Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy Agus An Misean DÙthchail

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    A-rithist, tha an seòlta Eduard Osetrov, a tha a-nis ann an dreuchd balach seirbheiseach àbhaisteach, a 'dol a-steach don bhaile-mòr far a bheil an riaghladair suidhichte anns an fhìor uachdaran aige. Mar thoradh air an sin, bidh ionnsaigh brùideil agus dàna le spùinneadairean a" tachairt, agus bidh sabaid mhòr a" briseadh a-mach.

  JUNG BOY AGUS AN MISEAN DÙTHCHAIL
  GNIOMHARA
  A-rithist, tha an seòlta Eduard Osetrov, a tha a-nis ann an dreuchd balach seirbheiseach àbhaisteach, a 'dol a-steach don bhaile-mòr far a bheil an riaghladair suidhichte anns an fhìor uachdaran aige. Mar thoradh air an sin, bidh ionnsaigh brùideil agus dàna le spùinneadairean a" tachairt, agus bidh sabaid mhòr a" briseadh a-mach.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Bha grunn nigheanan a" frasadh thairis air deic gleansach an t-soithich spùinneadair le an casan rùisgte, fèitheach. B 'e gaisgich spùinneadair a' mhòr-chuid den sgioba air a 'phlanaid seo, nach robh air a leasachadh gu mòr gu teicneòlasach no gu draoidheil.
  Ach bhuineadh cumhachd thairis air an t-soitheach gu mòr le fir.
  Dh"fhalbh Ravarnava agus triùir eile, nam measg an gaisgeach dubh Oblomova, airson coinneamh; cha b" fhada gus an robh an Caiptean Monitor agus sianar de na fir-chearc aige, dithis aca aig nach robh gnothach sam bith ris a" chinne-daonna. Tharraing balach casruisgte, Eduard Osetrov, mapa den bhaile gu sgiobalta le a ghàirdeanan ìosal.
  - Tha am prìomh bheairteas air a luchdachadh air soithichean mu thràth agus tha e gu bhith a" falbh. - Thoisich an t-oganach gaisgeil. Seadh, agus air an t-slighe d'an ionnsuidh, tha fios agam gu cinnteach air so, gu'n tèid tri longa le tunna agus armachd nach 'eil na b' ìsle na'n long againn còmhladh riu. Feumaidh sinn cabhag gus ionnsaigh a thoirt air a" ghràineag seo le gunnaichean sa mhadainn - chrìochnaich Eideard an tomboy. Agus thòisich an t-abs aige, balach gu math fèitheach, air gluasad. Bha an gaisgeach boireann dubh, a" cluich pàirt a" Cheannaird Bàta, ag osnaich le meas agus i a" coimhead air a" bhalach eireachdail seo. Mhol an duine òg, làidir, lùthmhor, coltach ri muncaidh, Eduard roghainn eile sa bhad. - Le clisgeadh mar chulaidh luchd-dùbhlain.
  Thuirt am monitor ann an guth socair:
  - Tha mi ag aontachadh leis a 'ghille seo. Feumaidh sinn bualadh aig maduinn ; tha mi 'n dochas gur aithne dhoibh do long, 'S nach fosgail i teine.
  - Cha'n e droch bheachd a tha so, ach thàinig smuain eile gu inntinn. - Thuirt Ravarnava, aig nach robh ach coltas sìmplidh.
  Craiceann dubh, le fèithean mòra, gun a bhith idir boireann agus amhach bullish, ach brèagha na dòigh fhèin, le sliasaid tana, cnapan cumhachdach agus cìochan àrda, dh" èigh Oblomova:
  - Tha! Tarraingeach...
  An monitor le gàire ìoranta (uill, dè as urrainn do cheann an thug seo, ged a tha e mòr, ach le maoil le leathad!), faighneachd:
  - Dè am fear?
  Thuirt neach-giùlain an ainm, a tha air a bhith uirsgeulach san t-saoghal seo agus nas fhaide air falbh, le taing dha Ephisus Frist, gu glic:
  - Ma thèid am beairteas gu lèir a thoirt air falbh bhon bhaile-mhòr, carson a tha thu ann an cunnart le bhith a" cur stoirm air a" bhaile. Faodaidh tu a dhèanamh tòrr nas sìmplidh.
  Thug an sgrùdaiche dà ship convulsive bhon goblet, agus às deidh sin phut e e fhèin le a dhòrn, a" dèanamh deuchainn air neart a ghiallan. Leis a" bheachd seòlta a bhith a" draibheadh pìos eadar an sgiobair agus a" chiad chompanach aige (a bhiodh air smaoineachadh nach e dìreach balach a bh" anns a" bhalach seo!) thuirt ceannard nam mèirlich mara:
  - Tha mi teagmhach gu bheil am plana a mhol am balach sìmplidh agus èifeachdach.
  Chrath Oblomov a cìochan àrda, is gann a bha i còmhdaichte le stiallan tana de dh" aodach grèise, agus thug i sùil air rudeigin nach robh ri chluinntinn mar fhreagairt.
  Chuir Ravarnava an aghaidh seo a-rithist. A bharrachd air an sin, bhruidhinn e gu leisg agus gu tarraingeach:
  - Ach chan eil, tha beachd eile agam. Leis gun deach ar balach òir fodha am prìomh shoitheach a bha na cois, b" e an rud a b" fheàrr dhuinn na gnìomhan aice a ghabhail thairis.
  Thàinig an monitor beò agus, a "lùbadh a-null, dh" fhaighnich e:
  - Mar sin, dè tha thu a 'ciallachadh?
  Agus thug e sùil air an deic, air an do choisich casan lom, tana, fèitheach spùinneadairean boireann, cha mhòr sàmhach. Ach, cha bu chòir don choltas aingil aca duine a mhealladh - bidh iad gan reubadh gu tur. Agus feumaidh na prìosanaich an casan a chòmhdach le pògan agus sàilean lom, garbh nan gaisgeach a reamhrachadh, tarraingeach agus cunnartach.
  Bha Ravarnava a" priobadh gu glic, agus mar sheann chomhachag a" co-èigneachadh:
  - Dh" fhaodadh sinn a dhol còmhla ri còmhdhail luchdaichte, gan toirt chan ann don phrìomh-bhaile, ach don nead spùinneadair againn.
  Chàin an monitor a dhòrn air a" bhòrd le sàrachadh agus thuirt e:
  - Cho sìmplidh, ach dè ma tha, mus cuir iad seo an urra rinn, gu bheil iad airson coinneachadh gu pearsanta ri Papyrus don Grabber?
  Thionndaidh Oblomova le craiceann dubh a ceann air a h-amhaich bullish agus rinn i a leithid de bhiceps gum biodh farmad aig duine sam bith, an duine a bu làidire agus a bu phumpadh ris.
  Phut Ravarnava e fhèin suas agus shàth e a bhroilleach cho farsaing ri balla daingnich:
  - Dè ma tha? Tha mi a" smaoineachadh gun còrd an dreuchd seo rium. - Thog ceann-feadhna nam filidh 'òrdag suas. - Às deidh na h-uile, sheòl mi airson còig bliadhna fo bhratach Contrabass agus rinn mi atharrais air an stràc aca.
  Agus thug e sùil cuideachd air an uinneig. Bha aon de na caileagan spùinneadair a" squatadh le a cèile air a guailnean. Agus chitheadh tu mar a bha fèithean nan casan seductive, boireann, lùth-chleasach a 'dol timcheall mar bhàlaichean bhon teannachadh.
  Bha an neach-sgrùdaidh, a bha gu math diombach nach e esan a thàinig suas leis a" bheachd seo gu pearsanta, a" gàireachdainn, a" lughdachadh timbre a ghuth a dh"aona ghnothach:
  - Dè ma choinnicheas tu ri cuideigin aig a bheil eòlas gu pearsanta air an àrd-mharaiche seo?
  Dh'èigh an gaisgeach boireann òg le craiceann dubh Oblomov le gàire a nochd fiaclan tìgear:
  - Trap cat!
  Dh" fhosgail Ravarnava a bheul domhainn ann an yawn feigned agus coed:
  - Agus cha'n 'eil so marbhtach, an sin bheir ar seòladairean seachad stailc ro-ullaichte.
  Dh"fhighe an neach-sgrùdaidh a shùilean gu teagmhach agus thoinneamh e a bheul a bha mar-thà caran:
  - A bheil thu a 'smaoineachadh gum faod thu falbh?
  Bha Eideard sàmhach sàmhach. Agus dh'fheuch Oblomov ri a chas lom, fèitheach, tana a bhualadh. Ach ghluais am balach a chas, gun a bhith a 'leigeil leis a bhith air a chòmhdach le spòg mòr boireannach gorilla.
  Bha Barnabas a" coimhead glè mhisneachail:
  "Bidh an neach-cuideachaidh agam còmhla rium, gaisgeach aig nach eil co-ionann ann an ealain a bhith a" caitheamh claidheamh. Trodaiche Eduard, as urrainn mìorbhailean a dhèanamh. - Chuir Ravarnava a-mach a bhroilleach eadhon nas motha. - Tha mi an dòchas gun cuidich e mi.
  Chuir am monitor dheth e le a spògan farsaing:
  - Uill, cha tèid mi leat 's cha chuir mi mo cheann am beul an leòmhainn. Tha e nas fheàrr leigeil le mo ghillean fòcas a chuir air an oirthir gus na gunnaichean sin a chòmhdach nach urrainn dhut a sgrios ann an aon chnap.
  Thuirt Oblomov:
  - Agus na nigheanan cuideachd!
  Rinn Ravarnava gàire agus thug e cinnteach dha a chompanach:
  - Ceart gu leòr, airson a-nis feuchaidh mi ri buaidh fhaighinn gun a bhith a" dòrtadh fala. Feumaidh tu deise iomchaidh a thaghadh, bidh cluicheadairean contrabass a" sgeadachadh gu sòghail.
  - Agus mar an ceudna faigh greim air poca, no nas fheàrr fhathast, ciste òir mar thiodhlac. - Thug Eduard Osetrov an iomradh, a bha a" magadh air a" bhean mhathain le cas casruisgte, gràsmhor, chiseled, mar nighean nighean. Tha am balach cuideachd a 'cur dragh air nach do thachair a' bheachd air mealladh sgileil gu pearsanta, ach gu cuideigin a bha e fhèin agus, 's dòcha, feadhainn eile a' beachdachadh air martinet gòrach.
  An turas seo chaidh am Monitor fiadhaich:
  - Carson a leithid de mhì-thoileachas?
  Thuirt am balach gaisgeach gu sàmhach:
  - Bidh òr a 'sgapadh an sùilean, nas fheàrr na sgàilean ceò. Le a chuideachadh cuiridh sinn às do fhaire an nàmhaid.
  Bha an monitor troimh-a-chèile agus a" magadh:
  - Mar as trice bidh spùinneadairean a" gabhail òr, gun a bhith ga thoirt mar thiodhlac.
  Bha Eideard an tomboy, às deidh dha spòg dubh a" bhoireannaich mhòir a chall a-rithist, gàire agus mhìnich e:
  - Gu dearbh, san dòigh seo, cha tachair e eadhon do dhuine sam bith gur e filibusters a th" annainn. - Agus chuir e gu h-àlainn fìrinn gu tur follaiseach ris. - Aig amannan feumaidh tu a thoirt seachad airson faighinn.
  - Dìreach cleachd an t-òr agad, cha toir mi dhut aon bhuinn. - Bhris an Monitor.
  - Tha gu leòr againn fhìn. - Fhreagair Ravarnava gu dòigheil.
  Dh'fhàs an spùinneadair tro fhiaclan:
  - Tha e math a bhith beairteach.
  An seo, ghabh an neach-amhairc Eideard an sealladh sanntach a chuir an spùinneadair caol agus uaislean a-muigh. Sa bhad ghlac Oblomov, a 'gabhail brath air a' bhuaireadh mhionaideach, am balach leis a 'chas. Ach rinn an gaisgeach òg magadh, agus shleamhnaich a chas lom as.
  Bha Eideard a" bagairt:
  - Chan eil e math dha piuthar inbheach a bhith a" spògadh bhalaich!
  Oblomov, nàire, gearan:
  - Tha mi dìreach a 'cluich! Agus mar sin, tha mi dha-rìribh feumach ort! Tha gu leòr de dhaoine aibidh agus urramach air an t-soitheach! "Chuir am boireannach cumhachdach a cas-rùisgte air agus rinn i gàire. - Uill, carson a tha feum agam air brat mar thusa?
  Choisich Ravarnava le suirghe gu preas-aodaich beairteach an àrd-mharaiche.
  Air an t-slighe, chunnacas mòran nigheanan brèagha filibuster. Rug iad am fiaclan agus rinn iad sùilean. Agus nan làmhan tha claidheamhan agus biodagan, le sleaghan sgeadaichte le clachan luachmhor.
  Cuideachd, air an làmhan agus òrdagan lom, bhiodh fàinneachan le seudan air nigheanan tlachdmhor. Agus bha e a" coimhead uabhasach brèagha.
  Agus cho blasta sa bha na caileagan a" fàileadh. Dìreach mìorbhail, aromas diofar thùis daor, cùbhraidheachd blasta.
  Ach, dh'fheuch Ravarnava gun a bhith air a tharraing leis na seunan iongantach aca. Feumaidh tu a dhol a-steach don phreas-aodaich agus clisgeadh a dhèanamh. Agus chan fhàg na nigheanan e.
  An sin thòisich e ri feuchainn air aodach nan Contrabass grandees. Cha robh dùthaich sam bith anns an leth-chruinne seo air a sgeadachadh cho eireachdail agus cho mòr sa bha iad. A tha, ge-tà, air sgàth beairteas na h-ìmpireachd, chan eil e na iongnadh. Agus mar as àirde an inbhe, is ann as sòghaile a bhios an deise. Thionndaidh Ravarnava a-mach gu robh e ro mhòr, agus cha b" urrainn dha aodach iomchaidh a lorg. Bha e mar-thà eu-dòchasach, ach às deidh sgrùdadh fada bha e fortanach; ann an ciste òrail lorg e seata de dhreasaichean a chaidh a dhealbhadh airson Count Kolochychov , cuideachd cuspair gu math trom. Anns an deise ùr, bha an corsair Ravarnava dorcha agus feusagach a "coimhead gu math drùidhteach.
  - Carson nach eil mi nam diùc? - Thuirt e, 's e nis a' tarruing, 's a nis a' sileadh dheur, 's e 'g amharc a stigh air sgàthain a bha air a dheagh shnìomh. - Is mise an duine as uaisle!
  Chuir an stiùiriche spùinneadair eadhon a chasan le toileachas, cha do mhill ach a fheusag mhòr dhubh agus beagan leisg an sealladh.
  - Cuir fòn gu Bloodsucker, leig leis dìreach mi a-mach beagan.
  Ach bha Ravarnava airson boireannach a ghairm an toiseach, ach cho-dhùin e gum biodh làmh an duine nas earbsaiche.
  A dh" aindeoin am far-ainm bagarrach, bha Bloodsucker a" coimhead gun chron gu leòr. Bha an duine seo, mus deach e gu obair chruaidh, ag obair mar ghruagaire. Rinn e gàire gu rèidh, an uairsin, a 'toirt a-mach na h-innealan, gheàrr e am falt gu faiceallach agus chuir e beagan crathadh air aodann garbh an fhileabadair. Chaidh moladh eagallach airson an fheusag a bhearradh gu tur a leantainn le rughadh.
  - Am bean no leanabh mi a dealachadh ri m' urram ? - Bha coltas gu robh Ravarnava fiadhaich agus a 'crathadh a dhòrn gu lùthmhor. "Is e borbairean, brutes, scarabs a th" annad, agus dìreach cuir às do dh "aghaidhean."
  Rinn an neach-glacaidh air ais, aig a bheil eòlas air an àrd-chaiptean, gum faodadh e a shàthadh le sgian. Bha e air a leithid fhaicinn na bheatha. Nuair a thèid aon chun an ath shaoghal airson trifle, thèid fear eile gu saothair chruaidh.
  - Ma ta, c'arson a tha thu air chrith, ciod a th' annad, piobaire, no riogh- achd . - Dh'fheuch Ravarnava ri ìomhaigh de mhòrachd a thoirt dha fhèin, agus shoirbhich leis gu math. - Eisd a nis, a bheil mi a' sealltuinn mar àrd-mharaiche contrarian ?
  Dh"fheuch an neach-fuil ris a" cheann-cinnidh uaibhreach a dhèanamh rèidh:
  - Tha! Bidh a h-uile gluasad agad a" sealltainn do thùs uaislean.
  Nan seasamh aig an t-slighe a-steach, bha dithis nighean le bodhaigean caola, caol, gann air an còmhdachadh air a" bhroilleach agus na cnapan, ach le bracelets òir air an adhbrannan agus an dùirn, a" co-èigneachadh:
  - Mar rìgh, tha thu, a dhuine uasal, brèagha,
  Seo cho soilleir "s a bha an solas!
  Phut Ravarnava agus thuirt e ag aontachadh:
  - Tha mi 'g aontachadh, tha mi à gnè na muinntir a tha cleachdte ri àithne. A-nis tha thu air a bhith nad sycophant. - Agus putadh làidir le pailme farsaing air a "ghualainn. - Ceart gu leòr, falbh, rinn thu an obair gu math.
  Leig Barnabas air falbh gu tròcaireach an t-Sucair-fala, agus an sin dh' èisd e, cha robh ach glè bheag air fhàgail roimh mhaduinn, dh' fheumadh e beagan cadail fhaotainn. Ged a rugadh e ann an saoghal far a bheil an soillseachadh an-còmhnaidh ag atharrachadh air an oidhche, agus nuair a tha gealach làn ceithir-fhillte ann tha e cho aotrom ris an Talamh air latha soilleir, ach fhathast, is e cuairtean a th" ann an cearcallan. Rhythms latha is oidhche a.
  Agus cha robh fiù 's na caileagan brèagha aig an t-slighe a-steach, a bha a' cromadh le an sùilean sapphire agus emerald agus a 'cluich le fèithean nan gàirdeanan is nan casan, air bhioran.
  Ged, ma choimheadas tu air leacan an absar bòidhchead, aig melons aibidh a broilleach, far nach eil stiall tana de dh "aodach a" còmhdach ach an nipple scarlet, an uairsin togaidh gaisgeach mar sin na mairbh. Agus ma choimheadas tu cuideachd air aghaidhean nam bòidhchead. Tha iad òg cuideachd. Tha luibhean sònraichte ann a chuireas maill air aois nigheanan, agus mar sin eadhon aig leth-cheud no trì fichead bliadhna a dh'aois faodaidh iad nochdadh òg, ùr, gun wrinkles no fiaclan grod. Fìor, cha dèan tinctures a "bhanrigh neo-bhàsmhor, ach faodaidh iad fàs nas sine a lughdachadh.
  Bha Eideard den bheachd nach b" urrainn dhaibh eadhon air an talamh seo a dhèanamh. Ach a-mhàin gun deach obair-lannsa plastaig a dhèanamh air boireannaich is fireannaich, agus an uairsin airson barrachd airgid. Shaoil am balach gur e rud math a bh" ann an òige shìorraidh. Ach, cha bu chòir dhut a bhith leanabh.
  Sheòl am bàta mòrail a-steach don bhàgh, bha long-bhriseadh an t-soithich a chaidh fodha fhathast a" seòladh oirre, agus bha a" mhòr-chuid de na gunnaichean aig a" bhonn mu thràth agus bha dàibhearan, no nas mionaidiche, daoine de dhiofar rèisean a ghabh an leithid de dh" obair, a" feuchainn gu neo-shoirbheachail. gus na gunnaichean millte fhaighinn. Agus le eadhon barrachd dealas, an ionmhas agus nithean luachmhor eile a tha suidhichte air an t-soitheach.
  Chaidh seo uile a chuideachadh le bhith a 'fulang le mòran nigheanan tràillean le co-dhiù aodach, ach le falt lus, fionn, glè shoilleir. Agus a h-uile càil le figearan gun samhail. Bha luibhean ionadail chan ann a-mhàin ag ath-nuadhachadh riochdairean ionadail den ghnè cothromach aig an àm seo, ach rinn iad cuideachd na figearan aca gun smal.
  Gu dearbh, chan eil brògan a 'cur dragh air na tràillean a-mhàin, mar na gillean tràillean ann an stocan snàmh, a tha cuideachd air an dathadh agus air an cumail agus ag obair an seo.
  an Riaghladair Frady le ceann goirt. Bha an oidhche, gu dearbh, na trom-laighe; bha bòidhchead agus uaill cabhlach ìmpireachd Contrabass, an long-chogaidh "Incinerating," ag itealaich a-steach don adhar. A-nis is dòcha gun tèid dàil a chuir air a" chargu anns a" phort, co-dhiù gus an ruig soithichean luchd-dìon eile. Chan eil seo cho dona, ach leis gu bheil a leithid de long air chall anns a bhaile-mòr aige, dè a smaoinicheas rìgh agus ìmpire Contrabass uile anns a" chùis seo? Mar a bhios na h-uaislean sycophantic ga thaisbeanadh, anns a 'chùis seo chan fhaigh thu air falbh le do dhreuchd a-mhàin.
  Bha e math gun do mhair iomadach nighean thràilleil agus sìthichean oidhche breagha, rud a bha na shocair airson a leithid de chall.
  Ach tha tràillean fireann a" bàsachadh mar chuileagan. Agus tha cus thràillean ann mu thràth. Is e seo an gainnead mòr de fhireannaich san t-saoghal seo. Agus tha na maisean stuamachd sin air a chràdh mu thràth, air a chaitheamh a-mach, tha thu a" faireachdainn mar gum biodh treud de mhamothan air a bhith a" stampadh ort.
  A 'tighinn a-mach às an lùchairt aige air a dhèanamh le marmor pinc, cha mhòr nach robh e a' fannachadh. Sgaoil long bhrèagha, a bha cho cuimhneachail air an tè air an deach Papyrus don Grabber a dhìoghaltas air na clàrsairean, a siùil a sgaoileadh. Fìor, ghluais e gu slaodach, ach chaidh seo a mhìneachadh leis an eas-òrdugh iongantach a bha a 'riaghladh anns a' bhàgh.
  Dh"fhàg grunn nigheanan tràillean mòran de na lorgan-coise casruisgte aca, de dhiofar dhathan, air màrmor a" chidhe. Bha cuirp nam bòidhchead a 'deàrrsadh le fallas, mar gum biodh coltas gu robh riochdairean bhon ghnè cothromach air an dèanamh le umha tilgeil. Le na slinnean cumhang àbhaisteach aca, cromagan farsaing, cìochan daingeann, aghaidhean aingil agus beul làn fhiaclan. Seadh, an urrainnear fiaclan a chaidh a leagail a-mach do nigheanan a chàradh le bhith a" cleachdadh acainn shònraichte? Dè mu dheidhinn fir? Tha iad riaraichte le feadhainn plug-in. Agus an seo, is dòcha, gu h-àraidh na seann daoine, gu math eudmhor gun do thionndaidh iad a-mach gu bhith cho ìosal.
  - Chuala an Dia Uile-chumhachdach ar n-ùrnuighean. "Choisg an riaghladair, a" togail a shùilean tiugh. - Aig uair cho duilich, thàinig cuideachadh. " Le gluasad mì-mhodhail, ghairm an gaisgeach air fear meadhan-aois air a sgeadachadh gu beairteach. - Hey, Foshang , ullaich bòrd uasal, bheir mi cuireadh don àrd-mharaiche don lùchairt.
  Chrom an t-àrd fhear-coise agus thòisich e air èigheach air na maighdeannan agus air na tràillean, agus corra ghille, a" toirt orra bracaist uasal ullachadh gu cabhaig.
  Sheas na caileagan an casan rùisgte agus sheinn iad:
  'S olc an cuan gun uisge,
  Agus an stamag gun bhiadh ...
  Dèanamaid pie
  Agus fìon bhon adharc òir!
  contrabass rim faicinn don h-uile duine . A" cumail suas smachd teann, bha na bassists dùbailte meallta , ach ann an da-rìribh spùinneadairean, air an lìnigeadh air raon a" chaismeachd, a" deàrrsadh le armachd soilleir, air a reubadh gu faiceallach. Bha eadhon na caileagan, aig an àm seo, gu deònach a 'cur orra bòtannan agus armachd cho sgiobalta le clogaidean a bha mì-thlachdmhor a bhith gan caitheamh anns an teas tropaigeach. An uairsin thàinig an Ravarnava air a sgeadachadh gu h-eireachdail. Bha rùnaire na Pòlainn còmhla ris , a bha air leth cliùiteach leis a chomas air sgeinean a thilgeil agus, gu nàdarra, leis a" ghaisgeach Eduard Sturgeon, a ghabh dreuchd balach searbhanta. Is e an rud as mì-thlachdmhor gum feumadh mi fhathast brògan leathar patent a chaitheamh. Leis gu bheil an tachartas sòlamaichte, a 'dol a-steach don phort, agus chan e seirbheiseach sìmplidh a th' ann, airson glainneachan a thoirt seachad, ach fear pearsanta. Bha dà ghaisgeach àrd , ceithir-armaichte a' giùlan ciste làn òir air a chùlaibh.
  Chruinnich orcastra gu sgiobalta aig a" phort agus thòisich i air cluich gu h-eireachdail. An uairsin mean air mhean thàinig am fonn a-mach agus dh" fhàs na fuaimean nas co-sheirm.
  Ruith oifigear a-mach chun na coinneimh, a" toirt aire dha na h-epalettes, chuir e fàilte air agus thuirt e:
  - Tha mi a' guidhe gach beannachd neamhaidh dhuit, a Mhr Admiral. Tha an riaghladair mu thràth a" feitheamh riut.
  Thog Ravarnava a spòg gu dòigheil:
  - Air do shocair, innis d' a Shoisgeul gu'm bheil mi cheana air mo thurus.
  Bha lùchairt an riaghladair ionadail suidhichte ann an doimhneachd gàrradh sòghail. Aig an t-slighe a-steach bha dà dearc mhòr le gunnaichean air an druim, agus ailbhean cactus ag ionaltradh fad às. Gu dìreach aig an t-slighe a-steach don lùchairt dh'fhàs dà fheòil deich-meatair a dh'àirde le gob anns an robh chan e a-mhàin an tomboy caol Eideard, ach cuideachd fear inbheach a 'falach gu furasta.
  Bha iomadh searbhantan breagha ann, a bha air an comharrachadh bho thràillean le bracelets air an dùirn agus an ankles, agus obair-ghrèis luachmhor air aodach agus aodach. Agus is e dìreach seirbheisich le inbhe àrd a bhiodh a" caitheamh sandals le seudan.
  Dhealaich na geàrdan le sleaghan agus boghan-croise aig an t-slighe a-steach. Bha e soilleir nach robh musgaidean fhathast cho fasanta. Rinn an lùchairt fhèin deagh shealladh; thug na h-uinneagan farsaing sealladh sunndach dha. Tha mòran dhealbhan, armachd agus sgiathan ann le diofar suaicheantasan crochte air na ballachan . Choisich am balach Eideard às deidh Ravarnava agus leum e beagan fhad "s a bha brògan an fhir-coise ùr aige ga phronnadh gu tròcaireach. Bha e mar-thà cho cleachdte ri bhith a" nochdadh a shàilean rùisgte is gun do dhìochuimhnich e gu bheil na stocan dona, eucorach sin ann, goirt airson casan chloinne balach shìorraidh.
  Is e an aon chomhfhurtachd a th' ann gu bheil na searbhantan a' coimhead air le meas, agus chan ann le tàir, nam biodh e, mar a b' àbhaist, casruisgte agus ann an geàrr-chunntasan no ann an stocainnean snàmh. Agus tha e mì-thlachdmhor anns an t-suaicheantas, bidh an torso fèitheach a" sweating, agus tha an lèine cambric a" cuingealachadh gluasad. Tha, tha inbhe air choireigin agad mu thràth. Mar sin tha e nas fheàrr a bhith moiteil às.
  Bha ceathrar nigheanan eadhon a 'cromadh air aon ghlùin mar chomharra air spèis. Chan ann dha, gu dearbh, ach airson Ravarnava, ach tha e fhathast snog.
  Ach tha an riaghladair fhèin furasta a chuimhneachadh. Gu math tiugh, ach a 'feuchainn ri fuireach dìreach. Ann an guth gu math bog, thuirt riaghladair nan sgìrean mun cuairt:
  - Tha mi toilichte fàilte a chuir air aoigh cho cliùiteach.
  Fhreagair Ravarnava gu deas-ghnàthach ris a" mhodhalachd:
  "Tha mi cuideachd a" toirt taing dha na thachair airson mo chuir a choinneachadh ri dachaigh cho aoigheil. "
  Thuirt an riaghladair, a" feuchainn ris an tòn aige a dhèanamh eadhon nas rèidh, ag ràdh:
  "An turas mu dheireadh, a Dhon Papyrus, a tha air leth urramach, dhiùlt thu tadhal air an lùchairt agam, ag ainmeachadh cùisean èiginneach. A-nis tha thu air urram a dhèanamh dhuinn.
  Dh"èigh na searbhantan àrd-inbheach, mar a chìthear on brògan sìnte le clachan mòra agus sàilichean àrda:
  - Vivat don Àrd-mharaiche!
  An uairsin thuig Ravarnava gu robh e cha mhòr ann an trioblaid, dè bhiodh air tachairt nam biodh an riaghladair air an àrd-mharaiche seo fhaicinn roimhe. Aig a" char a b" fheàrr, bhiodh e air a bhith a" feitheamh ris a" chroich, no rudeigin na bu chruaidhe, mar eisimpleir, pòla, nuair a bhiodh iad a" tàirnnigeadh a làmhan agus a chasan, no le teine, agus le teine mall.
  Tha am freagairt, ge-tà, fuar:
  - Bha, bha mi trang le gnothaichean obrach. - Agus abairt dìoghrasach ris nach robh dùil. - Ach cia mòr as urrainn thu dearmad a dheanamh air aoigheachd !
  Dh"fhaighnich an riaghladair gu sàmhach:
  - Cionnus a chaidh do thuras Gu cladach cumhachd pàganach na clàrsaich ?
  Fhreagair Ravarnava le dùrachd:
  - Sgoinneil! Bha e comasach aon bhaile clàrsaich ro bheairteach a chreachadh , agus gun chall mòr.
  Leudaich sùilean an riaghladair.
  - Tha mi 'n dochas nach robh d' ainm air a foillseachadh, oir ged nach 'eil sinn gu foirmeil a' cogadh ris a' chlàrsaich.
  Aig na briathran seo, chuir na searbhantan brèagha agus eireachdail, crochte le seudaireachd, am meuran clàr-amais gu am bilean sgàrlaid slàn:
  Fhreagair Ravarnava a-rithist, gun bhreug,:
  - Chaidh a h-uile càil gu rèidh, chuir e iongnadh orm fhìn eadhon.
  - Am bheil a' chreach saoibhir ? "Bha farmad ann an guth an riaghladair.
  - Nach bochd, Dia e fèin a chuidich leinn. - An seo dh'fheumadh an ceannard faighinn thairis air fhèin beagan. - Mar chomharradh air ar taingealachd agus ar n-earbsa domhainn, tha sinn a 'toirt dhut ciste òir. - sgaoil Ravarnava eadhon a làmhan, a" nochdadh fialaidheachd.
  Bhrab na searbhantan an sandals àrd-sàil eireachdail agus dh"èigh iad còmhla riutha:
  - Bravo! Glòir don àrd-mharaiche!
  Fhuair an riaghladair buaidh air sannt. Às deidh dha urram a chall, ruith e chun bhroilleach agus dh" fhosgail e am mullach:
  - Bah, tha fortan an seo. Chan iongnadh gun do tharraing na loafers seo e le leithid de dhuilgheadas. O Papyrus don Grabber. - Chrom an duin'-uasal. - Is mise am fear-fiach agad, iarr rud sam bith orm.
  Fhreagair an ceannard spùinneadair gu sgiobalta:
  "Tha mi a" smaoineachadh gur e an duais as fheàrr seirbheis coisrigte don chrùn. " Chuala mi a-raoir gun do chaill thu an Loisg-luinge long-cogaidh, air ainmeachadh air mac peathar ifrinneil ar monarc as motha. Tha mi a" creidsinn gur e buille ro mhothachail a tha seo aig àm nuair a tha feum aig a" chalpa air ionmhas.
  Rinn an riaghladair gàire:
  - Tha thu gu tur ceart.
  Chrom na searbhantan bòidheach an cinn. Bhiodh bràistean air an dèanamh le emeralds, rubies, agus daoimeanan a" deàrrsadh nam falt.
  Thuirt Ravarnava gu pròiseil:
  - Mar sin, tha mi a 'moladh a bhith a' gluasad àithne agus a 'toirt taic do luchd cho luachmhor dhomh. Tha gunnaichean gu leòr agamsa airson a chuir air ais bho ionnsaigh spùinneadair sam bith.
  Bha an riaghladair toilichte iarrtas sam bith bhon àrd-mharaiche a choileanadh:
  - Gu dearbh, bheir mi dhut na cumhachdan riatanach uile. Saoilidh mi, le gaisgeach cho gaisgeil, gum bi ar cargu mar gum biodh ann an deas làimh Dhè.
  Chrath na caileagan bòidheach an cinn gu sunndach. Bhris bràistean agus fàinnean-cluaise daoimean. Bha Eideard den bheachd gum feum an riaghladair a bhith beairteach ma tha na maighdeannan pearsanta aige air an sgeadachadh mar bhana-phrionnsaichean agus cho breagha is nach urrainn dhut do shùilean a thoirt dheth.
  Chrath Ravarnava a chorragan:
  "An uairsin seolaidh sinn sa bhad."
  Dh"èigh an riaghladair a-rithist :
  - Co-dhiù gabh bracaist, Admiral. Dèan an t-urram dhuinn, a bharrachd air an sin, feumaidh na soithichean ùine airson cruinneachadh.
  Chrom na h-òglaich, agus chrom iad :
  - Tapadh leat, a dhuine sgoinneil!
  Thuirt ceannard nam filibusters gu co-fhaireachdainn:
  - Uill, ceart gu leòr, cha dèan beagan ùrachaidh dochann.
  Cha robh Ravarnava airson amharas a thogail le bhith ro sgiobalta, agus is coltaiche, bhiodh bòrd saor-làithean an riaghladair sàr-mhath.
  Dh" fhagadh Eideard eireachdail, stuama an tomboy taobh a-muigh an doruis mar sheirbhiseach, agus bhathas a" làimhseachadh an àrd-mharaiche meallta mar an rìgh fhèin. Nochd na caileagan, cuideachd brèagha agus ann an dreasaichean, ach casruisgte gus am biodh nas lugha de dh'fhuaim bho bhith a 'leagail air na leacan marmoir dathte. Rinn an riaghladair gluasad-bodhaig. Agus thug na maighdeannan mionlach cuideachd dheth na brògan aca gu faiceallach, chuir iad ann am bogsa criostail sònraichte iad agus thòisich iad a" frithealadh casruisgte. Dh'fhàs na gluasadan aca le buinn rùisgte mòran na bu buige, na bu ghlice agus na bu ghlice. Bha soithichean mar sin air am frithealadh, eadhon aran agus cèicean air am fuine ann an cruth bhàtaichean siùil agus lùchairtean rìoghail. Pìosan de dh" iasg air a ghearradh gu breagha, feòil, glasraich, measan agus measgachadh de bhlasan ann am pàtran sùbailte. Agus tha na fìonan gu tur eireachdail, a" còrdadh ri tighearna nan robairean. Bha, bha gu leòr de bhuaireadh ann airson fuireach airson greis nas fhaide.
  Dh'ith Ravarnava am biadh gu mì-mhodhail, mar an t-eun mu dheireadh air nach robh e eòlach air beusachd. Thoisich iad air aire a thoirt da, ach ghabh an t-uachdaran e fhein air gu'n robh a h-uile ni a' dol mar bu choir.
  An dèidh grunn botail de fhìon daor, cha do chaill Ravarnava a cheann, bha a chorp fhathast gaisgeil, ach dh'fhàs a theanga ro-ghluasadach agus dh'fheumadh e obair.
  Gun a bhi smuaineachadh da uair, thoisich an spùinneadair air seinn, bu taitniche leis a bheul domhain, thoisich cuid de na h-oifigich a bha lathair air seinn, agus thoisich ioma nighean seirbhiseach air dannsadh le'n casan lom- nochd ;
  A bheil thu deiseil airson mo leantainn?
  Na bi air fhàgail ann an rags leis a" bhaga agad!
  Gus am bi a' chreach a' sruthadh mar mhil,
  Gus am bi an abhainn a 'sruthadh le òr!
  
  Gus seo a dhèanamh feumaidh tu seo a dhèanamh
  Gus am bi nicil gun luach!
  Gus am bi gach fear againn comasach
  Còmhdaich an t-slighe le brat-ùrlair cuirp!
  
  O 's e spùinneadairean a th' annad, a chlann,
  Chan e croisean a th" ann - neoni!
  Is gaisgeach gach fear agaibh,
  Dèan cabhag, goididh mi an cac!
  
  'S ann dha fir a tha dol air bòrd,
  Na bi a" coimhead airson adhbharan airson a" chùis a dhèanamh!
  Tha e nas fheàrr dìreach dannsa
  Tha mi creidsinn nach eil do spiorad air seargadh!
  
  Bheir mi air an ionnsaigh thu, a charaidean,
  Tha sinn nar spùinneadairean - teaghlach!
  Bidh sinn a" sabaid mar dheamhain
  Agus chan eil beachdan eile ann!
  
  Tha beachd ann, ach chan eil ann ach aon fhìrinn,
  Gus wallets an luchd-malairt a sgoltadh ...
  Thathas a" toirt ionnsaigh air na corsairs le horde,
  Bidh sinn comasach air co-dhùnadh na h-uaislean!
  Chruthaich an t-òran seo tòrr fuaim.
  Ge-tà, rinn na caileagan searbhanta gàire agus leum iad suas mar dheamhan.
  Chaidh Count Santa Claus Don Paradny a-steach don t-seòmar, bha e fadalach airson cuireadh an riaghladair, agus mar sin thionndaidh e a-mach gu robh e uamhasach feargach. Nuair a chunnaic e fear mòr a" seinn òrain drabasta, dh"fhaighnich e le toileachas:
  - Dè an seòrsa fealla-dhà a tha seo?
  Fhreagair an riaghladair:
  - Tha thu a 'faicinn an àrd-mharaiche Papyrus don Grabber!
  - Dè an seòrsa Don Grapper a tha seo? - Dh' fhàs an Cunnt feargach, a' cur a bhròg air a' mharmoir. - Chan eil ann ach buffoon bean.
  - Cha'n urrainn e bhi, tha ealan aige. - Rinn an riaghladair gearan, a "lughdachadh a cheann agus a" frasadh gu domhainn.
  Bha na caileagan a" frithealadh aig a" bhòrd agus a" dannsadh tango, breagha, le casan rùisgte, fèitheach, tana agus cuirp lùth-chleasach le deagh chuibhreann, le deagh chuibhreann, a" gàireachdainn:
  - Uh, uh, uh, uh! Tha sinn a 'dol sìos!
  Dh'èigh an Cunntas le cridheil:
  - Mar sin tha am bastard reamhar seo na impostor, choinnich mi ris an àrd-mharaiche grunn thursan, tha e gu tur eadar-dhealaichte bhon gorilla aodaich seo.
  - Cuir an grèim e! - Dh" èigh an riaghladair, a" feuchainn ris an nàire aige fhalach.
  Chrath grunn mhaighdeannan-nighean an casan rùisgte, glè tharraingeach, thionndaidh iad an cromagan, chrath iad am bioragan agus rinn iad claoidh:
  - Agus an tè sin! Agus an tè sin!
  Barrachd air aon uair, thuig am balach sìorraidh, Eideard, gu robh cùisean dona, bhuail e geam agus chuir e teine ris an t-slat a chaidh ullachadh ro-làimh. Cha robh a 'chiste air a chòmhdach ach le sreath tana de dh'òr, no an àite sin, eadhon air a chòmhdach le meatailt buidhe, buinn, agus aig a' bhonn agus sa mheadhan bha fùdar-gunna. Bha an gaisgeach òg ach air leth eòlach, gun fhios nach biodh, na shlighe teicheadh. A bharrachd air an sin, gu dearbh, sàbhalaidh tu meatailt luachmhor nuair a bhios tu a "cothlamadh gnìomhachas le toileachas. No an àite sin, bidh thu a" coileanadh, agus gu soirbheachail, dà ghnìomh. Bu chòir gum biodh an spreadhadh na chomharradh airson ionnsaigh coitcheann le spùinneadairean. Bha sgioba slàn de gheàrdan fuilteach ann an armachd, an dà chuid daoine agus okrov , a 'ruith suas chun an dorais mar-thà, agus thilg Eduard Osetrov a' chiste orra. Chuir e a h-uile eu-dòchas agus a chorruich anns an tilgeadh, agus mar sin dh'itealaich an nì caran cudthromach fada.
  A bharrachd air an sin, gu dearbh, cha robh mi ag iarraidh caileagan math, leth-rùisgte, fèitheach le aroma tlachdmhor, cùbhraidh airson a bhith air an goirteachadh. Bha iad mu thràth a 'leum suas agus a' caoineadh, agus eadhon a 'sguabadh às le toileachas. Bha, bha sealladh gu math tearc a" grùdaireachd.
  Dh"èigh fear dhiubh:
  Tha impostor a 'toirt ionnsaigh oirnn,
  Na làmhan tha baga-droma ominous ...
  Agus ma bheir neach air bith e -
  Gheibh e glòir agus urram !
  Bha an spreadhadh uamhasach, thuit colbhan no dhà, chaidh còrr is trithead neach a mharbhadh, agus thilg an tonn spreadhaidh Eduard Sturgeon an aghaidh a 'bhalla le cluba adhair, cha mhòr a' toirt cothrom don ghaisgeach òg agus lùthmhor.
  Bhris cnàmhan làidir, ach cha do chuir seo ach fearg air Eideard, a" crathadh a chlaidheimh, rinn e cabhag gus crìoch a chuir air na nàimhdean a bha fhathast beò. Cha robh Ravarnava cuideachd a 'caitheamh ùine, a' tilgeil a 'bhùird agus a' pronnadh an riaghladair, thug e a-mach saber agus dh'itealaich e aig a 'chunntas.
  Bhris duel teas eatorra.
  Dhealaich na maighdeannan cas-rùisgte, a" co-dhùnadh gu ceart nach b" e gnothach boireannaich a bh" ann an cogadh. Tha, agus faodaidh iad do ghoirteachadh gun fhiosta. Agus mar sin, ge bith cò a bhuannaicheas tha e na mhaighstir.
  Thuirt am fear as cudromaiche dhiubh, an aon fhear a dh'fhuirich ann am brògan le sàilean àrda:
  Cò e an rìgh, gu dearbh, chan eil e gu diofar dhuinn,
  Mar sin sabaid gu gaisgeil, fhir!
  Dh" èigh Santa Claus, a" wheezing mar gramophone briste:
  - A gorilla dubhach, tilgidh mi troimhe thu le mo chlaidheamh.
  Dh'èigh Ravarnava mar fhreagairt:
  - Rooster, gearraidh mi dhiot do cheann.
  Bha àrd-ìre caiptean an spùinneadair ann an àirde is cuideam air a nochdadh ann am buille cumhachdach bho shàr mòr, gheàrr e an claidheamh, agus an uairsin cha mhòr nach do gheàrr e an neach-dùbhlain aige ann an leth.
  Fìor, fhad 'sa bha e a' bàsachadh, bha an àireamh a 'sgrìobadh a stamag gu h-aotrom le stump a chlaidheimh, agus thòisich fuil a' nochdadh.
  Ach, cha b 'urrainn dha seo stad a chur air Ravarnava; lean e air a 'gluasad clì is deas. Ruith na geàrdan air, agus, air deagh bhuille fhaighinn, shocraich iad sìos. Bhuail an spreadhadh na dorsan agus, a 'faicinn a' ghille a 'sabaid gu cruaidh, luathaich an sgiobair thuige.
  Bhreab an gaisgeach òg am freiceadan anns a" ghruag le leithid de neart is gun do sgèith e thairis, agus sa bhad shàth e dithis dhiubh le a chlogaid adhairceach.
  Bhuail na caileagan searbhanta an làmhan airson an uair deug agus rinn iad gàire:
  Bravo, bravo, bravo!
  Glòir! Balach - glòir!
  Dh"èigh Eideard an Tomboy gu mòr:
  - Ataman, teich as a so, gleidhidh mise iad.
  Agus air do Ravarnava nàmhaid eile a ghearradh sìos, rinn e gearan:
  - Thig ar caraidean a dh'aithghearr, ach cumaidh sinn a-mach co-dhiù.
  A" cleachdadh an dòigh sgriubha dhùbailte, gheàrr am balach crìochnachaidh Eduard sìos trì dhiubh aig an aon àm agus sheas e ri taobh a" chaiptein. Thuirt am balach:
  - Is e am prìomh rud gun a bhith a 'cleachdadh muskets.
  Bhon taobh a-muigh chluinneadh tu an soitheach a" losgadh salvo, an uairsin tionndaidh mun cuairt agus teine a-rithist.
  Bha na caileagan a' sgriachail 's a' sreap le deòin, a' stobadh an casan, agus airson na fuaimean a dhèanamh na b' àirde, thòisich iad air brògan is sandals a chur orra le sàilichean àrda.
  Rinn Eideard an Tomboy a chaochladh agus chuir e dheth na brògan gràin aige. Thilg e a shàil dìreach ann an sùil aon de na h-oifigearan a bha a 'feuchainn ri briseadh troimhe. Gu fortanach, tha an t-sàil airgid agus a 'bualadh gu cruaidh, chaidh an t-sùil a-mach, a' crochadh air stalk neònach.
  Dh"èigh na caileagan:
  - Bravo! Bis! Bravo! Bis!
  Agus an fheadhainn as cudromaiche dhiubh air an sgaoileadh:
  - Mo ghille gràidh,
  Aig an uair seo tha sinn còmhla riut!
  Tha thu nad leanabh cho math
  Bidh thu a" breabadh a h-uile duine le do chas rùisgte!
  Agus gu dearbh, bhris sàil rùisgte a" bhalach crìochnachaidh giallan eile.
  Mar a bha na spùinneadairean a 'creidsinn, leig iongnadh leotha na gunnaichean nàmhaid a ghlacadh agus a sgrios gu ìre. Thuit gearastan an daingnich fon chloich-mhuilinn, chaidh mòran shaighdearan a mharbhadh sa bhad, thuit iad gun eadhon an cunnart a thuigsinn. Chaidh faisg air trì cheud robairean mara cruaidh-chruaidh a-steach don bhaile-mhòr. Bhàsaich na saighdearan contrabass anns na ceudan, cha do loisg ach beagan dhiubh air ais no dh'fheuch iad ri sabaid.
  Cha do sheas an trodaiche cruaidh Eideard agus Ravarnava, agus dà spùinneadairean eile, ach chaidh iad air adhart leis an ionnsaigh, gu luath thuit geàrdan na lùchairt ann an clisgeadh. Thionndaidh iad agus theich iad air ais, a 'tilgeil an cuirp mharbh thairis air an staidhre màrmoir. Thòisich na caileagan air na spùinneadairean a chuideachadh. Thilg iad brògan, sandals, treallaich, cupannan òir caran trom, forcaichean agus sgeinean air na geàrdan.
  Chaidh an gaisgeach òg a-steach gu fiadhaich fiadhaich, mar nach biodh oidhche stoirmeil air a bhith aige, agus an dèidh grunn sheòmraichean a ghlanadh, bhris iad a-mach às an togalach dathte, far an robh e coltach gu robh eadhon na ballachan ann an cunnart.
  An dèidh dha trì a ghearradh sìos, sheall Eideard an Tomboy mun cuairt le sùil iolaire. Chaidh a h-uile slighe a-steach don bhaile a ghlacadh ann an teintean; bha grunn dhaoine rim faicinn, a" snàmh mar sheangan agus a" bualadh air a chèile.
  - Tha an fheadhainn againn a 'buannachadh! A-nis is e am prìomh rud nach eil aon bhuinn òir a "seòladh a-mach às ar làmhan. - Gu h-obann, bha an tomboy sabaid, rùisgte, còmhdaichte le fuil, le torso gu math follaiseach, fèitheach (gu dearbh, reub e dheth culaidh a sheirbhiseach gus nach cuireadh e bacadh air, agus bhiodh e iriosal dha corsair òg a bhith a" caitheamh livery! ), a" nochdadh comharran de ghrubber airgid. A" faighinn sealladh iongantach Ravarnava, thuirt am balach crìochnachaidh:
  - Tha mi airson a bhith chan e a-mhàin spùinneadair, ach tha mi a" smaoineachadh air mo phoblachd fhèin de luchd-brathaidh a chuir air dòigh, agus airson seo bidh feum againn air ionmhas.
  - Do phoblachd fhèin? - Bha Ravarnava an turas seo a" sèideadh gu fìrinneach agus a" feadaireachd tro na cuinnlean farsaing aige. - Carson a tha e cho duilich, leanabh? Is e ruith dùthaich an rud as dorra air an t-saoghal.
  Chuir Eideard an aghaidh seo:
  - Chan eil mi a" smaoineachadh sin, chòrd e rium gu mòr a bhith a" cluich ro-innleachdan le riaghladh armachd-eaconamach. Tha e gu math tlachdmhor a bhith a" faireachdainn mar rìgh no ìmpire.
  Choimhead am balach air an t-slighe fhuilteach a dh'fhàg a chas làidir, ach cha mhòr leanabh. Thòisich an smuain - am bi na cuspairean umhail don fhear a tha gu bràth a" coimhead coltach ri leanabh, eadhon le fèithean mar uèir stàilinn?
  Bha Ravarnava a" priobadh gu gòrach:
  - Chan eil mi a 'tuigsinn rudeigin mu na tha thu a' bruidhinn. Ged a tha thu, san fharsaingeachd, ceart, tha cumhachd milis agus tha thu airson an deoch seo a dhòrtadh sìos do amhaich gun stad. Ach tha uallach airson gnìomhan neach cuideachd ag àrdachadh.
  Rinn an gaisgeach òg Eideard gàire rudeigin meallta mar fhreagairt:
  - Chan eil e a 'cur eagal orm. Bidh sinn nas sùbailte, air neo bidh am blàr a" tachairt às ar aonais.
  A 'nochdadh ann an coltas, ach air a chleachdadh ann an gnìomhachas, ruith an corsair air adhart. Rinn na bha air fhàgail den ghearastan sabaid gu cruaidh, bha fios aig a h-uile duine air cruaidh-chàs nan spùinneadairean, nach àbhaist a bhith a 'toirt prìosanaich, agus ma rinn iad, reic iad iad gu tràilleachd chruaidh, agus uaireannan dh' atharraich iad iad airson trinkets, sligean, agus uaireannan òr de shia. Saoghal canibalistic armaichte a bha den bheachd gur e feòil dhaonna a bha gu math blasta. Ach, cha b 'urrainn dha seo ach an àmhghar a leudachadh, oir bha na spùinneadairean nas làidire ann an sabaid làmh-ri-làimh. A thuilleadh air an sin, chaidh ceannard a 'ghearastain, an Seanalair Kosalapenko , a mharbhadh aig toiseach a' bhlàir, agus cha robh duine ann airson a chur na àite, oir chaidh a 'chiad neach-cuideachaidh, Còirneal Varatt , a phronnadh sa cheann le Monitor le inneal ceart. losgadh bho musgaid.
  Agus an uairsin thòisich na tràillean, an toiseach, balaich is caileagan, air na spùinneadairean a chuideachadh agus a 'tilgeil chlachan-mònach, leacan, agus slatan glainne air an luchd-seilbh gràin aca.
  Cho-dhùin dusan dearc-luachrach le gunnaichean a dhol an-aghaidh. Chuir iad stiallan biorach de mheatailt air na taobhan agus loisg iad canain air am muin. Rinn seo beagan milleadh air na corsairs. B 'e Eideard a' chiad fhear a ruith suas chun an dearc, rè an t-sabaid bha am balach gu math iongantach, gus an do chuir e an nàmhaid far a 'mhullaich leis an dàrna sàil aige, chuir e dheth na brògan a gheàrr a chasan agus mar sin dh'itealaich e mar sheabhag. Leum air a dhruim, gheàrr e sìos an dà shealgair ann an aon thuit e, agus an uairsin, ag atharrachadh an targaid aige, ruith e air an dàrna dearc. Na chabhaig, gheàrr am balach a chas rùisgte, a" tuisleadh air meatailt. Ach, bha an leòn uachdarach, agus ann an teas a 'bhlàir cha tug e aire dha.
  Chaidh an còrr, a 'faicinn an "ninja" seo, a' ruith gu sàilichean.
  - Cha leig mi leat falbh! - Dh' èigh e, leum e na b' àirde, Eideard ro shunndach, sgairteil. Ach, thionndaidh na dearcan gu math sùbailte, gu gnìomhach a 'gluasad an spògan, chaidh iad gu luath chun na coille. Ge bith dè cho luath sa bha an duine òg, fhuair e air grèim fhaighinn air aon bheathach, a 'cur crìoch air na marcaichean. Chuir an còrr na "eich" aca len uile neart. An uairsin thilg Eideard am bully a chlaidheamh, lot e am cnap fillte agus shàth e. Cha do mheudaich am beathach ach a astar.
  - Uill, ceart gu leòr, cuimhnich air an sprint agus bàsaich, ach gabh suas.
  Bhon taobh a-muigh bha e èibhinn a bhith a" coimhead a leithid de chlosach a" ruith air falbh bho fhear nach robh a" coimhead nas fhaide na trì bliadhna deug a dh" aois, gu h-àraidh balach le aghaidh rèidh. Air a shàrachadh, ghluais a chorp gu lèir le fèithean reubadh, mar surfadh mara, chùm Eideard a" dol na bu luaithe, gu fortanach dha thòisich a" choille, agus chaidh na snàgairean mòra sìos. An dèidh a dhol seachad air an nàmhaid, thug an gaisgeach òg a chlaidheamh a-mach, agus leum e air an earball.
  Bhuail an t-uilebheist air craobh-pailme agus thilg e dheth an tomboy, Eideard. Thuit am balach Terminator gu goirt a-steach do bhuidheann de fhìon-dhearcan tiugh. Bidh droigheann biorach an sàs anns a" bhodhaig, a" tolladh a" chraicinn. Ach cha do rinn e ach am fear feargach. Às deidh dha na bha air fhàgail den aodach fuilteach aige a chuir dheth, bha e fhathast a "caitheamh lèine-T follaiseach agus pants, a" fàgail dìreach stocainnean snàmh. Chruinnich am balach a neart agus, a" breith air meur coltach ri ròp, rinn e fhèin, mar Tarzan, le sgreuch fiadhaich, leum mòr, an uairsin, a" glacadh dàrna meur eile agus a" cleachdadh an dòigh "clach-mhuilinn sgàinte", gheàrr e cinn dheth. dithis luchd-cogaidh, a' crathadh an sabers gu neo-shoirbheachail.
  - Uill, an còrr de na fògarraich! Ma tha thu an dòchas falach, chan obraich e. - Ars' an t-Eduard an t-oganach do-chreidsinn, a' gnogadh, 's a' togail air. Às deidh dha dòigh còmhdhail ùr a lorg, thàinig e gu bhith na ghaoith a" faighinn suas le dearcan.
  - 'S e muncaidh a th' annam! - Ghlaodh e. - Hyperraus ! - B 'e sin an t-ainm gaisgeach an fhilm, an borb a bhris clàran seann Tarzan.
  An uairsin luathaich e, a 'dèanamh geansaidhean fiadhaich a bhiodh farmad aig muncaidh sam bith. Grunn thursan loisg an luchd-sabaid gu dall, ach aig an aon àm air an call. Gu luath mar cheetah, rinn Eideard an tomboy gàire nan aghaidhean. Nuair a chaidh an luchd-dùbhlain mu dheireadh a mharbhadh mu dheireadh, shuidh an gaisgeach òg air seargadh an dearc-luachrach agus sheall e dìreach a dh'ionnsaigh a 'bhaile, a' feuchainn ri faighinn a-mach às a 'ghunna gu luath. Bho àm gu àm, bha gràinean gorillas ceithir-armachd a 'deàrrsadh anns na geugan, ach cha robh iad deònach ionnsaigh a thoirt air gaisgeach armaichte, eadhon fear beag. A bharrachd air an sin, chan eil na beathaichean sin gu tur gòrach agus chunnaic iad mar a dhèilig Eideard ainmeil ri saighdearan nas motha na e fhèin.
  - Carson a tha na macaques a" gàireachdainn, tha e ro dhoirbh dhut do shròn a chuir a-steach an seo. - Sheas an gaisgeach òg a chlaidheamh, ach cha do ghèill na primatan do bhrosnuchadh.
  Nuair a ràinig e am baile-mòr, cha mhòr nach robh am blàr seachad. B" e am prìosan ionadail a" phuing mu dheireadh nach deach a thogail, far an deach na bha air fhàgail den ghearastan a bhrùthadh air cùl nan geataichean àrda, a bharrachd air na geàrdan cruaidh ionadail, air an robh a" mhòr-chuid de dh"uilebheistean . Bha iad a' còrdadh riutha a bhith a' magadh air prìosanaich, gu h-àraidh boireannaich, agus mar sin thuig iad nach biodh tròcair aca.
  Leum an gaisgeach Eideard, mar chobra luath, a-mach air dearc agus sheas e mu choinneamh a" gheata, agus chuir e ball-canain dhan mheadhan.
  Chrath am buille, a" fàgail fiaclan anns an iarann, ach mhair an geata làidir. An dèidh dha a shàil rùisgte a bhualadh a-steach do shròn a" ghunnaiche a" snàgail bhon taobh cheart, dh"fhàs e còmhdaichte le fuil agus thuit e na thost, smèid an gaisgeach Eideard an dubh-aigein tro fhiaclan agus thòisich e air an canan eas-umhail ath-luchdachadh. Thug e tòrr ùine. Mar fhreagairt, chaidh saighdean a-steach don ghille. Sheall Eideard gu dìcheallach na spreadhaidhean, agus gheàrr e eadhon trì saighdean air an itealan.
  - Uill, an d'fhuair thu na biastagan?
  Chaill cuideachd seallaidhean bho musgaidean, ged a bha grunn bhuillean ann an craiceann tiugh na dearc. Thòisich i ri leum ann am pian, ach chuir am fear a bha a" ruith stad oirre.
  - Na biodh eagal ort, airson do chraiceann, tha iad sin mar sìol lus na grèine. - Rinn am balach gàire.
  Às deidh dha an canan ath-luchdachadh, ghabh an gaisgeach òg amas nas mionaidiche agus bhuail e am post tadhail a-rithist. Bhreab am ball-gunna dheth a-rithist.
  - Daingead! Tha an armachd seo ro lag! - Mhionnaich Eideard an tombaig, agus gu h-obann thàinig smuain inntinneach na cheann.
  - Feuchaidh mi ri am fosgladh bhon taobh a-staigh.
  Ged a bha balla a" phrìosain air an taobh a-muigh a" coimhead do-chreidsinneach, bha e soilleir gun robh na ballachan air grodadh ann an cuid de dh"àiteachan agus dh"fhàs na breigichean garbh, mar sin, le comas sònraichte, bha e comasach streap thairis orra. Ach tha cus gheàrdan ann, agus mar sin cha bhith iad gun fhiosta ga leagail. Ach, cha b 'ann airson rud sam bith a bha eòlas sabaid aig Ravarnava, dh' òrduich e:
  - Gabh beingean, logaichean, giùlain fiodh bruis tioram, cuiridh sinn na nàimhdean na theine. Agus thusa, rolaich a" "bhanrigh" nas luaithe
  Chuir na spùinneadairean, gun a bhith a" toirt aire do na saighdean agus corra shealladh musgaid, na geataichean na theine, a" cruthachadh " ceò ceò ".
  Tharraing cuid eile cairt còmhdaichte le connadh le baraille de fhùdar-gunna - sin an t-ainm a bh" air a" "bhanrigh". Rinn an connadh e do-dhèanta losgadh troimhe le musgaidean. Còmhla ris na filibusters, dh" fheuch nigheanan tràillean ionadail agus balaich ann an stocan-snàmh le suaicheantasan air an guailnean agus na cisteachan ris an luchd-saorsa a chuideachadh. A rèir choltais dh"fhuiling iad ann an tràilleachd agus cha robh eagal orra ro spùinneadairean. Às deidh dhaibh a" "bhanrigh" a chuir air beulaibh a" gheata, las na spùinneadairean am fiùs agus leum iad air ais.
  Rinn iad seo gu math luath, agus iad a" caoineadh:
  Diabhal, Diabhal, Sàtan sàbhail,
  Bidh sinn a 'bualadh, a' pronnadh a 'bhuille ...
  Thoir dhuinn, thoir dhuinn claidheamhan nar làmhan,
  Gheibh sinn tiodhlac bhon fhìor shaoghal!
  
  Uill, tha an Cruthaiche na ifrinn leòinte,
  Bidh sinn a" sabaid an diabhal le adhaircean...
  Nam biodh ach toradh ann am blàr le claidheamh,
  Gus nach bi mo thràill le cùl-taic an seo!
  
  JOKE BOY VS SYKLOV
  GNIOMHARA
  Tha am balach, a fhuair eòlas air iomadh tachartas, a-nis os cionn buidheann feachdan sònraichte chloinne. Agus feumaidh e sabaid an aghaidh sìobhaltachd cearcall. Is e an rud a tha gu math inntinneach gu bheil teicneòlas fànais an seo.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Bha am balach fealla-dhà ann an deise-sabaid le speuclairean oifigear fànais. Ri thaobh bha nighean, cuideachd ann an deise-fànais le glagan is fìdeagan. Agus tha clogaid fhollaiseach oirre, fosgailte air gach taobh. Chùm an nighean blaster na làmhan agus rinn i gàire:
  - Edik, is dòcha gun urrainn dhuinn feitheamh airson a 'chòrr den sgioba? Tha cus cunnart ann a bhith a" sabaid chuairtean còmhla nuair a tha co-dhiù ceud dhiubh ann!
  Tha am balach na ghaisgeach, ged nach eil e a" coimhead nas fhaide na dusan no trì-deug, ann an deise sabaid chan fhaic thu fèithean sam bith, ach bha coltas prionnsa fìor air. Agus thuirt e le misneachd:
  - Chan eil! Rachamaid gu cath còmhla! A thaobh nan nàimhdean, na biodh eagal ort. Thug mi clach artifact "armachd" beag bìodach dhut, tha e a" lughdachadh cothrom a bhith air do bhualadh ceud uair!
  Thug an nighean fa-near:
  - Agus ceud uiread!
  Bha am balach feargach:
  - Cha robh fios agam gu'n robh thusa, Adala, 'n a leithid de gheàrd !
  Thuirt an nighean le falt orains:
  - Chan e gealtach a th' annam! Uill, dèanamaid adhartas cinnteach!
  Agus mar sin ghluais na gaisgich chloinne gu cath. Bha creagan timcheall air a bha deàlrach le clachan purpaidh, emerald, lilac agus breac pinc, agus dh'fhàs stalactites bhon talamh. Agus tha e na chruth-tìre air leth dìomhair.
  Agus air thoiseach tha an caisteal. Tha e coltach ri ridire, meadhan-aoiseil, ach le urchraichean agus gunnaichean-gatha air na tùir. Agus tha a 'ghrian ionadail a' deàrrsadh bho shuas, a tha eadhon sia-thaobhach ann an cumadh, agus tha an solas daonnan ag atharrachadh dathan agus pàtrain. Agus tha seo cuideachd a 'toirt sealladh gu math dìomhair agus, aig an aon àm, air an t-sealladh-tìre gu lèir na dhòigh fhèin.
  Bha balach is nighean a" rèiseadh air an t-slighe mu seach le leacan sèididh. Is dòcha gu robh an gaisgeach òg nas cleachdte ri bhith a" pleadhadh casruisgte, ach chan eil an deise sabaid seo, mo thruaighe, furasta a ghluasad. Cia mheud baidhsagal a tha sa chaisteal? Tha seo cuideachd na dhìomhaireachd. Agus mura h-eil ann ach ceud dhiubh, chan eil seo cho dona.
  Chaidh am balach is an nighean am falach sa bhad air cùl clach nuair a nochd tanca den rèis ionnsaigheach seo. Bha e àrd, ann an cumadh triantan, le muic air gach aon de na trì taobhan. Agus tha an armachd a 'toirt dheth beachd air stàilinn, ach chan eil e a' beantainn ris an uachdar, air cuisean èadhair.
  Rinn an gille-cogaidh Eideard gàire air a ghàire glè mhilis, ged a bha e leanabhach. Agus thilg e pea beag a-steach do chàr an luchd-ionnsaigh fànais.
  Chaidh e seachad agus leum e dìreach a-steach don bharaille caran farsaing den ghunna. Agus às deidh diog no dhà, bidh an tanca triantanach, cumhachdach a" spreadhadh. Bha e mar gum biodh dealanach air ionad armachd a bhualadh agus air a bhriseadh na chriomagan beaga.
  Gu dearbh thionndaidh seo a-mach gu bhith na thrannsa gu math fionnar.
  Chuir an nighean Adala tweet:
  - Tha seo glic! Tha thu dha-rìribh na Jedi !
  Chrath am balach Edik:
  - Dh'fheumadh mi a bhith nam padawan cuideachd ! Ach sin sgeulachd eile!
  Às deidh sin, chaidh a" chlann ghaisgeil na b" fhaide chun a" chaisteil. Dh" fhosgail an geata agus leum trì tancaichean eile a-mach. Tha dhà dhiubh co-ionann triantanach, agus an treas fear nas motha agus sia-thaobhach, le canain air gach taobh agus an seachdamh fear air a muin.
  Bha an nighean-cogaidh a" feadalaich:
  - Wow! Cluicheadairean ùra a" tighinn còmhla rinn!
  Chrath am balach gaisgeach:
  - Faodaidh tu a h-uile càil a bhriseadh a-steach!
  Agus thug an gaisgeach òg a-mach inneal beag, meud bogsa maids. Agus thionndaidh e air grunn phrògraman innte le bhith a" tionndadh a mheur-chlàr. An uairsin chuir am balach, ris an canadh an nighean Eideard anns a" bhlàr seo, am bogsa seo air bhog. Dh'itealaich i gu rèidh a dh'ionnsaigh an tanca as motha. Agus tha i cha mhòr do-fhaicsinneach.
  Dh"fhaighnich an nighean dhan bhalach:
  - Dè a th" ann?
  Rinn Edik gàire agus fhreagair e:
  - Iontas! A-nis chì thu mar a tha e ag obair!
  Gu dearbh, chaidh am bogsa a-steach do bharaille tanca mòr. Is e dìreach an turas seo cha robh spreadhadh ann. Lean an triumvirate a 'gluasad. A bharrachd air an sin, nochd dà chàr a bharrachd.
  Thuirt an nighean Adala:
  - Dè nach do dh'obraich?
  Rug am balach gaisgeach:
  - A-nis chì thu!
  Agus gu dearbh, ghabh an canan as motha den tanca mòr agus thionndaidh e timcheall agus bhuail e an aghaidh triantanach aige. Agus buailidh e e le slige-trèanaidh armachd. Dh"eirich e agus thòisich an t-inneal-cogaidh a" spreadhadh. Agus an uairsin chaidh am baraille a ghluasad gu tanca eile, a bha na bu lugha, agus bhuail e e.
  Thug Adala fa-near le gàire:
  - Clas!
  Chuir Edik tweet:
  Ma tha an daingneach air an t-slighe,
  Tha an nàmhaid air togail ...
  Feumaidh sinn a dhol timcheall bhon chùl -
  Gabh i gun losgadh!
  Rinn an nighean gàire air a fear òg. Bha clann ghaisgeil agus sgairteil an aghaidh armailt uile. Ach dh'obraich seòlta agus teicneòlas gu math an aghaidh uilebheistean.
  Chaidh an treas tanca na theine, agus an uairsin an ceathramh. Agus a-rithist spreadhadh agus brisidhean. Is e so dreach a' bhàis agus an sgrios, gu ruige seo le aon amas.
  Thug am balach gaisgeach an aire gu loidsigeach:
  - Carson a tha feum againn air sgioba? Tha iad nan clann dìreach mar sinne. Is ann agam-sa a mhàin a tha eòlas agus eòlas nan linntean, agus tha iad nan òganaich. Agus chan fhiach iad a bhith fosgailte do shligean le slatan uranium.
  Rinn an nighean gàire:
  - A h-uile duine air ar planaid dachaigh,
  Bu chòir dha a bhith caraidean an-còmhnaidh ...
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh
  Agus fuirich ann an saoghal sìtheil!
  Thog am balach gaisgeach e agus sheinn e:
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh
  Agus fuirich ann an saoghal sìtheil!
  Thòisich na gunnaichean air ballachan an daingnich a" losgadh air an tanca feargach. Chaidh fuarain teine, sgrios agus gainmheach lasrach suas timcheall a" chàir. Agus buille no dhà air an armachd air a roinn ann an sgàinidhean.
  Thuirt an nighean Adala:
  - Chan eil an nàmhaid gu math ceart.
  Ach, bhuail grunn shligean eile an tanca. Agus spreadh e agus spreadh e. Aig àm an spreadhaidh, dhealaich puing bheag bhuaithe. Agus shìn Adala a làmh. Chaidh an inneal a chleachd am balach sgoinneil a-steach do phailme na h-ìghne. No, co-dhiù, gaisgeach eòlach agus dealbhaiche a tha coltach ri balach.
  Chuir Edik an nighean air a ghualainn le cead:
  - 'S math a rinn mi, ghlac mi e!
  Rinn i gàire:
  - Glac thu e, na dèan cus iasg air!
  Agus shleamhnaich an inneal a-steach do phailme sùbailte a" bhalaich, mar mhacaque.
  A-nis bha a 'chlann toilichte. Coltach ri cluicheadairean a bhuail am banca aig roulette agus a fhuair chips òir. Ach tha e soilleir nuair a tha thu fortanach, gu bheil e duilich stad. Le deagh chuimhne, chuimhnich Edik gu robh e na dhuine cho mustachioed san fhicheadamh linn nach robh eòlach air na crìochan aige, agus phàigh e air a shon, ged a bha e fortanach an toiseach. Mar sin, gu dearbh, feumaidh tu a bhith comasach air an geama fhàgail ann an àm ann an casino.
  Thuig Edik, ge-tà, nach b" e geama dha-rìribh a bha seo. Agus chan e RPG a th" anns an fhìor chogadh sin.
  Mar eisimpleir, tha dà heileacoptair a-nis air nochdadh os cionn a" chaisteil. Agus tha coltas gu bheil iad deiseil airson an sgìre a rannsachadh.
  Ghabh na caileagan fo eagal:
  - Eagal! Gheibh sinn iad!
  Rinn Edik gàire agus fhreagair e:
  - Tha targaidean nas fhuaire air a bhith ann. Seall mar a tha am biast cybernetic ath-chleachdadh agam ag obair.
  Agus thòisich am balach a-rithist air. Agus chaidh an àireamh de heileacoptairean suas gu sia. Agus bha iad sgiobalta agus mòr.
  Chuir Adala tweet:
  Leig leinn ruith gu bras,
  Luchdaich a-nuas tancaichean armor tro maragan. .
  Agus tha an heileacoptair coltach ri speach a" crathadh!
  Thog Edik:
  Gunner Cheburashka,
  Shapoklyak, mar phìleat,
  Tha an crogall air an inneal-ghunna a luchdachadh!
  Agus mar sin bhuail an heileacoptair, an dèidh dha biast fhaighinn, a bhualadh le canain adhair. Chaidh a mhilleadh agus thòisich e ri smocadh. Agus thòisich na heileacoptairean eile a 'dol timcheall. Agus tha teine orra cuideachd, agus freagraidh iad. An seo thig an spòrs. Tha aon de na clàran-tionndaidh mu thràth air tòiseachadh a" tuiteam, a" fàgail earball smocach às a dhèidh.
  Agus air a cùlaibh thig fear eile. Is e fìor spòrs agus cogadh eadar-nàiseanta a tha seo.
  Chrath am balach air a charaid:
  - Ciamar a tha an disassembly?
  Thuirt Adala:
  - Gu fortanach!
  Fhuair Edik oilbheum agus chuir e a-mach a ghruaidhean ròsach:
  - Is dòcha gun urrainn dhut rudeigin eile a ràdh, freebie?
  Bhuail an nighean air a clogaid fhollaiseach, ach dh"fhan i sàmhach. Aig an aon àm, thuit dà heileacoptair aig an aon àm. Agus bhuail fear dhiubh an caisteal, a" dèanamh cron air trì gunnaichean aig an aon àm.
  Chlisg am balach genius:
  - Aontaich, a ghleusta!
  Fhreagair an nighean:
  - Is dòcha gu bheil e ciallach, agus ciamar nach urrainn dhut taic a thoirt dha!
  Bhuail an dà heileacoptair mu dheireadh le feachd agus spreadh iad sa bhad. Agus a-rithist bha flash ann. Tha seo sgoinneil!
  Sheinn Edik:
  Mòr-ghin, a ghràidh an fhortain,
  Agus aig an aon àm, fear ...
  Sreathan liriceach bàrdachd,
  Gus ceud bliadhna a bhith agad airidh air a 'chridhe!
  Mar sin chaidh an dàrna cuairt airson na cloinne treun. Agus thill an superbug smachd leis a" chip gu pailme a" bhalaich.
  Thug an nighean fa-near:
  - Tha, tha sinn a 'dèanamh gu math. Ach is dòcha gu bheil eadhon joker aig an nàmhaid na phòcaid!
  Fhreagair Edik le gàire:
  - Bha mi eòlach air aon joker. No an àite, chan e dìreach aon. Bha seallaidhean mar seo ann an geamannan agus filmichean!
  Dh"fhosgail geataichean a" chaisteil a-rithist. An turas seo, thig uilebheistean nas motha a-mach bhuapa. Bha iad eadhon a" lùbadh a-null gus a dhol a-mach.
  Anns a 'chùis seo, a' coiseachd robots!
  Dh"èigh an gille-gàrraidh:
  - Soisgeul !
  Dh'fhaighnich an nighean le iongnadh:
  - Dè?
  Mhìnich Edik le gàire:
  - Chaidh an t-sreath beòthail seo fhilmeadh air a" phlanaid às an tàinig mi. Agus bha innealan-fuadain cho mòr an sin cuideachd!
  Thug Adala fa-near:
  - Tha do phlanaid iongantach. Thuirt thu aon uair gu bheil còrr air dà cheud dùthaich agad.
  Fhreagair an gille le osna:
  - Tha, gu mì-fhortanach, sin mar a tha e.
  Dh"fhaighnich an nighean gu h-iongantach:
  - Carson gu mì-fhortanach? 'S dòcha dìreach gu fortanach. Leis gu bheil e math na h-uimhir de dhùthchannan is chultaran a bhith agad air aon phlanaid!
  Chuir Edik an aghaidh:
  - Chan eil! Chan eil uabhasach math. Bidh daoine a" sabaid ro thric agus a" cleachdadh an dòrn. Is e sin, bha mi airson a ràdh gu bheil diofar dhùthchannan ro thric a" strì agus a" tilgeil urchraichean air a chèile.
  Thuirt Adala le osna:
  - Tha...
  Chrìochnaich am balach gaisgeach gu cinnteach:
  - Dragh! Anns an eadar-ama, leig dhuinn faighinn gu na h-innealan-fuadain!
  Agus gu dearbh, thàinig dusan uilebheistean dealanach a-mach. Agus tha uimhir de bhuill-airm aca gun urrainn dhaibh baile-mòr gu lèir a sgrios.
  Thug Edik fa-near:
  - Tha feum air dòigh-obrach eadar-dhealaichte nan aghaidh.
  Agus thug am balach a-mach inneal beag le antenna às a phòcaid.
  Dh'fhaighnich an nighean le iongnadh:
  - Dè th' ann?
  Fhreagair Edik le gàire:
  - Neach-giùlan bhìorasan luath ach millteach!
  Chuir Adala tweet air ais:
  - O, dè na bhìorasan, bhìorasan, bhìorasan cronail !
  Rinn am balach ceartachadh:
  - Chan eil! Is e ar n-amas maitheas a dhìon, agus gun a bhith a" dèanamh cron air daoine, no saikals , no eadhon na h-innealan-fuadain aca!
  Agus loisg am balach genius beam neo-fhaicsinneach a dh" ionnsaigh nan luchd-crìochnachaidh.
  Bha cuimhne agam air filmichean mu robots agus eile. Agus an seo chan urrainn dhut argamaid gur e beam adhartach a th" ann.
  Stiùir Edik beam gu innealan-fuadain mòra, gach fear meud togalach naoi-sgeulachd . Agus shoirbhich leis. Reothadh aon de na luchd-crìochnachaidh gu h-obann agus thòisich e air teàrnadh. Agus fear eile air a chùlaibh.
  Sheinn am balach le gàire:
  Uair an fhortain -
  Tha an t-àm ann cluich!
  Uair an fhortain -
  Feuch gun a bhith a" caitheamh an uair seo!
  Thug an nighean fa-near, a 'coimhead air na h-innealan-fuadain a' reothadh agus a 'tuiteam, a' togail duslach agus a 'sgapadh pàirtean briste nuair a bhuail iad na truinnsearan:
  - Tha, tha e teicnigeach!
  Chrath Edik le gàire:
  - Tha, bidh teicneòlas a" co-dhùnadh a h-uile càil rè ùine an ath-thogail!
  Fhreagair Adala:
  - Chan eil! Bidh daoine agus luchd-obrach a" co-dhùnadh a h-uile càil! Agus aig an aon àm, chan eil a h-uile!
  Agus thug an nighean cuideachd rudeigin a bha coltach ri ciùb Rubik a-mach às a pòcaid agus thòisich i air a shnìomh.
  Bhuail na h-innealan-fuadain Terminator a-rithist, agus chaidh an cuairteachadh ann an lìonra làn de dheàrrsadh a bha a" deàrrsadh agus a" crith. Agus an uairsin thòisich na carbadan sabaid a 'crìonadh agus a' sgèith nam pìosan beaga. A bha, an uair sin, a" spreadhadh cuideachd, agus bha mìrean ag itealaich, mar shruth-deighe a thàinig fo bhuille pronnadh maide rionnag hocaidh.
  Rinn Adala an t-atharrachadh agus thug i fa-near:
  - A-nis faodaidh sinn a bhith neo-fhaicsinneach airson mionaid no dhà!
  Fhreagair am balach genius:
  - Chan e an inneal as adhartaiche, bidh sinn ri fhaicinn ann an solas fo-dhearg. Thig air adhart, b" fheàrr dhomh an rèiteachadh a dhèanamh.
  Aig an àm seo, chaidh fuaim a chluinntinn bho chùl a 'chàraid. Nochd balaich is caileagan ann an aodach sabaid. Cha robh ann ach dusan dhiubh, agus cha robh iad nas sine na càraid, co-dhiù ann an coltas. Ach aig an aon àm, tha buill-airm gu math reusanta aig a 'chloinn. Gunnaichean inneal laser, blasters, cuir às do grenades beaga ann an cumadh pea. Tha, tha e soilleir nach eil na balaich an seo àbhaisteach. Agus eadhon air an trèanadh ann am batail anns an t-saoghal bhrìgheil !
  dh"èigh Edik:
  - Guys, bi faiceallach, air neo gheibh thu buille! Tha buill-airm an seo as urrainn a dhol a-steach do na deiseachan blàir agad.
  Laidh clann a' ghaisgich sìos. Chaidh sailean solais a-mach tron adhar agus thòisich canain laser a" losgadh.
  Thòisich iad a 'bualadh air a h-uile càil a ghluais. Fiù 's anns an duslach.
  Chuir Adala tweet:
  - Mar seo. Tha dùmhlachd àrd de theine an seo.
  Chaidh dà inneal-fuadain Terminator a bha air fhàgail a bhualadh leis na gunnaichean aca fhèin. Agus phronn iad 'nan lasair theine, agus thoisich iad ri reubadh. Thàinig ceann duine dheth, sgèith e gu h-àrd agus shnìomh e mar mhullach.
  Bha a" chlann leis na gunnaichean laser a" gàireachdainn. A rèir choltais bha e a" coimhead tòrr spòrs. Ged a chaidh aon nighean a ghlacadh le shrapnel, thog i gu neo-chùramach a ceann ann an clogaid fhollaiseach, agus chaidh a gruaidh pinc, leanabhach a losgadh.
  Dh'èigh an gaisgeach:
  - Antique !
  Dh'aontaich Adala:
  - Chernodyrno gu sìmplidh!
  Bhris am balach gaisgeil tiùb ath-nuadhachaidh air gruaidh na h-ìghne loisgte agus air a ghearradh. Agus cha mhòr sa bhad shlànaich am milleadh, agus an uairsin thàinig craiceann rèidh a" ghaisgich òig a-mach, gun lorg sam bith air.
  Rinn an nighean gàire le gàire:
  - Saidheans, ge-tà!
  Thug Edik fa-near, a" caoineadh a mhaoil rèidh, anns an robh cuimhne agus eòlas iomadh linn:
  - Chan eil baidhsagalan cho sìmplidh. Is dòcha gu bheil duilgheadasan againn.
  Chuir Adala tweet air ais:
  - Ged nach urrainn dhuinn ar trioblaidean uile fhuasgladh,
  Gun a bhith a" fuasgladh a h-uile duilgheadas...
  Ach bidh a h-uile duine nas toilichte
  Bidh barrachd spòrs aig a h-uile duine!
  Agus a-rithist dh" fhosgail geataichean a" chaisteil meadhan-aoiseil. Agus às an sin thàinig iongnadh eile. Anns a 'chùis seo, thionndaidh e a-mach gu bhith na tyranosaurs mòr. Agus shuidh gaisgich ann an deiseachan sabaid orra.
  Dh"èigh Adala:
  - Rothaichean!
  Chrath Edik ag aontachadh:
  - Tha e a 'coimhead gu math mar sin. Le dinosaurs tha iad cunnartach.
  Sheinn clann nan gaisgeach ann an sèist:
  dinosaurs, dinosaurs,
  Is dòcha gu bheil thu a" fuireach ann an Afraga!
  Bidh thu a" cagnadh orain airson bracaist,
  Dinosaurs, dineosairean!
  Bha na cuairtean coltach ann an cumadh ri daoine, ach nas motha agus nas àirde. Agus bha uiread ri sia corragan air gach làimh, agus bha na phalangan tiugh a bu mhotha suidhichte mu choinneamh a chèile.
  creutairean gu math cruaidh.
  Chuir Adala tweet:
  - Tha beagan eagal orm ro làimh!
  Mar fhreagairt, sheinn Edik:
  Chan eil mi a 'tuigsinn dè cho mòr' sa tha mi a bhith nam ghealtaich,
  Tha gaisgeach làidir air a bhreith airson cath ...
  Is laigse an t-eagal, agus uime sin-
  Tha an fheadhainn air a bheil eagal air a" chùis a dhèanamh mu thràth!
  Rinn na gaisgich chloinne gàire:
  Cha bhith eagal oirnn ro uilebheistean
  Rugadh e le gunna-giùlain nan làmhan ...
  Bha fios aig ridirean an-còmhnaidh mar a dhèanadh iad sabaid,
  Biodh an nàmhaid na amadan gu bràth!
  Bha dinosaurs de mheud mòr a" tighinn faisg. Agus leum eadhon na snàgairean bagarrach sin suas.
  Chrath am balach ceannard air Adala :
  - Thoir dhomh do chiùb Rubik an seo !
  Chuir na nigheanan tweet:
  - Carson a tha seo?
  Sheinn Eideard mar fhreagairt:
  Air son sonais, air ar son-ne,
  Ma tha sinn ga iarraidh ...
  Na faighnich dad dhomh
  Na faighnich, na faigh a-mach dad!
  Rinn clann a" ghaisgich gàire a-rithist, mar gum biodh geama spòrsail a" dol.
  Thug am balach gaisgeil, a bha air an taobh ann an deise sabaid, fa-near le speck orains, a" reubadh air aodann leanaibh, ach misneachail agus grinn:
  - Ma bhios sinn uile a" bruidhinn mu òrdughan nan ceannardan, gu sònraichte aig àm a" bhlàir, falbhaidh smachd gu tur.
  Thug an nighean ghaisgeach, gun a bhith ag argamaid tuilleadh, seachad a ciùb Rubik . Thog Edik e agus sheinn e:
  Sgriosaidh sinn an nàmhaid le aon bhuille,
  Daingnichidh sinn ar glòir le claidheamh fionnar...
  Cha b" ann airson dad a rinn sinn a" chùis air na Cycles -
  Nach bris sinn na dineosairean nam pìosan!
  Agus thòisich am balach genius air putanan a 'chiùb neònach seo a bhrùthadh le a làmhan sùbailte. Agus thàinig na tyrannosaurs mòra agus olc nas fhaisge agus nas fhaisge air an sgaradh de ghaisgich chloinne. Agus tha na baidhsagalan mòra, dà mheatair gu leth a dh'àirde, mar-thà air tòiseachadh a' losgadh bho na gunnaichean inneal laser aca a tha uabhasach math.
  Chuir Adala tweet:
  Tha do dhàn anns a' chothrom,
  Tha uilebheistean a" toirt ionnsaigh oirnn!
  Ach taing do Dhia tha caraidean agam
  Ach taing do Dhia tha caraidean agam!
  'S bheir iad buaidh air a leithid,
  Gus nach eil e ro fhadalach!
  Agus an uairsin thionndaidh na trì tyrannosaurs a bha a" coiseachd air beulaibh gu h-obann agus thug iad ionnsaigh air a chèile. Agus thòisich iad ri reubadh an craicionn làidir, liath, breac-dhonn le'n spuirean. Chaidh na baidhsagalan a-mach às na h-uilebheistean agus thòisich iad a 'bualadh ann an dòigh iomchaidh. Thòisich tyrannosaurs eile a 'toirt ionnsaigh orra, agus thug iad a-steach gu mòr, a' briseadh nan cnàmhan agus a 'bleith feòil nan uilebheistean.
  Thug Adala fa-near le osna:
  - Tha e uamhasach!
  Sheinn balach gaisgeach le falt ruadh:
  - Tha cogadh a 'dèanamh beatha uamhasach,
  Agus tha bàs airidh agus brèagha!
  An seo a-rithist chuir Edik rudeigin ann an ciùb Rubik . Agus a-rithist, bha tyrannosaurs eile a 'reubadh air a chèile agus beagan. Aig an aon àm leig iad sìos na bricichean. Dh'fheuch iad ri losgadh air ais. Ach cha robh an teine aca gu math èifeachdach an aghaidh uilebheistean mar sin.
  Sheinn a" chlann gu sunndach:
  Gu dìomhain tha an nàmhaid a 'creidsinn
  Dè as urrainn dhuinn gaisgeil a bhriseadh ...
  Am fear a tha gaisgeil bheir e ionnsaigh anns a' bhlàr -
  Buailidh sinn ar nàimhdean gu feargach!
  Ach anns a 'chùis seo, chaidh nàimhdean nan cuairtean a chuir às agus a' losgadh air a chèile. Agus bha iad air am pronnadh le tyrannosaurs. Agus thàinig a leithid de chaos. Agus bha fuil nan dineosairean uaine is gorm, agus bha fuil nan cearcallan orains. Chaill fear dhiubh a chlogaid. Agus dh"fhàs aodann uabhasach tàmailteach ri fhaicinn, ged a bha e neo-shoilleir a" cuimhneachadh duine. Ach le tatùthan agus creutairean cianail.
  Dh"èigh Adala:
  - Seadh, cha-n 'eil na creutairean so ro thaitneach, agus tha iad cho air fàs suas !
  Fhreagair Edik le misneachd:
  "Tha mi an dòchas nach bi mi gu bràth nam inbheach, nas lugha na am bodach!" Tha dòigh ann don sgioba againn gun a bhith a" fàs suas, co-dhiù nar bodhaig!
  Sheinn a" chlann ann an sèist:
  Tha inbhich, gu dearbh, nan amadan
  Chan eil feum air feusag fhàs...
  Chan urrainn dhuinne, clann, a bhith a" bearradh,
  Is e duais shìorraidh a bhith neo-bhàsmhor!
  A nis thòisich làmhachas a' chaisteil air bualadh air na saighdearan fèin, agus rinn iad e le mòr-chorruich.
  Gu h-obann, nochd gunnaichean nas truime air na ballachan, agus thòisich tiodhlacan a thilgeil a-mach a spreadh mar bhomaichean beaga atamach, agus dh'èirich eadhon balgan-buachair àbhaisteach!
  Sheinn Adala le inneal-rabhaidh:
  Cogadh niuclasach, cogadh niuclasach,
  Is tu cumhachd Gehenna, cho uamhasach,
  Creid mi, chan eil feum aig daoine air!
  Chrath Edik; bha gearradh fuilt fasanta, aotrom, beagan òir aige. Balach gu math milis a dh" fhaodadh, le aodann breagha, aingil, rionnag ann an sanasan. Co-dhiù, bha e air fhilmeadh ann an suidheachaidhean eile agus tachartasan.
  Agus bha gach nì mun cuairt deatach, agus dh"èirich sruthan deatach suas.
  Dh" fhaighnich an nighean gaisgeach do Edik:
  - Ciamar a tha sinn a 'dol a ghabhail an daingneach seo? Gu sàmhach, no dè?
  Fhreagair am balach genius le gàire:
  - Chan eil idir! An àite sin, air an làimh eile, le fuaim!
  Chuir e iongnadh air balach gaisgeil le iolaire air a spìonadh air a ghruaidh:
  - Dè am fuaim? Is dòcha ultrasound?
  Chuir Edik an aghaidh:
  - Chan eil! Cleachdaidh sinn hypersound! Tha mi a" smaoineachadh gun còrd seo riut.
  Rinn na gaisgich òga gàire agus thuirt iad:
  Soak am baidhc ann an droch dhìol ,
  Agus cuir às don ghoul ...
  Dèan na cnothan gu teann
  Agus chroch an cù!
  Ach an sin dh" fhosgail geatachan a" chaisteil a-rithist, airson an uair deug. Agus a-mach às an sin chaidh inneal-constrictor boa meacanaigeach, de mheud mòr. Agus tha a beul nas motha na beul muc-mhara sperm. Agus tha na fiaclan, mar drilean mòra, a" snìomh agus a" snìomh, agus a" deàrrsadh san adhar.
  Is e seo uilebheist eile de cybernetics.
  Thug Adala fa-near, a" reamhrachadh a bilean scarlet le a teanga:
  - Cha robh dùil agam ri seo, rud a chuir iongnadh orm!
  Bha clann nan gaisgeach air leth toilichte agus fiù 's a' seinn le dealas:
  An urrainn dhut smaoineachadh dè an suidheachadh a th" ann?
  Tha fios againn air a h-uile dad a thig gu buil ro-làimh ...
  Agus carson a tha teagamhan, draghan,
  Tha a h-uile dad san t-saoghal clàraichte!
  'S tha sinn a' cur an aghaidh nan stoirmean,
  Bho dè agus carson ...
  Beò san t-saoghal gun iongnadh,
  Do-dhèanta do dhuine sam bith!
  Math fortanach, droch fhortan.
  Leig leinn leum gu sgiobalta - suas is sìos!
  Is ann dìreach mar seo, agus chan ann air dhòigh eile,
  Is ann dìreach mar seo, agus chan ann air dhòigh eile,
  Fada beò iongnadh!
  Iongantach, iongnadh!
  Fada beò iongnadh!
  Iongantach, iongnadh
  Fada beò iongnadh!
  
  NINJA GHAIDHEALACH AN AGHAIDH A' MHAIGHSTIR GHAIDHEALACH
  GNIOMHARA
  Na thachair dha ceathrar nigheanan ninja eireachdail agus còmhla mutants an aghaidh buidheann slàn de uilebheistean agus na saighdearan fànais as cunnartaiche, agus luchd-dùbhlain eile.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Gu sònraichte, chuir iad romhpa sabaid an aghaidh an uilebheist Generous agus a phaidhir sabaid mutants.
  Bha iad dha-rìribh an dùil baile-mòr gu lèir a losgadh le bhith a" cleachdadh armachd laser le pumpadh grabhataidh.
  Uill, tha seo cuideachd na dhàn-thuras inntinneach. A bharrachd air an sin, ghairm an uilebheist Generous cuideachd saighdearan stàilinn bhon ìre neoni.
  Leum Ealasaid suas agus chrom i a sàil rùisgte ann an stamag an t-saighdeir stàilinn. Thug a" bhuaidh buaidh air an iarann.
  Lùb am brùid a-null, ach sa bhad chaidh e suas agus rinn e gàire:
  - Boireannach gun smal, talmhaidh !
  Ghluais Elena a shin ann an groin a co-obraiche. Ach thàinig mi tarsainn air meatailt chruaidh, alloyed a ghlaodh. Agus bha i fiù 's a' faireachdainn beagan pian.
  Choisich a' bhan-righinn ruadh:
  - Is e so am fear le bàlaichean de stàilinn !
  Bhreab Catriona cuideachd an uilebheist armachd sa cheann le a cas-rùisgte. Agus cha b" urrainn i a thoirt sìos, dh"itealaich i, a" glaodhaich:
  - Tha duine nas cruaidhe na creag!
  Ghluais Euphrosyne cuideachd an gaisgeach stàilinn, an turas seo a 'dèanamh sguab. Thuit am brute le tubaist, ach an uairsin leum e suas sa bhad. Agus lean am blàr le feachd ùr, fiadhaich, doineann.
  Ghlac an nighean e agus sheinn i:
  - Tha, tha fios againn mar a nì sinn sabaid,
  Ach chan eil sinn airson gun tachair e a-rithist ...
  Thuit na caileagan anns a' bhlàr,
  Agus lìon iad an rut!
  Fhreagair Ealasaid le leum air falbh gu ciiramach, agus bhuail an da ghaisgeach stàilinn an cinn, cho mòr 's gu 'n robh sradag a' ruith air gach taobh.
  Rinn an nighean le falt gorm gàire:
  - Faodaidh meatailt a bhith fosgailte do dhealan cuideachd.
  Agus ghlac i e agus chuir i a' bhiodag a-steach do na uèirichean le a làmh dheas... Rinn Elena an aon rud. Agus an uairsin thuit na cuairtean dealain air na gaisgich stàilinn, agus sguab ionnsaigheach, clisgeadh troimhe. Agus thòisich na h-uilebheistean stàilinn a 'deàrrsadh teth dearg.
  An uairsin chaidh iad tro sgàinidhean agus reothadh iad mar dhuslach.
  Thug Catriona fa-near, a 'tilgeil a boomerang aig na uèirichean. A 'toirt orra uilebheistean tuiteam agus a' frasadh:
  - Bidh sinn a" cuir dheth luchd-sabaid cunnartach!
  Thuirt Euphrosyne:
  - Airson euchdan air leth ann am blàr fànais!
  Agus tilgidh e mar an ceudna a thabhartas air a naimhdean.
  Ann an suidheachadh sam bith, chaidh na gaisgich stàilinn a chrìochnachadh. Agus bidh na gaisgich a 'sàbhaladh an t-saoghail a-rithist.
  Bha am prìomh nàmhaid air ullachadh mar-thà airson bataraidh marbhtach a losgadh le gineadair sònraichte a bha ag obair le bhith a 'gabhail a-steach gravitons bhon Talamh agus bho phlanaidean eile.
  Agus mar a thionndaidheas an sgaoileadh marbhadh air. Agus thòisich an t-àile air oscillate, agus dh'fhàs an èadhar tòrr nas teotha. Agus bha e mar gum biodh sgàinidhean a" ruith troimhe, air a lìonadh le solas mòr.
  Choisich Ealasaid:
  - Mar seo! Dèanamaid sabaid guys!
  Nochd mutant mòr air a beulaibh, a 'coimhead coltach ri gorilla, le aodann fanged. Ruith e air an nighinn, agus gu math luath agus gu socair. Leum Ealasaid air a h-ais, ga buaireadh. Agus thuit an gorilla, sprawled air an uachdar.
  Thug an nighean le falt gorm, agus an seile mutant aice air an gorilla, a bha air èirigh suas, tuiteam sìos a-rithist. Agus a bharrachd air an sin, thàinig a cheann gu crìch anns an sgudal .
  Bha beathach mutant eile, nas mionaidiche, measgachadh de dhuine is ainmhidh, air ceann madadh-allaidh. Agus dh'fheuch e ri ionnsaigh a thoirt air Elena. Thuit an nighean le falt ruadh air a druim agus thilg i an uilebheist thairis oirre fhèin. Chaidh e a-null agus bhuail e a-steach do phuist lampa. Agus dh'èigh e mar chù air a bhualadh.
  Bhuail Euphrosyne am madadh-allaidh mutant air a cheann le bric. Dhealaich e.
  Rinn an nighean gàire:
  - Bricks, bricichean!
  Chan e madadh-allaidh a th " annad - b" fheàrr dùnadh suas!
  Thug Catriona fa-near le gàire fhad "s a bha am mutant gorilla a" feuchainn ri seasamh suas. Ghluais i eadar a chasan, a' toirt air leum. Agus an uairsin thionndaidh i an neach-dùbhlain aice bun os cionn.
  Às deidh sin, chuir iad fhèin, còmhla ri Ealasaid, strìochag air sàilean an ainmhidh mutant le biodagan.
  Agus nì am beathach gàire agus gàire. Agus bha e gu litireil air a dhaingneachadh am broinn an sgudal .
  Rug na caileagan air a" mhadadh-allaidh ri taobh sgrìob an amhaich agus thilg iad air an gorilla e. A-rithist bhuail iad agus thionndaidh iad a-null. Chuir na ceithir bòidhchead sàilean lom ris. Agus chaidh càraid mutants air adhart aig astar àrd agus chaidh iad a-steach don abhainn.
  Sheinn Elena:
  - Co luath 's a bhuaileas mi thu 's an fhaiche, Theid thu gu bas !
  Agus ruith na caileagan air adhart. Agus seo e, am prìomh villain Shchedry. Tha blaster trom aige na làmhan. Agus bhuaithe, mar gum biodh e air a spreadh le sruth lùth. A bharrachd air an sin, tha Shchedry fhèin ann an armachd armachd, a bharrachd air masg agus armachd.
  Bidh na caileagan, a 'leum agus a' tilgeil , a 'seachnadh nan ghathan marbhadh. Agus tha na sàilean lom, cruinn, pinc aca a" lasadh cho mòr.
  Thilg Ealasaid boomerang air an nàmhaid. Loisg e air. Ach chaidh an armachd chun an taobh agus bhuail e solas trafaic. Chaidh am pòla a ghearradh, agus bhuail an inneal trì-shùileach a bha a' sealltainn trafaig rathaid an Generous air a cheann, còmhdaichte le clogaid.
  Nuair a chunnaic Elena gun robh an nàmhaid air a shàrachadh, thilg i an ròpa a-steach do lasso agus rug i air an blaster. Tharraing i gu geur agus reub i as a spòg e.
  Às deidh sin sheinn i:
  - Bho spògan nan nighean,
  Pògan cruaidh...
  Tha e eu-comasach falbh, creid mi,
  Buail an nicil
  Buail an nicil!
  Chan eil e duilich duine a chuir dhan leabaidh!
  Chaidh am fear fialaidh a dhì-armachadh. Ghabh na caileagan ninja e agus bhuail iad e le òrdagan rùisgte. Agus gu litireil thug iad sìos an eucorach leis a 'cheathramh aca. Às deidh sin, leum sinn chun ghineadair. Dh" fheuch Ealasaid ri a tionndadh dheth nuair a bhuail an sruth i. Agus leum an nighean mutant air ais agus rinn i gàire:
  - Glòir dha na nigheanan ninja,
  Glòir dha na gaisgich sabaid!
  Thilg Elena sreang air a" ghineadair, ga thogail bhon asphalt. Chaidh e seachad, bhuail e agus dh'adhbhraich e cuairt ghoirid.
  Chrath an nighean le falt ruadh:
  - Bidh mi a "fuasgladh na duilgheadas chan ann dìreach, ach gu math sìmplidh!
  Cha robh teòthachd an adhair cho teth tuilleadh. Aig an aon àm, thòisich na nigheanan a 'cluich a-rithist.
  Seo misean eile. Tha fìor neach-dùbhlain air nochdadh an aghaidh uilebheist robotach. Agus tha an uilebheist seo gu math cunnartach. Ghabh e air adhart ìomhaigh trodaiche jet, agus cleachdamaid sailean laser gus bualadh air aon de na bailtean mòra, brìgheil, a" leagail skyscrapers.
  An seo tha sruth de lùth a 'sgrios togalach mòr, ioma-sgeulachd, a' leagail an dà chuid concrait agus meatailt.
  Thug Elena fa-near, a 'coimhead air seo le meas:
  - Dè an lùth a th 'aige!
  Fhreagair Ealasaid le osna:
  - A-nis feumaidh sinn fhìn rudeigin fhaighinn na aghaidh!
  Rinn Catriona gàire agus tharraing i armachd armachd fìor dhona a-mach à èadhar tana:
  - Is e inneal hyperlaser a tha seo ! Buail an nàmhaid a" cleachdadh lùth quark fusion!
  Chlaon Euphrosyne:
  - Tha seo dìreach ceart! Thig air adhart, gabhamaid an nàmhaid agus marbhamaid e!
  Chrath Ealasaid, agus nochd gunna glè fhionnar na làmhan. Cho-dhùin an nighean mutant:
  - Is e canan beam a tha seo, le pumpadh hypernuclear !
  Fhuair an dithis nighean eile stocainnean cuideachd. Agus nuair a bheir iad leis an inneal-fuadain a tha a" sgrios a" bhaile, buailidh iad thu.
  Rinn iad e, gu dearbh. Ach thachair rudeigin ris nach robh dùil. Bhuail an rèididheachd sabaid an inneal-fuadain, ach chaidh a nochdadh sa bhad le cnap-starra dìon làidir.
  Agus bha na caileagan a 'faireachdainn gu robh iad fhèin air an uabhasachadh le teas mòr.
  Sheinn Elena:
  - Seo an dìon a thàinig,
  Ciamar a" chùis a dhèanamh air a" dhìosganach?!
  Fhreagair Ealasaid le gàire:
  - Tha mi a 'smaoineachadh gu bheil fios agam mar a tha an robot seo ga dhìon fhèin. Anns a 'chùis seo, is e tomhas aon-gu-leth a tha seo nach gabh a dhol a-steach cho furasta!
  Mhol Ekaterina:
  - Dè ma chleachdas sinn hyperblaster le pumpa thermopreon ?
  Chlaon Euphrosyne:
  - Bidh cumhachd marbhtach ann!
  Chuir Ealasaid an aghaidh:
  - Chan eil! Chan urrainn dhut lùth a chuir ris an seo gu furasta. Is e brìgh an tomhais seo gu bheil a h-uile sruth de lùth agus gràinean a" dol san aon taobh!
  bhuail giùlan hyperlaser iad . Is gann gun robh ùine aig na caileagan leum gu na taobhan. Bha iad fiù 's a' faireachdainn casruisgte, le lùb gràsmhor an t-sàil.
  Chaidh an ceathrar aca a reubadh sa bhad le hyperfire air na buinn rùisgte aca .
  Bha na nigheanan eadhon a" sgreuchail agus a" crathadh aig mullach an sgamhanan:
  - Air mo ghlòrachadh tha 'm fearann naomh,
  Stoirm de stoirmean ann an lasraichean buaidh...
  Is tusa an aon fhear mar seo air an Talamh gu lèir,
  Agus chan eil duine air an t-saoghal nas luachmhoire na thusa!
  Às deidh sin, ghlac na bòidhchead e agus spùt iad le am fearg air an inneal-fuadain. Agus tha saliva nigheanan mutant na ultra-acid puinnseanta . Ruithidh i troimhe agus brisidh i tron achadh. Agus fhuair an inneal-fuadain sabaid ceithir lotan mòra. Bha an armachd aige air ithe air falbh, a" cruthachadh fiaclan drùidhteach a bha a" smocadh.
  Agus thòisich an carbad sabaid air astar a chall.
  Sheinn Elena gu magadh:
  Tha an Talamh a" tighinn faisg le fuaimneach.
  Chan eil mo photon ag èisteachd ris a 'chuibhle stiùiridh ...
  Tha mi 'lùbadh thairis air an t-sealladh,
  Agus bidh na h-urchraichean a" ruith a dh"ionnsaigh an targaid...
  Cha bhith sinn a" tòiseachadh an t-sabaid bhon fhìor thoiseach!
  Agus fhreagair an robot sabaid agus bhuail e na nigheanan le cuideachadh bho hyperplasmic blot. Chaidh i a-mach às na gunnaichean sabaid agus ruith i às deidh na caileagan mutant.
  Ghabh Ealasaid, agus nochd i, na cnapan sgàrlaid de a broilleach. Lean a com-pàirtichean an deise.
  Sheinn a' chlàrsach dhearg:
  Is cruinne an Ruis le a cìochan,
  Chòmhdaich i agus shàbhail i na daoine bho thrioblaidean ...
  Ach dh'eirich ifrinn le a dreathan dearga,
  Bha cuideigin air a bhuaireadh le ar n-ionnsaigh buaidh!
  Agus ghabh na gaisgich agus leig iad a-mach tonnan hypersonic bho na nipples aca, dath nan connlaich ro aibidh.
  Chaidh iad seachad mar tsunami. Agus bhuail iad am blob hyperplasmic . Às deidh dhi buille mòr fhaighinn, chrath i agus ruith i an taobh eile. Às deidh sin, ghabh i agus chòmhdaich i an inneal-fuadain, a bha mar-thà a 'losgadh agus a' smocadh. Agus mar sin chaidh an uilebheist meacanaigeach a-steach do lìon teine agus thòisich e a 'losgadh mar choinnle.
  Sheinn Ealasaid le gàire:
  Bidh nigheanan a" riaghladh na cruinne
  Eadhon ged a tha napalm a" sileadh às na speuran...
  Is e ar dleasdanas neo-chaochlaideach seirbhis a dheanamh do'n Athair,
  Loisg an teine naomh a'm' chridhe !
  Agus bheir na gaisgich a-rithist e bho na nipples ruby aca agus buailidh iad le dealanach iad.
  Tha iad sin nan bòidhchead sgrìobhte dha-rìribh. Agus tha na cuirp aca cho fèitheach, làidir, snaidhte, shunndach.
  Mu dheireadh thuit an robot marbhadh a-steach do dhuslach fànais. Agus thionndaidh e a-mach gu bhith na fhìor bhuaidh marbhtach bho bhroilleach bòidhchead cho eireachdail.
  Sheinn Elena:
  Bheir sinn solas don t-saoghal gu lèir, creid mi,
  Leig leinn bàsachadh agus sàbhail a 'phlanaid ...
  Ged 's uamhasach an t-aobhar, Tha 'n droch bhàs air teachd,
  Na bàsaich gu dìomhain, oir tha ar Motherland beò!
  Chuir Ealasaid an aghaidh:
  - Chan e, tha e nas fheàrr a bhith beò agus buannachadh!
  Sheall na caileagan, san fharsaingeachd, an ìre sabaid mhòr aca. Ach an uair sin nochd am Fear Fialaidh a-rithist. Is e duine fèitheach a tha seo air a phumpadh suas ann am masg agus armachd, anns a "chùis seo, còmhla ri dà chom-pàirtiche eile, ghiùlain e ball-airm a dh" adhbhraich creimeadh sabaid de chlachan. Agus bhuail e taighean leis. Dh'fhàs iad fuasgailte, mar ghaineamh, agus chrùb iad. Agus theich na caileagan brèagha a bha a' fuireach annta bho na cogaidhean.
  Thug Ekaterina fa-near:
  - Is e dìoghras an sgrios,
  Tha droch chumhachd a" riaghladh a" chlais...
  Am fear a dh'òlas gu fialaidh fuil dhaoine eile,
  Tilgidh sinn a-steach a "chairt trump le bhith a" toirt gaol!
  Ghabh na caileagan e agus sa bhad, cho luath 'sa bha iad a' feadaireachd. Agus chaidh grunn vultures cudthromach a-mach às na mullaichean. Thuit iad air cinn nam mutants - measgachadh de dhuine agus torc fiadhaich agus sròn-adharcach follaiseach eile. Agus lìon gob nan vulturean an claigeann le cnapan trom, a" toirt orra tuiteam air an leagail.
  'S buailidh gob eile an Fhir-shaoraidh eadar na casan anns a' ghrein.
  Agus leumaidh e suas, is seinnidh e le guth caol:
  I"m jumping on the stage, tha mi a" leum air an àrd-ùrlar
  Bidh mi nam chailleach ann an harem!
  Bidh mi nam chailleach ann an harem!
  Agus dh"fhàs an guth cho caol, mar ghuth leanaibh bhig.
  Agus leum an canan fhèin na b" àirde agus thionndaidh e a-null. Leum Ealasaid. Rug i air le a òrdagan rùisgte agus dh" ath-stiùiridh i e le gluasadan luath.
  Agus thòisich na taighean a chaidh a sgrios air an ath-nuadhachadh. A" toirt a-steach an fheadhainn a chaidh a losgadh leis an inneal-fuadain marbhtach.
  Leum Elena agus Ekaterina suas gu na h-uilebheistean mutant a bha air tòiseachadh a 'tighinn gu na mothachadh aca. Thuit na caileagan air an druim agus thilg iad an dà uilebheist suas le an casan làidir.
  Dh"itealaich iad suas agus thionndaidh iad a-null nan loitling. Agus thàinig an cinn gu crìch ann an canaichean sgudail le cnapan toitean eadar-dhealaichte.
  Agus mar a ghabh iad e agus a 'caoineadh ann am pian.
  Chlisg Elena, a" rùisg a fiaclan:
  - Leig leam a dhol dhan Himalayas,
  Leig leam falbh gu tur ...
  Mur dean mi caoineadh, no comhartaichidh mi,
  Rud eile ithidh mi cuideigin!
  Agus thug an gaisgeach le falt dearg, mar dhath bratach Lenin, e agus chuir e smugaid ann am cnap an mutant glaiste sa bhiona sgudail . An dèidh dha sùgh fhaighinn de shùgh an -iochdmhor, a' losgadh gu math puinnseanta , leumaidh e, roiligidh e thairis, beucaidh e, le caoineadh fiadhaich.
  Bhreab Efrosinya agus Ekaterina an nàmhaid le an casan rùisgte, ga chuir air itealan ifrinn gu aon phuing.
  Ruithidh e mar rocaid gun stiùir. Agus buailidh e an Fhiann, a" pronnadh slige an fhir mu dheireadh.
  Agus an uairsin dh'itealaich an sròn-adharcach an sin, a 'bualadh air an t-sealbhadair aige.
  Ghabh Elena e agus sheinn i le toileachas:
  - Ged thig mi à baile beag,
  Far an do theagasg dhuinn fuireach a rèir Ilyich ...
  Chan eil mi airson a bhith nam isean gun trioblaid,
  Agus chan eil mi airson a bhith nam mart bhainne!
  Agus ghabh na ceithir nigheanan e agus le na casan lom, fèitheach aca thòisich iad a 'tilgeil na mutants còmhla ris an t-sealbhadair aca, a' toirt orra snìomh gu litireil.
  Aig an aon àm, sheinn na bòidhchead:
  Is mise thusa i,
  An dùthaich gu lèir còmhla
  Teaghlach càirdeil còmhla
  Anns an fhacal tha sinn ceud mìle I!
  Agus thug na gaisgich, mar phrìomh chluicheadairean ball-coise na lìog, na triùir bhreugan gu dìreach a-steach do mheasgaiche mòr concrait. Às deidh sin, thionndaidh Elena an einnsean aig làn chumhachd.
  Agus thòisich na h-uilebheistean sin air snìomh.
  Thug Ealasaid fa-near, thug i an canan a chaidh a dhealbhadh gu sònraichte na làimh a-rithist, ag ath-nuadhachadh nan togalaichean a chaidh a sgrios:
  - Bidh sinn, mar a bha e an-còmhnaidh, a" buannachadh ...
  Thuirt Elena, le gàire a bha a" coimhead eagallach:
  Ach a bhith onarach,
  Tha mi a 'buannachadh a h-uile rud!
  Thionndaidh an sealgair a-steach don gheama
  Fosgail cunntas, ma-thà, gu dearbh!
  Às deidh dhaibh an luchd-dùbhlain aca a mheasgachadh gu math, ghabh na caileagan e, agus gun a bhith nas sine, chaidh an cur air bhog. Agus an uairsin chaidh ciùb mòr concrait a-mach, air a phlugadh sìos agus air reothadh anns a" ghrian fhìor shoilleir!
  Thug Ekaterina fa-near:
  - Taisbeanadh eile nar fàbhar!
  Shoilleirich Elena:
  - Taisbeanadh mas-fhìor!
  Agus chliog i a òrdagan rùisgte. Rud a dh" adhbhraich builgean teine, iridescent. Dh'itealaich e na b' àirde dhan adhar, a' leudachadh fhad 's a bha e a' dol agus a' deàrrsadh le dathan a' bhogha-froise. B" e obair ealain a bha seo.
  Dh"èigh an nighean ruadh:
  - Tha an cruinne-cè làn de rudan iongantach,
  Agus an nighean, a tha gu math luachmhor ann am blàr ...
  Am faod mi an droch aon a bhreabadh anns an groin le mo chas-rùisgte,
  Ach, b" fheàrr leam a bhith mi-fhìn!
  Bi mar thu fhèin! Bi mar thu fhèin!
  A leithid de nighean, fiadhaich, groovy!
  Thuirt Ealasaid le gàire:
  - Cùm e suas!
  Chuir Elena, a 'pronnadh an uilebheist, rudeigin do-thuigsinn.
  Thug Euphrosyne agus thug i dheth a bra, a 'bualadh air an nàmhaid criostail a nochd gu h-obann air a beulaibh mar pulsars. Chaidh iad seachad agus thuit iad air an uachdar gleansach. Agus thug iad seachad buille mhòr, mharbhtach.
  Nighean le falt cho geal ris an t-sneachda:
  - Bidh an nighean a 'lìonadh na talmhainn le a cìochan,
  Còmhdaich agus shàbhail mi an saoghal gu lèir bho thrioblaidean ...
  Chan eil sinn air obrachadh a-mach, a rèir choltais tha puing aig na caileagan,
  Nuair a chaidh nàbaidh a-steach a chluich!
  Thug Ekaterina, nighean le falt òir, e agus bhreab i air an uachdar le a sàil rùisgte. Bhris aon de na pìoban a bha a" dol a-mach às an concussion, agus bha na saighdearan nàmhaid a bha a" tighinn air adhart air an dòrtadh le sruth smùid.
  Ghabh nighean le falt a bha coltach ri dandelion, dìreach na bu mhotha, e agus sheinn i:
  - Bath, bath, bath, bath,
  Lìonadh daraich is beithe...
  Bath, bath, bath, bath,
  Breab fionnar bho nighean casruisgte!
  Agus dealraichidh a fiaclan neamhnaid mar sgàthan. Is iad seo nigheanan Terminator.
  Gu fìrinneach, chan urrainn dha arm de chreutairean brìgheil seasamh an aghaidh dhaoine mar iad. Agus na bi eadhon a 'feuchainn.
  Gu h-obann chunnaic Elena beinn mhòr sneachda os cionn a 'bhaile. Agus bha cuid de dhaoine ann an deiseachan Lochlannach a" bleith mun cuairt faisg air làimh. Bha iad àrd agus mòran na bu mhotha na riochdairean àbhaisteach daonnachd.
  Dh"èigh an nighean ruadh:
  - Gun tròcair, gun tròcair, gun tròcair air an nàmhaid,
  Biodh fios agad, a dhroch Lochlannaich, fios agad, ithidh droch Lochlannaich stew a-mach bhuat!
  Thilg Ealasaid bonn le a òrdagan rùisgte. Shnìomh e mun cuairt agus bhuail e an fheannag a bha ag itealaich tron adhar. A bharrachd air an sin, bha an creutair glas seo meud albatros mòr. Agus bhuail e i ceart sa chrùn. Chaill an fheannag mothachadh agus ruith i sìos mar mheteorite. Agus dh"fhàg i earball smocaidh às a dèidh.
  Sheinn an nighean le falt gorm:
  - Tha gaol mar shruth beinne,
  Dè a tha a 'tuiteam gu talamh mar chlach-mheallain ...
  Agus ga thionndadh air, a" toirt clisgeadh dealain don nàmhaid,
  Tha an nighean a" luchdachadh an inneal-ghunna!
  Bhuail an fheannag air an inneal-fuadain sabaid le a gob nuair a thuit e. Tha cuairt ghoirid air tachairt. Agus tha an cyborg mòr a 'spreadhadh. Às deidh sin chrath a" bheinn.
  Agus thuit an sneachd air na ceithir nigheanan gaisgeil.
  Thug Catriona fa-near, a" seinn:
  Sneachd, sneachd,
  Na seall air m' fhalt...
  Toradh, toradh -
  Tha nigheanan an-còmhnaidh casruisgte!
  Agus ghabh an gaisgeach i, agus thionndaidh i a falt òir, mar gum biodh i na bàrr. Agus air ball dh"èirich dealradh soilleir, agus dhòirt sruthan de ghathan teine . Agus an àite sneachda, thòisich uisge a 'tuiteam. Agus bha e uile glè bhrèagha, agus bha na boinneagan a" gluasad anns a" ghrian fhìor mar daoimeanan.
  Thug Ealasaid fa-near le gàire:
  - Bu chòir dhuinn ar tàlantan ann an gnìomhachas a nochdadh,
  Is e daoimeanan an caraid as fheàrr aig nighean!
  Rinn Euphrosyne gàire agus, a" comharrachadh na beinne far an robh gaisgich Lochlannach a" snàmh anns an t-sneachda, thug e fa-near:
  - Tha na daoine sin suas ri rudeigin dona!
  Mhol Elena:
  - Leigamaid a-mach gathaichean marbhtach a 'bhàis bho na cnapan sgàrlaid againn.
  Agus rinn an gruagach ruadh gàire, a' giùlan a fiaclan neamhnaid.
  Mhol Ealasaid:
  - Rachamaid, nigheanan, an toiseach, leig leinn saighdearan a thoirt gu tìr!
  Sheinn Catriona le toileachas:
  - Mar a tha blàths an cridheachan a" cuideachadh na saighdearan tighinn air tìr,
  Mar a tha blàths an cridheachan a" cuideachadh nan paratroopers,
  Saighdearan gaoithe!
  Agus ghabh na gaisgich e, air an luathachadh, agus len uile neart, mar gu'n gabhadh iad e, agus gu'n leumadh iad.
  Agus bidh na ceithir bòidhchead sabaid, ionnsaigheach ag itealaich gu dìreach chun bhlàr. Agus tha e soilleir gu bheil iad deiseil airson beanntan a ghluasad sa bhad.
  Ghabh Elena le toileachas agus sheinn i:
  Bidh mi nam fìor churaidh na cruinne
  Agus sguabaidh mi troimhe mar doineann boillsgeach ...
  Nas fhuaire, is iad sin uile obraichean Shakespeare,
  Leumaidh mi a-steach don Chuan Sèimh!
  Thog Ealasaid, a" seinn:
  - Tha lùth-chleasaichean dashing dèidheil air sabaid,
  Tha a h-uile duine gu dùrachdach a" creidsinn ann am buaidh!
  Thuirt Euphrosyne, a" giùlan a fiaclan:
  - Às deidh na h-uile, faodaidh muir sam bith a bhith againn, tha a 'mhuir domhainn glùine,
  Às deidh na h-uile, tha beanntan sam bith an urra rinn!
  Agus mar sin dhìrich na nigheanan am beinn ann an geama mas-fhìor. Tha iad dìorrasach blàr a thoirt dha na Lochlannaich. Eadhon ged a tha iad nam fuamhairean trì tursan àirde daonna.
  Chaidh Elena a-steach don bhlàr. Ruith i am muileann le a claidhnean. Agus gheàrr i dheth ceann nan Lochlannach, a" seinn:
  Chan eil feum air do cheann a chall
  Na dèan cabhag...
  Chan eil feum air do cheann a chall
  Dè ma thig e gu feum?
  Sgrìobh sìos sa leabhar notaichean agad,
  Air gach duilleag!
  Na caill do cheann!
  Na caill do cheann!
  Tha e nas fheàrr ruith air falbh gu sgiobalta!
  Thilg Ealasaid grunn shnàthadan le a òrdagan rùisgte. Chaidh iad a-null agus bhuail iad na vultures ag itealaich os cionn nan Lochlannaich. Air do dh'eòin chobhartaich mhòra, an dèidh dhaibh an stiùireadh a chall, dh'itealaich iad agus chuir iad an gob a-steach do chlaigeann nan gaisgeach Lochlannach. Thruail iad iad, a' toirt orra fuarain fala a leigeil ma sgaoil.
  Bhreab Catriona an Lochlannach as fhaisge le a cas rùisgte, tana anns a" ghrein. Thug e air leum is roiligeadh a-null bhon bhuille.
  Às deidh sin, thuirt an nighean:
  - Tha thu a 'faicinn eclipse anns na speuran,
  Is e seo arm de nàimhdean ...
  Thig sgeul air ifrinn,
  Chan eil feum air barrachd fhaclan!
  Agus ghabh an nighean e agus bha a sùilean neamhnaideach a" deàlradh. Is e fìor ghoid a tha seo, dha-rìribh goid!
  Ghabh Euphrosyne e agus rinn i feadan. Chrath craobh-giuthais no dhà bhon fhìdeag, mar gum biodh maidean bambù air tuiteam orra. Agus chaidh cònaichean troma sìos. Bhuail iad cinn nan Lochlannach, a' briseadh troimhe maille ris na clogaidean aca.
  Thug an nighean bhàn fa-near:
  - Leig mi le m' naimhdibh dol an anfhann,
  Mo chiad ghluasad, an gluasad mu dheireadh!
  Agus a-nis cha robh air fhàgail ach an ceannard Lochlannach as motha, le guailnean farsaing ann an armachd òir.
  Agus beucaidh e air mullach a sgamhan:
  - Chan eil cothrom agad! Tha tuagh Thor agam!
  Thuit am brùideil Lochlannach agus chuir e tonn tsunami às an tuagh aige.
  Bha na nigheanan gu math còmhdaichte le sneachda.
  Ach sheas iad gu luath.
  Thuig Elena am basgaid a thuit an gaisgeach mòr agus rinn i rùsg:
  - Uill, thoir do nàmhaid a-steach don wallet agad!
  Agus ghabh i e agus chrath i e.
  Sheinn Ealasaid le gàire milis:
  - Mo bhalach, mo leanabh,
  Aig an uair seo chan eil thu a 'cadal,
  Agus anns an dùthaich neo-aithnichte,
  Bidh do smuaintean mum dheidhinn!
  Ghluais am famhair Lochlannach a-rithist. Agus aig an dearbh diog sin bha e a" faireachdainn saobhadh àite. Agus bha e, mar iteag eala, air a suathadh le inneal-glanaidh cumhachdach.
  Agus rinn am famhair miodal a‑mach anns a" bhasgaid, a" fàs meud sìol chrom-lus.
  Rinn Elena gàire agus thug i fa-near:
  - Is e cruth-atharrachadh a tha seo dha-rìribh!
  Sheinn Catriona le gàire:
  - Bidh làimhseachadh èiginneach ann, agus cruth-atharrachaidhean èibhinn!
  Sheall Ealasaid suas a" bheinn le clisgeadh agus thuirt i:
  - Tha boma falaichte fon t-sneachda!
  Dh"èigh Elena:
  - Niùclasach?
  Thuirt an nighean le falt gorm:
  - Thoir do phiuthar nas àirde - thermopreon !
  Leudaich an gaisgeach ruadh a sùilean agus dh'fhaighnich i:
  - Agus ciamar a nì sinn neodachadh?
  Rinn Euphrosyne gàire agus èigheach:
  - Gus seo a dhèanamh, feumaidh sinn infrasound a leigeil ma sgaoil bho na nipples scarlet againn. Feuch an dèan sinn nigheanan, an ceathrar againn, seo còmhla!
  Agus ghabh na gaisgich agus dh'fhalaich iad le sruthan de lùth mòr bho na nipples ruby aca.
  Chaidh boma thermopreon a bhualadh agus a chuir dheth. Às deidh sin, thòisich caismeachd sòlamaichte a 'cluich.
  Chuir Elena tweet:
  - Ge bith cò a tha ag iarraidh boma gheibh e air a' bheulaibh e!
  
