiko.
  La tankoj marŝis malrapide, engaĝante ilaron en kiu la motoroj faris minimuman bruon, kio ankaŭ vekis suspekton. Oleg saltis al ili, energie svingis la brakojn kaj kriis en rompita angla.
  - Estas minoj ĉi tie! Estas minoj ĉi tie!
  La tankoj haltis, kaskita kapo elŝoviĝis el la Matildo kaj kolera voĉo respondis angle:
  - Kion vi volas, arapeto?
  La militista knabo vekis:
  - La germanoj metis minojn survoje! Atentu reĝajn trupojn!
  Aperis dua kapo el la ŝultro rimeno, li aŭdis lin respondi:
  - Lasu ĉi tiujn malnoblajn germanojn morti! Mia reĝo estas kun ni! Nun ni ĉirkaŭiros ilin!
  - Venu sidi ĉi tie! - Ordonite, juĝante laŭ la epoletoj, de kolonelo de la Reĝa Brita Tanka Armeo!
  La knabo grimpis la turon, sentante la agrablan malvarmecon de la kiraso kun siaj nudaj piedoj kovritaj per etaj veziketoj. Tiam, kliniĝante, li komencis montri al la britoj la vojon.
  Ili estis kvin, kaj ĝi estis iom malvasta en la ne tre vasta gvattureto de la meza tanko Matilda. Tiam Oleg Rybachenko decidis fariĝi heroo. Liaj lertaj, trejnitaj manoj, kiel tiuj de profesia poŝŝtelisto, atingis lian zonon kaj eltiris revolverojn. La dikfingroj de la manoj tuj forigis la fuzeojn.
  Kompreneble, ĝi estis malnobla, sed la tento plenumi "heroaĵon" estis tiel forta, ke Olezhek pafis kelkajn fojojn per ĉiu revolvero, celante la maldekstran skapolon.
  Estas malfacile maltrafi de tia distanco, kaj nur frenezulo aŭ la lasta malkuraĝulo povas surmeti kuglorezistan veŝton sidante en tanko. La kolonelo surpriziĝis kaj palpis la kanon de pistolo malantaŭ sia kolumo. La knabo flustris en la plej pura Londona dialekto:
  - Se vi volas vivi, ordonu al la aliaj tri tankoj kapitulaci! Alie, nia bataliono detruos ilin kune kun iliaj skipoj!
  La kolonelo estis surprizita:
  - Kiu vi estas?
  Oleg Rybachenko sincere respondis:
  - Via lasta ŝanco por pluvivi! Tri malpezaj tankoj estos superŝutitaj per obusoj, kaj vi estos torturitaj per fajro. Homoj mortos! Mi kalkulas ĝis tri, aŭ vi donas la ordonon, ke ili kapitulacu kaj eliru el la aŭtomobilo, aŭ mi pafos vin en la kruron kaj ripetos la peton de la komenco! Unu du...
  La kolonelo ĝemis:
  - Konsentu! Nur ne mortigu nin!
  Oleg Rybachenko fiere deklaris:
  - Ni germanoj ne mortigas kaptitojn! Kaj tiam post kiam Britio kapitulacos, vi povas servi denove en la nova Reĝa Forto, renovigita Britio.
  La kolonelo donis la ordonon per tremanta voĉo. La petrolŝipoj obeeme elgrimpis el la tankoj, demetante siajn armilojn. Pluraj el la plej grandaj germanaj knaboj deĵetis sian kamuflaĵherbon kaj kuris al ili, prepariĝante por ricevi la unuan aron da kaptitoj en siaj vivoj.
  . ĈAPITRO N-ro 13.
  La Ses denove batalas kontraŭ la ĉinoj. Denove la hipersorĉistino transportis ilin al la deksepa jarcento. La malamiko jam sukcesis kolekti grandegan armeon. La trupoj de la Ĉiela Imperio sieĝis la rusan urbon.
  Kaj tiel knabo, knabino kaj kvar knabinoj detruas la flavan armeon per siaj glavoj.
  Oleg Rybachenko prizorgis muelejon, tranĉis plurajn ĉinojn kaj kantis:
  - Por sanga batalo...
  Kaj la knabo ĵetis per sia nuda piedo plurajn venenajn kudrilojn.
  Margarita, farante rapidan atakon per glavoj kaj prizorgante muelejon, konfirmis:
  - Sankta kaj prava!
  Kaj ŝi ankaŭ ĵetis kudrilojn per siaj nudaj piedfingroj. Trafante kelkajn dekojn da ĉinoj.
  Nataŝa, disbatante malamikojn per glavoj, aldonis:
  - Marŝu, marŝu, antaŭen...
  Kaj li ankaŭ lanĉos pinglojn per siaj nudaj piedoj.
  Laborante per siaj manoj kaj piedoj, la knabinoj disbatis la ĉinojn tre fame.
  Zoja ankaŭ ĵetis pinglojn per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Laborantaj homoj!
  Aŭrora, lanĉante bumerangon per sia nuda piedo kaj fortranĉante la flavajn militistojn, volonte konfirmis:
  - Marŝu, marŝu, antaŭen...
  Svetlana, disbatante la ĉinojn kaj liberigante ŝtalstelojn per siaj nudaj fingroj, trafante la malamikon, grincis:
  - Laborantaj homoj!
  La knabinoj agis kiel veraj batalantaj agloj. Kaj de iliaj batoj de glavoj kaj ĵetoj de damaĝaj elementoj, la malamikoj falis kaj falis.
  Oleg elfaris la teknikon "Papilio" per siaj glavoj kaj kantis:
  - Vizaĝoj de morto!
  Kaj per la nuda piedo la knabo denove ĵetis la murdinton.
  Margarita okazigis akcepton ĉe la muelejo. Ŝi disbatis siajn kontraŭulojn kaj ekkriis agreseme:
  - Jen nia vojo kaj lukto!
  Kaj pluraj mortigaj diskoj eliris el ŝiaj nudaj fingroj.
  Oleg Rybachenko estas finita knabo, li denove ĵetas tion, kion li mortigas kaj komencas kanti:
  - La Tago de Majo estas festo de laboro!
  Kaj el la nudaj piedoj de la juna murdisto denove flugas diskoj, fortranĉante la militistojn de la ĉiela imperio.
  Nataŝa denove ĵetas ion mortigan kaj grincas:
  - Ĉi tio estas mia posedaĵo!
  Kaj ŝia nuda kalkano trafas la ĉinan generalon en la mentono kaj rompas lian makzelon.
  Zoya elfaras papilian manovron per siaj glavoj kaj kriegoj:
  - Mi estas freneza pantero!
  Kaj el ŝiaj nudaj fingroj la akra disko de murdinto. Kaj do ŝi prenis ĉiujn kaj detranĉis ilin.
  Post kio la glavoj estas en ago denove, kaj ĉiu estas distranĉita. Ĉi tiu estas tia terminatora knabino.
  Aŭrora draŝis la ĉinojn, diserigis iliajn korpojn kaj gluglutis:
  Ni estas elektitaj...
  Kaj la donaco de morto flugas de ŝia nuda kalkano.
  Svetlana, faligante la militistojn de la flava imperio, konfirmas, elmontrante siajn perlajn dentojn:
  - Ni elektas!
  Kaj de ŝiaj nudaj piedoj denove la flugo de pereo.
  Oleg Rybachenko, disbatanta kontraŭulojn, aldonas:
  - Kiom ofte okazas...
  La nudaj piedfingroj de la knabo lanĉis la mesaĝon de morto.
  Margarita, detruante kontraŭulojn, kaj lanĉante neniigprezentojn, aldonis:
  - Ne kongruas!
  Kiel knabino kun lertaj kruroj.
  Nataŝa, pafante al la malamiko kaj lanĉante donacojn de morto, diris:
  - Mi sekvas vin...
  Kaj nudaj piedoj agas kiel ĉiam.
  Zoya, plenuminte la teknikon disŝiri la malamikojn, prenis ĝin kaj agreseme siblis per kobro:
  - Mi sekvas la ombron...
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj denove agas...
  Aŭrora, ĵetinte la armilon per sia nuda malsupra membro al la malamikoj, kaj plene disrompinta ĝin, grincis agreseme:
  - Mi kutimiĝas al...
  Svetlana prenis kaj ĵetis dekduon da pingloj per sia nuda piedo, frapis amason da ĉinoj kaj ekkriis:
  - Al la miskongruo!
  Oleg Rybachenko denove atakas. Li hakas siajn malamikojn, kaj de tempo al tempo kantas:
  - Anĝeloj de bono, du blankaj flugiloj, du blankaj flugiloj super la mondo!
  Kaj el lia nuda kruro denove flugas la donaco de detruo.
  La knabo, kiel ni vidas, estas tre leporhundo. Kaj nudpiede la tutan tempon, kaj forte. Vera maĉisto. Kvankam li aspektas proksimume dekdujara. Sed ĉi tio estas tia formado de detruo.
  Margarita ankaŭ ĵetas kudrilojn per la nudaj piedoj kaj knaras:
  - Freneza sonĝo! Tuta beleco!
  Kaj denove io tute mortiga resaltas de la nuda kalkano.
  Ĉi tiu knabino estas la formado de morto kaj detruo.
  Kaj ĉi tiuj ĉinoj, jes, ĝi komprenas.
  Nataŝa en la rapida movo de la bela terminatoro. Fortranĉas kontraŭulojn, tranĉas ilin per glavoj kaj kantas:
  - Laŭdu caron Aleksej!
  Kaj kudriloj flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Zoya, faligante la ĉinojn kaj detruante la malamikon, konfirmas:
  - La fiulo estos venkita!
  Kaj el ŝia nuda piedo ĝi elflugas, donaco de sovaĝa morto.
  Aŭrora, disbatanta ŝiajn malamikojn, ofensive konfirmas:
  - Kaj la malamiko ne petas kompaton!
  Kaj ŝia nuda piedo denove elĵetas ion tute murdan. Kaj frakasas kontraŭulojn en disŝiritajn pecojn da viando.
  Svetlana, faligante siajn rivalojn kaj lanĉante novajn pinglojn al la malamiko, siblas kiel kobro:
  - Kaj ne kriu al la luno!
  Kaj donacoj de danĝera morto forflugas el ŝiaj nudaj fingroj. Kiu vundas kaj mortigas ĉiujn.
  Oleg Rybachenko moviĝas... la knabo estas senlaca kiel ĉiam...
  La ĉinoj havas malfacilan tempon. Li dispremas ilin kaj disigas ilin.
  La knaba genio grincas:
  - Jen mia batalo!
  Kaj denove, donacoj de neniigo flugas el liaj nudaj piedoj.
  Kaj la juna militisto batalas kiel plena kaj agresema heroo. Kaj ŝiaj glavoj estas kiel la klaboj de la Nigra Dio.
  Margarita prenis ĝin, eksaltis, tranĉis amason da ĉinoj. Okazis ricevo, kvazaŭ mortiga forto.
  Tiam ŝi denove skuis siajn nudajn fingrojn, agante kiel sanga demono.
  La kadavroj de la ĉinoj jam formis tutajn amasojn. La juna militisto siblis:
  - Mia vivo en venko super malamikoj!
  Kaj la knabino denove el nuda piedo ellasos nubon da kudriloj. Kaj la flavaj militistoj falas mortaj.
  Nataŝa tranĉis koridoron antaŭ ŝi el la kadavroj de flavaj militistoj. Ŝi ĵetis akrajn, klarigitajn diskojn kaj knaris:
  - Ĵetu al Marso, kaj estos klaso!
  Kaj el ŝia nuda piedo denove flugas mortiga donaco de tre malagrabla morto.
  Kaj kiom da ĉinoj mortas? Centoj, miloj, sub la batoj de la disbatantaj ses.
  Zoya ankaŭ moviĝas. Veturas kiel kobro, ne donas al la malamiko la plej malgrandan ŝancon. Kaj la ĉina falo hakis.
  La knabino kun sia nuda piedo lanĉis pinglojn akrajn per veneno kaj kantis:
  - Rusaj herooj tranĉis per glavo!
  Kaj la militisto, kvazaŭ ondo leviĝus, poste falus.
  Kaj Aŭrora faras paŝon al la malamiko, kaj distranĉas lin sen plia tempo.
  Mortigas la ĉinojn kaj siblas:
  - Mia granda heroeco!
  Kaj el ŝia nuda piedo, denove elflugu tio, kio frakasas la pecojn en krajonojn.
  La ruĝhara knabino ne indulgas la ĉinojn. Ĉi tie tuj tranĉis sep homojn.
  Kaj ŝia nuda kalkano, Generalo de la Ĉiela Imperio, rompis ŝian frunton. Li, kompreneble, mortis.
  Svetlana ankaŭ moviĝas kaj tranĉas malamikojn. Ŝiaj du glavoj, kiel faldeblaj tondiloj, tratranĉis la korpojn de la ĉinoj.
  En moviĝo, la knabino disbatis dekon da kontraŭuloj. Kaj ŝi prenis la diskojn per siaj nudaj piedoj kaj lanĉis ilin. Kaj ŝi mortigis multajn ĉinojn.
  Ŝi tute estas en sovaĝa frenezo.
  Svetlana diras:
  - La malamikoj ne pasos!
  Aŭrora konsentis:
  - Kompreneble, ili ne pasos - sen ŝanco!
  Kaj la ruĝhara hundino, denove sovaĝe hurlante kaj batante la ĉinojn per glavoj. Kaj tiam la nudaj fingroj de la soriko liberigos kelkajn pinglojn. Ke kelkaj dekoj da ĉinoj estos senditaj al la venonta mondo.
  Oleg Ribaĉenko, detranĉante la flavajn militistojn, prenis ĝin kaj grincis:
  - Neniigo de la menso!
  Kaj denove la knabo elĵetis la terure mortigajn pinglojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj tiam li ĉirpetis:
  - En mia sonĝo ĉiam estas venko!
  Margarita, kontraŭbatalante la malamikon kaj tranĉante siajn kontraŭulojn, konsentis:
  - Eĉ tre granda venko!
  Kaj la knabino denove, kun la nudaj piedfingroj, prenos ĝin kaj lanĉos ĝin al la malamiko, alportante morton.
  Tiom da ĉinoj jam estis mortigitaj de sia paro. Kaj kvar knabinoj, ne malpli.
  Nataŝa ĵetis per sia nuda piedo memfaritan obuson el karbopolvo. Tiu eksplodos, disŝirante ĉinajn soldatojn.
  Kaj la knabino blasfemas:
  - Mi estas la aglo de potenco super la mondo!
  Zoya ankaŭ tre rapide detruas la ĉinan armeon. Li svingas siajn glavojn kaj kantas:
  - Ni estas fieraj agloj!
  Kaj denove io tre mortiga elflugas el ŝia nuda piedo. Kaj li mortigas la ĉinojn tre specife.
  La knabino estas en sovaĝa ekstazo de lerta kaj agresema movado, ne lasante eĉ unu nadlon fali sen esti batita.
  Aŭroro ankaŭ moviĝas. Ŝiaj nudaj piedoj ĵetas akrajn pinglojn. La ruĝhara knabino agas kiel pantero postkuranta ŝakalojn. Ŝi tranĉas la ĉinojn kiel sukerkanon.
  Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - La estonteco estas mia!
  Kaj elŝovas sian langon.
  Svetlana ankaŭ ekstermas la ĉinojn. Kaj ŝiaj nudaj piedoj akcelas ilian rapidan movon.
  Blonda knabino, kiel kobro. Kaj faligas kontraŭulojn sen ia kompato.
  Ŝiaj glavoj turniĝas kiel muelejo. Kaj ili ne lasas la malamikon frosti en paco. Krom se paco fariĝos kompleta kaj eterna.
  Svetlana, fortranĉante la ĉinojn, raportas:
  - Nia formo estas la plej alta!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj elflugas io mortiga kaj nekomprenebla. Kiel bati kontraŭulojn, tiel rekte al morto.
  Aŭrora konfirmas:
  - Pura malvenko!
  Kaj dekduo da pingloj flugas de la nuda piedo de la knabino. Jes, tiel trafe, ke kvindek ĉinoj tuj falis.
  Natasha rimarkas tion, hakante la militistojn de la Ĉiela Imperio:
  -Via kolero estas granda!
  Kaj nudaj piedfingroj lanĉos diskojn.
  Zoja, tranĉante kontraŭulojn, ekkrias:
  - Lasu vian revon realiĝi!
  Kaj ankaŭ nuda piedo, kiel mortiga detruo sendos.
  Kaj la amaso de la ĉinoj iĝas kadavroj.
  Aŭrora, faligante la flavajn militistojn, kantas:
  - Neniu kompato al la malamiko!
  Kaj el ŝia nuda kruro pafas io, kiu premas la flavajn batalantojn ĝismorte.
  Kaj la ruĝhara militisto estas en sovaĝa moviĝo.
  Svetlana, detranĉinte aron da malamikoj, prenis ĝin kaj grincis, nudigante siajn perlajn, brilantajn dentojn:
  - Ni neniam ĉesos! Do la rusa armeo naskiĝis por venki!
  Kaj tiam la knabino ĵetas karbgranaton per sia nuda piedo kaj frakasas siajn kontraŭulojn en sangajn pecojn da viando.
  Oleg Rybachenko, venkante la ĉinojn, agis rapide.
  Kaj la knabo Terminator kantis:
  - La rusa armeo naskiĝas por venki!
  Kaj la nuda kalkano de la knabo, dum li saltis, trafis la mandarenon en la mentonon, laŭvorte disbatante lin.
  La juna militisto laŭte ekkriis:
  - Venko venos por ni!
  Margarita, dehakante la ĉinojn kaj detranĉante iliajn kapojn, komentis:
  - Se estas tiuj...
  Kaj la knabino ĵetis amason da pingloj per sia nuda piedo...
  Oleg Rybachenko muĝis responde:
  - Kiu venas al vi!
  Kaj tiam la nuda piedo de la knabo liberigis nubon da kudriloj. Tuj cent ĉinoj estis batitaj.
  Margarita grincis je la supro de siaj pulmoj:
  - Ankaŭ estos tiuj...
  Kaj ŝiaj nudaj fingroj lanĉis mortigan bumerangon.
  Oleg, eltranĉante la militistojn de la Ĉiela Imperio, konfirmis:
  - Kiu venos por vi!
  Kaj la nudaj piedoj de la knabo lanĉos la murdinton kaj unikan. Io, kio dispremas la ostojn de la ĉinoj.
  Kaj venenas ilin per veneno.
  Jes, la knabo ne estas el timema dekduo...
  Nataŝa elfaris duoblan barelteknikon - tranĉante la ĉinojn kaj pepis:
  - Ĉi tiuj estas niaj knabinoj!
  Kaj de ŝiaj nudaj piedoj la flugo prezentas kompletan detruon.
  Kaj la knabino siblas:
  - Silenti!
  Kaj ŝiaj glavoj detranĉis la kapojn de ĉiuj.
  Zoya hakas kontraŭulojn en moviĝo kaj kantas:
  - Mia amo estas sur la kvina etaĝo!
  Kaj denove la nuda piedo de la knabino lanĉas bumerangon. Kaj amaso da flavaj militistoj kun la ventro ŝirita malfermita disfalis.
  Nataŝa, hakante la flavajn, ekparolis:
  - Ĉu amo? Kio pri Faberge-ovoj?
  Kaj denove morto venis de la nuda kalkano.
  Zoja, tranĉante la ĉinojn, komentis:
  - Kaj vi jam freneziĝis!
  Kaj ŝi palpebrumis al sia amiko!
  La knabinoj ŝajne ne estas naivuloj. Kaj kompreneble ne ranoj.
  La nuda piedo de Zoya liberigas damaĝan elementon. Kaj multaj ĉinoj foriras.
  Aŭrora estas sur la atako. Unika kaj ruiniga. Sxi hakas malamikojn, Kaj sxiaj glavoj estas kiel flugiloj de muelejo.
  Ruĝhara diablo, en la klasika movado de rapida atako. Se li tranĉos, li tranĉos specife.
  Kaj kriu:
  - Risko estas nobla afero!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj denove flugas donaco al la ĉinoj. Li hakos kaj muelos ĉiujn.
  Svetlana en movado Detruas la soldatojn de la ĉiela imperio. Ne donas la plej etan ŝancon.
  Kaj nun ŝiaj nudaj piedoj estas tiel virtuozaj, kaj ili forĵetos la murdan aferon. Kaj tiom da ĉinoj estas falĉataj, ke ĝi estas simple mirinda.
  Kaj la knabino Svetlana krias:
  - Fiere ŝvebas super la planedo...
  Kaj ŝi rompis la kolon de la ĉina komandanto per sia nuda kalkano.
  Oleg Rybachenko, disbatante la malamikojn, kantis:
  - Rusa dukapa aglo...
  Kaj el la nudaj piedoj de la knabo venas alia mortodonaco por la ĉina armeo.
  Margarita, distranĉante la malamikojn kaj elmontrante la dentojn, aldonis:
  - Kantita en la kantoj de la homoj...
  Kaj karba citrono forflugis de la nuda kalkano de la militisto, frakasante ŝiajn kontraŭulojn...
  Nataŝa turniĝis en la aero kaj tranĉis dekduon kaj duonon de ĉinoj. Ŝi fortranĉis multajn malamikojn kaj knaris:
  - Li reakiris sian grandecon!
  Kaj la knabino denove moviĝas kaj dancas morton.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj forĵetas ion, kaj tre specife mortigas malamikojn.
  Jes, ĉi tiu estas malluma tago por la ĉinoj.
  Zoja ankaŭ dispremas ilin, tranĉas ilin en pecojn kaj kriegas:
  - La grandeco de la Rusa Imperio!
  Kaj ŝiaj nudaj piedfingroj lanĉas alian mortigan bumerangon. Kiu senigas kontraŭulojn de iliaj kapoj.
  Kaj la knabino mem prenos ĝin kaj tranĉos ĝin malantaŭa mano.
  Sed en batalo, Aŭrora ne estas timema. Se li fikas vin, faru tion sen ia kompato. Kaj ili tranĉis ŝin per glavoj - same kiel ekzekutistoj.
  La ruĝhara diablo muĝis je la supro de ŝiaj pulmoj:
  - Mi vere estas nur satano!
  Denove ŝiaj glavoj flugas supren kaj malsupren al la ĉinaj batalantoj.
  La fajra besto hurlas kaj segpolva granato flugas de ŝia nuda piedo.
  Estos eksplodo. Kaj multaj ĉinoj jam estas en siaj tomboj.
  Pli precize, iliaj kadavroj estas disĵetitaj ĉie.
  Aŭrora grincos:
  - Mia kredo estas ekstermo!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj flugos la donaco de murda morto.
  Kaj la ruĝhara hundino estas nur dinamito de murdo!
  Svetlana, estas ankaŭ io, kio ne lasas vin enuiĝi, kaj povas mortigi.
  Li prenos ĝin kaj lanĉos bumerangon per siaj nudaj piedoj. Kaj multaj ĉinoj estos mortigitaj. Ĉi tiu knabino estas nur temperamenta blondulo.
  Kaj ĉi tiu batalema tendenco estas detranĉi la kapon per akra denta kaj brulanta segilo.
  Kaj la militisto kantos:
  - Ne estos kompato por vi! Ni estos tre feliĉaj!
  Kaj denove la knabino faras tre kuraĝajn kaj saĝajn movojn. Kaj frakasas kontraŭulojn sen permesi al ili ĉirkaŭrigardi.
  Knabinoj atakantaj la ĉinan armeon. Ili faligas kontraŭulojn per glavoj kaj sendas donacojn de detruo per siaj nudaj piedoj.
  Oleg Rybachenko moviĝas kiel pantero. Kaj li hakas siajn malamikojn, farante svingon post svingo. En unu sekundo, la senmorta knabo povas svingiĝi dek kvin ĝis dudek fojojn.
  Kaj faligu multajn militistojn kun la kranioj frakasitaj.
  La eterna knabo ekkrias:
  - Katvazio de sonĝoj!
  Denove, lia glavo estas en moviĝo kaj montras emon detrui siajn kontraŭulojn.
  Margarita ankaŭ hakas kaj grincas:
  - Mi estas vulkano de morto kaj mi piedbatos vin sur la kornojn!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetas akrajn diskojn, kiuj mortigas malamikojn.
  Kaj la knabino krias:
  - Estos novaj venkoj - estos novaj batalantoj!
  Kaj la militisto detruas ĉiujn per freneza atako.
  Kaj ŝiaj nudaj, ĉizitaj kruroj ŝajnas marteladi najlojn en ĉerkon.
  Nataŝa distranĉis amason da ĉinoj kaj grincis:
  - Por nia venko!
  Kaj de ŝiaj nudaj piedoj ĝi flugis, alia mortodonaco.
  Zoya ankaŭ hakas kontraŭulojn. Agas kun ĉia ebla kaj neebla agresemo.
  Jen ŝia nuda kruro lanĉanta citronon sur la karbo. Kaj tuj cent flavaj soldatoj estis ĵetitaj supren.
  La knabino kantis kun rido:
  "Mi prenos la ĉevalon kiel garantion, kaj bonŝanco atendas min!"
  Kaj denove la knabino trafos la malamikon. Kaj li ĉirkaŭpaŝos, distranĉante la malamikojn, lasante al ili neniun ŝancon.
  Aŭrora estas pura besto en batalo. Ĉi tiu ina terminatoro estas simple la formado de la menso de la diablo.
  Kaj se ŝi tranĉas, ŝi tranĉas.
  Kaj el la ĉinoj elfalas nur ŝiritaj pecoj da viando.
  Aŭrora, detruanta ŝiajn kontraŭulojn, muĝis:
  - Temperamento de kobro!
  Kaj tiam ŝia nuda piedo faligis veran bombon. Kaj multe da flavaj soldatoj estis disŝiritaj.
  Svetlana detruas la ĉinojn. Li hakas ilin per glavoj kaj kantas:
  - La estonteco estas la pasinteco nur kiam ĝi estas bona!
  Kaj nun murda donaco denove flugas de ŝiaj nudaj piedoj. Li disĵetas kontraŭulojn. Kaj restas fragmentoj de brakoj, kruroj kaj alia sanga ŝaŭmo.
  Knabinoj en batalo estas tiel sovaĝaj, konstante atakantaj.
  Sed estas tro da ĉinoj kaj tial la ekstermado daŭras. Glavoj tamen funkcias.
  Precipe Oleg komencis kraĉi el pajlo. Kio ankaŭ aldonas al la ekstermado.
  Ni agnosku, la knabo estas tre leporhundo. Liaj movoj estas kiel svingado de pendolo.
  Kaj ĝi estas nur multe pli rapida ol horloĝo. Kaj ili tranĉis glavojn tre rapide kaj rapide.
  La knabo siblis:
  - Jen nia revo, venki kaj detrui!
  Kaj denove liaj nudaj piedoj batos mortigan donacon.
  Margarita en sovaĝa movado. Forigas malamikojn kaj kriegojn:
  - Venko estos, mi certe scias!
  Kaj la knabino ĵetos mortigan obuson.
  Kaj li disŝiros la flavajn militistojn en pecojn.
  Nataŝa ankaŭ moviĝas. Ne konas barojn aŭ timemon. Ŝiaj glavoj tranĉis kontraŭulojn. Kaj ili efektivigas trioblan muelejon.
  Post tio la knabino diras:
  - Granda kaskado!
  Kaj la nuda piedo ĵetas bumerangon. Deko da ĉinoj restas sen kapoj. Ĉi tie la militisto traktas ilin.
  Zoya ankaŭ moviĝas. Disbatu kontraŭulojn kaj knari:
  - La batalo estas sanga kaj prava!
  Ŝia nuda piedo moviĝas, ĵetante ion. Kaj li disŝiros la amason da militistoj de la ĉiela imperio.
  Aŭroro ankaŭ moviĝas. Kaj li ankaŭ faras la detruon de la ĉinoj. Kaj li faras ĝin kvazaŭ rastante per peniko.
  Kaj li kriegas:
  - Banzai tendenco!
  Kaj granato denove flugas de ŝia nuda piedo. Kaj ĝi detruos multajn venkitajn malamikojn.
  Svetlana ankaŭ estas en batalo. Kaj li ne cedas sen plia tempo. Kaj li tranĉas kiel glavoj. Kaj kun nudaj piedoj li prenos vin kaj lasos vin iri. Kaj tiaj fulmoj de energio eliras el ŝi.
  Aŭrora instigas sian amikon:
  - Estas kontakto!
  Svetlana, duoniginte la ĉinan komandanton, konfirmis:
  - Estas kontakto!
  Kaj ambaŭ knabinoj frapis siajn nudajn kalkanojn unu kontraŭ la alia.
  Aŭrora denove moviĝas. Rapida kaj nesuperebla. Ne konas malfortecon aŭ dubon.
  Ŝiaj glavoj tratranĉis homan karnon.
  La ruĝhara diablo, disbatante alian ĉinon, demandas:
  - Kion vi opinias, vere?
  Svetlana respondis:
  - Vere, la koncepto estas relativa!
  Aŭrora ridis kaj rimarkis:
  - Jes, estas vero!
  Kaj alia grenado forflugis de ŝia nuda piedo. Kaj kiel ŝi batis siajn malamikojn. De la ĉinoj nur pecetoj de ŝirita viando flugis en malsamaj direktoj.
  Svetlana rimarkis kun rideto:
  - Tiel estas nia murdo kaj kreado!
  Kaj la knabino ankaŭ lanĉis la donacon de mortiga kaj senkompata morto per sia nuda piedo.
  Nataŝa, disbatante la ĉinojn per glavoj, logike notis:
  - Ili havas sian propran veron, ni havas la nian!
  Kaj alia grenado forflugis de la nuda piedo de la knabino.
  Zoya volonte konsentis kun tio, tranĉante sian malamikon en malgrandajn pecojn:
  - Ĉiu havas sian propran. Kaj ĝi estas tre vera!
  Kaj de ŝiaj nudaj piedoj denove flugas la ekstreme mortigaj. Kaj granato disŝiras viandon en malgrandajn pecojn.
  Nataŝa logike notis:
  - Jen kion donis al ni la scienco kaj la dioj!
  Zoya, detruanta ŝiajn kontraŭulojn, konsentis:
  - Ŝi donis multon!
  Kaj ŝia nuda piedo ĵetis denove, plurajn diskojn. Kaj ŝi trafis amason da kontraŭuloj.
  Nataŝa notis, elmontrante siajn dentojn:
  - Tamen tendenco!
  Kaj ŝiaj nudaj fingroj ĵetis plian dekon da pingloj. Ili montris mortigan kaj sovaĝan politikon.
  Dekmiloj da ĉinoj jam estis mortigitaj. La Ses faris bonegan laboron kreante alternativan historion.
  Kaj kompreneble, knabinoj kaj knaboj estas tre granda kaj kolosa forto!
  . ĈAPITRO N-ro 14
  La ĉinoj ricevis kruelan lecionon ĝis ili atakis, la knabo geniulo Oleg Rybachenko verkis alian ĉefverkon;
  DONITA TEMPO!
  PROLOGO
  En la silvestro, la ĉefurbo Moskvo aspektas kiel giganta abelujo, malavare kolorigita per lumoj. Ĉiuj rapidas fini la multnombrajn taskojn, kiuj akumuliĝis dum la jaro, por plonĝi en la dolĉajn ventegojn de festa amuzo.
  Kaj juna Alex kaj lia amiko Angelina devis ĉirkaŭkuri, liverante multajn donacojn. Glueca, malpura neĝo knaris sub liaj feltaj botoj, estis varme en la kotona ŝafa felo de Pastro Frost, kaj sub lia fibreca barbo, la ruĝecaj, senrazitaj vangoj de la junulo pikis pro sala ŝvito. Angelina, estas iom pli facile en la kostumo de Neĝulino, kvankam post la dudeka domo vi komencas ne figure fali de viaj piedoj.
  Sed kiel vi povas rifuzi la ŝancon gajni kroman monon kiel novjara paro?
  Ne estas sufiĉe da mono por novaj ĝisdatigoj, kaj la stipendio estas ege malgranda, kun frenezaj prezoj...
  - Kien vi iras viluloj? - Aŭdiĝis mallerta voĉo.
  La lanterno subite estingiĝis, kaj malbonaŭguraj ombroj ekbrilis en la mallumo. La barba, mallarĝokula bandito skuis longan ponardon, sekvite de pluraj pli, aspektantaj kiel diabloj eskapintaj el la submondo.
  - Tranĉu la malfidelulojn! - Sonas kiel voĉo turmentanta viajn timpanojn, kiel muelado de rusta segilo sur betono.
  Kvankam, kompreneble, laŭ la Hollywood-scenaro, la paro devis ekstari kaj bati la rabiajn banditojn tuj, sed la vivo estas pli proza. Alex kaj Angelina cedis. Kompreneble, ili estas junaj kaj sportemaj, sed la pezaj sakoj kun donacoj sur la dorso kaj dikaj vestaĵoj malfaciligas la kuron...
  Malantaŭ ili oni aŭdas pezajn fumojn, malpurajn blasfemojn, kaj poste oni tranĉis junan viron sur la dorson per ponardo, tranĉante lian ŝafanpelton...
  Griza objekto flugas ĉe la piedoj de la fuĝantaj studentoj; ŝajnas, ke ĝi ekbrilis rato kun brilanta (la fuzeo brulas!) vosto. Angelina kriis: ŝi tamen ne ŝatis ratojn, kio fakte estis multe pli malbona...
  Ĝi tondris! La asfalto de la trotuaro, akre altiĝanta, trafis la vizaĝon, kaj la korpo estis tuj trapikita de akra doloro, disŝirante la ĉelojn...
  LA LASTA ĈANCIO DE LA HOMERO
  Kiam tia sennombra armado alproksimiĝas, ĝi estas timiga; de malproksime, ŝajnis, ke plurkolora, brilanta nebulozo rampas. Krome, ĉiu fajrero estas feroca demono aŭ tremanta spirito kaŭzita de la magio de nekromanta sorĉisto. La fronto etendiĝis por kelkaj parsekoj; sur tia skalo, eĉ la flagŝipoj ultrabatalŝipoj aspektas kiel sablograjno en Saharo.
  La homa konfederacio, kune kun aliaj rasoj loĝantaj la metagalaksion, eniris la decidan batalon.
  Estas tiom da ŝipoj ĉi tie, kun mirinda vario, kvankam plejofte ĝi nur malhelpas efikan batalon. Nu, ekzemple, stelŝipo en formo de klaviceno aŭ kun longaj muzeloj ruliĝis en virbastonon anstataŭ kordoj, harpo aŭ eĉ kontrabaso kun rektangula tankturo . Tio povas fari impreson sur la malfortuloj, sed ĝi pli verŝajne kaŭzas ridon ol timon, precipe inter spertaj militistoj.
  Ilia kontraŭulo estas la imperio, kiu senĝene asertas esti universala potenco. Granda Grobzagonat, kie ĉio estas metita je la servo de milito, la ĉefa slogano estas efikeco kaj oportuneco. Male al la koalicio, ĉerkaj stelŝipoj malsamas nur laŭ grandeco. Kaj la formo estas preskaŭ la sama - tre rabemaspektaj, profundaj fiŝoj. Eble kun unu escepto: ponardoj, kiuj aspektas kiel dikaj, ŝtalbrilantaj ponardoj - la Neniigantoj.
  La steloj en ĉi tiu parto de spaco ne estas tro dense disigitaj trans la ĉielo, sed ili estas buntaj kaj unikaj en sia lumspektro. Ial, rigardante ĉi tiujn lumaĵojn, vi havas malĝojan senton kvazaŭ vi rigardus en la okulojn de anĝeloj, kiuj kondamnas la vivantajn estaĵojn de la universo pro sia malnobla, vere sovaĝa konduto.
  La armeo de Grobzagonat ne hastis renkonti; nur individuaj movaj unuoj, rapide, profitante sian superan rapidecon, atakis la malamikon, kaŭzis difekton kaj retiriĝis. En respondo, ili provis renkonti ilin per bombarda fajro, sed la pli lertaj ĉerkskribiloj kun teknologie progresinta protekto estis multe pli efikaj. La krozŝipoj kaj destrojeroj eksplodis kvazaŭ ili krevigus minon, erupciante en gejsero de fragmentoj. Sed ni sukcesis faligi iun grandan ludon. Unu el la grandegaj batalŝipoj de la homa konfederacio estis trafita, la ŝipo dense fumis, kaj kaoso regis sur la giganta stelŝipo Stalingrado.
  Ili provas per sia tuta forto savi lin; la knabinoj kaj knaboj laŭvorte senŝeligas sian haŭton pro la terura febro. Kaj rozakvo estis ŝprucita en la aeron kvazaŭ de modisto; la nitrogenaj kaj oksigenaj molekuloj reagis, altigante la temperaturon, kiu jam estis malpermesa por homoj. Do la knabino falis sur la genuojn kaj, kliniĝante, kisas la amuleton de Perun, gutetoj da larmoj vaporiĝas antaŭ ol ili atingas la pezan metalan tegaĵon. Jen, morto, la junulo, kiu antaŭ duonhoro provis delogi ŝin, falas sur la plankon kaj flamas, ruĝa viando senŝeligas liajn ostojn...
  Batala roboto faligas gutetojn da lubrikaĵo el sia larĝa barelo, ŝajnas, ke ĉi tiu maŝino muĝas, spertas turmenton, sendas preĝon al la elektronikaj dioj, surbaze de binara kodo. La sistemo de ventolado malsukcesas, iĝante speco de malgrandaj sed multaj nigraj truoj, kiuj riskas sorbi ĉion kaj ĉiujn.
  Jen du ĉarmaj militistoj, malsukcese alkroĉiĝantaj al la enirpistujo per siaj manoj, provante prokrasti sian morton. Iliaj teneraj, rozkoloraj vizaĝoj estas distorditaj, kaj iliaj belaj trajtoj estas distorditaj de neeltenebla doloro. Sed la premo de la suĉa tornado pliiĝas. Li deŝiras siajn fingrojn, purpura sango ŝprucas de la ŝiriĝintaj muskoloj kaj tendenoj , kaj la knabinoj rapidas en la viandmuelilon. Surfluge, la ruĝhara knabino kolizias kun la junulo, ramante lin en la stomakon per kapo kiu aspektas kiel vulpa ĉapelo.
  Ili sukcesas rideti unu al la alia antaŭ ol foriri al tiu loko de kiu ne estas reveno. Alia virino, jam pli ol duone karbigita, desegnis per sia brulanta mano sur la muron: "La kuraĝulo mortas unufoje, sed ĉiam vivas, la malkuraĝulo unufoje vivas, sed estas eterne morta." La bluverda flamo aldonas varmegon, englutante ravan korpon indan je la plej prestiĝaj paseroj antaŭ nur kelkaj momentoj. Ĉi tie la ostoj de la knabino estas elmontritaj, kaj la fortaj muskoloj, malmoligitaj de infanaĝo, diseriĝas en blankan cindron.
  La batalŝipo de la malmola brulis, elpelante irizajn aervezikojn en la vakuon, kaj poste eksplodis, disiĝis en multajn fragmentojn.
  Hipermarŝalo Grobzagonat Princo "Giganta Masko" ordonis:
  - Antaŭeniru kvin milionojn okcent kvindek mil superfregatojn, same kiel malmolajn anigenajn portantojn. Lasu la hordon de la universo rapidi sur la dorson de la malamiko!
  La fregatoj provis konservi formacion, viciĝante en apartaj linioj. Raketkrozŝipoj kaj barakiloj, kune kun batalantoj, formis specon de fajn-reto. Komence, ili provis pafi al la malamiko al longa distanco, uzante armilon kiu ne plu estis nova en la universo, sed ege detrua: termokvark-misiloj. Kiel la boksa taktiko de granda punisto: ĵetu longan maldekstran pikon kaj tenu vian partneron malproksime. La koaliciaj ŝipoj retiriĝis, la ariergardo de la stelŝipoj rapidis antaŭen, provante trarompi al la batalkampo ĝustatempe. La ĉerkkortoj, uzante sian avantaĝon en organizo kaj manovro, kiel ekzekutisto kun hakilo, tranĉis la pli lozan formadon de la fortoj kontraŭstarantaj ilin. Inter la eksterteranoj kiuj provis ataki, la perdoj pliiĝis.
  La diabla belec-generalo Dukino de Furia rapidas sur sian altrapidan annigen-aviad-kompanion. Ĉi tiu estas tia speco de batala stelŝipo, ke, male al konvenciaj krozŝipoj, anstataŭ pafiloj, ĝi havas anten-elsendilojn, kiuj, uzataj en batalo, korodas la kirason de malamikaj ŝipoj per sia efiko. Jen venas la gravioplasmaj ondoj, rapide balaantaj tra la vakuo. Nigra spaco de iliaj spac-inundaj movoj estas kolorigita kiel akvo de disverŝita benzino. La ago estas tre detrua. Ili varbas la pafilojn de eksterteranoj malsukcese provante kontraŭstari ilin, kaŭzi enmiksiĝon en komputila gvidado, aŭ eĉ ĉe alta intenseco kaŭzas detonacion en la neniigfuzeoj de termokvarkmisiloj. Malamikaj stelŝipoj estas kiel fiŝoj sub filmo de maŝinoleo, kelkaj el ili ne el metalo aŭ ceramiko, sed de biologia origino kaj sufiĉe realisme tordiĝas en la plej teruraj konvulsioj.
  Nun alia el la batalŝipoj komencas diseriĝi, flamante, kvazaŭ grandega ŝipo kun diametro la larĝo de Maniko estas farita el domenoj ŝprucitaj per benzino. Estas nenio por paroli pri perdoj inter pli malgrandaj stelŝipoj. La koalicio de eksterteranoj kaj teranoj klare cedas, ŝajne la plej nova armilo de la stelzanoj - eligita graviplasmo, laŭvorte ŝokis la kosmofortojn de kelkcent imperioj.
  La Comte de Barsov kontrolas la fajron movante la fingrojn antaŭ la skanilo en certa sinsekvo. Ekstere, la ĉerkskatolo Generalo de Ses Steloj aspektas kiel potenca, heroa konstruo de viro kun striita tigra vizaĝo. Agreseme bela besto, sed ĉi tio estas malbona beleco - Lucifero. La ĉerko kolere ridetas, farante senkompatajn batojn. Li sentas la konfuzon de la homamaso kolektita el pluraj galaksioj. Nu, lasu ilin kunpremi eĉ pli firme kaj intensigi la panikon. Kiam la ĉefaj fortoj de la Senkompata, grava imperio eniros la batalon, estos venka, ĝoja fino por iuj kaj malĝoja fino por aliaj.
  La koalicio agas iom ĥaose, anstataŭ organizita rezisto, obskuraj manovroj, eĉ du grandiozaj batalŝipoj, malgraŭ la kosmaj distancoj, blindiĝis, velis unu al la alia, kaj poste koliziis kun muĝado tra gravitondoj, dolore eĥante en la oreloj de proksimaj. batalantoj.
  Interne, vandoj estis rompitaj, batalaj kupeoj, kazernkabanoj, trejnado kaj distra haloj estis disbatitaj. Ĉio okazis kun la rapideco de la tajdo, sufiĉe rapida por detrui ajnan eblecon de fuĝo, sed ankoraŭ agonige malrapida, donante la ŝancon al milionoj da kaptitaj vivantaj estaĵoj senti la koŝmaran timon de neforgesebla morto.
  Jen la grafino de la blatvetkuro, tre simila al bukedo da violoj kun rozkoloraj rankruroj en oraj bukloj, akceptas doloran morton, konfesante... al sia batalemiganto. Komputila hologramo legas preĝojn kaj absolvas pekojn rapide. Tia estas la religio de ĉi tiu glamoura nacio, via altteknologia armilo ludas la rolon de pastro, nur cibernetika inteligenteco estas konsiderata tiel, ĝi havas sufiĉan sanktecon kaj purecon por servi kiel peranto inter vivanta organismo kaj la Ĉiopova Dio. La lastaj vortoj de la pastro-elsendinto estis:
  - La mondo ne estas senĉa de ĉarmo, sed abomenaĵo ne estas oferata al Dio!
  La Dukino de Furia estas svelta kaj atletika grupano en speciala reĝimo, kunpremita parolkodo ludas duoblan rolon. La unua estas ĉifrada ŝildo kontraŭ ebla subaŭskultado de la teamo. La dua estas la magotelepatia impulso.
  Krozŝipoj, destrojeroj, brigantinoj, kaj eĉ unu kosmoŝipo estas ŝipoj difektitaj aŭ tute detruitaj de ŝia stelŝipo. De Furia logike notas:
  - Kuraĝo povas kompensi por nesufiĉa trejnado, sed trejnado neniam kompensas por kuraĝo!
  Ilia kapto jam preskaŭ tute malplenigis la termokvarkan energion (ĝia uzo ankoraŭ ne estas perfekta) de la reaktoro kaj maltrankvile atendas komandon. Multaj centoj da miloj da malamikaj ŝipoj de la ĉefaj klasoj jam estas detruitaj, la batalo okazas sur larĝa fronto.
  La ordono estis donita, ili rapidis, organizite retiriĝis por reŝarĝi ĉe kargostacioj - specialaj stelŝipoj.
  Kaj la princo "Giganta Masko" ĵetis novajn fortojn en la batalon:
  Aparte, lia persona flagŝipo, la ultra-batalŝipo Beast.
  Poste venis du aliaj gigantoj, "Shock and Awe" kaj "Red Noose". Ili deplojis dekojn de miloj da grandaj kaj malgrandaj pafiloj kaj emisiiloj. Pluraj protektaj tavoloj flagris super ili: graviomatrico, magospacaj kampoj (pasanta materio en nur unu direkto), fortoreflektanto. Ĉiuj cibernetikaj aparatoj funkciigis sur subnivela teoplasmo, kiu igis ilin rezistemaj al interfero. En la sama tempo, grandegaj radaroj estis uzitaj, kiuj mem kreis jezuitajn ĉagrenojn por la elektroniko de la malamiko.
  Kvazaŭ mortiga hajlo falis sur la rikoltojn, falis malsupren "donacoj" portantaj morton... Tri gigantoj provis disvastigi pli larĝe por ekstermi la malamikon kiel eble plej efike. Ili estas preskaŭ nevundeblaj, kiel pilko fulmo, flugado, brulvundoj poplanugo flirtanta en la spaco, tia estas ilia mortiga efiko sur kosmoŝipoj de eksterteranoj. Kaŭzante ilin retiriĝi en paniko. Sennombraj pilolformaj savmoduloj disiĝas tra la vakuo, pli kaj pli da ili tremas pro raketeksplodoj kiel buoj en malglataj maroj. La ĉerkplumoj ankoraŭ ne atentas ilin, unue rompas la danĝerajn kaj fortajn, tiam vi povas fini la eksterteranojn, kiuj perdis la restaĵojn de siaj mensoj pro teruro. La batalo ankoraŭ ne estas venkita, ankaŭ la trupoj de la Senkompata Imperio suferas, kvankam nekonsiderindaj perdoj kompare kun la malamiko.
  Sed samtempe, sur flamantaj stelŝipoj, ne estas amasiĝo kaj paniko. La evakuado okazas tre glate, kvazaŭ tiuj ne estus vivantaj organismoj, sed biorobotoj. Cetere, la retiriĝo, kvazaŭ en moko de morto, estas akompanata de kuraĝaj kantoj.
  Kaj jen la anigenportanto de de Fury: tia speciala portanto de gravita plasmo, kiu montriĝis neatendita en sia detrua potenco. Ŝargado de la energio de detruo okazis preskaŭ tuj kaj denove en batalon.
  La kosmoŝipo gajnas maksimuman akcelon, la dukino eĉ tenas la stabiligilon, tra la diafana ŝtofo de la batalkostumo oni povas vidi, kiel ŝiaj grandaj bicepsoj estas streĉitaj en malsinjora maniero. Ŝi kaj aliaj ŝipanoj devas klopodi ne fali sur la dorso. La Dukino kun tigra kapo estas neimitebla, kiel militisto el komiksoj, ŝia rigardo estas trapika, ŝiaj tre helaj, longaj kaj densaj haroj flirtas de la aliranta aero.
  Estas malfacile kredi, ke ĉi tiu heroa knabino jam trafis ducent ciklojn. Kiel freŝa kaj pura estas ŝia vizaĝo, tre movebla, foje kun feroca mieno, foje, male, anĝela aŭ ludema. Estas multaj bataloj malantaŭ ŝi, sed ŝi neniam ŝajnis laciĝi je ili. Ĉiu nova batalo estas io speciala, kun sia propra nepriskribeble bela kaj riĉa dezajno kaj ekscita ritmo.
  Kaj nun ili havas armilon kiu estas nova en funkcia principo, kontraŭ kiu la malamiko verŝajne ne povos trovi efikan protekton, almenaŭ ĝis la fina venko de Grobzagonat.
  Kiel senhelpa estas la Fizt-rasa drednaŭto. Blinda, perdante sian orientiĝon. Ŝpinante diskon lanĉitan de atleto, tiel ke post kelkaj momentoj ĝiaj komponantoj estis disĵetitaj tra la etendaĵoj de la galaksio. Aŭ alia malfeliĉa viktimo, tri destrojeroj samtempe pereantaj en la brakumo de graviplasmo, la ŝipoj tremante kaj premplatiĝantaj, kiel fraidoj ĵetitaj de la surfo sur la brulantan sablon.
  Baron de Alligator, alĝustigante la celon de la elsendiloj (kaj ne sen sukceso, nur unublokaj bastonoj restis de la nova forbruligita krozŝipo), rimarkis kun bedaŭro:
  - Estas facile mortigi, malfacile revivigi, sed estas absolute neeble vivi sen perforto!
  De Furia, kontrolante sian grupon de stelŝipoj, eligante alian fluon de detruo, kaj rigardante kiel la ŝipo, transformita de kargotransporto, ankaŭ estis implikita en plasmoreto, indikis:
  - La morto, kiel fidela amiko, nepre venos, sed se vi volas marŝi pli longe kun kaprica vivo, pruvu vian sindediĉon al inteligenteco kaj kuraĝo!
  Grafo de Barsov raŭke bojis, daŭrigante sian sprita vortan eksplodon:
  - Leĝoj ne estas skribitaj por malsaĝuloj, sed ili ricevas sankciojn pro malobservo de ili, kaj por tiuj saĝuloj, kiuj skribis ĉi tiujn leĝojn!
  La organizita rezisto de la diversa flotego rompiĝis. Flugo en la kosma spaco estas eĉ kiel montkolapso, ĝi estas tornado, kiu tuj kovris skolon de muskoj, terenbatante kaj kaptante ĉiujn samtempe... La postkuro komenciĝis. Kiel aro da lupoj pelantaj gregon da ŝafoj. Nur ĉerkoj estas multe pli malbonaj, pli senkompataj ol lupoj. Por ili, tio eĉ ne estas demando pri supervivo, sed pri pruvo de nefleksebla volo kaj senkompata kolero. Ĉasu, turmenti, ne lasu. Kaj kvankam multaj infanoj ne atendos siajn gepatrojn (kaj jen estaĵoj samseksaj ĝis deko da seksoj kolektitaj), kaj patrinoj, patroj, neŭtraloj, iliaj filoj, filinoj kaj kiu scias, kiu alia... Kia braveco estas tie en tia murdo, kiam eĉ pafado de perdrikoj postulas pli da lerteco kaj peno. La derompaĵoj inundis spacon kaj falis sur la stelojn, kaŭzante koronajn tumultojn, elstaraĵojn, kaj plasmovorticojn sur la surfaco. Iuj steloj eĉ ŝanĝas kolorojn pro la amaso da fremdaj objektoj falantaj sur sian surfacon. Ne ĉiuj komprenos, sed tiuj kun koro: estas precipe timige, se estaĵo kun personeco brulas viva, kaj personeco estas tuta neracia kaj neantaŭvidebla mondo.
  Eĉ vakuo povas plori pro tia malvenko...
  Unujaraj studentoj Alex kaj Angelina vidis ĉion, kaj eĉ ne kiel en filmo, sed tute samtempe, en multaj punktoj kaj detaloj, kiam ĉio eniras, plenigante la konscion per kalejdoskopo de percepto.
  Tiam ili rimarkis, ke unu el la homaj kosmoŝipoj - brigantino kun konturoj de bebdelfeno - moviĝas al... Al kvazaro brilanta kun ĉiuj koloroj de la ĉielarko kaj en dorma stato. Io diris al la studentoj, ke tio estas kvazaro, eĉ se ne kun tiaj radioj, kiuj bruligis ĉiujn vivaĵojn. Sed eĉ en reduktita formo, ĝi kaŝis mortigan danĝeron por ĉio materia. Kaj tiu ĉi brigantino ŝajnis kuraĝa memmortigo.
  La Annigen-portistoj sub la komando de la Dukino de Furia ricevis la ordonon: "Interkaptu la kosmoŝipon de la teranoj!" Kaj tri preskaŭ nedifektitaj miloj da soldatoj kaj dekmiloj da batalrobotoj surŝipe kuregis post la brigantino.
  Estas kvazaŭ predŝarkoj postkuras etan anasidon sufokantan en la ŝtormaj akvoj de furioza oceano.
  Alex subite sentis, ke li kapablas ne nur ŝvebi, sed moviĝi, kaj kriis al sia amiko: "Lasu la anĝelon sekvi ilin." La knabino respondis: "Jes, mi sentas, ke mi povas."
  Miĥail Bojarskij kantu: "Kvankam korpo sen animo ne estas korpo, sed kiel malforta estas animo sen korpo!" Eble ĉi tio estas justa, sed... La spirito povas, enirinte en la karnon de aliulo kaj regante ĝin, manifestiĝi en fabela potenco...
  Brulaj fluoj de neniiga radiado estis elsenditaj el tri ponardoj kaj ŝajnis, ke la homa brigantino, gvidata de la kuraĝa kapitano Alena Snegova, ne havas eĉ la plej malgrandan ŝancon. Jam magiaj plasmaj ondoj trapikis la karenon, deformante la arĝentan kirason, igante la barelojn de malpezaj pafiloj defali kiel trokuirita pasto. La ŝipanoj spertas teruran doloron, iliaj batalkostumoj disfalas, ilia haŭto senŝeliĝas, iliaj okuloj blindiĝas... Ŝajnas, ke ne ekzistas ŝanco... La brigantino komencas bruli, postlasante fuman spuron de antimateria fajreroj.
  Sed en ĉi tiu lasta momento, kiam vi falas en la senesperan abismon de la infero de la neekzisto, la du Annigen-portantoj situantaj sur la flankoj, sen turniĝi, ponardis radiadon en la mezan.
  Kaj ĝi komenciĝis, ĉielarkaj ondoj pasis tra la centra ponardo, la aŭtomatigo ŝanĝis al protekto. Kaj la homa ŝipo, kiu ŝajnis eta sur la fono de la gigantoj, perdante partojn de sia strukturo, finfine eskapis el la iriza magia-plasma reto.
  Alex ekloĝis en la korpo de Baron de Alligator, kaj Angelina selis la konscion de grafo de Barsov. Ordinaraj ĉerkgardistoj, kiel la oficiroj, estas trejnitaj ne por diskuti la ordojn de siaj komandantoj, sed por plenumi ilin. Se tiuj, kiuj trafis la korpojn, uzante la memoron pri siaj "ĉevaloj", ordonis ŝanĝi la celon de fajro, tiam... Tiel devus esti. Kiel diras la ĉefa regulo de Grobozagonat: "Mi ĵuras sendispute obei la Hiper-Imperiestron, lin persone, same kiel ajnan estron de li nomumitan!"
  La ordono estas donita kaj plenumata... Sed la individuoj de la ĉerkplumoj ne volas interkonsenti pri tio, ke la senkorpaj animoj de la junaj viktimoj ekposedis iliajn korpojn. Furioza lukto komenciĝas, Aligatoro kaj Barsov frostiĝas, kaj la okuloj de la tigro glazuras. La mendo jam estis donita kaj ĝi estos plenumita ĝis ĝi estos nuligita...
  Tamen la brigantino jam ricevis mortajn vundojn, nur iom pli... Alena Morozova, per siaj lastaj fortoj, tenas sin al maldika fadeno de konscio. Ŝia kosmovesto, kune kun ŝia uniformo, estis karbigita, kaj la flamoj kruele karesis ŝian jam tute nudan korpon. La haŭto iĝas kovrita per grandaj veziketoj, tiam senŝeliĝas. Pecoj de la kabo defalas... Iom pli...
  Jen la maldika vosto de la kvazaro, kie ŝia brigantino bezonas atingi, aŭ pli ĝuste kio restas el ĝi... La personecoj de la Aligatoro kaj Barsov jam revenis, la magoplasmo denove ekfrapas... La bruligitaj ostoj de Alena disfalas, kaj ŝia la konscio bruligas en nigran krateron... Kaj en sensignifa frakcio de nanosekundo, la fina detruo, la komanda fragmento de la brigantino flugas en la promeranion de la kvazaro...
  Ĉio ĉesis subite, kvazaŭ ĝi neniam komenciĝis. La floto de la Purpura Konstelacio frostiĝis, kaj ĝiaj kontraŭuloj tuj malaperis. Ŝajnis, ke la flugiloj kaj piedoj de la kosmovulturoj estis gluitaj al la spaco kaj ne povis moviĝi. Kaj samtempe neniu sentis la plej etan ŝokon aŭ ŝokon. Ĉio, kio okazis, preterpasis la amplekson de ordinara fiziko.
  La Dukino de Furia furioze grumblis:
  - Kiu estas ĉi tiu bonega ulo, kiu sukcesis haltigi nin?
  Gengir Wolf rigardis kun nekaŝita malamo:
  "Mi ne havas ideon... Ĉi tio estas esence neebla, kvankam..." La ĉerka generalo, mallaŭtigante la voĉon, klare timigitan ĝis flustro, estis perfidita de la nervoza kurado de siaj glaciaj okuloj ĉirkaŭe, li aldonis. - Nia agento raportis, ke la tero povas ŝerci kun la tempo.
  La dukino respondis trankvile, eĉ malestime:
  - Ĉi tio, kompreneble, estas ĝena, sed neniu povas malhelpi vivantajn individuojn batali, kaj ke ni ĉerkplenaj bestoj venku!
  La aligatoro oscedis spite kaj ĵetis en lian buŝon tion, kio aspektis kiel bone vestita sandviĉo. Karesante la neregeblajn harojn de la tigrino- adjutanto, energie maĉante la kuirartan produkton per laŭta krakado, sed samtempe per tute komprenebla kaj forta voĉo, li resumis:
  -Nefinita malamiko estas kiel netraktita malsano - atendu komplikaĵojn!
  Apud la elĉerpitaj animoj de Angelina kaj Alex, kvazaŭ el glacitruo, aperis la brila substanco de la spirito de Alena. La vizaĝo de la liberigita animo brilis kiel la suno. Interkaptinte la nekompreneblajn rigardojn de la samideanoj, la knabineto klarigis kun ĝoja entuziasmo:
  -Ni venkis! La minaco al la homaro estis forigita, kaj ĉi tiu kaj espereble estontaj defioj.
  Angelina murmuris konfuzite:
  - Kiel?
  Alenka komencis klarigi:
  - La granda sciencisto Pavel Karpov faris la malkovron, ke la tempo havas strukturon similan al profunda, senlima rivero kun multaj milionoj da sendependaj riveretoj. Kaj ke eblas, instalante specon de romp akvo, influi la fluon de unu aŭ alia rivereto. Bedaŭrinde, li mortis, plene malkaŝinte la mekanismojn de influo, kaj ne ekzistis alia simila genio. Sed unu manieron krei tian ogon estis rivelita de li. Se vi liberigas la energion de dormanta kvazaro en certan gamon, kaj nur dum ekzakte meznoktaj novjaraj festoj sur la planedo Tero, tiam la liberigita energio kaŭzos specon de pliiĝo en la pasinteco de la planedo, kaj duobliĝo de la tempofluo okazos. en la Sunsistemo...
  Alex estis konfuzita, kaj palpebrumante siajn eterajn palpebrojn, flustris:
  - Kaj kio gravas?
  Militistino Alena klarigis:
  - Ĉiuj homoj en la Sunsistemo ricevos plian jaron da vivo, kio signifas, ke Pavel Karpov havos tempon por plenumi siajn unikajn eltrovaĵojn... Aŭ pli ĝuste, li jam faris tion, antaŭ ni ne estas malamika armeo!
  Angelina ekkriis treme:
  - Ĉu vi vere detruis ĉiujn?
  La kapitano de la brigantino ame ridetis kaj palpebrumis responde:
  - Mi pensas, ke ne! Ĝentila simple metita en la riveron de tempo turnis la kronofluon en cirklo por ili. Ĉi tio signifas, ke la ĉerkplumoj vivos eterne, en unu tempobuklo, vivante la saman jaron senfinan nombron da fojoj!
  - Kaj ni? - demandis Alex.
  - Vi revenos en via propra tempo, kaj mi esperas venontfoje, ke vi ne promenos sur la strato kun banditoj...
  La junulo kaj la knabino vekiĝis starante ĝuste antaŭ la Kremlin-Tonoriloj, sur la Ruĝa Placo. La giganta horloĝo komencis soni noktomezon konstante kaj majeste.
  La Nova Jaro alvenis.
  . ĈAPITRO N-ro 15.
  Post paŭzo, malamikecoj rekomencis. La ĉinoj denove provis, kolektante fortojn por ataki la malproksimajn havaĵojn de Rusio.
  Ĉi-foje la ses kaptis kelkajn pli modernajn armilojn.
  En ĉi tiu kazo, ĉiuj ses el ili grimpis sur la IS-7 per magiaj neanstataŭeblaj konkoj kaj kartoĉoj.
  Kaj sen plia traktado ili komencis pafi la ĉinan armeon kaj dispremi ĝin per siaj spuroj.
  Kaj ankaŭ Oleg Rybachenko pafis el kanono kaj muĝis:
  - Nia venko estas neevitebla, nun ne estos la sama!
  Tamen, dum pafado, kaj eĉ kiam vi pafas unuope, vi povas pensi pri fremduloj.
  Fakte, kial Vladimir Vladimiroviĉ Putin estas tiel bonŝanca politikisto kaj prezidanto? Precipe, ekde la komenco mem de lia nomumo kiel oficiala posteulo de Jeltsin, ĉio estis sukcesa.
  Ŝajnis, ke la komunistoj kaj Yabloko devus agi kiel unuopa unuo - la posteulo de Jeltsin estas la malamiko numero unu.
  Sed la prezentado ne okazis. Kaj pri Sobĉak, kiu ŝtelis, oni ne rememoris. La aprobo daŭrigis rutine. Kvankam la komunistoj devintus kompreni: jen ilia estonta tombisto!
  Kaj Yavlinsky, kiu provis montri sin kiel la plej opozicia politikisto, kiu neniam voĉdonis por la buĝeto, kial li ne kontraŭis.
  Ĝi rezultis tiel strange.
  Kaj tiam iel mi ricevis bonŝancon. Perforta kaj malsata Dagestano ne subtenis la vahaban agadon, kvankam Basayev kaj Khattab verŝajne kalkulis je ĝi. La opozicio en la Dumao ne konfliktis kun la aŭtoritatoj. Aŭ uzu la ĉeĉenan faktoron.
  Resume, de la komenco ĉio estis favore al Putin. Kaj la opozicio en Dumao ne provis uzi la eksplodojn en Moskvo kaj Volgodonsk kontraŭ la aŭtoritatoj.
  Kvankam la komunistoj devus kompreni, ili estas forigitaj al la fono.
  Javlinsky rimarkis tion tre malfrue.
  Oleg pafis al la ĉinoj kaj disŝiris la flavajn militistojn per konkoj.
  Kaj suspiris...
  BONE. Pensi pri politiko fariĝas iom enue. Ekzemple, Gerda. En unu el la bildoj ŝi estas prezentita en kaptiteco fare de rabistoj kun siaj manoj ligitaj malantaŭ ŝi, nudpiede. Kaj la kruroj estas eĉ ruĝaj, oni povas vidi, ke en la nevarmigita zoo kun la cervo, la rabisto estas malvarma, kaj la kruroj de Gerda estas tre malvarmaj.
  Kompatinda knabino, la ŝuoj, kiujn ŝi petis de la reĝino, estis prenitaj de ŝi. Kaj nun ŝi suferas en kaptiteco.
  La knabo denove pafis al la armeo de la ĉiela imperio, premante la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj.
  Post tio ili sendis lin alidirekten.
  Ĵirinovskij ne rekte subtenis Jelcin, kaj ne ekzistas eĉ unu videoregistraĵo de li farante tiajn deklarojn! Aliflanke, novaj elektoj, kaj eĉ bazitaj sur partiaj listoj, estis tre utilaj al li. Farinte, esence, militan puĉon, Jelcin uzurpis potencon, fariĝante absoluta diktatoro, ne formale limigita de io ajn! Eĉ la agado de la konstitucia kortumo estis suspendita, kaj la prezidanto formale akiris senlimajn povojn! Sub ĉi tiuj kondiĉoj, la adopto de nova konstitucio baldaŭ limigis la potencon de la diktatoro, anstataŭ plifirmigi ĝin! Oni ankaŭ devas diri, ke laŭ opinisondoj, ĝis 80 procentoj de la rusa loĝantaro estis preta voĉdoni por la prezidanta konstitucioprojekto. Tial, Zhirinovsky ne povas esti juĝita strikte por apogado de la konstitucio. Unue, alie, li simple ne povus esti permesita partopreni en la elektoj, kaj due, Vladimiro atendis ricevi la subtenon de kelkaj el la multaj subtenantoj de Jeltsin. Pri la nomo de la partio, en tiu tempo estiĝis inter la popolo iluzio - la komunista-faŝisma (media periodo) parlamento estis disigita, neniu ĉesigis la reformojn, kaj baldaŭ ni vivus kiel en Ameriko! Kaj sub ĉi tiuj kondiĉoj, la nomo Liberal Democratic estis sufiĉe balote avantaĝa! La balotbloko: La Elekto de Rusio, gvidata de Gajdar, fariĝis la partio en povo! Neniu kredis je la ŝancoj de la LDPR; multaj opiniis, ke Zhirinovsky eĉ ne renkontos la kvin-procentan baron!
  Jes, ŝajnis, ke Zhirinovsky havis tre malfortajn ŝancojn. Kaj la Elekto de Rusio havas ĉiujn atutojn en siaj manoj. Krom eble la plej grava afero, ne estis veraj atingoj en la ekonomio. Sed ili havas grandegan propagandan aparaton kaj administrajn rimedojn en siaj manoj. La sperto de Kazaĥio kaj aliaj landoj montras, ke ofte tio sufiĉas por gajni elektojn, eĉ por akiri sensaciajn rezultojn!
  Sed Vladimir Volfoviĉ montris siajn eksterordinarajn politikajn kapablojn: precipe, li sukcesis konvinki la sekvantaron de Jelcin pri sia lojaleco kaj ne estis malhelpita registriĝi, kiel okazis, ekzemple, kun la Baburin-bloko kaj kelkaj aliaj! Li sukcesis akiri monon konvinkante sponsorojn pri sia potencialo por pagita elsendotempo (kaj li mem gajnis iom da mono farante komercon!). Kaj plej grave, dum la elektoj li montris grandiozan paroldonon, farante sorĉan balotkampanjon! En la retejo de LDPR vi povas trovi malnovajn sonregistraĵojn de la balotkampanjo de 1993: temas vere fortaj paroladoj, kompare kun kiuj Hitler estas nur patosa ombro de parolanto. La demokratoj kverelis unu kun la alia kaj rimarkis la kreskantan popularecon de la Liberala Demokrata Partio multe tro malfrue! Mi devas diri, ke sociologoj ne montris la veran bildon, sed tiun, kiun la aŭtoritatoj volis vidi! Gajdar nomis Zhirinovsky Hitler kaj postulis ke Jelcin deregistru la Liberalan Demokratan Partion. Sed analizistoj proksimaj al la prezidanto raportis ke la aprob-taksoj de Jeltsin falis kaj subteno por la konstitucio malpliiĝis. Sub ĉi tiuj kondiĉoj, malkvalifiko povus krei problemojn por la aŭtoritatoj. Krome, en 1993, la teknologioj de amasa elekta fraŭdo ankoraŭ ne estis ellaboritaj, krom la primitiva ĵetado de balotiloj en urnojn, do la volo de la popolo estis relative honesta! Ĵirinovskij siavice promesis liberigi Rucskoj kaj aliajn opoziciulojn!
  Oleg Rybachenko distriĝis ĉi tie kaj denove pafis el la sama ĵetaĵo.
  Dum la knabino Margarita celis la pafilon per siaj nudaj piedoj, la knabo pensis kaj miris.
  La balotrezulto estis sensacia, kaj ambaŭ malamikoj de la reĝimo kaj multaj Jeltsin-subtenantoj voĉdonis por la gvidanto de la LDPR! La partio gajnis preskaŭ 24 procentojn de iliaj 13 membroj, finiĝante en unua loko. Tamen, pro la miksita balotsistemo, Ĵirinovskij finis kun nur 60 mandatoj, aŭ 15 procentoj de la grandeco de la Ŝtata Dumao, la malsupra ĉambro de la parlamento! Krome, la potencoj de la Ŝtata Dumao estis severe limigitaj de la nova konstitucio, do fakte Zhirinovsky ne ricevis signifan potencon. Plej verŝajne, lia frakcio en la Ŝtata Dumao povus esti konsiderata nur kiel saltotabulo por plua atako kontraŭ potenco! Nu, Ĵirinovskij mem estis ĉiam pli komparita kun Hitler! Cetere, en 1930, Hitler akiris 18 procentojn de la voĉoj, prenante la duan lokon en la elektoj, sed samtempe ricevante multe pli realan levilforton sur potenco. Unue, la Reichstag havis nur unu ĉambron, kaj due, elektoj estis okazigitaj nur laŭ proporcia sistemo, kaj trie, la potenco de la parlamento estis nekompareble pli forta ol en Rusio! Ĵirinovskij trovis sin en multe pli malbona situacio: la apero de venko estigis tro ŝveligitajn atendojn de balotantoj, sed la reala potenco kaj kapablo ŝanĝi ion ajn estis granda afero!
  Ĉi tie, kompreneble, komenciĝas mirakloj: Ĵirinovskij, kiu antaŭe agis kiel kalkulema politikisto, subite fariĝis impulsema kaj ege mallogika. Precipe oni akuzis lin pri hitlerismo, do li intensigis sian kontraŭ-okcidentan retorikon, kaŭzante timojn, ke se li venos al la potenco, li lanĉus trian mondmiliton! Kaj iuj deklaroj estis tute frenezaj, inkluzive de la uzo de atombombo kontraŭ Kazaĥio kaj aliaj landoj. Precipe Ĵirinovskij eĉ deklaris, ke li ĵetos atombombon sur Tbilison! Samtempe estis kelkaj atingoj: ni sukcesis plenumi amnestion, plenumante balotpromesojn... Sed ĝenerale Vladimir Volfoviĉ ne gajnis poentojn, konstante enirante skandalojn... Jes! Kompreneble, li estis provokita, multaj skandalaj situacioj estis kreitaj de la CIA kaj kontraŭuloj de la LDPR, ĉefe el inter okcidentigitaj demokratoj ene de Rusio, sed tamen, prudenta kaj pragmata politikisto ne devus cedi al tio, aŭ almenaŭ redukti la eblecon. de provoko al minimumo! Ekzemple , Zyuganov, malgraŭ la fakto, ke li portas la laŭrojn de la ĉefa politika kontraŭulo de Kremlo dum dek sep jaroj, iel sukcesis eviti skandalojn, neniam estis enkadrigita en granda maniero kaj ne havas reputacion kiel korupta politikisto! Vere, la komunistoj ankaŭ havis unu momenton kun la aranĝo de Ĥodorkovskij, supozeble la ĉefa financisto de la Komunista Partio de Rusa Federacio, sed ĉi-kaze Zjuganov ne lasis deklarojn senkreditigante sin. Tre singarda politikisto Gennadio Andrejeviĉ, foje eĉ tro singarda! Precipe, en majo 1999, kiam Jelcin proponis la kandidatecon de Stepashin, la komunistoj devus esti blokinta ĝin kaj aŭ eldevigi koncedojn aŭ provoki la dissolvon de la Ŝtata Dumao kaj fruajn parlamentajn elektojn. Sed Zjuganov elektis ne riski, kvankam se la Ŝtata Dumao estus tiam dissolvita, la komunistoj konservintus kaj eĉ vastigus kontrolon super ĝi. Jes, Putin estis aprobita de la komunistoj en aŭgusto 1999 sen batalo, kvankam la fakto, ke Jelcin deklaris lin lia posteulo ĝuste postulis, ke la opozicio agu kiel unuiĝinta fronto kontraŭ tiu ĉi kandidateco. Sed Zjuganov decidis, ke estas pli bone iri al la elektoj, profitante la privilegiojn, kiuj venas kun la statuso de deputito, kaj la fakto, ke Putin povas iĝi nacia heroo en nur tri monatoj, estis preter la imago de eĉ la plej kuraĝaj. Kremlin-analizistoj.
  Oleg Rybachenko denove pafis al la ĉinoj helpe de nuda piedo de knabo kaj daŭrigis siajn pensojn.
  La knaba genio sincere kredis, ke Ĵirinovskij ne estas egala;
  Resume, decembro 1993 fariĝis la pinto por la politika kariero de la gvidanto de la LDPR, tiam komenciĝis malkresko, kvankam komence ne estis terglito kun diversaj fluktuoj. Jelcin ankaŭ rapide perdis popularecon: ne eblis venki la ekonomian krizon; male, ĝi pli kaj pli malboniĝis. Ĉi tie Zhirinovsky faris alian miskalkulon kaj subskribis interkonsenton pri paco kaj harmonio. Ja li jam estis akuzita pri subteno de la konstitucio, kiu legalizis enorman prezidentan povon (kaj aliflanke kio okazus, se la konstitucio ne estus adoptita? Civita milito estis tre verŝajna!), kaj tiam estis la interkonsento. subskribi packontrakton. Vere, en la aŭtuno Ĵirinovskij forlasis ĝin. Sed ĝenerale, necesus tre longa tempo por priskribi specife kiajn erarojn faris la LDPR-gvidanto kaj kial li ne fariĝis prezidanto. Lia ĉefa eraro estis strategie malĝusta PR! Post la elektoj de 1993 necesis formi bildon de la ĉefa malamiko de la nuna registaro kaj de Jelcin persone! Tio estas, fariĝi Kontraŭ-Jeltsino, kun la plej popolisma retoriko, kritikante, antaŭ ĉio, internajn malamikojn, korupton, ŝtelon, ktp! Kaj la ĉefa slogano estas - La bando de Jeltsin al justeco! Kaj samtempe, ne malŝatante maldekstrajn sloganojn, socian demagogion kaj promesojn de justeco! Precipe, en Belorusio, Lukaŝenko gajnis pli ol 80 procentojn en la dua raŭndo de la prezidant-elekto, kio estas simple superatingo por opozicia politikisto ! Sed oni ne povas diri, ke Lukaŝenka estas pli forta en oratorado ol Ĵirinovskij, prefere, male, Vladimir Volfoviĉ estas multe pli klera kaj intelekte evoluinta! Sed Ĵirinovskij estis lasitaj de lia karaktero, tro agresema kaj kolerema, kaj aliflanke, la kredo ke la akompanantaro de Jelcin, kaj Jeltsin mem, interesus sur li, elektante lin kiel posteulon. Kiu konas la historion: ili verŝajne memoros la rilaton inter Hitler kaj Gindebruner, unue singarda, kaj poste partnero! Sed la fakto de la afero estas, ke Gindebrug estis heroo de la unua mondmilito, patrioto de sia lando, kaj jam kaduka maljunulo. Kaj Jelcin, la detruanto de Sovetunio kaj arda malamiko de la imperia ideologio, estis strategia kontraŭulo por Ĵirinovskij. Jes, kaj la sekvantaro de Jelcin timis, ke la tiam juna kaj agresema Ĵirinovskij komencos restarigi ordon kaj tiam kapoj ruliĝos! Do, la akompanantaro de Jelcin ne havis deziron puŝi Volfoviĉ al la prezidanteco aŭ ĉefministro, kaj lia vera ŝanco por potenco estis nur per la kadavro de Jelcin. Tio estas, Ĵirinovskij devis almenaŭ ekstere imiti la plej altan eblan opozicion al la reĝimo! Por ke la popolo pensu, ke ne ekzistas pli granda malamiko de la aŭtoritatoj ol Ĵirinovskij, kaj por ke ekestas asocio: Ĵirinovskij aŭ Jelcin, Ĵirinovskij kontraŭ Jelcin! Tamen, Vladimir Volfovich aŭ ne havis fortan analiziston kaj PR-personon en sia medio aŭ ne volis aŭskulti iun ajn. Aŭ eble li eĉ timis Jelcin, kvankam oni devas diri, ke Jelcin ankoraŭ ne estas tute tirano, se li rezignaciis pri amnestio kaj liberigo de siaj malamikoj: Ruckoj kaj Makaŝov. Jes, kaj Jelcin iris al la dissolvo de la parlamento, ĉar la popolo kvazaŭ donis al li la permeson por tio en referendumo la 25-an de aprilo 1993. Krome, la ekzekuto de la parlamento, kaj Jelcin mem, tiel timigis lin, ke li perdis sian decidemon. Do, Zhirinovsky povus tre bone fariĝi lia ĉefa kontraŭulo, precipe ĉar Zjuganov, kiom ajn li pikis Jelcin, li ricevis la punon!
  La knabo denove liberigis pezan ĵetaĵon post kiam la knabinoj uzis sian nudan piedon kaj daŭrigis siajn pensojn.
  Alia eraro de Zhirinovsky estis la pozicio kiun li prenis koncerne la militon en Ĉeĉenio. Ŝajnas naciisto, li devus esti subteninta la starigon de konstitucia ordo, sed en kia formo! La milito iris malsukcese de la komenco mem, rusaj trupoj suferis grandegajn perdojn, ĉefe pro la krima nekompetenteco de la komando de Jeltsin. Cetere, generaloj kun sperto pri la milito en Afganio, ekzemple Militministro Grachev, komandis pli malbone ol unuaklasanoj. Eĉ ĵurnalistoj instruis al generaloj kiel batali! Kia paradokso!
  En ĉi tiuj kondiĉoj, estis necese preni pozicion: Jeltsin kaj lia bando kulpas pri la grandegaj perdoj de la rusa armeo! Kritiko kontraŭ la reganta reĝimo devus esti plifortigita, sed samtempe sen tuŝi la armeon. Kvankam ankaŭ Graĉev ne devus esti defendita! Estis Zjuganov kiu prenis la optimuman venkan pozicion! Kritikante Jelcin, sen kvereli kun la armeo, sen subteni la separistojn. Ĝenerale, Zyuganov elektis la ĝustan konduton: maksimuma distanco de la politikoj de Jeltsin, konfrontiĝo. Tamen, la komunistoj en la Dumao de la unua kunvoko ne ĉiam estis konsekvencaj en sia opozicio. Aparte, la propono de Zhirinovsky por voĉdono de malfido en la Chernomyrdin-registaro ne estis apogita. Ĝenerale, la komunistoj voĉdonis por malkonfida voĉdono unuafoje nur en oktobro 1994, post "Nigra Mardo", kiam pasiva aprobo de la ekonomia politiko de Ĉernomyrdin povis kosti ilin kare. En la Ŝtata Dumao de la dua kunvoko, kie la komunistoj gvidataj de Zjuganov jam estis en la plimulto, la malkonfida voĉdono neniam (!) estis voĉdonita! Kaj la parlamento aprobis ĉiujn kvin kandidatojn por la posteno de ĉefministro, sed tio estas alia historio! La personeco de Zyuganov meritas apartan artikolon, kaj kial li ankoraŭ perdis kontraŭ Jeltsino en 1996.
  Ĵirinovskij mem, ŝajnas, deziris kompromison kun la akompanantaro de Jelcin, esperante konvinki la oligarĥojn pri lia lojaleco, por ke ili instalu lin kiel la nura unu kiu povis malhelpi la komunistojn preni la tronon. Sed la problemo estas, ke la sekvantaro de Jelcin, tiutempe, ne volis ŝanĝon, kaj ne fidis al Volfoviĉ, kiu, cetere, sukcesis plimalbonigi sian sintenon en la Okcidento. Multaj oligarkoj proksimaj al la prezidanto havis komercon en Okcidento kaj sukcesis amasigi grandegajn ŝuldojn tie. Jes, kaj naftoprezoj estis ĉirkaŭ 10 dolaroj por barelo, do estis malmultekosta gaso, kaj la elito sufiĉe enganĉis pruntojn de NATO-landoj. Kaj en Okcidento ili klarigis, ke Zhirinovsky estas neakceptebla por ili.
  En ĉi tiuj kondiĉoj, la dependeco de alianco kun la elito de Jeltsin nur difektis la bildon de la gvidanto de la LDPR kaj enmiksiĝis kun la bloko kun la komunistoj kaj naciistoj. Necesas ankaŭ diri, ke la grandaj perdoj de la rusa armeo, la malvolo venki, ĝenerale, malgrandan kaj ne precipe bone armitan malamikon, malpliigis la popularecon de batalemaj sloganoj kaj la deziron atingi feliĉon per milito. La homoj vidis, ke la rusa armeo ne estas preta lavi siajn piedojn en la Hinda Oceano kaj konkeri Mezorienton per siaj naftorezervoj. Jes, teorie, la kapto de Mezoriento povus alporti grandegajn monsumojn per petrodolaroj kaj la neevitebla salto de la energiprezoj, sed eĉ se ili ne povas venki Ĉeĉenion... La pacifistaj sentoj komencis kreski, kaj Zhirik suferis gravajn balotajn perdojn!
  Knabo mirinfano, pafu rekte denove. Obuso de 130-mm kanono disĵetis la ĉinojn.
  Margarita diris aprobe:
  - Vi estas tiel lerta!
  Kaj ŝi mem ekpafis per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj Oleg Rybachenko daŭrigis sian rezonadon.
  Tamen oni devas diri, ke Zjuganov estis ege singarda. Ekzemple, kiam Boris Fedorov proponis voĉdoni por takso de malfido al la registaro, la Komunista Partio de Rusa Federacio ne apogis tion. Ĝenerale, Zjuganov kaj lia akompanantaro traktis Ĉernomirdin tre singarde, kvankam ĉi-lasta daŭrigis sian politikon je la avantaĝoj de la oligarkoj kaj montris lojalecon al Jeltsino. Sed kio estas interesa estas, ke Zjuganov sukcesis fariĝi la unua opoziciisto kaj kontraŭ-Jeltsin. Krome, ankaŭ por-prezidenta propagando helpis lin en tio, verŝajne intence, ĉar la komunisto Zjuganov en la dua raŭndo estas pli bona ol la nekomunisma kandidato.
  La partio LDPR en la vintro kaj printempo de 1995 travivis gravan krizon, pluraj deputitoj forlasis ĝin, inkluzive de la hela, karisma Marychev.
  Sed la milito en Ĉeĉenio estis iom post iom gajnata, ankaŭ la militistoj suferis grandajn perdojn kaj estis senvivigitaj kaj demoralizitaj, la rusa armeo antaŭeniris. En junio, Shamil Basayev kaptis akuŝhospitalon en Budenovsk. Principe tia paŝo de la militistoj nenion donis armee, kaj propagande ĝi eĉ profitis al la militpartio... Sed Jelcin rompiĝis, ŝajne la okazaĵoj de la 3-4-a de oktobro kaj la malbenoj de milionoj. de rusoj faligis lin kaj li ordonis al Ĉernomirdin ĉesigi la militon kaj komenci intertraktadon...
  La rusa armeo unupartie ĉesigis malamikecojn. Kaj la Ŝtata Dumao finfine kolektis sufiĉe da voĉoj por pasigi voĉdonon de malfido al la registaro, postulante la eksiĝon de kelkaj sekurecaj oficistoj. Jelcin koncedis, retenante nur Grachev, sed transcedis Egorov, Erin, Stepashin. Ĉi tie Zhirinovsky komence prenis la ĝustan pozicion: li kondamnis la armisticon kaj voĉdonis por malkonfida voĉdono. Kaj kiam Chernomyrdin blufis minacante voĉdoni la demandon pri fido en la kabineto en la Ŝtata Dumao (estas unu nuanco ĉi tie, se malpli ol 226 voĉoj el 450 voĉdonas por konfido en la registaro, tiam la prezidanto estas devigata ene de semajnon por aŭ disigi la registaron aŭ dissolvi la Ŝtatdumaon), Zhirinovsky montris firmecon kaj pretecon iri al fruaj parlamentaj elektoj. La avantaĝoj de fruaj elektoj estas la bildo de martiroj, la manko de sukceso - kulpigi Jeltsinon kaj la registaron, ne doni tempon por antaŭenigi la Kremlan projekton de la Kongreso de Rusaj Komunumoj, kaj la partio en potenco: Nia Hejmo estas Rusio. Kaj kompreneble aliaj organizoj - pli malgrandaj!
  Chernomyrdin, ekkomprenante ke la blufo ne funkcius kaj ke la nova parlamento iĝus eĉ pli opozicia, reprenis la voĉdonon. La Ŝtata Dumao denove metis malfidon al voĉdono, Zhirinovsky agis tre agreseme, sed ne estis sufiĉe da voĉoj. Ĉi tie oni devas diri, ke Yabloko malkonfesis; Javlinsky ne volis perdi la avantaĝojn de parlamentaj sidlokoj. Krome, lia reala takso ne estis alta, ekzistis danĝero de simple esti forblovita.
  La populareco de Zhirinovsky tuj kreskis, sed Volfovich denove faris miskalkulon retirante la signaturojn de sia partio, sub la misoficadprocedo. Ne gravis, la opozicio havis eĉ 300 voĉojn por krei komisionon por prezenti akuzojn, sed ĝi ruinigis la takson! Ĵirinovskij denove donis al si kialon akuzi sin pri akordiga politiko, fremdigante parton de la kreskanta protesta balotantaro.
  Tamen, la paŭzo en Ĉeĉenio, kiun la aktivuloj senĝene malobservis, diversaj teroristaj atakoj, precipe kontraŭ Romanov, la viktimoj de bombardado kaŭzis pliiĝon de batalemaj humoroj en la socio, kaj Zhirinovsky komencis gajni poentojn. Krome, en septembro 1995, NATO komencis bombi la bosniajn serbojn, plifortigante kontraŭ-okcidentan senton, kiu ankaŭ altigis la rangigon de la Liberala Demokrata Partio.
  Vere, Zhirinovsky venkiĝis al la provoko, batante virinon en la parlamento, aŭ eĉ malpeze batante ŝin kelkfoje en ĝenerala tumulto. Tiam la Jelcin-gazetaro reklamis ĉion, prezentante Zhirinovsky kiel bandito! Tamen tia trairejo eble plaĉis al kelkaj homoj: precipe tiuj viroj, kiuj suferis pro virinoj, aŭ tiuj, kiuj, el ĉiuj kandidatoj, serĉis la plej ferocan diktatoron, esperante, ke li restarigos la ordon! Ĉiukaze, la "stalinistoj" estis por "Zhirik".
  Oleg Rybachenko daŭre pafis. La knabo faris tion venkante la armeon de Ĉinio sub la Manĉura dinastio kaj daŭre pensis.
  En oktobro 1995, la Liberala Demokrata Partio kolektis 100 subskribojn por meti voĉdonon de malfido al la registaro en la Ŝtata Dumao, sed Zhirinovsky rifuzis tiun intencon lastan fojon.
  Oni devas diri, ke tio estis lia eraro, kaj ne pravigita. Unue, Zhirinovsky, altigante malkonfidan voĉdonon antaŭ la elektoj, altiris la simpation de la protesta balotantaro, kiu en tiu tempo konsistigis la plimulton. Due, la voĉdono estis celita kontraŭ la ĉefa konkuranto de Zhirinovsky, Chernomyrdin, kaj tute ne malhelpis malantaŭ la scenojn provojn konvinki Jeltsin kaj lian akompanantaron fari "Zhirik" ilia posteulo.
  Krome Ĵirinovskij devus esti kompreninta; ke ju pli bona la rezulto li montras en la elektoj de Dumao, des pli probable estas, ke la "familio" vetos je li!
  Por tiu momento, la plej bona elekta taktiko estis ludi la rolon de la numero unu opozicio, kiu superus la komunistojn en la nivelo de konfrontiĝo.
  Ĵirinovskij ĝenerale komprenis tion, sed provis sidi sur du seĝoj kaj estis malkonsekvenca. La novaj elektoj estis multe pli malfacilaj ol la malnovaj! Unue, male al 1993, ili ne havis la ŝancon montri sian oratorikan talenton en ĝia tuteco; tro malmulte da elsendotempo estis donita al la partioj, kies nombro kreskis de 13 ĝis 44 (!). Due , la faktoro de neplenumitaj esperoj kaj atendoj ludis kontraŭ Zhirinovsky. Ja li ŝajnis esti la unua, sed li ne plibonigis la vivon de homoj... Kvankam al inteligenta homo estis klare, ke "Zhirik" ne havas realan potencon, kaj la samaj komunistoj kontrolas multe pli da voĉoj ol la LDPR. : 102 kontraŭ 60, sed... Estis multe da inteligentaj homoj tiam, precipe en la naŭdekaj.
  La tria kialo estis, ke estis multe da malpuraĵo verŝita sur la gvidanto de la LDPR, la bildo de monstro kaj huligano, timoj ke li komencos trian mondmiliton.
  La kvara kialo, ankaŭ unu el la ĉefaj, estas la apero de granda nombro da konkurantoj. La plej famaj: la Kongreso de Rusaj Komunumoj, gvidata de Skokov (iama sekretario de la Sekureca Konsilio sub Jelcin), kaj Aleksandro Lebed, ankaŭ la viro de Jelcin, kies rolon en Ĉednestrio multe ŝveligis la amaskomunikiloj. Ĉi tio estas bloko de aktiva PR, sed ŝajnas, ke ili transiris. Homoj ne estas tiel malbonaj kiel la aŭtoritatoj pensas, kaj la plej multaj el ili komprenis, ke la KRO tute ne estas opozicio, sed kremla projekto direktita ĉefe kontraŭ la LDPR kaj la Komunista Partio de Rusa Federacio. Sed tamen, ĉi tiu organizo prenis pli ol kvar procentojn!
  Kaj estis aliaj konkurantoj preter la tegmento, la ŝtato Rutsky, kie Marychev fuĝis, la Bloko por Sovetunio - Tjulkin-Ampilov, la Nacia Respublikana Partio de Lysenko, kaj granda vario de ĉiuj specoj. Necesas diri, ke ankaŭ la komunistoj disigis sian elektantaron: la Sovetunia Bloko akiris pli ol kvar kaj duonon elcentojn de la voĉoj, sed ne eniris la parlamenton, kaj por la Komunista Partio de Rusa Federacio voĉoj estis perditaj, ankaŭ la Agrara Partio. ne renkontis la kvin-procentan baron, kiel aliaj maldekstremaj organizoj. Precipe, estas neklare, pri kio kalkulis iama ĉefministro Riĵkov por elektoj kun bloko: la Laborista Unio aŭ la Govoruĥin-bloko! Tamen, la elektoj de 1995 montris la plej malfortan rezulton de la partio en povo en la tuta historio de Rusio, kaj la plej grandan procenton de protestvoĉdonado.
  La knabo denove pafis, premante la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj kaj daŭrigis siajn pensojn;
  Dum la balotkampanjo, Zhirinovsky ĝenerale kritikis la aŭtoritatojn, sed ne faris ĝin sufiĉe ofensive. Krome, lia frakcio subtenis la buĝeton por la venonta jaro, donante alian kialon por akuzoj de por-Kremlina orientiĝo. Konsiderante la protestan humoron de preskaŭ la tuta balotantaro, kiu regis ĉi tiujn elektojn, ne necesis kompromisi kun ĉi tiu registaro! Krome, la Ŝtata Dumao neatendite facile aprobis Dubinin kiel estro de la Centra Banko, kvankam ĉi-lasta estis persono de la rondo de Jeltsin, subtenanto de merkatreformoj en la radikala versio de Gaidar. Cetere, Zjuganov ankaŭ subtenis ĉi tiun kandidatecon, kvankam Dubinin estis implikita en Nigra Mardo, montrante, ke li ankaŭ ne estas principa opoziciulo!
  Dum la elektoj, Zhirinovsky ne volis krei iujn ajn antaŭbalotajn blokojn, kvankam pluraj pli malgrandaj naciismaj partioj esprimis similan deziron. Krome, Vengerovskij konsilis ŝanĝi la nomon de la partio al pli politike taŭga kaj harmonia - ekzemple Granda Rusio! Ĵirinovskij montris obstinon pri ĉi tiu afero, kvankam la vorto liberala demokrato jam nun fariĝis malpura vorto!
  Krome, famaj kantistoj aŭ artistoj ne estis inkluditaj en la LDPR-partia listo, kvankam estis multaj homoj pretaj. Precipe Alla Pugacheva, kiu amis altiri la atenton de la gazetaro, povus bone konsenti al dua loko en la listo de la partio LDPR. Ĉi tio neniel malhelpis ŝin, sed ĝi povus krei kroman informan kialon por mencii sin. Plie la ŝanco proponi iujn projektojn kaj leĝojn por diskuto en la Ŝtata Dumao. Eĉ la komponisto Antonov estis enmetita nur en la regionan liston, kaj tiam ili tute kverelis. Ĝenerale, Zhirinovsky havas tre malbonan karakteron: malemon toleri fortajn personecojn en sia medio, tiujn kiuj defendas sian vidpunkton. Ekzemple, estis pro tio ke la fama hipnotisto Anatoly Kashpirovsky forlasis la feston; kiu akuzis Vladimir Volfoviĉ je aŭtoritatemaj administradmetodoj kaj la deziro ĉirkaŭi sin per sikofantoj. Oni devas diri, cetere, ke eĉ Hitler faris kompromisojn kun la homoj, kiujn li bezonis, kaj toleris ilin en sia rondo ĝis ili fariĝis senutilaj aŭ danĝeraj por li. Ni memoru Rehm, Strasser, Goebbels, kiuj distingiĝis per sia maldekstremo kaj kontraŭstaro al la aŭtoritatoj. Sed ĝuste dank' al tiaj individuoj Hitler povis eltiri la maksimuman nombron da voĉoj de la komunistoj kaj socialdemokratoj. Necesas ankaŭ diri, ke Ĵirinovskij diris tro ofte: sen pensi, li aŭ laŭdis aŭ riproĉis Stalin. Ĝenerale, la gvidanto de la LDPR mem iagrade imitis Stalinon, kreante sian propran kulton, pruvante sindevontigon al aŭtoritataj regadmetodoj, sed samtempe akuzante la komunistojn pri perforto, kvankam li mem pledis per perforto, perforto kaj pli da perforto!
  Kun la kreskanta populareco de maldekstremaj ideoj, Zhirinovsky devus esti preninta pli ekvilibran aliron al komunistaj ideoj, kaj memoris ke signifa parto de la balotantaro estas nostalgia por sovetiaj tempoj. Krome, la eksteraj atributoj de maldekstremo ne damaĝus: ekzemple la blua koloro por la flago de LDPR estas ege bedaŭrinda! Unue, ĝi elvokas asocion kun gejoj, kiuj ankaŭ estas "gejaj", kaj due, la blua koloro trankviligas, kio ne bone harmonias kun la incendiaj paroladoj de Zhirinovsky! La optimuma koloro por lia partio estus purpura-ruĝa. Vivigigante, alvokante ekspluatojn, sed tamen ne kiel la komunistoj! Krome, purpuro estas simbolo de reĝeco kaj povus allogi la voĉojn de subtenantoj de suvereneco, monarĥista kaj nekomunisma persvado!
  La knaba genio denove premis la butonojn de stirstango kaj knaris:
  - Mia venko estos glora!
  Kaj li daŭrigis sian lertan rezonadon.
  Filmetoj, kie Zhirinovsky ludis la bufonon, precipe, ne tre bone kantis, ankaŭ ne estis la plej bona ideo! En ĉi tiu kazo, ĉi tio ne estis la plej bona movo, ĉar la homoj malsatis tiam en 1995 kaj volis seriozajn ŝanĝojn kaj seriozan gvidanton, kaj ili ne havis tempon por ŝercoj! Necesas diri, ke la por-Kremlina amaskomunikilaro jam provis fari pajacon kaj klaŭnon el Ĵirinovskij, kaj ne servis plifortigi ĉi tiun impreson kaj doni novajn atutojn al siaj malamikoj!
  En la elektoj de 1995, la Centra Elekta Komisiono unue neis registriĝon al "Derzhava" - Rutskoi, kaj poste al "Yabloko". Post kio ambaŭ partioj estis restarigitaj, tra la kasacia kortumo. Estas pluraj versioj pri ĉi tiu epizodo: precipe, ke la Kremlo kaj ĝiaj PR-anoj volis helpi Yavlinsky en la Duma-elektoj, kiel demokrato kaj okcidentano, kaj Rutskoi ŝajnis devi tiri la voĉojn de la komunistoj al si. .
  La versio unuavide estas logika, se ili vere volus, ke Yabloko kaj Derzhava estu forigitaj, tiam la Supera Kortumo, formita laŭ ordono de la familio Jelcin, ne reestigus ilin! Post ĉio, ni povas rememori lastatempajn ekzemplojn, kiam Yabloko, Alia Rusio kaj Patrujo ne rajtis partopreni en elektoj, sen ajna jura bazo. Ekzemple, la forigo de la Patrujo-bloko en 2006 el la elektoj en Moskvo estis absolute kontraŭleĝa el jura vidpunkto! Do en tiu video, kiu fariĝis la kialo de malkvalifiko: ne estis rektaj alvokoj al perforto, pogromo, rasa purigado kaj eĉ deportado de "kaŭkazianoj". Ĝi simple parolis pri purigado de Moskvo de rubo ... Jes, estis aludo de la bezono restarigi ordon kaj elmigrintojn. Sed... Antaŭ ĉio, ĉi tio ne kontraŭas la leĝon, kaj due, en ajna plej sendanĝera video, vi povas trovi aludon de io ajn. Vi povas, ekzemple, eĉ la karikaturon "Nu, atendu minuton!" malpermesita kiel propagando de pedofilio. Kaj ke leporo estas kiel infano, vojaĝas kun infana bileto, kaj la lupo flirtas kun li, karesas... En ĉi tiu kazo, la juĝisto ne havis la leĝan rajton forigi la Rodina-blokon de registriĝo! La proceso de Khodorkovsky estas aparta temo, ni ne parolos pri ĝi en ĉi tiu artikolo. Sed ŝajnas, ke ĉiuj komprenas, ke sen la sankcio de Kremlo tio ne estus okazinta...
  Do, jes, ŝajnas, sed ne tute tiel! Precipe, Rucskoj tiam estis konsiderata arda malamiko de Jelcin - se nur aferoj estus venintaj direkti armitan konfrontiĝon! La takso de "Potenco" estis sufiĉe alta kaj ĝiaj ŝancoj trapasi la kvin-procentan baron estas altaj! Nu, kial Kremlo volas ŝveligi la ŝancojn de sia malamiko? Jes, Jabloko, kvankam demokrata partio, estas sufiĉe opozicia: ĝi neniam subtenis buĝetojn, kaj en ĉi tiu Dumao kaj en la sekva, Javlinsky diris, ke li batalos por la prezidanteco de Rusio. Do, ne ekzistas aparta kialo por plifortigi Yablokon: precipe en la kunteksto de estontaj prezidant-elektoj, ĝi estas ege neprofita! Yavlinsky tiris voĉojn for de Jeltsin en la unua raŭndo, kaj la juna kaj atletika gvidanto de Yabloko aspektis multe pli alloga ol la misfamigita, kaduka Jeltsino.
  Do, la unua versio ne estas tute konvinka, kaj rusaj tribunaloj ankoraŭ ne tiom dependis de la Prezidanto de Rusio. Aparte, armegeneralo Varenikov, membro de la Ŝtata Krizo-Komitato, estis malkondamnita; aliaj ekzemploj povas esti cititaj kie la tribunalo ne ĉiam helpis al la aŭtoritatoj.
  Plej verŝajne, la negativa reago de la Okcidento al la malkvalifiko de Yavlinsky ludis rolon, kaj la Jeltsin-reĝimo bezonis pruntojn antaŭ la elektoj por krei aspekton de prospero en la lando. Nu, Rutsky estis maldungita pro la sama kialo, do li estis reenpostenigita por la firmao. Tamen, ĉi tio ne helpis "Derzhava" atingi la kvin-procentan baron. La rezulto de Rutskoi de 2,7 procentoj povas esti konsiderita ĝeneraligita, precipe konsiderante kiom fama li estis. Tamen, la Kremlin KRO-projekto ankaŭ perdis. Ĵirinovskij ne sufiĉe efike uzis la platformon Duma, sed oni devas diri, ke estis al lia avantaĝo, ke la tuta por-Kremla propagando funkciis kontraŭ li. Ŝi ŝajnis esti kreinta bildon ke Zhirinovsky estas la unua malamiko de potenco, kaj se Vladimir Volfovich estus pli konsekvenca en sia opozicio, liaj rezultoj estintus multe pli altaj.
  Oleg Rybachenko denove tre lerte kovris la ĉinan regimenton per eksplodema fragmentiĝoŝelo. Post kio liaj pensoj fariĝis eĉ pli bonaj.
  Tamen, la mallongaj paroladoj de la LDPR-gvidanto en televido kun minacoj kontraŭ la aŭtoritatoj kaj sufiĉe batalemaj vokoj estis ĝenerale ĝustaj, sed eble Jelcin kaj Jeltsin persone devus esti pli aktive riproĉitaj.
  Resume, en la elektoj en decembro 1995, la Komunista Partio de la Rusa Federacio estis en la unua loko kun preskaŭ 23 procentoj, la LDPR estis dua kun 11.5 procentoj, la NDR estis tria kun 10.3 procentoj, kaj Yabloko estis kvara kun 6.7 procentoj.
  La ceteraj kvardek partioj ne renkontis la kvinprocentan baron!
  Kiel taksi tian rezulton de Zhirinovsky? En procentaj terminoj, la falo estas duobla kompare kun la unuaj elektoj. Sed se ni konsideras la pliigitan partoprenon je ĉirkaŭ 12 procentoj, tiam Zhirinovsky ricevis proksimume 62 procentojn de la rezulto de 1993. Ĉu multe aŭ malmulte?
  Konsiderante ĉiujn malfavorajn cirkonstancojn, ĉi tiu rezulto estas meza inter kontentiga kaj simple bona. Malbonaj faktoroj:
  1. Malkontento de la balotantaro pri la agadoj de la LDPR en la Ŝtata Dumao. La homoj atendis pli de la kandidato kiu prenis la unuan lokon, sed la vivo ne pliboniĝis. Vere, plej multaj homoj komprenis, ke Ĵirinovskij ne havas realan potencon, sed elreviĝo ankoraŭ regis.
  2. Timo ke la batalema gvidanto de la LDPR komencos trian mondmiliton, kun katastrofaj sekvoj. Krome, multaj estis timigitaj de la manko de Zhirinovsky de modereco kaj timoj ke li establos totalisman diktatorecon kaj inundos la landon per sango. Lia histerio fortimigis multajn homojn.
  3. La opozicio de la Gvidanto de LDPR ne sufiĉas. Precipe por la unua fojo, monatoj da milito en Ĉeĉenio, kaj por-Kremlina propagando mem kulpigis Zhirinovsky pro tio, tre ŝveligante lian lojalecon al la aŭtoritatoj. Tamen Vladimir Volfoviĉ mem volis amikecon kun Kremlo, perdante la bildon de la ĉefa malamiko de la nuna registaro.
  4. Nesufiĉa efikeco uzi Duma-levilojn por efektivigi popolismajn financajn politikojn. Precipe, eblis voĉdoni unu popolisma leĝo post alia, laborante por la publiko. Ĝuste tion faris Jelcin, en la Kongreso proponante ion, kio ne povus esti efektivigita kaj gajnante poentojn por si mem. Jes, kaj Jelcin altigis ĉies salajrojn kaj pensiojn dum la elektoj, kaj tiam aŭ ne pagis ilin, aŭ ili estis manĝitaj de inflacio. Same faris Lukaŝenko kaj aliaj, sed Julja Timoŝenko ne forlasis sian malmolan monetarisman politikon kaj perdis la elektojn, perdante samtempe sian liberecon!
  5. Ĵirinovskij faris alian eraron rilate al sia aspekto. Li iĝis tro dika kaj komencis aspekti multe pli malbona kiel rezulto. Krome, malsataj homoj ne ŝatas potventrajn kaj grasajn homojn. Ĉi tie, cetere, Ĵirinovskij montris alian siajn mankojn, la mankon de fanatikeco en politiko, la mankon de volforto por konservi sian korpon en formo kaj ne tro manĝi. Cetere, Zhirinovsky, eĉ dum la elektoj de 1991, estis svelta, eĉ pli maldika ol la normo, je kvardek kvin. Ĉi tio sugestas, ke laŭ naturo "Zhirik" ne inklinas esti troa, kio signifas, ke ne estis tiel malfacile por li konservi sin en formo, male al, ekzemple, Gaidar.
  Ĉi tio ankaŭ estas grava minuso!
  7. Kompare kun la unuaj elektoj, la kvanto da elsendotempo kiun Zhirinovsky povis uzi estis akre reduktita. Senpaga elsendotempo estis dividita inter 44 partioj, kaj pagita elsendotempo ne povis esti pli ol senpaga elsendotempo, kaj ĝi povus esti aĉetita nur nokte. Do Ĵirinovskij ne povis plene uzi sian eksterordinaran oratoran donacon, kiel en 1993. Kvankam, ekzemple, li havas pli da mono ol tiam!
  aro da imitantaj partioj kaj blokoj aperis sur la balotkampo de la LDPR . El tiuj, ĉefe KRO, Derzhava, NRP, kaj tuta aro da aliaj partioj. Kaj la registaro estis kritikita de ĉiuj escepte de la reganta partio.Nia Hejmo estas Rusio. Boris Fedorov kaj lia bloko "Antaŭen Rusio" estis aktive reklamitaj kaj montritaj multe en televido, kritikante Ĉernomirdin kaj la registaron. Vere, Boris Fedorov mem nur ludis la opozicion, esperante venki super la protesta elektantaro. Sed la plimulto de la homoj ne kredis al li! Tiam Boris Fedorov eĉ aliĝis al la NDR. La Nacia Respublikana Partio de Lysenko ankaŭ estis tre aktiva, kaj ĝia gvidanto kopiis la emocian frenezon de Zhirinovsky, kaj tute ne estis ofendita de la amaskomunikila atento. Krome aktivis la bloko Vedenkin, ankaŭ iama asistanto de la gvidanto de la LDPR kaj ekstrema naciisto, same kiel la bloko Baburin. Baburin ankaŭ estas tre aktiva persono; siatempe li preskaŭ iĝis parolanto anstataŭ Khasbulatov. Resume, la balotantaro de Zhirinovsky estis sufiĉe diluita de similaj duobluloj kaj imitantoj. Krome, ekzistis novaj tendencoj maldekstre, inkluzive de tiuj de la stalinisma persvado.
  En tiaj kondiĉoj, 11,5 procentoj el 44 fakte estas deca rezulto, kvankam sub tio, kio eblus kun pli racia voĉdona politiko. Ekzemple, Zyuganov sukcesis altigi sian ciferon de 13,5 procentoj ĝis 22,9, kvankam la nombro de konkurantoj ankaŭ pliiĝis. Unu bloko "Por Sovetunio!" forprenis pli ol 4,5 procentojn de balotantoj! Yabloko suferis perdojn, sed malpli ol unu elcenton, kaj konsiderante la partiojn kiuj malaperis malantaŭ la baro, ĝi pliigis sian frakcion. Kune ili havas 46 deputitojn kiel unumandataj deputitoj. Sed "Russia's Choice" malaperis post la disiĝoj, same kiel la PRESS de Shakhrai.
  . ĈAPITRO N-ro 16
  La ĉina armeo estis tute detruita de la IS-7-tanko. Kaj denove estis paŭzo en la batalo kun la Ĉiela Imperio. Kaj Oleg Rybachenko, ne pensinte dufoje, skizis belan kaj interesan rakonton;
  Ĉi tiuj estis la malfacilaj tagoj de malfrua aŭtuno. La ĉielo ploris, abunde akvumante la teron per plumbogutoj. La mondo estis griza, la oraj folioj defalis, la branĉoj de la arboj, iliaj nudaj kadroj, balanciĝis en la vento. La arĝenta neĝo degelis sen havi tempon por desegni siajn komplikajn ŝablonojn sur la fenestroj aŭ kovri la brungrizan teron per blindiga tapiŝo.
  La naŭjara knabo Slava Ivanov estis malĝoja; ŝajnis, ke la tuta universo estas kovrita per pikdrato. Kun la kapo klinita, li revenis el sia malŝatata lernejo, kie li ankaŭ estis batita de liaj samklasanoj. Kontuzoj aperas malklare sur via vizaĝo, via teko estas ŝirita, vi ne volas iri hejmen, kie atendas vin trudemaj demandoj de viaj gepatroj. Kaj estas eĉ pli malbone, ke morgaŭ vi devos denove iri al lernejo, plonĝante kapantaŭen en la Inferon de Dante por gejunuloj. En tiu momento, kiam la knabo, aspektanta kiel ŝafo pelata al la buĉado, estis eniranta la enirejon, malgranda viro elsaltis al li kiel fanto en la skatolo. Li similis al knabo, sed samtempe li ne estis la akra nazo de Pinokjo, tri viglaj okuloj - ruĝaj, flavaj, verdaj - konstante palpebrumantaj.
  -Saluton! diris la vireto kun la okuloj de semaforo. Kaj li etendis siajn manojn, kiuj ŝajnis esti lignaj al la tuŝo.
  Slava heziteme skuis ilin; li jam estis en tiu aĝo, kiam infanoj komprenas, ke mirakloj ne okazas, kaj li aspektis sufiĉe ŝokita pro tia maskerado.
  "Li verŝajne havas cibernetikajn okulojn," kaj li kovris sin per speciala batalkostumo farita el kartono.
  -Nu, kial tiel morna! Mi prezentu min, mi estas Kror el la planedo Chrom. Vi vidas specife, deprimita, de la sufoka atmosfero de la planedo. Kiel vi nomiĝas?
  -Slavo aŭ Vjaĉeslav. La knabo necerte murmuris.
  -Do jen Slava. Ni - mi kaj Vint - preterflugis vian planedon, la indiĝenoj nomas ĝin Tero, kaj ni nomas ĝin Erbana. Nia hipertelepatia motoro ekhaltis, perdante preskaŭ ĉiun energion. Ĉi tio riskas la fakton, ke ni povus esti blokitaj sur via planedo por ĉiam. Helpu nin. - Sed mi estas nur infano kaj mi ne komprenas kosmomotorojn.
  La knabo necerte levis siajn maldikajn ŝultrojn.
  - Vi ne devas eltrovi ĝin. Jen venas Vint, li klarigos ĉion al vi.
  Antaŭ ili aperis la temo, forte simila al Samodelkin el la revuo "Gajaj Bildoj". Ĝi havis la saman riglilon por nazo, krucforman buŝon, kaj nur tri semaforaj okuloj en formo de fluga telero donis al ĝi nekutiman kosman aspekton. La fingroj estis formitaj kiel fleksitaj ŝlosiloj kun multoblaj juntoj. Kvankam ili sentis sin kiel ŝtalo, Vint premis la manojn tre milde.
  -Nia homa amiko estas delikata korpe.
  Estis bedaŭro en la voĉo de Vint.
  -Kaj mi tiel ŝatas lin, kaj li emanas malĝojon, li estas tiel temperamenta.
  Kror amike frapetis lin sur la ŝultron. Vint daŭrigis per iomete ŝanĝita tono.
  -Bebo, vi volas flugi en loko kun ni, vidi aliajn mondojn.
  Slava ektremis. Ŝajnis al li, ke li dormas kaj sonĝas. Por vidi la realon, la plej bona maniero estas pinĉi vin. Kion li faris. Ne multe doloris, sed Vint kaj Kror staris ankoraŭ apude, malgrandaj, proksimume lia alteco, kun larĝaj, iomete senprudentaj ridetoj.
  -Ne, ni ne estas faritaj el vakso kaj fandiĝos en la suno.
  Vint ridis.
  -Nun ni ekflugu.
  La triopo eliris el la enirejo, estis sluvo en la korto, iliaj ŝuoj kvietiĝis en la flakoj.
  -Mi estas laca de via primitiva transportmaniero. Kror diris kaj elprenis el sia poŝo aparaton similan al Rubik-kubo.
  Akra fajfo tranĉis la silenton. Kvin el la samklasanoj de Slava venis rekte renkonti ilin. Estis tiuj samaj impetaj perdantoj kiuj venkis lin. Kaj nun sur iliaj vizaĝoj aperis sadismaj ridoj.
  -Tiu Neĝulino (Slava havis blondajn harojn) kaj vi estas du mumuloj. La plej taŭga kompanio.
  Ili alproksimiĝis, la plej granda el ili, dikulo nomata "Baran", provis frapi Kror per klako. Li akre kaptis siajn fingrojn kaj premis.
  -He, vi estas "Pinokjo." La virŝafo laŭvorte sufokis pro kolero. - Nu, lasu, alie vi estos batata.
  La amiko de la virŝafo provis bati lin en la vizaĝon, sed Kror moviĝis kaj akre piedbatis lin en la stomakon. La huliga knabo falis, anhelante por aero kun la buŝo larĝe malfermita.
  -La konto estas malfermita. "Pinokjo" ridetis.
  Tiam li faris movon per siaj fingroj: la Virŝafo ekmoviĝis kaj perdis la konscion pro doloro.
  - De lia blekado, li diru dankon, ke ni ne ŝprucis lin en fotonojn tra la galaksio.
  La aliaj tri knaboj frostiĝis, fiksrigardante al senmova punkto, kaj poste kuris en malsamaj direktoj.
  -Tiel ili disiris kiel kegloj. Ĉu mi ne diris al vi, Slava, ke homaj infanoj estas malkuraĝaj?
  La knabo hezitis.
  -Mi ne scias.
  - Do sciu. Intertempe ni iom promenos.
  La ŝraŭbo turnis la levilon, kaj ili ŝajnis fali subtere. Ĉirkaŭe estis preskaŭ kosma mallumo.
  Slava ekmoviĝis kaj trafis la ŝildon, kvazaŭ li estus elektrokutita, la ŝoko estis tiel forta. La tuta ĉambro skuiĝis kaj pleniĝis de ruĝa, la komikaj vizaĝoj de la novaj amikoj dancis en purpuraj tonoj.
  -Vi perdis la menson. Kror diris kun ĝojo. Sed vi ne bezonas fari ĉi tion, vi nur devis frostiĝi. Kion ni faros nun?
  -Nenion. Vint gluglutis. Ni reŝargu, kaj tiam ni vidos.
  Vint metis kaskon sur la kapon de Slava.
  -Venu, nia kvazaŭa baterio, pensu.
  - Pri kio pensi.
  -Pri io malbona kaj ofenda. Memoru, kio plej ĝenis vin.
  Kaj kion ĉi tio helpos al vi? La okuloj de Slava larĝiĝis pro surprizo.
  Kror metis sian piedon malsupren, lia "semaforo" lumiĝis pro ekscito.
  -Kompreneble, nia hipertelepatia generatoro nutras negativajn emociojn. Li transformas ilin en forton kapablan ŝanĝi stelojn de iliaj orbitoj. Post ĉio, ĝuste tial vi montriĝis alloga - vi havas multajn negativajn emociojn.
  De ĉio ĉi, Slava komprenis, ke senprecedenca energio estas kaŝita en li, kaj ial la plej malbona en li estis kapabla je tiaj aferoj, ke malgrandaj knabaj bataloj forvelkis kiel kandelo en la sunaj radioj.
  -Kaj mi montriĝas forta.
  La knabo kunpremis la pugnojn.
  "Vi havas potencan biokampon," Vint respondis. Nia eta kosmoŝipo akcelos al superkosmaj rapidoj.
  La kajuto de la stelŝipo tuj fariĝis malpeza. Slava vidis aparatojn tiel bonortajn kiel en ludmaŝino halo. Kaptante lian rigardon, Kror ŝaltis la holografian aparaton. La stelplena ĉielo ekbrilis kiel serĉlumo.
  -Ĉi tiu estas via galaksio, vi vidas, bebo, ĝi estas tordita en spiralo.
  La knabo surprizite rigardis en la ĝis nun nekonatan spacon nekonatan de iu el la homoj. Li estis feliĉa kaj iom timigita rigardi ĉi tiun miraklon de eksterterana teknologio.
  -Ĉi tiu ruĝa punkto estas la loko, kie troviĝas la boato nuntempe.
  -Mi komprenas, kaj nuntempe sur la Tero.
  Slava demandis.
  -Ne, ni estas sur la luno. Kaj se vi volas, vi povas admiri la lunan pejzaĝon.
  Vint ŝaltis la ciberskanilon, la muroj de la ŝipo fariĝis travideblaj kaj stranga luna pejzaĝo lumigis la tutan surfacon de la kajuto.
  -Kian vireton vi volas kuri tra kosmaj krateroj?
  Vint sugestis per gaja tono.
  Glory hezitis.
  Sed tie ne estas aero.
  - Sed estas sablo. Elkuru, ne timu, kondiĉe ke vi portas ciberkaskon, la vakuo ne timigas.
  La knabo tuj kredis sian strangan amikon. Tuj kiam li saltis sur la surfacon de la luno, nekomprenebla leĝero envolvis lian korpon. Ŝajnis, ke li ne saltas en senaera spaco, sed flosas sur akvo. Unu akra salto supren kaj vi surteriĝas glate sur la teron. Slava sentis, ke li ie spertis similan senton. Sed kie - sur karuselo, balancilo? Ne, ĝi estas pli kiel salti en sonĝo. La sama sento de malrapide falado, vi estas kiel folio flosanta en la aero. Kaj kiom alte li povas salti? Ĝi estas nur nekomprenebla por la menso.
  - Superhomo! La knabo krias kaj forpuŝas per sia tuta forto.
  -Kiam vi surteriĝos sur asteroidon, estu singarda kaj vi eble forflugos.
  -Do ni ludu rekapti. Glory sugestis.
  - Kio estas la ideo. Vint palpebrumis per siaj semaforaj okuloj.
  -Do venu, kiu tuŝas, kiu kaptas.
  La ludo komenciĝis, kaj kvankam Vint kaj Krore estis multe pli rapidaj ol la knabo, li cedis tre lerte, sekve de kio la ludo montriĝis amuza. Kaj kiam Krohr proponis al Slava ŝalti ion sur la kasko, li sentis potencan forton flui en la lumbon de la korpo.
  -Ŭaŭ! La unuan fojon mi sentas kompletan transformiĝon en mi mem.
  La knabo tuj saltis tridek metrojn en la aeron, poste sufiĉe akre saltis sur la surfacon, lasante profundajn spurojn.
  -He, provu atingi min.
  Tamen Ŝraŭbo iomete, ne embarasita pro akra salto, kaptis la knabon, malpeze batante lin per la fingroj en la bruston.
  -Infano, vi ankoraŭ estas komparata kun ni. Kiom ajn vi provos, ni atingos vin.
  Post tio, Slava malsaniĝis pro ludado, li kunmetis la manojn, klinis la kapon.
  - Montriĝas, ke vi cedis al mi - dukoraj mensogemaj knaboj.
  - Kial ni mensogas, ĉar ĉi tio estas ludo, kaj en la ludo oni batalas, kaj ĉiu rajtas je siaj propraj taktikoj. Kaj nia strategio estas helpi ĉiujn malfortajn estaĵojn vivantajn en la universo.
  -Mi pensas, ke ni satiĝis de la Luno. Vint daŭrigis sian penson. Ni povas fari ion ajn, knabo, ĉu vi volas vidi aliajn mondojn kaj universojn?
  -Kompreneble mi volas! La vizaĝo de "Slavik" denove lumiĝis pro ĝojo. Eĉ la kontuziĝoj ŝajnis ornamo al la rozkolora vizaĝo.
  -Do eniru la ŝipon kaj iru.
  Slavik sidiĝis sur la seĝo de la altranga piloto, admirante la grandiozan bildon de la ĉiela pejzaĝo. Sur la tero ne eblas vidi tiom da helaj steloj samtempe; la densa tera atmosfero malfaciligas observi la kolosan grandiozecon de la stela ĉielo.
  Kaj ĉi tie en la vakuo vi povas vidi ĉion ĝis la plej malgranda stela ŝtoneto. Slava admiris la ĉielon, li sentis sin bone kaj kontenta, ĉar li observas ion, kion nur kelkaj dekoj, aŭ maksimume centoj da homoj povis vidi.
  -Nun la kosmoŝipo iros en hiperdrivon kaj vi povos observi ion, kion neniu antaŭe vidis.
  Slava etendis la fingrojn al la panelo.
  Vint ruligis la okulojn. Poste li milde sed firme vangofrapis siajn manojn.
  -Ne proksimiĝu al la aparatoj. Vi povus turni la malĝustan hokon kaj duono de la universo falus en nigran truon.
  Slavik larĝe malfermis la okulojn.
  - Fajfi.
  -Ne, ni flugis el alia universo nekompareble pli evoluinta ol tiu ĉi. Kaj ni havas kolosan rezervon de energio kaŝita en ni, kompare kun kiu miliardoj da steloj estas polvo. Rigardu kiel ni akiras rapidecon.
  Komence, la ĉielaj korpoj fariĝis pli densaj, ŝajnis esti pli da ili antaŭe, kaj la spektro ŝanĝiĝis al la blua flanko. Malantaŭe, la steloj fariĝis pli maloftaj kaj malklariĝis, akirante ruĝan nuancon.
  -Ni daŭre pliigas la rapidon. Kror sibilis.
  La steloj rapide ekbrilis eksterŝipen, ilia spektro ŝanĝiĝis, iĝante solida viola brilo. Glory rigardis malantaŭen. Tie estis absoluta malpleno. La steloj sur la flankoj estis maloftaj kaj malklaraj. Surprizite rigardante la gapan buŝon de la knabo, Vint eĉ ne klarigis.
  -Jen superlumaj rapidoj. Fotonoj de la steloj, kiuj estas malantaŭ ni, restas malantaŭ la ŝipo, kio signifas, ke ni simple ne vidas ilin. Krome, ni atingas la fotonojn, kiuj flugis antaŭen, kio signifas, ke oni vidas ĉiujn stelojn samtempe, kaj la malantaŭajn kaj la antaŭajn, kaj iujn el ili flugantajn de la flanko. Ĉi tie ili estas kunpremitaj antaŭ vi sur la ekrano. Se ni aldonas iom pli da rapideco, ili fariĝos nevideblaj por vi, moviĝante en la transviola parto de la spektro. Rigardu.
  La ŝraŭbo turnis la stirilon, kaj la viola brilo tuj malfortiĝis, poste tute malaperis.
  - Nu, ni foriru de la ŝraŭbo. Nun vi povas vidi nenion.
  La nigra spaco subite fariĝis morna kaj morna. Kror palpebrumis ruze.
  -Nun ni aldonos pli da rapideco. La kosmoŝipo ekbrilis per fajreroj, kaj la ekrano denove ekflamis.
  -Ni ŝaltis la gama-radian konvertilon en ordinaran lumon. Nun vi denove vidas la stelitan ĉielon.
  La steloj vere flosis eksterŝipe en freneza reĝimo. Ili jam preterpasis la parton de la galaksio najbara al la tero kaj moviĝis al ĝia centro. Jen ili iom malrapidiĝis. Por admiri la strangan infloreskon. Doloris miajn okulojn, kiel dense la sennombraj amasoj da steloj briletas. Pli ol unu homo sur la tero iam vidis tian mirindan infloreskon. Rubioj, diamantoj, safiroj, topazoj, smeraldoj, agatoj kaj aliaj ŝtonoj ŝajnis flagri disigitaj en la spaco. Ilia blindiga lumo cedis, brilante tra ĉiuj internoj. Slava fermis la okulojn. Vint ridis, li estis tordita de streĉiteco
  - Tiu viro neniam vidis tian aferon. Ĉi tio estas la centro de la galaksio. Atentu ne blindiĝi.
  "Ĝojaj viretoj" ridis kun senvoĉa ridado.
  -Kiom rapide ni flugis?
  La plej malgranda estas mil parsekoj je sekundo. Unu parsec estas preskaŭ tri lumjaroj. Tio estas, en unu sekundo ni veturas la vojon, kiun la lumo iras dum preskaŭ tri mil Teraj jaroj.
  Slava neniam ĉesis surpriziĝi - Ve, kia rapideco.
  Vint palpebrumis ruze.
  -La rapideco ankoraŭ ne estas sufiĉe alta por flugi de universo al universo, sed ni povas multfoje pliigi la rapidon. Ĉu vi volas kuregi ĉirkaŭ la mondoj?
  -Mi jam diris, kion mi volas!
  -Do forte tenu, la nova akcelo estos pli kruta ol la antaŭa.
  La steloj malheliĝis por momento, kaj poste forkuris en freneza kavalkado. La movo de la mini-stelŝipo fariĝis pli kaj pli rapida. Tutaj galaksioj preterpasis. La lumo malklariĝis kaj brilis, kaj la freneza kurado de la stelŝipo kreskis kaj kreskis.
  -Ni jam moviĝas kun rapido de miliono da parsekoj sekundo. Ĉi tio ankoraŭ ne estas granda overclock. Necesos tago por flugi al la rando de via eta universo. Sed ni Vint premis sian fingron al liaj lipoj - ni povas akceli eĉ pli, se ni ŝaltas la hiperultraplasmajn akcelilojn.
  Slava estis iomete premita sur seĝon, kaj li estis devigita kovri sian vizaĝon per la manoj por ne esti blindigita de la abundo de stelradioj. Eĉ miaj fingroj estis videblaj tra.
  -Nia rapido estas dek milionoj da parsekoj je sekundo. Ni daŭre akcelas.
  La fajra brilo varmiĝis, la lumo brulis tra la internoj. Vidinte tion, Kror ŝaltis la lumfiltrilon.
  -Mi diris al vi, ke teranoj estas malfortaj. Necesas doni eĉ pli da akcelo kaj plifortigi la fortokampon, igante ĝin nepenetrebla al radioj.
  -Nia rapido estas cent milionoj da parsekoj. Screw knaris, "Baldaŭ ni alproksimiĝos al subtelepatia rapido."
  -Sed ĉi tio estas neverŝajna, la pensrapideco estas senfina kaj la hipertelepatia motoro povas akceli senfine. Krome, vi ne scias kiom nutraj negativaj emocioj estas. Ni jam kovris duonon de la universo, kaj ankoraŭ ne elspezis centonon de procento.
  Kror respondis.
  -Jes, tiu ĉi knabo estas vera trezoro. Cetere, Slavka, nia rapido atingis miliardon da parsekoj sekundo.
  Subite la lumludo eksterŝipe estis interrompita, fariĝis mallume, kaj nur la lumo ene de la miniatura kosmoŝipo lumigis la nigran vakuon.
  -Kie ni estas? - demandis Slava per naiva voĉo.
  -Kaj nenie en interuniversala spaco. La ciberskaniloj ankoraŭ ne mortis, sed preskaŭ ne estas afero ĉirkaŭe, estas nur vakuo, hiperspaco kaj multaj kampoj.
  -Ni estas en la malpleno. La knabo sentis timon.
  -Vi povus diri tion. Sed ne timu, baldaŭ ni trovos nin en alia universo, multe pli granda ol via mondo. Tie ni havos lokon por krea agado.
  -Estas multe da universoj kaj ili troviĝas ne nur en tridimensia, sed ankaŭ en plurdimensia spaco. Estas milionoj da dimensioj, ili senĉese ŝanĝiĝas, transformiĝas. Por ne ŝoki vin per la vario de formoj, ni iros al la ordinara tridimensia universo. La ĉefa afero, kiu distingas ĝin de via sfero, estas, ke sorĉado kaj magio estas tre evoluintaj en ĝi. Ĉi tiuj estas ĉiuj maĥinacioj de telepatio, la ebleco influi la materian medion per parola influo. Vi trovos vin en fabela superregno, mondo de fantazioj kaj sonĝoj.
  - Kion mi faros tie? Post ĉio, sorĉado por mi estas sekreto sigelita per sep sigeloj.
  -Ĉi tio ankoraŭ estas sekreto, sed kiam vi atingos alian mondon, vi rapide lernos magion. Harry Potter mem eĉ ne tenos kandelon al vi. Tamen, se vi ne estas kontenta pri ĉi tiu universo, tiam ni trovos alian por vi. Eble vi ŝatas hiperplasmajn teknologiojn - ni instruos ilin al vi, sed nuntempe ni tri devas plenumi specialan taskon kaj por tio ni bezonas knabon kiel vi.
  -Por kio?
  -Ĉar vi estas homo.
  -Nia rapido atingis dek miliardojn da parsekoj sekundo. Kaj tio signifas, ke baldaŭ la steloj komencos flagri super ni. Vint ellasis pecon da fumo el malantaŭ sia buŝo.
  Ja, kvazaŭ en fabelo, antaŭ ili eklumiĝis mirinda lumo. La rapideco de la stelŝipo malpliiĝis, kaj ili falis en fabelan mondon. La steloj de ĉi tiu universo estis specialaj, ne rondaj, sed kvadrataj, triangulaj, en formo de konusoj kaj prismoj. Ĉiu stelo estis speciala kaj unika, diferencante aŭ laŭ formo aŭ en evitema nuanco de lumo.
  Slava glaciiĝis kun la buŝo malfermita; tio, kion li vidis, superis liajn plej sovaĝajn supozojn.
  La steloj malrapide flosis eksterŝipe, ili ŝajnis kiel fajraj insuloj sur nigra velura maro.
  Fine aperis antaŭ iliaj okuloj iom malgranda planedo, kun diametro de ĉirkaŭ dek sunoj en formo de cilindro. Ĝuste en la centro de tiu ĉi cilindro estis giganta gotika kastelo. Ĝiaj mil-kilometraj muroj estis facile videblaj de orbito.
  -Ĉi tie en ĉi tiu kastelo loĝas reĝo kaj reĝino, kiuj vere volas havi heredantojn de la trono. Sed terura sorĉo pendas super ili. Nur senkulpa infano el alia universo povas rompi ĉi tiun sorĉon. diris Kror.
  Kaj nun ni devas, kiel homoj diras, surteriĝi sur la surfacon de la planedo.
  La surteriĝo sukcesis, turninte sin, ili preterflugis gigantajn statuojn de potencaj agloj.
  - Ĉiuj, Slava, eliru. Vint proponis sian manon kaj helpis lin salti el la malgranda ŝipo.
  -Kenu al la planedo.
  Slava iomete riverencis. La forto estis proksimume sama kiel sur la tero, kvankam la giganta palaco estis ŝoka. Tiam antaŭ ili malfermiĝis kilometra longa kristala pordego. La tri amikoj eniris koridoron riĉe meblitan per oro kaj altvaloraj statuoj. Estis ankaŭ delfenoj kun kvar vostoj, kaj ekstergalaksiaj soldatoj kun megaplasmaj armiloj. Belaj bukedoj da freŝaj floroj ĉizitaj el rubenoj, ili daŭre balanciĝis kaj streĉis siajn kapojn. Eksterordinaraj fiŝoj naĝis ĉirkaŭ la halo, trembrilante per brilantaj skvamoj.
  -Estas strange, kiel ili povas flosi en la aero? demandis la knabo.
  -Antigravito! Kror respondis. - Vi ankoraŭ ne vidos ion tian.
  Estis multe da aliaj aferoj, ĉiaj diversaj aferoj, kiuj allogus la okulon kaj mirigis la imagon de naŭjara knabo, sed priskribi tian grandiozecon bezonus tre longan tempon.
  Estis tro longa por marŝi laŭ la cent-kilometra koridoro, do Vint premis la butonon kaj ili teletransportis rekte al la tronĉambro. La ĉefa loko de la stelreĝoj estis mirinda. Meze de la salono estis trono, impona kiel monto, en formo de spirala akvedukto, sur kiu flosis malgrandaj sed hele meblitaj ŝipoj. De tempo al tempo ili erupciis kiel artfajraĵo, hela kaskado de fajreroj, kiuj inundis la ĉirkaŭan spacon en la krepusko reganta ĉirkaŭe. Tiam grandioza muziko komencis soni, kaj la brilo de la vulkano ekflamis. Fajra ruĝa lafo tratranĉis la atmosferon, kaj reĝa paro eliris el la blindiga nubo. Ili ŝajnis junaj kaj riĉe samtempe vestitaj kun gusto. Sur la brusto de la reĝo estis ĉeno kun smeraldoj kune kun bildo de blua pudelo. Kaj la ĉeno, kiu ornamis la kolon de la reĝino, male, estis farita el safiro. Li klinis sian vizaĝon al la knabo, la hundo kviete jekriis kaj skuis la voston. La reĝo ridetis, liaj dentoj brilis kiel ampoloj.
  -Saluton al mia gasto nomata Slava. Kiel diras mia talismano, vi estas tre bona knabo kaj kapabla plenumi vian destinon.
  La reĝa rolulo aranĝis la frazojn iom malkonvene, sed la signifo estis klara eĉ sen traduko. Kvankam estas strange, kiel loĝanto de alia universo povus scii la rusan.
  -Estas telepatio. Kror flustris.
  - Ni havas grandan malĝojon, bebo. La nura filino estas tenita kaptita fare de la intergalaksia tirano Eletromendos. Kaj ni bezonas kavaliron, kiu povas liberigi ŝin. La granda profetaĵo diras, ke li aperos el malgranda universo kun rondaj steloj. Miaj du malnovaj amikoj Vint kaj Kror venigis vin al la palaco, nun vi devas trapasi seriozan provon kaj venki la hipertiranon.
  Slava ridetis, ŝajnis al li, ke flugiloj kreskas malantaŭ lia dorso kaj li tute kapablas trakti la monstron terurantan la tutan senliman universon.
  -Mi estas preta batali kontraŭ la malamikoj kaj liberigi vian filinon.
  -Tiam Vint kaj Kron kondukos vin sur la vojon, sed unue vi devas trapasi malgrandan teston. Speco de teksto pri profesia taŭgeco.
  - Kun ĝojo.
  Vint kaj Kror kaptis la knabon je la brakoj, kaj ili denove trovis sin sur la ministelŝipo.
  -Tex estas teksto, kaj nun ni flugos al planedo, kiu troviĝas preskaŭ apud granda stelo.
  La miniatura ŝipo turniĝis, kaj ili trovis sin antaŭ blua planedo kun ŝaŭmantaj nuboj.
  Ŝraŭbo elprenis la aparaton.
  -Adiaŭ Neĝulino.
  Klako de la fingroj kaj Slava alvenis kien ajn vi pensis. Antaŭ li staris griza, enuiga lerneja konstruaĵo. Estas peza teko malantaŭ li, kio signifas ke li devas iri al enuiga kaj kolera klaso. Kaj ĉi tio estas terure nedezirinda. Miaj kruroj malfortiĝis kaj tremis. Ĉu vere eblas, ke kio okazis al li estis nur sonĝo aŭ halucino? La knabo frotis la okulojn kaj mallerte provis pinĉi sin. Dolorita. Do ĉi tio estas realo, li vere devas iri al lernejo. Kaj la ĉielo ploris, estis malseka kaj malvarma, malvarmeta vento blovis. Voko sonis malproksime. Kruroj nevole moviĝis al la kuro. Vi devas esti ĝustatempe por komenci la klason.
  La knabo, iomete senspira, kuris en la klasĉambron. La malgaja instruisto Rudolf Frankenstein salutis lin per besta muĝado.
  Vi denove trompis malfrue. Domaĝe, ke nun la malnovaj tempoj estas for kaj vi ne povas esti skurĝita. Vi restas post la lernejo, vi lavos la klasĉambron.
  Venena rido de la dorso. La virŝafo flustras, montras sian pugnon kaj mezan fingron.
  - Ni venkos vin ĉe la paŭzo. Ni transformu ĝin en Neĝulinon.
  Kaj severa ridado. La instruisto ŝajnigas ne aŭdi.
  La leciono ŝajnas longa kaj enuiga, kaj por supre, "Baran" kaj lia firmao komencas kraĉi maĉitan paperon el tuboj.
  Timo nevole ŝteliras en la animon, doloras en la stomako kaj malvarmigas la korpon. Kun tremo vi atendas ŝanĝon, kiam la malnoblaj kvin alkroĉiĝas al vi. Fine la sonorilo sonoras, kaj liaj kruroj nevole ekkuras - la knabo rapidas foriri de siaj sinistraj kunuloj. Li kuras, provante kaŝi en la plej malhela angulo de la lernejo, kie tiuj vampiroj ne povas trovi lin. Slava grimpis sub la baldakeno kaj trovis sin sur la strato. Li profunde enspiris, ĉar ombroj aperis el diversaj direktoj, kaj infanmonstroj estis ĝuste tie.
  - Nu, la malsaĝulo forkuris. Vi estis "Neĝulino" kaj ĉi tiu teo estos "malseka".
  La virŝafo rikanis sadisme.
  -Staru sur la pontoj kaj ni staros sur vi, alie vi mortos.
  - Ne, knaboj ne. Slava languide murmuris.
  -Ni bezonas kapron. Kaj kiom ajn vi malrapidigas, ricevu ĝin.
  La virŝafo estis preskaŭ unu kapon pli alta ol Slava kaj unufoje kaj duono pli peza, donante fortan baton al la vizaĝo. La infano ektremis kaj lia okulo preskaŭ tuj ŝveliĝis. Tiam venis piko en la nazo, kaj la nazo komencis flui. La partnero de la Virŝafo rapidis en batalon, trafante lin en la ripojn, sed la fortika gvidanto iomete retenis lin.
  -Atendu, lasu lin genuiĝi. Nu, "Neĝulino" staros sur la musko.
  Sango gutis el la nazo de Slava, ŝiaj okuloj malsekiĝis, sed en ŝia animo, krom timo, komencis vekiĝi alia sento de fiero kaj memestimo.
  Ne, mi ne genuiĝos.
  "Baran" ŝajnigis esti surprizita.
  - Tiel kontraŭas min ĉi tiu fripono. Poste manĝu manĝeton.
  Kaj li movigxis per sia tuta forto en la orelon. La kapo de Slava tremis, lia orelo fariĝis purpura.
  - Ne, mi ankoraŭ ne faros. Estis tenaceco en lia voĉo, superforta timon.
  - Tiam vi estas morta. Ni mortigos vin.
  La ringestro denove svingiĝis kaj per sia tuta forto veturis en la vangoston. Slava iomete flankeniris, kaj la bato eliris malklara.
  -Tenu Neĝulinon. "Baran" faris minacan geston.
  La ĉikananto atakis Slava, etendis liajn brakojn kaj premis lin al la muro. Tiam la juna estro elprenis alumetojn kaj bruligis cigaredon.
  -Nun mi faros kauterizadon por vi. Vi genuiĝos aŭ spertos frenezan alton.
  Slava sentis neelteneble timon, li estis rezigni kaj genuiĝi, kiam li rememoris la gajan vizaĝon de Kror kaj la mokan rigardon de Vint. Aparte neeltenebla estis la memoro pri la unike severa kaj afabla vizaĝo de la reĝo el alia vasta universo. Genuiĝi signifas perfidi ilin. Kaj kia heroo li do estas, preta defii la tiranon Eletromendos, se la plej ordinaraj huliganoj igas lin tremi al morto?
  Kiam la cigaredo tuŝis lian frunton, Slava ekkriis kaj akre eltiris sian dekstran brakon.
  Forte kunpremita pugno falis sur la makzelon de la Virŝafo kun malespera furiozo.
  Li sxvelis la okulojn pro miro, miregis kaj brue falis sur la dorson. Ĉi tie Slava sentis en si nekutimajn koleregon kaj forton. Li pugnobatis kaj piedbatis kiel profesia piedbatboksisto . Pasis duonminuto kaj la tutaj kvin kuŝis senkonsciaj. Slava staris kun la kapo levita alte kaj la manoj levitaj en la aero.
  - Venko! Ĉu eble mi sukcesis fari ĉi tion!
  La sonorilo sonoris por klaso, nur ĉi-foje ĝi ne kaŭzis la kutiman tremon, sed ŝajnis trilo de najtingalo. La knabo flugis en la klasĉambron kvazaŭ sur flugiloj. Jen kie li malsukcesis de nenie. Slava eĉ ne sidiĝis por elparoli vorton, kiam li finiĝis en la kosma spaco. Li ne timis - nun la diablo mem ne timas lin kaj larĝe malfermis la okulojn. La steloj ŝajnis dolĉaj kaj konataj, ĝi tute ne estis timiga, male, en senpezeco sentiĝis stranga leĝereco. La infano iomete turnis la kapon. Ŝraŭbo kaj Krore ŝvebis apud li.
  -Tiu "Neĝulino" ektimis. Pardonu, sed ni ne povis fari alie: vi devintus venki la timon en via animo.
  Do ĝi ne estis vera provo.
  -Kaj ne! Ĉio estis reala, ni havas la potencon transporti vin al la Tero kaj eĉ iomete ŝanĝi la templinion. Kiel? Jen la sekreto de estaĵoj, kiuj posedas milionon da dimensioj. Nun vi trapasis la teston kaj ni povas pluiri al aliaj pli seriozaj aferoj.
  -Kiuj?
  La ŝraŭbo knaris per metala voĉo.
  -Ekzemple liberigu la solan heredanton de Reĝo Ezaram. Venki Eletromendos ne estos facila; kvintilionoj da mondoj ĝemas sub lia kalkano. Sed vi gajnis vian unuan venkon super via propra timo.
  -Timo estas eta morto - venkante ĝin, ni alproksimiĝas al senmorteco.
  - Kror finis sian penson. Antaŭe aperis la konataj konturoj de cilindra planedo.
  . EPILOGO
  Post serio de impresaj batoj kaj malvenkoj, la Ĉiela Imperio konsentis pri paco kaj promesis ne plu ataki la posedaĵojn de la cara Rusio.
  La Grandaj Ses argumentis ke estis tro frue por konkeri Ĉinion kaj ili povis konsenti pri favoraj kondiĉoj. Fakte, Rusio mem perdis parton de Mongolio, la suda Usuri-regiono, Primorye, kaj eĉ Koreio. Ĉi tiuj estis profitaj interkonsentoj - permesante al la cara Rusio de Aleksej Miĥajloviĉ akiri piedtenejon en Siberio kaj sur la marbordoj de la Pacifiko. Kaj sentiĝu relative sekura.
  Kaj per tio, la glora milito praktike finiĝis, kaj aliaj aferoj atendis la ses heroojn!
  
