Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy Kaj La Sekreta Misio

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Denove, la ruza Eduard Osetrov, nun en la rolo de ordinara servistoknabo, penetras la urbon kie la guberniestro situas en sia kaverno mem. Kiel rezulto, insida kaj aŭdaca atako de piratoj okazas, kaj serioza batalo eksplodas.

  JUNG BOY KAJ LA SEKRETA MISIO
  KONOTACIO
  Denove, la ruza Eduard Osetrov, nun en la rolo de ordinara servistoknabo, penetras la urbon kie la guberniestro situas en sia kaverno mem. Kiel rezulto, insida kaj aŭdaca atako de piratoj okazas, kaj serioza batalo eksplodas.
  . ĈAPITRO N-ro 1
  Multnombraj knabinoj plaŭdis trans la brila ferdeko de la piratŝipo per siaj nudaj, muskolaj piedoj. Piratmilitistoj konsistigis la plimulton de la ŝipanaro sur ĉi tiu planedo, kiu ne estis tre evoluinta teknologie aŭ magie.
  Sed potenco super la ŝipo ĉefe apartenis al homoj.
  Ravarnava kaj tri aliaj homoj, inter ili la nigra militisto Oblomova, foriris al renkontiĝo; al ili baldaŭ aliĝis kapitano Monitor kaj ses el liaj dungosoldatoj, du el kiuj havis nenion farendaĵo kun la homa raso. Nudpieda knabo, Eduard Osetrov, rapide desegnis mapon de la urbo per siaj malsupraj membroj.
  - La ĉefa riĉaĵo jam estis ŝarĝita sur ŝipojn kaj estas forironta. - komencis la kuraĝa skolto. Jes, kaj survoje al ili, mi certe scias tion, tri ŝipoj kun tunaro kaj armilaro ne malsuperaj ol nia ŝipo aliĝos al ili. Ni devas rapidi por ataki ĉi tiun erinacon per pafiloj matene - konkludis Eduardo la tombo. Kaj lia abs, tre muskola knabo, ekmoviĝis. La nigra heroo, ludanta la rolon de la Ĉefa Boatswain, ĝemis pro admiro dum ŝi rigardis ĉi tiun mirige belan knabon. La juna, forta, lerta, kiel simio, Eduard tuj proponis alian eblon. - Kun alivestiĝo kiel kostumoj de kontraŭuloj.
  La monitoro diris per malstreĉita voĉo:
  - Mi konsentas kun ĉi tiu knabo. Ni devas bati je la tagiĝo; mi esperas, ke ili bone konas vian ŝipon kaj ne malfermos fajron.
  - Ĉi tio ne estas malbona ideo, sed alia penso venis en la kapon. - diris Ravarnava, kiu ŝajnis nur simplulo.
  Nigrahaŭta, kun grandaj, tute ne inaj muskoloj kaj alcista kolo, sed bela laŭ sia maniero, kun maldika talio, potencaj koksoj kaj altaj mamoj, Oblomova ekkriis:
  - Jes! Malvarmeta...
  La monitoro kun ironia rideto (nu, kion povas la kapo de ĉi tiu brutulo, kvankam granda, sed kun dekliva frunto!), demandi:
  - Kiu?
  La portanto de la nomo, kiu fariĝis legenda en ĉi tiu mondo kaj pretere, danke al Ephisus Frist, ruze deklaris:
  - Se la tuta riĉaĵo estas forprenita de la urbo, kial do elmontri vin al risko sturmante la urbon. Vi povas fari ĝin multe pli simple.
  La monitoro prenis kelkajn konvulsiajn glutojn el la pokalo, post kio li pikis sin per sia pugno, provante la forton de sia makzelo. Kun la ruza ideo ŝovi kojnon inter la kapitano kaj lia ĉefoficisto (kiu estus pensinta, ke ĉi tiu knabo ne estas nur kajutknabo!) la ĉefo de la marrabistoj diris:
  - Mi dubas, ke la plano proponita de la knabo estas simpla kaj efika.
  Oblomov skuis siajn altajn mamojn, apenaŭ kovritajn de maldika strio de brodita ŝtofo, kaj responde murmuris ion neaŭdeblan.
  Ravarnava denove protestis kontraŭ tio. Cetere, li parolis emfaze maldiligente kaj tire:
  - Sed ne, mi havas alian ideon. Ĉar nia orknabo mallevis la ĉefan akompanan ŝipon, plej bone estus, ke ni transprenu ĝiajn funkciojn.
  La monitoro reviviĝis kaj, klininte sin, demandis:
  - Do, kion vi volas diri?
  Kaj li ĵetis rigardon al la ferdeko, laŭ kiu la nudaj, sunbrunaj, muskolaj kruroj de inaj piratoj marŝis, preskaŭ silente. Tamen ilia anĝela aspekto ne trompu iun ajn - ili tute disŝiros ilin. Kaj la kaptitoj estos devigitaj kovri siajn piedojn per kisoj kaj leki la nudajn, malglatajn kalkanojn de la militistoj, allogaj kaj danĝeraj.
  Ravarnava ruze palpebrumis, kaj kiel maljuna strigo kuis:
  - Ni povus akompani ŝarĝitajn transportojn, alportante ilin ne al la metropolo, sed al nia piratnesto.
  La monitoro frustrite pugnobatis la tablon kaj diris:
  - Tiel simple, sed kaj se, antaŭ ol konfidi al ni ĉi tion, ili volas persone renkontiĝi kun Papiruso don Grabber?
  Nigrahaŭta Oblomova tordis sian kapon sur sia alcista kolo kaj faris tiajn bicepsojn, ke iu ajn, la plej forta kaj pumpita viro envius lin.
  Ravarnava blovis sin kaj elsendis sian bruston larĝe kiel fortikaĵmuro:
  - Do kio? Mi pensas, ke mi ĝuos ludi ĉi tiun rolon. - La estro de la filibusters levis la dikfingron supren. - Ja mi veturis dum kvin jaroj sub la flago de Kontrabaso kaj perfekte imitas ilian akcenton.
  Kaj li ankaŭ ĵetis rigardon al la fenestro. Unu el la piratknabinoj kaŭris kun sia kunulo sur ŝiaj ŝultroj. Kaj vi povis vidi kiel la muskoloj de la delogaj, inaj, sportaj kruroj ruliĝis kiel pilkoj de la streĉiĝo.
  La monitoro, kiu ege ĝenis, ke ne li persone elpensis ĉi tiun ideon, zumis, intence malaltigante la sonoron de sia voĉo:
  - Kaj se vin renkontos iu, kiu persone konas tiun ĉi admiralon?
  La nigrahaŭta, juna heroo Oblomov ekkriis kun rideto, kiu malkaŝis la dentojn de tigrino:
  - Katkaptilo!
  Ravarnava malfermis sian profundan buŝon per ŝajniga oscedo kaj kukis:
  - Kaj ĉi tio ne estas fatala, tiam niaj maristoj liveros antaŭpreparitan strikon.
  La monitoro trikis siajn brovojn skeptike kaj tordis sian jam kaprican buŝon:
  - Ĉu vi pensas, ke vi povas foriri?
  Edward modeste silentis. Kaj Oblomov provis karesi sian nudan, muskolfortan, sunbrunigitan kruron. Sed la knabo movis sian piedon, ne lasante ĝin kovri per la granda piedo de vera gorila virino.
  Barnabas aspektis tre memfida:
  "Mia asistanto estos kun mi, militisto, kiu ne havas egalulon en la arto svingi glavon. Batalanto Eduard, kiu povas fari miraklojn. - Ravarnava eĉ pli elstaris sian bruston. - Mi esperas, ke li povos helpi min.
  La ekrano svingis ĝin per siaj larĝaj piedoj:
  - Nu, mi ne iros kun vi kaj mi ne metos mian kapon en la buŝon de la leono. Estas pli bone lasi miajn ulojn koncentriĝi laŭ la marbordo por kovri tiujn pafilojn, kiujn vi ne povos detrui per unu gluto.
  Oblomova murmuris:
  - Kaj ankaŭ la knabinoj!
  Ravarnava rikanis kaj certigis sian kamaradon:
  - Bone, nun mi provos atingi venkon sen verŝi sangon. Vi devas elekti taŭgan kostumon, kontrabasistoj vestiĝas lukse.
  - Kaj ankaŭ prenu sakon, aŭ pli bone, oran keston kiel donacon. - Eduard Osetrov faris la rimarkon, kiu incitetis la ursinon per sia nudpieda, gracia, ĉizita piedo, kiel knabino. La knabo ankaŭ ĝenas, ke la ideo de lerta trompo okazis ne al li persone, sed al iu, kiun li kaj, verŝajne, aliaj konsideris stulta martinet.
  Ĉi-foje la Monitoro freneziĝis:
  - Kial tia ekstravaganco?
  La militista knabo diris kviete:
  - Oro nebulos iliajn okulojn, pli bone ol fumŝirmilo. Per ĝia helpo ni malbrigos la vigladon de la malamiko.
  La monitoro estis konfuzita kaj murmuris:
  - Piratoj kutime prenas oron, ne donas ĝin kiel donacon.
  Edward la sovaĝulo, refoje maltrafi la nigran piedon de la grandega virino, ridis kaj klarigis:
  - Ĝuste, tiamaniere, eĉ neniu venos en la kapon, ke ni estas filibustuloj. - Kaj li bele aldonis tute evidentan veron. - Kelkfoje oni devas doni por ricevi.
  - Nur uzu vian oron, mi ne donos al vi eĉ unu moneron. - La Monitoro klakis.
  - Ni havas sufiĉe da niaj. - Ravarnava respondis kondescendente.
  La pirato grumblis tra siaj dentoj:
  - Estas bone esti riĉa.
  Ĉi tie, la observanto Eduardo kaptis la avidan rigardon ĵetitan de la ekstere glata kaj aristokrata pirato. Tuj Oblomov, profitante la momentan distradon, kaptis la knabon je la kruro. Sed la juna militisto ektiris, kaj lia nuda piedo elglitis.
  Eduardo minacis:
  - Ne estas bone por plenkreska onklino piedfrapi knabojn!
  Oblomov, embarasita, murmuris:
  - Mi nur ludas! Kaj do, mi vere bezonas vin! Estas sufiĉe da maturaj kaj respektindaj viroj sur la ŝipo! "La potenca virino frapis sian nudan piedon kaj grumblis. - Nu, kial mi bezonas bubaĉon kiel vi?
  Ravarnava marŝis kun malrapida paŝado al la riĉa vestoŝranko de la admiralo.
  Survoje oni vidis multajn belajn filibusterajn knabinojn. Ili nudigis siajn dentojn kaj faris okulojn. Kaj en siaj manoj ili havas glavojn kaj ponardojn, kun teniloj ornamitaj per multekostaj ŝtonoj.
  Ankaŭ, sur siaj manoj kaj nudaj piedfingroj, ravaj knabinoj portis ringojn kun gemoj. Kaj ĝi aspektis ege bela.
  Kaj kiel bonguste la knabinoj odoris. Nur miraklo, la aromoj de diversaj multekostaj incensoj, bongustaj parfumoj.
  Ravarnava tamen provis ne esti distrita de iliaj mirindaj ĉarmoj. Vi devas iri en la vestaron kaj fari alivestiĝon. Kaj la knabinoj ne forlasos lin.
  Tie li komencis provi la vestojn de la Kontrabasaj granduloj. Neniu lando en ĉi tiu hemisfero vestis tiel elegante kaj grandskale kiel ili. Kio tamen, konsiderante la riĉecon de la imperio, ne estas surpriza. Kaj ju pli alta estas la rango, des pli luksa la kostumo. Ravarnava montriĝis tro granda, kaj ne povis trovi taŭgajn vestaĵojn. Li jam estis malespera, sed post longa serĉado li estis bonŝanca; en orumita kesto li trovis aron da vestaĵoj desegnitaj por grafo Koloĉiĥov , ankaŭ tre forta temo. En la nova kostumo, la malhela kaj barba korsaro Ravarnava aspektis tre impona.
  - Kial mi ne estas duko? - Li diris, jen strabante, jen glatigante sulkojn, rigardante en sufiĉe bone polurita spegulo. - Mi estas la plej nobla grandulo!
  La piratestro eĉ tretis la piedojn pro ĝojo, nur lia granda nigra kaj iom maldiligenta barbo fuŝis la impreson.
  - Voku Sangosuĉilon, li iomete rektigu min.
  Ravarnava tamen volis unue voki virinon, sed decidis, ke la mano de viro estus pli fidinda.
  Malgraŭ la minaca kromnomo, Bloodsucker aspektis sufiĉe sendanĝera. Ĉi tiu ulo, antaŭ ol iri al malfacila laboro, laboris kiel frizisto. Li ridetis flate, poste, elpreninte la akcesoraĵojn, li zorge tondis siajn harojn kaj iomete razis la malglatan vizaĝon de la filibustro. Timema propono tute forrazi la barbon estis sekvita de muĝado.
  - Ĉu mi estas virino aŭ infano por disiĝi de mia digno? - Ravarnava ŝajnis furioza kaj energie svingis la pugnojn. "Vi estas barbiroj, brutoj, skaraboj, kaj nur malbeligas viajn vizaĝojn."
  La sangsuĉilo retiriĝis, kiu konas la altrangan kapitanon, li eble ponardi lin per tranĉilo. Li vidis tiajn tipojn dum sia vivo. Kiam oni iras al la alia mondo por bagatelo, alia iras al malfacila laboro.
  - Nu, kial vi tremas, kio vi estas, pirato, aŭ pikilo ? - Ravarnava provis doni al si bildon de grandeco, kiun li bone sukcesis. - Nun aŭskultu, ĉu mi aspektas kiel kontraŭa admiralo?
  La sangosuĉulo provis flati la timindan ĉefon:
  - Jes! Ĉiu via movo montras viajn aristokratajn originojn.
  Starante ĉe la enirejo, du knabinoj kun muskolfortaj, sveltaj korpoj, apenaŭ kovritaj sur la brusto kaj koksoj, sed kun oraj braceletoj sur la maleoloj kaj pojnoj, ruis:
  - Kiel reĝo, vi, sinjoro, estas bela,
  Jen kiel klara estis la lumo!
  Ravarnava paŭcis kaj diris konsente:
  - Mi konsentas, mi estas el la raso de tiuj, kiuj kutimas ordoni. Nun vi fariĝis sikofanto. - Kaj forta puŝo kun larĝa manplato sur la ŝultro. - Bone, iru, vi bone faris la laboron.
  Barnabas kompate lasis la Sangosuĉilon, poste oscedis, restis tre malmulte antaŭ la tagiĝo, li bezonis almenaŭ iomete dormi. Kvankam li naskiĝis en mondo, kie la lumigado konstante fluktuas nokte, kaj kiam estas kvarobla plenluno ĝi estas same hele kiel sur la Tero en klara tago, sed tamen, cikloj estas cikloj. Ritmoj tage kaj nokte.
  Kaj eĉ la belaj knabinoj ĉe la enirejo, kiuj palpebrumis per siaj safiraj kaj smeraldaj okuloj kaj ludis per la muskoloj de siaj brakoj kaj kruroj, ne ekscitis.
  Kvankam, se vi rigardas la kahelojn de la abso de la belulino, la maturajn melonojn de ŝiaj mamoj, kie maldika strio da ŝtofo nur kovras la skarlatan cicon, tiam tia militisto relevos la mortintojn. Kaj se vi ankaŭ rigardas la vizaĝojn de la belulinoj. Ili ankaŭ estas junaj. Estas specialaj herboj, kiuj malrapidigas la maljuniĝon de knabinoj, do eĉ je kvindek aŭ sesdek jaroj ili povas aperi junaj, freŝaj, sen sulkoj aŭ putraj dentoj. Vere, tinkturoj ne faros la reĝinon senmorta, sed ili povas malrapidigi maljuniĝon.
  Edward pensis, ke sur la tero ili eĉ ne povas fari tion. Krom ke plastika kirurgio estis farita sur virinoj kaj viroj, kaj poste por pli da mono. La knabo opiniis, ke eterna juneco estas bona afero. Tamen vi ne estu infaneca.
  La majesta ŝipo veturis en la golfeton, la vrakaĵo de la alfundiĝinta ŝipo ankoraŭ flosis sur ĝi, kaj la plej multaj el la pafiloj estis jam ĉe la fundo kaj plonĝistoj, aŭ pli precize, individuoj de diversaj rasoj, kiuj prenis tian rolon, malsukcese provis provis. akiri la difektitajn pafilojn. Kaj kun eĉ pli granda entuziasmo, la trezorejo kaj aliaj valoraĵoj troviĝis sur la ŝipo.
  Ĉion ĉi helpis elteni multenombraj sklavinoj kun minimuma vestaĵo, sed kun abundaj, blondaj, tre helaj hararo. Kaj ĉio kun neriproĉeblaj figuroj. Lokaj herboj ne nur rejunigis la lokajn reprezentantojn de la bela sekso por la momento, sed ankaŭ faris iliajn figurojn senmanka.
  Kompreneble, ŝuoj nur ĝenas la sklavojn, kiel la sklavknaboj en naĝkostumoj, kiuj ankaŭ estas sunbrunaj kaj malgrasaj kaj laboras ĉi tie.
  Guberniestro Frady suferis de kapdoloroj. La nokto, efektive, montriĝis koŝmara; la beleco kaj fiereco de la floto de la Kontrabasa imperio, la batalŝipo "Incinerante", flugis en la aeron. Nun la kargo verŝajne estos prokrastita en la haveno, almenaŭ ĝis alvenos aliaj eskortŝipoj. Tio ne estas tiel malbona, sed la fakto mem, ke tia ŝipo estas perdita en lia urbo, kion pensos la reĝo kaj imperiestro de ĉiuj Kontrabasoj ĉi-okaze? Kiel la sikofantaj nobeluloj prezentos ĝin, ĉi-kaze vi ne eliros sole kun rezigno.
  Estis bone, ke multenombraj sklavinoj kaj belaj noktaj feinoj pluvivis, kio servis kiel ia konsolo por tia perdo.
  Sed viraj sklavoj mortas kiel muŝoj. Kaj jam estas tro da sklavoj. Ĉi tio estas la akra manko de maskloj en ĉi tiu mondo. Kaj ĉi tiuj temperamentaj belaĵoj jam turmentis lin, eluzis lin, vi sentas, kvazaŭ grego da mamutoj piedpremis vin.
  Elirante el sia palaco el rozkolora marmoro, li preskaŭ svenis. Bela ŝipo, tiel rememoriga pri tiu, sur kiu Papiruso don Grabber iris por venĝi kontraŭ la harpistoj, etendis siajn velojn. Vere, li moviĝis malrapide, sed tio estis klarigita per la nekredebla malordo reganta en la golfeto.
  Multaj sklavinoj lasis multajn el siaj nudpiedaj piedsignoj, de malsamaj koloroj, sur la marmoro de la moleo. La korpoj de la belulinoj brilis pro ŝvito, kvazaŭ reprezentantoj de la bela sekso ŝajnus faritaj el fandita bronzo. Kun siaj karakterizaj mallarĝaj taloj, larĝaj koksoj, firmaj mamoj, anĝelaj vizaĝoj kaj buŝoj plenaj de dentoj. Jes, ĉu oni povas ripari la elfrapitajn dentojn de knabinoj per speciala ungvento? Kio pri viroj? Ili kontentiĝas per aldonaĵoj. Kaj ĉi tie, verŝajne, precipe la maljunuloj, vere ĵaluzas, ke ili montriĝis tiel malsuperaj.
  - La Ĉiopova Dio aŭdis niajn preĝojn. "La guberniestro kukis, levante la dikajn brovojn. - En tia malfacila horo venis helpo. " Per malĝentila gesto, la militisto vokis riĉe ornamitan mezaĝulon. - He, Foshange , preparu noblan tablon, mi invitos la admiralon al la palaco.
  La altranga lakeo riverencis kaj komencis krii al la servistinoj kaj sklavoj, kaj al la okaza knabo, devigante ilin haste prepari noblan matenmanĝon.
  La knabinoj ekbrilis siajn nudajn krurojn kaj kantis:
  La maro estas malbona sen akvo,
  Kaj la stomako sen manĝaĵo...
  Ni faru torton
  Kaj vino el la orkorno!
  kontrabasflago estis videblaj por ĉiuj . Subtenante ŝajnon de strikta disciplino, la falsaj kontrabasistoj , sed fakte piratoj, viciĝis sur la paradejo, brilante per hela, zorge ŝirita kiraso. Eĉ la knabinoj, ĉi-okaze, kontraŭvole surmetis tiajn mallertajn botojn kaj kirason kun kaskoj, kiuj estis malagrable porti en la tropika varmego. Tiam la grandioze vestita Ravarnava malsupreniris. Li estis akompanata de la sekretario de Pollando , kiu distingiĝis pro sia kapablo ĵeti tranĉilojn kaj, nature, de la militisto Eduard Sturgeon, kiu prenis la rolon de servistoknabo. La plej malagrabla afero estis, ke mi ankoraŭ devis porti lalumajn ŝuojn. Ĉar la okazo estas solena, enirante la havenon, kaj li ne estas simpla servisto, por servado de glasoj, sed prefere persona. Du altaj kvarbrakaj militistoj portis malantaŭ si keston plenan de oro.
  Orkestro haste kunvenis ĉe la haveno kaj komencis histerie ludi. Tiam iom post iom la melodio ebeniĝis kaj la sonoj fariĝis pli harmoniaj.
  Oficiro elkuris al la kunveno, atentante la epoletojn, li salutis kaj diris:
  - Mi deziras al vi ĉiujn ĉielan benojn, sinjoro admiralo. La guberniestro jam atendas vin.
  Ravarnava kundescendente svingis per sia kulilo-piedo:
  - trankvile, raportu al Lia Ekscelenco, ke mi jam estas survoje.
  La palaco de la loka reganto situis en la profundo de luksa ĝardeno. Ĉe la enirejo staris du grandaj lacertoj kun pafiloj sur la dorso, kaj kakto-elefanto paŝtis en la malproksimo. Rekte ĉe la enirejo de la palaco kreskis du dekmetraj altaj diantoj kun burĝono, en kiu facile kaŝiĝis ne nur la svelta tomboy Eduardo, sed ankaŭ plenkreskulo.
  Estis multaj belaj servistinoj, kiuj distingiĝis de sklavoj per braceletoj sur la pojnoj kaj maleoloj, kaj altvaloraj brodaĵoj sur ŝtofoj kaj tunikoj. Kaj nur tre altstatutaj servistoj portis sandalojn fiksitajn per gemoj.
  La gardistoj kun lancoj kaj arbalestoj ĉe la enirejo disiĝis. Estis klare, ke musketoj ankoraŭ ne estas tiel modaj. La palaco mem faris favoran impreson; la larĝaj fenestroj donis al ĝi gajan aspekton. Estas multaj pentraĵoj, armiloj, kaj ŝildoj kun diversaj blazonoj pendis sur la muroj . La knabo Eduardo marŝis post Ravarnava kaj iomete svingis kiam la ŝuoj de lia nova lakeo pinĉis lin senkompate. Li jam tiom kutimis montri siajn nudajn kalkanojn, ke li forgesis, ke ekzistas tiuj aĉaj, kondamnitaj akcioj, doloraj por la infanaj piedoj de eterna knabo.
  La sola konsolo estas, ke la servistinoj rigardas lin kun admiro, kaj ne kun malestimo, se li estus, kiel kutime, nudpieda kaj en pantaloneto aŭ naĝkalsono. Kaj ĝi estas malagrabla en la livreo, la muskola torso ŝvitas, kaj la kambra ĉemizo limigas movadon. Jes, vi jam havas ian statuson. Do estas pli bone esti fiera pri ili.
  Kvar knabinoj eĉ kliniĝis sur unu genuo kiel signo de respekto. Ne por li, kompreneble, sed por Ravarnava, sed ĝi estas ankoraŭ bela.
  Sed la guberniestro mem estas facile memorebla. Sufiĉe dika, sed provas resti vertikala. Per tre milda voĉo, la reganto de la ĉirkaŭaj regionoj diris:
  - Mi ĝojas bonvenigi tian eminentan gaston.
  Ravarnava ceremonie respondis al la ĝentileco:
  "Mi ankaŭ dankas la sorton pro sendi min renkonti tian gastaman hejmon."
  La guberniestro, penante fari sian tonon eĉ pli flata, diris:
  "Lastan fojon, ho tre respektata Don Papiruso, vi rifuzis viziti mian palacon, citante urĝajn aferojn. Nun vi faris al ni honoron.
  La altrangaj servistinoj, kiel videblas el siaj sandaloj broditaj per ŝtonetoj kaj altaj kalkanumoj, ekkriis:
  - Vivat al la granda admiralo!
  Tiam Ravarnava rimarkis, ke li preskaŭ havas problemojn, kio okazus, se la guberniestro estus vidinta ĉi tiun admiralon antaŭe. Plej bone, li estus atendanta la pendumilon, aŭ ion pli kruelan, ekzemple, stango, kiam ili najlis liajn manojn kaj piedojn, aŭ fajron, kaj per malrapida fajro.
  La respondo tamen estas malvarma:
  - Jes, mi estis okupita pri laboraj aferoj. - Kaj neatendita pasia frazo. - Sed kiom vi povas neglekti gastamon!
  La guberniestro demandis kviete:
  - Kiel iris via ekspedicio al la bordoj de la pagana potenco de Harpo?
  Ravarnava respondis sincere:
  - Brila! Eblis prirabi unu tre riĉan harpurbon , kaj sen grandaj perdoj.
  La okuloj de la guberniestro larĝiĝis.
  - Mi esperas, ke via nomo ne estis malkaŝita, ĉar dum ni formale ne militas kontraŭ la Harpo.
  Ĉe tiuj ĉi vortoj, la belaj kaj elegantaj servistinoj, pendigitaj per juvelaĵoj, metis la montrofingrojn al siaj plenaj, skarlataj lipoj:
  Ravarnava denove, sen mensogo, respondis:
  - Ĉio iris glate, mi eĉ surpriziĝis mem.
  - Ĉu la rabaĵo estas riĉa? "En la voĉo de la guberniestro estis envio.
  - Ne malriĉa, Dio mem helpis nin. - Ĉi tie la ĉefo devis sin venki iomete. - Kiel signo de nia profunda dankemo kaj fido, ni donas al vi oran keston. - Ravarnava eĉ etendis la manojn, montrante malavarecon.
  La servistinoj stampis siajn grandiozajn kalkanumajn sandalojn kaj ekkriis unuvoĉe:
  - Bravo! Gloron al la admiralo!
  La guberniestro estis venkita de avideco. Perdinte sian dignon, li kuris al la brusto kaj malfermis la kovrilon:
  - Bah, estas riĉaĵo ĉi tie. Ne mirinde, ke tiuj moksanoj trenis lin tiel malfacile. Ho Papiruso don Grabber. - La nobelo riverencis. - Mi estas via ŝuldanto, postulu ion ajn de mi.
  La piratgvidanto respondis malakre:
  "Mi pensas, ke la plej bona rekompenco estus dediĉita servo al la krono." Mi aŭdis, ke hieraŭ nokte vi perdis la batalŝipon Incinerator, nomitan laŭ la infera nevo de nia plej granda monarĥo. Mi kredas, ke ĉi tio estas tro sentema bato en tempo, kiam la ĉefurbo bezonas financon.
  La guberniestro murmuris:
  - Vi tute pravas.
  La belaj servistinoj klinis la kapon. Broĉoj faritaj el smeraldoj, rubenoj kaj diamantoj ekbrilis en iliaj haroj.
  Ravarnava diris fiere:
  - Tial mi proponas transdoni al mi komandon kaj eskorton de tia valora kargo. Mi, siavice, havas sufiĉe da pafiloj por forpuŝi lin de ajna piratatako.
  La guberniestro estis feliĉa plenumi ajnan peton de la admiralo:
  - Kompreneble, mi provizos al vi ĉiujn necesajn povojn. Mi pensas, ke kun tia galanta militisto, nia ŝarĝo estos kvazaŭ en la dekstra mano de Dio.
  La belaj knabinoj energie kapjesis. Broĉoj kaj diamantaj orelringoj ekbrilis. Eduardo opiniis, ke la guberniestro devas esti riĉa, se liaj personaj servistinoj estas vestitaj kiel princinoj kaj tiel belaj, ke vi ne povas depreni viajn okulojn de ili.
  Ravarnava krakis siajn fingrojn:
  "Do ni tuj ekveturos."
  denove balbutis :
  - Almenaŭ matenmanĝu, admiralo. Faru al ni la honoron, krome, la ŝipoj ankaŭ bezonas tempon por kunveni.
  La servistinoj riverencis kaj kuis:
  - Vi estas bonvena, ho bonega!
  La gvidanto de la filibustuloj kondescende diris:
  - Nu, bone, iom da refreŝiĝo ne malutilos.
  Ravarnava ne volis veki suspekton pro tro hasta, kaj plej verŝajne, la feria tablo de la guberniestro estus bonega.
  La bela kaj saĝa Edward la tombo estis lasita ekster la pordo kiel servisto, kaj la falsa admiralo estis traktita kiel la reĝo mem. Aperis la knabinoj, ankaŭ belaj kaj en roboj, sed nudpiede, por ke estu malpli da bruo pro frapado de la koloraj marmoraj kaheloj. La guberniestro faris geston. Kaj la elitaj servistinoj ankaŭ zorge demetis siajn ŝuojn, metis ilin en specialan kristalan skatolon kaj komencis servi nudpiede. Iliaj movoj kun nudaj plandumoj fariĝis multe pli mildaj, pli glataj kaj pli graciaj. Tiaj pladoj estis servataj, eĉ pano kaj kukoj bakitaj en formo de velŝipoj kaj reĝaj palacoj. Bele aranĝitaj pecoj da hakitaj fiŝoj, viando, legomoj, fruktoj kaj diversaj spicaĵoj laŭ eleganta ŝablono. Kaj la vinoj estas absolute fabelaj, plaĉaj al la sinjoro de la rabistoj. Jes, estis sufiĉe da tentoj por resti pli longe.
  Ravarnava manĝis la manĝon malĝentile, kiel la lasta kriululo nekonanta etiketon. Ili komencis atenti lin, sed la guberniestro mem ŝajnigis, ke ĉio iras kiel devas.
  Post pluraj boteloj da multekosta vino, Ravarnava ne perdis la kapon, lia korpo estis ankoraŭ heroa, sed lia lango iĝis tro movebla kaj postulis laboron.
  Sen pripensi dufoje, la pirato komencis kanti, lia profunda baso sonis agrable, kelkaj el la ĉeestantaj oficiroj komencis kunkanti, kaj multenombraj servistinoj komencis danci per siaj nudaj allogaj kruroj;
  Ĉu vi pretas sekvi min?
  Ne restu en ĉifonoj kun via sako!
  Por ke la predo fluu kiel mielo,
  Por ke la rivero fluu kun oro!
  
  Por fari tion vi devas fari ĉi tion
  Por ke nikelo montriĝas senvalora!
  Por ke ĉiu el ni povu
  Kovru la padon per tapiŝo de korpoj!
  
  Ho, vi estas piratoj, miaj infanoj,
  Ne iuj krucoj - nuloj!
  Ĉiu el vi estas heroo,
  Rapidu, mi ŝtelos la kaĉon!
  
  Enŝipiĝo estas por viroj,
  Ne serĉu kialojn por malvenko!
  Estas pli bone nur danci
  Mi kredas, ke via spirito ne velkis!
  
  Mi gvidos vin en la atakon, amikoj,
  Ni estas piratoj - familio!
  Ni batalos kiel diabloj
  Kaj ne ekzistas aliaj ideoj!
  
  Estas ideo, sed estas nur unu vero,
  Por senigi la monujojn de la komercistoj...
  La korsaroj estas atakitaj de hordo,
  Ni povos decidi la nobelojn!
  Ĉi tiu kanto kreis multe da bruo.
  La servistinoj tamen ridis kaj eksaltis kiel diabloj.
  En la ĉambron eniris la grafo Santa Niko Don Paradny, li malfruis al la invito de la guberniestro, kaj tial montriĝis terure kolera. Vidante grandulon kanti obscenajn kantojn, li demandis kun ekscito:
  - Kia ŝerco estas ĉi tio?
  La guberniestro respondis:
  - Vi vidas la plej grandan admiralon Papiruso don Grabber!
  - Kia Don Grapper ĉi tio estas? - La grafo furioziĝis, piedpremante la botojn sur la marmoro. - Ĝi estas nur fazeolobufo.
  - Ne povas esti, li havas epoletojn. - La guberniestro murmuris, mallevis la kapon kaj profunde ruĝiĝis.
  La knabinoj servantaj ĉe la tablo kaj dancantaj tangon, belaj, kun nudaj, muskolaj, sunbrunigitaj kruroj kaj tre bone proporciaj, bone proporciaj, atletaj korpoj, hurlis:
  - U, u, u, u! Ni malsupreniras!
  La grafo kriis korŝire:
  - Do ĉi tiu dika bastardo estas trompanto, mi renkontis la admiralon plurfoje, li estas tute alia ol tiu ĉi kostumita gorilo.
  - Aresti lin! - La guberniestro kriis, penante kaŝi sian embarason.
  Multnombraj servistinaj knabinoj frapis siajn nudajn, tre allogajn piedojn, turnis siajn koksojn, skuis la bustojn kaj grumblis:
  - Kaj tiu! Kaj tiu!
  Pli ol unufoje, la sperta eterna knabo Eduardo rimarkis, ke aferoj estas malbonaj, ekbrulis alumeton kaj ekbrulis la antaŭpreparitan meĉon. La kesto estis kovrita nur supre per maldika tavolo da oro, aŭ pli ĝuste, eĉ polvigita per flava metalo, moneroj, kaj malsupre kaj meze estis pulvo. La juna sed ege sperta militisto, ĉiaokaze, disponigis eskapan vojon. Krome, kompreneble, ŝparante valoran metalon kiam vi kombinas komercon kun plezuro. Aŭ pli ĝuste, vi plenumas, kaj sukcese, du funkciojn. La eksplodo estu la signalo por ĝenerala atako de la piratoj. Tuta taĉmento da harplenaj gardistoj en kiraso, kaj homoj kaj okrov , jam alkuris al la pordo, kaj Eduard Osetrov ĵetis la bruston al ili. Li metis sian tutan malespero kaj kolero en la ĵeton, do la sufiĉe peza objekto flugis sufiĉe malproksimen.
  Krome, kompreneble, mi ne volis, ke tre belaj, duonnudaj, muskolaj knabinoj kun agrabla, bonodora aromo vundiĝu. Ili jam eksaltis kaj hurlis, kaj eĉ blekis pro ĝojo. Jes, ege malofta vidaĵo estis kreanta.
  Unu el ili knaris:
  Trompanto atakas nin,
  En liaj manoj estas malbonaŭgura tornistro...
  Kaj se iu prenas ĝin -
  Li ricevos gloron kaj honoron!
  La eksplodo estis terura, paro da kolonoj kolapsis, pli ol tridek homoj estis mortigitaj, kaj la eksplodondo ĵetis Eduard Sturgeon kontraŭ la muron per aerklubo, preskaŭ platigante la junan kaj lertan militiston.
  Fortaj ostoj krakis, sed tio nur kolerigis Eduardon, svingante sian glavon, li rapidis por fini la postvivantajn malamikojn. Ravarnava ankaŭ ne malŝparis tempon, ĵetante la tablon kaj disbatante la guberniestron, li eltiris sabron kaj flugis al la grafo.
  Varma duelo eksplodis inter ili.
  La nudkruraj sklavinoj disiĝis, prave decidante, ke milito ne estas afero de virino. Jes, kaj ili pretervole povas vundi vin. Kaj do, kiu gajnas, estas la mastro.
  La plej grava el ili, la sola, kiu restis en altkalkanumaj ŝuoj, diris:
  Kiu estas la reĝo, fakte, ne gravas al ni,
  Do batalu kuraĝe, viroj!
  Kristnasko kriis, sibilante kiel rompita gramofono:
  - Vi fia gorilo, mi trapikos vin per mia glavo.
  Ravarnava kriis responde:
  - Koko, mi detranĉos al vi la kapon.
  La supereco de la piratkapitano laŭ alteco kaj pezo estis reflektita en potenca bato de masiva sabro, li tranĉis la glavon, kaj tiam preskaŭ tranĉis sian kontraŭulon en duono.
  Vere, mortante, la grafo malpeze gratis sian stomakon per la stumpo de sia glavo, kaj sango komencis aperi.
  Tamen, tio ne povis maldaŭrigi Ravarnava; li daŭre svingis maldekstren kaj dekstren. La gardistoj alkuris al li kaj, ricevinte bonan baton, ekloĝis. La eksplodo frapis la pordojn kaj, vidante la knabon feroce batali, la kapitano akcelis al li.
  La juna militisto piedbatis la gardiston en la ingvenon per tia forto, ke li alflugis, kaj tuj ponardis du el ili per sia korna kasko.
  La servistinoj la enan fojon aplaŭdis la manojn kaj pepis:
  Bravo, bravo, bravo!
  Gloro! Knabo - gloro!
  Edward la sovaĝulo laŭte kriis:
  - Atamano, forkuru de ĉi tie, mi retenos ilin.
  Ravarnava, faligante alian malamikon, murmuris:
  - Niaj amikoj baldaŭ venos, sed ni tamen eltenos.
  Uzante la duoblan ŝraŭbteknikon, la terminatorknabo Eduard detranĉis tri el ili samtempe kaj staris apud la kapitano. La knabo flustris:
  - La ĉefa afero estas ne uzi musketojn.
  De ekstere oni povis aŭdi la ŝipon pafi salvon, poste turni sin kaj pafi denove.
  La servistinoj ĝojkriis kaj blekis, piedpremante la piedojn, kaj por plifortigi la sonojn, ili komencis surmeti ŝuojn kaj sandalojn kun altaj kalkanumoj.
  Edward la sovaĝulo faris la malon kaj ektiris siajn malamatajn ŝuojn. Li ĵetis sian kalkanon rekte en la okulon de unu el la oficiroj penantaj trarompi. Feliĉe, la kalkano estas arĝenta kaj forte batas, la okulo elflugis, pendanta sur nerva tigo.
  La servistinaj knabinoj kriis:
  -Bravo! Bis! Bravo! Bis!
  Kaj la plej grava el ili eldonis:
  - Mia kara knabo,
  En ĉi tiu horo ni estas kun vi!
  Vi estas tiel bonega infano
  Vi piedbatas ĉiujn per via nuda piedo!
  Kaj efektive, la nuda kalkano de la terminatorknabo rompis alian makzelon.
  Kiel la piratoj kredis, surprizo permesis al ili parte kapti kaj parte detrui la malamikkanonojn. La garnizono de la fortikaĵo falis sub la muelŝtonon, multaj soldatoj tuj estis mortigitaj, ili falis eĉ sen rimarki la danĝeron. Preskaŭ tricent batal-harditaj marrabistoj alkuris en la urbon. La kontrabassoldatoj mortis en la centoj, nur kelkaj el ili kontraŭpafis aŭ provis batali.
  La hardita batalanto Edward kaj Ravarnava, kaj du aliaj piratoj, ne staris senmove, sed iris sur la ofensivon, la palacaj gardistoj rapide falis en paniko. Ili ekmoviĝis kaj retiriĝis, ĵetante siajn mortajn korpojn super la marmoran ŝtuparon. La knabinoj komencis helpi la piratojn. Ili ĵetis ŝuojn, sandalojn, pletojn, sufiĉe pezajn orajn tasojn, forkojn kaj tranĉilojn al la gardistoj.
  La juna militisto eniris en sovaĝan frenezon, kvazaŭ li ne estus travivinta ŝtorman nokton, kaj puriginte plurajn ĉambrojn, ili eliris el la bunta konstruaĵo, kie ŝajnis, ke eĉ la muroj eligas minacon.
  Detranĉinte tri, Eduardo la sovaĝulo ĉirkaŭrigardis la ĉirkaŭaĵon per agla rigardo. Ĉiuj plej proksimaj aliroj al la urbo estis englutitaj de fajroj; multaj figuroj estis videblaj, svarmantaj kiel formikoj kaj koliziantaj unu kun la alia.
  - Niaj gajnas! Nun la ĉefa afero estas, ke eĉ ne unu ora monero flosas el niaj manoj. - Neatendite, la batalanta sovaĝulo, nuda, sangkovrita, kun tre elstara, muskola torso (kompreneble, li deŝiris la kostumon de sia servisto por ne enmiksiĝi, kaj estus humilige por juna korsaro porti livreon! ), montris signojn de monerkapulo. Kaptante la surprizitan rigardon de Ravarnava, la terminaknabo aldonis:
  - Mi volas fariĝi ne nur pirato, sed mi pensas organizi mian propran respublikon de filibustuloj, kaj por tio ni bezonos financon.
  - Via propra respubliko? - Ravarnava ĉi-foje sincere oscedis kaj fajfis tra siaj larĝaj naztruoj. - Kial estas tiel malfacile, bebo? Kuri landon estas la plej enuiga afero en la mondo.
  Eduardo protestis kontraŭ tio:
  - Mi ne pensas, mi tre ŝatis ludi strategiojn kun milit-ekonomia administrado. Estas tre agrable senti sin kiel reĝo aŭ imperiestro.
  La knabo rigardis la sangan spuron lasitan de lia forta, sed preskaŭ infana kruro. La penso ekbrilis - ĉu la regatoj obeos tiun, kiu estas kondamnita por ĉiam aspekti kiel infano, eĉ kun muskoloj kiel ŝtala drato?
  Ravarnava palpebrumis stulte:
  - Mi ne komprenas ion pri tio, pri kio vi parolas. Kvankam vi ĝenerale pravas, potenco estas dolĉa kaj vi volas senfine verŝi ĉi tiun trinkaĵon en vian gorĝon. Sed ankaŭ pliiĝas respondeco pri siaj agoj.
  La juna militisto Edward ridetis iom ŝajnige responde:
  - Ĝi ne timigas min. Ni estu pli lertaj, alie la batalo okazos sen ni.
  Elnestiĝinta laŭ aspekto, sed spertita en komerco, la korsaro kuris antaŭen. La restaĵoj de la garnizono batalis senespere, ĉiuj konis la kruelecon de la piratoj, kiuj kutime ne kaptis, kaj se ili faris, ili vendis ilin en kruelan sklavecon, kaj foje interŝanĝis ilin kontraŭ aĵetoj, konkoj kaj foje oro de ses- armitaj kanibalaj sovaĝuloj, kiuj konsideris homan viandon terura delikateco. Tamen, tio povis nur plilongigi la agonio, ĉar la piratoj estis pli fortaj en mal-al-mana batalo. Krome, la ĉefo de la garnizono, generalo Kosalapenko , estis mortigita komence de la batalo, kaj estis simple neniu anstataŭigi lin, ĉar la unua asistanto, kolonelo Varatt , estis dispremita en la kapo fare de Monitor kun preciza. pafis de musketo.
  Kaj tiam la sklavoj, antaŭ ĉio, knaboj kaj knabinoj, komencis helpi la piratojn kaj ĵeti pavimojn, kahelojn kaj vitropecetojn al siaj malamataj posedantoj.
  Dekduo da lacertoj kun pafiloj decidis kontraŭataki. Ili metis akrajn metalstriojn sur la flankojn kaj pafis kanonojn supre. Tio kaŭzis iun damaĝon al la korsaroj. Eduardo estis la unua, kiu alkuris al la lacerto, dum la batalo la knabo estis tre impona, tiel ke li faligis la malamikon de la tegmento per sia dua kalkano, forbatis la ŝuojn, kiuj tranĉis al li la piedojn kaj tial flugis kiel falko. Saltante sur sian dorson, li detranĉis ambaŭ pafistojn unuflanke, poste, ŝanĝante sian celon, kuris al la dua lacerto. En sia hasto, la knabo tranĉis sian nudan piedon, stumblante sur metalo. Tamen la vundo estis supraĵa, kaj en la varmego de la batalo li ne atentis ĝin.
  La ceteraj, vidante ĉi tiun "ninjan", rapidis al siaj kalkanoj.
  - Mi ne lasos vin foriri! - kriis, saltante pli alte, la tre lerta kaj ludema Eduardo. Tamen, la lacertoj montriĝis ege lertaj, aktive movante siajn piedojn, ili rapide kuris al la arbaro. Kiom ajn rapide estis la freneza junulo, li sukcesis atingi nur unu beston, finante la rajdantojn. La ceteraj vipis siajn "ĉevalojn" per sia tuta forto. Tiam Eduardo la ĉikananto ĵetis sian glavon, ĝi trapikis la falditan pugon kaj algluiĝis. La besto nur pligrandigis sian paŝon.
  - Nu, bone, memoru la spurton kaj mortu, sed kaptu.
  De ekstere estis amuze rigardi tian kadavron forkuri de ulo, kiu aspektis ne pli ol dektrijara, esence glatvizaĝa knabo. Kolerega, lia tuta korpo moviĝis kun ondantaj muskoloj, kiel mara surfo, Edward daŭre plirapidiĝis, feliĉe por li la arbaro komenciĝis, kaj la grandegaj reptilioj malrapidiĝis. Superinte la malamikon, la juna militisto eltiris sian glavon, poste saltis sur la voston.
  La monstro trafis palmarbon kaj forĵetis la mordan tombon Edward. La Terminator-knabo dolore kraŝis en areton da dornaj vitoj. Akraj dornoj enŝoviĝis en la korpon, trapikante la haŭton. Sed ĝi nur kolerigis la ulon. Forĵetinte la restaĵojn de siaj ŝiriĝintaj, sangaj vestaĵoj, li ankoraŭ portis travideblajn T-ĉemizon kaj pantalonon, lasante nur naĝkostumojn. La knabo kolektis siajn fortojn kaj, ekkaptante ŝnursimilan branĉon, li, kiel Tarzan, kun sovaĝa kriego, faris grandegan salton, poste, kaptinte alian duan branĉon kaj uzante la teknikon de "fendita muelŝtono", detranĉis la kapojn de du batalantoj, malsukcese svingante siajn sabrojn.
  - Nu, la ceteraj fuĝintoj! Se vi esperas kaŝi, ĝi ne funkcios. - diris la nevenkebla Eduard la huligano, palpebrumante, kaj ekpaŝis. Post kiam li malkovris novan metodon de transportado, kapti lacertojn fariĝis brizo.
  - Mi estas simio! - li kriis.- Hyperraus ! - Tio estis la nomo de la heroo de la filmo, la sovaĝulo, kiu rompis la rekordojn de la malmoderna Tarzan.
  Poste li akcelis, farante sovaĝajn saltojn, kiujn iu simio envius. Plurfoje la batalantoj pafis blinde, sed samtempe maltrafis. Rapida kiel gepardo, Edward la sovaĝulo ridis en iliaj vizaĝoj. Kiam la lastaj kontraŭuloj estis finfine mortigitaj, la juna militisto sidis sur la postkolo de la lacerto kaj direktis ĝin rekte al la urbo, penante rapide eliri el la ĝangalo. De tempo al tempo, en la branĉoj brilis la ridoj de kvarbrakaj goriloj, sed ili ne kuraĝis ataki armitan militiston, eĉ malgrandan. Krome, ĉi tiuj bestoj ne estas tute stultaj kaj vidis kiel fame Eduardo traktis pli grandajn soldatojn ol li mem.
  - Kial la makakoj ridas, estas tro malfacile por vi enŝovi la nazon ĉi tie. - La juna militisto svingis sian glavon, sed la primatoj ne cedis al provoko.
  Kiam li alvenis en la urbon, la batalo estis preskaŭ finita. La lasta punkto ne prenita estis la loka malliberejo, kie kio restis de la garnizono estis premita malantaŭ la altaj pordegoj, same kiel la lokaj severaj gardistoj, konsistante plejparte el eksterteranoj . Ili amis moki kaptitojn, precipe virinojn, kaj tial komprenis, ke ili ne havos kompaton.
  Militisto Eduardo, kiel rapida kobro, elsaltis sur lacerton kaj staris kontraŭ la pordego, poste sendis kuglon en la centron mem.
  La bato skuiĝis, lasante kavon en la fero, sed la forta pordego pluvivis. Enŝovinte sian nudan kalkanon en la nazon de la pafanto rampanta de dekstre, li sangokovriĝis kaj eksilentis, la militisto Eduardo la huligano kraĉis tra la dentoj kaj komencis reŝargi la malobeeman kanonon. Necesis multe da tempo. En respondo, sagoj flugis al la ulo. Eduardo lerte evitis la eksplodojn, kaj eĉ fortranĉis tri sagojn sur la muŝo.
  - Nu, ĉu vi ricevis la cimojn?
  Ankaŭ pafoj de musketoj maltrafis, kvankam estis pluraj trafoj en la dika haŭto de la lacerto. Ŝi komencis ektiri pro doloro, sed estis haltigita de la impeta ulo.
  - Ne timu, por via haŭto, ĉi tiuj estas kiel sunfloraj semoj. - La knabo ridis.
  Reŝarginte la kanonon, la juna militisto celis pli precizan kaj denove trafis la celfoston. La kuglo denove eksaltis.
  - Damnu ĝin! Ĉi tiu armilo estas tro malforta! - Eduard la sovaĝulo ĵuris, kaj subite venis en lian kapon interesa penso.
  - Mi provos malfermi ilin de interne.
  Kvankam ekstere la muro de la prizono aspektis nepenetrebla, estis klare, ke kelkloke la muroj putris kaj la brikoj malglatiĝis, tial kun certa lerteco eblis surgrimpi ilin. Sed estas tro multaj gardistoj, do ili ne hazarde faligos lin. Tamen, estis ne vane ke Ravarnava havis batalsperton, li ordonis:
  - Prenu benkojn, ŝtipojn, portu sekan arbustaron, ni fajrodetruos la kontraŭulojn. Kaj vi, rulu la "reĝinon" pli rapide
  La piratoj, ne atentante la sagojn kaj fojajn musketpafojn, ekbruligis la pordegojn, kreante " fuman vaporon ".
  Aliaj trenis ĉaron kovritan per brulligno per barelo da pulvo - tiel nomiĝis la "reĝino". La brulligno malebligis trapafi ĝin per musketoj. Kune kun la obstrukciuloj, lokaj sklavinoj kaj knaboj en naĝkostumoj kun markoj sur siaj ŝultroj kaj brustoj provis helpi siajn liberigantojn. Ŝajne ili suferis en sklaveco kaj ne timis piratojn. Lokinte la "reĝinon" antaŭ la pordegon, la piratoj ekbruligis la mezon kaj saltis reen.
  Ili faris tion tre rapide, hurlante:
  Diablo, diablo, diablo savu,
  Ni batos, dispremante la baton...
  Donu al ni, donu al ni glavojn en niaj manoj,
  Ni ricevos donacon el la submondo!
  
  Nu, la Kreinto estas vundita infero,
  Ni batalos kontraŭ la diablo per kornoj...
  Se nur estus rezulto en batalo kun glavo,
  Por ne esti ĉi tie mia ĝiba sklavo!
  
  JOKE KNABO VS SYKLOV
  KONOTACIO
  La knabo, kiu travivis multajn aventurojn, nun komandas infanan specialtrupan taĉmenton. Kaj li devas batali kontraŭ la ciklocivilizacio. Kio estas tre interesa estas, ke ĉi tie estas spaca teknologio.
  . ĈAPITRO N-ro 1
  La pafaca knabo estis en batalkostumo kun la epoletoj de kosmooficiro. Apud li estis knabino, ankaŭ en kosmovesto kun sonoriloj kaj fajfiloj. Kaj ŝi portas travideblan kaskon, malfermitan ĉiuflanke. La knabino tenis eksplodilon en la manoj kaj pepis:
  - Edik, eble ni povas atendi la reston de la teamo? Batali ciklojn kune kiam estas almenaŭ cento da ili estas tro da risko!
  La knabo estas militisto, kvankam li aspektas ne pli ol dek du aŭ dek tri, en batalkostumo oni ne povas vidi iujn muskolojn, sed li havis la aspekton de vera princo. Kaj li diris memfide:
  - Ne! Ni iru kune en batalon! Pri la malamikoj, ne timu. Mi donis al vi etan "kirasan" artefaktan ŝtonon, ĝi reduktas la eblecon esti trafita centfoje!
  La knabino notis:
  - Kaj centoble multe!
  La knabo indignis:
  - Mi ne sciis, ke vi, Adala, estas tia malkuraĝulo!
  La knabino kun oranĝaj haroj diris:
  - Mi ne estas malkuraĝulo! Nu, ni faru decidan trarompon!
  Kaj tiel la infanaj militistoj moviĝis en batalon. Ĉirkaŭe estis ŝtonoj, kiuj brilis per purpuraj, smeraldaj, siringaj kaj rozkoloraj ŝtonoj, kaj stalaktitoj kreskis de la tero. Kaj ĝi estas ege mistera pejzaĝo.
  Kaj antaŭen estas la kastelo. Ĝi aspektas kiel kavalira, mezepoka, sed kun misiloj kaj radiopafiloj sur la turoj. Kaj la loka suno brilas de supre, kiu estas eĉ sesangula formo, kaj la lumo senĉese ŝanĝas kolorojn kaj ŝablonojn. Kaj ĉi tio ankaŭ donas al la tuta pejzaĝo tre misteran kaj, samtempe, sorĉan aspekton siamaniere.
  Knabo kaj knabino kuregis laŭ la alterna vojo kun pulsaj kaheloj. La juna militisto eble pli kutimis remi ĉirkaŭ nudpiede, sed ĉi tiu batalkostumo, ve, ne estas malmuntebla. Kiom da bicikloj estas en la kastelo? Ĉi tio ankaŭ estas mistero. Kaj se estas nur cent el ili, tiam ĉi tio ne estas tiel malbona.
  La knabo kaj knabino tuj kaŝis sin malantaŭ ŝtono, kiam aperis tanko de ĉi tiu tre agresema raso. Ĝi estis alta, formita kiel triangulo, kun muzelo sur ĉiu el la tri flankoj. Kaj la kiraso eligas sugeston de ŝtalo, sed ĝi ne tuŝas la surfacon, sur kuseno de aero.
  La militista knabo Eduardo ridetis sian tre dolĉan, kvankam infanecan, rideton. Kaj li ĵetis malgrandan pizon en la aŭton de la spacaj agresantoj.
  Ĝi preterflugis kaj saltis rekte en la sufiĉe larĝan kanon de la pafilo. Kaj post kelkaj sekundoj, la triangula, potenca tanko eksplodas. Estis kvazaŭ fulmo trafis municipon kaj frakasiĝis en malgrandajn fragmentojn.
  Ĉi tio fakte montriĝis sufiĉe bonega trairejo.
  La knabino Adala tweetis:
  - Ĉi tio estas lerta! Vi estas vere Ĵedajo !
  La knabo Edik kapjesis:
  - Ankaŭ mi devis esti padavano ! Sed tio estas alia rakonto!
  Post tio, la kuraĝaj infanoj rapidis plu al la kastelo. La pordego malfermiĝis kaj tri pliaj tankoj elsaltis. Du estas la sama triangula, kaj la tria estas pli granda kaj sesangula, kun kanonoj ĉiuflanke kaj sepa supre.
  La knabina batalanto fajfis:
  - Ŭaŭ! Novaj ludantoj aliĝas al ni!
  La militista knabo kapjesis:
  - Vi povas rompi ĉion-en!
  Kaj la juna militisto elprenis malgrandan aparaton, grandecon de alumetujo. Kaj li ŝaltis plurajn programojn en ĝi turnante sian montrofingron. Tiam la knabo, kiun la knabino nomis Eduardo en ĉi tiu batalepizodo, lanĉis ĉi tiun skatolon. Ŝi flugis glate al la plej granda tanko. Kaj ŝi estas preskaŭ nevidebla.
  La knabino demandis la knabon:
  - Kio estas tio?
  Edik ridetis kaj respondis:
  - Surprizo! Nun vi vidos kiel ĝi funkcias!
  Efektive, la skatolo flugis en la barelon de granda tanko. Nur ĉi-foje ne okazis eksplodo. La triumviraro daŭre moviĝis. Cetere aperis du pliaj aŭtoj.
  La knabino Adala flustris:
  - Kio ne funkciis?
  La militista knabo palpebrumis:
  - Nun vi vidos!
  Kaj efektive, la plej granda kanono de la granda tanko prenis kaj turnis kaj trafis sian triangulan kontraŭulon. Kaj li trafos lin per kiras-penetranta obuso. Ĝi ekflamis kaj la batalkompleto komencis detonacii. Kaj tiam la barelo estis translokigita al alia tanko, kiu estis pli malgranda, kaj batis ĝin.
  Adala rimarkis kun rideto:
  - Klaso!
  Edik ĉirpetis:
  Se la fortikaĵo estas survoje,
  La malamiko konstruis...
  Ni devas ĉirkaŭiri de la malantaŭo -
  Prenu ŝin sen pafi!
  La knabino palpebrumis al sia juna ekvivalento. Kuraĝaj kaj inteligentaj infanoj estis kontraŭ tuta armeo. Sed ruzo kaj teknologio sufiĉe bone funkciis kontraŭ monstroj.
  La tria tanko ekbrulis, poste la kvara. Kaj denove detonacio kaj krevoj. Jen la aranĝo de morto kaj neniigo, ĝis nun kun unu celo.
  La militista knabo sufiĉe logike notis:
  - Kial ni bezonas teamon? Ili estas infanoj same kiel ni. Nur mi havas la sperton kaj scion de jarcentoj, kaj ili estas junaj junaj. Kaj ne indas elmontri ilin al konkoj kun uraniaj bastonoj.
  La knabino pepis:
  - Ĉiuj homoj sur nia hejmplanedo,
  Devus ĉiam esti amikoj...
  Infanoj devus ridi
  Kaj vivu en paca mondo!
  La militista knabo prenis ĝin kaj kantis:
  Infanoj devus ridi
  Infanoj devus ridi
  Infanoj devus ridi
  Kaj vivu en paca mondo!
  La pafiloj sur la muroj de la fortikaĵo komencis pafi al la kolerega tanko. Fajrofontoj, detruo kaj flamanta sablo ekflamis ĉirkaŭ la aŭto. Kaj kelkaj trafoj al la kiraso dividiĝis en fendojn.
  La knabino Adala rimarkis:
  - La malamiko ne estas tre preciza.
  Tamen, pluraj pliaj konkoj trafis la tankon. Kaj ĝi detonaciis kaj eksplodis. En la momento de la eksplodo, eta punkto apartiĝis de li. Kaj Adala etendis sian manon. La aparato uzata de la genia knabo flugis en la manplaton de la knabino. Aŭ, ĉiukaze, sperta heroo kaj dezajnisto, kiu aspektas kiel knabo.
  Edik frapetis la knabinon sur la ŝultron aprobe:
  - Bone, mi kaptis ĝin!
  Ŝi ridis:
  - Vi kaptu ĝin, ne trofiŝu ĝin!
  Kaj la aparato glitis en la lertan manplaton de la knabo, kiel tiu de makako.
  Nun la infanoj estis feliĉaj. Kiel ludantoj, kiuj trafis la bankon ĉe ruleto kaj ricevis orajn blatojn. Sed estas klare, ke kiam vi estas bonŝanca, estas malfacile ĉesi. Havante bonegan memoron, Edik memoris, ke en la dudeka jarcento li estis tia liphara viro, kiu ne konis siajn limojn, kaj li pagis por tio, kvankam komence li estis bonŝanca. Do, kompreneble, vi devas povi eliri la ludon ĝustatempe en kazino.
  Edik tamen komprenis, ke tio ne estas vere ludo. Kaj tiu vera milito ne estas RPG.
  Ekzemple, du helikopteroj nun aperis super la kastelo. Kaj ili ŝajnas pretaj esplori la areon.
  La knabinoj ekkriis pro timo:
  - Timu! Ni povas akiri ilin!
  Edik ridis kaj respondis:
  - Estis pli malvarmaj celoj. Rigardu, kiel funkcias mia reuzebla cibernetika cimo.
  Kaj la knabo rekomencis ĝin. Kaj la nombro da helikopteroj pliiĝis al ses. Kaj ili estis fluliniaj kaj grandaj.
  Adala ĉirpetis:
  Lasu kuri mallerte,
  Kirasaj tankoj tra flakoj...
  Kaj la vespo-simila helikoptero pepas!
  Edik prenis:
  Ĉeburaŝka artileriisto,
  Shapoklyak, kiel piloto,
  La krokodilo ŝarĝis la maŝinpafilon!
  Kaj tiel la helikoptero, ricevinte cimon, batis sian ekvivalenton per aerkanonoj. Ĝi estis difektita kaj komencis fumi. Kaj la aliaj helikopteroj komencis rondiri. Kaj ankaŭ estas fajro sur ili, kaj ili respondas. Jen venas la amuzo. Unu el la diskteleroj jam komencis fali, postlasante fuman voston.
  Kaj malantaŭ ŝi venas alia. Ĉi tio estas vere amuza kaj interna milito.
  La knabo kapjesis al sia amiko:
  - Kiel fartas la malmuntado?
  Adala murmuris:
  - Bonŝance!
  Edik ofendiĝis kaj ŝveligis siajn rozkolorajn vangojn:
  - Eble vi povas diri ion alian, senpaga?
  La knabino frapetis sian travideblan kaskon, sed restis silenta. Dume, du helikopteroj falis samtempe. Kaj unu trafis la kastelon, ankaŭ difektante tri pafilojn samtempe.
  La knaba genio pepis:
  - Konsentu, lerta!
  La knabino respondis:
  - Eblas, ke ĝi estas lerta, kaj kiel vi povas ne subteni ĝin!
  La lastaj du helikopteroj koliziis per forto kaj tuj eksplodis. Kaj denove ekbrilis. Ĉi tio estas bonega!
  Edik kantis:
  Granda geniulo, karulo de la fortuno,
  Kaj samtempe, viro...
  Poeziaj lirikaj kordoj,
  Havi jarcenton indan je la koro!
  Do la dua raŭndo iris favore al la kuraĝaj infanoj. Kaj la kontrolo superbikeco kun la blato revenis al la manplato de la knabo.
  La knabino notis:
  - Jes, ni fartas bone. Sed la malamiko povas eĉ havi ŝercanton en la poŝo!
  Edik respondis kun rido:
  - Mi konis unu ŝercanton. Aŭ pli ĝuste, ne nur unu. Estis pafoj tiaj en ludoj kaj filmoj!
  La kastelpordegoj denove malfermiĝis. Ĉi-foje, pli grandaj monstroj eliras el ili. Ili eĉ kliniĝis por elrampi.
  En ĉi tiu kazo, promenantaj robotoj!
  La knaba genio ekkriis:
  - Evangelion !
  La knabino surprizite demandis:
  - Kio?
  Edik klarigis ridetante:
  - Ĉi tiu animacia serio estis filmita sur la planedo de kie mi venas. Kaj tie estis ankaŭ tiaj grandaj robotoj!
  Adala notis:
  - Via planedo estas mirinda. Vi iam diris, ke vi havas pli ol ducent landojn.
  La knabo respondis kun suspiro:
  - Jes, bedaŭrinde, tiel estas.
  La knabino demandis nekrede:
  - Kial bedaŭrinde? Eble nur feliĉe. Ĉar estas bonege havi tiom da landoj kaj kulturoj sur unu planedo!
  Edik kontraŭstaris:
  - Ne! Ne tre bonega. Homoj batalas tro ofte kaj uzas siajn pugnojn. Tio estas, mi volis diri, ke diversaj landoj tro ofte konfliktas kaj ĵetas misilojn unu al la alia.
  Adala rimarkis kun suspiro:
  - Jes, ĝi...
  La militista knabo decide finis:
  - Malhonoro! Intertempe, ni iru al la robotoj!
  Kaj fakte eliris tuta dekduo da elektronikaj monstroj. Kaj ili havas tiom da armiloj, ke ili povas detrui tutan urbon.
  Edik notis:
  - Oni bezonas alian aliron kontraŭ ili.
  Kaj la knabo eltiris el sia poŝo malgrandan aparaton kun anteno.
  La knabino surprizite demandis:
  - Kio ĝi estas?
  Edik respondis ridetante:
  - Portanto de rapidaj sed detruaj virusoj!
  Adala ĉirpetis reen:
  - Ho, kiaj virusoj, virusoj, malutilaj virusoj !
  La knabo korektis:
  - Ne! Nia celo estas protekti bonon, kaj ne damaĝi homojn, aŭ saikalojn , aŭ eĉ iliajn robotojn!
  Kaj la knaba genio pafis nevideblan trabon al la terminatoroj.
  Mi rememoris filmojn pri robotoj kaj aliaj. Kaj ĉi tie vi ne povas argumenti, ke ĝi estas altnivela trabo.
  Edik direktis trabon ĉe grandaj robotoj, ĉiu la grandeco de naŭetaĝa konstruaĵo . Kaj li sukcesis. Unu el la terminantoj subite frostiĝis kaj komencis malsupreniri. Kaj malantaŭ li alia.
  La knabo ridetante kantis:
  Horo de sorto -
  Estas tempo ludi!
  Horo de sorto -
  Provu ne malŝpari ĉi tiun horon!
  La knabino, rigardante la robotojn frostiĝi kaj fali, levante polvon kaj disĵetante rompitajn partojn kiam ili trafis la telerojn, notis:
  - Jes, ĝi estas teknika!
  Edik kapjesis kun rideto:
  - Jes, teknologio decidas ĉion dum la rekonstrua periodo!
  Adala respondis:
  - Ne! Homoj kaj dungitoj decidas ĉion! Kaj samtempe, ne ĉiuj!
  Kaj la knabino ankaŭ prenis ion similan al Rubik-kubo el sia poŝo kaj komencis turni ĝin.
  La Terminator-robotoj denove koliziis, kaj ili estis envolvitaj en tuta arda reto, kiu ekbrilis kaj vibris. Kaj tiam la batalveturiloj komencis diseriĝi kaj flugi en malgrandajn pecojn. Kiu, siavice, ankaŭ eksplodis, kaj fragmentoj flugis, kiel glaciflosaĵo, kiu venis sub la disbatan baton de la bastono de hokestelulo.
  Adala faris la alĝustigon kaj notis:
  - Nun ni povas fariĝi nevideblaj dum kelkaj minutoj!
  La knabo geniulo respondis:
  - Ne la plej altnivela aparato, ni estos videblaj en infraruĝa lumo. Venu, prefere mi faru la aranĝon.
  En ĉi tiu momento, bruo aŭdiĝis de malantaŭ la paro. Knaboj kaj knabinoj aperis en batalkostumoj. Estis nur dekduo da ili, kaj ili estis ne pli aĝaj ol paro, almenaŭ laŭŝajne. Sed samtempe la infanoj havas sufiĉe decajn armilojn. Laseraj maŝinpafiloj, eksplodiloj, neniigaj etaj pizformaj granatoj. Jes, la uloj ĉi tie klare ne estas ordinaraj. Kaj eĉ trejnita en bataloj en la virtuala mondo !
  Edik ekkriis:
  - Knaboj, atentu, alie vi trafos! Estas armiloj ĉi tie, kiuj povas penetri viajn batalajn kostumojn.
  La militinfanoj kuŝiĝis. Tra la aero ekbrilis lumradioj kaj laserkanonoj ekpafis.
  Ili komencis bati ĉion, kio moviĝis. Eĉ en la polvo.
  Adala ĉirpetis:
  - Kiel tio. Estas alta denseco de fajro ĉi tie.
  Paro da pluvivaj Terminator-robotoj estis trafitaj memstare propraj pafiloj. Kaj ili ekflamis kaj komencis eksplodi. Ies kapo defalis, flugis alte supren kaj turniĝis kiel pinto.
  La infanoj kun la laserpafiloj ridis. Ŝajne ĝi aspektis tre amuza. Kvankam unu knabino estis kaptita de ŝrapnelo, ŝi senzorge levis la kapon en travidebla kasko, kaj ŝia rozkolora, infaneca vango estis bruligita.
  La militisto ekkriis:
  - Antikva !
  Adala konsentis:
  - Ĉernodirno simple!
  La militista knabo ŝprucis tubon da regenera pasto sur la bruligitan kaj tranĉitan vangon de la knabino. Kaj preskaŭ tuj la damaĝo resaniĝis, kaj tiam la glata haŭto de la juna militisto glatiĝis, lasante neniun spuron.
  La knabino grincis ridetante:
  - Scienco tamen!
  Edik notis, sulkigante sian glatan frunton, en kiu estis la memoro kaj sperto de multaj jarcentoj:
  - Cikloj ne estas tiel simplaj. Ni eble havas problemojn.
  Adala ĉirpetis reen:
  - Kvankam ni ne povas solvi ĉiujn niajn problemojn,
  Ne solvante ĉiujn problemojn...
  Sed ĉiuj estos pli feliĉaj
  Ĉiuj amuziĝos pli!
  Kaj denove malfermiĝis la pordegoj de la mezepoka kastelo. Kaj de tie venis alia surprizo. En ĉi tiu kazo, ĝi rezultis esti grandegaj tiranosaŭroj. Kaj militistoj en batalkostumoj sidis sur ili.
  Adala knaris:
  - Cikloj!
  Edik kapjesis konsente:
  - Ĝi tre aspektas tiel. Kun dinosaŭroj ili estas danĝeraj.
  La militinfanoj kantis ĥore:
  Dinosaŭroj, dinosaŭroj,
  Eble vi loĝas en Afriko!
  Vi maĉas oranĝojn por matenmanĝo,
  Dinosaŭroj, dinosaŭroj!
  Cikloj estis similaj laŭ formo al homoj, sed pli grandaj kaj pli altaj. Kaj estis eĉ ses fingroj sur ĉiu mano, kaj la plej grandaj dikaj falangoj situis unu kontraŭ la alia.
  Tre kruelaj estaĵoj.
  Adala ĉirpetis:
  - Mi iom timas ilin!
  En respondo, Edik kantis:
  Mi ne komprenas kiom esti malkuraĝulo,
  Forta militisto naskiĝas por batalo...
  Timo estas malforteco, kaj tial -
  Tiuj, kiuj timas, estas jam venkitaj!
  La infanaj militistoj pepis:
  Ni ne timos monstrojn
  Naskiĝis kun trabpafilo en la manoj...
  Kavaliroj ĉiam sciis batali,
  La malamiko estu malsaĝulo por ĉiam!
  Dinosaŭroj de grandega grandeco alproksimiĝis. Kaj eĉ ĉi tiuj minacaj reptilioj eksaltis.
  La knabkomandanto kapjesis al Adala :
  - Donu al mi vian Rubik-kubon ĉi tie !
  La knabinoj tweetis:
  - Por kio tio ĉi?
  Edward kantis responde:
  Pro feliĉo, pro ni,
  Se ni volas ĝin...
  Ne demandu al mi ion ajn
  Ne demandu, nenion eksciu!
  La militinfanoj denove ridis, kvazaŭ amuza ludo okazus.
  La militista knabo, kiu estis flanke en batalkostumo, notis per oranĝa makulo, sulkante la brovojn pro sia infana, sed kuraĝa kaj ĉarma vizaĝo:
  - Se ni ĉiuj diskutas ordonojn de komandantoj, precipe dum batalo, tiam disciplino tute malaperos.
  La militista knabino, ne plu kverelante, transdonis sian Rubik- kubon . Edik prenis ĝin kaj kantis:
  Ni detruos la malamikon per unu bato,
  Ni konfirmos nian gloron per malvarmeta glavo...
  Ne vane ni venkis la Ciklojn -
  Ni frakasu la dinosaŭrojn en pecojn!
  Kaj la knaba genio komencis premi la butonojn de tiu ĉi stranga kubo per siaj lertaj manoj. Kaj la grandegaj kaj malbonaj tiranosaŭroj pli kaj pli proksimiĝis al la taĉmento de infanaj militistoj. Kaj la grandaj bicikloj, altaj du metrojn kaj duonon, jam komencis pafi el siaj malvarme sofistikaj laseraj maŝinpafiloj.
  Adala ĉirpetis:
  Via sorto estas en la ekvilibro,
  Monstroj atakas nin!
  Sed dank' al Dio mi havas amikojn
  Sed dank' al Dio mi havas amikojn!
  Kaj ili frapos tian baton,
  Ĝis ne estos tro malfrue!
  Kaj tiam la tri tiranosaŭroj antaŭpaŝantaj subite turniĝis kaj atakis unu la alian. Kaj ili komencis ŝiri la fortan, grizan, brun-makulitan haŭton per siaj ungegoj. La cikloj forflugis la monstrojn kaj komencis draŝi en konvulsio. Aliaj tiranosaŭroj komencis ataki ilin, kaj ili vere cedis, rompante la ostojn kaj muelante la viandon de la venkitaj eksterteranoj.
  Adala notis kun suspiro:
  - Estas terure!
  Knabo militisto kun rufa hararo kantis:
  - Milito faras la vivon terura,
  Kaj la morto estas inda kaj bela!
  Ĉi tie denove Edik turnis ion en la Rubik- kubo . Kaj denove aliaj tiranosaŭroj alkuris unu la alian kaj mordis. Samtempe ili faligis la biciklojn. Ili provis pafi reen. Sed ilia fajro ne estis tre efika kontraŭ tiaj monstroj.
  La infanoj kantis ĝoje:
  Vane la malamiko kredas
  Kio povas nin kuraĝigi...
  Kiu estas kuraĝa atakas en batalo -
  Ni batos niajn malamikojn furioze!
  Sed en ĉi tiu kazo, la malamikoj de la cikloj ekstermis kaj pafis unu la alian. Kaj ili estis disbatitaj de tiranosaŭroj. Kaj tia kaoso okazis. Kaj la sango de dinosaŭroj estis verda kaj blua, kaj la sango de cikloj estis oranĝa. Unu el ili perdis sian kaskon. Kaj vidiĝis tre abomena vizaĝo, kvankam malklare rememoriga pri homa. Sed kun tatuoj kaj timigaj estaĵoj.
  Adala knaris:
  - Jes, ĉi tiuj estaĵoj ne estas tre agrablaj, kaj ili estas tiel plenkreskaj!
  Edik respondis memfide:
  "Mi esperas, ke mi neniam fariĝos plenkreskulo, des malpli maljunulo!" Estas maniero por nia teamo ne kreski, almenaŭ korpe!
  La infanoj kantis ĥore:
  Plenkreskuloj, kompreneble, estas malsaĝuloj
  Ne necesas kreski barbon...
  Ni, infanoj, ne povas razi razi,
  Esti senmorta estas eterna rekompenco!
  Nun la artilerio de la kastelo komencis bati siajn proprajn trupojn, kaj faris tion kun kolosa furiozo.
  Subite, pli pezaj pafiloj aperis sur la muroj, kaj donacoj komencis esti elĵetitaj, kiuj eksplodis kiel miniaturaj atombomboj, kaj eĉ karakterizaj fungoj leviĝis!
  Adala kantis kun alarmo:
  Nuklea milito, nuklea milito,
  Vi estas la potenco de Gehena, tiel terura,
  Kredu min, homoj ne bezonas ĝin!
  Edik kapjesis; li havis modan, malpezan, iomete oran hartondon. Tre dolĉa knabo kiu povis, kun sia bela, anĝela vizaĝo, ĉefroli reklamojn. Cetere, li estis filmita sub aliaj cirkonstancoj kaj aventuroj.
  Kaj ĉio ĉirkaŭe fumis, kaj fumtorentoj leviĝis supren.
  La militista knabino demandis al Edik:
  - Kiel ni prenos ĉi tiun fortikaĵon? Silente, aŭ kio?
  La knabo geniulo respondis ridetante:
  - Ne vere! Prefere, male, kun sono!
  Militisto kun aglo eltranĉita sur la vango estis surprizita:
  - Kia sono? Eble ultrasono?
  Edik kontraŭstaris:
  - Ne! Ni uzos hipersonon! Ĉi tio mi pensas, ke vi ŝatos.
  La junaj militistoj ridis kaj diris:
  Trempu la biciklon en misuzo ,
  Kaj mortigu la demon...
  Streĉu la nuksojn firme
  Kaj la hundo bojis!
  Sed tiam la kastelpordegoj denove malfermiĝis, por la enan fojon. Kaj el ili rampis mekanika boao, de kolosa grandeco. Kaj ĝia buŝo estas pli granda ol tiu de kaĉaloto. Kaj la dentoj, kiel grandegaj boriloj, turniĝas kaj zumas, kaj briletas en la aero.
  Ĉi tio estas alia monstro de kibernetiko.
  Adala notis, lekante siajn skarlatajn lipojn per sia lango:
  - Ĉi tion mi ne atendis, kia surprizo!
  La militinfanoj ĝojis kaj eĉ kantis kun entuziasmo:
  Ĉu vi povas imagi, kia estas la situacio?
  Ĉio, kio realiĝos, estas konata de ni anticipe...
  Kaj kial do duboj, zorgoj,
  Ĉio en la mondo estas planita!
  Kaj ni spitas la ŝtormojn,
  De kio kaj kial...
  Vivu en la mondo sen surprizoj,
  Neeble por iu ajn!
  Bonŝancon, malbonŝancon.
  Ni vigle saltu - supren kaj malsupren!
  Nur tiel, kaj ne alie,
  Nur tiel, kaj ne alie,
  Vivu surprizo!
  Surprizo, surprizo!
  Vivu surprizo!
  Surprise, surprizo
  Vivu surprizo!
  
  NINJA KNABINOJ KONTRAŬ LA DONAVARA MONSTRO
  KONOTACIO
  La aventuroj de grandiozaj kvar Ŝinoboknabinoj kaj kune mutaciuloj kontraŭ tuta bando de monstroj kaj la plej danĝeraj spacsoldatoj, kaj aliaj kontraŭuloj.
  . ĈAPITRO N-ro 1
  Aparte, ili decidis kontraŭbatali la monstron Generous kaj lian batalantan paron de mutaciuloj.
  Ili fakte planis fajrodetrui tutan grandurbon uzante gravitpumpitajn laserajn armilojn.
  Nu, ĉi tio ankaŭ estas interesa aventuro. Krome, la monstro Malavara ankaŭ alvokis ŝtalsoldatojn de la nula dimensio.
  Elizabeto eksaltis kaj frapis sian nudan kalkanon en la stomakon de la ŝtala soldato. La trafo frapis la feron.
  La brutulo kliniĝis, sed tuj rektiĝis kaj ridis:
  - Sensignifa, tera virino!
  Elena movis sian tibion en la ingvenon de sia ekvivalento. Sed mi renkontis solidan, alojitan metalon, kiu sonoris. Kaj ŝi eĉ sentis iom da doloro.
  La ruĝhara reĝino kukis:
  - Ĉi tiu estas viro kun pilkoj el ŝtalo!
  Catherine ankaŭ piedbatis la kirasan monstron en la kapo per sia nuda piedo. Kaj ŝi ne povis depreni ĝin, ŝi forflugis, jelmante:
  - Homo estas pli malmola ol roko!
  Euphrosyne ankaŭ movis la ŝtalmilitiston, tiu tempon elfarante svingon. La brutulo kolapsis kun kraŝo, sed tiam tuj eksaltis. Kaj la batalo daŭris kun nova, freneza, uraganforto.
  La knabino prenis ĝin kaj kantis:
  - Jes, ni scias kiel batali,
  Sed ni ne volas, ke ĝi okazu denove...
  La knabinoj falis en batalo,
  Kaj ili plenigis la sulkon!
  Elizabeto respondis lerte forsaltante, kaj la du ŝtalaj batalistoj koliziis kapojn, tiom ke fajreroj flugis ĉiudirekten.
  La knabino kun blua hararo pepis:
  - Metalo ankaŭ povas esti elmetita al elektro.
  Kaj ŝi prenis ĝin kaj lanĉis la ponardon en la dratojn per sia dekstra mano... Elena faris same. Kaj tiam la elektraj cirkvitoj falis sur la ŝtalajn militistojn, kaj agresema, ŝoksenŝargiĝo trabalis ilin. Kaj la ŝtalaj monstroj komencis ruĝe varmegi.
  Poste ili trapasis fendojn kaj frostiĝis kiel polvo.
  Catherine notis, ĵetante sian bumerangon al la dratoj. Kaŭzante ilin fali kaj friti monstrojn:
  - Ni malŝaltas danĝerajn batalantojn!
  Euphrosyne kuis:
  - Por elstaraj atingoj en kosmobatalo!
  Kaj li ankaŭ ĵetos sian donacon sur siajn malamikojn.
  Ĉiukaze, la militistoj de ŝtalo estis finitaj. Kaj la militistoj denove savas la mondon.
  La ĉefa malamiko jam prepariĝis por pafi mortigan kuirilaron per speciala generatoro, kiu funkciis absorbante gravitonojn de la Tero kaj de aliaj planedoj.
  Kaj kiel la mortiga malŝarĝo turniĝos. Kaj la atmosfero komencis oscili, kaj la aero fariĝis multe pli varma. Kaj estis kvazaŭ tra ĝi trakurus fendoj, plenigitaj de radianta lumo.
  Elizabeto kukis:
  - Kiel tio! Ni batalu uloj!
  Granda mutaciulo aperis antaŭ ŝi, aspektanta kiel gorilo, kun dentega vizaĝo. Li alkuris la knabinon, kaj tre rapide kaj lerte. Elizabeto retrosaltis, stumblante ŝin. Kaj la gorilo kolapsis, sterniĝis sur la surfaco.
  La knabino kun blua hararo kraĉis, kaj ŝia mutacianta salivo igis la gorilon, kiu leviĝis, denove fali malsupren. Kaj krome, lia kapo ĵus finiĝis en la rubujo .
  Alia mutacianta besto, pli precize, miksaĵo de homo kaj besto, havis kapon de lupo. Kaj li provis ataki Elena. La knabino kun rufa hararo falis sur la dorson kaj ĵetis la monstron sur sin. Li alflugis kaj trafis en lampfoston. Kaj hurlis kiel batita hundo.
  Euphrosyne trafis la mutaciullupon sur la kapon per briko. Ĝi disiĝis.
  La knabino pepis:
  - Brikoj, brikoj!
  Vi ne estas la hurlado de lupo - pli bone silentu!
  Catherine notis kun rido kiam la mutaciulo-gorilo provis stariĝi. Ŝi moviĝis inter liaj gamboj, igante lin salti. Kaj tiam ŝi renversis sian kontraŭulon.
  Post tio, ili, kune kun Elizabeto, tiklis la kalkanojn de la mutaciulbesto per ponardoj.
  Kaj la besto ridos kaj ridos. Kaj ĝi estis laŭvorte cementita ene de la rubujo .
  La knabinoj kaptis la lupon je la kolo kaj ĵetis ĝin al la gorilo. Denove ili koliziis kaj turniĝis. Ĉiuj kvar belulinoj aldonis nudajn kalkanojn. Kaj paro da mutaciuloj ruliĝis rapide kaj falis en la riveron.
  Elena kantis:
  - Tuj kiam mi batos vin en la frunton, vi iros al la fundo!
  Kaj la knabinoj rapidis plu. Kaj jen li estas la ĉefa fiulo Ŝĉedrij. Li tenas pezan eksplodilon en siaj manoj. Kaj de ĝi, kvazaŭ krevigita de energifluo. Krome, Shchedry mem estas en kirasa kiraso, same kiel en masko kaj kiraso.
  La knabinoj, saltante kaj evitante , evitas la mortigajn radiojn. Kaj iliaj nudaj, rondaj, rozkoloraj kalkanoj tiom ekbrilas.
  Elizabeto ĵetis bumerangon al la malamiko. Li pafis al li. Sed la armilo iris flanken kaj trafis semaforon. La stango estis tranĉita, kaj la triokula aparato montranta vojtrafikon trafis la Malavara sur la kapo, kovrita per kasko.
  Elena, vidante ke la malamiko estas miregigita, ĵetis la ŝnuron torditan en lazo kaj kaptis la eksplodilon. Ŝi akre tiris kaj elŝiris ĝin el sia piedo.
  Post kio ŝi kantis:
  - De la piedoj de la knabinoj,
  Kruelaj piedoj...
  Estas neeble foriri, kredu min,
  Batu la nikelon
  Batu la nikelon!
  Ne estas malfacile enlitigi viron!
  La malavara estis senarmigita. La Ŝinoboknabinoj prenis ĝin kaj batis ĝin per siaj nudaj piedfingroj. Kaj ili laŭvorte faligis la krimulon kun sia kvarteto. Post tio, ni saltis al la generatoro. Elizabeto provis malŝalti ĝin kiam la fluo trafis ŝin. Kaj la mutaciulknabino retrosaltis kaj pepis:
  - Gloro al la Ŝinoboknabinoj,
  Gloro al la batalherooj!
  Elena ĵetis ŝlosilon al la generatoro, reprenante ĝin de la asfalto. Ĝi preterflugis, trafis kaj kaŭzis fuŝkontakton.
  La knabino kun rufa hararo pepis:
  - Mi solvas la problemon ne simple, sed tre simple!
  La aertemperaturo ne plu estis tiel varma. Dume, la knabinoj denove komencis ludi.
  Jen alia misio. Grava kontraŭulo aperis antaŭ robotmonstro. Kaj ĉi tiu monstro estas tre danĝera. Li prenis la bildon de ĉasaviadilo, kaj ni uzu laserajn radiojn por trafi unu el la grandaj, virtualaj urboj, malkonstruante nubskrapulojn.
  Ĉi tie fluo de energio detruas grandan, pluretaĝan konstruaĵon, malkonstruante kaj betonon kaj metalon.
  Elena rimarkis, rigardante tion kun admiro:
  - Kiom da energio li havas!
  Elizabeto respondis ĝemante:
  - Nun ni mem bezonas akiri ion kontraŭ li!
  Catherine ridis kaj eltiris tre seriozan militan armilon el la nuaero:
  - Ĉi tio estas hiperlasera maŝino! Batu la malamikon uzante la energion de quark-fuzio!
  Euphrosyne kapjesis:
  - Ĉi tio estas ĝuste! Venu, ni prenu la malamikon kaj mortigu lin!
  Elizabeto kapjesis, kaj tre malvarme sofistika pafilo aperis en ŝiaj manoj. La mutaciulknabino kukis:
  - Ĉi tio estas trabokanono, kun hipernuklea pumpado!
  La aliaj du knabinoj ankaŭ akiris trunkojn. Kaj kiam ili prenos la roboton, kiu detruas la urbon, ili batos vin.
  Ili faris ĝin, kompreneble. Sed io neatendita okazis. La batalradiado trafis la roboton, sed tuj estis reflektita per iu tre forta protekta bariero.
  Kaj la knabinoj sentis sin premataj de intensa varmo.
  Elena kantis:
  - Jen la protekto kiu venis,
  Kiel venki la paraziton?!
  Elizabeto respondis ridetante:
  - Mi pensas, ke mi scias kiel tiu roboto defendas sin. En ĉi tiu kazo, ĉi tio estas unu-kaj-duon-dimensia dimensio kiu ne povas esti penetrita tiel facile!
  Ekaterina sugestis:
  - Kio se ni uzas termopreon- pumpitan hiperblastilon ?
  Euphrosyne kapjesis:
  - Estos mortiga potenco!
  Elizabeto kontraŭis:
  - Ne! Vi ne povas facile aldoni energion ĉi tie. La esenco de ĉi tiu mezurado estas, ke ĉiuj fluoj de energio kaj partikloj iras en la sama direkto!
  hiperlasera radio trafis ilin . La knabinoj apenaŭ havis tempon por salti flanken. Ili eĉ sentis sin nudpiede, kun gracia kurbo de la kalkano.
  Ĉiuj kvar el ili tuj estis lekataj de hiperfajro sur siaj nudaj, kalaj plandoj .
  La knabinoj eĉ kriegis kaj pepis je la supro de siaj pulmoj:
  - Glorata estas mia sankta tero,
  Ŝtormo de ŝtormoj en la flamoj de venkoj...
  Vi estas la sola tia sur la tuta Tero,
  Kaj ne ekzistas en la mondo pli altvalora ol vi!
  Post tio, la belulinoj prenis ĝin kaj kraĉis kun sia tuta kolero al la roboto. Kaj la salivo de mutaciantaj knabinoj estas venena ultraacida . Ŝi trarapidos kaj trarompos la kampon. Kaj la batalroboto ricevis kvar severajn vundojn. Lia kiraso estis manĝita for, formante imponajn kavojn kiuj fumis.
  Kaj la batalveturilo komencis perdi rapidecon.
  Elena kantis moke:
  La Tero brue alproksimiĝas.
  Mia fotono ne aŭskultas la stirilon...
  Mi kliniĝas super la vido,
  Kaj la misiloj rapidas al la celo...
  Ni ne komencas la batalon de nulo!
  Kaj la batalroboto respondis kaj batis la knabinojn helpe de hiperplasma makulo. Ŝi flugis for el la batalpafiloj kaj rapidis post la mutaciulknabinoj.
  Elizabeto prenis kaj elmontris la skarlatajn cicojn de siaj mamoj. Ŝiaj samteamanoj sekvis eblemon.
  La ruĝa harpio kantis:
  Rusio estas globo kun siaj mamoj,
  Ŝi kovris kaj savis homojn de problemoj...
  Sed la infero leviĝis kun sia ruĝa skorio,
  Iun ĝenis nia venkmuĝo!
  Kaj la militistoj prenis kaj sinkrone liberigis hipersonajn ondojn el siaj cicoj, la koloron de tromaturaj fragoj.
  Ili preterflugis kiel cunamo. Kaj ili trafis la hiperplasman makulon. Ŝi, ricevinte preman baton, vibris kaj rapidis en la kontraŭa direkto. Post tio, ŝi prenis kaj kovris la roboton, kiu jam brulis kaj fumis. Kaj tiel la mekanika monstro implikiĝis en fajra reto kaj ekbrulis kiel kandelo.
  Elizabeto kantis ridante:
  Knabinoj regos la universon
  Kvankam napalmo pluvas el la ĉielo...
  Servi la Patrujon estas nia neŝanĝebla devo,
  La sankta fajro brulis en mia koro!
  Kaj la militistoj denove prenos ĝin de siaj rubenaj cicoj kaj batos ilin per fulmo.
  Ĉi tiuj estas vere skribitaj belaĵoj. Kaj iliaj korpoj estas tiel muskolaj, fortaj, skulptitaj, energiaj.
  La murdisto-roboto finfine diseriĝis en spacan polvon. Kaj ĝi montriĝis vere mortiga efiko de la mamoj de tiaj grandiozaj belulinoj.
  Elena kantis:
  Ni alportos lumon al la tuta mondo, kredu min,
  Ni mortu kaj savu la planedon...
  Kvankam la sorto estas terura, malbona morto venis,
  Ne mortu vane, ĉar nia Patrujo vivas!
  Elizabeto kontraŭis:
  - Ne, estas pli bone pluvivi kaj venki!
  La knabinoj, ĝenerale, montris sian konsiderindan batalnivelon. Sed tiam denove aperis la Malavara. Ĉi tio estas pumpita, muskolforta viro en masko kaj kiraso, en ĉi tiu kazo, kune kun du aliaj partneroj, li portis armilon, kiu kaŭzis batalan korodon de ŝtonoj. Kaj li batis domojn per ĝi. Ili malfiksiĝis, kiel sablo, kaj diseriĝis. Kaj la belaj knabinoj, kiuj loĝis en ili, fuĝis de la militoj.
  Ekaterina notis:
  - Detruo estas pasio,
  Malbona potenco regas la ripozejon...
  Tiu, kiu malavare trinkas la sangon de aliaj homoj,
  Ni ĵetu la atuton donante amon!
  La knabinoj prenis ĝin kaj tuj, tuj kiam ili fajfis. Kaj pluraj pezaj vulturoj forflugis de la tegmentoj. Ili falis sur la kapojn de la mutaciuloj - miksaĵo de homo kaj apro kaj alia evidenta rinocero. Kaj la bekoj de la vulturoj plenigis iliajn kraniojn per pezaj tuberoj, igante ilin fali frapitaj.
  Kaj alia beko trafos la Malavara inter la kruroj en la ingveno.
  Kaj li eksaltos kaj kantos per maldika voĉo:
  Mi saltas sur la scenejo, mi saltas sur la scenejo
  Mi fariĝos eŭnuko en haremo!
  Mi fariĝos eŭnuko en haremo!
  Kaj la voĉo fariĝis tiel maldika, kiel tiu de malgranda infano.
  Kaj la kanono mem saltis pli alte kaj turniĝis. Elizabeto eksaltis. Ŝi kaptis ĝin per siaj nudaj piedfingroj kaj alidirektis ĝin per rapidaj movoj.
  Kaj la domoj, kiuj estis detruitaj, komencis esti restarigitaj. Inkluzive de tiuj, kiuj estis bruligitaj de la murdintoroboto.
  Elena kaj Ekaterina saltis al la mutaciulmonstroj, kiuj komencis rekonsciiĝi. La knabinoj falis sur la dorson kaj ĵetis ambaŭ monstrojn supren per siaj fortaj kruroj.
  Ili flugis supren kaj turniĝis en sia vagado. Kaj iliaj kapoj finiĝis en rubujoj kun malsamaj cigaredstumoj.
  Kaj kiel ili prenis ĝin kaj hurlis pro doloro.
  Elena pepis, montrante la dentojn:
  - Lasu min iri al Himalajo,
  Lasu min iri tute...
  Alie mi hurlos, aŭ mi bojos,
  Alie mi manĝos iun!
  Kaj la militisto kun haroj ruĝaj, kiel la koloro de la standardo de Lenin, prenis ĝin kaj kraĉis en la pugon de la mutaciulo blokita en la rubujo . Li, ricevinte elfluon de kruela, brulanta ultra-venena suko, saltos, ruliĝos, muĝos kaj siblos, kun sovaĝa hurlado.
  Efrosinya kaj Ekaterina piedbatis la malamikon per siaj nudaj piedoj, sendante lin en infera flugo al unu poento.
  Li forrapidos kiel negvidita raketo. Kaj li trafos la Malavaran, dispremante la lastan ŝelon.
  Kaj tiam la rinocerulo flugis tien, koliziante kun sia posedanto.
  Elena prenis ĝin kaj kantis ĝoje:
  - Kvankam mi venas el modesta vilaĝo,
  Kie ni estis instruitaj vivi laŭ Iljiĉ...
  Mi ne volas esti senproblema ido,
  Kaj mi ne volas fariĝi lakta bovino!
  Kaj ĉiuj kvar knabinoj prenis ĝin kaj per siaj nudaj, muskolaj gamboj komencis ĵeti la mutaciulojn kune kun sia posedanto, igante ilin laŭvorte turniĝi.
  Samtempe la belulinoj kantis:
  mi vi li ŝi,
  La tuta lando kune
  Kune amika familio
  En la vorto ni estas cent mil mi!
  Kaj la militistoj, kiel ĉefligaj futbalistoj, prenis kaj batis la tri fiulojn rekte en grandan betonmiksilon. Post tio, Elena ŝaltis la motoron je plena potenco.
  Kaj ĉi tiuj monstroj komencis turniĝi.
  Elizabeto notis, prenis la speciale dizajnitan kanonon en sia mano denove, reestigante la detruitajn konstruaĵojn:
  - Ni, kiel ĉiam, venkas...
  Elena, kun rido, kiu ŝajnis timiga, pepis:
  Sed por esti honesta,
  Mi gajnas ĉion!
  La ĉasisto fariĝis la ludo
  Malfermu konton, do, kompreneble!
  Plene kunmiksinte siajn kontraŭulojn, la knabinoj prenis ĝin, kaj sen plia difino, ili estis lanĉitaj. Kaj tiam grandega betona kubo elflugis, falis kaj frostiĝis en la hela virtuala suno!
  Ekaterina notis:
  - Alia konflikto en nia favoro!
  Elena klarigis:
  -Virtuala konflikto!
  Kaj ŝi klakis per la nudaj piedfingroj. Kio estigis fajran, irizecan vezikon. Li flugis pli alte en la aeron, disetendiĝante dum li iris kaj scintilis per ĉiuj koloroj de la ĉielarko. Ĉi tio estis artaĵo.
  La ruĝhara knabino pepis:
  - La universo estas plena de fabelaj surprizoj,
  Kaj la knabino, kiu estas tre valora en batalo...
  Ĉu mi povas piedbati la malbonulon en la ingvenon per mia nuda piedo,
  Tamen mi preferas esti mi mem!
  Estu vi mem! Estu vi mem!
  Tia knabino, sovaĝa, groma!
  Elizabeto diris kun rideto:
  - Daŭrigu ĝin!
  Elena, disbatante la monstron, murmuris ion nekompreneblan.
  Euphrosyne prenis kaj detiris sian mamzonon, trafante la kristalan kontraŭulon, kiu subite aperis antaŭ ŝi kiel pulsaroj. Ili preterflugis kaj falis sur la brilan surfacon. Kaj ili donis grandan, mortigan baton.
  Knabino kun haroj blankaj kiel neĝo pepis:
  - La knabino plenigas la teron per siaj mamoj,
  Kovris kaj savis la tutan mondon de problemoj...
  Ni ne eltrovis ĝin, ŝajne la knabinoj havas kialon,
  Kiam najbaro iris tute-en por ludi!
  Jekaterina, knabino kun ora hararo, prenis ĝin kaj piedbatis ĝin sur la surfacon per sia nuda kalkano. Unu el la elstarantaj pipoj krevis de la cerbokomocio, kaj la progresantaj malamiksoldatoj estis fakte superverŝitaj per vaporfluo.
  Knabino kun haroj, kiuj aspektis kiel leontodo, nur pli volumena, prenis ĝin kaj kantis:
  - Banu, bano, bano, bano,
  Infuzaĵo de kverko kaj betulo...
  Banu, bano, bano, bano,
  Moŝta piedbato de nudpieda knabino!
  Kaj ŝiaj perlaj dentoj brilos kiel spegulo. Ĉi tiuj estas Terminator-knabinoj.
  Vere, neniu armeo de virtualaj estaĵoj povas stari kontraŭ homoj kiel ili. Kaj eĉ ne provu.
  Elena subite vidis grandegan neĝan monton super la urbo. Kaj kelkaj homoj en vikingaj kostumoj muelis proksime. Ili estis altaj kaj multe pli grandaj ol ordinaraj reprezentantoj de la homaro.
  La ruĝhara knabino kriis:
  - Neniu kompato, neniu kompato, neniu kompato por la malamiko,
  Sciu, malbona vikingo, sciu, malbona vikingo manĝos kuiraĵon el vi!
  Elizabeto ĵetis moneron per siaj nudaj piedfingroj. Ĝi turniĝis kaj trafis la korvon, kiu flugis tra la aero. Krome, ĉi tiu griza estaĵo estis la grandeco de granda albatroso. Kaj ĝi trafis ŝin ĝuste en la krono. La korniko perdis la konscion kaj kuris malsupren kiel meteorito. Kaj ŝi postlasis fumantan voston.
  La knabino kun blua hararo kantis:
  - Amo estas kiel monta rivereto,
  Kio falas teren kiel hajlo...
  Kaj ŝaltante ĝin, donante elektran ŝokon al la kontraŭulo,
  La knabino ŝarĝas la maŝinpafilon!
  La korvo trafis la batalroboton per sia beko dum sia sovaĝa falo. Mallonga cirkvito okazis. Kaj la grandega ciborgo eksplodas. Post kio la monto tremis.
  Kaj neĝo falis sur la kuraĝajn kvar knabinojn.
  Catherine notis, kantante:
  Neĝado, neĝado,
  Ne montru mian hararon...
  Rezulto, rezulto -
  Knabinoj ĉiam estas nudpiedaj!
  Kaj la militisto prenis ĝin kaj turnis ŝiajn orajn harojn, kvazaŭ ŝi estus pinto. Kaj tuj leviĝis hela brilo, kaj fluoj de fajraj radioj elverŝis. Kaj anstataŭ neĝo ekfalis pluvo. Kaj ĉio estis tre bela, kaj la gutetoj brilis en la virtuala suno kiel diamantoj.
  Elizabeto rimarkis ridante:
  - Ni devus montri niajn talentojn en komerco,
  La plej bona amiko de knabino estas diamantoj!
  Euphrosyne ridis kaj, montrante la monton, kie skandinavaj militistoj svarmis en la neĝo, rimarkis:
  - Ĉi tiuj uloj faras ion malbonan!
  Elena sugestis:
  - Ni liberigu mortigajn radiojn de morto el niaj skarlataj cicoj.
  Kaj la ruĝhara vulpino ridis, elmontrante siajn perlajn dentojn.
  Elizabeto sugestis:
  - Ni iru, knabinoj, unue, ni surterigu trupojn!
  Katerina kantis kun ĝojo:
  - Kiel la varmo de iliaj koroj helpas la alteriĝantajn trupojn,
  Kiel la varmo de iliaj koroj helpas la paraŝutistojn,
  Ventbalaitaj trupoj!
  Kaj la militistoj prenis ĝin, akcelis kaj per ĉiuj fortoj, kvazaŭ ili prenus ĝin kaj saltus.
  Kaj la batalantaj, agresemaj kvar belulinoj flugos rekte en batalon. Kaj estas klare, ke ili estas pretaj movi montojn tuj.
  Elena prenis ĝin en ĝojo kaj kantis:
  Mi estos la absoluta mondĉampiono
  Kaj mi trabalaos kiel brilanta uragano...
  Pli malvarme, ĉi tiuj estas ĉiuj verkoj de Ŝekspiro,
  Mi nur saltos en la Pacifikon!
  Elizabeto levis, kantante:
  - Impulsaj atletoj estas fervoraj batali,
  Ĉiuj fervore kredas je venko!
  Eŭfrozino aldonis, elmontrante la dentojn:
  - Ja ni povas havi ajnan maron, la maro estas ĝisgenue,
  Post ĉio, ĉiuj montoj dependas de ni!
  Kaj tiel la knabinoj fakte grimpis la monton en virtuala ludo. Ili estas celkonsciaj doni batalon al la vikingoj. Eĉ se ili estas gigantoj trioble homa alteco.
  Elena eniris la batalon. Ŝi prizorgis la muelejon per siaj glavoj. Kaj ŝi detranĉis la kapon de la vikingo, kantante:
  Ne necesas perdi la kapon
  Ne rapidu...
  Ne necesas perdi la kapon
  Kio se ĝi konvenas?
  Skribu ĝin en vian kajeron,
  Sur ĉiu paĝo!
  Ne perdu la kapon!
  Ne perdu la kapon!
  Pli bone forkuri rapide!
  Elizabeto ĵetis plurajn kudrilojn per siaj nudaj piedfingroj. Ili transflugis kaj trafis la vulturojn flugantajn super la vikingoj. Grandaj rabobirdoj, perdinte sian orientiĝon, flugis kaj ramis per siaj bekoj en la kraniojn de la vikingaj militistoj. Ili trapikis ilin, devigante ilin liberigi sangofontojn.
  Catherine piedbatis la plej proksiman vikingon per sia nuda, sunbrunigita piedo en la ingveno. Farigis lin salti kaj ruliĝi pro la bato.
  Post tio, la knabino diris:
  - Vi vidas eklipso sur la ĉielo,
  Ĉi tio estas armeo de malamikoj...
  Signo de infero venos,
  Ne plu bezonas vortojn!
  Kaj la knabino prenis ĝin kaj ŝiaj perlaj okuloj ekbrilis. Ĉi tio estas vere ŝtelo, vere ŝtelo!
  Euphrosyne prenis ĝin kaj fajfis. Paro da pinoj skuiĝis de la fajfilo, kvazaŭ bambuaj bastonoj estus falintaj sur ilin. Kaj pezaj konusoj flugis malsupren. Ili trafis la kapojn de la vikingoj, trarompante ilin kune kun siaj kaskoj.
  La blonda knabino rimarkis:
  - Mi lasis miajn malamikojn malŝpari,
  Mia unua movo, lasta movo!
  Kaj nun restis nur la plej granda, larĝŝultra vikingestro en ora kiraso.
  Kaj li muĝis je la supro de siaj pulmoj:
  - Vi ne havas ŝancon! Mi havas la hakilon de Toro!
  La vikinga brutulo svingiĝis kaj sendis cunamondon de sia hakilo.
  La knabinoj estis iomete kovritaj de neĝo.
  Sed ili rapide ekstaris.
  Elena komprenis la korbon faligitan de la giganta militisto kaj bojis:
  - Nu, enigu vian kontraŭulon en vian monujon!
  Kaj ŝi prenis ĝin kaj skuis ĝin.
  Elizabeto kantis kun dolĉa rideto:
  - Mia knabo, mia bebo,
  En ĉi tiu horo vi ne dormas,
  Kaj en kia nekonata lando,
  Viaj pensoj estos pri mi!
  La vikinga giganto denove svingiĝis. Kaj en tiu sama sekundo li sentis distordon de la spaco. Kaj li, kiel cigna plumo, estis suĉita de potenca polvosuĉilo.
  Kaj la giganto platiĝis en la korbo, fariĝante la grandeco de papavsemo.
  Elena ridetis kaj rimarkis:
  - Ĉi tio estas vere transformo!
  Catherine kantis ridetante:
  - Estos devigita traktado, kaj amuzaj transformoj!
  Elizabeto rigardis supren la monton kun alarmo kaj komentis:
  - Estas bombo kaŝita sub la neĝo!
  Elena knaris:
  - Nuklea?
  La knabino kun blua hararo murmuris:
  -Prenu vian fratinon pli alte - termopreono !
  La ruĝhara militisto larĝigis la okulojn kaj demandis:
  - Kaj kiel ni neŭtraligas ĝin?
  Euphrosyne ridis kaj kuis:
  - Por fari tion, ni devas liberigi infrasonon el niaj skarlataj cicoj. Ni, knabinoj, ĉiuj kvar, faru ĉi tion unuvoĉe!
  Kaj la militistoj prenis kaj fikis per fluoj de enorma energio el siaj rubenaj cicoj.
  Thermopreon- bombo gruntis kaj malŝaltis. Post tio komencis ludi solena marŝo.
  Elena tweetis:
  - Kiu volas bombon, tiu ricevos ĝin en la frunton!
  
  KNABINO SAVAS LA CIVILIZON DE ELFOJ
  KONOTACIO
  La bela elfa knabino Erimiada devas trovi la ruĝan drakon por savi sian elfan civilizacion de detruo. Sed survoje ŝi devas batali kun ĉiaj militistoj kaj solvi malfacilajn enigmojn, spertante nekredeblajn aventurojn.
  . ĈAPITRO N-ro 1.
  Do ŝi havis mision, ke ŝi marŝas laŭ ruĝbrika pado. Kaj malantaŭ ŝi estas sagujo, pafarko kaj sagoj. Nudaj plandumoj sentas la varmon de la surfaco hejtita de tri sunoj.
  Erimias portas mallongan jupon, kaj ŝia brusto estas kovrita nur de mallarĝa strio de ŝtofo.
  Ŝi plenumas iun gravan taskon.
  Kiun, specife, ŝi mem ne konas. Sed klare io speciala, kiel savi la civilizacion de la elfoj.
  Kaj iu estaĵo eliras renkonte al ŝi. La grandeco de bona tanko, kaj kun ŝelo brilanta per diamantoj.
  La elfo riverencis al li kaj pepis:
  - Mi ĝojas renkonti vin!
  La giganta, korna testudo grakis:
  - Ne ĝoju antaŭtempe! Kion vi serĉas?
  Erimiada levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Mi ne scias. Sed mi nur scias, ke tio estas tre grava por savi la civilizacion de la elfoj.
  Bruiser notis:
  - Jen, ĉu vi mem ne konas? Ĉu vi ne havas reĝon en via kapo?
  La elfo prenis ĝin kaj kantis:
  Ne estas klaraj limoj en la vivo,
  Ne estas klaraj limoj en la vivo...
  Kaj multe da nenecesa, enuiga tumulto...
  Kaj mi ĉiam mankas ion,
  Kaj mi ĉiam mankas ion,
  Vintro de somero, vintro de somero, aŭtuno de printempo!
  La testudo rikanis kaj rimarkis, fulmante sian diamantan ŝelon:
  - Vi, mi vidas, estas frivola homo, kiu briletas per nudaj, rozkoloraj kalkanoj sur la briko. Sekve, se vi volas trairi, respondu ĉi tiun demandon...
  Erimiada kapjesis:
  - Mi pretas respondi ajnajn demandojn!
  La gorulo pepis:
  -Kiu estas iu, kiu ŝajnas esti mojosa, sed fakte malbona?
  La elfo ridis kaj murmuris:
  - Trolo!
  La testudo ridis, kaj ĝia ŝelo ekbrilis eĉ pli hele per diamantoj, kiuj brilis sur la tri sunoj. Kaj ĝi eldonis:
  - Ne! Ne divenis! Vi estos punita pro tio!
  La elfo eksaltos responde kaj komencos kuri. Laŭvorte rozkoloraj kalkanoj ekbrilis, kaj ŝiaj nudaj, sunbrunigitaj kruroj ekbrilis kiel helicklingoj.
  La knabino muĝis:
  - La elfo rapidas, ŝtormaj ĉevaloj,
  Mi devas konfesi, la diablo mortis !
  Ili ne atingos nin, ili ne atingos nin!
  Responde tuj aperis du altaj herooj kun kapraj kapoj. Ili rapidis por kuri post la elfo. Kaj ili frapis per siaj hufoj. Tre pumpitaj temoj.
  Erymiada, formanĝante ĝin, prenis ĝin kaj kantis:
  - Ĝi glitis, glitis, glitis min!
  La puno kreskis, kreskis, kreskis!
  Kaj malantaŭ ŝi kuris kornaj goriloj kun larĝaj ŝultroj kaj dikaj brakoj kaj kruroj.
  Ĉi tio, kiel oni diras, estas aŭ vetkuro por la gvidanto, aŭ persekuto por kritiko.
  La nudaj piedoj de la elfo estas malpezaj kaj lertaj. La du brutuloj ne povis fermi la distancon kaj jam komencis sufoki.
  Sed tiam aperis rajdanto antaŭ Erimiada sur nigra ĉevalo kaj en nigra kiraso. Li ekbrilis sian longan glavon, kiu hele brilis kvazaŭ ĝi estus farita el steloj.
  Ĉi tiu nigra militisto tondris:
  - Kien vi kuras, knabino?
  Erimiada respondis per timigita voĉo:
  - Estas ĉasado post mi, se vi estas vera kavaliro, do helpu!
  La rajdisto, en inkkolora kiraso, svingis la manon. Du grandegaj militistoj kun kapraj kapoj frostiĝis en la aero. La elfo ankaŭ frostiĝis. Estis kvazaŭ ili estus frostigitaj en densa glacio kaj ne povus moviĝi.
  La nigra militisto demandis ridetante:
  - Nu, pri kio temas via borofromaĝo?
  La du kaprokapaj militistoj unuvoĉe muĝis:
  - Ŝi malĝuste respondis al la demando, kaj nia gastigantino pagu por ĝi!
  La kavaliro demandis:
  - Kiu estas via mastrino?
  La kapro-militistoj unuvoĉe respondis:
  - Testudo Fortila !
  La militisto en nigra kiraso kapjesis:
  - Mi konas ŝin! Ŝi estas saĝa kaj justa. Kaj kion vi volas preni de la knabino por ĉi tio?
  La kapro-militistoj unuvoĉe respondis:
  - Naŭ batoj kun bastonoj sur nudaj kalkanoj, jen ĉio!
  La militisto en nigra kiraso konfirmis:
  - Bone, ĝi ne estas fatala, sed justeco estos observita!
  Erimiada kaprice demandis:
  - Kaj vi permesos al knabino frapi la nudan plandon de mia gracia, bela piedo per bastonoj?
  La militisto ridetis kaj sugestis:
  - Eble mi devus lasi vin ebenigi? Kiel vi ŝatas ĝin!
  La kapro-militistoj unuvoĉe kapjesis:
  - Ĝi estas ebla! Sed nur unu fojon! Kaj se ŝi perdos, tiam estos dudek batoj sur ŝiaj nudaj kalkanoj.
  La kavaliro en nigra kiraso kapjesis:
  - Des pli bone! Ni!
  La goriloj kun kapraj kapoj gluĝis:
  -Kio estas pli malgranda ol papavo kaj pli granda ol la universo?
  Erimiada levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Ĉu vi povas pensi pri tio?
  La kapro-militistoj muĝis:
  - Ne estas tempo por pensi!
  La knabino sulkigis la brovojn kaj respondis:
  - Verŝajne la malhumileco de la troloj. Ĝi estas sensignifa ol papavo, kaj samtempe ĝi estas pli ŝveligita ol la universo!
  La goriloj kun kapraj kapoj ridis.
  - Ne divenis! Nun vi batas viajn kalkanojn per bastono!
  Militisto en nigra kiraso demandis:
  - Ĉu vi mem konas la respondon?
  La kapraj militistoj kapjesis:
  - Jes! Ĉi tiuj estas la leĝoj de la universo. Ili povas konveni en ujo, kiu estas pli malgranda ol papavsemo kaj, samtempe, ne estas sufiĉe da loko por ili en la universo!
  La nigra kavaliro kapjesis:
  - Bonege! Sekve, procedu al via devo.
  La kapro-militistoj liberigis sin kaj alproksimiĝis al Erimiada. Ŝi provis malsukcese moviĝi.
  La knabino estis kaptita per la kubutoj kaj ĵetita sur ŝian dorson. Tiam, ili elprenis specialan aparaton el siaj dorsosakoj.
  Ili metis tien la nudajn piedojn de la elfo kaj firme sekurigis ilin. Post tio, unu el la kaproj rompis la bambuan bastonon. Kaj li svingis ĝin tra la aero. Kaj ŝi fajfis.
  Erymiad kuŝis sur la dorso. Ŝtonetoj pikis ŝiajn akrajn ŝultrojn. Nudaj, sunbrunigitaj kruroj firme tenis kune. Kaj vi ne povas tiri ilin.
  Kaj tiam la bambubastono kun fajfilo falis sur la plandon de la knabino, kun la gracia kurbo de ŝia nudpieda, rozkolora kalkano.
  La elfo sentis akran doloron, kiu radiis de ŝiaj piedoj ĝis la dorso de ŝia kapo.
  La dua kapro tenis la aparaton kaj samtempe kalkulis:
  - Unufoje!
  Denove la bato de la bastono falis sur la nudajn kalkanojn de la knabino.
  - Du!
  Erymyada kriegis pro doloro. Kiel kruela kaj malagrabla ĝi estis. Kaj la bastono senĉese fajfis kaj batis per ĉiuj fortoj sur la nudan, rozkoloran, gracian plandon de la belulino.
  Unue unu, poste la dua. Erymiada laŭte ĝemis kaj kriegis pro kiom dolora kaj dolora ĝi estis.
  La nigra militisto rimarkis:
  - Mi esperas, ke vi ne vundos ŝin?
  La granda kapro memfide respondis:
  - Ni havas multan sperton pri tio!
  Alia kornulo diris:
  - Elfoj, ĝenerale, havas tre fortan kaj tenan korpon.
  Kiam la batoj ĉesis. La kapromilitistoj forigis la falakan aparaton de la nudaj piedoj de la knabino kaj, riverencante, foriris. Ili tamen foriris laŭte piedpremante.
  Erimiada ĉesis ĝemi kaj provis leviĝi. Sed ŝiaj bluaj, batitaj kruroj estis en tia doloro, ke ŝi kriegis. Kaj ŝi falis kvarpiede kiel hundo.
  La knabino murmuris:
  - Miaj kalkanoj estas rompitaj, kiel mi marŝos nun?
  La nigra militisto rimarkis:
  - Provu ĝin sur la piedfingroj! Tiel estos pli facile!
  Erimiada zorge staris sur la piedfingroj, sed ĝi estis ankoraŭ tre dolora. La knabino ĝemis:
  - Ho, estas multe da doloro veni sur viajn kalkanojn,
  Neniu en la mondo povas kompreni...
  Mi estas knabino, ne nur hundino,
  Kaj, kredu min, mi povas kontraŭbatali!
  La nigra militisto respondis memfide:
  - Ĝi resaniĝos baldaŭ, ne timu! Dume, vi verŝajne volas savi viajn elfajn homojn de morto?
  La knabino estis surprizita:
  - Kial vi pensas tiel?
  La nigre kavaliro respondis:
  - Ĉiu, kiu iras laŭ la ruĝbrika vojo, certe provos savi iun!
  La elfo kapjesis kaj konfirmis:
  - Jes, estas vero! Kaj kion vi povas proponi al mi?
  La nigra militisto respondis:
  - Nenio speciala. Vi mem ne scias, kion vi serĉas. Sed mi scias!
  Erimiada rikanis kaj demandis:
  - Kaj kion vi scias?
  La nigra kavaliro respondis:
  - Vi serĉas statuon de ruĝa drako. Ĝi devas protekti vian popolon kontraŭ la reala, sepkapa drako.
  La elfo respondis ĝemante:
  - Ĝuste, militoj. Sed ĉu vi vere povas helpi min?
  - Mi povas, se vi batalas per glavoj kun vampiro kaj sukcesos venki lin!
  Erimiada deklaris:
  - Vampiroj estas tre fortaj. Kaj ili estas ege malfacile rezisteblaj. Eble vi povas havigi al mi pli facilan kontraŭulon?
  Black kapjesis:
  - Jes? Ĉu vi volas batali, ekzemple, kun homo?
  La elfo kapjesis kun rideto:
  - Estus granda plezuro!
  La kavaliro sugestis:
  - Ĉu vi respondos enigmojn?
  La knabino rigardis siajn kontuzitajn krurojn kaj respondis ĝemante:
  - Mi ne volus! Kaj do ili sufiĉe bone batis ĝin. Eble proponas al mi ion alian?
  La nigra kavaliro kapjesis:
  - Bone, se jes... Kantu ion do!
  Erimiada kapjesis kaj pepis:
  - Ĝi estas ebla!
  La elfo klarigis sian gorĝon kaj kantis:
  Mi havas la plej akran glavon en miaj manoj,
  Mi hakas kapojn, facile, en granda maniero...
  Mi povas fortranĉi iun ajn, kredu min,
  Konante nek honton nek timon!
  
  Terura novaĵo en kruela milito,
  La knabino, kiun mi eterne amis!
  Ĵetita en la buŝon de la monstro Satano,
  Kie, Sinjoro, estas justeco kaj kompato?!
  
  La Elfa Junulino iris nudpiede,
  Piedoj batadis sur la polvaj vojetoj!
  Ja pro la pekoj, ke la fontoj fluis,
  Ŝi havis ŝancon marŝi eksterlande!
  
  En frua printempo mi trafis la vojon,
  Miaj piedoj estas tiel bluaj pro la malvarmo!
  Vi ne povas mordi ero da viando,
  Ili nur kapjesas en la froston de la piceoj!
  
  Do sur vojo plena de ŝtonoj,
  La piedoj de la knabino sangis!
  Kaj la fiulo preterpasas Elfia,
  La flanko de la urbo de la reĝoj de Jerusalem!
  
  Favkaz Montoj , krestoj kovritaj en neĝo,
  Akraj ŝtonoj pikas viajn plandojn!
  Sed vi nutris per la potenco de la tero,
  Elektante malfacilan hajjon al la urbo de Dio!
  
  Somero, dezerto, kolera suno,
  Kiel kruroj de knabino en pato!
  La sankta urbo ne estas malproksime,
  Ĉiuj portas senfinan ŝarĝon!
  
  Tie ĉe la tombo de Dio- Frist ,
  La virgulino klinis siajn genuojn en preĝo!
  Kie, granda, estas la mezuro de peko,
  De kie mi ĉerpas forton en justeco?
  
  Dio diris al ŝi, kuntirinte la brovojn,
  Preĝo sole ne povas ŝanĝi ĉi tiun mondon!
  Elfia estas destinita regi dum jarcentoj,
  Servu ŝin fidele sen peti monon!
  
  La virgulino kapjesis: Mi kredas Frist,
  Vi elektis Elfon kiel la savanton de la mondo!
  Mi diskonigos la veron pri ĉi tio al ĉiuj,
  La mesaĝo de Phijesus la idola dio!
  
  La reveno estis facila kaj rapida,
  Nudaj piedoj fariĝis fortaj!
  Dio etendis Sian manon kun graco,
  Muskoloj kaj volo, kvazaŭ el ŝtalo!
  
  Kaj vi aliĝis al la armeo,
  Fariĝis piloto, flugis Trollwaffe !
  Tie ŝi montris la altecon de beleco,
  La trola destrojero eksplodis sur terminejo!
  
  Militisto, impeta, kuraĝa batalanto,
  Sindone al la partio - al la afero de la sovetianoj!
  Mi kredas je venka fino kontraŭ ŝaŭmo,
  Mi veturigos la demonan pakaĵon al la muro, al la respondo!
  
  Nu kial, la batalanto estis pafita,
  Vi ne havis tempon por liberigi la rimenojn!
  Kaj la ŝildo montriĝis misa,
  Kaj la malbona trola bastardo interfratiĝis kun la vartistino!
  
  La milito fariĝis neegala kaj kruela,
  Kvankam mi estas knabino, mi muĝas kaj ploras amare!
  Kvazaŭ en problemoj ni povas plonĝi al la fundo,
  Ja la sorto malaperis el la Patrujo!
  
  Mia krio al Dio: Ĉiopova, por kio?
  Vi apartigis min de mia amata koramiko!
  Eĉ en la malvarmo mi ne portis mantelon,
  Kaj ŝi batis por tri kontraŭuloj!
  
  Ĉu ŝi ne meritas ĝin?
  Renkontu min kun floroj por venko!
  Baku malavarajn tortojn por la ferio,
  Kaj mi venos al la parado kun espero!
  
  La severa Sinjoro respondis morne:
  Kiu estas feliĉa en la mondo, kiu fartas bone?
  La karno suferos kaj ĝemos pro doloro,
  Post ĉio, la elfa komunumo estas malnobla kaj peka!
  
  Nu, do, kiam mi venos en gloro,
  Mi ĵetos en Gehenan tiujn, kiuj ne meritas vivi !
  Mi revivigos ankaŭ la ulon de miaj sonĝoj,
  La plej bona tiam ne volos interŝanĝi!
  Kantante, deko da belaj, ĉielaj anĝeloj aperis sur la ĉielo. Ili aplaŭdis la manojn kun granda entuziasmo, konfirmante, ke ili tre ŝatas la kantadon de la belulino.
  La nigra militisto aprobe kapjesis kaj muĝis:
  - Bonege, vi havas bonegajn voĉkapablojn! Tamen, por akiri la ruĝan drakon, vi ankaŭ devas esti bonega kun glavo.
  Erimiada riverencis kaj, svingante, diris:
  - Kun tiaj remburitaj kruroj estas praktike neeble batali, eĉ kun tia sensignifa kontraŭulo kiel homo!
  La kavaliro en nigra kiraso svingis sian glavon briletante en la steloj. Kaj verdeta ondo, kiel rebrilo de herbo, pasis de li. Kaj la tonaj, ĉizitaj, graciaj kruroj de la knabino refariĝis.
  La elfo riverencis, frapis sian nudan piedon kun granda konfido kaj diris:
  - Nun, donu al mi viron ĉi tie! Mi frakasos lin en sangan viandon, eĉ se ili estas heroaj altaj!
  Black konfirmis:
  - Vi havos la kontraŭulon, kiun vi bezonas!
  Kaj li faris okon per sia glavo. Knabo subite aperis antaŭ la knabino el la elfa familio. Li surhavis nur naĝtrunkojn, infano de dek unu aŭ dek du jaroj. Maldika, sunbrunigita, sed laca. Liaj skapoloj estis akraj, liaj ripoj estis videblaj sub lia sunbrunigita haŭto, kaj liaj dorso kaj flankoj estis tute striitaj de jam resanigitaj markoj de vipobatoj kaj skurĝoj.
  Kvankam, ĝi estis nur knabo kun beba vizaĝo, sed li rigardis fiere. La blondaj haroj de la sklavo, ĉokolado kun sunbruno, ŝajnis esti bonorde tondita, kaj lia mentono donis kuraĝan esprimon al lia vizaĝo.
  Erimiada murmuris konfuzite:
  - Mi ne batalos kun la infano. Cetere, ŝajnas al mi, ke ĉi tiu estas sklava knabo.
  La nigra militisto konfirmis:
  - Jes, ĉi tiu estas sklavo, kiu nudpiede kaj surhavante nur naĝkalson, laboris en la ŝtonminejoj, laboregante pli ol du trionojn de la tago, farante la plej malfacilan laboron. Sed aliflanke, li naskiĝis princo. Kaj li falis en sklavecon, kio lin fortigis, sed ne rompis lin.
  La sklava knabo kolere frapis sian nudan piedon, dispremante ŝtoneton per sia kaloza kalkano, kaj kriis:
  - Mi estas preta batali kun vi, nobla sinjorino! Mi esperas, ke vi havas bonan familion, ĉar batali kontraŭ malnobelo estas por mi aĉa!
  La nigra militisto kapjesis:
  - Vi havas en ludo, unuflanke estos statueto de ruĝa drako, kaj aliflanke, via libereca knabo!
  La juna militisto skuis sian ne tro longan sed akran glavon kaj diris:
  Por la patrujo kaj libereco ĝis la fino,
  Farante korojn bati unuvoĉe!
  . ĈAPITRO N-ro 2.
  
  La vicgrafino memfide respondis:
  - Ĉi tio estos neegala batalo!
  Kaj ŝi svingis sian multe pli longan kaj pli pezan glavon. Ambaŭ militistoj konverĝis en movado. Kion ili havis komune estis ke ili estis nudpiedaj. Sed la piedoj de la knabo, kvankam malgrandaj, jam estas keratinigitaj pro senĉese marŝado kun nudaj plandoj sur la akraj ŝtonoj de la ŝtonminejoj. Kaj la elfa knabino, male, havas pli delikatajn, rozkolorajn plandojn kun gracia kurbo de la nuda kalkano.
  La glavoj koliziis kaj fajreroj ekflugis. La vicgrafino, kompreneble, kiel nobla persono, okupiĝis pri skermado. Eĉ en la spaca epoko, ĉi tio eble ne estis konsiderita ĉefprioritato. Ŝi estis alta, granda kaj muskolforta por elfo, kaj ŝi esperis, ke ŝi povos venki iun duonnudan, malgrasan knabon el la ŝtonminejoj facile kaj simple.
  Sed mi renkontis persistan kaj lertan knabon, kiu lernis skermadajn lecionojn en frua infanaĝo kaj ne forgesis ilin en la minejoj, rompante ŝtonojn per levstango kaj puŝante troleojn.
  Komence, Erimiada kompatis la infanon kaj ne atakis lin tro decide. Fakte, tia eta afero, kaj li ŝajne havis malfacilan tempon en la ŝtonminejoj. Rigardu kiel la ripoj estas videblaj, kaj estas abrazioj kaj kontuziĝoj sur la haŭto.
  La knabo tamen estis rapida kaj gratis la knabinon sur la genuo per sia glavo. Sango eliris.
  Erimiada trafis la knabon responde, kriante:
  - Pedilo!
  Kvankam la sklavknabo paradis, li estis terenbatita. Sed li tuj eksaltis. Kaj li atakis la elfon kiel diablo. Kaj en liaj maldikaj, sed fortaj kaj lertaj manoj, la glavo ekbrilis kiel flugiloj de moskito.
  Kaj tiel la rapida kaj maldika knabo denove gratis Erimiadan.
  La knabino, ricevinte vundon sur la kruro, pepis:
  Knabinoj neniam rezignos
  Kaj vi scias, ilia estos glora venko...
  La knabo ne venkos, Satano,
  Kiu ŝajne delonge ne tagmanĝis!
  La knabo respondis daŭrante ataki. Li estis rapida kiel akrido. Kaj lia glavo estas tre rapida. Ŝajnas pli malgranda, sed malpeza. La knabo mem, kvankam li portis pezajn ŝtonegojn kaj batadis per sledmartelo, pro la magra manĝaĵo en la ŝtonminejo, ne povis plipeziĝi, kaj restis tre nerva kaj movebla.
  Erymiad ne povis eniri sian maldikan, lertan korpon kun elstaraj muskoloj. Ŝi provis investi plurajn fojojn, sed ĝi ne sukcesis.
  La Vicgrafino knabino komencis ŝviti. Ŝia sunbrunigita, forta korpo en bikino estis kovrita de ŝvito kaj ŝajnis kiel polurita bronzo. Kaj mia spirado fariĝis pli peza.
  Ĉi tie Erimiada batis per ĉiuj fortoj, sed la knabo lerte saltis, kaj eĉ dum momento staris sur la klingo kun la nudaj piedoj. Kaj li batis Erimiadan en la bruston. Kaj la sango de la elfo fluis pli intense. La knabino ekkriis pro doloro. Kaj denove ŝi provis ataki.
  Sed estas malfacile trafi, kiam la celo estas malgranda kaj sub vi, kaj samtempe movebla.
  La sklava knabo, batalante, ankaŭ komencis kovriĝi per malgrandaj gutoj da ŝvito kaj ekbrilis. Samtempe li kantis:
  Spartak estas granda kuraĝa batalanto,
  Li levis malamikojn kontraŭ la malbona jugo...
  Sed la ribelo finiĝis,
  Libereco daŭris nur frakcion de momento!
  
  Sed knabo el aliaj tempoj nun,
  Mi decidis batali por la ĝusta afero...
  Li aspektas malgranda kaj ne ŝajnas esti forta,
  Sed li scias batali tre lerte!
  La kavaliro en nigra kiraso kapjesis:
  - Jes, tiu ĉi princo ne estas tiel simpla! La ŝtonminejoj nur malmoligis lin, sed tute ne rompis lin. Kaj se vi volas venki lin, tiam vi devas provi.
  La sklavino ekkriis:
  - Mi aŭ gajnas aŭ mortas! Sen libereco ne indas vivi!
  Erymiada siblis:
  - Kaj mi batalas por la estonteco de mia nacio.
  Kaj la knabino denove svingiĝis kaj provis bati sian junan ekvivalenton.
  Tamen, ŝia striko estis malsukcesa. Krome, la lerta diablo prenis kaj ponardis la knabinon el la elfa familio en la stomakon kaj lasis alian sangan truon.
  Erimiada fariĝis pli singarda. Efektive, kiel humilige estas batali kun homa infano. Kaj ankoraŭ perdu. Ŝi ankoraŭ neniam trafis lin.
  Tre lerta nudpieda, laca sklava knabo. Kaj saltas kiel akrido.
  Emira kantis:
  En la herbo sidis Akrido,
  En la herbo sidis Akrido,
  Same kiel kukumo
  Li estis verda!
  Sed tiam venis la elfo,
  Kiu venkis ĉiujn...
  Riĉis lin
  Kaj ŝi manĝis la forĝiston!
  Ĉi tio igis ĝin pli amuza, sed ne pliigis forton. De tempo al tempo la knabo kaŭzis malprofundajn, sed multajn kaj sentemajn vundojn al la elfo. De sangoperdo, Erimiad komencis malfortiĝi kaj malrapidiĝi.
  Kaj ŝia kontraŭulo eĉ estis tro rezistema. Fakte, dek ses ĝis dek sep horoj da laboro tage, iu ajn, kiun vi volas, estos aŭ mortigita aŭ malmoligita. Kaj la korpo de la knabo estis ege forta kaj kapabla elteni ajnan ŝarĝon.
  Samtempe, porti pezajn ŝtonegojn dum tagoj ne plifortigis la muskolojn, sed, male, igis ilin pli fortaj kaj lertaj.
  Do la knabprinco trafis ŝin sub la genuon per glavo, kaj Erimiada kliniĝis, kaj ŝi jam estis tordita tiel ke ŝi ne plu povis ĝuste turni sin.
  Kaj la sklava knabo premis, gaje kaj gaje zumante, kaj denove injektis la knabinon en la stomakon. Kaj ĉi-foje multe pli profunde.
  Erimiada komencis sufoki. Ŝi ektiris la piedon, sed la pinto de la glavo trafis la knabinon ĝuste en ŝia nuda kalkano, kaj palpeble trapikis ĝin. Kaj ĉi tio ne nur doloras, sed ankaŭ malfaciligas stari.
  La elfo falis sur sian flankon kaj kukis:
  - Mi ne kapitulacos al la malamikoj de Satano - la ekzekutistoj,
  Mi montros kuraĝon sub torturo...
  Kvankam la fajro brulas kaj la vipo trafas viajn ŝultrojn,
  Mi amas mian Elfon kun arda pasio!
  La sklava knabo rikanis kaj respondis puŝante la knabinon en la nazon per sia nuda kalkano. Kaj li donis ĝin firme, rompante la spiraparaton, kaj kantis:
  - Libereco estas paradizo,
  Ne estas ĝojo en ĉenoj...
  Batalu kaj kuraĝu
  Forpuŝu eta timon!
  Kaj la knabo batis eĉ pli forte per la glavo, tiel ke li frapis la glavon el la malfortigitaj manoj de Erimiada. La knabino etendis la manon por preni lin. Sed la pinto de la klingo tuj trapikis ŝin inter la ŝultroj. Kaj la sango denove eliris.
  La knabino falis kaj kaptis la glavon je la tenilo. Sed ŝi estis trafita de klingo, kiun la duonnuda knabo movis rekte trans ŝian manon, tranĉante la vejnon. La glavo elfalis, kaj Erimiada estis senarmigita.
  La sklava knabo eligis krion de ĝojo kaj batis la elfon en la tempion per la tenilo. Ŝi ektiris siajn nudajn, longsuferajn krurojn kaj falis en profundan knokaŭton.
  La princo metis sian nudan piedon, kiu de kelkaj jaroj ne vidis ŝuojn, sur la bruston de la knabinoj.
  Kaj eligis venkan krion, li diris:
  - Vivu lumo kaj libereco!
  Kaj tiam li turnis sin al la nigra militisto:
  - Ĉu fini ŝin?
  La kavaliro en nigra kiraso respondis memfide:
  - Ne! Vi jam venkis ŝin! Nun vi estas libera kaj forĵetis la ĉenojn de sklaveco!
  La knabo, nun iama sklavo, demandis:
  - Kaj nun ĉu mi povas esti restarigita al mia antaŭa rango de princo?
  La militisto en nigra kiraso respondis decide:
  - Ne! Via lando estas konkerita. Sed vi pruvis vin esti bonega batalanto. Vi aliĝos al la armeo kaj fariĝos skolto tie. Vi komandos taĉmenton da knaboj same kiel vi. Kaj ĉi tio estos via rekompenco por venki la vicgrafinon.
  La juna princo riverencis kaj diris kun rideto:
  - Dankon! Mi ne reiros al ĉi tiuj malbonodoraj ŝtonminejoj.
  La kavaliro en nigra kiraso svingis sian glavon, kaj la venka knabo malaperis.
  Erymiada apenaŭ malfermis la okulojn. Ŝia kapo doloris. Treme, ŝi ekstaris kaj balbutante demandis:
  - Kio okazis kun mi?!
  La nigra militisto respondis kun malĝojo en sia voĉo:
  - Vi perdis! La knabo venkis kaj ricevis liberecon.
  La elfo diris ĝemante:
  - Kio do nun, ĉu mia popolo mortos?
  La kavaliro en nigra kiraso respondis memfide:
  - Kompreneble ne! Se io ajn, vi havas ŝancon akiri novan batalon. Nur ĉi-foje vi devos batali kun tiu, kiun vi malakceptis la unuan fojon. Ne kun homo, sed kun vampiro!
  Erimiada respondis kun suspiro:
  - Mi konsentus kun la vampiro. Sed mi estas tute vundita kaj mi ne havas forton. Ĉu estas ia maniero resanigi miajn vundojn, por ke mi estu preta batali?
  La kavaliro en nigra kiraso diris:
  - Estas nur unu maniero. Vi devas diveni la enigmon. Respondu ĝin ĝuste, kaj ĉiuj viaj vundoj tuj resaniĝos.
  La elfo petegis:
  - Viaj enigmoj estas tiel kompleksaj, ke estas simple neeble respondi ilin. Eble estas ia alia maniero? Nu, se vi volas, mi kantos por vi!
  La militisto nigre respondis:
  - Kompreneble, vi kantos al mi ĉiuokaze! Sed por ke viaj vundoj resaniĝu, mia demando devas esti respondita. Vi devas pagi por ĉio!
  La anĝeloj, kiuj flugis super la kapon de la kavaliro, tuj konfirmis, sonigante siajn voĉojn unuvoĉe:
  - Vi devas pagi por ĉio!
  La kavaliro en nigra kiraso rimarkis:
  - Sed mi kompatos vin kaj lasos vin pensi pri la demando. Kaj vi estas saĝa knabino, kaj mi kredas, ke vi certe divenos, kia estos la ĝusta respondo.
  Erimiada rimarkis:
  - Ne eblas scii ĉion en la mondo!
  La militisto kun la brilanta glavo kapjesis:
  - Prave! Sed vi povas logike kalkuli ajnan respondon al iu ajn demando.
  La elfo respondis ĝemante:
  - Bone do. Mi estas preta.
  La kavaliro en nigra kiraso diris:
  - Kio venas sen veni, kaj foriras sen foriro!
  Erimiada fajfis, ĉirkaŭante siajn safirajn okulojn:
  - Ŭaŭ! Wow demando.
  La militisto en nigra kapjesis:
  - Pensu! Provu eltrovi ĝin logike!
  La vicgrafino streĉis la frunton kaj komencis laŭte rezoni;
  Eble ĝi estas mono? Ili ja ŝajnas veni, sed el ili ĉiam estas malmultaj, do oni povas diri, ke ili venas sen veni en tiaj kvantoj, kiaj ili devus. Aliflanke, ili foriras, kvazaŭ ili ne forirus, kvazaŭ ili ne estus tie.
  Erimiada tuŝis sian vunditan kalkanon per la montrofingro kaj daŭrigis sian rezonadon;
  Aŭ eble ĉi tiuj estas problemoj. Ili ŝajnas veni, sed ili ĉiam estis tiel, do ili venas sen veni. Kaj ŝajnas, ke la problemoj foriris, sed fakte, ili ankoraŭ restas.
  Erimiada denove gratis la nuan kapon kaj daŭrigis sian rezonadon pri la donita temo.
  Ekzemple, eble ĉi tio estas vivo. Oni diras, ke la vivo venis, sed ĝi estis tie antaŭe. Aliflanke, la vivo, oni diras, malaperis. Sed ŝi restis samtempe, inkluzive de la animo, kiu estas senmorta.
  Jes, estas multaj pli da opcioj kiuj povas esti ofertitaj. Miaj okuloj estas larĝe malfermitaj de la diversaj eblaj respondoj. Ĉi tie ili donis al ŝi tempon. Sed fakte, ju pli vi pensas, des pli vi konfuziĝas, kaj aperas diversaj eblaj respondoj. Kaj la tempo ne helpas...
  Tiam eklumiĝis Erimiada, kaj ŝi diris:
  - Mi estas preta doni respondon!
  La militisto nigre kapjesis, brilante kiel ebono:
  - Nu, parolu!
  Erimiada deklaris decide:
  - Tempo venas sen veno! Oni diras, ke la tempo venis, sed ĝi jam okazis! Kaj ankaŭ li foriras sen foriri. Oni diras, ke tempo pasis, sed ĝi ankoraŭ restas!
  La kavaliro en nigra kiraso ridis kaj respondis:
  - Nu, la respondo estas ĝenerale ĝusta, kaj ĝi estas kalkulebla! Kvankam, la norma respondo estas memoroj! Sed tempo ankaŭ estas tute ebla elekto.
  La nigravestita militisto faris okon per sia brila glavo. Kaj post kelkaj sekundoj, ĉiuj vundoj kaj damaĝoj al Erymyad malaperis sen spuro, kvazaŭ ili neniam ekzistus.
  La elfa knabino ridetis kaj diris:
  - Dankon! Nun ĉu mi povas preni mian duan ŝancon?
  La kavaliro en nigra kiraso respondis per tondra voĉo:
  - Povas! Sed ĉi-foje vi devos batali kontraŭ vampiro. Ĉu vi pretas por tia provo?
  Erimiada respondis decide:
  - Se mi ne havas elekton, do jes! Preta!
  La militisto estis levonta sian glavon, sed tiam la anĝeloj flirtantaj super lia nigra kasko ekkriis unuvoĉe:
  - Lasu ŝin kanti al ni! Ŝi havas tiel mirindan voĉon!
  La kavaliro en nigra kiraso kapjesis:
  - Kantu, belulino! Mia sekvantaro postulas ĝin!
  Erimiada kapjesis kontraŭvole kaj rimarkis:
  - Jes, mi ne estas en la voĉo!
  La anĝeloj kriegis ridante:
  - Ne necesas! Vi estas mirinda! Venu, ne estu timema!
  La elfo profunde enspiris kaj ĝoje kantis;
  Gloro al la lando, kiu floras supre,
  Gloro al la granda, sankta Elfo...
  Ne, ne estos silento en la eterneco -
  La steloj de la kampo estas ŝutitaj per perloj!
  
  La granda Ĉiopova Svarog estas kun ni,
  Filo de la Ĉiopova impona Familio...
  Por ke ĉi tiu militisto povu helpi en batalo,
  Ni devas glori la elfojn per la lumo de Dio!
  
  La knabinoj ne dubas, kredu min,
  La knabinoj furioze atakas la hordon...
  Disŝiros, furioza besto,
  Kaj la malamiko ricevos baton al sia nazo!
  
  Ne, ne provu rompi la elfojn,
  La malamiko ne genuigos nin...
  Ni venkos vin, malbona ŝtelisto,
  Praavo Elin estas kun ni !
  
  Ne, neniam, neniam cedu al malamikoj,
  Nudpiedaj knabinoj batalis sub la Elfo ...
  Ni ne montros malfortecon kaj honton,
  Ni traktu la grandan Satanon!
  
  Dio permesis al ni fini niajn batalojn,
  Kaj forkuru la Wehrmacht-hordojn...
  Por ke ili ne finiĝu kun nuloj,
  Por ke ne estu kviete en la tombejo!
  
  Donu al la knabinoj liberan kondukilon, batalantoj,
  Do ĉi tio estos aranĝita por la orkistoj...
  Niaj patroj fieros pri ni,
  La kontraŭulo ne melkos nin kiel bovinojn!
  
  Estas vere, ke baldaŭ venos printempo,
  La spikoj sur la kampoj fariĝos oraj...
  Mi kredas, ke nia sonĝo realiĝos,
  Se vi devas batali por la vero!
  
  Dio, tio signifas, ke ĉiuj homoj estas amo,
  Fidela, forta, eterna en ĝojo...
  Kvankam perforta sango estas verŝita,
  La knabino ofte estas senzorga!
  
  Ni dispremas la malamikon en batalo,
  Farante ion tiel aeran...
  Kvankam ŝtormo furiozas super la mondoj,
  Kaj venas sufoka eklipso!
  
  Ne, homoj staros ĝis siaj tomboj,
  Kaj ili ne cedos eĉ unu pecon al la Erkŝistoj ...
  Vi, knaboj, skribu ĝin en vian kajeron,
  Kaj akrigi ĉiujn viajn glavojn por batalo!
  
  Jes, estas vero, estos tagiĝo sen randoj,
  Kredu min, ĉiuj havos ĝojon...
  Ni malfermas alian, kredu min, lumo -
  En la aero la mano de la knabino etendas!
  
  Ni povas , ni povas fari ĉi tion, kredu min,
  Io, pri kio ni eĉ ne kuraĝas revi...
  Ni vidas klare la plej brilan celon,
  Ne, ne parolu sensencaĵojn, batalantoj!
  
  Nu, ni flugu, ŝerce, al Marso,
  Ni malfermu tie kampojn, kalkulu ilin, rubenojn...
  Kaj ni ŝarĝos la ekologiistojn rekte en la okulon,
  Hordoj da keruboj ŝvebas super ni!
  
  Jes, la sovetia lando estas fama,
  Kion komunismo donis al la popoloj...
  Ŝi estis donita al ni per naskiĝo por ĉiam -
  Por la Patrujo, por feliĉo, por libereco!
  
  En Elfia, ĉiu militisto estas el la staltrogo,
  La bebo atingas la pafilon...
  Tial vi tremas, fiulo,
  Ni vokas la monstron por respondeci!
  
  Jes, nia estos amika familio,
  Kion elfinismo konstruos en la universo...
  Ni iĝos, vi scias, veraj amikoj,
  Kaj nia komerco estos kreado!
  
  Post ĉio, elfinismo ĉiam naskiĝas per naskiĝo,
  Por ke plenkreskuloj kaj infanoj estu feliĉaj...
  La knabo ankaŭ legas silabojn,
  Sed la flamo de la demiurgo brilas en la okuloj!
  
  Jes, por ĉiam estos ĝojo por homoj,
  Ke ili batalas kune por la aferoj de Svarog...
  Ni baldaŭ vidos la Folgi-bordojn,
  Kaj ni estos en la honorloko de Dio!
  
  Jes, la Elfo ne povas esti rompita de la malamikoj de la Patrujo,
  Ĝi estos pli forta eĉ ol ŝtalo...
  Elfiya, vi estas kara patrino por la infanoj,
  Kaj nia patro, kredu min, estas la saĝa Ftalin !
  
  Ne estas baroj por la Patrujo, kredu min,
  Ĝi iras antaŭen sen halto...
  La reĝo de infero baldaŭ ricevos maton,
  Almenaŭ li havas tatuojn en la manoj!
  
  Ni donos niajn korojn por nia Patrujo,
  Ni grimpu ĉiujn montojn, kredu al mi, pli alte...
  Ni knabinoj havas multe da forto,
  Foje ĝi eĉ forblovas la tegmenton!
  
  La knabo ankaŭ donis abonon por Elf,
  Li diris, ke li batalus feroce...
  Estas brilanta metalo en liaj okuloj,
  Kaj la RPG estas firme kaŝita en la tornistro!
  
  Do ni ne ludu la malsaĝulon,
  Pli bone, ni ĉiuj stariĝu kune kiel muro...
  Trapasante ekzamenojn, nur kvin,
  Regu Habel, kaj ne la malbona Kain!
  