  Nighean a' Sàbhaladh Sìobhaltachd nan ELVES
  GNIOMHARA
  Feumaidh an nighean bhrèagha elf Erimada an dràgon dearg a lorg gus a sìobhaltachd elf a shàbhaladh bho sgrios. Ach air an t-slighe feumaidh i sabaid le gach seòrsa de ghaisgich agus fuasgladh fhaighinn air tòimhseachain duilich, a" faighinn eòlas air tachartasan iongantach.
  . CAIBIDIL Àir. 1 .
  Mar sin bha rùn aice gun robh i a" coiseachd air slighe breige dearg. Agus air a cùlaibh tha cnap-starra, bogha agus saighdean. Bidh buinn rùisgte a" faireachdainn blàths an uachdair air a theasachadh le trì grèine.
  Tha sgiort ghoirid air Erimias, agus tha a broilleach air a chòmhdach a-mhàin le stiallan cumhang de aodach.
  Tha i a" coileanadh obair chudromach.
  Dè am fear, gu sònraichte, chan eil fios aice fhèin. Ach gu soilleir rudeigin sònraichte, leithid sàbhaladh sìobhaltachd nan elves.
  Agus thig creutair air choreigin a-mach na coinneachadh. Meud tanca math, agus le slige a 'spìonadh le daoimeanan.
  Chrom an elfeach dha, agus chrom e :
  - Tha mi toilichte do choinneachadh!
  Chrom an turtar mòr, adharcach:
  - Na dèan gàirdeachas air thoiseach air an àm! Dè tha thu a" sireadh?
  Chrath Erimiada a gualainn agus fhreagair i:
  - Chan eil fios agam. Ach chan eil fios agam ach gu bheil seo glè chudromach gus sìobhaltachd nan elves a shàbhaladh.
  Thug Bruiser fa-near:
  - Sin e, nach eil thu eòlach ort fhèin? Nach eil rìgh agad nad cheann?
  Ghlac an t-olc e, agus sheinn e:
  Chan eil crìochan soilleir ann am beatha,
  Chan eil crìochan soilleir ann am beatha ...
  Agus tòrr fealla-dhà neo-riatanach, dòrainneach...
  Agus bidh mi an-còmhnaidh ag ionndrainn rudeigin,
  Agus bidh mi an-còmhnaidh ag ionndrainn rudeigin,
  Geamhradh an t-samhraidh, geamhradh an t-samhraidh, foghar an earraich!
  Rinn an turtar gàire agus thug e fa-near, a" lasadh a shlige daoimean:
  - Tha thu, tha mi a 'faicinn, nad dhuine suarach a tha a' deàrrsadh le sàilichean lom, pinc air a 'bhrèige. Mar sin, ma tha thu airson a bhith air do leigeil troimhe, freagair a" cheist seo ...
  Chrath Erimiada:
  - Tha mi deiseil airson ceistean sam bith a fhreagairt!
  Chlisg an goon:
  - Cò a th" ann an cuideigin a tha a" coimhead math, ach a tha dona dha-rìribh?
  Ghlaodh an t-olc 's rinn e gàire :
  - Troll!
  Rinn an turtar gàire, agus bha a shligean a 'dealachadh eadhon nas gile le daoimeanan a bha a' gluasad air na trì grèine. Agus chuir e a-mach:
  - Chan eil! Cha do smaoinich! Thèid do pheanasachadh airson seo!
  Leumaidh an elf mar fhreagairt agus tòisichidh e a" ruith. Gu litearra bha sàilean pinc a" deàrrsadh, agus a casan lom, tana a" lasadh mar lannan propeller.
  Rug an nighean:
  - An luachair elf, eich stoirmeil,
  Feumaidh mi aideachadh, tha an diabhal marbh !
  Cha ghabh iad suas rinn, cha toir iad suas rinn!
  Mar fhreagairt, nochd dà ghaisgeach àrd le cinn gobhar sa bhad. Rinn iad cabhag gus ruith às deidh an elf. Agus chuir iad stampa air na crògan aca. Cuspairean air an àrdachadh gu mòr.
  Erymiada, ga ithe, ghlac e agus sheinn e:
  - Sgith, sgith, sgith mi !
  Tha am peanas air fàs, air fàs, air fàs !
  Agus air a cùlaibh, gorillas adharcach luachair le guailnean farsaing agus gàirdeanan is casan tiugh.
  Tha seo, mar a chanas iad, an dàrna cuid na rèis airson an stiùiriche, no geur-leanmhainn airson càineadh.
  Tha casan rùisgte an elfs aotrom agus lùthmhor. Cha b" urrainn don dà thugs an t-astar a dhùnadh agus bha iad mu thràth a" tòiseachadh a" tachdadh.
  Ach an uairsin nochd marcaiche air beulaibh Erimiada air each dubh agus ann an armachd dubh. Shlaod e a chlaidheamh fada, a bha a" deàlradh gu soilleir mar gum biodh e dèanta de reultan.
  Rinn an gaisgeach dubh seo tàirneanach:
  - Càit a bheil thu a 'ruith, nighean?
  Fhreagair Erimiada le guth eagalach:
  - Tha ruaig às mo dhèidh, ma tha thu nad fhìor ridire, cuidich!
  Shìn am marcaiche, ann an armachd dhath inc, a làmh. Bha dà ghaisgeach mòr le cinn gobhar a 'reothadh san adhar. Reothadh an elf cuideachd. Bha e mar gum biodh iad reòta ann an deigh thiugh agus nach b" urrainn dhaibh gluasad.
  Dh"fhaighnich an gaisgeach dubh le gàire:
  - Uill, dè mu dheidhinn a tha do chàise bòron?
  Bha an dà ghaisgeach ceann-gobhar a" beucaich còmhla:
  - Fhreagair i a 'cheist gu ceàrr, agus bu chòir don neach-aoigheachd againn pàigheadh air a shon!
  Dh"fhaighnich an ridire:
  - Cò i do bhana-mhaighstir ?
  Fhreagair na gaisgich gobhar le chèile:
  - Turtle Fortila !
  Chrath an gaisgeach ann an armachd dhubh:
  - Tha mi eòlach oirre! Tha i glic agus cothromach. Agus dè a tha thu airson a thoirt bhon nighean airson seo?
  Fhreagair na gaisgich gobhar le chèile:
  - Naoi buillean le maidean air sàilean lom, sin agad!
  Dhearbh an gaisgeach ann an armachd dubh:
  - Ceart gu leòr, chan eil e marbhtach, ach thèid ceartas a choimhead!
  Dh"fhaighnich Erimiada gu h-ealanta:
  - Agus an ceadaich thu do chailin a bhualadh air bonn lom mo chos ghràsmhor, mhaiseach le maidean ?
  Rinn an gaisgeach gàire agus mhol e:
  - Is dòcha gum bu chòir dhomh leigeil leat faighinn eadhon? Ciamar a tha e a" còrdadh riut!
  Chrath na gaisgich ghobhar còmhla:
  - Tha e comasach! Ach dìreach aon turas! Agus ma chailleas i, bithidh fichead buille air a sàilean rùisgte.
  Chrath an ridire ann an armachd dhubh:
  - Nas fheàrr uile! Leig leinn!
  Bha na gorillas le cinn gobhar ag èigheach:
  -Dè a tha nas lugha na sìol crom-lus agus nas motha na an cruinne-cè?
  Chrath Erimiada a gualainn agus fhreagair i:
  - An urrainn dhut smaoineachadh air?
  Bha na gaisgich ghobhar a' beucaich:
  - Gun ùine airson smaoineachadh!
  Rinn an nighean gàire agus fhreagair i:
  - Is dòcha gur e beachd nan trolls a th 'ann. Tha e nas lugha na sìol crom-lus, agus aig an aon àm, tha e nas luaithe na an cruinne-cè!
  Ghluais na gorillas le cinn gobhar.
  - Cha do smaoinich! A-nis tha thu a 'bualadh air do shàilean le maide!
  Dh"fhaighnich gaisgeach ann an armachd dhubh:
  - A bheil fios agad fhèin air an fhreagairt?
  Chlaon na gaisgich ghobhar:
  - Tha! Is iad seo laghan na cruinne. Faodaidh iad a bhith ann an soitheach a tha nas lugha na sìol crom-lus agus, aig an aon àm, chan eil àite gu leòr ann dhaibh anns a 'chruinne-cè!
  Chrath an ridire dubh:
  - Sgoinneil! Mar sin, lean air adhart gu do dhleastanas.
  Shaor na gaisgich gobhar iad fhèin agus thàinig iad gu Erimiada. Dh'fheuch i ri gluasad gu neo-shoirbheachail.
  Chaidh an nighean a ghlacadh leis na h-uillleanan agus a thilgeil air a druim. An uairsin, thug iad a-mach inneal sònraichte bho na bagannan droma aca.
  Chuir iad casan rùisgte an elf ann an sin agus cheangail iad gu teann iad. Às deidh sin, bhris fear de na gobhair am bata bambù. Agus shèid e tron adhair e. Agus rinn i feadan.
  Bha Erymiad na laighe air a druim. Bhrosnaich Pebbles na lannan biorach aice. Casan lom, tana air an cumail gu teann ri chèile. Agus chan urrainn dhut an tarraing.
  Agus an uairsin thuit am bata bambù le feadag air bonn na h-ìghne, le lùb gràsmhor a sàil casruisgte, pinc.
  Bha an elf a 'faireachdainn pian geur a bha a' gluasad bho a casan gu cùl a cinn.
  Chùm an dàrna gobhar an inneal agus aig an aon àm chunntadh:
  - Aon uair!
  A-rithist thuit buille a" mhaide air sàilichean rùisgte na h-ìghne.
  - Dhà!
  Chlisg Erymyada ann am pian. Dè cho an-iochdmhor agus mì-thlachdmhor a bha e. Agus bha am bata a" feadalaich agus a" bualadh le a neart air bonn lom, pinc, gràsmhor na h-àilleachd.
  A 'chiad fhear, an uairsin an dàrna fear. Bha Erymiada a" gearan agus a" sgreuchail cho goirt is cho goirt "s a bha e.
  Thuirt an gaisgeach dubh:
  - Tha mi an dòchas nach dèan thu cron oirre?
  Fhreagair am gobhar mòr le misneachd:
  - Tha tòrr eòlas againn air seo!
  Thuirt fear eile le adharc:
  - San fharsaingeachd, tha corp làidir agus seasmhach aig sìobhragan.
  Nuair a stad na buillean. Thug na gaisgich gobhar an inneal falaka air falbh bho chasan rùisgte na h-ìghne agus, a" cromadh, clì. Ge-tà, dh'fhàg iad a' stompadh àrd.
  Sguir Erimiada a" caoineadh agus dh" fheuch e ri èirigh. Ach bha a casan gorm, builleach cho pianail is gun robh i a" sgreuchail. Agus chaidh i sìos air a h-uile ceithir mar chù.
  Dh"èigh an nighean:
  - Tha mo shàilean briste, ciamar a choisicheas mi a-nis?
  Thuirt an gaisgeach dubh:
  - Feuch e air do òrdagan! Bidh e nas fhasa san dòigh seo!
  Sheas Erimiada gu faiceallach air a òrdagan, ach bha e fhathast gu math goirt. Rinn an nighean gàire:
  - O, tha e na phian mòr a bhith a 'faighinn air do shàilean,
  Chan urrainn dha duine air an t-saoghal a thuigsinn ...
  'S e nighean a th' annam, chan e dìreach galla,
  Agus, creid mi, is urrainn dhomh sabaid air ais!
  Fhreagair an gaisgeach dubh le misneachd:
  - Slànaichidh e a dh'aithghearr, na biodh eagal ort! Anns an eadar-ama, is dòcha gu bheil thu airson na daoine deug agad a shàbhaladh bhon bhàs?
  Chuir an nighean iongnadh air:
  - Carson a tha thu a 'smaoineachadh sin?
  Fhreagair an ridire ann an dubh:
  - Tha neach sam bith a choisicheas air an rathad breige dearg gu cinnteach a" feuchainn ri cuideigin a shàbhaladh!
  Chrath an elf agus dhearbh e:
  - Tha, tha e fìor! Agus dè as urrainn dhut a thabhann dhomh?
  Fhreagair an gaisgeach dubh:
  - Chan eil dad sònraichte. Chan eil fios agad fhèin dè a tha thu a" sireadh. Ach tha fios agam!
  Rinn Erimiada gàire agus dh"fhaighnich i:
  - Agus dè tha fios agad?
  Fhreagair an ridire dubh:
  - Tha thu a" coimhead airson ìomhaigh dràgon dearg. Feumaidh e do dhaoine a dhìon bhon fhìor dhràgon le seachd cinn.
  Fhreagair an diabhal le osna:
  - Tha sin ceart, cogaidhean. Ach an urrainn dhut mo chuideachadh gu mòr?
  - Is urrainn dhomh, ma bhios tu a" sabaid le claidheamhan le vampire agus a" faighinn a" chùis air!
  Thuirt Erimiada:
  - Tha vampires gu math làidir. Agus tha iad gu math duilich an aghaidh. Is dòcha gun urrainn dhut neach-dùbhlain nas fhasa a thoirt dhomh?
  Chrath dubh:
  - Tha? A bheil thu airson sabaid, mar eisimpleir, le duine?
  Chrath an elf le gàire:
  - Bhiodh e na thoileachas mòr!
  Mhol an ridire:
  - Am freagair thu tòimhseachain?
  Choimhead an nighean air a casan brùite agus fhreagair i le osna:
  - Cha bhithinn ag iarraidh! Agus mar sin bhuail iad e gu math. 'S dòcha a' tabhann rudeigin eadar-dhealaichte dhomh?
  Chrath an ridire dubh:
  - Ceart gu leòr, ma tha... Seinn rudeigin ma-thà!
  Chrath Erimiada agus rinn e gàire:
  - Tha e comasach!
  Dh"fhuadaich an elf a h-amhaich agus sheinn i:
  Tha an claidheamh as gèire agam nam làimh,
  Bidh mi a 'gearradh cinn dheth, gu furasta, ann an dòigh mhòr ...
  Is urrainn dhomh duine sam bith a ghearradh dheth, creid mi,
  Gun eòlas air nàire no eagal!
  
  Naidheachdan uamhasach ann an cogadh cruaidh,
  A' chaileag air an robh gaol agam gu bràth!
  Air a thilgeadh am beul an uilebheist Satan,
  C'àit, a Thighearna, ceartas agus tròcair ?!
  
  Dh'fhalbh a' mhaighdeann-mhara casruisgte,
  Casan air am bualadh air na slighean duslach!
  Às deidh na h-uile, airson na peacaidhean a bha na fuarain a 'sruthadh,
  Bha cothrom aice caismeachd a-null thairis!
  
  Tràth san earrach bhuail mi an rathad,
  Mo chasan cho gorm bhon fhuachd!
  Chan urrainn dhut pìos feòla a bhìdeadh,
  Bidh iad dìreach a" dol a-steach do reothadh nan craobhan spruce!
  
  Mar sin air rathad làn de chlachan,
  Bha casan na h-ìghne a' sileadh!
  Agus theid an t-aingidh seachad air Elfia,
  Taobh baile rìghrean Ierusaleim!
  
  Beanntan Favkaz , dromannan còmhdaichte le sneachda,
  Bidh clachan biorach a" priobadh na buinn agad!
  Ach bheathaich thu cumhachd na talmhainn,
  A' taghadh hajj doirbh do bhaile-mòr Dhè!
  
  Samhradh, fàsach, grian feargach,
  Coltach ri casan nighean ann am pras-frithealaidh!
  Chan eil am baile naomh fada air falbh,
  Bidh a h-uile duine a" giùlan eallach gun chrìoch!
  
  An sin aig uaigh Dhé- Frist ,
  Chrom an òigh air a glùinibh ann an ùrnuigh !
  C'àit am bheil, mòr, tomhas a' pheacaidh,
  Cò às a tha mi a" tarraing neart ann am fìreantachd?
  
  Thuirt Dia rithe, a' fòghlum a mhala,
  Chan urrainn ùrnaigh a-mhàin an saoghal seo atharrachadh!
  Tha Elfia gu bhith a" riaghladh fad linntean,
  Dèan seirbheis dhi gu dìleas gun a bhith ag iarraidh airgead!
  
  Chrath an òigh: Tha mi creidsinn Frist,
  Thagh thu Elf mar fhear-saoraidh an t-saoghail!
  Sgaoilidh mi an fhìrinn mu dheidhinn seo chun a h-uile duine,
  Teachdaireachd Phijesus an dia iodhal!
  
  Bha an t-slighe air ais furasta agus luath,
  Tha casan cas air fàs làidir!
  Shìn Dia a làmh le gràs,
  Fèithean agus toil, mar gum biodh iad air an dèanamh de stàilinn!
  
  'S chaidh thu do 'n arm,
  Thàinig e gu bhith na phìleat, sgèith Trollwaffe !
  An sin sheall i àirde na h-àilleachd,
  Spreadh an sgriosadair troll air mèinn talmhainn!
  
  Fear gaisgeil, gaisgeil, gaisgeil,
  Air a choisrigeadh don phàrtaidh - gu adhbhar nan Sòbhieteach!
  Tha mi creidsinn ann an deireadh buadhach thar sgum,
  Bidh mi a" draibheadh am pasgan demonic chun bhalla, chun fhreagairt!
  
  Uill carson, chaidh an trodaiche a losgadh sìos,
  Cha robh ùine agad na strapan a leigeil ma sgaoil!
  'S bha 'n sgiath gun lochd,
  Agus rinn an droch troll bastard bràithreach leis an nanny!
  
  Tha an cogadh air fàs neo-ionann agus an-iochdmhor,
  Ged is e nighean a th" annam, tha mi a" rànaich agus a" caoineadh gu goirt!
  Mar gum b" urrainn dhuinn ann an trioblaid dàibheadh chun bhonn,
  Às deidh na h-uile, tha fortan air a dhol à bith bhon Fatherland!
  
  Mo ghlaodh ri Dia: Uile-chumhachdaich, carson?
  Dhealaich thu mi o leannan mo ghràidh!
  Fiù 's anns an fhuachd cha robh mi a' caitheamh còta,
  Agus rinn i a" chùis air son triùir nàimhdean!
  
  Nach eil i airidh air?
  Coinnich rium le flùraichean airson buaidh!
  Bèicear pasganan fialaidh airson na saor-làithean,
  Agus thig mi chun a 'chaismeachd le dòchas!
  
  Fhreagair an Tighearna geur, gu dubhach :
  Cò tha toilichte anns an t-saoghal, a tha a 'dèanamh gu math?
  Fuilingidh an fheòil is osnaich le cràdh,
  Às deidh na h-uile, tha coimhearsnachd nan elf borb agus peacach!
  
  Uill, ma-thà, nuair a thig mi ann an glòir,
  Tilgidh mi ann an Gehenna iadsan nach airidh air a bhith beò !
  aiseirighidh mi fear mo bhruadar cuideachd,
  Cha bhith am fear as fheàrr an uairsin ag iarraidh cuibhreann!
  Fhad 's a bha iad a' seinn, nochd dusan ainglean àlainn, nèamhaidh anns na speuran. Bhuail iad an làmhan le dealas mòr, a" dearbhadh gun do chòrd seinn na bòidhchead riutha gu mòr.
  Chrath an gaisgeach dubh a cheann le cead agus beucaidh e:
  - Sgoinneil, tha comasan gutha sàr-mhath agad! Ach, gus figear an dràgon dearg fhaighinn, feumaidh tu cuideachd a bhith sàr-mhath le claidheamh.
  Chrom Erimiada agus, a" snìomh, thuirt e:
  - Le leithid de chasan padded, tha e cha mhòr do-dhèanta sabaid, eadhon le neach-dùbhlain cho beag ri duine!
  Chuir an ridire ann an armachd dhubh a chlaidheamh a" deàrrsadh anns na reultan. Agus chaidh tonn uaine, mar fhaileas an fheòir, uaith. Agus dh"fhàs casan tana, chiseled, gràsmhor na h-ìghne slàn a-rithist.
  Chrom an elf, agus chuir i stad air a cas-rùisgte le mòr mhisneachd agus thuirt i:
  - A-nis, thoir dhomh fear an seo! Brisidh mi gu feòil fhuilteach e, eadhon ged a tha iad nan gaisgich àrd!
  Dubh air a dhearbhadh:
  - Bidh an neach-dùbhlain agad a dh "fheumas tu!
  Agus rinn e dealbh ochd leis a" chlaidheamh. Nochd balach gu h-obann air beulaibh na h-ìghne bhon teaghlach elf. Cha robh air ach stocainnean snàmh, leanabh aon-deug no dusan bliadhna a dh'aois. Tann, tana, ach sreangach. Bha a lannan gualainn geur, bha na h-asnagan rim faicinn fon chraiceann tana aige, agus bha a dhruim agus a thaobh air an sreap gu tur le comharran slànachaidh mar-thà bho lashes agus sgùrr.
  Ged, cha robh ann ach balach le aodann pàisde, ach choimhead e gu pròiseil. Bha coltas falt bàn an tràill, seòclaid le tan, air a bearradh gu grinn, agus thug a smiogaid faireachdainn misneachail na aodann.
  Dh" èigh Erimada ann an troimh-chèile:
  - Cha bhith mi a 'sabaid leis a' phàiste. A bharrachd air an sin, tha e coltach riumsa gur e balach tràillean a tha seo.
  Dhearbh an gaisgeach dubh:
  - 'S e, is e balach tràill a tha seo a bha, casruisgte agus a' caitheamh stocan snàmh a-mhàin, ag obair anns na cuaraidhean, a 'saothrachadh airson còrr is dà thrian den latha, a' dèanamh an obair as duilghe. Ach air an làimh eile, rugadh e na phrionnsa. Agus thuit e ann an daorsa, a neartaich e, ach cha do bhris e.
  Chrath am balach gu feargach a chas-rùisgte, a" pronnadh clachag le a shàilean, agus dh"èigh e:
  - Tha mi deiseil airson sabaid riut, a bhean uasal! Tha mi an dòchas gu bheil teaghlach math agad, oir tha sabaid an aghaidh cumanta na bastard dhomh!
  Chrath an gaisgeach dubh:
  - Tha agad an sàs, air aon taobh bidh dealbh de dhragon dearg, agus air an taobh eile, do bhalach saorsa!
  Chrath an gaisgeach òg a chlaidheamh nach robh ro fhada ach geur agus thuirt e:
  Airson an athar agus saorsa gu crìch,
  A" toirt air cridheachan bualadh còmhla!
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  
  Fhreagair a" Bhan-iarla le misneachd:
  - Bidh seo na bhlàr neo-ionann!
  Agus shluig i a chlaidheamh fada na b" fhaide agus na bu truime. Thàinig an dà ghaisgeach còmhla ann an gluasad. 'S e an rud a bh' aca an cumantas gun robh iad casruisgte. Ach tha casan a" bhalaich, ged a tha e beag, mar-thà air an keratinized bho bhith a" coiseachd gu cunbhalach le buinn rùisgte air clachan biorach nan cuaraidhean. Agus air an làimh eile, tha buinn pinc nas fìnealta aig nighean an elf le lùb gràsmhor den t-sàil lom.
  Bhuail na claidheamhan agus sradagan ag itealaich. Bha a' Bhiocas, gu dearbh, mar dhuine uasal, an sàs ann an feansaichean. Fiù 's ann an aois an fhànais, is dòcha nach robh seo air a mheas mar phrìomhachas. Bha i àrd, mòr, agus fèitheach airson elf, agus bha i an dòchas gum faigheadh i a' chùis air gille leth-rùisgte, sgith às na cuaraidhean gu furasta agus gu sìmplidh.
  Ach thàinig mi tarsainn air balach leantaileach agus seòlta a dh" ionnsaich leasanan feansa na òige agus nach do dhìochuimhnich iad anns na mèinnean, a" briseadh chlachan le feannag agus a" putadh trolleys.
  An toiseach, bha Erimiada a 'faireachdainn duilich airson a' phàiste agus cha tug e ionnsaigh air ro chinnteach. Gu dearbh, rud cho beag, agus a rèir choltais bha ùine chruaidh aige anns na cuaraidhean. Seall mar a tha na h-asnagan rim faicinn, agus tha sgrìoban agus bruthaidhean air a 'chraiceann.
  Bha am balach, ge-tà, sgiobalta agus sgrath e an nighean air a ghlùin leis a chlaidheamh. Thàinig fuil a-mach.
  Bhuail Erimiada am balach mar fhreagairt, ag èigheach:
  - Lòin bheag!
  Ged a phòs an gille tràilleil, chaidh a leagail. Ach leum e suas sa bhad. Agus thug e ionnsaigh air an elf mar imp. Agus na làmhan caola, ach làidir agus lùthmhor, dhealraich an claidheamh mar sgiathan mosgìoto.
  Agus mar sin thug am balach luath agus tana sgrìobadh Erimiada a-rithist.
  Nuair a fhuair an nighean lot air a cas, rinn i gàire:
  Cha toir nigheanan seachad gu bràth
  Agus tha fios agad, bidh buaidh ghlòrmhor aca...
  Cha bhuadhaich an gille, a Shatain,
  Cò a tha coltach nach eil air lòn fhaighinn airson ùine mhòr!
  Fhreagair am balach le bhith a" leantainn air adhart leis an ionnsaigh. Bha e cho luath ri leumadair-feòir. Agus tha a chlaidheamh gu math luath. Tha e coltach gu bheil e nas lugha, ach aotrom. Ged a bha am balach fhèin, ged a bha e a' giùlan ulpagan troma 's a' bualadh le òrd, air sgàth 's cho gann de bhiadh a bh' anns a' chuaraidh, cha robh e comasach dha cuideam fhaighinn, agus dh'fhuirich e glè shreang agus gluasadach.
  Cha b" urrainn dha Erymiad faighinn a-steach don bhodhaig tana, lùthmhor aige le fèithean follaiseach. Dh'fheuch i ri tasgadh a dhèanamh grunn thursan, ach cha do dh'obraich e a-mach.
  Thòisich nighean a' Bhan-iarla ri fallas. Bha a corp tana, làidir ann am bikini còmhdaichte le fallas agus bha e coltach ri umha snasta. Agus dh"fhàs m" anail na bu truime.
  An so bhuail Erimiada le 'uile neart, ach leum an gille gu deurach, agus sheas e eadhoin air an lann le a chasan rùisgte car tiota. Agus bhuail e Erimiada sa chiste. Agus bha fuil an uilc a" sruthadh na bu làidire. Chlisg an nighean ann am pian. Agus a-rithist dh'fheuch i ri ionnsaigh a thoirt.
  Ach tha e duilich a bhualadh nuair a tha an targaid beag agus nas ìsle na thu, agus aig an aon àm gluasadach.
  Thòisich am balach tràill, fhad "s a bha e a" sabaid, cuideachd air a chòmhdach le boinneagan beaga fallas agus thòisich e a" deàrrsadh. Aig an aon àm sheinn e:
  Tha Spartak na shàr-ghaisgeach treun,
  Thog e nàimhdean an aghaidh na droch chuing ...
  Ach thàinig an ar-a-mach gu crìch,
  Cha do mhair saorsa ach bloigh de mhionaid!
  
  Ach balach o eile nis,
  Cho-dhùin mi sabaid airson an adhbhar ceart ...
  Tha e a 'coimhead beag agus chan eil e coltach gu bheil e làidir,
  Ach tha fios aige mar a nì e sabaid gu math glic!
  Chrath an ridire ann an armachd dhubh:
  - Tha, chan eil am prionnsa seo cho sìmplidh! Cha do chruadhaich na cuaraidhean e, ach cha do bhris iad idir e. Agus ma tha thu airson a 'chùis a dhèanamh air, feumaidh tu feuchainn.
  Dh'èigh am balach tràill:
  - Bidh mi a 'buannachadh no a' bàsachadh! Às aonais saorsa chan fhiach e a bhith beò!
  Thuirt Erymiada:
  - Agus tha mi a" sabaid airson àm ri teachd mo nàisean.
  Agus ghluais an nighean a-rithist agus dh'fheuch i ri bualadh air a fear òg.
  Ach, cha do shoirbhich leis an stailc aice. A bharrachd air an sin, ghlac agus shàth an diabhal beag an nighean bho theaghlach an elf anns an stamag agus dh" fhàg e toll fuilteach eile.
  Dh'fhàs Erimiada nas faiceallach. Gu dearbh, cho iriosal 'sa tha e a bhith a' sabaid ri leanabh daonna. Agus fhathast air chall. Cha do bhuail i a-riamh e fhathast.
  Balach tràilleach casruisgte, sreangach. Agus leum e mar leumadair-feòir.
  Sheinn Emira:
  Shuidh Grasshopper san fheur,
  Shuidh Grasshopper san fheur,
  Dìreach mar cucumber
  Bha e uaine!
  Ach an sin thàinig an elf,
  A thug buaidh air a h-uile duine ...
  Rinn e saibhir e
  Agus dh'ith i an gobha!
  Rinn seo e nas èibhinn, ach cha do mheudaich e neart. Bho àm gu àm thug am balach lotan eu-domhainn, ach iomadach agus mothachail air an elf. Bho chall fala, thòisich Erimiad a 'lagachadh agus a' slaodadh sìos.
  Agus bha an neach-dùbhlain aice eadhon ro sheasmhach. Gu dearbh, sia-deug gu seachd uairean deug de dh'obair san latha, thèid duine sam bith a tha thu ag iarraidh a mharbhadh no a chruadhachadh. Agus bha corp a" bhalaich air leth làidir agus comasach air seasamh ri eallach sam bith.
  Aig an aon àm, cha do neartaich giùlan ulpagan trom airson làithean mu dheireadh na fèithean, ach, air an làimh eile, rinn iad nas làidire agus nas sùbailte.
  Mar sin bhuail am bana-phrionnsa i fo 'ghlùin le claidheamh, agus chrom Erimiada thairis i, agus bha i mu thràth air a toinneamh air chor 's nach b' urrainn i tionndadh mar bu chòir.
  Agus bhrùth am balach tràillean air, a" crathadh gu sunndach agus gu sunndach, agus a-rithist thug e a-steach an nighean anns an stamag. Agus an turas seo tòrr nas doimhne.
  Thòisich Erimiada air tachdadh. Ghreas i a cas, ach bhuail bàrr a' chlaidheimh an nighean deas 'na sàil rùisgte, agus lot i e gu faicilleach. Agus chan e a-mhàin gu bheil seo a 'goirteachadh, ach cuideachd ga dhèanamh duilich seasamh.
  Thuit an elf air a taobh agus rinn i gàire:
  - Cha ghèill mi do naimhdibh Shàtain - an luchd-cuir gu bàs,
  Nochdaidh mi misneach fo chràdh...
  Ged las an teine 's a' chuip air do ghuailnean,
  Tha gaol agam air an Elf agam le dìoghras làidir!
  Rinn am balach tràill gàire agus fhreagair e le bhith a" putadh na h-ìghne san t-sròin le a shàilean rùisgte. Agus thug e gu teann e, a' briseadh an anail, agus sheinn e:
  - Tha saorsa na phàrras,
  Chan eil toileachas ann an slabhraidhean ...
  Dèan sabaid agus dare
  Diùlt an t-eagal beag!
  Agus bhuail an gille na bu treise leis a" chlaidheamh, cho mòr is gun do leag e an claidheamh à làmhan lag Erimiada. Thàinig an nighean a-mach gus a thogail. Ach bhuail bàrr na lann i sa bhad eadar na lannan gualainn. Agus thàinig an fhuil a-mach a-rithist.
  Thuit an nighean agus rug i air a" chlaidheamh leis a" chnoc. Ach bha i air a bualadh le lann a ghluais am balach leth-rùisgte tarsainn a làimhe, a" gearradh na veine. Thuit an claidheamh a‑mach, agus chaidh Erimiada a dhì-armachadh.
  Leig am balach tràillear a-mach glaodh aoibhneis agus bhuail e an elf san teampall leis an làmh. Ghreas i a casan rùisgte, fad-fhulangach agus thuit i ann an cnagadh domhainn.
  Chuir am prionnsa a chas cas-rùisgte, nach fhaca brògan airson grunn bhliadhnaichean, air ciste-laighe nan nigheanan.
  Agus a" leigeil a mach glaodh buadhach, thuirt e:
  - Fada beò solas agus saorsa!
  Agus an uairsin thionndaidh e chun ghaisgeach dubh:
  - Crìochnaich i ?
  Fhreagair an ridire ann an armachd dubh le misneachd:
  - Chan eil! Tha thu air a" chùis a dhèanamh oirre mu thràth! A-nis tha thu saor agus tha thu air slabhraidhean tràilleachd a thilgeil dheth!
  Dh'fhaighnich am balach, a bha a-nis na thràill roimhe:
  - Agus a nis am faod mi bhi air m' aisig gu m' inbhe roimhe so mar phrionnsa ?
  Fhreagair an gaisgeach ann an armachd dubh le cinnt:
  - Chan eil! Tha do dhùthaich air a ceannsachadh. Ach dhearbh thu thu fhèin gu bhith na shàr trodaiche. Thèid thu a-steach don arm agus bidh thu nad scout an sin. Bidh thu ag òrdachadh sguad bhalaich dìreach mar thu fhèin. Agus bidh seo na dhuais dhut airson a" chùis a dhèanamh air a" Bhan-Iarla.
  Chrom am prionnsa òg agus thuirt e le gàire:
  - Tapadh leat! Cha tèid mi air ais dha na cuaraidhean gruamach sin.
  Shèid an ridire ann an armachd dhubh a chlaidheamh, agus chaidh am balach buadhach à sealladh.
  Cha mhòr gun do dh" fhosgail Erymiada a sùilean. A ceann goirt. Gu h-obann, sheas i suas agus, le stad, dh'fhaighnich i:
  - Dè thachair dhòmhsa?!
  Fhreagair an gaisgeach dubh le bròn na ghuth:
  - Chaill thu! Bhuannaich agus fhuair am balach saorsa.
  Thuirt an elf le osna:
  - Ciod a nis, a gheibh mo shluagh-sa bàs ?
  Fhreagair an ridire ann an armachd dubh le misneachd:
  - Gu dearbh chan eil! Ma tha dad ann, tha cothrom agad sabaid ùr fhaighinn. Is ann dìreach an turas seo a bhios agad ri sabaid leis an fhear a dhiùlt thu a" chiad uair. Chan ann le duine, ach le vampire!
  Fhreagair Erimiada le osna:
  - bhithinn ag aontachadh leis an vampire. Ach tha mi uile leònte agus chan eil neart agam. A bheil dòigh sam bith air mo lotan a shlànachadh gus am bi mi deiseil airson sabaid?
  Thuirt an ridire ann an armachd dhubh:
  - Chan eil ann ach aon dòigh. Feumaidh tu tomhas a dhèanamh air an tòimhseachan. Freagair e gu ceart, agus bithidh do lotan uile air an slànuchadh gu grad.
  Dh'iarr an elf:
  - Tha na tòimhseachain agad cho iom-fhillte is gu bheil e dìreach do-dhèanta am freagairt. Is dòcha gu bheil dòigh eile ann? Uill, ma tha thu ag iarraidh, canaidh mi dhut!
  Fhreagair an gaisgeach ann an dubh:
  - Gun teagamh, canaidh tu riumsa co-dhiù! Ach airson 's gum bi ur lotan air an leigheas, feumaidh mo cheist a freagairt. Feumaidh tu pàigheadh airson a h-uile rud!
  Dhearbh na h-ainglean a bha ag itealaich thairis air ceann an ridire sa bhad, a 'cluinntinn an guthan beaga còmhla:
  - Feumaidh tu pàigheadh airson a h-uile càil!
  Thuirt an ridire ann an armachd dhubh:
  - Ach bithidh mi tròcaireach dhuit, agus leigidh mi leat smuaineachadh air a' cheist. Agus tha thu nad nighean spaideil, agus tha mi a" creidsinn gum bi thu gu cinnteach a" tomhas dè am freagairt cheart a bhios ann.
  Thuirt Erimiada:
  - Tha e eu-comasach fios a bhith agad air a h-uile dad san t-saoghal!
  Chrath an gaisgeach leis a" chlaidheamh dealrach:
  - Deas! Ach faodaidh tu gu loidsigeach obrachadh a-mach freagairt sam bith do cheist sam bith.
  Fhreagair an diabhal le osna:
  - Ceart gu leòr ma-thà. Tha mi deiseil.
  Thuirt an ridire ann an armachd dhubh:
  - Ciod a thig gun teachd, 's a dh' fhàgas gun falbh !
  Bha Erimiada a 'feadalaich, a' cuairteachadh a sùilean sapphire:
  - Wow! Wow ceist.
  Chrath an gaisgeach ann an dubh:
  - Smaoinich! Feuch ri faighinn a-mach gu loidsigeach!
  Chuir a' Bhan-Iarla teann air a h-aodann agus thòisich i ri reusanachadh gu h-ard;
  'S dòcha gur e airgead a th' ann? Tha iad, gu dearbh, a reir coltais a' tighinn, ach tha daonnan gann dhiubh, agus mar sin faodaidh neach a radh gu bheil iad a' tighinn gun tighinn ann an tomhas mor 's bu choir dhaibh. Air an làimh eile, bidh iad a 'falbh, mar nach biodh iad a' falbh, mar nach biodh iad ann.
  bhean Erimiada air a sàil leònte le a meur-chlàr agus lean i oirre leis an reusanachadh;
  No is dòcha gur e duilgheadasan a tha seo. Tha e coltach gu bheil iad a 'tighinn, ach bha iad a-riamh mar seo, agus mar sin tha iad a' tighinn gun tighinn. Agus tha e coltach gu bheil na duilgheadasan air falbh, ach gu dearbh, tha iad fhathast.
  Chrath Erimiada a-rithist cùl a cinn agus lean i oirre a" reusanachadh air a" chuspair a chaidh a thoirt seachad.
  Mar eisimpleir, is dòcha gur e seo beatha. Tha iad ag ràdh gu bheil beatha air tighinn, ach bha e ann roimhe. Air an làimh eile, tha beatha, tha iad ag ràdh, air falbh. Ach dh'fhuirich i aig an aon àm, a 'gabhail a-steach an anam, a tha neo-bhàsmhor.
  Tha, tha tòrr a bharrachd roghainnean ann a dh'fhaodar a thabhann. Tha mo shùilean farsaing fosgailte bho na diofar fhreagairtean a dh" fhaodadh a bhith ann. An seo thug iad ùine dhi. Ach gu dearbh, mar as motha a smaoinicheas tu, is ann as troimhe-chèile a dh" fhàsas tu, agus thig grunn fhreagairtean a dh" fhaodadh a bhith ann. Agus chan eil ùine na chuideachadh ...
  An sin thàinig magadh air Erimiada, agus thubhairt i,
  - Tha mi deiseil airson freagairt a thoirt seachad!
  Chrath an gaisgeach ann an dubh a cheann, a" deàrrsadh mar ebony:
  - Uill, bruidhinn suas!
  Thuirt Erimiada gu cinnteach:
  - Thig ùine gun a thighinn! Tha iad ag ràdh gu bheil an t-àm air tighinn, ach tha e air tachairt mar-thà! Agus bidh e a 'fàgail gun a bhith a' falbh, cuideachd. Tha iad ag ràdh gu bheil ùine air a dhol seachad, ach tha e fhathast!
  Rinn an ridire ann an armachd dhubh gàire agus fhreagair e:
  - Uill, tha am freagairt ceart san fharsaingeachd, agus faodar a chunntadh! Ged, is e cuimhneachain am freagairt àbhaisteach! Ach tha ùine cuideachd na roghainn gu tur comasach.
  Rinn an gaisgeach dubh-dhubh figear a h-ochd leis a chlaidheamh gleansach. Agus às deidh diog no dhà, chaidh a h-uile lotan agus milleadh air Erymyad à sealladh gun lorg, mar gum biodh iad a-riamh ann.
  Rinn nighean an elf gàire agus thuirt i:
  - Tapadh leat! A-nis an urrainn dhomh an dàrna cothrom agam a ghabhail?
  Fhreagair an ridire ann an armachd dhubh le guth tàirneanach:
  - Faodaidh! Ach feumaidh tu sabaid an aghaidh vampire an turas seo. A bheil thu deiseil airson a leithid de dheuchainn?
  Fhreagair Erimiada le cinnt:
  - Mura h-eil roghainn agam, tha! Deiseil!
  Bha an gaisgeach gu bhith a" togail a chlaidheamh, ach an uairsin dh" èigh na h-ainglean a bha a" sruthadh thairis air a chlogaid dhubh còmhla ri chèile:
  - Biodh i seinn dhuinn ! Tha guth cho iongantach aice!
  Chrath an ridire ann an armachd dhubh:
  - Seinn, a mhaise ! Tha mo thlachd ga iarraidh!
  Chrath Erimiada gu deònach agus thuirt e:
  - Seadh, chan eil mi sa ghuth!
  Ghlaodh na h-ainglean le gàire:
  - Chan eil feum! Tha thu mìorbhaileach! Thig air adhart, na bi diùid!
  Ghabh an elfle anail domhain, agus sheinn e le tlachd ;
  Glòir don dùthaich tha fo bhlàth gu h-àrd,
  Glòir don Elf mòr, naomh ...
  Cha bhi, cha bhi sàmhchair ann an sìorraidheachd -
  Tha reultan an achaidh air an crathadh le neamhnaidean!
  
  Tha Svarog mòr Uile-chumhachdach leinn,
  Mac an Uile-chumhachdaich Teaghlaich uaibhreach...
  Gus an cuidich an gaisgeach seo ann am blàr,
  Feumaidh sinn na sìobhragan a ghlòrachadh le solas Dhè!
  
  Chan eil teagamh sam bith aig na caileagan, creid mi,
  Tha na caileagan a' toirt ionnsaigh borb air an t-sluagh...
  Bidh e air a reubadh 'na phìosan, a' bhiast ralaidh,
  Agus gheibh an nàmhaid buille dha shròn!
  
  Chan e, na feuch ris na sìobhragan a bhriseadh,
  Cha toir an nàmhaid sinn gu ar glùinean ...
  Bheir sinn buaidh ort, a mhèirleach uilc,
  -seanair Elin còmhla rinn !
  
  Chan e, gu bràth, na toir a-steach do nàimhdean,
  Bha caileagan casruisgte a" sabaid fon Elf ...
  Cha nochd sinn laigse agus nàire,
  Deanamaid ris an t-Satan mòr !
  
  Leig Dia leinn crìoch a chur air ar blàr,
  Agus thoir air falbh na h-òrdughan Wehrmacht ...
  Gus nach tig iad gu crìch le neoni,
  Gus nach bi e sàmhach sa chladh!
  
  Thoir an-asgaidh dha na caileagan, luchd-sabaid,
  Mar sin thèid seo a chuir air dòigh dha na Orkishists...
  Bidh ar n-athraichean moiteil asainn,
  Cha bleoghainn an nàmhaid sinn mar chrodh!
  
  'S fior gu 'n tig an t-earrach gu luath,
  Tionndaidhidh cluasan arbhair anns na h-achaidhean òrail ...
  Tha mi creidsinn gun tig ar aisling gu buil,
  Ma dh'fheumas tu sabaid airson an fhìrinn!
  
  Dhia, tha sin a' ciallachadh gur gràdh na h-uile dhaoine,
  Dìleas, làidir, sìorraidh ann an aoibhneas ...
  Ged dhòirteadh fuil ainneartach,
  Tha an nighean gu tric gun chùram!
  
  Bidh sinn a" pronnadh an nàmhaid ann am blàr,
  A' dèanamh rudeigin cho èibhinn...
  'S ged dh' èireas stoirm air feadh an t-saoghail,
  Agus thig eclipse lìonmhor!
  
  Cha seas, seasaidh daoine gus an uaighean,
  Agus cha toir iad seachad aon rud dha na Erkshists ...
  Bidh na balaich agad ga sgrìobhadh sìos nad leabhar notaichean,
  Agus geuraich do chlaidheamhan uile airson cath!
  
  Seadh, tha e fìor gum bi madainn gun oir,
  Creid mi, bidh toileachas aig a h-uile duine ...
  Tha sinn a 'fosgladh fear eile, creid mi, solas -
  Anns an èadhar tha làmh na h-ìghne a 'sìneadh a-mach!
  
  Faodaidh sinn , is urrainn dhuinn seo a dhèanamh, creid mi,
  Rud nach toil leinn eadhon bruadar mu dheidhinn ...
  Chì sinn gu soilleir an t-amas as soilleire,
  Chan e, na bi a" bruidhinn neòinean, luchd-sabaid!
  
  Uill, iteig sinn, le magadh, gu Mars,
  Fosglaidh sinn raointean an sin, cunnt iad, rubies ...
  Agus luchdaichidh sinn an luchd-àrainneachd dìreach san t-sùil,
  Tha sluaghan de cheruban a" dol thairis oirnn!
  
  Tha, tha an dùthaich Sobhietach ainmeil,
  Na thug co-mhaoineas dha na daoine...
  Thugadh i dhuinn le breith gu bràth -
  Airson an Motherland, airson toileachas, airson saorsa!
  
  Ann an Elfia, tha gach gaisgeach o'n phrasaich,
  Bidh an leanabh a 'ruighinn airson a' ghunna ...
  Mar sin, tha thu air chrith, a bhreug,
  Tha sinn a 'gairm an uilebheist gu cunntas!
  
  Seadh, bidh ar teaghlach càirdeil,
  Dè a thogas elfinism anns a" chruinne-cè...
  Bidh sinn, fhios agad, nar fìor charaidean,
  Agus bidh an gnìomhachas againn na chruthachadh!
  
  Às deidh na h-uile, tha elfinism gu bràth air a thoirt seachad le breith,
  Gus am bi inbhich agus clann toilichte...
  Bidh am balach cuideachd a" leughadh lidean,
  Ach tha lasair an demiurge a" deàrrsadh anns na sùilean!
  
  Seadh, bidh aoibhneas do dhaoine gu bràth,
  Gu bheil iad a' sabaid còmhla airson gnothaichean Svarog...
  Chì sinn cladaichean Folgi gun dàil,
  Agus bidh sinn ann an àite urram Dhè!
  
  Seadh, chan urrainn an elf a bhith air a bhriseadh le nàimhdean an athar,
  Bidh e nas làidire eadhon na stàilinn ...
  Elfiya, tha thu nad mhàthair ghràdhach don chloinn,
  'S ar n-athair, creid mi, 's e an t- Ftalin ghlic !
  
  Chan eil bacaidhean sam bith air an Athair, creid mi,
  Tha e a" dol air adhart gun stad...
  Gu luath gheibh rìgh ifrinn seic,
  Co-dhiù tha tatùthan aige na làmhan!
  
  Bheir sinn ar cridheachan airson ar dùthcha,
  Dìrich sinn na beanntan gu lèir, creid mi, nas àirde ...
  Tha tòrr neart aig na nigheanan againn,
  Aig amannan bidh e eadhon a" sèideadh am mullach dheth!
  
  Thug am balach cuideachd fo-sgrìobhadh airson Elf,
  Thuirt e gum biodh e a" sabaid gu cruaidh...
  Tha meatailt boillsgeach na shùilean,
  Agus tha an RPG falaichte gu teann anns a" bhaga!
  
  Mar sin na cluicheamaid an t-amadan,
  Nas fheàrr fhathast, seasamaid uile còmhla mar bhalla ...
  A" dol seachad air deuchainnean, dìreach còig,
  Biodh Abel a" riaghladh, agus chan e Cain olc!
  
  Ann an ùine ghoirid, bidh toileachas ann do dhaoine,
  Agus cumhachd Svarog thairis air an t-saoghal naomh ...
  Cuir ruaig air na h-Orkshists,
  Biodh Lada na thoileachas agus na iodhal!
  Chrìochnaich nighean an elf a' seinn le fìor dhealas. Agus chrom i, agus shaltair i a cas-rùisgte, agus thuirt i:
  - A thròcair!
  Dhearbh an ridire ann an armachd dubh:
  - 'S e òran airidh a tha seo! Bidh e a 'blàthachadh a' chridhe agus an anam. Mar sin, bheir mi comhairle dhut: dèan figear ochd le do chasan, agus gheibh thu barrachd neart. Agus faodaidh tu dèiligeadh eadhon ri uilebheist mar vampire!
  chrom Erimiada, agus fhreagair e,
  - Bu chòir don t-saoghal spèis a thoirt dhuinn agus eagal a bhith oirnn.
  Tha buannachdan nan saighdearan gun àireamh...
  Bha elves a-riamh comasach air sabaid.
  Sgriosaidh sinn na orcs gu làr!
  Rinn gaisgeach ann an armachd dhubh cearcall le a chlaidheamh, agus chluinneadh ceòl, mar sheinn nan corragan.
  Agus nochd sgàil-dhealbh anns an adhar. B" e duine òg eireachdail ach bàn a bh" ann ann an ad àrd agus deise leathair. Bha a làmhan ann an leathar, miotagan dubha, agus bha a bhrògan, air an làimh eile, dearg. Agus chùm e claidheamh. Chaidh fangs a-mach à beul an òganach.
  ghlaodh Erymiada, agus i a" giùlain fhiaclan:
  - Is e vampire a tha seo! A 'coimhead gu math bòidheach.
  Chrath an duine òg a cheann, atharraich e an ad àrd aige, agus an uairsin thàinig e air tìr gu daingeann air an talamh.
  Chrom e dhan nighean agus thuirt e:
  - Tha i cha mhòr rùisgte agus cas-ruisgte, mar thràill!
  Fhreagair an gaisgeach dubh:
  - 'S e ban-iarla a tha seo bho theaghlach uabhasach uasal. Agus tha i airson an ìomhaigh dràgon dearg fhaighinn gus a daoine a shàbhaladh bhon bhàs.
  Fhreagair am balach vampire:
  - Co-dhiù, feumaidh mi a 'chùis a dhèanamh oirre! Feuchaidh mi ri a cumail beò ma ghabhas e dèanamh!
  Fhreagair Erimiada le gàire:
  - Chan eil mi airson do mharbhadh nas motha! Ach ma dh" fheumas mi, sabaid le m" uile neart!
  Chrath an gaisgeach dubh:
  - Bidh tu a 'sabaid le claidheamhan. Tha na buill-airm co-ionann, agus tha a h-uile dad cothromach.
  Chrom an vampire agus fhreagair i:
  "Is e urram mòr a th" ann dhomh a dhol tarsainn air claidheamhan le nighean mar sin!"
  Bha Erimiada a' sèideadh agus a' crathadh:
  - Theid sinn gu dàna gu cath,
  Air sgàth nan elves. .
  Bheir sinn buaidh air gach orcs,
  Dèan sabaid, na gluais!
  Ghabh an nighean agus am balach claidheamhan gleansach nan làmhan agus bha iad deiseil airson sabaid. Bha am faireachdainn airson sgrios iomlan.
  Sheall comharradh. Ruith an òigridh vampire le fearg fiadhaich a dh" ionnsaigh Erymiada. Thachair i ris le buille den chlaidheamh aice, a 'toirt ionnsaigh air. Bha an nighean a 'faireachdainn tòrr nas misneachaile, agus a-rithist chuir i às don oidhirp le rolla baraille.
  An uairsin, ghluais Erimiada an neach-dùbhlain aice eadar a casan le a cas-rùisgte. Chaidh aig a 'vampire air a' bhuille a bhacadh, ach bha e fhathast air a chrathadh.
  Chlisg an elf:
  - Cha'n aithne do'n nàmhaid fathast ar neart,
  Cha do chleachd iad an làn chumhachd...
  Thathas a" toirt ionnsaigh air clann is boireannaich
  An aon rud, vampire, marbhaidh mi thu!
  Mar fhreagairt, thog an duine òg e fhèin beagan bhon uachdar agus dh'fheuch e ri dhol gu Erymyad mar neach-stoirm.
  Agus ghabh an nighean e agus shàth i an nàmhaid le bàrr a chlaidheimh dìreach anns a" bholg. Fhuair e stealladh goirt agus thàinig fuil a-mach. Rinn an elf gluasad dealan-dè agus chuir i grèim air bròg an vampire, às deidh sin rinn i gàire:
  pronnaidh mi an nàmhaid le aon bhuille,
  Tha mise, elf, treun airson deagh adhbhar!
  Aig an aon àm, lean am blàr. Dh'fheuch an vampire ri itealaich suas, ach leum Erimiada suas agus chùm e ga ghlacadh. Agus sgaoil braoin fola scarlaid.
  Thug an neach-fuil òg fa-near:
  - Tha thu air tòrr ionnsachadh! Ach cha b" urrainn dhi dèiligeadh ris a" bhalach!
  Thuirt an elf, a" giùlan a fiaclan ann an gàire:
  - Feumaidh tu tòiseachadh an àiteigin! Dh" ionnsaich sinn uile beagan, agus na bi a" peacachadh, tha thu nad vampire do Dhia!
  Luathaich an vampire gu h-obann, ach chaill a chlaidheamh an targaid, agus bhuail Erimiada an fhuil air an dùirn. A-rithist tha dath ruby a 'frasadh agus a' gearan.
  Thug vampire fa-near:
  - A dhiabhail!
  Chuir an elf an aghaidh:
  - Tha mi a 'frithealadh feachdan math!
  Thuirt an neach-fuil òg:
  - Dè an diofar eadar math agus olc?! Bidh eadhon diathan an t-solais a "marbhadh agus na bi a" sàbhaladh an nàimhdean!
  Chrath Erimiada a guailnean agus rinn i gàire:
  Tha peatal an fhlùir lag,
  Ma chaidh a sguabadh às o chionn fhada ...
  Ged tha 'n saoghal mu 'n cuairt da,
  Tha mi airson math a dhèanamh!
  Dh'fheuch an vampire ri luathachadh a-rithist agus thug e ionnsaigh air an nighean gu luath. Rinn e an gluasad pitchfork, ach, ris nach robh dùil, thol lann nighean an elf a h-amhaich. Chaidh sruth fala a dhòrtadh a-mach. Leum an vampire air ais, a" crathadh na boinneagan dearga, agus thug i fa-near:
  - Gu dearbh, ise-diabhal !
  Leum Erymiada leis a h-uile neart, ga thilgeil fhèin dhan bhuille. Bhuail a sàil lom, chruinn an vampire dìreach san smiogaid. Thuit e agus sgaoil e a ghàirdeanan ann an diofar stiùiridhean. Chaidh grunn fhiaclan briste a-mach à beul an neach-fuil.
  Chuir Erimiada a cas-rùisgte air a bhroilleach, thog i a làmhan agus dh"èigh i:
  - Buaidh!
  Dh"fhaighnich an gaisgeach dubh dhith:
  - A bheil thu gu bhith ga chrìochnachadh?
  Thuirt Erimiada gu cinnteach:
  - Chan eil!
  Chrath an ridire ann an armachd dhubh:
  - Is ann leatsa a tha ìomhaigh an dràgon dearg!
  Agus rinn e triantan le claidheamh sradagach. Sa bhad bha fras anns an adhar, agus nochd ìomhaigh de dhràgon dathach, cumhachdach. A chaidh suas gu Erimiad. Ghluais an nighean gu neo-eisimeileach.
  An uairsin bha fras beag ann, agus thionndaidh an dràgon gu bhith na fhigear beag a chaidh e fhèin a-steach do làmhan nighean an elf. Ghabh i e agus sheinn i:
  - Elves, elves, elves,
  Bidh ar n-òige maireannach ...
  Elves, elves, elves,
  Bithidh sinn ann an sonas siorruidh !
  
  SGEULAICHE NAN CAOL
  GNIOMHARA
  Tòisichidh am fear-siubhail ainmeil Gulliver, aig ceann luinge mhòir, air turas a-rithist. Tha e air a ghlacadh ann an stoirm agus tha an soitheach aige air a thilgeil air tìr. Agus bidh an Gulliver eòlach a" tighinn tarsainn air saoghal cho neònach, an uairsin a h-uile tachartas a bh" ann roimhe aig an t-seòladair uirsgeulach bàn an aghaidh a chùl-raon.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Cha robh Gulliver òg tuilleadh. A dh" aindeoin sin, dh" fhalbh mi a-rithist air turas eile. Gu dearbh, bha na tuairisgeulan aige air tachartasan air an gabhail mar rud sam bith a bharrachd air fantasasan agus sgeulachdan sìthe.
  Agus tha na bliadhnaichean a" dol seachad, agus tha an ceann a" tionndadh liath, agus tha tomhas math de mhaol a" nochdadh ann. Nuair a tha thu còrr air leth-cheud, a rèir inbhean an ochdamh linn deug, tha seo tòrr. A dh'aindeoin sin, cho-dhùin Gulliver a dhol air an rathad a-rithist. A bharrachd air an sin, rinn an neach-fortan fàisneachd dha gum biodh e toilichte an turas seo agus nach biodh e airson tilleadh tuilleadh.
  Sheòl galleon mòr a sheòl agus sheòl e chun a' Chuain Shèimh. Tha Gulliver gu math beairteach mar-thà, agus thug clòimh tana chaorach beaga a chaidh a thoirt à Liputia teachd-a-steach sònraichte dha . Ach bhàsaich iad uile. Agus dh"èirich am beachd tadhal air an eilean seo a-rithist.
  Tha còrr air trithead bliadhna air a dhol seachad mu thràth. Agus tha Lilliputians beò nas lugha na daoine. Mar sin tha a h-uile duine a bha eòlach air Gulliver air a dhol à bith mu thràth.
  Carson nach dèan thu beòshlaint an sin le bhith a" glacadh creiche? Chan eil canain no raidhfilean aig na Lilliputians, agus chan eil na saighdean aca dad an aghaidh nam fuamhairean. Agus ann an Lilliput fhèin faodaidh tu tòrr rudan luachmhor a ghlacadh.
  Dh" fhaodadh na beathaichean beaga leotha fhèin teachd a-steach mòr a ghineadh agus dh" fhaodadh an reic airson prìs mhòr.
  Tha e ro chunnartach a dhol a ghlacadh nam fuamhairean. Chan e a-mhàin gun toireadh duine brùid dusan uair nas motha na duine, eadhon gunna. A bharrachd air an sin, tha rìgh aca aig a bheil arm cumhachdach. Fìor, chan eil fùdar-gunna aig na fuamhairean fhathast.
  Co-dhiù, bha Gulliver airson tadhal air a" chiad dùthaich aige, far an robh dà chumhachd de dhaoine beaga bìodach. Is dòcha an sin gum faigheadh e rudeigin a dhèanadh e beairteach gu math.
  Às deidh dha eòlas fhaighinn air Yahoo agus saoghal nan each tuigseach, dh" fhàs Gulliver na bu chruaidhe agus na bu shine. Bidh na bliadhnaichean a" dol seachad agus feumaidh tu a bhith beairteach. Chan eil fios dè an còrr de bheatha a dh" fhàg e. Agus bidh daoine a" gàireachdainn riut, agus tha grunn phàipearan-naidheachd a" toirt seachad sanasan nach e a-mhàin bruadar a th" ann an Gulliver, ach cuideachd duine cuthach. Agus eadhon nas motha na sin, gus fianais a thoirt seachad gu bheil na dùthchannan a dh" ainmich e ann, b "e seo am brosnachadh.
  càit an robh Lilliput agus eilean Blefuscu . Agus tha an long aige air ruighinn an àite seo mu thràth.
  Ach càite dìreach? Tha na h-eileanan beag, agus feuch an lorgar iad gu dall, a" cleachdadh seòladh prìomhadail tràth san ochdamh linn deug.
  Agus an uairsin ghabh an soitheach thairis agus chaidh a ghlacadh ann an stoirm ...
  Bha e air a thilgeil mun cuairt airson seachd latha agus oidhche, air a thilgeil mun cuairt leis na tonnan. Gu fortanach, bha dealbhadh an t-soithich mhòr agus chumhachdach le gunnaichean gu math seasmhach. Agus cha do thuit e às a chèile.
  Agus an uairsin dh" èirich tonn gu h-obann agus nigh i an gallan Sasannach air a" chladach fhàsach. Air an sàrachadh leis a" strì fhada leis an stoirm agus na h-eileamaidean fiadhaich, thuit an sgioba de chòrr air dà cheud seòladair, agus Gulliver fhèin, nan cadal luath.
  Cha do smaoinich iad ciamar a ghabhadh iad fois no faighinn seachad air.
  Bha trom-laighe leantainneach aig Gulliver. Agus nuair a dhùisg e, lean an trom-laighe ann an da-rìribh. An toiseach, fhuair e e fhèin ceangailte, agus nan seasamh ri thaobh bha gillean a bha coltach ri dà bhliadhna dheug no trì-deug a dh'aois. Bha iad air am peantadh le peant, itean air an cinn mar Innseanaich, casruisgte, torsos leth-rùisgte. Ach, tha e gu math teth an seo, agus tha seo furasta a thuigsinn.
  Choimhead Gulliver mun cuairt. Agus chunnaic mi grunn sheòladairean ceangailte faisg air làimh. A-mhàin tha iad air atharrachadh cuideachd. Dh" fhàs iad na bu lugha, dh"fhalbh na feusagan agus an stàbuill, agus bha an t-aodach a" dol fodha mar phocannan.
  Thug Gulliver sùil air fhèin. Agus chuir e iongnadh orm. Dh" fhàs a chorp na bu lugha, dh"fhalbh a stamag, agus am pian dòrainneach na dhruim cuideachd. Agus shearg an deise mar aodach-nighe. Agus gu h-obann thionndaidh na bòtannan saor. Agus rinn e magadh, agus shearg na ròpannan beagan.
  Dh'èigh balach a bha coltach ri Innseanach, còmhdaichte le tatùthan:
  - Bidh iad mar sinne! Thig air adhart, teann na ròpan!
  Bha aghaidhean cloinne aig na seòladairean cheana, agus lughdaich iad am meud fa chomhair ar sùl.
  Ruith balaich le itean agus peant gus na ròpaichean a tharraing suas. Bha Gulliver a" faireachdainn gun lean e air a" crìonadh. Agus aig an aon àm, tha an corp a 'faireachdainn aotrom agus làn spionnadh. Agus sguir d" fhiaclan a ghoirteachadh, agus san fharsaingeachd, bha e mar gum biodh tu air do bhreith a-rithist.
  Aig an aon àm, chaidh barrachd ghaisgich ionadail air bòrd an t-soithich. Bha iad mu thràth ann an èideadh na bu ghlice, le armachd orra agus le claidheamhan. Tha sandals air a chasan agus grunn nigheanan còmhla riutha. Ach bha iad cuideachd coltach ri clann, mu dhà-dheug, trì bliadhna deug air a 'char as àirde. Bha fàinnean-cluaise agus seudaireachd air nigheanan.
  Rinn fear dhiubh le falt bàn gàire agus thug e fa-near:
  - 'S truagh ! Cha d" fhuair mi gam faicinn mar inbhich! A-nis tha iad an aon fheadhainn bheaga mar a tha sinne!
  Thuirt am balach le tatù:
  - Tha còrr is dà cheud dhiubh an seo! Bu chòir an cur gu na cuaraidhean mar thràillean!
  Chuir an nighean an aghaidh:
  - Chan eil! Bidh sinn dìreach gan reic! Tha cuid mì-shealbhach gu leòr airson a dhol dha na mèinnean, agus tha an còrr nan sealbhadairean ùra!
  Dh"fhaighnich balach ann an armachd agus clogaid òir gu cruaidh:
  - Cò an ceannard agad? Tha mi ag innse dhut! Agus na leig ort nach eil thu eòlach air ar cànan! Bidh a h-uile duine a thig a-steach don ìmpireachd againn sa bhad a "tòiseachadh a" tuigsinn ar cànan, agus bidh sinn an uair sin ga thuigsinn!
  Thuirt fear de na seòladairean a thàinig gu bhith na bhalach:
  - Seo an Caiptean Gulliver! Chan aithnich thu sa bhad e ann am bodhaig balach!
  Dh"òrdaich an gaisgeach anns a" chlogaid òir:
  - Slaod iad a-mach. Nuair a thig iad gu bhith mar sinne mu dheireadh, is dòcha gum bi iad air an leigeil ma sgaoil. Aig an aon àm, bidh iad ag ullachadh airson a 'ghluasaid.
  Chuir na gillean-cogaidh Gulliver agus na gillean eile air an guailnibh, gan cumail dithis is dithis, agus ghiùlain iad a muigh iad.
  Bha Gulliver den bheachd gur dòcha gur e neòinean a bha seo. Ach an uairsin chuimhnich mi air na Lilliputians. Bha iad nas lugha ann an inbhe. Is e dìreach inbhich sa mhòr-chuid, chan e clann. Is dòcha nach bu chòir iongnadh a bhith air?
  Thadhail e air diofar shaoghal agus chunnaic e dùthchannan iongantach. Mar sin carson nach bu chòir saoghal na cloinne a bhith nam measg? B" e seo an aon rud a bha a dhìth air airson a chruinneachadh de mhothachadh.
  Chunnaic Gulliver nach robh an cladach na fhàsach tuilleadh. Bha mòran shaighdearan ann an armachd an sin. Bha balaich ann le itean agus boghaichean ann an stoidhle Innseanach, agus luchd-sabaid ann an armachd meatailt aotrom. Agus bha na nigheanan aig an robh boghaichean, mar an ceudna, air an t‑slighe, casruisgte, ach a‑mhàin nan ceannard, aig an robh seudan luachmhor agus brògan còmhdaichte le neamhnaidean.
  Sheas na nigheanan boghadaireachd ann an loidhne. Bha boghan-croise nas cumhachdaiche aig ìre eile nan làmhan a loisg boltaichean marbhtach. Air an taobh cheart bha catapults. Tha balaich is caileagan faisg orra cuideachd. Dh'àithn am prìomh ghaisgeach ann an clogaid òir:
  - Thoir leat aodach nam prìosanach! Tha iad a-nis nan tràillean agus feumaidh iad a bhith air an sgeadachadh a rèir an inbhe.
  Cha robh an t-aodach mu thràth a" freagairt agus is gann gun robh iad a" cumail orra. Bha na priosanaich, a bha air fàs 'n an gillean, fuasgailte, agus bha na luideagan a bha nis bòidheach air an tilgeadh 'na charn, maille ri'm brògan. An uairsin dhòirt iad measgachadh de ola agus pronnasg air agus chuir iad air an teine e.
  A nis bha maraichean nan gillean nach bu shine na trì-deug, agus anns an ochdamh linn deug, mus do luathaich iad, bha clann den aois sin coltach ri clann deich bliadhna air fhichead anns an aonamh linn air fhichead. Tha, tha iad air a dhol sìos gu mòr.
  Agus a‑nis bha iad lomnochd, chòmhdaich cuid gu diùid an nàire len làmhan.
  Bha na nigheanan boghadaireachd is crois-bhogha air an cumail aig gunpoint.
  Dh"àithn am balach anns a" chlogaid òir:
  - Uill, leig leotha iad a nighe sa mhuir! An uairsin bheir sinn dhaibh aodach thràillean airson an coltas a chumail suas.
  Agus chaidh na gillean a chaidh a ghlacadh a ghluasad dhan mhuir. Bha an t-uisge blàth, air a theasachadh leis a 'ghrian tropaigeach. Bha gnàth-shìde mhath an seo. Chitheadh tu craobhan pailme agus coconuts.
  Co-dhiù cha bhith thu a 'reothadh.
  Bha an dà chuid nàire air Gulliver agus aig an aon àm toilichte. An dèidh dha còrr is dà fhichead bliadhna a chur air falbh, tha e a-nis air fàs gu tur fallain, sunndach, agus sunndach. Agus dh" fhàs am faireachdainn sunndach, ged a bha tràilleachd agus irioslachd a" feitheamh ris air thoiseach, cho math ri obair chruaidh a dh" fhaodadh a bhith anns na cuaraidhean. Cha robh fios aig Gulliver dè an dòigh chruaidh a bh" ann, ach chuala e sgeulachdan mu dheidhinn nach robh e math! Ach dè cho òg agus fallain sa tha e a-nis.
  Bha a" ghainmheach teth agus loisg e na buinn rùisgte, leanabhach. Chan eil ùine aca fhathast a bhith garbh agus còmhdaichte le calluses, mar a thachras nuair a choisicheas tu airson ùine mhòr gun bhrògan. Bu chòir a thoirt fa-near, ann am Breatainn, gu robh coiseachd casruisgte air a mheas mar chomharradh air bochdainn mhòr, agus eadhon ged a bhiodh clann a" nochdadh an sàilean lom, cha robh e ach anns an teas, agus mar as trice am measg nam bochd. Agus mar sin dh'fheuch iad ris na brògan aca a chuir orra, a dh'aindeoin a h-uile toileachas a bhith a 'faireachdainn uachdar na talmhainn, le buinn leanabhach, mothachail.
  Ach aig an aon àm, às aonais bhrògan tha e beagan goirt . Bidh a" ghainmhich a" losgadh teth anns a" ghrian tropaigeach aig meadhan-latha. Tha e soilleir gu bheil buinn làidir agus cruaidh aig balaich is nigheanan ionadail.
  Co-dhiù, smaoinich Gulliver - dè an aois a tha iad? Dè ma tha a h-uile duine an seo neo-bhàsmhor? Agus chan ann mar aon de na saoghal air an do thadhail Gulliver, agus ged nach d" fhuair daoine bàs, dh" fhàs iad fhathast aosda, agus bha neo-bhàsmhorachd òg, aoibhneach agus sunndach!
  Tha e math a bhith nad leanabh na dhòigh fhèin! Agus is dòcha gum bi thu beò mar seo airson còrr air aon mhìle bliadhna.
  Fìor, an uairsin dh'fhàs Gulliver brònach. Dè nam biodh aige ri bhith ag obair airson ceudan de bhliadhnaichean na bhalach lomnochd, casruisgte anns na cuaraidhean? Agus bheir seo glè bheag de thoileachas.
  Tha na daoine sin coltach ri ifrinn. Mar eisimpleir, chuir aon sagart an cèill gur e meafar a th" anns an lasair shìorraidh, agus gu bheil peacaich ag obair mar thràillean ann an saothair chruaidh shìorraidh!
  Rud eile a chuir iongnadh air Gulliver, b" e gun do chuir na balach-ghaisgich am ball-airm gu lèir ann an càrn air leth agus gun do chuir iad dagaichean is musgaidean ann am bogsaichean iarainn.
  Bha Gulliver den bheachd nach robh seo gu math ciallach. Leis nach e droch rud a th" ann an gunnaichean. A bharrachd air an sin, tha cuid de ghunnaichean a chaidh a dhèanamh ann an Sasainn, aig an àm sin an dùthaich as adhartaiche san t-saoghal, a 'losgadh gu math ceart. Agus an seo tha boghaichean is boghan-croise, mar gum biodh anns na Meadhan Aoisean tràth. Agus ann am Breatainn tha an tionndadh gnìomhachais a" tighinn mu thràth. Agus a dh" aithghearr fàsaidh Sasainn cho làidir is gum bi e comasach dha eadhon na fuamhairean sabaid. Ged a dh'fhaodadh seo a bhith na chunnart mòr.
  Bha gillean tràillean rùisgte a" frasadh ann an uisge na mara. Agus bha sin fìor mhath na dhòigh fhèin. Gu h-obann thòisich Gulliver agus dithis bhalach seòladair a" frasadh timcheall a chèile. Dhùisg iad iad fhèin ann an neul de frasan agus rinn iad gàire gu sunndach, a" stobadh a-mach an teangan.
  Bhiodh e coltach gu robh iad nan inbhich nan inntinn agus a 'cumail an aon chuimhne, ach gu h-obann thàinig iad gu bhith nan clann fìor. Agus tha iad mar sin airson a bhith a" gàireachdainn agus a" gàireachdainn agus a" cluich pranks.
  Agus shaltair Gulliver air a sheòladairean, agus iadsan air. Bha na gillean uabhasach sunndach agus sheall iad am fiaclan. Aig am bheil a nis an cuid fein, agus an fheadhainn gheala. Is e saoghal ùr, tlachdmhor a tha seo anns a bheil tilleadh glòrmhor gu leanabachd.
  Bha Gulliver a" faireachdainn gu math gu corporra agus dh" fhaodadh e a bhith gu math toilichte san fharsaingeachd. Agus gu dearbh, thill òige thuige agus is e seo, is dòcha, an rud as cudromaiche.
  Agus dè a bharrachd a dh" fhaodadh tu a bhith ag iarraidh? Fìor, air an làimh eile, chan eil annad ach tràill rùisgte, agus tha seo eadhon neònach. Agus chan eil a bhith nad thràill glè mhath. Ach, tha e tòrr nas fheàrr a bhith nad bhalach tràillean.
  Gu dearbh, a dh'aindeoin na duilgheadasan uile, leanabachd - àm gu math toilichte. Biodh còmhstri uaireannan ann le co-aoisean, no feumaidh tu a dhol don sgoil, no eadhon obair.
  Ged... Gu dearbh, aig deireadh an t-seachdamh linn deug, nuair a bha òige Gulliver, b" e àm a bh" ann nuair nach robh e glè fhallain. Agus chan eil a h-aon de na h-aoibhneasan a tha aig clann anns an aonamh fichead. Tha, sin dìreach e.
  Ach mar an ceudna, bidh clann a 'conaltradh ri chèile agus a' cluich. Agus faodar a ràdh gur e fèisdeas a tha seo, eadhon ged nach eil beachd agad gu bheil consolaidhean geama agus fònaichean sgairteil ann.
  Ach, cha robh cead aig na balaich spealadh fada agus chaidh an cur a-mach às an uisge le sleaghan. Agus tha gainmheach teth dha-rìribh a" losgadh do shàilean. Fìor, nuair a tha na buinn fliuch chan eil thu dha-rìribh ga fhaicinn. An uairsin bidh e a 'tòiseachadh a' fàs fìor theth.
  thuirt Gulliver:
  - Bidh mo chasan a 'losgadh tòrr! Thoir dhomh brògan!
  Mar fhreagairt, bhuail am balach gaisgeach e le cuip, ag èigheach:
  - Dùn do chab! Chan eil còir aig tràillean air brògan a rèir an inbhe!
  Thòisich na caileagan gaisgeil, ge-tà, air na stocainnean snàmh aca a ghiùlan. Is e seo an aon aodach a dh" fhaodadh tràillean a chaitheamh. Coltach ri seòrsa air choreigin san Èiphit.
  Thòisich na balaich a chaidh an glacadh air co-dhiù seo a chaitheamh gus an nàire a chòmhdach.
  Dh" fheuch Gulliver ri faighneachd:
  - An ann mar seo a tha iad a" cur fàilte air coigrich!?
  Agus an uairsin fhuair e a" chuip a-rithist. Ach, thuirt nighean eireachdail le fàinnean-cluaise daoimean:
  - Gabh air do shocair! Is esan an ceannard aca às deidh a h-uile càil! Is dòcha gun urrainn dhomh a mhìneachadh dha?
  Chrath an gaisgeach anns a" chlogaid òir:
  - Leig leinn!
  'S an nighean a' stracadh air a casan ann an brdagan luachmhor, thainig i gu Gulliver, a bha air fhin 'na bhalach, agus rinn i gàire:
  - Bidh a h-uile coigreach bhon mhuir gu bhith nan tràillean a rèir cleachdaidhean agus gan reic aig rop. Is iad seo na riaghailtean againn. Ach, ma tha fios agad mar a nì thu rudeigin agus dearbhadh gum faod thu a bhith feumail, cha bhith do bheatha ann an tràilleachd cho duilich. Agus thar ùine, gheibh thu saorsa airson do airidheachd. Cuideachd, ma tha thu sàr-mhath le buill-airm, is urrainn dhuinn do chuir chun t-siorcas gus sabaid mar gladiators. Agus ma sheallas tu thu fhèin gu math an sin, thèid do thoirt a-steach don arm, agus is e cothrom a tha seo airson dreuchd. Is e sin, faodaidh eadhon ar tràillean a bhith beò gu math agus a bhith nan daoine uasal.
  chrom Gulliver agus fhreagair e:
  - Tha mi nam lannsair, is urrainn dhomh a bhith feumail!
  Chrath an nighean a ceann:
  - Anns an dùthaich agad, tha leigheas air a dhroch leasachadh. Chan eil e coltach gum bi thu gu feum sam bith!
  Dh"fhaighnich Gulliver le gàire:
  - Dè mu dheidhinn na Breatannaich?
  Chrath an nighean leis na fàinnean-cluaise daoimean:
  - Gu cinnteach! Agus chan e a-mhàin iad! Gu dearbh, bha tràilleachd a" feitheamh riutha uile. Agus cò a chuireadh gu cogadh!
  Dh"fhaighnich Gulliver:
  - Nach eil feum agad air canain, dagaichean, musgaidean?
  Fhreagair an nighean le cinnt:
  - Chan eil! Bidh sinn a" sabaid le armachd le iomall a-mhàin! Tha fùdar-gunna air a thoirmeasg an seo agus ann an Ìmpireachd Buffalo.
  Chuir e iongnadh air Gulliver:
  - A bheil ìmpireachd eile ann?
  Chrath an nighean:
  - Tha, agus tha cogadh eadar sinn ! Dìreach na smaoinich nan ruigeadh tu ann, gum biodh tu nas fheàrr dheth. Bhiodh tu cuideachd air do ghlacadh agus air do reic!
  Thuirt Gulliver le osna:
  - Och! Tha e coltach gur e seo an dàn dhuinn! Bi an-còmhnaidh nad thràill no nad phrìosanach!
  Chrath am balach anns a" chlogaid òir:
  - Mhìnich i a h-uile dad dhut! A-nis thèid do thoirt don bhaile mhòr. Bidh iad ga ullachadh airson a reic an sin. Na cuir dragh air ruith. Airson feuchainn ri teicheadh, tha sinn sa bhad air a cheusadh air croisean. An sin anns a" bhaile gheibh thu suaicheantas agus, mar as àbhaist, bidh d" fhalt maol air a bearradh. Agus bheir iad a-mach thu airson a reic. Ma lorgas tu thu fhèin anns na mèinnean, giùlan gu math. An uairsin bidh thu ag atharrachadh eadar obair uachdar agus obair fon talamh. Mar sin, le beathachadh gu leòr, faodaidh tu mairsinn airson linntean!
  Rinn Gulliver fìdeag:
  - Barrachd air aon linn, tràill anns na cuaraidhean!?
  Chrath am balach:
  - Sin e! Chan eil seann aois againn! Dèan gàirdeachas, a bhith gu bràth òg. Mura tèid do mharbhadh, an dèidh mìle bliadhna fàgaidh d"anam fhathast do bhodhaig. Ach tha mìle bliadhna air thoiseach ort fhathast. Bi beò agus bi toilichte!
  Agus chaidh Gulliver a chuipeadh a-rithist. Cha robh an dùil a bhith beò mìle bliadhna às deidh seo glè mhisneachail.
  Ach air an làimh eile, nach eil e math? Ach saoil dè thachras ma ruitheas i air falbh? Am bi e na inbheach a-rithist, no am fuirich e na bhalach? Ged is dòcha gu bheil e ro thràth airson smaoineachadh mu dheidhinn.
  Bha na balaich a bha air a bhith nan seòladairean o chionn ghoirid air am buachailleachd ann an aon cholbh. Agus is iad seo dà cheud balach. A h-uile leth rùisgte ann an stocan dubh nan tràillean. Balaich laghach, caol, ach gun a ràdh cò tha caol. Tha iad sin gu math fèitheach agus làidir ann an coltas, agus gun geir. Tha an craiceann tana, agus tha na fiaclan uile slàn agus geal. Agus a rèir coltais gu tur fallain.
  Ged nach eil na buinn rùisgte aca air fàs gu tur garbh fhathast, tha iad fhathast so-ghiùlain gun bhrògan.
  Chaidh grunn mharcaichean suas. Balaich cuideachd, le cuip nan làmhan. Nochd nigheanan cuideachd air na h-aon-chòrnaichean.
  Mar sin thàinig an eachraidh. Agus còmhla rithe tha còig leopards air an trèanadh.
  Thug balach air each agus ann an clogaid airgid rabhadh:
  - Bheir na beathaichean sin dìon dhut! Ma dh"fheuchas neach ri teicheadh, reubaidh iad as a chèile iad. Cha toir sinn biadh is uisge dhut airson a-nis - bi foighidneach, tràillean. An uairsin bidh biadh is uisge ann. Uill, gu dearbh, leis gur e balaich a th" annad uile an seo, thèid do chuir ann an taigh-feachd air leth gus an tèid do chuir suas airson rop. Na bi ag iarraidh reubaltach. Thèid do mharbhadh, agus ge bith cò a thèid a ghlacadh, thèid a cheusadh air crois no rionnag. Tha e toirmisgte bruidhinn rè an eadar-ghluasaid. Bidh sinn a" flogadh violators gun tròcair. Agus cuiridh sinn impal air an fheadhainn as làidire.
  Agus ma tha thu airson rudeigin a ràdh, feumaidh tu a ràdh: A Mhgr no Madam, leig dhomh bruidhinn riut. Agus na dì-chuimhnich mu dheidhinn!
  Ghabh Gulliver, a" faighinn thairis air an eagal aige, gurgl:
  - Feuch an leig thu leam do sheòladh!
  Dh'eirich an t-òganach anns a' chlogaid òir:
  - Uill, bruidhinn suas!
  Dh" fhaighnich Gulliver, a thàinig gu bhith na bhalach:
  - Chan eil feum air ar ceangal! Bheir sinn ar facal urraim gum bi sinn gad ghiùlan fhèin gu sàmhach agus gu socair agus nach ruith sinn air falbh!
  Rinn an duine òg anns a" chlogaid òir gàire agus fhreagair e:
  - Am bheil e na chleachdadh ann an Sasunn d' fhocal a chumail, gu h-àraidh air a thoirt do choigrich ?! Ach, cha chuir sinn slabhraidhean ort mas urrainn dhut a bhith sàmhach agus gun a bhith a" dèanamh fuaim airson co-dhiù uair a thìde. Rud eile, sèineidh sinn thu uile còmhla mar eucoraich!
  Thuirt an nighean le fàinnean-cluaise daoimean:
  "Is dòcha gun toir mi an t-òganach seo agus gun cuir mi air pònaidh ri mo thaobh e?"
  Chrath an t-òganach anns a" chlogaid òir a cheann:
  - Cus urram dha balach tràill rùisgte agus salach. Faodaidh tu a cheangal air leash mar chù agus leigeil leis do leantainn.
  Chrath an nighean le gàire agus rinn i gàire:
  - Air a slabhraidh airgid ! Abair balach beag milis a tha e a-nis.
  Fhuair Young Gulliver eòlas air irioslachd eile. Chuireadh collar air, mar chuilean, agus bha slabhraidh airgid air.
  Bha gillean-seòl eile air an ceangal air ròp. Bha iad a nis mar bhalaich nan tràillean. Chuairtich na marcaichean, agus ghluais cuid den gheàrd air chois.
  Agus mar sin thòisich an sgioba casruisgte seo gu lèir. Rinn balaich thràillean gàire nuair a thàinig iad gu bhith nan clann, ach ma dh'fheuch iad ri bruidhinn fhuair iad cuip. Gu mì-fhortanach, bhiodh iad a 'coiseachd còmhla ris na sàilichean lom, an toiseach tarsainn a' ghainmhich. Agus an uairsin air an rathad garbh greabhail.
  Gulliver bha am balach air a shlaodadh air crann. Fìor, bha e furasta coiseachd ann am bodhaig leanaibh. Agus cha robh an nighean anns an t-seudaireachd ann an cabhag sam bith a bhith a" marcachd air a" phònaidh. Air an làimh eile, bha i eadhon fiosrach mu chompanach ùr a companach. Cò a bha na inbheach o chionn ghoirid.
  Dh"fhaighnich i le gàire:
  - An robh thu a bu chudromaiche nam measg?
  Chrath Boy Gulliver:
  - Tha mi!
  Agus chaidh e casruisgte, le bonn pàiste, air clach gheur, às deidh sin rinn e sgreuchail.
  Rinn an nighean gàire agus dh"fhaighnich i a-rithist:
  - An do shiubhail thu gu dùthchannan inntinneach?
  Fhreagair am balach le misneachd:
  - Gu cinnteach!
  Dh'fhaighnich bòidhchead ann an seudan:
  - Innis! Dè a" chiad eòlas agus an t-eòlas as inntinniche a bh" agad?
  Fhreagair Gulliver, a bha air fàs òg, gu deònach:
  - Gu dearbh, faighinn gu dùthaich Lilliput . Bha daoine beaga a" fuireach ann, mar sinne daoine, dìreach dusan uair nas lugha!
  Dh'fhaighnich an nighean, fiosrach,:
  - An robh iad mar sinne, clann, no mar inbhich coltach ribh?
  Fhreagair am balach gu deònach:
  - Bha iad mar ar gnèithean - inbhich agus clann, dìreach dusan uair nas lugha.
  Uill, cha robh gunnaichean aca fhathast - dìreach buill-airm fhuar!
  Thionndaidh an nighean a h-aodann grinn, leanabhach agus thug i fa-near:
  - Eadhon gu ar cogadh, agus ar n-airm-theine ! Bha a leithid de thoileachas air chall!
  Thug Gulliver fa-near:
  - Ach faodaidh tu do mhòr-thìr gu lèir a cheannsachadh leis!
  Sheinn a' bhòidhchead agus sheinn i:
  Chan eil mi ag iarraidh buaidh aig cosgais sam bith
  Chan eil mi airson mo chas a chuir air mo bhroilleach ...
  Cha bhi sinn an comhrag ri Satan,
  Tha sin ceart, chan urrainn dhuinn tionndadh air falbh bhon t-slighe idir!
  Thuirt balach tràill, a" stampadh a chasan rùisgte, a thòisich air tachas fhèin bhon ghreabhal garbh air na rathaidean:
  - Chan eil e an-còmhnaidh riatanach na riaghailtean a leantainn air sgàth amas sgoinneil!
  Chrath an nighean:
  - Bidh, agus bidh mi, mar eisimpleir, gad chrochadh air a 'chrann!
  Choisich iad ann an sàmhchair airson greis. Choimhead Gulliver air a" cholbh de bhalaich a thàinig gu bhith nan seòladairean. Is iad seo balaich nach eil nas sine na trì-deug. Tha a" chlann a" coimhead gu math snog, ged a tha iad cha mhòr rùisgte, casruisgte, agus a" coimhead coltach ri tràillean. Tha, tha iad nan tràillean. Bha dànachd gu tur do-chreidsinneach a" feitheamh ris.
  Dh"fhaighnich an nighean:
  - Agus nuair a chunnaic na meanbh-chuileagan cho mòr thu, dè rinn iad?
  Fhreagair am balach Gulliver le gàire milis:
  - Cheangail iad mi!
  Rinn a" bhòidhchead gàire agus squeak:
  - Agus thug thu a-steach iad cho mòr?
  Thuirt am balach tràill:
  - Rinn iad e fhad 'sa bha mi a' cadal! Cho math riut fhèin! Nam biodh tu air do lorg ann an tìde, cha bhiodh seo air tachairt cho furasta dhut!
  Chrath an nighean:
  - Gun teagamh! Ach mar as trice, ma thèid soithichean le inbhich a thilgeil air tìr air ar cladaichean, bidh an luchd-còmhnaidh a 'tuiteam nan cadal. Agus an uairsin bidh iad nan clann mar sinne!
  Thug Boy Gulliver fa-near:
  - Leanabas sìorraidh... Dè a tha nas fheàrr na seann aois sealach!
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  Chùm a" chlann, aon air aon-adharc brèagha agus geal, am fear eile na bhalach tràillean ann an stocan snàmh a-mhàin, a" bruidhinn.
  Thuirt an nighean:
  - Ann an saoghal eile, tha daoine cho neo-fhoirfe. Bidh iad a" fàs sean agus bidh boireannaich gu sònraichte a" fàs cho tàmailteach agus grànda "s iad a" fàs nas sine. Tha na cailleachan rùisgte, gun chùl, gun fhiaclan, gun fàile. Is e dìreach seòrsa de ghràinealachd a tha seo!
  Sgaoil am balach Gulliver, a bha a" coiseachd air leas, a làmhan agus fhreagair e:
  - Is e so freasdal Dhè ! Bu mhath leam cuideachd nach bi boireannaich is fireannaich a" fàs nas sine, ach...
  Rinn an nighean gàire agus dh"fhaighnich i:
  - Am bheil thu 'g ràdh freasdal Dhè ? Ach bha grunn sgiobaidhean againn mu thràth, bho dhiofar amannan. Agus tha iad uile a" riochdachadh Dia ann an diofar dhòighean. Gu sònraichte, thuirt an sagart gur e Caitligeach an creideamh ceart, agus gur e am Pàpa ceannard nan Crìosdaidhean uile!
  Chrath Boy Gulliver a cheann:
  - Tha creideamh beagan eadar-dhealaichte againn! Agus is e ceann na h-eaglaise an rìgh! Ach, chan eil a h-uile Sasannach a" cumail ri seo. Tha Pròstanaich ann an diofar stiùiridhean, mòran Chaitligich, agus ann an dùthchannan eile den t-saoghal tha creideamhan gu tur eadar-dhealaichte.
  Rinn an nighean gàire agus dh"fhaighnich i:
  - Tha, tha mòran chreideamhan agad. Ach chan urrainn dhut eadhon do chreideamh fhèin aithneachadh. Tha mi air a bhith a" leughadh a" Bhìobaill. An sin tha Iosa ag ràdh gu soilleir agus gu dìreach nach eil ann ach aon Dia agus air neamh. Gidheadh, chaidh an t-Abstol Tomas air a ghlùinean, agus thubhairt e ri Criosd - Mo Thighearn agus mo Dhia ? Mar sin a bheil dà Dhia aig Crìosdaidhean?
  Fhreagair am balach Gulliver le gàire:
  - Chan eil! Chan ann mar seo!
  Rinn an nighean gàire:
  - Dè cho ceàrr! Chan fhaod e bhith gu robh dà Dhia ann agus aon aig an aon àm. Agus thuirt an sagart eadhon gu bheil an Spiorad Naomh cuideachd na Dhia, agus mar sin tha trì diathan ann! Ach tha e air a radh gu soilleir: Eisd rium, Israel, do Dhia is aon e!
  Fhreagair am balach le osna:
  - Is e so diomhaireachd do-thuigsinn na Trianaid !
  Rinn an nighean gàire agus thuirt i:
  - Agus rud eile a tha a 'cur dragh orm. Mas e Iosa Dia Uile-chumhachdach, carson nach robh neart gu leòr aige gus a" chrois a ghiùlan air Calvary? Dè an seòrsa Dia uile-chumhachdach a th" ann mura h-urrainn dha eadhon rud cho sìmplidh a dhèanamh?
  Fhreagair am balach Gulliver le sealladh troimh-chèile:
  - Dìomhaireachd mhòr : dh' fhoillsich Dia e fèin san fheòil, nochd se e fèin do na h-ainglean, bha e air fhìreanachadh 'na spiorad, chaidh suas ann an glòir !
  Thug an nighean an aire gu feargach:
  - Mar sin leis na faclan seo is e dìomhaireachd a th" ann, faodaidh tu rud sam bith san t-saoghal a mhìneachadh. Is e mìneachadh a tha seo, gun mhìneachadh!
  Chrath am balach tràill:
  - Deas! Ach chan eil dad nas fheàrr! Agus tha am Bìoball ag ràdh gu bheil dìomhaireachdan ann a bhios eadhon ainglean a" feuchainn ri dhol a-steach!
  Thug a' bhòidhchead cuip às a poca, agus bhuail an t-slighe am balach air a dhruim rèidh, gun fhuilt.
  Cha robh Gulliver cho goirt 's a bha e air irioslachadh.
  Agus thuirt an nighean:
  - Faodar neo-làthaireachd agus neòinean sam bith a mhìneachadh, ann am facal, dìomhaireachd!
  Agus bha stad eile ann. Bha na gillean a" frasadh air molagan biorach, teth an rathaid. Bha e soilleir gu robh an casan, nach robh fhathast air an cruadhachadh gu leòr, a 'faighinn pian agus fulangas. Bidh blisters, sgrìoban agus bruthaidhean a 'nochdadh air buinn chloinne. Ach bidh cuid de na balaich is na caileagan a tha nan geàrd gu gaisgeil a" coiseachd casruisgte, agus thar am beatha fhada tha an casan air fàs gu math callous, nas làidire na leathar nam bòtannan agus chan eil iad a" faireachdainn mì-chofhurtachd. Mar sin rinn na gillean tràillean gearan agus bacach agus dh'fhuiling iad.
  Ann am Breatainn, cha robh coiseachd casruisgte cliùiteach - bha e air a mheas mar chomharradh air fìor bhochdainn. Agus cha robh fiù 's clann a' còrdadh riutha a bhith a 'sealltainn an cuid shàilean lom, cruinn. Agus chan eil an samhradh ann am Breatainn cho teth. Mar sin chan eil a" chlann an seo cho eòlach fhathast.
  Dh'fhuiling am balach Gulliver cuideachd. Bha a chasan rùisgte, leanabaidh a' lasadh, agus bha na buinn a cheana air an gearradh, agus a' fulang le teas nan clach. Lean e air a-mhàin tro mhisneachd agus stòlda. Ged is e balach a th" ann, feumaidh duine fhulang, a" nochdadh eisimpleir de mhisneachd.
  Gus faighinn seachad air an fhulangas aige, dh" fhaighnich Gulliver:
  - Am bheil Dia agad ?
  Rinn an nighean gàire agus dh"fhaighnich i:
  - Am bheil thu creidsinn ann do Dhia ?
  Fhreagair am balach Gulliver gun a bhith ro mhisneachail:
  - Tha, tha mi gad chreidsinn!
  Chrath am bòidhchead agus thuirt i:
  - Carson a tha thu ann an tràilleachd a nis ? A bheil casan do chloinne a 'fulang le clachan biorach agus teth?
  Fhreagair am balach le osna:
  - Tha peacaidhean aig a h-uile duine! Agus is e seo dìoghaltas airson mo pheacaidhean! Agus a bharrachd air an sin, fhuair mi air ais m" òige, ris an canar duais mar-thà!
  Rinn an nighean gàire agus fhreagair i:
  - Tha, tha e comasach! Faodaidh tu a bhith beò mìle bliadhna agus fhathast d "fhiaclan gu lèir. Fiù ma thèid fiacail a leagail, fàsaidh e air ais. Agus cha bhi spot maol, feusag, no croit agad. Seadh, bidh do chasan lom a" fàs garbh a dh" aithghearr agus bidh coiseachd air clachan biorach teth eadhon tlachdmhor!
  Chrath Boy Gulliver:
  - Gu sònraichte! Tha e cha mhòr nèamh! Ann an òigridh shoilleir shìorraidh!
  Sheinn an nighean anns na seudan:
  Cho iongantach 's a tha e bhi òg,
  Sàr spionnadh agus lùth ...
  Leig leis an t-sealgair tionndadh gu geama,
  Agus bidh a" phlanaid gu bhith na pàrras sìorraidh!
  An sin thug a' chaileag agus thug i dhith a brògan le clachan luachmhor, de a casan breagha, ged a bha iad leanabhach. Thàinig i far an aon-adharcach agus choisich i casruisgte leis a" bhalach Gulliver.
  Rinn a h-aodann gàire agus thug an nighean fa-near:
  - Agus tha e eadhon math coiseachd air molagan le do shàilean lom!
  Dh" aontaich Boy Gulliver:
  - Tha! Is dòcha gun còrd e riut gu dearbh! Ach tha e dha-rìribh ga ghoirteachadh!
  Chuir an nighean ceist:
  - Dè tha thu a 'creidsinn ann? Thuirt an sagart: Thèid na fìreanan dìreach gu nèamh, thèid na peacaich mhòra gu ifrinn, ach thèid iadsan a tha nas lugha gu Purgadair. Dè mu do dheidhinn fhèin?
  Fhreagair am balach le osna:
  - Chan eil sinn a 'creidsinn ann am purgadair! Tha sinn aon chuid ann an neamh no ann an ifrinn!
  Rinn an nighean gàire agus thuirt i, a" frasadh air na molagan le a casan rùisgte, glè bhrèagha, chiseled:
  - Ach anns a' chùis so, feumaidh gach neach a bhi air a chur gu ifrinn ! Oir chan eil daoine gun pheacadh. Peacaidh a h-uile duine, mura h-eil ann an gnìomhan, an uairsin ann an smuaintean. Agus carson a tha ur Dia gan tilgeadh anns an teine?
  Chrath am balach Gulliver a ghuailnean, a bha air fàs coltach ri leanabh, agus fhreagair e le gàire:
  - Tha creideamh againn gur e gràs Dhè a shaoras daoine o ifrinn. Agus gu h-àraidh, chaidh an Dia Uile-chumhachdach Iosa Criosd chum a' chroinn-cheusaidh air an aobhar so, a chòmhdachadh uile pheacaidh dhaoine ! Agus tha a ìobairt-rèitich a' toirt dhuinn cothrom air saoradh!
  Rinn an nighean gàire agus thuirt i, a "leantainn air adhart a" faighinn tlachd à blàths nan clachan biorach a bha a "breabadh agus a" suathadh a buinn rùisgte:
  - Seo dìreach an rud nach eil mi a 'tuigsinn! Daoine, an dèidh dha Dia am Mac a mharbhadh, chan e a-mhàin nach do dh'fhàs e na b 'fheàrr, ach eadhon àrdachadh air an àireamh de am peacannan agus eucoirean. Agus a-mhàin air sgàth seo a-mhàin a thug Dia an t-Athair mathanas dhaibh? Ged ann an teòiridh, airson a leithid de ghnìomh bu chòir dhaibh a bhith air am mallachadh gu tur?
  Rinn an gille Gulliver osna agus fhreagair e:
  - Tha seo cuideachd na dhìomhaireachd mòr. An dìomhaireachd mu mar a thachair saoradh! Co-dhiù, ghabh an Dia as àirde Iosa cionta agus peacaidhean an t-saoghail gu lèir air fhèin. Agus gun fhuil a dhòrtadh chan eil maitheanas ann!
  Thuirt an nighean, a" frasadh a casan rùisgte, gu loidsigeach:
  - Ach chan urrainn dhut sin a dhèanamh! Tha seo an aghaidh phrionnsapalan laghail. Faodaidh aon neach càin a phàigheadh airson neach eile fhathast, ach chan eil còir aige a bhith sa phrìosan. Uill, gun luaidh air a dhol gu bàs airson cuideigin eile. Tha seo cuideachd a" dol an-aghaidh do laghan Breatannach!
  Chrath am balach Gulliver ag aontachadh:
  - Tha, tha e an aghaidh laghan daonna! Ach tha'n Tighearna Dia uile-chumhachdach a' suidheachadh nan lagh araon air thalamh agus air neamh ! Agus chan urrainn dhut argamaid a dhèanamh an aghaidh seo!
  Chuir an nighean ceist:
  - Agus gu'n do dhìteadh reachdan Dhè an neo-chiontach chum bàis ? Agus eadhon an Dia a's Airde an Cruithear ?
  Fhreagair am balach tràill:
  - Ghabh an Dia a's Airde Iosa a' choire air fèin ! Ghabh e air fein fearg Dhe. Agus rinn e gu h-uasal e. Agus a h-uile càil eile... Uill, bha aig cuideigin ri freagairt airson peacaidhean agus rinn Dia fhèin e, ann am pearsa a Mhic!
  Thuirt an nighean gu loidsigeach:
  - Ach cha d' rinn bàs Dhe a' Mhac air a' chrann- cheusaidh an cinne-daonna na b' fhearr. Agus cha do chuir e ach ris na h-eucoirean aige. Tha e a 'tionndadh a-mach, gus maitheanas fhaighinn, gum feumadh daonnachd a bhith eadhon nas eucorach? Tha seo gu tur absurd!
  Fhreagair am balach Gulliver le gàire:
  - Tha planaichean Dhè do-thuigsinn. Aontaich eadhon airson seangan, gu bheil mòran rudan a th" againn mar dhaoine do-chreidsinneach!
  Rinn an nighean gàire agus fhreagair i:
  - Tha am freagairt uile-choitcheann do-chreidsinneach! San dòigh seo faodaidh tu a h-uile dad a mhìneachadh gun dad a mhìneachadh. Gu dearbh, tha e do-dhèanta Dia a thuigsinn agus chan eil feum air smaoineachadh!
  Thuirt am balach Gulliver le osna:
  - Agus anns an t-saoghal againn tha mòran nach eil comasach a thuigsinn! Mar eisimpleir, carson a tha an Talamh a" tàladh nithean? An urrainn dhut mìneachadh a thoirt airson seo?
  Rinn an nighean gàire agus fhreagair i:
  - Uill, tha, chan urrainnear freagairt loidsigeach agus reusanta a thoirt don h-uile dad! Ach is i a" cheist, carson a bu chòir dhuinn creidsinn ann an Dia? Às deidh na h-uile, chan fhaca duine a-riamh e. Agus aig an aon àm, a bheil thu a 'creidsinn ann?
  Chrath am balach a-rithist agus fhreagair e:
  - Rud eile, tha e duilich a mhìneachadh gu bheil ar saoghal agus diofar rionnagan ann. Ciamar a thuigsinn seo? Chruthaich cuideigin iad!
  Thuirt bòidhchead casruisgte:
  - Ciamar a mhìnicheas tu gu bheil an Cruthaiche ann? Chruthaich cuideigin e cuideachd?
  Sheas am balach Gulliver le cas rùisgte air clach gheur agus rinn e osnaich, an uairsin thuirt e:
  - Tha sinn a 'creidsinn gu bheil Dia air a bhith a-riamh!
  Rinn an nighean gàire agus thuirt i:
  - Ciamar a dh' fhaodadh Dia nochdadh gun aobhar ! Feumaidh adhbhar bunaiteach a bhith ann airson a h-uile càil!
  Fhreagair am balach tràill:
  - Feumaidh sinn a ghabhail mar axiom gu bheil Dia ann. Agus creidibh ann. Agus ma smaoinicheas tu agus ma nì thu a-mach e airson ùine mhòr, bidh thu gu cinnteach a "dol às mo chiall!
  Rinn am bòidhchead gàire agus sheinn i:
  - Is iad seo sgeulachdan sìthe dha clann,
  Gu dearbh tha thu a 'creidsinn ann an Dia ...
  Thoir an t-airgiod do na sagartaibh,
  Agus an uairsin gheibh thu neamh!
  Chrath Boy Gulliver:
  - Och, tha e eu-comasach fios a h-uile càil!
  Dh"fhaighnich an nighean:
  - Carson a tha daoine a' fàs sean, agus a' bàsachadh fo Dhia uile-chumhachdach ?
  Fhreagair am balach tràill:
  - Pilleadh air son peacaidh !
  Thug am bòidhchead fa-near:
  - Ach tha sinn cuideachd a 'peacachadh agus chan eil sinn a' fàs sean!
  Chrath Boy Gulliver:
  - Chan eil fios agam carson a tha thu nad chlann shìorraidh! Agus chan eil fios agad idir! Dìreach mar nach eil fios carson a tha adhaircean aig bò, ach chan eil muc!
  Rug an nighean air a" bhalach a chaidh a ghlacadh agus mhol i:
  - 'S dòcha gu bheil thu ag iarraidh cuip? No am bu chòir dhut do shàilean lom a frioladh?
  Dh"fhaighnich Boy Gulliver:
  - Ciod a dhearbhas so ?
  Fhreagair am bòidhchead gu h-àrd:
  - Gur tusa mise an Tighearna Dia !
  Fhreagair am balach gu dàna:
  - Uill, chan urrainn dhut fhathast m "anam a mharbhadh!
  Thuirt an nighean:
  - Faodar do chuir chun na cuaraidhean, rud a tha fìor ifrinn. No is dòcha gu àite nas fheàrr. Mar eisimpleir, is urrainn dhomh mo sgiort a dhèanamh dhut!
  Chrath Boy Gulliver:
  - Tapadh leat!
  Dh"fhaighnich an nighean:
  - Innis dhomh nas fheàrr, dè na tachartasan a bh 'agad leis na Lilliputians?
  Fhreagair am balach le gàire:
  - 'N uair bha mi 'm chadal, cheangail iad suas mi. An uairsin, ge-tà, thug iad dhomh rudeigin ri ithe. Uill, loisg iad saighdean oirnn. An ath rud, bha e nas inntinniche. Dh'fhuasgail iad mi agus thug iad eadhon beagan saorsa dhomh. Mar dhuais, thug mi seachad cuid de sheirbheisean dhaibh cuideachd.
  Dh"fhaighnich a" bhòidhchead casruisgte, a" stobadh air na molagan biorach, teas le a casan rùisgte, leanabhach, ach ro ghràsmhor agus gàire:
  - Dè na seirbheisean a thug thu dhaibh? Leis an àirde agad, is dòcha nach eil e gu math goireasach dha boireannaich dèiligeadh ri fuamhaire mar sin!
  Rinn am balach Gulliver gàire agus fhreagair e:
  - Rinn mi seirbheis glè mhòr. Thug e air falbh leth-cheud soitheach a bha luchd-dùbhlain Lilliput air ullachadh airson a dhol air tìr. Agus mar sin shàbhail iad an stàit bho bhith a" tighinn air tìr le arm làidir!
  Bhuail an nighean am balach le a pailme air a dhruim rùisgte, dearg bho tan ùr, agus rinn i coidse:
  - Tha seo uabhasach math! Tha e a 'tionndadh a-mach gur e fàs mòr a tha seo a dh'fhaodar a chleachdadh airson math!
  Sheinn am balach Gulliver mar fhreagairt:
  Chan ann a-mhàin a bhith a" deàrrsadh, ach a" smocadh,
  'S dòcha bholcàno, 's dòcha bholcàno...
  Is dòcha nam chridhe gur dòcha gur e troich a th" annam,
  Agus famhair, agus famhair !
  Agus lean am balach air a" stobadh air na clachan biorach, teth le a chasan leanaibh, brùite, sgrìobte. Agus bha e pianail agus mì-thlachdmhor. Ach chùm an leanabh misneachail.
  Agus airson e fhèin a tharraing air falbh dh'fhaighnich e:
  - Ach ciod a' ghnè chreidimh a tha agad ?
  Dh"fhaighnich an nighean le gàire:
  - Dè tha thu a' smaoineachadh a tha riatanach airson creideamh?
  Chrath Boy Gulliver:
  - Tha co-dhiù seòrsa de chreideamh aig a h-uile duine. Fiù 's na saighdearan!
  Rinn an nighean gàire:
  - Nach truagh sinn ! Agus chan eil sinn a" creidsinn ann an sgeulachdan sìthe!
  Thuirt am balach tràill:
  - Ach tha cunnart agad t' anam a chall !
  Mar fhreagairt, thòisich an nighean air seinn gu h-ìoranta;
  Ciod a bha an Tighearn a' ciallachadh ?
  Tha e, a 'fuireach ann an astar uabhasach ...
  'N uair thugadh an t-ordugh gu obair,
  Gus nach fuirich sinn ann am bruadar.
  
  Ged tha an t-aodach rìoghail eireachdail,
  Ach chan eil duine nas gòraiche ann...
  Bidh bochdainn a" nochdadh bàn -
  Tha an saoghal fulangais againn mòr!
  
  Agus chan ann air Adhamh a tha coire airson seo -
  Fear sìmplidh Sòbhieteach, Ruiseanach ...
  Choisich mi lomnochd, gun a bhith a" falach mo nàire,
  Coltach ri proletarian fo tsarism!
  
  Thug Dia biadh dha - a' chrìoch,
  Feurach gun fhios air na forcaichean...
  Ma tha thu ag iarraidh barrachd thèid do bhualadh!
  Agus òl le pailm do làmh gun bhotail.
  
  Dh'fhuiling Adhamh a leithid de dh' ionnsaidh,
  Ann am pàrras eagallach, dòrainneach!
  Ach dh'itealaich an nathair air sgiathan,
  Thuig e: tha neach a" fulang...
  
  Tha dòigh ann faighinn a-mach às a" choille,
  Tog baile-mòr, thoir breith!
  Gus nach bi thu a 'dol timcheall a' ghàrraidh airson ùine mhòr,
  Uaireannan tha feum air brathadh!
  
  Ghoid mi an iuchair dhraoidheil o neamh,
  Gus an Eden fhàgail de chleachdadh àbhaisteach ...
  An sin gheibh thu gruagach do bhruadar,
  Co-dhiù faodaidh tu bàsachadh san fhìor shaoghal!
  
  Tha, gu dearbh tha cunnart ann, a bhalaich
  Chan e tiodhlac a th" anns a" phlanaid seo...
  Ach aithnichidh tu cogais, urram,
  Agus gheibh thu an maids foirfe agad!
  
  Fhuair Adhamh an iuchair so -
  Dh'fhosgail e na geatachan agus dh'fhàg e nèamh.
  Chaith am peacach moran lùtha,
  A" coiseachd air clachan bheanntan mòra...
  
  An seo chì e an geata a-rithist -
  Agus a-rithist nochd an nathair sgiathach ...
  thubhairt e, Is Satan math mise, -
  Dh" fhosgail am bolt leis fhèin...
  
  chaidh Adhamh a steach agus chunnaic e,
  A leithid de mhìorbhail peantaichte ...
  Nighean lomnochd air cùl a' mhonaidh,
  A" suathadh mias òir porcelain.
  
  Ach dè cho math 'sa tha e?
  Cha b' urrainn Adhamh am balach cumail air ais!
  Agus pòg a bilean
  Thionndaidh e a-mach gu robh e na bu bhinne na mil!
  
  Fhreagair i e -
  Thàinig na cuirp còmhla ann an ecstasy stoirmeil...
  Chan e, na mallaich Satan -
  Nochd na daoine ann am peacadh!
  
  Chuir Dia a-mach iad à pàrras, ach ...
  Thàinig a" phlanaid gu bhith na dhachaigh dhaibh.
  Ged nach eil aig daoine ach aon ghrian,
  Ach tha mìltean de shliochd ann!
  
  Bha, bha e gu math duilich -
  Tuiltean, tiormachd agus geamhraidhean.
  Ach tha 'n inntinn 'na ràmh cumhachdach,
  Tha an duine air fàs gu bhith na chruthachadh làidir!
  
  Mar aingeal faodaidh e itealaich,
  Mar a tha deamhan nam beann a" sgrios am faochadh!
  Cruthaich rathad far an urrainn dhut a dhol -
  Ruig puing sam bith air tìr.
  
  Agus feumaidh sinn àite -
  Bidh sinn cuideachd comasach air buaidh a thoirt.
  Mar sin cha bhinn ar peacaidh-ne,
  Chan e, na bi a" bruidhinn neòinean!
  
  Gun pheacadh cha 'n 'eil adhartas,
  Bidh smuaintean a" gineadh gluasad!
  Chan eil ach aon fhreagairt air an t-searmoin:
  Chan eil feum againn air pàrras cuideigin eile!
  Agus chuir an nighean gu feargach stad air a cas-rùisgte, a" toirt air na clachan crathadh is leum. Agus rinn e seo gu cinnteach.
  Is e seo dha-rìribh nighean à dùthaich òg gu bràth.
  Thuirt Boy Gulliver:
  - Uill, nach 'eil fìor eagal ort roimh chràdh ifrinn shìorruidh ?
  Rinn an nighean gàire agus dh"fhaighnich i:
  - Am faca tu Ifrinn thu fein ?
  Chrath am balach Gulliver a ghuailnean leanaibh agus fhreagair e:
  - Gu h-onarach, chan eil!
  Rinn an nighean gàire agus thuirt i:
  - Am faca gin de na daoine anns an dùthaich agad ifrinn?
  Sgaoil am balach a làmhan:
  - Chan eil fios agam! Ged a bha fear air mhisg, dh'òl e fhèin ann an delirium tremens agus chunnaic e ifrinn agus deamhain. Ach chan eil fios aig duine gu cinnteach mu dheidhinn seo agus chan eil fios aige!
  Am bòidhchead air a chomharrachadh le ìoranas:
  - Sin mar a tha thu a 'creidsinn ann an sgeulachdan sìthe chloinne. Agus bheir na sagartan airgead bhuat airson sgeulachdan sìthe!
  Chrath am balach Gulliver agus fhreagair e:
  - Cha 'n 'eil ann ach aobhar eagail ifrinn. Chan e a bhith umhail do Dhia fo chuideam idir na tha a dhìth air an Uile-chumhachdach. Nam bu mhiann leis, theagamh gu'm biodh e air nèamh agus Ifrinn a nochdadh 'nan uile ghlòir. Agus cha bhiodh duine deònach a dhol an aghaidh!
  Chrath an nighean agus dh'fhaighnich i:
  - Agus dè a tha brìgh na trioblaid?
  Fhreagair Boy Gulliver:
  - An fhìrinn nach e a-mhàin gu bheil eagal Dhè oirnn, ach cuideachd gu bheil gaol againn air!
  Chrath am bòidhchead casruisgte:
  - Is math gu bheil gaol agad air! Carson nach eil gaol aige ort?
  Fhreagair am balach le misneachd:
  - Agus tha gràdh aig an Tighearna Dia dhuinn !
  Rinn an nighean gàire:
  - Agus mar sin a 'tionndadh boireannaich òga, brèagha gu seann bhoireannaich. Agus cuideachd a 'cur a h-uile seòrsa de thubaistean nàdarrach?
  Thuirt Boy Gulliver:
  - Ge b'e neach aig am bheil gràdh dha !
  Rinn a" bhòidhchead casruisgte gàire agus bhuail i am balach tràill Gulliver le buille de a chuip, a" caoineadh:
  - Tha gaol agam ort! Agus is ann air sgàth sin a bhuail mi!
  Às deidh sin thog i clachag le a òrdagan rùisgte. Thilg i air falbh e. Bhris e tro dhuilleag craoibhe-pailme a dh'fhàs ri taobh an rathaid. Agus a" briseadh na gàire, dh"fhaighnich i:
  - Thig air adhart, is dòcha gun urrainn dhut seinn! Mar eisimpleir, mu mar a tha gaol agad air an Dia Uile-chumhachdach?!
  Chrath am balach tràill Gulliver:
  - Le toileachas!
  Thug an nighean rabhadh gu brònach:
  - Ach mura toil leam e, an uairsin friogaidh am balach do shàilean rùisgte, leanabhach!
  Thòisich an gille tràilleil air seinn mar fhreagairt, na ghuth soilleir, ro thaitneach;
  Tha gath grèine a" deàrrsadh tron dorchadas òir,
  Air a chuir le cherub, fàilte bho Dhia thugam!
  Bidh droch spioradan a 'toirt ionnsaigh - swarm air a dhùsgadh,
  Bheir an saoghal fon talamh mòran thrioblaidean!
  
  Bidh sinn a" dèanamh tòrr chleasan salach - gnìomhan borb,
  Ma thogras tu gu math, tha thu air fhàgail leat fhèin!
  Bha mi airson na geimhlean a bhriseadh nam pìosan,
  Ach tha an collar a thug an riaghladair làidir!
  
  Chuimhnich mi gnùis bhoirionnach mo ghràidh,
  Thig mi tro lasraichean blàir agus stoirmean tàirneanaich!
  Agus chaidh an spiorad naomh a-steach do mo chridhe,
  Tha e duilich dhomh, tha mi ag osnaich, a" mùchadh ann an delirium!
  
  Gu h-iosal tha còmhnard, brat-ùrlair nan craobh,
  Tha dorchadas gun àireamh de nàimhdean air balla a chruthachadh!
  Ach shìn aingeal an Tighearna a‑mach a làmh dheas,
  Tha an t-àm ann buannachadh agus soraidh slàn le melancholy!
  
  molaidh mi Criosd - tha e diadhaidh,
  Ann am anam peacach : tha an t-Uile-chumhachdach a' seinn !
  Tha am motif eòlach air a h-uile duine, air ath-aithris anns na sailm,
  Spear sharp - falbh air cuairt!
  
  Tha Dia na sìth a' coinneachadh ris a mhala as dorcha,
  Tha an t-Athair Naomh air a bhrath leat!
  Bha eagal ort anns a' bhlàr agus dhealaich thu le do chlaidheamh,
  Tha thu air do cheannsachadh le do nàmhaid, a Shatan!
  
  Fhreagair mi Dia, ag cromadh gu làr,
  Seadh, tha an duine lag, tha a fheòil mar uisge!
  Nuair a bha e cruaidh, ghlaodh mi riut,
  Cha d' thàinig am freagairt, 's gann a thàinig e beò às a' bhlàr!
  
  Iarraidh mi air an Uile-chumhachdach, thoir dhomh aon chothrom,
  Gus cuideam a chuir air do thoil agus a "chùis a dhèanamh air arm ifrinn!
  Fhreagair Criosda - chunnaic e uair an sgrios,
  Ach bha mi airson do chreideamh a dhearbhadh!
  
  Uill, falbh agus ùrnaigh - bheir mi mathanas dhut,
  Fulangas dhaoine, mo thruaighe, tha mi tuigsinn!
  Cuimhnich Daibhidh, cuir a" chlach anns a" chrann-tabhaill,
  Is mic do Chriosd uile pheacaich an t-saoghail !
  
  Agus mar sin tha mi a" cogadh, airson glòir Chrìosd,
  Agus tha sruth de fhuil ghoileach a 'sruthadh!
  Agus beanntan nam marbh, chan urrainnear àireamh an luchd-fulaing a chunntadh,
  Ach tha mi creidsinn ann an gràdh an Uile-chumhachdaich!
  Bhuail an nighean am balach tràill Gulliver le cuip an toiseach. Rinn an gille rùisgte osnaich.
  An uairsin bhuail i air a ghualainn e le cead, ag ràdh:
  - Sheinn thu gu math! Tha tàlant agad!
  Chrath Gulliver an leanabh agus thug e fa-near:
  - Agus airson dè?
  Fhreagair an nighean le misneachd:
  - Gus am bi fios agad air an àite agad!
  Chrath am balach tràill:
  - Tha, tha mi deiseil airson fios! Ach am measg nan Lilliputians ghabh mi an tiotal Diùc. Agus bha e uabhasach snog!
  Rinn an nighean gàire agus thug i fa-near:
  - An e diùc a bh' annad? Tha seo glè inntinneach! Agus tha mi nam Morair!
  Chrath am balach tràill:
  - An e Morair a th' annad? Tha seo iongantach!
  Thug an nighean fa-near:
  - Is urrainn dhomh òrdachadh dhut a bhith air do chraiceann beò agus air do chrathadh le salann! An uairsin tuigidh tu dè tha e a" ciallachadh a bhith a" farpais rium!
  Chrom an gille Gulliver agus fhreagair e:
  - Tha mi làn de irioslachd!
  Rinn an nighean gàire agus thug i fa-near:
  - Tha e soilleir gu bheil do shàilean lom ag iarraidh maidean. Nas fheàrr fhathast, losgadh iad le crowbar teth. An uairsin tuigidh tu dè as fhiach dhut!
  Fhreagair am balach tràill:
  - Gabhaidh mi peanas sam bith bhuat!
  Rinn am bòidhchead gàire agus fhreagair i:
  - Ach tha mi caoimhneil an diugh, agus bheir mi mathanas dhuit. Cho fad 's a chanas tu rium a-rithist!
  Chrath am balach tràill Gulliver:
  - Tha mi deiseil airson seinn dhut fad an latha!
  Bhuail an nighean a-rithist e leis a 'chuip agus rinn i comhartaich:
  - Seinneamaid !
  Agus thòisich an leanabh mì-fhortanach air romansa a dhèanamh;
   An breugaire borb a tha bruidhinn air
  Mar gum biodh an Fatherland dìreach duslach!
  Is e am prìomh rud anns a h-uile dad a bhith a" sealg an ruble,
  Agus feumaidh tu a dhol le sruth an dàn!
  
  Ach chan e leithid de shaighdear, dùthaich a" bhròin naomh,
  Às deidh na h-uile, dha-san is e cogadh a phrìomh ghairm!
  Tha òrdugh an rìgh sìmplidh: sabaid agus na biodh eagal ort,
  Cha chuir anail reòthte eagal air bàs!
  
  Agus is e àite a tha fios aig duine,
  Tha e air a thoirt dha itealaich agus faighinn thairis air àite!
  An toiseach toiseach eagallach, an uairsin ruith cas,
  Bidh rìoghachd ann an galaxies de mhilleanan!
  
  Tha e eu-comasach stad, ged a tha an fhuil a 'sruthadh mar abhainn,
  Cogadh eadar daoine, le droch chuthach!
  Tha mi airson fois a ghabhail, ithe aspic pie,
  Agus laigh sìos san fheur fo sheillean cùbhraidh!
  
  Ach ge b'e àit' am faigh thu sonas, cha'n ann air neamh no air ifrinn,
  Tha e an-còmhnaidh leat, agus fhathast fada air falbh!
  Tha thu a 'coimhead anns an adhar airson an rionnag a thagh thu,
  Gus an cridhe a chumail anns an roinn naomh!
  
  Ach tha an Motherland ann, agus a 'ghrian agus a' ghealach,
  Tha i mar shùil iongantach - do neach-taic!
  Agus ma tha sin riatanach, an uairsin sracadh, eadhon chun navel,
  O, cia caol agus reubta snàithnean na beatha !
  
  Tìr athar gu bràth, airson nan uile shluagh,
  Mar chuan anns am bi sonas a" frasadh!
  Mòrachd na h-àilleachd, 's an innleachd, 's an aisling,
  Agus an teine gràidh sin nach tèid as!
  Sheinn am balach agus chrom e. Chrath an nighean agus bhuail e leis a 'chuip e, ach an turas seo gu h-aotrom agus gu socair:
  - Rinn thu an tobar seo! Tha mi a" smaoineachadh gu bheil thu airidh air cràdh air an raca!
  Rinn an gille tràill Gulliver gearan:
  - Na cuir air a' chrann mi!
  Chuir an nighean an aghaidh:
  - Chan eil! Co-dhiù bidh fios agad dè a dh"fhiosraicheas balach nuair a loisgeas iarann teth a shàilean lom. Aig an aon àm toinneamh iad do joints. Agus mar sin bheir e eadhon na veins còmhla agus tionndaidh iad gu tur a-staigh.
  Chrath am balach tràill Gulliver:
  - Do thoil! Tha mi ag aontachadh ris a h-uile càil!
  Rinn an nighean gàire agus thug i fa-near:
  - Tha thu cho umhail! Uill, ceart gu leòr, bidh sinn gad chràdh gu faiceallach gus nach dèan sinn cron ort. Inns dhomh, nuair a bha thu nad bhalach, an robh thu a-riamh air do shàrachadh?
  Fhreagair Gulliver gu h-onarach:
  - Tha, chan eil mòran!
  Chrath an nighean:
  - A bheil thu airson a bhith air do chuipeadh gu dona?!
  Fhreagair am balach gu h-onarach:
  - Gu dearbh chan eil! Tha mi àbhaisteach nam inntinn, agus gu dearbh cha toil leam a bhith air mo ghoirteachadh!
  Sheinn a' Bhan-iarla le gàire:
  Tha 'n talamh fialaidh dhuit a pheacaich,
  Agus tha na speuran làn de chunnart...
  Bidh sinn còmhla mar theaghlach
  Bidh ròsan a" fàileadh mar seo ro stoirm!
  Dh"èigh am balach Gulliver:
  Tha a h-uile dad san t-saoghal an urra
  Bho na h-àirdean neamh. .
  Ach ar n-urram, ach ar n-urram,
  Tha e an urra rinn a-mhàin!
  