  
  SENMORTA SPAC-REĜINO
  La Reĝino vere volis aspekti pli juna. Kaj tial ŝi sendis tutan ekspedicion serĉi la spegulon de senmorteco. Rigardante ĝin, vi povas fariĝi juna knabino.
  Finfine, la serĉo sukcesis, sed... La feino en la spegulo diris al la maljuna reĝino:
  - Mi redonos al vi vian junecon, sed vi fariĝos sklavo!
  La Reĝino respondis kun breĉodenta rideto:
  - Se juneco estas eterna, tiam mi konsentas pri sklaveco!
  La feino faris sorĉon. La reĝino fariĝis knabino, kiu, preskaŭ nuda en unu lumbotuko, fosis la kampon per sarkilo. Kaj ŝi multe laboris kaj multe laboris.
  Nur la juna korpo apenaŭ doloris kaj ne estis tro laca. Sed ĝi estis tre humiliga kaj enuiga. Ĝi okazis sur iu planedo kun du sunoj. Kaj la strukturo estas kiel la malfrua mezepoko.
  Plie, frostigita en formacioj. La reĝino laboris dum tagoj kaj iĝis stulta. Ŝi fariĝis preskaŭ kiel besto, nur en ŝiaj sonĝoj libereco venis al ŝi. Kaj ŝi laboras en katenoj la tutan tempon. Ĉi tio estas tre malfacila por la iama reĝino. Kaj la tuŝo de la vipo de la kontrolisto sur la nuda korpo estas kiel varmega fero.
  Fine, estis ŝanĝo en ŝia vivo. Nur por la malbona. La posedanto mortis, kaj lia heredanto estis tute ruinigita. Kaj la knabino estis vendita al ŝtonminejo.
  Nun mi devis porti pezajn korbojn, labori nuda en katenoj, esti vipata kaj dormi sur rokoj.
  La Reĝino nun multe pli suferis. La feino, kompreneble, preparis por ŝi kaptilon. Jes, ŝi estas senmorta kaj ne maljuniĝis, sed ŝi estas en turmento, kvazaŭ en infero.
  Kvankam la forta korpo kutimas al la streso. Kaj la reĝino decidis forkuri.
  Ŝi komencis uzi siajn longajn harojn por fajli la ĉenon, per kiu ŝi estis ĉenita per sia nuda piedo kaj forta kolo nokte. Vi malrapide limas la malmoligitan feron per viaj haroj, sed la reĝino havas sufiĉe da tempo - ŝi estas senmorta. Alia afero estas, ke post malfacila laboro en la ŝtonminejoj oni bezonas dormi, kaj oni tranĉas iomete ĉiutage.
  Sed vi tamen trinkas.
  La Reĝino segis sin kaj poste ekdormis. Tiam sur la sekvaj mi denove segis.
  Ĝis, finfine, mi rompis la ligilojn... Tamen, ŝi estis nekapabla eskapi. La gardistoj levis la alarmon.
  La reĝino estis kaptita kaj batita senkompate per vipo. Poste ili bruligis la kalkanojn per varmaj feroj. Poste ili forbrulis la markon de forkurinta sklavo. Kaj denove oni sendis ilin al la minejoj.
  Sklavoj mortas sufiĉe ofte, sed ŝi multe laboras jam de jaroj. Do lasu ilin labori en katenoj.
  Kaj ĉiunokte ili kontrolis ŝian ĉenon.
  La reĝino dormis en katenoj, kaj estis konstante vipata per vipo.
  Ili metis sur ŝin pezajn ĉenojn kaj batis ŝin per vipo tuj kiam ŝi laboris iom pli malrapide.
  La Reĝino jam flaris la fetoron kaj ne estis malsana. La infekto ne prenis ŝin, kaj la magra kaj monotona dieto ne kaŭzis stomakan doloron. La eterna knabino suferis, sed ne mortis. Kaj la jaroj daŭris kaj plu. La minoj estis iom post iom evoluigitaj kaj elĉerpitaj.
  Ĉi tie ŝi denove estas translokigita al alia laboro. Lavita de malpuraĵo, metita por vendo.
  Jen la reĝino finfine bonŝancis. La aĉetanto montriĝis unu el la provizantoj de gladiatoroj al la areno.
  La reĝino estis tre seka kaj laca, pasiginte pli ol cent jarojn en la minejoj en malfacila laboro. Ŝi estas tre forta kaj rezistema, tenante pezan ŝtonon super sia kapo.
  Kompreneble, ŝia forto altiris la provizanton. Li rigardis ŝiajn dentojn: eĉ ne unu truon kaj tiel granda kaj fortika. Mi palpis la ŝtalon, ĵetitajn muskolojn - kiel ŝtonon!
  Kaj kompreneble mi aĉetis ĝin, tia kapabla specimeno!
  Post kio komenciĝis malsama vivo por la reĝino. Ankaŭ severa kun trejnado, bataloj, ĉikanado, batado, sed multe pli amuza.
  La Reĝino estis en juna korpo dum pli ol ducent jaroj, kaj distingiĝis per granda forto kaj eltenemo, dank' al malvola trejnado en konstanta laborego.
  Ĉi tio donis al ŝi certan avantaĝon super aliaj knabinoj. Krome, ĉiuj cikatroj kaj tranĉoj sur ŝia muskola korpo resaniĝis tre rapide kaj senspuro.
  La reĝino ankaŭ estis rapida, havis bonajn senmortajn reagojn kaj studis tre diligente. Ne ĉio funkciis por ŝi tuj, sed ŝi havas tre rezisteman korpon.
  Do komence ŝi venkis pro sia forto, eltenemo kaj vigleco. Kaj tiam ŝia lerteco komencis kreski.
  Komence ili ne havis la plej fortajn rivalojn, sed iom post iom, kun sperto, ŝia nivelo altiĝis.
  Kaj tiel la reĝino komencis venki famajn virinojn. Kaj eĉ batali kun homoj kaj bestoj!
  Laŭ la kutimo de la imperio, post cent venkoj en gladiatorbataloj, vi povas akiri liberecon.
  La tenaca reĝo, kvankam ŝi ricevis vundojn kaj gratojn de dentegoj, fine povis venki en la centa batalo.
  Post kio ŝi ricevis liberecon el la manoj de Cezaro. Kaj ŝi jam mem povis gajni monon en bataloj, aŭ instrui al knabinoj skermado.
  Kaj baldaŭ la reĝino, bela kaj jam riĉa kaj ankoraŭ juna en korpo, edziĝis kun nobla patricio.
  Kaj maljuna kaj malbela. Sed li ne estas senmorta kaj baldaŭ mortis.
  La reĝino, nun ĉiam juna vidvino, havis dekduon da belaj junuloj kiel amantoj.
  Kaj konsiderinda riĉeco.
  Do ŝajnas, ke ŝi trovis feliĉon... Krom ke la fruktoj de progreso ne sufiĉis - nu, iel la scienco ne disvolviĝas en ĉi tiu imperio. Kaj sur la planedo ĝenerale. Kaj la pafiloj kaj musketoj estas la plej primitivaj. Ĉio laŭvorte frostiĝis.
  Kaj nun la imperio falis en kadukiĝon, novan atakon de barbaroj... La Reĝino denove estis en kaptiteco kaj sklaveco. Sed ekde la juna belulino, ŝi iĝis la kromvirino de la loka ĥano.
  Kaj ĝis li mortis kaj perfidis ŝin al la kronprinco. Kaj ankaŭ li iom poste mortis.
  Kaj la reĝino estis metita al aŭkcio. Ili nudigis lin kaj vendis lin al nobla ŝejko. Kaj ŝi estis kun li ĝis la ŝejko mortis. Kaj denove la knabino estis elmetita al aŭkcio. Kaj ĉi-foje, ŝi alvenis en la palaco de la sultano. Estante senmorta, ŝi povis delogi la monarkon kaj iĝi la unua edzino.
  Sed malbonŝanco, la senmorta knabino ne povis naski infanojn. Kaj kiam la sultano mortis, lia heredanto ordonis denove kateni la reĝinon kaj sendi al la minejoj.
  Kaj denove la reĝino estas en la infero. En katenoj, dum malfacila laboro, ŝi trenis ŝtonojn en korbo, hakis rokon per levstango. Ankaŭ magra, monotona manĝaĵo, vipo, fetoro, ĉenita. Kaj ŝi estas seksperfortita ĉiunokte de la gardistoj. Kvankam la reĝino eĉ ŝatis ĝin, ŝia juna korpo facile atingis orgasmon.
  Kaj tiel la eterna knabino pasigis jaron post jaro, jardekon post jardeko.
  Ĝis, fine, ĉi tiu mino elĉerpiĝis, kaj pasis ducent jaroj. Neniu memoris, kiu estas tiu ĉi reĝino. Kaj ĝi denove estis metita por aŭkcii. Kiel kutime, nuda kaj muskola. Kompreneble, post lavi ĝin unue.
  Kaj denove oni aĉetis ŝin por la armeo, ĉar ŝi estis korpe forta. Ŝi ankaŭ estis lerta kaj sciis kiel batali per glavoj.
  Kaj la militista kariero de la reĝino komenciĝis. Ŝi partoprenis en multaj bataloj, estis tenaca, forta, rezistema, kaj nudpiede kuris la tutan tempon. Kaj ŝia kariero iom post iom iris supren.
  Nun ŝi jam estas komandanto de virina regimento kaj havas konsiderindan riĉaĵon. Kaj denove li trovas sin profita matĉo, kaj ricevas grandegan bienon en sia posedo.
  Tia estas la zigzago de la senmorta vivo: jen supren, jen malsupren!
  La reĝino, kompreneble, fariĝis vidvino kaj poste edziĝis al la juna princo. La knabo perdis la kapon pro sperta, sed ekstere juna virino. Kaj tiel ili edziĝis. Kaj tiam la junulo fariĝis reĝo. Kaj lia edzino akiris grandegan influon.
  La regno faris militojn kaj disetendiĝis. Ĝi fariĝis pli kaj pli forta. Kaj la hieraŭa juneco unue maturiĝis kaj poste maljuniĝis. Ekstere, la juna reĝino eltiris volon de la forvelkanta reĝo ke ŝi iĝus imperiestrino. Kaj li subskribis ĝin.
  Post lia morto, la antaŭa reĝino iĝis imperiestrino. Kaj batalis militojn. Estante por ĉiam juna, ŝi finfine konkeris la tutan mondon!
  Kaj ŝajnis, ke ŝi trovis absolutan feliĉon... Sed tiam pasis tricent jaroj, kaj eksterteranoj alteriĝis. Kaj ili transprenis la planedon.
  Kaj la imperiestrino denove trovis sin en la ŝtonminejoj. Kaj jam kun kolumo, nuda, nudpieda, sed sen ĉenoj. Mi laboris dum certa tempo, kaj poste rigardis televidon antaŭ enlitiĝi.
  Ĉi tio ankaŭ estas vivo... Ŝi servis pli ol cent jarojn en malliberejo, tiam estis liberigita kondiĉe, kaj vivis sur okupata planedo en kosmoimperio.
  Ŝi ĝuis ĉiujn avantaĝojn de alte evoluinta civilizacio kaj... Ĉi-foje ŝi aliĝis al la spaca armeo.
  Komencis fari karieron en Stelmilito. Ŝi estas senmorta! Ne timas ion ajn!
  Tiel ŝi progresis en sia kariero ĝis ŝi fariĝis marŝalo. Tiam ŝi ekposedis la tutan planedon.
  Kelkaj estis guberniestroj. Post kio ŝi denove revenis al la armeo. Ŝi batalis kaj ordonis. Fariĝis Hiper-supermarŝalo.
  Kaj tiam ili faris militan puĉon kaj kaptis la tronon de la imperiestro de la spaca imperio - gvidante la galaksion.
  Post tio ŝi komencis konkeri aliajn mondojn. Ŝi komandis, atakis, venkis, foje perdis, sed venĝis...
  Ĉio estis bona ĝis ŝi renkontis imperion de moskito-ungega hibrido.
  Ili multiĝis tro rapide kaj superfortis la humanoidan civilizacion en nombroj.
  Do la bataloj daŭris, batalo post batalo... Ĝis fine, la homoj perdis. Kaj la eksa reĝino ne fariĝis denove sklavo, en la minejoj.
  Denove vi laboras en katenoj kaj dormas katenita sur rokoj. Kaj sub la kompleta kontrolo de robotoj.
  Nur en sonĝo la eterna knabino vidis sin libera kaj granda. Kaj la ceter'a'n temp'o'n ŝi labor'is, labor'is kaj nud'is, malglat'ig'is si'a'j'n pied'o'j'n kontraŭ akr'a'j ŝton'o'j.
  Sed la reĝino ne perdis esperon. Ŝi estas senmorta kaj certe ŝanĝos ion dum la eterneco! Sklaveco ne daŭros eterne!
  La eksa reĝino eĉ kantis, malgraŭ tio, ke skurĝo falis sur ŝian nudan, muskolfortan dorson:
  La filino de la Tero respondos, ne,
  Mi neniam restos sklavo...
  Mi kredas, ke estos tagiĝo de libereco -
  La vento refreŝigos freŝan vundon,
  Sankta militado por la patrujo,
  Ĉar la Granda Dio vokas...
  Leviĝu frue, kuraĝa kavaliro,
  La mallumo foriros kaj la rozoj de majo floras!
  
  
  
  
  NE ELTENU LA ONIŜON
  En novembro 1941, Hitler neatendite ofertis pacon al Stalin. Solvo, kiu ŝajnas neverŝajna al iu ajn konata kun la reala situacio.
  La germanoj, ŝajnas, estas prenontaj Moskvon. Kaj kial proponi pacon en ĉi tiu situacio?
  Sed Hitlero, kiel vi scias, havis tre evoluintan intuicion. Kaj li sentis, ke Moskvo ne estos prenita. Kaj se jes, tiam estas tempo, kiam Stalin estas timigita, proponi pacon. Kompreneble, ne ĉiuj militistoj konsentis kun tio, sed Hitlero havis potencon kaj aŭtoritaton.
  Krome, la packondiĉoj promesis esti utilaj por la germanoj. Fakte, Ukrainio pasas al Germanio kaj kun ĝi nigraj grundoj kaj agrikulturo, same kiel Belorusio, la baltaj ŝtatoj, kaj la Smolensk-regiono.
  Stalino ĝenerale konsentis rezigni ĉion, kion la germanoj jam kaptis.
  Sebastopolo falis al la germanoj. En respondo, la Krauts forlasis la Moskvan regionon. Leningrado restis malantaŭ Sovetunio kaj koridoro estis tirita por ĝi. La germanoj konsentis forlasi la Leningradan regionon kontraŭ la Voroŝilovograda regiono kaj Donecka regiono, kiujn la germanoj ankoraŭ ne okupis tute.
  Ĝenerale, la nazioj ricevis Donbason kun ĝia karbo, metaloj kaj fabrikoj, baŭksitaj kuŝejoj kaj agrikulturaj teroj, la tutan Krimeon, kaj eĉ parton de la suda Dono. La germanoj forlasis la Leningradan regionon, Moskvon, Tula, parton de Rĵev, Kalinin-regionojn. En interŝanĝo por parto de la Donbaso, parto de la Dono kun ĝiaj riĉaj nigraj grundoj kaj Sebastopolo. La finnoj akiris Petrozavodsk kaj kion ili sukcesis kapti. Ni disiĝis amike.
  Krome, Sovetunio entreprenis liveri petrolon je pli malaltaj ol merkataj prezoj, kaj pagi grandan elaĉetomonon por militkaptitoj.
  Stalino, timante perdi la militon kaj Moskvon, konsentis pri tiaj kondiĉoj. Ĉe la pinto mem de la sukcesoj de la Germana Armeo.
  Nu, Hitler, kiu havis supernaturan instinkton, komprenis, ke tio estas la plej bona elekto.
  La milito kun Sovetunio finiĝis. La nazioj unue komencis translokigi soldatojn al Afriko. Krome, la britoj komencis atakon sur Rommel. Nu, kio do? Kaj la Fritz prenis kaj surterigis soldatojn sur Malton. Kompreneble unue bombas la britojn tie.
  Poste, kompreneble, estas la atako kontraŭ Ĝibraltaro. Hitler persone renkontiĝis kun Franco.
  Kiel, vi vidis kiom forta estas Germanio. Venkis Sovetujon. Ŝi kaptis kvar milionojn da rusoj kaj multajn milojn da tankoj. Por ni, Hispanio estas kiel streko sur mapo. Ni okupos se vi ne lasos la trupojn trairi. Kaj se vi maltrafas, vi povas akiri ion en Afriko. Cetere, Britio estas kondamnita kaj ne iros ien!
  Franco, ekkomprenante, ke Hispanio povas esti okupita kaj ne ekzistas ŝanco, konsentis.
  La atako kontraŭ Ĝibraltaro estis sukcesa, kaj sufiĉe rapide. La citadelo falis. Kaj tiam la germanoj eniris Ekvatoran Afrikon.
  La britoj suferspertis enormajn perdojn. Ili estis kaptitaj kiel naivuloj.
  Rommel venkis Brition en Libio kaj lanĉis ofensivon en Egiptujo. Kaptita Aleksandrio.
  Poste li eliris kaj transiris la Suez-kanalon. Konstruante sur sia sukceso, la germanoj konkeris Irakon, Kuvajton, kaj la tutan Mezorienton.
  La Germana Armeo ne perdis tro multajn soldatojn kaj oficirojn en la oriento. Kaj liaj trupoj estis pli multaj kaj pli spertaj kaj pli bone trejnitaj ol la angloj kaj precipe la koloniaj fortoj.
  La britoj povis enhavi ĉi tion kaj, sendube, perdis. Sen Sovetunio, la Fritz sukcesis batali kontraŭ Britio sukcese.
  Ĝenerale, Britio estis kondamnita perdi siajn koloniojn. Ĝia terarmeo estis tro malforta kaj de nur malmulte da batalefikeco por teni la koloniojn kontraŭ la pli multaj kaj disciplinitaj soldatoj de la Germana Armeo.
  Sed la fokuso sur la floto ne funkciis. Post la falo de Ĝibraltaro kaj Malto, iĝis maleble teni Afrikon. Do Rommel blokis la Suez-kanalon. Kaj eĉ surtere, la germanoj venkis la britojn per unu celo. Post la milito kun Sovetunio, la Germana Armeo fariĝis eĉ pli forta kaj pli memfida pri siaj kapabloj, kaj akiris ampleksan batalsperton.
  Tiel Afriko estis iom post iom konkerita. Kaj tra Irano la germanoj eniris Hindion. Ankaŭ tie lokaj sepoj ne volis morti por Britio. Ĝenerale, la germanoj estis pli malhelpitaj per distancoj, manko de vojoj, longecaj komunikadoj, provizoproblemoj ol britaj soldatoj.
  Usono kolektas polvon por eviti militon. Ili eĉ ĉesigis ĉiujn sankciojn kontraŭ Japanio.
  Sed ankoraŭ la samurajo atakis Peru Harbour. Necesis protekti nin kaj kapti britajn havaĵojn en Azio. Kaj japanoj faris tion.
  Resume, en la kvardek-dua jaro kaj la unua duono de la kvardek-tria, la germanoj kaj la japanoj kaptis Afrikon, Aŭstralion kaj la tutan Azion. Kaj en septembro 1943 sekvis la surteriĝo en Britio. Post, kompreneble, amasaj bombadoj. La germanoj uzis Yu-288, kaj Yu-188, kaj aliajn maŝinojn.
  Perdinte siajn koloniojn kaj elĉerpita de la submara milito, Britio ne povis rezisti.
  Kaj la germanoj havis tro multajn rimedojn, kaj precipe laboron. Ili laŭvorte bombardis ĉiujn urbojn kaj fabrikojn de Anglio. Kaj poste, kompreneble, la surteriĝo kaj la uzo de "Panteroj", "Tigroj", "Leonoj" kaj eĉ "Musoj". Nu, kompreneble, ankaŭ amfibiaj tankoj kaj subakvaj veturiloj.
  "Muso" estis kompletigita antaŭ la komenco de la operacio, kaj li eĉ batalis. Sed "Musoj" estas tro pezaj.
  La skipo de Gerda sur la Pantero distingiĝis en batalo. Post la kapto de Britio, la germanoj ankoraŭ batalis kun Usono por iom da tempo. Batis la amerikanojn el Islando. Sed pro la etenditaj komunikadoj, kapti Amerikon montriĝis malfacila tasko. Tamen, Atlantiko ne estas ŝerco. Krom se ili bombis amikon kaj batalis surmare.
  Germanaj submarŝipoj formiĝis, inkluzive de uzado de hidrogena peroksido, kaj mallevis preskaŭ la tutan amerikan floton.
  Tamen, Usono estas ankoraŭ ege malfacile kapti. La milito daŭris, kaj la germanoj poste transprenis kaj faris pacon.
  Poste la germanoj turnis sin al Sovetunio.
  En 1945, la E-50 kaj E-75 iris en produktadon. Hitler malpermesis la produktadon, krom malgranda serio de gvatveturiloj, de tankoj pli malpezaj ol kvindek tunoj.
  La Pantero pezis kvardek kvar tunojn kaj duonon. "Pantero" 2 jam estas kvindek du tunoj. La E-50 jam tiris preskaŭ sesdek kvin tunojn. La lasta tanko havis tre decan frontan kirason de 150 mm de la kareno ĉe deklivo de 45 gradoj, kaj 185 mm de la frunto de la gvattureto, ankaŭ laŭ angulo. 88 mm pafilo kun barellongo de 100 EL. Kaj 82 mm da kiraso sur la flankoj, ankaŭ ĉe deklivoj. En kombinaĵo kun motoro kiu akcelis ĝis 1200 ĉevalfortojn kiam akcelite, ĝi estis tre potenca meza tanko.
  Plie dek du pafoj por minuto.
  Eĉ pli peza E-75 pezanta pli ol naŭdek tunojn. Ĉi tiu tanko montriĝis ne tute sukcesa. La 128mm pafilo havis pli malrapidan pafrapidecon, havis pli malaltan buŝrapidecon, kaj havis neniujn avantaĝojn proksime komparite kun la 88mm E-50.
  La fronta kiraso de la kareno estas iom pli bona ol 160 milimetroj laŭ angulo de 45 gradoj. Tamen ne plu necesas. Tenas ĉiujn usonajn pafilojn, kaj ankaŭ sovetiajn. La protekto de la gvattureto estas bonega: 252 milimetroj ĉe la antaŭa, 160 milimetroj ĉe la flankoj kaj malantaŭo. Videblas, ke almenaŭ ekzistas pli-malpli fidinda protekto por la turo, precipe la flanko.
  La flanko de la kazo estas 120 mm, kio estas akceptebla, krome vi ankaŭ povas pendigi ekranojn. La motoro tamen estas sufiĉe malforta je 900 ĉevalfortoj. Ĝenerale, kompreneble, la tanko estas nefinita kaj sufiĉe alta. Memorigas min pri sufiĉe superkreskita Tiger-2 kun similaj problemoj.
  Ambaŭ germanaj aŭtoj estas neperfektaj, sed la E-50 estas, kompreneble, pli praktika.
  Nu, kaj ankaŭ E-100. Sed ĉi tiu aŭto estas eĉ pli peza kaj havas pli malbonajn veturajn trajtojn ol la E-75.
  E-100, pro sia granda maso, estis produktita en malgrandaj kvantoj.
  Kaj la militistaro mem ĝenerale aprobis la E-50.
  En la printempo de 1946, ĝuste la 20-an de aprilo, la naskiĝtago de la Fuhrer, la germanoj moviĝis al Sovetunio.
  Ili havis grandan nombron da aŭtoj kaj ekipaĵo. Dekoj de miloj da tankoj de malsamaj versioj. Sovetunio ankaŭ havis la serian T-34-85 kaj IS-2 kaj IS-3 en servo. La T-44 ne estis tute sukcesa. Sed la T-54 ankoraŭ ne estis preta.
  La germanoj produktis la E-50 kaj E-75 en nombregoj.
  Post la perdo de grava parto de la lando, Stalino malpermesis la disvolviĝon de veturiloj pli pezaj ol kvardek sep tunoj.
  Aldone al granda nombro da T-34-85, kaj iom pli malgranda IS-2 kaj IS-3, la SU-100, kiu estis relative simpla kaj efika memvetura pafilo, estis amasproduktita.
  Oni devas rimarki, ke la plej masiva tanko, la T-34-85, povis nur penetri la germanan E-50-serion flanke, kaj la E-75, eĉ de la flanko, estis tro malmola, kaj nur la SU- 100 povus fari ĝin, kaj eĉ tiam fermi.
  Do la fortoj estas klare neegalaj. La germanaj tankoj mem penetris la sovetiajn tankojn de grandaj distancoj. Kaj nur la IS-3 havis pli-malpli kontentigan protekton por la frunto, kaj tiam la supra parto.
  Jen la germanoj sur la teritorio de Sovetunio.
  Gerda, Charlotte, Christina kaj Magda en la E-50. Ili fajfas kantojn kaj muĝas.
  Ni ĉiuj dubas pri la virŝafa korno,
  Dio estos por ni!
  Kaj kiel ili prenos kaj pafos al la malamiko.
  Tridek kvar forblovis la turon. Jes, la batalskipo, vi nenion diros.
  Charlotte komentis kun malkontento:
  Ni ankoraŭ ne havas multe da kiraso. La malamiko povas, kaj surbordi kaj hoki!
  Christina notis:
  - Sed la pafilo estas preciza kaj mortiga! Do unu kompensas la alian!
  Gerda siblis:
  - Ni disŝiros ĉiujn!
  Dume, Natasha sur la SU-100 kun ŝia skipo batalas kontraŭ la Fritz.
  Oleg Rybachenko rezultis esti la kvina membro de la SU-100-skipo, kune kun Natasha, Zoya, Augustina kaj Svetlana.
  La knabinoj kapjesis aprobe:
  - Vi estas batalanto, kio estas bonega!
  Nataŝa pafis al la malamiko. La ŝelo trafis germanan veturilon en la frunto kaj reboĉis. La knabino kolere frapis sian nudan piedon. Kaj ŝi kontrolis:
  - Kaj nun vi estas knabo! Vi ŝajnas akra, ĉu ne?
  Oleg kapjesis. Li estas senmorta knabo, kio signifas, ke li povas fari multon. Jen germana E-75 antaŭeniras. Kiel trarompi ĝin?
  La knaba genio eltrovis ĝin kaj flustris al la kuglo:
  - Ni estas metalo, samsangaj - vi kaj mi!
  Kaj helpe de siaj nudaj, infanecaj piedoj li turnis la vidon kaj pafis.
  Same kiel germana tanko ne estas forta kun fronta kiraso, sed se vi trafas ĝin ekzakte fin-al-finan aŭ kombinaĵon de fortolinioj, la tanko cedas. Kaj tiam la metalo eksplodis kaj la batalkompleto komencis detonacii.
  Oleg Rybachenko knaris:
  - Ĉi tiu estas la plej alta klaso!
  Nataŝa tiklis la nudan kalkanon de la knabo kaj kapjesis:
  - Pafu!
  Oleg Rybachenko denove pafis de la SU-100. Ili pafis de longa distanco, kaj tiam la 100 mm sovetia kanono ne prenis la lastajn germanajn tankojn: E-50 kaj E-75. Sed la knabo estas fenomena. Kaj li sukcesas bati la malamikon.
  Terminator-knabo denove pafas. Kaj ĝi trarompas E-50. Ĉi tiu tanko estas rapida kaj devas esti trafita. Sed la germanoj ĉiam pli kaj pli forte premas.
  Zoya pafas. Kaj tre precize.
  Batu la malamikon en la turo. Tiam Oleg Rybachenko denove pafas. Cent milimetra pafilo faras mirindaĵojn.
  La knaba genio muĝas:
  - Mi disŝiros vin! Mi disŝiros vin! Ĝi ne estos laŭ via plaĉo!
  Kaj denove, kiel knabo, li prenos ĝin kaj trafos ĝin tre precize. Kaj ĝi vere disŝiros la malamikon.
  Tiam ĝi montros:
  - Mi estas supersona batalanto!
  Kaj denove li pafos helpe de sia nuda piedo.
  La knabo aspektas nur dekdu, sed li estas tre rapida kaj fenomena.
  Jen ŝi pafis helpe de siaj nudaj piedfingroj kaj Aŭgusteno.
  Kaj la knabino frakasis la E-50.
  La germanoj suferas gravan damaĝon. Sed ilia lavango de tankoj pli kaj pli proksimiĝas. Jen la E-100 en moviĝo. Ankaŭ potencaj kirasoj, armiloj kaj ŝildoj.
  Sed liaj knabinoj kaj knabo ankaŭ trapasas ĝin.
  Germana aŭto estas fajro kaj disŝirita.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Gloro al la Sankta Patrujo,
  Kun ekstertera furiozo!
  Denove la knabo pafis, frakasis la faŝiston kaj palpebrumis al la knabinoj. Kaj denove la knabo pafas kaj detruas la malamikon.
  Ni konfesu, li estas batalema knabo. Kaj li batos vin per konko. Kaj la tanko "Tiger"-2, malmoderna sed potenca, fariĝis viktimo. La germana Panther 2 ankaŭ suferas pro malvenko. Sed ŝi preskaŭ konkeris Usonon mem.
  Kaj nun Sovetunio premas.
  Oleg Rybachenko precize pafas kaj trafas.
  Kaj tiel ili komencis laŭvice pafi kaj kanti...
  Nataŝa piedbatis sian nudan piedon kaj muĝis:
  - Ĉi tio estas de la tajgo...
  Zoja ankaŭ frapetis ŝiajn nudajn piedfingrojn kaj knaris:
  - Al la britaj maroj...
  Augustina ankaŭ pafis obuson kaj diris:
  - Ruĝa Armeo!
  Svetlana pafis obusojn per la nudaj piedfingroj kaj diris:
  - Plej forta el ĉiuj!
  Oleg Rybachenko fuŝis, kaj publikigis:
  - Kaj Ruĝa...
  Nataŝa pafis kaj knaris:
  - Potence premas!
  Zoja ankaŭ vangofrapis kaj bojis:
  - Via bajoneto kun kaloza mano!
  Aŭgusteno sonoris kaj blekis:
  - Kaj ni devas...
  Svetlana lanĉis mortigan atakon kaj ekbalbutis:
  - Nehaltigebla!
  Oleg Rybachenko denove ekpafis, ridante:
  - Iru al la lasta...
  Nataŝa sendis ŝelon kaj muĝis:
  - Morta batalo!
  Kaj la knabinoj disiĝis, la kanono pafis ĝis finiĝis la obusoj.
  Jes, Oleg Rybachenko denove militas.
  Sed la Ruĝa Armeo havas malfacilan tempon. La germanoj antaŭeniras. Ili havas pli da ekipaĵo kaj pli da infanterio. Kaj japanoj ankaŭ venas de la oriento.
  Ne povas rezisti tian potencon.
  Gerda kaj ŝia skipo batalas sur la E-50. La germanoj jam sturmas Voroneĵ. La batalado estas furioza.
  Unuflanke, la germana tanko estas tre bona kiel batalanto de sia speco. Sed la protekto surŝipe estas sufiĉe malforta. Kaj ĉi tio estas ĝia malavantaĝo, do knabinoj devas esti viglaj.
  Ekzistas daŭre multaj T-34-85s estantaj produktitaj. Ĉi tiu maŝino ankoraŭ estas en amasproduktado, kaj la germana 88mm pafilo en 100EL rikoltas abundan rikolton de longa distanco.
  La SU-100 ankaŭ estas ĉiam pli produktata, kiu, estante memvetura pafilo, estas pli facile produktebla ol tanko, sed estas pli forta armilo.
  Nun, premante la stirstangan butonon per la nudaj piedfingroj, Gerda trarompis la sovetian sekiĝon. Proksime, tia aŭto povas esti tre danĝera.
  La blonda terminanto prenis ĝin kaj kantis:
  - Miaj nervoj ne estas el ŝtalo,
  Vi vere kaptis min!
  Kaj tiam Charlotte pafis kanonon kaj disbatis la tridek kvar.
  Kaj pafilo kiu pafas dek du pafojn po minuto atingas longan distancon.
  Plue, kiel Christina pafas. Kaj ĝi ankaŭ faros ĝin tre trafe kaj precize. Ŝi frakasis tankon de la Ruĝa Armeo kaj grincis:
  - Furioza fajro! Hura por Stalin!
  Tiam ankaŭ Magda batis. Ŝi faris ĝin tre precize helpe de siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ŝi kantis:
  - Por la gloro de la eterna Patrujo!
  Tiam la knabino ekridas...
  La germana maŝino funkcias mem sen misfunkciadoj.
  Ĉi tie, la IS-2 iĝis ĝia viktimo, sufiĉe potenca kaj danĝera tanko, sed nebone protektita per la frunto de la turo.
  Nur la IS-3 en la frunto havas relative bonan protekton, sed ĉi tiu tanko ankoraŭ estas produktita en malgrandaj aroj. Ĝia turformo estas tro kompleksa. Kvankam la IS-3, kiel batalpraktiko montris, almenaŭ havas ŝancon konveni en E-serio veturiloj proksime.
  Pli pezaj tankoj ankoraŭ ne estas produktitaj en Sovetunio, kaj eĉ ilia evoluo estis ĉesigita. Ĉi tio, kompreneble, kreas problemon. La germanoj nur havas la E-25 malpezan memveturan pafilon en siaj serioj, sed ĝia produktado preskaŭ estis frostigita. Kvankam la maŝino ne estas malbona.
  Nur du ŝipanoj kaj unu kaj duonon metrojn en alteco. Malgranda per 75mm kanono de la Pantero. Ĉasisto de sovetiaj aŭtoj.
  Sed la Fuhrer preferas potencon. Eĉ la E-50 estas iom post iom pli malalta ol la E-75, kiu ankaŭ estas kovrita per ŝildoj ĉe la flankoj.
  E-75 estas malfacile penetrebla eĉ en la flankon. Kaj la germanoj ekspluatas ĉi tion en sukcesoj...
  Du germanaj pilotoj Alvina kaj Albina jam sukcesis superi la nombron de faligitaj aviadiloj pli ol tricent kaj ricevis: Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  La knabinoj estas tiel bonegaj militistoj kaj la plej bonegaj en la mondo. Jes, eĉ se Huffman havas pli da aviadiloj faligitaj ĝis nun, ili estas multe pli belaj.
  Kaj, kiel regulo, ili batalas nur en bikino kaj nudpiede.
  Alvina malflugigis tri sovetiajn aviadilojn de sia ME-262 X per 30-mm aviadilkanonoj kaj pepis:
  - Mi estas la torĉo de neniigo!
  Albina, pafante similan fajron, konfirmis:
  - Kaj ni estas kompleta detruo:
  Kaj ŝi malkonstruis kvar pliajn sovetiajn aviadilojn...
  La militistoj estas tre batalemaj en humoro, sed ili konstante ridetas.
  Ili amas virojn kaj laboras per siaj langoj. Kaj ili ŝatas ĝin. Tiaj batalantaj belulinoj.
  Ili pafis sovetian TU-3 kaj frakasis ĝin... Jen ilia fajra saluto.
  La knabinoj, resume, ne lasas vin. Kaj la Ruĝa Armeo ricevas de ili.
  Sed aliflanke ankaŭ Anastazio kaj Mirabela batalas en la sama bikino kaj nudpiede - ili gajnas siajn kontojn! Ili estas tre agresemaj knabinoj.
  Kaj Anastazio pafis germanan aviadilon kaj diris:
  - Mi estas bonega piloto!
  Mirabela pafis germanan aŭton per kanono kaj grincis:
  - Mi estas supermilitisto!
  Knabinoj kaj fakte kion vi bezonas ....
  Sed ili batalas sur malnoviĝintaj Yak-9 Ts, kiuj nature ne estas alparo kun germanaj reagaviadiloj. Sed belulinoj sukcesas batali. Kaj evitu trafi.
  Kaj kial? Ĉar ili estas nudpiedaj kaj en bikino. Do ne fortranĉu ilin.
  Militistoj, kiel ni povas vidi, komprenas kio estas nuda haŭto.
  Anastazio pafis alian germanan batalanton kaj grincis:
  - Por la Patrujo!
  Mirabela detranĉis HE-162 kaj blekis:
  - Por Stalin!
  La plej danĝera germana batalanto estas la ME-262 X, ĝi havas kvin aerkanonojn, grandegan rapidecon, balaitajn flugilojn kaj potencan kirason.
  Estas pli facile malkonstrui aŭton HE-162 kiu estas malpeza, malmultekosta, sed tre manovebla.
  La ME-1010 ne estis tute sukcesa por la germanoj; ĝi estas sendube bonega aviadilo laŭ flugaj karakterizaĵoj, sed ĝiaj flugiloj ŝanĝas svingon kaj postulas tre kvalifikitajn pilotojn. TA-183 montriĝis pli praktika, kaj ankaŭ iras al la fronto.
  Sed Hitler preferas la tre kirasan ME-262 X, kun potencaj armiloj.
  La helicmovitaj veturiloj de la Luftwaffe ankoraŭ ne estis elfazigitaj el produktado. TA-152 estas la plej sukcesa universala veturilo, kaj ME-309 daŭre estas en batalo. Ili estas pli bonaj ol sovetiaj batalantoj en rapideco kaj armilaro. Kaj kvankam la Yu-488 estas helicmovita veturilo, sovetiaj jakoj eĉ ne povas atingi ĝin. Jes, eĉ la pli progresinta LA-7 estas pli malalta ol ĉi tiu aŭto en rapideco.
  Kaj kion fari kontraŭ jetbombistoj: "Arado", Yu-287 kaj aliaj.
  Sovetia aviado, sen reagaviadiloj, estas malforta.
  Tamen, Anastazio kaj Mirabela ankoraŭ sukcesas gajni bonajn poentarojn eĉ en tiaj kondiĉoj.
  Do ili revenis, benzinumis kaj denove iris en batalon. Ili denove estas trafitaj de germanaj aŭtoj. Kaj ili faras ĝin kun granda efiko.
  Neniu en sovetia aviado povas kompari kun sia paro. Krome, knabinoj havas sekson por esti pli fortaj. Kaj kutime ili ĉiam havas malsamajn virojn. Kaj ĉi tio donas al knabinoj tian forton!
  Ĉi tio estas unu el la sekretoj de ilia fenomena sukceso.
  La knabinoj jam ricevis la oran stelon de la heroo de Sovetunio, kaj palpebrumas unu al la alia.
  Ili denove flugis, pafis iun.
  Anastazio distranĉis la Yu-288, sufiĉe potencan bombaviadilon, per sia 37 mm aviadilkanono.
  Kaj Mirabela malflugigis Yu-287-jeton, ankaŭ uzante la saman 37-milimetran pafilon. Tiaj pafiloj ebligis, kun la fenomena precizeco de la knabinoj, trafi malamikajn veturilojn de malproksime. Kvankam la municio estis limigita, kaj vi riskas morti.
  Knabinoj batas per nudaj piedoj kaj kantas:
  - Ŝvebu falkojn kiel agloj,
  Ni estas antaŭen por Stalin!
  Nia sukceso estas tuj ĉirkaŭ la angulo
  Malfermu vian venkan konton!
  Do la militistoj, kompreneble, ne lasos la faŝistojn. Kaj ili tiel forte trafos ĝin, ke ĝi vundos la Fuhrer.
  Anastasia Vedmakova, kompreneble, manovras. La Yak-9 estas pli ol sescent kilometroj, ĝi ne daŭros, per peza pafilo ĝi estas eĉ pli mallonga, sed ĝi ĵetas kaj turniĝas pli-malpli.
  Iomete pli bona ol la Yak-3, kiu tamen kostas pli kaj postulas altkvalitan duraluminon. Kaj Sovetunio perdis multe da teritorio. Kaj la Yak-9 povas esti produktita en grandegaj kvantoj.
  Sed la Tria Regno, kune kun Japanio, ne povas esti daŭrigita.
  Mirabela pafis ME-262 kaj kantis:
  - Por la gloro de la Patrujo de Rusio,
  Ni feliĉigos la tutan mondon!
  Anastazio detranĉis alian germanon kaj knaris:
  - Jen la nomo de la plej radianta amo!
  Kaj ankaŭ kiel ĝi muĝos. Kaj li trafas la Fritz.
  La knabinoj estas certe tre, tre mojosa.
  Kaj la germanoj, dume, pli kaj pli profundiĝas en la teritorion de Sovetunio.
  La japanoj ankaŭ indulgas sin. Kaj estas multaj el ili kaj ili veturas la ĉinojn antaŭ ili.
  La flavaj soldatoj premas por trarompo. Kaj ili laŭvorte ĵetas kadavrojn ĉe ĉiuj alproksimiĝoj.
  Sed estas tiom da ili, ke ili fine trarompas.
  La japanoj kaj ilia flava armeo ŝtormas Ĥabarovskon. Perdoj estas tute ignoritaj.
  Sed ilin renkontas sovetiaj knabinoj tie.
  Alenka kaj ŝia teamo.
  La knabinoj defendas Ĥabarovskon. Ili ĵetas obusojn al la malamiko per siaj nudaj piedoj.
  Kaj ili ankaŭ kantas kun rido:
  - Ni estas belaj knabinoj,
  Kaj la malvenko de ĉiuj batalantoj...
  La voĉo estas tiel laŭta
  En gloro al frenezaj patroj!
  Kaj denove flugas la grenadoj ĵetitaj de la nudaj piedoj de la belulinoj.
  Alenka, tuj kiam ŝi turnas, falĉas la ĉinojn kaj grincas:
  - Gloro al nia tero!
  Anyuta ĵetos obuson per siaj nudaj piedfingroj kaj muĝos:
  - En la nomo de pli altaj potencoj!
  Kaj li ankaŭ frapos vin per mortiga eksplodo.
  Poste, Angelica pafas. Kaj li ankaŭ ĵetas grenadon per sia nuda piedo.
  Kaj kriegas:
  - Al novaj landlimoj!
  Kaj tiam ankaŭ Maria batos vin. Kaj ŝi ankaŭ detranĉis la flavajn batalantojn per eksplodo, kantante:
  - Vosto post vosto! Okulo por okulo!
  Kaj palpebrumas al ŝiaj amikoj.
  Kaj tiam la Olimpikoj ĵetos tutan skatolon da eksplodaĵoj al la samurajo kaj la ĉinoj.
  Kaj ĝi bruos:
  - Por la gloro de la Patrujo!
  Kaj denove la kvin detruas la fremdan armeon.
  Sed japanoj jam kolektis multe da ĉinoj. Ili grimpas kaj grimpas. Kaj tutaj amasoj da kadavroj kreskas.
  Alenka pafas, ĵetas per sia nuda kalkano kaj kriegas:
  - Por Stalin!
  Anyut ankaŭ ĵetos obuson per sia nuda piedo kaj murmuros:
  - Instruistoj!
  Angelica forĵetos la linion. Li ĵetas donacon per la nuda piedo kaj grincas:
  - Por Lenin!
  Kaj tiam Maria trafas la malamikon. Kaj per siaj nudaj piedfingroj li lanĉos detruon.
  Tiam la ĉinoj disiĝas en ĉiuj direktoj...
  Kaj tiam la Olimpikoj prenos kaj estingos la barelon da nitroglicerino. Kaj ĝi mortigos ĉiujn.
  Kaj la militaristoj falas...
  Oleg Rybachenko kaj lia teamo ankoraŭ batalas por Tula. La germanoj provas ĉirkaŭi Moskvon. La urbo Tula jam forpuŝis la atakon de la Fritz en '41.
  Sed la malamiko estas multe pli forta nun. Kaj ĝi pafas agreseme. Kaj bomboj pluvas sur la Ruĝan Armeon, kaj aliajn detruajn fortojn.
  Tre potenca kontraŭulo. Kaj ili ĵetas en batalon tro da nigraj batalantoj, araboj, indianoj. Kaj ĝi ŝajnas ne ĉesi.
  Oleg Rybachenko pafis al la E-75 kaj kantis:
  Soldato ĉiam estas sana
  La soldato estas preta por ĉio...
  Kaj polvo kiel de tapiŝoj,
  Ni foriras de la vojoj,
  Kaj ĝi ne ĉesos!
  Kaj ne ŝanĝu viajn krurojn
  Niaj vizaĝoj brilas
  Botoj brilas!
  Kaj denove la knabo pugnobatas la nazion de malproksime. Sed la fortoj ja estas neegalaj.
  Kvankam Tula staras heroe. Kaj en la sudo la nazioj alproksimiĝas al Stalingrado.
  Sed kion ili opinias, ke ili venkos tie?
  Oleg Rybachenko denove pafas al la nazioj kaj kantas:
  Kaj tia kaoso
  plenigis la universon...
  La malĝoja sorto de la homaro -
  Eltenu doloron kaj suferon!
  Kaj denove la knabo estis mortigita, kaj la faŝisma Muso-2, tre timinda maŝino, brulis.
  Nataŝa logike notis:
  - Neniuj fortoj povas stari kontraŭ ni!
  Kaj ŝi palpebrumis al la knabo.
  Tiam Zoja ankaŭ batis. Ankaŭ muĝis:
  - Por mia aliro al venko!
  La SU-100 funkcias por si mem kaj ne pensas ĉesigi la senŝeligon.
  La germanoj iom post iom preteriras Tula. Ili havas multajn fortojn, multe da infanterio. Kaj movantaj tankoj de diversaj markoj.
  Jen, ekzemple, la sama "Lev"-2, tre potenca maŝino: ĝi pezas cent tunojn, kaj la fronta kiraso estas 300 milimetroj laŭ angulo. Nenio ŝajnas rompiĝi.
  Sed Oleg Rybachenko ankoraŭ pafas. Montras sian plej altan klason - kaŝpafiston.
  Kaj li batas sin, kaj li sin batas...
  Nur fragmentoj forflugas de la nazioj. Sed ili ankoraŭ ne volas malrapidiĝi.
  Oleg Rybachenko grincas:
  - La estonteco estas nia,
  Ni estas agloj - Ĵedajoj!
  Kaj denove la knabo faras konikojn. Kaj denove la faŝistoj ricevas nikelon.
  Kaj la tankoskipo de Gerda jam estas en Stalingrado. Ĉi tie furiozas tiaj agresemaj bataloj.
  Gerda, pafante, krias:
  - Mia korpo estas fera!
  Charlotte premis la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Tiel utila por batalo!
  Kaj ŝi palpebrumis al sia kunulo.
  Poste ŝi denove batis kaj rompis la tridek kvar.
  Tiam ankaŭ Kristina pafis. Ŝi frakasis la sekigilon de la Ruĝa Armeo kaj bruegis:
  - Mi estas freneza knabino! Mi disŝiros ĉiujn!
  Kaj tiam Magda komencis pafi per la nuda piedo.
  Knabinoj el Germanio ĝenerale fartas bone. Kaj ili ŝmiras la malamikon.
  . ĈAPITRO N-ro 2
  Sed tiam ilia aŭto estis trafita flanke. Mi devis halti kaj ripari.
  Gerda kaprice rimarkis:
  - Ni denove perdas tempon!
  Charlotte frotis la surfacon de la kiraso per sia nuda piedo kaj grumblis:
  - Ni venĝos kaj venkos!
  Kaj tiam ŝi prenis ĝin kaj malkovris siajn dentojn. Kaj eligis sunradiojn el perlaj dentoj.
  Kristina prenis ĝin kaj knaris:
  - Por la Patrujo sen konsilo!
  Kaj ankaŭ vangofrapu la kirason per sia nuda kalkano!
  Magda konsentis:
  - Kaj neniu sensencaĵo!
  La knabinoj decidis ludi ŝakon por nun. Paro por paro. Kaj ili komencis konstrui strategion tie.
  La ludo estas interesa. Sed la knabinoj kverelis pri ĉiu movo kaj frapis kapojn.
  Gerda rimarkis kun nudigitaj dentoj:
  - Mi estos la plej alta aksiomo!
  Kaj kiel li ridos...
  Mi imagis mian samnomulo el la fabelo de Andersen. Do ŝi estis kaptita en la arbaro de rabistoj. Ili malmuntis la kaleŝon, kaj forprenis preskaŭ ĉiujn vestaĵojn de Gerda kaj multekostajn botojn. Do Gerda denove estas nudpieda, kaj en sakaĵo. Jen kiel ŝi aspektis, kun la manoj ligitaj malantaŭ la dorso.
  Li marŝas tra la malvarma aŭtuna arbaro. La nuda plando sentas ĉiun ŝvelaĵon, ĉiun ŝvelaĵon, ĉiun branĉeton. Gerda estas timema kaj malsata.
  Ŝi eĉ sukcesis resaniĝi en la palaco. Kaj estas frosto sur la aŭtuna herbo, rememoriga pri la malvarmo, kiun ŝi ĵus spertis.
  Gerda rikanis... Ŝi pensis, ke al la fabelo de Andersen klare mankas rostitaj kalkanoj. Kaj tio estus bonega!
  La tanko estis riparita rapide. La damaĝo estas negrava. Kvankam 100mm kanonŝelo trafis la flankon. Kiu povas esti danĝera.
  Charlotte premis la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - Mi estas tankdetruanto,
  Koro brulas...
  La pafilo estas mia loĝejo!
  Kaj la ŝelo frakasis aliajn tridek kvar. Nuntempe, ĝi estas la T-34-85 kiu regas la batalkampon. Kaj pezaj veturiloj estas relative maloftaj en la Ruĝa Armeo.
  Sed tiam aperis la IS-3. Ĝi havas malfortan punkton: la malsupra parto de la korpo. La frunto havas grandan angulon de deklivo. Ĝi havas formon: ezoka muzelo. Sed se vi trafos la malsupran parton de la frunto, ne estos kompato.
  Magda uzis siajn nudajn piedojn por direkti la pafilon al la malamiko. Kaj kiel ĝi trafis, kaj la kuglo flugis.
  Kaj la sovetia maŝino ricevis pugnon en la inteston. La turo estis forŝirita kaj konkoj komencis eksplodi.
  Gerda ekkriis:
  - Kaj vi estas belulino bone celita!
  Magda ekkriis, skuante siajn grandiozajn mamojn:
  - Neniu haltigos min!
  Charlotte memfide konfirmis:
  - Kaj neniu venkos!
  Christina knaris responde:
  - Malbonaj lupoj disbatas malamikojn!
  Gerda grumblis:
  - Malbonaj lupoj - saluton al la herooj!
  La nazioj ĉirkaŭis Tula kaj la infanoj, kune kun kvar knabinoj, devis eliri el la ringo.
  La knabo, knabino kaj knabinoj kuras kaj ĵetas obusojn per la nudaj piedfingroj.
  Sed la nazioj suferas damaĝon kaj ne povas bati ilin.
  Oleg, pafante, kantis:
  - En la nomo de la sankta Patrujo,
  Ni ne povas esti genuigitaj!
  Margarita ĵetis la mortodonon per la nuda piedo kaj grincis:
  - Ne! Neniam liveru!
  Nataŝa, pafante kaj saltante, aldonis:
  - Neniu ĝeno venu en nian domon!
  Kaj li ankaŭ lanĉus mortigan obuson per sia nuda piedo.
  Tiam Zoya evitos la ŝrapnelon kaj ankaŭ uzos siajn nudajn piedfingrojn por ellasi la disbatantan...
  Kaj ĝi bruos:
  - Estos bonega!
  Kaj tiam Angeliko pafos al la malamiko. Falĉas lin en sovaĝa kolerego. Kaj ĝi denove muĝos:
  - Mi estas freneza segilo!
  Kaj granato flugos de via nuda kalkano.
  Kaj tiam Svetlana prenos ĝin kaj forte batos vin.
  Ĉi tiuj estas, kompreneble, knabinoj - kion morto alportas al malamikoj.
  Nataŝa, pafante al la malamiko, grincas:
  - Neniu haltigos nin, eĉ la diablo ne povas venki nin!
  Kaj la granato flugas de ŝiaj nudaj piedoj en arko. Kaj li batos kaj disjxetos cxion, kaj malproksimen.
  Knabinoj, kompreneble, kapablas venki la trafitan teritorion. En la sudo, batalado furiozas en Stalingrado, kiun la Ruĝa Armeo tenas. Post suferspertado de kolosaj perdoj, la japanoj prenis Ĥabarovsk kaj avancis sur Vladivostok.
  Nu, ilin renkontos tie tiuj, kiuj ĝin bezonas.
  Anna Witchakova spertis ne tre agrablan adiaŭan ceremonion kun sia fidela flugĉevalo. La batalanto kiu iĝis la patrino de la Mig-4, kiu malflugis tiom da germanaj aviadiloj, simple forbrulis dum la aeratakoj de la japana flotemo, same kiel sufiĉe da aliaj veturiloj kaj ŝipoj. Post kiam la vulturoj el la Lando de la Leviĝanta Suno bekis la urbon, Vladivostoko prezentis malgajan vidon. Tamen, la entombigo de la mortintoj okazis en armea maniero, modeste kaj sufiĉe rapide. La piloto Vedmakova ekbrulis siajn piedojn, la piedojn de la knabino estis kovritaj de veziketoj, kaj do ŝi marŝis nudpiede, zorge surpaŝante la piedfingrojn. La japanoj ankoraŭ ne ripetis la atakojn; ili koncentris siajn klopodojn por subteni la progresantajn frontojn. Vedmakova ĉirkaŭiris la rubon, ĝi estis energie purigita, kaj inter la laboristoj estis granda nombro da infanoj. Maldikaj, nudpiede, kun vizaĝoj ruĝiĝintaj en la freŝa printempa suno, ili rastis rompitajn kahelojn, levis falintajn telegrafstangojn kaj simple balais la stratojn.
  La pli aĝa super la knaboj en pionira kravato, sed sen ĉemizo (ĝi pendis aparte, ŝajne la knaboj prizorgis siajn vestaĵojn), alkuris al la piloto.
  - Ni laboras rapide, kamarado majoro, ĉio estos preta baldaŭ! Ni purigos la straton, ĝi estos tiel glata kiel antaŭ la milito!
  Witcher ridetis kaj ĵetis al li dolĉaĵon:
  - Jen, prenu ĝin! Ĉi tiu estas nia soveto farita el natura ĉokolado, ne usona veneno.
  La knabo gaje palpebrumis:
  - Kaj ni elpensis novan kromnomon por la usonanoj! Ĉar nun ili estas kune kun Hitler kaj Hirohito, tiam ili ne estas jankioj, sed Pindos!
  La knabineto kliniĝis antaŭ la knabo:
  - Kiuj vi diris, ke ili estas?
  La juna pioniro ripetis:
  - Pindo! Do nun ni estas kiel la jankioj, kiuj perfidis nin!
  Witcherova karesis la kapon de la knabo, tiam ŝia granda, forta mano paŝis super la maldikaj, vejnaj ŝultroj de la knabo. La knabo ridetis reen: liaj dentoj estis blankaj, kaj etendis sian kalan manplaton. La majoro premis la manon de la knabo kaj respondis:
  - Ni devas memori la nomon! Sed ni ankoraŭ ne militas kontraŭ Ameriko, do estas antaŭtempe elpensi kromnomojn!
  La knabo kontraŭis:
  - Usonanoj estas pli malbonaj ol japanoj kaj germanoj, ĉar ili preferas batali per la manoj de aliulo. Kiom ajn kruelaj estas la batalantoj de la Imperio de la Leviĝanta Suno, ilia braveco estas konata de ĉiuj!
  Sorĉisto interrompis:
  - Mi mortigos ĉi tiujn kuraĝulojn! Kaj kiel eble plej rapide!
  La nova aganta garnizono Krotov neatendite subskribis ne tute logikan ordon kaj sendis la militan piloton kun grupo da maristoj al Ĥabarovsk. La ordo tuj venis; estis necese forpuŝi la antaŭeniĝon de japanaj unuoj. Witcherova, kompreneble, atendis, ke ili donos al ŝi batalanton, sed... Sed la fronto ne disponis pri liberaj aviadiloj, kaj plifortigoj de ilia centro ankoraŭ ne alvenis. La vojaĝo de Vladivostok al Ĥabarovsk daŭris malmulte da tempo kaj la majoro estis laŭvorte ĵetita de la reloj en bruantan batalon.
  La japanoj provis preteriri la bone fortikigitan grandurbon kaj ĉirkaŭi ĝin. La militisto apenaŭ havis tempon por salti en la tranĉeon per sia maŝinpafilo, kiam la atako komenciĝis.
  La Sorĉisto demandis kapitanon Sinitsin, kiu kuŝis apud ŝi:
  - Do tio signifas, ke la malamiko planas la taktikon de Friedrich, aŭ pli precize generalo Nogi, por preteriri la fortikaĵojn kaj peli nin en la malantaŭon.
  La kapitano morne murmuris:
  - Li provu ekbruligi la voston de la rusa ĉevalo! Li estos batata per siaj hufoj tiel forte, ke ĝi ne ŝajnos multe!
  La aspiloto ŝercis:
  - La hufoj de la ĉevalo verŝajne ne estas el Krupp-ŝtalo, sed niaj sovetiaj!
  Ŝiaj vortoj estis interrompitaj de la hurlado de konkoj. Ĉi tie ŝi kuŝas en long-fosita tranĉeo, estas ĝenerale rimarkinda vico de fortikaĵoj ĉirkaŭ Ĥabarovsk, minaco de japana invado ekzistas de pluraj jaroj. Konkoj eksplodas antaŭ kaj malantaŭ la tranĉeoj, kaj ili faras multe da bruo. Ĝenerale, la fama japana shimosa kreas multe da bruo kaj fumo. La militisto rigardas sen timo, eĉ kun ioma indiferenteco. Eksplodoj de konkoj generas malpurajn fontanojn, unu el ili kaŭzis skuadon de la grundo. Tio signifas, ke pafilo pafas, kun kanona kalibro de bonaj tricent milimetroj. Aŭdiĝas la ĝemoj de la vunditoj... Tra la kanonado ili ŝajnas malpezaj vaporoj, kiujn ne ĉiu orelo povas kapti. Ĉi tie la militisto-piloto estis kovrita per tero. La knabino tamen ternis kaj skuis la polvon de siaj ruĝaj plektaĵoj:
  - Ĉiam estas tiel, se oni kuŝas oni malpuriĝas! Kaj se vi ellitiĝos, donu al mi unu aŭ du maldekstrajn manojn!
  La artileria preparo montriĝis mallonga, eble la japanoj ne havis tiom da obusoj. La atako komenciĝis. Estis pluraj japanaj taksoj rajdantaj antaŭe. Malgranda, kun iomete rondeta korpo de la maŝino. La plej populara tanko de la Imperio de la Leviĝanta Suno: Chichikha. Witcher memoris siajn trajtojn. Fronta kiraso 30 mm, pafilo 47 mm, dizelmotoro 320 ĉevalfortoj. Krom la veturado, en kiu ĉi tiu maŝino ne estas pli malalta ol la T-34, ĝi estas eĉ pli malbona ol la germana T-3 de la 1943-modelo. Eĉ en la Malproksima Oriento oni nomas lin, ternu! Sed cetere, la reĝino de la kampoj ne estas la tanko, sed la infanterio. Provu ĝin, alproksimiĝu al la minkampoj. Kiel ĝi estas kantata: Kie kirasa trajno ne povas pasi, soldato kun fusilo rampos.
  La japanaj fusiloj estis kopiitaj de la germana Mauser. Mitraloj, forŝtelitaj de la fama "Schmeister" de la unua mondmilito. Ĝenerale, mallarĝ-okulaj homoj volas kopii la plej bonan de la alia flanko. Verŝajne japanaj dezajnistoj jam laboras por krei hibridon de la Pantero kaj T-34!
  Estas ne pli ol dekduo da japanaj tankoj kaj la sovetia artilerio ne rapidas renkonti ilin. La infanterio kuras post ili ĉe trotado, en tradicia dika ĉeno. La soldatoj de la Lando de la Leviĝanta Suno mem estas vestitaj en uniformoj kiuj estas iomete flavaj, egalante la koloron de la kakia stepo. Witcher rigardas ilin, rapide taksante la nombron da atakantoj. Al la okulo estas kvin ĝis ses mil da ili, kaj estas maksimume mil rusoj sidantaj en la tranĉeoj, kovrante ĉi tiun sekcion de la fronto. Kaj la armiloj... La Malproksima Orienta armeo estas ekipita sur resta bazo, kaj nur oficiroj havas mitraletojn. Nu, ŝi estas maĵora, tamen, sen posteno, reduktita al la nivelo de privata.
  Kapitano Sinits (ankoraŭ junega ulo) demandis Witcher.
  - Ĉu vi batalis kun la germanoj?
  La knabino respondis:
  - Ne! Mi kisis ilin!
  La kapitano subite paliĝis, komentis:
  - Ĉu vi memoras vian unuan kadavron!
  Sorĉistino, ridetante, balancis la kapon:
  "Mi estas piloto, kaj kiun ajn mi pafis, mi mortigis lin, mi ne havas koncepton pri kadavroj!" Cetere, dum la tuta Granda Patriota Milito, mia aviadilo neniam estis pafita!
  La kapitano fajfis iom mallerte:
  - Vi estas nur aso! Kaj kiom da ŝmiritaj germanoj vi havas!
  Sorĉisto eĉ pli larĝe ridetis:
  - Post la dudek-kvina, ili premiis la heroan stelon! Kaj nur dudek ok.
  Sinitsin ekkriis:
  - Uh-uh! Vi estas simple majstro de via metio!
  La knabino modeste respondis:
  - Ne necesas igi heroon iu, kiu simple honeste plenumas sian devon. Nun la infanterio proksimiĝos, kaj ni renkontos ilin.
  La kapitano tiris la riglilon de peza mitraleto, kiu pezis bone dek kilogramojn. Mi tuŝis la hundon, la lanĉo estas tre streĉa, la pugo havas regreson. Ĝi ne estas tre oportuna maŝino, sed ĝi trafas... Vere, laŭ onidiroj, la germanoj jam havas pli potencan maŝinpafilon, sed kiu scias, ĉu sovetiaj projektistoj elpensos ion pli bonan. Sinits ne povis rezisti demandi:
  - Kial vi estis tiel bonega piloto translokigita al la infanterio?
  Witcherova duonŝerce respondis, ankaŭ klakante la konfitaĵon de sia mitraleto:
  -Kaj mi nur volis scii, kiel estas sidi sub fajro! Tio estus mojosa!
  - Kaj vi certe perdis viajn botojn, se vi tiom hastis atingi la fronton!
  Witcherova, fakte, penante plirapidigi la vezikojn, promenis kiel nudpieda knabino. Kvankam dum la milito la plej multaj virinoj kaj infanoj montris siajn nudajn kalkanojn somere, tio ne estis akceptita inter oficiroj, precipe en publikaj lokoj. Sed Witcher eĉ ŝatis reliefigi homojn tiajn. Ŝi respondis al Sinitsin simple:
  - Por ŝpari monon, preskaŭ la tuta kapitalisma mondo estas kontraŭ ni. Post ĉio, botoj eluziĝas, kaj ĉi tio estas laboro de multaj homoj!
  La kapitano konsentis kun ludema palpebrumo:
  -Vi havas tre belajn krurojn! Ĉu mi povas karesi ilin?
  Witcher skuis sian fingron:
  - Ne nun! Tiam, se vi pluvivos, mi varmigos vin por la nokto.
  Sinitsin larĝigis la okulojn:
  - Ve, vi estas rapida! Virinoj kutime prenas longan tempon por rompi!
  Vedmakova volis respondi, sed eksplodo aŭdiĝis, japana tanko iranta antaŭen trafis minon. La knabino kantis:
  - Hitler veturis aŭton, la aĉulo estis krevigita de mino! Ĝi frakasiĝis en fragmentojn - sed ĝi estis malmulte utila!
  Alia japana tanko eksplodis, haltis, turnis sian muzelon kaj ekpafis sur la sovetiaj tranĉeoj. La tria kuris post li. La japanoj tamen eĉ ne pensis pri halto. La mallarĝ-okulaj klakis: iliaj maŝinpafiloj, situantaj sur duonrondaj, moveblaj turoj, ekfunkciis.
  La kapitano murmuris:
  - Ĉi tio estas bonega! Estas kvazaŭ ili promenas en parado! Ĉi tio estas armeo!
  Vedmakova prenis fusilon, feliĉe la distanco al la infanterio permesis, kaj pafis al la japana oficiro. Mallarĝ-Okula falis, forĵetante sian fusilon kun tia forto, ke ĝi palpumis per sia bajoneto en la printempa herbo. La aliaj japanoj daŭre kuris, nur iomete klinante siajn korpojn, ŝajne esperante tiamaniere eviti malvenkon, aŭ pli ĝuste redukti ĝian verŝajnecon. Vedmakova memoris, ke tiel oni trejnas soldatojn en la Quantud-armeo; kiu ne ĝustatempe kliniĝas, tiu estas batata sur la kapo per bambua bastono. Ŝajnas, ke la caro-patro kaj Herodo ricevis bonan kuron! Tamen, li parolas pri Nikolao la 2-a. Nun ili denove batalas kontraŭ Japanio, kaj ne sur unu, sed sur pluraj frontoj. Tamen, ĉi tio ankaŭ havas siajn avantaĝojn. La knabino kantis:
  Ĝi venas - la Germana Armeo estis ĵetita en polvon,
  Napoleono estas venkita, nevenkebla!
  La malamiko ne povos treti la sovetian flagon,
  Kiam la popolo kaj la partio estas unuigitaj!
  Unu post la alia, la detruitaj japanaj tankoj ĉesis, sed la infanterio harpita per bajonetoj komencis kuri eĉ pli rapide. La pozicioj de la sovetiaj trupoj haris de fulmoj, fusiloj aplaŭdis, foje intermetitaj per maŝinpafado. Witcher ankaŭ malfermis fajron. La japanoj, reŝargante en la movado, pafis de fusiloj. Ili kriegis je la supro de siaj pulmoj:
  - Banzai! Rus rezignu!
  La kugloj trapikis siajn kadavrojn kiel virbago en manekenojn. Osta polvo miksita kun sango falis. Tamen, la plej multaj el la kugloj, kiel okazas en batalo, maltrafis. La japanoj transiris la minkampon, la soldatetoj estis tro malpezaj por sia kurado por eksplodigi la donacojn preparitajn por la tankoj.
  Witcherova sentis la kruelan regreson de la maŝinpafilo sur ŝia ŝultro, dum la batalantoj de la Lando de la Leviĝanta Suno ŝajnis veraj monstroj. Iliaj histeriaj krioj plifortiĝis kaj pli proksimiĝis, iliaj flavaj, aĉaj vizaĝoj brilis pro ŝvito. Witcher provas mortigi kiel eble plej multajn malamiksoldatojn samtempe. La knabino estas varma kiel ĉiam, kaj pafas kiel nesto. Unu klipo elĉerpiĝis, enigis alian. La revuo estas tro granda, ronda, kaj ne facile kojneblas en la ĉambron. Kaj denove la fajro, la japoj flugas renverse.
  Vedmakova pafis la duan raŭndon de municio, lasante ŝin sen iu ajn municio. Kaj la mallarĝ-okulaj jam atakas per grenadoj. Ili respondas per ĵetoj, nun estas multe pli da krioj kaj ĝemoj, kaj ankaŭ sovetiaj soldatoj falas. La fragmento fortranĉis etan fadenon de hararo sur la kapo de Witcher. La nervoj de la knabino ne povas elteni ĝin, kaj ŝi eksaltas kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Por patrujo por Stalin!
  Sekvante ŝin, la resto de la batalantoj krias, saltante el kovro kaj skuante siajn bajonetojn. Sovetiaj soldatoj kuras por renkonti la japanojn, okupiĝante pri bajonetbatalado.
  Vedmakova tranĉas la stomakon de la plej proksima "samurajo" per rapida bato. Li krias kaj provas respondi kaj falas kiel buĉita apro. La knabino ekkrias kun plezuro:
  - Rusa piedpilko: Rusio - Japanio, du-nulo!
  Kaj efektive alia japano falis kun la gorĝo tranĉita per bajoneto. Nu, la militisto-piloto piedbatis la trian en la ingvenon. La mallarĝokula viro etendiĝis, kaj la knabino, moviĝante pro inercio, pikis la pinton en la okulon de la kontraŭulo!
  - Akiru ĝin japane! Kial stari malantaŭ la baroj!
  La venĝa bato de la bajoneto disŝiris la tunikon de la majoro, sango eliris, sed ĉi tio ne nur ne ĝenis la knabinon, sed ankaŭ donis al ŝi plian furiozon.
  - Morto de Hirohito! - La knabino bojis, ŝia tibio trafis en la mallarĝokulan tempion, kaj la knabino moviĝis kun tia rapideco, kvazaŭ ŝi estus la helicoj de nova batalanto.
  La japanoj retiriĝis, kaj eĉ retiriĝis, kaj la inspira knabino atakis, ŝia maŝinpafilo turniĝis kiel klabo en la manoj de giganto. Tiam venis forta bato al la dorso de la kapo kun la pugo de tro fervora oficiro. Anna elspiris:
  - Jen shahen-khash por vi!
  Sed entute, la rusoj havis malfacilan tempon. La mallarĝ-okula flanko havas kvinoblan avantaĝon, kaj la japanoj havas bonan nivelon de fizika taŭgeco, kaj krome ili ne batalas kontraŭ la plej bonaj soldatoj de Sovetunio. Kompreneble, dum tia malfacila milito, soldatoj de la tria kategorio, kun pli malbonaj trajtoj, aŭ soldatoj, kiuj estis grave vunditaj en la batalo kun la nazioj, estis senditaj al la Malproksima Oriento. La soldatoj falis, foje deko da bajonetoj estis pelitaj en unu ruson, ili laŭvorte sangis kolektive, sed ili batalis kiel herooj, kaj neniu petis kompaton.
  Sinitsin ponardis japanan oficiron per bajoneto, sed ankaŭ estis trafita en la flanko per la pinto. La juna viro terenbatis la atakantan japanojn per bato al la brusto per la pugo de sia pafilo, sed la sango fluis de la flanko tro abunde. Kaj kvar samurajoj tuj kuregis al la ulo.
  La kuraĝa Vedmakova rapidis al la savo, pikante la oficiron per bajoneto ĝis la skapolo, kaj faligante alian Japon sub la genuo.
  - Tenu, Petruĥa! - Ŝi diris.
  Li tuj reflektis du bajonetojn direktitajn al la brusto kaj respondis:
  - Mi ne estas Petro, sed Arkadio!
  La knabino, kiu mortigis alian japanon, grumblis:
  - En milito, ĉiu nomo estas kiel klako de klakita pafilo; vi ne devus ĉasi ĝin sen pafi!
  Arkadio iomete retiriĝis kaj la senkompata bajoneto ŝiris lian vangon. La junulo ĝemis pro neeltenebla doloro:
  - Patrino de Dio!
  Witcher oponis:
  - Eble mi estas patrino, sed ne de Dio! Ĝenerale, ne ekzistas Dio, kaj neniam estis!
  Arkadio retiriĝis kun la dorso al Anna kaj malklare murmuris:
  - Kaj kia neekzisto atendas nin post la morto?
  La knabino negative balancis la kapon:
  - Ne! Komunista scienco revivigos la mortintojn! Kaj tiuj, kiuj mortis en bataloj por sia patrujo, estos la unuaj, kiuj revenos al nova vivo.
  Sinitsin balancis la kapon:
  - Dio gardu!
  Witcherova, kuŝiginte alian japanon, ekkriis:
  - Ne ekzistas dio! Se ekzistas unu, tiam ni devas konfesi, ke la supozata kreinto de la universo estas sadisto! Kaj li ŝatas torturi sian kreaĵon!
  En tiu momento Arkadio estis tranĉita en la femuro per bajoneto, kaj por ne fali, li apogis sin sur la ruĝhara militisto:
  - Kaj mi estas tiom turmentita! Simple neimagebla!
  La kvin-sesobla supereco de la soldatoj de la leviĝanta suno faris sian paspagon. Kvindek samurajoj kuregis kontraŭ ilin, svingante siajn bajonetojn kiel armeo de histrikoj. Arkadio ricevis kelkajn ularojn kun bajoneto en la stomako, kaj tiam lia okulo estis batita. Kiam la junulo falis, ili injektis lin dudek fojojn, trankviligante lin por ĉiam. Mi scivolas, kion sentis lia animo dum li forflugis: surprizo aŭ timo, aŭ eble nekredebla trankviliĝo post eliro de la malliberejo de sia korpo.
  La Sorĉisto estis kvazaŭ sub sorĉo. Kompreneble, ŝia tuniko diseriĝis en pecetojn, tranĉitajn per bajonetoj. La militisto montriĝis tute nuda, kovrita per multaj grataĵoj, sed la samurajo ne povis kaŭzi al ŝi eĉ unu gravan vundon! Ŝi batalis kaj ŝiaj nudaj mamoj kun skarlataj cicoj skuiĝis kiel buoj en la maro. Kaj nudaj maleoloj ĵus fulmis. La knabino estis vere la formado de besta kaj erotika potenco. Ŝiaj nudaj plandoj ruĝiĝis pro sango, kio kreis asocion kun la granda diino de detruo kaj malbono: Kali! Preskaŭ ĉiuj sovetiaj soldatoj jam estis mortpikitaj, la batalo estis finita, kaj nur en sia brilanta beleco de Afrodito, de tempo al tempo ĝi trafis la insolentajn mallarĝajn okulojn.
  La japana generalo Nugi surprizite rigardis ĉi tiun miraklon. Tiam penso traflugis lian kapon. Sekvis ordono, donita per la maldika voĉo de subnutrita moskito:
  - Ĵetu reton sur ŝin, prenu ŝin viva!
  La ŝparemaj japanoj ankaŭ havis retojn. Subite vi devas preni vivantan unu el la rusoj. Kaj la reto estas ideala por ĉi tio. Tuj deko da kaptintoj ĵetis katenojn sur la knabinon
  Sorĉisto kontraŭbatalis kiel eble plej bone, ŝi klopodis per ĉiuj fortoj liberigi sin. Sed ĉio estis vana; la konsciencaj japanoj faris la reton kun la atendo, ke ĝi subtenos elefanton. La knabino estis tute vindita kaj trenita en siaj brakoj. Ŝajne, taktika sukceso estis atingita, precipe ĉar tiu direkto ne estis kovrita per aŭ artilerio aŭ maŝinpafiloj.
  La knabino rememoris la pure razitan vizaĝon de sia amata Arkadio, kaj sian slogan frazon:
  - En milito, ĉiu nomo estas kiel klako de klakita pafilo; vi ne devus ĉasi ĝin sen pafi!
  Ekestis alarma kaj naŭza penso, sed ĝi ne glatigis ĝin! Post ĉio, tio ofte okazas: vi ĵus enamiĝis al homo kaj li mortis!
  La japanoj ŝajne okupis nebone kovritajn tranĉeojn en tiu loko, daŭrante preteriri la poziciojn de sovetiaj soldatoj ĉirkaŭ Ĥabarovsk. Kaj ili portis ŝian Vedmakovan en kaptitecon, kaj kvankam ŝi ne estis plu prenita, ŝi estis ŝarĝita en makulitan kirasaŭton por porti ŝin al la malantaŭo. La maŝino estas antaŭdiluvia, verŝajne de la unua mondmilito, do nerimarkeble li pikis malantaŭ la infanterio. La rapideco estas proksimume 12 kilometroj hore. Brr! La plej unua tanko en la mondo la ĉiuterena veturilo de Proĥorov ne pezis malpli, sed havis rapidecon de 40 kilometroj hore sur la ŝoseo kaj 25 sur la vojo. Kion, unuflanke, Sovetunio atakas la tutan Eŭropon, aliflanke, signifan parton de Azio. La knabino turnis sin sur la flanko, ŝajne estis minaco kuŝi sur la dorso. Kiel mallume estas en ĉi tiu parto de la kirasa aŭto, ŝajne, ĝi enhavas la paraŝutsoldatan fakon, aŭ la transportadon de soldatoj. Estus bele, kompreneble, eskapi, unue forigante la vergojn kaj fortajn ŝnurojn. Kaj kiel fari ĝin? La knabino, kompreneble, havas la kapablojn, kvankam ŝi devos tinti, samtempe deprenante la mankatenojn, kaj segante la ĉenon, al kiu ŝi estis ligita per la kruro. Sed ŝnuroj ankaŭ povas esti sufiĉe taŭgaj ĉi tie. La laboro estas teda, sed se oni kondukos ŝin al la teritorio de Manĉurio, ŝi havos tempon. La knabino forigis la ŝnurojn de la malseka haŭto, segis la ĉenon kaj samtempe pensis. Hmm, kontraŭ soveta Rusio, estis serioza koalicio: Kaj la plej serioza monstro estas Germanio. Lando kun altnivela teknologio kaj fortaj trupoj. Ekzemple, ŝi aŭdis pri la nova ME-309 batalanto. Ŝajnas, ke ili jam flugas. Ŝi ne havas precizajn datumojn pri armiloj, sed laŭ onidiroj, ĉi tiu aviadilo havas eĉ sep! Fajropunktoj. Ĉi tio estas tre serioza armilaro, konsiderante ke la Yak=9 havas nur du el ili, kaj ekzistas neniu maŝino sur sovetiaj batalantoj kiuj havis pli ol tri poentojn. Provu venki ĉi tiujn monstrojn! Nu, la Fokken-Wulf estas tre serioza maŝino, supera al sovetiaj aviadiloj en armilaro, kaj eĉ kapabla porti preskaŭ du tunojn da bomboj. Jam fine de 1942, li estis armita per du 20 mm kanonoj kaj 4 13 mm maŝinpafiloj. Sed ŝajnas, ke jam aperis nova tipo de batal-atakaj aviadiloj kaj bombaviadiloj kun du 30 mm kaj kvar 20 mm pafiloj. Ĝi jam estis monstro, monstro por ĉiuj monstroj! Kaj laŭ onidiroj, ĉasaviadilo kun ok 30-mm-pafiloj jam estis produktata! Provu venki tian ghoul! Kiel sovetiaj projektistoj volas respondi ĉi tion? Vedmakova aŭdis ke laboro estis survoje sur la Yak-3. Pri tiu ĉi kuratoro oni rakontis al ŝi el la departemento Beria. Ŝajnas, ke la ĉefa kulminaĵo de la aviadilo estos la pli malalta pezo de la strukturo, sen pliaj motoroj kaj armiloj. Manovebleco certe estas bona, sed mi ŝatus pligrandigon de armilaro! Ja en boksado, kompreneble malpeza atleto en pluma pezo estas pli manovra ol peza, sed li preskaŭ certe perdos al li ĉiuokaze. Ne vane ekzistas pezkategorioj, kaj inter profesiaj boksistoj, frappovo estas plej aprezita. Necesas plifortigi la armilaron de sovetiaj aviadiloj, kaj nur tiam la Wehrmacht estos batata ... egale? De la dua duono de 1942, la supereco de la Luftwaffe en la aero komencis vaporiĝi, eĉ ĝis marto 1943 Sovetunio havis avantaĝon, sed ... La perfido de la aliancanoj ŝanĝis la potenc-ekvilibron. Ve, Hitlero estis mortigita la 13-an de marto, kaj nun estas nur la fino de aprilo, kaj kiom grave la ekvilibro de fortoj ŝanĝiĝis. Tiel rapide, de strategie avantaĝa pozicio al strategie preskaŭ perdanta. Preskaŭ ĉar ankoraŭ estas espero, ke Germanio estos venkita antaŭ ol ĝi atingos strategian kaj teknologian superecon super Sovetunio. Precipe, la aliancanoj povas provizi la naziojn per grandaj kvantoj da aviadiloj, sed germanaj pilotoj bezonos tempon por lerni kiel flugi ilin. Tamen, ekzistas diferenco en teknologio, instrumentpaneloj. Tankoj ankaŭ postulas edukitajn skipojn, kaj la agado de la Chevron en la rusa vintro ne estas precipe bona. Aŭtomata fusilo M-18... Ne estas malbona afero, sed laŭ la rapideco de fajro ĝi estas malsupera ol la plej bonaj sovetiaj modeloj, kvankam ĝi estas supera precize! Resume, problemo post problemo! Estas ankaŭ la vere famaj "Churchills" kun potenca kiraso kaj bona veturado... Kompreneble, ŝajnas, ke ni ankaŭ devos batali kun ili. Kaj ju pli longe daŭras la milito, des pli da ekipaĵo ricevos la nazioj. Do la konkludo estas simpla, ni devas kaŭzi kruegan malvenkon al Germanio somere. Koncerne Japanion, plej bone estas limigi vin al aktiva defendo kaj lanĉi kontraŭatakojn uzante kvalitan superecon en tankoj. Sed denove, ŝparante potencon al la maksimumo. Sen esti tirita en longedaŭrajn batalojn, kaj konstrui defendojn sur antaŭe pretaj linioj. Ankoraŭ ekzistas ŝanco uzi la Ĉinan Ruĝan Armeon, sed la reĝimo de Ĉiang Ka-sha atakis ĝin per ĉiuj fortoj. Do nun, vi povas fidi je via propra forto. Kiam veni? La plej bona tempo estas fine de majo, kiam la vojoj estas tute sekaj kaj plifortikigoj alvenas por la trupoj. Vedmakova mem estus doninta sian unuan baton en la orjola direkto, kaj poste en la Ĥarkova regiono, por forpeli la germanojn el la industria Donbaso, kaj poste per deviga marŝo tra Ukrainio, tuj transirante Dnepron, kaj plu al Rumanio. . Tamen, eblas turni norden por liberigi Belorusion kaj iri malantaŭ la malantaŭo de la centra grupo. La ideo entute estas bona, kvankam estas kelkaj mankoj, la ofensivo en la orjola direkto estas la plej evidenta kaj la faŝistoj atendos ĝin tie. La fortikaĵoj devos esti enrompitaj.
  . ĈAPITRO N-ro 3
  Kompreneble, pafiloj kaj Katyushas estos utilaj ĉi tie. Ĉi-lasta sistemo produktas fortan, precipe moralan efikon. Ĉiukaze, vi bezonas multajn pafilojn kaj Katyushas por bombadi malamikajn defendojn per obusoj. Ĝenerale, la sperto de la unua mondmilito montris, ke estas pli facile defendi ol ataki, kaj se la Kaiser-Germanio ne elĉerpus siajn fortojn kun la printempa ofensivo de 1918, la milito povus daŭri plurajn jarojn. Sed la Dua Mondmilito pruvis la superecon de ofensivaj taktikoj super defendaj. Ekzemple, la rapida malvenko de Pollando, kaj precipe frapado de la potenca okcidenta koalicio de aliancanoj. La nazioj venkis superajn fortojn en monato kaj duono, simple preterirante la nepenetreblan Maginot Line. Batalado en Afriko, kie komence la superaj fortoj de Italio estis venkitaj per decida bato de la britoj. Kaj tiam Rommel venkis la multe pli fortajn britajn trupojn dum rapida ofensivo. Sed kompreneble la plej okulfrapa ekzemplo de Sovetunio, en 1941, estis la granda katastrofo de potenca armeo. Kaj venĝaj ofensivaj operacioj kiuj batas eksteren germanajn unuojn. Do la ĉefa afero estas bati vin sen atendi la premon de novaj germanaj tankoj. Longdaŭra eluziĝomilito fariĝas preskaŭ senespera, krom se, kompreneble, sovetiaj sciencistoj kreas miraklan armilon! Ĉi-lasta principe eblas; ekzemple ŝi aŭdis, ke teorie eblas krei bombon kapablan detrui urbon. Krome, tia bombo pezos tri aŭ kvar tunojn. Aspektas kiel fabelo, sed... Ni naskiĝis por realigi fabelon.
  Eĉ pli alloga maniero estas la laserarmilo priskribita en la Hypreboloid de inĝeniero Garin. Tia afero estas sufiĉe kapabla detrui tutan armeon de tankoj, aviadiloj kaj ŝipoj. Kompreneble, kreu tian armilon kaj ne nur la Tria Reich, sed ankaŭ la perfiduloj Pindos, la tuta kapitalisma mondo finiĝos. Kaj la hela standardo de komunismo brilos super la planedo. Sed ial tiaj armiloj ne estis kreitaj. Speguloj ne estas la plej bona maniero kolekti brulenergion en ununuran rivereton. Kaj necesas multe pli da energio por tranĉi ŝipojn . Kvankam... se ĝi estas koncentrita ĝis mikrona fajneco, tiam estas tute eble tranĉi aviadilojn kaj batalŝipojn. Mirakla armilo, kiu helpos savi Sovetujon. Kaj jen la lasera efiko, en malsama formo. Fine, la ĉeno cedis kaj ĝi estas preskaŭ libera, kaj ĉirkaŭe kuŝas pecoj da ŝnuro.
  Vedmakova diris:
  - Pacienco kaj laboro, se kun vi, vi ne estas kadavro!
  La knabino ekstaris kaj frapis la nudan piedon sur la kovrilon. Neniu reago. Ŝi frapis pli forte. En respondo, estis blasfemado en la japana kaj neniu reago. Tiam Witcher komencis kanti en frustriĝo. Kaj ŝi kantis tutvoĉe, kiel primadono ĉe datrevena festo:
  La Wehrmacht-hordoj sovaĝiĝas
  La muĝado de kanonoj kaj la sono de glavoj!
  Fumo leviĝas ĝis monato
  Radioj de distordo el la ĉielo!
  