  Resume, estos feliĉo por homoj,
  Kaj la potenco de Svarog super la sankta mondo...
  Lude frakasu la orksistojn,
  Lada estu feliĉo kaj idolo!
  La elfa knabino finis kanti kun granda entuziasmo. Kaj ŝi riverencis, frapis sian nudan piedon kaj diris:
  - Kompato!
  La kavaliro en nigra kiraso konfirmis:
  - Ĉi tio estas inda kanto! Ĝi varmigas la koron kaj animon. Tial mi donos al vi konsilojn: faru okon per viaj kruroj, kaj vi akiros pli da forto. Kaj vi povas elteni eĉ kun tia monstro kiel vampiro!
  Erimiada riverencis kaj respondis:
  - La mondo devus estimi nin kaj timi nin.
  La heroaĵoj de soldatoj estas sennombraj...
  Elfoj ĉiam povis batali.
  Ni detruos la orkojn al la tero!
  Militisto en nigra kiraso faris rondon per sia glavo, kaj muziko aŭdiĝis, kiel ludado de glaciaĵoj.
  Kaj silueto aperis sur la ĉielo. Li estis bela sed pala junulo en cilindra ĉapelo kaj leda kostumo. Liaj manoj estis en ledo, nigraj gantoj, kaj liaj botoj, male, estis ruĝaj. Kaj li tenis glavon. Dentegoj elstaris el la buŝo de la junulo.
  Erymiada ekkriis, montrante la dentojn:
  - Ĉi tio estas vampiro! Aspektas sufiĉe bela.
  La junulo balancis la kapon, alĝustigis sian cilindran ĉapelon kaj poste firme surteriĝis.
  Li riverencis al la knabino kaj komentis:
  - Ŝi estas preskaŭ nuda kaj nudpieda, kiel sklavino!
  La nigra militisto respondis:
  - Ĉi tiu estas vicgrafino el tre nobla familio. Kaj ŝi volas akiri la ruĝan drako-statuon por savi sian popolon de morto.
  La vampira knabo respondis:
  - Ĉiuokaze, mi devas venki ŝin! Mi provos vivi ŝin, se eble!
  Erimiada respondis ridetante:
  - Ankaŭ mi ne volas mortigi vin! Sed se mi devos, mi batalos per ĉiuj miaj fortoj!
  La nigra militisto kapjesis:
  - Vi batalos per glavoj. La armiloj estas egalaj, kaj ĉio estas justa.
  La vampiro riverencis kaj respondis:
  "Estas granda honoro por mi kruci glavojn kun tia knabino!"
  Erimiada palpebrumis kaj pepis:
  - Ni kuraĝe iros en batalon,
  Por la kialo de la elfoj...
  Ni venkos ĉiujn orkojn,
  Batalu, ne drivu!
  La knabino kaj la knabo prenis brilajn, brilantajn glavojn en la manoj kaj prepariĝis batali. Ilia humoro estis por kompleta detruo.
  Signalo sonis. La vampira junulo rapidis kun sovaĝa furiozo al Erymiada. Ŝi renkontis lin per bato de sia glavo, haltigante la atakon. La knabino sentis sin multe pli memfida, kaj denove forpuŝis la provon per barelrulo.
  Tiam, Erimiada movis sian kontraŭulon inter ŝiaj gamboj per sia nuda piedo. La vampiro sukcesis bloki la baton, sed ankoraŭ estis skuita.
  La elfo pepis:
  - La malamiko ankoraŭ ne konas nian forton,
  Ili ne uzis sian plenan potencon...
  Beboj kaj virinoj estas atakitaj
  Tamen, vampiro, mi mortigos vin!
  Responde, la junulo levis sin iomete de la surfaco kaj provis alproksimiĝi al Erymyad kiel ŝtormsoldato.
  Kaj la knabino prenis ĝin kaj ponardis la malamikon per la pinto de sia glavo ĝuste en la stomakon. Li ricevis doloran injekton kaj sango eliris. La elfo faris papilian manovron kaj hokis la boton de la vampiro, post kio ŝi pepis:
  Mi disbatos la malamikon per unu bato,
  Mi, elfo, estas kuraĝa pro bona kialo!
  La batalo, dume, daŭris. La vampiro provis flugi supren, sed Erimiada eksaltis kaj daŭre kaptis lin. Kaj gutetoj da skarlata sango disĵetis.
  La juna sangosuĉulo notis:
  - Vi lernis multon! Sed ŝi ne povis elteni la knabon!
  La elfo komentis, montrante siajn dentojn ridetante:
  - Vi devas komenci ie! Ni ĉiuj lernis iomete, kaj ne peku, vi estas vampiro al Dio!
  La vampiro subite akcelis, sed lia glavo maltrafis la celon, kaj Erimiada trafis la sangosuĉilon sur la pojno. Denove rubenkoloraj ŝprucaĵoj kaj ĝemoj.
  Vampiro rimarkis:
  - Vi diablo!
  La elfo obĵetis:
  - Mi servas la fortojn de bono!
  La juna sangosuĉulo rimarkis:
  - Kio estas la diferenco inter bono kaj malbono?! Eĉ la dioj de lumo mortigas kaj ne indulgas siajn malamikojn!
  Erimiada levis la ŝultrojn kaj pepis:
  La petalo de floro estas fragila,
  Se ĝi estis forŝirita antaŭ longe...
  Kvankam la mondo ĉirkaŭe estas kruela,
  Mi volas fari bonon!
  La vampiro denove provis rapidi kaj rapide atakis la knabinon. Li faris la manovron de forkego, sed, neatendite, la klingo de la elfa knabino trapikis lian gorĝon. Elfluis sangofluo. La vampiro retrosaltis, forskuante la ruĝajn gutetojn, kaj notis:
  - Ja, ŝi-diablo!
  Erymiada saltis per ĉiuj fortoj, ĵetante sin en la baton. Ŝia nuda, ronda kalkano trafis la vampiron ĝuste en la mentono. Li kolapsis kaj etendis siajn brakojn en malsamaj direktoj. Pluraj rompitaj dentoj elflugis el la buŝo de la sangosuĉulo.
  Erimiada metis sian nudan piedon sur lian bruston, levis la manojn kaj ekkriis:
  - Venko!
  La nigra militisto demandis ŝin:
  -Ĉu vi finos ĝin?
  Erimiada deklaris decide:
  - Ne!
  La kavaliro en nigra kiraso kapjesis:
  - La ruĝa drako-statueto estas via!
  Kaj li faris triangulon per brilanta glavo. Tuj ekbrilis en la aero, kaj aperis bildo de bunta, potenca drako. Kiu flugis supren al Erimiad. La knabino nevole ŝrumpis.
  Tiam estis malgranda ekbrilo, kaj la drako transformiĝis en malgrandan statueton, kiu mem flosis en la manojn de la elfa knabino. Ŝi prenis ĝin kaj kantis:
  - Elfoj, elfoj, elfoj,
  Nia juneco estos eterna...
  Elfoj, elfoj, elfoj,
  Ni estos en eterna feliĉo!
  
  KVINA VOJAĜO DE GULLIVER
  KONOTACIO
  La fama vojaĝanto Gulivero, ĉe la kapo de granda ŝipo, denove ekvojaĝas. Li estas kaptita en ŝtormo kaj lia ŝipo estas ĵetita marborden. Kaj la sperta Gulivero renkontas tian strangan mondon, tiam ĉiuj antaŭaj aventuroj de la legenda maristo paliĝas kontraŭ ĝia fono.
  . ĈAPITRO N-ro 1
  Gulivero ne plu estis juna. Tamen mi denove ekiris alian vojaĝon. Fakte, liaj priskriboj de aventuroj estis prenitaj kiel nenio pli ol fantazioj kaj fabeloj.
  Kaj la jaroj pasas, kaj la kapo griziĝas, kaj sufiĉe da kalveco aperas en ĝi. Kiam vi estas pli ol kvindekjara, laŭ la normoj de la dekoka jarcento, tio estas multe. Tamen, Gulivero decidis trafi la vojon denove. Cetere, la aŭguristo antaŭdiris al li, ke ĉi-foje li trovos sian feliĉon kaj ne plu volos reveni.
  Granda galiono ventolis siajn velojn kaj velis al la Pacifiko. Gulivero jam estas sufiĉe riĉa, kaj la maldika lano de malgrandaj ŝafoj prenitaj el Liputio alportis al li specialajn enspezojn . Sed ili ĉiuj formortis. Kaj ekestis la ideo viziti ĉi tiun insulon denove.
  Jam pasis pli ol tridek jaroj. Kaj Liliputanoj vivas malpli ol homoj. Do ĉiuj, kiuj konis Guliveron, jam formortis.
  Kial ne vivi tie per kaptado de predo? La Liliputanoj havas nek kanonojn nek fusilojn, kaj iliaj sagoj estas nenio kontraŭ la gigantoj. Kaj en Liliputo mem oni povas kapti multajn valorajn aferojn.
  La malgrandaj bestoj sole povus generi enorman enspezon kaj povus esti venditaj por grandega prezo.
  Iri kapti la gigantojn estas tro riska. Ne iu ajn prenus bruton dekdu fojojn la grandecon de viro, eĉ pafilon. Krome, ili havas reĝon, kiu havas potencan armeon. Vere, la gigantoj ankoraŭ ne havas pulvon.
  Ĉiukaze, Gulivero volis viziti sian unuan landon, kie estis du potencoj de etaj homoj. Eble tie li povus trovi ion, kio igus lin fabele riĉa.
  Konatiĝinte kun Yahoo kaj la mondo de inteligentaj ĉevaloj, Gulivero fariĝis pli kruela kaj cinika. La jaroj pasas kaj vi devas riĉiĝi. Kiom pli da vivo li lasis estas nekonata. Kaj homoj ridas pri vi, kaj diversaj gazetoj donas vulgarajn sugestojn, ke Gulivero estas ne nur revulo, sed ankaŭ frenezulo. Kaj eĉ pli, por doni pruvojn, ke la landoj, kiujn li nomis ekzistas, tio estis la instigo.
  proksimume kie Lilliput kaj la insulo Blefuscu estis lokitaj . Kaj lia ŝipo jam atingis ĉi tiun lokon.
  Sed ĝuste kie? La insuloj estas malgrandaj, kaj provas trovi ilin blinde, uzante primitivan navigacion de la frua dekoka jarcento.
  Kaj tiam la ŝipo transprenis kaj kaptiĝis en ŝtormo...
  Li estis ĵetita ĉirkaŭe dum sep tagoj kaj noktoj, ĵetita de la ondoj. Feliĉe, la dezajno de la granda kaj potenca ŝipo kun pafiloj montriĝis tre daŭra. Kaj ĝi ne disfalis.
  Kaj tiam subite ondo leviĝis kaj lavis la anglan galionon sur la dezertan bordon. Elĉerpita de la longedaŭra lukto kontraŭ la ŝtormo kaj sovaĝaj elementoj, la ŝipanaro de pli ol ducent maristoj, kaj Gulivero mem, profunde ekdormis.
  Ili ne pensis pri kiel ripozi aŭ resaniĝi.
  Gulivero havis kontinuajn koŝmarojn. Kaj kiam li vekiĝis, la koŝmaro daŭris en realeco. Unue, li trovis sin ligita, kaj staris apud li knaboj, kiuj aspektis proksimume dekdu-dektrijaraj. Ili estis pentritaj per farboj, plumoj sur la kapo kiel indianoj, nudaj piedoj, duonnudaj torsoj. Tamen, ĉi tie estas sufiĉe varme, kaj ĉi tio estas komprenebla.
  Gulivero ĉirkaŭrigardis. Kaj mi vidis plurajn ligitajn maristojn proksime. Nur ili ankaŭ ŝanĝiĝis. Ili fariĝis pli malgrandaj, la barboj kaj stoploj malaperis, kaj la vestaĵoj malleviĝis kiel sakoj.
  Gulivero ekrigardis sin. Kaj mi estis surprizita. Lia korpo malgrandiĝis, lia stomako malaperis, kaj ankaŭ la obtuza doloro en lia dorso. Kaj la kostumo malleviĝis kiel lavtuko. Kaj la botoj subite montriĝis liberaj. Kaj li ektiris, kaj la ŝnuroj iomete malleviĝis.
  Knabo, kiu aspektis kiel indiano, kovrita per tatuoj, kriis:
  - Ili fariĝas kiel ni! Venu, streĉu la ŝnurojn!
  La maristoj fakte jam havis infanajn vizaĝojn, kaj malpligrandiĝis antaŭ niaj okuloj.
  Knaboj kun plumoj kaj farbo rapidis por tiri supren la ŝnurojn. Gulivero sentis ke li daŭre ŝrumpis. Kaj samtempe, la korpo sentas sin malpeza kaj vigla. Kaj viaj dentoj ĉesis dolori, kaj ĝenerale, estis kvazaŭ vi renaskiĝis.
  Dume, pli da lokaj militistoj suriris la ŝipon. Ili jam estis en pli bonordaj uniformoj, portantaj kirasojn kaj portantajn glavojn. Estas sandaloj sur liaj piedoj kaj pluraj knabinoj kun ili. Sed ili ankaŭ aspektis kiel infanoj, ĉirkaŭ dek du, maksimume dek tri jarojn aĝaj. Knabinoj portis orelringojn kaj juvelojn.
  Unu el ili kun blondaj haroj ridis kaj notis:
  - Domaĝe! Mi ne povis vidi ilin kiel plenkreskuloj! Nun ili estas la samaj etuloj kiel ni!
  La tatuita knabo rimarkis:
  - Estas pli ol ducent da ili ĉi tie! Ili estu senditaj al la ŝtonminejoj kiel sklavoj!
  La knabino kontraŭstaris:
  - Ne! Ni nur vendos ilin! Iuj estas sufiĉe malbonŝancaj por iri al la minejoj, kaj la ceteraj estas la novaj posedantoj!
  Knabo en kiraso kaj ora kasko demandis severe:
  -Kiu estas via estro? Mi diras al vi! Kaj ne ŝajnigu, ke vi ne konas nian lingvon! Ĉiu, kiu aliĝas al nia imperio, tuj ekkomprenas nian lingvon, kaj ni, siavice, komprenas ĝin!
  Unu el la maristoj, kiuj fariĝis knabo, murmuris:
  - Ĉi tiu estas kapitano Gulivero! Vi ne tuj rekonos lin en la korpo de knabo!
  La militisto en la ora kasko ordonis:
  - Trenu ilin eksteren. Kiam ili fine fariĝos kiel ni, tiam eble ili liberiĝos. Samtempe ili preparos por la transiro.
  La militistknaboj metis Guliveron kaj la aliajn ulojn sur siajn ŝultrojn, tenante ilin duope, kaj portis ilin eksteren.
  Gulivero opiniis, ke tio eble estas sensencaĵo. Sed tiam mi rememoris la Liliputojn. Ili estis pli malgrandaj en staturo. Nur plejparte plenkreskuloj, ne infanoj. Eble li ne devus esti surprizita?
  Li vizitis malsamajn mondojn kaj vidis mirindajn landojn. Do kial la infana mondo ne estu inter ili? Ĉi tio estis la nura aĵo al li mankis por sia kolekto de sentoj.
  Gulivero vidis, ke la bordo ne plu estas dezerta. Tie estis multaj soldatoj en kiraso. Estis knaboj kun hind-stilaj plumoj kaj arkoj, kaj batalantoj en malpeza metala kiraso. Kaj ankaŭ la knabinoj kun pafarkoj, cetere, estis nudpiedaj krom la komandantoj, kiuj havis altvalorajn juvelojn kaj sandalojn kovritajn per perloj.
  La pafarknabinoj staris en vico. Alia rango havis en siaj manoj pli potencajn arbalestojn, kiuj pafis mortigajn riglilojn. Sur la dekstra flanko estis katapultoj. Estas ankaŭ knaboj kaj knabinoj proksime de ili. La ĉefa militisto en ora kasko ordonis:
  - Prenu la vestojn de la kaptitoj! Ili nun estas sklavoj kaj devas esti vestitaj laŭ sia rango.
  La vestaĵoj jam ne konvenis kaj apenaŭ tenis. La kaptitoj, kiuj fariĝis knaboj, estis malligitaj, kaj ĉiuj nun belaj odoraj ĉifonoj estis ĵetitaj en amason, kune kun iliaj ŝuoj. Tiam ili verŝis sur ĝin miksaĵon da oleo kaj sulfuro kaj ekbruligis ĝin.
  Nun maristoj estis knaboj ne pli aĝaj ol dek tri, kaj en la dekoka jarcento, antaŭ akcelo, infanoj de tiu aĝo aspektis kiel dekjaruloj en la dudekunua jarcento. Jes, ili rimarkeble malpliiĝis.
  Kaj nun ili estis nudaj, iuj timide kovris sian honton per siaj manoj.
  La pafarkisto kaj arbalestaj knabinoj estis tenitaj per armila forto.
  La knabo en la ora kasko ordonis:
  - Nu, ili lavu ilin en la maro! Tiam ni donos al ili sklavajn vestojn por konservi aspektojn.
  Kaj la kaptitaj knaboj estis pelitaj en la maron. La akvo estis varma, varmigita de la tropika suno. Ĉi tie estis bona klimato. Vi povis vidi palmojn kaj kokosojn.
  Almenaŭ vi ne frostos.
  Gulivero estis kaj honta kaj samtempe feliĉa. Forĵetinte pli ol kvardek jarojn, li nun fariĝis tute sana, energia kaj gaja. Kaj la humoro iĝis gaja, kvankam sklaveco kaj humiligo atendis lin antaŭe, kaj ankaŭ eble malfacila laboro en la ŝtonminejoj. Gulivero ne sciis, kio ĝi estas la malfacila maniero, sed li aŭdis rakontojn pri kiom ne bonega ĝi estis! Sed kiel juna kaj sana li nun estas.
  La sablo estis varma kaj bruligis la nudajn, infanajn plandojn. Ili ankoraŭ ne havis tempon por fariĝi malglataj kaj kovritaj de kaloj, kiel okazas kiam oni promenas longe sen ŝuoj. Oni devas rimarki, ke en Britujo, marŝi nudpiede estis konsiderata signo de granda malriĉeco, kaj eĉ se infanoj montris siajn nudajn kalkanojn, ĝi estis nur en varmego, kaj tiam kutime inter la malriĉuloj. Kaj tial ili provis surmeti siajn ŝuojn, malgraŭ la tuta plezuro senti la surfacon de la tero, per infanecaj, sentemaj plandumoj.
  Sed samtempe sen ŝuoj ĝi estas iom dolora . La sablo brulas varme en la tropika suno tagmeze. Lokaj knaboj kaj knabinoj klare havas tre fortajn kaj malmolajn plandojn.
  Cetere, Gulivero pensis - kiom da jaroj ili havas? Kio se ĉiuj ĉi tie estas senmortaj? Kaj ne kiel unu el la mondoj, kie Gulivero vizitis, kaj kvankam homoj ne mortis, ili tamen maljuniĝis, kaj senmorteco estis juna, ĝoja kaj energia!
  Esti infano estas bonega siamaniere! Kaj eble vi vivos tiel pli ol unu jarmilon.
  Vere, tiam Gulivero malgajiĝis. Kio se li devus labori dum centoj da jaroj kiel nuda, nudpieda sklavo en la ŝtonminejoj? Kaj ĉi tio alportas tre malmulte da ĝojo.
  Ĉi tiuj uloj estas kiel la infero. Ekzemple, unu pastro esprimis la opinion, ke la eterna flamo estas metaforo, kaj pekuloj laboras kiel sklavoj en eterna malfacila laboro!
  Alia afero, kiu surprizis Guliveron, estis ke la knabaj militistoj metis ĉiujn siajn armilojn en apartan amason kaj metis pistolojn kaj musketojn en ferajn skatolojn.
  Gulivero opiniis, ke tio ne estas tre saĝa. Ĉar pafiloj ne estas malbona afero. Krome, kelkaj pafiloj faritaj en Anglio, tiutempe la plej progresinta lando en la mondo, pafas sufiĉe precize. Kaj jen pafarkoj kaj arbalestoj, kvazaŭ en la frua mezepoko. Kaj en Britujo jam venas la industria revolucio. Kaj baldaŭ Anglio fariĝos tiel forta, ke eĉ la gigantoj povos interbatali. Kvankam ĉi tio povas esti kolosa risko.
  Nudaj sklavaj knaboj plaŭdis en la marakvo. Kaj tio estis bonega laŭ sia propra maniero. Gulivero kaj paro da iamaj maristoknaboj subite komencis plaŭdi unu la alian. Ili verŝis sin per nubo da ŝprucaĵoj kaj gaje ridis, eligante la langon.
  Ŝajnus, ke ili estis plenkreskuloj en sia menso kaj konservis la saman memoron, sed en sia konduto ili subite fariĝis veraj infanoj. Kaj ili tiom volas ridi kaj rideti kaj ludi petolojn.
  Kaj Gulivero plaŭdis siajn maristojn, kaj ili kontraŭ li. La knaboj estis tre gajaj kaj montris siajn dentojn. Kiujn nun ili havas siajn, kaj blankajn. Ĉi tio estas nova, rava mondo, en kiu estas glora reveno al infanaĝo.
  Gulivero sentis sin bone fizike kaj povis esti sufiĉe feliĉa entute. Kaj fakte, lia juneco revenis al li kaj ĉi tio, oni povus diri, estas la plej grava afero.
  Kaj kion pli vi povus deziri? Vere, aliflanke, vi estas nur nuda sklavo, kaj ĉi tio eĉ ĝenas. Kaj esti sklavo ne estas tre bona. Tamen, esti sklavo estas multe pli bona.
  Efektive, malgraŭ ĉiuj problemoj, infanaĝo estas sufiĉe feliĉa tempo. Estu foje konfliktoj kun kunuloj, aŭ vi devas iri al lernejo, aŭ eĉ labori.
  Kvankam... Kompreneble, fine de la deksepa jarcento, kiam estis la infanaĝo de Gulivero, estis tempo, kiam ĝi ne estis tre sana. Kaj estas neniu el la ĝojoj, kiujn infanoj havas en la dudekunua. Jes, ĝuste tio estas.
  Sed tamen infanoj komunikas inter si kaj ludas. Kaj oni povas diri, ke ĉi tio estas distro, eĉ se oni ne havas ideon pri la ekzisto de ludkonzoloj kaj saĝtelefonoj.
  Tamen, la knaboj ne rajtis plaŭdi longe kaj estis forpelitaj el la akvo per lancoj. Kaj la varma sablo vere bruligas viajn kalkanojn. Vere, kiam la plandoj estas malsekaj, oni ne vere sentas ĝin. Tiam ĝi komencas fariĝi vere varma.
  Gulivero ekkriis:
  - Miaj kruroj brulas multe! Donu al mi kelkajn ŝuojn!
  Responde, la militista knabo batis lin per vipo, kriante:
  - Silentu! Sklavoj ne rajtas al ŝuoj laŭ sia rango!
  La militistknabinoj, tamen, komencis porti siajn naĝkustojn. Ĉi tio estas la sola vestaĵo, kiun sklavoj povus porti. Kiel en ia Egiptio.
  La knaboj, kiuj estis kaptitaj, komencis porti almenaŭ tion por kovri sian honton.
  Gulivero provis demandi:
  - Ĉu tiel oni salutas fremdulojn!?
  Kaj tiam li denove ricevis la vipon. Tamen eleganta knabino kun diamantaj orelringoj ekkriis:
  - Trankviliĝu! Li ja estas ilia gvidanto! Eble mi povas klarigi ĝin al li?
  La militisto en la ora kasko kapjesis:
  - Ni!
  La knabino, piedpremante per altvaloraj sandaloj, alproksimiĝis al Gulivero, kiu fariĝis knabo, kaj pepis:
  - Ĉiuj eksterlandanoj el la maro fariĝas sklavoj laŭ kutimo kaj estas vendataj aŭkcie. Ĉi tiuj estas niaj reguloj. Tamen, se vi scias kiel fari ion kaj pruvi, ke vi povas esti utila, tiam via vivo en sklaveco ne estos tiel malfacila. Kaj kun la tempo, vi povas akiri liberecon pro viaj meritoj. Ankaŭ, se vi estas bonega kun armiloj, ni povas sendi vin al la cirko por batali kiel gladiatoroj. Kaj se vi montros vin bone tie, tiam vi estos prenita en la armeon, kaj ĉi tio estas ŝanco por kariero. Tio estas, eĉ niaj sklavoj povas bone vivi kaj fariĝi noblaj homoj.
  Gulivero riverencis kaj respondis:
  - Mi estas kirurgo, mi povas esti utila!
  La knabino balancis la kapon:
  - En via lando la medicino estas malbone evoluinta. Vi verŝajne ne utilos!
  Gulivero demandis ridetante:
  - Kio pri la britoj?
  La knabino kun la diamantaj orelringoj kapjesis:
  - Certe! Kaj ne nur ili! Kompreneble, sklaveco atendis ilin ĉiujn. Kaj kiu estis sendita al milito!
  Gulivero demandis:
  - Ĉu vi ne bezonas kanonojn, pistolojn, musketojn?
  La knabino decide respondis:
  - Ne! Ni batalas nur per tranĉitaj armiloj! Pulvo estas malpermesita kaj ĉi tie kaj en la Bufalo-Imperio.
  Gulivero estis surprizita:
  - Ĉu ekzistas alia imperio?
  La knabino kapjesis:
  - Jes, kaj estas milito inter ni! Nur ne pensu, ke se vi venos tien, vi estus pli bone. Ankaŭ vi estus sklavigita kaj vendata!
  Gulivero rimarkis kun suspiro:
  - Ve! Ĉi tio ŝajne estas nia sorto! Ĉiam estu sklavo aŭ kaptito!
  La knabo en la ora kasko kapjesis:
  - Ŝi ĉion klarigis al vi! Nun oni kondukos vin al la urbo. Ili preparos ĝin por vendo tie. Ne ĝenu kuri. Por provi eskapi, ni tuj estas krucumitaj sur krucoj. Tie en la urbo vi estos markitaj kaj, kiel kutimas, viaj haroj estos razitaj kalvaj. Kaj ili elkondukos vin por vendi. Se vi trovos vin en la minejoj, kondutu bone. Tiam vi alternos inter surfaca laboro kaj subtera laboro. Do, kun sufiĉe da nutrado, vi povas daŭri jarcentojn!
  Gulivero fajfis:
  - Pli ol unu jarcento, sklavo en la ŝtonminejoj!?
  La knabo kapjesis:
  - Jen ĝi! Ni ne havas maljunecon! Ĝoju, esti eterne juna. Se vi ne estas mortigita, tiam post mil jaroj via animo ankoraŭ forlasos vian korpon. Sed vi ankoraŭ havas mil jarojn antaŭ vi. Vivu kaj estu feliĉa!
  Kaj Gulivero denove estis vipita. La perspektivo vivi mil jarojn post tio ne estis tre kuraĝiga.
  Sed aliflanke, ĉu ĝi ne estas bonega? Sed mi scivolas, kio okazos, se ŝi forkuros? Ĉu li denove fariĝos plenkreskulo, aŭ ĉu li restos knabo? Kvankam verŝajne estas tro frue por pensi pri ĝi.
  La knaboj kiuj ĵus estis maristoj estis gregigitaj en unu kolonon. Kaj ĉi tiuj estas ducent knaboj. Ĉiuj duonnudaj en nigraj sklavkofroj. Belaj knaboj, sveltaj, sed por ne diri, kiuj estas maldikaj. Ĉi tiuj estas sufiĉe muskolaj kaj fortaj laŭ aspekto, kaj sen graso. La haŭto estas sunbrunigita, kaj la dentoj estas tute nerompitaj kaj blankaj. Kaj ŝajne tute sana.
  Kvankam iliaj nudaj plandumoj ankoraŭ ne fariĝis tute malglataj, ili ankoraŭ estas elteneblaj sen ŝuoj.
  Pluraj rajdantoj suprenflugis. Knaboj ankaŭ, kun vipoj en la manoj. Knabinoj ankaŭ aperis sur la unikornoj.
  Do alvenis la kavalerio. Kaj kun ŝi estas kvin edukitaj leopardoj.
  Knabo sur ĉevalo kaj en arĝenta kasko avertis:
  - Ĉi tiuj bestoj protektos vin! Se iu provas eskapi, ili disŝiros ilin. Ni ne donos al vi manĝaĵon kaj akvon nuntempe - paciencu, sklavoj. Tiam estos manĝaĵo kaj akvo. Nu, kompreneble, ĉar vi ĉiuj estas knaboj ĉi tie, vi estos metitaj en apartan kazernon, ĝis vi estos metita por aŭkcii. Ne kuraĝu ribeli. Vi estos mortigita, kaj kiu ajn estos kaptita, tiu estos krucumita sur kruco aŭ stelo. Estas malpermesite paroli dum la transiro. Ni senkompate batos krimulojn. Kaj ni palisumos la plej obstinajn.
  Kaj se vi volas ion diri, vi devas diri: Sinjoro aŭ sinjorino, permesu, ke mi alparolu vin. Kaj ne forgesu riverenci!
  Gulivero, superfortante sian timon, gugrigis:
  - Bonvolu permesi al mi alparoli vin!
  La junulo en la ora kasko grumblis:
  - Nu, parolu!
  Gulivero, kiu fariĝis knabo, demandis:
  - Ne necesas ligi nin! Ni donos nian honorvorton, ke ni trankvile kaj trankvile kondutos kaj ne forkuros!
  La junulo en la ora kasko ridetis kaj respondis:
  - Ĉu en Anglio estas kutime plenumi vian vorton, precipe donita al fremduloj?! Tamen ni ne metos al vi ĉenojn, se vi povas esti trankvila kaj ne brui dum almenaŭ unu horo. Alie, ni ĉiuj ĉenos vin kiel kondamnitoj!
  La knabino kun diamantaj orelringoj rimarkis:
  "Eble mi prenos ĉi tiun junulon kaj metos lin sur ĉevaleton apud mi?"
  La junulo en la ora kasko balancis la kapon:
  - Tro da honoro por nuda kaj malpura sklava knabo. Vi povas ligi lin per ŝnuro kiel hundo kaj lasi lin sekvi vin.
  La knabino kapjesis kun rideto kaj kuĝis:
  - Sur lia arĝenta ĉeno! Kia dolĉa knabeto li fariĝis nun.
  Juna Gulivero travivis alian humiligon. Oni metis sur lin kolumon, kiel hundidon, kaj li estis ĉenita per arĝenta ĉeno.
  Aliaj knabmaristoj estis laĉitaj sur ŝnuro. Ili nun estis kiel sklavaj knaboj. La rajdantoj ĉirkaŭis, kaj parto de la gardisto moviĝis piede.
  Kaj tiel ĉi tiu tuta nudpieda teamo ekiris. Sklavknaboj ridetis kiam ili fariĝis infanoj, sed se ili provis paroli, ili ricevis vipojn. Diskorde, ili paŝis kune kun siaj nudaj kalkanoj, unue trans la sablon. Kaj poste laŭ la kruda gruza vojo.
  Gulivero la knabo estis tirita per ŝnuro. Vere, estis facile promeni en la korpo de infano. Kaj la knabino en la juvelaĵo ne hastis rajdi la poneon. Male, ŝi eĉ scivolis pri la nova kunulo de sia ekvivalento. Kiu estis lastatempe plenkreskulo.
  Ŝi demandis ridetante:
  - Ĉu vi estis la plej grava inter ili?
  Knabo Gulivero kapjesis:
  - Jes mi!
  Kaj li paŝis nudpiede, kun infana plando, sur akran ŝtoneton, post kio li kriegis.
  La knabino ridetis kaj demandis denove:
  -Ĉu vi vojaĝis al interesaj landoj?
  La sklavino respondis memfide:
  - Certe!
  La beleco en juveloj demandis:
  - Diru! Kio estis via unua kaj plej interesa sperto?
  Gulivero, kiu fariĝis juna, facile respondis:
  - Kompreneble, alvenante al la lando Liliputo . Tie loĝis etuloj, kiel ni homoj, nur dekduoble pli malgrandaj!
  La knabino, scivolema, demandis:
  - Ĉu ili estis kiel ni, infanoj, aŭ kiel vi plenkreskuloj?
  La sklavino respondis fervore:
  - Ili estis kiel nia specio - plenkreskuloj kaj infanoj, nur dekduoble pli malgrandaj.
  Nu, ili ankoraŭ ne havis pafilojn - nur malvarmajn armilojn!
  La knabino tordis sian belan infanecan vizaĝon kaj rimarkis:
  - Eĉ al nia milito, kaj pafiloj! Tia feliĉo mankis!
  Gulivero notis:
  - Sed vi povas konkeri vian tutan kontinenton per ĝi!
  La belulino murmuris kaj kantis:
  Mi ne volas venkon je ajna prezo
  Mi ne volas meti mian piedon sur mian bruston...
  Ni ne estos en interligo kun Satano,
  Ĝuste, ni tute ne povas deturni sin de la vojo!
  Sklavknabo, frapante la nudajn piedojn, kiuj komencis juki pro la kruda gruzo sur la vojoj, rimarkis:
  - Ne ĉiam necesas sekvi la regulojn pro granda celo!
  La knabino kapjesis:
  - Jes, kaj mi, ekzemple, pendigos vin sur la rako!
  Ili marŝis silente dum kelka tempo. Gulivero rigardis la kolonon de knaboj, kiuj fariĝis maristoj. Ĉi tiuj estas knaboj ne pli aĝaj ol dek tri. La infanoj aspektas sufiĉe belaj, kvankam ili estas preskaŭ nudaj, nudpiedaj, kaj aspektas kiel sklavoj. Jes, ili estas sklavoj. Tute neenviinda sorto atendis lin.
  La knabino demandis:
  - Kaj kiam la nanoj vidis vin tiel granda, kion ili faris?
  La knabo Gulivero respondis kun dolĉa rideto:
  - Ili ligis min!
  La belulino ridis kaj grincis:
  - Kaj vi cedis al ili tiel grandaj?
  La sklava knabo deklaris:
  - Ili faris ĝin dum mi dormis! Same kiel vi! Se vi estus malkovrita ĝustatempe, ĉi tio ne estus tiel facile okazinta por vi!
  La knabino kapjesis:
  - Sendube! Sed kutime, se ŝipoj kun plenkreskuloj estas ĵetitaj sur niajn marbordojn, iliaj loĝantoj ekdormas. Kaj tiam ili fariĝas infanoj kiel ni!
  Boy Gulivero notis:
  - Eterna infaneco... Kio estas pli bona ol provizora maljuneco!
  . ĈAPITRO N-ro 2.
  La infanoj, unu sur bela kaj blanka unikorno, la alia sklava knabo en nur naĝkalsono, daŭre parolis.
  La knabino rimarkis:
  - En aliaj mondoj homoj estas tiel neperfektaj. Ili maljuniĝas kaj virinoj precipe fariĝas tiel naŭzaj kaj malbelaj dum ili maljuniĝas. La maljunulinoj estas sulkitaj, ĝibulaj, sendantaj, odoraj. Ĉi tio estas nur ia abomeno!
  La knabo Gulivero, kiu promenis per ŝnuro, etendis la manojn kaj respondis:
  - Jen la providenco de Dio! Ankaŭ mi ŝatus, ke virinoj kaj viroj ne maljuniĝu, sed...
  La knabino ridis kaj demandis:
  - Ĉu vi diras la providencon de Dio? Sed ni jam havis plurajn skipojn, el diversaj tempoj. Kaj ili ĉiuj reprezentas Dion en malsamaj manieroj. Precipe la pastro diris, ke la ĝusta kredo estas katolika, kaj la kapo de ĉiuj kristanoj estas la Papo!
  Knabo Gulivero balancis la kapon:
  - Ni havas iomete alian kredon! Kaj la estro de la eklezio estas la reĝo! Tamen ne ĉiuj angloj aliĝas al tio. Estas diversdirektaj protestantoj, multaj katolikoj, kaj en aliaj landoj de la mondo estas tute malsamaj religioj.
  La knabino ridetis kaj demandis:
  - Jes, vi havas multajn religiojn. Sed vi eĉ ne povas eltrovi vian propran religion. Mi legis la Biblion. Tie Jesuo klare kaj rekte diras, ke estas nur unu Dio kaj en la ĉielo. Tamen la apostolo Tomaso genuiĝis kaj diris al Kristo - Mia Sinjoro kaj mia Dio? Ĉu do kristanoj havas du Diojn?
  La knabo Gulivero respondis ridetante:
  - Ne! Ne tiel!
  La knabino grumblis:
  - Kiel malĝuste! Ne povas esti, ke estis du Dioj kaj unu samtempe. Kaj la pastro eĉ diris, ke ankaŭ la Sankta Spirito estas Dio, do estas tri dioj! Sed estas klare dirite: aŭskultu min, Izrael, via Dio estas Unu!
  La sklava knabo respondis ĝemante:
  - Jen la nekomprenebla mistero de la Triunuo!
  La knabino ridetis kaj rimarkis:
  - Kaj alia afero, kiu konfuzas min. Se Jesuo estas Ĉiopova Dio, kial do li ne havis sufiĉe da forto por eĉ porti la krucon sur Kalvario? Kia ĉiopova Dio estas Li, se Li eĉ ne povas fari tian simplan aferon?
  La knabo Gulivero respondis kun konfuzita rigardo:
  - Granda mistero: Dio aperis en la karno, sin montris al la anĝeloj, estis pravigita en spirito, supreniris en gloro!
  La knabino kolere notis:
  - Do per ĉi tiuj vortoj estas mistero, vi povas klarigi ion ajn en la mondo. Ĉi tio estas klarigo, sen klarigo!
  La sklavo kapjesis:
  - Prave! Sed ne estas pli bona! Kaj la Biblio diras, ke ekzistas sekretoj, kiujn eĉ anĝeloj provas penetri!
  La belulino prenis vipon el sia sako, kaj la spuro vangofrapis la knabon sur lian glatan, senharan dorson.
  Gulivero ne estis tiel dolora kiel humiligita.
  Kaj la knabino diris:
  - Ĉiu absurdaĵo kaj sensencaĵo estas klarigebla, unuvorte, mistero!
  Kaj estis alia paŭzo. La knaboj plaŭdis sur la akraj, varmaj ŝtonetoj de la vojo. Estis klare, ke iliaj piedoj, kiuj ankoraŭ ne estis sufiĉe malmoligitaj, spertas doloron kaj suferon. Vezikoj, abrazioj kaj kontuzoj aperas sur la plandoj de infanoj. Sed kelkaj el la knaboj kaj knabinoj gardantaj kuraĝe marŝas nudpiede, kaj dum sia longa vivo iliaj piedoj fariĝis tre kalaj, pli fortaj ol la ledo de botoj kaj ne spertas malkomforton. Do la sklavaj knaboj ĝemis kaj lamis kaj suferis.
  En Britio, promeni nudpiede ne estis prestiĝa - ĝi estis konsiderata signo de ekstrema malriĉeco. Kaj eĉ infanoj ne ŝatis montri siajn nudajn, rondajn kalkanojn. Kaj somero en Britio ne estas tiel varma. Do la infanoj ĉi tie ankoraŭ ne estas tiel spertaj.
  La knabo Gulivero ankaŭ suferis. Liaj nudaj, infanecaj piedoj brulis, kaj la plandoj jam estis tranĉitaj, kaj suferis pro la varmego de la ŝtonoj. Li tenis nur per kuraĝo kaj obstino. Kvankam li estas knabo, viro devas elteni, montrante ekzemplon de kuraĝo.
  Por iel eskapi de sia sufero, Gulivero demandis:
  - Ĉu vi havas Dion?
  La knabino ridetis kaj demandis:
  - Ĉu vi kredas je via Dio?
  La knabo Gulivero respondis ne tro memfide:
  - Jes mi kredas vin!
  La belulino kapjesis kaj rimarkis:
  - Kial vi nun estas en sklaveco? Ĉu la piedoj de viaj infanoj suferas de akraj kaj varmaj ŝtonoj?
  La sklava knabo respondis ĝemante:
  - Ĉiuj havas pekojn! Kaj ĉi tio estas repago por miaj pekoj! Kaj krome mi retrovis mian junecon, kiun oni jam povas nomi rekompenco!
  La knabino ridetis kaj respondis:
  - Jes, eblas! Vi povas vivi mil jarojn kaj ankoraŭ havi ĉiujn viajn dentojn. Eĉ se dento estas batita, ĝi rekreskos. Kaj vi ne havos kalvon, barbon aŭ ĝibon. Jes, viaj nudaj piedoj baldaŭ fariĝos krudaj kaj promeni sur akraj kaj varmaj ŝtonoj eĉ fariĝos agrabla!
  Knabo Gulivero kapjesis:
  - Precipe! Estas preskaŭ ĉielo! En eterna hela juneco!
  La knabino en la juveloj kantis:
  Kiel mirinde estas esti juna,
  Granda viveco kaj energio...
  Lasu la ĉasiston iĝi ludon,
  Kaj la planedo fariĝos eterna paradizo!
  Tiam la knabino prenis kaj demetis siajn sandalojn kun valoraj ŝtonoj de siaj belaj, kvankam infanecaj, piedoj. Ŝi deiris la unikornon kaj marŝis nudpiede kun la knabo Gulivero.
  Ŝia vizaĝo ridetis kaj la knabino rimarkis:
  - Kaj eĉ estas agrable promeni sur ŝtonetoj kun viaj nudaj kalkanoj!
  Knabo Gulivero konsentis:
  - Jes! Vi eble ĝuos ĝin! Sed vere doloras!
  La knabino faris demandon:
  - Je kio vi kredas? La pastro diris: la justuloj iros rekte en la ĉielon, la grandaj pekuloj iros en inferon, sed tiuj, kiuj estas malpli grandaj pekuloj, iros al purgatorio. Kio pri vi?
  La sklava knabo respondis ĝemante:
  - Ni ne kredas je purgatorio! Ni estas aŭ en la ĉielo aŭ en la infero!
  La knabino ridis kaj komentis, plaŭdante sur la ŝtonetojn per siaj nudaj, tre belaj, ĉizitaj piedoj:
  - Sed ĉi-kaze, ĉiuj devos esti senditaj al la infero! Ĉar ne ekzistas senpekaj homoj. Ĉiuj pekas, se ne en faroj, tiam en pensoj. Kaj kial via Dio jxetas ilin en fajron?
  La knabo Gulivero levis siajn ŝultrojn, kiuj fariĝis infanecaj, kaj respondis ridete:
  - Ni havas fidon, ke ekzistas la graco de Dio, kiu savas homojn el infero. Kaj precipe, la Ĉiopova Dio Jesuo Kristo iris al la kruco tial, por kovri ĉiujn homajn pekojn! Kaj lia pekliberiga ofero donas al ni ŝancon por savo!
  La knabino ridetis kaj komentis, daŭre ĝui la varmon de la akraj ŝtonoj, kiuj tiklis kaj masaĝis ŝiajn nudajn plandojn:
  - Ĝuste tion mi ne komprenas! Homoj, mortiginte Dion, la Filon, ne nur ne pliboniĝis, sed eĉ pliigis la nombron de siaj pekoj kaj krimoj. Kaj Dio la Patro pardonis ilin nur pro tio? Kvankam en teorio, por tia ago ili devus esti tute malbenitaj?
  La knabo Gulivero suspiris kaj respondis:
  - Ankaŭ ĉi tio estas bonega sekreto. La mistero de kiel elaĉeto okazis! Ĉiukaze, la Plejalta Dio Jesuo prenis sur sin la kulpon kaj pekojn de la tuta mondo. Kaj sen verŝado de sango ne ekzistas pardono!
  La knabino, plaŭdante siajn nudajn piedojn, logike rimarkis:
  - Sed vi ne povas fari tion! Ĉi tio estas kontraŭa al juraj principoj. Unu persono ankoraŭ povas pagi monpunon por alia, sed ne havas la rajton servi en malliberejo. Nu, des malpli iri al morto por iu alia. Ĉi tio ankaŭ kontraŭdiras viajn britajn leĝojn!
  La knabo Gulivero konsente kapjesis:
  - Jes, ĝi kontraŭdiras homajn leĝojn! Sed la Ĉiopova Sinjoro Dio mem starigas la leĝojn kaj sur la Tero kaj en la Ĉielo! Kaj vi ne povas argumenti kontraŭ ĉi tio!
  La knabino faris demandon:
  - Kaj ke la leĝoj de Dio kondamnis senkulpulon al morto? Kaj eĉ la Plejalta Dio la Kreinto?
  La sklava knabo respondis:
  - La Plejalta Dio Jesuo prenis la kulpon sur sin! Li prenis sur sin la koleron de Dio. Kaj li faris tion noble. Kaj ĉio alia... Nu, iu devis respondi pri pekoj kaj Dio mem faris tion, en la persono de sia Filo!
  La knabino logike rimarkis:
  - Sed la morto de Dio la Filo sur la kruco ne plibonigis la homaron. Kaj ĝi nur aldonis al liaj krimoj. Montriĝas, ke por ricevi pardonon, la homaro devis fariĝi eĉ pli krima? Ĉi tio estas tute absurda!
  La knabo Gulivero respondis ridetante:
  - La planoj de Dio estas nekompreneblaj. Konsentu, ke eĉ por formikoj, multaj aferoj, kiujn ni homoj havas, estas nekompreneblaj!
  La knabino ridis kaj respondis:
  - La universala respondo estas nekomprenebla! Tiel vi povas klarigi ĉion sen klarigi ion ajn. Ja estas neeble kompreni Dion kaj ne necesas pensi!
  La knabo Gulivero rimarkis ĝemante:
  - Kaj en nia mondo estas multo nekomprenebla! Ekzemple, kial la Tero altiras objektojn? Ĉu vi povas doni klarigon pri tio?
  La knabino ridetis kaj respondis:
  - Nu, jes, ne al ĉio oni povas doni logikan kaj racian respondon! Sed la demando estas, kial ni devus kredi je Dio? Post ĉio, neniu iam vidis Lin. Kaj samtempe, ĉu vi kredas je ĝi?
  La sklava knabo denove levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Alie, estas malfacile klarigi la ekziston de nia mondo kaj diversaj steloj. Kiel kompreni ĉi tion? Iu kreis ilin!
  La nudpieda belulo rimarkis:
  - Kiel klarigi la ekziston de la Kreinto? Ĉu iu kreis Lin ankaŭ?
  La knabo Gulivero paŝis per la nuda piedo sur akran ŝtonon kaj ĝemis, poste diris:
  - Ni kredas, ke Dio ĉiam estis!
  La knabino ridis kaj rimarkis:
  - Kiel Dio povus aperi sen kialo! Devas esti radika kaŭzo por ĉio!
  La sklava knabo respondis:
  - Ni devas preni ĝin kiel aksiomon, ke Dio ekzistas. Kaj kredu je ĝi. Kaj se vi longe pensas kaj eltrovas ĝin, vi certe freneziĝos!
  La belulino ridis kaj kantis:
  - Ĉi tiuj estas fabeloj por infanoj,
  Kompreneble vi kredas je Dio...
  Donu la monon al la pastroj,
  Kaj tiam vi ricevos la ĉielon!
  Knabo Gulivero kapjesis:
  - Ve, estas neeble scii ĉion!
  La knabino demandis:
  - Kial homoj maljuniĝas kaj mortas sub ĉiopova Dio?
  La sklava knabo respondis:
  - Repago pro peko!
  La belulino notis:
  - Sed ni ankaŭ pekas kaj ne maljuniĝas!
  Knabo Gulivero levis la ŝultrojn:
  - Mi ne scias kial vi estas eternaj infanoj! Kaj vi ankaŭ ne scias! Same kiel oni ne scias, kial bovino havas kornojn, sed porko ne!
  La knabino palpebrumis al la kaptita knabo kaj sugestis:
  - Eble vi volas vipon? Aŭ ĉu vi fritu viajn nudajn kalkanojn?
  Knabo Gulivero demandis:
  - Kion tio pruvos?
  La belulino laŭte respondis:
  - Ke por vi mi estas la Sinjoro Dio!
  La sklavo knabo kuraĝe respondis:
  - Nu, vi ankoraŭ ne povas mortigi mian animon!
  La knabino rimarkis:
  - Oni povas sendi vin al la ŝtonminejoj, kio estas vera infero. Aŭ eble al pli bona loko. Ekzemple, mi povas fari vin mia sinjoro!
  Knabo Gulivero kapjesis:
  - Dankon!
  La knabino demandis:
  - Diru al mi pli bone, kiajn aventurojn vi havis kun la Liliputanoj?
  La sklava knabo respondis ridetante:
  - Kiam mi dormis, ili ligis min. Tiam ili tamen donis al mi ion por manĝi. Nu, ili pafis al ni sagojn. Poste, ĝi estis pli interesa. Ili malligis min kaj eĉ donis al mi iom da libereco. Kontraŭe, mi ankaŭ provizis al ili kelkajn servojn.
  La nudpieda belulino, piedpremante la akrajn, varmigitajn ŝtonetojn per siaj nudaj, infanecaj, sed tre graciaj piedoj kaj ridetante, demandis:
  - Kiajn servojn vi donis al ili? Kun via alteco, verŝajne ne estas tre oportune por sinjorinoj trakti tian giganton!
  La knabo Gulivero ridetis kaj respondis:
  - Mi plenumis tre grandan servon. Li forprenis kvindek ŝipojn, kiujn la kontraŭuloj de Liliputo preparis por surteriĝo. Kaj per tio savis ilian staton de la surteriĝo de forta armeo!
  La knabino vangofrapis la knabon kun la manplato sur lia nuda dorso, ruĝa pro freŝa sunbruno, kaj kukis:
  - Ĉi tio estas vere bonega! Rezultas, ke ĉi tio estas grandega kresko, kiu povas esti uzata por bono!
  La knabo Gulivero kantis responde:
  Ne nur por brili, sed por fumi,
  Eble vulkano, eble vulkano...
  Eble en mia koro mi povus esti nano,
  Kaj giganto, kaj giganto!
  Kaj la knabo daŭre piedpremadis la akrajn, varmajn ŝtonojn per siaj infanecaj, kontuzitaj, gratitaj piedoj. Kaj ĝi estis dolora kaj malagrabla. Sed la kuraĝa infano tenis sin.
  Kaj por distri sin li demandis:
  - Sed kian kredon vi havas?
  La knabino ridetante demandis:
  - Kio laŭ vi necesas por havi fidon?
  Knabo Gulivero kapjesis:
  - Ĉiuj popoloj havas almenaŭ ian kredon. Eĉ la sovaĝuloj!
  La knabino knaris:
  - Ni ne estas sovaĝuloj! Kaj ni ne kredas je fabeloj!
  La sklava knabo rimarkis:
  - Sed vi riskas perdi vian animon!
  Responde, la knabino komencis kanti ironie;
  Kion la Sinjoro volis diri?
  Li, vivanta en terura distanco...
  Kiam la ordono estis donita labori,
  Por ke ni ne restu en sonĝo.
  
  Kvankam la reĝa vesto estas grandioza,
  Sed ne ekzistas pli avara homo...
  Malriĉeco pafas plene -
  Nia mondo de sufero estas epopea!
  
  Kaj Adamo ne kulpas pri tio -
  Simpla sovetia, rusa ulo...
  Mi iradis nuda, ne kaŝante mian honton,
  Kiel proleto sub carismo!
  
  Dio donis al li manĝaĵon - la limon,
  Paŝtu sen koni la forkojn...
  Se vi volas pli, vi estos batata!
  Kaj trinku per la manplato sen boteloj.
  
  Adamo suferis tian sorton,
  En iu timiga, enuiga paradizo!
  Sed la serpento flugis sur flugiloj,
  Li komprenis: homo suferas...
  
  Estas maniero eliri el la densejo,
  Konstruu urbon, nasku!
  Por ne longe vagi ĉirkaŭ la arbareto,
  Foje necesas perfido!
  
  Mi ŝtelis la magian ŝlosilon el la ĉielo,
  Por forlasi la Edenon de rutino...
  Tie vi trovos la junulinon de viaj sonĝoj,
  Almenaŭ vi povas perei en la submondo!
  
  Jes, kompreneble estas risko, knabo
  Ĉi tiu planedo ne estas donaco...
  Sed vi rekonos konsciencon, honoron,
  Kaj vi trovos vian perfektan kongruon!
  
  Adamo ricevis ĉi tiun ŝlosilon -
  Li malfermis la pordegojn kaj forlasis la ĉielon.
  La pekulo elspezis multe da energio,
  Promenante sur la ŝtonoj de grandaj montoj...
  
  Jen li denove vidas la pordegon -
  Kaj denove aperis la flugilhava serpento...
  Li diris: Mi estas bona Satano -
  La riglilo malfermiĝis per si mem...
  
  Adamo eniris kaj li vidis -
  Tia pentrita miraklo...
  Nuda junulino malantaŭ la monteto,
  Frotas porcelanan oran pladon.
  
  Sed kiom bona ĝi estas?
  Adam la knabo ne povis reteni!
  Kaj kisu ŝiajn lipojn
  Ĝi montriĝis pli dolĉa ol mielo!
  
  Ŝi respondis al li -
  La korpoj kunfandiĝis en ŝtorma ekstazo...
  Ne, ne malbenu Satanon -
  La uloj aperis en peko!
  
  Dio forpelis ilin el la paradizo, sed...
  La planedo fariĝis ilia hejmo.
  Kvankam homoj havas nur unu sunon,
  Sed estas miloj da idoj!
  
  Jes, estis tre malfacile -
  Inundoj, sekecoj kaj vintroj.
  Sed la menso estas potenca remilo,
  Homo fariĝis forta kreaĵo!
  
  Kiel anĝelo li povas flugi,
  Kiel la demono de montoj detruas la reliefon!
  Kreu vojon, kien vi povas iri -
  Atingu ajnan punkton surtere.
  
  Kaj ni bezonas spacon -
  Ni ankaŭ povos konkeri.
  Do nia peko ne estas frazo,
  Ne, ne parolu stultaĵojn!
  
  Sen peko, ne estas progreso,
  Pensoj generas movadon!
  Estas nur unu respondo al la prediko:
  Ni ne bezonas alies paradizon!
  Kaj la knabino kolere frapis sian nudan piedon, igante la ŝtonojn skui kaj salti. Kaj li faris tion decide.
  Ĉi tio estas vere knabino el eterne juna lando.
  Knabo Gulivero rimarkis:
  - Nu, ĉu vi vere ne timas eternan, inferan turmenton?
  La knabino ridetis kaj demandis:
  - Ĉu vi mem vidis Inferon?
  La knabo Gulivero levis siajn infanajn ŝultrojn kaj respondis:
  - Sincere, ne!
  La knabino ridetis kaj aldonis:
  -Ĉu iu el la homoj en via lando vidis inferon?
  La sklavo etendis la manojn:
  - Ne scias! Unu, kvankam ebriulo, trinkis sin en delirium tremens kaj vidis inferon kaj diablojn. Sed neniu scias certe pri tio kaj ne povas scii!
  La beleco notita kun ironio:
  - Tiel vi kredas je infanaj fabeloj. Kaj la pastroj prenas monon de vi por fabeloj!
  La knabo Gulivero levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Ne temas nur pri timo de la infero. Obei Dion sub premo tute ne estas tio, kion bezonas la Ĉiopova. Se li dezirus, li verŝajne montrus kaj Ĉielon kaj Inferon en sia tuta gloro. Kaj neniu kuraĝus kontraŭdiri!
  La knabino kapjesis kaj demandis:
  - Kaj kio estas la esenco de la problemo?
  Knabo Gulivero respondis:
  - La fakto, ke ni ne nur timas Dion, sed ankaŭ lin amas!
  La nudpieda belulo kapjesis:
  - Estas bone, ke vi amas Lin! Kial li ne amas vin?
  La sklavino respondis memfide:
  - Kaj la Sinjoro Dio nin amas!
  La knabino ridis:
  - Kaj tial igas junajn, belajn virinojn maljunulinojn. Kaj ankaŭ sendas ĉiajn naturajn katastrofojn?
  Knabo Gulivero rimarkis:
  - Kiu amas tiun, kiu amas lin !
  La nudpieda belulino ridis kaj batis la sklavan knabon Gulivero per bato de sia vipo, pepante:
  - Mi amas vin! Kaj tial mi batis!
  Post kio ŝi prenis ŝtoneton per la nudaj piedfingroj. Ŝi forĵetis ĝin. Ĝi trarompis la folion de palmarbo, kiu kreskis laŭlonge de la vojo. Kaj ridetante ŝi demandis:
  - Venu, eble vi povas kanti! Ekzemple, pri kiel vi amas la Ĉiopova Dion?!
  La sklavo Gulivero kapjesis:
  - Kun plezuro!
  La knabino minace avertis:
  - Sed se mi ne ŝatas ĝin, tiam la knabo fritos viajn nudajn, infanajn kalkanojn!
  La sklavino komencis kanti responde, per sia klara kaj tre agrabla voĉo;
  Sunradio brilas tra la ora mallumo,
  Sendita de kerubo, salutojn de Dio al mi!
  Malicspiritoj atakas - vekita svarmo,
  La submondo alportas multajn problemojn!
  
  Ni faras multajn malpurajn trukojn - malnoblajn agojn,
  Se vi deziras bonon, vi restas sola!
  Mi volis rompi la katenojn en pecojn,
  Sed la kolumo, kiun donis la reganto, estas forta!
  
  Mi rememoris la virinan vizaĝon de mia amato,
  Mi venos tra la flamoj de bataloj kaj fulmotondroj!
  Kaj la sankta spirito penetris en mian koron,
  Estas malfacile por mi, mi ĝemas, sufokiĝas en deliro!
  
  Sub ni estas ebenaĵo, tapiŝo de arboj,
  Sennombra mallumo de malamikoj formis muron!
  Sed la angxelo de la Eternulo etendis sian dekstran manon,
  Estas tempo venki kaj adiaŭi melankolio!
  
  Mi laŭdas Kriston - li estas dia,
  En mia peka animo: La Ĉiopova kantas!
  La motivo estas konata al ĉiuj, ripetita en la psalmoj,
  Lanco akra - iru piedvojaĝon!
  
  La Dio de paco renkontas la plej malhelan brovon,
  La Sanktan Patrujon estas perfidata de vi!
  Vi timis en batalo kaj disiĝis per via glavo,
  Vi estis konkerita de via kontraŭulo, Satano!
  
  Mi respondis al Dio, kliniĝante ĝis la tero,
  Jes, la homo estas malforta, lia karno estas kiel akvo!
  Kiam estis malfacile, mi vokis al vi,
  La respondo ne venis, li apenaŭ travivis la batalon!
  
  Mi petas la Ĉionpovan, donu al mi unu ŝancon,
  Por streĉi vian volon kaj venki la armeon de la infero!
  Kristo respondis - li vidis la horon de pereo,
  Sed mi volis provi vian kredon!
  
  Nu, iru kaj preĝu - mi pardonos vin,
  La suferon de homoj, ve, mi komprenas!
  Memoru Davidon, metu la ŝtonon en la svingon,
  Ĉiuj pekuloj de la mondo estas filoj de Kristo!
  
  Kaj tiel mi batalas, por la gloro de Kristo,
  Kaj fluo de bolanta sango fluas!
  Kaj la montoj de la mortintoj, la nombro de viktimoj ne estas kalkulebla,
  Sed mi kredas je la Ĉiopova amo de Dio!
  La knabino unue batis la sklavan knabon Gulivero per vipo. La nuda knabo ĝemis.
  Poste ŝi aprobe frapis lin sur la ŝultron, notante:
  - Vi bone kantis! Vi havas talenton!
  Gulivero la infano kapjesis kaj notis:
  - Kaj por kio?
  La knabino respondis memfide:
  - Por ke vi konu vian lokon!
  La sklavo kapjesis:
  - Jes, mi pretas scii! Sed inter la Liliputanoj mi portis la titolon de duko. Kaj ĝi estis tre mojosa!
  La knabino ridis kaj notis:
  - Ĉu vi estis duko? Ĉi tio estas tre interesa! Kaj mi estas vicgrafino!
  La sklavo kapjesis:
  -Ĉu vi estas vicgrafino? Ĉi tio estas mirinda!
  La knabino notis:
  - Mi povas ordoni, ke oni senhaŭtu vin viva kaj aspergu per salo! Tiam vi komprenos, kion signifas konkuri kun mi!
  La knabo Gulivero riverencis kaj respondis:
  - Mi estas plena de humileco!
  La knabino ridis kaj rimarkis:
  - Viaj nudaj kalkanoj klare volas bastonojn. Pli bone, bruligu ilin per varma levstango. Tiam vi komprenos, kion vi valoras!
  La sklava knabo respondis:
  - Mi akceptos ajnan punon de vi!
  La belulino ridetis kaj respondis:
  - Sed hodiaŭ mi estas bonkora kaj pardonos vin. Kondiĉe ke vi denove kantos al mi!
  La sklavo Gulivero kapjesis:
  - Mi estas preta kanti por vi la tutan tagon!
  La knabino denove batis lin per la vipo kaj bojis:
  - Ni kantu!
  Kaj la malfeliĉa infano komencis fari romancon;
   La malnobla mensogulo pri kiu parolas
  Kvazaŭ la Patrujo estas nur polvo!
  Ke la ĉefa afero en ĉio estas la ĉaso al la rublo,
  Kaj vi devas iri kun la fluo de la sorto!
  
  Sed ne tia soldato, la lando de sankta malĝojo,
  Ja por li milito estas lia ĉefa voko!
  La ordono de la reĝo estas simpla: batalu kaj ne timu,
  La glacia spiro ne timigos la morton!
  
  Kaj spaco estas tio, kion la homo scias,
  Estas donite al li flugi kaj konkeri spacon!
  Unue timema komenco, poste kruta kurado,
  Estos regno en galaksioj de milionoj!
  
  Ne eblas halti, kvankam la sango fluas kiel rivero,
  Milito inter homoj, kun malbona frenezo!
  Mi volas malstreĉiĝi, manĝi aspikan torton,
  Kaj kuŝu en la herbo sub dolĉa abelujo!
  
  Sed kie ajn vi trovas feliĉon, ĝi ne estas en la ĉielo aŭ en la infero,
  Ĝi estas ĉiam kun vi, kaj tamen malproksime!
  Vi serĉas en la ĉielo vian elektitan stelon,
  Por konservi la koron en la sankta sekcio!
  
  Sed la Patrujo estas tie, kaj la suno kaj la luno,
  Ŝi estas kiel mirinda okulo - via patrono!
  Kaj se necese, tiam ŝiru, eĉ ĝis la umbiliko,
  Ho, kiel maldikaj kaj disŝiritaj estas la fadenoj de la vivo!
  
  Patrujo por ĉiam, por ĉiuj popoloj vi,
  Kiel oceano, en kiu plaŭdas feliĉo!
  La grandeco de beleco, kaj aŭdaco kaj sonĝoj,
  Kaj tiu fajro de amo, kiu ne estingiĝos!
  La sklava knabo kantis kaj riverencis. La knabino kapjesis kaj batis lin per la vipo, sed ĉi-foje malpeze kaj kuĝis:
  - Vi bone komponis ĉi tion! Mi pensas, ke vi meritas torturon sur la rako!
  La sklavo Gulivero ĝemis:
  - Ne metu min sur la rako!
  La knabino kontraŭstaris:
  - Ne! Almenaŭ vi scios, kion spertas knabo, kiam varma fero bruligas lian nudan kalkanon. Samtempe ili tordos viajn artikojn. Kaj tiel ĝi eĉ kunportos la vejnojn kaj tute turnos ilin enen eksteren.
  La sklavo Gulivero kapjesis:
  - Via volo! Mi konsentas pri ĉio!
  La knabino ridis kaj notis:
  - Vi estas tiel obeema! Nu, bone, ni zorge torturos vin por ne kripligi vin. Diru al mi, kiam vi estis knabo, ĉu vi iam estis batata?
  Gulivero respondis honeste:
  - Jes, ne multe!
  La knabino kapjesis:
  - Ĉu vi volas esti vipata tre malbone?!
  La sklavino honeste respondis:
  - Kompreneble ne! Mi estas mense normala, kaj kompreneble mi ne ŝatas esti vundita!
  La vicgrafino ridetante kantis:
  La Tero estas malavara al vi pekuloj,
  Kaj la ĉielo estas plena de danĝero...
  Ni estos kune kiel familio
  Rozoj tiel odoras antaŭ ŝtormo!
  La knabo Gulivero ekkriis:
  Ĉio en la mondo dependas de
  De la ĉielaj altaĵoj...
  Sed nia honoro, sed nia honoro,
  Dependas de ni sole!
  
  
  
  LA AVENTUROJ DE LA NUDOPIEDA PRINCINO RUNAWAY
  KONOTACIO
  Bela skandinava princino estas devigita geedziĝi kun maljuna franca reĝo. En malespero, ŝi forkuras en malriĉa robo, kaj ŝia nudpieda vojaĝo tra Francio komenciĝas, plena de danĝeroj kaj aventuroj.
  . ĈAPITRO N-ro 1
  En unu regno, kiu floris en Skandinavio, vivis princino de fabela beleco. Ŝi havis harojn de la koloro de neĝo, leĝere ŝutitaj per ora pulvoro, kiu krispiĝis kiel ŝafida lano. Kaj tial la reĝo de Francio volis preni ŝin kiel edzinon. Kaj li sendis ĝis kvin ŝipojn kun multekostaj donacoj por ŝi.
  La Reĝo de Svedio ricevis la donacojn kaj ambasadorojn kun honoro. Kaj li konsentis forlasi sian filinon. Sed ŝi subite iĝis obstina. Ŝi havis sekretan amanton, belan blondan junulon. Sed la reĝo de Francio ne plu estis juna kaj ne brilis de beleco.
  Kaj la bela Aŭgusteno, tia estis la nomo de la princino, rifuzis iri. Sed la sveda reĝo revis pri alianco kun la tiam tre potenca Francio por alfronti caran Rusion.
  Kaj tiam li uzis lertaĵon. Invitis mian filinon al vespermanĝo. Mi provis saluti ŝin kiel eble plej varme. Kaj li mem trankvile aldonis fortan dormpilolon, kiu batis lin dum tri tagoj kaj noktoj.
  La reĝidino ne suspektis sian patron pri perfido, kaj sen plia traktado ŝi trinkis la ruĝan, dolĉan vinon.
  Kaj profunde ekdormis. Ŝi estis portita sur ora brankardo, kovrita per veluro kaj silkoj, al la flagŝipo de la reĝa franca floto.
  Kaj ili metis min en kabanon kovritan per ora folieto, kaj asignis servistinojn kun honora gvardio.
  Post kio, kvin grandaj ŝipoj de Granda Francio kun kanonoj ekveturis.
  La kanonoj de la sveda regno salutis ilin.
  Kaj la knabino dormis trankvile. Ŝiaj sonĝoj estis malpezaj, aeraj kaj agrablaj. Ŝi vidis en ili anĝelojn, radiantajn kerubojn, la Dipatrinon belan kiel la suno, kaj multe pli. La knabino dormis tri tagojn sinsekve, kaj eble ŝi neniam vidis tiajn brilajn, belajn kaj agrablajn sonĝojn. Sed poste venis la vekiĝo. Kaj ĝi montriĝis ne tiel amuza. Tamen, la princino estis saĝa. Kaj ŝi ne iĝis histeria. Kaj samtempe ŝi firme decidis forkuri se necese.
  Sed ĉi tio ne estas facile fari. Ŝi estis konstante rigardata. Kaj la ŝipoj estis ŝarĝitaj per manĝaĵo kaj akvo kaj ne eniris havenojn.
  Sed ili finfine alvenis en Port de Calais. Kaj la reĝidino estis salutita kun honoro. Ŝi estis laŭvorte ŝarĝita per juvelaĵoj, kiel juvelejo.
  Kaj sur ora kaleŝo, pikita per diamantoj, kun granda sekureco, ili kondukis lin al Parizo.
  Aŭgusteno, kompreneble, ankoraŭ ne povis legi la fabelon pri Gerda el la Neĝa Reĝino, sed ŝi ne sentis sin tute trankvila. Ŝi estis akompanata de granda konvojo kaj honora eskorto. Do la rabistoj ne minacis.
  La princino pensis pri kiel eskapi. Estis multaj ideoj, sed neniu el ili estis taŭga.
  Kaj kiam ŝi alproksimiĝis al Parizo, ili vidis knabinon survoje. Ŝi estis en ŝirita robo, malpura kaj nudpieda. Sed samtempe bela, kaj ankaŭ blonda. Kaj ŝi, se lavita kaj vestita, vere fariĝis preterpasanto por princino.
  Aŭgusteno invitis ŝin en la kaleŝon kaj petis, ke ŝi iom lavi sin survoje. Plie, estas somero kaj estas varmege, kaj kompreneble, vi ŝvitas en luksaj vestaĵoj, juvelaĵoj kaj ora kaleŝo.
  Tie ŝi demandis la knabinon, kiu ŝi estas.
  Ŝi respondis:
  - Mi estas Gertrude! Mia patro estis duko, kaj mia patrino estis simpla kamparanino. Ŝi mortis, kaj nun mi fariĝis vaganta orfo.
  Augustine sugestis al ŝi:
  - Ni ŝanĝu! Vi fariĝos princino, kaj mi portos viajn ĉifonojn. Post tio, vi forpelos min, kaj mi foriros. Sed vi, Gertrudo, fariĝos edzino de la franca reĝo!
  La princino-simila knabino, belega blondulino, tiel bela kaj ĉarma, lavita de la polvo, kapjesis:
  - Bone! Mi konsentas. La sango de De Guise mem fluas en mi. Kaj mia patrino instruis al mi la latinan lingvon, kaj mi komprenas palacajn morojn.
  Augustine notis:
  - Vi estas fremdulo. Se io ajn, ili konsentis pri memorperdo de forta dormpilolo en vino!
  Gertrude kapjesis:
  - Mi provos! Kaj vi?
  La princino diris decide:
  - Kaj mi, kiel sanktulo, iros nudpiede tra la mondo por serĉi feliĉon!
  La knabino rimarkis:
  - Estas plezuro promeni nudpiede somere. Sed vintre miaj nudaj piedoj tiel dolore malvarmiĝas!
  Augustine notis:
  - La vintro estas ankoraŭ malproksime. Kaj en Francio, oni diris al mi, la somero estas longa. Do mi esperas, ke mi iel povas konveni. Aŭ eble revenos al sia patrujo.
  Gertrude kapjesis:
  - Bonŝancon!
  La princino malestimis surmeti siajn ĉifonojn, kiuj ankoraŭ estis malsekaj post lavado. Ŝi prenis simplan sed puran veston de servistino. Kaj ŝi decidis iri nudpiede, ĉar ŝi ĉiam volis. Sed unue, somero en Svedio ne estas tiel varma kiel en Francio, kaj due, kiu permesus al la filino de la reĝo marŝi nudpiede?
  Kaj estas tiel agrable fari tion sur la tapiŝo kaj glataj kaheloj, palpante ĝin per la nuda plando de knabino, preskaŭ knabino.
  Sed kiel facile estas kiam ĉiuj juvelaĵoj kaj dikaj vestoj estas forigitaj de vi. Vi portas nur preskaŭ blankan robon, jam lavitan, kaj sufiĉe mallongan, lasante viajn nudajn piedojn nudaj. Eblus elekti pli riĉan robon el la servistinoj, sed Aŭgusteno decidis ne altiri tro da atento al si. Kaj estas eĉ pli komforte porti robon sur nuda korpo.
  En disiĝo, la du amikoj manpremis. Gertrudo, male, estis tre ĝoja, kvankam ŝi estis pezigita de juvelaĵoj, precipe la diademo kaj bidoj, kaj ŝi ĝenerale surmetis siajn orelringojn iel por ne piki siajn orellobojn.
  Estis ankaŭ malagrabla por piedoj en altvaloraj kalkanumaj ŝuoj. Sed nun ŝi estas reĝa persono.
  Kaj la reĝo mem fariĝos ŝia edzo.
  Kaj Aŭgusteno forlasis la banejon. Kaj kiel eble plej rapide ŝi fortrotis per siaj nudaj, ĉizitaj piedoj.
  Kiam ŝi marŝis sur la herbo, ŝi sentis etajn pikojn. Sed poste mi paŝis sur la gruzon. La varmaj ŝtonoj dolore bruligis la dorlotajn plandojn de la piedoj de la knabino. Ili estas kiel tiuj de malgranda infano. Doloris, kaj Aŭgusteno ĝemis.
  Kaj ŝi rapide malsupreniris sur la herbon. Ĉi tie estis pli facile, sed tamen, la gazono pikis ŝiajn tenerajn, vere aŭgustajn piedojn.
  Aŭgusteno vere volis returni sin, sed ŝi kunpremis la dentojn kaj ekiris.
  Ŝi provis imagi, ke ŝi estas sanktulo. Sed la sanktuloj eltenis turmenton.
  Jen Gertrudo marŝis nudpiede sur la varmigita gruzo kun facileco kaj rideto. Vi povas vidi, ke la haŭto sur ŝia plando estas kiel hufoj de kamelo.
  Kaj ŝi alkutimiĝos al Aŭgusteno.
  Sed ĝis vi alkutimiĝos... Ju pli la princino iradis, des pli doloras ŝiaj pikitaj, nudaj plandoj. Por kamparanino tio estas nenio, sed por princino el norda lando?
  Tamen, Augustine obstine antaŭeniris. Ne malproksime de Parizo. Kaj tie ŝi pensis, ke ŝi trovos ion. Sed tiam ŝi venis al la periferio de vilaĝo apud Parizo. Mi devis marŝi sur la sablo. Kio ankaŭ estas tre dolora por kruroj trapikitaj de herbfolioj. La knabino lamis sur ambaŭ kruroj kaj ĝemis. Ŝi tremis.
  Ankaŭ ŝiaj bovidoj doloris - ŝi ne kutimis marŝi malproksimen nudpiede.
  Krome ŝi malsatis. Estas nur tagmanĝo. Promenado en la freŝa aero vekas vian apetiton.
  La knabino frapis la plej proksiman domon. La pordon malfermis la posedanto - virino ĉirkaŭ tridekjara. Ŝi rigardis la vagabon, preskaŭ vestita per ĉifonoj kun faligitaj, nudaj piedoj, kaj rimarkis:
  - Kion vi volas! Mi ne servas.
  Augustine eksaltis:
  - Donu al mi almenaŭ ian laboron.
  La kamparanino rigardis ŝin pli atente. La vizaĝo de Aŭgusteno estis pala, sed jam ruĝa pro la suno, same kiel ŝiaj kruroj. Kaj vi povas vidi, ke ŝiaj plandumoj estas teneraj kaj trikitaj, kaj ŝiaj manoj estas aristokrato, kun longaj ungoj.
  La kamparanino demandis:
  - Ĉu vi estis servistino por nobla homo?
  La princino kapjesis:
  -Jes, estis!
  La virino kapjesis:
  - Ŝajnas, ke vi estis elpelita. BONE. Mi ne bezonas laboriston, mi havas infanojn. Sed mi ankoraŭ lasos vin labori por nutri vin. Ĉu vi povas teksi korbojn?
  La princino suspiris kaj respondis:
  - Ne provis.
  La virino kolere frapis sian nudan, sunbrunigitan piedon:
  - Estas facile, vi lernos! Teksu kvin korbojn kaj prenu tagmanĝon.
  Augustine kapjesis. Kaj ŝi eniris la domon. Li estis malriĉa. La infanoj ankaŭ estis maldikaj, sunbrunigitaj kaj nudpiedaj. Tri knabinoj kaj knabo teksis korbojn. Aŭgusteno sidiĝis kun ili. La knabino donis al ŝi la baston kaj montris al ŝi kiel ĝi estas farita.
  La princino komencis teksi. Ŝiaj fingroj estis nature lertaj kaj fortaj, kaj ŝi estis rapida lernanto.
  Eĉ Aŭgusteno interesiĝis kaj teksis kun entuziasmo. Baldaŭ aperis viro kun barbo, la edzo de la virino, kaj prenis la korbojn. Tamen mi rimarkis la novan:
  - Vi estas tiom bela. Mi povus gajni monon per io pli profita ol korboj!
  La kamparanino svingis la manon:
  - Ŝi estas deca knabino. Ne faru maldecajn proponojn al ŝi.
  La kamparano forlasis la kabanon; li estis la sola en la familio portanta botojn. Tamen porti botojn en Francio en junio ne estas tre agrabla. Sed oni kredis, ke konvenas nur por infanoj esti nudpiedaj, kaj eble ankaŭ por virinoj, sed ne por plenkreskulo.
  Augustine kaj la infanoj kraĉas la tutan baston. Post tio, ni finfine ricevis kaĉon kaj lakton. La princino ankaŭ manĝis. Post la fizika laboro kaj transiro, simpla manĝaĵo ŝajnis al ŝi tre bongusta.
  La kamparanino rimarkis:
  - Vi povas resti ĉe ni.
  Augustine negative balancis la kapon.
  - Mi volas reveni al mia patrujo.
  La virino demandis:
  -Kie estas via patrujo?
  La princino honeste respondis:
  - En Svedio!
  La kamparanino rimarkis:
  - Malproksime. Ni devas iri al la haveno. Sed viaj piedoj estas teneraj. Vi devas fari ilin pli krudaj, aŭ surmeti ŝuojn.
  Augustine murmuris:
  - Mi povas trakti ĝin.
  La virino demandis:
  - Ĉu vi povas kudri?
  La princino kapjesis:
  - Mi iom okupiĝis pri kudrado, sed kio?
  La kamparanino notis:
  - Iru vidi Marcon. Li havas la plej riĉan domon en la vilaĝo. Li vendas tapiŝojn. Vi povas gajni monon de li por ŝuoj kaj deca robo.
  Augustine kapjesis:
  - Mi konsideros tion.
  La knabino de aŭgusta sango sentis sin laca, kaj jam estis tro malfrue. Kaj ŝi diris:
  - Eble vi lasos min dormi?
  La kamparanino kapjesis:
  - Vi povas dormi kun la infanoj en la fojno. Ili ankaŭ estis lacaj tage kaj obeemaj.
  Estis ok infanoj de kvin ĝis dek tri jaroj. Ili estis vere kvietaj. La princino dormis sur la fojno unuafoje. Sed ĉi tio estis normala por forta kaj sana korpo. Kaj ŝi prenis ĝin kaj ekdormis. Kaj la infanoj snufis.
  Dume, Gertrude ĵus alvenis en Parizo. Malgraŭ la malfrua horo, la reĝo elvenis por saluti ŝin persone.
  Iama kamparano kaj ekstergeedza filino de duko, ŝi ja estas tre bela kaj princino-simila. Nur, kompreneble, ŝia vizaĝo estas malhela pro tanado, kaj ŝiaj kruroj, kaj signifa parto de ŝia korpo. Sed Gertrudo pudris sin kaj kaŝis sian sunbrunon.
  Sed ŝi ankoraŭ sentis sin malkomforta. Ankoraŭ sidanta en la kaleŝo, nenio. Sed kiam vi demetas ĝin kaj marŝas, la ŝuoj frotas viajn piedojn ĉar vi ne kutimas ilin, kaj la altaj kalkanumoj signifas, ke vi falos.
  Sed la reĝo mem renkontis ŝin. Li aspektas pli ol kvindekjara. Ne tre bela kaj sulkiĝinta. Sed vestiĝis lukse. Kaj li prenis Gertrudon je la brako.
  Kaj li komencis ĝentile demandi ŝin pri ŝia sano.
  La kamparanino ricevis informojn pri la korto de sia patrino kaj respondis sufiĉe inteligente. Kaj ĝenerale mi ne plendis.
  La reĝo donis al ŝi trinki kaj proponis al ŝi manĝi. Mi ne trenis lin en liton - estas neeble antaŭ la geedziĝo. Gertrudo feliĉe formanĝis la manĝaĵon, apenaŭ sin retenante por ne montri malĝentilecon.
  Manĝinte, la kutime duonmalsata kamparanino fariĝis peza. La reĝo ordonis lavi kaj enlitigi ŝin.
  Gertrudo kuŝis en la bano. La knabinoj komencis froti kaj lavi ĝin. Unu el ili rimarkis:
  - Kiajn kalaj piedoj vi havas.
  Gertrude respondis:
  - Kaj mi multe kuris nudpiede por esti forta kaj lerta.
  La servistino demandis:
  - Ĉu tio estas kutima inter viaj reĝidinoj?
  Gertrude grumblis:
  - Kaj ĉi tio ne plu estas via afero!
  La knabino vere kutimis promeni nudpiede. Orfiĝinte, ŝi eltenis la malvarmon eĉ vintre. Kiel ŝi ne malsaniĝis dum piedpremado tra la neĝo. Kvankam, kutime por la vintro mi iris al la sudo de Francio.
  Estas bone, ke almenaŭ ŝi ne estis markita por ŝtelo. Anstataŭe, la juĝisto kompate ordonis al ŝi bati ŝiajn nudajn kalkanojn per bastonoj. Ĝi estas dolora kaj dolora, sed ĝi ne lasas markojn sur la haŭto. Post tio, Gertrude ĉesis ŝteli kaj komencis gajni kroman monon en la vilaĝoj.
  Sed se ŝi estus konvene skurĝita, ĝi estus rimarkebla en la banĉambro. Sed ŝi ankoraŭ estas tro sunbrunigita. Kaj kiom ajn tia suspekto vekis.
  La kruroj de la knabino estas tre graciaj laŭ formo. Sed la piedoj estas vere tiel malmolaj, pli fortaj ol la ledo de botoj.
  Sed la servistino silentis kaj ne faris pliajn demandojn.
  Lavinte la memproklamitan princinon, ŝi estis enlitigita. Estas nekutime kiam vi dronas en plumaj litoj. Sed Gertrudo ekdormis kaj falis en sonĝojn.
  La sekvan tagon Aŭgusteno vekiĝis. Por matenmanĝo ŝi ricevis panon kaj acidan lakton. Kaj la kamparanino proponis teksi du pliajn korbojn.
  Kaj tiam la princino iris sian vojon.
  Ŝiaj vunditaj piedoj resaniĝis dum la nokto kaj promenado fariĝis iom pli facila. Sed ĝi ankoraŭ doloras. Precipe kiam ŝi paŝis sur la gruzan vojon. Mi devis denove ŝanĝi al herbo. La knabino pluiris. Ŝi kunpremis la dentojn kaj streĉiĝis. Ŝiaj kruroj varmiĝis iomete kaj fariĝis pli facile.
  Fine, la muroj de Parizo aperis antaŭe. La urbo estas tre granda, la tempoj, kiam la mezepoko jam finiĝis kaj komenciĝas novaj tempoj. Kaj la industriiĝo jam iras.
  Sed tranĉitaj armiloj ankoraŭ ne malaperis. La deksepa jarcento estis speciala tempo.
  Aŭgusteno marŝas sur la herbo, pika, foje ŝi devas eltiri dornojn el la kalkanoj.
  Finfine, la princino estas devigita eliri sur la vojon denove. Estas dolora kaj varmega. Feliĉe, la suno kaŝiĝis malantaŭ la nuboj kaj ne tiom brulis. Sed ĝi pikas.
  Augustine promenas tre malfacile. Ŝi denove lamas sur ambaŭ kruroj kaj forte doloras. Sed li montras forton kaj iras.
  La pordego pli kaj pli proksimiĝas. Estas gardistoj... Ili ne atentas alian nudpiedan almozulinon. Homoj venas kaj iras. Multaj virinoj kaj plej multaj infanoj ankaŭ estas nudpiedaj. Sed ili ne tiom timas ŝtonojn sur la vojo. Kaj Augustine suferas.
  Sed jen ŝi estas en Parizo. Ĉi tie la pavimoj estas ŝtonaj kaj iom pli glataj. Ne plu doloras tiom. Sed tamen, la rompitaj kruroj de la knabino multe suferas. Kaj eĉ spuroj de iomete elfluanta sango estas videblaj.
  Augustine iras al si kaj eltenas ĝin. La urbo estas granda kaj sufiĉe malpura. Almozulinfanoj ĉie kuras.
  Augustine promenas. Kaj ŝi pensas, kion ŝi faru? Kompreneble, vi ne povas kontakti la reĝon ĉiukaze. Kaj se al unu el la dukoj kaj grafoj. Sed ĉu ili kredos, ke la nudpieda knabino en robo estas filino de la sveda reĝo?
  Tiel vi povas atingi la ekzekutiston.
  Sed kion fari? Mi ne konis Aŭgustinon. Ŝiaj bovidoj denove ekdoloris kaj ŝi sentis sin laca.
  La knabino sidiĝis sur la ŝtupoj kaj komencis ripozi. Ŝi respiris kaj frotis siajn ŝtopiĝintajn plandojn, kiuj terure jukis.
  Knabo alproksimiĝis al ŝi. Li aspektas sufiĉe dece vestita kaj havas ŝuojn.
  Krome, nova kaj vernisita.
  Rigardante Augustine, li rimarkis:
  - Tiel bela kaj tiel malriĉa?
  La princino levis la kapon kaj respondis:
  - Serĉu trezorojn en la ĉielo!
  La knabo kapjesis:
  - Kaj vi estas inteligenta! Vi scias, iu kiel vi povas vivi multe pli bonan.
  Saĝa Aŭgusteno diris:
  - Mi ne vendos min.
  La knabo kapjesis:
  - Kaj ankaŭ vi povus gajni monon per ĉi tio. Sed estas alia maniero!
  La princino demandis surprizite:
  - Kaj kiu?
  La juna fripono rimarkis:
  - Ni povas vesti vin, doni al vi ŝuojn kaj meti vin en riĉan domon kiel servistinon.
  Augustine demandis:
  - Kaj kio kontraŭe?
  La knabo en frakvesto respondis:
  - Vi malfermos la pordojn por la ĝustaj uloj kiam la posedantoj ne estos en la domo.
  La princino malestime snufis:
  - Ĉu vi pensas, ke mi iros por ĝi?
  La juna fripono rimarkis:
  - Kaj kion vi volas?
  Aŭgusteno respondis ĝemante:
  - Laboru honeste!
  La knabo levis la ŝultrojn:
  - Ĝi estas ebla. Sed labori forte por pencoj estas stulta kiam oni povas havi riĉaĵon.
  La knabino levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Mi ne restos longe en Parizo.
  La juna fripono rimarkis ridetante:
  - Mi vidas ĝin!
  Kaj li foriris de la knabino. Ripozinte kaj malsata, Augustine pluiris. Ŝiaj kruroj tre doloris en la unuaj minutoj, sed ili varmiĝis kaj la doloro kvietiĝis.
  Aŭgusteno moviĝis pli energie nun. Kaj mi pli kaj pli malsatis. Sed ŝteli estis danĝera - ili estis punitaj. Tempoj ne estas liberalaj. Ili povas marki vin, vipi vin dolore aŭ sendi vin al malfacila laboro. Kaj foje ili ankaŭ pendigas ŝtelistojn. Eĉ se ne ĉiam.
  Aŭgusteno moviĝis pli kaj pli energie. Kaj ŝiaj rompitaj, gratitaj kalkanoj ekbrilis.
  Tiam sinjoro rimarkis ŝin el la kaleŝo kaj kriis:
  - Venu ĉi tien!
  Aŭgusteno alkuris al li:
  - Mi estas preta!
  La viro en la cilindra ĉapelo diris:
  - Ĉu vi volas perlabori vian panon, almozulo?
  La princino, kiu estis ĉiam pli turmentita de malsato, kapjesis:
  - Certe!
  La sinjoro kapjesis:
  - Prenu ĉi tiun leteron al la Luvro!
  Augustine kapjesis.
  - Mi estas preta! Kie estas la Luvro?
  La sinjoro respondis:
  - Ĉiuj scias ĉi tion, nur demandu! Kaj vi transdonos ĝin al sinjorino Dogville .
  La princino prenis la leteron kaj kuris kun ĝi. Ŝi sentis sin inspirita. Kaj de tempo al tempo mi demandis kie estas la Luvro. Ili montris ĝin al ŝi.
  Augustine kuris al la palaco. Ĉi tie ĉe la enirejo ŝi estis haltigita de timo. La princino deklaris:
  - Mi iras al sinjorino Dogville kun letero!
  La gardistoj vokis la leŭtenanton. Li prenis la leteron. Li rigardis la blazonon kaj respondis:
  - Mi mem transdonos ĝin! Kaj ĉi tiu almozulo en la Ĉatelet !
  La gardistoj rapidis al Aŭgusteno kaj tordis ŝiajn manojn. La knabino anhelis.
  La leŭtenanto rigardis ŝin pli zorge kaj rimarkis:
  - Kiajn mirindajn buklojn vi havas, ili estas venditaj kontraŭ multe da mono!
  La gardisto notis:
  - Ŝi mem estas mirinda!
  La leŭtenanto kapjesis:
  - Venu, sekvu min, belulino. Eble vi evitos malliberejon.
  La gardistoj liberigis Augustine. Ŝi sekvis la leŭtenanton. Li iris antaŭen.
  Kaj tiam Aŭgusteno eksplodas. La nudaj piedoj de la princino estas malpezaj, krome estas timo. Kaj ŝi kuris kiel cervino.
  La kirasaj gardistoj malvigle provis atingi ŝin, sed malfruiĝis. Augustine kuris plenrapide. Kaj mi kuregis dum sufiĉe longa tempo, sed poste mi laciĝis kaj elĉerpiĝis.
  Ŝi sidiĝis por ripozi... Knabo ĉirkaŭ dekdujara alkuris al ŝi. Li estis nudpieda kaj en ĉifonoj. Li donis al Augustine pomon, dirante:
  -Manĝu, karulo!
  La princino prenis ĝin kaj manĝis ĝin. Ŝi maĉis ĝin kun granda plezuro kaj ridetis.
  La knabo kapjesis al ŝi:
  - Vi povas akiri laboron. Ĝi estas peza, sed vi ne mortos pro malsato.
  Augustine demandis:
  - Kion mi devus fari?
  La knabo respondis:
  - Turnu la pumpilon. Kutime knaboj faras tion. Sed la posedanto ricevis ordonon de la polico dungi knabinon. Vi ankoraŭ ne alvenis, vi povas leviĝi.
  Augusta respondis kun suspiro:
  - Mi estas preta.
  La knabino iris kun la knabo al la posedanto.
  Kaj tiam mi estis seniluziigita. Jam deko da knabinoj staris ĉe la enirejo kaj estis pretaj por labori.
  La reĝidino ektremis... Sed ŝiaj problemoj ne finiĝis tie. Subite aŭdiĝis bruo malantaŭ ŝi kaj aperis grandega hundo. Ŝi kuris al la knabino. Ŝi provis forkuri kaj tuj estis preterpasita.
  Malantaŭ la hundo aperis nobelo en kostumo, gardistoj kaj jam konata leŭtenanto.
  Li ridetis kaj rimarkis:
  - En la Ĉateleto , ĉi tiu beleco!
  La manoj de Augustine estis ligitaj malantaŭ ŝi kaj ŝi estis prenita al malliberejo. La gardistoj kunigis la kubutojn de la knabino kaj tordis ŝiajn ŝultrojn, kio estis tiel dolora. Kaj ili prenis ŝin sub eskorton.
  La tre juna knabino marŝis kun la kapo malsupren. Ŝiaj mirindaj bukloj falis sub ŝiajn ŝultrojn. Nudaj piedoj, sangantaj, piedpremis laŭ la ŝtona pavimo de Parizo.
  Ŝi aspektis senkulpa kaj kortuŝa, se ne pro la tro mallongaj ĉifonoj.
  Jen kiel la princino, filino kaj heredantino de konsiderinda ŝtato, nun nudpieda kaj en malriĉa robo, estas kondukata al malliberejo. Kaj la Chatelet estas malliberejo por ordinaraj homoj, male al, ekzemple, la Bastille, kie riĉuloj estas malliberigitaj.
  Aŭgusteno prenis ĝin kaj kantis:
  La tempo de komenco estas preskaŭ ĉi tie,
  La reĝino estas kondukata nudpiede al la eŝafodo!
  La leŭtenanto rikanis:
  - Kiel tio! Ankaŭ insulto al Ŝia Moŝto la Reĝino! Tuta aro da vergoj kaj brazilo por rosti viajn kalkanojn atendas vin en la Chatelet .
  Aŭgusteno diris timeme:
  - Kial ili ankoraŭ torturos min?
  La leŭtenanto de la reĝa gvardio kapjesis:
  - Jes! Vagabondeco, fuĝo el gardado, lese majesto, livero de amleteroj, kun ebla konspiro. Ho bebo, la ekzekutisto kaj la rako atendas vin.
  La princino paliĝis kaj hezitis. Do ili venigis ŝin al la malgaja kastelo Chatelet .
  Estis malliberejo, kiu malbonodoris, kaj la ĉeloj estis superplenigitaj de ordinaraj homoj. Ne estas kiel en la Bastille, kie ĉiu kaptito havas apartan, bonan ĉelon.
  Augustine estis prenita al la fako de virinoj. Ĉirkaŭe estis muroj kaj kradoj. Fininte, unue estas serĉo. Sur Aŭgusteno estis nenio krom ĉifonoj. Ĝi estis malkonstruita de du fortaj, potencaj, viraj gardistoj. Ili surmetis gantojn antaŭ la serĉo. Kaj ili komencis malglate tuŝi la nudan korpon de la princino. La knabino preskaŭ perdis la konscion pro honto kaj timo.
  Ŝi rigardis en sian buŝon kaj atente rigardis ŝiajn naztruojn kaj orelojn. Ili eĉ bruligis gasjeton por plifaciligi ĝin vidi. Tiam la plej humiliga afero estis kiam ili devigis min disvastigi miajn krurojn.
  Augustine kontrolis:
  - Mi estas virgulino, atentu!
  Spertaj onklinoj nun palpadis ŝin mallaŭte kaj singarde. Unu el ili rimarkis:
  - Tiel bela kaj tuta!
  La altranga matrono notis:
  - Jes, tiu ĉi birdo povas alporti konsiderindan profiton!
  Tiam Aŭgusteno denove kriegis pro doloro, kiam gantitaj fingroj invadis ŝian fundon profunde kaj malglate.
  La gardisto rikanis:
  - Estu pacienca, kara! Vi ofte kaŝas tie multekostajn ŝtonojn kaj ringojn.
  Aŭgusteno laŭvorte brulis pro honto kaj doloro. Estas kvazaŭ ili palisumas vin.
  Tiam ili palpis ŝiajn krurojn.
  La gardisto rimarkis:
  - Ŝiaj plandumoj estas teneraj kaj trikitaj. Ŝi klare ne estas plebo.
  Augustine eksaltis:
  - Mi estas princino!
  La altranga matrono kriis:
  - Silentu, aŭ mi sendos vin al ĉelo kun la frenezuloj.
  La serĉo estas finita. Post tio, Augustine estis verŝita per sitelo da varma akvo varmigita en la suno. Kaj laŭ la ordono de la plej aĝa, ili donis al mi striitan robon.
  Ŝi rimarkis:
  - Laŭ la reguloj, vi devus tondi viajn harojn kaj sendi al ĝenerala ĉelo. Sed vi estas tiel bela kaj virga, ke kun mirindaj haroj vi estos pli valora! Vi, kiel princino, ricevos apartan ĉambron kun stangoj, kaj tie la komandanto de la Chatelet decidos vian sorton .
  La gardisto rimarkis:
  - Ŝia virgeco estas vendita sub la martelo.
  La plej aĝa konsentis:
  - La komandanto decidos. Sen ĝi ni ne havas rajton. Nun ni kondukos ŝin al la privilegiita sektoro.
  Portante numeron kaj striitan robon, sed ankoraŭ nudpiede, la princino estis kondukita laŭ polvaj koridoroj, eluzitaj de multaj piedoj.
  Kutime en Chatelet estas multaj kaptitoj en ĉeloj. Sed estas ankaŭ precipe danĝeraj rabistoj, kiujn ili provas konservi aparte de siaj komplicoj. Kaj knabinoj, kiuj estas uzataj pro sia speciala beleco por plaĉi riĉajn klientojn.
  Augustine ankaŭ estis prenita al aparta ĉelo. Estis lito kun matraco plenigita per pajlo kaj eĉ spegulo, kaj ankaŭ loko por trankviligi sin kaj ruĝiĝi. Kompare kun la komunaj ĉeloj, kie estas terura fetoro, kaj la knabinoj laŭvorte sidas unu sur la alia, ĝi vere estas preskaŭ feriejo. Kaj vintre estas eĉ kameno malantaŭ la muro.
  Ili alportis panon kaj kruĉon da akvo al Aŭgusteno. Ĝis nun ŝi ankoraŭ ne ricevis porcion kun pliigita nutrado, por ke la knabinoj, kiuj servas la klienton, ne estas maldikaj.
  La princino, estante malsata kaj laca, volonte manĝis nigran panon kaj trinkis akvon.
  Post tio, ŝia stomako pleniĝis, ŝi fariĝis peza kaj ekdormis. Tiel iris ŝia unua nokto en franca malliberejo.
  . ĈAPITRO N-ro 2.
  Kaptita princino en prizonĉelo sur pajla matraco sonĝis, ke ŝi komandas regimenton de anĝeloj. Kaj ili batalas kun la armeo de Lucifero.
  Flugilaj anĝeloj kaj flugilhavaj demonoj renkontis. Kaj ili komencis tranĉi per glavoj. Anĝeloj havas bluajn glavojn, demonoj havas ruĝajn glavojn. La grandioza princino, kiu iĝis militisto en sonĝo, batalas kontraŭ Lucifero. Kaj la batalo estas tre furioza.
  Lucifero estas tre bela helhara junulo kun atletika konstruo kaj elstaraj muskoloj. Vi ne povas diri, ke ĉi tio estas Satano, kies nomo estas uzata por timigi infanojn.
  Male, li estas la plej bela kaj perfekta anĝelo. Neniam Augustine vidis tian belan junulon.
  Tamen ili tranĉas per glavoj, kaj fajreroj flugas de la klingoj.
  Lucifero demandis ŝin:
  - Kiu vi estas?
  Aŭgusteno respondis memfide:
  - Princino Anĝelo!
  La Lumportanto respondis:
  - Kial ni batalu?
  La princino knabino respondis kun suspiro:
  - Ne scias. Sed ni devas!
  Lucifero prenis ĝin kaj kantis:
  Verŝu sangon sur la batalkampon,
  Ĉi tio ne estas la unua fojo por vi knabinoj...
  Sed konsideru ŝin kiel malpuraĵon,
  Sur la pariza trotuaro!
  Aŭgusteno eĥis entuziasme:
  Dio donis al ni sabrojn
  Mi ne povas ĉesi...
  Metalo flugas en vian bruston,
  Sangoverŝado, sangoverŝado!
  Kaj la glavoj denove koliziis, elbatante faskojn da fajreroj.
  Lucifero demandis la knabinon:
  -Kio estas la diferenco inter bono kaj malbono?
  Augustine estis embarasita kaj kukris:
  - Nu... kiel la tago diferencas de la nokto...
  La lumportanta anĝelo respondis:
  - Tago estas, kompreneble, bona! Sed ankaŭ la nokto ne estas malbona. Estas tiaj belaj steloj en la malluma ĉielo.
  La anĝelprincino konsentis:
  - Jes tio pravas. Mi amas rigardi la stelojn, precipe per teleskopo.
  Lucifero kapjesis kun rideto.
  - Jes, la steloj estas belaj, same kiel la luno.
  Aŭgusteno kantis kun ĝojo:
  Luno, luno, floroj, floroj,
  Kiom ofte en la vivo ne sufiĉas,
  Homoj kaj bonkoreco kaj bonkoreco!
  La lumportanta anĝelo aldonis:
  - Ni fidas ĉiujn amantojn,
  Esperoj kaj revoj kaj revoj!
  La princino kapjesis al la anĝelo, kiu alportis lumon, kiel Prometeo, kaj, samtempe, estis konsiderata la princo de mallumo.
  Sed vere, kiu estas Lucifero? Kristanoj instruas: - Dio estas absoluta bono, Satano estas absoluta malbono. Sed laŭ la Biblio, Dio mortigis multajn milionojn da homoj, Satano nur dek homoj. Tiel bono kaj malbono estas tiel strangaj ĉi tie.
  Dio estas amo? Sed ĉi tio estas stranga amo.
  Kiam la plimulto alfrontas eternan turmenton en la lago de fajro kaj sulfuro, kaj la malplimulto alfrontas eternan kazernon - kiel malliberejon en la tropikoj. Ĉu tiel ĝi funkcias?
  Augustine estis saĝa knabino, kaj ankaŭ ŝajnis strange al ŝi, ke la plej multaj homoj estas kondamnitaj al eterna, infera turmento. Sed aliflanke, kio estas la vero?
  Kaj ĉu Kristo estas Dio?
  Ja vere, ĉu Dio, kiu detruis preskaŭ la tutan homaron en la tempo de Noa kaj, lasante nur ok homojn el milionoj, tiel humiligus sin kaj mortus dolore sur la kruco?
  Kaj ankaŭ preĝu por la ekzekutistoj. Ĉu ĉi tio ŝajnas vera?
  Aŭgusteno mem estis surprizita pri kiom malsama Dio Jesuo estis de la Terura Dio de la Malnova Testamento!
  Lucifero divenis ŝiajn pensojn kaj demandis:
  - Eble ĉesu batali?
  La princino kantis responde:
  Ĉiuj homoj sur unu planedo
  Devus ĉiam esti amikoj...
  Infanoj ĉiam devas ridi
  Kaj vivi en paca mondo...
  Infanoj devus ridi
  Infanoj devus ridi!
  Infanoj devus ridi!
  Kaj vivu en paca mondo!
  Post ĉi tiuj vortoj, la glavo estis prenita en la manoj de Aŭgusteno kaj tuj transformiĝis en abundan bukedon da rozoj. Kaj la aromo eliris el ili.
  La princino knabino furioze kantis:
  Proksime, proksime de ĝojo kaj malfeliĉo,
  Ni devas, ni devas, doni firman respondon!
  Al la suna mondo, jes, jes, jes!
  Kaj disrompi homojn - ne, ne, ne!
  Lucifero kantis responde:
  Homoj, mi petas, silentu, silentu,
  Lasu la militojn malaperi en la mallumo...
  Cikonio sur la tegmento, feliĉo sub la tegmento,
  Paco sur la Tero!
  Kaj lia glavo ankaŭ fariĝis abunda, bonodora arbetaĵo de lekantoj.
  Kaj anĝeloj kaj demonoj ĉesis batali. En iliaj manoj, armiloj fariĝis grandiozaj verkoj de flaŭro.
  Kaj ĉiuj kantis ĥore:
  Infanoj devus ridi
  Infanoj devus ridi!
  Infanoj devus ridi!
  Kaj vivu en paca mondo!
  La kaptita princino vekiĝis. Sonis la signalo leviĝi. La Chatelet- kaptitoj estis kondukotaj al matenmanĝo kaj poste al laboro.
  Augustine estis levita de sia lito kaj donis sitelon da akvo por lavi sin kaj brosi siajn dentojn. Poste ili alportis avenan farunon kun pano kaj iom da lakto.
  La princino manĝis... Ŝi jam fariĝis tute senpretenda knabino. Vere, kion pli ŝi povus peti?
  Tiam Augustine estis prenita al laboro. Ĉar ŝi ne sciis kudri, kaj mankis sufiĉe da mendoj, la princino estis sendita por turni la muelŝtonon. Jen kiel greno estis muelita en farunon.
  La laboro estis malfacila kaj teda. Aŭgusteno sentis doloron en siaj kontuzitaj kruroj dum ŝi marŝis super la ŝtonoj de la korto. La nudaj plandumoj komencis juki, kaj freŝaj kaloj formiĝis sur la krudaj piedoj. Kaj ĝi estas terure dolora.
  Augustine kaj tri aliaj knabinoj turnis la radon. Kaj greno falis de supre. Kaj ne haltu kaj enspiru. Tre malfacila laboro. Sed la knabinoj jam eniris ĝin, kaj iliaj nudaj piedoj estis laŭvorte kornecaj. Ili estas kalaj, kiel hufoj de kamelo. Kaj Aŭgusteno nur lastatempe fariĝis nudpieda, kaj ne tiom kutimas labori. Kaj ŝiaj bovidoj kaj genuoj kaj dorso baldaŭ komencis dolori. Ĝi estas nur torturo, ne laboro.
  Kaj la kontrolisto staras super ili, kaj la rado turniĝas iom pli malrapide, kvazaŭ trafita de vipo.
  Estas kvazaŭ ili estis sklavoj en antikva Romo. Jes, vi estis lastatempe kronprincino, vi povus fariĝi la edzino de la reĝo de Francio - en tiu tempo la plej granda potenco sur la planedo. Kaj nun vi estas nudpieda kaptito en ŝirita, striita robo kun numero. Viaj ŝultroj estas nudaj kaj viaj kruroj estas nudaj preskaŭ ĝis viaj koksoj. Kaj vi suferas. Ho de ŝtonoj sub nudaj piedoj, kaj korpa streĉo, kaj vipoj, kaj humiligo.
  Aŭgusteno ankaŭ suferis pro soifo. Ankoraŭ estas somero kaj sufoka. Estas tre malfacile turni la radon. Sed ŝia korpo estas juna kaj nature sana. Nun la dua vento malfermiĝas, kaj ĝi fariĝas pli facila.
  La knabino sentas, ke ŝiaj nudaj piedoj rigidiĝis kaj sentas preskaŭ nenion.
  Por distri sin de doloro kaj laceco, la knabino provas ion imagi.
  Ekzemple, la reĝino estis kaptita de la malbona imperiestro. Kaj oni kondukis ŝin al la mastro.
  Li ordonis al ŝi:
  - Amu min!
  Tamen, la respondo estis fiera:
  - Ne!
  Kaj laŭ ordono de la diktatoro, la reĝino estis pendigita sur la rako! Ili tiris min supren, unue deŝirante ĉiujn miajn vestaĵojn ĝis la haŭto. Tiam la fiera reganto estis levita ĝis la plafono mem. Al la volboj. Kaj tiam la ŝnuro estis liberigita. La reĝino falis. La ŝnuro etendiĝis proksime al la planko. Kaj la juna virino kriis kaj svenis pro la ŝoko de doloro.
  Sitelo da malvarma akvo estis verŝita sur ŝin. La juna virino rekonsciiĝis.
  La altranga ekzekutisto kapjesis kaj diris:
  - Ĉu vi amos la diktatoron?
  La reĝino doloris kaj ektimis, ŝi tre hontis pendi nuda antaŭ la ekzekutistoj, kiuj sarkasme rikanis siajn vizaĝojn.
  La altranga torturisto kapjesis. Ili denove komencis levi la nudan virinon. La ŝnuro streĉiĝis denove, denove. Kaj la reĝino estis levita sur rako ĝis la plafono mem.
  Tiam ŝi frostiĝis. La pala haŭto de la aŭgusta persono brilis.
  Tiam la ŝnuro denove estis liberigita. La korpo de la knabino falis. Kaj komence ŝi ektremis pro la ŝoko. Kaj tiam, kiam la ŝnuro streĉiĝis, ĝi kriegis de la sovaĝa streĉado.
  Kaj denove mi perdis la konscion.
  La altranga ekzekutisto kapjesis... La Reĝino denove estis verŝita per glacia akvo prenita el grandaj profundoj.
  La juna virino rekonsciiĝis.
  La altranga torturisto demandis:
  - Vi amos la imperiestron!
  La Reĝino senespere muĝis:
  - Ne!
  La altranga ekzekutisto ordonis:
  - Pendu ŝin trian fojon!
  Kaj denove la torturistoj komencis levi la reĝinon. Streĉa torturo estas kutime tre efika. Kaj kiel rezulto de ĉi tiu torturo, multaj potenculoj rompiĝis kaj estis pretaj fari ion ajn.
  Sed la bela virino de aŭgusta sango daŭre silentis. Kaj ŝi denove estis levita ĝis la plafono mem. Ĝi estis kurba kaj la ŝtonoj estis malsekaj kaj grizaj.
  Kaj tiel la ekzekutistoj glaciigis la knabinon en la aero. Kaj tiam ili prenis ĝin kaj abrupte mallevis la ŝnuron kun ĝojo.
  La nuda reĝino falis malsupren, kaj la ŝnuro denove streĉiĝis proksime de la planko. Kaj denove la juna virino krias kaj perdas la konscion.
  Kaj ŝia vizaĝo estas tiel pala kaj blua pro dolora ŝoko. Kaj denove la ekzekutistoj verŝas sur ŝin akvon. La reĝino, nuda kaj elĉerpita, ne tuj rekonsciiĝas. Vi ankoraŭ devas bati ŝin sur la vangojn.
  Fine miaj okuloj malfermiĝis.
  La altranga ekzekutisto demandis:
  -Ĉu vi parolos? Tio estas, ĉu vi konsentas fariĝi la konkubino de la imperiestro?
  La Reĝino siblis, malklarigante sian langon:
  - Ne! Pli bone morti!
  La ĉefa torturisto diris per laca tono:
  - Dek batoj de la vipo duonforte!
  La Reĝino estis iomete levita sur la rako. Kaj la ekzekutisto svingiĝis kaj malpeze batis ŝin sur la dorson. La juna virino forte suspiris. Kaj la torturisto daŭre batis.
  Liaj batoj estis mezuritaj kaj precizaj. Ruĝaj strioj ŝvelintaj sur la blanka dorso de la knabino.
  Fininte bati, la torturisto rigardis demande al la altranga ekzekutisto.
  Li demandis:
  - Ĉu vi konsentas fariĝi la konkubino de la imperiestro?
  La reĝino kriis:
  - Ne piku min!
  La altranga ekzekutisto ordonis:
  - Kvin batoj de la vipo plenforte!
  La ekzekutisto svingiĝis kaj batis. La blanka haŭto de la reĝino krevis. Kaj sango fluis.
  La juna virino kriegis. Sed ŝi tuj mordis la lipon kaj kunpremis la dentojn. La ekzekutisto denove batis ŝin per ĉiuj fortoj.
  La Reĝino silentis, sed fariĝis eĉ pli pala. Ŝia spirado estas peza, gutetoj da ŝvito falas el ŝia nuda brusto, sur kiu brilas ŝiaj rubenaj cicoj.
  La ekzekutisto batis, la haŭto krevis, kaj flueto de sango fluis malsupren.
  Fininte bati, li denove rigardis la gvidanton.
  La altranga torturisto kapjesis:
  - Kaj nun bloko kun hokoj sur ĝi!
  La ekzekutistoj alfiksis kverkon, forĝitan ferblokon al la nudaj piedoj de la reĝino. Kaj estis hokoj elstarantaj laŭ la randoj. Sekurigita.
  La ĉefa torturisto ordonis:
  - Etendu ĝin!
  Kaj la ekzekutistoj pendigis funtan pezon sur hokoj. Kaj dekstre kaj maldekstre. La pezoj, kompreneble, estis preparitaj anticipe. Kaj ĝenerale, la torturkelo havas riĉan arsenalon.
  La altranga ekzekutisto demandis al la reĝino:
  -Ĉu vi parolos?
  Ŝi respondis memfide, sibilante pro doloro:
  - Ne!
  La ĉefa torturisto rimarkis:
  - Ni povas torturi vin ĝismorte.
  La reĝino memfide deklaris:
  - Pli bone estas morti ol perfidi.
  La altranga ekzekutisto ordonis:
  - Alia pezo ambaŭflanke!
  La ekzekutistoj pufigis kaj pendigis ĉiun pezon. La nuda korpo de la reĝino etendiĝis eĉ pli. Kaj miksaĵo de ŝvito kaj sango gutis el li, kaj liaj vejnoj eĉ pli streĉiĝis kaj elstaris.
  La reĝino komencis ĝemi trankvile tra siaj dentoj. Ŝi suferis tiom da doloro.
  La altranga torturisto demandis:
  - Ĉu vi parolos? Ĉu vi fariĝos la konkubino de la imperiestro?
  La juna virino elpremis:
  - Ne!
  La ĉefekzekutisto sugestis:
  - Nun ni rostos viajn kalkanojn.
  La reĝino eksaltis:
  - Mi ankoraŭ ne fariĝos lia sklavo.
  La ekzekutistoj prenis el la ŝranko botelon da olivoleo. Ili malŝtopis la korkon kaj verŝis ĝin en siajn manplatojn. Post kio ili komencis vigle lubriki ŝiajn plandojn.
  La Reĝino, tremante senespere kaj ĝemante, diris:
  - Mi ankoraŭ diros nenion! Kaj mi ne edziĝos kun demono!
  La ekzekutistoj finis lubriki la plandojn. Poste ili metis maldikajn ŝtipojn kaj pajlon sub la nudaj piedoj de la reĝino. Ili gutis sulfuron kaj alportis torĉon.
  La flamo ekbrulis. Lia lango prede lekis la nudan, knabinecan torturon.
  La rozkolora plando streĉiĝis. Kaj la reĝino komencis peze spiri. Kaj tiam, kiam la piedoj de la knabino estis englutitaj de varmego, ŝi kriegis.
  La altranga ekzekutisto demandis sarkasme:
  - Ĉu vi do iros al la imperiestro kiel kromvirino?
  La Reĝino kriis denove:
  - Ne!
  La ekzekutisto nudigis la dentojn. Je lia signalo, la asistantoj aldonis brullignon. Kaj la flamo fariĝis eĉ pli alta kaj pli varma.
  La reĝino ekkriegis je la supro de siaj pulmoj. Ŝi suferis multe da doloro. Kaj la torturistoj rikanis.
  La ĉefa ekzekutisto demandis:
  - Nu, ĉu vi ŝanĝis opinion?
  La Reĝino muĝis:
  - Ne!
  La altranga torturisto diris memfide:
  "Tiam ni ankaŭ fritos ŝiajn mamojn!"
  La ekzekutistoj denove verŝis oleon sur siajn manojn. Kaj ili kuris al la junulino, por lubrigi ŝiajn plenajn mamojn.
  Ili krude piedpremis la cicojn de la reĝino, kiuj estis skarlataj en koloro, kaj pinĉis ŝian buston.
  De la tuŝoj de la torturistoj, la mamoj de la aŭgusta persono ŝveliĝis kaj malmolaj.
  La reĝino prenis ĝin kaj muĝis:
  - Ŝaŭmo!
  Fininte la lubrikadon, unu el la ekzekutistoj prenis torĉon kaj ekbruligis ĝin. La torturistoj alportis la fajron al la nuda brusto de la virino. Kaj ili komencis mortpafi ŝin sen ceremonio.
  La Reĝino ĝemis pli. Kiel ege dolora kaj dolora ĝi estis.
  La ekzekutistoj ridis kaj nudigis la dentojn. Multaj havis ferajn, sed la altranga ekzekutisto havis orajn!
  Ĉi tio estas vere sanga teamo. Kaj iliaj dentoj estas kiel ilia animo!
  Ili bruligis ŝiajn nudajn kalkanojn kaj nudan bruston samtempe.
  La ekzekutisto, samtempe, rikanis kaj palpebrumis...
  La reĝino tordiĝis sur la rako. Kaj ĝi doloras ŝin ege.
  La altranga torturisto demandis:
  -Ĉu vi edziĝos kun la imperiestro?
  Juna, elĉerpita virino kriis:
  - Ne!
  La ĉefa torturisto kukis:
  - Kaj nun estas tempo por ŝi ankaŭ lubri sian uteron...
  Ĉi tie la laboro de la princino finiĝis. Kaj oni sendis ŝin por manĝi eta manĝeto. Ĉar ŝi estis tre bela, oni donis al ŝi lakton kaj fiŝon por ŝia kaĉo. La princino manĝis kaj sentis, ke ŝi volas dormi.
  Sed mi devis iri denove kaj stari malantaŭ la rado, turnante la jam naŭzitan muelŝtonon.
  Kaj ĝi estas tiel malfacila, kaj la muskoloj laŭvorte tordas pro doloro. Por distri sin, Aŭgusteno denove komencis kunmeti.
  La ekzekutistoj estis komencontaj lubriki la uteron, sed knabo enkuris kaj transdonis la ordonon de la imperiestro ĉesigi la torturon.
  La ekzekutistoj estingis la fajron sub la nudaj piedoj de la juna virino, kaj tre zorge unue forigis la pezojn de la bloko. Tiam la bloko mem, kaj tiam la reĝino de la rako.
  Ili viŝis ŝin per alkoholo kaj kondukis ŝin supren al la ĉambroj, por ke ŝi povu ripozi kaj resaniĝi de la doloro.
  Dume, la imperiestro rigardis gladiatorbatalojn en la halo. Ankaŭ ĉi tio estas tre kruela, sed certe amuza spektaklo.
  Du knabinoj batalis. Unu kun rufa hararo, la alia kun blanka hararo.
  Ambaŭ estas tre belaj, muskolaj, trejnitaj.
  Ili eniris la ringon portante nur kalsonon, lasante siajn torsojn nudaj.
  La ĉefviziro komentis, flustrinte al la imperiestro:
  - Mirindaj belecoj kaj egala forto.
  La diktatoro kapjesis:
  - Jes, mirinda, kaj ĉi tio estas klaso!
  La blondulino estis armita per glavo kaj ŝildo, kaj la ruĝharulo per tridento kaj ponardo.
  Ili marŝis singarde per la nudaj piedoj, proksimiĝante.
  Tiam ili kuregis unu al la alia.
  La ruĝharulo trafis la blondulon sur la kruron per siaj tridentoj, sed ŝi estis trafita sur la ŝultro per glavo kaj saltis for.
  Ambaŭ knabinoj estis vunditaj. La spektantaro bujfis. Tiam la ruĝharulo provis denove pugi la nudajn piedojn de la blondulino. Sed ŝi facile evitis ĝin. La batalo fariĝis pli kaj pli intensa.
  Kun muĝado, la ruĝharulo svingis siajn ponardojn al la brusto de la blondulino, sed ŝi metis ŝildon.
  Kaj la klingo eksaltis.
  Ambaŭ virinoj furioziĝis kaj komencis alproksimiĝi unu al la alia. Jen denove la trafoj kaj batoj. Kaj du, preskaŭ nudaj korpoj, interplektiĝis.
  La knabinoj komencis batali en la vinktado. La diktatoro faris signon. La maŭroj eksaltis kaj ĵetis ŝaltitajn torĉojn al la nudaj, iomete polvaj kalkanoj de la knabinoj. Ili prenos ĝin kaj muĝos.
  Ili iris rompi. Sed la ruĝharulo trafis la blondulon en la flankon per ponardo, kaj ŝi mem ricevis glavon en la kolo.
  Ambaŭ knabinoj svenis pro la ŝoko de doloro kaj frostiĝis, sangaj kaj nudaj.
  La maŭroj bruligis siajn nudajn, knabinetajn, tiel allogajn kalkanojn per varma fero.
  Sed la knabinoj eĉ ne moviĝis.
  La imperiestro rimarkis:
  - Domaĝe, kiam virinoj mortas! Ĉu ne estus pli bone ĵeti la knabojn en batalon?
  La ĉefviziro kapjesis:
  - Vi pravas, kiel ĉiam, sinjoro!
  Du adoleskantoj de proksimume dek kvar estis la unuaj se temas pri eniri la arenon. Ili estis muskolfortaj, belaj, sunbrunigitaj knaboj en ruĝaj naĝtrunkoj. Ili tenis glavojn en la manoj.
  Samaĝaj kaj samaltuloj ankaŭ eliris renkonte al ili. Kaj ankaŭ muskolfortaj, belaj, sunbrunaj, nur verdaj naĝtrunkoj kaj sabroj anstataŭ glavoj.
  Ili riverencis al la imperiestro kaj lia sekvantaro. Ili frapis per siaj nudaj, malglataj, knabaj piedoj kaj kriis:
  - Tiuj mortantaj salutas vin!
  La imperiestro murmuris:
  - Komencu!
  La knaboj komencis batali. Sango tuj elverŝis, kaj vundoj aperis sur la sunbrunaj, muskolaj korpoj. La knaboj ne havis ŝildojn, kaj ili mem estis krudaj batalantoj, do la batalo estis pasema. Knabo en verdaj naĝkostumoj falis. La maŭroj bruligis la nudajn plandojn de liaj piedoj per torĉo. Li eksaltis, sed denove falis, pafis. Alia knabo falis, portante ruĝajn naĝtrunkojn. Sed preskaŭ tuj en verdo. La tri knaboj eksilentis. Unu restis staranta. Kaj liaj nudaj plandumoj lasis sangajn spurojn.
  La maŭroj bruligis la nudajn, kalaj kalkanojn de la knaboj. Ĝi odoris kiel bruligita viando. Kaj ili estis trenitaj for sur hokoj.
  La knabo ricevis plurajn gratojn...
  La imperiestro kapjesis:
  - Vi daŭre batalos! Adiaŭ, mi donas al vi vivon ĝis morgaŭ!
  La knabo estis forportita...
  Tiam kvin pliaj knaboj, proksimume dekdu-dektrijaraj, elvenis en flavaj naĝtrunkoj kaj kun tridentoj. Kaj kvin knaboj de la sama aĝo kaj alteco en nigraj naĝtrunkoj kaj kun rapiroj.
  Unue, la sekvantaro de la tirano faris vetojn. Kaj tiam komenciĝis la batalo.
  La knaboj mortis unu post la alia. Nur unu batalanto restis sur liaj piedoj, infano de ĉirkaŭ dekdu jaroj en flavaj naĝkostumoj. La ceteraj estis ĉiuj trapikitaj. Kaj eĉ bruligi iliajn nudajn kalkanojn per varma fero ne helpis ilin leviĝi.
  La imperiestro ordonis:
  - Ĉi tiu knabo devas vivi ĝis la venonta batalo. Ĵetu la reston al la leonoj kaj krokodiloj.
  Por la venonta batalo, dekduo da knaboj estis jam elkondukitaj kun lancoj kontraŭ la rinocero. La infanoj estis junaj, proksimume dek kvar aŭ dek du jarojn aĝaj. Kaj kontraŭ ili estas grandega rinocero.
  Ekzistis efektive neniu ŝanco de supervivo. Vere, la infanoj estas lertaj, kaj la batalo daŭras.
  Cetere, la maŭroj laŭ la ordono de la tirano eĉ komencis ĵeti varmajn karbojn sub la nudaj piedoj de la knaboj.
  Kaj ĝi estis sufiĉe dolora.
  La imperiestro estis tre kontenta. Li malrapide trinkis dolĉan, ruĝan vinon kaj formanĝis meleagron en saŭco.
  La knaboj mortis unu post la alia. Vere, la knabo en bluaj naĝtrunkoj sukcesis bati la rinoceron en la okulon per lanco kaj kaŭzis la beston furioze. Kaj tiam dum kelka tempo li lerte evitis la batojn de la grandega korno.
  Sed finfine ankaŭ la monstro finis lin.
  La kriplaj kadavroj estis prenitaj per hokoj kaj trenitaj al la kaĝoj.
  Poste alia batalo: sep knaboj en naĝkostufo kaj kun glavoj, kontraŭ granda afrika leono.
  La infanoj estis ĝenerale dek aŭ dek unu jaroj, kaj ili estis aspirantaj gladiatoroj.
  Sed la akompanantaro de la tirano estis kontenta. Kaj fakte, la batalo montriĝis sanga kaj sufiĉe pasema.
  La ĉefviziro eĉ rimarkis:
  - Estus pli bone lanĉi pli maljunajn knabojn!
  La imperiestro obĵetis:
  - Ne! Tio pravas.
  La leono disŝiris la knabojn, sed li mem estis preskaŭ nedifektita. Jen kiel la batalo rezultis.
  Poste alia batalo. Ĉi-foje eliris sufiĉe alta knabino kun atletika konstruo. Ŝi ankaŭ surhavis nur naĝtrunkojn. Kaj ŝiaj haroj estas tinkturfaritaj en tri koloroj: flava, ruĝa, verda. Ŝi havis glavon kaj ponardon.
  En ĉi tiu kazo, ĉi tio jam estas sperta gladiatoro kaj fama beleco.
  Iom granda kaj sperta lupo batalis kontraŭ ŝi.
  La batalo estis ekscita. Sed estis klare, ke la besto ne plu estas juna, kaj ne rapida.
  Tamen, la batalo estas bela. La potenca knabino ne hastis. Ŝi daŭre gratis la lupon per siaj glavo kaj ponardo, evitante de tempo al tempo. Kaj tiam ŝi piedfrapas lin en la mentonon per sia nuda kalkano.
  La efiko frapis paron de la dentoj de la lupo. Kaj kiam li tute malrapidiĝis, la heroa knabino detranĉis lian kapon.
  Jen kiel la batalo rezultis.
  Lasinte nudpiede, sangajn piedsignojn, la knabino forlasis la stadionon.
  Poste aperis alia, ĉi-foje brunulino. Ŝi estas sunbrunigita, nudpieda kaj ankaŭ portas nur naĝtrunkojn.
  Tri knaboj kun glavoj eliris kontraŭ ŝi. Ili estis junaj, proksimume dekdujaraj, maldikaj, sed lacaj. Estas klare, ke ĉi tiuj estas sklavoj, kaj iliaj dorsoj kaj flankoj estas kovritaj de cikatroj de vipobatoj. La kapoj de la knaboj estas razitaj kalvaj, kaj ili estas en naĝtrunkoj, kun akraj skatoloj elstarantaj, kontraŭ granda kaj forta knabino. Kiu havas du glavojn en siaj manoj.
  Estis klare, ke la knaboj estas nespertaj kaj kondamnitaj al morto.
  La imperiestro rimarkis:
  - Ĉu la batalo ne estas tro neegala?
  La ĉefviziro rimarkis:
  - Vi ne ŝatas kiam la bela sekso mortas.
  La tirano kapjesis:
  - Jes, virinoj ne devas morti! Kaj knaboj estas viroj, kaj la malplej valora varo.
  La batalo komenciĝis ĉe la signalo de la gongo. La nigrahara virino ne hastis. Ŝi volis doni ŝancon al la knaboj kaj montri belan batalon. La knaboj estas lertaj, harditaj, sed klare netrejnitaj.
  Sed ili batalas kun granda furiozo. Kaj vi jam vidas, kiel la ostaj korpoj de la sunbrunigitaj knaboj brilas pro ŝvito.
  La imperiestro kapjesis:
  - Mirinde!
  Jen la brunulino gratis unu el la knaboj sur sia muskola, malhela brusto. Li estis vundita kaj kriegis.
  Batalu denove...
  La knabino piedbatis la knabon en la ingvenon per sia nuda piedo. Li falis pro la ŝoko de doloro kaj svenis.
  La imperiestro ordonis:
  - Levu ĝin!
  Kaj la maŭro, eksaltante, bruligis la nudan, kalan kalkanon de la knabo per varma fero. Li eksaltis.
  La brunulino tenis la muelejon per du glavoj kaj batis la nuan kapon per la plataĵo de la klingo. Ne fatala, sed tute batas konscion.
  La maŭro denove bruligas la nudan kalkanon de la infano. En la ŝtonminejoj, sklavknaboj kutime laboras la tutan jaron sen ŝuoj, kaj iliaj plandoj estas pli malmolaj ol la ledo de siaj botoj. Sed la varma fero ankoraŭ bruligas ilin kaj kriigas ilin.
  Kaj li denove eksaltas. La nigrahara virino kubutis la knabon en la mentono, kaj li falis. Kaj denove la nudaj, long-suferantaj kalkanoj de la infano suferas pro la varma fero.
  Gladiatorknabino estas malvolonta mortigi knabojn. Sed kien vi povas iri? Ŝi trafas sian tempion per la tenilo. Sed denove la maŭro kaŭterigas la kalkanon. Kaj la knabo krias.
  Ŝajne ni devos aldoni ilin .
  Kaj unu el la knaboj estas tranĉita de lia kapo de virino.
  La knabino tiam batas senkonscie alian kaj terenbatas alian. Rigardas la imperiestron.
  Li krias:
  - Finu ĝin!
  La bruna knabino suspiris kaj ponardis la knabon. La despoto ne konas kompaton. Kaj mi ankaŭ devis fini la alian. Kaj poste fini la trian.
  Poste la knabino ekploris kaj forlasis la stadionon, aŭ listojn, kun ĉagrenita vizaĝo.
  Ŝiaj nudaj, graciaj piedoj lasis sangajn, ĉizitajn piedsignojn.
  La sekva batalo estis eĉ pli brutala.
  Eliris du grandaj viraj gladiatoroj kun nudaj torsoj. Sep knaboj de dek aŭ dek unu jaroj batalis kontraŭ ili. La viroj havis grandajn glavojn, la knaboj havis malgrandajn.
  Kaj ĉi tio, kompreneble, estas brutala batalo. Kaj senkompata, ni konfesu ĝin, batanta.
  La knaboj falis kaj mortis, ĉerpante sangon.
  Sed foje ili ankaŭ sukcesis grati la virajn gladiatorojn. Kaj kaŭzi vundojn sur la torso.
  La imperiestro notis:
  - Konkurenciva batalo!
  La ĉefviziro rimarkis:
  - Jes, Via Moŝto. Kvankam knaboj ne estas valora varo, vi ankaŭ iom kompatas ilin!
  La despoto kapjesis:
  - Jes, kompato ne estas por homo! Estas bone, ke ĉi tiuj militistoj trapasis, sed venontfoje mi ellasos leonon sur ilin!
  Je la fino eliris du knaboj kun tridentoj kaj reto. Ankaŭ junaj, proksimume dektrijaraj, nespertaj kaj kun la haroj tranĉitaj kalvaj. Antaŭ batalo, knaboj ofte havas sian hararon forrazita en perukojn por ke ili povu generi enspezon poste.
  Kaj ili deĉenigis tigron sur la knabojn.
  La infanoj provis ĵeti la reton, sed la tigro deŝiris ĝin kaj rapidis por distranĉi la infanojn.
  La imperiestro kantis:
  - Mi estas tigro, ne kato,
  Vivante en mi nun...
  Ne Leopoldo, sed Leopardo!
  La laboro estis finfine finita, kaj la pensoj de Aŭgusteno estis interrompitaj. Ŝi iris vespermanĝi. La knabinaj kaptitoj estis ordonitaj demeti siajn vestojn. Ili estis nudaj, kaj varma, sunvarmigita akvo estis verŝita sur ilin el siteloj. Poste oni kondukis la knabinojn al vespermanĝo. Augustine denove ricevis lakton kaj kokidkruron.
  Post tio, ili kondukis min al ĉelo. Antaŭ ol enlitiĝi, la knabino kompreneble legis preĝon, falis sur la matracon kaj tuj ekdormis.
  
  
  RUSA PREZIDANTO VLADIMIR ZELENSKY
  Post la inaŭguro, Vladimir Zelensky sciigis la dissolvon de la Rada kaj la okazigon de fruaj parlamentaj elektoj. Ĉi tio estis ĝenerale atendita. Rilatoj kun Rusio tamen restis streĉaj. Vladimir Putin ne gratulis Zelenskij pro sia venko kaj ne rekonis la prezidantajn elektojn en Ukrainio. Sed tio eĉ profitigis la novan junan gvidanton. La naciistoj, kiuj rigardis lin kun suspekto, rekonis lin kiel unu el siaj. Kaj la Okcidento komprenis, ke Putin vere estas agresanto. Kaj plifortigita subteno por Ukrainio. Do ĝi komenciĝis por sano, kaj finiĝis por paco. Zelensky prenis ĝin kaj rezultis ekstreme forte en la novaj elektoj al la Rada. Sukcesis akiri parlamentan plimulton. Kaj poste li okazigis plurajn referendumojn. Inkluzive de konstitucia reformo.
  La potencoj de la prezidanto estis signife vastigitaj. Male, la Rada estas limigita. Post kio Zelensky komencis decide efektivigi reformojn kaj modernigon.
  Samtempe, ruza movo estis inventita en Donbaso. Al la militisto Anastasia Orlova oni proponis interesan opcion. Kun la subteno de Ukrainio kaj okcidentaj spionservoj, ŝi iĝos la guberniestro de la Lugansk kaj Donecko regionoj. Tiam li havos formalan membrecon en Ukrainio kaj monon por restarigo kaj pli grandan personan potencon. Kaj eĉ via propra armeo. Tio estas, la opcio Kadyrov . Kiam Rusio efektive donis sendependecon al Ĉeĉenio, nur formale retenante super ĝi.
  Anastasia Orlova, kiu havas influon inter kampestroj, akceptis ĉi tiun opcion. Mi devas diri, ke tiu ĉi virino estis tre bela, blonda, kaj kutime, eĉ en la malvarma vintro, ŝi kuris nudpiede.
  Anastazio deklaris militon kontraŭ la "ŝtela" gvidado de Nova Rusio. Ŝi estas tre batalema kaj aŭtoritata knabino. Kaj ŝi fondis sian loĝejon en Novoazovsk. Parto de la homoj kaj milicoj subtenis ŝin.
  Anastazio, kun bataliono de nudpiedaj knabinoj, faris plurajn atakojn kaj konkeris plurajn grandurbojn. Lokaj bataloj eksplodis. Okazis ŝnuro de milito.
  Anastazio agis sufiĉe lerte kaj ricevis monon el eksterlando. Krome, ŝi havis subtenon en Rusio. Inkluzive de virinoj. La fakto, ke Putin estis malsana, ankaŭ kontribuis al sukceso. Ŝajne la ambicia prezidento de Rusio trostreĉis sin. Kaj sub ĉi tiuj kondiĉoj, la gvidado en Rusio estis dividita. Anastazio utiligis tion kaj kaptis Doneckon. Ricevinte seriozan subtenon.
  La milito ankaŭ komenciĝis kun Lugansk. Sed ne tro energia. La milicoj ne vere volis mortigi unu la alian.
  Finfine, elektoj por la Prezidanto de Novorossiya estis okazigitaj, kaj Anastazio venkis. Ĝi estis tuj rekonita de Usono kaj Kyiv. Kaj poste aliaj okcidentaj landoj, kaj la tuta mondo!
  Zelensky plenumis sian vorton, donante al Novorossia specialan statuson ene de Ukrainio. Kaj en Donecko denove flirtis la flavblua flago.
  La longe atendita paco alvenis.
  Zelensky aktive batalis kontraŭ korupto, kaj eĉ enkondukis la mortopunon por ekonomiaj krimoj. Strikte kaj lerte administrante kaj formante profesian teamon, Vladimir Zelensky provizis Ukrainion per altaj kreskorapidecoj. La lando leviĝis, kaj la potenco de la nova gvidanto plifortiĝis. Rilatoj kun Rusio pliboniĝis. Kio kontribuis al la bato, kiu prenis Putin kaj igis lin malpli ambicia kaj agresema.
  En Rusio, la populareco de Zelensky kreskis. Li estis forta parolanto, ĉarma homo, popolisto. Kaj ne komunisto, sed ankaŭ ne kontraŭkomunisto. Populara, kaj inter la maldekstro kaj inter rusaj oligarkoj. Tre populara inter rusaj junuloj. Intelektulo kaj ulo. Li ŝajnas esti inteligenta, sed li kaptis daŭran potencon. Jes, sendube gvidanto, sed ankaŭ sinjoro samtempe! Alta kulturo, sed komprenebla kaj amata de la homoj. Vera talento en administrado. Kaj bonega organizanto.
  Kaj tiel, kiam pasis kvin jaroj da prospero kaj pliiĝo de Ukrainio, kaj la potenco de Zelensky finfine fortiĝis, sekvis sensacia propono.
  Nome, kuniĝi kun Rusio. Kreu ununuran sindikatan ŝtaton kun komuna prezidanto kun granda potenco. Kompreneble, popole elektitaj.
  Kaj en Rusio la elito estis en ŝoko. Kia movo! Ĝis tiu tempo, Putin malfortiĝis pro grava malsano kaj perdis popularecon. Ĉi tio signifas, ke li ne povis batali, almenaŭ ne plene. Kaj Medvedev mem, ĝenerale, ne estas batalanto kaj ne estas amata de la homoj.
  Kaj ĉi tie Zelenskij klare volas fariĝi prezidanto de sindikatŝtato kaj... Liaj ŝancoj estas realaj! Unue, Okcidento ŝatus vidi Vladimir Zelenskij kiel prezidanton de Rusio kaj Ukrainio! Li montris sin tute por-okcidenta kaj eŭropa politikisto. Due, Zelensky estas populara en Rusio kaj precipe en Ukrainio. Trie, ne estas konkurantoj en la vido. Putin estas grave malsana, Medvedev estas malforta kaj nepopulara, Zjuganov kaj Zhirinovsky estas tro maljunaj. Ne estas aliaj gvidantoj en vido. Cetere, kvare, estas subteno de la oligarkoj de Rusio kaj Zelensky.
  Jes, estas klare, ke tio estas tre serioza kandidato por la prezidanteco de Rusio. Li havas forton, karismon, kaj eksterordinaran donacon de oratorado. Kaj ankaŭ la subteno de kaj okcidentaj kaj rusaj amaskomunikiloj. Plie la populareco de la nova en la rusa politiko, sub maljunaj kaj enuigaj gvidantoj.
  Resume, estas kaj maloportune rifuzi kaj timige akcepti la oferton. Putin suferis duan apopleksion. Medvedev iĝis la portempa prezidanto de Rusio.
  Kompreneble, estas malproksime de fakto, ke Zelensky certe venkos. Kaj mi tre volas aneksi Ukrainion. Medvedev havas deziron superi Putinon! Sed ĉu indas preni tian riskon kiel elektoj kun Zelensky?
  Tamen, la popolo de Rusio subtenis la ideon de unuigo kun Ukrainio. Centmiloj da homoj surstratiĝis - postulante: la unuecon de la slavaj fratoj. Manifestacianoj interbatalis kun polico en Moskvo. Multaj homoj estis vunditaj. Ondo de protesto komencis leviĝi.
  La komunistoj finfine akiris Zjuganov, aŭ pli precize, putriĝis, kaj la pli juna gvidado komencis elkonduki la homojn sur la stratojn. Postulante reĝimŝanĝon.
  La naciistoj ankaŭ venis antaŭen kaj havis siajn proprajn fortajn kaj ambiciajn gvidantojn. Maidan iĝis pli kaj pli moda. Ŝtonoj kaj molotovaj kokteloj estis ĵetitaj al la polico. La delonge akumulita malkontento de la homoj komencis manifesti sin pli kaj pli.
  Medvedev tenis sekurecan konsilion.
  La plej multaj el la membroj estis favoraj al unuigo - citante la fakton ke la diablo ne estas tiel terura kiel li estas pentrita. Kaj administraj rimedoj kaj propagando estas grandega forto! Kaj ke homoj povas esti ĝisfunde cerbolavita, kaj ili ĝenerale voĉdonos por la partio en povo.
  Rusaj miliarduloj ankaŭ ĵuris fidelecon al Medvedev, kiu estis antaŭvidebla, estis en la povo delonge kaj pli-malpli kontentigis ĉiujn.
  Miliardulo Deribasco logike notis:
  - Ni devas fari balotkampanjon en la stilo: Medvedev estas Putin hodiaŭ, kaj neniuj Zelenskij estas danĝeraj por ni!
  Roman Abramoviĉ aŭtoritate rimarkis:
  "Ni eltiris Jelcin el la balotfosaĵo kun kvar-procenta takso, kaj ni eltiros vin eĉ pli!" Nia mono kaj amaskomunikilaro estas nia garantio!
  Proĥorov konfirmis:
  - Ni ne volas tiel altajn impostojn al la riĉuloj kiel en Ukrainio, kaj ni subtenos vin ĉiuj!
  Dmitrij Medvedev pugnobatis la tablon kaj anoncis:
  - Tiam ni akceptas la proponon pri integriĝo kaj unuiĝo!
  Unuiginterkonsento estis subskribita inter Ukrainio kaj Rusio. Tuj la ekvilibro de potenco ŝanĝiĝis. Prezidentaj elektoj devas okazi ene de tri monatoj.
  Por registriĝi al la prezidanteco, sufiĉas aŭ kolekti cent mil subskribojn, aŭ fari naŭdek mil dolaran deponaĵon, kiu estos redonita nur se vi atingos la duan raŭndon. Ĉi tiuj estas vere amuzaj reguloj. Parte prenita el la rusa kaj parte el ukraina leĝaro.
  Kompreneble, estos multaj prezidentaj kandidatoj; la teamo de Medvedev ŝajne opiniis, ke tio estus eĉ pli profita por ili! Ili diras, ke la movebleco de la elektantaro donos al la aŭtoritatoj avantaĝon en la unua raŭndo. Kaj en la dua, ĉiuj subtenos Medvedev. Ĉiukaze, la deĵoranta prezidanto kalkulis je ĝi. Kaj ĝi komenciĝis...
  Anastazio Orlova, ĉi tiu nudpieda Kleopatro, diris, ke estos Zelenskij kontraŭ tuta cento. Kaj ke li estas Lanceloto kontraŭ la drako Putin kaj Medvedev.
  Furiozaj atakoj en la gazetaro disvolviĝis. Iuj estis flanke de Zelensky, aliaj estis flanke de Medvedev.
  La aliĝperiodo de kandidatoj komenciĝis. Estis tumulto en Rusio. La filo de Dzhokhar Dudayev aperis en Kaŭkazo kaj deklaris ĝihadon. Kaj ricevis vastan subtenon en islamaj regionoj. Multaj fakuloj suspektis la orelojn de la CIA ĉi tie. Krome, la prezidanteco de Trump estas ĉe sia fino, kaj ni devas gajni almenaŭ kelkajn venkojn. Kaj Zelenskij sur la rusa trono estas granda venko! Kvankam, ekzistas ankaŭ skeptikuloj kiuj asertas, ke Zelensky povas igi Rusion granda lando, multe pli forta, precipe ekonomie, ol ĝi estis sub Putin.
  Do opinio estis dividita ankaŭ en Okcidento. La unuiĝinta ukrainia-rusa ŝtato estas, kompreneble, potenca asocio kaj tute ne ŝerco. Ĉi tio vere povus esti monstro. Kompreneble ankaŭ la rusaj sekurecaj taĉmentoj subtenis la unuiĝon. Krome, Anastazio estas bonega virino. Ŝi, kune kun bataliono de knabinoj, ĉiuj belulinoj, estis nudpiedaj kaj en bikinoj, renversis kaj venkis la rusajn specialajn fortojn. Kiam ili kolektas polvon por faligi la tro ardan adoranton de Zelensky.
  La knabinoj montris, ke ili batalas fabele nudpiede kaj en bikinoj! Kaj la speciala grupo "Vympel" estis venkita de varmaj virinoj. Kiel rezulto, la decido estis farita ne interrompi, kaj la por-ukrainia gvidado funkciigis en Novorossiya.
  Anastazio kampanjis por Zelenky . En batalo, la knabino sciis ĵeti akrajn, maldikajn diskojn, bumerangojn kaj grenadojn per siaj nudaj piedoj. Bikini-vestitaj militistoj fariĝis legendaj. Tuta regimento da knabinoj, ĉiu el ili valoras tutan divizion. Ĉi tio estas grandega forto!
  Anastazio rapidis tra la neĝo, ŝiaj ruĝaj, nudaj kalkanoj ekbrilis. La knabino kantis:
  En la vasteco de la spaco, kredu min, estas sonĝo,
  Ŝi estas kiel sunradio sur la ĉielo...
  En la okuloj de Svarog estas paco kaj pureco,
  Li estas por ni kiel Jesuo releviĝos!
  
  Ni naskos radian destinon,
  Ŝi brilos kiel la suno en majo...
  Sed mi ne komprenas kiom longe povas esti malmorta,
  Kiel malbona sorto ludas kun ni!
  
  Defendu vian patrujon, kavaliro,
  Lasu la ĉielan stelon brili...
  Ni protektas la vastecon de nia indiĝena Tero,
  Lasu la planedon fariĝi eterna paradizo!
  
  Sed kion povas fari terura komunismo?
  Li faros la flagon de la patrujo ĉiopova...
  Kaj furioza faŝismo malaperos en la inferon,
  Ni trapikos la malamikon per tre forta bato!
  
  Donu viajn korojn al nia Patrujo,
  Por brili per tre hela varmo...
  Ni trairos nian batalon ĝis la fino,
  Kaj ni detruos la Fuhrer per unu bato!
  
  Kamarado Stalin anstataŭigis sian patron,
  Ni estas infanoj de malsamaj generacioj...
  La hordo pereos en infero en frenezo,
  Kaj la genia Lenin montros la vojon al Edeno!
  
  En Rusio ĉiu knabo estas giganto,
  Kaj knabinoj estas trejnitaj por batali...
  La Sinjoro Ĉiopova Familio estas Unu por ni,
  Ni rusoj ĉiam povis batali!
  
  Ni atingos, baldaŭ mi kredas, ni atingos ĉion,
  Estas nenio pli alta en la universo...
  La komsomola membro levis la remilon,
  Kaj frapu la Fuhrer sur la tegmenton!
  
  Ne plu komunismo, ne plu ideoj,
  Ili estas belaj kaj alportos feliĉon!
  Kaj la Fuhrer estas simple fiulo,
  Tre insida, tre nigra!
  
  Mi estas knabino - la grandeco de batalanto,
  Nudpieda, ŝi kuris kuraĝe tra la malvarmo...
  Mia dika plektaĵo estas farita el oro,
  Mi konstruis rapidan rozon!
  
  Miliardo da ideoj povas ekesti
  Kiel aranĝi patrujon en komunismo...
  Se vi vidas Fritz, batu lin forte,
  Do tiu sanga Adolfo ne sidas sur la trono!
  
  Batu la faŝistojn per via pugno,
  Pli bone, batu ilin per sledmartelo...
  Ni rajdu laŭ la Volgo kun la venteto,
  Ni simple ne ĝenas disbati kaprojn!
  
  Ni levos soldatojn por la Patrujo,
  La knabinoj rapidas por ataki...
  La belulo celis la maŝinpafilon,
  La venĝo de Hitler estos dolora!
  
  Neniu povas venki la rusojn,
  Kvankam la lupo de faŝismo estas sperta diablo...
  Sed tamen lia urso estas pli forta,
  Kiu ordo konstruas novan!
  
  Kuru por la Patrujo, por Stalin,
  Komsomolanoj rapidas nudpiede...
  La nazioj estis tranĉitaj per bolanta akvo,
  Ĉar la Grandaj Rusoj estas la plej mojosaj!
  