  
  
  TACHARTAS A' bhana-phrionnsa rùisgte RUNAWAY
  GNIOMHARA
  Tha bana-phrionnsa àlainn Lochlannach air a sparradh gu pòsadh ri seann rìgh Frangach. Ann an eu-dòchas, ruithidh i air falbh ann an trusgan bochd, agus tha a turas casruisgte air feadh na Frainge a" tòiseachadh, làn chunnartan is thachartasan.
  . CAIBIDIL Àir. 1
  Ann an aon rìoghachd a shoirbhich ann an Lochlann, bha bana-phrionnsa de bhòidhchead eireachdail a" fuireach. Bha falt dath an t-sneachda oirre, air a crathadh gu h-aotrom le pùdar òir, a bha a 'lùbadh mar chlòimh uain. Agus mar sin bha rìgh na Frainge airson a toirt mar mhnaoi dha. Agus chuir e uimhir rithe ri còig soithichean le gibhtean daor air a son.
  Fhuair Rìgh na Suaine na tiodhlacan agus na tosgairean le urram. Agus dh"aontaich e a nighean a leigeil seachad. Ach gu h-obann dh'fhàs i gòrach. Bha leannan dìomhair aice, òganach bàn àlainn. Ach cha robh rìgh na Frainge òg tuilleadh agus cha do dhealraich e le bòidhchead.
  Agus dhiùlt an Augustine àillidh, b' e sin ainm a' bhana-phrionnsa, falbh. Ach bha bruadar aig rìgh na Suaine air caidreachas leis an Fhraing a bha glè chumhachdach aig an àm gus a dhol an aghaidh an Ruis tsarist.
  Agus an uairsin chaidh e gu cleas. Thug mi cuireadh dha mo nighean gu dinnear. Dh" fheuch mi ri fàilte a chuir oirre cho blàth sa b" urrainn dhomh. Agus chuir e fhèin gu sàmhach ris pille cadail làidir, a leag a‑mach e rè trì làithean agus oidhcheannan.
  Cha robh a' bhana-phrionnsa fo amharas gu robh a h-athair fo fheall, agus gun a bhith nas sine dh'òl i am fìon dearg, milis.
  Agus thuit e na chadal gu luath. Bha i air a giùlan air sìneadh òir, còmhdaichte le deiseag is sìoda, gu bratach cabhlach rìoghail na Frainge.
  Agus chuir iad mi ann an caban còmhdaichte le searrach òir, agus shònraich iad maighdeannan le freiceadan urramach.
  Às deidh sin, sheòl còig soithichean mòra den Fhraing Mhòr le canain.
  Chuir canain rìoghachd na Suaine fàilte orra.
  Agus bha an nighean a 'cadal gu sàmhach. Bha a h-aislingean aotrom, èadhar agus tlachdmhor. Chunnaic i annta ainglean, ceruban radanta, Màthair Dhè cho maiseach ris a' ghrian, agus mòran a bharrachd. Chaidil an nighean airson trì latha ann an sreath, agus is dòcha nach fhaca i a-riamh aislingean soilleir, brèagha agus tlachdmhor. Ach an uairsin thàinig an dùsgadh. Agus thionndaidh e a-mach nach robh e cho èibhinn. Ach, bha a" bhana-phrionnsa spaideil. Agus cha do dh'fhàs i hysterical. Agus aig an aon àm, cho-dhùin i gu daingeann ruith air falbh ma tha sin riatanach.
  Ach chan eil seo furasta a dhèanamh. Bha i daonnan ga coimhead. Agus bha na soithichean air an lìonadh le biadh agus uisge, agus cha deach iad a-steach gu puirt.
  Ach mu dheireadh ràinig iad Port de Calais. Agus chaidh fàilte a chuir air a" bhana-phrionnsa le urram. Bha i gu litireil air a luchdachadh le seudaireachd, mar stòr seudaireachd.
  Agus air carbad òir, làn de dhaoimeanan, le mòr thèarainteachd, thug iad gu Paris e.
  Augustine, gu dearbh, cha b 'urrainn fhathast a' leughadh an sgeulachd sìthiche mu Gerda bho Snow Queen, ach cha robh i a 'faireachdainn gu tur aig fois. Bha convoy mòr agus neach-taice urramach na cois. Mar sin cha robh na robairean a 'bagairt.
  Bha a" bhana-phrionnsa a" smaoineachadh air mar a gheibheadh i teicheadh. Bha mòran bheachdan ann, ach cha robh gin dhiubh freagarrach.
  Agus nuair a bha i faisg air Paris, chunnaic iad nighean air an t-slighe. Bha i ann an trusgan reubte, gruamach agus casruisgte. Ach aig an aon àm brèagha, agus cuideachd fionn. Agus ma bha i air a nighe agus air a sgeadachadh, thàinig i gu bhith na neach-siubhail airson bana-phrionnsa.
  Thug Augustine cuireadh dhith do 'n charbad agus dh' iarr e oirre i fein a nighe beagan air an t-slighe. A bharrachd air an sin, is e samhradh a th "ann agus tha e teth, agus gu dearbh, bidh thu a" fallas ann an aodach sòghail, seudaireachd agus carbad òir.
  An sin dh'fhaighnich i dhan nighinn cò i.
  Fhreagair i:
  - Is mise Gertrude! B" e diùc a bh" ann am m" athair, agus bha mo mhàthair na boireannach tuathanach sìmplidh. Chaochail i, agus a-nis thàinig mi gu bhith na dhìlleachdan air falbh.
  Mhol Augustine dhi:
  - Atharraich sinn! Bithidh tu a'd' bhana-phrionnsa, agus caithidh mise do luideagan. Às deidh sin, breab thu a-mach mi, agus falbhaidh mi. Ach bidh thusa, Gertrude, gu bhith na mnaoi aig rìgh na Frainge!
  Chrath an nighean coltach ri bana-phrionnsa, fionn eireachdail, cho breagha agus seunta, bhon duslach:
  - Gu math! Tha mi ag aontachadh. Tha fuil De Guise fèin a' sruthadh an taobh a stigh dhiom. Agus theagaisg mo mhàthair dhomh Laideann, agus tha tuigse agam air modhan na lùchairt.
  Thug Augustine fa-near:
  - Tha thu nad choigreach. Ma tha dad ann, dh" aontaich iad call cuimhne bho phill cadail làidir ann am fìon!
  Chrath Gertrude:
  - Feuchaidh mi! Agus thusa?
  Thuirt a" bhana-phrionnsa gu cinnteach:
  - Agus theid mise, mar naomh, cas-ruisgte air feadh an t-saoghail a dh' iarraidh sonais !
  Thuirt an nighean:
  - Tha e na thoileachas coiseachd casruisgte as t-samhradh. Ach sa gheamhradh, bidh mo chasan rùisgte a" fàs cho dòrainneach fuar!
  Thug Augustine fa-near:
  - Tha an geamhradh fhathast fada air falbh. Agus anns an Fhraing, chaidh innse dhomh, tha an samhradh fada. Mar sin tha mi an dòchas gun urrainn dhomh freagairt air dòigh air choireigin. No 's dòcha tilleadh gu dùthaich aca fhèin.
  Chrath Gertrude:
  - Beannachd leat!
  Cha robh a" bhana-phrionnsa diombach a bhith a" cur oirre a luideagan, a bha fhathast fliuch an dèidh a nighe. Ghabh i trusgan maighdeann simplidh ach glan. Agus chuir i roimhe a dhol casruisgte, oir bha i an-còmhnaidh ag iarraidh. Ach an toiseach, chan eil an samhradh san t-Suain cho blàth ris an Fhraing, agus san dàrna àite, cò a leigeadh le nighean an rìgh coiseachd casruisgte?
  Agus tha e cho math seo a dhèanamh air a" bhrat agus na leacan rèidh, ga faireachdainn le bonn lom nighean, cha mhòr nighean.
  Ach dè cho furasta "s a tha e nuair a thèid a h-uile seudaireachd agus dreasa mòr a thoirt air falbh bhuat. Chan eil ort ach trusgan cha mhòr geal, air a nighe mu thràth, agus gu math goirid, a" fàgail do chasan lom. Bhiodh e comasach dreasa nas beairtiche a thaghadh bho na maighdeannan, ach cho-dhùin Augustine gun a bhith a 'tarraing cus aire dhi fhèin. Agus tha e eadhon nas comhfhurtail a bhith a" caitheamh trusgan air bodhaig rùisgte.
  Nuair a dhealaich iad, chrath an dithis charaidean làmhan. Bha Gertrude, air an làimh eile, glè thoilichte, ged a bha i air a cuideamachadh le seudaireachd, gu h-àraidh an diadem agus grìogagan, agus mar as trice bhiodh i a 'cur oirre a fàinnean-cluaise ann an dòigh air choreigin gus nach toireadh i air falbh a h-cluaisean.
  Bha e mì-thlachdmhor cuideachd do chasan ann am brògan prìseil le sàilean àrda. Ach a-nis tha i na duine rìoghail.
  Agus bidh an rìgh fhèin na fhear aice.
  Agus dh"fhàg Augustine an taigh-ionnlaid. Agus cho luath 's a b' urrainn i, chuir i air falbh i le a casan rùisgte, chiseled.
  Nuair a choisich i air an fheur, dh"fhairich i priosan beaga. Ach an uairsin chaidh mi a-steach don ghreabhal. Loisg na clachan teth gu goirt buinn bhruthach casan na h-ìghne. Tha iad coltach ri leanabh beag. Rinn e gort, agus rinn Augustine osnaich.
  Agus chaidh i sìos gu luath air an fheur. Bha e na b" fhasa an seo, ach fhathast, thog an fhòid a casan maoth, dha-rìribh san Lùnastal.
  Bha Augustine gu mòr airson tionndadh air ais, ach ghrain i a fiaclan agus ghluais i air adhart.
  Dh'fheuch i ri smaoineachadh gur e naomh a bh' innte. Ach dh'fhuiling na naoimh cràdh.
  An seo choisich Gertrude casruisgte air a" ghreabhal teasachaidh gu furasta agus le gàire. Chì thu gu bheil an craiceann air an bonn aice coltach ri crògan camel.
  Agus fàsaidh i cleachdte ri Augustine.
  Ach gus am fàs thu cleachdte ris... Mar as motha a choisich a' bhana-phrionnsa 's ann as motha a bhiodh a buinn rùisgte a' gortachadh. Airson boireannach tuathanaich chan eil seo idir, ach airson bana-phrionnsa à dùthaich a tuath?
  A dh'aindeoin sin, ghluais Augustine air adhart gu cruaidh. Chan eil fada bho Paris. Agus an sin smaoinich i gun lorgadh i rudeigin. Ach an uairsin thàinig i gu iomall baile beag faisg air Paris. B" fheudar dhomh coiseachd air a" ghainmhich. A tha cuideachd gu math goirt airson casan air am bualadh le lannan feòir. Rinn an nighean bacach air a dà chas agus rinn i gearan. Bha i air chrith.
  Bha a laoigh air an goirteachadh cuideachd - cha robh i cleachdte ri coiseachd fada casruisgte.
  A bharrachd air an sin bha an t-acras oirre. Chan eil ann ach àm lòn. Bidh coiseachd san àile ùr a" dùsgadh do mhiann.
  Bhuail an nighean air an taigh a b' fhaisge. Chaidh an doras fhosgladh leis an t-sealbhadair - boireannach mu thrithead. Choimhead i air an t-seabhag, cha mhòr air a h-èideadh ann an luideagan le casan casruisgte air an leagail, agus thuirt i:
  - Dè tha thu ag iarraidh! Chan eil mi a 'frithealadh.
  Dh' fhalbh Augustine :
  - Thoir dhomh co-dhiù seòrsa de dh'obair.
  Choimhead boireannach an tuathanaich oirre na bu dlùithe. Bha aodann Augustine bàn, ach mu thràth dearg bhon ghrèin, mar a bha a casan. Agus chì thu gu bheil a buinn tairgse agus fighe, agus a làmhan mar uaislean, le ìnean fada.
  Dh"fhaighnich am boireannach tuathanach:
  - An robh thu a'd' mhaighdean do dhuine uasail ?
  Chrath a" bhana-phrionnsa:
  - Bha, bha!
  Chrath am boireannach:
  - Tha e coltach gun deach do bhreabadh a-mach. ceart gu leòr. Chan eil feum agam air neach-obrach, tha clann agam. Ach leigidh mi leat obair fhathast gus do bhiadhadh. An urrainn dhut basgaidean fhighe?
  Rinn a" bhana-phrionnsa osna agus fhreagair i:
  - Nach do dh'fheuch.
  Stamp am boireannach a cas lom, tana gu feargach:
  - Tha e furasta, ionnsaichidh tu! Fighe còig basgaidean agus faigh lòn.
  Chrath Augustine. Agus chaidh i a-steach don taigh. Bha e bochd. Bha a" chlann cuideachd tana, tana agus casruisgte. Bha triùir nighean agus balach a" fighe basgaidean. shuidh Augustine sios maille riu. Thug an nighean am basta dhi agus sheall i dhi mar a chaidh a dhèanamh.
  Thòisich a" bhana-phrionnsa air fighe. Bha a corragan gu nàdarrach deas agus làidir, agus bha i na neach-ionnsachaidh luath.
  Ghabh fiù 's Augustine ùidh agus fhighe le dealas. Goirid nochd fear le feusag, an duine aig a 'bhoireannaich, agus ghabh e na basgaidean. Ach, mhothaich mi am fear ùr:
  - Tha thu cho brèagha. B" urrainn dhomh airgead a dhèanamh le rudeigin nas prothaidiche na basgaidean!
  Shìn am boireannach tuathanach a làmh:
  - 'S e nighean laghach a th' innte. Na dèan molaidhean drabasta rithe.
  Dh"fhàg an tuathanach am bothan; b" esan an aon fhear san teaghlach air an robh bòtannan. Ach, chan eil e glè thlachdmhor bòtannan a chaitheamh san Fhraing san Ògmhios. Ach bhathas a 'creidsinn nach robh e ceart ach do chloinn a bhith casruisgte, agus' s dòcha cuideachd airson boireannaich, ach chan ann airson inbheach fireann.
  Tha Augustine agus a' chlann a' spionadh a-mach a' bhasgaid gu lèir. Às deidh sin, mu dheireadh fhuair sinn brochan agus bainne. Dh'ith a' bhana-phrionnsa cuideachd. Às deidh an obair chorporra agus an gluasad, bha coltas gu robh biadh sìmplidh gu math blasda dhi.
  Thuirt am boireannach tuathanach:
  - Faodaidh tu fuireach còmhla rinn.
  Chrath Augustine a ceann gu h-àicheil.
  - Tha mi airson tilleadh gu dùthaich mo dhachaigh.
  Dh"fhaighnich am boireannach:
  - Càit a bheil do dhachaigh?
  Fhreagair a" bhana-phrionnsa gu h-onarach:
  - Anns an t-Suain!
  Thuirt am boireannach tuathanach:
  - Far. Feumaidh sinn a dhol dhan phort. Ach tha do chasan maoth. Feumaidh tu an dèanamh nas garbh, no cuir ort brògan.
  thuirt Augustine:
  - Is urrainn dhomh a làimhseachadh.
  Dh"fhaighnich am boireannach:
  - An urrainn dhut fuaigheal?
  Chrath a" bhana-phrionnsa:
  - Rinn mi beagan fuaigheal, ach dè?
  Thug am boireannach tuathach fa-near:
  - Thig a choimhead air Marco. Tha an taigh as beairtiche sa bhaile aige. Bidh e a" reic bratan-ùrlair. Faodaidh tu airgead a chosnadh bhuaithe airson brògan agus dreasa iomchaidh.
  chrath Augustine:
  - Bheir mi sin an aire.
  Bha nighean san Lùnastal a 'faireachdainn sgìth, agus bha e mar-thà ro fhadalach. Agus thuirt i:
  - Theagamh gu'n leig thu leam cadal ?
  Chrath am boireannach tuathanach:
  - Faodaidh tu cadal leis a 'chloinn anns an fheur. Bha iad cuideachd sgìth tron latha agus bha iad umhail.
  Bha ochdnar chloinne eadar còig agus trì bliadhna deug a dh'aois. Bha iad gu math sàmhach. Chaidil a" bhana-phrionnsa air an fheur airson a" chiad uair. Ach bha seo àbhaisteach airson corp làidir agus fallain. Agus ghabh i e agus thuit i na cadal. Agus rinn a" chlann sniff.
  Aig an aon àm, tha Gertrude dìreach air Paris a ruighinn. A dh'aindeoin an uair anmoch, thàinig an rìgh a-mach gus fàilte a chur oirre gu pearsanta.
  A bha na tuathanach agus na nighean dìolain aig Diùc, tha i gu dearbh glè bhrèagha agus coltach ri bana-phrionnsa. A-mhàin, gu dearbh, tha a h-aodann dorcha bho tanachadh, agus a casan, agus pàirt chudromach de a corp. Ach phùdar Gertrude i fhèin agus dh"fhalaich i an tan aice.
  Ach bha i fhathast a" faireachdainn mì-chofhurtail. Fhathast a 'suidhe anns a' charbad, gun dad. Ach nuair a chuireas tu sìos e agus a choisicheas tu, suathadh na brògan do chasan leis nach eil thu cleachdte riutha, agus tha na sàilean àrda a" ciallachadh gun tuit thu sìos.
  Ach thachair an righ fhein rithe. Tha e coltach gu bheil e còrr air leth-cheud. Gun a bhith glè ghrinn agus wrinkled. Ach air a sgeadachadh gu sòghail. Agus thug e Gertrude air a ghàirdean.
  Agus thòisich e gu modhail ri faighneachd dhi mu a slàinte.
  Fhuair an nighean tuathanaich fiosrachadh mun ghàrradh bho a màthair agus fhreagair i gu math tuigseach. Agus san fharsaingeachd cha do rinn mi gearan.
  Thug an rìgh deoch dhi agus thairg e dhi rudeigin ri ithe. Cha do shlaod mi dhan leabaidh e - tha e do-dhèanta ron bhanais. Dh" ith Gertrude am biadh gu toilichte, is gann a chuir i stad oirre fhèin gus nach biodh i mì-mhodhail.
  An dèidh ithe, dh'fhàs am boireannach tuathanaich leth-acras trom. Dh"òrduich an rìgh a nigheadh agus a cur a laighe.
  Laigh Gertrude sìos anns an amar. Thòisich na caileagan air a suathadh agus a nighe. Thug fear dhiubh fa-near:
  - Dè na casan callous a th 'agad.
  Fhreagair Gertrude:
  - Agus ruith mi gu math casruisgte airson a bhith làidir agus lùthmhor.
  Dh"fhaighnich a" chailleach:
  - Am bheil so 'n a chleachdadh am measg do phrionnsachan ?
  Dh'èigh Gertrude:
  - Agus chan e seo do ghnìomhachas tuilleadh!
  Bha an nighean cleachdte ri coiseachd casruisgte. An dèidh a bhith na dìlleachdachd, dh'fhuiling i an fhuachd eadhon sa gheamhradh. Mar nach do dh" fhàs i tinn fhad "s a bha i a" stobadh tron t-sneachda. Ged, mar as trice airson a 'gheamhraidh chaidh mi gu ceann a deas na Frainge.
  Tha e math nach robh i air a h-ainmeachadh airson mèirle co-dhiù. An àite sin, dh'àithn am britheamh gu tròcaireach dhi a sàilichean lom a bhualadh le maidean. Tha e goirt agus goirt, ach chan eil e a 'fàgail comharran sam bith air a' chraiceann. Às deidh sin, sguir Gertrude a ghoid agus thòisich e air airgead a bharrachd a chosnadh anns na bailtean beaga.
  Ach nam biodh i air a sgioblachadh ceart, bhiodh e air a bhith follaiseach anns an t-seòmar-ionnlaid. Ach tha i fhathast ro tana. Agus ge bith dè an amharas a dh" èirich.
  Tha casan na h-ìghne gu math gràsmhor ann an cumadh. Ach tha na casan gu math cruaidh, nas làidire na leathar nam bòtannan.
  Ach dh"fhan a" bhanoglach na tosd agus cha do dh"fhaighnich i tuilleadh cheistean.
  An dèidh a 'bhana-phrionnsa fèin-ghairm a nighe, chaidh a cur dhan leabaidh. Tha e neo-àbhaisteach nuair a thèid thu a bhàthadh ann an leapannan iteach. Ach thuit Gertrude na chadal agus thuit e ann an aislingean.
  An ath latha dhùisg Augustine. Airson bracaist fhuair i aran agus bainne goirt. Agus thairg am boireannach tuath dà bhasgaid eile fhighe.
  Agus an uairsin chaidh a" bhana-phrionnsa air a slighe.
  Shlànaich a casan leònte tron oidhche agus dh" fhàs coiseachd beagan na b" fhasa. Ach tha e fhathast a 'goirteachadh. Gu sònraichte nuair a choisich i air an rathad greabhail. Bha agam ri tionndadh gu feur a-rithist. Ghluais an nighean air adhart. Ghlan i a fiaclan agus rinn i teannachadh. Bha a casan a 'blàthachadh beagan agus dh'fhàs e na b' fhasa.
  Mu dheireadh, nochd ballachan Paris air thoiseach. Tha am baile gu math mòr, na h-amannan nuair a bha na Meadhan Aoisean a" tighinn gu crìch mu thràth agus amannan ùra a" tòiseachadh. Agus tha tionnsgalachd a" dol air adhart mu thràth.
  Ach chan eil armachd iomaill air a dhol à bith fhathast. Bha an t-seachdamh linn deug na àm sònraichte.
  Bidh Augustine a 'coiseachd air an fheur, gu h-obann, uaireannan feumaidh i droigheann a tharraing a-mach às a sàil.
  Mu dheireadh, b" fheudar dhan bhana-phrionnsa a dhol a-mach air an rathad a-rithist. Tha e pianail agus teth. Gu fortanach, chaidh a" ghrian am falach air cùl nan sgòthan agus cha do loisg i cho mòr. Ach tha e a 'goirteachadh.
  Bidh Augustine a 'coiseachd le duilgheadas mòr. Tha i bacach air an dà chas a-rithist agus tha i ann am fìor phian. Ach tha e a" nochdadh neart agus a" falbh.
  Tha an geata a 'fàs nas fhaisge agus nas fhaisge. Tha geàrdan ann... Chan eil iad a' toirt aire do bhaigeir casruisgte eile. Bidh daoine a" tighinn agus a" falbh. Tha mòran bhoireannaich agus a" mhòr-chuid de chloinn casruisgte cuideachd. Ach chan eil eagal orra ro chlachan air an rathad. Agus tha Augustine a 'fulang.
  Ach an seo tha i ann am Paris. An seo tha na cabhsairean clach agus beagan nas mìne. Chan eil e a" goirteachadh cho mòr tuilleadh. Ach fhathast, tha casan briste na h-ìghne a 'fulang gu mòr. Agus tha eadhon comharran de fhuil a tha beagan oozing rim faicinn.
  Tha Augustine a 'dol thuige fhèin agus ga ghiùlan. Tha am baile mòr agus gu math salach. Tha clann Bhaigeir a" ruith mun cuairt anns gach àite.
  Augustine a' coiseachd. Agus tha i a" smaoineachadh dè a bu chòir dhi a dhèanamh? Gu dearbh, chan urrainn dhut fios a chuir chun rìgh ann an suidheachadh sam bith. Agus ma tha e gu aon de na diùcan agus cunnt. Ach an creid iad gur e nighean rìgh na Suaine an nighean casruisgte ann an eideadh?
  San dòigh seo faodaidh tu faighinn chun neach-cuiridh.
  Ach dè a nì thu? Cha robh mi eòlach air Augustine. Thòisich a laoigh ri goirt a-rithist agus bha i sgìth.
  Shuidh an nighean sìos air an staidhre agus thòisich i air fois. Rug i air an anail agus shuath i a buinn clogged, rud a bha a" tachdadh gu h-uamhasach.
  Thàinig balach thuice. Tha e a" coimhead gu math ann an aodach agus tha brògan air.
  A bharrachd air an sin, ùr agus varnished.
  A" coimhead Augustine, thuirt e:
  - Cho breagha agus cho bochd ?
  Thog a" bhana-phrionnsa a ceann agus fhreagair i:
  - Coimhead airson ulaidhean air neamh!
  Chrath am balach:
  - Agus tha thu glic! Tha fios agad, faodaidh cuideigin mar thusa beatha tòrr nas fheàrr a leantainn.
  Thuirt Augustine Clever:
  - Cha reic mi mi fhìn.
  Chrath am balach:
  - Agus dh'fhaodadh tu airgead a dhèanamh à seo cuideachd. Ach tha dòigh eile ann!
  Dh"fhaighnich a" bhana-phrionnsa le iongnadh:
  - Agus dè?
  Thug an t-òganach fa-near:
  - Is urrainn dhuinn do sgeadachadh, brògan a thoirt dhut agus do chuir ann an taigh beairteach mar mhaighdeann.
  Dh'fhaighnich Augustine:
  - Agus dè air ais?
  Fhreagair am balach a bha san earball:
  - Fosglaidh tu na dorsan dha na daoine ceart nuair nach eil an luchd-seilbh san taigh.
  Rinn a" bhana-phrionnsa srann gu tàir:
  - An saoil thu gun tèid mi air a shon?
  Thuirt am fear òg:
  - Agus dè tha thu ag iarraidh?
  Fhreagair Augustine le osna :
  - Obraich gu h-onarach!
  Ghluais am balach:
  - Tha e comasach. Ach tha e gòrach a bhith ag obair gu cruaidh airson sgillinn nuair a gheibh thu fortan.
  Chrath an nighean agus fhreagair i:
  - Cha bhith mi a" fuireach ann am Paris fada.
  Thuirt am fear òg le gàire:
  - Tha mi ga fhaicinn!
  Agus choisich e air falbh bhon nighean. An dèidh dha fois a ghabhail agus a bhith a 'faireachdainn acrach, ghluais Augustine air adhart. Bha a casan air an goirteachadh gu mòr anns na ciad mhionaidean, ach dh'fhàs iad suas agus chaidh am pian sìos.
  Ghluais Augustine na bu shunndach a nis. Agus dh'fhàs mi barrachd is barrachd acrach. Ach bha goid cunnartach - chaidh am peanasachadh. Chan eil amannan libearalach. Faodaidh iad do bhranndadh, do shlaodadh gu goirt, no do chuir gu saothair chruaidh. Agus uaireannan bidh iad cuideachd a 'crochadh mèirlich. Fiù mura h-eil an-còmhnaidh.
  Ghluais Augustine barrachd is barrachd spionnadh. Agus bha na sàilean briste, sgrìobach aice a" lasadh.
  An uairsin mhothaich duine-uasal i bhon charbad agus dh'èigh e:
  - Trobhad!
  ruith Augustine suas d'a ionnsuidh :
  - Tha mi deiseil!
  Thuirt am fear anns an ad àrd:
  - Am bu mhaith leat t' aran a chosnadh, a bhaigeir ?
  Chrath a" bhana-phrionnsa, a bha a" sìor fhàs fo chràdh leis an acras:
  - Gu cinnteach!
  Chrath an duine uasal:
  - Gabh an litir seo chun an Louvre!
  Chrath Augustine.
  - Tha mi deiseil! Càite bheil an Louvre?
  Fhreagair an seanair:
  - Tha fios aig a h-uile duine air seo, dìreach faighnich! Agus bheir thu air adhart e gu Mrs Dogville .
  Thog a" bhana-phrionnsa an litir agus rinn i cabhag gus ruith leis. Bha i a" faireachdainn air a brosnachadh. Agus a-nis agus a-rithist dh" fhaighnich mi càit an robh an Louvre. Sheall iad dhi e.
  Ruith Augustine do'n lùchairt. An seo aig an t-slighe a-steach chaidh a stad leis an eagal. Thuirt a" bhana-phrionnsa:
  - Tha mi a" dol gu Mrs Dogville le litir!
  Dh'ainmich na geàrdan an leifteanant. Thog e an litir. Sheall e air an t-suaicheantas agus fhreagair e:
  - Bheir mi seachad mi fhìn e! Agus am baigeir seo anns a" Chatelet !
  Ruith na geàrdan gu Augustine agus thionndaidh iad a làmhan. Ghluais an nighean.
  Thug an Leifteanant sùil nas mionaidiche oirre agus thug e fa-near:
  - Dè na curls iongantach a th" agad, faodar an reic airson tòrr airgid!
  Thug an geàrd fa-near:
  - Tha i fhèin brèagha!
  Chrath an leifteanant:
  - Thig air adhart, lean mi, a bhòidhchead. Is dòcha gun seachain thu prìosan.
  Sgaoil na geàrdan Augustine. Lean i an leifteanant. Chaidh e air adhart.
  Agus an uairsin tha Augustine a 'spreadhadh. Tha casan rùisgte na bana-phrionnsa aotrom, agus tha eagal ann cuideachd. Agus dh'imich i mar chuilbheart.
  Dh'fheuch na geàrdan armaichte gu slaodach ri grèim fhaighinn oirre, ach thuit iad air an cùlaibh. Ruith Augustine aig làn astar. Agus rinn mi rèis airson ùine mhòr, ach an uairsin dh'fhàs mi sgìth agus sgìth.
  Shuidh i sìos gu fois... Ruith gille mu dhà dheug suas thuice. Bha e casruisgte agus ann an luideagan. Thug e ubhal dha Augustine, ag radh:
  - Ith, mil!
  Ghabh a" bhana-phrionnsa e agus dh"ith i e. Cheangail i e le toileachas mòr agus rinn i gàire.
  Chrath am balach oirre:
  - Gheibh thu obair. Tha e trom, ach chan fhaigh thu bàs leis an acras.
  Dh'fhaighnich Augustine:
  - Dè bu chòir dhomh a dhèanamh?
  Fhreagair am balach:
  - Tionndaidh am pumpa. Mar as trice bidh balaich a" dèanamh seo. Ach fhuair an sealbhadair òrdugh bho na poileis nighean fhastadh. Chan eil thu air ruighinn fhathast, faodaidh tu èirigh.
  Fhreagair Augusta le osna:
  - Tha mi deiseil.
  Chaidh an nighean leis a" bhalach chun an t-sealbhadair.
  Agus an uairsin bha mi briseadh-dùil. Mar-thà bha dusan nighean nan seasamh aig an t-slighe a-steach agus bha iad deiseil airson obair.
  Chrath a' bhana-phrionnsa... Ach cha do chrìochnaich a trioblaidean an sin. Gu h-obann, chualas fuss air a cùlaibh agus nochd cù mòr. Ruith i air an nighinn. Dh'fheuch i ri ruith air falbh agus chaidh a toirt seachad sa bhad.
  Nochd duine-uasal ann an deise, geàrdan agus leifteanant air an robh e eòlach mar-thà air cùl a" chù.
  Rinn e gàire agus thug e fa-near:
  - Anns a 'Chatelet , a' bhòidhchead seo!
  Bha làmhan Augustine ceangailte air a cùlaibh agus chaidh a toirt don phrìosan. Thug na geàrdan uilleanan na h-ìghne còmhla agus thoinneamh iad a guailnean, rud a bha cho goirt. Agus thug iad fo sgèith i.
  Choisich an nighean glè òg le a ceann sìos. Thuit a curls mìorbhaileach fo a guailnean. Casan rùisgte, sileadh, stobadh ri taobh cabhsair cloiche Pharis.
  Bha i a" coimhead neo-chiontach agus dòrainneach, mura b" ann airson na luideagan ro ghoirid.
  Seo mar a tha a" bhana-phrionnsa, an nighean agus na ban-oighre ann an droch staid, a tha a-nis casruisgte agus ann an droch èideadh, air an toirt don phrìosan. Agus tha an Chatelet na phrìosan airson daoine àbhaisteach, eu-coltach, mar eisimpleir, am Bastille, far a bheil daoine beairteach sa phrìosan.
  ghabh Augustine e, agus sheinn e :
  Tha an t-àm tòiseachaidh cha mhòr an seo,
  Tha a" bhanrigh air a stiùireadh casruisgte chun an sgafaid!
  Rinn an leifteanant gàire:
  - Mar seo! Cuideachd na mhasladh dha A Mòrachd a" Bhanrigh! Tha dòrlach de shlatan agus brazier airson do shàilean a ròstadh a" feitheamh riut anns a" Chatelet .
  Thuirt Augustine le eagal:
  - Carson a tha iad fhathast a 'dol gam chràdh?
  Chrath leifteanant an fhreiceadain rìoghail:
  - Tha! Falamhachd, teicheadh bho grèim, lese majeste, lìbhrigeadh litrichean gaoil, le co-fheall comasach. O leanabh, tha an neach a chuir gu bàs agus an raca a" feitheamh riut.
  Thionndaidh a" bhana-phrionnsa bàn agus leisg. Mar sin thug iad i gu caisteal gruamach Chatelet .
  B" e prìosan a bh" ann a chaidh fodha, agus bha na ceallan loma-làn de dhaoine àbhaisteach. Chan eil e coltach anns a" Bastille, far a bheil cealla math, fa leth aig gach prìosanach.
  Chaidh Augustine a thoirt gu roinn nam ban. Bha ballachan agus bàraichean timcheall air. Nuair a bhios tu a" crìochnachadh, tha sgrùdadh ann an-toiseach. Cha robh dad air Augustine ach luideagan. Chaidh a leagail le dà gheàrd làidir, cumhachdach, fireann. Chuir iad orra miotagan ron rannsachadh. Agus thòisich iad air suathadh garbh air corp lomnochd na bana-phrionnsa. Cha mhòr nach robh an nighean a" fannachadh le nàire agus eagal.
  Sheall i a-steach air a beul agus choimhead i gu dlùth air a cuinnlean agus a cluasan. Bha iad fiù 's a' lasadh jet gas airson a dhèanamh nas fhasa fhaicinn. An uairsin b" e an rud a bu mhiosa nuair a thug iad orm mo chasan a sgaoileadh.
  Rinn Augustine sgrùdadh air:
  - Tha mi nam òigh, bi faiceallach!
  Bha peathraichean eòlach a-nis a" grodadh gu socair agus gu faiceallach. Thug fear dhiubh fa-near:
  - Cho breagha agus slàn!
  Thug an t-àrd-cheannard fa-near:
  - Tha, faodaidh an t-eun seo prothaid mhòr a thoirt!
  An sin rinn Augustine sgreuchail ann am pian a-rithist fhad "s a bha corragan glaodhach a" toirt ionnsaigh air a bonn gu domhainn agus gu garbh.
  Rinn am maor gàire:
  - Bi foighidneach, a ghràidh! Bidh tu tric a 'falach chlachan luachmhor agus fàinneachan an sin.
  Bha Augustine gu litireil a 'losgadh le nàire agus pian. Tha e mar gum biodh iad a" cur dragh ort.
  An uairsin dh"fhairich iad a casan.
  Thuirt an neach-gleidhidh:
  - Tha na buinn aice maoth is fighe. Tha e soilleir nach eil i nas cumanta.
  Dh' fhalbh Augustine :
  - Tha mi nam bhana-phrionnsa!
  Dh" èigh an t-àrd-cheannard:
  - Shuas, air neo cuiridh mi thu Gu cill leis a' chealg.
  Tha an rannsachadh air a chrìochnachadh. Às deidh sin, chaidh Augustine a dhòrtadh le bucaid uisge blàth air a theasachadh sa ghrèin. 'S air òrduighibh an fhir bu shine thug iad dhomh eideadh stiallach.
  Thuirt i:
  - A rèir nan riaghailtean, bu chòir dhut do fhalt a ghearradh agus a chuir gu cealla coitcheann. Ach tha thu cho brèagha agus cho maighdeann gum bi thu nas luachmhoire le falt iongantach! Bheirear dhutsa, mar bhana-phrionnsa, seomar fa leth le bàraichean, agus an sin co-dhùnaidh ceannard a " Chatelet an dàn dhut .
  Thuirt an neach-gleidhidh:
  - Faodar a h-òigheachd a reic fon òrd.
  Dh"aontaich am fear bu shine:
  - Co-dhùnaidh an ceannard. Às aonais chan eil còir againn. A-nis bheir sinn i don roinn sochair.
  A" caitheamh àireamh agus èideadh stiallach, ach fhathast casruisgte, bha a" bhana-phrionnsa air a treòrachadh air feadh trannsaichean duslach, air a caitheamh le iomadh cas.
  Mar as trice ann an Chatelet tha mòran phrìosanaich ann an ceallan. Ach tha robairean gu sònraichte cunnartach ann cuideachd, a bhios iad a" feuchainn ri cumail air leth bhon luchd-taic aca. Agus nigheanan a tha air an cleachdadh air sgàth am bòidhchead sònraichte gus luchd-dèiligidh beairteach a thoileachadh.
  Chaidh Augustine a thoirt gu cealla air leth cuideachd. Bha cot ann le bobhstair làn de connlach agus eadhon sgàthan, a bharrachd air àite airson faochadh agus sruthadh. An coimeas ris na ceallan cumanta, far a bheil stench uamhasach, agus na caileagan gu litireil nan suidhe air a chèile, tha e dha-rìribh cha mhòr na bhaile-turasachd. Agus sa gheamhradh tha eadhon teallach air cùlaibh a 'bhalla.
  Thug iad aran agus siuga uisge gu Augustine. Gu ruige seo, chan eil i fhathast air a cur air cuibhreann le barrachd beathachaidh, gus nach bi na caileagan a tha a 'frithealadh an neach-dèiligidh sgìth.
  Bha a" bhana-phrionnsa, leis an acras agus leis an acras, gu toileach ag ithe aran dubh agus ag òl uisge.
  Às deidh sin, lìon a stamag, dh'fhàs i trom agus thuit i na chadal. Mar sin chaidh a" chiad oidhche aice ann am prìosan Frangach.
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  Bha bana-phrionnsa glaiste ann an cealla prìosain air bobhstair connlaich a" bruadar gun robh i os cionn rèisimeid ainglean. Agus tha iad a" cogadh ri armailt Lucifer.
  Choinnich ainglean sgiathach agus deamhain sgiathach. Agus thòisich iad air buain le claidheamhan. Tha claidheamhan gorm aig ainglean, tha claidheamhan dearga aig deamhain. Tha a 'bhana-phrionnsa eireachdail, a thàinig gu bhith na ghaisgeach ann am bruadar, a' sabaid Lucifer. Agus tha an cath gu math fiadhaich.
  Tha Lucifer na dhuine òg le falt bàn air leth eireachdail le togail lùth-chleasachd agus fèithean follaiseach. Chan urrainn dhut a ràdh gur e seo Satan, aig a bheil ainm air a chleachdadh airson eagal a chuir air clann.
  Air an làimh eile, is e an t-aingeal as brèagha agus as foirfe. Chan fhaca Augustine riamh duine òg cho eireachdail.
  Gidheadh, gheàrr iad le claidheamhan, agus sradagan ag itealaich o na lannan.
  Dh'fhaighnich Lucifer dhi:
  - Cò thu?
  Fhreagair Augustine le misneachd:
  - Bana-phrionnsa Angel!
  Fhreagair an Lightbringer:
  - Carson a bu chòir dhuinn sabaid?
  Fhreagair nighean na bana-phrionnsa le osna:
  - Chan eil fios agam. Ach feumaidh sinn!
  Ghabh Lucifer e agus sheinn e:
  Doirt fuil air a bhlàr,
  Chan e seo a" chiad uair dhut nigheanan...
  Ach beachdaich oirre mar shalachar,
  Air a' chabhsair ann am Paris!
  Thog Augustine gu sunndach:
  Thug Dia dhuinn sabairean
  Chan urrainn dhomh stad...
  Meatailt ag itealaich a-steach do do bhroilleach,
  Doirteadh fala, dòrtadh fala!
  Agus bhuail na claidheamhan a-rithist, a 'leagail sguaban sradag.
  Chuir Lucifer ceist air an nighean:
  -Dè an diofar a tha eadar math agus olc?
  bha nàire air Augustine agus bha e air a cheusadh:
  - Uill ... mar a tha latha eadar-dhealaichte bhon oidhche ...
  Fhreagair aingeal an t-solais:
  - Tha latha math, gu dearbh! Ach chan eil an oidhche dona idir. Tha rionnagan cho breagha anns na speuran dorcha.
  Dh" aontaich a" bhana-phrionnsa aingeal:
  - Tha, tha sin ceart. Is toil leam a bhith a" coimhead air na rionnagan, gu sònraichte tro teileasgop.
  Chrath Lucifer le gàire.
  - Tha, tha na reultan maiseach, direach mar a' ghealach.
  Sheinn Augustine le fonn:
  Gealach, gealach, flùraichean, flùraichean,
  Dè cho tric sa bheatha nach eil gu leòr ann,
  Daoine agus caoimhneas agus caoimhneas!
  Thuirt an t-aingeal solasach:
  - Tha earbsa againn anns a h-uile leannan,
  Dòchas agus aislingean agus aislingean!
  Chrath a 'bhana-phrionnsa ris an aingeal, a thug solas, mar Prometheus, agus, aig an aon àm, air a mheas mar phrionnsa an dorchadais.
  Ach dha-rìribh, cò a th" ann an Lucifer? Tha Criosduidhean a' teagasg : - Tha Dia iomlan maith, tha Satan 'na olc iomlan. Ach a rèir a 'Bhìobaill, mharbh Dia mòran mhilleanan de dhaoine, Satan ach deichnear. Tha math agus olc cho neònach an seo.
  Is gràdh Dia? Ach is e gaol neònach a tha seo.
  Nuair a bhios a" mhòr-chuid an aghaidh cràdh shìorraidh anns an loch theine is pronnasg, agus a" bheag-chuid mu choinneimh taigh-feachd shìorraidh - mar phrìosan anns na tropaigean. An ann mar sin a tha e ag obair?
  B' e nighean ghlic a bh' ann an Augustine, agus bha coltas neònach oirre cuideachd gun robh a' mhòr-chuid de dhaoine air an càineadh gu cràdh ifrinn shìorraidh. Ach air an làimh eile, dè an fhìrinn?
  Agus an e Criosd Dia ?
  Às deidh na h-uile, dha-rìribh, am biodh Dia, a sgrios cha mhòr a" chinne-daonna gu lèir ann an làithean Noah agus, a "fàgail dìreach ochdnar a-mach à milleanan, ga irioslachadh fhèin mar sin agus a" bàsachadh gu goirt air a "chrois?
  Agus mar an ceudna ùrnaigh airson an luchd-cuiridh. A bheil seo coltach ri fìor?
  Chuir e iongnadh air Augustine fhèin cho eadar-dhealaichte "s a bha Dia Iosa o Dhia uamhasach an t-Seann Tiomnadh!
  Rinn Lucifer tomhas air a smuaintean agus dh"fhaighnich i:
  - 'S dòcha stad a' sabaid?
  Sheinn a" bhana-phrionnsa mar fhreagairt:
  A h-uile duine air aon phlanaid
  Bu chòir dha a bhith caraidean an-còmhnaidh ...
  Bu chòir clann an-còmhnaidh gàire a dhèanamh
  Agus a bhith beò ann an saoghal sìtheil ...
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh!
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh!
  Agus fuirich ann an saoghal sìtheil!
  Às deidh na briathran seo, chaidh an claidheamh a thoirt ann an làmhan Augustine agus sa bhad thionndaidh e gu bhith na fhlùraichean lusach de ròsan. Agus thàinig an t-àile bhuapa.
  Sheinn nighean na bana-phrionnsa gu feargach:
  Faisg air làimh, faisg air aoibhneas agus mì-fhortan,
  Feumaidh sinn, feumaidh sinn, freagairt daingeann a thoirt!
  A shaoghal grianach, tha, tha, tha!
  Agus airson daoine a bhriseadh bho chèile - chan eil, chan eil, chan eil!
  Sheinn Lucifer mar fhreagairt:
  A dhaoine, guidheam ort, bi sàmhach, bi sàmhach,
  Leig leis na cogaidhean a dhol à sealladh anns an dorchadas ...
  Stork air mullach, sonas fon mhullach,
  Sìth air an Talamh!
  Agus thionndaidh a chlaidheamh mar an ceudna gu bhith na phreas lusach, chùbhraidh de neòineanan.
  Sguir an dà ainglean agus deamhain a" sabaid. Nan làmhan, thionndaidh buill-airm gu bhith nan obraichean eireachdail de fhlùraichean.
  Agus sheinn a h-uile duine ann an sèist:
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh!
  Bu chòir clann gàire a dhèanamh!
  Agus fuirich ann an saoghal sìtheil!
  Dhùisg a" bhana-phrionnsa phrìosain. Bha an comharra ag èirigh suas. Bha na prìosanaich Chatelet gu bhith air an toirt gu bracaist agus an uairsin gu obair.
  Chaidh Augustine a thogail às a leabaidh agus thug e bucaid uisge airson e fhèin a nighe agus a fhiaclan a ghlanadh. An uairsin thug iad leo min-choirce le aran agus beagan bainne.
  Dh'ith a' bhana-phrionnsa... Tha i mar-thà air a bhith na nighean gun samhail. Uill, dè a bharrachd a dh" fhaodadh i iarraidh?
  An uairsin chaidh Augustine a thoirt gu obair. Leis nach robh fios aice ciamar a dhèanadh i fuaigheal, agus nach robh òrdughan gu leòr ann, chaidh a" bhana-phrionnsa a chuir gus a" chlach-mhuilinn a thionndadh. Seo mar a chaidh gràn a chur na mhin.
  Bha an obair cruaidh agus sgìth. Dh"fhairich Augustine cràdh na casan brùite agus i a" coiseachd thairis air clachan na liosa. Thòisich na buinn rùisgte ri tachas, agus chaidh calluses ùra a chruthachadh air na casan garbh. Agus tha e uamhasach pianail.
  Shnìomh Augustine agus triùir nigheanan eile a" chuibhle. Agus thuit gràn bho shuas. Agus na stad agus gabh anail. Obair gu math cruaidh. Ach bha na caileagan mu thràth a 'faighinn a-steach dha, agus bha an casan rùisgte gu litearra adharcach. Tha iad air an glaodhadh, mar chnagan chamhal. Agus is ann dìreach o chionn ghoirid a thàinig Augustine gu bhith na neach-rùisgte, agus chan eil e cho eòlach air obair. Agus cha b" fhada gus an do thòisich a laoigh agus a glùinean agus a druim air an goirteachadh. Is e dìreach pianadh a th" ann, chan e obair.
  Agus tha am fear-stiùiridh na sheasamh os an cionn, agus a" chuibhle a" snìomh beagan nas slaodaiche, mar gum biodh i air a bualadh le cuip.
  Tha e mar gum biodh iad nan tràillean anns an t-seann Ròimh. Bha, bha thu o chionn ghoirid na bhana-phrionnsa crùn, dh'fhaodadh tu a bhith nad bhean do rìgh na Frainge - aig an àm sin an cumhachd as motha air a 'phlanaid. Agus a-nis tha thu nad phrìosanach casruisgte ann an èideadh reubte, stiallach le àireamh. Tha do ghuailnean lom agus tha do chasan lom faisg air do chromagan. Agus tha thu a 'fulang. O clachan fo chasan cas-rùisgte, agus cuideam corporra, agus cuipean, agus irioslachd.
  Dh'fhuiling Augustine cuideachd le tart. Tha e fhathast as t-samhradh agus loma-làn. Tha e gu math duilich a" chuibhle a thionndadh. Ach tha a corp òg agus gu nàdarra fallain. A-nis tha an dàrna gaoth a 'fosgladh, agus bidh e nas fhasa.
  Tha an nighean a 'faireachdainn gu bheil a casan rùisgte air fàs cruaidh agus a' faireachdainn cha mhòr dad.
  Gus aire a tharraing bho pian agus sgìths, tha an nighean a 'feuchainn ri smaoineachadh air rudeigin.
  Mar eisimpleir, chaidh a" bhanrigh a ghlacadh leis an droch ìmpire. Agus chaidh a toirt chun a" mhaighstir.
  Dh'òrdaich e dhi:
  - Biodh gaol agad orm!
  Ach, bha am freagairt moiteil:
  - Chan eil!
  Agus le òrdugh an deachdaire, chaidh a 'bhanrigh a cheangal suas air a' chrann! Tharraing iad suas mi, an toiseach a" reubadh m" aodach gu lèir ris a" chraiceann. An uairsin chaidh an riaghladair pròiseil a thogail chun mhullach. Chun na crùislean. Agus an uairsin chaidh an ròp a leigeil ma sgaoil. Thuit a' bhanrigh sìos. Shìn an ròpa faisg air an làr. Agus bha a 'bhoireannach òg a' sgioblachadh agus a 'caoidh bho chlisgeadh pian.
  Chaidh bucaid uisge fuar a dhòrtadh oirre. Thàinig am boireannach òg gu a mothachadh.
  Chrath an t-àrd-neach gu bàs agus thuirt e:
  - Am bi gaol agad air an deachdaire ?
  Bha a" bhanrigh ann am pian agus fo eagal, bha i ro ionmhuinn a bhith crochte rùisgte air beulaibh an luchd-cur gu bàs, a bha a" gàireachdainn an aghaidhean gu goirt.
  Chrath an t-àrd-neach-cràdh. Thòisich iad air a" bhoireannach rùisgte a thogail a-rithist. Theannaich an ròpa a-rithist, aon uair eile. Agus chaidh a" bhanrigh a thogail air raca chun an fhìor mhullach.
  An uairsin reothadh i. Dh'amhairc craiceann bàn an duine san Lùnastal.
  An uairsin chaidh an ròp a leigeil ma sgaoil a-rithist. Thuit corp na h-ìghne sìos. Agus an toiseach ghluais i bhon chlisgeadh. Agus an uairsin, nuair a rinn an ròpa teannachadh, rinn e sgreuchail bhon t-sreath fhiadhaich.
  Agus a-rithist chaill mi mothachadh.
  Chrath an t-àrd-chleasaiche... Bha a' Bhànrigh a-rithist air a spìonadh le uisge deigh air a thoirt bho dhoimhneachd mhòr.
  Thàinig am boireannach òg gu a mothachadh.
  Dh"fhaighnich an t-àrd-neach-cràbhaidh:
  - Bidh gràdh agad air an ìmpire!
  Bha a" bhanrigh ag èigheach gu cruaidh:
  - Chan eil!
  Dh"òrdaich an t-àrd-neach-cùraim:
  - Croch suas i an treas uair!
  Agus a-rithist thòisich na torturers air a" bhanrigh a thogail suas. Mar as trice tha pianadh sìnte gu math èifeachdach. Agus mar thoradh air a 'chràdh seo, bhris mòran dhaoine cumhachdach sìos agus bha iad deiseil airson rud sam bith a dhèanamh.
  Ach lean boireannach brèagha fuil an Lùnastail air a bhith sàmhach. Agus chaidh a togail a-rithist chun an fhìor mhullach. Bha e cam agus bha na clachan tais is liath.
  Agus mar sin reub an luchd-cur gu bàs an nighean san adhar. Agus an uairsin ghlac iad e agus gu h-obann lughdaich iad an ròpa le spionnadh.
  Thuit a" bhanrigh rùisgte sìos, agus theann an ròpa a-rithist faisg air an làr. Agus a-rithist tha am boireannach òg a 'sgreuchail agus a' call mothachadh.
  Agus tha a h-aodann cho bàn agus gorm bho clisgeadh dòrainneach. Agus a-rithist tha an luchd-cùraim a 'dòrtadh uisge oirre. Chan eil a" bhanrigh, rùisgte agus sgìth, a" tighinn gu a mothachadh sa bhad. Feumaidh tu fhathast a bhualadh air a ghruaidhean.
  Mu dheireadh dh" fhosgail mo shùilean.
  Dh"fhaighnich an t-àrd-neach-cùraim gu bàs:
  - A bheil thu a" dol a bhruidhinn? Is e sin, a bheil thu ag aontachadh a bhith nad choileabach aig an ìmpire?
  Rinn a' Bhan-righ sgiala, ag imeachd a teanga :
  - Chan eil! Is fheàrr bàsachadh!
  Thuirt am prìomh chràdh ann an tòna sgìth:
  - Deich buillean de 'n chuip aig leth neart !
  Chaidh a" Bhanrigh a thogail beagan air a" chrann. Agus leum an gille gu bàs agus bhuail e gu h-aotrom i air a druim. Rinn am boireannach òg osna gu mòr. Agus lean an torturer a 'bualadh.
  Bha na buillean aige air an tomhas agus ceart. Bha stiallan dearga a' slugadh air druim geal na h-ìghne.
  Às deidh dha crìoch a chuir air a" bhualadh, choimhead an torturer gu ceasnachail air an àrd neach a chuir gu bàs.
  Dh'fhaighnich e:
  - A bheil thu ag aontachadh a bhith nad choileabach aig an ìmpire?
  Dh"èigh a" bhanrigh:
  - Na cuir dragh orm!
  Dh" òrduich an t-àrd-neach-cùraim:
  - Còig buillean den chuip aig làn neart!
  Ghluais am fear a chuir gu bàs agus bhuail e. Bhris craiceann geal na banrigh. Agus shruth fuil.
  Rinn am boireannach òg sgreuchail. Ach sa bhad bhìd i a bilean agus ghlan i a fiaclan. Bhuail am fear a chuir gu bàs i a-rithist le a neart.
  Bha a" bhanrigh sàmhach, ach dh"fhàs i na bu ghlice buileach. Tha a h-anail trom, boinneagan fallais a" tuiteam às a broilleach rùisgte, air am bi a nipples ruby a" deàrrsadh.
  Bhuail am fear a chuir gu bàs, bhris an craiceann, agus shruth fuil sìos.
  Às deidh dha crìoch a chuir air a" bhualadh, choimhead e a-rithist air an stiùiriche.
  Chrath an t-àrd neach-cràbhadh:
  - Agus a-nis bloc le dubhan air!
  Cheangail an luchd-cur gu bàs bloca darach, cruth-iarainn ri casan casruisgte na banrigh. Agus bha dubhain a" stobadh a-mach air na h-oirean. Tèarainte.
  Dh" òrduich an t-àrd-dhuine:
  - Sìn e!
  Agus chuir an luchd-cùraim gu bàs punnd cuideam air dubhan. An dà chuid deas is clì. Chaidh na cuideaman, gu dearbh, ullachadh ro-làimh. Agus san fharsaingeachd, tha arsenal beairteach aig an làr ìseal.
  Dh" fhaighnich an t-àrd-neach-cùraim don bhanrigh:
  - A bheil thu a" dol a bhruidhinn?
  Fhreagair i le misneachd, wheezing ann am pian:
  - Chan eil!
  Thuirt am prìomh chràdh:
  - Faodaidh sinn do chràdh gu bàs.
  Thuirt a" Bhanrigh le misneachd:
  - Is fearr bàsachadh na bhi 'm brathadh.
  Dh" òrduich an t-àrd-neach-cùraim:
  - Cuideam eile air gach taobh!
  Bhiodh an luchd-marbhadh a" putadh agus a" crochadh gach cuideam. Bha corp rùisgte na banrigh a" sìneadh a-mach eadhon nas motha. Agus shil measgachadh de fhallas agus de dh"fhuil bhuaithe, agus dh"fhàs na cuisleanan aige na bu teannaiche, agus sheas iad a-mach.
  Thòisich a" bhanrigh ri caoineadh gu sàmhach tro a fiaclan. Bha i ann am pian cho mòr.
  Dh"fhaighnich an t-àrd-neach-cràbhaidh:
  - An labhair thu? Am bi thu nad choileabach aig an ìmpire?
  Chuir am boireannach òg a-mach:
  - Chan eil!
  Mhol an t-àrd-neach-cùraim:
  - A-nis ròistidh sinn do shàilean.
  Chuir a" bhanrigh a-mach:
  - Cha bhith mi fhathast na thràill aige.
  Thug an luchd-marbhadh botal ola ollaidh às a" chlòsaid. Dh'fhuasgail iad an corc agus dhòirt iad air na palms aca e. Às deidh sin thòisich iad air a buinn a chuir gu làidir.
  Thuirt a" Bhanrigh, a" suirghe gu cruaidh agus a" gearan:
  - Cha bhith mi ag ràdh dad fhathast! Agus cha phòs mi goul!
  Chrìochnaich an luchd-cur gu bàs a bhith a" lubadh na buinn. An uairsin chuir iad logaichean tana agus connlach fo chasan lom na banrigh. Shil iad pronnasg agus thug iad leo lòchran.
  Chaidh an lasair a lasadh. Bha a theanga gu creachaidh a" reubadh a" chràdh rùisgte, nighinn.
  Bha am bonn pinc a" teannadh. Agus thòisich a" bhanrigh air anail trom a ghabhail. Agus an uairsin, nuair a chaidh casan na h-ìghne a ghlacadh ann an teas, rinn i sgreuchail.
  Dh"fhaighnich an t-àrd-neach-cùraim gu co-sheòrsach:
  - Mar sin an tèid thu chun an ìmpire mar choileabach?
  Dh"èigh a" bhanrigh a-rithist:
  - Chan eil!
  Rug am fear a chuir gu bàs a fhiaclan. Aig a chomharradh, chuir an luchd-cuideachaidh connadh. Agus dh'fhàs an lasair eadhon nas àirde agus nas teotha.
  Thòisich a" bhanrigh ri sgreuchail aig mullach a sgamhanan. Bha i ann am mòran pian. Agus rinn na torturers gàire.
  Dh" fhaighnich an t-àrd-neach-cùraim:
  - Uill, a bheil thu air d" inntinn atharrachadh?
  Dh"èigh a" Bhanrigh:
  - Chan eil!
  Thuirt an t-àrd-neach-cràbhadh le misneachd:
  "An uairsin friochaidh sinn a broilleach cuideachd!"
  Dhòirt na maoir ola air an làmhan a-rithist. Agus dh'imich iad a dh'ionnsuidh na h-òig', a lubadh a làn-uchd.
  Chuir iad gu garbh peitean na ban-righ, air an robh dath scarlaid, agus phronn iad i.
  Bho suathadh an luchd-cràdh, chaidh cìochan an neach san Lùnastal suas agus dh" fhàs e cruaidh.
  Ghabh a' bhanrigh e, agus beuc i :
  - Sgòthan!
  Às deidh dha crìoch a chuir air a bhith a" lubadh, thog fear den luchd-marbhadh lòchran agus las e e. Thug na luchd-cràdh an teine gu broilleach lom na mnà. Agus thòisich iad air a losgadh gun deas-ghnàth.
  Rinn a" Bhan-righ tuilleadh gearan. Dè cho goirt agus goirt a bha e.
  Bha na maoir a" magadh agus a" rùsgadh am fiaclan. Bha iarann aig mòran, ach bha feadhainn òir aig an àrd neach a bha gu bàs!
  Is e fìor sgioba fuilteach a tha seo. Agus tha am fiaclan mar an anam!
  Loisg iad a sàilean rùisgte agus a broilleach lom aig an aon àm.
  Aig an aon àm, rinn an neach-crìochnachaidh gàire agus rinn e gàire ...
  Shreap a" bhanrigh air a" chrann. Agus tha e gam ghortachadh gu mòr.
  Dh" fhaighnich an t-àrd neach-cràbhaidh:
  - Am pòs thu an t-ìmpire?
  Dh"èigh boireannach òg, sgìth:
  - Chan eil!
  Dh"èigh an t-àrd-neach-cràdh:
  - Agus a-nis tha an t-àm ann dhi a broinn a lubricadh cuideachd ...
  An seo ruith obair na bana-phrionnsa a-mach. Agus chaidh a cur a dh"iarraidh greim-bìdh beag. Leis gu robh i uabhasach brèagha, thug iad bainne agus iasg dhi airson a brochan. Dh"ith a" bhana-phrionnsa agus bha i a" faireachdainn mar gu robh i airson cadal.
  Ach b" fheudar dhomh a dhol a-rithist agus seasamh air cùl na cuibhle, a" tionndadh a" chlach-mhuilinn a bha tàmailteach mar-thà.
  Agus tha e cho cruaidh, agus tha na fèithean gu litearra a" toinneamh ann am pian. Gus aire a tharraing, thòisich Augustine air sgrìobhadh a-rithist.
  Bha an luchd-cur gu bàs an impis tòiseachadh air a" bhroinn a reubadh, ach ruith balach a-steach agus thug e seachad òrdugh an ìmpire stad a chuir air a" chràdh.
  Chuir an luchd-marbhadh an teine fo chasan rùisgte na boireannaich òga às, agus thug iad air falbh na cuideaman bhon bhloc gu faiceallach an toiseach. An uairsin am bloc fhèin, agus an uairsin a 'bhanrigh bhon raca.
  Sguab iad i le alcol agus thug iad suas an staidhre i dha na seòmraichean gus am faigheadh i fois agus faighinn seachad air a" phian.
  Aig an aon àm, choimhead an ìmpire sabaidean gladiator anns an talla. Is e sealladh fìor an-iochdmhor a tha seo cuideachd, ach feumar aideachadh gu bheil e èibhinn.
  Bha dithis nighean a" sabaid. Aon le falt ruadh, am fear eile le falt geal.
  Tha an dà chuid gu math brèagha, fèitheach, air an trèanadh.
  Chaidh iad a-steach don fhàinne le dìreach panties, a" fàgail an torsos rùisgte.
  Thuirt an Grand Vizier, a" feadaireachd ris an ìmpire:
  - Bòidhchead iongantach agus neart co-ionann.
  Chrath an deachdaire:
  - Tha, mìorbhaileach, agus seo clas!
  Bha am fionn armaichte le claidheamh 's le sgiath, 'S an ceann ruadh le trident 's le biodag.
  Choisich iad gu faiceallach le an casan rùisgte, a 'tighinn nas fhaisge.
  An uairsin ruith iad air a chèile.
  Bhuail an ceann ruadh am fionn air a chas le a tridents, ach chaidh a bualadh air a ghualainn le claidheamh agus leum i air falbh.
  Chaidh an dithis nighean a leòn. Rinn an luchd-èisteachd gàire. An sin dh' fheuch an ceann ruadh ri casan rùisgte a' bhàin a spìonadh a rithist. Ach chuir i às dha gu furasta. Dh" fhàs am blàr a" fàs nas cruaidhe.
  Le rughadh, shìn an ceann ruadh a biodagan gu broilleach an fhir, ach chuir i suas sgiath.
  Agus leum an lann dheth.
  Dh"fhàs an dithis bhoireannach feargach agus thòisich iad a" tighinn faisg air a chèile. Seo na buillean agus na buillean a-rithist. Agus dà chorp, cha mhòr rùisgte, ceangailte ri chèile.
  Thòisich na caileagan a 'sabaid anns a' chlinch. Rinn an deachdaire soidhne. Leum na monaidhean suas agus thilg iad lòchrain lasrach gu sàiltean lom, beagan duslach nan caileagan. Gabhaidh iad e agus reubaidh iad.
  Chaidh iad a bhriseadh. Ach bhuail an ceann ruadh am fionn 'na taobh le biodag, 's fhuair i fein claidheamh 'na amhaich.
  Chaidh an dithis nighean a-mach à clisgeadh pian agus reothadh, fuil agus rùisgte.
  Loisg na Mòinteach an sàilean rùisgte, nighinn, cho tarraingeach le iarann teth.
  Ach cha do ghluais na nigheanan eadhon.
  Thuirt an t-Impire:
  - Is truagh nuair a gheibh boireannaich bàs! Nach biodh e na b" fheàrr na balaich a thilgeil dhan bhlàr?
  Chrath an Grand Vizier:
  - Tha thu ceart, mar a bha e an-còmhnaidh, a dhuine uasal!
  B" e dithis dheugairean de mu cheithir-deug a" chiad fheadhainn a chaidh a-steach don raon. B' e gillean fèitheach, bòidheach a bh' annta ann an stocainnean dearga snàmh. Chùm iad claidheamhan nan làmhan.
  Thàinig cuideachd balaich den aon aois agus àirde a-mach nan coinneamh. Agus cuideachd fèitheach, breagha, tana, dìreach stocan snàmh uaine agus sabers an àite claidheamhan.
  Chrom iad do'n ìmpire agus d'a thèarmann. Stamp iad an casan rùisgte, garbh, balach agus dh"èigh iad:
  - Tha iadsan a tha dol gu bàs a' cur fàilte oirbh !
  Thuirt an t-Impire:
  - Tòisich!
  Thòisich na balaich air sabaid. Dhòirt fuil a-mach sa bhad, agus nochd lotan air na cuirp tana, fèitheach. Cha robh sgiathan aig na gillean, agus bha iad fhèin nan luchd-cogaidh amh, agus mar sin bha am blàr air adhart. Thuit balach ann an stocan snàmh uaine. Loisg na monaidhean buinn rùisgte a chasan le lòchran. Leum e suas, ach thuit e a-rithist, losgadh. Thuit balach eile ann an stocan snàmh dearg. Ach cha mhòr sa bhad ann an uaine. Thuit an triùir bhalach sàmhach. Dh'fhuirich fear dhiubh na sheasamh. Agus dh"fhàg a buinn rùisgte lorgan-coise fuilteach.
  Loisg na monaidhean sàilichean rùisgte nan gillean. Bha fàileadh mar fheòil loisgte. Agus bha iad air an slaodadh air falbh air dubhan.
  Fhuair am balach grunn sgrìoban...
  Chrath an t-Impire:
  - Leanaidh tu a" sabaid! Slàn leat, bheir mi beatha dhut gus a-màireach!
  Chaidh am balach a thoirt air falbh...
  An uairsin thàinig còignear bhalach eile, timcheall air dusan no trì bliadhna deug, a-mach ann an stocan snàmh buidhe agus le tridents. Agus còignear bhalach den aon aois agus àirde ann an stocan snàmh dubh agus le rapiers.
  An toiseach, rinn retinue an tyrant geall. Agus an uairsin thòisich am blàr.
  Bhàsaich na balaich fear an dèidh a chèile. Cha robh ach aon trodaiche air fhàgail air a chasan, leanabh timcheall air dusan ann an stocan snàmh buidhe. Chaidh an còrr uile a tholladh. Agus cha do chuidich eadhon a bhith a 'losgadh an cuid shàilean lom le iarann teth iad ag èirigh.
  Dh"òrdaich an t-Impire:
  - Feumaidh am balach so a bhi beò gus an ath shabaid. Tilg an còrr gu na leòmhainn agus na crogain.
  Airson an ath bhlàr, chaidh dusan balach a thoirt a-mach le sleaghan an aghaidh nan sròn-adharcach. Bha na gillean òg, mu cheithir-deug no dà bhliadhna dheug a dh'aois. Agus nan aghaidh tha sròn-adharcach mòr.
  Gu dearbh cha robh cothrom ann a bhith beò. Fìor, tha a 'chlann ciallach, agus chaidh am blàr air adhart.
  A bharrachd air an sin, thòisich na Moors, a rèir òrdugh an tyrant, eadhon air gual teth a thilgeil fo chasan rùisgte nam balach.
  Agus bha e gu math pianail.
  Bha an t-ìmpire air leth toilichte. Beag air bheag dh"òl e fìon milis, dearg agus dh"ith e turcaidh ann an gravy.
  Bhàsaich na balaich fear an dèidh a chèile. Fìor, fhuair am balach ann an stocan snàmh gorm air na sròn-adharcach san t-sùil le sleagh agus dh'fhàs am beathach fiadhaich fiadhaich. Agus an uairsin airson ùine chuir e gu sgiobalta buillean an adhairc mhòir.
  Ach aig a" cheann thall, chuir an uilebheist crìoch air cuideachd.
  Chaidh na cuirp crùbach a thogail le dubhan agus an slaodadh gu na cèidsichean.
  An uairsin sabaid eile: seachdnar bhalach ann an stocan snàmh agus le claidheamhan, an aghaidh leòmhann mòr Afraganach.
  Sa chumantas bha a" chlann deich no aona-deug a dh"aois, agus bha iad ag iarraidh gladiators.
  Ach bha suirghe an t-sagairt toilichte. Agus gu dearbh, thionndaidh am blàr a-mach gu bhith fuilteach agus caran siùbhlach.
  Thuirt an Grand Vizier eadhon:
  - Bhiodh e na b" fheàrr balaich nas sine a chuir air bhog!
  Chuir an t-Impire an aghaidh:
  - Chan eil! Tha sin dìreach ceart.
  Reub an leòmhann na gillean as a chèile, ach cha mhòr nach robh e fhèin gun chron. Seo mar a thionndaidh am blàr a-mach.
  An uairsin sabaid eile. An turas seo thàinig nighean gu math àrd le togail lùth-chleasachd a-mach. Cha robh oirre ach stocainnean snàmh cuideachd. Agus tha a falt air a dhath ann an trì dathan: buidhe, dearg, uaine. Bha claidheamh agus biodag aice.
  Anns a 'chùis seo, tha seo mar-thà eòlach air gladiator agus bòidhchead ainmeil.
  Bha madadh-allaidh caran mòr agus eòlach a" sabaid na h-aghaidh.
  Bha am blàr gu bhith brosnachail. Ach bha e soilleir nach robh a" bhiast tuilleadh òg, agus nach robh e luath.
  A dh'aindeoin sin, tha an t-sabaid brèagha. Cha robh an nighean chumhachdach ann an cabhag sam bith. Chùm i a" sgrìobadh a" mhadaidh-allaidh leis a" chlaidheamh agus a bhiodag, a" seachnadh a h-uile àm is a-rithist. Agus an uairsin bidh i ga bhreabadh san smiogaid le a sàil rùisgte.
  Thug a' bhuaidh a-mach paidhir de fhiaclan a' mhadaidh-allaidh. Agus nuair a chaidh e sìos gu tur, gheàrr an nighean ghaisgeil dheth a cheann.
  Seo mar a thionndaidh an t-sabaid.
  A 'fàgail lorgan casruisgte, fuilteach, dh'fhàg an nighean an lann-cluiche.
  An uairsin thàinig fear eile a-mach, an turas seo brunette. Tha i tana, casruisgte agus cuideachd a" caitheamh dìreach stocainnean snàmh.
  Thàinig triùir bhalach le claidheamhan a-mach na h-aghaidh. Bha iad òg, mu dhà bhliadhna dheug a dh'aois, caol, ach sreangach. Tha e soilleir gur e tràillean a tha seo, agus tha an druim agus an taobhan còmhdaichte le sgaraidhean bho lasraichean. Tha cinn nam balach maol air an crathadh, agus tha iad ann an trusganan snàmh, le lannan gualainn biorach a" stobadh a-mach, an aghaidh nighean mhòr làidir. Aig a bheil dà chlaidheamh na làimh.
  Bha e soilleir gu robh na balaich gun eòlas agus gu robh iad air an cur gu bàs.
  Thuirt an t-Impire:
  - Nach 'eil am blàr ro neo-ionann ?
  Thuirt an Grand Vizier:
  - Cha toil leat e nuair a gheibh an gnè cothromach bàs.
  Chrath an t-uachdaran:
  - Seadh, cha bu chòir do bhoireannaich bàsachadh! Agus is e gillean fir, agus am bathar as lugha luachmhor.
  Thòisich am blàr aig comharra an gong. Cha robh a' chailleach-dhubh ann an cabhag sam bith. Bha i airson cothrom a thoirt dha na balaich agus sabaid àlainn a shealltainn. Tha na balaich lùthmhor, cruaidh, ach gu soilleir gun trèanadh.
  Ach tha iad a" sabaid le mòr fheirg. Agus chì thu mar-thà mar a tha cuirp tòidheach nam balach tana a" deàrrsadh le fallas.
  Chrath an t-Impire:
  - Sgoinneil!
  An seo chuir am brunette sgrìob air fear de na balaich air a bhroilleach fèitheach, dorcha. Chaidh a leòn agus a sgreuchail.
  Dèan sabaid a-rithist ...
  Bhreab an nighean am balach anns an groin le a cas-rùisgte. Thuit e bho chlisgeadh pian agus bhàsaich e.
  Dh"òrdaich an t-Impire:
  - Àrdaich e!
  Agus leum am Mòinteach suas, loisg e sàil rùisgte a" ghille le iarann teth. Leum e suas.
  Chùm am brunette a" mhuileann le dà chlaidheamh agus bhuail e cùl a chinn le còmhnard an lann. Chan eil e marbhtach, ach gu tur a 'cur às do mhothachadh.
  Bidh am Mòinteach a-rithist a" losgadh sàil lom an leanaibh. Anns na cuaraidhean, bidh balaich thràillean mar as trice ag obair fad na bliadhna gun bhrògan, agus tha na buinn aca nas cruaidhe na leathar am bòtannan. Ach tha an t-iarann teth fhathast gan losgadh agus a 'toirt orra sgreuchail.
  Agus leum e suas a-rithist. Chrom a" chailleach-dhubh air a" ghille san smiogaid, agus thuit e. Agus a-rithist tha sàilean lom, fad-fhulangach a 'phàiste a' fulang leis an iarann teth.
  Tha nighean gladiator deònach balaich a mharbhadh. Ach càite an tèid thu? Bhuail i an teampull leis an t-sleagh. Ach a-rithist tha am Mòinteach a" caoineadh an t-sàil. Agus tha am balach a" sgreuchail.
  A rèir choltais feumaidh sinn an cur ris .
  Agus tha tè de na gillean a' faighinn a cheann air a ghearradh dheth le boireannach.
  Bidh an nighean an uairsin a" leagail fear eile agus a" leagail tè eile. A" coimhead air an ìmpire.
  Tha e ag èigheach:
  - Cuir crìoch air!
  Rinn an nighean bhrùideach osna agus shàth i am balach. Chan eil fios aig an despot tròcair. Agus bha agam ri crìoch a chur air an fhear eile cuideachd. Agus an uairsin cuir crìoch air an treas fear.
  Às deidh sin chaidh an nighean na deòir agus dh'fhàg i an lann-cluiche, no liostaichean, le aodann troimh-chèile.
  Dh" fhàg a casan lom, gràsmhor lorgan fuilteach, chiseled.
  Bha an ath bhlàr eadhon na bu bhrùideil.
  Thàinig dà gladiator fireann mòr le torsos rùisgte a-mach. Bha seachdnar bhalach deich no aona-deug a dh'aois a' sabaid nan aghaidh. Bha claidheamhan mòra aig na fir, bha feadhainn bheaga aig na gillean.
  Agus tha seo, gu dearbh, na sabaid brùideil. Agus a dhuine tròcaireach, leig dhuinn aghaidh a thoirt air, a 'bualadh.
  Thuit na gillean agus bhàsaich iad, a' tarraing fuil.
  Ach uaireannan fhuair iad cuideachd air na gladiators fireann a sgrìobadh. Agus cuir lotan air an torso.
  Thug an t-Impire fa-near:
  - Sabaid farpaiseach!
  Thuirt an Grand Vizier:
  - Seadh, a Mhòrachd. Ged nach e bathar luachmhor a th" ann am balaich, bidh thu cuideachd a" faireachdainn beagan duilich air an son!
  Chrath an despot:
  - Seadh, cha'n 'eil truas do dhuine ! Tha e math gun do rinn na gaisgich sin troimhe, ach an ath thuras bheir mi a-mach leòmhann orra!
  Aig a" cheann thall, thàinig dithis bhalach a-mach le tridents agus lìon. Cuideachd òg, mu thrì bliadhna deug a dh'aois, gun eòlas agus le am falt air a ghearradh maol. Ro sabaid, bidh balaich gu tric air am falt a ghearradh a-steach do wigs gus an urrainn dhaibh teachd-a-steach a ghineadh nas fhaide air adhart.
  Agus sgaoil iad tìgear air na gillean.
  Dh"fheuch a" chlann ris an lìon a thilgeil, ach reub an tìgear dheth agus rinn e cabhag gus a" chlann a ghearradh nam pìosan.
  Sheinn an t-Impire:
  - 'S e tìgear a th' annam, chan e cat,
  A ' fuireach a-staigh orm a-nis a. .
  Chan e Leopold, ach Leopard!
  Chrìochnaich an obair mu dheireadh, agus chaidh smuaintean Augustine a bhriseadh. Chaidh i gu dinnear. Chaidh òrdachadh don nighean prìosanaich an cuid aodaich a thoirt dheth. Bha iad rùisgte, agus chaidh uisge blàth, air a theasachadh leis a" ghrian a dhòrtadh orra bho bhucaid. An uairsin chaidh na caileagan a thoirt gu dinnear. Fhuair Augustine a-rithist bainne agus cas cearc.
  Às deidh sin, thug iad gu cealla mi. Mus deach i dhan leabaidh, leugh an nighean, gu dearbh, ùrnaigh, leum i air a 'bhobhstair agus thuit i na chadal sa bhad.
  
  
  Ceann-suidhe na Ruis VLADIMIR ZELENSKY
  Às deidh an stèidheachadh, dh"ainmich Vladimir Zelensky gun deach an Rada a sgaoileadh agus gun deidheadh taghaidhean pàrlamaid tràth a chumail. Bha dùil ri seo san fharsaingeachd. Ach, bha an dàimh leis an Ruis fhathast teann. Cha do chuir Vladimir Putin meal-a-naidheachd air Zelensky air a bhuaidh agus cha do dh'aithnich e na taghaidhean ceann-suidhe san Úcráin. Ach bha seo eadhon na bhuannachd don stiùiriche òg ùr. Bha na nàiseantach, a choimhead air le amharas, ga aithneachadh mar fhear aca fhèin. Agus thuig an Iar gu robh Putin dha-rìribh na neach-ionnsaigh. Agus neartaich taic don Úcráin. Mar sin thòisich e airson slàinte, agus chrìochnaich e airson sìth. Ghabh Zelensky e agus rinn e fìor làidir anns na taghaidhean ùra don Rada. Chaidh aige air mòr-chuid pàrlamaideach fhaighinn. Agus an uairsin chùm e grunn reifreannan. A" gabhail a-steach ath-leasachadh bun-reachdail.
  Chaidh cumhachdan a" chinn-suidhe a leudachadh gu mòr. Air an làimh eile, tha an Rada cuingealaichte. Às deidh sin thòisich Zelensky air ath-leasachaidhean agus ùrachadh a dhèanamh gu cinnteach.
  Aig an aon àm, chaidh gluasad seòlta a chruthachadh ann an Donbass. Chaidh roghainn inntinneach a thabhann don ghaisgeach Anastasia Orlova. Le taic bhon Úcráin agus seirbheisean fiosrachaidh an Iar, bidh i na riaghladair air roinnean Lugansk agus Donetsk. An uairsin bidh ballrachd foirmeil aige san Úcráin agus airgead airson ath-nuadhachadh agus barrachd cumhachd pearsanta. Agus eadhon an arm agad fhèin. Is e sin, an roghainn Kadyrov . Nuair a thug an Ruis neo-eisimeileachd do Chechnya, cha do chùm i ach smachd foirmeil air.
  Ghabh Anastasia Orlova, aig a bheil buaidh am measg ceannardan làraich, ris an roghainn seo. Feumaidh mi ràdh gu robh am boireannach seo gu math brèagha, fionn, agus mar as trice, eadhon anns a 'gheamhradh fhuar, ruith i casruisgte.
  Dh"ainmich Anastasia cogadh air ceannas "goid" na Ruis Ùra. Tha i na nighean gu math mìleanta agus ùghdarrasach. Agus stèidhich i an taigh-còmhnaidh aice ann an Novoazovsk. Thug cuid de na daoine agus mailisidhean taic dhi.
  Rinn Anastasia, le buidheann-chatha de chlann-nighean casruisgte, grunn chreachadairean agus ghlac i grunn bhailtean. Thòisich blàran ionadail. Bha tughadh cogaidh ann.
  Bha Anastasia gu math sgileil agus fhuair i airgead bho thall thairis. A bharrachd air an sin, bha taic aice anns an Ruis. Nam measg bho bhoireannaich. Chuir an fhìrinn gu robh Putin tinn cuideachd ri soirbheachas. A rèir coltais tha ceann-suidhe àrd-amasach na Ruis air cus a dhèanamh. Agus fo na cumhaichean seo, bha an ceannas anns an Ruis air a roinn. Ghabh Anastasia brath air seo agus ghlac i Donetsk. An dèidh dha taic mhòr fhaighinn.
  Thòisich an cogadh cuideachd le Lugansk. Ach chan eil e ro shunndach. Cha robh na mailisidhean gu mòr airson a chèile a mharbhadh.
  Aig a 'cheann thall, chaidh taghaidhean airson Ceann-suidhe Novorossiya a chumail, agus bhuannaich Anastasia. Chaidh aithneachadh sa bhad leis na Stàitean Aonaichte agus Kyiv. Agus an uairsin dùthchannan eile an Iar, agus an saoghal gu lèir!
  Chùm Zelensky am facal aige, a 'toirt inbhe shònraichte dha Novorossia taobh a-staigh na h-Ucrain. Agus ann an Donetsk chaidh a 'bhratach buidhe-ghorm a-rithist.
  Tha an t-sìth ris an robh dùil o chionn fhada air tighinn.
  Bha Zelensky gu gnìomhach a 'sabaid ri coirbeachd, agus eadhon thug e a-steach am peanas bàis airson eucoirean eaconamach. Le bhith a" riaghladh agus a" cruthachadh sgioba proifeasanta gu teann agus gu sgileil, thug Vladimir Zelensky ìrean fàis àrd don Úcráin. Bha an dùthaich ag èirigh, agus cumhachd an stiùiriche ùr a 'neartachadh. Bha an dàimh leis an Ruis a" dol am feabhas. An rud a chuir ris a" bhuille a thug air Putin agus a thug air nach robh e cho àrd-amasach agus cho ionnsaigheach.
  Anns an Ruis, bha fèill mhòr air Zelensky. Bha e 'na fhear-labhairt laidir, 'na dhuine seun, 'na phobull. Agus chan e comannach a th" ann, ach chan e anti-comannach nas motha. Popular, an dà chuid am measg an taobh chlì agus am measg Russian oligarchs. Gu math mòr-chòrdte am measg òigridh na Ruis. Duine inntleachdail agus duine. Tha e coltach gu bheil e tuigseach, ach tha e air cumhachd maireannach a ghlacadh. Tha, gu cinnteach na stiùiriche, ach cuideachd duine-uasal aig an aon àm! Cultar àrd, ach so-thuigsinn agus measail aig an t-sluagh. Fìor thàlant ann an riaghladh. Agus eagraiche fìor mhath.
  Agus mar sin, nuair a bha còig bliadhna de shoirbheachas agus àrdachadh san Úcráin air a dhol seachad, agus cumhachd Zelensky air neartachadh mu dheireadh, lean moladh faireachail.
  Is e sin, aonachadh leis an Ruis. Cruthaich aon stàit aonaidh le ceann-suidhe cumanta le cumhachd mòr. Gu dearbh, air a thaghadh gu mòr-chòrdte.
  Agus anns an Ruis bha an elite ann an clisgeadh. Abair gluasad! Ron àm seo, bha Putin air lagachadh bho dhroch thinneas agus air mòr-chòrdte a chall. Tha seo a 'ciallachadh nach b' urrainn dha sabaid, co-dhiù nach robh gu tur. Agus Medvedev fhèin, san fharsaingeachd, chan eil e na luingear agus chan eil gaol leis na daoine.
  Agus an seo tha Zelensky gu soilleir ag iarraidh a bhith na cheann-suidhe air stàit aonaidh agus... Tha na cothroman aige fìor! An toiseach, bu mhath leis an Iar Vladimir Zelensky fhaicinn mar cheann-suidhe air an Ruis agus an Úcráin! Sheall e gu robh e na neach-poilitigs gu tur airson an Iar agus an Roinn Eòrpa. San dàrna àite, tha fèill mhòr air Zelensky anns an Ruis agus gu sònraichte san Úcráin. San treas àite, chan eil farpaisich ann an sealladh. Tha Putin gu math tinn, tha Medvedev lag agus neo-chòrdte, tha Zyuganov agus Zhirinovsky ro shean. Chan eil ceannardan eile ann an sealladh. A bharrachd air an sin, sa cheathramh àite, tha taic bho oligarchs na Ruis agus Zelensky.
  Tha, tha e soilleir gur e fìor dhroch thagraiche airson ceannas na Ruis a tha seo. Tha neart, carisma aige, agus tiodhlac iongantach de òraid. Agus cuideachd taic bho mheadhanan an Iar agus na Ruis. A bharrachd air cho mòr sa tha an rud ùr ann am poilitigs na Ruis, fo stiùirichean sean is dòrainneach.
  Ann an ùine ghoirid, tha e an dà chuid mì-ghoireasach diùltadh agus eagallach gabhail ris an tairgse. Dh" fhuiling Putin dàrna stròc. Thàinig Medvedev gu bhith na cheann-suidhe an gnìomh air an Ruis.
  Gu dearbh, tha e fada bho bhith na fhìrinn gum buannaich Zelensky gu cinnteach. Agus tha mi dha-rìribh ag iarraidh an Úcráin a chuir an sàs. Tha miann aig Medvedev a dhol thairis air Putin! Ach an fhiach e a leithid de chunnart a ghabhail ri taghaidhean le Zelensky?
  Ach, thug muinntir na Ruis taic don bheachd aonachadh leis an Úcráin. Chaidh na ceudan de mhìltean de dhaoine gu na sràidean - ag iarraidh: aonachd nam bràithrean Slavic. Bha luchd-iomairt an-aghaidh na poileis ann am Moscow. Chaidh mòran dhaoine a ghoirteachadh. Thòisich tonn de ghearan ag èirigh.
  Mu dheireadh fhuair na comannaich Zyuganov, no nas mionaidiche, grodadh air falbh, agus thòisich an ceannardas nas òige air na daoine a thoirt a-mach air na sràidean. Ag iarraidh atharrachadh rèim.
  Thàinig na nàiseantach air adhart cuideachd agus bha na stiùirichean làidir agus àrd-amasach aca fhèin. Dh'fhàs Maidan barrachd is barrachd fasanta. Chaidh clachan agus cocktails Molotov a thilgeil air na poileis. Thòisich mì-thoileachas an t-sluaigh o chionn fhada ri bhith ga nochdadh fhèin barrachd is barrachd.
  Chùm Medvedev comhairle tèarainteachd.
  Bha a 'mhòr-chuid de na buill airson aonachadh - ag ainmeachadh nach eil an diabhal cho uamhasach' sa tha e air a pheantadh. Agus tha goireasan rianachd agus propaganda nam feachd mòr! Agus gum faod daoine a bhith làn eanchainn, agus mar as trice bidh iad a" bhòtadh airson a" phàrtaidh ann an cumhachd.
  Mhionnaich billionaires Ruiseanach cuideachd dìlseachd do Medvedev, a bha dùil, a bha air a bhith ann an cumhachd airson ùine mhòr agus gu ìre mhòr riaraichte leis a h-uile duine.
  Thug Billionaire Deribasco fa-near gu loidsigeach:
  - Feumaidh sinn iomairt taghaidh a dhèanamh san stoidhle: is e Medvedev Putin an-diugh, agus chan eil Zelenskys cunnartach dhuinn!
  Thug Roman Abramovich iomradh le ùghdarras:
  "Tharraing sinn Yeltsin a-mach às an t-sloc taghaidh le ìre ceithir sa cheud, agus tarraingidh sinn a-mach eadhon nas motha thu!" Is e ar n-airgead agus na meadhanan ar gealltanas!
  Dhearbh Prokhorov:
  - Chan eil sinn ag iarraidh cìsean cho àrd air na daoine beairteach mar a tha san Úcráin, agus seasaidh sinn riut uile!
  Chàin Dmitry Medvedev a dhòrn air a 'bhòrd agus dh'ainmich e:
  - An uairsin gabhaidh sinn ris a" mholadh airson aonachadh agus aonachadh!
  Chaidh ainm a chuir ri aonta aonaidh eadar an Úcráin agus an Ruis. Dh'atharraich an cothromachadh cumhachd sa bhad. Tha dùil gun tèid taghaidhean ceann-suidhe a chumail taobh a-staigh trì mìosan.
  Gus clàradh airson a 'cheann-suidhe, tha e gu leòr an dàrna cuid ceud mìle ainm-sgrìobhte a chruinneachadh, no tasgadh ceithir fichead mìle dolar a dhèanamh, a thèid a thilleadh a-mhàin ma ruigeas tu an dàrna cuairt. Is e riaghailtean fìor èibhinn a tha seo. Air a thoirt gu ìre bho reachdas Ruiseanach agus gu ìre bho reachdas na h-Ucrain.
  Gu nàdarra, bidh mòran thagraichean ceann-suidhe ann; Tha e coltach gu robh sgioba Medvedev den bheachd gum biodh seo eadhon nas prothaidiche dhaibh! Tha iad ag ràdh gun toir gluasad an luchd-bhòtaidh buannachd dha na h-ùghdarrasan anns a' chiad chuairt. Agus anns an dàrna fear, bheir a h-uile duine taic do Medvedev. Co-dhiù, bha an ceann-suidhe an gnìomh a" cunntadh air. Agus thòisich e ...
  Thuirt Anastasia Orlova, an Cleopatra casruisgte seo, gum bi Zelensky an aghaidh ceud gu lèir. Agus gu bheil e Lancelot an aghaidh an dràgon Putin agus Medvedev.
  Chaidh ionnsaighean làidir anns na meadhanan fhoillseachadh. Bha cuid air taobh Zelensky, cuid eile air taobh Medvedev.
  Tha ùine clàraidh an tagraiche air tòiseachadh. Bha buaireadh anns an Ruis. Nochd mac Dzhokhar Dudayev anns a 'Chugais agus dh'ainmich e Jihad. Agus fhuair e taic farsaing ann an roinnean Ioslamach. Bha mòran eòlaichean fo amharas gu robh cluasan an CIA an seo. A bharrachd air an sin, tha ceannas Trump aig an deireadh, agus feumaidh sinn co-dhiù cuid de bhuannachdan a bhuannachadh. Agus tha buaidh mhòr aig Zelensky air rìgh-chathair na Ruis! Ged a tha, tha luchd-amharais ann cuideachd a tha ag ràdh gun urrainn dha Zelensky an Ruis a dhèanamh na dùthaich mhòr, tòrr nas làidire, gu sònraichte gu h-eaconamach, na bha e fo Putin.
  Mar sin bha beachd air a roinn san Iar cuideachd. Tha an stàit aonaichte Ucràineach-Ruiseanach, gu dearbh, na chomann cumhachdach agus chan e fealla-dhà idir. Dh" fhaodadh seo a bhith dha-rìribh na uilebheist. Gu nàdarra, thug feachdan tèarainteachd na Ruis taic don aonachadh. A bharrachd air an sin, tha Anastasia na boireannach fionnar. Bha i, còmhla ri buidheann-chatha de nigheanan, a h-uile bòidhchead, casruisgte agus ann am bikinis, a 'leagail agus a' toirt buaidh air feachdan sònraichte na Ruis. Nuair a chruinnicheas iad duslach gus cuir às do neach-leantainn ro làidir Zelensky.
  Sheall na caileagan gu bheil iad a 'sabaid gu math cas-ruisgte agus ann am bikinis! Agus chaidh a 'chùis air a' bhuidheann shònraichte "Vympel" le boireannaich teth. Mar thoradh air an sin, chaidh an co-dhùnadh gun a bhith a 'cur bacadh air, agus thàinig an ceannardas a bha airson na h-Ucrain gu cumhachd ann an Novorossiya.
  Bha Anastasia ag iomairt airson Zelenky . Ann am blàr, bha fios aig an nighean mar a thilgeadh i diosgan biorach, tana, boomerangs agus grenades le casan rùisgte. Tha gaisgich còmhdaichte le bikini air fàs uirsgeulach. Rèisimeid slàn de chlann-nighean, is fhiach roinn gu lèir gach fear dhiubh. Is e feachd mòr a tha seo!
  Ruith Anastasia tron t-sneachda, a sàilean dearg, lom a" lasadh. Sheinn an nighean:
  Ann am farsaingeachd an fhànais, creid mi, tha bruadar ann,
  Tha i coltach ri gath grèine anns na speuran ...
  Ann an sùilibh Svarog tha sìth agus purrachd,
  Tha e dhuinne mar a dh'èireas Iosa a-rithist!
  
  Bheir sinn breith air dàn mòr,
  Bidh i a" deàrrsadh mar a" ghrian sa Chèitean...
  Ach chan eil mi a 'tuigsinn dè cho fada' s as urrainn a bhith marbh,
  Dè cho dona 'sa tha an dàn dhuinn!
  
  Dìon do dhùthaich, a ridire,
  Leig leis an rionnag nèamhaidh deàrrsadh ...
  Bidh sinn a" dìon farsaingeachd na Talmhainn dhùthchasach againn,
  Leig leis a" phlanaid a bhith na phàrras sìorraidh!
  
  Ach dè as urrainn co-mhaoineas uabhasach a dhèanamh?
  Nì e bratach na dùthcha uile-chumhachdach ...
  Agus falbhaidh faisisteachd fiadhaich a-steach don inferno,
  Bidh sinn a" briseadh an nàmhaid le buille làidir!
  
  Thoir do chridhe gu ar dùthaich mhàthaireil,
  Gus deàrrsadh le teas fìor shoilleir ...
  Theid sinn troimh ar cath gu deireadh,
  Agus sgriosaidh sinn am Fuhrer le aon bhuille!
  
  Ghabh Comrade Stalin àite athair,
  Tha sinn nar clann de dhiofar ghinealaichean...
  Thèid an sluagh gu bàs ann an ifrinn ann an èiginn,
  Agus seallaidh an sàr-eòlaiche Lenin an t-slighe gu Eden!
  
  Anns an Ruis tha a h-uile balach na fhuamhaire,
  Agus tha nigheanan air an trèanadh airson sabaid ...
  Tha Teaghlach an Tighearna Uile-chumhachdaich mar aon dhuinne,
  Bha e comasach dhuinn na Ruiseanaich sabaid a-riamh!
  
  Coileanaidh sinn, a dh'aithghearr tha mi a 'creidsinn, bidh sinn a' coileanadh a h-uile càil,
  Chan eil dad nas àirde anns a 'chruinne-cè ...
  Thog am ball Komsomol an ràmh,
  Agus buail am Fuhrer air a" mhullach!
  
  Chan eil barrachd co-mhaoineas ann, chan eil barrachd bheachdan ann,
  Tha iad brèagha agus bheir iad toileachas!
  Agus chan eil anns an Fuhrer ach villain,
  Gu math brùideil, gu math dubh!
  
  'S e nighean a th' annam - mòrachd trodaiche,
  casruisgte, ruith i gu dàna tron fhuachd...
  Tha mo bhràighe tiugh de dh'òr,
  Thog mi ròs luath!
  
  Faodaidh billean beachd èirigh
  Mar a chuireas tu dùthaich athair air dòigh ann an co-mhaoineas...
  Ma chì thu Fritz, buail e gu cruaidh,
  Gus nach suidh Adolf fuilteach air an rìgh-chathair!
  
  Buail na faisistich le d' dhòrn,
  Nas fheàrr fhathast, buail iad le sledgehammer ...
  Rachamaid air feadh an Volga leis a 'ghaoith,
  Chan eil dragh againn ach gobhair a phronnadh!
  
  Togaidh sinn saighdearan dhan Motherland,
  Bidh na nigheanan a" dèanamh cabhag gus ionnsaigh a thoirt...
  Bha am bòidhchead ag amas air an inneal-ghunna,
  Bidh dìoghaltas Hitler goirt!
  
  Chan urrainn dha duine a" chùis a dhèanamh air na Ruiseanaich,
  Eadhon ged a tha madadh-allaidh faisisteach na diabhal eòlach ...
  Ach fhathast tha a mhathan nas làidire,
  Dè an òrdugh a tha a 'togail fear ùr!
  
  Ruith airson an Motherland, airson Stalin. .
  Tha buill Komsomol a" ruith casruisgte...
  Chaidh na Nadsaidhean a bhriseadh le uisge goileach,
  Leis gur e na Ruiseanaich Mòr an fheadhainn as fhuaire!
  