  Dum jarcentoj la patrujo estos glorata,
  Mi donos mian karnon por Rusujo!
  Mi amas vin, bela Rus',
  La Sinjoro de ĉiuj reĝoj estas kun ni!
  
  Ho, vi buklaj arbaretoj de la lando,
  La sono de oraj tremoloj susuras!
  Ortodoksaj falkofratoj,
  Dio inspiris la armeon al heroaj faroj!
  
  En tagoj kiuj estas malvarmaj aŭ varmaj,
  Eble la nubo alportos iom da mallumo!
  Ni estas faŝismaj porkoj kiel balailoj,
  Por forskui la abomenaĵon de via vizaĝo!
  
  Nia partio pravas
  Batalu por la sovetia popolo!
  Ni kantas kuraĝan kanton
  La penso ŝvebis supren kiel aglo!
  
  Stalin en Mudra - la idealo de reganto,
  Ni estas kondukitaj en teruran mortbatalon!
  Standardo de la Patrujo, pistilo de la gajninto,
  Mi estas preta disputi kun Palaso-sorto!
  
  La faroj de Lenin estos eternaj,
  Ni konstruos sanktan komunismon!
  Kredu la instruon de homo,
  Faŝismo estos disbatita en la abismon de mallumo!
  
  La tuta planedo estas kiel libera birdo,
  Ni flugu al la foraj steloj, al la mondoj!
  Io hela kaj nobla
  Ni kreos kiel skulptistoj!
  
  Kaj Rusio sub la ruĝa standardo,
  Estas kvazaŭ ĉiela Edeno floras!
  la afero de Lenin, la volo de Stalin,
  Konduku nin antaŭen al atingoj!
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova, kaj ankaŭ kvar legendaj knabinoj, eliris el Tula kaj atingis Moskvon.
  Nun la situacio en la ĉefurbo estis ege malfacila. La germanoj jam finis sian ĉirkaŭadon, kaj restis koridoro de tridek ĝis kvardek kilometroj, kiu ĉiutage fariĝis pli kaj pli mallarĝa.
  Ses militistoj alprenis defendajn poziciojn ĉe la periferio de Moskvo. Okazis furioza atako.
  Oleg Rybachenko ekpafis kaj kantis al si:
  - La estonteco estas nia!
  Kaj la knabo ĵetas obuson per la nuda piedo kaj daŭrigas:
  - Kaj ni estos bonegaj!
  Margarita Korshunova pafas kaj krias:
  - Kaj mi fariĝos la plej mojosa!
  Kaj per la nuda piedo li ĵetos mortigan obuson.
  Kaj disĵetas kontraŭulojn en malsamaj direktoj.
  Kaj tiam en batalo Nataŝa falĉos la germanojn per maŝinpafilo kaj ĵetos la donacon de morto per sia nuda piedo.
  Ĉi tiu estas tia virino...
  En 1941, Natasha fuĝis de la Brest Fortikaĵo. Iris orienten. La novaj ŝuoj rapide ĉagrenis ŝiajn piedojn, kaj la knabino demetis ilin kaj marŝis nudpiede.
  Estis nenio dum kelkaj horoj, kaj tiam miaj nudaj plandumoj komencis juki. Post ankoraŭ kelkaj horoj ili ekbrulis kaj jam eksplodis pro doloro.
  Nataŝa, estante moskvano, ne kutimis promeni nudpiede. Kaj kompreneble, de tempo al tempo ŝi trempis en la rivereton.
  Jes, ĝi montriĝis torturo por ŝiaj kruroj. Sed la juna knabino rapide alkutimiĝis.
  Tiam ŝi konstante iradis nudpiede, eĉ en la neĝo, kaj nur surmetis ŝuojn en severa frosto.
  Nun Nataŝa batalas kiel legenda diino.
  Kaj jen Zoja ĵetas grenadon per la nuda piedo kaj muĝas:
  - Ĉi tio efektive estas bonega rendevuo!
  Kaj li donos bone celitan turnon.
  Kaj la germanoj kaj iliaj solduloj falas.
  Kaj tiam Angeliko pafas... Kaj ŝi ankaŭ pafas tiel sovaĝe precize.
  Kaj granato ankaŭ flugas de ŝia nuda kruro.
  Kaj disĵetas la soldulojn.
  Tiam Svetlana pafas. Kaj ŝia nuda piedo elĵetas tiajn aferojn, kiujn neniu povas rezisti.
  Kaj disĵetas kontraŭulojn tre malproksimen.
  Kaj li pafas sin, kaj dispremas la malamikojn per eksplodondo.
  Ĉi tiuj estas la knabinoj naskita en Sovetunio!
  Oleg Rybachenko precize pafas al malamika infanterio, ĵetante obusojn aŭtomate per siaj infanecaj piedoj. Kaj samtempe la knabo komponas por si.
  Vitaliy Klitschko, renkontinte konflikton kun la nova Prezidanto de Ukrainio Zelensky, decidis eksiĝi kiel urbestro de Kyiv. Fakte, kial esti obstina kaj kroĉiĝi al la pozicio. Estas pli bone solvi la problemon mem.
  Kaj post forlasi la postenon de urbestro, Vitali Klitschko rekomencis sian karieron. Kaj tuj sensacio, li defias Weider batali. Sen iaj mezaj bataloj! Kaj ĉi tio post pli ol ok jaroj da paŭzo.
  Pli larĝa, kompreneble, konsentas. Defio akceptita!
  Kaj venas la momento de la vero. Unuflanke, la multobla mondĉampiono neniam estis batita dum pli ol dek du jaroj. Kaj aliflanke, la kvardek-naŭ-jara iama urbestro de Kyiv. Viro kiu povas bati la rekordon de Hopins, sed kies taŭgeco estas tre kritikinda.
  Fakte, multaj kredis, ke post tiel longa paŭzo, iri rekte al Weider estus memmortigo.
  Sed Vitali Klitschko estas kiel Rocky Balboa. Mi decidis iri kontraŭ la plej potenca knokaŭta artisto en la peza divido. Denotey Wider estas boksisto kiu vidis ĉiujn siajn kontraŭulojn fali. Absolute ĉiuj - inkluzive de Tyson Fury!
  Kio do se Vitali Klitschko havas ŝancon?
  Sed Vitali Klitschko konstante trejniĝis, konservis sin en formo kaj veturis per biciklo al laboro. Kaj kompreneble li ne estis tiom malbona fizike. Kaj krome li havis ŝtalan mentonon.
  Nu, Vitali Klitschko prenos la batalon, eĉ se li ne estas la favorato.
  Oleg Rybachenko ŝanĝis la klipon de sia maŝinpafilo. La supozitaj bataloj kun boksistoj estas fascinaj.
  Do, vere, kial Vitali Klitschko ne revenas al la ringo kaj provas rompi la rekordon de Hopins?
  Ĉi tio estus tre forta ideo.
  La terminator-knabo ekpafis kaj falĉis kelkajn dekojn da pliaj faŝistoj.
  Post tio la knabo ridis kaj elŝovis la langon, dirante:
  - Mi estas bonega homo!
  Margarita ĵetis du citronojn kunligitajn per la nuda piedo kaj knaris:
  - Vi estas pli malvarmeta ol iu ajn homo!
  Oleg, daŭre pafante, rezonis...
  Vitali Klitschko, je kvardek naŭ jaroj, vere rompos la rekordon de Hopins. Li eĉ memoris en gazetara konferenco: "Mi diris, ke mi ne rompos la rekordon de Foreman, sed mi diris nenion pri Hopins! Do mi prenos ĝin kaj batos lian rekordon!"
  Tamen, se signifa parto de la publiko pli-malpli kredis, ke Hopins, je kvardek ok jaroj, povos gajni la titolon de mondĉampiono, estis multe malpli da fido al Vitaliy Klitschko je kvardek naŭ jaroj. Inkluzive pro la fakto, ke lia kontraŭulo estas tre forta.
  Neniam ekzistis tia punisto en la historio de la peza divido. Vere, Wider ne plu estas juna, sed tridek kvin jarojn ne estas kvardek naŭ.
  Vitali Klitschko tamen klare ne perdas optimismon. Li trejnas forte kaj iĝas en formo. Kaj mi tre ĝojas, ke mi forĵetis la rutinon esti la urbestro de Kyiv.
  Ja ne estas granda feliĉo esti urbestro en Ukrainio, kie estas tiom da problemoj.
  Sed por la batalo kun Uyader, Vitali Klitschko estis ofertita tre bona mono. Do, ĉiukaze, mi ne eraris kun la monujo. La nomo Vitali Klitschko estas fama.
  Malbonaj langoj eĉ diris, ke Weider unufoje trafos, kaj Vitali Klitschko mem falus. Kaj tiam li ricevos monon kaj skribos memuarojn aŭ fikciojn.
  Aŭ eble li rolos en filmo.
  Cetere, ankaŭ Vladimir Klitschko volis boksi. Nur la ruza Vladimir elektis pli malfortan kontraŭulon el inter la regula mondĉampiono. Sed kiel ajn vi rigardas ĝin, li estas ĉampiono kaj tio estas bonega!
  Sed Denotay Wider, kiel ajn vi rigardas ĝin, ankoraŭ estas la plej bona el la plej bona!
  Sed Vitalij trejnas freneze. Li estas kiel juna viro metanta maksimuman streĉon sur si mem. Kaj li havis plurajn batalajn sesiojn, montrante bonegan formon kaj bonan eltenemon. Ne, Vitalij estas preta. Kaj li ne nur eniras la ringon.
  Kaj efektive, kiam venis la tago de la juĝo, la plej granda knokaŭta artisto, Wider, la plej bona pezegulo ĉi-rilate, kaj Vitalij kuniĝis. La iama urbestro de Kyiv, kiun ĉiuj jam forĵetis kiel boksisto. Sed tiam kuniĝis du legendaj personecoj.
  Vitaly, kiu iĝis mondĉampiono por la plej unua fojo reen en 1999. Nur pensu kiom longe ĝi estis kaj pli ol dudek jaroj pasis de tiu ĉi evento.
  Kaj Wider jam delonge tenis sian titolon. Kaj li ankaŭ estas proksime de rompi la rekordon de Holmes, kiu tenis ĉi tiun titolon dum la plej longa tempo ekde la divido de la zonoj.
  Kaj kompreneble, se Wider timas iun ajn, ĝi ne estas avo Vitalij. Efektive, ne ĉiuj povas esti Hawkins. Kaj la kontraŭuloj de Hawkins ne estas tiel potencaj kiel Weider!
  Sed Vitalij, kiel defianto, eniras la ringon. Lia korpo estas ankoraŭ grandioza kaj muskola, kvankam lia hararo jam estas griza. Avo Vitalij, kiel oni nomas lin kun respekto, aŭ ridinde. Sed la muskola difino estas kiel tiu de junulo.
  Vitaly deklaris ke li estis preta. Kaj eĉ ne li, la tarifoj iom pliiĝis.
  Pli larĝa estas ankaŭ malgrasa, skulptita, kaj pli maldika en ostoj, malpli pezaj.
  Kvankam li estas impona punisto, li havas kelkajn defensivajn aferojn kaj ne ĉiam estas bona sur siaj piedoj. Sed mi jam havas multan batalsperton. Laŭ la nombro da bataloj, li jam estas egala al Vitaly. Kaj li ankoraŭ ne estas venkita.
  Tamen, Vitali Klitschko perdis siajn du batalojn nur pro vundoj kaj tranĉoj. Kaj oni povas ankaŭ diri, ke li ne estis batita.
  Sed pli ol okjara breĉo, kaj preskaŭ kvindekjara. Se Vitalij estus juna, kompreneble, li havus ŝancojn. Sed ĉu li povas venki la rekordon de Hopins? David Haye, jam en la aĝo de tridek kvin jaroj, fariĝis nula boksisto.
  Sed estas multe da parolado kaj nur la ringo diros. Ĉu Vitali Klitschko rompos la rekordon de Hopins, aŭ ĉu li estos forportita sur brankardo, kiel Weider promesis.
  Jen li eliras portante korvan maskon. Alta, tre seka, eĉ magra kiel Koschey.
  Paro de boksistoj kreis gravajn problemojn por li en la ringo. Ĉi tio estas la kuba Ostrix, kiu gvidis sur punktoj kaj venkis la knokaŭton, kaj Tyson Fury, kiu ankaŭ gvidis sur punktoj kaj sukcesis alporti la batalon al remizo. Do la plej granda punisto de ĉiuj tempoj eble krevos.
  Sed la probableco estas preskaŭ unu el dek favore al Weider. Tamen, Vitaly estas tro maljuna kaj havas longan paŭzon en sia kariero. Eĉ lia frato Vladimiro konsilis varmiĝi kun paro da fortaj mezaj kamparanoj. Fakte, en Germanio, Vitali Klitschko povus akiri pli da mono en batalo kun mezbona boksisto, nur pro sia granda nomo.
  Vitaly estas konata tra la mondo ne nur kiel boksisto, sed ankaŭ kiel politikisto, la urbestro de la ĉefurbo, kaj heroo de la Maidan.
  Ne, ĉiuokaze Vitali Kliĉko devus pensi, ĉu indas rapidi kaj batali kontraŭ tia monto.
  Sed la elekto estas farita: Vitali Klitschko ne serĉas facilajn vojojn!
  La batalo okazas en Ameriko. Oni ludas la himnojn de Usono kaj Ukrainio. Servaj registroj estas anoncitaj. Fine sonas la signalo por batalo.
  Multaj volas vidi spektaklon kaj sangon.
  Weider komencis singarde, kvankam li eble ne pravas. Kio se Vitalij estas rusta? Klitschko S-ro ankaŭ ne hastas. Sed vi povas tuj vidi, ke li estas malpeza sur siaj piedoj, malgrasa, muskola kaj bone ekvilibra. Ĉiukaze, tio, kion multaj atendis: oni diras, ke ĝi tuj flosiĝos, ne okazis.
  Memfide, Klitschko laboris per piko, tenis iom pli alta ol kutime, metis blokojn.
  La unuaj du raŭndoj iris glate. Kaj tiam Wider, kiel atendite, multe altigis la takton. Li komencis ataki kaj ataki pli aktive. Sed Vitalij ne estis en perdo. Blokis la baton kaj renkontis ĝin per maldekstra piko. Kaj subite, dum akra atako de polpo, li batis lin en la korpon per la dekstra mano. Pli larĝa duobliĝis pro doloro.
  Vitaly eltiris duon, kaj por la dua fojo en sia kariero, la mondĉampiono kaj la plej bona knokaŭta artisto de ĉiuj tempoj trovis sin sur la planko.
  Vitalij ridetis... Kaj la publiko muĝis pro ĝojo. Tion oni ne atendis de maljuna Vitalijo. Ŭaŭ! Sed ŝajnas, ke kvindek jaroj baldaŭ venos! Kaj ankoraŭ moviĝu kaj batu! Vi devas povi fari ĉi tion!
  Wider ekstaris, sed komencis retiriĝi. Vitalij malrapide komencis piki lin per sia piko. Kaj denove deuce. Kaj mi denove batis ĝin. Knokaŭto malantaŭeniras.
  Kun malfacileco, Weider pluvivis ĝis la fino de la rondo. Tiam, en la sekva, Vitaly laboris kiel numero unu. Sed nenio, ĉio iris laŭplane. Weider retiriĝis dum pluraj raŭndoj kaj aspektis senhelpa. Sed en la naŭa raŭndo li denove eksplodis. Kaj ili komencis ĵeti batojn kaj iris antaŭen. Kaj denove li maltrafis duon kaj falis. Dua frapiĝo.
  Vitalij ridetas. Iras antaŭen. Pli larĝa estas malfirma sur siaj piedoj. Li denove sopiras la duon sen trovado de antidoto. Kaj de la sekva bato li falas.
  Li malfacile leviĝas, kaj la arbitraciisto ĉesigas la batalon!
  Venko! Vitali Klitschko, nun mondĉampiono! Kaj denove lia zono! Vere, li ankoraŭ ne estas absoluta, sed li jam ĉevalas!
  Li rompis la rekordon de Hopins, kaj, kompreneble, por pezegulo Foreman, li iĝis la mondĉampiono por la kvara fojo, egalante Holyfield.
  Pli larĝa, kompreneble, krias ke la batalo estis ĉesigita tro frue kaj postulas revanĉon.
  Vitaly diras, ke li decidos ĉu daŭrigi sian karieron aŭ havi kelkajn pliajn batalojn poste. Sed ĉiuj diras al li, ke li estas tre bona, eĉ pli bona ol en sia junaĝo, kaj li devas daŭrigi.
  Precipe ĉar estas nenio por fari. Estas alia urbestro en Kyiv, la parlamentaj kaj prezidantaj elektoj estas ankoraŭ malproksime, kial ne batali tie?
  Por la venontaj tri bataloj, Vitaly estas ofertita ĝis cent milionoj da dolaroj, kaj plie procento de elsendoj.
  Kompreneble, la jackpot estas granda, kaj la iama urbestro de Kyiv diras kion li pensas.
  Fakte, li montris, ke li ankoraŭ kapablas multon. Kial do enterigi talenton en la teron? Kaj plej grave, estas nenio pli por fari ĉiuokaze!
  Eble provu kombini ĉiujn zonojn? Estus tiel bonega!
  Vitaly akceptas la oferton kaj subskribas kontrakton por tri pliaj bataloj.
  Kaj lia sekva kontraŭulo... Nu, kompreneble Tyson Fury! Neniam batita antaŭe, granda pezulo. Vere, li estis terenbatita de Uydar kaj iu pli malgranda. Kaj plej grave, li ankaŭ estas la krimulo de sia pli juna frato. Nu, kiel vi povas ne batali ion tian?
  Kompreneble, nova batalo, kaj fabela kotizo, kaj bonega spektaklo.
  Oleg Rybachenko denove pafas al germanoj kaj eksterlandaj batalantoj. Ĝenerale, vere preskaŭ ne estas germanoj en la infanterio. Ili moviĝas malantaŭ la E-50 kaj E-75-tankoj. Kaj ili provas ne riski.
  Ĉi tie ie pli malproksime vi povas vidi "Panteron"-2. Ĉi tiu tanko, male al la reala rakonto, aperis reen en 1943. Kaj la "Pantero" mem ne estis tro masiva. Jes, kaj "Panther"-2 estis produktita, kvankam multe, sed en 1945, prepariĝante por la milito kun Sovetunio, la germanoj plenigis la fabrikojn per E-50 kaj E-75-tankoj.
  Malgraŭ la tuta praktikeco de malpezaj memveturaj pafiloj: E-10 kaj E-25, la Fuhrer preferis pli pezajn tankojn. Kun malfacileco, Guderian persvadis la altrapidan E-50 por fariĝi la plej populara. La Fuhrer pli amis la E-75, kiu ne estis tre sukcesa kaj pezis naŭdek tunojn.
  Sed nun aperis modifo de la E-75 M, kun pli malalta silueto, pli malpeza kaj kun potenca motoro. Eble ĝi fariĝos la plej disvastigita en la estonteco.
  Oleg Rybachenko, ekzemple, uzas ruzajn taktikojn. Li prenas ĝin kaj ĵetas obuson en la E-50-trakon per sia nuda piedo. Pro tio, la tanko turniĝas kaj kolizias kun sia kolego.
  Kaj la rezulto estas du mastodontoj brulantaj.
  Oleg, kiel ni vidas, estas tre ruza.
  Tiel li funkcias nun, kaj la germanoj suferas gravajn perdojn. La knabo havas lertajn krurojn. Estas bone esti kiel li, nudpiede kaj bela.
  Sed ĝenerale, pensoj pri boksistoj venas en mian kapon. Ekzemple, kial Denis Lebedev ne rekomencas sian karieron? Kvardek jaroj ne estas tiom longaj. Plie, la ĉefaj konkurantoj de la peza divido foriris, kaj vi povas provi unuigi la zonojn.
  Kion vi vere ne devus fari estas la ses de la aŭtoritatoj. Estas pli bone mem okupi noblan boksadon aŭ aliĝi al la opozicio.
  Tiel same Sergej Kovalev fariĝis la urbestro de Moskvo. Kvankam ĉi tio estas nur fantazio.
  Kaj Denis Lebedev povus fari ion pli konstruivan. Krome, estas ankoraŭ tro frue por lasi boksadon nevenkita. Vera atleto devas iri ĝis la fino.
  Wladimir Klitschko ankaŭ povus reveni. Sed iuj, kiel Aleksandro Ustinov, kiu jam trifoje sinsekve estis batitaj, ne retiriĝas!
  Efektive, herooj ne estas homoj, sed rekte el ŝtalo!
  Sed ni imagu ĉi tiun scenaron: Putin kraŝis sur aviadilo, kaj estas novaj prezidant-elektoj en Rusio.
  Kaj kion ni vidas hodiaŭ! La komunistoj ne havas fortajn kandidatojn. Grudin malhonoris sin kaj lia kredindeco estis subfosita. Zyuganov estas tro maljuna kaj ĉiuj estas lacaj de li, kaj li ne havas sufiĉe da karismo. Suraikin malsukcesis en la antaŭaj elektoj. Aliaj malmulte konataj personecoj. Ĵirinovskij ankaŭ estas tro maljuna kaj ĉiuj estas lacaj de li. Aliaj en la LDPR estas malmulte konataj. Kiun alian el la opozicio vi povas rekomendi? Andreo Navalnij estas forta, sed li ne rajtos partopreni en la elektoj. Ksenia Sobchak ne estas serioza kandidato. Demushkin estis en malliberejo kaj ne tre bone promociita. Udaltsov ankaŭ estis en malliberejo, kvankam eble li povus esti subtenita de la komunistoj kaj eliri.
  Resume, ne estas seriozaj konkurantoj en la opozicio. Do Medvedev, la aganta prezidanto, estas ankoraŭ la ĉefa favorato. Kaj se estas ia intrigo: la dua raŭndo aŭ tuj en la unua.
  Konsiderante la malaltan takson de Medvedev, kaj plej verŝajne la grandan nombron da prezidentaj kandidatoj, dua raŭndo estas sufiĉe ebla.
  Tamen, Medvedev havos tre grandan avantaĝon en la unua raŭndo, kaj ne tre bonan kontraŭulon en la dua.
  Kvankam en la lasta momento lia propra Zelensky povas aperi kaj konfuzi ĉiujn kartojn!
  Oleg Rybachenko denove ĵetis granaton, puŝante la naziajn tankojn. Multaj muĝoj kaj senŝeligado.
  Kaj de tempo al tempo la tero ekflugas kaj brulas rekte en la aero. Kaj la fragmentoj turniĝas, fandiĝas.
  Oleg diras:
  - Gloro al nia imperio!
  Margarita, ĵetante la mortigan donacon per sia nuda piedo, grincis:
  -Granda gloro al la herooj!
  Kaj denove la knabino ĵetos la citronon per sia nuda kalkano.
  La faŝistoj enverŝas, ho kaj enverŝas.
  Ne estas maniero haltigi ilin aŭ venki ilin eĉ per malplena bombo! Estas tiaj bonegaj militistoj ĉi tie, ĝi estas nur timiga!
  Oleg muĝas:
  - Nia venko en la sankta milito!
  Margarita konfirmis:
  - Kun centprocenta garantio!
  Kaj denove la knabino ĵetis obuson per la nuda piedo.
  Ne, ĉi tiuj infanoj klare ne nur rezignas.
  Oleg Rybachenko muĝis:
  - Por la nova sovetia ordo!
  Margarita aktive pafis eksplodon kaj konfirmis:
  - Banzai!
  Oleg, dume, provis daŭrigi komponadon. Nu, Vitaly faras libervolan defendon kontraŭ Tyson Fury. Dume, Vladimiro havas same interesan batalon kun Ruiz.
  Fakte, Ruiz estis mondĉampiono en tri versioj. Kial Vladimiro ne povas batali kontraŭ li por multe da mono? Eĉ pli oportuna kontraŭulo estas, ke li estas signife pli malalta kaj dika. Vladimir povas pafi lin per longaj pikoj.
  Estas domaĝe, ke Klitschko Jr. maltrafis kontraŭbatali lin dum li estis la mondĉampiono. Sed necesus moviĝi.
  Kaj kiel vi ne pensis pri tio, Vladimiro?
  Kaj la mondĉampiono en tri versioj nun estas Usik. Tamen li rapide atingis la tronon.
  Kaj unuiĝobatalo kun Vitalij eblas. Sed ĉi tiuj estas nur taksoj nuntempe.
  Vitaly devas venki Tyson Fury, kaj revanĉo kun Weider estas interesa. Kaj estas multaj aliaj interesaj batalantoj. Sama Anthony Joshua. Ankaŭ estus ege interese batali kun li. Kaj ankaŭ venĝu lian fraton.
  Vitaly kreis sensacion venkante Weider. Kaj kion vi povas fari por disvolvi sukceson?
  Kial ne fariĝi la unua boksisto en la mondo se temas pri gajni ĉampionan batalon post kvindek jaroj? Neniu antaŭe sukcesis ĉi tion!
  Eh, Vitalij! Ne gravas, kia urbestro de Kyiv vi estis, sed nun vi estas sen ia dubo agnoskita kiel granda mondĉampiono!
  Sed jen la unua, libervola defendo de la titolo. Vitaly alfrontas pli grandan kaj pli longan armitan kontraŭulon. Ne tiel impona punisto kiel Weider, sed teknika kaj lerta, kun longaj brakoj. Kaj ankaŭ ankoraŭ ne rompita, kvankam ĝi estis faligita.
  Plej grave, li venkis la ankoraŭ tre junan Wladimir Klitschko, kio sendube igas Tyson Fury terura konkuranto.
  La probableco estis proksimume kvindek kvindek. Kompreneble, la knokaŭta venko super Weider estis impona. Sed nun ne estos grunto kontraŭ li, sed teknika batalanto, kiun neniu ankoraŭ povis elsendi. Kaj plej grave, la venkinto de Vladimiro mem estas ĉe la krepusko de sia forto.
  Ĉu Vitalij, kvindekjara, povos elteni tian teknikiston? Ĉi tio jam estas duelo de intelektoj. Tamen, Wider klare subtaksis Vitalily kaj provis preni lin senceremonie. Sed ĉi tio ne plu funkcios.
  Jen ambaŭ boksistoj pretiĝas. Vitaly, kiel ĉiam, estas serioza kaj koncentrita. Li estas memfida kaj trankvila.
  Tyson Fury ankaŭ prepariĝas. Li estas pli alta ol Vitaly, havas pli longajn brakojn kaj provos uzi ĝin.
  Sed nun la batalo okazos en Britio, kaj pagita elsendo.
  Nun Tyson Fury eliras unue. Li montras eksteran fidon. Kalva, mallerta, kaj ne tre atletika. Se Vitali Klitschko nuankus siajn harojn, vi ne povus diri, kiu el ili estis pli aĝa, kvankam estis deksepjara diferenco en aĝo. Ĉi tio ankoraŭ ne estas rekordo por ĉampionecaj bataloj, sed ĝi jam alproksimiĝas al la rekordo.
  Nu, eble Vitaly ankaŭ batalos kun iu pli juna ol Tyson Fury.
  Vitaly eliras al la sono de minaca muziko. Ili rigardas unu la alian.
  Tyson estas svingita kaj ne aspektas pli alta. Vitaly estas eble pli larĝa en la ŝultroj. Kaj plej grave, lia figuro estas multe pli bela, kaj liaj muskoloj estas elstaraj.
  Nu, kio pri la himnoj? Unue britoj, kaj poste ukrainaj.
  Poste interŝanĝo de rigardoj.
  Kaj tiam sonas la klariono, la unua raŭndo.
  Vitalij ĵetas malpezan pikon kaj bone moviĝas. Tyson provas foriri. Sed Vitaly estas tre lerta, kaj liaj batoj moviĝas laŭ mallerta trajektorio, atingante la kapon de Tyson Fury.
  Ĉio iras kiel spertuloj antaŭdiris. Vitaly havas bonegan rapidecon.
  Kaj ĉio sukcesas.
  Li gajnas la unuan raŭndon... Poste minuton da ripozo kaj la duan raŭndon. Denove Fury ne ŝanĝas taktikojn. Li ŝajne esperas, ke Vitalij laciĝos.
  . ĈAPITRO N-ro 4.
  Kaj denove Klitschko S-ro havas etan avantaĝon. La fratoj regas la ringon.
  Vladimir venkis Ruiz Jr. per teknika knokaŭto antaŭ semajno.
  Nu, la batalo daŭras.
  La tria raŭndo denove estis diktita de Vitaly. Sed en la kvara raŭndo, Tyson Fury subite eksplodas. Li rapidas antaŭen... Kaj trafas la duon. Kaj li estas terenbatita.
  Kion li volis? Vitalij estas en alarmo.
  Iel Tyson defendis ĉi tiun rondon ĝis la fino. Tiam la unuflanka batalo denove komenciĝis kun Vitalij dominado. Cetere, la mondĉampiono Klitschko Sr. klare ne hastis.
  Kaj post ok preterpasas, Tyson Fury subite retiriĝas. Kaj venko estas deklarita per teknika knokaŭto, pro rifuzo daŭrigi la batalon.
  Tiel, Vitali Klitschko starigas novan rekordon: la unua batalanto en la historio de boksado kiu defendis la mondĉampionan titolon je kvindek jaroj. Kaj superas alian atingon de Hopins.
  Kio nun li vere vere Vitaly fariĝis superhomo. Kaj li venĝis sian fraton.
  Sed la venonta batalo estas revanĉo kun Wyder. Ili promesas tre altajn kotizojn. Ke vi povas havi duelon kun li, kaj poste eliri al Josuo.
  Kaj tiam vi povas pensi pri unuiĝobatalo kun Usik. Ĝenerale Vitali Klitschko, principe, ŝatus fariĝi la absoluta mondĉampiono. Kaj li havas tre fortan deziron.
  Oleg Rybachenko ridetas pro siaj pensoj. Jes, ĉi tio eblas. La knabo falĉas tutan vicon da faŝistoj kaj diras:
  - Homoj memoras vin Kliĉko! Homoj aprezas vin Klitschko! Homoj malsatas al vi Kliĉko! Revenu baldaŭ Klitschko!
  La knaba genio ridis pri sia gaja kanto kaj denove lanĉis la plej mortigan el ĉiuj grenadoj. Kaj tri naziaj tankoj kolizias.
  Malgraŭ la heroa rezisto de la sovetiaj trupoj, la nazioj ankoraŭ povis preni kaj tranĉi la koridoron ligantan Moskvon kun aliaj partoj de Sovetunio.
  Tiel, la ĉefurbo de Rusio estas sub kompleta blokado. Same kiel Leningrado estas blokita.
  Stalingrado ankoraŭ rezistas. La germanoj ankaŭ sturmas la grandurbojn de Grozno kaj Ordzhonikidze en Kaŭkazo. La situacio estas kritika. Precipe kiam Moskvo tute ĉirkaŭiĝis.
  Ĝi havas multajn soldatojn, kaj centojn da miloj da soldatoj en la milico. Sed en bataloj, obusoj kaj municioj estas eluzitaj tre rapide. Eble ne estos sufiĉe da municio. Kaj tiam la ĉefurbo falos. Kaj ne estas tiom da manĝaĵoj. Ankaŭ ĉi tio baldaŭ finiĝos.
  Kaj sen Moskvo, ĝi estos alia milito. Kaj Stalin komprenas ĉi tion.
  Nun li estas en Kuibyshev. Sed post kiam la nazioj trapenetris al Volgo, ĝi ankaŭ ne estis malproksime de la frontlinio.
  Kaj plie la samurajo ankaŭ estas premataj. Kaj ili bombas, kaj ili grimpas kun sennombra infanterio. Eble ne estas sufiĉe da forto.
  Stalin komprenas tion kaj provas negoci apartan pacon kun Japanio malantaŭ la kulisoj. Kiel, ili eĉ pretas rezigni la Malproksiman Orienton kaj pagi kompenson en oro.
  Sed Hirohito diris: ni bezonas la tutan Siberion, ĝis la Uralo. Ve, estas neeble cedi tiom multe.
  Vladivostoko jam estas preskaŭ ĉirkaŭita. Kaj ĝenerale ĉio estas tre timiga...
  Sed iuj heroaj knabinoj batalas kaj ne cedas al la faŝistoj kaj japanaj militaristoj.
  La kirasa prizonaŭto, en kiu veturis la kantanta Sorĉisto, haltis, kaj aŭdiĝis la knakado de la pordomalfermo. Du japanoj, unu granda kaj dika, la alia malgranda kaj maldika, kliniĝis el la lumo, kiu momente blindigis Anastazion. Tiam la knabino senhezite pikis unu en la tempion per tibio, kaj alian en la makzelon per pugno envolvita en ĉeno. La fanfaronitaj militistoj de la Lando de la Leviĝanta Suno estis komike batitaj senkonscie.
  Witcher eĉ kantis:
  - Mi defias la viron por la dekdua raŭndo! Post ĉio, mi estas bonega virino kaj kompleta Atass, kaj mi sendas la malamikon en profundan knokaŭton, montrante senbridan klason en batalo!
  La knabino prenis japanan maŝinpafilon kopiitan de la Schmeister kaj, klakante la riglilon, rapidis al la kajuto. Tri pliaj japanoj elsaltis tie eksteren, kaj Vedmakova sendis al ili fajron, celante iliajn kapojn kaj feroce rikanante.
  - Kion ricevis la klabkapaj monstroj!
  La kirasa trupveturilo estis kaptita fare de nuda sinjorino militisto. La Sorĉisto bojis:
  Ŝvebis super malfeliĉa Rusio,
  Inferaj monstroj bolantaj mallumon!
  La okupanto havas sian ŝtorman hakilon,
  Akrigi kaj tranĉu la kapon!
  Komunisto en bildpilko ne estas peono,
  Ni ne estas jugitaj por ĉiam!
  Transformos la Trian Reich en fajroŝrankoj,
  Nu, honesteco estos rekompencita per boneco!
  Malgraŭ tio, ke ŝi estis naŭzita, Vedmakova surmetis japanan armean uniformon prenitan el la mortintoj. Kiel malagrable estis, tiuj soldatoj jam delonge ne lavis kaj la odoro estis terura. La knabina piloto hurlis:
  - Ĝi devas fariĝi tiel brutaligita! aziano tamen!
  La kirasa trupveturilo tamen facile ekiris kaj ekiris norden. La veturilo havis du 12-mm maŝinpafilojn, tiel ke, se necese, eblis forpuŝi infanteriatakon. Alia afero estas, ke 20 mm kiraso ne rezistus la kalibron de 37 mm japanaj "kanonoj". Vedmakova pensis: kiel la veno de komunistoj al potenco ŝanĝis Rusion. Se en la cara tempo, la japana armeo estis signife pli alta ol la rusa armeo en teknikaj terminoj, nun, male, ĝi postrestis. Kvankam oni ne povas diri, ke la scienco ne estas kuraĝigita en la Lando de la Leviĝanta Suno. Deviga sekundara edukado estis lanĉita fine de la deknaŭa jarcento. Vere, la kvalito de edukado en Japanio ne estis alta. Ili kopiis ĝin el la prusa skolo, kiu estis pedanta ĝis ekstrema, kaj iomete simpligis ĝin, por ke unu instruisto trapasu kiel eble plej multajn studentojn, ĉar ne estis sufiĉe da kleraj homoj. Ĝenerale, la japanoj imitis la eŭropanojn, ekzemple la britojn en la aspekto de kakiaj uniformoj, la germanoj en formacio kaj militaj regularoj, la amerikanoj en la uniformo kaj speco de mararmeo, kaj la sistemon de funkciigado de financaj institucioj. Vere, ili havis sian propran, ekzemple, la Bushido-kodon, la faman ŝimosan eksplodaĵon (kvankam ĝi estis apenaŭ pli bona ol la eŭropa). Ĝis meze de la deknaŭa jarcento, Japanio estis postiĝinta mezepoka lando, kiu eĉ ne havis fervojojn kaj estis armita per kuglegoj. Ĝi estis eĉ pli arkaika ol Turkio aŭ Irano, kaj eĉ pli ol cara Rusio. Sufiĉe strange, estis Ameriko kiu helpis al la Lando de la Leviĝanta Suno aperi kiel homoj kaj laŭvorte devigis ĝin aliĝi al la civilizita mondo. La moderna vaporkrozŝipo kun eksplodemaj konkoj faris fortan impreson sur malantaŭen Japanio. Precipe kiam li mallevis plurajn velŝipojn, montrante la kompletan senhelpon de kugloj.
  Eble la usonanoj bedaŭros pli ol unu fojon, ke ili devigis Japanion malfermi sin al la mondo. Ke ili levis konkuranton en Azio, sed tiam estis malfacile kredi, ke post kelkaj jardekoj la Lando de la Leviĝanta Suno iros la vojon, kiu daŭris jarcentojn por la Okcidento.
  Vedmakova veturis laŭ la aŭtovojo, permesante al kamionoj kun plifortikigoj pasi antaŭen, same kiel transporton, kaj rezonis. La cara registaro, eĉ sub Aleksandro la Dua, aŭ pli ĝuste eĉ sub Nikolao la Unua, elkovis planojn por la aneksado de Ĉinio al Rusio. Sed Nikolao elektis la turkan direkton kiel objekton de ekspansio. Principe estis pli oportune. Sed Britio, kiu malamis Rusion, kaj Francio, kiu estis sub ĝia influo, defendis la otomanoj. Unuafoje en kvarono de jarmilo (de 1612), Rusio perdis grandskalan militon (individuaj bataloj, kompreneble, ne kalkulas, vi volas diri, ke dum preskaŭ kvarono de jarmilo Rusio ne perdis militon kiel tutaĵo, cetere, estis sub Nikolao la Unua ke ĝi atingis sian maksimuman grandecon laŭ areo). Estis pluraj kialoj, la plej grava estante la supereco de la okcidentaj potencoj en la teknologia ekipaĵo de siaj trupoj. Post kiam Nikolao la unua memmortigis, la tronon prenis Aleksandro la 2-a: eble la plej klera kaj erudicia caro en la tuta historio de Rusio. Li komencis grandskalajn reformojn, notis servuton, kaj sub li komenciĝis rapida kresko de industrio, konstruado de fervojoj kaj elektrocentraloj! Sed samtempe, la abolicio de la servuteco okazis koste de la kamparanoj, estis multe da ruiniĝo, eksplodis tumultoj, precipe amasaj en Pollando. Aleksandro sukcesis antaŭenpuŝi Rusion, sed ne solvis fundamentajn problemojn, kaj eĉ vendis Alaskon al Ameriko kontraŭ centonoj kaj fordonis la Havajajn Insulojn senpage. Vere, li sukcesis venki Turkion, sed la Otomana Regno estis tre malforta en tiu tempo kaj estis skuita de ribeloj. Jes, la perdoj de Rusio en ĉi tiu milito estis misproporcie grandaj, pruvante, ke la rusa armeo ankoraŭ ne estas perfekta, malgraŭ la reformoj. Tamen eĉ sub Suvorov ĉio ne estis tiel klara kiel oni diras en libroj. Venkoj venis je konsiderinda prezo, kaj Katerino la Dua, ekzemple, dum la dua rus-turka milito, limigis sin al relative modestaj teritoriaj akiroj, eĉ prirezignante postulojn je Moldavio. Kvankam tiuj teroj estis loĝitaj fare de ortodoksaj slavoj, kaj foje estis parto de Kievan Rus. Ĝenerale, post la liberigo de Rusio el la mongola-tatara jugo, oni starigis kurson por la reveno de ĉiuj originaj slavaj teroj. Tio daŭris plurajn jarcentojn; ekzemple, Galegio estis nur resendita en 1939, post liberigo de la pola jugo. Kaj la urbo Przemysl kun la ĉirkaŭaj landoj restis ĉe hungaroj kaj slovakoj.
  Vedmakova rigardis la ŝoseon: ne estis tiom da diversaj aŭtoj, sed japanaj infanteriistoj marŝis. Japanio havas ĉirkaŭ cent milionojn da loĝantoj, eĉ pli ol Germanio, antaŭdeviga trejnado okupas duonon de la lernejaj horoj. La milito kun Sovetunio estas donaco por ili, male al la batalo kun Usono. Vi povas eligi pli kaj pli da dividoj.
  Estas tre tenta pafi eksplodon de viaj du altrapidaj maŝinpafiloj, feliĉe ĉi tio povas esti farita kontrolante ilin uzante hidraŭlikan veturadon de la kajuto. Sed la vero estas, ke tiam ŝi mem havos malmulte da ŝanco eliri el ĉi tie. Ne, estas ankoraŭ pli bone fari ĝin pli proksime al la unua linio aŭ nokte. Jes, ŝajnas, ke jam malheliĝas... Tiam la lupoj pleniĝos kaj la ŝafoj estos sekuraj. Kvankam ne, ŝi ne estas ŝafo.
  Kio do pri Japanio? La unua milito de 1904-1905 estis perdita, kaj Rusio perdis pli ol ducent kvindek mil soldatojn kaj oficirojn sole kiel kaptitoj. Kvankam la cara armeo havis nombran superecon. Japanio perdis malpli ol du mil kaptitojn; gratifiko de cent orrubloj eĉ estis establita por ĉiu kaptita flavvizaĝa soldato, kaj mil oficiroj. Ĉi tiu paĝo de historio estas tre malagrabla por Rusio. La plej ĝena afero estas, ke multaj ene de la lando volis, ke la japanoj venku. Ekzemple, studentoj de Moskva Universitato sendis gratulojn al la Mikado pro la falo de Port Arthur. Kaj kiom multe estis ŝtelita: estas neeble listigi!
  Vedmakova malrapidigis la gason por ne kuri en alian marŝan kolonon. La knabino ĵuris:
  - Nu, ili estas kiel akridoj! Mallarĝ-okulaj estaĵoj!
  La orelo jam povis distingi la muĝon de kanonado; la frontlinio alproksimiĝis. La piloto grumblis kaj poste kantis:
  La rusa militisto ne ĝemas pro doloro,
  La rusa militisto detruas la japanojn!
  Kaj ni havas plenan malĝojon,
  La tuta fleksita ŝildo skuiĝis!
  La knabino denove eksilentis. En tiu milito Usono kaj Britio helpis Japanion per mono kaj armiloj, sed ne estis fronto en la okcidento. Efektive, la Lando de la Leviĝanta Suno esperis, ke Germanio profitos la momenton kaj atakos Rusion. Principe, tio estis reala, kaj utila al Germanio. La aliancita Aŭstrio-Hungario, kun siaj interesoj en Balkano, povus ankaŭ kontraŭbatali Rusion. Turkio, historie ofendita de Rusio, kaj eĉ estante sub la financa kontrolo de Germanio, povus ankaŭ eniri la militon. Estas ankaŭ eble ke Italio, kiu estis parto de la Triobla Alianco kaj povis postuli la riĉajn ukrainajn terojn, enirus la militon. Ĉiukaze estus malbone por la cara Rusio. Eĉ se ŝi perdus en alianco kun la Entento, tiam milito sur du frontoj finiĝus en katastrofo. La ŝancoj de Francio aliĝi al la batalo estas malgrandegaj, ĉar en tiu tempo Britio estis kontraŭ Rusio. Ĝenerale, kompreneble, ĉi tio estas granda miskalkulo de la Kaiser, kiu maltrafis tian ŝancon. Eblas, ke eĉ post la eksplodo de la unua mondmilito, la ĉefa strategia miskalkulo estis la atako de la Fritz kontraŭ Belgio kaj Francio. Eble se ili lanĉus plenan invadon de Rusio, la situacio kun Pollando en 1939 estus ripetita. Feliĉe, la germanoj montriĝis tro memfidaj, elektante militon sur du frontoj.
  Witcher, male al multaj el ŝiaj samlandanoj, estis bonŝanca: ŝi sukcesis legi Mine Kaif, kaj en la originalo. Kompreneble, Hitler pravis, kiam li diris, ke estas aŭ necese esti kune kun Britio kontraŭ Rusio, aŭ kune kun Rusio kontraŭ Britio. Kaj tute logike, la estonta Fuhrer kritikis tiujn, kiuj provis lumigi la kadavron de Bismarck.
  Hitler ja malakceptis ajnan eblecon de iu alianco kun Rusio, precipe kiam la bolŝevikoj ekregis en ĝi kaj kredis ke rusaj teroj devus iĝi germanaj kolonioj.
  Tio signifas, ke li klare estis malamiko de Rusio, kaj ĉiu interkonsento por la Fuhrer estis simpla papero. Krome, Stalino estas idioto, ĉar li sopiris tian fortan baton al sia malfermita mentono, kvankam li devis prepariĝi por forpuŝi la baton kaj alporti siajn trupojn por batali pretecon. Aŭ pli bone, plantu ĝin mem! La germana armeo ankaŭ ne estis preta por la ofensiva impulso de la sovetia armeo. Estus tre malfacile por ili; ni povus simple ĉirkaŭi kaj detrui la germanajn trupojn en la kaldronoj. Kia milito ĉi tio estas! Kaj tiel la iniciato pasis al la Germana Armeo. Kaj la fronto fluis de Okcidento al Oriento. Ne estas klare, pri kio kalkulis Stalino? Kaj Beria estas hundilo. Ŝi bone konas lin kalva. Kial li ne avertis Stalinon? Kial li ne persvadis vin agi? Kiel ĉi tio okazis? Ja la Popola Komisaro estis ruza homo kaj neniun fidis! Post ĉio, vere estis seriozaj spiondatenoj, la trupoj de la Tria Reich tiris supren al la limo, kaj ĉiu dua avino profetis militon. Ĝenerale, estis sento, ke io neforgesebla kaj terura alproksimiĝas!
  Kaj nur Stalino kaj lia sekvantaro piedbatis pugon, kvazaŭ intence volante perdi kaj detrui milionojn da homoj. Kaj ĝenerale, la liphara kartvelo ne estas tia genio... Li ne sukcesis fini la seminarion, kaj, kiel Beria konfesis al ŝi, li ofte trinkas. Kaj kiam komenciĝis la milito, aŭdiĝis ĝenerala zumo... Kaj nun la tuta mondo ekmilitis kontraŭ Rusujo! Kaj ĉi tie, kompreneble, la neflekseblaj politikoj de Stalin kulpas. Precipe, malgraŭ la fakto, ke la fronto sufokis pro manko de provizoj, miloj da trajnoj estis revokitaj por deporti ĉeĉenojn al Kazaĥio. Kaj tio estis farita dum la milito, kiam ĉiu kaleŝo valoras! Pro tio, cetere, Mainstein sukcesis, malgraŭ la grava nombra supereco de la sovetia armeo, fari kontraŭatakon por venki la Ruĝajn trupojn. Pro manko de ŝtupoj, plifortikigoj ne estis deplojitaj ĝustatempe, la liverado de sovetiaj soldatoj estis interrompita, kaj kiel rezulto la ofensivo malfunkciis. Kaj se niaj trupoj estus nun en Kyiv, kaj eble en Rumanio, Britio kaj Usono eble ne riskus perfidi USSR!
  Cetere, kiu preskaŭ mortigis Hitleron? Tiel puŝante la Trian Reich al nova agreso?! Plej verŝajne, tio estis operacio gvidata de Beria... Ja li iam elpensis kiel fini Trockij-n. Tiutempe tamen kaŭzis tion la neceso eviti disiĝon en la Internacio. Nun ĉi tio kondukis al la kontraŭa efiko, la malamikoj de Rusio unuiĝis. Cetere, la malamikoj estas historiaj! Ŝi devas diri, ke Vedmakov mem estis tre surprizita, ke Churchill faris sensacian paroladon la 24-an de junio, anoncante subtenon al Sovetunio. Estas strange, ke la ŝafo venis al la lupo por alianco, se, kompreneble, la brita leono povas esti komparita kun ŝafo. Stalino tamen estas tipa lupo! Nun ĉio normaliĝis, kapitalismaj demokratoj kaj kapitalismaj faŝistoj kune! Sed la komunistoj estas unuigitaj kaj honestaj, sen kompromiso kun konscienco! Eble ĝuste tion Stalino volis? Ĉiukaze, la fortoj de la malamiko pliiĝis, kaj Japanio montris siajn makzelojn en la oriento. Sed, ĝenerale, la movo de la gvidantaro de la landoj de la Leviĝanta Suno estas logika: necesas silentigi la gorĝojn de la militistaro malkontenta pri grandegaj teritoriaj koncedoj kaj efektiva kapitulaco, promesante novajn batalojn kaj terojn. Se Usono ne estus trudinta sankciojn, aŭ pli ĝuste blokadon, kontraŭ Japanio la 24-an de julio, tiam eble la samurajo estus frapinta Sovetujon eĉ en aŭgusto, sen atendi vintron! La japanoj estas kuraĝa popolo kaj apenaŭ haltigus ilin la memoro pri Ĥalĥin Gol, kie cetere batalis sekundaraj trupoj, inkluzive de la marionetaj trupoj de la Manĉura Imperia Registaro!
  Kaj tio povus endanĝerigi la falon de Moskvo... Kvankam Stalino verŝajne preferus rezigni la tutan Siberion al la kapitulaco de Moskvo. Mi simple lasus kovron tie, esperante, ke la severa tajga vintro ne donus al la japanoj la ŝancon tro antaŭeniri kaj ligiĝi kun la germanoj en la Uralo aŭ Volga regiono.
  Kaj tiam, kompreneble, estus problemoj... Hitlero malsukcesis proksime de Moskvo kaj faris miskalkulon deklarante militon al Usono, sen devigi Japanion reciproki rilate al Sovetunio. Hitler tute ne distingiĝis per logiko, kun sia brutala antisemitismo, turnante la ĉefan financan eliton kaj eĉ Vatikanon kontraŭ si mem. Vere, ĉi tio pliigis lian popularecon inter la araboj, sed ili ne provizis gravan helpon al la korpuso de Rommel.
  La kirasa aŭto veturis ĝis la iama sovetia limo. Jam okazis ia detruo ĉi tie. Ĉi tie la landlima kolono ankoraŭ elstaras.
  Kaj japana infanterio, same kiel pluraj malpezaj tanketoj kun 20-mm aŭtomataj kanonoj kaj du maŝinpafiloj ĉiu. Kontraŭ la ĉina infanterio, tio povas esti bona armilo, sed kontraŭ la T-34... Vere, estas malmultaj tiaj tankoj en la Malproksima Oriento, la ĉefaj fortoj estas alpinglitaj en la okcidento. Krome, kelkaj pliaj kirasaj veturiloj kaj morteroj transportitaj en malferma-pintaj veturiloj estas videblaj. Mi devas diri, ke ĉi tiuj ne estas malbonaj pistujoj, malgraŭ ilia malgranda kalibro...
  Witcherova hezitis: kion mi faru? Estas multaj japanoj, kaj ŝajne oni devas turni sin al landvojo. Aŭ eble ĝi ankoraŭ donos turnon al la mallarĝ-okula?
  Jam malheliĝas, nuboj kovris la ĉielon, kaj pluvo venas. Kompreneble, vi povas riski, precipe ĉar japanoj amasiĝas, la infanterio staras, kolektita en densaj vicoj. Jes, estas tuta regimento da ili, flavventraj soldatoj, sufiĉe aĉaj, ne estas domaĝe mortigi ilin.
  Sorĉistino krucsignis sin, murmurante:
  - Dio gardu, ke estos pli da samurajo!
  Du grandkalibraj 12-milimetraj maŝinpafiloj atakis en eksplodoj kontraŭ la mallarĝokulaj estaĵoj. La tuta batado komenciĝis. La knabino eĉ kantis:
  Ni batalos kontraŭ la malamiko ĝis la fino,
  La faroj de soldatoj estas sennombraj!
  Rusoj ĉiam povis batali,
  Ne rezignu kiam venos problemo!
  12 mm estas granda kaj akra kartoĉo, ĝi traboras korpojn, kaj foje plurajn japanojn samtempe. Vedmakova kontrolis la armilon uzante hidraŭlikajn veturadojn, kiujn la japanoj pruntis de aviado. En la unuaj sekundoj, la batalantoj de la Imperio de la Leviĝanta Suno eĉ ne komprenis kio okazas kaj de kie venis la atako. Ili simple falis, liberigante sangofluojn el siaj stomakoj kaj brustoj. La alveno de la morto en ĉi tiu ŝajne serena mondo estis tiel neatendita. Kvankam ne, la lasta aserto pli similas al moko.
  Witcher sukcesis falĉi plurajn rangojn antaŭ ol la malamiko reagis kaj komencis disiĝi. La piloto daŭre pafis, samtempe movinte la kirasan aŭton por ne veni sub fajron de la tanketoj. Tamen, aviadilkanono povas penetri eĉ tian kirason. Tamen, tio ankaŭ dependas de la komenca rapideco de la kuglo; sur kojnoj ĝi daŭre estas pli bonega ol tiu de ĉaspafiloj.
  Dum la piloto estis bonŝanca, la japanoj ne tuj eksciis, kiu sendas la morton al ili, precipe ĉar la printempa pluvo komencis guti, pro kio la ekbriloj fariĝis malfacile distingeblaj. Verŝajne la samurajo pensis, ke ili estas atakataj de rusa taĉmento, kiu trarompis al la malantaŭo, do la tanketoj ekpafis sur la arbustoj. Sorĉisto, disbatis la japanojn kaj kantis:
  De la malproksimaj randoj de la oceano,
  Kie tremis la ĉiela volbo!
  La hordoj de la sultano rapidas,
  Estas kvazaŭ la Antikristo leviĝis!
  
  La milito estas senkompata, malbona,
  Kiel kajto malsupreniris sur Rus'!
  Mia lando estas griza de vundoj,
  Savu vian patrinon, mi preĝas al Dio!
  
  Kiel kruela estas la mondo, ĝi estas terura
  La infano falis kaj estis disŝirita!
  Ili naskis, premante pro doloro,
  Do la malbona Thunderer decidis!
  
  Dio ne konas limojn en kolero,
  Li venigis katastrofon sur la homan genton!
  Kaj ĉiu vivanta suferas,
  Nur malĝojo kalkulas venkojn!
  
  Rusio estas tute trempita en sango,
  Kiel kruela vi estas Ĉiopova!
  Kien iris via misio?
  Ĉu Kristo vere estas la tria, superflua!
  
  Kial vi estas Ada kaj Eva,
  Forpelis ilin el la paradizo pro malbonago!
  Venis la horo por la kanibalo,
  Kun pli malvarmeta atako Mamaia!
  
  La knabinoj verŝis larmojn ĉi tie,
  La germanoj mortigis miajn gepatrojn!
  Ŝi estas nudpieda kaj frostas
  Severa, ĉiuj riveroj estas frostigitaj!
  
  Neniu kompatas ni homoj
  Aŭ muskoj aŭ serpentoj pikas nin!
  Foje ekestas ideo
  Kia taso da sufero ĝis rando!
  
  Estas vane esperi je Dio,
  Kompreneble ĝi ne doloras lin!
  Estas pli bone vivi malbone kaj malbone,
  Sed ĉi tie ni diris - sufiĉe!
  
  Ni havas la standardojn de komunismo,
  Kio signifas nenian referencon al mia onklo!
  Mi ne povas toleri faŝismon,
  Nia etoso estas simpla: al la diablo!
  
  Espero pri kalaj manoj,
  Al la menso kiu estas en la kapo!
  La volo kondukas nin al atingoj,
  Lerteco, entuziasmo en la pugno!
  
  Kaj tiel, mezurante en paŝoj,
  Via vojo al libereco kaj feliĉo!
  Ni fariĝos ruĝaj dioj,
  Neniu povas fleksi nin!
  Vedmakova kantis kaj pafis maŝinpafilojn, pafis la mallarĝokulajn, kiuj jam sukcesis forkuri kaj kuŝi. Sed tiam ankaŭ ŝia bonŝanco ŝanĝiĝis; pluraj japanaj oficiroj ŝajne rimarkis kio okazas kaj ĵetis plurajn obusojn al la kirasaŭto. Witcher sentis ŝian korpon tremi. Tamen, la japanaj granatoj estis fragmentiĝo kaj ne penetris la kirason, ŝajne desegnita por elteni maŝinpafilojn eksplodojn de ĝis 14 milimetroj en kalibro.
  Sorĉisto ridis:
  - Kaj tiam en obstina batalo, vaga kuglo - malsaĝulo! Ŝi incitis, subite fariĝis pli saĝa kaj trafis la celon pli ofte!
  En kirasa trupveturilo, maŝinpafiloj estas funkciigitaj far zonfuraĝo. Ĉi tio donas grandan provizon da kugloj, krome, akvomalvarmigo estas provizita, kio permesas vin pliigi la daŭron de pafado. Tial la militisto sen ceremonio fortranĉis la japanojn, kiuj ĵetis grenadojn al ŝi. Sed ŝajnas, ke la aliaj batalantoj rimarkis ĝin. Grenadoj denove flugis. Aŭdiĝis kraŝo. Ŝajnas, ke unu el la obusoj estis peza, peza ĉirkaŭ kilogramo, kaj estis kontraŭtanka. La japanoj jam estis provizitaj per similaj blankaĵoj. Ĝi estas malforta kontraŭ Chevrons kaj T-34s, sed vi povas penetri kirasan aŭton! Tra la rompita flanko, Witcher estis superŝutita de polvo. La knabino ĵuris:
  - Jes, Japanio estas malgranda, sed ĝi kaŭzas grandajn problemojn!
  La kirasa aŭtomobilo ekrapidiĝis, kaj kelkaj fragmentaj obusoj flugis internen, kie ili eksplodis.
  La fragmentoj kaptis Witcher, disŝirante lian uniformon. Por supre, la rompita benzinujo ekbrulis. La knabino denove malbenis:
  - Ne maŝino - generalo! Mi ĵetus fekon al vi!
  Falĉinte kelkajn dekojn pli, mi devis salti el la fiakro. La knabino faris tion nerimarkite de la japanaj soldatoj kaj rampis. Li ne estis maltrankvila pri li mem; ŝi portis la armean uniformon de la Lando de la Leviĝanta Suno. Kaj en la mallumo kaj en la pluvo vi ne vere povas distingi vian vizaĝon. Nun vi devas eliri de la ŝoseo kaj malaperi en la arbuston.
  La knabino rampis sufiĉe rapide kaj samtempe renkontis kadavrojn kelkajn fojojn. Ŝi murmuris kontente:
  - Ne estas malbone, ke mi donis lumon al la samurajo! Nun vi devas nur konservi ĝin mem!
  La militisto plonĝis en la arbustojn kaj, ekstarinte, komencis marŝi. Trompu ilin, eble ili ne kaptos. Fakte, ŝi faris decan batalon kaj pensis, ke ŝia heroaĵo plej verŝajne ne estos kredata, alie eble, kiu scias, ili donus alian heroan stelon!
  Ĝenerale, milito estas stranga afero, vi mortigas homojn kaj ĝi estas ne nur normala, sed braveco. Kiel la Biblio diras, cetere, "Ne mortigu!" Tamen, Dio ordonis ne nur mortigi, sed tute ekstermi la Amalekidojn, iliajn edzinojn, infanojn, kaj eĉ brutojn! Kvankam eĉ dum milito, la ekstermado de civiluloj estas konsiderata malmorala kaj malnobla.
  Tamen la okcidentaj aliancanoj bombis ne nur kaj ne tiom militajn celojn, kiom ili bombis civilulojn. Ĉi tio estis parte pro la malalta precizeco de altsituaj bombistoj, kio malfaciligis trafi sole armeajn celojn, sed la ĉefa afero estis venĝo. Japanio ankaŭ ricevis akcelon de Usono. Sed estis nenio por respondi al ili! Ili simple ne havis aviadilojn kun tia atingo por atingi la jankiojn!
  Ŝajne la usonanoj konsideris venĝon por Peru Harbour sufiĉa, aŭ pli ĝuste, la plej alta financa elito decidis agi pragmate, kaj samtempe ĉesigi la Ruĝan Armeon de Mao. Japanio restis kun Manĉurio kiel saltotabulo por la milito kontraŭ Sovetunio, kaj ricevis liberan manon kontraŭ Mongolio, kaj la resto estis la laboro de Ĉiang Kai Shek! Tiam eblos balai la tutan Ĉinion. Kaj la Lando de la Leviĝanta Suno sangu en la milito kun Sovetunio. Plej interesa ĉi tie estas verŝajne, ke la japanoj, venkinte Rusion, kalkulas ree veniĝi kun Ameriko uzante la helpon de Germanio kaj Usono, ili pensas elpreni Siberion kaj aliajn landojn el elĉerpita Japanio.
  Ĉiu flanko opinias, ke ili agis tre lerte, precipe ĉar Ameriko kaj Britio akiris kontrolon de vastaj teritorioj sen pafi eĉ unu pafon. Alie, ili estus bezonintaj longan kaj tedan tempon por konkeri ilin, kio estus bezoninta almenaŭ kelkajn jarojn; ĉi tiuj ja estas insuloj!
  Vedmakova marŝis, esperante transiri la frontlinion. Estas tute eble gliti en la breĉon kaj aliĝi al viaj propraj homoj. Aŭ eble eĉ preni unu el la samurajo kaptito. Nu, ĝi estas proksime de la plej altnivelaj pozicioj de la sovetia armeo. Alie estos malfacile treni.
  . ĈAPITRO N-ro 5.
  Do por la Monda Oligarkio: Germanio kaj Eŭropo sub Sovetunio, tio estas konsiderata perdita zono de influo, kaj eĉ minaco al la fortigita komunista imperio kaj la plua ekspansio de bolŝevismo. Kaj Rusio sub Germanio estas la ekspansio de siaj influkampoj kaj la ebleco suĉi ĉiujn sukojn el riĉaj landoj. Sed tion vere perdis la francaj oligarĥoj, kiam ili perdis kontraŭ Germanio: ili devis iom dividi kun Hitler, sed ili konservis la plej grandan parton de la riĉaĵo, kaj eĉ fariĝis pli facile ekspluati la laboristojn - la germanoj disbatis la sindikatojn. Kion perdis la oligarkoj en Baltio? Kalkulu vian tutan kapitalon, kaj tiujn, kiuj ne havis tempon por eskapi, tiam liberecon aŭ vivon! La ekzemplo estas mirinda! Do estas nenio surpriza pri ĉi tio! Kaj se Hitler ne estus tia fervora antisemito, neniu helpus al USSR!
  Oni devas diri, ke unu el la kialoj, kial Francio relative facile rompiĝis, estis la signife pli malalta procento de judoj kaj en la tuta loĝantaro kaj en la financa elito. En Pollando, Britio, Usono: estis tute male. Precipe en Usono, kiu, cetere, klarigas kial la jankioj, malgraŭ tio, ke eĉ ne unu bombo falis sur Usonon, estis eĉ pli kruelaj kontraŭ la loĝantaro de Germanio ol la britoj!
  Vishu iĝis marioneto sub la Germana Armeo, kaj la germanoj veturis ĉirkaŭ Parizo ludante buŝharmonikojn. Hitler komencis prepari invadon de Anglio, sen ĝeni translokigi la ekonomion al militbazo kaj uzi la resursojn de konkerita Eŭropo. Tio kostis al li kare, same kiel lia malemo negoci kun la angloj kaj rezigni antisemitismon. Ĉi-lasta, eble, permesintus al la Fuhrer liberigi ĉiujn siajn fortojn por milito kontraŭ Sovetunio kaj ataki reen en majo. Vere, paco kun Britio povus puŝi Stalinon anonci mobilizadon. Estus signalo, ke la malamiko jam estas ĉe la sojlo.
  Aŭ ne fariĝi, kaj tiam eble ĝi influus la pozicion de Usono rilate Japanion. Ili ne provokus la Landon de la Leviĝanta Suno, kaj la potenca imperio povus malfermi duan fronton! Tiel okazis nun. Nur en eĉ pli malbona situacio, kiam la armeo de Sovetunio estas preskaŭ venkita, la produktado de armiloj ankoraŭ ne estas establita, kaj ili ankoraŭ ne lernis batali!
  Ĉi tio ne estas la kvardek-unua jaro - sovetiaj trupoj akiris batalsperton, lernis batali kaj venki! Do nun ili ne timas pezajn tankojn kaj aviadilojn kun sep pafpunktoj sur unu veturilo!
  Soleca japano staras proksime de arbo. Do ordinara eta flava maniquí.
  Sorĉisto saltis malantaŭ li. Ŝi ektiris sian kapon supren kaj poste tordis ĝin... Kiam vi akre skuas la "poton" de la malamiko supren, la kolmuskoloj ne plu povas provizi efikan reziston kaj la "poto" facile kurbiĝas!
  Nu, kio pri unu samurajo malpli! Vedmakova aspektas gaja kaj kontenta, ŝi eĉ nudas la dentojn:
  - Japanio neniam konkeros nin! Ĉar ekzistas batalanto kiel mi!
  Ja en la tuta historio de Rus', nur la mongoloj-tataroj povis venki! Kial tio okazis kaj kial la granda slava nacio montriĝis senhelpa, estas kompreneble mistero por pli ol unu generacio!
  La plej grava kialo estas feŭda fragmentiĝo, kiam ĉiu prenis por si doton: ili komencis kokidojn kaj sidis en ĝi, gardante sian heredaĵon: sen laboro!
  Witcherova sentis, ke la streĉaj kaj malkomfortaj japanaj botoj frotas ŝiajn piedojn. La piloto decidis, ke ĉi-kaze ne servas elteni la turmenton. Ŝi simple demetis la malakrajn nazajn ŝuojn, kiuj estis streĉitaj kaj premis ŝiajn fingrojn. Mi sentis la malvarmeton de mia naskiĝlando per miaj nudaj piedoj kaj sentis min multe pli gaja! Ŝi pligrandigis sian paŝon kaj eĉ komencis iomete salti!
  La fakto, ke la rusoj estis dividitaj, fariĝis la plej granda tragedio de la slavoj. En la okcidento ili estis subigitaj de Litovio kaj Pollando, kaj en la oriento de la kruelaj tataroj. La jugo tamen ne daŭris eterne: antaŭ tio, Moskvo, urbeto, komencis kreski kaj eĉ transformiĝis en specon de malgranda imperio. Ivan Kalita iĝis la kolektanto de rusaj teroj. Li estis la unua kaj ne la plej bonŝanca, sed plej grave la unua! Kaj kiel sonas en la bolŝevika kanto: estas pli bone esti mortinta ol dua!
  Stalino ne estas ruso, jen lia ĉefa malavantaĝo! Tial la malfido de la titulara nacio, kaj amasaj nepravigeblaj subpremoj! Donu al la porkkornoj, kaj al la ĉoko regnon!
  Chuchmek sur la trono kaj Rus' en la faldo!
  Ekzemple, kaj Tuĥaĉevskij kaj Egorov estis sufiĉe kapablaj marŝaloj, kion alia oni povas diri pri la ceteraj subpremitaj komandantoj! Ne kompareblas kun liphara simio! Tial ni ekhavis problemojn!
  Tamen, kiel vere okazis, ke Stalino sukcesis fariĝi absoluta reganto? Analfabeta kartvelo fariĝis Dio!
  La rusa popolo devas esti regata de rusa caro! Cetere, la Romanov preskaŭ ne havis rusan sangon kaj eble tial ili degeneris!
  Japanio ankaŭ havis unikan regadoformon, kie la ŝoguno estis esence pli alta ol la imperiestro, kaj tial ekzistis kelkaj avantaĝoj, ĉar ekzistis malpli da ŝanco ruinigi la imperion pro la heredanto de malsaĝulo. Dum jarcentoj, la japanoj ne faris konkermilitojn, sed ili aktive batalis unu kun la alia. Ĉi tio havis iom da efiko al la pensmaniero de ĉi tiu nacio. Sed en la dudeka jarcento, la Lando de la Leviĝanta Suno konkeris pli da tero ol Aleksandro la Granda! Nun estas la vico de Rusio. Nur ĉi tiuj ne estas caraj tempoj, la granda komunista partio regas, kaj la plej progresinta kaj perfekta ekonomia kaj politika sistemo en la mondo!
  Sorĉistino tamen subite balancis la kapon. Ne ĉio estas ĝusta en la politika sistemo kaj en la maniero de registaro! Ekzemple, la popolo ne elektas la ŝtatestron kiel rezulto de alternativa esprimo de volo, sed okazas... Mi devas diri, ke nek la leĝo nek la konstitucio antaŭvidis la kreadon de ĉefsidejo kaj ĝian povigon kun urĝo. potencoj. Kaj pri la kapabloj de la duonklera seminariano, ŝi persone havis grandajn dubojn! Same kiel Beria: ruza, sed malbone edukita homo kun ege malvasta perspektivo kaj erudicio!
  Sed nun la frontlinio estas eĉ pli proksima antaŭen, ekbriloj estas videblaj, kaj la muĝado fariĝis eĉ pli forta. Nu, estas tempo por trovi lingvon kaj... Vedmakova rimarkis taĉmenton de rampantaj japanoj. Nun vi devas zorge sidi sur ilia vosto. Proksimume en la sama stilo kiel ŝi atakis la Yu-188, tre rapidan bombiston, kiu eĉ ne estas facile atingi rapidan MiG. Cetere, malfruoj ĝenerale ne estas aparte manoveblaj kaj ĉi-rilate ne estas pli bonaj ol Fokken-Wulfs! Nu, la samurajo proksimiĝas al la tranĉeo, ili aspektas kiel ŝafoj rampantaj al naftoflako. Estas multaj japanoj, oni devas zorge agi ĉi tie... Jen la kapitano de la armeo de la Lando de la Leviĝanta Suno, lia vizaĝo estas kiel tiu de marmoto. Li krias ion, vigle svingante la pugnojn kaj ponardon.
  Vedmakova pacience atendis ke la samurajo leviĝus por ataki kaj batis lin en la nuan flankon per sia pugo. Tamen li kalkulis la baton por ke la "japano" ne tuj mortu. Kaj tiam ŝi pafis eksplodon de mitraleto al la japanoj kurantaj ataki! Proorav:
  - Ruza en milito estas kiel velo sur ŝipo, sed nur ĝi ŝveligas, ne ŝi!
  Knabo Oleg kaj knabino Margarita batalas en Stalingrado. Ili staros en ĉi tiu urbo kiel titanoj.
  Oleg Rybachenko aspektas proksimume dekdujara. Kaj la knabo ĵetas grenadon per la nuda piedo.
  Li ĉirkaŭĵetas la faŝistojn kaj diras:
  - Gloro al la granda Patrujo!
  Margarita ankaŭ donas bone celitan turnon. Falĉas la faŝistojn kaj kantas:
  - Gloro al Stalino kaj la suno de komunismo!
  Oleg Rybachenko pafas kaj aldonas:
  - Gloro al herooj!
  La knabino pafas kaj falĉas la naziojn. Ĵetas obuson per la nuda piedo kaj grincas:
  - Kaj gloron al la granda Patrujo dum jarcentoj!
  Tiel, la knabo kaj knabino vere diverĝis serioze. Ili pafas al la nazioj kaj ĵetas obusojn.
  La nuda piedo de la knabo ĵetas mortigan donacon. La knabo diras kun sovaĝa furiozo:
  - Ni turmentas ĉiujn!
  Margarita, pafante kaj falĉante la malamikon, grincas:
  - Kaj estos fojnado por la diablo!
  Kaj la knabino, kun la nuda piedo, ĵetas la donacon de la morto. Tia militisto, kapabla efektive falĉi tutajn trupojn.
  Knabo kaj knabino batalas en Stalingrado. Ili estas veraj herooj. Kaj kavaliroj plenaj de kuraĝa spirito.
  Kion pensis Hitlero, ke post la katastrofo de 1941 la rusoj lernis nenion?
  Kiu zorgas! La Ruĝa Armeo pretas alfronti la monstrojn de la serio "E", ili diru: E-75 tunoj por naŭdek, kaj E-100 tunoj por cent kvardek. De la tajgo ĝis la britaj maroj, la Ruĝa Armeo estas la plej forta.
  Knabo kaj knabino batalas, por ke la nazioj foriru de ili kiel vitro de sledmartelo.
  Infanoj estas senmortaj kaj nenion timas. Kio estas ĉi tiuj faŝistoj por ili? Pli da kunikloj por ĉasi!
  Oleg Rybachenko kantis kun muĝado:
  - Eh, Hitler, eh Hitler, vi Hitlero estas kapro,
  Kial vi venis al Rusio kiel azeno...
  Vi ricevos de ni specife en nikelo -
  Vi trovos fortan knaban pugnon!
  Kaj tiam muskola infano ĵetas obuson per sia nuda piedo. Kaj du germanaj tankoj E-50 kaj E-75 kolizias fronte kaj eksplodas.
  Oleg Rybachenko diras kun ĝojo:
  - Mi estas super juna batalanto!
  Kaj denove la knabo donas turnon.
  Kaj tiam ankaŭ la knabino pafas. Ŝi trafas precize kaj aplikas firme. Kaj samtempe li kantas:
  - Mi dispremos ĉiujn faŝistojn, kaj mi tondos la grason de Adolfo!
  Kaj denove la knabino estas en plena ekscito de detruo. Ĉio pafas sin kaj pafas.
  Kaj granato denove flugas de la nuda piedo. Ĝi trafas la faŝistojn. Disiĝas kiel pingloj kiam trafite de pilko.
  Margarita kantas:
  - La forta bato estas escepte bone celita,
  La plej mojosa Povetkin flugas en la ringon!
  Oleg Rybachenko, pafante, facile konfirmis:
  - Povetkin estas inda specimeno, kaj ne forkuras de fortaj kontraŭuloj!
  Post kio la knabo denove ĵetas grenadon per la nuda piedo kaj frakasas la faŝistojn kiel botelojn kaj pavimojn.
  Kaj kiom ajn lerte vi faras ĝin, la nazioj kolizias. Kion ili volis? Ne necesis enmiksiĝi kun Sovetunio.
  Nur unu afero ĝenas Oleg Rybachenko. Usono jam forigis la germanojn, kaj Rusio prenos la repon por ili.
  La knabo, denove ĵetante grenadon per la nuda piedo, kantis:
  - Ne ludu la malsaĝulon Ameriko,
  Donu al ni Alaskon nun...
  Jen nia tero sur du bordoj -
  Ne vane urso estas feroca besto!
  Kaj Oleg Ribaĉenko denove ekbrulis... Li falĉis la faŝistojn. Kaj denove la nudaj piedfingroj de la knabo premas la obuson kaj ĵetas ĝin al la malamiko. Ili disĵetas ĝin en malsamaj direktoj.
  La knabo muĝas:
  - Gloro al Rusujo!
  Margarita denove ĵetis obuson per la nuda piedo kaj knaris:
  - Por caro Nikolao la 2-a!
  La knabo korektis la knabinon:
  - Ĉi tie regas Stalino, ne Nikolao la 2-a!
  Margarita volonte konsentis:
  - Jes Stalino! Kiu faris pacon kun la kanibalo!
  Kaj la knabino denove ĵetis mortigan donacon per sia nuda piedo.
  Oleg Rybachenko logike notis:
  - Sovetunio bezonas ripozon! Kvankam la Tria Regno pli bone profitis ĝin!
  Kaj la infanoj denove komencis pafi...
  La germanoj ĉe Stalingrado kaj en Stalingrado mem ricevis teruran inferon.
  Sed fakte, kun kio ili venis, estas kun kio ili foriras.
  Pli precize, ili mortas. La batalo estas tiel sanga kaj sankta rajto.
  Oleg Rybachenko vere pensas dum la batalo, ke homoj foje estas tro naivaj. Aŭ ili faras geniulon el Stalino, aŭ eĉ el Lukaŝenko. Sed dum la dudekunua jarcento Belorusio, fari kulton de personeco el kolektiva farmisto estas sufiĉe timiga. Estas tempo por saĝiĝi.
  Kaj elektu novan, junan, progreseman gvidanton. Kaj ne pruvi la nivelon de inteligenteco de bebo en sablokesto.
  Lukaŝenko estas plej bone karakterizita per ĉi tiu anekdoto:
  Kiam ĉio fariĝas pli multekosta en Belorusio, kio estas la plej malmultekosta?
  Promesoj de prezidanto Lukaŝenko!
  Kaj kial?
  Ĉar ili kostas nenion!
  Domaĝe por belorusoj, kiuj ankoraŭ voĉdonas por tia diktatoro. Sed jam estas tempo por saĝiĝi kaj montri, ke ili estas la homoj de Eŭropo. Ekzemple, en Rusio, Putin almenaŭ sukcesis gajni respekton al si aneksante Krimeon sen pafo.
  Sed ĉi tio estas pro lia fenomena sorto. Putin havas multe da bonŝanco. Ekzemple, ni bonŝancis, ke dum la vizito de la israela ĉefministro okazis malagrabla epizodo kun lia edzino en Kyiv. Jes, denove manifestiĝo de fenomena sorto. Sed tiom malmulte da reala reveno! Kio se la caro Nikolao havus tian fenomenan bonŝancon? Pli precize, li ricevis ĝin; antaŭ 1935, Rusio ekposedis duonon de la mondo.
  Kaj kio poste... Caro Nikolao planis sian flugon en la kosmon la 28-an de majo 1935, ĝuste je sia naskiĝtago. La unua flugo en la historio de la homaro de rusa ina kosmonaŭtino.
  Kaj en ĉi tiu mondo, dum Sovetunio okupiĝas pri postvivado.
  La bataloj en Stalingrado estas proksimume la samaj kiel en la reala rakonto de 1942. Nur ĉi-foje la malamiko estas multe pli forta. Kaj en kvanto pro koloniaj trupoj kaj teknologie.
  Ĝi estas precipe malfacila en la ĉielo de Soveta Rusio. La nazioj havas multajn fortajn, reagaviadilojn. Kaj iel ne estas tiel facile rezisti.
  Jen la germanaj pilotoj Albina kaj Alvina kolektanta por si membiletojn. Ili estas bonegaj specialistoj en ĉi tiu afero.
  Kiel, ekzemple, ni povas haltigi tiajn germanajn knabinojn en bikinoj kun nudaj kruroj?
  Oleg Rybachenko sentas ĉi tiujn knabinojn.
  Ĵetas alian obuson per siaj nudaj piedfingroj. Ĵetas la faŝistojn ĉiudirekten kaj diras:
  - Granda koro de Rusio!
  Kaj la terminator-knabo pafas tre agreseme. Ĉiu kuglo trafas la celon. Kaj araboj, nigruloj kaj indianoj atakas. Grandega homamaso kolektiĝas.
  La knaba genio kun sia nuda piedo denove ĵetas obuson, kolizias du grandajn germanajn tankojn kaj flugas:
  La samuraja glavo estas kun vi,
  La koro kaj menso estas puraj...
  Aŭdace gvidas la atakon -
  La vojo de beleco!
  Margarita, pafante al la malamiko, pafis al la nazioj per bazuko kaj grincis:
  - Eksterordinara beleco!
  Kaj la militisto ĵetis per siaj nudaj piedfingroj tre detruan donacon de morto. Disbatitaj kontraŭuloj. Tiam denove per la piedfingroj de sia nuda piedo ŝi denove ĵetis sovaĝan detruon. Kaj du faŝismaj tankoj koliziis. Eĉ fajreroj kaj fumo falis kaj falis!
  Oleg ekkriis:
  - Bone, eterna knabino!
  Margarita ĵetis novan mortigan citronon per sia nuda piedo kaj knaris:
  - Ni estas eternaj infanoj sur la Lakta Vojo!
  La terminatorknabo kapjesis kaj daŭrigis la batalon mem. Ĉio iras laŭ plano. Pli precize, nun estas bone. Kaj la nazioj ne trarompos en sia regiono.
  Do kiom ajn la nazioj klopodos, fakte ili nur sufokos pro sia propra sango.
  Kaj iliaj tankoj iĝos rubmetalo! Kaj la rusa flago brilos super la planedo!
  Oleg Rybachenko agas kun granda energio. Li ĵetas grenadojn per siaj nudaj piedoj kaj kantas:
  - Ni ĉiam havos ĝojon,
  Estos brila sonĝo...
  Kaj beleco venos -
  La tumulto estos for!
  La knaba genio agas kun agado, kiu pliiĝas proporcie al la enfluo de germanoj kun kolero.
  Margarita funkcias kiel numero du. Sed la nudaj piedoj de la knabino ĵetas grenadojn pli kaj pli aktive.
  Kaj la faŝistoj falas sub ĝiaj batoj.
  Pafas ankaŭ Oleg Rybachenko... Sed liaj pensoj kuras, revenante al la nuntempo. Al kio estas en la realo.
  Fakte, belorusoj ŝajnas havi la plej grandan cerban mason en Eŭropo, sed ili lasas sin meti sur kolumon kaj toleras la diktatorecon de la individuo.
  Kaj se la prezidanto estus ia superhomo! Kaj do kolektiva farmisto, kaj eĉ sen jura patro. Kaj ili instigu ilin dum tiom da jaroj.
  Kaj krome ankoraŭ estas malvastmensaj homoj, kiuj voĉdonas por li.
  Jes, Oleg Rybachenko eĉ havis kanzonaĵojn.
  Diru al mi amikoj kiom longe
  Voĉdonas por Patro Kolya...
  Estas tempo elekti Oleg por vi -
  Por akiri pli da mono!
  Jes, kompreneble, ŝanĝoj necesas kaj kiel eble plej baldaŭ. Fakte, stagnado estas plena de malbonaj sekvoj.
  Cetere, Lukaŝenko mem ne scias, kion li volas. Kelkfoje li pravas, foje li estas maldekstra. Aŭ ĝi iras al kapitalismo, aŭ socialismo. Kaj li ne havas normalan teamon. Kaj ne ekzistas partio aŭ ideologio. Tia estas la kulto al tre mezbona kaj parolema personeco. Almenaŭ Stalino kaj Lenin sciis, kion ili volas! Kaj ĉi tiu diktatoro? Li eĉ ne scias ĉu li estas dekstre aŭ maldekstre!
  Ne, sen ideologio kaj stabila partio, ne estos stabileco en la socio.
  Kaj ankaŭ antaŭen!
  Stalino, bedaŭrinde, ankaŭ fariĝis simbolo de teruro kaj detruo, igante komunismon en bogeyman.
  Ne estis optimuma registaro. Kaj sub Breĵnev estis frenezo - kiel tia homo povus esti nomumita estro de Sovetunio. Kaj en sia junaĝo, Breĵnev ne aspektis kiel intelektulo, sed en sia maljunaĝo li falis en frenezon. Kaj ĝenerale, estas domaĝe, ke la ŝtatestro ne povis kunligi du vortojn sen papero. Sed vi devus esti kapabla fari ĉi tion!
  Oleg Rybachenko ĵetis mortigan duoblan obuson per la nuda piedo kaj kantis:
  - Sed vivu kiel antaŭe,
  Sed vivu laŭ Breĵnev!
  Mi estas stulta, stulta, mi ne povas!
  Kaj ne lasu la neĝŝtormon foriri!
  Margarita ĵetis eksplodeman pakaĵon per la nudaj piedfingroj. Ŝi disĵetis la naziojn kiel pomojn, kiuj estis skuitaj de branĉo.
  La knabino kantis:
  - Florantaj pomarboj,
  La melodioj de Solovjov...
  Mi venos al vi -
  Estos refreŝoj!
  La knabino ridetis larĝe kaj blindige. Ŝiaj dentoj estas kiel perloj, tiel brilantaj.
  Jes, ĉi tiu paro estas bonega.
  Oleg Rybachenko prenis ĝin kaj kantis:
  - Niaj pugnoj kun ŝtalo,
  Ungegoj, dentoj kaj dentegoj...
  Ili tiom fervoras pri vera batalo!
  Kaj denove la terminatora knabo tre precize pafas. Kaj sangaj gutoj pluvas malsupren de la nazioj.
  Ne, ne estos kompato. Malamikoj sufokos.
  Dume, Natasha kaj ŝia teamo batalas en Suĥumi.
  La nazioj sturmas la marbordon. La batalo estas, kompreneble, tre neegala
  Sed knabinoj. Kiam ili estas preskaŭ nudaj, estas bonege!
  Nataŝa ĵetis granaton per la nuda piedo, falĉis dekon da faŝistoj kaj kantis:
  - La estonteco de la mondo estas nia,
  Ni knabinoj estas kiel Ĵedajo!
  Zoya ankaŭ lanĉis obuson per sia nuda piedo. Ŝi disĵetis la naziojn kaj knaris memfide:
  - Mi estas tio, kio povas enterigi ĉiujn en la tombo!
  Aŭrora pafas poste. Ankaŭ knabino, kiu, kiam ŝi trafas, ne plu estas bato de muŝo.
  La ruĝhara diablo prenis ĝin kaj zumis:
  - Mi estas la koloro de vulpo, kaj de la plej granda beleco!
  Kaj denove li prenos ĝin nudpiede kaj forĵetos la donacon de morto! Ĉi tiu vere estas la knabino, kiun vi bezonas.
  Kaj tiam Svetlana freneziĝas! Kaj ŝi disĵetos kaj dispremos ĉiujn, kvazaŭ diabloj el la tuta infero estus movinta en ŝin.
  Jes, la knabinoj ĉi tie, kompreneble, havas tiajn nudigitajn dentojn, ke ili povas senprobleme deŝiri ajnan makzelon.
  Kaj se necese, do duono de la kapo!
  Nataŝa pafas al la malamiko kaj muĝas:
  - Mi estas tiel malmola militisto, ke eĉ virbovo ne piedpremos kontraŭ mi! Mi rompos lian kapon!
  Zoya memfide konfirmis:
  - Ankaŭ mi rompos la kornojn!
  Kaj la nuda piedo de la knabino ĵetas granaton. Kaj du naziaj tankoj kolizios.
  Kaj tiam Aŭrora batos vin. Kaj li ankaŭ lanĉos murdan aferon per sia nuda piedo.
  Kaj ĝi bruos:
  - Gloro al Stalino, li estu pli saĝa!
  Aŭroro estas vere malbona. Kiel estas batali sur du frontoj? Post ĉio, ĉi tio fakte signifas memmortigon.
  Kaj kial Stalino alportis Rusion al ĉi tio?
  La knabino denove lanĉos la mortigan donacon de morto per siaj nudaj piedfingroj kaj kriado:
  - Gloro al la nova gvidanto!
  Nu, ĝuste tiel! Stalino eĉ havas malaltan frunton. Kaj ĉi tio estas signo de malalta inteligenteco.
  Svetlana pafas sin. Kaj li ĵetas grenadon per siaj nudaj piedoj. Disĵetas kontraŭulojn. Detruas ilin kaj krias:
  - Gloro al la rusaj dioj!
  Kaj denove la nuda kalkano ĵetos ion tre detruan.
  La knabinoj ĉi tie estas de tia kalibro, ke la Krauts ne prenos ilin.
  Kvar knabinoj estas terura forto. Kaj plej grave, ili portas nur kalsonojn.
  Kaj ĉi tio donas al ili kolosan kapablon batali.
  Nataŝa pafas. Afrikaj militistoj, eĉ indianoj kaj araboj, moviĝas kiel lavango.
  La germanoj uzas ilin kiel kanonfuraĝon. Uzante ĝin en bataloj sen ajna kompato aŭ bedaŭro. Kaj kompreneble, ili prenas ĝin en nombroj.
  Suĥumi jam estis fortranĉita de tero. Kaj ĝi estas tre malbona. Baldaŭ ni mankos municioj kaj devos retiriĝi.
  Sed ĝis nun la knabinoj ankoraŭ ne volas cedi. Ili revas pri venko. Eĉ se la fortoj ne estas egalaj. Kaj Moskvo estas ĉirkaŭita.
  Natasha estas maltrankvila pri tio. Ŝi ĵetas obuson per sia nuda piedo. Disŝiras malamikojn kaj kantas:
  - Se estas ĉefurbo!
  Zoja ankaŭ ĵetis eksplodeman pakaĵon per sia nuda piedo kaj knaris:
  - La rivero de Rusio ne sekiĝos!
  Kaj ŝi trafis la malamikon per ĉiuj pafiloj, memfarita senrepuŝa armilo, kun sovaĝeco.
  Kaj detruis kelkajn tankojn...
  Sed la atakaviadiloj komencas premi de supre.
  Kio do se ili estas reaktivaj?
  Aŭrora pafis sian raketlanĉilon. Trafis germanan aŭton. Faligis ŝin.
  Post kio la ruĝhara besto kukis:
  - Komunismo sen limoj!
  Tiam Svetlana komencis pafi. Kaj falĉis la nigrajn batalantojn. Kaj tiam li ĵetas la citronon kiel nudan piedon.
  Kaj ĝi bruos:
  - Gloro al la novaj dioj!
  Nataŝa pafis al la malamiko kaj knaris:
  - Al la rusaj dioj!
  Kaj pro la ĵeto de ŝia nuda piedo, la aviadilo eksplodas.
  Ĉi tiuj estas Terminator-knabinoj. Se ili batalas, tiam neniu povas kontroli ilin.
  Zoya ankaŭ ĵetas ion al la malamiko kiu mortigas ajnan forton. Kaj io, kio detruas la malamikon. Kaj la militisto, elmontrante la dentojn, krias:
  - Aviadiloj al la ĉerko!
  Kaj nudaj fingroj denove ĵetas la donacon de morto.
  Kaj tiam Aŭrora ĵetos citronon al la malamiko. Prenu kaj muĝu:
  - La estonteco estas nia!
  Svetlana, elmontrante la dentojn, diris:
  - Por komunismo kaj novaj atingoj!
  Kaj denove li ĵetis grenadon per sia nuda piedo. Kaj li mortigos ĉiujn. Nu, se ne ĉiuj, tiam iuj certe.
  La nazioj grimpis en la kruĉon. Kaj ĉi tio estas ilia problemo. Ĉi tie vi povas vidi la memveturan pafilon Jagdtiger. Malmoderna aŭto, sed tre mortiga. Al ŝi rampas pionirknabo. Kaj glitas minon.
  Kaj la memvetura pafilo eksplodas bagatele.
  La knabo elŝovas sian langon kaj kantas:
  - Ni trinku al la Patrujo, ni trinku al Stalino!
  Ni trinku kaj verŝu denove!
  Ni pioniroj mortigos Hitleron!
  La faŝistoj ricevas ĝin. Kvankam ĝi estas malfacila por la Ruĝa Armeo. La urbo Grozno estas ĉirkaŭita de la nazioj, sed ili ankoraŭ batalas tie. Ankaŭ ĉi tie la knabinoj estas plej bone.
  Ĉi tie Tamara batalas. Ŝi estas en bankostumo kaj nudpieda. Kaj la vetero estas varma kaj la knabino estas pli lerta tiamaniere. La belulino pafas. Per la nuda piedo li lanĉas eksplodajn pakaĵojn ĉe la faŝistoj kaj kantas:
  - Hitler baldaŭ ricevos najlojn en sia ĉerko,
  Ĝi estos kiel araneo brulanta en fajro...
  Demonoj turmentos vin en la submondo -
  Tiuj, kiuj adoris Satanon!
  Kaj denove, tre mortiga citrono flugas de la nuda kalkano de la belulino kaj frakasas la naziojn.
  Maria diras ridante:
  - Grenadoj mortigos!
  Kaj frapas Tamara sur la ŝultron. Du knabinoj batalas, kaj supre estas Ruĝa flago, truita per kugloj.
  La knabinoj estas nudpiedaj kaj preskaŭ sen vestaĵoj, sed ili ne intencas transcedi la sovetian urbon.
  Maria kantis gajan kanton. Kaj samtempe ŝi pafis senkompate kaj murde;
   Estas multaj grandaj homoj,
  kies faroj vivas dum jarcentoj, estas multaj grandaj nomoj, kiujn oni nomas senmortaj.
  
  Multaj fabelaj herooj konservis la melodion de epopeoj, Sed la plej simpla el ĉiuj herooj Kaj kara al ni ĉiuj estas unu.
  
  Li pasigis sian infanaĝon inter la montoj, rigardis la flugon de birdoj, ricevis el la montoj kiel heredaĵon la belecon de aglaj flugiloj.
  
  Lia nomo, kun tondrofrapo, balais trans la oceanon kaj iĝis proksima kaj familiara al la proletoj de ĉiuj landoj.
  
  Sur la ĉeftero de Ĉinio, Kara al ĉiuj koroj, Ĉi tiu nomo anoncas Phanzam - pacon, la finon - al la palacoj.
  