  Fieraj knabinoj eniros Berlinon,
  Ili lasos nudpiedajn spurojn...
  Super ili estas orflugila kerubo,
  Kaj ili fariĝas arĝentaj kiel perloj de vespo!
  La knabino kantas, sed kiel ŝi batalas! Post ĉio, estis ŝi kaj ŝiaj kvar partneroj kiuj iam savis la milicon de kompleta malvenko ĉe Iolaisk .
  Tiam kvin knabinoj en bikinoj kaj nudpiedaj eniris kun tuta armeo.
  Jes, ĝi estis sufiĉe spektaklo.
  Anastazio multe pafis el la maŝinpafilo, detranĉante la linion de la malamiko, kaj poste ĵetis plurajn maldikajn diskojn samtempe per siaj nudaj piedfingroj. Tiuj kapoj estas fortranĉitaj.
  Kaj Anastazio kantos:
  - Por Sankta Rus'!
  Ankaŭ Nataŝa pafis, hakis la malamikojn kaj knaris, ĵetante per la nuda piedo granaton, terenbatante tankon:
  - Por Svarog!
  Kaj tiam orhara Zoja donas sian vicon. Kaj li ankaŭ ĵetas la donacon de morto per sia nuda piedo kaj krias:
  - Por la estonteco de Rodnoverie!
  Kaj Aŭrora sekvos ilin kiel eble plej baldaŭ. Kaj per sia nuda kalkano li liberigos la donacon de morto, kriante:
  - Por grandaj landlimoj!
  Kaj tiam Svetlana enpuŝos. Li donos eksplodon, kaj poste de maŝinpafilo, kaj per siaj nudaj piedfingroj li sendos detruon...
  Kaj la nudkrura belulino krias:
  - Por la reveno de la Romanov!
  Jes, Anastazio estis ŝatanto de la restarigo de la reĝa imperio. Fakte, en Rusujo efektive regas caro ĉiuokaze. Do kial ne krei legitiman monarkion? Krome, la sango de multaj generacioj de eŭropaj reĝoj fluas en la vejnoj de la Romanov. Ĉu ĉi tio estas ilia genealogio? Kia familio estas Putin, kaj precipe Lukaŝenko? Kiuj ili estas por esti reĝoj? Sed la Romanov estas la sanktoleito de Dio!
  Anastazio kaj ŝiaj amikoj en bikinoj faris multajn miraklojn. Ŝi batalis kiel diablo. Sed tiam ŝi kverelis kun Putin kaj aliĝis al Zelenskij. Ĝenerale, Anastazio vidis, ke Ukrainio estas maljusta, kaj havante pliigitan senton de justeco, ŝi aliĝis al la malfortuloj!
  Anastazio kaj ŝiaj kvin forpuŝis la atakon sur Novoazovsk kiam ili provis aresti ŝin kiel ribelanto. Tuta kolono de registartrupoj estis fortranĉita kaj senarmigita.
  Post tio la kaptitoj falis sur la vizaĝojn kaj kisis Anastazion kaj la nudajn, polvajn piedojn de la alia knabino.
  La knabino filozofie diris al la kaptitaj soldatoj de Novorossiya:
  - Mi ne volas mortigi vin! Vi estas miaj fratoj! Kaj mi fariĝos via reĝino!
  Ĝenerale, Novorossiya akceptis Anastazion sen multe da damaĝo aŭ gravaj perdoj. Vere, la blonda terminanto detranĉis la kapon de la guberniestro de la Donecka Respubliko kaj mortigis siajn gardistojn, konsistantajn ĉefe el kaŭkazanoj.
  Anastazio longe estas legendo. En Krimeo ŝi faris tiajn miraklojn, ke ŝi ricevis la stelon de la Heroo de la Rusa Federacio. Sen ŝi, ĝi ne funkcius tiel glate kun ŝiaj partneroj en bikinoj. Sed tiam Anastazio estis prenita kaj senigita de ĉiuj rusaj premioj. Inkluzive por la murdo de rusaj specialaj fortoj en batalo, kiam ili provis forigi lin. Oni eĉ iniciatis krimproceson.
  Sed ili ne kuraĝis komenci grandan militon kun la preskaŭ sendependa Novorossiya. Krome, Putin malsaniĝis, kaj sen li neniu volis preni respondecon.
  Precipe Medvedev, kiu ĝenerale ne estas gvidanto en sia intesto kaj spirito. Sed ĝuste ĉi tio konvenis al la Ursoj al la rusaj oligarkoj kaj al la sekvantaro de Putin - ili facile manipuleblas.
  Estu kiel ajn, grandega propagandmaŝino leviĝis kontraŭ Zelenskij. Ili komencis kulpigi ĉiujn pri ĉio. Kaj ke li estis supozeble drogulo, ŝtelisto, kaj elflugis miliardojn per eksterlandaj kompanioj, kaj ke li estis ĝenerale samseksema.
  La provinco iris por skribi. Kaj kompreneble estis atestantoj, kaj diversspecaj asekuroj. Inkluzive de akuzoj de samseksemo. La registriĝo de kandidatoj ĵus komenciĝis, kaj la koto jam elverŝas.
  La nombro de homoj pretaj partopreni en la elektoj, kaj ukrainaj kaj precipe rusoj, montriĝis kolosa. Kaj komunistoj kaj naciistoj engrimpis. Subite, eĉ la maljuna kaj malsana Zjuganov aperis por voĉdoni. Kvankam li jam forlasis la postenon de prezidanto de la Komunista Partio de Rusa Federacio. Afonin , Udaltsov, kaj Grudinin ankaŭ iris al la balotoj . Kaj ĝenerale estas ankoraŭ aro da maldekstraj kandidatoj, malmulte konataj, sed leporhundoj. Kaj tiom da homoj volas kandidati por prezidanto! Kio pri naŭdek mil dolaroj? Ĉu ĉi tio vere estas tiom granda laŭ rusaj normoj?
  Estis kvazaŭ tankoj pretus grimpi. Kaj komercistoj, kaj artistoj, kaj popfiguroj, kaj verkistoj. Jes, ankaŭ verkistoj aktivas. Faru reklamon por vi mem. Kaj naŭdek mil dolaroj ne estas tiom. Do la CEC ricevis centojn da kandidatiĝoj.
  Nu, elektoj! Nu, kia spektaklo ĝi montriĝis! Eĉ Alla Pugachev kandidatis por prezidanto. Kial ne? Alka komencis forgesi , kaj eble ŝi rememorigos sin! El la maljunuloj, Jurij Luzhkov grimpis al la prezidanteco. Ŝajne mi ankaŭ volis rememorigi min.
  Nu, kompreneble, tia spektaklo ne povus malhavi Vladimir Volfoviĉ. Sed ĉi-foje kaj lia filo Igor Lebedev kaj lia dekstra mano Degtyarev partoprenis en la elektoj. Ili ankaŭ iris en tri kolumnoj al la elektoj.
  La naciistoj ankaŭ moviĝis. Kompreneble, la legenda Demushkin , kiu servis tempon en malliberejo, kaj, interese, "Spider", la gvidanto de "Metal Corrosion", kaj la estro de la rokmuzika grupo "Kolovrat" kandidatis por prezidanto, kaj multaj aliaj.
  Nu, kompreneble, ankaŭ la popkantistoj ekiris kampanjon. Jen Filipo Kirkorov kaj Nikolao Baskov. Ili ankaŭ havas nenion por perdi. Tia armea gardisto deplojiĝis.
  Kaj Timoteo kaj Vitas , kaj ĝenerale multaj homoj faris kampanjon.
  Kompreneble, ne hazarde! La plano de Medvedev estis nomumi grandegan nombron da kandidatoj kiuj transdonus voĉojn al li en la dua raŭndo. Ĝenerale la plano estas interesa. La takso de Medvedev estas komence pli malalta ol tiu de Zelensky. Kaj estas neeble venki sen ruzo!
  Sed Jeltsin ankaŭ havis nulan takson, sed li povis venki kontraŭ Zjuganov. Vere, ĉi-lasta faris la elektojn kiel invalido: perdi intence!
  Kaj en ĉi tiu kazo, Medvedev kontraŭas eksterordinaran kaj tre talentan homon.
  Do okazas multo ĉi tie. Ĉe la spektaklo de Solovyov, Zelensky estis konstante ĵetita koto al li. Vere, tiam knabino ĵetis glaciaĵon en la vizaĝon de Solovjov per la piedfingroj de siaj nudaj piedoj. Kaj ŝi elbatis okulon. Post tio evidentiĝis, ke ne estas sekure ĵeti koton al Zelenskij! Kiel, ĉi tiu ulo estas ukraina aglo!
  Ĝenerale ne estis unueco en la rusa socio. Multaj, multaj homoj apogis Zelensky. Kiel, vere juna sango kaj povis altigi Ukrainion sen alta petrolo kaj gaso prezoj! Kaj kio pri Medvedev? La lando laŭvorte dronas en petrolo kaj gas-dolaroj, kaj la ekonomio estas en kompleta stagnado. Ne estas kresko, nur senlaboreco pliiĝas.
  Medvedev ĝenerale havas la plej altan kontraŭ-takson inter ĉiuj politikistoj. Kvankam ĝuste tial ĝi estas utila al la oligarkoj. Ju pli ni dependas de ili, des pli ni regas. La rusa registaro komencis haste altigi ĉies salajrojn kaj pensiojn. Kaj foje...
  Krome, Medvedev eĉ proponis redukti la emeritiĝon je du jaroj. Kiel, ĉio estas por la bono de la homoj. Kaj amendoj estis faritaj por pliigi pensiojn kaj kalkuli laboron post emeritiĝo kiel servodaŭro.
  Medvedev kaj oficistoj ne forgesis. Por ke ili staru kaj voĉdonu por li. Aparte, publikaj deklaroj de enspezo estis nuligitaj, kaj donacoj de ĝis mil dolaroj estis permesitaj. Kion, kompreneble, la oficialulo ŝatis. Tiel estas permeso havi nemoveblaĵojn eksterlande, same kiel kontojn.
  Por venki fumantojn, la kontraŭ-tabaka leĝo estis signife malstreĉita. Vendo de alkoholo nokte estis permesita, kaj eĉ hazardludo estis leĝigita. Ĉi-lasta estis bonvenigita de la oligarkoj; efektive, kial perdi tian enspezon kaj preni ĝin subtere.
  La programo "Pupoj" revenis. Ili komencis montri pli da erotismo en televido.
  Medvedev ankaŭ deklaris amnestion, kaj eĉ ordonis la pagon de krizhelpa mono al la kaptitoj. Kaj ĉi tio ankaŭ estas konsiderinda procento de voĉoj. Kaj la kaptitoj mem kaj iliaj familioj.
  Ĝenerale, Medvedev prezentis la sloganon: pli da libereco! Efektive, Rusio estas laca de la despotismo de Putin. Kiam vi eĉ ne vidos nudan virinon en televido!
  Kaj kompreneble estis provo montri: la vivo fariĝis pli libera, la vivo fariĝis pli amuza!
  Medvedev ankaŭ malaltigis alkoholprezojn kaj permesis bierreklamon en televido. Fakte, kial iri tro malproksimen.
  Sed milito eksplodis en Kaŭkazo. Post kiam Putin foriris, la montgrimpantoj komencis postuli eĉ pli da privilegioj kaj rajtoj. Kaj iliaj ambicioj nur kreskis. Krome, Turkio komencis fari pli aktivan premon sur Kaŭkazon, iliaj ambicioj kreskis, precipe ĉar en Sirio Erdogan ricevis tro malmulte laŭ sia opinio. La situacio estis plimalbonigita de la falo de naftoprezo kaj, sekve, de la prezo de gaso. Estis Venezuelo kiu pliigis la produktadon post la renverso de la reĝimo de Maduro . Usono kaj Irano finfine akordiĝis, kaj unuigita registaro estis establita en Libio.
  Falantaj naftoprezoj kolapsis la rusan rublon, nutris inflacion kaj malplivalorigis la salajrojn kaj pensiojn.
  Kaj la kreskanta agado de aktivuloj en Kaŭkazo ludis kontraŭ Medvedev.
  Ili diris, ke li ne kapablas konservi la heredaĵon de Putin. Kaj kio ĝenerale, kiel ofte okazas: la superstelulo nomumis sin malforta posteulo.
  Kaj Usono kaj arabaj landoj kaj eĉ Irano nutris separismon en Kaŭkazo. Sed malkonsentoj aperis inter la sekurecaj taĉmentoj. Iuj ankoraŭ volis vidi la delongan partneron de Putin, Medvedev, kiel prezidanto! Kaj aliaj estis enmetintaj la multe pli popularan Sergej Ŝoigu.
  Sed ĉi-lasta ne estis subtenita de la oligarkoj kaj industriuloj. Ili konsideris lin tro maldekstrema, kaj la miliarduloj estis lacaj de la diktaturo de unu homo. Ĉiuj volis liberalulon sur la trono kaj repaciĝon kun la Okcidento. Medvedev, atendante ĝis finiĝos la registra periodo por prezidentaj kandidatoj, maldungis Ŝoigu. Kio kaŭzis malkvieton en la armeo.
  . ĈAPITRO N-ro 2.
  Tiam Medvedev aljuĝis al Ŝoigu la longe promesitan rangon de marŝalo kaj donis al li la postenon de honora vicĉefministro. Ankaŭ popolisma movo. Sed ĉiuokaze, la antaŭbalota situacio ne estis favora al la deĵoranta prezidanto.
  Zelensky estas pli juna, pli sukcesa, pli elokventa, gajnanta poentojn. Kaj eĉ kiam ĝi estis registrita, pli ol ducent prezidentaj kandidatoj konservis sian nedisputeblan gvidadon. Sed Medvedev ankoraŭ devis batali por la dua loko. Neatendite, Alla Pugacheva iĝis sia konkuranto por atingi la duan raŭndon. La maljuniĝanta primadono, kiu ne koncernis delonge kaj ne aparte fervoris pri PR, subite saltis supren en la rangotabeloj.
  Eble ĝi estis reago al ĝenaj politikistoj. Zhirinovsky kaj Zyuganov, male, akre malpliiĝis en taksoj. La homoj estas terure lacaj de ambaŭ ĉi tiuj politikistoj. Krome, pli junaj kaj pli originalaj gvidantoj aperis sur sia balotkampo.
  Precipe aldonis Demushkin , kiu ricevis la bildon de martiro en malliberejo. Suraikin ankoraŭ ne povis akiri takson, sed alia membro de lia partio, Sergej Kovalev, la plej bona rusa profesia boksisto, ankaŭ komencis gajni punktojn.
  Ĝenerale, Sergej Kovalev montriĝis interesa ulo. Li kandidatiĝis por la posteno de urbestro de Moskvo kaj, neatendite por ĉiuj, fariĝis dua. Li aliĝis al la Rusa Komunista Partio. Kaj li ankaŭ komencis plibonigi sian takson.
  Oni devas rimarki, ke Sergey Kovalev estas tre bonega boksisto - la plej bona inter rusoj, eĉ superante Kostya Tszyu.
  Sergej Kovalev estas tiel terminatoro kaj estas danĝere proksima al Medvedev.
  Vere, plej multaj rusaj enketservoj havas taksojn kaj... O. la prezidanto estis supertaksita. Sed la reklamado estis ĝisfunda. Tamen, Medvedev ne estis tre bonŝanca. Post Putin, iel la fortuno fariĝis pli avara. La prezoj de petrolo daŭre falis, ankaŭ la kurzo de la rublo falis, kaj la prezoj rapide altiĝis. Kaŭkazo brulis pli kaj pli aktive. Kaj eĉ la viroj de Kadyrov komencis batali flanke de la aktivuloj. Jen la situacio. Kaj tiam la talibano atakis rusajn trupojn ĉe la limo kun Taĝikio.
  Kaj kiel rezultis, rusaj trupoj ne estis pretaj. Medvedev denove starigis sin. Krome, skandalo kun ŝteloj en la Ministerio pri Defendo kaj la Ministerio pri Financo estis malkaŝita . Ombro falis sur la delongajn amikojn de Medvedev. Ekestis ankaŭ duboj pri kiu ŝtelis centojn da miliardoj da dolaroj de Rusio. Ankaŭ suspektoj. Kaj la amaskomunikilaro fariĝis insolenta...
  Zelensky faris la balotkampanjon trankvile, profesie, kiel spektaklo. Ĵirinovskij, kiel ĉiam, laboris pli por la aŭtoritatoj ol por li mem. Zjuganov estis fifajfita kaj batita per putraj ovoj. Tiam denove okazaĵoj...
  Kompreneble, Ksenia Sobchak partoprenis en la elektoj, kaj ŝi ne povis ne elĵeti la konikon. Ŝi prenis ĝin kaj ĵetis kukon en la vizaĝon de Ĵirinovskij. Kaj ŝi altiris atenton. Ĝi ankaŭ okazis sufiĉe epopee.
  En la elektoj partoprenis ankaŭ Aleksandr Povetkin. La rusa boksisto, post perdi kontraŭ Josuo , ne povis reveni dum longa tempo, tiam havis kelkajn batalojn kun traireblaj kontraŭuloj, kaj rompiĝis en pli serioza. Fininte sian karieron, li iris en politikon kaj komencis krei naciisman partion.
  Ĝis nun sen multe da sukceso.
  Povetkin tamen pugnobatis sian kontraŭulon en la vizaĝon dum televida debato. Li distingiĝis kaj tio iom altigis lian takson.
  Ĝenerale, la elektoj estis histeriaj.
  Ili okazigis televidajn debatojn: ili donis tridek sekundojn por respondi, kaj estis kverelo. Partioj, bataloj, skandaloj. Tuta farso.
  Medvedev estis promociita senhonte, sed lia takso preskaŭ ne kreskis. Eliro al la dua raŭndo ankoraŭ estas en dubo.
  Zelensky estis antaŭ larĝa marĝeno. Kaj ne mirinde! En kvin jaroj, Vladimiro sukcesis ĉesigi senlaborecon kaj restarigi ĉiujn plantojn kaj fabrikojn, kaj konstrui novajn.
  Unu el la atingoj de Zelensky estis la evoluo de agrikulturo kaj alternativaj energifontoj.
  En Ukrainio precipe aperis elektrocentraloj, kiuj funkcias kaj ŝargas el atmosferaj premodiferencoj. Same kiel geotermikaj centraloj. Kaj multe pli. Inkluzive de uzado de la energio de la jonosfero. Okazis, ke scienco iris kontraŭ petrolo kaj gaso.
  Vera sento estis la apero en Ukrainio de planto produktanta sintezajn nutraĵojn kaj liverante ĝin al Ĉinio. Kaj Rusio reduktis nutraĵ-eksportojn.
  Estis ankaŭ kandidatoj inter la ukrainoj. Precipe Vladimir Klitschko. La fama boksisto havis malfacilan karieron. Resendite al la ringo: venkante Charr kaj Tyson Kolerego . Sed la tria revanĉo kontraŭ Josuo , li ankoraŭ perdis denove, sed gajnis multe da mono. Kaj li anoncis sian finan emeritiĝon de boksado.
  Sed poste li revenis denove. Li batalis en Kievo kun Gassiev kaj venkis. Poste, li havis alian batalon kaj gajnis la titolon de regula mondĉampiono - finfine rompante kaj la rekordon de Foreman kaj la rekordon de Joe Louis. Post kio li anoncis sian nomumon por prezidanto de la unuiĝinta Rusio kaj Ukrainio. Kaj oni devas diri, ke Vladimir Klitschko inter ukrainoj estas la dua nur post Zelenskij mem. Kaj malgraŭ sia konsiderinda aĝo en boksado, Vladimir Klitschko jam dum la balotkampanjo plenumis devigan defendon kontraŭ boksisto, kiu estis dudek jarojn pli juna ol li. Kaj denove li venkis per knokaŭto.
  Post kio la takso de Vladimir Klitschko saltis, kaj li moviĝis pli proksimen al Medvedev, akirante ŝancojn por la dua raŭndo.
  Ĝenerale, ĉi tiuj elektoj havis unu senkontestan favoraton: Zelensky, kaj estis tre proksima batalo por dua loko. Alla Pugacheva, kiu mallonge superis Medvedev en la batalo por la dua loko, komencis flankeniĝi. Principe, ŝi ne estis lumigita de io hela. Kaj Vladimir Klitschko venis en la dua loko. Sed lia balotantaro ne estas tre stabila. Sergey Kovalev, kiu sukcesis iri post tri malvenkoj kaj kolekti ĉiujn kvar duonpezegzonojn, ankaŭ batalis en la ringo kaj denove gajnis la ĉampionecotitolon.
  Kaj lia takso denove saltis. Li ankaŭ povis atingi la duan raŭndon. Aliaj ukrainaj boksistoj: Usik kaj Lomachenko apogis Zelensky kaj la prezidantoj ne enmiksiĝis. Kvankam ambaŭ ankoraŭ ne finis sian karieron. Kial ili devus fini? Usik venkis Joŝuon en punktoj kaj iĝis la senkontesta pezegulo mondĉampiono. Lomachenko vagas de unu pezokategorio al alia, kaj li estas pagita tiel grandaj kotizoj, ke li malvolontas fini sian karieron.
  Ekzistas ankaŭ balotkampanjo en Usono. Donaldo foriras post du esprimoj, kaj li ne estas sufiĉe sana por kuri por triono. Junuloj kandidatas por prezidanto. De la Demokratoj, tre bela ina guberniestro de proksimume tridek naŭ - verŝajne la plej juna sinjorino inter la prezidentaj kandidatoj. De la respublikanoj ankaŭ de junaj generaloj-herooj de la milito kontraŭ Irano.
  La generacio de politikistoj en Usono ŝanĝiĝis.
  En Rusio, Putin eble povis venki Zelensky, sed li klare estis elĉerpita en la laboro. Trotensio faris sian paspagon! Kion li volis estis supertaksi sian forton kaj ne fidi sian ĉirkaŭaĵon. Aŭ eble ankaŭ ili venenis lin. Post kiam Nazarbayev foriris, alia ondo de demokratiigo komenciĝis en la CIS. Kazaĥio fariĝis parlamenta respubliko. En Belorusio, Lukaŝenko iel suspektinde malaperis. Kaj ankaŭ la prezidanto fariĝis figuro.
  Alia ondo venis. En Turkio, la parlamento jam leviĝis kontraŭ Erdogan . La pendolo svingiĝis en la alia direkto.
  Zelensky vere ŝanĝis la konstitucion favore al pli da aŭtokratio, sed en Okcidento li estas perceptata kiel unu el ilia propra! Jes, kaj referendumoj okazas la tutan tempon. Kaj ekzistas vera sinesprimlibereco.
  Ĉiukaze, Zelensky ne havas apartajn problemojn por venki en la dua raŭndo. Plej verŝajne, estos Medvedev, kiu atingos la duan raŭndon - administraj rimedoj povas esti venkitaj per malalta populareco kaj ne tre sukcesa regado. Multaj rimarkis la similecojn kun la elektoj en Ukrainio - multaj prezidentaj kandidatoj, la gvidado de Zelensky, malaltaj registaraj rangigoj kaj altaj kontraŭ-taksoj .
  Ĉu Zelensky povus venki Putinon ankoraŭ estas demando, sed Medvedev klare ne estis ĝis la rolo de gvidanto de la nacio. Kaj demokratio ĉi tie ludis kontraŭ la aŭtoritatoj.
  Medvedev vere ne povis prepari sin por la batalo. Lia karaktero ne estas la sama. Ne vera batalanto!
  Sed la problemo ĉe ĉiuj aŭtokratioj estas, ke la posteuloj ne estas tre bonaj! Kutime diktatoro metus malfortulon en lian lokon por ne renversi lin! Ekzemple, la posteulo de Nazarbayev estis limigita en potenco. Kaj li ne ĝenas - li estas mola korpa!
  Sed Vladimir Zelenskij, ĉiukaze, ekregis el la opozicio, kaj ne estas malfortulo.
  Oni devas diri, ke Putin ankaŭ estis konsiderata mola korpa kaj malforta, tial ili estis instalitaj kiel prezidanto, post la laŭtbuŝa Jeltsino. Sed kiel ĝi rezultas, estas diabloj en la trankvila marĉo!
  Kaj tiam montriĝis, ke la marĉo finfine ne estis tiel kvieta. Sed Medvedev, ŝajnas, ne estas lupo en ŝafa vesto, sed vere natura ŝafo. Kaj li ne povas kolekti la forton.
  Zhirinovsky insultis Zelensky kun obscenaĵoj kaj estis monpunita. Pluraj dekoj de prezidentaj kandidatoj retiriĝis favore al Medvedev, sed tio preskaŭ nenion donis. El la famaj homoj, kiuj ĉefrolis, estis boksisto Denis Lebedev. Li efektive progresis pure teknike. Ekzistis ankaŭ komercistoj kaj negravaj kulturfiguroj. El la verkistoj, nur Sergej Lukyanenko ĉefrolis favore al Medvedev. La ceteraj volis promocii sin . Kaj ĉiuj kredis je sorto.
  Medvedev sufiĉe kreskis. Sed estis espero ke la armeo, malliberejo kaj polico voĉdonos laŭ ordono. Plie estas subaĉeto de balotantoj. Kaj kompreneble frua voĉdonado. Ankaŭ ĉi tie estas ĉiu ŝanco de sukceso.
  Jes, ĝuste ĉi tio instigis pliigitan agadon de la aŭtoritatoj. Donu fruan voĉdonadon. Kaj tie, kompreneble, estas falsado. Kaj la deziro voĉdoni kun via koro.
  Male al la elektoj, (1996) Medvedev estis nekapabla pliigi sian rangigon. Jeltsino, mi devas diri, ankaŭ estis bonŝanca. Aparte, Dzhokhar Dudayev mortis hazarde. Kia muŝo mordis lin, ne prenis la kutimajn antaŭzorgojn dum la voko. Ja se tio estus okazinta iom pli frue, ili ne havus tempon por fari la baton. Kaj iom poste, nur la anteno estus kovrita, kaj Dzhokhar mem estus en sekura distanco. Ĉi tio estas tia bonŝanco en milito kaj por propagando.
  Kaj nun vi ne povas fini kun Dudayev. Kaj ne ekzistas Raduev , kiu estis kaptita tiel stulte antaŭ la rusaj prezidant-elektoj. Sed Dudayev Jr. ne volas morti dum la elektoj. Kaj ĝenerale, ŝajne la triumviraro de posteuloj: Jelcin, Putin, Medvedev estas interrompita...
  Provoj subaĉeti balotantojn estis likitaj kaj kaŭzis plian skandalon. La Patriarko subtenis neniun, rezonante: Dio estas de Dio, kaj de Cezaro estas de Cezaro . Ĝenerale, sub Jeltsino ĝi iel rezultis pli facila. Kaj ial la Ortodoksa Eklezio aliĝis al Jelcin, kiu ŝajnis tute senespera. Kaj industriaj rondoj.
  Kaj tiam la rusaj oligarkoj komencis flirti kun Zelenskij. Ŝajne estas neeble levi Medvedev.
  Kaj la humoro en la amaskomunikiloj komencis ŝanĝi. Zelenskij estis pli kaj pli laŭdita. Ĵirinovskij jam komencis diri, ke lia samnomulo fakte estas diamantulo.
  Medvedev denove duobligis salajrojn kaj pensiojn. Sed la rublo finfine kolapsis. Kaj inflacio komenciĝis. Tarifoj ankaŭ pliiĝis.
  Li eĉ devis peti prunton de la IMF. Kaj petrolo kaj gaso fariĝas pli kaj pli malmultekostaj.
  Irano, Venezuelo, Libio, Saud-Arabio ĉiuj pliigas eksportaĵojn. Kaj en Usono, nova metodo de ardezargilo-ekstraktado estis enkondukita. Kostoj falis akre.
  Kaj poste estas la ekonomia malkresko kaj maltrankvilo en Ĉinio. Nu, estas klare - mi estas laca de la regado de la Komunista Partio. Kaj la ĉinoj volas liberecon kaj plurpartian sistemon!
  Okazis eta ŝanĝo en potenco en Hindio. Estis provo puĉi kaj establi diktatorecon.
  La konfrontiĝo en Kaŭkazo akre kreskis. Maltrankvilo ankaŭ komenciĝis en Siberio. Precipe la separistoj plifortiĝis.
  En Britio, la partio venkis en la elektoj: "Renesanco", tamen, en koalicio kun Labour. Reĝino Elizabeto ankoraŭ vivas, sed ŝi promesis, ke ŝi retiriĝos dum sia centjariĝo, post kio okazos referendumo por aboli la monarkion. Kaj la fonda posteno de Prezidanto de Britio.
  Francio estas maltrankvila. Mary Lipen venkis anstataŭ Macron , kaj estis provo establi diktatorecon. Sed la francoj mem ne scias, kion ili volas, ili organizis novan Maidanon. Jes, senprecedenca en skalo. Kaj Maria estis devigita forlasi radikalajn planojn forpeli arabojn kaj aliajn. Tiam, eĉ pli malbone, la Supera Kortumo nuligis la prezidant-elekton, kaj Maria estis arestita.
  Fruaj elektoj ankaŭ estis anoncitaj en Francio. Tio estas, kiel ĉiam, ĉie estas malordo.
  En Belorusio, sufiĉinte de la tiraneco de Lukaŝenko, ili faris referendumon kaj tute nuligis la postenon de prezidanto. La respubliko iĝis parlamenta, kaj la nova ĉefministro diris, ke eble estos aneksado al Rusio. Sed post la prezidantaj elektoj tie. Zelensky estas tre populara en Belorusio.
  En Kazaĥio la rilatoj inter la prezidanto kaj la parlamento streĉiĝis. Estis minaco de misoficado. Sed ili rapide konsentis, sed la povo de la ŝtatestro estis plu limigita.
  Medvedev pli kaj pli nervoziĝis. La elektoj alproksimiĝis, kaj la takso de Zelensky estis plurajn fojojn pli alta. Vere, li ne gajnas en la unua raŭndo, sed ĉiukaze Medvedev faldas. Estas nur kalkulo por trompi aŭ bati.
  Sekreta konsilio okazis. Rusaj miliarduloj kolektiĝis.
  Medvedev rekte deklaris:
  - Ĉu vi volas, ke ukraina fremdulo ricevu la grandegan potencon de la prezidento de la imperio?
  Deribasco logike notis:
  - Ĉu ni volas aŭ ne, ni devas interkonsenti kun iu ajn registaro! Zelenskij ne estas komunisto, kaj... Ĉi tio ne estas Zjuganov, kiu ĉiuokaze ne konvenis al ni!
  Medvedev seke deklaris:
  - En Ukrainio, enspezimposto estas multe pli alta ol en Rusio!
  Roman Abramoviĉ ridis kaj rimarkis:
  - Kiu scias kaj kalkulas nian enspezon! Cetere ili estis lastatempe reduktitaj tie kaj preskaŭ egalaj al la niaj!
  Proĥorov ridetante respondis:
  - La aŭtoritatoj ŝanĝiĝas. Ni restas! Kion vi povas rekomendi?
  Medvedev kolere grakis:
  - Mi ne kredas, ke Jelcin venkis honeste!
  Deribasco respondis malvarme:
  - Se la rivalo de Jelcin ne estus Zjuganov, tiam Borik vere havus malmulte da ŝanco. Sed homoj ankoraŭ tro bone memoris la "ĉarmojn" de komunisma potenco. Nome: malplenaj bretoj, kartoj, kuponoj, vizitkartoj, longaj vicoj, salajro de kvin dolaroj monate. Kompreneble, neniu volis reveni al ĉi tiuj inferaj tempoj. Krome, por perdi la spektaklon, kaj politikajn spektaklojn, same kiel filmojn kun sekso, kaj multe pli. La homoj volis liberecon. Kaj ili voĉdonis ne por Jelcin, sed kontraŭ Timigulo Zjuganov. Sed Zelenskij ne timigos la homojn. Male al Putin, li ne fermos la programon "Pupo", kaj li ne metos homojn sur kartojn. La jaro naŭdek ses ne estas ripetita. Jelcin ŝtelis kvin ĝis ses procentojn, sed venkis per diferenco de dek tri! Do ĝi estas preskaŭ justa!
  Kaj Zelenskij gvidas kun tia antaŭeco, ke vi ne povos venki lin !
  Medvedev kriis:
  - Ili ĵetis min! Ni konsentis!
  Roman Abramov notis:
  - Almenaŭ la sankcioj estos forigitaj de ni! Kaj vi estas Urso... Vi jam gajnis vian pension!
  Medvedev siblis:
  - Vi devus bruligi en la infero!
  Proĥorov logike notis:
  - Ne ekzistas infero! Estas nur birdotimigilo por kolekti monon!
  Medvedev demandis konfuzite:
  - Jes? Kaj se ne ekzistas Dio?
  Proĥorov ridetis kaj respondis:
  -Kiu Dio? Ili prezentas ĝin alimaniere!
  Roman Abramoviĉ sugestis:
  - Eble faru novan kredon! Kiu estas riĉa, estas amata de Dio! Kiu estas plej riĉa, tiu estas plej amata de la Ĉiopova!
  Medvedev kapjesis:
  - Logika! Sed kion diros la homoj?
  Roman Abramoviĉ ridis:
  - Oni povas eduki homojn!
  Medvedev gluglutis:
  - Mi esperas, ke ni restos amikoj!
  Post kio li forlasis la halon...
  Kalejdoskopo de eventoj daŭre furiozis en la mondo. Vitali Klitschko ankaŭ revenis al la ringo kaj batalis ĉe la stadiono en Kyiv. Li kontraŭbatalis Michael Tyson. Du maljunuloj, tre famaj kaj popularaj. Nu, ili kolektis multe da mono. Michael Tyson, kompreneble, konsentis pri la batalo, ĉar li estis preskaŭ almozulo.
  Eĉ se Vitali Klitschko, kiu estis pli juna kaj, plej grave, en multe pli bona formo, laŭvorte venkis lin. Vladimir Klitschko diris, ke li ankoraŭ volas gajni la titolon de absoluta mondĉampiono kaj batali kun Usik. Post kio li rompos ĉiujn rekordojn, iĝante la plej maljuna absoluta mondĉampiono... Kaj li povas trankviliĝi. Kion alian li devus bati? Joe Louis jam estis batita, kaj Foreman jam estis batita, kaj li gajnis la mondan pezan titolon kvar fojojn .
  Vitali Klitschko gajnis multe da mono de la batalo, aldonis al sia fisko kaj famo, kaj havis relative facilan batalon.
  Zelensky aljuĝis al Vitaliy Klitschko la Ora Ordo de Ilja Muromets. Kaj ĉi tio gajnis al li plian simpation.
  En la mondo de politiko, boksistoj ĝenerale populariĝis. Floyd Maweiser iĝis kandidato por usona prezidanto. Formale sendependa. Kaj kun deca takso. Kaj kio pri miliardulo, kaj nevenkita boksisto, kaj nigrulo. Kial ne defianto?
  Floyd Maweiser apogis prezidanton Zelensky en la elektoj kaj promesis amikecon.
  Malmultaj Floyd deziris revanĉon kun Paquio , kaj ili kolektis multe da mono por ĝi.
  Medvedev klare perdis terenon. Por krei iom da ŝokvaloro, li nomumis Anatolij Kaŝpirovskij kiel Sanministron kun la rango de vicĉefministro. Kio, kompreneble, estas forta movo, sed ne sufiĉa. Parenteze, Anatoly Kashpirovsky fariĝis la plej maljuna ministro kaj vicĉefministro en la tuta historio de Rusio. Jes, rekordulo! Dmitrij Medvedev ankaŭ aljuĝis al la Reĝino de Anglio la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita, kaj eĉ prezentis la heroan stelon al Ŝoigu. Kaj li senigis Gorbaĉov de sia plej alta ordo. Kio, ĝenerale, ne estas tiel bela.
  Kaj li ankaŭ prenis kaj restarigis Berion al la rango de Marŝalo. Eble por altiri
  al ilia flanko de la stalinistoj. Kaj Boris Nemcov estis postmorte premiita la Ordeno por Servoj al la Patrujo, unua grado. Plue, li renomis Volgogradon per sia dekreto al Stalingrado. Ankaŭ flirtante kun la stalinistoj . Sed ankaŭ kun liberaluloj. Novodvorskoj postmorte aljuĝis la titolon de Heroo de Rusio kaj... Stalin!
  Postmorte, Medvedev ankaŭ aljuĝis la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita al Jurij Gagarin. Kaj li restarigis la Ordon de Venko al Leonid Ilja Breĵnev. Neatendite, Medvedev prezentis la oran stelon de la heroo de Rusio al Garry Kasparov.
  Ankaŭ flirtante kun liberaluloj. Kaj kun la komunistoj. Kaj via kaj nia.
  Medvedev ankaŭ prezentis la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita al papo Francisko la Unua.
  Ankaŭ tre malavaraj donacoj de la "granda reganto"! Krome, Medvedev neatendite denove malaltigis la emeritiĝon por viroj kaj virinoj al kvindek kvin. Kio montriĝis sensacio. Kaj denove li pliigis pensiojn.
  Kion vi povas fari antaŭ la elektoj?
  Krome, la portempa prezidanto donis al Vladimir Zhirinovsky la rangon de generalleŭtenanto. Kiel, por fidela servo, ricevu ĝin de la ŝultro de la majstro. Kaj lia filo Igor Lebedev estis neatendite nomumita Ministro de Eksterlandaj Aferoj, anstataŭ la malnova kaj neamata Lavrov en la Okcidento.
  Medvedev ankaŭ ofertis al Demushkin la postenon de estro de la Ministerio pri Internaj Aferoj, sed la aŭtoritata naciisto rifuzis. De la novaj nomumoj, la nomumo de Ksenia Sobchak kiel Ministro de Kulturo iĝis sensacio. Ŝi, vidante ke ŝia takso estas tre malgranda, konsentis. Sed ŝi ankaŭ postulis la postenon de vicĉefministro. Medvedev konsentis pri tio.
  Ankaŭ Yavlinsky partoprenis la elektojn, sed tute malsaniĝis kaj retiriĝis pro saneckialoj.
  La aganta prezidanto ankaŭ premiis al li la stelon de la Heroo de Rusio.
  Miĥail Kasjanov ricevis la Ordenon por Servoj al la Patrujo, unua klaso, kaj la pozicion de honora ekonomia konsilisto. Kial li retiriĝis favore al Medvedev. Sed ĉi tio estas tre malgranda frakcio de procento.
  Sergej Kovalev estis proponita la Ministro de Sporto, sed ŝajnis al li ne sufiĉe.
  Konflikto ekestis kun la prezidanto de la konstitucia kortumo. Zorkin finfine foriris. Sed al kiu mi donu tian afiŝon? Prefere por virino! Kaj ili proponis ĝin al Alla Pugacheva.
  Sed la fama kantisto rifuzis, citante, ke ĝi ne estis por ŝi. Medvedev tamen prezentis al ŝi la stelon de la Heroo de Rusio. Kvankam Alla rifuzis agi en sia favoro.
  Sed kiu estos la prezidanto de la konstitucia kortumo? La pozicio estas blokita. Ŝoigu ankaŭ rifuzis - ne lia profilo!
  Neatendite, Dima Bilan konsentis. Kvankam kompreneble ne estas fakto, ke ĉi tiu estas lia profilo! Kaj kompreneble, esti kantisto estas pli profita kaj multe pli amuza ol esti la prezidanto de konstitucia kortumo.
  Medvedev, ĉiukaze, rapide kroĉis ĉi tion kaj aljuĝis la stelon al la Heroo de Rusio.
  Dima Bilan tamen diris, ke tio estas nur ŝerco. Tamen, al ĝenerala aprobo, Lyudmila Putina estis nomumita prezidanto de la konstitucia kortumo. Ĉi tio estis forta movo, konsiderante la popularecon de Putin en Rusio, sed ĝi jam estis iom malfrua, kaj ĝi ne povis savi Medvedev.
  Kvankam titanaj klopodoj estis faritaj. Sed la prezoj altiĝis, la kurzo de la rublo malaltiĝis, la talibanoj antaŭeniris en Taĝikio, kaj estis nenio por konvinki la balotantojn.
  En la lasta momento, Gennady Zjuganov estis nomumita unua vicĉefministro respondeca pri la socia bloko. Sed ĉi tio jam estas kataplasmo por mortintoj.
  Kaj Zjuganov mem jam tute perdis sian elektantaron.
  Degtyarev estis nomumita ĝenerala prokuroro sojle de la voĉdono. Ankaŭ prezidenta kandidato de la Liberala Demokrata Partio.
  Medvedev moviĝis kaj serĉis novajn manierojn. Unu el la sensaciaj elektomovoj estis la prezento de speciala ora medalo nomita laŭ Zhukov al ĉiuj veteranoj de la Granda Patriota Milito. Kaj miliono da rusaj rubloj por komenci. Sed restas tre malmultaj Veteranoj de la Granda Patriota Milito.
  Medvedev ankaŭ aljuĝis al Tereshkova la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita. Dum estas ŝanco, kial ne rekompenci ĝin? Do Anatoly Karpov povas esti donita heroo de Rusio. Li estas bonega ŝakludanto! Kaj Aleĥin, kaj Botvinnik, kaj Tal kaj Spasskij, Tigran - postmorte prezentos premiojn - tute ne malbone!
  Heroo de Rusio steloj - tio estas bonega!
  Estas agrable doni premiojn kaj doni medalojn. Kaj se ni ankaŭ establas ordon nomitan laŭ Putin. Estas kvar niveloj: kvara - bronzo, tria - arĝento, dua - oro, unua - oro kun diamantoj!
  Jen kio Medvedev estas inventinto.
  Tamen ĉi tio ankaŭ ne sufiĉas. Zelensky ankaŭ establas novajn ordojn. Mendo, ekzemple, de Taras Ŝevĉenko. Aŭ Taras Bulba! Aŭ Gogol! Kial perdi tempon per bagateloj? Kaj la Ordo nomita laŭ Koĵedub! Ĉi tio estas forta movo de Zelensky por plaĉi al la maldekstraj fortoj. Ĝenerale, kompreneble, Zelenskij ne estas komunisto, kaj eĉ ne maldekstrulo. Do li povus havi problemojn. Sed la komunistoj en Rusio ne havis gvidanton.
  Kaj ankaŭ, Andreo Navalnij? Iel ĉiuj forgesis pri li. Ĉu vi vere ne kandidatis por prezidanto? Sed Andrei Navalny laboras en la teamo de Zelensky delonge kaj jam faris multon en la batalo kontraŭ korupto en Ukrainio.
  Do ankoraŭ neniu mortis! Kaj la procezo de kunfandiĝo de la du frataj popoloj kaj la ĝenerala elektado de la gvidanto de la nacio estas daŭranta.
  Andreo Navalnij ankaŭ lavos Zelenskij... Kiel kutime, li brulas.
  Kaj li agas energie kun freneza premo.
  Kaj samtempe tre subtile, por ne fortimigi balotantojn. Tute ne la stilo de Trump.
  Kaj novaj tempoj venas en la mondo - pli sekuraj kaj trankvilaj. Demokrataj kaj laikaj reformoj komenciĝas en Saud-Arabio, kaj ĝenerale religia ekstremismo malfortiĝas. Efektive, multaj povas legi la kontraŭdirojn inter la Korano kaj la scienco en Interreto kaj demandas sin: kial ili faras tion? Kio estas la kialoj por konsideri la Koranon kaj la Biblion kiel la vorton de Dio?
  Kiam homoj komencas pensi kaj demandi, ili ne plu estas tiel senpripensaj. Fakte, kial ekestas la jarcento? Pli kiel timo de morto! Kaj tiom malmultaj homoj timas morti ĝis ili malsaniĝos!
  Sojle de la elektoj, Medvedev altigis pagojn por malsanforpermeso kaj avantaĝojn por handikapuloj. La produktado de tankoj ankaŭ estis pliigita...
  Medvedev, por montri sin kiel patrioto, signife altigis la baron pri milita elspezo. La Bear-tanko, la plej peza el la monstroj, pezanta pli ol cent tunojn kaj kun nuklea reaktoro anstataŭ motoro, estis metita en amasproduktadon.
  La Urso-projekto estis evoluigita sub Putin, laŭ liaj personaj ordoj. La ideo estis krei monstran tankon por timigi. La veturilo montriĝis tre peza kaj multekosta, kun plurtavola kiraso kaj du raketlanĉiloj en servo.
  La propreco de la aŭto estis ĝia rapido de pli ol cent kilometroj hore, kun pezo de cent kvindek tunoj, kaj kolosa potenco-rezervo danke al la nuklea reaktoro.
  Vere, dum la kurado okazis alia malfeliĉa okazaĵo - la raŭpo eksplodis. Kaj denove la impreso montriĝis difektita. Medvedev estis laŭvorte ridindigita.
  Kaj tiam okazis alia epizodo kun la aganta prezidanto - vi ne povas imagi ĝin intence. Kiam Medvedev provis faligi arbon antaŭ la arbohakistoj, ĝi falis rekte sur la festan tablon kun manĝaĵo. Do la malbonŝanca provizora estro de Rusio denove malhonoris sin.
  Jes, Medvedev estis vere malbonŝanca. Tia sorto estas kaprica: ĝi rekompencas unu, ofendas alian. Ĉu Nicholas II vere estis tiel malbona, ekzemple, sed li estis vere ofendita de pli altaj potencoj. Do Medvedev, ĝenerale, inteligenta homo, laŭvorte sukcesis pri ĉio.
  Provoj fari ion renkontis reziston kaj obstinecon.
  Medvedev ŝajnis tiriĝi en pato. Kaj tiam aperis aliaj problemoj. La portempa ĉefministro ankaŭ estis implikita en koruptskandalo.
  Kaj ĉi tie, kompreneble, ĝi ne povus okazi sen Andrej Navalny. Ĉi tiu ulo ĉiam taŭgas!
  Mi akiris tiajn ruinigajn kulpigantajn pruvojn pri Medvedev kaj lia akompanantaro - la skandalo montriĝis mirinda. Resume, kaj Navalnij kaj tiuj, kiuj falis sub lian frapantan baton, famiĝis.
  Kaj Medvedev devis fari senkulpigojn kaj forviŝi la kraĉon. Kaj ĉio elverŝis sur lin. Ne elektoj, nur teruro.
  En voĉdona tago, Medvedev alvenis sub gardisto. Estis klare, ke li estas morna kaj necerta. Miaj manoj tremis kiam mi prenis la baloton. Per sia lasta ordono, la deĵoranta prezidanto triobligis la salajrojn de la militistaro kaj polico. Kaj kvinoble la pensio!
  Anastasia Orlova, tamen, sprite mokis la kandidaton por la rolo de diktatoro:
  - Estas malfacile sidi sur bajonetoj! Jen li metas monkusenon!
  Poste, la terminatora knabino prenis ĝin kaj montris ĝin per siaj nudaj piedfingroj.
  Anastazio, kompreneble, estas knabino, kiu ne metos siajn vortojn en sian poŝon. Sprita, forta, malvarmeta, karisma .
  Kaj tiom da uloj enamiĝis al ŝi. Krome, Anastazio estas tre temperamenta blondulo, kaj ne enlitiĝas sen elekti novan viron por la nokto. Kompreneble, ŝi elektas pli belajn, sportajn, muskolfortajn virojn, foje eĉ tre junajn. Sed certe malsama. Ŝajne por reŝargi per energio. Kaj neniu konsideras ĉi tiun teruran militiston malĉastulino.
  Male, por tia forta kaj muskola virino, ĝi ŝajnas tre mojosa.
  Anastazio ankaŭ voĉdonis, prenis la baloton per la nudaj fingroj de siaj graciaj piedoj, kaj ĉi tio estas tuta rulo, kie estas malfacile trovi familinomon, kaj metis ĝin por si sen nenecesaj antaŭjuĝoj. Nu, estas klare por kiu!
  Post kio ŝi montris sian grandan figuron per la nudaj piedfingroj!
  Vladimir Zelenskij venis por voĉdoni per biciklo. Li saltis kaj turniĝis. Kiel ĉiam, li estas batalema kaj temperamenta. La vera Napoleono Bonaparte.
  Kaj kompreneble, mi voĉdonis vigle, kiel atendite.
  Vladimir Klitschko neniam retiriĝis de la elektoj. Kaj li ankaŭ voĉdonis por si kaj skuis sian pugnon kontraŭ Medvedev.
  En la lasta momento, Nikolaj Valuev ricevis la stelon de la heroo de Rusio de Medvedev kaj la postenon de Ministro pri Internaj Aferoj. Mi apenaŭ sukcesis filmi ĝin. Kvankam li rifuzis diri por kiu li voĉdonis.
  Multaj homoj voĉdonis ĉi tie: Alla Pugacheva, kaj Suraikin ...
  Ĵirinovskij, kompreneble, ne povis ne fari sian markon. Li prenis ĝin kaj disŝiris la portreton de Vladimir Zelenskij ĝuste ĉe la balotejo kaj promesis, ke li certe mortpafos lin kiam li venos al la potenco.
  Dima Bilan kantis dum la voĉdonado:
  - Ĉio estas neebla, mi certe scias! Bilan estos elektita, li estas senmakula kavaliro!
  Tiam aperis aliaj steloj.
  Garry Kasparov diris, ke potenco ŝanĝiĝas, kaj ke Medvedev foriros kaj kun li finfine finiĝos la Putina epoko.
  Samtempe la eksa mondĉampiono diris, ke li ne kontraŭas rekomenci sian ŝakkarieron. Kaj rompi la aĝrekordon de Steinitz . Kaj ke Rusio baldaŭ ricevos indan kaj demokratan gvidanton, kaj la epoko de la caroj finfine fariĝos pasinteco.
  Kaj ke Garry Kasparov inventis sian propran ŝakon, kiu baldaŭ akiros popularecon en la tuta mondo.
  Kaj pruvis cent-ĉela tabulo. Novaj figuroj aperis en ĝi. Po po po po du pacajoj: apud la reĝo kaj la reĝino. Krome, la pajaco marŝas kiel reĝino, sed trafas ekskluzive kiel kavaliro. Kaj du pafarkistoj sur la rando anstataŭ peonoj. Pafarkistoj moviĝas kiel peonoj, sed ili pafas diagonale trans du tutajn kvadratojn. Vere, ĉar ili estas sur la rando mem de la tabulo, ilia valoro estas iom reduktita. Sed ili ankaŭ povas transformiĝi en ajnan formon.
  La ŝako de Garry Kasparov sendube altiris la atenton de homoj kaj ĵurnalistoj.
  Navalnij promesis, ke Kasparov certe fariĝos ministro.
  Voĉdonis ankaŭ Anatolij Karpov. Sed li jam estas maljuna iama ĉampiono, do li promesis nur konsili. Kaj li diris, ke plej verŝajne venos grandaj ŝanĝoj. Kaj kio estos pli bona morgaŭ ol hieraŭ!
  Jam en la balota tago, Medvedev anoncis, ke la daŭro de la minimuma feriado en Rusio pliiĝas al tridek labortagoj, kaj ke ĉiuj virinoj, kiuj naskis dek aŭ pli da infanoj, ricevos rekompencon de li: la stelo de la Heroo de la Ruso. Federacio.
  Nova popolisma movo, kaj mi devas diri sufiĉe forta. Sed estas tro malfrue. Precipe en balota tago, estas klare, ke tio estas nur laboro por publiko.
  Medvedev klare perdis terenon... Lia konstanta potenco estis tre laca de ĉio.
  La homoj volis salti de la rudo de Putin, kaj la soifo je ŝanĝo estis matura. Plie, la evidenta malkapablo de Medvedev esti forta personeco montriĝis evidenta.
  Zelensky, gajnante punktojn kaj agante sen nenecesaj popolismo kaj promesoj, memfide antaŭeniris.
  Ĉi tiuj balotoj ĉe la eliro diris ke li estis la klara favorato. Sed ĉu Medvedev sukcesos al la dua raŭndo estas ankoraŭ demando! Nuntempe, Vladimir Klitschko kaj Sergey Kovalev, same kiel Grudinin , povus defii lin por ĉi tiu loko.
  Zjuganov voĉdonis lasta. La maljuna, malsana, iama prezidanto de la Komunista Partio de la Rusa Federacio krucis la nomon Grudin kaj suspiris. Jes, ne estas facila ŝarĝo fariĝi la unua vicĉefministro de Rusio je preskaŭ okdek jaroj. Ĉu li bezonas ĝin?
  Kaj Zjuganov, peze spirante, grakis:
  Ni denove iros en batalon
  Por la potenco de la sovetianoj...
  Kaj kiel unu ni mortos -
  En la batalo por ĝi!
  Kaj li ŝanceliĝis el la kabano. Ne, li demisios baldaŭ.
  La tempo alproksimiĝis, kaj la unuaj datumoj pri la prezidantaj elektoj estis komenconta alveni. Rusio estis sur la rando de grandegaj ŝanĝoj. Mitingoj kaj postuloj por alianco kun Rusio ankaŭ okazis en Belorusio. Ĉio fariĝis pli kaj pli furioza kaj ekscita.
  Partopreno en la rusaj prezidant-elektoj atingis rekordon en la historio de alternativaj elektoj, preskaŭ naŭdek procentoj.
  Kaj ili ĵus anoncis, ke la balotujoj estas malfermitaj, kaj la kalkulo de voĉoj el la Malproksima Oriento komenciĝis.
  . ĈAPITRO N-ro 3.
  La rezultoj de la unua raŭndo komencis flui de la Malproksima Oriento. Kiel ĉiuj opiniosondadoj diris, Zelensky estis memfide en la antaŭeco. Medvedev ankoraŭ ne estis la dua. Grudinin kaj Vladimir Klitschko batalis por la dua loko . Estis ĉirkaŭ ducent pliaj kandidatoj en la listo, do ili disigis siajn voĉojn. Tamen, Zelensky gajnis preskaŭ kvindek procentojn en Siberio kaj eĉ povis kalkuli je venko en la unua raŭndo.
  Medvedev diris en siaj koroj:
  - Ni volis la plej bonan, sed voĉdonis por amuzo!
  Zelensky estis lakona:
  - La vero venkis!
  La elektdatenoj konstante ŝanĝiĝis, sed la unua loko de Zelensky laŭ granda marĝeno restis senŝanĝa. Alia afero estas, ke Grudinin kaj Klitschko iomete sinkis. Kaj Medvedev komencis veni en la duan lokon, kvankam kun pli ol triobla interspaco de la gvidanto. La deĵoranta prezidanto ricevis plej multe en Ĉeĉenio, en la armeo, en antaŭprocesa arestejo. Nu estas klare. Precipe en antaŭprocesa arestejo. Estas pli malfacile kontroli la voĉdonadon tie.
  Medvedev, aliflanke, liberigis multajn kaptitojn kaj la pliiĝo ne estis tiel signifa kiel li atendis.
  Sed kun granda malfacileco, ni sukcesis avanci al la dua raŭndo. Kvankam Zelensky prenis preskaŭ kvardek procentojn entute, Medvedev apenaŭ kolektis dek tri. Krome, kun subaĉeto de balotantoj kaj malobservoj. Jes, Dmitrij Anatoljeviĉ montriĝis sufiĉe malforta. La tria estis Vladimir Klitschko. Kia malgranda sento, la kvara estas Grudinin . Ankaŭ Dima Bilan neatendite venis kvina. Sergey Kovalev venis sesa, kvankam lia takso estis alta. Zhirinovsky eĉ ne eniris la furordekon ĉi-foje. Vere, Medvedev tuj donis al li la rangon de Ĝenerala Kolonelo por fidela servo kaj la stelon de la Heroo de Rusio.
  Tia konsolpremio por via fidela servisto. Plue, Dima Bilan ricevis la stelon de la Heroo de Rusio kaj la Ordeno por Servoj al la Patrujo, unua grado.
  Sed Dima diris, ke li ankoraŭ ne subtenos Medvedev. Tamen, la pozicio koncerne Zelensky ankaŭ estas neklara. Nur Vladimir Klitschko malkaŝe postulis voĉdonoj favore al Zelenskaja. Krome, ĉi tiu boksisto anoncis, ke li batalos en Moskvo kun la olimpika ĉampiono de 2020. Kaj ke la aĝdiferenco ne ĝenas lin. Ke Vladimiro estas pli forta kaj pli motivita ol iam ajn.
  Medvedev tamen premiis la heroon de Rusio stelon al kaj Vladimir Klitschko kaj Vitali Klitschko. Kiel, li estas justa viro. Vi fratoj faris multon por boksado, precipe Vladimiro.
  Vitaly diris, ke la plej abomena afero pri la Maidan estas ke pro tio li ne rompis la rekordon de Holmso. Sed li havis ĉiun ŝancon!
  Kaj subite Vitalij volis renkontiĝi kun Gassiev en Kievo. Kiu estigis certan eksciton. Kial ne provi ĝin?
  Sergey Kovalev ankaŭ volis daŭrigi sian karieron, memorante, ke Hoppins , eĉ en pli maljuna aĝo, venkis mondajn ĉampionojn kaj unuigitajn titolojn. Kaj ke nuntempe nek Zelesky nek Medvedev planas labori en la registaro. Kaj li volas batali.
  La uloj vere havis sufiĉe da motivado. El la aliaj boksistoj, Dima Bivol esprimis deziron batali kontraŭ Kovalev.
  Medvedev negocis kun Grudin . Li promesis al li montojn da oro. Grudinin deziris nenion malpli ol la postenon de ĉefministro. Neatendite, la maljuna Zyuganov subtenis Medvedev kaj alvokis Grudinin aliĝi al la teamo de la aganta prezidanto. Sed tiam aperis problemoj kaj disiĝo en la vicoj de la komunistoj. Kion ambaŭ kandidatoj ne ŝatis.
  Sed Sergej Udaltsov parolis favore al Zelenky . Oni diras, ke inter du malbonoj ni devas elekti, kiujn ni ankoraŭ ne konis!
  Nikolaj Valuev proponis aliancon inter Zelensky kaj Medvedev: Zelensky President - Medvedev Prime Minister. Kion ŝatis la oligarĥoj! Cetere ili memorigis, ke ekzistas neesprimita punkto de unuiĝo: ke diversaj landoj havos ĉefministrojn kaj prezidantojn de siaj propraj.
  Kaj ĉar Zelenskij gajnas la prezidentan elekton, tiam reprezentanto de Rusio devus fariĝi ĉefministro. Sed Medvedev ankoraŭ estas en la dua raŭndo.
  Zelenskij tamen diris, ke jes, la ĉefministro estos el Rusio, sed ne Medvedev! Ĉar la rusoj estas sataj de lia administrado. Kaj necesas iu pli kapabla en ekonomio kaj kun sukcesa sperto, ne fiasko kiel tiu de Medvedev!
  Sociaj enketaj datumoj montris, ke la plimulto de rusoj ne volis vidi Medvedev kiel ĉefministro. Pli precize, preskaŭ naŭdek procentoj estis kontraŭ ĝi.
  Rogozin neatendite revenis de politika forgeso kaj komencis esti konsiderata kiel ebla ĉefministro. Ankaŭ, multaj rusoj volis vidi Andrei Navalny kiel sian ĉefministron.
  Do la rado de la historio turnadis pli kaj pli rapide.
  En la mondo, kompreneble, Okcidento subtenis Zelensky, Ĉinio restis neŭtrala. Plej multaj landoj estas ankaŭ por Zelensky, kiu estis konsiderita demokrato kaj okcidentano. Sed Medvedev estis partnero de Putin tiel longe. Ili eĉ parolis pri tandemo de du gvidantoj. Kaj estas klare, ke Medvedev tute ne estas tiel blanka kaj lanuga kiel li volas ŝajni. Ankaŭ estas elektoj en Usono. Konkurso inter juna respublikano kaj juna demokrata virino. Kaj estas kvindek kvindek ŝanco. Ŝanĝoj ankaŭ eblas en Ĉinio; gvidanto Xi havas sanproblemojn. Kaj ŝajnas esti ŝanco ke li estos sukcedita de pli demokrata gvidanto.
  Ĝenerale, la ĉina oligarkio volas pli da libereco kaj demokratio, sed la popolo ne sufiĉe amuzas. Kiaj elektoj ili estas kiam ilia rezulto estas konata anticipe?
  La modo por diktaturo komencis malaperi. Ĉiuj volis ion pli ol nur esti dentaĵoj.
  Zelensky personigis novajn aferojn kaj ŝanĝojn, kaj sukcesajn ĉe tio. Kaj en Rusio tio estis perceptita pozitive. Homoj ne volis malliberejojn, tendarojn aŭ ĝeneralan timon.
  Generacio ŝanĝiĝis, kaj ĉiuj volas ŝanĝon. Eĉ en Kubo, kie la kastra reĝimo, malamata de la popolo, ŝanceliĝis. Eĉ se la potenco estis sub alia nomo. En Nord-Koreio ankaŭ estas soifo je ŝanĝo. Cetere, koreoj ofte diris: monarkio ne estas por komunismo! Kaj ke la dika diktatoro devas iri!
  La deziro al ŝanĝo ĉirkaŭ la mondo kreskis, kaj Zelensky estis en ĉi tiu ondo. Kaj progresis sukcese!
  Kaj en Nord-Koreio okazis protesta manifestacio. Kiun la diktatora reĝimo pafis per maŝinpafiloj. Kiu iĝis alia indikilo de la barbareco reganta sur la kontinento.
  Trump diris, ke Usono povas solvi la problemon de ĉi tiu diktaturo perforte. Kaj ke atombombo ne timigos ilin. Trump plue diris, ke Usono jam provas tiajn armilojn, ke neniuj termonukleaj ŝargoj estos danĝeraj.
  Sed la tempo de Trump finiĝis. Kaj tial li estas la plej maljuna el la prezidantoj. Krome, post la morto de Carter, li eĉ iĝis la plej maljuna inter eksprezidantoj. Ŭaŭ! Kaj sorto amas junecon! Se Trump havus pli junan virinon kiel sian kontraŭulon, estas neverŝajne, ke li entute venkus ŝin!
  Ŝajne la leĝo de karmo diras: bonŝancon al la junuloj! Eĉ se Ronald Reagan montriĝis escepto al la regulo!
  Kaj la relative juna Gorbaĉov montriĝis fiasko. Eĉ se iu povas diri, ke Miĥail Sergeeviĉ eraris? La unua reganto de Sovetunio kiu parolis homan lingvon. Kaj li ne estis komprenita de la homoj! Aŭ eble eĉ ne la popolo, sed la elito!
  Ho, tia sorto! Kiom da sorto havis Vladimir Vladimiroviĉ Putin, kaj kiom li atingis?
  Kaj se Nikolao la 2-a estus havinta iom pli da bonŝanco - ekzemple, se la admiralo Makarov restus viva, kiel granda kaj potenca Rusujo tiam estus. Ĉinio fariĝus Flava Rusujo kaj la tuta mondo kliniĝus!
  Kaj tiel ili prenis Krimeon sole kaj estis tiritaj en konflikton kun la tuta mondo!
  Kaj Nikolao la 2-a, kiel subtila diplomato, sukcesis negoci Konstantinopolon kaj Malgrandan Azion de siaj aliancanoj.
  Nu, bone, nun la fenomena Zelenskij pli kaj pli aktivas. Kaj la dua elekto alproksimiĝas.
  En Ukrainio estas pli kaj pli da jubilado kaj optimismo. Medvedev nature proponis televidan debaton. Kvankam ĉi tio ne havas multe da senco. La pozicio de la aganta prezidanto de Rusio ne estas tre forta. Kaj estas nenio pri kio fanfaroni. Nek en ekonomio, nek en politiko kaj en milito. La situacio en Kaŭkazo eĉ plimalboniĝis. Kaj nenio povas esti farita. Nek forto nek diplomatio venkas. Rilatoj fariĝas pli kaj pli malamikaj kun la akompanantaro de Medvedev. Neniu ĉi tie plu prenas la Caron serioze. Kvankam la reĝo ankoraŭ estas sur la trono.
  Oligarkoj, ĝenerale, ne kontraŭas Zelenskij. Nur la sekurecaj taĉmentoj, aŭ pli ĝuste kelkaj el ili, estas malfeliĉaj!
  Sekrete, Medvedev kunvenis sekurecan konsilion. La konversacio tuŝis ĉu nuligi la duan raŭndon. Ekzemple, ĉu estis malobservoj? Kompreneble ili estis! Kaj vi povas trovi kulpon pri tio kaj nuligi la balotrezultojn. Kial tia afero estus konfirmita per la Supera Kortumo? La ideo ŝajnis sufiĉe racia.
  Dmitrij Anatoljeviĉ Medvedev memoris, ke foje en majo 1999 Jelcin diskutis pri plano por milita puĉo kaj disvastigo de la Ŝtata Dumao!
  Kaj ĝi preskaŭ okazis. Vere, eĉ tiam ne estis unueco inter la sekurecaj taĉmentoj. Iuj diris, ke mola opcio estas pli bona: la Supera Kortumo malakceptas la proceduron de misoficado pro manko de leĝo pri la forigo de la rusa prezidento. Kaj ĝis tiu ĉi leĝo estos adoptita, kaj ĉi tio estas konstitucia leĝo, du trionoj de la parlamento kaj tri kvaroj de la Federacia Konsilio devas esti kunvenitaj. Kaj la potencoj de la Dumao eksvalidiĝos, kaj ankaŭ la prezidanto.
  La sekurecaj taĉmentoj tiam fakte promesis kunlabori kun la Supera Kortumo kaj solvi la problemon pace. Jeltsin ne vere volis iri por militista puĉo kun du-procenta takso kaj kvin koratakoj. Kaj la forto ne estas la sama, kaj la subteno ne estas la sama. Krome, en 1993, la popolo ankoraŭ havis subtenon por tiu kurso. Kaj en 1999 ŝi ne plu estis tie. Kaj ĝi ne povus okazi kun tiaj rezultoj.
  Do, se la akuzoprocezo estus trapasinta, ĝi plej verŝajne finiĝos sen pafado.
  Medvedev apelaciis al la kasacia kortumo por nuligi la elektojn.
  Sed tiam, kompreneble, la juĝistoj komencis kontraŭi. Tio, oni diras, eĉ se la elektoj estos nuligitaj, ĝi ankoraŭ devos ripetiĝi. Kaj la ŝancoj de Medvedev nur malpliiĝos. Kaj komenciĝos popola tumulto.
  Do, oni diras, Dmitry pli bone akceptu, ke Zelenskij fariĝos la prezidanto de Rusio. Kaj provu trovi vian lokon.
  Krome, multaj diris, ke ĉi tiu klaŭno ne sukcesos en Ukrainio. Sed certe ĝi funkciis! Kaj vi ne faru tragedion el talpo.
  Medvedev, parolinte kun juĝistoj kaj sekurecaj oficistoj, faris decidon: iri al la elektoj finfine. Kaj tenu la duan raŭndon. Kaj tio estas vere kiel ĝi funkcios. Eble ja okazos miraklo. Sed ne? Do ili ne metos lin en malliberejon.
  La kunveno de miliarduloj ankaŭ esprimis, ke ili ne estas kontraŭ demokratio. Kaj ke Zelensky ne estas maldekstrulo kaj konvenas al ili. Kaj plue, ke finfine ĉiuj okcidentaj sankcioj estos nuligitaj kaj Rusio finfine revenos al la monda komunumo.
  Nun restas nur unu afero por fari: fari televidan debaton. Zelensky konsentis, sed nur ĉe la Luzhniki-stadiono. Kompreneble tio estis akceptita. Ĝi tre rememoris la jam pasitan etapon kun Poroŝenko. Krome, la diferenco en la unua raŭndo estis eĉ pli granda. Kaj la kontraŭtaksado de Medvedev estas kolosa.
  Sed televidaj debatoj estas kiel dronanto kroĉiĝanta al pajleroj. La lasta kunveno estas vendrede, kaj la elektoj estas dimanĉe.
  Medvedev, ĝenerale, prepariĝis. Sed la faktoj ne estas de lia flanko. Kaj la sperto de Poroŝenko montris, ke oni ne povas ŝanĝi faktojn nur per retoriko. Same kiel ili ne povis venki urbestron Luzhkov, la solan fojon en la tuta historio de Moskvo kiam la centraj televidkanaloj laboris kontraŭ la nuna estro de la urbo.
  Sed propagando ne povis superpezi la ekonomiajn atingojn de la moskva urbestro. Kaj ne voĉdonu por Kiriyenko, la aŭtoro de la defaŭlto! Sed estis li kiu estis plej promociita . Verŝajne la plej malsukcesa kandidato estis metita kontraŭ la komerca ekzekutivo.
  Tamen, la rusa amaskomunikilaro nun kampanjis pli por Zelensky. Neniu kredis je Medvedev. Eĉ la kasacia kortumo malvolontas aŭdi la kazon pri nuligo de elekto.
  Ĝis nun la punkto estas, la stadiono estas plenplena ĝis la rando. Laŭvorte superflua.
  Kaj estis klare, ke serioza polemiko venas. Tamen, estis klare de la vizaĝo de Medvedev, ke li preskaŭ ekkonsentis kun malvenko. Sed la lasta movo devas esti farita.
  Sojle de la debato, Medvedev nomumis Vladimir Zhirinovsky kiel Ministro por internaj aferoj. Jen la lasta gesto de malespero. Sed Ĵirinovskij, sciante, ke pli ol okdek procentoj de la balotantoj pretas voĉdoni por Zelenskij, tute ne volis kvereli kun la estonta ŝtatestro. Kvankam, kompreneble, li komprenis, ke li verŝajne ne trovos lokon en la teamo de Zelensky.
  Jes, Vladimir Volfoviĉ estas maljuna. Tamen, Anatoly Kashpirovsky estas eĉ pli maljuna ministro pri sano kaj vicĉefministro. Sed li ankaŭ ne precipe fervoras kampanji por Medvedev. Tamen, li havas ŝancon resti en la teamo. Aĝo estas granda kaj tio signifas sperton. Kaj mia fizika formo estas nur tre bona.
  Ne mirinde la Kashpirov-fenomeno.
  La debato en la stadiono komenciĝis per interŝanĝo de salutoj. Kaj spritaj rimarkoj. Sed Zelensky aspektis pli freŝa, pli memfida, pli konvinka kaj pli profesia.
  Medvedev estis tre nervoza kaj ekkriis. Li ne povis esti konvinka. Kaj aferoj estas sufiĉe malbonaj en la lando. La homoj klare subtenas Zelensky. Ĉio estas tiel streĉa ĉi tie.
  Ĉiu vorto de Zelensky estas akompanata de aplaŭdo, kaj Medvedev estas fifajfita. Tio estas, estas vera fiasko de la debato.
  Medvedev skuas kaj diras:
  - Mi havas sperton!
  Zelenskij respondas ridetante:
  - Kun tia sperto, iru nur al la domzorgistoj!
  Medvedev respondis:
  - Putin kaj mi prenis Krimeon!
  Zelenskij respondis sprite:
  - Teno de ŝtelisto kaj mallongaj brakoj!
  Kaj tiel plu la debato daŭris, sed Zelenskij klare venkis. Li estis multe pli sprita kaj pli konvinka ol Medvedev kaj la publiko ĝojis.
  Tuj post la televida debato, la deĵoranta prezidento de Rusio publikigis dekreton, kiu altigas kvinfoje salajrojn kaj sepoble pensiojn! Sed ĝi jam aspektis kiel ŝerco.
  La homoj de Medvedev nur ridis. Kvankam estis klare, ke antaŭ la elektoj ili faris ion alian!
  Medvedev ankaŭ decidis aljuĝi la Ordenon de Sankta Andreo la Unua-Vokita al kaj Stalino kaj Lenin. Oni devas diri, ke ĉi tiu decido estas sufiĉe saĝa, sed malfrua. Dmitrij Medvedev klare volis venki super la komunistoj. Kaj precipe la stalinistoj. Sed samtempe li prenis kaj donis la stelon al la heroo Tuĥaĉevskij. Ĉi tio ankaŭ estas eksterordinara movo kaj provo de flirtado de la liberaluloj.
  Medvedev ĝenerale provis plezurigi kaj nian kaj viajn. Li premiis la Patriarkon, la Papon kaj la gvidantojn de kristanaj konfesioj. Ĉefe protestantoj. Kaj eĉ la Atestantoj de la Eternulo estis restarigitaj al siaj rajtoj, sed tio estis malmulte utila. Tamen, ili estas malpermesite voĉdoni, kaj ĝenerale ĉi tiu organizo mortas!
  Medvedev premiis kaj muftiojn kaj lamaojn. Li provis gajni ĉiujn al sia flanko. La pluvo de medaloj kaj ordoj estis eksterordinara. Samtempe la deĵoranta prezidanto donis al ĉiuj deputitoj de Ŝtata Dumao milion-dolaran gratifikon ĉiu. Tamen ĉi tio prefere fortimigis ol altiris homojn al li.
  Poste, Medvedev provis establi plurajn novajn ordojn: la Ordeno de Petro la Granda, la Ordeno de Ivano la Terura, la Ordeno de Aleksandro la Liberiganto, la Ordeno de Nikolao la 2-a kaj la Ordeno de Brusilov. La Ordeno de Lenin kaj Stalin ankaŭ estis restarigitaj.
  Medvedev serĉis altiri diversan balotantaron tiamaniere. Kaj agante laŭ la principo: kaj via kaj nia! Sed ĉi-kaze ĉiomanĝanto estigis malkonfidon al la homoj - oni diras, politika prostituitino. Homoj ŝajne forgesis, ke Putin ankaŭ flirtis kaj kun la maldekstro kaj la dekstro. Kaj mi ankaŭ provis esti ĉiomanĝanto.
  Tamen, kio estas permesita al Jupitero, ne estas permesita al la taŭro! Putin iel ekde la komenco, malgraŭ la spuro de la posteulo de Jeltsin, malamata de la popolo, ĝuis la simpation kaj de la popolo kaj de la elito. Eĉ la komunistoj timis paroli kontraŭ li, kaj voĉdonis konfirmi lin kiel ĉefministron sen batalado aŭ marĉandado.
  Sed Medvedev neniam estis aparte amata. Ŝajne li estis tro inteligenta kaj en la ombro de Putin. Neniu perceptis lin kiel vera batalanto kaj reganto. Ĝenerale, post Putin, iel ajna posteulo ŝajnis kiel politika nano kaj estis io malĝusta. Kaj Zelensky estis perceptita kiel karisma, kiel fabelprinco. Kaj ne plu estas kato en poke, sed sukcesa reganto, kiu eltiris Ukrainion el la marĉo, aŭ pli ĝuste el la truo.
  Kompreneble, Ukrainio suferis antaŭ ĉio pro la rompo de ligoj kun Rusio. Kaj ĉi tie Poroŝenko eble ne estas tiel kulpa. Se io tia estus okazinta en Belorusio, ĝi estus kompleta fiasko. Rilate al profesieco, la ukraina registaro estas forta! En Belorusio, male, estas nur sikofantoj kaj malordistoj. Putin foje havis fortajn personecojn en sia teamo, kiel Rogozin aŭ Tkachev, sed ili estis rapide forigitaj.
  Medvedev, ĉiuokaze, estis homo, kiu ne ŝajnis esti naskita reganto, kaj tial ĉi tiu caro ne estis tute reala kaj ĉe kortego.
  Iel li similis al Gorbaĉov, kiun ordinaraj homoj en la Okcidento amis, sed malŝatis inter siaj. Parte, kompreneble, ili komencis malŝati Gorbaĉov pro lia lukto kun ebrio. Alkoholuloj kaj trinkantoj, kompreneble, ne pardonis la mankon de vodko. Okazis vintumultoj. Kaj tiam la cigaredoj malaperis.
  Ne, Gorbaĉov estas klara, ke ili ne ŝatis lin nur pro lia kalveco. Medvedev, kiel ĉefministro, montris sin tre malforta ekonomikisto. Kaj eĉ sen Zelensky, li havus problemojn kun esti elektita al nova periodo.
  Iam Putin tiris Medvedev je la oreloj.
  Sed nun Putin forlasis la ludon - li subfosis sian sanon, veturante permane kaj streĉante sin per hokeo. Ĉu necesis grimpi sur la glacion en tia estiminda aĝo? Precipe sen havi ajnajn kapablojn kiam vi estis juna?
  Putin forbrulis, tro etendiĝis. Kaj sen li, estas neniu por haltigi Zelensky. Cetere Putin mem kondukis personaran politikon tiel, ke li ne havis indan posteulon. Kiel Stalin, kiu faris ĝin tiel ke Ĥruŝĉov sukcedis lin, kaj bankrotis. Kaj ĉi tie Medvedev tute ne estas taŭga gvidanto de la rusa imperio.
  Sabate antaŭ la elektoj ĉiuj rusaj televidkanaloj elsendis filmon pri Zelenskij. Nature, kun la celo kalumnii. Sed malmultaj faktoj estis prezentitaj. Kaj propagando montris sian senpovecon. Kaj multaj kanaloj komentis la filmon.
  Medvedev aljuĝis ordonojn al multaj generaloj. Havante stelfalon denove.
  Neatendite, li ankaŭ establis novan Ordon de Botvinnik, tri gradojn: bronzo, arĝento, kaj oro. Kaj ankaŭ la Ordeno de Aleĥine. Kaj ankaŭ bronzo, arĝento kaj oro.
  Medvedev plue anoncis per dekreto ke Rusio transiros al profesia armeo ene de kvar jaroj. Kaj la funkcidaŭro estas reduktita al ses monatoj.
  Poste, la deĵoranta prezidanto anoncis, ke militveteranoj kaj tiuj, kiuj deĵoris en varmaj lokoj, estos premiitaj kun la stelo de Heroo de la Rusa Federacio. Kio fariĝis paŝo kiu ne havas analogon.
  Medvedev klare serĉis lokon en la historio. Poste, la deĵoranta prezidanto premiis al Vladimir Vladimirovich Putin postmorte la Ordeno de Venko kaj la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita kaj la nove establitan grandan diamantstelon de la Heroo de la Rusa Federacio.
  Ĉi tio jam estis la lasta provo ludi pri la takso de la iama rusa idolo. Kiel, mi estas Medvedev dum tiom da jaroj kune kun Putin - amu min per via tuta koro kaj animo!
  Sed ŝajne homoj ne tro avidas ami ĉi tiun estontan diktatoron.
  Kaj nokte de sabato ĝis dimanĉo, Dmitrij Anatoljeviĉ Medvedev eĉ anoncis la postmortan atribuon de la titolo de Generalisimo al Vladimir Vladimiroviĉ Putin!
  Ĉi tio estis vere bonega! Kiel, mi donas la titolon al la idolo de antaŭaj jaroj!
  Tamen, ĉu ĉi tio helpos Medvedev? Estas malfacile konvinki homojn voĉdoni por si nur laŭdante siajn iamajn idolojn kaj premiante ilin per ordonoj. Kiom ajn vi duŝas per premioj, vi ne revenigos Putinon. Kaj estas klare, ke la maljuna reĝo foriris kaj nova reĝo venas el Kyiv.
  Tamen, Zelensky ne dormis, kaj ankaŭ premiis la Papon. La maljuna Francisko la Unua benis la Prezidanton de Ukrainio pro novaj atingoj.
  Kaj en Belorusio, la porrusa koalicio de partioj jam finis kolektadon de subskriboj por okazigi referendumon pri unuiĝo kun Rusio. Voĉdono pri ĉi tiu afero estas atendata. Tamen, Medvedev ne estas kreditita pro tio. Kaj ĉi tie la ĉefa iniciato venis de Zelensky, tiu ĉi miliona idolo.
  Do nun Vladimir Zelenskij eniris la cellinion...
  Voĉdonado komenciĝis en Siberio. Partopreno estis alta de la komenco. Homoj iris al la balotado kaj ridetis. Estis evidente, ke ili venas pro ŝanĝo. Kaj tio, kion ili volas, estas nova. Ĉiuj estas lacaj kaj lacaj de la malnova.
  Eĉ la kanto sonis matene:
  Niaj koroj postulas ŝanĝon
  Niaj okuloj postulas ŝanĝon...
  En nia rido kaj en niaj larmoj,
  Kaj en la pulsadoj de la vejnoj!
  Ŝanĝo, ni atendas ŝanĝon!
  La elektoj estis okazigitaj trankvile, sed estis grandega partopreno. Homoj amase amasiĝis al la elektoj. Nikolaj Valuev estis unu el la unuaj voĉdoni. Li ĵetis la baloton en la urnon kaj diris:
  - Ni voĉdonu por io nova!
  Poste aperis Aleksandr Povetkin. Mi ankaŭ voĉdonis kaj donis mian opinion:
  - Por la Rusaj Dioj!
  Poste venis la voĉdonado. Ili ĵetis balotojn en balotujojn. Kaj Dima Bilan kaj Alla Pugacheva. Ankaŭ Lev Leshchenko aperis kaj anoncis:
  - Ni voĉdonu por io nova!
  Nikolao Baskov kantis:
  - Rusa valso, flugiloj ŝvebas! Printempo venas!
  Kaj li ankaŭ metis la folion en la rubujon.
  Tiam aperis aliaj uloj... Zelenskij venis por voĉdoni sur skotero kaj faris kapronsalton - tirante aplaŭdon. Ili voĉdonis kaj eĉ deklamis:
  Sciu la pulsadon de la koro kaj vejnoj,
  Larmoj de niaj infanoj, patrinoj...
  Ili diras, ke ni volas ŝanĝon
  Forĵetu la jugon de pezaj ĉenoj!
  Kaj tondra aplaŭdo! Kvankam la poemoj ne estas de li, sed de la fama poeto kaj verkisto Oleg Rybachenko. Sed Oleg Rybachenko mem fariĝis knabo, kaj nun li vojaĝas en alian mondon.
  Tiam voĉdonis aliaj boksistoj: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. La lasta provis reveni post la paŭzo. Sed li estis batita kaj finfine foriris.
  Sofia Rotaru voĉdonis en Kievo. Kaj ŝi multe ridetis...
  Venis ankaŭ Vladimir Ĵirinovskij. Li kriis:
  - Por nova vojo!
  Kaj li ekbrilis la epoletojn de generalkolonelo. Zjuganov venis al la elektoj en rulseĝo. Kaj li silentis la tutan tempon.
  Grudinin voĉdonis ridetante ...
  Garry Kasparov donis samtempan ludon kaj ankaŭ donis sian voĉon. Krome, li diris ke li ludos matĉon kun Carleson. Do Anatoly Karpov donis samtempan ludsesion.
  Cetere Karpov jam ricevis la Ordonon de Miĥail Botvinnik.
  Do alia demando estas kiu estas la ĉefa kaj plej bona mondĉampiono ĉi tie.
  Certe multo ŝanĝiĝis...
  Kaj Dmitrij Anatoljeviĉ Medvedev denove surprizis ĉiujn. Anoncita de la institucio, la ordo nomita laŭ "Oleg Rybachenko". Plie, estas kvar gradoj samtempe: la kvara grado estas bronzo, la tria grado estas arĝento, la dua grado estas oro, kaj la unua grado estas oro kun diamantoj!
  Ĉi tio rezultis bonega!
  "Lucifer's Armageddon" jam estis publikigita en kinejoj, kaj la rekordoj de "Avatar" kaj "Star Wars" jam rompiĝis. Oleg Rybachenko fariĝas vera literatura superstelulo!
  Medvedev ankaŭ establis literaturan premion nomitan laŭ Oleg Rybachenko - kun premiofonduso dekoble pli granda ol la nobelpremio.
  Kaj ĉi tio ĝenerale estas tre bonega!
  Tiam pli kaj pli da Medvedev laboris dimanĉe. Li premiis al Oleg Rybachenko la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita, kaj la stelon de la Heroo de Rusio, kaj la grandan diamantstelon de la Heroo de Rusio, la Ordeno de Venko. Ĉi tio estis provo ŝanĝi la kurson de la historio.
  Kiel, mi afable traktos Oleg Rybachenkon, kaj ĉio estos bonega! Samtempe mi aljuĝos kaj al li kaj al la marŝalo la titolon de Rusa Federacio!
  de la plenumaj enketoj estas jam konataj , kiuj diras, ke Zelensky havas pli ol okdek procentojn.
  Kaj la fluo de informoj ne ĉesos...
  Medvedev ankoraŭ ne voĉdonos. Verkoj. Ĉi tie li eldonas ordonon transigante al Vladimir Volfoviĉ la rangon de armegeneralo. Kiel, estu fidela al mi.
  Kvankam Ĵirinovskij, ŝajnas, jam transiris al la alia flanko.
  Lev Leshchenko iĝis ministro sen biletujo. Sed tio ne plu gravas.
  Estas tumulto en Ĉinio. La popolo volas demokration - ili estas lacaj de despotismo! La homo ne vivas nur per pano!
  Mi ŝatus diri ne al mia estro! Kiom longe vi povas konservi disciplinon per bastono en la dudekunua jarcento?
  Aferoj ne tre bone iris en Ĉinio. Estas neeble sekvi la relojn de komunismo kaj konstrui kapitalismon senfine. Kelkaj ŝanĝoj estas necesaj. Kaj la gvidado estas tro konservativa.
  Krome, la nova burĝaro volas demokration kaj ĉesigon de polica brutaleco.
  Efikis ankaŭ la elĉerpiĝo de malnovmodaj labormanieroj! Neniu deziro esti dentaĵoj en la sistemo. Jes, en Ĉinio dimanĉe gravaj tumultoj skuas la sistemon.
  Kaj en Usono, virino havas la plej grandan ŝancon fariĝi prezidanto. Tamen, la populareco de Floyd subite komencis kreski Mayweather . Ĉi tiu nevenkebla boksisto jam grimpis al la supro de la rangigoj.
  Ŝajne Usono maltrafis novajn venkojn kaj deziris nek respublikanon nek demokraton sur la trono. Kaj Floyd ankaŭ estas bonega!
  Kaj poste estos alia televida debato.
  Jam estas dimanĉo vespere. Baldaŭ fermiĝos la balotejoj.
  En la lasta minuto, Medvedev finfine aperis. Li haste ĵetis la baloton en la urnon kaj foriris sen diri eĉ vorton. La horloĝo sonoris kaj voĉdonado finiĝis.
  Nuntempe, prezidanto Medvedev forlasis Kremlon kaj iris al sia loĝejo apud Moskvo.
  Estas du knabinoj en la kabano kun li. Almenaŭ iom da distro.
  Nataŝa, sidanta dekstre, demandis:
  - Nu, kio pri Dima? Nun ili anoncos vian finan fiaskon!
  Medvedev notis:
  - Restas ankoraŭ du monatoj antaŭ la inaŭguro. Do nuntempe mi estas ankoraŭ ĉio, kaj Zelensky estas nur la Prezidanto de Ukrainio!
  Alenka, sidanta dekstre, komentis:
  - Kaj la inaŭguro povas akceli! Via potenco, Dmitrij Anatoljeviĉ, finiĝis!
  Medvedev petege demandis:
  - Sed vi, knabinoj, povas fari ĝin!
  Nataŝa sulkigis la brovojn kaj demandis:
  - Kion ni povas?
  Medvedev memfide deklaris:
  - Enmiksu la inaŭguron!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Kaj kiel?
  La portempa prezidanto respondis decide:
  - Kvazaŭ vi ne konas vin mem!
  Nataŝa respondis kolere:
  - Ni ne mortigos Zelenskij!
  Medvedev tuj kontraŭis:
  - Nu, kial mortigi ĝin! Nur certigu, ke li mem rezignu la kronon!
  . ĈAPITRO N-ro 4.
  La knabinoj unuvoĉe ridis...
  Alenka demandis kun rido:
  - Kion vi sugestas uzi hipnoton?
  Dmitrij Anatoljeviĉ kapjesis:
  - Jen ĝi! Vi povas fari ĝin!
  Nataŝa respondis por sia amiko:
  - Ni povas, sed ni ne volas!
  Medvedev estis surprizita:
  - Kial ĉi tio estas?
  Nataŝa respondis honeste:
  - Zelenskij estas la elektita! Kaj vi, Dmitrij Anatoljeviĉ, ne kapablas regi la landon!
  Alenka aldonis kun malico:
  - Kaj ĉi tio estas tute evidenta por ni ĉiuj!
  Medvedev notis kun kolerego:
  - Ĉu vi ne komprenas, ke ni fariĝos kolonio de la Okcidento?
  Alenka respondis memfide:
  - Prefere, Okcidento fariĝos nia kolonio!
  Nataŝa aldonis sarkasme:
  - Kaj kun vi, Misha, Rusio tamen ne estos bonega!
  Medvedev gluglutis:
  - Mi donos al vi la Ordenon de Venko, la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita, la Ordenon de Nikolao la 2-a kaj oran stelon en diamantoj...
  Nataŝa ridis kaj rimarkis:
  - Aŭ eble ni mem povas fariĝi prezidantoj kaj doni al ni tricent ordonojn?
  Alenka notis:
  - Ni povas hipnotigi vin kaj fariĝi generalimoj.
  Nataŝa ridis kaj notis:
  - Aŭ eble superĝeneralimoj !
  La knabinoj ekridis...
  Alenka kantis:
  - Kaj foje eĉ la malamiko kriis,
  Kaŝante la timon - ke mi estas reĝo!
  Nataŝa elmontris siajn dentojn kaj pepis:
  - Mi ne ŝatas teatrojn kaj arenojn,
  Tie, miliono estas interŝanĝita kontraŭ rublo...
  Kvankam estas grandaj ŝanĝoj antaŭen -
  Mi amas Belobog kaj Stalin!
  Kaj la knabino uzis siajn nudajn piedfingrojn por premi la nazon de la perdanta prezidanto.
  La nombroj jam estas anoncitaj el la Malproksima Oriento. 91 elcentoj por Zelensky, 7,5 elcentoj por Medvedev, memcerta gvidado de la ukraina prezidento.
  Alenka ankaŭ tiris la orelon de Medvedev per siaj nudaj piedfingroj kaj siblis:
  - Nu, kio pri la eksprezidanto, ĉu viaj premioj helpis vin?
  Medvedev streĉe diris:
  - Mi ankoraŭ ne estas eks! Antaŭ la inaŭguro, la vera!
  La knabino kriis:
  - Gloro al la nova reĝo!
  La sorĉistinoj rifuzis helpi Medvedev kiel sia lasta atuto. Kaj nun, dum la aganta prezidanto ankoraŭ provis trovi eliron el senespera situacio.
  Eble influi la Superan Kortumon por nuligi la rezultojn de la rusa prezidant-elekto? Ĉi tio ŝajnis kiel granda tento. Sed fakte la probabloj aspektis malfortaj.
  Kio se ni eldonus dekreton kaj ofertus al ĉiu juĝisto miliardon da dolaroj? Ja li estas la prezidanto kaj li havas potencon, pri kiu eĉ caroj neniam revis! Pli precize, la deĵoranta prezidanto. Kaj efektive, se vi proponas tutan miliardon da dolaroj, la juĝistoj ne rezistos.
  Kial perdi tempon per bagateloj?
  Datenoj estis transdonitaj per la radio. Dum Zelensky havis naŭdek procentojn, plus en Ukrainio estis atendite ke li ricevos preskaŭ cent procentojn. Eble en la areo de la ruĝa zono, pro la flirtado de Medvedev kun la komunistoj, estos iom pli, estis iuj ŝancoj en Kaŭkazo. Vere, Ramzan Kadyrov ŝajnas esti decidinta preni la venkan flankon. Vi ankoraŭ povas gajni monon en la armeo, kvankam la militistaro ne havas apartan deziron servi, la falanta prezidanto ne havas deziron.
  Ĝenerale, post la unua raŭndo, la potenco de Medvedev malfortiĝis. Kaj se li ankoraŭ povis disdoni premiojn, tiam alie li estis ĉiam pli ignorata.
  Dmitrij Medvedev alvenis al sia oficejo kaj provis kontakti la centran bankon. La deĵoranto kontraŭvole ligis lin.
  La deĵoranta prezidanto postulis, ke mono estu asignita al li por urĝaj bezonoj.
  La estro de la Centra Banko respondis:
  - Mi nenion faros, ĝis mi ricevos konfirmon de la nova prezidento Zelenskij.
  Medvedev muĝis:
  -Ĉu vi estas freneza? Mi estas ankoraŭ la prezidanto de la inaŭguro de la nova! Se jes, tiam vi devas obei min!
  La estro de la centra banko rimarkis:
  - Laŭ la konstitucio, mi ne obeas vin! Kaj ĉiuokaze, kial vi bezonas monon?
  Medvedev respondis kun rido:
  - Ĉu vi bezonas landojn por krizoj?
  La estro de la centra banko respondis per severa tono:
  - Ĉu vi volas eskapi?
  Medvedev bojis:
  - Mi arestos vin nun! La armeo obeas min! Fidela Ĵirinovskij estas kun mi!
  La estro de la Centra Banko rimarkis:
  - Ĉi tiu ĉiam prenas la kukon! Kaj en Moskvo pli ol naŭdek procentoj estas por Zelenskij. Via potenco estas super Misha!
  Medvedev muĝis:
  - Sed la via ne komenciĝis!
  Kaj li pendigis. Nun la situacio malfaciliĝis. La sekurecaj taĉmentoj estas rifuzontaj obei. Jes, Ĵirinovskij estas vulpo. Ĉu valoris nomumi lin kiel ministro pri internaj aferoj? Donu la ordonon al la specialaj fortoj. Aŭ ĉu ni ankoraŭ provu uzi la Ŝtatan Dumaon?
  Estas klare, ke Zelensky okazigos novajn elektojn, kaj multaj deputitoj ne ricevos siajn mandatojn. Pli precize, preskaŭ ĉio.
  Ĉi tie necesas io malsama. Sed la Ŝtata Dumao verŝajne ne iros kontraŭ la popolo. Kaj la armeo ne subtenos rektan militan puĉon. La generaloj en Rusujo ne estas tiaspecaj iri al civila milito.
  Restas nur unu afero - nuligi la prezidant-elekton en tribunalo. Ĉi tio estas la nura legitima ŝanco plilongigi vian agonion. Sed plej verŝajne ĝi nur plilongiĝos. Estas neverŝajne, ke Medvedev havas veran ŝancon esti reelektita. Fakte, lia kontraŭtaksado estas kolosa, eĉ pli malbona ol tiu de Petro Poroŝenko.
  Medvedev ankaŭ pensis pri alia opcio. Ekzemple, fizike forigi Zelensky? Sed ĉi tio estas rekta krimeco. kliniĝi tiel? Krome, ĝi difektos Medvedev. Kaj plej bone ĝi donos trankvilon. Ĉar la popolo ne pardonos Medvedev pro tia kolosa fiasko en la elektoj.
  Ne, Dmitrij Anatoljeviĉ ne sukcesos. Sen kolekti eĉ dek procentojn de la voĉoj en la elektoj, li certe ne restos en la povo.
  Medvedev alproksimiĝis al la drinkejo. Li malfermis ĝin, elprenis botelon kaj verŝis al si iom da konjako.
  Multekosta - "Napoleono", aĝa dum ducent jaroj!
  La aganta prezidanto trinkis glason. Poste mi manĝetis la duan kun citrono.
  Mia stomako sentis pli varma kaj miaj pensoj kuregis pli rapide. Post la tria glaso, Medvedev ridetis kaj sidiĝis sur seĝon. Kuraĝiĝis iom. Fakte, kial li bezonas ĉi tiun potencon? Plena respondeco. Ne unu minuton da libera tempo, nek sekundon da paco. Ĉiam en movado, sub la gvatado de vidbendaj kameraoj. Vi timas diri tro multe.
  Estas multe da laboro, sed ne estas plezuro.
  Kaj mi volas kuŝi en la lito kun knabino. Ludu militon sur la komputilo.
  Fakte, jen vi estas la prezidanto, sed por komenci veran militon vi pensos dufoje. Jen kiel la timinda Trump ne kuraĝis ataki Iranon.
  Oni povas multe paroli pri milito, sed efektive decidi pri ĝi ne estas facila!
  Sed batalu la ludon, batalu vin mem!
  Medvedev sidiĝis ĉe la komputilo. Mi ŝaltis mian plej ŝatatan Duan Mondmiliton. Jam delonge li ne povis ludi ĝin. Ĉi tie, por ne tro streĉi, vi uzas la skamisto-kodon. Kiel tio...
  Kaj tiam vi trakuras teknologion kun uraganrapideco. Kaj vi jam havas IS-7-ojn, kiujn vi lanĉas en regimentoj, kaj nur T-1-ojn kontraŭ la germanoj. Estas rimarkinda diferenco en forto kaj rimedoj.
  Medvedev, kiu preskaŭ neniam trinkis, ankaŭ pro malbona sano, rimarkeble kuraĝiĝis.
  Jen kiel vi ĵetas la plej multekostan kaj plej pezan tankon de la Dua Mondmilito, la IS-7, al la malamiko. Kaj vi rompas ĝin sen multe da malfacilaĵo. La milito iras facile kaj venke. Vi transprenas urbon post urbo.
  Ĝenerale, kompreneble, Stalino bone gvidis la landon, kaj sukcesis venki la Trian Reich en malpli ol kvar jaroj. Putin batalis kun ISIS pli longe. Sed la germanoj havas tre bonegan teknologion.
  En la ludo, ekzemple, la germana E-75-tanko, nur la sovetia IS-7 povas batali kontraŭ ĝi egale, ĉiuj aliaj tankoj cedas. E E-75 havas tre fortan kirason. Eĉ la pafilo estas pli alta ol la sovetia IS-7 kaj estas proksima en detrua potenco.
  Kaj la germanoj planis fari ĉi tiun tankon sia ĉefa en 1945. Kio pri la nia?
  Medvedev suspiris... Ili ne povis meti la IS-7 en amasproduktadon en la postmilita periodo. Do la milito daŭris pli longe, neniu scias kiu alia venkis.
  Dmitrij Anatoljeviĉ, ebria, kantis:
  - Mi amas ĝin, fratoj, mi amas ĝin! Amu vivi, fratoj! Kaj nia atamano ne devas ĝeni.
  Medvedev endormiĝis ludante. Ĝi malstreĉas...
  Kaj la sekvan tagon oni konis la finajn rezultojn de la prezidanta elekto.
  Preskaŭ 92 procentoj de balotantoj voĉdonis por Zelensky kune kun Ukrainio, kaj 6,7 procentoj por Medvedev. Tiel, la triumfa venko de Zelensky okazis.
  Festoj kaj ĝojoj komenciĝis en la lando. Fine, nova, kiel ŝajnis al multaj, hela vivo venis.
  Nuntempe Dmitrij Anatoljeviĉ Medvedev servas kiel prezidanto dum la inaŭguro.
  Kaj li gratulis, kompreneble, la venkinton. Kien vi povas iri? Kaj estas nenio por kalkuli ses procentojn.
  Ministro pri internaj aferoj Vladimir Zhirinovsky tamen vizitis Medvedev kaj konsolis lin:
  - Mi voĉdonis por vi Dmitrij Anatoljeviĉ!
  La deĵoranta prezidanto respondis trankvile:
  - Dankon!
  Zhirinovsky sugestis:
  - Eble ni devus meti vin en la premieron?
  Medvedev skuis sian pentritan kapon:
  - Mi ne pensas, ke post tia malvenko en la dua raŭndo, ili donos al mi la ĉefministron. Ĉi tio ne plu estos politike ĝusta.
  Zhirinovsky logike notis:
  - Ĉiuokaze, devus esti iu el Rusio anstataŭ vi. Kiu do se ne vi?
  Medvedev sugestis:
  - Plej verŝajne, Andreo Navalnij!
  Ĵirinovskij malkovris la dentojn kaj grumblis:
  - Andreo Navalny? Lasu ĉi tion ne okazi!
  Medvedev levis la ŝultrojn kaj konfuzite rimarkis:
  -Kien vi iras?
  Ĵirinovskij kriis:
  - Jes, mi arestos ilin ĉiujn!
  Medvedev svingis la manon:
  - Sufiĉe! Nia tempo ŝajnas finiĝi! Mi ferios al Kanarioj. Kion vi faros?
  Ĵirinovskij, ruze strabante la okulojn, respondis:
  - Lobi por la interesoj de viaj amikoj! Ĝis Zelenskij ekfunkciis kiel prezidanto de Rusio kaj Ukrainio!
  Medvedev bedaŭrinde rimarkis:
  - Bedaŭrinde, ĉi tio ne estas tiel simpla... Tiam ili senigos vin de tri haŭtoj!
  Ĵirinovskij, ruze mallarĝigante la okulojn, demandis:
  - Bonvolu fari min marŝalo de Rusa Federacio! Nu, kion ĝi valoras por vi!
  Medvedev pensis kelkajn sekundojn, kaj poste anoncis:
  - Bone! Mi faros ne nur vin marŝalo, sed ankaŭ mi restarigos Berion al la rango de marŝalo! Estos juste!
  Ĵirinovskij kapjesis konsente:
  - Rilate al Beria, jes!
  Medvedev mallarĝigis la okulojn kaj demandis:
  - Kaj rilate al vi?
  Ĵirinovskij respondis honeste:
  - Kaj traktu min kiel reĝon! Mi rekompencas tiun, kiun mi volas!
  Medvedev kapjesis konsente:
  - Jes, tiel estu!
  Kaj li ordonis la preparadon de ambaŭ dekretoj pri transdono de la rangoj de marŝaloj.
  La aganta prezidento de Rusio gajiĝis. Pensante, ke nun li povas plene ĝui komputilajn ludojn.
  Kaj ili estas tre amuza ludi...
  Sed vere, kial la prezidanto farus ion alian? Nun teknologio evoluis tiom multe, ke vi povas esti iu ajn. Eĉ de la Sinjoro Dio. Kaj specife en la ludo por krei universojn.
  Ekzemple, en la oficejo de la aganta prezidanto estas granda nombro da diversaj ludoj, inkluzive de la plej modernaj.
  Medvedev decidas ludi realtempan strategioludon. Germanio en 1939. Nu, kial vi uzas kodon de skamisto? Vi aldonas vin kvin mil Panterojn, tri mil Tigrojn kaj dek mil Focke-Wulfs. Kaj vi deplojas ĉi tiujn fortojn kontraŭ la malamiko. Kaj vi atakas Pollandon, kiu ne havas eĉ dekonon de tiaj fortoj.
  Kaj la milito daŭras kiel vi deziras, kun unu celo kaj venke. Medvedev, sincere, estas grandega konkerinto ĉi tie. Ĝi dispremas la malamikon kvazaŭ dispremante prunojn per premo.
  Pollando estis platigita facile kaj pli rapide ol en reala historio. Vi atakas Francion. Vi lanĉas dek mil E-75-tankojn ĉe ŝi uzante friponan kodon. Ni alfrontu ĝin, grandiozaj aŭtoj. Kiuj estas tute nevundeblaj al francaj pafiloj, sed mortigaj ĉe longaj distancoj. Ili malflugigas malamikaŭtojn.
  Medvedev eĉ saltas de ĝojo. Kiel en la ludo, li rapide moviĝas, kaj jam prenas Parizon... Kaj tiam kio pri bagateloj? Ni transprenu samtempe Hispanion, por ke Franco ne tro ĉagreniĝu .
  Kaj por la sturmo al Ĝibraltaro ni uzos reagaviadilojn. Kien iros la britoj?
  Kompreneble, samtempe ni uzas financon por konstrui batalŝipojn kaj aviadilŝipojn. Estos tiam malfacile por Britio. Jen cent aviadilŝipoj kaj ducent batalŝipoj. Ĉi tio estos kolosa forto.
  Kaj poste estas la alteriĝoŝipoj. Vi ankaŭ faras tankojn de la serio "E"-U, plia evoluo de la "E". Ĉi tie vi ĵetas "E"-50-U-tankon, tian maŝinon, ke vi ne povas penetri ĝin de ajna angulo.
  Kaj ŝi turmentu la britojn. Jen du belaj knabinoj ene de tia tanko palpebrumante al la aganta prezidento de Rusio.
  Medvedev blovas kison al ili en respondo.
  Jen kiel ni ludos...
  Kaj la plej novaj tankoj proksimiĝas al Londono. Kaj sen ceremonio ili prenas la ĉefurbon de Anglio.
  Medvedev kantis:
  - La mondo estas enuiga! Ni ĉiuj manĝos la katon!
  Ĝi estas, kompreneble, interesa kaj facila por ludi. Mi prenis la fraŭdan kodon kaj stampis kion ajn vi volas. Do vi kaptas Balkanion kaj iras al Afriko. Vi ankaŭ stampas, kaj ankaŭ infanterio. Vi faras trupojn, se vi nur havus monon. Kaj la kaptita teritorio ankaŭ donas monon. Nu, provu ĝin, promenu ĉirkaŭ Afriko.
  Sovetunio ankoraŭ malfermas la fronton. Tridek kvar kontraŭ la serio E-50-U, kiujn oni stampis aliajn dek mil. Se la E-50 estas veturilo kun proksimume la sama kiraso kiel la Tiger-2, nur la racia deklivo estas pli granda, kaj la armilaro estas iom pli forta, kaj la motoro estas pli potenca. La E-50-U, kun egala pezo, estas komparebla al la sovetia T-64, kaj eĉ havas pli potencan gasturbinmotoron.
  Jes, la fortoj ne estas egalaj. Ĉi tie malsamaj generacioj de tankoj batalas.
  Kaj Medvedev, kompreneble, kuras sur nigra ĉevalo.
  La fortoj, kompreneble, ne estas kompareblaj. Vi ankaŭ povas aldoni la E-75-U, ĉi tio estas kaŭra mortiga maŝino, nepenetrebla eĉ per ŝipkanonoj.
  Kaj kiel li piedpremos sin. Nenio povas haltigi ĝin.
  Medvedev ludas kiel knabeto. Eh, bone, do kiel. Kaj neniu avidas vidi lin. Li perdis kaj la aganta prezidanto estis forgesita.
  Ĉiuj amas nur gajnantojn.
  Dmitrij Anatoljeviĉ kantis:
  Kaj ni spitas la ŝtormojn,
  De kio kaj kial...
  Vivu en la mondo sen surprizoj,
  Estas neeble por iu ajn
  Bonŝancon, malsukceson,
  Ĉiuj saltoj, supren kaj malsupren,
  Nur tiel, kaj ne alie,
  Nur tiel, kaj ne alie!
  Vivu surprizo!
  Surprizo! Surprizo!
  Vivu surprizo!
  Surprizo! Surprizo!
  Vivu surprizo!
  Kaj Medvedev fariĝis pli gaja. Nun liaj trupoj okupis Ukrainion, Belorusion, kaj neforgeseble alproksimiĝas al Moskvo!
  La eksa rusa prezidento diras:
  - Ke nia vivo estas ludo!
  Kaj prenas la ĉefurbon de Sovetunio per ŝtormo. Kompreneble, kontraŭ la armeo de 1941, li havas tankojn kun karakterizaĵoj de la sesdekaj kaj eĉ la sepdekaj, kaj la ĉefa afero estas, ke estas multaj.
  Medvedev palpebrumas al si... La ĉefurbo Moskvo estas prenita. Kaj nun vi povas transpreni Kaŭkazon... Kaj samtempe transpreni por vi mem la sudon de Afriko. Kaj transiros al Argentino.
  Kaj de tie ataku Usonon. Li estas bonega komandanto. La malamiko postrestas kaj en kvanto kaj kvalito de soldatoj.
  Medvedev kantas entuziasme:
  - Ni kuraĝe iros en batalon! Por la potenco de la sovetianoj! Kaj ni forviŝos ĉiujn en fekon en la batalo por ĉi tio!
  Medvedev provizore estis prenita for de la ludo. La rusa Defendministro, kiu anstataŭigis Ŝoigu Trubetskoy, vokis. Li demandis la ankoraŭ agantan prezidanton:
  - Kiam ni faros la oficĵuron al la nova gvidanto?
  Medvedev koncize respondis:
  - Kie ĝi estu, ĉe la inaŭguro!
  Trubetskoy notis:
  -La nova prezidanto de unuiĝinta lando volas esti inaŭgurita venontsemajne. Por ke ili ne havu tempon por ŝteli!
  Medvedev bojis:
  - Ĉi tio ne estas laŭ nia konstitucio kaj leĝoj!
  Trubetskoy notis:
  - Kaj Jelcin adoptis ĉi tiun konstitucion ne laŭ la leĝo kaj la malnova konstitucio. Fakte, multaj pensis, ke Putin proponos novan konstitucion, sed iel ĝi ne okazis!
  Medvedev notis:
  - Ne estas la plej bona ideo por ĉiu nova prezidanto adopti novan konstitucion!
  Trubetskoj obĵetis:
  - Sed Putin povus! Li estis pli malvarmeta ol Jelcin, kaj vi, Dmitrij Anatoljeviĉ!
  Medvedev kapjesis kaj konsentis:
  - Pli malvarmeta kaj plej grave pli bonŝanca! Sen Putin, ĉio misfunkciis, kaj Zelenskij prenis potencon en Rusio.
  Trubetskoy notis:
  - Kaj Lukaŝenko havis ŝancon, sed li maltrafis sian tempon. Ni devus moviĝi pli rapide!
  Medvedev logike notis:
  - Lukaŝenko timis konkurencivajn elektojn en Rusio. Kaj Zelensky ne estus preninta la riskon se la koro de Putin ne povus elteni ĝin. Administri tiom multe la landon permane estas forbrulita! Putin certe forbrulis ĉe la laboro!
  Trubetskoy sugestis:
  - Nu, ĉu do ni akceptu la inaŭguron en pli rapida dato aŭ ne?
  Medvedev kuraĝe respondis:
  - Faru kiel vi volas! Mi ne plu zorgas! Mi retiriĝos al honorinda emeritiĝo kaj vivos por mia propra plezuro. Eble mi vojaĝos tra la mondo! Mi jam estis kaj prezidanto kaj ĉefministro por rekorda periodo por Rusio! Kiom longe vi povas kroĉiĝi al la trono?
  Trubetskoy konsentis:
  - Nu, se jes, tiam venu ŝanĝoj! Kion fari kun Shoigu?
  Medvedev respondis malvarme:
  - Lasu lin ripozi! La pensio de la marŝalo estas granda. Lasu lin vojaĝi tra la mondo. Mi permesis al vi havi posedaĵon eksterlande!
  Trubetskoj kapjesis kaj rimarkis:
  - Putin izolis Rusion de la mondo! Kvankam ni afliktis per vortoj en la profundo de niaj animoj, ni ĝojis pro lia morto! Pri Zelenskij, ni vidos! Multaj el ni volis mendojn kiel en Okcidento. Ricevu kiel en Usono, sed laboru... Kiel en USSR!
  Medvedev notis:
  - Nu, sub Stalino, oficistoj intense laboris! Ne pensu, ke ili estis plenaj de mielo!
  Trubetskoj demandis:
  - Kion vi faros?
  Medvedev memoris:
  - Mi estis prezidanto, kaj mi retiriĝos kiel prezidanto. Ŝi estas granda... Kaj mi ĝuos la vivon! Kial alie mi laborus!
  Trubetskoy memoris:
  - Zelenskij povas doni al vi la postenon de konsilisto ĉe li!
  Medvedev svingis ĝin for:
  - Jes! Li estas sufiĉe saĝa sen mia konsilo! Resume - efektivigu la inaŭguron! Dmitri Anatoljeviĉ sendis sian!
  Trubetskoy konsentis:
  - Inaŭguro jes!
  Medvedev pendigis. Mi decidis fini la ludon. Io por kio mi neniam havis tempon antaŭe. Kaj almenaŭ mense dispremu Usonon.
  Aŭ pli precize en la ludo. Tamen, la usona Sherman estas malforta kontraŭ la E-75-U. Sed Usono havas multajn aviadilojn, eĉ se ili ne estas tiel potencaj kiel germanaj jetoj.
  Sed la kvalito, kompreneble, ne estas la sama! La Krauts akiras intensajn poentarojn. Precipe la pilotoj: Albina kaj Alvina! Kaj ĉi tiuj estas knabinoj, kiuj distingiĝas per sia kolosa fervoro.
  Medvedev antaŭeniras al Ameriko de la sudo. Kaj samtempe liaj tankoj moviĝas trans Siberion. Li amuziĝas. Cetere, kial ne ankoraŭ konkeri Japanion? En ĉi tiu ludo vi ankaŭ povas mortigi viajn aliancanojn. Altnivela strategio. Apliku la kodon de la trompanto kaj vi estos pli forta ol via kontraŭulo en kvanto kaj kvalito. Ne milito, sed pura plezuro. Jen la senvostaj jetmaŝinoj, la usonanoj eĉ ne povas atingi.
  Pli precize, por atingi tien. Kaj uzu radiokontrolitajn misilojn! Kaj ĉikanas usonanojn. Medvedev tre ŝatas ĉi tiun ludon. Kaj movu la trupojn. Meksiko estis prenita. Usonaj urboj falas unu post la alia. Tia plezuro.
  Kaj en la oriento, tankoj de la serio "E"-U eniras Hindion. Sed kion la britoj povas kontraŭstari ilin? Krome, la Tria Reich jam amasigis rimedojn kaj produktas la plej modernan teknologion sen fripona kodo.
  Sed Medvedev decidis iom altgradigi la Panteron. Jen la unua regula "Pantero" - fronta kiraso de 80 - 110 mm, flanka kiraso de 50 mm, 75 mm kanono, barela longo de 70 EL, motoro de 650 ĉevalforto. Jen la "Panther"-2 kun fronta kiraso de 120 ĝis 150 milimetroj, 60-mm-flankoj, 88-mm-kanono kun barela longo de 71 EL, kaj 850-ĉevalforta motoro. Jes, serioza aŭto. Kaj ĝi estas pli peza ne je kvardek kvin, sed kvindek tunoj kaj havas pli mallongan silueton.
  Sed "Pantero"-3. Fronta kiraso de 150 ĝis 200 milimetroj, flankoj de 82 milimetroj, pafilo de 88 milimetroj kun barelo longo de 100 EL kaj motoro de 1200 ĉevalforto - pezo 55 tunoj. Konsentu, tia aŭto estas ĝenerale bonega kontraŭ la Shermans.
  Sed ekzistas "Pantero"-4. Ĝi havas frontan kirason de 200 ĝis 250 mm ĉe deklivoj, kaj flankan kirason de 160 mm. 105 mm pafilo kun barellongo de 100 EL. Ĉi tio jam estas monstro pezanta 65 tunojn kaj kun malalta silueto. Gasturbina motoro de 1500 ĉevalfortoj. Kompreneble, bonega seria evoluo, kapabla batali eĉ kun la sovetia IS-7. Krome, la IS-7 ne estis amasproduktita.
  Sed estas pli fortaj maŝinoj. Kurante "Panther"-5, alfrontan kirason 250 karenon laŭ angulo de 45 gradoj, 300 mm gvatturetfrunto laŭ angulo, flanko 210 laŭ angulo, 128 mm pafilo ĉe 100 EL, pezo de pli progresinta tanko 75 tunoj, 2000 ĉevalfortoj motora gasturbino potenco . Maŝino supera al ĉiuj sovetiaj kaj usonaj modeloj. Kapabla penetri la IS-7 de bataldistanco kaj elteni alfrontajn trafojn. "Pantero"-5 estas ĝenerale bonega teknologio. Sovetunio havas nenion pli fortan ol la IS-7. Kaj la germanoj ankaŭ havas kvin specojn de Tigroj.
  Post kapti la plej grandan parton de la usona teritorio, Medvedev decidis forpeli ankaŭ la Tigron. Nu, "Tigro" estas la unua, kiun ĉiuj konas. La fronta kiraso estas 100-110 milimetroj kun preskaŭ neniu deklivo, kaj la flanka kiraso estas 82 milimetroj sen deklivo. Kaj la 88-mm kanono, 56 EL-barela longo, estas vere hurlante tanko. Male al la "Panteroj", kie nur la unua serio fakte batalis kaj ekzistis specimenoj de la dua. Tanko "Tiger"-2 pli bone konata kiel la "Reĝa Tigro".
  Fronta kiraso: 120-150 mm sur la karenfronto laŭ 50-grada angulo, 185 mm sur la gvatturetfronto laŭ iometa angulo, kaj 82 mm sur la flanko laŭ 60-grada angulo. Ĝi estas bone protektita en la frunto, iomete pli bona ol la Tigro en la flanko, kaj havas 88-mm kanonon kun barellongo de 71 EL. El la produktadtankoj de la Dua Mondmilito, la plej bona laŭ armilaro kaj fronta protekto, pezo 68 tunoj, motoro 700 ĉevalfortoj - sufiĉe malforta en veturado.
  "Tigro"-3 estas dezajnveturilo. Fronta kiraso estas 150-200 milimetroj laŭ angulo de 45 gradoj, la fronto de la gvattureto estas 240 milimetroj laŭ angulo. Flankoj de 160 milimetroj kun klinitaj ŝildoj. Tri specoj de malsamaj armiloj: 88 mm 100 EL-kanono, 105 mm 70 EL-kanono, kaj 105 mm 100 EL-kanono kun motoro de 1000 1200 ĉevalfortoj. Kun pli densa aranĝo kaj pezo de 75 tunoj. Jes, la aŭto estas serioza kaj tre danĝera. Kaj eĉ pli potenca "Tigro"-4 frontala kiraso 250 - kareno klinita je 45 gradoj, frunto 300 milimetroj klinita, flankoj 210 milimetroj, pafilo 128 milimetroj 100 EL-longo de barelo, aŭ 150 milimetroj barelo longo 56 EL , pezo 155 tunoj, ĉevalforta gasturbinmotoro. Tre potenca tanko.
  Sed eĉ pli malvarmeta estas "Tigro"-5. Fronta kiraso: kareno frunto 350 mm je angulo de 45 gradoj, gvattureto frunto 400 mm je angulo de 50 mm. La flankoj estas 300 mm klinitaj. 150 mm 100 EL-pafilo, aŭ 174 mm 70 EL-pafilo, aŭ 210 mm 38 EL-pafilo. Pezo estas 100 tunoj, gasturbinmotoro estas 2500 ĉevalfortoj. La plej potenca maŝino eĉ ne penetros la IS-7 kaj la herbon. Ĉi tiu povus esti uzata kontraŭ Ameriko. Kvankam oni devas diri, ke "Tigro"-5 eĉ ne estis en la projektoj en reala historio. Sed nenies kulpo, ke la milito finiĝis tiel rapide.
  Sed la virtuala tanka ludo povas esti plibonigita.
  Medvedev komencis sturmi la usonan ĉefurbon Vaŝingtono kaj la plej grandan urbon de Novjorko. Ĉi tie vi vere povas labori kaj gajni.
  Kvankam preskaŭ. Ĉi tie Vaŝingtono brulas kaj germanaj tankoj veturas laŭ ĝi. Kaj neniu povas haltigi Tigrojn-5.
  Medvedev kompletigas obstinan atakon kontraŭ la usonaj ĉefurboj kaj ĝi ŝajnas venko. Sed estas ankaŭ Japanio antaŭe.
  . ĈAPITRO N-ro 5.
  Kion alian mi povus fari en la ludo? Sed la Lev-familio de tankoj neniam iris en produktadon. Ĉi tiuj estas vere monstroj ĉi tie. Sed en la Dua Mondmilito, tiuj maŝinoj de pli postaj serioj estis eĉ superfluaj. Kaj eĉ pli kontraŭ Japanio kun ĝiaj malgrandaj kaj mezaj tankoj.
  Sed Dmitrij Medvedev decidis iom forpeli ilin.
  Jen la unua Lev-tanko, ekzistanta nur en projektoj, kaj nur parte enkorpigita en metalo. La fronta kiraso de la kareno estas 120 milimetroj laŭ angulo de 45 gradoj, la fronta kiraso de la gvattureto estas 240 milimetroj laŭ angulo, la flankoj estas 82 milimetroj, la pafilo estas 105 milimetroj, la barelo longo estas 70 EL, la tutaĵo. 80 tunoj, la motoro estas 800 ĉevalfortoj. Ĝenerale, aŭto kiu povus esti aperinta kune kun la Tigroj kaj Panteroj sur la Kursk Bulge. Kun tre potenca armilo por sia tempo kaj bonega turofruntprotekto. Sed feliĉe ŝi ne aperis. "Lev"-2 projektveturilo. La karena frunto estas 250 milimetrojn klinita, la gvattureto estas 300 milimetrojn klinita. La flankoj estas 200 milimetrojn klinitaj. Pafilo aŭ 128 mm 100 EL aŭ 210 mm 38 EL. Pezo 100 tunoj, motoro 1800 ĉevalfortoj. Ĝi ne havas egalan en sia potenco. Supera ol la IS-7, kiu povas nur trafi ĝin flanke. Sed tiam vi veturas plu, kaj aperas "Leono"-3, ankaŭ postkurante monstron. Fronta kiraso de la kareno estas 350 mm, gvatturetoj estas 450 mm, kun flankdeklivo de 300 mm ĉe deklivoj, kanono de 150 mm ĉe 100 EL, aŭ 175 mm ĉe 70 EL, aŭ 210 ĉe 56 EL, aŭ raketlanĉilo. je 400 -mm. Pezo estas 120 tunoj, motoro estas 2500 ĉevalfortoj.
  Jes, ĉi tio estas impona forto.
  Tanko "Leono"-4 estas alia supermonstro . La frontala kiraso de la kareno estas 450 mm, la fronta kiraso de la gvattureto estas 500 mm. La flankoj de la kareno kaj gvattureto estas 400 mm klinitaj. 175-mm kanono en 100 EL, 210-mm kanono en 70 EL, 500-mm raketlanĉilo. La pezo de la aŭto estas 150 tunoj, la motoro estas 3500 ĉevalforta gasturbino. De longa distanco ĝi penetras ĉiujn tankojn, inkluzive de la IS-7 kaj la usona T-93. Kaj eĉ ŝipaj kanonoj ne povas penetri ĝin. Ĉi tio estas potenca maŝino, kaj kun ekstra kanono.
  Sed la eĉ pli potenca Lev-5 estas la reĝo de tankoj. La fronta kiraso de la kareno estas 600 mm laŭ angulo de 45 gradoj, la gvattureto estas 800 mm dika, la flankoj estas 550 mm laŭ angulo. 210 mm kanono en 100 EL, 300 mm kanono en 70 EL, 600 mm raketlanĉilo. La pezo de la maŝino estas 200 tunoj, la gasturbina motoro produktas 5000 ĉevalfortojn. Nepenetrebla al preskaŭ ĉiuj specoj de armiloj, krom alt-potencaj misiloj , precipe grandkalibroj kaj bomboj. Kapabla pafi kontraŭ batalŝipoj kaj aviadilŝipoj. Vere supertanko.
  Nu, resume, estas io por ludi. Medvedev premas Japanion.
  Sed li denove estas interrompita.
  La FSB-direktoro vokas kaj diras:
  - Dmitrij Anatoljeviĉ, ĉu vi donos konferencon al ĵurnalistoj?
  Medvedev decidis decide:
  - Ankoraŭ ne!
  - Kial?
  La deĵoranta prezidanto respondis:
  - Mi rajtas doni intervjuojn aŭ ne! Do mi decidis ankoraŭ ne doni ĝin!
  La direktoro de FSB kapjesis:
  - Vi povas esti trankvila por nun! La intervjuo ne foriros! Sed ni serĉos alian lokon!
  Medvedev notis:
  - Ĉiuj, trankviliĝu! Se io ajn, la pensio de via generalo estas granda! Vi povas vivi sen labori!
  La direktoro de FSB demandis surprizite:
  - Ĉu ne estas domaĝe disiĝi de tia grandega potenco?
  Medvedev honeste respondis:
  - Estas domaĝe, kompreneble, sed homo submetiĝas al la neevitebla!
  Medvedev revenis al la ludo denove. La eksprezidanto de la plej granda kaj plej riĉa lando en la mondo finfine ekkomprenis ĝin. Kaj kial ne ludi, se ili povas malhavi ĝin nun. Kvankam li estas la portempa ŝtatestro.
  Sed kiel vi povas eviti la tenton tranĉi vin en tia ludo? Nu, germanaj trupoj atingis Ĉukotkon. Feliĉe, movi ekipaĵon en la ludo estas multe pli facila ol en realeco. Kaj ili iras al Ĉinio. Kaj tie ili eniris en batalon kun la japanoj. Kompreneble, uzante la fraŭdan kodon, Medvedev eligis tankojn Lev-5 kaj ĵetis ilin kontraŭ la samurajon. Kaj ĉi tiuj estas vere superklasaj aŭtoj.
  Kiel samuraoj estas disbatitaj. Sed ankoraŭ ne la limo de perfekteco.
  Sed kial, ĝis la Dua Mondmilito finiĝos, ĉu ne eblas kuri la plej pezan germanan tankon "Muso" tra la niveloj?
  Ĉi tio estas vere redistribuo de perfekteco kaj la krono de beleco. Pli precize, kio povas okazi se gigantomanio evoluas.
  Medvedev komencis forpeli la Musojn.
  La Mouse-tanko, tanko kiu fakte ekzistas en metalo, la plej peza el tiuj kiuj estis fakte enkorpigitaj en metalo, veturis kaj eĉ batalis. La alfronta kiraso de la "Muso" estas 150 mm sur la fundo de la kareno, 200 mm sur la supro de la kareno, 250 mm sur la gvatturetfronto, kaj 210 mm sur la flankoj. Kiel ni povas vidi, la tanko, eĉ en sia unua versio, estas nepenetrebla por ĉiuj seriaj sovetiaj tankoj en la frunto kaj eĉ flanke. La IS-2 kaj SU-100 ne povis penetri ĉi tiun tankon de ajna angulo. Nur la IS-7 povus krei problemojn por la Maus kaj efektive batali ĉi tiun tankon. Sed la IS-7 aperis nur post la milito, kaj neniam eniris en produktadon. Kaj la "Musoj" jam povis batali ĉe la fronto en 1943. Tiu tanko havas du pafilojn: mallongtuba 75 mm kaj 128 mm 55 EL, kapablaj je penetrado de ĉiuj sovetiaj tankoj krom la IS-7 fronte. Krome, la IS-2 de longa distanco. Ekzistis ankaŭ 150 mm kanono.
  "Muso" pezis 188 tunojn kaj havis 1250 ĉevalfortan motoron, kio ankoraŭ ne sufiĉas. Ĝenerale, la aŭto estas la plej forta por sia tempo, kaj ne havas egalan.
  "Muso"-2 estas dezajna veturilo. Pli perfekta. En la reala rakonto, la aŭto laŭsupoze estis farita pli malalta en silueto kaj pli malpeza. Sed en la ludo, kompreneble, la aŭto fariĝis pli perfekta, pli malalta en silueto, pli densa laŭ aranĝo, sed eĉ pli peza. La fronta kiraso de la Musa kareno estas 2 350 mm. La fronta kiraso de la gvattureto estas 450 milimetroj. Flankoj 300 mm. Kanonoj estas 75 mm longtubaj kaj 150 mm 70 EL, aŭ 210 mm obuso, aŭ 400 mm raketlanĉilo. Pezo 200 tunoj. Gasturbina motoro 2000 ĉevalfortoj.
  "Muso"-3 ludmaŝino. Perfekte ankaŭ. La fronta kiraso de la kareno estas 600 mm, la gvattureto estas 800 mm, la flankoj estas 550 mm. Pafiloj 88 mm 100 EL, por kontraŭbatalado de malamiktankoj, kaj 210 mm 70 EL. Aŭ 550-mm raketlanĉilo. La pezo de la tanko estas 250 tunoj, la gasturbina motoro estas 4000 ĉevalfortoj. La tanko estas preskaŭ nepenetrebla kun preskaŭ ĉiuj armiloj, krom la plej potencaj.
  "Muso"-4 estas nova evoluo de gigantomanio kaj pli progresinta. La fronta kiraso de la kareno estas 1000 mm laŭ angulo de 45 gradoj, la fronta kiraso de la gvattureto estas 1200 mm laŭ angulo. La flankoj estas 850 mm klinitaj. Armilaro: 105 mm 10EL kanono por kontraŭbatalado de malamikaj tankoj kaj sufiĉe sufiĉa kontraŭ preskaŭ ĉiuj specoj de veturiloj. 300mm armilo ĉe 70 EL, por detruado de fortikaĵoj kaj redunda por tankoj. Aŭ anstataŭe, 750-mm raketlanĉilo.
  La pezo de la veturilo estas 350 tunoj, kio ne tiom por tiaj kirasoj kaj armiloj. Eĉ la pafiloj de batalŝipo ne povas penetri tian veturilon fronte. Nur rekta trafo de potenca krozmisilo aŭ tre granda bombo povas detrui tian maŝinon. De ĉiuj anguloj ĝi estas nepenetrebla de ĉiuj tankoj kaj memveturaj pafiloj de la Dua Mondmilito. La motoro estas 6000 ĉevalforta gasturbino.
  Nu, "Muso"-5 estas la plej alta nivelo de ĉi tiu serio. La fronta kiraso de la karena frunto estas 1600 mm laŭ angulo, la turofrunto estas 2000 mm, la flankoj estas 1500 mm laŭ angulo.
  128-mm kanono kun 100 EL por kontraŭbatali ĉiujn tankojn, sufiĉe sufiĉa kontraŭ ĉiuj markoj inkluzive de la IS-7 kaj 900-mm raketlanĉilo. Aliaj pafiloj estas nepraktikaj. Estas dekduo da maŝinpafiloj. La pezo de la tanko estas 500 tunoj. Gasturbinmotoro de 10,000 ĉevalfortoj. La aŭto estas, ni diru, perfekteco mem. Preskaŭ nenio povas bati vin en la frunton. Super tanko...
  Tamen, se iu opinias, ke estas neeble elpensi ion pli malvarman ol "Muso"-5, tiam ĉi tio tute ne veras. La imago de la aŭtoroj de bona ludo pri la Dua Mondmilito estas senlima.
  Ekzemple, ekzistas ankaŭ "Rato". En reala historio, ĉi tiu tanko tenas la rekordon pri grandeco inter ĉiuj projektveturiloj, kaj eĉ estis parte enkorpigita en metalo.
  La tanko "Rat" havas 400 mm frontan kirason, kaj la flanka kiraso ankaŭ estas iomete klinita. Armilaro: kvar 210 mm pafiloj, aŭ unu 800 mm pafilo kaj du 150 mm obusoj, dek unu kontraŭaviadilaj pafiloj. Pezo estas 2000 tunoj, dizelmotoroj havas totalan potencon de 10,000 ĉevalfortoj.
  Tanko "Rat"-2 estas evoluo de la dezajnveturilo kun pli altnivela aranĝo. Fronta kaj ajna kiraso de 800 mm, kun granda angulo de racia deklivo. Armilaro estas unu 1000 mm kanono kaj kvar 150 mm obusoj, dek ses kontraŭaviadilaj kanonoj kapablaj je pafado al grundo kaj aerceloj. Pezo estas 3000 tunoj, gasturbinmotoroj, totala potenco estas 20,000 ĉevalfortoj.
  "Rat"-3 estas eĉ pli potenca kaj altnivela maŝino. Kiraso 1200 - milimetroj laŭ angulo. Armilaro: unu 1250 mm kanono kaj ses 150 mm obusoj. Dudek kontraŭaviadilaj kanonoj kapablaj je pafado al kaj aero kaj grundaj celoj. Pezo estas 4000 tunoj, gasturbinmotoroj, totala potenco estas 35,000 ĉevalfortoj.
  "Rat"-4 estas eĉ pli potenca kaj altnivela maŝino. Kiraso de 1600 mm laŭ angulo. Armilaro - unu 1600-mm kanono kaj naŭ 150-mm obusoj, dudek kvin kontraŭaviadilaj kanonoj kapablaj pafi al aero kaj teraj celoj. Pezo estas 5000 tunoj, gasturbinmotoroj, plibonigita, totala potenco de 50,000 ĉevalfortoj.
  "Rat"-5 estas la plej bonega tanko. Kiraso de 2500 milimetroj ĉiuflanke. Armilaro: unu 2500 mm kanono. Kaj dek kvin 150-mm obusoj. Kvardek kontraŭaviadilaj kanonoj kapablaj je pafado al aero kaj grundaj celoj. Pezo 10,000 tunoj. Nuklea rektoro kiel motoro, potenco pli ol 100,000 ĉevalfortoj.
  La tanko estas vere la plej bonega en la ludo. Kaj laŭ pezo kaj aliaj trajtoj.
  Nu, vi povas konfidi la ŝtormon de Tokio al "Rat"-5. Vere, ĝi estas tiel multekosta, ke vi devas ruli la fraŭdan kodon plurfoje.
  Sed entute, Medvedev povas esti kontenta. Li ludis ĝisfunde.
  Kaj mi finfine spektis "Rat"-5 en virtuala realeco. Kiel ludi malhoneste bone.
  Sed poste ili denove vokas Medvedev.
  Ĉi-foje la unua vicĉefministro kaj portempa ĉefministro estas Siluanov .
  Li diris kun malgaja tono:
  - Ni perdis Dmitrij Anatoljeviĉ! Preskaŭ ĉiuj balotoj jam estas kalkulitaj!
  Medvedev sprite rimarkis:
  - Pli bone perdi, ol malbone venki!
  Siluanov estis surprizita:
  - Kiel tio eblas?
  Medvedev klarigis:
  - Se Vitaliy Klitschko estus unuafoje elektita urbestro de Kyiv, lia reveno al la ringo ne estus okazinta. Anstataŭ granda ĉampiono, la urbestro estus ridinda!
  Siluanov konsentis kun tio:
  - Jes, vi pravas, Dmitri Anatoljeviĉ! Kliĉko havis avantaĝon por perdi... Sed bedaŭrinde vi ne havis spuron de tia avantaĝo!
  Medvedev kantis responde:
  - Mi estas libera, kiel birdo en la ĉielo,
  Mi estas libera, forgesinte, kion signifas timo...
  Mi estas libera kiel la sovaĝa vento
  Mi estas libera en realeco, ne en sonĝo!
  Siluanov murmuris:
  - Jes, vi estas nur poeto Dmitrij Anatoljeviĉ! Oni povas skribi versojn pri vi!
  Medvedev serioze respondis:
  - Ĉiuokaze, nun mi povas trankvile fari mian plej ŝatatan aferon - ludi komputilajn ludojn! Kaj antaŭ tio, jam de dudek jaroj mi povis pagi ĉi tion nur laŭlonge!
  Siluanov obtuze murmuris:
  - En ludoj?
  Medvedev konfirmis:
  - Ĝuste ludoj! Kaj estus utile por vi studi ian milit-ekonomian strategion!
  La unua vicĉefministro kontraŭvole rimarkis:
  - Mi preferas ekzercon!
  Medvedev siblis responde:
  - La malbona realo estas damnita, ĝi povas frenezigi vin!
  Siluanov malvarme respondis:
  - Ĉu vi volas eskapi de la realo kun la mondo de la ludoj? Laŭdinda!
  Estis ironio en la vortoj de la portempa ĉefministro.
  Medvedev diris:
  - Lasu min pendigi la stelon de la heroo de Rusio ankaŭ por vi!
  Siluanov konsilis:
  - Pendu vin, sinjoro prezidanto!
  Medvedev ridis kaj respondis:
  - Eble ĉi tio estas bona ideo! Alie, Putin estis premiita nur postmorte!
  La portempa ĉefministro respondis:
  - Dankon, sinjoro prezidanto!
  Medvedev daŭrigis melodie:
  - Por stultaj malplenaj okuloj...
  Siluanov kunkantis:
  - Ĉar ĉio eblas...
  Medvedev finis:
  - Sed vi ne povas vivi!
  La portempa ĉefministro respondis:
  - Tamen serioze, ili plej verŝajne forigos min! Ŝajnas, ke ni devos kvereli!
  Medvedev respondis malvarme:
  - Estas multaj lokoj sur la Tero!
  Siluanov kapjesis kaj gluglutis:
  - Resume, sinjoro prezidanto, vi promesis al mi heroan stelon!
  Medvedev kriegis je la supro de siaj pulmoj:
  - Preparu dekreton!
  Ili alportis al li alian premian paperon. Kiel, skribu la aganta prezidanto.
  Samtempe, Medvedev premiis ŝin al amaso da homoj. Konu la nian!
  Eh, jam estas tre malfrue, kaj la aganta prezidento de Rusio ekdormis.
  Li revis pri alia alternativa historio. La cara armeo, gvidata de Kuropatkin, batalas por liberigi Port Arthur. Sed Medvedev mem aperis sur batalroboto, kun laseroj kaj termokvarkaj konkoj de la grandeco de papavsemo, sed same mortigaj kiel la bomboj faligitaj sur Hiroŝimon.
  Kaj kiel Medvedev povas batali la japanojn per sia batalroboto? Kiel samuraoj estis disŝiritaj, per miloj. Kaj kiel laseroj kaj eksplodiloj ekuziĝis.
  Kaj ili buĉis la japanojn, specife ili buĉis ilin. Kaj segis ĝin en pecojn. Kaj ĝi detruis iliajn vicojn.
  Medvedev, kiu perdis sian tronon, trovis ĝojon en batalo. Li falĉas ĉi tiujn samurajon, kiuj kuraĝis skui la sanktan reĝan tronon.
  Sed ĉu vere malbone, ni diru sincere, tute honeste, ĝi estis sub la caro?
  Dio donu al ĉiu lando tian caron kiel Nikolao la 2-a. Ĉi tio estas vera ekzemplo de inteligenta reganto, kaj samtempe intelektulo.
  Estas domaĝe, ke tia malnoblaĵo kiel Kuropatkin lasis lin malsupren. Kaj nun Medvedev alprenis la japanojn. Kaj ni draŝu ilin. Kaj fari ĉi tion estas tre impeta.
  Kaj laseraj radioj falĉas samurajon je miloj. Ankoraŭ kelkaj minutoj da batalo, kaj
  Ne ekzistas japana armeo.
  Kion manĝis la samuraj sinjoroj? Kaj nun eble ni povos eklabori sur viaj ŝipoj.
  Medvedev levis la batalroboton en la aeron kaj rapidis al la pozicioj de la togolanda floto. Kion li opinias, ke li povas fari kun la rusa kavaliro?
  Kaj jen kiel rapide rapidas termokvarka roboto. Nun li jam estas super la maro. Kaj ni mallevu la floton de Togolando. Tranĉu armadelojn, krozŝipojn kaj aliajn vivantajn estaĵojn.
  Tiel... Kaj se ni ankaŭ faligas mini- termokvarkan bombon?
  Kaj la nova heroo forlasas ŝin. Ondo leviĝas kaj mallevigas la ŝipojn de la lando de la leviĝanta suno.
  Medvedev krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Por Rusio Nikolao,
  Mi disŝiros ĉiujn japanojn!
  Kaj denove, la aganta rusa prezidento iras en ekstazon.
  Estas bonege batali kun tia roboto.
  Ni dronu vian propran samurajon... Kaj ne estos Tsushima, la japanoj havos nenion por batali.
  La lastaj samurajŝipoj jam sinkas. Kia venko ĉi tio estas!
  Sed ankoraŭ estas partoj de la lando de la leviĝanta suno, kiuj blokas Port Arthur. Ni devas vere trakti ilin. Solvi ĉiujn kontraŭulojn de la imperio de caro Nikolao.
  Medvedev kantas entuziasme:
  - Kaj la samurajo flugis al la tero,
  Sub la premo de ŝtalo kaj fajro!
  Kaj ni detruu la trupojn, kiuj sieĝis Port Arthur. Vere okazis, ke potenca fortikaĵo falis. Kaj Rusio ricevis vangofrapon. Kaj plej grave, ĝi estis pli malbona ol la Krimea Milito. Tie, la imperio de caro Nikolao la 2-a perdis al la koalicio de Anglio, Francio, Turkio, kaj la Regno de Sardio. Kaj ŝi perdis digne. Kaj jen iu Japanio, kiun neniu konsideris serioza rivalo.
  Rusujo ne eltenu humiligon. Eble jen kial Stalino, tiel singarda kaj sindetena en ekstera politiko, malfermis duan fronton en la Malproksima Oriento kontraŭ Japanio. Efektive, la samurajo tro humiligis caran Rusion.
  Por tio, detruu ilin per etaj termokvarkaj bomboj kaj bruligu ilin per laseroj.
  Por ke mi ne kuraĝu venki Rusion! Ho, Dio donu, ke Zelenskij estu sukcesa reĝo.
  Denove rusoj kaj ukrainoj unuiĝas, kaj baldaŭ aliĝos al ili belorusoj.
  Kaj estos triunuo de slavoj!
  Medvedev finis la japanojn apud Port Arthur, kaj rapidis plu... Rusio venkis Japanion. Ŝi prenis Koreion, Manĉurion, la Kurilajn Insulojn kaj Tajvanon. Ŝi ankaŭ devigis la japanojn pagi grandan kompenson.
  Caro Nikolao la 2-a fortigis sian pozicion; revolucio kaj nenecesa penso ne aperis.
  Carista Rusio daŭre moviĝis trans Ĉinion. Kaj ĝia ekspansio en la oriento.
  Sed la Kaiser-Germanio, malgraŭ la fakto, ke la Cara Germanio fariĝis granda potenco kaj kreskis eĉ pli rapide kaj pli ol en la reala historio, ankoraŭ iris antaŭen kaj eniris la Unuan Mondmiliton.
  Jes, sur du frontoj.
  Nu, nun Medvedev prenis la taskon detrui la germanojn. Ili ne havas kialon por ofendi la Caron-Patron.
  Kaj kiel ĝi trafas malamikojn per laseroj. Kaj ni draŝu ilin en Orienta Prusio kiel uragano. Medvedev pafas ĉe germanaj trupoj uzante laserojn kaj gravitajn energiotrabojn.
  Samtempe aperis la knabinoj. Kompreneble en bikino. Alenka kaj Nataŝa. Kaj lasu la Krauts haki per lumglavoj.
  Jes, caro Nikolao la Granda, la nazioj neniam revis pri tia afero. Kion ili planas kontraŭ vi, patroj?
  Medvedev kantas agreseme:
  - Melonoj, akvomelonoj, tritikbulkoj,
  Malavara, prospera tero...
  Kaj li sidas sur la trono en Peterburgo,
  Patro caro Nikolao!
  La inaŭgura dato estis frue prokrastita. Kaj Medvedev estis lasita tute al siaj propraj aferoj. Kiel, dum vi diskutas kun la infano.
  Medvedev ankaŭ postmorte premiis al Andropov la stelon de la Heroo de Rusio. Kiu verŝajne devus esti farita pli frue. Kaj li publikigis dekreton pri konstruado de monumento al Andropov.
  Samtempe, la deĵoranta prezidanto ankaŭ reinstalis Yezhov kaj Yagoda. Kial stari ĉe ceremonio ĉi tie?
  Tiam li establis novan ordon nomitan laŭ Bobby Fischer. Sed vi povas nenion diri, ke li estis bonega ŝakludanto. Kaj ne nur bonega, sed ankaŭ skandala. Li volis esti super ĉiuj ne nur en ŝako.
  Kaj ankaŭ tri gradoj: bronzo, arĝento kaj oro!
  Kaj kompreneble, antaŭ ĉio, Dmitrij Medvedev aljuĝis ĉi tiun ordonon al: Garry Kasparov, Anatoly Karpov kaj... la fratoj Klitschko!
  Kaj samtempe Dmitry Medvedev establis la Ordenon de Vladimir Klitschko. Ankaŭ interesa movo. Tri niveloj: bronzo, arĝento, oro.
  Kaj tiam estas la Svyatogor Ordo, brila solvo.
  Medvedev stiras kaj pedalas . Kaj li denove inventas ĉi tion. Ĉi tio estas urso. Urso al ĉiuj ursoj.
  Kaj li havas novajn ideojn. Ekzemple, donu al ĉiu ruso novan aŭton.
  Intertempe, iru kaj ludu per la komputilo. Kion Medvedev plej deziris. Do li nun turnis novan strategion. Milito de malsamaj niveloj. Jen kion la prezidanto, eĉ la antaŭa, volis ludi.
  Vi komencas kun kvin laboristoj kaj po mil unuoj: karbo, fero, ŝtonoj, oleo, manĝaĵo, oro.
  Kaj ni unue konstruu komunuman centron por produkti novajn laboristojn. Tiam vi komencas disvolvi minojn kaj agrikulturon.
  Unue, kompreneble, akiri manĝaĵon por pli bone personecigi la laboristojn.
  Medvedev havas la plej potencan, plej modernan komputilon. Kaj vi povas eligi multajn unuojn.
  Vi konstruas al vi urbon kaj novajn komercajn centrojn. Mono, kompreneble, estas problemo komence. Ĝis vi konstruos menton, merkaton, akademion de sciencoj, ktp.
  Sed Medvedev konas universalan manieron riĉiĝi. Dungu pli da agrikulturaj laboristoj kaj aĉetu rimedojn por pano. La merkato estas tre malmultekosta por konstrui. Kaj tiam vi ŝparis, aĉetis akademion, konstruis segejon kaj faris novajn minejojn. Kaj poste pli... Kaj oro fluis - la plej multekosta produkto. Precipe kiam la mento faris. Kaj tiam eblos plibonigi la putojn. Jen kiel mono fluas multe pli amuza. Povas esti uzata por plibonigo. Novaj segiloj, novaj agrikulturaj iloj, terkonigo, esploro pri sterko. Nova speco de plugilo...
  Poste, profundigi la putojn kaj pumpi novajn laboristojn. Novaj bienoj. Viandproduktado. Konstruado de domoj. Al la domoj de kuracistoj, policanoj, putoj, merkatoj, arkitektoj, fajrobrigadistoj. Kaj tiel plu... Impostokolektado. Novaj plibonigoj en orminado. Kaj la disvolviĝo de novaj spacoj kaj laborkonstruaĵoj.
  Kaj jam estas pli kaj pli da mono... Estas superfluoj kaj oni povas komenci konstrui barakojn.
  La ludo estas interesa kaj defia. La urbo kreskas. Ankoraŭ neniu milito. Ĉi tie vi povas establi pactempon, kaj elekti pli malfortan malamikon... Fakte, Medvedev ankoraŭ amasigas forton en milit-ekonomia strategio.
  La milita akademio estis konstruita. Kaj vi komencas formi trupojn. Kavalerio, infanterio, flamĵetiloj , morteroj, kaj aliaj fortoj. Kompreneble , artilerio. Aŭ eĉ denove, plibonigante la putojn de la tanka planto. La unuaj aŭtoj estas, kompreneble, malpezaj kaj primitivaj, sed ili povas esti stiritaj.
  Medvedev forportiĝis.
  La ludo konsumis la prezidanton. Vi konstruas al vi pli kaj pli novajn domojn. Ili inkludas lernejon de skribistoj, bibliotekon, kaj distron de diversaj niveloj. Ĉu ĝi estas muzikistoj, dancistoj, ĵonglistoj, senetludantoj , zooj. Aŭ alia kazino.
  Kaj, kompreneble, temploj al diversaj dioj.
  Jes, estas multaj diversaj religioj en la imperio. Plej bone estas konstrui malsamajn templojn.
  Kaj ĉi tie ĉio estas malsama. Kaj moskeoj, preĝejoj, diservoj, budhismaj temploj, stupaoj, paganaj dioj.
  Jes, riĉa misio. Vi ankaŭ konstruas pontojn transirante la riveron.
  Estas multe da laboro. Ankaŭ organizu festivalojn por diversaj religioj, por ke la dioj ne ofendiĝas.
  Kaj tiel plu sen interrompo. Kaj laboro ĉe la Akademio de Scienco daŭras, nun unu plibonigo, poste alia. Aŭ rimedo kontraŭ ronĝuloj aŭ kontraŭ insektoj - kio ajn plibonigas la agrikulturon, aperas traktoroj.
  Kaj eĉ la Dioj sendas bonajn rikoltojn. Do vi povas forpeli tankojn kaj aviadilfabrikojn. Komencante per malpezaj aviadiloj, vi povas atingi atombombistojn. Kaj la nombro da unuoj konstante kreskas. Ĝi jam atingis cent mil.
  Medvedev ludas kaj reklamas novajn teknologiojn. Ankoraŭ neniu timo. Vi ne devas batali, vi povas altigi la indicon de prospero kaj kulturo por via popolo. Kaj ĉi tio ankaŭ gravas. Sed nun estas sufiĉe da mono kaj rimedoj.
  Kio estas eĉ pli bona pri la ludo estas, ke la putoj ne malpleniĝas. Vi povas ĉiam ĉerpi rimedojn.
  Kaj konstruu novajn urbojn sur la mapo... Aŭ eĉ indulgiĝu pri piramido aŭ alia mirindaĵo de la mondo.
  Medvedev ankaŭ produktas novajn barakojn. Vere, la abundo de trupoj reduktas la indicon de prospero. Ĉi tio, kompreneble, estas kie la problemo ekestas. Sed nuntempe estas neniu kun kiu batali... Sed novaj teknologioj povas esti enkondukitaj por fari tankojn kaj aviadilojn pli rapide. Kaj alportu la pezajn bombistojn.
  Tamen, kial ne, jam havante mezajn tankojn, ne kapti la malamikon je la nivelo de la Mezepoko?
  Kaj Medvedev, produktinte pli da tankoj kaj samtempe plibonigante iliajn parametrojn, rapide invadas la najbaran landon.
  Kaj ankaŭ aviadiloj de supre. Kaj ni bombardu la malamikon per ĉiuj niaj fortoj. Vi pluvas napalmon sur lin.
  Kaj ĝi ne estas ludo laŭ la reguloj.
  Medvedev ĝuis la detruon de la mezepoka urbo. Kaj poste la tuta lando kun sia primitiva armeo. Li ĝuis kaj venkis, kvankam liaj aviadiloj kaj tankoj ricevis negravan difekton. Jen kiel la teno montriĝis relative facila. Kaj denove vi konstruas urbon sur la konkerita teritorio...
  Kaj viaj tankoj jam estas pezaj. Eblas ligi ambaŭ kontraŭnuklean protekton kaj aktivan kirason.
  Medvedev jam ludis dek horojn kaj liaj okuloj estis lacaj kaj komencis kuniĝi. La aganta prezidanto ekdormis.
  Komence, Medvedev turniĝis en io malklara. Sed ĝi ne daŭris longe. Kaj tiam la ultramoderna T-95-tanko flugis supren sur la monteton. Jam estis malfrua aŭtuno, kaj pluveto trafis la kirason.
  Medvedev diris:
  - La decida tago de la batalo por Monto Vysokaya! Tiu monto kiu estas la ŝlosilo al la tuta defendo de Port Arthur. Hodiaŭ estas ĝuste la 21-a de novembro, aŭ la 4-a de decembro laŭ la nova stilo. - La profesoro furioze trafis sian kirason per sia pugno kaj ekkriis. - Sed ne estos kapto de Vysokaya Monto! La Pacifika eskadro vivos!
  La japanoj preskaŭ kaptis la monton Vysokaya. Ili rampis kiel formikoj, en dikaj riveretoj de ĉiuj flankoj. La T-95 malfermis fajron per 152-mm rapidpafa kanono.
  Alenka premis la stirstangon butonon, kaj la aŭtomata kanono trafis la japanojn kiel kontraŭaviadila pafilo. Potencaj alt-eksplodemaj fragmentaj konkoj batis senkonscie centojn da japanoj per unu pafo.
  Natasha, siavice, pafis de ok pezaj maŝinpafiloj. Kaj mi ankaŭ preferis uzi stirstangon.
  Medvedev veturis la tankon, la supermaŝino memfide grimpis la krutajn deklivojn, kaj la spuroj disbatis la militistojn de la Lando de la Leviĝanta Suno.
  Margarita fajfis kaj diris:
  - Ni faras historion!
  La portempa prezidanto kolere konfirmis:
  - Certe! En neniu cirkonstanco ni permesos kapitulaci Port Arthur!
  Alenka, pafante el pafilo, pafis dudek pafojn po minuto, kraĉante ĵetaĵon kun pliigita detrua potenco pezanta kvindek kilogramojn. Post unu minuto, tuno da metalo kaj eksplodaĵoj erupciis kun precizeco.
  Kaj la knabino trafis tre precize.
  Kaj maŝinpafiloj, ĉiu pafante kvin mil pafojn po minuto. Aŭ kvardek mil grandaj kugloj, dum mallonga tempodaŭro. Kaj kiel ili alfrontis la samurajon? Kiel ili komencis premi ilin.
  Alenka eĉ kantis:
  - Kaj la malamika grego flugis al la tero, sub la premo de ŝtalo kaj plumbo!
  La rusa tanko laboris agreseme. Jen li faligis mil japanojn, jen la dua. Forigante ilin en tavoloj.
  Nataŝa ridis kaj kantis:
  - Por la gloro de Rus'! Ni neniam forgesu la Patrujon!
  Kaj denove li pafas el mortigaj kalibroj maŝinpafiloj. Kaj miloj da japanoj kuŝas mortaj.
  Medvedev prenis ĝin kaj siblis:
  - Caro Nikolao! Vi estos bonega.
  Kaj ni dispremu la nefinitajn samurajon sub la raŭpoj.
  Margarita logike notis:
  - Nikolao la 2-a povus esti la plej granda el la caroj. Li havis ĉiujn ŝancojn fari Ĉinion rusa provinco - Flava Rusio !
  Medvedev trafis la samurajon, kuregis super ilin kiel raŭpoj, kaj diris:
  - Estu tiel!
  Ŝelo post ŝelo elflugis. Ili multobliĝis kiel kvazaŭ-materio , postulante multe malpli da energio ol la reala kresko de atomoj kaj molekuloj.
  Alenka, premante la stirstangbutonojn per siaj graciaj fingroj, eĉ ekkriis:
  - En la nomo de la rusaj caroj!
  . ĈAPITRO N-ro 6.
  La pafilo muĝis kaj muĝis. Kvankam, ne tiel laŭte, sed obtuze, eblis paroli.
  Margarita demandis al la portempa prezidanto:
  - Kio, la nombro da konkoj estas senfina?
  Medvedev respondis:
  - Kvazaŭ-materio ne postulas multan energion por krei. Kaj plenigi termonuklean reaktoron per akvo estas tiel facila kiel senŝeligi pirojn!
  Margarita fajfis:
  - Jes, ĉi tio estas brila! Vi ankaŭ povas fari ĉokoladan glaciaĵon tiel!
  Medvedev obĵetis ĝemante:
  - Ankoraŭ ne, sed tre baldaŭ, jes! Domaĝe, ke ĝis nun nur kvazaŭ-materio estas akirita !
  Alenka, premante la stirstangbutonojn per siaj nudaj fingroj, ridetante per grandaj tigrinaj dentoj, komentis:
  - Ankaŭ ĉi tiu kapablo krei materion estas kvazaŭ dia!
  Medvedev ridis. Ĉirkaŭ la monto estis ĉiam malpli da japanoj, kaj pli kaj pli da kadavroj. La samurajo provis pafi al la tanko, sed vane. La obusoj resaltis de la kiraso kiel gutoj de pluvo.
  La deĵoranta prezidanto rimarkis:
  - Kaj la homo estas kreita laŭ la bildo kaj simileco de Dio.
  Alenka, pafante mortigajn obusojn, rimarkis:
  - Se ĝi ankoraŭ estas kreita. Eble ni homoj estas la plej inteligenta, forta kaj potenca estaĵo en la universo!
  Medvedev logike sugestis:
  - Des pli necesa estas la firmiĝo de la homaro! Ni devus kuniĝi! Tiam ni ne scios malĝojon kaj malvenkon!
  Nataŝa memfide deklaris:
  - La Carisma Imperio kapablas unuigi ĉiujn! Kaj unuigu ĉiujn, senescepte, en monoliton!
  Kaj la knabino denove pafis maŝinpafilojn. Superfortante la japanojn provante eniri de la maldekstra flanko. La obusoj ne damaĝis la T-95-tankon. Kaj la pafiloj, ankaŭ de malproksime, aŭ maltrafis, aŭ iliaj obusoj estis neefikaj. Krome, ne ekzistas kiras-penetraj armiloj en neniu lando en la mondo. Kaj vi ne povas penetri tian tankon tiel facile. Lia defendo estas altnivela.
  Kaj la maŝinpafiloj falĉas kaj la obusoj estas balaitaj. Kaj ili faras ĉion specife, kaj tre mortiga.
  Nataŝa ridis kaj diris:
  - Multaj japanoj malaperos!
  Alenka konsentis kun ĉi tio:
  - Tre multaj!
  Kaj ŝi ekbrilis siajn safirajn okulojn. Kaj estas tiom da diversaj aferoj pri ĉi tiu knabino, vera terminatoro.
  La militistoj pafas. Kaj samurajo sangas. Kvardek mil kugloj kaj tuno da obusoj por minuto, tio estas tre granda detrua forto.
  Nataŝa notas:
  - Ni estas militistoj, kiuj suferas gravan morton!
  Alenka konsentis kun ĉi tio:
  - Kaj ne nur la morto, sed la fonto de potenco en la tuta universo!
  Margarita prudente rimarkis:
  - Se cara Rusio konkeros la tutan mondon, tiam ĉiuj militoj en la historio de la homaro estos finita unufoje por ĉiam!
  Medvedev konsentis:
  - Kompreneble bebo! Neniu bezonas militojn! Sed la homaro devas kuniĝi!
  Nataŝa siblis kun la ĝojo de pantero mortiganta virbovon:
  - Kiam ni estas kunigitaj, ni estas nevenkeblaj!
  Kaj ŝi ellasis fajrerojn el siaj okuloj! Ĉi tiu estas la knabino! Ĝi enhavas la flamojn de fajro, kaj glacion kaj ŝtalon.
  Sed nun la lastaj japanoj mortas. Kaj estas neniu alia por sturmi la monton. Pli ol kvindek mil mortigitaj militistoj de la Lando de la Leviĝanta Suno restis sub Monto Vysokaya.
  La batalo finiĝis.
  La kvar prenis lokon sur monteto, kaj Medvedev rimarkis:
  "Ni prefere ne parolu kun la garnizono nuntempe." Ĝenerale, kion ni faros?
  Alenka sugestis:
  - Estas ankoraŭ multaj japanoj. Ni detruu la tutan Nogi-armeon.
  Margarita volonte konsentis pri tio:
  - Jen ĝi! Ni elpremos ĉiujn samurajon! Kaj estos bonega!
  Medvedev rikanis kaj rimarkis:
  - Kaj nia tanko ankaŭ povas naĝi sub akvon kaj fajrokonkojn. Ni mallevu la japanan floton!
  Nataŝa ekkriis pro ĝojo:
  - Jen ĝi! Ĝuste, ni prenu kaj forviŝu ĉiujn samurajon en la maro.
  La japana eskadro ĵus komencis sian venontan bombatakon. Obusoj flugis, inkluzive de dek unu kaj dekdu-colaj pafiloj. Kaj ĉi tio, vi vidas, estas serioza.
  La tanko rapidis al la marbordo. Alenka, frapante la fingrojn sur la karoserion de la aŭto, komentis:
  - Bone, al la maro. Sed kiel ni povus doni la iniciaton al la japanoj surtere?
  Margarita, kiu havis iun scion pri la milito, memoris:
  - Ni havis maŝinpafilojn, kaj la Mosin-fusilo estis multe pli fidinda kaj efika ol la japana. Kaj se ne ĉio funkciis surmare, tiam surtere la samurajo ne havis ŝancon!
  Alenka kolere movis sian nudan piedon laŭ la planko kaj murmuris:
  - Perfido! Malgrava perfido!
  Nataŝa sugestis:
  - Ni pendigos ĉiujn!
  La tanko iris en la akvon. De la flankoj aperis helicoj, kiuj regis la maŝinon. Jen la unua celo: japana destrojero. Nataŝa premis la stirstangbutonojn per siaj maldikaj fingroj.
  Kaj la ŝelo trafis la fundon mem de la ŝipo kun mortiga forto. Li turnis la kirason.
  La destrojero ricevis alian ŝelon. Nataŝa denove premis la piedfingron.
  Kaj tiam la japanoj dronas.
  Alenka ridis:
  - Ni dronu laŭvice! Mitraloj ne estas tre efikaj subakve!
  Kaj la knabino premis la stirstangon, ĉi-foje sendante obuson en la fundon de la detruanto.
  Margarita respondis ridetante:
  - Nu, ni havas sinjorinojn!
  Nataŝa denove sendis obuson kaj kriis:
  - En la nomo de Rus', estu venko!
  Alenka kraĉis la konkojn. Ŝi tranĉis la fundon de la ŝipo de la Lando de la Leviĝanta Suno kaj rimarkis:
  - Tamen, la cara potenco en Rusio ne estis tiel malbona kiel propagando asertis.
  Margarita konsentis pri tio kaj volonte parolis, precipe ĉar li tamen havis nenion por fari.
  - Sub la caro Nikolao la 2-a, Rusio konservis la oran standardon de mono. La valuto de la imperio fariĝis la plej solida kaj stabila en la mondo. Prezoj ankaŭ restis preskaŭ senŝanĝaj. Kaj sub la caro Nikolao, la pago atingis tridek sep rublojn monate. Fakte, Rusio fariĝis unu el la ĉefaj landoj en la mondo laŭ vivnivelo. Industria produktado iĝis kvara en la mondo.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev post dormo komencis ludi en la komputilo. En ĉi tiu kazo, li tranĉis sin por daŭrigi la strategion. La plifortigita potenco faris kaptilojn. La portempa prezidanto de Rusio ĵetis tankojn en batalon.
  Kaj peza.
  Ĝi ankoraŭ estas bona ludo. Mi veturis ĝin iomete kaj akiris tankojn pli pezajn ol cent tunoj. Kiam li estis prezidanto, Medvedev volis evoluigi tankojn pli pezajn ol cent tunoj. Sed Putin ne donis ĝin tiam. Sed la ideo aspektis tenta. Superpezaj veturiloj. Kaj ses specoj de aŭtoj. Pli ol kvin kaj cent tunoj.
  Sed nun Medvedev ĵetas tankojn kun nukleaj motoroj en batalon. Kaj ĝi rompas la defendojn de meznivelaj landoj. Kaj denove la kaptoj. Jes, bonege... Por iom pli facila, konektu militan konsiliston. Kaj kune kun li vi gvidas la detruon de la malamiko. Kaj lia kapto.
  Jen vi konkeras alian imperion... Ĉi tie la milito estas pli serioza, sed ĝi estas gvidata de milita konsilisto de la nivelo de Napoleono. Do vi povas simple rigardi, kaj starigi vian imperion kun ekonomikisto de la nivelo de Stolypin.
  Kaj Medvedev, sidante ĉe komputilo kun giganta ekrano dum kelkaj horoj, komencis ronki.
  Li estas tro longe sendorma.
  Alenka pafis al la japanoj. Mallevis la krozŝipon ĉi-foje, ŝi kantis:
  - Ni estas la plej fortaj en la mondo,
  Ni trempos ĉiujn niajn malamikojn en la necesejo.
  La patrujo ne kredas je larmoj,
  Kaj ni donos al la malbonaj oligarkoj ilian cerbon!
  Kaj la knabino ridis. Kaj ŝiaj dentoj ekbrilis per perloj!
  Medvedev sugestis:
  - Ĉar la milito kun Japanio finiĝas per venko, la ekonomia kresko de Rusio estos eĉ pli granda! Kaj la cara imperio fariĝos la plej riĉa lando!
  Alenka mallevis alian destrojeron kaj siblis:
  - Ni ĉiam estis riĉaj! Ne estis sufiĉe da ordo!
  Nataŝa trafis la batalŝipon de la Lando de la Leviĝanta Suno kaj rimarkis:
  - Ni neniel estis malsuperaj ol la germanoj en la unua mondmilito. Sed pro la kvina kolumno, ni maltrafis la venkon!
  Alenka ankaŭ sendis alian ŝelon en la ventron de la armadelo kaj deklaris:
  - Certe! La kvina kolumno kulpas pri ĉio. Dum la unua mondmilito, la germanoj eĉ ne povis alproksimiĝi al Minsk kaj estis batitaj en Galegio. Kaj sub Stalino, ili jam vidis la Kremlon per binokloj. Kion ĉi tio signifas?
  Nataŝa pafis alian obus ĉe la fundo de la batalŝipo kaj murmuris:
  - Perfido! Ni maltrafis tian venkon!
  Margarita ankaŭ konsideris necesa memorigi:
  - Se ne pro perfido, ni estus akirintaj posedon de Konstantinopolo kaj Malgranda Azio, kaj ankaŭ aliron al Mediteranea Maro. Kaj ni tiom perdis pro perfido kaj la kvina kolumno!
  Alenka lanĉis alian kuglon:
  - Jes, jen la kvina kolumno! Kiom da ĝenoj estas kaŭzitaj de ŝi! La Rusa Imperio estas unika ento, kiu povus vastiĝi al la tuta mondo kaj kunigi la homaron!
  Nataŝa murmuris agreseme:
  - Certe! Mi povus kaj certe farus ion ajn! Kaj por ke la homaro estu unuigita kaj nevenkebla!
  La knabino sendis alian ŝelon, post kiu la ŝirmita fine fendetiĝis. Kaj japanoj dronis.
  Margarita rimarkis kun alarmo en sia voĉo:
  - Rigardu, kio nun okazas en la mondo? Rusio kaj Usono estas sur la rando de milito. Kaj Ĉinio estas troloĝata kaj totalisma. Ne estas ordo kaj prospero en la mondo!
  Nataŝa sendis novan ŝelon, ĉi-foje al la krozŝipo, kaj konsentis:
  - Ne ekzistas ordo en la mondo! Ni bezonas unuecan administradon!
  Alenka pafis la obuson kaj kapjesis konsente:
  - Kaj tia registaro povus fariĝi cara imperio! La aŭtokratio de Rusio estas la garantianto de tutmonda stabileco kaj prospero!
  Kaj la knabino sendis alian ŝelon, kiu fine disfendis la krozŝipon.
  La japanoj klare timiĝis. Ili pafis sendistinge, ne komprenante, kiu dronigas ilin.
  Oni devas rimarki, ke surtere, Japanio ne havis multe da avantaĝo en nombroj. Kaj eĉ en reala historio, ĝi perdis multe pli en mortigitaj kaj vunditaj ol Rusio.
  Sed surmare, la ŝipoj de la Lando de la Leviĝanta Suno, fabrikitaj en Britio kaj Usono, estis iomete pli bonaj ol rusaj, ĉefe enlande produktitaj.
  Sed eĉ ĉi tie la kvalita supereco de la japanoj estas tute sensignifa. Kaj la rusoj pafas, eble, pli precize.
  Nataŝa, pafante kaj mallevante alian destrojeron, komentis ĝenite:
  - Ja Rusio venkis pli fortajn kontraŭulojn. Ekzemple, Napoleono!
  Alenka, sendinte obuson al la kirasa krozŝipo, aldonis:
  - Ho jes! Napoleono estis geniulo! Kaj li estis pli forta, sed ni venkis lin!
  Margarita forte suspiris kaj grumblis:
  - Perdu al la japanoj. Ĉi tio estas tiel ĝena kaj ofenda!
  Alenka konsentis kun ĉi tio:
  - Tre ĝena! Ve, pro tio finiĝis la epoko de la Romanov-dinastio. La epoko estas glora, heroa, kun konkeroj kaj venkoj. Kaj kvankam ni ne havis propran Ĝingis-Ĥanon, ni leviĝas ekde la tempo de Ivan Kalita.
  Kaj la knabino sendis alian, tre mortigan ĵetaĵon. Kaj la kirasa krozŝipo dividiĝis en du partojn.
  Nataŝa daŭrigis, kaj per unu ŝelo ŝi mallevis alian destrojeron. Kaj la samurajo havas multajn destrojerojn.
  La militisto demandis la ulojn:
  - Sed mi scivolas, kial en la historio de la mondo, neniu el la imperioj atingis absolutan potencon?
  Alenka denove sendis obuson en la ventron de alia destrojero kaj deklaris:
  - Jes, vere, kial? Ĉiuj falis. Kaj la Persa Imperio, kaj Aleksandro la Granda, kaj la Romia Imperio. Kial neniu unuigis la homaron?
  Nataŝa frapis sian piedon pro frustriĝo. Mallevis alian ŝipon kaj diris:
  - Jen ĝi! Ĝingis-Ĥano kreis imperion kiu povis disbati la tutan mondon. Sed post lia morto, liaj filoj kaj nepoj enscenigis konflikton kaj disŝiris la imperion. Nur la cara Rusujo, kun sia unueca sistemo, estis tia lando, ke ĝi povis ekzisti dum multaj jarcentoj kaj vastiĝi ĝis ĝi englutis la tutan terglobon!
  Alenka ekbrilis siajn okulojn kaj deklaris, mallevante alian detruanton:
  - Gloro al la granda imperio de caro Nikolao! Ni ne donos povon al la nelegitimaj bolŝevikoj kaj al la provizora registaro!
  Nataŝa ankaŭ sendis ŝelon en la ŝipon. Ŝi mallevis la japanojn kaj kantis:
  - Dio gardu la reĝon,
  Forta suvereno
  Reĝu por gloro,
  por nia gloro!
  Reĝu al la timo de viaj malamikoj -
  Ortodoksa caro!
  Reĝu kun gloro
  Al nia gloro!
  La knabinoj ŝajnas esti vere ŝaltitaj. Tiel ili detruis la samurajon, vi admiros ĝin. Kaj Medvedev veturis sian murdan subakvan tankon. Ĝenerale, ĉi tio estas bonega armilo. Li mallevigas la tutan japanan floton. Sed ĉi tio estas granda potenco.
  Dek du, nur grandaj kirasaj ŝipoj, dekduoj da pli malgrandaj, inkluzive de krozŝipoj. Estas pli ol sesdek destrojeroj sole. Necesas tempo por detrui ĉion ĉi.
  Nataŝa, fininte alian ŝipon, demandis Medvedev:
  - Kion vi opinias, ĉu Dio ekzistas?
  La deĵoranta oficiro rikanis kaj respondis:
  - En kiu senco?
  Nataŝa sendis novan ŝelon, finante la destrojeron, kaj notis:
  - Jes, religioj havas multajn versiojn! Estas kaj paganoj kaj monoteismaj! Kelkfoje vi komencas pensi pri tio. Kaj vi dubas, ĉu Dio ekzistas, kiam estas tia malordo en la instruoj!
  Alenka disfendis alian destrojeron kaj, ridante, rimarkis:
  - Jes, ĉi-rilate estas malfacile kredi je la Biblio. Por ke Dio sola kondutu tiel. Kaj li eĉ havis ŝatatojn!
  Nataŝa konsente kapjesis:
  - Jen ĝi. Ĉu vi kredas, ke unu popolo estas la popolo de Dio? Ĉi tio estas klare malinda je pli alta inteligenteco!
  Poste, la knabino komencis mallevi grandan tunaran batalŝipon. La militisto laboris.
  Sed Margarita esprimis sian opinion:
  - Ankoraŭ ne estas klare, kiel eblas, ke ama Dio malbeligas virinojn tiel!
  Nataŝa estis surprizita:
  - Kiel ĉi tio estas malbela?
  Margarita honeste respondis:
  - Jes, li igas ilin maljunulinoj! Kaj kio povus esti pli abomena ol maljunulino!
  Alenka pafis obuson en la ventron de la krozŝipo kaj deklaris:
  - Ial promenas sur la tero tre aĉaj maljunulinoj, kio estas kaj stulta kaj terure malbela!
  Nataŝa balancis la kapon kaj subtenis:
  - Kaj malsimpatia! Kaj ne estetike plaĉa!
  La militisto ridis kaj palpebrumis al sia kunulo. Kiel, ŝi estas tiel mojosa kaj agresema.
  Medvedev serioze rimarkis:
  - Ja maljuneco estas tre malbona. Ĝi faras homojn malbelaj, malfortaj, vundeblaj. Sed el evolua vidpunkto, ĝi havas kelkajn avantaĝojn!
  Alenka estis surprizita. Trafinte alian destrojeron, ŝi demandis:
  - Kiaj avantaĝoj povus esti en ĉi tiu naŭza stato?
  Medvedev serioze respondis:
  - Tio stimulas la evoluon de scienco kaj inteligenteco. Se homo ne sentus laca, tiam ne necesus, ke li inventu aŭton. Same , la malforteco de ungegoj kaj dentegoj kondukis al la invento de la tranĉilo. Malvarmaj tempoj kaj glaciejaj tempoj instruis nin ekbruligi fajron. Malsanoj stimulis la disvolviĝon de medicino. - La deĵoranta prezidanto rigardis kiel lerte Alenka sendis alian japanan ŝipon al la fundo, kaj daŭrigis. - Multmaniere homaj malfortoj stimulis sciencon. Ni ne sciis flugi, sed ni kreis aviadilojn. Kaj ĉi tio estas progreso!
  Nataŝa sendis alian ĵetaĵon kaj notis:
  - Progreso. Sed tamen, kiam vi rigardas la maljunulinon, ĝi fariĝas tiel abomena. Ĉu vere ne eblas fari sen homa malbeleco?
  Alenka konsentis kun ĉi tio:
  - Eĉ junuloj povas inventi aviadilon. Kial plenigi la malbenitan maljunecon? Ĉi tio estas terura kaj naŭza!
  Margarita kantis eksterloke:
  - Mi ne disiĝos kun la Komsomolo! Mi estos por ĉiam juna!
  Kaj la knabino movis sian pugnon sur la metalon.
  Dume, alia batalŝipo sinkis.
  La submara tanko daŭre mallevis la japanan floton. Admiralo Togo mem trovis sin en la akvo kaj estis devigita eskapi per boato. Japanio havis grandan floton, sed estis alfrontita kun principe nova armilo. Kaj nun ŝi estis tute venkita.
  Alenka, daŭre mallevi japanajn ŝipojn, nudigis siajn dentojn, kiuj estis tre grandaj kaj akraj, kaj sugestis:
  - Pri tio mi pensas. Kompreneble, devas esti estetiko de korpoj. Kaj estas neeble ke virinoj malbeliĝu, kun malforta haŭto kaj fleksitaj korpoj.
  Nataŝa, sendinte alian destrojeron al la fundo, tre volonte konsentis pri tio:
  - Kompreneble! Jen pri kio la scienco laboras!
  Ambaŭ militistoj estis en tre gaja humoro. Ili sukcese mallevas la malamikan floton.
  Agresemaj knabinoj kapablas grandajn heroaĵojn.
  Margarita, dume, esprimis sian penson:
  - Ankaŭ religioj estiĝis pro la malforteco de la homo. Se la homo estus pli forta, ne ekzistus religioj. Kaj kompreneble, morto kaj timo de morto kondukas al tio, ke homo serĉas konsolon por si mem!
  Alenka memoris:
  - Mi partoprenis en kunsido, kaj vidis ion mirindan. Do estas parfumoj!
  Nataŝa, kun ruzeco en sia voĉo, notis:
  - Nenio mirinda estas en la ekzisto de spiritoj! Post ĉio, ni flugas en niaj sonĝoj. Ĉi tio signifas, ke ekzistas animo, kaj kiel memoro pri flugoj!
  Medvedev kapjesis konsente:
  - Jes, estas animo! Ĉi-rilate, la persono estas unika! Nun eble ni povas iom amuziĝi!
  La japana floto fandiĝis. La subakva tanko ludis la rolon de murdinto. Margarita estis iom malĝoja. Unue, ŝi trovis sin en la rolo de ekstraĵo. Kaj due, kio ĝenas, oni ne povas vidi ĉion tre bone kiam oni estas subakve. Ĝenerale, Petro havis fortajn dubojn pri Dio. Fakte, kial post kiam la rusoj adoptis kristanismon, diversaj problemoj falis sur ilin. Kaj la mongol-tatara invado, kaj antaŭ tio, la feŭda fragmentiĝo de la princoj. Militoj inter rusaj homoj.
  Jen kiam, finfine, de la tempo de Ivan Kalita, komenciĝis la reviviĝo de Rusio,
  Moskovio plifortiĝis. Ĝis, ekzemple, sub Ivano la Tria ĝi finfine fariĝis ununura, centralizita ŝtato. Kaj forĵetis la tataran jugon.
  Jes, kompreneble, Rusio leviĝis. Ĝis mi stumblis en Japanio.
  Tio markis la finon de la historio de la monarkio kaj la Romanov-dinastio.
  Tamen, la monarkio foriris, sed aŭtoritatismo restis.
  Margarita zorge karesis Alenkan sur la dorson. La knabino kontente ronronis. Ŝi ŝajnis ĝui ĝin.
  Medvedev logike notis:
  - Estas nenio malbona, ke viro amas knabinon kaj knabino amas viron. Ĉi tio estas sufiĉe natura. Sed samtempe homoj devas konservi dececon.
  Margarita obĵetis malĝoje:
  - Ni ne legu moralon. Mi ne ŝatas ĉi tion!
  La portempa prezidanto ridis:
  - Kaj kiu amas! Sed ni devas alfronti la veron. Homoj, ĉi-rilate, estas rimarkeble malsamaj de bestoj!
  Margarita kapjesis konsente:
  - Jes, estas granda interspaco inter ni!
  Alenka respondis sarkasme:
  - Kaj vi scias, inter vi kaj la simio, mi ne rimarkas multe da diferenco!
  Margarita ridis. Alenka, dume, mallevis la lastan el la dek du kirasaj ŝipoj de Japanio. Post tio, la knabino rimarkis:
  - Ni preskaŭ finiĝis kun la malamika floto!
  Medvedev sarkasme rikanis:
  - Jes, vi estas bonaj laboristoj! Kaj fakte, ili kapablas multon! Ĝenerale, mi amas militistajn knabinojn - ili estas tiel seksaj!
  Margarita turnis sian korpon kaj kantis:
  - Mi ŝajnas sekseca, mi estas kiel procesoro! Kaj mi moviĝas kiel roboto - sona agresanto!
  Post tio la studento karesis Alenkan iom pli kuraĝe. La knabino premis la stirstangbutonojn per siaj longaj fingroj kaj aspektis ĉarme.
  Kiel graciaj estas ŝiaj movoj.
  La imago de Margarita prezentis princinon marŝantan nudpiede al la eŝafodo. Ĉi tio estas tiel romantika. Kaj la princino estas tiel ruĝa. Ŝi estis senigita je ĉiuj siaj juvelaĵoj kaj sia multekosta robo. Restis nur la sakŝtofo. Sed la prizona uniformo plue plifortigas la ĉarmon de lia dolĉa, agrabla, freŝa vizaĝo, kiel rozo. Kaj fajroharojn. Kiel bela estas la princino iranta al ekzekuto.
  Kaj tie supre dronas miloj da homoj. Ŝipoj disiĝas, la elementoj furiozas.
  Kaj Japanio suferas kolosan, unikan malvenkon. Do la samurajo ŝajne devas penti siajn pekojn.
  Margarita pensis, kion kredas la japanoj? Kio estas ilia religio? Ili ja estas paganoj. Sed ili venkis Ortodoksan Rusion. Post ĉi tio, pripensu, kies Dio estas pli forta!
  Kaj la mongoloj estis paganoj, sed kiom da teritorioj ili kaptis.
  Margarita demandis Alenka:
  - Diru, belulino, kiel vi ŝatas Rodnoverie?
  La knabino ridetis larĝe kaj, enprofundiginte alian detruon, respondis:
  - Tre bona religio! Estas tiaj belaj fabeloj!
  Margarita insinue demandis:
  - Ĉu vi pensas fabelojn? Aŭ eble ĉiuj ĉi tiuj Rusaj Dioj efektive ekzistas?
  Alenka levis la ŝultrojn kaj respondis:
  - Eble kaj elfoj kaj gnomoj ekzistas! Ĉio povas okazi en nia mondo. Kaj estas malfacile diri kio vere ekzistas kaj kio ne!
  Medvedev logike notis:
  - Iagrade, ĉio en nia mondo ekzistas. Ĉiuj niaj pensoj, revoj, deziroj estas tio, kion ni postlasas. Mi havas tre interesan teorion pri la Hipernoosfero, en kiu absolute ĉio, kio iam estis inventita de homoj, ekzistas. Tio estas, penso ekzistas eterne. Kaj ŝi restas en iuj aliaj, paralelaj mondoj.
  Dmitrij Medvedev vekiĝis el dormo. Kaj denove li reprenis sian fundamentan laboron, pli precize la konstruadon de imperio.
  Kaj denove konkeroj...
  Unue, kunvenu novan tankon pezan mil tunojn kaj lanĉu ĝin ĉe malamikaj pozicioj. Ne, kompreneble, ne nur unu, sed multaj.
  Kaj ili moviĝas tra fremda teritorio. Kaj supre estas ankaŭ aviadiloj kun atombomboj. Kaj kio se ni forpelos ankaŭ la bombojn? Kaj fari neniigaĵojn?
  Dmitry Medvedev estas kiel ĉiuj aliaj en la penetritaj.
  Kaj nun alia lando falas en la botojn de diktatoro. Kaj la konkeroj venas. Sed jen alia malamiko. La lando ankaŭ estas granda... Vi povas eĉ programi ĝin. Jen Sovetunio en 1941... Estas invado. Unuoj en Medvedev aŭtomate multiĝis dum multaj horoj da ludado, kaj ĝia loĝantaro jam estas pli ol miliardo. Kontraŭ 196 milionoj. Kaj pli moderna teknologio. Kaj soldatoj povas esti forigitaj per kazerno ĝis infinito.
  Feliĉe, elektronikaj rimedoj estas neelĉerpeblaj. Kaj premu la malamikon, premu lin.
  Kaj tankoj kun pezo de mil tunoj estas senditaj al nukleaj reaktoroj tra Rusio rekte al Moskvo.
  Kaj estas praktike neeble forlasi ilin - nenio bezonas!
  Medvedev gvidas la strategion kaj zumas al si... Poste, li haltigas la nukleajn benzinujojn. Kaj ĵetas "Panther"-2 en batalon. Aŭto, kiu tamen ankoraŭ kapablas bati tridek kvaron.
  Medvedev ludas kun si ŝarĝante malsamajn parametrojn de la aŭtoj... "Pantero"-2... Kiel bati de malproksime. Kaj ĝi penetros sovetian tankon.
  Ne tiel vi trarompos ĝin! Precipe en la frunto, sed surŝipe vi povas. La pafado estas en plena svingo. Kaj la tridek kvar forkuras... Kaj mortas sub la batoj de la pafiloj...
  La armeo denove moviĝas...Kaj batalrobotoj aperis. Ili paŝas sin. Kaj la obusoj estas pafitaj per laseroj. Kaj ili faras ĝin tre lerte.
  Kaj la virtualaj knabinoj atakas.
  Medvedev havas fervoran okulon pri strategio. Ekscita batalo. Denove vi ludas ĝin mem, aŭ transdonas ĝin al milita konsilisto. Kaj vi rigardas la progreson de la batalo.
  Ili gvidas siajn tankojn sur la ofensivon.
  Ĉi tie vi povas antaŭeniri piramidajn tankojn, kiuj estas malpli vundeblaj kaj nepenetreblaj de ĉiuj anguloj. Ili moviĝas kiel sketejo.
  Kaj la knabinoj kuras nudpiede... Kaj survoje pafas.
  Alia milito. Vera ludilo. Kaj mono venas el oraj putoj sen sekiĝi. Estas kiel en ludo, ĉio estas laŭplane, sen fiaskoj, kaj sen malkresko de la naturo.
  Ĉio ne elĉerpiĝas, kaj rimedoj ne malpliiĝas. Kvankam ĉi tio ne ŝajnas tre verŝajna.
  Medvedev estis interrompita per voko. La deĵoranta prezidanto prenis la telefonon:
  - Saluton!
  La estro de la prezidenta administracio diris:
  - Ĉu vi ankoraŭ estas en la oficejo, Dmitri Anatoljeviĉ?
  Medvedev akre respondis:
  - Jes! Mi estas ankoraŭ la prezidanto!
  La estro de administracio diris:
  - Zelenskij postulas, ke post la inaŭguro vi forlasu la loĝejon.
  Medvedev demandis, tremante:
  - Kaj kie mi loĝos?
  La estro de administracio respondis:
  - En mia loĝejo! Via potenco finiĝis kaj vi devas vakigi ĉiujn lokojn!
  Medvedev flustre murmuretis:
  - Mi havas peton al la nova prezidanto - li lasu al mi la komputilon!
  La estro de administracio demandis:
  - Donu al mi la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita kaj mi petos al Zelenskij havi komputilon por vi!
  Medvedev kapjesis konsente:
  - Nu, eblas!
  . ĈAPITRO N-ro 7
  Kaj li vokis sian helpanton por prepari dekreton. Dum transdono de la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita al la estro de la administracio. La ŝablono estas preta kaj ĝis nun mi subskribis por la respondeco.
  Tiam Medvedev denove komencis ludi.
  Nun liaj virtualaj tankoj alproksimiĝas al Moskvo kaj komencas la atakon. Ĉi tiu urbo estas atakata de maŝinoj pezaj du mil tunoj.
  Tamen, Medvedev ankaŭ ĵetas "Rat"-5 en la atakon, ĉi tio estas monstro, ne tanko. Dek mil tunoj en pezo!
  La trupoj proksimiĝas al Kremlo... Do Stalino forkuras. Kaj li estas kaptita de nudpiedaj knabinoj en bikinoj. Ili kaptas la nazon per siaj nudaj piedfingroj. Kaj ili devigas Stalin-on kisi liajn nudajn kalkanojn.
  Jen la trupoj de la virtuala imperio preterpasas Moskvon kaj iras al Uralo...
  Ili ankaŭ kaptas lin...
  Medvedev denove komencas kapjesi kaj komencas revi.
  Margarita demandis sarkasme:
  - Kio pri, ekzemple, pli klasika divido: ĉielo kaj infero?
  Medvedev malgaje rimarkis:
  - Ĉi tio plej verŝajne estas la primitiva ideo de la antikvuloj pri venĝo post morto. En realeco, plej verŝajne, ĉio estas iom pli komplika!
  Nataŝa ekkriis pro ĝojo dum ŝi mallevis unu el la lastaj japanaj ŝipoj:
  - La ĵurita kaj antikva,
  La malamiko denove ĵuras
  Frotu min
  Muelu en pulvoron.
  Sed la anĝelo ne dormas,
  Kaj ĉio funkcios. Kaj ĉio finiĝos bone!
  La knabinoj finis la malamikan floton. Medvedev akcelis la tankon, postkurante la samurajon. Jes, ili faris bonan laboron ĉi tie. Estas interese kiel historio povas esti korektita. La cara Rusio estis potenca lando, kiu altiĝis. Kvankam ne ĉiuj homoj vivis bone.
  Sed la lando leviĝis. La labortago estis mallongigita. Aperis novaj ferioj. Loka aŭtonomio estis kreita. La salajroj kreskis kun stabilaj prezoj. Lernejoj malfermiĝis. Sub caro Nikolao la 2-a, elspezoj por edukado pliiĝis pli ol ses fojojn. Bazinstruado iĝis deviga.
  Jes, ne ĉio ŝanĝiĝis al pli bone sufiĉe rapide, sed kiom multe la lando perdis pro la revolucio kaj interna milito. Kiom da inteligentaj homoj mortis kaj forlasis sian patrujon? Kaj nun, en ĉi tiu parto de la universo estas ŝanco malhelpi tion.
  La flulinia tanko flosis rapide kaj silente sub akvo. Kaj nun la lasta detruanto de la Lando de la Leviĝanta Suno estas mallevita.
  Nataŝa diris kun ĝojo:
  - Tiel juna mi estas!
  Alenka korektis la knabinon, klarigante:
  - Kiel bonegaj ni ĉiuj estas ĉi tie! Ili batalis kiel leoninoj!
  Margarita kolere rimarkis:
  - Nenio speciala! Ni simple havis pli bonan teknologion!
  Alenka ridis kaj respondis:
  - Sed ni mem pafis la kanonojn!
  Nataŝa subtenis sian amikon:
  - Kaj ankaŭ ni mem faris ĝin! Kaj ĉi tio estas akra okulo...
  Margarita elektis:
  - Deklivaj manoj!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Kaj vi estas ĉarma knabino!
  Margarita honeste deklaris:
  - Mi kompatas la japanojn. Ili desegnas mirindajn bildstriojn. Mi precipe ŝatas hentaion !
  Alenka ridis kaj turnis sian kruron en la aero:
  - Hentajo , ĝi estas mojosa! Eĉ tre mojosa!
  Nataŝa, kun la rideto de knabino, kiu gustumis la marmeladon, sugestis:
  - Kaj ni eble piedbatu ankaŭ la azenon de la faŝistoj!
  Medvedev kapjesis kun rideto:
  - Bona ideo. Sed ni unue finigu la japanajn terarmeojn. Kaj ni helpos fini la militon pli rapide. Do tiu faŝismo ne aperas en ĉi tiu universo.
  La knabinoj respondis unuvoĉe:
  -Kaj ĝi ne aperos, kaj Ĉinio estos nia!
  Post kiam la japana floto estis mallevita, la T-95-supertanko faris ĝin al la surfaco.
  Tiam Medvedev komencis revi pri ĉiaj sensencaĵoj.
  Militisto Alenka defendis la defendon de Rjazan. Nataŝa estis kun ŝi.
  Ambaŭ knabinoj estas en malpeza kiraso, kun sabro en ĉiu mano. Kaj sub viaj piedoj estas specialaj, maldikaj diskoj.
  Grandega armeo de mongola-tataroj muntis atakon.
  Multaj longaj ŝtupoj kovris la murojn samtempe. Ili estis malsamaj: trikitaj el radikaj ŝtipoj, faligitaj pinarbaroj per krucbaroj. Pezaj ŝtupetaroj kun vicoj da tagaloj ankaŭ estis uzitaj. La remparoj, dank'al la rapida konstrurapido, montriĝis pli altaj ol la tataroj atendis; multaj ŝtupoj ne atingis la supron. Antaŭe, la mongoloj forpelis la malmultajn kaptitajn Uruzojn. La rusa popolo preferis morton ol la honton de kaptiteco.
  Sed la mongoloj estis senĉesaj.
  Senkompate puŝante per akrigitaj lancoj, la elĉerpitaj homoj estis piedbatitaj, esperante, ke la rusa popolo, ne volante mortigi sian propran, kapitulacos. Aŭ, sub la kovro de kaptitoj, infiltri la glacian remparo. Kelkaj el la kaptitoj kuris malsupren kriegante, glitante laŭ la frosta glacio, terenbatante la malamatajn nukerojn, elŝirante glavojn el iliaj manoj kaj tuj falante hakitaj en pecojn. Homoj rapide grimpis la ŝtuparon, vi ne komprenas kiajn kaj tribon?
  Duone nuda, en ĉifonoj, kun klabo en la manoj, kun la dorso pikita kaj sanganta. La viro Vaul, vestita per kiraso , jam levis grandegan hakilon, kiam ili senespere kriegis de malsupre:
  -Ne detruu nin, kavaliro, ni estas niaj, la rusoj!
  Vojevodo Dikoros saltis al la muro kaj kriis:
  -Mi flaras, ke ĝi estas nia!
  Malespera krio konfirmis tion:
  -Atendu por haki, via! Ne estas Muglanoj inter ni!
  Tre saĝa Alenka kriis:
  -Kiu korekte krucos sin, tiu estas sia propra!
  - Baptiĝu, ortodoksuloj!
  Per terura voĉo, la ĉevaloj riglis unu mejlon for, la giganto Vaula-Morovin muĝis .
  La defendantoj de Rjazan aprobis:
  -Ĝuste! Vere!
  Ili unuanime eĥis sur ĉiuj muroj:
  -Venu, fratoj, faru la krucsignon!
  Centoj da ĉifonaj kaptitoj, bluaj pro la malvarmo, transgrimpis la remparon kaj falis, daŭre meĥanike kruci sin. Kelkaj tuj prenis antaŭmetitajn ŝtonojn kaj furioze ĵetis ilin al la mongoloj. Multaj loĝantoj de Rjazan unuafoje vidis la tatarojn, eĉ multaj tradiciaj kontraŭuloj, la samaj kipĉakoj, ŝanĝiĝis al mongolaj vestaĵoj.
  La malamikoj portis longajn peltajn mantelojn, tiel longajn, ke ili implikiĝis en la orloj. Elektitaj nukeroj havis kuprajn kaj ferajn platojn pendantajn sur siaj brustoj kaj iliaj dorsoj estis malfermitaj. Por timigi la Uruzojn, multaj pentris siajn jam malbonajn, virinecajn vizaĝojn per sango.
  Sed la Urusoj ne ekŝanceliĝis, renkontante la malamikon per glavoj kaj hakiloj. De la potenca bato de Vaula , kvin mongoloj estis mortigitaj samtempe, la dua bato, kaj tri pli! Aliaj militistoj batalis ne pli malbone. La tataroj mallerte grimpis sur la glitigan ŝakton; ili ne povis ĝuste kovri sin per ŝildoj aŭ tranĉi per sabroj. Kiam, koste de grandegaj perdoj, la mongola armeo atingis la supron, oni verŝis sur ilin bolantan akvon kaj teruran armilon: brulanta gudro.
  Eĉ virinoj kaj malgrandaj infanoj verŝis brulantan akvon kaj ĵetis ŝtonojn kaj blokojn. Precipe efikaj estis malgrandaj ŝnurĵetiloj kun venenigitaj sagoj; eĉ kvinjara infano, ankoraŭ ne kapabla tiri streĉan arĉŝnuron per siaj malgrandaj manoj, povis pafi de ili. Kaj maltrafi, kiam oni pafas en tian dikan mason, estas multe pli malfacile ol bati. La atako klare sufokis, mutilitaj kadavroj ruliĝis malsupren en grandaj kvantoj.
  Per teleskopo lerte farita de ĉinoj, Guyuk Khan atente observis la batalon. Li lekis siajn lipojn kaj frapis siajn lipojn, de tempo al tempo, rektigante sian oran felliniitan kaskon, kiu obstine kaj ĝene grimpis sur lian frunton. Poste li kolere forĵetis la pipon.
  -Niaj militistoj mortas! Burundai kaj la Flava Serpento venas al mi!
   La Turgaud haste rapidis por plenumi la ordonon de la krono-kagan. Guyuk estis eksidonta sur ĉizita ebura seĝo, kiam mano mallaŭte kuŝis sur lia ŝultro:
  -Ne maltrankviliĝu, bonega! Trankviligu vian sovaĝan rigardon!
  Viskoza melodio ronronis, sufiĉe rememoriga pri virina voĉo.
   Guyuk Khan sentis sin dormema kaj apenaŭ povis resti surpiede. Jes, tio estas li. Denove, kiel fantomo, la Flava Serpento aperis antaŭ li - la plej terura persono en lia armeo, infera demono el malproksima kaj nealirebla Japanio.
  -Vi!
  La heredonto de la Supera Khagan montris stultan fingron! La flava serpento daŭre disvastiĝis, foje pliiĝanta, foje malpliiĝanta:
  -Mi! Kaj mi vidas tra vi! Estas tempo moderigi vian koleron! Nu, pli precize, alportu ĉiujn viajn rezervojn en la batalon kiel eble plej baldaŭ! Kaj mi helpos vin, fratoj, kaj donos tian surprizon al la malamiko! La subskriba movo, kredu min, estos ĝusta!
  - Dze , dze , dze ! Mi ĵetos elektitan tumen en batalon sub la komando de Burundai ! Kune vi gvidos la atakon!
  La japanoj ekbrilis siajn okulojn, elmontrante siajn grandajn flavajn dentojn:
  -Ne estas blankaj demonoj, mi volas mortigi miajn egalulojn! Kiel vera Ŝinobo!
  La flava serpento ekbrilis sian talismanon, fajfo nerimarkeble aperis en ĝia buŝo, kaj ekbrilanta melodio aŭdiĝis.
   Guyuk pensis, ke ili mokas lin, sed li havis nek la forton nek la deziron diskuti kun la Ŝinobo- sorĉisto . En ĉi tiu momento, la Turgauds malĝentile puŝis Burundai , Guyuk Khan ne ŝatis ĉi tiun obeeman protektiton Subudai -Baghatur.
  -Vi likan felsakon! Ĉu vi ne vidas, ke la plej bonaj militistoj mortas sub la muroj de la Urusa ĉefurbo? Prenu tuj la Berkutojn kaj, preterpasinte la riveron, batu la Uruzojn sub la dekstra muro.
  La sperta Burundai kuraĝis kontraŭbatali:
  -La glacio ankoraŭ ne estas forta, sub la batoj de miloj da hufoj ĝi simple krevos.
  la formidable japano respondis por Guyuk .
  -Via zorgo estas laŭdinda. Sed viaj klopodoj estas vanaj! La magia pulvoro ligis glacion sur la rivero pli forte ol milita ŝtalo! Nu, saltu antaŭen, ni ordonis al vi!
  -La granda ninja batir scias kion li diras! Rajdu pli rapide, se vi regas la hajlon, mi donos ĉevallernejon kiel rekompencon!
  Guyuk Khan kriis, skuante la fingrojn. Burundai ne kuraĝis plu kontraŭdiri - ĝi estis plena de morto. La mongolo kun aro da vilaj rajdantoj malaperis de vido. Subite proksimiĝis ombro, aŭdiĝis bruo super la kapo, kaj forta aera ondo ekflugis la kaskon de la krono-kagan:
  -Harakiri! Do la Papilio flirtis! Nun la Urusoj havos " kataplasmon ".
  Giganta drako ŝvebis super la surfaco, ĝiaj oraj flugiloj forblovis la neĝblovojn, kaj fajraj langoj elverŝis el ĝiaj tri rabaj buŝoj.
  -Mirinda mungoto !
   Guyuk eĉ ne havis tempon por ektimi:
  -Li kapablas bruligi la tutan Rjazanon.
  -Ne ĉio, sed li ekbruligos la muron. Antaŭen, mia eta Godzilo!
  La mirinda sonĝo de Medvedev daŭris. La aganta prezidanto havis kolosan imagon.
  Potenca drako, kun enverguro de kvindek metroj, ŝvebis en la aeron. La mongoloj kaj la ŝamanoj akompanantaj ilin furioze hurlis. Tumen , sub la komando de Burundai , ekflugis sur la glacion, pluraj ĉevaloj stumblis, kaj ili kaj iliaj rajdantoj tuj estis tretitaj de freneza fera maso. La trikapa monstro, dume, glate plonĝis sur la muron. Sovaĝejo rimarkis la danĝeron de aeratako antaŭ la aliaj. Nu, kompreneble, mi ne volis malkaŝi miajn atutojn antaŭe, sed por savi la urbon, mi devus uzi nekonatan armilon ĝis tiu tago. La flugilhava monstro kontraŭbatalis mekanika monstro, kiu malklare aspektis kiel miksaĵo de araneo kaj ŝtala centpiedulo. Fumo jam leviĝis el la vaporkaldrono. Bone faritaj uloj por enĵeti la karbon anticipe.
  La vaporkatapulto estas majstra kombinaĵo de la teknologioj de vaporlokomotivo, vinĉo, plurkruraj balistoj kaj eĉ... muzika flarbakujo. Kaj ĉi tiu besto, forĝita el hardita ŝtalo, povis ĵeti ajnan damaĝan aĵon preskaŭ kun la rapideco de maŝinpafilo al distanco de ĝis du mejloj. Militistinoj estis la unuaj en la mondo, kiuj pensis adapti piŝtmotoron por ĵeti ŝargojn. Dikoros persone turnis la levilon, lerte forĝita rubando el ĉenoj ekmoviĝis, enigante ŝtonojn en la rapide turniĝantajn klingojn.
  Ĉar la tataroj rapidis en densa amaso, preskaŭ ne estis mankoj; kontraŭe, ĉiu peza pavimo, saltante, terenbatis plurajn premantajn rajdistojn. Unu afero estas malbona, la celskalo estas sufiĉe malforta, vi ankoraŭ povas bati la mongolojn, sed provu, trafi flugantan drakon ! La trikapa monstro turnis sian kapon kaj malfermis siajn larĝajn, dentegojn, diamante brilantajn makzelojn.
  La eskapinta flamo preterflugis la remparo kaj trafis la domojn. Aŭdiĝis kriegoj kaj kriegoj, kelkaj duonblindaj virinoj kuris laŭ la strato, kaj domoj ekbrulis kun nenatura rapideco. Feliĉe, sablo kaj pezaj bareloj da akvo, same kiel fajrobrigadoj, estis en alarmo. Kelkaj el la kabanoj, precipe tiuj proksimaj al la muro, estis kovritaj per fajrorezista asbesto. Sub la amika premo, la rabema vulkano paliĝis kaj, perdinte sian forton, fariĝis fluoj de pala fumo.
  Sed la drako klare ne volis rezigni, elirante el la plonĝo, li turnis sin kun la gracio de troŝarĝita ŝtormsoldato kaj denove malsuprenportis fluojn de fajra tornado. La tataroj jam sukcesis atingi la muron, do ankaŭ la furiozaj flamoj trafis ilin. Inter la viktimoj estis la timinda Burundai , liaj luksaj vestaĵoj ekbrulis, kaj li rekuris kun la muĝado de vundita apro. Ankaŭ la rusaj soldatoj suferis, kaj parto de la glacio rimarkeble degelis, elmontrante la teron kaj ŝtipojn. La vestaĵoj sur Dikoros brulis, sed la batalanto Antonov, staranta sur la muro, sukcesis verŝi sitelon da akvo sur lin, kaj vaporo leviĝis el la varmega ĉeno.
  -Kia diabla obsedo, estas domaĝe, ke mojosa Alenka ne vidas nin!
  La drako denove turnis sin kaj provis eniri la trian rondon. La sorĉisto Savely batis la fingrojn, li sukcesis lanĉi malgrandan fajroglobon, la bato trafis la mezan kapon de la drako. La malgranda eksplodo ne kaŭzis apartajn perdojn al la trikapa monstro, sed iomete defrapis ĝin de sia trajektorio, rezulte de kiu la drako pafis antaŭtempe, fajra ventego trafis la amasigitajn vicojn da nukeroj . Kaj denove frenezaj hurloj, kelkaj el la tataroj moviĝis reen. Ĝuste tiam Dikoros rimarkis altan junan knabinon, impete svingantan du dutranĉajn glavojn. Kun nehoma rapideco, ŝi hakis siajn kontraŭulojn en brasikon, faris terurajn batojn per la piedoj, kubutoj kaj eĉ la kapo, flirtante kiel papilio.
  Nur unu, aŭ pli ĝuste du homoj povus esti kaŭzinta tian ruiniĝon:
  -Juliana! Ruĝa anĝelo, ĉu tio estas vi?!
  - Vi flaras florojn per via nazo! De tri metrojn alteco!
  Alenka respondis ridante. La militista knabino, kun la rapideco de freneza gepardo, flugis supren sur la remparon, lasante apenaŭ videblajn sangajn markojn sur la muro.
  -Ne parolu, ĉio estas klara! Ni devas estingi la flugilhavan torĉon!
  Alenka sovaĝe fajfis, la drako, ebeniginte sian flugon, eniris la kvaran rondon. Batalisto staranta proksime diris al ŝi:
  -Uzu la katapulton, Alenka, faligu lin per ŝtonego.
  La militista knabino minace bojis.
  -Mi mem pli bone scias, kion uzi!
  Alenka prenis tri lerte forĝitajn ĉenojn kun fulmorapido. Ĉi tio estis ankaŭ la ideo de iliaj militistaj knabinoj: konekti du aŭ tri ŝtonetojn, pafi du aŭ pli da balistoj kaj falĉi, mutili tutan linion. Deplojinte la vaporkatapulton, Alenka saltis sur la klingon kaj piedbatis la levilon. Ŝi estis ĵetita alte supren, kaj jam dumfluge la militista knabino svingis la brakojn, majstre turnante siajn glavojn, direktante la rapidan movon, kaj sukcesis surteriĝi sur la dorson de la drako, pikitan per pikiloj. La monstro ektremis kaj provis forĵeti la aŭdacan knabinon rajdanton, sed la lerte torditaj ĉenoj superŝutis la grandegajn buŝojn - la timinda monstro estis tute selita.
  -Kial vi bezonas tri kapojn? Ĉu mankas unu? Ili estas plenaj de truoj, do mi katenos ilin, por ke la lastaj cerboj ne elflugu!
  La militista knabino ridis pro sia mallerta ŝerco. La drako akre akiris altecon, tiam reproduktis la buklon de Nesterov, la muskoloj sub la haŭto tremis, la monstro faris malesperajn klopodojn forĵeti la neinvititan rajdanton. Varmegaj aerfluoj blovis trans la gigantan korpon, la milvo kuregis kiel ŝtono liberigita el katapulto, aŭ, plej verŝajne, meteoro. La atmosfera ondo forpuŝis la tatarojn.
  Alenka kukis:
  -Ne impona!
  La dormo de la deĵoranta prezidanto ankoraŭ daŭris. Sinjoro Medvedev iom disfalis, eble eĉ pro ĉagreno.
  Efektive, kia tiriĝa drako estis por la terminatora knabino, kiam ŝi trapasis ekstremajn ŝarĝojn en dek du variaj aviadiloj, akcelante al cent kvindek gravito kaj tuj plonĝante en senpezecon, poste denove atingante la submortigan ŝarĝlimon. Ajna reprezentanto de flaŭro kaj faŭno estas vermo antaŭ ĉi tiu produkto de genetika inĝenierado.
  La monstro provis turni siajn kapojn, terure tintante per sia grandega buŝo. La militista knabino per sia legenda glavo tranĉis per sia tuta forto, celante la plej senteman lokon - la nazotruon. La unua bato estis plata, arĝentaj bidoj elflugis el la nazotruo, kiel perloj ili ekbrilis en la suno:
  "Via muko estas bela, ĉu ne, oni diras, ke drako povas feki oron."
  La serpento frapis per lumo. Responde, la bela kaj lerta Alenka tranĉis per la pinto, la bato estis akra kaj preciza, la klingo iomete ruĝiĝis, kaj ĉeriz-rubecaj rosogutoj aperis el ŝia grandega nazo. Ili frostiĝis tuj, interplektiĝante en eksterordinaran ornamaĵon.
  La knabino ridis:
  - Bone, venu, ripetu la lertaĵon!
  La monstro jam ektremis, sed daŭre akiris altecon, la ĉefurbo Rjazan fariĝis pli kaj pli malgranda. Jen ĝi estas en ĉarrado, nun en telero, kaj jen ĝi havas grandecon de papavo, fine malaperanta malantaŭ la nuboj. La ĉielo fulmis nigre, pleniĝis de helaj steloj, ili grimpis en la stratosferon, fariĝis malfacile spiri, enblovis malvarma vakuo. Kvankam la legenda Alenka ne estas ordinara homo, ŝi tute ne povas fari sen aero. Sed, ŝajne, ankaŭ la drako jukas, la reptilio havas konvulsiojn, estas senspira, do ni devas malaltigi la altecon. Klare ne estas deziro ripeti la heroaĵon de Ruslan, kiu tenis la barbon de Ĉernomorets dum tri tagoj kaj tri noktoj. Frazo de infana retejo ekbrilas en ŝia kapo, kaj ial ŝi vere volas ripeti ĝin.
  Kaj la militista knabino diras:
  -Ni estas samsangaj, vi kaj mi!
  La drako ŝajnis kompreni la signifon, ektremis kaj paŭzis sian flugon. Tiam ĝi komencis malrapide malkreski.
  La bela kaj muskola militisto diris:
  -Vi ĝuste pensas, mia flugilhava frato! Ni havos rezultojn kun vi!
  Vera masakro estis plena malsupre, la mongoloj jam rulis for de la muroj, kaj la grandioza Natasha decidis, ke venis la optimuma momento por frapi. Bone farite, kuraĝa knabino, vi povas tuj vidi ŝin, kie ŝi pasis, restas sanga vojo dense pavimita per kadavroj. Ne nur ŝiaj kruroj kaj brakoj, la du longformaj plektaĵoj de Nataŝa odoras je ponardoj teksitaj en ĉenoj faritaj el hardita ŝtalo.
  Alenka diris al si, frapante per la piedo:
  -Mi certe faros por mi tiajn personajn havaĵojn! Nun, ni varmigu la Muglanojn!
  Sovaĝa flamo eksplodis kiel triobla vulkano el la laditaj gorĝoj, la tataroj tro forte kunpremis, kaj ili estis simple frititaj en centoj, elverŝante el la buŝoj de infera fajro. La ĉevaloj aparte ektimis, tamen, la plimulto de la ĉevaloj jam estis forpuŝitaj de subita bato al la dorso, nur la persona gardisto de Guyuk Khan mil restis sub la selo. La erupcio daŭris, forbalaante centojn kaj centojn da batalantoj en unu salvo en fajra uragano. La flava serpento rigardis kun mallarĝigitaj okuloj la revenon de sia drako.
  La batalanto el la oriento muĝis:
  -Perfidulo! Vi ĉiuj estas reprezentantoj de la drako-familio, vi ĉiam perfidas kaj servas tiun, kiu estas pli forta!
  Kolerega, la ninja sorĉisto provis venki la aŭdacan rajdanton, ĵetante pulsarojn al mitrala rapideco. La juna militisto Alena rikanis kaj laŭte kantis:
  - Kun fajro-akvo - frapu la glason! Vi estas malvarmeta fremdulo - vi kraĉas fajron!
  Ĉi tio estas knabino - gaja, kun humuro. Kaj pulsaroj faritaj el fajro ne timas ŝin.
  Alena facile pafis ilin, uzante legendajn armilojn kaj, de tempo al tempo, direktante la bestaĉon al malamikunuoj. Tiu ĉi reuzebla flamĵetilo kun flugiloj estas pli bona ol cent ĉevalmovitaj mekanikaj.
  Eble eĉ ĉi tio estas pli malvarmeta ol atakaviadilo, kaj kiel ĝi havas tiom da fuelo, kaj ĉu la fuzeo ne elĉerpiĝas? Vi devos studi la monstron laŭplaĉe kaj krei novan, antaŭe neviditan armilon! La sagoj resaltas de la dika, irizeca kirasa haŭto, trembrilante per ĉiuj koloroj de la ĉielarko, kiel milio. La sukcesoj nur momente ŝanĝas la koloron: rubenruĝa fariĝas siringo-viola. Siringo-safiro, male, iĝas skarlata oranĝa, ora flava kaj smeralda verdo. Ĉi tio estas tre bela, estas domaĝe, ke en la varmego de sanga batalo ne estas tempo por ĝui la fabelan spektaklon.
  Rusaj militistoj kaj soldatoj de la Blanka Legio, formita de knabinoj, jam tranĉis la plej grandan parton de la mongola armeo. Ĝi iĝis aparte timige kiam mekanikaj flamĵetiloj eniris en ludon; iu armeo ne povis elteni tian duoblan baton. Alia minuto, kaj senorda flugo komenciĝos. La flava serpento dum momento hezitis.
  La ordono de Batu estas klara, mortigi la kronon kagan sur la trankvilo, sed la pago estas tro malalta. Ne, li mortigos lin poste, sed nun li eligos lin el sub la frakasantaj rusaj glavoj:
  -Ni foriru, Kagan, mi kovros vin!
  -Kion pri la trikapa mangus ? Mi ne lasos lin turmenti mian armeon!
  La Ŝinobo klakis sian fingron kaj fajreroj komencis fali:
  "Mi povas fari kompleksan sorĉon kaj li revenos al sia mondo, sed tiam mi ne povos alvoki lin dum sep jaroj!" Tamen estas eblo! Hale-nivela sorĉo!
  -Kiel estas tio?
  de Guyuk , dika kaj pufa preter liaj jaroj, etendiĝis. Ninja Killer klarigis:
  -Kaj tiel! Se mi mortigos lian blankan mungoton , tiam la drako estos mia, se li mortigos min, tiam ĝi estos lia!
  La japana sorĉisto flustris longan mantron, la talismano ekbrilis pli hele ol la suno. Forportita de la ekscito de ekstermado, nudpieda Alenka subite eksentis la flekseblan, poluran dorson de potenca kaj jam obeema monstro malaperi sub si. Ŝi trovis sin en la aero, flugante malsupren kun la rapideco de ŝtono. La falo ne estis agrabla, sed ne fatala. Trarompinte metron longan neĝon, la terminatoro atakis la mongolojn kun la furiozo de vundita apro. La lasta organizita rezisto falis, la kompatindaj restaĵoj de la grandega armeo rapidis en amasfuĝon.
  La plej belaj knabinoj, nudkruraj Alenka kaj Natasha, laŭvorte konkuris en ekstermado de malorientitaj nukeroj. Guyuk Khan, dume, fariĝis preskaŭ nevidebla, lia leporhundo ĉevalo batis ĉiujn hipodromajn rekordojn, la hereda kagano pensis nur pri sia propra haŭto.
  -Ne, ĉi tio ne estas samurajo! Patosa malkuraĝulo. Kia domaĝo servi tian mikadon!
  La Ŝinobo bojis.
  La flava serpento elprenis du potencajn katanojn, krucis ilin kaj akre ekskuis, brila rozkolora bulo apartigita de la klingoj. Magia revenanta pulsaro rapide ekflugis al la bela duonnuda Alenka.
  La terminanto-militisto sukcesis rimarki la movadon, fortranĉis la fajran koagulaĵon sur la muŝo, malgranda eksplodo disĵetita kiel fulmo, disĵetante dekduon aŭ du mongolojn:
  -Estas la diablo! Samurajo de la Submondo!
  La Flava Serpento kriis. La Ŝinobo jam prepariĝis por kuri renkonte al la sanga nudpieda Alenka, kiam elementa penso venis en lian kapon. "Kaj se li ne tuj mortigos ĉi tiun plej fortan batalantinon, tiam la blonda terminanto Nataŝa aliĝos al ŝi, kaj tiam la sekvoj fariĝos katastrofaj. Cetere, ŝi subigis la drakon, kaj nur tre potenca militisto povas subigi la grandan serpenton. "
  La Ŝinobo raspis:
  -Mi foriras birdetojn! Mi foriras por reveni!
  La flava serpento, disfaldante sian blankan mantelon, enterigis sin en la neĝo. Tiam, sufokiĝante, li komencis flustri movsorĉon.
  Nudkrura Alenka daŭrigis sian furiozan serĉadon, malmola Nataŝa ne postrestis. Malgraŭ la tuta furiozo de la batalo, ili eĉ ne lasis la reĝan tendon de la krono kagan for de la vido por momento.
  -Li forkuros, ni kaptu la gvidanton!
  La nudkrura Alenka sugestis. Ĵetante diskon per sia nuda piedo, Nataŝa senĝene respondis, daŭrante ebenigi la fuĝantajn mongolojn per rapidaj batoj.
  -Por kio! Ni alportos kroman ĝojon al Batyga , kaj ĉi tio estas tro humana. La glavo mortigas facile, kaj la jihangir simple ŝiros sian haŭton.
  Alenka, detranĉinte kvar per unu bato, ekridis.
  -Se li mem ne rompas la kornojn de Batu! Ĉu ni veturigos ilin la tutan vojon al la tendaro, aŭ kio?
  Nataŝa ridis kaj diris:
  -Batu sufiĉe forte fekas sian pantalonon, kaj ju malpli da Mooglans kiuj pluvivas, des pli bone!
  La terminatoraj knabinoj plirapidigis sian paŝon, ĝi rememorigis ludon de rekaptado, la nukeroj senespere vipis siajn ĉevalojn, sange ŝirante iliajn flankojn. Kun malesperaj klopodoj, ili sukcesis iomete foriri de la Uruaj rajdantoj, sed ili ne povas eviti tiujn, kiuj estis desegnitaj pli rapide ol gepardo!
  Vekiĝinte, Dmitry, Anatoljeviĉ Medvedev faris ekzercojn kaj ŝaltis la televidilon. Okaze de la venko de Zelensky okazis tutlandaj festoj kaj festoj. La homoj sincere ĝojis pri la ŝanĝoj.
  Ĉiuj volis vivi en nova maniero, kaj pli libere. La inaŭguro alproksimiĝis, kaj Zelenskij akiris plenan potencon. Kaj ĉi tio ankaŭ kaŭzis entuziasmon kaj inspiron. Kiel, ĉio ŝanĝiĝos kaj estos pli bona ol hieraŭ. Kaj la slavoj trovos unuecon kaj la Malvarma Milito finiĝos. Kiel la aŭtoritata koŝmaro de la Putin-periodo.
  Kaj belaj kantoj jam estis kantitaj pri Zelenskij... Ĉiuj volis ion novan kaj belan.
  Zelensky mem anoncis, ke per sia unua dekreto li nuligos parlamentan imunecon, kaj ankaŭ purigos la plumojn de la oligarĥo. Zelensky ankaŭ promesis signife altigi impostojn sur la riĉuloj. Kiel, ili ne havas kialon por dikiĝi!
  Ĝenerale, estis multaj aferoj planitaj por esti faritaj. Inkluzive de la grandioza konstruado de la fervojo: Arĥangelsko - Ĉukotko, kaj poste subtera tunelo al Alasko.
  Kial Zelenskij ne estas reĝo? Liaj projektoj estas grandiozaj. Kaj en Usono la registaro baldaŭ ŝanĝiĝos kaj estos alia generacio de politikistoj. Kiuj ankaŭ volas ŝanĝon.
  Kaj nun Zelenskij liberiĝas...
  Antaŭ ol la komputilo estis forprenita, Medvedev eniris la ludon...
  Post la konkero de Sovetunio, eblas enmiksiĝi kun Usono. Sed unue, ni rulu la laseran misildefendan sistemon; la imperio havas tiajn kapablojn ĉi tie. Milito kontraŭ Usono - 2008! La invado komenciĝas de Chukotka ĝis Alasko.
  Estas vera lukto daŭranta.
  La Abrams batalas kontraŭ la Panther-7-tanko. La nova aŭto ne plu estas tiel peza kiel ĝi estas perfekta. Kaj montras ĝian absolutan klason.
  Kaj li detruas la jankiojn... Medvedev iom enuiĝis pri la milito, kaj li transdonis kontrolon al armea Konsilisto de la klaso Rokossovsky. Kaj li komencis administri...
  Ekzemple, konstrui ion... Novaj temploj ĉiu kun sep religioj. Aŭ eĉ novaj televidaj turoj. Kaj estus mojose konstrui piramidon. Unu kilometron kaj duonon alta. Jes, tio estus vere bonega!
  Samtempe, Medvedev altigas la nivelon de bonfarto. Ne temas nur pri produktado de militaj fabrikoj.
  Vi ankaŭ povas produkti televidojn, fridujojn, komputilojn, tekkomputilojn. Kaj konstruu produktadon, kaj pumpu batalajn muskolojn. Sed Usono jam superfortas... La Imperio jam havas pli ol du miliardojn kaj duono da loĝantaro kaj estas tute preta batali militon kontraŭ Usono. Medvedev elmontras la dentojn kaj kantas:
  - Mi estas vera uragano de ĉiuj jarcentoj! Tiu, kiu alportos multe da morto!
  Kaj denove ĝi premas Usonon. Nukleaj strikoj jam estas interŝanĝitaj. Tia batalo kreskas.
  . ĈAPITRO N-ro 8
  Eh, ni denove puŝu la unuojn. Kaj kiel ni trafos! Jen la infanteriaj knabinoj moviĝas. Ĉiuj nudpiede kaj en bikinoj. Kaj kiel la jankioj ponardas per bajonetoj, kaj kiel ili ĵetas grenadojn per siaj nudaj piedoj. Estas vera energio en ili. Kaj ĉio brilas, kiel hidrargaj buloj kurantaj sub sunbrunigita haŭto. Knabinoj amas mortigi - ĉi tiuj estas knabinoj!
  Kaj ili kantas al si:
  Ni impetas komsomolajn knabinojn,
  Ni estas caro Medvedev, tre saĝa caro...
  Kaj kompreneble ni havas klaran voĉon,
  Io ajn por argumenti - iru por ĝi!
  Kaj denove li ĵetis grenadojn per la nudaj piedfingroj. Ĉi tiuj knabinoj estas laŭvorte bonegaj. Kaj la jankioj dispremas, kaptante Alaskon. Kaj ili ankaŭ kantas al si:
  - Malbonaj lupoj amasiĝas kune! Nur tiam la vetkuro pluvivos! La malfortuloj pereas, ili estas mortigitaj - purigante la sanktan sangon!
  Kaj la knabinoj rapidas en la atakon nudigante la dentojn. Sed kontraŭ la usonanoj estas ankaŭ "Tigroj"-7, kia mirinda potenco. Kaj tiajn monstrojn oni ne povas haltigi!
  "Tigro"-7 estas speciala altprema kanono kun komenca ĵetrapideco de 2500 metroj je sekundo. Kaj tuj kiam ŝi batos ŝin, nenio savos ŝin. Kaj la Ambrams kuras en ĉiuj direktoj . Kaj detruas de ili la turon.
  Kaj la knabino devigas la soldatojn genuiĝi kaj kisi iliajn nudajn piedojn.
  La usonanoj denove kapitulacas. Kaj la trupoj de la armeo de Medvedev alproksimiĝas al Novjorko. Kaj la urbo estas jam atakata. Li estas kaptita sen iu ceremonio.
  Medvedev konsideras sin granda komandanto: li fine prenis Novjorkon.
  Kaj oni povus diri, ke li estas la plej granda el la invadantoj. Kaj poste Vaŝingtono.
  Kaj la usonanoj kapitulacas. La usona prezidento falis sur la vizaĝon kaj komencis kisi la nudajn piedojn de la knabinoj. Unue unu, poste la dua, siavice.
  Do li kisis tutan batalionon da nudpiedaj knabinoj. Ĉi tio estas bonega batalo!
  Medvedev ridas... Do li kaptis Amerikon. Sed Putin ne povis fari ĉi tion!
  Ĉi tio estas vere batalo - bonega! Kaj poste al Meksiko.
  Kaj denove la kaptoj... Kaj la meksikaj knabinoj genuigas la meksikanojn, kaj ili kisas siajn nudajn kalkanojn. Kaj ili muĝas:
  - Gloro al la belulinoj!
  Jes, la komputilo povas montri grandajn kolorbildojn de knabinoj, kun nudaj kalkanoj, kiuj estas kisitaj de kaptitoj. Kaj ĝi estas tia emocio.
  Jen ili denove gvidas kaptitojn - ĉi-foje nigrulojn. Kaj ili ankaŭ kisas la nudajn piedojn de la knabinoj.
  Kaj ankaŭ la tankoj rampas piramide...
  Knabinoj moviĝas kaj estas multe da ili... Post ĉio, oni povas eligi junajn el rimedoj. Kaj elektu, ke ĉiuj unuoj estas knabinoj en bikinoj. Kaj ĉi tio estas tiel bela.
  Ili estas plejparte ruĝharuloj kaj blonduloj.
  Kaj ili transprenas landon post alia. Tiaj malvarmetaj militistoj. Imperioj falas sub siaj nudaj piedoj.
  Medvedev plezure ludas... Kaj eĉ subspire ion fajfas.
  Kiel eksplodas hidrogena bombo? Monstra barbareco! Kaj la tuta urbo, kvazaŭ bovino lekus ĝin per sia lango. Kiom pli da radiado? Kaj nudpiedaj knabinoj kuras tra radioaktiva polvo. Kaj iliaj nudaj kalkanoj brulas.
  Medvedev ludas kvazaŭ pitono glutas alian teritorion.
  Jen alia potenco konkerita en la virtuala mondo, kaj la flago estas faligita.
  Tankoj nun estas novaj kun aktiva kiraso kaj ceramikaĵo. Plurtavola kaj efika.
  Kaj la aviadilŝipoj estas modernaj, kaj ankaŭ sufiĉe taŭgaj. Kaj kiel aviadiloj komencas pafi de ili.
  Medvedev, kiel ni vidas, estas tre saĝa aganta prezidanto.
  Do, nun la disvolviĝo de dronoj . Kaj tio estas mojosa. Kaj ankaŭ, diskoformaj aviadiloj. Ĉi tie ili jam iras en batalon kiel nifoj. Kaj poste, piramidecaj tankoj.
  Usona prezidanto Trump, hela menso, ordonis igi la aŭton nevundebla kaj nepenetrebla de ĉiuj anguloj. Tiel aperis la mastodoto en formo de malalta piramido. Kaj tia aŭto montris bonegan protekton. Precipe kontraŭ kinetaj ĵetaĵoj.
  Kaj nun, ĉi tiu tanko rezultis tiel sukcesa, ke ĝi ne povas esti penetrita, kaj ĝi ankoraŭ funkcias kun Usono. Ili eĉ nomis ĝin tiel: la Trump-tanko.
  Kaj frenezo foje kaptas homojn, kiam ili vidas, ke la aŭtomobilo estas nepenetrebla.
  Medvedev kondukas neegalan batalon, kaj liaj maŝinoj jam prenis ankoraŭ alian virtualan kapitalon, igante ĝin amaso da ruinoj kaj bolantaj krateroj.
  Sed ĉi tio ne sufiĉas por la robota knabino. Ŝi komencas evoluigi novan generacion de armiloj: la neniigbombo. Kaj ĉi tiu bombo estas kvarcent fojojn pli potenca ol hidrogena. Do, se ĝi trafos, vi eĉ ne povos kolekti la cindron!
  Kaj la milito jam moviĝas en la spacon.
  Medvedev uzas ŝipojn faritajn el nova alojo pli forta kaj malpeza ol titanio. Kaj kosmoŝipoj flugas en spacon, kaj batalrobotoj batalas. Jam estas multaj diversaj modeloj en subteraj fabrikoj.
  Kaj nun falas la lasta imperio sur la planedo. Kaj kio? Nun en profundan spacon!
  La epoko de Stelmilito komenciĝas.
  Medvedev komprenas tion kaj vigle premas la klavaron. Aŭ vi povas movi viajn fingrojn aŭ kontroli viajn pensojn.
  La deĵoranta prezidanto agas saĝe kaj konstruas por si spacan floton. Kaj la batalo daŭras.
  Disvolvado de eĉ pli potenca, precipe neniiga, termokvarka bombo estas survoje. Kaj ĝi estas cent miloble pli potenca ol la neniigo.
  Kaj tiam la ŝipoj leviĝas en la ĉielon. Kaj ili kaptas la satelitojn de la planedo. Kaj poste la najbaraj sistemoj. Ili faras tion ege rapide.
  Kaj la portempa prezidanto produktas terminatorojn en la ludo. Jen la terminatora heroo. Ĉi tio estas tempovojaĝado, eĉ se limigita.
  Medvedev knaris:
  - Homoj piedpremas la teron, kio pri botoj! Kio estas kaj stulta kaj terure malbela!
  Kaj Medvedev fariĝis multe pli gaja. Eh, infanoj, kiel bonaj vi estas. Precipe se ili fariĝis spacmilitistoj.
  Stela batalo disvolviĝas. Kaj seriozaj interŝanĝoj de batoj, kiam bagatelaj pugnobatoj en la inteston. Pli precize, ĝi estas imagiva pensado.
  Medvedev daŭre atakas:
  - Miaj stelŝipoj estas murdaj!
  Kaj li nomas novajn spackomandantojn anstataŭ li. Kaj kio estas batalo, estas batalo.
  Ĉi tie Medvedev komandas kun siaj komandantoj. Ĉi tie la malamika koalicio leviĝas kontraŭ ĝi. Kiam tia sennombra armado alproksimiĝas, ĝi estas timiga; de malproksime, ŝajnis, ke plurkolora, brilanta nebulozo rampas. Krome, ĉiu sparko estas demono kaŭzita de la magio de nekromancisto-sorĉisto. Pli ol dek du milionoj kaj duono de militaj kosmoŝipoj de la ĉefaj klasoj, kaj senfina malgranda "komfortdomo", konsiderante la konstante alvenantajn plifortikigojn, ĝia nombro alproksimiĝis al ducent milionoj. La fronto etendiĝis por kelkaj parsekoj; sur tia skalo, eĉ la flagŝipoj ultrabatalŝipoj aspektas kiel sablograjnoj en Saharo.
  Alproksimiĝas la Ĝenerala Batalo: la spaca imperio de la Armeo de Medvedev kontraŭ la multfaceta "Koalicio de Tuta Savo", kiu decidis, anstataŭ la konstantaj taktikoj de ĉiam malfrua defendo, bati la floton de la kruela agresanto mem.
  Estas tiom da ŝipoj ĉi tie, kun mirinda vario, kvankam plejofte ĝi nur malhelpas efikan batalon. Nu, ekzemple, stelŝipo en formo de klaviceno, aŭ, kun longaj muzeloj anstataŭ kordoj, harpo, aŭ eĉ kontrabaso kun tanka gvattureto el la Dua Mondmilito. Ĉi tio povas impresi la malfortulojn, sed ĝi pli verŝajne kaŭzas ridon ol timon.
  Ilia kontraŭulo estas imperio kiu asertas esti universala potenco. La granda spaca emirlando de Medvedev, kie ĉio estas metita al la servo de milito, la ĉefa slogano estas efikeco kaj oportuneco.
  Male al la koalicio, la stelŝipoj de la deĵoranta prezidanto malsamas nur laŭ grandeco. Kaj la formo estas preskaŭ la sama, tre rabemaspektaj profundaj fiŝoj. Eble kun la nura escepto, ili aspektas kiel dikaj ponardoj brilantaj per ŝtalo - kroĉaĵoj.
  La steloj en ĉi tiu parto de spaco ne estas tro dense disigitaj trans la ĉielo, sed ili estas buntaj kaj unikaj en sia lumspektro.
  Ial, rigardante ĉi tiujn lumaĵojn, vi havas malĝojan senton kvazaŭ vi rigardus en la okulojn de anĝeloj, kiuj kondamnas la vivantajn estaĵojn de la universo pro sia malnobla, vere sovaĝa konduto.
  La armeo de la portempa prezidanto ne hastis iri al la kunveno; nur individuaj movaj unuoj, rapide, profitante sian superan rapidecon, atakis la malamikon, kaŭzis damaĝon kaj retiriĝis. En respondo, ili provis renkonti ilin per bombarda fajro, sed estante pli lertaj kaj kun perfekta protekto, ili estis multe pli efikaj.
  Minoj, ŝajne malgrandaj en kosma skalo, estis disŝiritaj kvazaŭ pro detonacio, same kiel krozŝipoj kaj destrojeroj. Sed ni sukcesis faligi iun grandan ludon. Unu el la grandegaj batalŝipoj de la koalicio estis trafita, ĝi fumis dense, deformiĝis, kaj paniko ekflamis sur la giganta stelŝipo, kiel fajro en seka arbaro.
  La eksterteranoj, similaj al jerbooj nur kun ungegoj anstataŭ vosto, forkuras pro timo, dum kriado kaj saltado supren kaj malsupren. Inter ili estas pli malgrandaj specoj, kiuj aspektas kiel hibridoj de ursoj kaj anasoj. La bekoj kurbiĝas pro sovaĝa teruro, oni aŭdas kvakojn, ili disflugas, kaj plumoj ekbrulas. Ĉi tie unu el la ursanasoj renversiĝis, turnante sian kapon en fajrotubon. Tie ŝaŭmo alkuris rekte en ŝian gorĝon, ŝia stomako tuj demetis ŝiajn ŝuojn, kaj la kadavro de la birdo krevis, ŝprucigante sangon per la restaĵoj de la karno eliranta el la infano.
  La jerboj estas bruligitaj kaj rapidas al la savmoduloj, sed ŝajnas ke la sistemo, kiu donas fantoman esperon por supervivo, estas senespere difektita. Ilia generalo, la Vosta Blato, eligas histerian knaron:
  - Ho dioj de la kvadrato de la universala cirklo, per...
  Ne eblis fini, la flamoj kovris lian malfeliĉan Ekscelencon. La karno de la inteligenta ronĝulo diseriĝis en elementajn partiklojn.
  La batalŝipo forbrulis, forpelante aervezikojn en la vakuon, kaj tiam eksplodis, disiĝante en multajn fragmentojn.
  Medvedev, sufiĉe ludis, faris kelkajn pliajn mendojn. Li ankaŭ premiis Novodvorskaya postmorte kun la stelo de Heroo de Rusio. Li ordonis, ke Oleg Rybachenko estu aljuĝita ĉiujn ordojn kaj medalojn kiujn Rusio havas. Kaj li prezentis la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita al Donald Trump. Post kio Medvedev denove ekdormis... Neniu ankoraŭ ĝenis lin.
  Post tia heroaĵo, Alenka videble kuraĝiĝis. Tiel estas ŝia teamo.
  Margarita estis la unua, kiu intervenis:
  - Ni finigu Japanion surmare kaj finigu ilin surtere!
  Alenka varme subtenis ĉi tiun ideon:
  - Certe! Kial permesi la morton de novaj rusaj soldatoj!
  Ankaŭ Nataŝa diris:
  - Kuropatkin estas tro nedecidema komandanto. Do ne estas fakto, ke li povos venki, eĉ konsiderante la malfortiĝon de la japanoj dum la atako kontraŭ Port Arthur!
  Medvedev resumis ĝin decide:
  - Ni ataku! Jen nia ŝanco, kaj la ŝanco de Rusio!
  Post tio, la potenca kaj ultramoderna tanko komencis moviĝi. Jes, Japanio havas malbonan tagon. Kaj ili pli ol unu fojon malbenos la momenton, kiam venis al ili en la kapon batali kun Rusio.
  La tanko moviĝis direkte al la japanaj soldatoj. Alenka diris kun ĝojo:
  - Mi havis tian mirindan sonĝon. Kvazaŭ Nataŝa kaj mi defendas Rjazan de la hordoj de Batu Khan.
  Margarita ĝojis:
  - Ĉu mi estis en sonĝo?
  Alenka negative skuis la kapon:
  - Ne! Vi simple ne estis tie!
  La knabino ĝemis pro ĉagreno:
  - Kia domaĝo!
  Nudkrura Alenka ridis kaj rimarkis:
  - Vi povus nur malhelpi nin! Sed Nataŝa kaj mi estis tiel bonegaj!
  La blonda knabino surprizite demandis:
  - Ĉu vi estis mojosa?
  Nudpieda Alenka volonte konfirmis:
  - Jes, tre mojosa! Kaj mi eĉ rajdis drakon!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Vi estis tre bela sur la drako!
  Alenka volonte konfirmis:
  - Estas kiel fabelo! Kie estas drakoj, kaj elfoj, kaj ĉio ŝika!
  Margarita respondis kun sincera sento:
  - Vi estas tre bela eĉ sen drako! Nur feino, kaj miraklo de mirakloj!
  Alenka memfide deklaris:
  - Mi venkos ĉiujn! Kun kaj sen drakoj!
  Kaj la militisto montris sian pugnon.
  La unua rusa tanko atakis la japanojn, kiuj staris proksime de la muroj de Port Arthur. Ankoraŭ estis sufiĉe multe da ili. La artilerio ekfunkciis. En respondo, la 152-mm kanono de la timinda tanko, same kiel ok mortigaj maŝinpafiloj, pafis. Kaj denove la samurajo komencis esti falĉita en la centoj.
  Mitraloj - "Drakoj", tre mortiga afero. Kvin mil kugloj por minuto estas nur ia besto.
  La japanoj falis, trapikitaj, disŝiritaj, kun la kranioj dispremitaj. Iliaj ventroj krevis kaj iliaj korpoj saltis, suprenĵetitaj de la disbataj batoj de la fajro.
  Fragmentaj konkoj kun akumula plenigaĵo ankaŭ eksplodis. Ili estis bonegaj kaj por pafado al infanterio kaj por penetrado de la fundoj de ŝipoj.
  Ĉi tiuj estas Terminator-knabinoj, kaj la profesoro estas vera geniulo. Do ili komencis draŝi la samurajon.
  Nudkrura Alenka ekkriis:
  - La rusa spirito estu glorata!
  Nataŝa, premante la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj, sendis pluvon da kugloj, kaj daŭrigis:
  - Kaj nia caro, Nikolao la 2-a!
  Nudpieda Alenka daŭre sendis ŝelon post ŝelo. Ĉiujn tri sekundojn elflugis mortiga armilo. Kaj la japanaj baterioj eksilentis. Kaj flavhaŭtaj soldatoj mortis grandnombre.
  Natasha, falĉis plurajn vicojn da samurajo, apogis:
  - La himno de la Patrujo kantas en niaj koroj.
  Nudkrura Alenka, daŭre kraĉanta konkojn kun mortiga plenigaĵo, kaj ili estas multe pli potencaj ol plastido, daŭrigis:
  "Ne ekzistas pli bela ol li en la tuta universo."
  Nataŝa, senkompate pafante al la japanoj per siaj nudaj piedfingroj, aldonis:
  - Premu la maŝinpafilon de la kavaliro pli forte.
  Nudpieda Alenka, la vrako de la samurajo, finis:
  - Mortu pro Rusio donita de Dio!
  La knabinoj estas vere tiaj, bonega! Grandigaj belecoj. Vi rigardas ilin kaj admiras ilin. Sed por la japanoj tio estas pura morto. La tanko marŝis tra la baterioj. Batis senkonscie la pafilteamojn. Li faris ĝin tre, tre rapide. Poste mi promenis tra la tranĉeoj. Li ankaŭ falĉis multajn. Pli precize, ne multaj, sed preskaŭ ĉiuj. La ekstermado montriĝis totala. Ĉi tie, kompreneble, ĉio funkciis aŭtomate. Tiel la japanoj estis detruitaj.
  Alenka rimarkis kun subrido, premante la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj de siaj sunbrunigitaj kruroj:
  - Ni estas pli ekzekutistoj ol militistoj!
  Nataŝa ridis kaj konsentis:
  - Libereco, genio kaj gloro ekzekutistoj!
  Kaj denove ĝi pafas en riveretoj. Kaj batas senkonscie la samurajon kun sovaĝa forto.
  Margarita, kiu ankaŭ precize pafis per siaj nudaj piedoj, racie rimarkis:
  - Estos malpli da geaj viroj, kaj mankos viroj en Japanio!
  Nudkrura Alenka ekridis kaj denove ekpafis:
  - Gardu vin kontraŭ virinoj! Virinoj, gardu vin!
  Ĉi tiu ja estas tia knabino, kiu ŝrapneloj, ŝrapneloj kaj iuj kugloj resaltas de ŝi. Ĉiukaze, la knabino estas vera terminatoro.
  Nataŝa prenis ĝin kaj kantis:
  - Legioj marŝas,
  Iliaj bajonetoj brilas.
  Estas milionoj malantaŭ ni
  Ho rusaj regimentoj!
  Neniu haltos
  Neniu interrompos...
  La movo malfermas novajn,
  Ni flugu rapide!
  Kaj denove pluvos sur la malamikon. Kaj ĝi ne lasas ilin malsupreniri al centono de ampero.
  Nudpieda Alenka, elĵetante konkojn kun monotoneco de pego, siblis, ĵus moke kantinte:
  - Unu, strikisto , du strikisto , li ŝanceliĝas.
  Natasha, pafante, konfirmis la kanton:
  - Unu strikisto , du strikistoj , li kuŝas ĉirkaŭe!
  Cool Alenka energie subtenis:
  - Iam tabulo, du tabuloj - ĉerko estas konstruita.
  Nudkrura Nataŝa, daŭre pafante kaj batante la malamikon per mitralaj eksplodoj, siblis:
  - Unu ŝovelilo, du ŝoveliloj - estas fosata truo!
  Kaj la militisto palpebrumis per siaj safiraj okuloj. Ŝi vere estas tia amatino.
  Nudkrura Alenka atente rigardis la poziciojn. La tanko funkciis rapide, kaj preskaŭ nenio restis de la armeo de generalo Nogi. Ŝajnas, ke la komandanto mem estis mortigita. Ni finas la lastajn japanojn el la sieĝa armeo.
  Medvedev logike notis:
  - Jen kiom malproksimen venis la teknologio! Kvar viroj mortigis pli ol okdek kvin mil japanojn en kelkaj horoj.
  Duonnuda Alenka, malice rikanante, komentis:
  - Ni devas detrui ankaŭ la ceterajn! Lasu neniun malantaŭe!
  Nataŝa kantis dum ŝi pafis kontraŭ la lastaj mil samurajoj:
  - Ne, la montoj ne estos oraj, ni baldaŭ mortigos ĉiujn malamikojn de Rusio !
  Cool Margarita aldonis:
  - Ne, ne hemoroidoj, vi baldaŭ estos morta kontraŭulo!
  Falĉinte la armeon de Generalo Nogi, la Terminator-knabinoj provizore grimpis el la tanko kaj kuris nudpiede tra la neĝo. Nu, jam estas vintro.
  Jam ili detruis pli ol cent kvindek mil infanteriojn. Kaj plie la japana floto. Tamen, pli ol ducent kvindek mil pliaj japanoj staras kontraŭ la armeo de generalo Kuropatkin.
  Medvedev eliris el sia dormo kun kverka kapo. Promenis iom. Tiam mi denove ludis en la komputilo... Star Wars estas bonega... Sed io ne funkciis...
  Medvedev komencis reludi la novan strategion. Mi ŝaltis la historian ludon: Rusio dum la tempo de Nikolao la 2-a. Kaj la milito kun Japanio. Ĉi tio estas tiel kruela milito. Vi povas deploji strategion kaj eligi fortojn sur la komputilo.
  Medvedev ludis sur facila nivelo, sed sopiris injekton de la japanoj kaj suferspertis gravajn perdojn. Jes, necesas konstrui ne tro aktive. Ni rekomencu.
  Kaj denove vi ludas al vi mem... Kiel montriĝis, en la loko de Kuropatkin, la aganta prezidanto ne tro brilas... La tutan tempon estas kelkaj eraroj, eraroj.
  Medvedev tiam turnis sin al la milita konsilisto, kaj la afero iris glate... Kaj li mem dormetis kaj dormetis sur sia seĝo.
  Bela Alenka , plaŭdante siajn nudajn piedojn, demandis Nataŝa:
  - Kiel vi sentas, mortigante tiom da homoj?
  La blonda knabino honeste respondis:
  - Ne scias! Ŝajnas, ke ĝi estas komputila ludo! Vi ne sentas ian koleron, koleron aŭ multe da ĝojo!
  Nudkrura Alenka ridis pro ĝeno:
  - Ĉi tio estas milito!
  Nataŝa tordis en kapriolon. Ŝiaj ruĝaj, rondaj kalkanoj ekbrilis. Ĝenerale ŝi estas mirinda knabino, kapabla atingi multon sen multe da peno. Kaj se ni ne lavas ĝin, ni simple rajdas ĝin.
  La knabinoj kuris tra la neĝo. Iliaj korpoj estas tre esprimplenaj. La brusto estas granda, la koksoj estas luksaj, kiel la krupo de ĉevalo, la muskoloj estas elstaraj. Ĉi tiuj estas la belulinoj-herooj. Ili havas la plej realan inan potencon. Tiom da graco. Kaj la kruroj - buloj de muskoloj ruliĝantaj sub la sunbrunigita haŭto.
  Trovis ilin tri japanaj skoltoj.
  La knabinoj faris kapriolojn. Kaj kiel ili frapos samurajojn en la mentonoj per siaj nudaj kalkanoj. Kaj ili efektive rompis siajn makzelojn. Kaj ili elfrapis ĉiujn siajn dentojn. Post tio, la knabinoj kantis:
  - La grandeco de la rusoj estis rekonita de la planedoj,
  Ni memfide rapidas supren.
  Ni estas amataj kaj aprezataj de ĉiuj nacioj de la mondo,
  La popolo de la tuta lando marŝas al komunismo!
  Kaj denove la belulinoj palpebrumis per smeraldaj okuloj. Ili aspektas tiel batalantaj. La militistoj estas aktivaj. Kaj denove trotado.
  Nudkrura Alenka saltis. Ŝi turnis la pinglo-radon en la aero kaj rimarkis:
  - Ni estas tiel bonegaj. Ni povas konkeri la tutan mondon!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Imperiestrino de la Planedo Tero -
  Ĉi tio estas tre mojosa!
  Kaj ambaŭ knabinoj palpebrumis unu al la alia. Post kio ni rapidis reen. Fakte, ĉiu tago de milito kostas tro multe por la trezorejo de la cara Rusio. Kaj estas tempo fini kun la japanoj rapide.
  Medvedev salutis la knabinojn kun radianta rideto:
  - Nu, ĉu vi ĉirkaŭkuris?
  Nudkrura Alenka diris kun rido:
  - Ni kuras kaj pretas batali!
  Nataŝa komentis agreseme:
  - Ni mortigos ĉiujn!
  Medvedev svingis la manon kaj ordonis:
  - Do, ni iru!
  Nudkrura Alenka ridis kaj respondis:
  - Niaj kvar estas la plej mortigaj en la mondo!
  Nataŝa kontraŭis ĉi tion, frapante sian nudan piedon:
  - Ne en la mondo, sed en la universo!
  Kaj la potenca, agresema kaj mortiga tanko veturis je ĉiuj rapidoj. Pli ol ducent kvindek mil japanoj estas antaŭen. Sed estas sufiĉe da konkoj por miliardo da soldatoj!
  Knabinoj, profesoro kaj studento - ĉi tiu estas teamo, kiu disbatos ĉiujn kaj tordos ilin en virŝafkornon. Kaj la tanko flugas al la japanaj trupoj. Li minace rapidas al si mem. Li volas rompi ĉiujn.
  Nudkrura Alenka kantis kun ĝojo:
  La vastaĵoj de Rusio - belaj, kara,
  Kie estas la perloj de la neĝo, la senlimaj riveroj de kristalo,
  Kaj la rusa soldato kaj la generalo estas unu.
  Sankta estas la simbolo de la ŝtato - la ortodoksa aglo, nia reĝo!
  Kaj tiam la rapida tanko efektive ekflugis. Ĝi preterflugis kiel ĉasaviadilo. Kaj li trovis sin antaŭ la japanoj. La universalaj kanono kaj drako-maŝinpafiloj ekfunkciis denove. La knabinoj eklaboris tre fervore. Sen plia traktado.
  Alenka pafis la pafilon per la nudaj piedfingroj, batis la japanojn kaj kantis:
  - Gloro al miaj Rus', Stalin kaj Lenin, unu familio!
  Kaj la ruĝhara diablo ekbrilas per smeraldaj okuloj. Kaj kiel li fikas la samurajon. Vi enamiĝos.
  Kaj Nataŝa ankaŭ ne estas malsupera. Batas la japanojn.
  Kaj kantas:
  - Ne malrapidu dum turnoj. Nia destino estas venki, knabinoj!
  La militisto estis en plena florado. Kaj tiel rapide, verŝante fajron sur la malamikon.
  Kaj nudaj piedfingroj premas la stirstangon butonon.
  Duonnuda Alenka, pafante, rimarkis:
  - Estas du problemoj en Rusio...
  Margarita interrompis ŝin ĉi tie:
  - Se nur estus du!
  Nudkrura Alenka, pafante, konsentis kun plezuro:
  - Jes, se nur du!
  Nataŝa, pafante, kuŝigis centojn da japanoj, prenis ĝin kaj kantis:
  - En du, en du vintroj. En du, en du printempoj!
  Nudkrura Alenka, pafante, aldonis:
  - Mi mortigos la japanojn kaj revenos!
  Nataŝa ridis kaj respondis:
  - Port Arthur estas nia! Kaj ni ne permesos al iu ajn preni nian Manĉurion!
  Kaj la militisto denove draŝis la samurajon. La rusoj ne perdos kontraŭ la japanoj. Ĉi tio denove pruvas, kiel nevenkebla Rusujo estas!
  Nudkrura Alenka frakasis la baterion kaj kukis:
  - Rus' estos fama en la plej foraj landoj kaj jarcentoj!
  Ankaŭ Nataŝa grakis:
  - Kaj neniuj fortoj haltigos nin!
  Kaj ŝi detruis kelkmil pliajn samurajon. Tiam la tanko antaŭeniris kaj la rikolto daŭris.
  Margarita, rigardante tion, esprimis sian opinion:
  - Se la milito estos tiel brile venkita, kion poste faros Rusio?
  Medvedev rigardis la knabinojn impete falĉi la japanojn kaj sugestis:
  - Estos milito, ĉu kun la germanoj, ĉu kun la britoj! Sed ĉiuokaze, la batalo kun la Lando de la Leviĝanta Suno ne estas la lasta!
  Alena, frakasinte alian baterion, diris:
  - Do ni donos ĝin al la germanoj, nu, ni donos ĝin al ili tiom, ke ĝi ne ŝajnos sufiĉe!
  Natasha, la detruanto de samurajo, aldonis:
  - Kaj Hitlero havos neniun varbi en la Wehrmacht!
  Alenka, premante la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj, agreseme deklaris:
  - Sed mi kompatas la arjojn. Tiom da belaj blankuloj mortis!
  Nataŝa konsentis pri tio, kapjesis malgaje:
  - Jes, tiom da bonaj homoj mortis! Kaj por kio?
  La knabino batis la japanojn kaj rimarkis.
  - Kaj la japanoj estas bona nacio, sed ni estas devigitaj batali kun ili! Kvankam ĉi tio ankaŭ ne estas tro bona!
  Margarita logike notis:
  - Kaj la bestoj? Ĉu ili ne mortigas unu la alian? Sed la homo estas nur besto de la plej alta ordo!
  Medvedev rikanis kaj oponis:
  - Homo, male al bestoj, havas animon! Kaj lia animo estas vere unika kaj senmorta! Do, ni kaj la bestoj estas tuta abismo!
  Margarita protestis kontraŭ tio:
  - Kaj la simioj? Ili ankaŭ havas altan nivelon de inteligenteco. Unu el ili scias tri mil kaj duonon da vortoj!
  La deĵoranta prezidanto respondis:
  - Sed ili estas niaj parencoj!
  Nudkrura Alenka pafis al la japanoj kaj kantis:
  - Mi estas simio! Ankaŭ viro!
  Nataŝa, falĉinte la samurajon, kuĝis:
  - Ne ĉirkaŭpaŝu portante simiojn dum jarcento!
  La supertanko daŭre falĉis la japanojn. Kial ne? Li estas vere freneza besto
  kiu pafas kvardek mil kuglojn po minuto. Kaj ĝia kiraso estas nepenetrebla al preskaŭ ajna kuglo. Kaj ne nur la komenco de la dudeka jarcento.
  Nudkrura Alenka, pafante, ofensive deklaris:
  - Caro Nikolao faris multon por Rusio, sed li restis neamata kaj subtaksita!
  Nataŝa, verŝante fajron sur la japanojn, konsentis:
  - Estas prave! La reĝo estis mortigita. Ili devigis la pastron paŝi for de la trono! Kaj kio fariĝis pli bona?
  Nudkrura Alenka pafis el kanono kaj aldonis:
  - Ĝi eĉ plimalboniĝis! Kaj eĉ pli malnoblaj homoj venis al potenco!
  Nataŝa ridis, batis la japanojn kaj diris:
  - Do ni batalu por pli bona estonteco! Kaj por la libereco de Rusio!
  Duonnuda Alenka, pafante, diris:
  - Por ŝanĝo kaj venko!
  Tiam ŝi montris sian pugnon. Ŝi estas knabino, kiu povas fari ĉi tion. Tiam eĉ la samurajo ne povos forigi ĝin. Kaj la maŝinpafiloj funkcias. Ĉiuj falĉas kaj falĉas.
  Ili efektive plugas tra tutaj vicoj da kadavroj. Kaj ili malbaras la spacon murde.
  Generalo Kuropatkin informiĝis, ke inter la japanoj okazas io stranga. Pafado, eksplodoj, iu atakis ilin.
  . ĈAPITRO N-ro 9.
  Medvedev, iom dorminte, denove prenis la komputilon. Li eĉ ne razis. Kaj denove li komencis ludi laŭ sia maniero.
  La atako kontraŭ Japanio post la fripona kodo kun tankoj kaj aviadiloj. Inkluzive de la plej bona bombisto de la Unua Mondilito, Ilya Muromets. Kiu deklaris sin tre laŭte. Kaj li trafis la japanojn kiel kaŭĉukfrapon kontraŭ muŝoj.
  Kaj antaŭen al Tokio...
  Dmitrij Medvedev, konkerinte Japanion, nomis sin la Mikado-imperiestro.
  Kaj poste novaj militoj...
  Ekzemple, vi povas ludi alternativan historion. Aleksandro la 2-a rakontis al Bismarck en 1875 ke liaj diferencoj kun Francio estis interna afero inter Germanio kaj la francoj. Bismarck transprenis kaj atakis Francio'n en 1876. Komence, la prusoj estis bonŝancaj kaj atingis Parizon. Sed poste ili malrapidiĝis. Kaj Britio eniris la militon... Ĉio estus bone, sed la britoj donis batalon al Germanio kaj estis venkitaj. Tiam la prusoj tiris supren siajn fortojn.
  La milito en la Okcidento daŭris. La francoj defendis sin senespere. Anglio transdonis pli kaj pli da fortoj...
  Dume, Rusio konkeris Turkion kaj Istanbulon. Britio kaj Francio kaj Germanio estis implikitaj en milito. Kaj la imperio de caro Aleksandro aneksis multajn landojn, inkluzive de Irako, atingante la Hindan Oceanon. Kaj Palestino, kaj teroj ĝis Egiptujo. Kaj tiel la rusaj trupoj, gviditaj de Skobelev, konkeris Mekkon, Medinon kaj aliajn urbojn de Saud- Arabio.
  Kaj formiĝis la suda parto de la Rusa Imperio. Kaj Aleksandro la 2-a fariĝis granda reĝo. Kaj la milito inter Germanio kontraŭ Francio kaj Britio daŭris dek jarojn.
  Kaj ĝi finiĝis per praktika remizo.
  Aleksandro la 2-a regis ĝis 1887 kaj iĝis viktimo de atenco efektivigita sub la gvidado de Aleksandro Uljanov, la frato de Lenin. Lia glora regado, sub kiu Rusio konstruis multajn vojojn, konkeris multajn landojn kaj liberigis la kamparanojn, finiĝis.
  Ĉi tiu alternativo estis kiel la ludo estis ludita. Aleksandro la Tria, kune kun komandanto Skobelev, konkeris kaj Iranon kaj Pakistanon. Sed li ankaŭ mortis - hela kapeto. Sub Nikolao la 2-a, Rusio faris militon kun Japanio jam havante floton en la Hinda Oceano, kiu venis al la helpo de la Pacifiko sufiĉe rapide. La rusoj venkis la samurajon relative rapide, kaj ili havis multe pli da forto kaj surtere kaj sur akvo.
  Krome, la rusa armeo estis komandita de la genia ministro pri defendo Skobelev. Kaj Rusio ne nur venkis, sed ankaŭ sukcesis konkeri Japanion. Krome, Usono ankoraŭ ne enriskiĝis preter la Okcidenta Hemisfero, kaj Britio ne estis tiel forta. Krome, Rusio estis en alianco kun Germanio. Ĉi-lasta postrestis malantaŭ Britio kaj Francio en la lukto por Afriko. La cara Rusio, post la aneksado de Japanio kaj partoj de Ĉinio, fariĝis eĉ pli forta. La vojo Delhi-Moskvo estis konstruita.
  Kiel vidite de tio, la planoj de cara Rusio por ekspansio en Hindion kaj Ĉinion estis sukcese efektivigitaj. Caro Nikolao la 2-a elektis la flankon de Germanio dum la unua mondmilito. La germanoj venkis Francion kaj okupis Belgion, Holandon, Danion kaj Norvegion. Rusio konkeris Egiptujon, la plej grandan parton de Afriko kaj Hindoĉinio. Kaj ankaŭ la Pacifikajn posedaĵojn de Britio. Kaj eĉ alteriĝis en Aŭstralio. Kaj ŝia Aŭstralio estis kaptita.
  Post kio la milito finiĝis kun la alteriĝo kaj okupo de Britio. La unua mondmilito finiĝis. Sed al Kaiser Wilhelm ŝajnis, ke Rusio jam konkeris tro da tero, kaj sen vere provi. Kaj li revis pri venĝo. Rusio efektive konkeris vastajn areojn - Aŭstralion, la tutan Azion, la plej grandan parton de Afriko, la germanoj ne tiom mordis, kaj eĉ pli el Portugalio kaj Hispanio, kiujn ili okupis. Aŭstrio-Hungario akiris kontrolon de Italio kaj Libio. Rusio prenis ĉirkaŭ tri kvaronojn de Afriko, kaj tiam okupis Etiopion iom poste. La germanoj sukcesis forhaki Maroko.
  Kompreneble, tio ne sufiĉis por Germanio. Kvankam ŝi prenis Francion, Belgion, Holandon kaj Norvegion, kaj Rusio subigis Svedion.
  La preparoj de Wilhelm komenciĝis por nova milito kun Rusio. La krizo de 1929 plimalbonigis la situacion. Aŭstrio-Hungario kaj Germanio kontrolis preskaŭ la tutan Eŭropon. Kaj parto de Afriko... Kaj Britio. Sed ankoraŭ estis Usono kaj Kanado. Vilhelmo kaj Nikolao la 2-a ankoraŭ ne decidis militi unu kun la alia. Cetere Rusio malplej volis batali, digestante vastajn teritoriojn. Por akceli ilian asimiladon, caro Nikolao la 2-a eĉ permesis al rusoj havi kvar edzinojn. Kio estis sanktigita ĉe la Oka Ekumena Koncilio.
  Simila decido estis farita en 1925. Kaj en 1926, Nikolao la 2-a prenis al si alian edzinon. Kiel evidentiĝis, la decido ne estis stulta. En 1929, la imperiestro havis alian filinon. Kaj la 25-an de novembro 1932 finfine naskiĝis sana filo. Nikolao la dua nomis lin Petro. Honore al Petro la Granda.
  Kaj en 1933, la 15-an de majo, komenciĝis nova milito. Germanio deklaris militon al Kanado. Kiel regado de Britio. Du monatojn poste, Usono, gvidata de Roosevelt, malgraŭ la ekonomia krizo, eniris la militon kun Germanio. Ili ne volis rezigni Kanadon.
  Jam mezaĝa, sed agresema, Vilhelmo komence provis batali sole, sen postuli rusan helpon. Li atendis fari ĉion mem. Sed ne estas tiel facile konkeri teritorion apartigitan de oceano. Krome, Usono rapide konstruis tankojn kaj armeon. Kaj ili formis regimentojn... La milito daŭris tutan jaron sen granda sukceso por la germanoj. Kiu nur sukcesis kapti Islandon kaj Gronlandon. Sed en Kanado ili ne povis ekhavi ĝin.
  Vilhelmo turnis sin al caro Nikolao la 2-a: "Helpu min, kolego." Vi estas mia kuzo kaj frato. Nicholas II mem havis planojn por Alasko kaj Kanado. Nu, mi decidis, ke ne la dioj skulptas potojn. Kaj li prenis ĝin, kaj la 25-an de junio 1934 deklaris militon kontraŭ Usono kaj Kanado. Liaj trupoj moviĝis tra Alasko, trans usona teritorio.
  Antaŭ tiu tempo, la fervojo al Chukotka jam estis konstruita, kaj rusaj soldatoj sukcese avancis. Sur ilia flanko estis nombra supereco kaj la plej bonaj tankoj en la mondo, kaj malpezaj, pezaj kaj mezaj.
  Do Usono devis trakti neegalajn fortojn.
  Kaj Nikolao la 2-a, kiel ni vidas, vere estas sur blanka ĉevalo. Kaj unu venko post alia. Rusaj trupoj marŝas tra Alasko. Kaj ili prenas urbon post urbo, vilaĝon post vilaĝo.
  La germanoj provas alteriĝi en Kubo. La milito kreskas. Kaiser Wilhelm skribas al Nikolao la 2-a:
  - La rusoj kaj mi estis kaj ĉiam estos unuiĝintaj. Kaj ni neniam kverelos. Do Ameriko estu finita.
  Pro la etenditaj komunikadoj, progreso estis iom pli malrapida ol planite. Sed la rusaj caraj trupoj tamen kaptis la tutan Alaskon en kvin monatoj da batalado kaj eniris Kanadon.
  Roosevelt eĉ ofertis pacon al Rusio, promesante rezigni Alaskon, sed estis tro malfrue. La milito daŭris kun sovaĝa forlaso.
  En la vintro de 1935, malgraŭ malfacilaj veterkondiĉoj, rusaj trupoj atingis la usonajn limojn en la nordo. La batalado daŭris printempe... Rusaj trupoj faris unu operacion post alia, kaj fine de julio ili kaptis preskaŭ la tutan Kanadon. Kaj en aŭgusto ili ĉirkaŭis Filadelfion.
  Usono trovas sin en tre malfacila situacio. Sed ili kontraŭbatalis senespere... Tamen ĝis la fino de 1935 jam estis kaptita pli ol triono de la usona teritorio. Kaj vintre, la caraj sukcesoj estis eĉ pli grandaj... Komence de marto 1936, ili alproksimiĝis al Vaŝingtono kaj Novjorko.
  Kaj en aprilo, ambaŭ urboj estis prenitaj... La milito daŭris ĝis aŭgusto ĝis la tuta teritorio de Usono estis okupita.
  Poste venis la ofensivo en Meksiko, kaj tiel plu, tra la tuta teritorio.
  Vilhelmo proponis al Nikolao la 2-a kompletigi la dividon de la tuta mondo. Nikolao la 2-a konsentis.
  Dum 1937, la tuta Latin-Ameriko estis kaptita fare de rusaj soldatoj. Tiel, Nikolao la 2-a kompletigis la dividon de la mondo kun la germanoj. Kaj restas nur tri imperioj: la plej granda: la rusa, poste la germana, kaj eĉ plie Aŭstrio-Hungario.
  Rusio tiel fariĝis la monda hegemono, sed... Nikolao la 2-a estas ankoraŭ granda caro, sed mortemulo. Mortis en aŭgusto 1939. Kaj la maljuna Wilhelm atakis Rusion la 1-an de septembro 1939. Li decidis profiti, ke Petro la Kvara estis ankoraŭ knabo, eĉ ne sepjara. Kaj li decidis, ke dum la regantoj regas Rusion, plej bone estas bati. Du tagojn poste, Aŭstrio-Hungario ankaŭ eniris la militon. Ĉiuj landoj ĉirkaŭ la mondo estis tiritaj en konfrontiĝon. La lasta milito en la historio de la planedo Tero komenciĝis.
  La cara armeo ne havis egalulon laŭ nombro kaj kvalito de armiloj. Rusaj tankoj kaj aviadiloj ankoraŭ estas la plej bonaj en la mondo.
  Kaj la bataloj montris tion. Tiel estas novaj talentaj komandantoj.
  Sed Aŭstrio-Hungario montriĝis la malforta ligilo de la komenco mem. Kaj ŝi perdis preskaŭ de la unuaj tagoj. La cara armeo venkis la aŭstrojn, prenis Lvovon, kaj poste Peremyl. Nur forigante parton de siaj fortoj el Pollando la germanoj savis la aŭstrojn de kompleta malvenko. Sed eĉ ĉi tio malmulte utilis. La provo preni Varsovion de la armeo de la imperiestro malsukcesis en malhonoro. Kaj rusaj trupoj perforte repuŝis ilin pli ol ducent kilometrojn.
  La germanoj maldaŭrigis la rusajn trupojn tre malfacile. La tuta vintro pasis en bataloj. En la printempo bataloj estis ankaŭ en plena svingo. Rusaj trupoj iom post iom kaptis la iniciaton. Ili havis plurajn fojojn pli da soldatoj, kaj tial antaŭ la somero ili povis eluzi la germanojn tiom multe en reciprokaj bataletoj ke ili komencis kapitulaci. En la sama tempo, ofensivo kontraŭ Aŭstrio-Hungario komenciĝis. En la aŭtuno Budapeŝto estis ĉirkaŭita. Krome, la cara armeo kaptis germanajn havaĵojn en Kanado. Kaj en la vintro de 1940-1941, la cara armeo fortranĉis Orientan Prusion. Kaj antaŭ aprilo 1941 ŝi atingis la Oder.
  La pozicio de la germanoj iĝis ekstreme malfacila. En majo 1941, Vieno falis. Kaj dum la somero, la rusoj atingis la Alpojn kaj liberigis Venecion. Ni eniris la sudajn regionojn de Germanio.
  Kaj en la aŭtuno ili finfine kaptis Italion. La vintra ofensivo kontraŭ Berlino finiĝis kun sia kapto la 30-an de januaro 1942. Post tio la rezisto de la germanoj, kiuj jam perdis ĉiujn siajn havaĵojn en Afriko, malfortiĝis. La rusoj atingis Rejnon antaŭ aprilo. Post tio, la 22-an de aprilo, la restaĵoj de la germanaj trupoj kapitulacis.
  Tiel finiĝis la lasta milito sur la Tero. Ĝi finiĝis kun la venko kaj sukceso de la cara Rusio.
  Poste venis la konkero de la kosma spaco. Jam en 1936, la unua rusa viro flugis en la kosmon. Flugis ĉirkaŭ la planedo Tero. Kaj en 1945, la 9-an de majo, la rusoj surteriĝis sur la lunon.
  Ili flugis al Marso en 1967. Al Venuso en 1969. Al Merkuro en 1972. Kaj sur la satelitoj de Jupitero en 1973. Homo surteriĝis sur la plej malproksima planedo Plutono jam en 1980. Kaj en 2003 okazis la unua flugo ekster la sunsistemo en la homa historio. La rusa ŝipo flugis al Alaf Centauri kaj revenis en 2018.
  Ekde 2020, Rusio ankoraŭ estas regata de Petro la Kvara, kiu, danke al la atingoj de la moderna medicino, tute ne estas maljunulo. Petro la Kvara regas okdek unu jarojn kaj lia regado estas la plej longa en la historio de la mondo. Kie la precizaj datoj de la regado estas konataj, kompreneble.
  Nu, nun, ĉio estas trankvila en la mondo, kiel ĉiam. Kaj eĉ iom enuiga... Homoj havas bonan vivon. Vere, estas problemoj kun troloĝateco. Sed naskiĝaj limigoj jam estas enkondukitaj ĉi tie.
  Ortodokseco moderniĝis. La pastroj estis razitaj kaj vestitaj en uniformoj kun ŝultrorimenoj.
  La disvolviĝo de teknologio kreis grandegan senlaborecon. Sed ĉi tiu problemo ankaŭ estas solvita. La Hypernet formiĝis.
  Esplorado okazas, kaj kosmoŝipoj kapablaj moviĝi pli rapide ol la lumrapideco jam estis kreitaj. Jes, bone por la cara Rusio kaj la tuta mondo sub la regado de la Romanov. Ĉi tiu plej glora dinastio en la historio de la homaro.
  Patro Caro Nikolao. Konstruu paradizon sur la planedo Tero!
  Dmitry Medvedev malakceptis la strategion. Li konkeris la tutan mondon por la rusaj caroj. Montris sian strategian pensadon. Li atingis grandan sukceson kaj denove ekdormis, vestinte kaj sonĝante kiel antaŭe.
  Kuropatkin deklaris:
  - Trankvilo! Nur paco!
  Generalo Linevich notis kun alarmo:
  - Via ekscelenco, eble ni povas bati nun?
  Generaladjutanto Kuropatkin deklaris:
  - Ne! Kompreneble ne! Ĝi povus esti japana kaptilo!
  Generalo Linevich timeme rimarkis:
  - Jen nia ŝanco finfine venki ĉi tiun militon!
  Kuropatkin deklaris per tremanta voĉo:
  - Pacienco, pacienco kaj pli da pacienco!
  Lineviĉ kontraŭstaris pli kolere:
  - Sed Aleksandro Suvorov diris: momento donas venkon!
  Kuropatkin seke murmuris:
  - Mi komandas ĉi tie! Kaj ni devas antaŭ ĉio konservi la armeon. Kaj ĝenerale Japanio baldaŭ elĉerpiĝos!
  Linevich sugestis:
  - Eble ni devus almenaŭ fari iom da rekono?
  Kuropatkin kontraŭvole konsentis:
  - Ĉi tio eblas, nur atentu!
  Lineviĉ agreseme grumblis:
  - En la nomo de la caro kaj la patrujo!
  Dume, la supertanko malbaris la japanojn. Batis ilin, pafis ilin diversmaniere.
  Nudkrura Alenka, pafante senkompate, demandis al la deĵoranta prezidanto:
  - Ĉu ĉi tio estas nia lasta operacio?
  Medvedev demandis kun rido:
  - Kial vi pensas tiel?
  La ruĝhara besto rimarkis:
  - La japanoj ne havas plu grandajn formaciojn!
  Najlante kaj pafante la samurajon, Natasha ankaŭ konsentis:
  - Sed, fakte, Japanio havas nenion alian por batali!
  Medvedev respondis kun iom necerta rigardo:
  - Japanio povas kolekti pli da novaj trupoj kaj aĉeti novajn ŝipojn el Ameriko kaj Britio. Do, ni alfrontu ĝin, la milito ankoraŭ ne estas tute finita!
  Duonnuda Alenka, pafante al la samurajo, rimarkis:
  - Kaj se Rusio ofertos pacon al Japanio en moderaj kondiĉoj? Ni prenos nur la Kuril-kreston, kaj ĉio alia restos tia, kia ĝi estis antaŭ la milito?
  La portempa prezidanto konsentis:
  - En ĉi tiu kazo, plej verŝajne estos paco!
  Margarita kolere rimarkis:
  - Se ne estus la revolucio, la japanoj ankoraŭ estus venkitaj. Ili ne irus ien!
  Nudkrura Nataŝa, verŝante fajron sur la samurajon, volonte konsentis:
  - Certe! Ili ne irus ien!
  Cool Alenka, disŝirante la japanojn per konkoj, sugestis:
  - Ni kaptu la Mikadon!
  Nataŝa agreseme eksaltis:
  - Kapti la Mikadon? Nu, interese!
  Margarita rimarkis ridetante:
  - Ĉu tio ne estus tro multe?
  Medvedev ankaŭ esprimis dubojn:
  - Ĉu ĉi tio ne estas tro? Ja unu afero estas defendi la propran, kaj alia enmiksiĝi en Japanion, kiu, ni konfesu, ankaŭ ne batalas sur la originaj rusaj landoj!
  Nudkrura Alenka siblis, denove frakasante la japanojn per konkoj:
  - Ĉu indas montri tian kompaton?
  Nataŝa, premante la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj, kapjesis:
  - Vere, kial ni bezonas ĉi tion? Ni ankaŭ povas kapti la Mikadon!
  Margarita ridis:
  - Mi estas sur vi kvazaŭ mi militas! Kaj en milito, kiel ĉe vi!
  Medvedev severe respondis:
  - Vi devas scii kiam halti! Ni ne estas hazardaj homoj! Ni estas tiuj, kiuj serioze kaj konscie ŝanĝas la historion! Do vi devas montri senton, inkluzive de mezuroj!
  Nudkrura Alenka pafis kaj kantis:
  - Eh, mezuru, mezuru! Kiom da ĥolero estas!
  La supertanko aktive funkciis. Jam pli ol cent dudek kvin mil japanoj estas detruitaj. Duono maldekstre.
  Nataŝa kantis kun rido:
  - Ni detruos la tutan mondon de perforto,
  Suben al la tero kaj poste
  Ni konstruos freŝan novan mondon,
  Por ke problemoj kaj problemoj ne ekzistas en ĝi!
  Nudpieda Alenka, pafante tre mortigan fajron, siblis:
  - Por bona kaj justa reĝo!
  Margarita sugestis:
  - Aŭ eble ni kaptos kelkajn trofeajn barelojn da sakeo?
  Nudkrura Alenka ridetis venene:
  - Kion vi volas trinki?
  Margarita negative balancis la kapon:
  - Atletoj ne trinkas!
  Nudkrura Alenka, eksplodiginte alian baterion, ridis:
  - El malgrandaj pladoj!
  Nataŝa sugestis:
  - Ni trinku palmbieron. Ĝi estas pli sana!
  Kaj ŝi pafis pli japanojn.
  Medvedev respondis:
  - Komerco unue, amuzo poste!
  Ĉu la deĵoranta prezidanto ne devus tion scii? Ĉu li ne estis ĉiam okupata kaj okupita?
  Jes, unu el la unuaj dekretoj de aganta prezidento Medvedev estis trifoje pliigi la salajrojn de la deputitoj de Ŝtata Dumao. Kaj kio pri la deputitoj? Ili prokrastis la prezidantajn elektojn. Tiel, Medvedev funkciis kiel aganta prezidanto en Rusio dum sufiĉe longa tempo.
  Kaj ĉi tio eĉ fariĝis unika situacio. Kiam la ŝtatestro plenumas siajn devojn tiom longe. Sed ŝanĝo ne venas. Pli precize, ĉio ŝanĝiĝis sub Medvedev plimalbone. Kvazaŭ la fortuno, kiu tiom amis Putin, decidis venĝi sian posteulon. Kio estas al li!
  La modernigita T-95-tanko daŭre ekstermis la samurajon en geometria progresado. Ĉi tiu maŝino montris sian efikecon. Kaj la negativa forto de la kolero multigi kvazaŭ-materion.
  Duonnuda Alenka, pafante al la japanoj, logike rimarkis:
  - Tamen tio ne estas tute ĝusta. Montriĝas, ke ni ne povas fari ion sen superarmiloj!
  Nudkrura Nataŝa respondis kolere:
  - Kelkaj pli altaj potencoj malhelpis Rusion gajni la militon kun Japanio. Sed bona afero estis planita, la evangelizado de Ĉinio. Kaj ĝi ne rezultis tro bela!
  Margarita faris la evidentan demandon:
  - Kio do pri Dio? Kial li ne helpis al ortodoksismo?
  Preskaŭ nuda Alenka, sendante ŝelon post ŝelo, notis:
  - Jen ĝi! Fakte, permesu al la japanoj venki super la ortodoksa lando. Jen ja tia perfido de la rusa kredo!
  Nataŝa, verŝante fajron sur la japanojn, kolere rimarkis:
  - La imperia religio ne estu pacifisma. Ĉu eblas fariĝi granda lando, se vi vivas laŭ la ordono: se ili trafos vin sur vian dekstran vangon, turnu vian maldekstren!
  Cool Alenka volonte konsentis pri tio, disbatante la japanojn:
  - Certe! Ni ne bezonas pacifismon! Amu vian malamikon! Ĉu ĉi tio estas ordono?
  Margarita kantis kun entuziasmo:
  Ĉiu, kiu estas homa, naskiĝas militisto,
  Tiel okazis - la gorilo prenis la ŝtonon.
  Kiam la vivanto estas kondamnita batali,
  Kaj la fajro brulas en la koro!
  