  Thèid nigheanan pròiseil a-steach gu Berlin,
  Fàgaidh iad lorgan-coise casruisgte...
  Os an cionn tha cerub le sgiath òir,
  Agus tionndaidh iad airgead mar neamhnaidean speach!
  Bidh an nighean a" seinn, ach mar a bhios i a" sabaid! Às deidh na h-uile, b 'i ise agus a ceathrar chom-pàirtichean a shàbhail a' mhailisidh bho chall iomlan aig Iolask .
  An uairsin chaidh còignear nigheanan ann am bikinis agus casruisgte a-steach leis an arm gu lèir.
  Seadh, "s e sealladh math a bh" ann.
  Loisg Anastasia mòran bhon ghunna-inneal, a" gearradh loidhne an nàmhaid, agus an uairsin thilg i grunn dhioscaichean tana le a òrdagan rùisgte. Tha na cinn sin air an gearradh dheth.
  Agus bidh Anastasia a" seinn:
  - Airson Rus Naomh'!
  Loisg Natasha cuideachd, gheàrr i sìos na nàimhdean, agus rinn i squeak, a "tilgeil grenade le a cas-rùisgte, a" leagail tanca:
  - Airson Svarog!
  Agus an uairsin bheir Zoya le falt buidhe a cas. Agus tilgidh e mar an ceudna tiodhlac a" bhàis le a chas rùisgte, agus le iolaich:
  - Airson àm ri teachd Rodnoverie!
  Agus leanaidh Aurora iad cho luath "s a ghabhas. Agus le a shàil rùisgte fuasglaidh e tiodhlac a" bhàis, ag èigheach:
  - Airson crìochan mòra!
  Agus an uairsin cuiridh Svetlana a-steach. Bheir e spreadhadh, agus an uairsin bho inneal-ghunna, agus le òrdagan rùisgte cuiridh e sgrios ...
  Agus tha bòidhchead cas-rùisgte ag èigheach:
  - Airson tilleadh nan Romanovs!
  Bha, bha Anastasia na neach-leantainn de ath-nuadhachadh na h-ìmpireachd rìoghail. Gu dearbh, anns an Ruis tha tsar ann an cumhachd co-dhiù. Mar sin carson nach cruthaich thu monarcachd dligheach? A bharrachd air an sin, tha fuil iomadh ginealach de rìghrean Eòrpach a 'sruthadh ann an veins nan Romanovs. An e seo an ginealach aca? Dè an seòrsa teaghlach a th" ann am Putin, agus gu sònraichte Lukashenko? Cò iad gu bhith nan rìghrean? Ach tha na Romanovs air ungadh le Dia!
  Rinn Anastasia agus a caraidean ann am bikinis mòran mhìorbhailean. Bha i a" sabaid mar dheamhan. Ach an uairsin rinn i connspaid le Putin agus taobh le Zelensky. San fharsaingeachd, chunnaic Anastasia gu robh an Úcráin air a bhith ceàrr, agus le mothachadh nas àirde de cheartas, bha i taobh ris an lag!
  Chuir Anastasia agus a còignear às an ionnsaigh air Novoazovsk nuair a dh'fheuch iad ri a cur an grèim mar reubaltach. Chaidh colbh iomlan de fheachdan an riaghaltais a ghearradh dheth agus a dhì-armachadh.
  Às deidh sin thuit na prìosanaich air an aghaidhean agus phòg iad Anastasia agus casan rùisgte duslach na h-ìghne eile.
  Thuirt an nighean gu feallsanachail ris na saighdearan a chaidh a ghlacadh ann an Novorossiya:
  - Chan eil mi airson do mharbhadh! Is sibhse mo bhràithrean! Agus bidh mi nam bhanrigh agad!
  San fharsaingeachd, ghabh Novorossiya ri Anastasia gun mòran milleadh no call mòr. Fìor, gheàrr an neach-crìochnachaidh fionn dheth ceannard riaghladair Poblachd Donetsk agus mharbh e na geàrdan aige, a 'gabhail a-steach a' mhòr-chuid de Caucasians.
  Tha Anastasia air a bhith na uirsgeul o chionn fhada. Anns a 'Crimea, rinn i a leithid de mhìorbhailean a fhuair i rionnag Gaisgeach Caidreachas na Ruis. Às aonais, cha bhiodh e air obrachadh a-mach cho rèidh le a com-pàirtichean ann am bikinis. Ach an uairsin chaidh Anastasia a thoirt agus a thoirt às a h-uile duais Ruiseanach. A 'gabhail a-steach airson murt feachdan sònraichte na Ruis ann am blàr, nuair a dh'fheuch iad ri a thoirt air falbh. Chaidh eadhon cùis eucoir a thòiseachadh.
  Ach cha robh iad airson cogadh mòr a thòiseachadh leis an Novorossiya cha mhòr neo-eisimeileach. A bharrachd air an sin, dh'fhàs Putin tinn, agus às aonais cha robh duine airson uallach a ghabhail.
  Gu sònraichte Medvedev, nach eil san fharsaingeachd na stiùiriche na inntinn agus spiorad. Ach is e seo dìreach a bha freagarrach dha mathain dha na oligarchs Ruiseanach agus entourage Putin - faodar an làimhseachadh gu furasta.
  Biodh sin mar a dh "fhaodadh, tha inneal propaganda mòr air èirigh an-aghaidh Zelensky. Thòisich iad air a" choire a chuir air a h-uile duine airson a h-uile càil. Agus gun robh e ag ràdh gur e tràilleachd dhrogaichean a bh" ann, mèirleach, agus gun do chuir e às na billeanan tro chompanaidhean aig muir, agus gun robh e sa chumantas gèidh.
  Chaidh a" mhòr-roinn a sgrìobhadh. Agus gun teagamh bha fianaisean ann, agus dearbhaidhean de dhiofar seòrsa. A" toirt a-steach casaidean mu cho-sheòrsachd. Chan eil clàradh thagraichean ach dìreach air tòiseachadh, agus tha am poll mu thràth a" dòrtadh.
  Bha an àireamh de dhaoine a bha deònach pàirt a ghabhail anns na taghaidhean, an dà chuid Ukrainians agus gu sònraichte Ruiseanaich, gu math mòr. Shreap an dà chuid comannach agus nàiseantach a-steach. Gu h-obann, nochd eadhon an seann Zyuganov tinn airson bhòtadh. Ged a tha e mar-thà air a dhreuchd fhàgail mar chathraiche a 'Phàrtaidh Chomannach na Russian Federation. Chaidh Afonin , Udaltsov , agus Grudinin gu na cunntasan-bheachd cuideachd . Agus san fharsaingeachd tha fhathast dòrlach de thagraichean air an taobh chlì, air nach eil mòran eòlach, ach grehounds. Agus tha uimhir de dhaoine airson ruith airson ceann-suidhe! Dè mu dheidhinn naochad mìle dolar? A bheil seo dha-rìribh cho mòr a rèir inbhean na Ruis?
  Bha e mar gum biodh tancaichean deònach streap. Agus luchd-gnìomhachais, agus luchd-ealain, agus daoine pop, agus sgrìobhadairean. Tha, tha sgrìobhadairean gnìomhach cuideachd. Dèan sanas dhut fhèin. Agus chan eil ceithir fichead mìle dolar cho mòr. Mar sin fhuair an CEC na ceudan de thagraidhean.
  Uill, taghaidhean! Uill, dè an taisbeanadh a bh" ann! Ruith eadhon Alla Pugachev airson ceann-suidhe. Carson nach biodh? Thòisich Alka air dìochuimhneachadh , agus is dòcha gun cuimhnich i i fhèin! De na seann daoine, Yuri Luzhkov streap gu ceann-suidhe. A rèir choltais bha mi cuideachd airson cur nam chuimhne fhèin.
  Uill, gu dearbh, cha b 'urrainn do leithid de thaisbeanadh a dhèanamh às aonais Vladimir Volfovich. Ach an turas seo ghabh an dà chuid a mhac Igor Lebedev agus a làmh dheas Degtyarev pàirt anns na taghaidhean. Chaidh iad cuideachd ann an trì colbhan gu na taghaidhean.
  Ghluais na nàiseantach cuideachd. Gu dearbh, bha an uirsgeulach Demushkin , a thug seachad ùine sa phrìosan , agus, gu h-inntinneach, "Spider", ceannard "Metal Corrosion," agus ceannard na buidhne roc "Kolovrat" a 'ruith airson ceann-suidhe, agus mòran eile.
  Uill, gu dearbh, thòisich na seinneadairean pop cuideachd air iomairt. Seo Philip Kirkorov agus Nikolai Baskov. Chan eil dad aca ri chall cuideachd. Chaidh geàrd armachd mar sin a chuir an sàs.
  Agus Timothy agus Vitas , agus san fharsaingeachd chaidh mòran dhaoine air iomairt.
  Gu dearbh, chan ann le cothrom! B' e plana Medvedev àireamh mhòr de thagraichean ainmeachadh a ghluaiseadh bhòtaichean thuige san dàrna cuairt. San fharsaingeachd tha am plana inntinneach. Tha ìre Medvedev an toiseach nas ìsle na ìre Zelensky. Agus tha e do-dhèanta a bhuannachadh gun seòlta!
  Ach bha ìre neoni aig Yeltsin cuideachd, ach bha e comasach dha buannachadh an aghaidh Zyuganov. Fìor, rinn an tè mu dheireadh na taghaidhean mar rud neo-dhligheach: a" call air adhbhar!
  Agus anns a 'chùis seo, tha Medvedev an aghaidh neach iongantach agus fìor thàlantach.
  Mar sin tha tòrr a" dol an seo. Aig taisbeanadh Solovyov, bha Zelensky daonnan air a thilgeil air eabar. Fìor, an uairsin thilg nighean reòiteag ann an aodann Solovyov le òrdagan a casan rùisgte. Agus thug i sùil a-mach. Às deidh sin dh'fhàs e soilleir nach eil e sàbhailte poll a thilgeil gu Zelensky! Mar, tha an duine seo na iolaire Ucràineach!
  San fharsaingeachd, cha robh aonachd ann an comann-sòisealta na Ruis. Thug mòran, mòran dhaoine taic do Zelensky. Coltach ri, fìor fhuil òg agus bha e comasach dha an Úcráin a thogail gun phrìsean àrd ola is gas! Agus dè mu dheidhinn Medvedev? Tha an dùthaich gu litireil a" bàthadh ann an dolairean ola is gas, agus tha an eaconamaidh ann an stagnation iomlan. Chan eil fàs ann, chan eil ach cion-cosnaidh a" dol am meud.
  Mar as trice tha an ìre anti-ìre as àirde am measg luchd-poilitigs aig Medvedev. Ged is e seo dìreach carson a tha e buannachdail dha na oligarchs. Mar as motha a bhios sinn an urra riutha, is ann as motha a bhios smachd againn. Thòisich riaghaltas na Ruis gu sgiobalta ag àrdachadh tuarastalan is peinnseanan a h-uile duine. Agus aig amannan ...
  A bharrachd air an sin, mhol Medvedev eadhon an aois leigeil dheth dreuchd a lughdachadh dà bhliadhna. Mar, tha a h-uile dad airson math nan daoine. Agus chaidh atharraichean a dhèanamh gus peinnseanan àrdachadh agus obair a chunntadh às dèidh cluaineas mar fad seirbheis.
  Cha do dhìochuimhnich Medvedev agus oifigearan. Gus am bi iad a" seasamh agus a" bhòtadh air a shon. Gu sònraichte, chaidh fiosan teachd-a-steach poblach a chuir dheth, agus chaidh tiodhlacan suas ri mìle dolar a cheadachadh. A bha, gu dearbh, a 'còrdadh ris an oifigear. Mar sin tha cead airson togalaichean fìor thall thairis, a bharrachd air cunntasan.
  Gus buannachadh thairis air luchd-smocaidh, bha an lagh an-aghaidh tombaca gu math socair. Chaidh reic deoch làidir air an oidhche a cheadachadh, agus chaidh eadhon gambling a dhèanamh laghail. Chuir na oligarchs fàilte air an fhear mu dheireadh; gu dearbh, carson a chailleas an teachd-a-steach sin agus a thoirt fon talamh.
  Tha am prògram "Dolls" air ais. Thòisich iad a 'sealltainn barrachd erotica air telebhisean.
  Dh'ainmich Medvedev cuideachd amnesty, agus eadhon dh'òrdaich e pàigheadh airgead faochaidh dha na prìosanaich. Agus tha seo cuideachd na àireamh mhòr sa cheud de bhòtaichean. Agus na prìosanaich fhèin agus an teaghlaichean.
  San fharsaingeachd, chuir Medvedev air adhart an sluagh-ghairm: barrachd saorsa! Gu dearbh, tha an Ruis sgìth de dhìth-inntinn Putin. Nuair nach fhaic thu eadhon boireannach rùisgte air Tbh!
  Agus gu dearbh bha oidhirp ann sealltainn: tha beatha air fàs nas saoire, tha beatha air fàs nas spòrsail!
  Lùghdaich Medvedev prìsean deoch làidir cuideachd agus leig e sanasachd lionn air telebhisean. Gu dearbh, carson a dhol ro fhada.
  Ach bha cogadh a" briseadh a-mach anns a" Chugais. Às deidh dha Putin falbh, thòisich an luchd-sreap ag iarraidh eadhon barrachd shochairean agus chòraichean. Agus chan eil na rùintean aca ach air fàs. A bharrachd air an sin, thòisich an Tuirc a 'cur cuideam nas gnìomhaiche air a' Chugais, dh'fhàs na rùintean aca, gu h-àraidh bhon a fhuair Erdogan ro bheag na bheachd ann an Siria. Chaidh an suidheachadh a dhèanamh na bu mhiosa leis an tuiteam ann am prìsean na h-ola agus, mar thoradh air sin, prìsean gas. B" e Venezuela a mheudaich cinneasachadh às deidh cur às do rèim Maduro . Tha na Stàitean Aonaichte agus Iran air rèite a dhèanamh mu dheireadh, agus tha riaghaltas aonaichte air a stèidheachadh ann an Libia.
  Tha tuiteam ann am prìsean ola air tuiteam an ruble na Ruis, air atmhorachd a bhrosnachadh, agus air ìsleachadh ann an tuarastalan is peinnseanan.
  Agus bha barrachd gnìomhachd militants anns a 'Chugais a' cluich an aghaidh Medvedev.
  Thuirt iad nach robh e comasach dha dìleab Putin a ghlèidheadh. Agus dè san fharsaingeachd, mar a thachras gu tric: chuir an sàr-rionnag an dreuchd mar neach-leantainn lag.
  Bha an dà chuid na SA agus dùthchannan Arabach agus eadhon Iran a" brosnachadh dealachadh anns a" Chugais. Ach nochd eas-aonta am measg nam feachdan tèarainteachd. Bha cuid fhathast ag iarraidh com-pàirtiche fad-ùine Putin, Medvedev, fhaicinn mar cheann-suidhe! Agus bha cuid eile a" dol a chuir a-steach an Sergei Shoigu a bha mòran nas mòr-chòrdte.
  Ach cha robh an fheadhainn mu dheireadh a 'faighinn taic bho oligarchs agus luchd-gnìomhachais. Bha iad ga mheas ro làimh chlì, agus bha na billeanan sgìth de dheachdaireachd aon neach. Bha a h-uile duine ag iarraidh libearalach air an rìgh-chathair agus rèite leis an Iar. Chuir Medvedev, a 'feitheamh gus an tàinig an ùine clàraidh airson tagraichean ceann-suidhe gu crìch, losgadh air Shoigu. Dè dh'adhbhraich aimhreit anns an arm.
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  An uairsin thug Medvedev inbhe marasgal a bha air a ghealltainn o chionn fhada do Shoigu agus thug e dha dreuchd Leas-phrìomhaire urramach. Cuideachd gluasad populist. Ach co-dhiù, cha robh an suidheachadh ro-thaghadh airson a" cheann-suidhe an gnìomh.
  Tha Zelensky nas òige, nas soirbheachaile, nas adhartaiche, a" faighinn puingean. Agus eadhon nuair a chaidh a chlàradh, ghlèidh còrr air dà cheud tagraiche ceann-suidhe an ceannas gun teagamh. Ach bha aig Medvedev fhathast ri sabaid airson an dàrna àite. Gun dùil, thàinig Alla Pugacheva gu bhith na cho-fharpaiseach airson an dàrna cuairt a ruighinn. Gu h-obann leum am prima donna a bha a "fàs nas sine, nach robh air a bhith a" cluich airson ùine mhòr agus nach robh gu sònraichte dèidheil air PR, anns na rangachadh.
  Is dòcha gur e freagairt a bh" ann do luchd-poilitigs neònach. Zhirinovsky agus Zyuganov, air an làimh eile, gu mòr lùghdachadh ann an rangachadh. Tha na daoine uamhasach sgìth den dithis luchd-poilitigs sin. A bharrachd air an sin, nochd stiùirichean nas òige agus nas tùsail air an raon taghaidh aca.
  Gu sònraichte air a chur ris Demushkin , a fhuair ìomhaigh martyr sa phrìosan. Cha b 'urrainn dha Suraikin fhathast ìre fhaighinn, ach thòisich ball eile den phàrtaidh aige, Sergei Kovalev, am bocsair proifeasanta Ruiseanach as fheàrr, cuideachd a' faighinn puingean.
  San fharsaingeachd, bha Sergei Kovalev na dhuine inntinneach. Ruith e airson dreuchd àrd-bhàillidh Moscow agus, ris nach robh dùil airson a h-uile duine, thàinig e gu bhith san dàrna àite. Chaidh e a-steach do Phàrtaidh Comannach na Ruis. Agus thòisich e cuideachd air an ìre aige a leasachadh.
  Bu chòir a thoirt fa-near gu bheil Sergey Kovalev na bhocsair fìor mhath - am fear as fheàrr am measg Ruiseanaich, eadhon nas àirde na Kostya Tszyu.
  Mar sin tha Sergei Kovalev na neach-crìochnachaidh agus tha e cunnartach faisg air Medvedev.
  Fìor, tha rangachadh aig a "mhòr-chuid de sheirbheisean sgrùdaidh Ruiseanach agus ... O. bha an ceann-suidhe air a mheas cus. Ach bha an adhartachadh mionaideach. Ach, cha robh Medvedev gu math fortanach. Às deidh Putin, dòigh air choireigin thàinig fortan gu bhith na bu làidire. Lean prìsean ola a 'tuiteam, thuit an ìre iomlaid rubles cuideachd, agus dh'èirich prìsean gu luath. Bha an Caucasus a 'losgadh barrachd is barrachd gnìomhach. Agus thòisich eadhon fir Kadyrov a 'sabaid air taobh nan militants. Is e seo an suidheachadh. Agus an uairsin thug an Taliban ionnsaigh air saighdearan Ruiseanach air a 'chrìch le Tajikistan.
  Agus mar a thàinig e a-mach, cha robh saighdearan Ruiseanach deiseil. Chuir Medvedev suas e fhèin a-rithist. A bharrachd air an sin, chaidh sgainneal mu mhèirle ann am Ministreachd an Dìon agus Ministreachd an Ionmhais fhoillseachadh . Tha faileas air tuiteam air caraidean fad-ùine Medvedev. Dh'èirich teagamhan cuideachd cò ghoid na ceudan de bhilleanan dolar bhon Ruis. Cuideachd amharas. Agus dh'fhàs na meadhanan mì-mhodhail ...
  Rinn Zelensky iomairt an taghaidh gu socair, gu proifeasanta, mar thaisbeanadh. Bha Zhirinovsky, mar a bha e an-còmhnaidh, ag obair barrachd dha na h-ùghdarrasan na dha fhèin. Bha Zyuganov air a bhleith agus air a spìonadh le uighean grod. An uairsin a-rithist tachartasan ...
  Gu dearbh, ghabh Ksenia Sobchak pàirt anns na taghaidhean, agus cha b 'urrainn dhi cuideachadh ach an conik a thilgeil a-mach. Ghabh i e agus thilg i cèic ann an aodann Zhirinovsky. Agus tharraing i aire. Thachair e gu math eudmhor cuideachd.
  Ghabh Alasdair Povetkin pàirt anns na taghaidhean cuideachd. Cha b "urrainn don bhocsair Ruiseanach, às deidh dha call gu Joshua , tilleadh airson ùine mhòr, an uairsin bha sabaid no dhà aige le luchd-dùbhlain so-ruigsinneach, agus bhris e sìos ann an tè nas cunnartaiche. An dèidh crìoch a chur air a dhreuchd, chaidh e a-steach do phoilitigs agus thòisich e air pàrtaidh nàiseantach a chruthachadh.
  Gu ruige seo gun mòran soirbheachas.
  Ach, bhuail Povetkin an neach-dùbhlain aige na aghaidh ann an deasbad air an telebhisean. Rinn e cliù dha fhèin agus thog seo beagan air a mheas.
  San fharsaingeachd, bha na taghaidhean hysterical.
  Chùm iad deasbadan air an telebhisean: thug iad deich diogan air fhichead airson freagairt, agus bha strì ann. Pàrtaidhean, sabaidean, sgandalan. Farce slàn.
  Chaidh Medvedev a bhrosnachadh gun nàire, ach cha mhòr nach do dh'fhàs an ìre aige. Tha teagamh ann mu fàgail an dàrna cuairt fhathast.
  Bha Zelensky air thoiseach le iomall farsaing. Agus chan iongnadh! Ann an còig bliadhna, Vladimir air a stiùireadh gus crìoch a chur air cion-cosnaidh agus ath-nuadhachadh a h-uile lusan agus factaraidhean, agus a 'togail feadhainn ùra.
  B 'e aon de na choilean Zelensky leasachadh àiteachas agus stòran lùtha eile.
  Anns an Úcráin, gu sònraichte, tha ionadan cumhachd air nochdadh a bhios ag obair agus a "togail cosgais bho eadar-dhealachaidhean cuideam àile. A bharrachd air ionadan cumhachd geo-riaghailteach. Agus mòran a bharrachd. A" gabhail a-steach cleachdadh lùth an ionosphere. Tha e mar sin a thachair gun deach saidheans an aghaidh ola is gas.
  B" e fìor mhothachadh a bh" ann an coltas planntrais san Úcráin a bha a" dèanamh biadh synthetigeach agus ga thoirt do Shìona. Agus tha an Ruis air às-mhalairt bìdh a lughdachadh.
  Bha cuideachd luchd-ainmichte am measg nan Ukrainians. Gu sònraichte, Vladimir Klitschko. Bha cùrsa-beatha duilich aig a" bhocsair ainmeil. Thill air ais chun fhàinne: a 'chùis air Charr agus Tyson Fury . Ach an treas rematch an aghaidh Iosua , chaill e a-rithist, ach choisinn e tòrr airgid. Agus dh"ainmich e gu robh e a" leigeil dheth a dhreuchd mu dheireadh bho bhocsaidh.
  Ach an uairsin thàinig e air ais a-rithist. Bha e a 'sabaid ann an Kiev le Gassiev agus bhuannaich e. Às deidh sin, bha sabaid eile aige agus choisinn e an tiotal curaidh àbhaisteach na cruinne - mu dheireadh a" briseadh an dà chuid clàr Foreman agus clàr Joe Louis. Às dèidh sin dh'ainmich e ainmeachadh airson ceann-suidhe na Ruis aonaichte agus an Ugràin. Agus feumar a ràdh gu bheil Vladimir Klitschko am measg Ukrainians san dàrna àite a-mhàin ri Zelensky fhèin. Agus a dh'aindeoin cho aois 'sa bha e ann am bocsadh, rinn Vladimir Klitschko mar-thà rè an iomairt taghaidh dìon èigneachail an aghaidh bocsair a bha fichead bliadhna nas òige na e. Agus a-rithist bhuannaich e le bhith a 'bualadh.
  Às deidh sin leum ìre Vladimir Klitschko, agus ghluais e nas fhaisge air Medvedev, a 'faighinn chothroman airson an dàrna cuairt.
  San fharsaingeachd, bha aon roghainn gun teagamh aig na taghaidhean sin: Zelensky, agus bha sabaid gu math dlùth ann airson an dàrna àite. Thòisich Alla Pugacheva, a bha air a dhol thairis air Medvedev airson ùine ghoirid anns an t-sabaid airson an dàrna àite, a dhol gu aon taobh. Ann am prionnsabal, cha robh i air a shoilleireachadh le rud sam bith soilleir. Agus thàinig Vladimir Klitschko san dàrna àite. Ach chan eil an luchd-bhòtaidh aige gu math seasmhach. Bha Sergey Kovalev, a fhuair air a dhol às deidh trì call agus a 'cruinneachadh na ceithir criosan aotrom aotrom, cuideachd a' sabaid anns an fhàinne agus a-rithist choisinn e tiotal na farpais.
  Agus leum an ìre aige a-rithist. B" urrainn dha an dàrna cuairt a ruighinn cuideachd. Bogsairean Ucràineach eile: Thug Usik agus Lomachenko taic do Zelensky agus cha do chuir na cinn-suidhe bacadh air. Ged nach eil an dithis air an dreuchdan a chrìochnachadh fhathast. Carson a bu chòir dhaibh crìochnachadh? Rinn Usik a" chùis air Joshua air puingean agus thàinig e gu bhith na churaidh cruinne trom-chuideam gun teagamh. Bidh Lomachenko a 'gluasad bho aon roinn cuideam gu roinn eile, agus tha e a' faighinn cìsean cho mòr 's gu bheil e deònach crìoch a chur air a dhreuchd.
  Tha iomairt taghaidh anns na SA cuideachd. Tha Dòmhnall a" falbh às deidh dà theirm, agus chan eil e dha-rìribh fallain gu leòr airson ruith airson an treas cuid. Tha balaich òga a" ruith airson ceann-suidhe. Bho na Deamocrataich, riaghladair boireann glè bhrèagha timcheall air trithead "s a naoi - is dòcha am boireannach as òige am measg nan tagraichean ceann-suidhe. Bho na Poblachdach cuideachd, bho sheanalairean òga - gaisgich a" chogaidh an aghaidh Ioran.
  Tha ginealach luchd-poilitigs anns na Stàitean Aonaichte air atharrachadh.
  Anns an Ruis, is dòcha gum b 'urrainn dha Putin a' chùis a dhèanamh air Zelensky, ach bha e soilleir gun deach a losgadh a-mach aig an obair. Tha overvoltage air a chìs a ghabhail! Is e an rud a bha e ag iarraidh a bhith a" toirt cus tuairmse air a neart agus gun a bhith a" cur earbsa anns na bha timcheall air. No is dòcha gun do phuinnseanaich iad e cuideachd. Às deidh dha Nazarbayev falbh, thòisich tonn eile de dheamocrasaidh anns an CIS. Thàinig Kazakhstan gu bhith na poblachd pàrlamaideach. Ann am Belarus, chaidh Lukashenko à sealladh gu amharasach. Agus thàinig an ceann-suidhe gu bhith na cheann-cinnidh cuideachd.
  Thàinig tonn eile. Anns an Tuirc, tha a" phàrlamaid mu thràth air a dhol suas an aghaidh Erdogan . Thionndaidh am pendulum an taobh eile.
  Dh'atharraich Zelensky am bun-reachd gu mòr airson barrachd fèin-riaghlaidh, ach san Iar tha e air fhaicinn mar aon dhiubh fhèin! Tha, agus bidh reifreannan a" gabhail àite fad na h-ùine. Agus tha fìor shaorsa labhairt ann.
  Ann an suidheachadh sam bith, chan eil duilgheadasan sònraichte aig Zelensky a 'buannachadh san dàrna cuairt. As dualtaiche, is e Medvedev a thig chun dàrna cuairt - faodar faighinn thairis air goireasan rianachd le mòr-chòrdte agus chan e riaghladh gu math soirbheachail. Thug mòran fa-near na rudan a bha coltach ris na taghaidhean san Úcráin - mòran thagraichean ceann-suidhe, ceannardas Zelensky, ìrean riaghaltais ìosal, agus ìrean àrd an aghaidh .
  Tha e fhathast na cheist an urrainn dha Zelensky a" chùis a dhèanamh air Putin, ach tha e soilleir nach robh Medvedev an urra ri dreuchd stiùiriche na dùthcha. Agus chluich deamocrasaidh an seo an aghaidh nan ùghdarrasan.
  Cha b 'urrainn dha Medvedev a bhith deiseil airson an t-sabaid. Chan eil a charactar mar an ceudna. Chan e fìor neach-sabaid!
  Ach is e an duilgheadas leis a h-uile autocracies nach eil an luchd-leantainn glè mhath! Mar as trice chuireadh deachdaire lag na àite gus nach sgriosadh e e! Mar eisimpleir, bha an neach a thàinig às a dhèidh Nazarbayev cuingealaichte ann an cumhachd. Agus chan eil dragh aige - tha e bog!
  Ach thàinig Vladimir Zelensky, co-dhiù, gu cumhachd bhon luchd-dùbhlain, agus chan eil e na lag.
  Feumar a ràdh gu robh Putin cuideachd air a mheas mar bodhaig bog agus lag, agus is e sin as coireach gun deach an cur an sàs mar cheann-suidhe, às deidh an Yeltsin le beul àrd. Ach mar a thionndaidh e, tha deamhan anns a" bhoglach shàmhach!
  Agus an uairsin thionndaidh e a-mach nach robh am boglach cho sàmhach às deidh a h-uile càil. Ach chan e madadh-allaidh ann an aodach chaorach a th 'ann am Medvedev, ach gu dearbh caora nàdarra. Agus chan urrainn dha an neart a chruinneachadh.
  Rinn Zhirinovsky tàir air Zelensky le drabastachd agus chaidh càin a chuir air. Tharraing grunn dhusan tagraiche ceann-suidhe air ais airson fàbhar Medvedev, ach cha tug seo a-mach cha mhòr dad. De na daoine ainmeil a bha na rionnag, bha bocsair Denis Lebedev. Gu dearbh rinn e adhartas dìreach gu teicnigeach. Bha luchd-gnìomhachais agus daoine beaga cultarach ann cuideachd. De na sgrìobhadairean, cha robh ach Sergei Lukyanenko na rionnag ann am fàbhar Medvedev. Bha an còrr airson iad fhèin a bhrosnachadh . Agus bha a h-uile duine a 'creidsinn ann an fortan.
  Tha Medvedev air fàs gu ìre mhòr. Ach bha dòchas ann gum bhòtadh an t-arm, am prìosan, agus na poileis mar a chaidh òrdachadh. A bharrachd air an sin tha brìbearachd de luchd-bhòtaidh. Agus gu dearbh bhòtadh tràth. An seo, cuideachd, tha a h-uile cothrom soirbheachais.
  Seadh, is e seo dìreach a bhrosnaich barrachd gnìomhachd leis na h-ùghdarrasan. Thoir seachad bhòtadh tràth. Agus an sin, gu dearbh, tha falsification. Agus am miann airson bhòtadh le do chridhe.
  Eu-coltach ri taghaidhean 1996, cha b" urrainn dha Medvedev an ìre aige àrdachadh. Bha Yeltsin, feumaidh mi ràdh, fortanach cuideachd. Gu sònraichte, bhàsaich Dzhokhar Dudayev gun fhiosta. Dè an seòrsa cuileag a bhleith e, cha do ghabh e na ceumannan àbhaisteach rè a" ghairm. Às deidh na h-uile, nan robh e air tachairt beagan na bu tràithe, cha bhiodh ùine aca a 'bhuille a dhèanamh. Agus beagan nas fhaide air adhart, cha bhiodh ach an antenna air a chòmhdach, agus bhiodh Dzhokhar fhèin air a bhith aig astar sàbhailte. Tha seo cho fortanach ann an cogadh agus airson propaganda.
  Agus a-nis chan urrainn dhut crìoch a chuir air Dudayev. Agus chan eil Raduev ann , a chaidh a ghlacadh cho gòrach air an oidhche ro thaghaidhean ceann-suidhe na Ruis. Ach chan eil Dudayev Jr. airson bàsachadh anns na taghaidhean. Agus san fharsaingeachd, a rèir coltais tha buaidh an luchd-leantainn: Yeltsin, Putin, Medvedev air a bhriseadh ...
  Chaidh oidhirpean air brìb a thoirt do luchd-bhòtaidh agus dh'adhbhraich sin tuilleadh sgainneal. Cha do chuir am Patriarch taic ri duine sam bith, a" reusanachadh: is le Dia le Dia, agus le Caesar is le Caesar . San fharsaingeachd, fo Yeltsin thionndaidh e a-mach dòigh air choireigin nas fhasa. Agus airson adhbhar air choireigin bha an Eaglais Gnàthach taobh ri Yeltsin, a bha coltas gu tur gun dòchas. Agus cearcallan gnìomhachais.
  Agus an uairsin thòisich na oligarchs Ruiseanach a 'suirghe le Zelensky. A rèir coltais chan eil e comasach Medvedev a thogail.
  Agus thòisich am faireachdainn anns na meadhanan ag atharrachadh. Chaidh Zelensky a mholadh barrachd is barrachd. Tha Zhirinovsky mu thràth air tòiseachadh ag ràdh gur e duine daoimean a th" ann an ainm.
  Dhùblaich Medvedev tuarastal agus peinnseanan a-rithist. Ach thuit an rubles mu dheireadh. Agus thòisich atmhorachd. Tha cìsean air àrdachadh cuideachd.
  Bha aige eadhon ri iasad iarraidh bhon IMF. Agus tha ola is gas a" fàs nas saoire agus nas saoire.
  Tha Iran, Venezuela, Libia, Saudi Arabia uile a" meudachadh às-mhalairt. Agus anns na SA, chaidh dòigh ùr airson clach-ghuail a thoirt a-steach. Thuit cosgaisean gu mòr.
  Agus an uairsin tha crìonadh eaconamach agus aimhreit ann an Sìona. Uill, tha e soilleir - tha mi sgìth de cheannas a" Phàrtaidh Chomannach. Agus tha na Sìonaich ag iarraidh saorsa agus siostam ioma-phàrtaidh!
  Tha atharrachadh beag air tighinn air cumhachd anns na h-Innseachan. Bha oidhirp ann coup agus deachdaireachd a stèidheachadh.
  Tha an còmhstri anns an Caucasus air a dhol suas gu mòr. Thòisich aimhreit cuideachd ann an Siberia. Gu sònraichte, tha na separatists air neartachadh.
  Ann am Breatainn, bhuannaich am pàrtaidh na taghaidhean: "Renaissance", ge-tà, ann an co-bhanntachd leis na Làbaraich. Tha a" Bhanrigh Ealasaid fhathast beò, ach gheall i gun leig i dhith a dreuchd air a ceud bliadhna, às deidh sin thèid reifreann a chumail gus cur às don mhonarcachd. Agus dreuchd stèidheachaidh Ceann-suidhe Bhreatainn.
  Tha an Fhraing mì-thoilichte. Bhuannaich Màiri Lipen an àite Macron , agus bha oidhirp ann deachdaireachd a stèidheachadh. Ach chan eil fios aig na Frangaich fhèin dè a tha iad ag iarraidh, chuir iad air dòigh Maidan ùr. Tha, gun samhail ann an sgèile. Agus b" fheudar do Mhàiri planaichean radaigeach a thrèigsinn gus Arabaich is eile a chuir às. An uairsin, eadhon nas miosa, chuir an Àrd Chùirt an taghadh ceann-suidhe air falbh, agus chaidh Màiri a chur an grèim.
  Chaidh taghaidhean tràth ainmeachadh san Fhraing cuideachd. Is e sin, mar a bha e an-còmhnaidh, tha praiseach anns a h-uile àite.
  Ann am Belarus, às deidh dhaibh gu leòr de tyranny Lukashenko fhaighinn, chùm iad reifreann agus chuir iad às gu tur dreuchd a" chinn-suidhe. Thàinig a' phoblachd gu bhith na pàrlamaid, agus thuirt am prìomhaire ùr gur dòcha gun tèid ceangal a dhèanamh ris an Ruis. Ach às deidh na taghaidhean ceann-suidhe an sin. Tha fèill mhòr air Zelensky ann am Belarus.
  Ann an Kazakhstan, tha an dàimh eadar an ceann-suidhe agus a" phàrlamaid air a dhol fo chuideam. Bha cunnart ann gun tèid impeachment a dhèanamh. Ach dh" aontaich iad gu sgiobalta, ach bha cumhachd ceannard na stàite air a chuingealachadh tuilleadh.
  Dh'fhàs Medvedev barrachd is barrachd iomagaineach. Bha na taghaidhean a" teannadh dlùth, agus bha ìre Zelensky grunn thursan nas àirde. Fìor, chan eil e a 'buannachadh anns a' chiad chuairt, ach co-dhiù, Medvedev pasgadh. Chan eil ann ach àireamhachadh airson mealladh no cur às.
  Chaidh comhairle dìomhair a chumail. Chruinnich billionaires Ruiseanach.
  Thuirt Medvedev gu dìreach:
  - A bheil thu airson gum faigh coigreach Ucràineach cumhachd mòr ceann-suidhe na h-ìmpireachd?
  Thug Deribasco fa-near gu loidsigeach:
  - Co-dhiù a tha sinn ga iarraidh no nach eil, feumaidh sinn a dhol còmhla ri riaghaltas sam bith! Chan e comannach a th' ann an Zelensky, agus... Chan e Zyuganov a tha seo, nach robh freagarrach dhuinn ann an suidheachadh sam bith!
  Thuirt Medvedev gu tioram:
  - Anns an Úcráin, tha cìs teachd a-steach mòran nas àirde na anns an Ruis!
  Rinn Roman Abramovich gàire agus thuirt e:
  - Cò aig a tha fios agus a 'cunntadh ar teachd a-steach! A bharrachd air an sin, chaidh an lughdachadh an sin o chionn ghoirid agus cha mhòr co-ionann ris an fheadhainn againn!
  Fhreagair Prokhorov le gàire:
  - Tha na h-ùghdarrasan ag atharrachadh. Tha sinn a' fuireach! Dè as urrainn dhut a mholadh?
  Bha Medvedev air a chlaoidh le feirg:
  - Cha chreid mi gun do bhuannaich Yeltsin gu h-onarach!
  Fhreagair Deribasco gu fuar:
  - Mura b" e Zyuganov an co-fharpaiseach aig Yeltsin, cha bhiodh mòran cothrom air a bhith aig Borik . Ach bha cuimhne ro mhath aig daoine fhathast air "seunan" cumhachd comannach. Is e sin: sgeilpichean falamh, cairtean, cùpain, cairtean gnìomhachais, loidhnichean fada, tuarastal còig dolar gach mìos. Gu dearbh, cha robh duine airson tilleadh gu na h-amannan ifrinn sin. A bharrachd air an sin, gus an sealladh a chall, agus taisbeanaidhean poilitigeach, a bharrachd air filmichean le gnè, agus mòran a bharrachd. Bha na daoine ag iarraidh saorsa. Agus cha do bhòt iad airson Yeltsin, ach an aghaidh Scarecrow Zyuganov. Ach cha chuir Zelensky eagal air na daoine. Eu-coltach ri Putin, cha dùin e am prògram "Doll", agus cha chuir e daoine air cairtean. Chan urrainnear a" bhliadhna ceithir fichead "s a sia ath-aithris. Ghoid Yeltsin còig gu sia sa cheud, ach bhuannaich e le eadar-dhealachadh de thrì-deug! Mar sin tha e cha mhòr cothromach!
  Agus tha Zelensky a 'stiùireadh le leithid de stiùir nach urrainn dhut a bhualadh !
  Dh'èigh Medvedev:
  - Thilg iad mi ! Dh" aontaich sinn!
  Thug Ròmanach Abramov fa-near:
  - Co-dhiù thèid na smachd-bhannan a thogail bhuainn! Agus 's e mathan a th' annad... Tha thu air do pheinnsean a chosnadh mar-thà!
  Rinn Medvedev tàir air:
  - Bu chòir dhut losgadh ann an ifrinn!
  Thug Prokhorov fa-near gu loidsigeach:
  - Chan eil ifrinn! Chan eil ann ach scarecrow airson airgead a chruinneachadh!
  Dh"fhaighnich Medvedev ann an troimh-chèile:
  - Tha? Dè mura h-eil Dia ann?
  Rinn Prokhorov gàire agus fhreagair e:
  -Dè Dia? Bidh iad ga thaisbeanadh ann an dòigh eadar-dhealaichte!
  Mhol Roman Abramovich:
  - Is dòcha gun dèan thu creideamh ùr! Ge bith cò a tha beairteach tha e air a ghràdhachadh le Dia! An neach as beairtiche tha e air a ghràdhachadh leis an Uile-chumhachdach!
  Chlaon Medvedev:
  - loidsigeach! Ach dè a chanas na daoine?
  Rinn Roman Abramovich gàire:
  - Faodaidh daoine a bhith air an oideachadh!
  Thuirt Medvedev:
  - Tha mi an dòchas gum fuirich sinn caraidean!
  Às dèidh sin dh'fhàg e an talla...
  Lean kaleidoscope de thachartasan air adhart air feadh an t-saoghail. Thill Vitali Klitschko cuideachd chun fhàinne agus shabaid e aig an lann-cluiche ann an Kyiv. Bha e a" sabaid ri Mìcheal Tyson. Dà bhodach, glè ainmeil agus mòr-chòrdte. Uill, thog iad tòrr airgid. Mìcheal Tyson, gu dearbh, dh'aontaich an t-sabaid, oir bha e cha mhòr na bhaigeir.
  Eadhon ged a bhuail Vitali Klitschko, a bha na b 'òige agus, as cudromaiche, ann an cumadh mòran na b' fheàrr, gu litireil e. Thuirt Vladimir Klitschko gu bheil e fhathast ag iarraidh tiotal làn churaidh na cruinne a bhuannachadh agus sabaid le Usik. Às deidh sin brisidh e a h-uile clàr, gu bhith mar an fhìor churaidh cruinne as sine ... Agus is urrainn dha fois a ghabhail. Dè eile a bu chòir dha a bhualadh? Chaidh Joe Louis a bhualadh mu thràth, agus chaidh Foreman a bhualadh mu thràth, agus tha e air tiotal cuideam trom an t-saoghail a chosnadh ceithir tursan .
  Rinn Vitali Klitschko tòrr airgid bhon t-sabaid, chuir e ris an ionmhas agus an cliù aige, agus bha sabaid an ìre mhath furasta aige.
  Thug Zelensky Òrdugh Òir Ilya Muromets do Vitaliy Klitschko. Agus choisinn seo co-fhaireachdainn a bharrachd dha.
  Ann an saoghal poilitigs, tha bogsairean air fàs mòr-chòrdte san fharsaingeachd. Floyd Thàinig Maweiser gu bhith na thagraiche airson Ceann-suidhe na SA. Gu foirmeil neo-eisimeileach. Agus le ìre reusanta. Agus dè mu dheidhinn billeanair, agus bocsair gun chall, agus duine dubh. Carson nach tagraiche thu?
  Floyd Thug Maweiser taic don Cheann-suidhe Zelensky anns na taghaidhean agus gheall e càirdeas.
  Is e glè bheag de Floyd a bha ag iarraidh ath-chluich le Paquio , agus thog iad tòrr airgid air a shon.
  Bha Medvedev gu soilleir a 'call talamh. Gus beagan luach clisgeadh a chruthachadh, chuir e Anatoly Kashpirovsky an dreuchd mar Mhinistear na Slàinte le inbhe Leas-Phrìomhaire. A tha, gu dearbh, na ghluasad làidir, ach chan eil gu leòr. Air an t-slighe, thàinig Anatoly Kashpirovsky gu bhith na mhinistear agus na leas-phrìomhaire as sine ann an eachdraidh iomlan na Ruis. Tha, neach-gleidhidh chlàran! Thug Dmitry Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a 'chiad ghairm do Bhanrigh Shasainn, agus eadhon thug e seachad an rionnag gaisgeach do Shoigu. Agus thug e air falbh Gorbachev bhon òrdugh as àirde aige. Dè, san fharsaingeachd, chan eil e cho breagha.
  Agus ghabh e mar an ceudna agus thug e air ais Beria gu inbhe Mharsail. 'S dòcha a thàladh
  air an taobh aca de na Stalinists. Agus fhuair Boris Nemtsov an dèidh a bhàis an Òrdugh airson Seirbheisean don Fatherland, a 'chiad cheum. A bharrachd air an sin, thug e ainm ùr air Volgograd leis an òrdugh aige gu Stalingrad. Cuideachd a" suirghe leis na Stalinists . Ach cuideachd le Libearalaich. Fhuair Novodvorskoy an tiotal Gaisgeach na Ruis agus... Stalin!
  Às deidh bàs, thug Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a" chiad neach a chaidh a ghairm gu Yuri Gagarin. Agus thug e air ais an t-Òrdugh Buaidh gu Leonid Ilya Brezhnev. Gun dùil, thug Medvedev rionnag òir gaisgeach na Ruis gu Garry Kasparov.
  Cuideachd suirghe le Libearalaich. Agus leis na comannaich. An dà chuid leatsa agus sinne.
  Thaisbean Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndrais a chaidh a ghairm don Phàp Francis a" Chiad.
  Cuideachd tiodhlacan fìor fhialaidh bhon "riaghladair mòr"! A bharrachd air an sin, chuir Medvedev sìos an aois leigeil dheth dreuchd airson fir is boireannaich gu leth-cheud "s a còig. A thàinig gu bhith na mhothachadh. Agus a-rithist mheudaich e peinnseanan.
  Dè as urrainn dhut a dhèanamh air oidhche na taghaidhean?
  A bharrachd air an sin, thug an ceann-suidhe an gnìomh inbhe leifteanant coitcheann do Vladimir Zhirinovsky. Mar, airson seirbheis dhìleas, faigh e bho ghualainn a 'mhaighstir. Agus chaidh a mhac Igor Lebedev a chur an dreuchd mar Mhinistear Cùisean Cèin gun dùil, an àite an t-seann Lavrov san Iar agus gun ghaol.
  Thairg Medvedev cuideachd dreuchd ceannard Ministrealachd an Taobh a-staigh do Demushkin , ach dhiùlt an nàiseantach ùghdarrasach. De na dreuchdan ùra, thàinig fastadh Ksenia Sobchak mar Mhinistear a" Chultair gu bhith na fhaireachdainn. Dh'aontaich i, a 'faicinn gu robh an ìre aice glè bheag. Ach dh'iarr i cuideachd dreuchd Leas-Phrìomhaire. Dh'aontaich Medvedev ri seo.
  Ghabh Yavlinsky pàirt cuideachd anns na taghaidhean, ach dh'fhàs e gu tur tinn agus tharraing e air ais airson adhbharan slàinte.
  Thug an ceann-suidhe an gnìomh cuideachd rionnag Gaisgeach na Ruis dha.
  Fhuair Mikhail Kasyanov an t-Òrdugh airson Seirbheisean don Fatherland, a 'chiad chlas, agus an dreuchd mar chomhairliche eaconamach urramach. Carson a tharraing e air ais ann am fàbhar Medvedev. Ach is e bloigh glè bheag de cheud sa cheud a tha seo.
  Chaidh Ministear an Spòrs a thabhann dha Sergei Kovalev, ach cha robh e coltach ris gu leòr.
  Dh'èirich còmhstri le cathraiche na cùirte bun-reachdail. Dh'fhalbh Zorkin mu dheireadh. Ach cò dha a bu chòir dhomh a leithid de phost a thoirt seachad? Is fheàrr airson boireannach! Agus thairg iad e do Alla Pugacheva.
  Ach dhiùlt an seinneadair ainmeil, ag ainmeachadh nach b 'ann dhi. A dh'aindeoin sin, thug Medvedev rionnag Gaisgeach na Ruis dhi. Ged a dhiùlt Alla gnìomh a dhèanamh na fhàbhar.
  Ach cò a bhios na chathraiche air a" chùirt bhun-reachdail? Tha an suidheachadh steigte. Dhiùlt Shoigu cuideachd - chan e a phròifil!
  Gun dùil, dh'aontaich Dima Bilan. Ged gu dearbh chan eil e na fhìrinn gur e seo a phròifil! Agus gu dearbh, tha e nas prothaidiche agus tòrr nas spòrsail a bhith nad sheinneadair na bhith na chathraiche air cùirt bhun-reachdail.
  Ann an suidheachadh sam bith, chaidh Medvedev gu sgiobalta air seo agus thug e an rionnag dha Gaisgeach na Ruis.
  Thuirt Dima Bilan, ge-tà, gur e dìreach fealla-dhà a bha seo. Ach, gu aonta coitcheann, chaidh Lyudmila Putina ainmeachadh mar chathraiche air a" chùirt bhun-reachdail. B 'e gluasad làidir a bha seo, air sgàth cho mòr' sa bha Putin anns an Ruis, ach bha e mar-thà beagan nas luaithe, agus cha b 'urrainn dha Medvedev a shàbhaladh.
  Ged a chaidh oidhirpean titanic a dhèanamh. Ach bha prìsean ag èirigh, bha an ìre iomlaid rubles a" tuiteam, bha an Taliban a" tighinn air adhart ann an Tajikistan, agus cha robh dad ann airson toirt a chreidsinn air luchd-bhòtaidh.
  Aig a "mhionaid mu dheireadh, chaidh Gennady Zyuganov ainmeachadh mar a" chiad leas-phrìomhaire a bha os cionn a "bhloc shòisealta. Ach tha seo mar-thà na fhuasgladh dha na mairbh.
  Agus tha Zyuganov fhèin air an luchd-bhòtaidh aige a chall gu tur.
  Chaidh Degtyarev ainmeachadh mar Àrd-neach-casaid air an oidhche ron bhòt. Cuideachd tagraiche ceann-suidhe bhon Phàrtaidh Libearalach Deamocratach.
  Ghluais Medvedev agus choimhead e airson dòighean ùra. B" e aon de na gluasadan taghaidh iongantach a bhith a" taisbeanadh bonn òir sònraichte air ainmeachadh às deidh Zhukov dha seann shaighdearan a" Chogaidh Mhòir Patriotic. Agus millean rubles Ruiseanach airson tòiseachadh. Ach chan eil ach glè bheag de Sheann Shaighdearan bhon Chogadh Mhòr Patriotic air fhàgail.
  Thug Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a 'chiad ghairm gu Tereshkova. Ged a tha cothrom ann, carson nach toir thu duais dha? Mar sin faodar gaisgeach na Ruis a thoirt do Anatoly Karpov. Tha e na dheagh chluicheadair tàileasg! Agus bidh Alekhine, agus Botvinnik, agus Tal agus Spassky, Tigran - a 'toirt seachad duaisean às dèidh làimhe - chan eil sin dona idir!
  Gaisgeach rionnagan na Ruis - tha sin fionnar!
  Tha e math duaisean a thoirt seachad agus buinn a thoirt seachad. Agus ma stèidhicheas sinn cuideachd òrdugh air ainmeachadh às deidh Putin. Tha ceithir ìrean ann: an ceathramh - umha, an treas fear - airgead, an dàrna fear - òr, an toiseach - òr le daoimeanan!
  Is e seo a tha Medvedev na innleadair.
  Ach, chan eil seo gu leòr cuideachd. Tha Zelensky cuideachd a" stèidheachadh òrdughan ùra. Òrdugh, mar eisimpleir, Taras Shevchenko. No Taras Bulba! No Gogol! Carson a tha thu a" caitheamh ùine air trifles? Agus an t-Òrdugh air ainmeachadh às dèidh Kozhedub! Is e gluasad làidir a tha seo le Zelensky gus na feachdan clì a thoileachadh. Anns an fharsaingeachd, gu dearbh, Zelensky - chan eil comannach, agus chan eil fiù 's clì. Mar sin dh" fhaodadh duilgheadasan a bhith aige. Ach cha robh ceannard aig na comannaich anns an Ruis.
  Agus cuideachd, Andrei Navalny? Ann an dòigh air choreigin dhìochuimhnich a h-uile duine mu dheidhinn. Nach robh thu dha-rìribh a" ruith airson ceann-suidhe? Ach tha Andrei Navalny air a bhith ag obair ann an sgioba Zelensky airson ùine mhòr agus tha e air mòran a dhèanamh mu thràth anns an t-sabaid an aghaidh coirbeachd san Úcráin.
  Mar sin chan eil duine air bàsachadh fhathast! Agus tha am pròiseas airson an dà shluagh bràthaireil a thoirt còmhla agus taghadh coitcheann ceannard na dùthcha a" dol air adhart.
  Bidh Andrei Navalny cuideachd a 'nighe Zelensky ... Mar as àbhaist, tha e na theine.
  Agus bidh e ag obair gu sunndach le dian frenzied.
  Agus aig an aon àm gu math foghainteach, gus nach cuir iad eagal air luchd-bhòtaidh. Chan e stoidhle Trump idir.
  Agus tha amannan ùra a" tighinn air an t-saoghal - nas sàbhailte agus nas socraiche. Tha ath-leasachaidhean deamocratach agus saoghalta a" tòiseachadh ann an Saudi Arabia, agus san fharsaingeachd tha ceannairc cràbhach a" lagachadh. Gu dearbh, faodaidh mòran na contrarrachdan eadar an Koran agus saidheans a leughadh air an eadar-lìn agus iongnadh: carson a tha iad a "dèanamh seo? Dè na h-adhbharan airson a bhith a" beachdachadh air an Koran agus am Bìoball mar fhacal Dhè?
  Nuair a thòisicheas daoine a" smaoineachadh agus a" faighneachd cheistean, chan eil iad cho luath tuilleadh. Gu dearbh, carson a tha an linn ag èirigh? Nas coltaiche ri eagal a 'bhàis! Agus tha cho beag de dhaoine fo eagal bàsachadh gus am fàs iad tinn!
  Air an oidhche ro na taghaidhean, thog Medvedev pàighidhean airson fòrladh tinn agus sochairean do dhaoine ciorramach. Chaidh cinneasachadh tancaichean àrdachadh cuideachd ...
  Medvedev, gus a shealltainn fhèin mar neach-gràdh-daonna, gu mòr air àrdachadh a 'bhàr air cosgais armailteach. Chaidh an tanca Bear, am fear as truime de na h-uilebheistean, le cuideam còrr air ceud tunna agus le reactair niùclasach an àite einnsean, a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh.
  Chaidh am pròiseact Bear a leasachadh fo Putin, air na h-òrdughan pearsanta aige. B" e am beachd tanca uilebheist a chruthachadh airson eagal a chuir air. Thionndaidh a-mach gu robh an carbad gu math trom agus daor, le armachd ioma-fhilleadh agus dà lannsair rocaid ann an seirbheis.
  B "e cho sònraichte sa bha an càr an astar aige còrr air ceud cilemeatair san uair, le cuideam ceud gu leth tonna, agus stòr cumhachd mòr le taing don reactair niùclasach.
  Fìor, rè an ruith thachair tachartas mì-fhortanach eile - spreadh am bratag. Agus a-rithist thionndaidh an sealladh gu bhith millte. Bha Medvedev gu litireil air a magadh.
  Agus an uairsin thachair prògram eile leis a" cheann-suidhe an gnìomh - chan urrainn dhut a shamhlachadh a dh"aona ghnothach. Nuair a dh'fheuch Medvedev ri craobh a leagail air beulaibh nan lumberjacks, thuit e dìreach air bòrd na Nollaige le biadh. Mar sin tha ceannard eadar-amail mì-shealbhach na Ruis air a bhith na nàire dha fhèin a-rithist.
  Bha, bha Medvedev gu math mì-shealbhach. Tha an leithid de fhortan gann: tha e a" toirt duais dha aon, a" dèanamh eucoir air fear eile. An robh Nicholas II dha-rìribh cho dona, mar eisimpleir, ach bha e air a shàrachadh le cumhachdan nas àirde. Mar sin Medvedev, san fharsaingeachd, neach spaideil, gu litireil air falbh leis a h-uile càil.
  Bha oidhirpean air rudeigin a dhèanamh a" dol an-aghaidh agus an-iochd.
  Bha e coltach gu robh Medvedev a" tionndadh ann am pana-fhrithealaidh. Agus an uairsin dh'èirich duilgheadasan eile. Bha am Prìomhaire an gnìomh cuideachd an sàs ann an sgainneal coirbeachd.
  Agus an seo, gu dearbh, cha b 'urrainn dha a bhith air tachairt às aonais Andrei Navalny. Bidh am fear seo an-còmhnaidh iomchaidh!
  Fhuair mi fianais uamhasach uamhasach air Medvedev agus an luchd-inntinn aige - bha an sgainneal iongantach. Ann an ùine ghoirid, dh'fhàs an dà chuid Navalny agus an fheadhainn a thuit fon bhuille uamhasach aige ainmeil.
  Agus bha aig Medvedev ri leisgeulan a dhèanamh agus an smugaid a thoirt air falbh. Agus dhòirt a h-uile càil air. Chan e taghaidhean, dìreach uamhas.
  Air latha bhòtaidh, thàinig Medvedev fo gheàrd. Bha e soilleir gu robh e gruamach agus mì-chinnteach. Bha mo làmhan air chrith nuair a ghabh mi am baileat. Leis an òrdugh as ùire aige, thug an ceann-suidhe an gnìomh trì uiread de thuarastalan an airm agus na poileis. Agus còig tursan am peinnsean!
  Ach, bha Anastasia Orlova, ge-tà, a 'toirt toileachas don tagraiche airson dreuchd deachdaire:
  - Tha e duilich suidhe air bayonets! An seo tha e a" cur cuisean airgid!
  Às deidh sin, ghlac an nighean crìochnachaidh e agus sheall e e le a òrdagan rùisgte.
  Tha Anastasia, gu dearbh, na nighean nach cuir a faclan na pòcaid. Sgoinneil, làidir, fionnar, carismatach .
  Agus thuit uimhir de ghillean ann an gaol leatha. A bharrachd air an sin, tha Anastasia na fionn gu math meadhanach, agus chan eil i a 'dol dhan leabaidh gun a bhith a' taghadh fear ùr airson na h-oidhche. Gu dearbh, tha i a 'taghadh fir nas eireachdail, lùth-chleasachd, fèitheach, uaireannan eadhon feadhainn glè òg. Ach gu cinnteach eadar-dhealaichte. A rèir choltais ath-lìonadh le lùth. Agus chan eil duine den bheachd gu bheil an gaisgeach iongantach seo na strìopach.
  Air an làimh eile, airson boireannach cho làidir agus fallain, tha e coltach gu bheil e gu math fionnar.
  Bhòt Anastasia cuideachd, ghabh i am baileat le corragan rùisgte a casan gràsmhor, agus is e rolla slàn a tha seo, far a bheil e duilich sloinneadh a lorg, agus chuir i air a son fhèin e gun chlaon-bhreith neo-riatanach. Uill, tha e soilleir cò dha!
  Às deidh sin sheall i am figear mòr aice le a òrdagan rùisgte!
  Thàinig Vladimir Zelensky a bhòtadh air baidhsagal. Leum e agus snìomh e. Mar a bha e an-còmhnaidh, tha e meallta agus meallta. An fhìor Napoleon Bonaparte saor an asgaidh.
  Agus gu dearbh, bhòt mi gu sgiobalta, mar a bha dùil.
  Cha do tharraing Vladimir Klitschko a-mach às na taghaidhean a-riamh. Agus bhòt e air a shon fhèin cuideachd agus chrath e a dhòrn air Medvedev.
  Aig a 'mhionaid mu dheireadh, fhuair Nikolai Valuev rionnag gaisgeach na Ruis bho Medvedev agus dreuchd Ministear Cùisean Taobh a-staigh. Is gann gun deach agam air filmeadh. Ged a dhiùlt e a ràdh cò dha a bhòt e.
  Bhòt mòran dhaoine an seo: Alla Pugacheva, agus Suraikin ...
  Zhirinovsky, gu dearbh, cha b 'urrainn cuideachadh ach a' dèanamh a chomharra. Thog e e agus reub e suas an dealbh de Vladimir Zelensky dìreach aig an stèisean bhòtaidh agus gheall e gum biodh e gu cinnteach a 'losgadh air nuair a thàinig e gu cumhachd.
  Sheinn Dima Bilan aig àm a" bhòt:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta, tha fios agam gu cinnteach! Thèid Bilan a thaghadh, tha e na ridire dìonach!
  An uairsin nochd rionnagan eile.
  Thuirt Garry Kasparov gu bheil cumhachd ag atharrachadh, agus gum fàg Medvedev agus còmhla ris gun tig àm Putin gu crìch.
  Aig an aon àm, thuirt an t-seann churaidh cruinne nach robh e an aghaidh a dhreuchd tàileasg ath-thòiseachadh. Agus briseadh clàr aois Steinitz . Agus gum faigh an Ruis a dh" aithghearr stiùiriche airidh agus deamocratach, agus thig àm nan tsars gu bhith na rud san àm a dh" fhalbh.
  Agus gun do dh'innlich Garry Kasparov an tàileasg aige fhèin, a dh'aithghearr a gheibh mòr-chòrdte air feadh an t-saoghail.
  Agus sheall e bòrd ceud cealla . Nochd figearan ùra innte. Dà gheansaidh gach fear: ri taobh an rìgh agus na banrigh. A bharrachd air an sin, bidh an jester a" coiseachd mar bhanrigh, ach a" bualadh dìreach mar ridire. Agus dà bhoghadair air an oir an àite spògan. Bidh boghadairean a 'gluasad mar phògan, ach bidh iad a' losgadh gu còmhnard thairis air dà cheàrnag slàn. Fìor, seach gu bheil iad air fìor oir a 'bhùird, tha an luach aca air a lùghdachadh beagan. Ach faodaidh iad cuideachd tionndadh gu cruth sam bith.
  Chan eil teagamh nach eil tàileasg Garry Kasparov air aire dhaoine agus luchd-naidheachd a tharraing.
  Gheall Navalny gum biodh Kasparov gu cinnteach na mhinistear.
  Bhòt Anatoly Karpov cuideachd. Ach tha e mar-thà na seann churaidh, agus mar sin gheall e a-mhàin comhairle a thoirt. Agus thuirt e gun robh, as coltaiche, atharrachaidhean mòra a' tighinn. Agus dè a bhios nas fheàrr a-màireach na an-dè!
  A-cheana air latha an taghaidh, dh"ainmich Medvedev gu robh an ùine as lugha de shaor-làithean anns an Ruis a" dol suas gu trithead latha obrach, agus gum faigheadh a h-uile boireannach a rugadh deichnear chloinne no barrachd duais bhuaithe: rionnag Gaisgeach na Ruis Caidreachas.
  Gluasad populist ùr, agus feumaidh mi a ràdh gu math làidir. Ach tha e ro fhadalach. Gu sònraichte air latha an taghaidh, tha e soilleir gur e dìreach obair don phoball a tha seo.
  Bha e soilleir gun robh Medvedev a' call talamh... Bha a chumhachd maireannach gu math sgìth dhen a h-uile càil.
  Bha na daoine airson leum far rut Putin, agus bha am pathadh airson atharrachadh aibidh. A bharrachd air an sin, bha neo-chomas follaiseach Medvedev a bhith na phearsantachd làidir follaiseach.
  Ghluais Zelensky, a 'faighinn puingean agus a' cleasachd às aonais populism neo-riatanach agus geallaidhean, air adhart le misneachd.
  Thuirt na cunntasan-bheachd seo aig an t-slighe a-mach gur e am fear as fheàrr leotha. Ach tha e fhathast na cheist am bi Medvedev a" dol chun dàrna cuairt! Airson a-nis, dh'fhaodadh Vladimir Klitschko agus Sergey Kovalev, a bharrachd air Grudinin , dùbhlan a thoirt dha airson an àite seo.
  Bhòt Zyuganov mu dheireadh. Chaidh an t-seann, tinn, a bha na chathraiche air Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis thairis air an ainm Grudin agus rinn e osna. Seadh, chan e eallach furasta a th" ann a bhith nad chiad leas-phrìomhaire air an Ruis aig faisg air ceithir fichead bliadhna. A bheil feum aige air?
  Agus bha Zyuganov, a 'tarraing anail gu mòr, a' crùbadh:
  Thèid sinn dhan bhlàr a-rithist
  Airson cumhachd nan Sobhietich ...
  Agus mar aon gheibh sinn bàs -
  Anns an t-sabaid air a shon!
  Agus chaidh e a-mach às a" chaban. Chan e, leigidh e dheth a dhreuchd a dh" aithghearr.
  Bha an ùine a" teannadh dlùth, agus bha a" chiad dàta mu na taghaidhean ceann-suidhe gu bhith a" tòiseachadh a" ruighinn. Bha an Ruis faisg air atharrachaidhean mòra. Chaidh ralaidhean agus iarrtasan airson caidreachas leis an Ruis a chumail ann am Belarus cuideachd. Dh'fhàs a h-uile dad barrachd is barrachd fiadhaich agus brosnachail.
  Ràinig an àireamh bhòtaidh ann an taghaidhean ceann-suidhe na Ruis an ìre as àirde ann an eachdraidh taghaidhean eile, faisg air ceithir fichead sa cheud.
  Agus tha iad dìreach air ainmeachadh gu bheil na bogsaichean baileat air am fosgladh, agus cunntadh bhòtaichean bhon Ear Chèin air tòiseachadh.
  . CAIBIDIL Àir. 3.
  Thòisich toraidhean a 'chiad chuairt a' sruthadh bhon Ear Chèin. Mar a thuirt a h-uile cunntas-bheachd, bha Zelensky le misneachd air thoiseach. Cha robh Medvedev eadhon san dàrna àite fhathast. Bha Grudinin agus Vladimir Klitschko a 'sabaid airson an dàrna àite . Bha mu dhà cheud tagraiche a bharrachd air an liosta, agus mar sin sgap iad na bhòtaichean aca. Ach, fhuair Zelensky faisg air leth-cheud sa cheud ann an Siberia agus dh'fhaodadh eadhon cunntadh air buaidh anns a 'chiad chuairt.
  Thuirt Medvedev na chridhe:
  - Bha sinn ag iarraidh a 'chuid as fheàrr, ach bhòt sinn airson spòrs!
  Bha Zelensky laconic:
  - Tha an fhìrinn air buannachadh!
  Bha dàta an taghaidh daonnan ag atharrachadh, ach dh'fhuirich a 'chiad àite aig Zelensky le iomall mòr gun atharrachadh. Is e rud eile gun deach Grudinin agus Klitschko fodha beagan. Agus thòisich Medvedev air tighinn dhan dàrna àite, ged a bha beàrn nas motha na trì uiread bhon cheannard. Fhuair an ceann-suidhe an gnìomh a 'mhòr-chuid ann an Chechnya, san arm, ann an ionad grèim ro-dheuchainn. Uill tha e soilleir. Gu sònraichte ann an ionad grèim ro-dheuchainn. Tha e nas duilghe sùil a chumail air àireamh nam bhòtaichean an sin.
  Ach, leig Medvedev a-mach mòran phrìosanaich agus cha robh an àrdachadh cho mòr 'sa bha e an dùil.
  Ach le duilgheadas mòr, chaidh againn air adhart chun dàrna cuairt. Ged a thug Zelensky faisg air dà fhichead sa cheud gu h-iomlan, is gann gun do chruinnich Medvedev trì-deug. A bharrachd air an sin, le brìbearachd luchd-bhòtaidh agus brisidhean. Tha, thionndaidh Dmitry Anatolyevich gu bhith caran lag. B 'e an treas fear Vladimir Klitschko. Abair mothachadh beag, is e Grudinin an ceathramh fear . Thàinig Dima Bilan cuideachd ris nach robh dùil sa chòigeamh àite. Thàinig Sergey Kovalev san t-siathamh àite, ged a bha an ìre àrd aige. Cha do rinn Zhirinovsky eadhon anns na deich as àirde an turas seo. Fìor, thug Medvedev dha inbhe Còirneal Coitcheann airson seirbheis dhìleas agus rionnag Gaisgeach na Ruis.
  A leithid do dhuais comh- fhurtachd do d' sheirbhiseach dìleas. Nas fhaide, fhuair Dima Bilan rionnag Gaisgeach na Ruis agus an Òrdugh airson Seirbheisean don Fatherland, a "chiad cheum.
  Ach thuirt Dima nach toireadh e taic do Medvedev fhathast. Ach, tha an suidheachadh a thaobh Zelensky cuideachd neo-shoilleir. Cha robh ach Vladimir Klitschko ag iarraidh bhòtaichean airson Zelenskaya. A bharrachd air an sin, dh"ainmich am bocsair seo gum biodh e a" sabaid ann am Moscow le curaidh Oiliompaiceach 2020. Agus nach eil an diofar aois a" cur dragh air. Tha an Vladimir sin nas làidire agus nas brosnachail na bha e a-riamh.
  Ach thug Medvedev seachad gaisgeach rionnag na Ruis dha Vladimir Klitschko agus Vitali Klitschko. Mar, tha e na dhuine cothromach. Tha do bhràithrean air tòrr a dhèanamh airson bogsaidh, gu sònraichte Vladimir.
  Thuirt Vitaly gur e an rud as tàmailteach mun Maidan nach do bhris e clàr Holmes air sgàth sin. Ach bha a h-uile cothrom aige!
  Agus gu h-obann bha Vitaly airson coinneachadh ri Gassiev ann an Kiev. A dh'adhbhraich gluasad sònraichte. Carson nach fheuch thu e?
  Bha Sergey Kovalev cuideachd airson leantainn air adhart le a dhreuchd, a 'cuimhneachadh gun do rinn Hoppins , eadhon aig aois nas sine, a' chùis air curaidhean an t-saoghail agus tiotalan aonaichte. Agus airson a-nis chan eil Zelesky no Medvedev an dùil a bhith ag obair san riaghaltas. Agus tha e ag iarraidh sabaid.
  Bha brosnachadh gu leòr aig na balaich dha-rìribh. De na bogsairean eile, chuir Dima Bivol an cèill miann a bhith a" sabaid Kovalev.
  Rinn Medvedev co-rèiteachadh le Grudin . Gheall e dha beanntan òir. Bha Grudinin ag iarraidh rud sam bith nas lugha na dreuchd a' phrìomhaire. Gun dùil, thug na seann daoine Zyuganov taic do Medvedev agus dh'iarr iad air Grudinin a dhol còmhla ri sgioba a 'chinn-suidhe an gnìomh. Ach an uairsin dh" èirich duilgheadasan agus sgaradh ann an rangannan nan comannach. Rud nach do chòrd ris an dà thagraiche.
  Ach bhruidhinn Sergei Udaltsov a-mach airson Zelenky . Tha iad ag ràdh gum feum sinn taghadh eadar dà olc air nach robh fios againn fhathast!
  Mhol Nikolai Valuev caidreachas eadar Zelensky agus Medvedev: Ceann-suidhe Zelensky - Prìomhaire Medvedev. Dè a chòrd ris na oligarchs! A bharrachd air an sin, chuir iad an cuimhne gu bheil puing aonachaidh gun fhacal ann: gum bi prìomh mhinistearan agus cinn-suidhe aca fhèin aig diofar dhùthchannan.
  Agus bhon a bhuannaich Zelensky an taghadh ceann-suidhe, bu chòir riochdaire às an Ruis a bhith na phrìomhaire. Ach tha Medvedev fhathast san dàrna cuairt.
  Thuirt Zelensky, ge-tà, gur ann às an Ruis a bhios am prìomhaire, ach chan ann à Medvedev! Leis gu bheil na Ruiseanaich sgìth leis an riaghladh aige. Agus tha feum air cuideigin nas comasaiche ann an eaconamas agus le eòlas soirbheachail, chan e fàilligeadh mar Medvedev!
  Sheall dàta suirbhidh sòisealta nach robh a" mhòr-chuid de Ruiseanaich airson Medvedev fhaicinn mar phrìomhaire. Nas mionaidiche, bha faisg air naochad sa cheud na aghaidh.
  Thill Rogozin gun dùil bho dearmad poilitigeach agus thòisich e air a mheas mar phrìomhaire a dh" fhaodadh a bhith ann. Cuideachd, bha mòran Ruiseanaich airson Andrei Navalny fhaicinn mar phrìomhaire aca.
  Mar sin bha cuibhle na h-eachdraidh a" snìomh na bu luaithe agus na bu luaithe.
  Anns an t-saoghal, gu dearbh, thug an Iar taic do Zelensky, bha Sìona fhathast neodrach. Tha a" mhòr-chuid de dhùthchannan cuideachd airson Zelensky, a bha air a mheas mar dheamocratach agus mar Westerner. Ach bha Medvedev na chompanach aig Putin cho fada. Bhruidhinn iad eadhon mu dheidhinn tandem de dhà stiùiriche. Agus tha e soilleir nach eil Medvedev idir cho geal agus cho siùbhlach 'sa tha e airson a bhith coltach. Tha taghaidhean anns na SA cuideachd. Farpais eadar Poblachdach òg agus boireannach òg Deamocratach. Agus "s e cothrom leth-cheud "s a còig a th" ann. Tha atharrachaidhean comasach cuideachd ann an Sìona; tha duilgheadasan slàinte aig stiùiriche Xi. Agus tha coltas ann gu bheil teansa ann gun tèid ceannard nas deamocrataiche a leantainn.
  San fharsaingeachd, tha an oligarchy Sìneach ag iarraidh barrachd saorsa agus deamocrasaidh, ach chan eil spòrs gu leòr aig na daoine. Dè an seòrsa taghaidhean a th" annta nuair a bhios fios air a" bhuil aca ro-làimh?
  Thòisich am fasan airson deachdaireachd a 'dol à sealladh. Bha a h-uile duine ag iarraidh rudeigin a bharrachd na dìreach a bhith nan cogs.
  Sheall Zelensky rudan ùra agus atharrachaidhean, agus feadhainn soirbheachail aig an àm sin. Agus anns an Ruis bha seo air fhaicinn gu math. Cha robh daoine ag iarraidh prìosanan, campaichean, no eagal coitcheann.
  Tha ginealach air atharrachadh, agus tha a h-uile duine ag iarraidh atharrachadh. Eadhon ann an Cuba, far an robh an rèim Castro, air an robh gràin aig an t-sluagh, uamhasach. Eadhon ged a bha an cumhachd fo ainm eadar-dhealaichte. Ann an Coirèa a Tuath, tha tart airson atharrachadh cuideachd. A bharrachd air an sin, bhiodh na Koreanaich gu tric ag ràdh: chan eil monarcachd airson co-mhaoineas! Agus gum feum an deachdaire reamhar falbh!
  Bha am miann airson atharrachadh air feadh an t-saoghail a 'fàs, agus bha Zelensky anns an tonn seo. Agus air adhart gu soirbheachail!
  Agus ann an Coirèa a Tuath bha taisbeanadh casaid ann. A loisg an siostam deachdaire le gunnaichean inneal. A thàinig gu bhith na chomharra eile air a" bharbarism a bha a" riaghladh air a" mhòr-thìr.
  Thuirt Trump gun urrainn dha na Stàitean Aonaichte fuasgladh fhaighinn air duilgheadas an deachdaireachd seo le feachd. Agus nach cuir boma niuclasach eagal orra. Thuirt Trump cuideachd gu bheil na Stàitean Aonaichte mu thràth a" dèanamh deuchainn air buill-airm mar sin nach bi cosgaisean thermonuclear cunnartach.
  Ach bha ùine Trump a" ruith a-mach. Agus mar sin is esan am fear as sine de na cinn-suidhe. A bharrachd air an sin, an dèidh bàs Carter, b 'e eadhon am fear as sine am measg nan seann cheann-suidhe. Wow! Agus tha fortan dèidheil air òigridh! Nam biodh boireannach nas òige air a bhith aig Trump mar neach-dùbhlain aige, chan eil e coltach gum biodh e air a" chùis a dhèanamh oirre idir!
  A rèir coltais tha lagh karma ag ràdh: deagh fhortan don òigridh! Eadhon ged a thionndaidh Ronald Reagan a-mach mar eisgeachd don riaghailt!
  Agus thionndaidh an ìre mhath òg Gorbachev gu bhith na fhàiligeadh. Fiù ma dh'fhaodas cuideigin a ràdh gu robh Mikhail Sergeevich ceàrr? A 'chiad riaghladair an USSR a bhruidhneadh cànan daonna. Agus cha robh e air a thuigsinn leis an t-sluagh! No is dòcha nach e eadhon na daoine, ach an elite!
  O, a leithid de fhortan! Dè cho fortanach a bha Vladimir Vladimirovich Putin, agus dè an ìre a choisinn e?
  Agus nam biodh Nicholas II air beagan a bharrachd fortan fhaighinn - mar eisimpleir, nam biodh an Admiral Makarov air a bhith beò, dè cho mòr agus cho cumhachdach sa bhiodh an Ruis an uairsin. Bhiodh Sìona na Ruis Buidhe agus bhiodh an saoghal gu lèir air a chromadh!
  Agus mar sin ghabh iad Crimea leotha fhèin agus chaidh an tarraing gu còmhstri leis an t-saoghal gu lèir!
  Agus fhuair Nicholas II, mar dhioplòmaiche seòlta, air Constantinople agus Asia Minor a cho-rèiteachadh bho a charaidean.
  Uill, ceart gu leòr, a-nis tha an Zelensky iongantach a 'fàs barrachd is barrachd gnìomhach. Agus tha an dàrna taghadh a" tighinn dlùth.
  Tha barrachd is barrachd subhachais agus dòchas san Úcráin. Mhol Medvedev gu nàdarra deasbad air an telebhisean. Ged nach eil seo a" dèanamh mòran ciall. Chan eil suidheachadh ceann-suidhe an gnìomh na Ruis gu math làidir. Agus chan eil dad ann airson brag mu dheidhinn. Chan ann ann an eaconamas, no ann am poilitigs agus ann an cogadh. Tha an suidheachadh anns a" Chugais air a dhol nas miosa buileach. Agus chan urrainn dad a dhèanamh. Chan eil feachd no dioplòmasaidh a" buannachadh. Tha an dàimh a" sìor fhàs nàimhdeil le entourage Medvedev. Chan eil duine an seo a" toirt aire dha-rìribh don Tsar. Ged a tha an rìgh fhathast air an rìgh-chathair.
  Chan eil Oligarchs, san fharsaingeachd, an aghaidh Zelensky. Is e dìreach na feachdan tèarainteachd, no an àite cuid dhiubh, a tha mì-thoilichte!
  Gu dìomhair, chruinnich Medvedev comhairle tèarainteachd. Thug an còmhradh suathadh air am bu chòir an dàrna cuairt a chuir dheth. Mar eisimpleir, an robh briseadh sam bith ann? Gun teagamh bha iad! Agus gheibh thu coire le seo agus cuir às do thoraidhean an taghaidh. Carson a bhiodh an leithid de rud air a dhearbhadh tron Àrd Chùirt? Bha coltas gu math reusanta air a" bheachd.
  Chuimhnich Dmitry Anatolyevich Medvedev gun do bhruidhinn Yeltsin aig aon àm sa Chèitean 1999 air plana airson coup armachd agus sgaoileadh Duma na Stàite!
  Agus cha mhòr nach do thachair e. Fìor, eadhon an uairsin cha robh aonachd am measg nam feachdan tèarainteachd. Thuirt cuid gu bheil roghainn bog nas fheàrr: tha an Àrd Chùirt a" diùltadh a" mhodh impeachment air sgàth dìth lagh mu bhith a" toirt air falbh ceann-suidhe na Ruis. Agus gus an tèid gabhail ris an lagh seo, agus gur e lagh bun-reachdail a tha seo, feumar dà thrian den phàrlamaid agus trì cairteal de Chomhairle a" Chaidreachais a chur ri chèile. Agus thig cumhachdan an Duma gu crìch, agus mar sin bidh an ceann-suidhe.
  Gheall na feachdan tèarainteachd an uairsin obrachadh leis an Àrd Chùirt agus fuasgladh fhaighinn air an duilgheadas gu sìtheil. Cha robh Yeltsin dha-rìribh ag iarraidh a dhol airson coup armachd le ìre dà sa cheud agus còig grèim-cridhe. Agus chan eil an neart mar an ceudna, agus chan eil an taic mar an ceudna. A bharrachd air an sin, ann an 1993, bha taic aig na daoine airson a" chùrsa sin fhathast. Agus ann an 1999 cha robh i ann tuilleadh. Agus cha b 'urrainn dha a bhith air tachairt le toraidhean mar sin.
  Mar sin, nam biodh am pròiseas impeachment air a dhol troimhe, bhiodh e coltach gum biodh e air tighinn gu crìch às aonais losgadh.
  Rinn Medvedev ath-thagradh chun na h-Àrd Chùirt na taghaidhean a dhì-cheadachadh.
  Ach an uairsin, gu dearbh, thòisich na britheamhan a 'gearan. Tha sin, tha iad ag ràdh, eadhon ged a thèid na taghaidhean a chuir dheth, gum feum e a bhith air ath-aithris fhathast. Agus cha bhi cothroman Medvedev ach nas lugha. Agus tòisichidh buaireadh mòr-chòrdte.
  Mar sin, tha iad ag ràdh, tha Dmitry nas fheàrr a 'gabhail ris gum bi Zelensky gu bhith na cheann-suidhe air an Ruis. Agus feuch ri d" àite a lorg.
  A bharrachd air an sin, thuirt mòran nach soirbhicheadh an clown seo san Úcráin. Ach feumaidh gun do dh'obraich e! Agus cha bu chòir dhut bròn-chluich a dhèanamh a-mach à molehill.
  Rinn Medvedev, às deidh dha bruidhinn ri britheamhan agus oifigearan tèarainteachd, co-dhùnadh: a dhol gu na taghaidhean às deidh a h-uile càil. Agus cùm an dàrna cuairt. Agus sin dha-rìribh mar a dh"obraicheas e a-mach. Is dòcha gun tachair mìorbhail às deidh a h-uile càil. Ach chan eil? Mar sin cha chuir iad dhan phrìosan e.
  Thuirt a" choinneamh de billionaires cuideachd nach eil iad an aghaidh deamocrasaidh. Agus nach eil Zelensky na neach-clì agus a tha freagarrach dhaibh. Agus nas fhaide air adhart, gun tèid smachd-bhannan an Iar a thogail mu dheireadh agus gun till an Ruis gu coimhearsnachd an t-saoghail mu dheireadh.
  A-nis chan eil ach aon rud ri dhèanamh: cùm deasbad air an telebhisean. Dh'aontaich Zelensky, ach a-mhàin aig stadium Luzhniki. Gu dearbh chaidh gabhail ri seo. Bha e gu math cuimhneachail air an ìre a chaidh seachad mu thràth le Poroshenko. A bharrachd air an sin, bha an diofar anns a 'chiad chuairt eadhon nas motha. Agus tha ìre an-aghaidh Medvedev uamhasach.
  Ach tha deasbadan Tbh coltach ri duine a" bàthadh a" greimeachadh air connlaich. Tha a' choinneamh mu dheireadh ann Dihaoine, agus tha na taghaidhean ann Didòmhnaich.
  Medvedev, san fharsaingeachd, ag ullachadh. Ach chan eil na fìrinnean air a thaobh. Agus sheall eòlas Poroshenko nach urrainn dhut fìrinnean atharrachadh le reul-eòlas a-mhàin. Dìreach mar nach b 'urrainn dhaibh a' chùis a dhèanamh air Mayor Luzhkov, an aon uair ann an eachdraidh Moscow gu lèir nuair a bha na prìomh shianalan telebhisein ag obair an aghaidh ceannard làithreach a 'bhaile.
  Ach cha b" urrainn propaganda a bhith nas àirde na euchdan eaconamach àrd-bhàillidh Moscow. Agus na bhòt airson Kiriyenko, ùghdar a" bhunait! Ach b' esan a fhuair àrdachadh gu mòr . Is dòcha gun deach an tagraiche as neo-shoirbheachail a chuir an aghaidh buidheann-gnìomha a" ghnìomhachais.
  Ach, bha na meadhanan Ruiseanach a-nis ag iomairt barrachd airson Zelensky. Cha robh duine a 'creidsinn ann am Medvedev. Bha eadhon an Àrd Chùirt leisg èisteachd ris a" chùis cuir dheth an taghadh.
  Gu ruige seo is e a" phuing, tha an lann-cluiche loma-làn chun na h-aibhne. Gu litearra a 'cur thairis.
  Agus bha e soilleir gun robh fìor chonnspaid a" tighinn. Ach, bha e soilleir bho aghaidh Medvedev gun robh e cha mhòr air dèiligeadh ri call. Ach feumar an gluasad mu dheireadh a dhèanamh.
  Air an oidhche ron deasbad, chuir Medvedev an dreuchd Vladimir Zhirinovsky mar Mhinistear Cùisean Taobh a-staigh. Is e seo an gluasad mu dheireadh de eu-dòchas. Ach cha robh Zhirinovsky, le fios gu robh còrr air ceithir fichead sa cheud den luchd-bhòtaidh deiseil airson bhòtadh airson Zelensky, idir deònach a bhith a 'strì ri ceannard na stàite san àm ri teachd. Ged, gu dearbh, bha e a 'tuigsinn nach robh e coltach gun lorg e àite air sgioba Zelensky.
  Tha, tha Vladimir Volfovich sean. Ach, tha Anatoly Kashpirovsky na Mhinistear Slàinte eadhon nas sine agus na Leas-Phrìomhaire. Ach chan eil e cuideachd gu sònraichte airson a bhith ag iomairt airson Medvedev. Ach, tha cothrom aige fuireach air an sgioba. Tha aois mòr agus tha sin a" ciallachadh eòlas. Agus tha mo chumadh corporra dìreach fìor mhath.
  Chan eil e na iongnadh an iongantas Kashpirov.
  Thòisich an deasbad anns an lann-cluiche le iomlaid bheannachdan. Agus beachdan èibhinn. Ach bha Zelensky a 'coimhead nas ùire, nas misneachaile, nas cinntiche agus nas proifeiseanta.
  Bha Medvedev gu math iomagaineach agus thòisich e ri sgreuchail. Cha b" urrainn dha a bhith cinnteach. Agus tha cùisean gu math dona san dùthaich. Tha na daoine gu soilleir a" toirt taic do Zelensky. Tha a h-uile dad cho teann an seo.
  Tha moladh an cois a h-uile facal aig Zelensky, agus tha Medvedev air a bhleith. Is e sin, tha fìor fhàiligeadh air an deasbad.
  Tha Medvedev a" tionndadh agus ag ràdh:
  - Tha eòlas agam!
  Tha Zelensky a" freagairt le gàire:
  - Le leithid de eòlas, na rachaibh gu na dorsairean a-mhàin!
  Fhreagair Medvedev:
  - Ghabh Putin agus mise Crimea!
  Fhreagair Zelensky gu seòlta:
  - Greim mèirleach agus gàirdeanan goirid!
  Agus mar sin air adhart chaidh an deasbad air adhart, ach bhuannaich Zelensky gu soilleir. Bha e tòrr na bu ghlice agus na bu mhisneachail na Medvedev agus rinn an luchd-èisteachd gàirdeachas.
  Dìreach às deidh an deasbad air an telebhisean, chuir Ceann-suidhe an gnìomh na Ruis a-mach òrdugh àrdachadh tuarastail còig tursan agus peinnseanan seachd tursan! Ach bha e coltach ri fealla-dhà mu thràth.
  Bha muinntir Medvedev dìreach a 'gàireachdainn. Ged a bha e follaiseach gun robh iad a" dèanamh rudeigin eile air oidhche na taghaidhean!
  Cho-dhùin Medvedev cuideachd Òrdugh an Naoimh Anndra a thoirt dha Stalin agus Lenin. Feumar a ràdh gu bheil an co-dhùnadh seo gu math glic, ach fadalach. Dmitry Medvedev gu soilleir ag iarraidh a bhuannachadh thairis air na comannaich. Agus gu sònraichte na Stalinists. Ach aig an aon àm, ghabh e agus thug e an rionnag don ghaisgeach Tukhachevsky. Is e gluasad iongantach a tha seo cuideachd agus oidhirp air suirghe leis na Libearalaich.
  Mar as trice dh" fheuch Medvedev ri sinne agus sinne a thoileachadh. Thug e seachad am Patriarch, am Pàp agus ceannardan ainmean Crìosdail. Pròstanaich gu sònraichte. Agus chaidh eadhon Fianaisean Iehòbha a thoirt air ais gu na còraichean aca, ach cha robh seo gu mòran feum. Mar an ceudna, tha iad toirmisgte bho bhith a" bhòtadh, agus san fharsaingeachd tha a" bhuidheann seo a" bàsachadh!
  Thug Medvedev seachad an dà chuid muftis agus lamas. Dh" fheuch e ris a h-uile duine a bhuannachadh a-null gu a thaobh. Bha am fras de bhuinn agus òrdughan iongantach. Aig an aon àm, thug an ceann-suidhe an gnìomh bònas millean dolar gach fear do leas-riochdairean State Duma. Ach, bha seo na bu mhiosa na bhith a" tarraing dhaoine thuige.
  An uairsin, dh'fheuch Medvedev ri grunn òrduighean ùra a stèidheachadh: Òrdugh Pàdraig Mòr, Òrdugh Ivan uabhasach, Òrdugh Alasdair Liberator, Òrdugh Nicholas II agus Òrdugh Brusilov. Chaidh òrdugh Lenin agus Stalin ath-nuadhachadh cuideachd.
  Bha Medvedev a 'feuchainn ri luchd-bhòtaidh eadar-mheasgte a thàladh san dòigh seo. Agus ag obair air a" phrionnsapal: an dà chuid leatsa agus sinne! Ach anns a 'chùis seo, dh' adhbhraich omnivorousness mì-earbsa anns na daoine - tha iad ag ràdh, siùrsach poilitigeach. Tha e coltach gu bheil daoine air dìochuimhneachadh gu robh Putin cuideachd a" suirghe leis an taobh chlì agus an taobh dheas. Agus dh" fheuch mi ri bhith nam omnivore cuideachd.
  Ach, chan eil an rud a tha ceadaichte dha Jupiter ceadaichte don tarbh! Bha Putin ann an dòigh air choreigin bhon fhìor thoiseach, a dh" aindeoin lorg neach-leantainn Yeltsin, air an robh gràin aig na daoine, a "còrdadh ri co-fhaireachdainn an dà chuid nan daoine agus an elite. Bha eagal air fiù 's na comannaich bruidhinn a-mach na aghaidh, agus bhòt iad airson a dhearbhadh mar phrìomhaire gun sabaid no barganachadh.
  Ach cha robh meas sònraichte air Medvedev a-riamh. A rèir coltais bha e ro thuigseach agus fo sgàil Putin. Cha robh duine ga fhaicinn mar fhìor neach-sabaid agus riaghladair. San fharsaingeachd, às deidh Putin, dòigh air choireigin bha coltas poilitigeach air neach-leantainn sam bith agus bha e rudeigin ceàrr. Agus bha Zelensky air fhaicinn mar rud tarraingeach, coltach ri prionnsa sgeulachd sìthiche. Agus chan e cat ann am poc a th" ann tuilleadh, ach riaghladair soirbheachail a tharraing an Úcráin a-mach às a" bhoglach, no an àite sin a-mach às an toll.
  Gu dearbh, dh" fhuiling an Úcráin sa chiad dol a-mach air sgàth dealachadh nan ceanglaichean leis an Ruis. Agus an seo is dòcha nach bi Poroshenko cho ciontach. Nam biodh rudeigin mar seo air tachairt ann am Belarus, bhiodh e air a bhith na fhìor fhàiligeadh. A thaobh proifeiseantachd, tha riaghaltas na h-Ucrain làidir! Ann am Belarus, air an làimh eile, chan eil ann ach sycophants agus dishevelers. Aig amannan bha pearsantachdan làidir aig Putin air an sgioba aige, leithid Rogozin no Tkachev, ach chaidh an toirt air falbh gu sgiobalta.
  Bha Medvedev, co-dhiù, na dhuine nach robh e coltach gur e riaghladair a rugadh, agus mar sin cha robh an rìgh seo gu tur fìor agus sa chùirt.
  Ann an cuid de dhòighean bha e coltach ri Gorbachev, air an robh daoine àbhaisteach san Iar measail, ach nach robh a 'còrdadh riutha am measg an fheadhainn aca fhèin. Gu ìre, gu dearbh, thòisich iad a 'còrdadh ri Gorbachev air sgàth a strì leis an deoch. Chan eil deoch-làidir agus luchd-òl, gu dearbh, air maitheanas a thoirt don ghainnead bhodka. Bha aimhreitean fìona ann. Agus an uairsin chaidh na toitean à sealladh.
  Chan e, tha Gorbachev soilleir nach do chòrd e riutha a-mhàin air sgàth cho maol. Sheall Medvedev, mar phrìomhaire, gu robh e na eaconamaiche gu math lag. Agus eadhon às aonais Zelensky, bhiodh duilgheadasan aige le bhith air a thaghadh gu teirm ùr.
  Aon uair 's gun do tharraing Putin Medvedev leis na cluasan.
  Ach a-nis tha Putin air tuiteam a-mach às a" gheama - tha e air a shlàinte a lagachadh, a" draibheadh le làimh agus ga shàrachadh fhèin le hocaidh. An robh feum air streap air an deigh aig aois cho measail? Gu sònraichte às aonais sgilean sam bith nuair a bha thu òg?
  Loisg Putin a-mach, chaidh e cus. Agus às aonais, chan eil duine ann airson stad a chuir air Zelensky. A bharrachd air an sin, rinn Putin fhèin poileasaidh sgiobachd ann an dòigh nach robh neach-ionaid airidh air. Coltach ri Stalin, a rinn e gus an do shoirbhich leis Khrushchev, agus chaidh e briste ann an creideas. Agus an seo chan eil Medvedev idir na cheannard iomchaidh air ìmpireachd na Ruis.
  Air an Disathairne ro na taghaidhean, bha a h-uile seanal Tbh Ruiseanach a "craoladh film mu Zelensky. Gu nàdarra, leis an amas a bhith a 'milleadh. Ach cha deach mòran fhìrinnean a thaisbeanadh. Agus sheall propaganda a neo-chuideachadh. Agus thug mòran sianalan iomradh air an fhilm.
  Thug Medvedev òrdughan do dh'iomadh seanalair. Le rionnag a-rithist.
  Gun dùil, stèidhich e cuideachd Òrdugh ùr Botvinnik, trì ìrean: umha, airgead, agus òr. Agus cuideachd Òrdugh Alehine. Agus cuideachd umha, airgead agus òr.
  Dh'ainmich Medvedev cuideachd le òrdugh gum biodh an Ruis a 'gluasad gu arm proifeasanta taobh a-staigh ceithir bliadhna. Agus tha beatha seirbheis air a lughdachadh gu sia mìosan.
  An uairsin, dh" ainmich an ceann-suidhe an gnìomh gum biodh seann shaighdearan cogaidh agus an fheadhainn a bha ann an àiteachan teth a" faighinn rionnag Gaisgeach Caidreachas na Ruis. Dè a thàinig gu bhith na cheum nach eil analogue.
  Bha e soilleir gu robh Medvedev a" coimhead airson àite ann an eachdraidh. An uairsin, thug an ceann-suidhe an gnìomh Vladimir Vladimirovich Putin an dèidh làimhe le Òrdugh Buaidh agus Òrdugh an Naoimh Anndra a 'Chiad-ghairm agus an rionnag mòr daoimean a chaidh a stèidheachadh às ùr de Gaisgeach Caidreachas na Ruis.
  B 'e seo mar-thà an oidhirp mu dheireadh a bhith a' cluich air ìre an idol Ruiseanach a bh 'ann roimhe. Coltach ri, tha mi air a bhith Medvedev airson uimhir de bhliadhnaichean còmhla ri Putin - gràdhaich mi le d "uile chridhe agus anam!
  Ach a rèir choltais chan eil daoine ro dheònach a bhith dèidheil air an deachdaire seo.
  Agus air an oidhche bho Dhisathairne gu Didòmhnaich, dh" ainmich Dmitry Anatolyevich Medvedev eadhon an sònrachadh às deidh bàs an tiotal Generalissimo gu Vladimir Vladimirovich Putin!
  Bha seo dha-rìribh sgoinneil! Mar, bheir mi an tiotal air iodhal nam bliadhnaichean roimhe sin!
  Ach, an cuidich seo Medvedev? Tha e duilich toirt a chreidsinn air daoine bhòtadh air an son fhèin a-mhàin le bhith a" moladh na seann iodhalan aca agus a" toirt òrdughan dhaibh. Ge bith dè an ìre a bheir thu seachad le duaisean, cha toir thu Putin air ais. Agus tha e soilleir gu bheil an t-seann rìgh air falbh agus rìgh ùr a 'tighinn à Kyiv.
  Ach, cha robh Zelensky na chadal, agus choisinn e am Pàpa cuideachd. Bheannaich na seann daoine Francis the First Ceann-suidhe na h-Ucrain airson euchdan ùra.
  Agus ann am Belarus, tha an co-bhanntachd phàrtaidhean pro-Ruiseanach mu thràth air crìoch a chuir air cruinneachadh ainmean-sgrìobhte gus referendum a chumail air aonachadh leis an Ruis. Tha dùil ri bhòt air a' chùis seo. Ach, chan eil Medvedev air a chreidsinn airson seo. Agus an seo thàinig am prìomh iomairt bho Zelensky, an idol seo de mhilleanan.
  Mar sin a-nis bha Vladimir Zelensky a "dol a-steach don loidhne crìochnachaidh ...
  Tha bhòtadh air tòiseachadh ann an Siberia. Bha an àireamh bhòtaidh àrd bhon toiseach. Chaidh daoine gu na cunntasan-bheachd agus rinn iad gàire. Bha e follaiseach gun robh iad a 'tighinn airson adhbhar atharrachaidh. Agus tha na tha iad ag iarraidh ùr. Tha a h-uile duine sgìth agus sgìth den t-seann aois.
  Sheinn eadhon an t-òran sa mhadainn:
  Tha ar cridheachan ag iarraidh atharrachadh
  Feumaidh ar sùilean atharrachadh ...
  Nar gàire 's nar deòir,
  Agus ann am buillean nan veins!
  Atharraich, tha sinn a" feitheamh ri atharrachadh!
  Chaidh na taghaidhean a chumail gu socair, ach bha àireamh mhòr bhòtaidh ann. Thàinig daoine gu na taghaidhean ann an dròbhan. B" e Nikolai Valuev aon den chiad fheadhainn a bhòt. Thilg e am baileat a-steach don bhogsa baileat agus thuirt e:
  - Nach bhòt sinn airson rudeigin ùr!
  Nochd Alasdair Povetkin an ath rud. Bhòt mi cuideachd agus thug mi mo bheachd:
  - Airson na diathan Ruiseanach!
  An ath rud thàinig a" bhòtadh. Thilg iad baileat gu bogsaichean baileat. Agus Dima Bilan agus Alla Pugacheva saor an asgaidh. Nochd Lev Leshchenko cuideachd agus dh"ainmich e:
  - Nach bhòt sinn airson rudeigin ùr!
  Bha Nikolai Baskov a" seinn:
  - waltz Ruiseanach, bidh sgiathan ag èirigh! Tha an earrach air tighinn!
  Agus chuir e an duilleag anns an sgudal cuideachd.
  An uairsin nochd gillean eile... Thàinig Zelensky a bhòtadh air sgùtair agus rinn e beagan suirghe - tarraing moladh. Bhòt iad agus eadhon ag aithris:
  Biodh eòlas agad air bualadh a" chridhe agus na cuislean,
  Deòir ar clann, màthraichean ...
  Tha iad ag ràdh gu bheil sinn ag iarraidh atharrachadh
  Tilg dheth cuing nan slabhraidhean troma!
  Agus moladh mòr! Ged nach eil na dàin leis, ach leis a 'bhàrd agus an sgrìobhadair ainmeil Oleg Rybachenko. Ach thionndaidh Oleg Rybachenko fhèin gu bhith na bhalach, agus a-nis tha e a 'siubhal gu saoghal eile.
  An uairsin bhòt bogsairean eile: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. Dh" fheuch am fear mu dheireadh ri tilleadh às deidh a" bhriseadh. Ach chaidh a bhualadh agus mu dheireadh dh'fhalbh e.
  Bhòt Sofia Rotaru ann an Kyiv. Agus rinn i gàire mòr ...
  Thàinig Vladimir Zhirinovsky cuideachd. Dh'èigh e:
  - Airson slighe ùr!
  Agus dh"fhuasgail e epaulets còirneal coitcheann. Thàinig Zyuganov gu na taghaidhean ann an cathair-chuibhle. Agus bha e sàmhach fad na h-ùine.
  Bhòt Grudinin le gàire ...
  Thug Garry Kasparov geam aig an aon àm agus chuir e a bhòt cuideachd. A bharrachd air an sin, thuirt e gum biodh e a" cluich geama le Carleson. Mar sin thug Anatoly Karpov seisean geam aig an aon àm.
  Air an t-slighe, tha Karpov mar-thà air Òrdugh Òir Mikhail Botvinnik a bhuileachadh.
  Mar sin is e ceist eile cò am prìomh churaidh cruinne agus as fheàrr an seo.
  Gu cinnteach tha tòrr air atharrachadh...
  Agus chuir Dmitry Anatolyevich Medvedev iongnadh air a h-uile duine a-rithist. Air ainmeachadh bhon stèidheachd, an òrdugh air ainmeachadh an dèidh "Oleg Rybachenko". A bharrachd air an sin, tha ceithir ìrean ann aig an aon àm: tha an ceathramh ceum umha, is e airgead an treas ceum, is e òr an dàrna ceum, agus is e òr le daoimeanan a" chiad cheum!
  Thionndaidh seo a-mach sgoinneil!
  Tha "Lucifer's Armageddon" mu thràth air a leigeil ma sgaoil ann an taighean-dhealbh, agus tha na clàran "Avatar" agus "Star Wars" air am briseadh mu thràth. Tha Oleg Rybachenko gu bhith na fhìor rionnag litreachais!
  Stèidhich Medvedev cuideachd duais litreachais air ainmeachadh às deidh Oleg Rybachenko - le maoin duais deich tursan nas motha na an Duais Nobel.
  Agus san fharsaingeachd tha seo gu math fionnar!
  An uairsin bha barrachd is barrachd Medvedev ag obair air Didòmhnaich. Thug e Òrdugh an Naoimh Anndrais air Oleg Rybachenko, agus rionnag Gaisgeach na Ruis, agus rionnag mòr daoimean Gaisgeach na Ruis, Òrdugh Buaidh. B" e oidhirp a bha seo air cùrsa eachdraidh atharrachadh.
  Mar, dèiligidh mi ri Oleg Rybachenko gu coibhneil, agus bidh a h-uile dad sgoinneil! Aig an aon àm, bheir mi dha fhèin agus don mharsanta tiotal Caidreachas na Ruis!
  Tha fios mu thràth air a" chiad dàta bho na cunntasan-bheachd gnìomh , a tha ag ràdh gu bheil còrr air ceithir fichead sa cheud aig Zelensky.
  Agus cha stad an sruth fiosrachaidh ...
  Chan eil Medvedev a" dol a bhòtadh fhathast. Obraichean. An seo tha e a 'toirt seachad òrdugh a' toirt seachad Vladimir Volfovich inbhe coitcheann an airm. Mar, bi dìleas dhòmhsa.
  Ged a tha Zhirinovsky, tha e coltach, air a dhol thairis air an taobh eile mu thràth.
  Thàinig Lev Leshchenko gu bhith na mhinistear gun phasgan. Ach chan eil sin gu diofar tuilleadh.
  Tha aimhreit ann an Sìona. Tha na daoine ag iarraidh deamocrasaidh - tha iad sgìth de despotism! Chan eil duine beò le aran a-mhàin!
  Bu mhath leam a ràdh nach eil ri mo cheannard! Dè cho fada "s as urrainn dhut smachd a chumail le maide anns an aonamh linn air fhichead?
  Chan eil cùisean air a dhol glè mhath ann an Sìona. Tha e do-dhèanta a bhith a" leantainn rèilichean co-mhaoineas agus calpachas a thogail gun chrìoch. Tha feum air cuid de dh" atharrachaidhean. Agus tha an ceannardas ro ghlèidhteach.
  A bharrachd air an sin, tha am bourgeoisie ùr ag iarraidh deamocrasaidh agus crìoch air brùidealachd poileis.
  Bha buaidh cuideachd aig sàrachadh dhòighean-obrach seann-fhasanta! Chan eil miann sam bith ann a bhith nan cogs san t-siostam. Tha, ann an Sìona air Didòmhnaich, bidh aimhreitean mòra a" crathadh an t-siostam.
  Agus anns na Stàitean Aonaichte, tha an cothrom as motha aig boireannach a bhith na ceann-suidhe. Ach, gu h-obann thòisich fèill Floyd a" fàs Mayweather . Tha am bogsaiche do-chreidsinneach seo air a dhol suas gu mullach nan rangachadh mu thràth.
  A rèir choltais chaill na Stàitean Aonaichte buadhan ùra agus cha robh iad ag iarraidh Poblachdach no Deamocratach air an rìgh-chathair. Agus tha Floyd sgoinneil cuideachd!
  Agus an uairsin bidh deasbad Tbh eile ann.
  Tha e mar-thà feasgar Didòmhnaich. Dùinidh na stèiseanan bhòtaidh a dh'aithghearr.
  Aig a 'mhionaid mu dheireadh, nochd Medvedev mu dheireadh. Gu cabhaig thilg e am baileat anns a" bhocsa baileat agus dh"fhalbh e gun fhacal a ràdh. Tha an gleoc air bualadh agus tha bhòtadh seachad.
  Airson a-nis, dh'fhàg an Ceann-suidhe Medvedev an Kremlin agus chaidh e gu a dhachaigh faisg air Moscow.
  Tha dithis nighean anns a" chaban còmhla ris. Co-dhiù beagan spòrs.
  Dh'fhaighnich Natasha, na suidhe air an làimh dheis,:
  - Uill, dè mu dheidhinn Dima? A-nis innsidh iad am fàiligeadh mu dheireadh agad!
  Thug Medvedev fa-near:
  - Tha dà mhìos ann fhathast ron stèidheachadh. Mar sin airson a-nis tha mi fhathast a h-uile càil, agus chan eil ann an Zelensky ach Ceann-suidhe na h-Ucrain!
  Alenka, na shuidhe air an làimh dheis, thuirt e:
  - Agus faodar an stèidheachadh a luathachadh! Tha do chumhachd, Dmitry Anatolyevich, seachad!
  Dh'fhaighnich Medvedev gu mì-mhodhail:
  - Ach faodaidh tu nigheanan a dhèanamh!
  Rinn Natasha gàire agus dh'fhaighnich i:
  - Dè as urrainn dhuinn?
  Thuirt Medvedev le misneachd:
  - Cuir bacadh air an stèidheachadh!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Agus ciamar?
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh gu cinnteach:
  - Mar nach eil thu eòlach ort fhèin!
  Fhreagair Natasha gu feargach:
  - Cha mharbh sinn Zelensky!
  Chuir Medvedev an aghaidh sa bhad:
  - Uill, carson a mharbhadh e! Dìreach dèan cinnteach gun toir e suas an crùn fhèin!
  . CAIBIDIL Àir. 4 .
  Bha na nigheanan a' gàireachdainn còmhla...
  Dh"fhaighnich Alenka le gàire:
  - Dè tha thu a" moladh a bhith a" cleachdadh hypnosis?
  Chrath Dmitry Anatolyevich:
  - Sin e! Faodaidh tu a dhèanamh!
  Fhreagair Natasha airson a caraid:
  - Faodaidh sinn, ach chan eil sinn ag iarraidh!
  Chuir Medvedev iongnadh air:
  - Carson a tha seo?
  Fhreagair Natasha gu h-onarach:
  - Is e Zelensky am fear a chaidh a thaghadh! Agus chan eil thu fhèin, Dmitry Anatolyevich, comasach air an dùthaich a riaghladh!
  Chuir Alenka ris le droch-rùn:
  - Agus tha seo gu math follaiseach dhuinn uile!
  Thug Medvedev fa-near le fearg:
  - Nach eil thu a 'tuigsinn gum bi sinn nar coloinidh den Iar?
  Fhreagair Alenka le misneachd:
  - An àite sin, bidh an Iar gu bhith na choloinidh againn!
  Thuirt Natasha gu co-sheòrsach:
  - Agus leatsa, Misha, cha bhith an Ruis math co-dhiù!
  Thuirt Medvedev:
  - Bheir mi dhut Òrdugh Buaidh, Òrdugh Naomh Anndrais a" chiad ghairm, Òrdugh Nicholas II, agus rionnag òir ann an daoimeanan ...
  Rinn Natasha gàire agus thuirt i:
  - No is dòcha gun urrainn dhuinn fhìn a bhith nar cinn-suidhe agus trì cheud òrdugh a thoirt dhuinn fhìn?
  Thug Alenka fa-near:
  - Is urrainn dhuinn do hypnotize agus a bhith generalissimos.
  Rinn Natasha gàire agus thug i fa-near:
  - No is dòcha supergeneralissimos !
  Bhris na nigheanan a" gàireachdainn...
  Sheinn Alenka:
  - Agus uaireannan dh'èigh eadhon an nàmhaid,
  A" falach an eagail - gur e rìgh a th" annam!
  Rug Natasha a fiaclan agus rinn i gàire:
  - Cha toil leam taighean-cluiche agus raointean,
  An sin, tha millean ga iomlaid airson rubles...
  Ged a tha atharraichean mòra romhainn -
  Tha gaol agam air Belobog agus Stalin!
  Agus chleachd an nighean a òrdagan rùisgte gus sròn a" chinn-suidhe a bha a" call a bhrùthadh.
  Chaidh na h-àireamhan ainmeachadh mar-thà bhon Ear Chèin. 91 sa cheud airson Zelensky, 7.5 sa cheud airson Medvedev, ceannardas misneachail air ceann-suidhe na h-Ucrain.
  Tharraing Alenka cuideachd cluais Medvedev le a òrdagan rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Uill, dè mu dheidhinn an t-seann cheann-suidhe, an do chuidich na duaisean agad thu?
  Thuirt Medvedev gu cruaidh:
  - Chan eil mi nam ex fhathast! Ron stèidheachadh, an fhìor fhear!
  Ghlaodh an nighean:
  - Glòir do 'n rìgh ùr !
  Dhiùlt na caileagan bana-bhuidseach Medvedev a chuideachadh mar a" chairt trump mu dheireadh aca. Agus a-nis, fhad "s a bha an ceann-suidhe an gnìomh fhathast a" feuchainn ri dòigh a lorg a-mach à suidheachadh gun dòchas.
  Is dòcha buaidh a thoirt air an Àrd Chùirt gus toraidhean taghadh ceann-suidhe na Ruis a chuir dheth? Bha seo coltach ri buaireadh mòr. Ach ann an da-rìribh bha na cothroman a" coimhead caol.
  Dè ma bheir sinn a-mach òrdugh agus a bheir sinn billean dolar do gach britheamh? Às deidh na h-uile, is e an ceann-suidhe a th 'ann agus tha cumhachd aige nach robh eadhon tsars a' bruadar mu dheidhinn! Nas mionaidiche, an ceann-suidhe an gnìomh. Agus gu dearbh, ma tha thu a 'tairgse billean dollar gu lèir, cha chuir na britheamhan an aghaidh.
  Carson a tha thu a" caitheamh ùine air trifles?
  Chaidh dàta a chuir thairis air an rèidio. Ged a bha ceithir fichead sa cheud aig Zelensky, a bharrachd san Úcráin bha dùil gum faigheadh e faisg air ceud sa cheud. Is dòcha ann an sgìre a 'chrios dhearg, air sgàth' s gu bheil Medvedev a 'suirghe leis na comannaich, bidh beagan a bharrachd ann, bha cuid de chothroman anns a' Chugais. Fìor, tha e coltach gu bheil Ramzan Kadyrov air co-dhùnadh an taobh a bhuannaich a ghabhail. Faodaidh tu fhathast airgead a dhèanamh san arm, ged nach eil miann sònraichte aig an arm a bhith a "frithealadh, chan eil miann aig a" cheann-suidhe a tha a "tuiteam.
  San fharsaingeachd, às deidh a" chiad chuairt, lagaich cumhachd Medvedev. Agus nam b 'urrainn dha fhathast duaisean a thoirt seachad, air dhòigh eile bha e a' sìor fhàs mothachail.
  Ràinig Dmitry Medvedev an oifis aige agus dh'fheuch e ri fios a chuir chun bhanca meadhanach. Cheangail an neach-frithealaidh e gu deònach.
  Dh" iarr an ceann-suidhe an gnìomh gun deidheadh airgead a thoirt dha airson feumalachdan èiginneach.
  Fhreagair ceannard a" Bhanca Mheadhain:
  - Cha dèan mi dad gus am faigh mi dearbhadh bhon Cheann-suidhe ùr Zelensky.
  Rinn Medvedev gàire:
  - A bheil thu craicte? Tha mi fhathast na cheann-suidhe air stèidheachadh an tè ùr! Ma tha, feumaidh tu gèilleadh dhomh!
  Thug ceannard a" bhanca mheadhain fa-near:
  - A rèir a 'bhun-reachd, chan eil mi a' gèilleadh dhut! Agus co-dhiù, carson a tha feum agad air airgead?
  Fhreagair Medvedev le gàire:
  - A bheil feum agad air dùthchannan airson èiginn?
  Fhreagair ceannard a" bhanca mheadhain ann an tòna cruaidh:
  - A bheil thu airson teicheadh?
  Chaidh Medvedev a-mach:
  - Cuiridh mi an grèim thu a-nis! Tha an t-arm a 'gèilleadh dhomh! Tha Zhirinovsky dìleas còmhla rium!
  Thug ceannard a" Bhanca Mheadhain fa-near:
  - Bidh am fear seo an-còmhnaidh a" gabhail a" chèic! Agus ann am Moscow tha còrr air ceithir fichead sa cheud airson Zelensky. Tha do chumhachd thairis air Misha!
  Rinn Medvedev gàire:
  - Ach cha do thòisich thu fhèin!
  Agus chroch e suas e. A-nis bha an suidheachadh a" fàs duilich. Tha na feachdan tèarainteachd gu bhith a" diùltadh gèilleadh. Tha, tha Zhirinovsky na shionnach. Am b" fhiach e a chur an dreuchd mar Mhinistear Cùisean Taobh a-staigh? Thoir òrdugh dha na feachdan sònraichte. No am bu chòir dhuinn fhathast feuchainn ris an Duma Stàite a chleachdadh?
  Tha e soilleir gun cum Zelensky taghaidhean ùra, agus chan fhaigh mòran de luchd-ionaid na h-òrdughan aca. Nas mionaidiche, cha mhòr a h-uile dad.
  Tha feum air rudeigin eadar-dhealaichte an seo. Ach chan eil coltas ann gun tèid Duma na Stàite an aghaidh nan daoine. Agus cha toir an t-arm taic do chupa armachd iomlan. Chan e na seanailearan anns an Ruis an seòrsa airson a dhol gu cogadh catharra.
  Chan eil ach aon rud air fhàgail - an taghadh ceann-suidhe sa chùirt a chuir dheth. Is e seo an aon chothrom dligheach airson do shàrachadh a leudachadh. Ach is coltaiche nach tèid a leudachadh ach. Chan eil e coltach gu bheil fìor chothrom aig Medvedev a bhith air ath-thaghadh. Gu dearbh, tha an ìre an-aghaidh aige uamhasach, eadhon nas miosa na ìre Petro Poroshenko.
  Bha Medvedev cuideachd a 'smaoineachadh air roghainn eile. Mar eisimpleir, cuir às do Zelensky gu corporra? Ach is e fìor eucoir a tha seo. Stoop mar sin? A bharrachd air an sin, sgriosaidh e Medvedev. Agus aig a 'char as fheàrr bheir e faochadh. Leis nach toir na daoine mathanas do Medvedev airson a leithid de fhàiligeadh anns na taghaidhean.
  Chan e, cha bhith Dmitry Anatolyevich a 'soirbheachadh. Gun a bhith a" cruinneachadh eadhon deich sa cheud de na bhòtaichean anns na taghaidhean, gu cinnteach cha bhith e fhathast ann an cumhachd.
  Thàinig Medvedev faisg air a 'bhàr. Dh' fhosgail e e, thug e mach botal, agus dhòirt e cognac air fhèin.
  Daor - "Napoleon", dà cheud bliadhna a dh'aois!
  Dh'òl an ceann-suidhe an gnìomh glainne. An uairsin chuir mi greim air an dàrna fear le lemon.
  Bha mo stamag a" faireachdainn nas blàithe agus bha mo smuaintean a" ruith nas luaithe. Às deidh an treas glainne, rinn Medvedev gàire agus shuidh e sìos ann an cathair. Dèan gàire beagan. Gu dearbh, carson a tha feum aige air a" chumhachd seo? Làn-uallach. Chan e mionaid de dh" ùine shaor, chan e diog de shìth. An-còmhnaidh a "gluasad, fo sgrùdadh camarathan bhidio. Tha eagal ort cus a ràdh.
  Tha tòrr obair ann, ach chan eil tlachd ann.
  Agus tha mi airson laighe anns an leabaidh le nighean. Cluich cogadh air a 'choimpiutair' na.
  Gu dearbh, seo thu nad cheann-suidhe, ach airson fìor chogadh a thòiseachadh smaoinichidh tu dà uair. Seo mar nach robh an Trump làidir airson ionnsaigh a thoirt air Ioran.
  Faodaidh tu tòrr bruidhinn mu dheidhinn cogadh, ach gu dearbh chan eil e furasta co-dhùnadh a dhèanamh air!
  Ach sabaid an geama, sabaid thu fhèin!
  Shuidh Medvedev sìos aig a 'choimpiutair. Thionndaidh mi air an Dàrna Cogadh as fheàrr leam. Cha robh e comasach dha a chluich airson ùine mhòr. An seo, gus nach cuir thu cus cuideam, bidh thu a" cleachdadh còd an sgamair. Mar seo...
  Agus an uairsin ruithidh tu tro theicneòlas aig astar doineann. Agus tha IS-7 agad mu thràth, a chuireas tu air bhog ann an rèisimeidean, agus dìreach T-1an an aghaidh nan Gearmailteach. Tha eadar-dhealachadh follaiseach ann an neart agus dòighean.
  Bha Medvedev, nach do dh'òl cha mhòr a-riamh, cuideachd air sgàth droch shlàinte, gu math toilichte.
  Seo mar a thilgeas tu an tanca as daoire agus as truime san Dàrna Cogadh, an IS-7, air an nàmhaid. Agus bidh thu ga bhriseadh gun mòran duilgheadas. Tha an cogadh a" dol air adhart gu furasta agus le buaidh. Gabhaidh tu thairis baile às deidh baile-mòr.
  San fharsaingeachd, gu dearbh, Stalin a 'stiùireadh na dùthcha gu math, agus a' chùis a dhèanamh air an Treas Reich ann an nas lugha na ceithir bliadhna. Bha Putin a" sabaid le ISIS nas fhaide. Ach tha teicneòlas fìor fhionnar aig na Gearmailtich.
  Anns a 'gheama, mar eisimpleir, an tanca Gearmailteach E-75, chan urrainn ach an Sòbhieteach IS-7 sabaid na aghaidh air stèidh cho-ionann, bidh na tancaichean eile uile a' toirt a-steach. Tha armachd làidir aig E-75. Tha eadhon an gunna nas fheàrr na IS-7 Sòbhieteach agus tha e faisg air cumhachd millteach.
  Agus bha na Gearmailtich an dùil an tanca seo a dhèanamh am prìomh fhear aca ann an 1945. Dè mu dheidhinn an fheadhainn againn?
  Rinn Medvedev osna... Cha b' urrainn dhaibh an IS-7 a chur gu mòr-chinneasachadh san ùine às dèidh a' chogaidh. Mar sin mhair an cogadh na b" fhaide, chan eil fios aig duine cò eile a bhuannaich.
  Sheinn Dmitry Anatolyevich, leis an deoch,:
  - Tha gaol agam air, a bhràithrean, tha gaol agam air! Gràdh a bhith beò, a bhràithrean! Agus chan fheum ar n-ataman dragh a dhèanamh.
  Thuit Medvedev na chadal fhad 'sa bha e a' cluich. Tha e a" gabhail fois...
  Agus an ath latha thàinig fios air toraidhean deireannach an taghaidh ceann-suidhe.
  Bhòt cha mhòr 92 sa cheud den luchd-bhòtaidh airson Zelensky còmhla ris an Úcráin, agus 6.7 sa cheud airson Medvedev. Mar sin, ghabh Zelensky buaidh shoirbheachail.
  Thòisich gàirdeachas agus gàirdeachas anns an dùthaich. Mu dheireadh, bha beatha ùr, mar a bha e coltach dha mòran, soilleir a" tighinn.
  Airson a-nis, tha Dmitry Anatolyevich Medvedev na cheann-suidhe aig àm an stèidheachadh.
  Agus chuir e meal-a-naidheachd air, gu dearbh, am buannaiche. Càite an tèid thu? Agus chan eil dad ri cunntadh sia sa cheud.
  Thadhail Ministear Cùisean Taobh a-staigh Vladimir Zhirinovsky, ge-tà, air Medvedev agus thug e comhfhurtachd dha:
  - Bhòt mi air do shon Dmitry Anatolyevich!
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh gu sàmhach:
  - Tapadh leat!
  Mhol Zhirinovsky:
  - Is dòcha gum bu chòir dhuinn do chuir anns a" chiad shealladh?
  Chrath Medvedev a cheann peantaichte:
  - Chan eil mi a" smaoineachadh, às deidh a leithid de chall san dàrna cuairt, gun toir iad am prìomhaire dhomh. Cha bhi seo ceart gu poilitigeach tuilleadh.
  Thug Zhirinovsky fa-near gu loidsigeach:
  - Co-dhiù, bu chòir cuideigin às an Ruis a bhith nad àite. Mar sin cò mura h-eil thu?
  Mhol Medvedev:
  - As dualtaiche, Andrei Navalny!
  Rug Zhirinovsky fhiaclan agus dh'fhàs e:
  - Anndra Navalny? Na leig le seo tachairt!
  Chrath Medvedev a ghuailnean agus thuirt e ann an troimh-chèile:
  -Càite a bheil thu a" dol?
  Dh'èigh Zhirinovsky:
  - Seadh, cuiridh mi an grèim iad uile!
  Shìn Medvedev a làmh:
  - Gu leòr! Tha e coltach gu bheil an ùine againn seachad! Tha mi a" dol air saor-làithean dha na h-Eileanan Canary. Dè a tha thu a 'dol a dhèanamh?
  Fhreagair Zhirinovsky, a 'crathadh a shùilean gu glic:
  - Coiteachadh airson ùidhean do charaidean! Gus an do ghabh Zelensky a dhleastanasan mar cheann-suidhe air an Ruis agus an Úcráin!
  Thuirt Medvedev gu duilich:
  - Gu mì-fhortanach, chan eil seo cho sìmplidh ... An uairsin bheir iad trì craiceann dhut!
  Dh'fhaighnich Zhirinovsky, a 'caolachadh a shùilean gu glic:
  - Feuch an dèan thu mi mar mharasgal de Chaidreachas na Ruis! Uill, dè as fhiach dhut!
  Smaoinich Medvedev airson diog no dhà, agus an uairsin dh'ainmich e:
  - Gu math! Nì mi chan e a-mhàin thu nad mharasgal, ach bheir mi air ais Beria cuideachd gu inbhe marasgal! Bidh e cothromach!
  Chrath Zhirinovsky aonta:
  - A thaobh Beria, tha!
  Chaolaich Medvedev a shùilean agus dh'fhaighnich e:
  - Agus co-cheangailte riut?
  Fhreagair Zhirinovsky gu h-onarach:
  - Agus deanaibh rium mar righ ! Tha mi a 'toirt duais dha neach sam bith a tha mi ag iarraidh!
  Chàin Medvedev aonta:
  - Tha, mar sin biodh e!
  Agus dh"àithn e ullachadh an dà òrdagh mu bhith a" buileachadh nan ìrean de mharcaichean.
  Thog ceann-suidhe an gnìomh na Ruis suas. A" smaoineachadh gun urrainn dha a-nis geamannan coimpiutair a mhealtainn.
  Agus tha iad gu math spòrsail a bhith a" cluich...
  Ach dha-rìribh, carson a dhèanadh an ceann-suidhe dad sam bith eile? A-nis tha teicneòlas air leasachadh cho mòr is gum faod thu a bhith nad dhuine sam bith. eadhon leis an Tighearna Dia. Agus gu sònraichte anns a 'gheama a chruthachadh universes.
  Mar eisimpleir, ann an oifis a 'cheann-suidhe an gnìomh tha àireamh mhòr de gheamannan eadar-dhealaichte, nam measg an fheadhainn as ùire.
  Tha Medvedev a 'co-dhùnadh geama ro-innleachd fìor-ùine a chluich. A" Ghearmailt ann an 1939. Uill, carson a tha thu a 'cleachdadh còd sgamadair? Tha thu a" cur riut fhèin còig mìle Panther, trì mìle Tìgear, agus deich mìle Foc-Wulf. Agus bidh thu a" cleachdadh na feachdan sin an aghaidh an nàmhaid. Agus bheir thu ionnsaigh air a" Phòlainn, aig nach eil eadhon an deicheamh cuid de na feachdan sin.
  Agus tha an cogadh a" dol air adhart mar a thogras tu, le aon amas agus le buaidh. Tha Medvedev, a bhith onarach, na cheannsaiche mòr an seo. Bidh e a" pronnadh an nàmhaid mar gum biodh e a" pronnadh plumaichean le preas.
  Bha a" Phòlainn rèidh gu furasta agus nas luaithe na bha i ann an eachdraidh fhìor. Bheir thu ionnsaigh air an Fhraing. Bidh thu a" cur air bhog deich mìle tanca E-75 rithe a" cleachdadh còd meallta. Bheir sinn aghaidh air, càraichean eireachdail. A tha gu tur so-leònte ri gunnaichean Frangach, ach marbhtach aig astaran fada. Bidh iad a 'losgadh sìos càraichean nàmhaid.
  Medvedev fiù 's leum airson toileachas. Mar a tha sa gheama, bidh e a" gluasad gu sgiobalta, agus tha e mu thràth a" toirt Paris... Agus an uairsin dè mu dheidhinn trifles? Gabhaidh sinn thairis an Spàinn aig an aon àm, gus nach bi Franco a" cur cus dragh air .
  Agus airson an ionnsaigh air Gibraltar cleachdaidh sinn itealain jet. Càite an tèid na Breatannaich?
  Gu dearbh, aig an aon àm bidh sinn a 'cleachdadh airgead gus bàtaichean-cogaidh agus luchd-siubhail phlèanaichean a thogail. Bidh e duilich do Bhreatainn an uairsin. Seo ceud neach-giùlan itealain agus dà cheud bàta-cogaidh. Bidh seo na fheachd uamhasach.
  Agus an uairsin tha na soithichean air tìr. Bidh thu cuideachd a" dèanamh tancaichean den t-sreath "E"-U, mean-fhàs eile den "E". An seo bidh thu a 'tilgeil tanca "E" -50-U, inneal mar sin nach urrainn dhut a dhol a-steach bho cheàrn sam bith.
  Agus leig i leis na Breatannaich a chràdh. Seo dà nighean bhrèagha taobh a-staigh tanca mar sin a" buannachadh aig ceann-suidhe an gnìomh na Ruis.
  Bidh Medvedev a 'sèideadh pòg dhaibh mar fhreagairt.
  Seo mar a chluicheas sinn...
  Agus tha na tancaichean as ùire a" tighinn faisg air Lunnainn. Agus às aonais cuirm bheir iad prìomh-bhaile Shasainn.
  Sheinn Medvedev:
  - Tha an saoghal sgìth! Ithidh sinn uile an cat!
  Tha e, gu dearbh, inntinneach agus furasta a chluich. Ghabh mi an còd sgam agus stampa rud sam bith a tha thu ag iarraidh. Mar sin bidh thu a 'glacadh nam Balkans agus a' dol a dh'Afraga. Bidh thu cuideachd a" stampadh, agus cuideachd saighdearan-coise. Bidh thu a" dèanamh saighdearan, nam biodh airgead agad a-mhàin. Agus tha an sgìre a chaidh a ghlacadh cuideachd a 'toirt seachad airgead. Uill, feuch e, coisich timcheall Afraga.
  Tha an USSR fhathast a" fosgladh an aghaidh. Trithead "s a ceithir an aghaidh an t-sreath E-50-U, a chaidh deich mìle eile a stampadh. Ma tha an E-50 na charbad le timcheall air an aon armachd ris an Tiger-2, chan eil ach an leathad reusanta nas motha, agus tha an armachd beagan nas làidire, agus tha an einnsean nas cumhachdaiche. Tha an E-50-U, le cuideam co-ionann, an coimeas ris an T-64 Sòbhieteach, agus tha eadhon einnsean roth-uidheam gas nas cumhachdaiche aige.
  Tha, chan eil na feachdan co-ionnan. An seo tha diofar ghinealaichean de tancaichean a" sabaid.
  Agus tha Medvedev, gu dearbh, a 'ruith air each dubh.
  Chan eil na feachdan, gu dearbh, coimeasach. Faodaidh tu cuideachd an E-75-U a chuir ris, is e inneal marbhadh squat a tha seo, do-ruigsinneach eadhon le gunnaichean bàta.
  Agus mar a shaltras e air fhèin. Chan urrainn dad stad a chuir air.
  Tha Medvedev a 'cluich mar bhalach beag. Eh, ceart gu leòr, ciamar. Agus chan eil duine dèidheil air fhaicinn. Chaill e agus chaidh an ceann-suidhe an gnìomh a dhìochuimhneachadh.
  Tha a h-uile duine dìreach dèidheil air buannaichean.
  Sheinn Dmitry Anatolyevich:
  'S tha sinn a' cur an aghaidh nan stoirmean,
  Bho dè agus carson ...
  Beò san t-saoghal gun iongnadh,
  Tha e eu-comasach do dhuine sam bith
  Gur math a thèid leat, fàilligeadh,
  A h-uile leum, suas is sìos,
  Is ann dìreach mar seo, agus chan ann air dhòigh eile,
  Is ann dìreach mar seo, agus chan ann air dhòigh eile!
  Fada beò iongnadh!
  Iongantach! Iongantach!
  Fada beò iongnadh!
  Iongantach! Iongantach!
  Fada beò iongnadh!
  Agus dh'fhàs Medvedev nas sunndach. A-nis tha na saighdearan aige air seilbh a ghabhail air an Úcráin, Belarus, agus tha iad gu neo-sheasmhach a" tighinn faisg air Moscow!
  Tha seann cheann-suidhe na Ruis ag ràdh:
  - Gu bheil ar beatha na gheam!
  Agus a 'gabhail prìomh-bhaile an USSR le stoirm. Gu dearbh, an aghaidh arm 1941, tha tancaichean aige le feartan bho na seasgadan agus eadhon na seachdadan, agus is e am prìomh rud gu bheil tòrr dhiubh ann.
  Tha Medvedev a 'bualadh air fhèin... Chaidh prìomh-bhaile Moscow a ghabhail. Agus a-nis faodaidh tu an Caucasus a ghabhail thairis ... Agus aig an aon àm, gabh thairis air ceann a deas Afraga dhut fhèin. Agus thèid e thairis air Argentina.
  Agus às an sin thoir ionnsaigh air na SA. Tha e na cheannard math. Tha an nàmhaid air dheireadh an dà chuid a thaobh meud agus càileachd nan saighdearan.
  Tha Medvedev a" seinn gu sunndach:
  - Thèid sinn gu dàna dhan bhlàr! Airson cumhachd nan Sòbhieteach! Agus sguabaidh sinn a h-uile duine ann an cac san t-sabaid airson seo!
  Chaidh Medvedev a thoirt air falbh bhon gheama airson ùine. Ghairm Ministear Dìon na Ruis, a ghabh àite Shoigu Trubetskoy. Dh" fhaighnich e don cheann-suidhe a bha fhathast an sàs:
  - Cuin a bheir sinn bòid na dreuchd don cheannard ùr?
  Fhreagair Medvedev gu sgiobalta:
  - Far am bu chòir dha a bhith, aig an stèidheachadh!
  Thug Trubetskoy fa-near:
  - Tha ceann-suidhe ùr dùthaich aonaichte ag iarraidh a bhith air a stèidheachadh an ath sheachdain. Gus nach bi ùine aca goid!
  Chaidh Medvedev a-mach:
  - Cha-n 'eil so a rèir ar bun-reachd agus ar laghan !
  Thug Trubetskoy fa-near:
  - Agus ghabh Yeltsin ris a" bhun-reachd seo chan ann a rèir an lagha agus an t-seann bhun-reachd. Gu dearbh, bha mòran den bheachd gum biodh Putin a" moladh bun-reachd ùr, ach dòigh air choireigin cha do thachair e!
  Thug Medvedev fa-near:
  - Chan e am beachd as fheàrr airson a h-uile ceann-suidhe ùr gabhail ri bun-reachd ùr!
  Chuir Trubetskoy an aghaidh:
  - Ach dh'fhaodadh Putin! Bha e na bu fhuaire na Yeltsin, agus thusa, Dmitry Anatolyevich!
  Chrath Medvedev agus dh" aontaich e:
  - Nas fhuaire agus nas cudromaiche nas fortanach! Às aonais Putin, chaidh a h-uile càil ceàrr, agus ghabh Zelensky cumhachd anns an Ruis.
  Thug Trubetskoy fa-near:
  - Agus bha cothrom aig Lukashenko, ach chaill e an ùine aige. Bu chòir dhuinn a bhith air gluasad nas luaithe!
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - bha eagal air Lukashenko mu thaghaidhean farpaiseach san Ruis. Agus cha bhiodh Zelensky air a bhith ann an cunnart mura b" urrainn dha cridhe Putin a sheasamh. Tha riaghladh na dùthcha cho mòr le làimh air a losgadh a-mach! Chaidh Putin gu cinnteach a losgadh aig an obair!
  Mhol Trubetskoy:
  - Uill, mar sin am bu chòir dhuinn gabhail ris an stèidheachadh aig ceann-latha nas luaithe no nach eil?
  Fhreagair Medvedev gu dàna:
  - Dèan mar a thogras tu! Chan eil dragh agam tuilleadh! Tillidh mi gu cluaineas urramach agus bidh mi beò airson mo thoileachadh fhèin. Is dòcha gun tèid mi timcheall an t-saoghail! Tha mi air a bhith an dà chuid mar cheann-suidhe agus prìomhaire mar-thà airson ùine nas àirde na an Ruis! Dè cho fada 's as urrainn dhut cumail ris a' chathair?
  Dh" aontaich Trubetskoy:
  - Uill, ma tha, an uairsin thig na h-atharrachaidhean! Dè a nì thu le Shoigu?
  Fhreagair Medvedev gu fuar:
  - Leig leis! Tha peinnsean nam marasgal mòr. Leig leis siubhal air feadh an t-saoghail. Leig mi leat seilbh a bhith agad thall thairis!
  Chrath Trubetskoy agus thuirt e:
  - Chuir Putin an Ruis air falbh bhon t-saoghal! Ged rinn sinn bròn ann am briathran ann an doimhneachd ar n-anama, rinn sinn gàirdeachas aig a bhàs! A thaobh Zelensky, chì sinn! Bha mòran againn ag iarraidh òrdughan mar san Iar. Faigh mar anns na SA, ach obraich... Coltach ris an USSR!
  Thug Medvedev fa-near:
  - Uill, fo Stalin, bha oifigearan ag obair gu dian! Na smaoinich gu robh iad làn mil!
  Dh'fhaighnich Trubetskoy:
  - Dè nì thu?
  Chuimhnich Medvedev:
  - Bha mi nam cheann-suidhe, agus leigidh mi dheth a dhreuchd mar cheann-suidhe. Tha i mòr... Agus còrdaidh beatha rium! Carson eile a bu chòir dhomh a bhith ag obair!
  Chuimhnich Trubetskoy:
  - Faodaidh Zelensky dreuchd comhairliche a thoirt dhut còmhla ris!
  Chuir Medvedev dheth e:
  - Aidh! Tha e glic gu leòr às aonais mo chomhairle! Ann an ùine ghoirid - cuir air dòigh an stèidheachadh! Chuir Dmitry Anatolyevich a chuid!
  Dh" aontaich Trubetskoy:
  - Inauguration tha!
  Medvedev crochadh suas. Cho-dhùin mi an geama a chrìochnachadh. Rud nach robh ùine agam a-riamh roimhe. Agus co-dhiù gu inntinn a" pronnadh na Stàitean Aonaichte.
  No nas mionaidiche sa gheama. Ach, tha an Sherman Ameireaganach lag an aghaidh an E-75-U. Ach tha tòrr itealain aig na Stàitean Aonaichte, fiù 's mura h-eil iad cho cumhachdach ri jets Gearmailteach.
  Ach chan eil càileachd, gu dearbh, mar an ceudna! Tha na Krauts a" togail sgòran dian. Gu sònraichte na pìleatan: Albina agus Alvina! Agus is iad sin nigheanan a tha air an comharrachadh leis an spionnadh mòr aca.
  Tha Medvedev a 'gluasad air adhart gu Ameireaga bhon taobh a deas. Agus aig an aon àm tha na tancaichean aige a 'gluasad thairis air Siberia. Tha e a" faighinn spòrs. Co-dhiù, carson nach ceannsaich thu Iapan fhathast? Anns a" gheama seo faodaidh tu cuideachd do charaidean a mharbhadh. Ro-innleachd adhartach. Cuir a-steach còd an mealltair agus bidh thu nas làidire na an neach-dùbhlain agad a thaobh meud agus càileachd. Chan e cogadh, ach fìor thlachd. Seo na h-innealan jet gun earball, chan urrainn dha na h-Ameireaganaich eadhon grèim fhaighinn.
  Nas mionaidiche, airson faighinn ann. Agus cleachd urchraichean fo smachd rèidio! Agus burraidheachd Ameireaganaich. Is fìor thoil le Medvedev an geama seo. Agus gluais na saighdearan. Tha Mexico air a ghabhail. Tha bailtean-mòra Ameireagaidh a" tuiteam aon às deidh a chèile. A leithid de thlachd.
  Agus san taobh an ear, bidh tancaichean den t-sreath "E"-U a" dol a-steach do na h-Innseachan. Ach dè as urrainn dha na Breatannaich cur nan aghaidh? A bharrachd air an sin, tha an Third Reich air goireasan a chruinneachadh mar-thà agus tha e a" toirt a-mach an teicneòlas as ùire às aonais còd meallta.
  Ach cho-dhùin Medvedev am Panther ùrachadh beagan. Seo a" chiad "Panther" àbhaisteach - armachd aghaidh 80 - 110 mm, armachd taobh 50 mm, canan 75 mm, fad baraille 70 EL, einnsean 650 each-chumhachd. Seo an "Panther"-2 le armachd aghaidh bho 120 gu 150 millimeters, taobhan 60-mm, canan 88-mm le fad baraille de 71 EL, agus einnsean cumhachd 850-each. Tha, càr trom. Agus tha e nas truime chan ann aig dà fhichead sa còig, ach leth-cheud tunna agus tha sgàil-dhealbh nas giorra aige.
  Ach "Panther" - 3. Armachd aghaidh bho 150 gu 200 millimeters, taobhan 82 millimeters, gunna 88 millimeters le fad baraille de 100 EL agus einnsean 1200 each-chumhachd - cuideam 55 tonna. Aontaich, tha a leithid de chàr mar as trice air leth math an aghaidh nan Shermans.
  Ach tha "Panther" -4. Tha armachd aghaidh aige bho 200 gu 250 mm aig leòidean, agus armachd taobh 160 mm. gunna 105 mm le fad baraille de 100 EL. Tha seo mar-thà na uilebheist le cuideam 65 tonna agus le sgàil-dhealbh ìosal. Einnsean roth-uidheam gas de 1500 each-chumhachd. Gu dearbh, leasachadh sreathach sàr-mhath, comasach air sabaid eadhon leis an Sòbhieteach IS-7. A bharrachd air an sin, cha deach an IS-7 a thoirt gu buil.
  Ach tha innealan nas làidire ann. A 'ruith "Panther"-5, armachd aghaidh 250 slige aig ceàrn 45 ceum, toisich turaid 300 mm aig ceàrn, taobh 210 aig ceàrn, gunna 128 mm aig 100 EL, cuideam tanca nas adhartaiche 75 tonna, 2000 each-chumhachd cumhachd einnsean gas roth-uidheam . Inneal nas fheàrr na a h-uile modal Sòbhieteach agus Ameireaganach. Comasach air a dhol a-steach don IS-7 bho astar sabaid agus seasamh an aghaidh buillean cinn. Tha "Panther"-5 sa chumantas na theicneòlas sgoinneil. Chan eil dad nas làidire aig an USSR na an IS-7. Agus tha còig seòrsaichean Tìgear aig na Gearmailtich cuideachd.
  Às deidh dha a "mhòr-chuid de chrìochan na SA a ghlacadh, cho-dhùin Medvedev an Tìgear a chuir air falbh cuideachd. Uill, is e "Tiger" a" chiad fhear a tha fios aig a h-uile duine. Tha an armachd aghaidh 100-110 millimeters le cha mhòr gun leathad, agus tha an armachd taobh 82 millimeters gun leathad. Agus tha an canan 88-mm, fad baraille 56 EL, na fhìor tanca caoineadh. Eu-coltach ris na "Panthers", far nach robh ach a 'chiad sreath a' sabaid agus bha eisimpleirean den dàrna fear. Tanca "Tiger"-2 ris an canar nas fheàrr an "Royal Tiger".
  Armachd aghaidh: 120-150 mm air aghaidh a "chraoibh aig ceàrn 50 ceum, 185 mm air aghaidh an turaid le beagan ceàrn, agus 82 mm air an taobh aig ceàrn 60 ceum. Tha e air a dhìon gu math san aghaidh, beagan nas fheàrr na an Tìgear air an taobh, agus tha canan 88-mm aige le fad baraille de 71 EL. De na tancaichean riochdachaidh san Dàrna Cogadh, an ìre as fheàrr a thaobh armachd agus dìon aghaidh, cuideam 68 tonna, einnsean 700 each-chumhachd - caran lag ann an coileanadh dràibhidh.
  "Tìgear" -3 - 'S e càr dealbhaidh. Tha armachd aghaidh 150-200 millimeters aig ceàrn 45 ceum, tha aghaidh an turaid 240 millimeters aig ceàrn. Taobhan de 160 millimeters le sgiathan claon. Trì seòrsaichean de bhuill-airm eadar-dhealaichte: canan 88 mm 100 EL, canan 105 mm 70 EL, agus canan 105 mm 100 EL le einnsean de 1000 1200 each-chumhachd. Le cruth nas dùmhail agus cuideam de 75 tonna. Tha, tha an càr dona agus gu math cunnartach. Agus eadhon nas cumhachdaiche "Tiger" - 4 armachd aghaidh 250 - slige claon aig 45 ceum, aghaidh 300 millimeters claon, taobhan 210 millimeters, gunna 128 millimeters 100 EL baraille fad, no 150 millimeters fad baraille 56 EL, cuideam 1500 tonna einnsean gas horsepower. Tanca air leth cumhachdach.
  Ach eadhon nas fhuaire tha "Tiger" -5. Armachd aghaidh: aghaidh slige 350 mm aig ceàrn 45 ceum, maoil turaid 400 mm aig ceàrn 50 mm. Tha na taobhan 300 mm claon. Gunna 150 mm 100 EL, no gunna 174 mm 70 EL, no gunna 210 mm 38 EL. Cuideam tha 100 tunna, gas roth-einnsean tha 2500 each-chumhachd. Cha tèid an inneal as cumhachdaiche eadhon a-steach don IS-7 agus gort an Naoimh Eòin. Dh" fhaodadh am fear seo a bhith air a chleachdadh an aghaidh Ameireagaidh. Ged a dh'fheumas a bhith air a ràdh gu bheil "Tiger"-5 cha robh fiù 's anns na pròiseactan ann am fìor eachdraidh. Ach chan e coire sam bith a th" ann gun tàinig an cogadh gu crìch cho luath.
  Ach faodar an geama tanca brìgheil a leasachadh.
  Thòisich Medvedev air stoirm a chuir air prìomh-bhaile na SA Washington agus am baile as motha ann an New York. An seo faodaidh tu dha-rìribh obrachadh agus buannachadh.
  Ged a tha cha mhòr. An seo tha Washington a" losgadh agus tancaichean Gearmailteach a" draibheadh air a shon. Agus chan urrainn dha duine stad a chuir air Tigers-5.
  Tha Medvedev a" cur crìoch air ionnsaigh gheur air prìomh-oifisean na SA agus tha e a" coimhead coltach ri buaidh. Ach tha Iapan air thoiseach cuideachd.
  . CAIBIDIL Àir. 5.
  Dè eile a b" urrainn dhomh a dhèanamh sa gheama? Ach cha deach an teaghlach tancaichean Lev a-steach gu cinneasachadh. Tha iad sin dha-rìribh uilebheistean an seo. Ach anns an Dàrna Cogadh, bha na h-innealan sin de shreath nas fhaide air adhart eadhon gun fheum. Agus eadhon nas motha na sin an aghaidh Iapan leis na tancaichean beaga is meadhanach aice.
  Ach cho-dhùin Dmitry Medvedev an toirt air falbh beagan.
  Seo a 'chiad tanca Lev, a th' ann a-mhàin ann am pròiseactan, agus dìreach pàirt dheth air a riochdachadh ann am meatailt. Tha armachd aghaidh a 'chòmhdaich 120 millimeters aig ceàrn 45 ceum, tha armachd aghaidh an turaid 240 millimeters aig ceàrn, tha na taobhan 82 millimeters, tha an gunna 105 milliméadar, is e fad a' bharaille 70 EL, an t-iomlan 80 tunna, an t-einnsean a tha 800 each-chumhachd. San fharsaingeachd, càr a dh'fhaodadh a bhith air nochdadh còmhla ris na Tigers agus Panthers air an Kursk Bulge. Le armachd fìor chumhachdach airson an ùine aige agus dìon aghaidh turaid sàr-mhath. Ach gu fortanach cha do nochd i. "Lev" - carbad pròiseact 2. Tha aghaidh an t-slige 250 millimeters claon, tha aghaidh an turaid 300 millimeters claon. Tha na taobhan 200 millimeters claon. Gunna no 128 mm 100 EL no 210 mm 38 EL. Cuideam 100 tonna, einnsean 1800 each-chumhachd. Chan eil e co-ionann na chumhachd. Nas àirde na IS-7, nach urrainn ach a bhualadh air an taobh. Ach an uairsin bidh thu a "draibheadh nas fhaide, agus tha" Lion "-3 a" nochdadh, cuideachd a "ruith uilebheist. Is e armachd aghaidh na slige 350 mm, tha turaidean 450 mm, le leathad taobh 300 mm aig leòidean, canan 150 mm aig 100 EL, no 175 mm aig 70 EL, no 210 aig 56 EL, no lannsair rocaid aig 400-mm. Cuideam tha 120 tunna, einnsean tha 2500 each-chumhachd.
  Tha, is e feachd uamhasach a tha seo.
  Tha tanca "Lion"-4 na shàr uilebheist eile . Is e 450 mm an armachd aghaidh a 'chòmhdaich, is e armachd aghaidh an turaid 500 mm. Tha taobhan an t-slige agus an turaid 400 mm claon. Canan 175-mm ann an 100 EL, canan 210-mm ann an 70 EL, lannsair rocaid 500-mm. Cuideam a 'chàr tha 150 tunna, an t-einnsean a tha 3500 each-chumhachd gas roth-uidheam. Bho astar fada bidh e a 'dol a-steach do na tancaichean gu lèir, a' gabhail a-steach an IS-7 agus an T-93 Ameireaganach. Agus chan urrainn eadhon gunnaichean nèibhi a dhol a-steach dha. Is e inneal cumhachdach a tha seo, agus le canan a bharrachd.
  Ach is e an Lev-5 eadhon nas cumhachdaiche rìgh nan tancaichean. Tha armachd aghaidh a 'chòmhlain 600 mm aig ceàrn de 45 ceum, tha an turaid 800 mm de thighead, tha na taobhan 550 mm aig ceàrn. Canan 210 mm ann an 100 EL, canan 300 mm ann an 70 EL, lannsair rocaid 600 mm. Is e cuideam an inneil 200 tonna, bidh an einnsean roth-uidheam gas a" toirt a-mach 5000 each-chumhachd. Do-ruigsinneach do cha mhòr a h-uile seòrsa de bhuill-airm, ach a-mhàin urchraichean àrd-chumhachd , gu sònraichte gunnaichean agus bomaichean mòra. Comasach air losgadh air longan-cogaidh agus luchd-giùlan phlèanaichean. Dìreach super tanca.
  Uill, ann an ùine ghoirid, tha rudeigin ri chluich. Tha Medvedev a" cur cuideam air Iapan.
  Ach tha e air a bhriseadh a-rithist.
  Bidh stiùiriche an FSB a" gairm agus ag ràdh:
  - Dmitry Anatolyevich, an toir thu co-labhairt do luchd-naidheachd?
  Thuirt Medvedev gu cinnteach:
  - Chan ann fhathast!
  - Carson?
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh:
  - Tha còir agam agallamhan a thoirt seachad no nach eil! Mar sin cho-dhùin mi gun a thoirt seachad fhathast!
  Thuirt stiùiriche an FSB:
  - Faodaidh tu a bhith socair airson a-nis! Cha tèid an t-agallamh air falbh! Ach seallaidh sinn airson àite eile!
  Thug Medvedev fa-near:
  - A h-uile duine, socraich sìos! Ma tha dad ann, tha am peinnsean coitcheann agad mòr! Faodaidh tu a bhith beò gun a bhith ag obair!
  Dh" fhaighnich stiùiriche an FSB le iongnadh:
  - Nach truagh dealachadh ri cumhachd cho mòr ?
  Fhreagair Medvedev gu h-onarach:
  - Tha e duilich, gu dearbh, ach tha neach a 'gèilleadh don rud do-sheachanta!
  Thill Medvedev dhan gheama a-rithist. Fhuair seann cheann-suidhe na dùthcha as motha agus as beairtiche de ghoireasan san t-saoghal an crochadh air mu dheireadh. Agus carson nach cluich thu mas urrainn dhaibh a dhèanamh às aonais an-dràsta. Ged a tha e na cheannard stàite an gnìomh.
  Ach ciamar as urrainn dhut am buaireadh a sheachnadh gus thu fhèin a ghearradh ann an gèam mar sin? Uill, ràinig saighdearan Gearmailteach Chukotka. Gu fortanach, tha gluasad uidheamachd sa gheama mòran nas fhasa na ann an da-rìribh. Agus tha iad a 'dol gu Sìona. Agus an sin chaidh iad gu cath ris na Seapanach. Gu dearbh, a 'cleachdadh a' chòd sgam, chuir Medvedev a-mach tancaichean Lev-5 agus thilg e iad an aghaidh samurai. Agus is e càraichean fìor chlas a tha seo.
  Mar a tha samurai air a mhilleadh. Ach fhathast chan e crìoch foirfeachd.
  Ach carson, gus am bi an Dàrna Cogadh seachad, nach eil e comasach an tanca Gearmailteach as truime "Luchag" a ruith tro na h-ìrean?
  Tha seo dha-rìribh na ath-sgaoileadh foirfeachd agus crùn na bòidhchead. Nas mionaidiche, dè as urrainn tachairt ma thig gigantomania air adhart.
  Thòisich Medvedev air na luchagan a chuir air falbh.
  Tanca na luchaige, tanca a tha dha-rìribh ann am meatailt, an tè as truime den fheadhainn a bha gu dearbh air an riochdachadh ann am meatailt, a dhràibheadh agus eadhon a" sabaid. Tha armachd aghaidh an "luchag" 150 mm aig bonn a 'chòmhlain, 200 mm air mullach a' chrann, 250 mm air aghaidh an turaid, agus 210 mm air na taobhan. Mar a chì sinn, tha an tanca, eadhon anns a 'chiad dreach aige, do-ruigsinneach dha na tancaichean sreathach Sobhietach air a' mhullach agus eadhon air an taobh. Cha b" urrainn don IS-2 agus SU-100 a dhol a-steach don tanca seo bho cheàrn sam bith. Is e dìreach an IS-7 a dh" fhaodadh duilgheadasan a chruthachadh don Maus agus sabaid an tanca seo. Ach nochd an IS-7 a-mhàin às deidh a 'chogaidh, agus cha deach e a-steach gu riochdachadh. Agus dh'fhaodadh na "luchagan" a bhith a 'sabaid air an aghaidh ann an 1943. Tha dà ghunna aig an tanca seo: baraille goirid 75 mm agus 128 mm 55 EL, comasach air a dhol a-steach do na tancaichean Sobhietach gu lèir ach a-mhàin an IS-7 ceann-air. A bharrachd air an sin, tha an IS-2 bho astar fada. Bha canan 150 mm ann cuideachd.
  "Luch" cuideam 188 tunna agus bha 1250 each-chumhachd einnsean, a tha fhathast nach eil gu leòr. Gu h-iomlan, is e an càr an tè as làidire airson an ùine aige, agus chan eil e co-ionann.
  Tha "luchag" -2 na charbad dealbhaidh. Nas foirfe. Anns an fhìor sgeulachd, bha còir aig a "chàr a bhith air a dhèanamh nas ìsle ann an sgàil-dhealbh agus nas aotroime. Ach anns a 'gheama, gu dearbh, dh'fhàs an càr nas foirfe, nas ìsle ann an sgàil-dhealbh, nas dlùithe ann an cruth, ach eadhon nas truime. Is e armachd aghaidh slige na luchaige 2 350 mm. Is e armachd aghaidh an turaid 450 millimeters. Taobhan 300 mm. Tha canain 75 mm de dh'fhaid le barraillean agus 150 mm 70 EL, no howitzer 210 mm, no lannsair rocaid 400 mm. Cuideam 200 tonna. Inneal roth-uidheam gas 2000 each-chumhachd.
  "Luch" - inneal cluich 3. Perfect cuideachd. Is e armachd aghaidh a 'chòmhlain 600 mm, tha an turaid 800 mm, tha na taobhan 550 mm. Gunnaichean 88 mm 100 EL, airson sabaid tancaichean nàmhaid, agus 210 mm 70 EL. No lannsair rocaid 550-mm. Is e cuideam an tanca 250 tonna, is e an einnsean roth-gas 4000 each-chumhachd. Tha an tanca cha mhòr do-ruigsinneach le cha mhòr a h-uile ball-airm, ach a-mhàin an fheadhainn as cumhachdaiche.
  Tha "luchag"-4 na mean-fhàs ùr de gigantomania agus nas adhartaiche. Tha armachd aghaidh an t-slige 1000 mm aig ceàrn 45 ceum, tha armachd aghaidh an turaid 1200 mm aig ceàrn. Tha na taobhan 850 mm claon. Armachd: canan 105 mm 10EL airson sabaid tancaichean nàmhaid agus gu leòr an aghaidh cha mhòr a h-uile seòrsa carbad. Armachd 300mm aig 70 EL, airson a bhith a" sgrios daingnichean agus gun fheum airson tancaichean. No an àite sin, lannsair rocaid 750-mm.
  Tha cuideam a 'charbaid 350 tunna, nach eil cho mòr airson a leithid armachd agus buill-airm. Chan urrainn eadhon gunnaichean bàta-cogaidh a dhol a-steach do charbad mar sin an ceann. Is e dìreach buille dìreach bho urchraichean mara cumhachdach no boma mòr as urrainn inneal mar sin a sgrios. Bho gach ceàrnaidh tha e do-ruigsinneach le tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid an Dàrna Cogaidh. Is e an einnsean roth-uidheam gas 6000 each-chumhachd.
  Uill, "luchag" -5 - an ìre as àirde san t-sreath seo. Is e armachd aghaidh aghaidh a" chabhsair 1600 mm aig ceàrn, tha aghaidh an turaid 2000 mm, tha na taobhan 1500 mm aig ceàrn.
  Canan 128-mm le 100 EL gus cuir an-aghaidh gach tanca, gu math gu leòr an aghaidh a h-uile branda a" toirt a-steach an IS-7 agus lannsair rocaid 900-mm. Tha gunnaichean eile neo-phractaigeach. Tha dusan gunna-inneal ann. Is e cuideam an tanca 500 tonna. Einnsean roth-uidheam gas de 10,000 each-chumhachd. Tha an càr, canaidh sinn, foirfeachd fhèin. Cha mhòr nach urrainn dad do bhualadh air an aghaidh. Super tanca...
  Ach, ma tha duine a 'smaoineachadh gu bheil e do-dhèanta a thighinn suas le rud sam bith nas fhuaire na "Luch"-5, chan eil seo idir fìor. Tha mac-meanmna ùghdaran geama math mun Dàrna Cogadh gun chrìoch.
  Mar eisimpleir, tha "Rat" ann cuideachd. Ann am fìor eachdraidh, tha an tanca seo a 'cumail a' chlàr airson meud am measg a h-uile carbad pròiseict, agus bha e eadhon air a riochdachadh gu ìre ann am meatailt.
  Tha armachd aghaidh 400 mm aig an tanca "Rat", agus tha an armachd taobh cuideachd beagan claon. Armachd: ceithir gunnaichean 210 mm, no aon ghunna 800 mm agus dà howitzers 150 mm, aon ghunna deug anti-itealain. Tha cuideam 2000 tonna, tha cumhachd iomlan de 10,000 each aig einnseanan dìosail.
  Tha tanca "Rat"-2 na mean-fhàs den charbad dealbhaidh le cruth nas adhartaiche. Aghaidh agus armachd sam bith de 800 mm, le ceàrn mòr de chlaonadh reusanta. Is e armachd aon ghunna 1000 mm agus ceithir howitzers 150 mm, sia-deug gunnaichean anti-itealain comasach air losgadh air targaidean talmhainn is adhair. Is e cuideam 3000 tonna, einnseanan roth-uidheam gas, is e cumhachd iomlan 20,000 each-chumhachd.
  "Rat" -3 - fiù 's nas cumhachdaiche agus adhartach inneal. Armachd 1200 - millimeters aig ceàrn. Armachd: aon canan 1250 mm agus sia howitzers 150 mm. Fichead gunna an-aghaidh itealain comasach air losgadh air targaidean adhair is talmhainn. Is e cuideam 4000 tonna, einnseanan roth-uidheam gas, is e cumhachd iomlan 35,000 each-chumhachd.
  Tha "Rat"-4 na inneal eadhon nas cumhachdaiche agus nas adhartaiche. Armachd 1600 mm aig ceàrn. Armachd - aon ghunna 1600-mm agus naoi howitzers 150-mm, còig air fhichead gunnaichean anti-itealain comasach air losgadh air targaidean adhair is talmhainn. Tha cuideam 5000 tunna, einnseanan roth-uidheam gas, leasaichte, cumhachd iomlan de 50,000 each-chumhachd.
  Is e "Rat" -5 an tanca as fhuaire. Armachd 2500 millimeters air gach taobh. Armachd: aon ghunna 2500 mm. Agus còig-deug howitzers 150-mm. Dà fhichead gunna anti-itealain comasach air losgadh air targaidean adhair is talmhainn. Cuideam 10,000 tunna. Reactair niùclasach mar einnsean, cumhachd thairis air 100,000 each-chumhachd.
  Is e an tanca dha-rìribh an fheadhainn as fhuaire sa gheama. Agus a thaobh cuideam agus feartan eile.
  Uill, faodaidh tu earbsa a dhèanamh ann an stoirm Tokyo gu "Rat"-5. Fìor, tha e cho daor gum feum thu an còd sgam a ruith grunn thursan.
  Ach san fharsaingeachd, faodaidh Medvedev a bhith toilichte. Chluich e gu math.
  Agus mu dheireadh choimhead mi "Rat" -5 ann an da-rìribh. Mar a chluicheas tu gu mì-onarach math.
  Ach an uairsin ghairm iad Medvedev a-rithist.
  is e Siluanov a" chiad leas-phrìomhaire agus prìomhaire an gnìomh .
  Thuirt e le guth brònach:
  - Chaill sinn Dmitry Anatolyevich! Chaidh cha mhòr a h-uile baileat a chunntadh mu thràth!
  Thuirt Medvedev gu seòlta:
  - Tha e nas fheàrr a bhith a 'call math na bhith a' buannachadh gu dona!
  Siluanov :
  - Ciamar a tha seo comasach?
  Mhìnich Medvedev:
  - Nam biodh Vitaliy Klitschko air a thaghadh mar àrd-bhàillidh Kyiv airson a" chiad uair, cha bhiodh e air tilleadh chun fhàinne. An àite sàr churaidh, bhiodh an àrd-bhàillidh na stoc gàire!
  Siluanov le seo:
  - Tha, tha thu ceart, Dmitry Anatolyevich! Bha buannachd aig Klitschko a chall... Ach gu mì-fhortanach cha robh sgeul air a leithid de bhuannachd agad!
  Sheinn Medvedev mar fhreagairt:
  - Tha mi saor, mar eun anns na speuran,
  Tha mi saor, às deidh dhomh dìochuimhneachadh dè tha eagal a" ciallachadh ...
  Tha mi cho saor ris a" ghaoith
  Tha mi saor ann an da-rìribh, chan ann ann am bruadar!
  Thuirt Siluanov :
  - Tha, chan eil annad ach bàrd Dmitry Anatolyevich! Faodaidh aon rannan a sgrìobhadh mu do dheidhinn!
  Fhreagair Medvedev gu dona:
  - Ann an suidheachadh sam bith, a-nis is urrainn dhomh an rud as fheàrr leam a dhèanamh gu socair - cluich geamannan coimpiutair! Agus roimhe sin, airson fichead bliadhna a-nis cha b" urrainn dhomh seo a phàigheadh ach ann an deiseachan agus toiseachadh!
  Siluanov gu dona:
  - Ann an geamannan?
  Dhearbh Medvedev:
  - Dìreach geamannan! Agus bhiodh e feumail dhut sgrùdadh a dhèanamh air ro-innleachd armachd-eaconamach!
  Thuirt am Prìomh Leas-Phrìomhaire gu deònach:
  - Is fheàrr leam cleachdadh!
  Rinn Medvedev sgadan mar fhreagairt:
  - Tha an droch fhìrinn air a mhilleadh, faodaidh e do dhràibheadh gu seòlta!
  Fhreagair Siluanov gu fuar:
  - A bheil thu airson teicheadh bho fhìrinn le saoghal nan geamannan? Moladh!
  Bha ìoranas ann am briathran a" phrìomhaire an gnìomh.
  Thuirt Medvedev:
  - Leig leam rionnag gaisgeach na Ruis a chrochadh dhutsa cuideachd!
  Chomhairlich Siluanov :
  - Croch thu fein, a Cheann-suidhe !
  Rinn Medvedev gàire agus fhreagair e:
  - Is dòcha gur e deagh bheachd a tha seo! Rud eile, cha deach Putin a bhuileachadh ach às deidh bàs!
  Fhreagair am Prìomhaire an gnìomh:
  - Tapadh leibh, a Cheann-suidhe!
  Lean Medvedev air adhart gu ceòlmhor:
  - Airson sùilean falamh gòrach ...
  Siluanov còmhla:
  - Leis gu bheil a h-uile dad comasach ...
  Chrìochnaich Medvedev:
  - Ach chan urrainn dhut a bhith beò!
  Fhreagair am Prìomhaire an gnìomh:
  - Gu dona ge-tà, is coltaiche gun toir iad air falbh mi! Tha e coltach gum feum sinn sgrìobadh!
  Fhreagair Medvedev gu fuar:
  - Tha mòran àiteachan air an Talamh!
  Siluanov agus rinn e gàire:
  - Ann goirid, a Cheann-suidhe, gheall thu dhomh rionnag ghaisgeach !
  Dh'èigh Medvedev aig mullach a sgamhanan:
  - Ullaich òrdugh!
  Thug iad leotha pàipear duais eile. Like, sgrìobh an ceann-suidhe an gnìomh.
  Aig an aon àm, thug Medvedev i do ghrunn dhaoine. Tha fios againne!
  Eh, tha e gu math fadalach mu thràth, agus tha ceann-suidhe an gnìomh na Ruis air tuiteam na chadal.
  Bha e a" bruadar mu eachdraidh eile. Tha arm an Tsarist, air a stiùireadh le Kuropatkin, a' sabaid airson Port Artair a shaoradh. Ach nochd Medvedev fhèin air inneal-fuadain sabaid, le lasers agus sligean thermoquark meud sìol crom-lus, ach cho marbhtach "s a thuit na bomaichean air Hiroshima.
  Agus ciamar as urrainn dha Medvedev sabaid an aghaidh nan Iapanach leis an robot sabaid aige? Mar a chaidh samurai a reubadh às a chèile, leis na mìltean. Agus mar a thàinig lasers agus blasters gu feum.
  Agus mharbh iad na Seapanach, gu sònraichte mharbh iad iad. Agus shàbhail e na phìosan e. Agus rinn e sgrios air na h-ìrean aca.
  Fhuair Medvedev, a chaill a rìgh-chathair, toileachas anns a 'bhlàr. Bidh e a 'gearradh sìos na samurai sin a bha ag iarraidh an rìgh-chathair rìoghail naomh a chrathadh.
  Ach a bheil e gu math dona, canaidh sinn gu fìrinneach, leis an fhìrinn innse, bha e fon Tsar?
  Gun deònaicheadh Dia a leithid de thsar ri Nicholas II a thoirt do gach dùthaich. Tha seo na fhìor eisimpleir de riaghladair tuigseach, agus aig an aon àm neach inntleachdail.
  Tha e duilich gun do leig a leithid de neo-thoileachas ri Kuropatkin sìos e. Agus a-nis tha Medvedev air na Seapanach a ghabhail os làimh. Agus buailidh sinn iad. Agus tha e glè dhoirbh a bhith a" dèanamh seo.
  Agus bidh sailean laser a" gearradh sìos samurai leis na mìltean. Beagan mhionaidean eile de chogadh, agus
  Chan eil arm Iapanach ann.
  Dè dh" ith na daoine-uaisle samurai? Agus a-nis is dòcha gun urrainn dhuinn faighinn gu obair air na soithichean agad.
  Thog Medvedev an inneal-fuadain sabaid dhan adhar agus ruith e gu suidheachadh cabhlach Togolese. Dè as urrainn dha a dhèanamh leis an ridire Ruiseanach?
  Agus seo cho luath sa bhios inneal-fuadain thermoquark a" luachadh. A-nis tha e mu thràth os cionn na mara. 'S gun cuir sinn fodha cabhlach Togo. Gearr armadillos, cruisers, agus creutairean beò eile.
  Mar seo... Dè ma leigeas sinn cuideachd boma beag thermoquark ?
  Agus tha an gaisgeach ùr ga trèigsinn. Tha tonn ag èirigh, agus a' dol fodha air longan tìr na grèine.
  Tha Medvedev ag èigheach aig mullach a sgamhanan:
  - Airson an Ruis Nicholas,
  Reubaidh mi na Seapanach gu lèir nam pìosan!
  Agus a-rithist, tha ceann-suidhe gnìomhach na Ruis a 'dol a-steach gu ecstasy.
  Tha e math a bhith a" sabaid le leithid de robot.
  Bàthaidh sinn an samurai agad fhèin... Agus cha bhi Tsushima ann, cha bhi dad aig na Seapanach ri sabaid.
  Tha na bàtaichean samurai mu dheireadh a" dol fodha mu thràth. Abair buaidh a tha seo!
  Ach tha fhathast pàirtean de thìr na grèine ag èirigh a tha a" bacadh Port Artair. Feumaidh sinn dèiligeadh riutha gu fìor. Gus fuasgladh fhaighinn air a h-uile neach-dùbhlain aig ìmpireachd Tsar Nicholas.
  Tha Medvedev a" seinn gu sunndach:
  - Agus dh'itealaich an samurai gu làr,
  Fo chuideam stàilinn agus teine!
  Agus sgriosamaid na saighdearan a thug ionnsaigh air Port Artair. Thachair e dha-rìribh gun do thuit daingneach cumhachdach. Agus fhuair an Ruis slap san aghaidh. Agus as cudromaiche buileach, bha e na bu mhiosa na Cogadh a 'Chrimea. An sin, chaill ìmpireachd an Tsar Nicholas II gu co-bhanntachd Shasainn, an Fhraing, an Tuirc, agus Rìoghachd Sardinia. Agus chaill i le urram. Agus seo cuid de Iapan, nach robh duine air a mheas mar fhìor cho-fharpaiseach.
  Na leig leis an Ruis irioslachd a chumail. Is dòcha gur e seo as coireach gun do dh" fhosgail Stalin, a bha cho faiceallach agus cho cuingealaichte ann am poileasaidh cèin, dàrna aghaidh san Ear Chèin an aghaidh Iapan. Gu dearbh, chuir an samurai cus nàire air an Ruis Tsarist.
  Airson seo, sgrios iad le bomaichean beaga thermoquark agus losgadh iad le lasers.
  Gus nach bi mi airson a" chùis a dhèanamh air an Ruis! O, deònaich Dia gum bi Zelensky na rìgh soirbheachail.
  A-rithist, tha Ruiseanaich agus Ukrainians aonaichte, agus a dh'aithghearr thig Belarusians còmhla riutha.
  Agus bidh trianaid de Slavs ann!
  Chrìochnaich Medvedev na Seapanach faisg air Port Artair, agus mharcaich e air... Rinn an Ruis a' chùis air Iapan. Thug i gu Korea, Manchuria, na h-Eileanan Kuril agus Taiwan. Thug i cuideachd air na Seapanach airgead-dìolaidh mòr a phàigheadh.
  Neartaich an Tsar Nicholas II a shuidheachadh; cha do nochd ar-a-mach agus smaoineachadh neo-riatanach.
  Lean an Ruis Tsarist a 'gluasad thairis air Sìona. Agus a leudachadh anns an taobh an ear.
  Ach bha a 'Ghearmailt Kaiser, a dh' aindeoin gu robh a 'Ghearmailt Tsarist a' fàs na cumhachd mòr agus a 'fàs eadhon nas luaithe agus nas motha na ann an eachdraidh fhìor, fhathast air adhart agus chaidh e a-steach don Chiad Chogadh.
  Tha, air dà thaobh.
  Uill, a-nis tha Medvedev air gabhail ris an obair gus na Gearmailtich a sgrios. Chan eil adhbhar sam bith aca oilbheum a thoirt don Tsar-Athair.
  Agus mar a bhuaileas e nàimhdean le lasers. Agus buailidh sinn iad ann am Prussia an Ear mar doineann. Bidh Medvedev a" losgadh air saighdearan Gearmailteach a" cleachdadh lasers agus sailean lùth grabhataidh.
  Aig an aon àm, nochd na caileagan. Gu dearbh, ann am bikini. Alenka agus Natasha. Agus leig leis na Krauts sgoltadh le slatan-solais.
  Seadh, Tsar Nicholas the Great, cha robh na Nadsaidhean a-riamh a" bruadar air a leithid. Dè tha iad a" dealbhadh nad aghaidh, athraichean?
  Bidh Medvedev a 'seinn gu làidir:
  - Melons, watermelons, bunan cruithneachd,
  Tìr bheairteach, beairteach ...
  Agus tha e na shuidhe air an rìgh-chathair ann an St Petersburg,
  Athair Tsar Nicholas!
  Chaidh an ceann-latha tòiseachaidh a chuir dheth tràth. Agus chaidh Medvedev fhàgail gu tur leis na h-innealan aige fhèin. Mar, fhad 'sa tha thu a' dèanamh a-mach leis an leanabh.
  Thug Medvedev cuideachd seachad an dèidh làimhe Andropov rionnag Gaisgeach na Ruis. A bu chòir a bhith air a dhèanamh nas tràithe, is dòcha. Agus chuir e a-mach òrdugh air togail carragh-cuimhne do Andropov.
  Aig an aon àm, chuir an ceann-suidhe an gnìomh cuideachd air ais Yezhov agus Yagoda. Carson a sheasas tu air deas-ghnàth an seo?
  An uairsin stèidhich e òrdugh ùr air ainmeachadh às deidh Bobby Fischer. Ach chan urrainn dhut dad a ràdh gu robh e na dheagh chluicheadair tàileasg. Agus chan e a-mhàin sgoinneil, ach cuideachd uamhasach. Bha e airson a bhith os cionn a h-uile duine chan ann a-mhàin ann an tàileasg.
  Agus cuideachd trì ìrean: umha, airgead agus òr!
  Agus gu dearbh, an toiseach, thug Dmitry Medvedev an òrdugh seo dha: Garry Kasparov, Anatoly Karpov agus ... na bràithrean Klitschko!
  Agus aig an aon àm, stèidhich Dmitry Medvedev Òrdugh Vladimir Klitschko. Cuideachd gluasad inntinneach. Trì ìrean: umha, airgead, òr.
  Agus an uairsin tha Òrdugh Svyatogor ann, fuasgladh sgoinneil.
  Medvedev stiùireadh agus pedals . Agus tha e ag innleachdach seo a-rithist. Is e mathan a tha seo. Math dha gach mathain.
  Agus tha beachdan ùra aige. Mar eisimpleir, thoir càr ùr dha gach Ruiseanach.
  Anns an eadar-ama, falbh agus cluich air a 'choimpiutair. Na bha Medvedev ag iarraidh a 'mhòr-chuid de na h-uile. Mar sin tha e a-nis air ro-innleachd ùr a thionndadh air. Cogadh de dhiofar ìrean. Is e seo a bha an ceann-suidhe, eadhon am fear a bh" ann roimhe, airson cluich mu dheidhinn.
  Tòisichidh tu le còignear luchd-obrach agus mìle aonad gach fear: gual, iarann, clachan, ola, biadh, òr.
  Agus an toiseach togaidh sinn ionad coimhearsnachd gus luchd-obrach ùr a thoirt gu buil. An uairsin, tòisichidh tu a 'leasachadh mhèinnean agus àiteachas.
  An toiseach, gu dearbh, biadh fhaighinn gus an luchd-obrach a ghnàthachadh nas fheàrr.
  Tha an coimpiutair as cumhachdaiche, as ùire aig Medvedev. Agus faodaidh tu tòrr aonadan a chuir a-mach.
  Bidh thu a" togail dhut fhèin baile-mòr agus ionadan malairt ùra. Tha airgead, gu dearbh, na dhuilgheadas an toiseach. Gus an tog thu mint, margaidh, acadamaidh saidheansan, agus mar sin air adhart.
  Ach tha fios aig Medvedev air dòigh uile-choitcheann airson beairteas fhaighinn. Fastadh barrachd luchd-obrach àiteachais agus ceannaich goireasan airson arain. Tha a" mhargaidh gu math saor airson a thogail. Agus an uairsin shàbhail thu, cheannaich thu acadamaidh, thog thu muileann-sàbhaidh, agus rinn thu mèinnean ùra. Agus an uairsin barrachd... Agus bha òr a' sruthadh - an toradh as daoire. Gu sònraichte nuair a rinn am mint. Agus an uairsin bidh e comasach na tobraichean a leasachadh. Seo mar a tha airgead a" sruthadh tòrr a bharrachd spòrs. Faodar a chleachdadh airson leasachadh. Sàibh ùra, innealan àiteachais ùra, ath-ghlacadh fearainn, rannsachadh todhair. Seòrsa ùr de chrann...
  Next, a 'doimhneachadh na tobraichean agus a' pumpadh a-steach luchd-obrach ùr. Tuathanasan ùra. Riochdachadh feòil. Togail thaighean. Gu taighean dotairean, poileis, tobraichean, margaidhean, ailtirean, luchd-smàlaidh. Agus mar sin air adhart... Cruinneachadh chìsean. Leasachaidhean ùra ann am mèinneadh òir. Agus leasachadh àite ùr agus togalaichean obrach.
  Agus tha barrachd is barrachd airgid ann mu thràth... Tha còrr ann agus faodaidh tu tòiseachadh air taigh-feachd a thogail.
  Tha an geama inntinneach agus dùbhlanach. Tha am baile-mòr a" fàs. Chan eil cogadh ann fhathast. An seo faodaidh tu àm sìthe a stèidheachadh, agus nàmhaid nas laige a thaghadh... Gu dearbh, tha Medvedev fhathast a" cruinneachadh neart ann an ro-innleachd armachd-eaconamach.
  Tha an acadamaidh armachd air a thogail. Agus tòisichidh tu air saighdearan a chruthachadh. Eachraidh, saighdearan-coise, lasraichean-losgaidh , mortaran, agus feachdan eile. Gu dearbh , làmhachas. No eadhon a-rithist, le bhith a 'leasachadh tobraichean a' phlannt tanca. Tha a 'chiad chàraichean, gu dearbh, aotrom agus prìomhadail, ach faodaidh iad a bhith air an stiùireadh.
  Medvedev air a ghiùlan air falbh.
  Dh'ith an geama an ceann-suidhe. Bidh thu a" togail barrachd is barrachd thaighean ùra dhut fhèin. Nam measg tha sgoil sgrìobhadairean, leabharlann, agus fèisdeas aig diofar ìrean. Biodh e luchd-ciùil, dannsairean, jugglers, cluicheadairean senet , sùthan. No casino eile.
  Agus, gu dearbh, teampaill gu diofar dhiathan.
  Tha, tha mòran chreideamhan eadar-dhealaichte anns an ìmpireachd. Tha e nas fheàrr diofar teampaill a thogail.
  Agus an seo tha a h-uile dad eadar-dhealaichte. Agus mosg, eaglaisean, taighean adhraidh, teampaill Bùdachais, stupas, diathan pàganach.
  Tha, misean beairteach. Bidh thu cuideachd a" togail dhrochaidean nuair a thèid thu tarsainn air an abhainn.
  Tha tòrr obair ann. Cuideachd cuir air dòigh fèisean airson diofar chreideamhan gus nach bi na diathan oilbheumach.
  Agus mar sin air adhart gun bhriseadh sam bith. Agus tha obair aig an Acadamaidh Saidheans a" dol air adhart, a-nis aon leasachadh, an uairsin fear eile. An dàrna cuid leigheas an aghaidh creimich no biastagan - ge bith dè a leasaicheas àiteachas, nochdaidh tractaran.
  Agus tha eadhon na Diathan a 'cur deagh fhogharan. Mar sin faodaidh tu tancaichean agus factaraidhean itealain a dhràibheadh. A" tòiseachadh le plèanaichean aotrom, faodaidh tu bomairean atamach a ruighinn. Agus tha an àireamh de dh'aonadan a 'sìor fhàs. Tha e mu thràth air ceud mìle a ruighinn.
  Medvedev a 'cluich agus a' brosnachadh teicneòlasan ùra. Gun eagal fhathast. Chan fheum thu a bhith a 'sabaid, faodaidh tu clàr-amais beairteas agus cultar àrdachadh dha do dhaoine. Agus tha seo cudromach cuideachd. Ach tha airgead agus goireasan gu leòr ann a-nis.
  Is e an rud a tha eadhon nas fheàrr mun gheama nach eil na tobraichean a" fàs sgìth. Faodaidh tu goireasan a tharraing gu bràth.
  Agus tog bailtean-mòra ùra air a" mhapa... No fiù 's gabh pàirt ann am pioramaid no iongnadh eile den t-saoghal.
  Tha Medvedev cuideachd a" maistreadh taigh-feachd ùr. Fìor, tha am pailteas de shaighdearan a 'lùghdachadh clàr-amais beairteas. Seo, gu dearbh, far a bheil an duilgheadas ag èirigh. Ach airson a-nis chan eil duine ann airson sabaid leis... Ach faodar teicneòlasan ùra a thoirt a-steach gus tancaichean agus plèanaichean a dhèanamh nas luaithe. Agus thoir suas na bomairean trom.
  Ach, carson nach eil, le tancaichean meadhanach mar-thà, gun a bhith a" glacadh an nàmhaid aig ìre nam Meadhan Aoisean?
  Agus Medvedev, an dèidh a 'dèanamh barrachd tancaichean agus aig an aon àm a' leasachadh an crìochan, gu luath a 'toirt ionnsaigh air an dùthaich ri thaobh.
  Agus cuideachd plèanaichean bho shuas. Agus bomamaid an nàmhaid le ar n-uile neart. Tha thu a" frasadh napalm air.
  Agus chan e geama a th" ann a rèir nan riaghailtean.
  Chòrd Medvedev ri sgrios a 'bhaile meadhan-aoiseil. Agus an uairsin an dùthaich gu lèir leis an arm prìomhadail aice. Chòrd e ris agus bhuannaich e, ged a fhuair na plèanaichean agus na tancaichean aige beagan milleadh. Seo mar a thionndaidh an greim gu math furasta. Agus an uairsin a-rithist bidh thu a" togail baile-mòr air an fhearann a chaidh a cheannsachadh ...
  Agus tha na tancaichean agad trom mu thràth. Tha e comasach an dà chuid dìon an-aghaidh niùclasach agus armachd gnìomhach a cheangal.
  Bha Medvedev mar-thà air a bhith a 'cluich airson deich uairean a thìde agus bha a shùilean sgìth agus thòisich e a' cumail ri chèile. Thuit an ceann-suidhe an gnìomh na chadal.
  An toiseach, bha Medvedev a 'snìomh mun cuairt ann an rudeigin neo-shoilleir. Ach cha do mhair e fada. Agus an uairsin chaidh an tanca T-95 ultra-ùr-nodha suas am bruthach. Bha e mu thràth anmoch as t-fhoghar, agus bha frasan uisge a" bualadh air an armachd.
  Thuirt Medvedev:
  - An latha cinnteach den bhlàr airson Mount Vysokaya! A" bheinn sin a tha na iuchair airson dìon iomlan Port Artair. Is e an-diugh dìreach 21 Samhain, no Dùbhlachd 4 a rèir an stoidhle ùr. - Bhuail an t-àrd-ollamh gu fiadhaich an armachd aige le a dhòrn agus dh'èigh e. - Ach cha tèid Vysokaya Mountain a ghlacadh! Bidh sguadron a" Chuain Shèimh beò!
  Cha mhòr nach do ghlac na Seapan Beinn Vysokaya. Shnàig iad a-steach mar sheangan, nan sruthan tiugh bho gach taobh. Dh'fhosgail an T-95 teine le canan teine luath 152-mm.
  Bhrùth Alenka am putan luing gàirdeachais, agus bhuail an canan fèin-ghluasadach na Seapanach mar ghunna anti-itealain. Chuir sligean cumhachdach de spreadhadh spreadhaidh às na ceudan de Iapanach le aon dhealbh.
  Loisg Natasha, an uair sin, bho ochd gunnaichean inneal trom. Agus b" fheàrr leam cuideachd joystick a chleachdadh.
  Chuir Medvedev an tanca air falbh, dhìrich an t-supermachine gu misneachail na leòidean cas, agus bhrùth na slighean gaisgich Land of the Rising Sun.
  Rinn Margarita feadan agus thuirt i:
  - Tha sinn a 'dèanamh eachdraidh!
  Dhaingnich an ceann-suidhe an gnìomh gu feargach:
  - Gu cinnteach! Cha leig sinn ann an suidheachadh sam bith cead a thoirt dha Port Artair a bhith air a ghèilleadh!
  Loisg Alenka, a" losgadh le gunna, fichead cuairt sa mhionaid, a" spùtadh a-mach projectile le barrachd cumhachd millteach le cuideam leth-cheud cileagram. Ann an aon mhionaid, spreadh tunna de mheatailt agus stuth-spreadhaidh gu mionaideach.
  Agus bhuail an nighean gu fìor cheart.
  Agus gunnaichean-inneal, gach fear a" losgadh còig mìle cuairt sa mhionaid. No dà fhichead mìle peilear mòr, thar ùine ghoirid. Agus ciamar a ghabh iad ris an samurai? Mar a thòisich iad air am brùthadh.
  Sheinn Alenka eadhon:
  - Agus chaidh an treud nàmhaid gu làr, fo chuideam stàilinn agus luaidhe!
  Bha an tanca Ruiseanach ag obair gu làidir. An seo gheàrr e sìos mìle Seapanach, seo an dàrna fear. A 'toirt air falbh iad ann an sreathan.
  Rinn Natasha gàire agus sheinn i:
  - Air son glòire Rus' ! Na dìochuimhnich sinn an Fatherland gu bràth!
  Agus a-rithist bidh e a" losgadh bho ghunnaichean inneal marbhtach. Agus tha na mìltean de Iapanach nan laighe marbh.
  Ghabh Medvedev e agus rinn e sgios:
  - Tsar Nicholas! Bidh tu air leth math.
  Agus brisidh sinn an samurai neo-chrìochnaichte fo na bratagan.
  Thug Margarita fa-near gu loidsigeach:
  - Dh'fhaodadh gur e Nicholas II am fear as motha de na tsars. Bha a h-uile cothrom aige Sìona a dhèanamh na mòr-roinn Ruiseanach - An Ruis Bhuidhe !
  Bhuail Medvedev air an samurai, ruith e thairis orra mar bhratagan, agus thuirt e:
  - Biodh e mar sin!
  Shell an dèidh slige sgèith a-mach. Dh" iomadachadh iad mar leth-chùis , a" feumachdainn mòran nas lugha de lùth na an fhìor àrdachadh ann an dadaman is moileciuilean.
  Alenka, a" putadh na putanan gàirdeachais le a corragan gràsmhor, dh"èigh e eadhon:
  - Ann an ainm an tsars Ruiseanach!
  . CAIBIDIL Àir. 6.
  Bha an gunna a" reubadh agus a" beucaich. Ged nach robh e cho àrd, ach cho muffled, bha e comasach bruidhinn.
  Dh"fhaighnich Margarita don cheann-suidhe an gnìomh:
  - Dè, tha àireamh nan sligean gun chrìoch?
  Fhreagair Medvedev:
  - Chan fheum quasi-stuth mòran lùth airson a chruthachadh. Agus tha lìonadh reactair thermonuclear le uisge cho furasta ri bhith a" rùsgadh piorran!
  Feadan Margarita:
  - Tha, tha seo sgoinneil! Faodaidh tu reòiteag seoclaid a dhèanamh san dòigh seo cuideachd!
  Chuir Medvedev an aghaidh le osna:
  - Chan eil fhathast, ach gu math luath, tha! Is truagh nach fhaighear gu ruige seo ach leth-chùis !
  Thuirt Alenka, a" putadh na putanan luing gàirdeachais le a corragan rùisgte, a" gàireachdainn le fiaclan mòra tìgear, ag ràdh:
  - Tha an comas seo airson stuth a chruthachadh cuideachd leth-dhiadhaidh!
  Rinn Medvedev gàire. Bha na bu lugha agus na bu lugha de Sheapanach timcheall na beinne, agus barrachd is barrachd chorp. Dh'fheuch an samurai ri losgadh air an tanca, ach gu dìomhain. Bhreab na sligean far an armachd mar bhoinnean uisge.
  Thuirt an ceann-suidhe an gnìomh:
  - Agus tha an duine air a chruthachadh ann an iomhaigh agus ann an coslas Dhe.
  Thuirt Alenka, a" losgadh shligean marbhtach:
  - Ma tha e fhathast air a chruthachadh. Is dòcha gur e sinne daoine an neach as tuigseach, as làidire agus as cumhachdaiche sa chruinne-cè!
  Mhol Medvedev gu loidsigeach:
  - Nas motha a tha riatanach tha daingneachadh daonnachd! Bu chòir dhuinn aonachadh! An uairsin cha bhi fios againn air bròn agus a 'chùis!
  Thuirt Natasha le misneachd:
  - Tha Ìmpireachd an Tsarist comasach air a h-uile duine aonachadh! Agus aonaich a h-uile duine, gun eisgeachd, gu monolith!
  Agus loisg an nighean gunnaichean-inneal a-rithist. A" faighinn thairis air na Seapanach a" feuchainn ri dhol a-steach bhon taobh chlì. Cha do rinn na grenades cron air an tanca T-95. Agus bha na gunnaichean, cuideachd bho astar, an dara cuid gan ionndrainn, no bha an sligean neo-èifeachdach. A bharrachd air an sin, chan eil armachd tollaidh armachd ann an dùthaich sam bith air an t-saoghal. Agus chan urrainn dhut a dhol a-steach do tanca mar sin cho furasta. Tha an dìon aige aig ìre àrd.
  Agus bidh na gunnaichean-inneal a" gearradh sìos agus na sligean air an sguabadh air falbh. Agus bidh iad a 'dèanamh a h-uile càil gu sònraichte, agus gu math marbhtach.
  Rinn Natasha gàire agus thuirt i:
  - Bidh mòran Iapanach a dhìth!
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Mòran!
  Agus las i a sùilean saphir. Agus tha uimhir de rudan eadar-dhealaichte mun nighean seo, fìor chrìochnaiche.
  Tha na gaisgich a' losgadh. Agus fuil samurai. Dà fhichead mìle peilear agus tunna de shligean gach mionaid, is e feachd millteach mòr a tha seo.
  notaichean Natasha:
  - Tha sinn nar gaisgich a tha a" fulang bàs mòr!
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Agus chan e dìreach bàs, ach stòr cumhachd anns a 'chruinne-cè gu lèir!
  Thuirt Margarita gu ciallach:
  - Ma bheir an Ruis Tsarist buaidh air an t-saoghal gu lèir, an uairsin thig a h-uile cogadh ann an eachdraidh mac an duine gu crìch uair is uair!
  Dh'aontaich Medvedev:
  - Gu dearbh leanabh! Chan fheum duine cogaidhean! Ach feumaidh daonnachd a bhith aonaichte!
  Rinn Natasha sgàineadh le toileachas panther a "marbhadh tarbh:
  - Nuair a tha sinn aonaichte, tha sinn do-chreidsinneach!
  Agus leig i a-mach sradagan bho a sùilean! Seo an nighean! Tha lasraichean teine ann, agus deigh agus stàilinn.
  Ach a-nis tha na Seapanaich mu dheireadh a" bàsachadh. Agus chan eil duine eile ann airson stoirm a chuir air a" bheinn. Dh'fhuirich còrr is leth-cheud mìle gaisgeach a chaidh a mharbhadh bho Land of the Rising Sun fo Mount Vysokaya.
  Tha am blàr seachad.
  Ghabh an ceathrar àite air cnoc, agus thuirt Medvedev:
  "B" fheàrr dhuinn gun a bhith a" bruidhinn ris a" ghearastan an-dràsta." San fharsaingeachd, dè a tha sinn a" dol a dhèanamh?
  Mhol Alenka:
  - Tha mòran Iapanach ann fhathast. Dèanamaid sgrios air arm Nogi gu lèir.
  Dh" aontaich Margarita le seo:
  - Sin e! Cuiridh sinn às do na samurai gu lèir! Agus bidh e sgoinneil!
  Rinn Medvedev gàire agus thuirt e:
  - Agus faodaidh an tanca againn cuideachd snàmh fo uisge agus sligean teine. Nach cuir sinn fodha cabhlach Iapanach!
  Ghabh Natasha a-steach le toileachas:
  - Sin e! Tha sin ceart, gabhamaid agus cuir às do na samurai gu lèir aig muir.
  Bha an sguadron Iapanach dìreach air tòiseachadh air an ath ionnsaigh bomaidh aca. Bha sligean ag itealaich, nam measg gunnaichean bho aon-deug agus dusan òirleach. Agus tha seo, chì thu, trom.
  Ruith an tanca a dh"ionnsaigh an oirthir. Thuirt Alenka, a" cnagadh a corragan air corp a" chàir:
  - Ceart gu leòr, chun na mara. Ach ciamar a b" urrainn dhuinn an iomairt a thoirt dha na Seapanach air tìr?
  Chuimhnich Margarita, aig an robh beagan eòlais mun chogadh:
  - Bha gunnaichean inneal againn, agus bha an raidhfil Mosin tòrr nas earbsaiche agus nas èifeachdaiche na an tè Iapanach. Agus mura robh a h-uile càil ag obair a-mach aig muir, an uairsin air tìr cha robh cothrom sam bith aig na samurai!
  Ghluais Alenka gu feargach a cas-rùisgte air an làr agus rinn i gàire:
  - Bhreith ! Bealltainn trivial!
  Mhol Natasha:
  - Bidh sinn a 'crochadh a h-uile duine!
  Chaidh an tanca dhan uisge. Bho na taobhan nochd propellers a bha a 'cumail smachd air an inneal. Seo a" chiad targaid: inneal-sgrios Iapanach. Bhrùth Natasha na putanan joystick le a corragan tana.
  Agus bhuail an t-slige air fìor bhonn na luinge le feachd mharbhtach. Thionndaidh e an armachd mun cuairt.
  Fhuair an sgriosadair slige eile. Bhrùth Natasha a ladhar a-rithist.
  Agus an uairsin bidh na Seapanach a 'bàthadh.
  Rinn Alenka gàire:
  - Gabhamaid mu seach a' bàthadh ! Chan eil gunnaichean inneal gu math èifeachdach fon uisge!
  Agus bhrùth an nighean an luing gàirdeachais, an turas seo a" cur slige a-steach gu bonn an sgriosadair.
  Fhreagair Margarita le gàire:
  - Uill, tha boireannaich againn!
  Chuir Natasha slige a-rithist agus dh" èigh i:
  - Ann an ainm Rus', biodh buaidh!
  Chuir Alenka a-mach na sligean. Gheàrr i bonn bàta Land of the Rising Sun fosgailte agus mhothaich i:
  - Ach, cha robh cumhachd an tsarist anns an Ruis cho dona ris a" phropaganda a chaidh a ràdh.
  Dh"aontaich Margarita le seo agus bhruidhinn i gu toileach, gu h-àraidh leis nach robh dad aige ri dhèanamh idir.
  - Fo Tsar Nicholas II, chùm an Ruis inbhe òir an airgid. Thàinig airgead na h-ìmpireachd gu bhith mar an fheadhainn as seasmhaiche agus as seasmhaiche san t-saoghal. Dh'fhuirich prìsean cha mhòr gun atharrachadh cuideachd. Agus fo Tsar Nicholas, am pàigheadh a ràinig trithead 's a seachd rubles mìos. Gu dearbh, tha an Ruis air fàs gu bhith mar aon de na prìomh dhùthchannan san t-saoghal a thaobh inbhean bith-beò. Thàinig toradh gnìomhachais gu bhith na cheathramh àite san t-saoghal.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev an dèidh cadal, thòisich a 'cluich air a' choimpiutair. Anns a 'chùis seo, bha e ga ghearradh fhèin gus leantainn air adhart leis an ro-innleachd. Rinn an cumhachd neartaichte glacaidhean. Thilg ceann-suidhe an gnìomh na Ruis tancaichean gu cath.
  Agus trom.
  Tha e fhathast na gheama math. Ghluais mi beagan e agus fhuair mi tancaichean nas truime na ceud tunna. Nuair a bha e na cheann-suidhe, Medvedev ag iarraidh a leasachadh tancaichean nas truime na ceud tunna. Ach cha tug Putin seachad an uairsin. Ach bha am beachd a" coimhead tàmailteach. Carbadan fìor throm. Agus sia seòrsaichean de chàraichean. Còrr is còig ceud tunna.
  Ach a-nis tha Medvedev a 'tilgeil tancaichean le einnseanan niùclasach gu cath. Agus bidh e a" briseadh dìon dhùthchannan meadhan-ìre. Agus a-rithist na glacaidhean. Tha, sgoinneil... Airson a dhèanamh beagan nas fhasa, ceangail comhairliche airm. Agus còmhla ris tha thu a 'stiùireadh sgrios an nàmhaid. Agus a ghlacadh.
  An seo tha thu a" faighinn thairis air ìmpireachd eile... An seo tha an cogadh nas cunnartaiche, ach tha e air a stiùireadh le comhairliche airm aig ìre Napoleon. Mar sin faodaidh tu dìreach coimhead, agus stèidheachadh do ìmpireachd le eaconamaiche aig ìre Stolypin.
  Agus Medvedev, an dèidh suidhe aig a 'choimpiutair le sgrion mòr airson grunn uairean a thìde, thòisich srann.
  Tha e air a bhith gun chadal airson ro fhada.
  Loisg Alenka air na Seapanach. An uair a chaidh i fodha an turas seo, sheinn i:
  - 'S sinne na 's treise 's an t-saoghal, '
  S ar n-uile naimhdibh 's an taigh-beag buainidh sinn.
  Chan eil an dùthaich mhàthaireil a 'creidsinn ann an deòir,
  Agus bheir sinn an eanchainn dha na oligarchs olc!
  Agus rinn an nighean gàire. Agus bha a fiaclan a" deàrrsadh le neamhnaidean!
  Mhol Medvedev:
  - Leis gu bheil an cogadh le Iapan a" tighinn gu crìch le buaidh, bidh fàs eaconamach na Ruis eadhon nas motha! Agus bidh ìmpireachd an tsarist gu bhith na dùthaich as beairtiche!
  Chaidh Alenka fodha le sgriosadair eile agus rinn e sgadan:
  - Tha sinn a-riamh beairteach! Cha robh òrdugh gu leòr ann!
  Bhuail Natasha air bàta-cogaidh Land of the Rising Sun agus thuirt i:
  - Cha robh sinn idir na b" ìsle na na Gearmailtich sa Chiad Chogadh. Ach air sgàth a" chòigeamh colbh, chaill sinn a" bhuaidh!
  Chuir Alenka cuideachd slige eile a-steach do bhroinn an armadillo agus thuirt e:
  - Gu cinnteach! Is e an còigeamh colbh as coireach ris a h-uile càil. Aig àm a' Chiad Chogaidh, cha b' urrainn dha na Gearmailtich fiù 's faisg air Minsk agus chaidh am bualadh ann an Galicia. Agus fo Stalin, chunnaic iad mar-thà an Kremlin tro phrosbaig. Dè tha seo a' ciallachadh?
  Loisg Natasha slige eile aig bonn an long-chogaidh agus rinn i gàire:
  - Treas! Chaill sinn a leithid de bhuaidh!
  Bha Margarita cuideachd den bheachd gu robh e riatanach cur an cuimhne:
  - Mura h-eil airson brathaidh, bhiodh sinn air seilbh fhaighinn air Constantinople agus Asia Minor, a bharrachd air faighinn chun Mhuir Mheadhan-thìreach. Agus tha sinn air uimhir a chall air sgàth brathaidh agus an còigeamh colbh!
  Chuir Alenka projectile eile air bhog:
  - Seadh, is e seo an còigeamh colbh! Cia mheud trioblaid a dh'adhbhraicheas i! Tha Ìmpireachd na Ruis na eintiteas sònraichte a dh" fhaodadh leudachadh chun t-saoghail air fad agus daonnachd a dhèanamh aonaichte!
  Rinn Natasha gàire gu làidir:
  - Gu cinnteach! B" urrainn dhomh agus nì mi rud sam bith gu cinnteach! Agus airson daonnachd a bhith aonaichte agus do-chreidsinneach!
  Chuir an nighean slige eile, às deidh sin dhealaich an long-chogaidh mu dheireadh. Agus bhàthadh na Seapanach.
  Thuirt Margarita le clisgeadh na guth:
  - Seall ciod a tha tachairt air an t-saoghal a nis ? Tha an Ruis agus na SA an impis cogadh. Agus tha cus sluaigh ann an Sìona agus totalitarian. Chan eil òrdugh agus saoibhreas anns an t-saoghal!
  Chuir Natasha slige ùr, an turas seo chun an t-sreapadair, agus dh" aontaich i:
  - Cha'n 'eil òrdugh anns an t-saoghal ! Feumaidh sinn riaghladh aonaichte!
  Loisg Alenka an t-slige agus chrath e ag aontachadh:
  - Agus dh" fhaodadh a leithid de riaghaltas a bhith na ìmpireachd tsarist! Tha fèin-riaghladh na Ruis na neach-urrais airson seasmhachd agus beairteas cruinneil!
  Agus chuir an nighean slige eile, a dhealaich an t-soitheach mu dheireadh.
  Bha e soilleir gu robh na Seapanach a" briseadh a-mach. Loisg iad gun leth-bhreith, gun tuigse aca cò bha gam bàthadh.
  Bu chòir a thoirt fa-near, air tìr, nach robh mòran buannachd aig Iapan ann an àireamhan. Agus eadhon ann an eachdraidh fhìor, chaill e mòran a bharrachd ann am marbhadh agus leònte na an Ruis.
  Ach aig muir, bha na soithichean Land of the Rising Sun, a chaidh a dhèanamh ann am Breatainn agus na SA, beagan na b 'fheàrr na an fheadhainn Ruiseanach, a' mhòr-chuid air an dèanamh aig an taigh.
  Ach eadhon an seo tha sàr chàileachd nan Iapanach gu math beag. Agus bidh na Ruiseanaich a" losgadh, is dòcha, nas cinntiche.
  Thuirt Natasha, a" losgadh agus a" dol fodha inneal-sgrios eile, ann an buaireadh:
  - Gu dearbh, tha an Ruis air a 'chùis a dhèanamh air luchd-dùbhlain nas làidire. Mar eisimpleir, Napoleon!
  Thuirt Alenka, às deidh dha slige a chuir chun t-sreap armaichte:
  - Ach tha! Bha Napoleon na shàr-eòlaiche! Agus bha e na bu làidire, ach rinn sinn a 'chùis air!
  Rinn Margarita osnaich gu trom agus rinn i gearan:
  - Caillidh na Seapanach. Tha seo cho neònach agus oilbheumach!
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Gu math neònach! Gu fortanach, air sgàth seo, thàinig àm sliochd nan Romanov gu crìch. Tha an linn glòrmhor, gaisgeil, le buaidh agus buadhan. Agus ged nach robh an Genghis Khan againn fhìn, tha sinn air a bhith ag èirigh bho àm Ivan Kalita.
  Agus chuir an nighean tilgeadh eile, gu math marbhtach. Agus roinn an soitheach-mara armachd na dhà phàirt.
  Lean Natasha, agus le aon shlige chaidh i fodha inneal-sgrios eile. Agus tha tòrr luchd-sgrios aig na samurai.
  Dh"fhaighnich an gaisgeach dha na gillean:
  - Ach saoil carson, ann an eachdraidh an t-saoghail, nach do choilean aon de na h-ìmpirean làn chumhachd?
  Chuir Alenka a-rithist slige a-steach do bhroinn sgriosadair eile agus thuirt e:
  - Tha, gu dearbh, carson? Thuit a h-uile duine. Agus Impireachd Phersia, agus Alecsander Mòr, agus Impireachd na Ròimhe. Carson nach do dh" aonaich duine an cinne-daonna?
  Chuir Natasha stad air a cas ann an sàrachadh. Chaidh soitheach eile fodha agus thuirt i:
  - Sin e! Chruthaich Genghis Khan ìmpireachd a dh" fhaodadh an saoghal gu lèir a phronnadh. Ach an dèidh a bhàis, chuir a mhic agus a h-oghaichean ionnsaigh air dòigh agus reub iad an ìmpireachd às a chèile. Is e dìreach an Ruis Tsarist, leis an t-siostam aonadach aice, a bha na dùthaich mar sin gum faodadh i a bhith ann airson grunn linntean agus leudachadh gus an do shluig i an cruinne gu lèir!
  Bhris Alenka a sùilean agus thuirt i, a 'dol fodha sgriosadair eile:
  - Glòir don ìmpireachd mhòr aig Tsar Nicholas! Cha toir sinn cumhachd dha na Bolsheviks dìolain agus an riaghaltas sealach!
  Chuir Natasha slige a-steach don bhàta cuideachd. Chaidh i fodha na Seapanach agus sheinn i:
  - Dia saor an righ,
  Uachdaran làidir
  Rioghaich airson glòir,
  airson ar glòir!
  Rioghaich fo eagal do naimhde-
  Orthodox Tsar!
  Rioghachadh le glòir
  Gu ar glòir!
  Tha e coltach gu bheil na nigheanan air an tionndadh gu fìor. Seo mar a sgrios iad an samurai, bidh meas agad air. Agus chuir Medvedev an tanca marbhadh aige fon uisge. San fharsaingeachd, is e armachd fionnar a tha seo. Tha e a" dol fodha air cabhlach Iapanach gu lèir. Ach is e cumhachd mòr a tha seo.
  Dusan, dìreach soithichean mòra armaichte, dusanan de shoithichean nas lugha, bàtaichean-mara nam measg. Tha còrr is trì fichead sgriosadair a-mhàin. Bheir e ùine airson seo uile a sgrios.
  Natasha, a 'crìochnachadh bàta eile, dh'fhaighnich Medvedev:
  - Ciod do bharail-sa, am bheil Dia ann ?
  Rinn an t-oifigear cleasachd gàire agus fhreagair e:
  - Dè an ciall?
  Chuir Natasha slige ùr, a" crìochnachadh an sgriosadair, agus thug i fa-near:
  - Tha, tha iomadh dreach aig creideamhan! Tha an dà chuid pàganach agus monotheistic! Uaireannan tòisichidh tu a 'smaoineachadh mu dheidhinn. Agus tha thu fo amharus am bheil Dia ann an uair a tha a leithid do mhasladh anns an teagasg !
  Roinn Alenka inneal-sgrios eile agus, a 'gàireachdainn, thuirt e:
  - Tha, a thaobh so tha e duilich a bhi creidsinn anns a' Bhiobull. Airson Dia a-mhàin a ghiùlan mar seo. Agus bha eadhon na b" fheàrr leis!
  Chrath Natasha ag aontachadh:
  - Sin e. A bheil thu creidsinn gur e aon sluagh sluagh Dhè? Tha e soilleir nach eil seo airidh air fiosrachadh nas àirde!
  Às deidh sin, thòisich an nighean air bàta-cogaidh mòr-tunna a chuir fodha. Bha an gaisgeach ag obair.
  Ach chuir Margarita a beachd an cèill:
  - Chan eil e soilleir fhathast ciamar a tha e comasach gun cuir Dia gràdhach boireannaich mar seo air falbh!
  Bha iongnadh air Natasha:
  - Ciamar a tha seo grànda?
  Fhreagair Margarita gu h-onarach:
  - Tha, tha e gan tionndadh gu seann bhoireannaich! Agus dè a dh" fhaodadh a bhith nas tàmailteach na cailleach!
  Loisg Alenka slige a-steach do bhroinn an t-sreapadair agus thuirt e:
  - Air adhbhar air choireigin, tha seann bhoireannaich gu math olc a 'coiseachd mun cuairt air an talamh, a tha an dà chuid gòrach agus uabhasach grànda!
  Chrath Natasha a ceann agus thug i taic dha:
  - Agus mì-thoilichte! Agus chan eil e tlachdmhor a thaobh bòidhchead!
  Rinn an gaisgeach gàire agus magadh air a cèile. Mar, tha i cho snog agus ionnsaigheach.
  Thuirt Medvedev gu mòr:
  - Gu dearbh, tha seann aois gu math dona. Tha e a" fàgail dhaoine grànda, lag, so-leònte. Ach bho shealladh mean-fhàs, tha cuid de bhuannachdan ann!
  Bha iongnadh air Alenka. Nuair a bhuail i sgriosadair eile, dh"fhaighnich i:
  - Ciod na sochairean a dh' fhaodadh a bhi anns an staid ghràineil so ?
  Fhreagair Medvedev gu dona:
  - Bidh seo a" brosnachadh leasachadh saidheans agus inntleachd. Mura biodh duine a 'faireachdainn sgìth, cha bhiodh feum air càr a chruthachadh. Mar an ceudna , mar thoradh air laigse spògan agus fangs chaidh an sgian a chruthachadh. Theagaisg amannan fuar agus eigh-shruthan dhuinn teine a lasadh. Bha galairean a 'brosnachadh leasachadh leigheis. - Choimhead an ceann-suidhe an gnìomh air cho seòlta sa chuir Alenka bàta Iapanach eile chun bhonn, agus lean e air. - Ann an iomadh dòigh, bhrosnaich laigsean daonna saidheans. Cha robh fios againn ciamar a bhiodh sinn ag itealaich, ach chruthaich sinn plèanaichean. Agus is e adhartas a tha seo!
  Chuir Natasha projectile eile agus thug i fa-near:
  - Adhartas. Ach fhathast, nuair a choimheadas tu air a" chailleach, bidh e cho tàmailteach. A bheil e dha-rìribh do-dhèanta a dhèanamh às aonais gràin daonna?
  Dh" aontaich Alenka le seo:
  - Faodaidh eadhon daoine òga itealan a chruthachadh. Carson a lìonas an seann aois damnaichte? Tha seo uamhasach agus tàmailteach!
  Sheinn Margarita a-mach à àite:
  - Cha dealaich mi ris an Komsomol! Bidh mi gu bràth òg!
  Agus ghluais an nighean a dhorn air a" mheatailt.
  Aig an aon àm, bha long-chogaidh eile a" dol fodha.
  Lean an tanca bàta-tumaidh a 'dol fodha air cabhlach Iapanach. Lorg an Àrd-mharaiche Togo e fhèin san uisge agus b" fheudar dha teicheadh le bàta. Bha cabhlach mòr aig Iapan, ach bha armachd bunaiteach ùr na aghaidh. Agus a-nis fhuair i buaidh gu tur.
  Bha Alenka, a 'leantainn air adhart a' dol fodha air bàtaichean Iapanach, a 'rùsgadh a fiaclan, a bha gu math mòr agus geur, agus mhol i:
  - Sin na tha mi a 'smaoineachadh. Gu dearbh, feumaidh bòidhchead cuirp a bhith ann. Agus tha e do-dhèanta do bhoireannaich a bhith grànda, le craiceann flabby agus cuirp lùbte.
  Bha Natasha, às deidh dhi inneal-sgrios eile a chuir chun bhonn, gu math deònach aontachadh le seo:
  - Gu dearbh! Seo na tha saidheans ag obair air!
  Bha an dithis ghaisgeach ann an sunnd glè thoilichte. Shoirbhich leotha a dhol fodha air cabhlach an nàmhaid.
  Tha caileagan ionnsaigheach comasach air cleasan mòra.
  Aig an aon àm, thuirt Margarita a beachd:
  - Dh' eirich creideamh mar an ceudna air son laigse an duine. Nam biodh an duine na bu làidire, cha bhiodh creideamhan ann. Agus gu dearbh, tha bàs agus eagal a 'bhàis a' ciallachadh gu bheil duine a 'sireadh sòlas dha fhèin!
  Chuimhnich Alenka:
  - Ghabh mi pàirt ann an seance, agus chunnaic mi rudeigin iongantach. Mar sin tha cùbhraidheachd ann!
  Thug Natasha, le seòlta na guth, an aire:
  - Cha-n 'eil ni sam bith iongantach ann an spioradan a bhi ann ! Às deidh na h-uile, bidh sinn ag itealaich nar aislingean. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil anam ann, agus mar chuimhneachan air itealain!
  Chàin Medvedev aonta:
  - Tha, tha anam ! A thaobh seo, tha an duine gun samhail! A-nis is dòcha gum faigh sinn beagan spòrs!
  Bha cabhlach Iapanach a" leaghadh. Chluich an tanca fon uisge pàirt neach-marbhadh. Bha Margarita rud beag brònach. An toiseach, lorg i i fhèin ann an dreuchd neach a bharrachd. Agus san dàrna àite, rud a tha neònach, chan fhaic thu a h-uile dad glè mhath nuair a tha thu fon uisge. San fharsaingeachd, bha teagamhan làidir aig Peadar mu Dhia. Gu dearbh, carson às deidh dha na Ruiseanaich gabhail ri Crìosdaidheachd, thuit grunn thrioblaidean orra. Agus ionnsaigh Mongol-Tatar, agus roimhe sin, briseadh fiùdalach nam prionnsachan. Cogaidhean eadar muinntir na Ruis.
  Sin nuair, mu dheireadh, bho àm Ivan Kalita, thòisich ath-bheothachadh na Ruis,
  Dh'fhàs Muscovy nas làidire. Gus, mar eisimpleir, fo Ivan the Third thàinig e gu bhith na aon stàit meadhanaichte mu dheireadh. Agus thilg e dheth cuing Tatar.
  Bha, gu dearbh, bha an Ruis ag èirigh. Gus an do thuislich mi ann an Iapan.
  Chomharraich seo deireadh eachdraidh na monarcachd agus sliochd rìoghail Romanov.
  Ach, dh'fhalbh a 'mhonarcachd, ach dh' fhan ùghdarrasachd.
  Bhuail Margarita Alenka gu faiceallach air a druim. Ghlan an nighean gu toilichte. Bha e coltach gun do chòrd e rithe.
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - Chan eil dad ceàrr air fear a tha dèidheil air nighean agus nighean a tha dèidheil air fear. Tha seo gu math nàdarra. Ach aig an aon àm, feumaidh daoine còir a chumail suas.
  Chuir Margarita an aghaidh gu mì-thoilichte:
  - Na leughamaid moral- achd. Cha toil leam seo!
  Rinn an ceann-suidhe an gnìomh gàire:
  - Agus cò a tha dèidheil air! Ach feumaidh sinn aghaidh a thoirt air an fhìrinn. Tha daoine, a thaobh seo, gu math eadar-dhealaichte bho bheathaichean!
  Chrath Margarita ag aontachadh:
  - Tha, tha beàrn mòr eadar sinn!
  Fhreagair Alenka gu co-sheòrsach:
  - Agus tha fios agad, eadar thu fhèin agus am muncaidh, chan eil mi a 'mothachadh mòran de dh' eadar-dhealachadh!
  Rinn Margarita gàire. Aig an aon àm, chaidh Alenka fodha am fear mu dheireadh de na dusan bàta armachd aig Iapan. Às deidh sin, thuirt an nighean:
  - Tha sinn cha mhòr deiseil le cabhlach an nàmhaid!
  Rinn Medvedev gàire gu co-sheòrsach:
  - Tha, tha thu nad luchd-obrach math! Agus gu dearbh, tha iad comasach air tòrr! San fharsaingeachd, is toil leam nigheanan gaisgeach - tha iad cho sexy!
  Thionndaidh Margarita a corp agus sheinn i:
  - Tha coltas gu bheil mi sexy, tha mi coltach ri pròiseasar! Agus bidh mi a" gluasad mar robot - neach-ionnsaigh fuaim!
  Às deidh sin chuir an oileanach beagan nas dàna air Alenka. Bhrùth an nighean na putanan joystick le a corragan fada agus bha i a" coimhead tarraingeach.
  Dè cho gràsmhor 'sa tha na gluasadan aice.
  Bha mac-meanmna Margarita a" sealltainn bana-phrionnsa a" coiseachd casruisgte chun sgafaid. Tha seo cho romansach. Agus tha a" bhana-phrionnsa cho dearg. Chaidh a h-uile seud agus an dreasa daor aice a thoirt air falbh. Cha robh air fhàgail ach an t-aodach poca. Ach tha èideadh a' phrìosain tuilleadh a' cur dheth seun 'aghaidh bhinn, thaitneach, ùr, mar ròs. Agus falt teine. Dè cho breagha 'sa tha a' bhana-phrionnsa a 'dol gu bàs.
  Agus tha mìltean de dhaoine a 'bàthadh suas an sin. Bidh soithichean a" briseadh às a chèile, tha na h-eileamaidean rag.
  Agus tha Iapan a" fulang call mòr, gun samhail. Mar sin tha e coltach gu feum na samurai aithreachas a dhèanamh airson am peacaidhean.
  Bha Margarita a" smaoineachadh, dè tha na Seapanach a" creidsinn? Dè an creideamh a th" aca? Tha iad nam pàganan às deidh a h-uile càil. Ach rinn iad a" chùis air Orthodox Ruis. Às deidh seo, smaoinich air cò an Dia as làidire!
  Agus bha na Mongols nam pàganaich, ach cia mheud sgìre a ghlac iad.
  Dh"fhaighnich Margarita do Alenka:
  - Innis dhomh, a bhòidhchead, ciamar a tha Rodnoverie a 'còrdadh riut?
  Rinn an nighean gàire farsaing agus, às deidh dhi inneal-sgrios eile a chuir fodha, fhreagair i:
  - Creideamh fìor mhath! Tha sgeulachdan sìthe cho breagha ann!
  Dh"fhaighnich Margarita le insinuating:
  - An saoil thu sgeulachdan sìthe? No is dòcha gu bheil na Diathan Ruiseanach sin gu lèir ann?
  Chrath Alenka agus fhreagair e:
  - Is dòcha gu bheil an dà chuid sìobhragan agus gnomes ann! Faodaidh rud sam bith tachairt san t-saoghal againn. Agus tha e duilich a ràdh dè dha-rìribh a th" ann agus dè nach eil!
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - Gu ìre, tha a h-uile dad san t-saoghal againn ann. Is e ar smuaintean, aislingean, miannan a dh" fhàgas sinn às ar dèidh. Tha teòiridh glè inntinneach agam mun Hypernoosphere, anns a bheil a h-uile dad a chaidh a chruthachadh le daoine a-riamh ann. Is e sin, tha smaoineachadh ann gu bràth. Agus tha i fhathast ann an saoghal eile, co-shìnte.
  Dhùisg Dmitry Medvedev bho chadal. Agus a-rithist thòisich e air an obair bhunaiteach aige, nas mionaidiche togail ìmpireachd.
  Agus a-rithist ceannsachadh ...
  An toiseach, cruinnich tanca ùr le cuideam mìle tunna agus cuir air bhog e aig suidheachadh nàmhaid. Chan e, gu dearbh, chan e a-mhàin aon, ach mòran.
  Agus tha iad a 'gluasad tro dhùthchannan cèin. Agus gu h-àrd tha plèanaichean le bomaichean atamach cuideachd. Agus dè ma bheir sinn air falbh na bomaichean cuideachd? Agus dèan cinn sgrios?
  Tha Dmitry Medvedev mar a h-uile duine eile san obair fhosgailte.
  Agus a-nis tha dùthaich eile a" tuiteam a-steach do bhrògan deachdaire. Agus tha na buaidhean air tighinn. Ach seo nàmhaid eile. Tha an dùthaich cuideachd mòr ... Faodaidh tu eadhon a phrògramadh. Seo an USSR ann an 1941... Tha ionnsaigh ann. Tha aonadan ann am Medvedev air iomadachadh gu fèin-ghluasadach thairis air mòran uairean a thìde de chluich, agus tha an àireamh-sluaigh aige mu thràth còrr air billean. An aghaidh 196 millean. Agus teicneòlas nas ùire. Agus faodar saighdearan a chur a-mach le taigh-feachd ad infinitum.
  Gu fortanach, tha goireasan eileagtronaigeach neo-sheasmhach. Agus cuir cuideam air an nàmhaid, cuir cuideam air.
  Agus thèid tancaichean le cuideam mìle tunna a chuir gu reactaran niùclasach air feadh na Ruis dìreach gu Moscow.
  Agus tha e cha mhòr do-dhèanta am fàgail - chan eil dad a 'gabhail!
  Bidh Medvedev a' stiùireadh na ro-innleachd agus a' cromadh thuige fhèin... An uair sin, tha e a' stad nan tancaichean le cumhachd niuclasach. Agus a 'tilgeil "Panther" -2 gu cath. Càr a tha, ge-tà, comasach air trithead "s a ceithir a bhualadh.
  Bidh Medvedev a 'cluich leis fhèin le bhith a' luchdachadh diofar pharaimearan nan càraichean ... "Panther" -2 ... Mar a bhith a 'bualadh bho astar. Agus thèid e a-steach do tanca Sòbhieteach.
  Chan ann mar sin a bhriseas tu troimhe! Gu h-àraid air a 'mhullach, ach air bòrd faodaidh tu. Tha an losgadh fo làn ghluasad. Agus ruithidh na trithead "s a ceithir air falbh... Agus bàsaich iad fo bhuillean nan gunnachan...
  Tha an t-arm a' gluasad a-rithist...Agus tha innealan-fuadain sabaid air nochdadh. Bidh iad gan luasgadh fhèin. Agus tha na sligean air an losgadh sìos le lasers. Agus bidh iad ga dhèanamh gu math glic.
  Agus bidh na nigheanan brìgheil a "toirt ionnsaigh.
  Tha sùil gheur aig Medvedev air ro-innleachd. Blàr inntinneach. A-rithist bidh thu ga chluich leat fhèin, no ga thoirt seachad do chomhairliche armailteach. Agus bidh thu a" coimhead adhartas a" bhlàir.
  Bidh iad a 'stiùireadh nan tancaichean aca air an ionnsaigh.
  An seo faodaidh tu tancaichean pioramaideach a ghluasad air adhart nach eil cho so-leònte agus do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh. Bidh iad a" gluasad mar rinc spèilidh.
  Agus tha na caileagan a' ruith casruisgte... Agus a' losgadh air an t-slighe.
  Cogadh eile. Fìor dèideag. Agus thig airgead à tobraichean òir gun tiormachadh. Tha e coltach ri geama, tha a h-uile dad a rèir a "phlana, às aonais fàilligeadh, agus às aonais crìonadh ann an nàdar.
  Chan eil a h-uile càil a 'ruith a-mach, agus chan eil goireasan a' dol sìos. Ged nach eil seo a 'coimhead glè choltach.
  Chaidh stad a chuir air Medvedev le gairm. Thog an ceann-suidhe an gnìomh am fòn:
  - Halò!
  Thuirt ceannard rianachd a" chinn-suidhe:
  - A bheil thu fhathast san oifis, Dmitry Anatolyevich?
  Fhreagair Medvedev gu sgiobalta:
  - Tha! Tha mi fhathast nam cheann-suidhe!
  Thuirt an ceannard rianachd:
  - Tha Zelensky ag iarraidh gum fàg thu an taigh-còmhnaidh às deidh an stèidheachadh.
  Dh'fhaighnich Medvedev, a 'crathadh:
  - Agus càit am bi mi a 'fuireach?
  Fhreagair an ceannard rianachd:
  - Anns an fhlat agam! Tha do chumhachd air tighinn gu crìch agus feumaidh tu a h-uile togalach fhàgail!
  Rinn Medvedev gàire ann an uisge-beatha:
  - Tha iarrtas agam don cheann-suidhe ùr - leig leis an coimpiutair fhàgail dhomh!
  Dh"fhaighnich an ceannard rianachd:
  - Thoir dhomh Òrdugh Naomh Anndra a 'Chiad-ghairm agus iarraidh mi air Zelensky coimpiutair a bhith agad dhut!
  Chàin Medvedev aonta:
  - Uill, tha e comasach!
  . CAIBIDIL Àir. 7
  Agus ghairm e air an neach-cuideachaidh aige òrdugh ullachadh. Air Òrdugh an Naoimh Anndrais a bhuileachadh air a' Chiad-ghairm air ceannard an rianachd. Tha an teamplaid deiseil agus gu ruige seo tha mi air ainm a chuir ris an uallach.
  An uairsin thòisich Medvedev a 'cluich a-rithist.
  A-nis tha na tancaichean brìgheil aige a" tighinn faisg air Moscow agus a" tòiseachadh air an ionnsaigh. Thathas a" toirt ionnsaigh air a" bhaile-mòr seo le innealan le cuideam dà mhìle tunna.
  Ach, tha Medvedev cuideachd a 'tilgeil "Rat"-5 dhan ionnsaigh, is e uilebheist a tha seo, chan e tanca. Deich mìle tunna ann an cuideam!
  Tha na saighdearan a' tighinn faisg air a' Kremlin... Mar sin tha Stalin a' ruith air falbh. Agus tha e air a ghlacadh le caileagan casruisgte ann am bikinis. Bidh iad a" glacadh an t-sròin len òrdagan rùisgte. Agus thug iad air Stalin a shàilean rùisgte a phògadh.
  Seo na saighdearan den ìmpireachd bhrìgheil a" dol seachad air Moscow agus a" dol gu na h-Urals...
  Tha iad ga ghlacadh cuideachd...
  Medvedev a 'tòiseachadh a' comharrachadh dheth a-rithist agus a 'tòiseachadh a' bruadar.
  Dh"fhaighnich Margarita gu co-sheòrsach:
  - Dè mu dheidhinn, mar eisimpleir, sgaradh nas clasaigeach: nèamh agus ifrinn?
  Thuirt Medvedev gu gruamach:
  - Is cosmhail so am beachd prìomhadail a bh' aig na seanairibh air dìoghaltas an dèigh bàis. Ann an da-rìribh, is coltaiche, tha a h-uile dad beagan nas iom-fhillte!
  Ghlaodh Natasha le toileachas nuair a chaidh i fodha aon de na soithichean Iapanach mu dheireadh:
  - An t-aosda agus a mhionnachadh,
  Bidh an nàmhaid a 'mionnachadh a-rithist
  Rub mi
  Grind gu pùdar.
  Ach cha chaidil an t-aingeal,
  Agus obraichidh a h-uile càil a-mach. Agus thig a h-uile càil gu crìch gu math!
  Chrìochnaich na caileagan far cabhlach an nàmhaid. Luathaich Medvedev an tanca, a 'leantainn an samurai. Seadh, rinn iad obair mhath an seo. Tha e inntinneach mar a ghabhas eachdraidh a cheartachadh. Tsarist Bha an Ruis na dùthaich chumhachdach a bha ag èirigh ann an àirde. Ged nach robh a h-uile duine beò gu math.
  Ach bha an dùthaich ag èirigh. Chaidh an latha-obrach a ghiorrachadh. Nochd saor-làithean ùra. Chaidh fèin-riaghaltas ionadail a chruthachadh. Dh'fhàs an tuarastal le prìsean seasmhach. Sgoiltean fosgailte. Fo Tsar Nicholas II, chaidh caiteachas air foghlam suas còrr is sia tursan. Thàinig foghlam bun-sgoile gu bhith èigneachail.
  Seadh, cha do dh'atharraich a h-uile càil airson na b 'fheàrr luath gu leòr, ach mar a chaill an dùthaich air sgàth an ar-a-mach agus cogadh catharra. Cia mheud duine sgairteil a bhàsaich agus a dh" fhàg an dùthaich aca fhèin? Agus a-nis, anns a 'phàirt seo den chruinne-cè tha cothrom ann casg a chuir air seo.
  Sheòl an tanca sgiobalta gu sgiobalta agus gu sàmhach fon uisge. Agus a-nis tha an sgriosadair mu dheireadh de Land of the Rising Sun air a dhol fodha.
  Thuirt Natasha le toileachas:
  - Sin cho òg 's a tha mi !
  Ceartaich Alenka an nighean, a" soilleireachadh:
  - Cia mòr a tha sinn uile an seo! Bha iad a" sabaid mar leòmhainn!
  Thuirt Margarita le dragh:
  - Chan eil dad sònraichte! Bha dìreach teicneòlas nas fheàrr againn!
  Rinn Alenka gàire agus fhreagair e:
  - Ach loisg sinn na canain sinn fein !
  Thug Natasha taic dha a caraid:
  - Agus rinn sinn sinn fhìn cuideachd! Agus is e sùil gheur a tha seo ...
  Thagh Margarita:
  - Làmhan slan !
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Agus tha thu nad nighean sheunta!
  Thuirt Margarita gu h-onarach:
  - Tha mi a 'faireachdainn duilich airson na Seapanach. Bidh iad a 'tarraing cartùnaichean iongantach. Is toil leam hentai gu sònraichte !
  Rinn Alenka gàire agus shnìomh i a cas san adhar:
  - Hentai , tha e fionnar! Fiù 's gu math fionnar!
  Mhol Natasha, le gàire nighean a bhlais an silidh:
  - Agus is dòcha gun breab sinn asal nam faisisteach cuideachd!
  Chrath Medvedev le gàire:
  - Deagh bheachd. Ach leig dhuinn crìoch a chuir air feachdan talmhainn Iapan an toiseach. Agus cuidichidh sinn crìoch a chur air a" chogadh nas luaithe. Gus nach bi faisisteachd a" nochdadh anns a" chruinne-cè seo.
  Fhreagair na nigheanan le chèile:
  -Agus cha nochd e, agus bidh Sìona leinn!
  Às deidh don chabhlach Iapanach a dhol fodha, thàinig an super tanca T-95 chun uachdar.
  An uairsin thòisich Medvedev a 'bruadar mu dheidhinn a h-uile seòrsa de neòinean.
  Sheas gaisgeach Alenka suas airson dìon Ryazan. Bha Natasha còmhla rithe.
  Tha an dithis nighean ann an armachd aotrom, le sabre anns gach làimh. Agus fo do chasan tha diosgan sònraichte, tana.
  Chuir arm mòr de Mongol-Tatars ionnsaigh air.
  Bha mòran staidhrichean fada a" còmhdach nam ballachan aig an aon àm. Bha iad eadar-dhealaichte: air am fighe bho logaichean freumh, a 'leagail coilltean giuthais le croisean-croise. Chaidh àraidhean troma le sreathan de logaichean a chleachdadh cuideachd. Bha na rampaichean, mar thoradh air astar luath an togail, nas àirde na bha dùil aig na Tatars; cha do ràinig mòran staidhrichean am mullach. Air thoiseach, chuir na Mongols air falbh am beagan Uruses a chaidh a ghlacadh. B" fheàrr le muinntir na Ruis bàs na nàire air braighdeanas.
  Ach bha na Mongols gun stad.
  A" putadh gu neo-thruacanta le sleaghan biorach, chaidh na daoine sgìth a bhreabadh, an dòchas gun gèilleadh muinntir na Ruis, gun a bhith ag iarraidh an cuid fhèin a mharbhadh. No, fo chòmhdach prìosanaich, cuir a-steach am balla-deighe. Ruith cuid de na prìosanaich sìos a" sgreuchail, a" sleamhnachadh sìos an deigh reòta, a" leagail nan nukers gràin, a" reubadh chlaidheamhan a-mach às an làmhan agus a" tuiteam sa bhad air am slaodadh gu pìosan. Bha daoine gu sgiobalta a" dìreadh an staidhre, chan eil thu a" tuigsinn dè an seòrsa agus an treubh?
  Half rùisgte, nan luideagan, le cluba nan làmhan, an druim air a shàthadh agus a" sileadh. Bha an duine Vaul, air a sgeadachadh le armachd , air tuagh mhòr a thogail mu thràth, nuair a bha iad gu mòr a" sgreuchail bho shìos:
  - Na sgrios sinn, a ridire, is sinne sinne, na Ruiseanaich!
  Leum Voivode Dikoros suas chun bhalla agus thuirt e:
  - Tha fàileadh agam gur e sinne!
  Dhearbh glaodh eu-dòchasach seo:
  -Fuirich a ghearradh, leatsa! Chan eil Mughlanan nar measg!
  Dh" èigh Alenka gu math sgiobalta:
  - Ge b'e neach a chromas e fein gu ceart, is e fein e !
  - Bi air do bhaisteadh, a dhaoine Orthodox!
  Ann an guth eagallach, bhuail na h-eich mìle air falbh, bha am famhair Vaula-Morovin a" beucaich .
  Dh" aontaich luchd-dìon Ryazan:
  -Deas! Gu fìrinneach!
  Dh"fhuasgail iad gu h-aon-ghuthach air na ballachan uile:
  - Thigibh, a bhràithrean, dèanaibh soidhne na croise!
  Dhìrich na ceudan de phrìosanaich ragged, gorm bhon fhuachd, thairis air an rampair agus thuit iad, a" leantainn orra a" dol thairis orra fhèin gu meacanaigeach. Thog cuid sa bhad clachan a chaidh a chuir sìos roimhe agus thilg iad gu fiadhaich iad gu na Mongols. Chunnaic mòran de luchd-còmhnaidh Ryazan na Tatars airson a 'chiad uair, eadhon mòran de luchd-dùbhlain traidiseanta, an aon Kipchaks, air atharrachadh gu aodach Mongolia.
  Bha còtaichean bian fada air na nàimhdean, cho fada "s gun deach iad an sàs anns na hems. Bha truinnsearan copair is iarainn crochte air na cisteachan aca agus bha an druim fosgailte. Gus eagal a chur air na h-Uruis, pheant mòran an aghaidhean a bha mar-thà olc le fuil.
  Ach cha do sheid na h-Uruisich , a' coinneachadh an nàmhaid le claidheamhan 's le làmhaibh. Bho bhuille cumhachdach Vaula , chaidh còig Mongols a mharbhadh aig an aon àm, an dàrna buille, agus trì eile! Cha do shabaid gaisgich eile na bu mhiosa. Dhreap na Tatars gu neo-chùramach suas an cas sleamhainn; cha b" urrainn dhaibh iad fhèin a chòmhdach gu ceart le sgiathan no gearradh le sabers. Nuair, aig cosgais call mòr, ràinig arm Mongol am mullach, chaidh uisge goileach agus armachd uamhasach a dhòrtadh orra: losgadh teàrr.
  Bhiodh eadhon boireannaich is clann bheag a" dòrtadh uisge sgaldail agus a" tilgeil chlachan is bhlocaichean. Bha slingshots beaga le saighdean puinnseanta gu sònraichte èifeachdach; dh" fhaodadh eadhon leanabh còig bliadhna a dh" aois, nach robh fhathast comasach air sreang-bogha teann a tharraing le a làmhan beaga, losgadh bhuapa. Agus tha e tòrr nas duilghe a bhith ag ionndrainn nuair a tha thu a 'losgadh a-steach gu tomad cho tiugh na bhith a' bualadh. Bha e soilleir gun robh an ionnsaigh a" tachdadh, cuirp millte air an roiligeadh sìos ann am meudan mòra.
  Tro teileasgop a rinn na Sìonaich gu sgileil, choimhead Guyuk Khan gu dlùth ris a" bhlàr. Bha e a" reubadh a bhilean agus a" bualadh a bhilean, a h-uile seo agus a-rithist, a" dìreadh a chlogaid òir le bian, a dhìreadh gu gort agus gu gorach air a bheulaibh. An uairsin thilg e a 'phìob air falbh ann am fearg.
  - Tha na gaisgich againn a" bàsachadh! Thig Burundai agus an Nathair Bhuidhe thugam!
   Rinn na Turgaich cabhag gus òrdugh a" chrùin kagan a choileanadh. Bha Guyuk an impis suidhe sìos ann an cathair ìbhri snaighte nuair a bha làmh gu socair na laighe air a ghualainn:
  - Na gabh dragh, fear math! Socair do shealladh fiadhaich!
  Fonn slaodach air a ghlanadh, gu math cuimhneachail air guth boireannaich.
   Bha Guyuk Khan a" faireachdainn cadalach agus cha mhòr gum b" urrainn dha fuireach air a chasan. Seadh, sin e. A-rithist, mar thaibhse, nochd an Nathair Buidhe air a bheulaibh - an duine as uamhasach san arm aige, deamhan ifrinn bho Iapan fad às agus do-ruigsinneach.
  -Sibh!
  Chomharraich oighre an Supreme Khagan meur gòrach! Lean an nathair bhuidhe a 'sgaoileadh, uaireannan a' dol am meud, uaireannan a 'lùghdachadh:
  - Tha mi! Agus tha mi gad fhaicinn dìreach troimhe! Tha an t-àm ann do chorruich a mhaothachadh! Uill, nas mionaidiche, thoir na stòran agad gu lèir a-steach don bhlàr cho luath "s a ghabhas! Agus cuidichidh mise sibhse, a bhràithrean, agus a leithid de iongantas a thoirt don nàmhaid! Bidh an gluasad ainm-sgrìobhte, creid mi, ceart!
  - Seadh , siud , siud ! Tilgidh mi tumen taghte gu cath fo stiùir Burundai ! Còmhla stiùiridh tu an ionnsaigh!
  Bhris na Seapanach a shùilean, a" giùlan fhiaclan mòra buidhe:
  - Chan eil deamhain geal ann, tha mi airson mo cho-ionannachdan a mharbhadh! Coltach ri fìor ninja!
  Chrath an nathair bhuidhe a fear-talmhainn, nochd fheadag na beul, is chualas fonn gleusda.
   Bha Guyuk den bheachd gu robh iad a" magadh air, ach cha robh an neart no am miann aige a bhith ag argamaid leis an draoidh ninja . Aig an àm seo, chuir na Turgauds gu mì-mhodhail air Burundai , cha robh Guyuk Khan a 'còrdadh ris an dìon umhail seo Subudai -Baghatur.
  - Tha thu ag aoidion craiceann fìon! Nach eil thu a" faicinn gu bheil na gaisgich as fheàrr a" bàsachadh fo bhallachan prìomh-bhaile Urus ? Gabh na "Berkuts" sa bhad agus, an dèidh a dhol seachad air an abhainn, gearradh sìos na h-Uruses le buille fon bhalla cheart.
  an luchd-eòlais Burundai ag iarraidh gearan a dhèanamh:
  - Chan eil an deigh fhathast làidir, fo bhuillean mhìltean de chrògan bidh e dìreach a" spreadhadh.
  fhreagair na Seapanach iongantach airson Guyuk .
  - Tha do dhragh ionmholta. Ach tha na h-oidhirpean agad dìomhain! Tha am pùdar draoidheachd air deigh a cheangal air an abhainn nas làidire na stàilinn armachd! Uill, leum air adhart, dh" òrduich sinn dhut!
  - Tha fios aig an batyr ninja sgoinneil dè tha e ag ràdh! Siubhail na bu luaithe, ma chumas tu a' chlach-mheallain, Bheir mise sgoil each mar dhuais !
  Dh'èigh Guyuk Khan, a 'crathadh a chorragan. Cha robh Burundai ag iarraidh a dhol an aghaidh tuilleadh - bha e làn de bhàs. Chaidh am Mongol le treud de mharc-shluagh à sealladh. Gu h-obann thàinig sgàil, bha fuaim os an cionn, agus thug tonn èadhair làidir air clogaid a" chrùin a dhol dheth:
  - Harakiri! Mar sin dh" fhalbh an dealan-dè! A-nis bidh " poultice " aig na h-Uruses .
  Bha dràgon mòr a" dol thairis air an uachdar, a sgiathan òir a" sèideadh air falbh an t-sneachda, agus teangannan teine a" dòrtadh a-mach às na trì beul creachaidh aige.
  - Mongoose iongantach !
   Cha robh eadhon ùine aig Guyuk a bhith fo eagal:
  -Tha e comasach dha Ryazan gu lèir a losgadh.
  - Chan e sin uile, ach cuiridh e am balla na theine. Rach air adhart, mo Godzilla beag!
  Lean aisling iongantach Medvedev air adhart. Bha mac-meanmna mòr aig a" cheann-suidhe an gnìomh.
  Chaidh dràgon cumhachdach, le leud sgiathan de leth-cheud meatair, suas dhan adhar. Bha na Mongols agus na shamans a bha nan cois a" caoineadh gu feargach. Bha Tumen , fo chomannd Burundai , ag itealaich gu frasach air an deigh, chaidh grunn eich a thuislich, agus chaidh iad fhèin agus am marcaichean a bhriseadh sa bhad le tomad iarainn fiadhaich. Aig an aon àm, chaidh an uilebheist le trì cinn gu rèidh air a" bhalla. Thuig Wilderness an cunnart bho ionnsaigh adhair ro chàch. Uill, gu dearbh, cha robh mi airson na cairtean trump agam fhoillseachadh ro-làimh, ach airson am baile-mòr a shàbhaladh, dh'fheumainn armachd neo-aithnichte a chleachdadh gus an latha sin. Chaidh uilebheist meacanaigeach an aghaidh an uilebheist sgiathach a bha gu math coltach ri measgachadh de damhan-allaidh agus ceud-chasach stàilinn. Bha ceò mu thràth ag èirigh bhon ghoileadair smùide. 'S math a rinn na gillean airson an gual a thilgeil a-steach ro làimh.
  Tha an catapult smùid na mheasgachadh sàr-mhath de theicneòlasan locomotaibh smùide, winch, ballistae ioma-chasach agus eadhon ... bogsa-snuff ciùil. Agus b" urrainn don bhiast seo, air a chruthachadh le stàilinn chruaidh, rud millteach sam bith a thilgeil cha mhòr aig astar gunna-inneal aig astar suas ri dà mhìle. B" e nigheanan gaisgeach a" chiad fheadhainn san t-saoghal a smaoinich air einnsean piston atharrachadh airson cosgaisean a thilgeil. Thionndaidh Dikoros an luamhan gu pearsanta, thòisich rioban air a chruthachadh gu sgileil bho shlabhraidhean a 'gluasad, a' cur chlachan a-steach do na lannan a bha a 'tionndadh gu luath.
  Leis gu robh na Tatars a 'reubadh ann an dùn dùmhail, cha mhòr nach robh call sam bith ann; air an làimh eile, chuir gach clach-chlach cudthromach, a 'breabadh, sìos grunn mharcaichean teann. Tha aon rud dona, tha an sgèile amas caran lag, faodaidh tu fhathast na Mongols a bhualadh, ach feuch, bualadh air dràgon itealaich! Thionndaidh an t-uilebheist le trì cinn a cheann agus dh" fhosgail e a ghiallan farsaing, fanged, deàrrsadh daoimean.
  Chaidh an lasair a bha a" teicheadh seachad air an rampair agus bhuail e na taighean. Chualas squeals agus sgreuchail, ruith grunn bhoireannaich leth-dall sìos an t-sràid, agus chaidh taighean na theine le astar mì-nàdarrach. Gu fortanach, bha gainmheach agus baraillean uisge trom, a bharrachd air buidhnean-smàlaidh, air an rabhadh. Bha cuid de na bothain, gu h-àraidh an fheadhainn a bha faisg air a' bhalla, còmhdaichte le asbestos dìon-teine. Fo chuideam càirdeil, thionndaidh am bholcàno creachaidh bàn agus, às deidh dha a neart a chall, thionndaidh e gu bhith na shruth de cheò bàn.
  Ach gu soilleir cha robh an dràgon airson a leigeil seachad, a 'tighinn a-mach às an dàibheadh, thionndaidh e mun cuairt le gràs neach-cuairteachaidh a bha air a lìonadh agus a-rithist thug e sìos sruthan de iomghaoth teine. Bha na Tatars air faighinn gu ruige am balla mar-thà, agus mar sin bhuail na lasraichean mòra iad cuideachd. Am measg an luchd-fulaing bha am Burundai uamhasach , chaidh an t-aodach sòghail aige na theine, agus ruith e air ais le rughadh torc leònte. Dh'fhuiling na saighdearan Ruiseanach cuideachd, agus leagh pàirt den deigh gu follaiseach, a 'nochdadh an talamh agus na logaichean. Bha an t-aodach air Dikoros a 'gluasad, ach fhuair an trodaiche Antonov a bha na sheasamh air a' bhalla air bucaid uisge a dhòrtadh air, agus dh'èirich smùid bhon phost slabhraidh teth.
  - Abair obsession diabhal, tha e duilich nach eil Alenka fionnar gar faicinn!
  Thionndaidh an dràgon mun cuairt a-rithist agus dh'fheuch e ri dhol a-steach don treas cearcall. Bhuail an draoidh Savely a chorragan, chaidh aige air ball-teine beag a chuir air bhog, bhuail am buille ceann meadhanach an dràgon. Cha do dh'adhbhraich an spreadhadh beag call sònraichte sam bith don uilebheist le trì cinn, ach chuir e beagan dheth an t-slighe aige, agus mar thoradh air an sin loisg an dràgon air thoiseach air an àm, crith-thalmhainn a 'bualadh air na h-ìrean de nukers . Agus a-rithist èigheachd frantic, ghluais cuid de na Tatars air ais. B 'ann an uairsin a mhothaich Dikoros nighean òg àrd, a' crathadh dà chlaidheamh le dà thaobh. Le luaths neo-dhaonna, gheàrr i an luchd-dùbhlain aice gu càl, lìbhrig i buillean uamhasach le a casan, a h-uillleanan, agus eadhon a ceann, a" sruthadh mar dhealan-dè.
  Is e dìreach aon, no an àite dithis a dh" fhaodadh a bhith air a leithid de sgrios adhbhrachadh:
  - Juliana! Aingeal dearg, an e sin thu?!
  - Bidh thu a 'fàileadh flùraichean le do shròn! Bho àirde trì meatairean!
  Fhreagair Alenka le gàire. Dh'itealaich an nighean ghaisgeil, le luaths a' cheetah àluinn, suas air a' bhalla, a' fàgail comharran fuilteach gann ri fhaicinn air a' bhalla.
  - Na bruidhinn, tha a h-uile dad soilleir! Feumaidh sinn an lòchran sgiathach a chuir às!
  Bha Alenka a" feadalaich gu fiadhaich, an dràgon, às deidh dha a dhol air falbh, a-steach don cheathramh cearcall. Thuirt gaisgeach a bha na sheasamh faisg air làimh rithe:
  - Cleachd an catapult, Alenka, cuir sìos e le ulbhag.
  Ruith an nighean ghaisgeil gu bagarrach.
  - Tha fios agam fhìn nas fheàrr dè a chleachdas mi!
  Thog Alenka trì slabhraidhean air an cruthachadh gu sgileil le astar dealanach. B" e seo cuideachd beachd nan nigheanan gaisgeil aca: ceangail dhà no trì chlachan beaga, tog dà ballistas no barrachd agus gearraich sìos, cuir sìos loidhne slàn. Às deidh dha an catapult smùid a chuir a-steach, leum Alenka air an lann agus bhreab e an luamhan. Chaidh a tilgeil àrd gu h-àrd, agus mar-thà air itealaich chuir an nighean ghaisgeach a h-armachd a-mach, a 'tionndadh a claidheamhan gu h-ealanta, a' stiùireadh a 'ghluasaid luath, agus fhuair i air tìr air cùl an dràgon, làn de spìcean. Chrath an t-uilebheist agus dh" fheuch e ris a" ghruagaiche dàna a thilgeil air falbh, ach thug na slabhraidhean toinnte sgileil thairis air na beòil mhòra - bha an uilebheist uamhasach làn diollaid.
  - Carson a tha feum agad air trì cinn? A bheil aon a dhìth? Tha iad làn de thuill, agus mar sin bidh mi gan ceangal ri chèile gus nach tèid na brains mu dheireadh a-mach!
  Rinn an nighean ghaisgeil gàire air a fealla-dhà chliùiteach. Fhuair an dràgon àirde gu mòr, an uairsin rinn e ath-riochdachadh air lùb Nesterov, chrath na fèithean fon chraiceann, rinn an t-uilebheist oidhirpean èiginneach gus an marcaiche gun chuireadh a thilgeil dheth. Bha sruthan teth èadhair a" sèideadh thairis air a" bhodhaig gigantic, bha an clamhan a" reubadh mar chlach a chaidh a leigeil a-mach à catapult, no, is dòcha, meteor. Thug tonn an àile na Tatars far na slighe.
  Thog Alenka:
  - Nach drùidhteach!
  Lean cadal a" chinn-suidhe an gnìomh fhathast. Thuit Mgr Medvedev beagan às a chèile, is dòcha eadhon bho bhròn.
  Gu dearbh, dè an dràgon a bh" ann airson an nighean crìochnachaidh nuair a chaidh i tro luchdan mòra ann an dusan itealan caochlaideach, a" luathachadh gu ceud gu leth grabhataidh agus a" dàibheadh sa bhad gu dìth cuideim, agus an uairsin a-rithist a" ruighinn crìoch luchdan sublethal. Tha riochdaire sam bith de fhlùraichean is ainmhidhean na bhoiteag air beulaibh an toraidh seo de innleadaireachd ginteil.
  Rinn an t-uilebheist oidhirp air a chinn a thionndadh, a 'bualadh gu h-uamhasach le a bheul mòr. Bhris an nighean ghaisgeil leis a" chlaidheamh uirsgeulach leis a h-uile neart, ag amas air an àite a bu mhotha a mhothaich - an cuinnlean. Bha a" chiad bhuille rèidh, grìogagan airgeadach ag itealaich a-mach às an t-sròin, mar neamhnaidean a" deàrrsadh sa ghrèin:
  "Tha an snot agad brèagha, ceart, tha iad ag ràdh gum faod dràgon òr a chasg."
  Bhuail an nathair le solas. Mar fhreagairt, chaidh an Alenka brèagha agus sgiobalta sìos leis a 'mhullach, bha am buille geur agus ceart, thionndaidh an lann beagan dearg, agus nochd drùchdagan cherry-ruby bhon t-sròin mhòr aice. Bha iad a 'reothadh dìreach air an iteig, gan ceangal fhèin gu sgeadachadh neo-àbhaisteach.
  Rinn an nighean gàire:
  - Cool, thig air adhart, cuir a-rithist an cleas!
  Bha an t-uilebheist mar-thà a 'crathadh, ach lean e air adhart a' faighinn àirde, dh'fhàs prìomh-bhaile Ryazan nas lugha agus nas lugha. An seo tha e ann an cuibhle cairt, a-nis ann an sàibhear, agus an seo tha e meud sìol crom-lus, mu dheireadh a" dol à sealladh air cùl nan sgòthan. Bha na speuran a" frasadh dubh, làn de rionnagan soilleir, dhìrich iad a-steach don stratosphere, dh" fhàs e duilich anail a tharraing, shèid falamh fuar a-steach. Ged nach e duine àbhaisteach a th" anns an Alenka uirsgeulach, chan urrainn dhi a dhèanamh às aonais èadhar idir. Ach, a rèir choltais, tha an dràgon cuideachd a 'tughadh, tha snàgairean a' fulang, a-mach às an anail, agus mar sin feumaidh sinn an àirde a lùghdachadh. Tha e soilleir nach eil miann ann a bhith ag ath-aithris gnìomh Ruslan, aig an robh feusag Chernomorets airson trì latha is trì oidhcheannan. Tha abairt bho làrach-lìn chloinne a 'frasadh na ceann, agus airson adhbhar air choireigin tha i ag iarraidh a dhèanamh a-rithist.
  Agus tha an nighean gaisgeach ag ràdh:
  - Tha sinn den aon fhuil, thu fhèin agus mise!
  Bha coltas gu robh an dràgon a 'tuigsinn a' bhrìgh, a 'crathadh agus a' stad a itealaich. An uairsin thòisich e a 'crìonadh gu slaodach.
  Thuirt an gaisgeach brèagha agus fèitheach:
  - Tha thu a 'smaoineachadh ceart, mo bhràthair sgiathach! Bidh toraidhean againn leat!
  Bha fìor mhurt gu h-ìosal gu h-ìosal, bha na Mongols mu thràth a "gluasad air falbh bho na ballachan, agus cho-dhùin Natasha eireachdail gun robh an àm as fheàrr air tighinn airson stailc. Is math a rinn thu, a nighean ghaisgeil, chì thu sa bhad i, far an deach i seachad, tha slighe fuilteach fhathast air a phasgadh le cuirp. Chan e a-mhàin a casan is a gàirdeanan, tha dà bhraid fhada Natasha de bhiodagan air am fighe a-steach do shlabhraidhean air an dèanamh le stàilinn cruaidh.
  Thuirt Alenka rithe fhèin, a" stampadh a cas:
  - Bidh mi gu cinnteach a" dèanamh rudan pearsanta mar sin dhomh fhìn! A-nis, leig leinn na Mughlanan a bhlàthachadh!
  Bhris lasair fhiadhaich a-mach mar bholcàno trì-fhillte bho na sgòrnan à tiona, chaidh na Tatars a-steach ro theann, agus bha iad dìreach air an frioladh anns na ceudan, a" dòrtadh a-mach à beul teine ifrinn. Bha na h-eich gu sònraichte fo eagal, ge-tà, bha a" mhòr-chuid de na h-eich mu thràth air an toirt air ais le buille obann air an druim, cha robh ach mìle geàrd pearsanta Guyuk Khan air fhàgail fon dìollaid. Lean an sprèadhadh, a" sguabadh air falbh na ceudan is ceudan de luchd-sabaid ann an aon salvo ann an doineann teine. Choimhead an nathair bhuidhe le sùilean caola a" tilleadh an dràgon bhig aige.
  Beuaich am fear-cogaidh o'n ear:
  - Fear-brathaidh! Tha thu uile nan riochdairean de theaghlach nan dràgon, bidh thu an-còmhnaidh a" brathadh agus a" toirt seirbheis don fhear a tha nas làidire!
  Le feirg, dh" fheuch an draoidh ninja ri a" chùis a dhèanamh air a" mharcaiche dàna, a" tilgeil pulsars aig astar gunna-inneal. Rinn an gaisgeach òg Alena gàire agus sheinn i gu h-àrd:
  - Le uisge teine - buail thairis air a 'ghlainne! Tha thu nad choigreach fionnar - bidh thu a" spùtadh teine!
  Seo nighean - sunndach, le àbhachdas. Agus chan eil eagal oirre pulsars air an dèanamh le teine.
  Loisg Alena gu furasta iad, a" cleachdadh armachd uirsgeulach agus, bho àm gu àm, a" stiùireadh a" bhiast gu aonadan nàmhaid. Tha an inneal-lasair ath-chleachdadh seo le sgiathan nas fheàrr na ceud inneal meacanaigeach air a tharraing le each.
  Is dòcha gu bheil eadhon seo nas fhuaire na itealan ionnsaigh, agus ciamar a tha uimhir de chonnadh ann, agus nach ruith am fiùs a-mach? Feumaidh tu sgrùdadh a dhèanamh air an uilebheist aig do chur-seachad agus armachd ùr a chruthachadh nach fhacas roimhe! Bidh na saighdean a" breabadh far a" chraiceann tiugh, iridescent armaichte, a" gluasad le uile dhathan a" bhogha-froise, mar mhil. Bidh na buillean dìreach ag atharrachadh an dath: bidh ruby dearg a" fàs lilac-violet. Tha lilac-sapphire, air an làimh eile, a 'tionndadh gu scarlet-orains, buidhe òir, agus uaine emerald. Tha seo glè bhrèagha, tha e duilich nach eil ùine ann airson an sealladh eireachdail a mhealtainn ann an teas blàr fuilteach.
  Bha gaisgich Ruiseanach agus saighdearan an Legion Gheal, a chaidh a chruthachadh le caileagan, air a 'mhòr-chuid de arm Mongol a ghearradh sìos. Dh" fhàs e gu h-àraidh eagallach nuair a thàinig luchd-lasair meacanaigeach a-steach; cha b" urrainn do arm sam bith seasamh an aghaidh a leithid de bhuille. Mionaid eile, agus tòisichidh turas-adhair mì-rianail. Chuir an nathair bhuidhe dàil ann airson mionaid.
  Tha òrdugh Batu soilleir, gus an crùn kagan a mharbhadh air an t-sàmhchair, ach tha am pàigheadh ro ìosal. Chan e, marbhaidh e nas fhaide air adhart e, ach airson a-nis bheir e a-mach e bho bhith fo chlaidheamhan briste na Ruis:
  -Nach gluais sinn air falbh, a Kagan, còmhdaichidh mi thu!
  mangas trì-cheann ? Cha leig mi leis an arm agam a chràdh!
  Bhris an ninja a mheur agus thòisich sradagan a" tuiteam:
  "Is urrainn dhomh geasa iom-fhillte a thilgeil agus tillidh e chun t-saoghal aige, ach an uairsin cha bhith e comasach dhomh a ghairm airson seachd bliadhna!" Tha roghainn ann ge-tà! Abair ìre Hale!
  - Ciamar a tha sin?
  Guyuk , reamhar agus puffy nas fhaide na na bliadhnaichean aige, air a shìneadh a-mach. Mhìnich Ninja Killer:
  -Agus mar sin! Ma mharbhas mi am mongoose geal aige , bidh an dràgon agamsa, ma mharbhas e mi, bidh e aige!
  Bha an draoidh Iapanach a "feadalaich mantra fada, bha an talisman a" deàrrsadh nas gile na a "ghrian. Air a giùlan air falbh le toileachas an sgrios, dh'fhairich Alenka casruisgte gu h-obann gu robh cùl sùbailte, snasta uilebheist cumhachdach a bha mar-thà umhail a' dol à sealladh fodha. Lorg i i fhèin san adhar, ag itealaich sìos le luaths cloiche. Cha robh an tuiteam taitneach, ach cha robh e marbhtach. Às deidh dha briseadh tro shreap-sneachda meatair de dh'fhaid, thug an gaisgeach crìochnachaidh ionnsaigh air na Mongols le fearg torc leònte. Thuit an t-strì eagraichte mu dheireadh, chaidh na tha air fhàgail den arm mhòr a-steach gu mòr-itealaich.
  Bha na caileagan as àille, Alenka agus Natasha cas-rùisgte, gu litireil a" farpais ann a bhith a" cur às do nukers a bha troimh-chèile. Aig an aon àm, dh'fhàs Guyuk Khan gu ìre neo-fhaicsinneach, bha an t-each con aige a 'briseadh a h-uile clàr hippodrome, cha robh an kagan oighreachail a' smaoineachadh ach mu dheidhinn a chraiceann fhèin.
  - Chan e, chan e samurai a tha seo! Fear-bualaidh foighidneach. Nach truagh a bhith a" frithealadh a leithid de mikado!
  Ruith an ninja.
  Thug an nathair bhuidhe a-mach dà katanas cumhachdach, chaidh iad tarsainn orra agus leum i gu sgiobalta, ball pinc boillsgeach air a sgaradh bho na lannan. Thòisich pulsar draoidheil draoidheil gu sgiobalta a dh" ionnsaigh an Alenka bhrèagha, leth-rùisgte.
  Fhuair an gaisgeach ceann-uidhe mothachadh air a 'ghluasad, gheàrr e sìos an clot teine air an itealan, spreadhadh beag sgapte mar dealanach, a' sgapadh dusan no dhà de Mongols:
  - 'S e an diabhal a th' ann! Samurai an Underworld!
  Ghlaodh an nathair bhuidhe. Bha an ninja mu thràth ag ullachadh airson cabhag gus coinneachadh ris an Alenka fuilteach casruisgte , nuair a thàinig bun-bheachd na cheann. "Dè mura cuir e às don nighean sabaid as làidire seo sa bhad, an uairsin thig an neach-crìochnachaidh fionn Natasha còmhla rithe, agus an uairsin bidh a" bhuil gu bhith tubaisteach. A bharrachd air an sin, cheannsaich i an dràgon, agus chan urrainn ach gaisgeach fìor chumhachdach an nathair mhòr a cheannsachadh. "
  Bhris an ninja:
  - Tha mi a" faighinn air falbh birdies! Tha mi a" falbh airson tilleadh!
  Tiodhlaic an nathair bhuidhe, a" fosgladh a cleòc geal, i fhèin san t-sneachda. An uairsin, a 'tachdadh, thòisich e a' crathadh geas gluasaid.
  Lean Alenka cas-rùisgte air a tòir fiadhaich, cha do dh'fhàg Natasha cruaidh air dheireadh. A dh'aindeoin uile neart a' bhlàir, cha do leig iad le teanta rìoghail a' chrùin kagan a-mach à sealladh airson mionaid.
  - Ruithidh e air falbh, leig leinn grèim fhaighinn air an stiùiriche!
  Mhol an Alenka cas-rùisgte. A 'tilgeil diosg le a cas-rùisgte, fhreagair Natasha gu cas, a' leantainn air adhart a 'toirt cothrom dha na Mongols a bha a' teicheadh le stròcan luath.
  - Dè airson! Bheir sinn toileachas a bharrachd gu Batyga , agus tha seo ro dhaonnach. Bidh an claidheamh a 'marbhadh gu furasta, agus bidh an jihangir dìreach a' reubadh a chraiceann.
  Às deidh dha Alenka ceithir a ghearradh dheth le aon bhuille, thòisich e a" gàireachdainn.
  - Mura bris e adhaircean Batu e fhèin! A bheil sinn a" dol gan iomain fad na slighe chun a" champ, no dè?
  Rinn Natasha gàire agus thuirt i:
  - Bidh Batu a" crathadh a phants gu math cruaidh, agus mar as lugha de Mooglans a mhaireas, "s ann as fheàrr!
  Luathaich na caileagan criochnachaidh an astar, bha e mar chuimhneachan air geama glacaidh, bha na nukers gu mòr a" cuipeadh na h-eich aca, a" reubadh an taobhan gu fuilteach. Le oidhirpean eu-dòchasach, chaidh aca air beagan briseadh air falbh bho mharcaichean Uru, ach chan urrainn dhaibh teicheadh bhon fheadhainn a chaidh a dhealbhadh nas luaithe na cheetah!
  A 'dùsgadh, rinn Dmitry, Anatolyevich Medvedev eacarsaichean agus thionndaidh e air an telebhisean. Aig àm buaidh Zelensky, chaidh subhachasan is subhachasan nàiseanta a chumail. Bha na daoine gu dùrachdach toilichte leis na h-atharrachaidhean.
  Bha a h-uile duine airson a bhith beò ann an dòigh ùr, agus nas saoire. Bha an stèidheachadh a 'tighinn dlùth, agus Zelensky a' faighinn làn chumhachd. Agus dh'adhbhraich seo cuideachd dealas agus brosnachadh. Mar, atharraichidh a h-uile càil agus bidh e nas fheàrr na an-dè. Agus gheibh na Slavs aonachd agus thig an Cogadh Fuar gu crìch. Coltach ri trom-laighe ùghdarrasach àm Putin.
  Agus bha òrain bhrèagha air an seinn mu thràth mu Zelensky... Bha a h-uile duine ag iarraidh rudeigin ùr agus brèagha.
  Dh" ainmich Zelensky fhèin leis a" chiad òrdugh aige gun cuireadh e stad air dìonachd pàrlamaid, agus gun glanadh e itean an oligarch cuideachd. Gheall Zelensky cuideachd cìsean a thogail air na daoine beairteach. Mar, chan eil adhbhar sam bith aca a bhith reamhar!
  San fharsaingeachd, bha tòrr rudan an dùil a dhèanamh. A "toirt a-steach togail mòr an rèile: Arkhangelsk - Chukotka, agus an uairsin tunail fon talamh gu Alasga.
  Carson nach eil Zelensky na rìgh? Tha na pròiseactan aige sgoinneil. Agus anns na SA bidh an riaghaltas ag atharrachadh a dh" aithghearr agus bidh ginealach eile de luchd-poilitigs ann. A tha cuideachd ag iarraidh atharrachadh.
  Agus a-nis tha Zelensky a "falamhachadh ...
  Mus deach an coimpiutair a thoirt air falbh, chaidh Medvedev a-steach don gheama ...
  Às deidh ceannsachadh an USSR, tha e comasach a dhol an sàs leis na SA. Ach an toiseach, ruithidh sinn an siostam dìon urchraichean laser; tha comasan mar sin aig an ìmpireachd an seo. Cogadh an aghaidh nan SA - 2008! Tha an ionnsaigh a" tòiseachadh bho Chukotka gu Alasga.
  Tha fìor strì a" dol.
  na h-Abrams a" sabaid an aghaidh tanca Panther-7. Chan eil an càr ùr cho trom tuilleadh oir tha e foirfe. Agus a 'sealltainn a clas iomlan.
  Agus tha e a 'sgrios na Yankees... Dh'fhàs Medvedev rudeigin sgìth leis a 'chogadh, agus thug e seachad smachd do Chomhairliche armailteach clas Rokossovsky. Agus thòisich e air riaghladh ...
  Mar eisimpleir, tog rudeigin... teampaill ùra gach fear le seachd creideamhan. No eadhon tùir Tbh ùr. Agus bhiodh e fionnar pioramaid a thogail. Aon gu leth cilemeatair a dh'àirde. Seadh, bhiodh sin uabhasach math!
  Aig an aon àm, tha Medvedev ag àrdachadh ìre mathas. Chan ann dìreach mu bhith a" maistreadh factaraidhean armachd a tha e.
  Faodaidh tu cuideachd telebhiseanan, innealan fuarachaidh, coimpiutairean, coimpiutairean-uchd a dhèanamh. Agus tog cinneasachadh, agus pump suas fèithean sabaid. Ach tha na SA a' faighinn cus cumhachd mu thràth... Tha sluagh de chòrr is dà bhillean gu leth aig an Ìompaireachd mu thràth agus tha i deiseil airson cogadh an aghaidh nan SA. Medvedev a 'giùlan fhiaclan agus a' seinn:
  - 'S mi fhior doineann gach linn ! Am fear a bheir mòran bàs!
  Agus a-rithist tha e a" cur cuideam air Ameireagaidh. Tha stailcean niuclasach air an iomlaid mu thràth. Tha a leithid de bhlàr a 'fàs.
  . CAIBIDIL Àir. 8
  Eh, leig dhuinn na h-aonadan a phutadh a-rithist. Agus ciamar a bhuaileas sinn! Seo na caileagan-coise a' gluasad. Uile casruisgte agus ann am bikinis. Agus mar a tha na Yankees a" sàthadh le bayonets, agus mar a tha iad a" tilgeadh grenades len casan rùisgte. Tha fìor lùth annta. Agus bidh a h-uile càil a" gluasad, mar bhàlaichean mercury a" ruith fo chraiceann tana. Is toil le caileagan a bhith a" marbhadh - is iad sin nigheanan!
  Agus bidh iad a 'seinn dhaibh fhèin:
  Tha sinn a 'ruith nigheanan Komsomol,
  Is sinne Tsar Medvedev, Tsar gu math glic ...
  Agus gu dearbh tha guth soilleir againn,
  Rud sam bith ri argamaid - rachaibh air a shon!
  Agus a-rithist thilg e grenades le òrdagan rùisgte. Tha na nigheanan sin gu litearra super. Agus bidh na Yankees a" brùthadh, a" glacadh Alasga. Agus bidh iad cuideachd a 'seinn dhaibh fhèin:
  - Bidh madaidhean-allaidh a 'tighinn còmhla! Is ann dìreach an uairsin a mhaireas an rèis! An lag am bàs, tha iad air am marbhadh - a' glanadh na fala naomh!
  Agus ruith na caileagan a-steach don ionnsaigh a 'toirt am fiaclan. Ach an aghaidh nan Ameireaganaich tha "Tigers" -7 cuideachd, dè an cumhachd iongantach. Agus chan urrainnear stad a chuir air na h-uilebheistean sin!
  "Tiger"-7 - sònraichte àrd-bruthadh canan le toiseach projectile astar de 2500 meatair gach diog. Agus cho luath 's a bhuaileas i i, cha shàbhail dad i. Agus tha na h-Ambrams a 'ruith air gach taobh . Agus deòir sìos an tùr uapa.
  Agus bheir an nighean air na saighdearan an glùinean sìos agus an casan rùisgte a phògadh.
  Bidh na h-Ameireaganaich a 'gèilleadh a-rithist. Agus tha saighdearan arm Medvedev a 'tighinn faisg air New York. Agus tha am baile mu thràth fo ionnsaigh. Tha e air a ghlacadh gun deas-ghnàth sam bith.
  Tha Medvedev ga mheas fhèin na cheannard mòr: mu dheireadh ghabh e New York.
  Agus dh" fhaodadh duine a ràdh gur esan am fear as motha den luchd-ionnsaigh. Agus an uairsin Washington.
  Agus tha na h-Ameireaganaich a 'gèilleadh. Thuit Ceann-suidhe na SA air aodann agus thòisich e a" pògadh casan rùisgte nan nigheanan. A 'chiad fhear, an uairsin an dàrna fear, an uair sin.
  Mar sin phòg e buidheann-chatha slàn de nigheanan casruisgte. Is e blàr mòr a tha seo!
  Medvedev a' magadh... Mar sin ghlac e Ameireaga. Ach cha b" urrainn dha Putin seo a dhèanamh!
  Is e fìor bhlàr a tha seo - sàr-mhath! Agus an uairsin gu Mexico.
  Agus a-rithist an greim... Agus tha na caileagan Mexicanach a' toirt air na Mexicans an glùinean, agus iad a' pògadh an sàilean rùisgte. Agus tha iad a' beucaich:
  - Glòir dha na bòidhchead!
  'S e, faodaidh an coimpiutair ìomhaighean mòra dath a shealltainn de nigheanan, le sàilean lom, a tha air am pògadh le prìosanaich. Agus tha e na leithid de thoileachas.
  An seo tha iad a-rithist air thoiseach air prìosanaich - an turas seo dubh. Agus bidh iad cuideachd a" pògadh casan-rùisgte nan nigheanan.
  Agus cuideachd tha na tancaichean a" snàgail pioramaideach...
  Tha caileagan a' gluasad agus tha tòrr dhiubh ann... Às dèidh na h-uile, faodaidh tu feadhainn òga a chur a-mach à goireasan. Agus tagh gu bheil a h-uile aonad nan nigheanan ann am bikinis. Agus tha seo cho breagha.
  Tha iad mar as trice cinn dearg agus blondes.
  Agus bidh iad a" gabhail thairis aon dùthaich às deidh dùthaich eile. A leithid de ghaisgich fionnar. Bidh ìmpirean a' tuiteam fo an casan rùisgte.
  Bidh Medvedev a 'cluich le toileachas ... Agus eadhon a' feadaireachd rudeigin fo anail.
  Ciamar a tha boma hydrogen a" spreadhadh? Iongantach sgoinneil! Agus am baile uile, mar gum biodh bò ga imlich le a teangaidh. Dè an ìre a bharrachd de rèididheachd? Agus bidh caileagan casruisgte a" ruith tro dhuslach rèidio-beò. Agus bidh na sàilean lom aca air an losgadh.
  Tha Medvedev a 'cluich mar gum biodh python a' slugadh fearann eile.
  Seo cumhachd eile air a cheannsachadh anns an t-saoghal fhìor, agus tha a" bhratach air a leigeil sìos.
  Tha tancaichean a-nis ùr le armachd gnìomhach agus ceirmeag. Ioma-shreath agus èifeachdach.
  Agus tha luchd-giùlan itealain ùr-nodha, agus cuideachd gu math iomchaidh. Agus mar a thòisicheas plèanaichean a 'losgadh bhuapa.
  Tha Medvedev, mar a chì sinn, na cheann-suidhe cleasachd gu math sgiobalta.
  Mar sin, a-nis leasachadh drones . Agus tha sin fionnar. Agus cuideachd, itealain ann an cruth diosc. An seo tha iad mu thràth a 'dol a-steach gu cath mar UFOn. Agus an uairsin, tancaichean pioramaideach.
  Dh" òrduich Ceann-suidhe na SA Trump, inntinn shoilleir, an càr a dhèanamh so-leònte agus do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh. Seo mar a nochd am mastodon ann an cruth pioramaid ìosal. Agus sheall càr mar sin dìon sàr-mhath. Gu h-àraidh an aghaidh teintean kinetic.
  Agus a-nis, bha an tanca seo cho soirbheachail nach urrainn dha a dhol a-steach, agus tha e fhathast ann an seirbheis leis na Stàitean Aonaichte. Thug iad eadhon sin: tanca Trump.
  Agus bidh cuthach uaireannan a" glacadh dhaoine nuair a chì iad gu bheil an càr do-ruigsinneach.
  Tha Medvedev a" dèanamh blàr neo-ionann, agus tha na h-innealan aige air calpa brìgheil eile a ghabhail mu thràth, ga thionndadh gu bhith na thobhta de thobhtaichean agus sgàineadh goil.
  Ach chan eil seo gu leòr airson an nighean robot. Tha i a 'tòiseachadh a' leasachadh ginealach ùr de bhuill-airm: am boma sgrios. Agus tha am boma seo ceithir cheud uair nas cumhachdaiche na fear de hydrogen. Mar sin, ma bhuaileas e, cha bhith e comasach dhut eadhon an luaithre a chruinneachadh!
  Agus tha an cogadh mu thràth a" gluasad dhan fhànais.
  Tha Medvedev a" cleachdadh shoithichean air an dèanamh le alloy ùr nas làidire agus nas aotroime na titanium. Agus bidh longan-rionnag a 'sgèith a-steach don fhànais, agus a' sabaid innealan-fuadain a 'sabaid. Tha mòran mhodalan eadar-dhealaichte ann mu thràth ann am factaraidhean fon talamh.
  Agus a-nis tha an ìmpireachd mu dheireadh air a 'phlanaid a' tuiteam. Agus dè? A-nis ann an àite domhainn!
  Tha àm Star Wars a" tòiseachadh.
  Tha Medvedev a 'tuigsinn seo agus a' bruthadh a 'mheur-chlàr gu làidir. No faodaidh tu do chorragan a ghluasad no smachd a chumail air do smuaintean.
  Bidh an ceann-suidhe an gnìomh ag obair gu ciallach agus a" togail cabhlach fànais dha fhèin. Agus tha an t-sabaid a" leantainn.
  Tha leasachadh air boma thermoquark eadhon nas cumhachdaiche, gu sònraichte cuir às dha. Agus tha e ceud mìle uair nas cumhachdaiche na an sgrios.
  Agus an uairsin bidh na soithichean ag èirigh a-steach don adhar. Agus bidh iad a 'glacadh saidealan a' phlanaid. Agus an uairsin na siostaman faisg air làimh. Bidh iad a" dèanamh seo gu math luath.
  Agus bidh an ceann-suidhe an gnìomh a" toirt a-mach luchd-crìochnachaidh sa gheama. Seo an gaisgeach terminator. Is e siubhal ùine a tha seo, eadhon ged a tha e cuibhrichte.
  Dh" èigh Medvedev:
  - Bidh daoine a" stobadh an casan air an talamh, dè mu dheidhinn bòtannan! A tha an dà chuid gòrach agus uamhasach grànda!
  Agus dh'fhàs Medvedev mòran nas sunndach. Eh, a chlann, dè cho math 'sa tha thu. Gu sònraichte ma thàinig iad gu bhith nan gaisgich fànais.
  Tha blàr rionnagach a 'dol air adhart. Agus droch iomlaidean de bhuillean, nuair a bhios buillean beag a" bualadh anns a" chnàimh. Nas mionaidiche, is e smaoineachadh mac-meanmnach a th" ann.
  Tha Medvedev fhathast a 'toirt ionnsaigh air:
  - Tha mo longan rionnagach murt!
  Agus tha e a" cur ceannardan fànais ùra an dreuchd na àite. Agus dè a th" ann an sabaid, is e sabaid a th" ann.
  An seo tha Medvedev an urra ris na ceannardan aige. An seo tha co-bhanntachd an nàmhaid ag èirigh na aghaidh. Nuair a thig armada gun àireamh a-steach, tha e eagallach; bho chian, bha e coltach gu robh nebula ioma-dathte, boillsgeach ag èaladh. A bharrachd air an sin, tha gach sradag na dheamhan air adhbhrachadh le draoidheachd neach-draoidh necromancer. Còrr is dusan gu leth millean bàta-fànais armachd de na prìomh chlasaichean, agus "taigh-comhfhurtachd" beag gun chrìoch, a" toirt aire do na neartan a bha a" tighinn gu cunbhalach, bha an àireamh aige faisg air dà cheud millean. Bha an aghaidh a" sìneadh airson parsecs no dhà; aig ìre cho mòr, tha eadhon na prìomh longan-cogaidh a" coimhead mar ghràinean gainmhich anns an Sahara.
  Tha am Blàr Coitcheann a" tighinn dlùth: ìmpireachd fànais Arm Medvedev an-aghaidh a" "Coalition of Total Salvation" ioma-thaobhach, a tha air co-dhùnadh, an àite innleachdan seasmhach dìon fadalach, cabhlach an neach-ionnsaigh an-iochdmhor fhèin a bhualadh.
  Tha uimhir de shoithichean an seo, le measgachadh iongantach, ged sa mhòr-chuid de chùisean chan eil e ach a" cur bacadh air sabaid èifeachdach. Uill, mar eisimpleir, bàta-rionnag ann an cruth clàrsach, no, le muzzles fada an àite teudan, clàrsaich, no eadhon bas dùbailte le turaid tanca bhon Dàrna Cogadh. Faodaidh seo buaidh a thoirt air a 'chridhe lag, ach tha e nas dualtaiche gàire a dhèanamh na eagal.
  Tha an neach-dùbhlain aca na ìmpireachd a tha ag ràdh gur e cumhachd uile-choitcheann a th" ann. Emirate mòr fànais Medvedev, far a bheil a h-uile càil air a chuir gu seirbheis cogaidh, is e am prìomh sluagh-ghairm èifeachdas agus comasachd.
  Eu-coltach ris a" cho-bhanntachd, chan eil eadar-dhealachadh mòr ann am meud a-mhàin air soithichean rionnag a" chinn-suidhe an gnìomh. Agus tha an cumadh cha mhòr mar an ceudna, iasg mara domhainn a tha gu math creachach. Is dòcha leis an aon eisgeachd, tha iad coltach ri biodagan tiugh a" gluasad le stàilinn - greimichean.
  Chan eil na reultan sa phàirt seo den fhànais ro dhlùth sgapte air feadh na speuran, ach tha iad dathach agus gun samhail nan speactram solais.
  Air adhbhar air choireigin, ag amharc air na soluis so, gheibh thu faireachduinn brònach mar gu 'm biodh tu a' sealltuinn a stigh air suilean ainglean, a tha 'diteadh creutairean beò na cruinne air son an giùlan borb, borb.
  Cha robh arm a" chinn-suidhe an gnìomh ann an cabhag sam bith airson a dhol don choinneamh; cha robh ach aonadan gluasadach fa leth, gu sgiobalta, a" gabhail brath air an astar as fheàrr aca, a" toirt ionnsaigh air an nàmhaid, a" dèanamh milleadh agus a" tilleadh air ais. Mar fhreagairt, dh'fheuch iad ri coinneachadh riutha le teine barrachd, ach a bhith nas sùbailte agus le dìon foirfe, bha iad tòrr na bu èifeachdaiche.
  Bha mèinnean, a rèir coltais beag air sgèile chosmach, air an reubadh mar gum biodh le spreadhadh, mar a bha luchd-turais agus luchd-sgrios. Ach chaidh againn air geama mòr a thoirt sìos. Chaidh aon de longan-cogaidh mòr a" cho-bhanntachd a bhualadh, bha i a" smocadh gu tiugh, a" cogadh, agus a" clisgeadh a" lasadh air bòrd an t-soithich mhòir, mar theine ann an coille thioram.
  Bidh na h-uilebheistean, coltach ri jerboas a-mhàin le spuirean an àite earball, a 'ruith air falbh le eagal, fhad' sa tha iad a 'sgioblachadh agus a' leum suas is sìos. Eadar iad tha seòrsaichean nas lugha a tha coltach ri hibridan mathain is tunnagan. Bidh na gob a" crathadh le uamhas fiadhaich, cluinnear cuachagan, bidh iad ag itealaich às a chèile, agus bidh itean nan teine. An seo thionndaidh fear de na tunnagan mathain bun os cionn, a" tionndadh a cinn gu bhith na phìob-theine. Ruith an sin foam dìreach na h-amhaich, sa bhad thug a stamag dheth a brògan, agus bhris closaichean an eun, a "frasadh fala leis na tha air fhàgail den fheòil a" tighinn bhon leanabh.
  Bidh na jerboas air an losgadh agus a" reubadh gu na modalan teasairginn, ach tha e coltach gu bheil an siostam a bheir dòchas taibhseil airson a bhith beò air a mhilleadh gun dòchas. Bidh an seanailear aca, an Tail Cockroach, a" leigeil a-mach squeak hysterical:
  - O dhiathan squaring a" chearcaill uile-choitcheann, le ...
  Cha b'urrainn criochnachadh, chòmhdaich na lasraichean a Mhòrachd neo-thruaillidh. Chrith feòil an creimich tuigseach a-steach do mhìrean bunaiteach.
  Loisg an long-chogaidh a-mach, a" cur a-mach builgeanan èadhair a-steach don bheàrn, agus an uairsin spreadh e, a" sgapadh a-steach do ghrunn chriomagan.
  Rinn Medvedev, an dèidh cluich gu leòr, beagan òrdughan eile. Thug e cuideachd seachad Novodvorskaya an dèidh làimhe le rionnag Gaisgeach na Ruis. Dh'òrdaich e gum biodh Oleg Rybachenko a 'faighinn a h-uile òrdugh agus buinn a tha aig an Ruis. Agus thaisbein e Òrdugh an Naoimh Anndrais air a" chiad ghairm gu Dòmhnall Trump. Às deidh sin thuit Medvedev na chadal a-rithist ... Chan eil duine air dragh a chuir air fhathast.
  Às deidh a leithid de chleas, bha Alenka gu sònraichte toilichte. Tha an sgioba aice mar sin.
  B" i Margarita a" chiad fhear a thog an làr:
  - Nach cuir sinn crìoch air Iapan aig muir agus gun cuir sinn crìoch orra air tìr!
  Thug Alenka taic làidir don bheachd seo:
  - Gu cinnteach! Carson a leig le bàs saighdearan Ruiseanach ùra!
  Bhruidhinn Natasha a-mach cuideachd:
  - Tha Kuropatkin na cheannard ro neo-chinnteach. Mar sin chan eil e na fhìrinn gum bi e comasach dha buannachadh, eadhon a" toirt aire do lagachadh nan Iapanach rè an ionnsaigh air Port Arthur!
  Thug Medvedev geàrr-chunntas air gu cinnteach:
  - Bheir sinn ionnsaigh! Seo an cothrom againn, agus cothrom na Ruis!
  Às deidh sin, thòisich an tanca cumhachdach agus ultra-ùr-nodha a 'gluasad. Tha, tha droch latha aig Iapan. Agus cuiridh iad mallachd air a" mhionaid nuair a thàinig e orra a bhith a" sabaid leis an Ruis.
  Bha an tanca a" gluasad a dh"ionnsaigh na saighdearan Iapanach. Thuirt Alenka le toileachas:
  - Bha aisling cho iongantach agam. Tha e mar gum biodh Natasha agus mise a" dìon Ryazan bho hordes Batu Khan.
  Dh" fhaighnich Margarita:
  - An robh mi ann am bruadar?
  Chrath Alenka a ceann le àicheil:
  - Chan eil! Cha robh thu dìreach ann!
  Rinn an nighean osnaich le buaireadh:
  - Abair gu bheil sin duilich!
  Rinn Alenka cas-rùisgte gàire agus thuirt e:
  - Cha b 'urrainn dhut ach bacadh a chur oirnn! Ach bha Natasha agus mise cho math!
  Dh"fhaighnich an nighean bhàn le iongnadh:
  - An robh thu fionnar?
  Dhearbh Barefoot Alenka gu furasta:
  - Tha, gu math fionnar! Agus mharcaich mi eadhon dràgon!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Bu bhòidheach thu air an dràst !
  Dhearbh Alenka gu furasta:
  - Tha e coltach ri sgeulachd sìthiche! Far a bheil dràgonan, agus sìobhragan, agus a h-uile dad eireachdail!
  Fhreagair Margarita le faireachdainn dùrachdach:
  - Tha thu glè bhrèagha eadhon às aonais dràgon! Dìreach sìthiche, agus mìorbhail de mhìorbhailean!
  Thuirt Alenka le misneachd:
  - Bheir mi buaidh air a h-uile duine! Le agus às aonais dragain!
  Agus sheall an gaisgeach a dhòrn.
  Thug a 'chiad tanca Ruiseanach ionnsaigh air na Seapanach, a bha nan seasamh faisg air ballachan Port Artair. Bha tòrr dhiubh ann fhathast. Thòisich an làmhachas ag obair. Mar fhreagairt, loisg an canan 152-mm den tanca uamhasach, a bharrachd air ochd gunnaichean inneal marbhtach. Agus a‑rìs thòisich na samurai air a ghearradh sìos anns na ceudan.
  Gunnaichean inneal - "Dragons", rud gu math marbhtach. Chan eil ann an còig mìle peilear sa mhionaid ach beathach de sheòrsa air choreigin.
  Thuit na Seapanach, air an tolladh, air an reubadh gu sgoltagan, agus na claigeann aca air am pronnadh. Bhris an gruaidh agus leum an cuirp, air an tilgeil suas le buillean pronntach an teine.
  Bhris sligean crathaidh le lìonadh mean air mhean cuideachd. Bha iad sàr-mhath an dà chuid airson losgadh air saighdearan-coise agus airson a dhol a-steach gu bonn bhàtaichean.
  Is iad sin nigheanan Terminator, agus tha an àrd-ollamh na fhìor shàr-eòlaiche. Mar sin thòisich iad air an samurai a bhualadh.
  Thuirt Alenka casruisgte:
  - Biodh spiorad na Ruis air a ghlòrachadh!
  Chuir Natasha, a 'putadh air a' phutan joystick le a h-òrdagan lom, fras de pheilearan, agus lean i:
  - Agus an Tsar againn, Nicholas II!
  Lean Alenka casruisgte a" cur slige às deidh slige. A h-uile trì diog chaidh armachd marbhtach a-mach. Agus thuit bataraidhean Iapanach sàmhach. Agus bhàsaich saighdearan le craiceann buidhe ann an àireamhan mòra.
  Thug Natasha, às deidh dhi grunn shreathan de samurai a spealadh, taic do:
  - Tha laoidh na Màthar a 'seinn nar cridheachan.
  Lean Alenka cas-rùisgte, a" sgoltadh shligean le lìonadh marbhtach, agus tha iad tòrr nas cumhachdaiche na plastid, a" leantainn:
  "Chan eil duine nas bòidhche na e anns a" chruinne-cè gu lèir. "
  Thuirt Natasha, a" losgadh gu tròcaireach air na Seapanach le a òrdagan rùisgte:
  - Brùth gunna-inneal an ridire nas teann.
  Chrìochnaich Alenka casruisgte, long-bhriseadh an samurai:
  - Die airson an Ruis a thug Dia!
  Tha na nigheanan dha-rìribh mar sin, super! Bòidhchead eireachdail. Bidh thu a" coimhead orra agus gam meas. Ach dha na Seapanach, is e fìor bhàs a tha seo. Choisich an tanca tro na bataraidhean. Chuir e às na sgiobaidhean gunna. Rinn e e gu math, gu math luath. An uairsin choisich mi tro na trainnsichean. Ghearr e sìos mòran cuideachd. Nas mionaidiche, chan eil mòran, ach cha mhòr a h-uile duine. Thionndaidh an sgrios gu bhith iomlan. An seo, gu dearbh, dh "obraich a h-uile dad gu fèin-ghluasadach. Seo mar a chaidh na Seapanach a sgrios.
  Thug Alenka fa-near le gàire, a" putadh air na putanan luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte a casan tana:
  - Tha sinn nas luchd-marbhadh na gaisgich!
  Rinn Natasha gàire agus dh" aontaich i:
  - Luchd-cuir gu bàs na saorsa, na gineil agus na glòire !
  Agus a-rithist bidh e a 'losgadh ann an sruthan. Agus a 'bualadh a-mach an samurai le feachd fiadhaich.
  Thuirt Margarita, a loisg cuideachd gu ceart le a casan rùisgte, gu reusanta:
  - Bidh nas lugha de dhaoine gèidh ann, agus bidh gainnead dhaoine ann an Iapan!
  Thòisich Alenka cas-rùisgte a" gàireachdainn agus a" losgadh a-rithist:
  - Thoir an aire air boireannaich! A bhoireannaich, thoir an aire!
  Is e seo, gu dearbh, an seòrsa nighean a bhios sligean, shrapnel, agus peilearan sam bith a" breabadh bhuaipe. Ann an suidheachadh sam bith, tha an nighean na fhìor chrìochnaiche.
  Ghabh Natasha e agus sheinn i:
  - Tha legions a 'caismeachd,
  Bidh na bayonets aca a" deàrrsadh.
  Tha milleanan air ar cùlaibh
  O rèisimeidean Ruiseanach!
  Cha stad duine
  Cha chuir duine bacadh air ...
  Tha an gluasad a" fosgladh feadhainn ùra,
  Rachamaid gu sgiobalta!
  Agus a-rithist bheir e uisge sìos air an nàmhaid. Agus cha leig e leotha a dhol sìos gu ceudamh cuid de ampere.
  Alenka casruisgte, a" tilgeadh a-mach shligean le aona-cainnt a" bhreac-fhiodha, a" sgiamhail, agus e dìreach a" seinn le magadh:
  - Aon, neach-strì , dà neach-ionnsaigh , tha e iongantach.
  Dhearbh Natasha, a 'losgadh, an t-òran:
  - Aon neach-strì , dà neach-strì , tha e na laighe mun cuairt!
  Cool Alenka le taic shunndach:
  - Aon uair 's gu bheil planc, dà chlàr - tha ciste air a thogail.
  Natasha lom-chasach, a" leantainn oirre a" losgadh agus a" leagail an nàmhaid le spreadhaidhean gunna-inneal, a" sgioblachadh:
  - Aon sluasaid, dà shluasaid - tha toll ga chladhach!
  Agus dh"amhairc an gaisgeach le a sùilean saphir. Tha i dha-rìribh na leannan cho math.
  Thug Alenka cas-rùisgte sùil gheur air na dreuchdan. Dh'obraich an tanca gu luath, agus cha mhòr nach robh dad air fhàgail de arm an t-Seanalair Nogi. Tha e coltach gun deach an ceannard fhèin a mharbhadh. Bidh sinn a 'crìochnachadh na h-Iapanach mu dheireadh bhon arm sèist.
  Thug Medvedev fa-near gu loidsigeach:
  - Seo mar a tha teicneòlas air tighinn! Mharbh ceathrar fhireannach còrr is ceithir fichead 's a còig mìle Seapanach ann am beagan uairean a thìde.
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" gàireachdainn gu h-olc:
  - Feumaidh sinn an còrr a sgrios cuideachd! Na fàg duine air chùl!
  Sheinn Natasha agus i a" losgadh air a" mhìle samurai mu dheireadh:
  - Chan e, cha bhi na beanntan buidhe, marbhaidh sinn a h-uile nàmhaid na Ruis a dh'aithghearr!
  Thuirt Cool Margarita:
  - Chan e, chan e hemorrhoids, chan fhada gus am bi thu nad nàmhaid marbh!
  An dèidh dhaibh arm an t-Seanalair Nogi a ghearradh sìos, dhìrich na caileagan Terminator a-mach às an tanca airson ùine ghoirid agus ruith iad casruisgte tron t-sneachda. Uill, tha an geamhradh ann mu thràth.
  Mar-thà sgrios iad còrr is ceud gu leth mìle saighdearan-coise. Agus a bharrachd air cabhlach Iapanach. Ach, tha còrr air dà cheud gu leth mìle a bharrachd Seapanach a 'seasamh an aghaidh arm an t-Seanalair Kuropatkin.
  Thàinig Medvedev a-mach às a chadal le ceann daraich. Coisich beagan mun cuairt. An uairsin chluich mi air a" choimpiutair a-rithist... Tha Star Wars sgoinneil... Ach cha do dh"obraich rudeigin a-mach...
  Thòisich Medvedev air an ro-innleachd ùr ath-chluich. Thionndaidh mi air a 'gheama eachdraidheil: An Ruis aig àm Nicholas II. Agus an cogadh ri Iapan. Is e cogadh cho cruaidh a tha seo. Faodaidh tu ro-innleachd a chuir an sàs agus feachdan a chuir a-mach air a" choimpiutair.
  Chluich Medvedev aig ìre furasta, ach chaill e stealladh bho na Seapanach agus dh'fhuiling e call mòr. Tha, feumar togail gun a bhith ro ghnìomhach. Dèanamaid ath-thòiseachadh.
  Agus a-rithist bidh thu a" cluich leat fhèin... Mar a thachair, ann an àite Kuropatkin, chan eil an ceann-suidhe an gnìomh a" deàrrsadh cus ... Fad na h-ùine tha glitches, mearachdan ann.
  Thionndaidh Medvedev an uairsin air comhairliche an airm, agus chaidh cùisean gu rèidh... Agus ghabh e fhèin nap agus chuir e dheth a" chathair aige.
  Dh" fhaighnich Alenka àlainn , a" frasadh a casan rùisgte, do Natasha:
  - Ciamar a tha thu a" faireachdainn, a" marbhadh uimhir de dhaoine?
  Fhreagair an nighean bhàn gu h-onarach:
  - Chan eil fios agam! Tha e a" faireachdainn gur e geama coimpiutair a th" ann! Chan eil thu a" faireachdainn fearg, fearg no mòran toileachas!
  Rinn Alenka casruisgte gàire:
  - Seo cogadh!
  Thionndaidh Natasha gu bhith na iongnadh. Bha a sàilean dearga, cruinn a' deàlradh. San fharsaingeachd, tha i na nighean iongantach, comasach air mòran a choileanadh gun mòran oidhirp. Agus mura nigh sinn e, bidh sinn dìreach ga rothaireachd.
  Ruith na caileagan tron t-sneachda. Tha na cuirp aca gu math brìoghmhor. Tha a 'chiste mòr, tha na cromagan sòghail, coltach ri crùbag each, tha na fèithean follaiseach. Is iad seo na bòidhchead-gaisgich. Tha an fhìor chumhachd boireann aca. Uiread de ghràs. Agus na casan - bàlaichean fèithean a 'gluasad fon chraiceann tana.
  Thàinig triùir scouts Iapanach tarsainn orra.
  Rinn na nigheanan corragan. Agus mar a bhuaileas iad samurais anns an smiogaid len sàilichean rùisgte. Agus gu dearbh bhris iad na giallan aca. Agus leag iad a mach am fiaclan uile. Às deidh sin, sheinn na nigheanan:
  - Chaidh mòrachd nan Ruiseanaich aithneachadh leis na planaidean,
  Tha sinn a 'ruith le misneachd suas.
  Tha sinn air ar meas agus air ar meas le uile chinneach an t-saoghail,
  Tha muinntir na dùthcha gu lèir a" meàrrsadh a dh"ionnsaigh co-mhaoineas!
  Agus a-rithist dhùisg na bòidhchead le sùilean emerald. Tha iad a 'coimhead cho sabaid. Tha na gaisgich gnìomhach. Agus a-rithist jogging.
  Leum Alenka casruisgte. Shnìomh i a" chuibhle prìne san adhar agus mhothaich i:
  - Tha sinn cho cool. Is urrainn dhuinn an saoghal gu lèir a cheannsachadh!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - Bana-phrionnsa Planet Earth -
  Tha seo gu math snog!
  Agus bha an dithis nighean a 'magadh air a chèile. Às deidh sin ruith sinn air ais. Gu dearbh, tha a h-uile latha de chogadh a 'cosg cus airson ionmhas Tsarist na Ruis. Agus tha an t-àm ann crìochnachadh leis na Seapanach gu sgiobalta.
  Chuir Medvedev fàilte air na caileagan le gàire mòr:
  - Uill, an do ruith thu timcheall?
  Thuirt Alenka casruisgte le gàire:
  - Tha sinn a" ruith agus deiseil airson sabaid!
  Thuirt Natasha gu làidir:
  - Marbhaidh sinn a h-uile duine!
  Shìn Medvedev a làmh agus dh'òrdaich e:
  - An uairsin, rachamaid!
  Rinn Alenka cas-rùisgte gàire agus fhreagair e:
  - Is e an ceathrar againn an fheadhainn as marbhtach san t-saoghal!
  Chuir Natasha an aghaidh seo, a" stampadh a cas-rùisgte:
  - Chan ann san t-saoghal, ach anns a 'chruinne-cè!
  Agus ghluais an tanca cumhachdach, ionnsaigheach agus marbhtach aig a h-uile astar. Tha còrr air dà cheud gu leth mìle Seapanach air thoiseach. Ach tha sligean gu leòr ann airson billean saighdear!
  Nigheanan, àrd-ollamh agus oileanach - is e seo sgioba a phronnaicheas a h-uile duine agus a thionndaidheas iad gu adharc reithe. Agus tha an tanca ag itealaich a dh'ionnsaigh na saighdearan Iapanach. Bidh e a" ruith air fhèin gu bagarrach. Tha e airson a h-uile duine a bhriseadh.
  Sheinn Alenka casruisgte le tlachd:
  Tha farsaingeachd na Ruis - àlainn, gràdhach,
  C'àit am bheil neamhnaidean an t-sneachd, Na h-aibhnichean gun chrìch chriostal,
  Agus tha an saighdear Ruiseanach agus an seanailear mar aon.
  Is naomh samhla na stàite - an iolaire Orthodox, ar rìgh!
  Agus a-nis thug an tanca luath dheth. Chaidh e seachad mar jet sabaid. Agus lorg e e fhèin air beulaibh nan Iapanach. Thòisich an canan uile-choitcheann agus na gunnaichean inneal dràgon ag obair a-rithist. Fhuair na caileagan sìos gu gnìomhachas gu math deònach. Gun teagamh sam bith eile.
  Loisg Alenka an gunna le a òrdagan rùisgte, leag i na Seapanach a-mach agus sheinn i:
  - Glòir dha mo Rus', Stalin agus Lenin, aon teaghlach!
  Agus bidh an diabhal ruadh a" deàrrsadh le sùilean emerald. Agus mar a tha e a 'fucking suas an samurai. Tuitidh tu ann an gaol.
  Agus chan eil Natasha nas ìsle nas motha. A 'bualadh nan Seapanach.
  Agus a" seinn:
  - Na cuir dàil air tionndadh. Tha an dàn dhuinn buannachadh, nigheanan!
  Bha an gaisgeach fo làn bhlàth. Agus cho luath, a 'dòrtadh teine air an nàmhaid.
  Agus òrdagan rùisgte brùth am putan joystick.
  Alenka leth-rùisgte, a" losgadh, thuirt e:
  - Tha dà dhuilgheadas anns an Ruis ...
  Chuir Margarita stad oirre an seo:
  - Mura biodh ann ach dithis!
  Dh" aontaich Alenka cas-rùisgte, a" losgadh, le toileachas:
  - Tha, mura h-eil ach dhà!
  Ghabh Natasha, a 'losgadh, a' leagail ceudan de Iapanach, agus sheinn i:
  - Ann an dà, ann an dà gheamhradh. Ann an dhà, ann an dà fhuaran!
  Thuirt Alenka cas-rùisgte, a" losgadh:
  - Marbhaidh mi na Seapanach agus thig mi air ais!
  Rinn Natasha gàire agus fhreagair i:
  - 'S ann againne a tha Port Artair! Agus cha leig sinn le duine ar Manchuria a ghabhail!
  Agus bhuail an gaisgeach a-rithist an samurai. Cha chaill na Ruiseanaich dha na Seapanach. Tha seo a-rithist a" dearbhadh cho do-chreidsinneach sa tha an Ruis!
  Bhris Alenka cas-rùisgte am bataraidh agus rinn e gàire:
  - Bidh Rus 'ainmeil anns na dùthchannan agus na linntean as fhaide air falbh!
  Bha Natasha cuideachd ag èigheach:
  - Agus cha chuir feachd sam bith stad oirnn!
  Agus sgrios i mìle no dhà eile samurai. An uairsin ghluais an tanca air adhart agus lean am buain.
  Thuirt Margarita, a" coimhead air an seo, a beachd:
  - Ma bhuannaichear an cogadh cho briagha, ciod an ath ni a ni an Ruis ?
  Choimhead Medvedev air na caileagan a" gearradh sìos air na Seapanach agus mhol e:
  - Bidh cogadh ann, aon chuid leis na Gearmailtich no leis na Breatannaich! Ach co-dhiù, chan e am blàr le Land of the Rising Sun an tè mu dheireadh!
  An dèidh dha bataraidh eile a bhriseadh, thuirt Alena:
  - Mar sin bheir sinn dha na Gearmailtich e, uill, bheir sinn dhaibh e cho mòr is nach bi e coltach gu leòr!
  Thuirt Natasha, sgriosadair samurai:
  - Agus cha bhi duine aig Hitler ri fastadh dhan Wehrmacht!
  Thuirt Alenka, a" putadh na putanan gàirdeachas le a òrdagan lom, gu làidir:
  - Ach tha mi a 'faireachdainn duilich airson na h-Aryans. Chaochail uiread de ghillean geala breagha!
  Dh" aontaich Natasha le seo, a" snìomh gu brònach:
  - Seadh, bhàsaich na h-uimhir de dhaoine math! Agus airson dè?
  Bhuail an nighean air na Seapanach agus mhothaich i.
  - Agus tha na Seapanach nan dùthaich mhath, ach feumaidh sinn sabaid leotha! Ged nach eil seo ro mhath an dàrna cuid!
  Thug Margarita fa-near gu loidsigeach:
  - Agus na beathaichean? Nach marbhadh iad a chèile? Ach chan eil ann an duine ach beathach den ìre as àirde!
  Rinn Medvedev gàire agus rinn e gearan:
  - Tha anam aig duine, eu-coltach ri beathaichean! Agus tha anam dha-rìribh gun samhail agus neo-bhàsmhor! Mar sin, tha sinn fhèin agus na beathaichean gu math dubhach!
  Chuir Margarita an aghaidh seo:
  - Agus na muncaidhean? Tha ìre àrd de dh'fhiosrachadh aca cuideachd. Tha fios aig fear dhiubh trì mìle gu leth facal!
  Fhreagair an ceann-suidhe an gnìomh:
  - Ach 's iad ar càirdean !
  Loisg Alenka cas-rùisgte air na Seapanach agus sheinn e:
  - 'S e muncaidh a th' annam! Cuideachd fear!
  Natasha, a 'gearradh sìos an samurai, coed:
  - Na coisich mun cuairt le muncaidhean airson ceud bliadhna!
  Lean an supertank a 'gearradh sìos nan Iapanach. Carson nach biodh? 'S e beathach craicte a th' ann dha-rìribh
  a loisgeas dà fhichead mìle urchair sa mhionaid. Agus tha an armachd aige do-ruigsinneach do cha mhòr projectile sam bith. Agus chan e a-mhàin toiseach an fhicheadamh linn.
  Thuirt Alenka cas-rùisgte, losgadh, gu làidir:
  - Rinn Tsar Nicholas mòran airson an Ruis, ach dh'fhuirich e gun luach agus gun a bhith mothachail!
  Dh'aontaich Natasha, a 'dòrtadh teine air na Seapanach:
  - Tha e ceart! Chaidh an rìgh a mharbhadh. Thug iad air an t-sagart a dhol air falbh bhon rìgh-chathair! Agus dè a tha air fàs nas fheàrr?
  Loisg Alenka cas-rùisgte bho chanan agus thuirt e:
  - Dh'fhàs e na bu mhiosa buileach! Agus thàinig eadhon barrachd dhaoine borb gu cumhachd!
  Rinn Natasha gàire, bhuail i na Seapanach agus thuirt i:
  - Mar sin leig dhuinn sabaid airson àm ri teachd nas fheàrr! Agus airson saorsa na Ruis!
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" losgadh:
  - Airson atharrachadh agus buaidh!
  An uairsin sheall i a dhorn. Is i nighean as urrainn seo a dhèanamh. An uairsin cha bhith eadhon na samurai comasach air faighinn cuidhteas e. Agus bidh na gunnaichean-inneal ag obair. Tha a h-uile duine a 'gearradh agus a' spealadh.
  Bidh iad dha-rìribh a" treabhadh tro shreathan slàn de chuirp. Agus bidh iad a" glanadh an àite gu murt.
  Chaidh innse don t-Seanalair Kuropatkin gu robh rudeigin neònach a 'dol air adhart am measg nan Iapanach. Seilg, spreadhadh, thug cuideigin ionnsaigh orra.
  . CAIBIDIL Àir. 9.
  Medvedev, an dèidh beagan cadal, thog e suas a 'choimpiutair a-rithist. Cha do shalaich e idir. Agus a-rithist thòisich e air cluich na dhòigh fhèin.
  An ionnsaigh air Iapan às deidh a" chòd meallta le tancaichean agus plèanaichean. A" toirt a-steach am bomair as fheàrr den Chiad Chogadh, Ilya Muromets. A chuir an cèill e fhèin gu math àrd. Agus bhuail e na Seapanach mar smack rubair an aghaidh cuileagan.
  Agus air adhart gu Tokyo. .
  Bha Dmitry Medvedev, an dèidh dha Iapan a cheannsachadh, air ainmeachadh mar an ìmpire Mikado.
  Agus an uairsin cogaidhean ùra ...
  Mar eisimpleir, faodaidh tu eachdraidh eile a chluich. Thuirt Alasdair II ri Bismarck ann an 1875 gur e gnothach a-staigh eadar a" Ghearmailt agus na Frangaich a bha anns na h-eadar-dhealachaidhean aige leis an Fhraing. Ghabh Bismarck thairis agus thug e ionnsaigh air an Fhraing ann an 1876. An toiseach, bha na Prùisich fortanach agus ràinig iad Paris. Ach an uairsin ghluais iad sìos. Agus chaidh Breatainn a-steach don chogadh... Bhiodh a h-uile càil gu math, ach thug na Breatannaich cath dhan Ghearmailt agus chaidh a' chùis a dhèanamh orra. An sin tharraing na Prùisich suas na feachdan aca.
  Luchdaich a-nuas an cogadh san Iar. Dhìon na Frangaich iad fhèin gu cruaidh. Ghluais Sasainn barrachd is barrachd fheachdan...
  Aig an aon àm, thug an Ruis buaidh air an Tuirc agus Istanbul. Bha Breatainn 's an Fhraing 's a' Ghearmailt an sàs ann an cogadh. Agus chuir ìmpireachd an Tsar Alexander mòran fearainn ri chèile, Iorac nam measg, a" ruighinn a" Chuan Innseanach. Agus Palestine, agus tìr fad na slighe do'n Eiphit. Agus mar sin thug na saighdearan Ruiseanach, air an stiùireadh le Skobelev, buaidh air Mecca, Medina, agus bailtean-mòra eile ann an Saudi Arabia.
  Agus chaidh ceann a deas Ìmpireachd na Ruis a chruthachadh. Agus thàinig Alasdair II gu bhith na rìgh mòr. Agus mhair an cogadh eadar a" Ghearmailt an aghaidh na Frainge agus Breatainn airson deich bliadhna.
  Agus thàinig e gu crìch ann an tarraing phractaigeach.
  Bha Alasdair II a' riaghladh gu 1887 agus dh'fhuiling e oidhirp murt a chaidh a dhèanamh fo stiùireadh Alasdair Ulyanov, bràthair Lenin. Chrìochnaich a riaghladh glòrmhor, fon do thog an Ruis mòran rathaidean, a thug buaidh air mòran fearainn, agus a shaor e an luchd-tuatha.
  B" e an roghainn eile seo mar a chaidh an geama a chluich. Bhuannaich Alasdair an Treas, còmhla ris a' cheannard Skobelev, an dà chuid Iran agus Pacastan. Ach bhàsaich e cuideachd - ceann beag soilleir. Fo Nicholas II, rinn an Ruis cogadh le Iapan mar-thà le cabhlach anns a 'Chuan Innseanach, a thàinig gu cuideachadh a' Chuain Shèimh gu math luath. Rinn na Ruiseanaich a" chùis air na samurai an ìre mhath luath, agus bha tòrr a bharrachd neart aca an dà chuid air tìr agus air uisge.
  A bharrachd air an sin, chaidh arm na Ruis a stiùireadh le Ministear an Dìon sgoinneil Skobelev. Agus chan e a-mhàin gun do bhuannaich an Ruis, ach fhuair i cuideachd buaidh air Iapan. A bharrachd air an sin, cha robh na Stàitean Aonaichte fhathast air a dhol seachad air an Leth-chruinne an Iar, agus cha robh Breatainn cho làidir. A bharrachd air an sin, bha an Ruis ann an caidreachas leis a" Ghearmailt. Bha am fear mu dheireadh air dheireadh air Breatainn agus an Fhraing anns an strì airson Afraga. Thàinig an Ruis Tsarist, às deidh an ceangal eadar Iapan agus pàirtean de Shìona, eadhon nas làidire. Bha rathad Delhi-Moscow ga thogail.
  Mar a chithear bho seo, chaidh planaichean na Ruis Tsarist airson leudachadh gu na h-Innseachan agus Sìona a chuir an gnìomh gu soirbheachail. Thagh an Tsar Nicholas II taobh na Gearmailt aig àm a' Chiad Chogaidh. Rinn na Gearmailtich a' chùis air an Fhraing agus ghabh iad thairis a' Bheilg, an Òlaind, an Danmhairg agus Nirribhidh. Ghlac an Ruis an Èiphit, a" mhòr-chuid de Afraga agus Indochina. Agus cuideachd seilbhean a" Chuain Shèimh ann am Breatainn. Agus eadhon air tìr ann an Astràilia. Agus chaidh an Astràilia aice a ghlacadh.
  Às deidh sin thàinig an cogadh gu crìch le tighinn air tìr agus seilbh Bhreatainn. Tha a" Chiad Chogadh seachad. Ach bha e coltach ri Kaiser Wilhelm gun robh an Ruis mar-thà air cus fearainn a cheannsachadh, agus gun a bhith a" feuchainn. Agus bhruadair e air dìoghaltas. Thug an Ruis buaidh air raointean mòra - Astràilia, Àisia gu lèir, a 'mhòr-chuid de dh'Afraga, cha do chuir na Gearmailtich uiread dheth, agus eadhon barrachd bho Phortagail agus an Spàinn anns an robh iad a' fuireach. Fhuair an Ostair-Ungair smachd air an Eadailt agus Libia. Ghabh an Ruis timcheall air trì cairteal de Afraga, agus an uairsin ghabh i seilbh air Ethiopia beagan às deidh sin. Chaidh aig na Gearmailtich air Morocco a ghearradh dheth.
  Gu nàdarra, cha robh seo gu leòr airson a 'Ghearmailt. Ged a ghabh i an Fhraing, a' Bheilg, an Òlaind, agus Nirribhidh, agus chuir an Ruis an t-Suain fo smachd.
  Thòisich ullachadh Wilhelm airson cogadh ùr leis an Ruis. Rinn èiginn 1929 an suidheachadh nas miosa. Bha smachd aig an Ostair-Ungair agus a' Ghearmailt air cha mhòr a h-uile Roinn Eòrpa. Agus pàirt de dh'Afraga... agus Breatainn. Ach bha na SA agus Canada ann fhathast. Cha robh Wilhelm agus Nicholas II fhathast air co-dhùnadh a dhol a chogadh ri chèile. A bharrachd air an sin, bha an Ruis co-dhiù ag iarraidh sabaid, a 'cladhach sgìrean mòra. Gus an co-chothromachadh a luathachadh, thug an Tsar Nicholas II eadhon cead dha na Ruiseanaich ceithir mnathan a bhith aca. Na bha air a stèidheachadh aig an Ochdamh Comhairle Ecumenical.
  Chaidh co-dhùnadh coltach ris a dhèanamh ann an 1925. Agus ann an 1926, Nicholas II ghabh e fhèin bean eile. Mar a thionndaidh e a-mach, cha robh an co-dhùnadh gòrach. Ann an 1929, bha nighean eile aig an ìmpire. Agus air 25 Samhain, 1932, rugadh mac fallain mu dheireadh. Thug Nicholas an dàrna fear Peadar mar ainm air. Mar urram do Pheadar Mòr.
  Agus ann an 1933, air 15 Cèitean, thòisich cogadh ùr. Dh"ainmich a" Ghearmailt cogadh an aghaidh Canada. Mar uachdranachd air Breatainn. Dà mhìos an dèidh sin, na Stàitean Aonaichte, air a stiùireadh le Roosevelt, a dh'aindeoin an èiginn eaconamach, a-steach don chogadh leis a 'Ghearmailt. Cha robh iad airson Canada a leigeil seachad.
  Mar-thà meadhan-aois, ach ionnsaigheach, Wilhelm an toiseach a 'feuchainn ri sabaid leis fhèin, gun a bhith ag iarraidh cuideachadh Ruiseanach. Bha dùil aige a h-uile càil a dhèanamh e fhèin. Ach chan eil e cho furasta faighinn thairis air fearann a tha air a sgaradh le cuan. A bharrachd air an sin, thog na Stàitean Aonaichte tancaichean agus arm gu luath. Agus stèidhich iad rèisimeidean... Mhair an cogadh fad bliadhna gun mòran soirbheachadh dha na Gearmailtich. Cha do shoirbhich leis ach Innis Tìle agus a" Ghraonlainn a ghlacadh. Ach ann an Canada cha b" urrainn dhaibh grèim fhaighinn air.
  Thionndaidh Wilhelm gu Tsar Nicholas II: "cuidich mi, a cho-obraiche." Is tu mo cho-ogha agus mo bhràthair. Bha planaichean aig Nicholas II fhèin airson Alasga agus Canada. Uill, cho-dhùin mi nach e na diathan a bhios a" snaidheadh phoitean. Agus ghabh e e, agus air 25 an t-Ògmhios, 1934, ghairm e cogadh air na SA agus Canada. Ghluais na saighdearan aige tro Alasga, thairis air fearann na SA.
  Mun àm seo, bha an rathad-iarainn gu Chukotka air a thogail mar-thà, agus bha saighdearan Ruiseanach a 'dol air adhart gu soirbheachail. Air an taobh aca bha àrdachadh àireamhach agus na tancaichean as fheàrr san t-saoghal, an dà chuid aotrom, trom agus meadhanach.
  Mar sin dh'fheumadh Ameireaga dèiligeadh ri feachdan neo-ionann.
  Agus tha Nicholas II, mar a chì sinn, dha-rìribh air each geal. Agus aon bhuaidh às deidh a chèile. Tha saighdearan Ruiseanach a' caismeachd tarsainn Alasga. Agus ghlac iad baile às dèidh baile, baile às dèidh baile.
  Tha na Gearmailtich a' feuchainn ri tighinn air tìr ann an Cuba. Tha an cogadh a" fàs. Tha Kaiser Wilhelm a" sgrìobhadh gu Nicholas II:
  - Tha na Ruiseanaich agus mise air a bhith agus bidh iad an-còmhnaidh aonaichte. 'S cha bhi sinn gu bràth a' strì. Mar sin leig le Ameireagaidh a bhith deiseil.
  Mar thoradh air a" chonaltradh leudaichte, bha adhartas beagan nas slaodaiche na bha dùil. Ach ge-tà, ghlac saighdearan tsarist na Ruis Alasga gu lèir ann an còig mìosan de shabaid agus chaidh iad a-steach do Chanada.
  Roosevelt fiù 's a' tabhann sìth dhan Ruis, a 'gealltainn a leigeil seachad Alasga, ach bha e ro fhadalach. Lean an cogadh air adhart le trèigsinn fiadhaich.
  Anns a 'gheamhradh 1935, a dh'aindeoin droch shìde, ràinig saighdearan Ruiseanach crìochan nan SA anns a' cheann a tuath. Lean an t-sabaid air adhart as t-Earrach... Rinn saighdearan Ruiseanach aon iomairt às deidh a chèile, agus ro dheireadh an Iuchair ghlac iad cha mhòr Canada gu lèir. Agus san Lùnastal chuir iad timcheall Philadelphia.
  Tha na SA ga fhaighinn fhèin ann an suidheachadh gu math duilich. Ach bha iad a' sabaid air ais gu cruaidh... Ach, ro dheireadh 1935, bha còrr air trian de chrìochan nan SA air an glacadh mar-thà. Agus sa gheamhradh, bha soirbheachadh an tsarist eadhon nas motha... Ro thoiseach a' Mhàirt 1936, thàinig iad gu Washington agus New York.
  Agus anns a' Ghiblean, chaidh an dà bhaile a ghlacadh... Lean an cogadh suas chun Lùnastal gus an robh fearann nan Stàitean Aonaichte air fad a' fuireach.
  An uairsin thàinig an ionnsaigh ann am Mexico, agus mar sin air adhart, air feadh na sgìre.
  Mhol Wilhelm do Nicholas II crìoch a chur air sgaradh an t-saoghail air fad. Dh'aontaich Nicholas II.
  Ann an 1937, chaidh Ameireagaidh Laidinn gu lèir a ghlacadh le saighdearan Ruiseanach. Mar sin, chuir Nicholas II crìoch air sgaradh an t-saoghail leis na Gearmailtich. Agus chan eil ach trì ìmpireachd air fhàgail: an tè as motha: Ruiseanach, an uairsin Gearmailteach, agus eadhon nas fhaide air adhart Ostair-Ungair.
  Mar sin thàinig an Ruis gu bhith na hegemon air feadh an t-saoghail, ach... Tha Nicholas II fhathast na shàr shàr, ach na bhàs. Chaochail e san Lùnastal 1939. Agus thug na seann daoine Wilhelm ionnsaigh air an Ruis air 1 Sultain, 1939. Cho-dhùin e brath a ghabhail air gu robh Peter the Fourth fhathast na bhalach, eadhon seachd bliadhna a dh'aois. Agus cho-dhùin e ged a bha na riaghladairean a 'riaghladh na Ruis, bha e nas fheàrr a dhol air stailc. Dà latha às deidh sin, chaidh an Ostair-Ungair a-steach don chogadh cuideachd. Chaidh a h-uile dùthaich air feadh an t-saoghail a tharraing gu còmhstri. Tha an cogadh mu dheireadh ann an eachdraidh a 'phlanaid Talamh air tòiseachadh.
  Cha robh an aon rud aig an arm tsarist a thaobh àireamh agus càileachd armachd. Tha tancaichean agus plèanaichean Ruiseanach fhathast mar an fheadhainn as fheàrr air an t-saoghal.
  Agus sheall na blàran seo. Mar sin tha ceannardan ùra tàlantach.
  Ach thionndaidh an Ostair-Ungair gu bhith na cheangal lag bhon fhìor thoiseach. Agus chaill i cha mhòr bho na ciad làithean. Thug arm an tsarist buaidh air na h-Ostairich, ghabh iad Lvov, agus an uair sin Peremyl. Is ann dìreach le bhith a" toirt air falbh pàirt de na feachdan aca às a" Phòlainn a shàbhail na Gearmailtich na h-Ostairich bho chall iomlan. Ach bha eadhon seo gu math feumail. Dh'fhàillig oidhirp air Warsaw a ghlacadh le arm a' Kaiser gu nàire. Agus chuir saighdearan Ruiseanach air ais iad gu làidir còrr is dà cheud cilemeatair.
  Chuir na Gearmailtich stad air na saighdearan Ruiseanach le duilgheadas mòr. Chaidh an geamhradh gu lèir seachad ann am batail. As t-earrach bha blàir cuideachd fo làn ghluasad. Mean air mhean ghlac saighdearan Ruiseanach an iomairt. Bha grunn thursan a bharrachd shaighdearan aca, agus mar sin ron t-samhradh b" urrainn dhaibh na Gearmailtich a chaitheamh cho mòr ann an còmhstri a chèile is gun do thòisich iad air gèilleadh. Aig an aon àm, thòisich ionnsaigh an aghaidh Ostair-Ungair. Anns an fhoghar bha Budapest air a chuairteachadh. A bharrachd air an sin, ghlac arm an tsarist seilbh Gearmailteach ann an Canada. Agus sa gheamhradh 1940-1941, gheàrr an t-arm tsarist dheth Prussia an Ear. Agus ron Ghiblean 1941 ràinig i an Oder.
  Dh" fhàs suidheachadh nan Gearmailteach gu math duilich. Anns a 'Chèitean 1941, thuit Vienna. Agus thairis air an t-samhradh, ràinig na Ruiseanaich na h-Alps agus shaor iad Venice. Chaidh sinn a-steach do roinnean a deas na Gearmailt.
  Agus as t-fhoghar ghlac iad mu dheireadh an Eadailt. Chrìochnaich an ionnsaigh geamhraidh an aghaidh Berlin nuair a chaidh a ghlacadh air 30 Faoilleach 1942. Às deidh sin lagaich strì nan Gearmailteach, a bha mar-thà air an cuid seilbh uile ann an Afraga a chall. Ràinig na Ruiseanaich an Rhine ron Ghiblean. Às deidh sin, air 22 Giblean, chaidh na tha air fhàgail de fheachdan na Gearmailt a ghlacadh.
  Mar sin chrìochnaich an cogadh mu dheireadh air a" phlanaid Talamh. Thàinig e gu crìch le buaidh agus soirbheachas na Ruis Tsarist.
  An uairsin thàinig ceannsachadh an àite a-muigh. Air ais ann an 1936, chaidh a 'chiad duine Ruiseanach dhan fhànais. Chaidh e timcheall air a 'phlanaid Talamh. Agus ann an 1945, air 9 Cèitean, thàinig na Ruiseanaich air tìr air a 'ghealach.
  Chaidh iad gu Mars ann an 1967. Gu Venus ann an 1969. Gu Mercury ann an 1972. Agus air na saidealan de Jupiter ann an 1973. Fear air tìr air a 'phlanaid as fhaide air falbh Pluto mar-thà ann an 1980. Agus ann an 2003, thachair a 'chiad turas-adhair taobh a-muigh siostam na grèine ann an eachdraidh a' chinne-daonna. Chaidh am bàta Ruiseanach gu Alaf Centauri agus thill i air ais ann an 2018.
  Mar 2020, tha an Ruis fhathast air a riaghladh le Pàdraig a 'Cheathramh, nach eil, mar thoradh air coileanadh leigheas an latha an-diugh, idir na sheann duine. Tha Pàdraig an Ceathramh air a bhith a" riaghladh airson ceithir fichead "s a h-aon bliadhna agus is e a riaghladh an tè as fhaide ann an eachdraidh an t-saoghail. Far a bheil fios cinnteach cinn-latha na rìoghachd.
  Uill, airson a-nis, tha a h-uile dad socair san t-saoghal, mar a bha e an-còmhnaidh. Agus eadhon rud beag dòrainneach... Tha beatha mhath aig daoine. Fìor, tha duilgheadasan ann le cus sluaigh. Ach tha cuingealachaidhean breith gan toirt a-steach an seo mu thràth.
  Tha Orthodoxy air ùrachadh. Bha na sagartan air an crathadh agus air an sgeadachadh ann an èideadh le strapan gualainn.
  Tha leasachadh teicneòlais air cion-cosnaidh mòr a chruthachadh. Ach tha an duilgheadas seo cuideachd air a fuasgladh. Tha an Hypernet air leasachadh.
  Tha rannsachadh a" dol air adhart, agus chaidh soithichean-fànais a tha comasach air gluasad nas luaithe na astar an t-solais a chruthachadh mu thràth. Tha, math airson an Ruis Tsarist agus an saoghal gu lèir fo riaghladh nan Romanovs. An sliochd as glòrmhor seo ann an eachdraidh mac an duine.
  Athair Tsar Nicholas. Tog pàrras air a 'phlanaid Talamh!
  Dhiùlt Dmitry Medvedev an ro-innleachd. Thug e buaidh air an t-saoghal gu lèir airson na tsars Ruiseanach. Sheall e a smaoineachadh ro-innleachdail. Shoirbhich leis gu mòr agus thuit e na chadal a-rithist, ann an aodach agus bruadar mar a bha e roimhe.
  Thuirt Kuropatkin:
  - Calma! A-mhàin sìth!
  Thug an Seanalair Linevich fa-near le inneal-rabhaidh:
  - A Mhòrachd, theagamh gu'm faod sinn bualadh a nis ?
  Thuirt an Adjutant Seanalair Kuropatkin:
  - Chan eil! Gu dearbh chan eil! Dh" fhaodadh gur e ribe Iapanach a th" ann!
  Thuirt an Seanalair Linevich le eagal:
  - Seo an cothrom againn an cogadh seo a bhuannachadh mu dheireadh!
  Thuirt Kuropatkin ann an guth crith:
  - Foighidinn, foighidinn agus barrachd foighidinn!
  Chuir Linevich an aghaidh na bu mhiosa:
  - Ach thuirt Alasdair Suvorov: tha mionaid a 'toirt buaidh!
  Ghluais Kuropatkin gu tioram:
  - Tha mi ann an òrdugh an seo! Agus feumaidh sinn an toiseach an arm a ghleidheadh. Agus san fharsaingeachd, bidh Iapan a 'ruith a-mach à smùid a dh'aithghearr!
  Mhol Linevich:
  - Is dòcha gum bu chòir dhuinn co-dhiù beagan taisgealaidh a dhèanamh?
  Dh'aontaich Kuropatkin gu deònach:
  - Tha seo comasach, dìreach bi faiceallach!
  Bha Linevich a 'fàs ionnsaigheach:
  - Ann an ainm an Tsar agus an Athair!
  Aig an aon àm, bha an supertank a" glanadh nan Iapanach. Chuir e a-mach iad, loisg iad ann an diofar dhòighean.
  Dh"fhaighnich Alenka casruisgte, a" losgadh gu tròcaireach, don cheann-suidhe an gnìomh:
  - An i so ar n-oibreachadh mu dheireadh ?
  Dh"fhaighnich Medvedev le gàire:
  - Carson a tha thu a 'smaoineachadh sin?
  Thuirt am beathach ruadh:
  - Chan eil cumaidhean mòra aig na Seapanach!
  A 'tilgeil agus a' losgadh an samurai, dh'aontaich Natasha cuideachd:
  - Ach, gu dearbh, chan eil dad eile aig Iapan airson sabaid ris!
  Fhreagair Medvedev le sealladh caran mì-chinnteach:
  - Faodaidh Iapan barrachd shaighdearan ùra a chruinneachadh agus soithichean ùra a cheannach à Ameireagaidh agus Breatainn. Mar sin, bheir sinn aghaidh air, chan eil an cogadh seachad fhathast!
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" losgadh air an samurai:
  - Dè ma tha an Ruis a" tabhann sìth do Iapan air teirmean meadhanach? Cha toir sinn ach druim Kuril, agus fuirichidh a h-uile càil eile mar a bha e ron chogadh?
  Dh" aontaich an Ceann-suidhe an gnìomh:
  - Anns a 'chùis seo, is coltaiche gum bi sìth ann!
  Thuirt Margarita gu feargach:
  - Mura b" ann airson an ar-a-mach, bhiodh na Seapanach fhathast air a" chùis a dhèanamh. Cha rachadh iad a dh'àite sam bith!
  Bha Natasha cas-rùisgte, a" dòrtadh teine air an samurai, gu furasta ag aontachadh:
  - Gu cinnteach! Cha rachadh iad a dh'àite sam bith!
  Mhol Cool Alenka, a" reubadh nan Iapanach le sligean às a chèile:
  - Glacaidh sinn am Mikado!
  Leum Natasha suas gu làidir:
  - Glac am Mikado? Uill, inntinneach!
  Thuirt Margarita le gàire:
  - Nach biodh sin cus?
  Thog Medvedev cuideachd teagamhan:
  - Nach e seo cus? Às deidh na h-uile, is e aon rud a th "ann do chuid fhèin a dhìon, agus rud eile a bhith a" cur bacadh air Iapan, a tha, nar aghaidh, cuideachd nach eil a "sabaid air fearann tùsail na Ruis!
  Rinn Alenka casruisgte sgadan, a-rithist a" briseadh nan Seapanach le sligean:
  - An fhiach a leithid de thròcair a nochdadh ?
  Chrath Natasha, a" putadh na putanan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte:
  - Gu dearbh, carson a tha feum againn air seo? Is urrainn dhuinn am Mikado a ghlacadh cuideachd!
  Rinn Margarita gàire:
  - Tha mi ort mar a tha mi a 'cogadh! Agus ann an cogadh, mar thusa!
  Fhreagair Medvedev gu cruaidh:
  - Feumaidh fios a bhith agad cuin a stadas tu! Chan e daoine air thuaiream a th" annainn! Is sinne an fheadhainn a dh" atharraicheas eachdraidh gu mòr agus gu mothachail! Mar sin feumaidh tu faireachdainn a nochdadh, a" toirt a-steach ceumannan!
  Loisg agus sheinn Alenka cas-rùisgte:
  - Eh, tomhas, tomhas ! Dè an ìre de cholera a th" ann!
  Bha an supertank ag obair gu gnìomhach. Chaidh còrr air ceud fichead "s a còig mìle Iapanach a sgrios mar-thà. leth air chlì.
  Sheinn Natasha le gàire:
  - Sgriosaidh sinn an saoghal fòirneart gu lèir,
  Sìos gu talamh agus an uairsin
  Togaidh sinn saoghal ùr fionnar,
  Gus nach bi trioblaidean agus trioblaidean ann!
  Rinn Alenka cas-rùisgte, a" losgadh teine fìor mharbhtach, sgadan:
  - Airson rìgh math agus dìreach!
  Mhol Margarita:
  - No 's dòcha gun toir sinn grèim air baraille cuach no dhà de dh' adhbhar?
  Rinn Alenka cas-rùisgte gàire gu puinnseanta:
  - Dè, a bheil thu airson òl?
  Chrath Margarita a ceann le àicheil:
  - Chan eil lùth-chleasaichean ag òl!
  Rinn Alenka cas-rùisgte, às deidh dha bataraidh eile a spreadhadh, gàire a dhèanamh:
  - Bho shoithichean beaga!
  Mhol Natasha:
  - Deoch lionn pailme. Tha e nas fhallaine!
  Agus loisg i sìos barrachd Iapanach.
  Fhreagair Medvedev:
  - Gnìomhachas an toiseach, spòrs nas fhaide air adhart!
  Nach bu chòir fios a bhith aig a" cheann-suidhe an gnìomh seo? Nach robh e daonnan trang agus trang?
  Seadh, b" e aon de na ciad òrdughan aig a" Cheann-suidhe an gnìomh Medvedev tuarastal luchd-ionaid Duma na Stàite àrdachadh trì tursan. Agus dè mu dheidhinn na teachdairean? Chuir iad dheth na taghaidhean ceann-suidhe. Mar sin, Medvedev bha e na cheann-suidhe an gnìomh anns an Ruis airson ùine fhada.
  Agus dh'fhàs seo eadhon na shuidheachadh sònraichte. Nuair a bhios ceannard na stàite a 'coileanadh a dhleastanasan cho fada. Ach cha tig atharrachadh. Nas mionaidiche, dh'atharraich a h-uile càil fo Medvedev airson na bu mhiosa. Mar gum biodh fortan, a bha cho dèidheil air Putin, air co-dhùnadh dìoghaltas a dhèanamh air an neach a thàinig às a dhèidh. Dè tha ceàrr air!
  Lean an tanca T-95 ùr-nodha a 'cur às don samurai ann an adhartas geoimeatrach. Sheall an inneal seo a èifeachdas. Agus neart àicheil na feirge de bhith ag iomadachadh leth-chùis.
  Thuirt Alenka leth-rùisgte, a" losgadh air na Seapanach, gu loidsigeach:
  - Ach, chan eil seo gu tur ceart. Tha e a" tionndadh a-mach nach urrainn dhuinn dad a dhèanamh às aonais superweapons!
  Fhreagair Natasha le cas-rùisgte gu feargach:
  - Chuir cuid de chumhachdan nas àirde casg air an Ruis an cogadh a bhuannachadh le Iapan. Ach bha rud math air a phlanadh, soisgeul Shìona. Agus cha do thionndaidh e a-mach ro bhrèagha!
  Chuir Margarita a" cheist fhollaiseach:
  - Ciod uime sin mu Dhia ? Carson nach do chuidich e Orthodoxy?
  Thug Alenka cha mhòr rùisgte, a" cur slige às deidh slige, fa-near:
  - Sin e! Gu dearbh, leig leis na Seapanach buannachadh thairis air an dùthaich Orthodox. Tha seo gu dearbh na leithid de bhrath air creideamh na Ruis!
  Thuirt Natasha, a 'dòrtadh teine air na Seapanach, gu feargach:
  - Cha bu chòir don chreideamh ìmpireil a bhith sìtheil. Am bheil e comasach a bhi na dùthaich mhòr ma tha thu beò a rèir na h-àithne: ma bhuaileas iad thu air do ghial deas, tionndaidh gu do làimh chlì!
  Dh" aontaich Cool Alenka gu furasta le seo, a" pronnadh nan Seapanach:
  - Gu cinnteach! Chan eil feum againn air sìtheachadh! Gràdhaich do nàmhaid! An e seo àithne?
  Sheinn Margarita le dealas:
  Tha neach sam bith a tha daonna air a bhreith na ghaisgeach,
  Mar sin thachair e - thug an gorilla a" chlach.
  Nuair a tha am fear beò air a dhùsgadh gu sabaid,
  Agus tha an teine a" lasadh teth sa chridhe!
  