  Stalino estas la standardo de feliĉo, la tagiĝo de la homaro! Vivu la amata Stalino multajn, multajn longajn jarojn!
  La knabinoj bone kantis. Veroniko kaj Viktorio aliĝis al Maria kaj Tamara.
  Ĉiuj kvar belulinoj estas ĉirkaŭitaj, sed kiel ili batalas.
  Ĉi tie Maria ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj malflugigas germanan atakaviadilon. Kaj la belulino grincas:
  - Gloro al nia festo!
  Veroniko ankaŭ sendas mortodonacon kun sia nuda piedo, kaj HE-162 estas pafita. Kaj la militisto muĝas:
  - Gloro estas pli alta ol gloro!
  . ĈAPITRO N-ro 6
  Viktorio, pafante al kontraŭuloj kaj pafante, ridas:
  - Por la estontaj vastaĵoj de komunismo!
  Kaj kvar belulinoj, preskaŭ nudaj kaj nudpiedaj, ridas.
  Ili estas tiaj agloknabinoj de la plej alta ordo.
  Mirabela kaj Anastazio batalas sur la ĉielo. Kaj ili ankaŭ cerbolavas la faŝistojn.
  Mirabela ĉirpetas kun rideto:
  Ĉio estos bona en la mondo,
  Amu vian patrujon pasie!
  Kaj denove, kun la nudaj piedfingroj, tra la malfermita fenestro, li ĵetus citronon. Kaj li zorgos pri la faŝistoj. Alia bata aŭto falas.
  Jen la lertaĵo - vi devas bati ĝin tiel.
  Anastazio diras ridante:
  - Lenin estus laŭdinta vin!
  Mirabela malflugigis kelkajn germanajn aŭtojn per unu eksplodo, kaj rimarkis:
  - Ankaŭ Stalino sen ia dubo!
  Anastazio malkonstruis tri naziajn aviadilojn kaj konfirmis:
  - Sen duboj!
  La knabinoj estas tiel bonegaj. Kaj plej grave bela. Ili havas varmegon kaj samtempe malvarman kalkulon.
  Mirabela, faligante alian aviadilon, rimarkis:
  Ĉio en la mondo estas relativa...
  Anastazio ridis kaj kolere murmuris:
  - Neniu kroma filozofio!
  Kaj ŝi ankaŭ malfermis la fenestron kaj ĵetis grenadon per la nuda piedo. Ĉi-foje ME-262 eksplodis.
  Mirabella kapjesis konsente.
  - Vi bonege faris!
  Anastazio, elmontrante la dentojn, aldonis:
  - Mi faris tion, kion mi faris!
  Kaj ambaŭ militistoj ekridegos. Kaj ili palpebrumas unu al la alia.
  Jes, la heroeco estas impona.
  En la somero de 1946, furiozaj bataloj ekis por la grandurbo ĉe la Volgo. La virina kaŝpafista bataliono sub la komando de kapitano Alena Ogurtsova prenis defendan pozicion en la ruinoj de la strato Volodarsky. Knabinoj kun maŝinpafiloj kaj ĉaspafiloj, ligitaj per pakaĵoj da obusoj, kaŝis sin malantaŭ la ruinoj.
  Alena mem portas makulitan tunikon super sia nuda korpo, mallonga pantalono, kaj nudpieda. Bela kaj kurba knabino, kun fortaj koksoj, maldika talio, kaj mallonga bob-harartondado. La vizaĝo estas tre esprimplena, kun vira mentono kaj larĝe fiksitaj bluaj okuloj. Brunaj haroj griziĝis pro polvo, alta brusto, malmola aspekto. Kapitano Alena batalas pli ol du jarojn kaj malgraŭ sia juneco ŝi multe vidis. La kruroj de la knabino estas kovritaj de abrazioj kaj kontuziĝoj. Estas pli facile por knabino movi nudpiede ol en malglataj kaj mallertaj botoj.
  La nuda plando sentas la plej etan vibradon de la grundo, avertas pri la proksimeco de mino, kaj patrino tero mem aldonas eltenemon. La piedoj de la knabino, unuflanke, fariĝis malglataj, kaj ne timas varman metalon, aŭ la akrajn rubojn de ruinoj, sed aliflanke, ili ne perdis sentemon kaj flekseblecon, avertante per la muĝado de la movado de tankoj.
  Dolĉa Alenka tenas obuson kun eksplodpakaĵo alkroĉita en ŝiaj manoj. Vi devas rampi al la timinda germana Lion-tanko, kiu ŝprucas la stratojn per maŝinpafiloj.
  Maria rampas apud ŝi. Ankaŭ nudpiede, kiel ĉiuj knabinoj de la bataliono, ili montriĝis surportantaj botojn, imitante sian komandanton. Ŝiaj polvaj plandumoj akriĝas dum la knabino rampas kvarpiede. La flava hararo de Maria estas malpura kaj longa... Iomete bukla. La knabino mem estas svelta, maldika kaj malalta. Ŝi eĉ povus esti konfuzita kun knabino, kun mallarĝaj ŝultroj kaj ŝajne granda kapo.
  Sed Maria jam spertis multon. Ŝi sukcesis viziti faŝisman kaptitecon, travivintan kruelan torturon, kaj la minojn, de kie, per ia nekomprenebla miraklo, ŝi sukcesis eskapi. Sed rigardante ŝian infanecan, teneran vizaĝon, oni neniam povus diri, ke oni batis ŝin sur la kalkanojn per kaŭĉukaj bastonoj kaj trapasis elektran kurenton tra ŝia korpo.
  Maria pafas... Soldato de la Tria Regno, ĉi-kaze arabo, falas morta, lia muzelo levas sablon kaj rubon.
  Alenka glitas amason da obusoj sub amason da rubo. Nun naŭdek-tuna "Leono" rampos ĉi tien kaj eksplodigos ĝin. La bluaj okuloj de la knabino brilas kiel safiroj sur vizaĝo malhela pro sunbruno kaj polvo.
  Sperto sugestas, ke bone protektita tanko nun ŝanĝos pozicion. "Leono" havas 100 mm de flanka kiraso, kaj eĉ laŭ angulo. Tridek kvar ne povas penetri ĝin; nur peza Keveshki havas ŝancon. Sed raŭpoj estas la celo. La ĉefa afero estas senigi la aŭton je movebleco...
  Anyuta pafas eksplodon el mitralo... Soldato, neniu scias, kian naciecon falas. La germanoj, konkerinte la plej grandan parton de la orienta hemisfero, amas arjan sangon kaj ĵetas koloniajn trupojn en batalon: araboj, afrikanoj, indianoj, diversaj azianoj kaj eŭropanoj. Pliiĝis ankaŭ la nombro de poloj - al kiuj oni de la lulilo instruis malami la bolŝevikan Rusion. Ĉi tie batalas ukrainaj naciistoj, Don-kozakoj, ĉeĉenoj kaj la tuta kaŭkaza Kaganato. Hitlero kreskigis tutan internacion.
  Estas multaj malamikoj...
  Anyuta lerte evitas la maŝinpafadon. La kuglo preskaŭ disfendis la rondan kalkanon de la knabino, nigritan pro polvo. La bela kapitano eĉ sentis tiklon pro kiom proksime flugis la grandkalibra donaco. La knabino krucsignis sin, flustrinte:
  "Eĉ kuglo ne povas malhelpi nin!"
  Maria repafas... Alia knabino, Alla, estas tre ruĝhara, super meza alteco, kaj muskolforta, malgraŭ siaj magraj porcioj. Ŝi ankaŭ estas tre bela knabino, kun luksaj koksoj, streĉita talio, nevirinecaj larĝaj ŝultroj, kaj altaj mamoj.
  Alla batalas nur en sia pantaloneto, ŝia tuniko estis disŝirita kaj diseriĝis en polvon, kaj novaj uniformoj ne estas provizitaj trans la Volgo. Dio donu, ke ni transdonu iom pli da municio kaj iom da manĝaĵo por la elĉerpitaj sovetiaj trupoj.
  Do Alla estas preskaŭ nuda, ŝiaj kruroj estas gratitaj, precipe ŝiaj genuoj. Ŝrapnelo trafis la plandon de mia dekstra piedo, kaj ĝi doloras kaj estas malfacile marŝi.
  Ruĝhara, polva, preskaŭ nuda Alla tordas sian belan, sed samtempe malmolan vizaĝon. La knabino, pafante, diras:
  - La Sinjoro estas super ni, Moskvo kaj Stalin!
  Kaj ŝi fortranĉas la atakantajn naziojn, apenaŭ havante tempon por retroiri.
  La ruinoj kaj mallarĝaj stratoj malfaciligas la minacajn germanajn tankojn turniĝi. Preskaŭ ducent tunaj "Maŭzoj" tute ne povas pasi...
  Kiel Ajnuta atendis, "Lev" veturis iomete, kaj enterigis sin en amaso da rubo. Okazis eksplodo. La raŭpo krevis kaj paro da difektitaj ruliloj forflugis.
  La vundita tanko haltis kaj obuso elflugis el sia barelo...
  Ĝi bruis ie en la malproksimo, malaperante en ruinojn. Anyuta, kiel serpento, siblis:
  - Jen mia kalkulo! Malfermis konton...
  La knabino-kapitano denove estas devigita rampi for. La germanoj kaj iliaj satelitoj ne povas uzi sian teknikan superecon en la rubo. Dank'al la obstina Hitlero, la hordoj de la Tria Reich blokiĝis en poziciaj bataloj en sufiĉe granda kaj bone fortika urbo.
  Maria ĵetas obuson. Devigante la trafitajn germanojn aŭ arabojn fari kapriolaĵojn, renversante. Unu el la mano de la batalantoj de Hitler estas forŝirita, kaj angla horloĝo kun kompaso pendas sur ĝi.
  Maria ridete diras:
  - Kion la kompaso montras al vi, estas la vojo al infero!
  Kaj bela knabino skuas pecon da algluita ceramiko de sia polva kalkano.
  Alla ankaŭ forskuas la polvon, per siaj firmaj, plenaj mamoj. La cicoj estas preskaŭ nigraj pro malpuraĵo kaj jukoj. Provu lavi vin. Denove vi devas enterigi vin kiam la germanaj mitraletoj pafas. Kaj rampu sur viajn ventrojn.
  La bataliono de la knabinoj tenas sian pozicion, kvankam ekzistas senŝeligado. Kaj pezaj obusoj eksplodas, kaj bomboj falas el la ĉielo... Sed nenio rompos la kuraĝon de sovetiaj heroinoj.
  Jen Anyuta vidas la Panteron rampi. Nu, ĉi tiu tanko ne plu estas tiom timiga.
  Vi povas trui ĝin en la flankon. La knabino ternis kaj kraĉis la polvon, kiu falis en ŝian gracian buŝon. Ŝi prenis obuson en la manon, pezigitan per eksplodpakaĵo. Vi devas rampi nerimarkite. Sed estas tiom da fumo ĉirkaŭe.
  Anyuta komencis rampi supren, ripozante sur la defluejo per siaj nudaj piedfingroj kaj kubutoj. Ŝi similis katon persekutantan muson. La knabino rememoris la militon el tiu terura somero de la kvardek-unua jaro, kiam la Wehrmacht perfide invadis la vastaĵojn de Sovetunio. Ĉu la knabino, preskaŭ la knabino, timis? Unue jes, sed poste oni alkutimiĝas. Kaj vi jam perceptas la konstantajn eksplodojn de konkoj kiel ordinaran bruon.
  Kaj nun ĝi eksplodis tre proksime. La knabino vangofrapas sur sian stomakon. De supre, fragmentoj preterflugas kiel aro da sovaĝaj abeloj. Anyuta flustras kun krakitaj lipoj:
  - En la nomo de justeco, Sinjoro!
  La knabino akcelas sian rampadon kaj ĵetas obuson kun eksplodema pakaĵo alkroĉita. La donaco flugas en arko. Estas eksplodo kaj la pli maldika flankkiraso de la Pantero cedas. La germana tanko komencas bruli kaj la batalkompleto detonacias.
  Anyuta flustras kun rideto:
  - Dankon, ho ĉiopova Jesuo! Mi fidas vin sole! Mi preĝas al vi sola!
  La pantero estas detruita. La forŝirita longa trunko estas entombigita en la rubo. La alfronta kiraso, apartigita de la flanka kiraso, similas ŝovon.
  Anyuta, kies okuloj brilas kiel maizfloroj sur ŝia vizaĝo bruna pro polvo kaj sunbruno, diras:
  - Ju pli da kverkoj havas la malamiko, des pli forta nia defendo!
  Alla estas tre sekseca en sia nigra kalsoneto, kaj nuda, polva, forta korpo. La knabino estas tre lerta. Ŝi povas ĵeti vitropecetojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Nun ŝi ĵetis akran objekton per sia gracia, polvokovrita kruro. Kaj ĝi pikis rekte en la gorĝon de la faŝisto. Bela Alla balbetis:
  - Kaj mi estas seksa simbolo, kaj simbolo de morto!
  La knabino tiam rampis denove, pafante. Anyuta ankaŭ pafis.
  La bela kapitano, faligante la faŝiston, pepis:
  - La vivo estas ĉeno, kaj malgrandaj aferoj estas la ligiloj...
  Maria pafis, tranĉis la kapon de Fritz kaj aldonis:
  - Estas neeble ne doni gravecon al la ligilo!
  Anyuta, denove pafante precize, grakis:
  - Sed vi ne povas resti pri etaj aferoj...
  Maria, kvazaŭ pafante, aldonis:
  - Alie la ĉeno envolvos vin!
  Alia knabino, Matryona, ankaŭ tre bela, kune kun la pioniro Serjoĵka, preparis minon sur la drato. Ili du puŝis ĝin... Insida bugo rampis en la raŭpon Tiger-2. Kaj kiel ĉi tiu longtuba germana maŝino eksplodos.
  La blonda knabo Sergej ekkriis:
  - Nia Rusio, paraŝao por vi!
  Kaj li apenaŭ havis tempon por forsalti, fulmante siajn nigrajn, faligitajn kalkanojn, de la falanta tegmento.
  Matryona karesis la kolon de la knabo kaj diris:
  - Vi estas tre saĝa!
  La pioniro faris sian vojon al la fronto kaj aliĝis al la virina bataliono. La knabo estas eĉ tre inventema. Ekzemple, li faris aviadilojn por malflugi faŝismajn atakaviadilojn. Kiam la Focke-Wulfs, aŭ TA-152s, leviĝas, nekredeble surdiga muĝado aŭdiĝas.
  La germanoj strikas kun la akompano de Wagner-simfonio. Tia majesta melodio.
  Matryona diras kun ĝeno:
  - Ili ankoraŭ klopodas timigi nin!
  La pionira knabo kantis kun patoso:
  - La rusa militisto ne timas morton,
  Morto sub la stela ĉielo ne prenos nin!
  Li luktos forte por la sankta Rus',
  Mi ŝarĝis la potencan maŝinpafilon!
  Matryona, alta, muskolforta knabino kun larĝaj koksoj kaj ŝultroj, estas tipa kamparanino. La vestoj estis disŝiritaj en ĉifonojn dum la bataloj, la fortaj kruroj estis nudaj, la hararo estis plektita en du plektaĵojn kaj estis tre polva.
  Seryozhka aĝas nur dek unu jarojn, maldika pro subnutrado, gratita kaj malpura knabo, portanta nur pantalonon. La nature blankaj haroj de la knabo griziĝis, kaj liaj ripoj estas videblaj tra lia maldika, sunbrunigita kaj malpura haŭto. Miaj kruroj estis terure rompitaj kaj kovritaj de brulvundoj, kontuziĝoj kaj veziketoj. Vere, la sorto protektis la infanon de gravaj vundoj.
  Matriona ŝajnas granda kaj dika kontraŭ sia fono, kvankam la knabino tute ne estas dika, sed kun forta, trejnita viando sur la ostoj. Cetere, la malsato ŝajnis tute ne influi ŝian kortegan kaj grandan figuron.
  Knabino pafas pezan kontraŭtankan fusilon. Vi ne povas penetri germanajn veturilojn fronte, sed estas ŝanco trafi la spurojn.
  Kaj la forta "Lev", ricevinte pezan eksplodaĵon en la ĉasio, komencis blovi fumon kiel peza fumanto.
  Serioĵka kantis sarkasme:
  - Fetora Fritz, sen pripenso, ekbruligis cigaredon ĉe la enirejo! Li, kompreneble, havis grandajn problemojn!
  Matriona, fulmante per siaj muskolaj, sunbrunigitaj bovidoj, klakdancis per siaj nudaj, belaj piedoj. La knabino kantis:
  - La vizaĝoj de rusaj sanktuloj ekbrilas de la ikono... Dio gardu, ke vi mortigu almenaŭ mil kraŭtojn! Kaj se iu zumas pli ol la faŝistoj, neniu, kredu min, juĝos vin pro tio!
  Poste ŝi reŝargis la kontraŭtankan fusilon kaj denove pafis. La germana transportilo denove ellasis fumfluon.
  La bataliono de la knabinoj kaŭzis signifan difekton al la Krauts. Sed li mem suferis perdojn. Unu knabino estis disŝirita en duonon, kaj ŝia vizaĝo fariĝis tiel pala, malgraŭ la polvo.
  Plejparto de Stalingrado jam estis kaptita de la nazioj, sed kio restas de la urbo ne volas cedi kaj kapitulaci.
  Anyuta, dume, provas trarompi la Tigron. Potenca germana aŭto estis trafita en la flanko per obuso, sed ne venkiĝis. Turniĝas por pafi la kanonon. La knabino devas entombigi sin en la tero kaj rubo por ke la liberigita donaco ne estas dispremita per la eksplodondo.
  Anyuta kviete flustras:
  - Panjo, paĉjo, mi bedaŭras!
  Maria ĵetis obuson al la Tigro, kiu eksplodis sur ĝia frunto. La knabino siblis:
  - Pri tio, ke la lumo instruas vintre printempe... Mi ripetas senescepte, ke Hitler estas pesto bastardo!
  Alla, rompante la celon de la faŝistoj kaj ŝprucante ilin per fajroeksplodo, murmuris:
  - En la ĉerko, mi nun vidis la Fuhrer! Kaj ŝi piedbatis la mizerulon rekte en la okulon!
  La ruĝhara knabino efektive ĵetis obuson en la tankon per siaj nudaj fingroj. Ĝi trafis la barelon... Sekvis eksplodo kaj la barelo de la Tigro estis distordita.
  La malkuraĝa germano prenis ĝin kaj retiriĝis.
  Anyuta ĝemis tra ŝiaj naztruoj:
  - Nia, via ne cedos!
  Maria tranĉis la dungiton de Hitler per kuglo kaj kantis:
  - Kaj la fiulo ne ŝercas! Manojn kaj piedojn, li tordas la rusajn ŝnurojn! Li enprofundigas la dentojn en la koron mem... Li trinkas la patrujon ĝis la fundo!
  Anyuta ridis kaj bojis:
  - Sovaĝe krias la Fuhrer, sin ŝiras!
  Maria pafis kaj aldonis:
  - Nu, mortblovetoj, ridoj!
  Nun eĉ pli danĝera "Shtumrtiger" aperis. Ĝi detruas tutajn konstruaĵojn kaj bunkrojn. Krome, ĝi ne alproksimiĝas al la pozicioj de sovetiaj trupoj. La aŭto estas konservita sub kovro fare de germanaj maŝinpafistoj.
  Anyuta vidas ke estas neeble proksimiĝi al la Kraut-pozicioj. Sed estas Focke-Wulfs sur la ĉielo. Unu el ĉi tiuj veturiloj flugas pli proksime al sovetiaj pozicioj. La knabinoj malfermas fajron sur ŝi.
  Alla ĵetas obuson kaj diras furioze:
  - En la profunda morto ne ekzistas pardono!
  Post kio la knabino pafas eksplodon de maŝinpafilo. Reiru rapide. Relative nova germana tanko "Pantero" -2 kun malgranda gvattureto kaj pli malalta silueto rapide veturas supren.
  Pluraj knabinoj ĵetas obusojn al germana aŭto. Ŝi, ricevinte la donacojn, frostiĝas kaj estas nekapabla turniĝi.
  Alla fajfis kaj siblis:
  - Jen nova atako! Ni disŝiros ŝiajn makzelojn!
  Panther 2 grumblis kaj pafis sian pli potencan armilon.
  La fajra kolono disfendis la aeron kaj tuj varmigis kaj elektrigis la atmosferon.
  Alla ridis, la konkoj flugis preter la duonnuda knabino. La senhonta ruĝharulo skuis la koksojn kaj skribis:
  - Kaj Neŭtono venkis siajn malamikojn, forĵetis la jugon de la trono! Li dekretis sian Neŭtonan leĝon al la Fritz!
  Stalingrado estis tute englutita de fajroj, kiam langoj de fajro ŝajnis leki la ĉielon kaj kraketas fajreroj purpuraj, oranĝaj kaj skarlataj! Kaj ĉiu fajrero estas kiel fantomo eskapanta el infera kastelo.
  Anyuta, terenbatinte germanan batalanton, ekbrilis siajn bluajn okulojn kaj kantis:
  - Kial vi ĝemas, vi stulta maljunulino? Kredu min, ĝi estas nur frenezulo, kiu ploras por vi!
  Maria ĉantis dum ŝi pafis al la nazioj:
  - Kiel agrable estas kuŝi sur la herbo kaj bati la Krauts en la kapon! Donu al la Fuhrer kataplasmon kaj pafu kuglojn de maŝinpafilo!
  La knabino sovaĝe ridis kaj ruliĝis de la stomako al la dorso. Mi faris biciklon kun kruroj. Obuso flugis supren. La fluganta Focke-Wulf ricevis ŝrapnelon sub sia ventro kaj rapide ŝvebis pli alte. Ŝajne akraj fragmentoj vundis lin. La faŝisma estaĵo ekbrulis kaj komencis perdi pecojn de siaj rompitaj flugiloj.
  Anyuta, vidante kiel Focke perdas altecon, grakis:
  - Ĉi tio estas semaforo! Estas hakilo pendanta surŝipe!
  La germana aviadilo eksplodis, disĵetante derompaĵojn en ĉiujn malproksimajn angulojn de la ĉielo. Kaj kien iris la faŝisma aso. Faris mian lastan turnon. La ekzekutisto iris al cindro, ne la piloto!
  Maria ternis, disŝutante polvon kaj diris:
  - Esti aŭ ne esti? Ne estas demando!
  Alla denove ĵetis vitropecon per sia piedo, tiel ke ĝi trafis la Fritz en la okulon kaj eliris tra la dorso de la kapo:
  - Mi estas tanka armeo! Kaj vi devas esti traktita!
  La germanoj kaj iliaj satelitoj provis antaŭeniri, ĵetante obusojn antaŭ ili. Tiaj taktikoj ne funkciis kontraŭ knabinoj. Do Seryozhka deplojis la katapulton, kaj kiel ĝi trafis la malamikon en respondo.
  La pionira knabo muĝis:
  - Patro Kristnasko disŝirante la makzelojn de Hitler!
  La katapulta ŝargo, trapikanta la amason da faŝistoj, igis ilin disflugi kaj samtempe renversiĝi en la aero. La Fritzoj falis kaj estis frakasitaj kontraŭ la rubo de la muroj.
  La Tiger-2-tanko, perdis sian ekvilibron, koliziis kun la Leono. Eh, Leva, kie estas via timinda nomo?
  Anyuta ridetis kaj respondis:
  - Nu, Serioĵka estas bonega!
  La knabo bojis agreseme:
  - La pioniro estas ĉiam preta!
  La knabina kapitano denove komencis najli. Kaj Matriona tiklis la mallarĝan piedon de Serjoĵka, kiel malfacile ĝi estas! Ne mirinde, ke la knabo ne timas kuri tra fajroj.
  Maria ĉantis kaj diris:
  -Juneco estas bona - maljuneco estas malbona!
  Alla, ĉi tiu gaja ruĝharulo, konsentis:
  Estas nenio pli malbona ol maljuneco! Ĉi tio estas vere la plej abomena stato el ĉiuj!
  Kaj la knabino faris salton. Ŝi imagis por momento naŭzajn avinojn. Ne, vi ne povas kompari maljunulinon kun knabino. Kaj kia beleco estas en sveltaj korpoj.
  Alla prenis ĝin kaj kantis:
  - Jaro post jaro fluas kiel karavano,
  Maljunulino muelas hennaon en pistujo...
  Kaj kio pri mia svelta figuro?
  Mi ne komprenas, kiel mia juneco malaperis!
  Anyuta ekbrilis per la okuloj, terenbatis la germanon per bato en la ingveno kaj rimarkis:
  - Ne! Tamen, ekzistas tia ĉarmo en milito - resti por ĉiam juna! Ĉiam ebria!
  Matryona metis novan ŝargon en la katapulton. Ĉi tio estas io kiel bona pistujo. La knabino siblis:
  - Ne pasu, sed pasu!
  Serjoĵka movis sin per sia maldika sed facilmova kruro kaj bojis:
  - Fritsam vizaĝo!
  Kaj la granato, kune kun la eksplodpakaĵo, flugis plenrapide en la naziajn poziciojn.
  Jes, Stalingrado ne estis donita al ili. La sturmo daŭras tri monatojn ekde la fino de junio, sed la urbo ne estas kaptita. La nazioj atingis sukceson en aliaj sektoroj de la fronto, sed ne en ĉi tiu.
  Anyuta pafis pistolon kaj grumblis:
  - Ĉio estas neebla, ĝi okazas ebla... Ne necesas tre kompliki la universon!
  Kaj ĝi trafis la benzinujon de la motorciklo. La aŭto eksplodis, kaj fajraj ventegoj lumigis la fuman pejzaĝon. Kaj la germano estis disŝirita de fajra piedo.
  La knabina kapitano kriis:
  - Mi amas mortigi malbonon! Kaj ĉi tio estas la plej alta bono!
  Maria trafis la germanojn per fajroeksplodo kaj siblis:
  - Ni ludu histrikon!
  Alla malfermis fajron, pli precize. Pluraj nigruloj restis kuŝantaj sur la lancokovrita rubo:
  - Mortigu la malamikon! - flustris la knabino.
  Maria lude kantis:
  - Pentrinte Hitler per lipruĝo, Mainstein per harspray, mi trenos vin en kaptitecon de la princino, via fidela hundo vin ronĝos!
  Anyuta, pafante, siblis:
  - Ni pendigu nin ĉi-vespere, Adolf... Ĉesu petoliĝi! Venu vespere, flugu kiel girfalko - por ke vi forte batu la naziojn!
  Maria diris kolere, deŝovante la kaskon de la kapo de la ŝtormsoldato:
  - Ni povas! Kaj ni faros!
  Knabinoj de la Lenin-bataliono haltigis la antaŭeniĝon de la fremda armeo. La Fritz antaŭeniris, laŭvorte ŝutante la spacon per kadavroj. La Lion-tanko, sur kiu estis fiksitaj esperoj, ankaŭ ne helpis. Jen modifo de la veturilo kun 150 mm kanono.
  Alla renversas ŝtonon algluitan al ŝia nuda cico. La knabino havas tiel belajn kaj plenajn mamojn. La knabino ĵetas obuson per la piedo. La kruro estas pli forta ol la brako, kaj la ĵeto vojaĝas plu.
  "Leono" ricevis interspacon en la trako kaj ĉesis. Pafite el lia potenca buŝo. Kraŝo kaj kolapso.
  Alla, kraĉante, diras:
  - Rusa militisto ne ĝemas pro doloro!
  Kaj denove la knabino pafas. Kaj li faras ĝin ege precize. La faŝisto klinita el la turo retrofalas.
  Ruĝhara, preskaŭ nuda knabino diras:
  - Vane la malamiko kredas, ke li sukcesis rompi la rusojn! Kiu estas kuraĝa atakos en batalo, ni feroce venkos niajn malamikojn!
  Kaj Alla ruliĝas siajn abdomenajn muskolojn, kiujn ŝi tre difinis.
  Ho, kiel belaj estas la knabinoj! Mi vere ne volas, ke iu el ili mortu.
  Jekaterina preterkuris... Tre bela knabino, kun lanugaj, blankaj haroj. Ŝi iel sukcesas ŝmiri ilin per ia pocio, por ke ili ne malpuriĝu.
  La knabino estas tre bela, kun la figuro de Venuso, nur pli tonigita kaj skulptita. Ŝi portas nur mamzonon kaj kalsonon. Ĉio alia jam disŝiriĝis. Sed kiel graciaj estas la kruroj! Ĉi tio ne estas knabino, sed sigelo de perfekteco, krono de beleco.
  Ŝi moviĝas laŭ speciala maniero, kiel sciuro. Kaj la nudaj piedoj simple flagras, kaj la kalkanoj surprize restas puraj. Catherine pafas, kaj la faŝisto ricevas ulceron en sia brusto.
  La knabino diras:
  - Lojaleco al la Patrujo estas la plej alta vorto!
  Alla rimarkis kun rido:
  - Demetu vian mamzonon kaj restu en via kalsoneto kiel mi!
  Catherine negative skuis la kapon:
  - Ĉi tio ne taŭgas!
  Alla skuis siajn koksojn, precize pafis kaj kantis:
  - Iel komsomolanoj fariĝis nekutimaj! Ĉirkaŭpaŝi nudbruste tiel estas tre maldeca!
  Catherine ridis kaj rimarkis:
  - Kial alporti ĝojon al la Krauts rigardante nian belecon!
  Alla decide respondis:
  - Nia beleco estas mortiga!
  Katja ridis kaj pafis al la TA-200. La aŭto de la nazioj ekbrulis. Kaj la bela blondulino ekkriis:
  - Morto al malbono!
  Alla ridis:
  - Kaj la vivo estas bona!
  Katerino, vidante, ke la germano falas, grumblis:
  - Ĉi tio estas la plej alta valoro! Ne pensu, faŝistoj, ke vi venkis!
  Kiel Alaho kantos:
  - Venko atendas! Venko atendas... Tiuj, kiuj volas rompi la katenojn! Venko atendas! Venko atendas! Ni povos venki la naziojn!
  Bela knabino, kaj ŝiaj nudaj mamoj tremas. Estas bone kun nuda torso en la varmego, kiu estas plifortigita de la fajro.
  Anyuta nun aspektis multe pli decidita. Ŝi pafis al la Krauts per mitraleto kaj bojis:
  - Mi kastros vin!
  Kaj efektive la nazioj ricevis mortigajn donacojn kaj ĉerkojn! Kaj la knabino montris al ili la ideon, ni konstruu nudajn piedfingrojn. Kaj ŝi fajfis kiel rabista najtingalo. Kaj tra la fingroj de la malsuperaj ekstremaĵoj.
  La knabina kapitano estas tre saĝa. Kaj brilanta. Kaj tute ne kruela. Ankaŭ ŝi kelkfoje kompatas la malamikajn soldatojn, kiuj eble havas infanojn, kiuj ploros pro siaj murditaj patroj.
  Anyuta tamen forpelas tiajn pensojn de si mem, ili igas ŝin plori. Sed ne estis la rusoj, kiuj venis al la germanoj por rabi kaj mortigi. Ne, ĉi tiuj estas la germanoj kaj tuta agresema aro da eksterlandanoj el la tuta mondo eksplodis en rusajn spacojn.
  Anyuta krucsignis sin kaj pafis al la Fritz, kiu klopodis trankvile proksimiĝi al la rusaj pozicioj... Liaj okulo kaj cerbo, batitaj de kuglo, elfluis.
  La knabina kapitano ridetis kaj sprite diris:
  - Rekte okulo al okulo, kapo al kapo!
  Anyuta pafis precize kaj trafis motorciklon kun kromĉaro. La aŭto komencis disŝiri, kaj la maŝinpafilo forflugis kaj turniĝis plurfoje. Tiam lia muzelo trapikis la rubon.
  La knabino frotis sian nudan, polvan plandon sur la rubon. Kaj ŝi denove celis. Ŝia gaja, juna vizaĝo kontente rikanis. La knabino kantis:
  "Ne," ni diris al la faŝistoj, nia popolo ne toleros rusan bonodoran panon nomatan "brod!"
  Maria faris tre precizan pafon, el kiu la Focke-Wulf brulis, kaj pepis:
  Por kanajlo, kompreneble, la elekto estas klara,
  Li estas preta perfidi Rus' por dolaroj...
  Sed la rusa viro estas tiel mirinda -
  Mi estas preta doni mian vivon por mia Patrujo!
  La knabino, kapturniĝis kaj montris al la nazioj la figon, kaj ruliĝis, kaj la kugloj ne tuŝis la belulinon.
  Alla aperis, tiu ĉi belulo, preskaŭ nuda, kaj malpura kiel diablo, tuj ĵetis grenadon kun du kruroj. Kaj ŝi kontrolis:
  - Kion mi havas estas... Al la Fritz en la akra flanko!
  Matryona korektis Alla:
  - Akra, al la flanko, ne al la akra flanko!
  La knabino ridis kaj skuis siajn akvomelonajn mamojn, kaj lanĉis obuson uzante obuson kun eksplodpakaĵo. "Tigro" estis trafita en la barelo, kaj ĉi tiu kurba artaĵo evitis.
  Post kio la estaĵo de Hitler retiriĝis. Ŝi komencis rampi kiel testudo kaptita en fajro.
  Anyuta kantis, gaje palpebrumante:
  - Kaj la Tigro retiriĝas kaj la germanoj kaŝas sin!
  La bataliono de la knabinoj manovris sub atakoj de aero kaj pezaj pafiloj. Ĉi tie la jetbombaviadiloj trafis, rompitaj, ruĝvarmaj krutoj leviĝis en la ĉielon. Kaj la ŝtonoj brulis. Feliĉe, neniu el la knabinoj mortis, sed viroj iris al la alia mondo - kiuj ne tiom bedaŭras! Kaj la animoj flugas - unuj al la ĉielo, kaj aliaj al la infero! Kie la diabloj kun forkegoj jam atendas tiujn, kiuj ne kredis al Jesuo.
  Alla, la plej seksa el militistoj, furiozas: ĉu la nazioj, per sia Sturmtiger, povas pafi al la pozicioj de la sovetiaj trupoj kaj mortigi la Ruĝajn militistojn?
  . ĈAPITRO N-ro 7
  Kaj la knabino kaptis obuson per la nudaj piedoj kaj turniĝis en kaskadoj de kaprioloj. Kaj ĝi turniĝis pli kaj pli rapide. Kaj tiam, per sia tuta forto, ŝi ĵetis la donacon de morto en la larĝan barelon de la Sturmtiger. La nudaj, sunbrunigitaj kruroj de la belulino ekbrilis, kaj obuso flugis en la larĝan barelon. Kaj la potenca aŭto unue sufokiĝis kaj poste eksplodis. Du "Reĝaj Tigroj" kiuj staris sur la flankoj de la "Sturmtiger" estis ĵetitaj supren kaj disigitaj en malsamaj direktoj. La rulpremiloj estis deŝiritaj de ili, kaj ili falis, flugante kiel la rompita kolĉeno de la reĝino.
  La eksplodondo ĵetis Allan supren, kaj la knabino flugis renverse. Kaj ŝi estis renversita, skuita kaj ĵetita. Sed la bel'ul'o ankoraŭ alter'iĝ'is, akr'a'j rub'o'j, kaj disprem'it'a'j ŝton'o'j en'fos'is en ŝi'a'j'n nud'a'j'n pland'o'j'n. La knabino suferis, kaj eĉ tra ŝia kaloza piedo trapikis akra pinto.
  Sed Alla trovis la forton por stari kaj krii:
  - Vi faŝistoj estos en cindro!
  Anyuta kaj la aliaj knabinoj estis ĵetitaj supren per la eksplodondo kaj eĉ iomete dispremitaj. Sed neniu el la belaj militistoj mortis. La knabinoj renkontiĝis kun uragano kaj bone celita fajro. Subpremado de la elsaltita nazioj kaj aliaj agresemaj insektoj sieĝantaj Sovetunio.
  Maria kantis kun granda entuziasmo:
  - Kaj kiam la trumpeto de la Sinjoro blovos nin en batalon, ni estos amikoj kune kun la Komsomolo! Kaj laux la volo de la Eternulo mi estos cxe la cxiela nomata voko!
  Alla, forskuante la polvon de siaj sangaj, rompitaj plandumoj, kantis:
  - Lenin, partio, Komsomolo! Ni sendas la Fuhrer al la frenezulejo!
  La knabinoj komencis surdige ridi, kaj Serjoĵka diris kun alarmo kaj ĝeno:
  - Kaj mia katapulto ne estas tiel preciza - kiel ĉi tiuj nudaj kaj fortaj kruroj de Alla!
  Matryona, fleksante siajn brakmuskolojn, diris:
  - Tio estas en ordo! Vi elpensos ion alian. Io pli malvarmeta!
  Witchakova revenis de la unua linio kaj ricevis urĝan vokon al Vladivostok. Suferinte enormajn perdojn kaj preskaŭ ĉirkaŭis Ĥabarovskon (komunikado kun tiu grandurbo estis konservita tra la Amur), la japanoj maldaŭrigis siajn soldatojn por regrupiĝi kaj replenigi. Almenaŭ cent milionoj Japanio, kun pliaj sepdek milionoj Manĉurio kaj Tajlando, povis transdoni infanterion en abundo. Iasence, estas pli facile batali kontraŭ Sovetunio ol Usono, ĉar por batali kontraŭ ĉi-lasta oni bezonas multajn multekostajn ŝipojn kaj neniel malmultekostajn aviadilojn. Sed infanterio kun malpezaj kaj malmultekostaj fusiloj kaj maŝinpafiloj kopiitaj de Schmeisters povas esti provizita en grandaj kvantoj! Ĉiu japana knabo ekde la aĝo de sep jaroj scias kiel munti kaj malmunti maŝinpafilon! Sed kompreneble necesas tempo por translokigi trupojn de la insulo al la kontinento. Kaj ricevinte plifortikigojn, eniru profunden en sovetan teritorion denove!
  Ricevinte vokon, Vedmakova esperis, ke ŝi finfine ricevos novan batalanton kaj batalos sur la ĉielo. La knabino estis alportita al Vladivostok en Emka. La piloto sentis sin kiel terminanto. La kunvojaĝanto montriĝis grizhara avo, malgraŭ sia konsiderinda aĝo, kiu portis nur serĝentajn striojn.
  Li fanfarone deklaris:
  - Ho, vi junuloj! Ĉu vi scias, ke mi batalis kun la japanoj reen en cara tempoj!
  Sorĉisto demandis dubeme:
  - Ĉu vere? Aŭ eble vi ankaŭ ricevis krucon?
  La avo, skuante sian grizan barbon, ĵuris:
  - Ne estas kruco, nek medaloj! Do li batalis kiel soldato dum jaro kaj tri monatoj! Kion vi opinias, ĉiuj povas ricevi titolojn kaj medalojn? Precipe sub la caro, kiam la privatuloj ne estis tre favorataj!
  Witcher konsentis:
  - Jes, sub la caro estis klasmalegaleco! Sed ĉi tiuj estas malsamaj tempoj. Cetere, kiel vi ŝatas la japanojn! Mi volas diri, ĉu la malamiko estis forta?
  La maljunulo respondis, fulmante per siaj feraj dentoj:
  - Ne malforta, kvankam se nia komando estus pli saĝa, ili ne rezignus Port Arthur kaj Manĉurion! Ili ne estas tiel forta malamiko.
  Emka veturis malrapide, la vojo estis difektita de bomboj kaj artilerio. Ni povus paroli.
  Witcher demandis iom pli trankvile:
  - Ĉu la niaj estis pli fortaj?
  La maljunulo vigle, kvazaŭ li estus ventludilo, kapjesis kelkajn fojojn:
  - Iel, jes! Ekzemple, la japanoj havas dudekoble pli da pafejoj ol la niaj. Antaŭ ol mi estis sendita al la fronto, mi partoprenis nur en tri pafejoj. Kaj tiam po kvin pafoj. Tamen, en interpafado, ni ne povas diri, ke ni estis pli malbonaj ol la japanoj. Kaj ĉi tio malgraŭ tio, ke ili estis en kakiaj uniformoj, kaj ni surhavis blankajn surtutojn. Kompreneble, post kiam ni akiris iom da milita sperto. La japanoj havas multe malpli da kapabloj en militaj aferoj ol la niaj, malgraŭ la pli longa trejnado. Sed iliaj fusiloj trafis multe pli precize ol nia Mostina klubo.
  Vedmakova senrezerve konsentis:
  - Jes certa! Vi pravas pri tio! La japanoj, kiel la germanoj, tro multe atentas boradon.
  La maljunulo balancis la kapon:
  - Male! Neverŝajne malpli ol ni havas en la cara armeo! Nu, se eĉ antaŭ la unua mondmilito oni pli bone komencis trejni soldatojn, kaj almenaŭ ili ŝanĝis siajn uniformojn, tiam... Ne armeo, sed solida paŝado!
  Ne sen malico rimarkis Vedmakova:
  - Antaŭ la milito, ni ankaŭ multe atentis marŝadon en paradoj! Ŝajne, la saĝulo lernas de la aliulaj eraroj, la malsaĝulo lernas de siaj propraj, kiu tute ne lernas, kiu?
  La avo rimarkis:
  - Trejnado estas profita komerco! Sed kun provizoj, ni ĝenerale havis kompletan blokadon. Neniuj pafiloj, neniuj kartoĉoj! Ili ofte malsatis, la soldatoj estis malsanaj - mankis medikamento! Pli da homoj mortis pro tifo kaj aliaj abomenaĵoj ol pro japanaj kugloj. Estis tiel malbona milito. Kuropatkin estas idioto! Neniuj flankmanovroj, neniu kamuflado, li rekte ĵetis homojn en tranĉeojn sub maŝinpafilojn. Ni estis uzataj kiel kanonfuraĝo. Ĉio finiĝis tre malbone, en malvenko. Kiel oni diras, mi apenaŭ trenis miajn piedojn. Vere, mi povas esti sufiĉe fiera pri tio, ke mi eskapis la kaptitecon! Kiel vundoj ankaŭ!
  La knabino, scivolema, demandis:
  - Kaj la japanoj mem fariĝis pli bonaj aŭ pli malbonaj! Laŭ liaj batalaj kvalitoj.
  La maljunulo unue ekbruligis rulitan cigaredon, kaj nur tiam respondis:
  - Estas malfacile juĝi tion objektive. Armeoj ŝanĝiĝis, tankoj, aviadiloj kaj mitraletoj aperis. Laŭ progreso, la ŝipoj ne tiom ŝanĝiĝis, nek la pafiloj. Sed la stulteco de la komando restis la sama, do fuŝu la atakon kontraŭ Vladivostoko!
  La Sorĉistino ekbrilis ŝiajn verdajn okulojn:
  - Ne estas preteksto por tio!
  La maljunulo konsentis:
  - Kaj ĝi ne povas esti! Ja ili sciis, ke la malamiko preparas malpuran lertaĵon, kaj ne estas maniero reagi al ĝi! Kvazaŭ ili starigis min. Sed la paŭzo kun la Pindos estas klara signo, ke forta bato estas sekvonta.
  Sorĉisto ridis:
  - Kun Pindo?
  Avo konfirmis:
  - Jes, tiel oni nomas nun Ameriko kaj Britio! La nomo devenas de la vorto "ŝteli", tio estas, ŝteli. Kaj ĉi tiuj estas parazitaj landoj, ŝtelantaj landoj, kiuj suĉas la sangon de tiuj, kiuj estas pli stultaj kaj malfortaj!
  La piloto kapjesis sian ruĝkapon:
  - Mi konsentas ĉi tie!
  La maljunulo insistis:
  - Konsentu, ke nia ordono estas idiotoj, kaj eĉ perfiduloj! Jen kiel starigi nian floton, pli malbona ol la Pindo!
  Witcher oponis:
  "Eble ili ne pensis, ke la japanoj batos tiel rapide." Ĝenerale, la Malproksima Oriento estis ripozloko, kaj malkuraĝuloj kaj maldiligentaj homoj ekloĝis ĉi tie. Post ĉio, en la armeo oni ne devas labori forte kiel laboristo aŭ kolektiva farmisto en la malantaŭo, sed oni ricevas bonajn porciojn kaj salajron. Aliflanke, vi ne riskas vian vivon servante en la Malproksima Oriento. Jes, paradizo por moksuloj kaj malkuraĝuloj.
  La maljunulo kontraŭstaris:
  - Soldatoj kaj oficiroj batalas ne tiel malbone. Jen Ĥabarovsk, ankoraŭ ne preterpasita.
  Witcher konsentis:
  - Rusa militisto, speciala militisto! Sed kiel diris Brusilov: niaj soldatoj estas bonegaj, niaj oficiroj estas bonaj, niaj generaloj estas mezbonaj, kaj la caro estas tute malbona!
  Avo gruntis malkontente:
  - Se nia komandanto ne estus Kuropatkin, sed Brusilov: ni venkus! Ve, ĝi estis anstataŭita! Oni devas diri, ke sub la caro, rusaj generaloj malgrandiĝis: sub Suvorov estis tuta galaksio de elstaraj komandantoj! Tamen Stalino estas kartvelo, sed kiel oni diras kartveloj...
  Avo interrompis Witcher:
  - Atentu pri tiaj deklaroj! Do vi povas eniri en specialan fakon! Tamen por mi Stalino tute ne estas geniulo! Kaj ekzemple, la maltrafita linio-punĉo en februaro konfirmas tion! Cetere, mi aŭdis, ke la 1-an de majo la sovetia aerdefendo en Moskvo montriĝis senhelpa kaj multaj miloj da sovetiaj civitanoj mortis!
  La maljunulo rimarkis:
  - Dankon al Usono kaj Britio! Ili donis al la Wehrmacht novajn aviadilojn! Cetere, mi aŭdis, ke okazis amasa sabotado, pro kiu la jakoj disfalis en la aero! Plie, ĝi estas la tutnovaj Jakoj!
  Sorĉistino kapjesis:
  - Mi aŭdis pri ĝi! Vere malhonora! Sed mi esperas, ke la kulpuloj estas punitaj kaj la problemo estas korektita!
  Avo kapjesis, poste subite diris:
  - La ĉefa problemo estas en niaj kapoj! Ia sovetia pensmaniero! Provo transformi homon en dentaĵon, en ordinaran sklavon!
  Witcher ne kverelis. Ŝi eksilentis, rigardante malklare tra la fenestro. Nun la minaco de malvenko de Sovetunio fariĝis multe pli palpebla. Montriĝis, ke eĉ Moskvo ne estas protektita kontraŭ aviadilaj atakoj. Almenaŭ ĝi ne havas sufiĉan protekton por elteni amasan aviadilan atakon!
  Nu, la milito moviĝas en iom alian etapon... Vere, en la bataloj de Stalingrado ankaŭ la germanoj havis aeran superecon, sed ĝi ne alportis la deziratan venkon! Tamen, la Krauts havis avantaĝon kiu ne estis tiel superforta! Post ĉio, novaj sovetiaj aviadiloj regule alvenis ĉe la fronto! Sed oni devas diri, ke la nivelo de batala trejnado inter la pilotoj estis tre malalta. La plej multaj novuloj havis ne pli ol 8 horojn da flugsperto. Ĉi tio estas granda minuso, precipe ĉar la germanoj kutime havas ĝis 250 horojn! Tamen post Stalingrado la germanoj reduktis la programon al 150, sed nun la provizo de brulaĵo fariĝis multe pli facila. Tamen, la apero de granda nombro da novaj aviadiloj kreos problemon ankaŭ por la Krauts.
  Cetere, oni raportis, ke pluraj usonaj civitanoj estis kaptitaj inter la pilotoj de la faligitaj bombistoj. Kio estas la lasta, ne surprizis! La Luftwaffe ne havas sufiĉe da pilotoj por la novaj bombaviadiloj, do ili trovis volontulojn!
  Mi scivolas kiel la sovetia komando respondos al tio? Post ĉio, ĉu nenio estas por atingi Berlinon? Longdistancaj strategiaj bombistoj ne estis evoluigitaj en Sovetunio, kun la escepto de la P-8. La lasta aviadilo, kun rapideco de iom pli ol 400 kilometroj hore kaj kreita en 1936, estas klare malmoderna. Krome, atakinte Berlinon, ĝi moviĝos sen aera eskorto, kaj la germanoj povas kapti ĝin per siaj aviadiloj. Ja ili jam havas tre bonajn radarojn, kiuj registros la movon de la flugamaso al Berlino. Jes, kaj necesas tempo por produkti sufiĉe da ĉi tiuj maŝinoj por ataki Germanion. La germanoj ne estas malforta nacio kaj amas teknologion! Ili mem estas verŝajne la plej disciplinita kaj alte organizita nacio en Eŭropo aŭ eĉ en la mondo! Estas tre malfacile venki sole, kaj ankaŭ kun malforta Japanio en la dua fronto.
  La plej bona afero farebla en ĉi tiu situacio estas provi veturi kojnon inter la Aliancanoj kaj Germanio. Sed kiel fari ĉi tion? Beria jam instrukciis ŝin fari ion similan uzante destrojeron ricevitan de la amerikanoj. Bona provoko povus rezulti, sed Anna ne havis tempon.
  Ŝajnas, ke ŝi ne kulpas - kio se ĝi ne estas sorto, sed malagrabla postgusto ankoraŭ ronĝas ŝin. Kvazaŭ eble se ŝi estus alveninta tagon pli frue, ĉio estus alia!
  Tamen, ĝi ne estas malebla! Sed ŝi alvenis tuj kiam ŝi ricevis mendon de Beria!
  Ĝenerale, Lavrenty Palych estas majstro de provokoj. Japanio atakis Peru Harbour, ne sen lia partopreno!
  Fakte, kvazaŭ hazarde, la inteligenteco de la Lando de la Leviĝanta Suno ekposedis dokumentojn pri usonaj planoj lanĉi serion da preventaj atakoj uzante aviadilŝipojn, inkluzive de tiuj bazitaj en Peru Harbour!
  Krome, la usonanoj estas malsaĝuloj: ili provokis Japanion al milito, kune kun Britio trudis embargon pri liverado de petrolo kaj aliaj krudaĵoj, sed ili mem ne estis pretaj por milito!
  Efektive, Usono en 1941 ne havis sufiĉajn fortojn, precipe en tankoj, por milito kun Japanio. En 1940 ili havis nur 400 tankojn, kaj informoj pri 1941 estas sekreta, sed estas neverŝajne, ke estis pli ol mil el ili eĉ tiam! Do Ameriko saltis en la militon, estante tute nepreparita! Nu, Japanio ankaŭ ne estas tre armita. Se ĝi havis ĉirkaŭ du mil kaj duonon tankojn, kaj malpezajn, tiam, ekzemple, tute ne ekzistis longdistanca aviado!
  Do la kuraĝaj pilotoj de la Lando de la Leviĝanta Suno ne bombardis Usonon! Sed ili nur fuŝis! Kaj nun ili decidis venĝi al Sovetunio, fidante ĉefe je sia infanterio, revante ripeti la sukceson de la tempoj de caro Nikolao la 2-a!
  La Sorĉisto enuiĝis kaj komencis kanti:
  Kiel malfacila estas la vivo, Sinjoro, ve,
  Vi mem surmetis la dornan kronon!
  Ne, ne blovu mian kapon
  Nova tago promesas problemojn por ni!
  
  Sonĝoj tuj disĵetitaj al polvo,
  La kruela vermo ronĝas per pasio!
  Kaj doloro kaj malĝojo en viaj okuloj
  Kion limigi, neniu regas!
  
  Sed kion, Dio, vi povas
  Kohl mem supreniris la krucon de Golgota!
  Pri feliĉo fantomaj sonĝoj
  Ili muĝas kaj ĝemas en la plorado de la vidvino!
  
  Estas nenio pli malbona ol la tero ol la mondo,
  Skizo de milito, la peniko estas kovrita de sango!
  Ankra ŝaŭmo de etero,
  Vi tuj rompas la reton!
  
  Kaj se vi volas mian vivon,
  Tiam Dio ĵetu min en Gehenan!
  Mi daŭre amas vin,
  En progreso mi kredas je ŝanĝo!
  
  Mi kredas ke persono
  Kapabla fariĝi pli pura kaj pli alta!
  Ke finiĝos la sufero de jarcentoj,
  Ni fariĝos kiel frato Ĉiopova!
  
  Kion ni ordonos?
  En la vasteco de stelŝipoj!
  Ke nia kuraĝa armeo,
  Ĝi brilos pli forte ol la Kvazaro!
  
  La vivo neniam estingiĝos
  Kaj ĉiuj estos homoj!
  Kiel senfina radio de la jaro,
  Kun senlima kaj feliĉa aĝo!
  