  La knabo vidas maŝinpafilon en siaj sonĝoj,
  Li preferas tankon ol limuzinon.
  Kiu volas igi pencon en nikelo -
  De naskiĝo li komprenas, ke potenco regas!
  Nataŝa ekkriis, verŝante fajron sur la japanojn kun la furiozo de bobelanta vulkano:
  - Jes, aŭtomata! Kaj forto estas la ĉefa afero! Ni devas venki!
  Nudkrura Alenka siblis en frenezo kaj kolerego, batante la japanojn:
  - Mi estas tio, kio naskiĝis por venki! Kaj nenio malpli. Nia venko estos nia!
  Nataŝa konsentis, premante la nudajn piedfingrojn de siaj muskolaj kruroj sur la stirstangbutonojn:
  - Plej bone estos tiel! Ni regis kaj ĉiam regos! Mi volas diri, Rusio!
  Nudkrura Alenka, batante la japanojn, kriis:
  - Mi ne mensogos, mi volas regi! Sed ne nur rusta maŝino, sed tuta imperio!
  Kaj la knabino jam forbalais la lastan baterion de la Lando de la Leviĝanta Suno. Ŝi estas tia beleco, ke ŝi devus esti mondĉampiono. Kaj neniam cedu al malforteco kaj timemo.
  Nataŝa, pafante, murmuris:
  - Mi fariĝos reĝino! Aŭ, pli bone, la imperiestrino!
  Nudkrura Alenka daŭrigis:
  - Kio pri milito, kio pri milito, ŝi estas malbona virino kaj hundino! Sed ĝi produktas belajn ulojn, ĝi diras - mortigu la malkuraĝulon en vi!
  Margarita kapjesis konsente:
  - Ĝuste, mortigu la malkuraĝulon en vi mem! Mi pensas, ke se Nikolao la 2-a abdikis de la trono, tute ne estis pro malkuraĝo!
  Duonnuda Alenka deklaris decide:
  - Nun li ne rezignos! Ni plifortigos la reĝan tronon, por ke ĝi staru dum jarcentoj!
  Nataŝa ekkriis:
  - Estu granda caro Nikolao la 2-a! Ni subtenas vin! Ne estos revolucio - estos Granda Rusio!
  Fine, la militistoj finis kun la ekstermado de la armeo de la Lando de la Leviĝanta Suno. Pli ol ducent kvindek mil soldatoj kaj oficiroj estis mortigitaj. Tiel, preskaŭ ĉiuj la terarmeoj de Japanio estis detruitaj. Same kiel la mararmeo ĉesis ekzisti.
  Nudkrura Alenka rimarkis kun rido:
  - Ĉu valoris la penon? Do, mi intencis diri timigi? Sen rezisti tro longe, la armeo sukcesis venki Rusion!
  Nataŝa memfide deklaris:
  - Rusio perdis nur pro la kvina kolumno. Alie, ni ĉiuokaze venkintus!
  Margarita demandis al la portempa prezidanto:
  - Kion ni faros? Ĉu ni revenu aŭ daŭrigu?
  Medvedev, kiu perdis potencon, ŝaltis la komputilon kaj diris:
  - Nun oni donos al ni prognozon pri la plua evoluo de la cara Rusio. Se ĉio iros bone, ni revenos.
  Agrabla virina voĉo aŭdiĝis;
  Post la kompleta detruo de japanaj terarmeoj kaj mararmeo, la Mikado ofertis pacon. Usono kaj Britio konsentis agi kiel mediaciistoj.
  La kondiĉoj estis favoraj al Rusio. La lando ricevis la Kuril-kreston kaj Tajvanon.
  Same kiel kontrolo de Manĉurio, Koreio, Mongolio. Krome Japanio ankaŭ pagis kompenson de ducent kvindek milionoj da oraj rusaj rubloj.
  La aŭtoritato de caro Nikolao la 2-a kreskis, kaj ekzistis malkresko en revolucia sento. La lando komencis rapidan ekonomian resaniĝon. Ĵeltorossija leviĝis. Parto de Ĉinio libervole iĝis parto de Rusio, same kiel Koreio kaj Mongolio. La Carisma Imperio iĝis pli granda kaj ĝia populacio kreskis. Ekonomia kresko komenciĝis pli frue ol en reala historio kaj estis pli forta.
  Ne ekzistis Ŝtata Dumao, kaj la cara registaro povis pli bone prepariĝi por la Unua Mondilito. La unuaj malpezaj tankoj de la mondo "Luna"-2 en amasproduktado kaj kvarmotoraj bombaviadiloj "Ilya Muromets" kaj "Svyatogor" aperis en Rusio. La unua mondmilito komenciĝis ĉiuokaze, sed estis pli sukcesa por Rusio.
  Ĉar la reĝo havis pli grandan loĝantaron, ekonomion kaj armeon. Kaj la interna pozicio estas pli forta. Ne ekzistas Ŝtata Dumao - fojo de ribelo kaj militista puĉo.
  Kun diversa sukceso, sed, ĝenerale, laŭ iniciato de Rusio kaj la gajno de la plej multaj bataloj, la milito finiĝis la 7-an de novembro 1915 kun la kapitulaco de Germanio. Aŭstrio-Hungario kolapsis kaj estis disigita. Galegio kaj Bukovino iĝis rusaj provincoj. Krakovo kaj la ĉirkaŭaj teroj eniris la Reĝlandon de Pollando, kiel faris Poznan, Danzig, kaj parton de Orienta Prusio. Kaj Klaipeda aliĝis al la Balta provinco. Ĉeĥoslovakio aperis - regno ene de Rusio.
  Rumanio aneksis Transsilvanion. Hungario iĝis sendependa regno, sed sub la patroneco de Rusio, kaj caro Nikolao kiel kunreganto. Aŭstrio fariĝis tre malgranda lando. Jugoslavio estiĝis, ankaŭ kaŝite de la rusa registaro kaj sub kunreganto Nikolao la 2-a.
  Turkio malaperis de la politika mapo de la mondo. Irako kaj Palestino iĝis parto de Britio, Sirio iĝis parto de Francio, Malgranda Azio kaj Istanbulo iĝis rusaj provincoj. Tiel, Rusio denove pliigis sian teritorion. Sed ĝi ne finiĝis tie. Tiam la Sauda Duoninsulo estis konkerita kune kun la francoj kaj britoj. Kaj tiam Rusio kaj Britio dividis Iranon kaj Afganion. La nordo kaj centro iĝis rusaj provincoj, kaj la sudo brita kolonio.
  La mondo ŝajnis esti stabiliĝinta. La milito daŭris nur en Ĉinio. Sed en 1929, grava ekonomia krizo ekis, kondukante al la Granda Depresio.
  Revoluciaj sentoj denove kreskis en Rusio. Ekis strikoj kaj protestoj. Sed la krizo montriĝis ne tro severa. Krome, en 1931, milito kun Japanio denove ekis.
  La samurajo volis venĝon. Sed ĉi-foje la rusa armeo estis pli forta ĉiurilate. Kaj admiralo Kolĉak estas genia mara komandanto.
  Japanio ne nur estis venkita, sed ankaŭ kaptita. Caro Nicholas II estis oficiale kronita la Mikado Imperiestro de Japanio en februaro 1932. Tiel, Rusio plivastiĝis. Kaj ĝi aneksis preskaŭ la tutan Ĉinion.
  Kaj laŭ loĝantaro kaj teritorio, Rusio ne havis egalulon. Krome, la Brita Imperio malfortiĝis. Hitler ekregis en Germanio en 1933, sed kion li povis fari kontraŭ Rusio? Ne gravas. Caro Nikolao la 2-a mortis en 1937, ĝuinte tre sukcesan regadon, la due plej longan post Ivano la Terura. Kaj kun rekordaj konkeroj laŭ areo kaj loĝantaro.
  Tamen, ne ĉio funkciis por la reĝo en lia persona vivo. La heredanto Alexei mortis juna. Pro neegala geedziĝo, la pli juna frato Miĥail estis senigita je la rajto al la trono de Rusio.
  La krono estis heredita de Kirill Romanov, kiu mortis en 1938 sen vivi eĉ unu jaron. Kaj lia filo Vladimiro la Tria fariĝis la nova reĝo. Li estis kronita, kaj la monarko regis feliĉe por ĉiam ĝis 1992. Kaj Rusio unue prenis la koloniojn el Francio kaj Britio, kune kun Germanio. Tiam ŝi konkeris Germanion. Kaj poste la tuta mondo. Resume, la nova caro Georgo la Unua fariĝis la monda imperiestro en 1992.
  Medvedev finis la recenzon kaj diris:
  - Ŝajne, sufiĉas por ĉi tiu universo! Ni revenas!
  Kaj ĉiuj kvar kriis:
  - Gloro al caro Nikolao la 2-a!
  . MEZA EPILOGO
  Medvedev vekiĝis el voko... Li informiĝis, ke la inaŭguro de Zelenskij kiel prezidento de Rusio kaj Ukrainio jam okazas. Kaj ke, ili diras, estas tempo por Dmitrij Anatoljeviĉ forlasi la oficejon.
  Medvedev kontraŭvole obeis. Antaŭ ol foriri, mi razis kaj banis min.
  Poste li forlasis la oficejon. Li estis prenita en speciala veturilo. Survoje ili diris, ke plej bone estus, ke Medvedev flugu al Kanarioj por ripozi tie.
  Kaj Zelenskij faris alian spektaklon de sia inaŭguro. Kiel kutime, bunta kun artfajraĵoj kaj saltoj. En la tago de la inaŭguro, Vitali Klitschko batalis kun Michael Tyson ĉe la stadiono en Kyiv. La fama usona boksisto konsentis pri la batalo pro grandaj monproblemoj. Klitschko dominis ĉiujn dek du raŭndoas, sed diplomatie ne batis senkonscie Tyson.
  Formale, unu el la negravaj versioj de la mondĉampiono estis ludita.
  Post tio al Vitali Klitschko estis premiita diamanta zono.
  Vladimir Zelensky ricevis gratulojn el ĉiuj landoj de la mondo - inkluzive de Ĉinio. Krome, en la Ĉiela Imperio, populara agitado intensiĝis. La homo ne vivas nur per pano. Homoj volis demokration kaj liberecon. La despotismo de la Ĉina Komunista Partio estis laca; ĉiuj volis liberecon.
  Zelensky fariĝis ĝuste tia simbolo. Simbolo de demokratia forto, post la falo de la diktaturo de la sekretaj servoj sub Putin.
  Zelensky multe parolis pri ŝanĝoj, ekonomio kaj novaj atingoj. Jam okazis konkurso por la posteno de ĉefministro en Rusio. Estis pluraj miloj da kandidatoj. La elektoprocezo estis tre intensa. Kaj ĝi aspektis bonege.
  Ĝis nun ĉio iris tute glate. Zelenskij eĉ kapturniĝis ĉe sia inaŭguro. Ricevis aplaŭdon. Tiam li pruvis sian scipovon pri fremdaj lingvoj. Li agis tre aktive kaj vigle.
  Fine, Zelenskij prenis ĝin kaj faris kelkajn pliajn paroladojn.
  Plue, post la inaŭguro, personardecidoj sekvis. Multaj ŝanĝoj kaj novaj vizaĝoj en la registaro.
  Estis vera elekto de "feraj komisaroj". En Rusio okazis personara revolucio.
  Zelensky eligis multajn dekretojn en la plej unuaj tagoj. Permesis la vendon de alkoholo nokte kaj ĉe vojaĝpunktoj. Enkondukis novajn impostojn sur la riĉuloj. Li levis imunecon de deputitoj kaj juĝistoj. Pliigita produktadoproduktado. Enkondukis tarifojn pri komerco kun Ĉinio.
  Referendumo pri unuiĝo kun Rusio okazis en Belorusio. Kaj ĉi tio ankaŭ iris al la kredito de Zelensky. La plimulto de Belarusian apogis unuigon kun Rusio.
  Zelensky plendis, ke Medvedev tro altigis la diakilojn, sed promesis, ke inflacio trankviliĝos. Kaj ke nenio malbona okazos.
  Efektive, prezo kresko baldaŭ ĉesis. Kaj la rusa ekonomio komencis kreski. Kaj en Kaŭkazo, batalemaj agoj iel estingiĝis. Ĝi fariĝis multe pli trankvila.
  Zelensky finfine proponis kandidatiĝon por la posteno de Ĉefministro de Rusio. Ŝi iĝis tridek dujara doktoro pri sciencoj Alexey Bolshakov. Li gajnis la konkurson tre memfide. Kaj li fariĝis ĉefministro, la plej juna en la rusa historio.
  Medvedev ferie flugis al Kanarioj, kaj ricevis la pension de la eksprezidanto, nur amuziĝante. Ĝis nun li ne havis problemojn. Sed Ŝoigu estis arestita kaj akuzita je provo puĉo. Kion li volis?
  Estis ankaŭ multe da aliaj solvoj... En Ameriko venkis kvardek-unujara demokrata virino. Tiel, la registaro ŝanĝiĝis. Kaj virino kaj la plej juna kandidato en la usona historio venis al potenco. La epoko de Trump finiĝis . Sed amikeco kun Rusio nur ĵus ekfloris. Nature, kontraŭ diktatora Ĉinio, Usono kaj la nova Rusa Imperio nun estis amikoj.
  Zelenskij eĉ okazigis referendumon kaj enkondukis alian nomon: anstataŭe, Rusio - Kievan Rus. Kiu ankaŭ parolis volumojn. Belorusio aliĝis al la federacio. Kaj la reviviĝo de la imperio komenciĝis... Sur demokratia bazo.
  La nova virino prezidento de Usono heredis la malamikecon de Trump al Ĉinio kaj dediĉis sin al kreado de koalicio. Kievan Rus evoluis ekonomie sub Zelensky sukcese. Rusio iom retenis Ĉinion. Tiam ŝi aliĝis al NATO. Baldaŭ ekregis en Kazaĥio porrusa registaro kaj formiĝis sindikatŝtato. La rusoj elpremis Centran Azion for de Ĉinio. La konfrontiĝo daŭre kreskis.
  Zelensky faris kontraŭ-Stalin kaj kontraŭ-Putin kampanjon. Li senigis Stalin kaj Putin de ĉiuj premioj kiujn Medvedev donis al ili.
  Sed ĉio fariĝis pace. Kvankam la komunistoj protestis. Ni iris al mitingoj.
  Kaj tie Lenin estis finfine elkondukita el la Maŭzoleo. Ia ĝojo por multaj. Kaj la ortodoksa eklezio enkanonigis Aleksandro la 2-a kaj Ivano la Terura, rusajn carojn. La nombro da monumentoj al Nikolao la 2-a ankaŭ pliiĝis.
  Carismo kaj okcidentismo iel modeiĝis. Ili iĝis pli proksime al Eŭropo, kaj eksterlandanoj komencis ricevi multajn postenojn. Rusio fariĝis parto de la okcidenta mondo, kaj post kiam Trump foriris, la procezo de tutmondiĝo intensiĝis. Kaj Ĉinio izolis kaj alfrontis internan tumulton.
  En la sama tempo, Zelensky pliigis la naskfrekvencon en la slava imperio. La longe promesita flugo al la luno finfine okazis. Kaj ĉio funkciis iel mirinde.
  Aliancitaj rilatoj estis establitaj inter Rusio kaj Usono, aŭ pli precize inter Kieva Rus kaj Ameriko.
  Kaj konfrontiĝo estas afero de la pasinteco. La mondo fariĝis pli kaj pli tutmonda kaj sekura. Kvankam estis militoj. Kieva Ruso kune kun Usono faris operacion en Libio, kie ili ĉesigis la islamistojn. Poste ni traktis Mezorienton, kreante bazojn tie kune kun Ameriko. Kieva Ruso kaj Usono kune komencis klini la mondon kaj forpuŝi Ĉinion el Afriko. Kaj ĉi tie ni ne povas malhavi militojn. Kaj ankaŭ surteraj operacioj.
  Kaj Kievan Rus kaj Usono faris aviadilajn atakojn komune.
  Iom post iom, la ĉinoj estis forpelitaj el la tuta mondo. Kaj la ĉiela imperio falis en profundan ekonomian kaj politikan krizon.
  Kaj la Kieva Ruso pli kaj pli prosperis.
  Rusio neniam konis tiajn indicojn de ekonomia kresko. Kaj tiu Ĉinio kolapsis - Kieva Ruso leviĝis. Kaj ĝi kreskis rapide.
  La fervojo al Ĉukotko estis konstruita en rekorda tempo. Kio en si mem estas tre mojosa.
  Kaj ili fosis tunelon sub Alasko. La usonanoj ankaŭ komencis konstrui fervojon por ligi kun Rusio. Oni konstruis ankaŭ fervojon al Delhio... Samtempe oni fosis kanalojn el Siberio por irigacii Mezazion.
  Komuna operacio estis farita kontraŭ Irano fare de Usono kaj Kieva Ruso. Kaj prudenta laika reĝimo estis instalita. Post tio ili komencis fosi kanalon de la Kaspia Maro ĝis la Persa Golfo.
  NATO disetendiĝis por inkludi arabajn landojn. En Saud-Arabio ekestis parlamento. La virinoj komencis demeti siajn burkojn. La konstruado de laika ŝtato komenciĝis.
  En la rusaj amaskomunikiloj, ĉiuj riproĉis Putinon pro ekstremismo kaj ĵetis koton al li pro tio, ke preskaŭ faris Rusion kolonio de Ĉinio, sed dank' al Dio li mortis ĝustatempe. Ili ankaŭ parolis pli severajn vortojn. Sed krimproceso estis malfermita kontraŭ Medvedev. Kaj ne nur unu.
  Stalin estis elportita el la Kremlo-muro. Lenin multe pli frue el la maŭzoleo.
  Multo ŝanĝiĝis en ŝtataj simboloj. Pluraj novaj specoj de flagoj aperis. Flava estis aldonita al la rusa flago, kaj bluo anstataŭigis helbluon.
  Ĉi tio ankaŭ estis interesa. La blazono ŝanĝiĝis... Okazis ankaŭ mona reformo. Ili interŝanĝis monon laŭ la proporcio: unu al mil. La ora normo de la rublo de Kieva Rus aperis. Samtempe ekestis nova kaj malnova mono - denaro - duona kopeko, kaj duono - kvarono de penco.
  Ĉio estas orda...
  Ankaŭ la titoloj komencis reviviĝi... Aperis princoj, baronoj, grafoj, markizoj kaj eĉ dukoj. Aparte, Zelensky iĝis la duko. Moldavio ankaŭ iĝis parto de Kievan Rus. Oni jam parolis pri la elekto de la reĝo.
  Sed Zelenskij diris, ke la prezidanto de Kieva Ruso elektos nur la popolo. Kaj ne pli ol du terminoj.
  Krome, Zelensky reduktis la oficperiodon de la rusa prezidento de ses jaroj al kvin. Vere, Zelensky servis sian unuan oficperiodon dum ses jaroj.
  Antaŭ tiu tempo, li kompletigis la aneksadon de Mezazio en Rusion. Kaj restarigis la limojn de Sovetunio. Nur la baltaj ŝtatoj restis neokupitaj.
  Sed la usonanoj ankoraŭ ne volis rezigni ĝin. Kaj tiel ili fordonis Centran Azion kaj Kaŭkazon.
  Nova milito ekis en Kaŭkazo, inter Armenio kaj Azerbajĝano. Kaj ŝi marŝis tre kruele. Do Rusio povis okupi tiujn respublikojn kaj okazigi referendumojn pri ilia aneksado.
  Tiel, Zelensky reakiris Kaŭkazon, vastigante Kievan Rus. Ni alfrontu ĝin, li estas konkerinto. Krome, li ankaŭ estas demokrato... Lia imperio plivastiĝis...
  Do Afganio jam dum la dua regado, kaj parto de Irano fariĝis partoj de Rusio.
  En Usono, ina prezidento gajnis duan oficperiodon. Ĝis nun ĝi sukcesis en la ekonomio, kaj plej grave, ĝi sukcesis bati Ĉinion. Kia granda venko. Kaj la Kieva Ruso nun estas aliancano gvidata de Zelenskij.
  Sed, kompreneble, la potenco de Rusio kreskas tro rapide. Ŝi jam aneksis la nordon de Irako.
  Borzo kondutas. Kieva Ruso estas la unua lando en la mondo laŭ kreskaj indicoj! Kaj ĝi superis Usonon en loĝantaro. Kaj jam en Ameriko oni rigardas alarme - ĉu Rusio fariĝis tro forta?
  Krome, la imperio de Kievan Rus plivastiĝas. Nun la baltaj ŝtatoj jam estas sub ĝia kontrolo. Jes, ĉi tio estas vere granda problemo por usonanoj. Zelensky jam kolektis ĉiujn iamajn teritoriojn de Sovetunio.
  Kaj, kiel la rusa caro, li daŭrigas sian ekspansion suden. Nun Irano kaj Irako fariĝis tute parto de Kieva Ruso. Kaj Zelensky estis facile elektita por dua oficperiodo en la unua raŭndo.
  Kvankam estis multaj prezidentaj kandidatoj, la elektoj estis demokrataj.
  Zelensky diris, ke li ne sekvos la ekzemplon kaj regon de Lukaŝenko dumvive. Krome, la cirkonstancoj de la malapero de Lukaŝenko ankoraŭ estis neklaraj. Eble kaj Rusio kaj Okcidento simple ne plu bezonis lin. Kaj li malaperis... Sed Zelenskij nur akiras forton. Kaj efektive, lia regado laŭ sukceso superpasas liajn antaŭulojn, inkluzive de Petro la Granda.
  Fakte, ne ĉiuj kapablas restarigi la teritorion de Sovetunio, krom Afganio, Irano kaj Irako.
  Sed Zelensky ne ĉesas tie. Nun kaj Pollando kaj Finnlando estas atakitaj - ili ankaŭ iam estis parto de la cara imperio. Kaj ja referendumoj okazas en ĉi tiuj landoj, kaj ili libervole aliĝas al Kieva Ruso.
  Estas sukcesoj ankaŭ sur la scienca fronto. La longe atendita flugo al Marso okazis. Rusaj kosmonaŭtoj alteriĝis tie. Ili prenis la grundon kaj forlasis la flagon, kio estis granda triumfo.
  En la sama tempo, Kievan Rus prenis la originan Port Arthur de Ĉinio. Kaj profitante, ke en Ĉinio komenciĝis interna milito, ili prenis Manĉurion sub sia protekto.
  En la sama tempo, Kievan Rus aneksis parton de Turkio. Tiuj teroj kiuj estis ceditaj al Rusio sub la Traktato de Versajlo. Kio ankaŭ estis tre forta movo. Zelensky plue vastigis Kievan Rus kiel imperion. Kaj rilate ekonomion, ĝi superis, superante Usonon.
  Nu, Ĉinio estas plonĝita en la koŝmaron de interna milito, kaj ĝi jam komencis esti dividita.
  Kieva Ruso fariĝis potenca lando. Kaj la populareco de Zelensky en la lando tiom kreskis, ke homoj komencis petegi Vladimiron sur la genuoj, por ke li ne foriru. Centmiloj da homoj kolektiĝis.
  Zelensky, kiel escepto, okazigis referendumon permesantan al li kuri por alia tria oficperiodo kiel kapo de Kievan Rus.
  La gvidanto ŝanĝiĝis en Usono. Li jam fariĝis respublikano. Kaj ne plu tiel juna - pli maljuna ol Zelenskij. Do la rilatoj inter Kieva Ruso kaj Usono komencis denove malboniĝi. Rusujo jam dolore plifortiĝis sub Zelenskij. Ili memoris, ke, kune kun la ukraina regado, ĉi tiu jam estas la kvara oficperiodo de Zelensky.
  Ke, oni diras, la povoj de la rusa prezidento ne estis reduktitaj. La nura afero, kiun Zelensky faris estis enkonduki amendon al la konstitucio laŭ kiu la Ŝtata Dumao havas la rajton eksigi individuan ministron kun dutriona voĉdono, aŭ per simpla plimulto dufoje pasigante malkonfidan voĉdonon.
  Kaj ĉi tiu amendo ne estas tiel signifa, ĉar la prezidanto retenis la rajton nomumi ĉiujn ministrojn kaj determini la strukturon de la registaro. Kaj en la Ŝtata Dumao, la subtenantoj de Zelensky havas konstitucian plimulton.
  Pli signifa estis la enkonduko de rektaj elektoj al la Federacio-Konsilio, same kiel permesado al de kaptitoj voĉdoni.
  Sed, ĝenerale, ĉi tie finiĝis la limigo de la povoj de la prezidanto. La rajto forigi guberniestrojn estis konservita. Kaj en la leĝdona sfero ĝi eĉ vastiĝis.
  En Usono, Zelensky komencis esti akuzita pri Aŭtoritarismo, kaj ke la partio, "Servisto de la Popolo", kontrolas preskaŭ ĉiujn postenojn en la ŝtato. La LDPR kaj la Komunista Partio de Rusa Federacio ĉesis ekzisti. Partio aperis - "Justa Mondo" de maldekstre. Anstataŭ la LDPR aperis Patriotoj de Rusio. Sed la Partio Servisto de la Popolo tute regis.
  Certaj reformoj ankaŭ influis la eklezion. Ortodokseco leĝigis la rajton havi kvar edzinojn, alproksimiĝante al Islamo. La aliro al ikonoj iom ŝanĝiĝis, kaj okazis proksimiĝo kun protestantismo. Ili komencis diri pli: ke Dio estas Unu, kaj ke nuraj mortontoj ne estas indaj je la adoro de Dio.
  Samtempe, la Triunuo estis aboliciita kiel ne biblia simbolo kaj nekomprenebla por nuraj mortontoj.
  Kaj ili prezentis: ke Dio estas Unu, Dio la Patro. Sed la termino Dio la Filo ne estas en la Biblio. Krome, ne ekzistas termino: Dio estas la Sankta Spirito. Kial do ne simpligi religion.
  Cetere, Dio, kiu pendas sur kruco, ne inspiras fidon. Se Li ne povus protekti sin, tiam kiel Li protektos homojn? Resume, ni transiris al monoteismo. Kaj la Biblio mem estis miksita kun antikvaj slavaj mitoj. La Evangelio de Veles ekestis.
  Ateismo ankaŭ plifortiĝis - oni diras, ĉesu forlogi per homaj fabeloj. Ni havas unu planedon, kaj ĝi ne bezonas homojn por kredi je mirakloj kaj precipe je la fino de la mondo.
  Ne estos fino de la mondo kaj ne devus esti. Kaj la homaro devus fariĝi spaca imperio kaj atingi la randon mem de la galaksio. Kio pri galaksioj? Pli kiel la universo. Kaj atinginte la randon de la universo, iru al alia parto de la universo. Post ĉio, ekzistas sennombra nombro da universoj. Kaj tiel vi povas flugi de unu universo al alia. Kaj kun la tempo, lernu krei vin mem! Kaj estos novaj, nemezureblaj universoj tra preskaŭ la tuta spaco.
  Kaj la planedo Tero estas nur la lulilo de la homaro. Kaj estonte estos imperio de seksmilionoj ĝis seksmilionoj da gradoj da universoj, kaj sen ĉesi plue vastigi kaj konkeri spacon.
  Kaj la estro kaj prezidanto de Kieva Rus Vladimir Zelenskij, kiel hela suno de espero leviĝas super la planedo!
  Kaj lia estonteco kaj la estonteco de la Kieva Ruso - estu brila!
  