  Chì am balach gunna-inneal na bhruadar,
  Is fheàrr leis tanca na limousine.
  Cò a tha airson sgillinn a thionndadh gu nicil -
  Bho bhreith tha e a 'tuigsinn gu bheil cumhachd a' riaghladh!
  Ghlaodh Natasha, a" dòrtadh teine air na Seapanach le fearg bholcàno a bha a" sìor fhàs:
  - Tha, fèin-ghluasadach! Agus is e neart am prìomh rud! Feumaidh sinn buannachadh!
  Bha Alenka cas-rùisgte a" sreap ann am feirg agus fearg, a" cur às do na Seapanach:
  - Is mise an rud a rugadh airson a bhuannachadh! Agus chan eil dad nas lugha. Bidh ar buaidh againn!
  Dh" aontaich Natasha, a" putadh òrdagan rùisgte a casan fèitheach air na putanan gàirdeachas:
  - Bidh e nas fheàrr mar seo! Tha sinn air riaghladh agus bidh sinn an-còmhnaidh a" riaghladh! Tha mi a" ciallachadh, an Ruis!
  Alenka cas-rùisgte, a" leagail nan Seapanach, a" sreap:
  - Cha dèan mi breug, tha mi airson riaghladh! Ach chan e a-mhàin inneal meirgeach, ach ìmpireachd slàn!
  Agus tha an nighean mu thràth air am bataraidh mu dheireadh de Land of the Rising Sun a sguabadh air falbh. Tha i cho bòidheach gum bu chòir dhi a bhith na curaidh cruinne. Agus na toir a-steach gu laigse agus eagal.
  Natasha, losgadh, gàire:
  - Bidh mi nam bhanrigh! No, nas fheàrr fhathast, an ìmpire!
  Lean Alenka casruisgte:
  - Dè mu dheidhinn cogadh, dè mu dheidhinn cogadh, is e droch bhoireannach agus galla a th" innte! Ach tha e a" toirt a-mach balaich eireachdail, tha e ag ràdh - marbh am maorach annad!
  Chrath Margarita ag aontachadh:
  - Tha sin ceart, marbh am marcach annad fein ! Tha mi a" smaoineachadh nan cuireadh Nicholas II an rìgh-chathair seachad, cha b" ann air sgàth gealtachd a bha sin idir!
  Thuirt Alenka leth-rùisgte gu cinnteach:
  - A-nis cha trèig e! Neartaichidh sinn a" chathair rìoghail gus an seas i fad linntean!
  Thuirt Natasha:
  - Bi nad dheagh Tsar Nicholas II! Tha sinn a 'toirt taic dhut! Cha bhi ar-a-mach ann - bidh an Ruis Mhòr ann!
  Mu dheireadh, chrìochnaich na gaisgich le bhith a 'cur às do arm Land of the Rising Sun. Chaidh còrr is dà cheud gu leth mìle saighdear agus oifigear a mharbhadh. Mar sin, chaidh cha mhòr a h-uile feachd talmhainn ann an Iapan a sgrios. Dìreach mar a sguir an nèibhidh a bhith ann.
  Thuirt Alenka casruisgte le gàire:
  - An fhiach e an trioblaid? Mar sin, bha mi an dùil a ràdh freak out? Gun a bhith a 'seasamh an aghaidh ro fhada, chaidh aig an arm air a' chùis a dhèanamh air an Ruis!
  Thuirt Natasha le misneachd:
  - Chaill an Ruis a-mhàin air sgàth a 'chòigeamh colbh. Mur eil, bhiodh sinn air buannachadh co-dhiù!
  Dh"fhaighnich Margarita don cheann-suidhe an gnìomh:
  - Dè tha sinn a 'dol a dhèanamh? An till sinn no an lean sinn?
  Thionndaidh Medvedev, a bha a 'call cumhachd, air a' choimpiutair agus thuirt e:
  - A-nis gheibh sinn ro-shealladh air tuilleadh leasachaidh air an Ruis Tsarist. Ma thèid a h-uile càil gu math, bidh sinn air ais.
  Chualas guth ban thaitneach ;
  Às deidh sgrios iomlan feachdan talmhainn Iapanach agus nèibhidh, thairg am Mikado sìth. Dh"aontaich na SA agus Breatainn a bhith nan eadar-mheadhanairean.
  Bha na suidheachaidhean fàbharach don Ruis. Fhuair an dùthaich druim Kuril agus Taiwan.
  A bharrachd air smachd air Manchuria, Korea, Mongolia. A bharrachd air an sin, phàigh Iapan airgead-dìolaidh de dhà cheud gu leth millean rubles Ruiseanach òir.
  Dh'fhàs ùghdarras an Tsar Nicholas II, agus bha crìonadh ann am faireachdainn rèabhlaideach. Thòisich an dùthaich air ath-bheothachadh luath eaconamach. Dh'èirich Zheltorossiya. Thàinig pàirt de Shìona gu saor-thoileach gu bhith na phàirt den Ruis, a bharrachd air Korea agus Mongolia. Dh'fhàs Ìmpireachd an Tsarist na bu mhotha agus dh'fhàs an àireamh-sluaigh ann. Thòisich fàs eaconamach nas tràithe na ann an eachdraidh fìor agus bha e na bu làidire.
  Cha robh Duma Stàite ann, agus b" urrainn don riaghaltas tsarist ullachadh nas fheàrr airson a" Chiad Chogaidh. Nochd a 'chiad tancaichean aotrom san t-saoghal "Luna" -2 ann an riochdachadh mòr agus bomairean ceithir-einnsean "Ilya Muromets" agus "Svyatogor" anns an Ruis. Thòisich a" Chiad Chogadh co-dhiù, ach bha e na bu shoirbheachail don Ruis.
  Leis gu robh sluagh na bu mhotha aig an rìgh, eaconamaidh agus arm. Agus tha an suidheachadh a-staigh nas làidire. Chan eil Duma Stàite ann - leabaidh teth de ar-a-mach agus coup armachd.
  Le soirbheas eadar-dhealaichte, ach, san fharsaingeachd, air iomairt na Ruis agus a 'mhòr-chuid de bhlàran a bhuannachadh, thàinig an cogadh gu crìch air 7 Samhain, 1915 le gèilleadh na Gearmailt. Thuit an Ostair-Ungair agus chaidh a roinn. Thàinig Galicia agus Bukovina gu bhith nan sgìrean Ruiseanach. Chaidh Krakow agus na fearann mun cuairt a-steach do Rìoghachd na Pòlainn, mar a rinn Poznan, Danzig, agus pàirt de Phrussia an Ear. Agus chaidh Klaipeda a‑steach do mhòr-roinn a" Bhaltic. Nochd Czechoslovakia - rìoghachd taobh a-staigh na Ruis.
  Chuir Romania an ceangal Transylvania. Thàinig an Ungair gu bhith na rìoghachd neo-eisimeileach, ach fo thaic na Ruis, agus Tsar Nicholas mar cho-riaghladair. Tha an Ostair air fàs gu bhith na dùthaich glè bheag. Dh'èirich Iugoslabhia, cuideachd fo chòmhdach le riaghaltas na Ruis agus fo cho-riaghladair Nicholas II.
  Tha Türkiye air a dhol à bith bho mhapa poilitigeach an t-saoghail. Thàinig Iorac agus Palestine gu bhith nam pàirt de Bhreatainn, thàinig Siria gu bhith na phàirt den Fhraing, Àisia Mion agus thàinig Istanbul gu bhith na sgìrean Ruiseanach. Mar sin, dh'àrdaich an Ruis a chrìochan a-rithist. Ach cha tàinig e gu crìch an sin. An uairsin chaidh rubha Saudi a cheannsachadh còmhla ris na Frangaich agus na Breatannaich. Agus an uairsin roinneadh an Ruis agus Breatainn Iran agus Afganastan. Thàinig ceann a tuath agus meadhan gu bhith na sgìrean Ruiseanach, agus an taobh deas na choloinidh Breatannach.
  Bha coltas gu robh an saoghal air fàs seasmhach. Lean an cogadh a-mhàin ann an Sìona. Ach ann an 1929, thòisich fìor èiginn eaconamach, a lean gu an Ìsleachadh Mòr.
  Bha faireachdainnean ar-a-mach a 'fàs a-rithist anns an Ruis. Thòisich stailcean agus gearanan. Ach cha robh an èiginn ro chruaidh. A bharrachd air an sin, ann an 1931, thòisich cogadh le Iapan a-rithist.
  Bha an samurai ag iarraidh dìoghaltas. Ach an turas seo bha arm na Ruis nas làidire anns a h-uile dòigh. Agus tha an Àrd-mharaiche Kolchak na cheannard air cabhlach sgoinneil.
  Chan e a-mhàin gun deach a" chùis a dhèanamh air Iapan, ach chaidh a ghlacadh cuideachd. Chaidh Tsar Nicholas II a chrùnadh gu h-oifigeil mar Impire Mikado Iapan sa Ghearran 1932. Mar sin, leudaich an Ruis eadhon nas motha. Agus chuir e an sàs cha mhòr a h-uile Sìona.
  An dà chuid a thaobh àireamh-sluaigh agus fearann, cha robh an Ruis co-ionann. A bharrachd air an sin, bha Ìmpireachd Bhreatainn a" lagachadh. Thàinig Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt ann an 1933, ach dè a b" urrainn dha a dhèanamh an aghaidh na Ruis? Chan eil diofar. Bhàsaich an Tsar Nicholas II ann an 1937, an dèidh dha riaghladh air leth soirbheachail fhaighinn, an dàrna fear as fhaide às deidh Ivan the Terrible. Agus le buaidh nas àirde a thaobh sgìre agus àireamh-sluaigh.
  Ach, cha do dh'obraich a h-uile càil a-mach airson an rìgh na bheatha phearsanta. Bhàsaich an t-oighre Alexei òg. Air sgàth pòsadh neo-ionann, chaidh a 'chòir air rìgh-chathair na Ruis a thoirt air falbh am bràthair ab' òige Michael.
  Chaidh an crùn a shealbhachadh le Kirill Romanov, a bhàsaich ann an 1938 gun a bhith beò eadhon bliadhna. Agus thàinig a mhac Vladimir an Treas gu bhith na rìgh ùr. Chaidh a chrùnadh, agus bha am monarc a" riaghladh gu toilichte às deidh sin gu 1992. Agus thug an Ruis na coloinidhean às an Fhraing agus Breatainn an toiseach, còmhla ris a 'Ghearmailt. An uairsin thug i buaidh air a 'Ghearmailt. Agus an uairsin an saoghal gu lèir. Ann an ùine ghoirid, thàinig an Tsar George the First gu bhith na ìmpire cruinne ann an 1992.
  Chrìochnaich Medvedev an lèirmheas agus thuirt e:
  - A rèir coltais, gu leòr airson a 'chruinne-cè seo! Tha sinn a' tighinn air ais!
  Agus dh'èigh na ceithir :
  - Glòir don Tsar Nicholas II!
  . EPILOGUE EADAR-MHINEACHADH
  Dhùisg Medvedev bho ghairm... Chaidh innse dha gu robh stèidheachadh Zelensky mar cheann-suidhe na Ruis agus na h-Ucrain air tòiseachadh mar-thà. Agus sin, tha iad ag ràdh, tha an t-àm ann dha Dmitry Anatolyevich an oifis fhàgail.
  Ghèill Medvedev gu deònach. Mus fhalbh mi, chrath mi agus ghabh mi bath.
  An uairsin dh" fhàg e an oifis. Chaidh a thoirt ann an carbad sònraichte. Air an t-slighe, thuirt iad gum biodh e na b 'fheàrr dha Medvedev itealaich gu na h-Eileanan Canary gus fois a ghabhail an sin.
  Agus rinn Zelensky taisbeanadh eile den stèidheachadh aige. Mar as àbhaist, dathte le cleasan-teine agus geansaidhean. Air latha an stèidheachadh, bha Vitali Klitschko a 'sabaid le Michael Tyson aig an lann-cluiche ann an Kyiv. Dh'aontaich am bocsair ainmeil Ameireaganach ris an t-sabaid air sgàth trioblaidean mòra airgid. Bha smachd aig Klitschko air na dusan cuairt, ach gu dioplòmasach cha do chuir e às do Tyson.
  Gu foirmeil, chaidh aon de na dreachan beaga de churaidh na cruinne a chluich.
  Às deidh sin fhuair Vitali Klitschko crios daoimean.
  Fhuair Vladimir Zelensky meala-naidheachd bho gach dùthaich den t-saoghal - Sìona nam measg. A bharrachd air an sin, anns an Ìmpireachd Celestial, chaidh aimhreit mòr-chòrdte a neartachadh. Chan eil duine beò le aran a-mhàin. Bha daoine ag iarraidh deamocrasaidh agus saorsa. Bha eas-urramachd Pàrtaidh Comannach Shìona sgìth; bha a h-uile duine ag iarraidh saorsa.
  Tha Zelensky air fàs gu bhith na leithid de shamhla. Mar shamhla air neart deamocratach, às deidh tuiteam deachdaireachd nan seirbheisean dìomhair fo Putin.
  Bhruidhinn Zelensky mòran mu atharrachaidhean, an eaconamaidh agus coileanaidhean ùra. Tha farpais air a bhith ann mar-thà airson dreuchd prìomhaire anns an Ruis. Bha grunn mhìltean de thagraichean ann. Bha am pròiseas taghaidh gu math dian. Agus bha e a" coimhead glè mhath.
  Gu ruige seo bha a h-uile càil a" dol gu math rèidh. Rinn Zelensky eadhon beagan ionnsaigh nuair a chaidh a chuir air chois. Fhuair mi moladh. An uairsin nochd e an eòlas aige air cànanan cèin. Rinn e gnìomh gu math gnìomhach agus gu sgiobalta.
  Mu dheireadh, ghabh Zelensky e agus rinn e beagan òraidean eile.
  Nas fhaide, às deidh an stèidheachadh, lean co-dhùnaidhean sgiobachd. Tòrr atharrachaidhean agus aghaidhean ùra san riaghaltas.
  Bha fìor thaghadh de "commissars iarainn". Bha ar-a-mach sgiobachd a" gabhail àite anns an Ruis.
  Chuir Zelensky a-mach mòran òrdughan anns na ciad làithean. Ceadaichte reic deoch làidir air an oidhche agus aig àiteachan siubhail. Thug e a-steach cìsean ùra air daoine beairteach. Thog e dìonachd bho luchd-ionaid agus britheamhan. Meudachadh air toradh toraidh. Thug sinn a-steach taraidhean air malairt le Sìona.
  Chaidh referendum air aonadh leis an Ruis a chumail ann am Belarus. Agus chaidh seo cuideachd gu creideas Zelensky. Chuir a" mhòr-chuid de Belarusians taic ri aonachadh leis an Ruis.
  Ghearain Zelensky gun do thog Medvedev na pìosan cus, ach gheall e gun socraich an atmhorachd. Agus nach tachair dad dona.
  Gu dearbh, cha b 'fhada gus an do stad fàs prìsean. Agus thòisich eaconamaidh na Ruis a 'fàs. Agus anns a" Chugais, bhàsaich gnìomhan mìleanta ann an dòigh air choireigin. Dh'fhàs e tòrr na bu shàmhaiche.
  Mu dheireadh mhol Zelensky tagradh airson dreuchd Prìomhaire na Ruis. Thàinig i gu bhith na Dotair Saidheansan Alexei Bolshakov, trithead "s a dhà. Bhuannaich e an fharpais gu math misneachail. Agus thàinig e gu bhith na phrìomhaire, am fear ab 'òige ann an eachdraidh na Ruis.
  Chaidh Medvedev air saor-làithean gu na h-Eileanan Canary, agus fhuair e peinnsean an t-seann cheann-suidhe, dìreach a 'faighinn spòrs. Gu ruige seo cha robh duilgheadas sam bith aige. Ach chaidh Shoigu a chur an grèim agus e fo chasaid gun do dh'fheuch e ri coup. Dè bha e ag iarraidh?
  Bha fuasglaidhean eile ann cuideachd... Ann an Ameireagaidh, bhuannaich boireannach Deamocratach dà fhichead bliadhna a dh'aois. Mar sin, dh'atharraich an riaghaltas. Agus thàinig boireannach agus an tagraiche as òige ann an eachdraidh nan SA gu cumhachd. Tha àm Trump seachad . Ach tha càirdeas leis an Ruis dìreach air tòiseachadh a" fàs. Gu nàdarra, an-aghaidh Sìona deachdaireach, bha na Stàitean Aonaichte agus Ìmpireachd ùr na Ruis a-nis nan caraidean.
  Chùm Zelensky eadhon referendum agus thug e a-steach ainm eadar-dhealaichte: an àite sin, an Ruis - Kievan Rus. A bha cuideachd a 'bruidhinn leabhraichean. Chaidh Belarus a-steach don chaidreachas. Agus thòisich ath-bheothachadh na h-ìmpireachd... Air bunait deamocratach.
  Shealbhaich ceann-suidhe boireann ùr nan Stàitean Aonaichte nàimhdeas Trump a dh" ionnsaigh Sìona agus thug i fhèin seachad co-bhanntachd a chruthachadh. Leasaich Kievan Rus gu h-eaconamach fo Zelensky gu soirbheachail. Chuir an Ruis stad air Sìona gu ìre. An uairsin, chaidh i gu NATO. Goirid thàinig riaghaltas pro-Ruiseanach gu cumhachd ann an Kazakhstan agus chaidh stàit aonaidh a stèidheachadh. Bha na Ruiseanaich a" bruthadh Meadhan Àisia air falbh bho Shìona. Chùm an còmhstri a" fàs.
  Rinn Zelensky iomairt an-aghaidh Stalin agus an-aghaidh Putin . Thug e air falbh Stalin agus Putin de na duaisean uile a thug Medvedev dhaibh.
  Ach thionndaidh a h-uile càil a-mach gu sìtheil. Ged a rinn na comannaich gearan. Chaidh sinn gu ralaidhean.
  Agus an sin chaidh Lenin a thoirt a-mach às an Mausoleum mu dheireadh. Seòrsa de thoileachas dha mòran. Agus rinn an Eaglais Gnàthach canan air Alasdair II agus Ivan the Terrible, tsars Ruiseanach. Tha an àireamh de charraighean gu Nicholas II cuideachd air a dhol suas.
  Dh'fhàs Tsarism agus Westernism dòigh air choireigin fasanta. Dh'fhàs iad nas fhaisge air an Roinn Eòrpa, agus coigrich a thòisich a 'faighinn mòran dhreuchdan. Tha an Ruis air a thighinn gu bhith na pàirt den t-saoghal an Iar, agus às deidh dha Trump falbh, chaidh pròiseas dlùth-chruinneas nas doimhne. Agus thuit Sìona na h-aonar agus bha buaireadh a-staigh ann.
  Aig an aon àm, mheudaich Zelensky an ìre breith anns an ìmpireachd Slavic. Thachair an turas-adhair fada chun na gealaich mu dheireadh. Agus dh" obraich a h-uile càil a-mach dòigh air choireigin sgoinneil.
  Chaidh dàimhean càirdeil a stèidheachadh eadar an Ruis agus na Stàitean Aonaichte, no nas mionaidiche eadar Kievan Rus agus Ameireagaidh.
  Agus tha còmhstri mar rud den àm a dh" fhalbh. Tha an saoghal air fàs barrachd is barrachd cruinneil agus sàbhailte. Ged a bha cogaidhean ann. Rinn Kievan Rus, còmhla ris na Stàitean Aonaichte, gnìomhachd ann an Libia, far an do chuir iad stad air na Islamists. An uairsin dhèilig sinn ris an Ear Mheadhanach, a 'cruthachadh ionadan an sin còmhla ri Ameireagaidh. Thòisich Kievan Rus agus na Stàitean Aonaichte còmhla a" teàrnadh an t-saoghail agus a" putadh Sìona a-mach à Afraga. Agus an seo chan urrainn dhuinn a dhèanamh às aonais cogaidhean. Agus gnìomhan talmhainn cuideachd.
  Rinn an dà chuid Kievan Rus agus na Stàitean Aonaichte stailcean-adhair còmhla.
  Mean air mhean, chaidh na Sìonaich a chuir a-mach bho air feadh an t-saoghail. Agus thuit an ìmpireachd celestial gu fìor èiginn eaconamach is poilitigeach.
  Agus bha Kievan Rus a 'soirbheachadh barrachd is barrachd.
  Cha robh fios aig an Ruis a-riamh air ìrean fàis eaconamach mar sin. Agus gun do thuit Sìona - dh'èirich Kievan Rus. Agus dh'fhàs e gu luath.
  Chaidh an rathad-iarainn gu Chukotka a thogail ann an ùine nach robh riamh roimhe. A tha ann fhèin gu math fionnar.
  Agus bha iad a" cladhach tunail fo Alasga. Thòisich na h-Ameireaganaich cuideachd air rèile a thogail gus ceangal ris an Ruis. Bha rathad-iarainn gu Delhi ga thogail cuideachd... Aig an aon àm, bha canàlan gan cladhach à Siberia gus uisgeachadh Meadhan Àisia.
  Chaidh co-obrachadh a dhèanamh an aghaidh Ioran leis na Stàitean Aonaichte agus Kievan Rus. Agus chaidh siostam saoghalta sàbhailte a chuir a-steach. Às deidh sin thòisich iad air canàl a chladhach bhon Mhuir Caspian gu Camas Phersia.
  Leudaich NATO gus dùthchannan Arabach a ghabhail a-steach. Ann an Saudi Arabia, dh'èirich pàrlamaid. Thòisich na boireannaich air na burqas aca a thoirt dheth. Thòisich togail stàite saoghalta.
  Anns na meadhanan Ruiseanach, chuir a h-uile duine an-aghaidh Putin airson ceannairc agus thilg iad poll air airson cha mhòr a bhith a 'dèanamh an Ruis na choloinidh de Shìona, ach taing do Dhia bhàsaich e ann an tìde. Bhruidhinn iad cuideachd faclan nas cruaidhe. Ach chaidh cùis eucoir fhosgladh an aghaidh Medvedev. Agus chan e dìreach aon.
  Chaidh Stalin a thoirt a-mach à balla an Kremlin. Lenin mòran na bu tràithe bhon mhausoleum.
  Tha mòran air atharrachadh ann an samhlaidhean stàite. Tha grunn sheòrsaichean brataichean ùra air nochdadh. Chaidh buidhe a chur ri bratach na Ruis, agus chaidh gorm a chuir na àite gorm aotrom.
  Bha seo inntinneach cuideachd. Tha an suaicheantas air atharrachadh... Bha ath-leasachadh airgid ann cuideachd. Rinn iad iomlaid air airgead a rèir a" cho-mheas: aon gu mìle. Nochd inbhe òir an ruble Kievan Rus. Aig an aon àm, dh'èirich airgead ùr is sean - sgillinn - leth kopeck, agus leth - cairteal sgillinn.
  Tha a h-uile dad ann an òrdugh ...
  Thòisich tiotalan air ath-bheothachadh cuideachd... Nochd prionnsachan, barons, cunnt, marquises, agus fiù 's diùcan. Gu sònraichte, thàinig Zelensky gu bhith na Diùc. Thàinig Moldova gu bhith na phàirt de Kievan Rus cuideachd. Tha còmhradh air a bhith ann mu thràth mu thaghadh an rìgh.
  Ach thuirt Zelensky gum bi ceann-suidhe Kievan Rus air a thaghadh leis na daoine a-mhàin. Agus chan eil barrachd air dà theirm.
  A bharrachd air an sin, lughdaich Zelensky teirm dreuchd ceann-suidhe na Ruis bho sia bliadhna gu còig. Fìor, thug Zelensky seachad a 'chiad teirm aige airson sia bliadhna.
  Mun àm seo, bha e air crìoch a chur air ceangal Meadhan Àisia dhan Ruis. Agus thug e air ais crìochan an USSR. Cha robh ach na Stàitean Baltach fhathast falamh.
  Ach cha robh na h-Ameireaganaich airson a leigeil seachad fhathast. Agus mar sin thug iad air falbh Meadhan Àisia agus an Caucasus.
  Thòisich cogadh ùr anns a" Chugais, eadar Armenia agus Azerbaijan. Agus choisich i gu cruaidh. Mar sin b" urrainn don Ruis na poblachd sin a ghabhail thairis agus reifreannan a chumail air an ceangal.
  Mar sin, fhuair Zelensky an Caucasus air ais, a 'leudachadh Kievan Rus. Bheir sinn aghaidh air, tha e na cheannsaiche. A bharrachd air an sin, tha e cuideachd na dheamocratach... Leudaich an ìmpireachd aige tuilleadh ...
  Mar sin bha Afganastan mar-thà anns an dàrna teirm den riaghaltas, agus thàinig pàirt de Ioran gu bhith na phàirt den Ruis.
  Anns na Stàitean Aonaichte, bhuannaich ceann-suidhe boireann dàrna teirm. Gu ruige seo tha e air a bhith soirbheachail san eaconamaidh, agus nas cudromaiche, chaidh aige air Sìona a chuir às. Dè a bhuannaicheas mòr. Agus tha Kievan Rus a-nis na charaid air a stiùireadh le Zelensky.
  Ach, gu dearbh, tha cumhachd na Ruis a 'fàs ro luath. Tha i mu thràth air ceann a tuath Iorac a cheangal.
  Bidh Borzo a 'giùlain. Is e Kievan Rus a" chiad dùthaich san t-saoghal a thaobh ìrean fàis! Agus tha e air a dhol seachad air na Stàitean Aonaichte ann an àireamh-sluaigh. Agus mar-thà ann an Ameireagaidh tha iad a" coimhead le clisgeadh - a bheil an Ruis air fàs ro làidir?
  A bharrachd air an sin, tha ìmpireachd Kievan Rus a 'leudachadh. A-nis tha stàitean a" Bhaltaic mar-thà fo a smachd. Tha, tha seo na dhuilgheadas mòr dha Ameireaganaich. Tha Zelensky mu thràth air a h-uile sgìre den USSR a chruinneachadh.
  Agus, mar an Tsar Ruiseanach, tha e a 'leantainn air adhart le leudachadh gu deas. A-nis tha Iran agus Iorac air a bhith gu tur nam pàirt de Kievan Rus. Agus chaidh Zelensky a thaghadh gu furasta airson dàrna teirm anns a 'chiad chuairt.
  Ged a bha mòran thagraichean ceann-suidhe ann, bha na taghaidhean deamocratach.
  Thuirt Zelensky nach eil e a" dol a leantainn eisimpleir Lukashenko agus riaghladh airson beatha. A bharrachd air an sin, bha suidheachadh mar a chaidh Lukashenko à bith fhathast neo-shoilleir. Is dòcha nach robh feum aig an Ruis agus an Iar air tuilleadh. Agus chaidh e à sealladh... Ach chan eil Zelensky a" faighinn ach neart. Agus gu dearbh, tha an riaghladh aige a thaobh soirbheachas a" dol thairis air an fheadhainn a thàinig roimhe, Pàdraig Mòr nam measg.
  Gu dearbh, chan eil a h-uile duine comasach air fearann an USSR ath-nuadhachadh, a bharrachd air Afganastan, Iran, agus Iorac.
  Ach cha stad Zelensky an sin. A-nis tha an dà chuid a" Phòlainn agus an Fhionnlainn fo ionnsaigh - bha iad uaireigin mar phàirt den ìmpireachd tsarist. Agus gu dearbh tha referenduman air an cumail anns na dùthchannan sin, agus bidh iad gu saor-thoileach a 'tighinn còmhla ri Kievan Rus.
  Tha soirbheasan ann a thaobh saidheansail cuideachd. Tha an turas-adhair ris an robhar a" feitheamh o chionn fhada gu Mars air tachairt. Thàinig cosmonauts Ruiseanach air tìr an sin. Ghlac iad an ùir agus dh'fhàg iad am bratach, rud a bha na bhuannachd mhòr.
  Aig an aon àm, thug Kievan Rus am Port Arthur tùsail à Sìona. Agus a" gabhail brath air gun robh cogadh catharra air tòiseachadh ann an Sìona, thug iad Manchuria fo an dìon.
  Aig an aon àm, Kievan Rus ceangailte pàirt den Tuirc. Na tìrean sin a chaidh an gèilleadh don Ruis fo Chùmhnant Versailles. A bha cuideachd na ghluasad gu math làidir. Leudaich Zelensky Kievan Rus mar ìmpireachd tuilleadh. Agus a thaobh eaconamas, thàinig e am bàrr, a" dol thairis air na Stàitean Aonaichte.
  Uill, tha Sìona air tuiteam a-steach do throm-laighe cogadh catharra, agus tha e air tòiseachadh air a roinn mar-thà.
  Thàinig Kievan Rus gu bhith na dùthaich chumhachdach. Agus dh" fhàs fèill Zelensky taobh a-staigh na dùthcha cho mòr is gun do thòisich daoine a" guidhe air Vladimir air an glùinean gus nach falbhadh e. Chruinnich na ceudan mhìltean de dhaoine.
  Chùm Zelensky, mar eisgeachd, reifreann a leigeadh leis ruith airson treas teirm eile mar cheannard air Kievan Rus.
  Tha an stiùiriche air atharrachadh anns na SA. Tha e mu thràth air a bhith na Phoblachdach. Agus chan eil e cho òg tuilleadh - nas sine na Zelensky. Mar sin thòisich an dàimh eadar Kievan Rus agus na Stàitean Aonaichte a 'crìonadh a-rithist. Tha an Ruis mar-thà air fàs gu math nas làidire fo Zelensky. Chuimhnich iad, còmhla ri riaghailt na h-Ucrain, gur e seo an ceathramh teirm aig Zelensky mar-thà.
  Sin, tha iad ag ràdh, nach deach cumhachdan Ceann-suidhe na Ruis a lughdachadh. Is e an aon rud a rinn Zelensky atharrachadh a thoirt air a" bhun-reachd a rèir a bheil còir aig Duma na Stàite ministear fa-leth a chuir às a dhreuchd le bhòt dà thrian, no le mòr-chuid shìmplidh dà uair a" dol seachad air bhòt gun mhisneachd.
  Agus chan eil an atharrachadh seo cho cudromach, oir ghlèidh an ceann-suidhe a" chòir a h-uile ministear fhastadh agus structar an riaghaltais a dhearbhadh. Agus ann an Duma na Stàite, tha mòr-chuid bun-reachdail aig luchd-taic Zelensky.
  Nas cudromaiche bha toirt a-steach taghaidhean dìreach gu Comhairle a" Chaidreachais, a bharrachd air leigeil le prìosanaich bhòtadh.
  Ach, san fharsaingeachd, seo far an tàinig crìoch air cumhachdan a" chinn-suidhe gu crìch. Chaidh a" chòir air riaghladairean a thoirt air falbh a ghleidheadh. Agus anns an raon reachdail tha e eadhon air leudachadh.
  Anns na Stàitean Aonaichte, thòisich Zelensky air a bhith fo chasaid Ùghdarrachas, agus gu bheil am pàrtaidh, "Seirbheiseach nan Daoine," a" cumail smachd air cha mhòr a h-uile dreuchd san stàit. Sguir an LDPR agus Pàrtaidh Comannach Caidreachas na Ruis a bhith ann. Thàinig pàrtaidh am bàrr - "Saoghal Dìreach" bhon taobh chlì. An àite an LDPR, nochd Patriots of Russia. Ach thug pàrtaidh Seirbhiseach an t-Sluaigh smachd gu tur.
  Thug ath-leasachaidhean sònraichte buaidh air an eaglais cuideachd. Rinn orthodoxy còir air ceathrar mhnathan a bhith aca, a" tighinn nas fhaisge air Islam. Tha an dòigh-obrach a thaobh ìomhaighean air atharrachadh beagan, agus tha rapprochement air a bhith ann le Pròstanachd. Thòisich iad air tuilleadh a ràdh : gur aon Dia, agus nach airidh daoine bàsmhor a mhàin air aoradh Dhè.
  Aig an aon àm, chaidh cur às don Trianaid mar chan e samhla bìoballach agus do-chreidsinneach dha dìreach mortals.
  Agus thug iad a-steach: gur e Dia aon, Dia an t-Athair. Ach chan eil an teirm Dia am Mac anns a" Bhìoball. A bharrachd air an sin, chan eil teirm ann: is e Dia an Spiorad Naomh. Mar sin carson nach dèan thu creideamh nas sìmplidhe.
  A bharrachd air an sin, chan eil Dia a tha crochte air crois a" brosnachadh earbsa. Mura b" urrainn dha e fhèin a dhìon, ciamar a dhìonas e daoine? Ann an ùine ghoirid, thionndaidh sinn gu monotheism. Agus bha am Bìoball fhèin air a mheasgachadh le seann uirsgeulan Slavic. Dh'èirich Soisgeul Veles.
  Tha atheism air a dhol am meud cuideachd - tha iad ag ràdh, stad air a bhith air do ghiùlan air falbh le sgeulachdan sìthe daonna. Tha aon phlanaid againn, agus chan fheum e daoine a bhith a" creidsinn ann am mìorbhailean agus gu sònraichte ann an deireadh an t-saoghail.
  Cha bhi deireadh an t-saoghail ann agus cha bu chòir a bhith. Agus bu chòir don chinne-daonna a bhith na ìmpireachd fànais agus ruighinn fìor oir an galaxy. Dè mu dheidhinn galaxies? Nas coltaiche ris an t-saoghal. Agus nuair a ruigeas tu oir na cruinne, rachaibh gu pàirt eile den chruinne-cè. Às deidh na h-uile, tha àireamh mhòr de shaoghal ann. Agus mar sin faodaidh tu itealaich bho aon chruinne-cè gu fear eile. Agus thar ùine, ionnsaich thu fhèin a chruthachadh! Agus bidh cruinnean ùra, gun tomhas air feadh cha mhòr a h-uile àite.
  Agus chan eil ann am planaid na Talmhainn ach creathail daonnachd. Agus san àm ri teachd bidh ìmpireachd de sextillion gu sextillion ìrean de chruinne-cè, agus gun stad a bhith a 'leudachadh agus a' faighinn thairis air àite.
  Agus tha ceannard agus ceann-suidhe Kievan Rus Vladimir Zelensky, mar ghrian soilleir dòchas ag èirigh thairis air a 'phlanaid!
  Agus an àm ri teachd aige agus àm ri teachd Kievan Rus - is dòcha gum bi e soilleir!
  