  Komunismo fariĝas reala
  Kredu, ke ĝi estos pli bona ol vi sonĝis!
  Progresu antaŭen, supren, ne malsupren,
  Estu ĝojo - ne malĝojo!
  Vedmakova finis la kanton kaj "Emka" finfine eniris Vladivostokon. La piloto rigardis la urbon kun scivolemo. En Vladivostoko rimarkebla pliiĝo de detruo, kelkaj konstruaĵoj fumis, estingaj teamoj laboris surstrate, estis multaj adoleskantoj kun ŝoveliloj, pioloj kaj aliaj ekipaĵoj por estingi fajrojn.
  La avo rimarkis:
  - Sub la caro ankaŭ gejunuloj multe laboris, sed sen ridetoj kaj entuziasmo! Kvankam vi ne atingos malproksimen kun pura entuziasmo!
  Witcher oponis:
  - Se industrio estas la motoro de la ekonomio, tiam entuziasmo estas la brulaĵo kun alta oktannumero!
  La maljunulo kapjesis ĝoje:
  - Vi parolas bone, knabino!
  "Emka" haltis apud la oficeja konstruaĵo de la komandanto kaj Vedmakova preskaŭ elkuris el ĝi. Ŝi vere volis esti reen sur sia flugilhava ĉevalo.
  La knabino frapis la oficejon, kie oni sendis ŝin al la alvoko. Sekvis dormema voĉo:
  - Envenu!
  Sorĉistino eniris, rektigante siajn ŝultrojn fiere. Viro en la uniformo de kolonelo de NKVD sidis sur seĝo. Tia kalva kaj malagrabla ulo. Li morne demandis la piloton:
  - Plena nomo!
  La knabino rapide respondis:
  -Anna Petrova Sorĉistino!
  La kolonelo aldonis:
  - Milita rango?
  - Majoro de la Aera Forto kaj Heroo de Sovetunio! - La piloto diris fiere.
  La kolonelo prenis la telefonon kaj diris mallonge:
  - Aera Forto Major Witcher jam alvenis!
  Poste li turnis sin al la knabino.
  - Kiel vi fartas? Mi esperas, ke vi estas sana?
  La piloto malkovris ŝiajn dentojn:
  - Mi sentas bone! Preta batali kiel leonino!
  La kolonelo kapjesis:
  - Bonege! Mi pensas, ke la japanoj aprezos ĝin!
  Aŭdiĝis bruo, klakado de botoj, kaj ses ordinaraj oficistoj de la speciala fako, akompanataj de viro en speciala uniformo, eksplodis en la oficejon. Li ordonis:
  - Metu mankatenojn al ĉi tiu ŝtelisto!
  Witcher estis konfuzita:
  - Kio alia estas ĉi tio?
  La kolonelo bojis:
  - Kaj tiu! Vi estas arestita, civitano Sorĉisto! Kaj vi estos sendita al malliberejo!
  Viro en speciala uniformo avertis:
  - Ĉi tiu virino scias batali tre bone! Do estu vigla!
  Sorĉistino ridetis.
  - Mi ne estos reprezentantoj de niaj kuraĝaj policaj agentejoj! Voku Beria kaj tuj klarigu ĉi tiun miskomprenon!
  La kolonelo malestime snufis:
  - Jen alia maniero distri Beria! Sendu ŝin al malliberejo, kaj la esploro ordigos ĝin!
  La sorĉistino kapjesis:
  - Mi estas heroo de Sovetunio kaj la esploro kompreneble ordigos ĝin, sed kun Beria estus pli rapida! Mi volas esti ĉe la kontrolo de aviadilo kiel eble plej rapide!
  La kolonelo konsolis:
  - Dum la milito neniu longe prokrastos! Forportu ŝin!
  Vedmakova marŝis sen rezisti kaj estis nur iomete puŝita de la muzeloj de la mallongigitaj modelaj maŝinpafiloj, kiuj komencis esti ekipitaj per skoltoj. Poste ili ŝtopis min en nigran funelon kaj forveturis. Anna Petrovna estis trankvila, ŝi ne sentis sin kulpa pri si, kaj la NKVD verŝajne sciis pri ŝia speciala rilato kun Beria, do ili ordigus. Estas eĉ interese viziti malliberejon. Vera viro devas kreskigi filon, servi en la armeo kaj servi tempon en malliberejo! Do, verŝajne, la militisto! Multaj famaj homoj estis en malliberejo: Stalin, Lenin, kaj Hitler!
  La malliberejo ne troviĝis precipe malproksime de la oficejo de la komandanto, do Vedmakova estis eltirita kaj kondukis en la korton. Tie hundoj kolere grumblis, la ŝtonaj muroj de la karcero, konstruita en la dekoka jarcento, estis obtuzaj kaj grizaj. La knabino sentis nevolan eksciton, kiam oni enkondukis ŝin kaj kondukis laŭ la koridoroj. Jen la registra fenestro: rutinaj demandoj:
  - Antaŭnomo, familia nomo, patronomo, sekso!
  Poste turnu dekstren en kahelitan ĉambron. Tie, ĉe la tablo, sidis oficiro en NKVD-uniformo kaj leda antaŭtuko, kaj kun li kuracisto en blanka surtuto kaj du mezaĝaj virinoj, tirantaj maldikajn kaŭĉukajn gantojn sur la manoj.
  La gardisto akompananta Vedmakovan rapide, kun ekzercita movo, forigis de ŝi la mankatenojn. La oficiro ordonis:
  - Demetu viajn vestojn!
  Witcher estis surprizita:
  - Kio?
  La oficiro trankvile ripetis:
  - Mi diris, demetu viajn vestojn! Serĉo kaj persona serĉo estas devigaj!
  La knabino ruĝiĝis:
  - Sed estas viroj ĉi tie!
  La oficiro kun antaŭtuko bojis:
  - Ĉu mi povas helpi vin! Venu, demetu viajn ĉifonojn, malĉastulino!
  Vedmakova tremis, ŝi memoris, ke kiam oni metis en malliberejon, persona serĉo estas deviga kaj komencis demeti siajn vestojn. La virinoj akceptis ĝin kaj zorge palpis ĉiun kudron. Lasita en nur ŝiaj kalsonoj, Witcher embarasiĝis, sed la oficiro bojis:
  -Kaj demetu viajn kalsonojn, hundino! La serĉo estos kompleta!
  Lasita antaŭ pluraj viroj tute nudaj (la konvojo, kiu ŝin venigis, staris senmova, preta por eniri batalon ĉiumomente), la knabino embarasiĝis kaj provis kovri ŝin per la manoj.
  Ili forte batis ŝin sur la postaĵon per bastono:
  - Manojn malsupren, hundino!
  Sorĉisto kvakis, sed eltenis ĝin. Kiam ŝiaj vestaĵoj estis finitaj de esplori kaj ŝiaj botoj estis ŝiritaj, la oficiro ordonis:
  - Nun kontrolu ĝin mem!
  La inaj prizonestroj ekiris de la kapo. Ili taŭzis la harojn per gantitaj fingroj, poste rigardis en la orelojn, eĉ uzante ian tubon kun poŝlampo. La oreloj estis tiritaj malantaŭen plurfoje, fleksitaj kaj nefleksitaj. Tiam ili rigardis en la naztruojn:
  - Tusu, mi petas! Jen, pli forta!
  La nazo de la knabino estis dispremita. Tio estis sekvita per ekzameno de la buŝo. Ĝi estis tute malagrabla, malglataj manoj premitaj sur la lango, de tempo al tempo ili tiris ĝin malantaŭen, poste tiris ĝin pli forte, eĉ preskaŭ deŝirante ĝin.
  La oficiro diris:
  - Ni devas esti pli singardaj! Ŝi povus esti spiono!
  La prizonestroj komencis premi la fingrojn sur la dentoj, kontrolante por plenigaĵoj en kiuj gravaj informoj povus esti kaŝitaj. Witchakova sentis sin humiligita kaj kraĉis sur ŝin; ŝia heroo, la Sovetunio, estis serĉata kiel malĉastino, sen nenio mankis. Tiam la gantitaj manoj de la virinoj komencis palpi la nudajn mamojn de la knabino. Ili knedis ĝin, palpis laŭvorte ĉiun milimetron, kaj montris ĝin per torĉlampo. La mamoj de la knabino perfide ŝvelis, kaj la prizonestroj premis pli kaj pli forte, poste grakis:
  - Ne! Jen ĝi estas pura!
  Poste, la umbiliko kaj fingroj estis ekzamenitaj. La umbiliko estis tirita malantaŭen, ankaŭ tordita, kaj poste trapikita per kudrilo. La fingroj estis ekzamenitaj ne malpli zorge.
  - Kaj nun ginekologia serĉo! - ordonis la oficiro.
  La prizonestroj ordonis:
  - Klinu kaj disvastigu viajn krurojn, mi petas!
  Kio sekvis estis la plej humiliga afero, kiam la gantita mano de la prizonestro eniris la sinon de la knabino sufiĉe malglate. Sorĉisto ĝemis pro doloro kaj humiliĝo. Kaj la mano malglate fosis en la kavernon, kie la virino konservis sian plej valoran trezoron, kiu estis kaj dolora kaj tikla. La knabino iom ekmoviĝis, kaj la oficiro sarkasme murmuris:
  - Kontrolu ĝin kiel eble plej detale! Ja estas en intimaj lokoj, ke spionoj kutime kaŝas dokumentojn, kaj kelkfoje eta noto sufiĉas por ekscii gravajn informojn.
  Unu prizonestro estis anstataŭigita per alia, post kio la serĉado fariĝis eĉ pli dolora kaj malĝentila. Witchakova komprenis, ke ili simple volis humiligi ŝin igante la serĉon torturon.
  La ekzameno de la anuso estis ne malpli malglata, kaj oni uzis ankaŭ inteston kaj grandan klistron. Ŝajne la piloto estis ja grave suspektita. Post tio, kontroli fingrojn, krurojn kaj piedojn ŝajnis malgranda afero.
  Tamen tio ne finiĝis tie; la oficiro ordonis:
  - Nun por rentgenradio de la stomako! Ne multe ŝi povis engluti!
  Nu, ĝi ne tiom doloras. Ĉi tie ĉeestis kuracisto, li zorge ekzamenis ĉion, eĉ la koron kaj pulmojn. Fine li donis la permeson:
  - Ŝi estas pura kaj tute sana!
  La oficiro kolere murmuris:
  - Domaĝe, ke ni tamen pafos ŝin! Tamen li nun ludu pianon!
  La piloto, miregigita de humiliĝo, iris obeeme kiel aŭtomato. La manoj de Witcher estis ŝmiritaj per farbo kaj zorge premitaj sur paperon. Poste sekvis ĉiaj mezuradoj, fotado profile, plena vizaĝo. Ili devigis min stari nuda dum sufiĉe longa tempo, reverkante ĉiujn signojn, cikatrojn kaj haŭtmakulojn sur mia korpo. Post tio ŝi estis forlavita en malvarma duŝo, kiu tamen estis kutima en Sovetunio, ne nur por kaptitoj, kiuj ricevis prizonuniformojn.
  - Vestu vin, hundino!
  La robo estis fakte sakŝtofo farita el arpilo kaj brodita kun prizonnumero. La knabino ne ricevis ŝuojn, ŝajne konsiderante ilin nenecesa lukso por la malamikoj de la homoj, kaj tial ili prenis ŝin, apenaŭ kovrita, al ĉelo.
  Amasaj arestoj ĵus okazis, la malliberejo estis troloĝata kaj zumado. Vitchakova estis ĵetita en malvastan kaĝon, kie estis jam pli ol cent virinoj, plejparte junaj knabinoj el la militistoj kaj servistoj. Kiam la piloto estis alportita en la ĉelon, ŝi ne povis fari eĉ unu paŝon; la kaptito malordigis la tutan plankon. Estis tre mallume en la ĉelo, la fenestro estis tabuligita, ĝi estis sufoka kaj forte odoris, ŝajne la sitelo delonge ne estis elprenita.
  La knabinoj estis duone nudaj, kaj kelkaj estis tute nudaj; ili forprenis siajn vestojn. Pluraj el ili deliris kaj petis akvon. Witcher haltis kaj demandis:
  - Mi ne povas fari eĉ unu paŝon! Kien mi iru!
  - Kien oni venigis vin tien kaj restu tie! - Ŝi ordonis el la mallumo, verŝajne la plej aĝa en la ĉelo. - Ne estas loko por ni ĉi tie.
  Witcherova, konsciante, ke tio estas stulta, ankoraŭ demandis:
  - Por kio vi estas knabinoj?
  Sekvis voĉoj:
  - Jes, jen artikolo 58, aŭ eĉ tute sen akuzoj! Por kio vi estas?
  Witcher ŝercis:
  - Jes, ŝi seksperfortis Berion!
  Aŭdiĝis amikecaj ridoj kaj ekkrioj de la knabinoj:
  - Jes, ŝi estas nia!
  Kiu grincis el la mallumo:
  - Ne sufiĉas pendigi Beria!
  Minaca voĉo interrompis:
  -Sufiĉe! Kaj tiel jam pli ol duonmil homoj en la korto estis pafmortigitaj! Oni povas ankaŭ elporti nin kun la tuta ĉelo por promeni!
  La Sorĉisto bojis:
  - Nu, ne, se oni kondukos min al ekzekuto, mi ne cedos!
  . ĈAPITRO N-ro 8
  Oleg Rybachenko daŭre batalis por pli hela morgaŭ kune kun la knabino Margarita Korshunova.
  Ili batalis en Stalingrado. Ili batalis kun kolosa kuraĝo. Kaj la eternaj infanoj ne pensis retiriĝi kaj cedi al la malamiko.
  Sed la fortoj estis neegalaj kaj la nazioj iom post iom antaŭeniris. Sed tre malrapide kaj surŝutante la alirojn al domoj kaj stratoj kun kadavroj de solduloj.
  Moskvo estis ĉirkaŭita, sed daŭre batalis. Kaj ĝi ankaŭ havis siajn proprajn belajn knabinojn. Kiuj estas vere herooj.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita interŝanĝis fajron en Stalingrado. Samtempe, la knabo provis komponi ion uzante AI.
  Belarusian prezidenta kandidato Aleksandr Lukaŝenko ne rajtis partopreni en la elektoj. Ili trovis kulpon pri tio, ke la slava katedralo retiris la subskribojn. Rezulte, estis ne ses kandidatoj, sed kvin. Kaj la ĉefa lukto disvolviĝis inter Zenon Pozdnyak kaj Kebiĉ. La porrusa kaj pli modera Kebich avancis al la dua raŭndo kun iometa avantaĝo. Kaj tiam li venkis la kontraŭ-rusan Poznyak kun granda diferenco.
  Lukaŝenko protestis ke li estis forigita kontraŭleĝe. Sed ĝenerale estis nenio krom bruo.
  Kebich venkis tre memfide. Kaj li fariĝis la unua belorusa prezidanto.
  Baldaŭ Belorusio eniris la rublozon. La ekonomia situacio restis en krizo. Ne estis sufiĉe da mono. Sed la lando estis en la rublozono.
  Kebich proponis procezon de integriĝo kun Rusio. Leĝoj komencis konverĝi, limoj malfermiĝis, kaj la ekonomio unuiĝis. Estis kreitaj transnaciaj korpoj.
  En 1999, novaj prezidant-elektoj en Belorusio okazis. La ekonomio estis en profunda krizo post la rusa defaŭlto. Sed la influo de la komunistoj multe kreskis. Lukashenko havis batalon kun ĉiuj kaj ne kreis sian propran partion, kaj estis flankenpuŝita fare de aliaj fortoj. La ĉefa lukto okazis inter Kalyakin kaj Kebich. Zenon Poznyak perdis popularecon antaŭ tiu tempo. Same kiel la Belarusian Popola Fronto entute.
  La komunistoj plifortiĝis.
  En Rusio ankaŭ la historio iom ŝanĝiĝis. Zyuganov akiris iomete pli da voĉoj por la prezidanto, kvankam li ne venkis. Lebed funkciis kiel Sekretario de la Sekureckonsilio dum du monatoj pli longe. Sed, ĝenerale, ĉi tio ne estas tiel signifa. La plej grava diferenco estas, ke Chernomyrdin ne estis eksigita. Kaj kiel rezulto, li restis ĉefministro eĉ post la defaŭlto. Kebich tamen, malgraŭ la helpo de Chernomyrdin, daŭre perdis en la dua raŭndo, kaj Kalyakin iĝis la prezidanto de Belorusio.
  Kaj en Rusio, post la foriro de Jelcin, Ĉernomirdin fariĝis prezidanto. La rusa ekonomio jam komencis kreski kaj Viktor Stepanoviĉ, kvankam tre malfacile, kun la helpo de Zhirinovsky, kiu prenis la trian lokon, venkis Zjuganov.
  Tiel, en Rusio Chernomyrdin fariĝis prezidanto, Ĵirinovskij fariĝis sekretario de la Sekureca Konsilio kaj unua asistanto de la prezidanto. Putin ĝis nun restis flanke. Zjuganov estas la estro de la opozicio. Primakov daŭre estas ministro pri eksteraj aferoj.
  Do ĉio iris laŭplane. Kalyakin daŭrigis la procezon de integriĝo, sed ankoraŭ ne unuiĝanta. La ekonomioj kreskis. Chernomyrdin gvidis la militon en Ĉeĉenio. Mi parolis kun Masĥadov. Kaj finfine atingis stabilecon tie.
  Ĉernomirdin jam venkis la venontajn elektojn facile kontraŭ Zjuganov. Kalyakin ankaŭ estis facile elektita al dua oficperiodo. Ĉio iris pli-malpli glate. La belorusa ekonomio estis pliiĝanta.
  Sed Kalyakin ne iris al tria oficperiodo. Lia posteulo estis kolego Novikov.
  Ĉernomyrdin ankaŭ ne kuris por tria oficperiodo. Ĉernomyrdin estis sukcedita fare de Zhirinovsky. Ĉi-lasta, kompreneble, fariĝis multe pli modera, sed pligrandigis premon al Belorusio - postulante aliĝon al Rusio.
  Novik rezistis. Tial li venis sub sankcioj.
  Ĵirinovskij estis pli rigida kaj pli forte premis... Sekve, por-rusaj fortoj okazigis referendumon en Belorusio, kiu koincidis kun severa ekonomia krizo. Kaj Belorusio fariĝis parto de Rusio. Kiu fortigis kontraŭ-okcidentajn sentojn.
  En 2014, Zhirinovsky, profitante la okazon de la Maidan en Ukrainio kaj la renverso de Janukovych, sendis soldatojn. La ukraina armeo estis malkapabla de batalo kaj la rusoj senarmigis ĝin. Janukoviĉ kaj la Rada per armila forto anoncis referendumon. Rusio aneksis ankaŭ tiun ĉi respublikon.
  Por ke ukrainoj ribelu malpli, Zhirinovsky movis la ĉefurbon de Rusio al Kyiv. Kaj tio influis la rezultojn de la referendumo. Vladimir Volfoviĉ mem, en la venontaj prezidant-elektoj, estis triumfe elektita al tria oficperiodo, aboliciinte ĉiujn limigojn en referendumo.
  Aleksandro Lukaŝenko retiriĝis kaj sinkis en forgeson. Putin funkciis kiel prezidanto de la FSB ĝis 2012, kiam li estis sesdekjara. Kaj Zhirinovsky, kiu amis rejunigi la teamon, ne anstataŭigis lin per kvardekjara kapabla oficiro. La guberniestro de Belorusio, kiu anstataŭigis Novik, ankaŭ iĝis pli juna.
  Rusio tamen estis sub okcidentaj sankcioj, sed ili ne estis tro signifaj. Zhirinovsky batalis en Sirio kaj Irako. Li kreis sian propran ŝtaton por la kurdoj kaj ĝenerale agis pli decide ol Vladimir Putin. Krome, Rusio lanĉis misilatakon kontraŭ Saud-Arabio kaj akre altigis petrolprezojn.
  Tiam komenciĝis granda milito inter Irano kaj Usono. Kiu plue ŝveligis petrolprezojn. Dume, Rusio prenis kaj aneksis la baltajn ŝtatojn kaj Moldavio. Kaj tiam, profitante la tumulton en Kazaĥio post la foriro de Nazarbayev, ŝi enmetis ĉi tiun respublikon en sian cirkuladon.
  Referendumo ankaŭ estis okazigita, kaj Rusio akiris alian provincon.
  La restarigo de Sovetunio iom post iom daŭrigis.
  En 2020, Zhirinovsky ĝisdatigis sian rekordon por la kvara oficperiodo kiel prezidanto de Rusio. Li ankoraŭ ne intencis foriri.
  Kaj Rusio moviĝis tra Centra Azio. En Uzbekio, Taĝikio, Kirgizio, Turkmenio aperis rusaj trupoj kaj okazis referendumoj pri aliĝo al Rusio.
  Do la lando estis restarigita ene de la iamaj limoj de Sovetunio.
  Sed ĉi tio ne sufiĉis por Ĵirinovskij. Kaj li, sen nenecesaj antaŭjuĝoj, okupis Finnlandon per trupoj. Kaj tie, kompreneble, kun preskaŭ centprocenta rezulto, okazinte referendumon. Kaj kunigante ŝin al si.
  Tiel, Rusio revenis sian propran. Rilatoj kun Ĉinio iom plimalboniĝis pro asertoj pri Port Arthur kaj la eldomigo de la Flavoj de Siberio.
  Sed dum Ĉinio timis kontraŭ Rusio kaj blasfemis.
  Sed en Alasko okazis militista puĉo, kaj rusaj trupoj okupis ĝin. Kaj ili faris referendumon pri reveno al Rusio. Samtempe, Ameriko estis devigita rekoni la nevalidecon de la interkonsento pri la vendo de Alasko al Rusio.
  Tiel...
  Oleg Rybachenko haltis kaj komencis pafi denove.
  La knabo pafis eksplodon kaj poste ĵetis la obuson per sia nuda piedo. Li disigis la faŝistojn kaj ĉirpetis:
  - Ni estas nevenkeblaj!
  Ankaŭ Margarita pafis eksplodon, ĵetis obuson per la nuda piedo, dispremis la Fritz kaj kriis:
  - Kaj ĉiam unuiĝintaj!
  La infanoj batalis tre kuraĝe.
  La knabo denove frapis la malamikojn per eksplodo. Li ĵetis obuson al la trako per siaj nudaj piedfingroj. Kiel rezulto, du tankoj koliziis. Oleg Rybachenko kantis:
  - Gloro al vi, nia rusa lando,
  En la nomo de sankta Rusio,
  Kara konsila familio!
  La knabino denove ĵetis la obuson per la nuda piedo. Ŝi pafis dekduon da faŝistoj kaj kantis:
  - Estas bovino sur la monto,
  Estu sanaj infanoj!
  La knabo ekbrulis, falĉis la Krauts kaj pepis:
  - Patrujo en mia koro,
  Feliĉe ni malfermos la pordon!
  Kaj tiam la piedo de lia infano ĵetis granaton. Li estas ulo kiu estas vere mortiga portanto de detruo.
  Margarita ankaŭ estas sago kun kolosa precizeco.
  La knabino prenis ĝin kaj kantis:
  - Ne, la vigla ne forvelkos,
  La aspekto de falko, aglo -
  La voĉo de la homoj estas sonora -
  La flustro dispremos la serpenton!
  La knabino, ĵetante grenadojn per la nuda piedo, prenis ĝin kaj pepis plu;
  Stalin vivas en mia koro
  Por ke ni ne sciu malĝojon -
  La pordo al spaco estis malfermita -
  La steloj ekbrilis super ni!
  Kaj la knabino ridis. Ŝi ekpafis al la faŝistoj. Ŝi batis iliajn vicojn kaj knaris:
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos -
  Estos fino de faŝismo...
  La suno brilos hele,
  La vojo lumiganta komunismon!
  Kaj denove la knabino lerte ĵetas grenadon per la nuda piedo. Puŝante la tankojn de Hitler unu kontraŭ la alian.
  Ankaŭ Nataŝa batalas. En Stalingrado, knabinoj estas simple herooj.
  Kaj ili kantas al si kun kuraĝo:
  - Mia patrujo estas la mallumo de la universo,
  Mi povas disbati la atakon de malbonaj malamikoj...
  Mi ne povas pasi tagon sen vi amo,
  Mi pretas doni mian vivon por vi!
  Kaj Nataŝa ĵetas grenadon per la nuda piedo.
  Poste, Zoya pafas. Bela knabino en bikino. Li donos eksplodon kaj falĉos la faŝistojn.
  Kaj tiam mortiga donaco flugos de ŝiaj nudaj piedoj.
  Zoja kantis, elmontrante la dentojn:
  - Mi amas detrui malamikojn! Tia knabino!
  Kaj denove la belulino komencos detruon per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj tiam ankaŭ Aŭrora pafas. La ruĝhara diablo trafos ankaŭ la faŝistojn.
  Kaj obuso lanĉita de ŝia nuda piedo ŝmuros la Wehrmacht-soldatojn trans la gruzon.
  La knabino grincas:
  - Tili, tili, trenis, trolis...
  Mi havas la forton por bati la faŝistojn,
  Mi apenaŭ povas rifuzi nun!
  Kaj denove la militisto precize pafas.
  Poste, Svetlana pafas. Kaj ŝi ankaŭ ĵetis eksplodan pakon per la nudaj piedfingroj.
  Nu, la Krauts ricevis ĝin.
  La knabino, por diri ĝin malakre, estas rokmilitisto.
  Kaj kiel li kantas:
  - Rus' estos glorata super la Tero,
  Ni ĉiam havos sonĝon!
  Kaj kvar knabinoj trafis la faŝistojn kaj kiel ili batos vin. Ĝenerale ili estas kiel sanktuloj el la bataliono de anĝeloj de morto. Kaj la nazioj en Stalingrado ricevas ĝin.
  Sed ĝi fariĝas pli kaj pli malfacila kaj pli malfacila.
  Stalingrado tenas por nun, sed la nazioj povis preni Suĥoi. La nazioj ankaŭ havas fortan ŝiparon. Inkluzive de kaptitaj britaj ŝipoj.
  Ili laŭvorte cikatris la tutan marbordon. Kaj la turkoj antaŭeniras de la sudo. Ĝi fariĝas tre timiga.
  Natasha kaj ŝiaj knabinoj de Suĥimi povis flugi al Stalingrado, kaptante germanan lamenlignoaviadilon.
  Kaj nun ankaŭ en Stalingrado. Kiel, kiom ajn vi klopodas ne preni ĉi tiun urbon, la nazioj ne prenas ĝin.
  Nataŝa ĵetas per sia nuda piedo murdan donacon, disŝirante la naziojn en ŝiriĝintan viandon kaj kantas:
  - Nia vivo estos mirinda!
  Zoja, ĵetante obuson per la nuda piedo, aldonis, elmontrante la dentojn:
  - Se, kompreneble, ni venkas!
  Kaj la knabino skuis siajn skarlatajn cicojn.
  Aŭrora, pafante, muĝis:
  - Kaj nia Patrujo estu glorata!
  Kaj li ankaŭ ĵetos mortigan donacon per siaj nudaj piedfingroj. Ĝi disbatos kontraŭulojn kaj grinos:
  - Gloro al Granda Rus'!
  Kaj tiam Svetlana prenis la linion kaj fikis ĝin. Mi eltranĉis cent naziojn. Tiam ŝi lanĉis obuson per la nuda piedo kaj knaris:
  - Por nova lumo de scienco kaj prospero!
  Kaj la kvar knabinoj denove batalas, kaj ne mallevos la nazon.
  Nataŝa prenis la eksplodan pakaĵon per du nudaj piedoj. Kaj per sia tuta forto ŝi ĵetis ĝin en nazian tankon.
  La E-75, ricevinte difekton, ĉesis kaj ekfumis.
  Nataŝa kantis:
  - Rus' ridis kaj ploris kaj kantis,
  En ĉiuj epokoj, tial ĝi estas Rus'!
  Poste, Zoya prenis kaj lanĉis la murdinton donacon kun ŝiaj nudaj piedfingroj. Kaj alia nazia tanko haltis, frapita.
  Zoya tweetis:
  - Jes, la estonteco estas nia!
  Gloro al granda Rusujo!
  Aŭrora pafis maŝinpafilon. Ŝi falĉis multajn faŝistojn. Kaj tiam ŝi diris agreseme:
  - Gloro al la herooj de Sovetunio!
  Kaj la ĵeto de ŝia nuda piedo denove flugas la obuson. Ĉi tiu estas la ruĝhara knabino. Nur nevenkebla terminatoro.
  Kaj kiel Svetlana prenis ĝin, kaj disbatis la naziojn. Kaj faligis ilin kiel akran fojnkampon.
  Tiam ŝi pepis:
  - Gloro al la lando Rusujo!
  Kaj de la ĵeto de ŝia nuda piedo flugas tia mortiga fragmentiĝogranato.
  La militisto knaris:
  - Por la Soveta Imperio!
  Nataŝa, pafante, diras:
  - Por la plej granda el imperioj!
  Kaj denove el ŝiaj nudaj piedoj flugas io, kiu mortigas faŝistojn kun grandega garantio.
  Kaj la knabino kantas:
  - Gloro al mia Patrujo -
  Gloro al Rusujo!
  Zoja ankaŭ ĵetis obuson per sia nuda piedo. Ŝi detranĉis amason da nazioj kaj grincis:
  - Granda Rusio - granda gloro!
  Kaj ŝi palpebrumis al siaj kunuloj.
  La knabinoj estas, kompreneble, preskaŭ nudaj. En bikinoj, sunbrunigita, muskola, bela, kaj kurba.
  Kiel ĉarmaj knabinoj aspektas, kiam ili estas preskaŭ nudaj! Kaj kial alie estas vestaĵoj?
  Poste, Aŭrora aktive pafas. Kaj per siaj nudaj piedoj li forĵetus tion, kio mortigis la naziojn.
  Tiam li kantos:
  - Por la granda Patrujo!
  Svetlana daŭre pafis. Ŝi tranĉis la faŝistojn kaj ĉirpetis:
  - Por grandaj atingoj!
  Kaj li povis lanĉi obuson per sia nuda piedo. Kaj denove la nazioj timas.
  Bone faritaj rusaj knabinoj. Ili estas homoj de la plej alta aerakrobato.
  Kaj poste estas la pilotoj: Mirabela kaj Anastazio. Same kiel ili vangofrapos la Krauts.
  Jes, la hordoj de Hitler forkuras de tiaj knabinoj.
  Inaj militistoj batalas sur la Yak-9. La aŭto ŝajnas malmoderna. Sed sufiĉe efika. Kvankam ĝi estas pli malalta ol la Luftwaffe en rapideco kaj armilaro.
  La knabinoj havas nur unu 20mm kanonon kaj maŝinpafilon, kontraŭ la ME-262 kun kvin 30mm kanonoj.
  Sed jen Mirabela lerte manovras, venas en la voston de la flugilhava faŝisma vulturo. Kaj pafas lin. Elfrapas metalon, purigas la malamikon.
  Tiam Mirabela kantis:
  - Pli kaj pli alta kaj pli alta
  Aviadiloj flugas kiel birdoj...
  Ni malkonstruas faŝismajn tegmentojn
  Kaj la braveco de la soldatoj estas preter la limoj!
  Kaj jen Anastazio iros piedbati la naziojn. Ŝi estas Terminator-knabino.
  Ĝi disfalos la vizaĝojn de la banditoj de Hitler kaj grinaros:
  - Granda gloro venos por Rus'!
  Kaj li ankaŭ premas la pedalojn per la nudaj piedoj. Kaj alia Messerschmitt falas.
  Knabinoj batalas en nur siaj kalsonoj. Kaj ili sentas sin tre bone. Ili flugetas rapide sur pli malfortaj motoroj. Kaj ili eskapas de la pafoj de la malamiko.
  Mirabela, detranĉante la Fritz, grincas:
  - Neniu korvo, vi ne povas venki nin!
  Kaj denove la militisto elrampas al mortiga distanco.
  Kaj nova Hitler-maŝino falas.
  La nudpieda knabino scias, kion ŝi faras. Kaj ŝi fartas bonege.
  Jen faŝisto provanta kovri militiston de malproksime. Kaj ŝi foriras. Kaj per ia miraklo, denove ĉe la vosto de la malamiko.
  Kaj li faligas la Fritz, knari:
  - Nenio estas neebla por rusoj!
  Kaj denove la militisto faras malesperan turnon. Kaj alia aŭto falas, palisumita.
  Mirabella tweetis:
  - Vere la mondo estas kreita por Rusujo!
  Kaj denove, kiel eliri. Kaj kiel cedi al la malamiko!
  Anastazio ankaŭ terenbatas germanan aŭton kaj kriegas:
  - Nia tuta lando estos fama, sed ne estos kaptaĵo por ni!
  Kaj la knabinoj estas pli kaj pli diverĝaj!
  Kio povas trakti ilin? Krom se ĝi estas agresema uragano!
  Pli precize, eĉ uragano ne povas venki ilin!
  Nataŝa, dume, batalas kaj kantas:
  - Ni batalos por Rusio!
  Kaj ankaŭ per la nuda piedo li lanĉos granaton de mortiga kalibro.
  Kaj li muelos la naziojn en pecojn da metalo kaj sangan viandon.
  Zoja ankaŭ ĵetos per la nuda piedo murdan kaj ruĝvarman kaj, eksaltante, diros:
  - Kaj por la nova ordo de komunismo tra la mondo!
  Kaj nudigis la dentojn.
  Poste, Aŭrora pafas forte. Li pafas sin, falĉas la faŝistojn kaj grincas, nudigante la dentojn:
  - Por progreso!
  Kaj el ŝiaj nudaj piedoj venas io, kio povas frakasi ajnan obstaklon.
  Kaj poste en la batalo Svetlana. Ĉi tiu estas tia murdinta knabino.
  Kaj ŝi ankaŭ estas blonda. Kiel ŝi tranĉas kontraŭ la faŝistoj... Kaj tiam murda donaco flugas el ŝiaj nudaj piedoj. Li dispremos la naziojn kaj transformos ilin en diablaj flamoj.
  Terminatoraj knabinoj siblos:
  - Gloro al mia honorvorto!
  Komsomola vorto!
  La militistoj pafos al la faŝistoj. Kaj ni pafu ilin kiel rabiajn hundojn.
  Ĉi tiuj estas Terminator-knabinoj! Kaj ili detruas la naziojn - kiaj diabloj!
  Nataŝa diris kun patoso:
  - Ni batalos por socialismo,
  Por nia sovetia Rusio,
  Por nova bonega mendo!
  Kaj denove mortiga donaco flugas el ŝia nuda piedo.
  Zoya ankaŭ agas sufiĉe energie. Disbatas la faŝistojn. Kaj ne lasas ilin malsupren. Kaj ŝiaj nudaj piedoj flagras kiel helico.
  La militisto diras pasie:
  - En la nomo de sankta Rus',
  Rusio estos glorata!
  Kaj denove la militisto batalas kun plena pasio.
  Venonta, Aŭrora ĵetas la donacon de morto kun sia nuda piedo. Kiel la faŝistoj estas disĵetitaj en ĉiuj direktoj. Kaj diras kun kolero:
  - Mi estas la monda boksĉampiono!
  Kaj tiam Svetlana lanĉos ion murdan kaj detruan. Kaj ŝia nuda piedo estas tiel lerta.
  Kaj la militisto pepis:
  - Mi estas la plej forta en la mondo,
  ni trempos la naziojn en la necesejo -
  Ne kredas Patrujan larmon,
  Kaj ni donos al la malbonaj oligarkoj ilian cerbon!
  . ĈAPITRO N-ro 9
  Partoprenante en pezaj bataloj, Vedmakova apenaŭ dormis dum kelkaj tagoj, kaj tial, malgraŭ la ekstrema malvasteco en la prizonĉelo, sufokeco kaj fetoro, ŝi preskaŭ tuj ekdormis.
  Ŝi sonĝis, ke ŝi estas en la Mezepoko kaj gvidis sklavan ribelon, fariĝante speco de Spartacus en jupo! Post la unua sukceso, la kuraĝa militista knabino, la muskola knabino, kolektis la ribelulojn kaj proponis elekti siajn proprajn gvidantojn.
  Vedmakova, kiel atendite, fariĝis estro de jam sufiĉe granda taĉmento, kaj proponis la potencan heroon Turan kiel sian unuan deputiton.
  Kaj ĉi tie la sklavoj estis unuanimaj. Tiam la skipestroj estis elektitaj. La decimala sistemo estas la plej simpla kaj Witcher decidis, ke nenio estu komplika.
  Armitaj per trofeoj kaj prenante blathelikojn (en peza dormo, la subkonscio de Vedmakova ludis), ili pluiris.
  Por plifortigi ŝian aŭtoritaton kaj etendi la krurojn, Vedmakova marŝis, moviĝante kiel kato. Tiam la knabino ekkuris, palpante la malgrandajn, akrajn ŝtonetojn de la roka vojo per la plandoj de siaj nudaj piedoj. Sed la militisto ne atentis la doloron; krome, ŝi estis antaŭ ĉiuj. Kiel evidentiĝis, ne vane. Tri malamikbatalantoj sidis en embusko, kaj ili povis levi trofruan alarmon. La gvidanto de la ribelo grimpis sur arbon kaj saltis sur siajn malamikojn. Ŝiaj movoj estas kiel danco de hibrido de tigroj kaj kobroj, iometa krio kaj trankviliĝis kun tranĉitaj kapoj.
  - Jen kiel mi rompas reziston!
  Vedmakova ne povis rezisti ludi por publiko, montrante tranĉitajn kapojn al sklavoj. Estis muĝo de aprobo en respondo.
  Baldaŭ aperis bienoj kun plantejoj. La ĉizitaj domoj estas veraj palacoj kun dekoracioj kaj statuoj. Jen kaj tie videblis fontanoj. El unu statuo en la formo de Zeŭso kun papilioflugiloj kaj buŝoj sur la stomako, kruroj kaj brusto: sep jetoj estis batitaj. La kampoj estas riĉaj, grasaj, kun similaĵo de ora kotono, greno kun grandaj spiketoj, kikeroj kaj aliaj aferoj. Multaj sklavoj laboris por ili. Estis kaj viroj kaj virinoj, kaj ankaŭ multaj infanoj. Kompreneble, kontrolistoj, gardistoj. Sed ĝenerale, kompreneble, estas multe pli da sklavoj, kaj kun ŝoveliloj kaj sarkiloj.
  Sorĉistino levis memfaritan standardon haste kudritan de la sklavinoj: Kun la bildo de Glavo kaj Homo! Aliaj sklavoj rapidis por ataki.
  Dume, pluraj sklavoj kaj sklavoj pendis de la stangoj, kun la manoj kaj piedoj trapikitaj per najloj. Ŝajnas, ke ĉi tiuj infanoj de maljusteco estis kondamnitaj al turmento. Vidante la proksimiĝantajn liberigantojn, la krucumita knabino kriis per neatendite forta voĉo:
  - Venis venĝo, batu la posedantojn!
  La gvidanto de la Sorĉisto, kiel ĉiam, estas antaŭen. Ŝia blato-limako leviĝis kaj terenbatis du gardistojn samtempe. La ceteraj retiriĝis, unu el ili pro timo, eĉ kurante en sian propran lancon. Intestoj eliris el la rompita ventro. La knabino ridetis:
  - Vi estas malfortaj militistoj, se vi timas la ĉevalon!
  Miloslava, kiu fariĝis ŝia varleto, batalis dekstre, la hakilojn en la manoj de la knabino, kiel la razilo de lerta barbiro. Do fame faligas batalantojn.
  Turan ankaŭ ne cedis. Li lanĉis ŝtonon, kiu rompis la bruston de la gardisto kaj eniris la batalon. Estis klare, ke la laborego faras al li bonon, ne la muskoloj de la muelŝtono. Vere, Witcher moviĝis pli rapide.
  La sklavoj ĉesis labori, sed ankoraŭ ne eniris la batalon. Ŝajne ili estis konfuzitaj. Vere, la sama maltrankvila knabo, saltante al la laborantaj knaboj, kriis:
  - Malkuraĝuloj! Kiu estas malantaŭ mi, tiu estas heroo, kiu estas sen mi estas aĉa porko!
  La knaboj estis la unuaj, kiuj respondis. Ili kuregis al la kontrolistoj. Jen unu ulo de ĉirkaŭ dek kvar, kiu batis sian "gardiston" per sarkilo tiel forte ke lia kapo eksplodis kiel kukurbo. Ĝi funkciis, kaj la aliaj sklavoj, eĉ la kutime modestaj kaj paciencaj knabinoj, rapidis en batalon.
  La batalo nun iĝis kaosa, sed la nombra supereco, same kiel malespero, estis ĉe la flanko de la sklavoj. Kaj ili, kompreneble, transprenis.
  Trapaso estas malfacile atendi de knabino, kiu lernis rekte antaŭ ŝiaj okuloj. Ŝi baraktis la gardiston, kiu komencis premi ŝin. Do ŝi trompis lin, retiris la glavon kaj trafis lin ĝuste en la kolon.
  - Nun tiel mi nomas manĝeto! - ŝercis la knabino. - Atentu ne ebriiĝi!
  La unua bieno estis liberigita rapide, la taĉmento kreskis tuj antaŭ niaj okuloj. La ribelo disvastiĝis, englutante la kampojn kiel fajro. La Sorĉisto galopis, rapidante antaŭen. Rajdantoj alkuris al li; kutime, ili atingis ĝin rekte al la supro de la kapo. Sed la gardistoj ne rezignis. La batalo estis precipe obstina proksime de la sepkorda fontano. Ĉi tie la plantistoj sendis sian kavalerian rezervon en batalon.
  La kuraĝa Sorĉisto estis ĉirkaŭita de ĉiuj flankoj. Ŝin savis nur la eksterordinara lerteco de speciale grasigita blato-limako. Jen preciza atako kaj la hakita kontraŭulo falas. Tamen la knabino unue estis vundita en la ŝultro, poste en la stomako, kaj tiam ŝia kruro estis preskaŭ fortranĉita. Tiam Witcher komencis ĵeti etajn ponardojn. Razile, ili eniris la okulojn kaj foje en la buŝon. Tamen la plimulto el la soldatoj estis duonnudaj pro la varmego, kaj por tiaj soldatoj sufiĉis trapiki la bruston. Pluraj rajdantoj falis, sed la ceteraj pligrandigis la premon. Estis tiom da glavoj, ke en movo ili similis kombilon. Do ili enverŝas de ĉiuj flankoj.
  Sed Miloslava, Passa, Turan kaj aliaj sklavoj alvenis ĝustatempe. Tratranĉinte la vicojn, ili marŝis kiel sketejo, oni povas vidi kiel la kadavroj forflugis, kaj iel armitaj sklavoj rapidis al ili helpi pro sia tuta forto.
  La infanterio atakis la rajdistojn, la elĉerpitaj sklavoj venĝis sian doloron kaj humiligon.
  - Ĉirkaŭu la malamikon kaj ne lasu lin eskapi! - ordonis Vedmakova.
  Antaŭ ŝiaj okuloj falis sklavo kun tranĉita kapo, sed post li falis deko da gardistoj.
  - Prenu ĝin en nombroj! - ordonis la juna gvidanto de la ribelo.
  Pli kaj pli da sklavoj eniris la batalon. Oni vidis, kiel la knaboj kun kurado ekgrimpis sur la ĉevalojn, alkuris la rajdantojn kaj uzis siajn dentojn kaj akrigitajn ŝtonojn.
  La sklavoj ŝajnis ne scii timon; ili venĝis dum multaj jaroj da humiligo, kiam neniu konsideris ilin homoj. Krome, multaj el ili naskiĝis liberaj kaj ankoraŭ ne forgesis la kapecan aromon de volo.
  Fininte kun la "surĉevala" taĉmento, Witcher pluiris. La lasta serioza obstaklo sur lia vojo estis citadelo dehakita de grandaj arboj. Sufiĉe granda nombro da gardistoj estis postenigitaj tie.
  - Serĉu la bienojn kaj kaptu la ŝtupetarojn. - ŝi kriis. - Se tio ne sufiĉas, faru ilin mem.
  La sklavoj haste konstruis atakaparatojn.
  - La ŝtuparo estu larĝaj, por ke multaj militistoj povu marŝi laŭ ili samtempe. - rimarkigis Sorĉistino.
  En aliaj bienoj ankoraŭ furiozis la masakro. Kelkloke la servistoj transiris al la flanko de la ribelantoj, sed en kelkaj kazoj, pro kutimo, ili rezistis. La kontrolistoj estis mortigitaj rapide - ĉi tiuj estis malproksimaj de la plej malmolaj militistoj. Detinets iĝis la lasta fortikejo de malamikrezisto. Witcher, kiel ĉiam, estis la unua, kiu grimpis la muron. Li estis trafita per sago plurajn fojojn, sed rebatis la mortigajn donacojn per ŝildo. La plej proksima militisto estis tiel forte trafita, ke kvankam li sukcesis paradi, li defalis de la muro.
  Miloslava sukcesis hoki la gardiston, ankaŭ forĵetante la malamikon. La Neĝblanka Enirpermesilo jam fascinis la malamikajn soldatojn per sia aspekto mem. Dum ili rigardis ŝiajn perforte ŝvelantajn mamojn, kun allogaj mamoj, la knabino piedbatis en la ingvenon per la piedoj, kaj poste tranĉis. Sorĉisto, grimpinte la murojn, hakis senkompate. La malamiko jam perdis sian batalan spiriton, kaj pli kaj pli da sklavoj grimpis la muron. Ili trarompis, estis multaj ŝtuparoj, kaj la gardistoj ne havis tempon por forpuŝi ilin ĉiujn. Funde, la vero kuŝis mortintaj kaj vunditaj sklavoj, la sturmo ne povis fari sen perdoj. Do la sklavo kaj la gardisto baraktis kune kaj falis de deca alto. Ili estis vunditaj, sed ili restis vivaj kaj daŭre sufokis unu la alian.
  La maltrankvila knabo, Sorĉisto forgesis demandi sian familian nomon, estis ankaŭ sur la muro. Profitante sian malgrandan staturon, li saltis inter la kruroj de la oficiro, poste piedbatis lin en la azenon per ambaŭ piedoj, samtempe batante lin sub la genuojn. Li flugis antaŭen, trafante forkegon tenitan de plenkreska sklavo...
  - Mi kaptiĝis tiel, ke mi dolore mordis! - La knabo elŝovis sian maldikan langon, incitetante la gardistojn.
  - Ho, vi nudpieda serpento! - La batalanto staranta dekstre malbenis kaj tranĉis la knabon per sia glavo.
  La knabo ankaŭ ĉi tie devojiĝis kaj kraĉis de la pipo en lian okulon. Kiel malespere kriegis la malamiko, rompante vicojn. La knabo ne staris dum ceremonio kaj finis lin per glavo. La manoj de la infano, kvankam maldikaj, estis tendencaj kaj fortaj - moderigitaj de malfacila laboro.
  Ankaŭ aliaj knaboj montris premon, batalis kiel diable, kriante kaj blasfemandante, elektante malvarmetajn esprimojn!
  La muro estis rapide malbarita, interne la batalo iom treniĝis, timante la venĝon de la sklavoj, la posedantoj batalis senespere. Vere, superkreskitaj ventroj estas malbonaj helpantoj en batalo kun rabiaj sklavoj.
  La ĉefposedanto, ŝejko Samuma, provis eskapi tra subtera trairejo. Li prenis kun si sakon da ŝtonoj kaj oro. Eble li havis ŝancon, sed avideco lasis lin malsupren. Bela knabino, Rakhita, kaj eĉ kun kupra haŭtokoloro, ĝi estas tro da tento.
  - Kaj sekvu min hundino! - La ŝejĥo kaptis ŝin je la lanugaj haroj.
  - Ne necesas, mi mem iros, sinjoro! - Ŝi petegis.
  - Ne malĉastulino! Mi ŝatas porti vin! - La sadisma eminentulo rikanis.
  - Sed doloras! - La sklavino komencis skui siajn nudajn krurojn.
  - Kiam ni forlavos, mi ordonos, ke oni pendigu vin per viaj haroj kaj ekbruligos. - La ŝejĥo karnovore lekis siajn lipojn.
  - Vi estas besto! Sed mi amas vin, kredu min!
  La knabino premis sin proksime al sia mastro, kiu almetis sian malpuran muzelon al sia pura vizaĝo kaj komencis leki ŝin. Tiam la mano de Rakhita trovis ponardon sur la zono de la ŝejko kaj, per sia tuta forto, enigis ĝin en lian ŝvelintan stomakon.
  - Jen varo de mallumo por vi.
  La ŝejko faligis la sakon kaj ellasis siajn harojn. Liaj manoj provis fermi la profundan truon; intestoj elfalis.
  - Estaĵo! Eĥidno! - Li grumblis.
  - Ne! Mi faris tion, kio estis justa! Kiom da knabinoj kaj viroj vi torturis? Li eĉ palisumis infanojn kaj najlis ilin al fostoj. Ĉi tio estas nur venĝo! - ekkriis la knabino.
  - Damne!
  - Diino! Vi vipis min! - La sklavino frapis sian piedon en la dikan, sangantan ventron de la ŝejko.
  - Li iomete batis min! - Li sibilis.
  - Sed nobla sango fluas en mi! - La nudpieda sklavino ekbrilis per siaj dentoj.
  - Nenion, putistino! La trupoj subpremos la ribelon, kaj vi estos tiom turmentata, ke mi ŝajnos al vi kiel anĝelo! - La ŝejĥo trovis la forton por grumbli.
  - Kial ili havas pli riĉan imagon ol la via? - La knabino elŝovis la langon.
  - Sufiĉe por vi! "La riĉulo ekmoviĝis kaj ĝemis. - Dolorita! Alportu al mi facifi ungventon.
  - Kial diable? - La knabino demandis sarkasme.
  - Mi donos al vi ĉi tiun saketon da oro. - petegis la ŝejko.
  - Li jam estas mia! Bone, nur pro karitato, kie estas la facifia ŝmiraĵo? - La knabino ruze ridetis.
  - Ĉu vi konas la vestoŝrankon en formo de fluganta bovino? - La riĉulo balbutis kaj sibilis.
  - Jes! Mi vidis ĝin tiel bela kun ŝtonetoj.
  - Do vi devas meti vian manon en vian kapon, kaj vi povas facile elpreni la skatolon kun ungvento. Venu super min kaj lubriku min. - murmuris la ŝejko, preskaŭ perdante la konscion.
  - Eĉ kanajlo meritas medicinan atenton. Atendu min!
  La knabino kuris en la ĉambron. Ŝi ne zorgis pri la riĉulo, sed tia valora ŝmiraĵo estas tre malofta kaj utilus al la ribelantoj. Kaj tiam ŝi transdonos la malamatan monstraĵon al la ribelantoj.
  La sklavoj jam fuĝis al siaj ĉambroj. Du el ili vidis belan duonnudan knabinon. Sanaj uloj, malsataj je ina korinklino, alkuris al ŝi. La knabino multe laboris, estis muskola, kaj tial facile forpuŝis la atakanton per siaj fortaj kruroj kaj kriis:
  - Se vi volas ricevi monon. Nur sciu, ke estas agresema ulo en la kelo kun sako da oro.
  - Ni ne ŝatas agreson! - Ironie oponis la infanoj.
  - Sed ankaŭ li estas riĉa! - La knabino incitetis min.
  - Do estas pli bone, ni batalu! Kie estas la kelo? - La ribelaj sklavoj babilis.
  - Sekvu mian manon tie! - La sklavino svingis la dekstran manon.
  Junaj, nigraj sklavoj kuregis tien, kien ŝia pisilo montris. La knabino ridetis kaj kuris en la ĉambron. La mebloj estis sufiĉe riĉaj, sed kaosaj. Kaj jen la kabineto mem, fandita el oro. Rakhita, sen pripensi dufoje, enmetis la manon. Ŝi glitis enen kaj en tiu momento la makzelo fermiĝis.
  La belulino kriegis, ŝiaj razilaj dentoj detranĉis ŝian broson.
  - Ho, kiel dolora ĝi estas! - Ŝi kriegis, poste elpremis. - Ĉi tio estas tiel malbona!
  Malgraŭ la sovaĝa doloro, la knabino febre provis bandaĝi sian manon. Vitchakova, aŭdante la kriojn de la virinoj, decidis, ke iu estas seksperfortita kaj rapide eksplodis en la ĉambron. Vidante la belecon trempitan en sango, ŝi kriis:
  - Kiu kuraĝis fari ĉi tion?! Mi tiros lian dignon sur lian azenon! - En kolero, la militisto povus esti malĝentila homo.
  Larmoj fluis el la okuloj de Rakhita, ne tiom pro la doloro, kiun ŝi sentis, la sklavino ne estis fremda esti vipita multfoje, sed pro la konstato, ke ŝi nun estas kripla.
  - Estas li! - La knabino montris al la ŝranko.
  - Se jes, do estas terure! - Sorĉisto tranĉis la rikanantan insekton per forto sur la kapon. La efiko fleksis la strukturon, kaj la pli mola oro estis ĉizita. La militisto daŭre batis ĝis ŝi disbatis la ŝrankon en pecojn.
  La knabino rimarkeble paliĝis, kaj la neĝblanka Passa saltis al ŝi. Ŝi lerte aplikis turniketon, ĉesigante la sangadon. Witcherova elprenis la distranĉitan manon, la membro paliĝis, sed ankoraŭ estis varma.
  - Bonege! - Ni devas telefoni al Ĥirov. Eble li kreskos ĝin. - La militisto fajfis laŭte.
  Passa demandis:
  -Kiu donis al vi la ideon meti vian manon ĉi tie?
  - Samma!
  - Kion vi metis en vin mem? - Sorĉisto estis surprizita.
  - Ne, la nomo de ĉi tiu idioto estas Samuma. - Korektis la knabino.
  - Se jes, tiam li devas esti kvaronigita. - La militisto ekbrilis ŝiajn okulojn.
  - Li estas en la kelo kaj grave vundita. Vi havos tempon por kapti lin. Se li ne mortos.
  Sorĉisto provis teni la penikon, kiam subite ĝi fariĝis glitiga lacerto kiu provis ŝteliri for. Se la militisto ne estus tiel lerta de naskiĝo, eble ŝi sukcesus. Krome, ŝi kaptis ne la voston, sed la kolon.
  - Ve, nekutima magio. Ni devas montri ĝin al Khirov.
  La vizaĝo de la vundita knabino fariĝis mate kaj ŝi perdis konscion.
  Passa kaptis ŝin ĝustatempe:
  - Nerva knabino, sed bela! Estus domaĝe, se ŝi restus kripla.
  - Nu, mi esperas, ke tio povas esti riparita. Nur Ĥirov maltrafis ie, li promesis esti apud mi. - Sorĉistino malkontente levis la ŝultrojn.
  - Mi estas tie ĉi! - La sorĉisto elsaltis el malantaŭ la pordo. - Mi sentas magion.
  - Kaj mi tenas ĝin en miaj manoj! - kriis Sorĉisto.
  - Nu, ankaŭ tio ne estas malbona! Ĉi tio estas miksaĵo de meduzo kaj lacerto, vi vidas, ke ĝi estas diafana, vi povas vidi tri korojn bati. - La sorĉisto rikanis.
  - Kial ĉi tio estas impona? La knabino perdis sian brakon kaj estis anstataŭigita per lacertmeduzo. Mi pensas, ke malgraŭ la tuta lerteco de tia estaĵo, ĉi tio ne estas tute ekvivalenta anstataŭaĵo! - La militisto tute ne emis ŝerci.
  - Sed unu el la korpopartoj povas flosi, kaj tio tute ne estas malbona. Ia superpotenco! - Ruze palpebrumis la sorĉisto.
  - El kio ĝi konsistas, ĉar ĝi estas handikapo? - Mi ne komprenis Witcher.
  - Kiel diri! Ja ĝi ne plu estas nur besto, sed parto de la virina korpo. Sed mastrumado de besto estas malfacila. Nun ĉi tiu eta lacerto kapablas ŝrumpi kaj gliti en ajnan breĉon aŭ grimpi tra la muro. Krome, ĝi estas preskaŭ nevidebla, ĉi tiu specio estas kiel kameleono. - La sorĉisto komencis klarigi.
  - Pulsaro! - Ŝi diris, pruvante la entuziasmon de Pass. - Mi pensis, ke tio ne eblas. Detranĉu la penikon kaj spioni ĝin.
  - Okazas, ke malvenko promesas grandajn problemojn, sed ĉi tio estas nur reflekto de estonta venko. - La sorĉisto rimarkis.
  - Ĉu vi do ne elrevigos ŝin? - klarigis Vedmakova.
  - Ne! En milito, braveco kaj bona inteligenteco alportas venkon. Por bati, vi unue devas vidi la celon, alie vi dislokos vian pugnon. Sed por malhelpi problemojn, la vundo devas esti resanigita. - mallaŭte respondis Hirovo.
  - Ne estas bone por knabino esti kripla. Post ĉio, ĉi tio malbeligos ŝin! Ĉu vi povas fari ŝin homa mano, kiu aspektas kiel vera membro? - demandis Sorĉisto.
  - Mi pensos! Eble mi povas ripari ĝin. Ĝenerale, la plej multaj magiistoj multe pli bonas mortigi ol resanigi. - emfaze emfazis Ĥirovo.
  - Mi konsentas pri tio! Ĉiu malsaĝulo povas kripligi, ne ĉiu inteligenta povas kuraci. - Vedmakova, pro persvado, eĉ tordis sian fingron ĉe la viskio.
  - Multaj malĝentilaj ekzekutistoj - malmultaj kuracistoj!
  La sklavoj trenis la posedanton de Samum, ŝajnas ke li estas morta. Rakhita rekonsciiĝis, ŝia vizaĝo tordita pro ĝeno.
  - Li denove trompis ĉiujn! Li foriris sen pagi siajn fakturojn.
  - Mi pendigos lin! - diris Sorĉisto. - Lia kadavro estu averto por ĉiuj malnoblaj kaj avidaj. Avida homo ĉiam estas malavara kun larmoj de seniluziiĝo!
  - Estas racia! Sed kiu redonos mian manon? La knabino estis preta plori.
  - Jen li! - Indikis la gvidanto de la ribelo.
  Ĥirov riverencis, la ŝnureto lumiĝis en liaj manoj.
  - Ne zorgu! Vi ne povas esti kripla. Do Rakhita vi devos fariĝi bonega spiono. Vi volas venĝi kontraŭ ĉiuj riĉuloj kaj potencaj en ĉi tiu imperio.
  - Kompreneble. Ne estu sklavo, humiligita en la polvo! - ekkriis la knabino.
  - Do vi povas helpi nin! Ĉi tiu imperio estas malbone regata, do la tombo korektos la ĝiban sistemon! - La sorĉisto ellasis trabon de energio el sia montrofingro.
  - Strange! Mi vidas multe da energio en vi. Kaj saĝo! Mi estas preta aliĝi al vi! - ekkriis la sklavo.
  - Donos vin, sed vi povos venki! Sen doloro ne estas kuraĝo, sen braveco ne estas venko! - La sorĉisto deklaris, montrante filozofian pensmanieron.
  "Mi estas virino, kio signifas, ke mi kutimas elteni." - Raĥita kapjesis.
  - Kiam vi ne havas sufiĉe da pacienco, kantado helpos! - ŝercis Ĥirov.
  Ĉiuj ridis. Vedmakova estis en bona humoro. La komenco estis venka, kio signifas, ke ne estas tempo por perdi. Antaŭ ĉio, necesas formi armeon de sklavoj antaŭ ol ili forkuras. Do la homoj estas kiel fero, ĝis ĝi malvarmiĝas, donu al ĝi la deziratan formon. La militista knabino eliris sur la muron, grimpis sur la estradon kaj ordonis per tondra voĉo:
  - Kolekto de trumpetoj kolektu ĉiujn!
  Passa demandis:
  - Ankaŭ virinoj?!
  - Jes! Ni bezonos ĉiun glavon. Rapidu, sed sciu, ke ne estos raboj, ni dividos ĉion egale.
  Kolekti la sklavojn bezonis iom da tempo; ni eĉ devis uzi vipojn. Witcher mem estis devigita helpi la malmultajn kiuj ne perdis siajn kapojn kaj bremsi la rabojn. La knabino donis bonan vangofrapon sur la orelojn al kvin el la plej fervoraj banditoj, kaj eĉ detranĉis la kapon de unu. Gutetoj da sango falis sur ŝian vizaĝon, Witcher avide forlekis ilin. Ĝi funkciis. La ĝenerala kunveno okazis en la mallumo sub la lumo de torĉoj. Ekzistis miloj da liberigitaj sklavoj; Witcher eĉ taksis okule ke ekzistis almenaŭ dek du mil, kvankam multaj el ili inkludis infanojn kaj virinojn.
  Ŝi rezultis de la plej alta turo en Detinets. La sorĉisto staris ĉe la kontraŭa flanko, li regis la tutan kunvenon. Sklavoj estis brutale ekspluatitaj, kaj la malfortaj estis ekzekutitaj aŭ buĉitaj. Do ĝenerale, se ni prenas fizikajn parametrojn, ili aspektis kiel bonaj batalantoj. Ili nur bezonas trejnadon. Vedmakova faris incendian paroladon. Ŝi precipe persiste klarigis la bezonon krei grandan liberigan armeon.
  - Unueco, kuraĝo, sindonemo estas la ŝlosiloj de venko, libereco, feliĉo! Sen disciplino ne ekzistas armeo, kaj sen armeo oni ne povas akiri liberecon! Laboro plifortigis nin, multobligita per inteligenteco donos al ni liberecon, kaj kune kun sorto alportos feliĉon!
  Do ni fariĝu unu kaj forĵetu la ĉenojn! - La militisto parolis.
  La sklavoj esprimis sian aprobon per laŭtaj krioj! Nur unu sklavo, kun multaj cikatroj kaj fiera rigardo, silentis. Lia rigardo esprimis la plej ekstreman gradon de malestimo.
  Witcher denove proponis elekti ununuran gvidanton de la ribelo!
  - La komandanto estas kiel la supro de la piramido - devas esti nur unu, alie eĉ tia forta strukturo kolapsos!
  La sklavoj kriis:
  -Ĝuste! Konduku nin.
  -Vi estas granda militisto kaj estos nia gvidanto! - Neatendite, la knabo sukcesis krii ĉiujn.
  Ĉi tio surprizis Vedmakovan: kiel tio eĉ eblas? Ŝi rigardis pli atente; en la manoj de la infano estis io simila al blovtubo, nur pli dika. Kaj helpe de tiu ĉi aparato li bruis.
  - La knabo iros malproksimen! Kio estas lia nomo? - demandis la militisto.
  - Dik! Mi specife eksciis. - sugestis Passa.
  - Simpla nomo! - Witcher klare atendis ion pli ekzotikan.
  - Kial komplekseco!
  -Ni anoncas voĉdonon! - anoncis la sorĉisto. Lia voĉo estis tiel tondra, ke la palmarboj tremis. - Kiu ajn favoras, ke la militisto Witcher estu la gvidanto, levu vian dekstran manon! Voĉdonu por vero, libereco kaj honoro! Kaj via vivo fariĝos tia, ke la dioj envios! -
  La sklavoj, venkitaj de entuziasmo, preskaŭ unuanime levis la manojn en la aero. Ili aspektis kiel militisto, kaj ilia unuanimeco sugestis, ke eble Ĥirov uzis sian magion ĉi tie.
  Ĉu ne estas vere, ke lia alveno donis al ili liberecon kaj la ŝancon senti sin kiel veraj homoj. Ĉi tio signifas, ke estas nature saluti Witcher kiel pluvo en sekeco. Ĝojo estis videbla sur la vizaĝoj de la iamaj sklavoj. Estis kiel vekiĝo.
  Ĉi tie, meze de ĝenerala ĝojo, paŝis antaŭen forta sklavo, riĉe ornamita per cikatroj. Li diris per sia profunda voĉo.
  - Estis kaj estos multaj, kiuj volas konduki al feliĉo. Sed ĉu vi havas moralan rajton pri tio!
  - Kiu!? - La Sorĉistino nudigis sian buŝon plenan de dentoj. La bicepso sur liaj nudaj brakoj ŝvelis.
  - Kiu vi estas?! Posteulo de nobela familio, aŭ malnobelo. Aŭ eble eĉ forkurinta sklavo kiel Zhissor. Li ankaŭ promesis multon, sed finis sian vivon sur paliso. Kaj kun li dudek mil sklavoj. - La potenca sklavo fortranĉis lin.
  - Ĉi tie multe dependos de ni mem. Mi vidas cikatrojn sur vi, vi plej verŝajne ne naskiĝis sklavo, mi povas distingi vundojn kaŭzitajn de vipo aŭ glavo kun lancoj! - Vedmakova deklaris.
  - Vi divenis la militiston nekonatan de mi! Mi estas grafo de Force, posteulo de timindaj reĝoj. Sed ĉu vi scias la nomon de via patro? - demandis la nobla sklavo.
  - Nobelaro de la familio havas la saman rilaton al kuraĝo kiel la longo de la haroj al inteligenteco! - respondis Vedmakova kaj tuj aldonis. -Nenia braveco de niaj prauloj helpos malkuraĝulon!
  - Vi parolas bele. Kiel foira pajaco, kiom kuraĝa estas via koro? - La sklavo minace sulkigis la brovojn.
  - Nu, kia heroo vi estas! Grafo, sed vi estis mezurita kontraŭ sklava sorto, kie estis via fiero kaj kuraĝo! - La Sorĉisto jam komencis finiĝi.
  - Mi havis miajn kialojn por tio. Kaj kiuj, vi ne bezonas scii, malpli da scio signifas, ke estas pli facile morti! Mi defias vin al mortbatalo, kaj se vi estas kuraĝa ne nur per vortoj, tiam vi akceptos la defion! muĝis la Komte de Force.
  - Pri tio vi povas esti certa! - La militisto klakis.
  La sklavoj malbaris la arenon. Sorĉisto venis malsupren kaj kontrolis la glavon. Ŝia kontraŭulo staris kontraŭ ŝi. Li havis sian propran armilon, du akre akrigitajn glavojn. Por la okazo, la militisto eltiris alian glavon el sia brusto.
  Grafo de Forsa estis multe pli alta ol Witcher, multe pli larĝa en la ŝultroj, kvankam li ne ŝajnis tiel muskola kaj skulptita, knabino inda fariĝi mondĉampiono en taŭgeco. Tamen, ne estis graso, kaj la tendenaj ligamentoj estis streĉaj kaj ŝvelintaj. Krome, estis sento de granda sperto en ĉiu movo, kaj la saltpaŝado parolis volumojn. Sur iliaj vizaĝoj aperis rideto; ĝi ne plu estis malestima, sed prefere simpatia.
  - Nu, vi havas problemon, knabino! Vi ne estos enviita. - La Grafo montris al ŝi sian pugnon.
  - Kial vi estas tiel memfida? - La kolero de la Sorĉisto plifortiĝis.
  - Mi gajnis multajn batalojn kaj turnirojn. En mia regno, mi estis konsiderita unu el la plej bonaj batalantoj, multaj konsideris min eĉ la plej bona. - Forsa, skuis la brustmuskolojn, kiuj aspektis kiel du ŝildoj starantaj unu apud la alia.
  - Ĉi tio estas ĉar vi batalis nur kun la nobelaro, kaj ili degeneris kaj grasiĝis. Nun, se vi interkonsentus kun talenta malnobelo, vi havus malmulte da famo! - Fideme respondis Sorĉisto.
  - Boja hundo, adiaŭ, bastono, aŭ pli ĝuste mia glavo, ne iris laŭ mia dorso! - La tuta pleneco de aroganteco revenis al la grafo.
  - Ĉi tio estas tre interesa! Klingo el la plej forta ŝtalo rustas en la manoj de babilulo kaj malkuraĝulo! "Vedmakova neniam ĉesis brili per sia elokventeco.
  - Nu, ĉi tio plej verŝajne validas por vi, aĉulo! - grumblis Forsa.
  - Eble ni ĉesos skermado en langoj, kaj ni uzu ion pli fortan! - Sorĉisto ludis elegantan okon.
  - Reciproke!
  La grafo kaj la gvidanto de la ribelantoj renkontis vizaĝon kontraŭ vizaĝo. La glavoj moviĝis rapide kaj batis plenforte. Fajreroj falis de la batoj kaj sonorado aŭdiĝis.
  La grafo atakis plurajn fojojn. Li provis la duoblan barelteknikon, sed Witcher rebatis la atakojn, notante ke ŝia nobla kontraŭulo havis decan rapidecon.
  - Kion vi ludas!
  - Sur la ŝnuroj de la morto!
  La grafo denove deĉenigis serion da batoj, li provis kompleksajn kombinaĵojn. Vedmakova iomete retiriĝis kaj faris kontraŭatakon, iomete kaptinte sian kontraŭulon en la brusto.
  Ŝi studis la movojn de la sperta militisto, prenante sian tempon por demeti lin. La Grafo ridetis kaj liaj okuloj ekbrilis:
  - Vi tute ne estas tiel simpla! Eble eĉ ne kompleta sklavo, kvankam oni iras nudpiede.
  - Mi naskiĝis libera kaj vivis en la arbaro! Mia kolo neniam konis jugon. Estas nepenseble submetiĝi al forto. Vere libera homo submetiĝas al tri aferoj - racio, amo, Dio. La sklavo en sia animo estas submetita - al pasioj, volupto, servistoj de Dio! - Bele respondis Vedmakova.
  - Vi pravas pri la lasta! Vi estas tiu, kiu vere pravas, ĉi tiuj pastroj kaj pastroj starigis min! - La Grafo faris duoblan ventumilon, poste "konkonkon" teknikon, sed ne sukcesis. - Mi volonte interparolos kun vi per glaso da vino, krom se mi kompreneble ne mortigos vin.
  - Taso da vino estas kiel oceano - se oni forportiĝas, oni perdas teron sub la piedoj! - diris la militisto.
  - Sed vi sentas vin pli libera. Kio pri ĉi tiu tekniko?
  Li tenis la tridenton, poste la papilion. En respondo, Witcher trafis la renkontiĝon pli forte. La grafo ŝanceliĝis kaj retiriĝis. Tiam la konkurado denove daŭris, Forsa moviĝis kvazaŭ vundita, li rimarkis, ke lia kontraŭulo estas tro forta por preni ŝin senceremonie. Tiam, alkutimiginte Witcher-on al certa sinsekvo de movoj, la grafo neatendite ŝanĝis la trajektorion de la glavo kaj batis la knabinon sur la muskola, sed ankaŭ ina, brusto. Sango fluis, la gratvundeto estis profunda. La vundo ne rompis Witcher, sed male, donis al ŝi forton. La knabino iris en la ofensivon, glavoj ekbrilis, farante bizaran dancon. Kaj kvankam de ekstere ŝajnis, ke la militisto tute perdis la kapon kaj furiozis, la vivo en la arbaro kaj la ĉasado ekde infanaĝo instruis ŝin konservi sian prudenton en la plej furioza batalo. Estis malfacile por la grafo reteni tian premon; li retiriĝis, malfacile haltante. Vedmakova kaptis la momenton, kiam la sklava eminentulo retiriĝis, kvazaŭ ŝi pugnobatus lin sub la genuon. La bato trafis la tendenon kaj la grafo cedis, lia rapideco malpliiĝis. Tiam la knabino tenis sian propran teknikon, ŝi mem elpensis ĝin, nomante ĝin naŭkapa drako. Nur bone trejnita batalanto povus eltiri ion tian. Krome, la lasta naŭa atako estis preskaŭ nerezistebla. Ĉi tie temis pri mekaniko, reflektante la atakon, la mano estis tro malfortigita, parante la atakojn, kaj tial la lasta atako finiĝis. Por la unua fojo, la militisto plenumis la teknikon sur sufiĉe lerta kaj rapida partnero, kaj kiam li anhelis, faligante sian glavon, evidentiĝis, ke la noveco estis sukceso.
  La grafo paliĝis, li perdis siajn fortojn.
  - Vi estas bonŝanca putino!
  - Ne vere! La sorto estas malfirma kiel sablo - nur malfacila laboro ligos ĝin per cemento.
  Sorĉistino denove vundis sian malamikon, sed ne profunde - ŝi ne volis mortigi aŭ kripligi. Batante denove, ŝi eksaltis, la grafo meĥanike paradis kaj la militisto elbatis la glavon per sia klabopiedo. La sklava eminentulo montriĝis tute senarma. Sorĉistino, forĵetante siajn glavojn, alkuris la malamikon, kaj stumblis la grafon. Ŝiaj manoj krampis lian membron en seruro.
  -Ĉu vi rezignas? La okuloj de la pantero ekbrilis.
  - Mi kalkulas kapitulacon al nudpieda sklavo!
  Witcher oponis varme:
  - Ne sklavo, sed batalanto por justa afero! Vi mem estis sklavo kaj komprenis, kio estas humiligo, sed ili estas aliaj homoj, ne pli malbonaj ol ni. Demandu do vian konsciencon!
  . ĈAPITRO N-ro 10.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis sur la fronto. La knabo kaj knabino jam sufiĉe enuis pro la longedaŭra milito. Konstante mortigi kaj pafi ankaŭ enuiĝas.
  Estas kiel ludo. La sama pafado pli aŭ malpli frue enuiĝos.
  La infanoj estis lacaj de pafi kaj senĉese ĵeti obusojn per siaj nudaj piedoj.
  La knabo turnis sin. Falĉis la faŝistojn.
  Kaj diris:
  - Maeta!
  La knabino ĵetis obuson per siaj nudaj piedoj. Ŝi disĵetis la Fritzojn kaj kuis pro ĝojo:
  - Ni havos novajn, tre grandajn venkojn!
  Sed ĉi tio fariĝas enuiga. Eĉ la fakto, ke de la ĵeto de la nudaj piedoj de la knabo, la tankoj de Hitler estas puŝitaj sur siaj flankoj.
  Oleg tiam komencis komponi.
  Alia alternativa historio. Zjuganov ne voĉdonis por la kandidatiĝo de Stepashin kaj ankaŭ la tri komunistaj frakcioj.
  Tio finiĝis kun la dissolvo de la Ŝtata Dumao kaj fruaj elektoj en septembro 1999.
  Kompreneble, la komunistoj estis pli fortaj ol iam ajn. Kaj ili iris al la elektoj, fidante sur la atingoj de la Primakov-registaro, kie ili ludis rimarkindan rolon. La Unity-bloko ankoraŭ ne estas kreita. Putin ne aperis kiel ĉefministro. Kaj la invado de aktivuloj en Dagestano nur aldonis pli da voĉoj maldekstren kaj mortigis la potencon de la aŭtoritatoj.
  Ĝenerale, la registaro montriĝis malorganizita. La NDR malfortiĝis kaj kolapsis, kaj ekzistis neniu nova preta partio. Kaj Stepashin, estante nomumita ĉefministro, ne gvidis la partion en povo. Kaj tiam Jelcin plene maldungis lin.
  Resume, la parlamentaj balotoj rezultigis grandan venkon por la maldekstro.
  La komunisma triumfo estis impona. Krome la bloko Primakov-Luĵkov ne havis tempon por malstreĉiĝi. Sed li tamen sukcesis registriĝi kune kun la kamparanoj. Kaj prenis la duan lokon. La tria estis "Yabloko", kiu havis bonan PR. La LDPR prenis kvaran lokon. Sed plejparte pro tio, ke por-prezidentaj kanaloj aktive promociis ĉi tiun partion.
  Kaj Jelcin eĉ donis, aŭ pli ĝuste, donis al Zhirinovsky la rangon de generalo.
  Do ĉio okazis laŭ speciala scenaro.
  La opozicio kaptis potencon en la Ŝtata Dumao. Kaj Jelcin konsentis foriri libervole, oficiale nomumante Primakov kiel sia posteulo. Zjuganov ankaŭ iĝis la ĉefministro kaj la dekstra mano.
  Ĉi tio, ĝenerale, konvenis al la komunistoj. Kaj kompromiso estis atingita. Basayev kaj Khattab estis elpremitaj el Dagestano. Sed ili ne sendis soldatojn en Ĉeĉenion mem.
  Civita milito baldaŭ ekis tie kaj la dividado en plurajn frakciojn.
  Rusio helpis al Masĥadov kaj Kadirov. Primakov facile gajnis la rusan prezidant-elekton. La dua neatendite fariĝis Ĵirinovskij - kiu ne havis aliajn konkurantojn en sia balotantaro, kaj la liberalulo Javlinsky ne estis lia rivalo.
  Oleg Rybachenko interrompis sian eseon. Ne, ĝi ne estas interesa. Denove, jam kovrita temo, post Primakov, Zjuganov, kaj la restarigo de Sovetunio. Laca de ĝi!
  Io povus esti pli interesa komponi. Ekzemple, pri spaco.
  La knabo komencis elpensi ideojn.
  La nova ĉefurbo de la Granda Rusa Imperio nomiĝis Petrograd-Galaktik. Ĝi estis fondita en la konstelacio Sagitario, preskaŭ en la centro mem de la galaksio. Kaj la steloj kaj planedoj estis multe pli densaj ĉi tie ol ĉe la periferio de la Lakta Vojo, kie la malnova Tero trovis ŝirmejon. La okcidentaj konfederaciaj trupoj estis tute forpelitaj el la kerno. Tamen la milito ne pasis sen spuro: miloj da planedoj estis detruitaj, kaj nur rememoroj restis pri la Tero. Ĉi tio estis la ĉefa kialo por movi la ĉefurbon al la plej riĉa kaj paca loko en la galaksio. Ĉi tie estas tre malfacile trarompi, do eĉ en la kondiĉoj de tuta spaca milito, kie la frontlinio estas abstrakta koncepto kaj la malantaŭo estas konvencio, la kerno fariĝis la ĉefa rusa bazo kaj industria fortikaĵo. La ĉefurbo kreskis kaj tute englutis la planedon Kiŝiŝ, iĝante giganta metropolo. Giganta urbo kapabla imponi ajnan prudentan individuon. Multnombraj flugmaŝinoj tranĉas tra la purpura ĉielo.
  Marŝalo Maxim Troshev estis alvokita al la Ministro de Defendo, Super Marshal Igor Roerich. La venonta renkontiĝo estis signo de akre pliigita agado de la malamiko. La milito, laca de ĉiuj, formanĝis rimedojn kiel predanta funelo, bilionoj da homoj mortis en ĝi, kaj neniu povis atingi la deziratan sukceson. Militarigo postlasis sian markon sur la arkitekturo de Petrograd-Galaktik. Grandegaj nubskrapuloj staras en bonordaj vicoj, ili reprezentas kvadratojn sur urba ŝaktabulo. Ĉi tio nevole memorigis la marŝalon pri konstruado de spacaj flotegoj. Dum la lasta batalo, grandaj rusaj stelŝipoj ankaŭ prenis siajn poziciojn, tiam subite rompis formacion, trafante la malamikan flagŝipon. Pripensita batalo fariĝis manbatalo, kelkaj ŝipoj koliziis, eksplodante en monstre helaj ekbriloj. La vakuo fariĝis kolorigita kvazaŭ gigantaj vulkanoj erupcius kaj riveroj de fajro tuj fluus, riveretoj de inferaj flamoj krevigis siajn bordojn, kovrante ilin per detrua ondo. En kaosa batalo, sukceso akompanis la armeon de Granda Rusio, sed venko venis je ege alta prezo. Plurmil kosmoŝipoj fariĝis fluoj de elementaj partikloj. Vere, la malamiko suferis eĉ pli grandajn perdojn. La rusoj sciis batali, sed la konfederacio, kiu inkluzivis multajn rasojn, furioze krakis, starigante obstinan reziston.
  La ĉefa problemo estis ke la centro de la konfederacio, situanta en la Thom-galaksio, estis tre malfacile detrui. La antikva civilizacio de la aceroformaj dagoj, kiuj vivis en ĉi tiu aro da steloj dum milionoj da jaroj, starigis nepenetreblan fortikaĵon kaj ĉirkaŭis sin per potenca defendlinio, plena de kaptiloj.
  Por eniri ĉi tiun spacon "Mannerheim", la tuta rusa armeo ne sufiĉos. Ne eblis fini la militon. Planedoj kaj sistemoj ŝanĝis manojn multajn fojojn. La marŝalo ĉirkaŭrigardis la ĉefurbon kun sento de nostalgio. La skurĝantaj gravioletoj kaj flaneuroj estis pentritaj en kakiaj koloroj, kaj la duobla celo de la aviadilo estis sentita ĉie. Kelkaj konstruaĵoj estis formitaj kiel gigantaj tankoj aŭ infanteriaj batalveturiloj kun trakoj anstataŭe de enirejoj. Estis amuze rigardi kiel akvofalo erupciis el la barelo de tia flugilhava tanko, la blua kaj smeralda akvo reflektis la kvar "sunojn", ludante kun dekoj da ombroj, kaj ekzotikaj arboj kaj grandegaj floroj kreskis sur la trunko kaj flugiloj, formante. eksterordinaraj pendantaj ĝardenoj. Modernaj, nur gigantaj nubskrapultankoj, kutime fluliniaj laŭ formo, armitaj per multaj pafiloj. Vivi en tiaj domoj estas oportuna kaj komforta, kvankam en la okazo de atako kontraŭ la ĉefurbo, simila konstruaĵo fariĝus potenca batalunuo en kvin minutoj. Preterpasantoj de ĉiuj klasoj, kaj eĉ malgrandaj infanoj, estis en armeuniformoj aŭ en la vestaĵoj de diversaj miliciaj organizoj. Alveturantaj ciberminejoj ŝvebis alte en la stratosfero; laŭ aspekto ili similis buntajn pilkojn. La lumaĵoj lumigis la volbon de la ĉielo, inundante la glatajn spegulitajn bulvardojn per blindigaj radioj. Maksim Troŝev ne kutimis tiajn ekscesojn.
  "La steloj estas tro densaj ĉi tie. Kaj estas tro varme por mi."
  La marŝalo viŝis la ŝviton de la frunto kaj ŝaltis la ventoladon. La plua flugo iris senprobleme, kaj baldaŭ aperis la konstruaĵo de la Ministerio pri Defendo. Ekzistis kvar batalveturiloj ĉe la enirejo. La pikaj luĥaroj kun siaj suĉiloj - bestoj kun flarsento dekkvinoble pli forta ol tiu de hundo - ĉirkaŭis Troŝevon. La ciklopa palaco de la supermarŝalo iris profunde subtere, ĝiaj dikaj muroj loĝigante plasmokanonojn kaj kaskadantajn laserojn. La internoj de la profunda bunkro estis simplaj - lukso ne estis kuraĝigita. Antaŭ tio Troŝev vidis sian estron nur en tridimensia projekcio. La Supermarŝalo estis maljuna, sperta militisto de cent dudek jaroj. Mi devis malsupreniri per altrapida lifto, penetrante bone dek kilometrojn subtere.
  Preterpasinte la kordonon de elitaj gardistoj kaj batalrobotoj, la marŝalo eniris la oficejon, kie la plasma komputilo simulis vastigitan hologramon de la galaksio kun markoj de la koncentriĝo de rusaj trupoj kaj la lokoj de supozataj malamikaj strikoj. Pli malgrandaj hologramoj pendis proksime, bildoj de aliaj galaksioj estis videblaj. Kontrolo super ili ne estis kontinua; inter la steloj estis intermetitaj ekvido de sendependaj ŝtatoj loĝataj de inteligentaj, foje tre strangaj, rasoj. Troŝev ne longe rigardis tiun ĉi grandiozecon; li devis fari alian raporton. Igor Roerich aspektis juna, lia vizaĝo estis preskaŭ sen sulkoj, densa blonda hararo. Ŝajnis, ke li povas vivi kaj vivi, sed rusa medicino en milittempaj kondiĉoj ne tro interesiĝis pri plilongigo de la homa vivo. Male, la rapida ŝanĝo de generacioj spronis evoluon kaj estis al la avantaĝo de la senkompata militelektisto. La vivdaŭro estis limigita al cent kvindek jaroj. Eĉ por la elito. Nu, la naskokvanto restis tre alta, abortoj estis nur por misaj infanoj, kaj kontraŭkoncipiloj estis malpermesitaj. La supermarŝalo turnis sian rigardon al Troŝev, kiu eniris.
  - Kaj jen vi, Maksimo. Forĵetu ĉiujn datumojn sur la komputilon, ĝi prilaboros ĝin kaj provizos solvon. Kion vi povas diri pri lastatempaj eventoj?
  - La konfederitoj kaj iliaj aliancanoj lernis bonan lecionon. La pesilo kliniĝas al nia direkto.Dum la lastaj dek, la granda plimulto de bataloj estas venkitaj.
  Roerich kapjesis.
  - Mi scias tion. Sed la aliancanoj de la konfederitoj, la Dugs, iĝis videble pli aktivaj. Ili komencas prezenti gravan minacon.
  - Konsentas.
  Roerich renversis la bildon sur la hologramo kaj iomete pligrandigis ĝin.
  - Antaŭ vi Galaxy Smoor. Jen la dua plej granda Dug-fortikejo. Jen kie ni batos la ĉefan baton. Se sukcesos, ni povos gajni la militon ene de sepdek, maksimume cent jaroj. Kaj se ni malsukcesos, la milito daŭros dum multaj jarcentoj. Vi pruvis vin esti kompetenta komandanto, kaj tial mi proponas, ke vi gvidu Operacion Ŝtala Martelo. Estas klare?
  - Ĝuste, via ekscelenco.
  Igor sulkigis la brovojn.
  Kial tiaj titoloj? Simple kontaktu nin: Kamarado Supermarŝalo. De kie vi akiris ĉi tion?
  Maksimo sentis honton.
  -Mi, kamarado supermarŝalo, studis kun Bing. Ili predikis la malnovan imperian stilon.
  - Klara. Sed nun la imperio estas malsama, la prezidanto simpligis la antaŭajn kutimojn kaj procedurojn. Plie, ŝanĝo de potenco baldaŭ venos, kaj ni havos novan pli aĝan fraton kaj superan komandanton. Eble mi estos eksigita, kaj se Operacio Ŝtala Martelo sukcesos, vi estos nomumita anstataŭ mi. Ni devas studi anticipe, ĉi tio estas grandega respondeco.
  La marŝalo estis pli ol trioble pli juna ol Roerich, kaj tial la patrona tono estis tre taŭga kaj ne kaŭzis ofendon. Kvankam ŝanĝo de gvidanto estas okazonta, kaj ilia nova gvidanto estos pli juna ol ambaŭ el ili. Kompreneble, ĉi tio estos la plej bona.
  - Mi estas preta. Mi servas grandan Rusion!
  - Do iru. Miaj generaloj plenigos vin pri la detaloj.
  Salutinte, la marŝalo foriris.
  La bunkrokoridoroj estis farbitaj kaki. La funkcia ĉefsidejo situis malsupre. Multnombraj fotonaj kaj plasmaj komputiloj je akcelita rapideco prilaboris informojn fluantajn el diversaj punktoj de la metagalaksio. Antaŭe estis multe da rutina laboro, kaj la marŝalo estis liberigita nur post horo kaj duono. Nun atendis lin longa hipersalto al najbara galaksio. Grandegaj fortoj devas kolektiĝi tie, preskaŭ sesono de la tuta rusa kosmofloto. Pluraj milionoj da stelŝipoj. Post kiam la negravaj detaloj estis aranĝitaj, la marŝalo leviĝis al la surfaco. La profunda malvarmeto cedis lokon al intensa varmo. Kvar lumaĵoj kunvenis ĉe la zenito kaj, hirtaj per kronoj senkompate lekantaj la ĉielon, verŝis fluetojn da partikloj sur la planedon. Kaskadoj de lumo fluis laŭ la spegulitaj stratoj. Maksimo saltis en la gravitan aviadilon, estis komforte kaj malvarme interne, kaj rapidis al la periferio. Li neniam antaŭe estis en Petrograd-Galaktika, kaj li volis vidi per siaj propraj okuloj la ĉefurbon, loĝitan de tricent miliardoj da loĝantoj. Li forlasis la militan sektoron, kaj ĉio ŝanĝiĝis kaj fariĝis pli gaja. Aperis konstruaĵoj kun originala kunmetaĵo; li verŝajne nomus ilin luksaj - reprezentantoj de la privilegiita klaso ekloĝis en ili. Dum la tuta milito, la tavolo de oligarkoj malpliiĝis, sed ne estis tute detruita. La palacoj estis veraj artaĵoj. Unu el ili similis al mezepoka kastelo, kie anstataŭ la dentoj de parapeto estis palmoj. Alia staris sur maldikaj kruroj, kaj la aŭtovojo etendiĝis sub li; li aspektis kiel hele kolora araneo, kovrita de steloj. Multaj el la konstruaĵoj, kie vivis pli malriĉaj homoj, ankaŭ ne elvokis asociojn kun kazernoj; male, imponaj fasadoj ekbrilis, ornamitaj per statuoj de gvidantoj kaj komandantoj de pasintaj jarcentoj. Ne ĉio estu farbita kaki, pensis Troŝev. Krome, eble la plej popolriĉa urbo en la universo devus havi belan arkitekturon. La turisma sektoro estis aparte bunta kun moviĝantaj piedvojoj, kun konstruaĵoj faritaj en la formo de gigantaj rozoj, same kiel florantaj kaj interplektitaj tulipoj, ŝnurigitaj lekantoj kaj komplike miksitaj ekzotikaj bestoj. Ŝajne, estas interese vivi en urso aŭ sabrodenta tigro, ĝi ĝojigas infanojn. Tamen, plenkreskuloj ankaŭ miras kiam tia strukturo moviĝas aŭ ludas. La dekdukapa turnanta drako faris neforviŝeblan impreson sur la marŝalo; multkoloraj fontanoj, prilumitaj per neono, erupciis el ĉiu buŝo. Ĝenerale, estis multegaj fontanoj de la plej bizaraj formoj, ĵetantaj multkolorajn jetojn centojn da metroj en la aeron. Kaj kiel belaj ili estas, en la lumo de la kvar sunoj, interplektiĝantaj en akvan ŝablonon, fabela, unika ludo de koloroj. La infanoj ĉi tie estis gajaj kaj belaj: iliaj buntaj vestaĵoj donis al ili similecon al fabelaj elfoj. Ĉi tie ne estis nur homoj, duono de la spektantaro estis eksterteranoj. Tamen, la infanoj de fremduloj feliĉe ludis kun la homaj infanoj. Troŝev ankaŭ renkontis inteligentajn plantojn. Abundega orkapa leontodo kun kvar kruroj kaj du maldikaj brakoj. Iliaj beboj havis nur du krurojn, kaj iliaj oraj kapoj estis dense disŝutitaj de smeraldaj makuloj. Maxim konis ĉi tiun rason bone - Gapi, triseksaj plantestaĵoj, paco-amantaj, sed pro la volo de la sorto ili estis tiritaj en plenan interstela milito kaj fariĝis naturaj aliancanoj de Granda Rusio.
  Estis sufiĉe da reprezentantoj de aliaj rasoj - plejparte neŭtralaj ŝtatoj kaj planedoj. Ili volis vidi la nekredeblan ĉefurbon de la imperio. Ĉi tie la milito ŝajnas malproksima kaj nereala, ĝi estas miloj da parsekoj for, kaj tamen, maltrankvila sento ne forlasis la marŝalon. En mia kapo ekestis la penso, ke sur tiuj planedoj, kiujn ili devos ataki, ankaŭ vivis inteligentaj estaĵoj kaj tutaj miliardoj da pensantaj estaĵoj mortos. Torentoj da sango estos verŝita, miloj da urboj kaj vilaĝoj estos detruitaj. Sed li estas la marŝalo de la imperio, kaj devas plenumi sian devon.
  Admirinte la turisman centron, la marŝalo ordonis deploji la gravitan aviadilon kaj direktiĝi al la industriregionoj. La domoj ĉi tie estis iomete pli malaltaj, kun simpla aranĝo. La fabrikoj situis profunde subtere.
  Tuj kiam la gravitaviadilo alteriĝis, aro da nudpiedaj uloj kun ĉifonoj kaj purigaj produktoj tuj kuregis al ĝi. Maldikaj ragamufoj en ĉifonoj el jam laca, paliĝinta kaki, kun grandaj ŝiritaj truoj. Profunde sunbrunigita, preskaŭ nigra. Ŝajnas, ke la longedaŭra milito devigis ilin streĉi la zonojn. Troŝev komencis senti simpation. La ŝoforo, kapitano Vulpo, ne kunhavis tiajn sentojn.
  - Venu, ratoj, foriru de ĉi tie! Marshall venas! - li bojis.
  La senhejmaj infanoj kuregis en ĉiuj direktoj, nur ili povis vidi siajn malpurajn kalkanojn. Estas malfacile marŝi nudpiede sur surfaco kiu estas varma de kvar "sunoj" samtempe, kaj la malriĉaj infanoj ne sciis kio ŝuoj estas. Unu el la knaboj tamen montriĝis pli aŭdaca ol la aliaj kaj turnis sin kaj montris sian mezan fingron. La kapitano eltiris eksplodilon kaj pafis al la senprudenta knabo; li estus mortiginta lin, sed la marŝalo sukcesis puŝi la brakon de la kapitano en la lasta momento. La ŝargo preterflugis, farante krateron en la trotuaro, fragmentoj de fandita ŝtono falis sur la nudajn krurojn de la knabo, kaj li kolapsis sur la asfalton. Per peno de volo, la estonta militisto sukcesis reteni sian krion kaj, elportante la doloron, ekstaris. Maksimo donis al la kapitano fortan vangofrapon.
  - Tri tagoj en la gardejo. Atentu, manojn ĉe viaj flankoj! - La marŝalo ordonis per minaca tono - Infanoj estas nia posedaĵo, kaj ni devas prizorgi ilin, kaj ne mortigi ilin. Ĉu vi komprenas, monstro?
  La vulpo etendis siajn brakojn ĉe siaj flankoj. Li malrapide kapjesis.
  - Respondu laŭ la regularo.
  - Jes sinjoro.
  Maksimo turnis sian rigardon al la knabo. Li estis helhara kun bela, ruza vizaĝo, kaj muskolforta. Sub ŝirita T-ĉemizo, vi povas vidi liajn fortajn absojn kovritajn per ĉokolad-brikoj.
  -Kio estas via nomo?
  - Yanesh Kowalski! - La ĉifonulo bojis je la supro de siaj pulmoj.
  - Mi vidas en vi la kreaĵojn de forta militisto. Ĉu vi volas eniri la Ĵukov-an Lernejon?
  La knabo iĝis deprimita.
  - Mi ĝojus, sed miaj gepatroj estas ordinaraj laboristoj kaj ne povos pagi mian edukadon.
  Marŝalo ridetis.
  - Vi estos senpage enskribita. Vi, kiel mi vidas, estas fizike forta, kaj viaj okuloj parolas pri mensaj kapabloj. La ĉefa afero estas bone studi. Estas malfacilaj tempoj, sed kiam la milito finiĝos, eĉ la laboristoj vivos en bonaj kondiĉoj.
  - La malamiko estos venkita! Ni venkos! - kriis Yanesh je la supro de siaj pulmoj denove.
  "Do prenu vian lokon en la vicoj, soldato." Kaj por komenci - en mia aŭto.
  Lisa ektiris. La knabo estis iom malpura, kaj la interno devus esti lavita post li.
  Leviĝinte, la gravita aviadilo rapidis en registaran loĝejon.
  Janesh, senspire, studis la grandegajn, lukse ornamitajn domojn.
  - Ni ne rajtas eniri la centran sektoron, kaj tio estas tiom interesa.
  - Vi vidos sufiĉe pli.
  Kaj tamen, la marŝalo, pelita de sento de kompato, ordonis flugi supren al la turisma centro. La knabo rigardis per ĉiuj okuloj, laŭvorte formanĝante tion, kion li vidis. Estis rimarkeble, ke li volis salti el la aŭto, kuri laŭ la moviĝanta trotuaro, grimpi sur unu el la mensblovigaj veturoj.
  La kutime severa Maksimo estis tiel afabla kaj milda kiel iam en tiu tago.
  - Se vi volas, veturu sur la "monto de ĝojo", kaj post tio venu rekte al mi. Prenu la monon, alie ili ne enlasos vin.
  La marŝalo transdonis la paperpecon.
  Yanesh rapidis direkte al la veturoj, sed lia aspekto estis tro evidenta.
  Ĉe la enirejo al la spac-ninja halo, li estis maldaŭrigita de masivaj robotoj.
  -Guy, vi estas malbone vestita, klare el malriĉaj kvartaloj. Vi devus esti arestita kaj prenita al la stacidomo.
  La knabo provis eskapi, sed ili trafis lin per miregiga pafilo, ĵetante lin sur la asfalton. Troŝev devis salti el la aŭto kaj iri esplori.
  - Atendu, ĉi tiu kadeto estas kun mi.
  La policanoj, kiuj leviĝis, haltis, fiksrigardante la marŝalon. Maksimo estis en kampuniformo, sed la epoletoj de la armea komandanto briletis en oro kontraŭ la kvar sunoj.
  La altranga patrolisto, policleŭtenanto, salutis.
  - Pardonu, Marŝalo, sed la instrukcioj malpermesas permesi almozulojn en la centron, kie ni ricevas gastojn el la tuta galaksio.
  Maksim mem komprenis, ke li eraris liberigante ragamufon en tia estiminda areo. Sed li ne intencis pruvi sian eraron.
  -Ĉi tiu knabo estas skolto. Li plenumis taskon de la ĉefkomando.
  La leŭtenanto kapjesis kaj premis la butonon de sia pistolo. Janesh Kowalski ektiris kaj rekonsciigxis. La marŝalo ridetis kaj etendis la manon. En ĉi tiu momento, la kvar eksterteraj galaktoj subite hariziĝis per trabĵetiloj. Ekstere, la eksterteranoj similis krude hakitajn arbostumpetojn kun blubruna ŝelo; iliaj membroj estis nodaj kaj kurbaj. Antaŭ ol la monstroj havis tempon malfermi fajron, Maxim falis sur la kovrilon, eltiri eksplodilon. La fajraj vojetoj pasis laŭ la supro, trafis en la buntan statuon, ŝprucigante la pitoreskan piedestalon en fotonojn. Troŝev fortranĉis du atakantojn per lasera radio, la du pluvivaj inogalaktoj moviĝis al la flankoj. Unu el ili ankaŭ estis kaptita de la neforgesebla trabo, sed la dua sukcesis kaŝi sin malantaŭ la kornico de la fasado. La monstro pafis el tri manoj samtempe kaj, kvankam Maksim moviĝis rapide, li estis iomete trafita - lia flanko estis bruligita kaj lia dekstra mano estis difektita. La radioj de la malamiko tanĝante trafas la altiron de "freneza nimfeo". Sekvis eksplodo.
  La vizio de la marŝalo naĝis, sed li estis surprizita vidi kiel Yanesh elŝiris pecon de la slabo kaj ĵetis ĝin al la malamiko. Maksim miris pri la malhoma potenco kaŝita en tiu ĉi malfortaspekta adoleskanto... La ĵeto montriĝis ĝusta, ĝuste en la vico de kvin okuloj. La estaĵo eksaltis kaj paŝis antaŭen, ŝanceliĝante. Ĉi tio sufiĉis por ke la bone celita pafo de Maxim finis la vivon de la monstro.
  La batalo finiĝis rapide. Dum ĝi, la polico eĉ ne provis malfermi fajron. La marŝalo tuj rimarkis tion.
  "Ĉio plej bona batalas ĉe la fronto, kaj malantaŭe, sur la urbaj stratoj, malkuraĝuloj sidas ekstere.
  La bone nutrita leŭtenanto paliĝis. Mi alproksimiĝis al Maksim.
  - Kamarado Marŝalo, mi pardonpetas, sed ili havis pezajn trabĵetilojn, kaj ni...
  - Kaj kio estas tio! - Maksimo montris al la eksplodilo ĉe la zono de la patrolisto. - Muŝkaptulo? Domaĝe, ŝajne, ne estas laboro por vi en la ĉefurbo. Vi ne sidos senlabore, mi provos sendi vin al la fronto.
  Mansigninte la knabon, Maksimo helpis lin salti sur la gravitan aviadilon, kaj poste firme premis lian manon.
  -Nu, vi estas aglo. Mi ĝojas, ke mi ne eraris pri vi.
  Kowalski amike palpebrumis, lia voĉo sonis sufiĉe laŭte kaj ĝoje.
  - Mi faris nur unu sukcesan ĵeton. Mi povus...
  - Vi havos la okazon. Vi diplomiĝas de kolegio kaj iras rekte en batalon. Vi havas vian tutan vivon antaŭ vi, vi ankoraŭ devas batali ĝis la rando.
  - Milito estas bonega! - La knabo ekkriis entuziasme. - Mi volas tuj iri al la fronto, preni trabpafilon...
  - Vi ne povas fari ĝin tuj, vi estos mortigita en la unua batalo. Akiru fakon unue.
  Yanesh flaris ofende. Li estis memfida pri siaj kapabloj, li pensis, ke li jam scias fari multon, inkluzive de pafado. Dume, la gravita aviadilo flugis super la grandega Miĉurinskij Parko. Tie kreskis gigantaj arboj, kelkaj el ili atingante altecon de kelkcent metroj. Kaj la fruktoj estis tiel grandegaj, ke, manĝinte la mezon, oni povis vivi interne. La genetike modifitaj ananasoj kun ora haŭto aspektis apetite. Vere, kontraŭe al atendoj, ili ne vekis multe da admiro de la knabo.
  - Mi jam estis en tiaj arbaroj. - klarigis Yanesh. - Male al la centraj distriktoj, ĉiuj rajtas tie. Kvankam necesas longa tempo por atingi tien piede.
  - Eble! - diris Maksimo. - Kaj tamen, admiru la plantojn ĉi tie... Estas fungo, tuta plotono povas teni sub ĝi.
  - Nur ŝajno de granda muŝagariko. Li estas nemanĝebla. Mi memoras, ke mi kolektis tutan sakon da tranĉitaj fruktoj. Mi amas pavarara - la haŭto estas maldika kaj la gusto estas absolute bongusta. Figoj estas nenio kompare al ĝi. Vi devas esti singarda kiam vi tranĉas. Ĝi eble krevus, kaj tiam la rivereto estus kiel akvofalo - ĝi forportus vin antaŭ ol vi eĉ havus tempon eldiri vorton. La frukto ĉi tie estas tro granda. Vi devas porti ilin en partoj en plasta sako, kaj tio estas tre maloportuna.
  Maksim frapetis Janesh sur la ŝultron.
  - Ne ĉio estas mezurata per manĝaĵo. Ni malsupreniru kaj elektu kelkajn florojn.
  - Knabino kiel donaco! Kial ne!
  La manoj de la knabo atingis la stirilon. Kapitano Vulpo kolere batis siajn fingrojn.
  - Ne tuŝu la radon, hundido.
  Kaj tuj responde li ricevis alian riproĉon de la marŝalo.
  "Vi nur havas la kuraĝon batali kontraŭ infano."
  - Pardonu, via ekscelenco!
  Yanesh ne povis ne ridi.
  - Se vi volas, provu. - Permesis Maksim.
  "Mi havas sperton pri simuliloj," diris Yanesh.
  Sen ombro de dubo aŭ timo, Kowalski metis la manojn sur la stirilon kaj direktis la aŭton malsupren. Ŝajne, li vere havis rimarkindajn kapablojn. La gravitaviadilo rapidis preter la suproj de gigantaj arboj.
  Maxim ne enmiksiĝis, permesante al la knabo kontroli la aviadilon. Oni devas diri, ke li tre sukcese eltenis sian taskon, manovrante inter gigantaj trunkoj, li neniam kraŝis, pruvante virtuozan teknikon preter siaj jaroj. Tamen, eĉ se ĝi kraŝis, ĝi ne estus grava afero; la gravita aviadilo havas perfektan sekurecan sistemon. Fine, ili sidiĝis en maldensejo superŝutita de malgrandaj sed fabele belaj floroj. Ŝajnis, ke la bona sorĉisto malavare disĵetis la juvelaĵojn. La kompleksa gamo de koloroj brilis en la okuloj, kaj la ebriiga odoro elvokis nepriskribeblan ĝojon.
  Yanesh eĉ fajfis en admiro. Kiam ili surteriĝis, la knabo elsaltis kaj komencis pluki florojn, preni tutan brakon. Maksim estis malvarmsanga, li ŝatis la pejzaĝon kaj, tamen, io estis alarma. Sentante minacata. Trapasinte fajron kaj akvon, la marŝalo kutimis fidi sian intuicion; ĝi malofte lasis lin. Principe, la ĉefurbo de granda imperio ne devus enhavi vivoformojn danĝerajn por homoj. Estas io malsama ĉi tie. Maksimo mansignis la knabon kaj mallaŭte flustris al lia orelo:
  - Estas malamikoj proksime de ni. Kaŝu la florojn kaj venu kun mi.
  La okuloj de Janesh ekbrilis.
  - Mi estas preta.
  Lasinte la bukedon en la aŭton sub la inspektado de kapitano Vulpo, Maxim kaj Yanesh moviĝis pli profunde en la arbaron. Kompreneble, la trupoj devus esti alvokitaj kaj kombis la areon. Sed Maksim estis kaptita de ekscito. Janesh, kompreneble, estis posedita de romantikaj aspiroj; li imagis sin kiel armespionan oficiron kaj ĝojis pri ĝi. Ili faris sian vojon tra la ĝangalo, penante ne brui. Yanesh sukcesis bruligi siajn nudajn krurojn sur purpuraj urtikoj, sed retenis sin, kvankam la haŭto ĝis la genuoj estis kovrita de grandaj veziketoj.
  "Atentu," Maksimo flustris. - En la arbaro, danĝero estas kaŝita en ĉiu herbejo.
  "Ni bezonas protektan kamufladon ĉi tie," flustris Yanesh. La ĉifonoj apenaŭ kaŝis la korpon; io rampis laŭ la kruroj. Grandaj insektoj, kiel Yaneš lernis en la lernejo, ne manĝas homojn sur ĉi tiu planedo. La plej danĝeraj specioj de artropodoj estis detruitaj je genetika nivelo; ne sufiĉis, ke la centro de la ĉefurbo iĝu fonto de infekto aŭ epidemio. Ili marŝis pluen silente. Subite Maksim frostiĝis. La malgrandaj vivestaĵoj kondutis maltrankvile, kvazaŭ iu timigus ilin. La marŝalo prenis la knabon je la mano kaj flustris al lia orelo:
  - Antaŭe estas embusko!
  Maksimo prenis sondetektilon el sia poŝo kaj atente aŭskultis la ĉirkaŭaĵon. Ĝuste, kvin homaj batalantoj kaj proksimume sama nombro da eksterteranoj kuŝis proksime. Nu, kun tia ekvilibro de fortoj, estas pli bone ne batali en batalo, sed preteriri la malamikon.
  Tion ili faris.
  La sperta soldato kaj la verda knabo moviĝis sinkrone. Ni devis marŝi tra densaj densaĵoj de arbustoj, dronantaj ĝis maleoloj en musko. Kun granda malfacileco, la marŝalo eltrovis la rompon en la homa ĉeno kaj sukcesis tragliti en ĉi tiu loko. ILI estis bonŝancaj; neniu el la eksterteranoj havis bestajn sentojn aŭ fenomenan aŭdon. La sondetektilo jam povis distingi mallaŭte parolitajn vortojn.
  - Sinjoro Loĝanto, vi petas de mi la neeblaĵon.
  Responde, voĉo simila al kvakado.
  - Kaj vi, generalo, kutimas preni nur monon sen plene labori por ĝi.
  Juĝante laŭ la tembro, li apartenis al ne-humanoida raso.
  - Ili pagis al vi duonan milionon, do kio? Malnoviĝintaj informoj pri spionaj satelitoj.
  "Ne estas mia kulpo," la homa voĉo daŭre maldiligente pravigis sin. - Tiaspecaj informoj principe tre rapide malaktualiĝas. Mi ne estas ĉiopova.
  - Ni tuj komprenis tion, estas pli facile diri, ke vi estas malforta. Kiam temas pri atakado de la Kremla sistemo, vi kaj viaj komplicoj utilos malmulte.
  Maksimo ektremis. Ĉu vere venos al atako kontraŭ la plej potenca defendlinio kovranta la ĉefurbon kaj la tutan centron de la galaksio? La Kremla sistemo, kiel asertas ĝiaj kreintoj, estas nepenetrebla kaj, tamen, se malamikoj fariĝis aktivaj en la koro mem de la imperio, tio kondukas al malĝojaj pripensoj.
  - Sciu, homo, baldaŭ ni uzos fundamente novan armilon, kaj per ĝia helpo rusaj stelŝipoj fariĝos polvo antaŭ ol ili atingos frapan distancon. Tiam nia armeo, kiel ĉiopenetranta gravita ondo, inundos rusajn spacojn kaj subigos la imperiajn mondojn.
  Maksimo ekĝemis deprimita; ŝajne, la perfidulo ne estis precipe feliĉa kun tia perspektivo. Tamen, li respondis:
  - La kvina kolumno estas pli aktiva ol iam, kaj via invado iros laŭplane.
  - Via tasko por la proksima estonteco estas krei dekduon da fortikaĵoj en la ĉefurbo por niaj battrupoj. Solduloj enfiltriĝos ĉi tie sub la alivestiĝo de turistoj, kaŝos sin en la arbaroj, kaj poste ludos sian rolon en la ĝenerala atako.
  - Tiel estos.
  - Kaj rigardu, homo, se la atako de niaj stelŝipoj malsukcesos, pli malbone estos por vi. Via propra kontraŭspionado disŝiros vin, kaj via ekzekuto estos malrapida kaj dolora.
  Kvankam Maksimo ne vidis, kiu parolas, li estis certa, ke SMERSH kapablos identigi la perfidulon per lia voĉo.
  - Ni bezonas informojn pri ĉiuj lastaj nomumoj en la malamika gvidado. Ĉio, kion vi scias.
  - Laŭ mia informo, juna marŝalo Maksim Troŝev estis nomumita por komandi la stelfloton en la Smur-galaksio. Ne estas preciza informo pri li, sed...
  - Ĉio estas klara, la rusoj preparas tie gravan ofensivon. Kiel ĉiam. La nova komandanto estas subita atako de grandaj fortoj.
  Maksimo ektremis, li volis rapidi antaŭen kaj strangoli la geikon. La operacio estas en danĝero.
  - Mi pensas, ke tiel estas. Koncerne aliajn nomumojn...
  La perfidulo listigis longe kaj tede, sed Maksimo jam havis planon en la kapo. Unue, vi devas trankvile forlasi ĉi tiun lokon, kaj due, urĝe kontakti SMERSH. Tie ili decidos ĉu tuj neŭtraligi la spionreton aŭ atendi. Post ĉio, identigitaj perfiduloj ne estas danĝeraj, kaj misinformado povas esti likita tra ili. La ĉefa afero estas neniu amatora agado. Tamen, la knabo, kiu ĝis nun sidis trankvile, moviĝis, kaj estis rimarkeble, ke juneca energio estas en plena svingo.
  - Eble ni povas bati ilin per lasero, sinjoro marŝalo?
  "Ne, sub neniu cirkonstanco," flustris Maksimo. - Por tio estas inteligenteco, kolekti informojn kaj raporti ĝin al la ĝustaj homoj. Se vi malobservos la ordonon, mi persone pafos vin.
  La Marŝalo minace levis sian trabpafilon.
  Yanesh kapjesis.
  - Mendoj ne estas diskutataj.
  Maksimo bedaŭris preni la knabon kun si. Kio se oni aŭdas iliajn flustrojn... Dume, en la sondetektilo aŭdiĝis grincado, kaj la eksterterano denove parolis.
  - Diru al "Jupitero" ke se li ne helpas nin, ni povas fordoni lin oferante ĉi tiun peonon. Tiam via Superulo estos furioza, kaj kompato ne estas unu el liaj mankoj.
  "Jes," pensis Maksimo, "estro devas esti severa." Iam li estis unu el la mil elektitaj, tamen li havis ŝancon fariĝi gvidanto nur en la okazo de subita morto de la reganta diktatoro. Mil elektiĝas ĉiujare, kaj la rotacio de supera potenco okazas ĉiujn tridek jarojn. Sed ankaŭ ĉi tiu ŝanco estis maltrafita. Unue, la karaktero de Maxim estis tro mola, kaj due, liaj paranormalaj kapabloj, tiel fortaj en infanaĝo, komencis malfortiĝi kun aĝo. Tamen, fariĝi marŝalo kiam oni eĉ ne havas kvardek jarojn... tio diras ion.
  - Ne tuŝu Jupitero'n. Li estas via plej bona espero. Sen ĝi, la ŝancoj gajni la militon estas nekonsiderindaj.
  Inogalakt gakis ion neaŭdeble responde. Tiam li diris artike:
  - "Jupitero" estas valora kiam aktiva. Pro lia neagado, niaj trupoj suferas tro da perdoj. Estu kiel ajn, vi transdonos niajn instrukciojn al li. Nuntempe vi povas iri.
  "Jen, vi povas foriri," Maksimo ĝemis trankvile. En tiu momento, refutante liajn vortojn, eksplodo okazis. Sekvis interpafado.
  - Damnu ĝin! Relaboru denove...
  La marŝalo kliniĝis, kaj nur ĝojaj ekbriloj ekbrilis en la okuloj de Yanesh.
  . ĈAPITRO N-ro 11
  - Vi parolas konsciencon! - grumblis la aroganta sklavo.
  - Do tiu feliĉo apartenas al ĉiuj, kaj ne al elektitaj malmultaj. Por ĉi tiu sankta afero mi levis mian glavon! - ekkriis la Sorĉisto.
  La grafo estis skeptika:
  - Ne! Mi kredas, ke vi estas pelata aŭ de rankoro aŭ de povopovo! Okazis sklavribelo, sed ili nur finiĝis per masakroj. Ĉi tiuj estas la sekvoj de ajna ribelo.
  - Ĉi tio ne estos tumulto, sed revolucio. La plej grava afero okazos poste, post la venko! - diris la militisto kun granda entuziasmo.
  - Revolucio? Stranga vorto, ĉu vi mem elpensis ĝin? - Forsa estis surprizita.
  - Ne vere! Ĉi tiu termino estis donita al mi de anĝelo en sonĝo. - Witcher ŝaltis kun inspiro.
  - Anĝelo aŭ unu el la nigraj dioj! Profetaj sonĝoj estas trompaj. - La grafo dubis.
  - Ĉiukaze, vi havos ŝancon ŝanĝi la vivon de homoj pli bone kaj fariĝi mem pli bona homo! Ĉiuj problemoj venas de egoismo, prospero eblas nur per komunaj klopodoj. Homo sen teamo estas kiel karbo, sen fajro, donas malmulte da lumo kaj rapide estingiĝas! - Ŝi elĵetis fluon de la elokventeco de Witcher.
  - Vi diras, ke homo estu en teamo. Sed ĉu vi scias, kio estas besta naturo? - Forsa demandis sarkasme.
  - Kaj la besto fartas pli bone en la grego! Kaj ĝenerale, ĉar vi estas sklavo kaj ne estis elaĉetita, tiam la nobelaro forturnis sin de vi, per vortoj viaj fidelaj amikoj montris siajn verajn kolorojn. Ĉi tio signifas, ke estas tempo serĉi kamaradojn en malsama medio. - Witcher sugestis pli trankvile.
  Grafo de Bor silentis kelkajn sekundojn, kaj poste etendis la manon:
  "Kvankam mi ne kredas je finfina sukceso, almenaŭ mia klingo trinkos sangon."
  - Logiko ne servu al instinktoj - la menso de volupto! - diris Sorĉisto.
  - Nu, bone, sufiĉe, prelegu min! Estos milito - estos heroaĵo! - La Grafo komencis forviŝi la sangon de si.
  - Vi estas sperta kaj kuraĝa militisto, vi devus esti elektita kiel taĉmentestro! - sugestis la militisto.
  - Ne malbone, sed vi ne bezonas elekti ĉiun militestron. Devas ekzisti pli strikta principo de unueco de komando. Vi estas elektita, do vi nomumas! -La Grafo komencis surmeti sian ĉenon. Paro da knaboj rapidis al li helpi.
  - Kio pri libera konkurenco? - dubis Sorĉisto.
  - Ĝi estas detrua por la armeo! - Fortranĉu Forton. - La ekonomio estas rizomo de multaj ŝosoj, la armeo estas ununura trunko!
  Witcher ŝercis:
  - Sed pli ofte ĝi estas kverko, kaj ne laŭ potenco kaj stabileco, sed laŭ la nivelo de kontrolo!
  La duonnuda knabo donis al la grafo glavon. Li respondis per vangofrapo sur lian ostecan dorson, kiu estis batita pli ol unufoje. La knabo ĝemis kaj saltis malantaŭen, kunpreminte siajn brunajn krurojn.
  Sorĉisto decide diris:
  - Mi formas kvin legiojn de detranĉita komponaĵo, po du kaj duono da soldatoj. Vi estas nomumita por komandi la trian! Kaj la sklavoj elektu la ceterajn!
  La lasta propono kaŭzis polemikon, preskaŭ iĝante kvereloj. Tiam batalo efektive ekis, pluraj sklavoj estis vunditaj, kaj Witcher devis interveni. Faliginte la plej rapidajn, ŝi kriis:
  - Ĉesu uzi la bastonon! Ni transiru al la rekta nomumo de komandantoj.
  La sklavoj ne kontentiĝis per grumblado, sed kiam la militisto voĉdonis tian proponon, ili unuanime levis la manojn.
  Ĉi tie Witcher, kiu gvidis la ribelon, devis multe labori. Fakte, estas malfacile identigi indan unu okule, kaj li daŭre demandis la eventualajn kandidatojn demandojn. Finfine, nomumoj estis faritaj al la legioj, kaj provizoraj komandantoj estis nomumitaj al pli malgrandaj branĉoj.
  - Kiam la bataloj finiĝos, ni rigardos la bravecon kaj eltrovemon montritajn de la soldatoj! - klarigis la knabino.
  Unu el la legioj konsistis tute el infanoj kaj adoleskantoj. Sorĉisto metis la knabon Bik en komandon super ili. La uloj kriis pro malkontento:
  - Li estas ankoraŭ tro malgranda! Ni ne bezonas la etulon. Metu la plej grandan kaj la plej fortan super nin.
  - Kaj kiun vi volas?
  - Vi mankas al mi! Li estas la plej inda!
  Atletika junulo paŝis antaŭen; li estis ankoraŭ knabo, sed jam alta kiel kverko. Vere, lia vizaĝo ŝajnis obtuza. Vedmakova, bone sciante, kiom gravas inteligenteco por komandanto, demandis:
  - Kiom estas sep ok?
  La junulo rigardis ŝin kaj murmuris:
  - Mi ne scias! La ĉefa afero estas muskoloj kaj forto.
  Bik bojis en la laŭtparolilon:
  - Muskoloj sen cerbo estas manpleno da viando - pro kiu la pato ploras!
  - Silentu, cimo! Mi forblovos vian makzelon! - muĝis la juna heroo.
  - Kiu ne scias, ke sep ok estas kvindek ses, verŝajne ne povos bati sian pugnon pli ol la nazon! - La knabo elŝovis la langon al li.
  La juna brutulo bojis je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi defias vin, ni batalos ĝismorte!
  - Vi imitas min kiel ratsimion! - Grafo de Force notis. - Tamen ĉi tio estas la sola deca eliro.
  - El la du duelantoj, unu estas malsaĝulo, la alia estas kanajlo! - Mi rimarkis Sorĉistinon. "Kvankam estas bone por knaboj varmiĝi."
  Bik staris kontraŭ sia malamiko, la diferenco de alteco estis granda, lia kontraŭulo estis kvinoble pli peza. La infano, tamen, rigardis malestime siajn elstarajn muskolojn; la knabo estis maldika, sed laca. Lia ronda vizaĝo faris vizaĝojn, lia glavo turniĝis en la manoj.
  - Nu, kiel ni batalos aŭ faros pacon! "Moke," li demandis.
  - Jes, mi amas vin! - La atleto atakis la knabon. Li batis per malantaŭa mano, lia glavo estis longa kaj peza, ŝajne ĝi estis dumana. Bik evitis la baton sen eĉ provi paradi, sed simple saltis super la trajektorio kaj puŝis sian glavon en la ponton de sia nazo. La knabo batis nur surbaze de la kalkulo - por skrapi, sed ne por mortigi.
  La brutulo eĉ pli furioziĝis kaj komencis svingi sian duan glavon. Ĉi tie eĉ Buk devis pli forte puŝi, kiam li forkuris. La nudaj kalkanoj de la knabo malgrandiĝis, kaj la klingoj kuregis post ili. Subite Bik haltis, pipo aperis en liaj dentoj. La malamiko svingiĝis pli forte kaj kuregis per ĉevala galopo, larĝe etendante siajn dikajn brakojn. Kurbe ridetante, la knabo kraĉis, kaj io malgranda trafis la vizaĝon de la atleto. Bik iris flanken preter la klingoj, kaj eĉ trafis la bruston de sia kontraŭulo per sia nuda kalkano.
  Ŝanceliĝeme, la potenca ulo kriegis sovaĝe, tiam liaj kruroj malfortiĝis kaj komencis kolapsi.
  Amika suspiro trakuris la armeon; malmultaj atendis, ke la knabeto venkus la giganton. Tiam la infanoj ĝojkriis, antaŭ ĉio, kompreneble, la plej malgranda el la sklavoj. Tiuj, kiuj estas pli malgrandaj kaj malfortaj, ĝojas vidi, ke via ĉefa estro ankaŭ ne estas bonega. Do eĉ infano povas fari ion por la ribelo.
  Sklavoj kuris al la venkita atleto, inkluzive de paro da lokaj kuracistoj. Purpura makulo disvastiĝis tra la malglata, maldenshara vizaĝo de la juna heroo. La kuracisto diris surprizite:
  - Baziliko! En ĝi estis enŝovita kudrilo kun veneno, kiu paralizas la membrojn.
  - Provizore! - diris Bik. - Tiam li vekiĝas. Li nenion memoros, li simple ne rimarkos sian honton.
  Sorĉisto iris al la knabo:
  - Kie vi lernis fari venenojn?
  - Nenie! Trovita en unu el la biendomoj. La riĉuloj ankaŭ ne estas kontentaj pri sia pozicio en la socio. Ĉi tie oni faras ĉiajn venenojn. Se la pocio estas sigelita, neniu problemo, mi scias kiel malfermi serurojn! - Bik ruze palpebrumis al la Sorĉisto.
  - Kie? - demandis la militisto.
  - Unu ŝtelisto instruis! Li provizore montriĝis sklavo, mi estis en la sama paro kun li, ni multe laboris, dehakis la arbaron. Li diris al mi kiel malfermi serurojn, eĉ montris al mi ion. Li miris pri mia memoro kaj poste forkuris. - La knabo ruze palpebrumis.
  - Ĉu vi ne sekvis lin? - Sorĉisto estis surprizita.
  - Ne! Ni ĉiuj estis skurĝitaj pro ĉi tiu fuĝo ĉiuokaze, kaj se mi ankaŭ eskapus, tiam ĉiu kvina estus krucumita sur kolonoj. Du jam estas komploto. - Klarigis la nerva knabo.
  - Barbaroj! Nu, bone, se vi estas tiel memorinda, eble renkonti Ĥirov estos utila al vi. - sugestis Vedmakova.
  - Ne ekskludita! Mi delonge volis fariĝi la plej forta kaj plej inteligenta! - La knabo montris la pilkon de la bicepso.
  - Pli forta kaj pli inteligenta ol mi? - Lude diris la militisto.
  - Ne! Post ĉio, vi estas la gvidanto! Sed per via dekstra mano, kial ne! - Bik ekstaris sur la manoj por pli granda persvado.
  - Ju pli alte flugas homo, des pli li estas malkontenta pri sia pozicio! - Mi rimarkis Sorĉistinon.
  - Homoj ne flugas! Nur li havas flugilojn - kies menso ne kutimas rampi! - La knabo montris frumaĝan komprenon.
  - Estos flugiloj en nia armeo! Mi promesas, ke mi pensos pri io. - Promesis Sorĉisto.
  - Kaj mi kredas vin, granda fratino! Ja vi estas ne nur gvidanto, sed ankaŭ fratino aŭ eĉ patrino por ni. Ni vivos kiel unu familio! - diris Bik.
  - La gvidanto de la lando estu frato de homoj, ne frato! - La estro de la nacio estas unuavice servisto de la popolo. Tamen, ni lasu la interŝanĝon de komplimentoj; la armilo, kiun vi adoptis, devus esti uzata de aliaj. Ni faru kelkajn pipojn! - ordonis Sorĉisto.
  - Ili ne estas sufiĉe longdistancaj! - Passa rimarkis. - Bezonas pliboniĝon.
  - Mi jam pensas pri tio, finfine, lipoj kaj vangoj ebligas bati je mallonga distanco. Sed se estas io, kiu disvastiĝas kaj trafas per forto. Iom da mineralo kaj herbo. - Sorĉisto sentis fortan mensan streĉiĝon.
  La knabo ŝajne aŭdis ŝiajn vortojn:
  - Ni faru ĝin, elektu la elementojn! Ni ankoraŭ havas tempon; al multaj sklavoj oni devas montri la bazajn militteknikojn.
  "Vi pravas, mia pli juna frato, la sorĉisto helpos nin pri io." Tamen, ĝis grandaj fortoj estos ĵetitaj al ni, ni devas ataki. Tamen ni devas zorge prepariĝi. Estas pli facile trovi sekan rokon en la oceano ol inventaĵo kiu ne estis uzata por militaj celoj! - resumis Vedmakov.
  Post ĉio, la ribelantoj pasigis la tagon en ekzercoj, kaj samtempe Bik sendis rekonadon.
  Armeo ekiris el la urbo. Ne tre granda, sed bone armita. Skoltknabo, rajdante pli malgrandan krustacan blaton, eĉ atentigis pri unu absurdaĵo:
  - La militistoj havas kvin glavojn, kaj ili apenaŭ povas moviĝi!
  - Do estas bone! - diris Bik. - Aŭ pli ĝuste, estas eĉ mirinda, antaŭ ol ili venos al ni, ili estos elĉerpitaj pro troa pezo.
  Witcher ruze notis:
  - Spertaj militistoj diris, ne prenu armilojn pli grandajn ol kvin fingrojn sur via dekstra mano. Nu, kompreneble ne malbone, ilia stulteco helpos ilin venki pli rapide. Intertempe, lasu la sklavojn dormi dum kelkaj horoj. Ili havis malfacilan tagon, kaj la batalo ne estus facila. Ĝuste kiom da soldatoj havas la malamikoj?
  - Kvin mil kaj duono. - diris Bik memfide. - Tio signifas, ke se ni premos ilin ĉiujn, tiam ne pli ol kvincent homoj restos en la urbo.
  - Ĉi tio estas sufiĉe racia, necesos alproksimiĝi de ĉiuj flankoj. Nokte ili ne kuraĝos ataki nin; ili tranĉos sian propran. Ĉi tio signifas, ke ili starigos tendaron, por ke ili povu haki ĉe tagiĝo per sia tuta forto. Eble ili eĉ dividos la trupojn por la celo de ĉirkaŭbarado. - sugestis Sorĉisto.
  La Comte de Forsa protestis:
  - Mi bone konas la kutimojn, kiuj regas en la Sultanlando; ni batalis kun ili pli ol unu fojon. Nokte ili sendos plurajn spionojn kun oraj sakoj al nia tendaro. Ili provos subaĉeti la sklavojn kaj poste palisumi ilin aŭ, en la plej bona kazo, ŝiri iliajn naztruojn.
  - Sendi spionojn estas antikva taktiko. - Mi rimarkis, etendante la piedfingrojn de Sorĉisto. - Sed ili ne havas nevideblajn ĉapojn, la gardistaj knaboj estas tiel atentaj kaj ruzaj, ili kaptos ilin ĉiujn. Krome ni trafos ilin iom pli proksime al tagiĝo. Kaj la sklavoj dormos pli bone kaj la malamiko dormos pli profunde.
  - Logika! Mi estos la unua, kiu atakos! - diris Bik.
  - Necesos forigi la gardistojn, kaj tio povas esti farita helpe de paftuboj. - Sorĉisto montris la aparaton. - Ĉi tie estas alfiksita speco de piŝto, tri specoj de herboj, kaj oleo kun karbido. Vi nur devas agi singarde, alie la regreso batos la dentojn de la knaboj. Vi prenos la plej inteligentajn knabojn kun vi.
  - Multaj havas sperton pri trudenirado de ĝardenoj kaj ŝtelado. Tiuj kiuj naskiĝis liberaj, kaj tiuj kiuj ne estis, precipe hejmaj sklavoj, ŝtelis de siaj posedantoj. - Bik trankviligis ĉiujn. - Do ni trapasis la lernejon de postvivado.
  - Des pli bone! Ĝenerale, mi pensas, ke ne estos tro da gardistoj. Finfine, kiuj ni estas por ili? Sklavoj estas stultaj! Stulteco estas pli proksima al humileco - rapideco de menso estas pli proksima al fiulo.
  La sorĉisto Ĥirov eniris la interparolon:
  - Ni havas proksimume duoblan aŭ iomete pli da supereco, sed la malamiko estas pli bone trejnita kaj armita. Kaj en la armeo de la Sultanlando, virinoj servas nur en la persona legio de senmortaj. Estas ses mil solduloj el diversaj landoj. Ni havos multajn virinojn en nia armeo, kaj kun maloftaj esceptoj ili estas pli malfortaj militistoj ol viroj.
  Do ĉiu batalo devas esti zorge planita. Cetere, ĉe la unua malvenko, la sklavoj komencos forkuri de ni.
  - Venko kiel virino altiras per sia brilo, sed forpuŝas per sia prezo! - La spriteco de Sorĉisto denove ekbrilis.
  - Bonege! Nun mi vidas, ke la operacia plano estas tute interkonsentita. Restas nur klarigi la detalojn. Dum la batalo, paniko komenciĝos en la vicoj de la malamiko, kaj la plej multaj el la soldatoj kuros al la urbo Zhit. - Sugestita de Khirov
  - Estas klare! La plej forta taĉmento de sklavoj batos de la malantaŭo, ĝuste de la direkto de la urbo. Eble mi gvidos lin. - Sugestita de grafo Forsa.
  - Ne eblas, kaj vi! - klarigis la sorĉisto.
  "Krome ni havas potojn da oleo, kaj mi ordonis alkroĉi al ili meĉojn." Ni ĵetos ilin en la tendaron kaj pliigos la panikon. - sugestis Sorĉisto.
  - Kaj ĉi tio ankaŭ estas racia. - La sorĉisto konsentis. - Nur vi ankoraŭ ne sufiĉe preparis ĉi tiujn akuzojn.
  - Prave! Fajro estas la dio de milito kaj, kiel aliaj dioj, postulas atenton kaj oferon! Sed ni ne havis sufiĉe da tempo por prepari ĉion. - Sorĉistino mem sentis honton pri sia parenceco.
  - Venontfoje vi estos pli altnivela. Intertempe, ne ĝenis nin dormi. - Ĥirov oscedis sen ia ajn ŝajnigo.
  Sorĉisto kapjesis:
  - Mi havas bestan kutimon dormi malmulte kaj malpeze, sed niaj fratoj meritas ripozon.
  - Dormo estas strategia armilo, ĝia manko estas la kaŭzo de laceco, kiu siavice estas la ĝermo de malvenko. - Passa rimarkis.
  La sklavoj, ekzercinte en la freŝa aero, dormis kiel mortintoj. Nur la gardistoj sidis en embusko, pretaj alarmi. Vi neniam scias, ke subite la malamika komandanto estos pli antaŭvida. Tamen ĉio funkciis, ŝajne la komandanto de la registara legio, Temnik Etirimon, ne volis neantaŭvideblan noktan batalon. Krome, en mallumo estas pli facile por sklavo kaŝi sin, kaj poste kapti ilin. Aŭ eble ili simple rezignas, post kio okazos torturo kaj ekzekutoj. Temnik Ethyrimon lekis siajn lipojn, estas precipe agrable moki junulinojn, rompi piedfingrojn, ekbruligi hararon - tre tentante.
  Haste stariginte siajn tendojn, la soldatoj ekdormis. Ne restis pli ol du dekduoj da gardostarantoj. Antaŭ ol enlitiĝi, Ethrimon kune kun la miloj aranĝis festenon, nudaj dancistoj skuis antaŭ si siajn ĉarmojn. Estis bela kaj amuza. La milenaranoj ĵetis ostojn al ili kaj devigis ilin preni delogajn pozojn. Tiam, sen ia hezito, ili ekposedis ilin kaj, kontentiginte sian bestan volupton, falis en ebrian dormon.
  Ilia morto ŝteliris nerimarkite. La ribelantoj pasis tra la arbaro, kun aro da knaboj antaŭenirante. Bik, premita al arbo, kaŝita en la foliaro, ekvidis la unuan gardiston.
  - Jen li, bonguste, mankas.
  La veneno estis iomete plibonigita kaj kaŭzis tujan paralizon. Bato en la vizaĝo ne estas necesa, ĉar la militistoj de la Sultanlando, kutime, marŝas malpeze kaj nur la brusto estas kovrita per kiraso kaj la gardostaranto kuŝas ĉirkaŭe.
  - Estas unu!
  Witcher mem moviĝas de la malantaŭo. Ŝi forigas la gardiston sen iu ajn paftubo. Li nur venas de malantaŭe kaj rompas sian kolon.
  - Movado estas vivo! Nur ne kantu - por paco! Kaj tiel malĝoja - mia stomako estas malplena!
  La militisto sentis sin iom pli amuza. La arboj ĉirkaŭe estas altaj kaj vitoj estas videblaj. La amataj kaj la plej inteligentaj sklavknaboj rampas proksime. Plenkreskaj militistoj estas pli pezaj kaj tial malfruiĝas. Pli peza besto ĉiam faras pli da bruo.
  Witcher mortigis alian gardiston survoje, kiu nur suĉis kokosan bieron el flakono. La tendaro malfermiĝis antaŭ ili.
  Ĝi ne estis precipe granda tendaro; la soldatoj dormis, jen en tendoj, jen nur sur densa herbo. La nokto estas varma, ne multaj gardostarantoj oscedas, ili rigardas senatente.
  La ĉefa afero ĉi tie estas forigi ilin tuj, por ke ili ne havu tempon por levi la alarmon. La cignokukolo, kun sia agrabla voĉo, pli taŭgas por tio. Ŝi ne vekas neniun suspekton; male, ŝia kŭado estas aŭdebla preskaŭ senĉese, sed se oni ŝanĝas la tonon, oni povas kapti la informojn.
  Vedmakova faras ĝuste tion. Ili respondas al li. La gardostarantoj ne reagas; ili estis "bonŝancaj"; morto montriĝis facila.
  - Unu glavo estas kiel guto da pluvo, ĝi falos kaj disiĝos, kaj kiam ili estos multaj, naskiĝos venko!
  La Sorĉisto komencis distranĉi la dormantajn homojn. Unuflanke, ĝi ne estis kavalireca, sed aliflanke, venko valoras honoron! Honoro estas relativa koncepto kaj devus esti aplikata ĉefe al viaj soldatoj!
  Unue, fini tiujn, kiuj estas pli riĉaj vestitaj, la komandantojn. Glavoj estis kutime metitaj en apartan stakon.
  Tamen, la konsciencdoloroj ne daŭris longe; la sklavoj ankaŭ komencis la masakron kaj kiel rezulto de tio, alarmo estis levita. Kiam vi estas atakita nokte, paniko estas neevitebla, precipe se ĝi estas nuba aŭ nuba . La sklavoj estas ĉiuj duonnudaj kaj povas facile distingi unu la alian, kaj la militistoj kapas kaj ofte batalas unu kun la alia. Kaj iu krias:
  - Savu vin!
  - Gardisto! Demonoj atakas!
  En tempoj de paniko, la rolo de la komandanto estas pli grava ol iam ajn. Sorĉisto scias tion, kaj rapidis al la ĉeftendo mem.
  Ethyrimon, ankoraŭ duonebria, apenaŭ malfermis la okulojn. Ĝenerale, ĉiu, kiu trinkas antaŭ batalo, finiĝos kun postebrio en la infero.
  - Kio okazis! Kial la pipoj silentas? - Li kriis.
  - La pipoj silentas ĉar la klingoj kantas - ŝtalo estas pli forta ol kupro! - kriis Sorĉisto. Ŝi saltis sur Ethyrimon. Temnik, kompreneble, lerte uzis la klingon, sed ankoraŭ ne estis plene trankvila, kaj la muskoloj de la Sorĉisto estis perfekte varmigitaj. Ŝi sovaĝe balanciĝis, ŝia henna-pentrita klingo apenaŭ videbla en la mallumo. La kapo de la malbonŝanca nobelo forflugis.
  Sorĉistino per piedbato faligis la milhomon kiu alkuris ŝin. Alia komandanto estis forigita per kraĉado de tubo.
  - Nu, la demonoj ne vekiĝis!
  Denove klara bato de la glavo, la trapikita malamiko falas! Du mil oficiroj provas veni al li de malantaŭe, sed renkontas danciston. Ŝi blekas kaj piedbatas. Witcher ne maltrafas la momenton, li tranĉas unu, finas la alian. Nu, armeo sen komandantoj estas kiel grego da ŝafoj sen paŝtisto; unu lupo, se ĝi ne manĝos ĝin, timigos ĝin!
  Nun la ribelaj sklavoj, multaj armitaj per klabo, aŭ plej bone per korno, inspiriĝis. La taktiko ĵeti kvin kontraŭ unu estis tre efika. Estis pli facile fali kaj piedpremi.
  - Ne lasu ilin foriri! Tranĉu viajn krurojn! - kriis Vedmakova per voĉamplifilo.
  Solntslava hakis kune kun ĉiuj aliaj. Kiel ludis la muskoloj de ĉi tiu diva. Ne vane multaj homoj opinias, ke kolera virino estas pli malbona ol demono. Do ŝi tranĉis unu el la militistoj en duono, kaj ŝia klingo, per inercio, tranĉis la gorĝon de la oficiro staranta malantaŭ li. La centestroj provis restarigi iun ŝajnon de ordo, sed rapide mortis. Krome, la sultanlando faris ĉion por certigi ke la soldato forgesis kio iniciato estis. La ribelantoj, siavice, sufiĉe lerte puŝis la Sultanate-soldatojn for de la blatohelikoj.
  - Ne lasu ilin sidi sur la selo! - kriis Solntslava.
  Passa aldonis:
  - Fajro regas la ĉevalojn.
  Tio helpis, blathelikoj eksplodis en la vicojn kaj kaŭzis plian panikon. Kiel rezulto, ne sciante kion fari, multaj batalantoj komencis fuĝi. Sed ĝuste tion atendis Witcher kaj la sklavoj. La batalo eskaladis al ekstermado kaj persekuto.
  La militisto mallarĝigis sian dekstran okulon kaj ĵetis tri ponardojn:
  - Ni ne lasos ilin foriri!
  Forkuri estas pli stulteco ol malkuraĝo! Ja plej multaj soldatoj mortas ne en batalo, sed dum persekutado!
  Bik, kiel tre rapida knabo, saltis sur la kolon de unu el la oficiroj kaj rajdis sur lin:
  - Pli rapida blato!
  La ponardo servis anstataŭ spronoj, kaj la kompatindulo eĉ ne provis forĵeti ĝin.
  Sorĉisto, rimarkinte tion, kriis:
  - Milito estas kiel ludo de domenoj, nur rompitaj domenoj ne plu estas kolektitaj - la tero tenas!
  - Nenio, miaj ostoj estas junaj kaj fortaj! - La knabo desaltis kaj tranĉis la kolon. Post kio li eĉ rapidigis.
  Sorĉisto stumblis pri kadavro; ĉirkaŭe kuŝis pluraj korpoj, sed la divo ne falis, sed transsaltis ilin. Tiam ŝi tranĉis per glavoj. La moralo de la trupoj batalantaj kontraŭ ili forvaporiĝis, kaj nun la militisto fariĝis ekzekutisto. Ekzistis eĉ malemo al sango. Sorĉisto kriis:
  - En la nomo de honoro! Kiu forĵetos sian armilon, tiu vivos! Kapitulacu, militistoj de la Sultanlando.
  Estis tiuj, kiuj obeis la ordonon, sed multaj daŭre fuĝis en malespero, kaj kelkaj falis sur la genuojn.
  Ekzemple, dek potencaj batalantoj kapitulacis al Bik tuj. Eble ili opiniis, ke estas pli sekure konfidi sian sorton al infano. La knabo kriis:
  - Fali malsupren!
  La militistoj falis malsupren. Bik marŝis nudpiede sur la dorso, malgraŭ la malgranda pezo de la infano, la soldatoj ĝemis pro timo. Tiam la knabo elpensis la ideon ĉu malpezigi la venkitajn malamikojn de malgranda bezono. Sed tiam li forpelis la malnoblan tenton, ĉar la sklavoj volas konstrui pli bonan socion, kaj ne ripetas la vojon de siaj propraj mastroj.
  - Bone, vivu - fumu la ĉielon!
  Iom post iom la batalo forvelkis! Kvankam ŝajnas, ke la masakro estas longa. La Sorĉisto renkontis sufiĉe lertan militiston. Post brutala interŝanĝo de atakoj, ŝi finfine senarmigis lin, tiam miregigis lin.
  - Ni bezonas ĉi tiujn!
  Ili ĵetis retojn sur iujn el ili, sed iuj ne rezistis. La batalo preskaŭ finiĝis, nur la fuĝo kaj persekuto treniĝis. Vedmakova persone gvidis la ĉasadon, mortigis multajn, sed ŝi ne povis ekstermi la tutan armeon ĝis la lasta soldato.
  Tamen la juna militisto, kun kelkcent sklavoj sur ĉevaloj, decidis al aŭdaca aventuro, nome tuj kapti la urbon, kiu ne estis preta por defendo.
  - Ĉi tio estos forta movo. Ni ne lasos la riĉaĵon esti forprenita, kaj plej grave, ni rapidos sur niajn ŝultrojn.
  Pluraj dekoj da soldatoj de la venkita armeo ankoraŭ sukcesis salti sur la blatoj-helikoj kaj galopis al la pordego.
  Ili ne tuj malfermiĝis, estis kverelo. Kiam la pordegoj malleviĝis, la Sorĉisto kaj ŝiaj rajdantoj elsaltis el malantaŭ la arbaro. Ŝi kriis uzante la aparaton de la knabo:
  - En la nomo de la granda sultano Erifef! Potencaj plifortigoj rapidas al vi! Se vi volas protekti la urbon, lasu la militistojn preni sian lokon sur la muroj.
  La dormemaj gardistoj ne tuj rimarkis tion, des pli ĉar Sorĉisto ĵetis sur sin riĉan robon, kiun ŝi ŝtelis de la kadavroj. La kasko sole valoras, ĝi briletas kiel glaciaĵo en la suno, nu, kiu povas rifuzi tian noblan komandanton.
  Kaj la sinjoroj, la urbestro kaj aliaj nobeloj, kompreneble, ne dormis, ili "prizorgis" sian popolon!
  Sur malgranda monteto estis bela palaco kun kolonoj kaj statuoj, farita en miksaĵo de antikvaj romaj kaj antikvaj orientaj stiloj. Antaŭ li, kiel kutimas en ĉi tiu lando, estas grandega statuo de la sultano Erifef, kun fontano elĵetanta el lia buŝo. En la plej granda salono estis brue kaj amuze, muzikis - festeno estis monto. Noblaj nobeluloj de la sultanlando enscenigis Sabantuy. En multekostaj orbroditaj togoj ili kuŝis sur abundaj kusenoj, sur malaltaj tabloj estis amasoj da pladoj, vinoj kaj tinkturoj. Centoj da lampoj brilis sur la tabloj kaj muroj. Tra la bieno kaj en la kolonaroj ekbrilis sennombraj sklavoj, sklavoj, sklavinoj kaj korpogardistoj gardantaj la palacon. La altranguloj trinketis tostojn. La ĉefnobelo, Ŝejko du Pustemorov, frostiĝis en la brakoj de du nudaj hetajroj. Li ekmovis kaj ĝemis kiel posedita viro, fine liberiĝis kaj kriegis.
  -Kaj nun estas tempo havi gladiatorbatalojn. Kaj tiel enuiga, ne estas sango, kaj la vino ne estas por la animo.
  La klariono sonis kaj batalantoj estis alvokitaj en la arenon. Laŭ kutimo, la plej malpezaj kaj plej junaj militistoj devus batali unue. Sed la ŝejko ĵus ricevis aron da edukitaj sklavoj, kaj volis kombini du specojn de distro: erotika kaj sanga.
  Fajro brulis en la centro de la miniatura Koloseo, vitraj torĉoj eligis iom helan lumon kun purpura nuanco, la blanka gruzo brilis, donante al la podio gajan aspekton. La unua, kiu kuris sur la scenejon, estis muskola kaj svelta knabino en leda zono. Kiel unuaklasa gimnastikisto, ŝi faris du kapsaltojn kaj marŝis sur la manoj. Tiam ŝi staris kontraŭ la princo, frostiĝis, krucante glavon kaj ponardon en tiaj armiloj ili nomis lin mirmillon. Malgraŭ tio, ke la knabino povis konkuri en beleckonkurso, kiel mola, velura estas ŝiaj haŭto kaj blondaj haroj, ŝi jam havis larĝan cikatron sur sia vizaĝo. La sekva saltisto ankaŭ piediris sur liaj manoj. Liaj armiloj estis tridento kaj mallonga reto - retiario. Farinte streĉon, li staris kontraŭ la malamiko. Li estis juna viro, preskaŭ knabo, ankoraŭ senbarba kun milda knabineca vizaĝo; la ĉeesto de miksaj paroj donis specialan erotismon al la ago. Ŝajnas, ke la partneroj konas unu la alian delonge kaj palpebrumis.
  - Kia Caisca! Mi ne pensis, ke ni renkontiĝos tiel! - diris la knabo malgaje.
  "Vi estis simpatia ulo, sed nun via animo estos prenita al la praa flamo!" - La knabino malĝentile respondis.
  - Kial vi estas tiel kruela! Ni estas ankoraŭ virgulinoj, ni devas vivi! - diris la junulo kun timema espero.
  - Ĉi tio ne helpos nin! Eĉ la dioj malŝatas sklavojn!
  La trejnado en la gladiatorlernejo estis malfacila kaj cikatroj estas videblaj sur la nudaj brilaj korpoj de junaj batalantoj.
  La homamaso vigliĝis, faris vetojn, sovaĝaj krioj gajigis junajn gladiatorojn, kiuj evidente ne volis batali.
  La edzino de la ŝejko elprenis ledan sakon.
  - Kvindek oron por Kaiska! "Ŝi fulmis siajn grandajn dentojn.
  - Ni komencu! La ŝejko donis la signalon.
  Tiel malsamaj kaj samtempe havantaj multon komunan, la militistoj kuniĝis, iliaj movoj estis rapidaj kaj kaosaj. Unue, la militisto kun la tridento provis ĵeti reton, sed maltrafis kaj lia kontraŭulo, sovaĝe saltante al li, sukcesis tranĉi lin en la stomakon per ponardo. La junulo retrosaltis kaj trafis la tridenton en la brusto, sed nur iomete gratis la haŭton. Tamen, lia manovro devigis la malamikon retiriĝi. Li foriris kaj apogis sin al la reto, ne permesante al la iam amata gladiatoro alproksimiĝi.
  - Vi viroj estas stultaj! Ĉi tio signifas, ke ili estas kondamnitaj venki! - arogante diris la knabino.
  - Kiel li naskiĝis? - La junulo aspektis embarasita.
  Subite la retiario kun la tridento kaptis la gruzon per la mano kaj ĵetis ĝin en lian vizaĝon. La manovro efikis, la knabino fermis la okulojn, en la sama sekundo la tridento trapikis ŝian abson.
  Kriante pro doloro, la juna gladiatoro tordiĝis, sed tamen sukcesis enŝovi la klingon en ŝian ŝultron. Retiarius kriegis kaj eltiris sian armilon. La glavo ekbrilis kiel fulmo, preskaŭ traborante lian kolon. La gladiatoro retiriĝis, lia brusto estis tranĉita. La junulo ĝemis pro doloro kaj faligis sian tridenton. Tiam la kontraŭulo saltis sur lin kaj ĵetis ponardon. La svingo estis iom malforta, kaj la pinto trapikis la karnon de la kruro. La retiario kriis kaj falis, poste prenis la ponardon, provis leviĝi, en tiu momento la glavo trafis lin en la kolon. Jam perdinte la konscion, li trafis la mirmiljonan klingon en la sunplekson. La iam amanta paro (kiel Romeo kaj Julieta) falis senvive sur la gruzon. La ebria publiko ridis kaj hulukis. Tri malgajaj sklavoj kun malaltaj fruntoj kaj elstarantaj makzeloj kuris en la arenon, ili bruligis la korpojn de tiuj, kiuj perdis, sed ricevis spiritan liberon, per ruĝ-arda fero. Certiginte, ke ili estas mortaj, ili kroĉis ilin per siaj ripoj kaj trenis ilin de la scenejo. La loko, kie estis sango, estis kovrita per karboj.
  -Ili iros por nutri insektojn. - La edzino de ŝejĥo Demetra nudigis siajn ĉevalajn dentojn. - Domaĝe, ke la ostoj estas tro malgrandaj, la bestoj restos malsataj.
  - Ne estos viando kaj kuirado. Domaĝe, vere, kelkaj el ili povus rezulti esti sufiĉe promesplenaj atletoj! - grumblis la ŝejko.
  - En via lito? - La divo demandis sarkasme.
  - Kial ne! La knabino estas bela, kaj la knabo povus esti via. - La ŝejko estis sufiĉe progresema laŭ siaj opinioj, kredante, ke la edzino povas bone amuzi sian bone nutritan korpon en juna sklavo.
  - Malgranda kaj fragila! Ĉu ni ne havas alian tian paron? - demandis Demetra.
  - Bedaŭrinde, ne estas! Ni rigardu la junan deĵoron, kiu estis sendita al ni el la najbara lernejo. - La ŝejko rikanis.
  - Eble estas pli bone lasi ilin kreski! Alie ni mortigos ĉiujn niajn kaptitojn. - Neatendite, la edzino de la nobelo montris kompaton.
  - La novaĵo pri la sklava ribelo estas tro ĝoja kaj mi volas ĝin plene festi. - La nobelo skuis la stomakon.
  - Krom se, kompreneble, Etymon iras antaŭ vi! - incitetis la dika knabino.
  - Tia neaĵo! Des pli bone, ni nun ekstermu ĉiujn gladiatorojn kaj senigu la malsaĝulon de la spektaklo. Venu novuloj! - grumblis la ŝejko.
  - Ĉi tiuj ne estas ĝuste novuloj. - Demetra lekis ŝiajn lipojn
  La gongo denove sonas kaj la militistknaboj kuras en la arenon. Ili aspektas proksimume dek kvar ĝis dek kvin jarojn, kun sufiĉe larĝaj ŝultroj kaj brustoj. Kiel antaŭaj batalantoj, li faras kapsaltojn kaj kuras sur siaj manoj. Jam elkurinte sur la podio, ili surmetis armilojn, kaskojn, brustan kirason, ŝildojn kaj glavojn. Unu havas rektan klingon, dum la alia havas kurban klingon kiel sabro. La skulptitaj abs estas malfermitaj kaj cikatroj estas videblaj sur ĝi. La knabo staranta dekstre resanigis tranĉojn kurantajn trans lian bruston en tri linioj.
  La haŭto estas malavare oleita kaj brila.
  La administranto anoncas.
  - Famaj batalantoj Fudoros kun kurba sabro kaj Saflorov kun rekta glavo agas en la ringo. Fudoros havas ses batalojn kaj Saflorov havas sep. Ĉiuj iliaj rivaloj estis aŭ mortigitaj surloke aŭ mortpikitaj per decido de la homoj. La manaĝero montris sian fingron al la homamaso. Tiuj, kiuj volas veti, aperis denove. La ŝejko grumblis.
  - Cent oraj moneroj por Saflorov.
  Vetoj estis rapide finitaj, la nobeloj ĵuris. La du eĉ batalis. Unu plaŭdis glason da vino, la alia trafis lin en la vizaĝon per dika kruro. La hetajroj kaj gardistoj rapidis por trankviligi la furiozan publikon. La edzino de la ŝejĥo, impereca, malprudenta, dika, bojis:
  -Antaŭen! Mortigu!
  La gladiatoroj konverĝis. Ĉi-foje, ili prenis sian tempon, provante unu la alian per zorgemaj batoj. Kolizionte, la glavoj ekbrilis iomete, la ŝildoj tremis. La publiko ne tre ŝatis ĉi tiun singardon; ĝi hurlis pro malkontento kaj ostoj flugis al la batalantoj. La ŝejko renversis la pleton kaj kovriĝis per vino kaj marmelado. Poste li kraĉis kaj ekkriis kolere.
  -Se vi ne batalos, mi pendigos vin renverse. Pluraj puŝantaj sovaĝuloj "Janiĉaroj" elkuris sur la podio, ili svingis lancojn, montrante pikojn en sia malfermita dorso. Saflorov iris en la ofensivon, atakante furioze, li piedbatis sian ekvivalenton en la genuon. La adoleskanto retropaŝis, movante sian glavon iomete flanken, lia kontraŭulo tranĉita trans la bruston. Malbone ŝraŭbita telero falis al la fundo. La sekva atako lasis profundan markon sur la haŭto kaj densa sango fluis. Fudoros retiriĝis, unu el la harplenaj batalantoj trafis lin en la kruroj. Kaj kiam la knabo hezitis, Saflorov batis la kaskon kun tia furiozo, ke li ŝanceliĝis kaj kolapsis. De la cerbokomocio, la "kasko" forflugis, rivelante blankan kapon kun ŝvelinta tubero sur la frunto. Saflorov metis la klingon al sia nerve leviĝanta brusto. Li rigardis flanken al la "spektantaro".
  Mi atendis signon. Kiam la plimulto trakuras iliajn harojn, tio signifas mortigi, kaj kiam ili premas siajn manplatojn en seruron, tio signifas havi kompaton.
  Tamen, kompato ne estis legita en la ferocaj vizaĝoj. Preskaŭ ĉiuj, eĉ virinoj kaj adoleskantoj, trakuris sian manplaton sur ilian gorĝon.
  -Morto! Finu lin!
  La edzino de la ŝejko bojis moke.
  - Li eliris tro malmultekoste. Donu ĝin al mi por unu nokto.
  Saflorov hezitis, malpeze premis la nudan bruston de la venkita adoleskanto, kaj aperis sangoguto. Tiam, malespere, li forĵetis la glavon:
  -Mi ne povas! Li estas mia amiko.
  La bruo subite ĉesis kaj fariĝis morta silento.
  -Kio! - La ŝejĥo furioziĝis. -Vi rifuzas mortigi la venkitojn. Enkaĝu ilin ambaŭ, post kio estos terura torturo antaŭ la tuta gladiatorlernejo.
  La militistoj kuris al Fudoros, ŝprucis akvon sur lian vizaĝon, kaj poste, por helpi lin pli rapide rekonsciiĝi, ili bruligis lian nudan kalkanon per varma fero. La knabo kriegis, eksaltis kaj du lasoj tuj estis ĵetitaj ĉirkaŭ lian kolon. Saflorov provis rezisti, li batalis kontraŭ dekduo da glavoj samtempe, timo donis al li forton. Sed unu el la pafistoj trafis lian kruron per sago. La veneno paralizis la junulon, sed ne mortigis lin. Ligis ilin ambaŭ, ili estis ŝlositaj en kaĝon. Saflorov estis trafita en la ripojn per varmega bastono, ŝia haŭto ekfumis, kaj la sperta knabo kuraĝe eltenis la injektojn. Sed ŝajne la torturo de du malobeemaj knaboj estis prokrastita por deserto.
  La edzino de la ŝejko ekbrilis:
  - Ili devus esti mia edzo. Vi scias, ke mi estas inventema.
  - Mi scias, sed vidu, mi eble ĵaluzas. La uloj estas belaj kaj jam povas edziĝi. - La ŝejko nudigis la dentojn.
  - Plej verŝajne, ili eĉ estas edziĝintaj! Ja ĉi tiuj estas la plej fortaj kaj sanaj sklavoj, kiuj devus multiĝi! - La dika knabino palpebrumis.
  - Gladiatoroj estas la koloro de sklaveco! Mi dezirus, ke mi povus akiri ilin kaj torturi iliajn edzinojn. - La ŝejko rikanis.
  - Ni sukcesos! Cetere, knabinoj denove.
  Nun la virinoj devis batali. Du duonnudaj divoj portantaj nur lumbotukojn eniris la arenon. Ili estis katenitaj per la koloj kaj ne povis esti apartigitaj unu de la alia. Armiloj: du ponardoj en ĉiu mano. Klare la batalo estos brutala kaj ne tro longa. Unu knabino estis bela, la alia nigrahara, ambaŭ kun sufiĉe longaj kolharoj.
  -Al batalo! - tondris la brutulo.
  -Mi ne vetos! - bojis la edzino de la ŝejko. - Ĉi tio jam fariĝis malbona antaŭsigno.
  La kompatindaj virinoj kunvenis. Estis timige, unu el ili preskaŭ tuj havis ŝian stomakon disŝirita malfermita, la alia estis vundita en la brusto. Daŭrigante sin tranĉi, la knabinoj piedbatis per siaj piedoj, ŝirante sian karnon. Estis multe da sango fluanta kaj ili ne povis foriri kaj forkuri. Fine, unu el ili, tute distranĉita, falis sur ŝiajn genuojn. La nigrahara virino ridis, penante ŝin fini, sed poste trafis insidan baton de la fundo ĝis la ripo. Ĝemante, ŝi ankoraŭ povis bati la krimulon sur la dorso de la kapo. Ambaŭ belaj, mutilitaj virinoj kolapsis sur la gruzo, plurfoje flirtis kaj frostiĝis. La vilaj "janiĉaroj" kuris al ili kaj pikis ilin per varma fero. La militistaj knabinoj ne moviĝis.
  - Denove, pli ol unu veto ne funkciis. Ambaŭ estas mortaj.
  La publiko estis seniluziigita, kvankam ĉeesti la murdon en si mem estas tre agrabla. Sed ankoraŭ neniu venkis.
  En ĉi tiu situacio, nur nova batalo povus savi la aferon. La facila varmigo finiĝis kaj estas tempo por seriozaj komercoj.
  Dek kvin gladiatoroj en truitaj oranĝaj tunikoj, kun tri nigraj plumoj sur siaj ŝlimoj, rapidis en la arenon. Ili estis armitaj per mallongaj, kurbaj glavoj; en la manoj ili tenis malgrandajn kvadratajn ŝildojn kun konveksa surfaco, iliaj kapoj estis protektitaj per kaskoj sen viziero. Malantaŭ tiu ĉi grupo elkuris batalantoj en helruĝaj tunikoj, ankaŭ kun mallongaj sed rektaj glavoj, kun malgranda ronda ŝildo kaj fera mankateno kovranta la dekstran manon, ne protektita per ŝildo, kaj genukuseneto protektanta la maldekstran kruron. Verdaj plumoj sur la glitigaj kaskoj kompletigis la bildon.
  Starante unu kontraŭ la alia, ili riverencis. Ĉi-foje la vetoj estis por multe pli grandaj sumoj, kaj oro fluis de mano al mano.
  -Ne povas esti, ke ili ĉiuj estis mortigitaj! - diris la edzino de la ŝejko. Iu certe venkos!
  - Do metu vian veton, ĉi tiu estas la lasta batalo. Vidu, jam tagiĝas! - diris la laca ŝejko kun kolero.
  - Tiam estos serioze! Mil oraj draĥmoj sur ruĝaj. - La dika virino sibilis.
  - Kial sur ili? - Kial ili? - La nobelo ripetis dufoje, surprizite.
  - Ĉar la okuloj estas pli malbonaj!
  La direktisto ion kriis. Sonis histeria sono de trumpeto. Eĉ la torĉoj palpebrumis, kvazaŭ io eniris en la okulojn de la monstroj.
  Konversacioj, bruo, ridado kaj mamado ĉesis: ĉiuj okuloj estis fiksitaj sur la batalantoj. La unua kolizio estis terura: meze de la surdiga silento, kiu regis, akre aŭdiĝis la batoj de glavoj sur ŝildoj. Plumoj, fragmentoj de kaskoj, pecoj de rompitaj ŝildoj flugis trans la arenon, kaj ekscititaj, anhelantaj gladiatoroj frapis unu la alian baton post bato. Pasis malpli ol tri minutoj de la komenco de la batalo, kaj sango jam estis verŝita: kvar gladiatoroj tordiĝis en agonio, kaj la batalantoj piedpremis ilin. Unu el tiuj, kiuj kuŝis ĉirkaŭe, kaptis la kruron de sia kunulo kaj turnis lian piedon. Li flugis malsupren, tranĉante sian brakon.
  La nesatigebla edzino de la princo, Demetra, ĵetis ronĝitan oston en la ringon.
  - Ruĝuloj, se vi venkos, mi donos al vi glason da vino!
  Kiel ofte okazas, la malo okazis: la plej granda batalanto de la teamo, kiun Demetra enradikiĝis, estis venkita. Tri glavoj tuj trapikis la larĝan bruston, kaj malbonŝanca osto restis en la mano de la malbonŝanca ĉefo.
  La spektantoj sekvis la sangajn sortoŝanĝojn de la batalo kun ĝojo kaj streĉo. Ili kriegis kiel grego da vunditaj virbovoj. La loka elito freneze, furioze, kuraĝigis la batalantojn. La vicoj de la gladiatoroj maldensiĝis, la batalo disiĝis en apartaj bataletoj.
  En ĉi tiu momento, kiam la eminenta publiko ĝuis kaj sincere "freneziĝis" lekante sangon, la kuraĝaj ribeluloj mortigis la dormemajn gardistojn. Pobedonostsev, kune kun manpleno da kuraĝuloj, disbatis la korpogardistojn kaj la unua enrompis la palacon.
  La bruo de la alproksimiĝo de la ribelantoj devigis la batalon esti interrompita. La nobeloj, ŝanceliĝante, provis preni siajn glavojn. La juna ribela ĉefo kriis laŭte:
  - Kion mi vidas! Vi mortigas unu la alian por la amuzo de la kanajloj! La reviviĝintaj reptilioj eĉ ne kapablas levi glavon, iliaj stomakoj estas tro da malhelpo. Se al vi restas eĉ ero de fiero en vi, forhaku ĉi tiun abomenaĵon.
  La gladiatoroj ŝajnis atendi ĝuste tion: ili alkuris al la grasega grego.
  La servistaj sklavoj flankensaltis, ne volante morti pro siaj malamataj mastroj, kaj la knaboj eĉ komencis ĵeti pletojn kaj manĝaĵojn al la altranguloj.
  Demetra kriis:
  - Mortigu ilin ĉiujn!
  Tiam kristala vinglaso falis sur ŝian kapon, batante la hundinon.
  Sorĉisto estis kolera. Li hakis la riĉajn civitanojn de la urbo, pecetigante ilian viandon.
  Ĝi ne estis malfacila, sed ĝi estis abomena. La konstanta kunulo de Pass batalis apud li. Bik ne postrestis, kaj la gladiatoroj venĝis sur siaj prizonestroj.
  La malgajaj sklavoj levis la administranton sur la hokon, ili kriis:
  - Ni estas niaj! Ili estas sklavoj same kiel vi!
  - Do pruvu ĝin per glavo! - Ŝi kriis, kaj la kandeloj sur la lustroj de la Sorĉisto komencis tremi.
  La ŝejko provis forkuri, sed Bik stumblis lin kaj verŝis mielon sur lian kolumon:
  - Nu, kie oni bezonas vin? Neniu spicado.
  Solntslava detranĉis la kapojn de du nobeloj samtempe per unu ĵeto kaj dispremis la makzelon de tria per sia genuo. Tamen ne plu estis eĉ ŝajno de batalo, la sklavoj simple venĝis. La restaĵoj de la gardistoj fuĝis, kaj la festenantoj, eĉ en la plej bona formo, ne reprezentis seriozan militforton. Ili ĉiuj estis mortigitaj antaŭ ol Witcher malvarmetiĝis. Nur la ĉefŝejko ankoraŭ vivis, Bik tiris siajn harojn. Vedmakov forpelis la senprudentan knabon:
  - Ĉi tiu estas nobla homo. Ĝi povus esti utila por ni!
  . ĈAPITRO N-ro 12.
  La germanoj daŭrigis sian atakon kontraŭ Stalingrado. Ŝajne restis tre malmulte, sed estis nekredeble malfacile trapasi la lastan. Eĉ la masiva uzo de Sturmtigers ne helpis. Kvankam la detruo kaŭzita de la jetbomboj estis enorma. Alia rimedo estis napalmbomboj.
  La bataliono de knabinoj maldikiĝis, sed la belulinoj ankoraŭ batalis. La 20-an de oktobro ekfalis neĝo, kaj la belulinoj estis ĉiuj nudpiedaj. Ili lasas graciajn markojn sur la blanka litkovrilo.
  Belaj knabinoj iom ruliĝis en la neĝo kaj fariĝis pli puraj. Matryona, post kiam Serjoĵka estis kaptita, ne povis trovi lokon por ŝi mem. Estus bone perdi tian lertan kaj belan knabon. Kaj kio atendis lin en faŝisma kaptiteco? Unue torturo, kaj poste la mortopuno!
  La knabo ja estis proksime al pafita, sed alvenis en la minejoj. Laborante dek ses horojn tage, kun magraj porcioj, la vipo de la kontrolisto atendis Serjoĵka.
  Pli precize, la knabo jam estas en la ŝtonminejo, kaj laboras tie kiel azeno. Sed estas multe pli varma subtere ol sur la surfaco. Kaj la militistoj, por ne frostiĝi, estas devigitaj salti kaj kuri. Kaj la knabinoj batalas. Jen venas la potenca Lion-tanko. Ĝia pafilo estas 150 mm, pli efika kaj praktika por bataloj en la urbo. La Fritz amas ĉi tiun tankon, ĝi estas tiel bone protektita de malsamaj flankoj.
  "Muso" rampas iom malantaŭe. Germana veturilo pezanta ducent tunojn ankaŭ estis armita per 150-mm kanono kaj sepdek kvin. Tiel pli praktika. La nombro da maŝinpafiloj pliiĝis al kvar, kaj ne estas facile proksimiĝi al la tanko.
  Anyuta, Maria kaj Alla provas krevigi la mastodonton kune. Ili singarde alproksimiĝas al li.
  Anyuta kantis kun entuziasmo:
  - Kiel ni vivis, batalante, kaj ne timante morton... Do de nun, vi kaj mi vivos! Kaj en la stelaj altaĵoj, kaj monta silento, en mara milito kaj furioza fajro! Kaj en furioza, kaj en furioza fajro!
  "Muso" estis la plej nova modifo, kun ses maŝinpafiloj, du koaxial kun bareloj, kaj kvar turniĝantaj sur ĉarniroj.
  Maria, rampante tra la neĝo, siblis:
  - Ni neniam rezignos! Ja Jesuo, la Plejalta Dio, estas kun ni!
  La knabino, pliproksimiĝante, ĵetis la eksplodaĵpakaĵon al la raŭpo de la Muso. Sub la ŝildo aŭdiĝis forta bruo kaj la rulilo krevis.
  La knabinoj kriis pro ĝojo:
  - Akiru faŝiston!
  Alla svingis la manon kaj ĵetis fragmentan obuson al la Fritz. La faŝisto estis ĵetita supren de la eksplodondo, kaj kune kun li, la kapoj de du nigraj soldatoj el la koloniaj trupoj estis forŝiritaj.
  La ruĝhara belulino fajfis:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Anyuta denove ĵetis la eksplodaĵpakaĵon... Ĉi-foje ĝi ne estis tiel sukcesa, ĝi trafis la kirason kaj eksplodis sur la surfaco de la ŝtala ŝelo.
  La knabino kolere diris:
  - Eh, mi fuŝis!
  Kaj ŝi rampis por nova parto de memfaritaj eksplodaĵoj. Ŝiaj rondaj kalkanoj, ruĝaj pro la malvarmo, ekbrilis. Preskaŭ nuda knabino rampis en la neĝo, iom malkomforta. Sed ni povas elteni ĝin. Krome, kiam okazas senŝeligado, la neĝo degelas.
  Anyuta eĉ kantis:
  - Mi scias, ke la malvarmo baldaŭ malaperos,
  La rivereto rapidos laŭte...
  Kaj ili jam kuras tra la flakoj -
  Nudpiedaj knabinoj!
  La knabino pafas, kaj la arabo el la koloniaj trupoj kolapsas. Malamikaj provoj funkciigi en grupetoj kaŭzas gravajn perdojn.
  La mallonga kanono de la Muso denove pafas fragmentiĝon. Konkoj eksplodas ie en la fumo. Kaj multaj paŭzoj...
  La germanoj preskaŭ kaptis Stalingradon... Restas tre malmulte. Sed ĝuste tio malebligas al la Germana Armeo uzi grandajn bombojn kaj pezan artilerion. La Fritz lasis antaŭeniri fremdulojn, pri kiuj ili ne kompatis.
  Maria pafis sian fusilon. La faŝisma soldulo falis kaj ruliĝis super la ŝtonoj de la ruinoj.
  La knabino frotis siajn nudajn mamojn per skarlataj cicoj. Ili ĉiuj estas militistmilitistoj - ili ĉirkaŭsaltas en siaj kalsonoj. Sed preskaŭ ne estas sukcesoj sur ili. Ŝajne nudeco iel precipe protektas belaĵojn. Ĉar ili kapablas travivi en tia infero!
  Alla forskuas la miksaĵon de neĝo kaj malpuraĵo kaj denove pafas. Ĝi trafis nigran batalanton rekte en la okulon. Saĝa hundino, vi nenion povas diri.
  La tri knabinoj denove alproksimiĝas al Muso. Estas malfacile penetri veturilon, kiu havas tian dikan kirason de ĉiuj flankoj. Sed la militistoj estas plenaj de optimismo. Se vi ne povas trapiki la ŝelon mem, kial ne forŝiri la barelon.
  Alla, piedbatinte malpurajn terpecojn per siaj nudaj piedoj, kantis:
  - Nia vero, nia vero... Kiel la sunradioj! Nia morgaŭ estos hela, riveretoj fluos el la montoj!
  Inaj militistoj longe estis armitaj per kaptitaj MP-44. Ĉi tiuj maŝinpafiloj havas longan bataldistancon. La belulinoj memfide pafas. La nigruloj denove falas. Ili eligis fontojn de skarlata sango.
  Maria, pafante, kun kaj fusilo kaj kaptita maŝinpafilo sur ŝiaj ŝultroj, kantis:
  - La insida araneo akrigis sian pikilon,
  Kaj li trinkas sanktan, rusan sangon el Rusio!
  Por lia kontraŭulo, ĉio ne sufiĉas kaj li mortigos,
  Kiu amas Rusion!
  Amo al Rusio!
  La knabino sendis kuglon al la diversaj "gardistoj", kiu rampis el la fendoj. La belulino ridetis, ŝia vizaĝo, kvankam malgrasa, konservis sian belecon kaj ĉarmon.
  Ĝenerale, ĉiuj knabinoj en sia bataliono estas belaj. Jen, ekzemple, la tatara serafoj. Ŝia patro estas tataro, sed ŝia patrino estas el Belorusio, kaj de ŝia Seraphima heredis hararo la koloron de matura tritiko. Ankaŭ bela knabino, nudpieda kaj preskaŭ nuda. Kaj li pafas de kaptita maŝinpafilo per mallongaj eksplodoj. Kaj faŝistoj el aliaj trupoj ŝteliras al ŝi.
  Serafima pafas sufiĉe precize. Orhara Maria kuŝiĝis apud ŝi. Ambaŭ knabinoj pafas kaj kantas.
  - Patrujo! Maria komencis...
  - Kaj la armeo! - Ŝi daŭrigis, pafante Serafimojn.
  Maria tweetis:
  - Ĉi tio...
  Pafante kaj trafante la kolorajn homojn, Seraphima raportis:
  - Du kolonoj!
  Maria, ridetante, tweetis:
  - Sur la...
  Seraphima ekpafis kaj aldonis:
  - Kiu...
  Maria, tranĉinte kvin, daŭrigis:
  - Ĝi tenas!
  Seraphima, pafante, salutis:
  - Planedo!
  Maria, pafante, tweetis:
  - Brusto...
  Seraphima, pafante, ronronis:
  - Ni protektos...
  Maria frakasis la kapon de la faŝisto kaj diris:
  - Ni vi....
  Serafmoj tranĉis la naziojn per kugloj kaj siblis:
  - Lando!
  Maria, sendante bone celitajn kuglojn, ĉifris:
  - Ĉiuj....
  Seraphima, pafante pli kaj pli precize, aldonis:
  - Homoj!
  Maria, ĵetante de la frunto siajn malpurajn orajn harojn, kantis:
  - Rath...
  Serafim-kuglo, kaj sendantaj pafoj, eldonis:
  - Via...
  Maria, batante la faŝiston en la gorĝon, daŭrigis:
  - Varme!
  La blonda tatara virino, sendante pafojn, daŭrigis:
  - Nuboj...
  Maria, precize pafante, aldonis:
  - Bone!
  Seraphima rikanis kaj pepis:
  - Nu kaj...
  Maria precize pafis kaj muĝis:
  - Sunon!
  Seraphima, pafante eksplode, siblis:
  - Estas varme!
  Maria daŭrigis kun rido:
  - Aŭtomata...
  Seraphima, kvazaŭ direktante fajron, bojis:
  - Nater...
  Maria aldonis bone celitajn pafojn:
  - Ŝultro...
  Seraphima aldonis kun rido:
  - Al la soldato!
  Maria kantis entuziasme, pafante:
  - Mi fosos...
  Serafima, farante batalan fajron, aldonis:
  - La tombo....
  Maria, terenbatinte la afrikanon, daŭrigis:
  - Al la kontraŭulo!
  La knabinoj elĉerpigis municion. Kaj ŝi estis devigita rapide kuri por kovrilo. Provizo trans Volgo estas tre malfacila. Konstanta bombado kaj senŝeligado. Jen plifortiga firmao naviganta de la alia flanko.
  Fontanoj de ŝprucaĵo kaj derompaĵoj erupcias ĉirkaŭ la boatoj. Stormtroopers muĝas en la ĉielo. La Focke-Wulfs flugas enen. Kaj bomboj estas ĵetitaj sur ilin.
  Pluraj boatoj disrompiĝis. Sovetiaj soldatoj dronas kaj mortas.
  La malamika artileria fajro jam estas tro densa.
  Eĉ nokte la Fritzoj tenas ĉion sub fajro. Kaj iliaj plonĝ-bombaviadiloj rapidas ĉirkaŭe. Inkluzive de avo Yu-87. Kvankam reagaviadiloj jam eniris produktadon.
  Jen la legenda sovetia Yak-9. Li batalas kun la germana ME-309. Lerteco, rapideco kaj armiloj kuniĝis. La germano provas venki la sovetian maŝinon je la unua paŝo. Sed li malsukcesas. La jako, siavice, klopodas por malantaŭeniri, sed la nazio eskapas pro sia alta rapideco.
  Pli rapida germano, kun pli fortaj armiloj, kontraŭ pli manovrebla ruso. Sed la rapida flugo daŭras. La faŝisto uzas sep pafpunktojn kontraŭ sep, kaj trafas la sovetian veturilon. Ŝi perdas rapidecon kaj komencas fali.
  Fluoj de fumo eliras el ĝi. Kaj la motoro brulas...
  Kio estas ĉi tiu milito! Estas malfacile kontraŭbatali veturilon tiel potencan en armilaro kiel la ME-309, en kiu sep pafpunktoj kompensas la troan pezon kaj pli malbonan manovran kapablon.
  La alta rapido permesas al la faŝisto eskapi en plonĝo, kaj la fronto de la germana batalanto estas bone kirasa.
  Anyuta denove provas subfosi Muson. La knabino riskas sian vivon. Ŝi jam estas tute gratita, nuda rampanta laŭ la fortikaĵoj. La tuta beleco estas kovrita de grataĵoj kaj grataĵoj. Sed tiam li ĵetas obuson kun eksplodema pakaĵo alkroĉita. Ŝi eĉ estas trafita per eksplodo de maŝinpafilo. Gratante la ŝultron de la belulino.
  Sed la eksplodema pakaĵo trafis la barelon de 150-mm kanono. Kaj la germano jam ricevis gravan damaĝon. Kun granda malfacileco, la veturilo moviĝas de sia loko kaj rampas reen al la loko de siaj soldatoj por leki siajn vundojn.
  Focke-Wulfs kaj pluraj TA-152 aperas sur la ĉielo. Ili komencas senŝeligi sovetiajn poziciojn. Paro de la plej novaj HE-183, atak-jetveturiloj, ankaŭ aperis. Tiuj vulturoj atingis rapidojn de ĝis okcent kilometroj hore kaj estis preskaŭ neeble trafi.
  La knabinoj repafas al la germanoj. Ĉiam estas ŝanco kapti la malamikon, malgraŭ la potenca protekto de atakaviadiloj de terfajro.
  Anyuta kaj Alla prenis la kaptitan Luftfaust. Tio estas armilo konsistanta el naŭ interligitaj dudek-milimetraj senrepuŝaj fusiloj.
  Vi povas pafi kvazaŭ de malgranda kontraŭaviadila pafilo.
  Kaj la militistoj montras al la malamiko. Ili glate premas la starton... Ambaŭ belulinoj apogis siajn nudajn piedojn sur la rubo, sentante la glatan regreson.
  Focke-Wulf kun ses aerkanonoj komencas fumi - ĝia ventro estas ŝirita malferma.
  La knabinoj muĝas entuziasme:
  - Puck! Puck! Celo!
  Aliaj germanaj aviadiloj komencas rondiri super la kapoj de la knabinoj. La belulinoj ĵetas sin en subterajn trairejojn, evitante Focke-Wulf-raketojn.
  Anyuta sentis brileton en sia krudiĝinta kalkano. La knabino murmuris:
  - Ho inferaj flamoj!
  La plandoj de la knabino estis kovritaj de veziketoj kaj doloris. Mi volis piki ion malvarman.
  Kaj sur la surfaco la krevoj daŭras. La neĝo siblas el la flamoj, la ruinoj disŝiriĝas. La germanoj inundas la poziciojn per fajro, sed ĉi tio malmulte utilas. La militistoj kaŝis sin kiel musoj en truoj. Lasu ilin gladi sin.
  Alla flustris al la orelo de Anyuta:
  - Mi pensas, ke baldaŭ la nazioj fine elĉerpiĝos. Ili havas multe da forto, sed en Stalingrado ili ne havas ŝancon turniĝi!
  La blonda knabino fiere respondis:
  - Ni estas ĉi tie kiel tricent spartanoj! Ni forpuŝas superajn malamikajn fortojn!
  Ruĝhara Alla ridis kaj palpebrumis al sia kunulino:
  - Kaj vi ne ĉirkaŭiros nin!
  Kiam la knabinoj atingis la surfacon, la atako estis finita. Novaj nigraj piedsoldatoj aperis. Ili grimpis antaŭen, kaj la knabinoj devis malfermi fajron, devigante la malamikon fosi lian nazon en la teron.
  La Leonoj kaj Tigroj iris en batalon denove. La germanoj provis premi la sovetan armeon per pezaj tankoj. De tempo al tempo pluvis konkoj. La pli vundebla "Tigro" provis ne disiĝi de ĝiaj formacioj. Morteroj bruis ankaŭ.
  La knabinoj pafis al la germanoj kaj iliaj solduloj. Batitaj kontraŭuloj. Alla kaj Anyuta pafis duope. Malamikaj vizaĝoj aperis kaj ekloĝis. Tiam nova tavolo de progresantaj malamikoj.
  La knabinoj kantis dum la batalo.
  Alla komencis pafante:
  - Antaŭ ol...
  Anyuta, pafante, daŭrigis:
  - De vi...
  Alla frapis kaj aldonis:
  - Legio...
  Anyuta, detranĉinte tri el ili, siblis:
  -Malamikoj...
  Alaho najlis la kontraŭulojn, ekbalbutis:
  - Ili....
  Anyuta, forblovante duonon de la kranio de la arabo, daŭrigis:
  - Ili volas...
  Alla, disbatante la malamikon, daŭrigis:
  - Vi...
  Anyuta, pafante, siblis kolere:
  - Disŝiru...
  Alla, trapikinte la kranion de la arabo, grumblis:
  - Detruu...
  Anyuta, daŭre najlante, siblis:
  - Notoj...
  Alla, kvazaŭ pafante, fajfis:
  - Ne timu...
  Anyuta, pafinte precizan pafon, grumblis:
  -Malamiko...
  Alla, pafante kiel kaŝpafisto, daŭrigis:
  - Bajoneto...
  Anyuta, pafante plu, bojis:
  - Kapabla...
  Alla, sen ĉesi pafi, siblis:
  - Forto...
  Anyuta, pafante kolere, grumblis, korektante sian amikon:
  - Kuraĝo...
  Alla, en severa ekstazo, pafmortiginte la kapojn de la afrikanoj, bojis:
  - Forto...
  Anyuta, saltante per interpafado, siblis:
  - Pliigas...
  Alla, skuante siajn ruĝajn buklojn, daŭrigis:
  - Kaj kontraŭuloj...
  Anyuta, trafante la arabon en la stomakon, diris:
  - Tuj...
  Alla, pafante per ĉiuj kalibroj, bojis:
  - Detruu...
  La knabinoj enspiris. Kaj pafinte iom pli, ili kriis:
  - Ni estas la kavaliroj de la kaŝpafilo, la voĉo de murdo estas klara!
  La ondo de progresantaj koloniaj trupoj iom trankviliĝis. La nazioj denove movis siajn tankojn antaŭen. "Tigroj"-2 aperis kun siaj longaj muzeloj kaj pafis obusojn al ĉio, kion ili sukcesis rimarki.
  "Tigro"-2 havis originan gvatturetformon kaj deklivajn kirasajn platojn sur la flankoj. Tio igis lin iom pli tena. La militistoj denove elektis la tanktrakojn kiel sian celon. La faŝisto devis vivi kiel fiŝo en pato.
  Anyuta ĵetis eksplodeman pakaĵon, disbatante la antaŭan rulilon de la Tiger-2 kaj kantis:
  - Mi renkontis vin kun donaco... Kompreneble mi skizis lokon en la ĉerko!
  Alla siblis, feliĉe ĵetante grandan eksplodan pakaĵon al la faŝisto:
  - Sed Pasaran!
  Kaj de la eksplodo, la longa muzelo de la germana tanko tordis. Kaj la Reĝa Tigro komencis returni sin. Denove la faŝisto estis grave vundita. Alla prenis ĝin kaj bojis, ĵetante pecon da vitro per la nudaj piedfingroj:
  - Vi estos en kverka ĉerko!
  La glaso flugis rekte en la gorĝon de indiano, unu el la koloniaj germanaj trupoj.
  Anyuta palpebrumis al sia kunulo kaj kantis:
  - Mi trempos mian kapon en ĉi tiun barelon! Mi trempos ĉiujn!
  Alla pafis eksplodon de mitralo. La germanoj denove estis sub atako. La knabino siblis:
  - Ni povas fari ĉion! Kaj ni venkos!
  Anyuta pafis sian fusilon kaj diris:
  - Granda venko atendas! Niaj avoj estu en gloro!
  Alla faris kapriolon kaj ruliĝis, turniĝante kiel kristnaska arbo. La knabino kantis per palpebrumo:
  - Sinjoro sukceso, kien vi iras... Sinjoro sukceso - ridas la faŝistoj...
  Germanaj tankoj, sen ŝparado de konkoj, intensigis sian fajron. Ili elverŝis siajn eksplodemajn donacojn. Kaj ili alproksimiĝis al la sovetiaj pozicioj, penante eviti breĉojn.
  Anyuta, uzante draton, kiel la kaptito Serjoĵka instruis al ili, tiris pezan minon. "Leono" malrapide rampis al la sovetiaj pozicioj. Ĝia 150mm pafilo kraĉis obusojn de tempo al tempo. La knabinoj siblis kaj palpebrumis.
  Anyuta kantis:
  - Germanoj-piproj, faŝistoj-nazioj... La fino de pacifisto atendas vin!
  Alla notis kun rido:
  - Pacifismo... Eĉ estas stulte paroli pri pacismo, kiam ni parolas pri la nazioj!
  Anyuta batis arabon de la kolonia gardisto en la ponto de la nazo per bone celita pafo kaj pepis:
  - Kaj ili estas kripluloj en pensado... Kaj en militaj aferoj ili ne estas tiom fortaj! Baldaŭ ni tute forviŝos ilin de la vizaĝo de la Tero!
  Alla donis alian eksplodon, frotis sian nudan bruston sur la gruzon kaj kantis:
  - Mi estas rusa kavaliro sur la genuoj de sovaĝuloj... Mi forbalaos la malamikojn de la Patrujo de sur la Tero!
  La ruĝhara belulino palpebrumis, rigardante la ĉielon. "Kadroj", germanaj artileriaj aviadiloj, turniĝis tie.
  La germana "Leono" suprenrampis de tempo al tempo, blokiĝante en la supro. Kaj lia pafilo konstante kraĉis.
  Anyuta, movante minon sub la raŭpon de germana tanko, siblis:
  - Por Serioĵka....
  La germano haltis kaj denove pafis. La ŝelo eksplodis malantaŭ la knabinoj.
  Anyuta kontrolis:
  - Laktokonkoj, kiu havas la cerbon de bebo!
  "Leono" staris iom da tempo. Eble la germana sperta skipo sentis danĝeron antaŭe, aŭ eble ili volis eluzi sian batalkompleton. Sed la "Leono" staris iom da tempo kaj kraĉis mortigajn konkojn.
  Anyuta rimarkis, ke la germana tanko havas pli altnivelan pafilon kaj pafas pli ofte ol la KV-2. Kaj ĉi tio, kompreneble, faras ĉi tiun aŭton multe pli danĝera. Anyuta krucsignis sin kaj siblis:
  - La malpiuloj iru en inferon!
  Alla pafis la faŝiston en la suna plekso kaj bojis:
  - Nia venko estas neevitebla! Kaj ĉio finiĝos bone!
  Anŭuta ankaŭ detranĉis la turkon kaj kantis:
  - Kvankam, ŝajnas, ke la vivo baldaŭ interrompos, kiam problemo frapos ĝian nigran kornon... La ĉevaloj blemas kaj sango fluas kiel rivero, kaj denove la tero malaperas de sub viaj piedoj!
  Alla, mortiginte la irananon, aldonis:
  - Sed ankaŭ la tero havas sian propran gardiston... Kaj inter la steloj etendiĝas al li... Nevideblaj ŝparfadenoj por ekzili Hitleron al Kolyma!
  La knabinoj, pafante, kantis unuvoĉe:
  - Ni rompu Adolfon, dolorigos lin! Mi kredas, ke ni venkos faŝismon! Kaj en nia Rusujo aperos la Mesio, Sinjoro de la popoloj de ĉiuj landoj!
  Kaj la militistoj daŭre pafis. Sed la malamika infanterio kuŝiĝis kaj komencis pafi kaj ĵeti obusojn. La faŝismaj hordoj provis elfumigi la knabinojn per mortera fajro. Kaj ĵetante multajn grenadojn.
  Alla filozofie rimarkis:
  - Kun nombroj vi povas venki en elektoj, kun lerteco vi povas venki en elektoj sen milito!
  Anyuta ridis kaj notis:
  - Milito estas areo, kie kvalito superas kvanton, elektoj, kiel regulo, estas la malo kaj ĉi tio estas anekdoto!
  La militistoj iomete retiriĝis; obusoj kaj iliaj fragmentoj falis tro dike. Alla eĉ kaptis la ĵetitan donacon per sia piedo kaj reĵetis ĝin. La granato flugis kaj trafis la naziojn sur iliaj kaskoj. Kaj kiel ĝi eksplodas...
  Estis kvazaŭ alia pakaĵo ie eksplodus.
  Alla filozofie notis:
  - La sorto estas la dua feliĉo, la sukceso estas la tria, sed la unua lerteco!
  Anyuta ridis kaj intervenis:
  - La sorto estas rekompenco por kuraĝo, sed ne por malzorgemo!
  Alla batis la okulon de hinduo el la kolonia armeo kaj siblis:
  - Kiu estas bonŝanca, lia animo kantas!
  Anyuta ridetis kaj diris:
  - Estas bone kiam vi estas bonŝanca, tio signifas, ke Dio savos vin!
  La knabinoj fariĝis iom pli spritataj. Tiam la germana "Leono" tamen antaŭeniris kaj estis eksplodigita de mino. La raŭpo trakuris eksplodan aparaton kaj ŝiriĝis.
  La vundita "Leono" turniĝis kaj ekstaris... La militistoj ĝojis kaj kantis plenpulme:
  - Leono estas kriplulo en pensado, tigro estas fonto de ĉiaj problemoj... Nenio estas pli interesa en la mondo ol homo!
  Anyuta pafis longan vicon, ĝuste kiam la fremda armeo leviĝis al ŝtormo kaj kantis:
  Ni havas raketojn kaj aviadilojn,
  La plej forta rusa spirito en la mondo...
  La plej bonaj pilotoj estas ĉe la stirilo -
  La malamiko estos disbatita en polvon kaj pecetojn!
  "Leono" ŝajnas esti tre difektita. Ŝi frostiĝis, kraĉante kelkajn pliajn konkojn.
  Lerta "Pantero" aperis. Tamen ŝi timis profundiĝi en la poziciojn de la sovetiaj trupoj, kaj komencis pafi. Konkoj fajfis super la kapoj de la knabinoj. Kaj ili rompis rubojn kaj fajrojn.
  Anyuta preparis ĵetgrenadon, preta kapti la momenton, kiam la faŝisma tanko alproksimiĝis ene de atingebla distanco. Sed ankaŭ "Pantero" ne estas stulta. La germanoj pafis, metante la obusojn en damtabulpadrono, provante ne maltrafi ununuran pecon de grundo. Kaj ili laŭvorte rastis ĉiun ŝtoneton.
  Alla, frapante sin sur sian nudan bruston, komentis:
  - La taktikoj de la Krauts estas misa... Ĉu ili atingos multon tiamaniere?
  Anyuta sprite rimarkis:
  - Kokido bekiĝas po unu greno, sed multe pli rapide plipeziĝas ol porko, kiu englutas grandajn pecojn!
  La Pantero pafis pli ol okdek pafojn kaj, elspezinte sian municion, turnis sin kaj reiris al sia kaverno. En ĝia loko nova mastodoto, la Sturmtiger, aperis. La maŝino kovris sian larĝan barelon per ĉapo. Ŝajne, tiamaniere, ili kalkulas savi sin.
  "Sturmtiger" pafis al la pozicioj de la sovetiaj trupoj de malproksime. Raketo tondris. La tero leviĝis, kaj fajra fonto elverŝis flamŝprucojn.
  La knabinoj apenaŭ pluvivis; ili estis preskaŭ kovritaj de polvo. Anyuta estis eĉ iomete miregigita. La knabino subite vidis sin rajdanta sur ĉevalo. Kaj ke ŝi komandas taĉmenton, kiu atakis la tataran armeon. Kaj kun ŝiaj militistoj rajdas sur ĉevaloj. La mongolo-tataroj, nekapablaj elteni la baton, retiriĝas kaj mortas en miloj sub la hufoj.
  Anyuta svingas du glavojn kaj hakas siajn malamikojn. Sed la vizio estis subite interrompita.
  Alla vangofrapis sian kunulon, skuis ŝin, dirante:
  - Nu, jen! Nun ĉesu kuŝi ĉirkaŭe!
  Anyuta respondis kolere:
  - Mi ne ripozis, sed batalis!
  La knabino furioze eksaltis kaj ĵetis obuson. La donaco alflugis kaj trafis la barelon de Lev-tanko. Ricevinte difekton, la aŭto sulkigis sian pezan kofron.
  Anyuta ekkriis je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas kavaliro de Rus'!
  Alla pafis eksplodon de sia maŝinpafilo kaj grumblis:
  - respondis la knabo sulkante la brovojn,
  Mi volas servi la Sanktan Ruson...
  Lasu sangomaron disverŝi,
  Sed Dio povos savi nin!
  Anyuta falis sur la rubon kun siaj nudaj stomako kaj brusto. Ĝuste ĝustatempe, dum centoj da maŝinpafiloj ekbrilis super ŝia kapo. La knabino elŝovis la langon kaj diris:
  - La frenezo de kuraĝaj soldatoj estas savaĵo por abstruzaj generaloj!
  Alla konsentis:
  - La soldato estas kuraĝa, la generalo kalkulas, la malamiko ruza, sukceso venas nur kun saĝa kuraĝo!
  La knabinoj denove malfermis fajron kaj pepis solidare:
  Eskadroj super li
  Muĝi unuvoĉe
  Adolfo estas forta malsaĝulo -
  Plantas Sodomon!
  Alia kirasa "Leono" aperis. Du soldatoj forkuris de li; laŭ iliaj malhelaj vizaĝoj ili estis araboj. Ili provis meti ĉenon sur la hokon por tiri la progresintan tankon de la batalkampo.
  Alla kaj Anyuta pafis, samtempe mortigante la teknikistojn. La militistoj kantis:
  - Ne detruu vin mem kaj helpu vian kamaradon, helpu aliajn eliri el la fajro!
  Aperis tri nigruloj. Ili rapidis kun la ĉeno kiel eble plej rapide, sed ankaŭ estis pafitaj de la knabinoj. Krome, Anyuta pafis la pafilon, premante la hundon per siaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ŝi sukcesis bati siajn kontraŭulojn kun eksterordinara precizeco, kiel la precizeco de Robin Hood.
  Alla notis:
  - La marko ne estas tiu, kiu trafas sukcese, sed tiu, kiu maltrafas kun malsukceso!
  Anyuta ĵetis obuson per sia nuda piedo kaj siblis:
  - La plej preciza persono kun la vizio de ponardo povas maltrafi, sed estas nepardoneble por akra menso maltrafi la celon!
  La obuso trafis la morteron kaj komencis eksplodi, krevigante la minojn.
  Jes, Stalingrado ne estis facila por la germanoj. Ili ricevis en ĝi teruran citadelon de morto!
  . ĈAPITRO N-ro 13.
  La 3-an de novembro, la germanoj ĉirkaŭis Tiĥvin, kaj batalado ekis en la grandurbo mem. La Ruĝa Armeo malrapide retiriĝis. La plej granda parto de la urbo Bakuo jam estis kaptita, sovetiaj trupoj retiriĝas al la duoninsulo. Erevano ankoraŭ apenaŭ tenas. Stalingrado estas ĉe la rando de detruo.
  Sed tamen, Stalino ordonis ke ĉi tiu urbo ne estu kapitulaci. Batalado ankaŭ ekis por Astraĥano. La Krauts ankaŭ provas antaŭeniri en ĉi tiu urbo. Ĉiuj aliroj estas forte bombitaj kaj la infrastrukturo estas detruita.
  Alproksimiĝas la vintro... Kaj la kurso de la milito fariĝas ĉiam malpli antaŭvidebla. Sed ŝajnas, ke Stalingrado ne povas esti tenita. Provizo trans la Volgo estas malhelpita per glaciformacio kaj masiva bombado.
  La 4-an de novembro, naŭdek procentoj de Tiĥvin jam estis prenitaj. Kaj la germanoj alproksimiĝis al finna teritorio. La sovetiaj soldatoj, suferspertis signifan difekton, ne povis kolekti sufiĉe daj fortoj por maldaŭrigi la malamikon.
  La finnoj kaj marionetaj svedaj trupoj ankaŭ atakis la renkontiĝon. Ili uzis signifajn fortojn.
  La 5-an de novembro unuiĝis la germana koalicio kaj finnaj-skandinavaj trupoj. Tiel duobla ringo estis fermita ĉirkaŭ Leningrado. Nova, grava venko por la Tria Regno.
  La 6-an de novembro, batalado daŭre estis daŭranta en la norda sektoro. La nazioj vastigis la koridoron. La situacio fariĝis ege malfacila. En Tiĥvin, la lastaj restaĵoj de rezisto forbrulis. La germanoj lanĉis balistikajn misilojn ĉe Erevano. Tri prezentoj estis publikigitaj. Kaŭzis signifan detruon kaj viktimojn. Sed nenio estis finfine rompita.
  La grandurbo de Astraĥano estis fortranĉita per tero de la resto de sovetia teritorio. La situacio eskaladis. Novaj germanaj kaj anglaj batalŝipoj pafis ĉe Murmansko. La garnizonkomandanto kaj multaj oficiroj estis mortigitaj dum la senŝeligado.
  Ĝi eĉ plimalboniĝis.
  Kaj la 7-an de novembro la nazioj enpenetris en Volĥov kaj finfine subpremis la reziston de sovetiaj trupoj en Tiĥvin. Tiel, la interspaco kun Leningrado kreskis akre. Evidentiĝis, ke la grandurbo apenaŭ pluvivus sub sieĝo.
  La 8-an de novembro finfine okazis la long-atenditaj provoj de la tanko Lev-2. La veturilo havis modifitan aranĝon. La motoro, dissendo kaj rapidumujo situis en unu loko ĉe la fronto, kaj la batalsekcio situis ĉe la malantaŭo.
  Kun energiaj klopodoj, la germanoj, sub la gvidado de Porsche, faris la aŭton por la datreveno de la puĉo.
  Efektive, danke al la pli malalta silueto, konservante la armilaron kaj kirason de la Leono, la pezo de la veturilo estis reduktita al sesdek tunoj, kun motoro de 1200 ĉevalfortoj. Bataltestoj montris ke la rezulto estis tute akceptebla tanko. Ĝuste kion vi bezonas!
  Kombinaĵo de bona veturado kaj kirasaj kvalitoj.
  La Fuhrer tamen ne estis kontenta pri tio. Li postulis, ke la kiraso de la flankoj kaj postaĵo estu plifortigita, same kiel la instalado de 88-mm-kanono kun barela longo de 100 EL.
  Alia veturilo testita estis la E-100. Ĉi tiu tanko tamen montriĝis tro peza: 140 tunoj, sed ĝi havis bonegan protekton de ĉiuj anguloj kaj Mouse-armilojn. Ĝenerale, la serio "E" promesis iĝi ekstreme promesplena. La germanoj ŝajne ne perdis tempon.
  La Bars-tanko kun 1000 ĉevalforta motoro ankaŭ estis montrita; tamen, la veturilo ne ŝajnis sufiĉe protektita al Hitler.
  Diversaj specoj de aviadiloj ankaŭ estis montritaj dum la datreveno. Aparte, atakaviadiloj kaj modifoj de la ME-262. Kaj ankaŭ TA-183. Tuta parado de teknologio.
  Inkluzive de potencaj gaslanĉiloj, ili kapablas malkonstrui tutajn urbojn kaj vilaĝojn.
  Ĉi tie, fakte, tre fortaj detruaj sistemoj estis pruvitaj.
  "Panther"-2 ankaŭ pasigis testojn, pezante kvindek tunojn; ĝi havis alfrontan kirason de 150 milimetroj laŭ angulo, kaj "Royal Tiger" kanonon. La flanka kiraso estis 82 milimetroj, dekliva. Tia tanko pli-malpli konvenis al Hitler, ĉar ĝi povis rezisti tridek kvar en proksima batalo.
  Ĝenerale, la nazioj purigis la menaĝerio.
  Trapasitaj kaj testitaj batalantoj "Gotha" kapablaj atingi rapidojn de mil cent kilometroj hore.
  Resume, ili lasis siajn zonojn iri.
  La 9-an de novembro, Volĥov falis. La situacio atingis sian kulminon. Kaj denove sovetiaj tankoj provis kontraŭataki.
  Gringeta frostiĝis proksime de la pafilo. Churchill 2 staris kontraŭ la sovetiaj veturiloj kaj kraĉis municion.
  La filino de Lord Jane kalkulis la sukcesojn. Sovetiaj tankoj malrapidiĝis kiam ili eniris la fosaĵon. Kaj la germana menaĝerio utiligis tion.
  Nicoletta prenis ĝin kaj kantis:
  - La angla militisto ne timas morton,
  Sub la stela ĉielo, la morto ne prenos nin!
  Li kuraĝe batalos por la leono kun la krono,
  Mi ŝarĝos la potencan maŝinpafilon!
  Malanya kapjesis aprobe:
  - Ĉi tio estas belega! Kaj ankaŭ ni pagos!
  La pafilo funkciis tre aktive. La konkoj ekbrilis kiel alumetoj lasante konturojn tra la aero. Jes, estis kelkaj energiaj knabinoj. Kaj plej grave preciza.
  Gringeta kapjesis kaj sendis obuson al la bazo de la tridek kvar gvattureto. Ŝi murmuris:
  - Jen morto! Ŝi venos al miaj malamikoj! Kaj mi scias de nun, ŝi atendas lipharajn malamikojn!
  Nicoletta diris kun rideto:
  - Ĉiuj bestoj riverencis antaŭ la liphara... Por ke la damnino malsukcesu!
  Gringeta denove ridis kaj pafis, siblante:
  - Mia kuglo estas la plej preciza. Ni certe alvenos tien!
  Nicoletta levis sian montran fingron kaj diris:
  - Bang, bang - ne trafis! La griza kunikleto forgalopis!
  Gringeta, pafante, kantis:
  Ĉiu elektas por si mem
  Virino, religio, vojo...
  Por servi al la diablo aŭ al la profeto,
  Ĉiu elektas por si mem!
  Jane balancis la kapon kaj oponis:
  - Ne certe tiamaniere! Naŭdek naŭ procentoj de la kredo de homo estas determinita de naskiĝo, ne scio. Ĉi tie ni apartenas al la Anglikana Eklezio... Kaj se vi rigardas, sur kiu bazo? Ĉu ĉi tio estas nia elekto?
  Gringeta ridis kaj rimarkis:
  - Mi persone estis en kredanta familio, sed nun mi pli kaj pli emas al ateismo!
  Nicoletta ridis kaj elŝovis sian langon.
  - Ateismo... Ĉi tio estas interesa!
  Malanya filozofie notis:
  - Kaj same malproksime de ĉio! Kiam ekzistas neniu Dio kaj neniuj supernaturaj potencoj, tiam ajna religio estas malvera!
  Gringeta kapjesis, volonte konfirmante:
  - Estas kiel la komunistoj! Ili elpensis la ideon, ke ĉiuj religioj estas nur fantazioj de homoj. Kaj ili konstruis doktrinon pri tio!
  Malanya kurbigis siajn lipojn skeptike:
  - Kaj kio atendas ilin post la morto?
  Gringeta karnovore rikanis. Ŝi pafis obuson, tranĉante la karenon de alia sovetia tanko kaj respondis:
  - Vi povas elpensi multon ĉi tie... Eĉ la resurekto de la mortintoj per la potencoj de la scienco!
  Malanya memorigis, ridetante:
  - Mi legis libron pri la estonta mondo. Tie jam estas spaca imperio. Ne estas morto, maljuneco, malsano. Kaj, kompreneble, malsato... Vere, la plimulto de la loĝantaro ne havas laboron, sed sufiĉas por ĉiuj.
  Ekzemple, aŭtoj estas donataj senpage. Kaj ekzistas elektronikaj maŝinoj, per kiuj ili komunikas kun la tuta mondo.
  Nicoletta rimarkis sufiĉe serioze:
  - Progreso disvolviĝas rapide. Rigardu ĉi tiujn tankojn... Kiel ili progresis kaj fariĝis pli progresintaj. Tamen, Churchill-2 ne povas esti komparita kun Matilda.
  Malanya konsentis:
  - Jes, la tankoj progresis... Ĉi tio estas ŝika!
  Alia atako de sovetiaj tankoj estiĝis, kaj okazis paŭzo.
  La 10-an kaj 11-an de novembro, la germanoj faris malgrandajn ofensivajn operaciojn, tranĉante angulojn en la nordo.
  Sovetiaj trupoj provis kontraŭataki norde de Stalingrado, sed ne atingis multe da sukceso. La lastaj domoj en la urbo jam rezistis. Detruita samtempe, al la tero. Sed nuntempe Stalino ordonis teni ĝis la fino.
  La urbo Bakuo estas preskaŭ konkerita. Sed la naftoputoj brulas kaj inter ili eksplodis batalo. La germanoj bombardas senĉese.
  Bataloj en Astraĥano estas ĉe sia pinto...
  La 12-an de novembro, la turkoj lanĉis atakon kontraŭ Erevano. La alsturmo estis repuŝita. La otomanoj suferspertis perdojn. Sed ili denove pafis. La 13-an de novembro la germanoj okupis la lastajn kvartalojn de Bakuo - anoncante la kapton de la urbo. Nur sur la duoninsulo, la batalado ankoraŭ daŭris, kaj la ĉielo estis nigra de flamantaj putoj.
  La 14-an de novembro, la nazioj komencis la atakon kontraŭ Murmansko. Ili uzis artilerion kaj aviadon...
  Stalingrado ekbrulis, sed la translokigitaj sovetiaj plifortikigoj ebligis ankoraŭ rezisti. Kvankam nur al la rando de la urbo, kaj koste de kolosaj perdoj.
  Dum la atako sur Murmansko, granda flotego de batalŝipoj kolektis, kaj aviadilŝipo ankaŭ alvenis. La urbo estis premita kiel plasmorulilo. Kaj ili bombardis kaj bombardis.
  La 15-an de novembro ekmoviĝis faŝistaj trupoj, atakante la urbon, la solan senglacian havenon en la Arkta Oceano. "Musoj" partoprenis en la bataloj, kaj eĉ la "Rat" tanko, kiun la nazioj volis provi praktike.
  Tamen, "Rat" estis iom seniluziiga. Ŝi unue moviĝis antaŭen, kaj poste blokiĝis en la neĝblovoj. Kaj ŝi haltis ĉe la rando de la urbo. La germanoj ne estis tute pretaj por la ofensivo. Sed la senŝeligado ne ĉesis. La 16-an de novembro, la nazioj preskaŭ kompletigis la purigadon de la brulantaj naftoputoj. Sed parto de la duoninsulo estis al ili neatingebla, pro la fajroj, kiuj kreskis ĝis la sepa ĉielo.
  La 17-an de novembro, la nazioj kaptis la lastan branĉon de la Volga delto, kaj tiel blokis Astraĥanon pli ĝisfunde. Bakuo estas delonge fortranĉita.
  Erevano ankaŭ estis sturmita. La urbo estas sur monteto, tre oportuna por defendo, sed estas malfacile sturmi ĝin precipe kun tankoj.
  La 18-an de novembro, sovetiaj soldatoj denove testis la forton de la naziaj defendoj norde de Stalingrado. Tio malfortigis la atakon sur kio restis de la jaro sur la Volgo, sed valoris percepteblajn perdojn.
  La 19-an de novembro, la germanoj ĉesigis la atakon kontraŭ Murmansko pro gravaj perdoj.
  Tiel, la posedita Fuhrer ne povis elŝiri la multajn splitojn de sia pozicio. La planoj de la nazioj fini Sovetujon antaŭ ol vintro fiaskis.
  Plej malbone, Japanio suspendis sian ofensivon pro malvarma vetero kaj grandegaj perdoj en laborforto. La nura afero estas, ke la samurajo pliigis la produktadon de siaj propraj tridek kvar kaj licencitaj Panteroj. Kaj ili povus kaŭzi problemojn venontsomere.
  La 20-an de novembro, la germanoj parte estingis la fajrojn kaj malbaris la plej grandan parton de la duoninsulo.
  La 21-an de novembro sovetiaj trupoj denove atakis la germanojn kaj eĉ penetris kelkajn kilometrojn norde de Stalingrado. La nazioj devis malfortigi sian atakon kaj provi restarigi poziciojn.
  La bataloj, kiel oni diras en tiaj kazoj, estas simple ĉe la frack-nivelo!
  La 22-an de novembro, la nazioj provis antaŭeniri en la regiono de Turkmenio. Kaj marŝinte dek kilometrojn, ili estis haltigitaj. Sed la 23-an de novembro, alportinte la brigadojn de la ŝaho en batalon, ili denove avancis. La situacio ege pligraviĝis en la mez-azia regiono.
  La 24-an de novembro, ne estis gravaj ŝanĝoj en la frontoj...
  La 25-an de novembro, la nazioj rekomencis sian atakon kontraŭ Murmansko. Novaj trupoj estis ĵetitaj en batalon. Sed estas malmulte da senco ankoraŭ.
  La 26-a de novembro alvenis - dek unu jarojn ekde la elektoj al la Reichstag, post kiuj Hitler estis nomumita Reich Kanceliero.
  Por la unua fojo, la plej nova E-100-tanko estis deplojita al la fronto.
  Tio estis batalpraktiko por tia maŝino.
  La tanko aspektis sufiĉe longa, preskaŭ platigita. La longa muzelo de 128 mm kanono elstaris de ĝi. Kaj la fronta kiraso estas je angulo de kvardek kvin gradoj. Kaj li mem estas klinita de la flankoj.
  La E-100-tanko moviĝis danke al la plej nova 1.500-ĉevalforta motoro, pli rapide ol la Muso. Kaj la konkoj resaltis de li.
  Kaj interne de la aŭto aperis la gaja kvaropo Magda, Kristina, Gerda kaj Charlotte.
  La knabinoj naskis infanojn por la Fuhrer, kaj lasis ilin sub la inspektado de specialaj infanistinoj de la SS.
  Kaj ili ĵus alvenis ĉe la fronto. La knabinoj estas tre amuzaj. Ili maltrafis batalojn. Kaj jen nur la ŝanco pruvi vin mem. Prenu, fine, ĉi tiun nordan Sebastopolon.
  Kaj starigu la regadon de la Tria Regno en la Arkta Oceano. Kiom longe povas la milito vere esti trenita? Kaj la kvar pensas: eble kune kun ili almenaŭ io povas ŝanĝiĝi?
  Ne estas tro frosta proksime de Murmansko - la Golfa Kurento provizas izoladon. La knabinoj estas en batala humoro. Ĉiu naskis paron - knabon kaj knabinon! Do vi povas ĝoji.
  Magda kaj Christina pendis ĉirkaŭ la pafiloj. La tanko estas nova kaj kontrolita tute simple. De la flankoj ĝi estas protektita per 120 mm de dekliva kiraso, kaj plie alia 50 mm ŝildo. Do vi ne povas bati la aŭton de ĉiuj anguloj.
  La knabinoj fajfis kanton. Ili sentas sin bone en la koro.
  Gerda rimarkis kun rideto sur la sukcenaj lipoj:
  - Nun Hitler kaj mi havas komunajn idojn. Ni estas membroj de la reĝa familio!
  Charlotte ridis dum ŝi rimarkis:
  - Kaj estas nur nuloj antaŭe!
  Tanko "E"-100 alproksimiĝis al sovetiaj pozicioj. Ĉio ĉirkaŭe estis tiel detruita ke pafoj de la sovetianoj estis maloftaj, kaj kutime de malpezaj pafiloj.
  Magda celis la 128mm kanonon kaj pafis al la sovetia pigo. La mielblonda knabino kantis:
  - Mi estas tigrino, kaj mi havas grincon... Kaj la malbona tigro disŝiris ĉiujn!
  La sovetiaj kvardek kvin retroiris, pluraj rusaj soldatoj estis mortigitaj.
  Magda ronronis kiel kato:
  - Mi estas superhomo, mia metodo estas simpla... Mi demordos la voston de tiuj, kiuj estas faritaj el lano! Kaj tiam la knabino komencis ridi. Nu, same kiel freneza diino.
  La prostituitinoj de Hitler skuis la tankon. Kaj ili mem eksaltis en aŭtomobilo kun dekliva kiraso.
  Sed tiam la militistoj turnis sian aŭton. Charlotte, ĉi tiu belulino kun kuprokoloraj haroj, kantos:
  - Klaku, klaku, klaku... La rivereto ruliĝas! La nazia kavalerio manĝis la tutan sablon!
  Kaj post tio, Charlotte tiel forte ridus... Ŝi eĉ komencis klaki per la dentoj. Kaj denove la tanko turniĝis. La germanoj malkonstruis la pikdratan barilon. La maŝino, grandeco de Tyrannosaurus rex, grumblis malnoble. Kaj la militistoj rikanis al siaj ĉarmaj kaj karnovoraj vizaĝoj.
  La knabinoj portis kaj naskis infanojn de Adolf Hitler. Kaj ĉi tio jam diras ion. Belaj vulpoj, sed samtempe moralaj monstroj. Ĉi tie ili disbatis sovetian soldaton, kiu falis sub la radojn. Kaj ili premis 76-mm-kanonon en la teron. Ni veturis laŭ ĝi. La ŝtalo estis platigita. La militistoj montris figurakrobatikon. La konkoj ŝajnis pli sendanĝeraj ol pizoj skuitaj de infano per sonilo. La venonta pafilo kiun la E-100 platigis estis 85 mm unu.
  Magda ridis:
  - Kaj ni dispremas la rusojn kiel cimojn!
  Kristina korektis sian amikon:
  - Pli kiel ursoj! Kaj la urso estas granda besto!
  Red Charlotte aldonis, nudigante siajn dentegojn:
  - Kaj denta!
  Germanaj tankoj faris sian manieron tra la defendlinioj de la grandurbo. La sovetiaj trupoj batalis tre obstine. Ĉiuj prenis la armilojn. Eĉ dekjaraj knaboj batalis en la milico. Estis ankaŭ multaj knabinoj. Ĉiuj loĝantoj kolektiĝis, sed mankis sufiĉe da armiloj. Amasa heroeco evidentiĝis en ĉio. La pioniroj, uzante memfaritajn eksplodaĵojn aŭ amasojn da obusoj, alproksimiĝis al naziaj tankoj kaj ĵetis sin sub la trakojn - mortante pro sia Patrujo.
  La E-100-tanko ricevis plurajn difektojn. Unu el la knaboj sukcesis trapuŝi pezan minon. Li mem mortis, sed difektis germanan aŭton. La rulilo krevis kaj parto de la raŭpo forflugis. La granda veturilo malrapidiĝis. Tiam paro da militistoj ĵetis faskojn da obusoj, frakasante la dikaj spuroj.
  La E-100, preterpasinte la frontlinion, perdis sian moviĝeblon.
  Gerda celis ses maŝinpafilojn kaj ŝaltis ilin kiam la sovetiaj soldatoj provis kontraŭataki. Dekoj da rusoj kaj reprezentantoj de aliaj popoloj de Rusio falis, trapikitaj de mitralaj kugloj. La sovetiaj soldatoj tamen kuris antaŭen. Ili ĵetis obusojn kaj mortis. Kelkaj el la fragmentoj atingis la E-100, sed la maŝinpafiloj funkciis konvene. Kaj malbenita Gerda estas tiel preciza. Kaj ŝiaj kugloj preskaŭ neniam iras vane.
  Kaj rusaj soldatoj mortas...
  Christina pafis de rapida pafado 75-mm kanono, fragmentiĝokonkoj, kaj pafis de samaksa maŝinpafilo. La ruĝhara besto, disŝirante sovetiajn soldatojn per kugloj, siblis:
  - Mi estas la portanto de la morto... Satano mem estas mia ruĝhara parenco!
  Magda timeme rimarkis:
  - Nu, ne faru tion. Satano estas la malamiko de Dio kaj estas kondamnita al la fajra lago!
  Kristina vangofrapis la nudan piedon sur la metalon kaj muĝis:
  - Kio pri la fajra lago? Miaj haroj estas kiel fajro!
  Gerda notis kun rido:
  - La Fuhrer mem pardonos al ni iujn pekojn... Pli precize, la koncepto mem de peko, ĉu ĝi esence estas malmoderna?
  Magda levis la ŝultrojn:
  - Ĉu vi volas diri, ke la koncepto de peko estas malaktuala...
  Gerda denove enŝaltis siajn maŝinpafilojn, subpremante malesperan kontraŭatakon de rusaj soldatoj. La kugloj mortigis ilin kiel donacojn el infero. La E-100 en ĉi tiu modifo estas tre forte protektita. Nekredeblaj ok maŝinpafiloj, du koaxiaj per kanonoj, kaj la resto estis kontrolitaj sur ĉarniroj. Kaj ili trafis sufiĉe forte.
  Gerda muĝis kun rido:
  - Peko, jen la bazo de la ekzisto de la Tria Regno! Nia religio estas vere la kredo de bestoj!
  Ruĝhara Kristina, pafante el kanono kaj mortigante rusajn soldatojn, kantis:
  - Mia karesema kaj milda besto... Mi amas viajn dentegojn, kredu min! Mia infera kaj dentega besto!
  Unu el la sovetiaj kontraŭaviadilaj kanonoj denove sukcesis bati la rulpremilojn kaj rompi ilin. La E-100 finfine haltis. Magda tamen punis la ĝenan kontraŭaviadilan pafilon kovrante ĝin per peza ŝargo. Nu, la spuroj estis rompitaj.
  Gerda ekmovis, vokis tiron kaj demandis:
  - Eltiru nin, mi petas! Ni mortas! La spuroj estas rompitaj!
  La respondo tuj venis:
  - Estos tiriĝo!
  Kristina kantis kun rideto:
  - Jen la movo! Malamikoj for!
  Magda pafis al la pafilo, kiun la rusaj soldatoj provis eltiri por rekta fajro. Ĝi frakasis la barelon kaj disigis sovetiajn soldatojn en malsamaj direktoj. Unu el la soldatoj estis disŝirita en duono kaj luktis en agonio.
  La blonda kristano krucsignis sin kaj levis la okulojn al la ĉielo kaj preĝis:
  - Pardonu min, Sinjoro! Por nevola peko kaj murdo!
  Christina ridis kaj rimarkis:
  - Ne, vi ne povas fari tion! Vi devas esti solida kiel roko! Estu roko por ni!
  Magda respondis memfide:
  - Estas nur unu roko - Jesuo Kristo!
  La ruĝhara diablo bojis:
  - Jesuo estis pacisto! Kaj nia fido kaj profesio estas milito!
  La E-100-tanko estis kolektita en stupo kaj trenita direkte al la germanaj pozicioj. Gerda rimarkis kun la rideto de la neĝa reĝino:
  - La ruloj estas la plej vundebla parto de la tanko. Kaj ni devas batali ĉi tion!
  Charlotte balancis la kapon.
  - Vi ne povas kovri la tutajn rulpremilojn per ŝildoj. Ĉi tio ne eblas, ĉar kelkaj el la trakoj ankoraŭ estos malfermitaj!
  Magda sugestis:
  - Kaj se ni faros la rulpremilojn malgrandaj kaj sen paledo?
  La ruĝhara diablo ridis kaj montris perlajn dentojn:
  - Kiel doni al ili pli da rapideco?
  Magda frotis sian nudan plandon kontraŭ la metalo kaj sugestis:
  - Kaj se ni uzas elektrajn motorojn?
  Charlotte tiris sian stomakon kaj tordis sian kolon:
  - Ebla opcio... Kaj la tankoj brulos malpli!
  Magda diris larmoplene:
  - Kiam ni alvenos al la infero, ĝi brulos kaj ekbrulos kiel torĉoj!
  La ruĝhara diablo grumblis:
  - Nu, do... Kaj el helaj flamoj kreiĝas anĝeloj! Ni estu anĝeloj!
  Kristina prenis ĝin kaj kantis surde:
  - Mi ne estas anĝelo, sed nur diablo, sed por homoj mi fariĝis sanktulo.... Akiru la malamikojn de la kalkulo, sub la turmenton de tia ekstertera doloro!
  La knabinoj eksilentis... Ŝtormsoldatoj turniĝis sur la ĉielo, kaj la kanonado muĝis. Kaj la bomboj senĉese falis kaj falis... Kiel vera hajlo de detruo kaj ruiniĝo.
  Murmansko brulis kaj homoj mortis. La germanoj eĉ lanĉis balistikan misilon. Ne tre efika armilo. Estus pli facile faligi kvin-tunan bombon de la Yu-488; ĝi estus kaj pli preciza kaj pli malmultekosta.
  Christina estis la unua se temas pri salti eksteren nudpiede en la neĝon kiam la tanko estis prenita al alterna parkejo. Tie specialistoj komencis fari riparojn. La knabinoj translokiĝis al varma domo. Ni kuŝiĝis sur la matracoj. Gerda kaj Charlotte komencis ludi poŝŝakon.
  Magda kaj Christina komencis fari abs tiel ke iliaj ventroj estus elstaraj kaj ne malleviĝus dum gravedeco. Belaj militistoj, kiuj tremas en la lumboj. Ankoraŭ freŝaj, sed ĉi tiuj estas virinoj, kiuj naskis infanojn. Kaj morti nun ne tiom timigas - estas iu por daŭrigi la vetkuron! Eĉ kun la semo de tia bastardo kiel Hitler.
  Sed la knabinoj de la SS-bataliono "Tigroj", la Fuhrer estas vere io kiel Dio. Kaj ne plu pagana dio, sed io Ĉiopova kaj nekomprenebla en sia genio.
  Gerda ludis la King's Gambiton kaj evoluigis fortan atakon. Charlotte obstine defendis sin. Okazis interŝanĝo de batoj. Sed ĉio finiĝis per reciproka detruo kaj remizo. Tiam Magda kaj Kristina komencis ŝakludi. Kaj Charlotte kaj Gerda komencis fari abdominalojn kaj puŝojn. La knabino aktive konservis en formo.
  Magda, ludante kaj puŝante sian kontraŭulon, filozofie rimarkis:
  - Sed tamen estas strange...
  Kristina demandis kun senkulpa rideto sur la lipoj:
  - Kio estas stranga?
  La blonda superviro respondis:
  - La fakto, ke blankuloj estas la koloroj de bono, sed ili estas la unuaj, kiuj komencas la militon!
  La ruĝa diablo racie rimarkis:
  - Sed ankaŭ ni estas bonaj... Sed la bolŝevikoj atakis Rusion unue!
  Magda kantis responde kun malgaja tono:
  - Sed ĉio floras antaŭ ni, ĉio brulas malantaŭ ni...
  Kristina respondis per klara voĉo:
  - Ne necesas plori! Ĉe ni estas tiu, kiu decidos ĉion por ni!
  Gerda daŭre kantis:
  - Gaja, ne morna, ni iru hejmen - blondaj atletoj estos nia rekompenco!
  Post kio la tutaj kvar ekridis... Aperis adoleska servisto kaj disdonis sandviĉojn kun butero, fromaĝo, kolbaso kaj sekfruktoj al la knabinoj. La knabinoj manĝis, kaj ili estis elĉerpitaj pro varmego. La belulinoj dormetis. Estas bone kiam oni estas juna kaj sana - oni povas facile dormi.
  La sekvan tagon, la 27-an de novembro, E-100 estis nur parte restarigita. La knabinoj ne partoprenis en la ofensivo. Sed en nur bikino, ni trotadis nudpiede tra la neĝblovoj. Ili rigardis ilin kvazaŭ ili estus frenezaj, ĉirkaŭkurante en la malvarmo preskaŭ nudaj. Sed knabinoj estas ĝenerale aerakrobatoj. Ili estas specialaj homoj de la estonteco!
  Gerda ekgvidis. Kaj ne la nudpieda knabino Gerda, kiu estis en la fabelo de Andersen. Sed ankaŭ kuraĝa kaj spertita. Kaj samtempe ŝi fariĝis naskita murdisto. Rapida knabino kun fortaj muskoloj.
  Tamen ĉiuj kvar knabinoj estas bonaj. Ili kuris rapide dum kvindek kilometroj kaj revenis reen. Poste ni faris serion da ekzercoj, kantis kaj balanciĝis. Ni iomete ekzercis pafadon.
  Nur la sekvan tagon oni riparis la tankon E-100. Nu, kaj ĝi ne estas tiel malbona. Krome, ĉi tiu superpeza aŭto havis originalan aranĝon de rulpremiloj, diferencan de damtabula aranĝo, kiu pliigis veturadon en la neĝo, sed kreis certajn problemojn por riparistoj pro kutimo. Kvankam estas simple pli facile munti la E-100 ol la "Tigro" aŭ "Pantero".
  La 28-an de novembro, la nazioj povis trarompi iom pli profunden en Murmansko. Sed la rezisto de la sovetiaj trupoj estas simple nekomprenebla. Kaj eĉ dekses-colaj obusoj de la batalŝipoj de Britio kaj Germanio ne povis rompi la volon de la defendo.
  Sed la nazioj ankoraŭ progresis. La E-100-tanko kovris paron da blokoj dum la tago, sed denove difektis la trakojn. Sed ĉi-foje la riparo daŭris nur kelkajn horojn. La 29-an de novembro, Terminator-knabinoj koliziis kun KV-3-tanko. La sovetia veturilo trafis la frontan kirason kelkajn fojojn, sed la obusoj resaltis de la deklivo. Magda trafis reen ĉe la rusa tanko, igante ĝin bruli kiel amaso da staplitaj torĉoj.
  Christina demandis sian kunulon kun moka rido:
  - Ĉu vi tute ne kompatas tiujn rusojn?
  Magda sincere respondis:
  - Mi kompatas ĉiujn, eĉ tiujn, kiuj ne estas indaj je kompato!
  Kaj la knabino forte suspiris, turnante la okulojn al la ĉielo. La militistoj provis agi pli kaj pli singarde. Por ne esti distrita de riparoj. La 128mm kaj 75mm pafiloj funkciis kiel azenoj. Sed la tanko ankoraŭ ricevis damaĝon.
  Unu el la muroj eksplodis kaj falis sur la aŭton. La kiraso estis gratita kaj iomete kaviĝinta.
  La 30-an de novembro la nazioj eĉ pli antaŭeniris. Kelkloke ili eĉ atingis la urbocentron. Sed en la sama tago, bone celita pafo de kvardek kvin difektis la muzelon de 128-mm kanono, kaj la knabinoj estis devigitaj komenci riparojn denove. Kaj, ŝajne, pli longe.
  Tiam la kvar decidis batali kiel simpla infanterio anstataŭ tanko. La belulinoj provis batali, batalante nur en bikino. Sed en la malvarmo, la knabinoj povis stari nur kelkajn horojn en tiu ĉi duonnuda stato, kaj poste ili kuris por varmiĝi.
  Gerda entombigis sin en la neĝo, pafis de la plej nova sturmpafilo MP-44, kaj mortigis rusajn soldatojn sufiĉe aktive. Jen ŝi estas , nudpieda knabino kun blankaj haroj, kiu trafis en la kapon kolonelon de la Ruĝa Armeo. Kaj ŝi diris:
  - Ne, mi estas ankoraŭ Arja!
  Charlotte, kiu antaŭeniris de la alia flanko, ridis:
  - Vi estas militisto, kiu alportas morton al viaj malamikoj. - Tiam la ruĝhara, nudkrura knabino pafis al la majoro kaj trafis lin tuj sub la okulon. Ŝi sufiĉe nudigis la dentojn. - Vi vidas, mi ne pafas pli malbone!
  Gerda ekbruis, fininte la komsomolan anon kaj la kapitanon de la rusaj trupoj, la hundino montris siajn dentojn:
  - Jes, vi pafas, sed mi vidis! Kiel ĉensegilo!
  Charlotte ĵetis peceton da vitro per siaj nudaj piedfingroj. Li batis la leŭtenanton de la rusa armeo en la kolon, kaj pepis:
  - Kaj jen mi, ludante per vitro!
  Gerda kuris tra la neĝo, lasante nudpiede, graciajn spurojn. Ŝi kuris kliniĝante. Tiam la tigra knabino turnis sin kaj faris kapriolon. Ŝi tordis kaj movis la kapon al la mentono de la sovetia soldato. Li kraĉis sangon. Gerda premis la gorĝon per la nudaj piedoj kaj strangolis la ruson.
  La ruĝhara diablo Charlotte strangolis la pioniron. Tiel aĉaj kaj malbonaj la knabinoj montriĝis.
  Magda ankaŭ mortigis rusajn soldatojn, sed ne damaĝis la infanojn. Ne, ŝi neniam levos la manon al infano. Kaj ĝenerale, verŝado de sango ne donis al ŝi plezuron. Sed tamen, ŝi estas tigrino de SS-bataliono, kaj devas sekvi ordojn.
  Do Kristina ĵetis ponardon al knabo, kiu aspektis proksimume dekdujara. Vere kruela. Ne, plenkreskuloj ne devas mortigi infanojn!
  Magda krucsignis sin kaj flustris:
  - Sinjoro pardonu min! Vi naŭzas min, sed milito estas milito!
  Kaj la blondulino pafis al la rusa kaŝpafisto, kiu falis, trafita de preciza trafo al la ponto de sia nazo. Ve, la famaj kvar aperis. La knabinoj unue mortigis la britojn kaj parte la amerikanojn, sed nun ili prenis supren
  Rusoj. Tiaj estas la bruantaj ridoj de la dua mondmilito. Ridetoj kiuj montras la plej verajn, kaj akrajn dentegojn!
  Kristina frotis sian nudan piedon kontraŭ la lignon, ankoraŭ sentante sin malvarma, kaj komentis:
  - Ĉu abomena? Kion vi volas de ruĝharaj sorĉistinoj!
  . ĈAPITRO N-ro 14.
  La germanoj iom post iom frostigis la agadon. Inkluzive de aviado - kaj devige pro malboniĝo de vetercirkonstancoj. Ne eblis komplete plenumi la taskojn fiksitajn la tagon antaŭ la ofensivo. Vere, Kaŭkazo estas preskaŭ kaptita. La Bakua naftejo estas sub kontrolo. Sovetunio perdis sian plej grandan fonton de petrolo. Vere, la germanoj mem ankoraŭ devas pasigi tempon por restarigi la putojn. Karelio, Arĥangelsko, kaj parto de la norda marbordo ankaŭ estis kaptitaj. Leningrado estas tute fortranĉita de komunikado kun la cetera Rusio. Iuj aliaj teritorioj estas kaptitaj en la centro. Duono de Turkmenio ankaŭ estas okupita. Japanio kaptis la tutecon de Mongolio, kaj ankaŭ kojnis sin en Mezazion kaj parte kreis pontojn preter la Amur, en la Usuri-regiono. Vere, la samurajo sukcesis iom malpli. Vladivostok estas tute blokita kaj estas sub fajro.
  Restas ducent kilometroj ĝis Moskvo. Kaj la germanoj nun povas pafi al la ĉefurbo per balistikaj misiloj kaj bombi per jetaviadiloj. Sed vintre kaj malvarme, la Germana Armeo perdis la kapablon fari plian ofensivon. Cetere, la koloniaj trupoj: indianoj, afrikanoj, araboj estas tre malvarmaj. Kaj ili perdis la plej grandan parton de sia batalefikeco. Estus peko ne profiti tian situacion. Kvankam la Ruĝa Armeo suferspertis enormajn perdojn kaj ankaŭ estis tre elĉerpita.
  Efektive, la Ĉefa stabo decidis, malgraŭ ĉiuj malfacilaĵoj kun provizoj kaj la perdo de Kaŭkazo, fari plurajn grandajn ofensivajn operaciojn en la vintro. Eĉ se la faŝistoj ne kuraĝos elŝovi la nazon vintre, ni alpinglos ilin kaj dispremos ilin.
  Aŭ, ĉiukaze, ni devigos vin batali en la plej malbonaj veterkondiĉoj.
  Vasilevskij, la ĉefo de la ĝenerala stabo kaj vicministro pri defendo, tute logike supozis, ke Sovetunio ne povos venki la teknologian vetkuron kontraŭ la tuta Eŭropo kaj Afriko kun Azio krome.
  Ĉi-rilate, la avantaĝo de la malamiko, precipe en aviado, nur kreskos dum la vintro. Jes, kompreneble, sovetiaj projektistoj jam disvolvis kaj daŭre disvolvas novajn, pli altnivelajn tankojn. Aparte, la T-34-85 kun pli granda gvattureto kaj potenca pafilo. Nu, la IS-2 kun 122-milimetra pafilo estas survoje. Sed la germanoj ne staros senmovaj. Krome, eĉ la novaj aŭtoj ne estas sufiĉe bonaj por venki la Leonon aŭ ajnan pezan aŭton.
  Kaj estas neverŝajne, ke nun eblos atingi nombran superecon.
  Voznesenskij ankaŭ parolis. Li ankaŭ parolis por rapida ofensivo:
  - Post la perdo de Kaŭkazo, nia armeo spertos severan mankon de fuelo. Pli precize, ni jam plene spertas ĝin. Tamen vintre, la taga periodo estas multe pli mallonga, la vetero ofte estas malbona kaj la konsumo de brulaĵo ankaŭ reduktiĝos.
  Ankaŭ popola komisaro Ĵdanov rapidis aldoni:
  - Krome niaj soldatoj kaj ministoj eksplodigis ĉiujn naftoputojn en Kaŭkazo. Ĉi tio signifas, ke la Krauts ankoraŭ ne povas uzi nian oleon. Sed konsiderante kiel rapide la kruelaj faŝistoj scipovas konstrui kaj restarigi ĉion, tiam printempe Baku-oleo fluos en la arteriojn de la ekonomio de la Tria Regno.
  Stalin resumis la diskuton:
  - Fine de decembro ni batos la unuan vintran baton. La sola demando estas kie?
  Ĉi tie la militistaro ne plu havis unuecon. Ĵukov proponis frapi en la centro kaj forpeli la malamikon de Moskvo. Vasilevskij supozis, ke estas pli bone trovi malfortan punkton en Tiĥvin. Samtempe helpu Leningradon, kiu eble ne postvivas la duoblan blokadon.
  Rokossovsky parolis favore al ofensivo en la direkto de Voroneĵ. Ekzistis ideoj por ataki la naziojn en Astraĥano, aŭ eĉ proksime de Arĥangelsko. Stalino aŭskultis ĉiujn komentojn, skribaĉis ion kaj pensis.
  La ideo forpuŝi la malamikon de Moskvo aspektis tenta kaj tenta. Tamen estas en la centro ke la faŝistoj nun estas plej fortaj kaj bone enradikiĝintaj.
  Ŝajnis nelogike ataki transirante la Volgon; la rivero estis granda kaj profunda, kaj la plej unua fazo de la operacio estus longedaŭra.
  Atako inter la Don kaj la Volgo eblas, sed la niaj jam venkis tie, kaj ankaŭ la germanoj estas bone fortikigitaj.
  La ideo de Vasilevsky ŝajnas la plej logika. En la nordo, la germanoj estas pli malfortaj, kaj iliaj trupoj iel havas malpli batalsperton. Krome, Tiĥvin ĵus estis okupita; germanaj soldatoj estis postenigitaj sur la kornico. Sed estas tute eble, ke la Fritz opinias tiel.
  Doni ĉiujn fortojn en la direkto de Voroneĵ? En la agordo de la fronto, balkono estis formita, kiun estus tre racie provi tranĉi malsupren, kiel oblikva porkkardo.
  Kelkaj pli interesaj pensoj estas fiki ĉirkaŭ Arĥangelsko. Konsiderante ke la Krauts devos transporti plifortigojn trans la maroj, estas racie, ke estas greno en ĉi tiu direkto.
  Kvankam estas malfacile provizi viajn proprajn trupojn, precipe ĉar la submara floto de la nazioj tute regas la maron. Kaj la novaj krozŝipoj de la nazioj eniras servon. Ŝajnas, ke ili eĉ preskaŭ konstruis la antaŭe alfundiĝintan batalŝipon Bismarck. Krome, la nova ŝipo devus rompi la rekordan grandecon kaj armilaron de la Yamato.
  Kvankam aliflanke, kial la Krauts bezonas batalŝipojn? Ĉu ĵeti polvon en la okulojn de la tuta mondo? Pli zorgaj estas la datumoj pri novaj specoj de armiloj, kiuj disvolviĝas en la Tria Regno. Precipe pri misiloj kaj jetaviadiloj, kaj ĉi tio estas serioza.
  Iom hezitante, Stalino aprobis la planon: lanĉi atakon kontraŭ la Tiĥvin-regiono fine de decembro, kaj komence de januaro senti la malamikon proksime de Voroneĵ.
  Ĝenerale tio ŝajnis logika... Dume la jam duonforgesitaj kvar knabinoj daŭrigis sian heroecon ĉe la Orienta Fronto. Gerda kaj Charlotte kaj Christina kaj Magda von Singer - post paŭzo kaŭzita de tio, ke ili ĉiuj gravediĝis preskaŭ samtempe; poste ili naskis sanajn infanojn kaj revenis al la fronto.
  La vetero estis malvarma kaj la belulinoj alvenis la dudek-kvinan de decembro. Neĝas kaj la vento blovas viajn buklojn. Kaj ili elektis ne la plej varman lokon por si - ĝuste proksime de Leningrado.
  Al la alveno, la bikine vestitaj knabinoj kuris tra la neĝblovoj. Fakte, veraj arjoj devas montri, ke ili timas neniun, eĉ la plej severan malvarmon. Ŝinobo-knabo, kiu alvenis el Japanio, kiun ĉiuj nomis Karas, kuris kun ili.
  Ĉi tiu infano famiĝis pro sia partopreno en specialaj operacioj. Agrablaj orientaj trajtoj, kune kun blondaj haroj hereditaj de nekonata patro, faris la knabon tre bela.
  La knabinoj eĉ faris okulojn al li responde, kvankam Karas verŝajne ankoraŭ ne estas matĉo por ili. Sed la reliefo de la muskoloj kuras kiel drato, tiel ke eĉ ĉi tiuj spertaj tigrinoj, kiuj ĉion spertis, ne povas daŭrigi ĝin.
  La knabinoj tute reakiris sian formon post naskado en la trejna bazo, sed ne ĉiu superhomo povas elteni tian glacian ritmon.
  Christina, kiu, kiel Magda, von Singer, sukcesis batali kun la rusoj, rimarkis:
  - Frosto kaj neĝo estas ilia ĉefa aliancano. Kaj ĝi ne estas pli malvarmeta ol la britoj!
  Magda prave notis:
  - Mi ne dirus tion. La rusoj estas multe pli fortaj kaj trupoj preskaŭ neniam retiriĝas!
  Charlotte, farante kapriolon trotadante, ridis kaj rimarkis:
  - Sed ĉi tio estas pli malforteco ol pluso.... Mi ĝenerale ne komprenas tiajn metodojn de komando kaj kontrolo kiel la kreado de baraj taĉmentoj kaj ekzekutoj de komandantoj de retiriĝantaj unuoj.
  Nudpieda Gerda mem, turnante sin kurante kaj streĉante, konsentis:
  - Kompreneble - sub la bastono vi ne ricevos bonajn militistojn. - Jen la blonda knabino tamen estis devigita konfesi, kun knara koro. - Sed la rusoj bone batalas, se ili jam eltenis du jarojn kaj duonon. Ni ŝatus ilian traviveblecon!
  Kristina malestime snufis:
  - Ĉu vi diras al ni?
  Gerda ridis dum ŝi rimarkis:
  - Ni estas la elito! Precipe Marcel!
  La plej bona aso de ĉiuj tempoj kaj popoloj, malgraŭ la kategoria malpermeso de Hitler, kiu volis, ke ĉi tiu simbolo de nevenkebleco koncentriĝu ekskluzive al instruado - ja li estis generalleŭtenanto, tamen rapidis al la fronto.
  Aŭ pli ĝuste, la Fuhrer kompleze permesis al li reveni se la germanoj sentis malbone ie.
  La nazioj, kompreneble, ĉiaokaze, plifortigis siajn defendojn kaj prepariĝis por vintro, sed ili forte dubis, ke la rusoj havos la rimedojn por grandskalaj ofensivaj agoj.
  Tamen, la inteligenteco funkciis. Tio estas, informoj pri la baldaŭa ofensivo liberigi Tiĥvin ja elfluis. Krome, la sovetiaj trupoj komencis potencan artileriabaradon, ĝustatempe por Kristnasko.
  Ili trafis "Katyushas" kaj eĉ kelkajn el la unuaj altfortaj raketlanĉiloj "Andryusha". Kaj la muĝado de la eksplodoj estis tia, ke la nudpiedaj, duonfrostiĝintaj knabinoj kaptis ĝin.
  Feliĉe, ilia aŭdo estas bonega kaj iliaj okuloj brilas.
  La knabinoj rigardis unu la alian kaj venis al la konkludo:
  - Nun ni batalu ĝuste!
  Kaj la Ŝinobo-knabo Karas diris:
  - Mia tasko estos eniri Leningradon kaj esplori tie. Vi estas tro bela por esti skolto!
  Magda malforte klinis siajn okulharojn dum ŝi respondis:
  - Kaj ankaŭ vi... Kaj se la rusoj trovas vian akĉenton stranga?
  Karas logike rimarkis:
  - Kiam vi parolas la rusan tro ĝuste, ĝi malkaŝas vin kiel fremdulo multe pli forte. Ĉiukaze, mi kuris, kaj metis bonan premon sur la kontraŭulon sur la flanko...
  La knabinoj rapidis al sia tanko. Ili ja estas provaj petrolŝipoj. Kaj ni elektis ion novan por ni mem. Pli precize, eĉ du novaj tankoj samtempe, kiuj devas esti provitaj ĉe la fronto.
  Nome "Musteloj", aŭtoj kun du ŝipanoj kun tre malalta silueto. La unuaj modeloj de nova generacio de tankoj, kie la germanoj vere serioziĝis pri kompaktado de la aranĝo. Kaj iuj interesaj scipovoj en administrado. Aparte, la elektra transdono kaj la loko de la rapidumujo muntita en la motoro. Kaj la petrolŝipoj mem, paro, efektive kuŝis. En ĉi tiu kazo, la transmisio kaj motoro estis metitaj malantaŭe, kaj la knabinoj sidis komforte sur siaj stomakoj. Kaj iliaj kruroj premis la dentaĵojn kaj butonojn de malantaŭe, kaj iliaj manoj, male, komforte moviĝis dum la movo. La plej kuŝanta sidloko estas farita laŭmende kaj kopias la formon de iliaj korpoj. Vere ne ekzistas turo - ĝi montriĝis esti memvetura pafilo, kaj tiel malalta, ke la ruloj situas ekstere.
  Kompreneble, la pafilo ne povas turni, sed ĝi povas rotacii iomete. Nu, la batalanto mem rapide turniĝas ĉirkaŭ sia akso, tiel kompensante la mankon de gvattureto.
  Magda klarigis al siaj partneraj knabinoj:
  - Tie, tankoj sen gvattureto estas pli malmultekostaj kaj pli malaltaj. Ĉi tie ni povas ĝustigi la altecon, malaltigante ĝin ĝis 1,2 metroj kaj levante ĝin ĝis 1,5... Preskaŭ kiel partizanoj, ni rampas sur la ventro.
  Pezante 12 tunojn, la veturilo havis bonegan frontan kirason de 82 milimetroj laŭ klinangulo de 40 gradoj de la horizontalo ĉe la supro. Kaj la malsupra estas tre malgranda. La flankoj estas malpli protektitaj je 60 milimetroj, sed ili ankoraŭ kovras la rulpremilojn mem. La 400 ĉevalforta motoro provizas bonegan veturadon. Krome, la loko de la ruloj kaj la pendado ebligas ne nur redukti la silueton, sed ankaŭ havigas bonegan manovran kapablon per neĝblovoj.
  Kion ajn oni povas diri, la pli peza menaĝerio, komencante per la Pantero, estas multe pli dika kaj mallerta. Kaj sur la neĝblovoj kaj tute ĉerko.
  Gerda, kiu ekloĝis kun sia delonga kunulo Charlotte, kaj nevole ŝi sentis malkomforton en la malvasta, kompakta kaj oblonga skatolo de la tanko. Kvankam, kompreneble, ni devas omaĝi, ke la veturilo kun T-4-armilaro kaj la plej bona kiraso konservis la pezon de 12 tunoj. La blonda terminanto rimarkis:
  - La plej komfortaj tankoj estis la Tigro kaj Leono. En ĉi tiu aŭto, eĉ ni knabinoj malfacilas turniĝi.
  Charlotte respondis:
  - Sed la protekto... Kiel la plej nova "Pantero", kiu nur en novembro komencis eniri la armeon kun 60-milimetra kareno.... Vere, la frunto estas fermita pli bone ol la nia per 120-milimetra, sed vi ankoraŭ devas bati ĝin. En angulo kiel la nia, 85 mm kanono rekoĉos eĉ kiam pafita el rekta distanco.
  Gerda gratis sian piedon malantaŭ la orelo, sed tiu ĉi movo ankoraŭ igis ŝian piedfingron ripozi kontraŭ la dekliva tegmento kaj komentis:
  - La rusoj avertis nin, ke povas aperi tankoj kun kalibro de 122 milimetroj. Inteligenteco ne dormas!
  Charlotte diris memfide, blovante la vangojn kaj tordante la buŝon pro kolero:
  - Nia inteligenteco estas plej bone kiel ĉiam. Nur ni estis ŝlositaj en malvasta skatolo.
  La nova motoro de 400 ĉevalfortoj, kiel la instrukcioj deklaris, povus esti akcelita por mallonga tempo kun akvo-metalone aŭ nitrogeno miksaĵo. En ĉi tiu kazo, la tanko povus rapidi dum kelkaj minutoj kun rapido de pli ol 100 kilometroj.
  Sovetiaj trupoj faris sukceson, antaŭe truante ĉiujn tranĉeojn kaj bunkrojn de la faŝistoj. Sed la nazioj retiris la plej multajn el la soldatoj al la dua kaj tria linioj. Post kio ili provis renkonti la infanterion per artileria fajro kaj maŝinpafilvicoj.
  Antaŭe, kompreneble, estis moviĝantaj tankoj. Ĉar la pli potenca T-34-85 ankoraŭ ne eniris amasproduktadon, la pli malgranda kaj pli movebla T-34-76 estis atakita. Ili, sendepende de perdoj, grimpis sur la tranĉeolinion kaj profitis sian bonegan veturadon en la neĝo.
  Kaj jen la germanaj aŭtoj provas respondi. La T-4 jam estis elprenita de produktado, sed pluraj el ĉi tiuj ankoraŭ funkcias. Sufiĉe strange, ili moviĝas pli bone en neĝblovoj ol pli novaj monstroj. Tiuj ankoraŭ devas esti komencitaj por malplenigi la neĝon kiu ŝtopiĝis inter la glitkurejoj. Estas eĉ amuze, kiel la Krautoj bolas akvon en kaldronoj kaj poste verŝas ĝin sur la spurojn, por ke ĉi tiu malnobla krusto foriru.
  Eĉ la plej bona germana tanko "Leono" suferas de tiaj ruliloj. Vere, en la modifoj mem la francoj jam konsideris tion, kaj ilia aŭto mem kapablas superi tridek kvar... Sed ĉi tio estas nur kondiĉe parolante tiel simple.
  Sed kelkaj germanaj tankoj ja moviĝis... Sed la ceteraj, kiel mi diru... Ĉe la supro! Vere, de la "Leono" malmolaj petrolŝipoj provas bati la T-34-76 de longa distanco. Oni devas rimarki, ke, konsiderante la malfortikecon de la kiraso de la soveti-projektita gisita gvattureto, bedaŭrinde estas ŝanco trafi.
  La manko de alojaj elementoj estas tiel akra, ke eĉ la 50 mm Kraut-pafiloj estas danĝeraj. Tamen, trafoj de malgranda 37-mm kanono ankaŭ kaŭzas kolapsojn kaj deĵeton de kiraso, aŭ fendetojn en la kareno kaj gvattureto.
  La relativa vundebleco de la "tridek kvar" kondukis al la fakto, ke la ideo re-ekipi la "Panterojn" per pli potenca pafilo estis prokrastita ĝis pli bonaj tempoj. Aŭ, pli precize, la plej malbona - se IP-oj eniras seriojn. Sed ĝis nun la IS-1 ne fariĝis amasa serio. Sed informoj pri la IS-2 jam likis. Ĉar multaj generaloj jam komprenis, ke Sovetunio preskaŭ estas kondamnita, kaj ne trovis hontinda perfidi la Patrujon pro mono. Do la nombro da spionoj, inkluzive de tiuj en la Ĝenerala Stabo, signife pliiĝis.
  Jen peza modifo de la "Leono" kun 128 mm kanono. Li provas atingi la tridek kvar per sia longa piedo... Sed provu bati ĝin.
  Tamen, la sovetiaj petrolŝipoj decidas ataki la Fritz mem. Eĉ se konsiderante la pafrapidecon de la Wehrmacht-pafiloj, tio estas memmortiga.
  Do la "Leono" sukcesis deŝiri la gvattureton kaj kvar amikoj forflugis kiel kolomboj al la sekva mondo... Sed aliaj tankoj ankoraŭ pli forte premas... Nun la metiistoj atentiĝis por iel akceli dizelmotorojn, por ke ili povas akceli la tankon eĉ por mallonga tempo, sed sen miksaĵoj ĝis 70 kilometroj. Lasu la motoron rompi post tio. Sed tiam venas malesperaj uloj al la atako, por kiuj reveno ne estas antaŭvidita. Nu, kio do? Se vi ne povas vivi alie, tiam forgesu pri postvivado.
  Kaj nun, kiel demono el la neĝa mondo, sovetia tanko, elektinte por si la plej multekostan viktimon, ramas la pezan kaj mortigan "Leonon". La germana aŭto ĵus komencis forlasi la hangaron.
  La bato estas forta, la barelo de la sovetia aŭto kliniĝas. La Leono estas sufiĉe malalta kaj la korpoj de ambaŭ aŭtoj estas platigitaj. Kaj tiam eksplodas la germana motoro situanta antaŭe. Kaj la fajro komenciĝas, kaj la nazioj fuĝas tra la malsupra luko.
  Ne ĉiuj, kompreneble, sovetiaj tankoj povis trapenetri al la ramado. La pafiloj de la Fritz funkcias kaj muelas. Sed kiu sukcesos, tiu forte trafos ĝin!
  Gerda kaj Charlotte estis iomete antaŭ siaj amikoj kaj trovis sin en la intervalo kiam la sovetiaj aŭtoj jam estis videblaj. Nu, vi povas pafi, sed estas pli bone proksimiĝi. De kvin kilometroj for, eĉ la delikata kiraso de tridek kvar estas malfacile preni.
  Fiery Charlotte komentis filozofie:
  - Ĉiam estas tiel. Vi ne povas bati de malproksime!
  Gerda kontraŭis:
  - Vi povas, se vi estas sufiĉe singarda!
  Sed ĝis nun la situacio ne devigis nin malfermi fajron de longaj distancoj. Kaj apenaŭ neniu rimarkos ilian blank-pentritan tankon. Kaj la aŭto funkcias tiel bone. Neniu povas kulpigi la ĉasion.
  Kaj la veturo estas glata. Sovetiaj veturiloj ankaŭ estas sufiĉe bonaj kaj jam trarompis la unuan linion de germana defendo kaj trarompas la duan. Kaj la vetero estis malbona, ekestis neĝoŝtormo, kaj multaj Wehrmacht-aviadiloj estis batitaj.
  Konsiderante la nombra malforteco de ruĝa aviado, kaj la akra manko de fuelo, la vetero ne povas esti pli bona.
  Lasu la Krauts kaŝiĝi. Kelkaj el ili eĉ komencis svingi blankajn ĉifonojn. Hitler estos kaput...
  Gerda pafis de du kilometroj for. Principe ĉi tiu malvenko ankoraŭ ne certas, sed vidante kiom da germanoj la rusoj sukcesis kripligi, tiam kion atendi. Cetere, tridek kvar estas eĉ malpli tenacaj ol en la komenco de la milito, kaj ili ankoraŭ ne havis tempon por disvolvi novajn kuŝejojn. Do...
  La blonda terminatoro estis tre maltrankvila kiam ŝi tiris la ellasilon de la pafilo. Ŝi jam perdis la kutimon de batalpafado - krom la atako kontraŭ Murmansko, kvankam ŝi daŭre ekzercis ĉe pafejo kaj ekzercejoj dum sia gravedeco, same kiel la unuaj monatoj de sia regado. Sed ŝajne estas pli facile batali en bikino kaj nudpiede, oni iĝas unu kun la maŝino... La ŝelo trafis kaj misformis la gvattureton... Ne, ĝi ne ekbrulis, sed mia amiko estis devigita halti ĉiuokaze. Kaj nun alia viktimo...
  Charlotte flustras:
  - Kiu kutimas batali por venko. Li iros kun ni en la tombon... - pafis Gerda, kaj la ruĝhara militisto korektis ŝin. - Aŭ pli ĝuste, ni ĉiuj kune kunportos niajn malamikojn en la tombon.
  Neĝulino la Terminatoro kolere interrompis:
  - Jes, neniu inspiro, ne distriĝu per la kanto!
  Charlotte pledis:
  - Kantu ĝin mem! Vi estas tiel kapabla!
  Kaj Gerda, gvidante la fajron, komencis kanti;
  La patrujo kaj la armeo estas du kolonoj,
  Sur kiu la planedo ripozas!
  Nia lando protektos vin per niaj mamoj,
  Via armeo estas varmigita de ĉiuj homoj!
  