  FORTO MAJURA KIAM USSR BALIKATIS SEN ALIANTANTO
  Kaj tiel ekis nerezistebla influo, fermante la Aliancitajn fortojn la 1-an de januaro 1943. La batitaj trupoj de Rommel ĉesis ĉe la limo kun Libio. Kaj ĉiuj bombadoj de Nazia Germanio ĉesis. Provoj flugi al Londono ankaŭ montriĝis por fiaskoj. La germanaj aviadiloj ne kraŝis, sed estis repelitaj. Antaŭe senprecedenca miraklo okazis, la divido de la mondo per teomagia potenco.
  Tamen, komence tio ne multe helpis la germanojn. Stalingrado, aŭ pli ĝuste la Paulus-grupo en ĝi, eble, ne plu povus esti savita. Kaj la sovetiaj trupoj memfide antaŭeniris. La ofensivo en Voroneĵ kaj en aliaj direktoj estis sukcesa. Preskaŭ kvazaŭ en reala tempo, la Ruĝa Armeo liberigis Kursk, Belgorodon kaj Ĥarkov.
  Tamen, post la translokigo de la spertaj sekcioj de Rommel el Afriko kaj tiuj fortoj kiuj en la reala historio ankaŭ estis ĵetitaj en la alĝeriajn kaj tuniziajn dezertojn sen iu ajn utilo, la fama kontraŭatako de Mainstein rimarkinde akiris en forto. Ĉar signife pli da germanaj trupoj partoprenis en ĝi, precipe aviado.
  Kaj la tridek tute novaj "Tigroj", kiuj senutile estis blokitaj en Saharo, montriĝis tute ne superfluaj.
  Ĉi tie okazis la unua grava diferenco kun reala historio. Mainstein lanĉis kontraŭatakon kvar tagojn pli frue kaj, havante multe pli da fortoj, avancis pli rapide. Ĥarkov estis rekaptita naŭ tagojn pli frue, Belgorodo dek du, kaj sur la movado, kaj plej grave, Kursk estis prenita, kiu en reala historio ne venkiĝis al la Fritz.
  Signifa nombro da germanaj trupoj estis implikita. La germanoj uzis transdonitajn rezervojn de Francio, preskaŭ ĉiujn batalpretajn tankunuojn, kaj ĉefan aviadon. Kion ajn oni povas diri, preskaŭ duono de la Luftwaffe estis distrita fare de la Okcidenta Fronto, tiel ke signifaj fortoj en la aero de la malamiko estis aldonitaj. Kaj li diris tion dum la germana kontraŭofensivo, kiu similis al serpofrapo.
  Jes, kaj Mainstein en reala historio superis la sovetiajn generalojn, sed ĉi tie li havas dudek dividojn pli da teraj fortoj kaj, konsiderante la koncentriĝon de rimedoj, trioble pli da aviadiloj. Kaj la Focke-Wulf tute ne malbonas se uzata ĝuste: la rapideco estas alta, la armiloj estas potencaj. Kio estas signifa estas la F-190 estas pli efika kun nombra supereco. Ĉar ĝiaj potencaj armiloj permesas al ĝi malkonstrui aviadilon unufoje, kaj ĝi povas eskapi pro sia alta plonĝrapideco.
  Sovetiaj trupoj suferspertis taktikan malvenkon kaj forlasis Kursk, multaj soldatoj kaj oficiroj estis ĉirkaŭitaj. Parte, kelkaj mortis, aliaj, kvankam malplimulto de tiuj estis kaptitaj, multaj eskapis, kvankam ili perdis sian ekipaĵon.
  La sovetiaj trupoj suferspertis kolosan difekton kaj ilia ofensivo estis ĉesigita. Sed la germanaj tankoj ne povis konstrui sian sukceson pro la komenco de la printempa degelo.
  Provizora ekvilibro de potenco aperis.
  Tamen, nova potenco ankaŭ povus eniri la militon: Japanio. La samurajo ankaŭ havis siajn manojn malligitaj. Ameriko ne estas alirebla, sed ĝi ankaŭ ne atakas. Estas vere, ke la forta tera armeo de Japanio premas Ĉinion. Ĉi tie Ĉiang Kai-ŝek alfrontis tre malfacilan situacion. Aŭ provu interkonsenti kun japanoj, aŭ batali, sed ne plu ricevu subtenon per mono kaj armiloj el Usono, Britio kaj aliaj landoj.
  Nature, la germanoj sopiris la malfermon de dua fronto por deturni parton de la malamikaj fortoj de la oriento. Tamen, ili suferspertis gravajn perdojn. Stalingrado precipe prenis multe da energio. La sovetiaj trupoj ankaŭ multe perdis, kaj kelkaj el la soldatoj alvenis en la Ĥarkova kaj Kursk-kaldrono.
  La nazioj pliigis sian produktadon de armiloj. Dank'al la manko de bombado, la Krauts povis pliigi la produktadon de tankoj de pli signifa figuro, same kiel aviado. La bombado malhelpis la naziojn pli ol oni kutime kredas. Krome, en reala historio, Germanio pliigis la produktadon de ekipaĵo plejparte pro la restrukturado de la ekonomio sur milita bazo kaj la ĉiam pli aktiva uzo de sklavlaboro, kaj ne ĉar ili estis malforte bombitaj.
  Nuntempe, la germanoj atendis kaj konstruis novajn tankojn, trejnis skipojn, fidante je moderna teknologio. Samtempe restis malfermita la demando: kie komenci la ofensivon? La Kursk-kornico ne plu ekzistis. Kaj ĉi tio estas natura indico. Kaj tial kaj la germanoj mem kaj Hitler hezitis. Estis ideo preni Leningradon per ŝtormo. Kvankam ĉi-kaze necesus trarompi potencajn fortikaĵojn.
  La germanaj generaloj ne volis iri denove al Stalingrado. Sed sincere parolante, la elekto ne estas vasta. Ĉu eblas ataki Moskvon mem? Gravaj malkonsentoj estiĝis inter la faŝismaj gvidantoj. Mainstein, Guderian kaj Rommel eĉ elparolis en la senco, ke estas pli bone tute ne ataki, sed lasis la rusojn enŝovi la nazon kaj logi ilin en kaptilon.
  Alternativa plano zorgis pri lanĉado de ofensivo de la Taman Duoninsulo kaj Rostov-sur-Dono; la Fritz povis defendi tiun bone fortikigitan grandurbon transdonante plifortikigojn de la balkana grupo, anstataŭigante iliajn okupajn soldatojn kun bulgaraj kaj italaj.
  La Fuhrer, kiu ŝatis operaciojn en kiuj trupoj trarompas en konverĝaj indikoj, estis pli kaj pli ema al tiu plano, sed estis malrapida efektivigi ĝin. Aparte, la tanko Panther montriĝis kaprica kaj ofte rompiĝis, do ĝi bezonis modifojn. Lasu plian skipon trejni. Kaj la Fuhrer volis stampi pli da "Tigroj".
  Stalino finfine laciĝis pro tio. Timante, ke dua fronto estos malfermita de Japanio, kiu atingis grandajn sukcesojn en suda Ĉinio, kies surtera armeo jam superis sep milionojn da soldatoj kaj datumojn pri la kreskanta milita potencialo de la Tria Regno, li mem ordonis lanĉi ofensivon en la direktoj Kursk kaj Donbass. La hezito de Hitler kaj la deziro de la Fuhrer formi sekciojn kun centoj da Tigroj kaj Panteroj kondukis al antaŭzorgo.
  Tamen, la sovetiaj trupoj, lanĉinte la ofensivon la 7-an de julio 1943, ne havis mem decidan avantaĝon en forto. 5,56 milionoj da germanaj soldatoj, ĉirkaŭ unu miliono ducent kvindek mil satelitaj soldatoj, agis kontraŭ 6,6 milionoj sovetiaj soldatoj kaj oficiroj. Mussolini, post la malapero de la minaco de atako de la okcidento kaj sudo, signife pliigis la nombron da italaj soldatoj en la oriento. La nombro da hispanaj unuoj ankaŭ pliiĝis. Salazar ankaŭ sendis dividadon de "volontuloj". La francaj legioj, rumanoj, pli aktive hungaroj, albanoj, kaj eksterlandaj sekcioj en la SS de refoje Eŭropo ankaŭ batalis.
  Tiel, la sovetia armeo ne havis superecon en nombro, sed la heterogeneco de la koalicio reduktis la kvaliton de la malamikaj fortoj. La Ruĝa Armeo havas iun nombran superecon en tankoj kaj artilerio. Sed nuntempe, eble, la "Tigroj" kaj "Panteroj" ne havas egalan rilate al pafforto kaj kiraso de la kontraŭulo. Kaj la T-4 akiris superecon en pafforto super la T-34-76. Sed Sovetunio havas raketartilerion, kaj la germanoj, malgraŭ la disvolviĝo de gaslanĉiloj precipe, disvolvis ĉi tion sufiĉe malbone.
  Ekzistas proksimuma nombra egaleco en aviado. Germanaj batalantoj ME-109 "G", Focke-Wulf estas pli fortaj, tamen, ol sovetiaj aviadiloj en armilaro kaj rapideco, sed iomete pli malfortaj en manovra kapableco. Sed Germanio, ve, havas pli spertajn kaj produktivajn asojn. La bombaviadilo Yu-188 eble estas pli bona en flugaj trajtoj ol la PE-2 kaj TU-3. Kaj la Yu-288 komencis eniri servon. Vere, ĝi ĵus komencis esti lanĉita, kiel la ME-309.
  Sed ĉiukaze, ne havante avantaĝon en forto, la Ruĝa Armeo lanĉis ofensivon kontraŭ la antaŭe pretaj defendoj de la malamiko. Kaj ŝi alfrontis obstinan reziston. Sed la sovetiaj trupoj estis asertaj en sia ofensivo, sendepende de perdoj, ili premis antaŭen. Kvankam la averaĝa rapideco de progreso montriĝis malalta, unu ĝis du kilometroj tage. La malamiko klakis kaj sukcesis denove fosi. La ritmo de ne malpli heroa antaŭeniĝo daŭris. Meze de aŭgusto, koste de gravaj perdoj, sovetiaj trupoj antaŭeniris ĝis cent kilometroj, alproksimiĝis al Kursk kaj lanĉis obstinajn batalojn por la grandurbo mem, ankaŭ alproksimiĝante al Belgorodo.
  La 19-an de aŭgusto 1943 Japanio, venkante heziton, malfermis fronton en la Malproksima Oriento. Antaŭ tiu tempo, suferspertis serion da malvenkoj, la registaro de Ĉiang Kai-ŝek konsentis pri paco favora al la samurajo. La japanoj akiris kontrolon de gravaj komunikadoj, kaj estis liberigitaj de la bezono konduki malfacilan gerilmiliton kun nebone organizitaj, sed tre multaj ĉinaj soldatoj. Sed Ĉiang Kai-ŝek estis promesita subteno en la milito kun la Ruĝa Armeo de Mao Zedong. Japanio jam havas ĉiujn rimedojn por fari militon kontraŭ Sovetunio. Kaj ili decidis ne atendi la pluvan aŭtunon kaj la severan siberian vintron. Sen mencii la fakton, ke Hitler deklaris militon kontraŭ Usono jam en 1941, sed la samurajo ne subtenis lin. La malfermo de dua fronto en 1942 povus esti savinta la naziojn de giganta malvenko ĉe Stalingrado.
  La decido de Japanio estis sufiĉe atendita. Tamen, en la atako sur Vladivostok la samurajo atingis taktikan surprizon kaj kaŭzis gravan damaĝon al la sovetia Pacifika Floto.
  Fine de aŭgusto, la germanoj provis kontraŭataki uzante amason de la plej novaj tankoj. Sed ilia suda kontraŭatako povis nur atingi relativan sukceson. La sovetia komando jam antaŭvidis tian eblecon kaj retiris siajn soldatojn al siaj originaj linioj. Nur la kombinitaj brakoj 31-a armeo falis en la kaldronon kaj estis plejparte detruita.
  Tamen, la sovetiaj trupoj ne atingis sian celon, kaj suferspertis tre signifajn perdojn, malsukcesante rekapti la teritorion. Precipe perdiĝis pli ol ses kaj duono mil tankoj, kontraŭ ĉirkaŭ okcent germanaj. En la tankparko, la nombra avantaĝo pasis al la nazioj. En septembro, la germanoj povis atingi Sovetunio en la produktado de centoj da aviadiloj ĉiutage, kaj en novembro, proksimume en aŭtoj, pliigante la produktadon de Panteroj al 650-700 tankoj monate. Ĉi tie, la uzado de rimedoj el la okupataj landoj, ĉefe Francio, same kiel Belgio kaj Nederlando, kie estis enkondukita laborista deviga militservo, ludis grandan rolon.
  La germanoj, kun iom da prokrasto, en septembro lanĉis longe planitan ofensivon de Rostov-na-Dono kaj la Taman Duoninsulo. Kaj ili renkontis obstinajn sovetiajn defendojn. Kaj Japanio lanĉis ofensivon kontraŭ Mongolio, konkerante Ulanbatoron kaj Primorye. Sed malmulte progresis tie.
  Tio deturnis signifajn rezervojn kaj post monato kaj duono da furioza batalado, la germanaj grupoj unuiĝis. Sed la perdoj de la Fritz ankaŭ montriĝis por tre signifaj, kaj ili estis devigitaj ĉesi. Sed ĉi tiu taktika sukceso provokis la eniron de Turkio en la militon kaj la malfermon de tria fronto en Transkaŭkazio.
  Nun ni devis kontraŭbatali ankaŭ en ĉi tiu direkto.
  Antaŭ vintro, la frontlinio en la Malproksima Oriento estos stabiligita. La japanoj avancis en la regiono Primorye de kvindek ĝis cent dudek kilometroj, kaptis pli ol duonon de Mongolio kune kun Ulanbatoro, sed ilia ofensivo ĉesis. La turkoj alproksimiĝis al Erevano kaj atakis Batumon, ili sukcesis kapti du trionojn de la lasta urbo. La germanoj mem ne multe antaŭeniros en la aŭtuno. Kaj ili ankoraŭ ne kaptis la iniciaton.
  La milito iĝis ĉiam pli pozicia kaj longedaŭra. Al elĉerpiĝo, kaj al teknologia supereco. Dum 1943, Sovetunio pliigis aviadilproduktadon je unu kaj duono de 25 mil ĝis 37 mil. Nazia Germanio de pli ol 15 mil ĝis 32 mil, pli ol duoble. En la lastaj monatoj de la jaro, la germanoj egalis siajn sovetiajn produktadrezultojn en aviadiloj. Kaj ankaŭ en tankoj kaj memveturaj pafiloj - kun kvalita supereco. Sed Sovetunio ankaŭ bezonas batali kontraŭ Japanio. Krome, kelkaj aviadiloj kaj tankoj estas produktitaj en Italio kaj aliaj satelitaj landoj de la Tria Regno. Eĉ se ne tro multe. Plie, la germanoj, profitante la foreston de milito, komencis ĉerpi kaj provizi petrolon el Libio por siaj bezonoj.
  Do iom post iom la energimanko en la Tria Regno malfortiĝis. Krome, la afrikaj francaj havaĵoj promesis esti bona fonto de krudaĵoj.
  Por ke la nazioj povu bone provizi sin. En respondo, la ruĝaj dizajnistoj preparis novajn specojn de tankoj por Stalin per 85 mm kaj 122 mm pafiloj. La germanoj iom bremsis laboron pri Panther 2. Ne estas facile akiri tankon kun potencaj armiloj, forta kiraso kaj relative movebleco. Kaj la "Reĝa Tigro" montriĝis tro peza je 68 tunoj. Nur la modernigo de la Pantero promesis esti relative sukcesa. Kaj la tanko T-4, ŝajne, elĉerpis siajn kapablojn. Iom post iom, ekde 1944, la produktado de ĉi tiu maŝino komencis malkreski. Ĉesi tute en aprilo.
  La sovetia komando lanĉis plurajn ofensivajn operaciojn en la vintro. Kaj la Taman Duoninsulo, kaj en la centro, kaj en la Leningrada direkto, kaj proksime de Kursk. Sed neniu signifa sukceso estis atingita ie ajn . La malamiko jam havis nombran superecon en laborforto kaj en tankoj kaj aviadiloj. Nur timo de la vetero devigis la Fritz adheri al defensivaj taktikoj.
  Negativa rolo ludis ankaŭ la pliigita nombro da dizertintoj kaj perfiduloj, kaj ankaŭ la fakto, ke la germanoj disvolvis altsituan aviadon, kiu estis pli efika en sciigo el la aero.
  Krome, la sovetia komando alproksimiĝis al la procezo de koncentriĝo de fortoj iom malĝuste. Aparte, la taktiko mem komenci la sekvan operacion en malsama areo eĉ antaŭ la kompletigo de la antaŭa havis sencon pro la nombra supereco. Kiel en la unua mondmilito, tirante la germanojn dise. Sed se la malamiko plimultas ol vi, tio malfaciligis atingi superecon en fortoj en aparta areo.
  Se Stalin sukcesus krei superecon sur aparta sekcio de la fronto je proksimume proporcio de tri kontraŭ unu, tiam eble taktika sukceso estus atingita.
  Kaj do en unu sektoro estas ofensivo, en alia ili prepariĝas, sed fakte estas pli facile por la germanoj kaj iliaj aliancanoj forpuŝi. Krome, la Fritz jam havis altsitajn, altrapidajn gvataviadilojn kun bonega optiko, kio permesis al ili spuri la movadon de trupoj. Kaj vintre estas pli malfacile kamufli, kaj nokto ne estas panaceo, do germanaj spionoj akiris bonajn noktajn viziajn aparatojn.
  La "Royal Tiger" kiel laŭplana sukcestanko estis prokrastita en seria produktado kaj ne estis totale sukcesa. "Pantero" -2, kiun Hitler ordonis plifortigi per kiraso por igi la IS-2 nepenetrebla, kaj instali motoron de 900 ĉevalfortoj, pezis 51 tunojn, eĉ konsiderante la instaladon de aloja enfermaĵo, kiu ŝparis 800 kilogramojn. . Sed fariĝis eble plifortigi la flankan kirason ĝis 82 milimetroj laŭ racia angulo. Tio igis la germanan tankon ne same vundebla de la flankoj kiel antaŭaj modeloj. Sed denove, "Pantero"-2 kaj "Leono"-2 en pli altnivela aranĝa skemo ankoraŭ estas nur en la procezo de disvolviĝo.
  Sed dum la vintro, la germanoj tute prenis kontrolon de francaj havaĵoj en Afriko, inkluzive de la Niĝera Buklo. Kaj estas petrolo, gaso kaj baŭksito, kaj eĉ pli grandaj rezervoj de uranio, precipe en Kongo. De Gaulle estis kaptita - sen la helpo de la aliancanoj li estis senvalora, kaj Scorrel laboris pure kaj lerte.
  Tiel, antaŭ majo 1944, la naftoproblemoj estis plejparte solvitaj. Ĉiuj provizoj jam venis el Libio, kaj restis nur bori pli kaj pli da putoj.
  Sed en majo la germanoj ankoraŭ ne estis pretaj ataki. Krom la Tigro, kiu estis malmoderna en dezajno, ili ne havis gravan sukcesan tankon. Vere, la "Tigro" jam estis en amasproduktado kaj, danke al la alta kvalito de la kiraso kaj la dikeco de la flankoj, same kiel la rapida pafado, preciza pafilo, ĝi povis ludi la rolon de, se ne ideala. , sed pli-malpli tolerebla tanko, rompante la spezon de la USSR-trupoj .
  La germana komando, post serio de disputoj, revenis al la antaŭa plano de 1942. Nome, lanĉi ofensivon sur la flankoj. Prenu Leningradon en duoblan ringon kaj trarompu al Stalingrado. Krome, post kiam la Germana Armeo forlasis la Rzhev-Vyazemsky elstaranton, oportuna ponto por atako kontraŭ Moskvo estis perdita. Do ĝi estas relative malproksime de la ĉefurbo.
  Ankaŭ la plano de la nazioj ne estas optimuma, sed... Fruaj parlamentaj balotoj okazis en Svedio, kie la nazioj atingis imponan venkon. Lando kun ok milionoj da loĝantoj kaj evoluinta ekonomio estis preta militi kontraŭ Sovetunio. La plej populara figuro estis Karlo la Dekdua. La svedoj sopiris venĝon pro antaŭaj malvenkoj kaj humiligo dum la militoj perditaj al Petro la Granda kaj Aleksandro la Unua. Tiel, la tuta Eŭropo jam batalis kontraŭ Sovetunio. Krome, Franco kaj Salazar decidis oficiale eniri la militon por postuli sian parton de la militakiro. Nur Svislando restis formale neŭtrala, sed ĝi ankaŭ sendis dividadon de volontuloj.
  Nombra supereco estis flanke de la nazia koalicio. Krome, meze de majo 1944, la germanoj jam havis proksimume mil ME-262 reagaviadilojn en servo. La aŭto mem estas sufiĉe sukcesa, sed kun nefinitaj motoroj. Sed iom post iom la motoroj pliboniĝis, fariĝis pli potencaj, pli fidindaj kaj fuelkonsumo malpliiĝis.
  La ofensivo komenciĝis en la sudo. La Fritz provis ripeti la planon evoluigitan fare de la OKW por Operation Blau en januaro 1942, sed tiam arbitre ŝanĝita fare de Hitler. Kiam vi atakas Stalingradon de kaj la sudo kaj la nordo, laŭ konverĝaj direktoj. Sed unue, la germanoj devis trarompi la Donon. La faŝismaj Tigroj iris sur la atakon, sed estis alfrontitaj kun forta defenda linio. La antaŭenmarŝo de la Krauts montriĝis malrapida, ili blokiĝis en la defendo profunde de la sovetiaj trupoj. Trairinte nur 35-40 kilometrojn en la direkto de Voronezh en la unuaj dek tagoj.
  Tiam, en du semajnoj da obstina batalado, la nazioj antaŭeniris nur dek kilometrojn kaj, pro grandaj perdoj, estis devigitaj halti.
  La ofensivo en la sudo evoluis pli sukcese. Tie estas malpli da sovetiaj trupoj, kaj estas pli malfacile defendi ĝin. Multnombraj "Panteroj", "Tigroj", "Ferdinandoj" (ĉi tiu memvetura pafilo montriĝis pli disvastigita pro la manko de strategia bombado!) kaj la unuaj modeloj de la "Jagdtiger" kaj la speciale efika "Sturmtiger". La germanoj sukcesis trarompi la unuajn defendliniojn kaj akiri operacian spacon.
  Samtempe ankaŭ la japana armeo iris sur la ofensivon. La samurajo pliigis la grandecon de sia tankfloto kaj iliaj novaj mezpezaj veturiloj estis praktike ne malsuperaj en armilaro kaj veturada efikeco al la T-34-76, kaj estis eĉ superaj en fronta kiraso, kvankam malsuperaj en protekto de la flankoj.
  Japanio gvidis la ofensivon en Mongolio, kie estis multe pli malfacile konservi defendon. La sovetia komando estis alfrontita kun manko de rezervoj, batalante reen en ĉiuj tri frontoj. Kaj la perdoj de dungitaro dum la vintra ofensivo estis konsiderindaj.
  La germana ofensivo sur Tiĥvin, kaj la finnoj kaj svedoj de la Blanka Maro-Kanalo, estis repuŝitaj malfacile. La nazioj progresis malrapide, sed preskaŭ senĉese. Meze de junio, en la sudo, la soldatoj de Mainstein enrompis Stalingradon. La dua Batalo de Stalingrado komenciĝis. Kaj je la komenco de julio, post la falo de Tiĥvin kaj Volĥov, la finnoj, svedoj kaj germanoj unuiĝis - formante duan ringon ĉirkaŭ la urbo Lenin.
  Tiel, ege malfacila situacio ekestis por la sovetiaj militfortoj.
  Sed Stalingrado ne cedis al Majŝtejno. Kaj tio malhelpis la germanojn disvolvi ofensivon en aliaj direktoj. En la sudo, kiel en 1942, ili nur atingis la Terek-Pordegon: blokiĝante proksime de Grozno kaj Ordzhonikidze. Peza batalado daŭris en la Voronezh-direkto. Antaŭ septembro, sovetiaj soldatoj estis devigitaj retiriĝi preter la Dono. Estas ironio de la sorto, ke ĝis la fino de oktobro la frontlinio en la sudo ripetis 1942 en la tempo de la plej granda antaŭeniĝo de la nazioj.
  Ĝi estis pli malbona en la nordo, kie Leningrado trovis sin en totala sieĝo. Krome, la germanoj, finnoj kaj svedoj povis tratranĉi la defendojn de la Ruĝa Armeo sur la Karelia Duoninsulo, fortranĉante Murmanskon de tero de la ĉefparto de Sovetunio.
  Ĉirkaŭ kvardek sovetiaj sekcioj estis izolitaj. Tamen, iliaj nombroj estis malproksimaj de normala. Svedio lanĉis proksimume dudek kvin sufiĉe bone ekipitajn sekciojn. Kune kun la spertaj finnoj kaj germanaj trupoj, ili akiris nombran superecon. Kaj estas ege malfacile translokigi rezervojn al Karelia Duoninsulo.
  Ĝenerale, la Ruĝa Armeo ne povis ricevi la necesajn plifortigojn, do la japanoj montriĝis neatendite fortaj, ilia nombro, kune kun marionetaj trupoj, superis kvin milionojn, kaj ĉi tio fakte estas plentaŭga dua fronto. Do nur ni devis fari estis kontraŭbatali kontraŭ la germanoj kaj iliaj aliancanoj.
  Iom post iom, la zono de kontrolo de sovetiaj trupoj en Karelio estis reduktita, kaj Murmansko estis tute blokita kaj praktike kondamnita. Do la malamika floto kaj precipe submarŝipoj regis la maron, do estis nenio por establi provizojn.
  Ve, en novembro 1944 Sovetunio ne havis la rezervojn por ripeti la turnopunkton de 1942. Preskaŭ ĉio estis elspezita por malhelpi la perdon de Kaŭkazo. Krome, la germanoj faris la atakon kontraŭ Stalingrado pli profesie, kaj rezervoj devis esti konstante translokigitaj tien, kvazaŭ en la krateron de Tartaro. Stalino ordonis teni la urbon ĉe Volgo je ajna prezo. Sed donita la regado de malamikaj aviadiloj en la aero, la prezo montriĝis nekredeble alta.
  Cetere Mainstein, male al Paulus, ne hastis kaj prizorgis la soldatojn. Kiel rezulto, la proporcio de perdoj ne estis en favoro de la Ruĝa Armeo.
  Hitler rapidigis Meinstein, sed la ruza feldmarŝalo sciis eviti kaj elteni premon.
  Unu el la plej potencaj specoj de armiloj estis la Sturmtigers. Ili havis ekstreme potencajn bombolanĉilojn kiuj lanĉis kuglojn pezantajn tricent dudek kilogramojn. Krome, la obusoj estas raketmovitaj kaj multe pli potencaj ol obuskonkoj. Vi povas nomi ilin inda respondo al la Katyusha, kvankam sur trakoj. Krome, kelkaj bombolanĉiloj ankaŭ estis instalitaj sur kamionoj, kun pli longa pafejo.
  La germanoj ankaŭ uzis gaslanĉilojn. Kaj kompreneble jetbombaviadiloj.
  En decembro, la japanoj konkeris preskaŭ ĉion el Mongolio kaj venis proksimaj al Vladivostok, parte konkerante Primorye kaj Ĥabarovsk. Sed generalo Frost devigis ilin halti.
  Profitante de tio, la Ruĝa Armeo organizis serion da kontraŭatakoj sur la germanaj flankoj kiuj provis kapti kio restis de Stalingrado. Kio, eĉ malgranda parto de la urbo estis okazigita komence de 1945. La germanoj atingis certajn sukcesojn en 1944, sed eĉ ne povis konkeri Kaŭkazon kaj akiri Baku-oleon. Vere, por siaj propraj bezonoj ĝis nun ili havis sufiĉe el Rumanio, Hungario, Libio, Kamerunio kaj Niĝerio.
  Leningrado estis ankoraŭ sub sieĝo. Grandaj rezervoj de manĝaĵo kaj municio estis kreitaj anticipe, tiel ke la grandurbo povis pluvivi ĉi tiun vintron, daŭrante fiksi signifajn fortojn de la Germana Armeo kaj ĝiaj aliancanoj.
  La sovetia gvidado ankaŭ sukcesis fari strategiajn rezervojn de krudaĵoj en la urbo Lenin por la produktado de armiloj. Ĝis nun ĉi tio ne donis tro multe al la faŝistoj.
  Sed Murmansko estis tute blokita. De la dek transportoj irantaj al la grandurbo, la Krauts finis naŭ.
  En januaro, la sovetia komando provis testi la forton de la germanoj en la centro. Tamen, ne eblis venki la tre potencan kaj teknologie progresintan defendon. La maksimuma antaŭeniĝo estis kvin aŭ ses, plej bone ne pli ol ok kilometroj. Kaj la perdoj de la sovetiaj dividoj estis tre signifaj. Plejparte ĝis duono de la komponado.
  Sed parto de la germanaj trupoj estis distrita, permesante al ili teni Stalingradon... En marto, la germanoj mem lanĉis ofensivon ĉe la Terek Pordego. Ili sukcesis trarompi la linion de sovetia defendo kaj ĉirkaŭi Groznon kaj Ordzhonikidze, sed la Fritz estis blokita en la linio de Vedeno, Shali kaj plu tra la grandurboj.
  La urbo Grozno mem restis en kompleta sieĝo ĝis majo. En majo, Stalingrado finfine falis. Preskaŭ ne restas ruinoj de la urbo kaj ĝiaj antaŭurboj, same kiel la tankfabriko.
  La germana koalicio ankaŭ elĉerpiĝis, sed la Fuhrer volis venkon. En januaro, la unuaj sukcesaj provoj de la disko estis efektivigitaj, atingante rapidon de ĝis du sonrapidecoj kaj pliiĝante ĝis 18 kilometroj en alteco. En majo, la disketo jam atingis kvar sonrapidecojn kaj saltis al alteco de 30 kilometroj.
  Sed la nova maŝino, pro ĉiuj siaj fortaj kaj eĉ unikaj flugaj trajtoj, montriĝis vundebla al malgranda fajro kaj multekosta. La vundebleco-problemo baldaŭ estis solvita lanĉante lamenplugilon, sed tio pliigis fuelkonsumon kaj reduktis la flugtempon de la aviadilo. Kaj la diskaviadilo mem, en sia lamena "mantelo", ne povis pafi efike.
  Sed la epoko de "flugantaj teleroj" komenciĝis. Krome, la germanoj akiris fortan atuton: novgeneraciaj tankoj de la "E" klaso. Ili diferencis kun simila pezo al la "Reĝa Tigro" kaj "Pantero", multe pli densa kaj pli progresinta aranĝo, malalta silueto kaj dika kiraso.
  En amasproduktado kaj sur la batalkampo, la Panther-2 kaj Tiger-2, kaj tiam la Tiger-3, rezultis bone. Ĉi-lasta veturilo, kun pli densa aranĝo kaj malgranda gvattureto, havis fortan kirason kaj motoron de 1080 ĉevalfortoj. "Muso" neniam kaptis. Sed la modifo "Pantero", "F", bone funkciis.
  Pro la manko de alojaj elementoj, sovetiaj tankoj ne havis tre altkvalitan kirason, kaj ĝis nun la "Pantero" sufiĉe bone traktis sian rolon eĉ per 75-mm-kanono. Kaj la 120 mm dekliva alfronta kiraso protektis ĝin sufiĉe fidinde kontraŭ la 85 mm sovetia kanono T-34-85. Sed, eble, la sovetia memvetura pafilo SU-100 montriĝis inda kontraŭulo al la plifortigita kiraso de la Pantero. La T-4 jam estis elproduktita. Kaj el la produktadtankoj, la Pantero montriĝis la plej malpeza.
  La unua progresinta tanko laŭ sia aranĝo estis la seria tanko "Leono". La gvattureto de ĉi tiu tanko estis movita reen, kaj la dissendo, motoro kaj rapidumujo situis en unu unuo ĉe la fronto. Kiel rezulto, la silueto de la veturilo estis malalta, kaj la kiraso kun potenca 105 mm kanono estis komparebla al la "Reĝa Tigro", kaj la fronto de la gvattureto estis eĉ pli potenca.
  Movi la gvattureton malantaŭen ankaŭ donis al la Leono la avantaĝon ke dum moviĝado tra la arbaro, la muzelo de sia longtuba pafilo ne tiom alkroĉiĝis al arbotrunkoj.
  La nazioj ankaŭ provis aliajn kabalojn, kaj ankaŭ bombadis sovetiajn poziciojn per fortaj aviadiloj.
  Japanio ankaŭ provis antaŭeniri kaj finfine fortranĉis Vladivostokon de la ĉeftero.
  La germanoj provis trarompi al Moskvo en junio kaj julio. Sed la sovetia defendlinio montriĝis tre forta, kaj la nazioj suferis enormajn perdojn. Eĉ la Lev-tanko ne estas tute taŭga en la ofensivo, ĉefe pro nesufiĉa flanka kovro.
  La sovetia komando ĉiam pli uzis la 100 mm pafilkalibron pli kaj pli aktive. Estas klare, ke Sovetunio ne havas rimedojn por venki malamikajn tankojn per la samaj tankoj, sed kontraŭtanka artilerio povas esti uzata amase.
  La E-100 en la originala modelo montriĝis tro peza je 140 tunoj, kaj la flanka kiraso estis 120 milimetroj (frunto 240 milimetroj!), eĉ laŭ angulo. Ĉi tio ne plu sufiĉis. Sen mencii la fakton, ke la Musoj estas senespere malantaŭe en sia aranĝo.
  En realeco, la Lion-tanko kaj memveturaj kanonoj - E-10, E-25 estis progresintaj germanaj veturiloj, kie la loko de la motoro, dissendo kaj rapidumujo estis kombinitaj. Tamen, la germanoj produktis multe da postrestanta ekipaĵo. Ekzemple, "Panteroj", "Tigroj", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" kun sufiĉe altaj siluetoj, kiuj postrestas en evoluo.
  Ankaŭ "E"-70 ne tute sukcesis. La veturilo estis ekipita per potenca 128-mm kanono kaj altnivela aranĝo, sed pro la deziro konservi batalŝarĝon de almenaŭ 80 pafoj kaj ne preterpasi 70 tunojn, ĝia kirasa protekto montriĝis komparebla al la "Reĝa". Tigro" - modelo 1944 kaj neadekvata por sukceso. "Tigro"-3 estas eĉ pli bone protektita. Sed sur la E-70, motoro kun turboŝarĝilo kun potenco de 1200 ĉevalfortoj estis sukcese provita , kio permesis al la tanko atingi rapidon de 60 kilometroj hore sur la ŝoseo.
  Ĉiukaze, germanaj tankoj suferis gravajn perdojn, same kiel la infanterio. Kaj eksterlandaj sekcioj kaj satelitoj de la Tria Regno perdis multe.
  Antaŭ mez-aŭgusto, la germanoj avancis nur 40-50 kilometrojn en la centro kaj estis nekapablaj akiri funkcian spacon. Kaj la perdoj montriĝis enormaj. En septembro, la nazioj lanĉis novan ofensivon en la sudo... En monato kaj duono da peza batalado, la malamiko trarompis la Kaspia Maron, detranĉante Kaŭkazon per tero.
  Sed la sovetia komando sukcesis establi provizojn per maro, kvankam koste de granda damaĝo. En novembro, la Fritz, koste de enorma fortostreĉo kaj granda damaĝo, atingis la Volgan delton. En decembro la frontlinio stabiliĝis. La interspaco inter la frontoj de Kaŭkazo kaj la ĉefa sovetia teritorio kreskis. Krome, la japanoj sukcesis fortranĉi Vladivostokon, metante la sovetian grandurbon sub sieĝon.
  Malgraŭ la blokado, Murmansko sukcesis heroe rezisti ĝis decembro 1945. Sed li tamen falis...
  En 1946, malamikecoj daŭris... La pozicio de la Sovetia Armeo-Grupo en Kaŭkazo montriĝis ege malfacila. Ili estas fortranĉitaj per tero, kaj ekzistas minaco de la fina perdo de Bakuo.
  Stalino sentis ekstreman nervozan kaj fizikan elĉerpiĝon. Furioza batalado disvolviĝis en la direkto de Tiĥvin. Estis provo savi ĉirkaŭitan Leningradon. En la grandurbo mem, manĝprovizoj estis forlasitaj dum malpli ol ses monatoj kaj manĝkartoj denove estis tranĉitaj.
  Komence, sovetiaj trupoj trarompis la frontlinion, sed poste la malamiko, kun pli alta nombro da tankoj, sukcesis fari kontraŭatakon kaj eĉ detranĉi parton de la sovetiaj trupoj. Februaro pasis en furiozaj bataloj kaj en la nordo kaj en la sudo, kie sovetiaj trupoj testis la malamikon kaj provis rekapti Stalingradon. Kaj ĉi-lasta estis parte sukcesa. Sovetiaj tankoj eksplodis en la urbon, sed, bedaŭrinde, ne povis forpeli la naziojn el tie.
  Sed la tria Batalo de Stalingrado eksplodis. Sovetiaj soldatoj ankaŭ atingis relative gravajn sukcesojn proksime de Voroneĵ. Sed eĉ tie, la Fritz, uzante grandan nombron da tankunuoj kaj ilian teknologian superecon, povis restarigi la situacion. En marto, diskoformaj helikopteroj kaj diskedoj komencis partopreni en malamikecoj grandskale. La germanoj faris plurajn plibonigojn al flugaj teleroj kaj povis lanĉi raketatakojn sur sovetiaj pozicioj kun ili. Sed praktike, la disko-aviadilo ne plenumis atendojn kiel mirakla armilo.
  Same kiel la balistika misilo von Braun montriĝis tro multekosta kaj de malalta precizeco por sia aktiva uzo en batalo por pravigi sin.
  Sed la germanoj akiris senvostajn jetajn bombaviadilojn kapablajn porti ĝis dek tunojn da kargo kaj flugi ĝis 16 mil kilometrojn (!).
  Bedaŭrinde, sovetia jetaviado ankoraŭ postrestis, kaj la malamiko dominis la aeron preskaŭ tute. Ĉiukaze, helico-movitaj aviadiloj, principe, ne povas superi reagaviadilojn en flugaj trajtoj. Kaj niaj propraj evoluoj alvenis tro malfrue. Kaj la transiro de helic-movitaj aviadiloj al reagaviadiloj estas tro dolora.
  Kaj la pilotoj devas esti retrejnitaj, la startlenoj devas esti plilongigitaj, kaj speciala speco de fuelo devas esti preparita. Nu, la motoroj mem ankoraŭ estas provataj kaj sencimigitaj!
  La germanoj trovis sin distritaj de Stalingrado... Sufiĉe strange, la Tria Regno kaj la tuta koalicio elĉerpiĝis, kaj la Ruĝa Armeo estis kiel Fenikso-birdo. Kaj aprilo kaj majo pasis en furiozaj bataloj proksime de Stalingrado. Kaj eĉ en junio, la Ruĝa Armeo ankoraŭ provis antaŭeniri, alpinglante la malamikon. Sed en julio, malgraŭ la varmego, la nazioj ankoraŭ moviĝis laŭ la marbordo de la Kaspia Maro direkte al Bakuo. Progreso estis ege malrapida. Averaĝe 1,5 kilometroj tage. Dagestano klakis reen... sovetiaj trupoj disbatis la Fritz kaj siajn aliancanojn en ĉiuj azimutoj.
  Ili venkis la malamikon kaj en la centro kaj en la nordo. Ili ne rajtis alproksimiĝi al Arĥangelsko... Sed en septembro la rapideco de la germana antaŭeniĝo en Kaŭkazo akcelis. La fortoj de la kaŭkaza grupo estis tre malplenigitaj, kaj maro de dek transportoj alvenis en kondiĉoj de malamika aera supereco en la aero de maksimume du aŭ tri. Fine de oktobro la faŝistoj tamen eniris Azerbajĝanon. Kaj en novembro ili antaŭeniris al Bakuo. Kaj komence de decembro la krautoj unuiĝis kun la turkoj en Kartvelio...
  Eĉ antaŭ marto ekzistis bataloj en Kaŭkazo, kaj Erevano ĝenerale eltenis ĝis junio 1947.
  La tutan vintron la Ruĝa Armeo senlace provis antaŭeniri. Ili malbone batis la koalicion. Kvankam la japanoj poste prenis Vladivostokon en aprilo, tio nur permesis al Sovetunio akiri pli fortan piedtenejon trans la Amur.
  Kvankam la Ruĝa Armeo ne atingis palpeblajn sukcesojn kun siaj atakoj en la vintro kaj en marto, ĝi ja instruis justan lecionon al la koalicio. Ene de la germanaj satelitlandoj, la situacio iĝis ĉiam pli plimalbonigita. Homaj rimedoj estis elĉerpitaj kaj perdoj estis grandegaj. La ekonomia ŝarĝo fariĝis tute neeltenebla. Eĉ sukcesoj ĉe la frontoj ĉiam malpli plaĉis al la eŭropa viro surstrate. La deziro al paco pli kaj pli fortiĝis.
  Sed Hitlero obstine volis fini Sovetujon. Kvankam la kalkuloj ke la Ruĝa Armeo perdus sian batalefikecon post la perdo de Bakuo ne realiĝis. En 1946, Sovetunio produktis rekordan nombron da armiloj: ĉirkaŭ 60 mil aviadiloj kaj 40 mil tankoj kaj memveturaj pafiloj, 250 mil pafiloj kaj morteroj. Jes, sovetia aviado estas ĉefe la ĉasaviadilo Yak-9, la atakaviadilo IL-2, kiu ankoraŭ estas en produktado. Yak-3 kaj LA-7 estis produktitaj en malgrandaj kvantoj. Ankoraŭ en produktado estas PE-2 kaj TU-3. Jes, aviado povas esti konsiderata malnoviĝinta kontraŭ malamikaj jetmonstroj, sed ĝi ne estas. Kiel la T-34-85, IS-3 kaj SU-100, la resto de la veturiloj estas en malgrandaj kvantoj.
  Kaj en 1947, la T-54 komencis eniri servon, kio devus esti fininta la kvalitan superecon de germana teknologio. Kompreneble, la T-54, pezanta 36 tunojn, ne povus esti pli forta ol ĉiuj malamikaj tankoj, sed ĝi facile povus konkuri kun la Panteroj kaj Tigroj.
  La ĉefa germana tanko estis la E-50, nomita la Lion-3. La veturilo estas simila al la Leono, sed kun pli potenca motoro de 1200 ĉevalfortoj kaj dika kiraso. Pezante 75 tunojn, la dikeco de la flanka kiraso de la germana tanko pliiĝis al 140 mm, kaj la fronto estis 240 mm kun 105 mm pafilo kaj barellongo de 100 el. La nova germana aŭto devus fariĝi la ĉefa. Ĝi estas pli alta ol la sovetia en armilaro kaj kiraso, sed estas pli ol duoble pli peza.
  Tamen, la T-54 ĵus komencas eniri produktadon.
  Sed la somero de 1947 estis eĉ pli varma. La germanoj denove provas ataki Moskvon. Ili ankaŭ trarompas al Saratov. La batalado daŭras ĝis malfrua aŭtuno. La Fritz ankoraŭ sukcesas preni Saratov. Sed en la Moskva areo, ili sukcesis antaŭeniri maksimume sesdek ĝis sepdek kilometrojn. Kaj Rĵev kaj Vjazma, kvankam ĉi-lasta estis duonĉirkaŭita, restis kun Sovetunio.
  Moskvo ne estis konkerita, kaj la nazioj kaj ilia brutala koalicio devas alfronti la vintron en la tranĉeoj. Ĉi-foje la sovetia komando savas homojn kaj amasigas forton. Aparte, la T-54 tanko. Kaj la 31-an de decembro 1947, la MIG-15 estis sukcese provita, kio devus fini la germanan monopolon sur reagaviadiloj en la aero.
  Vere, en februaro 1948, Leningrado falis post multjara sieĝo. Tre forta bato al la prestiĝo de sovetia potenco.
  La pozicio de Sovetunio en majo 1948 iĝis senespera. La germanoj kaj ilia koalicio kontrolas Kaŭkazon, tiam la Volgon al Saratov, kaj Tambov kun Voronezh. Poste oriente de Orel, preskaŭ apud Tula, poste en Vjazma kaj proksime de Rĵev mem, ĝis Arĥangelsko.
  Nu, kion alian oni povas fari en tia situacio? Plie, la japanoj kontrolas ĉion el Primorye laŭ la Amuro kaj kaptis sian nuran aliancanon: Mongolion.
  Kaj dum la sep jaroj de milito perdiĝis teroj sur kiuj almenaŭ duono de la loĝantaro de Sovetunio vivis antaŭ la okupado, kaj eble pli. Dum la sep jaroj de milito, la Ruĝa Armeo nereveneble perdis almenaŭ dudek milionojn da soldatoj kaj oficiroj. Ne kalkulante tiujn, kiuj fariĝis vunditaj aŭ kriplaj. Ne kalkulante la grandegajn perdojn de amasa bombado, senŝeligado kaj malsato.
  Eĉ konsiderante la evakuitajn familiojn, Stalino havis ne pli ol cent milionojn da laborfortoj lasitaj sub sia regado, verŝajne eble malpli. El tiuj, ĉiu kvinono estas redaktita en la armeon. Ĉirkaŭ dudek milionoj da malsamaj soldatoj. Infanoj ekde la aĝo de kvin jaroj, pensiuloj kaj handikapuloj de la unua kaj dua grupoj rajtis uzi la maŝinojn.
  La lando estas ege mobilizita. La produktado de armiloj en 1947 malpliiĝis nur iomete... Do estas tro frue por ĉesigi la landon de la sovetianoj!
  Stalino mem, ĉiuokaze, ne opiniis tion. Kaj Hitler ankaŭ volis premi Rusujon - por ricevi ĉion tuj! Do tute ne estis kompromiso.
  En la somero, la germanoj lanĉis novan atakon kontraŭ Moskvo. Ili ankoraŭ esperis, ke ili povas rompi la ĉefurbon kaj fini Sovetujon. De la Ruĝa Armeo, Moskvo estis kovrita de pli ol tri milionoj da soldatoj kaj milicoj. Ili estis armitaj per dek du mil tankoj kaj memveturaj pafiloj. Vere, estas nur ĉirkaŭ kvincent T-54, ĉefe T-34-85 kaj SU-100 batalis. La IS-3 jam estis nuligita antaŭ tiu tempo. Tre malmultaj IS-4-tankoj estis produktitaj pro la teknologia nefidindeco de tiu mastodoto. Ses IS-7-tankoj estis produktitaj, sed ĉi tiu veturilo ne iris en amasproduktadon. Kvankam, verŝajne vane. Ĝi povis penetri la 240 mm kirason de la 75 tunoj Lev-3 per sia 130 mm kanono. Vere, la germanoj havis pli altnivelan tankon, la Reĝan Leonon, pezan 100 tunojn kun motoro de 1800 ĉevalfortoj, kaj 128 mm kun tre longtuba pafilo kun komenca kuglo-rapido de 1260 metroj je sekundo.
  Sed Stalino iel perdis intereson pri peza ekipaĵo, kaj preferis: prefere malgranda, sed malproksima.
  Sed la kvar militistoj: Zoja, Viktorio, Elena, Nadeĵda ne opiniis tion. Kaj ili ĵus ricevis la IS-7-tankon sub sia kontrolo. Cetere, kaj ĉe numero sep. Do la kvar faris ĉi tiun aŭton je sia propra elspezo. La knabinoj trovis orajn ligojn en Siberio kaj donacis ilin al la Ministerio pri Defendo-fonduso. Kaj nun ili mem volis pafi de ĉi tiu mirinda maŝino.
  Kaj la grava tago de la 22-a de junio 1948 ĵus alproksimiĝis. La trupoj de Hitler ĵus gvidis la loĝantaron, provante preteriri kaj ĉirkaŭi la sovetian urbon Rĵev.
  Kaj la kvar filinoj de rusaj demiurgaj dioj, kiel ĉiam, decidis interveni en kritika momento por Rusio! Ili ĉiam savas sian Patrujon - Rus' - en la ĝusta tempo kaj loko!
  
  
  
  
  SE NE ESTUS ŜTALA AGRAFLO
  Ĝenerale, strange, en la plej multaj paralelaj universoj la kurso de la Dua Mondmilito kaj la Granda Patriota Milito estis eĉ pli malbona por Rusio ol la realo. Eble ĉar la faŝisma reĝimo, kiu regis Eŭropon, havis multe pli da potencialo ol ĝi povis realigi. La kombinaĵo de brutala totalismo kaj merkatelementoj de la ekonomio estas pli efika ol la liberala kapitalismo de la Okcidento kaj la centralizita, burokratia stalinisma modelo. Feliĉe, pro kelkaj kialoj, kaj objektivaj kaj subjektivaj. Pro granda bonŝanco, la nazioj ne povis uzi siajn atutojn.
  Kiom da germanaj spionoj malsukcesis nur pro tio, ke la germanoj uzis rustorezistan ŝtalan skrapilon en dokumentoj, kaj la rusoj uzis simplan feron? Kaj kiel tia eta afero decide influis la kurson de la milito?
  Ĉiukaze ekzistis paralela universo, kie jam en oktobro 1941, unu tre zorgema spionoficiro hazarde malkovris ĉi tiun fakton. Veraj sovetiaj dokumentoj kaj falsaj germanaj estas malsekaj kaj... Ĉe sovetiaj dokumentoj la paperklipo estas rusta kaj tio rimarkeblas, sed ĉe germanaj ne.
  Ĉi tio estas malgranda afero, sed ĝia influo sur la kurso de la Granda Patriota Milito montriĝis tre signifa.
  Evitinte fiaskojn kaj laborinte sub la kontrolo de germanaj agentoj, ili malkovris signifajn signojn de la preparado de sovetiaj soldatoj de ofensivo proksime de Stalingrado. Tiel konvinke, ke la obstina Adolf Hitler konsentis kun tio kaj donis la ordonon regrupigi la naziajn trupojn postenigitajn sur la Volgo. Kaj tio gravis.
  Se dum la operacio Rĵev- Sychov , la Ruĝa Armeo, havanta pli ol duoble pli da fortoj ol la Germana Armeo, ne povis trarompi la germanan defendon, tiam ĉe Stalingrado la ekvilibro de fortoj estis pli favora por la nazioj.
  Kaj la vetero la 19-an de novembro 1942 ne estis favora al ofensivaj operacioj. Aviado, precipe atakaviadiloj, ne povis eki, kaj artileriobombado havis nur ekstreme limigitan efikon al la evoluintaj defendoj de la malamiko. Sovetiaj trupoj, ofensivo, blokiĝis. Eĉ la deplojo de tankkorpoj ne povis rompi truon en la defendo de Hitler.
  Furioza batalado ankaŭ eksplodis en la direkto Rzhev-Sychov. Ili daŭrigis en la Novjara Tago. Nur tiam, suferinte gravajn perdojn, sovetiaj trupoj ambaŭdirekte suspendis sian ofensivon. Hitlero rezistis sur Volgo, sed la germanoj komencis esti batitaj en Afriko. Churchill nomis la ofensivon de Montgomery en Egiptujo: la fino de la komenco. Li ankaŭ deklaris, ke nun la aliancanoj nur venkos.
  Efektive, Rommel, malgraŭ la daŭranta translokigo de grandaj fortoj al Afriko, estis malbonŝanca kaj lia armeo suferspertis malvenkon post malvenko. Por certigi la kondukon de milito sur du frontoj, la Tria Regno devis deklari totalan mobilizadon en februaro 1943.
  Krome, la ĉefaj celoj de Operacio Blau ne estis atingitaj. Tamen, en la vintro de 1942-1943, la Germana Armeo, male al reala historio, sukcesis eviti gravan malvenkon en la oriento. Fine de januaro, sovetiaj trupoj rekomencis sian ofensivon en la centro: la tria Rĵev-Sychov-operacio kaj proksime de Stalingrado. Sed ne kuraĝas trarompi malamikon sidantan en forta defendo. La bataloj nun rememoris la Unuan Mondmiliton. Lingering, pozicia. Kiam tiu, kiu atakis, perdis pli ol tiu, kiu defendis.
  Operacio Iskra por liberigi Leningradon estis prokrastita. Stalin volis fortranĉi la Rĵev-kornicon kiel eble plej rapide kaj venki la malamikon ĉe Stalingrado. La germanoj, rememorante la lecionojn de la pasinta vintro, aktive defendis sin. Kaj ĝis nun ili sukcesis forpuŝi la atakon de sovetiaj trupoj. Kiel evidentiĝis, kiam la Krauts estas pretaj, ne estas facile trarompi iliajn defendojn. Kaj la kvalito de la germanaj armitaj fortoj ankoraŭ estas plej bona.
  La sovetia ofensivo daŭris ĝis la fino de februaro, sed neniam estis sukcesa.
  Komence de marto, la sovetia komando provis ofensivon en la direkto de Voronezh. Post komencaj sukcesoj, la Ruĝa Armeo venis sub kontraŭatakon Mainstein . Grandaj sovettrupoj estis ĉirkaŭitaj kaj estis devigitaj batali sian vojon reen. La perdoj, precipe en teknologio, montriĝis por grandaj, kaj la germanoj kaj iliaj aliancanoj povis akiri piedtenejon en ĉi tiu direkto kaj tute kaptis Voronezh kaj ĝiajn antaŭurbojn.
  Dum la kontraŭatako de Mainstein, "Panteroj" kaj "Tigroj" unuafoje partoprenis en la batalo. La novaj tankoj parte plenumis siajn atendojn. Se uzite ĝuste, ili estis pli bonaj ol sovetiaj veturiloj en venonta batalo.
  La printempa degelo ekestis kaj trankvilo regis sur la orienta fronto. Furioza batalado furiozis en Tunizio.
  La Fuhrer provis konservi ponton en Afriko je ajna kosto. Por atingi tion, la nazioj eĉ decidis fari senprecedencan paŝon. Ili donis al Franco ultimaton: aŭ li lasas germanajn soldatojn tra Ĝibraltaro, aŭ li estas faligita, kiel la Vichy-registaro. La Generalisimo malvarmiĝis kaj konsentis. Samtempe, li turnis sin al la registaroj de Britio kaj Usono kun larmopeto: ne deklari militon al Hispanio, ĉar tio ne okazis laŭ lia volo!
  La 15-an de April, 1943, la germanoj komencis la atakon kontraŭ Ĝibraltaro, ĵetante la plej malfruajn Tigrojn kaj Panterojn. La fortikaĵo falis sub la atakoj de centoj da tankoj en du tagoj. La atako estis ordonita fare de Paulus, revokita de la orienta fronto. Ironie, la germanoj povis kapti la lastajn kvaronojn, la domojn de Stalingrado kaj la Stalingrado-fabrikojn nur antaŭ la 1-a de aprilo 1943. Tiel, Paulus parte rehabilitis sin kaj ricevis la titolon de feldmarŝalo kaj glavoj al la kverkfolioj de la kruco de la kavaliro por komenci.
  La kapto de Ĝibraltaro blokis britan kaj amerikan aliron de la okcidento ĝis Mediteranea Maro. Kaj krome, la nazioj mem povis invadi Maroko je la plej mallonga distanco, deturnante parton de la Aliancitaj fortoj de Tunizio.
  La premo sur la tunizia ponto malfortiĝis, kaj tiam Rommel denove estis translokigita. Hitler decidis frostigi armeajn operaciojn en la Oriento por nun kaj provi preni kontrolon de Mediteranea Maro.
  La sovetia komando ankaŭ komencis adheri al atend-kaj-vidi taktikoj. Jen kion faris Stalino en la reala historio, kaj jen kion li decidis fari nun. La kapitalistoj mem sangu la malsaĝulojn. Ili martelu unu la alian, kaj ni kolektos niajn fortojn kaj batos kiam ili estos tute elĉerpitaj.
  La germanoj daŭre tenis nordan Tunizion, kaj soldatoj sub la ordonrajto pri la nova Feldmarŝalo Paulus avancis sur Kazablankon. La amerikanoj alfrontis Tigrojn kaj Panterojn. Montriĝis, ke ilia Sherman estis malforta kontraŭ tiaj tankoj, same kiel la modernigita T-4.
  Kaj Churchill, post tri monatoj da hezito, tamen deklaris Militon kontraŭ Hispanio. Tamen, antaŭ tiu tempo la germanoj jam kaptis la tutecon de Maroko kaj invadis Alĝerion. Tial, tio ne venis kiel ŝoko al Franco. La 25-an de julio, germanaj trupoj kaptis la ĉefurbon de Alĝerio kaj kaŭzis gigantan malvenkon al la britoj. Sukceso estis faciligita per kontraŭatako de Rommel, kaj la subita malvenko kaj alteriĝo de Kissilring sur Malto.
  La orienta fronto estis stabila kaj trankvila. Stalin, kies trupoj suferspertis gravajn perdojn en antaŭaj bataloj, replenigis la Ruĝan Armeon. La germanoj ankaŭ formis novajn sekciojn kaj transdonis ilin trans la Ĝibraltara Markolo al Mediteranea Maro.
  La agado de germanaj submarŝipoj kondukis al la fakto, ke la tunaro de la usonaj kaj britaj flotoj komencis malpliiĝi. Kaj ĉi tio ankaŭ ne kontribuis al sukceso en la bataloj por la plej granda suda maro en Eŭropo.
  La minaca situacio en Mediteraneo kondukis al tio, ke la 6-an de aŭgusto Churchill decidis alteriĝi en Francio. Sed la operacio okazis sub malfavoraj vetercirkonstancoj kaj estis malbone preparita.
  La 10-an de aŭgusto, Rommel kaj Paulus unuiĝis, formante fortan kaldrono en orienta Alĝerio. Kaj la 19-an de aŭgusto Mainstein, la insida majstro de kaptiloj, fortranĉis la aliancanajn trupojn de la marbordo.
  La sukceso de la Fritz estis faciligita per la nedecidemo de la amerikanoj, kiuj konsideris la alteriĝon en Francio en 1943 trofrua, kaj akuta manko de alteriĝo-navedoj. Trankvilo ĉe la orienta fronto. Krome, aviada produktado en Germanio pli ol duobliĝis en 1943, superante tridek du mil aviadilojn jare - feliĉe la germanoj havis pli da laborforto kaj teritorio sub sia kontrolo ol realeco. Kaj la novaj veturiloj Focke-Wulf kun fortaj kirasoj kaj armiloj, same kiel 30-milimetraj kanonoj, kaŭzis tro da damaĝo al aliancita aviado.
  La katastrofo en Alĝerio kaj Francio igis aŭguston 1943 vere nigra por la aliancanoj.
  Stalino eĉ estis kontenta pri tiaj sukcesoj. Sed la pacienco de Churchill finiĝis. En la Oriento, eĉ aerbataloj preskaŭ ĉesis, kaj partia agado malpliiĝis. La germanoj formis pli kaj pli novajn korpojn el iamaj sovetiaj civitanoj kaj eĉ kreis ion kiel marionetaj lokaj registaroj. Do, apartaj brigadoj de lokaj naciistoj el la oriento jam batalis en Afriko.
  La bulgara caro Boriso ankaŭ sendis tri el siaj plej bonaj sekcioj al Tunizio, ŝajne esperante ricevi kelkajn koloniojn por li mem sur la malhela kontinento.
  En septembro, Rommel lanĉis gravan ofensivon en Egiptujo. Li sukcesis, uzante la kvantan kaj kvalitan superecon de fortoj, kapti Tripolon semajnon post la signalo por la atako.
  La britoj kaj usonanoj suferis malvenkon post malvenko en Libio. Sub tiuj kondiĉoj, Churchill sciigis la suspendon de iuj helpprovizoj al la bolŝevika Sovetunio kaj postulis la tujan intensigon de malamikecoj. Stalino ŝajnigis ignori la ultimatojn. Kvankam, kompreneble, preparoj por ofendaj agoj estis efektivigitaj. Sed Koba estis ruza kaj eĉ provis provi la akvojn por aparta paco. Unu, antaŭ la fino de septembro, la germanoj kaptis tutan Libion, inkluzive de Tolbuk, kaj eĉ trarompis Egiptujon al Aleksandrio.
  Paulus sukcesis preteriri la plej gravan anglan fortikigitan punkton kaj iri suden al Nilo. Fakte, ĉi tio literumis katastrofon por Britio en Egiptujo. Tiam la germanoj povus iri al la Suez-kanalo kaj iri al Irako, kaj poste ne malproksime de Bakuo.
  Prokrasto iĝis danĝera, kaj Stalino donis la ordonon rekomenci la atakon kontraŭ Rĵev, same kiel rekapti Stalingradon, kaj samtempe disbati la malamikon en la Norda Kaŭkazo.
  Tio estas, en oktobro, malamikecoj tuj rekomencis en tri direktoj. Kaj en novembro ankaŭ pri Leningradsky.
  Tamen, estis ne facile trarompi malamikon kiu estis bone fosita kaj havis potencajn pezajn Panther kaj Tiger tankojn. Sovetiaj soldatoj alfrontis profundajn poziciajn defendojn. Kaj en defendo, la novaj germanaj tankoj kaj memveturaj pafiloj funkciis bone.
  Do ne estis gravaj progresoj en oktobro kaj novembro. Krom se la germana ofensivo estis ĉesigita ĉe la Suez-kanalo. Kaj tiam nur provizore... Tamen Paulus kaj Rommel turnis siajn trupojn al Sudano. Kaj ili komencis konkeri Afrikon.
  La Germana Armeo ankoraŭ ne estas preta ataki vintre.
  Krome, la Krauts metis grandajn esperojn sur la Panther-2 kiel pli progresinta maŝino kaj la Tiger-2 kaj Lion.
  La vintro pasis en la provoj de la Ruĝa Armeo trarompi la defendojn de la Krauts. Sed nenie eblis atingi grandajn sukcesojn. Eĉ se sukceso okazis, la malamiko restarigis la situacion per kontraŭatako.
  Kaj la situacio daŭre plimalboniĝis. En Britio, sur la fono de militaj malvenkoj, ekestis politika krizo. Malfida voĉdono estis pasigita kontraŭ la kabineto de Churchill. Kiel povus esti alie, se la pli saĝa Paulus forpuŝus Anglion el Sudano kaj Etiopio.
  La nova registaro ofertis al Germanio apartan pacon. Surbaze de la pli grandaj usonaj perdoj de la germana submara floto, Roosevelt ne kontraŭis. Krome, lia pozicio en Ameriko estis skuita. Kaj la japanoj sukcesis gajni kelkajn malgrandajn venkojn, malrapidigante la usonan antaŭeniĝon. Do, la vidpunkto - nia kabano sur la rando triumfis.
  Hitler tamen unue prezentis troajn kondiĉojn. Tiam la kompromiso estis la Francaj Landoj kaj Egiptio, same kiel kio antaŭe apartenis al Italio estis resendita. Sudano ankaŭ falas en la posedon de la Tria Regno, sed la Suez-kanalo estas funkciigita komune.
  Tiel, doninte al si liberan manon en la Okcidento, la Fuhrer ĵetis sian tutan forton en la Orienton. La nazioj komencis sian ofensivon kontraŭ Moskvo en majo. Danke al la franca kaj angla kolonioj, Libio jam havis sufiĉe da petrolo, kaj Hitler volis kiel eble plej rapide venki.
  Plie, Türkiye ankaŭ malfermis duan fronton.
  Tamen la Ruĝa Armeo jam montris nekredeblan forton kaj heroecon en la bataloj por la sovetia ĉefurbo. Averaĝe, la rapideco de germana antaŭeniĝo ne superis unu kilometron tage. Ĝis la fino de aŭgusto, la nazioj povis antaŭeniri maksimume cent kilometrojn kun trarompa larĝo de iom pli ol tricent.
  Ili alproksimiĝis al Moskvo, sed renkontis la Mozhaisk-defendlinion. Ĉi tiuj estis modestaj rezultoj. Krome, sovetiaj trupoj konstante kontraŭatakis la malamikon. Novaj sovetiaj tankoj T-34-85 kaj IS-2 partoprenis en la bataloj. Oni ne povas diri, ke la germanoj tute perdis siajn avantaĝojn, sed la Ruĝa Armeo ne staris senmove, nek la scienco!
  Aperis novaj sovetiaj batalantoj Yak-3 kaj LA-7, kapablaj konkuri kun germanaj helicmovitaj aviadiloj. Vere, la malamiko havas tre fortajn reaktivajn atutojn kontraŭe. ME-262 kaj HE-162 havis neniujn analogojn en la mondo. Hitler ankaŭ decidis malpermesi la produktadon kaj disvolviĝon de tankoj pli malpezaj ol kvindek tunoj. Kiel rezulto, la T-4 kaj la Pantero estis prirezignitaj. "Panther"-2 rezultis pezi 50,2 tunojn kaj havi potencan pafilon kun motoro de 900 ĉevalfortoj. "Reĝa Tigro" kaj "Leono" eĉ superis la pezon de la monstroj de 70 tunoj. Laŭ partia rezolucio, sovetiaj aŭtoj ne superis 47 tunojn en pezo.
  Ne sukcesis preni Moskvon, la nazioj turnis sian atenton al Leningrado. Ili estis vere malsanaj de ĉi tiu urbo. Masiva senŝeligado komenciĝis en septembro. Ili ankaŭ inkludis 1000mm kalibrokanonojn kaj flugilhavajn robotkuglojn.
  Hitler ordonis preni Leningradon je ajna kosto.
  La grandurbo sukcesis repuŝi tri atakojn en septembro kaj oktobron. Tamen, la germanoj povis antaŭeniri dek ĝis dudek kilometrojn, kaj ankaŭ kaptis la Peterhof-ponton. En kelkaj lokoj, iliaj trupoj envojaĝis la grandurbon, plimalbonigante la funkcian pozicion de la grupo. En novembro 1944, post kiam la nazioj venkis en la parlamentaj elektoj, Svedio ankaŭ eniris la militon kontraŭ Sovetunio.
  Ĝi aktive reklamis la sloganon: venĝo pro la malvenkoj de Petro la Granda kaj Aleksandro. Novaj svedaj sekcioj alvenis ĉe la fronto kaj, kune kun la finnoj, komencis atakon sur la grandurbo de la nordo. Kaj la nazioj rekomencis atakojn uzante, interalie, la Sturmtiger kaj la eĉ pli potencan Sturmaus , same kiel la E-100-tankon, la unua seria monstro de la mondo pezanta pli ol cent tunojn.
  Malgraŭ la masiva heroeco kaj rezisteco de sovetiaj soldatoj kaj milicoj, same kiel malespera deturna kontraŭatako sur Novgorod, la grandurbo ne povus esti savita. Tamen, la lasta kvarono ne falis ĝis la 27-an de januaro 1945, montrante ekzemplon de senlima rezistemo. Kaj la urbo mem daŭris tutan blokon: 1270 tagojn! Verŝajne la plej longa blokado de urbo en modernaj militoj.
  Kvankam la germanoj kaj iliaj aliancanoj suferspertis enormajn perdojn, la celo estis parte atingita. La dua plej granda kaj grava sovetia urbo falis, kaj la manoj de la plej potenca malamika grupo estis liberigitaj.
  Vintre la batalado estis furioza. La germanoj uzis seriajn, reagaviadilojn per sia tuta forto. Sovetunio ne havis egalan potencon kontraŭ ili. Tio malfaciligis atingi avantaĝon en la aero. Male, la malamiko regis tie. Same kiel dum germanaj tankoj konservis siajn avantaĝojn. Kaj ili eĉ pliigis ilin kun la apero de la serio "E".
  Kompare kun la Tigroj kaj Panteroj, la E-seriotankoj havis pli densan aranĝon, malaltan silueton, kaj kiel rezulto, multe pli dikan kirason laŭ angulo.
  La respondo de sovetia scienco ĝis nun estis nur la IS-3, pli forta gvatturetfruntprotekto. La T-54 daŭre estis evoluigita, kaj la T-44 ne estis pli sukcesa.
  Hitler, aliflanke, ŝanĝis siajn planojn en majo 1945. Kaj limigante sin al individuaj atakoj, li faris la ĉefan ofensivon en Kaŭkazo. Estis pli oportune batali tie. Do post la kapto de Stalingrado, provizi la sovetian grupon montriĝis malfacila. Krome, en februaro, sovetiaj soldatoj kaŭzis fortan malvenkon al la otomanoj en Transkaŭkazio, devigante la turkojn fuĝi de Erevano kaj liberigi la Kars-regionon.
  La germanoj trarompis la defendojn kaj, pasante laŭ la Volgo, atingis la Kaspian Maron. Grozno falis la 15-an de junio, post obstina batalado, Suĥumi la 23-an de junio, Zugdidi la 29-an de la sama monato. Tbiliso estis prenita fine de julio kune kun Kutaisi. En aŭgusto, la faŝismaj vulturoj finfine kaptis Dagestano, same kiel Poti, kaj atingis Armenion de la nordo. En septembro ili unuiĝis kun la turkoj, kaj la atako kontraŭ Bakuo komenciĝis. La ŝlosila urbo eltenis ĝis la 6-a de novembro 1945. Kelkaj bataloj en la montoj, precipe en Erevano, daŭris ĝis la fino de decembro.
  Furiozaj bataloj ankaŭ okazis en la centro. La germanoj povis proksimiĝi al Tula kaj eĉ preni Kalinin, sed tiam ili estis haltigitaj. Tamen la frontlinio proksimiĝis, kaj de la ĉefurbo jam restas ne pli ol okdek kilometroj.
  La jaro 1946 komenciĝis per varma vintro. La sovetia komando, volante malhelpi la germanan ofensivon, urĝe rapidis al la malamiko.
  Ve, la avantaĝo de la malamiko en la aero nur pliiĝis. Luftwaffe reagaviadiloj, bedaŭrinde, estis konstante plibonigitaj. Novaj modifoj de la ME-262 aperis, inkluzive de ultra-rapida. Ankaŭ forta ĉasaviadilo TA-183, pli progresinta kun svingitaj flugiloj HE-262, kaj vera ĉefverko de aviadila inĝenierado ME-1010 kun kontrolitaj svingitaj flugiloj.
  Kaj la ĉefa batalanto de Sovetunio restis la Yak-9. La aŭto iam estis nova, sed nun estas klare malnoviĝinta.
  Sed la Luftwaffe ankaŭ havas la Yu-287, kaj la bombaviadilo Yu-387, TA-400, TA-500 aperis. Kaj atakaviadiloj estas jetaj. Kaj la HE-377 estas reaktiva kaj la HE-477 ankaŭ estas reaktiva kaj multcela.
  Kaj la E-70-serio kun tankoj tiom pezaj kiel la "Reĝa Tigro", sed kun multe pli forta protekto.
  Kaj la vera ĉefverko estis la piramida tanko montrita en metalo por la naskiĝtago de la Fuhrer la 20-an de aprilo 1946. Hitler persone donis al li la nomon "Imperia Leono".
  La veturilo estis formita kiel longforma, platpremita piramido, kun malgrandaj rulpremiloj kovrantaj la tutan fundon de la tanko. Tiel, ĝi ne havis pleton, kiu signife pliigis transkampan kapablon. Krome, la tanko ne havis tegmenton, kaj ĝia kiraso de ĉiuj anguloj havis altan angulon de racia inklino. Pezante 99 tunojn, la veturilo estis armita per 128 mm kontraŭaviadila kanono kun barellongo de 100 EL, havis motoron de 1800 ĉevalfortoj, kaj frontan kirason de 300 mm. Plie, la slaboj estas je grandaj anguloj de racia kliniĝo, en la unua fronta duono kaj 250 milimetroj en la dua klinita duono. Tiel, ĝi rezultis esti la plej potenca tanko en la mondo, nepenetrebla de ĉiuj pafpunktoj kaj kiam atakita per bomboj de supre.
  La Fuhrer tuj ordonis, ke ĝi estu produktata kiel eble plej rapide kaj samtempe krei atakmodifon per obuso kaj bomboĵetisto.
  Do la nazioj provizis, ili devis esti frakasitaj. Sed, bedaŭrinde, tre obstina kaj teknike forta malamiko estis kaptita. Kaj fine de majo, laŭ tradicio, kiam la vojoj sekiĝis, komenciĝis la ofensivo.
  La Fritz provis preteriri Moskvon kaj Tula. La bataloj furiozis kun senprecedenca intenseco kaj amplekso. Sed la sovetiaj trupoj estis indaj esti nomataj nevenkeblaj. En tri monatoj da kontinuaj bataloj, la nazioj povis nur ĉirkaŭi Tula kaj atingi Kashina kaj alproksimiĝi al Moskvo de la nordo, parte fortranĉante komunikadojn. La batalado jam okazis sur la stratoj de la urbo mem.
  Stalin forlasis la ĉefurbon kaj evakuis al Kuibyshev. Sed la nazioj komencis atakon kontraŭ Saratov en julio. Ĉi tiu urbo falis la 8-an de aŭgusto. Ĉar Kuibyshev nun trovis sin danĝere proksima al la fronto, tiu ĉefkomandanto movis sian ĉefsidejon al Sverdlovsk. Batalado en Moskvo daŭris en septembron. La 18-an, Kashira falis. Komence de oktobro, la ĉefurbo de Sovetunio preskaŭ estis ĉirkaŭita, kaj la 29-an, post obstina batalo, ankaŭ Kuibyshev falis. Krome, la germanoj kaptis Guryev kaj Uralsk.
  Novembro estis plena de terura batalado. La 7-an de novembro, la Krauts trarompis al Kremlo, sed estis movitaj reen per malespera kontraŭatako. Kaj dum ĉi tiu batalo mortis la aganta komandanto de Moskvo, marŝalo Rokossovsky!
  Kaj la fama sovetia piloto Kozhedub malflugis la centan germanan aviadilon, iĝante la unua sovetia persono, kiu ricevis la titolon de kvaroble Heroo de Sovetunio. Kaj ankaŭ la 7-an de novembro 1946.
  La 4-an de decembro, la blokadringo ĉirkaŭ Moskvo estis finfine fermita. Sed la ĉefurbo kaj la restaĵoj de sia heroa garnizono batalis ĝis la ortodoksa Kristnasko la 7-an de januaro 1947 .
  La atako kontraŭ la ĉefurbo estis gvidita fare de Mainstein. Pro tio al li estis premiita la dua Ordo de la Grandkruco de la Fera Kruco post Hermann Goering.
  Sed la milito ankoraŭ ne finiĝis. Stalino el Sverdlovsk promesis daŭrigi la batalon. La germanoj ankaŭ estis sufiĉe elĉerpitaj. En la sudo, iliaj soldatoj alproksimiĝis al Penza kaj Uljanovsk kaj ĉesis. En marto, la sovetianoj lanĉis kontraŭatakojn. Sed en aprilo ili ankoraŭ estis devigitaj forlasi Rjazan. Kaj en majo, la nazioj ĉirkaŭis la urbon Gorkij, kaj trarompis al Kazan de la sudo. En junio, la Krauts kaptis Orenburgon kaj alproksimiĝis al Ufa. Rezisto al la Ruĝa Armeo malfortiĝis, laboretoso falis kaj amasaj dizertoj komenciĝis. Tamen ili ĉiam estis tie, sed post la falo de la ĉefurbo ili multfoje intensiĝis. Neniu havis ian deziron morti por Stalin. Sed homoj batalis kontraŭ faŝismo por sia Patrujo.
  La aŭtoritato de la sovetia registaro ankaŭ falis. En julio, la germanoj krevis en Sverdlovsk. Stalin kaj lia sekvantaro translokiĝis al Novosibirsk. En Uralo, batalado furiozis ĝis aŭgusto... La germanoj estis malhelpitaj de la streĉado de komunikadoj kaj la aktivaj agoj de la partizanoj. Sed plua milito jam perdis sian signifon.
  Stalino tamen ankoraŭ esperis pri io. La germanoj penetris en Tobolsk en septembro. Sed ili estis prokrastitaj de fortaj aŭtunaj pluvoj. La proksimiĝo de vintro ĉesigis la ofensivon en Siberio, sed la nazioj sukcesis kapti la tutan Mezazion. Vintre ili ne kuraĝis iri al Novosibirsk. Sed Stalino ankaŭ estis malbonfarta, kaj li moviĝis al pli varma Vladivostoko.
  La jaro 1948 alvenis. La nazioj jam estis armitaj per diskedoj. Krome aperis pli kompaktaj tankoj kun turbojetmotoroj. Fakte, post kiam ĝi varmiĝas, restas nur ke ili venke marŝu kaj okupu la urbojn.
  Sed Beria venenis la jam grave malsanan Stalinon kaj proponis la kapitulacon de la Tria Reich, kondiĉigita de la konservado de sovetia potenco en Siberio.
  Hitler, kiu estis diable laca de la milito mem, preskaŭ konsentis, sed unue, li kaptis Novosibirskon en majo 1948. Kaj la kapitulaco estis subskribita la 22-an de junio 1948, en simbola dato - ĝuste sep jarojn de la momento de la atako kontraŭ Sovetunio. Tiel finiĝis la Dua Mondmilito. Usono venkis Japanion reen en 1945 kaj testis atombombon. Do la Fuhrer ne havas komercon iri eksterlanden.
  Beria tamen ne longe regis. La plej fama sovetia aso, aermarŝalo kaj sepfoja heroo de Sovetunio Kozhedub, povos fari militan puĉon kaj renversi la nepopularan prezidanton de la Ŝtata Defenda Komitato. Beria kaj kelkaj el liaj komplicoj estis pafitaj. En la Tria Regno mem, en marto 1953, patriotoj finis Hitleron. Kaj Goering mortis pro drogmanio iom pli frue, dum Himmler estis pafita pro suspektoj pri komploto.
  Furioza lukto rezultiĝis inter la SS, gvidita fare de Schellenberg, kaj la armetrupoj, gviditaj fare de Generalissimo Mainstein. Ĉio ĉio rezultigis civitan militon. Kiel rezulto, la Tria Reich kolapsis. Kaj la reduktita Sovetunio komencis iom post iom restarigi sian influon. Historio denove iris en spiralon. La fantazia leviĝo de Germanio, pli ŝvelinta ol la imperio de Ĝingis-Ĥano, poste la morto de la ĉefa gvidanto - kaoso kaj formorto.
  Kaj la laŭgrada kunveno de princlandoj, nur la urbo Bajkalsk fariĝis la ĉefurbo. Sovetunio, dividita en multajn provincojn kun marionetaj provincoj starigitaj de la germanoj, denove unuiĝis. La plej granda venko estis la aneksado de Moskvo, kiu forĵetis la nazian jugon. Vere, Ukrainio, Belorusio kaj la baltaj ŝtatoj, same kiel Kartvelio, Armenio kaj Azerbajĝano konservis sian suverenecon. Post la kolapso de la Tria Regno, Usono fariĝis la monda hegemono. Por-usona registaro ankaŭ estis establita en Ĉinio.
  Sed iom post iom la ĉiela imperio iĝis pli kaj pli sendependa. En Sovetunio, post la fakta diktaturo de Koĵedub, esence prezidenta konstitucio estis establita, sed kun duperioda limo en potenco. La elektoj estis okazigitaj sur alternativa bazo, kaj la posteno de prezidanto havis alian nomon: popolprezidanto.
  La lando havis miksitan kaj rapide evoluantan ekonomion.
  Sed jen kiel la historio ŝanĝiĝis de unu papereto. Ili perdis la Duan Mondmiliton, kvankam ili kuraĝe batalis. Kaj la rezulto estis katastrofa. Cetere Germanujo povis akiri grandecon nur dum kelka tempo.
  Kaj Usono iom post iom perdis influon, la mondo fariĝis multpolusa, kio signifas, ke estis pli kaj pli da kaoso en ĝi. Male, estas malpli da ordo. Kaj proksimume same kiel en la nuna dudekunua jarcento.
  Nu, kial la homaro tiom altiras fragmentiĝo kaj kaoso?
  
  
  TROCKI ANstataŭ STALIN
  La kampanjo de Tuĥaĉevskij kontraŭ Varsovio montriĝis malsukcesa ĉefe pro la kulpo de Stalino - kiu, anstataŭ kovri la sudan flankon de la Ruĝaj trupoj avancantaj sur Varsovio. turnis la Unuan Kavalerian Armeon direkte al Galegio. Krome, malgraŭ la grandaj fortoj kiuj estis sub la komando de Jozefo, li sukcesis esti venkita fare de la poloj. La Ruĝa Armeo perdis la batalon de Varsovio. La poloj lanĉis kontraŭofensivon, okupitan teritorion inkluzive de Slutsk kaj eĉ okupis Minskon dum pluraj tagoj.
  Tamen, la Okcidento tiam ne kuraĝis financi plian sangan militadon kun la bolŝevikoj. Varsovio faris pacon, kaj la civita milito rapide finiĝis.
  Sed ekzistas alternativa kurso de historio kaj unu el la multaj paralelaj universoj. Tie, Lenin ordonis la forigon de Stalin, kiu ne estis tre talenta en armeaj aferoj kaj la kaprica, de ordonrajto pri la suda flanko, kaj establis la unuecon de komando de Tuĥaĉevskij, konservante Budyonny super la Unua Kavalerio.
  En ĉi tiu kazo, provo kontraŭatako de sude de Varsovio malsukcesis, kaj la inspira Ruĝa Armeo estis venka en furioza batalo. La ĉefurbo de Pollando falis. Post starido tie por tempeto kaj ricevado de pliaj plifortikigoj, Tuĥaĉevskij pluiris al Lvov kaj Krakovo.
  Dum iom da tempo la batalado daŭris kontraŭ Wrangel, kaj kun plia atako kontraŭ Krimeo. Tiam la Ruĝa Armeo okupis la baltajn ŝtatojn en la nordo, kaj liberigis Azerbajĝanon, Armenion, kaj Kartvelion en la sudo. Estis provizora paŭzo. Soveta Rusio bezonis ripozon kaj provizoran ripozon, kio fariĝis la NEP. Sed Trockij ankoraŭ insistis pri la reveno de ĉiuj landoj de la cara Rusio. Kiel rezulto, en la somero de 1921, la Ruĝa Armeo okupis Finnlandon, kun la koniveco de la Okcidento.
  En 1922, Primorye estis konkerita, tiam norda Saĥaleno. Trockij, kies aŭtoritato kiel Prezidanto de la Armea Revolucia Konsilio plifortiĝis signife, sukcesis preni la lokon de Lenin kaj delokigi Stalin, kiu estis forigita al sekundara rolo.
  Sufiĉe strange, ĉar persona potenco plifortiĝis, elementoj de kapitalismo iĝis ĉiam pli fortaj en la ekonomio.
  Trockij mem iĝis maldekstrulo plejparte pro la deziro iĝi pli sankta ol la papo aŭ pli radikala ol Stalin. Tamen, akirinte potencon, la ekstreme talenta judo daŭrigis sian ekvilibran eksteran politikon. Sen forlasi komunismajn ideojn, li samtempe klopodis ensorbigi merkatelementojn kaj certigi bonajn rilatojn kun aliaj kapitalismaj landoj de la mondo.
  La ascendo de Hitler al potenco en Germanio ne produktis fundamentajn ŝanĝojn en mondpolitiko. La Fuhrer estis rapide metita en sian lokon - malpermesante ajnan ĉesigon de la Versailles-limigoj aŭ la restarigon de universala deviga militservo kaj armea potenco. Same kiel la nazioj estis malpermesitaj enkonduki antisemitajn leĝojn kaj multe pli.
  La nura afero estas, ke sub Hitler, la germana ekonomio eliris el la krizo, sed faŝismo neniam prenis radikalajn formojn, restante modera naciismo kun kelkaj aŭtoritataj trajtoj kaj ĝeneralaj junularaj organizoj kiel la Hitler Jugent.
  Sovetunio sub la gvidado de Leon Trockij iĝis ekonomie riĉa potenco kun evoluinta peza industrio.
  La ekonomio de Sovetunio estis pli merkatbazita ol tiu de Stalin, sed ĝi ankaŭ enhavis elementojn de planado en la formo de kvinjarplanoj. La naskokvanto estas alta, precipe ĉar Trockij ankaŭ malpermesis abortojn - oni diras, ke estas tiom da malplenaj teroj en Rusio kaj ke ne ekzistas kialo por ili gapi kiel truoj.
  Ĉar la grandeco de la germana armeo restis limigita al 100 mil, kaj Pollando jam fariĝis sovetia, socialisma respubliko, estus neniu kun kiu batali. Moldavio estis resendita al Rusio reen en 1921 - kolektante la reĝajn terojn reen.
  Trockij mem iomete subtenis la internacian mondon, sed la celo de la monda revolucio komencis silentiĝi. Parte, kiel sub Stalino.
  Sed la milito ankoraŭ venis de la Oriento. Japanio komencis armean agon kontraŭ Mongolio. La Lando de la Leviĝanta Suno, kune kun Italio, iĝis la ĉefaj invadantoj de la mondo. Vere, Mussolini estis devigita limigi siajn ambiciojn al la kapto de Etiopio - la nura lando en Afriko kiu ne estis alies kolonio. Japanio, ankaŭ ankoraŭ ne kuraĝanta batali sole kun Britio kaj precipe Usono, grimpis en Ĉinion. Kaj ŝi pli kaj pli eniris ĉi tien.
  Estas multaj ĉinoj kaj, malgraŭ ilia tuta fragmentiĝo, ili estas serioza kontraŭulo. Kaj tiam la samurajo eniris Mongolion... Tie komenciĝis en printempo 1941 seriozaj bataloj.
  Trockij decidis ke Sovetunio jam estis sufiĉe forta por fari plenskalan militon kun la samurajo. Krome, la sovetia diktatoro volis venĝi pro la malvenko de 1904-1905. Surtere, la Ruĝa Armeo estas klare pli forta ol la japanoj, precipe en tankoj. Sed surmare, la Pacifika Floto ankoraŭ ne atingis egalecon. Sed Lev Davydovich ne povis rezigni Mongolion.
  La Ruĝa Armeo komence ĉesigis la antaŭeniĝon de la samurajo. La 20-an de aŭgusto 1941, ofensivo okazis sur Khalkhin Gol, kiu finiĝis per venko por la Ruĝa Armeo. Post tio Trockij postulis, ke Japanio redonu Sudan Saĥalenon kaj la Kurilajn Insulojn.
  Nature, sekvis rifuzo, kaj komenciĝis grandskala milito. Nur, male al la Granda Patriota Milito, ĝi estis batalita sur fremda teritorio. Kvankam oni ne povas diri, ke estis malmulte da sangoverŝado.
  La bataloj estis plenskalaj, kaj la japanoj furioze rezistis kaj ne kapitulacis. Sed preskaŭ ĉiuj operacioj de la sovetiaj trupoj sukcesis. La defendo, post potenca artileria bombardo, estis trarompita, kaj tankoj, inkluzive de la plej malfrua potenca T-34, LT (peza Leon Trockij!), venkis la furiozan fosaĵon de kadavroj kaj metalo.
  Unue, la militistoj de la Lando de la Leviĝanta Suno estis forpelitaj el Manĉurio. Pluraj sinsekvaj operacioj estis faritaj, kiuj daŭris naŭ monatojn de novembro 1941 ĝis aŭgusto 1942. Sovetiaj trupoj eniris Nord-Koreion... Okazis ankaŭ bataloj sur Saĥaleno. La japanoj eĉ provis antaŭeniri - ili antaŭeniris tridek kilometrojn, sed estis haltigitaj kaj sufokitaj pro sango.
  En septembro 1942 ekzistis atako sur Port Arthur. La japanoj, uzante subtenon de la maro, provis teni la linion. Sovetiaj trupoj trarompis la fronton, sed la malamiko sukcesis ĉesigi la antaŭeniĝon faligante soldatojn.
  Sed la samurajo estis nekapablaj teni sian reziston longe. Sovetia aviado transprenis kaj bombis ŝipojn. Krome, japanoj tro malestimas siajn vivojn - ili eĉ ne prenis paraŝutojn en batalon. Pro tio, post la morto de la ĉefaj aeraj elitoj, la rezisto de la samurajo sur la ĉielo rimarkeble malfortiĝis. Kaj sovetia aviado komencis venki multe pli memfide.
  Krome, novaj evoluoj de sovetiaj dizajnistoj iom post iom neis la superecon de japanaj batalantoj en manovra kapableco. En decembro 1942, post alia furioza atako, Port Arthur estis prenita, kaj Seulo falis en la sama monato.
  La venonta monato de 1943 komenciĝis kun la januara ofensivo en Sud-Koreio kaj la kapto de la haveno de Pusano.
  Japanio estis perdanta surterajn batalojn kaj suferis pli kaj pli da damaĝo en la ĉielo kaj sur la maro. En februaro 1943, Pekino estis kaptita fare de sovetiaj soldatoj. Kaj en marto, post furioza batalo, Suda Saĥaleno estis liberigita. Aprilo kaj majo estis markitaj per novaj venkoj por sovetiaj armiloj surmare... La pliigita submara floto, aviado kaj ŝipoj alvenantaj el Baltiko estis precipe efikaj.
  En junio 1943, sovetiaj soldatoj forpelis la japanojn el Ŝanhajo. Tiel formante sian propran zonon de okupo.
  En julio kaj aŭgusto, paraŝutsoldatoj kaj maristoj liberigis la Kuril-kreston de la malamiko. Japanio trovis sin en escepte malfacila situacio. Sovetia aviado pliigis sian frappovon kaj bombis pli kaj pli forte, kaj la mararmeo de la Lando de la Leviĝanta Suno degelis. En oktobro 1943, Trockij faris decidon: ataki Okinavon - vestan provludon antaŭ la batalo por la japana Metropolo mem. La bataloj estis furiozaj, kaj la samurajo amase uzis armilojn: kamikaz-pilotoj.
  La epopea batalo daŭris du monatojn kaj semajnon, kiu finfine finiĝis kun la falo de Okinawa. Kaj en januaro 1944, Tajvano estis liberigita.
  Japanio nun estis sur la rando de kompleta armea katastrofo. Hirohito povis nur kalkuli je Usono kaj Britio enirantaj la militon sur sia flanko; faŝisma Germanio en tiu tempo daŭre estis tro malforta armee, kaj Mussolini ne povis facile atingi Trockij en la Pacifiko.
  Sed Usono kaj Britio faris sugestojn, sed ne hastis eniri la militon. Krome, amasa kontraŭ-brita ribelo eksplodis en Hindio. La modera Gandhi estis flankenpuŝita fare de pli radikalaj naciistoj kaj maldekstruloj. Kiel rezulto, vera milito komenciĝis tie. Churchill, kiu anstataŭigis Chamberlain, montris obstinecon kaj provis konservi Pakistanon kaj Hindion sub sia kontrolo je ajna kosto. Kiu kondukis al longedaŭra kaj amara milito kiu ligis britajn trupojn.
  La usonanoj agis tute pasive en ekstera politiko: mia kabano estas sur la rando!
  En marto 1944, sovetiaj trupoj, malgraŭ la fakto ke la vetero ankoraŭ ne estis tre favora, alteriĝis en Hokajdo. La batalado daŭris tri semajnojn kaj finiĝis kun la malvenko de la japanoj. Tiu sukceso skuis la konfidon de la imperiestro je la nealirebleco de la metropolo.
  Batalo sur tero kaj maro daŭris ĝis la 11-an de majo 1944, kiam elĉerpita Japanio finfine kapitulacis.
  La batalado kun partopreno de sovetiaj trupoj daŭris de la 10-a de aprilo 1941 ĝis la 11-a de majo 1944 kaj daŭris tri jarojn kaj iom pli ol unu monaton. La perdoj de la sovetia armeo en mortigitaj kaj mortintoj pro vundoj sumiĝis al 960 mil soldatoj kaj oficiroj. Iom pli ol sesdek mil civilaj sovetiaj civitanoj ankaŭ mortis. De bombado, artileria senŝeligado, batalado sur Saĥaleno kaj sur la limo en Primorye. Kaj ĉirkaŭ tri milionoj da homoj estis vunditaj, el kiuj kvarcent mil handikapiĝis.
  Ĝenerale, Sovetunio gajnis gravan venkon kaj sukcesis instali porsovetiajn reĝimojn en Ĉinio kaj Koreio kaj okupis per siaj trupoj ĉiujn posedaĵojn de la Lando de la Leviĝanta Suno.
  La aŭtoritato de kamarado Trockij plifortiĝis kaj ene de la lando kaj en la internacia areno.
  En 1946, la unua lanĉo de artefarita satelito okazis en Sovetunio. Kaj en 1950, la unua sovetia kosmonaŭto estis sendita ĉirkaŭ la globo. En Rumanio, reĝo Miĥaja jesis fini armean kaj ekonomian aliancon kun Sovetunio. Baldaŭ la potenco ŝanĝiĝis en Hungario. Kaj en Ĉeĥoslovakio, ĝi estas delonge regata, kvankam ne ĝuste de komunistoj, sed de maldekstraj porsovetiaj fortoj.
  En 1951, milito ekis inter Turkio kaj Sovetunio. Je ĉi tiu punkto, nek Usono nek Britio havis atombombon, kaj komenci veran masakron kun tia potenca malamiko kiel Sovetunio kaj ĝiaj aliancanoj estis memmortigo por Okcidento.
  La sovetia armeo venkis Turkion en malpli ol monato. Vidante, ke la reago de Okcidento estas ege malvigla... Britio batalis kun la indianoj dum longa tempo, sed fine ĝi perdis centojn da miloj da soldatoj kaj perdis la regadon super sia plej granda kolonio. Estas ekonomia krizo en Usono kaj nigruloj tumultas.
  Trockij faras decidon: kaj ene de du monatoj la Ruĝa Armeo prenas kontrolon de la tuta Mezoriento kaj Irano, kaj porsovetia registaro venas al potenco en Egiptujo. La britoj kaj francoj estas pugnobatitaj en la dentoj. Kaj Hitler prenas la flankon de Sovetunio kaj por tio li ricevas la ŝancon al Anschluss Aŭstrio.
  De Gaulle venas al potenco en Francio. Li estas tre malkontenta pri sovetia ekspansio kaj parolas pri krucmilito al la Oriento, kontraŭ bolŝevismo. Trockij, male, revas ekspansio en Eŭropon, la situacio varmiĝas.
  Adolf Hitler, profitante la fakton, ke Sovetunio nun estas en la unio, komencas la militarigon de Germanio. Kaj en Alĝerio kaj Maroko eksplodas granda ribelo kontraŭ Francio.
  De Gaulle estas kolerega kaj postulas ke Germanio ĉesigu armeajn preparojn. En respondo, la Fuhrer postulas la restarigon de la 1914-datita limoj kaj minacas sendi la popolan milicon kontraŭ la malamiko.
  Ambaŭ flankoj pligrandigas minacojn kaj amasigas soldatojn al la landlimoj. La ruza Trockij ne eniras la militon, sed kredite vendas tankojn kaj aviadilojn al Germanio. Batalo okazas inter la nazioj kaj la francoj. Belgio eniras la militon, sed tio nur plimalbonigas la situacion por Francio, kiu estas limigita de ribelo en la kolonioj kaj komunista agado sur diversaj frontoj. La germanoj tamen ne atingas rapidan venkon, sed blokiĝas sur la Linio Mangio , sed ili okupas Belgion. Post jaro kaj duono de milito, la nazioj venis proksime al Parizo.
  De Gaulle iras por subskribi pacon kaj donas Elsarz kaj Lorenon reen al la germanoj. Ankaŭ Belgio disiĝas kun parto de sia teritorio. La Fuhrer plifortigas sian influon. En 1955, Sovetunio provas atombombon. Trockij inkluzivas Ĉeĥoslovakion ene de Sovetunio. Vere, parto de Sudetoj iras al la germanoj, sed multe malpli etnaj limoj. Sed ili ne havas kialon skui la boaton...
  Hitler estas devigita humiligi siajn ambiciojn kaj ĝoji, ke li sukcesis disetendiĝi en Okcidento kaj koste de Aŭstrio. La nazioj ankaŭ invadas Danion kaj ankaŭ restarigas la limojn de 1914 kaj la nordon de sia imperio.
  Trockij mortis en 1960, festis sian okdekan naskiĝtagon. Sen malbonaj kutimoj kaj konservante fizikan taŭgecon, la Prezidanto de Sovetunio konservis klaran pensadon ĝis siaj lastaj faroj.
  Li transdonis la postenon de prezidanto al sia filo Davido, tiel fondante la unuan komunistan dinastion en la mondo. Antaŭ tiu tempo, Sovetunio travivis pliigitan centraligon kaj amendojn al la konstitucio malpermesante retiron de ĝi. Hitler ankaŭ transdonis potencon al unu el siaj filoj akiritaj kiel rezulto de artefarita fekundigo, sed sur konkurenciva bazo.
  Tamen la filo estas ankoraŭ tro juna, kaj post la morto de Hitler, la nazioj disiĝis, kaj baldaŭ la maldekstra flanko ekregis. La mondo fariĝis pli sekura, sed la kolapso de la kolonia sistemo estigis novan militon de malstabileco. La solvo estis la kreado de komunista koalicio. Ĝi disponigis reciprokan helpon kaj provis konstrui socialismon en la kondiĉoj de la malluma kontinento.
  Sed mondkomunismo distingiĝis per granda nombro da merkatelementoj kaj estis kombinita sistemo.
  Dume, kontraŭdiroj kreskis ene de Sovetunio. La politika regado de unu partio ne plu konvenis al la kreskanta oligarkio. Ruĝaj ondo-komercistoj deziris ŝanĝon kaj politikan potencon. Ĝis nun, la sukcesoj de la planekonomio kaj politikaj gajnoj parte kompensis la opozician humoron. Sed ŝanĝoj okazis en Usono. Aperis nova gvidanto, kiu, rompante la monopolon de du partioj: Demokrata kaj Respublikana, kreis trian - patriotan.
  Kaj veninte al la potenco, li establis aŭtokration. Samtempe, komencante krucmiliton kontraŭ komunismo. David mortis, kaj post tio komenciĝis tuta serio da komplotoj kaj frakciaj luktoj. Kiel rezulto, la lando estis skuita. Sed la lukto inter la frakcioj finiĝis kun la okupo de la posteno de prezidanto de Sovetunio, kaj la homoj trankviliĝis.
  Ekzistis aktiva spaca ekspansio. En 2015, Plutono iĝis la lasta planedo estanta piedigita de homa astronaŭto. Dum mallonga tempo, homoj povis viziti la surfacon de Jupitero. Vere, ili devis kuŝi en specialaj aromaj banoj.
  Ene de Sovetunio, kapitalismaj elementoj plifortiĝis. Estis tavoliĝo inter la malriĉuloj kaj la riĉuloj. Aperis veraj miliarduloj, kaj samtempe membroj de la Politburoo. Komunismo pli kaj pli kunfandiĝis kun la oligarkio de financo kaj iĝis malpli kaj malpli diferenca de kapitalismo. Eĉ la enspezimposto iĝis linia en Sovetunio kaj ununura procento estis lanĉita. Ĉi tio, kompreneble, kondukis al neklara malkontento kaj kaŭzis negravajn tumultojn.
  Sed ĝis nun la situacio ne foriĝis de kontrolo. Sed en realeco, kun la eksteraj atributoj de komunismo, sociaj garantioj estis ĉiam pli limigitaj. Precipe medicino kaj edukado iĝis parte pagitaj, kaj aperis la senlaboruloj kaj laborborsoj.
  Viktorio atingis Vilnon kaj ĉesis rememori la paralelan mondon. Ŝi nun devis plu gvidi la rusan armeon.
  La ĉefurbo de la Granda Duklando de Litovio, Vilno, falis, sed antaŭe estis marŝo pli al Grodno kaj Brest.
  Belorusoj volonte aliĝis al la rusa armeo. Ili falis, tamen, neĝo kaj fariĝis pli malfacile por la mezepoka armeo moviĝi. Tamen, grandduko Vasilij ordonis okupi Grodnon kaj travintri tie. Viktorio kuris ĉirkaŭ la ĉirkaŭaj kasteloj serĉante iun alian por haki aŭ ekstermi.
  Sovaĝa soifo je ekstermado bruis en ŝi, sed ĉiam pli ofte ŝiaj kontraŭuloj kapitulacis sen batalo.
  
  
  ORAKLOJ EL MALHELA INFERO
  Estas, kompreneble, malsamaj prognoziloj, utilaj kaj danĝeraj.
  Sed en unu el la alternativaj realaĵoj estis sorĉisto, kiu rakontis al la nazio nombron pri kiel redoni la potencon rerakonti la spegulon de la Diablo. Gutetoj de la skarlata sango de senkulpa infano falis sur la reflektan surfacon. Kaj ili estis tuj absorbitaj, kaj la spegulo mem ekbrilis, reakirante siajn donacojn. Kaj la Fuhrer lernis multon tiam.
  Sed eĉ konante la estontecon, ne ĉiam eblas korekti ĝin. En Afriko, tamen, la germanoj regrupigis siajn trupojn kaj sukcesis forpuŝi la ofensivon lanĉitan fare de Montgomery la 23-an de oktobro.
  Kvankam kun granda malfacileco, ili estis maldaŭrigitaj fare de soldatoj kun superaj nombroj da laborforto kaj ekipaĵo. Tamen, koni la lokon kaj tempon de la atako helpis al Rommel racie distribui siajn malmultajn unuojn kaj forpuŝi la atakon. La britoj suferspertis signifajn perdojn kaj post du semajnoj da batalado estis devigitaj ĉesi.
  Kaj la germana submarŝipa floto povis kaŭzi grandan damaĝon, mallevi dekduon da ŝipoj kun alteriĝotrupoj kiuj planis alteriĝi en Kazablanko kaj ĉe la marbordo de Maroko. La amerikanoj, vidante la mankon de sukceso en Egiptujo kaj la agadon de la "germanaj lupaj pakoj", forlasis Operacion Torch.
  La germanoj, siavice, provis regrupigi siajn trupojn ĉe Stalingrado por forpuŝi la flankajn atakojn de la sovetiaj trupoj, kaj prepariĝis enterigante sin en defendoj en la centro.
  Pro malbona vetero la 19-an de novembro 1942, sovetiaj trupoj ne povis efike uzi aviadon, inkluzive de atakaviadiloj, kaj artileria preparo atingis ekstreme limigitan sukceson. Do, regrupigante siajn fortojn, la germanoj kaj iliaj aliancanoj povis forpuŝi la antaŭeniĝon de la sovetiaj trupoj. Vere, tio distris la naziojn de Stalingrado mem, donante ripozon al la sovetiaj soldatoj, kiuj estis herooj en la urbo. Kvankam restas tre malmultaj domoj sub la kontrolo de la Ruĝa Armeo.
  La Fritz ankaŭ eltenis en la centro... La batalo ĉe Stalingrado daŭris ĝis la fino de decembro. Ne sukcesis atingi sukceson ĉe la fronto, la Ruĝa Armeo ĉesis. Sed ankaŭ por la germanoj ne estis facila. Ili perdis tro multe dum la atako kontraŭ la grandurbo, kaj kvankam en defendo la perdproporcio ŝajnas esti en ilia favoro, la soldatoj daŭre estas elĉerpitaj.
  En januaro, malgraŭ la prognozo de la orakolo, la germanoj estis nekapablaj teni en la nordo dum Operation Spark. Vere, la batalado daŭris pli ol tri semajnojn kaj kostis al la Ruĝa Armeo grandajn viktimojn, sed ili sukcesis trairi al Stalingrado per tero.
  Tamen, avertitaj de la spegulo de Iblis, la germanoj povis forpuŝi la ofensivon proksime de Voroneĵ, fortigante siajn malfortajn aliancanojn: la italoj kaj rumanoj. Alie, la defendo tie estus rompita.
  Kaj la tria operacio Rĵev-Sychov estis malsukcesa. La germanoj denove, kvankam ne sen malfacileco, repuŝis la sovetian ofensivon. En Stalingrado mem estis varmege, okazis bataloj en januaro. Paulus estis anstataŭigita per Mainstein kaj tiu pli sperta feldmarŝalo sukcesis konkeri la citadelurbon antaŭ la 12-an de februaro. Sed denove la germanoj pagis grandegan prezon por tio. En februaro 1943, la Reichstag devis esti kunvenita kaj totalmilito deklarita. Plilongigu la labortagon kaj uzu sklavan laboron pli aktive ol antaŭe.
  La deklaro de totala milito ebligis pliigi la produktadon de armiloj kaj formi novajn dividojn. Inkluzive de eksterlandanoj kaj hiwis.
  Sciante kiam la britoj kaj amerikanoj planis eniri Maroko, la germanoj, uzante sian grandan submarŝipfloton, traktis dolorajn batojn al la alteriĝoŝipoj - interrompante unu alteriĝon post alia. Tio permesis al la nazioj lokalizi armeajn operaciojn kontraŭ la Okcidento kaj koncentri ĉiujn siajn ĉefajn fortojn en la oriento.
  La pozicio de la korpuso de Rommel restis malfacila, sed danke al la spegulo, faŝisma aviado ekfunkciis pli efike, kaj konvojoj plibonigis la provizon de la afrika grupo.
  La nova ofensivo de Montgomery en marto 1943 estis fiasko. Ĉi-foje, Rommel, ricevinte precizajn datumojn helpe de diabla magio, logis la britojn en kaptilon kaj sukcesis kaŭzi al ili disbatan malvenkon! Vere, pro la nombra supereco kaj aersupereco de la malamiko, ne eblis tute venki Montgomery, sed la malvenko de Britio estis rimarkebla. Precipe multaj tankoj estis perditaj, kaj signifa nombro da veturiloj estis kaptita kiel trofeoj.
  La britoj retiris kelkajn defensivajn liniojn kaj iĝis pli proksimaj al Aleksandrio. Rommel bezonis novajn rezervojn, kaj la nazioj planis daŭrigi la ofensivon en la suda direkto. Stalingrado falis kaj tiam eblis antaŭeniri laŭ Volgo.
  En majo 1943, la Krauts ŝanĝis al Operation Dolphin. Iliaj trupoj, malgraŭ la helpo de la orakolo, alfrontis fortegan opozicion de la Ruĝa Armeo. Progreso estis malrapida koste de gravaj perdoj. Vere, la helpo de aŭguristo influis la kurson de la milito. La Germana Armeo antaŭvidis kontraŭatakojn kaj lanĉis pli kaj pli da atakoj. Meze de junio, la nazioj jam alproksimiĝis al la Volga delto kaj atingis la Kaspian Maron.
  La pozicio de sovetiaj soldatoj en Kaŭkazo estis plimalbonigita per la eniro de Turkio en la militon la 22-an de junio 1943. Kaj ĉi tio fakte antaŭdeterminis la rezulton de la batalo por Baku-oleo.
  La aliancanoj ne estis decidaj. Montgomery ŝanĝis al aktiva defendo kaj jam ne pensis pri la ofensivo, kaj alteriĝo en Maroko restis nerealisma.
  La 10-an de julio 1943, Churchill, por deturni parton de la germanaj trupoj de la oriento, provis alteriĝi en Francio. Tamen, la malbone preparita surteriĝo, kunigita al usona nedecidemo kaj al tio, ke dank' al orakolo, la germanoj konis ĉiujn detalojn, nur rezultigis la plej grandan malvenkon de la britoj kaj amerikanoj surtere en la historio.
  Pli ol sescent kvindek mil homoj kaj multe da ekipaĵo estis kaptitaj sole. Sed tio, bedaŭrinde, ne malhelpis la antaŭeniĝon de la nazioj en la sudo. En aŭgusto, la germanoj kaptis la tutan Dagestano, la turkoj konkeris preskaŭ la tutan Armenion kune kun Erevano, kaj la 27-an la nazioj kaj otomanoj kuniĝis, ŝirante la transkaŭkazan fronton en du partojn.
  Kaj denove, ofensivaj provoj de sovettrupoj sur aliaj sektoroj de la fronto finiĝis en fiasko. La malamiko tro bone konis la planojn de la sovetia komando.
  La speciala sekcio en la Ruĝa Armeo estis senbrida, subpremoj kaj amaspurigoj estis aranĝitaj. Eĉ kelkdek generaloj kaj artileriomarŝalo Kulik estis pafitaj.
  Sed dum la malamiko havus diablan armilon, nenio helpus kontraŭ li.
  La monato septembro pasis en pezaj bataloj, la nazioj kaj otomanoj alproksimiĝis al Bakuo. Kaj en oktobro eksplodis bataloj en la urbo mem.
  La marborda urbo estis provizita trans la maro, kaj ili senespere provis teni ĝin. La batalado daŭris kaj antaŭ novembro 7, kiel planite, la Krauts ne prenis ĝin. Sed ĉiuj aliaj urboj en Kaŭkazo jam estis perditaj ĝis tiu ĉi tempo. Kaj en decembro, koste de kolosaj perdoj, la legenda urbo falis.
  Kaŭkazo estis tute perdita, same kiel la plej granda naftokampo disvolvita tiutempe en Sovetunio. Vere, ĉar ĉiuj naftoputoj estis krevigitaj kaj detruitaj, la nazioj mem ne povis profiti de ĉi tiu avantaĝo baldaŭ.
  Estis paŭzo sur la orienta fronto. Grandaj germanaj terarmeoj moviĝis en Irakon kaj plu al Palestino kaj la Suez-kanalo por helpi Rommel. La sovetia gvidado tamen decidis profiti la paŭzon. Naftokampoj jam disvolviĝis en aliaj lokoj, inkluzive de Siberio. Kaj sovetiaj projektistoj laboris pri novaj tankoj. La IS-2 kaj T-34-85 laŭsupoze estis respondo al la germanaj Panteroj kaj Tigroj.
  La produktado de armiloj en Nazia Germanio estis pli alta ol en reala historio. Estas klare, ke la nazioj kaj sklavoj havas pli da rimedoj, kaj la bombado de la demoralizitaj aliancanoj estas pli malforta. Ĉi tio signifas, ke ili povus produkti pli da fero, kaj pli bonkvalitan metalon ol en realeco. Tial la produktadplano por 600 Panteroj monate estis atingita kaj eĉ superita. Sed estis aliaj limigoj: trejna tempo por novaj skipoj. Plie, la "Pantero", pro ĉiuj ĝiaj nedubeblaj avantaĝoj: kanono kun alta kiraspenetrado kaj pafrapideco, bonega videbleco kaj optiko, same kiel bona fronta protekto, kaj bona veturado, havis malfortan flankan protekton kaj ŝanceligitan aranĝon. de ruliloj.
  La Panther-2 montriĝis pli progresinta kaj promesplena evoluo. Danke al multe pli densa aranĝo kun iomete pli alta pezo de 47 tunoj, la Panther-2 havis fortan 88-mm kanonon kun 71 EL-barellongo kaj kiraso de 120 mm ĉe la fronto de la kareno, 60-gradaj flankoj ĉe angulo, kaj 150 sur la fronto de la gvattureto, kun 900 ĉevalforta motoro en duraluminia enfermaĵo.
  Tia maŝino komencis esti produktita en novembro 1943, kune kun la Tiger-2. Tamen, la germanoj ankoraŭ ĵus evoluigis sian aŭton. Kaj ili antaŭeniris sur Mezorienton.
  En marto 1944, la germanoj konkeris Kuvajton kaj atingis la Suez-kanalon.
  La orakolo devis esti rompita por ke la nazioj ne havu ajnajn avantaĝojn. En ĉi tiu kazo, la knabinoj volis fari ĝin pli frue, sed limigoj de influo influis ilin.
  Ekzemple, nun, anstataŭ knabinoj plenaj de magio, la 1-an de aprilo 1944, du belaj belulinoj moviĝis laŭ la fronto. Bedaŭrinde, kun tre mezbonaj kapabloj, la salta limigilo tuŝis. Estis iom malvarme eĉ por nudaj piedoj marŝi sur la printempa tero apenaŭ elmontrita al neĝo. Maldekstre de la knabinoj estas la profunda Volgo, norde de Kamyshin, kaj se vi iros plu, vi atingos germanajn poziciojn proksime de Stalingrado. Kaj la tasko de la militistoj estas fariĝi preskaŭ ordinaraj knabinoj kaj perdi siajn superhomajn kapablojn neŭtraligi la malamatan orakolon... Tamen eĉ ĉi tio eble nun ne sufiĉas. Post ĉio, Sovetunio perdis la teritorion, sur kiu duono de la loĝantaro vivis antaŭ la milito, kaj signifan parton de sia industria potencialo, inkluzive de, antaŭ ĉio, oleo oportuna por eltiro.
  Estas, kompreneble, multaj aliaj deponejoj, sed por ke ili funkciu plene, necesas kaj tempo kaj mono. Tio estas, la situacio estas tia, ke eĉ se Hitlero estas senigita de la potenco de la spegulo de Iblis, tio povas montriĝi dolore nesufiĉa. Krome, separismaj sentoj intensiĝis inter la aliancanoj. Precipe la usonanoj. Roosevelt estas malsana, Gallen klare emas al maldekstrema pacismo, kaj la perspektivoj por novaj elektoj ne estas tre gajaj.
  Submara militado ne iras bone por la Aliancanoj. La nombro da germanaj submarŝipoj konstante pliiĝas, kaj iliaj batalkvalitoj pliboniĝas. Jam aperis varmegviditaj torpedoj kaj submarŝipoj funkciigitaj per peroksido de hidrogeno . Kaj la floto de la Aliancanoj maldensiĝas kaj malfortiĝas, precipe ĉar la teknotronaj ŝarkoj de la Krauts lernis ne ekaperi kaj ne malkaŝi sin.
  Krome, la agado de la submara floto de la nazioj estas pli alta ol en la reala historio: provizo de fuelo fariĝis pli facila, petrolŝipoj eĉ alvenas el la libiaj kampoj. Krome, la bombado de Rumanio estas multe pli malforta. Kaj la produktado de sinteza brulaĵo estas pli alta.
  La aliancanoj estas en ŝoko, kaj ilia situacio estas malfavora. Precipe internaj politikaj.
  La ekvilibro de fortoj sur la orienta fronto la 1-an de aprilo 1944: Sovetunio 6,3 milionoj da soldatoj kaj oficiroj, kaj ĉirkaŭ 5,3 mil tankoj kaj memveturaj pafiloj, 95 mil pafiloj kaj morteroj, 7,7 mil aviadiloj. Gravaj perdoj en vintraj bataloj kiam vi provas venki la malamikon. La germanoj, konsiderante satelitojn, eksterlandajn dividojn, Hiwi-infanterio, amasigis pli ol 7,2 milionojn, tankojn kaj memveturajn pafilojn jam 8,8 mil, pafilojn kaj pistujojn ĉirkaŭ 100 mil, aviadon 16,5 mil veturilojn. Konsiderante, ke la novaj tankoj IS-2 kaj T-34-85 ĵus komencis eniri servon kun la Ruĝa Armeo, la supereco de la malamiko en la kvalito de ekipaĵo estas grava. Tiel, la produktado de "Panteroj" kaj "Tigroj" jam estis promociita, kaj ili konsistigas pli ol duonon de la tankfloto de Germanio.
  En aviado, kvalitaj taksoj ne estas tiel klaraj. Germanaj veturiloj estas superaj ol sovetiaj en rapideco kaj armilaro, sed malsuperaj en horizontala manovro, dum samtempe superaj en vertikala manovebleco. Sed plej grave, reagaviadiloj aperis en la Fritz, ĉefe la ME-262. El la helic-movitaj batalantoj, la plej potencaj laŭ armilaro kaj rapideco estis la ME-309 kaj TA-152. La Yu-488 kaj eĉ pli frue la Yu-288 eniris serian produktadon. Tiuj bombistoj havis neniujn egalajn en flugkarakterizaĵoj sub alta ŝarĝo.
  Ĉiukaze, se ni konsideras la ekvilibron de fortoj, tiam la malamiko devas esti rekonita kiel pli potenca. Krome, se finiĝos la operacio en Mezoriento, la faŝistoj eĉ plifortiĝos. Kaj restas ne pli ol monato antaŭ ilia fina venko tie. Do...
  La teknike sagaca Elena forte suspiris kaj kantis:
  - Neniu potenco, neniu forto... La koboldo klare havis tro multe por trinki! Li nur segis la ŝelon kaj kriegis obscenaĵojn!
  Zoja, kiu konservis sian kulturon eĉ en modesta kamparana vesto, skuis sian fingron al sia amiko:
  - Ni evitu vulgaraĵojn... Ni pli bone ellaboru agadplanon!
  Elena levis la ŝultrojn. Ŝi estis pli maldika ol antaŭe kaj ne tiel sportema. Kvankam eble multaj viroj trovus ŝin eĉ pli alloga ol antaŭe. La robo de la knabino estas simpla, tola, blanka kaj pura. Iom pli mallonga ol kutimas por kamparaninoj, elmontrante siajn sunbrunigitajn krurojn super la genuoj. Al la knabinoj restis neniuj armiloj aŭ juvelaĵoj. Ne estas eĉ horloĝo.
  Ili nun estas tiel rustikaj, tro sunbrunigitaj por la monato aprilo, sed ne tiel rapidaj kaj fortaj. Piedoj marŝas laŭ argila vojo disŝutita de ŝtonetoj. Nudaj plandumoj, kiel tiuj de kamparanaj virinoj, estas malglataj kaj sentiĝas komfortaj kiam oni paŝas sur pikan surfacon. Kiam vi marŝas, ĝi ne blovas malvarme tiel. La matena frosto post frosto degelas, kaj la piedoj ne estas tiom senĝenaj kaj doloraj.
  En sia antaŭa korpo, ŝi estis militisto ĝenerale, eĉ en Antarkto sen problemoj. Kaj nun miaj kruroj estas ruĝaj pro la malvarmo, kaj varmiĝantaj en la matena suno, ili abomene doloras.
  Elena, kiu jam forgesis, ke la homa korpo povas sperti malagrablajn sentojn pro malvarmo kaj laceco, diris kun ĝeno:
  - Verdire, mi ne vidas la signifon en tia ekspedicio. Ni estis ĵetitaj en ĉi tiun inferon, senigitaj de forta magio... Lasitaj nudpiede kaj en simpla kamparana vesto, kaj samtempe, devigitaj savi la homaron de la faŝismo!
  Zoya logike respondis al simila paŝo:
  "Sed tio estas la beleco de ĝi!" Por ke ne estus tro facile, kiam, uzante niajn miraklajn kapablojn, ni prenis Vilnon kaj aliajn urbojn de Litovio. Ĝi estas multe pli interesa kaj plej grave postulas imagon por venki la malamikon en simplaj korpoj kaj sen superpotencoj!
  Elena kutime piedbatis sian nudan piedon en grandan pavimon elstarantan el la argilo en la mezo de la vojo. Sed anstataŭ elflugi de la bato, la ŝtono restis surloke, kaj la Saĝa Knabino kriegis pri la doloro. La ankoraŭ longaj, graciaj fingroj tuj ŝveliĝis kaj bluiĝis. Kaj Zoja eĉ devis rektigi kelkajn el ili. La purpuraj falangoj enfalis, kaj Elena forskuis la larmon, kiu formiĝis sur ŝia vango. Vi devas fari ion tiel stultan.
  La filino de Belobog sentis ondon de simpatio en si, ŝi estis superfortita de ondo de empatio. Kaj samtempe aperis sento de propra malforteco kaj vundebleco. La najlo sub la blua karno de Elena krevis, kaj ŝia gambo ankaŭ iĝis vere kortuŝe difektita kaj vundebla.
  La saĝa, kun simpatio por si mem, komentis:
  - Jen kion signifas karno sen superpotencoj... Vi simple fariĝas neniu!
  Zoya kolere rimarkis:
  - Viaj kruretoj resaniĝos... Vi vivos iel!
  La knabinoj denove ekiris laŭ la vojo. Ili ne plu havis la saman malprudentan gajecon. Krome, ju pli longe ili marŝis, des pli malsato sentis sin. Ĉi tie aperis la kolektivaj kampoj... Sur ili jam estis en plena laboro.
  La viroj tamen ne estis videblaj; nur virinoj kaj infanoj estis jungitaj, iuj al la plugilo, iuj al la sarkilo. La homoj ĉi tie estas terure maldikaj, kun elĉerpitaj vizaĝoj. Vere, la knaboj, vidante la belajn knabinojn, ridetis kaj mansvingis al ili, salutante ilin per kalaj, etenditaj manoj.
  Zoya ofertis helpi Elena kun kamparana laboro. La filino de Svarog kontraŭvole konsentis. Ŝi persone deziris armilojn, kaj ne la malfacilan sorton de la kolektiva bieno. Sed post kiam ŝi vundis sian piedon sur pavimo, ŝia militema humoro tuj malaperis. Krome, vi devus pensi pri via propra leĝigo. Kion ajn oni diru, ili finiĝis en nur roboj kaj sen pastroj.
  Jes, la NKVD povas ĉiumomente deklari ilin spionoj kaj konfuzi ilin. Alie ili montriĝos nur rifuĝintoj, kiuj perdis ĉion, inkluzive de siaj dokumentoj. Iliaj roboj ne estas tre novaj, kaj la stilo kun pli mallonga jupo estas tipa por la bolŝevika vilaĝo. Vi povas manĝi sufiĉe, ke ili kredos ĝin!
  Zoya estis naskita en la vilaĝo kaj ŝiaj manoj kaj korpo estas tre lertaj en sufero. Elena estas urba sinjorino, ne nur moskvano. Vere, ŝi havas sperton pri kultivebla laboro en la Rodnover-komunumo. Sed tamen la movoj ne estas tiel facilaj kaj konataj kiel tiuj de Zoya. Jes, kaj rompitaj fingroj sur la malvarma tero abomene doloras.
  Tamen la junaj virinoj, knaboj kaj knabinoj estas ĉiuj nudpiedaj, eĉ se nokte frostis kaj vi riskas preskaŭ malvarmiĝi. Nur maljunulinoj kaj maljunulinoj en bastaj ŝuoj. Vidiĝas neniuj viroj, kaj la plej aĝa super ĉiuj estas buklahara, ruĝeta adoleskanto, aspektanta ne pli ol dekkvinjara, en tre ordigita pantalono, sed kun tre esprimplena mieno kaj kuraĝa mentono. Ĉi tiu infano kun Komsomol-insigno estas la plej aĝa inter la knaboj kaj donas ordonojn al ĉiuj.
  La juna komandanto ne komentis pri tio, ke la du belulinoj aliĝis al ili. Kvazaŭ tio estus tiel, estas nedireble. La klimato de la Volga regiono estas milda kaj la klimato estas en plena svingo, do kroma paro de manoj ne doloras.
  La dorso de Elena baldaŭ ekdoloris, kaj ŝi petis iri al la plugilo. Do estas pli facile por la korpo de sufiĉe forta knabino, sed vi nur bezonas zorge fosi viajn kalkanojn en la lozan grundon, por ke viaj piedfingroj ne tiom iritiĝu. Sed la premo sur la brusto venas en malsama angulo, kaj la dorso, malŝarĝinte, ne sentas doloron.
  La knabino do pensis, kiom da jaroj ŝi vere havas? Ĝi jam delonge pasis cent! Amuza! Ŝi estas unu el la plej maljunaj virinoj en moderna Rusio kaj samtempe plena de forto kaj sano. Sed senigitaj de siaj magiaj kapabloj, ili povus fariĝi tiaj monstraĵoj!
  Ĉi tiu penso donas al Elena frisonojn...
  Ĉiuj laboris kun entuziasmo kaj sen tagmanĝa paŭzo. Aŭ nur kiam tute mallumiĝis, ili alproksimiĝis al la fajro por refreŝigi sin. La Volgo estis proksime kaj estis fiŝoj en la poto. Sed estas nur tiom da pano, kaj ĝi iel ne estas tute pura, kun malpuraĵoj. Alia gusto de cepo.
  La manĝaĵo estas simpla kaj ne tro multe; ĝi ŝajnas bongustaĵo por malsataj stomakoj. La Ranger-Knabinoj ne sentis tion laca dum multaj jaroj. Ne, estas ankoraŭ tre dolorige esti homo sen superpotencoj. Kaj vi laciĝas kiel... azeno!
  Sed ankaŭ estas bone, ke la organismoj estas junaj kaj sanaj. La knabinoj ekdormis kune kun aliaj virinoj en la garbejo memstare. Unu el la knaboj apogis sian kapon sur la alta brusto de Zoe. La gardista knabino karesis liajn blondajn buklojn... Kaj sentis fortan melankolion. Ili ricevis ĉion de vivo kaj de siaj patronoj, la Demiurgaj Dioj: eternan junecon, potencon, la ŝancon havi riĉaĵon, potencon, honoron kaj respekton, sed... Por koncepti, ili devas dormi kun viro egala en kapabloj al ili. Kaj ĉi tio tute ne estas facile trovebla.
  Kaj se ekzistas tiaj uloj, tiam ili estas sur malsama nivelo kaj en malsama universo. Elena rememoris la kanton pri Gagarin kaj ĉi tio sentis ŝin eĉ pli malĝoja;
  Ĉu vi scias kia ulo li estis...
  La tuta mondo portis lin en siaj brakoj!
  LA DETERMINO DE LA FRATO DE LA TSING SAVAS LA IMPERION
  La frato de caro Nikolao la 2-a, Miĥail, male al reala historio, agis decide. La Imperia Gardisto malfermis fajron sur la ribelantoj provantaj sturmi la Vintran Palacon. Tiam la kozakoj, favorataj de la suvereno, kaj noblaj regimentoj eniris la batalon.
  Plurcent ribelantoj estis mortigitaj kaj aliaj fuĝis. La polico aktive kaptis la ribelantojn kaj iliajn gvidantojn. Reprezentantoj de la Ŝtata Dumao, princaj familioj, komercistoj kaj membroj de la financa elito rapidis ĵuri fidelecon al caro Nikolao, kaj ĵuris lojalecon. Dum la batalo, pli ol sescent ribelantoj estis mortigitaj kaj unu kaj duono milo estis vunditaj. La gardistoj perdis ĉirkaŭ dudek homojn mortintojn, la kozakoj pliajn kvindek.
  Grava kolizio, sed la aŭtokratio pluvivis. La konspirantoj ĉe la supro havis nek ununuran opinion nek ununuran gvidanton. Kaj ĝenerale, multaj el ili kredis, ke estis neeble ŝanĝi la formon de registaro dum milito.
  Estas multaj malkontenta pri caro Nikolao la 2-a, sed estas malfacile proponi alternativon al la imperia reĝimo. Cetere, la riĉuloj serioze timas, ke la respublikana registara formo montriĝos tro malforta kaj loza por protekti la kapitalistojn kontraŭ la malsata kaj ribelema proletaro, kaj la terposedantojn kontraŭ la kamparanoj.
  Sed la popolo mem ne organizos seriozan revolucion. La bolŝevikoj estas ankoraŭ tro malfortaj kaj malmultaj, la Socialismaj Revoluciuloj plejparte kredas, ke la revolucio estas bona, sed estas pli bone gajni la mondmiliton unue.
  Resume, estis tumulto kaj ĉiuj eliris! Ripetis io kiel sanga resurekto...Kaj silento!
  Nikolao la 2-a premiis sian fraton por sia decidemo kun la Ordo de Georgo, unua grado, kaj promociis lin al la rango de generalo en ĉefo, nomumante Miĥail por komandi la okcidentan fronton. Kaj la suda kaj rumana frontoj estis subigitaj al Brusilov.
  La grandeco de la rusa armeo kreskis al preskaŭ dek milionoj da homoj, kaj ĝia prizorgado metis pezan ŝarĝon sur la imperion. Necesis antaŭeniri.
  Tuj kiam la vojoj sekiĝis, la cara armeo batis en Galegio. Nombra supereco estis flanke de la rusaj trupoj. La aŭstroj malfortiĝis en laboretoso, kaj regimentoj konsistantaj el slavoj dizertis amase aŭ kapitulacis. Ekzistis ne sufiĉe da germanaj unuoj por enhavi la malamikon.
  Por supre, Usono eniris la militon kontraŭ la Centraj Potencoj en aprilo. Kaj tiel la rezulto de la konflikto jam estis antaŭdifinita. La germanoj provis pliigi siajn fortojn en la Okcidento por venki la aliancanojn kaj estis nekapablaj disponigi signifan asistadon al Aŭstrio-Hungario.
  Rusaj trupoj okupis Lvovon kaj kelkajn urbojn en Galegio. Eĉ pluraj malgrandaj vaporkaldronoj formiĝis. La aŭstra, ĉifona , rompita fronto kolapsis tro rapide, tiel ke la germanoj devis moviĝi al blinda defendo en la okcidento kaj ĵeti soldatojn en la interspacojn kiuj formiĝis.
  Evoluigante sian sukceson, la rusoj alproksimiĝis al Przemysl kaj eĉ ĉirkaŭis la grandurbon. Sed provizproblemoj kaj la enkonduko de pli batalpretaj germanaj unuoj en la batalon bremsis la antaŭeniĝon. Sed la Rumana Fronto iris sur la ofensivon, kaj post iom da tempo la Okcidenta Fronto ankaŭ. Ĉi-lasta alfrontis malfacilan taskon: trarompi la potencan, profunde gradigitan germanan defendon.
  La frato de la caro Miĥail ne konsideris ĝin hontinda, li lernis de Brusilov kaj aplikis similajn taktikojn. Li komencis prepari ofensivon en dek du malsamaj lokoj samtempe, tiel ke la germanoj ne povis determini la direkton de la ĉefa atako. Krome ili aktive uzis fumkurtenon kaj ofensivon nokte.
  Rusaj soldatoj en la sudo liberigis Bukareŝton, kaj la atako en la centro rezultigis sukcesojn sude de Vilno.
  La germanoj devis denove fortigi sian sudan flankon. La germanaj soldatoj blokantaj Rigon estis sub minaco de ĉirkaŭbarado. Sub tiuj kondiĉoj, la imperiestro faris la malfacilan decidon forlasi la baltajn ŝtatojn kaj retir soldatojn al la prusa defenda linio.
  Aferoj ne funkciis por la unio kaj Turkio. La rusoj kaj britoj antaŭeniris en Malgranda Azio, la francoj faris premon sur Palestinon en Sirio. La otomanoj malfortiĝis kaj ilia falo ne estis malproksima. Krome, la bulgaroj ŝanĝiĝis. Rimarkinte, ke la prusoj jam perdis la militon, kaj la rusaj trupoj, liberiginte la plej grandan parton de Rumanio, atingis la landlimon, la slava reĝo deklaris militon kontraŭ Aŭstrio, Turkio kaj Germanio.
  Kompreneble, tio donis al la germanoj pli da kapdoloroj. Ili jam ne povis teni la frontlinion en la Oriento kaj estis devigitaj retiriĝi al la Vistulo. Esperante, ke natura akvobarilo prokrastos rusajn trupojn.
  La aliancano en la okcidento atingis nur partajn sukcesojn, kvankam ili jam uzis tankojn pli aktive. Sed nun Germanujo tenis la fronton, kvankam ĝi estis devigita iom malantaŭen. La suda sekcio prenis multe da fortostreĉo.
  Nu, cara Rusio en la aŭtuno kaj vintro transdonis la plej grandan parton de la batalado al la Otomana Regno.
  La atako kontraŭ Konstantinopolo, kaj de tero kaj maro, finiĝis en la triumfo de rusaj armiloj. Turkio falis, kaj kun ĝi Rusio ricevis grandajn teritoriojn, Konstantinopolon kaj markolojn kun aliro al Mediteranea Maro.
  Vere, ne eblis fini la militon en 1917, sed la spiron de venko estis jam sentita de ĉiuj, multe pli ol en 1916.
  La vintro pasis en Rusio kun malgrandaj strikoj kaj manifestacioj, sed ne okazis seriozaj kolizioj, malgraŭ militaj malfacilaĵoj. Eble la rublo tro malplivaloriĝis, sed estas antaŭtempe paroli pri malsato.
  Tamen, estis tempo por fini la militon, kaj ĉiuj komprenis tion. Antaŭenigita al feldmarŝalo, Brusilov proponis liveri la ĉefan baton en la sudo, kie la malamiko estis pli malforta, kaj tiam turniĝi norden.
  La germanoj jam havis siajn unuajn tankojn. Sed ilia nombro estas tro malgranda por havi signifan efikon al la kurso de la milito. Rusio ankaŭ havas siajn proprajn veturilojn, precipe Mendeleev-tankojn. Sed denove, la cara industrio ankoraŭ ne povas efektivigi amasproduktadon.
  Sed amasproduktado de tankoj estis establita de la britoj, usonanoj kaj francoj. Tio signifas, ke aperis nova, potenca rimedo por trarompi la defendon, kiu devus trarompi la germanajn poziciojn.
  La aliancanoj ankaŭ volas fini la ruinigan militon kiel eble plej rapide. Kaj de la fino de marto, ili komencis provi trarompi la profundnivelan germanan defendon.
  La ofensivo de rusaj trupoj komenciĝis tuj kiam la vojoj sekiĝis en la sudo. La rusaj trupoj, post antaŭaj venkoj, vigliĝis, sed la aŭstroj apenaŭ tenis. Budapeŝto trovis sin ĉirkaŭita jam komence de majo. Tiam la movado komenciĝis direkte al Vieno kaj preterirante la Vistulan Riveron.
  La italoj ankaŭ iris sur la ofensivon. Eĉ Japanio sendis ekspedician trupon al Eŭropo. La germanoj premis de ĉiuj flankoj.
  Kiam rusaj trupoj jam alproksimiĝis al Vieno, Aŭstrio-Hungario kapitulacis. La lasta aliancano de Germanio finfine falis. En la Okcidento, uzante striktaktikojn sur malsamaj partoj de la fronto, la aliancanoj malrapide sed certe avancis. Kaj rusaj trupoj eniris de la sudo ĝis la malantaŭo de la germana fronto kovrante la Vistulon.
  Sub tiuj kondiĉoj, kanceliero Wilhelm, realiginte la kompletan, senesperan pozicion de Germanio, sciigis la ĉesigon de ĉiuj malamikecoj la 22-an de junio 1918. Fakte, la germanoj kapitulacis.
  Aŭstrio-Hungario ĉesis ekzisti. Rusio ricevis Galicion , Krakovon , Bukovinon , parton de orienta Slovenio kaj Hungarion . Rumanio Transsilvanio. De Aŭstrio-Hungario restis nur malgranda Aŭstrio kaj tre reduktita Hungario. Ĉeĥoslovakio aperis sub la aŭspicioj de Rusio.
  La Carisma Imperio ricevis de Germanio Klaipeda, Poznan kaj aliron al la maroj, fortranĉante Orientan Prusion de la metropolo mem tra Danzig.
  Germanio devis rezigni tion, kion ĝi antaŭe konkeris en la 19-a jarcento al Danio kaj Francio. Ŝi estis kondamnita pagi grandegajn kompensojn ĉiujare, kaj limigis la armean potencialon al cent mil homoj.
  Kaj kompreneble, kiel en reala historio, demilitarigita zono.
  Carista Rusio vastigis siajn havaĵojn en la sudo. La Otomana Regno, kiel la Aŭstra imperio, ĉesis ekzisti. Britio prenis Irakon, Francion, Sirion kaj, kune kun la britoj, Palestinon. Rusio ricevis Armenion, Malgrandan Azion kaj Konstantinopolon.
  La Proksima Oriento kaj Irano ankaŭ estis dividitaj en influsferojn. Tiel, cara Rusio atingis signifajn materialajn akirojn.
  Sed la milito kostis la vivon de pli ol du milionoj kaj duono da soldatoj, sen kalkuli la mortintajn civilulojn, grandegajn elspezojn. Financoj falis en malordon kaj la lando falis en ŝuldon.
  Vere, la aliancanoj malsevere konsentis forigi interezojn pri pruntoj, sed tamen la ŝuldo montriĝis sufiĉe granda - ĉirkaŭ dek miliardoj da orrubloj.
  Sed eblis naciigi entreprenojn antaŭe posedatajn de la germanoj.
  La politika situacio en cara Rusio stabiliĝis, kaj la aŭtoritato de la imperiestro kreskis.
  Nikolao la 2-a ekspluatis tion nuligante sian propran manifeston pri la Ŝtata Dumao. Aŭtokratio denove estis reestigita, kaj leĝdona povo pasis plene al la caro.
  Tio kaŭzis nur timemajn provojn de protesto. La lando estis tro laca de la milito kaj ne volis novajn ŝokojn.
  Kaj la ekonomio komencis rapidan, postmilitan resaniĝon! Kresko averaĝis ĉirkaŭ naŭ procentojn jare kaj estis pli alta ol en Usono.
  Novaj progresintaj industrioj estis kreitaj kaj mekanika inĝenierado formiĝis. Salajroj kreskis.
  La daŭro de la labortago estis reduktita de la cara leĝo de 11,5 horoj ĝis 10,5 horoj. Kaj en antaŭferiaj tagoj kaj antaŭ semajnfinoj ĝis la 9-a. Ankaŭ, la labortago estis reduktita al naŭ horoj, se almenaŭ parto de ĝi estis nokte.
  Post la interŝanĝo de mono, la solida ora ekvilibro de la rublo estis restarigita. Antaŭ 1929, la salajro de laboristo atingis 50 rublojn monate, kie la prezo de vodko estas 25 kopekoj po botelo. Tio estas, 200 boteloj monate. Kaj se ni prenas ĝin en ora ekvivalento, ĉi tio estas tiom multe kiom 37 gramoj da pura oro.
  La lando prenis la duan lokon, la dua nur post Usono laŭ industria produktado. La perspektivoj por la imperio aspektis tre rozaj, sed... granda deprimo trafis.
  La kolapso tuŝis la tutan mondon, inkluzive de Rusio. La vero plej damaĝis Germanion kaj Usonon. Sed cara Rusio estis tro dependa de eksteraj pruntoj kaj tial ne povis eviti ŝokojn kaj recesion.
  La Bolŝevika Partio en la dudekaj jaroj travivis krizon. Lenin fakte retiriĝis de la praktika, revolucia lukto mergante sin en teorion... kaj skribante sciencfikcion.
  Vladimir Iljiĉ renkontis Herbert Wales en Britio kaj sentis guston por sciencfikcio. Precipe el la plumo de Vladimir Iljiĉ venis granda, futurisma romano: "Komunismo estas la vojo de feliĉo"! Kaj kelkaj aliaj verkoj. Lenin jam gajnis bonan monon per sciencfikciaj verkoj.
  La bolŝevikoj dividiĝis en trockistojn kaj stalinistojn. Stalin decidis reveni al la taktikoj de individua teruro karakterizaj de la Narodnaya Volya. Trockij prenis pli moderan pozicion.
  La Socialismaj Revoluciuloj daŭre aktivas, kvankam ne plu okazis altprofilaj politikaj murdoj en la dudekaj jaroj. La pozicioj de la respublikanoj kaj kadetoj iom post iom fortiĝis. Efektive, absoluta monarkio ŝajnis al ĉiuj malmoderna restaĵo. Do ree komenciĝis agitado, strikoj, manifestacioj kaj la reĝa trono ektremis.
  La monarko povis memori multon...
  La registaro de Nikolao la 2-a trovis solvon...en milito! Krome, la generaloj sopiris venĝon pro la malvenko de Japanio. Kaj ĉi tio estas komprenebla...
  Post la Unua Mondilito, Carista Rusio faris plurajn malgrandajn kampanjojn. En la Proksima Oriento, kie ili kaj iliaj aliancanoj kompletigis la araban mondon. En Afganio.... Tie okazis la milito kune kun Britio. Rusio transprenis la nordajn regionojn de Afganio, loĝitaj plejparte fare de uzbekoj kaj taĝikoj, same kiel Herato. La britoj, post brutalaj militoj, tamen subigis la sudon. Memregistaro restis en la centro de Afganio.
  Irano ankoraŭ konservis la aspekton de suvereneco, sed ĝia divido ankaŭ estis ne malproksime.
  Sed la ĉefa kolizio de interesoj okazis en Japanio. Krome, en 1931, la japanoj kreis marionetregistaron en Manĉurio kaj lanĉis ofensivon en Ĉinio.
  Kiu fariĝis la kialo de nova milito.
  Antaŭ tiu tempo, la rusa armeo sukcesis ĝisdatigi sian tankfloton kaj krei tre fortan aviadon. En la aero, Japanio estis rimarkeble malsupera, kaj la surtera armeo de Rusio estis multe pli multnombra kaj, eble, pli batalpreta.
  La Pacifika Floto estis ordonita fare de la legenda admiralo Kolchak. La Kavaliro de la Ordeno de Sankta Andreo la Unua-Vokita, Brusilov, jam mortis en tiu tempo, sed liaj kapablaj studentoj restis.
  La milito estis malsukcesa por Japanio de la komenco mem. Rusaj generaloj: Denikin, Wrangel, Kaleidin, sub la ĝenerala komando de la frato de la caro Miĥail Romanov, agis energie kaj lerte. La sperto de la unua mondmilito havis efikon, kaj eraroj en la konflikto de 1904-1905 estis enkalkulitaj.
  La malpezaj tankoj de Proĥorov, kiuj estas simple neanstataŭeblaj en manovra militado, ankaŭ montriĝis sufiĉe bonaj. Ĉiukaze, ĝi jam estis alia rusa armeo, kaj tute alia milito.
  Tamen, dum la unua batalo kun la samurajo, se Kuropatkin estus anstataŭigita per pli talenta kaj decida komandanto, la rezulto de la milito, kompreneble, estus tute alia.
  Ĉiukaze, ene de du monatoj Port Arthur estis sieĝita fare de rusaj soldatoj, kaj la japanoj estis batitaj. Du monatojn poste, la tuta Koreio estis liberigita, kaj la citadelurbo estis prenita per ŝtormo.
  Surmare, bataloj ankaŭ furiozis kun diversaj gradoj de sukceso. Ĝis alvenis la eskadroj de la Balta kaj Nigra Maro. La Lando de la Leviĝanta Suno estis tute venkita, kaj ili eĉ surterigis trupojn sur Hokajdo. Japanio estis devigita subskribi humiligan pacon. Redonu Manĉurion, Port Arthur, kelkajn posedaĵojn konkeritajn de la germanoj, sudan Saĥalenon kaj la Kuril-kreston. Kaj samtempe pagu kompenson, bonordan sumon - miliardon da orrubloj.
  La venko provizore fortigis la pozicion de la Aŭtokratio, kaj tiam la Granda Depresio kolapsis al rapidaj ekonomiaj supreniroj.
  En Germanio, kiel en la reala historio, Hitler venis al la potenco, sed li ne rajtis kuri sovaĝe. Aparte, la provo restarigi universalan devigan militservon alfrontis furiozan reziston de Rusio kaj Francio. Kvankam negravaj koncedoj estis faritaj laŭ armea potencialo. La grandeco de la armeo estis permesita pliiĝi de cent mil ĝis ducent kvindek. Krome, Hitler resendis kontrolon de la demilitarigita zono al Germanio.
  Kaj dinastiaj problemoj estis krevantaj en cara Rusio. Mortis la tronheredanto, la caroviĉ Aleksej... La frato de la caro Miĥail Romanov estis senigita je heredrajtoj. Kaj Kiril Vladimirovich Romanov vere fariĝis la heredanto. Sed ĉi tiu ulo estas enŝlimigita en ebrio kaj diboĉo. Tute degradita...
  Kiu do sukcedos caron Nikolao la 2-a? La frato de la caro Miĥail, post la venko super Japanio, ricevis la rangon de generalisimo kaj ĝuis grandegan popularecon. Li iĝis la unua membro de la reĝa familio en la historio de Imperia Rusio se temas pri ricevi tian altan rangon. Kaj multaj volis vidi lin sur la reĝa trono.
  Vere, Nikolao la 2-a mem - nedrinkulo, sen malbonaj kutimoj, kiu regule faris gimnastikon - estis ankoraŭ sufiĉe forta kaj ŝajnis, ke lia regado estos la plej longa en la rusa historio. Sed Stalino elpensis la plej ambician atencon ekde la tempo de Aleksandro la 2-a. Kvankam ŝajnis, kio estas la signifo?
  Ĉiukaze, 1937 montriĝis por malbonaŭgura jaro. Caro Nikolao la 2-a estis mortigita, kaj kune kun li, ankaŭ du ministroj mortis, same kiel tri dekduo korteganoj, kaj parto de la Vintra Palaco kolapsis.
  La teroristoj uzis la kloaksistemon por minigi kaj plantis pli ol tunon da aminolono.
  Tiel, agresema okazaĵo intervenis en la kurso de la historio. Tiel finiĝis la regado de caro Nikolao la 2-a. La monarko ne komencis esti nomita granda aŭ timinda. Tiuj, kiuj ne amis la imperiestron, nomis lin sanga, ĉar multe da sango estis verŝita en lian regnon. Kiu traktis kun respekto estas Konkerinto. Do la nombro da teroj sub li en Rus' pliiĝis. Eĉ granda provinco aperis en Ĉinio: Zheltorossiya.
  Entute, la regno daŭris 43 jarojn. Nur Ivano la Terura regis pli longe, kaj nominale. Sed pro tio, ke li prenis la tronon dum tri jaroj, la reala periodo de kontrolo montriĝis pli mallonga.
  Sed la legitima heredanto, Kirill Vladimirovich Romanov, tamen supreniris la tronon. Li ne longe regis - ĉirkaŭ unu jaron, sed sukcesis iom influi la kurson de la historio. Aparte, li permesis al Adolf Hitler efektivigi la Anschluss de Aŭstrio. Supoze aludante al la rajto de la popoloj al memdeterminado kaj, supozeble, tiamaniere estos pli da ordo. Konsentite al la Anschluss de Aŭstrio kaj Mussolini.
  Tiel Germanio vastiĝis kaj ĝia loĝantaro superis okdek milionojn. Sen mencii, ke Hitler instigis naskoprocentojn. Sub Adolfo la Demonulo, ĝi kreskis unu kaj duono fojojn.
  En Hispanio eksplodis enlanda milito, sed ĝi finiĝis multe pli rapide, ĉar ne ekzistis Sovetunio, kiu helpis la maldekstran koalicion en Madrido.
  Sed Franco iĝis aliancano de la Fuhrer. Kaj la nova caro Vladimir III koliziis kun Britio.
  La situacio ja estas komplika. Enigmo plena de la Dua Mondmilito. Kaj nova raŭndo de konfrontiĝo. Irano ne estas dividita, kaj ĉi tiu fakte estas la lasta islama lando kiu estas formale sendependa. Kaj Rusio kaj Britio havas planojn por ĝi. Aferoj estas tre konfuzaj en Mezoriento. La teritorioj de Rusio, Francio kaj Britio estas miksitaj kaj malfacile administreblaj.
  Anglio ekonomie falas pli kaj pli malantaŭ kaj Rusio kaj la ĉiam pli potenca Germanio. Sed la plej grandaj kolonioj estas ankoraŭ britaj. Sed la potenco de la leona krono malfortiĝas, Kanado estas preskaŭ sendependa. Sudafriko ankaŭ estas regado, kiel Aŭstralio. En Barato, la brita pozicio malfortiĝas. Kompreneble, estas deziro puŝi la leonon.
  Hitler provas ludi sur du frontoj. Aŭ li ricevos la subtenon de Francio, Britio, Italio kaj Japanio. Por ĉiuj kune amasiĝi sur Caran Rusion kaj dividi ĝiajn vastajn havaĵojn.
  Aŭ serĉu teritoriajn akirojn en Okcidento, sed en alianco kun Rusio.
  Hitler estas malnobla kaj senprincipa viro, kaj, ĝenerale, li ne zorgas kun kiu li eniĝas en koalicio, kondiĉe ke ĝi estas utila al li.
  La nova juna caro Vladimir ankaŭ revas eniri la historion kiel granda konkerinto kaj volas forpreni koloniojn de Britio kaj Francio. Strikte parolante, estas nenio por preni de la germanoj. Do koalicio kun Germanio estas sufiĉe logika.
  Italio kaptis Etiopion kaj ankaŭ volas novajn heroaĵojn. Mussolini estas ege ambicia. Li ne zorgas, ĉu li iras orienten aŭ okcidenten. Sed en Francujo ne estas granda deziro inter la homoj batali. Tie regas pacismo, kaj registaro estas elektita. Ne estas maniero akiri tian fortan aliancanon. Kaj cara Rusio, kun sia tradicie alta naskokvanto kaj senĉese malpliiĝanta mortokvanto, estas tre forta kontraŭulo. La loĝantaro de cara Rusio jam kreskas je proksimume tri procentoj jare. Infana morteco malpliiĝis, sed la modo por grandaj familioj ankoraŭ ne pasis, kaj eĉ laboristaj familioj estas fekundaj. Konsiderante teritoriajn akirojn, inkluzive en dense loĝata Ĉinio, kaj maldense loĝata Mongolio, kaj en Eŭropo kaj Turkio, la loĝantaro de la cara Rusio en 1940 superis 400 milionojn kompare kun 1913, kiam ĝi estis 180 milionoj. Kaj ĉi tio estas kontinenta potenco... Britio kaj Francio havas malpli ol 50 milionojn en siaj metropoloj, plus koloniojn. Sed la koloniaj trupoj estas malfortaj je moralo kaj havas malmulte da batalkapablo. Do la okcidentaj terarmeoj estas multe pli malfortaj.
  La Fuhrer elektas aliancon kun Rusio kontraŭ la Okcidento.
  En 1939, Ĉeĥoslovakio estis dividita. Germanio ankaŭ inkludis la Sudetojn. La germanoj fortigis la armeon kaj formis tankkolonojn. La cara Rusio ankaŭ ne staris senmove, havante pactempan armeon de kvin milionoj kaj kvincent personaraj sekcioj.
  En la cara Rusio, pezaj tankoj kaj strategiaj aviadiloj, inkluzive de aviadiloj kun ok motoroj, estas delonge en produktado. Francio havas nur ĉirkaŭ tridek pezajn tankojn, kaj ili estas malmodernaj. Britio ne havas pezajn veturilojn. Nu, ankaŭ Germanujo, eĉ ne unu pli peza ol dudek tunoj. Usono havas iom pli ol kvarcent tankojn.
  Hitler decidis ke ĝi ne indas prokrasti kaj batis la 15-an de majo 1940. La vetero estas nur favora kaj ĉio estas preta. Aŭ pli-malpli preta.
  Carista Rusio komencis atakon kontraŭ Hindio kaj aliaj koloniaj havaĵoj. La rusa armeo atakis malbone defenditajn poziciojn. Estas relative malmultaj trupoj konsistantaj el la etnaj britoj kaj francoj mem, kaj la koloniaj unuoj ne vere volas morti pro ideo aŭ imperio kiu estas fremda al ili. Fakte, kiuj estas la angloj por ili? Ekspluatantoj, sklavistoj, rabistoj aŭ malfideluloj. Estas neverŝajne, ke la rusoj estas multe pli malbonaj ol ili, tiel ke ili mortus pro la imperio de la Leono aŭ la Koko.
  Do la caraj trupoj antaŭeniras, venkante malviglan, fokusan reziston. Sed la germanoj ankaŭ povis venki la francajn, anglajn, belgajn kaj nederlandajn trupojn en monato kaj duono.
  Tiel, Churchill perdis la subtenon de siaj ĉefaj aliancanoj. La atendo ke Usono eniros la militon ne realiĝis. Roosevelt tute ne distingiĝis per la persistemo de Stenka Razin. Kaj tiam tiaj fortoj irus kontraŭ Usono.
  Rusaj soldatoj avancis trans Afrikon kaj Azion en martoj; pli da problemoj venis de la tereno kaj la peco de komunikadoj ol de malamikaj trupoj. La manko de vojoj, precipe en Afriko, ankaŭ havis efikon. Sed la senpretenda rusa soldato heroe kaj stoike venkas ĉiujn malfacilaĵojn.
  La germanoj povas nur malfacile translokigi soldatojn al Afriko. La antaŭeniĝo al Ĝibraltaro estis prokrastita pro la obstina rezisto de Franco. Kaj ni devis translokigi fortojn per maro. La rusoj trapenetris al Afriko, tra Egiptujo, kaj estas multe pli facile por ili. Ankaŭ Italio kaptas ĉion, kion ĝi povas kapti, kaj en ĉi tiu afero Mussolini havas la tenon de boao.
  La surteriĝo sur la metropolo mem ne okazis en 1940. En la aerbatalo, ĉefe pro la pasiveco de Rusio, Britio pluvivis. Sed oni devas diri, ke la saĝa caro Vladimir Kiriloviĉ ne volis, ke Britio antaŭtempe kapitulacu, sed sufiĉe racie intencis kapti ĉiujn ĝiajn aziajn kaj afrikajn koloniojn.
  Kien Britio iros? Ja ĝi ne havas rezervojn, sen kolonioj kaj krudaĵoj - ĝia falo estas demando de tempo.
  En la vintro kaj marto 1941, rusaj trupoj finfine atingis Sudafrikon kaj venkis la lastan afrikan Regadon. La brita provo sidi eksteren en Madagaskaro ankaŭ malsukcesis, kaj en majo 1941, alteriĝo estis aranĝita kun posta venko.
  Japanio batalis flanke de Rusio en la milito, kaj sukcesis kapti ion en la Pacifiko. La somero de 1941 estis la periodo de grava aera ofensivo kontraŭ la brita metropolo.
  Rusa kaj germana aviado atakis Londonon kaj aliajn grandurbojn de la Angla Imperio. Kaj la 8-an de novembro, la datreveno de la Munkena puĉo, la surteriĝo finfine okazis.
  La batalado daŭris dek ses tagojn kaj finiĝis en venko por la rusaj kaj germanaj trupoj.
  Ĉi tio, fakte, finis la Duan Mondmiliton. Ĝi montriĝis malpli sanga kaj longeca ol en la reala rakonto. Kaj ĝi tre rimarkinde fortigis kaj vastigis rusajn havaĵojn. Precipe en Afriko kaj Azio.
  Sekvis relative paca periodo. Rusio kaj Germanio digestis siajn proprajn teritoriajn gajnojn. La Tria Regno inkludis: Belgio, Nederlando, preskaŭ duono de Francio, same kiel Maroko, parto de Alĝerio kaj la centraj havaĵoj. Vere, pro la pozicio de Franco kaj ia nedecidemo de Hitler, la germanoj ne havis tempon por avanci en la ekvatorajn posedaĵojn de Francio, kaj ili falis al la rusaj trupoj.
  Tamen, Germanio daŭre ricevis bonan pecon de afrika tero, superante sian propran teritorion en areo. La areo de la teroj de la Tria Reich, konsiderante eŭropajn akirojn, pli ol triobligis. Kaj se ni kalkulas el la landlimoj ekde 1937, konsiderante Aŭstrion, Sudetojn kaj Ĉeĥion kiel protektoraton, tiam kvaroble.
  Do la germanoj entute havis sufiĉe por digesti, majstri kaj asimili. Krome, Rusio vastigis siajn koloniajn havaĵojn, kaj apenaŭ povis kontroli ĉion ĉi.
  Kaj Italio ricevis multon: ekzemple, plejparto de Sudano, Somalio, Ugando kaj iuj aliaj akiroj, precipe Tunizio.
  Tiel, la redivido de la mondo estis finita nuntempe. Sed kiel oni diras, kun la tempo, ambicioj komencas manifestiĝi.
  Usono ne komencis serioze labori pri la atomprojekto. En faŝisma Germanio kaj Rusio ankaŭ la sinteno montriĝis mojosa. Japanio ankoraŭ ne estas sufiĉe evoluinta por eltiri ĝin, kaj Britio kaj Francio fariĝis vasalaj landoj de la Tria Regno kaj Rusio.
  Do la apero de nukleaj armiloj estis prokrastita dum iom da tempo.
  Sed progreso, kompreneble, estas neforgesebla. Fizikistoj laboras, la teorio disvolviĝas, same kiel laboratoriaj eksperimentoj. Sed nuklea projekto bezonas la volon de la ŝtato. La cara Rusio jam havis tro da zorgoj kaj elspezoj rilate al la vastiĝo de sia teritorio. Sed Hitler ial havis rankoron kontraŭ tiaj ideoj de nuklea programo kaj kredis, ke la atomprojekto nur malŝparos multe da mono.
  Krome, la rusa terarmeo kaj aviado estis la plej fortaj kaj multenombraj en la mondo, kaj ankaŭ la mararmeo kreskis, precipe pro ekonomia kresko.
  La caraj generaloj kaj marŝaloj preferis evoluigi tankkonstruaĵon, konstrui aviadilojn, aviadilŝipojn kaj batalŝipojn. Kial ili bezonas fabelojn pri nukleaj bomboj? Tio estas, kaj la germanoj kaj rusoj estis indiferentaj pri ĉi tiu problemo.
  Krome, estis sufiĉe da krudmaterialoj por ne devi zorgi pri energiresursoj, almenaŭ en la proksima estonteco.
  Do, malgraŭ la tuta malvarmeco de la Pentagono kaj la Blanka Domo, la iniciato nevole pasis al Usono. Cetere, ĉi tio ne nur temas pri timo, ke la rusoj aŭ germanoj iros plu kaj premos la Novan Mondon, sed ankaŭ la ekonomion.
  Perdinte la ŝancon ricevi petrolon el Azio, Afriko kaj Mezoriento, Usono ĝis nun havis siajn proprajn putojn en Teksaso, Florido, kaj komencis evoluon en Alasko.
  Sed la usona loĝantaro kreskis. Enmigrado ne estis malinstigita en Rusio, kaj la populacio daŭre kreskis rapide. Nigruloj kaj araboj rajtis precipe volonte foriri al Usono.
  La usona ekonomio ankaŭ kreskis, kaj estis pli kaj pli da aŭtoj.
  Kaj la serĉo komenciĝis por nuklea fuelo kaj atomreakcio kiu povis disponigi kolosan energion.
  Dek jaroj pasis ekde la fino de la dua mondmilito. Hitlera Germanio havis novan armilon: disko-aviadiloj kapablaj ne nur flugi kun grandega rapideco, sed ankaŭ praktike resti nevundeblaj de manpafiloj-pafado.
  Krome, la germanoj sukcesis lanĉi artefaritan sateliton super orbito, kaj plej grave, en junio 1951, la unuan homon en la kosmon.
  La cara Rusio iom malfruas, kaj plene progresis nur en aŭgusto de ĉi tiu jaro. En faŝisma Italio, ŝanĝoj okazis en la sama jaro. Benedito Mussolini, defianto por la titolo de Julio Cezaro, mortis. Ĝenerale, la itala diktatoro sukcesis regi. Konsiderante la konkerojn en Afriko, inkluzive de Etiopio, la teritorio kontrolita de Italio kreskis preskaŭ trifoje kaj duono dum lia regado. Krome, Benedito en Eŭropo sukcesis forhaki parton de Francio kune kun Toulon.
  Sed ili ne lasis lin iri al Albanio kaj Grekio - ĉi tiuj estas teritorioj en la influkampo de la Rusa Imperio.
  Benedito, kompreneble, povus esti nomata granda kaj konkerinto, kvankam la itala armeo ne tro brilis per siaj heroaĵoj. Sed lia filo kaj heredanto konsideris sin ne pli malbona ol sia patro.
  Kaj li prenis la aŭtunon de 1951 kaj invadis Albanion kaj Grekion... Ne mirinde oni diras, ke ĉiuj grandaj militoj komenciĝas kvazaŭ subite.
  Vladimiro la Tria eĉ ĝojis pri tio. La havaĵoj de Italio en Afriko estas grandaj, eĉ pli grandaj ol tiu de Germanio. Do kial ne preni ilin se estas bonega kialo?
  Rusaj trupoj komencis malamikecojn la 7-an de novembro 1951, atakante Etiopion, Libion kaj Sudanon. Rusaj trupoj estas pli fortaj, pli multaj kaj pli batalpretaj ol italaj.
  Do ili rapide komencis detrui la pasta armeon... Sed neniu atendis ke, sen ajna averto, Adolf Hitler eliros flanke de Mussolini Jr.
  Kvankam se vi rigardas ĝin, estis nenio pli neatendita.
  Germanio perdis la Unuan Mondmiliton al Rusio kaj perdis la plej multajn teritoriojn en Rusio. Kaj se la germanoj sukcesis retrovi tion, kion ili perdis en Okcidento kun intereso, tiam en Oriento, sincere, ili restis sen nenio.
  Do Hitler vere kalkulis je siaj novaj armiloj, precipe diskotekoj kaj flugaj teleroj. Krome, la Fuhrer kredis ke ĉi-foje estus pli facile batali kun Rusio ol en la Unua Mondilito, ĉar Germanio kaj Italio gvidus la firmaon sen havi duan fronton.
  La kalkulo ankaŭ estis farita ke Japanio, ofendita de la rusoj, ankaŭ eniros la militon en la Malproksima Oriento kaj ligus la malamikon tie. Eble Portugalio kaj Hispanio aliĝos al la koalicio, kiel Britio kaj Francio? Ili estas multe pli proksimaj al Germanio ol al Rusio. Kaj kelkaj esperoj estis fiksitaj sur Usono!
  Krome, Ameriko konstruis imponan mararmeon, multajn aviadilŝipojn kaj modernigis sian tankfloton - kvankam ĝi estis ankoraŭ malsupera laŭ kvanto kaj kvalito ol la armeaj veturiloj de la Malnova Mondo.
  La socia sistemo en cara Rusio restis aŭtokrateca kaj absoluta monarkio. La caro kaj Imperiestro de All Rus havis plenan potencon: plenuma, leĝdona kaj jura. Parlamento forestis. Ekzistis Ŝtata Konsilio de personoj nomumitaj fare de la imperiestro, sed ĝi havis nur konsilajn rajtojn. La reĝo mem eligis leĝojn, same kiel dekretojn. Li ankaŭ havis la rajton ekzekuti kaj pardoni, kvankam, kompreneble, estis ankaŭ proceso. Ĵuriaj procesoj estis aboliciitaj post la murdo de Nikolao la 2-a, tiel ke la juĝistaro ankaŭ estis nomumita kaj forigita fare de la caro aŭ oficialuloj nomumitaj fare de la imperiestro.
  Ĉi tiu sistemo havis ambaŭ siajn avantaĝojn kaj malavantaĝojn. Unuflanke, la imperiestro povis rapide solvi tiun aŭ alian problemon sen iuj disputoj aŭ interkonsentoj, sed aliflanke, la troa koncentriĝo de potenco en unu mano subpremis iniciaton kaj donis pli grandajn ŝancojn al la burokratio. Ĝi naskis malsamajn ŝatatojn kaj ŝatatojn. Vladimiro ne distingiĝis per troa hipokriteco kaj edzeca fideleco. Kvankam virinoj ne havis multe da influo sur liaj politikoj.
  En la kampo de tankkonstruado, cara Rusio havis multajn potencajn kaj pezajn veturilojn. Tamen, la sperto de batalaj operacioj en Afriko montris, ke la veturado de tanko estas ege grava. Kiel rezulto, la ĉefa rusa tanko ne iris preter kvardek kvin tunoj. Ĉar pli da pezo kreis problemojn kun transterena kapablo, eĉ kun larĝaj trakoj.
  La caro amis pezajn tankojn, sed liaj konsilistoj malpersvadis la imperiestron meti ilin en amasproduktadon. Sed la sesdek-tuna maŝino estis havebla en du mil ekzempleroj. Kaj la plej populara tanko, "Nikolai" - 3, estis produktita en sesdek tri mil.
  Kaj la maŝino pezas kvardek kvin tunojn, kaj la pafilo havas kalibron de 122 milimetroj. La frontala kiraso estas ducent milimetroj, la malantaŭo kaj flankoj estas 120 milimetroj, la aranĝo estas klasika.
  Hitler serioze interesiĝis pri pezaj maŝinoj. Kaj mi volis havi superecon super la Nikolao en produkta tanko. La germana aŭto ŝveliĝis en pezo ĝis 75 tunoj kaj, tio jam estis la limo, pro la fakto, ke la granda maso estis ege malfacile transportebla laŭ fervojaj linioj.
  La germana veturilo estis armita per 128-mm armilo, havis frontan kirason de 250 mm, kaj flankan kaj malantaŭan kirason de 180. La aranĝo ankaŭ estas proksima al la klasika.
  Nombre, la germana tanko estis trioble pli malalta ol la sovetia. Sen mencii la malfacilaĵojn uzi tro pezajn maŝinojn.
  Tamen, rusa ekipaĵo estas disigita sur larĝaj areoj, kaj sur la eŭropa sektoro de la fronto estas proksimuma egaleco en la nombro da veturiloj kaj infanterio. Kvankam ĝenerale la rusa armeo estas multe pli multnombra ol la germana. Kaj Rusio havas grandegan loĝantaron: ĝi inkluzivas Baraton, Ĉinion, plejparton de Afriko, Mezorienton, Iranon, Hindoĉinion kaj multe pli.
  Kompreneble, la decido de Hitler ataki Caran Rusion, eĉ konsiderante, ke li havas Japanion kaj Italion ĉe sia flanko, kaj eble Francion kaj Brition, estas kolosa vetludo. Sed la Fuhrer estas grandega aventuristo.
  Oni devas rimarki, ke la disko-aviadiloj, per kiuj la Tria Regno alpinglis tiajn altajn esperojn, ne estas tre efikaj en la praktiko. La kreado de forta lamena jeto kaŭzis enorman fuelkonsumon, kaj la flugtempo de flugaj teleroj montriĝis relative mallonga. Do ili povus agi, eĉ konsiderante la grandegan rapidecon je ne precipe signifaj distancoj. Krome, la lamina fluo protektis la diskon de manpafiloj, sed siavice malhelpis pafi de fluga telero.
  Do la germanoj povis nur faligi radioregatajn misilojn el siaj diskedoj, kaj poste laŭ mallarĝa angulo, aŭ malŝaltante la lamenan fluon, sed samtempe fariĝi vundeblaj.
  Sed, ĉiukaze, Hitler decidis ataki Rusion kaj ĵetis siajn kartojn en ludon. Krome, la faŝisto timis, ke se Italio estos venkita, ili ankaŭ atakus lin. Li havis lipharojn kaj neniun fidis.
  Komence, la nazioj atingis sukceson pro la surprizo de la atako kaj la pli bona organizo de siaj trupoj. Sed la tempo de la atako estis nebone elektita. Neĝo komencis fali kaj la tankoj glitis. La Fritz povus esti kaptinta parton de Pollando, inkluzive de Krakovo, sed restis blokita proksime de Varsovio.
  La rusa armea maŝino ŝpinis... Japanio, kiel atendis la Fuhrer, eniris la militon, sed ĝia ŝiparo ne havis superecon super la Rusa Pacifika Floto, kaj la bataloj estis proksimume egalaj. Kaj Japanio preskaŭ ne distris siajn terarmeojn de la okcidenta teatro de operacioj. Krome, la samurajo estis pli malaltaj ol la rusoj en la aero, kaj en nombro kaj en kvalito. Kaj la Lando de la Leviĝanta Suno povis kapti nur kelkajn malgrandajn insulojn.
  La singardaj Franco kaj Salazar ne hastis eniri la militon. Rusio estas tre forta malamiko. Ni devas rigardi kaj atendi. En la reala historio, Franco limigis sin dum la Dua Mondmilito al sendado de blua dividado de faŝismaj volontuloj.
  Nun la potenc-ekvilibro aspektis precipe malegale en Afriko.
  Italio rapide perdis siajn havaĵojn sur la malluma kontinento.
  En la fonto de 1952, la cara armeo lanĉis ofensivon en Orienta Prusio kaj povis trarompi la defendojn de la malamiko en profundo. La nazioj havis malfacilecon prirezigni la antaŭeniĝon de la cara armeo ĉe Konigsberg, sed la imperiaj trupoj komencis antaŭeniri sur la Sudetoj kaj Krakovo.
  Montriĝis, ke la pli lertaj rusaj tankoj sufiĉe kapablas batali kontraŭ peza, sed malpli lerta malamiko. La ĉinaj sekcioj sub la komando de rusaj generaloj ankaŭ rezultis bone.
  La germanoj estis devigitaj forlasi Krakovon... Kaj tiam, pro la minaco de ĉirkaŭo, ili komencis retiriĝi de Vistulo al Oder.
  Ne, ĉi tio ne estis la kurso de la milito, kiun atendis la posedita Fuhrer. Sed estas mia propra kulpo. Cetere, francoj kaj britoj, flarinte la faŝistan okupon, tute ne strebis morti por la Fuhrer. Do la replenigo estis interrompita, kaj la vasalaj landoj volis bagatele eksidi.
  Kaj la pli malbonaj aferoj iris por la germanoj ĉe la fronto.
  Antaŭ vintro, la germanoj perdis ĉiujn siajn havaĵojn en Afriko. Kaj dum la vintro, antaŭ printempo, ili tute retiriĝis al la Oder. Rusaj trupoj liberigis Pragon kaj Sudetojn kaj alproksimiĝis al Vieno. Krome, ili venkis Italion kaj okupis Romon, Napolon, kaj Sicilion. Do la printempo de 1953 promesis nenion bonan por la nazioj. Tamen, la 8-an de aprilo 1953, Hitler subite mortis. La nova germana gvidantaro senespere petas pacon.
  Vladimir Kiriloviĉ Romanov malavare konsentis. Sed la germanoj multe pagis por tio. La nova limo nun pasis laŭ la Oder: Belgio, Nederlando, kaj Danio ricevis suverenecon, sed ene de la kadro de vasalŝtato de la Rusa Imperio. Francio reakiris siajn antaŭe perditajn havaĵojn, sed iĝis eĉ pli dependa de Rusio.
  Italio kaj Germanio perdis ĉiujn siajn koloniojn, kiuj nun fariĝis posedaĵo de la reĝa krono. Italio mem ankaŭ ricevis la statuson de rusa vasalo, kaj Sicilio kaj Sardio rekte iĝis parto de la imperio de Vladimir III.
  Germanio ankaŭ perdis multon da sia sendependeco kaj pagis grandajn kompensojn.
  Japanio ankaŭ perdis ĉiujn siajn havaĵojn krom sia propra teritorio kaj estis devigita iĝi vasalŝtato. Kaj caro Vladimir Kirilloviĉ Romanov ankaŭ ricevis la titolon de Imperiestro de Japanio.
  Kompreneble, tiu parto de Aŭstralio, kiu antaŭe apartenis al la Lando de la Leviĝanta Suno, ankaŭ estis sub rusa kontrolo.
  En aŭgusto 1953, Usono finfine testis atombombon. Ok jarojn poste, la nuklea feino estis el la botelo. Ĉiukaze oni ne povas haltigi la progreson. Kaj la apero de la atombombo estas neevitebla. En la plej ekstrema scenaro, nukleaj armiloj povus aperi maksimume dudek jarojn poste ol en la realeco.
  Kun iom da prokrasto, la cara registaro komencis evoluigi sian respondon.
  Ĝis nun Usono ne povis decidi militi kontraŭ tia potenca imperio. Krome, ne estas tiel facile atingi la ĉefajn rusajn industriajn kaj ekonomiajn centrojn el eksterlande.
  Kaj la produktado de nukleaj ŝargoj postulis kaj tempon kaj monon! Usono havis la financon, sed tempo finiĝis. La cara Rusio, per siaj rimedoj kaj potenca intelekta potencialo, tre rapide kompensis la interspacon en ĉi tiu areo. Kaj en 1956, atombombo ankaŭ aperis en Vladimir III.
  Signife malsupera ol Rusio en loĝantaro kaj rimedoj, la kapitalisma kaj demokrata Usono iom post iom perdis siajn atutojn.
  La nura afero, kiun ili povis fari, estis uzi nukleajn armilojn kiel malkuraĝigon kaj provi subfosi Carisman Rusion de interne. Sed ĝis nun ili ne sukcesis.
  Vladimir Kirillovich havis neniujn virajn posteulojn forlasitajn de sia unua edzino , kaj li reedziĝis. Kaj li reproduktis heredanton, nomante lin Georgo.
  La cara Rusio efektivigis spacan ekspansion. En 1959, pilotata flugo al la Luno okazis proksimume jaron pli frue ol la amerikanoj. Poste en 1971 al Marso. La alterna mondo fariĝis pli sekura ol la realo.
  En 1975, viro alteriĝis sur Venuson. En 1980 sur Merkuro. En 1981 sur unu el la satelitoj de Jupitero. Kaj en 1992, ĝuste en la jaro de la morto de Vladimir Kirillovich Romanov, la rusa kosmonaŭto fiere metis piedon sur Plutonon.
  Georgo la unua heredis la kronon en la aĝo de dek ok. Kaj ĝenerale, ni povas diri, ke Vladimiro la Tria, la Granda, pasigis sian 54-jaran regadon tre sukcese. Kaj tiam la Romanov-dinastio daŭris.
  