  FORCE MAJEURE NUAIR A bha an USSR a" sabaid ri Càirdean
  Agus mar sin chaidh buaidh neo-sheasmhach a chuir a-steach, a" dùnadh feachdan nan Caidreach air 1 Faoilleach 1943. Sguir buidheann batail Rommel air a" chrìch le Libia. Agus sguir bomadh na Gearmailt Nadsaidheach. B" e fàilligidhean a bh" ann an oidhirpean itealaich a dh"ionnsaigh Lunnainn cuideachd. Cha do bhuail na plèanaichean Gearmailteach, ach chaidh an toirt air ais. Thachair mìorbhail nach fhacas a-riamh roimhe, sgaradh an t-saoghail le cumhachd teòma.
  Ach, an toiseach cha do chuidich seo mòran dha na Gearmailtich. Stalingrad, no an àite a 'bhuidheann Paulus ann,' s dòcha nach b 'urrainn a shàbhaladh tuilleadh. Agus ghluais na saighdearan Sòbhieteach air adhart le misneachd. Bha an ionnsaigh ann an Voronezh agus ann an taobhan eile soirbheachail. Cha mhòr mar gum biodh e ann an àm fìor, shaor an t-Arm Dearg Kursk, Belgorod, agus Kharkov.
  Ach, às deidh na roinnean ràitheil aig Rommel a ghluasad à Afraga agus na feachdan sin a bha ann an eachdraidh fìor cuideachd air an tilgeil a-steach do fhàsach Algerian agus Tunisia gun bhuannachd sam bith, fhuair an ionnsaigh ainmeil Mainstein neart gu sònraichte. Bhon a ghabh mòran a bharrachd feachdan Gearmailteach pàirt ann, gu sònraichte itealain.
  Agus cha robh na deich "Tìgear" ùr-nodha a bha an sàs anns an Sahara gu feum sam bith gun fheum idir.
  Seo far an do thachair a" chiad eadar-dhealachadh mòr le fìor eachdraidh. Chuir Mainstein frith-ionnsaigh air bhog ceithir latha roimhe sin agus, le tòrr a bharrachd fheachdan, chaidh e air adhart nas luaithe. Chaidh Kharkov ath-ghlacadh naoi latha roimhe sin, Belgorod dusan, agus air an gluasad, agus as cudromaiche buileach, Kursk a ghabhail, a tha ann am fìor eachdraidh cha do ghabh ris an Fritz.
  Bha àireamh mhòr de fheachdan Gearmailteach an sàs ann. Chleachd na Gearmailtich stòrasan a chaidh a ghluasad às an Fhraing, cha mhòr a h-uile aonad tanca deiseil airson sabaid, agus prìomh itealan. Ge bith dè a chanas duine, bha faisg air leth den Luftwaffe air a tharraing leis an Aghaidh an Iar, gus an deach feachdan cudromach ann an èadhar an nàmhaid a chuir ris. Agus thuirt e seo aig àm an-aghaidh na Gearmailt, a bha coltach ri stailc corran.
  Bha, agus bha Mainstein ann an eachdraidh fìor a 'toirt buaidh air na seanailearan Sòbhieteach, ach an seo tha fichead roinn aige a bharrachd air feachdan talmhainn agus, a' gabhail a-steach an àireamh de ghoireasan, trì tursan barrachd itealain. Agus chan eil am Focke-Wulf dona idir ma thèid a chleachdadh gu ceart: tha an astar àrd, tha na buill-airm cumhachdach. Is e an rud a tha cudromach gu bheil an F-190 nas èifeachdaiche le àrdachadh àireamhach. Leis gu bheil na buill-airm cumhachdach aige a" leigeil leis itealan a losgadh sìos aig an aon àm, agus faodaidh e teicheadh air sgàth cho luath sa tha e dàibheadh.
  Dh'fhuiling saighdearan Sòbhieteach call innleachdach agus dh'fhàg iad Kursk, bha mòran shaighdearan agus oifigearan air an cuairteachadh. Ann am pàirt, bhàsaich cuid, cuid eile, ged a chaidh beag-chuid dhiubh sin a ghlacadh, theich mòran, ged a chaill iad an uidheamachd aca.
  Dh'fhuiling na saighdearan Sòbhieteach milleadh mòr agus chaidh stad a chur air an ionnsaigh. Ach cha b" urrainn dha na tancaichean Gearmailteach togail air an t-soirbheachas aca ri linn nuair a thòisich an leaghadh as t-earrach.
  Thàinig cothromachadh cumhachd sealach a-mach.
  Ach, dh" fhaodadh cumhachd ùr a dhol a-steach don chogadh cuideachd: Iapan. Dh'fhuasgail na làmhan samurai cuideachd. Chan eil Ameireagaidh ruigsinneach, ach chan eil e a" toirt ionnsaigh nas motha. Tha e fìor gu bheil arm làidir fearainn Iapan a" cur cuideam air Sìona. An seo bha suidheachadh gu math duilich aig Chiang Kai-shek. An dàrna cuid feuch ri tighinn gu aonta leis na Seapanach, no sabaid, ach chan fhaigh thu tuilleadh taic le airgead agus buill-airm bho na SA, Breatainn agus dùthchannan eile.
  Gu nàdarra, bha na Gearmailtich ag iarraidh fosgladh an dàrna aghaidh gus pàirt de na feachdan nàmhaid a ghluasad bhon taobh an ear. A dh'aindeoin sin, dh'fhuiling iad call mòr. Ghabh Stalingrad gu sònraichte mòran lùth. Chaill na saighdearan Sòbhieteach mòran cuideachd, agus thàinig cuid de na saighdearan gu crìch ann an coire Kharkov agus Kursk.
  Mheudaich na Nadsaidhean an cuid armachd. Air sgàth dìth bomadh, bha e comasach dha na Krauts cinneasachadh tancaichean àrdachadh le figear nas cudromaiche, a bharrachd air itealain. Chuir am bomadh bacadh air na Nadsaidhean nas motha na thathar a" creidsinn gu cumanta. A bharrachd air an sin, ann am fìor eachdraidh, mheudaich a" Ghearmailt cinneasachadh uidheamachd gu ìre mhòr mar thoradh air ath-structaradh na h-eaconamaidh air bunait cogaidh agus cleachdadh nas gnìomhaiche de shaothair thràillean, agus chan ann air sgàth gun deach am bomadh gu lag.
  Airson a-nis, bha na Gearmailtich a 'feitheamh agus a' togail tancaichean ùra, sgiobaidhean air an trèanadh, an urra ri teicneòlas an latha an-diugh. Aig an aon àm, bha a 'cheist fhathast fosgailte: càite an tòisichear air an ionnsaigh? Cha robh an leac Kursk ann tuilleadh. Agus is e beachd nàdarra a tha seo. Agus mar sin bha an dà chuid na Gearmailtich fhèin agus Hitler leisg. Bha beachd ann Leningrad a ghlacadh leis an stoirm. Ged a bhiodh e riatanach sa chùis seo briseadh tro dhaingnichean cumhachdach.
  Cha robh seanalairean na Gearmailt airson a dhol gu Stalingrad tuilleadh. Ach gu fìrinneach, chan eil an roghainn farsaing. A bheil e comasach ionnsaigh a thoirt air Moscow fhèin? Dh'èirich fìor eas-aonta am measg nan ceannardan faisisteach. Bhruidhinn Mainstein, Guderian agus Rommel eadhon anns an fhaireachdainn gu robh e na b "fheàrr gun a bhith a" toirt ionnsaigh idir, ach leigeil leis na Ruiseanaich an sròin a phutadh a-steach agus an toirt a-steach do ribe.
  Bha plana eile ann airson ionnsaigh a chuir air bhog bho Rubha Taman agus Rostov-on-Don; b" urrainn don Fritz am baile-mòr daingnichte seo a dhìon le bhith a" gluasad daingneachadh bho bhuidheann nam Balkan, a" dol an àite an cuid saighdearan le feadhainn Bulgarian agus Eadailteach.
  Bha am Fuhrer, a bha dèidheil air gnìomhachd far am biodh saighdearan a" dol troimhe ann an treòrachadh co-aonaichte, barrachd is barrachd buailteach don phlana seo, ach bha e slaodach ga bhuileachadh. Gu sònraichte, thionndaidh an tanca Panther gu bhith capricious agus gu tric bhris e sìos, agus mar sin bha feum air atharrachaidhean. Leig le trèanadh sgioba a bharrachd. Agus bha am Fuhrer airson barrachd "Tigers" a stampadh.
  Mu dheireadh dh'fhàs Stalin sgìth dheth. Le eagal gun deidheadh an dàrna aghaidh fhosgladh le Iapan, a bha air soirbheachadh gu mòr ann an ceann a deas Shìna, aig an robh an arm talmhainn air a dhol thairis air seachd millean saighdear mar-thà agus dàta mu chomas armailteach an Treas Reich a bha a" sìor fhàs, dh" òrduich e fhèin ionnsaigh a chuir air bhog ann an Stiùireadh Kursk agus Donbass. Mar thoradh air leisg Hitler agus miann an Fuhrer a bhith a" cruthachadh sgaraidhean leis na ceudan de Thìgearan is Panthers thàinig preemption.
  Ach, cha robh na saighdearan Sòbhieteach, an dèidh dhaibh an ionnsaigh a chuir air bhog air 7 Iuchar, 1943, iad fhèin a 'faighinn buannachd chinnteach ann an neart. Bha 5.56 millean saighdear Gearmailteach, timcheall air millean dà cheud gu leth mìle saighdear saideal, an-aghaidh 6.6 millean saighdear agus oifigearan Sòbhieteach. Mussolini, às deidh don chunnart ionnsaigh bhon taobh an iar agus deas a dhol à bith, mheudaich e gu mòr an àireamh de shaighdearan Eadailteach san ear. Chaidh an àireamh de dh'aonadan Spàinnteach suas cuideachd. Chuir Salazar cuideachd roinn de "saor-thoilich". Bha feachdan Frangach, Ròmanaich, Hungarians, Albanianaich, agus roinnean cèin san SS bho air feadh na Roinn Eòrpa a" sabaid cuideachd.
  Mar sin, cha robh àrd-ìre aig an arm Sòbhieteach ann an àireamhan, ach lùghdaich iomadachd a 'cho-bhanntachd càileachd feachdan an nàmhaid. Tha beagan àrdachadh àireamhach aig an Arm Dearg ann an tancaichean agus làmhachas. Ach airson a-nis, is dòcha, chan eil na "Tigers" agus "Panthers" co-ionnan a thaobh cumhachd teine agus armachd an neach-dùbhlain. Agus fhuair an T-4 àrd-ìre ann an cumhachd teine gunna thairis air an T-34-76. Ach tha làmhachas rocaid aig an USSR, agus tha na Gearmailtich, a dh'aindeoin leasachadh lannsaichean gas gu sònraichte, air seo a leasachadh gu math dona.
  Tha co-ionannachd àireamhach tuairmseach ann an itealain. Tha luchd-sabaid Gearmailteach ME-109 "G", Focke-Wulf, ge-tà, nas làidire na itealain Sobhietach ann an armachd agus astar, ach beagan nas laige ann an gluasad. Ach, mo thruaighe, tha barrachd eòlas agus cinneasachd aig a" Ghearmailt. Is dòcha gu bheil am bomair Yu-188 nas fheàrr ann am feartan itealaich na PE-2 agus TU-3. Agus thòisich an Yu-288 a 'dol a-steach don t-seirbheis. Fìor, chan eil e ach dìreach air tòiseachadh air a thoirt a-steach, mar an ME-309.
  Ach co-dhiù, gun a bhith a 'faighinn buannachd ann an neart, chuir an t-Arm Dearg ionnsaigh air bhog an-aghaidh dìon an nàmhaid a chaidh ullachadh roimhe. Agus bha i an aghaidh strì làidir. Ach bha na saighdearan Sòbhieteach dearbhte nan oilbheum, a dh'aindeoin call, chuir iad cuideam air adhart. Ged a bha astar cuibheasach an adhartais ìosal, aon gu dà chilemeatair san latha. Ruith an nàmhaid agus fhuair e air cladhach a-steach a-rithist. Lean astar adhartais cho gaisgeil air adhart. Ro mheadhan an Lùnastail, aig cosgais call mòr, chaidh saighdearan Sòbhieteach air adhart suas ri ceud cilemeatair, a 'tighinn gu Kursk agus a' cur air bhog blàran cruaidh airson a 'bhaile fhèin, cuideachd a' tighinn faisg air Belgorod.
  Air 19 Lùnastal, 1943, dh'fhosgail Iapan aghaidh anns an Ear Chèin, a' faighinn thairis air leisg. Mun àm seo, an dèidh dha sreath de chall fhulang, dh'aontaich rèim Chiang Kai-shek ri sìth a bha fàbharach dha na samurai. Fhuair na Seapan smachd air conaltradh cudromach, agus chaidh an saoradh bhon fheum air cogadh cogaidh duilich a phàigheadh le saighdearan Sìonach air an deagh eagrachadh, ach glè iomadach. Ach chaidh taic a ghealltainn do Chiang Kai-shek sa chogadh le Arm Dearg Mao Zedong. Tha a h-uile dòigh aig Iapan mu thràth airson cogadh a phàigheadh leis an USSR. Agus cho-dhùin iad gun a bhith a 'feitheamh ri foghar fliuch agus geamhradh cruaidh Siberia. Gun a bhith a 'toirt iomradh air gun do dh'ainmich Hitler cogadh air na Stàitean Aonaichte air ais ann an 1941, ach cha do chuir na samurai taic ris. Dh'fhaodadh fosgladh dàrna aghaidh ann an 1942 a bhith air na Nadsaidhean a shàbhaladh bho chall uabhasach aig Stalingrad.
  Bha dùil ri co-dhùnadh Iapan. Ach, anns an ionnsaigh air Vladivostok fhuair an samurai iongnadh innleachdach agus rinn e milleadh mòr air Cabhlach Sobhietach a" Chuain Shèimh.
  Aig deireadh an Lùnastail, dh'fheuch na Gearmailtich ri cur an aghaidh a' cleachdadh tomad de na tancaichean as ùire. Ach cha b" urrainn don ionnsaigh aghaidh a deas aca ach soirbheachas coimeasach a choileanadh. Bha an àithne Sòbhieteach air a leithid de chomas fhaicinn mar-thà agus tharraing iad na saighdearan air ais gu na loidhnichean tùsail aca. Cha do thuit ach na h-armachd còmhla 31mh Arm a-steach don choire agus chaidh a sgrios gu ìre mhòr.
  Ach, cha do choilean na saighdearan Sòbhieteach an amas, agus dh'fhuiling iad call mòr, gun a bhith a 'faighinn grèim air an fhearann. Gu sònraichte, chaidh còrr is sia mìle gu leth tanca a chall, an aghaidh timcheall air ochd ceud Gearmailteach. Anns a 'phàirc tanca, chaidh a' bhuannachd àireamhach seachad dha na Nadsaidhean. San t-Sultain, bha e comasach dha na Gearmailtich grèim fhaighinn air an USSR ann a bhith a 'dèanamh ceudan de phlèanaichean gach latha, agus san t-Samhain, timcheall air càraichean, a' meudachadh cinneasachadh Panthers gu 650-700 tancaichean gach mìos. An seo, bha àite mòr aig cleachdadh ghoireasan bho na dùthchannan fo shealbh, gu sònraichte an Fhraing, a bharrachd air a" Bheilg agus an Òlaind, far an deach gèilleadh saothair a thoirt a-steach.
  Chuir na Gearmailtich, le beagan dàil, air bhog san t-Sultain oilbheum a bha air a phlanadh o chionn fhada bho Rostov-on-Don agus Rubha Taman. Agus ruith iad a-steach do dhìonan làidir Sòbhieteach. Agus chuir Iapan ionnsaigh air bhog an-aghaidh Mongolia, a 'glacadh Ulaanbaatar agus Primorye. Ach cha deach mòran adhartais a dhèanamh an sin.
  Thug seo air falbh stòrasan mòra agus an dèidh mìos gu leth de shabaid làidir , thàinig na buidhnean Gearmailteach còmhla. Ach bha call an Fritz cuideachd gu math cudromach, agus thàinig orra stad. Ach bhrosnaich an soirbheachas innleachdach seo an Tuirc a-steach don chogadh agus fosgladh an treas aghaidh ann an Transcaucasia.
  A-nis bha againn ri sabaid air ais san taobh seo cuideachd.
  Ron gheamhradh, thèid an loidhne aghaidh anns an Ear Chèin a dhèanamh seasmhach. Thàinig na Seapanaich air adhart ann an sgìre Primorye bho leth-cheud gu ceud agus fichead cilemeatair, ghlac iad còrr air leth de Mongolia còmhla ri Ulaanbaatar, ach stad an ionnsaigh aca. Thàinig na Turcaich gu Yerevan agus thug iad ionnsaigh air Batumi, chaidh aca air dà thrian den bhaile mu dheireadh a ghlacadh. Cha dèan na Gearmailtich iad fhèin mòran adhartais as t-fhoghar. Agus chan eil iad air an iomairt a ghlacadh fhathast.
  Dh'fhàs an cogadh a 'sìor fhàs suidheachadh agus fada. Gu sgìths, agus gu sàr-mhathas teicneòlach. Ann an 1943, mheudaich an USSR cinneasachadh itealain aon uair gu leth bho 25 mìle gu 37 mìle. A" Ghearmailt Nadsaidheach bho chòrr air 15 mìle gu 32 mìle, barrachd air a dhà uiread. Anns na mìosan mu dheireadh den bhliadhna, bha na Gearmailtich a 'maidseadh na toraidhean toraidh Sòbhieteach aca ann am plèanaichean. Agus ann an tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasadach cuideachd - le sàr chàileachd. Ach feumaidh an USSR cuideachd sabaid an aghaidh Iapan. A bharrachd air an sin, tha grunn itealain agus tancaichean gan dèanamh san Eadailt agus ann an dùthchannan saideal eile den Treas Reich. Fiù mura h-eil cus. A bharrachd air an sin, thòisich na Gearmailtich, a 'gabhail brath air dìth cogaidh, a' tarraing agus a 'toirt seachad ola à Libia airson am feumalachdan.
  Mar sin mean air mhean lagaich gainnead lùtha san Treas Reich. A bharrachd air an sin, gheall na seilbhean Frangach Afraganach a bhith na stòras math de stuthan amh.
  Gus am b" urrainn dha na Nadsaidhean iad fhèin a sholarachadh gu math. Mar fhreagairt, dh'ullaich na dealbhadairean dearga tancaichean ùra airson Stalin le gunnaichean 85 mm agus 122 mm. Chuir na Gearmailtich beagan maill air obair Panther 2. Chan eil e furasta tanca fhaighinn le armachd cumhachdach, armachd làidir, agus gluasad gu ìre mhath. Agus thionndaidh an "Tìgear Rìoghail" ro throm aig 68 tonna. Is e dìreach ùrachadh Panther a gheall a bhith an ìre mhath soirbheachail. Agus tha an tanca T-4, a rèir coltais, air na comasan aige a chaitheamh. Mean air mhean, a 'tòiseachadh ann an 1944, a' dèanamh inneal seo thòisich a 'crìonadh. Gus stad gu tur sa Ghiblean.
  Chuir an t-òrdugh Sòbhieteach grunn obraichean oilbheumach air bhog sa gheamhradh. Agus Rubha Taman, agus sa mheadhan, agus ann an stiùireadh Leningrad, agus faisg air Kursk. Ach cha deach soirbheachas mòr sam bith a choileanadh an àite sam bith . Bha àrdachadh àireamhach aig an nàmhaid mar-thà ann an sgiobachd an dà chuid ann an tancaichean agus itealain. Is e dìreach eagal na sìde a thug air Fritz cumail ri innleachdan dìon.
  Bha àite àicheil cuideachd air a chluich leis an àireamh nas motha de luchd-fàgail agus luchd-brathaidh, a bharrachd air an fhìrinn gun do leasaich na Gearmailtich itealain àrd-àirde, a bha nas èifeachdaiche ann a bhith a "nochdadh bhon adhar.
  A bharrachd air an sin, chaidh an t-òrdugh Sòbhieteach gu ìre ceàrr air a 'phròiseas co-chruinneachaidh de fheachdan. Gu sònraichte, bha an innleachd fhèin airson an ath ghnìomhachd a thòiseachadh ann an raon eadar-dhealaichte eadhon mus deach an tè roimhe a chrìochnachadh a" dèanamh ciall leis cho àrd sa bha àireamhachd. Mar anns a" Chiad Chogadh, tarraing na Gearmailtich às a chèile. Ach ma tha an nàmhaid nas motha na thu, bha seo ga dhèanamh duilich uachdranas a choileanadh ann am feachdan ann an raon sònraichte.
  Nam biodh Stalin air uachdranas a chruthachadh air earrann eile den aghaidh aig timcheall air co-mheas de thrì gu aon, is dòcha gum biodh soirbheachas innleachdach air a choileanadh.
  Agus mar sin ann an aon roinn tha oilbheum ann, ann an roinn eile tha iad ag ullachadh, ach ann an da-rìribh tha e nas fhasa dha na Gearmailtich agus an caraidean a dhol air ais. A bharrachd air an sin, bha itealan taisbeanaidh àrd-ìre aig an Fritz mu thràth le sàr optics, a leig leotha sùil a chumail air gluasad saighdearan. Agus sa gheamhradh tha e nas duilghe breug-riochd a dhèanamh, agus chan e panacea a th" ann an oidhche, agus mar sin fhuair oifigearan fiosrachaidh Gearmailteach innealan lèirsinn oidhche mhath.
  Chaidh dàil a chuir air an "Royal Tiger" mar tanca brisidh dealbhaichte ann an cinneasachadh sreathach agus cha robh e gu tur soirbheachail. "Panther" -2, a dh'òrdaich Hitler a bhith air a dhaingneachadh le armachd gus an IS-2 a dhèanamh do-ruigsinneach, agus gus einnsean 900 each-chumhachd a chuir a-steach, le cuideam 51 tunna, eadhon a 'toirt aire do bhith a' stàladh còmhdach alloy, a shàbhail 800 cileagram . Ach bha e comasach an armachd taobh a neartachadh suas gu 82 millimeters aig ceàrn reusanta. Dh'fhàg seo nach robh an tanca Gearmailteach cho so-leònte bho na taobhan ris na modalan a bh 'ann roimhe. Ach a-rithist, "Panther" -2 agus "Leòmhann" -2 ann an cruth nas adhartaiche sgeama fhathast a-mhàin ann an leasachadh.
  Ach thairis air a" gheamhradh, ghabh na Gearmailtich smachd gu tur air seilbh na Frainge ann an Afraga, a" gabhail a-steach an Niger Loop. Agus tha ola, gas agus bauxite ann, agus eadhon stòran uranium nas motha, gu sònraichte anns a" Chongo. Chaidh De Gaulle a ghlacadh - gun chuideachadh bho na càirdean bha e gun luach, agus dh'obraich Scorrel gu glan agus gu sgileil.
  Mar sin, ron Chèitean 1944, chaidh na duilgheadasan ola fhuasgladh gu ìre mhòr. Bha a h-uile solar mu thràth a" tighinn à Libia, agus cha robh air fhàgail ach a bhith a" drileadh barrachd is barrachd thobraichean.
  Ach sa Chèitean cha robh na Gearmailtich fhathast deiseil airson ionnsaigh a thoirt orra. A bharrachd air an Tìgear, a bha seann-fhasanta ann an dealbhadh, cha robh tanca briseadh mòr aca. Fìor, bha an "Tiger" mu thràth ann an cinneasachadh mòr agus, le taing do chàileachd àrd an armachd agus tiugh nan taobhan, a bharrachd air a "ghunna luath, ceart, dh" fhaodadh e pàirt a ghabhail, mura h-eil e na dheagh àite. , ach tanca a tha gu ìre mhòr fulangach, a" briseadh tionndadh saighdearan an USSR .
  Thill ceannard na Gearmailt, an dèidh sreath de chonnspaidean, gu plana 1942 a bh' ann roimhe. Is e sin, ionnsaigh a chuir air bhog air na cliathaichean. Gabh Leningrad a-steach do fhàinne dùbailte agus bris troimhe gu Stalingrad. A bharrachd air an sin, às deidh don Wehrmacht an Rzhev-Vyazemsky iomchaidh a thrèigsinn, chaidh ceann drochaid iomchaidh airson ionnsaigh air Moscow a chall. Mar sin tha e gu math fada bhon phrìomh-bhaile.
  Chan eil plana nan Nadsaidhean cuideachd cho math, ach... Chaidh taghaidhean pàrlamaid tràth a chumail san t-Suain, far an d' fhuair na Nadsaidhean buaidh air leth. Bha dùthaich le sluagh de ochd millean neach agus eaconamaidh leasaichte deiseil airson a dhol a chogadh an aghaidh an USSR. B" e Teàrlach an Dusanamh fear a bu mhotha a bha a" còrdadh ris. Bha na Suainich a" miannachadh dìoghaltas a dhèanamh airson call agus irioslachd roimhe seo aig àm nan cogaidhean a chaill Peadar Mòr agus Alasdair a" Chiad. Mar sin, bha an Roinn Eòrpa gu lèir air sabaid an-aghaidh an USSR. A bharrachd air an sin, cho-dhùin Franco agus Salazar a dhol a-steach don chogadh gu h-oifigeil gus an cuid den chreach a thagradh. Cha robh ach an Eilbheis fhathast neodrach gu foirmeil, ach chuir i cuideachd roinn de shaor-thoilich.
  Bha àrdachadh àireamhach air taobh na co-bhanntachd Nadsaidheach. A thuilleadh air an sin, ro mheadhan a 'Chèitein 1944, bha mu mhìle itealan jet ME-262 aig na Gearmailtich ann an seirbheis. Tha an càr fhèin gu math soirbheachail, ach le einnseanan gun chrìochnachadh. Ach mean air mhean leasaich na h-einnseanan, dh'fhàs iad nas cumhachdaiche, nas earbsaiche agus lùghdaich caitheamh connaidh.
  Thòisich an ionnsaigh anns a 'cheann a deas. Dh'fheuch am Fritz ris a' phlana a chaidh a leasachadh leis an OKW airson Operation Blau ath-aithris san Fhaoilleach 1942, ach an uairsin dh'atharraich Hitler gu neo-riaghailteach. Nuair a tha thu a 'toirt ionnsaigh air Stalingrad bhon taobh a deas agus gu tuath, air slighean co-aonaichte. Ach an toiseach, bha aig na Gearmailtich ri briseadh troimhe chun an Don. Chaidh na Tìgearan faisisteach air an ionnsaigh, ach bha loidhne dìon làidir nan aghaidh. Thàinig adhartas nan Krauts gu bhith slaodach, chaidh iad sìos anns an dìon ann an doimhneachd nan saighdearan Sòbhieteach. An dèidh a bhith a 'còmhdach ach 35-40 cilemeatair ann an stiùireadh Voronezh anns a' chiad deich latha.
  An uairsin, ann an dà sheachdain de shabaid borb, cha do rinn na Nadsaidhean air adhart ach deich cilemeatair agus, air sgàth call mòr, b" fheudar dhaibh stad.
  Dh'fhàs an ionnsaigh sa cheann a deas nas soirbheachaile. Tha nas lugha de shaighdearan Sòbhieteach an sin, agus tha e nas duilghe a dhìon. Iomadh "Panthers", "Tigers", "Ferdinands" (tha an gunna fèin-ghluasadach seo air a bhith nas fharsainge air sgàth dìth bomadh ro-innleachdail!) Agus a 'chiad mhodail de "Jagdtiger" agus an "Sturmtiger" gu sònraichte èifeachdach. Chaidh aig na Gearmailtich air briseadh tro na ciad loidhnichean dìon agus àite obrach fhaighinn.
  Aig an aon àm, chaidh arm Iapanach cuideachd air an ionnsaigh. Mheudaich na samurai meud a" chabhlach tanca aca agus cha mhòr nach robh na carbadan cuideam meadhanach ùr aca na b" ìsle ann an armachd agus coileanadh dràibhidh na T-34-76, agus bha iad eadhon nas fheàrr ann an armachd aghaidh, ged a bha iad na b" ìsle ann an dìon bho na taobhan.
  Stiùir Iapan an ionnsaigh ann am Mongolia, far an robh e tòrr na bu duilghe dìon a chumail. Bha gainnead stòrasan glèidhte aig an àithne Sòbhieteach, a 'sabaid air ais air na trì aghaidhean. Agus bha call luchd-obrach mòr ann an oilbheum a" gheamhraidh.
  Chaidh oilbheum na Gearmailt air Tikhvin, agus na Fionnaich agus na Suainich bho Chanàl na Mara Geal, a chuir air ais le duilgheadas. Thàinig na Nadsaidhean air adhart gu slaodach, ach cha mhòr gu leantainneach. Ann am meadhan an Ògmhios, anns a 'cheann a deas, bhris saighdearan Mainstein a-steach do Stalingrad. Thòisich an dàrna Blàr Stalingrad. Agus ro thoiseach an Iuchair, an dèidh tuiteam Tikhvin agus Volkhov, thàinig na Finns, na Suainich agus na Gearmailtich còmhla - a 'cruthachadh dàrna fàinne timcheall baile Lenin.
  Mar sin, dh'èirich suidheachadh gu math duilich dha feachdan armachd nan Sòbhieteach.
  Ach cha tug Stalingrad a-steach do Mainstein. Agus chuir seo stad air na Gearmailtich bho bhith a" leasachadh oilbheum ann an dòighean eile. Anns a 'cheann a deas, mar ann an 1942, cha do ràinig iad ach Geata Terek: a' dol an sàs faisg air Grozny agus Ordzhonikidze. Lean sabaid throm air taobh Voronezh. Ron t-Sultain, thàinig air saighdearan Sòbhieteach a dhol air ais taobh a-muigh an Don. Is e ìoranas a th" ann gun deach an loidhne aghaidh aig deas a-rithist ro dheireadh an Dàmhair 1942 aig àm an adhartais as motha a rinn na Nadsaidhean.
  Bha e na bu mhiosa anns a 'cheann a tuath, far an do lorg Leningrad e fhèin ann an sèist iomlan. A bharrachd air an sin, b 'urrainn dha na Gearmailtich, na Fionnaich agus na Suainich gearradh tro dhìonan an airm dhearg air Rubha Karelian, a' gearradh dheth Murmansk le fearann bho phrìomh phàirt an USSR.
  Bha timcheall air dà fhichead roinn Sòbhieteach iomallach. Ach, bha na h-àireamhan aca fada bho bhith àbhaisteach. Chuir an t-Suain timcheall air còig air fhichead roinnean air an deagh uidheamachadh. Còmhla ris na Finns eòlach agus saighdearan Gearmailteach, fhuair iad àrdachadh àireamhach. Agus tha e air leth duilich cùl-stòran a ghluasad gu rubha Karelian.
  San fharsaingeachd, cha b 'urrainn don Arm Dearg na daingneachadh riatanach fhaighinn, agus mar sin thionndaidh na Seapanaich gu bhith làidir gun dùil, chaidh an àireamh aca, còmhla ri saighdearan pupaidean, nas àirde na còig millean, agus is e seo an dàrna aghaidh làn-chuimseach. Mar sin cha robh againn ach a bhith a" sabaid air ais an aghaidh nan Gearmailteach agus an caraidean.
  Mean air mhean, chaidh an raon smachd air saighdearan Sòbhieteach ann an Karelia a lùghdachadh, agus chaidh Murmansk a bhacadh gu tur agus cha mhòr nach deach a dhìteadh. Mar sin bha smachd aig cabhlach an nàmhaid agus gu sònraichte bàtaichean-aigeann air a" mhuir, agus mar sin cha robh dad ann airson solar a stèidheachadh.
  Gu mì-fhortanach, san t-Samhain 1944 cha robh na stòrasan aig an USSR gus tionndadh 1942 ath-aithris. Chaidh cha mhòr a h-uile càil a chosg gus casg a chuir air call an Caucasus. A bharrachd air an sin, rinn na Gearmailtich an ionnsaigh air Stalingrad nas proifeiseanta, agus dh'fheumadh stòrasan a bhith air an gluasad gu cunbhalach an sin, mar gum biodh iad a-steach do sgàineadh Tartarus. Dh'òrdaich Stalin am baile a chumail air an Volga aig cosgais sam bith. Ach leis cho mòr sa bha itealan nàmhaid san adhar, thionndaidh a" phrìs gu math àrd.
  A bharrachd air an sin, cha robh Mainstein, eu-coltach ri Paulus, ann an cabhag sam bith agus a 'coimhead às dèidh nan saighdearan. Mar thoradh air an sin, cha robh an co-mheas de chall airson an Arm Dearg.
  Rinn Hitler cabhag air Meinstein, ach bha fios aig marasgal seòlta an raoin mar a chuireadh e cuideam air agus a sheasadh e.
  B" e na Sturmtigers aon de na seòrsaichean armachd as cumhachdaiche. Bha lannsaichean boma air leth cumhachdach aca a chuir air bhog projectiles le cuideam trì cheud is fichead cileagram. A bharrachd air an sin, tha na sligean air an gluasad le rocaid agus tòrr nas cumhachdaiche na sligean howitzer. Faodaidh tu freagairt airidh air an Katyusha a ghairm, ged a tha e air slighean. A bharrachd air an sin, chaidh cuid de bhogadairean boma a chuir a-steach air làraidhean, le raon losgaidh nas fhaide.
  Chleachd na Gearmailtich lannsaichean gas cuideachd. Agus gu dearbh jet bombers.
  Anns an Dùbhlachd, ghlac na Seapanach cha mhòr a h-uile Mongolia agus thàinig iad faisg air Vladivostok, gu ìre a 'glacadh Primorye agus Khabarovsk. Ach thug an Seanalair Frost orra stad.
  A" gabhail brath air seo, chuir an t-Arm Dearg sreath de fhrith-ionnsaighean air dòigh air cliathaichean na Gearmailt a dh"fheuch ri na bha air fhàgail de Stalingrad a ghlacadh. Dè, eadhon pàirt bheag den bhaile a chumail aig toiseach 1945. Shoirbhich leis na Gearmailtich ann an 1944, ach cha b 'urrainn dhaibh fiù' s faighinn thairis air a 'Chugais agus a' faighinn ola Baku. Fìor, airson na feumalachdan aca fhèin, bha gu leòr aca fhathast bho Romania, an Ungair, Libia, Camarún agus Nigeria.
  Bha Leningrad fhathast fo shèist. Chaidh stòran mòra de bhiadh is armachd a chruthachadh ro-làimh, gus am b 'urrainn don bhaile a bhith beò sa gheamhradh seo, a' leantainn air adhart a 'toirt buaidh air feachdan mòra an Wehrmacht agus a charaidean.
  Chaidh aig ceannas nan Sòbhieteach cuideachd air stòrasan ro-innleachdail de stuthan amh a dhèanamh ann am baile-mòr Lenin airson armachd a dhèanamh. Gu ruige seo chan eil seo air cus a thoirt dha na faisisteach.
  Ach chaidh Murmansk a bhacadh gu tur. De na deich còmhdhail a bha a" dèanamh air a" bhaile, chrìochnaich na Krauts naoi.
  Anns an Fhaoilleach, dh'fheuch an t-òrdugh Sòbhieteach ri neart nan Gearmailteach sa mheadhan a dhearbhadh. Ach, cha robh e comasach a 'chùis a dhèanamh air an dìon fìor chumhachdach agus adhartach teicneòlasach. B" e còig no sia an t-adhartas as àirde, aig a" char as fheàrr gun a bhith nas fhaide na ochd cilemeatair. Agus bha call nan roinnean Sòbhieteach glè chudromach. Anns a 'mhòr-chuid de phàirtean suas ri leth den sgrìobhadh.
  Ach chaidh cuid de fheachdan na Gearmailt a tharraing air falbh, a' leigeil leotha Stalingrad a chumail... Anns a' Mhàrt, chuir na Gearmailtich fhèin ionnsaigh air bhog aig Geata Terek. Chaidh aca air briseadh tro loidhne dìon nan Sòbhieteach agus timcheall air Grozny agus Ordzhonikidze, ach bha na Fritz an sàs ann an loidhne Vedeno, Shali agus nas fhaide tro na bailtean mòra.
  Bha baile-mòr Grozny fhèin ann an làn shèist chun a" Chèitein. Anns a 'Chèitean, mu dheireadh thuit Stalingrad. Cha mhòr nach eil tobhtaichean air fhàgail den bhaile-mòr agus na sgìrean fo-bhailtean, a bharrachd air factaraidh nan tancaichean.
  Bha co-bhanntachd na Gearmailt cuideachd a' ruith a-mach à smùid, ach bha am Fuhrer ag iarraidh buaidh. Anns an Fhaoilleach, chaidh a 'chiad deuchainnean soirbheachail a dhèanamh air an diosc, a' ruighinn astar suas ri dà astar fuaim agus ag èirigh gu àirde 18 cilemeatair. Anns a 'Chèitean, bha an diosc mar-thà air ceithir astaran fuaim a ruighinn agus leum e gu àirde 30 cilemeatair.
  Ach thionndaidh an inneal ùr, airson a fheartan itealaich làidir agus eadhon gun samhail, gu bhith so-leònte le teine beag agus daor. Cha b" fhada gus an deach an duilgheadas so-leòntachd fhuasgladh le bhith a" cur air bhog crann laminar, ach mheudaich seo caitheamh connaidh agus lughdaich seo ùine itealaich an itealain. Agus cha b" urrainn don phlèana diosc fhèin, na "chòta" laminar losgadh gu h-èifeachdach.
  Ach bha àm nan "siùcan itealaich" air tòiseachadh. A bharrachd air an sin, fhuair na Gearmailtich cairt làidir trombaid: tancaichean ginealach ùr den chlas "E". Bha iad eadar-dhealaichte le cuideam coltach ris an "Royal Tiger" agus "Panther", cruth mòran nas dùmhail agus nas adhartaiche, sgàil-dhealbh ìosal agus armachd tiugh.
  Ann an cinneasachadh mòr agus air an raon-catha, rinn am Panther-2 agus Tiger-2, agus an uairsin an Tìgear-3, gu math. Bha armachd làidir agus einnsean de 1080 each-chumhachd air a' charbad mu dheireadh, le cruth nas dùmhail agus turaid bheag. Cha deach "luchag" a ghlacadh a-riamh. Ach rinn am mion-atharrachadh "Panther", "F," gu math.
  Air sgàth dìth eileamaidean alloying, cha robh armachd àrd-inbhe aig tancaichean Sòbhieteach, agus gu ruige seo dhèilig am "Panther" ris an àite aige gu math eadhon le canan 75-mm. Agus bha an armachd aghaidh le leathad 120 mm ga dhìon gu h-earbsach bhon ghunna 85 mm Sòbhieteach T-34-85. Ach, is dòcha, thionndaidh an gunna fèin-ghluasadach Sòbhieteach SU-100 gu bhith na neach-dùbhlain airidh air armachd leasaichte Panther. Bha an T-4 mu thràth a-mach à cinneasachadh. Agus de na tancaichean cinneasachaidh, thionndaidh am Panther a-mach mar an fheadhainn as aotrom.
  B 'e a' chiad tanca adhartach a thaobh a chruth an tanca sreathach "Lion". Chaidh turaid an tanca seo a ghluasad air ais, agus bha an tar-chuir, an einnsean agus am bogsa gèar suidhichte ann an aon aonad aig an aghaidh. Mar thoradh air an sin, bha sgàil-dhealbh a "charbaid ìosal, agus bha an armachd le canan cumhachdach 105 mm coltach ris an" Tìgear Rìoghail ", agus bha aghaidh an turaid eadhon nas cumhachdaiche.
  Le bhith a" gluasad an turaid air ais thug e cuideachd buannachd don Leòmhann, nuair a bha e a" gluasad tron choille, nach robh uchd a" ghunna fhada aige a" cumail ri stocan craoibhe cho mòr.
  Dh'fheuch na Nadsaidhean sgeamaichean eile cuideachd, agus thug iad cuideachd ionnsaigh air suidheachadh nan Sòbhieteach le itealan làidir.
  Dh'fheuch Iapan cuideachd ri Vladivostok a thoirt air adhart agus mu dheireadh a ghearradh dheth bho thìr-mòr.
  Dh"fheuch na Gearmailtich ri briseadh troimhe gu Moscow san Ògmhios agus san Iuchar. Ach bha loidhne dìon nan Sòbhieteach gu math làidir, agus dh'fhuiling na Nadsaidhean call mòr. Chan eil eadhon an tanca Lev gu tur iomchaidh anns an ionnsaigh, gu h-àraidh air sgàth gu bheil còmhdach taobh gu leòr ann.
  Chleachd an t-òrdugh Sòbhieteach an inbhe gunna 100 mm barrachd is barrachd gu gnìomhach. Tha e soilleir nach eil na goireasan aig an USSR gus a" chùis a dhèanamh air tancaichean nàmhaid leis na h-aon tancaichean, ach faodar làmhachas an-aghaidh tanca a chleachdadh gu mòr.
  Thionndaidh an E-100 sa mhodail thùsail a-mach gu bhith ro throm aig 140 tonna, agus bha an armachd taobh 120 millimeters (aghaidh 240 millimeters!), eadhon aig ceàrn. Cha robh seo gu leòr tuilleadh. Gun a bhith a" toirt iomradh air gu bheil na Luchag gun dòchas air dheireadh nan cruth.
  Ann an da-rìribh, bha an tanca Leòmhann agus gunnaichean fèin-ghluasadach - E-10, E-25 nan carbadan Gearmailteach adhartach, far an deach suidheachadh an einnsean, an tar-chuir agus am bogsa gèar a chur còmhla. Ach, rinn na Gearmailtich tòrr uidheamachd lagachaidh. Mar eisimpleir, "Panthers", "Tigers", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" le silhouettes caran àrd a tha air dheireadh ann an leasachadh.
  Cha robh "E"-70 gu tur soirbheachail nas motha. Bha an carbad air a uidheamachadh le canan cumhachdach 128-mm agus cruth adhartach, ach air sgàth a 'mhiann a bhith a' cumail suas luchd-cogaidh de co-dhiù 80 cuairtean agus gun a bhith a 'dol nas fhaide na 70 tunna, bha an dìon armachd aige coltach ris an "Royal". Tìgear" - modail 1944 agus mì-fhreagarrach airson adhartas. Tha "Tiger" -3 eadhon nas fheàrr air a dhìon. Ach air an E-70, chaidh deuchainn soirbheachail a dhèanamh air einnsean le turbocharger le cumhachd 1200 each-chumhachd , a leig leis an tanca astar 60 cilemeatair san uair a ruighinn air an rathad mòr.
  Co-dhiù, dh'fhuiling tancaichean Gearmailteach call mòr, mar a rinn na saighdearan-coise. Chaill an dà chuid roinnean cèin agus saidealan an Treas Reich mòran.
  Ro mheadhan an Lùnastail, cha robh na Gearmailtich air adhartas a dhèanamh ach 40-50 cilemeatair sa mheadhan agus cha b' urrainn dhaibh àite obrachaidh fhaighinn. Agus thionndaidh na call gu bhith fìor mhòr. San t-Sultain, chuir na Nadsaidhean ionnsaigh ùr air bhog aig deas... Ann am mìos gu leth de shabaid throm, bhris an nàmhaid troimhe gu Muir Caspian, a' gearradh dheth an Caucasus air tìr.
  Ach chaidh aig an àithne Sòbhieteach air stuthan a stèidheachadh air muir, ged a bha e aig cosgais milleadh mòr. San t-Samhain, ràinig am Fritz, aig cosgais oidhirp mhòr agus milleadh mòr, an Volga delta. San Dùbhlachd rinn an loidhne aghaidh seasmhach. Dh'fhàs a 'bheàrn eadar aghaidh an Caucasus agus prìomh sgìre nan Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, chaidh aig na Seapanach air Vladivostok a ghearradh dheth, a 'cur a' bhaile Sòbhieteach fo shèist.
  A dh 'aindeoin a' bhacadh, chaidh aig Murmansk air cumail suas gu gaisgeil chun Dùbhlachd 1945. Ach thuit e fhathast ...
  Ann an 1946, lean an nàimhdeas... Bha suidheachadh Buidheann Arm nan Sòbhieteach anns a' Chugais air a bhith uabhasach duilich. Tha iad air an gearradh air falbh le talamh, agus tha cunnart ann gun tèid Baku a chall mu dheireadh.
  Bha Stalin a" faireachdainn fìor iomagaineach agus sgìths corporra. Thàinig sabaid làidir air adhart gu stiùir Tikhvin. Bha oidhirp ann Leningrad mun cuairt a shàbhaladh. Anns a" bhaile fhèin, chaidh solar bìdh fhàgail airson nas lugha na sia mìosan agus chaidh cairtean bìdh a ghearradh a-rithist.
  An toiseach, bhris saighdearan Sòbhieteach tron loidhne aghaidh, ach an uairsin chaidh aig an nàmhaid, le àireamh nas àirde de thancaichean, air frith-rathad a dhèanamh agus eadhon gearradh dheth pàirt de na saighdearan Sòbhieteach. Chaidh an Gearran seachad ann am batail làidir an dà chuid sa cheann a tuath agus aig deas, far an do rinn saighdearan Sòbhieteach deuchainn air an nàmhaid agus dh'fheuch iad ri Stalingrad fhaighinn air ais. Agus bha an tè mu dheireadh gu ìre soirbheachail. Bhris tancaichean Sòbhieteach a-steach don bhaile, ach, gu mì-fhortanach, cha b 'urrainn dhaibh na Nadsaidhean a ghluasad a-mach às an sin.
  Ach thòisich an treas Blàr Stalingrad. Shoirbhich le saighdearan Sòbhieteach cuideachd faisg air Voronezh. Ach eadhon an sin, b 'urrainn don Fritz, a' cleachdadh àireamh mhòr de dh'aonadan tanca agus an àrd-ìre teicneòlais, an suidheachadh a thoirt air ais. Anns a" Mhàrt, thòisich heileacoptairean agus diosc ann an cruth diosc a" gabhail pàirt ann an nàimhdeas air sgèile mhòr. Rinn na Gearmailtich grunn leasachaidhean air sàsaichean itealaich agus b" urrainn dhaibh ionnsaighean urchraichean a chuir air bhog air suidheachaidhean Sòbhieteach còmhla riutha. Ach ann an cleachdadh, cha robh am plèana diosc a rèir dùil mar inneal mìorbhail.
  Dìreach mar a thionndaidh an urchair ballistic von Braun gu bhith ro dhaor agus de mhearachd ìosal airson a chleachdadh gu gnìomhach ann an sabaid gus e fhèin fhìreanachadh.
  Ach fhuair na Gearmailtich bomairean jet gun earball a bha comasach air suas ri deich tonna de chargu a ghiùlan agus itealaich astar suas ri 16 mìle cilemeatair (!).
  Gu mì-fhortanach, bha itealain jet Sòbhieteach fhathast air dheireadh, agus bha smachd aig an nàmhaid air an èadhar cha mhòr gu tur. Ann an suidheachadh sam bith, ann am prionnsabal, chan urrainn do phlèanaichean air an stiùireadh le propeller a dhol thairis air itealain jet ann am feartan itealaich. Agus bha na leasachaidhean againn fhèin ro fhadalach. Agus tha an gluasad bho itealan air a stiùireadh le propeller gu itealain jet ro dhona.
  Agus feumar na pìleatan ath-thrèanadh, feumar na raointean-laighe a leudachadh, agus feumar seòrsa sònraichte de chonnadh ullachadh. Uill, tha na h-einnseanan fhèin fhathast gan deuchainn agus gan dì-bhugachadh!
  Fhuair na Gearmailtich iad fhèin air an tarraing le Stalingrad... Gu h-annasach gu leòr, bha an Treas Reich agus a' cho-bhanntachd gu lèir a' ruith a-mach à smùid, agus bha an t-Arm Dearg coltach ri eun Phoenix. Chaidh an Giblean agus an Cèitean seachad ann am batail làidir faisg air Stalingrad. Agus eadhon san Ògmhios, bha an t-Arm Dearg fhathast a 'feuchainn ri adhartachadh, a' putadh sìos an nàmhaid. Ach san Iuchar, a dh'aindeoin an teas, bha na Nadsaidhean fhathast a 'gluasad air feadh oirthir a' Mhuir Caspian gu Baku. Bha adhartas gu math slaodach. Gu cuibheasach 1.5 cilemeatair san latha. Thog Dagestan air ais... Bhris saighdearan Sòbhieteach am Fritz agus an càirdean anns a h-uile azimuth.
  Rinn iad a" chùis air an nàmhaid an dà chuid sa mheadhan agus sa cheann a tuath. Cha robh cead aca a dhol faisg air Arkhangelsk... Ach san t-Sultain luathaich adhartas na Gearmailt anns a' Chugais. Bha feachdan na buidhne Caucasian air an lughdachadh gu mòr, agus sheòl cuan de dheich còmhdhail fo chumhachan àrd-cheannas adhair nàmhaid san adhar co-dhiù dhà no trì. Aig deireadh an Dàmhair, chaidh na faisisteach a-steach gu Azerbaijan. Agus san t-Samhain chaidh iad air adhart gu Baku. Agus aig toiseach na Dùbhlachd, chaidh na Krauts còmhla ris na Turcaich ann an Georgia ...
  Eadhon ron Mhàrt bha blàran anns a" Chugais, agus mar as trice chùm Yerevan a-mach chun Ògmhios 1947.
  Fad a" gheamhraidh dh" fheuch an t-Arm Dearg gu cruaidh ri dhol air adhart. Rinn iad droch bhualadh air a" cho-bhanntachd. Ged a ghabh na Seapanaich Vladivostok mu dheireadh sa Ghiblean, cha leig seo ach leis an USSR tuineachadh nas daingeann thairis air an Amur.
  Ged nach do shoirbhich leis an Arm Dearg leis na h-ionnsaighean aige sa gheamhradh agus sa Mhàrt, theagaisg e leasan cothromach don cho-bhanntachd. Taobh a-staigh dùthchannan saideal na Gearmailt, dh" fhàs an suidheachadh na bu mhiosa. Bha goireasan daonna air an lughdachadh agus bha call mòr. Bha an eallach eaconamach a" fàs gu tur do-ruigsinneach. Bha eadhon soirbheachasan aig na h-aghaidhean toilichte leis an fhear Eòrpach air an t-sràid nas lugha agus nas lugha. Dh'fhàs am miann airson sìth nas làidire agus nas làidire.
  Ach bha Hitler gu cruaidh airson crìoch a chur air an USSR. Ged nach tàinig an àireamhachadh gun cailleadh an t-Arm Dearg a èifeachdas sabaid às deidh call Baku. Ann an 1946, rinn an USSR an àireamh as àirde de bhuill-airm: timcheall air 60 mìle itealan agus 40 mìle tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid, 250 mìle gunna agus mortar. Tha, is e itealain Sòbhieteach sa mhòr-chuid an trodaiche Yak-9, an itealan ionnsaigh IL-2, a tha fhathast ann an cinneasachadh. Chaidh Yak-3 agus LA-7 a thoirt a-mach ann an àireamhan beaga. Fhathast ann an riochdachadh tha PE-2 agus TU-3. Faodaidh, faodar beachdachadh air itealain a dhol à bith an aghaidh uilebheistean jet nàmhaid, ach chan eil. Coltach ris an T-34-85, IS-3 agus SU-100, tha an còrr de na carbadan ann an àireamhan beaga.
  Agus ann an 1947, thòisich an T-54 a 'dol a-steach don t-seirbheis, a bu chòir a bhith air stad a chuir air càileachd càileachd teicneòlas Gearmailteach. Gu dearbh, cha b 'urrainn don T-54, le cuideam de 36 tunna, a bhith nas làidire na na tancaichean nàmhaid gu lèir, ach dh' fhaodadh e a bhith a 'farpais ri Panthers agus Tigers gu furasta.
  B 'e am prìomh tanca Gearmailteach an E-50, ris an canar an Lion-3. Tha an carbad coltach ris an Leòmhann, ach le einnsean nas cumhachdaiche de 1200 each-chumhachd agus armachd tiugh. Le cuideam 75 tonna, mheudaich tiugh armachd taobh an tanca Gearmailteach gu 140 mm, agus bha an aghaidh 240 mm le gunna 105 mm agus fad baraille 100 el. Bu chòir an càr Gearmailteach ùr a bhith na phrìomh fhear. Tha e nas fheàrr na an Sòbhieteach ann an armachd agus armachd, ach tha e còrr is dà uair cho trom.
  Ach, tha an T-54 dìreach a 'tòiseachadh a' dol a-steach gu riochdachadh.
  Ach bha samhradh 1947 eadhon nas teotha. Tha na Gearmailtich a' feuchainn ri ionnsaigh a thoirt air Moscow a-rithist. Bidh iad cuideachd a 'briseadh troimhe gu Saratov. Leanaidh an t-sabaid air adhart gu deireadh an fhoghair. Tha an Fritz fhathast comasach air Saratov a ghabhail. Ach ann an sgìre Moscow fhuair iad air adhart suas ri trì fichead gu seachdad cilemeatair. Bha an dà chuid Rzhev agus Vyazma, ged a bha an dàrna leth air a chuairteachadh, a 'fuireach leis an USSR.
  Cha deach Moscow a cheannsachadh, agus feumaidh na Nadsaidhean agus an co-bhanntachd bhrùideil aca aghaidh a thoirt air a" gheamhradh anns na trainnsichean. An turas seo, tha an àithne Sòbhieteach a 'sàbhaladh dhaoine agus a' cruinneachadh neart. Gu sònraichte, an tanca T-54. Agus air 31 Dùbhlachd, 1947, chaidh an MIG-15 a dhearbhadh gu soirbheachail, a bu chòir crìoch a chuir air monopoly na Gearmailt air itealain jet san adhar.
  Fìor, anns a 'Ghearran 1948, thuit Leningrad an dèidh iomadh bliadhna de shèist. Buille mòr dha cliù cumhachd nan Sòbhieteach.
  Dh'fhàs suidheachadh an USSR sa Chèitean 1948 gun dòchas. Tha smachd aig na Gearmailtich agus an co-bhanntachd air an Caucasus, an uairsin an Volga gu Saratov, agus Tambov le Voronezh. An uairsin an ear air Orel, cha mhòr ri taobh Tula, an uairsin ann an Vyazma agus faisg air Rzhev fhèin, fad na slighe gu Arkhangelsk.
  Uill, dè eile a ghabhas dèanamh ann an suidheachadh mar sin? A bharrachd air an sin, tha smachd aig na Seapanach air Primorye gu lèir air Abhainn Amur agus ghlac iad an aon charaid aca: Mongolia.
  Agus rè na seachd bliadhna a 'chogaidh, chaidh fearann a chall air an robh co-dhiù leth de shluagh an USSR a' fuireach mus deach an dreuchd, agus 's dòcha barrachd. Rè na seachd bliadhna de chogadh, chaill an t-Arm Dearg co-dhiù fichead millean saighdear agus oifigear. Gun a bhith a" cunntadh an fheadhainn a chaidh an leòn no air an crìonadh. Gun a bhith a" cunntadh na call mòr a thàinig bho bhomadh mòr, rùsgadh agus acras.
  Fiù "s a" toirt aire do na teaghlaichean a chaidh fhalmhachadh, cha robh còrr air ceud millean sgiobachd air fhàgail aig Stalin fo a smachd, is dòcha nas lugha. Dhiubh sin, tha a h-uile còigeamh cuid air a dhreachadh a-steach don arm. Mu fhichead millean saighdear eadar-dhealaichte. Bha cead aig clann bho aois còig, peinnseanairean, agus daoine ciorramach den chiad agus an dàrna buidheann na h-innealan a chleachdadh.
  Tha an dùthaich gu math gluasadach. Cha do lughdaich cinneasachadh armachd ann an 1947 ach beagan... Mar sin tha e ro thràth airson stad a chuir air dùthaich nan Sòbhieteach!
  Cha robh Stalin fhèin, co-dhiù, a 'smaoineachadh sin. Agus bha Hitler cuideachd airson an teannachadh a chuir air an Ruis - a h-uile càil fhaighinn sa bhad! Mar sin cha robh co-rèiteachadh sam bith ann.
  As t-samhradh, chuir na Gearmailtich ionnsaigh ùr air Moscow. Bha iad fhathast an dòchas gum faodadh iad am prìomh-bhaile a bhriseadh agus crìoch a chur air an USSR. Bhon Arm Dearg, bha Moscow air a chòmhdach le còrr air trì millean saighdear agus mailisidhean. Bha iad armaichte le dusan mìle tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid. Fìor, chan eil ann ach mu chòig ceud T-54s, sa mhòr-chuid T-34-85s agus SU-100an sabaid. Bha an IS-3 mu thràth air a stad ron àm seo. Is e glè bheag de thancaichean IS-4 a chaidh a thoirt a-mach air sgàth neo-earbsa teicneòlais a" chrann-chinn seo. Chaidh sia tancaichean IS-7 a thoirt a-mach, ach cha deach an carbad seo a-steach gu mòr-chinneasachadh. Ged, is dòcha gu dìomhain. Dh'fhaodadh e a dhol a-steach don armachd 240 mm den Lev-3 75 tonna le a chanan 130 mm. Fìor, bha tanca nas adhartaiche aig na Gearmailtich, an Leòmhann Rìoghail, le cuideam de 100 tunna le einnsean de 1800 each-chumhachd, agus 128 mm le gunna le baraille fada le astar tòiseachaidh de 1260 meatairean gach diog.
  Ach dòigh air choireigin chaill Stalin ùidh ann an uidheamachd throm, agus b" fheàrr leis: beag, ach iomallach, b" fheàrr.
  Ach cha robh na ceithir gaisgich: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda a 'smaoineachadh sin. Agus fhuair iad dìreach an tanca IS-7 fo an smachd. A bharrachd air an sin, agus aig àireamh a seachd. Mar sin rinn an ceathrar an càr seo air an cosgais fhèin. Lorg na caileagan bàraichean òir ann an Siberia agus thug iad seachad iad do mhaoin Ministreachd an Dìon. Agus a-nis bha iad airson losgadh bhon inneal iongantach seo iad fhèin.
  Agus bha an latha cudromach de 22 Ògmhios, 1948 dìreach a" tighinn dlùth. Bha saighdearan Hitler dìreach a 'stiùireadh an t-sluaigh, a' feuchainn ri faighinn seachad air agus a 'cuairteachadh baile Sòbhieteach Rzhev.
  Agus cho-dhùin na ceithir nigheanan de dhiathan demiurge Ruiseanach, mar a bha e an-còmhnaidh, eadar-theachd a dhèanamh aig àm èiginneach don Ruis! Bidh iad an-còmhnaidh a" sàbhaladh am Motherland - Rus" - aig an àm cheart agus san àite cheart!
  