  La nuboj estas malvarmetaj, kaj la lumo estas varma,
  La maŝinpafilo frotis la ŝultron de la soldato!
  Ni estas kun vi por ĉiam, nia patrujo,
  Ni fosu tombon por la kontraŭulo!
  
  Jes, foje la vizaĝo de la sorto estas kruela,
  La kuglo provas trapiki nian koron!
  Li iomete retiriĝis kaj la batalanto mortis,
  Sinjoro malfermu la pordon al la heroo!
  
  En la senfunda ĉielo ni havas pacon,
  Paradizo, la benita militisto ne brilas!
  Mi portas pacon kun mi en mia patrujo,
  Niaj infanoj gustumos la frukton de venko!
  Dum Gerda kantis, ŝi batis naŭ pliajn tankojn, signife plibonigante sian poentaron.
  Tiam Charlotte komencis kanti:
  Allogaj stelitaj altecoj,
  Ili kondukas vin al senfinaj distancoj!
  Kaj niaj homoj de la mondo de penso,
  Sonĝo pri flugado de Ikaro!
  
  Mia rigardo estas fiksita sur la ĉielo,
  La sfero estas malfacile tuŝebla..
  De la unuaj arĥimedaj ŝraŭboj -
  Plani ilin estis longa kaj teda!
  Ĉi tie la knabino ne povis rezisti kaj komencis celi kaj pafi sin... La sovetiaj tankaj skipoj ne atentis la pafojn, kvankam ankaŭ la memvetura pafilo de Magda aliĝis. Tamen, en neĝoŝtormo oni ne vere povas vidi kie, kion kaj kiel ĝi batas. Plie, ambaŭ tankoj sinkis kaj iĝis preskaŭ nedistingeblaj de la neĝblovo. Kaj la nova pafilo estis pli nevidebla, kaj ĉe la fino estis dampilo kun malpeza elirejo. Ĉi tiu estas la plej insida maŝino kiun Fritz montris havi.
  La karso, kiu en tiu momento pendis flanke, kantis ekscitite:
  - Se virinoj batalas, estas pli bone ne batali!
  Ŝajnis kiom da damaĝo povus kaŭzi du aŭtoj de nur dek du tunoj ĉiu? Tamen, en ĉi tiu kazo, dungitaro decidas ĉion. La knabinoj preskaŭ neniam maltrafis, kvankam ne ĉiuj sukcesoj estis mortigaj. Tri aŭ kvar klinita kiraso de tridek kvar donis malakcepton, proksimume dekduo frapoj kaŭzis ŝanĝiĝantajn gradojn da difekto en la veturiloj, sed de la speco kiu povas esti facile fiksita sur la kampo. Sed proksimume kvindek sovetiaj veturiloj de malbonkvalita kiraso estis grave difektitaj.
  Ekzemple, la tridek kvar de la komandanto komencis vomi kiam la municio eksplodis. La gvattureto estis ĵetita malproksimen, kaj la barelo turniĝis kiel stirilo. Ankaŭ homoj mortis.
  La sovetiaj tankteamoj malfrue ekkomprenis ke ili estis pikitaj kaj provis kontraŭataki.
  La tigroknabinoj estas tre malvastaj, sed la municioŝarĝo de 82 pafoj estas sufiĉe komparebla al la Pantero. Kvankam la municio ripozas sur la nazo kaj la knabinoj skrapas siajn kubutojn sur ili. Sed nuntempe ankoraŭ estas io por pafi, kaj kiam oni alproksimiĝas, estas pli facile bati la rusojn.
  Gerda tre rapide krucas sin kaj, sendante alian tankon por peceto, flustras:
  - Dio pardonu min! Ĉi tiuj estas kuraĝaj uloj, sed unu el iliaj komandantoj estas plene freneza!
  Charlotte rimarkis histerie flustrante:
  - Se ili venos sur ni, tiam la fino!
  Efektive, la tridek kvar pafitaj movante, estis envolvitaj de fumo, tremante pro la ŝoko. Kompreneble, iliaj trafoj estas maloftaj, la pafoj estas malprecizaj, sed la tanko zumas.
  La frunto estas ankoraŭ perfekte protektita kaj la kiraso, kion ajn oni diru, estas altkvalita, cementita. Ĉi tio signifas, ke la surfaco de pliigita malmoleco donas bonegan reboniĝon, same kiel kuniklo saltanta.
  Sed ĝi estas ankoraŭ timiga interne, ĝi estas kiel grimpi en tamburon kaj esti batita per pezaj bastonoj.
  Vere, la kabano tre varmiĝis pro la sukcesoj, sed kiam vi estas en bikino, estas eĉ agrable post plonĝado en la neĝblovoj. Sed kio estas multe pli malagrabla estas, ke la sovetia ŝelo trafis la dekstran antaŭtukon de la rulilo. Ĉi tio estas por la veturado de la aŭto, kiel levstango sub la okulo. Kvankam, se vi konsideras, ke la ruloj ne estas ŝanceligitaj, sed aparta ĉaro, tiam la tanko ankoraŭ povas moviĝi. Turnu vin kaj foriru. Ĉi tio devus esti farita pli frue. Kaj do la severa protekto estas pli malforta. Kaj la angulo de deklivo estas pli malgranda. Se ĝi trafos, ĝi povus trarompi. La pafiloj de la rusoj ne estas tiom malfortaj.
  Gerda flustris, denove liberigante la donacon de la submondo de ilia duonaŭtomata pafilo:
  - Sed Pasaran!
  Kvankam tiu ĉi vorto, aŭ pli ĝuste la devizo de la hispanaj komunistoj, aspektas tute netaŭga por germanaj tigromilitistoj. Post ĉio, la nazioj batalis ĉe la flanko de Franco. Kvankam foje soldatoj volonte adoptas aliulajn lertaĵojn.
  Pafante, Charlotte iomete turnis la memveturan pafilon Laska, kaj la detruo de la dekstra rulilo per la ŝelo kreis problemon por ili ĉi-rilate.
  Sovetiaj tankoj ne rapidis tra la neĝblovoj same rapide kiel laŭ la ŝoseo, sed tamen iliaj rapidaj saltoj malhelpis ilian celon kaj estis rapidaj.
  Ĉi tie la ŝeloj estas efektive verŝitaj en punktoblanka gamo.
  Kaj Gerda pafas tre rapide, trempita de ŝvito. Dekliva kiraso
  resaltas sur la frunto, sed se ili trafos ilin plene sur la flankoj...
  Charlotte kriis:
  - Kaj eĉ se mi falos en la profundon de la infero - mi ne revenos al la lulilo!
  Knabinoj, mi pafas ĝis la fino, sed la konkoj rapidas de la flankoj kaj trapikas, rompante la rulpremilojn. La kiraso krevas kaj la aŭto ekbrulas.
  Gerda faras decidon:
  - Ni subfosas aŭtojn kaj foriras!
  Charlotte ekkrias kun angoro:
  - Ĉu vi volas ĵeti feron?
  Gerda decideme diras:
  - Estas aferoj pli gravaj ol metalo, ekzemple kadroj!
  Charlotte deŝiras malgrandan filmkameraon kaj krias:
  - Sed niaj heroaĵoj estos registritaj por ĉiam!
  Gerda, per siaj nudaj fingroj, turnis la levilon, kiu ekigis eksplodaĵojn kapablajn disblovi eksperimentan tankon. La tigroknabino tre bedaŭris detrui tian artaĵon, sed kien ŝi povus iri, se alie la sovetiaj soldatoj, al kiuj oni ne povas rifuzi kuraĝon, kaptus unikajn teknologiojn.
  Do ili krevigis la Laska kaj plonĝis en neĝblovon por savi siajn unikajn vivojn.
  Magda von Singer kaj Christina ankaŭ ne volis retiriĝi kaj ilia aŭto estis disŝirita per precizaj ŝeltrafoj. Jen la sorto - la senkompata Palaso de ia milito. Kiam vi devas retiriĝi, lasante vian koron. Sed la knabinoj batalis lerte, kaj sukcesis eluzi preskaŭ sian tutan municion. Sed nun ili devis entombigi sin, kiel serpentoj en neĝblovo, kaj tie provi eksidi de la neforgeseblaj sovetiaj pafiloj.
  Kiam vi estas ŝvita kaj en bikino, grimpi en la profundon de neĝo ne estas la plej agrabla ideo. Sed kiom ofte en nia mondo vi faras tion, kio plaĉas al vi? Ĉiukaze, ekzemple, la lumo serioze sukcesis kanti la plandojn de la diaj piedoj de Kristina, kiu pafis ĝis la fino. Sed ĉi tio eĉ pli kolerigis la knabinon kaj kriis:
  - Honoro kaj kuraĝo ne vendiĝas laŭ pezo!
  Magda, kiu ankaŭ estis bruligita, kaj eĉ ŝia sunbrunigita haŭto estis kovrita de veziketoj, ekkriis:
  - Fajro estas varmo, ne fajro!
  Sovetiaj tankoj tamen faciligis la taskon. En kolerego, ili pafis al la forlasitaj "Musteloj" sen ajna kompato, plonĝante dekduojn da konkoj en la rompitan metalon. Samtempe kelkaj petrolŝipoj klinis sin el la lukoj kaj, kiel kaskado de akvofalo, kovris la germanajn veturilojn mem kaj tiujn, kiuj veturis obscenaĵojn.
  Magda ektimis kiam ŝi rimarkis:
  - Ili, la bolŝevikoj, estas kompreneble kuraĝaj, sed ege nekulturitaj!
  Kristina, elkraĉante la neĝon, kiu falis en ŝian buŝon, neatendite montris severan justecon:
  - Ĉu vi pensas, ke niaj militistoj estas pli bonaj?
  Magda ŝerce rimarkis:
  - Kompreneble, estas pli bone ĉar ni venkas. Kaŭkazo jam estas nia, tiam Moskvo estas nur kelkcent kilometrojn for... - Kaj la mielblondulino severe nudigis siajn longajn dentegojn. - Aŭ ĉu vi volas porti paroladojn de perfido?
  Kristina, kiu jam sufiĉe vidis ĉion, nur levis per la piedo fontanon da neĝa polvo kaj ridis, rimarkante:
  - Kelkfoje silento estas la plej terura speco de perfido.
  Nokto, neĝoŝtormo kaj neĝblovoj donis al la kvar knabinoj bonan ŝancon por supervivo.
  . ĈAPITRO N-ro 15.
  Cetere, al la kontraŭuloj ne venis en la kapon kombi la neĝon kaj serĉi nudkrurajn diablojn en la neĝmontoj. Do la militistoj, entombigitaj en la neĝo, sidiĝis malantaŭen, kaj la sovetiaj tankoj pluiris, evoluigante sukceson. Kvankam pli ol cent aŭtoj restis kuŝantaj rompitaj, distorditaj,
  rezultigante la agadon de tigrinaj knabinoj.
  Ĝenerale, sovetiaj trupoj atingis kelkajn sukcesojn en la unuaj malmultaj tagoj kaj sukcesis signife penetri malamikajn formaciojn.
  La Fritz retiriĝis al Tikhvin mem kaj provis akiri piedtenejon en la grandurbo. Kompreneble, domoj kaj loĝkvartaloj estas en si mem sufiĉe serioza protekto kontraŭ la progresantaj sovetiaj trupoj.
  La kuraĝaj kvar tigrinaj knabinoj sukcesis retiriĝi al Tiĥvin. Sed ili devis preni mitraletojn por defendi la urbon. Sed por petrolŝipoj ĉi tio ne estas la plej agrabla ŝatokupo.
  Charlotte, pafante reen de la progresanta infanterio, sendante alian ruĝan soldaton al la venonta mondo, esprimis:
  - Nu, ĉu ni ne estas monstroj... Kaj ankaŭ ni volas ricevi la trezoron!
  Tikhvin suferspertis gravan difekton eĉ kiam la grandurbo estis konkerita fare de la germanoj.
  Nun la Krauts muntis la barikadojn kaj esperis konstrui nepenetreblan defendlinion.
  Gerda ekpafis per unuopaj pafoj - ŝi devintus zorgi pri siaj kartoĉoj. La sovetiaj trupoj perdis tro multajn tankojn kaj tiel la infanterio atakis.
  Kompreneble, ne estis sufiĉe da kirasaj trupveturiloj de sovetiaj modeloj. Tial la soldatoj estis senditaj al buĉado. Kaj ilin renkontis mitraloj kaj mitraloj. La kvar bone pafis kaj lerte kaŝis sin en la barikadoj.
  Gerda, kuŝiginte alian sovetan soldaton, kantis:
  - Ni devas plenumi heroaĵon de milito - alie ni ne havos sencon vivi!
  La batalo furiozis tra la urbo. Kaj bomboj jam falis de supre, precipe ĉar la vetero rimarkinde pliboniĝis, kaj la Kraŭtoj ekkomencis.
  Gerda, kolere, ĵetis ponardon per siaj graciaj nudaj fingroj kaj kriis:
  - Nia batalo estos venka, alie ĝi ne povas esti!
  Charlotte, same bone repafante, aldonis:
  - Estas nur unu venko, sed granda!
  Gerda fortranĉis plurajn batalantojn per mallonga eksplodo kaj aldonis:
  - Sed malvenko neniam estas malgranda!
  Sovetiaj memveturaj pafiloj pafis al Tiĥvin, batalartilerio kaj sieĝa artilerio alvenis iom poste. La Fritz fortigis ilian defendon kaj aerpremon. Sovetiaj trupoj kunvenis novajn aviadilojn.
  La apero de la legenda Marsejlo draste ŝanĝis la potenc-ekvilibron.
  La granda aso flugis la ME-309, tre potencan armilon. Kaj li laŭvorte forbalais ĉiujn sur sia vojo. Eĉ la sovetia armeo specife avertis, ke tia monstro aperis en la aero.
  Marcel mem neniel konsideris sin malbono, des malpli kruela homo. Li kredis, ke batalante la Ruĝan Armeon, li nur plenumis sian sanktan devon al la Patrujo. Krome, multaj faktoj pri la kruelaĵoj de la nazioj ne estis konataj al li. Kaj tro multe estis atribuita al la milito.
  Sed jen la unua super-azenbatalo post lia reveno. Sovetiaj bombaviadiloj, atakaviadiloj kaj batalantoj flugas. Ili klare volas doni furiozan batalon al la teraj unuoj de la Germana Armeo. Sed Marcel vidas ĉion ĉi kaj de distanco de kvin aŭ ses kilometroj malfermas fajron, kaj eĉ fajfas tra la nazo.
  Sovetiaj maŝinoj kaj kuraĝaj asoj ankoraŭ ne vere vidis la malamikon, kiam iliaj aviadiloj komencis eksplodi kaj iliaj flugiloj komencis diseriĝi. Marcel pafis sen celi, sed intuicie. Estis kvazaŭ li antaŭscius, kien ĉiu piloto flugos kaj direktus sian flugilhavan monstron. Do montriĝis, ke juna viro kun beba vizaĝo forbalais flugilhavajn flotojn.
  La Novjaro, kvankam frosta, montriĝis varma. Sovetiaj trupoj malespere kaj persiste atakitaj provis preni Tiĥvin. La Fritz obstine defendis sin, penante resti en la urbo, kie kuŝis la arterio nutranta nepenetrebla Leningrado. Krome, ni parolis pri la prestiĝo de la germanaj trupoj, kiuj trovis malfacila kaj hontinda rezigni pri grandaj urboj.
  Kiel bonŝanco havus ĝin, la vetero pliboniĝis kaj multaj malamikbombistoj, precipe la masiva Yu-288, pikis la poziciojn de la sovetiaj soldatoj kaj bombis komunikadojn.
  La sovetiaj aviadiloj Yak-9 kaj Lagg-5 estis tre malsuperaj al la malamiko en armilaro kaj rapideco. Aparte, la ME-309, kiel drako, batis senkonscie pli malfortajn sovetiajn veturilojn. Krome, la germanoj evoluigis duoblan-sklavan taktikon, kiu ebligis efike uzi sian nombran avantaĝon kaj reduktis kelkajn el la manovraj problemoj de la tenacaj, peze armitaj, sed pezaj germanaj veturiloj de la plej novaj Focke kaj ME. Krome, ME-262-jetoj komencis aperi sur la frontoj, kvankam ĉi tiu maŝino ankoraŭ ne estas tute teknike fidinda, same kiel pli malpeza, pli manovra kaj pli malmultekosta modifo de la HE-162. Ĉi-lasta maŝino estis pli facile fabrikebla kaj teknike pli fidinda ol jeto Messerschmitts. Sed por funkciigi ĝin, sufiĉe altkvalifikitaj pilotoj estis postulataj. Kiu iom malplivalorigis tiajn pozitivajn kvalitojn de ĉi tiu evoluo kiel la malalta pezo de la aviadilo - nur 1,6 tunoj kiam malplena, malalta kosto kaj fabrikado de produktado, kaj la plej bona manovro en la mondo.
  Sed tiuj germanaj asoj, kiuj regis ĉi tiun maŝinon, malŝparis laŭdon al ĝi. Huffman, la numero du piloto post Marsejlo, kiu restis neatingebla, estis aparte sukcesa. Superinte la rezulton de 300 faligitaj aŭtoj, Huffman ricevis la altan premion de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco, kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Lia taktiko alproksimiĝi kiel eble plej, kaj poste bati kaj flugi reen estas plej oportuna ĉe la HE-162. Do Huffman montris sin esti elstara mastro de korbatbatalo. Kvankam la rezulto de Marsejlo de 3117 aviadiloj malflugigitaj estas ankoraŭ neatingebla.
  Krome, la 2-an de januaro 1944, ĉi tiu legenda piloto aperis sur la ĉielo kaj tamen persvadis Hitleron, rememorigante al li, ke la germanaj trupoj estas en malbona stato, kaj la pli potenca germana ekipaĵo klare cedis en la neĝo. Do necesas provizi aerprovizon al la ĉirkaŭita Tiĥvin, kie ekloĝis germanaj trupoj, kaj bombi ĉiujn alirojn al la urbo.
  La tigrinaj knabinoj pafis sur la tero, kaj la super-aso estis gajnanta sur la ĉielo.
  En la unua tago, Marsejlo faris ses flugatakojn kaj malflugigis pli ol cent sovetiajn aviadilojn. Vere, la 4-an de januaro la vetero subite malboniĝis... Estiĝis neĝoŝtormo, kaj sovetiaj trupoj sturmis la urbon.
  La grandiozaj kvar knabinoj de Terminator preferis batali kune - ŝultro al ŝultro. Tiel unike bela kaj mortiga. Pro la malvarmo, ili estis devigitaj surmeti kamufladon kaj batali blanke.
  La Ŝinobo-knabo Karas ankaŭ alvenis por helpi. Sentima terminanta infano, li ne timis la malvarmon kaj batalis en pantaloneto sole. Lia sola varmofonto estis kamufla kremo, kiu blankigis lian ĉokoladan sunbruligitan haŭton sub la neĝo, kiu daŭre falis, kovrante ĉiujn stratojn. Krome, li uzis ĵeti tre maldikajn metalajn diskojn kaj katanan glavon en batalo. Sed, kompreneble, li pafis perfekte, kaj el kaptitaj armiloj. Tamen, la knabinoj ankaŭ ne maltrafis uzi aŭtomatajn fusilojn.
  Tiaj armiloj estas pli potencaj ol mitraletoj, kaj plej grave pli fidindaj. Tamen, la MH-44 sturmpafiloj, kiel regulo, ne lasis la germanojn malsupren. Antaŭ la tria vintro, la bone oleita germana militmaŝino estis preta. Precipe, eĉ en neĝoŝtormo, Focke-Wulf kaj ME, uzante hejtadon, sukcesis kaŭzi dolorajn, kvankam limigitajn, injektojn al sovetiaj trupoj.
  Gerda pafis senprokraste, penante ne rigardi en la direkton, kien falas la sovetiaj soldatoj. Multaj el la batalantoj estis junegaj, dek sep aŭ dek ses jarojn maljunaj. La infanterio estis rekrutita en terglitoj, rastante ĉiujn resursojn. Efektive, multe perdiĝis.
  Sed inter la Krautoj estas multe da eksterlandanoj. Precipe, Svedio, en kiu la nazioj venkis en la lastatempaj elektoj, kaj ĉi tiu marioneta teritorio estas sub la kontrolo de la Tria Reich. Nu, kiel volontuloj jam alvenis du divizioj kaj kvar brigadoj el Svedio. En la lando mem okazas mitingoj kaj amasmarŝoj postulantaj militon. Kaj ili portas portretojn de Hitler kaj Karlo la 12-a.
  Do la eniro de Svedio en rektan militon estas demando de tempo. Hispanujo kaj Portugalio jam militas, sed ili sendas trupojn multe pli suden. Kaj nun vintre ili ĝenerale provas grimpi ien preter la Kaŭkaza kresto. La brazila korpuso ŝajne pretas fari la salton al Centra Azio, kie la Basmachi-movado ekflamas kun renovigita vigleco.
  Sed ĉi tiuj estas ĉiuj detaloj; Vlasov-sekcioj ankaŭ batalas en Tiĥvin. Ĉi tiuj uloj batalas kolere, rimarkante, ke terura torturo kaj neevitebla maŝo atendas ilin en kaptiteco. Kio pri la germanoj? Tamen, ne sukero! Ili ankaŭ havos malfacilaĵojn, multaj mortos en Siberio, sed tamen ili ne pendigos ilin sendistinge.
  Gerda, ŝanĝinte la klipon kaj falĉinte la soldatojn vestitajn per grizaj surtutoj - la rusoj ne havas sufiĉe da kamuflaj roboj por ĉiuj, imagis, kio povus atendi ilin, se ili estus kaptitaj... Kaj ŝi ridetis al la ebla seksa, mojosa aventuro. Vere, tiam en Siberio estos pli malbona. Kiel ĉi tiu frosto ricevas - flamĵetila varmo estas eĉ pli bona. En la dezerto, ili rapide alkutimiĝis al la varma sablo kaj ĉirkaŭkuris nudpiede, sed ĉi tie tio ne funkciis tiel. Post kelkaj horoj en bikino en la malvarmo, ĝi ektremis kaj mi devis varmiĝi en la banejo. Tie, iliaj junaj viroj de la elita SS-bataliono varmigis la korpojn per batoj de piceo balailo. Nu, kaj ne nur per balailo, kompreneble - estas elektitaj, belaj arjaj uloj, tion vi bezonas!
  Ili tute perdis sian iaman timidecon, aŭ eble, male, ili akiris la malstreĉon de ina maĉisto. Sed nun ili devas iomete retiriĝi - la sovetiaj infanteriistoj, plenigante la alirojn per kadavroj, tro danĝere alproksimiĝis kaj komencis ĵeti grenadojn.
  Necesis rompi la distancon por ne fali sub la fragmentiĝo hajlo.
  Magda ricevis malgrandan tranĉon de ŝrapnelo kaj, en respondo, pafis ok kuglojn en tri sekundoj. La sovetiaj soldatoj kuris preskaŭ sen rompiĝi, nur iomete kliniĝante kaj la klipo trovis viktimojn. Christina ankaŭ eligis ok raŭndoas. La agresema ruĝa diablo esprimis sin:
  - Al la frenezo de la bravuloj, ni kantas kanton!
  Sed la sovetiaj soldatoj ŝajne decidis pruvi, ke tio estas la saĝeco de la vivo. La germana atakmaŝinpafilo trafas per sia tuta forto, kaj ĝiaj pafoj ŝajnas esti ignoritaj. Kvankam la soldatoj falas, tiuj, kiuj pluvivis, daŭre kuras kaj eĉ ĵetas obusojn preskaŭ plene, kvankam tio povas esti farita pli frue.
  La karso tre lerte ĵetas diskojn, detranĉante du aŭ tri soldatojn per unu. Poste li atakas per sia glavo, kiu tranĉas maŝinpafilojn kaj fusilojn - tiel facile kiel alumetoj!
  La ninja knabo estas ankoraŭ tre malgranda, li aspektas dek unu aŭ dekdujara, sed li estas tiel rapida... Ili ne havas tempon por bati lin aŭ defendi sin. La infano estis kreskigita kaj trejnita de naskiĝo, ĵetante glavojn al la bebo, devigante lin malimpliki kaj tranĉi rubandojn, trempante lin en glacitruon, metante speciale trejnitajn katojn. Nu, kaj multe pli, igante genetike talentan knabon vera mortmaŝino. Lia patrino estas dudek-kvina generacio Ŝinobo, lia patro estas potenca siberia sorĉisto, kaj ideologia malamiko de la sovetia, "sovetia" registaro. Bonega genetiko kaj trejnado kun magio igis la knabon la plej bona inter Ŝinoboj. Kaj nature, imperiestro Hirohito, por montri al la germanoj, ke ili ne estas la plej bonegaj superhomoj, sed ke estas bonegaj uloj en Japanio, sendis la knabon al la germana-sovetia fronto.
  Kaj karso-karpo (karso-fiŝo simbolas la fierecon kaj viglecon de samurajo!) montriĝis inda militisto.
  Ekzemple, kun la nudaj piedoj, iomete ruĝiĝintaj de multaj horoj en la amara malvarmo, li ĵetas ŝtalan diskon pli maldikan ol hararo. Kaj en liaj manoj estas samtempe du glavoj, por plifaciligi densajn vicojn da malamikoj. Kiel timiga estas ĉi tiu infana terminanto, ke unuafoje sovetiaj soldatoj, estante sendefendaj sub la batoj de glavoj kaj lanĉoj de diskoj, retiriĝis, spertante realan timon.
  La knabinoj, ŝanĝinte klipojn, komencis pafi eĉ pli rapide, aŭ pli ĝuste, eĉ pli rapide.
  La kadavroj de infanteriistoj estis amasigitaj en tumuloj. Ili preskaŭ tuj frostiĝis en la malvarmo, kaj novaj soldatoj surgrimpis ilin. Tiel ili grimpis kaj kalkulis kun perdoj. Sed la Ŝinobo eniris la batalon kaj denove, kvazaŭ ondoj de timo estus elsenditaj.
  Malespera atako furiozis dum preskaŭ tuta tago. Koste de grandaj perdoj, sovetiaj soldatoj okupis paron da blokoj, puŝante reen la germanojn sur kelkaj linioj. Sed malforta artileria subteno - germana aviado bombis la fervojajn liniojn en antaŭaj tagoj, senigante ilin je provizoj kaj multe da viktimoj inter la progresantaj unuoj, devigis la infanterian movadon provizore ĉesi.
  Malgraŭ la risko de tiaj taktikoj, tankoj estis ĵetitaj en batalon. Estis necese rompi la malamikon proksime de Tikhvin ĝis la Fritz, uzante sian avantaĝon en teknologio, liberigis la grandurbon.
  Kaj en ĉi tiu sturmo, sufiĉe riska decido estis farita - uzi la IS-2-tankon. Veturilo specife dizajnita kiel normŝanĝa tanko. Ĉar potenca armilo, pro sia malalta pafrapideco kaj relative malbona precizeco de fajro, estas nebone taŭga por batali kontraŭ tankoj de aliaj homoj, sed ĝi povas sukcese detrui nekirasajn celojn.
  Do, kvankam tankoj en urbaj kondiĉoj estas suicidbombistoj, vi ankoraŭ bezonas trarompi poziciojn, eĉ per via frunto.
  Tridek kvar movos unue. Relative malpezaj kaj ne grandaj aŭtoj kuregis laŭ mallarĝa vojo... Grenadoj kaj molotovaj kokteloj pluvis sur ilin de la tegmentoj. Tiam eksplodis maskitaj benzinujoj kaj napalmo. Sed gravaj perdoj ne haltigis la petrolŝipojn de Sovetunio. Ili, perdinte centojn da aŭtoj, enpenetris en la urbocentron, kaj tie ili eniris en obstina interŝanĝo de batoj. Eĉ la efikaj Faust-kartoĉoj, kiuj detruis la malfortan flankan kirason de la tridek kvar, ne timigis la sovetian soldaton.
  Tri tankarmeoj tuj estis ĵetitaj en batalon. Stalino eĉ decidis forlasi la duan strikon en la direkto de Voroneĵ, pro decida venko super Tiĥvin kaj savi la "Lulilon de la Revolucio". Eĉ se brulaĵo estas eldonita laŭ strikta limo, dum kelkaj horoj da veturado tage, la kaŭkaza petrolo perdiĝas, kaj la disvolviĝo de novaj kampoj postulas tempon kaj monon, kies homaj rimedoj multe mankas en la sovetia imperio. ligita de milito sur du frontoj.
  Sed Tiĥvin estas la arterio de Leningrado kaj la vojo de vivo, kaj plej grave, ĝi estas simbolo de la fakto, ke sovetiaj trupoj povas kaj kapablas venki multajn kaj bone armitajn faŝistojn. Do, ni ne eltenos je la prezo...
  La IS-2-tanko aspektas impona - ĝi ankaŭ similas al la tridek kvar, nur la gvattureto eĉ pli antaŭeniras. Kompreneble, la barelo mem estas dika kaj longa, ne povas esti komparita kun la T-34-76, kiu ankoraŭ regas la batalkampon. Dum la tuta januaro, ne pli ol cent T-34-85 estos produktitaj per la titanaj klopodoj.
  La vero estas, ke la vundebleco de la frunto de la gvattureto estas okulfrapa - ĝi estas plata kaj ne tro dike kirasa.
  Krusa karpo, kiu ĵetis malgrandajn sed tre potencajn eksplodajn obusojn al la tankoj, kuris al la knabinoj kaj sugestis:
  - Ĉu ni kaptu la IS-2 kaj rajdu ĝin?
  Magda apogis la ideon:
  - Kompreneble, ni veturu! Ni maltrafis la hakblokon.
  Gerda avertis la knabon:
  - Ĉi tiu tanko havas kvar maŝinpafilojn!
  Karas palpebrumis al la knabinoj, rimarkante:
  - Tio estas bona. Baldaŭ la infanterio denove atakos, kaj vi falĉos ilin!
  Magda puŝis la Ŝinobknabon:
  - Rapidu, terminanto!
  La rozkoloraj kalkanoj ekbrilis kiel flugiloj de moskito, la karateido kuris pli rapide ol la olimpika sprintĉampiono. Komence, li ĵetis malgrandan bulon kun fumpakaĵo al la timinda IS. Reago ekflamis kaj densa fumo elverŝis. Samtempe la nigraj jetoj disiĝis en malsamaj direktoj, blindigante la maŝinpafistojn.
  Dehakinte plurajn infanteriistojn, Karas flugis kiel pavimo pafita de balisto kaj grimpis sur la turon. Mi uzis specialan hokon por malfermi la lukon kaj retiri la pezan kovrilon. Tiam ĉio estas simpla - paro da svingoj de du glavoj kaj kvin membroj de la ŝipanaro de peza tanko disigis kapojn. Ankaŭ la knabinoj ensaltis post li, deĵetinte sian peltan kamuflaĵon kaj denove troviĝis en bikinoj. Kial estas varme en la tanko dum veturado? La 520 ĉevalforta dizelmotoro sufiĉe bone varmigas metalon. Jes, la nudaj piedoj de la knabino sentas la aŭton mem multe pli bone ol per specialaj vintraj botoj kun ripaj sintezaj kaŭĉukaj plandoj. La germana furiero-servo enkalkulis la sperton de severaj vintroj kaj kreis novajn ekipaĵojn, en kiuj la piedoj ne tiom frostas en la malvarmo. Estas vere domaĝe, ke la Krauts prenis feltajn botojn de la loka loĝantaro kaj tiris ilin sur sin. Aŭ ili envolvis sin per peltaj koltukoj.
  Karas adiaŭis Magdan sur la lipoj kaj diris:
  - Nu, ĉi tiu estas la tanko por vi! Mi batalos kie mi scias mortigi multe pli bone.
  Gerda, admire, kisis la glitigan, elastan kalkanon de la knabo kaj diris:
  - Vi estas miraklo!
  Kristina aldonis:
  - La standardo de la Arjo!
  - Mi scias! - La tombo diris kaj elsaltis en la malvarmon per unu salto el la duonmalfermita luko ... Tiam la kovrilo falis kun muĝado ... Kaj la knabinoj ricevis la okazon batali per la armiloj de la malamiko. Kaj la pafilo estas vere potenca. Nur la ĵus aperinta Lev-3, aŭ kiel ĝi ankaŭ estis nomita la "Reĝa Leono" kun 128 mm kanono, estas pli forta. Sed ĉi tiu tanko ankoraŭ estas ĉe la fronto en unuopaj kopioj. Ĝi estis montrita dum la festado de la 8-a de novembro al la posedita Fuhrer. Kompreneble, ĝi ankoraŭ ne estas en la serio. Cetere, la IS-2 spertas sian unuan renkonton.
  Ĝis nun, eĉ la sovetiaj tankaj skipoj ne pafis eĉ unu pafon, ŝajne elektante sian celon certe.
  Kristina komentis sarkasme, turnante la mekanismon:
  - Eh, malnovaj aferoj... Ĉi tie ne estas aŭtomatigo kaj ĉio devas esti farita permane...
  Gerda, kiu manĝis la hundon montrante, rimarkis:
  - Kaj la vido estas aĉa kaj videbleco estas negrava. Ili ne tre kapablas celi la celon.
  Magda, tuŝante la transdonon per la nuda piedo kaj turnante la keston, komentis:
  - Kaj tamen, kompare kun la tridek kvar, estas iom da progreso. Aparte, ŝanĝi ilaron estas pli facila. La kabano estas iom malvasta, sed vi povas movi pli-malpli. La municio vere ne sufiĉas. Dudek ok konkoj...
  Gerda logike notis:
  - Por pafi al limigita nombro da bunkroj, ĝi povas sufiĉi, sed por plenrajta tankbatalo ĝi klare ne sufiĉas.
  Charlotte ankaŭ trovis kelkajn bonajn aferojn en la tanko:
  - Sed la mitrala armilaro estas bonega! Kvar maŝinpafiloj povas provizi bonan protekton. Kaj tiam mi rigardis ĉi tiun "Muson" - ĝi havas nur du "sputilojn" por tia aŭto...
  Christina, plirapidigante la motoron, konfirmis:
  - Jen ĝi! Ĉu ĉi tio estas armilo por tiel peza tanko de cent okdek tunoj?
  Magda, kiel pantero, kiu mortigis bubalon, grumblis:
  - La kokidoj ridas!
  La dizelmotoro malfacile akcelas la tankon. Videblas, ke la IS-2 ankoraŭ veturas sur la ŝoseo, sed kiam ekstervoje ĝia pezocentro moviĝis antaŭen havos efikon. Sed nenio, kondiĉe ke vi povas malstreĉiĝi kaj elekti indan celon...
  Magda malfermis la gvattureton de la tanko por havi pli bonan vidon ĉirkaŭ ŝi.
  Sed jen alia IS-2, estas bona ideo uzi tiajn tankojn pli amase. Malantaŭ li estas tri pliaj IS-oj, sed unu kun pli malpeza 85 mm kanono. Cetere, la plej danĝera, li kapablas preni aŭton fronte, kaj trafas pli rapide...
  Magda decidis pafi de distanco de du kilometroj. Ŝi ordonis per eta tono:
  - Pafu rekte al la frunto de la turo... Kaj... Vi komprenas!
  La aŭtomobilo haltis, do ne estis glateco, kaj Gerda, plendante pri la malbona kvalito de la optiko, kiun verŝajne poluris nekleraj adoleskantoj, montris la barelon. La knabinoj helpis ŝarĝi la ĵetaĵon pezantan unu kaj duonon funtojn. La blonda militisto metis sian vangon al la postaĵo kaj provis palpi la aŭton de aliulo. Post ĉio, ŝi neniam antaŭe pafis de ĉi tiu pafilo, modelo 1931. Potenca, sed malnoviĝinta, kun pinta, rikolt-sentema kuglo. Ĝenerale, la pafilo, kompreneble, ne estis planita por tankoj. Sed ŝajne, la kontraŭtanka modifo de la 107 mm pafilo, evoluigita en 1940, montriĝis tro nefidinda kaj devis esti forlasita. Kaj ĉi tie vi devas trafi la celon en kondiĉoj de malbona videbleco de distanco de 2000 metroj. Jes, kaj estos malfacile por la malamiko respondi kaj trafi, sed...
  Gerda kisis la postaĵon de la pafilo, rapide rigardis el la luko, prenis per la lango plenmanon da neĝo, englutis ĝin, apogis siajn nudajn kalkanojn sur la leviloj kaj... pafis!
  Ĝi eligis tiom, ke ĝi formis sur miaj pojnoj kaj bovidoj, kaj odoris kiel fumo.
  La donaco flugis laŭ longa arko kaj... La IS-2 antaŭe haltis, ekfumis, kaj tiam la municio komencis eksplodi...
  Magda respondis ĝoje:
  - Do ni donis ĝin al ili! - Kaj logike, aŭ pli ĝuste mallogike, konfuzante la konceptojn, ŝi aldonis. - Ne la homo pentras armilojn, sed la armilojn de homo!
  Gerda grumblis:
  - Reŝargi!
  Kaj la knabinoj streĉiĝis... Kompreneble, ĉi tie ne estas la "Tigro", ili devas ŝviti, sed estas pli amuze tiamaniere, precipe ĉar la staranta tanko rapide malvarmiĝas. Fero estas bona konduktoro.
  La duan fojon Gerda pafis pli rapide kaj pli memfide. La ISoj daŭre moviĝis, kaj ŝajne ili ankoraŭ ne eltrovis de kie la pafiloj pafis. Kaj halti ne estas rusa kutimo. Iam estas ordono... Kaj la dua ŝelo jam memfide trafas la celon...
  Gerda lekas siajn lipojn kaj ordonas:
  - Kaj la tria ĉi tie...
  Kun granda malfruo, la kvara IS-1 ekpafis survoje ... Kaj strange, ĝi trafis, kvankam de tia distanco de moviĝanta aŭto estas preskaŭ neeble, sed pafoj decidas ĉion! Tamen, la distanco por la 85 mm pafilo estas tro granda, preter la penetrlimo. Sed estis grava tondro en la gvattureto kaj la fronta kiraso fleksiĝis. Gerda sendis responde la kvaran "leterpakaĵon" pezan unu kaj duonon funtojn... La frunto de la IS-1-tanko disiĝis kaj oranĝaj langoj ŝvebis alte en la ĉielon.
  La knabinoj batalas bele... Tiu tago estis bonŝanca por ili. Sed la kapabloj de la sovetia armeo ne estas kompareblaj.
  Malgraŭ ĉiuj klopodoj de la Fritz, la 13-an de januaro, koste de grandaj klopodoj kaj kolosaj perdoj, Tiĥvin estis prenita... Individuaj germanaj unuoj provis eliri el la ĉirkaŭado, koridoro estis pugnobatita al ili - ses germanaj sekcioj ĉe unufoje kun elektitaj Lev-tankoj, provante ŝpari la heroan defendon.
  La knaba Ŝinobo kaj la kvar knabinoj faris sian vojon en aparta taĉmento en la stilo de la tri muskedistoj. Nome, kie ne eblis trankvile preteriri per batalo kaj super la kadavroj. Kompreneble, la IS-2 devis esti forlasita, sed survoje ili ankaŭ neatendite trafis maloftan tankon T-34-85, veturilon, kiu devus anstataŭigi la malmodernajn kaj nesufiĉe potencajn kanonojn T-34-76 laŭ penetrado. .
  La maŝino havis similan karenon kaj aŭtofundon, sed pli grandan gvattureton per longtuba kaj dika pafilo. La pafilo estis iomete malsupera en penetra potenco al la Pantero, kaj pro la pli malalta buŝrapideco kaj la kvalito de la municio. Sed tamen la diferenco ne aspektis superforta kiel 76 grafika papero.
  Por ordinara "Tigro" ĝi jam estas danĝera, por "Leono" ĝi ankoraŭ ne estas - do 100 - milimetroj estas klinitaj. Kvankam el certa angulo aperis ŝanco. Aŭ en la malsupra parto de la korpo, sed ankaŭ trakgardistoj.
  La tanko estis suririta kaj malplenigita de sia skipo. Kompreneble estis sango ŝprucita interne. La veturilo mem estas tute nova, sed la municioŝarĝo estas modesta - nur 35 pafoj. La kabano ne estas tre vasta, sed ĝi estas pli bona ol la malnova tridek kvar.
  Gerda notis:
  - Kaj ĉi tie estas komandanta turo. Ĉi tio signifas, ke ni havas fortan konkuranton. Nun la rusoj ne estos tiel blindaj.
  Magda malice rikanis kaj rimarkis:
  - Kaj la rusoj jam bone pafis, kvankam kun pli malbona videbleco. Krome, la turo fariĝis pli granda kaj pli facile enirebla!
  Gerda laŭte ridis pri tio:
  - Nu, jes! Ĉi tio estas la plej granda problemo por niaj petrolŝipoj kaj, verŝajne, la krona digno de ĉi tiu tanko! Provu ĝin, akiru ĝin!
  Charlotte kantis:
  - Unu, du, kvin! "Tigro" eliris por pafi!
  Kristina levis:
  - Por renkonti T-4, kruroj pli alte, brakoj pli larĝaj!
  Kaj tiel ili forkuris sur tankon, kiu moviĝis pli facile ol la IS... Gerda rememoris, kiel ili trafis la sovetian infanterion per kvar maŝinpafiloj. Ili falĉis dece, sed la rusoj eĉ ne rimarkis, kie tia malfeliĉo falis sur ilin. Sed, ekveturinte, ili ekatakis, ĵetante grenadojn... Paro da ili, malgraŭ deca distanco, alflugis kaj eksplodis sur la turo. Kompreneble, por kiraso de 100 kaj 90 milimetroj la IS estas kiel buleto al elefanto, sed ĝi zumas malagrable. Jes, kaj la raŭpoj povas esti tranĉitaj.
  Do mi devis ekfunkciigi la motoron kaj retiriĝi. Kaj tiam la kartoĉoj elĉerpiĝis. Ili falĉis pli ol cent Ruĝajn soldatojn.
  Gerda estis frapita de tia malestimo al morto inter la sovetia popolo. La araboj, kun siaj promesoj de haremoj kaj perlaj palacoj, ne havis tian dediĉon. Sed ĉi tiuj estas ateistoj - homoj, kiuj ne kredas je la postvivo kaj fabeloj pri la Ĝardenoj de Edeno. Kaj kio instigas ilin batali tiel obstine, kiam la rezulto de la milito jam estas antaŭvidita kaj ĉi tio estas nenio alia ol la furiozo de la kondamnitoj?
  Ĉi tio estas nekredeble malfacile kompreni kaj kompreni.
  Kvankam, kompreneble, estas multaj inter rusaj perfiduloj. Dum la ses monatoj da ĝia ekzisto, la "Liberiga Armeo" de Vlasov formis ses sekciojn kaj naŭ apartajn brigadojn. Kvankam, kompreneble, estas klare, ke esti soldato de Wehrmacht estas pli facile ol labori dum dek kvin ĝis dek ses horoj ĉe maŝino por multe pli malbonaj porcioj, sed tamen... Ial, germanaj sekcioj konsistigitaj de iamaj militkaptitoj ne estas; videbla sur la frontoj...
  Kvankam tamen estas malmultaj germanoj en kaptiteco, kaj sovetianoj... Ŝajnas, ke jam estas pli ol ses milionoj kaj duono. Eble ne ekzistas tiom da Vlasovites, kvankam multaj kaptitoj estis disigitaj al naciaj sekcioj kaj legioj kontrolitaj fare de la SS. Krome, kelkaj rusoj estis senditaj al la formacioj de nobeluloj kaj monarkistoj.
  Sed ĉiukaze ili sukcesis preni Tiĥvinon, malgraŭ la pliboniĝanta vetero kaj amasa bombado. Kvankam ili pagis nekredeblan prezon.
  Gerda ricevis la ordonon kaj pafis al la fajrilo tridek kvar. La paffrekvenco de la pafilo estas pli alta, do vi povas senti vin pli memfida. Unufoje, tiam la dua, kaj finfine la tria tanko al la rubejo ...
  Do vi devas esti pli singarda. Alie, ili estos frapitaj ĉi tie ĉe la aŭto; nur la fronta kiraso de la gvattureto fariĝis pli forta kaj pli dika, kaj la formato estas preskaŭ la sama. La kareno estas speciale vundebla. Kaj inter la rusaj petrolŝipoj estas metiistoj. Tamen, por tia malofta tanko kiel la IS-2 aŭ IS-1, malfortulo ne estos malliberigita. Kaj tridek kvar de la kutima formato povas esti kun simplaj batalantoj. Tra la fendo en la turo de la komandanto, ili aspektas kiel la muzeloj de ĉevaloj, kun antenoj ĉe la muzelo. Estas eĉ iel maloportune fari celitan pafon kontraŭ tiajn belaĵojn.
  Ĉi-foje la karso-karpo estas en la turo kun la knabinoj, li elektis funkcii kiel ilia gvidisto kaj ne povas lasi la knabinojn en la kaldrono. Vere, Magda logike notis:
  - Ni povas foriri sen pafi aŭ provoki...
  Kursoa karpo, tordante la vizaĝon kiel infanon, diris larmoplene:
  - Ne - sen pafi, ĝi ne estos interese!
  Magda tamen avertis la knabinojn:
  - Malfermu fajron nur kiam estas ne pli ol tri aŭ kvar veturiloj. Ni certe devas alporti ĉi tiun novan tankon sendifekta al niaj unuoj.
  Gerda konsentis:
  - Ĝis nun ĉi tiu noveco ne estas inter la trofeoj, kio signifas, ke ĝi ankoraŭ estos utila al ni.
  La tigrinaj knabinoj daŭrigis sian ĉason kun modera entuziasmo. Ili ne estis tre sukcesaj, sed ili aldonis sep pliajn tankojn kaj kvin kamionojn al siaj aktivaĵoj. Iam ni devis batali ekster la aŭto por preni fuelon por benzinumado.
  Resume, kvar petolemaj petoluloj eliris el la kaldrono kaj preskaŭ mortis pro la fajro de sia artilerio. Nur ĝustatempe levita flago kun svastiko-araneo venis al la savo.
  Nun ili transiras la tranĉeon kaj estas eĉ paro da bukedoj kun paperaj floroj, kiujn oni donas al la heroinaj militistoj.
  Oleg Rybachenko, kiu estis laca de spekti ĉi tiun mokan filmon, kriis:
  - Kial vi montras al mi ĉiujn malbenitajn hundinojn! Kiom da fojoj vi povas rigardi la murdon de rusa popolo!
  . ĈAPITRO N-ro 16.
  La milito estas kio donis al Jane kaj ŝian teamon ŝancon trovi sin en la vivo. Tial la knabinoj volonte partoprenis en la kampanjo oriente. Kial ne? Ĉi tio estas kaj mono kaj famo.
  La sovetia tanka arsenalo ne multe ŝanĝiĝis. La ĉeftanko daŭre estas T-34-85. La ĉasio kaj karenkiraso restis de la kvardekaj. La sama dizelmotoro de kvincent ĉevalfortoj, la samaj 45 milimetroj da fronta kiraso laŭ angulo. Pli malforta protekto por la flankoj de la kareno, vundebla al germanaj Faust-kartoĉoj.
  Nur pli granda gvattureto estis instalita, kun 90 mm alfronta kiraso kaj 85 mm kanono. La tanko, kompreneble, estas malmoderna, kaj tute ne danĝera por la germanoj!
  La knabinoj veturas aŭton Goering-5, pli posta modifo. La flanka kiraso estis pliigita al 178 milimetroj, kaj la alfronta kiraso al 250 laŭ angulo. La tanko mem estas ekipita per gasa turbina motoro kaj akcelas la britojn ĝis 60 kilometroj hore.
  Jane demandis al Gunner Gringeta:
  - Ĉu vi bone vidas?
  La kamparana militisto respondis memfide:
  - La videbleco ĉi tie estas bonega! Mi vidas ĉion!
  Malanya ridis kaj bojis:
  - Ni dispremos la rusojn!
  Matilda memfide konfirmis:
  - Jes, ni faros!
  Goering-5 turnas, la pafilo kraĉas obuson. La turo estas forŝirita la sovetia tridek kvar. La knabinoj krias pro ĝojo. Ili vere pensas, ke ĉi tio estas bonega. Kaj eĉ estas kuraĝige, ke sovetiaj tankaj skipoj mortas.
  Jane pepis per milda voĉo:
  - Ni forviŝos ĉiujn en cindron... Kaj Moskvo estos sub ni!
  Tamen, renkontinte minkampojn, la germana tanko devas ĉesi. La rusoj fortigis sin tre forte. Kaj multe da kontraŭtankaj erinacoj. La artilerio aktive bombardas.
  Gringeta diras en frustriĝo:
  - Jen kiel ĝi rezultas... Ni renkontis malmolan blokon!
  Jane respondas kun ŝajna fido:
  - Ne, ĝi ne okazas ĝis la mateno... Ni trarompu la operon!
  La germana batalveturilo iom ekhaltis. Jetatakaviadiloj aperis sur la ĉielo, kaj teletankoj estis uzitaj. Ŝajne ili provis detrui la minkampojn.
  Ili kontrolis aŭtojn kun eksplodaĵoj per radio. Poŝtelefonaj gaslanĉiloj ankaŭ estis uzitaj. Ili laŭvorte bombadis la poziciojn de la Ruĝa Armeo per fajro kaj flamo.
  Gringeta notis kun malkontento:
  - En milito estas pli kaj pli da malpuraĵo, kaj malpli kaj malpli da braveco!
  Jane devis konsenti pri tio:
  - Seljavi! Ve, ni iel perdas!
  Gringeta korektis la komandanton:
  - Prefere, ne ni, sed niaj kontraŭuloj! Ni eliros el la blokiĝo nun, kaj okazos batalo...
  La germana tanko pafis, kvankam nenio estis vere videbla. Jane kunfrotis siajn nudajn piedojn kaj kantis:
  - Ni ne devus pensi malbone - ni certe malaperos! Estas vojo el la labirinto, el ajna sakstrato!
  Gringeta pepis ridetante:
  - Kiu estas gaja ridas...
  Kiu volas ĝin, tiu atingos ĝin...
  Kiu serĉas ĉiam trovos!
  Malanya, kantante kaj briligante siajn dentojn, aldonis:
  - Kantu kun ni tiuj, kiuj kutimas batali por venko!
  La kanonado daŭris kelkajn horojn, kaj tiam la germanaj tankoj finfine pluiris. Ili estis renkontitaj fare de sovetia artilerio kaj kontraŭtankaj pafiloj de diversaj kalibroj. Tamen, oni sentis, ke la penetrpovo klare ne sufiĉas. La germanoj antaŭeniris... Nur kiam la 203-mm kanonoj ekpafis, aperis la unuaj difektitaj naziaj veturiloj.
  Jane flustris necerte:
  - Sinjoro... Ĉi tiu kaliko preterpasu min!
  Gringeta memfide diris:
  - Du mortoj ne povas okazi, oni ne povas eviti! Do ni, se io ajn, vivos en la venonta mondo!
  Malanya flustre demandis:
  - Kia estas tiu mondo?
  Gringeta ne parolis tro memfide:
  - Mi pensas, ke ĝi estas pli bona ol la nia!
  Malanya flustris responde:
  - Dio donu al la blinduloj malfermi la okulojn kaj rektigi la dorson de la ĝibuloj!
  Ja Jane komencis demandi, kia povus esti tiu mondo. Eble ĉi tiu mondo estas eĉ pli neracia kaj malpli sekura. Jane turnis sian talion kaj movis siajn koksojn kaj pepis:
  - Ĉi tio estas tre interesa opcio - morti kaj iri al la sekva mondo! Kio do atendas nin tie? Ĉu ni renkontos tie tiujn, kiuj estis al ni karaj sur la Tero aŭ ĉu ni devos fari novajn amikojn?
  Gringeta movis la hundon per sia nuda piedo kaj siblis:
  - Venos novaj jarcentoj, okazos ŝanĝo de generacioj... Sed neniu forgesos iam la nomon Lenin!
  Kaj ekridis, ŝia iomete freneza rido. Ŝi estis militisto-kamparano aktive movanta siajn nudajn, graciajn krurojn, kaj ŝiaj fingroj ludis.
  Ĉi tie mi kaptis la IS-3 en la medio... Malproksime de la vero. Ne ĉiuj trafos, kaj se ili faros, la ŝelo, frakasante en la muzelon de la ezoko, povas reboniĝi. Sed la knabino sciis, kion ŝi faras. Ŝi pafis kaj ronronis:
  - La marbordon de nebuloj, ni dispremas per logaĵo!
  Matildo krome kantis:
  - Kaj ĉi tiu "Agdamo", ni trinku por la sinjorinoj! Bonega sinjorino!
  La pafo de Gringueta estis preciza. La ŝelo trafis la malsupran parton de la fronta kiraso de la gvattureto, rekte en la interspacon. Kaj ĝi produktis detruan efikon sen reboŝado. Jen la situacio, kiu estiĝis. Pli precize, kvin sovetiaj tankaj skipoj preskaŭ tuj mortis. Kaj la anglaj virinoj aldonis krimojn al sia listo.
  Malanya muĝis, aktivigante siajn maŝinpafilojn. Pluraj knabsoldatoj volis rampi ĝis la tanko de Hitler.
  - Sed pasaran, ne alproksimiĝu, knabo! - Bela knabino kriis kaj ŝprucis maŝinpafilon al la kuraĝaj pioniroj.
  Jane pepis, frapante sian nudan kalkanon kontraŭ sia kiraso.
  - Ho, knaboj, knaboj, knaboj ... Vi subite fariĝis malaprobinda! Videblas por ĉi tiu malbenita lando, vi estas tro nobla!
  Kaj la knabino, la filino de la sinjoro, kompatis ĉi tiujn nudpiedajn, gratitajn, malpurajn knabojn, kiujn trapikis senkompataj kugloj. Kiel malĝoja kaj malfacila ĉio estas.
  Gringeta denove pafis, penetris la memveturan pafilon SU-100, kaj pepis:
  - Kaj la akrido kuros por transdoni la botelojn!
  Malanya lekis siajn lipojn per skarlata lango, kaj trinketis el plasta botelo da Koka-kolao, dirante:
  - Kompreneble ne! Donu al mi vinon kaj cigaredojn!
  Matildo, singarde antaŭenirante la tankon, siblis:
  - Cigaredoj estas veneno...
  Jane prenis la ritmon kaj daŭrigis:
  - Ĝuste, diras homoj!
  Gringeta respondas per pafado kaj siblado:
  - Estas nenio pli malbona ol nikotino!
  Malanya ridis kaj grumblis:
  - Metu paketon da cigaredoj en la fajrokeston!
  Matildo aldonis responde, gratante la skarlatan cicon de sia brusto:
  - Ĝuste, homoj diras...
  Jane finis kun rido, elŝovante sian langon.
  - Sed mi fumas...
  Malanya finis kun aplomo:
  - Kaj mi tre ĝojas!
  La knabinoj ridis, montrante siajn longajn ĉerizkolorajn langojn. Jane rimarkis ridetante:
  - La cigaredo estas la plej efika mortiganto, precipe kontraŭ la kliento!
  Malanya aldonis:
  - Cigaredo estas kiel silenta fusilo, sed ĝi estas mortiga eĉ en la manoj de amatoro!
  Gringeta pafis la pafilon kaj komentis kun rideto:
  - La cigaredo estas la plej fidinda kaŝpafisto, ĝi ĉiam mortigas!
  Matildo iomete malrapidigis la tankon sur la monteto kaj siblis:
  - La cigaredo gustas amara, sed ĝi altiras pli ol dolĉaĵoj!
  Jane forte suspiris kaj murmuris:
  - Cigaredo estas kiel malbona knabino, sed disiĝi kun ĝi estas multe pli dolora!
  Gringeta ridis, pafis kaj muĝis:
  - Cigaredo, male al granato, kiam oni ĵetas, plilongigas la vivon!
  La knabinoj eksilentis. Ilia tanko denove glitis, alvenante en fosaĵo. Mi devis eliri. La militistoj estis iom nervozaj. La sovetia defendo estas tre forta.
  Jane rimarkis filozofiante:
  - En milito, la plej mallonga vojo al la celo estas ĉirkaŭvoja manovro, kaj la pura vero estas malnobla trompo!
  Gringeta, frakasinte sovetian kanonon per bone celita pafo, rimarkis:
  - Kun ĉirkaŭvoja manovro vi plej verŝajne mallongigos la vojon al via celo!
  Malanya pafis la maŝinpafilon kaj pepis:
  - La vivo estas ruĝa, sed ĝi foriras kun skarlata sango!
  Matildo resumis ĝin:
  - En milito la vivo perdas sian valoron, sed akiras signifon!
  La knabinoj daŭrigis la militon. Ili pafis, kaj samtempe kunmetis aforismojn dum ili iris.
  Jane piedbatis per sia nuda piedo kaj diris:
  - Milito estas kiel edziĝanto, susceptible al perfido, sed ne permesas al ĝi kuŝi dormetante!
  Gringeta pafis kaj sprite diris:
  - Milito estas volupta virino en formanta virajn korpojn!
  Malanya siblis responde:
  - Ĉiuj aĝoj estas submetitaj al milito, kiel amo, sed ĝi ne estas agrabla ŝatokupo!
  Matildo trovis necesa aldoni:
  - Milito, kiel korteganino, estas multekosta kaj ŝanĝebla, sed ĝi ĉiam lasas heroan memoron!
  Jane turnis la hundon per siaj graciaj, nudaj fingroj kaj kuis:
  - En milito ne estas kiel en sonĝo, vi ne povas malhavi fortajn emociojn!
  Gringeta pafis kun rido kaj respondis:
  - La mondo estas enuiga kaj malstreĉa, milito estas interesa kaj ekscita!
  Matildo, ĝoje trinkante Kolaon, daŭrigis:
  - Milito estas sango kaj ŝvito, ĝi fekundigas la plantidojn, kiuj naskas kuraĝon!
  Malanya ridis kaj rimarkis:
  - Kiom ajn interesa estas la militprocezo, ĉiuj volas la finon!
  Jane denove trakuris la nudajn piedfingrojn super la postaĵon de la pafilo kaj kantis:
  - Milito ne estas libro, vi ne povas bruligi ĝin, vi ne povas kaŝi ĝin sub via kuseno, vi ankaŭ povas simple malpurigi ĝin!
  Gringueta pepis kun aplomo:
  - Milito estas religio: ĝi postulas fanatikecon, disciplinon, nediskuteblan submetiĝon, sed ĝiaj dioj estas ĉiam mortemaj!
  Malanya kviete ridis kaj rimarkis:
  - En milito, kiel en kazino, la risko estas alta, sed la gajno estas mallongdaŭra!
  Matildo malkovris la dentojn kaj bojis:
  - La soldato estas mortema, gloro estas forgesita, trofeoj eluziĝas, kaj nur la kialoj por komenci novan masakron estas neforigeblaj!
  Jane subtile kontrolis:
  - Ni malestimas la murdinton, krom se li estas soldato ĉe la fronto, ni malestimas la ŝteliston, se li estas marodisto sur la batalkampo duoble!
  Gringeta denove najlis kaj siblis:
  - Soldato estas kavaliro, kies kiraso havas kuraĝon kaj honoron! Ĝenerala barono, kiu havas kronon: prudento kaj inteligenteco!
  Malanya diris kun rideto:
  - La soldato sonas fiere, la privata pejorative!
  Matildo saĝe respondis:
  - La unua en la atako, eble mortos, sed la lasta ne restos en memoro!
  Jane kukis spirege:
  - Estas pli bone esti unua en disdividado de la militakiro ol en atakado!
  Gringueta aldonis ridetante:
  - Milito estas kiel virino, ŝi nur kuŝigas virojn sen rompi!
  Malanya respondis digne:
  - Virino, male al milito, ne rapidas mortigi viron!
  Matildo diris ridante:
  - Milito, male al virinoj, neniam kontentiĝas pri la nombro de viroj asignitaj!
  Jane denove turnis la levilon per siaj nudaj fingroj kaj diris:
  -Milito estas la plej nesatigebla ino, viroj neniam sufiĉas por ŝi, kaj ŝi ne rifuzos virinon!
  En respondo al tio, Gringetta konsideris necesa reprodukti humuran aforismon:
  "Virinoj ne ŝatas batali, sed la deziro mortigi viron ne estas multe pli malbona ol kuglo!"
  Malanya siblis kiel kobro, elsputante sian rozkoloran langon:
  - Malgranda kuglo povas mortigi viron, feliĉigi lin, virino kun granda koro!
  Matildo aldonis kun sarkasma rido:
  - Granda koro ofte kondukas en malgranda memintereso!
  La knabinoj finis interŝanĝi spritajn rimarkojn kaj komencis atente rigardi la batalkampon. TA-311 atakaviadiloj flugis sur la ĉielo, pafante al la pozicioj de sovetiaj soldatoj. Kvankam malrapide, la koalicio de la Tria Regno antaŭeniris. Kaj ŝi sukcesis iom refreŝigi sin englutante la kadavrojn.
  La knabinoj, enuigitaj, komencis denove ŝerci per aforismoj:
  Jane kukis:
  "Milito ne havas virinan vizaĝon, sed ĝi sangas virojn pli bone ol edzino!"
  Gringeta pafis kaj raspis:
  - Milito ne alportas ĝojon, sed ĝi kontentigas agresemajn instinktojn!
  Malanya fajfis responde:
  - Ĝojo en milito, la kadavroj de malamikoj estas nur en prezo!
  Matildo, ruliĝante tra la raŭpoj, aldonis:
  - Milito estas la plugado de kampo: ĝi estas fekundata per kadavroj, ĝi estas irigata per sango, sed ĝi eliras en venko!
  Jane pafis kaj ronronis responde:
  - Venko kreskas sur kadavroj kaj sango, sed ĝi donas frukton de malfortuloj!
  Gringeta pafis, rompante la tridek kvar kiel glason, kaj siblis:
  - Milito estas kiel hommanĝanta floro, hela, karnovora kaj kun malbona odoro!
  Malanya frotis la pedalon per sia nuda piedo kaj ekbalbutis:
  - Milito estas la patrino de la progreso kaj la duonpatrino de la maldiligento!
  Matildo prenos ĝin, kaj kiel ĝi muĝos:
  - Kaj en la milito, la vivo de soldato ne estas en la prezo, sed de la generaloj kaj tute perdo!
  Jane pasis la randon de sia mano sur sian bruston kaj pepis:
  - Se vi volas pacon - inspiri timon, se vi volas militon - kazu ridon!
  Gringeta prenis ĝin kaj pafis, montrante la pafilon per la nuda piedo, kantante:
  - Ridado ne estas peko, se vi ne estas ridindaĵo en militaj aferoj!
  Malanya ridis, kaj grumblis kun sukceso:
  - Milito estas kiel cirko, nur la venkinto havas la lastan ridon!
  Matildo gvidis la tankon, disbatante kelkajn pionirojn, grakis:
  - En la milito, kiel en cirko, nur tapiŝita, serioza murdinto!
  La knabinoj denove eksilentis. Ili estas lacaj de ŝerco. Ĝenerale la milito ne estas tro bela.
  Jane pensis ĝenite: Britio perdis kontraŭ la germanoj. Kvankam kiom da landoj la britoj konkeris. Kaj kiom da tiu Germanujo! Britio iĝis kolosa imperio. Sed ŝi ne povis digesti siajn koloniojn. La Tria Regno superis la anglojn en potenco kaj eĉ la komandantoj montriĝis multe pli fortaj kaj pli kapablaj.
  Kaj kiam la nazioj venis al Londono, la historio finiĝis por Anglio. Estiĝis nova imperio, kun senprecedenca potenco. Multaj popoloj kaj landoj servas en siaj trupoj. Kaj kion ni povas diri: la Tria Regno, etendante siajn flugilojn, dronigis Brition.
  Sed en 1940, konkerinte Francion, Hitler malavare proponis pacon al Churchill. Kaj estis necese akcepti ĝin: la komuna prudento diktis, ke Britio nenion povas gajni el la milito, eĉ teorie, sed povas perdi. Hitler batalis la aerbatalon kun Anglio je duona forto. Kun granda prokrasto, li transdonis soldatojn al Afriko. Li iris al Sovetunio. Sed ĉio ĉi nur prokrastis la katastrofon.
  La germanoj, uzante la okupatajn teritoriojn, trovis la forton batali sur du frontoj; Japanio memfide venkis la amerikanojn. Kaj tiam Stalino perfidis, konkludante paŭzon. Britio falis sur la genuojn kaj iĝis parto de la Tria Regno.
  Multaj venkoj gajnis al la Germana Armeo la gloron de nevenkebleco. Jane kaj ŝiaj amikoj volonte aliĝis al la armeo de Hitler por serĉi feliĉon kaj rangon. Kaj ili parte sukcesis tie.
  Do kio? Nun ili havas du Patrujojn: Granda Germanujo, Malgranda Britio.
  Jane trinketis Koka-kolaon el sia gorĝo kaj pepis:
  - Amo kaj morto, bono kaj malbono... Kio estas sankta, kio estas peka, la murdintoj ne zorgas!
  Gringeta kantis responde, sendante alian kuglon:
  - Amu kaj kuraĝu, lasu malbonon regi, kaj elektu, oni donas al ni nur unu!
  La knabinoj iom kuraĝiĝis. Nu, fakte, laŭeble, agordu vin en eta maniero. Ili estas junaj, gajaj, energiaj, kaj sufiĉe bonŝancaj. Tiom da bataloj kaj eĉ ne unu gratvundeto. Krom ke ili gratos sin sur la tanko.
  Malanya severe rimarkis:
  - Eh, Churchill devintus akcepti la proponon de Hess kaj eniri la militon kun USSR. Tiam ni regus la tutan planedon, kaj fine ni dispremus ankaŭ Germanujon!
  Matildo kantis kun ĝojo:
  - Germanujo estas bona en batalo, la brita leono estas la plej bona!
  Malanya konfirmis:
  - Jes, nia leono el Britujo estas la plej bona!
  Jane diris kun rideto:
  - Ni ankoraŭ havas ŝancon! Hitler mortos kaj la Germana Imperiestra Regno disfalos!
  Gringeta pafis kuglon kaj parte konsentis:
  - Jes, ĝi disfalos! Ili estas karnovoraj predantoj, sed ĉu ĉi tio plibonigos nin?
  Malanya rimarkis filozofie:
  - Unueco sub malmola reĝimo estas pli bona ol kaoso kaj malzorgemo sub mola!
  Matildo premis siajn nudajn plandojn sur la pedalojn kaj bojis:
  - Ankaŭ ni estos sur Marso! Kaj preter la sunsistemo!
  Jane respondis kun Gioconda rideto:
  - Unue ni devas starigi unuecan reĝimon sur la Tero!
  Gringet, prenis ĝin kaj kantis fervore:
  - Kaj ni ne permesos al ĉi tiu reĝimo ŝanĝiĝi!
  Malanya sprite rimarkis:
  - Sed por lasi vin kun via nazo, mi devas ŝanĝi mian nazon!
  La knabinoj estas bonŝancaj kiel ĉiam. Nun ilia tanko atingas la unuan linion de tranĉeoj. Kaj disŝiras la teron per ĝiaj raŭpoj. La militistoj ridas.
  - Ni dispremos ilin ĉiujn!
  Unu el la pafiloj blokiĝis inter la rulpremiloj, kaj la tanko haltis. La knabinoj eliris el la aŭto; estis ankoraŭ tro malvasta kaj tro varme en la tanko. Sed estas riske ekstere, vi povus bruligi.
  La militistoj rapidis, fulmante per siaj nudaj kalkanoj, kaj ĉantante:
  - Ni estas ludemaj knabinoj, bonaj amikoj, nu, ili vipu niajn nudajn piedojn, la ludemajn pumojn!
  Jane, kurante, rimarkis:
  - Jen ni, la Kosmomarinoj!
  Malanya konfirmis kun rido:
  - Kaj en la spacon kaj en la surteriĝantan forton!
  Kaj Gringeta prenis ĝin kaj ĉirkaŭiris en siaj brakoj, hurlante:
  - Mi estas supermilitisto! Mi mortigos ĉiujn!
  Matildo prenis ĝin responde kaj siblis:
  - Veneno guto post guto en la Fuhrer!
  Jane ridis kaj kantis:
  - La bato estas forta, kaj la Fuhrer estas ĉiopova!
  La militistoj kuris, nudpiede paŝante, super rubo, dispremita, tre varmigita fero, diversaj specoj de traboj kaj rompitaj kranioj.
  Jane kantis:
  -Vi komprenos min... Vi komprenos min... Vi komprenos min, kaj vi ne trovos pli bonan landon!
  Estas agrable por la knabino kuri, kun siaj ne tro malglataj kruroj, laŭ la pika vojo kaj derompaĵoj. Ĝi vere estas bonega amuza.
  Gringeta kantis:
  - Somero, la suno brilas alte...
  Malanya apogis la kanton:
  - Alta... Alta!
  Matilda aldonis:
  - Somero, ni estas malproksime de la morto! Malproksime!
  La militistoj rimarkeble kuraĝiĝis. Ja kia plezuro estas movi kaj salti tiel energie.
  Jane ridis kaj rimarkis:
  - Morto estas konvencio, malhonoro estas absoluto!
  Gringeta frotis unu nudan piedon kontraŭ la alian kaj siblis:
  - Ankaŭ ni havos ferion! Kaj kun ĝi venko!
  Malanya diris skeptike:
  - Nia aŭ la germanoj?
  Matildo rikanis kaj kantis:
  - Mortiga fajro atendas nin...
  Jane respondis:
  - Sed li estas senpova...
  Gringeta hurlis kiel pantero:
  - Ĉiu havas apartan ĉerkon...
  Malanya prenis ĝin kaj, pafante, siblis:
  - La bataliono Boche iris al sia tombo!
  Matildo muĝis reen:
  - Tuta legio iris al la tombo!
  Kaj la knabinoj prenis ĝin kaj miaŭis... Ili estas kiel sveltaj ĉevaloj. Kaj tiel belaj, nudaj kaj sunbrunigitaj kruroj.
  Jane prenis ĝin kaj siblis kun plezuro:
  - Kaj mi estas kobro! Kaj mi estas kobro! Tute ne urso!
  Gringeta kriis responde:
  - Estas agrable por kobro flugi supren al la nuboj!
  Kaj la knabinoj nur batos kapojn. Fajreroj flugas el la okuloj kvazaŭ venos la horo!
  Malanya prenis ĝin kaj siblis:
  - Hitler estas kaput!
  Matildo subtenis ŝin:
  - Kaj Stalin estas kaput!
  Jane skuis siajn koksojn kaj pepis:
  - Mi estas lummilitisto, sur viaj genuoj sovaĝuloj... Mi forbalaos ĉiujn, kiuj kalumnias de sur la Tero!
  Malanya prenis ĝin kaj muĝis:
  - Kaj Hitler estas malsaĝulo, li fumas tabakon! Li ŝtelas alumetojn kaj ne pasigas la nokton hejme!
  Matildo sarkasme rikanis kaj demandis:
  - Kion vi opinias, ĉu la Fuhrer havas ĝin?
  Gringeta piedbatis la cindron per sia nuda piedo kaj grumblis:
  - Kompreneble ne! Ni kvar donos al li pipon!
  Malanya rulis la okulojn kaj flustris:
  - Ho, estas tre agrable teni pulsantan jadan bastonon en la buŝo kaj palpi ĝin per la lango!
  Matildo flustris kun spiro:
  - Kiel bonega ĝi estas! Kaj ĉio estos simple bonega!
  La knabinoj saltis pli kaj pli alte. Sed ilia tanko estis riparita kaj ili devis reveni. La militistoj grimpis reen kaj siblis:
  - Jen nia tanko! Li estos nur bonega!
  Jane subite rememoris la fabelon pri Robin Hood. Estas malgranda Joe, la knabo estis kaptita de la ŝerifo. La knabo estis torturita: ili tiris lin supren sur la rako kaj fritis liajn kalkanojn.
  Kiam la flamoj lekis la nudajn, malglatajn plandojn de la piedoj de la knabo... Jane sentis ekscitiĝon ĉi tie, kaj ŝi vere volis sekson. Jen ili eniris ĝin. Precipe la japana ninja Crucian karpo. Ĉi tiu blonda knabo estas tiel bela, kaj li havas tre grandan viran perfektecon. Kaj estas tiel agrable tuŝi tian puran kaj glatan haŭton per viaj mamoj.
  Jane volis meti sian fingron inter siajn krurojn, sed ŝi embarasiĝis kaj ŝanĝis sian opinion. Kvankam, ja, tia ago estas ege agrabla!
  La Filino de la Sinjoro diris:
  - En la mara ondo kaj furioza fajro! Kaj furioza, kaj furioza fajro!
  La knabinoj denove movis sian Goering-5 direkte al la pozicioj de la sovetiaj soldatoj. Stalino mem verŝajne timiĝis sufiĉe kiam li eksciis pri la antaŭeniĝo de la nazioj. Vere, kiel vi ne nervoziĝas ĉi tie? Grandega maŝino rapidas al vi, sed estas nenio por respondi. Tridek kvar, vi ne povas batali kontraŭ la E-serio. Kaj eĉ pli de piramidaj AG-oj.
  Kaj Stalino ŝajne estas en ŝoko. Almenaŭ voku blaton por esti via konsilisto. Neniu sono, neniu signifo, neniu plaŭdo de akvo! Ŝajnas, ke vi estos fiŝita!
  Jane rimarkis ridetante:
  - Kaj Stalino, male al Churchill, ĉiam volonte akceptis manplatojn de Hitler kaj iris por paco!
  Gringeta kantis kun entuziasmo:
  - Diru al mi, kio estas la mondo! Ili respondos al vi - la suno kaj la vento!
  Malanya komentis kun entuziasmo:
  - Kaj ni havos fortajn, sanajn infanojn!
  Matildo ridis kaj flustris:
  - La mondo ne estas ŝaktabulo, kaj Hitler ne estas reĝo!
  Jane korektis sian amikon:
  - Li estas pli alta ol la reĝo! Kaj ni forigos lin de la supraĵo de la planedo!
  Gringeta prenis ĝin kaj muĝis:
  - La grandeco de la britoj, rekonis la planedo! Faŝismo estis disbatita per bato de glavo!
  Malanya entuziasme aldonis:
  - Ni estas amataj kaj aprezataj de ĉiuj nacioj de la mondo!
  Matildo, kun la entuziasmo de knabino, kiu trovis sian unuan amon, aldonis:
  - Mi kredas, ni konstruos sanktan komunismon!
  Jane ekridis kaj komentis:
  - Kaj sub la gvidado de la germanoj, fakte, komunismo povas esti konstruita!
  Gringeta batis sian frunton sur la postaĵon de la pafilo kaj kantis:
  - Ni ŝercas, ni nun konstruos komunismon! Kaj Stalino estos nia super kaj heroo!
  Malanya aldonis, klarigante:
  - En ĉerko, kompreneble!
  Gringueta volonte konfirmis:
  - Kompreneble, en ĉerko!
  Jane diris filozofie:
  - Kiom ajn granda estas la reĝo, li iros en la tombon, same kiel la ĉasisto!
  Gringeta aldonis kun malica rido:
  - Politikisto ĉiam mensogas, nur li mortas vere!
  Malanya klakis siajn nudajn piedfingrojn kaj diris:
  - Senmorteco estas reala, sed morto estas iluzia!
  Matilda ankaŭ eldonis aforismon:
  - Reĝoj povas fari ĉion, sed ne unu, neniu reĝo povas lasi la ĉerkon en la lando!
  Jane pepis:
  - La vivo finiĝos baldaŭ...
  Gringetta apogita kun aplomo:
  - La punkto frapos baldaŭ!
  Malanya pafas maŝinpafilojn ĉe la sovetia infanterio, kaj siblas:
  - Ho, panjo, panjo, kompatu vian filon!
  Matildo, malfacile retenante sian ridon, aldonis:
  - Ja ne restas al li eĉ unu tago por vivi!
  Jane pensis filozofie:
  - Ĉiuj volas vivi bele, sed nur kelkaj mortas digne!
  Gringueta respondis ridetante:
  - Morto promesas problemojn, krom se ĝi brilas per la radioj de atingo!
  Malanya siblis kun furioza nudiĝo de siaj dentoj:
  - Bona morto estas pli bona ol aĉa vivo!
  Matilda defiis:
  - Estas bone esti Dio en libereco, sed estas malbone esti diablo en malliberejo!
  Gringeta komentis kun venena rido:
  - Kaj ni elĉerpigis konkojn... Konsentu, tio estas grandega tragedio! Eĉ eĉ unu donacon de neniigo!
  Jane snufis malestime.
  - Estos novaj donacoj kaj aliaj prezidantoj!
  . ĈAPITRO N-ro 17.
  Friedrich en tiu ĉi tago, la 10-an de oktobro 1947, kiel ĉiam leporhundo kaj senlaca, rapide kuregis sur aerĉevalo Me-362. La knabo ne sentis eĉ ombron de laceco, li estis tro ekscitita, kaj ankoraŭ pafis sen maltrafo. Nokte, riparteamoj, ĉefe usonaj, komisiis parton de la difektita ekipaĵo. Precipe, la "Pattons" denove estis turnataj per raŭpoj, krome, kelkaj centoj da ĉi tiuj maŝinoj ekfunkciis estante translokigitaj de trans la oceano, laŭ jam elpurigitaj fervojoj. La partizanoj, kompreneble, provis, sed ili faris multe pli malbone ol kutime. Bandera venkis la ukrainan Batkan en la elektoj, kaj perfido kaj dizerto kreskis en la partiaj rangoj. Krome, la komandanto de la partia movado, Voroshilov, malsaniĝis ... Kaj ili ne ĝustatempe prenis anstataŭaĵon por li ... Tiel, la provizo de la ŝoka internacia grupo de faŝistoj estis sufiĉe kontentiga. Jes, kuraĝaj subteraj laboristoj, kaj heroaj sabotistoj, foje atingis sukceson, sed ne super la taktika nivelo. Krome, la apero de novaj kapitulaciitaj aliancanoj kaŭzis akran falon de fido al la venko de Sovetunio, kaj tio kondukis al la fakto, ke la ŝanceliĝantaj elementoj, malkaŝe aŭ eĉ kaŝe, transiris al la flanko de la nazioj.
  La nombro da dizertintoj precipe pliiĝis inter la Kraikov Ruĝa Armeo kaj la Pola Armeo. La poloj, kredinte la promesojn de la nazioj kaj precipe okcidentaj kapitalistoj, serioze kalkulis krei grandan imperion en la oriento, koste de Rusio! Ne ĉiuj, kompreneble, polaj komunistoj restis fidelaj al la sovetianoj, sed la ceteraj politikaj nuancoj... Liberaluloj estas precipe nefidindaj... Do la polaj trupoj komencis kapitulaci sur la Moskva Ardenlando preskaŭ tuj ekde la komenco de la ofensivo. ... Feliĉe, ili estis malmultaj kaj tio ankoraŭ ne havis decidan influon sur la kurso de la milito .
  Friedrich faris la unuan paron da flugoj mem, liberiĝante de la aliaj pilotoj. Li vidis, ke la malamiko ne plu tiel dense renkontas la naziajn hordojn per fajro, kaj preskaŭ ne restis minkampoj sur la vojo de la tankaj kojnoj. Sed la sovetiaj soldatoj batalis obstine. La infanterio ne malfermis fajron kaj provis, lasante la tankojn fermiĝi, krevigi iliajn spurojn aŭ aron da obusoj, aŭ ekbruligi ilin per brulboteloj.
  La Terminator-knabo plejparte pliigis la poentaron koste de sovetiaj pafiloj. Plie, pafi de horizontala ebeno, evitante malŝpari tempon dum plonĝo. Vere, pluraj tankoj situantaj en embusko ankaŭ estis detruitaj. Sovetunia aviado estis neaktiva. Matene aperis nur sep aviadiloj U-2, poste kvar Laggoj. Ĝenerale, Friedrich havis mallongan interparolon kun ili, malpeze premante la ellasilon... Kaj poste, kiel ĉiam!
  Subpreminte la jam malfortigitajn batalpunktojn, naziaj tankoj rapidis plu trans la kampon kaj en la tranĉeojn... Kontraŭtankaj fosaĵoj kaj erinacoj tamen estis renkontitaj ankaŭ sur tiu jam sesa kaj parte kvina defendlinio (estis ok el ili). entute). La sovetiaj artilerianoj estis nervozaj kaj komencis pafi de malproksime. La faŝisma artilerio estis senkompata, kaj la aviado... Ĝis nun, kiel sketejo, ĉio estis pecetigita. Nu, Friedrich, kiel ĉiam, estas antaŭ ĉiuj, pli kuraĝa kaj pli malvarmeta. Ŝanĝoj okazis en la formado de la soldatoj; la Pattons, armitaj per potencaj maŝinpafiloj, ekgvidis. Malvola decido redukti perdojn de kamikazaj infanteriistoj kiuj oferas sin sed ne volas rezigni...
  Friedrich faris sian trian flugon kun sia amiko Helga. Ĉi tie ili renkontis unuafoje pli-malpli grandan aron da sovetiaj aviadiloj. Inter ili estis eĉ kvin Br-3 (de kie ili estis elfositaj). Sufiĉe strange, sed la bombistoj de Sovetunio turniĝis ĉe la vido de la germanaj asoj tuj reen, kaj la batalantoj rapidis renkonti ilin.
  Friedrich trankvile pafis la aŭtojn provante proksimiĝi. Inkluzive de aso kun stelo de la heroo de Sovetunio sur la fuzelaĝo. Sperta militisto, tamen, provis iri en la nubojn, sed kontraŭ tia monstro kiel Friedrich Bismarck, ĝi rezultis nur pli malbona. La terminatorknabo, sen maltrafi, malflugis tridek ses ĉasaviadilojn kaj kvar atakaviadilojn samtempe, ŝaltante, devigante, kuregis post la bombistoj.
  Ĉi tie, tamen, Friedrich malkovris, ke lia aŭtomobilo ne tiom rapidis, kaj ne atingis 740 taksitajn kilometrojn eĉ kun deviga motoro. La kialo estas klara, Friedrich anstataŭigis la 30-mm Mr-108-kanonojn per la Mr-103, kiuj, kun komenca kuglo-rapideco de 960 metroj je sekundo, estas multe pli efikaj por penetri la tegmentojn de tankoj kaj malamikaj batalantoj el tre tre. longa distanco, sed preskaŭ unufoje kaj duono pli peza kaj pli malalta kun pafrapideco de 420 pafoj por minuto (tamen, Friedrich ĝenerale preferis pafi unuopajn obusojn falante en trancon!). Kaj la municio por la pafiloj estis pliigita precipe por Frederiko. Do, atingi la bombistojn ne estis facila tasko. Pluraj lertaj He-362 estis antaŭ la kuraĝa juna aso. Ili falis kiel hajlo sur la rikoltojn, disbatante kaj turmentante sovetiajn veturilojn. Krome, la Br-3, estante pli malrapida kaj malbone armita, iĝis facila predo por teroristaj pilotoj. Friedrich alvenis ĉe la fino de la festeno, sed ankoraŭ finis dekduon, batante kvindek. Tamen, la knabo ne batis sian antaŭan rekordon de ducent kvindek tri aŭtoj.
  Friedrich revenis kun granda entuziasmo en sia animo. Li venkis kaj gajnas! Kaj pensoj pri mia perfido tute malaperis. La junulo eĉ diris al si:
  - Kial ĉi tiuj antaŭjuĝoj! Hejmlando estas kie viaj amikoj kaj infanoj kreskas! Kaj Sovetunio ne estas la Patrujo, sed malliberejo de nacioj!
  Helga aŭdis ĉi tiujn vortojn, sed, ne komprenante ilian veran esencon, konfirmis:
  - Vi pravas! Kaj ni baldaŭ havos infanojn! Kvankam, mi ne volas ventre grasiĝi dum ĉi tiu milito ankoraŭ daŭras!
  Friedrich ridis:
  - Ĝi dependas de la volo de la Ĉiopova Dio. Tamen la Papo kaj kelkaj metropolitoj estas nianflanke!
  La kvara flugo sur atako, jeto Fokken-Wulf-5s iĝis ĉaso por pafiloj, ĉar nur paro da tankoj estis kaptitaj. Sed la vera provo ankoraŭ estis venonta.
  Fifth Guards Tank Army de Rotmistrov kompletigis la subkutigan translokigon al la Krasnogvardeisky-areo. Tamen, ne eblis atingi kompletan surprizon. Faŝismaj gvataviadiloj registris la movadon de granda amaso da tankoj, kaj la nazioj rapidis preni kontraŭiniciatojn. Ĉirkaŭ kvincent SS-unuoj de la 2-a SS Panzer Army, same kiel ducent veturiloj de la strategia rezervo, eliris por renkonti naŭcent kvindek tankojn kaj memveturajn pafilojn plifortigitajn de la rezervoj de la kirasa pugno de Rotmistrov. Precipe, la batalo okazis sur kampo proksime de la kolektiva bieno Pervomaisky, kie germanaj grenadistoj kaj pafiloj situis sur la kaptita linio.
  Friedrich kaj la plej bonaj germanaj asoj estis alvokitaj por fordefendi masivan atakon de tero kaj aero.
  Generalleŭtenanto Rotmistrov, la heroo de la Batalo de Stalingrado, plenumis la ordon venantan de la Supera Komandanto mem, sincere kredis, ke la batalo apud Moskvo ankoraŭ ne estas perdita. Li havis potencon en siaj manoj, la espero brilis, ke Sovetunio reakiros tion, kion ĝi antaŭe perdis. Tamen, la kolono, moviĝanta sub sia propra potenco, iĝis sufiĉe streĉita. Tio estis parte pro la deziro eviti la gvataviadilojn de la Tria Regno, kun alia tempodaŭro de la marŝo kaŭzita de difekto en la fervojaj linioj pro la efiko de malamikaj aviadiloj.
  Fortaj bombistoj devigis grandajn tankfortojn marŝi centojn da kilometroj sub sia propra potenco. Krome, la marŝo estis maksimuma en rapido ... Konsiderante la certan heterogenecon de la tankofloto, iuj aŭtoj sukcesis anstataŭigi filtrilojn, dum aliaj, kontraŭe, malnovaj tipoj, inkluzive de neperfektaj dissendoj, malrapidigis dizelmotorojn.
  Pro la brutala kaj masiva efiko de malamika aviado, la kvina ŝoka armeo situis sufiĉe malproksime de la frontlinio kaj tio devigis ĉi tiun ŝtalrulilon marŝi de vespero ĝis mateno.
  Rotmistrov jam atendis pli kompakta grupo de faŝistoj. Kvankam malsuperaj en la totala nombro de tankoj, la nazioj estis superaj en kvalito: havante ĉirkaŭ preskaŭ unu kaj duonon cent "Panteroj" -5 kaj "Tigroj" -5, same kiel unu kaj duona dekduo "Goering" L (angla) . veturiloj per 17-futaj pafiloj, proksimume egalaj en penetra potenco al pafilo "Panteroj"), E-50, AG-50 kaj "Patton". La Super Ferdinand tankdestrojeroj daŭre estis survoje.
  Kompreneble, estus pli bone amase ataki la naziojn, sed la timinda Ĵukov tro hastis por Rotmistrov, ĝuste timante, ke la nazioj prenos energiajn kontraŭrimedojn. Tamen ili jam faris tion...
  Sed ĉi tie la sovetia armeo havis unu atuton - tio estis serioza aerkovro... La aviadiloj estis forigitaj de la Urala direkto kaj de la ĉefstabejo-rezervo, kaj ili eĉ ĵetis trejnajn veturilojn en batalon, same kiel ekipaĵon rekte de la muntoĉeno. . Tio estis la ŝanco trarompi la dekstran flankon kaj malantaŭon, kiuj moviĝis malproksime antaŭ la faŝisma kojno.
  Generalo Gotha, kaj aliaj komandantoj, jam dum antaŭdiskutoj pri la plano por la Moskva operacio, supozis, ke Krasnogvardejsk certe fariĝos la loko de tanka batalo kun la batalrezervo de la sovetaj armeoj, kio signifas, ke necesas havi kovrilan planon. .
  Specialaj germanaj aviadiloj, precipe la Xe-362, monitoris la aerspacon, tiel ke la batalo sur Krasnogvardeysky iĝos la plej granda ne nur tanko, sed ankaŭ aera batalo de la Dua Mondmilito!
  Friedrich estis vokita por batali kontraŭ la malamiko, li estas la plej bona aso de la Luftwaffe, la reĝo de aerbataloj estis simbolo de la venko de la Tria Reich. Kaj apud, aŭ preskaŭ apud li dekstre, sur la sturmo, kaj tial speciale potenca modifo de la Fokken-Wulf-5, Helga rapidis.
  La knabo eĉ kantis:
  - Ni kuras tra la ondoj sur stelŝipoj! Kvarkoj ŝaŭmas en la etervorticoj!
  Helga konfirmis:
  - Ruĝaj estaĵoj, vi estos trafitaj! Infanoj de la subtera infera mondo!
  Friedrich ridis kaj diris sian favoraton:
  - Venu, for de la ŝraŭbo! Anĝelo de la morto, nur fajfu por ke li aperu! Li disŝiros la tutan ŝaŭmon en pecojn de iliaj azenoj!
  Helga ridis responde.
  - Nu, vi estas sprita!
  Friedrich iom zorgis pri la kreskanta pezo de siaj aviadiloj, la ligo kun la instalado de longdistancaj armiloj kaj la pliiĝo de municio. Ja la ĵetaĵo de 30-mm-kanono estas trioble pli peza ol tiu de 20-milimetra kanono, kaj laŭ detrua potenco, eble kvaroble pli potenca, ĝi estas universala armilo kapabla detrui kirason ambaŭ sur la surfaco. de la planedo kaj en la aero! La juna aso eĉ volis rezigni la maŝinpafilojn kaj forigi iliajn kvar grandkalibrajn, sed... Helga kontraŭis antaŭ la foriro:
  - Post ĉio, ĝi eble venos al proksima batalo. Estas pli bone konservi ĉi tiun atuton...
  - Sufiĉas por Forto Majoura kaj du pafistoj! - Friedrich detranĉis mallonge. Por mi, pafi proksimen sufiĉas. Ĝenerale, mi pensas, ke la maŝinpafilo ĉi tie estas troa.
  Helga gaje ridis kaj vangofrapis la knabon sur la dorson.
  - Bedaŭrinde, ne ĉiuj estas tia nevenkebla kavaliro kiel vi! Multaj asoj ankoraŭ estas komencantoj, ili bezonas pli densan fajron por certe bati ...
  Frederiko sufiĉe prudente kontraŭis:
  - Tia multekosta aŭto kiel ME-362 U ne estos donata al novulo. Ĉi tiu batalanto estas por asoj.
  Anstataŭ respondi, Helga kuris en sian batal-atakan aviadilon, fulmante ŝiajn nudajn, rozkolorajn kalkanojn. Kion alian fari, sonis la krizvoko.
  Friedrich estis ĝenerale kontenta ke li forigis la du ekstremajn maŝinpafilojn, la masiva maŝino komencis pli facila, kaj la rapideco pliiĝis, kaj la malpezigo de la flugiloj plibonigis manovran kapablon. Kvankam la pafpunktoj mem estis kovritaj per carenado, ilia redukto signife aldonis al la aerodinamiko de la aŭto. Kvankam la Me-362 laŭ aerdinamikaj kvalitoj ankoraŭ estas nekomparebla inter piŝtmotoroj, tia estas la universala militĉevalo.
  Malsupre, maloftaj arboj, kampoj fulmas... La tago estas varma kaj ŝajnas, ke ĝi ne estos facile batali. Precipe la rusoj, kiuj perdas ĉi tiun teruran batalon. Ĉi tie, maldekstre kaj iom malsupre, flugas aro da korvoj... Granda grego, kaj kelkaj korvoj estas tre grandaj... Malbonaŭgura signo, korvoj akompanas ĉiujn militojn, ĉi tiun kruelan mondon sen sentimentaleco. Kiel Boyarsky kantis en la fama muzikalo:
  - Sed kial! Estas neeble vivi laŭ via menso! Sed kial - la vivo nenion instruas al ni!
  Ĉi tio estas perforto, perforto kaj pli da perforto! Krueleco, krueleco kaj denove krueleco cementanta la nacion!
  Aro da korvoj ŝajnas senfina, da ili estas dekoj, centoj da miloj, kaj ili kvakas tiel, ke eĉ en hermetike fermita kajuto oni aŭdas. Friedrich demandis Helgan per la radio:
  - Ĉu ni povas bati ilin per maŝinpafiloj?
  La asknabino kontraŭstaris:
  - Ne indas! Ĉiu kuglo valoras ĉi tie!
  Friedrich ridis:
  - Kio estas tute ebla! La reĝo havas kartoĉojn en sako sub sia trono.
  La unua aro da sovetiaj aviadiloj subite elsaltis el malantaŭ aro da vulturoj. Ili unue estis renkontitaj fare de la Salamandroj. Estis perdoj ambaŭflanke, pli da rusoj estis mortigitaj. Friedrich malfermis fajron malfrue kaj malflugigis nur ok aŭtojn. Sed ĝi estas ankoraŭ malglata komenco. Sed kelkaj germanaj "Salamandroj"-3 estis pafitaj, kaj estas neklare kiel la Me-262 sukcesis antaŭi ĉiujn.
  Sed la ĉefa afero ankoraŭ estis venonta. La grego da korvoj finiĝis, la germanaj pilotoj elsaltis en la spacon super la Krasnogvardeisky-kampo kaj ĝi komenciĝis.
  Tuta armeo rapidis al la germana eskadro, kaj ĉi tie, fakte, estis aviado de pluraj aerarmeoj de Sovetunio. Grandega aro da aviadiloj de ĉiuj specoj, sed ĉefe la Yakov kaj kelkaj malpli Laggs.
  Friedrich malfermis fajron de distanco de pli ol ses kilometroj. Li denove plonĝis en fluojn de sovaĝa tranco, kiam vi ne celas, kaj viaj fingroj ĉiuj premas aŭtomate. Kiam ne plu ekzistas konsidero, pensoj, la korpo ŝajnas esti via, sed vi jam estas kiel marioneto de nekonataj fortoj... Tio signifas, ke la karno ne estas via, sed la spirito de la submondo - malpuraj, malbonaj fortoj. ...
  Nu, kaj en la kapo de la terminatora knabo, pro la nombro da fojoj la kanto sonis:
  En la amikaro, sed samtempe soleca,
  En kaptiteco de sufero, malgajaj zorgoj!
  Nia mondo estas tiel laca de riproĉado,
  Nek vastaĵo nek beleco estas videblaj!
  Kien vi kondukis nin - malbona malbona diablo?
  Kiam la malbona demono turnas la armeon!
  Ĉasante nin, kompreneble, militan gloron,
  Kvankam mia animo estas malnobla parazito!
  