  
  
  NIKOLAS LA DUA LA PLEJ GLORA EL SERCIOJ!
  Ni diru, ke caro Aleksandro la Tria, male, mortis pli frue: en 1987 pro atenco organizita de la pli maljuna frato de Lenin: Aleksandro.
  Ĝi ŝajnus eĉ pli malbona. Sed ne vere. Nikolao la 2-a iĝis caro pli frue, kaj pli frue edziĝis: por meti sian filon sur la tronon, se io okazis. Sed lia edzino estas malsama, kaj la heredanto estas sana, kaj Rasputin certe ne estas tie. Kaj tiel komence, ĝenerale, kiel en la reala historio: TRANSIB estas konstruata, la ekonomio eksplodas - ekspansio al Ĉinio. Vere, ŝipoj estas konstruitaj en la Balta Maro jaron pli frue. Kaj iom pli da altiĝo, pro la pli frua leviĝo de la financa geniulo Witte.
  La milito kun Japanio ne komenciĝis tre bone, sed la Varyag sukcesis eskapi, kaj admiralo Makarov ne mortis. La rakonto iom ŝanĝiĝis, kaj ĉio iras iomete alimaniere. Sed en reala historio, fakte, al la Varyag restis nur iom da tempo por eskapi, kaj la morto de admiralo Makarov estis ĝenerale hazarda kaj neverŝajna.
  La rusa floto, gvidata de admiralo Makarov, agis sufiĉe lerte kaj mallevis japanajn ŝipojn. Kaj tiam, kiam du japanaj batalŝipoj estis eksplodigitaj sur la mir, Makarov atakis la samurajon kaj mallevis plian dekduon kaj duonon da ŝipoj.
  Tio estas, ĉio iris bone. Kaj Japanio perdis superecon surmare.
  Sed surtere, la samurajo montriĝis pli malforta. Kuropatkin repuŝis ĉiujn japanajn provojn avanci kaj kaŭzis grandan damaĝon al ili. Tamen li ne tro decide agis. Sed baldaŭ rusaj ŝipoj alvenis el la Balta Maro, kaj Makarov finfine ekregis ĉiujn akvojn.
  La rusoj eĉ komencis surterigi soldatojn en Tajvano, kaj poste sur la Kuril-kreston.
  Ĝis Theodore Roosevelt intervenis kaj ofertis mediacion. Rusio ricevis Manĉurion, Koreion, Mongolion, la Kuril-ĉenon, kaj Tajvanon.
  Zheltorossiya ankaŭ aperis. Tiel nova imperio estis formita.
  Tamen, la reĝo ankoraŭ ne fariĝis tro malprudenta. En 1914, la Dua Mondmilito ekis. Rusio estas pli bone preparita por ĉi tiu milito: la ekonomio estas pli forta, la teritorio kaj loĝantaro estas pli grandaj, kaj ne estas penso en la vojo. Krome, ne estis recesio kaŭzita de tumultoj kaj la tiel nomata revolucio.
  La Unumondo-Milito daŭrigis kun ŝanĝiĝantaj gradoj da sukceso. Estis eraroj kaj sukcesoj de rusaj generaloj. Sed en 1915, la germanoj sukcesis atingi malpli da sukceso, ĉar la cara armeo estis pli granda kaj pli bone provizita. Sed tamen Rusio perdis duonon de Pollando kaj Galegio. Sed la germanoj ne povis eniri Belorusion kaj la baltajn ŝtatojn - la frontlinio pasis laŭ la Vistulo.
  Kaj en la deksesa jaro, la cara armeo jam atingis grandan sukceson kontraŭ Aŭstrio kaj Turkio. La otomanoj preskaŭ estis tute venkitaj. Same kiel la aŭstroj kaptis Przemysl kaj Krakovon. Germanio ektimis. En la printempo de '17, la rusoj prenis Istanbulon. Carista Rusio ankaŭ atingis signifajn sukcesojn dum la somera ofensivo kontraŭ Aŭstrio kaj Germanio. Kaj aŭtune, kiam la caraj trupoj jam atingis la Oderon, Germanio kapitulacis. Sekvis la dividado de Aŭstrio-Hungario kaj Turkio. Rusio ricevis Malgrandan Azion, nordan Irakon, kaj Istanbulon. Galegio, Bukovino, Ĉeĥoslovaka kaj Hungara reĝlandoj kaj Krakovo. Plus Danzig, parto de Orienta Prusio, Klaipeda regiono. Rusio do multfoje plifortiĝis. Kaj Germanio ankaŭ pagis grandegajn kompensojn.
  Caro Nikolao la 2-a ne hastis preni ĉion kaj ĉiujn. Sed la rusoj, britoj kaj francoj dividis la Saud-Duoninsulon. Tiam la britoj kaj rusoj dividis kaj Iranon kaj Afganion. Kompletigis la redividon de la mondo.
  Ĝis 1929, la tuta mondo estis pliiĝanta, ĝis la Granda Depresio eksplodis. En 1931, Japanio komencis militon kontraŭ Rusio. Kaj ĝi estis rapide venkita kaj, kune kun ĉiuj Pacifikaj havaĵoj, okupita. Kaj poste venis la referendumo kaj inkludo en Rusio.
  Profitante de la malfortiĝo de Britio, Francio kaj Usono, kaptita de la Granda Depresio, caro Nikolao la 2-a gvidis militon por konkeri Ĉinion. Kaj ĉi tio fariĝis lia granda konkero.
  Por iom akceli Rusigon, Nikolao la 2-a faris senpretenda decido - li oficiale enkondukis poligamion en Rusio - ŝanĝante la teologion kaj dogmojn de la Ortodoksa Eklezio. Tiel oni adoptis la reformon.
  Kaj la reĝo prenis al si duan edzinon. Rusoj estis kuraĝigitaj geedziĝi kun eksterlandanoj kaj havi multajn infanojn. Grandega Ĉinio ankaŭ devis esti rusigita. Kio estas la plej bona maniero fari tion? Edziĝu kun ĉinaj virinoj!
  En Germanio, Hitler ne venis al potenco. En ĉi tiu rakonto, li iom mankis. Tro ekstremisma. La ĉefa irritanto estis la faŝisto Mussolini, kiu kaptis Etiopion. Kaj sonĝado fariĝi la novaj Cezaro kaj Trojano ruliĝis en unu.
  En majo 1937, milito ekis inter Rusio kaj Italio. Kiel ĝi rezultis, Mussolini montriĝis por memmortigo. Rusaj trupoj kaptis la tutan Italion en du monatoj, kaj en aliaj tri ĉiujn koloniojn de la ŝtato. La cara Rusio ankaŭ finfine inkludis Rumanion kaj Jugoslavion, kaj iom pli poste Bulgarion. Fininte la aneksadon de teritorioj. En la aŭtuno de 1939, Nikolao la 2-a mortis. Kaj lia heredanto, la tute sana Alexei II, fariĝis la nova caro.
  En ĉi tiu kazo, Nikolao la 2-a regis dum kvindek du jaroj - superante la rezulton de Ivano la Terura. Kaj lia regado montriĝis la plej sukcesa en la historio de Rusio, kaj liaj konkeroj estis simple rekordaj. Neniu reĝo iam kaptis tiom multe. Rusio finfine ekloĝis en Ĉinio, kaj fortiĝis en ĉiuj direktoj.
  Tamen, tiam, sub Aleksej la Dua, komenciĝis longa periodo de paco. Francio, Britio kaj Usono ne volis militon. Sed Germanio estis senarmigita kaj ne havis forton. Do estiĝis situacio, kiu fariĝis trankvila.
  Koloniaj imperioj daŭre ekzistis. Rusio restis la plej granda lando, sed Britio estis formale la dua potenco kaj estis iomete malsupera en areo al la cara imperio. Tamen, Aŭstralio, Sudafriko kaj Kanado estis preskaŭ sendependaj regnoj. Kaj en Barato... En 1968, granda ribelo eksplodis en Barato kaj post dujara milito la britoj estis forpelitaj. Sed la cara armeo eniris hindan teritorion kaj subpremis la protestojn. Post kio Britio perdis ĉi tiun kolonion kaj Rusio akiris ĝin. Baldaŭ Rusio ankaŭ prenis la sudon de Irano.
  Post Aleksej la Dua en 1969, la trono estis heredita de Nikolao la Tria. La Carisma Imperio estis pliiĝanta. Do Francio perdis kontrolon de Hindoĉinio kaj Tajlando en 1979. Kaj ankaŭ la reĝaj trupoj venis tien.
  Kaj en la okdekaj kaj naŭdekaj, Afriko venis sub la kontrolon de la cara Rusio. Post 2001, Petro, la kvara filo de Alexei II, supreniris la rusan tronon.
  Carista Rusio antaŭ tiu tempo absorbis preskaŭ ĉion el Afriko, Azio, kaj kolektis koloniojn de aliaj landoj, inkluzive de Indonezio. Sed kompreneble ĝi ne iris kontraŭ Aŭstralio.
  Alvenis periodo de paco. Usono, Britio kaj Francio havis nukleajn armilojn, Germanio havis ekonomian potencon. Rusio havas ekonomian potencon, nukleajn armilojn, la plej grandan armeon en la mondo kaj loĝantaron. Kaj ankoraŭ absoluta aŭtokrata monarkio sen parlamento. La usonanoj, estante dua potenco, aŭ eĉ superpotenco, faris tion postulon al Rusio.
  Tamen la manko de demokratio tute ne malhelpis la evoluon de la progreso. Precipe, jam en 1943, en cara Rusio, la unua viro flugis en la kosmon. Kaj en 1961 al la luno. La flugo al Marso okazis en 1974. Kaj antaŭ 2000, preskaŭ ĉiuj planedoj de la Sunsistemo estis vizititaj. Granda ekspedicio al la steloj estis preparita. Ŝi lanĉis en 2018, kaj resaniĝis al Alpha Centauri.
  Do la carismo tute ne malhelpis al la scienco moviĝi. Petro la Kvara de la Romanov-dinastio eĉ deklaris ke lumigita absolutismo estas pli bona.
  Precipe kontraŭ la fono de la skandaloj, kiuj konstante skuis la administradon de Donald Trump.
  Nikolao la 2-a daŭre estis konsiderita la plej granda reĝo de ĉiuj tempoj kaj popoloj. Cara Rusio surĉevale kaj la monda hegemono. La periferio kaj kolonioj iom post iom rusiĝiĝas. La imperio akiras impeton. Kaj la tuta mondo fariĝis pli bona loko.
  Kaj kial? Dankon al Aleksandro Uljanov, frato de Lenin, kiu estis ekzekutita pro reĝicido. Lenin mem restis eksterlande. Li renkontis Kimrion kaj ankaŭ interesiĝis pri verkado de sciencfikcio, el kio li riĉiĝis kaj faris nomon. Kaj tiel li famiĝis, famiĝis kaj famiĝis, kaj estis tradukita en multajn lingvojn. Stalino mortis en malliberejo pro tuberkulozo kaj, ĝenerale, restis konata nur de specialistoj. Trotskij baldaŭ iĝis engaĝita en revoluciaj agadoj kaj faris bonan karieron kiel oficialulo, pliiĝante al la rango de fakta reĝkonsilisto kaj vicministro. Voznesensky fariĝis ministro sub la caro kaj atingis multon. Ĥruŝtŝov restis malgranda butikisto kaj ne akiris famon. Breĵnev altiĝis al la rango de kolonelo. Andropov deĵoris en la polico kaj ankaŭ iĝis kolonelo. Gorbaĉov iĝis grava komercisto kaj spektaklo. Jelcin restis butikisto. Putin altiĝis al la rango de kolonelo en la sekreta polico kaj emeritiĝis honore. Medvedev estas eta oficisto. Zhirinovsky, gazetfondinto, kaj spektaklisto. Zjuganov provis labori subtere kontraŭ la caro. Li ricevis malliberecan punon, poste fariĝis informanto de la sekreta polico. Li retiriĝis kun la rango de kapitano. Ĵukov altiĝis nur al la rango de majoro. Vasilevskij iĝis generalleŭtenanto, Shaposhnikov iĝis generalleŭtenanto. Kolchak granda admiralo kaj tenilo de multaj ordoj. Makarov ankaŭ iĝis grandioza admiralo, batalis en la Unumondo-Milito. Tamen, ne en la unua, sed la sola mondmilito, ĉar ne estis dua mondmilito. Li famiĝis... Brusilov fariĝis feldmarŝalo kaj posedanto de la Ordeno de Sankta Andreo la Unua Vokita. Denikin, Wrangel, Kornilov, kaj Kuropatkin iĝis feldmarŝaloj.
  Kaj la vivo estis bona sub la reĝoj. Kaj prezoj ne plialtiĝis dum pli ol cent jaroj. Kaj la rublo havis stabilan oran apogon de 0,77 gramoj. Kaj multaj popoloj vivis bone sub la reĝo.
  Ĉiuj havis egalajn rajtojn kaj multaj nomis sin rusoj, eĉ afrikanoj. La aferoj iris bone por ĉiuj sub la caro. Nur por judoj de ne- ortodoksa religio restis la loĝejpostulo. Sed ĉi tiuj fariĝis ĉiam pli malmultaj.
  Sub la caro tamen estis kelkaj problemoj. Unu el ili, altaj naskfrekvencoj kaj malaltaj mortoj kondukis al troloĝateco. Sed ĉi tio estis solvita per spaca ekspansio. Krome, la evoluo de scienco kaj agrikulturo ebligis solvi la problemon de malsato. Estis sufiĉe da manĝaĵo por ĉiuj. Sed la loĝantarkresko en la imperio estas pli ol tri procentoj jare. Kaj ĉi tio minacis problemojn en la estonteco.
  La cara registaro trovis elirejon en kosma ekspansio. Kaj ĝi ŝajnis racia. Kaj novaj stelŝipoj estis konstruitaj kaj esploro pri superlumaj rapidoj estis aranĝita.
  
  
  
  KVINDEK JAROJ DE ALEXANDER LA TRI - LA GRANDA!
  La atenco kontraŭ Aleksandro la 2-a en 1866 estis sukcesa. Kiel rezulto, la reĝo-liberiganto mortis. Kaj Aleksandro la Tria supreniris sur la tronon. La avantaĝo estis ke ili ne havis tempon por vendi Alaskon, kaj la nova rusa imperiestro ne emis rezigni iujn ajn terojn. Eĉ se ili estas malproksimaj kaj ankoraŭ ne tre valoraj.
  Krome, la konstruado de la vojo al Siberio al Vladivostok komenciĝis eĉ pli frue. Kaj ĝi devus esti atinginta Ĉukotkon!
  Caro Aleksandro la Tria estis forta, decida, fortvola, sana kaj fizike tre forta. Li regis kun firma mano, kaj sub li Rusio eniris periodon de plej granda prospero kaj atingoj!
  Do estas bone, ke la granda imperiestro komencis regi dek kvin jarojn pli frue ol en la reala historio!
  Komence, li severe subpremis ĉiujn protestojn de revoluciuloj kaj Narodnaja Volya. Tiam li komencis reformi la armeon kaj mararmeon. Kun ordigo de aferoj.
  La reĝo atingis multon. Oni konstruis vojojn, pontojn, fabrikojn, kaj la lando rapide disvolvis kapitalismon. Subtenante aŭtokratio. La cara registaro faris malgrandajn militojn, moviĝante trans Mezazion kaj vastigante sian influon tie.
  Grava milito ekis kun Turkio en 1977. Ĝi iris eĉ pli bone, pli rapide, pli venke kun malpli da perdoj ol en reala historio. La genio de Skobelev brilis en ĝi en plena lumo!
  Rusaj trupoj venkis la turkojn kun malpli da damaĝo. Kaj ili sukcesis tuj preni Istanbulon. Ĉar ili alvenis tie antaŭ la angla eskadro. Tiu ĉi milito estis tiel sukcesa, ke la reĝo-pastro estis nomita Venka Aleksandro! Kaj Skobelev fariĝis la plej juna feldmarŝalo en la rusa historio.
  Turkio estis dividita. La britoj okupis Egiptujon kaj Sudanon. Rusio prenis Irakon, Palestinon, Sirion kaj parton de Saud-Arabio, Malgrandan Azion, la tutan Armenion kaj Balkanion!
  Tiel, sufiĉe rapide kaj relative facile, Aleksandro la Tria kaptis grandan teritorion. Kaj li daŭrigis sian ekspansion suden. Moviĝante tra Irano, Turkmenio, kaj plu al Afganio!
  Ankaŭ la cara armeo turnis sian rigardon al Barato! La britoj estis pretaj batali. Alianco de Rusio, Germanio, Aŭstrio-Hungario kontraŭ Francio kaj Britio aperis.
  Germanio iris sur la ofensivon kontraŭ la Respubliko de la Koko en 1992. Britio deklaris militon al Germanio kaj Rusio. Aŭstrio-Hungario akiris Bosnion kaj Hercegovinon, kaj atakis Italion.
  Rusio komencis kampanjon kontraŭ Hindio, kaj francaj havaĵoj kaj Hindoĉinio. Tiel efektive komenciĝis la unua mondmilito. Sed Rusio kaj la germanoj jam estas kune!
  Rusio ankaŭ atakis Egiptujon.
  La caraj trupoj, kun la subteno de la loka loĝantaro, okupas Hindion kaj Iranon. Ili plue eniras Hindoĉinion. Kaj la prusoj denove venkas la francojn kaj ĉirkaŭas Parizon.
  Plue, respublikanoj rifuzas rezigni. Kaj Parizo estas atakita, tre detruita. La germanoj ankaŭ konkeras kaj Belgion kaj Holandon.
  Britio militas de kelka tempo. Rusaj trupoj okupas Egiptujon kaj Sudanon. Estas milito sur la maro. La rusa armeo moviĝas tra Afriko. La tutan vojon al Sudafriko. Kaj kolektas koloniojn por si. La germanoj ankaŭ kaptas kelkajn aferojn.
  Sed Aŭstrio-Hungario estas blokita en milito kun Italio. Vere, en 1894, la germanoj venis al la helpo de la aŭstroj. Kaj ili kompletigas la konkeron de Italio.
  Post kio la lando de oranĝoj estas dividita inter si.
  La milito moviĝas al la maro. Kaj ĉi tie manifestiĝas la genio de la mara komandanto Admiralo Makarov. Kiu atingas kelkajn brilajn venkojn. Devigante la mastrinon de la maroj kapitulaci.
  Rusio prenis kontrolon de Hindio, Hindoĉinio, la plej grandan parton de Afriko, kaj ankaŭ Aŭstralion, batante la britojn de tie. Rusaj trupoj forlasis Brition kaj Kanadon. Ankaŭ fondante kolonion tie. Tiel, Britio perdis preskaŭ ĉiujn siajn koloniojn, kaj Rusio akiris ilin. La kapto de Kanado estis faciligita de Rusio konservanta kontrolon de Alasko. Kaj la ĉeesto de tre potenca floto. Kaj la genio de Admiralo Makarov kaj Rozhdestvensky.
  Nu, tio ne estas ĉio. Rusio moviĝis al Ĉinio. Ankaŭ tre sukcesa. Kaj en 1904, la milito kun Japanio komenciĝis.
  Sed male al reala historio, ĉi tiu milito montriĝis ne malfacila, sed sufiĉe rapida. Krome, la floto de Japanio estis sufiĉe malforta, dum tiu de Rusio, male, estis tre forta. Venkinte la japanojn, rusaj trupoj konkeris Tokion. Kaj tiam okazis referendumo, kaj la superforta plimulto de japanoj voĉdonis aliĝi al Rusio.
  Caro Aleksandro la 3-a gajnis novan venkon. Poste venis la libervola perforta aneksado de Ĉinio. Do regiono post regiono, provinco post provinco. La reĝa imperio atingis enormajn proporciojn. El Usono, la tuta Kanado kaj Alasko, la tuta Azio, Aŭstrio, la Pacifika regiono. Al Sudafriko kaj germana posedo en Okcidentafriko.
  Plie ankaŭ Aŭstrio-Hungario. Tia vasta potenco.
  Sed, kompreneble, la germanoj kaj aŭstroj volis pli. Francio ankoraŭ estas okupata de Germanio. Ankaŭ Britio, ofendita de Rusio, volas militon.
  La imperiestro sukcesis kunveni koalicion: Hispanio, Portugalio, Germanio, Aŭstrio-Hungario kaj Svedio kontraŭ giganta Rusio. La germanoj ankaŭ sukcesis kapti Danion kaj Norvegion dum la milito kun Britio. Potenca koalicio estis formita.
  Kaj la milito komenciĝis la 1-an de aŭgusto 1917. Ĝuste en la momento kiam Aleksandro la Tria mortis kaj Nikolao la 2-a surtroniĝis. Oni faris la kalkulon, ke sen tia granda monarko kiel Aleksandro la Tria, kiu resaniĝis kvindek unu jarojn, Rusio certe perdus.
  Sed Nikolao la 2-a havis daŭran kaj fortan potencon. Sen Rasputin kaj la malsana heredanto. Do li povus batali kun la koalicio.
  Kaj komenciĝis la milito... La germanoj tretis kiel tajfuno. Rusaj trupoj renkontis ilin per potencaj kontraŭatakoj. Granda kaj furioza batalo eksplodis.
  Nikolao la 2-a, ĝenerale, fidante je ĉeno de fortikaĵoj, plene elĉerpis la germanajn kaj aŭstrajn unuojn. Kaj tiam li lanĉis kontraŭofensivon. Kaj en Afriko, rusaj trupoj, uzante la unuajn malpezajn ĉiuterenajn tankojn de la mondo, tute venkis la aŭstrojn kaj germanojn. Kaj ili purigis la Malhelan Kontinenton.
  Kaj Svedio kaj Norvegio estis konkeritaj sufiĉe rapide.
  La milito daŭris jaron kaj duonon kaj finiĝis per la rusa armeo, kiu estis pli multnombra kaj havis pli fortajn tankojn, konkerante la tutan Eŭropon. Tiam Britio falis. Rusio finfine establis superregon super la orienta hemisfero.
  Kaj ankaŭ caro Nikolao la 2-a fariĝis granda konkerinto. Paco regis ĝis 1929, kiam la Granda Depresio ekis. La ĝenerala ekonomia krizo kondukis al tio, ke en 1931, ĝuste la 1-an de majo, komenciĝis milito inter Rusio kaj la lasta granda superpotenco, Usono!
  La armeo de la caro de Nikolao la 2-a eniris la limojn de Ameriko. La fortoj estis neegalaj. La amerikano havis preskaŭ neniujn tankojn kaj estis nebone trejnita. Kaj Rusio multfoje plimultis ol Usono. La komandantoj de la cara imperio ankaŭ estis pli bonaj. Do la milito iris unudirekte de la komenco mem. Rusio venkis kaj progresis. Kaj la 30-an de septembro, post la kapto de Novjorko kaj Vaŝingtono, Usono kapitulacis. Tiel, alia paĝo en historio estis turnita. En 1934, Nikolao la 2-a lanĉis invadon de Meksiko kaj tiam supren en Latin-Amerikon, konkerante la latinajn ŝtatojn. Ĝis la lasta sendependa respubliko Ĉilio falis en decembro 1936.
  Tiel, Nikolao la 2-a finfine kompletigis la rakonton. La cara Rusio unuigis ĉiujn landojn kaj popolojn de la Tero.
  La 7-an de novembro 1937, imperiestro de la tuta planedo Tero Nikolao la Plej granda kraŝis en aviadilo. Kaj lia regado ankaŭ finiĝis. Alesey II iĝis reĝo. Sana, juna heredanto - proksimume tridek tri. Sub li, spaca ekspansio komenciĝis. Novaj limoj kaj novaj flugoj. La monarkio estis neskuebla. La homaro estas unuigita kaj konkeras spacon.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  La komandanto de Port Arthur mortis; fakte, en reala historio, li estis vundita en la kapo, sed fragmento de fragmento pasis kelkajn milimetrojn pli proksime al la cerbo. Mallonge, la perfidulo, kiu transcedis la citadelon, mortis kaj lia loko estis prenita de la heroo de la defendo de Port Arthur, Kondratenko.
  Por fortigi la defendon de la fortikaĵo, la nova komandanto fordonis ĉiujn maristojn kaj marartilerion marborde, kaj senarmigis la eskadron, sed fortigis Port Arthur.
  Kiel rezulto, la citadelo estis plene protektita, kaj plie la lertaj agoj de komandanto Kondratenko. La defendo eltenis sukcese. Kondratenko fortigis la defendon de la Vysokaya fortikaĵo ĝustatempe kaj la japanoj estis nekapablaj preni ĝin.
  Antaŭ la fino de decembro, la samurajo estis elĉerpitaj de la atakoj. En januaro estis paŭzo kaŭzita de la provo de Kuropatkin malbloki ĝin, sed ĝi ne estis tre sukcesa.
  En februaro okazis alia atako, kaj denove ĝi estis repuŝita kun gravaj perdoj por la japanoj.
  Dum la defendo, la knabo Oleg Rybachenko kondutis heroe. Dum la sieĝo, ĉi tiu kajutisto estis nur dekjara. La infano batalis kune kun plenkreskuloj kaj iris al gvatmisioj.
  Li montris sin tre kuraĝa kaj batalema. Kaj la defendo tenis. Nun marto jam alvenis... La japanoj denove retiriĝis. Sanga dimanĉo ne okazis en Rusujo, ĉar caro Nikolao, ĉar Port Arthur estis en bona humoro, eliris al la homoj. La rusa armeo estis replenigita kaj iĝis pli kaj pli granda. Fine de marto, la japanoj provis avanci, sed la fortoj de Kuropatkin havis tro grandan nombran superecon kaj repuŝis ĉiujn atakojn.
  Kaj pli bone ankoraŭ, la trupoj de General Legs estis katenitaj per la sieĝo de Port Arthur. Post suferspertado de gravaj perdoj, la japanoj retiriĝis. Sed denove Kuropatkin hezitis.
  Fine de aprilo sekvis nova sturmo, kiu tamen ankaŭ estis repuŝita.
  Kaj Oleg Rybachenko, ĉi tiu kuraĝa knabo eĉ kaptis japanan kolonelon, uzante kaptilon, kompreneble.
  Komence de majo, nur negravaj bataletoj okazis, kaj la 25-an la eskadro de Rozhdestvensky finfine eniris Port Arthur. La fama admiralo alportis kvindek unu ŝipojn, transirante tri oceanojn samtempe!
  Post kio la defendo ricevis plifortikigojn. Kaj komence de junio sekvis la fina atako kontraŭ Port Arthur. La atako estas malespera kaj furioza. Denove ĝi estis repuŝita kun enormaj perdoj al la japanoj. La caro fine forigis al Kuropatkin kaj ĝi enoficigis al Linevich . Meze de julio 1905, la japanoj estis finfine venkitaj. Kaj finiĝis la heroa defendo de Port Arthur, kiu daŭris pli ol unu jaron.
  Kondratenko ricevis la Ordenon de Sankta Andreo la Unua Vokita. Kaj ricevis la rangon de feldmarŝalo. Tiam la eskadro de Rozhdestvensky, kune kun Port Arthur, venkis la japanojn surmare. Krome, admiralo Togo mem mortis en la batalo.
  Japanio estis devigita fari pacon kun Rusio, per la mediacio de Usono.
  Ni devis cedi la Kurilajn Insulojn kaj Tajvanon. Rusio certigis protektoraton super Koreio, Manĉurio, kaj kontrolon de Port Arthur. Krome, Japanio pagis grandegan kompenson de miliardo da ora eno al cara Rusio.
  La venko fortigis la pozicion de caro Nikolao la 2-a. Rusio vastigis siajn teritoriojn, kaj Zheltorossiya komencis formiĝi pro la libervola aneksado de ĉinaj regionoj. Neniu Ŝtata Dumao - Rusio restis absoluta monarkio, sen parlamento.
  Kompreneble, pro venko kaj politika stabileco, ekonomia kresko daŭris pli frue ol en reala historio kaj estis pli forta.
  La unua mondmilito komenciĝis kiel en reala historio. Sed ĝi estis pli sukcesa por Rusio. Kiu armeo estis pli granda kaj pli bona, inkluzive danke al la reformoj de feldmarŝalo Kondratenko, kaj la ekonomio estis pli forta, kaj la aŭtoritato de la caro estis pli alta.
  La milito daŭris iom pli ol unu jaron kaj finiĝis kun la kolapso de Aŭstrio-Hungario, kaj la kapitulaco de la Otomana Regno kaj Germanio. Kaj Bulgario, vidante kiel ĝi odoras, prenis la flankon de Serbio kaj Rusio, kiel, cetere, Italio kaj Japanio.
  Feldmarŝalo Kondratenko ricevis la plej altan rangon - generalisimo. Kaj li fariĝis posedanto de preskaŭ ĉiuj ordoj, kiel Suvorov. Brusilov iĝis feldmarŝalo. Admiralo Kolchak, Kornilov, kaj Denikin faris karierojn. Cara Rusio aneksita al si mem: Galegio, Bukovino , Krakovo Vojevodio, Poznania regiono, Klaipeda. Ĉeĥoslovakio ankaŭ iĝis parto de la Rusa Imperio. Kaj Malgranda Azio kun Konstantinopolo. Kaj norda Irako.
  Ĉio, ĝenerale, montriĝis bona. La japanoj dividis la germanajn koloniojn kun Rusio en la Pacifiko.
  Tiam Saud-Arabio estis dividita inter Rusio, Francio kaj Britio. Tiam, post mallonga milito, Rusio kaj Britio dividis Iranon.
  Kaj poste Afganio. Vere, tie estis iom da batalado. Kaj la britoj komence ne estis tre bonŝancaj.
  La mondo akiris stabilecon kaj prosperon. Ĝis la Granda Depresio trafis en 1929. Rusio, post rapida kresko, ankaŭ falis en krizon.
  En 1931, Japanio atakis Rusion, serĉante venĝon por antaŭaj malvenkoj.
  Sed ĉi-foje, ĝi estis memmortigo. La caraj trupoj venkis la japanojn. Admiralo Kolĉak tute ne estas maljuna; li montris sian genion, kompareblan kun Uŝakov. La Lando de la Leviĝanta Suno estis tute venkita surmare kaj poste okupita. Sekvis referendumo en kiu la plimulto de japanoj voĉdonis favore al aliĝo al Rusio.
  Tiel, caro Nicholas II fortigis sian potencon en la Pacifiko. Rusio daŭrigis sian movon en Ĉinion. Malfortigita de la krizo, Britio, Francio, kaj Usono ne malhelpis prenado de kontrolo de la Ĉiela Imperio.
  En 1933, Hitler ekpotenciĝis en Germanio. Li komencis restarigi la iaman potencon de la antaŭa imperio. Kaj kompreneble li provis ne kvereli kun Rusio.
  Mussolini en Italio havis amikecon kun Rusio. Kaj li kviete kaptis Etiopion, vastigante siajn koloniojn. Oni parolis pri kreado de la Triobla Alianco.
  La cara Rusio volis aneksi ĉiujn koloniojn de malfortiĝanta Anglio kaj Francio. Nu, ankaŭ la germanoj kaj italoj estas kompreneblaj. Usono havis siajn proprajn planojn.
  En 1937, Germanio unuiĝis kun Aŭstrio, produktante la Anschluss. Kaj en novembro 1937 kraŝis la dua aviadilo de Nikolaev. La regno estis interrompita tre sukcese. Nikolao la 2-a atingis kolosajn gajnojn dum siaj kvardek-tri jaroj da regado.
  Oni nomis lin Nikolaev la Granda! Kaj eĉ la Plej Grandaj, ili fariĝis pli altaj ol Petro la Granda.
  Sub Nikolao la 2-a, la labortago estis reduktita al dek horoj, kaj sep jaroj da eduko iĝis deviga kaj libera. La nacia averaĝa salajro atingis 75 rublojn monate kun nula inflacio kaj ora subteno de la rublo. La reĝa valuto estis la plej malfacila kaj konvertebla en la mondo.
  Rusio havis la plej grandan teran armeon en la mondo, kaj superis kaj Brition kaj Usonon laŭ flotgrandeco.
  Rusaj tankoj estis la plej bonaj en la mondo, same kiel la aviadiloj. Kaj helikopteroj en tiu tempo estis praktike la solaj sur la planedo Tero. La plej multnombra kaj altkvalita submara floto. La plej bona artilerio. Altnivelaj teknologioj en televido kaj video. La unua kolora kinejo de la mondo ankaŭ komencis esti filmita en cara Rusio. Inkluzive dankon al la pasio de caro Nicholas II por fotarto.
  Post la aneksado de Ĉinio, Rusio prenis la unuan lokon en la mondo laŭ loĝantaro, preterpasante Brition kun ĉiuj ĝiaj kolonioj.
  Caro Nikolao la 2-a reformis Ortodoksecon kaj leĝigis poligamion. Ĉi tiu saĝa suvereno sukcesis fari multajn aferojn. Kaj li forpasis ne kraĉita, ne persekutita, ne perdinte Rusion, sed granda homo. Kaj nur kelkaj milimetroj da movado de la fragmento havis tian efikon sur la historio de Rusio. Kaj ili ankaŭ diras, ke ne estas hazardoj en la historio! Tiel okazas. Kaj Nikolao la 2-a kaj la fenomeno de Generalissimo Kondratenko montris tion.
  Sed post la morto de caro Nikolao, okazis provizora salto. Unue, la monarko Alexei II mortis antaŭ ol li povus esti kronita. Tiam ankaŭ mortis alia heredanto, Kirill Vladimirovich Romanov. Kaj Vladimiro la 3-a surtroniĝis en 1938. La caro estas juna, sed ĝenerale ne stulta kaj sufiĉe fortvola kaj ambicia.
  Nu, li eklaboris! Rusio, Italio, Germanio, kontraŭ Britio, Francio kaj eble estonte Usono. Ĉi tie, kompreneble, la Triobla Alianco estas multe pli forta.
  En majo 1940, Germanio atakis Francion, Belgion, Holandon kaj Brition. Rusio atakis francajn, anglajn kaj nederlandajn koloniojn. La senceremonia forkapto de teritorioj komenciĝis.
  La britoj kaj francoj ne povis rezisti la rusan armeon. Kaj post monato kaj duono, la germanoj venkis kaj devigis Francion, Belgion kaj Holandon kapitulaci.
  Tiam la Fuhrer okupis Hispanion kaj Portugalion, kaj kaptis Danion kaj Norvegion. Rusio okupis Svedion.
  La milito estis preskaŭ unuflanka. Kun la subteno de la loka loĝantaro, Rusio kaptis Hindion, Hindoĉinion, sudan Afganion, sudan Iranon, Mezorienton kaj eniris Egiptujon.
  Kompreneble, la koloniaj trupoj ne povis rezisti la caran armeon, kaj ili ne vere volis. La konkero de Afriko estis iom prokrastita pro la manko de vojoj kaj streĉitaj komunikadoj. La germanoj moviĝis tra Afriko tra Ĝibraltaro kaj Maroko, la rusoj tra Egiptujo, kaj tiam Sudano.
  Tamen, la tereno estis pli de malhelpo ol la rezisto de britaj aŭ francaj soldatoj. Ekzistis malmultaj el ili, kaj ili estis nebone armitaj, kaj plejparte de lokaj aborigenoj. Kiu nek sciis kiel nek volis batali.
  En 1940, Hitler ne kuraĝis alteriĝi en Britio. Li lanĉis aviadilan ofensivon, kiu komence ne estis tre sukcesa. Sed en la printempo de 1941, rusaj aviadiloj eniris la batalon, kaj Britio komencis esti metita sub mortan premon.
  Kaj en aŭgusto sekvis la surteriĝo de komunaj german-rusaj trupoj, kaj post du semajnoj da obstina batalado, la kapto de Londono.
  Post tio la tuta orienta hemisfero, inkluzive de Aŭstralio kaj Nov-Zelando, iĝis rusa, germana kaj itala.
  Sed ankoraŭ estis Usono.
  Caro Vladimir decidis ataki Amerikon. Hitler kaj Mussolini subtenis lin en tiu ĉi decido. La Tria Regno movis soldatojn al Islando, kaj tiam al Gronlando kaj Kanado, kaj Carista Rusio moviĝis al Alasko. La fortoj estas, kompreneble, neegalaj. Usono havas sufiĉe malfortan tankfloton, kaj multe pli malgrandan populacion ol Rusio kune kun ĉiuj ĝiaj kolonioj. Kvankam la ekonomio estas evoluinta. Sed tian monstron oni ne povas rezisti.
  Lanĉinte la ofensivon en 1943, la rusa armeo rapide okupis Alaskon en du vintraj monatoj. Kaj printempe, kune kun la germanoj, ili kaptis preskaŭ la tutan Kanadon.
  Brazilo, Venezuelo, Meksiko kaj aliaj landoj deklaris militon al Usono.
  La movado de rusaj soldatoj trans la nordaj ŝtatoj de Ameriko komenciĝis. La fortoj estas, kompreneble, neegalaj. Rusio kaj Germanio estas pli bonaj kaj kvalite kaj kvante.
  La knabinoj Natasha, Zoya, Aurora kaj Svetlana batalas sur la plej bona Kondratenko-3-tanko en la mondo, movebla veturilo kun longtuba kaj rapida pafado. Tre facilmova, kun malalta silueto.
  La pezo de la tanko Kondratenko-3 estas ĉirkaŭ kvardek tunoj, kaj ĝi estas bone protektita. Kaj la pafilo, malgraŭ sia malgranda kalibro de 76 mm, havas altan komencan ĵetrapidecon.
  Shermans, ĉi tiu tanko ne povas esti penetrita de ajna angulo. Do...
  La knabinoj, batalantaj nudpiede kaj en bikinoj, simple detruas la usonanojn kaj multe ridas.
  Precipe Nataŝa... Kaj per siaj nudaj fingroj ŝi premas la stirstangon, dirante:
  - Gloro al mia Rus'!
  Zoya ankaŭ pafas. Li faras tion per siaj nudaj piedfingroj, premante la stirstangbutonojn kaj kriante:
  - Kaj nia tuta naskiĝlando!
  Poste, Aŭrora pafas. Ŝi batas la malamikon, kaj diras, elmontrante la dentojn:
  - Kaj pli altaj potencoj estas malantaŭ ni!
  Kaj ankaŭ la knabino tre fajre palpebrumas! Li premas siajn nudajn piedfingrojn kiel stirstangobutonoj.
  Kaj tiam Svetlana pafas. Tia akra kaj brilanta knabino. Eligas sunradiojn el sia buŝo. Kaj li ankaŭ kantas:
  - Mi estas monda stelo! Mi kuras pli rapide ol eĉ Satano!
  Kun knabinoj kiel ĉi tiuj, la diablo mem ne estas timiga. Ili draŝas la usonanojn, forte ĉirkaŭante Ĉikagon.
  Kaj sen lasi iun ajn el tie. La detruo estas, ni diru, bagatela. Ĉi tiuj estas la knabinoj.
  Kaj tiel la garnizono de Ĉikago kapitulacas. Konu la nian!
  Kaj rusaj tankoj jam alproksimiĝas al Novjorko. caro Vladimir kontente frotas la manojn. Ĉu la rusoj iam iris tiom malproksimen?
  La knabinoj batalas kuraĝe ankaŭ en la aero. Ekzemple, bela paro: Maria kaj Mirabela.
  Nudpiedaj kaj bikine vestitaj belulinoj kolektas fakturojn. Estas laŭvorte nenio por kontraŭstari ilin. La knabinoj ĉi tie estas tiel belaj kaj blindige agresemaj kaj precizaj.
  Maria pafis, faligis dekduon da aviadiloj, en unu eksplodo kaj kantis:
  - Gloro al nia naskiĝlando! En la nomo de Rusio!
  Ankaŭ Mirabela ekpafis kaj muĝis:
  - Sed estas gvidanto en granda potenco,
  Li vokos la slavojn al batalo...
  Ili ne povas elteni Rusion -
  Kiam Vladimiro regas kiel reĝo!
  
  De malmola, forta, kun fera volo,
  Kaj la aspekto similas tranĉi metalon...
  Rusoj ne bezonas pli bonan vivon -
  Jen nur tio, pri kio homoj revis!
  Jes, ĉi tiuj knabinoj estas majstroj pri batalado kaj kantado...
  Cetere, meze de la sturmo kontraŭ Novjorko, la unua rusa kosmonaŭto flugis en la kosmon kaj flugis ĉirkaŭ la planedo Tero. Kaj ĉi tio estas alia atingo de la cara Rusio fare de la Romanov-dinastio.
  Kaj tiam la garnizono de Novjorko kapitulacis, kaj Vaŝingtono baldaŭ falis. Kaj la 3-an de septembro 1943 Usono tute kapitulacis. Tiel finiĝis la Dua Mondmilito, kiu komenciĝis la 15-an de majo 1940. La milito estas glora kaj venka por Rusio.
  Kompreneble, kaj Hitler kaj Mussolini multe gajnis el ĉi tiu milito. Ambaŭ diktatoroj akiris havaĵojn en Afriko, kelkaj en Eŭropo kaj Usono. Eŭropo finfine estis dividita inter landoj. Kaj post la referendumo, Bulgario iĝis la bulgara regno ene de Rusio.
  Ŝajnus, ke la mondo denove estas redistribuita kaj la kolonioj estas digesteblaj. Sed Hitler, kompreneble, ne estus Hitler, se li ne volus pli. Precipe, venku Rusion. Kaj kaptu ĝian teritorion.
  Kaj kompreneble la germanoj multe kalkulis je novaj, pli potencaj armiloj. Tankoj de la serio "E" kaj balistikaj misiloj, precipe flugaj teleroj.
  Tamen, cara Rusio estis signife antaŭ la Tria Reich en balistikaj misiloj kaj en 1951, la 12-an de aprilo, eĉ flugis al la luno.
  Kaj la tankoj de la serio "E" ne havis kvalitan superecon super la rusaj.
  Kaj nur flugaj teleroj estis mistero. Danke al la lamina fluo, ili montriĝis tute nevundeblaj al ajna tipo de manpafiloj. Sed samtempe ili mem ne povis pafi.
  Mussolini mortis kaj lia filo sukcesis al la trono. Hitlero premis lin kaj la junulo konsentis batali kun Rusio. La 20-an de aprilo 1955 komenciĝis nova, tria mondmilito. Flanke de Hitler estis: Italio, Brazilo, Argentino, Ĉilio, Meksiko, mallonge, la tuta Latin-Ameriko, krom Kubo, kiu subtenis Rusion. Kaj ne plu estis aliaj landoj en la mondo! La tria mondmilito komenciĝis la 20-an de aprilo 1955 . Kaj caro Vladimiro alfrontis la plej gravan defion de sia regado.
  La sola afero, kiu povus konsoli lin, estas, ke ĉi tiu milito estos la lasta en la historio de militoj sur la planedo Tero. Ĉar ĉiuj landoj de la mondo partoprenas en ĝi!
  Nu, kiam la milito komenciĝis, oni devas ĝin fari! La atako de Hitler ne estis precipe neatendita. Hungario, Jugoslavio, parto de Rusio kun limigita aŭtonomio, ilia reĝo Vladimir III. Albanio estas kaptita de Italio. Ĉio estas orda. La germanoj provas antaŭeniri de Orienta Prusio, Aŭstrio, Italio de la sudo. Kaj la batalado okazas en Afriko. Kaj la koalicio de latinaj landoj kontraŭ Usono. Sed ili ne estas tre aktivaj tie. Nur nun milito estas deklarita.
  Dume, Hitler movis siajn ĉefajn fortojn en Eŭropon.
  Kaj eksplodis infera milito. La lasta grandskala milito en la homa historio.
  La germanoj faris la ĉefan baton en Hungario direkte al Budapeŝto. Tie batalis Oleg Rybachenko. Li ankoraŭ restis knabo de ĉirkaŭ dek jaroj. Vere, tre fizike forta, muskola, rapida, kaj plej grave, kiel altmontarano, senmorta. Jes, la verkisto kaj poeto Oleg Rybachenko ricevis senmortecon, sed kondiĉe, ke li fariĝu knabo ĉirkaŭ dekjara, kaj servu Rusion en infana, sed tre forta kaj rapida korpo. Kaj li estas infano ekde la 1-a de januaro 1904. Kiam mi aliĝis al Port Arthur kiel kajutisto. Nu, li ne estas la plej malgranda knabo, sed de la komenco li estis forta kaj rapida kaj oni prenis lin sur la ŝipon.
  Krome, kiam ili dubis, ĉu ĝi estas tro malgranda, Oleg Rybachenko fleksis kupran moneron per siaj fingroj por veto. Post kio, senparole, li estis prenita sur la ŝipon.
  La knabo gajnis multajn premiojn, partoprenante en ĉiuj militoj. Fariĝis oficiro. Sed li ankoraŭ aspektis kiel infano. Tial, kvankam li ricevis premiojn por multaj heroaĵoj, la eterna knabo ne ricevis ion pli altan ol kapitano. Kaj nun Oleg Rybachenko estas en la armeo pli ol duonjarcento. Vi jam delonge gajnis oficiran pension, sed se via sano estas fera, kial do forlasi la servon?
  Krome, sen komputiloj, ludkonzoloj, televido, ĝi estas iel enuiga. Kaj en la armeo, vi estas kapitano, almenaŭ vi veturas soldatojn. Jes, la tempo ankoraŭ flugas.
  Generalissimo Kondratenko mortis. Grandadmiralo Kolĉak, kiu superis Uŝakov, ankaŭ mortis. Multaj el la homoj kun kiuj Oleg Rybachenko komencis ne plu estas en la servo.
  Pli precize, ekde la sieĝo de Port Arthur, preskaŭ ĉiuj veteranoj mortis. Restis nur Vovka. Ankaŭ li estis tiam kajutknabo, kaj nun li jam estas grizhara avo. La vero ankoraŭ servas. Kaj li estas surprizita, ke Oleg restas la sama knabo, kiu ne havas eĉ unu cikatron sur sia korpo. Ĉi tio estas fenomeno konata tra la rusa, cara armeo. La vero estas, ke li batalas tre bone.
  La knabo Oleg estas nudpieda, ĝi estas pli agrabla kaj lerta por li. Li celas pafilon post pafilo kaj pafas al la germanaj E-seriotankoj. La naziaj aŭtoj estas simple grandegaj. Kaj nenio ŝajnas haltigi ilin.
  Sed la eterna knabo batas tiel precize, ke li trapikas la metalon. Li pentras la Krauts, malkonstruas turojn kaj kantas.
  - caro Vladimiro, rusa caro...
  Ortodoksa suvereno!
  Ni baldaŭ konkeros la mondon,
  Ja super ni estas keruboj!
  Hitler finiĝos
  Kaj kiu aŭskultis - bone farite!
  Kaj la knabo ĵetas grenadon, nudpiede, per la piedpiedo de sia infano. Grizbarba Vovka nur balancas la kapon.
  La verkisto kaj poeto Oleg Rybachenko pasigis pli ol kvindek jarojn restante infano en la dudeka jarcento. Kaj mi devas konfesi, ke mi vidis multon. Estante senmorta, li antaŭ longe perdis ĉian senton de timo. Kaj la milito rememorigis lin pri komputila strategioludo.
  Estis facile kaj amuza ludi. Kaj ankaŭ estis plezuro batali . Estas bone, kiam estas matena roso sub viaj nudaj piedoj, kaj vi banas eternan knabon, kaj vi ne estas vestita laŭ la reguloj en pantaloneto!
  Oleg Rybachenko rajtas ĉirkaŭkuri en pantaloneto kaj nudpiede. La knabo lernis marŝi sen ŝuoj eĉ en la malvarmo en Port Arthur. Ja senmorta korpo ne povas malvarmumi aŭ malsaniĝi, kaj vi rapide alkutimiĝas al malvarmo, kiu ne kaŭzas damaĝon. Same kiel Peter Pan. Kaj estas preskaŭ agrable kuri nudpiede en la neĝo. Moviĝante, la malvarmo praktike ne sentas, nur kiam vi sidas senmove, viaj nudaj piedoj sentas iomete rigidaj! Sed por knabo ĉi tio estas malgranda afero.
  Sed estas ankaŭ sorĉistinoj Nataŝa, Zoja, Aŭrora, Svetlana! Ili ankaŭ partoprenas en la milito. Sed ne ĉiam, sed en epizodoj. Helpis nin teni la monton Vysokaya kiam ĝi estis plej malfacila. Nudpiedaj belulinoj batalis tie, kaj en bikinoj. Ili ĵetis akre akrigitajn diskojn per la nudaj piedfingroj.
  Kaj ili tranĉis per glavoj. Kaj Oleg Rybachenko tiam pafis maŝinpafilon - ili mortigis liajn altrangajn kamaradojn. Kaj kiel rezulto, la atako de la samurajo estiĝis, kaj Monto Vysokaya montriĝis neŝancelebla!
  Kaj la knabinoj montris sian plej altan klason kaj valkirian aerakrobatikon.
  Kaj nun la germanoj estas sur la defensivo. La cara armeo estas preta por milito. La Fuhrer ne atingis taktikan surprizon.
  Kaj la rusaj trupoj kuraĝe batalas. Ŝajnas, ke Hitler pli ol unufoje malbenos sin pro tio, ke li komencis tian militon. Cetere, malgraŭ tio, ke la Fuhrer havas du trionojn de Eŭropo kaj trionon de Afriko sub armiloj, sed tamen
  li ne estas rivalo de Rusio.
  Kaj ankaŭ la nombro de soldatoj. Kaj la italaj trupoj estas malfortaj. Latin-amerikaj landoj malvigle partoprenas la militon. Kaj ilia armeo, kaj teknike kaj organize, ne estas tre bona.
  Do Rusio daŭre tenas la malamikon en defendo profunde.
  La tanko Kondratenko-6 sufiĉe kapablas batali ĉi tiun serion. Kaj "Nikolai"-4 estas pli peza kaj montras sin tre forta maŝino.
  La rusoj povas batali kun la pli pezaj germanaj monstroj .
  Precipe sur "Nikolai"-4 kie la skipo de Alenka, la knabino estas tre bela kaj en bikino.
  130mm kalibro pafilo. Kiel ĝi trafas la faŝistojn. Vane Hitler atakis caran Rusion. Ĉi tio ne estas facila veturo por li, sed batado.
  Anyuta premis la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - Por Rusio kaj libereco ĝis la fino!
  Kaj kiel ridos la belulino!
  Kaj tiam Augustine lanĉos ĵetaĵon al la malamiko. Ĝi disfendos la metalon kaj kantos:
  - Ni igu korojn bati unuvoĉe!
  Kaj li ankaŭ premos la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj. Ĉi tio estas vere bonega knabino!
  Kaj jen Maria batas. Kaj li disigos la faŝistojn. Kaj detruu la malamikon.
  Samtempe uzante nudajn piedfingrojn. Kaj li ankaŭ kantos:
  - En la nomo de nia Patrujo, Sankta! Lasu la batalanton esti simple mojosa!
  Kaj li ekridos kaj montros la dentojn!
  Kaj tiam la Olimpikoj trafos vin per peza kuglo. Ŝi estas ĝuste tio, kion vi bezonas, knabinoj - la plej suka pomsuko!
  Kaj denove la knabinoj trarompis la E-50, elbatis la turon kaj ridis.
  Alenka sendis ĵetaĵon, disbatante la E-100, traborante ĝin. Kaj uzante viajn nudajn piedfingrojn. Kial la knabino kantis:
  - Rompu la malamikon!
  Kaj Anyuta draŝas per siaj nudaj piedoj kaj grincas:
  - La Fritz estas kaput!
  Kaj tiam Augustine trafos. Ankaŭ tre precize kaj uzante nudajn piedfingrojn, kui :
  - Hitler estas finita!
  Kaj tiam Maria aldonos tre agreseme. Ĝi dispremos la faŝistojn kaj grincos::
  - Kaj kiu aŭskultis, bone farite!
  Kaj li montros sian langon!
  Kaj tiam la Olimpikoj sendas ĵetaĵon, mortigante kontraŭulojn.
  Kaj ankaŭ uzante nudajn piedojn kaj kantadon:
  - Tute elĉerpitaj!
  Kaj denove la knabino prenos sian langon kaj montros ĝin.
  Do ili hakas...
  La germanoj, post unu monato da batalado de la komenco de la ofensivo, avancis de kvindek ĝis cent kilometroj, kaj suferis grandajn, eĉ grandegajn perdojn. Kaj la italoj en Afriko trovis sin tute en kaldrono kaj ĉirkaŭitaj. Iliaj trupoj estas banale venkitaj.
  La 21-an de majo, Adolf Hitler ordonis, ke ĉiuj kapablaj porti armilojn de la aĝo de dek kvin ĝis sesdek kvin esti redaktitaj en la armeon. La cara armeo konstruis rezervojn.
  Kiel evidentiĝis, germanaj diskaviadiloj ne tiom timigas en la praktiko. Vere, rusaj aviadiloj povas ataki per virŝafoj. Sed tio povas esti evitita, danke al la alta manovro de la veturiloj de la cara armeo.
  Kaj la espero de Hitler pri nevundebla mirakla armilo tute ne realiĝis.
  La cara armeo ankoraŭ sin defendis. Potencaj defendlinioj, fositaj anticipe, forta defendo. Lasu Hitler elĉerpiĝi. Sed en Afriko oni povas premi pli malfortan italan aliancanon.
  Se la Führer ne estus decidinta militi kun la cara Rusio, li sendube eniris en la historion kiel granda, kaj eĉ la plej granda, gvidanto de Germanio. Kaj do la demono volis regi la mondon, kaj kio venis el ĝi?
  Rusaj knabinoj estas ja la plej belaj en la mondo.
  Oleg Rybachenko, kiel ĉiam, estas ĉe la avangardo de la batalo. Nek kuglo nek ŝrapnelo povas tuŝi lin. Li estas malmola ulo kaj bonega ulo.
  Knabo en pantaloneto kaj nudpieda, kontraŭ la nazioj. Kaj ĵetas grenadojn al ili, kaj kuras en la pluva pluvo.
  Jes, estas domaĝe, ke la genia Kondratenko ne estas tie, sed estas junaj kaj kapablaj komandantoj. Precipe feldmarŝalo Vasilevskij, kiu jam elstaris dum la unua mondmilito. Kaj li ordonas energie kaj lerte.
  Kaj la Fritz, renkontante malfacilan defendon, fariĝas senespere blokita en ĝi. Sed ili ankoraŭ provas trarompi.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu eterna knabo ridas, nudas la dentojn kaj kantas:
  - Mia patrujo! Mia Sankta Patrujo!
  Kaj ankaŭ kiel ĵeti obuson per siaj nudaj piedoj.
  Kaj ĉi tie Nataŝa, Zoja, Aŭrora kaj Svetlana eniris la batalon. Ili estas eternaj sorĉistinoj, servistoj de la sankta Dio de la Familio. Ili ne ĉiam batalas, alie Rusio konkerus la tutan mondon. Sed ĝi ĉiam estas efika kaj okulfrapa.
  Knabinoj amas mortigi: ĉi tiuj estas knabinoj!
  Kaj kiel ili trairos la faŝistojn, kaj kiel ili trafos ilin...
  Kaj per siaj nudaj piedfingroj ili ĵetas diskojn, mortigante la Krauts.
  La nazioj enloĝiĝas kaj suferas pli kaj pli da perdoj. La granda strategiisto de Vasilevskij proponas venki la naziojn kaj italojn en Afriko. Do rusaj tankoj, kiuj estas pli lertaj kaj havas pli bonan manovreblon, havos avantaĝon. Kaj en Eŭropo, la faŝistoj elturnu ĝin . Por ke ili tute malplenigus siajn rimedojn.
  Caro Vladimir akceptis ĉi tiun planon. Kaj novaj fortoj estis translokigitaj al Afriko.
  Elizabeto kaj ŝia skipo batalis en Libio, fortranĉante italajn unuojn. Estas varme tie kaj la knabino aspektas bone en bikino. Ili havas la plej novan Kondratenko-6-tankon, en kiu la militistoj preteriras la poziciojn de la italoj kaj Fritzes kaj memfide venkas ilin.
  Elizabeto pafas ĉe tanko de la imperio de Mussolini Jr. kaj diras:
  - Peltmantelo kaj kaftano marŝas trans la maroj, trans la ondoj!
  Kaj kompreneble li uzas siajn nudajn piedfingrojn.
  Poste, Ekaterina pafas. Trafrapas germanan aŭton kaj muĝas:
  - En Rusujo caro Vladimir estas heroo!
  Elena estas malantaŭ ŝi, batante la memveturan pafilon de la Fritz kaj pepanta:
  - Hura por Hitler por via Patrujo!
  Kaj fine, la Olimpikoj liberigos la ĵetaĵon. Ĝi dispremos la Krautojn, disbatos ilin kaj knaris:
  - La rezulto estos bonega!
  Kaj li ankaŭ uzas la nudajn piedfingrojn de infanaj piedoj.
  En Afriko fine de majo kaj komenco de junio rusaj trupoj atingis gravajn sukcesojn. La batalado atingis la teritorion de Libio kaj Etiopio. La 12-an de junio Tripolo falis. Kaj la 15-an de junio, la ĉefurbo de Etiopio estis ekmovita. Do la soldatoj de Mussolini Jr. komencis elverŝi. Ve, li ne povis subteni sian patron.
  Kaj lia gloro kiel venkinto ankaŭ. Sed Mussolini, kaptinte parton de la anglaj kaj francaj kolonioj, konsideris sin Cezaro. Sed ŝajnas neeble superi Cezaron.
  Oleg Rybachenko batalis komandante la baterion. Kaj tiel kuraĝe, ke la germanoj perdis ĉiutage dekojn da tankoj pro lia fajro. Lia knabo eĉ ricevis alian oran krucon. Kaj ili eĉ fine aljuĝis al li la longe merititan rangon de majoro.
  Antaŭe, li ne estis asignita ĉar li aspektas kiel infano. Sed la knabo montris elstaran heroecon. Kaj la kapablo batali.
  La 22-an de junio 1955, rusaj trupoj en Afriko finfine kaptis italan Somalion. Kaj la 25-an de junio 1955 kapitulacis la restaĵoj de italaj trupoj en Etiopio.
  La cara Armeo memfide venkis. Mainstein, kiu estis konsiderita la plej bona komandanto de la Tria Reich, skribis en sia taglibro:
  - Ni vekis la inferan urson! Nun ni estas disŝiritaj!
  Antaŭ la fino de junio, la germanoj suferspertis tiel gravajn perdojn ke ili estis devigitaj suspendi sian ofensivon en Eŭropo.
  Caro Vladimir ordigis pliigitan premon en Afriko. Unue la Malhela Kontinento, poste ĉio alia - diris la elstara monarko! La 1-an de julio 1955, la germanoj provis avanci en Skandinavio. Kaj ili rapidis al Stokholmo, sed renkontis tre densan defendon. Kaj ili suferis grandegan damaĝon.
  Komence de julio 1955, rusaj soldatoj eniris germanan Alĝerion.
  Libio jam estis sub la kontrolo de cara Rusio. La Niĝeria ofensivo kaj bukloj estis survoje.
  La tankskipo de Elizabeto kontraŭbatalas la naziojn. Estas tre varme kaj la knabinoj eĉ demetis siajn mamzonojn kaj nun portas nur kalsonojn en la tanko Kondratenko-6. Ili precize pafas al la faŝistoj.
  Kaj ili volas grandajn heroaĵojn.
  La cara Rusio estas ankoraŭ aŭtokrata lando. Kaj ĝi ankoraŭ ne havas parlamenton. Kaj ke la revolucio ne okazis, kaj la Dumao ne estis establita. La reĝoj mem ne volas limigi sian potencon. Sed la Fuhrer kaj la Duce estas diktatoroj. Tio estas, estas milito inter du sistemoj kun aŭtoritataj reĝimoj.
  Sed por cara Rusio tio estas pli natura. Kaj sekvas obstina kaj daŭra batalo.
  Elizaveta premas la stirstangbutonon per siaj nudaj piedfingroj kaj pafas kuglon. Roronas al si:
  - Ni frakasu la naziojn!
  Ankaŭ Jekaterina premis la butonon de la stirstango per la nudaj piedfingroj kaj liberigis la murdinton, ronronante:
  - Ni faligu Hitleron!
  Kaj Elena ankaŭ batas , batas la faŝistojn kaj grincas:
  - Ni disŝiros vin!
  Kaj ankaŭ kiel li nudas la dentojn! Kaj li premas la butonojn de stirstango per siaj nudaj piedoj.
  Kaj tiam la Olimpikoj renversos vin, kaj kiel stulta ĝi estos . Ĝi disfalos ĉiujn kaj gorĝos:
  - Diable trairejo kaj skipo!
  Ne forgesu premi la stirstangajn butonojn per viaj nudaj piedfingroj. Kaj venku la malamikon.
  La militistoj ja estas tre kuraĝaj kaj brilemaj en karaktero.
  Oleg Rybachenko, dume, forpuŝis alian atakon de la Fritzes kaj kantis:
  - Por la Patrujo kaj Caro Vladimiro - hurdu!
  Jes, en reala historio ekzistis tia memproklamita Imperiestro de Rusio Vladimiro la 3-a, la estro de la Domo de Romanov. Kaj li vere komencis formale regi en 1938. Kaj tiam Vladimiro montriĝis vera reĝo kaj bonega ĉe tio! Vladimir Kiriloviĉ Romanov estas caro, kiu havas ĉiujn ŝancojn fariĝi la imperiestro de la tuta Tero!
  Post la venko, aŭ pli ĝuste forpuŝante la atakon, Oleg Rybachenko komencis ludi kartojn kun siaj subuloj. Knabo en pantaloneto, helhara, tre muskola kaj ŝirita, ludis kun la grizharaj batalantoj. Surprize, Oleg estas pli maljuna ol ĉiuj. Sed ĉi tiu knabo tranĉas sin.
  Memorante Port Arthur, la heroan defendon el kiu venis la gloro de Rusio. Granda gloro por ĉi tio...
  La senmorta knabo rimarkis:
  - Jen kiel ni solvos ĉiujn niajn problemojn! Baldaŭ estos momento, kiam homoj neniam mortigos unu la alian!
  La soldatoj kaj oficiroj konsentis:
  - Kompreneble, sinjoro majoro! Ili ne mortigos!
  Oleg rigardis la rubandon kun siaj multaj medaloj. Jes, estas jam tiom da ordonoj, malmultaj generaloj havas ilin. Kaj estus bone ricevi titolon ankaŭ. Princo, grafo, duko!
  Duko Rybachenko - sonas bele!
  Kaj la knabo saltis pli alten kaj turniĝis en la turnstablon.
  La germanoj provis ataki, sed denove estis repuŝitaj kaj suferspertis kolosan neripareblan difekton.
  Dum julio, la rusa armeo atingis novajn, gravajn sukcesojn en Afriko. Dum la pezo de la ofensivo de la cara armeo estis tie. Alĝerio havas multajn el la plej bonaj rusaj armiloj. Kaj antaŭ la fino de la monato la germanoj estas ĉirkaŭitaj kaj detruitaj en la kaldrono.
  En aŭgusto, rusaj trupoj penetris Maroko. La knabinoj batalis senespere sur la Kondratenko-6-tanko, trarompante en la dikon de ĝi.
  De tempo al tempo estis raportoj de germanoj kapitulaci kaj urboj prenitaj.
  Batalado okazis en Niĝerio kaj en malsamaj lokoj. La rusoj prenis kaj en nombro, pli moveblaj teknikistoj, kaj la subtenon de la loka loĝantaro, kiun la rasismaj faŝistoj turnis kontraŭ si.
  Afriko efektive montriĝis por malforta ligo en la strategio de Hitler kaj Mussolini Jr.
  Rusujo regis tie... Kaj en septembro, malrapide tirante fortojn, ili translokiĝis al Norvegio. La nazioj suferis kolosajn perdojn. Kaj Alenka kaj ŝia ŝipanaro veturis sur la tanko. La plej nova tanko "Nikolai"-5 estas peza kaj montris sin pli progresinta ol la E-serio.
  Eĉ tia potenca tanko kiel la E-200 estis penetrita per la pafilo de la cara maŝino.
  Alenka, premante la stirstangbutonojn per la nudaj piedfingroj, frotis la manojn kontente:
  - Mi estas tio, kio povas rompi la Wehrmacht!
  Anŭuta ankaŭ premis la butonon per la nudaj piedfingroj, pugnobatis la germanan aŭton kaj konfirmis:
  - Ni forviŝos la Wehrmacht en polvon! Por la potenco de la carismo!
  Cool Augustine ekpafis kaj kriis:
  - Kaj ni vivos sub komunismo!
  Maria volonte konsentis pri tio:
  - Jes, sub cara komunismo!
  Kaj per la nudaj piedfingroj ŝi premis la butonojn de stirstango. Kaj samtempe li trafos kaj disbatos la malamikon.
  Kaj tiam Marusja grincas:
  - En plena grado!
  Kaj li ankaŭ premas la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj.
  Rusaj trupoj jam ĉirkaŭis Oslon. Estas bataloj por ĉiu arbusto kaj domo.
  En la centro, la cara armeo denove forpuŝas la germanan ofensivon. Oleg Rybachenko, kiel ĉiam, estas sur la unua linio kaj batalas memfide. Rusa artilerio funkcias kiel horloĝmekanismo.
  Ĉio estas ĝusta kaj vera...
  En oktobro, rusaj trupoj finfine fortranĉis Afrikon de provizoj per tero, liberigante Maroko. La nazioj trovis sin en ia kaldrono.
  Eĉ sur la malluma kontinento. Hitler tremis pro kolero, sed ne povis manĝi ion ajn por tagmanĝi.
  Jes, li venis al Rus... Vintro alproksimiĝis. Oleg Rybachenko, malgraŭ la fakto, ke neĝas, ankoraŭ kuras nudpiede kaj en pantaloneto. Nu, knabo - kion ajn vi prenas! Kaj tute sentima ulo.
  Kaj li ĵetas grenadojn per la nudaj piedfingroj.
  Kaj kantas:
  - Lasu kuri mallerte,
  Kirasaj tankoj tra flakoj...
  Kaj estas maŝinpafilo sur la tegmento -
  Ĉeburaŝka artileriisto,
  Krokodila maŝinpafisto!
  Shakoklyak estas sur la atako!
  La terminatorknabo ĵetis obuson per siaj nudaj piedfingroj, disŝirante la naziojn kaj kantis:
  - Kaj mi ludas per dinamito,
  En plena vido por preterpasantoj!
  Kiel la Krautoj evitas la vespertojn!
  Ĉiuj kuŝas, kaj mi iras!
  Kaj la knabo vere estas tiel amuza! Sed li jam estas en la armeo pli ol kvindek jarojn. Kaj nur eta diablo! Eĉ se li estas blonda!
  Oleg Rybachenko denove ĵetas obuson per sia nuda piedo kaj muĝas:
  - Gloro al la caro kaj Nikolao kaj Vladimiro la Tria!
  Kaj mi pensis, ke ili ne konfuzu Vladimir Kiriloviĉ Romanov kun Vladimir Putin! La Romanov grandaj caroj estas mirinda familio! Tiuj, kiuj faris Rusion la plej granda imperio!
  Kaj ne tiel dorlotita de sorto kiel Putin!
  Sed rusaj trupoj forpuŝas alian atakon.
  Novembro venas. La nazioj elĉerpiĝas. Sed ili ĵetas novajn rezervojn en batalon. Ili jam estas finitaj en Afriko. Estas malfacile por la faŝistoj.
  Do ili eligas sian koleron sur la kaptitojn. Ili renkontis la belan Nicoletta. Ili senvestigis ŝin ĝis la kalsono kaj kondukis ŝin tra la freŝa novembra neĝo.
  Knabino kun la manoj ligitaj, preskaŭ nuda, promenas tra la neĝblovoj, lasante nudpiede, graciajn spurojn. Ŝi estas tiel bela. Kaj la germanoj sekvas ŝin kaj vipas ŝin. Kaj ili batis sin per beleco, ili batis ilin. Sango fluas el lia striita dorso.
  Nicoletta nur pli forte kunpremis la dentojn. Kaj li fiere levas la kapon. Kaj ŝiaj kuproruĝaj haroj flirtas kiel proleta standardo.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj ankaŭ skarlaĝis, sed la knabino eĉ ne levas brovon.
  Jen kian fenomenan kuraĝon ŝi havas.
  Kvankam la nazioj jam prenis ĝin kaj metis ĝin en sian nudan bruston per torĉo. Sed eĉ tiam la knabino nur ektremis, sed ne kriegis.
  Ŝi havas tian grandan fidon...
  La knabino estas tirita supren sur la rako kaj ŝiaj artikoj estas torditaj. Tiam ili ekbruligas fajron sub siaj nudaj piedoj. Li lekas la nudajn piedojn de la belulino. Kaj per varmaj ĉenoj ili vipas la nudan korpon de la belulino.
  Nicoletta kantis responde;
  Mi estas Ĉernobog, filino de la malbona Dio,
  Mi kreas kaoson, mi semas detruon...
  Mia grandeco ne povas esti venkita,
  Nur furioza venĝo brulas en mia animo!
  
  Kiel infano, knabino volis bonajn aferojn,
  Ŝi skribis poemojn kaj nutris katojn...
  Ellitiĝis frue matene
  La flugiloj de keruboj flirtis super ŝi!
  
  Sed mi lernis, kio estas malbono,
  Kio en ĉi tiu mondo faras vin malfeliĉa...
  Kion vi volas diri, diri bone?
  Mi enamiĝis al detruo pasie!
  
  Kaj montris ŝian knabinecan ardoron,
  Kia brilanta filino de Dio ŝi fariĝis...
  Ni konkeros la vastecon de la universo,
  Ni montru forton, tre potence!
  
  Granda Patro ĉi tiu Ĉernobogo,
  Li alportas kaoson, militojn en la universon...
  Vi preĝas al Svarog por helpi,
  Fakte, vi estas rekompencita!
  
  Do mi diris: Dio benu,
  Lasu la koleron bobeli en via koro...
  Ni konstruu feliĉon, mi kredas, sur sango,
  La utero pleniĝu ĝis la rando!
  
  Mi amas ruzon, malnoblecon kaj trompon,
  Kiel trompi Stalin la tiranon...
  Ne eblos montri ĝin,
  Kaj kiom da nebulo estas en la mondo!
  
  Do ŝi proponis fari fortan movon,
  Detruu la malbonulojn per unu bato...
  Sed mi enamiĝis al tre nigra Dio,
  En ĉiuj aferoj, kaj ĉi tiuj kaj tiuj trans la tombo!
  
  Kiel mi alkutimiĝis al malbono?
  Kaj en mia koro estis kolero, frenezo...
  La avido al ĝojo, bono malaperis,
  Tuj kiam kolero penetris de la piedestalo!
  
  Sed kio pri Stalin - li ankaŭ estas malbona,
  Oni ne parolas pri Hitler ĉi tie...
  Ĝingis-Ĥano estis tiel bonega bandito,
  Kaj kiom da animoj li sukcesis kripligi!
  
  Do mi diras kial konservi bonajn aferojn,
  Se ne estas plej eta memintereso en ĝi...
  Kiam vi estas pego, via menso estas ĉizilo,
  Kaj kiam mi estis stulta, miaj pensoj malaperis!
  
  Jen kion mi diras al mi kaj al aliaj,
  Servu la potencon kiel nigra inko...
  Tiam ni konkeros la vastecon de la universo,
  Ondoj disiĝos tra la universo!
  
  Ni faros la malbonon tiel forta
  Ĝi donos al kolero senmortecon,
  Tiuj, kiuj estas malfortaj en spirito, estas jam forblovitaj,
  Kaj ni, la plej fortaj homoj, kredas je tio!
  
  Resume, ni fariĝos pli fortaj ol ĉiuj ĉie,
  Ni levu la glavon de sango super la universon...
  Kaj nia kolero ankaŭ estos kun ŝi,
  Ni ricevu vokon plenan de destino!
  
  Resume, mi estas fidela al Chernobog,
  Mi servas ĉi tiun malhelan forton per mia tuta koro...
  Mia animo estas kiel flugiloj de aglo,
  Tiuj, kiuj estas kun la Nigra Dio, estas nevenkeblaj!
  La milito inter Rusio kaj la koalicio de Hitler daŭris. Antaŭ decembro, rusaj soldatoj finfine finis for la italojn, devigante ilin kapitulaci en Afriko, kaj preskaŭ finis for la germanojn tie. Norvegio ankaŭ estis malplenigita je la Krauts.
  Nun la cara armeo iris al la ofensivo la 25-an de decembro. Furioza batalo eksplodis. Vintre, rusaj tankoj estis klare pli fortaj. Kaj penetris tra la defendo de la malamiko.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu eterna knabo kuris nudpiede kaj en pantaloneto tra la neĝo, kantante:
  - Jen nia lasta kaj decida batalo! Ni mortos por la Patrujo - la soldatoj estas malantaŭ mi!
  Rusaj tankoj estas tre rapidaj kun gasturbinmotoroj. Kaj la faŝistoj ne povas haltigi ilin tiel facile.
  Ĉi tie "Nikolai"-5 rapidas antaŭen. Estas kvin knabinoj sur ĝi, kiuj gaje kantas:
  - Neniu haltigos nin, la rusa mondo ne povas esti venkita!
  Kaj li krevos el kanono! Ĉi tio efektive rezultas bonega! La knabinoj, malgraŭ la malvarmo, estas en bikinoj kaj nudpiedaj. Kaj ili pafas sin kaj ne pensas pri halto.
  Ili nur havas sovaĝan, frenezan potencon.
  Alyonushka amas ne nur pafi, kvankam ŝi premis la stirstangon butonon per siaj nudaj piedfingroj kaj batis germanon, sed ankaŭ verki rakontojn.
  Ekzemple, ŝi skribis kiel knabino iris malproksimen por savi katidon. Dum tridek tri tagoj mi nudpiede marŝis laŭ la ŝtona vojo, sangigante miajn tenerajn piedojn.
  Kaj tamen ŝi povis trovi la beston. Por tio, la feino plenumis sian deziron kaj la knabino edziĝis al la princo.
  Alyonuŝka tamen pensis, kial ŝi bezonas edzon en la rusa armeo? Pli bone estas havi amason da amantoj. Kaj pli da mono kaj plezuro. Post ĉio, viroj estas tiel malsamaj. Kaj kun ili, kompreneble, vi spertas plezuron diversmaniere. Kio pri la edzo? Vi rapide enuiĝos kaj enuiĝos kun li!
  Sed la junulo, kiu ĵus komencas malkovri la plenkreskan mondon, estas multe pli interesa.
  Kaj Alenka denove pafas, trafante la germanan E-100.
  Kaj ŝi movas siajn tre belajn krurojn, kiel tiujn de antikva greka diino.
  Kaj tiam Anyuta pafas. Ankaŭ kun nudaj piedfingroj. Kaj frakasas germanan kanonon.
  Post tio la knabino diras:
  - En Rusujo estas multaj saĝuloj, sed caro Vladimir estas la plej bona el caroj!
  Augustine notis:
  - Kaj Nikolao la 2-a ne estis malbona! Ho, ni ne sciis aprezi reĝojn!
  Maria kantis, pafante al la nazioj per la nudaj piedfingroj kaj ridetante:
  - Vi devas obei la rusojn, kun pura koro kaj pli saĝa! Kaj al la gloro de Nikolao, li estas la granda reĝo de reĝoj!
  Kaj Marusja ion kantis... Kaj ŝi ankaŭ ludis per la nudaj piedoj...
  Rusaj trupoj progresas. Ankaŭ Oleg Rybachenko batalas. Li estas ankoraŭ dekjara knabo. Tia estas la prezo por senmorteco. Jes, sed kiel bona kaj gaja li sentas sin! Li havas tiom da energio kaj bolantan fluon de potenco.
  La knabo ĵetas obuson per la nuda piedo kaj grincas:
  - Mi estas tigro, ne kato, nun vivas en mi, ne Leopoldo, sed Leopardo!
  La knabo-majoro, kiel ĉiam, brulas. La nazioj ne povas malhelpi lin.
  La 1-an de januaro, rusaj trupoj jam tute liberigis sian teritorion je germanaj kaj italaj trupoj kaj eniris en la posedon de la Tria Regno.
  En la sama tempo, rusaj trupoj envojaĝis Meksikon. La nova jaro 1956 alvenis.
  Por la rusoj ĝi komenciĝis per novaj venkoj. La 7-an de januaro kapitulacis la restaĵoj de germanaj trupoj en Afriko. Kaj la tuta Nigra Kontinento fariĝis rusa.
  Nun la posedita Fuhrer komprenis, ke li estas tute fiŝita. Kaj li proponis intertraktadon al Rusio.
  Al kio caro Vladimiro respondis:
  - Ni parolos nur pri la senkondiĉa kapitulaco de la Tria Regno kaj Italio!
  Kiaj saĝaj vortoj! Kaj la milito daŭras. Oleg Rybachenko estas, kompreneble, ĉe la avangardo de la atako. Rusaj trupoj eniris Orientan Prusion. La defendaj linioj ĉi tie estas fortaj. Vi devas batali por trarompi, kaj vi ne rapide antaŭeniros.
  Unu el la rimedoj de sukceso estis la memvetura pafilo kun la Alexander-4-bomblanĉilo. Tre potenca kaj mortiga ilo.
  Kaj belaj knabinoj ankaŭ festas ĉi tie. Ili lanĉas ĵetaĵojn uzante siajn nudajn piedfingrojn premante la stirstangobutonojn. Kaj ili detruas malamikbunkrojn kaj pilolujojn.
  Knabinoj kuras kuraĝe en la neĝo - por tio estas rusaj virinoj. Kaj ili ĵetas la indianojn kaj ĉinojn en batalon. Ĉi tiuj jam laŭvorte plenigas la alirojn al la tranĉeoj per siaj kadavroj. Sed ili tamen sukcesas preni ĝin.
  La rusa armeo enpuŝas.
  Tamen, strategiisto Vasilevskij transdonas la ĉefan baton al Italio - kiu estas multe pli malforta. Kaj tiel rusaj soldatoj gajnas unu venkon post alia.
  Januaro montriĝis tre sukcesa. Rusaj trupoj faligis la italojn kaj selis la Alpojn. Kaj en februaro ili okupis Venecion. Kaj ili eniris Lorbandinion . Ili ankaŭ prenis Poznanon. La germanoj retiriĝis. La 2-an de marto Klaipeda falis. Rusaj trupoj antaŭeniris tra Orienta Prusio malrapide, la defendo estis tro densa. Ni devis laŭvorte bruligi la padon per konkoj.
  Sed en Italio, la pasta fronto kolapsis. Kaj rusaj trupoj rapidis al Romo. La 30-an de marto 1956 komenciĝis la atako kontraŭ la itala ĉefurbo. Tiel la homoj pagis por la ambicioj de la Mussolini-familio.
  La ĉefurbo de Italio, Romo, estas atakata. La batalado estas furioza. Kvankam la italoj ĉiam pli rezignas. Ĉi tie la knabinoj batalas estas tre belaj, kaj en bikinoj kaj nudpiede. La militistoj ĵetas obusojn per siaj gamboj kaj batas senkonscie la soldatojn de Mussolini.
  La knabinoj ĉi tie estas belaj, kaj kompreneble tre seksaj. Kaj kun la muskoloj de titanoj. Kaj la maniero kiel ili ĵetas grenadojn per siaj nudaj piedoj estas simple mirinda.
  Nataŝa iras antaŭen kaj pafas, grumblante:
  - Por la bela Patrujo en mia koro, brulas mia radianta fajro!
  Zoja, pafante, kantas kune:
  - Ni malfermu la pordon al atingoj! Nia kredo kaj la reĝo estas monolito!
  Kaj tiam Aŭrora, kun la nudaj piedfingroj, la ruĝhara hundino liberigos la diskojn. Kaj la tranĉitaj italoj falas.
  Kaj tiam Svetlana kantas agreseme, montrante la dentojn:
  - Ni mortigos ĉiujn! Ni disbatos ĉiujn!
  Ili ĵetas diskojn per la nudaj piedoj kaj muelas la faŝistojn. Jen kiel Mussolini finiĝis en la manoj de la knabinoj. La aprila atako de 1956 estis furioza, kaj tre metafora.
  Kaj ĉi tie veturas la tankoj, el siaj trunkoj erupcias inferaj fajrokolonoj.
  La knabinoj antaŭeniras kaj ĵetas obusojn per la nudaj piedoj. Kaj kiel ili kraĉos ion sangan.
  Kaj ili ridos...
  Nataŝa kantis fervore:
  - Caro Vladimiro, pugnopugnon al Hitler en la vizaĝon!
  Kaj li palpebrumos per siaj safiraj okuloj. Tia mirinda knabino.
  La knabinoj rapidas kun sovaĝa furiozo. Ili trafis per maŝinpafiloj. Ili falĉas la malamikon kaj disĵetis la faŝistojn. Kaj tiam la Olimpikoj funkcias. Kaj en la manoj de potenculoj, la heroo tenas flamĵetilon. Kaj li prenos ĝin kaj batos vin, sed poste li batos vin.
  De la faŝistoj ĉipoj flugas en ĉiuj direktoj. Kaj la militistoj povas ridi kiom ili volas.
  Tiam li kantos:
  "Mussolini estos batita!" Nia amikeco estas monolita!
  Kaj denove, kiel palpebrumo kun safiraj okuloj! Kaj li frapos la faŝistojn.
  Kion vi volis? Romo estis prenita foje fare de la slavoj sub la gvidado de Atilo. Kaj nun la rusoj prenas ĝin.
  Olimpio, fritante siajn kontraŭulojn vivantaj per traboĵetisto, kantis:
  - Brila suno de espero,
  Denove ĝi leviĝas super la lando...
  La venkoj de Rus kiel antaŭe -
  La Wehrmacht-militistoj estas batataj!
  
  Rusa aglo super la planedo,
  Etendante siajn flugilojn, ĝi ekflugos...
  La malamiko estos vokita respondeci -
  Li estos venkita - rompita!
  Post la falo de Romo, italaj trupoj komencis kapitulaci amase. La imperio de Mussolini, tiu juniora armea partnero de la Tria Reich, brulis.
  Rusaj trupoj prenis Napolon preskaŭ sen rezisto kaj alteriĝis en Sicilio. Ankaŭ tie ili preskaŭ ne renkontis reziston. Kaj Hitler estis histeria.
  Antaŭ la fino de majo, Italio estis finita. Centmiloj da kaptitoj estis prenitaj.
  Rusaj knabinoj metis ilin sur la genuojn kaj devigis ilin kisi iliajn nudajn piedojn. Ili obeeme frapis siajn lipojn. Kelkaj, precipe junaj viroj, faris tion kun entuziasmo.
  La knabinoj kontente ronronis.
  La eterna knabo Oleg Rybachenko devigis siajn kaptitojn kisi siajn nudajn, infanajn piedojn.
  Ili faris tion tute volonte. La knaboj estis tre belaj, muskolfortaj kaj blondaj. Vere, li estas ankoraŭ tro malgranda, kaj li ne volis fari ion pli seriozan kun la sinjorinoj. Sed kiam la malglataj kalkanoj estas tiklataj per lango - estas agrable!
  Oleg Rybachenko kaptis la generalon kaj ricevis alian ordon. Pri kio mi estis sufiĉe fiera.
  Mussolini Jr. estis perfidita memstare akompanantaro, kaj la cara Rusio ricevis alian venkon. Sed Benedito Mussolini S-ro ne vivis por vidi sian honton kaj la disfalon de la faŝismo en Italio. Tamen la sama sorto atendis la naziojn en Germanio. Rusaj soldatoj iris sur la ofensivon en frua junio 1956. La ĉefa direkto de atako estis Aŭstrio.
  Elizaveta kaj ŝia skipo sur Nikolai-5 moviĝis kontraŭ la germanoj. Rusaj trupoj serĉis ĉirkaŭi Vienon.
  La Fuhrer, kompreneble, trovis sin en malfacila situacio. La havaĵoj de la germanoj en Afriko, Skandinavio, kaj la plej granda parto de Usono estis perditaj. Kaj nun la bataloj okazas ekskluzive sur la teritorio de la Tria Regno. Kio, kompreneble, estas pli malagrabla por la germanoj. Rusaj trupoj ankaŭ eniris Meksikon. Lady Gray de Monka komandas tankskipon en ĉi tiu lando.
  Kaj Elizaveta kondukas "Nikolai"-5 ĉirkaŭ Vieno. Ĝia ĉefa kontraŭulo estas la E-50, kiun la maŝino de la caro penetras kiel ŝvelaĵo.
  Elizabeto ekpafis, uzante siajn nudajn piedfingrojn por premi la stirstangbutonojn.
  Ŝi trafis germanan tankon kaj pepis:
  - Ni donos niajn korojn por Sankta Nikolao Rus!
  Ankaŭ Jekaterina pafis per la nudaj piedfingroj kaj korektis sian kunulon:
  - Verŝajne estas pli ĝuste diri Vladimiro!
  Elizabeto denove pafis uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj pepis:
  - Sed tamen, estis imperiestro Nikolao, kiu donis al ni la loĝantaron de Ĉinio, kiu faris Rusion nevenkebla!
  Efektive, en la infanterio kiu estis sendita por sturmi la germanajn poziciojn, la fronto estis tute ĉina. Ili laŭvorte ĵetis kadavrojn al ni. Sed ili trarompis.
  Kutime la rusoj batalis en aviadiloj kaj tankoj. Infanterio formita de ĉinoj, indianoj, azianoj. Estas multaj ĉinoj. Krome, la brilkapa Nikolao la 2-a lanĉis poligamion reformante Ortodoksecon, kaj ekstraj ĉinaj viroj estis senditaj en batalon. Kaj la rusoj prenas vidvinojn kaj fraŭlajn ĉinojn kiel edzinojn.
  Ruza strategio.
  Kaj la ĉinoj atakas, mortas kaj trarompas la germanajn defendojn.
  Elena uzas siajn nudajn piedfingrojn por premi la stirstangbutonojn kaj trafas la Krauts denove.
  Kaj li kantas:
  - Por sankta Rus', ni kuraĝe batalos!
  Post kio la knabino prenos ĝin kaj palpebrumon. Kaj nudigas siajn blankajn dentojn! Kaj ŝi estas tiel agresema.
  Kaj tiam la Olimpikoj revenos. Kaj li ankaŭ batos vin per siaj nudaj piedfingroj kaj dispremos vin.
  Tiam li krios:
  - Mi estas mortiga kobro!
  Oni devas rimarki, ke la E-50-tanko povas esti danĝera. Ĝia 88-milimetra kanono kun barela longo de 100 EL estas rapida pafado, dek du pafoj je minuto, kaj tre preciza. Ofte trafas kirason kaj povas kaŭzi damaĝon.
  Tial la knabinoj provas ne lasi la ĉefan germanan tankon alproksimiĝi. Precipe proksime, ĝia penetra kapablo pliiĝas akre. Kaj la kerno en la germana kuglo estas aŭ uranio aŭ volframo. Vere, post la perdo de Afriko kaj uraniaj kuŝejoj en Kongo, la forto de la germanaj trupoj komencis sekiĝi.
  Kaj la knabinoj estas tiel belaj kaj nudpiedaj kaj malvarmetaj.
  Ili kantas al si mem kun entuziasmo:
  - Brilas kiel stelo super la tuta mondo,
  Tra la mallumo de senespera mallumo...
  Granda heroo caro Vladimiro,
  Ne konas doloron nek timon!
  
  Malamikoj retiriĝas antaŭ vi,
  La homamaso ĝojas...
  Rusio akceptas vin -
  Potenca mano regas!
  Batalantaj knabinoj, vi povas nenion diri kontraŭ ili. Kaj iliaj kruroj estas tiel nudaj kaj ĉizitaj. Kiam kaptitaj germanoj kisas ilin, estas klare ke kaj knabinoj kaj viroj ŝatas ĝin. Kaj la militistoj kontente krias.
  Kaj ili portis siajn perlajn dentojn.
  Ĉi tiuj estas tiel bonegaj knabinoj. Kaj per siaj nudaj piedfingroj Elizabeto batas eksteren alian faŝiston.
  Post kio li krias:
  - Gloro al la granda Patrujo!
  Kaj tiel Catherine pafos. Ĝi rafos malamikan tankon, mortigos la Fritzojn kaj knaris:
  - Morto al la malamikoj!
  Kaj tie ankaŭ Elena piedfrapas, uzante siajn nudajn piedfingrojn, premante per ili la stirstangbutonojn. Kaj li pepas:
  - Por la Patrujo en grandeco!
  Kaj tiam la elstara Olimpiko, ankaŭ blondulino, lanĉos la ĵetaĵon. Kaj dum ĝi pepas:
  - Por granda Rusujo!
  Kaj la knabinoj estas plenaj de tuta entuziasmo.
  Jen venas la E-75-tanko. Ĝia pafilo estas pli potenca: 128 mm, kaj ĝi povas kaŭzi pli da damaĝo. Krome, ĉi tiu tanko havas pli bonan protekton kaj pli dikan kirason.
  Sed Elizabeto estas kvazaŭ freneza. Kaj li liberigos ion mortigan, penetrantan de malproksime. Kaj de la germano restas nur pecoj el ŝirita metalo.
  Kaj la knabino kantos:
  - Sankta beleco kaj granda revo!
  Post kio la lango montros.
  Germanaj E-75-tankoj lastatempe pli disvastiĝis. Ili nun havas pli long-tuban pafilon, kiu permesas al ili batali rusajn tankojn, precipe la pli malpezajn. Kaj ĉi tio faras la Krauts pli danĝeraj.
  Sed sovetiaj knabinoj ne embarasas pro tio. Kaj ili dispremas la Krauts.
  Kaj la militistoj mem, precipe en la varmego, estas en bikinoj kaj nudpiedaj. Kaj ili batalas tre memfide.
  Ili venkas sen escepto.
  Catherine pafis ĉe la nazioj kaj kantis:
  - Sed honeste! Mi detruas ĉiujn Krauts senescepte!
  Elena ankaŭ pafis per la nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Ni venkos ĉiujn kaj, kompreneble!
  La Olimpikoj ankaŭ senkompate venkis la naziojn. Ŝi estas tia nevenkebla hundino.
  Kaj ankaŭ kun la helpo de nudaj piedfingroj.
  Natasha kaj ŝia teamo batalas sur la Kondratenko-6-tanko. Ĉi tiu aŭto estas iom pli malpeza, sed pli movebla ol la Nikolai. Kompreneble, kun malpli da pezo, la kalibro estas pli malgranda kaj la kiraso estas iom pli maldika. Ĉi tio signifas, ke la risko de morti estas multe pli granda.
  Sed la knabinoj, mi devas diri, tute ne embarasas. Kaj ili batalas kiel gigantoj de batalo.
  Nataŝa kantas, aktive pafante:
  - Estos nia venko!
  Kaj li premas la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj.
  Zoya ankaŭ pafas, uzante siajn nudajn krurojn kaj knarojn:
  - Caro Vladimir antaŭen!
  Kaj ĉiuj knabinoj en ĥoro bojis:
  - Gloro al la falintaj herooj!
  Post kio Aŭrora pafis, turnis la germanan tankon kaj diris:
  - Neniu haltigos nin! Neniu venkos nin!
  Kaj ŝi ankaŭ skuis siajn nudajn piedojn.
  Kaj tiam Svetlana cedis, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj grumblis je la supro de siaj pulmoj:
  - La rusoj batalas furioze!
  Kaj ĉiuj knabinoj unuvoĉe ekkriis:
  - La pugno de la soldato estas forta!
  Kaj denove la belulinoj rapidas en batalon. Ili pafas sin precize kaj precize!
  Sed la skipoj de Jane mirigas la meksikanojn. La sinjorino ankaŭ estas tre saĝa kaj bela.
  Kaj la knabinoj en ŝia skipo estas nudpiedaj kaj en bikinoj. Ili batalas kun sovaĝa kaj trankvila furiozo.
  Tiam Gertrudo ekpafis, uzante siajn nudajn piedfingrojn, kaj pepis:
  - Mi estas knabino, kiu detruos ĉiujn en unu sekundo!
  Kaj tiam Malanya eksplodas en agado. Kaj li rompos la latinan tankon de malproksime.
  Kaj tiam Matildo piedbatos siajn krurojn per la nudaj piedfingroj.
  Kaj li ridos:
  - Mi estas vere bonega knabino!
  Kaj militistoj de la plej alta kaj plej furioza ordo. Ili ne sentas nek malfortecon nek koleron.
  Ili fikos vin same.
  Kaj Alenka ankaŭ batalas tre memfide.
  Antaŭ la fino de junio, Vieno estas ĉirkaŭita. Frama bato estis donita al Germanio kaj ĝia prestiĝo. En la sama tempo, rusaj trupoj antaŭeniras al la Oder. Ili ĵetas la ĉinojn, indianojn kaj arabojn en batalon. Kaj ili trarompas la defendojn de la Krauts.
  Hitlero, kompreneble, jam estas en paniko. Kiel la knabinoj premis lin en tankojn kaj aviadilojn.
  Jen Albina kaj Alvina, du rusaj pilotoj. Ankaŭ nudpiede kaj en bikinoj ili faligas faŝistojn kiel pirojn per bastono de branĉo. Kaj por paro ili laŭvorte faras tiajn miraklojn.
  Albina faligis kvin aviadilojn per unu eksplodo de sia batalanto Petro la Granda kaj kantis:
  - Ni estas ursoj de la ĉielo!
  Alvina faligis ses aviadilojn per unu eksplodo de sia militaglo, kaj pepis:
  - Kaj ni frakasos ĉiujn!
  En la ĉielo, ĉi tiu paro jam estis legenda!
  Al la knabinoj estis premiitaj sep gradoj de la Sankta Georgo Kruco: arĝenta kruco, arĝenta kruco kun arko, ora kruco, ora kruco kun banko. Kaj ankaŭ ora kruco kun diamantoj, kaj ora kruco kun diamantoj kaj pafarko. Kaj la plej altgrada stelo de ora kruco, kun diamanta arko. Pli alta premio - granda stelo de ora kruco, kun diamantoj kaj pafarko, estis establita sufiĉe lastatempe.
  Do la knabinoj povus prave esti fieraj pri siaj atingoj. Kaj ĉiam, eĉ en la malvarmo, ili batalis nur en bikinoj kaj ekskluzive nudpiede.
  Tiaj mirindaj knabinoj.
  Albina ekpafis kaj kantis:
  - Por niaj plej bonaj venkoj!
  Alvina daŭrigis:
  - Niaj genepoj kaj avoj fieru pri ni!
  La militistoj estas vere knabinoj de kolosa klaso!
  Ili batas la faŝistojn sur la ĉielo kaj kantas:
  - Gloro al Rusujo, Gloro! Nia caro Vladimir estas heroo! Estos potenco ĉe tagiĝo! Enterigu Hitleron en la tero!
  Kompreneble, Vladimir Kirillovich Romanov povas esti tre kontenta pri siaj militistoj.
  Eĉ se ili batalas, ĝi estas tiel, ke vi ne povas levi lancon kontraŭ ili!
  Vladimir Kiriloviĉ Romanov estas caro, kiu havas ĉiujn ŝancojn fini militojn unufoje por ĉiam!
  Kaj la faŝistoj ektremas sub la batoj de la cara armeo...
  La ĉirkaŭita Vieno rapide falis. Meze de julio, la trupoj de la cara imperio atingis la Oder sur larĝa fronto. Kaj Koenigsberg estis tute blokita.
  Kaj la germanoj retiriĝis preter la Oder. Kaj ili provis krei defendlinion tie. Plene protektu vin. Sed en la dua duono de julio, rusaj trupoj komencis atakon kontraŭ Hamburgo... La nazioj malrapide sed certe venkiĝis.
  La batalado estis tre furioza. Kelkaj vilaĝoj ŝanĝis manojn plurfoje. Novaj germanaj tankoj de la pli progresinta AG-serio - piramidecaj - ankaŭ partoprenis en la bataloj. Ili havis bonan defendon de ĉiuj anguloj. Sed la cara armeo estis supera nombro.
  Kaj granda nombro da aziaj infanteriistoj mortis ĉe la frontoj. Sed ili permesis al mi moviĝi.
  La homaj rimedoj de la germanoj ankaŭ estis elĉerpitaj. Antaŭ la fino de aŭgusto, Hamburgo estis ĉirkaŭita kaj Munkeno ankaŭ estis blokita.
  La germanoj perdis signifan teritorion. Kaj ili havis nenion por teni siajn poziciojn.
  Oleg Rybachenko batalis en la antaŭaj vicoj sur la teritorio de Germanio mem. Kaj la eterna knabo senĉese ridetis kaj montris siajn perlajn dentojn.
  Kaj tie li ĵetis grenadojn per siaj nudaj, infanecaj piedoj. Estas bone esti infano - kiel nature estas varmege nur en pantaloneto. Kaj ĉar vi estas senmorta, vi ankaŭ povas esti duonnuda vintre sen riski malvarmumi.
  Do la knabo kantis:
  - Nudpiede, nur nudpiede,
  Sub la julia tondro kaj la sono de la surfo!
  Nudpiede, nur nudpiede,
  Estas facile por knabo esti mojosa vakero!
  Kaj la infanmajoro daŭre detruas ĉi tiujn faŝistojn por si mem. Kaj ili senespere kontraŭatakas.
  Jam estas septembro... La pluvoj komencas fali... La caraj trupoj, plenigante la kadavrojn de la ĉinoj, prenis Munkenon kaj Hamburgon, kaj iras al la Ruhr-regiono. La plej grava afero en germana industrio.
  Kaj la germanoj senespere kontraŭbatalas.
  Nataŝa batalas sur sia tanko kaj grumblas:
  - Estos ege malfacile por la nazioj!
  Kaj premu la stirstangajn butonojn per viaj nudaj piedfingroj. Kaj li pafus obusojn al la nazioj.
  Kaj tiam Zoja vangofrapos vin. Kaj ankaŭ kun la helpo de nudaj piedfingroj.
  Kaj li ankaŭ kantos:
  - Rus' estas kio estas kontraŭ Hitler!
  Kaj tiam Aŭrora faros agreseman movon. Kaj ankaŭ kun la helpo de nudaj piedfingroj:
  - Por la rusa vojo!
  Kaj malantaŭ ili ankaŭ Svetlana pafos mortigan kuglon. Ĝi trapikos germanan tankon kaj grincos:
  - Por caro Vladimir Kiriloviĉ!
  Kaj li ankaŭ montros sian langon.
  La knabinoj freneziĝis ĉi tie.
  Alenka sur peza tanko ankaŭ dispremas la naziojn. Kaj batas ilin de longa distanco.
  La militisto kantis:
  - Mi subigis duonon de la mondo per miaj mamoj!
  Kaj la mamoj de Alenka kun skarlataj cicoj.
  Kaj tiam Anyuta piedbatos vin per siaj nudaj piedfingroj. Ĝi ŝprucos faŝistan tankon kaj blasmos:
  - Mi estas superstelulino! En la historiolibroj!
  Kaj li nudos la dentojn...
  Kaj tiam Augustine pafos mortigan kuglon. Li diserigos la naziojn kaj siblos:
  - Nia armeo estu la plej forta!
  Kaj li ankaŭ movos siajn krurojn...
  Kaj Maria sekvos ilin kaj venkos la naziojn. Li turniĝos sin, agreseme blamante:
  - Ni estas grandaj agresemaj knabinoj!
  Kaj tiam Marusya ellasos ion ekstreme murdan kaj detruan sur la nazioj. Kaj helpe de nudaj, knabinecaj piedoj.
  Kaj tiam li kantas:
  - Ni estas totala malvenko de la malamikoj!
  Septembro pasis en tre furiozaj bataloj. La germanoj senespere kontraŭatakis. Sed en oktobro, kiam la pluvoj venis pli fortaj, la cara armeo denove akiris la avantaĝon. Kaj ŝi komencis antaŭeniri al la Ruhr. Post furioza atako, Koenigsberg falis. La nazioj ricevis alian vangofrapon.
  Kaj en la sudo de Francio, caraj trupoj ĉirkaŭis Toulonon. Do la nazioj havis ege malbonan tempon.
  Hitler furiozis, sed dum li estis en Berlino. Lia pozicio montriĝis malforta.
  Estas klare, ke neniu volis aŭskulti la intertraktadon. Sed la nazioj enpenetris kiel muŝoj.
  En novembro, trupoj de la cara armeo batalis por okupi la plej grandan parton de la Ruhr-regiono, tiel efike senigante Germanion de ĝia ĉefa produktadbazo.
  En decembro, la cara armeo okupis la tutan sudon de Francio kaj eniris Hispanion. Kaj sur la germana fronto, ŝi finfine kaptis la Ruhr. Krome, aliaj germanaj teroj ankaŭ estis kaptitaj. Kaj la cara armeo ankaŭ alteriĝis en Danujo.
  Hitler furiozis kiel diablo en kaĝo, sed li nenion povis fari.
  Dum katolika Kristnasko, la reĝaj trupoj moviĝis direkte al Parizo. Malgraŭ la neĝo kaj frosto, la skipo de Nataŝa estis nudpieda kaj en bikino.
  La germanoj kapitulacis pli kaj pli ofte. Kaj la francoj tute ne volis batali kontraŭ la rusoj.
  Frakasante germanan baterion, Natasha rimarkis:
  - Do, fakte, pri kio kalkulis la posedita Adolfo, kiam li komencis militon kun ni?
  Orhara Zoja logike rimarkis:
  - Verŝajne ĉar, kiam ni venos sub premon, ni falos kiel moneroj el trua poŝo!
  Aŭrora dispremis juglandon per la nudaj piedfingroj. Poste ŝi ĵetis ĝin en sian buŝon kaj racie notis:
  - La historio instruas, ke ĝi instruas nenion!
  Svetlana premis la nudajn piedfingrojn sur la stirstanga butono. Ŝi frapis alian germanan kanonon kaj respondis:
  - Ni estu bonegaj batalantoj!
  La militistoj, kiel vi povas vidi, estas vere celkonsciaj batali kaj venki.
  Oleg Rybachenko, nudpieda knabo, rapidas en pantaloneto kaj kun nuda, muskola torso. Li eĉ balanciĝas kaj muĝas:
  - Ni venkos la Krauts! Ni venkos la Krauts! Kaj piedbati vian azenon!
  Kaj la knabo havas tiajn blankajn, perlajn dentojn! Nur juna kaj nefleksebla terminatoro.
  Oleg Rybachenko pafas dum kurado. Mortigas faŝistojn kaj kantas:
  - La rusa spirito estas la potenco de la reĝoj, venku la Krauts!
  La knabo ĵetis obuson per la nuda piedo kaj kantis:
  - Rusa valso, leviĝas la tagiĝo - en la gloro de la reĝo!
  Li vere montriĝis tre batalema ulo. Kaj li batas la faŝistojn ĝis la unua tago.
  Kaj la knabinoj batalas aktive. Jen Mirabela... Ankaŭ altklasa piloto. Neniu povas haltigi ŝin. Ŝi faligas la Krauts kaj kantas, montrante la dentojn:
  - Freneza knabino! Jen ŝia marko!
  Kaj li prenos kaj lanĉos raketon!
  Jes, jen kiel virinoj estas ĉi tie! Kiam rusaj knabinoj batalas, neniu forto povas rezisti ilin.
  Mirabela malflugigis sep germanajn aviadilojn per unu eksplodo de kvin aerkanonoj, kaj pepis:
  - Caro Vladimir Kiriloviĉ estas nia Dio!
  Kaj la knabino vangofrapas la nudajn piedojn sur la vitron.
  Kaj ankaŭ Albina kaj Alvina batalas sur la ĉielo.
  Ili estis tiel mirindaj ŝtelistoj. Pli kaj pli da novaj kontoj estas kolektitaj. Kaj samtempe ili kantas:
  - En la ĉielo ni estas perfekteco! Ni estas as perfekteco! De rideto ĝis gesto - preter ĉiu laŭdo!
  Albina malflugigis kvar germanajn aviadilojn per unu eksplodo kaj pepis:
  - Ho, kia feliĉo! Kia perfekteco en batalo!
  Alvina malkonstruis kvin germanajn aviadilojn kaj daŭrigis:
  - Sciu perfektecon en batalo! Kaj bonega idealo!
  La militistoj kantis ĥore, faligante la faŝistojn:
  - Knabinoj! Pli malvarmetaj knabinoj! Knabinoj! Pli malvarmetaj knabinoj!
  Ili montris sian agreseman fervoron. Fakte, neniu el la asoj de Hitler estis devigita descendi.
  Sed la faŝistoj, kompreneble, estas sub sovaĝa premo.
  Hitler estas en bunkro en Berlino kaj li estas bombita tie kiel blato. Kion li volis? La faŝisma numero unu finiĝis! Li iris kontraŭ cara Rusio, kaj nun li mem estas disbatita kiel blato.
  Caro Vladimir Kirillovich nuntempe faras paŭzon de vintro ĉe la bordo de la Hinda Oceano. Belaj knabinoj de diversaj rasoj kaj naciecoj dancas antaŭ li.
  Tamen, la reĝo ne ĝenas rigardi gladiatorbatalojn. Ekzemple, du knabinoj kontraŭ du belulinoj.
  Ili batalas per plastaj glavoj por ne vundi unu la alian. Tamen ili batalas senespere.
  Ĉi tiuj estas la militistoj. Estas furioza interŝanĝo de batoj. Du blondulinoj kaj du ruĝharuloj...
  Caro Vladimir demandis al feldmarŝalo Vasilevskij:
  - Kio estas la plej malfacila afero en la milito kun la germanoj?
  La feldmarŝalo respondis honeste:
  - Akiru konfidon! Nur komence, kiam la malamiko komencis antaŭeniri, mi sentis min malkomforta. Kaj nun ni komencis venki kaj ĉio estas klara pri niaj malamikoj! - Feldmarŝalo Vasileviĉ, ĉi tiu grava strategiisto, trinkis vinon.
  Vladimir Kirillovich logike notis:
  - Estas ege malfacile venki la tutan tempon! Sed ni montris nin kapablaj je multo! Kaj nun estos tempo, kaj la tuta mondo fariĝos paca!
  Feldmarŝalo Vasilevsky konfirmis:
  - Mi kredas je ĝi!
  La knabinoj havis kontuziĝojn sur siaj nudaj korpoj kaj aspektis ege nervozaj.
  Ili batalis, kompreneble, ne kiel en la tempoj de Antikva Romo - ili klopodis ne kaŭzi al si multe da damaĝo. Sed ili agis aktive.
  Dume, la batalado daŭris. En januaro, caraj trupoj konkeris Parizon sur la movado. La ĉefurbo de Danio, Kopenhago, ankaŭ estis prenita. La germanaj trupoj malfortiĝis. La rusoj daŭre avancis en Germanion mem. La Fritz batalis senespere, sed ilia forto rompiĝis.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu senmorta knabo saltis nudpiede en la neĝo kaj rapidis al la atako antaŭ ĉiuj, tute sen timo de fajro. Kaj dum fajfado:
  - Kiu kutimas batali por venko,
  Li certe venkos siajn malamikojn...
  Li ridas gaje kaj sukcesos multon,
  Kaj Hitler estos forte batata!
  Kaj la nuda piedo de la knabo ĵetas granaton! Kaj li montras siajn perlajn, grandajn dentojn preter siaj jaroj. Jes, li jam havas buŝon kiel lupo. Ĝi ronĝos tra ajna gorĝo.
  Kaj knabinoj sur tankoj moviĝas de sudo al nordo de Germanio. Ili estas elironta al la maron. Kaj nur la landoj apud Berlino kaj Pomerio restos ĉe la Krauts.
  Nataŝa, batante faŝismajn tankojn, rimarkis:
  - Kaj milito estas amuza siamaniere!
  Zoya, batinte la naziojn, konsentis:
  - Tiel bone kiel ĝi fariĝas! Precipe kiam ni venkas!
  Aŭrora, pafante per siaj nudaj piedfingroj, diris:
  - Ĉio neebla estas ebla en la universo, nur ne bezonas iomete...
  Kaj la ruĝhara knabino tiom ridos!
  La militistoj ektremas pro freneza ĝojo kaj kolerego. Kaj ili dispremas la germanojn.
  Samtempe la caraj trupoj antaŭeniras tra Hispanio kaj jam proksimiĝas al Sevilo.
  Olga en kirasa trupveturilo pafas ĉe la germanoj kaj polictrupoj.
  La lokaj hispanoj preskaŭ ne proponas reziston. Alia lando falas sub la hakilon de Rusio.
  Oleg pafis kaj kantis:
  - Aerobatis, ĝi estos bash sur bash!
  Kaj ŝia partnero Alice ĉirpetis:
  - La grandeco de la rusoj estis rekonita de la planedo,
  Faŝismo estis disbatita per bato de glavo...
  Ni estas amataj kaj aprezataj de ĉiuj nacioj de la mondo,
  Ni eltenu la grandan sanktan carismon!
  Kaj la knabinoj vangofrapos kaj premos siajn nudajn piedfingrojn sur la stirstango.
  La milito inter la cara imperio de Vladimir Kirilloviĉ Romanov kaj faŝisma Germanio daŭras.
  Rusaj trupoj preskaŭ tute liberigis Francion el naziaj hordoj. Februaro 1957... La cara armeo liberigas Portugalion.
  La 23-an de februaro kuniĝis rusaj trupoj el Danio kaj Germanio mem.
  Oleg Rybachenko, ĉi tiu eterna knabo, ŝprucas en la koto per siaj nudaj piedoj. La infana majoro krias al si je la supro de siaj pulmoj:
  - Gloro al la rusa caro Vladimiro la Tria! Mi faligos Hitleron, mi mezuros lin per vipo!
  Kaj la knabo denove krias kaj ĵetas per siaj nudaj fingroj akre akrigitan diskon. Kaj ĝi frapos la faŝiston en la gorĝon. Kaj tiam li ĵetas bumerangon per sia nuda, infaneca kruro, kaj tuj tranĉas la gorĝojn de kvin Krauts.
  Jes, la malbona ideo de Hitler ataki tian imperion.
  Natasha kaj ŝia teamo finas la lastajn germanojn en Portugalio. Ilia tanko estas neelportebla en detruo.
  Kaj ili ankaŭ premas la stirstangbutonojn per siaj nudaj piedfingroj, farante furiozan detruon.
  Zoja pafis, frakasis la germanan kanonon kaj kantis:
  - Por Rusio kaj libereco ĝis la fino!
  Aŭrora, uzante siajn nudajn piedfingrojn, piedbatis la nazion kaj pepis kun aplomo:
  - Dio gardu la reĝon!
  Ankaŭ Svetlana fikis, premante la stirstangbutonojn per la nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Forta suvereno!
  Knabinoj venkas la faŝistojn. Sed tiam aperis nova Hitler-tanko "Muso"-4. Tre potenca modelo - peza tricent tunoj kaj 310- mm pafilo. Ĝi povas penetri je longa distanco, sed ĝi mem havas tiel dikan kirason, ke la tanko Kondratenko-6 ne prenos ĝin de ajna angulo.
  Nataŝa ordonas:
  - Knabinoj, ni devas proksimiĝi kaj enŝovi ĝin en la malsupran parton de la flanko, inter la rulpremiloj - jen nia sola ŝanco!
  Zoja frapis la germanan kanonon per siaj nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - La sorto donas al vi la lastan ŝancon, sed rapidu! En pluvo, hajlo kaj neĝo!
  Aŭgusteno ankaŭ frapetis kaj pepis:
  - Lastan ŝancon, la sorto donas al vi! Vivu promenado kaj ĉiutaga kurado!
  Kaj ankaŭ kun nudaj piedfingroj, kaj kiel ĝi tordiĝos. Kaj li frakasos la faŝistojn.
  Svetlana muĝis:
  - Por novaj limoj kaj fortaj venkoj!
  La rusa tanko rapidis rapide. Kaj la knabinoj prenos ĝin kaj kantos:
  - Forta suvereno, plej glora aĝo, ortodoksa caro, regu por gloro, por nia gloro!
  Kaj denove ili akcelis, malproksimiĝante de peza ĵetaĵo sendita de la pafilo, kiun havis la germana "Maus"-4. La knabinoj kriis:
  - Ni ne kliniĝu super la virŝafkorno! Por ke vi Hitler - mortu!
  Kaj ilia tanko akcelas. Estas kiel malgranda boksisto atakanta grandan. Sed kompreneble la ŝancoj estas kvindek kvindek.
  Nataŝa, rigardante la movon de la tanko, rememoris kiel ŝi boksis kun viro en la ringo. Ŝi maltrafis pugnobatojn kaj estis batita, sed ŝi tenis. Kaj tiam ŝi memfide klakis. Kaj ŝi kaptis la proksimiĝantan movon de la malamiko, kaj batis lin sur la mentonon. Batita!
  Ŝi ricevis mil orajn rublojn. Tia batalema knabino. Se li donos, li donos!
  Nataŝa skuis sian nudan kruron kaj kantis:
  - Ĉi tio ne estas la lasta batalo, sed ĝi estas decida! Por la gloro de la Patrujo, por la Patrujo kaj honoro!
  Kaj tiam ilia tanko glitas preter la flanko kaj sendas konkon... Ankaŭ Zoja uzis siajn nudajn piedfingrojn, tian orharan knabinon, kaj lertan kiel simio. Kaj "Muso"-4 komencis eksplodi. Liaj konkoj klare detonaciis. Kaj tiam la turoj estos deŝiritaj, kaj ŝi flugos alte en la aeron!
  La knabinoj unuvoĉe krias:
  - Venko! Mirinda venko!
  Kaj alia tanko en ilia listo!
  La 1-an de marto 1957, rusaj trupoj komencis transiri la Elbon. Ŝajnas, ke Hitlero estis tretita.
  La knabo Oleg Rybachenko, nudpieda, kun la infana piedo, ĵetis granaton, mallevis faŝistan tankon kaj kriis:
  - Por novaj, neflekseblaj limoj!
  La tankskipo de Alenka turnas orienten. Okcidenta Germanujo kaj Francio jam estis liberigitaj. Nur la teroj inter la Oder kaj la Elbo restis sub nazia kontrolo. Nu, ankaŭ Britio kaj Irlando. La lastaj fortoj de la nazioj estas tie.
  Alenka, pafante al la faŝismaj baterioj, diras:
  - Caro Nikolao,
  Se vi devas regi...
  Neniam forgesu -
  La armeo kuraĝe batalas!
  Kaj nun alia konko estas sendita kun nudaj piedoj. Kaj li falis en Fritz-pafilon.
  Anyuta ankaŭ pafas kun nudaj piedfingroj. Li trafas la faŝiston kaj muĝas je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas tia knabino, kiu vomigas Hitleron!
  Poste, la fajraj Augustine najlas. Ŝi ankaŭ estas akrepafa diablo, kaj muĝas:
  - Al la pordegoj de la infero!
  Kaj uzas nudajn piedojn.
  Maria pafas malantaŭ ŝi. Sammaniere li prenas ĝin kaj trafas ĝin, kaj kriegas:
  - Neniu haltigos min, la tigrino, neniu venkos la nudpiedan knabinon, kaj mi estos batata ie ajn!
  Kaj tiam la Olimpikoj eksplodos. Kaj li batos eksteren germanan tankon, deŝirante ĝian gvattureton kiel fungoĉapo.
  Kaj krias:
  - Por novaj, malvarmetaj limoj!
  Kaj li denove montros sian langon!
  La knabinoj nur puŝas sin kaj senespere antaŭeniras. Kaj la faŝistoj dronas sub siaj batoj.
  La 2-an de marto 1957, la lastaj naziaj trupoj en Portugalio kapitulacis. Evidentiĝis, ke la tagiĝo de la faŝismo malproksimiĝas. Pli precize, ĉu tagiĝas? Koŝmara sunsubiro!
  Kaj rusaj trupoj progresas. La germanoj ĉiam pli forĵetas siajn armilojn kaj kapitulacas.
  Ili falas sur la genuojn. Kaj rusaj kaj ĉinaj knabinoj kisas siajn nudajn piedojn.
  Ĝi aspektas tiel malvarmeta kaj malvarmeta. Kaj la faŝistoj estas hakitaj kaj hakitaj.
  La skipo de Natasha jam estas sur la trajno iranta batali norden, kun la Krauts.
  La knabinoj sidas en sia kupeo. Ili ludas kartojn tenante ilin per siaj nudaj piedfingroj.
  Nataŝa notis:
  - Estas interese, kiam ni prenas Berlinon, kio sekvas?
  Zoja respondis memfide:
  - Poste estos Londono!
  Fire Aurora ridis kaj demandis denove:
  - Kaj tiam?
  Zoya deklaris decide:
  - Latin-Ameriko estos nia! Ni ne staros ĉe ceremonio kun la nazioj!
  Svetlana konsentis kun tio:
  - Kompreneble ni ne faros! Ni konkeru la tutan mondon!
  Nataŝa entuziasme konfirmis:
  - Kaj tiam estos paco, en la tuta mondo!
  La knabinoj kantis ĥore, komponante dum ili iris;
  Gloro al la Granda Rusio de Carismo,
  Kie Vladimiro sidas sur la trono...
  Ni disbatos la hordojn de malbona faŝismo -
  Gloro al la armeo kaj monolito de ni!
  
  Koroj estis moderigitaj en granda fido,
  Nia Patrino Tero per ĉiuj koroj...
  Ni estas la filoj de caro Nikolao,
  Kaj ili ne vane mortis por li!
  
  Nia patrujo, vi estas pli kara ol ĉio alia,
  Ni ĵetu flugilhavan, ĉielan artfajraĵon...
  Vi ankaŭ batalas kontraŭ la Patrujo,
  Nu, la nazioj ĉiuj mortu!
  
  Hitler volis akiri niajn Landojn,
  Kaj la malbona hundo provis murdi la reĝon...
  Sed ni impetas, ni ne akceptas tion ,
  Do faŝismo vane atakis nin!
  
  La reĝo estas bonkora kaj saĝa reganto,
  Montaaglo ŝvebas super la planedo...
  Vladimir estos la reganto de la hordo,
  Nia amikeco estas kiel ŝtala monolito!
  
  Ni elfrapu la subtenon el la kruroj de Fritz,
  lasu Hitler sufoki en maŝo...
  Ni transdonos kruelan ekzekutojn al honto,
  Kiu agas kiel malbona sur la Tero!
  
  Reĝa forto kaj reĝa saĝo,
  Li senmezure detruos la faŝistojn...
  Kredu min, Hitler faris ion vere stultan,
  Kaj nun lia vivo estas kiel fadeno!
  
  Do respektu la grandajn reĝojn,
  Ne estas pli malvarmetaj Romanov sur la Tero...
  En la batalo de la nazioj, frapu la korojn,
  Por malfermi la vojon al atingoj kaj revoj!
  