  
  
  
  MU 'N CHEUD STAPLE STEEL
  San fharsaingeachd, gu h-annasach gu leòr, anns a" mhòr-chuid de chruinneachaidhean co-shìnte bha cùrsa an Dàrna Cogaidh agus an Cogadh Mòr Patriotic eadhon na bu mhiosa don Ruis na dha-rìribh. Is dòcha air sgàth gu robh mòran a bharrachd comais aig an rèim faisisteach a ghabh smachd air an Roinn Eòrpa na bha e comasach dha a thoirt gu buil. Tha an cothlamadh de totalitarianism brùideil agus eileamaidean margaidh den eaconamaidh nas èifeachdaiche na calpachas libearalach an Iar agus am modal Stalinist meadhanaichte, biùrocratach. Gu fortanach, airson grunn adhbharan, an dà chuid amas agus cuspaireil. Air sgàth fortan mòr, cha b" urrainn dha na Nadsaidhean na cairtean trump aca a chleachdadh.
  Cia mheud neach-brathaidh Gearmailteach a chaidh fàiligeadh dìreach leis gun robh na Gearmailtich a" cleachdadh sgrathan stàilinn gun stam ann an sgrìobhainnean, agus na Ruiseanaich a" cleachdadh iarann sìmplidh? Agus ciamar a thug a leithid de rud buaidh chinnteach air cùrsa a" chogaidh?
  Ann an suidheachadh sam bith, bha cruinne-cruinne co-shìnte ann, far an do lorg aon oifigear fiosrachaidh fìor mhionaideach an fhìrinn seo san Dàmhair 1941. Tha fìor sgrìobhainnean Sobhietach agus feadhainn meallta Gearmailteach fliuch agus... Air sgrìobhainnean Sobhietach, tha a" chriomag pàipeir meirgeach agus tha seo follaiseach, ach air feadhainn Gearmailteach chan eil.
  Is e rud beag a tha seo, ach bha a bhuaidh air cùrsa a" Chogaidh Mhòir Patriotic gu math cudromach.
  An dèidh dhaibh fàilligidhean a sheachnadh agus a bhith ag obair fo smachd riochdairean Gearmailteach, lorg iad fianais chudromach air mar a bha saighdearan Sòbhieteach ag ullachadh ionnsaigh faisg air Stalingrad. Cho cinnteach gun do dh'aontaich Adolf Hitler le seo agus gun tug e òrdugh dha na saighdearan Nadsaidheach a bha stèidhichte air an Volga ath-chruinneachadh. Agus bha sin gu diofar.
  Mura b" urrainn don Arm Dearg, aig an robh còrr is a dhà uimhir de fheachdan ris an Wehrmacht, rè gnìomhachd Rzhev-Sychov, briseadh tro dhìon na Gearmailt, an uairsin aig Stalingrad bha cothromachadh nam feachdan na b" fheàrr dha na Nadsaidhean .
  Agus cha robh an aimsir air 19 Samhain, 1942 a 'toirt taic do ghnìomhan oilbheumach. Cha b" urrainn itealain, gu sònraichte itealain ionnsaigh, a thoirt dheth, agus cha robh ach glè bheag de bhuaidh aig bomadh làmhachais air dìonan leasaichte an nàmhaid. Chaidh saighdearan Sòbhieteach, às deidh dhaibh a dhol air an ionnsaigh, a dhol sìos. Cha b' urrainn fiù 's cleachdadh bhuidhnean tanca toll a bhriseadh ann an dìon Hitler.
  Thòisich sabaid làidir cuideachd ann an stiùireadh Rzhev-Sychov. Lean iad orra air Latha na Bliadhn" Ùire. Is ann dìreach an uairsin, às deidh dhaibh call mòr fhulang, a chuir saighdearan Sòbhieteach an dà thaobh stad air an ionnsaigh. Chùm Hitler a-mach air an Volga, ach thòisich na Gearmailtich air am bualadh ann an Afraga. Churchill ris an abrar oilbheum Montgomery anns an Eiphit : crioch an toiseach. Thuirt e cuideachd nach bi a-nis ach na caraidean a" buannachadh.
  Gu dearbh, bha Rommel, a dh'aindeoin gluasad leantainneach de fheachdan mòra gu Afraga, mì-shealbhach agus dh'fhuiling an arm aige a 'chùis às deidh a' chùis. Gus dèanamh cinnteach gum biodh cogadh air a ghiùlan air dà thaobh, bha aig an Treas Reich ri gluasad iomlan ainmeachadh sa Ghearran 1943.
  A bharrachd air an sin, cha deach prìomh amasan Operation Blau a choileanadh. Ach, sa gheamhradh 1942-1943, bha an Wehrmacht, eu-coltach ri fìor eachdraidh, air a bhith comasach air droch chall san ear a sheachnadh. Aig deireadh an Fhaoillich, thòisich saighdearan Sòbhieteach an ionnsaigh sa mheadhan: an treas gnìomhachd Rzhev-Sykov agus faisg air Stalingrad. Ach chan eil e dàna briseadh tro nàmhaid na shuidhe ann an dìon làidir. Bha na blàran a-nis mar chuimhneachan air a" Chiad Chogadh. Seasmhach, suidheachadh. Nuair a chaill am fear a thug ionnsaigh barrachd air an fhear a dhìon.
  Chaidh Operation Iskra gus Leningrad a shaoradh a chuir dheth. Bha Stalin airson an leac Rzhev a ghearradh dheth cho luath 's as urrainn agus a' chùis a dhèanamh air an nàmhaid aig Stalingrad. Bha na Gearmailtich, a 'cuimhneachadh leasanan a' gheamhraidh an-uiridh, gu gnìomhach gan dìon fhèin. Agus gu ruige seo tha iad air a bhith comasach air cur às do mharbhadh saighdearan Sòbhieteach. Mar a thionndaidh e a-mach, nuair a tha na Krauts deiseil, chan eil e furasta a dhol tro na dìonan aca. Agus tha càileachd feachdan armaichte na Gearmailt fhathast aig an ìre as fheàrr.
  Mhair an ionnsaigh Sòbhieteach gu deireadh a 'Ghearrain, ach cha robh e a-riamh soirbheachail.
  Aig toiseach a 'Mhàirt, dh'fheuch an t-òrdugh Sòbhieteach ri ionnsaigh ann an stiùireadh Voronezh. Às deidh a 'chiad shoirbheachas, thàinig an t-Arm Dearg fo ionnsaigh Mainstein . Bha feachdan mòra Sòbhieteach air an cuairteachadh agus b' fheudar dhaibh sabaid air ais. Bha na call, gu h-àraidh ann an teicneòlas, air leth math, agus b 'urrainn dha na Gearmailtich agus na càirdean aca grèim fhaighinn air an taobh seo agus ghlac iad Voronezh agus na sgìrean fo-bhailtean gu tur.
  Rè ionnsaigh Mainstein, ghabh "Panthers" agus "Tigers" pàirt anns a 'bhlàr airson a' chiad uair. Bha na tancaichean ùra gu ìre a rèir na bha dùil aca. Nuair a chaidh an cleachdadh gu ceart, bha iad nas fheàrr na carbadan Sòbhieteach ann an sabaid a bha ri thighinn.
  Bha leaghadh an earraich suidhichte agus socair a" riaghladh air an aghaidh an ear. Bha sabaid làidir ann an Tunisia.
  Dh" fheuch am Fuhrer ri ceann drochaid a chumail ann an Afraga aig cosgais sam bith. Gus seo a choileanadh, cho-dhùin na Nadsaidhean eadhon ceum nach fhacas a-riamh a ghabhail. Thug iad ultimatum do Franco: an dàrna cuid tha e a" leigeil saighdearan Gearmailteach a-steach gu Gibraltar, no tha e air a thilgeil às, mar an riaghaltas Vichy. Fhuair an Generalissimo casan fuar agus dh'aontaich iad. Aig an aon àm, thionndaidh e gu riaghaltasan Bhreatainn agus na Stàitean Aonaichte le tagradh deòir: gun a bhith ag ainmeachadh cogadh air an Spàinn, leis nach do thachair seo a rèir a thoil!
  Air 15 Giblean, 1943, thòisich na Gearmailtich air an ionnsaigh air Gibraltar, a 'tilgeil a-steach na Tigers and Panthers as ùire. Thuit an dùn fo ionnsaighean nan ceudan de thancaichean ann an dà latha. Bha an ionnsaigh air òrdachadh le Paulus, air a ghairm air ais bhon aghaidh an ear. Gu h-ìoranta, bha e comasach dha na Gearmailtich na cairtealan mu dheireadh, taighean Stalingrad agus factaraidhean Stalingrad a ghlacadh dìreach ro 1 Giblean, 1943. Mar sin, rinn Paulus ath-bheothachadh gu ìre air fhèin agus fhuair e an tiotal marasgal achaidh agus claidheamhan gu duilleagan daraich crois an ridire airson bròg.
  Le glacadh Gibraltar chuir sin stad air ruigsinneachd Breatannach is Ameireaganach bhon taobh an iar chun na Meadhan-thìreach. Agus a bharrachd air an sin, b 'urrainn dha na Nadsaidhean fhèin ionnsaigh a thoirt air Morocco aig an astar as giorra, a' toirt air falbh pàirt de fheachdan nan Caidreach à Tunisia.
  Laigich an cuideam air ceann drochaid Tunisia, agus an uairsin chaidh Rommel a ghluasad a-rithist. Cho-dhùin Hitler gnìomhachd armachd san Ear a reothadh airson a-nis agus feuchainn ri smachd a ghabhail air a" Mhuir Mheadhan-thìreach.
  Thòisich an t-òrdugh Sòbhieteach cuideachd a 'cumail ri innleachdan feitheamh-is-fhaicinn. Is e seo a rinn Stalin ann an eachdraidh fhìor, agus is e seo a chuir e roimhe a dhèanamh a-nis. Leig leis na calpaich na h-amadan fhèin a bhleith. Biodh iad a" bualadh a chèile, agus cruinnichidh sinn suas ar neart agus buailidh sinn nuair a bhios iad gu tur sgìth.
  Bha na Gearmailtich fhathast a" cumail ceann a tuath Tunisia, agus bha saighdearan fo stiùir a" Mharasgal Achaidh Paulus ùr a" dol air adhart gu Casablanca. Bha na h-Ameireaganaich an aghaidh Tigers agus Panthers. Thionndaidh e a-mach gun robh an Sherman aca lag an aghaidh tancaichean mar sin, a bharrachd air an T-4 ùr-nodha.
  Agus dh'ainmich Churchill, an dèidh trì mìosan de leisg, Cogadh air an Spàinn. Ach, ron àm seo bha na Gearmailtich air Morocco gu lèir a ghlacadh mar-thà agus thug iad ionnsaigh air Algeria. Mar sin, cha robh seo na iongnadh dha Franco. Air 25 Iuchar, ghlac saighdearan Gearmailteach prìomh-bhaile Algeria agus chuir iad call mòr air na Breatannaich. Chaidh soirbheachadh a dhèanamh nas fhasa le frith-ionnsaigh bho Rommel, agus call gu h-obann agus tighinn air tìr air Kissilring ann am Malta.
  Bha an Aghaidh an Ear seasmhach agus socair. Chuir Stalin, aig an robh na saighdearan aige air call mòr ann am batail roimhe, an t-Arm Dearg air ais. Stèidhich na Gearmailtich roinnean ùra cuideachd agus ghluais iad iad thairis air Caolas Gibraltar chun Mhuir Mheadhan-thìreach.
  Mar thoradh air gnìomhachd bhàtaichean-aigeann Gearmailteach thòisich tonnachas cabhlach Ameireagaidh is Breatannach a" crìonadh. Agus cha do chuir seo cuideachd ri soirbheachas anns na blàran airson a" chuan a deas as motha san Roinn Eòrpa.
  Mar thoradh air an t-suidheachadh cunnartach anns a 'Mhuir Mheadhan-thìreach, chuir Churchill romhpa tighinn air tìr san Fhraing air 6 Lùnastal. Ach thachair an obair seo fo shìde mì-fhàbharach agus cha deach ullachadh gu math.
  Air 10 Lùnastal, thàinig Rommel agus Paulus còmhla, a 'cruthachadh coire mòr air taobh an ear Algeria. Agus air 19 Lùnastal, gheàrr Mainstein, maighstir nan ribeachan, saighdearan nan Caidreach bhon oirthir.
  Bha soirbheachas an Fritz air a dhèanamh nas fhasa le neo-chinnteachd nan Ameireaganaich, a bheachdaich air a dhol air tìr san Fhraing ann an 1943 ro-luath, agus gainnead mòr de bhàtaichean tighinn air tìr. Calm air an Aghaidh an Ear. A bharrachd air an sin, chaidh cinneasachadh itealain sa Ghearmailt barrachd air dùblachadh ann an 1943, nas àirde na trithead "s a dhà mìle itealan sa bhliadhna - gu fortanach bha barrachd sgiobachd agus fearann aig na Gearmailtich fo an smachd na an fhìrinn. Agus rinn na carbadan ùra Focke-Wulf le armachd làidir agus buill-airm, a bharrachd air canain 30-millimeter, cus milleadh air itealain càirdeil.
  Rinn an tubaist ann an Algeria agus san Fhraing an Lùnastal 1943 dha-rìribh dubh dha na Càirdean.
  Bha Stalin eadhon toilichte le leithid de shoirbheachadh. Ach ruith foighidinn Churchill a-mach. San Ear, cha mhòr nach do sguir eadhon blàran adhair, agus chaidh gnìomhachd partisan sìos. Chruthaich na Gearmailtich barrachd is barrachd bhuidhnean ùra bho sheann shaoranaich Sòbhieteach agus chruthaich iad eadhon rudeigin mar riaghaltasan ionadail pupaidean. Mar sin, bha buidhnean-airm fa leth de nàiseantaich ionadail bhon taobh an ear mu thràth a" sabaid ann an Afraga.
  Chuir an Tsar Boris Bulgarian cuideachd trì de na roinnean as fheàrr aige gu Tunisia, a rèir coltais an dòchas cuid de choloinidhean fhaighinn dha fhèin air a" mhòr-thìr dhorcha.
  San t-Sultain, chuir Rommel ionnsaigh mhòr air bhog san Èiphit. Rinn e riaghladh, a" cleachdadh sàr-mhathas cainneachdail is càileachdail nam feachdan, air Tripoli a ghlacadh seachdain às deidh a" chomharra airson an ionnsaigh.
  Dh'fhuiling na Breatannaich agus na h-Aimeireaganaich call às dèidh dhaibh call ann an Libia. Fo na cumhaichean sin, dh"ainmich Churchill gun deidheadh stad a chuir air solar cuideachaidh sam bith don USSR Bolshevik agus dh" iarr e gun deidheadh an nàimhdeas a neartachadh sa bhad. Leig Stalin air gun do leig e seachad na ultimatums. Ged, gu dearbh, chaidh ullachadh airson gnìomhan oilbheumach a dhèanamh. Ach bha Koba seòlta agus eadhon air feuchainn ris na h-uisgeachan a dhearbhadh airson sìth air leth. Aon, ro dheireadh an t-Sultain, ghlac na Gearmailtich Libia gu lèir, Tolbuk nam measg, agus eadhon bhris iad troimhe dhan Èiphit gu Alexandria.
  Chaidh aig Paulus air a dhol seachad air an àite dhaingnichte Sasannach as cudromaiche agus a dhol gu deas chun an Nile. Gu dearbh, thug seo mòr-thubaist do Bhreatainn san Èiphit. An uairsin dh'fhaodadh na Gearmailtich a dhol gu Canàl Suez agus a dhol gu Iraq, agus an uairsin gun a bhith fada bho Baku.
  Dh'fhàs dàil cunnartach, agus thug Stalin an òrdugh ionnsaigh a thoirt air Rzhev a-rithist, a bharrachd air Stalingrad ath-ghlacadh, agus aig an aon àm an nàmhaid a phronnadh ann an Caucasus a Tuath.
  Is e sin, san Dàmhair, thòisich nàimhdeas sa bhad ann an trì stiùiridhean. Agus san t-Samhain cuideachd air Leningradsky.
  Ach, cha robh e furasta a dhol tro nàmhaid a bha air a chladhach gu math agus aig an robh tancaichean cumhachdach Panther agus Tìgear. Bha feachdan Sòbhieteach an aghaidh dìonan domhainn. Agus ann an dìon, rinn na tancaichean Gearmailteach ùra agus na gunnaichean fèin-ghluasadach gu math.
  Mar sin cha robh adhartas sam bith ann san Dàmhair agus san t-Samhain. Mura deach stad a chuir air ionnsaigh na Gearmailt aig Canàl Suez. Agus an uairsin dìreach airson ùine ghoirid ... Ach, thionndaidh Paulus agus Rommel an cuid saighdearan gu Sudan. Agus thòisich iad air buaidh a thoirt air Afraga.
  Chan eil an Wehrmacht fhathast deiseil airson ionnsaigh a thoirt sa gheamhradh.
  A bharrachd air an sin, chuir na Krauts dòchasan mòra air a" Panther-2 mar inneal nas adhartaiche agus an Tiger-2 agus an Leòmhann.
  Chaidh an geamhradh seachad ann an oidhirpean an Airm Dheirg ri briseadh tro dhìonan Krauts. Ach cha robh àite sam bith comasach air soirbheachasan mòra a choileanadh. Eadhon ged a thachair briseadh, chuir an nàmhaid an suidheachadh air ais le frith-rathad.
  Agus chùm an suidheachadh a" fàs nas miosa. Ann am Breatainn, an aghaidh cùl-raon de chall armailteach, dh'èirich èiginn phoilitigeach. Chaidh bhòt gun mhisneachd an aghaidh caibineat Churchill. Ciamar a dh" fhaodadh a bhith air dhòigh eile nan leagadh Paulus na bu ghlice Sasainn a-mach à Sudan agus Ethiopia.
  Thairg an riaghaltas ùr sìth air leth don Ghearmailt. Leis na chaill na SA bho chabhlach bàta-tumaidh na Gearmailt, cha do chuir Roosevelt an aghaidh. A bharrachd air an sin, tha a shuidheachadh ann an Ameireagaidh air a chrathadh. Agus chaidh aig na Seapanach air dà bhuannachdan beaga a bhuannachadh, a 'slaodadh sìos adhartas Ameireaganach. Mar sin, an sealladh - tha ar bothan air an oir air soirbheachadh.
  Ach, chuir Hitler cus shuidheachaidhean air adhart an toiseach. An uairsin bha an co-rèiteachadh Tìrean Frangach agus an Èiphit, a bharrachd air na bha roimhe leis an Eadailt air a thilleadh. Tha Sudan cuideachd ann an seilbh an Treas Reich, ach tha Canàl Suez air a ruith còmhla.
  Mar sin, an dèidh dha làmh an-asgaidh a thoirt dha fhèin san Iar, thilg am Fuhrer a neart gu lèir dhan Ear. Thòisich na Nadsaidhean air an ionnsaigh an aghaidh Moscow sa Chèitean. Taing dha na coloinidhean Frangach agus Sasannach, bha gu leòr ola aig Libia mar-thà, agus bha Hitler airson a bhuannachadh cho luath 's as urrainn.
  A bharrachd air an sin, dh" fhosgail Türkiye dàrna aghaidh.
  Ach, bha an t-Arm Dearg mar-thà a 'nochdadh neart iongantach agus gaisgeachd anns na blàran airson prìomh-bhaile nan Sòbhieteach. Gu cuibheasach, cha robh astar adhartas na Gearmailt nas àirde na aon chilemeatair san latha. Ro dheireadh an Lùnastail, bha e comasach dha na Nadsaidhean suas ri ceud cilemeatair a thoirt air adhart le leud briseadh beagan a bharrachd air trì cheud.
  Thàinig iad gu Moscow, ach ruith iad a-steach do loidhne dìon Mozhaisk. B" e toraidhean meadhanach a bha seo. A bharrachd air an sin, bha saighdearan Sòbhieteach an-còmhnaidh a 'toirt ionnsaigh air an nàmhaid. Ghabh tancaichean ùra Sòbhieteach T-34-85 agus IS-2 pàirt anns na blàir. Chan urrainnear a ràdh gun do chaill na Gearmailtich na buannachdan aca gu tur, ach cha do sheas an t-Arm Dearg, agus cha do sheas saidheans!
  Nochd luchd-sabaid ùra Sòbhieteach Yak-3 agus LA-7, comasach air farpais ri itealan Gearmailteach a bha air a stiùireadh le propeller. Fìor, tha cairtean trompa reactive làidir aig an nàmhaid air ais. Cha robh analogues air an t-saoghal aig ME-262 agus HE-162. Cho-dhùin Hitler cuideachd casg a chuir air cinneasachadh agus leasachadh tancaichean nas aotroime na leth-cheud tonna. Mar thoradh air an sin, chaidh an T-4 agus am Panther a leigeil seachad. "Panther"-2 thionndaidh a mach gu cuideam 50.2 tunna agus cumhachdach gunna le einnsean 900 each-chumhachd. Bha "Tìgear Rìoghail" agus "Leòmhann" eadhon nas àirde na cuideam nan uilebheistean de 70 tunna. A rèir rùn a 'phàrtaidh, cha robh càraichean Sòbhieteach nas àirde na 47 tunna ann an cuideam.
  Às deidh dhaibh fàiligeadh ann am Moscow, thionndaidh na Nadsaidhean an aire gu Leningrad. Bha iad gu math tinn sa bhaile mhòr seo. Thòisich rùsgadh mòr san t-Sultain. Bha iad cuideachd a" toirt a-steach gunnaichean caliber 1000mm agus projectiles robotach le sgiathan.
  Dh'òrdaich Hitler Leningrad a ghabhail aig cosgais sam bith.
  Chaidh aig a" bhaile air trì ionnsaighean a chuir air ais san t-Sultain agus san Dàmhair. Ach, b' urrainn dha na Gearmailtich gluasad air adhart eadar deich is fichead cilemeatair, agus ghlac iad ceann drochaid Peterhof cuideachd. Ann an cuid de dh"àiteachan, chaidh na h-aonadan aca a-steach don bhaile-mhòr, a" dèanamh suidheachadh obrachaidh na buidhne nas miosa. San t-Samhain 1944, às deidh dha na Nadsaidhean na taghaidhean pàrlamaid a bhuannachadh, chaidh an t-Suain cuideachd a-steach don chogadh an aghaidh an USSR.
  Bha e gu gnìomhach a 'sanasachd an sluagh-ghairm: dìoghaltas airson a' chùis air Peadar Mòr agus Alasdair. Ràinig roinnean ùra Suaineach an aghaidh agus, còmhla ris na Finns, thòisich ionnsaigh air a 'bhaile bhon taobh a tuath. Agus thòisich na Nadsaidhean air ionnsaighean a-rithist a" cleachdadh, am measg rudan eile, an Sturmtiger agus an Sturmaus eadhon nas cumhachdaiche , a bharrachd air an tanca E-100, a" chiad uilebheist sreathach san t-saoghal le cuideam còrr air ceud tunna.
  A dh'aindeoin gaisgeachd mòr agus tapachd nan Sòbhieteach saighdearan agus mailisidhean, a thuilleadh air an-dòchasach frith-rathad air Novgorod, cha b 'urrainnear a shàbhaladh. Ach, cha do thuit a" chairteal mu dheireadh gu 27 Faoilleach 1945, a" nochdadh eisimpleir de sheasmhachd gun chrìoch. Agus mhair am baile-mòr fhèin bloc slàn: 1270 latha! Is dòcha gur e am bacadh as fhaide de bhaile-mòr ann an cogaidhean an latha an-diugh.
  Ged a dh'fhuiling na Gearmailtich agus an càirdean call mòr, chaidh an amas a choileanadh gu ìre. Thuit an dàrna baile Sòbhieteach as motha agus as cudromaiche, agus chaidh làmhan a 'bhuidheann nàmhaid as cumhachdaiche a shaoradh.
  Anns a" gheamhradh bha an t-sabaid làidir. Chleachd na Gearmailtich itealain sreathach, jet leis an uile neart. Cha robh cumhachd co-ionnanachd aig an USSR nan aghaidh. Rinn seo e doirbh buannachd fhaighinn san adhar. Air an làimh eile, bha smachd aig an nàmhaid an sin. Dìreach mar fhad "s a ghlèidh tancaichean Gearmailteach na buannachdan aca. Agus dh'àrdaich iad iad fiù 's nuair a thàinig an t-sreath "E".
  An coimeas ris na Tigers and Panthers, bha cruth nas dùmhail aig na tancaichean E-sreath, sgàil-dhealbh ìosal, agus mar thoradh air an sin, armachd tòrr nas tiugh aig ceàrn.
  B" e freagairt saidheans Sòbhieteach gu ruige seo dìreach an IS-3, dìon aghaidh turaid nas làidire. Bha an T-54 fhathast ga leasachadh, agus cha robh an T-44 nas soirbheachaile.
  Ach, dh'atharraich Hitler a phlanaichean sa Chèitean 1945. Agus a 'cuingealachadh fhèin ri ionnsaighean fa leth, rinn e am prìomh ionnsaigh anns a' Chugais. Bha e na b" fhasa sabaid an sin. Mar sin, an dèidh dha Stalingrad a ghlacadh, bha e duilich a bhith a 'toirt seachad a' bhuidheann Sòbhieteach. A bharrachd air an sin, sa Ghearran, rinn saighdearan Sòbhieteach call làidir air na Ottomans ann an Transcaucasia, a 'toirt air na Turcaich teicheadh bho Yerevan agus a' saoradh sgìre Kars.
  Bhris na Gearmailtich tro na dìonan agus, a 'dol seachad air an Volga, ràinig iad a' Mhuir Caspian. Thuit Grozny air 15 an t-Ògmhios, an dèidh sabaid stòlda, Sukhumi air 23 Ògmhios, Zugdidi air an 29mh den aon mhìos. Chaidh Tbilisi a thoirt aig deireadh an Iuchair còmhla ri Kutaisi. Anns an Lùnastal, mu dheireadh ghlac na vultures faisisteach Dagestan, a bharrachd air Poti, agus ràinig iad Armenia bhon taobh a tuath. San t-Sultain chaidh iad còmhla ris na Turcaich, agus thòisich an ionnsaigh air Baku. Chùm am prìomh bhaile a-mach gu 6 Samhain, 1945. Mhair cuid de bhlàran anns na beanntan, gu sònraichte ann an Yerevan, gu deireadh an Dùbhlachd.
  Thachair sabaidean làidir anns a" mheadhan cuideachd. B 'urrainn dha na Gearmailtich tighinn faisg air Tula agus eadhon Kalinin a ghabhail, ach an uairsin chaidh stad a chur orra. Ach, tha an loidhne aghaidh air a thighinn faisg, agus mar-thà chan eil barrachd air ceithir fichead cilemeatair air fhàgail bhon phrìomh-bhaile.
  Thòisich a" bhliadhna 1946 le geamhradh teth. Rinn an t-òrdugh Sòbhieteach, a bha ag iarraidh casg a chur air ionnsaigh na Gearmailt, gu mòr air an nàmhaid.
  Gu mì-fhortanach, cha do mheudaich buannachd an nàmhaid san adhar ach. Gu mì-fhortanach, bha itealain jet Luftwaffe gan leasachadh gu cunbhalach. Tha atharrachaidhean ùra air an ME-262 air nochdadh, a" toirt a-steach fear aig astar àrd. Cuideachd trodaiche jet làidir TA-183, nas adhartaiche le sgiathan sguabte HE-262, agus fìor shàr-obair innleadaireachd itealain ME-1010 le sgiathan sguabte fo smachd.
  Agus dh'fhuirich prìomh luingear an USSR an Yak-9. Bha an càr uaireigin ùr, ach tha e soilleir gu bheil e air a dhol à bith.
  Ach tha an Yu-287 aig an Luftwaffe cuideachd, agus tha am bomair jet Yu-387, TA-400, TA-500 air nochdadh. Agus tha itealain ionnsaigh nan jet. Agus tha an HE-377 reactive agus tha an HE-477 cuideachd reactive agus ioma-adhbhar.
  Agus an t-sreath E-70 le tancaichean le cuideam cho mòr ris an "Tìgear Rìoghail", ach le dìon mòran nas làidire.
  Agus b" e an fhìor shàr-obair an tanca pioramaideach a chithear ann am meatailt airson co-là-breith an Fuhrer air 20 Giblean, 1946. Thug Hitler an t-ainm "Imperial Lion" dha gu pearsanta.
  Bha cumadh air a" chàr mar pioramaid fada, rèidh, le rolairean beaga a" còmhdach bonn an tanca gu lèir. Mar sin, cha robh treidhe ann, a mheudaich comas thar-dùthcha gu mòr. A bharrachd air an sin, cha robh mullach air an tanca, agus bha ceàrn àrd de chlaonadh reusanta aig a armachd bho gach ceàrnaidh. Le cuideam 99 tonna, bha an carbad air a armachd le gunna anti-itealain 128 mm le fad baraille de 100 EL, bha einnsean de 1800 each-chumhachd, agus armachd aghaidh 300 mm. A bharrachd air an sin, tha na leacan aig ceàrnan mòra de chlaonadh reusanta, anns a 'chiad leth aghaidh agus 250 millimeters anns an dàrna leth claon. Mar sin, thionndaidh e a-mach gur e an tanca as cumhachdaiche san t-saoghal, do-ruigsinneach bho gach puing losgaidh agus nuair a chaidh ionnsaigh a thoirt air le bomaichean bho shuas.
  Dh'òrdaich am Fuhrer sa bhad gun deidheadh a chuir gu cinneasachadh cho luath "s a ghabhas agus aig an aon àm gus atharrachadh ionnsaigh a chruthachadh le howitzer agus tilgeil boma.
  Mar sin thog na Nadsaidhean suas, dh'fheumadh iad a bhith air am briseadh. Ach, gu mì-fhortanach, chaidh nàmhaid glè làidir agus làidir gu teicneòlach a ghlacadh. Agus aig deireadh a 'Chèitein, a rèir beul-aithris, nuair a thiormaich na rathaidean, thòisich an ionnsaigh.
  Dh'fheuch am Fritz ri faighinn seachad air Moscow agus Tula. Bha na blàran air an creachadh le dian agus farsaingeachd nach fhacas a-riamh. Ach bha na saighdearan Sòbhieteach airidh air a bhith air an ainmeachadh do-chreidsinneach. Ann an trì mìosan de bhlàran leantainneach, cha b 'urrainn dha na Nadsaidhean ach Tula a chuairteachadh agus Kashina a ruighinn agus a dhol gu Moscow bhon taobh tuath, a' gearradh dheth conaltradh gu ìre. Bha an t-sabaid mu thràth a" gabhail àite air sràidean a" bhaile fhèin.
  Dh'fhàg Stalin am prìomh-bhaile agus chaidh e gu Kuibyshev. Ach thòisich na Nadsaidhean air ionnsaigh air Saratov san Iuchar. Thuit am baile-mòr seo air 8 Lùnastal. Leis gu robh Kuibyshev a-nis ga lorg fhèin cunnartach faisg air an aghaidh, ghluais an t-Àrd Cheannard sin a phrìomh oifis gu Sverdlovsk. Lean sabaid ann am Moscow chun t-Sultain. Air an 18mh, thuit Kashira. Aig toiseach an Dàmhair, cha mhòr nach robh prìomh-bhaile an USSR air a chuairteachadh, agus air 29, an dèidh sabaid làidir, thuit Kuibyshev cuideachd. A bharrachd air an sin, ghlac na Gearmailtich Guryev agus Uralsk.
  Bha an t-Samhain làn de shabaid uabhasach. Air 7 Samhain, bhris na Krauts troimhe chun Kremlin, ach chaidh an toirt air ais le ionnsaigh èiginn. Agus rè a 'bhlàir seo, bhàsaich ceannard an gnìomh Moscow, Marshal Rokossovsky!
  Agus loisg am pìleat ainmeil Sòbhieteach Kozhedub sìos an ceudamh itealan Gearmailteach, agus b 'e a' chiad neach Sòbhieteach a fhuair an tiotal ceithir tursan Gaisgeach an USSR. Agus cuideachd air 7 Samhain, 1946.
  Air 4 Dùbhlachd, chaidh an fhàinne bacaidh timcheall air Moscow a dhùnadh mu dheireadh. Ach bha am prìomh-bhaile agus na tha air fhàgail den ghearastan gaisgeil aige a" sabaid gu Orthodox Christmas air 7 Faoilleach 1947.
  Chaidh an ionnsaigh air a" phrìomh-bhaile a stiùireadh le Mainstein. Airson seo fhuair e an dàrna Òrdugh Grand Cross of the Iron Cross an dèidh Hermann Goering.
  Ach chan eil an cogadh seachad fhathast. Gheall Stalin à Sverdlovsk leantainn air adhart leis an t-sabaid. Bha na Gearmailtich gu math sgìth cuideachd. Aig deas, thàinig na saighdearan aca gu Penza agus Ulyanovsk agus stad iad. Anns a 'Mhàrt, chuir na Sòbhietich frith-ionnsaighean air bhog. Ach sa Ghiblean bha aca fhathast ri Ryazan fhàgail. Agus sa Chèitean, chuairtich na Nadsaidhean baile-mòr Gorky, agus bhris iad troimhe gu Kazan bhon taobh a deas. San Ògmhios, ghlac na Krauts Orenburg agus chaidh iad gu Ufa. Lagaich strì an aghaidh an Airm Dheirg, thuit misneachd agus thòisich mòr-fhàsachadh. Ach, tha iad air a bhith ann a-riamh, ach an dèidh tuiteam a 'phrìomh-bhaile dh' fhàs iad iomadh uair thairis. Cha robh miann sam bith air fhàgail airson bàsachadh airson Stalin. Ach bha daoine a" sabaid an-aghaidh faisisteachd airson an Motherland.
  Thuit ùghdarras riaghaltas nan Sòbhieteach cuideachd. Anns an Iuchar, bhris na Gearmailtich a-steach gu Sverdlovsk. Ghluais Stalin agus a dhreuchd gu Novosibirsk. Anns na h-Urals, bha sabaid a' dol suas chun an Lùnastail... Bha na Gearmailtich air am bacadh leis a' chonaltradh agus gnìomhan gnìomhach nam partaidhean. Ach tha tuilleadh chogaidh air a chiall a chall mu thràth.
  Ach, bha Stalin fhathast an dòchas rudeigin. Bhris na Gearmailtich a-steach gu Tobolsk san t-Sultain. Ach chuir uisgeachan trom an fhoghair dàil orra. Chuir dòigh a" gheamhraidh stad air an ionnsaigh ann an Siberia, ach fhuair na Nadsaidhean grèim air Meadhan Àisia gu lèir. Anns a 'gheamhradh cha robh iad ag iarraidh a dhol gu Novosibirsk. Ach bha Stalin cuideachd tinn, agus ghluais e gu Vladivostok nas blàithe.
  Ràinig a" bhliadhna 1948. Bha na Nadsaidhean mar-thà armaichte le diosgan. A bharrachd air an sin, nochd tancaichean nas toinnte le einnseanan turbojet. Gu dearbh, às deidh dha fàs nas blàithe, chan eil air fhàgail ach dhaibh caismeachd gu soirbheachail agus na bailtean-mòra a ghabhail thairis.
  Ach phuinnseanaich Beria Stalin a bha gu math tinn mar-thà agus thairg i gèilleadh don Treas Reich, le ùmhlachd do ghleidheadh cumhachd nan Sòbhieteach ann an Siberia.
  Cha mhòr gun do dh'aontaich Hitler, a bha sgìth den chogadh fhèin, ach an toiseach, ghlac e Novosibirsk sa Chèitean 1948. Agus chaidh an gèilleadh a shoidhnigeadh air 22 Ògmhios, 1948, air ceann-latha samhlachail - dìreach seachd bliadhna bhon mhionaid a chaidh an ionnsaigh air an USSR. Seo mar a thàinig an Dàrna Cogadh gu crìch. Rinn na Stàitean Aonaichte a" chùis air Iapan air ais ann an 1945 agus rinn iad deuchainn air boma atamach. Mar sin chan eil gnìomhachas aig an Fuhrer a" dol a-null thairis.
  Ach, cha robh Beria a 'riaghladh airson ùine fhada. Bidh an ace Sobhietach as ainmeil, marasgal adhair agus gaisgeach seachd-ùine an USSR Kozhedub, comasach air coup armachd a dhèanamh agus cuir às do chathraiche neo-phàirteach Comataidh Dìon na Stàite. Chaidh Beria agus grunn de na companaich aige a mharbhadh. Anns an Treas Reich fhèin, sa Mhàrt 1953, chrìochnaich luchd-gràdhaich Hitler. Agus bhàsaich Goering bho ana-cleachdadh dhrugaichean beagan na bu thràithe, fhad "s a chaidh Himmler a mharbhadh air sgàth amharas mu dheidhinn co-fheall.
  Lean strì làidir eadar an SS, air a stiùireadh le Schellenberg, agus na feachdan armaichte, air an stiùireadh le Generalissimo Mainstein. Dh'adhbhraich seo uile cogadh sìobhalta. Mar thoradh air an sin, thuit an Treas Reich. Agus thòisich an USSR lùghdaichte air a bhuaidh a thoirt air ais mean air mhean. Chaidh eachdraidh gu bhith na shnìomhanach a-rithist. Dh'fhàs àrdachadh mìorbhaileach na Gearmailt, nas motha na ìmpireachd Genghis Khan, an uairsin bàs a 'phrìomh stiùiriche - caos agus a dhol à bith.
  Agus an cruinneachadh mean air mhean de phrionnsabalan, cha robh ach baile Baikalsk air a bhith na phrìomh-bhaile. Chaidh an USSR, a chaidh a roinn na iomadh mòr-roinne le mòr-roinnean phupaidean air an stèidheachadh leis na Gearmailtich, aonachadh a-rithist. B 'e a' bhuaidh as motha a bha ann an ceangal Moscow, a chuir às do chuing nan Nadsaidhean. Fìor, ghlèidh an Úcráin, Belarus agus na stàitean Baltic, a bharrachd air Georgia, Armenia, agus Azerbaijan an uachdranas aca. Às deidh tuiteam an Treas Reich, thàinig na Stàitean Aonaichte gu bhith nan hegemon cruinne. Chaidh riaghaltas pro-Ameireaganach a stèidheachadh ann an Sìona cuideachd.
  Ach mean air mhean dh'fhàs an ìmpireachd celestial barrachd is barrachd neo-eisimeileach. Anns an USSR, às deidh deachdaireachd Kozhedub de facto, chaidh bun-reachd ceann-suidhe a stèidheachadh, ach le crìoch dà-ùine ann an cumhachd. Chaidh na taghaidhean a chumail air stèidh eile, agus bha ainm eadar-dhealaichte air dreuchd a" chinn-suidhe: cathraiche nan daoine.
  Bha eaconamaidh measgaichte aig an dùthaich a bha a" leasachadh gu luath.
  Ach seo mar a dh"atharraich eachdraidh bho aon chriomag pàipeir. Chaill iad an Dàrna Cogadh, ged a shabaid iad gu treun. Agus bha an toradh tubaisteach. A bharrachd air an sin, cha b" urrainn don Ghearmailt ach mòrachd fhaighinn airson ùine.
  Agus mean air mhean bha na Stàitean Aonaichte a" call buaidh, bha an saoghal a" fàs ioma-thaobhach, a" ciallachadh gu robh barrachd is barrachd mì-riaghailt ann. Air an làimh eile, tha nas lugha de òrdugh ann. Agus timcheall air an aon rud ris an aonamh linn air fhichead.
  Uill, carson a tha an cinne-daonna cho tarraingeach do bhriseadh agus caos?
  
  
  TROTSKY AN IONAD STALIN
  Cha do shoirbhich le iomairt Tukhachevsky an-aghaidh Warsaw gu sònraichte air sgàth coire Stalin - a bha, an àite a bhith a" còmhdach taobh a deas nan saighdearan dearga a" dol air adhart gu Warsaw. thionndaidh e a" Chiad Arm Eachraidh a dh"ionnsaigh Galicia. A bharrachd air an sin, a dh'aindeoin na feachdan mòra a bha fo stiùir Ioseiph, fhuair e buaidh air na Pòlaichean. Chaill an t-Arm Dearg blàr Warsaw. Chuir na Pòlaichean fearann an-aghaidh oilbheumach air bhog, nam measg Slutsk agus eadhon Minsk airson grunn làithean.
  Ach, cha robh an taobh an iar an uairsin airson tuilleadh cogaidh fuilteach a mhaoineachadh leis na Bolsheviks. Rinn Warsaw sìth, agus thàinig an cogadh sìobhalta gu crìch gu luath.
  Ach tha cùrsa eachdraidh eile ann agus aon den iomadh cruinne-cè co-shìnte. An sin, dh'òrdaich Lenin gun deidheadh Stalin a thoirt air falbh, nach robh gu math tàlantach ann an cùisean armailteach agus an tè chomasach, bho cheannas an taobh a deas, agus stèidhich e aonachd ceannardas Tukhachevsky, fhad 'sa bha e a' cumail Budyonny thairis air a 'Chiad Eachraidh.
  Anns a 'chùis seo, dh'fhàillig oidhirp frith-ionnsaigh bho dheas air Warsaw, agus bhuannaich an t-Arm Dearg brosnachail ann am blàr fiadhaich. Thuit prìomh-bhaile na Pòlainn. An dèidh a bhith a 'seasamh an sin airson greiseag agus a' faighinn daingneachadh a bharrachd, ghluais Tukhachevsky air adhart gu Lvov agus Krakow.
  Airson ùine lean an t-sabaid an aghaidh Wrangel, agus le ionnsaigh eile air a 'Chrimea. An uairsin ghabh an t-Arm Dearg thairis na stàitean Baltic aig tuath, agus shaor iad Azerbaijan, Armenia, agus Georgia aig deas. Bha tàladh sealach ann. Bha feum aig an Ruis Shobhietach air fois agus faochadh sealach, agus sin mar a thàinig an NEP gu bhith. Ach bha Trotsky fhathast ag iarraidh gun tilleadh a h-uile dùthaich den Ruis Tsarist. Mar thoradh air an sin, as t-samhradh 1921, bha an t-Arm Dearg a 'fuireach ann am Fionnlainn, le taic bhon Iar.
  Ann an 1922, chaidh Primorye a cheannsachadh, agus an uairsin ceann a tuath Sakhalin. Chaidh aig Trotsky, aig an robh ùghdarras mar Chathraiche air a" Chomhairle Ar-a-mach Armailteach gu mòr a neartachadh, air àite Lenin a ghabhail agus Stalin, a bha air a chuir sìos gu dreuchd àrd-sgoile, a chuir na àite.
  Gu h-annasach gu leòr, mar a neartaich cumhachd pearsanta, dh'fhàs eileamaidean de chalpachas a' sìor fhàs nas làidire san eaconamaidh.
  Thàinig Trotsky fhèin gu bhith na neach-clì gu ìre mhòr air sgàth a mhiann a bhith na bu shàmhaiche na am Pàpa no na bu radaigeach na Stalin. Ach, às deidh dha cumhachd fhaighinn, lean an t-Iùdhach air leth tàlantach air adhart leis a" phoileasaidh cèin cothromach aige. Gun a bhith a 'trèigsinn bheachdan comannach, dh' fheuch e aig an aon àm ri eileamaidean margaidh a chuir an sàs agus dèanamh cinnteach à deagh dhàimhean le dùthchannan calpachais eile an t-saoghail.
  Cha tug àrdachadh Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt atharrachaidhean bunaiteach ann am poilitigs an t-saoghail. Chaidh am Fuhrer a chuir na àite gu sgiobalta - a" toirmeasg togail sam bith de chuingealachaidhean Versailles no ath-nuadhachadh cogais uile-choitcheann agus cumhachd armachd. Dìreach mar a chaidh casg a chuir air na Nadsaidhean bho bhith a" toirt a-steach laghan anti-Semitic agus mòran a bharrachd.
  Is e an aon rud, fo Hitler, eaconamaidh na Gearmailt a thàinig a-mach às an èiginn, ach cha do ghabh faisisteachd a-riamh ann an cruth radaigeach, nàiseantachd meadhanach fhathast le cuid de fheartan ùghdarrasach agus buidhnean òigridh coitcheann leithid an Hitler Jugent.
  Thàinig an USSR fo stiùireadh Leon Trotsky gu bhith na chumhachd eaconamach beairteach le gnìomhachas trom leasaichte.
  Bha eaconamaidh an USSR nas bunaitiche air a' mhargaidh na eaconamaidh Stalin, ach bha eileamaidean dealbhaidh ann cuideachd ann an cruth planaichean còig bliadhna. Tha an ìre breith àrd, gu h-àraidh leis gu bheil Trotsky cuideachd air casg a chuir air casg-gineamhainn - tha iad ag ràdh gu bheil uimhir de fhearann falamh anns an Ruis agus nach eil adhbhar ann dhaibh beàrnan mar tholl.
  Leis gu robh meud arm na Gearmailt fhathast cuingealaichte ri 100 mìle, agus a 'Phòlainn air tionndadh gu bhith na poblachd Sòbhieteach, sòisealach, cha bhiodh duine ann airson sabaid. Chaidh Moldova a thilleadh dhan Ruis air ais ann an 1921 - a" cruinneachadh an fhearainn rìoghail air ais.
  Thug Trotsky fhèin taic bheag don t-saoghal eadar-nàiseanta, ach thòisich amas ar-a-mach an t-saoghail air a ghluasad. Ann am pàirt, mar fo Stalin.
  Ach thàinig an cogadh bhon Ear fhathast. Thòisich Iapan air iomairt armachd an aghaidh Mongolia. Thàinig Land of the Rising Sun, còmhla ris an Eadailt, gu bhith na phrìomh luchd-ionnsaigh air an t-saoghal. Fìor, b" fheudar do Mussolini na rùintean aige a chuingealachadh ri glacadh Ethiopia - an aon dùthaich ann an Afraga nach b" e coloinidh cuideigin eile a bh" ann. Dhìrich Iapan, cuideachd nach robh fhathast dàna a bhith a" sabaid leotha fhèin le Breatainn agus gu sònraichte na Stàitean Aonaichte, a-steach do Shìona. Agus fhuair i a-steach barrachd is barrachd an seo.
  Tha mòran de Shìonaich ann agus, a dh'aindeoin an sgaradh, tha iad nan droch nàmhaid. Agus an uairsin chaidh na samurai a-steach gu Mongolia ... Thòisich blàran mòra an sin as t-earrach 1941.
  Cho-dhùin Trotsky gu robh an USSR làidir gu leòr mar-thà airson cogadh làn-sgèile a phàigheadh leis an samurai. A bharrachd air an sin, bha an deachdaire Sòbhieteach airson dìoghaltas a ghabhail airson call 1904-1905. Air tìr, tha e soilleir gu bheil an t-Arm Dearg nas làidire na na Seapanach, gu sònraichte ann an tancaichean. Ach aig muir, chan eil Cabhlach a" Chuain Shèimh air co-ionannachd a ruighinn fhathast. Ach Lev Davydovich cha b 'urrainn a thoirt suas Mongolia.
  An toiseach chuir an t-Arm Dearg stad air adhartas samurai. Air 20 Lùnastal, 1941, ghabh àite oilbheumach air Khalkhin Gol, a thàinig gu crìch le buaidh don Arm Dearg. Às deidh sin dh" iarr Trotsky gun toireadh Iapan air ais Sakhalin a Deas agus na h-Eileanan Kuril.
  Gu nàdarra, lean diùltadh, agus thòisich cogadh mòr. A-mhàin, eu-coltach ris a 'Chogadh Mhòr Patriotic, chaidh a shabaid air fearann cèin. Ged nach urrainnear a ràdh nach robh mòran dòrtadh fala ann.
  Bha na blàran làn-sgèile, agus sheas na Seapanach gu làidir agus cha do ghèill iad. Ach bha cha mhòr a h-uile gnìomhachd de na saighdearan Sòbhieteach soirbheachail. Chaidh an dìon, às deidh cnap-starra làmhachais cumhachdach, a bhriseadh troimhe, agus fhuair tancaichean, a" toirt a-steach an T-34 cumhachdach as ùire, LT (Leon Trotsky!), thairis air an dìg borb de chuirp agus meatailt.
  An toiseach, chaidh gaisgich Land of the Rising Sun a chuir a-mach à Manchuria. Chaidh grunn obraichean leantainneach a dhèanamh, a thug naoi mìosan bhon t-Samhain 1941 chun Lùnastal 1942. Chaidh saighdearan Sòbhieteach a-steach do Chorea a Tuath... Bha batail ann cuideachd air Sakhalin. Dh'fheuch na Seapan eadhon ri adhartachadh - chaidh iad air adhart trithead cilemeatair, ach chaidh an stad agus an tachdadh le fuil.
  San t-Sultain 1942 bha ionnsaigh air Port Artair. Dh'fheuch na Seapanach, a' cleachdadh taic bhon mhuir, ris an loidhne a chumail. Bhris saighdearan Sòbhieteach tron aghaidh, ach fhuair an nàmhaid stad air an adhartas le bhith a 'leigeil às na saighdearan.
  Ach cha b" urrainn dha na samurai an aghaidh a chumail a-mach airson ùine mhòr. Ghabh itealain Sobhietach thairis agus spreadh iad soithichean. A bharrachd air an sin, tha na h-Iapanach ro dhìleas nam beatha - cha do ghabh iad eadhon paraisiut gu cath. Air sgàth seo, às deidh bàs nam prìomh elites adhair, lagaich gu mòr strì an aghaidh samurai anns na speuran. Agus thòisich itealan Sòbhieteach a 'buannachadh mòran nas misneachaile.
  A bharrachd air an sin, mean air mhean chuir leasachaidhean ùra le dealbhadairean Sòbhieteach às àicheadh buannachd luchd-sabaid Iapanach ann an gluasad. Anns an Dùbhlachd 1942, an dèidh ionnsaigh borb eile, chaidh Port Artair a ghlacadh, agus thuit Seoul air an aon mhìos.
  Thòisich an ath mhìos de 1943 le ionnsaigh an Fhaoillich ann an Coirèa a Deas agus glacadh port Busan.
  Bha Iapan a" call blàran talmhainn agus bha i a" fulang barrachd is barrachd milleadh anns na speuran agus aig muir. Sa Ghearran 1943, chaidh Beijing a ghlacadh le saighdearan Sòbhieteach. Agus sa Mhàrt, às deidh sabaid làidir, chaidh Sakhalin a Deas a shaoradh. Bha an Giblean agus a' Chèitein air an comharrachadh le buadhan ùra do bhuill-airm nan Sòbhieteach aig muir... Bha an àrdachadh ann an cabhlach bhàtaichean-aigeann, itealain agus soithichean a' tighinn às a' Bhaltaig gu sònraichte èifeachdach.
  San Ògmhios 1943, chuir saighdearan Sòbhieteach na Seapanach a-mach à Shanghai. Mar sin a" cruthachadh an raon còmhnaidh aca fhèin.
  Anns an Iuchar agus san Lùnastal, shaor paratroopers agus seòladairean druim Kuril bhon nàmhaid. Fhuair Iapan i fhèin ann an suidheachadh air leth duilich. Mheudaich itealain Sòbhieteach a chumhachd iongantach agus bhomadh e na bu duilghe agus na bu duilghe, agus leagh cabhlach nèibhidh Land of the Rising Sun. Anns an Dàmhair 1943, rinn Trotsky co-dhùnadh: ionnsaigh a thoirt air Okinawa - ro-aithris èideadh ron bhlàr airson Metropolis Iapanach fhèin. Bha na blàran fiadhaich, agus chleachd na samurai armachd en masse: pìleatan kamikaze.
  Mhair am blàr mòr dà mhìos agus seachdain, a thàinig gu crìch mu dheireadh le tuiteam Okinawa. Agus san Fhaoilleach 1944, chaidh Taiwan a shaoradh.
  Bha Iapan a-nis an impis mòr-thubaist armachd iomlan. Cha b" urrainn dha Hirohito ach cunntadh air na Stàitean Aonaichte agus Breatainn a" dol a-steach don chogadh air a thaobh; bha a" Ghearmailt faisisteach aig an àm sin fhathast ro lag gu armailteach, agus cha b" urrainn dha Mussolini Trotsky a ruighinn gu furasta sa Chuan Sèimh.
  Ach rinn na SA agus Breatainn molaidhean, ach cha robh iad ann an cabhag sam bith a dhol a-steach don chogadh. A bharrachd air an sin, thòisich ar-a-mach mòr an-aghaidh Bhreatainn anns na h-Innseachan. Chaidh an Gandhi meadhanach a phutadh gu aon taobh le nàiseantach nas radaigeach agus luchd-clì. Mar thoradh air an sin, thòisich fìor chogadh an sin. Sheall Churchill, a ghabh àite Chamberlain, stiùrachd agus dh" fheuch e ri Pacastan agus na h-Innseachan a chumail fo a smachd aig cosgais sam bith. A lean gu cogadh fada agus searbh a cheangail feachdan Bhreatainn sìos.
  Bha na h-Ameireaganaich gu tur fulangach ann am poileasaidh cèin: tha am bothan agam air an oir!
  Anns a 'Mhàrt 1944, saighdearan Sòbhieteach, a dh'aindeoin' s nach robh an aimsir fhathast gu math fàbharach, air tìr ann an Hokkaido. Mhair an t-sabaid trì seachdainean agus chrìochnaich e nuair a chaill na Seapanach. Chrath an soirbheachas seo misneachd an ìmpire nach robh e furasta faighinn chun bhaile-mòr.
  Lean sabaid air tìr is muir gu 11 Cèitean, 1944, nuair a bha Iapan sgìth mu dheireadh.
  Mhair an t-sabaid le com-pàirt saighdearan Sòbhieteach bho 10 Giblean, 1941 gu 11 Cèitean, 1944 agus thug e trì bliadhna agus beagan a bharrachd air mìos. Bha call an airm Sòbhieteach ann am marbhadh agus air bàsachadh bho lotan gu 960 mìle saighdear agus oifigear. Bhàsaich beagan a bharrachd air trì fichead mìle saoranach Sòbhieteach sìobhalta cuideachd. Bho bhomadh, losgadh làmhachais, sabaid air Sakhalin agus air a" chrìch ann am Primorye. Agus chaidh timcheall air trì millean neach a ghoirteachadh, agus chaidh ceithir cheud mìle dhiubh sin ciorramach.
  San fharsaingeachd, choisinn an USSR buaidh mhòr agus chaidh aige air rèimean pro-Sobhietach a chuir a-steach ann an Sìona agus Coirèa agus ghabh e seilbh leis na saighdearan aige na bha aig Land of the Rising Sun.
  Chaidh ùghdarras Comrade Trotsky a neartachadh tuilleadh an dà chuid taobh a-staigh na dùthcha agus san raon eadar-nàiseanta.
  Ann an 1946, chaidh a 'chiad fhoillseachadh saideal fuadain a chumail anns an USSR. Agus ann an 1950, chaidh a 'chiad cosmonaut Sòbhieteach a chuir air feadh na cruinne. Ann an Romania, dh'aontaich Rìgh Micaiah caidreachas armailteach agus eaconamach a thoirt gu crìch leis an USSR. Goirid dh'atharraich an cumhachd san Ungair. Agus ann an Czechoslovakia, tha e air a bhith air a riaghladh o chionn fhada, ged nach ann dìreach le comannaich, ach le feachdan taobh-chlì a tha an aghaidh nan Sobhietich.
  Ann an 1951, thòisich cogadh eadar an Tuirc agus an USSR. Aig an àm seo, cha robh boma atamach aig na Stàitean Aonaichte no Breatainn, agus bha tòiseachadh air fìor mhurt le nàmhaid cho cumhachdach ris an USSR agus a chaidreachasan mar fhèin-mharbhadh airson an Iar.
  Rinn an t-arm Sòbhieteach a' chùis air an Tuirc ann an nas lugha na mìos. A' faicinn gu bheil freagairt an Iar gu math leisg... Bha Breatainn a' sabaid ri na h-Innseanaich airson ùine fhada, ach aig a' cheann thall chaill i na ceudan mhìltean de shaighdearan agus chaill i smachd air a' choloinidh as motha aice. Tha èiginn eaconamach anns na SA agus tha daoine dubha a" dèanamh aimhreit.
  Bidh Trotsky a" tighinn gu co-dhùnadh: agus taobh a-staigh dà mhìos bidh an t-Arm Dearg a" gabhail smachd air an Ear Mheadhanach agus Ioran gu lèir, agus tha riaghaltas pro-Sobhietach a" tighinn gu cumhachd san Èiphit. Bidh na Breatannaich agus na Frangaich air am bualadh nam fiaclan. Agus tha Hitler a 'gabhail taobh an USSR agus airson seo a' faighinn cothrom Anschluss Ostair.
  Thig De Gaulle gu cumhachd san Fhraing. Tha e gu math mì-riaraichte le leudachadh nan Sòbhieteach agus a' bruidhinn air cogadh-croise dhan Ear, an aghaidh Bolshevism. Air an làimh eile, tha Trotsky a 'bruadar mu leudachadh a-steach don Roinn Eòrpa, tha an suidheachadh a' teasachadh suas.
  Adolf Hitler, a 'gabhail brath air gu bheil an USSR a-nis anns an aonadh, a' tòiseachadh armailteachd na Gearmailt. Agus ann an Algeria agus Morocco tha ar-a-mach mòr a" tòiseachadh an-aghaidh na Frainge.
  Tha fearg air De Gaulle agus e ag iarraidh air a" Ghearmailt stad a chuir air ullachadh armachd. Mar fhreagairt, tha am Fuhrer ag iarraidh gun tèid crìochan 1914 a thoirt air ais agus a" bagairt mailisidh nan daoine a chuir an aghaidh an nàmhaid.
  Tha an dà thaobh a" sìor fhàs bagairtean agus a" cur saighdearan gu na crìochan. Chan eil an Trotsky seòlta a 'dol a-steach don chogadh, ach bidh e a' reic tancaichean agus itealain dhan Ghearmailt air creideas. Tha blàr a" leudachadh eadar na Nadsaidhean agus na Frangaich. Bidh a 'Bheilg a' dol a-steach don chogadh, ach chan eil seo a 'toirt air adhart suidheachadh na Frainge, a tha air a chuingealachadh le ar-a-mach anns na coloinidhean agus gnìomhachd comannach air diofar raointean. Chan eil na Gearmailtich, ge-tà, a 'faighinn buaidh luath, ach bidh iad a' dol an sàs ann an Loidhne Mangio , ach tha iad a 'fuireach anns a' Bheilg. Às deidh bliadhna gu leth de chogadh, thàinig na Nadsaidhean faisg air Paris.
  Tha De Gaulle a" dol a shoidhnigeadh sìth agus a" toirt Elsarz agus Lorraine air ais dha na Gearmailtich. Tha a" Bheilg cuideachd a" dealachadh ri pàirt den fhearann aice. Tha am Fuhrer a 'neartachadh a bhuaidh. Ann an 1955, rinn an USSR deuchainn air boma niùclasach. Tha Trotsky a" toirt a-steach Czechoslovakia taobh a-staigh an USSR. Fìor, tha pàirt den Sudetenland a 'dol gu na Gearmailtich, ach mòran nas lugha de chrìochan cinneachail. Ach chan eil adhbhar sam bith aca am bàta a chreachadh...
  B" fheudar do Hitler na rùintean aige a irioslachadh agus gàirdeachas a dhèanamh leis gun deach aige air leudachadh san Iar agus aig cosgais na h-Ostair. Bidh na Nadsaidhean cuideachd a" toirt ionnsaigh air an Danmhairg agus cuideachd a" toirt air ais crìochan 1914 agus ceann a tuath an ìmpireachd.
  Chaochail Trotsky ann an 1960, an dèidh dha ochdad bliadhna deug a chomharrachadh. Às aonais droch chleachdaidhean agus a 'cumail suas fallaineachd corporra, chùm Cathraiche an USSR a' smaoineachadh gu soilleir gus na rinn e mu dheireadh.
  Thug e seachad dreuchd a' chathraiche dha mhac Daibhidh, agus mar sin stèidhich e a' chiad sliochd comannach san t-saoghal. Mun àm seo, bha an USSR air eòlas fhaighinn air barrachd meadhanachadh agus atharrachaidhean air a" bhun-reachd a" toirmeasg tarraing a-mach às. Ghluais Hitler cumhachd cuideachd gu aon de na mic aige a fhuaireadh mar thoradh air insemination fuadain, ach air stèidh fharpaiseach.
  Ach, tha am mac fhathast ro òg, agus an dèidh bàs Hitler, dhealaich na Nadsaidhean, agus a dh'aithghearr thàinig an sgiath chlì gu cumhachd. Tha an saoghal air fàs nas sàbhailte, ach tha mar a thuit siostam a" choloinidh air leantainn gu cogadh neo-sheasmhachd ùr. B" e am fuasgladh co-bhanntachd comannach a chruthachadh. Thug e taic dha chèile agus dh" fheuch e ri sòisealachd a thogail ann an suidheachaidhean na mòr-thìr dorcha.
  Ach bha co-mhaoineas an t-saoghail air a chomharrachadh le àireamh mhòr de eileamaidean margaidh agus bha e na shiostam aonaichte.
  Aig an aon àm, dh'fhàs contrarrachdan taobh a-staigh an USSR. Cha robh ceannas poilitigeach aon phàrtaidh a-nis a" freagairt air an oligarchy a bha a" sìor fhàs. Bha luchd-gnìomhachais nan tonn dearga ag iarraidh atharrachadh agus cumhachd poilitigeach. Gu ruige seo, tha soirbheachas na h-eaconamaidh dealbhaichte agus buannachdan poilitigeach air dìoladh gu ìre airson faireachdainn an aghaidh. Ach tha atharrachaidhean air tachairt anns na Stàitean Aonaichte. Thàinig ceannard ùr a-mach, a chruthaich, a bhris monopoly dà phàrtaidh: Deamocratach agus Poblachdach, an treas cuid - gràdh-dùthcha.
  Agus air tighinn gu cumhachd, stèidhich e fèin-riaghladh. Aig an aon àm, a 'tòiseachadh air cogadh-croise an aghaidh co-mhaoineas. Chaochail Daibhidh, agus an dèidh sin thòisich sreath slàn de chuilbheartan agus strì nam buidhnean. Mar thoradh air an sin, chaidh an dùthaich a chrathadh. Ach thàinig an strì eadar na buidhnean gu crìch nuair a chaidh dreuchd ceann-suidhe an USSR a ghlacadh, agus chaidh na daoine sìos.
  Bha leudachadh àite gnìomhach ann. Ann an 2015, thàinig Pluto gu bhith mar a" phlanaid mu dheireadh a chaidh a chuir air chois le speuradair daonna. Airson ùine ghoirid, bha e comasach dha daoine tadhal air uachdar Jupiter. Fìor, bha aca ri laighe ann an amaran cùbhraidh sònraichte.
  Taobh a-staigh an USSR, neartaich eileamaidean calpachais eadhon nas motha. Bha sreathadh eadar na bochdan agus na daoine beairteach. Nochd billionaires fìor, agus aig an aon àm buill den Politburo. Thàinig co-mhaoineas barrachd is barrachd còmhla ri oligarchy an ionmhais agus cha robh e cho eadar-dhealaichte bho chalpachas. Thàinig eadhon cìs teachd-a-steach gu bhith sreathach anns an USSR agus chaidh aon cheudad a thoirt a-steach. Dh'adhbhraich seo, gu dearbh, mì-thoileachas neo-shoilleir agus lean gu aimhreitean beaga.
  Ach gu ruige seo chan eil an suidheachadh air a dhol a-mach à smachd. Ach ann an da-rìribh, le buadhan taobh a-muigh co-mhaoineas, bha barrantasan sòisealta air an lughdachadh barrachd is barrachd. Gu sònraichte, chaidh leigheas agus foghlam a phàigheadh gu ìre, agus nochd na h-iomlaidean gun chosnadh agus saothair.
  Ràinig Victoria Vilna agus stad i a 'cuimhneachadh air an t-saoghal co-shìnte. Bha aice a-nis ri leantainn air adhart a" stiùireadh arm na Ruis.
  Thuit prìomh-bhaile Àrd-Diùcachd Lituàinia, Vilna, ach air thoiseach bha caismeachd nas fhaide gu Grodno agus Brest.
  Chaidh Belarusians gu deònach a-steach do arm na Ruis. Thuit iad ge-tà, sneachda agus dh'fhàs e na bu duilghe don arm meadhan-aoiseil gluasad. A dh'aindeoin sin, dh'òrdaich an Grand Diùc Vasily a bhith a 'fuireach ann an Grodno agus geamhradh ann. Ruith Bhictòria timcheall nan caistealan mun cuairt a" lorg cuideigin eile airson a ghearradh no a chuir às.
  Bha pathadh fiadhaich airson a bhith air a sgrios a" sruthadh a-staigh innte, ach mar bu trice ghèill an luchd-dùbhlain aice gun sabaid.
  