  Tia malpleno en mortanta spirito
  Ĉirkaŭ la marĉo oni ne povas vidi la vojon!
  Kaj morto, ĉi tiu paliso al la senkompata maljunulino,
  Kio kolektas tributon en Sankta Rus'!
  
  Simpla kompreno ne brilas,
  Ĉio estas en la reto, senlima potenco!
  La deziro vivi en la surtera loĝejo,
  Gustumante dolĉecon, ĝojon, feliĉon kun via amato!
  
  Sed la sorto sendis lian filon al milito,
  Kie ni devis forgesi pri paco!
  Ne necesas malbeni Satanon pro tio,
  Ni mem ne volis ion alian!
  
  Mi tratranĉas la ventegon sur la aviadilon,
  Farinte tordon, kaj la subskriban movon!
  Kredu min, la batalanto de la Patrujo ne mortis,
  Ni ludu funebran marŝon por la ŝaŭmo!
  
  La malamiko estas multnombra, forta,
  Aŭtoj, batalantoj, misiloj!
  Ni frakasos la inferan Wehrmacht en pecojn,
  La heroaĵoj de Rusio estos glorata!
  Komunismo venos sur la Teron, mi kredas,
  Ni vivos feliĉe - mi scias certe!
  La ekzekutisto de homoj - faŝismo, disfalos,
  Venko estos en bonkoreco, la lumo de majo!
  
  Patrujo, rapida flugo,
  Ĝi donis al ni sanktan vivon!
  La himno de la Patrujo kantas en niaj koroj,
  Ja mi feroce batalas por ŝi!
  
  Kaj la tempo, mi kredas brila, venos,
  Ne estos murdoj, maljuneco pereos en la abismon!
  La genro evoluos sen rando,
  La supro rapidos la atingojn de la linioj!
  
  Kaj por ke ni proksimigu tiun tempon;
  Vi devas batali kiel soldato de Rus'!
  Por ke ĝi atingu ĉiujn, kiuj ne estas malsaĝulo,
  Ke rusoj ĉiam scipovas batali!
  Bona patriota kanto sonis en la kapo de Friedrich, sed liaj perfidaj manoj kaj piedoj faris ĝuste la malon. Nome ili sendis konkojn al sovetiaj aviadiloj de ĉiuj specoj kaj markoj. La sovetiaj pilotoj provis proksimiĝi kaj komenci batalon... Volka, pafinte pli ol kvindek veturilojn en la movo, faris turnon kaj evitis la pafojn kaj la ramadon (li detranĉis tiun ĉi kamikazon per mallongaj mitralaj eksplodoj) . Tiam la aviadilo de la juna aso moviĝis, kaj estante en bataltranco, la knabo pafis multajn aerkanonojn. Ĝi tre falĉis kelkajn sovetiajn batalantojn elirantajn el la malantaŭo.
  Ĉi tie Friedrich mem preskaŭ estis ramita, sed sukcesis gliti en la fajrolinion kaj daŭre ekstermi siajn kontraŭulojn. Ĉi-foje, la dumotoraj "Peonoj" fariĝis liaj viktimoj. Aforismo fulmis tra la kapoj de la knaboj (ankaŭ peonoj ne estas nuksoj, estontaj reĝinoj!). Helga knaris en la radion:
  - Ho, kara panjo! Kiel ili premas!
  Friedrich, elfarante nekompletan buklon, fortranĉis sovetiajn batalantojn de granda distanco provante veni malantaŭ Helga. Unu el ili estis "Butikisto" (Lagg-5), havis grandan ruĝan stelon sur la fuzelaĝo... Ĉi tio signifas heroon de Sovetunio. La knabino mem, sur atakmodifo de la Fokken-Wulf, pafis al la tankoj de la armeo de Rotmistrov proksimiĝanta al la germanaj pozicioj. Kaj samtempe ŝi trafis sufiĉe precize, plonĝante sukcese.
  Friedrich daŭre batalis kun malamikaj aviadiloj, mense dankante la provizojn pro la pliiĝo de municio. Li eĉ sukcesis planti perfidan terminaron en tankon T-34-85, elektante tiun de la komandanto (tion videblas el la antenoj, kiujn, malgraŭ la polvo kaj distanco, la akraj okuloj de Friedrich facile vidis!).
  La lukokovrilo estis trafita de tri obusoj samtempe kaj la tanko haltis...
  Estis ankaŭ varme malsupre, la avangardo de la Kvina Gardista Tanka Armeo jam ruliĝis al la SS-grenadistoj kaj partoj de la Dua Korpuso.
  La unuaj sovetiaj veturiloj ruliĝis en la kontraŭtankan fosaĵon, kaj ilia rapideco malrapidiĝis. La rapidpafaj kanonoj de la Tigers-5 kaj Panthers-5 pluvis sur ilin. Jen kie la novaj germanoj estas fortaj: batalante malproksime; por akiri avantaĝon super ili, sovetiaj tankoj devis okupiĝi pri korpa batalo. Starigi rubodeponejon... Sed la taktika decido estis malpreciza, traŝiri la malferman kampon, kie oni fosis fosaĵojn, renkonti la maŝinojn atendantajn la "predon". Jes, kaj ne fali amase samtempe?
  Vere, la sovetiaj Iloj, malgraŭ palpeblaj perdoj, tamen trarompis, kiel malgranda boksisto plonĝanta sub la konfitaĵo de la giganto, al malamikaj tankoj, kaŭzante damaĝon, inkluzive de malgrandaj bomboj. Vere, sur iuj "Tigroj" -5, ili staris sur la supro de la krado, sed multaj veturiloj, la germana infanterio, estis devigitaj starigi protekton laŭvorte survoje.
  Friedrich opiniis ke se la rusoj farus pli koncentritan strikon, ili havus multe pli bonan ŝancon de "amaso da malgranda" kaj enspeziga korbatala.
  La ramado de la ruĝaj pilotoj daŭris, sed ekzemple kontraŭ la tre facilmova Salamander-3, tiu taktiko ne donis la atendatan frukton. La perdoj de germana aviado pligrandiĝis, kiel, efektive, eĉ pli granda mezuro de sovetiaj. Sed ĉi tio ne plu estis senreciproka batalo. Multaj sovetiaj pilotoj havis decan sperton, ne vane ili kovris Moskvon, do la nazioj multe suferis.
  Friedrich, kies instinktoj estis nekredeble akraj, ĉiam evitis trafojn kaj intuicie trafis la plej danĝerajn sovetiajn batalantojn. Provante bati la gvidantojn. Li faris ĝin, kaj ĝi funkciis sen misfajroj. Cetere, estis malpleno en mia kapo, kaj manko de percepto de la batalo kiel tia. La korpo reagis, la celoj estis kaptitaj, ne estis mankoj. Plurfoje ĝi eĉ atingis la tankojn.
  Kaj multaj centoj, se ne miloj da ĉiaspecaj aviadiloj ekbrilis kaj flagris antaŭ niaj okuloj. Ekzemple, Huffman sur sia He-362... Li batalas en speciala maniero, rapideco, skuado de jetaŭto, kaj rubaĵoj flugas ĉiudirekten... Kaj ankaŭ la rusoj ne estas malbonaj... Sed kie estas Kozhedub, estas tempo fortranĉi la potencon... Friedrich moviĝas minimume, nun ne necesas turniĝi, bati ŝpare, sed nur, moviĝante iomete de malvenko..
  Municioj elĉerpiĝas, same kiel la brulaĵo en la tankoj, kaj imponaj plifortikigoj alvenas de la germanaj pozicioj. Salamandroj, kaj eĉ pluraj enormaj Me-362, estas la unuaj eniri la batalon, kaj malantaŭ ili la resto de la nazia moskitotendaro. Denove, ruliĝante antaŭen... ankaŭ sovetiaj aviadiloj komencas retiriĝi. Ili mankas brulaĵo, kaj la perdoj superis: ĉiuj imageblaj kaj neimageblaj limoj. Friedrich revenas kaj demandas al Helga:
  - Ĉu ĉio estas en ordo?
  La knabino respondas:
  - La aviadilo moviĝas! Mi batis senkonscie ses tankojn kaj unu batalanton...
  Friedrich fajfis:
  - Jes, vi superis eĉ min en la nombro de detruitaj tankoj. Mi persone detruis nur kvin aŭtojn kun muzeloj!
  Helga ridis.
  - Kiom da aviadiloj?
  - Aviadiloj? - Ciferoj ekbrilis en la kapo de Friedrich... - Ĝuste tricent unu! Nova monda rekordo. Jen la atingo...
  Helga ekkriis:
  - Vi estas nur kavaliro! Ne, baldaŭ la dio de detruo. La granda Kali mem... Universala batalanto!
  Friedrich ĝentile korektis:
  - Fakte, Kali ne estas dio, sed diino de malbono. Tio estas virino, kvankam tre respektata kaj populara diaĵo en hinduismo. Multaj temploj estis konstruitaj por ŝi kaj preĝoj estas ofertitaj al ŝi.
  La knabo subite rimarkis, ke li forte gratigis sian genuon sur la levilo. Kaj li ĵuris:
  - Damnu ĝin! Ne valoris fari turnon en tiel forte armita veturilo.
  Helga diris kun zorgo:
  - Kaj la sekvan flugon vi havas sen mi?
  Friedrich volonte konfirmis:
  - Jes, via Fokken ankoraŭ estos plenigita kaj ŝarĝita, kaj la mia jam estas preta. Nur ne parolu, nur prizorgu vin!
  Helga diris emfaze:
  - Ne! Mia konsilo al vi estas batali kaj batali kiel eble plej bone... Se entute eblas.
  La aviadiloj alteriĝis kaj Friedrich kuris al la sekva aŭto. La elektita kombinaĵo de la Me-362 kaj la atako F -490 estis optimuma por la superazeno de ĉiuj tempoj kaj popoloj.
  Friedrich, palpante per la nudaj piedoj la akrajn, malglatajn pedalojn de la Fokken-Wulf-4, komencis elpremi rapidecon kaj kunkanti:
  - Mi iras al batalo! Mi dispremos la estaĵon en polvon!
  La batalo ĉe Krasnogvardeysk daŭris. Aldone al la tankoj de la armeo de Rotmistrov mem, cent kvindek sovetiaj veturiloj, prenitaj de la suda flanko kaj la Kashirnsky-regiono de la sovetia fronto, ankaŭ alvenis al la batalkampo. Vere, nur la unua aro da aŭtoj alvenis ĝis nun. Ankaŭ sovetia aviado ne pensis rezigni, sed ankoraŭ ne estis aparte aktiva.
  Friedrich eklaboris pri la tankoj, uzante siajn kanonojn speciale dizajnitajn por tiu celo. Laŭ lia opinio, la kalibro de 37 milimetroj estis ankoraŭ optimume taŭga por ĉi tiu celo. Ĉi tie, ekzemple, Rudel kun tiaj pafiloj, sen ia bataltranco, detruis, aŭ pli ĝuste, kio estas pli justa, batis 534 tankojn dum la tuta milito. Sed li estis ordinara homo, ne Friedrich kiu. La knabo memoris, kiel lia patro diris al sia patrino, ke la kombinita efiko sur la feto portata en la utero de la infano, krom la manifestiĝo de fenomenaj kapabloj kiel pubereco, povus igi la idojn en psikopaton ...
  Eble lia bataltranco, kaj ĉi tiu superpotenco de militisto, ankaŭ estas sekvo de efiko, kies naturo estas nekonata al li.
  Sed nun la tankoj venas, por la piloto, iliaj movoj ŝajnas malrapidaj, kaj eĉ pli por Friedrich. La juna aso komencis senŝeliĝi de horizontala ebeno. Ĝi nur pafas kaj draŝas. Ekbriloj de lumo, de malgrandaj eksplodoj, lukoj traboritaj. Samtempe multaj aŭtoj lumiĝas, ĉar la benzinujoj situas en la batala kupeo. Kaj detruo, la T-34 forflugis kiel ŝnurbarelo.
  Ofte la obusoj trafitaj kaŭzis la detonacion de la municio. Kaj ĉi tio siavice...
  Friedrich ne pensis pri tiaj bagateloj, li rigardis la bildon kiam, suferinte gravajn perdojn kaj konsciante la vanecon de provoj trarompi, la gardistaj tankoj moviĝis ĉirkaŭ la fosaĵoj fositaj de la sovetia popolo.
  Sed eĉ ĉi tie atendis ilin malagrabla surprizo. Du dekduoj da "Super Ferdinandoj" sukcesis alproksimiĝi. Ili bedaŭrinde havis pli fortajn veturajn trajtojn, danke al la uzo de usonaj motoroj.
  Sovetiaj veturiloj iris trans malferman kampon, kio signifis ke la legendaj batalantoj povis bati de nur tri kilometroj for. Kompreneble, la "Superferdinands" maltrafis, sed la alta rapideco de la kontraŭaviadilaj kanonoj permesis al ili trafi sufiĉe ofte. Krome, la kampo estis peze elfosita kaj plugita per konkoj, kaj la T-34-85 ne povis akiri rapidecon. Sed ili ankoraŭ moviĝis kiel ŝakto dum erupcio. Kaj la Panthers-5 kaj lertaj amerikaj Sorĉistinoj-5, altrapidaj tankdestrojeroj, rapidis al la helpo de la Ferdinand-4.
  Friedrich provis bati (pure subkonscie) la komandantojn. Eĉ miaj fingroj estis malvastaj pro streĉiĝo. Kaj estis fruktoj! La juna terminatoro, de horizontala projekcio, batis senkonscie kvardek du T-34-tankojn, tri KV-ojn, kaj du Su-122. Povus estinti tri pliaj aŭtoj, sed ili estis distritaj per atako de sovetiaj batalantoj, kaj plej grave atakaviadiloj. Friedrich komencis pafi 37-milimetran aerkanonon kaj du 20-milimetrajn kanonojn (ankaŭ sufiĉe ruinigaj se vi trafas lumon aŭ benzinujon aŭ motoron) uzante ilin.
  Entute estas dudek sep aviadiloj, kaj estas dek ok Ilov-oj... Ne malbone, konsiderante la gravecon de ĉiu tanko, eĉ tiuj difektitaj en tiu ĉi obstina batalo... Pluraj T-34-85 akcelis kaj fine trarompis por fermiĝi. gamo. Nun la malpeze kirasaj usonaj "Sorĉistinoj"-5 ekflamis.
  Friedrich vidis la atakaviadilon de Hans-Ulrich Rudel. Ĉi tiu longe fama aso, ŝajnas, ankaŭ decidis anstataŭigi la Stuka per la pli forta kaj pli rapida Fokken-Wulf-5. Lia torĉa emblemo estas konata de ĉiuj. Li demandis al Frederiko:
  - Kiel vi fartas, Anĝelo de la Morto!
  Terminator Boy respondis:
  - Aferoj estas en la Gestapo, sed mi havas atingojn!
  Rudel certigis:
  - Kaj mi fartas bone! Sed kiel vi sukcesas pafi tiel precize kaj rapide, kaj eĉ de horizontala ebeno?
  La asknabo, ridante, respondis aŭ eĉ kantis:
  - Mi scias certe, ke ĉio neebla estas ebla! Trovu la diamanton de la reĝoj de la Tero en fluanta akvo!
  - Estas bone, mi atingos ĝis tridek ĝis la fino de la tago! - Rudel promesis.
  Reveno, anstataŭigo de la aviadilo, kaj denove la origina Me-362, aviadilo kiu, krom kuglotruoj sur la flugiloj, ricevis neniun difekton sub la gvidado de Volka. Kaj kompreneble la tankobatalo...
  Estis varme sur Krasgvardeisky. Kolumnoj de la Kvina Gvardio-Armeo kaj brigadoj forigitaj de aliaj frontoj tiris supren. Plifortikigoj ankaŭ rampis ĝis la germanoj, inkluzive de dekduo usonaj tankdestrojeroj, la plej novaj M-18 kun 110-mm kanonoj. Tiuj veturiloj ne estis malsuperaj en detrua potenco al la Tiger-5-kanonoj, kalibro 105, kaj eĉ batis la T-34 pli bone, ĉar ili estis malpli emaj al reboŝiĝo. La pafilo mem ankaŭ estas farita de transformita amerika kontraŭaviadila pafilo, kio signifas ke ĝi estas rapida pafado. Nur la kiraso estas pli malforta ol la germanaj, sed tamen 186 milimetroj sufiĉas por teni ĵetaĵon en la frunto. Plie, la T-34-85 ofte estas ŝmirita dum moviĝado.
  Friedrich, ankoraŭ malproksime, sentis la proksimiĝantan cunamon de nova ondo de aviadiloj de la Ruĝa Armeo. Ĉi tio signifas, ke dum ne estas tempo por la tankoj, kiuj preskaŭ estas firme ŝlositaj kune, estas pli bone lasi la atakaviadilon prizorgi ilin. Inter ili, cetere, vi povas vidi tre forte armitajn kaj kirasajn Non-329-ojn. Kaj atakaviadiloj kaj tankdestrojeroj estas fortaj. Precipe kun 88-mm Ra-44-kanonoj, kiuj penetras ne nur la tegmenton de la tanko, sed ankaŭ la frunton. Nur en aera batalo, ĉi tiu maŝino, por paroli milde, ne estas tiel diverstalenta kiel la "labora ĉevalino" Fokken-Wulf.
  Inter la atakaviadiloj, Friedrich rimarkis la aviadilon de Helga. Nu, kompreneble, reen en agado.
  La terminator-knabo, malleviĝanta iomete laŭ la vojo, ni tranĉos tri tankojn kaj memveturan pafilon-76, kantis:
  - Ni havos spektaklon! Simple la plej alta superklaso!
  . ĈAPITRO N-ro 18.
  Helga facile respondis:
  - Kompreneble mi kredas vin! Mi ne donis mian koron al la besto! La respondo estos donita al vi - ĉu vi kredas aŭ ne?
  Anstataŭ respondi, Friedrich komencis pafi de malsupre de longa distanco... Kaj poste akiris altecon.
  Estis sufiĉe multe da sovetiaj aviadiloj, sed ankoraŭ malpli ol la unua fojo. La Luftwaffe-pilotoj sentis sin sufiĉe memcertaj, kiel unuaklasano, kiu batis ĝenan kunulon en nekonata lernejo kaj estis laŭvorte superfortita de forto.
  La sovetiaj pilotoj iĝis pli ruzaj, kaj atakinte, ili tuj dividiĝis en grupojn, provante tiri la germanojn al si. Frederiko atakis ilin, grimpante la monteton. Por li, tamen, la rifuzo de la malamiko lanĉi rektan atakon nur faciligis la taktikon. Sed aliaj germanaj batalantoj iris en batalon.
  Friedrich notis en ĝeno ke la Non-362s estis kutime antaŭ li. Sed estas bone, de longa distanco de pluraj kilometroj, neniu ĉiukaze scias kiel tranĉi malsupren.
  Kaj "Salamandroj"-3, same kiel infanaj paperaj aviadiloj, saltas, saltas kiel ŝarko sur la ondojn, kaj ili mem ricevas...
  Friedrich elektis sian viktimon, la komandan aviadilon, kaj ne havis tempon por pensi pri kiel tiu aviadilo estis malflugigita. La knabo desegnis moralon:
  - Oni povas perdi en milito, male kiel en sporto, unufoje, sed oni povas venki en milito, male kiel en ludo, senfine! Tamen, nur la pecoj de la malgajninto flugas de la tabulo; la gajninto metas eĉ antaŭe faligitajn batalunuojn sur la tabulon!
  Tamen, la batalo ankaŭ estis sentita sur la kampo. Ekzemple, Wittmann jam estas sufiĉe sperta tanka aso, li batalis sur la Tigro. Li kaj la artileriisto ankaŭ maltrafis sufiĉe ofte, kvankam la tanko facile turniĝis. Pafisto Schleich apenaŭ havis tempon por viŝi la ŝviton de sia vizaĝo. Tiu ĉi ŝtala monstro jam estis trafita en la frunto plurfoje, sed ĝis nun ĝi estis rikolto. Wittmann kriegis je la supro de siaj pulmoj:
  - Lasu ilin pli proksime, ne estu nervoza, aŭ...
  Pri la homa kondiĉo en tiuj teruraj kondiĉoj parolis ankaŭ la impresoj de partoprenanto en la batalo, vicĉefo de la stabestro de la 31-a Tanka Brigado, kiu lastatempe fariĝis Heroo de Sovetunio, Grigorij Penezhko. ... Pezaj bildoj restis antaŭ miaj mensaj bildoj... Estis tia muĝado, ke la timpanoj estis premitaj, sango fluis el la oreloj. La daŭra bruego de motoroj, la bruado de metalo, la muĝado, la eksplodoj de obusoj, la sovaĝa bruego de ŝirita fero... De rektaj pafoj, turetoj disfalis, pafiloj tordis, kirasoj krevis, tankoj eksplodis.
  La nepenetrebla peza "Patton" -3, preskaŭ plene provis preni la sovetian T-34-85. Li grumblis, ŝirmita kiraso ŝvelanta. "Sorcxistinoj" -4 glitis kaj provis apliki la manovron mem. Estis kvazaŭ kavaleria armeo de antikvaj kavaliroj tuj mortigotaj unu la alian. Ofte ambaŭ tankoj pafis senprokraste kaj krevigis unu la alian.
  De pafoj en benzinujojn, la tankoj tuj ekflamis. Lukoj malfermiĝis, kaj tankteamoj provis eliri. Grigorio vidis junan leŭtenanton, duonbruligitan, pendantan sur la kiraso. Vundita, li ne povis eliri el la luko. Kaj tiel li mortis. Ĉirkaŭe estis neniu por helpi lin. La soldatoj perdis la senton de la tempo, ne sentis soifon, varmon aŭ eĉ batojn en la malvasta kajuto de la tanko. Unu penso, unu deziro - vivante, batu la malamikon. Sovetiaj tankaj skipoj, kiuj eliris el siaj ruinitaj veturiloj, serĉis sur la kampo malamikajn skipojn, kiuj ankaŭ restis sen ekipaĵo, kaj batis ilin per pistoloj, baraktante man-al-mane.
  Bildo en la stilo de superrealismo de kapitano kiu, en ia frenezo, grimpis sur la kirason de difektita germana Tiger-5 kaj trafis la lukon per maŝinpafilo por "fumi" la naziojn de tie. Tute kiel kuraĝe agis la komandanto de la tanka kompanio Chertorizhsky. Li frapis, tra la kirlvento de konkoj, krevante en la flankon de la malamiko "Tigro"-5, sed li mem estis trafita. Saltante el la aŭto, la petrolŝipoj estingis la fajron. Kaj ili denove iris en batalon.
  Helga jam trapikis la tegmenton de la tanko de Grigorij Penezhko per la lasta ŝelo. La ŝelo trafis la benzinujon, kaj ĉio ekbrulis. La flamoj bruligis la sovetiajn tankteamojn, devigante ilin salti el la lukoj. Sed Grigorio mem, kiu estis vundita, ne havis tempon por elsalti... Li brulis viva, komprenante en la naturo, kio estas la submondo...
  Friedrich, vidante, ke la malamika aviadilo jam saĝiĝis kaj provas forflugi uzante kombinitan agon, atakis la tankojn mem... Efektive, la germanoj havis malfacilan tempon, kvankam la plej forte armitaj britaj Challenger-tankoj eniris la batalon ( la skipoj ankaŭ estas el la filoj de Britio kaj pafas ege precize!) .
  Friedrich estas plena de demona energio kaj ekscito, li estas preta sole forbalai ĉion kaj ĉiujn, eĉ se li devas batali kontraŭ tuta tankarmeo, kaj des pli kontraŭ aerarmeo. Sed ni devas reveni, brulaĵo kaj municio elĉerpiĝas, por tio, ni ekflugas, malkonstruante kvindek sep aviadilojn kaj batante tridek unu tankojn kaj ses memveturajn pafilojn, krom du pliaj kirasaj trupveturiloj, tri Katyushas, kvar Andryushas, aŭtoj kiuj provis iri al la malantaŭo.
  Helga rimarkis:
  - La rusoj havas kanton pri virinoj en niaj vilaĝoj! Kaj ni havas ne nur batalantajn virinojn, sed virojn, kion ni bezonas!
  Friedrich konsentis:
  - Niaj viroj fartas bone, sed virinoj estas pli bonaj!
  Helga diris ruze:
  - Virino gajnas verŝante larmojn, viro gajnas igante ilin elverŝi!
  Friedrich, elmontrante la dentojn, rimarkis:
  - Ĉar ni ŝercas, tio signifas, ke ĉio ne estas tiel malbona hodiaŭ!
  En la sekva flugo vi devas flugi sole... Nu, se tiel estas, do ne utilas malkuraĝiĝi... Estas vere varmege en la Fokken-Wulf kun aermalvarmigita motoro. Estas tre varme, la motoro, plus la suno, krom malmulte da tempo por malvarmigi. Friedrich mem eĉ surpriziĝis, kiel li ankoraŭ ne kolapsis sub tia sovaĝa ŝarĝo. Post ĉio, ĝi estas elementa... ĉiuj internoj estas manĝitaj for...
  La sovetiaj tankoj estis tute elĉerpitaj... Tamen al la germanoj denove alvenis plifortigoj, kaj preskaŭ ĉiuj atakaviadiloj estis ĵetitaj en batalon... Sed ankaŭ Rotmistrov ricevis plifortikigojn... La samaj tankoj de alia fronto.
  Sed la aero estas multe pli trankvila, kvankam apartaj aroj da batalantoj aŭ atakaviadiloj aperas.
  Friedrich ripetas siajn antaŭajn pruvitajn taktikojn; li jam scias, ke ĝi ne lasos lin malsupren. Kaj la germanoj...
  Regrupiĝo okazas ankaŭ, ĉar la plej multaj el la sovetiaj tankoj jam estas detruitaj, tiam ni povas provi ataki nin mem... Wittmann morne rimarkis:
  - Ok tankoj estis batitaj... Bona por unu tago, sed malbona por tia tago...
  La artileriisto korektis:
  - Fakte dek du...
  Wittman interrompis:
  - Kvar detruitaj veturiloj kiam la rusoj grimpis tra profunda kontraŭtanka fosaĵo ne kalkulas! Ĝi estis elementa. Kaj la municio devas esti replenigita...
  Sed la sovetiaj tankoj denove rapidis antaŭen, kiam la atakaviadiloj precipe komencis atingi ilin. Aparte, Friedrich, kiu pafis kvindek kvin obusojn, el kiuj kvardek naŭ T-34-tankoj kaj ses memveturaj pafiloj. Kaj li bezonis kvin minutojn kaj duonon... Tiel estis la batalo... Kompreneble, ĝi povus esti pli longa... Friedrich pensis, kial li pafu el du kanonoj samtempe? Kaj Unu sufiĉas... Intertempe...
  Helga renkontis lin en la flughaveno, tiel varme kisis lin sur la lipoj kaj flustris:
  - Jen la enkorpiĝo de la kavalireco - Don Quijote!
  - Kion vi diris? - Friedrich perdis la paciencon.
  La knabino tuj korektis sin:
  - Pardonu lupeto... Mi volis diri Lanceloto!
  La asknabo klakis:
  - Do tio estas alia afero! Post ĉio, Don Quijote estas parodio de kavaliro. Ia moko de stulta kavalireco kaj sindonema nobelaro!
  Helga konsentis:
  - Ĝenerale mi komprenas ĉi tion! Sed...
  Friedrich interrompis la knabinon:
  - Sur aviadiloj rapide!
  Sovetiaj tankteamoj kaj pilotoj ŝajnas esti farinta lastan provon turni la tajdon de ekstreme malsukcesa batalo. Generalo Gotha, kiel sperta komandanto, kiu jam ĝisfunde studis rusajn taktikojn, ne hastis ataki, sed eĉ iomete kliniĝis malantaŭen por plene ekspluati la avantaĝon en pafforto. Kaj kompreneble, en rezervo. Ĉi tiu estas la taktiko de alta boksisto, kiu retiriĝas antaŭ mallonga, funkcias kiel numero du, sed ne permesas al la mallonga pinscher fermi la distancon kaj akiri avantaĝon. Nu, Rotmistrov ne havas alian elekton! Aŭ ataku aŭ mortu! Ĉi-lasta estas pli bona, kvankam ambaŭ facile kombineblas!
  Nu, Friedrich ankaŭ devas batali kun aviado... Ankaŭ estas batalo, kaj la malamiko estas kuraĝa...
  Sed unue, la terminatorknabo pafis dek kvin atakante T-34-85-tankojn. Tiel etera en unu eksplodo...
  Helga ekkriis:
  Vi estas la imperiestro de la aero! Tiel famiĝos la Tria Regno!
  Frederiko respondis al ŝi:
  - Kaj li jam estas fama! Kaj ne necesas laŭdi!
  Helga kriis:
  - Kaj vi eĉ pli gloras lin!
  - Provos! - grumblis Friedrich.
  Li falis reen en ultra-batala tranco. Strangaj pensoj kirliĝis en la kapo de la knabo. Ekzemple, kio okazos al li post la venko de la Tria Regno? Kompreneble, la patroneco de la edzino de la imperiestro provizos al li la plej altan pozicion, kaj lia filo fariĝos la heredonto de la Granda Imperio. Ekscitigaj vidoj! Kaj la rusoj, fine, lernis ordon kaj disciplinon, al kiuj eĉ la sanga kartvela Stalino ne povis instrui ilin.
  Kvankam, kompreneble, venko estas ankoraŭ malproksime... Aŭ eble la batalanto povas preni ĝin kaj turni ĝin, frakasante en la Fritz. Mortigi kelkajn dekojn da faŝismaj veturiloj tiel kaj reveni al Sovetunio kiel heroo?
  Sed ĉu tio helpos lin se la militherooj, kiuj eskapis el kaptiteco, estos pafitaj, kaj... Stalino tute ne fidas al iu ajn, li diris, ke li ne havas filon, Jakovlev! Do li, Friedrich, ne povas plu reiri... Precipe post tio, kion li faris... Li povintus tuj fuĝi al USSR, kiam li ĵus ricevis la Stuka. Ili estus pardonintaj la knabon... Nu, eble ili estus sendinta lin al punbatalionoj, kaj se li ankaŭ faligus kelkajn el la nazioj... Jes, li havis ŝancon reveni... Sed nun, en Sovetunio, ili ne indulgos lin, li fariĝis tro sanga...
  Friedrich pensis, kial li ne iris al la flanko de la sovetianoj? Nu, bone, li aliĝis al la Hitler Jugent kiam li trovis sin en la centro de Berlino; tiutempe li ne havis alian ŝancon por pluvivi. Sed kial li mortigis la komisarojn? Li povintus simple malŝalti ĝin... Kial sovaĝa besto subite vekiĝis en li... Eĉ ne besto, ĉar bestoj kutime mortigas por manĝi aŭ pro malsato. Viro transformis murdon en amuzon, fariĝante pli malbona ol tigro...
  Kio okazis al li, ke murdo komencis alporti ĝojon, kaj la deziro leviĝi en la Tria Reich kaj fari karieron konsumis lian tutan estaĵon? Kiu li fariĝis?Kial li perdis sian senton de patriotismo kaj amon al sia popolo?
  Tamen, ĉu li vere havas tian? Jen la sama generalo Vlasov aŭ Boris Alekseevich Smyslovskij. Ankaŭ ĉi tie troviĝis stranga personeco, kiu ŝajnis esti ekzempla reprezentanto de la nobla korpuso de la cara Rusio. Kaj li devis iri al la flanko de Hitler kaj aliaj faŝistoj. Oficiro de la Rusa Imperia Armeo, kapitano. Post la Enlanda Milito li estis internigita en Pollando, poste elmigris al Germanio. Eniris servon en la germana armeo. De 1928 ĝis 1932 li studis ĉe la Superaj Kursoj ĉe la Milita Sekcio (General Staff Academy) de la Reichswehr. Dum 2-a Mondmilito li aktive partoprenis en la formado de rusaj volontulunuoj. Li kredis, ke la germanoj povas kontribui al la restarigo de Rusio: "La venko de la germanaj armeoj devus konduki nin al Moskvo kaj iom post iom transdoni la potencon en niajn manojn. La germanoj, eĉ post la parta malvenko de Soveta Rusio, devos longe batali kontraŭ la anglosaksa mondo. La tempo funkcios en nia favoro, kaj ili ne havos tempon por ni. Nia graveco kiel aliancano pliiĝos, kaj ni havos kompletan liberecon de politika ago."
  La kapo de la knabo flosis sur tio, kion li legis pli frue en Interreto... Tute hazarde, liaj okuloj trakuris la paĝon de la konsultlibro - "komplicoj de naziismo - la honto de la nacio!"
  Vere, li samtempe neniam kunlaboris kun generalo A. A. Vlasov, ĉar li ne kunhavis nek siajn opiniojn nek sian agadplanon, sed li persone renkontiĝis kun li trifoje, ĉefe laŭ instrukcioj de la germana Ĉefa stabo.
  Friedrich interrompis siajn pensojn... Okdek tri sovetiaj aviadiloj estis pafitaj, kaj la lastaj konkoj jam estas plantitaj en la tankoj, kaj jam eblas reveni... Kia bastardo li estas... Kiel li subakviĝis ... Sanga malĉastulino! La okuloj tuj malsekiĝis... Salaj gutetoj da larmoj fluis sur la glataj knabaj vangoj... Kiel amara, almenaŭ pafu vin!
  Reveninte, la vido de laca sed gaja Helga tuj levis lian animon, kaj li denove ekkuris en la batalon... Li ja estas militisto! Ĉi tio signifas, ke li naskiĝis por venki, kaj kies nacio estas pli malforta, li ne amikiĝas kun ĝi!
  Helga subite rimarkis:
  - Kial vi ploris?
  Friedrich balancis la kapon:
  - Miaj okuloj jam lavigas pro laco! Kia batalo! Mi ne fermis miajn okulojn de ses tagoj nun! Kaj antaŭ tio mi preskaŭ ne dormis!
  Helga konsolis:
  - La kaldrono fermiĝos kaj ni iom dormos... Restas nur malmulte da tempo. Nur iom antaŭ venko!
  Flugo sur Fokken-Wulfach-4, malamikaj aviadiloj ne estas videblaj, kaj restas malmulto de la tankoj. Sed eĉ tiuj, kiuj ekzistas, devas esti finitaj.
  Helga flustras en la radion:
  - Nu, donu ilin! Ĝuste tiel, tordante la okciferon!
  Friedrich ridas:
  - Ŝpini ok estas pli bone ol ricevi ses sur viaj ŝultroj!
  La knabino, frapinte la aŭton en plonĝo, bojis:
  - Ne, estas neeble imagi vin kiel sesan. Vi montras la rason de reĝo.
  De la Kvina Gvardio-Armeo restis nur kornoj kaj gamboj. Nun Gotha ankaŭ ordonis antaŭeniri, precipe ĉar jam vesperiĝis, la tempo jam pasis jam bone post la vespermanĝo kaj mallumo komencis alproksimiĝi.
  Pli ol mil cent difektitaj kaj detruitaj sovetiaj tankoj restis sur la batalkampo, kaj ĉirkaŭ tricent germanaj tankoj ricevis iom da damaĝo. De tiuj, ĉirkaŭ sesdek kvin aŭtoj estis en neniu kazo kondiĉigitaj de restarigo.
  Kaj Friedrich, lasante sian amatinon dormi sur liteto, ankoraŭ flugis. Ĉi-foje ĝi estis redirektita por subpremi artilerion. La senespera marŝo de Rotmistov distris parton de la fortoj de la armeo de Mainshein, kaj ili antaŭeniris ne pli ol dek du kilometrojn dum la tago kaj vespero. Noktiĝis, sed la ŝtormsoldatoj ankoraŭ laboris. La pilotoj ĵus ŝanĝiĝis.
  Denove Friedrich renkontis U-2 noktajn bombaviadilojn. La aŭtoj flugis preskaŭ proksime al la grundo - malaltnivela flugo. Ili havus ŝancon tragliti kun tia alivestiĝo, sed en ĉi tiu situacio, la diabla instinkto de la juna terminatoro funkciis.
  Krome, Friedrich subite ege hontis pro siaj larmoj, kaj li furioziĝis... Eĉ la rigardo de la knabo ŝanĝiĝis. Kaj tute malsamaj vortoj, alia kanto trakuris mian kapon;
  Kolero disvastiĝas tra la korpo kiel fajra ondo,
  Estas neeble kompreni ĉi tiun aferon kaj kio estas nun ĉe mi!
  Nun la submondo malkaŝis la tutan mallumon en la animo,
  Mi volas palacojn - mia karulino kaj paradizo en kabano ne sufiĉas por mi!
  
  Kaj kiel ĉio okazis, eĉ Dio ne scias,
  Mi fariĝis perfidulo, sed nun mi mortis!
  De kie estas ĉi tiu revelacio, kiu ĝin naskis,
  Mi inspiras el la taso - potencaj fortoj!
  
  La Diablo trenis nin en reton, ĵetante nin en malvirtan cirklon,
  Okazis, ke mi kaptiĝis en la reto!
  Sed mi deŝiros la reton, kaj mi akceptos Dion en mia koro,
  Nur ne malbenu la ĉielan lunon!
  Kaj tion mi certe scias: fratoj en armiloj!
  
  Ho donu al mi ŝancon sankta Sinjoro,
  Mia naturo, vi estas perfido kaj malnobleco!
  Mi volis karnon, por savi nur karnon,
  Kaj li finiĝis en la abismo, kie la saĝo ekdormis!
  
  La faŝisto diris: vi servas al ni -
  Vi ricevos teron, monon, titolojn kaj rekonon!
  Sed se vi forlasas vian animon,
  Kaj ĉi tio estas la plej malbona puno en la mondo!
  
  Sed mi estas malfortulo, mi havas problemojn,
  Kaj li detruis la vivaĵojn en si mem, lian honoron kaj konsciencon!
  Do estu, ĝi estas malfacila fakto
  Ja ĝi ne estas romano, nur rakonto!
  
  Kion mi faru, reen;
  Nenio restas kaj nun ĝi estas almenaŭ via kolo en maŝo!
  Sed la demono diris, ĉesu la malordon,
  Kredu nin, mi ne akceptas tian malkuraĝon!
  Friedrich finis ĉi tiun "voĉan", faligante la "orelojn" kaj tiam li sentis ekstreman lacecon... Kaj kio jam ekfloris, kio signifas, ke venis nova tago, la 11-an de julio. Kaj li staras sur siaj piedoj dum sep tagoj...
  Post surteriĝo, la knabo apenaŭ sukcesis kuri al la lito kaj tuj defalis;
  La sonĝo montriĝis tre streĉa ... Friedrich sonĝis, ke li estas studento kaj aŭskultas prelegon. Cetere, la instruisto de giganta kresko rakontas ĝin kun tia entuziasmo kaj fervoro, ke vi nevole aŭskultas. Tie ni parolas pri la longtempa historia malamiko de Rusio, Usono. Ŝajnas, ke lia patrujo finfine elpensis indan armilon de venĝo;
  - Vi devus konscii, ke la Pentagona Armeo deplojis sian plej bonan batforton en la batalo kontraŭ nia deziro rompi la vojon al aliaj mondoj. Mi sendis telegramon al la militistaro de NATO, kie mi deklaris, ke mi ne ekkaptos la teron, ke mi faras pacan esploron celantan la profiton de la tuta homaro. Ili ne ricevis mian mesaĝon, ili mezuras ĉiujn laŭ sia dubinda kaj egoisma skalo de valoroj. Ĉi tiuj megalomanaj ŝaŭmoj opinias, ke ili povas kontroli la tutan homaron. Ili pensas, ke se ili havas manian pasion por kapto kaj detruo, tiam aliaj reprezentantoj de aliaj mondoj devus havi la saman bestan pasion.
  La oratoro paŭzis kaj aŭskultis sindoneman aplaŭdon. Kaj ankaŭ Volka vigle aplaŭdis por li, kvankam li ne ŝatis agnoski aŭtoritaton. Nu, la potenca giganto daŭrigis:
  - Mi ne estas besto aŭ predanto, sed mi kapablas kaj intencas defendi min, la bono de mia civilizacio dependas de mia lukto, kaj se miaj malamikoj, kaj la malamikoj de mia civilizacio intencas ataki, tiam mi intencas defendi. mi mem. Mi pereigos tiujn, kiuj staras inter mi kaj libereco. Tiuj, kiuj preskaŭ sklavigis la homaron, konsiderante sin la plej alta nacio, ekster la jurisdikcio de homoj, alfrontos venĝon. Mi jam donis al grupo da oligarĥoj po unu denaron, mi montros al ili ekzemplon de homo kapabla batali, kaj ne iri sub la hakilon kiel submetiĝema ŝafo. Ni ĉiuj devas kuniĝi, ĉar ĉi tio estas nia komuna afero, ĉar sur la Tero, baldaŭ estos nenio por spiri. Nun al la punkto. Por venki la usonajn kaj NATO-flotojn, ni bezonas grandajn, senlimajn rezervojn de energio, fundamente novan armilon, kaj ni havas ĝin. Al multaj, eĉ la plej bonaj el vi, la hidrogena bombo ŝajnas la plej bona en perfekteco. Multaj, eĉ la plej bonaj el vi, supozas, ke ne ekzistas alia pli potenca maniero akiri energion, krom la neniigo, kiu povas esti malfacile efektivigi praktike. Vi ĉiuj konas termonukleajn reagojn, la fandado de hidrogenaj atomoj kaj la formado de heliumo. Nu, kaj aliaj elementoj, inkluzive de fero. Nuklea fuzio liveras lumon al steloj dum miliardoj da jaroj. Kaj por multaj el vi ŝajnas nekredeble, ke fundamente novaj reagoj de sintezo povas esti efektivigitaj: ili praktike ne ekzistas en la naturo. Multaj el vi estas plenaj de stereotipaj pensoj, ke se la reago ne ekzistas en la naturo, tiam ĝi principe ne povas ekzisti. Kia absurda iluzio, la scienco de super-civilizacioj disponigas manieron akiri gigantajn amasojn da energio sur skalo kaj reagoj kiuj ne ekzistas en la naturo. Vi jam konas la ekziston de kvarkoj: la mini-partikloj kiuj konsistigas elementajn partiklojn. Eĉ via scienco malkovris centojn da elementaj partikloj. Krom ili, kiujn ankaŭ via scienco registris, estas eroj diverstipaj, multaj el kiuj ŝajnas al vi strangaj, aŭ eĉ superfluaj. Vi estas frapita de la diverseco de kvarkoj, kiu estas malfacile klarigebla laŭ la kutima logika maniero. Pli lastatempe, viaj sciencistoj malkovris partiklojn nomitajn preonoj, la partikloj kiuj konsistigas kvarkojn, kaj vi ne povis atingi kaj studi ilin ĝuste. Nu, vi ankoraŭ ne sukcesis ĉerpi eĉ kvarkojn el la kerno. Nu, kian energion oni povas akiri pro ilia kunfandiĝo aŭ disigo: nemezurebla eĉ kompare kun termonuklea reago. Eĉ kun la moderna, sufiĉe malalta nivelo de tera scienco, ekzistas teoriaj kalkuloj kiuj montras ke ju pli malgranda estas la partiklo, des pli da energio ĝi ĉerpas. Ĉi tio sugestas, ke se oni kapablus regi tian energion, tiam oni povus akiri preskaŭ senliman fonton de energiresursoj. Tamen ne unu sola tera sciencisto povis ne nur rekrei la reagon de la kunfandiĝo de mikropartikloj, sed eĉ ĉerpi liberan kvarkon el la kerno.
  Eĉ akiri liberan, nebindan kvarkon ankoraŭ ne eblas. Kio estas la kialo, ke reagoj implikantaj la rompon aŭ kunfandiĝon de ultra-malpezaj partikloj ankoraŭ ne eblis, ne nur por esti ripetitaj, sed eĉ por esti registritaj en la naturo. La kialo kuŝas en tio: jen kial la termonuklea reago estas tiel malfacila, ke ĝi estas figure eĉ nomata heroo kun tre mallongaj brakoj. Por kaŭzi termonuklean reagon, oni bezonas la energion de atombombo; por eksplodigi atombombon oni bezonas ordinarajn eksplodaĵojn. Por kaŭzi kvarkfandan reagon, la reago de eksplodo de termonuklea ŝargo ne sufiĉas; ĝia potenco ne sufiĉas por la reago, tial superpezaj kvarkoj ne troviĝas en la naturo. Ne ekzistas meza paŝo, paŝo kiu apartigas kaj klasifikas la reagojn ene de atoma sintezo. En termonuklea fandado estas paŝoj unu post la alia, kiuj pliiĝas laŭ energio liberigita. Reago, kiu ellasas multe pli da energio ol termonuklea eksplodo, kaj kiu estas ege malofta: la neniiga reago. Ĝi okazas el la kontakto de materio kaj antimaterio. Ĝi estas malofta en naturo, ege malofta, ĉar preskaŭ ne ekzistas antimaterio en la reala mondo. La neniigreago estas malofta en naturo; ekzistas neniu meza paŝo inter la fuzia reago de elementoj kaj la termonuklea reago. La kerno de la problemo estas, ke antimaterio mem ne estas farita el simpla materio. Ene de nia videbla sistemo, ni ne povas observi ĝin. Sed se vi moviĝus en la spaco kaj trovus vin ĉe la krucvojo de universoj, ĉe la limo de la mondo kaj la kontraŭmondo, tiam vi vidus kiel la procezo de neniigo okazas grandskale. La kerno de la problemo montriĝis akiri sufiĉan kvanton da antimaterio, tio estas, materio kiu ne povus ekzisti en la reala mondo. Ĝi konstante kontaktus kun reala ordinara materio, ĝi devus neniigi aŭ eksplodi, same kiel du aparte sekuraj kemiaj elementoj eksplodas ĉe kontakto. Protonoj, neŭtronoj, elektronoj, en kontakto kun positronoj, kontraŭneŭtronoj, kontraŭelektronoj, fariĝus fotonoj kaj aliaj partikloj rapidantaj en malsamaj direktoj. Ilia ekspansia rapido estas kolosa kaj superas la lumrapidecon. Jes, dum grandskala neniigo, partikloj superas lumrapidecon, malproksimiĝante unu de la alia. Kontraŭmaterio estas malfacile akirebla en simpla maniero, per akcelado de partikloj en akceliloj. La rezulto akirita tiamaniere neniam pravigos la kostojn. Kaj tamen, eksperimente, efika maniero produkti antimaterion grandskale estis trovita. Ĝia esenco estas, ke la probableco akiri antimaterion, kiel materion, estas proksimume la sama, kio signifas, ke la diferenco inter antimaterio kaj ordinara materio ne estas granda kaj ne necesas multe da energio por ŝanĝi la polusecon de materio. Ĉi tio povas esti farita uzante ne tiom fortan radiadon de speciala kampo kaj ondon de speciala naturo. Krom kvarkoj, preonoj, ekzistas kreonoj, rezonoj, forkonoj, ryumonoj, korodonoj, romanoj, ktp. Radiado je speciala telepatia nivelo ŝanĝas la strukturon de la materio je la kreon-resona nivelo, nur iomete ŝanĝante, ŝanĝante la strukturon de la aranĝo de mikropartikloj. La malkovro de specialaj ondoj revoluciis sciencon kaj socion. Sed kies radiado, kia nivelo povus ŝanĝi la tipon de materio, transigante ĝin al kvalite nova nivelo, ŝanĝante la karakterizaĵojn de la substanco. Nova speco de radiado estis malkovrita dum la studo de homaj kapabloj, liaj eksterordinaraj kapabloj. Ni Hitlernators majstris kromajn kapablojn antaŭ aliaj nacioj kaj popoloj. Nova telepatia radiado penetris tra plumbo kaj eĉ pli densaj solidaj supermaterialoj, kiuj en si mem indikis malsaman sistemon kaj malsaman gamon de radiado. Eĉ kun via nivelo de scienco kaj civilizo, radiado ekzistas kaj kreiĝis, kiu superas la lumrapidecon. De radioaktiva radiado, Alfa, Beta, Gamma, kaj Beta-radioj moviĝas iomete pli rapide ol la lumrapideco, kaj kun Gamma-AS-radiado, la lumrapideco estas preskaŭ unu kaj duono pli alta. Sur la planedo Tero, la radiado de Klekon kaj Dare-ondoj jam estis eksperimente malkovrita, kiu superas la lumrapidecon duoble pli multe. Vere, nuntempe ili estas generitaj en mikrodozoj, eĉ sen scii pri la perspektivoj. Mi diros pli, ke ekzistas rekta rilato inter la rapideco de radiado kaj ĝia kapablo penetri materion. Ju pli mallonga la ondolongo, des pli alta la penetra potenco, des pli alta la rapideco de la radiado. Gamoradioj pasas nur centimetron da plumbo kaj estas mildigitaj je duono. Por radiadoj Klekon kaj Dare, la penetra potenco estas eĉ pli alta. Eksterintervalaj radiadoj, ĉu ĝi estas aŭro, teleportado, telekinezo, telepatio, ciberkinezo, tormokinezis, plasmakinezis, havas la plej altan rapidecon kaj tute-penetran intervalon. Tio estas, ĝi estas en la tiel nomata spirita superkonstruaĵo, kiu kuŝas la ŝlosilo por regi la mondojn, por regi senprecedencajn formojn de energio. La plej novaj formoj de energio malfermas la vojon al la plej novaj formoj de mezuradoj, mezuradoj de la mikromondo, kiuj kapablas penetri kaj realiĝi en la makromondo, transigante mezuradojn inter mikro-fundamentaj partikloj en la realan mondon, la tiel nomatan ruliĝon de spaco. . Nova speco de energio donos novan armilon, elsendos Zet-56-radiojn kaj disbatos la armadon de la agresanto en pulvoron. Nun mi povus pli detale klarigi la esencon de la nova energio kaj priskribi detale kiel ĝi ekestas, same kiel la efikon de la kunfandiĝo, sed ni jam ricevis ultimaton. Tiuj ĉi goriloj klopodas timigi nin, sed eĉ se ni kapitulacas, ili ne kapablas rifuzi la tenton plugi la insulon kaj gladi ĝin per bomboj kaj salvoj de pezaj pafiloj. Se ne ekzistas milita agado, kial do la jankioj kunvenis tian armadon?Ili bezonas agon de timigado, ekzemplo por la tuta mondo. Viaj vivoj dependas ankaŭ de mi. Mi donos al la agresanto lecionon, kiun li memoros dum sia tuta vivo, kaj kiu restos viva, tiu envios la mortintojn!
  Ĉe tiu ĉi frazo, la dormo de Friedrich estis interrompita. Li malfermis la okulojn freneze. Helga staris antaŭ li kaj tenis florbukedon en la manoj, kaj en la piedfingroj de ŝiaj nudaj, knabinecaj piedoj estis kroĉita rozo, per kiu ŝi tenere tiklis la nudan, rozkoloran kalkanon de la knabo.
  - Nu, tiam aspergu vin. Estas tempo por tagmanĝi!
  Friedrich eksaltis kaj tuj ensuĉis sian stomakon... Bah, li preskaŭ nenion manĝis dum semajno. Mi trinkis nur fortikigitan ĉokoladon diluitan per akvo. La knabo rigardis la sunon kaj estis surprizita:
  - Estas strange, mi kuŝis tie ĉirkaŭ kvin horoj, sed ŝajnas multe malpli. Mi eĉ ne havis tempon por fini aŭskulti la plej interesan prelegon pri novaj armiloj!
  Helga ridis.
  - Pri novaj armiloj? Jes, kiam grandaj militistoj batalas, la plej malnova teknologio permesas al ili venki ĉiujn. Sed unue, manĝu iom da fiŝa supo. Paro da knabinoj, viaj fanoj, estis preparitaj speciale por vi. Manĝu kaj venos nova forto.
  Friedrich ĝoje komencis manĝi la fiŝsupon, kiu ŝajnis al li la plej bongusta plado sur la planedo Tero. La knabo malplenigis la poton kaj sentis pezecon en sia stomako. Sed malgraŭ tio, li gaje eksaltis kaj rapidis al la aŭto.
  - Nu, Helga, ni denove batalu!
  La knabino lude respondis:
  - Jes, kiel!
  Kaj nun la fidinda ĉevalo Me-362, kune kun la nedisigebla satelito Fokken-Wulf-4, denove turmentas la atmosferon per siaj helicoj. Kaj kio pri milito estas kiel milito. Frederiko demandis al Helga:
  - Kio estas via plej ŝatata ŝatokupo, krom batali?
  La knabino subtile subridis kaj respondis:
  - Estas malfacile eĉ diri! Kvankam vi scias. Mi interesiĝis pri lignoĉizado. Tiaj belaj ŝablonoj rezultis... Kaj ankaŭ mi provis verki fantaziajn rakontojn. Nur kiam mi skribis paro, ĉiuj komencis ridi pri mi. Kaj mi sentis tiom da honto, ke mi ĉesis komponi ilin. Ĉu vi scias, kiel malagrable estas kiam ili ridas pri vi!
  Friedrich konsentis:
  - Jes, mi komprenas! Kvankam nun mi estas ĉe la pinto de famo! Sed tuj kiam mi mortas, mi preskaŭ...
  Helga interrompis:
  - Ne! Kredu min, ili ne forgesos! Mi pensas, ke la aerarmeo, aŭ unu el la konkeritaj orientaj urboj, estos nomita laŭ vi. Aŭ eble strato en Berlino!
  Friedrich ridis:
  - Jes, vi konsolis min!
  Helga aldonis sufiĉe serioze:
  - Eble ili eĉ aprobos mendon en aviado kun via portreto. Unue, vi havas tian dolĉan vizaĝon, kaj due, via rezulto, jam pli ol dudek mil kvincent malamikaj aviadiloj, verŝajne ne estos superita de iu ajn!
  Frederiko ankaŭ kontraŭis sufiĉe serioze:
  - Ne, ili povas superi ĝin, se la milito kun Sovetunio daŭras tre longe, aŭ se ili ankoraŭ devos trakti la hieraŭajn aliancanojn. Do ĉio eblas... Sed principe, eblas atingi mil aviadilojn! Kaj kion mi povas fari eĉ ĉi tion!
  La interparolo estis interrompita, malgranda eskadro da malamikaj batalantoj flugis antaŭen, kaj tiam ni devis preni la pafilojn serioze.
  Malgraŭ la ekstrema laceco kaj elĉerpiĝo de la armeo de Hitler, la venko ĉe Krasnogvardeisky inspiris la Krauts kaj la multtriban pakaĵon al novaj heroaĵoj.
  La nazioj ne kuraĝis ataki Moskvon, kaj lanĉis atakon kontraŭ la urbo Pavlovsky Posad, situanta oriente, kaj la fortikigitaj areoj najbaraj al ĝi.
  Sovetiaj soldatoj, alie ĝi ne povintus kuraĝe batali, sed vespere la koridoro inter la germanaj kojnoj tiom mallarĝiĝis, ke ĝi jam estis trapafita.
  Friedrich kaj Helga denove devis alfronti la tankojn, kiuj provis kontraŭataki kaj ŝtopi la interspacon. Kaj tiam ili montris sin kaj ĝi estis bonega. La junulo sukcesis superi kvincent en tankoj! Kaj ĉi tio ĝenerale estas ultraklasa atingo!
  Friedrich vere sentis ĝojon, ke li estas tiel mojosa! Ke li estas la plej bona militisto de ĉiuj tempoj signifas la klason de klasoj! Kaj kiel sentas, ke li estas pli alta kaj pli malvarmeta ol ĉiuj aliaj! Friedrich estas Lupo, kio signifas lupo!
  Jam estis mallume, kaj la batalo ankoraŭ ne estingiĝis. Germanaj kolonoj kaj de la nordo, kie la hordoj de la fama Rommel rapidis, kaj de la sudo, kie Mainstein Lane, sieĝis la grandurbon de Pavlovsky Posad. Jam noktomeze eksplodis en la ĉirkaŭaĵo de ĉi tiu vilaĝo Gotha-tankoj kaj antaŭ ĉio kelkaj Ferdinand-4-oj... Sed ili estis devigitaj halti. Tiam Gotha donis la ordonon preteriri la plej obstinajn defendajn unuojn. Je la dua matene, oriente de Pavlovskij Posad, eliris renkonte unu la alian partoj de la dua SS-korpuso kaj la unua tanka korpuso, ankaŭ el Sovetunio. Do en la nokto de la 12-a de oktobro 1947, ĉirkaŭ la moskva armea grupo fermiĝis blokada ringo!
  . ĈAPITRO N-ro 19.
  Matene de la 13-a de oktobro 1947 Friedrich batalis, kiel ĉiam, sindoneme kaj lerte. Lia fidela fluganta rajdĉevalo kuregis por altaĵoj, kaj la motoro, malgraŭ tio, ke la knabo devigis ĝin pli ol unufoje, funkciis sen fiaskoj...
  La rezisto de la sovetaj trupoj rimarkinde malfortiĝis... La nazioj ankoraŭ ne kuraĝis ataki Moskvon, kiu estis igita nepenetrebla fortikaĵo, sed moviĝis al la oriento. En Pavlovsky Posad, batalado daŭre estis en plena svingo; la faŝismaj komandantoj sufiĉe racie rifuzis uzi tankojn ene de la urbolimoj, ĵetante rumanoj, italoj, araboj, indianoj kaj aliaj eksterlandaj unuoj en la atakon.
  Friedrich partoprenis en du aŭ tri malgrandaj aerbataloj, kaj sen malfacileco, malkonstruis proksimume dekduo aviadilojn. Aliaj celoj estis muelitaj: pafiloj, obusoj, morteroj, Katyushas kaj, se bonŝance, tankoj.
  Ĉi-lasta, en aliaj rilatoj, ne okazis ofte. Ŝajnas, ke la konsilioj elĉerpiĝas. Antaŭ tagmezo, kiam la vaporemo de oktobro fariĝis neeltenebla, estis mallonga paŭzo kaj Frederiko, aŭ kiel li estis oficiale nomita Frederiko la Granda, Bismarck, estis alvokita al Smolensk.
  La juna Terminator-aso aspektis tre feliĉa kaj gaja. Kvankam Friedrich estis tre amara kaj honta pro sia perfido, la perspektivo ricevi faŝismajn premiojn feliĉigis la knabon.
  Helga estis vokita kune kun li. Ankaŭ la knabino estis ekscitita kaj ŝiaj perlaj dentoj ekbrilis per ĉarma pantera rideto. Ŝi diris:
  - Vi vidas, lupo knabo, ni venkis la rusojn!
  En ĉi tiu kazo, Frederick tute ne dividis la optimismon:
  - Nuntempe tio estas nur meza sukceso kaj lukto... Bataloj kaj bataloj nur akiras impeton. Sed la komenco ja estis sukcesa...
  La konstruaĵoj de la regiona komisiono de la All-Union Communist Party estis elektitaj por la premio. La grandega parkejo estis plenigita de luksaj aŭtoj, plejparte usonaj.
  Efektive, marionetaj generaloj de la usona armeo, la Brita Imperio kaj la Kanada Regado ĉeestis en la kunvenejo. Estis eĉ unu el la anglaj princoj... Kaj kompreneble, Hermann Goering mem kaj Adolf Hitler... Nur tio surprizis Friedrich, Margareta ne estis kun li. Estas strange, eble estas nur ke, estante graveda, ĉi tiu elstara, unika virino ne volas endanĝerigi sian infanon kaj la infanon, kiun ŝi ricevis de la aso... Ja milito tute ne estas ŝerco!
  Aŭ eble ŝi ne volas komuniki kun la nova favorato de Hitler antaŭ sia edzo? Ĉi tie, ĝenerale, ĉio eblas kaj estas preskaŭ neeble legi kio estas en la menso de virino tiel bela kiel Afrodito kaj ruza kiel Hera...
  Tamen, Friedrich eĉ ĝojas pri tio. Ne sufiĉis en la ĉeesto de la Fuhrer elmeti sin kaj ŝi al la risko perfidi iliajn emociojn, per nevola gesto, aŭ nepripensita vorto. Post ĉio, kornaj edzoj, precipe en la persono de la reganto de duono de la mondo, estas tre danĝeraj. Eĉ por tia malmola ulo kiel Li estas la numero unu soldato de la Tria Regno!
  Plejparto de tiuj, kiuj alvenis al la premia ceremonio, estis pilotoj - Goering mem estis aso, fervora admiranto de la teorio de generalo Dua - aviado, la dio de militoj, kompreneble, antaŭ ĉio elstarigis la aerarmeon. Sed estis ankaŭ petrolŝipoj, inter ili la fama Wittmann. Kaj la premia ceremonio komenciĝis per kavaliraj krucoj.
  Kiam Helga estis vokita, la knabino laŭvorte galopis kiel ĉevalo, frapante la kalkanojn. Ŝi estis donacita kun kavalira kruco kaj speciala batalantinsigno, tankoj... Krome, la Fuhrer Adolf mem donacis al la knabino personigitan sabron kun diamantoj, kiel la plej bona virino, kiu distingiĝis kiel rezulto de batalado en la Batalo de Moskvo.
  Wittman ricevis krucon kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj, kaj la Kruco de la Stela Kavaliro kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj ricevis al "bebo" Huffman. La usona aso ankaŭ ricevis premion en sia kutima vakera pantaloneto.
  Friedrich estis premiita laste... Tio estis sufiĉe logika, ĉar li estis la plej bona el la plej bonaj. La alta premio, la Granda Stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco, kaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj, estis prezentita al la minacaj sonoj de la nazia himno. Krome, kvar insignoj estis aljuĝitaj, por kvarcent, kvincent aviadiloj, kaj por kvarcent, kvincent tankoj. Tiuj ĉi insignoj ankaŭ estis oraj, kaj la kvincent eĉ havis etajn diamantojn.
  Hitler longe premis la manon de Friedrich kaj diris ion entuziasme... La knabo formanĝis per la okuloj la faman krucon. Diamantoj ornamis platenajn kverkfoliojn kaj glavtenilojn. La figuro ekbrilis en mia memoro, ke eĉ la kutimaj kavaliraj krucoj kun diamantoj, tiaj ordonoj, estis premiitaj nur dudek sep dum la tuta milito. Nu, ĉe ĉi tiu punkto estas malpli... Pli alta grado de premio, la Kavalira Kruco, kie arĝentaj folioj estas anstataŭigitaj per oraj, ankoraŭ ne estis establita.
  Tamen, la premioj ne ĉesis tie. Hitler anoncis, ke al Friedrich estis premiita la rango de Plej granda Feldmarŝalo de la Aera Forto kaj SS-Gardistoj, kun personigita armilo kaj gratifiko de unu miliono kvincent mil markoj (la kosto de dek kvin el la plej novaj "Panteroj").
  La subskriba armilo estis la sama kiel la sabro donita al Helga, farita el damaska ŝtalo, kun tenilo bele ornamita per diamantoj kaj smeraldoj.
  Frederiko ne povis rezisti la tenton kaj plurfoje svingis armilon indan je Sultano. La tenilo estis komforta, kaj la sabro estis perfekte ekvilibra, kaj ŝajnis malpeza por la mano de forta knabo.
  Poste venis la parolado de la usona generalo Mankurt, kiu eniris en la historion kiel la aŭtoro de la popola esprimo: mia lando eble eraras, sed ĉi tiu estas mia lando!
  Krome, ĉi tiu komandanto famiĝis pro sia monstra krueleco, inkluzive kontraŭ militkaptitoj.
  Mankurt diris severe:
  - Rusaj barbaroj kaptis multe da tero, kreante unu grandegan kazernon, en kiu regas eterna kaoso. Kiom longe ilia terorista reĝimo turmentos sesonon de la homaro? La popoloj de Rusio atendas la liberigon kaj la alvenon sur sian landon de la armeo de libera Eŭropo kaj Usono. Sekve, Ameriko klopodos por venki Sovetujon. La fluo de niaj ekipaĵoj kaj volontuloj el la tuta mondo intensiĝos kaj pliiĝos! (ŝtorma aplaŭdo). Ĉiuj landoj de la mondo unuiĝis kontraŭ la bolŝevika infekto. La Sinjoro Dio kaj la ĉiela armeo estas kun ni. Antaŭen por venko!
  Sekvis lin anglo kaj post tio, la Fuhrer interrompis la oficialan parton de la ceremonio, anoncante la komencon de la balo. Tuj, multaj knabinoj kaj virinoj aperis pretaj fari kelkajn famajn heroojn.
  Friedrich volis elekti Helgan kiel partneron, sed ŝi neatendite rifuzis - dirante, ke la kutimo ne ordonas dancadon kun partneroj, aŭ partneroj en militaj armiloj. Nu, kion la knabo elektis alian sinjorinon, precipe ĉar ĉiuj ĉi tie estas belaj virinoj - ŝajne ili estis speciale elektitaj. Friedrich ridetis kaj dancis malpeze, sed la pensoj de la knabo temis pri io alia.
  Do li ricevis altan ordon kaj jam estas grava feldmarŝalo... Lia kariero pligrandiĝas, kaj laŭ la nombro de faligitaj aviadiloj kaj difektitaj tankoj li ne havas egalulon en la mondo! Ĉio ŝajnas esti bona, sed ial katoj gratas mian animon... Sed se oni prenas famajn figurojn, ekzemple Robert Artrois, princo de la sango el la reĝa branĉo de la Kapetoj. Ja li batalis kontraŭ sia patrujo Francio kaj ne multe suferis, kvankam li havis la sangon de siaj samlandanoj sur la manoj.
  Kaj centoj da miloj da rusoj batalas flanke de la nazioj. Eĉ grandduko Kirill Romanov oficiale deklaris sian subtenon por la orienta kampanjo kaj la liberigo de sia patrujo de la bolŝevikoj. La Romanov estas por la nazioj kaj la okcidentaj landoj malantaŭ ili.
  Nu, se la gloraj princoj kaj la Tria Regno estas kontraŭ Stalino, kial do Frederiko suferu? Krome, estas eble, ke liaj prapatroj tute ne loĝas en Sovetunio. Nu, ni pensu logike... Ja la kurso de la historio jam ŝanĝiĝis plej serioze. Nun la mondo neniam estos malsama, do la Moskva batalo estis perdita de la sovetianoj ... Kaj kion tio signifas? Kaj la fakto, ke unue, en mondo, kiu signife ŝanĝiĝis, la verŝajneco, ke liaj gepatroj (cetere, naskitaj en malsamaj urboj) renkontos kaj komencos familion draste malpliiĝas. Sed ankaŭ paĉjo kaj panjo ne naskiĝis en 1947 ... Ĉi tio signifas, ke la probableco renkonti du avojn kaj du avinojn estos eĉ malpli!
  Krome, ĉiu infano laŭ aro de genoj estas unika kaj pure individua. Kaj tio signifas, ke se la momento de koncipiĝo ŝanĝiĝos eĉ dum unu horo, aŭ eĉ dek minutoj, tiam ĝi ne plu estos li... Ne Friedrich kun unika personeco kaj aro de genoj, sed tute alia, eble eĉ ne ekstere. simila knabo.
  Tio estas, la interveno de homo, kiu sin trovas en la pasinteco, laŭ la logiko de la aferoj, konduku al la malapero de la malobservanto de la netuŝeblaj leĝoj de la tempo... Tio estas, Friedrich, fariĝinte la plej ŝatata de Hitler, devus; simple malaperis! Kaj li, kaj lia frato, kaj eble liaj gepatroj kaj aliaj.
  Sed ĉar la juna aso estas viva, kaj forta, kaj sana kiel neniu alia sur ĉi tiu malfeliĉa planedo, tiam eble ĉi tiu pasinteco tute ne estas lia mondo! Eble ĉi tio eĉ ne estas lia universo, ia paralela universo, kaj eĉ kun tempomalfruo. Tio estas, li, Friedrich, ne mortigas siajn prapatrojn, ne siajn proprajn samlandanojn, sed fremdajn individuojn, kiuj havas nur ĝeneralan similecon al la abstrakta pasinteco de la terminatora knabo.
  Tio signifas, ke li fakte ne estas perfidulo - nur homo, kiel tiuj de diversaj sciencfikciaj serioj, kiu en la pasinteco uzas la scion pri la nuntempo, kaj ankaŭ estas dotita per nekredebla potenco per providenco. Nu, se li estas destinita havi superpotencojn, tiam estas simple peko ne uzi ilin! Nu, ĉar la sorto, la dekstra mano de la ĉielo mem, sendis lin unue al la Hitler Jugent, poste al la Tria Reich, li devas klopodi por fari karieron. Estas bone esti ĉefa feldmarŝalo je dek kvar, knabecaj jaroj, sed je dudeko estas pli bone esti plenrajta generalo, aŭ eĉ feldmarŝalo. Kaj kiu scias, eble la Tria Regno finfine digestos Amerikon, kaj tiam lia filo fariĝos la unua Monda diktatoro!
  Tiam subite aperis iu, kiun la junulo malplej atendis vidi: Evgenia Porsche... Alta, bela, forta, eĉ iom rustika kaj surprize ne-aristokrata por la filino de unu el la plej grandaj magnatoj de la Tria Regno.
  Vere, male al la antaŭa renkontiĝo, la knabino surmetis tre multekostajn, kun diamantoj, sed samtempe travideblaj kaj ne kaŝantaj la ĉarmojn de siaj graciaj, kvankam ne malgrandaj, kruroj.
  Pro la altaj kalkanumoj, la jam alta knabino ŝajnis preskaŭ kiel gigantino. Friedrich mem, ordinara kaj eĉ pli malgranda adoleskanto por sia aĝo, estis pli malalta ol ŝi, ĉirkaŭ dudek tri, dudek kvin centimetroj, kaj konsiderante la kalkanojn, eĉ pli...
  Friedrich eĉ embarasiĝis, se li neniam fariĝus pli granda ol tiu ĉi ses-funta knabino (kiu estis ŝia patro, Porsche, li ne estas giganto, kvankam oni ne scias kia patrino ŝi estis, kaj kiu grimpis sub ŝian jupon! ), estus pli alta ĉiam leviĝu super li. Jes, estas pli bone, ke ŝi marŝis nudpiede, kiel la lastan fojon...
  Evgenia tamen kun admiro rigardis la junan ason kaj etendis la manojn kaj kisis lin sur la lipoj:
  - Vi estas mia kavaliro! La lumo ne estas surtera!
  Friedrich estis konfuzita:
  - Jes mi....
  Evgenia interrompis:
  - Ne necesas vortoj! Vi meritas la laŭdon. Kaj ne nur kiel piloto... - La filino de la magnato skuis la harojn. - Nur pensu, vi havas mirindan donacon kiel inĝeniero kaj dezajnisto. Proponu tiajn ideojn... Geniulo! Supre estas Leonardo Davinci.
  Friedrich ŝercis:
  - Nu, jes! Mi konsentas, ĉi tiu artisto ne gajnis eĉ unu militon. Kvankam liaj ĉefverkoj konkeris la tutan mondon!
  Ili komencis danci. Evgenia estis same bela, artsketistino, sed ŝi aspektis tro granda por Volka... Kaj la parfumo odoris ebriiga... Rigardante la dekoltaĵon de ŝiaj luksaj mamoj, li sentis deziron tute naturan por fizike forta kaj evoluinta adoleskanto. Cetere, Helga spite ŝajnigis nenion rimarki. Tamen, la pli juna generacio de germanoj estis instruita, ke estas maldece por virino senti, des malpli demonstri, ĵaluzon, kaj ke viro, se li estas militheroo, estas eĉ devigita trompi. Kion plibonigi la rason! Kiel diris Hitler: ne estas peko por edziĝinta virino naski infanon de alia viro, kondiĉe ke li havas pli bonajn fizikajn trajtojn ol ŝia edzo. Evgenia tamen tute serioze demandis la knabon:
  - Kie vi studis, ke vi tiel bone konas la principojn de kontrolado de tankoj kaj memveturaj pafiloj, elpensante tian Scion?
  Friedrich ne povis kaj ne volis diri la veron, kaj al nekonata knabino, eĉ se ŝia patro estis magnato, unu el la dek plej riĉaj homoj de la Tria Reich kaj favorato de Hitler kaj Goering. Li respondis eviteme:
  - Ŝatokupoj de infanaĝo rolas ĉi tie... Diversa scienca literaturo, la deziro inventi! Vi ne devas sidi ĉe via skribotablo por krei ion utilan...
  Evgenia kapjesis:
  - Jes, ankaŭ mi ŝatas sportojn, kaj samtempe mi ronĝas, aŭ eĉ maĉas, la graniton de la scienco... Tamen, ĉu sinjorino Piston aspektas kiel oficeja rato?
  Friedrich, elmontrante siajn lupdentojn, konfirmis:
  - Jes, vi tute ne aspektas kiel rato, kaj ne nur rato! Plej verŝajne, eĉ vi povas esti komparita...
  Evgenia avertis:
  - Nur ne komparu ĝin kun bovino! Ĉi tio estas sufiĉe malnobla sugesto!
  Frederick rimarkis filozofie:
  - Kiu ĉikanas ion malgravan, tiu ricevas la rangon de kapro! Do... Nia merkato estas stulta.
  - Ĉu bazara slango? - Evgenia divenis. - Ĝenerale la germana parolo ŝajnas ĝusta, sed iel... Tro ĝustaj, precize metitaj supersignoj, klaraj vortoj, streĉiteco en la parolo... Kaj ne estas akcento, sed oni sentas ion ne tute denaskan en tiu ĉi ĝusteco.. .
  Friedrich ne montris, ke li estas maltrankvila:
  - Kio do pri ĉi tio? Eble vi suspektas, ke mi estas sovetia spiono, kaj ke la rusoj oferis dudek mil, kune kun la usonanoj kaj duonmilon da siaj sennombraj aviadiloj, por enfiltri min en la supron de la Tria Regno?
  Evgenia balancis la kapon:
  - Ne, mi ne pensas tiel! Ĉi tio estis tro multe, eĉ por la rusoj. Kvankam estas konata diro: oni ne povas kompreni Rusion per via menso. Sed ŝajnas al mi malsama, eble vi estas, kiel mi povas diri... Produkto de SS-genetika inĝenierado. Ia homo de la estonteco? Mi legis sciencajn verkojn pri genetiko kaj mi scias, ke la homa naturo povas esti ŝanĝita, plibonigita aŭ plimalbonigita per artefarita interveno. Kaj viaj superhomaj kvalitoj kiel militisto... Jen tiel...
  Anstataŭ respondi, Friedrich klinis la kapon al sia alta amatino kaj pasie kisis ŝin sur ŝiaj abundaj lipoj. Tiam li diris:
  - Ne donu al vi belan kapon. Se vi timas, ke vi ricevos de mi misajn infanojn, tiam kredu, ke ne estas tiel! Fakte, eble ni ŝanĝos la temon de konversacio.
  Evgenija konsentis:
  -Jes, estas pli bone ŝanĝiĝi! Parolu pri tankoj... Precipe la ĉefa operacia ĉefstabejo gvidata de Guderian elsendis konkurencan taskon: du specoj de tankoj... Kiel meza "Imperia Pantero" kun 88-milimetra kanono El 100 aŭ pli mallonga sed kiraspenetra, kaj fronta klinita kiraso de almenaŭ 250 milimetroj kaj peza "Reĝa Tigro" kun 105 mm kalibro El100-pafilo, kun fronta kiraso de almenaŭ 300 ... Krome, la pezo de la unua tanko ne estas pli ol kvindek tunoj, kaj la dua estas 65.
  Friedrich malestime snufis, kiel leono antaŭ gofero:
  - Ĉu io tia ne estas reala? Precipe konsiderante, ke ĝi fariĝis multe pli facila por vi kun malabundaj materialoj, kaj Aliancitaj bombistoj ne ruinigas la terojn de la Tria Reich!
  Evgenia respondis ĝemante:
  - Principe eblas, sed ni ne havis tempon, aŭ pli ĝuste ni ne havas tempon por fari prototipon en metalo en la bezonata tempo. Vi iel tro malfrue donis al ni vian brilan Scion. Kaj Hitler volas, ke la plej novaj tankoj komencu eniri servon kun la armeoj de la Tria Reich ĉi-jare.
  La juna aso estis surprizita:
  - Kial necesas tiom da tempo por fari prototipon?
  La knabino kapjesis:
  - Sufiĉe, precipe se la modelo estas fundamente nova... Estas kiel la popola diro: se vi veturas, vi finiĝos en intermonto!
  Friedrich pensis: kompreneble estas problemoj ĉi tie ... Ekzemple, sovetiaj projektistoj suferis dum tiom da jaroj kun la kreado de la IS-10-tanko, aŭ pasigis du tutajn jarojn ludante kun la T-54. Krome, ĉi tiu tanko estis desegnita post la milito, kaj havante sperton en la bataloj de la Dua Mondmilito. Krome, ĝi ne estis fundamente nova modelo, sed nur plia evoluo de la T-34. Ĉi tie, ekzemple, la T-44 ne estis tute sukcesa kaj praktike ne estis uzata en malamikecoj ... Do vi ne atendu specialajn miraklojn.
  La Tiger-tanko, pro la manko de la germanoj pri kreado de ĉi tiu tipo de maŝinoj (krom se, kompreneble, vi kalkulas la ĉasion, ekzemple, jam estis 150-tuna Koloso kreita dum la unua mondmilito).
  Friedrich rimarkis:
  - Necesas desegni surbaze de la jam kreita "Pantero"-5, aŭ AG. Ĝia aŭtofundo permesas vin porti pafilon ne nur de 88 mm kalibro, sed eĉ 128, aŭ 150 obusoj ...
  Evgenia ridis:
  - Sed ĝuste tion ni faras! Tamen, Porsche jam havas sian propran "Reĝan Tigron", kvankam kun 88-mm kalibro-pafiloj. Sed eble ĉi tiu faros kiel meza modelo. La komenca postulo por kiraso de 250 milimetroj estis plenumita en ĝi, kvankam la pezo estas sufiĉe granda - 63 tunoj. Sed la turo kun tre granda angulo de racia kliniĝo de la kiraso, eleganta kaj flulinia... Eble eblas gajni la mezan konkurson, sed problemoj aperos estonte. Sed laŭ via Scio, eblas krei tankon, kiu estas nepenetrebla de ĉiuj flankoj, detruante ajnan defendon. Post ĉio, por nova veturilo, estas tre grave havi bonan flankan protekton, pri kiu, bedaŭrinde, la Pantero ne povis fanfaroni dum tre longa tempo.
  Friedrich rimarkis:
  - Eble ni nun ne tuŝos la temon pri tankoj... Aŭ pli ĝuste, ni finu pridiskuti ĝin. Ni estas kiel maljunaj profesoroj aŭ junaj infanoj kaj knabinoj.
  Evgenija konsentis:
  - Vi pravas, kiel ĉiam, ni parolu pri io pli laika. Ekzemple, pri la brita reĝa domo.
  Friedrich ektimis:
  - Kia temo! Venu la tempo, restos nenio de la Venkantoj. Aŭ ĉu vi pensas, kaptinte Moskvon, niaj tankoj ne povos disbati Londonon, kiu jam estis kaptita?
  Evgenia ekbrilis per la dentoj:
  - Nu, kompreneble ili povas!
  Post la balo, sekvis nobla vespermanĝo kun luksaj pladoj, sed sen fortaj alkoholaĵoj. Nenio pli forta ol ses gradoj. Nu, tiam Friedrich kaj Evgenia, kiel decas al ulo kaj knabino, retiriĝis en apartan ĉambron.
  Kvankam estas ĝenerale akceptite, ke altaj blonduloj ne diferencas laŭ temperamento, Evgenia ege konvinke pruvis la malon dum kelkaj horoj. Nu, Friedrich, kompreneble, ankaŭ ne perdis la vizaĝon. Do ili ekdormis, forte brakumante.
  La knabo sonĝis, ke li estas japana Ŝinobo, kiu ricevis ordonon de la rusa caro Nikolao la 2-a mortigi la Mikadon, tio estas, la imperiestron.
  Friedrich sonĝis pri kiel li grimpis malglatajn murojn, alkroĉiĝante al la plej eta fendeto aŭ breĉo per siaj fingroj kaj piedfingroj. La knabo eniris la palacon, kie komenciĝis furioza batalo...
  La juna Ŝinobo, kiel kutime, hakis, ponardis kaj forblovis la kapojn de siaj malamikoj... La sonĝo estis tro kaosa, tro multe da sango, hakado, kaj malmulte da signifo. Krome estas nudkruraj knabinoj kun glavoj saltantaj ĉie... Mallonge...
  Mi sukcesis dormi ne pli ol tri aŭ kvar horojn... Friedrich estis vekita de la mesaĝisto dirante:
  - La batalo estas en plena svingo! Ne estas neanstataŭeblaj homoj, krom homoj kiel vi, Friedrich Bismarck.
  La knabo eksaltis kaj sen eĉ adiaŭi, rapidis al la plej proksima startleno.
  Kaj kiel montriĝis, li ne vane estis vokita... La generalo de la armeo Rokossovsky ricevis ordonon de Stalin, sen atendi la plenan koncentriĝon de fortoj, liveri subfosan baton al la armea grupo de Rommel. En ĉi tiu kazo, la kalkulo baziĝis sur la fakto, ke la germanoj ankoraŭ ne havis tempon por deploji siajn trupojn por ataki Voronezh. Do estis ŝanco elfari malaltan piedbaton sur la plilongigita flanko de la germanaj trupoj, elĉerpitaj de antaŭaj bataloj.
  Friedrich estis devigita suriri Fokken-Wulf, ne atakmodifon, sed regulan modelon, per kvar dudek-milimetraj kanonoj kaj du maŝinpafiloj. Do, pro troa hasto, la knabo trovis sin sen la armilo, kiu pruvis tiom efika por batali tankojn. Vere, li ankoraŭ havis dek bombojn en la fuzelaĝo...
  Estis ankaŭ varme en la ĉielo, aperis sovetiaj atakaviadiloj kaj Yaki-9 batalantoj. Ĉi-lastaj veturiloj, aliflanke, pro sia malforta protekto kaj pluvivebleco, ankaŭ estis vundeblaj ĉe longa atingo al 20-mm kalibrokanonoj. Friedrich unue batis la batalantojn sur la kornojn, kiuj, kompreneble, antaŭis la pli malrapidajn Ilojn. Kvar aviadilaj kanonoj, tio estas forto... La unuaj du dekduoj da jakoj disiĝis, eĉ sen ruzaj alproksimiĝoj al la vosto.
  Friedrich ne turniĝis, ne manovris, li simple iomete movis la aerkanonojn kaj vibris la korpon de sia masiva maŝino.
  Dudek kvin, dudek ses, dudek sep... Sentrafe, por la senprudentaj Jakoj, kiuj, suferante perdojn, tamen ne malŝaltas, sed eĉ provas rapidigi... Friedrich estis eĉ iom surprizita. kial, en sovetia milita literaturo, tiu glora Focken-maŝino estis tiel malgrandigita -Wulf. Jes, ŝi plenumas plenan turnon en 22 sekundoj kontraŭ 19, por la Jakoj (kaj en la malpeza modifo, la Jako eĉ kapablas fari tion dum 17 sekundoj!). Sed Friedrich ne bezonas manovri, li simple malrapidiĝas kaj flugas al ili. En unu sekundo oni povas efektive trafi sep aŭ ok aŭtojn.
  La tempo fluis terure malrapide por Friedrich en stato de bataltranco, kaj li havis tempon por pensi kaj malŝarĝi sian municion. Principe, estas ĝenerale akceptite, ke eĉ la plej lerta aso, inkluzive de eĉ tiaj fenomenoj kiel Rudel, ne kapablas serioze influi la kurson de la milito. En la reala historio, ses el la plej bonaj germanaj asoj detruis tutan aerarmeon, sed la nazioj senespere perdis la batalon por regado en la atmosfero.
  Sed ĉi-kaze, ĵeti tiom da jakoj en unu loko kontraŭ pli ol homo estas plena de danĝero... Sesdek unu batalantoj estis pafitaj en malpli ol unu minuto. Ĝuste tiel, la flugiloj defalas, aŭ la kirasa vitro de la kajutoj rompiĝas. Ĉi-lasta estas eĉ pli malbona, ĉar en ĉi tiu kazo la piloto ne povas esti konservita. Kaj jam restas malmultaj spertaj asoj en la Ruĝa Armeo.
  Inter la faligitaj veturiloj kvar apartenis al gardistoj, kiuj pafis pli ol kvin aviadilojn... Nur denove tio ne helpis, ĉar Volka sciis kien bati kaj kiel... Kiel ĉasisto uzante maŝinpafilon por pafi aron da anseroj. Ĝuste tio estas la grego, en unu eksplodo, intuicie, per instinkto, determinante kaj direktante la movojn de la barelo al la dezirata celo, kiam eĉ ne unu kuglo preterflugas. La anseroj, kaj ĉi-kaze sovetiaj aviadiloj, estas pafitaj, kaj kie la pilotejoj estas rompitaj, kaj la pilotoj estas malflugitaj, ili flugas rekte dum iom da tempo. Sed kelkaj flugiloj perdas...
  Friedrich rememoris ĉi tie filmojn pri akre pafantaj usonaj vakeroj, kaj la faman filmon kun DiCaprio - "Rapida sed Morta!" Sed en tiuj tagoj, usonaj vakeroj ne konis aŭtomatajn maŝinpafilojn aŭ rapidajn aerkanonojn. Alie, ili komprenus kia armilo ĉi tio estas simple monstra laŭ detrua potenco.
  La jakoj en proksima estonteco finiĝis kaj Friedrich translokiĝis al Ily. Ĉi tie estas plej bone ataki ilin de supre, aŭ de la malantaŭa hemisfero. Krome, ĝi ankaŭ estus optimuma, sen mallongigi la distancon.
  Alia maniero estas forpafi la pli fragilajn flugilojn, vi ne povas pendigi kirason sur ili.
  IL-2 estas moknomita ĝiba. Post kiam dua sidloko estis instalita en ĝi, fariĝis pli malfacile por la pafisto defendanta la malantaŭan hemisferon pafi tian maŝinon por novulo, sed tiam... Kompreneble, la aerodinamiko de tiu ĉi aviadilo plimalboniĝis. Do, estos eĉ pli facile kun ili...
  Pli logike estus, ke Ilam disiru en diversajn direktojn, sed la sistemo... Resume, ĝi komenciĝis per la batado de la legendaj ŝtormsoldatoj. Tamen, la facilmova Salamander-3 jam alvenis. Ili ankaŭ prenis la koton...
  Friedrich eĉ pensis, ke ili povus antaŭi lin, renkontinte la jakojn dum ankoraŭ alproksimiĝante... Kvankam, kiu scias... Luftwaffe-pilotoj ne estas kuraĝaj rusaj militistoj, kaj kutime ili ne eniras batalon plimulte, sed eble krom en kazoj. kie tro serioza minaco estas kreita al la terarmeoj.
  Friedrich tamen ankaŭ ne havas problemojn... Batu la malantaŭan kirasan hemisferon per kanonoj, aŭ kovru la flugilojn - la rezulto estas la sama. Kaj kiel ĉi tiuj aŭtoj tiam falas malsupren, ili eĉ lasas markon en la aero... Kiel strioj sur la dorso de batita sklavo.
  Friedrich pafis tridek sep siltojn kaj kaptis du pliajn Peonojn. Teksado denove, kvankam la antaŭa rekordo de cent unu ne estas rompita. Nur al la malamiko restas aviadiloj. Nun simple faligu la bombojn kaj revenu.
  Sovetiaj tankoj nun iris sur la atakon, sen la subteno de aviado, kaj precipe artilerio. Atakaviadiloj kaj bombistoj atakis ilin. Feliĉe por la sovetiaj tankaj skipoj, ili povis uzi la veturajn trajtojn de la veturiloj. Sed la nombro de ĉiuspecaj aviadiloj pligrandiĝis.
  Friedrich faligis ĉiujn siajn bombojn kaj turnis sin direkte al la flughaveno. Tamen, li sukcesis vidi la Fokken-Wulf-4 de Rudel, la faman tankdestrojeron.
  La juna aso revenis al sia "hejma" flughaveno, kie la Pegasus Terminator Me-362 atendis lin.
  Friedrich, surteriginte la Fokken-Wulf, kriis al la najbara piloto:
  - Kiu havas la aŭdacon aserti, ke la F -490 estas malbona batalanto, mensogas. Ne estas malbonaj aviadiloj, nur malbonaj pilotoj.
  La venonta atakmisio estis reduktita sole al bataltankoj. Dum la germanoj ankoraŭ ne sukcesis eligi potencan kirasan pugnon por renkonti ilin, ili atakis per aviadiloj.
  La kuraĝaj sovetiaj tankteamoj jam transiris la ĉifonan frontlinion kaj atakis la infanteriotrupon konsistantan el arabaj volontuloj.
  La islamanoj, kontraŭe al atendoj, batalis kuraĝe kaj ne pensis forkuri, sed samtempe ili agis ege maltaŭge. Precipe la usona bazuko estis uzata iom nehoma, kaj grenadoj eĉ pli.
  Sed la atako de la sovetiaj unuoj fiaskis. Faŝismaj atakaviadiloj precipe uzis multajn malgrandajn bombojn kun formaj ŝargoj, ideo kopiita de sovetiaj dizajnistoj, sed kun pli lerta efektivigo. Sed la sovetiaj petrolŝipoj ne ricevis ordonon pendigi reton de supre.
  Kaj Friedrich simple pafis aerkanonojn al la tegmentoj. Ĉi tio estas la plej simpla taktiko. Trarompu la turlukon kaj vian venkon. Kaj kiom da aŭtoj vi povas renversi tiel, se vi trafas ilin de horizontala aviadilo...
  Sed la rapideco de tanko ne helpas se batalanto trafas intuicie, sen celi, laŭkaprice...
  Ĝi estas kiel simulilo kun tankoj, nur vi havas dian reĝimon, kaj ĉiu pafo estas preciza, kaj vi pafas ofte, ofte...
  Nun la nombro de detruitaj tankoj superis kvindek, tiel ke Rudel ripozas... Sed mi devis devojiĝi. "Oreloj" aperis flanke. Ses el ili estis pafitaj, kaj lasis la reston detrui la Salamandrojn. Ĝenerale, lasi ĉi tiujn maizlaboristojn iri en batalon dumtage estas pura memmortigo.
  Tankoj estas pli gravaj...
  Reveno... Flugo sur Fokken-Wulf 4, kaj Helga apud li.
  La knabino demandis lin:
  - Nu, kion vi ŝatis pri Evgenia?
  Friedrich malestime snufis en la radion:
  - Kial vi estis ĵaluza?
  La knabino ridis:
  - Kompreneble ne! Ni estas liberaj, kaj ne edziĝintaj. Nur scivolas, kiu estas pli bona en la lito, mi aŭ ŝi!
  Frederiko respondis varme:
  - Kompreneble, vi! Vi ne estas tiel granda, kaj multe pli lerta!
  Helga ridis gaje.
  - Mi atendis nenion alian de vi! Sed kompreneble la plej bona... Uf, ŝi estas desegna rato, kaj unu el la tre malmultaj virinoj premiitaj kun la Kavalira Kruco de la Fera Kruco!
  Friedrich rimarkis:
  - Mi pensas, ke kverkfolioj estas tuj ĉirkaŭ la angulo por vi!
  La batalo montris, ke la knabo verŝajne pravas. Helga memfide martelis ĉe la tankoj. Ŝajne ŝi volis pruvi, ke militisto povas esti pli malmola ol militisto. Kvankam, kompreneble, ŝi ne povas kompari kun Friedrich.
  Baldaŭ aperis grandaj tankkolonoj de germanaj kaj usonaj veturiloj. Precipe lertaj kaj ludemaj usonaj tankdestrojeroj "Sorĉistinoj"-3. Tio estis grava, precipe ĉar la sovetiaj veturiloj jam estis plejparte detruitaj per aviadilatakoj. "Pantero"-5 ankaŭ rezultis esti problema ... Ĝia longtuba rapidpafa pafilo kaj nepenetrebla fronta kiraso ... Ŝajnas, ke eltenivo komencis malsukcesi la skipojn de sovetiaj tankoj. Kelkaj, ne aŭskultante la komandantojn, returnis sin, penante eskapi el ĉi tiu teknotrona infero.
  Kaj denove la reveno kaj foriro, la atako kontraŭ la tankoj...
  Jam pasis la tagmezo, mallumiĝas... La kontraŭatako de la Ruĝa Armeo estingiĝis. Li kaj Helga estis redirektitaj por apogi grupon de germanaj armeoj moviĝantaj direkte al Rjazan. En la sama tempo, ili provis premi la soldatojn de Vatutin en la kaldrono...
  La germanoj ankoraŭ malrapide antaŭeniras orienten. Ĉi tie ili estas malhelpitaj de la rezistemo de la sovetiaj trupoj kaj la defendaj linioj de la Stepa Fronto, eĉ se ne same densaj kiel ĉe la alproksimiĝoj al Moskvo.
  Tamen, la soldatoj de Hitler ricevis pli da loko por manovro, kaj Hoth provis preteriri la ĉefajn defendnodojn en tiaj kolonoj. Kelkloke la antaŭeniĝo de germanaj unuoj akcelis...
  Frederiko demandis al Helga:
  - Ĉu vi ne estas laca, knabino de miaj revoj?
  La blonda militisto respondis:
  - Ĝoja humoro forpelas laciĝon, pli bone ol vipado de bovinoj! Kvankam laceco eliras kun sanga puso anstataŭ lakto!
  Friedrich konsentis:
  - Vi ne povas argumenti kontraŭ la vero ĉi tie!
  Nokte, la junulo plu flugis, malgraŭ tio, ke nuboj ruliĝis en la ĉielon kaj pluvo malleviĝis. Laŭ germana milita doktrino, la aviado estis uzata por subpremi defendojn ĉe la frontlinio... Kaj malkiel en 1941, la Luftwaffe havis multe da aviadiloj danke al la helpo de Pindostan.
  Friedrich nun atakis bunkrojn, aŭ eĉ pli malgrandajn celojn... Nokte, la batalo ne trankviliĝis, kaj la sovetiaj trupoj lanĉis kontraŭatakojn. Kvankam ili estas malgrandaj kaj sufiĉe kaosaj, ili ne estas malpli kuraĝaj...
  Nokte, krom la U-2-eskadro, neniuj aerceloj estis renkontitaj. Kaj la bunkroj estis bombitaj... Malpeze.
  Antaŭ la mateno de la 15-an de oktobro 1947, batalo ekis por la urbo kaj samtempe la fervojkruciĝo: Elektrostal. Estis tre varme tie kaj, plej grave, al Friedrich aliĝis lia nedisigebla amiko Helga.
  - Nu, granda kavaliro, ĉu ni premas la malamikojn?
  Friedrich respondis gaje:
  - La senhejmuloj puŝas ĉe la bierbudo, kaj ni venkas. Kaj kiel ni venkas...
  La urbo Elektrostal mem estis sufiĉe fortikigita. Aldone al armeunuoj, du freŝaj sekcioj de la NKVD ankaŭ partoprenis en ĝia defendo. Kvankam ili, ĝenerale, ne estis tia elita armea gardisto kiel la SS, ili estis armitaj per kaj artilerio kaj malpezaj tankoj.
  La nazioj siavice provis krei sian propran kaldronon... Preteriru la citadelon, envolvu ilin per pinĉilo...
  Ĉi tie, kompreneble, aera subteno ludas gravan rolon, precipe se la kolo etendiĝas.
  Helga, kiel tipa por knabino, certigis:
  - Venko estos nia! Pretigu vian sledon por somero!
  Friedrich konsentis:
  - Kaj ne nur somere! Ni uzos pezajn tankojn kaj aerkonkojn.
  La knabo opiniis, ke ili denove estas en la armeo de Mainstein, sed en la Okcidento la plej populara Rommel estas pli konata. Ĉar dum la batalo la junulo agis pli en tranco, gvidata de infera spirito, kial li ne memoru la glorajn heroaĵojn de ĉi tiu komandanto. Cetere, estas multe pli agrable memori la venkitajn anglojn ol la venkitajn rusojn!
  Rommel, atinginte la Marret-Linion, rimarkis, ke li estas en napoleona "centra pozicio" inter du malamikaj armeoj kaj nun povis, doninte decidan baton, venki unu el ili kaj nur tiam turni sin kaj alfronti la duan.
  Friedrich subridis al si: Napoleono, kvankam Leo Tolstoj dubis pri tio, estis sendube granda komandanto kaj reganto. Precipe se vi rigardas la atingojn. Nur li ne retenis ilin. Hitler ĉi-rilate estas eĉ pli malbona... Sed principe eblas kompari la Fuhrer kun Napoleono!
  La talenta komandanto Rommel ankaŭ realigis ion alian: la amerikanoj kaj francoj marŝis malproksime orienten en centran Tunizion kaj tenis la Orientajn Dorsalajn Gorĝojn ĉe Fondouk, Faid kaj Gafsa, kovrante la Okcidentajn Dorsalajn Gorĝojn 60-70 mejlojn en la okcidento.
  Montriĝis, ke se la ital-germanaj trupoj kaptis Faid kaj Gafsa kaj tiam moviĝus okcidenten preter Feriana kaj Kasserine, ili povus iri rekte al la enorma amerika provizobazo kaj sia ĉefsidejo ĉe Tebessa. En Tebessa, la ital-germanaj soldatoj trovis sin malproksime en la okcidento de la Aliancita linio en Tunizio kaj preskaŭ ĉe siaj komunikadoj mem. Se Rommel tiam turnus siajn tankojn kaj indikis ilin norden direkte al la maro, cent mejlojn for, la germanoj povus fortranĉi la tutan Aliancitan armeon en Tunizio aŭ devigi ĝin retiriĝi al Alĝerio.
  La pensoj de Friedrich estis interrompita de la apero de du Lagg-oj eksplodantaj el malantaŭ la nuboj... Ĉi tiuj estis konsumitaj... Kaj poste bone celitaj pafoj al la pafiloj... Nur li povas pafi tiel... Kvar Jakoj pli. .. kaj estas ili ĝuste tie... Kaj nun pafu al la Katjuŝa... Por ke fragmentoj flugu ĉiudirekten... Alia raketlanĉilo... Do Helga provas de la flanko. Krias al li:
  - Heroo, ni puŝu ĝin pli forte!
  . ĈAPITRO N-ro 20.
  La misio de Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova en paralela mondo ankoraŭ ne finiĝis.
  La germanoj antaŭeniris en la direkto de la urbo Gorkij. Ili tute ĉirkaŭis lin. Knabo kaj knabino defendis ĉi tiun grandan urbon.
  Tute ĉirkaŭita, Moskvo sufokiĝis. La nazioj jam trarompis al Kremlo kelkloke. La pozicio de la ĉefurbo de Sovetunio estis preskaŭ senespera. La obusoj de la Moskva garnizono estis finiĝantaj. Kaj kun la falo de la ĉefurbo, ĝi estintus alia milito.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis por la urbo sur la Volgo.
  La knabo kaj knabino estas en batala humoro kiel ĉiam.
  Ili pafas kaj kantas:
  Pioniroj ne rezignas
  Ili ne timas torturon...
  Ili batalas kiel agloj
  Sendante la Krauts al la infero!
  