  
  Petro la Granda kondukis nin al la maro,
  Aleksandro konkeris Parizon...
  Jes, foje okazis malĝojo,
  Sed Rusio estis protektita de kerubo!
  
  Ĉio estas bela ĉe ni,
  Kaj knabinoj kaj knaboj, kredu min...
  La reĝo regas, vi scias ĝuste -
  Eĉ se malica besto grumblas ĉe la sojlo!
  
  Ne estas limoj, kredu je perfekteco,
  Baldaŭ estos reĝoj de komunismo...
  Ni malfermu la pordojn al feliĉo,
  Malbenita faŝismo detruita!
  
  Por Rusio, la mejloŝtono ne estas fiksita,
  Kredu min, ni venkos la malamikon...
  La knabinoj estas nudpiedaj, kvazaŭ en Sparto,
  Nu, nia caro Vladimir estas sola!
  
  Ni kredas je Rod - la Granda Dio,
  Kio kreis la perfektajn slavojn...
  Ni batalas por honoro kaj libereco,
  Ni batas kontraŭ naziismo!
  
  Vi estas la plej granda Romanov-familio,
  Ĉiam regos Rusion...
  Granda reĝo, plej alta flugo,
  Satano ne rompos la aglon!
  
  Pro amo al granda Rusio,
  Ni sendas soldatojn en batalon...
  Ni gloras la vizaĝojn de la sanktuloj el la ikonoj,
  Ja ĉiu militisto ankaŭ estas reĝo!
  
  Nia koro brulas por la Patrujo,
  Ni knabinoj estas malmolaj en batalo...
  Ni malfermos la pordon al la spaco, sciu
  Kaj mi mortigos Adolfo kiel hundinon!
  
  Restas nur iom da tempo ĝis Berlino,
  Ni eniros, portante la gloron de reĝoj...
  Maljuneco ne minacas nin knabinoj,
  Kredu min, ni ne estos verŝita kun akvo!
  
  Ni enterigu tiujn, kiuj estas malbonaj kaj malnoblaj,
  La drako estos impete venkita...
  Kaj ni havas orajn ikonojn,
  Rodnoveria estas eterna leĝo!
  
  
  
  
  Türkiye ENIRIS LA DUA MONDA MILITO
  La 1-an de septembro 1942, Türkiye eniris la militon kontraŭ Sovetunio. La kialo estas klara - la soifo je venĝo por antaŭaj malvenkoj, kaj la deziro kapti Bakuon. Krome rolis ankaŭ germana diplomatio, kiu promesis montojn da oro al la otomanoj. Ĉiukaze, la turkoj decidis, ke ne utilas plu atendi, kaj ke ili ne estas kadavromanĝantoj, sed ankaŭ povas havi tempon por batali.
  Kiel rezulto, tridek turkaj sekcioj atakis sovetian Transkaŭkazion.
  Ene de kelkaj tagoj ili prenis Batumon kaj povis ĉirkaŭi Erevanon.
  En respondo, Stalin estis devigita retir parton de la emerĝantaj rezervoj kaj transdoni ilin al Transkaŭkazio.
  La sovetia komando estis devigita prokrasti la ofensivon ĉe Stalingrado. La germanoj, siavice, povis atingi pli en la kaŭkaza direkto kaj preni Ordzhonikidze kaj Grozny. Kaj nur retiriĝante en la montojn la sovetiaj trupoj povis haltigi la naziojn.
  En la sama tempo, la britoj prokrastis Operation Torch, timante impliki Turkion en malamikecoj kontraŭ Britio.
  Antaŭ la fino de decembro 1942, la nazioj tamen kaptis Stalingradon. Ili ekloĝis tie. Sovetiaj trupoj antaŭeniris, sed sen sukceso en la centro - la operacio Rĵev-Sychov montriĝis tro multekosta. Tamen, la Fuhrer daŭre deklaris totalan militon, ĉar la Tria Reich ne havis sufiĉe da resursoj.
  En februaro, la Ruĝa Armeo amasigis siajn fortojn kaj provis ataki la germanojn de la flankoj de Stalingrado. Sed la nazioj jam sukcesis regrupigi siajn fortojn kaj estis pretaj forpuŝi la batojn.
  Operacio Torch ankaŭ komenciĝis en februaro. La germanoj ankaŭ estis pretaj, kaj post du semajnoj da furioza batalado, ili maldaŭrigis la britojn.
  La usonanoj ankoraŭ ne surteriĝis en Kazablanko kaj Tunizio. La bataloj en Afriko denove ĉesis.
  Hitler ankoraŭ amasigis fortojn... En marto la Ruĝa Armeo faris la trian fojon la operacion Rĵev-Sychov, la bataloj daŭris tutan monaton, sen granda sukceso.
  En junio, la nazioj kolektis forton kaj moviĝis laŭ la Volgo, provante fortranĉi sovetfortojn en Kaŭkazo kaj atingi la Kaspian Maron.
  Novaj germanaj tankoj partoprenis en la bataloj: "Tigro", "Pantero", "Leono".
  Same kiel la memvetura pafilo "Ferdinand".
  La germanoj estis pli fortaj ol en reala historio, ne batitaj, kaj kun freŝaj soldatoj.
  Usono praktike ne bombardis la Trian Reich, kio ebligis pliigi la produktadon de tankoj kaj memveturaj kanonoj. Kaj ankaŭ lanĉu la serion "Leono". Tamen, la tanko montriĝis tro multekosta kaj peza; ĝi ofte rompiĝis kaj blokiĝis. Sed ĝia dika 100-mm dekliva flanka kiraso igis la veturilon bona trarompa veturilo. La avantaĝo de la Lev-tanko estis ĝia potenca kanono, sed la malavantaĝo estis la pezo de naŭdek. Kiu reduktis la moveblecon de la aŭto.
  La bataloj montris, ke ĉi tiu tanko ankoraŭ povas fari ion sur ebena tero.
  La flankkiraso de la Pantero montriĝis malforta, kio pliigis perdojn. La Tigro pruvis esti la plej efika trarompa tanko. Ĝiaj flankoj estis kovritaj per 82 mm kiraso, kiu igis la kvardek kvin senpovaj.
  La germanoj progresis relative malrapide. La sovetia gvidado entute atendis ĝuste tian opcion, kaj prepariĝis, alportis soldatojn.
  Vere, male al Kursk Bulge, la faŝistoj estas multe pli fortaj kaj pli memfidaj.
  Kaj la tereno estas pli oportuna por atako ol por defendo. Kaj la Krauts ankaŭ havas pli da aviadiloj, tankoj kaj infanterio. Kaj ne estas facile provizi sovetiajn trupojn trans Volgo.
  Do la nazioj, trarompante la defendajn liniojn, antaŭeniris. Ni atingis sukceson post sukceso.
  Post tri monatoj da obstina batalado, ni atingis la Kaspian Maron.
  Stalino, trovinte sin en malfacila situacio, volis komenci pacnegocadojn. Ĉar evidentiĝis, ke Kaŭkazo ne povas esti enhavita. Sed estas ege malfacile atingi interkonsenton kun Hitler. La faŝistoj tro postulas. Kaj se vi cedos al ili, ili vin manĝos. Kio pri la paŭzo? Hitler ne volas ĝin ĉi tie. Kaj kompreneble aliancanoj estas pasivaj. Ili timas prokrasti la ekstran dividon.
  La Fritzes moviĝis laŭ la marbordo de la Kaspia Maro. Kaj poste, finfine, ili unuiĝis kun la turkoj. Kia ĝojo estis!
  Belaj germanaj knabinoj devigis sovetiajn kaptitojn kisi siajn nudajn piedojn. Ili faris ĝin obeeme. Kaj ili frapis siajn nudajn kalkanojn.
  Tiel oni faris la kapton. Kaj la germanoj senarmigis la sovetiajn unuojn.
  Tiam Stalino proponis al la Fuhrer pacon - konsentante rezigni la tutan Kaŭkazon, kaj eĉ Leningradon kaj Karelion. Plie pagu cent jarojn da kompensoj.
  La Fuhrer, pripensinte iomete, akceptis la proponon kaj paco estis finita la 7-an de decembro 1943.
  La aliancanoj prenis tion kiel perfidon! Kaj ili trudis sankciojn kontraŭ Stalin kaj Sovetunio!
  Kaj sovetia propagando prezentis la efektivan kapitulacon kiel grandan venkon. Ili diras ke, estinte forlasitaj de la aliancanoj, ili konservis la sovetian ŝtaton kaj Moskvo neniam estis prenita.
  Kaj la nazioj, kompreneble, lanĉis ofensivon de Kaŭkazo ĝis Mezoriento kaj plifortigis la grupon de Rommel. Antaŭ la fino de marto 1943, la tuta Proksima Oriento kaj Egiptujo estis kaptitaj fare de superaj faŝismaj fortoj. Krome, la bataloj montris, ke la Pantero sukcese batalas kontraŭ la anglaj Churchills kaj Cromwells, sed ĉi-lasta ne povas penetri ĝin fronte.
  Krome, la germanoj estis malmoligitaj en bataloj kun la rusoj, kaj facile venkis la koloniajn britajn trupojn.
  En aprilo, la nazioj translokiĝis al Sudano. Kaj ili finfine prenis Ĝibraltaron, komencante la okupon de Maroko. Churchill ankaŭ provis testi la akvojn pri paco. Sed Hitler, doninte al si liberan manon en la oriento, diris ne!
  Kaj la nazioj moviĝis trans Afrikon. Ili estis pli prokrastitaj de la plilongigitaj komunikadoj, malbonaj vojoj aŭ ilia kompleta foresto, malfacila klimato kaj vastaj distancoj.
  Tamen, la germanoj avancis. Kaj ili moviĝis laŭ la Malhela Kontinento. Kvankam, kompreneble, iliaj tankoj, precipe la Tigro-2 kaj la Leono, estis sufiĉe malviglaj en la ĝangalo. Parenteze, la germanoj ankaŭ enkondukis malpezan "Panteron" en sia serio, pezanta dudek ses tunojn, kio estis tre necesa por la milito en Afriko.
  Kiel montris bataloperacioj, tia tanko tamen ne havis fundamentajn avantaĝojn super la T-4, krom pli potenca motoro, sed ankaŭ klinitaj kirasaj platoj.
  Direkte al la fino de 1944, la germanoj akiris la E-10 memveturan pafilon, kiu pezis dek du tunojn, havis tre malaltan silueton, kaj tre deklivan kirason. Tia maŝino estas vere nemalhavebla por Afriko.
  Precipe se knabinoj batalas pri ĝi. Kaj la knabinoj estas ĝenerale bonegaj kaj elegantaj.
  Gerda kaj Charlotte vojaĝas tra la ĝangalo kaj detruas la britojn kaj amerikanojn. Ĉi tiuj estas vere la knabinoj, kiujn vi bezonas! Vi eĉ ne povas trovi pli malvarmetajn en la venontaj cent mejloj da teritorio. Knabinoj amas mortigi - ĉi tiuj estas bonegaj knabinoj!
  Do ili kaptis la nigrajn batalantojn kaj devigis ilin kisi la nudajn piedojn de la belulinoj. Ankaŭ tuj evidentas - serioza ŝtelo! Kaj ili batalas por si mem, pugnobatante anglajn aŭtojn de longa distanco.
  Ilia memvetura pafilo jam alproksimiĝas al Pretorio, la ĉefurbo de Sudafriko. La knabinoj pafas sin, trapikas la Churchill per volframa kerno kaj kantas:
  - En Afriko estas ŝarkoj, en Afriko estas goriloj, en Afriko estas pli da krokodiloj! Ili mordos, batos kaj ofendos vin! Infanoj ne promenas en Afriko! En Afriko estas rabisto, en Afriko estas fiulo, en Afriko estas la terura Barmaley! Li mordos, batos kaj ofendos vin! Kaj liaj knabinoj devas esti disŝiritaj!
  En februaro 1945, la lasta fortikaĵo de la britoj en Afriko sur la insulo Madagaskaro falis.
  Do nun Britio perdis sian piedon ankaŭ tie. En la sama tempo, la germanoj konkeris kaj Iranon kaj Hindion. Ili montris sian fenomenan forton.
  Kaj en majo 1945, la nazioj faris surteriĝon en Britio. Post tri semajnoj da obstina batalado, Londono falis. Monaton poste, Irlando estis kaptita.
  Okazis provizora paŭzo surtere, sed surmare la milito daŭris. Usono estis lasita sola kontraŭ la Tria Regno, ĝiaj aliancanoj, kaj Japanio. Sed nuntempe Ameriko estas eksterlande, kaj vi ne povas preni ĝin tiel facile.
  En la Tria Regno, universala labordeviga militservo estis lanĉita, kaj la produktado de aviadiloj kaj ŝipoj komencis pliiĝi.
  Kaj batalŝipoj kaj aviadilŝipoj estis konstruitaj. Kaj kompreneble la submara milito estis en plena svingo. Kaj tiam estis neniu kompato por iu el la usonaj ŝipoj.
  Aŭtune, aŭ pli precize, en novembro de 1945, la germanoj kuraĝe kaptis Islandon kaj poste kreis pontojn en Argentino. Tamen la milito surmare daŭris longan tempon. Necesis multaj alteriĝoŝipoj por atingi Amerikon. Kaj ŝipoj ne estas konstruitaj tiel rapide. Sed estu kiel ajn, la Tria Regno fortiĝis. La kvardek-sesa jaro pasis en interŝanĝo de batoj sur la maro. Kaj en 1947, la germanoj jam transdonis armeajn operaciojn al Gronlando kaj kaptis ĝin. Kaj de tie ne estas malproksime al Kanado!
  La nazioj planis kolosajn konkerojn. Kaj en 1948, ofensivo komenciĝis kontraŭ Kanado, kaj de Brazilo ĝis Venezuelo kune kun la japanoj. La batalado disvolviĝis tre furioze.
  La germanoj progresis malrapide sed certe. Iliaj E-seriotankoj estis pli progresintaj ol la usonaj kaj montris sian avantaĝon sur la batalkampo. Sed cetere, la jankioj ne estas tiel simplaj, kaj ili rezistis tre obstine. Kaj ili ne provis rezigni.
  Kvankam, kompreneble, estis kaldronoj. La usonanoj eniris ilin. Tiam ili rezignis. Kaj la kaptitoj kisis la nudajn, polvajn piedojn de la arjaj knabinoj.
  Baldaŭ Kebekio kaj Toronto falis, poste aliaj urboj. De majo ĝis decembro 1948, la germanoj kaptis preskaŭ ĉion el Kanado, same kiel Venezuelon, Nikaragvon, kaj la plej grandan parton de Meksiko. Ĉi tio estas ekstreme malfacila situacio. Komence de 1949, la germanoj havis Usonon en ŝtala pinĉilo. Tiam, la 11-an de januaro, la usonanoj provis uzi nukleajn armilojn por la unua fojo en la historio. Kaj ili ne tute sukcesis. El la kvin bomboj, kvar mortis en aviadiloj malflugigitaj de germanaj aviadiloj, kaj unu, kiam ĝi eksplodis, ne kaŭzis gravan damaĝon al germanaj trupoj.
  En respondo, la Krauts intensigis sian bombadon de amerikaj grandurboj kaj armeaj instalaĵoj.
  Tiel la batalo daŭrigis kun konstanta sukceso en favoro de la Germana Armeo. Kiu havis pli bonan ekipaĵon kaj trejnadon de trupoj. Jes, kaj granda nombro. La batalado estis tre furioza. Komence de 1949, germanaj, eksterlandaj, kaj japanaj sekcioj okupis kio restis de Meksiko kaj eniris Usonon de la nordo. Ameriko estis tute premita. Kaj evidentiĝis, ke aferoj estas malbonaj por Usono. Kaj antaŭ la fino de somero, duono de la teritorio de la imperio de la aglo, same kiel Alasko, jam estis kaptita.
  La germanoj prenis Vaŝingtonon kaj Novjorkon la 8-an de novembro 1949. Kaj la 7-an de decembro 1949, la restaĵoj de la usona armeo kapitulacis. Tiel finiĝis la Dua Mondmilito. La plej sanga el ĉiuj militoj kaj ĝi daŭris pli ol dek jarojn!
  Ŝajnis, ke la longe atendita paco alvenis. Sed Hitler ne volis akcepti la fakton, ke hegemonio devis esti dividita kun Japanio. Kaj la 20-an de aprilo 1953, la Tria Regno atakis la Landon de la Leviĝanta Suno. Nova milito eksplodis. Por monda hegemonio.
  Kvanta supereco estas flanke de la Tria Regno, kaj kvalita ankaŭ. Sed japanoj batalas kun granda sovaĝeco kaj amasheroeco.
  Tamen, la nazioj ankoraŭ regas. Tamen, la milito daŭris preskaŭ jaron. Sovetunio restas neŭtrala. Stalino mortis tie kaj estas serioza lukto por potenco.
  Japanio estas poste okupita de la Germana Armeo. Kelkajn monatojn poste, la nazioj ankaŭ kaptis latin-amerikajn landojn. Ili establas tutmondan hegemonion.
  Reformoj okazas en la Tria Regno mem. Nova religio estas lanĉita por anstataŭigi kristanismon. Ne estas Triunuo en ĝi, nur unu supera Dio kaj lia sendito - Adolf Hitler. Ununura valutomarko, ununura edukado. Kaj ankaŭ poligamio sanktigita de religio. Kaj genetika elekto ankoraŭ aktive okazas. La homa raso estas plibonigita.
  Sovetunio ankoraŭ ekzistas en detranĉita formo kaj omaĝas la naziojn. Nikita Ĥruŝĉov regas tie kaj provas ne ĉikani la bestaĉon. Tamen, Hitler jam subigis la tutan mondon al si. Kaj li rigardas Rusion kiel ruĝan makulon. Sed la homo supozas, kaj Dio disponas.La 20-an de aprilo 1957, la Fuhrer fariĝis viktimo de atenco ĝuste je sia naskiĝtago. Kaj ĝuste je sesdek ok jaroj la regado de la sovaĝa tirano estis interrompita. Kiu konkeris preskaŭ la tutan mondon, kaj volis denove ataki USSR la 22-an de junio.
  Sed kiel ni vidas ĉe li, ĝi ne funkciis...
  Hitler estis sukcedita fare de Schellenberg. Hermann Goering mortis pro drogmanio kaj glutemo. Himmler falis en malhonoro, kaj Hitler ĉesis fidi lin, kaj tiam forigis lin. Schellenberg sukcedis Himmler kaj ricevis la postenon. Krome, Hitler havis infanojn akiritajn per artefarita fekundigo. Sed la plej aĝa el ili ankoraŭ ne havis dek kvar jarojn.
  Do la posteuloj de la Fuhrer ne havis tempon por heredi. Hitler tiel fariĝis imperiestro, sed sen dinastio. Schellenberg ne kuraĝis mortigi la infanojn de la Fuhrer, sed forigis ilin de potenco. Kaj li mem fariĝis la Fuhrer kaj diktatoro.
  La lukto por potenco daŭris plurajn jarojn.
  Kaj la 1-an de majo 1961 Nazia Germanio tamen atakis Sovetujon. Estis provo atingi: unu planedo - unu imperio!
  Kaj la trupoj de Schellenberg ankoraŭ povis kapti Moskvon. La sovetia armeo estis tro malsupera en kvanto kaj kvalito de milita ekipaĵo. La kapto de ĉefaj urboj de Sovetunio daŭris ses monatojn pro grandaj distancoj. Kaj tiam la partia milito daŭris ankoraŭ dek jarojn.
  Tamen, aferoj baldaŭ trankviliĝis. Schellenberg traktis relative liberalan politikon, kaj en 1981 ĉiuj rusoj ricevis civitanecon de la Tria Reich. Liberigo progresis iom post iom. Schellenberg baldaŭ mortis post. Kaj serioza lukto por potenco eksplodis. Tiam, kiel kompromiso, la monarkio estis restarigita kaj la rekta posteulo de la imperiestro, Frederiko la 4-a, supreniris la tronon. En 2001, okazis referendumo, en kiu ĉiuj loĝantoj de la planedo Tero ricevis civitanecon kaj formale egalajn rajtojn. Kaj en 2017, la lastaj limigoj por judoj kaj romaoj estis nuligitaj.
  La epoko de Nacisocialismo venis al fino. Tamen, la homaro estas en ununura imperio, federacia, kaj monarĥa. Esploras eksteran spacon.
  En ĝi, ĉiuj estas formale egalaj, kaj ekzistas Senato kaj Bundestag, kie deputitoj estas elektitaj de la tuta loĝantaro de la Tria Reich. Kaj super ili estas la Kaiser, la imperiestro de la tuta planedo Tero.
  La vivo ĝenerale ne estas malbona laŭ materiaj terminoj. Strikta disciplino, la evoluo de scienco kaj teknologio kun bonega germana organizo donis rezultojn. Agrikulturo estas bonega, ne estas malsato, kaj estas abundo da manĝaĵoj eĉ en malriĉaj regionoj de Afriko. Ĉiuj havas laboron, ĉiuj ricevas salajron kaj pensiojn. Edukado kaj medicino estas senpagaj. Same, senpagaj infanvartejoj kaj infanĝardenoj. Manĝaĵo kostas pencojn, kaj prezoj por ĉiuj produktoj estas frostigitaj dum multaj jaroj. Ĉie, eĉ en Afriko, estas vojoj; preskaŭ ĉiuj havas aŭ apartan loĝejon aŭ domon. Ĉiuj novgeedzoj tuj ricevas almenaŭ tri ĉambrojn en apartamento kun ĉiuj agrablaĵoj. Vi povas preni aŭton aŭ ion ajn kredite. Multaj eĉ havas personajn helikopterojn.
  Interreto aktivas, ĉiuj havas televidilojn kaj komputilojn, la labortago estas nur kvar horoj. Ĉiuj sportaj sekcioj estas senpagaj, kaj vi eĉ pagas por ĉeesti ilin.
  Ili donas konsiderindan monhelpon por ĉiu infano. Utilaĵoj kaj publika transporto estas senpagaj. Ĉio fariĝis tiel bonorda kaj bone prizorgita. La stratoj estas puraj, multaj robotoj kaj aŭtomatigo aperis. Ekzempla ordo. Cigaredoj estas malpermesitaj, kvankam alkoholo ankoraŭ estas vendata, kaj diversaj specoj de biero estas preskaŭ senpaga. Infanoj en publika manĝoservo ankaŭ estas nutrataj senpage.
  Multaj senpagaj altiroj kaj komputilejoj.
  Homaj setlejoj jam ekzistas sur la Luno, Marso, Venuso, Merkuro kaj la lunoj de Jupitero.
  Homoj prepariĝas por salti al la steloj. Multaj aferoj jam estas inventitaj.
  Resume, ĝi rezultis sufiĉe bone entute. Kaj ne bezonis tiom labori.
  SE ZJUGANOV MONTROS PLI KURAĜOJ KAJ AVOMO
  En majo 1999, Zyuganov decidis ne aprobi la kandidatecon de Stepashin, sed iri al fruaj elektoj al la Dumao. La komunistoj kaj iliaj aliancanoj faris firmigitan decidon voĉdoni kontraŭ Stepashin. Krome, ili estis ofenditaj kaj senigitaj je siaj pozicioj en la registaro. Tia decido estus la plej verŝajna en la historio, se Zjuganov ne estus troja ĉevalo en la komunista tendaro, kiu subfosis kaj kompromitis maldekstrajn ideojn.
  Fruaj senatelektoj promesis multajn avantaĝojn por la komunistoj, inkluzive pro malpli da konkurantoj kaj la bildo de martiroj.
  Kaj tio montris, ke la komunistoj tute ne alkroĉiĝas al siaj sidlokoj, sed estas pli principaj.
  La duan fojon Jelcin denove venigis Stepaŝin, kaj tiam prenis Aksenenkon la trian fojon. La Dumao denove ne aprobis, kaj ĝi estis prenita kaj dissolvita. Novaj elektoj estis planitaj por septembro.
  La obstino de la parlamento iom ŝanĝis la kurson de la historio. La bombado de Jugoslavio daŭris pli longe - ĉar Milosevic esperis helpon de Rusio. Kaj la dissolvo de la parlamento donis al la opozicio ŝancon venki.
  La komunistoj sukcesis denove voĉdoni la akuzon de Jelcin.
  Kaj denove ĝi estis nur iom mallonga, ĉi-foje nur du voĉoj. La deputitoj estis maltrankvilaj pri la proksimeco de la parlamentaj elektoj, kaj la danĝero de ne pasi en ili.
  La Dumao estis dissolvita, kaj Jelcin nomumis la malgrand-konatan Aksenenkon kiel ĉefministron per dekreto.
  Ĝenerale, la espero de Zyuganov, ke la elektoj okazos, estis pravigitaj. La malsana kaj malfortigita prezidanto ne iris kontraŭ la konstitucio. Kaj li ne riskis superi sian aŭtoritaton kun du-procenta takso. Primakov, vidante, ke lia koalicio ne havas tempon por formiĝi kaj registriĝi, eniĝis en alianco kun la komunistoj. Yabloko kaj la Liberala Demokrata Partio iris al la elektoj. La Unity-bloko ne havis tempon por formiĝi, kaj la NDR malfortiĝis.
  Ekzistas ankaŭ la invado de aktivuloj en Dagestano, kaj la nedecidemo de la sekurecaj taĉmentoj dum la elektoj.
  La komunistoj, kune kun Primakov kaj Luzhkov, atingis kolosan venkon. Ili ricevis pli ol kvindek kvin procentojn de la voĉoj. La dua estis la bloko Yabloko, kiu ankaŭ bone agis, gajnante dek kvin procentojn. Neatendite, la LDPR bone agis, kolektante pli ol dek du procentojn. La NDR ne renkontis la kvin-procentan baron - kompleta malvenko! Zhirinovsky iĝis la nura por-Kremlin gvidanto en la Dumao. Vere, la konkurado estis malforta. Laŭ la nova leĝo, partioj devas reregistriĝi plej malfrue unu jaron antaŭ la elektoj, kaj multaj ne havis tempon.
  La parlamento denove estis dominita fare de la maldekstra opozicio, kaj Yabloko kun unu-mandataj sidlokoj kaj la LDPR en la malplimulto.
  Kaj kompreneble ekestis konflikto... Post la elekto de la prezidanto de la Ŝtata Dumao, pasis malkonfida voĉdono al la registaro. Kaj denove oni parolis pri misoficado. Ĉi-foje du trionoj, estus facile kolekti!
  Jeltsin, post hezito, decidis resendi la ĉefministron Primakov kaj la unua vicĉefministro Maslyukov al la seĝo .
  La maldekstra koalicio konsentis pri tio, sed la potencoj de la prezidanto estis provizore limigitaj. Kaj estas preskaŭ nenio ĝis la novaj elektoj. Post intertraktadoj ene de la koalicio, estis decidite nomumi Primakov por prezidanto. Luĵkov iĝis ĉefministro. Kaj Zjuganov ricevis la postenon de estro de la leĝdona branĉo! Tio estas, Super Skipper ! Koncerne la novan, amendoj al la konstitucio devus esti eĉ adoptitaj.
  La militistoj estis forpelitaj el Dagestano. Sed ili ne iris al Ĉeĉenio. Enlanda milito eksplodis tie. Rusio apogis Maskhadov kaj Kadyrov, kontraŭ Basayev kaj Raduev .
  Primakov sukcesis venki en la rusa prezidant-elekto en la unua raŭndo. La registaro tamen ricevis kromajn povojn. Kiel estas la leĝdona branĉo sub komunista kontrolo.
  Ekonomia kresko daŭris en Rusio, nafto- kaj gasprezoj altiĝis, kaj industrio reviviĝis.
  La usonanoj, ĝenerale kiel en la realo, post la terorisma atako de la 11-a de septembro enmiksiĝis en Afganio kaj enŝtopiĝis en Irako. Primakov estis facile elektita por dua oficperiodo. Sed en 2008, li perdis sian sidlokon al la tre sukcesa ĉefministro Jurij Luzhkov.
  La nova prezidanto daŭrigis la antaŭan politikon de alianco kun la komunistoj. Zjuganov iĝis ĉefministro.
  Dum kelka tempo ekstera politiko temis pri partnereco kun Okcidento kaj amikeco kun Ĉinio. La reĝimo Janukoviĉ plifortiĝis en Ukrainio. Do Luzhkov, male al Putin, sekvis pli por-ukrainan politikon kaj taksis la kuniĝon de slavaj ŝtatoj. Ukrainio eĉ iĝis parto de la Eŭro-Azia Unio en 2016. Luzhkov servis du esprimojn kaj eksiĝis. Zjuganov finfine iĝis prezidanto, ankaŭ gajnante la elekton sufiĉe facile. Zhirinovsky partoprenis por la sepa fojo, ĉio ekde 1991, kaj denove perdis.
  En la aŭtuno de 2015, Rusio implikiĝis en la milito en Sirio kaj bombardis tie. Trump ekpotenciĝis en Usono. Zjuganov, malgraŭ formala komunismo, daŭrigis sian antaŭan kurson en ekonomiko. Rusio, malgraŭ la formala domineco de la Komunista Partio de Rusa Federacio, restis merkato, demokrata kaj modere aŭtoritata lando.
  Partnereco kun la Okcidento kaj modera konkurado. Estas alianco kun Ukrainio kaj Belorusio, kaj Kazaĥio, sed ankaŭ ne tro proksime. En 2020, Zyuganov estis elektita al dua oficperiodo. Ĝenerale, iomete malpliigante la rezulton al la rando de la dua raŭndo. Kaj en Ukrainio, post kiam Janukoviĉ foriris, la nesistema Zelenskij neatendite venkis. Nazarbayev ankaŭ foriris.
  Zjuganov diris, ke li ne ŝanĝos la konstitucion kaj foriros post sia dua oficperiodo.
  Tiel, la gvidanto de la Komunista Partio de Rusa Federacio ankoraŭ sukcesis stiri Rusion, montrante iom pli da kuraĝo. Kaj la mondo montriĝis pli sekura kaj pli trankvila ol en la realeco.
  Kiu estas Putin? Kiel rezultis lia kariero? Post kiam Primakov iĝis ĉefministro, Putin estis flankenbalaita kiel tro proksima al Jeltsino. Akuzante, precipe, ke la FSB fuŝis la invadon de ekstremistoj en Dagestano. Putin restis engaĝita en politiko dum iom da tempo. Li kuris malsukcese por la Ŝtata Dumao. Tiam li fariĝis urbestro de Peterburgo.
  Sed poste li forlasis politikon kaj ricevis laboron en la sekureca servo de privata firmao. Tiel malmultaj homoj plu memoris lin.
  Zhirinovsky en 2020 iris al la prezidantaj elektoj por la oka fojo kaj denove perdis kun modesta rezulto. Sed li ankoraŭ havas frakcion en la Ŝtata Dumao. Kaj eĉ Zyuganov donis al li la rangon de generalmajoro post la elektoj de 2020. Donald Trump neatendite perdis la elekton al juna demokrata rivalo. Merkel frue eksiĝis. Kaj la sano de Lukaŝenko ege malboniĝis.
  En 2021, rusaj kosmonaŭtoj finfine flugis al la Luno. Kaj ili plantis tie ruĝan flagon! Zyuganov anoncis Afonin kiel lia oficiala posteulo . Nu, ĝenerale, la vivo denove turniĝis ronde.
  Kiel ni vidas, la kolapso de Rusio ne okazis eĉ sen Putin. Kaj la lumo ne turniĝis.
  
  
  
  
  
  
  SE MENSHIKOV MORTIGUNS NIKOLAJ
  . En kiu, la cara Rusio gajnis la Krimean Militon. Menŝikov estis mortigita per devaga kuglo, kaj pli kapabla komandanto prenis lian lokon. Tio estas, akcidento okazis kaj ŝanĝis la kurson de la historio.
  La malo de tiu kun Makarov. La francoj kaj britoj estis venkitaj popece. Kaj Rusio, kaptinte grandegan nombron da kaptitoj kaj trofeoj, rekaptis Krimeon.
  Türkiye estis venkita en Transkaŭkazio. Ŝi donis Kars, Erzurum, kaj preskaŭ la tutan Armenion al Rusio. Rusaj trupoj okupis Rumanion. Tamen, ne necesis daŭrigi la ofensivon. La sultano petis pacon. Samtempe Aŭstrio okupis Bosnion kaj Hercegovinon.
  La turkoj jesis doni aŭtonomion al Serbio, Bulgario, Montenegro, kaj Rumanio iĝis rusa vasalo. Samtempe ankaŭ Rusio transprenis Armenion: Kars, Erzerum, Tanrog, vastigante siajn havaĵojn en la sudo.
  Tumultoj ekis en Francio kaj enlanda milito komenciĝis, kaj ŝi ne plu povis sendi soldatojn. Britio ankaŭ forlasis la konflikton. La Sardinia regno ankaŭ malfortiĝis. Aŭstrio plifortiĝis. La aŭstroj baldaŭ konkeris la Regnon de Sardio, plifirmigante sian dominecon super Italio.
  Baldaŭ Shamil estis kaptita, finante la militon en Kaŭkazo. Rusio faris profitan pacon kun Ĉinio, forprenante eĉ pli da teritorio ol en reala historio, do la aŭtoritato de rusaj armiloj estis pli alta.
  Nikolao la Unua ne apogis la nordon en la milito kontraŭ la sudo. Male, li decidis helpi la sudulojn kune kun Britio por plifortigi iliajn poziciojn en Alasko.
  Rusio komencis konstrui urbojn kaj fortikaĵojn sur amerika teritorio. Ekzistis eĉ fervojprojektoj al Ĉukotko. Caro Nikolao multe skizis. Rusaj trupoj konkeris Mezazion. Tiu ĉi monarko mortis en 1867. Forlasante Rusion potenca kaj prospera. Lia filo Aleksandro ne abolis servuton, sed daŭre moviĝis suden. Aparte , li faris venkan militon kun Turkio kaj aneksis Konstantinopolon al Rusio. Poste Mezopotamio.
  Denove la milito kun Britio kaj la malvenko de la britoj en Azio. Aleksandro la Dua regis iom pli longe , sen fari signifajn reformojn, krom la juĝistaro, kaj iom plibonigante la administradsistemon.
  La forigo de servuto neniam sekvis. Sed Rusio aneksis Iranon. La caro mortis ekzakte dudek jarojn post Nikolao la Unua en 1887. Aleksandro la Tria regis por nur mallonga tempo, ĝis 1894, sed sukcesis aneksi praktike la tutan Hindion al Rusio. Kaj Nikolao la 2-a daŭrigis sian movadon al Hindoĉinio, kaj al Ĉinio mem.
  Estis milito kun Japanio. Ĝenerale venka. Kaj la kompleta konkero de Ĉinio kaj Hindoĉinio. Kaj penetro ĝis Aŭstralio. Sed en Eŭropo la situacio montriĝis iom alia.
  La Aŭstra imperio aneksis la sudon de Francio. Kaj tiam ŝi venkis Prusion, konkerante sudan Germanion. Estis Aŭstrio kiu fariĝis la monda hegemono. Francio estis tre malfortigita de la interna milito. Prusio ne povis kuniĝi. La aŭstroj poste prenis kaj kaptis ĉion el Prusio, same kiel partojn de orienta Francio. Granda imperio estis formita kiu disetendiĝis en Afrikon. Baldaŭ la aŭstroj konkeris ankaŭ Belgion, Holandon, kaj multe da tero en Afriko. Tiam okazis milito inter Aŭstrio kaj Rusio kontraŭ Britio. Ĝi finiĝis kun la divido de Afriko inter la aŭstroj kaj rusoj.
  Imperiestro Franz vere iĝis la plej granda monarko, superante Napoleono Bonaparte konkerante preskaŭ duonon de Afriko kaj la plej grandan parton de Eŭropo. Ankaŭ Francio estis baldaŭ tute kaptita, kune kun Hispanio kaj Portugalio. Jes, ĉio iris bone, sed...
  La heredanto de imperiestro Franz volis aneksi Serbion al si! Kaj en 1920 komenciĝis granda milito inter Rusio de Nikolao la 2-a kaj la Granda Aŭstra Imperio.
  La tuta Eŭropo estas ĉe la flanko de Aŭstrio. Krom Britio, kiu ne estas tiel forta kiel en reala historio, kaj preskaŭ duono de Afriko. Krome, Svedio kontraŭstaris Rusion. Kaj Norvegio kaj Danio estis kaptitaj sub imperiestro Franz.
  Tio estis duono de la problemo. Usono restis dividita kaj negrava potenco. Sed Britio ankoraŭ kontrolis Kanadon kaj Aŭstrion. Kaj post la unuaj du monatoj da hezito, ŝi ankaŭ eniris en batalon flanke de Aŭstrio.
  Do eksplodis granda milito. Aŭstrio kaj Anglio kontraŭ Rusio.
  Kompreneble, Oleg Rybachenko estas ĝuste tie. Kaj li batalas kiel vera kaj nefleksebla heroo.
  La knabo pafas al la fremda armeo per maŝinpafilo kaj kantas:
  - La himno de la Patrujo kantas en niaj koroj,
  Estas neniu pli bela ol ŝi en la tuta universo...
  Premu pli forte la ĵetanton de la kavaliro -
  Mortu pro Rusio donita de Dio!
  Kaj li batas sin, detruas per mitralo armeon el la tuta Eŭropo kaj parte el Afriko.
  Kaj la knabo ne cedas al si. Jen li ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj kaj knaras:
  - Ni ne cedos kaj ni ne cedos!
  Kaj denove la knabo pafas mortigan kaj ruinigan eksplodon. Li ne volas cedi al sia kontraŭulo.
  Kaj li kantas al si:
  - Neniu haltigos nin! Eĉ leono ne povas venki!
  La knabo estas vera heroo. Nefleksebla kaj nevenkebla. Kavaliro de Kredo! Eĉ se ne kristana!
  Kaj tiel la aŭstra atako estis repuŝita.
  La aŭstroj kaj la britoj havas tankojn, sed ankaŭ Rusio havas mastodontojn.
  Nikolao la 2-a daŭre havas multe pli grandan populacion, konsiderante la koloniojn. Konsideru la tutan Azion, orientan Eŭropon, parton de Balkanio, pli ol duonon de Afriko.
  Do Rusio estas supera en la nombro de infanterio. Kaj la soldatoj batalas tre kuraĝe...
  Kaj la aŭstroj ne povis rezisti kaj estis forpelitaj de Varsovio. Tiam rusaj trupoj avancis al la Oder kaj kaptis Orientan Prusion. Falis ankaŭ Galegio, kune kun Lvov. Przemysl estis sieĝita. Krakovo estis liberigita.
  Tiam montriĝis, ke la slavoj ne volis batali kun la rusoj kaj kapitulacis amase.
  La bataloj ankaŭ montris ke la pli malpezaj, facilmovaj rusaj tankoj estis pli efikaj ol la pli pezaj, pli mallertaj germanaj tankoj. Kaj en aviado, cara Rusio estas ĝenerale ordo de grandeco pli forta ol la kvalito de la britoj kaj aŭstroj.
  Rusaj trupoj rekomencis sian ofensivon post paŭzo. Ili prenis kaj nombrojn kaj kapablon.
  Budapeŝto estis ĉirkaŭita kaj prenita. Surmare, admiralo Kolchak venkis la britojn kaj konkeris Aŭstralion. Surtere, rusaj trupoj ĉirkaŭis kaj prenis Berlinon. Kaj poste Vieno.
  La Aŭstra imperio ankaŭ perdis la batalon en Afriko. La anglaj trupoj ankaŭ estis venkitaj. Jes, aferoj estis malagrablaj por imperiestro Adolfo.
  Li ŝovis la kapon en malĝustan lokon kaj komencis tute perdi. Kiel li povas rezisti tian potencon?
  Post la falo de Vieno, la rezisto de la aŭstroj iĝis fokusa. Kaj baldaŭ la rusoj okupis la tutan Eŭropon kaj Afrikon. En la sama tempo, atako kontraŭ Kanado komenciĝis de Alasko. La britoj ankaŭ perdis.
  Britio trovis sin izolita kaj provis sidiĝi sur la insulo.
  Sed estas klare, ke Rusio venkos lanĉante aeran ofensivon.
  Kaj ŝi bombardis preskaŭ ĉion, kio estis sur la surfaco. Kaj tiam alteriĝotrupo estis surterigita, kiu alportis Brition al submetiĝo.
  Tiel, la tuta orienta hemisfero, same kiel Alasko kaj Kanado, iĝis rusa.
  Ĝenerale ĉi tio estas bonega! Nikolao la dua faris provizoran paŭzon, digestante la havaĵojn. Usono ankoraŭ estas dividita kaj ne tre forta, kiel aliaj ŝtatoj dependantaj de Rusio.
  En 1937, caro Nikolao la 2-a kraŝis en aviadilo. La trono estis heredita de Alexei II. Male al la reala rakonto, la heredanto estis sufiĉe sana kaj gaja. Kaj en 1941, li decidis konkeri ĉion, kion liaj prapatroj ne sukcesis kapti.
  Forlasante la planedon, la Tero jam estos unu imperio. Kaj la rusa armeo moviĝis unue al la nordaj ŝtatoj de Ameriko, kaj poste al la sudaj. Usono ne estis forta kaj estis rapide kaptita. Sed Meksiko montriĝis pli facile konkerebla. Tiam movi supren. Unu post alia, kaptante landon post alia. La plej granda kaj forta Brazilo. Sed ŝi daŭris malpli ol unu monaton.
  Kaj tiel ili konkeris Latin-Amerikon kaj Nov-Zelandon. Alesej la Dua iris en la historion kiel la kompletulo de ĉiuj rusaj konkeroj. Kaj jam en 1947 rusaj kosmonaŭtoj metis piedon sur la Lunon. Kaj en 1958 al Marso! En 1961 al Venuso. En 1972 al Merkuro, kaj en 1973 al la lunoj de Jupitero. En 1975, en la aĝo de 71, Alexy II mortis. Moknomita la Finisto. Kaj lia filo Nikolao la 3-a fariĝis reĝo. En 1980, la homo eniris la lastan, plej malproksiman planedon de la Sunsistemo - Plutono. Nikolao la 3-a ne tro longe regis. Mortis en 1985. Kaj lia filo Aleksandro la kvara supreniris sur la tronon. Juna reĝo proksimume dudek sep jarojn aĝa. Kaj la reĝo ordonis prepariĝi por salti preter la Sunsistemo. Kaj ili komencis konstrui stelŝipojn kaj fotonan raketon. Kaj finfine, en 2017, la unua interstela ekspedicio lanĉis.
  
  CARO NIKOLAO II HAVAS LA BONTON DE PREZIDANTO PUTIN
  La fama verkisto kaj poeto Oleg Rybachenko sentis, ke io misas en la mondo. La homaro restas fragmenta kiel ĝi estis. La nombro da landoj sur la Tero nur pliiĝas. Kaj se iu akiras influon, ĝi estas nur totalisma, diktatora Ĉinio. Kaj Rusio, post la fino de la regado de Vladimir Putin, plonĝis en profundan krizon. La milito en Kaŭkazo denove furiozas, maldekstruloj kaj naciistoj ribelas. La ekonomio denove malkreskas kaj krimo pliiĝas. Kaj Rusio komencas disiĝi.
  Malgraŭ sia fenomena bonŝanco, Vladimir Putin neniam povis krei fortan, stabilan politikan sistemon, aŭ stabilan kaj rapide kreskantan ekonomion. Multaj sociaj kaj interetnaj problemoj ne estis solvitaj. Malofta sorto permesis al Putin konservi la aspekton de prospero. Sed tuj kiam li foriris, ĉiuj nesanigitaj abscesoj tuj malfermiĝis.
  Plie, minacas nuklea milito! La mondo estas en kaoso, Rusio iras en grandskalan internan militon! Ĉi tio devas esti riparita urĝe.
  La knabo legis en libro, ke vi povas ŝanĝi la sorton de homoj, kaj ŝanĝi ĝiajn lokojn! Kaj estas unu potenca cigano, kiu povas fari tion al iu ajn homo.
  Do kial ne renversi la sorton kaj sorton de Putin kaj Nikolao la 2-a?
  Krome, se Nikolao la 2-a estas tiel fenomene sukcesa kiel Putin, tiam la kurso de la historio ŝanĝiĝos. Kaj en la dudekunua jarcento, la Romanov regos en Rusio. Ĉi tio signifas, ke Putin ne bezonos bonŝancon. Aŭ almenaŭ Rusio havas la bonŝancon de Putin.
  Kaj en la dudeka jarcento, la sorto de la cara Rusio estas tre bezonata.
  La fama verkisto decidis iri al la ciganino. Feliĉe, estis ŝia adreso en la Interreto, kaj evoluinta intuicio diris al la verkisto kaj poeto, ke ŝi tute ne estas ĉarlatano.
  Ja la cigano ne estas simpla. Li loĝas en domego en Moskvo, kaj aspektas proksimume dudek jarojn maljuna, kvankam li rakontas sorton ekde sovetia tempo. Vi povas tuj vidi la eternan knabinon kun nigraj buklaj haroj - ŝi estas eksterordinara!
  Oleg Rybachenko demandis ŝin:
  - Faru bonan agon! Ŝanĝu la sorton de Vladimir Putin kaj Nikolao la 2-a!
  La ĉiam juna ciganino rigardis Oleg Ribaĉenkon kaj respondis:
  - Estas bone, ke vi ne estas egoisto kaj rezignas ne por vi mem, sed por la lando de Rusio! Kaj estas eĉ pli bone, ke vi havas riĉan energion kaj senprecedencan, nekredeblan, superhoman imagon!
  La cigano palpebrumis kaj daŭrigis:
  - Ŝanĝi la historion tiom multe ne estas facila eĉ por mi! Sed vi, la posedanto de la plej forta kaj riĉa fantazio en la mondo, povas helpi min!
  Oleg Rybachenko konsente kapjesis:
  - Mi estas preta por io ajn! Kaj mi plenumos ajnan peton!
  La juna cigano kapjesis kaj diris:
  -Mi transformos vin en knabon de ĉirkaŭ dek du jaroj, kaj vi kreskos ege malrapide kaj neniam fariĝos pli aĝa ol dek kvar en korpo. Mi sendos vin al paralela mondo, kie vi unue fariĝos sklavo!
  Oleg Rybachenko diris konsente:
  - Mi estas preta!
  La cigano kapjesis kaj daŭrigis:
  - Vi devos havigi al mi naŭ artefaktajn ŝtonojn: nigra, blanka, ruĝa, oranĝa, flava, verda, blua, indigo, purpura. Kaj krom tio, la deka artefakto estas la krono de Koshchei!
  Estas malfacile, sed vi havos la eterne junan, rapidan, fortan, rezisteman korpon de militista knabo. Kaj krome eksterordinara intelekto kaj fenomena donaco de imago. Pli aŭ malpli frue, vi kolektos artefaktojn kaj revenos al via mondo. Kaj por ĉiam vi estos en la korpo de fenomene forta kaj rapida knabo de ĉirkaŭ dek kvar jaroj, kaj estos neeble mortigi vin. Tio estas, vi ankaŭ ricevos senmortecon kiel rekompencon!
  Oleg Rybachenko konsente kapjesis:
  - Pri tio oni povas nur revi!
  La eterne juna sorĉistino rimarkis:
  - Sed dek artefaktoj estas miaj, kaj nur miaj! Ili donos al mi tian forton, ke vi pli ol meritos senmortecon! Intertempe mi endormigos vin, kaj vi vekiĝos kiel sklavo en la ŝtonminejoj. Kaj tiam via eltrovemo diros al vi kiel eliri el ĉi tio!
  Kiam vi moviĝos, mi povos ŝanĝi la sorton, sorton kaj sorton de prezidento Putin kaj caro Nikolao la 2-a. Vi kolektos por mi artefaktojn el diversaj mondoj, kaj intertempe, de la komenco de la dudeka jarcento, la historio de Rusio iros alie. Tio estas, eĉ se vi ne kolektas la artefaktojn - naŭ ŝtonojn kaj la kronon de Koshchei, la caro de Rusio Nikolao la 2-a ankoraŭ ricevos bonŝancon, sorton kaj bonŝancon de rusa prezidento Vladimir Vladimirovich Putin!
  Oleg Rybachenko larĝe ridetis kaj respondis:
  - Ĉi tio estas bona! En la nova mondo, mi estos trankvila, ke la kurso de la historio finfine ŝanĝiĝis al pli bone! Kaj ke Rusio povos restarigi ordon en la tuta mondo kaj fariĝi hegemonia lando! Kaj absoluta hegemono!
  La ĉiam juna cigano ordonis:
  - Kuŝu sur la sofo!
  Oleg Rybachenko kuŝiĝis.
  La sorĉistino ronronis:
  - Nun dormu! Vi vekiĝos en alia mondo.
  La okuloj de Oleg Rybachenko fermiĝis, kaj li preskaŭ tuj ekdormis.
  la ujoj la ingrediencojn konservitajn anticipe kaj komencis prepari la pocion. Ŝi ŝaltis la gason sub la antaŭpreparita kaldrono por magio. Kaj ŝi komencis ĵeti tien diversajn aferojn, sorĉante. Samtempe, la eterna knabino eltiris karton el sia poŝo kaj kantis:
  - Ho, sorto, sorto, helpu Nikolaon! Bonŝancon de Putin, venu al caro Romanov!
  Lasu Romanov venki
  Reguloj kiel Ĝingis-Ĥano...
  Ĝi alportu al vi bonŝancon,
  Putin ŝtelante donacon!
  
  Estas pli bone por Rusio
  Nikolao la Granda Caro...
  Ĝingis-Ĥano fariĝos pli malvarmeta
  Estu kiel Vladimir Putin!
  La kaldrono ekbolis, kaj la pocio komencis bobeli en ĝi. La cigano dismetis la kartojn, sorĉis kaj ĵetis la ferdekon en la bolantan nebuleton... Superbrila ekbrilo ekbrilis, kvazaŭ el mil fotobriloj . La dormanta Oleg Ribaĉenko malaperis... Kaj tiam, eklumiĝinte, malaperis ankaŭ la kaldrono.
  La vasta halo, kie la granda sorĉistino faris sian sorĉon, fariĝis malplena kaj kvieta!
  La eterne juna sorĉistino diris:
  - Nu! Mi ŝanĝis la kurson de la historio kaj ĝi estas bonega! Kaj se ĉi tiu idealisto bonŝancas kaj kolektas artefaktojn, tiam mi fariĝos tiel potenca, ke Satano mem envios min!
  Kaj la cigana sorĉistino ekbrilis per smeraldaj okuloj!
  Kaj miraklo okazis!
  Kio vere atendis Nikolaon la 2-an... Ja multo ŝanĝiĝis. Ne estis sanga interbatiĝo dum la kronado. Kaj ekspansio en Ĉinion sukcesis. La milito kun Japanio, kompreneble, okazis. Ĉi tio estis ĝenerale historie neevitebla. Estas klare ke la monstro en la vizaĝo de la samurajo devus estinti senarmigita kaj detruita. Kaj ne estas eskapo de ĉi tio. Vi ne povas lasi danĝeron sur viaj limoj.
  Japanio estis la unua se temas pri komenci la militon, sed ĝia provo ataki rusajn ŝipojn estis malsukcesa. La rusoj ne ricevis signifan difekton, kaj dekduo de destrojeroj de la Lando de la Leviĝanta Suno estis mallevitaj.
  "Varyag" ankaŭ sukcesis eskapi el la ĉirkaŭo. Kio montriĝis granda sukceso. Kaj admiralo Makarov rapide alvenis al la maro kaj ni detruu la japanojn. Kaj generalo Kuropatkin venkis la samurajon surtere kaj plene okupis la tutan Korea Duoninsulon.
  Kaj eĉ caro Nikolao la 2-a faris decidon: li devis resti sekura de Japanio por ĉiam! Sed kiel? Jes, surterigu trupojn kaj aneksi ilin tute al Rusio kiel provinco.
  Kaj tiam decida batalo okazis surmare, kie la japana floto estis finfine finita de admiralo Makarov.
  Kvar knabinoj ankaŭ partoprenis en la batalo! Nudkruraj kaj en bikino!
  Nataŝa, Zoja, Aŭrora, Svetlana. Kvar belulinoj kiuj, svingante sabrojn, suriras la plej grandan samurajŝipon.
  Nataŝa tranĉas la japanojn kaj krias:
  - Vi estos ŝmirita, malvast-okula!
  Zoya tranĉis alian samurajon kaj rimarkis:
  - Kaj viaj okuloj estas safiroj!
  Nataŝa, prizorgante la muelejon, konfirmis:
  - Kompreneble jes! Kompreneble jes!
  Kaj tiam Aŭrora prenis ĝin denove kaj piedbatis la japanojn en la mentonon per sia nuda kalkano. Ŝi rompis lian makzelon kaj muĝis:
  - Hura por la Patrujo!
  Svetlana prenis ĝin, detranĉis la kapon de la samurajo kaj ekbalbutis:
  - Por caro Nikolao la 2-a!
  Jes, kompreneble, multe dependas de sorto. Aparte, admiralo Makarov restis vivanta. Kaj li montriĝis la dua Uŝakov. Kiel lerte li ordonas. Li mem estas sur movebla krozŝipo, li povas daŭrigi ĉion. Kaj la japanoj, kiuj, cetere, ne havis grandan avantaĝon en pafiloj, estis batitaj en sekcioj kaj taktike.
  La kapablo de generalo aŭ maramea komandanto regas super malgranda nombra avantaĝo.
  Krome, antaŭ tiu tempo la japanoj estis pli malfortaj en nombro. Do, Makarov frakasas ilin. Ĝi devigas proksiman batalon, kie rusaj ŝipoj kun kiraspenetraj konkoj estas multe pli fortaj.
  Kaj la japanoj estas venkitaj. Kaj la knabinoj kaptas alian samurajŝipon. Kaj sur ĝi flirtas la flago de la cara imperio!
  Kio estas la japanoj? Ĉu vi ne tre bona je sorto? Nikolao la 2-a ricevis la bonŝancon de Vladimir Putin kaj ĉio iris tiel bone al li!
  Kio pri la knabinoj? La kvar belulinoj en bikinoj estas indiĝenaj sorĉistinoj , kiuj decidis batali por la reĝo, kvankam kutime ili havas nenion komunan kun ĉi tiu mondo.
  Sed en ĉi tiu kazo, necesas helpi la rusan popolon. Kaj ĉi tio estas pro la bonŝanco de Putin. Li neniam estus kaptinta Krimeon sen pafo, se ne estus la samaj kvar sorĉistinoj. Ili helpis fari miraklon. Sed ĉu Rusio bezonis forpreni Krimeon de la frata popolo estas ankoraŭ demando. Sed aneksi Ĉinion al la Rusa Imperio estas bonega ideo! Imagu kiom da subjektoj havos la rusa caro - li povus disbati la tutan mondon!
  Resume, la knabinoj ĉi tie ne perdas sian tempon. Kaj jam la nova batalŝipo estas sturmita.
  Kaj denove li estas kaptita. Kaj la sabroj en la manoj de la belulinoj simple ekbrilas, kaj ili estas tiel akraj. Kaj tiom da japanoj estis miksitaj.
  La batalo sur maro finiĝis kun la fina sinkigo de la japana eskadro kaj la kapto de admiralo Togo.
  Kaj la surteriĝo komenciĝis. Ne estis sufiĉe da vaporŝipoj kaj transportoj. Kaj ili uzis longboatojn, transportis ilin sur krozŝipoj kaj batalŝipoj, kaj faris multajn aliajn aferojn. La caro ordigis la uzon de la komerca floto dum la alteriĝo.
  Rusaj trupoj forbatis la alsturmon de samurajo kiuj provis deĵeti ilin de la ponto. Sed la cara armeo kuraĝe eltenis. Kaj la masiva atako estis repuŝita kun gravaj perdoj.
  Dum la atako, la sorĉistinoj tranĉis per sabroj kaj ĵetis obusojn al la malamiko per siaj nudaj piedoj.
  Ili estas kompreneble en la plej danĝeraj lokoj. Kaj kiel ili ekpafis maŝinpafilojn. Ĉiu kuglo estas al celo.
  Nataŝa pafis, ĵetis obuson per la nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Neniu estas pli malvarmeta ol mi!
  Zoja, pafante maŝinpafilon, ĵetis la donacon de la morto per siaj nudaj piedfingroj kaj knaris:
  - Por caro Nikolao la 2-a!
  Aŭrora, daŭre pafante de maŝinpafiloj kaj saltante, klakis kaj diris:
  - Por Granda Rus'!
  Svetlana, daŭre batante la malamikon, diris agreseme, elmontrante la dentojn, ĵetante obuson per sia nuda kalkano:
  - Por la reĝa imperio!
  La militistoj daŭre batis kaj draŝis. Ili havas tian eksplodon de energio. Ili pafas sin kaj detruas la progresantan samurajon.
  Jam estas miloj, dekoj da miloj da japanoj mortigitaj de li.
  Kaj la venkitaj samurajoj fuĝas... La knabinoj estas tre mortigaj kontraŭ ili.
  Kaj la rusoj distranĉas samurajon per bajonetoj...
  La sturmo estas repuŝita. Kaj novaj rusaj trupoj surteriĝas sur la marbordo. La ponto disetendiĝas. Ne malbone, kompreneble, por la cara imperio. Unu venko post alia. Kaj ankaŭ admiralo Makarov helpos per siaj pafiloj. Forbalaante la japanojn.
  Kaj nun rusaj trupoj jam moviĝas tra Japanio. Kaj oni ne povas haltigi ilian lavangon. Ili distranĉis la malamikon en pecojn kaj ponardas per bajonetoj.
  Natasha, atakanta la samurajon kaj hakanta ilin per sabroj, kantas:
  - Blankaj lupoj amasiĝas! Nur tiam la vetkuro pluvivos!
  Kaj kiel li ĵetas grenadon per la nudaj piedfingroj!
  Zoya kantas kune kun furioza agreso. Kaj ankaŭ ĵetante per la nudaj piedoj, ion unikan, mortigan:
  -La malfortuloj mortas, ili estas mortigitaj! Protektante sanktan karnon!
  Aŭgusteno, pafante al la malamiko, kaj tranĉante per sabroj, kaj ĵetante obusojn per siaj nudaj piedfingroj, kriegas:
  - En la abunda arbaro okazas milito, minacoj venas de ĉie!
  Svetlana, pafante kaj ĵetante donacojn de morto per siaj nudaj piedoj, prenis ĝin kaj ekkriis:
  - Sed ni ĉiam venkas la malamikon! Blankaj lupoj salutas al herooj!
  Kaj la knabinoj en ĥoro, detruante la malamikon, kantas, ĵetante mortigajn armilojn per siaj nudaj piedoj:
  - En sankta milito! Estos nia venko! Imperia flago antaŭen! Gloro al la falinta heroo!
  Kaj denove la knabinoj pafas kaj kantas en surda hurlado:
  - Neniu haltigos nin! Neniu venkos nin! Blankaj lupoj dispremas la malamikon! Blankaj lupoj - saluton al herooj!
  La knabinoj marŝas kaj kuras... Kaj la rusa armeo moviĝas al Tokio. Kaj japanoj sin mortigas, kaj oni falĉas ilin. La rusa armeo moviĝas. Kaj unu venko post alia.
  Caro Nikolao vere eltiris bonŝancan bileton. Rusaj trupoj jam komencas sturmi la japanan ĉefurbon. Kaj ĉio estas tiel bonega.
  La knabinoj ĉi tie, kompreneble, estas antaŭ ĉiuj kaj iliaj premoj kaj heroaĵoj estas ĉe granda alteco.
  Precipe kiam ili ĵetas grenadojn kun nudaj piedoj. Tio ĝenerale kaŭzas ŝokon kaj respekton inter la samurajo.
  Sed ĉi tie ili grimpas la muron de la japana ĉefurbo. Kaj ili hakas homojn kaj ĉevalojn en brasikojn. Ili disbatis siajn kontraŭulojn en pecojn. La knabinoj venas, kriante kaj ridante! Kaj per siaj nudaj kalkanoj ili piedfrapas vin en la mentonoj. La japanoj flugas renverse. Kaj ili falas sur siajn proprajn palisojn.
  Kaj la militistoj eĉ pli forte svingas siajn sabrojn.
  Kaj la samurajo suferas malvenkon post malvenko. Do rusaj trupoj prenis Tokion.
  Mikado kuras kun timo, sed li ne povas kaŝiĝi ie ajn. Kaj tiel la knabinoj kaptas lin kaj ligas lin!
  Granda venko! La japana imperiestro subskribas abdikon en favoro de Nikolao la 2-a. La titolo de la rusa caro estas signife plilongigita. Koreio, Mongolio, Manĉurio, Kurilaj Insuloj, Tajvano kaj Japanio mem fariĝas rusaj provincoj. Kvankam Japanio havas malgrandan, limigitan aŭtonomion. Sed ŝia imperiestro estas rusa, aŭtokrata caro!
  Nikolao la 2-a restas absoluta monarko, nelimigita de io ajn. Li estas la Aŭtokrata Caro!
  Kaj nun ankaŭ la Imperiestro de Japanio, Flava Rusujo, Bogdykhan, Khan, Kagan, ktp, tiel plu, tiel plu...
  Jes, pli da sorto. Rimarku, ke sorto permesis al Putin konkeri tiom multe! La dudekunua jarcento, ve, ne tre taŭgas por kaptoj!
  Kian profiton havas Rusio el tio, ke la malamiko de Putin McCain mortis pro cerba kancero? Bonŝanco, kompreneble, estas kolosa, vi eĉ ne povas imagi ĝin intence - ke via malamiko mortu tiel malbonan kaj malagrablan morton!
  Sed la specifa reveno por Rusio estas nula.
  Sed por Nikolao la 2-a, tia sorto kaj bonŝanco de Putin fariĝis grandaj teritoriaj gajnoj. Sed vere, kial la fortuno donu donacojn al Putin? Nu, el tio, ke Sobchak mortis en tia tempo kaj ne necesis doni al li la postenon de ĉefo de la konstitucia kortumo, kiel estas bone por Rusio?
  Kaj caro Nikolao la 2-a de la tuta Ruso estas eksterordinara homo. Nature, post tia granda venko, lia potenco kaj aŭtoritato plifortiĝis. Ĉi tio signifas, ke iuj reformoj povas esti faritaj. Precipe en ortodokseco! Permesu al nobeluloj havi kvar edzinojn, kiel en Islamo. Kaj ankaŭ doni la rajton al dua edzino al soldatoj kiel rekompenco por iliaj heroaĵoj kaj fidela servo.
  Bona reformo! Ĉar la nombro de homoj de aliaj kredoj kaj eksterlandanoj en la imperio kreskis, tiam la rusa nombro devas pliiĝi. Kaj kiel fari ĝin? Koste de virinoj de aliaj nacioj. Ja se rusino prenas tri ĉinajn virinojn kiel edzinojn, tiam li havos infanojn de ili, kaj kiuj estos tiuj infanoj laŭ nacieco?
  Kompreneble la rusa flanko de mia patro! Kaj tio estas bonega! Nikolao la 2-a, posedanta progreseman menson, estis pli religia en aspekto ol en sia animo. Kaj kompreneble, li metis religion je la servo de la ŝtato, kaj ne inverse!
  Nikolao la 2-a tiel fortigis sian aŭtoritaton inter la elito. Viroj deziras ĉi tion delonge. Kaj li akcelis la rusigon de la periferio.
  Nu, ankaŭ la pastroj ne ĝenis. Krome, fido malfortiĝis en la dudeka jarcento. Kaj religio servis al la reĝo, ne vere kredante je Dio!
  Kaj militaj venkoj popularigis Nikolaon inter la homoj, kaj li, alkutimiĝinta al aŭtoritatismo, ne volis precipe ŝanĝojn. La rusoj neniam konis alian potencon!
  Kaj la ekonomio prosperas, la salajroj altiĝas. Ĉiujare estas dek-procenta pliiĝo. Vere, kial ŝanĝi?
  En 1913, caro Nikolao, je la tricentjariĝo de la Romanov, denove reduktis la labortagon al 10,5 horoj, kaj sabatojn kaj antaŭferiajn tagojn, eĉ al 8 horoj. La nombro de semajnfinoj kaj ferioj ankaŭ pliiĝis. Ĝi komencis esti festita kiel libera tago kaj la dato de la kapitulaco de Japanio. Kaj la naskiĝtago de la reĝo, kaj la naskiĝtago de la reĝino, kaj la kronado.
  Post kiam montriĝis, ke la heredonto de la trono havis hemofilion, caro Nikolao prenis al si duan edzinon. Tiel, la temo de sinsekvo al la trono estis solvita.
  Sed granda milito alproksimiĝis. Germanio revis transformi la mondon. Tamen, cara Rusio estis preta por milito.
  En 1910, la rusoj aneksis Pekinon kaj vastigis sian imperion. Britio konsentis pri tio en interŝanĝo por alianco kontraŭ Germanio.
  La reĝa armeo estis la plej multnombra kaj potenca. Ĝia nombro en pactempo atingis tri milionojn kaj mil regimentojn. Germanujo havis nur sescent mil en pactempo. Plie Aŭstrio-Hungario, sed ĝiaj trupoj ne estas batalpretaj!
  Sed la germanoj ankoraŭ planas batali kun Francio kaj Britio. Kaj kie ili povas desegni du frontojn?
  La rusoj havas la unuajn malpezajn tankojn de la mondo "Luna"-2 en amasproduktado. Kaj kvarmotoraj bombaviadiloj "Ilya Muromets" kaj batalantoj kun maŝinpafiloj "Alexander" kaj multe pli. Kaj kompreneble potenca floto.
  Germanio ne havas egalajn fortojn.
  Kaj la germanoj ankoraŭ decidis ataki Belgion kaj preteriri Parizon. Ĉi tie estis tute nenio por ili.
  Sed la milito komenciĝis ĉiuokaze. Germanio faris sian fatalan movon. Kaj ŝiaj trupoj translokiĝis al Belgio. Nur la fortoj estas neegalaj. Rusaj trupoj jam moviĝas tra Prusio kaj Aŭstrio-Hungario. Kaj la tanko Luna-2 kun rapido de 40 kilometroj jam estas kolosa forto.
  Krome, notu, ke caro Nikolao estis bonŝanca, ke la milito komenciĝis. La caro mem ne atakus Germanion. Kaj do sur la rusa flanko estas granda, superforta supereco en fortoj, tankoj, supereco en artilerio, kaj la plej bona aviado en kvanto kaj kvalito. Kaj pli forta ekonomio, ĉar eblis eviti la recesion kaŭzitan de la revolucio kaj malvenko en la milito. Kaj tiel la tutan tempon estas pliiĝo kaj sukceso post sukceso.
  Klare la germanoj estis atakitaj. Kaj tiam ili mem grimpis kun la ĉefaj fortoj, kontraŭ Francio kaj Britio. Kien ili iru?
  Prenu Italion kaj deklaru militon al Aŭstrio-Hungario! La sola pluso estas, ke Türkiye eniris la militon kontraŭ Rusio. Sed ĉi tio estas eĉ pli bona por la reĝo; li povas finfine preni Konstantinopolon kaj la markolon por si! Do...
  Kaj ankaŭ kvar sorĉistinoj, eterne junaj denaskaj kredantoj Nataŝa, Zoja, Aŭrora, Svetlana en batalo! Kaj ili jam trafos vin! Do ili trafos kaj la germanojn kaj la turkojn!
  Verkisto kaj poeto Oleg Rybachenko vekiĝis. Por ĉiam, la juna sorĉistino-sorĉistino plenumis sian promeson, donante al Nikolao la 2-a la bonŝancon de Vladimir Putin kaj nun Oleg Rybachenko devas plenumi sian. Vekiĝi ne estis facila. La korpo de la knabo estis trafita de malmola vipo. La knabo eksaltis. Jes, Oleg Rybachenko nun estas muskola knabo, ĉenita de siaj brakoj kaj kruroj. Vi povas vidi nigre sunbrunigitan, sekan kaj tendencan korpon, kun elstaraj muskoloj. Vere forta kaj hardita sklavo, kun forta haŭto kiu estas tiel malmoligita ke la batado de la kontrolisto ne povas tranĉi ĝin. Vi kuras matenmanĝi kun la aliaj knaboj, ellitiĝante de la gruzo kie la junaj sklavoj dormas tute nudaj kaj sen litkovriloj. Vere, ĉi tie estas varme, la klimato similas al Egiptio. Kaj la knabo estas tute nuda, nur ĉenoj. Tamen ili estas sufiĉe longaj kaj praktike ne malhelpas promenadon aŭ laboradon. Sed vi ne povas fari grandan paŝon en ili.
  Antaŭ manĝi, vi lavis viajn manojn en la rivereto. Vi ricevas porcion: pikita rizo, kaj putraj pecoj da fiŝo. Tamen, al malsata sklavknabo, tio ŝajnas bongustaĵo. Kaj tiam vi iras al la minejo. La suno ankoraŭ ne leviĝis matene kaj ĝi estas sufiĉe agrable.
  La nudaj piedoj de la knabo fariĝis tiel malglataj kaj kornecaj, ke la akraj ŝtonetoj tute ne doloras, ili eĉ tiklas agrable.
  Ŝtonminejoj kie infanoj sub dek ses laboras. Kompreneble ili havas pli malgrandajn aŭtojn kaj ilojn. Sed oni devas labori dek kvin, dek ses horojn, same kiel plenkreskuloj.
  Malbonodoras, do ili malpezigas sin ĝuste ĉe la karbofaco. La laboro estas simpla: haki ŝtonojn per pioĉoj, poste porti ilin en korboj aŭ sur brankardoj. Foje vi ankaŭ devas puŝi la troleon. Kutime la knaboj puŝas ŝin duope kaj triope. Sed Oleg Rybachenko estas elektita sole ĉar li estas tre forta. Kaj li tenas la pioĉon en la manoj kiel plenkreskulo. Li devas plenumi multe pli grandan taskon ol la ceteraj.
  Estas vere, ke ili donas al vi pli kaj pli ofte. Trifoje tage, ne dufoje.
  La sklavo, kies korpo enloĝis Oleg Rybachenko, estas ĉi tie jam de pluraj jaroj. Obeemaj, laboremaj, ĉiuj movoj estas praktikataj ĝis aŭtomateco. Vere diable forta, rezistema kaj preskaŭ ne konas lacecon. Sed samtempe la knabo apenaŭ kreskas, kaj li nun aspektas ne pli ol dek du, kun meza alteco por ĉi tiu aĝo.
  Sed forto... Por pluraj plenkreskuloj. Juna heroo. Kiu tamen ŝajne neniam fariĝos plenkreskulo, kaj li ne kreskos barbon.
  Kaj dankon al Dio! Kiel verkisto kaj poeto, Oleg Rybachenko ne ŝatis razi razi. Vi laboras por vi mem kaj rompas ŝtonojn, diserigas ilin. Kaj al la ĉaro. Poste vi portas ĝin al la troleo. Estas malfacile puŝi ŝin kaj la infanoj laŭvice faras tion.
  La knaboj ĉi tie estas preskaŭ nigraj, sed iliaj vizaĝaj trajtoj estas aŭ eŭropaj, hinduaj aŭ arabaj. Krome, estas multaj pli da eŭropaj.
  Oleg pli detale rigardas ilin. Sklavoj ne rajtas paroli, ili batas ilin per vipo.
  Ankaŭ Oleg Rybachenko nun silentas. Kaj li studas. Ĉi tie, krom viraj kontrolistoj, estas ankaŭ virinoj. Ili ankaŭ estas kruelaj kaj batas per vipo.
  Krome, ne ĉiuj knaboj havas haŭton tiel fortan kiel tiu de Oleg. Multaj homoj krevis kaj sangas. Kaj la gardistoj povas bati vin ĝismorte. La laboro estas tre malfacila, kaj la knaboj, precipe kiam la suno leviĝas, komencas multe ŝviti.
  Kaj ĉi tie estas ne unu suno, sed du. Kaj ĉi tio faras la tagon tre longa. Kaj estas multe da laboro. La knaboj ne havas tempon por dormi kaj malstreĉiĝi. Ĉi tio estas granda turmento por ili.
  Oleg Rybachenko laboris por si mem, meĥanike hakante kaj ŝarĝante. Molitiĝis por mi mem...
  Kaj li imagis bildon pri tio, kio okazas post kiam Nikolao la 2-a akiris la sukceson de rusa prezidento Vladimir Putin.
  Natasha, Zoya, Aurora, kaj Svetlana atakas la aŭstrojn en Przemysl. Rusaj trupoj tuj prenis Lvovon. Kaj ili atakas la plej fortan fortikaĵon.
  Knabinoj estas nudkruraj kaj en bikinoj, rapidas tra la stratoj de la urbo.
  Ili hakas la aŭstrojn kaj ĵetas malgrandajn diskojn per siaj nudaj piedoj.
  Samtempe la knabinoj kantas:
  - Caro Nikolao estas nia mesio,
  Formida reganto de potenca Rusio...
  La tuta mondo tremas - kien ĝi iros -
  Por Nikolao kun kanto antaŭen!
  Nataŝa hakas la aŭstrojn, ĵetas obuson per la nudaj piedfingroj kaj komencas kanti:
  - Por Rus'!
  Zoya ankaŭ dispremas siajn malamikojn, kaj kantas kune kun aplomo:
  - Por la reĝa imperio!
  Kaj obuso ĵetita de ŝia nuda piedo flugas! Ĉi tio estas murdinta knabino. Povas disbati vian makzelon kaj trinki la maron!
  Kaj ankaŭ Aŭrora ĵetas diskon per la nudaj piedfingroj, disĵetas la aŭstrojn kaj grincas:
  - Por la grandeco de Rusujo!
  Kaj li nudos siajn tre akrajn dentojn! Kiuj brilas kiel dentegoj.
  Ankaŭ Svetlana ne forgesas cedi, kaj muĝas:
  - Rus' de la Sankta kaj Nevenkebla Nikolao la 2-a!
  La knabino montras grandegan pasion. Kaj kun nudaj piedoj li ĵetas ĉion kaj ĵetas donacojn!
  Nataŝa, pafante kaj hakante, kaj ĵetante mortigajn armilojn per siaj nudaj piedoj, grincas:
  - Mi amas mian Rus'! Mi amas mian Rus'! Kaj mi tranĉos vin ĉiujn!
  Kaj Zoja ankaŭ pafas kaj hurlas, ĵetante ion eksplodan per siaj nudaj piedfingroj:
  - Granda caro Nikolao! Kaj la montoj kaj la maroj apartenu al li!
  Aŭrora, kriante pro sovaĝa, freneza kolero, kaj ĵetante donacojn per siaj nudaj piedfingroj, hurlas:
  - Neniu haltigos nin! Neniu venkos nin! Impulsaj knabinoj disbatas malamikojn per nudaj piedoj kaj nudaj kalkanoj!
  Kaj denove la knabinoj estas en sovaĝa hasto. Ili kaptas Przemysl sur la movo kaj kantas, komponante dum ili iras;
  Nia sankta Rus' estas glorata,
  Estas multaj estontaj venkoj en ĝi...
  La knabino kuras nudpiede
  Kaj ŝi ne estas pli bela en la mondo!
  
  Ni estas la impeta Rodnoverki ,
  Sorĉistinoj ĉiam estas nudpiedaj...
  Knabinoj tre amas knabojn
  Ĝia furioza beleco!
  
  Ni neniam cedos
  Ni ne cedu al niaj malamikoj...
  Kvankam niaj piedoj estas nudaj,
  Estos multe da kontuzoj!
  
  Estas pli agrable por knabinoj rapidi
  Nudpiede en la malvarmo...
  Ni estas vere lupidoj
  Ni povas pugnobati ĝin!
  
  Ni ne povas esti haltigitaj
  Formida hordo de Fritz...
  Kaj ni ne portas ŝuojn
  Satano timas nin!
  
  La knabinoj servas Dion Rod,
  Kio, kompreneble, estas bonega...
  Ni estas por gloro kaj libereco,
  La Kaiser estos iom aĉa!
  
  Por Rusujo, kiu estas pli bela ol ĉio,
  La batalantoj leviĝas...
  Ni manĝis grasan kaĉon
  Batalantoj ne kliniĝas!
  
  Neniu povas haltigi nin
  La potenco de knabinoj estas giganta...
  Kaj li ne verŝos larmon,
  Ĉar ni estas talento!
  
  Neniuj knabinoj ne povas kliniĝi,
  Ili ĉiam estas fortaj...
  Ili batalas feroce por la Patrujo,
  Lasu vian revon realiĝi!
  
  Estos feliĉo en la universo
  La Suno estos super la Tero...
  Kun via nekoruptebla saĝo,
  Bajoneto la Kaiser!
  
  La suno ĉiam brilas sur homoj,
  Super la plej vasta lando,
  Feliĉaj plenkreskuloj kaj infanoj,
  Kaj ĉiu batalanto estas heroo!
  
  Neniam estas tro da feliĉo
  Mi fidas, ke ni estos bonŝancaj...
  Lasu la malbonan veteron disiĝi -
  Kaj honton al la malamikoj!
  
  Nia raso Dio estas tiel supera,
  Estas neniu pli bela ol Li...
  Ni fariĝos pli altaj en animo,
  Por ke la malbonulo elvomu ĉiujn!
  
  Ni venku niajn malamikojn, mi kredas
  Blanka, rusa Dio estas kun ni...
  La ideo estos ĝojo,
  Ne lasu malbonon eniri vian sojlon!
  
  Nu, resume, al Jesuo,
  Ni ĉiam estos fidelaj...
  Li estas rusa dio, aŭskultu,
  Li mensogas, ke Li estas juda Satano!
  
  Ne, fakte, Dio ĉiopova,
  Nia Plej Sankta Ĉefa Familio...
  Kiel fidinda Li estas la tegmento,
  Kaj lia Filo-Dio Svarog!
  
  Nu, resume, por Rusio,
  Ne estas honto morti...
  Kaj la knabinoj estas la plej belaj el ĉiuj,
  Virino havas la forton de urso!
  
  
  PLANOJ NE ŜANĜIS
  Hitler simple ne ŝanĝis la OKW-planon, kaj la atako kontraŭ Stalingrado estis aranĝita kaj de la nordo kaj sudo, fare de Armeaj Grupoj A kaj B. Kaj la atako estis konfidita al Mainstein . Kiel rezulto, Stalingrado falis ene de dek tagoj da atako de ĉiuj flankoj. Kaj la sovetiaj trupoj trovis sin tute ĉirkaŭitaj. Post tio la Germana Armeo moviĝis laŭ la Volga marbordo al la Kaspia Maro. Kiel respondis la Ruĝa Armeo? La ofensivo en la centro ne estis tre sukcesa.
  Krome, Japanio gajnis la Batalon de Midvej, kvankam ĝi ne malfermis duan fronton, sed ĝi kaptis la Havajajn Insulojn. Kaj samtempe, la terunuoj de la samurajo moviĝis al Hindio. Por reteni tiun kolonion, Britio devis retir kelkajn soldatojn de Egiptujo, prirezignante Operation Torch.
  La germanoj tenis la iniciaton sur la orienta fronto. La rapida kapto de Stalingrado kolapsis la sudan flankon. La Fritz deglitis al la Kaspia Maro kaj fortranĉis Kaŭkazon de tero. Kaj tiam Türkiye eniris la militon. Ŝia armeo, kvankam ne tre forta, estas sufiĉe multnombra kaj kapabla batali kuraĝe.
  Jam en la unuaj tagoj, la turkoj prenis Batumon kaj ĉirkaŭis Erevanon. Jes, iliaj atingoj estas decaj, ĉar la Ruĝa Armeo estas alpinglita de la germana fronto.
  Oni devas rimarki, ke la nazioj profitis la fakton, ke sovetiaj trupoj eniris la batalon rekte de la trajnoj kaj batis ilin en partoj. Ĉi tio, kompreneble, havis negativan efikon sur la kurso de la milito.
  Ankaŭ Stalino estis nervoza kaj teruris - li postulis teni Kaŭkazon je ajna prezo.
  Resume, la heroa defendo de Stalingrado ne funkciis kaj ĉio disfalis. Kaj eĉ la foresto de japanaj dividoj en la Malproksima Oriento ne helpis.
  La germanoj moviĝis laŭ la marbordo de la Kaspia Maro, al Dagestano. Por malhelpi ilin kolekti polvon - sed la fortoj estas neegalaj, krome, la Ruĝa Armeo spertis grandajn malfacilaĵojn kun provizoj. Kaj ŝi enfalis. Kaj la Krauts aktive bombardis.
  Usono preskaŭ ne tuŝis la Trian Reich, distrita de la venkoj de Japanio. Britio iom malfortiĝis, kaj ankaŭ ne ekhavis problemojn! Nun la germanoj havis tro da aviadiloj kaj povis vere premi ilin.
  Stalino montris siajn plej malbonajn kvalitojn kaj tro ofte perdis la humoron kaj kriis, sed ne faris la plej bonajn decidojn.
  Do la perdo de Kaŭkazo fariĝis neevitebla.
  Jam okazas batalo ĉe la landlimo kun Azerbajĝano.
  Sovetiaj knabinoj batalas senespere. Ĉi tie la belulinoj senespere batalas.
  Kaj ili ne retiriĝas kaj ne rezignas. Kaj ili rampas ĉirkaŭ sia malantaŭo.
  Nataŝa, Zoja, Augustina kaj Svetlana trenis la germanan generalon de la malantaŭo. Ĉi tio estas mojosa. La knabinoj metis lin sur liajn genuojn kaj devigis lin kisi siajn nudajn piedojn. Li frapis ilin kun granda entuziasmo! Kaj li lekis la kalkanojn de la knabinoj.
  Militistinoj ĝenerale estas tiel seksaj kaj ĉarmaj. Tiam ili donis la Fritz-batalon.
  Natasha tranĉis per eksplodo, fortranĉante la naziojn. Ŝi ĵetis obuson per la nuda piedo kaj pepis:
  - Por granda gloro!
  Zoja ankaŭ pafis kaj knaris:
  - Por la Patrujo kaj Stalino!
  Ŝi prenis ĝin kaj ĵetis la obuson per la nudaj piedfingroj. Ŝi disĵetis la naziojn kaj kriis:
  - Por USSR!
  La knabinoj estas tiel belaj kaj mirindaj.
  Aŭgusteno ankaŭ ĵetis grenadon per sia nuda piedo, kaj elmontrante la dentojn, ŝi prenis ĝin kaj siblis:
  - Mi tiom batalas! Kiel terminanto!
  Kaj Svetlana ankaŭ lanĉos ion tiel mortigan kaj detruan per siaj nudaj piedfingroj. Kaj denove li kantos:
  - Nia amikeco estas monolita, kaj tion ĝi signifas!
  Kvar, ili tiel batalas - jen knabinoj! Amuzaj belulinoj montras siajn longajn langojn kiel respondo.
  Militistoj de la plej alta kategorio. Kaj kiel ili batos vin, kaj kiel ili krios al vi.
  Ili dispremas la germanojn kiel berojn per premo.
  Nataŝa pafis, ĵetis obuson per la nuda piedo kaj kantis:
  - Ni estas batalantoj de lumo kaj la ruĝa standardo!
  Zoya ankaŭ lanĉis la murdinton per siaj nudaj piedfingroj kaj blasfemis:
  - Kaj ni batalos por Lenin!
  Kaj tiam ŝi frapis Aŭgustinon, montrante la dentojn:
  - En la nomo de granda ĝojo!
  Kaj tiam Svetlana pafis kaj ĵetis grenadojn per la nudaj piedoj, muĝante:
  - Ni prenos ĉi tion kaj turnos ĝin!
  La kvar aktive laboras kaj pafas. Nu, ĉi tiuj ja estas knabinoj, kiuj scias multon pri ekstermado. Kaj ili ne batalas tiel.
  Kaj kiel devus esti por veraj terminantoj... Altflugaj militistoj. Kaj ili havas pasion por detruo.
  Nataŝa denove ĵetis obuson per la nuda piedo kaj siblis:
  - Mi komprenas ĉi tiun mondon perfekte kiel pligravigon de la klasbatalo!
  Zoja ankaŭ siblis, ĵetante mortigan, karnŝiran obuson per siaj nudaj piedfingroj:
  - Kiu domo havos ruĝan flagon!
  Kaj tiam Aŭgusteno donis sian vicon. Ŝi falĉis la naziojn kaj ĵetis obuson per la nuda piedo - siblante:
  - Bonega spaco, jen nia tero kaj ni ĉiuj!
  Militistoj vere kapablas disŝiri eĉ hejtkuseneton.
  Kaj tiam Svetlana forpuŝas obuson per la nuda piedo, ekbruligas kaj diras kolere:
  - La fajro kaj la ŝancelĉevalo estas furiozaj!
  La knabinoj, kompreneble, estos ŝaltitaj. Kaj ili batas kapojn.
  Kaj ĉe la germana flanko, la skipo de Gerd batalas sur la T-4. Denove, kiam ĝi komenciĝas, vi ne varmiĝos kaj vi ne povos subpremi tian premon. La knabinoj havas tian inferan fajron en siaj okuloj.
  Ili pafas sin kaj donas neniun ŝancon de savo. Kaj vi ne povas rezisti iliajn blankajn, perlajn dentojn.
  La militistoj estas agresemaj kaj hurlas:
  - Sovaĝa aromo! Ni sendos ĉiujn malamikojn al la infero!
  Gerda ekpafos, trafos la tridek kvar kaj knaris:
  - Estontaj venkoj!
  Charlotte premas la ellasilon per siaj nudaj piedoj kaj gluglas:
  - Ni disŝiros vin!
  Magda ankaŭ pafis, detruis la T-26 kaj diris:
  - Ni malkaŝos ĝin.
  Kaj ŝi skuis la nudajn piedfingrojn.
  Kaj Kristina ankaŭ premas la nudajn piedojn sur la pedalojn kaj siblas:
  - Saluton por nia festo!
  La knabinoj, kompreneble, estas preskaŭ nudaj en bikinoj kaj nudpiedaj. Kaj samtempe ekstreme sekseca.
  Kaj ili faras atakojn per sia ne tre perfekta, sed efika T-4. Kaj ili pafas al la malamiko. Ne cedu al tiaj knabinoj en io ajn! Kaj kiel ili nudis la dentojn. Kaj kiel ili faras vizaĝon!
  Gerda muĝas al si, pafante per la nudaj piedfingroj:
  - Gerda amas mortigi, ĉi tiu Gerda!
  Kaj denove pafas obusojn.
  Kaj tiam Charlotte pafas laŭvice kaj muĝas, batante la tridek kvar:
  - Mi disŝiros iliajn stomakojn!
  Kaj kun nudaj piedoj li rekomencos.
  Kaj tiam Kristina aldonos la murdinton. Ankaŭ uzante nudajn piedfingrojn.
  Kaj ĝi bruos:
  - Mi estas la enkorpiĝo de agresemo!
  Kian talion ŝi havas, kaj skulptitajn abdominalojn!
  Kaj tiam Magda prenos ĝin kaj vangofrapon kaj muĝos:
  - Banzai!
  Kaj ŝiaj kruroj ankaŭ estas nudaj kaj ĉizitaj!
  La kvar germanaj virinoj puŝas sin kaj vere venkas. Ŝi havas tiom da agresemo kaj vigleco.
  La militistoj uzas la vergon kaj pafas. Ili ne lasas la Ruĝan Armeon iri.
  Kaj ankaŭ inaj pilotoj batalas sur la ĉielo, kaj ili montras tion. Ke ilia spirito estas nemezurebla.
  Jen la plej nova germana Focke-Wulf. Gertrude estas sur ĝi. Kaj ĉi tiu knabino montras, ke ŝi estas pli malvarmeta ol viroj. Tiel li draŝas la faŝistojn. Ne donas al ili la plej etan kompaton. Gertrude komencis la veran batalon.
  Kaj li pafas sovetian jakon kaj krias:
  - Mi estas bonega knabino!
  Tiam li prenos ĝin kaj montros sian langon. Kaj denove li prenos totalan ekstermon. Ĉi tiu estas la knabino. Kaj ankaŭ nudpiede kaj en bikino. Kaj tiam LAGG pafis kaj denove muĝis:
  - Piloto pafanto!
  Kaj li ridos je la supro de siaj pulmoj. Kaj tiam li demetos la PE-2. Tia knabino, de la plej mojosa amplekso kaj klaso. Tiam ŝi denove faris manovron kaj detruis la Jakon per aerkanonoj. Kaj ĝi provos .
  - Mi estas la lupino de la ĉielo!
  Kaj kiel li nudas la dentojn! Kaj kiel fariĝi sovaĝa! Kia avino! Baba al ĉiuj virinoj!
  Sed, kompreneble, ankaŭ la faŝistoj klopodas ataki en la sudo.
  Tie, precipe, la piloto Helga batalas sur la ME-109. Kaj tiel sukcese ke fragmentoj forflugas de la britoj.
  Knabino batis Mustangon kaj kantis:
  - Siringa nebulo flosas super ni!
  Ĝenerale, kiel bone estas batali nudpiede kaj en bikino. Kiel praktika tio ĉi estas! Kaj ĝi estas tre oportuna.
  Helga estas piloto. La Fuhrer estis sufiĉe saĝa por aŭskulti konsilojn kaj permesi knabinojn sur tankoj, aviadiloj, kaj en la armeo. Kaj kiom pli bonaj aferoj iris por la Krauts.
  Ili mem ne atendis, ke virinaj korpoj estas tiel efikaj. Ĉi tie Helga fame akiras impeton kaj kontojn.
  La knabino premas la pedalojn per la nudaj piedoj kaj muĝas:
  - Mi estas tiel rava bovineto!
  Helga malflugigas du pliajn anglajn aviadilojn kaj grincas:
  - Malantaŭ mi estas germanaj soldatoj en vico!
  Kaj ŝi ankaŭ pafis bombiston! Kia knabino! Al ĉiuj knabinoj, granda kaj malvarmeta militisto. Se ĝi ekstermas, ĝi ankaŭ faras tion sen iu ajn ceremonio aŭ kompato.
  La knabinoj ĉi tie estas tiel seksaj!
  Kaj la trupoj de Rommel traŝiras la dezerton, sen atendado de la alveno de pliaj fortoj. Ni devas venki, do ni devas. La legenda komandanto "Dezerta Vulpo" jam kutimis batali kun superaj fortoj. Kaj ankaŭ liaj soldatoj estas tiaj. Jen, ekzemple, elektita firmao de inaj SS-militistoj. Ili estis translokigitaj komence de decembro, kiam la fronto krevis, la germanoj retiriĝis, kaj la britoj, male, trarompis, liberigante Tolbuk, kaj minacante deĵeti la Germanan Armeon de afrika grundo.
  Tiam la posedita Fuhrer proponis: translokigi inan batalionon de tigrinoj. Ne ĉar la sinjorinoj ŝanĝos la potenco-ekvilibron, sed por ke viroj, precipe italaj viroj, sentos honton kaj ili batalos multe pli agreseme kaj pli lerte. Post ĉio, se la elitaj knabinoj, malmoligitaj de severa trejnado, estas antaŭen, tiam la viroj tre hontos.
  La militistoj batalis en nur bikino, uzante specialajn kremojn por protekto. Dum ses monatoj iliaj nudaj, knabinecaj piedoj fariĝis tiel kornecaj, ke ili ne timis la sablojn varmaj kiel pato, kaj de la sunbruno ilia haŭto akiris malhelan ĉokoladan koloron. Kaj multaj jam havas dekojn da kadavroj malantaŭ si.
  Margo kaj Shella estas du junegaj, sed jam batal-harditaj arjoj. Ili estas la plej junaj en la firmao, sed en ses monatoj ili jam gajnis la Feran Krucon, Unuan Klason (duan klason, ĉiuj en la bataliono jam havis ĝin), ili estas senkompataj kaj afablaj.
  Margot havis hararon la koloron de fajro, kaj Shella estis neĝblanka blondulo kun tuŝo de mielo. Ĉi tie ili batalas, forpuŝante la atakon de kontraŭatakaj britaj tankoj. La Matildas, kun sia potenca kiraso, antaŭeniras. Poste estas traireblaj Cromwell kun eksplodemaj konkoj kaj pli malpezaj veturiloj. La knabinoj enterigis sin en la sablo. Senutile pafi tiajn tankojn fronte. Ni devas eviti ke ili estu rimarkitaj, kaj tiam...
  "Matilda" kaj "Kromwell" pezas ĉirkaŭ tridek tunojn, kaj kiam ili pasas trans tranĉeojn fositajn en la argila sablo, ĝi fariĝas timiga. Ĝi verŝas malsupren sur viajn nudajn, sunbrunigitajn kolojn, kaj vi sentas la teruran pezon de la bastardaj maŝinoj sur vi. Jen la sama "Cromwell", tipa fero kun 70 mm klinita kiraso, kiun eĉ 88 mm pafilo ne ĉiam povas preni. Ĝi odoras kiel brita, tre akra benzino kaj motoroleo. La knabinoj havas siajn proprajn surprizojn, facilajn problemojn. La plej unuaj modeloj de Faustpatronoj. Ĉar viroj, kiel kutimas, lasas la sinjorinojn iri unue, do ili provas la plej novajn kaj, kiel atendite, promesplenajn armilojn.
  Sed ili ankaŭ metis la knabinojn, kontraŭe al la hipokrita slogano de naziismo: "milito estas afero de viro, paco por virinoj!", en la dikon.
  Tamen, la infanterio malfruis, kio signifas, ke ekzistas ŝanco sidi en la tranĉeoj kaj venki.
  Ŝela diras flustre, timante terni pro la sablo falanta de la tranĉeo ŝtopanta ŝiajn naztruojn:
  - Nur maljuniĝo sur la batalkampo permesos al vi eviti fermentadon de la ĉampano de venko, kiu putris pro maltrafitaj limdatoj!
  Margo konsentis:
  - Kiu ne havas paciencon, tiu spertos la acidvinon de la malvenko kaj la amaran trinkaĵon de la perdo!
  Sed la Matildas, Cromwell kaj dekduo da malpezaj Mungoj jam estas malantaŭ ili. Nun venis la horo de rikolto.
  Ŝela, kies iam perla hararo griziĝis pro polvo, kaj ripozigas siajn nudajn kalkanojn sur la varma sablo, mense turnas sin al la Virgulino Maria kaj aliaj sanktuloj, dirante: Ne lasu min. La fingro premas la klakon glate tiel ke la akumula ŝargo iras rekte en la benzinujon.
  Margo tiras la ellasilon kun si, ankaŭ malrapide. Post kio ambaŭ knabinoj batas unu la alian per siaj manoj. La ŝargoj trafas rekte en la postaĵon, post kio la benzinujoj eksplodas. Oranĝaj flamoj ŝprucas kiel ŝaŭmo de ondoj tra la aero, kaj ies malbenoj aŭdeblas.
  Tiam la mallongaj muzeloj de britaj tankoj estas kunvolvitaj de la ŝokoj en strangajn tubojn.
  Kaj tigrinaj knabinoj kuraĝe ĵetas grenadojn al malamikoj. Kaj fragmentoj flugas en ĉiuj direktoj, traŝirante la kirason kiel fajra kata piedo, detrua fluo de akumulaj partikloj.
  Jen virina kolerego, dirante, ke germanaj virinoj neniel karakterizas sin per trankvileco. Kaj ili scias batali... Kaj la atako sufokiĝu.
  Estas multe pli facile forpuŝi la atakon de infanterio, konsistanta, kiel regulo, el araboj kaj nigruloj rekrutitaj per atakoj aŭ diversaj promesoj. Vidante ke la tankoj estis batitaj senkonscie kaj ekzistis grava rezisto antaŭe, ili retiriĝis reen ĉe la unuaj perdoj.
  Nu, kaj tiam ili tute turnas sin al ĝenerala flugo. Ĉar ĉi tio estas la stilo - ofendu la malfortulojn, tiel estu por la monstroj!
  Kiam la atako finfine estingiĝis kaj la knabinoj daŭrigis sian kuron tra la dezerto vespere, ili havis konversacion dum ili marŝis. Shella demandis al Margot:
  - Ĉu vi pensas, ke ni ankoraŭ estos en Aleksandrio?
  La fajromilitisto respondis memfide:
  - Mi pensas, ke plej malfrue en novembro, aŭ eble en oktobro, ni finfine okupos Egiptujon.
  Shella logike kaj ne atentante la jukadon en siaj kalaj plandoj, de la varma sablo, sugestis:
  - Kiam ĉi tiu najlo en nia subventro , la bazo en Malto, estas detruita, la provizo pliboniĝas, ĉar novaj unuoj alvenos, la malamiko ne plu havos ŝancon.
  Margot ĉirkaŭrigardis por vidi kiom da tempo restis la suno antaŭ ol ĝi subiris. Por fine kuŝi kaj dormi bonan nokton. La proksimeco de la ruĝiĝanta stelo al la horizonto trankviligis la militiston. Ŝi maldiligente rimarkis:
  - Mi pensas, ke la Fuhrer ne maltrafos ripeti la grandiozan surteriĝon sur Kreto post Peruo- Habor kaj Midway . Nur ĉi-foje ili efektive malkonstruos Malton.
  Ŝela kriis al la ĉielo kun malbeno:
  - Ke la Ĉiopova transformu ĉiujn britajn bazojn en inferon.
  La suno finfine kaŝiĝis malantaŭ la horizonto, la plej malvarmeta tago de la jaro, la 21-an de oktobro, finiĝis. Kaj kun ĝi komenciĝis Operacio Polusa Urso. Kial blanka? Ruza misinformado por pensigi homojn, ke ni parolas pri la nordo, sed fakte la disbatanta svingo de la boksisto estas en la sudo.
  La plej granda brita bazo vere aspektis kiel infero. Ĝi estis atakita de pli ol mil bombaviadiloj kolektitaj de la tuta orienta fronto kaj ricevinte decan batalsperton, kune kun eskortbatalantoj. La britoj, kompreneble, batalis delonge, sed ili ne atendis tian potencan amasan atakon. Efektive, kiu kredus, ke la Krauts decidus elmontri la fronton, eĉ se la malamiko provizore trankviliĝus. Sed la britaj soldatoj nun estas batataj senkompate. Ekzemple, iliaj ŝipoj estas atakitaj de la Yu-87, la fama "aĵo". Ne tre rapide, sed posedante la plej altan (por ilia tempo) bombadprecizecon, ili turmentas la britan floton kaŝitan en la golfoj. Pli modernaj Focke-Wulfs ne malproksimiĝas, inkluzive de la legenda von Rudel mem, la reĝo de atakaviadiloj. Konata pro la sinkigo de la plej potenca sovetia batalŝipo, la batalŝipo Marat.
  Ekzemple, kaporalo Rikardo vidas vulturojn ruliĝantajn laŭ monteto kiel sledo. Multaj germanaj bombaviadiloj eliras el glacitruo kiel predfiŝoj. La jam matura anglo pro timo pendas la telefonon. Li neniam vidis tian teruran vidaĵon. La sirenoj sonas tre malfrue, post kiam la bomboj eksplodis. La eksplodondo ĵetas supren britajn soldatojn, distranĉitaj brakoj kaj gamboj flugas en malsamaj direktoj. Unu el la feraj kaskoj ruĝvarmis kaj trafis la oficiron en la vizaĝon. Kaj kiel li krias:
  - Churchill estas kaput! Hitler estas mojosa!
  La britaj kontraŭaviadilaj kanonoj ne ekpafis tuj, sed nur kiam miloj da bomboj falis samtempe. La malamiko kalkulis ĉion ĝuste: eĉ ne unu bombo devas malŝpari. Do premu la malamikon kaj batu. Ĉiuj sektoroj estas antaŭmarkitaj sur la mapo. Cetere, la insolentaj britoj eĉ ne ĝuste alivestis sin. Multaj el iliaj kontraŭaviadilaj kanonoj staras en klara vido kaj estas la unuaj se temas pri esti balaitaj.
  Ĉi tie la barelo de 85-mm kontraŭaviadila kanono, tridek du futojn longa, estis ĵetita supren kaj fleksita en la aero kiel stirilo. Post kio ĝi kraŝis, disbatante kvin anglojn. Unu el la nigruloj havis sian ventron disŝirita kaj liaj intestoj elfalis.
  Kaj bomboj falis, kaj ĉio ekbrulis, bruis brula magazeno, ili komencis eksplodi, disĵetinte obusojn preskaŭ sur la tutan skeleton, poste alia magazeno estis trafita. Por supre, la sirenoj instalitaj en la karingoj de la Yu-87 kaj Focke-Wulf hurlis ĝene, kaŭzante sovaĝan hororon inter la nigruloj kaj araboj de inter la koloniaj trupoj. Sed ŝajnas, ke blankuloj same timas.
  Ekzemple, du britaj fregatoj koliziis, tiel ke la vaporkaldronoj bruis. Kaj eĉ la derompaĵoj de la ekflugantaj fregatoj eksplodis en la aero kiel minitaj kampoj, kaj la krozŝipo simple sinkis ĝis la fundo.
  La angla tanko "Cromwell" kun mallonga muzelo, sed kun deca rapideco kaj sufiĉe potenca fronta kiraso, akcelis en paniko kaj ramis sian propran magazenon, eĉ disbatante dekduon da siaj propraj ekscititaj soldatoj survoje. Kaoso kreskis. La angla aviadilŝipo komencis mallaŭdi, kaj la potenca drednaŭto ekpafis... ĉe la marbordo, kie svarmis ĝiaj propraj soldatoj.
  Kaj en ĉi tiu submondo, du homoj restis tute neĝenataj. Unu el ili estis indiano, malrapide ŝaltanta pipon, kaj la alia estis virino, klare araba origino, sed en armea uniformo. La du el ili ne atentas la rapidan morton. Aŭ pli ĝuste, tuta hordo da rajdistoj de neniigo ludis nekutiman kartludon. Ĝi estis ludo de kvindek du kartoj kun ŝerculoj, kaj eĉ laŭ la reguloj inventitaj de la ruĝhaŭtulo mem.
  Araba virino deklaris:
  - Tamen estas multe da bruo! Kaj kial krei tian panikon?
  Unu el la soldatoj, kun la dorso tranĉita de ŝrapnelo, preskaŭ kuris en la indianon, sed li estis senzorge forĵetita kiel katido. Gutetoj da sango falis sur la ruĝhaŭtan vizaĝon kaj li lekis ilin, ridetante. Tiam li rimarkis:
  - Brui estas por malfortaj, palavizaĝaj homoj. Ni apaĉoj pensas tiel - se ne estas malamiko, tiam malamiko aperas - eĉ pli bone!
  La malhela virino rimarkis:
  - Ĉi tio estas tipa malforteco de tiuj, kiuj konfesas la kredon de Kristo. Ili ŝatas paroli pri ofero, sed ne oferas sin.
  La indiano kapjesis rapide:
  - Ordo estas konstruita sur fundamento, kie la cemento estas kredo kaj la sablo estas volo! Fido estas oro koro, kaj volo estas fera pugno! Nur palvizaĝaj homoj havas nek unu nek la alian.
  . ĈAPITRO N-ro 5
  Kaj ankaŭ estas knabino sur la germana bombaviadilo. En ĉi tiu kazo Viola. Tre bela blondulino, kaj ŝia partnero estas Nicoletta. Kaj ambaŭ knabinoj estas tre seksaj. Bombo estas faligita de alteco. Kaj ankaŭ la militistoj estas nudpiedaj kaj en bikinoj.
  La knabinoj muĝas al si:
  - Ni estas tiaj ŝtelistoj, ke ni estas superhomoj!
  Nicoletta ankaŭ kraĉas bombojn el la fuzelaĝo. Kaj detruas la malamikon. La britoj ricevas ĝin tiel.
  Viola ankaŭ lanĉos murdan bombon de supre. Kaj li mortigos la batalantojn de la Leona Imperio.
  Kaj ankaŭ kiel ĝi fartas:
  - Mi enigas timon en Britujo!
  Kaj li skuas sian nudan piedon. Kaj kantu:
  - Ni disŝiros Churchill!
  La knabinoj de Yu-188 estas tre lertaj je ĵetado de bomboj. Ilia aŭto estas nova kaj pli progresinta. Ĝia pafildezajno estas tre rapida pafado.
  Do la knabinoj kaj angla batalanto estis pafitaj.
  Ilia aviadilo estas sufiĉe rapida. La militistoj denove uzas siajn nudajn piedojn por liberigi detruon.
  Aldviolono muĝas:
  - Mi pelas ĉiujn miajn malamikojn en la ĉerkon!
  Nicoletta hurlas:
  - Kaj mi ĵetas la malamikon!
  Kaj kiel li povas preni kaj skui siajn nudajn piedojn!
  Ĉi tiuj estas la knabinoj kaj kiel ili batas malamikojn. Kaj ne ĉesu. Veraj arjoj.
  Kaj kiam ili tordas kaj skuas siajn nudajn macojn.
  Kaj ili denove ĵetas bombojn.
  Kaj estas knabinoj ĉi tie, en aliaj aviadiloj. Jen Eva ĵetas bombojn. Detruas la anglan kaj kantas:
  - Mi estas tiel bonega!
  Kaj Eva ankaŭ pedalas per la nudaj piedoj.
  Sed Viola denove ĵetos la bombon kaj muĝos:
  - Mi estas sovaĝa knabino, mi volas dek virojn en horo, kio estas tre mojosa kaj mirinda!
  Pluraj brulantaj britaj soldatoj rapidis en la akvon por forlavi la flamojn. Ĝi eĉ boliĝis pro eniro en la akvon, aŭdiĝis kriegoj kaj sovaĝaj ĝemoj. Kaj sangaj rondoj rampis trans la marŝaŭmon, unue dikaj, poste iom post iom etendiĝis kaj paliĝis. Kaj la militistoj de tio, kio iam estis la plej granda kaj plej vasta imperio sur la Tero, perdis sian homan aspekton. La araba virino malestime snufis:
  - Kaj ĉi tiuj viroj devigas nin porti burkon!
  La ruĝulo, ruze strabante, rimarkis:
  - Ŝajne via minaca rigardo timigas ilin!
  La araba virino nudigis siajn dentojn sarkasme kaj diris:
  - La mildeco de virino similas al la forteco de kiraso, nur multe pli mortiga kaj multflanka protekto!
  La germanoj preferis tuj ataki per ĉiuj fortoj, la taktikon de boksisto, kiu, kalkulante je la malamika nepreteco, tuj per sia tuta forto rapidas al la malamiko. Kiam dekoj da malamikaj aviadiloj brulas ĉe flughavenoj, nekapablaj ekflugi. Kiam siaj propraj bomboj eksplodas ene de la Lancaster, detruante ĉion ĉirkaŭ ili. Malmolaj sed efikaj taktikoj. Do la simfonio de la submondo atingis la pinton de sia potenco, kaj tiam komencis trankviliĝi.
  Sed ĉi tio, kompreneble, ne finiĝis tie; la aera divido ekfunkciis. Dum la britoj estas post tia traktado, ili povas esti prenitaj varmeta entute. Feliĉe, surteriĝantaj glisaviadiloj jam estis fabrikitaj en la bezonataj kvantoj kaj metodoj por treni ilin estis fajnagorditaj. Eble la plej bona en la mondo hodiaŭ.
  Ili do flugas, ne kiel milvoj - pli malrapide, sed sufiĉe rapide, kaj eĉ akompanataj de la muziko de Wagner - la plej ŝatata ĉefverko de Hitler. Kiu alia vivanta memoris la filmon "Apokalipso", kie la usonanoj uzis ĉi tiun apartan muzikon atakante la vjetnamanojn. Kiel ĝi timigis ilin. Do jen Wagner, kaj tondraj motivoj, tra amplifiloj. La paraŝutistoj ŝmiris fosforon sur siajn vizaĝojn kaj pentris sin; ili aspektas timigaj, kiel la demonoj de sia submondo. Ankaŭ bazita sur psikologia efiko. Plie, kelkaj reakciiloj kaj kelkaj magneziaj blatoj estis aldonitaj al la fosforo por kaŭzi brilon almenaŭ por mallonga tempo. Tiel timiga, precipe kontraŭ la fono de la fumplena brilo kaj multaj fajroj. Ili eĉ havas maŝinpafilojn, ankaŭ kamuflitajn en formo de drakobuŝoj. Tiam la melodiaj germanaj kaj kaptitaj mitraletoj trafas. Kaj la falĉitaj, ŝiritaj vicoj falas al la botoj de la venkintoj. Kaj multaj simple preferas rezigni, malgraŭ tio, ke ekzistas multe pli da britoj ol germanoj.
  Hinda kaj araba virino kaŝis sin en malgranda, zorge kamuflita truo. Ruĝhaŭtulo rimarkis:
  - Nu, ni plugis ilin!
  La nigrahara virino estis surprizita:
  - Ĉu vi diras, ke ni? Eble vi celas nin?
  La hindo negative balancis la kapon:
  - Ne! Palavizaĝoj batas la britojn kaj ĉi tio estas bona signo! Kaj kiam venos la tempo, venos nia ferio! Kiam la indianoj liberigos sian kontinenton!
  La araba virino malestime snufis:
  - Ĉu vi hazarde postulas potencon super la mondo?
  La hindo ame, kvazaŭ klarigante al mense malfruiĝinta infano, ridetis:
  - Kiuj volas tro multe ricevi, kutime restas nenio! Do la granda kulero estas buŝakviga!
  La Führer, kompreneble, ne vidis, kion faras liaj falkoj kaj akcipitroj, sed principe li konjektis, ke la germana militmaŝino precize ellaboros ĉion. Ĝenerale, germanaj armeaj ofensivaj operacioj ĝis la Kursk Ardena Bulo estis aranĝitaj sur alta profesia nivelo. Iuj eĉ nomas ilin normaj. Estas eĉ strange, ke tia maŝino glitis kaj poste tute disfalis.
  Kaj la knabinoj vidas similan sonĝon, ian profetan vizion, interrompitan de severa ordono - leviĝu!
  
  
  CARO MICHAEL LA DUA
  Nikolao la 2-a estis viktimo de aŭtobombo en Japanio. Eĉ tiam li mortis kiam li estis heredonto de la trono. Fama atenco, kiu okazis en reala historio. Tsarevich Nikolao estis vundita, sed mirakle pluvivis.
  Sed neniu miraklo okazis. Ĉi tiu sorto, por la plej malfeliĉa caro en la tuta historio de Rusio. Nikolao mortis... Kaj kun li mortis la granda malvenkinto, kiu kompreneble senkonscie, sed tamen detruis la reĝan imperion kaj dinastion.
  Kaj en 1894, en la aĝo de dek kvin, Mikaelo la 2-a supreniris la tronon. Frato de caro Nikolao. La persono estas ĝenerale ne stulta, sufiĉe dura kaj kuraĝa. Miĥail Aleksandroviĉ Romanov komandis sovaĝan dividadon dum la unua mondmilito kaj distingiĝis en batalo. Ĝenerale, li estis pli malmola viro ol Nikolao, pli alta, kun pli esprimplena vizaĝo. Ĉu li estis pli saĝa? Nikolao la 2-a ne estas stulta, talenta homo. Sed ankoraŭ ne sufiĉe forta, fortvola, kaj naskita por esti reĝo. Plie, kompreneble, la problemoj de Nikolao la 2-a, precipe kun sia edzino.
  Miĥail ne estas pli stulta ol sia frato, kaj plej grave, li estas pli bonŝanca... Nu, Nikolao, ankoraŭ malbona nomo por caroj. Kaj Nikolao estis la unua, kiu malsukcesis. De la komenco mem, la Decembrist-ribelo. Tiam la malsukcesa komenco de la milito kun Irano. La venko estis gajnita, sed ne estis multaj konkeroj. Kaj Irano ne estas apriore rivalo de Rusio. Milito kun Turkio. Ankaŭ ne tre sukcesa komence. Kaj la venkoj kostis multe da sango. Kaj estas malmultaj konkeroj.
  Kaj poste la milito en Kaŭkazo dum preskaŭ kvardek jaroj kun Ŝamil. Kaj ĉi tio estas malbona, ekspansio frostiĝis. Kaj finfine, malvenko en la Krimea Milito. Kaj laŭ onidiroj, caro Nikolao estis la unua, kiu memmortigis sin.
  Jes, tiu reĝo estis malbonŝanca. Mikaelo la Unua... Reĝis en la Tempo de Problemoj. Li savis Rusion. Li konkeris kelkajn urbojn el Pollando. Faris iom da progreso en Siberio. Li tamen ne longe vivis. Sed la reĝo estis, ĝenerale, normala. Kaj sen seriozaj pikoj.
  La politiko de Miĥail Romanov estis la sama kiel tiu de Nikolao la 2-a: ekspansio en Ĉinion kaj Orienton. Konstruado de Port Arthur. Diplomatio kun Germanio, preparo por milito kun Japanio. Kompreneble, estis evidente, ke ni ne povus malhavi militon kun la Lando de la Leviĝanta Suno. Domaĝe, ke ŝi aktive armis sin. Kaj la juna caro volis gloron, volis konkeron, volis krei Flavan Rusujon. Krome, estis evidente, ke Ĉinio promesis fariĝi kolosa potenco en la estonteco, kaj estus pli bone dividi ĝin nun. Dum ĝi estas fragmenta.
  Japanio atakis la rusan eskadron en Port Arthur.
  Tiam admiralo Makarov estis sendita. Ĉi-foje ne estis morto. Parte ĉar Miĥail ne permesis al Tsarevich Kirill enmiksiĝi kun Makarov kaj li ne estis sur la ŝipo. Kaj tio iom ŝanĝis la itineron.
  Admiralo Makarov trejnis la eskadron. Tiam, kiam la japanoj estis kaptitaj en minejoj, li povis ataki la togolandan floton.
  La marbatalo finiĝis en konvinka venko por la rusa floto. Tamen, poste, la japanoj tamen sieĝis Port Arthur. Sed ne longe. Miĥail forigis Kuropatkin, nomumante pli junan kaj pli kapablan komandanton. Kaj denove venkoj estis gajnitaj surtere.
  Japanio, ĝenerale, estis venkita surmare. Kaj tiam la trupoj alteriĝis.
  La samurajo kapitulacis. Rusio reakiris la Kurilajn Insulojn, konkeris Tajvanon, kaj Koreion.
  Poste, kelkaj ĉinaj provincoj libervole iĝis parto de la imperio, formante Zheltorossiya. La reĝa imperio disetendiĝis kaj prosperis.
  Neniu Dumao, neniu nenecesa demokratio. Ne vivo, sed graco! Rapida disvolviĝo de la lando. Sed nature la unua mondmilito estis neevitebla. Kaj nun venis la horo de la drako.
  Sed en ĉi tiu tempo Rusio jam havis malpezajn tankojn "Luna"-2, pezajn tankojn "Petro la Granda", desegnitajn de la filo de Mendeleev, kaj la plej potencajn bombistojn en la mondo: "Svyatogor" kaj "Ilya Muromets". Tia estis jam la potenco!
  Kaj la rusa armeo komencis venki de la unuaj tagoj. Kaj la nombro de caraj trupoj, pro tio, ke Ĉinio jam estis duone aneksita, estis granda.
  Rusaj trupoj venkis la germanojn en orienta Prusio kaj ĉirkaŭis Königsberg. Ili prenis kaj Lvovon kaj Przemysl tuj. Rusio havis tro multajn soldatojn, kaj grandan nombron da malpezaj, moveblaj tankoj. Kiu ne havis egalulon kaj montris enorman forton. Unu armeo post alia falis.
  La rusa armeo jam kaptis Budapeŝton.
  Germanio trovis sin en malfacila situacio. Rusaj trupoj jam alproksimiĝis al la Oder. Italio ankaŭ deklaris militon kontraŭ Aŭstrio. Vere, la Otomana Regno eniris la militon kontraŭ Rusio. Sed ĉi tio fariĝis nur malvenko kaj malvenko sur ĉiuj frontoj.
  Rusaj trupoj jam transiris Oder. Kaj vintre ili komencis sturmi Berlinon. Estis nenio por teni la urbon. Do la germanoj ankoraŭ havas multe da forto ligita en Okcidento.
  Kaj Vilhelmo kaj lia ĉefsidejo haste deklaris pacon, aŭ pli ĝuste kapitulacon.
  La milito daŭris nur ses monatojn. Rusaj trupoj prenis Istanbulon. Kaj Türkiye estis okupita fare de la armeo de caro Michael II.
  Post kio paco estis finita en Peterhof. Aŭstrio-Hungario disiĝis kaj ĉesis ekzisti. Galegio kaj Bukovino iĝis rusaj provincoj. Ĉeĥio kaj Slovakio fariĝis regnoj gvidataj de caro Mikaelo la 2-a. Hungario ankaŭ rekonis la rusan caron kiel sia monarko.
  Krakovo kaj aliaj teroj eniris la Reĝlandon de Pollando. Orienta Prusio estis fortranĉita, Danzig fariĝis rusa urbo. Malgranda Azio, kaj la plej granda parto de Irako kun Bagdado iĝis rusa. La britoj ricevis nur la provincon de Basra kaj Palestino, kaj Francio ricevis sudan Sirion.
  Formiĝis ankaŭ la reĝlando Jugoslavio, en kiu Mikaelo la 2-a iĝis kunreganto. Mi kaptis iomete por mi kaj Italio. Tiel, Rusio povis iĝi grava konkerinto. Kaj suferis malgrandajn perdojn je malgrandaj elspezoj. Sed Germanio ankoraŭ devis pagi al Rusio la plej multajn kompensojn. Impona venko!
  . ĈAPITRO N-ro 2.
  Post tio estis pluraj pli malgrandaj militoj. Rusio kaptis la plej grandan parton de Afganio - la sudo iris al Britio, kaj du trionoj de Irano - la sudo ankaŭ estis brita. Tiam la caraj, francaj kaj britaj trupoj fine dividis la Saud-Duoninsulon. Hegemonio estiĝis. Japanio ankaŭ sukcesis preni kelkajn germanajn havaĵojn por si.
  Ĝis 1929, ekonomia kresko estis observita tra la mondo - la plej forta en Rusio. Sed la Granda Depresio sekvis. Jen kio venigis Hitler al potenco en Germanio.
  Ankaŭ en Rusio kreskis la revoluciaj kaj strikaj sentoj. Sed en 1931 nova milito ekis kun Japanio super Ĉinio. Rusio estis pli forta, kaj la floto estis komandita de la digna posteulo de admiralo Makarov - admiralo Kolchak.
  Venko, surteriĝo, kaj Japanio kun ĉiuj ĝiaj Pacifikaj havaĵoj fariĝis provinco de Rusio. Kaj caro Mikaelo la 2-a kaj ankaŭ la Imperiestro de Japanio. Jes, ĝi funkciis tiel bone. Sed la lukto por mondregado ne finiĝis.
  Hitler pligrandigis sian forton. Kaj ekestis koalicio: Germanio, Italio, Rusio, kontraŭ Britio, Francio, Nederlando, Belgio kaj Usono.
  En 1940, la cara armeo efektive finis la konkeron de Ĉinio kaj renkontis francajn, nederlandajn kaj anglajn posedaĵojn.
  Hitler komencis la militon la 22-an de junio 1941 invadante Francion. La Fuhrer havis bonegan planon kaj la genion de Mainstein. Rusio lanĉis ofensivon kontraŭ la britaj kaj francaj kolonioj en Azio kaj Afriko. Ĉi tio estas tiel kruela milito.
  Rusio jam okupis la unuan lokon en la mondo laŭ loĝantaro, ĝia armeo estis ekipita per la plej bonaj kaj plej altnivelaj tankoj kaj aviadiloj. Helikopteroj, ĉasaviadiloj, atakaviadiloj, bombaviadiloj, inkluzive de jetoj, jam estas en amasproduktado! Ĝenerale, iel ĉio iras bonege.
  Hitlero okupis Francion, Belgion, Nederlandon kaj Danion en monato kaj duono! La cara Rusio okupis Norvegion kaj Svedion. Same kiel Hindio, Hindoĉinio, suda Irano, la Saud-arabia Duoninsulo kaj eniris Egiptujon.
  La koloniaj anglaj kaj francaj trupoj distingiĝis pro sia malalta batalkapablo kaj havis tre malaltan armean spiriton - kapitulacante preskaŭ sen rezisto.
  Hitler mem volis translokiĝi al Afriko, sed Hispanio kontraŭstaris Germanion. Tiam la faŝistoj atakis la frankistan reĝimon kaj venkis ĝin. Kaj poste Portugalio. Post furioza atako, Ĝibraltaro estis prenita!
  Poste, Rusio kaj Germanio konkeris Afrikon. Ĉi tie, grandaj spacoj, ĝangaloj, dezertoj kaj manko de vojoj estis pli da malhelpo ol la rezisto de la malfortaj kaj konfuzitaj koloniaj trupoj de Britio, Francio kaj Portugalio.
  Okazis forkapto de teritorioj. Epizodaj bataloj, fokusa rezisto. Rusaj tankoj ankoraŭ estas la plej bonaj kaj kun bona manovro, precipe la meza: "Nikolai", kiu ricevis la nomon de Tsarevich Nicholas, mortigita de la japanoj.
  savis la samurajo Tsuda Sanzo , en Rusio ili malkonstruus monumenton al li kun la Eiffel-Turo en Sankt-Peterburgo. Aŭ eble vi nomis la tankon laŭ li.
  Ĉiukaze, "Nikolai"-3 estis relative malpeza tanko - malpli ol tridek tunoj, movebla kun dizelmotoro. Ĝia rapideco estis pli alta ol tiu de la legenda tridek kvar, ĝia fronta kiraso estis pli dika kaj pli dekliva, ĝia silueto estis pli malalta, kaj ĝi havis pli long-tuban pafilon, kvankam de simila 76-mm kalibro.
  Kion ajn vi diras, Rusio kaptis pli ol du trionojn de Afriko, la resto iris al Germanio kaj Italio. Kaj post masiva bombado en majo 1942, komuna rusa kaj germana alteriĝo de soldatoj en Britio sekvis. La batalado daŭris nur du semajnojn kaj Anglio kaj Irlando estis okupitaj.
  Kaj monaton poste ili okupis Irlandon.
  Ameriko kondutis sufiĉe pasive, timante eniri tian danĝeran militon, sed tamen helpis Brition per rimedoj. Do Hitler, Mussolini kaj Mikaelo la 2-a decidis fini la plej ekonomie potencan potencon.
  Plie, Rusio havas komunan limon kun Ameriko laŭ Alasko. Kaj ili jam konstruis fervojon al Ĉukotko - kiu estas tre utila por la milito!
  Kaj nun la rusa, cara armeo moviĝos... Kaj eniros Alaskon. Sed usonaj tankoj eĉ ne iras kontraŭ la rusoj. Jen kio okazis.
  Rusaj trupoj komencis surteriĝi en Alasko la 1-an de septembro 1942... Kaj ili tre sukcese antaŭeniris.
  Rapide vastigante la ponton. Kaj kiel ĉiam, belaj rusaj knabinoj partoprenas en la bataloj.
  Ili estas sur la plej nova Nikolai-4-tanko. La militistoj estas nudpiedaj, portante nur bikinon. Kaj ili havas pli potencan 85mm longtuban pafilon: la tondro de Sherman.
  Jam estas novembro, neĝo falis, sed la belaj knabinoj: Nataŝa, Maria, Aŭrora kaj Svetlana, ne rekonas vestaĵojn kaj batalas preskaŭ nudaj.
  Ĉi tie la militistoj pafas kaj frakasas per preciza trafo de Sherman-ŝelo. Ili nudigis siajn dentojn. Nataŝa pafis kaj muĝis:
  - Mi batis ĉiujn pro la reĝo!
  Kaj kiel ĝi ankoraŭ pafas!
  Tiam Maria pafos, kaj tiel precize ke ŝi deŝiros la gvattureton de la Sherman.
  Ŝi prenis ĝin kaj tweetis:
  - Mi estas la knabino, kiu tranĉas metalon!
  Kaj tiam Aŭrora lanĉos ĵetaĵon. Kaj ankaŭ preciza kaj klara.
  La militisto grincas:
  - La plej alta aerakrobato!
  Kaj tiam Svetlana piedbatos vin per sia tuta furioza forto. Blonda knabino detruanto. Kaj kriegas:
  - Mi estas demono de la infero!
  Kaj la tutaj kvar faros sian direkton, moviĝante tra suda Alasko.
  Kaj jen la tanko Aleksandro-4, ankaŭ la plej nova modelo kun belaj knabinoj. Potenca 130-mm longtuba pafilo, eĉ ok maŝinpafiloj kaj skipo de kvin belaj knabinoj en bikinoj.
  Ili ankaŭ iras kaj pafas, frapas usonanojn, penetras Shermans.
  Alenka liberigis ĵetaĵon per siaj nudaj piedfingroj kaj kantis:
  - Por la gloro de caro Mikaelo!
  Pafante, Anyuta apogis, falĉante la amerikanojn:
  - Granda reĝo!
  Augustine ankaŭ batis, rompis la Sherman, siblante:
  - Por paco, laboro, imperio!
  Mirabela malfermis fajron poste. Ŝi ankaŭ rompis la kirason de la malamiko kaj siblis:
  - Por la nova rusa ordo!
  Kaj tiam la Olimpiko pafis la ĵetaĵon, kiam ĝi batis kaj muĝis:
  - Mi estas tia potenco kaj doloro por la malamiko!
  La knabinoj kondutas bone kaj pafas. En iliaj smeraldaj kaj safiraj okuloj la flamoj de la submondo.
  Kaj la plej nova tanko Aleksandro-4, nepenetrebla de ĉiuj anguloj, iras antaŭen kaj draŝas la usonanojn. Tia estas la prezento kaj senkondiĉa detruo.
  Kaj la knabinoj, frostas, kaj ili estas en nur bikino kaj preskaŭ nudaj-belaj! Ni kunportas katon!
  Alenka pafos obus al usona aŭto. Kiel li ramas ĝin kaj kantas:
  - Mi estas monda stelo!
  Kaj tiam Anyuta prenos ĝin kaj liberigos ĝin, detranĉos la malamikon kaj siblos:
  - Kaj gloron al la imperio!
  Kaj tiam Aŭgusteno estos trafita de obuso, falĉas la malamikon, rompos la kirason de la malamiko kaj knaris:
  - Mi estas ruĝhara kaj senhonta knabino!
  Kaj tiam Mirabela estos sandalita . Kaj li pafos mortigan ĵetaĵon al la malamiko. Li deŝiros la turon kaj krios:
  - Virŝafo de virŝafo!
  Kaj tiam okazos la belaj heroaj Olimpikoj. Ĝi pafos la plej mortigan el obusoj. Ĝi disbatos la malamikan tankon kaj krios:
  - Mi forbalaos ĉiujn!
  Jen venas tanko pezanta sepdek tunojn kaj detruas malamikajn redutojn. Kaj ĝi moviĝas facile en la neĝo - la motoro estas la plej nova - gasturbino! Oni ne povas tiel facile haltigi aŭton tiel.
  Alenka kantas:
  - Neniu haltigos nin! Neniu venkos nin! Rusaj lupoj disŝiras la malamikon! Rusaj lupoj - saluton al herooj!
  Kaj denove, uzante siajn nudajn piedfingrojn, premante la ellasilon, li trafas la malamikon. Kia knabino!
  Anŭuta ankaŭ falis per siaj nudaj kruroj kaj kriis:
  - Kaj mi estas bonega!
  Kaj tiam Augustine lanĉas ĵetaĵon kaj hurlas:
  - Mi estas sovaĝa knabino!
  Kaj Mirabela liberigos ion tute mortigan kaj muĝos:
  - Al novaj, neflekseblaj limoj!
  Kaj li montros sian langon tiel rozan kaj longan.
  Kaj tiam la Olimpikoj draŝos kaj frakasos la usonanojn, kaj faros ĝin tre bone.
  Nu, ĝenerale, klara venko estas videbla. Ĉi tiu batalo estas venkita kaj la rusaj kaj caraj trupoj antaŭeniras.
  Antaŭ la fino de decembro 1942, ĉio el Alasko jam estis kaptita fare de la cara armeo, kaj batalado okazis en Kanado.
  Aldone al tankoj, inaj pilotoj ankaŭ batalas en reagaviadiloj. Usono havas multe da aviado, sed ĝia kvalito estas tre malbona. Ne povas kompari kun rusaj jetoj. Kiu dispremas la malamikon kun la intenseco de terminatoroj.
  Kaj la knabinoj Anastazio kaj Margarita sur siaj aviadiloj "Ekaterina"-6 kiel efike ili kolektas kontojn.
  Anastazio malflugigas ok amerikajn aviadilojn per unu eksplodo de kvin aviadilkanonoj kaj kriegoj:
  - Mi estas nur superklasa militisto!
  Kaj kun nudaj piedoj li premas la pedalojn.
  Margarita malflugas dek usonajn aviadilojn en unu eksplodo kaj grincas:
  - Kaj mi estas eĉ klaso pli alta!
  Anastazio premas la ellasilon per siaj nudaj piedfingroj kaj flamas ĉe la malamiko. Ĝi trafos sep veturilojn de la usona armeo kaj grincos:
  - Mi estas tia militisto, ke la reĝo ĝojas!
  Margarita ankaŭ liberigos la murdinton kaj knaris:
  - Kaj ne nur la reĝo! Ni estas tre belaj!
  La knabinoj batalas kaj trafas malsamajn aŭtojn. Ili forĵetas la malamikon kiel mortajn musojn en rubujon. Kaj ili detruas usonajn aviadilojn.
  Anastazio faligis plurajn pliajn aviadilojn kaj grumblis:
  - Por la duobla reĝa aglo!
  Margarita, elmontrante siajn dentegojn, pepis:
  - Por tia mojosa afero!
  Kaj ŝi ankaŭ trafis dekduon pli da usonaj aŭtoj. Ĉi tiuj estas la knabinoj. Knabinoj amas mortigi. Kaj disŝiru ĝin!
  Kaj ĉi tiu paro funkcias...
  Movoj al teraj celoj. Kaj iru kun la Ŝermanoj, trapumante ilin. Kiel metala kudrilo. Kaj fendi la plej fortan feron kaj ŝtalon. Tiel okazis ilia falo.
  Anastazio pugnobatas plurajn Sherman'ojn kaj krias al si:
  - Mi estas knabino, kiu kapablas multon!
  Margarita ankaŭ draŝas la amerikanojn surtere kaj grincas:
  - Sed nenio haltigos min, kaj neniam haltigis min!
  Anastazio disbatas la malamikon, malkonstruas tankojn kaj krias:
  - Por la reĝo, kiu estas neniu pli saĝa aŭ pli malvarmeta!
  La knabinoj kompreneble estas belegaj! Kaj plej grave, en nur unu bikino! Kaj nevenkebla!
  Neniu povas venki aŭ haltigi la knabinojn!
  Anastazio, pafante, krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Mi estas la knabino, kiu rompas ŝtalon!
  Margarita, daŭrante pafadon, aldonas:
  - Kaj ajna metalo!
  La knabinoj flugas kaj pafas... Kvankam estas malvarme kaj vintro, tio ne malhelpas ilin. Batalado furiozas en Kanado.
  Anastazio denove pafas kaj muĝas:
  - Mi estas kiel knabo!
  Margarit aktive konfirmas kaj martelas kun la furiozo de pantero:
  - Mi estas tiu, kiu estas pli amuza kaj pli malvarmeta ol ĉiuj aliaj!
  La knabinoj, kiel vi vidas, vere multe kalkulas kaj havas nepriskribeblan bonŝancon!
  Ili kolektas duonnudajn biletojn! Kaj ili konas neniun ĉagrenon, neniujn dubojn! Ili havas multajn malsamajn opiniojn!
  Sed, resume, la belulinoj estis bonŝancaj. Ili kaptis kaj atakis kvarstelan generalon kun aviadila atako. Grandigaj belecoj. Ili fikos vin same!
  Kaj denove rusaj kaj germanaj tankoj moviĝas tra Kanado.
  Jen la ŝipanaro de Gerda, sur germana T-4. La aŭto estas sincere sufiĉe malforta kompare kun sovetiaj aŭtoj. Sed la knabinoj ne estas facilaj - ili batalas nudpiede kaj en bikinoj en la malvarmo. Kaj tio diras ion!
  Ni alfrontu ĝin, tiaj militistoj estas bonegaj! Ili ne konas dubojn kaj malfortojn! Safiroj kaj diamantoj brulas en iliaj okuloj! Tiaj belaĵoj ne cedos eĉ unu colo da tero al la malamiko! Ili estas sanktaj kaj malvirtaj samtempe.
  Ili movas sin kun kolosa energio.
  Kaj jen kiel ili dispremas la usonanojn.
  Gerda pafis uzante siajn nudajn piedfingrojn kaj pepis:
  - Mi estas sovaĝa knabino! Kaj tute ne virgulino!
  Kaj post tio li ekridas.
  Charlotte ankaŭ pafis de la kanono. Ĝi eble ne estas tro potenca, sed ĝi rapidas:
  - Mi estas kiel varma kaj mordanta abelo!
  Post kio la belulino prenos kaj montros sian longan langon!
  Kaj tiam Kristina vangofrapas kaj grincas:
  - Kaj mia kanto! Klykov batu!
  Kaj ankaŭ li nudos siajn lupajn dentojn kaj muĝos:
  - Estos nova venko!
  La militistoj vere estas tiel malmolaj kaj agresemaj. Kaj ili havas tiom da muskola forto kaj freneza kolerego.
  Kaj Magda ankaŭ trafos la malamikon. Ĝi frakasos Ŝermanon de malproksime, trafante ĝin tre precize fine-al-finon kaj muĝos:
  - Mi estas tiel bonega germano!
  La kvar, malgraŭ la fakto, ke la aŭto ne estas la plej bona, batalas sukcese.
  Kaj kial? Ĉar ili preskaŭ ne havas vestaĵojn! Kaj la militistoj tre bele detruas la malamikon.
  Gerda fiere notas:
  - Ni estas tiom indaj je la Fuhrer!
  Post tio la belulino denove pafos kaj nudos sian belan vizaĝon.
  La militistoj ĉi tie havas arjan spiriton. Kaj ili ne timas la malvarmon. Kvankam vintro en Okcidenta Kanado ankoraŭ estas tre malvarma.
  Sed nenio - nur nudpiede kaj preskaŭ nuda. Tiam estos bonŝanco kaj venko!
  Ĉi tiuj estas militistoj plenaj de fiera spirito.
  Eĉ nun la arjoj ne havas egalan en persistemo. Krom la rusaj knabinoj.
  Sed Nataŝa ĉe "Nikolai"-3, ankaŭ en bikino kaj nudpieda, pafis, turniĝis kaj ĉirkaŭiris. Ŝia tanko, tamen, estas pli bona ol la germana T-4. La batalado ĉi tie estas malfacila kaj tre agresema.
  La jankioj provas klaki reen. Sed Nataŝa terenbatis la "Sorĉistinon" kaj siblis kun rideto de perlaj dentoj:
  - Mi estas tia knabino, ke neniu alproksimiĝos al mi!
  Kaj Maria precize pafis al la usonaj tankoj. Li trapikos ilin kaj siblos per nuditaj dentoj:
  - Neniuj fortoj povas preni nin!
  Kaj tiam ankaŭ Aŭrora pafos laŭvice. La Sherman estis detruita. Jes knabino tion vi bezonas.
  Kaj tiam Svetlana faros sian kontribuon... Kiel ĝi vundos la usonanojn.
  Ankaŭ estas bataloj sur la maro. La rusa floto konkeras Filipinion.
  Kaj jen ankaŭ la teamo: nudpiedaj maristaj knabinoj. Ankaŭ preskaŭ nudaj belulinoj, en bikinoj. Estas vere, ke la vetero en Filipinio estas mirinda eĉ vintre - varma, ĉar ĝi estas preskaŭ la ekvatoro.
  Kaj knabinoj ĝuas batali kaj pafi. Kaj kuru ĉirkaŭ fulmante nudpiede, rondaj kalkanoj. La knabinoj ĉi tie estas simple ĉarmaj. La plej bona - bonega!
  Cetere, ili amas seksperforti kaptitojn! Ili ligas ilin al si kaj poste rajdas ilin. Kaj tiom, ke la kaptitoj perdas la konscion! Kaj ili aranĝas tutan ekstermon por si mem - aŭ pli ĝuste, ne por si mem, sed por siaj malamikoj.
  Tiaj malvarmetaj skipoj de duonnudaj knabinoj. Kaj nenio povas haltigi ilin aŭ dispremi ilin!
  La militistoj suriras amerikan krozŝipon. Ili saltas preskaŭ nudaj, nudpiede, kun muskoloj fleksiĝantaj sub sunbrunigita haŭto. Kaj ili furioze hakas la usonanojn. Kaj ili ne donas la plej etan ŝancon de postvivado.
  Kaj nun videblas la bela Stella kaj ŝia kunulo Masha. Ambaŭ knabinoj estas altaj, muskolaj blonduloj, kiuj hakas ĉiujn. Kio ne estas bato estas tranĉi kaj disŝiri korpojn!
  La knabinoj marŝas laŭ la usona ŝipo. Se ili mansvingas dekstren, ĝi estas strato; se ili mansvingas maldekstren, ĝi estas strateto!
  Kaj la knabinoj ne ĉesos ! Ili ne lasas al kontraŭuloj ŝancon! Kaj kio se ili muĝas kaj ekskuas siajn muskolojn!
  Kaj denove ili svingas siajn glavojn kaj hurlas:
  - Ni estas knabinoj por la caro, la patrujo kaj Miĥail Romanov!
  Kaj ili hakas ĝin kiel samuraja brasiko. Do Stella prenis ĝin kaj piedbatis la usonan oficiron en la ingvenon per sia nuda piedo. Li flugos pli alte kaj saltos eksterŝipen.
  La blonda terminanto donos:
  - Por miaj batoj, ili pagas kotizojn!
  Kaj denove li nudos siajn dentojn kaj ekbrilos siajn perlajn dentojn! Kia knabino! La plej suko kaj aromo!
  Kaj la knabinoj rapidas al si. Kaj ili pasas kiel la tajdo de tornado. Ili ne donas ŝancon al la malamiko. Ili havas kolosan potencon. Mallumo de diabloj kaj miloj da miloj da anĝeloj.
  Kaj jen venas Maŝa, kiu tranĉas tri kapojn samtempe per du sabroj! Ĉi tio estas knabino - knabino por ĉiuj knabinoj!
  Ambaŭ belulinoj tranĉis kvazaŭ ili martelus najlojn per glavoj. Kaj ne estas malforteco aŭ dubo en iliaj agoj. Movu por vi mem, sen retiriĝi aŭ rezigni. Justeco postulas unuigi la homaron. Unu imperio, unu krono, unu celo kaj ekspansio en la spacon.
  Ĝuste ĉi-momente, la unua artefarita Tera satelito estas lanĉita en orbiton. Jen li flugas ĉirkaŭ la terglobo.
  Kaj rusaj knabinoj en bikinoj batalas por si mem. Kaj ili ne estas malsuperaj al la malamiko. Kaj la usonanoj, distranĉitaj de la beluloj, falas. Tamen, knabinoj de la plej alta klaso kaj lerteco.
  Siatempe ili sukcesis batali en Japanio. Ili ankaŭ batalis ĉe altecoj. La imperiestro mem estis kaptita. Ili montris siajn kolosajn kapablojn. Ili havas tian pasion kaj tiom da muskola forto. Kompreneble, tiaj knabinoj estas miraklo de mirakloj!
  Ili tranĉis samurajon en la palaco. Kaj ili ankaŭ estis preskaŭ nudaj kaj nudpiedaj. Knabinoj, kiuj povis fari aferojn, kiuj surprizis siajn malamikojn.
  Kaj ili hakis ajnan viandon kaj montris sian arton. La militistoj, sen ia dubo, antaŭeniras.
  La kapon de usona admiralo estis detranĉita per sabro. Kaj kiel ridos la belulinoj, montrante siajn dentegojn.
  Kaj denove ili iras al la ofensivo kaj tranĉas sin. Tiaj militistoj estas veraj monstroj. Kaj sur la trono estas caro Mikaelo. La filo de Aleksandro la Tria, sed ne tiu. Pli bonŝanca, pli decida, pli fortvola, kaj ankaŭ talenta reganto .
  Sed, kompreneble, la sorto gravas, kaj plie eĉ pli granda fortikeco - Miĥail gvidis neplaĉan batalon kontraŭ korupto, kiu havis pozitivan efikon sur la armeo. Sed la plej efika scio estas uzi knabinojn en bikinoj por militaj celoj. Kaj knabinoj estas tre belaj kiam ili estas preskaŭ nudaj kaj nudpiede.
  Do la bataloj okazas kun diversaj gradoj de sukceso. Kaj belaj militistoj tre precize pafas, pli bone ol viroj. Kaj plej grave, kiam la knabinoj estas preskaŭ nudaj, ili estas preskaŭ nevundeblaj. Ili ne estas trafitaj per kugloj kaj konkoj. Tre forta armeo de militistoj. Tio estas mojosa. Estis la ideo de caro Mikaelo uzi knabinojn preskaŭ nudaj kaj nudpiede, kaj tio alportis venkon.
  Kaj knabinoj en bataloj ankaŭ ĵetis grenadojn kaj ponardojn per la nudaj piedfingroj. Kaj ili montris sian sovaĝan koleron.
  La knabinoj estas sufiĉe gajaj. Kaj tre bela, ludema, kaj fletpieda. Neniu povis teni ilin.
  La militistoj estas tre leporhundoj... La nudaj piedoj de knabino estas tre efika armilo. Sed kion ili povas fari? Multaj aferoj. La nudaj plandumoj mem ricevis energion de la tero kaj la belaj militistoj estis ludemaj.
  Mi devas diri, ke knabinoj estas la plej belaj en la mondo, ke ili estas kaj mirindaj kaj kun la furiozo de kobroj!
  La amerika krozŝipo estas kaptita. La kaptitaj viroj falis sur la vizaĝojn. Post tio la militistoj ŝovis la krurojn en la vizaĝon. Kaj ili devigis min kisi. Kaj la knabinoj kuis, kaj iliaj nudaj plandumoj, kiam ili lekis la langojn, sentis sin agrable kaj tiklaj.
  Sed la belulinoj ĝuis havi iliajn nudajn piedojn superŝutitajn per kisoj kaj iliaj kalkanoj kisitaj.
  Post kio la knabinoj ridos. Kaj ili nudigis la dentojn!
  Sed pliboniĝis, la knabinoj iom nudaj sunbanis kaj iris naĝi. Ĉi tiuj estas tiel belaj militistoj. Kiel vi povas preni tian kruron kaj kisi ĝin? Kaj leku ĉiun fingron.
  La knabinoj estas bonegaj.
  Jen denove la tanko Aleksandro-4 en batalo. Estas hasto kaj februaro jam venas. La trupoj pluiras. Pli kaj pli proksimiĝas al usona teritorio. La knabinoj estas tiel bonegaj.
  Ĉi tie Nataŝa pafas precize. Kaj ĝi trafas tre precize.
  La knabino pafas ege precize kaj krias:
  - Ni premos la malamikon!
  Maria poste pafas. Prenis kaj venkis la malamikon:
  - Mi estas bonega!
  Maria estas tre bela knabino, kaj tre aktiva.
  Kaj ŝiaj nudaj piedoj estas tre belaj kaj graciaj en sia erotismo:
  - Ni detruos la malamikon!
  Kaj Aŭrora estas tia knabino, kaj ŝi estas bonega, kun nudaj ventroj kaj mamoj, kaj tiaj ŝvelintaj skarlataj cicoj:
  - Mi trarompos la malamikojn kaj faros ĝin bonega!
  Kaj kiel li skuas la ruĝajn harojn!
  Kaj denove li piedbatos vin per siaj nudaj, ĉizitaj piedoj. Tiaj militistoj estas tre bonegaj!
  Kaj tiam Svetlana prenos kaj venkos la malamikon:
  "Mi amas la Caron kaj mi pendigos maŝon ĉirkaŭ la kolo de miaj malamikoj!"
  La knabinoj ridos. Kiel ili fariĝis leporhundoj kaj malvarmetaj.
  Usonanoj forkuras de knabinoj. Aŭ ili rezignas. Aŭ ili mortas. La militistoj estas tiel belaj, kaj tre nudpiedaj, kaj la knabinoj estas tiel mirindaj. Kaj batali en nur bikino estas agrabla kaj efika. Militistinoj estas tiel mirindaj.
  Nataŝa denove pafas al la amerikanoj kaj siblas:
  - Vi estas mia frato kaj mi estas via frato! Aŭ pli ĝuste mia fratino!
  Kaj denove li movas sian longan langon. Agresema ni diru militisto kaj beleco!
  Kaj tiam Anyuta skuas siajn nudajn mamojn. Kaj li krios kaj nudos la dentojn. Kaj li sendos obuson al la usonanoj. Kaj li prenos ĝin kaj fikos ĝin.
  - La belulino ĝin detruis! Kaj ĝi grincas:
  - Mi estas tiel bonega knabino!
  Bela knabino kaj amas sekson. Kaj ĉi tio estas bela!
  Kaj la knabino prenis ĝin kaj batis ŝin - ŝi grumblis:
  - Ni venkos kaj detruos la malamikon!
  Kaj jen Aŭrora piedbatos kaj batos:
  - Mi estas reĝo kaj bonega knabino!
  La militisto povas esti sufiĉe leporhundo.
  La knabinoj ridas al si mem.
  Sed Svetlana prenis ĝin tre malvarme. Kaj ŝi donis tiajn pagojn por la pereo de la malamiko, kaj kisis la demonojn;
  - Jen tia totalisma aerakrobato!
  La tanko estas tre lerta kaj mortiga. Li trafas la malfortan kaj altan Sherman. Do la bataloj ĉi tie estas favoraj al cara Rusio.
  Nataŝa denove estas kiel pafo. Kaj li kukas:
  - Por via idolo!
  Maria komencis pafi. La knabino estas tre bela kaj havas orajn harojn. Laŭ la aspekto.
  La knabino fikis, kaj celis siajn nudajn piedfingrojn kaj knaris:
  - Ĉi tio estas murdo por la reĝo!
  Kaj jen Aŭrora fikis la usonanon. Kaj la knabino estis, ni diru, vere ege agresema kaj grincis:
  - Por vera enŝipiĝo!
  Kaj nun la knabino montris sin vere forta.
  Kaj Svetlana estas agresema kaj batalema. Ŝi piedbatis per sia nuda kruro kaj disŝiris la malamikon.
  Kaj ŝi pepis, elmontrante la dentojn:
  - Mi estas sinjorino, kiu flugas kiel aglo!
  Do la knabinoj komencis fiki per sovaĝa forto. Kaj tia agreso de belulinoj ne povas ĉesigi. Sen retiriĝi aŭ kliniĝi.
  Nataŝa denove pafis kaj siblis:
  - Ĝis kompleta detruo!
  Kaj Maria, sen iaj najloj, multe pli sukcesis detrui siajn malamikojn, kaj komencis rompi siajn kontraŭulojn.
  Kaj tiam Aŭrora prenis ĝin kaj trafis la malamikon per kanono. Kaj tre sukcese, kun kolosa aplomo. Kaj dispremu, dispremu la malamikon. Kaj degelintaj derompaĵoj flugas de la Sherman en ĉiuj direktoj.
  Kaj ankaŭ Svetlana pafos kaj kantos:
  - Mi estas knabino de grandaj revoj kaj granda beleco!
  La militistoj, fakte, pruvas rimarkindan volon venki.
  Ne vane la imperio fariĝis malvarmeta kaj bonega. Povus superi la atingojn de Ĝingis-Ĥano.
  La militistoj moviĝas al si... Kaj ili pafas, pafas kaj ŝiras tra malamikaj pozicioj, kvazaŭ ŝirante per tranĉilo. Aŭ pli ĝuste, tre akra kaj hardita ponardo. Kaj nun la rusaj trupoj estas vere nevenkeblaj. Kaj la regno de granda imperio.
  Se vi rigardas ĝin, estis multaj militoj kaj malfacilaj periodoj en la historio de Rusio. Sed Nikolao la 2-a estis simple malbonŝanca plejparte! Li montriĝis fiasko. Sed taktikoj tre gravas. Kion montris la granda rusa ŝakludanto Aleĥine. Kiam li komencis ludi anstataŭ sia kontraŭulo, turnante la tabulon kaj venkante. Genio estas genio.
  Kun ĉiuj problemoj de cara Rusio, la faktoro de nudaj knabinoj sole solvis multon.
  Helikopteroj ankaŭ partoprenas en la bataloj. Batalveturiloj, kaj ankaŭ skipoj kun knabinoj en bikinoj kaj nudpiedaj. Kio estas la kvalito de armeo konsistanta el knabinoj? La plej elstara. Nenio povas haltigi aŭ venki tian armeon.
  Do en ĉi tiu armeo estas nudpiedaj kaj preskaŭ nudaj knabinoj. La skipo sur la helikoptero de kapitano Varvara. Ĉu ĉi tio ne estas mirinda? La maro forte ŝveliĝos! Kaj kiel la aviadilaj kanonoj trafos. Kaj poste estas raketoj. Ĉi tiuj knabinoj estas veraj uraganoj kiel tornadoj.
  Ili ne estas malsuperaj al la malamiko en io ajn. La rusa armeo estas preta por bataloj kaj grandaj atingoj.
  Varvara estas bela knabino kun bruna hararo kaj preskaŭ nuda. Dum li muĝas je la supro de siaj pulmoj:
  - La malamikoj ne pasos! Kaj ili ne forkuros!
  Kaj li prenos ĝin kaj liberigos mortigan malŝarĝon de ĉiuj jetoj de sia plej bonega maŝino. Kaj ĝi flugos super la malamiko. Kaj li prenas ĝin kaj falĉas ĝin per detrua kurbo.
  Sed modesta Olga prenis kaj pafis raketon al la usonaj pozicioj kaj siblis:
  - Mi batalis, ne per bastŝuo, sed nudpiede!
  Kaj li palpebrumos per siaj safiraj okuloj. Jes, ĉi tiuj estas knabinoj - tia nekredeble mirinda aerakrobato. Per ĝi vi povas trinki monton kaj porti nudajn drakojn.
  Kaj la kruroj estas tiel graciaj kaj unikaj! Kaj la talio estas maldikaj, kaj la korpoj estas tre muskolaj.
  Varvara piedbatas azenon kaj hurlas:
  - Mi povas fari truon en la globo por la reĝo!
  Kaj li ridetos sian vizaĝeton kaj palpebrumos per la okuloj.
  La militistoj estas ĉe sia plej bona ĉi tie. Ĉi tie Tatyana, ankaŭ knabino en bikino, prenos ĝin kaj krios:
  - Estu reĝo super la tuta tero!
  Kaj ŝi ekbrilos per siaj perlaj dentoj. Kaj de helikoptero ĝi estas mortiga kiel najloj . Kaj ĝi estos mortiga. Kaj ĝi vere fritos la metalon. Kaj kaŭzos la detruon de la bunkro.
  Ĉi tiuj estas knabinoj - ĉiuj knabinoj estas knabinoj! Kaj tiam kiam la kaptitoj estas enkondukitaj, tiuj knabinoj tiam kisas kaj lekas siajn nudajn piedojn. Ĉi tio estas ĝenerale la plej altnivela maniero kaj humiligi kaj kuraĝigi.
  
  NEVENKEBLA ROMMEL
  En ĝi, la armeo de Rommel en novembro kaj decembro 1941 povis gajni venkon en Afriko. Ĉi tio ankaŭ okazis ĉar la partnero de la genia Rommel ne faris tiujn krudajn erarojn, kiuj okazis en la reala historio.
  Kiel rezulto, la germanoj venkis la progresantajn britojn kaj retenis sian teritorion. Komence, tio ne influis la kurson de la bataloj; en la orienta fronto, la germanoj estis venkitaj proksime de Moskvo.
  Tamen, poste la planoj de la Fuhrer ŝanĝiĝis. Rommel antaŭ tiu tempo povis preni Tolbuk, kaj moviĝis direkte al Egiptujo. Hitler decidis ŝanĝi al provizora defendo sur la orienta fronto, kaj nuntempe koncentri siajn klopodojn en Afriko kaj Mezoriento.
  Tamen, ĉar la ofensivo en Afriko postulis malpli da fortoj, la nazioj faris plurajn operaciojn en la oriento. Venkitaj sovetiaj soldatoj en Kerĉ. Ili ĉirkaŭis nin proksime de Ĥarkovo. Ili ankaŭ eltiris spliton en la direkto de Smolensk. La ofensivo de la dua ŝokarmeo de generalo Vlasov proksime de Leningrado ankaŭ finiĝis en malvenko.
  Sebastopolo falis post la sieĝo kaj atako. Kaj la Krauts fortiĝis. La batalado okazis sur la Rĵev-kornico. Ĉi tie la nazioj sukcesis elteni.
  Sed en Egiptio, Rommel, ricevinte plifortikigojn, gajnis konvinkan venkon. Konstruante sur sia sukceso, la germanoj transiris Palestinon kaj konkeris Irakon kaj Kuvajton. Kaj tiam la tuta Mezoriento - akirinte aliron al petrolo.
  Post tio la faŝistoj turnis sin al Sudano kaj provis kapti la tutan Afrikon.
  En la sama tempo, sekvis la atako kontraŭ Ĝibraltaro, kaj la penetro de germanaj trupoj en Maroko kaj plu en la afrikajn vastaĵojn.
  Sed la sukcesoj de la germanoj estis faciligita per energia laboro en la malantaŭo. Kie estas ankaŭ Hitlero, kion li faris pli lerte ol en la reala historio.
  Vekiĝinte, Hitler la Terminatoro banis sin kun la knabinoj, matenmanĝis kun salato, florbrasika kaĉo kaj kelkaj aliaj legomoj, aldonante malaltgrasan multtavolan kapran fromaĝon kaj kaviaron. Post kio li alvokis Speer, oficiale prezentante la novan imperian ministron dokumenton subskribitan per la leĝo pri krizpotencoj. Adolfo estis posedita kaj estis tre koroda:
  - La produktado de armiloj en la Tria Reich estas ekstreme malalta! Ni restas malantaŭ ne nur la militanta Britio, sed ankaŭ la totalisma Sovetunio. Sed ni bezonas aeran superecon, samtempe pliigante la produktadon de malnovaj armiloj, kaj ŝanĝante al novaj. Precipe promesplenaj jetaj bombaviadiloj. Post ĉio, ilia grandega rapideco kaj alta supra plafono permesas al ili detrui britajn urbojn preskaŭ senpune!
  Speer radias optimismon:
  - En Germanujo kaj Pollando estas troo da karbo, en Francio estas fererco, kaj ni havas sufiĉe da ekipaĵo por produkti multajn aŭtomobilojn. Post ĉio, ni produktas pli da aluminio kaj duralumino ol ĉiuj landoj en la mondo kune!
  Posedita Adolf kapjesis:
  - Intertempe! Britio kaj Usono ankaŭ antaŭenigas produktadon, kaj ni devas protekti ĉiun gramon da metalo. Lasu ankaŭ lernejanojn kaj aliajn infanojn ekde la aĝo de kvin jaroj kolekti metalon. Krome, kial fari la flugilojn kaj la fuzelaĝon tute el duraluminio. Vi povas uzi ambaŭ lignon kaj tolon. Ekzemple, produktante monoblokajn flugilojn. Kaj kio? Ni bezonas novan ĉasaviadilon pezantan ne pli ol du tunojn, facile flugeblan, facile fabrikeblan kaj malmultekostan! La nombro da kunigpartoj devus esti reduktita al minimumo, kaj ŝancoj ankaŭ devus esti trovitaj redukti la pezon de la aviadilo kiel eble plej multe kaj plibonigi ĝiajn aerdinamikajn trajtojn. Nun cetere venos aviadilprojektistoj, ni trejnos ilin.
  Speer ridetis:
  - Kompreneble, mia Fuhrer. Kiom mi komprenas, ĉu vi resendos ĉiujn altkvalifikitajn laboristojn el la armeo?
  Posedita Adolf konfirmis:
  - Ni varbos nur tre kvalifikitajn, ordinarajn laboristojn el inter alilandanoj. Do estas pli bone, ke estos malpli da mallaboruloj, kaj do partianoj. Ni kompreneble reduktos la nombron de la terarmeoj; se ne estos milito kun Sovetunio, tiam ni ne bezonas tiom da infanterio, sed... Ne radikale, do mi planas venki Ĝibraltaron kaj Malton baldaŭ. monatoj kaj okupas la tutan nordon de Afriko kaj pli al Mezoriento. Ni ankoraŭ bezonos surterajn unuojn. Krome, necesas konstrui pliajn ŝipkonstruejojn kaj en Germanio mem kaj en Francio, Belgio, Nederlando kaj Norvegio. Ni bezonas aviadilŝipojn, batalŝipojn kaj transportojn. Kaj la Mediteranea Maro fariĝos kvazaŭ intragermana lago. Ĉu vi komprenas?
  Speer riverencis:
  - Jes, mia Fuhrer! Mi jam ordonis la disvolviĝon de konstruprogramo...
  Ruza Adolf aldonis:
  - La labortago povas esti plilongigita al 16 horoj se niaj kriz-planoj postulas tion. La produktado de aviadiloj devas esti pliigita ĝis cent aviadiloj tage en nur naŭ monatoj... Pli ol trioble kompare kun la nuna, kaj tute ne estas fakto, ke tio sufiĉos!
  Speer rapidis kuraĝigi la Fuhrer:
  - Niaj pilotoj estas de pli alta klaso ol la britaj, do kvanto ne estas ĉio. Kaj ni trovos novajn manierojn forĝi plugilojn en glavojn. Kiom mi komprenas, la prioritato por ni estas aviado?
  La Fuhrer pli forte kunpremis sian pugnon:
  - La prioritato por ni estas jeto, bombaviadilo, kaj poste ĉasaviadilo, krom la liberigo de novaj ekipaĵoj kaj la disvolviĝo de miraklarmiloj! Tamen, ne nur en la kampo de aviado, sed ankaŭ tankoj, artilerio, ĉefe jeta artilerio... Pri tio ni parolos pli detale.
  Sonorilo estis aŭdita kaj la gvidaj aviadildizajnistoj de la Tria Reich eniris la ĉambron.
  Messerschmitt, relative juna kun alta frunto, Heinkel, jam maljuna, sed tre lerta, atletike konstruita Tank, Lippisch, kaj paro da malpli konataj.
  Adolfo montris ilin al la seĝoj kaj ordonis al ili meti la desegnaĵojn sur la tablon:
  - Via tasko estas krei novan, tre potencan kaj modernan armilon. Germanio havas pli da ventotuneloj ol iu ajn alia lando en la mondo, kaj la teknologio de multaj aviadiloj estas tre postiĝinta. Sed nur en la Yu-88, vi povas signife pliigi la rapidecon donante al la aŭto pli flulinian formon. Precipe, la kajuto ricevos larmoforman, konveksan formon, kiu plibonigos videblecon kaj igos la piloton pli vasta, kaj ankaŭ aldonos rapidecon plibonigante aerodinamikon je bonaj kvin kilometroj. Plie, necesas doni flulinian formon al la pafpunktoj de kaj bombistoj kaj batalantoj, bomborakoj kaj aerbremsoj en la nelabora pozicio.
  Vi skribu tion, kion mi diras al vi!
  La dizajnistoj unuvoĉe kapjesis:
  - Do certe bonega Fuhrer!
  Adolfo daŭrigis:
  - XE-129 - devus esti restrukturita tiel ke la armila skatolo mem ricevu flulinian formon kaj movebla aviadilkanono estas instalita por protekti kontraŭ atakoj de la malantaŭa kaj malsupra hemisfero. Krome, ĉi tiu atakaviadilo devus esti ekipita per motora akcelsistemo. Samtempe kun perestrojko, necesas pliigi la produktadon de tiaj atakaviadiloj. Iliaj gigantaj aviadilatakoj paralizas la agadon de la britoj. Krome, la plonĝbombaviadilo Ju-87 devus esti uzita en Britio. Ni metos malmodernajn aŭtojn en servon...
  Adolf paŭzis. La projektistoj silentis. La Fuhrer rimarkis:
  Mi havas grandajn dubojn pri la F -190. La veturilo montriĝis peza kaj ne sufiĉe manovebla; krome, ĝi ne havas sistemon por plenigi tankojn per inertaj gasoj, kiuj anstataŭas uzitan fuelon. Pro ĉi tio, ĉi tiu aŭto eĉ povas esti batita per unu brula kuglo. Kion diros Tank pri tio?
  La fama SS-dizajnisto, atentante, rimarkis:
  - Jen nia manko, granda Fuhrer. Kvankam la lokigo de la tankoj devas esti konsiderita sufiĉe sukcesa, ili estas malpli vundeblaj al malamika fajro kaj samtempe protektas la piloton. Rilate manovreblon do... Unu kiraso pezas 120 kilogramojn, kaj ne estas tiel facile por ni malpezigi ĝin...
  Posedita Adolf sugestis:
  - Provu plibonigi la aerdinamikajn kvalitojn de la Fokken-Wulf. Ĉefe pro pezo-redukto, necesas fleksi la flugilpintojn por pliigi la kontroleblecon kaj manovreblon de la veturilo. Krome, ĝi instalos protekton por la malantaŭa hemisfero... Koncerne la lokon de la motoro antaŭ la kajuto de la piloto, tio protektas la piloton, sed postulas, ke la veturilo estu ekipita per elĵeta aparato. Cetere, la formo mem de la motoro povas esti pli simpligita, kion niaj industriuloj nepre devus konsideri. Cetere, kio pri laboro sur la ME-309?
  Messerschmitt estis iom ŝokita :
  - Ni laboras pri tio, bonega Fuhrer. La kalkulitaj karakterizaĵoj promesas pliigi la rapidecon de la veturilo, ĝis 740 kilometrojn hore, kiam armite per sep pafpunktoj! Ĉi tio estos la plej potenca morto por la britoj...
  Adolfo interrompis:
  - Finado estu farita pli rapide. Kaj vi, Speer, akcelu la evoluon de la nova rapidpafa 30-milimetra aviadilpafilo. Ĝi ankaŭ povas esti uzata tre sukcese por pafi al teraj celoj kaj kontraŭ malamikaj aviadiloj! La nova ME-309 devus anstataŭigi la antaŭan ME-109. Koncerne vian jetmaŝinon ME-262, ve, ĝi havas multajn malavantaĝojn: peza pezo, malalta operacia fidindeco, troa akcidenta indico... Mi mem skizos la jeton, kiun ni bezonas.
  Adolf Hitler komencis desegni aŭton, uzante sian scion pri modernaj ĉasaviadiloj. Tamen, ne la plej modernaj, sed de ĉirkaŭ la kvindekaj jaroj, por adapti ilin al la nuna nivelo de produktado kaj teknologio. Li pruntis specialan atenton al la teknologio de ŝanĝado de la flugilbalado. Klarigante ĉiujn avantaĝojn de tia dezajno:
  - Dum surteriĝo kaj ekflugo, la svingo malpliiĝos, kaj dum flugo ĝi pliiĝos. Nur pro tio, batalanto kun moderna ME-262-motoro povos akceli ĝis 1100 kilometroj hore. Kaj ĝia pezo estos signife malpli.
  Messerschmitt rigardis la diagramon, sulkigis sian altan kalvan frunton kaj elpremis:
  - Brila! Sed mia Fuhrer, kie vi akiris tiom profundan scion pri aerodinamiko?
  La posedita Adolfo ruze mallarĝigis la okulojn:
  - Kio pri aerodinamiko? Donata homo estas kutime talenta en ĉio! Kaj mezboneco estas mezboneco ankaŭ en Afriko! Kio estas malbona kun la bombisto Arado? Montru al mi la diagramon?
  La trafita Fuhrer rapide rigardis kaj balancis la kapon negative:
  - Ne, tio ne utilos! La ideo kun la troleo ne estas bona, pro tio la aviadilo ne turniĝos kaj kraŝos. Postulas konvencian retireblan surteriĝon. Konsideru kelkajn dezajnajn ŝanĝojn por pli bona aerodinamiko. Sen nenecesa invento, sed kun eltrovemo.
  Adolf freneziĝis kaj faris kelkajn pliajn komentojn:
  - La aviadilo Gryphon Xe-177 havas ege nefidindan elektrocentralon. Ĝi devas esti anstataŭigita tuj, kun la plej novaj piŝtmotoroj, komence kvar starantaj aparte. Poste al la plej modernaj motoroj kun potenco de 2950 ĉevalfortoj. Koncerne al la kapablo bati de altaj altitudoj kaj en plonĝo, do... Komencu disvolvi la Xe-277, ĉi tiu maŝino ankaŭ fariĝos nemeza armilo. Sed la ĉefa afero estas jetaj bombaviadiloj. Ĉi tio estas prioritata tasko. Ekzemple, jen kiel devus esti la Yu-287.
  La Fuhrer denove faris skizon kun antaŭen-balaitaj flugiloj, klarigante iujn nuancojn al la dizajnistoj. Adolfo estis serioze forportita, montrante certajn diagramojn. Precipe la senvosta bombaviadilo . Kaj ke la dezajno de fluga flugila jetmaŝino estas pli ol promesplena. Kaj samtempe, la veturilo kapablas bombadi eĉ usonan teritorion. Li rekte indikis ke dizajnistoj de la tuta Eŭropo kaj eĉ judoj devus esti implikitaj en la laboro. Finfine konsciante, ke la projektistoj jam sufiĉe okupas sin, li kompate lasis ilin foriri, lasante nur Lippiŝa. La Fuhrer kriis:
  - Kaj mi petas vin, Aleksandro, resti! Vi estos taskita krei novajn, ege efikajn armilojn.
  Lippisch estis surprizita:
  - Mi estos dankema al vi, Fuhrer!
  Hitler la Terminatoro komencis klarigi:
  - Vi, kompreneble, konas la teorion de Wieselsberger , kiu iam estis asistanto de profesoro Prandtl en Göttingen. Li estis la unua se temas pri evoluigi la teorion de la influo de la ekrano sur la subesta surfaco...
  Lippisch kapjesis, ridetante:
  - Vi bone scias, mia Fuhrer! Jes, mi konas ĉi tiun teorion!
  Posedita Adolf daŭrigis:
  - Ni devas krei ekranoplanon - specon de hibrido de torpedŝipo kaj hidroplano. Ĝi efektive flugas multe pli malalte, proksimume 20-40 centimetrojn de la akvo. En ĉi tiu kazo, la maso de aero subtenanta la ekranoplanan boaton konsistas el du partoj. Unu estas glaciiĝinta rivereto sub la flugilo; la alia - sufiĉe sensignifa - eliras el sub la flugilo en la areo de la malantaŭa rando kaj estas konstante replenigita per aero venanta de supre, de la pinto de la flugilo.
  Lippisch volonte konfirmis:
  - Vere tiel mia Fuhrer!
  Posedita Adolf daŭrigis:
  - Tamen, la ĉefa maso de aero restas sub la portanta surfaco kaj kreas tie premon kiu estas preskaŭ egala al la rapidpremo. Ĝi ludas la rolon de speco de aera sketejo laŭ kiu la ekranoplana boato "ruliĝas" kiel horloĝmekanismo! La unua persono kiu uzis ĉi tion en la praktiko estis la finna inĝeniero Kaario , kiu disvolvis simplan rektangulan flugil-sledon glitantan super la neĝo uzante ekranon kaj eĉ ricevis patenton por ĝi. Bedaŭrinde, la militistaro ne aprezis tian malkovron ĝustatempe. Oni diras, ke la rusa profesoro Levkov faris similajn eksperimentojn... Tio estas, tio povus fariĝi nova mirakla armilo, kapabla liveri bombojn, torpedojn kaj surterigi trupojn al la marbordo de Britio, kun la rapideco de aviadilo, kaj je la sama tempo nevidebla al radaro. Krome pli ruinigaj atakoj kontraŭ anglaj ŝipoj! Ĉu konsentas?
  Lippisch palpumis per la mano, la helpemaj servistinoj verŝis al li iom da suko... Trinkinte, la dezajnisto rimarkis:
  - Jes, ĉi tio estas riĉa ideo, kvankam estos iuj teknikaj problemoj. Ekzemple, daŭripovo...
  La posedata Adolf kapjesis amike:
  - Mi skizos por vi malglatan diagramon, estas pli bone fari ĝin, kaj vi mem poluros la malgrandajn teknikajn detalojn. La korpo devus esti longa, rememoriga pri kursa fuzelaĝo, fluanta en delfenan pilotejan nazon, konveksajn antaŭajn glacojn kaj turbojetmotorojn... Kvankam estas eble, ke piŝtmotoroj ankaŭ funkcios en la unuaj modeloj. Kaj kiam ĉi tiu koloso estas trenita en malferman akvon, la motoroj surde muĝos kaj la mallarĝa predanta korpo eksplodos kiel baleno, ĵetante nubon da ŝprucaĵo. Atentu, ĉi tiu koloso kapablas rapidi kiel batalanto kelkajn metrojn de la surfaco de la akvo.
  Lippisch fajfis en vera admiro:
  - Vi havas riĉan imagon, Fuhrer!
  Dashing Adolf iĝis eĉ pli inspirita:
  - Kompreneble ĝi estus mirakla armilo. Post ĉio, ekranoplanoj ne timas ajnajn ŝtormojn. Ili ne timas glacion - ili flugas super ĝi. Ili ne estas minacataj de marĉaj riverbuŝoj kaj marbordaj rokoj, sur kiuj ordinaraj ŝipoj povas rompi, kaj la malprofundaĵoj estas ĝenerale kiel infana lageto. Ili kapablas surterigi trupojn ĉie: de la afrika marbordo de Skeletoj kun ĝiaj diablaj rifoj, ĝis ambaŭ marbordoj de Usono, la arktaj teroj de Kanado kaj Alasko. Estus kelkcent da tiuj maŝinoj, kaj Britio falus post du monatoj.
  Lippisch timeme rimarkis:
  - Kaj la minejoj?
  La Fuhrer ridis:
  - Ĝuste tio estas la minejoj! Ili ne minacas nek sub la surfaco de la akvoj nek en la malprofundaĵoj! Same kiel torpedoj de submarŝipoj. Kaj li mem estas ideala armilo por batali kontraŭ la plej altnivelaj submarŝipoj, trafante ilin per profundaj ŝargoj. Krome ekranoplanoj povas pafi misilojn kaj minojn al malamikaj ŝipoj. Jes, kompreneble, mi prezentos al vi la dezajnon de gviditaj bomboj. Kaj kompreneble, surteriĝoj... Ideala rimedo por liveri surteriĝajn fortojn, ne nur per infanterio, sed ankaŭ per tankoj! Tiam la tuta naturo de la milito tuj ŝanĝiĝos! Ĉu vi komprenas Lippisch, pri kia afero la Fuhrer fidas vin?
  La dezajnisto demandis pli komerce:
  - Kio pri la premioj?
  Serioza Adolf konfirmis:
  - Kompreneble, la plej sindonemaj, fera kruco kun diamantoj, teroj, kolonioj, subjektoj! Se ni konkeros la tutan Afrikon, estos sufiĉe da tero por ĉiuj!
  Lippisch deklaris:
  - Se oni donos monon kaj monrimedojn, la ekranoplano estos preta, sed... Mi ankaŭ havas projektojn por senvosta batalanto.
  La Terminator Fuhrer rapidis trankviligi la inventinton:
  - Senvosta jeta bombaviadilo , mi jam skizis ĝin, aliaj prizorgos ĝin. Kiel oportuna kaj batalanto! Ekranoplanoj estas pli gravaj ĉar ili estas fundamente nova armilo... Krome, la kompanio Gotha havas tre talentajn projektistojn, kiuj faros tion. Intertempe laboru sur ekranoplanoj. Ĝenerale, nun mi havas multajn urĝajn aferojn, mi ankoraŭ bezonas paroli kun la tankaj generaloj... La ordono estos donita al vi...
  Lippisch lasis la Fuhrer tre inspirita. Adolf pensis, ke eble estus pli bone unue paroli kun nukleaj fizikistoj pri kreado de atoma kaj, estonte, de hidrogena bombo, sed li decidis ne tro fari, ŝarĝante sin kaj aliajn homojn samtempe.
  Estis pluraj desegnistoj, inkluzive de la plej famaj: Porsche kaj Aders. Ĝenerale, se la germanoj havis kvalitan superecon super la sovetianoj en aviado kaj la submara floto (kvankam ne ĉiuj konfesas tion!), tiam la tankofloto de la Panzervale rimarkeble postrestis. Precipe, la sovetiaj KV-veturiloj, T-28, T-34, estis pli bonaj ol la germanaj en kiraso kaj armilaro, kaj la T-34 ankaŭ en veturado. Tamen, la pafiloj de germanaj tankoj ne estas sufiĉe fortaj por la anglaj Matildas kaj Cromwells, des malpli tiuj jam evoluigitaj fare de la dizajnistoj de la Churchills kaj Challengers. Sen mencii la malforton de la kiraso de germanaj dezajnoj...
  Invitinte la gastojn sidiĝi, la Fuhrer komencis legi la moralon:
  - Bedaŭrinde, Germanio nuntempe ne havas fidindan kontraŭtankan pafilon... Provizite per 50-mm-pafilo T-3, ili povas nur karesi la kirason de la Matilda aŭ KV... Sed la Matilda eniris servon kun Britio eĉ antaŭ la komenco de la Dua Mondmilito. Ni mem kaptis Matildas, kies frontan kirason ne estas penetrebla. Nu, la sovetiaj KV-oj eĉ ne povas penetri la flankon aŭ karenon. La maksimumo kiun nia aŭto povas fari estas rompi la trakon! Tio estas, vi projektistoj metis nin en tian pozicion, ke la tankoj de la malamiko estas multe pli fortaj ol la niaj laŭ kiraso, kaj la novaj usonaj "Grants" kaj la "Shermans" pretaj por amasproduktado estas superaj en armilaro. Sen mencii rusajn veturilojn kun 76mm kanono. Kaj kiel vi plenumas la taskon krei novajn tankojn, precipe per 88 mm pafilo.
  Porsche respondis konfuzite:
  - Kompreneble, ni faras similajn evoluojn, granda Fuhrer. La 26-an de majo, la Armila Direktoro donis al ni mendon por 45-tuna ViK -4501 tanko. Ĝi devus esti ekzakte tiel, kun 88 mm kontraŭaviadila pafilo konvertita en tankan gvattureton. Ni jam havas antaŭajn desegnaĵojn. Vi povas konatiĝi kun ili, bonega.
  La Fuhrer demandis:
  - Ĉu vi estas Aders?
  Erwin kapjesis:
  - Jam en la kvardekaj jaroj, la vk -3001 estis sukcese provita. Nova peza veturilo, kun 75 mm kanono. Ni havas similan armilon en la kontraŭtanka modelo, sed ĝi ankoraŭ ne estis metita en amasproduktadon. Krome, laboro estis farita por krei la T-6, pezan ĝis 65 tunojn. Kaj pli malpeza modelo de 36 tunoj. Ni provas bonegan Fuhrer.
  Adolfo, imagante sin scianto, komencis rapide ekzameni la desegnaĵojn. Jen ili estas la unuaj skizoj de la timinda "Tigro", la plej fama tanko de Germanio de la Dua Mondmilito. Ĉi tiu aŭto famiĝis dum la Kursk Ardena Bulo. En sovetiaj tempoj, "Tigroj" estis ĝenerale insultitaj, sed tiam la sinteno al ĉi tiu aŭto fariĝis pli objektiva. Por sia tempo, ĉi tiu tanko, kompreneble, ne estis malbona. Dum la unua grava bataleto kun niaj KV-oj, tri Tigroj batis senkonscie dek sovetiajn veturilojn, kaj ili mem eskapis sen difekto. La ĉefa avantaĝo de ĉi tiu veturilo estis ĝia potenca 88-mm-kanono, kiu dum longa tempo ne havis indan kontraŭulon. Tamen, sur la Kursk Bulge, malgraŭ la kvalita supereco en teknologio, la nazioj ankoraŭ estis venkitaj... Statistiko pri la bataluzo de ĉi tiu veturilo, same kiel la proporcio de perdoj, ĝenerale parolas pri ĝi kiel unu el la plej bonaj veturiloj de la Dua Mondmilito. Sed la mankoj estas videblaj ankaŭ al la nuda okulo. Peza pezo de 56 tunoj, kun kiraso de nur 100 milimetroj (nur 80 flankoj!), alta alteco, manko de raciaj kirasaj deklivo-anguloj kaj malbona veturado. Ĝenerale la tanko IS-2, malpli peza de dek tunoj, superis la tigro kaj en kiraso kaj armilaro... Sed tiu ĉi tanko aperis nur en februaro 1944. La "Reĝa Tigro" ĝenerale pezis 68 tunojn, kun fronta kiraso de 180 milimetroj... Kompreneble tia tanko ne taŭgis por milito en Afriko, en la dezerto, por surteriĝo, ĝi estas nur maŝino kiel orelo de argilo kun piedoj da argilo. Ne, kompreneble, por sia tempo, la "Reĝa Tigro" estis tre efika, ĝi povis detrui plurajn malamiktankojn en batalo, kaj unufoje batis dudek kvin "Shermans" ene de unu horo. Ŝajnis esti informoj pri dudek tri tankoj T-34 detruitaj de la Tigro dum unu batalo. Sed ĉiukaze, ĉi tiu tanko estas simple la formado de neracia uzo de potenco kaj pezo. Sed, ekzemple, la sovetia T-54-tanko... Speco de enkorpiĝo de la sukcesa racia uzo de efektive antaŭaj teknologioj de la Dua Mondmilito.
  La Führer deklaris decide:
  - Ne, sinjoroj! Ĉi tiu projekto ne taŭgas! Farante veturilon pezantan kvindek ses tunojn kun nur 100 milimetroj da kiraso... Kie estas nia fanfamata germana efikeco kaj racieco?
  Aders timeme rimarkis:
  - La franca S-2, kun pezo de 70 tunoj, havis kirason de 45 milimetroj...
  La Fuhrer-Terminator kolere interrompis:
  - Ĉi tio estas tanko el la tempo de la unua mondmilito. Sed la rusa KV-2 havis 152-milimetran obuso kaj pezis 52 tunojn. Sed ĉi tio estas 152 milimetroj, ne 88.
  Tial mi donas al vi la taskon de 88-mm kanono de 71 kalibro, por tanko kun pezo de ne pli ol kvardek tunoj kaj fronta kiraso de almenaŭ 180 milimetroj, flankoj kaj kareno de 150 milimetroj, motoro de sescent. , sepcent ĉevalfortoj. Kaj ĉi tiu tanko devus esti metita en amasproduktadon plej malfrue en ses monatoj.
  La germanaj dezajnistoj paliĝis kaj iliaj manoj tremis. Aleksandro moke rigardis ilin. La tasko estis ja tre malfacila; armilaro kaj kiraso tipaj por la modelo "Reĝa Tigro" 1944, sed vi devas teni la pezon malsupren je 28 tunoj! Tamen, Adolf konsideris tion sufiĉe reala, kaj eĉ donis al Porsche amikan vangofrapon sur la ŝultron:
  - Ne ĉagreniĝu, mi mem desegnos al vi optimuman skemon, en kiu vi povas elteni per tia relative malgranda pezo. Mi ne estas tirano, sed raciisto. Vi nur devas rekonstrui multon. Aparte, metante la transdonon kaj motoron kune.
  Aders malĝoje rimarkis:
  - Ĉi tio kreos al ni iujn problemojn. Precipe tia aranĝo havos jenajn malavantaĝojn....
  Malmola Adolfo interrompis:
  - Kompreneble, estos iuj problemoj, sed principe ili povas esti facile elimineblaj. Precipe en teknikaj terminoj. Sed vi povas poziciigi la motoron multe pli kompakte, movi la suspendon kaj... La alteco de la tanko devas esti malaltigita al du metroj, kaj la ŝipanaro devas esti metita kuŝanta, tiam ĉio estos multe pli racia.
  La Fuhrer komencis fari skizon, specon de desegnaĵo, de la tipo de la plej populara sovetia tanko de la postmilita periodo, la T-54. Ĉi tiu veturilo estis tiel sukcesa ke ĝi estis lanĉita en 1947 kaj estis uzita dum la bataloj en Afganio kun la talibano; irakaj trupoj batalis kun la usona armeo en ili dum Dezerta Ŝtormo kaj Operacio Shock and Awe aŭ Iraka Libereco. " Entute, pli ol 70 mil el ĉi tiuj tankoj estis produktitaj. Kaj ke la aŭto estis tre sukcesa. Kun pezo de 36 tunoj, fronta kiraso de 200 milimetroj, kaj kanono de 100 milimetroj kalibro. Tiu tipo sukcese batalis kun kaj amerikaj Patons kaj Pershings dum la Korea milito. Do por ĉi tiu teknologia nivelo, la modelo estas tre taŭga kaj realisma por efektivigo. Kaj sufiĉe facile fabrikebla - malmultekosta... Koncerne la germanan 88-mm 71 El-kanonon, ĝi estis sufiĉe penetranta por ĉiuj tankoj de la Dua Mondmilito (krom la fronta kiraso de la IS-3, kiu eniris servon. en majo 1945!). Kio pri la IS-3? La tanko estas bonega laŭ kiraso, kaj la gvattureto, al kiu ricevis la formon de ezoko. Vere, la veturado estis malbona, kaj ĝi baldaŭ estis ĉesigita. Tiam ekzistis pluraj pliaj modeloj, la IS-4, kaj tiel plu ĝis ili decidis por la IS-10, renomita T-10 post la morto de Stalin. Kaj ĉi tio montriĝis kiel la lasta sovetia peza tanko. Ĥruŝtŝov malpermesis ĉian disvolviĝon de pezaj veturiloj, kaj liaj posteuloj ne reviziis tion!
  Ĝenerale, ĉu la germanoj bezonas tankon pli pezan ol kvardek tunojn, se eĉ sur meza tanko ili povas instali kanonon, kiu povas penetri 193 milimetrojn da kiraso je distanco de 1000 metroj?
  La usonanoj rapide forlasis pezajn tankojn, kaj la pezo de la Pershing ne superis 42 tunojn, kaj la Sherman ĝenerale 32. Sed post kiam evidentiĝis, ke milito kun Sovetunio estis eksplodonta, monstro aperis kun 120-mm. kalibro pafilo kaj komenca kuglo rapideco de preskaŭ 1000 metroj je sekundo. Tamen, la amerikanoj baldaŭ iĝis seniluziigitaj kun tiu tanko. Antaŭ la apero de la IS-10, la plej populara postmilita tanko estis la IS-4, kun fronta kiraso de 250 milimetroj kaj flanka kiraso de 170... Fidinda veturilo, kvankam ĝi pezis pli ol 60 tunojn. Ĉiukaze, vi devas komisii la kreadon de peza tanko por Germanio, sed ne pli ol 50 tunoj. Ekzemple, la IS-10 ĵus pezis 50 tunojn kun fronta kiraso de 290 milimetroj kaj pafilo de 125 milimetroj... Cetere, kiu kalibro estas la plej sukcesa? Dum la milito, la plej popularaj modeloj Sherman kaj Churchill havis kirason de 100 kaj 152 milimetroj (fronta). Nu, la "Reĝaj Tigroj" sufiĉe bone traktis ĝin... Sed la "Pantero" komencis iomete postresti la 75-mm-kalibron, eĉ se la alta komenca rapido de la ĵetaĵo fariĝis nesufiĉa. Tial aperis "Panteroj" kun 88-milimetraj pafiloj, kvankam nur ĉe la fino de la milito, kaj estis nur kelkaj el ili. Sed la fakto, ke la Germana Armeo ne havis planojn rearmi tankojn kaj kontraŭtankaj kanonoj kun pli granda kalibro sugestas, ke ĉi tiu stato de aferoj konvenis al ĉiuj. Ekzistis ja Jagdtiger memvetura pafilo kun 128-mm kanono kaj 250-mm fronta kiraso, sed nur 71 el ili estis produktitaj kaj en tia eta kvanto ili ne povis influi la kurson de la milito. Cetere, kio estas interesa estas, ke kiam la Jagdtigers kapitulacis, 43 pli restis en servo, kio indikas la ekstreman postviveblecon de tia maŝino.
  Cetere, Stalin ordonis, ke la IS-2 estu tuj armita per 122 mm kanono, kvankam ĝia penetra potenco estis troa por germanaj tankoj (krom la "Reĝa Tigro", sed nur 458 tiaj tankoj estis produktitaj). Multaj konsilis la diktatoron limigi sin al 100-mm barelo. Kaj efektive la memvetura pafilo T-100 montriĝis la plej bona laŭ siaj ĝeneralaj batalaj trajtoj. Finfine, ju pli granda la kalibro, des pli malgranda la provizo de obusoj, des pli malalta la pafrapideco, la komenca rapideco de la kuglo, la intervalo kaj precizeco de fajro... Sed la germanoj havis la plej masivan tankon, la T- 4, kaj la memveturaj pafiloj bazitaj sur ĝi, pezis nur 22-24 tunojn. La Panzer memvetura pafilo, aliflanke, estis tre sukcesa: la armilaro kaj fronta kiraso de la Pantero estis preskaŭ identaj al sia propra, kun tia malalta pezo kaj alteco. Necesos ordigi la lanĉon de pli simplaj kaj malmultekostaj Panzers en produktadon .
  Kaj kio pri la kalibro de la pafilo? Por kontraŭtankaj kanonoj, kalibro de 128 milimetroj estas tro granda; estas pli bone uzi ĝin kiel atakarmilon, kaj elekti mezan de 105 milimetroj.
  Adolf montris al la germanaj dizajnistoj la diagramon:
  - Jen nia nova sekreta armilo! La tanko devus sperti provojn en la venontaj monatoj. Ĝia bataluzo estos en 1943. Intertempe, vi ankaŭ havas projekton por krei pezan tankon kun 105 mm pafiloj. Same kiel malpezaj memveturaj pafiloj. Do eklaboru sinjoroj.
  Aders timeme kontraŭis:
  - La dezajno, kiun vi proponis, aspektas alloga, sed la problemo estas, ke ĉi tiu tanko ne estas en la spirito de niaj tradicioj... Kaj la skipo estos malkomforta...
  Anstataŭ respondi, Adolf trinkis iom da suko kaj sugestis:
  - Eble ni povas tagmanĝi, kamaradoj. Ĝenerale, ĉi tiu tanko povas esti produktita en grandaj kvantoj, kaj mi ne pensas, ke la usonanoj kaj britoj produktos ion pli bonan antaŭ la fino de la milito. Kaj hodiaŭ vi povas manĝi iom da viando...
  La knabinoj rapide metis la tablon. Aleksandro, konsciante, ke la stomako de la Fuhrer, demamigita de viando, povas malsaniĝi, elektis resti fidela al si mem, kaj manĝis nur malgrandan sturgon, memorante Sobakeviĉ el iliaj "Mortaj animoj". Hmm , ĝis nun li ŝajnas fari ĉion ĝuste. Metas la ekonomion sur militan bazon, deklaras totalan militon, pasas leĝojn, kiuj devus esti adoptitaj jam en 1939... La malrapideco de Hitler kun militarigo kaŭzis mankon de armiloj, kaj ĝuste kvanta terminoj... Cetere, la fama MP- 44 sturmpafilo... Bonega en siaj batalkarakterizaĵoj afero, kiu iel estas eĉ pli bona ol la unuaj Kalashnikov-modeloj. Ĝi estas nur iom peza... Eble ni vere povus uzi la sturmpafilon AKM kiel bazon? Eh, estus bone krei armilon, kiu kombinas la precizecon de la usona M-16 kun la rapideco de fajro kaj fidindeco de la AKM. Ĝenerale la progreso evoluas malegale. Ekzemple, motoroj en tankoj ne aldonis multe da potenco, sed la komputilo fariĝis tute neatingebla. Sed li havas scion pri la estonteco, sed kion li povas proponi pri, ekzemple, oleo-anstataŭaĵo. Ĝis nun, eĉ en Ameriko oni ne lernis kiel efike produkti benzinon el karbo! Malgraŭ altiĝantaj naftoprezoj. Nu, kion alian li povas proponi. Dinamika protekto, turbogeneratoraj motoroj... Kaj tio okazos, sed iom poste, por ne rapidi meti atutojn. En sepdek jaroj la progreso iris malproksime antaŭen, sed ĝis la maljuneco estas venkita, ankaŭ la malsano, kaj la homo ne estas Dio! Cetere, iel estas eĉ regreso... Ekzemple, pliiĝo de religieco, precipe en Rusio kaj la postsovetia spaco, same kiel en islamaj landoj. Sed la grandaj pensuloj de la Renesanco kaj modernaj tempoj antaŭdiris, ke religio iom post iom formortos!
  Sed strange, religia ekstremismo kreskas... Kaj pastroj pli kaj pli enmiksiĝas en la ŝtatan politikon. Kaj en ĉi tiu situacio, la politiko de la aŭtoritatoj estas nekomprenebla; ĉu ili vere serioze kredas, ke la vero estas en ortodokseco aŭ islamo? Ĉiuj ĉi tiuj kleraj kaj inteligentaj homoj? Se ne, kia estas do forlasi la laikan modelon de ŝtatiĝo? Por la efikeco en la administrado de la amasoj? Sed ĝuste Ortodokseco pruvis sian neefikecon kiel ŝtata religio... Fakto estas, ke, havante formalan bazon por kristanismo kaj, antaŭ ĉio, por la Nova Testamento, Ortodokseco havas kiel bazon pacifistan instruon: ne rezistu. malbona kaj amu vian malamikon! Sed samtempe, la reala politiko de la imperio estas agresema kaj postulas perforton kaj konkeron. Jen kio estigas la kontraŭdiron inter formo kaj esenco. Eĉ se multaj homoj ne konscie komprenas tion, ili subkonscie sentas ĝin!
  Pro tio, la ortodoksa instruo estas senefika, sen logiko, provante esti imperia kaj kristana samtempe. Kaj kristano signifas judo kaj pacisto! Ja la Biblio estis verkita preskaŭ tute de judoj, kaj eble eĉ tute, ĉar la apostolo Paŭlo diras, ke la avantaĝo de la judoj estas granda, ĉar ili estas konfiditaj kun la vorto de Dio! Tio signifas, ke ruso ne devus kredi la Biblion! Tio signifas, ke necesas alia kredo, sed ne plu bazita sur la Judaj Skriboj... Kiu? Ĝi devus esti evoluigita de spertaj profesiuloj kaj psikologoj sub la gvido de la FSB! Tiam multaj kontraŭdiroj estos sukcese solvitaj...
  Oni devas diri, ke infano leganta la Evangelion neniam fariĝos forta, kuraĝa, kruela militisto, kiu amas Rusion! Kaj kiu lando estas fama en la Biblio? Israelo!
  Vere, Adolfo mem estas posedata, ĉi tiu ludanto, trovinte sin en la loko de Hitler, tute ne plifortigos la persekuton de judoj. Male, utilaj judoj ĝuos avantaĝojn kaj laboros por la Tria Regno. Ne estos tia sensencaĵo kiel pafi judajn sciencistojn aŭ artistojn! Sed estas antaŭtempe nuligi antisemitajn leĝojn. Unue, homoj povas miskompreni, kaj due, tio estas fonto de riĉeco kaj tre solida fonto! Sed estas, kompreneble, eble mildigi antisemitajn politikojn kontraŭ juda subteno.
  Kion fari kun la Papo? Rilatoj kun Vatikano estas malproksimaj de idealo, sed malferma milito nur alportos damaĝon en ĉi tiu etapo. Tio signifas, ke vi devas serĉi la subtenon de Vatikano, sed samtempe insisti pri viaj interesoj... Ideale, metu vian marioneton sur la tronon de Petro kaj iom post iom reformu la religion...
  Porsche interrompis la pensojn de Adolfo:
  - Ni estas tre kontenta pri via vespermanĝo, Fuhrer!
  La posedata Adolf ridetis kompleze:
  - Nu, nun mi renkontiĝos kun Himmler, kaj poste lasos Heinseberg alveni. Kaj rigardu, infanoj: oni donis al vi tre striktajn limdatojn!
  La armeo de la Fuhrer moviĝis trans Afrikon. Kaj ĝi tenis la defendon kontraŭ Sovetunio.
  Vintre, la Ruĝa Armeo lanĉis ofensivon sur la Rĵev-kornico, sed la nazioj atendis tie kaj povis forpuŝi la baton. En la sudo, la germanoj ankaŭ eltenis, tenante sin al la Oryol kaj Kharkov indikoj. Kaj nur proksime de Leningrado, sovetiaj trupoj povis plenumi Operacion Iskra, sed la bataloj daŭris preskaŭ unu monaton kaj la venko estis aĉetita je ege alta prezo.
  La Krauts iel travivis la vintron de '42 - '43.
  Sed printempe la plejparto de Afriko estas jam konkerita de ili. Kaj la Fuhrer provas la akvojn de paco kun Britio.
  Churchill estas iom malvarma pri tio. Kvankam Britio suferas malvenkon post malvenko.
  Ankaŭ ne estas klare kun Japanio - la Batalo de Midway estis perdita de Ameriko, kaj dum la samurajo batas la grandan jankian floton peco post peco. Kaj Ameriko ne povas profiti el sia nombra supereco surmare kaj en la aero.
  Hitler volas ataki kontraŭ Sovetunio, sed eĉ post la anonco de ĝenerala, totala mobilizado, li havas tro malmulte da forto por tio. Ĉar la Krauts estas disigitaj tra Afriko.
  Somere la Ruĝa Armeo mem estas preta antaŭeniri. La nazioj tamen, konkerinte Afrikon, formas koloniajn trupojn. Kaj ili ricevas pliajn rimedojn.
  Ili kutimas produkti la Lion, Tiger, kaj Panther tankojn. Tamen, la datumoj donitaj al la monstro ne estis tute sukcesa. Tro multekosta, tro peza. Vere, por defendo la Pantero estas bona tankdestrojero, kun rapidpafa kanono.
  Sed la plej malsukcesa estis "Leono", peza, multekosta, sed ne tre efika. La pafilo estas tro potenca kontraŭ sovetiaj tridek kvar kaj malpezaj tankoj, kaj la pafrapideco estas multe pli malalta ol tiu de la Pantero kaj Tigro. Kaj la kiraso, tamen, estas pli bona ol tiu de la "Tigro", kaj ankaŭ ĉe raciaj deklivoj. "Leono" montriĝis kiel granda "Pantero" pezanta naŭdek tunojn kaj motoro de okcent ĉevalforto. Tamen, iom pli rapide ol en reala historio, la "Tigro"-2, dudek du tunoj pli malpeza, eniris produktadon. Proksime en nivelo de protekto al la "Leono", sed pli movebla, malpeza. La pafilo tamen estas de 88 mm kalibro - kontraŭ 105, sed sufiĉe sufiĉa por detrui ĉiujn sovetiajn tankojn. Kaj kio estas signifa estas pli rapida rapideco de fajro - ok pafoj kontraŭ kvin.
  Do "Leono" estas infano de germana, malgaja genio, kiu ne enradikiĝis.
  La germanoj kaptis la tutan Afrikon, inkluzive de Madagaskaro, dum la somero. Stalino atendis tro longe.
  Eble li mem kalkulis je la germanoj por lanĉi ofensivon. Precipe vidante kiel la Leono, Tigro, kaj Panther tankoj alvenas. Sed la Krauts ankoraŭ solvis problemojn sur la malluma kontinento.
  Stalin maltrafis la momenton. La ofensivo de sovetiaj trupoj komenciĝis en la direkto de Orel kaj Ĥarkov. Ĝuste kie la germanoj estis bone preparitaj. Kaj ne eblis atingi taktikan surprizon. La unuaj bataloj montris, ke "Pantero" bonege agas en defendo. Ne malbone kaj "Ferdinandoj". Ili ankaŭ estas bonaj.
  Kaj la Tigro estas produktiva tanko. Kaj li poentas bone. La germanoj aktive defendas. Kaj eltenu la batojn de la malamiko. En tri monatoj da tre obstina batalado, la Ruĝa Armeo avancis nur dek kvin kilometrojn. Kaj ŝiaj perdoj estis gravaj.
  Du dekduoj da anglaj aviadiloj flugis super la kamuflitajn knabinojn; ili verŝajne nenion rimarkis, kaj jam komencis malaperi preter la horizonto, kiam subite aŭdiĝis novaj suspektindaj sonoj. Madeleine ordonis:
  - Ĉiuj kuŝu kaj ne moviĝu!
  La knabinoj frostiĝis, ili atendis ion. Kaj tiam el post la duno aperis malpezaj transportiloj kaj kamionoj. Juĝante laŭ la dezajno, ĝi estas farita en Anglio kaj Ameriko. Ili malrapide moviĝis al la ĉefurbo de Tunizio. Madeleine estis iom konfuzita. Ŝi kredis ke la frontlinio daŭre estis malproksima, kio signifis ke la britoj ankoraŭ ne havus tempon aperi. Aŭ pli ĝuste, ili ne aperu. Kaj ĉi tie rapidas tuta kolono. Kvankam, eble, malpli ol bataliono... Kiuj ili estas, iu batalgrupo, preteririnte la dezertojn de tute ne kontinua fronto, volas ruŝi en la malantaŭon. Ŝajnas logike, kvankam kun teknologio ili estas facile ekvideblaj en la dezerto. Ĉiukaze, vi devas radioradii al viaj amikoj, sed ne malfermi fajron. Cetere, ili estas nur cent, kaj estas pli ol tricent britoj!
  Gerda flustris al Charlotte:
  - Ĉi tiuj estas la angloj! Jen la unua fojo, ke mi vidas ilin tiel proksime!
  La ruĝhara amiko, ankaŭ sufiĉe nervoza, respondis:
  - Nenio speciala! Kaj inter ili estas tiom da nigruloj!
  Ja almenaŭ duono de la angloj estis nigraj. Kaj la kolono moviĝis malrapide, kaj la nigruloj ankoraŭ hurlis... Ili pli kaj pli proksimiĝis...
  Ĉi tie la nervoj de unu el la knabinoj ne povis elteni ĝin, kaj ŝi pafis mitraleton. En la sama sekundo, la ceteraj militistoj ekpafis, kaj Madeleine malfrue bojis:
  - Fajro!
  Kelkaj dekoj da angloj estis falĉitaj samtempe, unu el la kamionoj ekflamis. La resto de la britoj malfermis fajron sendistinge. Madeleine, kaptinte la momenton, kriis:
  - Ĵetu ofensivajn obusojn kune!
  Knabinoj de la elita SS-bataliono "She-Wolf" ĵetas obusojn malproksimen kaj precize. Kaj ke ili estas trejnitaj ekde infanaĝo, kaj ankaŭ spertis specialajn teknikojn . Jen kiam vi trejnas per elektra ŝoko, vi estas iom malrapida kun la ĵeto kaj vi estas ŝokita. Gerda kaj Charlotte ankaŭ ĵetis siajn donacojn. Kaj la britoj estas kape kaj renverse... Ĝi estas tiel amuza. Ili pafas hazarde, kaj la nigruloj ankoraŭ krias en nekomprenebla lingvo. Tiuj certe estas fiuloj...
  Kaj Gerda pafas kaj ĵetas, samtempe kantante:
  - Estas koŝmaro en la lernantoj de la SS! Unu salto - unu bato! Ni estas lupoj - nia metodo estas simpla! Ni ne ŝatas tiri la voston de la kato!
  Charlotte ankaŭ grumblas en respondo. La kugloj pafitaj de ŝi rompas la kranion en fragmentojn. Kaj tiam ili eltranĉis siajn okulojn. Jen unu timigita nigrulo ponardanta sian blondan partneron en la flanko per bajoneto. Li kraĉos sangon responde. Charlotte kantas kune:
  - Anĝeloj de la stela malhela infero! Ŝajnas, ke ĉio en la universo estos detruita! Vi devas flugi en la ĉielon kiel rapida falko! Por protekti animojn kontraŭ detruo!
  La brita agas neorganizita, la plimulto el ili estas koloniaj soldatoj: nigruloj kaj indianoj, araboj. Ili aŭ falas, frostiĝante, aŭ, male, akre saltas kaj komencas ĉirkaŭkuri kiel frenezaj leporoj. Tamen, la knabinoj pafas precize, kaj kvankam la granatoj ne flugas malproksime, la fragmentoj estas dikaj! Jam restas malmultaj malamikoj. Madeleine krias angle, ŝia voĉo estas tiel surde laŭta, ke oni eĉ ne bezonas megafonon:
  - Kapitulacu kaj ni ŝparos viajn vivojn! En kaptiteco vi havos bonan manĝaĵon, vinon kaj sekson!
  Ĝi funkciis tuj kaj post kiam ili rezignas... Manoj supren kaj...
  Ili kolektis kvindek kaptitojn, duono de ili vunditaj. Madeleine ordonis:
  - Finu la vunditojn!
  La "lupoj" senceremonie pafis kuglojn en la tempiojn de tiuj, kiuj ne povis stari sur siaj piedoj, kaj la ceteraj estis ŝarĝitaj en aŭtojn kaj veturitaj al la plej proksima bazo.
  Post la varma sablo de la dezerto, la nudaj piedoj de Gerda tre ĝojas senti la molan kaŭĉukon. Ŝi eĉ ĝoje ĝemas... Usonaj kamionoj estas tre komfortaj kaj ne tremas dum la vojaĝo. Venkinte, la knabinoj estas gajaj. Charlotte demandis al Gerda:
  - Kiom vi mortigis?
  La knabino konfuzite levis la ŝultrojn:
  - Ĉu ne scias? Mi ne estis la sola, kiu pafis... Sed mi pensas, ke estis multaj!
  Charlotte kalkulis:
  - Ni estas cent, li mortigis ĉirkaŭ tricent, kio signifas tri po frato, tio estas po fratino! Impona komenco de la milito!
  Gerda svingis la manon indiferente:
  - Ĉi tio ne estas grava por mi! La ĉefa afero estas, ke eĉ ne unu amiko mortis. Kvankam tio estas, kompreneble, statistiko, tricent malamikoj estis detruitaj, kaj ĉe nia flanko nur du lupmilitistoj estis iomete vunditaj. Mi eĉ miras, kiel ni ankoraŭ ne tute konkeris Afrikon, kun tiaj militistoj.
  Charlotte tuj ruinigis la humoron:
  - Nu, ni perdis al ĉi tiuj malfeliĉaj militistoj en la dekoka!
  Gerda kolere balancis sian belan kapon, kvazaŭ kovrita de novjara neĝo:
  - Ĉi tio estas pro perfido! Sed fakte, ni estis pli proksime ol iam al venko kaj ĉi tio estis evidenta por ĉiuj, kiuj ne estas blindaj! Ve, ni estis interrompitaj!
  Charlotte konsentis, lerte gratante malantaŭ la maldekstra orelo per la nudaj piedfingroj:
  - Jes, perfido, sabotado, mezboneco de la militistaro... Sed ni ankoraŭ rompis la rusojn, devigante ilin kapitulaci en 1918! Ho, estus bone promeni tra la vastaĵoj de Rusio, tie estas malvarme, sed ĉi tie estas varme!
  Gerda gaje ridis:
  - Sed en Rusujo estas tiel severaj frostoj... Sed kiam mi nudpiede kuris tra la neĝo en la montoj, mi scias, kia torturo ĝi estas.
  Charlotte nudigis siajn dentojn:
  - La malgranda Gerda kuras nudpiede tra la brulanta neĝo... Ĉi tio estas simbola, kvazaŭ en fabelo... Fabeloj pri pura, ankoraŭ infaneca kaj tute ne egoisma...
  Gerda gaje palpebrumis al sia amiko:
  - Estas kvazaŭ ni devas iri al la Fuhrer?
  Charlotte konfirmis:
  - Preskaŭ! Ni nur veturas, ne kuras nudpiede trans la varman dezertan sablon. Kaj eĉ post la venko.
  La ligita nigrulo murmuris germane:
  - Teruraj anĝeloj, mi estas preta servi vin! Vi estas diino, mi estas via sklavo!
  Charlotte karesis la brunajn buklajn harojn de la nigra kaptito per sia iomete malglata piedo:
  - Vi nigruloj estas jam de naturo sklavoj! Ĉi tio, kompreneble, unuflanke estas bona, iu devas multe labori de la mateniĝo ĝis la vespero, fari malgravajn laborojn... Sed sklavo laŭ sia naturo, laŭ sia malnobla naturo, estas perfidulo kaj oni ne povas fidi per armilo. . Ni germanoj, siavice, estas la plej kultura kaj alte organizita nacio sur la Tero. Granda nacio de militistoj, kaj ne senkaŭze servis germanaj solduloj en ĉiuj eŭropaj armeoj kaj eĉ en Rusujo, plej ofte en komandpozicioj!
  Gerda diris feroce:
  - Jes, vi servos al ni kiel sklavon. Ni havas specialajn menaĝojn por nigruloj. Kaj nun vi nur devas fari estas...
  Charlotte sugestis:
  - Li kisu niajn piedojn. Post ĉio, estos agrable por ni, kaj Niĝero humiligos sin.
  Gerda vigle balancis la kapon:
  "Mi ne scias kiel vi fartas, sed estas naŭze se la pura haŭto de la arja tuŝas la lipojn de la malbonodora Niĝero." Do...
  Charlotte malkonsentis:
  - Ne vere! Male, mi estus ŝatinta ĝin. Nu rigardu...
  La fajra ruĝhara belulino puŝis sian krureton al la nigrulo. Li entuziasme komencis kisi la longajn, glatajn, ĉizitajn fingrojn de la diino. Kaj la knabino nur tenere ridetis responde, la dikaj lipoj de la nigrulo tiklis lian sunbrunan haŭton. La lango de la kaptito trakuris la elastan, iomete polvan piedon de la knabino. Estas ankoraŭ agrable, kiam oni humiligas fortan, preskaŭ dumetran viron.
  Gerda estis surprizita:
  - Estas strange, sed ĉu vi ne sentas abomenon?
  Charlotte ridetis:
  - Ne vere! Kial mi devus esti naŭzita?
  Gerda elektis silenti: kial ŝi enmiksiĝi en la aferojn de sia amiko? Fakte, ili estis edukitaj, ke germana virino estu ne nur militisto, sed ankaŭ amanta, milda edzino kaj sana patrino. Sed ŝi mem ankoraŭ ne pensis pri uloj, eble pro peza fizika fortostreĉo, aŭ simple ankoraŭ ne trovis sian paron. Tamen, Charlotte ankaŭ ŝajnas esti laca de ĝi. Ŝi batis la nigrulon en la nazon per sia maleolo, tiel ke lia nazo ekfluis kaj sugestis al Gerda:
  - Eble ni povas kanti?
  Gerda kapjesis:
  - Kompreneble, ni kantos! Alie ĝi fariĝas malĝoja!
  La knabinoj komencis kanti, kaj iliaj amikoj kuniĝis, tiel ke la kanto fluis kiel akvofalo:
  Mia kara kaj mi eliras el la densejo,
  Kaŝante neteran malĝojon!
  Kaj la malvarmo, brulanta, malvarmiga,
  La rompita motivo trapikis!
  
  Nudaj piedoj en la neĝo,
  La knabinoj iĝas blankaj!
  Malicaj neĝoŝtormoj muĝas kiel lupoj,
  Disrompantaj aroj da birdoj!
  
  Sed la knabino ne konas timon
  Ŝi estas potenca batalanto!
  La ĉemizo apenaŭ kovris la karnon,
  Ni certe venkos!
  
  Nia militisto estas la plej sperta,
  Oni ne povas fleksi ĝin per sledmartelo!
  Jen la aceroj milde moviĝas,
  Neĝflokoj falas sur vian bruston!
  
  Ne estas nia kutimo timi,
  Ĉu vi ne kuraĝas tremi pro la malvarmo!
  La kontraŭulo estas dika kun bova kolo,
  Ĝi estas glueca kaj abomena kiel gluo!
  
  La homoj havas tian forton
  Kion plenumis la sankta rito!
  Por ni kaj fido kaj naturo,
  La rezulto estos venka!
  
  Kristo Inspiras la Patrujon,
  Diru al ni batali ĝis la fino!
  Por ke la planedo fariĝu paradizo,
  Ĉiuj koroj estos kuraĝaj!
  
  Homoj baldaŭ estos feliĉaj
  La vivo estu foje peza kruco!
  Kugloj estas brutale mortigaj
  Sed tiu, kiu falis, jam leviĝis!
  
  La scienco donas al ni senmortecon,
  Kaj la mensoj de la falintoj revenos al devo!
  Sed se ni frakasas, kredu min,
  La malamiko tuj fuŝos la poentaron!
  
  Tial almenaŭ preĝu al Dio,
  Ne necesas fari erarojn, estu maldiligenta!
  Juĝisto ĉiopova estas tre strikta,
  Almenaŭ ĝi povas helpi foje!
  
  La Patrujo estas al mi plej kara,
  Sankta, saĝa lando!
  Nia ĉefo, tenu la kondukilojn pli forte,
  La Patrujo naskiĝas por flori!
  La knabinoj de la elita SS-bataliono "Ŝi-Lupo" kantis tiel bele, kaj la vortoj estis animaj. Ĝenerale estas stereotipo, ke SS-ulo signifas ekzekutiston! Sed tio ne estas vera. Ekzistis, kompreneble, specialaj punaj unuoj, plej ofte kiel parto de sekurecsekcioj kiuj aranĝis specialajn operaciojn, sed la plej multaj SS-sekcioj estis simple la elitaj gardistoj de la Germana Armeo. Ĝenerale, oni devas diri, ke ruĝa, totalisma propagando ne estas la plej fidinda fonto de informoj pri la Dua Mondmilito. Post ĉio, estas klare, ke la komunistaj gvidantoj de Agitprop ne povis ne esti nepartiaj kaj objektive kovri eventojn. Do, estas fidinde malfacile juĝi kie estis vera vero pri la abomenaĵoj de la nazioj, kaj kie estis fikcio. Ĉiukaze tiuj, kiuj serioze okupiĝas pri historia esplorado, estas devigitaj konfesi, ke ne ĉiu SS-militisto estas ekzekutisto kaj monstro. Krome, antaŭ la atako kontraŭ Sovetunio; La nazioj ĝenerale kondutis tolereme en la loĝataj teritorioj; okcidentaj fontoj ne indikas iujn ajn amasajn abomenaĵojn aŭ reprezaliojn.
  Kaj nun la knabinoj helpis la kaptitojn eliri el la aŭtoj; ili amike frapetis la larĝajn ŝultrojn de la timemaj viroj. Post kio la knabinoj estis invititaj refreŝigi sin...
  La tagmanĝo estis modesta, sed zebro estis pafita en la dezerto kaj ĉiu knabino ricevis kebabon kuiritan en araba stilo. Ĝenerale, la araboj, almenaŭ ekstere, estis amikaj kaj tiuj, kiuj sciis la germanan, eĉ provis ŝerci aŭ milde karesi la krurojn de la knabinoj.
  Gerda forpuŝis la gluiĝeman arabon kaj diris:
  - Mi ne estas por vi!
  Charlotte sekvis eblemon:
  - Akiru al vi haremon!
  Gerda ridetis kaj proponis:
  - Sed diru al mi, Charlotte, kion vi farus, se vi fariĝus edzino de la sultano?
  La ruĝhara amiko rimarkis dubeme:
  - Ĉi tio fakte estas diskutebla feliĉo... Kvankam dependas de kiu edzino de sultano. Se la granda Otomana Imperio estus en sia apogeo, tiam... Eĉ estus tre bele... Mi reformus la turkan armeon, plibonigus armilojn... Kaj verŝajne unue mi turnus mian rigardon orienten.
  Gerda konsentis:
  - Prave! Sed estas domaĝe por Turkio, ke eĉ en sia glortempo ĝi ne povis konkeri Iranon. Tio estis sufiĉe realisma, precipe ĉar la persa armeo estis malantaŭen. Mi scivolas, Granda Fuhrer, kian decidon li faros: konkeri Turkion, aŭ inkluzivi lin en sian koalicion, ĵetante al la otomanoj oston, inkluzive de kelkaj el la ne tre valoraj landoj de Irano?
  Charlotte konfuzite levis la ŝultrojn.
  - Ne scias! Fakte, lastatempe aŭdiĝis onidiroj, ke ni atakos Sovetujon... Oni diras, ke rusaj riĉaĵoj kaj riĉaj teroj de Ukrainio ne vere bezonas!
  Gerda prenis la tason da teo per la piedfingroj de siaj nudaj piedoj kaj, tute lerte, levis ĝin al sia mentono, verŝante la brunan likvaĵon en sin. Samtempe la knabino sukcesis paroli:
  - Ukrainio havas tre riĉajn, riĉajn terojn. Sub saĝa germana gvidado, kaj kun nia alta agrikultura kulturo, ili produktos rekordajn rikoltojn. Kaj tiam nia pano estos pli malmultekosta ol akvo. Kaj tio utilos al la ukrainoj mem, ĉar la sovetia registaro simple prirabas ilin, devigas ilin malsati!
  Charlotte kapjesis.
  - Ni instruos al ĉi tiuj slavoj nian grandan ĝermanan kulturon! Ni lumigu ilin!
  Ĉi tie la konversacio estis interrompita de malĝentilaj krioj, la ripoztempo finiĝis.
  Sed post tagmanĝo la knabinoj estis denove vicigitaj kaj devigitaj marŝi tra la dezerto. Manĝinte estis malfacile kuri kaj la knabinoj eĉ iomete ĝemis ĝis, tamen, iliaj korpoj varmiĝis. Kaj tiel ili forkuris kiel jerboj.
  Jen virtuala batalo... Kaj Afriko germaniĝas... Kaj la sovetia-germana fronto...
  Vintre, la Ruĝa Armeo denove iris sur la ofensivon. Okazas obstinaj bataloj.
  Christina, Magda, Margareta kaj Shella batalas en la Pantero. La veturilo, kvankam ne ideala, havas rapid-pafantan, longdistancan pafilon, estas modere lerta, kaj havas bonan frontan kirason.
  Germanaj knabinoj estas nudpiedaj kaj en bikinoj, malgraŭ la malvarmo. Kaj ili faras manovreblan batalon.
  Jen Christina pafas... La ŝelo trafas la T-34-76-gvattureton kaj trapikas ĝin. Sovetia tanko haltas, pafita.
  La knabinoj krias je la supro de siaj pulmoj:
  - Nia prenis ĝin!
  Tiam Magda pafas. La beleco kun oraj haroj trafis ankaŭ.
  Jes, do la tureto de la tridek kvar estis deŝirita.
  La tigrinaj knabinoj laŭvice pafas. Kaj tre precize. Do ili trafis alian sovetian tankon.
  Margaret trafis poste. Kaj ĝi trafis la memveturan pafilon SU-76. Lerte frapis. Kaj ŝi kantis:
  - Nia infera Germanujo estas forta, ĝi protektas la mondon!
  Kaj kiel montros la lango!
  Tiam ŝi trafis Ŝelon per kanono. Trafis la sovetian KV-1S-tankon. Ankaŭ la knabino faris bonan laboron.
  Jes, kvar militistoj en bikinoj batalas kaj ne timas la malvarmon. Post kiam virinoj komencis batali, aferoj iris multe pli bone por la Tria Reich.
  Jen pilotoj Albina kaj Alvina sur la ĉielo. Ambaŭ belulinoj estas en bikinoj kaj nudpiedaj. Ili batalas sur Focke-Wulfs. Kaj ĉi tio estas tre serioza aŭto.
  Albina, pafante el aerkanonoj, diras:
  - Aktiva kroketo! Ne bedaŭru la vortojn!
  Kaj kiel li ekbrilos per blindiga rideto! Kaj li faligos du sovetiajn aviadilojn samtempe.
  Alvina ankaŭ tranĉis ĝis tri per aerkanonoj kaj pepis:
  - Mia eniro estos mortiga kaj mate!
  Post kio la knabino nudigis siajn dentojn kaj montris siajn dentojn! Ŝi estas tute ĉarma, kaj plena de fenomena ĉarmo.
  Albina fortranĉas alian aviadilon Yak-9 kaj grincas:
  - Kial oni bezonas sovetiajn pilotojn?
  Alvina malflugas LAGG-5 kaj memfide diras:
  - Por ke ni germanoj povu kolekti biletojn!
  Mirinda paro da knabinoj. Kiel ili komencis kolekti premiojn por si mem. Vi vere ne povas argumenti kontraŭ tiaj belulinoj. Ili malflugigas aviadilojn kaj nudigas siajn dentojn.
  Kaj la ĉefa sekreto estas, ke en la malvarmo, knabinoj devas esti nudpiedaj kaj en bikino. Tiam la fakturoj venos memstare.
  Kaj neniam vestu vin. Skuu vian nudan bruston, kaj vi ĉiam estos altestimata!
  Albina dehakis alian Ruĝarmean aviadilon kaj kantis:
  - En granda alteco kaj stela pureco!
  Kaj ŝi palpebrumis, eksaltante kaj svingante la nudajn piedojn, muĝante:
  - En la mara ondo kaj furioza fajro! Kaj en furioza kaj furioza fajro!
  Kaj denove la knabino faligas la aviadilon kun energia alproksimiĝo.
  Kaj tiam Alvina atakas la malamikon. Li faras tion ĉirkaŭ la angulo, elmontras la dentojn kaj grincas:
  - Mi estos supermonda ĉampiono!
  Kaj denove la aŭto trafita de la knabino falas. Jes, la Ruĝa Armeo faras ĝin sufiĉe malbone.
  Kaj Albina muĝas pro sovaĝa ekstazo:
  - Mi nun estas ekzekutisto, ne piloto!
  Pafas alian sovetian aviadilon kaj siblas:
  - Mi kliniĝas super la vido kaj la misiloj rapidas al la celo, estas ankoraŭ unu alproksimiĝo antaŭen!
  La militisto agas ekstreme agreseme.
  Ĉi tie ambaŭ knabinoj atakas terajn celojn. Albina pugnobatas la tridek kvar kaj kriegas:
  - Ĉi tio estos la fino!
  Alvina trafas la SU-76 kaj flustras:
  - Ĝis kompleta detruo!
  Kaj kiel li skuas la nudan piedon!
  Vintre, la Ruĝa Armeo estis nekapabla atingi signifan sukceson. Nur en la Rĵev-areo ili sukcesis fari iometan kojnon, sed enkondukante rezervojn, la germanoj restarigis la situacion. La Krauts estas vere fortaj.
  Kaj en majo 1944, repleniginte siajn trupojn per novaj tankoj, inkluzive de la pli progresinta kaj pli bone protektita Panther-2, ili iris sur la ofensivon en la areo de Kursk kaj Rostov-on-Don.
  Ĉio ne estus tiel malbona, se granda nombro da araboj kaj nigruloj ne estus partoprenintaj en la ofensivo. Kaj plej grave, Turkio ankaŭ eniris la militon. Do la situacio fariĝis ege alarmanta.
  Kaj la Ruĝa Armeo, suferspertante gravajn perdojn, retiriĝis antaŭ la superaj fortoj de la Germana Armeo.
  Sed la kuraĝaj ses knabinoj, gviditaj de Alenka, feroce batalis kun la Krauts. Kaj la fortoj estis klare neegalaj.
  Alenka batalis por Kursk, kiu estis sturmita fare de la nazioj. La malespera belulino ĵetis granaton per siaj nudaj piedfingroj kaj pepis:
  - Gloro al Rus' kaj nia kara partio!
  Tiam Nataŝa lanĉis obuson per siaj nudaj piedfingroj kaj siblis:
  - Ni prizorgas la knabinon nudpiede!
  Poste, Anyuta ankaŭ sendis mortodonacon kun la piedfingroj de ŝiaj nudaj piedoj, kaj velkis :
  - Estos mirinda bato!
  Ruĝhara Aŭgusteno prenis kaj sendis donacon de neniigo per sia nuda malsupra membro kaj grincis:
  - Montrante la radaron al la ĉielo!
  Kaj tiam la orhara Maria donis morton al la nazioj per siaj nudaj kruroj.
  Kaj ŝi kantis:
  - En Madagaskaro, en la dezerto kaj la Saharo! Estis ĉie, vidis la mondon!
  Kaj tiam Marusja ĵetas tutan aron da nudaj plandoj de siaj piedoj kaj kantas:
  - En Finnlando, Grekio, kaj en Aŭstralio, Svedio, oni diros al vi, ke ne ekzistas pli belaj knabinoj ol ĉi tiuj!
  Jes, la ses knabinoj batalis tre bone. Sed la Krauts ankoraŭ prenis Kursk...
  Ne, vi ne povas rezisti tiajn superajn fortojn. La faŝistoj estas obstinaj.
  Kaj kion signifas la preparado de la monstroj?
  Adolf Hitler estis simple freneza: senti sin kiel vera despoto, al kiu ĉiuj obeas kaj tremas. Jes, se vi volas la sukcesojn de Stalin, tiam vi devas esti kiel Stalino, sen kompato kaj postulado de aliaj kaj vi mem (ĝuste tiel pensis Josif Vissarionoviĉ en ĉi tiu ordo!). Nun la susuro estas deca kaj la aŭto ekmoviĝos. Ĝenerale, Germanio, konsiderante siajn satelitojn, havas grandegan avantaĝon super Sovetunio en la kvanto de industriaj ekipaĵoj, en la kvalifikita laborforto kaj en la nombro da inĝenieroj je ĉiuj niveloj. Ĉi tio estas fakto, sed la produktado de armiloj ankoraŭ ne estas egala! Germanio postrestis malantaŭ Sovetunio dum la milito, malgraŭ la tuta detruo en Rusio. Kaj de kio? Kompreneble, pro certa kaoso, kiu regis en diversaj fakoj kaj, precipe en la milita industrio. Krome, manko de krudaĵoj, same kiel subtakso de la potencialo de la malamiko, ludis negativan rolon. Precipe, en 1940, la produktado de armiloj en Germanio estis pli malalta ol en 1939 (se ni konsideras la totalon inkluzive de municio), kaj ĉi tio malgraŭ la fakto, ke la milito jam estis komencita, kaj la Tria Reich prenis kontrolon de grandaj teritorioj kun grandega. rezervoj de produktadkapacito. Nu, kion ni povas diri pri la organizaj kapabloj de Hitler? Ne tro, li brilis en la milita industrio.
  La Fuhrer deklaris en longa parolado:
  - En la afero de kontrolado de aviado, urĝaj povoj estas donitaj al Sauer. Li atente kontrolos la kvanton da ekipaĵo produktita, kaj, ne malpli grave, la kvaliton. Krome, multaj el viaj amikoj Goering, kvankam ili iam estis bonaj asoj, ne kapablas gvidi laboron. Ne ĉiu bona soldato ankaŭ estas elstara generalo, do anstataŭ la pendigita Eriko, la teknika sfero estos gvidata de persono el inter profesiaj entreprenistoj, kiu kapablas reformi kaj re-ekipi la aviadajn fortojn. Finfine, Britio ne dormas, ĝi pligrandigas kaj la kvanton kaj kvaliton de siaj armetrupoj, kaj precipe de sia aviado. Ni devas esti du kapoj antaŭ la malamiko, dekduo da paŝoj, alie ni tute perdos nian superecon super la malamiko. Tial kvalitaj paŝoj estas necesaj.
  Goering timeme respondis:
  - Miaj amikoj, pruvitaj homoj, kiuj pruvis sian batalefikecon kaj profesiecon.
  La posedata diktatoro furiozis:
  - Aŭ eble mi, laŭ via opinio, forgesis, kiu perdis la Batalon de Britio? Aŭ kiu malsukcesis la kvarjaran planon por la disvolviĝo de la nacia ekonomio. Aŭ ĉu vi ankaŭ volas esti batita per vergoj, kaj eĉ publike. Do fermu vian buŝon kaj silentu antaŭ ol vi palisumi vin!
  Goering eĉ kaŭris pro timo. Ve, kun la Fuhrer oni ne trompadu. Tiam la bruo denove aŭdiĝis, kaj alia ME-262-jeto ekflugis en la ĉielon. La aŭto estis masiva kaj havis du motorojn. La flugiloj estas iomete svingitaj, la batalanto mem aspektas sufiĉe minaca. Ĝiaj rapideckarakterizaĵoj, por 1941, estas ĝenerale decaj, kaj eĉ laŭ mondaj normoj ili estas rekordaj. Vere, la maŝino mem ankoraŭ ne estas tute fidinda kaj postulas sencimigon. La faŝisma diktatoro tamen jam donis la karakterizaĵojn de novaj, pli progresintaj batalantoj... La ME-262 pezas pli ol ses tunojn, kio signifas, ke estas iom da troŝarĝo. Ĉasaviadilo devas esti malgranda, malmultekosta kaj facilmova. Ĉi-rilate, la ME-163 povus esti sufiĉe bona, sed ĝia raketmotoro estas tro devigita kaj funkcias nur ses minutojn (aŭ pli ĝuste, ĝi ankoraŭ funkcios!), kio signifas, ke la intervalo estas nur ene de radiuso de cent kilometroj. . Kiel Blitz-stila bombisto aŭ kovrilo por armadatakoj sur Anglio, ĝi kompreneble ne taŭgas.
  Sed la ME-262 povas porti tunon da bomboj, tio estas, tiom kiom la Pe-2, sovetia frontlinia aviadilo. Tio estas, bonega solvo kaj por batalantaj svingoj kaj por subteni trupojn. Tamen, kial ne krei batalanton en la stilo de la Kometo ME-163, sed sen raketmotoro, sed kun turbojetmotoro? Ili provis plibonigi la "Kometon" kaj ŝajnis pliigi la flugtempon al 15 minutoj (ĉi tio estas gamo de ĝis 300 kilometroj), kio estas ĝenerale akceptebla por la Batalo de Britio. Londono ankoraŭ estas atingebla el Normandio... Kvankam ne ĉio estas tiel evidenta, oni ankaŭ devas bombardi ĝin kaj reveni reen, kaj dek kvin minutoj ne estis tiel rapidaj. En la estonteco, raketoj kaj ĉasaviadiloj estis rekonitaj kiel sakstrato en aviado. Sed la dezajno de la "Kometo" estas tre interesa, kun sia malgranda grandeco kaj malpezeco, kio signifas, ke ĝi estas malmultekosta kaj manovebla.
  Krome, ekzistas ankaŭ tre promesplenaj batalantoj, kiuj ĝenerale pezas 800 kilogramojn, tiaj glisaviadiloj, ke ili povas esti uzataj en aerbataloj. Vere, pro ilia mallonga atingo, flugoj sur ili povas esti farataj nur en defendaj bataloj, aŭ liveritaj al Londono je... Transportoj, kaj poste rekapti la pilotojn. Vi devos pripensi ĝin ĉi tie. En la reala historio, la glisaviadiloj neniam havis tempon batali, kaj ial en Koreio, sovetiaj aviadgeneraloj ne kuraĝis provi ĉi tiun ideon. Ĝenerale, ĝi ne estas malĝoja, sed dum la Korea milito, la usona piloto estis la unua kiu gajnis venkojn. Do la jankioj ne estu subtaksitaj.
  Post kiam la flugo finiĝis, juna helhara knabino saltis el la kajuto kaj alkuris al la Fuhrer plenrapide.
  Posedita nazia numero unu etendis sian manon al ŝi por kiso. Kio estas agrable estas kiam knabinoj amas vin, kaj la Fuhrer, ŝajnas, estas sufiĉe sincere idoligita de ĉiuj germanoj, aŭ pli ĝuste, preskaŭ ĉiuj krom kelkaj koncentrejkaptitoj. La piloto diris kun entuziasmo:
  - Ĉi tio estas simple grandioza aviadilo, ĝi havas tian rapidecon kaj potencon. Ni disŝiru ĉiujn leonidojn kiel varmakvobotelon de surogato!
  La Fuhrer aprobis la impulson de la knabino:
  - Kompreneble, ni disŝiros ĝin, sed... Sencimigado de la maŝino devas esti farita pli rapide, kaj ĉi tio precipe validas por motoroj. Ĉi tie, kompreneble, necesas radikalaj rimedoj por plibonigi ilin, sed se io helpos la ĉefo-projektisto!
  Ĉiuj bojis unuvoĉe:
  - Gloro al la granda Fuhrer! La Providenco helpu nin!
  La himno de la Tria Reich komencis ludi kaj kolono de junaj batalantoj de la Hitler Jugent antaŭeniris. Knaboj de dek kvar ĝis dek sep jaroj marŝis al la tamburo en speciala formacio. Kaj tiam okazis la plej interesa afero: marŝis adoleskulinoj el Germana Virina Unio. Ili estis en mallongaj jupoj, la nudaj, nudaj piedoj de la belulinoj altiris la rigardon de viroj. La knabinoj provis levi la krurojn pli alte, sed samtempe tiris la piedfingrojn malantaŭen kaj zorge metis la kalkanojn. Distra vidaĵo de belulinoj kun senriprokaj figuroj... La vizaĝoj estis vere malsamaj kaj kelkaj el la junaj faŝistoj estis iom malĝentilaj, preskaŭ viraj, kaj ili ankaŭ misformis ilin. Precipe kiam ili kunigis siajn brovojn.
  Esteto Adolf notis:
  - Necesas, ke knaboj kaj knabinoj ricevu korpan trejnadon sur pli granda skalo. Kaj mi scias, ke oni faras multon pri ĉi tiu afero, precipe en la Jungfolk, sed necesas inkluziveco kaj adopto de spartanaj metodoj. Kompreneble, krom kuraĝigi ŝtelon... Niaj knaboj kaj knabinoj devas kreski por esti decaj kaj samtempe senkompataj homoj.
  La Ĉefkomandanto paŭzis. La generaloj silentis, verŝajne timante kontraŭdigi, sed ne volis konfirmi la evidentecon. La Fuhrer daŭrigis:
  - Milito ne estas ŝerco, sed senkompateco kontraŭ malamikoj devas esti kombinita kun reciproka helpo kaj sento de frateco al kamaradoj. Jen kion ni devas enŝovi en ĉiuj... La nova superhomo estas senkompata kontraŭ aliaj, sed eĉ pli li devas esti senkompata kontraŭ si mem. Ĉar malsupereco devas unue esti elradikigita en sia animo, kaj tiam la malforta homa korpo leviĝos!
  Alia paŭzo... La generaloj kaj projektistoj subite komprenis kaj komencis vigle aplaŭdi. La Fuhrer ŝajnis kontenta:
  - Ĉi tio estas pli bona, sed nun mi ŝatus vidi imiton de aerbatalo. Tiel timinda kaj tute detrua...
  Heinkel timeme demandis:
  - Kun viva municio aŭ obusoj, mia Fuhrer?
  Nazia numero unu kapjesis:
  - Kompreneble, kun batalaj. Krome, mi ŝatus konsideri la efikon de la elĵeta aparato. Ja vi laboras pri tio... - La Fuhrer skuis la pugnojn. - Kiam, finfine, ĝi estos preta kaj metita en amasproduktadon. Post ĉio, sperta piloto estas sperta piloto, kiu devas esti protektita por estontaj bataloj!
  La Fuhrer-Terminator tamen decidis montri al la dizajnistoj pli modernan dezajnon de la elĵetaparato. Ĉi tiu sistemo devus esti malpli maloportuna, pli simpla kaj pli malpeza. Nu, la malmultekosta squib, jam regata de germana industrio, sufiĉe taŭgas por tiu celo.
  La diagramo devis esti desegnita sur la irado, sed Hitler estis vere bona artisto, kaj li desegnis klare, rapide, la linioj de la diagramoj kaj turnoj estis egalaj kaj klaraj sen iuj reguloj aŭ kompasoj. La trafita Terminator opiniis, ke estas strange, kompreneble, ke la germanoj, havante, ĝenerale, tiel fortan kaj iagrade progresintan ideologion kiel nacisocialismo kaj la totalisma sistemo, likis la militon al la rusoj. Eble tio estas pro la fakto, ke rusaj soldatoj estis pli fortaj kaj pli rezistemaj ol germanaj kaj lernis batali pli rapide.
  Ĝenerale, se oni rigardas la kurson de la milito entute, tiam la rusoj, aŭ pli ĝuste la sovetia militistaro, lernis batali, sed la germanoj ŝajnis forgesi kiel... Ilia komando faris decidojn je la nivelo de unua. -klasanoj, kaj eble eĉ pli malaltaj se la unuaklasano havas sperton en farado de militaj operacioj en realtempaj strategioj. Kaj la fakto, ke foje infanoj de ses jaroj jam tiel lerte gvidas virtualajn armeojn, estas io, el kio ili kaj Ĵukov kaj Majŝtejn povas lerni. Tamen, kelkaj esploristoj konsideras kaj Zhukov kaj Mainstein kiel mezboneco. Ekzistas ankaŭ kontraŭdiroj koncerne la nombron da ekipaĵo, aparte kaptita franca ekipaĵo. La memoro de Hitler (bona memoro, precipe kiam li estis ankoraŭ sana!) sugestis, ke estis 3600 kaptitaj tankoj kaptitaj de la francoj, tre impona figuro... Kelkaj modeloj, kiel la SiS -35 , estis superaj en sia kiraso ol . la T-34 nur en fronta kiraso. Do ĉi tiu tanko povas facile esti produktita en francaj fabrikoj, krom eble anstataŭante la 47 mm armilon per longtuba 75 mm pafilo. Fakte, eĉ ĉi tio eble ne sufiĉas. Britio kaj Usono ĝenerale ĉiam taksis kirason plej multe en siaj tankoj. Ekzemple, la kvardek-tuna Churchill havis kirason de 152 milimetroj kontraŭ 120 por la IS-2 peza tanko.
  La Fuhrer diris al la dizajnistoj ion alian:
  - Ni havas sufiĉe da ventotuneloj, do serĉu pli optimuman modelon de la aviadilo kaj kreu fluliniajn formojn, sen alporti la aferon al multekostaj provoj, kie niaj plej bonaj asoj ankaŭ mortas. Ekzemple, fluga flugilmodelo de aviadilo estas tre efika, precipe se la dikeco kaj angulo de kliniĝo povus esti ŝanĝitaj. Mi jam donis al vi la desegnon, do la senvosta estu preta. Ĝia laŭtaksa rapideco estos ĝis 1100 kilometroj hore eĉ kun Yumo-motoro. Do iru antaŭen, sed ne estu insolenta!
  Adolf la misfitulo ankaŭ konsilis kiel pliigi la rapidecon de pipoblovado. Li kaptis la malbone kaŝitan ironion en la opinioj de la dezajnistoj: kiel simpla kaporalo sciis tiom? Ĉu ili ne kredas je la genio de la Fuhrer? Nu, ni eltrovos ĝin... aŭ ne, ni ne eltrovos ĝin, sed ni pruvos al ili, ke ni estas edukitaj.
  Sekvis tagmanĝo en la freŝa aero, la servistinoj aranĝis tablojn kaj seĝojn. Bela... Sed kiajn reformojn oni faru en la nacisocialismo? Kiel redukti la nombron da malamikoj kiel eble plej multe kaj amiki. Ekzemple, ne altigu la germanan rason ĉiuflanke kaj eble eĉ ĉesos dividi popolojn en klasojn. Tamen, la divido de nacioj en malsuperajn kaj arjajn naciojn ankoraŭ ne estis formale leĝigita. Ĉi tio simpligas aferojn. Ĝenerale, Hitler komencis amasan ekstermadon de judoj ĝuste post la atako kontraŭ Sovetunio. Kial li havus tiajn klinojn? Eble li esperis, ke la monda cionismo benos lin por la milito kun bolŝevismo, kaj la Okcidento subtenos lin. Kaj tiam, kiam Britio kaj Usono diris decide, ne al la Germana Armeo, la Fuhrer furiozis? Ĉu li komencis venĝi kontraŭ tiuj judoj, kiujn li povis atingi? Hitlero kompreneble estas idioto por fari la holokaŭston kaj tiel misfamigi la ideon de Nacisocialismo. Nun la vortoj nazio kaj ekzekutisto fariĝis sinonimaj. Multaj ankaŭ konfuzas naciismon kaj faŝismon, eble pro la konsoneco de la vorto nazio. Sed ĉi tio tute ne veras. Faŝismo, principe, ne havas rektan rilaton al Nacisocialismo. En ĝia kerno, la koncepto de faŝismo ekestis en Francio en la deknaŭa jarcento kaj havis tute alian signifon.
  Speco de esenco de la instruoj de faŝismo en sia originala versio venis al la starigo de korporacia spirito, sento de kamaradeco inter kapitalistoj. Mussolini tiam enkondukis la instruon de faŝismo al siaj Blackshirts. Nu, la nazioj unue estis nomitaj faŝistoj de siaj malamikoj kaj politikaj konkurantoj. Verdire, la nazioj agis kruele, tiel ke tiu faŝisto akiris perfortan, negativan signifon. En Rusio, iam, naciistoj spertis certan altiĝon, precipe komence de la naŭdekaj, atingante maksimumon en 93-94. Tiam la milito en Ĉeĉenio kaŭzis pliiĝon de pacisma sento en la socio kaj provizora malkresko de naciismo. La milito en Jugoslavio kaj la bombado de Serbio kaŭzis provizoran kreskon de patriotismo, sed tiam disigo okazis en la nacia movado. En Rusio, la naciistoj havis problemon kun gvidantoj... Ili ne havis sian propran Fuhrer... Vere, Ĵirinovskij estis komparita kun Hitler, kaj li eĉ superis Adolfo iel. Ekzemple, en la rapideco de politika ekflugo, ene de kvar jaroj post la fondo de la partio, por preni la unuan lokon en parlamentaj elektoj. Sed Zhirinovsky kondutis senracie kaj ne nur sukcesis disvolvi sukceson, sed eĉ konservi tion, kion li atingis. Ĉi tie mi devas diri, antaŭ ĉio, ke ĝi estis lia persona kulpo. Nesufiĉa disciplino en la partio, skandaloj en kiuj li implikiĝis. Sed la vera Hitler neniam sidis en la Reichstag kaj neniu montris siajn filmajn kolereksojn en televido. Kaj ne estis televido mem. Kvankam la sukceso de Zhirinovsky en la elektoj (1993) estis merito de lia sukcesa laboro kun la televidspektantaro.
  Bela knabino el inter la servistoj sidiĝis apud la Fuhrer kaj metis sian manon sur ŝian nudan genuon. Kuŝita:
  - Ĉu vi pensas pri io, mia Fuhrer?
  La nazia diktatoro kaj samtempe virtuala ludanto vigliĝis. Li rimarkis, ke li ankoraŭ ne finis sian legoman supon kaj fruktan salaton. La Fuhrer kisis la knabinon sur la lipoj, sentante ŝian junecan, dolĉan aromon kaj diris:
  - Vi iros en la aŭtomobilo kun mi. Kaj vi ĉiuj eklaboru, la tempo por manĝi finiĝis.
  Kaj denove, la dentaĵoj de la ŝtato, kvankam ne tute bone oleita mekanismo, komencis turni. Sur la vojo reen, la Fuhrer amoris kun la belulo, kaj eĉ estis surprizita kie li akiris tiom da energio kaj forto. Post ĉio, ili diris, ke la Fuhrer estas impotenta kaj ĝenerale supozeble handikapita, havinte sifilison (mensogo) kaj kastrita (totala fikcio!). Estas vere, ke Hitler ne sukcesis havi idojn... Nu, morgaŭ, li mem prizorgos ĉi tiun aferon... Aŭ ne, li ankoraŭ devos inviti Himmler. Ĝenerale, en reala historio, la Fuhrer akre plifortigis la rolon de la SS. Ŝajne ankaŭ li devos iri ĉi tiun vojon en ĉi tiu alternativo. Kaj ke la subigo de la krima polico al la SS-strukturo entute estas akceptebla; nun ĉiuj datumoj kaj dosieroj estos kunfanditaj en unu fonton. Krome, la uzo de torturo kontraŭ krimuloj kaj tiuj progresintaj pridemandadmetodoj kiuj estas karakterizaj por la Gestapo kaj aliaj sekretaj policaj strukturoj signife pliigos la detektoprocenton.
  La vero povas pliiĝi kaj la nombro de senkulpaj viktimoj povas pliiĝi, sed... La granda plimulto de SS-uloj estas decaj homoj, kaj sperta esploristo, kutime, tuj vidas, ĉu homo mensogas aŭ diras la veron, kaj li malofte faras erarojn. Ĉi tio povas esti juĝita el multaj krimkronikoj.
  Decidinte kelkajn pliajn aktualaĵojn kaj invitinte du novajn knabinojn por varmigi la liton, la Fuhrer, apoginte la kapon sur la nudaj abundaj mamoj de la belulino, ekdormis...
  Ĉi-foje, li revenis al la sonĝo, kiun li antaŭe interrompis, pri grandioza spacbatalo. Denove en sia travidebla batalanto, kaj la malamiko provas ataki la vicojn de la armeo de Granda Rusio. Kaj la Fuhrer de la Hypernet-ludo, kaj lia partnero, diketa, sed samtempe muskola blondulo, provas agi, samtempe helpante unu la alian. Malbelaj malamikbatalantoj provas preni la nombrojn, uzante sian nombran superecon. La malharmonio de la armeaj flotoj de Dermostan fariĝas pli kaj pli okulfrapa. Iliaj ŝipoj ŝajnas pli kaj pli naŭzaj. Kapitano Vladislav, uzante la teknikon de "sitelo", sufiĉe sukcese tranĉis la aŭton en formo de kurba ŝuo kaj diris:
  - Ne vane kaj Hitler kaj Stalin havis patron, kiu estis ŝuisto!
  Responde, lia blonda kunulo fulmis ŝiajn nudajn, rozkolorajn kalkanojn:
  - Mi ne bezonas botojn aŭ aliajn ŝuojn. Kun nudaj piedoj mi sentas la plej etan kurbiĝon de la vakuo aŭ vibrojn de la spaco multe pli bone! Ho mia Fuhrer, ĉu vi ŝatus fariĝi knabino?
  Vladislav ridis responde:
  - Estus interese por mallonga tempo. Ĉiuj diras, ke virinoj havas multe pli fortajn kaj pli longajn orgasmojn ol viroj, do mi vere volis kontroli ĉu tio vere estas vera?
  La blondulo ridis:
  - La progreso eble donos al vi la ŝancon ankaŭ sperti ĉi tion... Krom se, kompreneble, ni perdos la grandiozan spacan batalon. Estas tro da malamikoj. Imperiestro Almaztiger 13, kiu ankoraŭ ne naskiĝis sed jam estas nia komandanto, ankaŭ povas morti.
  La persono kiu trafis la Fuhrer rimarkis:
  - Granda komandanto, kiel kapo en milito, ju pli granda la grandeco, des pli severa la perdo!
  Anstataŭ respondi, la blondulino komencis turni sian batalanton. Li faris breton, apenaŭ evitante la virŝafon, kaj poste tre precize pafis reen. La veturilo de la malamiko eksplodis en flamojn kaj komencis fendetiĝi en tre malgrandajn flamantajn pecojn, kiel papavsemoj. La knabino, prenante la maĉgumon per siaj nudaj piedfingroj kaj ĵetante ĝin tiel lerte, ke ĝi alteriĝis ĝuste sur ŝian elstaran langon:
  - Amindaj! Kiam vi maĉas, tiam manĝu!
  Sed la malmola militisto ne estis tiel bonŝanca; li denove estis trafita, eĉ se ĝi estis tanĝante kaj la militisto-kapitano grumblis:
  - Kiel malsaniĝis de ĉi tiuj virinaj karesoj!
  La okuloj de la blondulino ekbrilis:
  -Ĉu vi ne kontentas karesi? Ĉu vi verŝajne volas ion pli seriozan? Tiel malpaciencaj vi ĉiuj estas, inklinaj al perfido!
  Vladislav ridis kaj preskaŭ englutis severan respondon el inter la batalantoj de Dermostan. La bildo de la batalo iom ŝanĝiĝis. La malamiko ŝajnis neelĉerpebla, enkondukante pli kaj pli novajn fortojn en la batalon. La ultrabatalŝipoj estis precipe danĝeraj; grandegaj, kiel asteroidoj, ili malrapide eliris el la vakuo, kvazaŭ desegnitaj per simpatia inko (kiu aperis kiam oni lumigas lampon sur ilin). Feĉ-stan provis antaŭ ĉio fleksi la flankojn, fari envolvan manovron, verŝajne por krei kaldronon en la spaco.
  La trupoj de Granda Rusio kuraĝe batalis, kaj samtempe ili ankaŭ ne deturnis sin de manovroj. Tiel estis uzata la metodo de movebla defendo, kaj ankaŭ aŭdacaj manovroj kaj plonĝoj. Ekzemple, la batalŝipoj kaj kaptŝipoj de la spaca armeo de Granda Rusio aŭ malaperis aŭ, male, aperis en la malantaŭo de la koŝmara kontraŭulo. Ĝi rememoris pri fiŝo ĉasanta en glacitruo - ili eliris, kaptis la predon (ia vintra insekto, kaj se la ĉasisto estis anariko, tiam birdo!) kaj reiris en la truon. En ĉi tiu kazo, la ŝipoj de Dermostan tuj perdiĝis, komencis kunpremiĝi, aŭ eĉ malfermis fajron unu sur la alian. Amuza plasma erupcio kun la forbruligo de stelŝipoj. Ekzemple, eĉ ultra-batalŝipo, ricevinte plurajn trafojn de termikaj preon-misiloj, eksplodis en bluajn kaj verdajn flamojn. Tiam la granda militisto (daŭre detrui la aĉaĵojn kiuj gluiĝis kiel banfolio !) amiko vidis bildon ene de flamanta ultrabatalŝipo. Kaj kia impona koloso, skipo de eĉ du milionoj da soldatoj kaj kvindek milionoj da robotoj!
  La batalantoj ene de la ŝipo estas diversaj specoj de ĉasuloj: troloj, koboldoj kaj pluraj hibridaj specoj, ekzemple la plej disvastiĝintaj: miksaĵo de iksodoj kaj cigaredoj, aŭ pli ĝuste eĉ cigaredoj! Nu, timigaj estaĵoj, kvazaŭ el terura filmo desegnita de drogulo.
  La estaĵoj senespere volas eskapi, sed samtempe ili kolizias unu kun la alia, pikas, tranĉas, mordas. Jen venas skermaŝino, speciale kreita por surborda batalo. Kaj ŝi estas armita per kvazaŭ-plasmaj glavoj, ne rektaj, sed kurbaj por diversaj manovroj. La unua skermmaŝino trafis en la vivantan malordon de tiuj elfluantaj el grandega ŝipo flamanta per fajro. Tuj, pecetoj da hakita viando kaj bruligitaj korpoj flugis en ĉiuj direktoj. Amikino aperis malantaŭ ŝi, ŝi aspektis kiel araneo, nur estis almenaŭ tridek membroj, kaj ili estis en formo de neniigaj riveretoj, kapablaj duonigi eĉ dinosaŭron.
  Unu el la Dermostan-oficiroj kriis:
  - Ho, ne tranĉu min! La peono manĝis la reĝinon!
  Sed li estis malbonŝanca, la cigaredo kun la piedoj de iksodo, nur eĉ pli abomena, enpuŝis la antenon kaj pendis trapikita sur ĝi. Tamen, la maniero kiel li kriegis ne plu estis aŭdata en tiu plej sovaĝa, ĉiam kreskanta kakofonio. Langoj de princeps-plasmaj flamoj, ĉefe bluaj kaj oranĝaj, venkis la teruritajn batalantojn de Shitmostan, igante ilin friti. Kaj la skermmaŝinoj estis senbridaj ene de la ultra-batalŝipo. Ŝajne ĝi estis klare enpresita en ilia programo: mortigu, mortigu, kaj mortigu denove! Kaj ne vere gravas al ili kiuj. Kaj en la koridoroj aŭdiĝis la bruo de la plej terura hiperĉambro .
  Tamen la ultra-flamo jam atingis la skermaŝinojn, kaj ankaŭ multajn koboldojn kaj ungegojn - cigaredstumoj jam disfalis en fotonojn. Do la ultrabatalŝipo komencis iom post iom disiĝi en plurajn partojn. Kvankam la disiĝo okazis malrapide, ĝi ne ŝajnis malpli malbonaŭgura. Precipe sur la fono de multaj aliaj, aŭ ekflamantaj kiel miniaturaj supernovaoj, aŭ, male, kiel ŝrumpantaj stelŝipoj. Bedaŭrinde, ne nur de Dermostan, sed de Granda Rusio.
  Ekzemple, krozŝipo kun la martelo kaj rikoltilo-emblemo perdis kontrolon kaj ramis en malamikan drednaŭton. Kiam du masoj kolizias je sublumaj rapidecoj, ĝi estas ekvivalenta al esti ramita per neniiga raketo. Ĝi vomas kun superforta potenco (se oni povas diri tiel, kompreneble). La eksplodo floris kiel tulipo kun multkoloraj petaloj, subite konsumante ĉion, kio ekzistis ĉirkaŭ deko da kilometroj. Vladislav-Adolf diris:
  - Kaj niaj infanoj ŝajnas esti jam en la ĉielo!
  La blondulo filozofie rimarkis:
  - La ĉielo estas la sola bona loko, kie neniu rapidas atingi, eĉ se ili estas en varmego!
  La hitlera sukceso konsentis:
  - Jen la paradoksoj de la universo. Ni ne volas fini en bona loko, sed la malbona trenas nin enen! Do eĉ ne klaras, kio estas pli bona, vivo aŭ morto.
  La knabino filozofie rimarkis:
  - La vivo estas ĉiam pli bona ol morto. Ne vane preskaŭ ĉiuj homoj pensas tiel. Tamen, la opinioj de homoj, kiel ĉio en nia mondo, estas relativaj.
  La Führer faris alian iom delikatan turnon, kiu permesis al li pafi duloĝan batalanton, kaj tial multe pli multekostan kaj riĉe armitan batalanton (kiel bele ĝi eksplodis, kvazaŭ ekbrulis artfajraĵoj el kompleksaj kombinaĵoj de piroteknikaj materialoj), perloj de frakasita materio disĵetita tra la vakuo. Vladislav-Adolf rimarkis:
  - La ideoj de homoj pri kaj naturo kaj Dio estas tre kontraŭdiraj. Ĝenerale ekzistas eĉ koncepto de reaktiva, tio estas, eĉ detrua menso, kiu devigas homon konduti en maniero, kiu tute ne estas tio, kion pragmataj instinktoj kaj konsideroj de oportuneco devus ordoni.
  La blondulino, havante malfacilecon renormaliĝi post brutala plonĝo (kion alian vi povas fari, kiam sep batalantoj tuj alkuras vin), diris:
  - Ĉesu pragmatiko - ŝaltu matematikon!
  - Ne amuza! - rebatis Vladislavo.
  Subite, antaŭ la ŝipa aviadkapitano, aperis bildo de la komandejo de la armeo de Granda Rusio . Efektive, ĉi tio estas, kompreneble, donaco - la kapablo penetri la sanktejon kaj eĉ rekoni, eĉ se ne la planojn de iu alia, sed la propran ordonon.
  Jen ĝi, la flagŝipo batalŝipo, la impona flagŝipo de la spaca armeo de Granda Rusio kun diametro de cent kilometroj. Kaj ĉi tiu ŝipo nature ankaŭ batalas, ĉar dekmiloj da potencaj artileriaj bareloj ne povas esti kondamnitaj al senagado. Tamen, la flagŝipo ultra-batalŝipo provas agi en sinkronigo kun aliaj grandaj ŝipoj. La malamiko ne povas doni la plej malgrandan ŝancon detrui la flagŝipon, kie troviĝas la ĉefa komando de la eskadro de la spaca armeo de Granda Rusio.
  Surprize, la ĝenerala komandanto kaj monarko estas nur embrio kuŝanta en la utero. La patrino mem estas mergita en stato de suspendita animacio, ĉar alie la plenumado de ŝiaj devoj estus tro dolora. Kaj la funkciado de la jam sufiĉe evoluinta embria monarko, kiu havas membrojn kaj, plej grave, sufiĉe grandan cerbon, estas certigita de multaj cibernetikaj unuoj. La embrio mem, reganta super la Granda Rusa Imperio, sentas sin sufiĉe komforta.
  Jes, kompreneble, kaj li estas ŝarĝita de la bezono, li estas en sia patrino jam de kelkaj jaroj. Oni povas nur revi pri kuri aŭ movi ion. Kaj ĉi tiuj estas doloraj sonĝoj, ĉar naskiĝo signifas tujan malaperon. La embrio komunikas kun la ekstera mondo per skaniloj. Kompreneble, ili ne montras la realan aspekton de la embria komandanto, sed bildon, kiu pli kapablas inspiri konfidon. Aparte, bela juna viro aperas en la formo de nenaskita reĝo. Li ordonas al la trupoj per klara, ordona voĉo:
  - Uzu la principon de elasta defendo. Kiel antaŭ miloj da jaroj, pli malfortaj fortoj, malsuperaj en nombro, uzis la senduban fakton, ke pli malgranda maso estas multe pli movebla ol granda. Ĉar magra maso karakteriziĝas per sensignifa inercio!
  La knabina marŝalo konfirmis:
  - Kompreneble... La manovra kapablo de la armeo estas la ŝlosilo al venko. Kompreneble, ekstremoj devas esti evititaj. Post ĉio, la formiko ne estas la reĝo de bestoj!
  La embria komandanto rikanis:
  - La plej mortigaj estaĵoj estas bakterioj. Kvankam ne, eble eĉ ne virusoj! Kvankam primitiva organismo, ĝi estas efika! Ĉi tie la malamiko kolektis enormajn fortojn, de preskaŭ la tuta universo, kio signifas ke li elmontris la ceterajn areojn.
  Elfa marŝalo Fego kun purpuraj kaj oranĝaj vostoj rimarkis:
  - Kelkfoje ŝajne sensignifa avantaĝo sur limigita sekcio de la fronto sufiĉas por venki. Jen stranga aksiomo de multaj bataloj, de diversaj civilizacioj!
  La Feta Imperiestro subridis tra la skaniloj:
  - En ĉi tiu kazo, vi rigardas la radikon.
  Dume, la flotegoj de Dermostan provis reorganizi en movado. Tre signifa rezervo alproksimiĝis al ili de la malantaŭo. Miloj da grandaj kosmoŝipoj kaj milionoj da pli malgrandaj ŝipoj eliris uzante la sonorilformadon. Kiel rezulto, la fajra potenco de la parazitoj pliiĝis rimarkeble. La knabina marŝalo diris kun ekscito:
  - Jen alia atuto ĵetita de la bastarda kontraŭulo. Tamen nia sciigo ne estis tute egala; la ebleco enkonduki tian grandegan nombron da fortoj ne estis antaŭvidita.
  La hologramo de la imperiestro en la formo de knabo piedbatis la glavon. La fuzaĵo trafis la pordegon. Ĝi eksplodis preskaŭ tuj. Unue, estas ekbrilo, kiu forkonsumas la okulojn, kaj poste la kresko de purpura fungo, kiu detruas ĉion en la intervalo de la pafilo de la batalŝipo. La holograma knabo diris:
  - Ĉi tio estas fenomena golpoentado! Nu, la kontraŭuloj donu ĉion. Mi havas preparitan surprizon por li.
  Elfo Fego iom dube rigardis la bildon de la batalo. La flotego de Dermostan aspektis dolore timinda. Precipe ultrabatalŝipoj, kies diametroj atingis ducent kvindek kilometrojn. La elfo subite rememoris sian hejmplanedon... La naturo tie estas idilia, eĉ ne estas sangsuĉaj insektoj. Kaj leonoj... Nu, ne ĝuste leonoj, sed hibridoj kun maizfloroj. Ĝenerale, ĉi tio estas bela besto: la korpo estas maizfloro, kaj la ora kolhararo disvolviĝas en la vento. Cetere, la maizfloroj ŝanĝas ombron... Ĉi tie estas tute malbeleco, direktita kaj kontraŭ homoj kaj elfoj.
  La blonda marŝalo diris:
  "Ni ne scias kiom da rezervoj havas la malamiko, sed ŝajnas al mi, ke estas tempo movi nian embuskan regimenton."
  La embria imperiestro obĵetis:
  - Nun ne estas la tempo montri viajn kartojn!
  La knabina marŝalo provis argumenti:
  "Se nia popolo mortos, neniu restos por batali!"
  Kaj tiam la embria komandanto estis trovita:
  "Vi ne povas venki militon sen viktimoj." En ŝako oni povas, sed en vera batalo oni ne povas! La senkompata militleĝo estas, ke perdoj estas kiel pluvo iriganta la ŝosojn de venko, vi nur bezonas certigi, ke perdoj ne evoluas en pluvegon, kiu forlavas la ŝosojn! - Tiam la hologramo sendita el la utero subite fariĝis pli bonkora en vizaĝo. - Sed ne pensu, ke por redukti perdojn precipe pro fajro de ultrabatalŝipoj, la stelŝipoj de Granda Rusio retiriĝu spirale.
  La elfa marŝalo subtenis la embriokomandanton:
  - Jen, jen la sola maniero. Oni ankoraŭ ne scias kiom da fortoj la malamiko povos elĵeti el la submondo.
  Efektive, la stelŝipoj de Ŝitmostano provis moviĝi en densa aro. Samtempe ili tute ne ŝparis municion, ĵetante misilojn kontraŭ milionojn, eĉ sen zorgi pri la precizeco de la trafo. Ŝajnis, ke miliardoj da alumetoj estis batitaj trans la vakuon por ekflami en hiperplasmon, bruligi ĉion vivantan kaj moviĝantan, kaj poste estingi. Rusaj militistoj multe pli precize pafas, sed la kruda drednaŭto de la malamiko tondris, kiel petardo, disĵetante fragmentojn kiel konfetoj. Mortiga konfeto kiu malflugis plurajn boatojn de Dirmostan. Kaj la nombro de detruitaj fregatoj de la bastarda civilizacio estas tute nekalkulebla. Estas vere, ke rusaj ŝipoj mortas. Ĉi tie la difektita krozŝipo, en malespero, rapidis kiel rusa tanko sur la Kursk Bulge kaj ramis la ultra-batalŝipon de la malamiko. Centmiloj da vivoj estis interrompitaj tuj, kaj la fajro brulis, kvazaŭ giganta gastubo estus krevigita.
  La nana marŝalo malgaje komentis:
  - Ili fleksas nin, sed ni ne rezignas! - La kvadrata komandanto rimarkis (aŭ pli ĝuste sian holografian bildon, la nano mem estis sur alia ŝipo de la klaso Malpura-Dreadnought!). - Necesus lanĉi almenaŭ kelkajn kontraŭatakojn kontraŭ malamikaj komunikadoj kaj provizolinioj.
  La Feta Imperiestro rikanis tra sia knabeca hologramo.
  - Kio, laŭ via opinio, estas mi malgajninto!
  La nana marŝalo gruntis kaj etendis siajn piedojn:
  "Sed ili tute ne ŝparas municion." Ĉi tio signifas, ke ili havas sufiĉe. Ĉu ne estas tiel, mia sinjoro?
  La Embryo-Imperiestro protestis:
  - Ne ne tiel! Granda komandanto estas pli valora ol lia kapo, do kasko de singardemo kaj kamuflado de ruzo ne difektos lin! Resume, la malamiko ankoraŭ estas en la dolĉa iluzio, ke ĉio estas en ordo al li, sed fakte nia venko estas jam proksima! Bati neatendite egalas al anstataŭigo de pugno per alojŝtala glavo!
  
  
  WITTMAN ESTAS VIVANTA
  Malgranda ŝanĝo en historio asociita kun la plej grava sukceso de la nazioj dum la ofensivo ĉe Ardenoj. La nazioj antaŭeniris pli rapide, povis transiri pontojn kaj kapti magazenojn per armiloj, municio kaj fuelo. La sukceson faciligis ankaŭ la partopreno de Wittmann en la striko, kiu, male al la reala rakonto, ne mortis! Kaj kio? Veraj herooj neniam mortas kaj estas senmortaj! Wittman daŭre batalis kaj amasigis la dudekopon. Post la detruo de la ducenta tanko, li iĝis la unua kaj ĝis nun nur petrolŝipo kiu ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  La genio de Wittmann iomete ŝanĝis la kurson de la historio. Kaj la germanoj montriĝis iom pli bonŝancaj, pli rapidaj, pli efikaj. Kaj ili sukcesis pri tio, kio preskaŭ okazis en la reala rakonto, sed mankis nur kelkaj horoj. Kaj tiel la magazenoj estis kaptitaj, kaj la germana armeo akiris disbatantan potencon. Kiel rezulto, Bruselo estis kaptita, kaj centoj da miloj da britaj kaj amerikaj soldatoj estis kaptitaj.
  Stalino ankoraŭ ne hastis ataki, volante ke la aliancanoj estu pli potence venkitaj en la Okcidento.
  La bataloj montris ke la Tiger-2 estas tre efika armilo kaj laŭ armilaro kaj fronta kiraso. La germanoj, vidante ke la Ruĝa Armeo estis pasiva en la oriento , deplojis kromajn unuojn en la batalon kaj komencis konstrui sur sia sukceso. La Fritz ankaŭ akiris la plej novan memveturan pafilon E-25, kiu estis malgranda en grandeco kaj pezo, sed havis fortajn armilojn kaj bonan kirason, kaj plej grave moviĝeblon.
  Rezulte, novaj venkoj... Nun la Krauts estas en Parizo. Ili denove prenas la francan ĉefurbon.
  Kaj jen kion volas Stalino - ke la aliancanoj estu mortigitaj, kaj tiam Sovetunio ricevos la tutan Eŭropon.
  Stalino estas ruza vulpo... Sed Churchill ankaŭ ne estas idioto. Kiam Roosevelt mortis, li kaj Truman subskribis armisticon kun la Tria Regno. Samtempe, retirante la restaĵojn de la venkitaj trupoj el Francio. Kaj kompreneble kun kompleta interŝanĝo de militkaptitoj, kaj eĉ kun liverado de brulaĵo kaj provizoj al la Tria Regno.
  Germanio respondis nuliginte antisemitajn leĝojn. Tamen, la judoj restis en la tendaroj, sed ili ne estis bruligitaj, ili estis nur devigitaj labori, kaj la amerikanoj sendis enlataĵojn kaj cerealojn al la tendaroj.
  La germanoj havis liberan manon en Francio kaj Italio. Nun Stalin faris proponon por aparta paco. Sed Hitler malakceptis ĝin. En junio, la Fritz-ofensivo komenciĝis. La unuaj E-50-tankoj eniris la serion. Sed kiel evidentiĝis, la aŭto ne estis tute sukcesa. Ĝia pezo restis alta, preskaŭ 65 tunoj, kun pli malalta silueto ol tiu de la Tiger-2, sed la kiraso estis de la sama dikeco, klare nesufiĉa, precipe ĉe la flankoj. La 88 mm pafilo kun barela longo de 100 EL montriĝis iom pli bona. Ŝi pafis dek du pafojn je minuto.
  Veturada efikeco estis aldonita per pli potenca motoro, akcelanta ĝis 1200 ĉevalfortojn. Ĝenerale, la tanko kompreneble pliboniĝis kompare kun la Tiger-2 kaj havis iomete pli racian deklivon de la kiraso, sed restis vundebla de la flankoj.
  La E-100 estis pli bone protektita, sed ĝia peza pezo malfaciligis transportadon kaj bataluzon. La plej sukcesa estis la memvetura pafilo E-25, kun tre malalta silueto de fronta kiraso de 120 mm, granda deklivo, kaj flanka kiraso de 82, kaj kanono por la Tiger-2, ĝi estis la plej bona mem- propulsita pafilo de la Germana Armeo kaj la Dua Mondmilito. Ĝi akcelis ĝis sepdek kilometroj hore - motoro de 700 ĉevalfortoj, kaj eĉ reboŝigis IS-2-konkojn en la frunton.
  La germanoj frapis la ĉefan baton de Hungario, provante savi Budapeŝton, kiu daŭre estis ĉirkaŭita. La batalado estis ekstreme furioza.
  La ofensivo komenciĝis la 22-an de junio, kaj la Ruĝa Armeo konstruis tre potencan defendon. La germanoj ankoraŭ havas malmultajn E-seriotankojn, nur la E-25 memveturaj pafiloj en sufiĉe grandaj kvantoj - ili estas sufiĉe facile fabrikeblaj kaj malmultekostaj. Jen du knabinoj en bikinoj kuŝas en ĝi. La veturilo estas pli malalta ol unu kaj duono metroj kaj danke al tio, ĝi estas tiel bone protektita kaj armita kun relative malalta pezo.
  Du knabinoj, Charlotte kaj Gerda, kuŝantaj, pafis kontraŭ sovetiaj pafiloj. Antaŭ ili, etaj aŭtoj moviĝis, kontrolitaj per radio, purigante minkampojn.
  Ruĝa Charlotte pafis la kanonon. Ŝi faligis la sovetian pafilon kaj skuis sian bruston, apenaŭ kovritan de maldika strio da ŝtofo. Kaj ŝi kukis:
  - Furioza fajro de hiperplasmo!
  Kaj tiam Gerda vangofrapos ŝin, uzante siajn nudajn piedfingrojn. Kaj li pepas:
  - Mi estas tre bonega knabino kaj ne malbona...
  La memvetura pafilo movas sin. Kaj de tempo al tempo ĝi haltas. Ŝia alfronta kiraso estas tre dekliva, kaj tio donas bonan protekton. La obusoj de sovetiaj pafiloj estas sentemaj al rikolto. Kaj nenio minacas fronte tian memveturan pafilon. Ili ankoraŭ povas bati la flankon. Sed la knabinoj ne hastas. La efika memvetura pafilo superas la SU-100 en kiras-penetra potenco, kaj ankaŭ estas pli bone protektita, pli movebla kaj samtempe pli malpeza.
  Kaj la Ruĝa Armeo ne havas sufiĉe da sekaj varoj. Ĉefe la tanko T-34-85, kiu ne estas sufiĉe potenca per sia pafilo kaj havas malfortan kirason. Kaj la germana memvetura pafilo E-25, cetere, estas pli malpeza, multe pli forta en kiraso kaj pafiloj.
  La knabinoj batalas... Tre belaj kaj junaj. Kaj iliaj memveturaj pafiloj bombas kaj ĵetas...
  La Fritz finfine sukcesis trarompi al Budapeŝto. Konvinka venko, ĉirkaŭita de sovetiaj unuoj. Multaj estis kaptitaj kaj mortigitaj.
  Estas vere, ke la nazioj suferis gravajn perdojn. Kaj ne estas tiom da forto. Nu, se ekipaĵo ankoraŭ estas produktita, tiam homaj rimedoj ne sufiĉas.
  Kaj infanoj kaj virinoj estas konskriptitaj en la armeon. Aŭ eksterlandanoj, sed ili ne estas sufiĉe fidindaj.
  Tamen la batalado daŭras... La Ruĝa Armeo rezistas tre obstine, kun multaj defendaj linioj. La germanoj antaŭeniras pliajn cent kilometrojn kaj haltas. Mi ne havas sufiĉe da forto. Kaj la Ruĝa Armeo mem iras al la ofensivo. Sed ĝi ankaŭ ne tre sukcesas kaj iomete flankenpuŝas la germanojn.
  Ĝis venos vintro... La frontlinio stabiliĝas. En januaro 1946, la Ruĝa Armeo avancus en Orienta Prusio kaj Pollando, sed faris nur malmulte da progreso.
  La germanoj ne skuas la boaton vintre. La bataloj estas sangaj. Sed la frontlinio estas malrapida...
  Kaj komenciĝas periodo karakteriza de la unua mondmilito. La frontlinio fariĝas neaktiva. La germanoj kaj eksterlandaj sekcioj avancas en la somero, kaj la Ruĝa Armeo en la vintro. Kaj neniu povas atingi gravan sukceson.
  Jaro post jaro da milito daŭras. La germanoj estas iom antaŭ Sovetunio en la disvolviĝo de jetaviadiloj. Sovetunio enkondukis la MIG-15 en amasproduktadon nur en 1949. Sed antaŭ tiu tempo la germanoj havis ME-462 kaj XE-362. Kaj plej grave, disko-aviadiloj, kiujn oni ne povas pafi malsupren de potenca laminara jeto per malgrandaj brakoj.
  La tankoj havas la germanan serion "E"... Kontraste aperis la T-54 kaj IS-7. Sed la germanoj tiam lanĉis la AG-serion - pli progresintan piramidan.
  Sed neniu havis avantaĝon. La frontlinio restas en loko.
  Ĝis Stalin mortis en marto 1953...
  Kaj ĉi tie, profitante iom da konfuzo en la partia gvidado kaj la lukto por potenco, la germanoj povis atingi sukceson. Sed poste post la aresto kaj ekzekuto de Beria, la nomumo de Vasilevsky, la granda strategiisto, kiel la Ĉefkomandanto, kaj la fortigo de la Estro de la Ŝtata Defenda Komitato Malenkov. La frontlinio stabiliĝis ene de la limoj de Eŭropo.
  Dum ekzistis periodo de lukto por potenco en Sovetunio, la germanoj povis atingi la Neman, kaj rekapti Balkanion, Rumanion, Bulgarion, Slovakion, Grekion, Albanion kaj reakiri plenan kontrolon de Eŭropo.
  Sed la frontlinio stabiliĝis denove jam ĉe la limoj de Sovetunio en 1941...
  Kaj poste decembro 1955... La Ruĝa Armeo laŭ tradicio denove antaŭeniras vintre. Kiom da jaroj daŭris la milito? Teruro dek kvar kaj duono! Kaj ne estas fino en vido!
  Dum Hitler vivos, la milito ne finiĝos. Malenkov estas inklina al paco ene de la samaj limoj ĝis la 22-an de junio 1941. Sed Hitler estas obstina kaj volas venki ĉie ajn!
  La Ruĝa Armeo antaŭeniras. La plej nova IS-12-tanko iras en batalon. Veturilo kun 203-mm kalibro pafilo. Ĝi estas granda, kun dek maŝinpafiloj. Kaj ses knabinoj - ŝipanoj. Ili provas la plej unuan modelon de la tanko. Ĉu ĝi ne estas tro granda kaj peza? Ĉu la maŝino estas efika? La knabinoj, malgraŭ Kristnasko la 25-an de decembro kaj la frosto, estas nur en bikino. Vere, la tanko havas la plej novan gasturbinmotoron, kaj ĝi estas varma. Krome, la ses knabinoj mem ne estas simplaj.
  Ili batalas ekde kvardek unu. Kaj ni kutimis esti preskaŭ nudaj en ajna vetero. Fakte, kiam vi estas en bikino la tutan tempon, vi ĉesas senti malvarmon. Kaj la haŭto fariĝas elasta kaj daŭra.
  Knabinoj veturas mortigan maŝinon kun nudaj kruroj. Ili estas vere belaj kaj belaj.
  Alenka estas la estro ĉi tie kaj la ŝipanestro. Kion la knabino ne vidis en dek kvar jaroj kaj duono de milito? Kie ŝi estis? La fronto pasis de Brest al Stalingrado, de Stalingrado al Vistulo, kaj nun ili progresas en la Bjalistoka regiono. Bjalistoko mem ankoraŭ estas tenata de la germanoj. La frontlinio fariĝis stabila. Kaj ili fosis decan kvanton da tranĉeoj.
  Do, fakte, la milito estas senfina... Kaj ĝi povas daŭri pli ol unu jaron. Kaj kion volas tiu ĉi obstina Hitlero?
  Ankaŭ ĉi tie Usono kaj Britio ne volas pacon inter Sovetunio kaj la Tria Regno. Ili volas, ke ambaŭ flankoj tute neniigu unu la alian.
  La knabinoj sur la IS-12 antaŭeniras. La fronta kiraso de la tanko estas 450 mm laŭ angulo. La ĵetaĵoj resaltas. Kaj la knabinoj repafas.
  Sed ekzistas nur unu tia tanko en Sovetunio ĝis nun. La IS-10 jam estas en produktado, sed pezas kvindek tunojn. La IS-7 daŭre estas produktita kiel la T-54. La T-55 ankaŭ aperis inter la amasoj, sed ĝis nun ĝi ĵus eniras produktadon. La germanoj havas piramidajn tankojn. Ankaŭ tre forta kaj perfekta. Kaj altpremaj pafiloj kun mallongaj bareloj.
  Do la batalo antaŭen estas la plej serioza. Natasha kaj Anyuta pafas de potenca ŝipo kaj grincas:
  - Nia flago estos super Berlino!
  Kaj ili portis siajn blankajn, perlajn dentojn. Kaj vi ne povas haltigi la knabinojn kun minoj.
  Du obusoj trafis la frontan kirason... Ili rikoltas. Ne, la IS-12 estas serioza aŭto kaj vi ne povas preni ĝin tiel facile.
  Sed la IS-7, kiu moviĝas dekstren de la knabinoj, ŝajnas esti ricevinta trafon de altprema kanono kaj haltis. Difektis la belan ulon.
  Alenka, fleksante siajn abdomenajn muskolojn, kantas:
  - Ĉio neebla estas ebla en nia mondo, Neŭtono malkovris, ke du kaj du faras kvar!
  La batalado daŭre daŭras senĉese. Sovetia kanono trafas la germanojn. Granda Marusya enigas konkojn en la postaĵon. Ĉi tio estas la vivo kaj destino de knabinoj. Kaj ili kantas:
  - Neniu haltigos nin, neniu venkos nin! Rusaj lupoj disbatas la malamikon, rusaj lupoj - saluton al la herooj!
  Augustine, pafante maŝinpafilojn, diras:
  - En sankta milito! Estos nia venko! Rusa flago antaŭen, gloro al la falintaj herooj!
  Kaj denove la mortiga pafilo muĝas kaj sonas:
  - Neniu haltigos nin, neniu venkos nin! Rusaj lupoj dispremas la malamikon, ili havas malmolan manon!
  Maria, ĉi tiu knabino kun oraj haroj direktas la tankon kaj grincas:
  - Ni forte premu la faŝistojn!
  La germanoj havas malfacilan tempon; batalado ankaŭ furiozas sur la ĉielo. Sed ĝis nun la MIG-15 estas malsupera en rapideco kaj armilaro al la germanaj markoj. La batalo okazas malegale.
  Huffman, ĉi tiu mirinda aspiloto, faris bonan karieron dum la militaj jaroj. Pli precize, mirinda kaj mirinda. Post atingado de tricent aviadiloj li ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfoliaj glavoj kaj diamantoj. Atinginte kvarcent faligitajn aviadilojn, li ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj. Por kvincent aviadiloj li ricevis la Ordenon de la Germana Aglo kun diamantoj, kaj post mil la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco kun platenaj kverkoj lasas glavojn kaj diamantojn. Kaj atinginte du mil aviadilojn, li ricevis la Grandkrucon de la Kavalira Kruco.
  La unika piloto povis atingi multajn aerajn venkojn. Kaj li ankoraŭ vivis. Huffman ĵus estis promociita al la rango de generalo. Sed li ankoraŭ flugis kiel privata piloto.
  Kiel oni diras, ĝi ne brulas en fajro kaj ne dronas en akvo. Dum multaj jaroj da milito, Huffman akiris la instinkton de ĉasisto. Li iĝis superlegenda piloto kaj tre populara. Sed li havis fortan konkuranton - Agave, kiu ankaŭ superis la ciferon de du mil faligitaj aŭtoj. Kaj ŝi atingis Huffman. Sed ŝi estas ankoraŭ tre juna, kaj ankoraŭ ne perdis eĉ unu batalanton.
  La knabino premis la pedalojn per siaj nudaj, ĉizitaj piedoj kaj pafis eksplodon de aerkanonoj. Kaj nun kvar sovetiaj MIG-15-veturiloj estis malflugigitaj.
  Agave ridas kaj diras:
  - Iagrade, ni ĉiuj estas hundinoj! Sed mi havas nervojn de ŝtalo!
  Kaj denove la knabino forturnas sin. Ĝi malflugigas sep USSR-aviadilojn en unu eksplodo - ses MiG kaj unu TU-4, kaj grincas:
  - Ĝenerale, se mi ne estas bonega, tiam mi estas hiper !
  Agave, kompreneble, estas hundino. Piloto de Lucifero. Tre bela miela blonda.
  Ĉi tie li pafas alian eksplodon kaj malflugigas ok sovetiajn MIG-15-aviadilojn samtempe kaj bipas:
  - Mi estas la plej kreema kaj reaktiva!
  La knabino vere ne estas stulta. Li povas fari ĉion kaj povas fari ĉion. Vi ne povas nomi ŝin privata.
  Kaj ŝiaj kruroj estas tiel sunbrunigitaj, tiel graciaj...
  Sed Mirabela batalas kontraŭ ŝi... Longtempe Koĵedub estis la plej bona sovetia aso. Li kolektis ses orajn stelojn de la heroo de Sovetunio, faligante cent sesdek sep aviadilojn. Sed poste li mortis. Tiam neniu povis rompi lian rekordon. Kaj nur lastatempe Mirabela superis Koĵedub. Kaj faligante pli ol cent okdek aviadilojn, ŝi fariĝis sepfoja heroo de Sovetunio.
  Ĉi tio estas Terminator-knabino! Iu kiel ŝi haltigos galopantan ĉevalon kaj eniros brulantan kabanon.
  Kaj eĉ pli malvarmeta.
  Mirabela havis malfacilan sorton. Mi finiĝis en infanlaborkolonio. Nudpieda kaj surhavante grizan robon, ŝi hakis la arbaron kaj segis trunkojn. Ŝi estis tiel forta kaj sana. En severaj frostoj ŝi iradis nudpiede kaj en prizonpiĵamoj. Kaj almenaŭ unufoje mi ternus.
  Kompreneble, ĉi tiu fenomeno estis rimarkita ankaŭ ĉe la frontoj. Dum longa tempo, Mirabela batalis en la infanterio, kaj tiam iĝis piloto. Mirabela ricevis sian unuan fajrobapton en la batalo de Moskvo, kie ŝi iris tuj post la kolonio. Kaj tie li montris sin malvarmeta.
  Ŝi batalis nudpiede kaj preskaŭ nuda en la severa frosto, kiu laŭvorte paralizis la Wehrmacht. Ŝi estis tia malbenita, nevenkebla knabino. Kaj ŝi plene sukcesis.
  Mirabela kredis je la baldaŭa venko de Sovetunio. Sed la tempo pasas. Estas pli kaj pli da viktimoj, sed venko ne venas. Kaj ĝi fariĝas vere timiga.
  Mirabela revas pri venkoj kaj atingoj. Ŝi havas sep stelojn de Sovetunio - ĉi tio estas pli ol iu ajn alia! Kaj damne, ŝi meritas siajn premiojn! Kaj li daŭre portos la militan krucon. Eĉ se Stalin mortus, lia laboro daŭre vivas!
  Knabino envenas kaj elpendas... Pafas germanan XE-362 kaj grincas:
  - Aerobatiko! Kaj diable nova skipo!
  Vere bonega knabino. Vera kobro kapablas multon.
  Mirabela estas nova stelo...
  La batalado daŭras kelkajn tagojn ĝis venos la nova jaro... La sovetia IS-12 ricevis damaĝon al la ruliloj kaj trakoj - ĝi estas riparita. Jes, tia kruela kaj senkompata milito. Kaj kiom longe ĝi daŭros?
  Kaj ĉio ĉar Wittman postvivis la batalojn en la Okcidento.
  Wittmann mem batalis en tankskipo por iom da tempo. Alportinte la kalkulon al tricent veturiloj, sen kalkuli pafilojn, morterojn, kamionojn, motorciklojn kaj aliajn aferojn, li estis premiita: la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun oraj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj, kaj estis promociita al generalo.
  Post kio li ne plu batalis. Sed li komandis la sesan, SS-tankarmeon.
  Kurt Knipsel iĝis la plej sukcesa tankaso de la Germana Armeo. Sed nur post kvincent detruitaj tankoj li ricevis la Kavaliran Krucon de la Fera Kruco.
  Iel li estis senigita de premioj. Vere, atinginte mil tankojn, li fine ricevis: la kavaliran krucon de la fera kruco kun arĝentaj kverkaj folioj, glavoj kaj diamantoj.
  Kurt Knipsel estas tre efika batalmaŝino. Batalis en malsamaj tankoj. Li estis kaj artileriisto kaj komandanto. Longe mi iris antaŭ ĉiuj sen konkurenco.
  Sed la bela Gerda jam povis atingi lin. La knabinoj batalis bone. Sed poste ili havis paŭzon. Ĉiuj kvar belulinoj gravediĝis kaj naskis paron: filon kaj filinon. Sed post la paŭzo ili rapide kompensis.
  Kaj nun Gerda preteriris Knisel .
  Kiel ili povas eviti ĉirkaŭiri? Ili batalas nudpiede kaj en nur bikino. La knabinoj prenis alian paŭzon, naskante denove infanojn. Kaj nun ni alproksimiĝis al la nombro de du mil detruitaj tankoj. Kaj ili povis kalkuli je senprecedenca rekompenco: la stelo de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco kun arĝentaj kverkfolioj, glavoj kaj diamantoj.
  Ĉi tiuj estas la knabinoj!
  Gerda pafas al la sovetia aŭto. Li deŝiras la turon kaj krias:
  - Mi estas malbenita afero!
  Kaj li denove pafas. Penetras T-54. Kaj grincas:
  - Patrujo Germanujo!
  La knabino ektremas. Kaj ŝi estas tre aktiva... Jes, ŝi havas tian strategian sinsekvon. Jam estas 1956... La milito daŭras kaj plu... Ne volante ĉesi. La Ruĝa Armeo provas antaŭeniri en malsamaj lokoj. Sed atentu, restas malmultaj homaj rimedoj.
  Kaj Rusio sangas.
  La Ruĝa Armeo provas antaŭeniri al Rumanio. Kaj tiam estis potenca artileria bombardo, pafado, kaj mortigoj.
  Sed la malamiko atendas. La germanoj havas la plej popularan tankon, la AG-50. Ĝi estas pli alta ol la T-54 en protekto, precipe sur la flankoj kaj, eble, en la kiras-penetra potenco de la pafilo, sed ĝi estas pli peza. Vere, la rapido de la germano estas pli alta pro la gasturbina motoro.
  La germana tanko pafas kaj gajnas.
  La skipo de Margareta batalas. Bataloj en malvarma sango. Germanaj knabinoj malflugigas sovetian tankon. Kaj ili grincas de plezuro.
  Jes, kaj vi ne povas trairi ĉi tie...
  Disko pilotata de Albina kaj Alvina rondiras sur la ĉielo . Du blondulinoj estas trafitaj de sovetiaj aŭtoj. Kaj ili faras ĝin majstre. La tute nevundebla disko ramas Migi kaj Tu. Mortiga aŭto. Kaj la militistoj premas siajn nudajn piedfingrojn. Kaj ili ne donas ŝancon al la Ruĝa Armeo en la ĉielo.
  La disko-aviadilo estas io, kion USSR-sciencistoj ne povas kopii. Ĉi tio estas io por kio neniu antidoto estis trovita. Kaj la germanoj sentas sin tre memfida en la aero. Kaj ili batalas kiel sorĉistoj per magia vergo.
  Albina, direktante sian diskon al la malamiko, grincis:
  - Se estas Dio, tiam li estas Germano!
  Alvina, disbatante la malamikon, konfirmis:
  - Certe germano!
  Kaj la knabino ridis... Ĝenerale, ŝi ankaŭ estis laca de la senfina milito. Nu, germanoj kaj rusoj mortigas unu la alian. Pli precize, la Ruĝa Armeo kaj la Germana Armeo. Sed la frontlinio ankoraŭ estas senmova... Kaj estas neniu fino aŭ rando en la vido.
  Milito... Ĉi tio jam estas realo. Militistoj naskitaj post la komenco de la milito batalas sur la ĉielo kaj sur la tero.
  Ekzemple, Hans Feuer. La plej juna ricevanto de la Ordo de la Fera Kruco, Unua klaso. Kaj tiam li iĝis la plej juna ricevanto de la Ordeno de la Kavalira Kruco de la Fera Kruco por la kapto de sovetia generalo.
  Jes, ĉi tio estas fakte tre bonega.
  Hans Feuer estas malespera batalanto. La knabo batalas kiel giganto, kaj estas froste malvarme vintre, portante nur pantalonon.
  Ĉi tio estas vere tre bonega!
  Hans famiĝis dum jarcentoj!
  Kaj ĝenerale, tia nekredebla kaj intensa milito okazas ĉi tie... Ajna AI paliĝas.
  Kaj en Rumanio, la Ruĝa Armeo ne povas penetri la germanajn defendojn. Ambaŭ flankoj suferis perdojn. Januaro pasas... Kaj ĉiutage pli kaj pli da homoj estas mortigitaj kaj vunditaj.
  Ne estas komenco aŭ fino al frenezo.
  Agave estas denove sur la ĉielo kaj malflugigas sovetiajn veturilojn. Ŝi estas ĉasisto kaj predanto. Batas la malamikon.
  La aŭtoj, kiujn ŝi trafis, falas. Kaj tiam la knabino pafas al la terarmeoj. Batas senkonscie la IS-7. Kaj li ridas:
  - Mi estas la plej bona! Mi estas la knabino, kiu mortigas malamikojn!
  Kaj denove ĝi estas translokigita al aerceloj. Ĉi tiu estas la detruanto de tankoj kaj ĉiuj veturiloj, kiuj flugas kaj pafas.
  Nu, jen kio bolas ĉe la fronto. Kaj sur la hejma fronto, sciencistoj provas krei ion mortigan. Kvankam ĝi ne funkcias plej bone.
  Sed jen malgranda tanko AG-5. Maŝino pezanta sep tunojn. Pasante bataltestojn. Kaj ronĝas kaj ronĝas la malamikon.
  Kaj kiam estos tempo por kanti, neniu haltigos nin aŭ venkos nin!
  La AG-5 rapidas antaŭen kaj pafas dum ĝi iras. Kaj tia tanko ne povas esti haltigita. Kaj la obusoj rikoltas.
  Kaj interne de la aŭto sidas dekjara knabo, Friedrich, kaj grincas:
  - Kaj mi vere estos superbatalanto!
  Kaj denove li pafis... Kaj ĝi trafas la centron mem de la turo. Kaj ĝia detrua potenco, kvankam ĝi estas malgranda kalibro, estas kolosa.
  Kaj en la ĉielo Helga batalas. Nudpieda knabino en bikino tajpas la fakturojn. Kaj ĝojas pri siaj mirindaj sukcesoj.
  Kaj Agave antaŭeniras... Kaj ankaŭ batalas.
  Jam estas februaro 1956... La Ruĝa Armeo ne povis atingi sukceson ie ajn. Sed ankaŭ la germanoj ne povas antaŭeniri. Formidaj subteraj tankoj iras en batalon. Sed ili estas pure taktikaj.
  La knabinoj kuregis subtere, detruis baterion da sovetiaj pafiloj kaj revenis reen.
  En la sama tempo, paro da pioniroj estis kaptitaj. La knabinoj senvestigis la kaptitajn knabojn kaj komencis torturi ilin. Ili batis la pionirojn per drato, poste rostis siajn nudajn kalkanojn per fajro. Tiam ili komencis rompi miajn piedfingrojn per varmaj teniloj. La knaboj hurlis pro sovaĝa doloro. En la fino, la knabinoj bruligis stelojn sur siaj brustoj per varma fero kaj dispremis siajn virajn perfektaĵojn per siaj botoj. La lasta afero finis la pionirojn kaj ili kolapsis pro dolora ŝoko.
  La knabinoj, mallonge, montris altklasan agadon. Sed denove la germanoj atingis nenion signifan.
  Potencaj memveturaj pafiloj: "Sturmmaus", pafis al sovetiaj pozicioj. Ili faris multe da detruo kaj detruo. Sed sovetia atakaviadilo batis senkonscie unu el la veturiloj, kaj la Krauts revenis.
  La nazioj provis uzi diskedojn por disbati sovetiajn bateriojn. Erinacoj kaj eksplodaĵoj estis uzitaj kontraŭ ili. Okazis tuta interŝanĝo de batoj.
  Jen Albina kaj Alvina denove sur ilia fluga telero. Ili montras uzante siajn nudajn piedfingrojn premante la stirstangbutonojn kaj faras ĝin ege lerte.
  La knabinoj, kompreneble, pruvas la plej altan aerakrobatikon. Ili tiris sian diskon, kaj dekduo sovetiaj flugmaŝinoj estis malflugigitaj.
  Albina pepas:
  - Furioza konstrutaĉmento! Estos stelfalo!
  Kaj li denove turnas sian aŭton. Kaj la knabinoj detruas la Ruĝan Armeon. Cetere, ĝisfunde...
  Alvina ankaŭ malflugigas dekduon da sovetiaj aviadiloj kaj grincas:
  - Frenezaj knabinoj, kaj tute ne virgulinoj!
  La lasta estas vera. La paro multe amuziĝis kun la viroj. Kaj ŝi faris ĉiajn aferojn. Knabinoj amis virojn - plaĉis al ili! Kaj precipe se vi laboras per via lango.
  Knabino de la plej alta rango... Ili turmentis la pioniron... Unue ili senvestigis lin kaj verŝis kelkajn sitelojn da akvo en lian gorĝon. Poste ili alportis varman feron al la ŝvelinta ventro. Kaj kiel ili brulis! La pioniro kriegis pro sovaĝa doloro... Estis brulodoro.
  Alvina batis lin flanke per varma drato. Kaj kiel li volas ridi... Estas tre amuza.
  Tiam ŝi kantis:
  - Mi estas laca de turki la malantaŭon - Mi volas inciteti mian feliĉon!
  Kaj kiel li ridos! Kaj li nudos siajn perlajn dentojn! Ĉi tiu knabino amas mortigi, kia knabino!
  Kaj la kruroj de la knabino estas tute nudaj kaj graciaj. Ŝi amas promeni nudpiede sur la karboj. Kaj ankaŭ forpeli kaptitajn pionirojn. Ili tiom kriegas kiam iliaj kalkanoj estas frititaj. Eĉ Alvina trovas ĝin tre amuza. Kaj Albina ankaŭ estas knabino, ni alfrontu ĝin - bonega! Kiel kubuti kontraŭulon en la mentono. Kaj li grincas:
  - Mi estas knabino de la plej alta klaso!
  Kaj elmontras siajn perlajn dentojn. Kiu brilas kvazaŭ polurita. Kaj la militisto estas impona! Ĉi tio povas esti io, kio ne povas esti dirita en fabelo aŭ priskribita per plumo!
  Ambaŭ militistoj terenbatas sovetiajn MiG-ojn sur la ĉielo. La belulinoj estas aktivaj. En ili ne estas la plej eta dubo. Kaj tia sovaĝa kaj ekstaza beleco.
  La militistoj regas la stirstangon per siaj nudaj piedoj kaj atakas rusajn aŭtojn. Dum ili premas , ili disbatos la batalantojn, kvazaŭ batante kristalon per klabo. La knabinoj estas senkompataj kaj senkompataj. Ili enhavas la potencon de kolero kaj la flamon de pasio. Kaj konfido je venko. Eĉ se la milito daŭras dek kvin jarojn. Sed ĝi ankaŭ ne volas fini. Albina kaj Alvina estas ĉe la pinto de sia populareco. Kaj ili ne volas retiriĝi aŭ halti por momento. Kaj ili moviĝas al si kaj ravas la malamikon.
  Albina, faligante sovetiajn aviadilojn, krias:
  - La knabino estas laca de ploro, mi preferus dronigi la bastan ŝuon!
  Kaj kiel li ridetas kaj ekbrilas per siaj perlaj dentoj. Kaj kiel ŝi nun volas viron. Ŝi amas seksperforti virojn. Ŝi estas tre kontenta pri ĉi tio. Li prenos vin kaj seksperfortos vin.
  Albina muĝas:
  Knabina sekso estas sekso
  Jen al granda progreso!
  Kaj la militisto ekridegos... Kaj ni mortigu denove ĉiujn niajn malamikojn. Ŝi havas multe da energio. Kaj plena de muskola forto.
  Kaj Alvina muĝos:
  - Ni frakasu la malamikon!
  Kaj la militisto komencos ridi aktive! Kaj mi imagis kiel ŝiaj uloj palpebras. Sed ni nur diru, ke ĝi estas bela.
  Marto jam estas sur ni... La suno brilas pli kaj pli. En la unua tago de printempo, rusaj knaboj kuras nudpiede tra la degelinta neĝo. Ili ridas pri si mem, ridas pri si kaj montras siajn figojn al la germanoj.
  Pioniroj kun ruĝaj kravatoj, mallongaj haroj, kelkaj el ili eĉ pli mallongaj. Ili kuras kaj saltas. Iliaj nudaj piedoj apenaŭ malvarmiĝas. Ili fariĝis tre krudaj. Knabinoj ankaŭ kuras, ankaŭ sen ŝuoj. La rozkoloraj, rondaj kalkanoj briletas en la suno. Mirindaj sovetiaj knabinoj. Svelta, atletika, kutimita fari malmulton.
  Kaj ĉiu rikantas kaj rikantas al siaj dentoj... La unua tago de printempo estas vera ĝojo kaj soifo je lumo kaj kreaĵo!
  Kaj estas aera batalo sur la ĉielo. Mirabela, ĉi tiu estas la numero unu sovetia piloto kiu malflugigas alian germanan aviadilon. Kaj kiel ĉiam, la knabino portas nur bikinon. Eterne juna kaj neniam forvelkanta. Tia estas la spirita forto kaŝita en ŝi.
  Mirabela tamen amas ankaŭ kiam viroj tuŝas ŝin. Ŝi tre ŝatas ĝin. Tial ŝi estas piloto... Kiam la nuda muskola korpo de knabino estas knedita de la manoj de viroj, tio estas vera plezuro. Kaj bonega amuzo!
  Mirabela trafas alian nazian aŭton kaj siblas:
  - Mi estas kirasa hundino!
  La knabino eĉ trafas la regpanelon per siaj nudaj, rondaj kalkanoj. Ŝi estas belega. Kaj neimitebla.
  Mirabela eliras el ĝi. Kaj Agave flugas al ŝi. Finfine, la du plej sukcesaj inaj militisto-pilotoj renkontis. Ili pafas unu al la alia de trafikilo. Ili provas ricevi ĝin de malproksime. Sed ĝi ne funkcias tre bone. Ambaŭ belulinoj flugas de la paflinio. Kaj ili nudis la dentojn agreseme. Nu, virinoj estas hundinoj. Ili forte rigardas en la okulojn de la alia. Pli precize, fronte kaj ili denove pafas. La germana ME-562 estas ankoraŭ pli bone armita ol la MIG-15, kaj la sovetia veturilo estis malflugigita...
  Sed Mirabela sukcesas elĵeti, perdante ŝian aviadilon por la unua fojo en ŝia fluga kariero. La plej malbona afero estas, ke ŝi finiĝis sur malamika teritorio. Kaj ĉi tio estas malbona. Jes, tiaj unikaj tordoj de sorto. Kaj la 1-an de marto 1956, la mondo ŝanĝiĝas, sed la regulo de la Fuhrer en la cibernetika ludo restas.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"