  Estas multaj herooj inter ili,
  Multaj frenezaj uloj...
  Se necese, marŝu en formado -
  Ŝargante la maŝinon!
  Kaj do knabo, kiu aspektis proksimume dekdujara, sed fakte sperta veterano, kiu estis de multaj jaroj, Oleg Rybachenko ekbrulis, falĉante la faŝistojn.
  Kaj tiam li ĵetas grenadon al la malamiko per sia nuda piedo.
  Kaj li disĵetos la Krauts en ĉiuj direktoj.
  Post kio la knabo kantos:
  - Mi estas rusa militisto sur la genuoj de sovaĝuloj,
  la malamikojn de Rusio mi forbalaos de sur la tero!
  Margarita, tiu ĉi knabino-heroo, ankaŭ ĵetas mortigan donacon de morto per sia nuda piedo. Li batos senkonscie multajn naziojn kaj tweetos:
  - Por Granda Rus'!
  Kaj li denove ekridis.
  Knabo kaj knabino batalas heroe. Kvankam la milito estas preskaŭ perdita. La germanoj jam sieĝis Orenburgon, kaj kunpremis la Ruĝan Armeon ĉie ili povis.
  Pli precize, Orenburgo estas delonge prenita. Nur unu kastelo ankoraŭ staras tie. La nazioj jam ĉirkaŭis Ufa.
  Cetere iliaj trupoj el la sudo jam alproksimiĝas al Kazan. La situacio estas pli ol kritika.
  Kaj la situacio plimalboniĝas pro tio, ke samurajoj venas el la oriento kaj en Centra Azio ili jam unuiĝis kun la germanoj.
  Sed la kuraĝaj infanviktimoj batalas. Ili kredas je sia venko. Aŭ almenaŭ ili estas pretaj morti kun la kapo alte. Tamen, kiel estas ĉi tiu morto? Ili estas senmortaj!
  Kaj ili restas infanoj dum multaj jaroj. Kaj ie estas aliaj mondoj kaj misioj.
  Oleg pafas alian pafon. Poste li ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj kaj kantas:
  - Stalino estos kun ni por ĉiam!
  Margarita ĵetis rigardon al la Fritzes kaj knaris:
  - Dio gardu! Ĉi tiu kanibalo venas al ni!
  Kaj la knabino, kolere, ĵetis grenadon per la nuda piedo.
  Oleg Rybachenko rimarkis sufiĉe logike:
  - Ni ĉiuj estas iagrade kanibaloj!
  Kaj la knabo ĵetis la donacon de la morto per siaj nudaj piedfingroj.
  Margarita konsentis kun tio:
  - Iagrade, jes!
  Kaj ŝi ankaŭ lanĉis mortigan armilon per sia nuda piedo, igante du germanajn aŭtojn kolizii kune.
  Oleg Rybachenko ekpafis kaj opiniis, ke la situacio de Sovetunio eble jam estas senespera kaj ne estas aparta celo fari militon. Jen kial ili vane mortigas homojn.
  La knabo ĵetis du obusojn per sia nuda piedo. Trafis la raŭpon, germanaj tankoj de la serio "E" koliziis kune.
  La infano Terminator kantis:
  - Kiam venos la tempo,
  Ni batalos kuraĝe!
  Leviĝantaj batalantoj matene -
  Kaj batalu kuraĝe!
  La knabo estis efektive preta detrui ajnan armeon en kelkaj minutoj.
  Margarita ankaŭ ĵetis la nudpiedan donacon de morto kaj grincis:
  - Por Granda Rus'!
  Infanoj estas tiaj kuraĝaj militistoj, ke neniu povas piedpremi kontraŭ ili. Ili estas tiel malmolaj batalantoj.
  La knabo kaj knabino estas en sovaĝa ekscito kiel ĉiam. Kaj kun ili kuraĝo, honoro kaj kuraĝo. Ili batalas kontraŭ la faŝistoj kiel titanoj. Kaj estas klare, ke la malamiko ne preterpasos kie ili staras kiel roko. Eble eĉ io pli forta ol roko kaj monolito.
  Margarita, pafante, diris:
  -Ni estos ĉampionoj de la planedo,
  Ni estas gigantoj de mezlernejo!
  Kaj la knabino denove lanĉos la donacon de morto per sia nudpieda, ĉizita piedo. Kaj ŝi disbatis la malamikon.
  Ĉi tiu knabino estas tiel bonega, vi ne povos uzi ion ajn kontraŭ ŝi.
  Ĉar ne ekzistas metodo kontraŭ rubo. Kvankam, ĉi tio ne estas levstango, sed io eĉ pli mortiga kaj malvarmeta.
  Oleg Rybachenko, pafante, grakis:
  - Mi ne estas knabo, mi estas superknabo kaj mi estos pli alta ol ĉiuj aliaj en la mondo!
  Kaj denove, kvazaŭ li ĵetus per sia nuda piedo detruan riglilon da eksplodaĵoj. Kaj denove du germanaj tankoj kolizias kune.
  La juna militisto estas tre batalema. Sed li sentas, ke li ne povas rompi la pugon ĉi tie per vipo. Kvankam ne ekzistas senesperaj situacioj, same kiel ne ekzistas nevenkeblaj kontraŭuloj.
  La knabo memoris, kiel li elpensis kanzonaĵojn por la prezidantaj elektoj en Belorusio:
  Ne estas interese aŭskulti stultaĵojn la sesan fojon,
  Kaj mi ne komprenas kiom kredi la "patron"!
  Lukaŝenko promesis konstrui paradizon -
  Sed kune kun lumo, ni iras en mallumon!
  Jes, ĝi estis defio al la sistemo kaj la kulto al personeco. Efektive, kial eŭropa lando toleru diktatoron, kvazaŭ en la mezepoko?
  Kaj Stalino ankaŭ estas diktatoro kaj en ĉi tiu universo li iom post iom komencas militon por venki...
  La heroaj infanoj batalis ankoraŭ tri tagojn. Dume, la nazioj ĉirkaŭis Kazan kaj prenis Ufa.
  Batalado jam okazis en la Kremlo mem. Kvar sorĉistinoj batalis kun la nazioj uzante glavojn kaj maldikajn diskojn por ĵetado, kun nudaj piedoj.
  Kremlo estis malbone difektita per senŝeligado de Sturmlevs, Sturmtigers, bombadoj kaj enormaj kanonoj.
  Stalino mem, kompreneble, estas ankoraŭ en Sverdlovsk. Kaj la situacio de Sovetunio aspektas preskaŭ senespera. Sed la Ruĝa Standardo ankoraŭ flugas super la ĉefurbo de Rusio, kio signifas, ke ne ĉio estas perdita!
  Homoj kredas, ke turnopunkto estas venonta!
  Nataŝa dishakas la arabon en duono. Li ĵetas diskon per la nuda piedo kaj grincas:
  - Gloro al la senmorta Patrujo! Hitler ne povas rompi nin!
  Zoja ankaŭ frapis la faŝiston per du sabroj kaj pepis:
  - Ne, ne rompu nin!
  Post kio ŝia nuda piedo ĵetis murdan diskon al la nazioj.
  Kaj paro da nigraj batalantoj falis de la detruita Kremla muro.
  Aŭrora pafis plu. Ŝi pafis malofte, sed precize. Kaj tiam ŝi uzis siajn sabrojn. Kaj steloj kaj akraj maldikaj svastikoj flugis de ŝiaj nudaj piedfingroj.
  Kaj ĉi tie Svetlana ĵetos akran diskon per sia nuda kruro kaj disŝiros la Fritz en pecojn. Tiam li kantos:
  - Kolovrat, Evpatiy Kolovrat - defendanto de la Patrujo, la soldato de Perun!
  Kolovrat! Evpatij Kolovrat! La Herooj de Rus' sonorigas la alarmon!
  Ni ĉiuj kvar batalas ĉi tie. Preskaŭ la tuta Moskvo jam estas prenita, kaj municioprovizoj finiĝis. Kaj rusaj knaboj kaj knabinoj mortas. Sed ili ne rezignas. Kvankam kiom longe daŭris la sieĝo.
  La knabinoj sur la Kremla muro batalas. Kiel herooj. Kaj malgraŭ decembro, ili estas nudpiedaj kaj en unu bikino. Sed ili ne sentas la malvarmon. Male, ilia energio nur pliiĝas.
  Kaj akraj, tre plataj diskoj forflugas de miaj nudaj piedfingroj. Kiuj disŝiras la eksterlandajn trupojn de la Germana Armeo.
  La militistoj batalas kiel herooj de milito. Kaj kun minimuma vesto. Tiajn belecojn ne embarasas nek la grandegaj tankoj de la serioj E kaj AG, nek aliaj teruraj inventoj de la nazioj.
  Neniu knabino estas io, kio povas venki ajnan formon de faŝismo. Eĉ se ĝi estas tiel perfekta kiel en ĉi tiu mondo.
  Nataŝa tranĉis per sia glavo, ĵetis diskon per sia nuda piedo, detranĉante la naziojn kaj kantis:
  - Kiel bone estas vivi en la sovetia lando,
  Kaj kiel mirinde estas disbati la Wehrmacht!
  Zoja, prizorgante la muelejon per sabroj, komentis:
  - La Wehrmacht fariĝis dolore forta! Nun ni jam defendas Kremlon!
  Kaj la knabino ĵetis stelon per siaj nudaj piedfingroj, frapante la Krauts.
  Tiam ŝi kantis:
  - Ĉi tio estas sovaĝa ĉaso al malamikoj!
  Kaj tiam estas Aŭrora en batalo. Kia ruĝhara kaj malvarmeta knabino. En la vintra vento, ŝiaj kuproruĝaj haroj flirtas kiel batalflago. Ne, tia knabino ne kliniĝos al neniu.
  Kaj de la ĵeto de ŝia nuda piedo flugas akra disko tranĉanta karnon kaj sangon.
  Li tranĉas la korpojn de kontraŭuloj. Kaj Aŭrora krias:
  - Mi estas superklasa knabino!
  Kiel aspektas Svetlana en batalo?
  Ĉi tiu blonda terminatoro estas simple diabla fajro kaj tornado de neniigo.
  Kaj ankaŭ mortiga surprizo flugas de ŝia nuda piedo. Kaj knabino plenrapide en batalo.
  Ĉiuj kvar estas en batalo. Kaj ŝi ne devas retiriĝi nek rezigni.
  Ili estas kvar sorĉistinoj - nur bonegaj! Vera kvarteto de detruo de ĉio kaj ĉiuj!
  Militistoj tenas la defendan sektoron. Sed Kremlo estas granda kaj ĝi ne povas rezisti ĉie. La fortoj estas tre neegalaj.
  Nataŝa komentis kun ĝeno:
  Ni mortigas, ni ne venkas!
  Kaj la knabino denove ĵetis mortigan ŝargon per sia nuda piedo.
  Zoya logike rimarkis dum ŝi tranĉis sian malamikon:
  - Vi ne povas gajni ĉion... Krom se en komputila ludo!
  Kaj la knabino kun oraj haroj ĵetis denove la mortdiskon.
  Aŭrora, tranĉante siajn kontraŭulojn per sabroj, pepis:
  - Venko, mi kredas, estos nia! En la nomo de Sankta Rusujo!
  Kaj de la ĵeto de ŝiaj nudaj piedoj flugas donaco de pereo.
  Kaj la tranĉitaj nazioj falas.
  Kaj poste Svetlana en batalo. Tranĉas la faŝistojn per siaj ĵetoj. Kaj li agas kun ekstrema, aŭ eĉ senfina lerteco. Ŝiaj nudaj piedoj estas tiel lertaj. Kaj ili montras teruran detruon.
  Kaj tiam la knabino kantas:
  - Gloro al la Patrujo kaj novaj mondoj!
  Kaj denove la surprizo de la morto flugas de ŝiaj nudaj piedoj.
  Kaj jen Nataŝa denove estas en batalo. Kaj li hakas la Krauts, rapidante kiel kometo. Kaj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la plej granda Patrujo!
  Kaj ŝiaj glavoj flugas supren kiel gazontondilo.
  Kaj la knabino eĉ ekkantis:
  - Gloro al Rusujo eterne,
  Nia revo realiĝos!
  Kaj la knabino donis akran bumerangon per sia nuda kalkano. Kaj li tordis kaj detranĉis dekduon da nigraj kaj malhelaj kapoj.
  Kompreneble, ne estis la germanoj kiuj mortigis la knabinojn, sed la koloniaj unuoj kiuj estis uzitaj kontraŭ ili. Sed eĉ ĉi tio faras ĝin eĉ pli malvarmeta por la militistoj.
  Ili estas brilemaj kaj ludemaj.
  Natasha denove tranĉas siajn malamikojn. Kaj ŝi ĵetas ion tian per la nudaj piedoj.
  Kaj ĝi bruos:
  - Stalino kaj gloro!
  Kaj poste Zoja. Same kiel liberigi ion murdan. Kaj ŝiaj nudaj piedfingroj kraĉas la mesaĝon de morto.
  Kaj la militisto muĝas:
  - Ne estas timige morti por Patrujo kiel nia!
  Kaj tiam ankaŭ Aŭrora prenos ĝin kaj eniros la batalon. Kaj li ankaŭ lanĉos bumerangon per siaj nudaj piedoj. Kaj reformos la malamikojn.
  Post kio li kantas:
  - Por la soveta Rus'! Kio regos super la universo!
  Kaj poste en la batalo Svetlana. Ankaŭ knabino, kiun oni ne povas haltigi aŭ malrapidigi. Jen kiel ĝi batas. Mi simple ne povas savi vin de tia militisto!
  Kaj per la nudaj piedoj ŝi ĵetas murdajn pakaĵojn. Kaj ŝi mortigas siajn malamikojn sen ia kompato.
  Kvankam poste Yarila povas preĝi por ili. Aŭ eble Perun. La regno de Chernobog atendas ilin post morto por pekuloj! Sed ĝi estas eĉ interesa siamaniere - militoj daŭras la tutan tempon! Kaj tiom da bataloj! Do eble ni ne tro amare funebru pri la sorto de pekuloj?
  Svetlana eĉ sentis iom amuza: vi ne povas envii kristanojn - ili estos senigitaj de multaj ĝojoj en la eterneco. Eĉ tion, kion ili havis sur la planedo Tero.
  Eh, mizeraj pekuloj! Kaj eĉ pli malfeliĉaj justuloj!
  Kaj la knabino denove ĵetas la donacon de morto per sia ĉizita, nuda piedo. Tiam li diras:
  - La mondo estos nia! Gloro al Rusujo!
  Nataŝa faris trioblan papilion per siaj glavoj kaj pepis:
  - Estu eterna gloro al granda Rusujo!
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ĵetos ion murdan kaj unikan. Post tio la nuda kalkano de la knabino trafis la frunton de la nigrulo, defalante lin kaj kvin aliajn arabojn de la muro.
  Venonta en la batalo estas Zoya. Nenio povas haltigi ŝin. Ŝi kontraŭbatalas la hordojn de Hitler. Kaj kuras trioblan muelejon. La soldatoj dehakitaj pro ŝia falo.
  Post tio la knabino diras:
  - Eterna Rus' estos kun Svarog!
  Kaj palpebrumas al siaj partneroj.
  Venonta en la batalo estas Aŭrora. Ŝi kuris kiel pantero. Ŝi detranĉis ĉiujn. Kaj per siaj nudaj piedoj ŝi lanĉis la donacon de la morto. Ŝi faligis multajn faŝistojn kaj kantis:
  - Por la plej alta formo de la Patrujo!
  Kaj tiam Svetlana eniris la batalon. Kiel ŝi faligas siajn malamikojn. Kaj li agas tre impete.
  Post kio la mortodonaco flugas el ŝiaj nudaj piedoj. Kaj li fortranĉas la naziojn ĝisfunde, kiel razilon de barbiro.
  Kaj la knabino krias:
  - Mia aĝo kaj mia vero! Gloro al Granda Rusujo!
  Jes, ĉi tiuj kvar batalas vere heroe. Sed kvar nudpiedaj kaj preskaŭ nudaj belulinoj ne kapablas venki en la Dua Mondmilito. Kaj tiel Moskvo falis.
  La knabinoj eliris el la kaptita ĉefurbo, uzante kaj siajn glavojn kaj la mantelon de nevidebleco.
  Ili ĝenerale kapablas multon. Knabinoj de la plej alta rango, vi ne trovos ilin pli altaj aŭ pli belaj.
  Kaj Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova forlasis la kaptitan urbon Gorkij.
  La nazioj, ve, atingis sukceson preskaŭ ĉie.
  La knabo kaj knabino foriris kaj ĵetis pinglojn per siaj nudaj piedoj, ekstermante la Krauts.
  Oleg Rybachenko kantis:
  - Ne, la vigla ne forvelkos,
  La rigardo de falko, aglo...
  La voĉo de la homoj estas klara -
  La flustro dispremos la serpenton!
  
  Mi kredas, ke la tuta mondo vekiĝos -
  Estos fino de faŝismo...
  Kaj la Suno brilos -
  La vojo lumiganta komunismon!
  Margarita ĵetis plurajn pinglojn per la piedfingroj de siaj nudaj piedoj kaj konfirmis:
  - Ne, ĝi ne forvelkos!
  Kaj ŝi pafis eksplodon de maŝinpafilo, falĉante du dekduojn da faŝistoj.
  Ĉi tiuj estas la speco de infanoj. Malvarmeta, neskuebla. Kvankam vere, ĉi tio ne estas tia milito. Kaj ili devas forkuri.
  Moskvo falis, la urbo Gorkij falis. La nazioj sturmas Kazanon. Ĉi tiu jam estas la lasta sovetia urbo ĉe Volgo. La rezisto estas heroa, sed estas kreskanta sento de malespero.
  La nazioj havis pli progresintajn piramidajn tankojn de la AG-serio, kiujn neniu sovetia armilo povis penetri. Kaj ĉi tio, mi devas diri, estas tre malbona.
  Nur kiam la nudaj piedoj de knabo kaj knabinoj ĵetas grenadojn sur la spurojn, la germanaj monstroj kolizias. Sed kion povas fari nur unu paro, kiam preskaŭ la tuta mondo estas kontraŭ Sovetunio!
  Oleg Rybachenko ĵetis granaton per sia nuda piedo, kunpuŝis la kapojn AG-50 kaj AG-75 kaj poste diris:
  - Se la fortikaĵo estas survoje,
  La malamiko konstruis...
  Ni devas ĉirkaŭiri de la malantaŭo -
  Prenu ŝin sen pafi!
  Margarita konsentis kun tio:
  - Trompo en milito estas granda afero! Precipe se la fortoj estas neegalaj!
  Oleg Rybachenko notis:
  - Kaj mi ludis la Ententan strategion. Per egalaj armiloj, li detruis cent dek kvar milionojn da malamikaj soldatoj, kaj li mem perdis nur nulon. Ĉi tio signifas, ke per taktiko vi povas efektive batali kontraŭ la tuta mondo!
  Margarita konsentis kun tio:
  - Tute eble! Kaj batalu kaj venku!
  Oleg Rybachenko ĵetis la kudrilojn per siaj nudaj fingroj. Li mortigis tri dekduojn da faŝistoj kaj diris:
  - Ni venkos en la nomo de Sankta Rusujo!
  La knabo kaj knabino daŭrigis sian kuradon... Ve, la fortoj vere estas tro neegalaj.
  Kazan estis detruita per ĉiuj specoj de armiloj. Stalino ordonis, ke oni tenu ŝin ĝis la lasta sangoguto. Sed fakte, la batala spirito de la Ruĝa Armeo post la falo de Moskvo estis tro rompita. Ĉiuj volis morti ĉiam malpli. Kaj la nazioj estas tro superaj en nombro kaj armiloj.
  Kaj iliaj reagaviadiloj bombas ĉiujn urbojn kaj vilaĝojn, kiujn la nazioj ankoraŭ ne sukcesis okupi.
  Antaŭ ol Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova atingis Kazan, ĉi tiu urbo falis.
  Ufa ankaŭ estis prenita. Do, malgraŭ la severa vintro, la nazioj moviĝis al Sverdlovsk.
  La ĉefsidejo de Stalin situis tie. Kaj samurajo venis de la oriento. La japanoj ankaŭ estas fortaj.
  Iliaj militistoj estas precipe danĝeraj - Ŝinoboknabinoj. Malgraŭ la siberia vintro, ili rapidas tra la neĝo nudpiede, dum ili mem portas nur naĝkostumojn. Estas timige eĉ imagi tiajn militistojn. Kvankam ili estas tre belaj.
  Jen unu el ili kun blua hararo, alia kun flava, tria kun ruĝa, kvara kun blanka.
  Ĉi tiuj estas la plej belaj murdistoj. Ili laboras per unu glavo kaj ĵetas maldikajn diskojn aŭ ĉakrojn al la infanterio. Kaj Ŝinoboj ĵetas eksplodaĵojn kontraŭ la tankojn - ili havas nur la grandecon de pizo, sed la plej pezaj sovetiaj tankoj flugas alte en la aeron kaj disŝiras ilin.
  Eĉ la timinda IS-7 ne estas malhelpo por ninja knabinoj. Ili estas militistoj de tia alta ordo, ke eĉ la gardistoj estas senpovaj kontraŭ ili.
  Jen ninja knabino kun blua hararo, per la nudaj piedfingroj ŝi ĵetis pizon kaj tri sovetiajn tankojn samtempe, flugis alte supren kaj eksplodis en partojn.
  Kaj tiam estas knabino kun flava hararo kaj sia nuda piedo, ĵetanta pizon. Kaj denove, sovetiaj aŭtoj flugas en malsamaj direktoj kaj estas frakasitaj en pecojn. Ni alfrontu ĝin, ĉi tiuj estas la speco de militistoj ĉi tie - eĉ la plej kuraĝa kavaliro estus timigita antaŭ ili.
  Kaj jen ninja knabino kun rufa hararo en batalo. Same kiel ĵeti mortigan pizon per viaj nudaj piedoj. Kaj de ĝia trafo, la kiraso de la grandega IS-12 eksplodis.
  Ĉi tiu estas la Terminator-knabino.
  Kaj tiam Ŝinobo knabino kun blankaj haroj. Sammaniere li prenos ĝin, kaj per sia tuta forto li enpuŝos siajn glavojn en la soldatojn de la Ruĝa Armeo. Li disrompos ilin kaj kantos:
  - Mi ne estas patosa cimo, Ŝinobo, sed ne testudo!
  Denove, ĉiuj kvar knabinoj estas murdistoj en batalo.
  La Ruĝa Armeo perdas la militon sur ĉiuj frontoj. Sed li ankoraŭ provas batali.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova vagas tra la vintra neĝo. Ili estas malriĉaj nudpiedaj infanoj. Por senmortaj korpoj, frosto ne estas tiel malbona. Ĉi tiuj superhomoj ne povas malsaniĝi aŭ malvarmumi aŭ frosto. Sed tamen, kiam vi alproksimiĝas al Uraloj, la frosto estas malagrabla kaj mordas la nudajn kalkanojn de infanoj.
  Oleg malĝoje rimarkis:
  - Vi ne scias kio estas pli malbona - malvarmo kaj malsato, aŭ la konstato, ke via sankta Patrujo perdas!
  Margarita sufiĉe logike rimarkis:
  - Por ni malvarmo kaj malsato estas nenio... Sed la fakto, ke ni perdis kontraŭ la nazioj, estas efektive malbona!
  Oleg konsentis kun ĉi tio:
  - Ĝi ne povas plimalboniĝi! Ĝenerale, kial la Tria Regno kutime pli sukcesas en paralelaj universoj ol en la nia?
  Margarita faris logikan supozon:
  - Ĉar la faŝistoj estas tre fortaj kaj organizitaj. Kaj ni estis bonŝancaj multfoje. Precipe kun Stalingrado!
  Oleg Rybachenko piedbatis neĝbulon per sia nuda piedo kaj rimarkis:
  - Jes, ni estis tre bonŝancaj kun Stalingrado! La Fritz mem stulte eniris la kaptilon!
  Margarita kukis:
  - Provante ne eniri problemojn,
  Por ne konfuziĝi kaj perdiĝi...
  Necesus kolekti nikelon por penco,
  Kaj pli ĝuste, naskiĝu denove!
  La infanoj survoje atakis taĉmenton de faŝistoj. Pli ol cent soldatoj estis mortigitaj. Unu restis kaptita. Margarita devigis la junulon kisi ŝiajn tre elastajn plandojn, ruĝajn pro la malvarmo. Li faris ĝin obeeme. Kaj li diris, ke la germanoj jam alproksimiĝas al Sverdlovsk kaj ĉirkaŭas ĝin.
  Oleg notis:
  - Estas strange, ke vi kaj mi, Margot, estas pli rapidaj, sed iel ni moviĝas kiel ordinaraj homoj aŭ eĉ pli malrapide!
  Margarita konsentis:
  - Kaptita en ondo de malvenko! Ŝajne en ĉi tiu universo ĉiuj estas kontraŭ Sovetunio. Eĉ naturo kaj spaco!
  Oleg tiam sugestis:
  - Kaj se estas bagatela por ni mortigi Hitler?
  Margarita negative skuis la kapon:
  - La hipersorĉistino ne donis al ni tian ordon! Do ni faru sen amatoraj prezentadoj. Krome, kion ĉi tio faros?
  Oleg Rybachenko memfide respondis:
  - Sufiĉe multe! Cetere, Fuhrer, ĉi tiu estas la Fuhrer ankaŭ en Afriko!
  Margarita sugestis:
  - Nun ni batalu ĉe la fronto, kaj tiam ni vidos pri Hitler! Kiel oni diras - rapidu sen rapidi!
  Oleg kantis:
  - Rapido estas bona, ne rompu la ĉizilon... La viro ne estas pego, kaj haste freneziĝis!
  La knabo kaj knabino kuris per ĉiuj fortoj. Kaj ni sukcesis atingi Sverdlovsk. Kaj ili komencis defendi la urbon sturmitan de la nazioj.
  La atakoj sekvis unu post la alia.
  La infanoj estis nudpiedaj. Margarita estas en tuniko, kaj Oleg Rybachenko estas nur knabo en pantaloneto. Sed ili batalis kiel veraj kaj neflekseblaj herooj.
  Oleg ĵetis la kudrilon per siaj nudaj piedfingroj, trapikis la Fritz en la gorĝon kaj pepis:
  - Ni ne rezignos eĉ unu colo da tero!
  Margarita ĵetis obuson per la nuda piedo kaj knaris:
  -Ne guto, nek colo, nek centimetro!
  Knabo kaj knabino batalis en la malvarmo. Kaj kun ili estis aliaj pioniroj. Kaj multaj ankaŭ estas nudpiedaj, malgraŭ la sovaĝa malvarmo. Kaj se la senmortaj infanoj ne timas la sovaĝan froston, almenaŭ ili ne povas damaĝi ilin, tiam ĝi estas sufiĉe danĝera por ordinaraj infanoj.
  Jen unu nudpieda pioniro, kies eĉ liaj fingroj estis bluaj pro la malvarmo, liaj dentoj malvarmumis, kaj lia makzelo estis ŝvelinta. La knabo multe suferas. Sed malgraŭ tio, li furioze prenas aron da obusoj kaj ĵetas ilin sub nazian tankon, kaj li mem falas, trafita de mitrala eksplodo.
  Ĉi tiu estas kuraĝa knabo...
  Aŭ knabino, kies nudaj piedoj brilas kiel skarlataj papavoj, puŝas minon sub la spurojn de germanaj mastodontoj. Ŝi mem mortas, kriante:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Tre doloras esti nudpieda vintre, en Siberio, kiam oni ne estas protektata de senmorta karno.
  Eĉ Oleg kaj Margarita ne tiom ĝojas esti duonnudaj en severaj frostoj. Sed ili ridetas kaj kantas, volante gajigi la infanojn:
  - Eh, frosto, frosto, ne frostigu min,
  Ne frostigu min! Mia ĉevalo! Mia ĉevalo!
  Blankhara!
  La knaboj kaj knabinoj, skuante siajn ruĝajn kaj bluajn krurojn pro la amara malvarmo, kantis:
  - Neĝo ne haltigos nin! La frosto ne venkos nin! Ni estas la pioniroj de la Krauts! La faŝisto estos forte batata!
  Infanoj batalas bone! Sed la fortoj estas tro neegalaj. Stalin fuĝis de ĉirkaŭita Sverdlovsk al Novosibirsk. Tamen japanoj jam alproksimiĝas al ĉi tiu urbo de la oriento. Ili iel ne timas eĉ la froston de Siberio.
  Ke la milito venu al fino.
  Sed la pioniroj ne rezignas. Kaj eĉ en malfacilaj tempoj, infanoj kantas kuraĝe;
  Ni estas pioniroj, infanoj de komunismo -
  Fajro, tendo kaj sonoranta korno!
  La invado de la malbenita faŝismo -
  Kiu atendas furiozan malvenkon!
  
  Kion ni perdis en ĉi tiuj bataloj?
  Aŭ ĉu vi akiris ĝin en bataloj kun la malamiko?
  Ni antaŭe estis nur infanoj de la mondo -
  Kaj nun la militistoj de la Patrujo!
  
  Sed Hitler faris paŝon al nia ĉefurbo,
  La akvofalo faligis sennombrajn bombojn!
  Ni estas la Patrujo, eĉ pli bela ol la ĉielo -
  Nun venis la sanga sunsubiro!
  
  Ni respondos al agreso severe -
  Kvankam ili mem estas, ve, malgrandaj laŭ staturo!
  Sed la glavo estas en la manoj de delikata adoleskanto -
  Pli fortaj ol la legioj de Satano!
  
  Lasu la tankojn rapidi lavangon post lavango,
  Kaj ni dividas la fusilon inter tri!
  Lasu la policanon celi la dorson,
  Sed la Sankta Dio feroce punos ilin!
  
  Kion ni decidis? faru la laboron de paco -
  Kaj por tio, ve, mi devis pafi!
  La trankvilo jam estas malaminda.
  Estas ankaŭ perforto kaj graco!
  
  La knabino kaj mi kuras nudpiede kune -
  Kvankam neĝo falis, ĝi bruligas neĝblovon kiel karbo!
  Sed ili ne havas timon, infanoj scias -
  La faŝisto estos pelita en la ĉerkon per kuglo!
  
  Do ili mortigis malnoblan kompanion de Krauts,
  Kaj la ceteraj malkuraĝuloj kuras!
  Ni detruas infanterion kiel falĉilon en batalo -
  Junaj someroj ne estas malhelpo por ni!
  
  Venko estas atingo, estos en majo,
  Nun la neĝoŝtormo estas pika, malmola neĝo!
  La knabo estas nudpieda, lia fratino estas nudpieda,
  Infanoj festis sian plejboniĝon en ĉifonoj!
  
  De kie ĉi tiuj fortoj venas en ni -
  Elteni la doloron, la malvarmon, tiun bezonon!
  Kiam amiko mezuris la fundon de la tombo,
  Kiam amiko ĝemas, mi mortas!
  
  Kristo benis nin pioniroj,
  Li diris: La Patrujo estas donita al vi de Dio!
  Ĉi tiu estas la unua fido de ĉiuj,
  Sovetia, sankta lando!
  Kaj ili mortas kun ridetoj sur la lipoj. Infanoj ne konas malfortecon... Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova batalis dum tuta semajno. Sed Sverdlovsk falis. Parto de la garnizono kapitulacis - sentante, ke la situacio estas senespera. Nur la pioniroj rifuzis kapitulaci.
  Kaj manpleno da kuraĝaj, nudpiedaj uloj faris malesperan sukceson. Ili kuris tra la neĝblovoj, laŭvorte bluaj pro la terura malvarmo. Kaj ili mortis sub maŝinpafiloj kaj kanonoj.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita ankaŭ estis sufiĉe gratitaj, sed ankoraŭ eskapis el Sverdlovsk. Post tio ni translokiĝis al Novosibirsko. Frosto, vintro, longaj noktoj.
  Knabo kaj knabino kuras, ili estas malgajaj kaj tre koleraj.
  Margarita notis:
  - Hipersorĉistino povus helpi ĉi tiun mondon! Alie la nazioj venkas! Ĉi tio estas vere universala maljusto!
  Oleg Rybachenko saltis pli alte, tordis per sepobla kapriolo kaj sufiĉe logike rimarkis:
  - En la mondo estas tute malmulte da justeco! Ekzemple, kial maljunuloj suferas? Cetere, preskaŭ ĉiuj senescepte! Kaj kiam homo estas juna, li fumas, trinkas, kaj eĉ pli malbone faras, kaj estas sana! Kie estas la justeco, kiun suferas la maljunuloj?
  Margarita volonte konsentis pri tio:
  - Ne ekzistas justeco en la universo!
  Oleg Rybachenko demandis iom naive:
  - Kaj kien Dio rigardas?
  Margarita, ĉi tiu nudpieda knabino en trua tuniko, sugestis:
  "Eble ni mem devas fariĝi kiel dioj, por ke justeco regu en la mondo!" Jen la saĝo de la Kreinto!
  Oleg Rybachenko memfide konfirmis:
  - Mi kredas, ke ni revivigos la mortintojn!
  La terminatora knabino konfirmis:
  - Jes, mi kredas je tio, kompreneble!
  La infanoj kuris al Novosibirsk kaj partoprenis en la defendo de ĉi tiu urbo.
  Ili batalis en preskaŭ la lasta grava grandurbo sub la kontrolo de la Ruĝa Armeo.
  Stalino jam negocis kun Hitler, jesante kapitulaci se lia persona sekureco estis garantiita. La Fuhrer estis preta por tio, precipe se la partizanoj trankviliĝis.
  La japanoj jam sturmis Novosibirskon de la oriento. Do praktike ne estis ŝanco eskapi. Sovetunio estis mortanta.
  Oleg Rybachenko kaj Margarita Korshunova pafis al la nazioj kaj ĵetis obusojn per siaj nudaj piedoj. Kaj ili ankoraŭ esperis ion.
  Apud ili estis la pioniroj. En la severa frosto en Siberio, ĉiuj infanoj estis nudpiedaj kaj somere pioniraj uniformoj kun kravatoj. Ili mortis kiel herooj.
  Iliaj kruroj estis ruĝaj kiel la piedoj de anseroj, kaj iliaj fingroj bluiĝis.
  Sed la pioniroj ne rezignis.
  Ili venkiĝos al faŝismo!
  Oleg Rybachenko ĵetis grenadon per la piedo de sia nuda knabo. Li tuj puŝis tri germanajn tankojn kapon kaj flustris:
  - Mi kredas je venko!
  Margarita ankaŭ ĵetis mortigan donacon per siaj nudaj fingroj kaj pepis:
  - Ankaŭ mi kredis, kaj mi kredos ĝis la fino!
  Kaj ili batalis por la lasta sovetia urbo kun la furiozo de malespero. Kaj tamen ili ne intencis fleksiĝi.
  Oleg Rybachenko, por gajigi la preskaŭ morte frostitajn pionirajn infanojn, kantis kun granda entuziasmo;
  Mi estas juna militisto de Patrino Rusio,
  La potenca lando, la patrujo de ĉiuj landoj...
  Ne ekzistas pli bela patrujo en la universo,
  Stalino ligis kravaton sub la forĝejo!
  Esti pioniro estas ĝojo kaj voko,
  Post ĉio, tio signifas, ke vi estas servisto de la lando.
  Kaj vi povas pliigi la universon -
  Detruante la intrigojn de la diablo-Satano.
  Kiam somero venis en '41,
  La junia fulmotondro tondras por ni...
  Ni ne volas, ke la regiono malriĉiĝu,
  Por feliĉo, kredu - la Patrujo estis kreita!
  La knabino kaj mi atendas la naziojn en embusko,
  Antaŭ tio ni ricevis maŝinpafilon.
  Kaj al la freneza ĝeno de Hitler,
  Nia taĉmento sukcese batas la naziojn!
  La nudaj piedoj de amatinoj fariĝis malglataj,
  La neĝo jam pikas sub la nudaj plandumoj.
  La malvarmo kaj lipoj bluiĝis,
  Sed la sankta fajro varmigas niajn animojn!
  Ni batas sen scii la mezurojn de niaj kontraŭuloj,
  Ni ne donas al vi pacon tage nek nokte!
  Grenadoj flugas sur la ŝtupojn en svarmon,
  Kaj la oficiroj kun kaŝpafilo.
  La faŝistoj ne povas trovi subtenon ie ajn,
  Nia pionira, kuraĝa taĉmento...
  Kapabla, se vi bezonas tranĉi montojn,
  Jen la tankoj de Hitler brulantaj kiel kandeloj.
  La homoj amasiĝis en kolerego -
  Por justeco, kuraĝo kaj honoro.
  Kaj ne estas rifo en la maro de ŝtormoj -
  Kiu igus nin sidiĝi!
  Ni eniris Berlinon, ni aliĝis al Komsomolo,
  De nudpieda piedpremado kun knabinoj la tuta mondo!
  Ni enspiras la venkan mielon en la ĉiela majo,
  Nun nia hela sukceso fariĝis eterna!
  
  
  
  
  . ALEKSANDRO LA 3-a vivis sesdek ok jarojn
  La caro ankaŭ ekonomie fortigis la imperion. Ne okazis tumultoj aŭ revolucioj, do la ekonomio konstante kreskis. Kaj Rusio havis pli grandan loĝantaron antaŭ la unua mondmilito pro pli malalta morteco kaj la aneksado de la nordaj regionoj de Ĉinio kaj Koreio. Kaj la armeo estis pli granda. Kaj aperis la unuaj malpezaj tankoj en la serio, kaj multaj aviadiloj de malsamaj markoj.
  Ve, Aleksandro la Tria ne vivis por vidi la triumfon en la unua mondmilito, sed tio jam iris al Nikolao la Dua.
  La nova reĝo havis fortan tronon, alian edzinon, sanan heredanton, ducent okdek milionojn da homoj, kaj du milionojn kaj duonon da soldatoj en pactempaj ŝtatoj.
  Do vi povas batali kuraĝe kaj lerte! Krome la rusoj havas ankaŭ malpezajn tankojn kun maŝinpafiloj, sed pezaj ĵus aperis. Ĝi estis evoluigita fare de la filo de Mendeleev.
  Do vi ne povas haltigi la reĝan armeon!
  Nikolao la 2-a eniris la militon kun la germanoj kaj aŭstroj... Rusaj trupoj kaptis Galicion, Bukovinon, kaj kaŭzis serion da malvenkoj al la aŭstroj. Komence okazis bataloj en Orienta Prusio, sed poste ili venĝis kaj fortranĉis Koenigsberg. La aliancanoj forpuŝis la germanojn de Parizo... Rusaj trupoj prenis Krakovon, kaj havante nombra supereco, malgraŭ la vintro, daŭrigis la ofensivon, alproksimiĝante al Budapeŝto. Germanio proponis, vidante, ke la afero odoras je malvenko, pacon je moderaj kondiĉoj.
  La germanoj jesis doni Klaipeda kaj parton de la teroj en Pollando al Rusio, same kiel pagi kompenson. Francio estis resendita al parto de la teritorio antaŭe kaptita sub Bismarck, kaj iomete al Danio.
  Aŭstrio-Hungario cedis Galicion, parton de Bukovino kaj Krakovo. Sed la imperio ne kolapsis. Rusio reakiris la terojn de la slavoj, ĉion kio iam estis parto de Kievan Rus, kaj vastigis la Regnon de Pollando.
  Turkio kaj Japanio ne havis tempon por eniri la militon, same kiel Italio. Tio estas, la unua mondmilito, fakte, ne okazis. Do eta bataleto. Nikolao la 2-a fortigis sian aŭtoritaton kaj tiam regis pace dum sufiĉe longa tempo.
  Rusio tamen pasigis la militon en Afganio - finfine dividante ĝin kun la britoj. Tiam Irano estis dividita kun Britio.
  Rusio tiel vastigis siajn havaĵojn. Sed venis la ekonomia krizo kaj la Granda Depresio de 1929... En 1931 Japanio, en alianco kun Turkio, komencis militon kontraŭ cara Rusio. Sed fakte ĝi estis memmortigo. La cara floto en la Pacifiko sub la ordonrajto pri Kolchak venkis la japanojn. Kaj la surtera armeo ĝenerale estis multfoje pli forta.
  La samon oni povas diri pri la turkoj. Ili evidente grimpis kontraŭ la malĝusta malamiko.
  Carista Rusio povis surterigi soldatojn kaj kapti Japanion. Kaj tiam rusaj trupoj finfine okupis Turkion. Tiel finiĝis la epoko de la Otomana Regno.
  Kaj caro Nikolao la 2-a pliigis sian gloron kaj la potencon de Rusio. Tiu ĉi glora imperiestro regis ĝis 1936 kaj ankaŭ mortis en la aĝo de sesdek ok jaroj.
  Li estis sukcedita fare de Alexey II. Ĝenerale, tute sana viro de tridek du jaroj. Lia patrino estis malsama, do Aleksandro la Tria ne permesis la fatalan geedziĝon.
  Alexei II kompletigis la konkeron de Saud-Arabio dividante ĝin kun Britio.
  Vilhelmo la 2-a regis sur la trono de Germanio ĝis 1941. Ĉi tiu monarĥo estis en potenco dum kvindek unu jaroj! Sufiĉe longa tempo!
  Sed nun lia filo Ferdinando estas sur la trono. Eĉ ne odoras kiel Hitler. Alia rakonto.
  Estas ankoraŭ paco. Ĉiuj kolonioj estis dividitaj. Mussolini konkeris Etiopion.
  Nenio plu estas por dividi... Britio tamen travivas malfacilajn tempojn. Kaj ĝi estas en ekonomia krizo.
  Kaj tiel Ferdinando proponis al Aleksej la Dua dividi la koloniajn posedaĵojn de Francio kaj Britio. Kiel, vere, kiom vi povas rigardi ĉi tiujn terojn.
  Tiel, Mussolini, Ferdinando kaj Alexei II kunmetis sian pakton.
  Sed kompreneble Rusujo jam sukcesis konkeri preskaŭ la tutan Ĉinion kaj fariĝi multfoje pli forta ol iu ajn alia en la ekonomio, en la milita sfero kaj en la loĝantaro.
  La caro Aleksej aprobis, ĝenerale, ĉi tiun proponon kaj decidis, ke ili komencos kune.
  Ferdinando ne plu estis juna. Kaj li estis singarda.
  Tamen, la 15-an de majo 1945, milito komenciĝis. La germanoj denove moviĝis
  Kontraŭ Belgio...
  Kaj la cara armeo iris tra la britaj kolonioj kaj rapidis tra Egiptujo.
  Rusujo havis dek milionojn da soldatoj kaj kvincent sekciojn, kaj memfide
  Ŝi venkis. Ŝajnis, ke neniu povus haltigi ŝin.
  En du monatoj, la cara armeo konkeris Hindion, sudan Iranon, britajn havaĵojn en Saud-Arabio, Egiptujo, Sudano, kaj la plej grandan parton de Hindoĉinio.
  Sed la germanoj povis nur okupi Belgion, kaj estis maldaŭrigitaj ĉe la aliroj al Parizo. Holando ankaŭ eniris la militon.
  Carista Rusio dum pliaj du monatoj kaptis la havaĵojn de Britio en Azio kaj finis Indonezion. Tiam ŝi alteriĝis en Aŭstralio kaj moviĝis tra Afriko.
  La germanoj provis preni Parizon, sed ilia atako estis repuŝita. Tamen, la milito estis perdita. Italio ankaŭ kaptis la afrikajn havaĵojn de Britio kaj Francio.
  Nur en la kvina monato la caraj trupoj komencis alveni al Eŭropo. La batalado ankoraŭ furiozis en Afriko kaj Aŭstralio, sed ĝi jam finiĝis. Aŭstrio-Hungario, tre malfortigita pro la perdo de tero, ankaŭ eniris la militon flanke de la koalicio.
  La germanoj povis kapti Holandon. Kaj ili plibonigis sian pozicion.
  Dum pliaj du monatoj, la cara Rusio kompletigis la kapton de Aŭstralio kaj Afriko. Kaj nur fine de novembro, ĝuste en la frosto, komenciĝis nova ofensivo de german-rusaj trupoj, preterirante Parizon.
  En ĉi tiu kazo, la fortoj jam estis tro neegalaj. La franca-anglaj trupoj estis venkitaj. Kaj Parizo estas ĉirkaŭita.
  Kaj en la novjara tago la garnizono kapitulacis... Tiam la caraj kaj germanaj trupoj kaptis la tutan Francion en tri semajnoj. Tiam komenciĝis la bombado de Britio... Kaj ĉiuj kolonioj estis kaptitaj de la koalicio.
  Britio en majo 1946, jam sensanga kaj batita de bomboj
  Kapitulacis.
  Tiel finiĝis alia granda milito. Rusio prenis por si preskaŭ ĉiujn koloniojn. Germanio ricevis relative malmulte, Italio kaptis ion, kaj Aŭstrio-Hungario ricevis simbolan pecon.
  Malgraŭ tio, ke la germanoj atendis grandajn koloniojn, kaj ricevis multe malpli, nur Maroko, sed Germanio inkludis en sia konsisto: Belgio, Nederlando kaj Francio ĝis Port de Calais.
  Krome, cara Rusio resendis la germanojn al Namibio kaj kio antaŭe apartenis al ili.
  Resume, ni iel ordigis kaj pacigis...
  Venis paco... En 1953 Rusio ricevis atombombon, kaj unu jaron poste ankaŭ Germanio ricevis. Usono akiris nukleajn armilojn en 1960.
  Tiel ekestis ekvilibro de timo.
  Kaj en 1955, la unua rusa kosmonaŭto flugis en la kosmon, orbitante pilkon. Kaj en 1961, la rusoj metis piedon sur la lunon.
  Kaj en 1983 al Marso! La usonanoj flugis al la luno en 1971, kaj la germanoj en 1984. Aŭstrio-Hungario kaj Germanio kuniĝis en unu ŝtaton. Svedio kaj Norvegio iĝis parto de Rusio kun aŭtonomio kaj aŭtonomio.
  Aliaj landoj iom post iom perdis sian sendependecon.
  En 1987, rusaj kosmonaŭtoj flugis al Venuso. En 1992 al Merkuro. Kaj en 1999 al Plutono.
  La sunsistemo estas majstrita.
  Aperis tri nukleaj imperioj: Granda Germanio, Usono kaj Granda Rusio.
  Alexey II ankaŭ mortis je sesdek ok jaroj en 1972. Li estis sukcedita fare de lia filo Aleksandro la kvara. Tiu ĉi reĝo havis kvardek unu jarojn en la tempo de sia supreniro sur la tronon. Sufiĉe strange, Aleksandro la Kvara vivis sesdek ok jarojn kaj mortis en 1999. Kaj lia filo Vladimiro la Tria supreniris sur la tronon. En 2013, kvarcent jaroj de la Romanov-dinastio estis festitaj.
  Nuntempe Rusio estas firme sur siaj piedoj. Sed ankoraŭ ekzistas Germanio kaj Usono kiel ĝiaj konkurantoj en la mondo. La Carisma Imperio, kune kun ĝiaj kolonioj, konsistis el iomete pli ol duono de la monda teritorio kaj pli ol du trionoj de la monda loĝantaro. Rusio estas forta, sed ankoraŭ ne la sola.
  Regas Rusion, Vladimiro la tria; en 2019 li fariĝis sesdek sep jarojn maljuna. Multaj demandas sin, ĉu li vivos, kiel la antaŭaj reĝoj, sesdek ok jarojn aŭ ĉu li interrompos tiujn strangajn koincidojn?!
  Intertempe en Rusio disvolviĝas kontraŭnukleaj armiloj. Estas klare, ke ne ekzistos nukleaj armiloj, kaj Rusio povos sufiĉe bone trakti Germanion kaj Usonon. Ĝi havas pli da homoj kaj pli da soldatoj. Kaj la kvalito de armiloj estas pli bona!
  Sed nuntempe ekzistas nukleaj armiloj, kaj ĉio ankoraŭ ne estas konkerita. Sed kontraŭnukleaj armiloj estas disvolvitaj tre aktive, do estas certaj ŝancoj de venko.
  
  FALO DE ĜIBRALTARO
  La hispana diktatoro Franco, male al reala historio, konsentis al germanaj trupoj ataki la anglan fortikaĵon de Ĝibraltaro. Interŝanĝe, Hispanio ricevis kelkajn britajn kaj francajn terojn en Afriko.
  La atako sub la komando de Mainstein okazis nokte de la 25-an de novembro 1940 ĝis la 26-an de novembro. Kiel montriĝis, la britoj ne estis tute pretaj por tia armea movo kaj la nazioj sukcesis kapti tian potencan fortikaĵon de svingo.
  Ĝia falo havis signifajn ŝanĝojn dum la milito. La Germana Armeo povis transdoni fortojn super la plej mallonga distanco al Afriko, kaj la britoj estis blokitaj de enirado de Mediteranea Maro de la Oriento.
  La germana komando sendis plurajn sekciojn en ekvatoran Afrikon. Krome, la korpuso de Rommel estis translokigita al Libio, plurajn monatojn pli frue ol realeco.
  La britoj, siavice, prirezignis la ofensivon kontraŭ la italoj en Etiopio kaj komencis plifortigi siajn poziciojn en Egiptujo. Tamen, Rommel sukcesis antaŭi ilin, kaj kiel rezulto de preventa striko, li venkis la koloniajn soldatojn, konkerante Aleksandrion kaj Kairon. La pozicio de Britio en Afriko iĝis pli komplika. La germanoj jam atingis la Suez-kanalon kaj minacis plian antaŭeniĝon en la Proksiman Orienton. Krome, estis ŝanco movi al Sudano.
  Vere, aferoj ne iris bone por la italoj en Grekio, sed la alveno de pliaj fortoj el Germanio savis la situacion.
  Hitler havis dilemon: ataki Sovetujon aŭ fini Brition? La sukcesoj de la Germana Armeo en Afriko instigis la duan decidon - doni al si liberan manon en Okcidento. Kvankam la armeaj preparoj de Sovetunio plenigis la Fuhrer per timo.
  La Ruĝa Armeo plifortiĝis, sed la germanoj ankaŭ ne sidis senlabore. La produktado de tankoj en 1941 duobliĝis kompare kun 1940, kaj la produktado de aviadiloj pliiĝis preskaŭ dufoje kaj duono.
  La nazioj faris bombadon kaj surteriĝon sur Malto. Rommel tiam trarompis la defendojn kaj ĉe la Suez-kanalo kaj en Irakon, kiu ribelis kontraŭ brita rego. La germanoj konkeris Kuvajton kaj la tutan Mezorienton kun relativa facileco. Stalin aliĝis al atendo-kaj-vida taktiko. Sed Churchill obstine daŭrigis la militon. La Germana Armeo, atinginte Iranon, turnis sin al suda Afriko.
  La jaro 1941 estis venanta al fino. La produktado de submarŝipoj pliiĝis, kaj Britio perdis siajn koloniojn. Usono kondutis pasive. Sed Japanio ne povis sidi senĝene kaj atakis Peru Harbour la 7-an de decembro. Nova milito komenciĝis en la Pacifiko. Kaj Hitler devis denove forlasi planojn por atako kontraŭ Sovetunio.
  Ni devas helpi japanojn, kapti Iranon kaj Hindion, same kiel Sudafrikon. Kaj plej grave, Britujo mem. Krome, usonaj bombistoj ne estas ludilo. Ili povas kaŭzi multajn problemojn al la Tria Regno. Kaj estas plej oportune fari bombardajn atakojn el brita teritorio.
  Do la Fuhrer estis devigita en 1942 forlasi la ideojn de invadado de la Oriento.
  Estis risko, ke Stalino mem malfermus la fronton, sed... Vi bezonas koni la karakteron de Stalin. Li estas tre rezervita en ekstera politiko. La milito kun Finnlando igis la Ruĝan Diktatoron eĉ pli singarda.
  Dum Sovetunio amasigas forton. La nombro de aviado la 1-an de januaro 1942 atingis tridek du mil veturilojn, kaj tankojn, pli ol dudek kvin mil, plus pliajn tri mil tanketojn. Entute, Stalin planis kompletigi la varbadon de 20 mekanizitaj korpoj, kun totala nombro da tankoj de 32 mil veturiloj, el kiuj 16,5 mil estis la plej novaj KV-oj de diversaj markoj kaj T-34. Krome, la disvolviĝo de la T-50-tankoj ankoraŭ daŭris, kvankam la aŭto montriĝis malpeza.
  La germanoj, alfrontitaj kun la Matilda kaj kelkaj krozŝipoj, kaj ankaŭ havantaj informojn ke la britoj evoluigis pezajn tankojn, ankaŭ komencis fari siajn proprajn mastodontojn. Antaŭ ĉio, la "Tigro" kun 88-mm-kanono, kaj kirasa per nepenetrebla 75-mm-kanono kun longa barelo.
  Informoj pri sovetia tankokonstruado ankaŭ estis haveblaj. La KV-2-tanko marŝis ĉe la Majtaga parado sur Ruĝa Placo, kaj la tridek kvar havis kelkajn informojn.
  Ĉiukaze, kiam Speer gvidis la Imperian Ministerion de Armiloj kaj Municio, evoluoj en teknologio iris pli rapide. Hitler volis havi la plej bonajn tankojn en la mondo, kaj pli pezajn. Sed ĝis nun Germanio estis klare pli malalta ol Sovetunio. Kaj la nombro da aŭtoj kaj ilia kvalito. En aŭgusto 1941, produktado de la KV-3-tanko komenciĝis. La veturilo montriĝis sufiĉe peza je 68 tunoj, sed armita per 107 mm kanono kun komenca ĵetrapideco de 800 metroj je sekundo. Ĉi tio havigis al ŝi avantaĝon super la "Tigro", kiu, cetere, ankoraŭ ne estis produktata.
  La KV-5 montriĝis eĉ pli potenca, pezante 125 tunojn kaj havante du kanonojn. Vere, tia peza veturilo kreis pli da problemoj por la sovetia armeo ol ĝi valoris. Kaj en 1942, la varianto KV-4 pezanta 107 tunojn estis adoptita por servo. Sovetunio povus prave fieri pri siaj plej pezaj tankoj en la mondo, kaj ankaŭ la plej potencaj.
  Sed Germanio bone evoluis en aviado. La Yu-188, kiam ĝi iris en produktadon, evoluigis rapidecon kompareblan al batalantoj. DO-217 ankaŭ aspektis dece. Reagaviadiloj ankaŭ estis aktive evoluigitaj. Ĉar Britio estis la ĉefa celo, multe pli da atento estis pagita al jetbombaviadiloj ol en reala historio.
  La germanoj aktive uzis sklavlaboron. Grandega nombro da nigruloj estis importita de Afriko. Nigraj laboristoj estis obeemaj, harditaj, sed nekvalitaj. Ili estis uzataj por helpa laboro.
  Sed kontrolante Eŭropon, la germanoj povis varbi sufiĉe da kvalifikita laboro.
  Speer eĉ sukcesis persvadi Hitler ne plenumi programon de ekstermado de judoj, sed uzi ilin en la produktado de aviadiloj kaj ekipaĵo.
  La veto estis sur aera ofensivo kontraŭ Britio kaj masiva submara milito.
  Tamen, la eniro de Ameriko en la konflikto aldonis kapdolorojn al la Krauts kaj devigis ilin akre pliigi la nombron da luppakaĵoj.
  Germanio estis devigita malfrue antaŭenigi la produktadon de bombistoj kaj strategiaj aviadiloj. Antaŭ ĉio, Yu-288 kaj Yu-488 - kun kvar motoroj. Sed ilia evoluo kaj kompletigo prenis tempon. La ME-109-modifo "F" estis ĝenerale inda kontraŭulo por britaj veturiloj. Sed la evoluo de la ME-209 malsukcesis, same kiel la ME-210.
  La XE-177 plonĝbombaviadilo ankaŭ estis malsukcesa. Sed Speer venkis reen kun nombroj. Krome, la Focke-Wulf iĝis la plej potenca batalanto laŭ armilaro, kompensante kelkajn el la malfortoj de la ME-109. Kaj la fluglernejo de la germanoj montriĝis pli bona ol la angloj, kaj eĉ pli la usona. En majo 1942, la nazioj konkeris Sudafrikon. Kaj usona eskadro alvenis en Madagaskaro. La Batalo de Midway estis perdita de la usonanoj: la kapitano de la tria rango, kiu ludis decidan rolon en ĉi tiu batalo, alvenis, ironie, en Madagaskaro. Usono volis konservi bazon en Afriko kaj ne lasi la naziojn malstreĉiĝi. Sed tio signife plimalbonigis ilian pozicion en la Pacifiko.
  Vere, la japanoj ne agis tute egale. La batalo por la havaja insularo daŭris.
  La nazioj akiris kontrolon de Afriko kaj grandegajn rezervojn de strategiaj krudmaterialoj, kaj ankaŭ kaptis Hindion kaj Iranon. La rimedoj sub la kontrolo de la Tria Reich estas grandegaj, sed ili ankoraŭ devas esti digestitaj.
  La aerbatalo por Britio ne estas tiel simpla. Konstante pliigante la produktadon de aviadiloj, la germanoj metis premon sur ilin, sed ekzistis neniu totala domineco. La manko de strategia aviada potenco kaj usona helpo ankaŭ havis efikon, kaj eĉ tiam ne estis sufiĉe da submarŝipoj. Kaj la mirakla torpedo kun kiu tiom da esperoj estis asociitaj lasis nin malsupren.
  La Fuhrer ne kuraĝis alteriĝi en Britio en 1942. La veto estis farita pri plifortigo de la marpotenco kaj la submara floto. En la sama tempo, aviadilŝipoj kaj batalŝipoj estis konstruitaj. Estis sufiĉe da produktadkapablo, sed ĉio prenis tempon.
  Klaso A balistikaj misiloj ankaŭ postulis fajnagordado. Sed la robotaj ĵetaĵoj V-1 komencis esti produktitaj amase. Relative malmultekostaj aŭtoj, funkciante per simpla fuelo, havis la senduban avantaĝon, ke ili ne bezonas pilotojn.
  Hitler, akirinte aliron al senlimaj naturresursoj kaj laborrezervoj, volis savi la vivojn de germanaj pilotoj. La V-1, estante facile fabrikebla kaj senpilota, ŝajnis esti la optimuma solvo. Kaj miloj da tiaj robotaj ĵetaĵoj pluvis sur Londonon ekde la aŭtuno de 1942.
  En la sama tempo, la germanoj akcelis la evoluon de la Arado jetbombisto kaj balistikaj misiloj.
  Stalino daŭre atendis kaj akumulis forton. En 1942, Sovetunio produktis kvin kaj duonon da novaj tankoj KV kaj T-34, kaj ĉirkaŭ mil malnovaj markoj, ĉirkaŭ kvincent novaj malpezaj T-50 kaj T-60 kaj ducent amfibiaj tankoj. Ankaŭ la aviadila floto pligrandiĝis - ĉirkaŭ dek kvin mil novaj kaj malnovaj aviadiloj ekfunkciis. Mankis eĉ pilotoj. Produktado de Katyushas pliiĝis malrapide.
  Nazia Germanio produktis pli ol tridek mil aviadilojn, sed suferspertis gravajn perdojn en bataloj. La germanoj produktis ĉirkaŭ ses kaj duono mil tankojn. Plejparte la T-3 kaj la nova modifo T-4 kun longtuba 75-mm kanono. Iom pli ol cent el la plej novaj "Tigroj" estis produktitaj, kaj la "Panteroj" ankoraŭ estas nur prototipoj.
  Sed la sturmpafilo MP-44 dizajnita fare de Schmeister komencis eniri la serion. Male al la reala rakonto, la maŝino ne devis esti evoluigita konsiderante la mankon de neferaj metaloj. Kaj ĉi tio akcelis la disvolviĝon de pli simpla sturmpafilo, kun aloja ŝtalo.
  Do la germanoj komencis akiri avantaĝon en manpafiloj. Sed ili ankaŭ bezonis tempon por ke la maŝinpafilo rearmu ĉiujn trupojn.
  Sed en la submara floto, kie produktado atingis kvardek ĝis kvindek submarŝipojn monate, la germanoj vere ne havas egalulon.
  Aperis tre rapidegaj submarŝipoj funkciigitaj per hidrogena peroksido. Akceliĝis ankaŭ laboro en la nuklea programo. Feliĉe, ekzistas multaj rimedoj. Kaj eĉ la eraro de germanaj fizikistoj, ke grafito ne taŭgas kiel moderigaĵo, ne montriĝis katastrofa. Pluraj fabrikoj por la produktado de peza akvo estis konstruitaj, inkluzive en Afriko.
  Do ni akceptu ĝin, sed la nuklea reaktoro de la nazioj ekfunkciis en decembro 1942. Eĉ iom pli frue ol la usonanoj. Post la malvenkoj en la Pacifika Oceano, gravaj kolizioj komenciĝis inter ili. Kaj financado por la nuklea programo estis rimarkeble tranĉita.
  La komenco de 1943 estis markita per la deklaracio de Hitler de Tuta Milito kaj la enkonduko de universala laborservo en la okupitaj teritorioj. La masivaj V-1-strikoj sur Londono ne plene pravigis sin. La britoj lernis parte forpuŝi tiajn atakojn, sed la germanoj venkis en nombroj.
  Sed la submara milito montriĝis vere katastrofa por Britio. La produktado de armiloj sur la insulo falis akre pro manko de krudaĵoj. La metropolo estis sur la rando de kolapso. Krome, la nazioj kaptis Madagaskaron, kaj la japanoj, kune kun la nazioj, invadis Aŭstralion kaj relative rapide atingis ĝian kapitulacon.
  Kvankam Stalino komprenis la danĝeron de atend-kaj-vid-taktikoj, li restis fidela al si mem kaj ne ekbatalis. Estas pli bone lasi la kapitalistojn ekstermi sin ĝis la fino. Kaj ni rigardos...
  Sed ĉi tiu taktiko ankaŭ havis siajn malavantaĝojn. Uzante enormajn rimedojn, la Tria Regno jam preparis militon kontraŭ Sovetunio. La produktado de tankoj en la Tria Regno atingis mezumon de 1,200 veturiloj je tago en 1943, kaj plie tricent kvindek memveturaj pafiloj. Krome, memveturaj pafiloj tute ne estas malfortaj. "Ferdinandoj", "Bumbledoj", "Jagdpanther". Konsiderante ke la germanoj suferspertis preskaŭ neniujn perdojn en tankoj, iliaj tankoj estis replenigitaj duoble pli rapide ol la Ruĝa Armeo. Kaj la kvanta breĉo en teknologio favore al Sovetunio komencis mallarĝiĝi.
  Koncerne kvaliton, la Fritz akiris la "Reĝan Tigron", similan en pezo al la KV-3, kaj eĉ iomete superan en penetra potenco pro la kvalito de la kuglo kaj pli forta fronta kiraso. Nu, la superpezaj sovetiaj KV-5 kaj KV-4 montriĝis tre teknike nefidindaj, precipe ilia ĉasio. Do la bataluzo de tiaj monstroj estis en dubo.
  Kaj Stalino ankaŭ ordigis la kreadon de la KV-6 kun sep pafiloj kaj du raketlanĉiloj. Ili faris la aŭton. Sed ĝi montriĝis tiel peza kaj longa, ke vi ne povis porti ĝin en trajno aŭ deploji ĝin en batalo. La T-34-76 estas sufiĉe sukcesa veturilo, sed pli malforta en alfronta batalo ol la Pantero aŭ Tigro. Kaj la KV-1 kaj KV-2 estas kompareblaj al la germanoj laŭ pezo, sed estas pli malaltaj ol la Panteroj kaj Tigroj en kap-al-kapa batalo. La germana T-4 estis egala al la tridek kvar en kiraso kaj supera en armilaro, videbleco kaj optiko, kaj ĉi tio kun egala pezo, aŭ eĉ malpli kiam oni komparas pli pezajn modifojn.
  Resume, la Fritz estis plibonigita kaj la kvalito estas ĝis egala. Kaj la aspekto de ME-309 kaj ME-262 donis avantaĝon en la kvalito de aviado. Kiel la Yu-488, la plej bona kvarmotora bombaviadilo. Kaj malantaŭ ili estas jetaj modeloj. Kiel ekzemple Yu-287 kaj Arado.
  En septembro 1943, la nazioj finfine faris sukcesan alteriĝon en Britio. Post du semajnoj da batalado, Anglio kapitulacis. Kaj kvankam Churchill fuĝis al Kanado, la rezulto de la milito en la Okcidento ŝajnis antaŭvidita.
  Roosevelt, perdis sian ĉefan aliancanon kaj timante la kreskantan potencon de la Tria Reich, petis pacon.
  Hitler, post diskutoj kun sia akompanantaro, metis kondiĉon por Usono: forlaso de la nuklea programo kaj rekono de ĉiuj konkeroj de Japanio kaj la Tria Regno. Kaj ankaŭ la retiro de trupoj el Islando, kiun la Krauts jam efektive ĉirkaŭis per submara ŝiparo. Kontrolo de la Lando de la Leviĝanta Suno super Gai, kie la batalado ankoraŭ ne ĉesis. Krome, Hitler postulis materian kompenson por la Tria Regno kaj Japanio por ĉiuj detruoj kaj armeaj elspezoj kaŭzitaj de Usono kaj Britio.
  Kvankam la kondiĉoj de la paco montriĝis por ekstreme malfacilaj, Roosevelt sukcesis trapasi ilian adopton en la Kongreso kaj la Senato kun granda malfacileco.
  La sugestoj de Stalin ke li ne estis kontraŭ aliĝado al de la koalicio de la akspotencoj, kaj estis almenaŭ preta rekapti Alaskon, ludis grandan rolon en la observo de Usono.
  Venkis usona pragmatismo, kiu montriĝis pli alta ol entuziasmo kaj emocioj. Krome, la nuklea programo de germanoj disvolviĝis pli rapide ol la usona, kaj ĉi tio estis plena de katastrofo en la estonteco.
  La unua fazo de la Dua Mondmilito finiĝis. Sed la Führer nun volis fini Sovetujon.
  Neatendite, la atendantaj taktikoj de Stalin kaj lia dediĉo al la afero de mondpaco ludis sinistran ŝercon. Kontraŭ Jozefo estis la Tria Regno kaj Japanio kun ĉiuj resursoj de la Orienta Hemisfero, inkluzive de Aŭstralio, kaj kelkaj pontoj en la okcidenta mondo.
  La Lando de la Leviĝanta Suno tamen ankoraŭ ne finis Ĉinion, sed ĝi bone povus malfermi duan fronton. Hitler aktive formis koloniajn trupojn kaj eksterlandajn legiojn. Samtempe, la produktado de armiloj pliiĝis.
  En la unua duono de 1944, la produktado de tankoj kaj memveturaj pafiloj en la Tria Regno atingis kaj superis cent veturilojn tage. Panther-2 superis ĉiujn sovetiajn veturilojn laŭ sia nivelo. Pli progresinta germana tanko, la Leono, ekaperis, kaj baldaŭ la Reĝa Leono.
  Kaj plej grave, jeta aviado evoluis serie. En respondo, la T-34-85 kaj IS-1 kaj IS-2 tankoj iris en produktadon en Sovetunio; neniu ankaŭ nuligis la KV-serialon. La plej populara produktadtanko de la Tria Regno en 1944 estis la Panther-2, kaj la Sovetunio T-34-85. Pli pezaj modeloj estis produktitaj en signife - ĉirkaŭ dekoble pli malgrandaj kvantoj. Kaj la germanoj ne volis tro puŝi la pezon sur sovetiaj vojoj, kaj Stalino komencis malfidi la KV-serion, kaj la IS-oj montriĝis tro krudaj.
  Tamen, la germana "Panther"-2 kun 88-mm 71 L kalibro-pafilo estis pli bona ol la T-34-85 en la kiraspenetra potenco de la pafilo, en fronta kiraso kaj iomete en flanka kiraso, kaj ankaŭ ne estis. malsupera en veturado-efikeco kun motoro de 900 ĉevalfortoj kaj pezo je 47 tunoj. Eĉ kiam la pezo de la germana tanko pliiĝis al 50,2 tunoj, ĝi montriĝis ne mortiga.
  Kaj germana jetaviado tute ne havis indan kontraŭulon.
  Hitler decidis ke estas pli bone ne treni siajn piedojn kaj komencis la militon la 22-an de junio 1944. Ĵetante tricent kvindek el niaj propraj kaj eksterlandaj sekcioj, kaj cent dudek satelitaj sekcioj al Sovetunio. Flanke de la Tria Regno estis: Rumanio, Hungario, Slovakio, Kroatio, Finnlando, Svedio, Italio, Portugalio, Hispanio, Bulgario, Argentino, Turkio.
  La germanoj ankaŭ uzis grandegan nombron da eksterlandanoj kaj Hiwis en la Germana Armeo. Entute, la Tria Regno, nur en la unua ŝtupo, ĵetis en batalon dek du milionojn kaj duonon da soldatoj, el kiuj ne pli ol kvardek procentoj estis germanoj laŭ nacieco. Satelitoj aldonis pliajn tri milionojn. Entute, la unua ŝtupo enhavas preskaŭ dek ses milionojn da infanterio, ĉirkaŭ tridek tri mil tankoj, pli ol kvindek kvin mil aviadiloj, ĉirkaŭ ducent kvindek pafiloj kaj morteroj.
  Post mobilizado, Sovetunio deplojis dek tri milionojn kaj duonon da soldatoj, sed kelkaj el la fortoj devis esti konservitaj en la Malproksima Oriento kaj internaj distriktoj. En la unua ŝtupo estis ok milionoj da soldatoj, ĉirkaŭ tridek mil tankoj, preskaŭ kvardek mil aviadiloj, ĉirkaŭ ducent mil pafiloj kaj morteroj.
  Tiel, la Tria Reich havas duoblan superecon en infanterio, kaj kvinoblan superecon en moviĝeblo de forto, kun pli bona maŝinpafilo. Vere, Sovetunio havas multajn maŝinpafilojn, preskaŭ egalecon.
  La diferenco en tankoj ne estas granda, sed la procento de malnoviĝintaj veturiloj en Sovetunio estas pli alta, same kiel tankoj de pli fruaj eldonoj.
  Germana jetaviado havas neniun kontraŭulon, kaj la helic-movitaj aviadiloj de la Tria Reich estas pli rapidaj kaj pli bone armitaj. Vere, sovetiaj veturiloj estas superaj en horizontala manovro.
  En artilerio kaj morteroj la ekvilibro de fortoj estas plej proksima al egaleco. Kaj kvanto kaj kvalito.
  Vere, la floto de la Tria Reich estas precipe submara, multoble pli forta ol la sovetia. Same kiel Japanio, cetere.
  Krome, la nazioj jam havas klason A balistikaj misiloj en amasproduktado, kaj la unuaj diskotekoj ekflugis.
  Ĝenerale, la faŝistoj estos pli fortaj, kaj Stalino sufiĉe prudente preparis defendon, kvankam malfrue. Sed multe ne estis farita. La linio de Stalin montriĝis ne tute restarigita, kaj plej grave, la trupoj ne estis sufiĉe trejnitaj por teni la defendon. Kvankam ili estis urĝe retrejnitaj.
  La limlinio Molotov, post tri jaroj da antaŭeniĝo, estis ĝenerale finita, sed troviĝis tro proksime al la limo kaj ne havis sufiĉan profundon. Krome, Stalin ordonis konstrui trian etalon preter Dnepro, sed tio estis komencita nur post la kapitulaco de Usono.
  Vere, krom la sovetiaj trupoj, vi povas kalkuli je la NKVD-unuoj, kies nombro pliiĝis al miliono da soldatoj kaj la milico. Tio estas ĉirkaŭ kvar milionoj da homoj, nur en okcidentaj urboj. Kvankam, kompreneble, ilia batalefikeco estas multe pli malbona ol tiu de regulaj unuoj.
  La germanoj, kiel en la reala historio, faris la ĉefan baton en la centro, fortranĉante la Bjalistokan kornicon kaj la Lvivan pugnon. La unuaj tagoj de la batalado montris ke la germanoj, malgraŭ la granda nombro da eksterlandaj unuoj, faris la ofensivon pli-malpli kohere. Sed sovetiaj trupoj ofte estas perditaj.
  Krome, la batalefikeco de la ukrainaj unuoj montriĝis por dubinda. Ekzistis multaj dizertintoj kaj tiuj kiuj kapitulacis en la plej unuaj tagoj de la milito.
  Ne eblis enhavi la malamikon en landlimaj bataloj. Kaj tiam Stalino faris eraron, malpermesante la retiron de unuoj al la ĉefa linio kaj postulante, ke la fronto estu rektigita. La eraro tamen estis korektita, sed kun prokrasto. La germanoj povis kapti Minskon la 28-an de junio, rompante la linion de Stalin en la centro.
  La konfuzo nur plifortiĝis. La 30-an de junio okazis la atendata eniro en la militon de Japanio kaj ĝiaj satelitoj. Do ni devis forgesi pri la translokigo de trupoj el la Malproksima Oriento por nun.
  La germana sukceso en la centro disetendiĝis. Estis grandega breĉo, kiu senespere provis ŝtopi. Sed la nazioj antaŭeniris kaj la 16-an de julio enpenetris en Smolensk.
  Ĵetante ĉiujn disponeblajn rezervojn en batalon kaj metante la milicojn sub brakojn, Stalin kaj Ĵukov povis ĉesigi la Fritz-ofensivon en la centro. Sed Hitler turnis siajn trupojn suden. La nazioj kreis grandegan kaldronon en Kyiv, kaj kaptis preskaŭ la tutan Ukrainion.
  Blokis Leningradon, invadis Krimeon. La kurso de malamikecoj tre aspektis kiel 1941, kiel senĉesa karmo. Sed la diferencoj ankaŭ estis sufiĉe signifaj. Sovetunio en 1941 havis kelkajn liberajn rezervojn, sed nun ĉio jam estis mobilizita. Kaj kiam la atako okazis en oktobro, montriĝis, ke preskaŭ nenio estis por teni la defendon.
  Komence de novembro 1944, la nazioj ĉirkaŭis Moskvon, devigante Stalin fuĝi al Kuibyshev.
  La nazioj, male al reala historio, havis signifan nombran superecon. Ili havis sufiĉe da sekcioj por preteriri Moskvon de la nordo kaj sudo. Sed por la sovetiaj unuoj, ĉio estis tro disvastigita sur malsamaj frontoj.
  En realeco, en 1941, post la mobilizadoj, Stalino ricevis avantaĝon super la Germana Armeo en la nombro da personaro, kaj li havis kvaroble pli da aviadiloj kaj tankoj ol la Tria Reich havis ekde la komenco mem de la milito. Kaj en la unuaj kvin monatoj de la milito, pli da USSR-ekipaĵo estis produktita en reala historio.
  Sed nun la nazioj havas ĉiujn atutojn, la kvanto kaj kvalito de armiloj kaj personaro estas je ilia flanko. Kaj la Ruĝa Armeo havas la samajn ulcerojn kiel en 1941. Inkluzive de la malemo de ukrainoj, baltoj, kaj multaj malgrandaj nacioj morti por la sovetia sistemo. Amasaj perfidoj kaj transfuĝoj de viktimoj de subpremo, senposedigitaj kulakoj kaj aliaj ofenditaj homoj ĉiuspecaj. Inkluzive de la ideologiaj malamikoj de la sovetia reĝimo.
  Kaj la fakto, ke la germanoj ankaŭ venkis la Okcidenton, nur pliigas la nombron de perfiduloj.
  Tial, ne estas surprize, ke Moskvo estas ĉirkaŭita, kaj la germanoj kaptis Donbasson, Voronezh kaj moviĝas al Stalingrado.
  Vintro en 1944 bedaŭrinde ne estis same frosta kaj neĝa kiel en 1941. Moskvo tamen heroe rezistis ĝis la fino de decembro 1944. Stalingrado falis en januaro 1945, kaj la batalado por ĝi ne daŭris tro longe. En februaro kaj frua marto, la germanoj kaj iliaj satelitoj tute kaptis Kaŭkazon kaj la Bakuajn naftoputojn.
  Tiam la ofensivo iris laŭ la Volgo. Al Saratov, al Kuibyshev, kaj plu al Orenburg kaj Kazan.
  Stalin fuĝis al Sverdlovsk. Kazan falis en majo. En la somero, la germanoj kaj japanoj daŭre moviĝis pli profunden en Rusion. La rezisto de la sovetiaj trupoj falis. La 5-an de aŭgusto 1945, Sverdlovsk estis kaptita. Kaj la 3-an de septembro 1945, Stalino finfine konsentis kapitulaci. Interŝanĝe por via propra vivo kaj libereco.
  La dua mondmilito finiĝis. Sed paco ne daŭris longe. Testinte nukleajn armilojn, Hitler konvinkiĝis pri ilia fenomena detrua potenco.
  Nun montriĝis, ke Japanio kaj Usono ankoraŭ estis sur la vojo al mondregado de la Tria Regno. Kaj kvankam la Fuhrer konkeris pli da tero ol Ĝingis-Ĥano, Aleksandro la Granda, Napoleono, Imperiestro Trojan kaj Sulejmano la Granda kune, li decidis venki ankaŭ Japanion.
  Ĝuste tri jarojn post la fino de la Dua Mondmilito, cent balistikaj, interkontinentaj misiloj kun potencaj nukleaj ŝargoj kovris la Landon de la Leviĝanta Suno tuj.
  Kaj tiam komenciĝis la ofensivo de la teraj unuoj de la Wehrmacht kaj la mararmeo. La germanoj relative rapide kaptis la havaĵojn de Japanio en Azio, kaj eldetruis la metropolon mem al la grundo per atombomboj.
  La pacifikaj posedoj de la Lando de la Leviĝanta Suno proponis pli-malpli longdaŭran reziston. Sed antaŭ junio 1949 ĉio estis finita. Nun restis nur venki Usonon. Cetere, estis kialo. La usonanoj, kontraŭe al la interkonsento, ankoraŭ disvolvis nukleajn armilojn kaj faris siajn sekretajn provojn.
  Hitler komencis la militon la 1-an de januaro 1950, faligante tricent nukleajn misilojn en Novjara tago.
  Detrua atomatako detruis cent el la plej grandaj urboj de Usono kaj mortigis dekojn da milionoj da homoj. Alia plej granda krimo de Adolf Hitler aldoniĝis al la longa listo de la plej abomenaj abomenaĵoj.
  Tiam komenciĝis la invado de Kanado, kaj de la sudo kune kun la latin-amerikaj diktatorecoj. La usonanoj estis malfortigitaj kaj ŝokitaj, sed ili batalis senespere. Ili komprenis, ke malvenko por ili signifas nur sklavecon kaj malrapidan, doloran morton.
  Tial, ĝi estis la plej malespera el ĉiuj militoj. Kaj ĝi daŭris pli ol unu jaron, devigante la Trian Reich faligi ĉirkaŭ ducent pliajn nukleajn ŝargojn kaj igi multajn fekundajn terojn en radioaktivan dezerton.
  Sed la celo estis tamen atingita kaj la lasta malamiko de la Tria Regno estis venkita. Kaj post tio komenciĝis la procezo de tiel nomata monda tutmondiĝo. La germana marko fariĝis la sola monda valuto. Eĉ formale sendependaj landoj estis reduktitaj al la nivelo de kolonioj de la Tria Regno, kun nur limigita loka aŭtonomio retenita.
  Judoj kaj ciganoj estis malpermesitaj: ili estis serĉataj kaj detruitaj. La SS faris masivajn elpuriĝojn kaj furioziĝis. La vera koŝmaro venis - la horo de la drako. Aŭ eĉ pli precize, la epoko. La Fuhrer konstruis realan tutmonde totalisman imperion kun postulo je spaca ekspansio.
  En 1959, dum la festo de la sepdeka naskiĝtago de la Fuhrer, okazis oficiala kronado, tutmonda plebiscito - kiu legitimis la titolon de superimperiestro. Kaj kiam Adolf Hitler mortis en 1967, lia filo heredis sian titolon kaj potencon.
  Tiutempe, Planedo Tero jam fondis setlejojn sur la Luno kaj Marso kun Venuso, kaj aktive prepariĝis por ekspansio en la eksterajn stelmondojn... La nazioj deziris universalan imperion - la konstruadon de Stela Reĝo por plonĝi la tuta universo en koŝmaron.
  
  NOVAJ AVENTUROJ DE LA KAVALEROJ DE LA Kvardek INSULOJ
  Dimka frakasis sian glavon en pecojn kaj staris konsternite, palpebrumante, sur la strato. Liaj manoj estis kovritaj de sango kaj kio restis de la glavo estis sanga. La sireno eksonis. Strato de la somera urbo. Kaj la polico alkuris. Sekvas bato al la dorso per bastono. Dimka apenaŭ aŭdeble diras:
  - Mi rezignas!
  Ili tiras liajn manojn reen kaj ŝlosas la mankatenojn. La knabo sentas doloron pro la metalo enigita en liajn pojnojn. Li estas kondukata al kamioneto - nigra korvo.
  Dimka sentas miksaĵon de kolero kaj timo. Memoras la pasintecon. Insulo kie infanoj batalis por sia ekzisto per glavoj. Lignaj, sed kiam la knabo estas kaptita de kolero, ili iĝas akre akrigita ŝtalo. Dimka restis tie dum pli ol kelkaj monatoj. Li batalis, batalis, estis vundita kaj vundis sin. Li eĉ persone mortigis la perfidulon. Ĉio estis. Kaj finfine ili venkis.
  Domaĝe, ke la infanoj restis sur la detruita ŝipo. Kaj li sukcesis eskapi nur kun sia knabino. Post tiaj aventuroj, malliberejo ne plu ŝajnis tro stranga.
  Li batis la huligan knabon per sia glavo, kaj vidis lin kuŝanta, kaj elfluis sangoflako.
  Ĉu la bato estis mortiga? Dimka estis tiel malbonŝanca, kvazaŭ li ne havis sufiĉe da aventuroj antaŭe. Kaj se li mortigis, do kio? Ĉu malliberejo? Ĉu ili kondukos lin al malpura, malbonodora ĉelo kun krimuloj?
  Kaj kiom malproksime ĝi sidos? Li aĝas nur dek kvar jarojn. Laŭ la leĝo ili ne rajtas doni pli ol dek. Eble ĉio funkcios!?
  Estas naŭdek du. Tempo, kiam oni tiom multe parolas pri demokratio kaj libereco, sed banditismo fortiĝas.
  Voronok haltis kaj Dimka estis elprenita. Bela, sunbrunigita knabo kun nigra hararo, li ne aspektas kiel bandito, sed prefere viktimo kun mankatenoj.
  Dimka estis prenita preskaŭ tuj al la enketisto kaj prokuroro.
  Ili metis min sur seĝon.
  La enketisto faris plurajn rutinajn demandojn kaj diris kun rido:
  - La knabo, kiun vi vundis, mortas! Preĝu do al Dio, ke li ne mortu!
  Dimka respondis kun suspiro:
  - Mi ne volis...
  La prokuroro transdonis la paperon:
  - Ĉi tio estas konfeso. Se vi subskribas, vi estos liberigita laŭ via propra rekono ĝis juĝo. Kaj tiam, pro via juna aĝo kaj manko de policaj registroj, vi ricevos suspenditan punon!
  Dimka rigardis la paperon kaj rapide legis ĝin, kaj negative balancis la kapon:
  - Oni diras ĉi tie, ke la adoleskanto mem atakis la firmaon. Kaj ili nur premis min!
  La enketisto havis mussimilan vizaĝon kaj dikajn brovojn; li gluglutis:
  - Subskribu kiel ni konsilas al vi! Alie vi finiĝos en antaŭprocesa arestejo. Nun ni estas laŭvorte plenaj de kazoj, kaj vi devos sidi ĝis la juĝo por tre longa tempo. Kaj tie en ĉelo kun tri vicoj da litoj sur tabuloj, sitelo en la angulo kaj kvindek nervozaj, malsataj knaboj same kiel vi. Diversaj specoj de krimuloj. Kaj eĉ se la knabo, kiun vi vundis, restos viva, la esploro daŭros tri jarojn, kaj poste estos plia jaro kaj juĝo! Vi pasigos la plej bonajn jarojn de via vivo en la infero!
  La prokuroro kapjesis konsente kaj konfirmis:
  - Preventa rimedo por vi estas aŭ aresto, aŭ skriba devontigo ne forlasi la lokon kaj viaj panjo kaj paĉjo prenos vin. La elekto estas via! Kaj kredu min, la kolonioj por junuloj jam estas troloĝataj, kaj ili volonte donos al vi provliberigon. Sed se vi kverelos kun ni, tiam certe estos loko!
  Dimka sentis, ke la enketisto kaj la prokuroro ne ŝercas. Kaj fakte, ili povas putri en malliberejo. Kvankam, aliflanke, ne estas fakto, ke ili estos liberigitaj se li subskribas. Ĉu ekzistas multaj ekzemploj de policanoj trompantaj? Sed la ĉefa afero en Dimka estis obstineco kaj obstineco, kiuj klare manifestiĝis post lia restado sur la insuloj de morto. Kaj la knabo decide deklaris:
  - Ne!
  La enketisto kruele grumblis:
  - Kio estas malbona?
  Dimka diris severe:
  - Mi ne subskribos! Ili atakis min, ili volis vundi min per ĉeno kaj estis memdefendo!
  La esploristo grumblis:
  - Bone do! Li estas en antaŭprocesa arestejo, post kiam vi pasigos semajnon vi fariĝos pli saĝa!
  La prokuroro kapjesis kaj subskribis:
  - Nuntempe, du monatoj en malliberejo. Sed kompreneble vi povas liberigi pli frue!
  La esploristo grumblis:
  "Mi pensas, ke aresto estos bona por la knabo!"
  Dimka estis prenita el la oficejo kaj prenita al malliberejo. La mankatenoj tintis kaj la ĉeno.La knabo devis nur transiri la vojon. Li devis esti akceptita tie.
  Dimka paŝis klakante katenita al du policanoj. Mi sentis min sufiĉe malbone. Malliberejo, ĉelo, malbonaj kaptitoj. Kaj li ekhavis sin en problemojn, rifuzante subskribi konfeson. Kvankam, aliflanke, post ĉi tio vi ne povos forigi ĝin.
  Dimka estis kondukita al la deĵorĉambro. Antaŭnomo, familia nomo, patronomo, valoraĵoj kun vi.
  Tiam la tumulto. Policisto kaj du virinoj en blankaj manteloj prenis la knabon de la spegulo en la ĉambron kaj ŝaltis pliajn lampojn. La komando sekvis:
  - Demetu viajn vestojn!
  Dimka suspiris - ŝmon! Nur scivolante, kial virinoj? La knabo demetis sian ĝinzon, T-ĉemizon, sneakers kaj jakon. Mi restis nur en mia pantaloneto.
  Juna virino en blanka mantelo rimarkis:
  - Li bone konstruis!
  La oficiro kriis:
  - Kaj demetu viajn kalsonojn! Vivanta!
  Dimka, brulanta pro embaraso, ankaŭ demetis ilin. Li nevole ruĝiĝis kaj kovris sin. La policisto kriis:
  - Atentu! Manojn malsupren! Rigardu pli detale - ĝi estas murdinto!
  Virino en blanka surtuto, kiu aspektis kiel flegistino, ridetis kaj, surmetinte maldikaj medicinaj gantoj, kuis:
  - Ni vidis nenion similan al ili! Malstreĉiĝu knabo, onklino tuŝos vin!
  Ŝi komencis ekzameni la korpon de Dimka. Mi promenis tra la hararo de la knabo, kiu kreskis dum lia restado sur la insuloj. Ŝi zorge kombis ĉiun fadenon, serĉante ion kaŝitan. Eble eĉ mono. Tiam ŝi lumigis la orelojn kaj naztruojn de la knabo. Ŝi zorge faris ĝin, kvazaŭ ŝi esperus trovi ion.
  Tiam ŝi ordonis al mi meti mian kapon sur la pordon, kaj kaptis mian mentonon per la manoj. Ŝi metis la manon en la buŝon. Dimka sentis la odoron kaj guston de kaŭĉuko per sia lango. La virino palpis malantaŭ la gingivoj, la dentoj, la vangoj. Kiam ŝi premis la radikon de la lango, la knabo sentis vomadon. Jes, kiel hontige. La mano atingis la tutan vojon al la tonsiloj, kaj fariĝis malfacile spiri.
  Tiam, finfine, la virino sendis ŝin kaj ridetis:
  - Estas nenio!
  La oficiro ordonis:
  - Daŭrigu Olga! Pro la speciala danĝero de la temo, persona serĉo devas esti la plej ĝisfunda!
  La blanka virino komencis palpi la bruston de Dimka. Ŝi levis la manojn kaj rigardis siajn akselojn. Kaj kun neatendita forto ŝi premis la umbilikon. Dimka anhelis...
  Tiam la virino haltis kaj demandis:
  - Nu, nun li kaŭru!
  La policisto grumblis:
  - Ĉi tio ne estas tute fidinda! Rigardu ankaŭ lian anuson!
  La virino en la blanka robo balancis la kapon:
  - Vi bezonas specialan permeson por tio! Sammaniere kontroli la privatajn partojn de la knabo!
  La oficiro malforte ordonis:
  - Ekkaŭzu, diablo...
  Dimka respondis digne:
  - Mi estas knabo!
  Kaj li komencis facile kaŭri. Mi sidiĝis dek fojojn. Post tio la virinoj ekzamenis liajn plandojn, kaj pasis inter liaj piedfingroj.
  Post tio Dimka trovis sin en la apuda ĉambro. Tie alia knabo, en prizonuniformo kun mallonga hartondado kaj skribmaŝino en la manoj, diris:
  - Kio novas?
  La policisto respondis:
  - Jes, kaj sufiĉe leporhundo!
  La knabo ridis kaj rimarkis:
  - Sed li ne tiom timigas! Nu, sidiĝu sur la seĝo kaj mi tondos viajn harojn!
  Dimka sidiĝis. Ankoraŭ estas malagrable esti nuda. Kaj tiam oni razis viajn harojn kiel krimulo. Por supre, la tondilo estis iom obtuza kaj estis dolore tondi miajn harojn. Dikaj, nigraj haroj falis sur la plankon. La forigitaj botoj de la juna kondamnito tretis ilin. Ŝajnis, ke kun ĉiu hararo foriras peco de la senmorta animo, kaj vi fariĝas malpli kaj malpli libera. Dimka estis en deprimita humoro. Antaŭ li estis prizonĉelo kaj renkontiĝo kun junaj krimuloj.
  Tamen, Dimka neniam timis siajn kunulojn. Kaj post hardado "Kvardek Insuloj", ĝi ne plu estas timiga. Se io ajn li batalos. Kio pri malliberejo?
  Kio pri alia testo? Li aĝas nur dek kvar jarojn kaj havas sian tutan vivon antaŭ si.
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"