  
  ORACLES O ifrinn dhorcha
  Tha, gu dearbh, diofar ro-innsearan, feumail agus cunnartach.
  Ach ann an aon de na fìrinnean eile bha draoidh ann a dh" innis àireamh dha na Nadsaidhean air mar a bheireadh iad air ais an cumhachd gus sgàthan an Diabhail ath-innse. Thuit boinneagan de fhuil scarlet leanabh neo-chiontach air an uachdar meòrachail. Agus sa bhad ghabh iad a-steach, agus thòisich an sgàthan fhèin a 'deàrrsadh, a' faighinn air ais a thiodhlacan. Agus dh" ionnsaich am Fuhrer tòrr an uairsin.
  Ach eadhon le eòlas air an àm ri teachd, chan eil e an-còmhnaidh comasach a cheartachadh. Ann an Afraga, ge-tà, chuir na Gearmailtich na saighdearan aca còmhla agus fhuair iad air ais an ionnsaigh a chuir Montgomery air bhog air 23 Dàmhair.
  Ged a bha iad gu math duilich, chaidh stad a chuir orra le saighdearan le àireamhan nas àirde de sgiobachd agus uidheamachd. Ach, le bhith eòlach air àite agus àm an ionnsaigh chuidich Rommel gu reusanta na beagan aonadan aige a sgaoileadh agus an ionnsaigh a chuir air ais. Dh'fhuiling na Breatannaich call mòr agus an dèidh dà sheachdain de shabaid b' fheudar dhaibh stad.
  Agus b 'urrainn do chabhlach bàta-tumaidh na Gearmailt milleadh mòr a dhèanamh, a' dol fodha air dusan bàta le feachdan tighinn air tìr a bha an dùil a dhol air tìr ann an Casablanca agus air oirthir Morocco. Dh'fhàg na h-Ameireaganaich, a 'faicinn dìth soirbheachais san Èipheit agus gnìomhachd "pasgan madadh-allaidh Gearmailteach", Operation Torch.
  Dh'fheuch na Gearmailtich, an uair sin, ri na saighdearan aca ath-chruinneachadh aig Stalingrad gus na h-ionnsaighean taobh a-muigh de na saighdearan Sòbhieteach a chuir air ais, agus dh'ullaich iad le bhith gan adhlacadh fhèin ann an dìonan sa mheadhan.
  Air sgàth droch shìde air 19 Samhain, 1942, cha b" urrainn do shaighdearan Sòbhieteach itealain a chleachdadh gu h-èifeachdach, a" toirt a-steach itealain ionnsaigh, agus cha robh ullachadh làmhachais gu math soirbheachail. Mar sin, le bhith ag ath-chruinneachadh na feachdan aca, b 'urrainn dha na Gearmailtich agus an càirdean a bhith a' cur às do adhartas nan saighdearan Sòbhieteach. Fìor, chuir seo dragh air na Nadsaidhean bho Stalingrad fhèin, a" toirt faochadh dha na saighdearan Sòbhieteach a bha nan gaisgich sa bhaile. Ged is e glè bheag de thaighean a tha air am fàgail fo smachd an Airm Dheirg.
  Chùm am Fritz a-muigh sa mheadhan cuideachd... Lean am blàr aig Stalingrad gu deireadh na Dùbhlachd. Às deidh dha fàiligeadh air adhartas fhaighinn aig an aghaidh, stad an t-Arm Dearg. Ach cha robh e furasta dha na Gearmailtich idir. Chaill iad cus rè an ionnsaigh air a' bhaile, agus ged a tha coltas gu bheil an ìre call ann am fàbhar an dìon, tha na saighdearan fhathast sgìth.
  Anns an Fhaoilleach, a dh'aindeoin na bha an oracle ro-innse, cha b' urrainn dha na Gearmailtich cumail a-mach aig tuath aig àm Operation Spark. Fìor, mhair an t-sabaid airson còrr is trì seachdainean agus chosg e an t-Arm Dearg leòintich mòra, ach fhuair iad air adhart gu Stalingrad air tìr.
  Ach, le rabhadh bho sgàthan Iblis, b 'urrainn dha na Gearmailtich an ionnsaigh a chuir air ais faisg air Voronezh, a' neartachadh an cuid caidrich lag: na h-Eadailtich agus na Ròmanaich. Mur eil, bhiodh an dìon an sin air a bhriseadh troimhe.
  Agus cha do shoirbhich leis an treas gnìomh Rzhev-Sychov. Chuir na Gearmailtich a-rithist, ged nach robh e gun duilgheadas, an aghaidh ionnsaigh nan Sòbhieteach. Ann an Stalingrad fhèin bha e teth, bha blàran anns an Fhaoilleach. Chaidh Mainstein a chuir na àite Paulus agus fhuair am marasgal achaidh nas eòlaiche seo grèim air a" bhaile-mòr ro 12 Gearran. Ach a-rithist phàigh na Gearmailtich prìs mhòr airson seo. Anns a" Ghearran 1943, b" fheudar an Reichstag a chur ri chèile agus cogadh iomlan ainmeachadh. Leudaich an latha-obrach agus cleachd saothair thràillean nas gnìomhaiche na bha e roimhe.
  Le foillseachadh cogadh iomlan bha e comasach cinneasachadh armachd a mheudachadh agus roinnean ùra a chruthachadh. Nam measg tha coigrich agus Hiwis.
  Le fios cuin a bha na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich an dùil a dhol a-steach gu Morocco, dhèilig na Gearmailtich, a" cleachdadh a" chabhlach mhòr bhàta-aigeinn aca, buillean dòrainneach dha na soithichean a bha a" tighinn air tìr - a" cur dragh air tighinn air tìr às deidh fear eile. Leig seo leis na Nadsaidhean obair-airm ionadail a dhèanamh an aghaidh an Iar agus na prìomh fheachdan aca uile a chuimseachadh air an taobh an ear.
  Bha suidheachadh buidheann Rommel fhathast duilich, ach le taing don sgàthan, thòisich itealain faisisteach ag obair nas èifeachdaiche, agus leasaich convoys solar na buidhne Afraganach.
  Dh'fhàillig an ionnsaigh ùr aig Montgomery sa Mhàrt 1943. An turas seo, thug Rommel, às deidh dha dàta ceart fhaighinn le cuideachadh bho dhraoidheachd diabolical, na Breatannaich a tharraing a-steach do ribe agus fhuair iad air call mòr a chuir orra! Fìor, air sgàth uachdranas àireamhach an nàmhaid agus àrd-cheannas adhair, cha robh e comasach a" chùis a dhèanamh air Montgomery gu tur, ach bha call Bhreatainn follaiseach. Gu sònraichte chaidh mòran tancaichean a chall, agus chaidh àireamh mhòr de charbadan a ghlacadh mar dhuaisean.
  Tharraing na Breatannaich sreath dìon no dhà air ais agus thàinig iad nas fhaisge air Alexandria. Bha feum aig Rommel air stòrasan ùra, agus bha na Nadsaidhean an dùil leantainn air adhart leis an ionnsaigh anns an taobh a deas. Thuit Stalingrad agus an uairsin bha e comasach gluasad air adhart air feadh an Volga.
  Anns a" Chèitean 1943, ghluais na Krauts gu Operation Dolphin. Bha na saighdearan aca, a dh'aindeoin cuideachadh bhon oracle, an aghaidh fìor làidir bhon Arm Dearg. Bha adhartas slaodach le cosgais call trom. Fìor, thug cuideachadh bho fhortan buaidh air cùrsa a" chogaidh. Bha an Wehrmacht an dùil ri frith-bhuaidhean agus chuir iad barrachd is barrachd ionnsaighean air bhog. Ann am meadhan an Ògmhios, bha na Nadsaidhean air a dhol faisg air an Volga delta agus ràinig iad Caspian Sea.
  Chaidh suidheachadh nan saighdearan Sòbhieteach anns a' Chugais a dhèanamh nas miosa nuair a chaidh an Tuirc a-steach don chogadh air 22 Ògmhios, 1943. Agus bha seo dha-rìribh a" dearbhadh toradh a" bhlàir airson ola Baku.
  Cha robh na Càirdean cinnteach. Thionndaidh Montgomery gu dìon gnìomhach agus cha do smaoinich e tuilleadh mun oilbheumach, agus bha tighinn air tìr ann am Morocco fhathast neo-phractaigeach.
  Air 10 Iuchar, 1943, dh'fheuch Churchill, gus pàirt de fheachdan na Gearmailt a ghluasad bhon taobh an ear, ri tighinn air tìr san Fhraing. Ach, mar thoradh air an droch ullachadh, còmhla ri neo-chinnteachd Ameireaganach agus leis gu robh na Gearmailtich eòlach air a h-uile mion-fhiosrachadh, le taing dha oracle, cha do rinn ach a" chùis air na Breatannaich is Ameireaganaich air tìr ann an eachdraidh.
  Chaidh còrr is sia ceud gu leth mìle duine agus mòran uidheamachd a ghlacadh leotha fhèin. Ach, gu mì-fhortanach, cha do chuir seo bacadh air adhartas nan Nadsaidhean aig deas. Anns an Lùnastal, ghlac na Gearmailtich Dagestan gu lèir, ghlac na Turcaich cha mhòr a h-uile Armenia còmhla ri Yerevan, agus air an 27mh thàinig na Nadsaidhean agus na h-Ottomans còmhla, a 'reubadh an aghaidh Transcaucasian gu dà phàirt.
  Agus a-rithist, dh'fhàillig oidhirpean oilbheumach le feachdan Sòbhieteach air roinnean eile den aghaidh. Bha an nàmhaid ro eòlach air na planaichean aig ceannas nan Sòbhieteach.
  Bha an roinn shònraichte anns an Arm Dearg rampant, chaidh ro-aithris agus mòr-ghlanadh a dhèanamh. Chaidh eadhon grunn dhusan seanalair agus marasgal làmhachais Kulik a mharbhadh.
  Ach cho fad 's a bha arm diabolical aig an nàmhaid, cha chuidich dad na aghaidh.
  Chaidh mìos an t-Sultain seachad ann am batail throm, thàinig na Nadsaidhean agus na h-Ottomans faisg air Baku. Agus san Dàmhair, thòisich sabaid anns a 'bhaile fhèin.
  Bha baile-mòr na h-oirthir ga sholarachadh thar na mara, agus bha iad gu dìcheallach a" feuchainn ri a chumail. Chaidh an sabaid air adhart agus ro 7 Samhain, mar a bha dùil, cha do ghabh na Krauts ris. Ach bha a h-uile baile-mòr eile ann an Caucasus air a bhith air chall ron àm seo. Agus san Dùbhlachd, aig cosgais call mòr, thuit am baile uirsgeulach.
  Chaidh an Caucasus a chall gu tur, mar a bha an raon ola as motha a chaidh a leasachadh aig an àm sin san USSR. Fìor, leis gu robh na tobraichean ola uile air an sèideadh agus air an sgrios, cha b" urrainn dha na Nadsaidhean fhèin brath a ghabhail air a "bhuannachd seo a dh" aithghearr.
  Bha tàladh air aghaidh an ear. Ghluais feachdan mòra Gearmailteach a-steach a Iorac agus nas fhaide gu Palestine agus Canàl Suez gus Rommel a chuideachadh. Ach, cho-dhùin ceannardas nan Sòbhieteach brath a ghabhail air an stad. Chaidh raointean ola a leasachadh mar-thà ann an àiteachan eile, nam measg Siberia. Agus bha dealbhadairean Sòbhieteach ag obair air tancaichean ùra. Bha còir aig an IS-2 agus T-34-85 a bhith mar fhreagairt do na Panthers agus na Tìgearan Gearmailteach.
  Bha cinneasachadh armachd anns a" Ghearmailt Nadsaidheach nas àirde na ann an eachdraidh fhìor. Tha e soilleir gu bheil barrachd ghoireasan aig na Nadsaidhean agus na tràillean, agus tha am bomadh bho na caidreachasan a tha air an dì-mhisneachadh nas laige. Tha seo a" ciallachadh gum b" urrainn dhaibh barrachd iarann a dhèanamh, agus meatailt de chàileachd nas fheàrr na bha e dha-rìribh. Mar sin, chaidh am plana toraidh airson 600 Panthers gach mìos a choileanadh agus eadhon nas àirde na sin. Ach bha cuingealachaidhean eile ann: ùine trèanaidh airson sgiobaidhean ùra. A bharrachd air an sin, bha am "Panther," airson a h-uile buannachdan gun teagamh: canan le tolladh armachd àrd agus ìre teine, faicsinneachd sàr-mhath agus optics, a bharrachd air dìon aghaidh math, agus deagh choileanadh dràibhidh, le dìon taobh lag agus rèiteachadh neo-àbhaisteach. de rolairean.
  Thionndaidh am Panther-2 gu bhith na leasachadh nas adhartaiche agus gealltanach. Mar thoradh air cruth mòran nas dùmhail le cuideam beagan nas àirde de 47 tonna, bha canan làidir 88 mm aig a "Panther-2 le fad baraille 71 EL agus armachd de 120 mm air beulaibh a" chrann, 60 taobh aig ceàrn, agus 150 air aghaidh an turaid, le einnsean cumhachd 900 ann an còmhdach duralumin.
  Thòisich inneal mar seo air a thoirt a-mach san t-Samhain 1943, còmhla ris an Tiger-2. Ach, bha na Gearmailtich fhathast dìreach a 'leasachadh an càr aca. Agus chaidh iad air adhart anns an Ear Mheadhanach.
  Sa Mhàrt 1944, ghlac na Gearmailtich Kuwait agus ràinig iad Canàl Suez.
  Dh'fheumadh an oracle a bhith air a bhriseadh gus nach biodh buannachdan sam bith aig na Nadsaidhean. Anns a 'chùis seo, bha miann aig na caileagan a dhèanamh na bu tràithe, ach thug crìochan buaidh buaidh orra.
  Mar eisimpleir, a-nis, an àite nigheanan làn draoidheachd, air 1 Giblean, 1944, bha dà bhòidhchead bòidheach a 'gluasad air an aghaidh. Gu mì-fhortanach, le comasan gu math meadhanach, thug an cuingeachadh leum buaidh. Bha e beagan fuar eadhon airson casan casruisgte a bhith a" coiseachd air talamh an earraich is gann a bha e fosgailte do shneachda. Air taobh chlì nan nigheanan tha an Volga domhainn, tuath air Kamyshin, agus ma thèid thu nas fhaide, ruigidh tu suidheachadh Gearmailteach faisg air Stalingrad. Agus is e obair nan gaisgich a bhith nan nigheanan cha mhòr àbhaisteach agus na comasan superhuman aca a chall gus an oracle gràin a neodachadh... Ach, is dòcha nach bi seo gu leòr a-nis. Às deidh na h-uile, chaill an USSR an sgìre air an robh leth an t-sluaigh a 'fuireach ron chogadh, agus pàirt chudromach de a chomas gnìomhachais, a' gabhail a-steach, an toiseach, ola a tha freagarrach airson a tharraing.
  Tha, gu dearbh, mòran tasgaidhean eile, ach airson a bhith ag obair aig làn chomas, an dà chuid ùine agus airgead a tha a dhìth. Is e sin, tha an suidheachadh cho mòr is ged a tha Hitler air a chall bho chumhachd sgàthan Iblis, is dòcha gu bheil seo gu math duilich. A bharrachd air an sin, dh" fhàs faireachdainnean separatist am measg nan caraidean. Gu sònraichte na h-Ameireaganaich. Tha Roosevelt tinn, tha e soilleir gu bheil Gallen buailteach do shìth-chliùiteach, agus chan eil na tha san amharc airson taghaidhean ùra gu math sunndach.
  Chan eil cogadh fon mhuir a" dol gu math dha na Càirdean. Tha an àireamh de bhàtaichean-aigeann Gearmailteach a" sìor dhol am meud, agus tha na feartan sabaid aca a" fàs nas fheàrr. Tha torpedoes air an stiùireadh le teas agus bàtaichean-aigeann le cumhachd hydrogen peroxide air nochdadh mar-thà . Agus tha cabhlach nan Caidreach a" tanachadh agus a" lagachadh, gu h-àraidh leis gu bheil cearbain technotronic nan Krauts air ionnsachadh gun a bhith a" tighinn am bàrr agus gun a bhith gan nochdadh fhèin.
  A bharrachd air an sin, tha gnìomhachd cabhlach bàta-aigeil nan Nadsaidhean nas àirde na bha e ann an eachdraidh fhìor: tha solar connaidh air fàs nas fhasa, tha tancairean eadhon a" tighinn bho raointean Libia. A bharrachd air an sin, tha bomadh Romania mòran nas laige. Agus tha cinneasachadh connadh synthetigeach nas àirde.
  Tha na caidrich ann an clisgeadh, agus tha an suidheachadh aca mì-fhàbharach. Gu sònraichte feadhainn poilitigeach a-staigh.
  An cothromachadh feachdan air an Aghaidh an Ear air 1 Giblean, 1944: USSR 6.3 millean saighdear agus oifigear, agus timcheall air 5.3 mìle tanca agus gunnaichean fèin-ghluasaid, 95 mìle gunna agus mortar, 7.7 mìle itealan. Call trom ann am batail geamhraidh nuair a thathar a" feuchainn ris a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid. Tha na Gearmailtich, a 'gabhail a-steach saidealan, roinnean cèin, saighdearan-coise Hiwi, air còrr is 7.2 millean a chruinneachadh, tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid mar-thà 8.8 mìle, gunnaichean agus mortaran mu 100 mìle, itealain 16,5 mìle carbad. Leis gu bheil na tancaichean ùra IS-2 agus T-34-85 dìreach air tòiseachadh a" dol a-steach gu seirbheis leis an Arm Dearg, tha sàr-mhathas an nàmhaid ann an càileachd uidheamachd cudromach. Mar sin, tha cinneasachadh "Panthers" agus "Tigers" air a bhrosnachadh mar-thà, agus tha iad a 'dèanamh suas còrr is leth de chabhlach tanca na Gearmailt.
  Ann an itealain, chan eil measaidhean càileachdail cho soilleir. Tha carbadan Gearmailteach nas fheàrr na feadhainn Sòbhieteach ann an luaths agus armachd, ach nas ìsle ann an gluasad còmhnard, agus aig an aon àm nas fheàrr ann an gluasad dìreach. Ach nas cudromaiche, nochd itealain jet anns an Fritz, gu sònraichte am ME-262. De na sabaidean air an stiùireadh le propeller, b" e am ME-309 agus TA-152 an fheadhainn a bu chumhachdaiche a thaobh armachd agus astar. Chaidh an Yu-488 agus eadhon na bu tràithe an Yu-288 a-steach gu riochdachadh sreathach. Cha robh feartan itealaich co-ionann aig na bomairean sin fo luchd àrd.
  Ann an suidheachadh sam bith, ma bheir sinn aire do chothromachadh feachdan, feumaidh an nàmhaid a bhith air aithneachadh mar nas cumhachdaiche. A bharrachd air an sin, ma thèid an obair anns an Ear Mheadhanach a chrìochnachadh, fàsaidh na faisisteach eadhon nas làidire. Agus chan eil còrr is mìos air fhàgail ron a' bhuaidh mu dheireadh aca an sin. Mar sin...
  Rinn Elena, a bha tùrail gu teicnigeach, osnaich gu mòr agus sheinn i:
  - Gun chumhachd, gun neart... Tha e soilleir gu bheil cus air a bhith aig an goblin ri òl! Bha e dìreach a" sàbhadh an rùsg agus a" sgreuchail drabastachd!
  Chrath Zoya, a ghlèidh a cultar eadhon ann an èideadh tuathanach beag, a meur air a caraid:
  - Seachainn sinn vulgarities... Is fheàrr dhuinn plana gnìomh a dhealbhadh!
  Chaidh Elena a ghluasad. Bha i na bu taine na bha i roimhe agus cha robh i cho lùth-chleasachd. Ged is dòcha gum biodh mòran dhaoine ga faicinn nas tarraingiche na bha i roimhe. Tha èideadh na h-ìghne sìmplidh, anart, geal agus glan. Beagan nas giorra na tha àbhaisteach dha boireannaich tuathanaich, a 'nochdadh an casan tana os cionn na glùinean. Cha robh armachd no seudaireachd air fhàgail aig na caileagan. Chan eil eadhon uaireadair ann.
  Tha iad a-nis cho meirgeach, ro tana airson mìos a" Ghiblein, ach chan eil iad cho luath agus cho làidir. Coisich casan air rathad crèadha làn de chlachan. Tha buinn rùisgte, mar an fheadhainn aig boireannaich tuathanaich, garbh agus a" faireachdainn comhfhurtail nuair a choisicheas iad air uachdar dòrainneach. Nuair a choisicheas tu, chan eil e fuar mar sin. Bidh reothadh na maidne an dèidh reothadh a 'leaghadh, agus chan eil na casan cho goirt agus cho goirt.
  Anns a 'chorp a bh' aice roimhe, bha i na ghaisgeach san fharsaingeachd, eadhon anns an Antartaig gun duilgheadas sam bith. Agus a-nis tha mo chasan dearg bhon fhuachd, agus a 'blàthachadh ann an grian na maidne, bidh iad a' gortachadh gu tàmailteach.
  Thuirt Elena, a bha mar-thà air dìochuimhneachadh gum faod corp an duine eòlas fhaighinn air faireachdainnean mì-thlachdmhor bho fhuachd is sgìths, le buaireadh:
  - Leis an fhìrinn innse, chan eil mi a 'faicinn a' phuing ann an leithid de thuras. Chaidh ar tilgeil a-steach don ifrinn seo, gun draoidheachd làidir againn... Air fhàgail casruisgte agus ann an èideadh tuathanaich shìmplidh, agus aig an aon àm, b' fheudar dhuinn an cinne-daonna a shàbhaladh bho fhaisisteachd!
  Fhreagair Zoya gu loidsigeach earrann den aon seòrsa:
  "Ach is e sin a bhòidhchead!" Gus nach biodh e ro fhurasta nuair, a" cleachdadh ar comasan mìorbhuileach, a ghabh sinn Vilna agus bailtean-mòra eile ann an Lituàinia. Tha e tòrr nas inntinniche agus nas cudromaiche feumar mac-meanmna gus a" chùis a dhèanamh air an nàmhaid ann am buidhnean sìmplidh agus às aonais mòr-chumhachdan!
  Bhiodh Elena mar as trice a" breabadh a cas-rùisgte a-steach do chlach-mhuilinn mhòr a" stobadh a-mach às a" chrèadh ann am meadhan an rathaid. Ach an àite a bhith ag itealaich a-mach às a 'bhuille, dh' fhan a 'chlach na àite, agus rinn an Nighean Glic sgreuchail mun phian. Dh'fhàs na corragan fada, gràsmhor sa bhad agus thionndaidh iad gorm. Agus bha aig Zoya eadhon ri dhà no dhà a dhèanamh dìreach. Thuit na phalangan purpaidh nan àite, agus chrath Elena dheth an deòir a bha air a chruthachadh air a gruaidh. Feumaidh tu rudeigin a dhèanamh cho gòrach.
  Dh'fhairich nighean Belobog àrdachadh co-fhaireachdainn innte fhèin, bha i air a sàrachadh le tonn de cho-fhaireachdainn. Agus aig an aon àm, nochd faireachdainn de laigse agus so-leòntachd fhèin. Chaidh an t-ingne fo fheòil ghorm Elena a sgàineadh, agus dh" fhàs a cas cuideachd air a mhilleadh gu mòr agus so-leònte.
  Thuirt an tè ghlic, le co-fhaireachdainn dhi fhèin:
  - Is e seo a tha feòil às aonais mòr-chumhachdan a" ciallachadh... Cha bhith thu nad dhuine!
  Thuirt Zoya ann an buaireadh:
  - Slànaichidh do chasan beaga... Bidh tu beò dòigh air choireigin!
  Dh"fhalbh na caileagan air an rathad a-rithist. Cha robh an aon ghèam neo-chùramach aca tuilleadh. A bharrachd air an sin, mar as fhaide a choisich iad, 's ann as motha a dh'fhairich iad an t-acras. An seo nochd na raointean tuathanais còmhla... Bha obair orra mar-thà a' dol gu mòr.
  Cha robh na fir, ge-tà, rim faicinn; cha robh ach mnathan agus clann air an cleachdadh, cuid ris a" chrann, cuid ris a" chrann. Tha na daoine an seo gu math tana, le aghaidhean sgìth. Fìor, bha na balaich, a 'faicinn nan caileagan brèagha, a' gàireachdainn agus a 'crathadh orra, a' cur fàilte orra le làmhan sgairteil, sìnte a-mach.
  Thairg Zoya Elena a chuideachadh le saothair tuathanaich. Dh'aontaich nighean Svarog gu deònach. Bha i gu pearsanta ag iarraidh cleasan armachd, agus chan e tòrr cruaidh an tuathanais choitcheann. Ach às deidh dhi a cas a ghortachadh air clach-mhuile, dh" fhalbh a sunnd sa bhad. A bharrachd air an sin, bu chòir dhut smaoineachadh air do laghalachd fhèin. Ge bith dè a chanas duine, thàinig iad gu crìch ann an dreasaichean a-mhàin agus às aonais pastors.
  Faodaidh, faodaidh an NKVD luchd-brathaidh ainmeachadh aig àm sam bith agus an cuir troimhe-chèile. Rud eile, tionndaidhidh iad gu bhith dìreach mar fhògarraich a chaill a h-uile càil, na sgrìobhainnean aca nam measg. Chan eil na dreasaichean aca gu math ùr, agus tha an stoidhle le sgiort nas giorra àbhaisteach airson baile Bolshevik. Faodaidh tu ithe gu leòr gun creid iad e!
  Rugadh Zoya anns a" bhaile agus tha a làmhan agus a corp gu math sgìth a" fulang. Tha Elena na boireannach sa bhaile, chan e a-mhàin Muscovite. Fìor, tha eòlas aice air obair àitich ann an coimhearsnachd Rodnover. Ach fhathast chan eil na gluasadan cho furasta agus cho eòlach ri Zoya. Seadh, agus bidh meòir briste air an talamh fhuar a" goirteachadh gu tàmailteach.
  Ach, tha na boireannaich òga, na balaich agus na caileagan uile casruisgte, eadhon ged a bhiodh e reòta air an oidhche agus tha cunnart ann gum fàs thu fuachd. Chan eil ann ach seann bhoireannaich agus seann bhoireannaich ann am brògan bast. Cha 'n 'eil duine 'n an sealladh, agus tha 'm fear bu shine os ceann na h-uile 'na dheugaire dualach, ruadh, a' sealltuinn gun a bhi nas sine na coig-deug, ann am briogais ard-ordail, ach le suil ro thaitneach 's le smiogaid mhisneachail. Is e am balach seo le bràiste Komsomol am fear as sine am measg bhalach agus bheir e òrdughan don h-uile duine.
  Cha tug an ceannard òg iomradh air mar a thàinig an dà bhòidhchead còmhla riutha. Mar gum biodh seo mar sin, chan fheumar a ràdh. Tha gnàth-shìde tlàth ann an sgìre Volga agus tha a" ghnàth-shìde fo làn ghluasad, agus mar sin cha tèid paidhir làmhan a bharrachd a ghoirteachadh.
  Cha b' fhada gus an do thòisich cùl Elena ri gortachadh, agus dh'iarr i a dhol dhan chrann. Mar sin tha e nas fhasa do bhodhaig nighean a tha gu math làidir, ach feumaidh tu do shàilean a chladhach gu faiceallach a-steach don ùir sgaoilte gus nach bi do òrdagan cho iriosal. Ach tha an cuideam air a 'bhroilleach a' tighinn aig ceàrn eadar-dhealaichte, agus chan eil an cùl, an dèidh a bhith air a luchdachadh, a 'faireachdainn pian.
  Smaoinich an nighean an uairsin, dè an aois a tha i dha-rìribh? Tha e air a dhol seachad o chionn fhada ceud! èibhinn! Tha i air aon de na boireannaich as sine anns an Ruis an latha an-diugh agus aig an aon àm, làn neart agus slàinte. Ach às deidh dhaibh na comasan draoidheil aca a thoirt air falbh, dh" fhaodadh iad a bhith nan uirsgeulan mar sin!
  Tha an smuain seo a" toirt chills do Elena...
  Bha a h-uile duine ag obair le dealas agus gun bhriseadh-bìdh. No dìreach nuair a dh'fhàs e gu tur dorcha, thàinig iad faisg air an teine gus iad fhèin ùrachadh. Bha Abhainn Volga faisg air làimh agus bha iasg anns a" phoit. Ach cha 'n 'eil ann ach na h-uiread arain, 's nach 'eil dòigh air choireigin buileach glan, le neo-thruaillidheachd. Blas eile de oinniún.
  Tha am biadh sìmplidh agus chan eil cus; tha e coltach ri mìlsean airson stamagan acrach. Cha robh na Ranger Girls air a bhith a' faireachdainn cho sgìth fad iomadh bliadhna. Chan e, tha e fhathast gu math goirt a bhith daonna às aonais mòr-chumhachdan. Agus bidh thu sgìth mar... asal!
  Ach tha e math cuideachd gu bheil na fàs-bheairtean òg agus fallain. Thuit na caileagan nan cadal còmhla ri boireannaich eile anns an t-sabhal orra fhèin. Chuir fear de na balaich a cheann air broilleach àrd Zoe. Bhuail an nighean maoir a curls bàn... Agus dh'fhairich i melancholy làidir. Fhuair iad a h-uile càil bho bheatha agus bhon luchd-taic aca, na Demiurge Gods: òigridh shìorraidh, cumhachd, an cothrom beairteas, cumhachd, urram agus spèis a bhith aca, ach. Agus chan eil seo idir furasta a lorg.
  Agus ma tha leithid de ghillean ann, tha iad aig ìre eadar-dhealaichte agus ann an cruinne-cè eadar-dhealaichte. Chuimhnich Elena air an òran mu Gagarin agus thug seo oirre faireachdainn nas brònach buileach;
  A bheil fios agad dè an seòrsa duine a bh" ann...
  Ghiùlain an saoghal gu lèir e na ghàirdeanan!
  Tha co-dhùnadh bràthair an TSING a 'sàbhaladh na h-Ìmpireachd
  Bha bràthair Tsar Nicholas II, Mikhail, eu-coltach ri fìor eachdraidh, gu cinnteach an sàs. Dh'fhosgail an Imperial Guard teine air na reubaltaich a bha a' feuchainn ri stoirm a chur air an Lùchairt Gheamhraidh. An uairsin chaidh na Cossacks, a b 'fheàrr leis an uachdaran, agus rèisimeidean uasal a-steach don bhlàr.
  Chaidh ceudan de reubaltaich a mharbhadh agus theich feadhainn eile. Ghlac na poileis gu gnìomhach na reubaltaich agus na stiùirichean aca. Rinn riochdairean bho Duma na Stàite, teaghlaichean prionnsa, ceannaichean agus buill den elite ionmhais cabhag gus dìlseachd a mhionnachadh don Tsar Nicholas, agus mhionnaich iad dìlseachd. Rè a 'bhlàir, chaidh còrr is sia ceud reubaltaich a mharbhadh agus mìle gu leth a leòn. Chaill na geàrdan mu fhichead duine marbh, na Cossacks leth-cheud eile.
  Droch chlais, ach mhair an autocrasaidh. Cha robh aon bheachd no aon stiùiriche aig na ceannaichean aig a" mhullach. Agus san fharsaingeachd, bha mòran dhiubh a 'creidsinn gu robh e do-dhèanta an cruth riaghaltais atharrachadh aig àm cogaidh.
  Tha mòran mì-riaraichte leis an Tsar Nicholas II, ach tha e duilich roghainn eile a thabhann don rèim ìmpireil. A bharrachd air an sin, tha eagal mòr air na daoine beairteach gum bi an cruth riaghaltais poblachdach ro lag agus sgaoilte gus luchd-calpa a dhìon bhon proletariat acrach agus ceannairceach, agus na h-uachdarain bhon luchd-tuatha.
  Ach cha chuir na daoine iad fhèin air dòigh fìor ar-a-mach. Tha na Bolsheviks fhathast ro lag agus glè bheag ann an àireamh, tha na Reabhlaidich Sòisealach airson a" mhòr-chuid den bheachd gu bheil an ar-a-mach math, ach tha e nas fheàrr an cogadh mòr a bhuannachadh an toiseach.
  Ann an ùine ghoirid, bha aimhreit ann agus thàinig a h-uile duine a-mach! Bha rudeigin mar aiseirigh fuilteach a" nochdadh a-rithist...Agus sàmhchair!
  Thug Nicholas II seachad a bhràthair airson a bhith cinnteach le Òrdugh Sheòrais, a 'chiad cheum, agus bhrosnaich e e gu ìre àrd-cheannard, a' cur an dreuchd Mikhail mar cheannard air an aghaidh an iar. Agus bha na h-aghaidhean deas agus Ròmanach fo smachd Brusilov.
  Dh'fhàs meud arm na Ruis gu faisg air deich millean neach, agus chuir a chumail suas eallach trom air an ìmpireachd. Bha e riatanach a dhol air adhart.
  Cho luath 's a thiormaich na rathaidean, bhuail an t-arm tsarist ann an Galicia. Bha àrdachadh àireamhach air taobh saighdearan na Ruis. Laigich na h-Ostairich ann am misneachd, agus dh'fhàg rèisimeidean le Slavs gu mòr no ghèill iad. Cha robh aonadan Gearmailteach gu leòr ann airson an nàmhaid a chumail.
  Gus faighinn thairis air a h-uile càil, chaidh na Stàitean Aonaichte a-steach don chogadh an aghaidh nam Prìomh Chumhachdan sa Ghiblean. Agus mar sin bha toradh a 'chòmhstri air a dhearbhadh mar-thà. Dh"fheuch na Gearmailtich ris na feachdan aca a mheudachadh san Iar gus a" chùis a dhèanamh air na Càirdean agus cha b" urrainn dhaibh taic mhòr a thoirt don Ostair-Ungair.
  Ghabh saighdearan Ruiseanach thairis Lviv agus grunn bhailtean ann an Galicia. Chaidh eadhon grunn ghoilearan beaga a chruthachadh. Bha an aghaidh briste Ostaireach, briste , a" tuiteam ro luath, agus mar sin bha aig na Gearmailtich ri gluasad gu dìon dall air an taobh an iar agus saighdearan a thilgeil a-steach do na beàrnan a bha air cruthachadh.
  Le bhith a 'leasachadh an soirbheachas, chaidh na Ruiseanaich gu Przemysl agus eadhon timcheall air a' bhaile. Ach chuir duilgheadasan solarachaidh agus toirt a-steach barrachd aonadan Gearmailteach deiseil airson sabaid maill air an adhartas. Ach chaidh an Aghaidh Ròmanach air an aghaidh, agus an ceann ùine air an Aghaidh an Iar cuideachd. Bha obair dhoirbh aig an fheadhainn mu dheireadh: briseadh tro dhìon cumhachdach, domhainn na Gearmailt.
  Cha robh bràthair an Tsar, Mikhail, ga mheas tàmailteach, dh'ionnsaich e bho Brusilov agus chuir e an gnìomh innleachdan coltach ris. Thòisich e ag ullachadh ionnsaigh ann an dusan àite eadar-dhealaichte aig an aon àm, gus nach b 'urrainn dha na Gearmailtich stiùireadh a' phrìomh ionnsaigh a dhearbhadh. A bharrachd air an sin, chleachd iad cùirtearan ceò agus ionnsaigh air an oidhche gu gnìomhach.
  Shaor saighdearan Ruiseanach aig deas Bucharest, agus mar thoradh air an ionnsaigh sa mheadhan thàinig adhartas gu deas air Vilno.
  Bha aig na Gearmailtich ri an taobh a deas a neartachadh a-rithist. Bha na saighdearan Gearmailteach a bha a' bacadh Riga ann an cunnart cuairteachaidh. Fo na cumhaichean seo, rinn an Kaiser an co-dhùnadh duilich na Stàitean Baltach fhàgail agus saighdearan a tharraing air ais gu loidhne dìon Prussian.
  Cha do dh'obraich cùisean a-mach airson an aonaidh agus an Tuirc. Bha na Ruiseanaich agus na Breatannaich a" gluasad air adhart ann an Asia Minor, bha na Frangaich a" cur cuideam air Palestine ann an Siria. Bha na h-Ottomans a 'lagachadh agus cha robh an tuiteam fada air falbh. A bharrachd air an sin, dh'atharraich na Bulgarians. A 'tuigsinn gu robh na Prùisich air a' chogadh a chall mar-thà, agus na saighdearan Ruiseanach, an dèidh dhaibh a 'mhòr-chuid de Romania a shaoradh, air a' chrìch a ruighinn, dh'ainmich an rìgh Slavic cogadh air an Ostair, an Tuirc agus a 'Ghearmailt.
  Gu dearbh, thug seo barrachd ceann goirt dha na Gearmailtich. Cha b" urrainn dhaibh an loidhne aghaidh a chumail san Ear tuilleadh agus b" fheudar dhaibh a dhol air ais don Vistula. An dòchas gun cuireadh cnap-starra uisge nàdarra dàil air saighdearan Ruiseanach.
  Cha do shoirbhich leis a 'chaidreachas san taobh an iar ach pàirt de shoirbheachas, ged a bha iad mu thràth a' cleachdadh tancaichean nas gnìomhaiche. Ach airson a-nis chùm a" Ghearmailt an aghaidh, ged a b" fheudar dhi gluasad air ais beagan. Thug an roinn a deas tòrr oidhirp.
  Uill, ghluais an Ruis tsarist as t-fhoghar agus sa gheamhradh buaidh na sabaid chun na h-Ìmpireachd Ottoman.
  Thàinig an ionnsaigh air Constantinople, an dà chuid bho thìr is muir, gu crìch le buaidh armachd Ruiseanach. Thuit an Tuirc, agus leis an sin fhuair an Ruis sgìrean mòra, Constantinople agus caolas le ruigsinneachd chun Mhuir Mheadhan-thìreach.
  Fìor, cha b 'urrainnear crìoch a chur air a' chogadh ann an 1917, ach bha a h-uile duine mu thràth a 'faireachdainn anail na buaidh, mòran nas motha na ann an 1916.
  Chaidh an geamhradh seachad anns an Ruis le stailcean beaga agus taisbeanaidhean, ach cha robh droch chòmhstri ann, a dh'aindeoin duilgheadasan armailteach. Is dòcha gu bheil an ruble air ìsleachadh cus, ach tha e ro-luath a bhith a" bruidhinn air gort.
  Ach, bha an t-àm ann crìoch a chuir air a" chogadh, agus thuig a h-uile duine seo. Air a bhrosnachadh gu marasgal achaidh, mhol Brusilov am prìomh bhuille a lìbhrigeadh aig deas, far an robh an nàmhaid na bu laige, agus an uairsin a 'tionndadh gu tuath.
  Bha na ciad tancaichean aig na Gearmailtich mu thràth. Ach tha an àireamh aca ro bheag airson buaidh mhòr a thoirt air cùrsa a" chogaidh. Tha a carbadan fhèin aig an Ruis cuideachd, gu sònraichte tancaichean Mendeleev. Ach a-rithist, chan urrainn do ghnìomhachas an tsarist mòr-chinneasachadh a dhèanamh fhathast.
  Ach chaidh mòr-chinneasachadh tancaichean a stèidheachadh leis na Breatannaich, na h-Ameireaganaich agus na Frangaich. Tha seo a 'ciallachadh gu bheil dòigh ùr, cumhachdach airson briseadh tron dìon air nochdadh, a bu chòir briseadh tro shuidheachadh na Gearmailt.
  Tha na Càirdean cuideachd airson crìoch a chuir air a" chogadh sgriosail cho luath "s a ghabhas. Agus bho dheireadh a 'Mhàirt, thòisich iad a' feuchainn ri briseadh tro dhìon domhainn na Gearmailt.
  Thòisich oilbheum saighdearan Ruiseanach cho luath "s a thiormaich na rathaidean anns a" cheann a deas. Thàinig na saighdearan Ruiseanach, às deidh buadhan roimhe, suas, ach is gann gun do chùm na h-Ostairich orra. Lorg Budapest e fhèin air a chuairteachadh mu thràth aig toiseach a" Chèitein. An uairsin thòisich an gluasad gu Vienna agus a 'dol seachad air Abhainn Vistula.
  Chaidh na h-Eadailtich air an ionnsaigh cuideachd. Chuir eadhon Iapan feachd turais chun Roinn Eòrpa. Bhrùth na Gearmailtich bho gach taobh.
  Nuair a bha saighdearan Ruiseanach air tighinn gu Vienna mu thràth, chaidh an Ostair-Ungair a ghlacadh. Bha an càirdeas mu dheireadh sa Ghearmailt air tuiteam mu dheireadh. San Iar, a 'cleachdadh innleachdan stailc air diofar phàirtean den aghaidh, chaidh na Càirdean air adhart gu slaodach ach gu cinnteach. Agus chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach bhon taobh a deas gu cùl aghaidh na Gearmailt a 'còmhdach an Vistula.
  Fo na cumhaichean sin, dh" ainmich an Seansalair Wilhelm, a" tuigsinn suidheachadh iomlan, eu-dòchasach na Gearmailt, gun sguir a h-uile nàimhdeas air 22 Ògmhios, 1918. Gu dearbh, ghabh na Gearmailtich grèim air.
  Sguir an Ostair-Ungair a bhith ann. Fhuair an Ruis Galicia, sgìre Krakow, Bukovina, pàirt de thaobh an ear Sloibhinia agus an Ungair. Transylvania Romania. Cha robh air fhàgail den Ostair-Ungair ach an Ostair bheag agus an Ungair air a dhol sìos gu mòr. Thàinig Czechoslovakia a-mach fo sgèith na Ruis.
  Fhuair Ìmpireachd an Tsarist bhon Ghearmailt Klaipeda, Poznan agus ruigsinneachd air na cuantan, a" gearradh dheth Prussia an Ear bhon phrìomh-bhaile fhèin tro Danzig.
  B" fheudar don Ghearmailt na bha i air a" cheannsachadh roimhe san 19mh linn a thoirt seachad don Danmhairg agus don Fhraing. Chaidh binn a thoirt dhi airgead-dìolaidh mòr a phàigheadh gach bliadhna, agus chuir i casg air comas an airm gu ceud mìle neach.
  Agus gu dearbh, mar ann an eachdraidh fìor, sòn dì-armachaidh.
  Leudaich an Ruis Tsarist a chuid seilbh anns a 'cheann a deas. Sguir an Ìmpireachd Ottoman, mar Ìmpireachd na h-Ostair, a bhith ann. Ghabh Breatainn ri Iorac, an Fhraing, Siria agus, còmhla ris na Breatannaich, Palestine. Fhuair an Ruis Armenia, Asia Minor, agus Constantinople.
  Bha an Ear Mheadhanach agus Iran cuideachd air an roinn ann an raointean buaidh. Mar sin, fhuair an Ruis Tsarist mòran stuthan togail.
  Ach chosg an cogadh beatha còrr air dà mhillean gu leth saighdear, gun a bhith a" cunntadh na sìobhaltaich a chaochail, cosgaisean mòra. Thuit airgead ann an staing agus thuit an dùthaich ann am fiachan.
  Fìor, dh" aontaich na caraidean gu tròcaireach riadh a chuir dheth air iasadan, ach fhathast bha na fiachan gu math mòr - timcheall air deich billean rubles òir.
  Ach bha e comasach iomairtean a bha aig na Gearmailtich roimhe a nàiseantachadh.
  Dh'fhàs an suidheachadh poilitigeach anns an Ruis Tsarist, agus dh'fhàs ùghdarras an ìmpire.
  Ghabh Nicholas II brath air seo le bhith a" cur dheth am manifesto aige fhèin air Duma na Stàite. Chaidh autocracy ath-nuadhachadh a-rithist, agus chaidh cumhachd reachdail a thoirt seachad gu h-iomlan chun tsar.
  Dh'adhbhraich seo dìreach oidhirpean eagallach air gearan. Bha an dùthaich ro sgìth den chogadh agus cha robh iad ag iarraidh buillean ùra.
  Agus thòisich an eaconamaidh air ath-bheothachadh luath às dèidh a' chogaidh! Bha fàs cuibheasach timcheall air naoi sa cheud sa bhliadhna agus bha e nas àirde na anns na Stàitean Aonaichte.
  Chaidh gnìomhachasan adhartach ùra a chruthachadh agus chaidh innleadaireachd meacanaigeach a leasachadh. Dh'fhàs tuarastalan.
  Chaidh fad an latha-obrach a lùghdachadh le lagh an Tsar bho 11.5 uair gu 10.5 uairean. Agus air làithean ro-saor-làithean agus ro dheireadh na seachdain gu 9 uairean. Cuideachd, chaidh an latha obrach a lùghdachadh gu naoi uairean a thìde, nam biodh co-dhiù pàirt dheth air an oidhche.
  Às deidh iomlaid airgid, chaidh cothromachadh òir cruaidh an ruble ath-nuadhachadh. Ann an 1929, ràinig tuarastal neach-obrach 50 rubles gach mìos, le prìs vodca 25 kopecks botal. Is e sin, 200 botail gach mìos. Agus ma ghabhas sinn ann an òr co-ionann, tha seo cho mòr ri 37 gram de òr fìor-ghlan.
  Tha an dùthaich air an dàrna àite a ghabhail, san dàrna àite a-mhàin dha na Stàitean Aonaichte a thaobh cinneasachadh gnìomhachais. Bha coltas gu math rosach air na bha san amharc airson na h-ìmpireachd, ach... bhuail trom-inntinn mòr.
  Thug an tuiteam seo buaidh air an t-saoghal air fad, an Ruis nam measg. Tha an fhìrinn air milleadh a dhèanamh air a" Ghearmailt agus na SA as motha. Ach bha an Ruis tsarist cus an urra ri iasadan bhon taobh a-muigh agus mar sin cha b" urrainn dhaibh clisgeadh agus crìonadh a sheachnadh.
  Bha am Pàrtaidh Bolshevik anns na ficheadan ann an èiginn. Thill Lenin air ais bhon strì phractaigeach, rèabhlaideach le bhith ga bhogadh fhèin ann an teòiridh ... agus a" sgrìobhadh ficsean saidheans.
  Choinnich Vladimir Ilyich ri Herbert Wales ann am Breatainn agus dh'fhairich e blasad airson ficsean saidheans. Gu sònraichte, bho pheann Vladimir Ilyich thàinig nobhail mhòr, teachdail: "Is e Co-mhaoineas slighe an aoibhneis"! Agus grunn obraichean eile. Bha Lenin mu thràth a 'dèanamh airgead math bho obraichean ficsean saidheans.
  Dhealaich na Bolsheviks nan Trotskyists agus Stalinists. Cho-dhùin Stalin tilleadh gu dòighean-obrach ceannairc fa leth an Narodnaya Volya. Ghabh Trotsky suidheachadh nas meadhanach.
  Tha na Sòisealaich Ar-a-mach fhathast gnìomhach, ged nach robh murtan poilitigeach àrd-ìomhaigh ann tuilleadh anns na ficheadan. Mean air mhean neartaich suidheachadh nam Poblachdach agus nan Òglaich. Gu dearbha, bha coltas gu robh a h-uile duine na fhìor-mhonarcachd mar seann rud. Mar sin thòisich aimhreit, stailcean, taisbeanaidhean a-rithist agus thòisich an rìgh-chathair rìoghail air chrith.
  Bha cuimhne aig a" mhonarc air mòran...
  Lorg riaghaltas Nicholas II fuasgladh...ann an cogadh! A bharrachd air an sin, bha na seanalairean ag iarraidh dìoghaltas airson call Iapan. Agus tha seo furasta a thuigsinn ...
  Às deidh a" Chiad Chogaidh, rinn an Ruis Tsarist grunn iomairtean armachd beaga. Anns an Ear Mheadhanach, far an do chuir iad fhèin agus an caraidean crìoch air saoghal Arabach. Ann an Afganastan.... An sin ghabh an cogadh àite còmhla ri Breatainn. Ghabh an Ruis thairis roinnean a tuath Afganastan, anns an robh Uzbeks agus Tajiks sa mhòr-chuid, a bharrachd air Herat. Ach, às deidh cogaidhean brùideil, chuir na Breatannaich an ceann a deas. Dh'fhuirich fèin-riaghaltas ann am meadhan Afganastan.
  Ghlèidh Iran fhathast coltas uachdranas, ach cha robh a roinn fada air falbh cuideachd.
  Ach thachair a" phrìomh chlaon ùidhean ann an Iapan. A bharrachd air an sin, ann an 1931, chruthaich na Seapan riaghaltas phupaidean ann am Manchuria agus chuir iad ionnsaigh air bhog ann an Sìona.
  A thàinig gu bhith na adhbhar airson cogadh ùr.
  Mun àm seo, bha arm na Ruis air a bhith comasach air a chabhlach tanca ùrachadh agus itealan fìor làidir a chruthachadh. Anns an èadhar, bha Iapan gu math na b 'ìsle, agus bha arm talmhainn na Ruis mòran na bu lìonmhoire agus,' s dòcha, nas deiseil airson sabaid.
  Chaidh Cabhlach a" Chuain Shèimh a stiùireadh leis an uirsgeulach Admiral Kolchak. Bha Ridire Òrdugh an Naoimh Anndra, Brusilov, air bàsachadh mar-thà ron àm seo, ach dh'fhuirich na h-oileanaich comasach aige.
  Cha robh an cogadh soirbheachail airson Iapan bhon fhìor thoiseach. Seanalairean Ruiseanach: Denikin, Wrangel, Kaleidin, fo stiùir iomlan bràthair an Tsar Mikhail Romanov, an gnìomh gu sunndach agus sgileil. Bha buaidh aig eòlas a" Chiad Chogaidh Mhòir, agus chaidh aire a thoirt do mhearachdan sa chòmhstri 1904-1905.
  Bha tancaichean aotrom Prokhorov, a tha dìreach nach gabh atharrachadh ann an cogadh gluasad, cuideachd fìor mhath. Ann an suidheachadh sam bith, bha e mar-thà na arm Ruiseanach eadar-dhealaichte, agus cogadh gu tur eadar-dhealaichte.
  Ach, rè a 'chiad bhlàr leis an samurai, nam biodh ceannard nas tàlantach agus nas cinntiche air a chur an àite Kuropatkin, bhiodh toradh a' chogaidh, gu dearbh, air a bhith gu tur eadar-dhealaichte.
  Co-dhiù, taobh a-staigh dà mhìos bha feachdan Ruiseanach fo shèist aig Port Arthur, agus chaidh na Seapanach a bhualadh. Dà mhìos às deidh sin, chaidh Corea gu lèir a shaoradh, agus chaidh am baile-mòr a ghlacadh le stoirm.
  Aig muir, bha blàran cuideachd a 'dol le diofar ìrean de shoirbheachas. Gus an do ràinig na sguadranan bhon Mhuir Baltach agus bhon Mhuir Dhubh. Chaidh a" chùis a dhèanamh air Land of the Rising Sun gu tur, agus chuir iad eadhon saighdearan air tìr air Hokkaido. B" fheudar do Iapan ainm a chuir ri sìth iriosal. Thoir air ais Manchuria, Port Arthur, cuid de rudan a fhuair buaidh bho na Gearmailtich, ceann a deas Sakhalin agus druim Kuril. Agus aig an aon àm pàigheadh indemnity, suim sgiobalta - billean rubles òir.
  Neartaich a" bhuaidh suidheachadh an Autocracy airson ùine, agus an uairsin thug an Ìsleachadh Mòr slighe gu àrdachadh eaconamach luath.
  Anns a 'Ghearmailt, mar ann am fìor eachdraidh, Hitler thàinig gu cumhachd, ach cha robh e ceadaichte a ruith fiadhaich. Gu sònraichte, bha strì làidir bhon Ruis agus an Fhraing an aghaidh an oidhirp gus smachd coitcheann a thoirt air ais. Ged a chaidh lasachaidhean beaga a dhèanamh a thaobh comas armailteach. Chaidh cead a thoirt do mheud an airm àrdachadh bho cheud mìle gu dà cheud gu leth. A bharrachd air an sin, thug Hitler smachd air an raon dì-armachaidh dhan Ghearmailt.
  Agus bha duilgheadasan dynastach a "grùdadh anns an Ruis Tsarist. Chaochail oighre na rìgh-chathair, Tsarevich Alexei... Chaochail bràthair an Tsar, Mikhail Romanov, còraichean oighreachd. Agus bha Kirill Vladimirovich Romanov dha-rìribh na oighre. Ach tha an duine seo air a shàrachadh ann am misg agus ann an seargadh. Air a mhilleadh gu tur ...
  Mar sin cò a shoirbhicheas leis an Tsar Nicholas II? Fhuair bràthair an Tsar Mikhail, às deidh a 'bhuaidh thairis air Iapan, inbhe generalissimo agus chòrd e gu mòr ris. B 'e a' chiad bhall den teaghlach rìoghail ann an eachdraidh na Ruis Ìmpireachd a fhuair inbhe cho àrd. Agus bha mòran ag iarraidh fhaicinn air an rìgh-chathair rìoghail.
  Fìor, bha Nicholas II fhèin - neach nach robh ag òl, gun droch chleachdaidhean, a bhiodh a 'dèanamh lùth-chleasachd gu cunbhalach - fhathast gu math làidir agus bha e coltach gur e an riaghladh aige an tè as fhaide ann an eachdraidh na Ruis. Ach b" e Stalin an oidhirp murt as adhartaiche bho àm Alasdair II. Ged a bha e coltach, dè a 'phuing?
  Co-dhiù, b" e bliadhna ominous a bh" ann an 1937. Chaidh Tsar Nicholas II a mharbhadh, agus còmhla ris, bhàsaich dà mhinistear cuideachd, a bharrachd air trì dusan neach-cùirte, agus thuit pàirt den Lùchairt Gheamhraidh.
  Chleachd na ceannaircich an siostam òtrachais airson mèinneadh agus chuir iad barrachd air tunna de aminolon.
  Mar sin, chaidh tachartas ionnsaigheach a chuir an sàs ann an eachdraidh. Seo mar a thàinig riaghladh an Tsar Nicholas II gu crìch. Cha do thòisich am monarc air a ghairm mòr no uamhasach. Iadsan aig nach robh gaol air an ìmpire thug iad fuil air, oir chaidh mòran fala a dhòrtadh na rìoghachd. Is e Conqueror a th" air a làimhseachadh le spèis. Mar sin mheudaich àireamh an fhearainn foidhe ann an Rus. Nochd eadhon mòr-roinn ann an Sìona: Zheltorossiya.
  Uile gu lèir, mhair an rìoghachd 43 bliadhna. Cha robh ach Ivan the Terrible a 'riaghladh nas fhaide, agus gu h-ainmichte. Ach leis gun do ghabh e an rìgh-chathair airson trì bliadhna, bha an fhìor ùine smachd nas giorra.
  Ach dh'èirich an t-oighre dligheach, Kirill Vladimirovich Romanov, suas chun rìgh-chathair. Cha robh e a 'riaghladh airson fada - timcheall air bliadhna, ach fhuair e buaidh air cùrsa eachdraidh. Gu sònraichte, leig e le Adolf Hitler Anschluss na h-Ostair a dhèanamh. A rèir aithris a" toirt iomradh air còir dhaoine air fèin-riaghladh agus, a rèir coltais, san dòigh seo bidh barrachd òrdugh ann. Chaidh aontachadh ri Anschluss na h-Ostair agus Mussolini.
  Mar sin leudaich a" Ghearmailt agus chaidh an sluagh thairis air ceithir fichead millean. Gun a bhith ag innse gun do bhrosnaich Hitler breith. Fo Adolf the Demoniac, dh'fhàs e uair gu leth.
  Thòisich cogadh catharra anns an Spàinn, ach thàinig e gu crìch mòran na bu luaithe, leis nach robh Aonadh Sobhietach ann, a thug taic don cho-bhanntachd clì ann am Madrid.
  Ach thàinig Franco gu bhith na charaid don Fuhrer. Agus bhuail an Tsar Vladimir III ùr an aghaidh Bhreatainn.
  Tha an suidheachadh gu dearbh iom-fhillte. Tòimhseachan làn leis an Dàrna Cogadh. Agus cuairt ùr de chòmhstri. Chan eil Iran air a roinn, agus is e seo an dùthaich Ioslamach mu dheireadh a tha neo-eisimeileach gu foirmeil. Tha planaichean aig an Ruis agus Breatainn air a shon. Tha cùisean gu math troimh-chèile anns an Ear Mheadhanach. Tha sgìrean na Ruis, na Frainge, agus Bhreatainn measgaichte agus duilich an riaghladh.
  Tha Sasainn gu h-eaconamach a" tuiteam nas fhaide agus nas fhaide air dheireadh air an dà chuid an Ruis agus a" Ghearmailt a tha a" sìor fhàs cumhachdach. Ach tha na coloinidhean as motha fhathast Breatannach. Ach tha cumhachd a 'chrùin leòmhann a' lagachadh, tha Canada cha mhòr neo-eisimeileach. Tha uachdranas ann an Afraga a Deas cuideachd, mar Astràilia. Anns na h-Innseachan, tha suidheachadh Bhreatainn a" lagachadh. Gu dearbh, tha miann ann a bhith a 'putadh an leòmhann.
  Tha Hitler a" feuchainn ri cluich air dà thaobh. No gheibh e taic bhon Fhraing, Breatainn, an Eadailt agus Iapan. Gus a h-uile càil a chruinneachadh còmhla air an Ruis Tsarist agus a bhith a 'roinn a cuid stòrasan mòra.
  No coimhead airson seilbh tìreil san Iar, ach ann an caidreachas leis an Ruis.
  Tha Hitler na dhuine borb agus gun phrionnsapal, agus, san fharsaingeachd, chan eil dragh aige cò leis a thèid e a-steach do cho-bhanntachd fhad "s a tha e buannachdail dha.
  Tha an Tsar Vladimir òg ùr cuideachd a 'bruadar mu bhith a' dol sìos ann an eachdraidh mar cheannsaiche mòr agus ag iarraidh coloinidhean a thoirt air falbh à Breatainn agus an Fhraing. Gu fìrinneach, chan eil dad air fhàgail ri thoirt bho na Gearmailtich. Mar sin tha co-bhanntachd leis a" Ghearmailt gu math loidsigeach.
  Tha an Eadailt air Ethiopia a ghlacadh agus tha i cuideachd ag iarraidh brathan ùra. Tha Mussolini air leth àrd-amasach. Chan eil dragh aige an tèid e dhan ear no dhan iar. Ach anns an Fhraing chan eil miann mòr am measg an t-sluaigh a bhith a" sabaid. Tha pacifism a" riaghladh an sin, agus tha an riaghaltas air a thaghadh. Chan eil dòigh ann air càirdeas cho làidir fhaighinn. Agus tha an Ruis Tsarist, leis an ìre breith traidiseanta àrd aice agus an ìre bàsmhorachd a tha a" sìor dhol sìos, na neach-dùbhlain làidir. Tha àireamh-sluaigh na Ruis Tsarist mu thràth a" fàs aig timcheall air trì sa cheud sa bhliadhna. Tha bàsmhorachd leanaban air a dhol sìos, ach chan eil am fasan airson teaghlaichean mòra air a dhol seachad fhathast, agus tha eadhon teaghlaichean a tha ag obair torrach. A" toirt aire do cheannach tìreil, a" gabhail a-steach Sìona dùmhail sluaigh, agus Mongolia le àireamh-sluaigh ìosal, agus san Roinn Eòrpa agus an Tuirc, bha àireamh-sluaigh na Ruis Tsarist ann an 1940 nas àirde na 400 millean an taca ri 1913, nuair a bha e 180 millean. Agus is e cumhachd mòr-thìreach a tha seo... Tha nas lugha na 50 millean aig Breatainn agus an Fhraing anns na bailtean-mòra aca, a bharrachd air coloinidhean. Ach tha na saighdearan coloinidh lag ann am misneachd agus chan eil mòran comas sabaid aca. Mar sin tha feachdan talmhainn an Iar mòran nas laige.
  Bidh am Fuhrer a" taghadh caidreachas leis an Ruis an aghaidh an Iar.
  Ann an 1939, chaidh Czechoslovakia a sgaradh. Bha a" Ghearmailt cuideachd a" toirt a-steach an Sudetenland. Neartaich na Gearmailtich an t-arm agus chruthaich iad colbhan tanca. Cha do sheas an Ruis Tsarist cuideachd, le arm aig àm sìthe de chòig millean agus còig ceud roinn sgiobachd.
  Anns an Ruis Tsarist, tha tancaichean trom agus itealain ro-innleachdail, a "toirt a-steach itealain le ochd einnseanan, air a bhith gan dèanamh o chionn fhada. Chan eil ach mu thrithead tanca trom anns an Fhraing, agus tha iad seann-fhasanta. Chan eil carbadan troma aig Breatainn. Uill, a' Ghearmailt cuideachd, chan eil aon tè nas truime na fichead tunna. Tha beagan a bharrachd air ceithir cheud tanca aig na SA.
  Cho-dhùin Hitler nach b" fhiach dàil a chuir air agus bhuail e air 15 Cèitean, 1940. Tha an aimsir dìreach fàbharach agus tha a h-uile dad deiseil. No barrachd no nas lugha deiseil.
  Thòisich an Ruis Tsarist ionnsaigh air na h-Innseachan agus seilbhean coloinidh eile. Thug arm na Ruis ionnsaigh air dreuchdan le droch dhìon. Chan eil ach glè bheag de shaighdearan anns a bheil na Breatannaich agus na Frangaich fhèin, agus chan eil na h-aonadan coloinidh gu mòr airson bàsachadh airson beachd no ìmpireachd a tha coimheach dhaibh. Gu dearbh, cò na Sasannaich dhaibh? Luchd-brathaidh, tràillean, robairean no luchd-brathaidh. Chan eil e coltach gu bheil na Ruiseanaich mòran nas miosa na iad, gus am bàsaich iad air sgàth ìmpireachd an Leòmhann no an Rooster.
  Mar sin bidh na saighdearan tsarist a" tighinn air adhart, a" faighinn thairis air strì an aghaidh fòcas. Ach b" urrainn dha na Gearmailtich cuideachd a" chùis a dhèanamh air na saighdearan Frangach, Sasannach, Beilgeach agus Duitseach ann am mìos gu leth.
  Mar sin, chaill Churchill taic a phrìomh charaidean. Cha tàinig an dùil gun rachadh na Stàitean Aonaichte a-steach don chogadh. Cha robh Roosevelt idir air leth cliùiteach le diongmhaltas Stenka Razin. Agus an uairsin bhiodh feachdan mar sin a" dol an aghaidh Ameireagaidh.
  Thàinig saighdearan Ruiseanach air adhart air feadh Afraga agus Àisia ann an caismeachdan; thàinig barrachd dhuilgheadasan bhon fhearann agus an raon conaltraidh na bha saighdearan nàmhaid. Bha buaidh aig gainnead rathaidean, gu sònraichte ann an Afraga, cuideachd. Ach tha an saighdear Ruiseanach mì-mhodhail gu gaisgeil agus gu seòlta a" faighinn thairis air a h-uile duilgheadas.
  Chan urrainn dha na Gearmailtich saighdearan a ghluasad gu Afraga ach le duilgheadas. Chaidh dàil a chur air adhartas Gibraltar air sgàth strì làidir Franco. Agus bha againn ri feachdan a ghluasad air muir. Bhris na Ruiseanaich troimhe gu Afraga, tron Èiphit, agus tha e tòrr nas fhasa dhaibh. Bidh an Eadailt cuideachd a 'faighinn a h-uile càil as urrainn dhi a ghlacadh, agus anns a' chùis seo tha grèim aig Mussolini air boa constrictor.
  Cha do thachair an cur air tìr air an metropolis fhèin ann an 1940. Anns a 'bhlàr adhair, gu h-àraidh mar thoradh air fulangas na Ruis, thàinig Breatainn beò. Ach feumar a ràdh nach robh an Tsar glic Vladimir Kirillovich ag iarraidh gum biodh Breatainn air a ghlacadh air thoiseach air an àm, ach gu reusanta an dùil grèim fhaighinn air a h-uile coloinidh Àisianach is Afraganach.
  Càite an tèid Breatainn? Às deidh na h-uile, chan eil stòrasan aige, às aonais coloinidhean agus stuthan amh - tha an tuiteam aige na chùis ùine.
  Anns a 'gheamhradh agus sa Mhàrt 1941, ràinig saighdearan Ruiseanach Afraga a Deas mu dheireadh agus rinn iad a' chùis air an Uachdranas Afraganach mu dheireadh. Dh'fhàillig oidhirp Bhreatainn suidhe a-mach ann am Madagascar cuideachd, agus sa Chèitean 1941, chaidh cur air tìr a dhèanamh le buaidh às deidh sin.
  Bha Iapan a 'sabaid air taobh na Ruis anns a' chogadh, agus fhuair iad grèim air rudeigin anns a 'Chuan Sèimh. B" e samhradh 1941 an t-àm anns an robh prìomh oilbheum adhair an aghaidh cathair-bhaile Bhreatainn.
  Thug itealain Ruiseanach is Gearmailteach ionnsaigh air Lunnainn agus bailtean-mòra eile ann an Ìmpireachd Shasainn. Agus air 8 Samhain, ceann-bliadhna putsch Munich, chaidh an cur air tìr mu dheireadh.
  Mhair an t-sabaid sia latha deug agus chrìochnaich e le buaidh dha na saighdearan Ruiseanach is Gearmailteach.
  Gu dearbh, chuir seo crìoch air an Dàrna Cogadh. Thionndaidh e a-mach nach robh e cho fuilteach agus fada na anns an fhìor sgeulachd. Agus neartaich agus leudaich e seilbh Ruiseanach gu mòr. Gu sònraichte ann an Afraga agus Àisia.
  Thàinig ùine gu math sàmhach às a dhèidh. Bha an Ruis agus a" Ghearmailt a" cnàmh na buannachdan tìreil aca fhèin. Am measg an Treas Reich bha: a" Bheilg, an Òlaind, faisg air leth na Frainge, a bharrachd air Morocco, pàirt de Algeria agus na prìomh sheilbh. Fìor, air sgàth suidheachadh Franco agus cuid de mhì-chinnt mu Hitler, cha robh ùine aig na Gearmailtich gluasad air adhart gu seilbh crios-meadhain na Frainge, agus thuit iad gu saighdearan na Ruis.
  Ach a dh" aindeoin sin, fhuair a" Ghearmailt pìos math de thalamh Afraganach fhathast, a" dol thairis air an sgìre aice fhèin san sgìre. Bha farsaingeachd fearann an Treas Reich, a" toirt aire do cheannach Eòrpach, barrachd air trì uiread. Agus ma tha sinn a 'cunntadh bho na crìochan bho 1937, a' toirt aire don Ostair, an Sudetenland, agus Poblachd nan Seiceach mar dhìon, an uairsin ceithir tursan.
  Mar sin bha gu leòr aig na Gearmailtich gu h-iomlan airson a chuairteachadh, a mhaighstireachd agus a cho-chothromachadh. A bharrachd air an sin, leudaich an Ruis a cuid seilbh coloinidh, agus cha mhòr gum b" urrainn dhi smachd a chumail air a h-uile càil.
  Agus fhuair an Eadailt mòran: mar eisimpleir, a" mhòr-chuid de Sudan, Somalia, Uganda agus cuid de rudan eile, gu sònraichte Tunisia.
  Mar sin, chaidh ath-roinn an t-saoghail a chrìochnachadh airson a-nis. Ach mar a chanas iad, thar ùine, bidh rùintean a" tòiseachadh gan nochdadh fhèin.
  Cha do thòisich na Stàitean Aonaichte ag obair gu dona air a 'phròiseact atamach. Anns a 'Ghearmailt faisisteach agus an Ruis, bha an sealladh cuideachd fionnar. Chan eil Iapan fhathast air a leasachadh gu leòr airson a tharraing dheth, agus tha Breatainn agus an Fhraing air a bhith nan dùthchannan vassal den Treas Reich agus an Ruis.
  Mar sin chaidh dàil a chuir air coltas armachd niùclasach airson ùine.
  Ach tha adhartas, gu dearbh, do-sheachanta. Tha fiosaig ag obair, tha an teòiridh a 'leasachadh, mar a tha deuchainnean obair-lann. Ach feumaidh pròiseact niuclasach toil na stàite. Tsarist Ruis mar-thà bha cus draghan agus cosgaisean co-cheangailte ri leudachadh air an fhearann. Ach bha Hitler airson adhbhar air choireigin an aghaidh a leithid de bheachdan mu phrògram niuclasach agus bha e den bheachd nach biodh am pròiseact atamach a" caitheamh ach tòrr airgid.
  A bharrachd air an sin, b 'e arm talmhainn na Ruis agus itealain an fheadhainn as làidire agus as lìonmhoire san t-saoghal, agus bha an nèibhidh cuideachd a' fàs, gu h-àraid air sgàth fàs eaconamach.
  B" fheàrr leis na seanalairean tsarist agus na marasgal togail tanca a leasachadh, itealain a thogail, luchd-giùlan phlèanaichean agus longan-cogaidh. Carson a tha feum aca air sgeulachdan sìthe mu bhomaichean niùclasach? Is e sin, cha robh an dà chuid na Gearmailtich agus na Ruiseanaich diofraichte mun duilgheadas seo.
  A bharrachd air an sin, bha gu leòr stuthan amh ann gus nach fheum a bhith draghail mu ghoireasan lùtha, co-dhiù a dh" aithghearr.
  Mar sin, a dh'aindeoin cho fuar 'sa bha am Pentagon agus an Taigh Geal, chaidh an iomairt gu neo-eisimeileach gu na Stàitean Aonaichte. A bharrachd air an sin, chan e a-mhàin gu bheil seo na adhbhar eagal gun tèid na Ruiseanaich no na Gearmailtich nas fhaide agus gun cuir iad cuideam air an t-Saoghal Ùr, ach cuideachd air an eaconamaidh.
  Às deidh dhaibh an cothrom ola fhaighinn à Àisia, Afraga, agus an Ear Mheadhanach a chall, bha na tobraichean aca fhèin aig na Stàitean Aonaichte gu ruige seo ann an Texas, Florida, agus thòisich iad air leasachadh ann an Alasga.
  Ach bha àireamh-sluaigh na SA a" fàs. Cha deach in-imrich a bhrosnachadh anns an Ruis, agus lean an àireamh-sluaigh a" fàs gu luath. Bha cead aig Blacks agus Arabs gu sònraichte falbh airson na Stàitean Aonaichte.
  Bha eaconamaidh Ameireagaidh a" fàs cuideachd, agus bha barrachd is barrachd chàraichean ann.
  Agus thòisich an rannsachadh airson connadh niùclasach agus ath-bhualadh atamach a dh'fhaodadh lùth mòr a thoirt seachad.
  Tha deich bliadhna air a dhol seachad bho dheireadh an Dàrna Cogaidh. Bha ball-airm ùr aig Hitler sa Ghearmailt: plèanaichean diosc a bha comasach chan ann a-mhàin air itealaich aig astar uamhasach, ach cuideachd gu ìre mhòr gun a bhith so-leònte bho theine armachd beaga.
  A bharrachd air an sin, chaidh aig na Gearmailtich air saideal fuadain a chuir air bhog os cionn orbit, agus as cudromaiche, san Ògmhios 1951, a" chiad duine a-steach don fhànais.
  Tsarist Bha an Ruis beagan fadalach, agus rinn e làn adhartas a-mhàin san Lùnastal am-bliadhna. Anns an Eadailt faisisteach, thachair atharrachaidhean san aon bhliadhna. Tha Benedito Mussolini, tagraiche airson an tiotal Julius Caesar, air bàsachadh. San fharsaingeachd, bha an deachdaire Eadailteach soirbheachail ann an riaghladh. A" toirt aire do na ceannsachadh ann an Afraga, a" toirt a-steach Etiòpia, dh" fhàs an sgìre fo smachd na h-Eadailt cha mhòr trì tursan gu leth rè a riaghladh. A bharrachd air an sin, chaidh aig Benedito san Roinn Eòrpa air pàirt den Fhraing a ghearradh dheth còmhla ri Toulon.
  Ach cha do leig iad leis a dhol gu Albàinia agus a" Ghrèig - tha iad sin nan sgìrean taobh a-staigh raon buaidh Ìmpireachd na Ruis.
  Dh'fhaodadh Benedito, gu dearbh, a bhith air a ghairm math agus na cheannsaiche, ged nach robh arm na h-Eadailt ro mhòr leis na rinn e. Ach cha robh a mhac agus a oighre ga mheas fhèin na bu mhiosa na athair.
  Agus thug e tuiteam 1951 agus thug e ionnsaigh air Albàinia agus a' Ghrèig... Chan iongnadh gu bheil iad ag ràdh gu bheil a h-uile cogadh mòr a' tòiseachadh mar gum biodh gu h-obann.
  Bha Vladimir the Third eadhon toilichte mu dheidhinn seo. Tha seilbh na h-Eadailt ann an Afraga mòr, eadhon nas motha na seilbh na Gearmailt. Mar sin carson nach tog thu iad ma tha adhbhar math ann?
  Thòisich saighdearan Ruiseanach air nàimhdeas air 7 Samhain, 1951, a" toirt ionnsaigh air Ethiopia, Libia agus Sudan. Tha aonadan Ruiseanach nas làidire, nas lìonmhoire agus nas deiseil airson sabaid na feadhainn Eadailteach.
  Mar sin thòisich iad gu sgiobalta air an arm pasta a sgrios ... Ach cha robh dùil aig duine, gun rabhadh sam bith, gun tigeadh Adolf Hitler a-mach air taobh Mussolini Jr.
  Ged ma choimheadas tu a-steach e, cha robh dad nas ris nach robh dùil.
  Chaill a' Ghearmailt a' Chiad Chogadh dhan Ruis agus chaill i a' mhòr-chuid de chrìochan na Ruis. Agus ma chaidh aig na Gearmailtich air na bha iad air chall san Iar fhaighinn air ais le ùidh, an uairsin san Ear, gu fìrinneach, bha iad air am fàgail gun dad.
  Mar sin bha Hitler gu mòr an urra ris na buill-airm ùra aige, gu sònraichte discos agus sàsaichean itealaich. A bharrachd air an sin, bha am Fuhrer den bheachd gum biodh an turas seo na b 'fhasa a bhith a' sabaid leis an Ruis na anns a 'Chogadh Mhòr, leis gum biodh a' Ghearmailt agus an Eadailt a 'stiùireadh a' chompanaidh gun dàrna aghaidh.
  Chaidh an àireamhachadh a dhèanamh cuideachd gum biodh Iapan, a bha fo oilbheum leis na Ruiseanaich, cuideachd a" dol a-steach don chogadh san Ear Chèin agus a" ceangal an nàmhaid an sin. Is dòcha gun tèid Portagal agus an Spàinn a-steach don cho-bhanntachd, mar Breatainn agus an Fhraing? Tha iad tòrr nas fhaisge air a" Ghearmailt na air an Ruis. Agus chaidh cuid de dhòchasan a phinnadh air na SA!
  A bharrachd air an sin, thog Ameireagaidh cabhlach drùidhteach, mòran de luchd-giùlan phlèanaichean agus dh" ùraich iad a chabhlach tanca - ged a bha e fhathast na b" ìsle ann am meud agus càileachd ri carbadan armachd an t-Seann Shaoghal.
  Bha an siostam sòisealta anns an Ruis Tsarist fhathast neo-eisimeileach agus làn mhonarcachd. Bha làn chumhachd aig an Tsar agus Impire All Rus: gnìomhach, reachdail agus laghail. Cha robh a" Phàrlamaid air falbh. Bha Comhairle Stàite ann de dhaoine air an cur an dreuchd leis an ìmpire, ach cha robh aice ach còraichean comhairleachaidh. Chuir an rìgh e fhèin a-mach laghan, a bharrachd air òrdughan. Bha còir aige cuideachd a chur gu bàs agus maitheanas, ged, gun teagamh, bha cùis-lagha ann cuideachd. Chaidh cur às do dheuchainnean diùraidh às deidh murt Nicholas II, gus am biodh am britheamh cuideachd air a chur an dreuchd agus air a thoirt air falbh leis an tsar no oifigearan a chuir an ìmpire an dreuchd.
  Bha an dà chuid buannachdan agus eas-bhuannachdan aig an t-siostam seo. Air an aon làimh, b 'urrainn don ìmpire seo fhuasgladh gu luath no an duilgheadas sin gun aimhreit no aonta sam bith, ach air an làimh eile, chuir cus cumhachd ann an aon làimh bacadh air an iomairt agus thug e barrachd chothroman don bhiurocrasaidh. Thug e breith air diofar rudan as fheàrr leotha agus as fheàrr leotha. Cha robh Vladimir air a chomharrachadh le cus hypocrisy agus dìlseachd pòsaidh. Ged nach robh mòran buaidh aig boireannaich air na poileasaidhean aige.
  Ann an raon togail tanca, bha mòran charbadan cumhachdach is trom aig an Ruis Tsarist. Ach, tha eòlas gnìomhachd sabaid ann an Afraga air sealltainn gu bheil coileanadh dràibhidh tanca air leth cudromach. Mar thoradh air an sin, cha deach am prìomh tanca Ruiseanach nas fhaide na dà fhichead 's a còig tunna. Leis gun do chruthaich barrachd cuideam duilgheadasan le comas thar-dùthcha, eadhon le slighean farsaing.
  Bha an tsar dèidheil air tancaichean trom, ach chuir a chomhairlichean stad air an ìmpire bho bhith gan cur gu mòr-chinneasachadh. Ach bha an inneal trì-fichead tunna ri fhaighinn ann an dà mhìle lethbhreac. Agus chaidh an tanca as mòr-chòrdte, "Nikolai" - 3, a thoirt a-mach ann an trì fichead sa trì mìle.
  Agus tha cuideam dà fhichead sa còig tunna san inneal, agus tha inbhe 122 millimeters aig a" ghunna. Tha an armachd aghaidh dà cheud millimeters, tha an cùl agus na taobhan 120 millimeters, tha an cruth clasaigeach.
  Bha ùidh mhòr aig Hitler ann an innealan troma. Agus bha mi airson a bhith os cionn an Nikolai ann an tanca riochdachaidh. Mheudaich an càr Gearmailteach ann an cuideam gu 75 tonna agus, b "e seo a" chrìoch mu thràth, leis gu robh an tomad mòr air leth duilich a ghiùlan air loidhnichean rèile.
  Bha armachd 128-mm aig a' charbad Gearmailteach, bha armachd aghaidh 250 mm aige, agus armachd taobh is cùil 180. Tha an cruth cuideachd faisg air an fhear clasaigeach.
  Gu h-àireamhan, bha an tanca Gearmailteach trì tursan nas ìsle na an tè Sòbhieteach. Gun a bhith a 'toirt iomradh air na duilgheadasan a th' ann a bhith a 'cleachdadh innealan ro throm.
  Ach, tha uidheamachd Ruiseanach sgapte thairis air raointean farsaing, agus air an roinn Eòrpach den aghaidh tha tuairmseach co-ionannachd anns an àireamh de charbadan agus saighdearan-coise. Ged a tha arm na Ruis san fharsaingeachd tòrr nas lìonmhoire na am fear Gearmailteach. Agus tha sluagh mòr aig an Ruis: tha e a" toirt a-steach na h-Innseachan, Sìona, a" mhòr-chuid de Afraga, an Ear Mheadhanach, Persia, Indochina agus mòran a bharrachd.
  Gu dearbh, tha co-dhùnadh Hitler ionnsaigh a thoirt air an Ruis Tsarist, eadhon leis gu bheil Iapan agus an Eadailt air a thaobh, agus is dòcha an Fhraing agus Breatainn, na gheam mòr. Ach tha am Fuhrer na neach-iomairt mòr.
  Bu chòir a thoirt fa-near nach eil na plèanaichean diosc leis an do chuir an Treas Reich a leithid de dhòchas àrd gu math èifeachdach ann an cleachdadh. Dh'adhbhraich cruthachadh jet laminar làidir caitheamh connaidh mòr, agus bha an ùine itealaich airson sàsaichean itealaich gu math goirid. Mar sin dh" fhaodadh iad a dhol an gnìomh, eadhon a" toirt aire don astar mhòr aig astaran nach robh gu sònraichte cudromach. A bharrachd air an sin, dhìon an t-sruth laminar an diosc bho ghàirdeanan beaga, ach chuir e stad air losgadh bho shàr itealaich.
  Mar sin cha b" urrainn dha na Gearmailtich ach urchraichean fo smachd rèidio a leigeil às na diosgan aca, agus an uairsin aig ceàrn chumhang, no le bhith a" tionndadh an t-sruth laminar dheth, ach aig an aon àm a" fàs so-leònte.
  Ach, co-dhiù, cho-dhùin Hitler ionnsaigh a thoirt air an Ruis agus thilg e na cairtean aige. A bharrachd air an sin, bha eagal air na faisisteach nan deidheadh a" chùis a dhèanamh air an Eadailt, gun toireadh iad ionnsaigh air cuideachd. Bha mustache aige agus cha robh earbsa aige ann an duine sam bith.
  An toiseach, shoirbhich leis na Nadsaidhean air sgàth iongnadh an ionnsaigh agus eagrachadh na saighdearan aca. Ach chaidh àm an ionnsaigh a thaghadh gu dona. Thòisich sneachd a" tuiteam agus na tancaichean a" sleamhnachadh. Dh" fhaodadh am Fritz a bhith air pàirt den Phòlainn a ghlacadh, Krakow nam measg, ach chaidh e an sàs faisg air Warsaw.
  Bha inneal-airm na Ruis a' snìomh suas... Chaidh Iapan, mar a bha am Fuhrer an dùil, a-steach don chogadh, ach cha robh a' chabhlach aice air thoiseach air Cabhlach Ruiseanach a' Chuain Shèimh, agus bha na blàran cha mhòr co-ionann. Agus cha mhòr nach do tharraing Iapan na feachdan talmhainn aice air falbh bho theatar gnìomhachd an Iar. A bharrachd air an sin, bha na samurai nas ìsle na na Ruiseanaich san adhar, an dà chuid ann an àireamhan agus ann an càileachd. Agus cha b" urrainn dha Land of the Rising Sun ach beagan eileanan beaga a ghlacadh.
  Cha robh na daoine faiceallach Franco agus Salazar ann an cabhag sam bith a dhol a-steach don chogadh. Tha an Ruis na nàmhaid gu math làidir. Feumaidh sinn coimhead agus feitheamh. Ann an eachdraidh fhìor, chuir Franco bacadh air fhèin aig àm an Dàrna Cogaidh gus roinn ghorm de shaor-thoilich faisisteach a chuir.
  A-nis bha cothromachadh cumhachd a" coimhead gu sònraichte neo-ionann ann an Afraga.
  Chaill an Eadailt gu luath a cuid seilbh air a" mhòr-thìr dhorcha.
  As t-earrach 1952, chuir arm an tsarist ionnsaigh air bhog ann am Prussia an Ear agus b 'urrainn dhaibh briseadh tro dhìonan an nàmhaid gu domhainn. Bha duilgheadas aig na Nadsaidhean a bhith a" trèigsinn adhartas an airm tsarist aig Konigsberg, ach thòisich na saighdearan ìmpireil air gluasad air adhart air an Sudetenland agus Krakow.
  Thionndaidh e a-mach gun robh na tancaichean Ruiseanach a bha na bu mhiosa comasach air sabaid an aghaidh nàmhaid trom, ach nach robh cho sgiobalta. Rinn na roinnean Sìonach fo stiùir seanalairean Ruiseanach gu math cuideachd.
  B' fheudar do na Gearmailtich Krakow fhàgail... Agus an uair sin, air sgàth 's gun robh iad ann an cunnart cuairteachadh, thòisich iad a' tilleadh bhon Vistula chun an Oder.
  Chan e, cha b" e seo cùrsa a" chogaidh ris an robh dùil aig an Fuhrer aig an robh seilbh. Ach 's e mo choire fhèin a th' ann. A bharrachd air an sin, cha do rinn na Frangaich agus na Breatannaich, às deidh dhaibh fàileadh a dhèanamh air an dreuchd faisisteach, oidhirp sam bith ri bàsachadh airson an Fuhrer. Mar sin chaidh dragh a chuir air an ath-lìonadh, agus bha na dùthchannan vassal airson suidhe a-mach gu sgiobalta.
  Agus chaidh cùisean na bu mhiosa dha na Gearmailtich aig an aghaidh.
  Ron gheamhradh, bha na Gearmailtich air na bha aca uile a chall ann an Afraga. Agus tron gheamhradh, ron earrach, thill iad gu tur dhan Oder. Shaor saighdearan Ruiseanach Prague agus an Sudetenland agus thàinig iad gu Vienna. A bharrachd air an sin, rinn iad a" chùis air an Eadailt agus ghabh iad thairis an Ròimh, Naples, agus Sicily. Mar sin cha do gheall earrach 1953 dad math dha na Nadsaidhean. Ach, air 8 Giblean, 1953, bhàsaich Hitler gu h-obann. Tha ceannardas ùr na Gearmailt gu mòr ag iarraidh sìth.
  Dh'aontaich Vladimir Kirillovich Romanov gu fialaidh. Ach phàigh na Gearmailtich gu daor airson seo. Chaidh a" chrìoch ùr a-nis seachad air an Oder: fhuair a" Bheilg, an Òlaind, agus an Danmhairg uachdranas, ach taobh a-staigh frèam stàite vassal de dh" Ìmpireachd na Ruis. Fhuair an Fhraing air ais na rudan a chaill i roimhe, ach dh'fhàs i fiù 's an urra ris an Ruis.
  Chaill an Eadailt agus a 'Ghearmailt an coloinidhean gu lèir, a bha a-nis na sheilbh don chrùn rìoghail. Fhuair an Eadailt fhèin inbhe vassal Ruiseanach cuideachd, agus thàinig Sicily agus Sardinia gu dìreach gu bhith nam pàirt de ìmpireachd Vladimir III.
  Chaill a' Ghearmailt mòran de a neo-eisimeileachd cuideachd agus phàigh i airgead-dìolaidh mòr.
  Chaill Iapan a h-uile seilbh ach a-mhàin an sgìre aice fhèin agus b 'fheudar dhi a bhith na stàit vassal. Agus fhuair Tsar Vladimir Kirillovich Romanov cuideachd an tiotal Impire Iapan.
  Gu dearbh, thàinig am pàirt sin de Astràilia a bhuineadh do Land of the Rising Sun roimhe seo fo smachd na Ruis cuideachd.
  San Lùnastal 1953, rinn na Stàitean Aonaichte deuchainn mu dheireadh air boma atamach. Ochd bliadhna às deidh sin, chaidh am genie niùclasach a-mach às a" bhotal. Ann an suidheachadh sam bith, chan urrainnear stad a chuir air adhartas. Agus tha coltas a" bhoma atamach do-sheachanta. Anns an t-suidheachadh as miosa, dh" fhaodadh armachd niùclasach nochdadh fichead bliadhna aig a" char as fhaide na bha e ann an da-rìribh.
  Le beagan dàil, thòisich riaghaltas an tsarist air a fhreagairt a leasachadh.
  Gu ruige seo, cha b 'urrainn dha na Stàitean Aonaichte co-dhùnadh a dhol a chogadh ri ìmpireachd cho cumhachdach. A bharrachd air an sin, chan eil e cho furasta faighinn gu prìomh ionadan gnìomhachais is eaconamach na Ruis bho thall thairis.
  Agus bha feum air ùine agus airgead airson cosgaisean niùclasach! Bha airgead aig na Stàitean Aonaichte, ach bha ùine a" ruith a-mach. Tsarist Ruis, le a goireasan agus cumhachdach comas inntleachdail, gu math luath air a dhèanamh suas airson a 'bheàrn san raon seo. Agus ann an 1956, nochd boma atamach cuideachd ann an Vladimir III.
  Gu math nas ìsle na an Ruis ann an àireamh-sluaigh agus goireasan, chaill na SA calpachais agus deamocratach na cairtean trump aca mean air mhean.
  Is e an aon rud a b" urrainn dhaibh a dhèanamh a bhith a" cleachdadh armachd niùclasach mar bhacadh agus feuchainn ris an Ruis Tsarist a lagachadh bhon taobh a-staigh. Ach gu ruige seo chan eil iad air soirbheachadh.
  Cha robh sliochd fireann aig Vladimir Kirillovich bhon chiad bhean aige , agus phòs e a-rithist. Agus rinn e ath-ghineamhuinn oighre, a' gairm Seòras air.
  Rinn Tsarist Ruis leudachadh air àite. Ann an 1959, chaidh turas-adhair le sgioba chun Ghealach mu bhliadhna roimhe sin na na h-Ameireaganaich. An uairsin ann an 1971 gu Mars. Tha an saoghal eile air fàs nas sàbhailte na fìrinn.
  Ann an 1975, thàinig an duine air tìr air Venus. Ann an 1980 air Mercury. Ann an 1981 air aon de na saidealan Jupiter. Agus ann an 1992, dìreach anns a 'bhliadhna de bàs Vladimir Kirillovich Romanov, Russian cosmonaut pròiseil cas air Pluto.
  Shealbhaich Seòras a" chiad fhear an crùn aig aois ochd-deug. Agus san fharsaingeachd, faodaidh sinn a ràdh gu bheil Vladimir Treas, Mòr, chuir e seachad a riaghladh 54-bliadhna air leth soirbheachail. Agus an uairsin lean sliochd nan Romanov.
  
  
  
  NICHOLAS AN DARA AN T-EILEANACH MÒR DE CHEIST!
  Canaidh sinn gun do bhàsaich Tsar Alexander the Third, air an làimh eile, na bu thràithe: ann an 1987 bho oidhirp murt a chuir am bràthair as sine aig Lenin air dòigh: Alexander.
  Bhiodh e coltach eadhon nas miosa. Ach chan ann dha-rìribh. Thàinig Nicholas II gu bhith na tsar na bu thràithe, agus phòs e na bu thràithe: gus a mhac a chuir air an rìgh-chathair ma thachair rudeigin. Ach tha a bhean eadar-dhealaichte, agus tha an t-oighre fallain, agus gu cinnteach chan eil Rasputin ann. Agus mar sin an toiseach, san fharsaingeachd, mar ann an fìor eachdraidh: TRANSIB ga thogail, tha an eaconamaidh a 'soirbheachadh - leudachadh gu Sìona. Fìor, thathas a" togail shoithichean anns a" Mhuir Baltach bliadhna roimhe sin. Agus beagan a bharrachd togail, mar thoradh air an àrdachadh na bu thràithe san t-sàr-eòlaiche ionmhais Witte.
  Cha do thòisich an cogadh le Iapan glè mhath, ach fhuair an Varyag air teicheadh, agus cha do bhàsaich Admiral Makarov. Tha an sgeulachd air gluasad beagan, agus tha a h-uile càil a 'dol beagan eadar-dhealaichte. Ach ann am fìor eachdraidh, gu dearbh, cha robh ach beagan ùine air fhàgail aig an Varyag airson teicheadh, agus bha bàs an Àrd-mharaiche Makarov san fharsaingeachd tubaisteach agus eu-coltach.
  Bha cabhlach na Ruis, air a stiùireadh leis an Àrd-mharaiche Makarov, gu math sgileil agus chaidh bàtaichean Iapanach fodha. Agus an uairsin, nuair a chaidh dà long-cogaidh Iapanach a spreadhadh air an mir, thug Makarov ionnsaigh air an samurai agus chaidh e fodha dusan bàta gu leth eile.
  Is e sin, chaidh a h-uile càil gu math. Agus chaill Iapan uachdranas aig muir.
  Ach air tìr, thionndaidh an samurai gu bhith na bu laige. Chuir Kuropatkin às do gach oidhirp Iapanach a dhol air adhart agus rinn e milleadh mòr orra. Ach, cha do rinn e gnìomh ro chinnteach. Ach a dh'aithghearr thàinig soithichean Ruiseanach bhon Mhuir Baltach, agus mu dheireadh ghabh Makarov smachd air a h-uile uisge.
  Thòisich na Ruiseanaich eadhon air saighdearan a thoirt gu tìr ann an Taiwan, agus an uairsin air druim Kuril.
  Gus an do rinn Theodore Roosevelt eadar-theachd agus thug e seachad eadar-mheadhanachadh. Fhuair an Ruis Manchuria, Korea, Mongolia, an sreath Kuril, agus Taiwan.
  Nochd Zheltorossiya cuideachd. Mar sin chaidh ìmpireachd ùr a chruthachadh.
  Ach, chan eil an rìgh fhathast air fàs ro mhì-mhisneachail. Ann an 1914, thòisich an Dàrna Cogadh. Tha an Ruis air ullachadh nas fheàrr airson a" chogaidh seo: tha an eaconamaidh nas làidire, tha an sgìre agus an sluagh nas motha, agus chan eil beachd sam bith air an t-slighe. A bharrachd air an sin, cha robh crìonadh ann air adhbhrachadh le aimhreitean agus an tionndadh ris an canar.
  Chaidh a" Chiad Chogadh air adhart le diofar ìrean de shoirbheachas. Bha mearachdan agus soirbheasan coitcheann na Ruis. Ach ann an 1915, fhuair na Gearmailtich nas lugha de shoirbheachas, leis gu robh an t-arm tsarist na bu mhotha agus na b 'fheàrr. Ach fhathast, chaill an Ruis leth na Pòlainn agus Galicia. Ach cha b" urrainn dha na Gearmailtich a dhol a-steach do Belarus agus stàitean a" Bhaltaig - chaidh an loidhne aghaidh seachad air an Vistula.
  Agus anns an t-siathamh bliadhna deug, an tsarist arm mar-thà air a bhith air leth soirbheachail an aghaidh an Ostair agus an Tuirc. Cha mhòr nach deach a" chùis a dhèanamh air na h-Ottomans. Dìreach mar a ghlac na h-Ostairich Przemysl agus Krakow. Ghabh a" Ghearmailt fo eagal. As t-earrach 17, ghabh na Ruiseanaich Istanbul. Shoirbhich leis an Ruis Tsarist cuideachd rè an ionnsaigh samhraidh an aghaidh na h-Ostair agus a" Ghearmailt. Agus as t-fhoghar, nuair a bha na saighdearan tsarist air an Oder a ruighinn mu thràth, bha a" Ghearmailt air a ghlacadh. Lean sgaradh na h-Ostair-Ungair agus an Tuirc. Fhuair an Ruis Asia Minor, ceann a tuath Iorac, agus Istanbul. rìoghachdan Galicia, Bukovina, Czechoslovak agus Ungairis agus Krakow. A bharrachd air Danzig, pàirt de Phrussia an Ear, sgìre Klaipeda . Tha an Ruis, mar sin, air neartachadh iomadh uair thairis. Agus phàigh a" Ghearmailt airgead-dìolaidh mòr cuideachd.
  Cha robh Tsar Nicholas II ann an cabhag sam bith a h-uile càil agus a h-uile duine a ghabhail. Ach roinn na Ruiseanaich, na Breatannaich agus na Frangaich rubha Saudi. An uairsin roinn na Breatannaich agus na Ruiseanaich an dà chuid Iran agus Afganastan. Chuir e crìoch air ath-roinn an t-saoghail.
  Gu ruige 1929, bha an saoghal gu lèir a 'fàs, gus an do thòisich an Ìsleachadh Mòr. Ann an 1931, thòisich Iapan cogadh an aghaidh na Ruis. Agus chaidh a" chùis a dhèanamh gu sgiobalta agus, còmhla ris a h-uile seilbh sa Chuan Shèimh, air a ghabhail thairis. Agus an uairsin thàinig an referendum agus in-ghabhail anns an Ruis.
  A 'gabhail brath air lagachadh Bhreatainn, an Fhraing, agus na Stàitean Aonaichte, air a ghlacadh leis an Ìsleachadh Mòr, stiùir Tsar Nicholas II cogadh gus Sìona a ghlacadh. Agus thàinig seo gu bhith na cheannsachadh mòr.
  Gus beagan a luathachadh Russification, Nicholas II co-dhùnadh unpretentious - thug e a-steach gu h-oifigeil polygamy anns an Ruis - ag atharrachadh diadhachd agus dogmas na h-Eaglais Gnàthach. Seo mar a chaidh gabhail ris an ath-leasachadh.
  Agus ghabh an rìgh dha fhèin an dara bean. Chaidh na Ruiseanaich a bhrosnachadh gus coigrich a phòsadh agus mòran chloinne a bhith aca. Dh'fheumadh Sìona mòr a bhith air a Russified cuideachd. Dè an dòigh as fheàrr air seo a dhèanamh? Pòs boireannaich Sìonach!
  Anns a 'Ghearmailt, cha tàinig Hitler gu cumhachd. Anns an sgeulachd seo, bha beagan dìth aige. Ro cheannairceach. B" e am faisisteach Mussolini, a ghlac Etiòpia, am prìomh iriosal. Agus bruadar mu bhith na Caesar agus Trojan ùr air a roiligeadh a-steach do aon.
  Anns a 'Chèitean 1937, thòisich cogadh eadar an Ruis agus an Eadailt. Mar a thionndaidh e a-mach, thionndaidh Mussolini gu bhith na fhèin-mharbhadh. Ghlac saighdearan Ruiseanach an Eadailt gu lèir ann an dà mhìos, agus ann an trì eile coloinidhean na stàite. Bha an Ruis Tsarist cuideachd mu dheireadh a" toirt a-steach Romania agus Iugoslabhia, agus beagan às deidh sin Bulgàiria. An dèidh crìoch a chur air ceangal nan tìrean. Ann an tuiteam 1939, bhàsaich Nicholas II. Agus thàinig an t-oighre aige, an Alexei II gu tur fallain, gu bhith na rìgh ùr.
  Anns a 'chùis seo, bha Nicholas II a' riaghladh airson leth-cheud 's a dhà - a' dol thairis air toradh Ivan the Terrible. Agus b 'e an riaghladh aige an fheadhainn as soirbheachaile ann an eachdraidh na Ruis, agus cha robh na h-iomairtean aige ach a' briseadh sìos. Cha do ghlac rìgh a-riamh uiread. Tha an Ruis air tuineachadh mu dheireadh ann an Sìona, agus air neartachadh anns a h-uile taobh.
  Ach, an uairsin, fo Alexei an Dàrna, thòisich ùine fhada de shìth. Cha robh an Fhraing, Breatainn, agus na SA ag iarraidh cogadh. Ach bha a" Ghearmailt air a dì-armachadh agus cha robh neart aice. Mar sin dh'èirich suidheachadh a dh'fhàs socair.
  Bha ìmpirean coloinidh fhathast ann. Dh'fhuirich an Ruis mar an dùthaich as motha, ach b' i Breatainn an dàrna cumhachd gu foirmeil agus bha i beagan na b' ìsle na sgìre na ìmpireachd Tsarist. Ach, bha Astràilia, Afraga a Deas agus Canada nan uachdaranan cha mhòr neo-eisimeileach. Agus anns na h-Innseachan... Ann an 1968, thòisich ar-a-mach mòr anns na h-Innseachan agus an dèidh dà bhliadhna de chogadh chaidh na Breatannaich a chuir às. Ach chaidh arm an tsarist a-steach do chrìochan Innseanach agus chuir iad stad air na gearanan. Às deidh sin chaill Breatainn a" choloinidh seo agus fhuair an Ruis i. Goirid ghabh an Ruis ceann a deas Ioran cuideachd.
  Às deidh Alexei an Dàrna ann an 1969, chaidh an rìgh-chathair a shealbhachadh le Nicholas the Third. Bha Ìmpireachd an Tsar a" dol am meud. Mar sin chaill an Fhraing smachd air Indochina agus Thailand ann an 1979. Agus thàinig na saighdearan rìoghail an sin cuideachd.
  Agus anns na h-ochdadan agus naochadan, thàinig Afraga fo smachd na Ruis Tsarist. Às deidh 2001, chaidh Peadar, an ceathramh mac aig Alexei II, suas gu rìgh-chathair na Ruis.
  Bha an Ruis Tsarist ron àm seo air cha mhòr a h-uile Afraga, Àisia a ghabhail a-steach, agus air coloinidhean de dhùthchannan eile a thogail, Indonesia nam measg. Ach gu dearbh cha deach e an aghaidh Astràilia.
  Tha àm de shìth air tighinn. Bha armachd niùclasach aig na SA, Breatainn agus an Fhraing, bha cumhachd eaconamach aig a" Ghearmailt. Tha cumhachd eaconamach aig an Ruis, armachd niùclasach, an arm as motha san t-saoghal agus sluagh. Agus fhathast monarcachd neo-eisimeileach gun phàrlamaid. Bha na h-Ameireaganaich, mar dhàrna cumhachd, no eadhon cumhachd mòr, air seo a dhèanamh na thagradh don Ruis.
  Ach, cha do chuir dìth deamocrasaidh bacadh sam bith air leasachadh adhartais. Gu sònraichte, air ais ann an 1943, anns an Ruis Tsarist, chaidh a 'chiad duine dhan fhànais. Agus ann an 1961 chun na gealaich. Thachair an itealan gu Mars ann an 1974. Agus ro 2000, chaidh tadhal air cha mhòr a h-uile planaid de shiostam na grèine. Bhathar ag ullachadh turas mòr gu na rionnagan. Chuir i air bhog ann an 2018, agus fhuair i air ais gu Alpha Centauri.
  Mar sin cha do chuir tsarism bacadh air saidheans bho bhith a 'gluasad idir. Thuirt Pàdraig an Ceathramh de shliochd Romanov eadhon gun robh absolutism shoilleir na b 'fheàrr.
  Gu sònraichte an aghaidh cùl-raon nan sgandalan a bha an-còmhnaidh a" toirt buaidh air rianachd Dhòmhnaill Trump.
  Bha Nicholas II fhathast air a mheas mar an rìgh as motha de gach àm agus sluagh. Tsarist an ruis air muin eich agus an t-saoghail hegemon. Mean air mhean tha an iomall agus na coloinidhean a 'fàs Russified. Tha an ìmpireachd a" faighinn momentum. Agus thàinig an saoghal gu lèir gu bhith na àite nas fheàrr.
  Agus carson? Taing gu Alasdair Ulyanov, bràthair Lenin, a chaidh a chur gu bàs airson regicide. Dh'fhuirich Lenin fhèin thall thairis. Choinnich e ris a' Chuimrigh agus ghabh e ùidh cuideachd ann a bhith a' sgrìobhadh ficsean saidheans, às an do dh'fhàs e glè bheairteach agus rinn e ainm. Agus mar sin dh'fhàs e ainmeil, a 'fàs ainmeil agus ainmeil, agus chaidh eadar-theangachadh gu iomadh cànan. Chaochail Stalin sa phrìosan air sgàth a 'chaitheamh agus, san fharsaingeachd, cha robh fios ach aig eòlaichean. Ann an ùine ghoirid chaidh Trotsky an sàs ann an gnìomhachd ar-a-mach agus rinn e deagh dhreuchd mar oifigear, ag èirigh gu inbhe Comhairliche Dìomhair agus Leas-mhinistear. Thàinig Voznesensky gu bhith na mhinistear fon tsar agus choilean e mòran. Dh'fhuirich Khrushchev na neach-bùtha beag agus cha do choisinn e cliù. Dh" èirich Brezhnev gu inbhe còirneal. Rinn Andropov seirbheis anns na poileis agus thàinig e gu bhith na chòirneal cuideachd. Thàinig Gorbachev gu bhith na phrìomh neach-gnìomhachais agus na neach-taisbeanaidh. Dh'fhuirich Yeltsin na neach-bùtha. Dh'èirich Putin gu ìre còirneal anns na poileis dhìomhair agus leig e dheth a dhreuchd le urram. Tha Medvedev na oifigear beag. Zhirinovsky, stèidheadair pàipear-naidheachd, agus neach-taisbeanaidh. Dh'fheuch Zyuganov ri bhith ag obair fon talamh an aghaidh an Tsar. Fhuair e binn prìosain, an uairsin thàinig e gu bhith na neach-fiosrachaidh dha na poileis dìomhair. Leig e dheth a dhreuchd le inbhe caiptean. Dh'èirich Zhukov a-mhàin gu inbhe major. Thàinig Vasilevsky gu bhith na Leifteanant Coitcheann, thàinig Shaposhnikov gu bhith na Leifteanant Coitcheann. Àrd-mharaiche Kolchak agus neach-gleidhidh mòran òrdughan. Thàinig Makarov gu bhith na àrd-mharaiche cuideachd, an dèidh dha sabaid sa Chiad Chogadh. Ach, chan ann anns a" chiad chogadh, ach anns an aon chogadh mhòr, leis nach robh an dàrna cogadh ann. Dh'fhàs e ainmeil... Thàinig Brusilov gu bhith na mharsanta achaidh agus na neach-gleidhidh air Òrdugh an Naoimh Anndrais a' Chiad Call. Thàinig Denikin, Wrangel, Kornilov, agus Kuropatkin gu bhith nam marasgal achaidh.
  Agus bha beatha math fo na rìghrean. Agus chan eil prìsean air a dhol suas airson còrr air ceud bliadhna. Agus bha taic òir seasmhach aig an ruble de 0.77 gram. Agus bha mòran sluaigh beò gu math fon rìgh.
  Bha còraichean co-ionann aig a h-uile duine agus thug mòran dhiubh Ruiseanaich orra fhèin, eadhon Afraganaich. Bha cùisean a" dol gu math airson a h-uile duine fon Tsar. Is ann dìreach airson Iùdhaich de chreideamh neo-Gnàthach a dh" fhan an riatanas còmhnaidh. Ach dh'fhàs iad sin na bu lugha agus na bu lugha.
  Fon tsar, ge-tà, bha cuid de dhuilgheadasan ann. Dh'adhbhraich aon dhiubh, ìrean breith àrd agus bàsan ìosal, cus sluaigh. Ach bha seo gu bhith air fhuasgladh tro leudachadh àite. A bharrachd air an sin, rinn leasachadh saidheans agus àiteachas e comasach fuasgladh fhaighinn air duilgheadas acras. Bha biadh gu leòr ann airson a h-uile duine. Ach tha fàs àireamh-sluaigh na h-ìmpireachd còrr is trì sa cheud sa bhliadhna. Agus bha seo a" bagairt trioblaid san àm ri teachd.
  Lorg riaghaltas an tsarist slighe a-mach ann an leudachadh fànais. Agus bha e coltach gu robh e reusanta. Agus chaidh longan-rionnag ùra a thogail agus chaidh rannsachadh a dhèanamh air astaran superluminal.
  
  
  
  CÒIG BLIADHNA DE ALASDAIR NA TRÌ - AN SÒNRAICHTE!
  Bha an oidhirp murt air Alasdair II ann an 1866 soirbheachail. Mar thoradh air an sin, bhàsaich an neach-saoraidh rìgh. Agus chaidh Alastair an Treas suas air a' chathair. B 'e a' bhuannachd a bh 'ann nach robh ùine aca Alasga a reic, agus cha robh an t-ìmpire Ruiseanach ùr airson fearann sam bith a thoirt seachad. Fiù ma tha iad fad às agus nach eil iad fhathast glè luachmhor.
  A bharrachd air an sin, thòisich togail an rathaid gu Siberia gu Vladivostok eadhon na bu tràithe. Agus bu chòir dha a bhith air Chukotka a ruighinn!
  Bha Tsar Alexander the Third làidir, cinnteach, làidir le toil, fallain, agus gu math làidir gu corporra. Bha e a" riaghladh le làimh làidir, agus fo a sin chaidh an Ruis a-steach don àm de shoirbheachas agus de choileanaidhean as motha!
  Mar sin tha e math gun do thòisich an ìmpire mòr air riaghladh còig bliadhna deug nas tràithe na ann an eachdraidh fhìor!
  An toiseach, chuir e stad gu cruaidh air a h-uile gearan le ar-a-mach agus Narodnaya Volya. An uairsin thòisich e air ath-leasachadh a dhèanamh air an arm agus an nèibhidh. Le bhith a" cur rudan ann an òrdugh.
  Choilean an rìgh mòran. Chaidh rathaidean, drochaidean, factaraidhean a thogail, agus leasaich an dùthaich calpachas gu luath. Aig an aon àm a 'cumail suas autocracy. Rinn riaghaltas an tsarist cogaidhean beaga, a" gluasad thairis air Meadhan Àisia agus a" leudachadh a bhuaidh an sin.
  Thòisich cogadh mòr leis an Tuirc ann an 1977. Chaidh e eadhon na b" fheàrr, na bu luaithe, na bu bhuannachdaile le nas lugha de chall na bha ann an eachdraidh fhìor. Bha sàr-ghin Skobelev a" deàrrsadh ann le làn sholas!
  Rinn saighdearan Ruiseanach a" chùis air na Turcaich le nas lugha de mhilleadh. Agus chaidh aca air Istanbul a thoirt air falbh sa bhad. Bhon a ràinig iad an sin ron sguadran Sasannach. Bha an cogadh seo cho soirbheachail is gun deach an rìgh-shagart ainmeachadh mar Alexander Victorious! Agus thàinig Skobelev gu bhith na mharasgal achaidh as òige ann an eachdraidh na Ruis.
  Bha Türkiye air a roinn. Ghabh na Breatannaich seilbh air an Èiphit agus Sudan. Ghabh an Ruis Iorac, Palestine, Siria, agus pàirt de Saudi Arabia, Àisia Minor, Armenia gu lèir, agus na Balkans!
  Mar sin, gu math luath agus gu ìre mhath furasta, ghlac Alasdair an Treas fearann mòr. Agus lean e air a leudachadh gu deas. A" gluasad tro Ioran, Turkmenistan, agus nas fhaide air adhart gu Afganastan!
  Shuidhich arm an Tsar a shealladh air na h-Innseachan cuideachd! Bha na Breatannaich deiseil airson sabaid. Nochd caidreachas eadar an Ruis, a" Ghearmailt, an Ostair-Ungair an aghaidh na Frainge agus Bhreatainn.
  Chaidh a' Ghearmailt air adhart an aghaidh Poblachd nan Rooster ann an 1992. Dh"ainmich Breatainn cogadh an aghaidh a" Ghearmailt agus an Ruis. Bhuannaich an Ostair-Ungair Bosnia agus Herzegovina, agus thug i ionnsaigh air an Eadailt.
  Thòisich an Ruis iomairt an aghaidh nan Innseachan, agus seilbh na Frainge agus Indochina. Sin mar a thòisich an Cogadh Mòr. Ach tha an Ruis agus na Gearmailtich còmhla mu thràth!
  Thug an Ruis ionnsaigh air an Èiphit cuideachd.
  Tha na saighdearan tsarist, le taic bhon t-sluagh ionadail, a" fuireach anns na h-Innseachan agus Iran. Bidh iad a" dol a-steach gu Indochina tuilleadh. Agus rinn na Prùisich a" chùis a-rithist air na Frangaich agus timcheall Paris.
  A bharrachd air an sin, tha Poblachdach a" diùltadh a leigeil seachad. Agus thèid ionnsaigh a thoirt air Paris, air a sgrios gu mòr. Bidh na Gearmailtich cuideachd a 'glacadh a' Bheilg agus an Òlaind.
  Tha Breatainn air a bhith a" cogadh airson ùine. Bidh saighdearan Ruiseanach a" fuireach san Èiphit agus ann an Sudan. Tha cogadh aig muir. Tha arm na Ruis a" gluasad air feadh Afraga. Fad na slighe gu Afraga a Deas. Agus a 'cruinneachadh coloinidhean dha fhèin. Bidh na Gearmailtich cuideachd a 'faighinn grèim air cuid de rudan.
  Ach tha an Ostair-Ungair air a bogadh sìos ann an cogadh leis an Eadailt. Fìor, ann an 1894, thàinig na Gearmailtich gu cuideachadh nan Ostair. Agus chuir iad crìoch air ceannsachadh na h-Eadailt.
  Às deidh sin tha dùthaich nan orains air a roinn eatorra fhèin.
  Tha an cogadh a" gluasad chun na mara. Agus an seo tha sàr-mhathas ceannard na nèibhi Admiral Makarov ga nochdadh fhèin. A tha a 'coileanadh grunn bhuannachdan sgoinneil. A toirt air bana-mhaighstir nan cuantan a ghlacadh.
  Ghabh an Ruis smachd air na h-Innseachan, Indochina, a" mhòr-chuid de Afraga, agus cuideachd Astràilia, a" leagail na Breatannaich às an sin. Dh" fhàg saighdearan Ruiseanach Breatainn agus Canada. Stèidhichear coloinidh an sin cuideachd. Mar sin, chaill Breatainn cha mhòr a h-uile coloinidhean aice, agus fhuair an Ruis iad. Chaidh grèim fhaighinn air Canada leis an Ruis a" cumail smachd air Alasga. Agus làthaireachd cabhlach fìor chumhachdach. Agus air leth math Admiral Makarov agus Rozhdestvensky.
  Uill, chan e sin uile. Ghluais an Ruis gu Sìona. Cuideachd air leth soirbheachail. Agus ann an 1904, thòisich an cogadh le Iapan.
  Ach eu-coltach ri fìor eachdraidh, cha robh an cogadh seo duilich, ach gu math luath. A bharrachd air an sin, bha cabhlach Iapan caran lag, agus bha an Ruis, air an làimh eile, gu math làidir. Às deidh dhaibh a" chùis a dhèanamh air na Seapanach, ghlac saighdearan Ruiseanach Tokyo. Agus an uairsin chaidh referendum a chumail, agus bhòt a' mhòr-chuid de Iapan airson a dhol còmhla ris an Ruis.
  Bhuannaich Tsar Alasdair III buaidh ùr. An uairsin thàinig an ceangal saor-thoileach à Sìona. Mar sin sgìre às deidh sgìre, mòr-roinn às deidh mòr-roinn. Ràinig an ìmpireachd rìoghail cuibhreannan mòra. Bho na SA, Canada gu lèir agus Alasga, Àisia gu lèir, an Ostair, sgìre a" Chuain Shèimh. Gu Afraga a Deas agus seilbh na Gearmailt ann an Afraga an Iar.
  A bharrachd air an Ostair-Ungair. A leithid de chumhachd mòr.
  Ach, gu dearbh, bha na Gearmailtich agus na h-Ostairich ag iarraidh barrachd. Tha a" Ghearmailt fhathast a" fuireach san Fhraing. Tha Breatainn, air a h-eucoir leis an Ruis, cuideachd ag iarraidh cogadh.
  Chaidh aig an Kaiser air co-bhanntachd a chur ri chèile: an Spàinn, Portagail, a' Ghearmailt, an Ostair-Ungair agus an t-Suain an aghaidh na Ruis mhòir. Bha na Gearmailtich cuideachd air an Danmhairg agus Nirribhidh a ghlacadh aig àm a' chogaidh ri Breatainn. Chaidh co-bhanntachd cumhachdach a chruthachadh.
  Agus thòisich an cogadh air 1 Lùnastal, 1917. Dìreach aig an àm nuair a bhàsaich Alasdair an Treas agus chaidh Nicholas II suas air a 'chathair-rìgh. Chaidh an àireamhachadh a dhèanamh, às aonais monarc cho math ri Alexander the Third, a bha air leth-cheud bliadhna fhaighinn air ais, gun cailleadh an Ruis gu cinnteach.
  Ach bha cumhachd maireannach agus làidir aig Nicholas II. Sin Rasputin agus an t-oighre tinn. Mar sin b" urrainn dha sabaid leis a" cho-bhanntachd.
  Agus thòisich an cogadh... Bha na Gearmailtich a' stampadh mar typhoon. Choinnich saighdearan Ruiseanach riutha le frith-bhuaidhean cumhachdach. Thòisich sabaid mhòr agus borb.
  Nicholas II, san fharsaingeachd, an crochadh air sreath de dhaingnich, gu tur sgìth de na Gearmailt agus Ostair aonadan. Agus an uairsin chuir e air bhog cùis-aghaidh. Agus ann an Afraga, rinn saighdearan Ruiseanach, a 'cleachdadh a' chiad tancaichean aotrom san t-saoghal, a 'chùis gu tur air na h-Ostairich agus na Gearmailtich. Agus dh"fhuadaich iad am Mòr-thìr Dorcha.
  Chaidh an dà chuid an t-Suain agus Nirribhidh a cheannsachadh gu math luath.
  Mhair an cogadh bliadhna gu leth agus chrìochnaich e le arm na Ruis, a bha na bu lìonmhoire agus aig an robh tancaichean nas làidire, a 'glacadh na Roinn Eòrpa gu lèir. An uairsin thuit Breatainn. Tha an Ruis mu dheireadh air ceannas a stèidheachadh air an leth-chruinne an ear.
  Agus thàinig Tsar Nicholas II gu bhith na cheannsaiche mòr. Bha sìth a" riaghladh gu 1929, nuair a thòisich an Ìsleachadh Mòr. Mar thoradh air an èiginn eaconamach san fharsaingeachd, ann an 1931, dìreach air 1 Cèitean, thòisich cogadh eadar an Ruis agus an cumhachd mòr mu dheireadh, na SA!
  Chaidh arm an Tsar de Nicholas II a-steach do chrìochan Ameireagaidh. Bha na feachdan neo-ionann. Cha mhòr nach robh tancaichean aig na h-Ameireaganach agus cha robh iad air an trèanadh gu dona. Agus bha an Ruis nas àirde na na Stàitean Aonaichte iomadh uair. Bha ceannardan ìmpireachd an tsarist cuideachd na b 'fheàrr. Mar sin chaidh an cogadh aon rathad bhon fhìor thoiseach. Bha an Ruis a 'buannachadh agus a' gluasad air adhart. Agus air 30 Sultain, às deidh dha New York agus Washington a ghlacadh, chuir na Stàitean Aonaichte an grèim. Mar sin, chaidh duilleag eile ann an eachdraidh a thionndadh. Ann an 1934, chuir Nicholas II ionnsaigh air Meagsago agus an uairsin suas gu Ameireaga Laideann, a 'toirt buaidh air na stàitean Laideann. Gus an do thuit am poblachd neo-eisimeileach mu dheireadh ann an Chile san Dùbhlachd 1936.
  Mar sin, chuir Nicholas II crìoch air an sgeulachd mu dheireadh. Tsarist An Ruis aonaichte a h-uile dùthaich agus sluagh air a 'phlanaid Talamh.
  Air 7 Samhain, 1937, thuit Impire na planaid Talamh Nicholas the Greatest ann am plèana. Agus chrìochnaich a rìoghachd mar an ceudna. Thàinig Alesey II gu bhith na rìgh. Oighre òg fallain - mu thri fichead 's a trì. Fon e, thòisich leudachadh fànais. Crìochan ùra agus tursan-adhair ùra. Bha am monarcachd do-chreidsinneach. Tha an cinne-daonna aonaichte agus a" faighinn thairis air àite.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO
  Chaochail ceannard Port Artair, gu dearbh, ann an eachdraidh fìor, chaidh a leòn anns a 'cheann, ach chaidh criomag beagan mhìleameatair seachad nas fhaisge air an eanchainn. Ann an ùine ghoirid, bhàsaich an neach-brathaidh a ghèill an dùn agus chaidh a h-àite a ghabhail le gaisgeach dìon Port Arthur, Kondratenko.
  Gus dìon na daingnich a neartachadh, chuir an ceannard ùr air falbh na seòladairean agus na gunnachan-mara gu lèir air tìr, agus dhì-armaich e an sguadron, ach neartaich e Port Artair.
  Mar thoradh air an sin, chaidh an dùn a dhìon gu tur, a bharrachd air gnìomhan sgileil a 'Cheannard Kondratenko. Chaidh an dìon a chumail gu soirbheachail. Neartaich Kondratenko dìon daingneach Vysokaya ann an ùine agus cha b" urrainn dha na Seapanach a ghabhail.
  Ro dheireadh na Dùbhlachd, bha na samurai sgìth bho na h-ionnsaighean. Anns an Fhaoilleach bha tàladh air adhbhrachadh le oidhirp Kuropatkin gus a bhacadh, ach cha robh e gu math soirbheachail.
  Anns a 'Ghearran bha ionnsaigh eile ann, agus a-rithist chaidh a chuir às le call mòr dha na Seapanach.
  Rè an dìon, bha am balach Oleg Rybachenko modhail. Aig àm an t-sèist, cha robh am balach cabin seo ach deich bliadhna a dh'aois. Bha an leanabh a 'sabaid còmhla ri inbhich agus chaidh e gu miseanan taisbeanaidh.
  Sheall e gu robh e gu math gaisgeil agus sabaid. Agus chùm an dìon. A-nis tha am Màrt air ruighinn mu thràth... Tha na Seapanach air tilleadh a-rithist. Cha do thachair Didòmhnaich fuilteach anns an Ruis, oir chaidh Tsar Nicholas, leis gu robh Port Arthur ann an deagh shunnd, a-mach chun na daoine. Chaidh arm na Ruis ath-lìonadh agus dh'fhàs e na bu mhotha agus na bu mhotha. Aig deireadh a" Mhàirt, dh" fheuch na Seapanach ri dhol air adhart, ach bha cus uachdranas àireamhach aig feachdan Kuropatkin agus chuir iad às do gach ionnsaigh.
  Agus nas fheàrr fhathast, chaidh aonadan an t-Seanalair Legs a chreachadh le sèist Port Artair. Às deidh dha call mòr fhulang, thill na Seapan air ais. Ach a-rithist Kuropatkin leisg.
  Aig deireadh a" Ghiblein, lean ionnsaigh ùr, a chaidh, ge-tà, a chuir air ais cuideachd.
  Agus ghabh Oleg Rybachenko, am balach treun seo eadhon còirneal Iapanach, a 'cleachdadh ribe, gu dearbh.
  Aig toiseach a 'Chèitein, cha do thachair ach sgeirean beaga, agus air an 25mh sguadran Rozhdestvensky mu dheireadh a-steach gu Port Arthur. Thug an Admiral ainmeil leth-cheud 's a h-aon long, a' dol thairis air trì cuantan sa bhad!
  Às deidh sin fhuair an dìon daingneachadh. Agus aig toiseach an Ògmhios lean an ionnsaigh mu dheireadh air Port Artair. Tha an ionnsaigh eu-dòchasach agus fiadhaich. A-rithist chaidh a chuir air ais le call mòr dha na Seapanach. Mu dheireadh thug an Tsar air falbh Kuropatkin agus chuir e Linevich an dreuchd . Ann am meadhan an Iuchair 1905, chaidh a' chùis a dhèanamh air na Seapanach mu dheireadh. Agus thàinig dìon gaisgeil Port Artair, a mhair còrr is bliadhna, gu crìch.
  Fhuair Kondratenko Òrdugh an Naoimh Anndra mar a" chiad neach. Agus fhuair e inbhe marasgal achaidh. An uairsin rinn sguadron Rozhdestvensky, còmhla ri Port Arthur, a" chùis air na Seapanach aig muir. A bharrachd air an sin, bhàsaich an Àrd-mharaiche Togo fhèin anns a 'bhlàr.
  B" fheudar do Iapan sìth a dhèanamh leis an Ruis, tro mheadhanachadh nan Stàitean Aonaichte.
  B" fheudar dhuinn na h-Eileanan Kuril agus Taiwan a ghèilleadh. Fhuair an Ruis dìon-dìon thairis air Korea, Manchuria, agus smachd air Port Arthur. A bharrachd air an sin, phàigh Iapan airgead-dìolaidh mòr de bhillean yen òir don Ruis Tsarist.
  Neartaich a" bhuaidh suidheachadh Tsar Nicholas II. Leudaich an Ruis na sgìrean aice, agus thòisich Zheltorossiya a" cruthachadh mar thoradh air ceangal saor-thoileach roinnean Shìona. Gun Duma Stàite - dh'fhuirich an Ruis mar mhonarcachd iomlan, às aonais pàrlamaid.
  Gu dearbh, air sgàth buaidh agus seasmhachd phoilitigeach, lean fàs eaconamach nas tràithe na ann an eachdraidh fìor agus bha e na bu làidire.
  Thòisich a" Chiad Chogadh mar ann an eachdraidh fhìor. Ach bha e na bu shoirbheachail don Ruis. Dè an arm a bha na bu mhotha agus na b 'fheàrr, a' gabhail a-steach taing do ath-leasachaidhean Field Marshal Kondratenko, agus bha an eaconamaidh nas làidire, agus bha ùghdarras an tsar nas àirde.
  Mhair an cogadh beagan a bharrachd air bliadhna agus chrìochnaich e nuair a thuit an Ostair-Ungair, agus gèilleadh na h-Ìmpireachd Ottoman agus a 'Ghearmailt. Agus ghabh Bulgàiria, a 'faicinn cò ris a bha e coltach, air taobh Serbia agus an Ruis, mar a rinn, co-dhiù, an Eadailt agus Iapan.
  Field Marshal Kondratenko fhuair an ìre as àirde - generalissimo. Agus thàinig e gu bhith na neach-gleidhidh cha mhòr a h-uile òrdugh, mar Suvorov. Thàinig Brusilov gu bhith na mharasgal achaidh. Rinn Admiral Kolchak, Kornilov, agus Denikin dreuchdan. Tsarist An Ruis ceangailte ris fhèin: Galicia, Bukovina , Krakow Voivodeship, sgìre Poznan , Klaipeda. Thàinig Czechoslovakia gu bhith na phàirt de dh" Ìmpireachd na Ruis cuideachd. Agus Asia Minor le Constantinople. Agus ceann a tuath Iorac.
  Bha a h-uile dad, san fharsaingeachd, math. Roinn na Seapanaich na coloinidhean Gearmailteach leis an Ruis anns a 'Chuan Sèimh.
  An uairsin chaidh Saudi Arabia a roinn eadar an Ruis, an Fhraing agus Breatainn. An uairsin, às deidh cogadh goirid, roinn an Ruis agus Breatainn Iran.
  Agus an uairsin Afganastan. Fìor, bha beagan sabaid an sin. Agus cha robh na Breatannaich gu math fortanach an toiseach.
  Tha an saoghal air seasmhachd agus beairteas fhaighinn. Gus an do bhuail an Ìsleachadh Mòr ann an 1929. Thuit an Ruis, às deidh fàs luath, ann an èiginn cuideachd.
  Ann an 1931, thug Iapan ionnsaigh air an Ruis, a 'sireadh dìoghaltas airson call a bh' ann roimhe.
  Ach an turas seo, b" e fèin-mharbhadh a bh" ann. Rinn na saighdearan tsarist a" chùis air na Seapanach. Chan eil an Àrd-mharaiche Kolchak idir sean; sheall e a shàr-mhathas, coltach ri Ushakov. Chaidh a" chùis a dhèanamh air Land of the Rising Sun gu tur aig muir agus an uairsin air a ghabhail thairis. Chaidh seo a leantainn le referendum anns an do bhòt a' mhòr-chuid de Iapanach airson a dhol dhan Ruis.
  Mar sin, neartaich Tsar Nicholas II a chumhachd anns a 'Chuan Sèimh. Lean an Ruis a gluasad gu Sìona. Air a lagachadh leis an èiginn, cha do chuir Breatainn, an Fhraing, agus na Stàitean Aonaichte bacadh air smachd a ghabhail air an Ìmpireachd Celestial.
  Ann an 1933, thàinig Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt. Thòisich e air cumhachd an t-seann ìmpireachd a thoirt air ais. Agus gu dearbh dh'fheuch e gun a bhith a 'strì ris an Ruis.
  Bha càirdeas aig Mussolini san Eadailt ris an Ruis. Agus ghabh e gu sàmhach Etiopia, a 'leudachadh a choloinidhean. Bha còmhradh ann mu bhith cruthachadh a" Chaidreachas Trì-fillte.
  Bha an Ruis Tsarist ag iarraidh a h-uile coloinidh de lagachadh Sasainn agus an Fhraing a cheangal. Uill, tha na Gearmailtich agus na h-Eadailtich tuigseach cuideachd. Bha na planaichean aca fhèin aig na SA.
  Ann an 1937, dh" aonaich a" Ghearmailt leis an Ostair, a" dèanamh an Anschluss. Agus san t-Samhain 1937, thuit an dàrna plèana bho Nikolaev. Chaidh an rìoghachd a bhriseadh gu soirbheachail. Fhuair Nicholas II buannachdan mòra rè a dhà fhichead sa trì bliadhna de riaghladh.
  Thug iad Nikolaev Mòr air! Agus eadhon am fear as motha, dh'fhàs iad nas àirde na Peadar Mòr.
  Fo Nicholas II, chaidh an latha obrach a lùghdachadh gu deich uairean a thìde, agus dh'fhàs seachd bliadhna de fhoghlam èigneachail agus saor. Ràinig an tuarastal cuibheasach nàiseanta 75 rubles gach mìos le atmhorachd neoni agus taic òir bhon ruble. B" e an t-airgead rìoghail an rud as cruaidhe agus as tionndaidh air an t-saoghal.
  Bha an arm talmhainn as motha san t-saoghal aig an Ruis, agus chaidh i thairis air an dà chuid Breatainn agus na Stàitean Aonaichte a thaobh meud cabhlach.
  B" e tancaichean Ruiseanach an fheadhainn a b" fheàrr air an t-saoghal, mar a bha na plèanaichean. Agus b 'e heileacoptairean aig an àm sin an aon fheadhainn air a' phlanaid Talamh. An cabhlach bàta-tumaidh as lìonmhoire agus àrd-inbhe. An làmhachas as fheàrr. Teicneòlasan adhartach ann an telebhisean agus bhidio. Thòisich a 'chiad taigh-dhealbh dathte san t-saoghal cuideachd air fhilmeadh anns an Ruis Tsarist. A" toirt a-steach taing do dhealas Tsar Nicholas II airson togail dhealbhan.
  Às deidh Sìona a chuir an sàs, ghabh an Ruis a" chiad àite san t-saoghal a thaobh àireamh-sluaigh, a" dol seachad air Breatainn leis na coloinidhean aice.
  Rinn Tsar Nicholas II ath-leasachadh air Orthodoxy agus rinn e laghail polygamy. Chaidh aig an uachdaran ghlic seo air mòran rudan a dhèanamh. Agus chaochail e gun smal air, gun gheur-leanmhainn, gun a bhith air an Ruis a chall, ach duine mòr. Agus thug dìreach beagan mhìltean de ghluasad a 'chriomag buaidh cho mòr air eachdraidh na Ruis. Agus tha iad cuideachd ag ràdh nach eil co-thuiteamas ann an eachdraidh! Sin mar a tha e a" tachairt. Sheall an dà chuid Nicholas II agus iongantas Generalissimo Kondratenko seo.
  Ach às deidh bàs Tsar Nicholas, thàinig leum leum sealach às deidh sin. An toiseach, bhàsaich am monarc Alexei II mus deach a chrùnadh. An uairsin bhàsaich oighre eile, Kirill Vladimirovich Romanov, cuideachd. Agus chaidh Vladimir III suas an rìgh-chathair ann an 1938. Tha an tsar òg, ach sa chumantas chan eil e gòrach agus gu math làidir le miann agus glòir-mhiannach.
  Uill, fhuair e sìos gu gnìomhachas! An Ruis, an Eadailt, a 'Ghearmailt, an aghaidh Bhreatainn, an Fhraing agus' s dòcha san àm ri teachd na SA. An seo, gu dearbh, tha an Caidreachas Triple tòrr nas làidire.
  Anns a" Chèitean 1940, thug a" Ghearmailt ionnsaigh air an Fhraing, a" Bheilg, an Òlaind agus Breatainn. Thug an Ruis ionnsaigh air coloinidhean Frangach, Sasannach agus Duitseach. Thòisich grèim neo-riaghailteach air sgìrean.
  Cha b" urrainn dha na Breatannaich agus na Frangaich seasamh an aghaidh arm na Ruis. Agus ann am mìos gu leth, rinn na Gearmailtich a" chùis air agus thug iad orra an Fhraing, a" Bheilg agus an Òlaind a ghlacadh.
  An sin ghabh am Fuhrer thairis an Spàinn agus Portagail, agus ghlac iad an Danmhairg agus Nirribhidh. Ghabh an Ruis seilbh air an t-Suain.
  Bha an cogadh cha mhòr aon-thaobhach. Le taic bhon t-sluagh ionadail, ghlac an Ruis na h-Innseachan, Indochina, ceann a deas Afganastan, ceann a deas Ioran, an Ear Mheadhanach agus chaidh iad a-steach don Èiphit.
  Gu dearbh, cha b 'urrainn dha na saighdearan coloinidh seasamh an aghaidh arm an tsarist, agus cha robh iad ag iarraidh. Chaidh beagan dàil a chuir air ceannsachadh Afraga air sgàth gainnead rathaidean agus conaltradh sìnte. Ghluais na Gearmailtich thairis air Afraga tro Gibraltar agus Morocco, na Ruiseanaich tron Èiphit, agus an uairsin Sudan.
  Ach, bha an talamh na bu mhiosa na bhacadh na feachdan Breatannach no Frangach. Cha robh mòran dhiubh ann, agus bha droch armachd aca, agus a" mhòr-chuid bho thùsanaich ionadail. Cò aig nach robh fios ciamar no ag iarraidh sabaid.
  Ann an 1940, cha robh Hitler ag iarraidh tighinn air tìr ann am Breatainn. Chuir e air bhog ionnsaigh adhair, nach robh gu math soirbheachail an toiseach. Ach as t-earrach 1941, chaidh plèanaichean Ruiseanach a-steach don bhlàr, agus thòisich Breatainn air a chur fo chuideam bàsmhor.
  Agus san Lùnastal, thàinig saighdearan Gearmailteach-Ruiseanach air tìr às deidh sin, agus às deidh dà sheachdain de shabaid làidir, chaidh Lunnainn a ghlacadh.
  Às deidh sin thàinig an leth-chruinne an ear gu lèir, a" gabhail a-steach Astràilia agus Sealan Nuadh, gu bhith na Ruisis, na Gearmailtis agus na h-Eadailtich.
  Ach bha na SA ann fhathast.
  Cho-dhùin Tsar Vladimir ionnsaigh a thoirt air Ameireagaidh. Thug Hitler agus Mussolini taic dha anns a" cho-dhùnadh seo. Ghluais an Treas Reich saighdearan gu Innis Tìle, agus an uair sin chun Ghraonlainn agus Canada, agus ghluais an Ruis Tsarist gu Alasga. Tha na feachdan, gu dearbh, neo-ionann. Tha cabhlach tanca caran lag aig na Stàitean Aonaichte, agus sluagh mòran nas lugha na an Ruis còmhla ris a h-uile coloinidh aice. Ged a tha an eaconamaidh air a leasachadh. Ach chan urrainnear cur an aghaidh a leithid de uilebheist.
  Às deidh dhaibh an ionnsaigh a chuir air bhog ann an 1943, ghabh arm na Ruis còmhnaidh gu luath ann an Alasga ann an dà mhìos a" gheamhraidh. Agus as t-earrach, còmhla ris na Gearmailtich, ghlac iad cha mhòr a h-uile Canada.
  Dh'ainmich Braisil, Venezuela, Meagsago agus dùthchannan eile cogadh air na Stàitean Aonaichte.
  Thòisich gluasad saighdearan Ruiseanach air feadh stàitean ceann a tuath Ameireagaidh. Tha na feachdan, gu dearbh, neo-ionann. Tha an Ruis agus a 'Ghearmailt nas fheàrr an dà chuid ann an càileachd agus meud.
  Tha na caileagan Natasha, Zoya, Aurora agus Svetlana a 'sabaid air an tanca Kondratenko-3 as fheàrr san t-saoghal, carbad gluasadach le gunna fada agus teine luath. Gu math sùbailte, le sgàil-dhealbh ìosal.
  Tha cuideam an tanca Kondratenko-3 mu dhà fhichead tunna, agus tha e air a dhìon gu math. Agus tha an gunna, a dh'aindeoin an ìre bheag de 76 mm, aig a bheil luaths tòiseachaidh àrd.
  Shermans, chan urrainnear an tanca seo a dhol a-steach bho cheàrn sam bith. Mar sin...
  Bidh na caileagan, a 'sabaid casruisgte agus ann am bikinis, dìreach a' sgrios na h-Ameireaganaich agus a 'gàireachdainn gu mòr.
  Gu sònraichte Natasha... Agus le a corragan rùisgte bidh i a" bruthadh an luing gàirdeachais, ag ràdh:
  - Glòir do mo Rus'!
  Bidh Zoya a" losgadh cuideachd. Bidh e a" dèanamh seo le òrdagan rùisgte, a" putadh air putanan an luing gàirdeachais agus ag èigheach:
  - Agus ar dùthaich dhùthchasach gu lèir!
  An ath rud, bidh Aurora a 'losgadh. Buailidh i an nàmhaid, agus their i, a" giùlan a fiaclan:
  - Agus tha cumhachdan nas àirde air ar cùlaibh!
  Agus tha an nighean cuideachd a 'bualadh gu math teine! Bidh e a" bruthadh a òrdagan rùisgte mar phutanan luing gàirdeachais.
  Agus an uairsin bidh Svetlana a 'losgadh. A leithid de nighean sgiobalta agus soilleir. A" leigeil a-mach seilleanan-grèine às a bheul. Agus tha e cuideachd a" seinn:
  - Tha mi nam rionnag cruinne! Bidh mi a" ruith nas luaithe na eadhon Satan!
  Le caileagan mar seo, chan eil an diabhal fhèin eagallach. Tha iad a" bualadh air na h-Ameireaganaich, gu teann timcheall air Chicago.
  Agus gun duine a leigeil a-mach às an sin. Tha an sgrios, canaidh sinn, beag. Seo na caileagan.
  Agus mar sin tha gearastan Chicago a 'toirt buaidh air. Tha fios againne!
  Agus tha tancaichean Ruiseanach mu thràth a" tighinn faisg air New York. Bidh Tsar Vladimir a" suathadh a làmhan gu toilichte. An deach na Ruiseanaich a-riamh cho fada sin?
  Bidh na caileagan a" sabaid gu gaisgeil san adhar cuideachd. Mar eisimpleir, càraid grinn: Maria agus Mirabela.
  Bidh bòidhchead casruisgte agus còmhdaichte le bikini a" cruinneachadh bhilean. Gu litearra chan eil dad ann airson cur nan aghaidh. Tha na nigheanan an seo cho breagha agus gu math ionnsaigheach agus ceart.
  Loisg Maria peilear, loisg i sìos dusan itealan, ann an aon spreadhadh agus sheinn i:
  - Glòir do ar dùthaich dhùthchasach ! Ann an ainm na Ruis!
  Loisg Mirabela cuideachd agus reub i:
  - Ach tha ceannard ann an cumhachd mòr,
  Gairmidh e na Slavs gu cath...
  Chan urrainn dhaibh dèiligeadh ris an Ruis -
  Nuair a tha Vladimir a 'riaghladh mar rìgh!
  
  Bho chruaidh, làidir, le toil iarainn,
  Agus tha an sealladh coltach ri gearradh meatailt ...
  Chan fheum na Ruiseanaich beatha nas fheàrr -
  Is e seo dìreach na bha daoine a" bruadar mu dheidhinn!
  Tha, tha na caileagan sin nan maighstirean air sabaid agus seinn ...
  Air an t-slighe, ann am meadhan an ionnsaigh air New York, chaidh a 'chiad cosmonaut Ruiseanach dhan fhànais agus chaidh e timcheall air a' phlanaid Talamh. Agus is e seo coileanadh eile den Ruis Tsarist leis an teaghlach Romanov.
  Agus an uairsin chaidh gearastan New York a-steach, agus cha b 'fhada gus an do thuit Washington. Agus air 3 Sultain, 1943, chaidh na Stàitean Aonaichte a chuir an sàs gu tur. Mar sin chrìochnaich an Dàrna Cogadh, a thòisich air 15 Cèitean, 1940. Tha an cogadh glòrmhor agus buadhach don Ruis.
  Gu dearbh, fhuair Hitler agus Mussolini mòran bhon chogadh seo. Fhuair an dà dheachdaire seilbh ann an Afraga, cuid san Roinn Eòrpa agus na SA. Mu dheireadh chaidh an Roinn Eòrpa a roinn eadar dùthchannan. Agus às deidh an referendum, thàinig Bulgaria gu bhith na rìoghachd Bulgarian taobh a-staigh na Ruis.
  Bhiodh e coltach gu bheil an saoghal air ath-sgaoileadh a-rithist agus faodar na coloinidhean a chnàmh. Ach cha bhiodh Hitler, gu dearbh, na Hitler mura robh e ag iarraidh barrachd. Gu sònraichte, a 'chùis air an Ruis. Agus grèim fhaighinn air an fhearann aige.
  Agus gu dearbh bha na Gearmailtich a" cunntadh gu mòr air buill-airm ùra, nas cumhachdaiche. Tancaichean den t-sreath "E" agus urchraichean ballistic, gu sònraichte sàsaichean itealaich.
  Ach, bha an Ruis Tsarist gu mòr air thoiseach air an Treas Reich ann an urchraichean ballistic agus ann an 1951, air 12 Giblean, eadhon itealaich chun ghealach.
  Agus cha robh inbhe càileachdail aig na tancaichean sreath "E" thairis air an fheadhainn Ruiseanach.
  Agus cha robh ach sàsaichean itealaich na dhìomhaireachd. Taing don t-sruth laminar, thionndaidh iad a-mach gu bhith gu tur so-leònte ri seòrsa sam bith de ghàirdeanan beaga. Ach aig an aon àm cha b 'urrainn dhaibh fhèin losgadh.
  Chaochail Mussolini agus fhuair a mhac an rìgh-chathair. Chuir Hitler cuideam air agus dh'aontaich an duine òg sabaid leis an Ruis. Air 20 Giblean, 1955, thòisich an treas cogadh mòr. Air taobh Hitler bha: an Eadailt, Brasil, Argentina, Chile, Meagsago, gu h-aithghearr, Ameireagaidh Laidinn gu lèir, ach a-mhàin Cuba, a thug taic don Ruis. Agus cha robh dùthchannan eile air an t-saoghal tuilleadh! Thòisich an treas cogadh mòr air 20 Giblean, 1955. Agus bha an dùbhlan as miosa aig Tsar Vladimir na rìoghachd.
  Is e an aon rud a dh" fhaodadh a shàsachadh gur e an cogadh seo an tè mu dheireadh ann an eachdraidh chogaidhean air a" phlanaid Talamh. Leis gu bheil a h-uile dùthaich den t-saoghal a" gabhail pàirt ann!
  Uill, aon uair "s gu bheil an cogadh air tòiseachadh, feumar a phàigheadh! Cha robh ionnsaigh Hitler gu sònraichte ris nach robh dùil. An Ungair, Iugoslabhia, pàirt den Ruis le beagan fèin-riaghlaidh, an rìgh Vladimir III. Tha Albàinia air a ghlacadh leis an Eadailt. Tha a h-uile dad òrdail. Tha na Gearmailtich a" feuchainn ri gluasad air adhart à Prussia an Ear, an Ostair, an Eadailt bhon taobh a deas. Agus tha an t-sabaid a" dol air adhart ann an Afraga. Agus co-bhanntachd dhùthchannan Laideann an aghaidh nan SA. Ach chan eil iad gu math gnìomhach an sin. Is ann dìreach a-nis a tha cogadh air ainmeachadh.
  Aig an aon àm, ghluais Hitler a phrìomh fheachdan san Roinn Eòrpa.
  Agus thòisich cogadh ifrinn. An cogadh mòr mu dheireadh ann an eachdraidh a" chinne-daonna.
  Lìbhrig na Gearmailtich a" phrìomh bhuille san Ungair taobh Budapest. Oleg Rybachenko a ' sabaid an sin. Bha e fhathast na bhalach mu dheich bliadhna a dh'aois. Fìor, gu math làidir gu corporra, fèitheach, luath, agus nas cudromaiche, mar Ghàidheal, neo-bhàsmhor. Seadh, fhuair an sgrìobhadair agus bàrd Oleg Rybachenko neo-bhàsmhorachd, ach air chùmhnant gum biodh e na bhalach mu dheich bliadhna a dh'aois, agus a 'frithealadh na Ruis ann an leanabh, ach glè làidir agus luath bodhaig. Agus tha e na leanabh bho 1 Faoilleach, 1904. Nuair a chaidh mi a-steach do Phort Artair mar bhalach cabin. Uill, chan e am balach as lugha a th" ann, ach bhon fhìor thoiseach bha e làidir agus luath agus chaidh a thoirt air an t-soitheach.
  A bharrachd air an sin, nuair a bha iad teagmhach an robh e ro bheag, chrom Oleg Rybachenko bonn copair le a chorragan airson geall. Às deidh sin, gun a bhith a 'bruidhinn, chaidh a thoirt air an t-soitheach.
  Choisinn am balach mòran dhuaisean, a 'gabhail pàirt anns a h-uile cogadh. Thàinig e gu bhith na oifigear. Ach bha e fhathast coltach ri leanabh. Mar sin, ged a fhuair e duaisean airson iomadach cleas, cha d' fhuair am balach sìorraidh dad nas àirde na caiptean. Agus a-nis tha Oleg Rybachenko air a bhith san arm airson còrr air leth-cheud bliadhna. Tha thu air peinnsean oifigear a chosnadh o chionn fhada, ach ma tha do shlàinte air a chòmhdach le iarann, carson a dh" fhàgas tu an t-seirbheis?
  A bharrachd air an sin, às aonais choimpiutairean, consolaidhean geama, telebhisean, tha e dòrainneach dòigh air choireigin. Agus anns an arm, tha thu nad chaiptean, co-dhiù tha thu a" draibheadh saighdearan. Tha, tha ùine fhathast ag itealaich.
  Chaochail Generalissimo Kondratenko. Bhàsaich Grand Admiral Kolchak, a chaidh seachad air Ushakov, cuideachd. Tha mòran de na daoine a thòisich Oleg Rybachenko nach eil san t-seirbheis tuilleadh.
  Nas mionaidiche, bho shèist Port Artair, tha cha mhòr a h-uile seann shaighdear air bàsachadh. Cha robh ach Vovka air fhàgail. Bha e, cuideachd, an uair sin na bhalach cabin, agus a-nis tha e mar-thà na sheanair falt-liath. Tha an fhìrinn fhathast a 'frithealadh. Agus tha e na iongnadh gu bheil Oleg fhathast an aon bhalach, aig nach eil aon scar air a chorp. Tha seo na iongantas a tha aithnichte air feadh arm na Ruis, Tsarist. Is e an fhìrinn gu bheil e a" sabaid glè mhath.
  Tha am balach Oleg casruisgte, tha e nas tlachdmhoire agus nas sùbailte dha. Bidh e ag amas air gunna às deidh gunna agus losgadh air na tancaichean sreath E Gearmailteach. Tha na càraichean Nadsaidheach dìreach mòr. Agus tha e coltach nach cuir dad stad orra.
  Ach bidh am balach sìorraidh a" bualadh cho ceart is gu bheil e a" tolladh a" mheatailt. Bidh e a" peantadh na Krauts, a" deòir sìos tùir agus a" seinn.
  - Tsar Vladimir, Tsar Ruiseanach ...
  Uachdaran Orthodox!
  Bheir sinn buaidh air an t-saoghal gu h-aithghearr,
  'N deigh gach ni tha ceruban os ar ceann !
  Thig Hitler gu crìch
  Agus cò a dh'èist - 's math a rinn thu!
  Agus tilgidh an gille grenade casruisgte le cas a leinibh. Greybard Vovka dìreach a 'crathadh a cheann.
  Chuir an sgrìobhadair agus bàrd Oleg Rybachenko seachad còrr is leth-cheud bliadhna fhathast na leanabh san fhicheadamh linn. Agus feumaidh mi aideachadh gu bheil mi air tòrr fhaicinn. Le bhith neo-bhàsmhor, bha e air a h-uile mothachadh air eagal a chall o chionn fhada. Agus chuir an cogadh geama ro-innleachd coimpiutair na chuimhne.
  Bha e furasta agus spòrsail a chluich. Agus bha e na thoileachas sabaid cuideachd . Tha e math nuair a tha drùchd na maidne fo do chasan casruisgte, agus thu a" nighe balach sìorraidh, agus nach eil thu air do sgeadachadh a rèir nan riaghailtean ann an shorts!
  Tha cead aig Oleg Rybachenko ruith timcheall ann an geàrr-chunntasan agus casruisgte. Dh'ionnsaich am balach coiseachd gun bhrògan eadhon anns an fhuachd ann am Port Artair. Às deidh na h-uile, chan urrainn dha corp neo-bhàsmhor fuachd a ghlacadh no a bhith tinn, agus bidh thu gu luath a 'fàs cleachdte ris an fhuachd, nach eil a' dèanamh cron. Dìreach mar Peter Pan. Agus tha e cha mhòr tlachdmhor ruith casruisgte san t-sneachda. Nuair a ghluaiseas tu, cha mhòr nach eilear a" faireachdainn an fhuachd, dìreach nuair a shuidheas tu gun ghluasad, bidh do chasan casruisgte a" faireachdainn beagan stiff! Ach airson balach is e rud beag a tha seo.
  Ach tha cuideachd nigheanan bana-bhuidseach Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Bidh iad cuideachd a" gabhail pàirt anns a" chogadh. Ach chan ann fad na h-ùine, ach ann an amannan. Chuidich sinn le bhith a" cumail Beinn Vysokaya nuair a bha e na bu duilghe. Bha bòidhchead casruisgte a 'sabaid an sin, agus ann am bikinis. Thilg iad diosgan biorach le an òrdagan rùisgte.
  Agus gheàrr iad le claidheamhan. Agus an uairsin loisg Oleg Rybachenko gunna-inneal - mharbh iad na seann chompanaich aige. Agus mar thoradh air an sin, chaidh ionnsaigh an samurai a-mach, agus thionndaidh Beinn Vysokaya gu bhith do-chreidsinneach!
  Agus sheall na caileagan an clas as àirde agus aerobatics Valkyrie.
  Agus a-nis tha na Gearmailtich air an dìon. Tha arm an tsarist deiseil airson cogadh. Cha do shoirbhich leis an Fuhrer iongnadh innleachdach a choileanadh.
  Agus tha na saighdearan Ruiseanach a 'sabaid gu misneachail. Tha e coltach gum mallaich Hitler e fhèin barrachd air aon uair airson a leithid de chogadh a thòiseachadh. A bharrachd air an sin, a dh 'aindeoin gu bheil dà thrian den Roinn Eòrpa agus an treas cuid de Afraga fo armachd aig an Fuhrer, ach fhathast
  chan eil e na cho-fharpaiseach ris an Ruis.
  Agus an àireamh de shaighdearan cuideachd. Agus tha na saighdearan Eadailteach lag. Tha dùthchannan Ameireagaidh Laidinn a" gabhail pàirt sa chogadh gu slaodach. Agus chan eil an arm aca, an dà chuid gu teicnigeach agus gu eagrachail, glè mhath.
  Mar sin tha an Ruis fhathast a 'cumail an nàmhaid ann an dìon domhainn.
  Tha an tanca Kondratenko-6 gu math comasach air sabaid an t-sreath seo. Agus "Nikolai"-4 tha e nas truime agus a 'sealltainn fhèin a bhith fìor làidir inneal.
  Faodaidh na Ruiseanaich sabaid leis na h-uilebheistean Gearmailteach as truime .
  Gu sònraichte air "Nikolai"-4 far a bheil sgioba Alenka, an nighean gu math brèagha agus ann am bikini.
  Gunna calibre 130mm. Mar a bhuaileas e na faisisteach. Bha e dìomhain gun tug Hitler ionnsaigh air an Ruis Tsarist. Chan e turas furasta a tha seo dha, ach buille.
  Bhrùth Anyuta am putan joystick le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Airson an Ruis agus saorsa gu deireadh!
  Agus mar a nì am bòidhchead gàire!
  Agus an uairsin cuiridh Augustine air bhog projectile aig an nàmhaid. Roinnidh e am meatailt agus seinnidh e:
  - Bheir sinn air cridheachan a bhualadh còmhla!
  Agus brùthaidh e cuideachd na putanan gàirdeachais le òrdagan rùisgte. Is e fìor nighean sgoinneil a tha seo!
  Agus an seo tha Maria a 'bualadh. Agus sgoltadh e na faisistich. Agus sgriosar an nàmhaid.
  Aig an aon àm a 'cleachdadh òrdagan lom. Agus canaidh e cuideachd:
  - Ann an ainm ar dùthaich mhàthaireil, Naomh! Leig leis an trodaiche a bhith dìreach fionnar!
  Agus brisidh e a-mach le gàire agus seallaidh e fhiaclan!
  Agus an uairsin buailidh na h-Oiliompaics thu le projectile trom. Is i dìreach na tha a dhìth ort, nigheanan - an sùgh ùbhlan as juiciest!
  Agus a-rithist bhris na caileagan tron E-50, leag iad a-mach an tùr agus rinn iad gàire.
  Chuir Alenka projectile, a 'briseadh an E-100, a' dol troimhe. Agus a 'cleachdadh do òrdagan lom. Carson a bha an nighean a" seinn:
  - Bris an nàmhaid!
  Agus bidh Anyuta a" bualadh mun cuairt a" cleachdadh a casan rùisgte agus a" squeaks:
  - Tha na Fritz kaput!
  Agus an uairsin bidh Augustine a 'bualadh. Cuideachd gu math ceart agus a 'cleachdadh òrdagan rùisgte, cooing :
  - Hitler deiseil!
  Agus an uairsin cuiridh Maria gu math ionnsaigheach. Bidh e a 'pronnadh na faisisteach agus a' squeak ::
  - Agus ge bith cò a dh'èist, is math a rinn thu!
  Agus nochdaidh e a theanga!
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'cur a-mach projectile, a' marbhadh luchd-dùbhlain.
  Agus cuideachd a" cleachdadh cas-rùisgte agus seinn:
  - Iomlan air a reic a-mach!
  Agus a-rithist bheir an nighean a teanga agus seallaidh i e.
  Mar sin tha iad a 'gearradh ...
  Thàinig na Gearmailtich, an dèidh mìos de shabaid bho thoiseach an ionnsaigh, air adhart bho leth-cheud gu ceud cilemeatair, agus dh'fhuiling iad call mòr, eadhon mòr. Agus lorg na h-Eadailtich ann an Afraga iad fhèin gu tur ann an coire agus air an cuairteachadh. Tha na saighdearan aca air an ruaig gu beag.
  Air 21 Cèitean, dh'òrdaich Adolf Hitler gum biodh a h-uile duine comasach air armachd a ghiùlan bho aois còig-deug gu trì fichead 'sa còig a dhreachadh a-steach don arm. Bha an t-arm tsarist a 'dealbhadh stòrasan.
  Mar a thàinig e a-mach, chan eil plèanaichean diosc Gearmailteach cho eagallach ann an cleachdadh. Fìor, faodaidh plèanaichean Ruiseanach ionnsaigh a thoirt le reitheachan. Ach faodar seo a sheachnadh, le taing dha cho àrd sa tha carbadan arm an tsarist.
  Agus cha tàinig dòchas Hitler airson armachd mìorbhail so-leònte gu buil idir.
  Bha arm an tsarist fhathast ga dhìon fhèin. Loidhnichean dìon cumhachdach, air an cladhach ro làimh, dìon làidir. Leig le Hitler ruith a-mach à smùid. Ach ann an Afraga faodaidh tu cuideam a chuir air càirdeas Eadailteach nas laige.
  Mura biodh am Fuhrer air co-dhùnadh a dhol a chogadh leis an Ruis Tsarist, bhiodh e gun teagamh air a dhol sìos ann an eachdraidh mar cheannard mòr, agus eadhon mar an stiùiriche as motha sa Ghearmailt. Agus mar sin bu mhiann leis an deamhan an saoghal a riaghladh, agus dè a thàinig dheth?
  Is e nigheanan Ruiseanach an fheadhainn as fhuaire san t-saoghal às deidh a h-uile càil.
  Oleg Rybachenko, mar a tha e an-còmhnaidh, aig fìor thoiseach a 'bhlàir. Chan urrainn dha peilear no shrapnel beantainn ris. 'S e duine cruaidh a th' ann agus 's e duine math a th' ann.
  Balach ann an goirid agus casruisgte, an aghaidh nan Nadsaidhean. Agus tilgidh e grenades orra, agus ruithidh e anns an uisge luaidhe.
  Tha, tha e duilich nach eil an Kondratenko sgoinneil ann, ach tha ceannardan òga agus comasach ann. Gu sònraichte, Field Marshal Vasilevsky, a bha mar-thà a 'seasamh a-mach aig àm a' Chiad Chogaidh. Agus tha e ag àithneadh gu lùthmhor agus gu sgileil.
  Agus bidh am Fritz, a" tighinn tarsainn air dìon cruaidh, a" fàs gun dòchas ann. Ach tha iad fhathast a" feuchainn ri briseadh troimhe.
  Oleg Rybachenko, am balach shìorraidh seo a 'gàireachdainn, a' giùlan fhiaclan agus a 'seinn:
  - Mo dhùthaich! Mo dhùthaich naomh!
  Agus cuideachd mar a bhith a 'tilgeil grenade le a chasan rùisgte.
  Agus an seo chaidh Natasha, Zoya, Aurora agus Svetlana a-steach don bhlàr. Is iad nigheanan bana-bhuidseach sìorraidh, seirbheisich Dia naomh an Teaghlaich. Cha bhith iad an-còmhnaidh a" sabaid, air neo bhiodh an Ruis air an saoghal gu lèir a cheannsachadh. Ach tha e an-còmhnaidh èifeachdach agus tarraingeach.
  Is toil le caileagan a bhith a" marbhadh: is iad sin nigheanan!
  Agus mar a choisicheas iad tro na faisisteach, agus mar a bhuaileas iad iad...
  Agus le an òrdagan rùisgte bidh iad a 'tilgeil diosgan, a' marbhadh nan Krauts.
  Tha na Nadsaidhean a" fàs sgìth agus a" fulang barrachd is barrachd call. Tha an ro-innleachdaiche sgoinneil aig Vasilevsky a" moladh a" chùis a dhèanamh air na Nadsaidhean agus na h-Eadailtich ann an Afraga. Mar sin bidh buannachd aig tancaichean Ruiseanach, a tha nas sùbailte agus aig a bheil comas gluasad nas fheàrr. Agus san Roinn Eòrpa, leig leis na faisisteach faighinn air falbh leis . Gus an deidheadh iad gu tur às na goireasan aca.
  Ghabh Tsar Vladimir ris a" phlana seo. Agus chaidh feachdan ùra a ghluasad gu Afraga.
  Bha Ealasaid agus an sgioba aice a" sabaid ann an Libia, a" gearradh dheth aonadan Eadailteach. Tha e teth an sin agus tha an nighean a 'coimhead math ann am bikini. Tha an tanca Kondratenko-6 as ùire aca, anns am bi na gaisgich a 'dol seachad air suidheachadh nan Eadailtich agus Fritzes agus a' toirt buaidh orra le misneachd.
  Bidh Ealasaid a" losgadh air tanca bho ìmpireachd Mussolini Jr. agus ag ràdh:
  - Coisich còta bian agus caftan thar nan cuantan, thar nan tonn!
  Agus gu dearbh bidh e a" cleachdadh a òrdagan lom.
  An ath rud, bidh Ekaterina a 'bròg. A 'bualadh tro chàr Gearmailteach agus a' giùlan:
  - Anns an Ruis, tha Tsar Vladimir na ghaisgeach!
  Tha Elena air a cùlaibh, a" dèanamh a" chùis air gunna fèin-ghluasadach Fritz agus a" gàireachdainn:
  - Hooray airson Hitler airson do dhùthaich mhàthaireil!
  Agus mu dheireadh, leigidh na h-Oiliompaics a-mach am pròiseact. Pronnaidh e na Krauts, pronnaidh e iad agus sgiùrsaidh e:
  - Bidh an toradh sàr-mhath!
  Agus bidh e cuideachd a" cleachdadh òrdagan casa na cloinne.
  Ann an Afraga, aig deireadh a 'Chèitein agus toiseach an Ògmhios, bha saighdearan Ruiseanach air soirbheachadh gu mòr. Sgaoil an t-sabaid gu crìochan Libia agus Ethiopia. Air 12 Ògmhios, thuit Tripoli. Agus air 15 Ògmhios, chaidh prìomh-bhaile Ethiopia a ghluasad. Mar sin thòisich na saighdearan Mussolini Jr. Gu mì-fhortanach, cha robh e comasach dha taic a thoirt dha athair.
  Agus a ghlòir mar cheannairc cuideachd. Ach bha Mussolini, an dèidh dha pàirt de na coloinidhean Sasannach is Frangach a ghlacadh, ga mheas fhèin mar Caesar. Ach tha e coltach gu bheil e do-dhèanta a dhol thairis air Caesar.
  Bha Oleg Rybachenko a 'sabaid fhad' sa bha e os cionn a 'bhataraidh. Agus cho treun gun do chaill na Gearmailtich dusanan de tancaichean bhon teine aige a h-uile latha. Fhuair a bhalach eadhon crois òir eile. Agus thug iad eadhon mu dheireadh an inbhe àrd airidh air.
  Roimhe sin, cha deach a shònrachadh oir tha e coltach ri leanabh. Ach sheall am balach gaisgeachd air leth. Agus an comas sabaid.
  Air 22 Ògmhios, 1955, ghlac saighdearan Ruiseanach ann an Afraga Somalia Eadailteach mu dheireadh. Agus air 25 Ògmhios, 1955, chaidh na tha air fhàgail de shaighdearan Eadailteach ann an Etiòpia a ghlacadh.
  Bhuannaich Arm an Tsar le misneachd. Sgrìobh Mainstein, a bha air a mheas mar an ceannard as fheàrr air an Treas Reich, anns an leabhar-latha aige:
  - Dhùisg sinn am mathan ifrinn ! A-nis tha sinn air ar reubadh às a chèile!
  Ro dheireadh an Ògmhios, bha na Gearmailtich air call cho mòr fhulang is gun deach aca air an eucoir a chuir dheth san Roinn Eòrpa.
  Dh'òrdaich Tsar Vladimir barrachd cuideam ann an Afraga. An toiseach am Mòr-thìr Dorcha, an uairsin a h-uile càil eile - thuirt am monarc air leth! Air 1 Iuchar, 1955, dh'fheuch na Gearmailtich ri gluasad air adhart gu Lochlann. Agus ruith iad gu Stockholm, ach ruith iad gu dìon ro‑dhlùth. Agus dh'fhuiling iad milleadh mòr.
  Aig toiseach an Iuchair 1955, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach don Ghearmailt Algeria.
  Bha Libia mu thràth fo smachd na Ruis Tsarist. Bha oilbheum an Niger agus lùban a" dol air adhart.
  Sgioba tanca Ealasaid a' sabaid ris na Nadsaidhean. Tha e glè theth agus thug na nigheanan eadhon am bras dheth agus chan eil iad a-nis a" caitheamh ach panties anns an tanca Kondratenko-6. Bidh iad a 'losgadh gu ceart air na faisisteach.
  Agus tha iad ag iarraidh cleasan mòra.
  Tsarist Tha an Ruis fhathast na dùthaich fèin-riaghlaidh. Agus chan eil pàrlamaid aice fhathast. Agus nach do thachair an ar-a-mach, agus cha deach an Duma a stèidheachadh. Chan eil na rìghrean fhèin airson an cumhachd a chuingealachadh. Ach tha am Fuhrer agus an Diùc nan deachdairean. Is e sin, tha cogadh eadar dà shiostam le rèimean ùghdarrasach.
  Ach airson an Ruis Tsarist tha seo nas nàdarra. Agus tha blàr seasmhach agus leantainneach a" leantainn.
  Bidh Elizaveta a" brùthadh air a" phutan luing gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus a" losgadh projectile. A" guidhe dha fhèin:
  - Briseamaid na Nadsaidhean gu pìosan!
  Bhrùth Ekaterina, cuideachd, am putan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus leig i a-mach am marbhadh, a "glanadh:
  - Bheir sinn sìos Hitler!
  Agus bidh Elena cuideachd a 'bualadh , a' leagail nam faisistich agus a 'sguabadh às:
  - Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  Agus cuideachd mar a bhios e a" giùlan fhiaclan! Agus bidh e a" bruthadh putanan an luing-ghàirdeachais le a chasan rùisgte.
  Agus an uairsin tionndaidhidh na h-Oiliompaics thu bun-os-cionn, agus cho gòrach sa bhios e . Sgriosaidh e gach neach is gort :
  - Ifrinn trannsa agus sgioba!
  Na dìochuimhnich putadh air na putanan joystick le do òrdagan lom. Agus a 'chùis air an nàmhaid.
  Tha na gaisgich gu dearbh glè ghaisgeil agus boillsgeach nan caractar.
  Aig an aon àm, chuir Oleg Rybachenko air ais ionnsaigh eile leis na Fritzes agus sheinn e:
  - Airson an Motherland agus Tsar Vladimir - Hurray!
  Seadh, ann am fìor eachdraidh bha a leithid de fèin-ghairm Impire na Ruis Vladimir III, ceannard Taigh Romanov. Agus thòisich e air riaghladh foirmeil ann an 1938. Agus an uairsin thionndaidh Vladimir gu bhith na fhìor rìgh agus na fhear math aig an àm sin! Tha Vladimir Kirillovich Romanov na tsar aig a bheil a h-uile cothrom a bhith na ìmpire air an Talamh gu lèir!
  Às deidh a 'bhuaidh, no an àite a bhith a' toirt air ais an ionnsaigh, thòisich Oleg Rybachenko a 'cluich chairtean leis na fo-oifigearan aige. Balach ann an goirid ghoirid, gruagach, math fèitheach, agus air a reubadh, a' cluich leis a' ghaisgich ghlas. Gu iongantach, tha Oleg nas sine na iad uile. Ach tha am balach seo ga ghearradh fhèin.
  A" cuimhneachadh air Port Artair, an dìon gaisgeil às an tàinig glòir na Ruis. Glòir mhòr airson seo ...
  Thuirt am balach neo-bhàsmhor:
  - Seo mar a nì sinn fuasgladh air na duilgheadasan againn uile! A dh'aithghearr bidh àm ann nuair nach marbhadh daoine a chèile gu bràth!
  Dh"aontaich na saighdearan agus na h-oifigearan:
  - Gu dearbh, a Mhaighstir Mhàidsear! Cha mharbh iad!
  Choimhead Oleg air an rioban leis na mòran bhuinn aige. Tha, tha uimhir de dh" òrduighean ann mu thràth, is e glè bheag de sheanalairean a tha aca. Agus bhiodh e math tiotal fhaighinn cuideachd. Prionnsa, cunnt, diùc!
  Diùc Rybachenko - tha e math!
  Agus leum an gille na b" àirde agus shnìomh e anns a" chlàr-tionndaidh.
  Dh" fheuch na Gearmailtich ri ionnsaigh a thoirt, ach chaidh an ruaig a-rithist agus dh" fhuiling iad milleadh mòr nach gabh ath-phàigheadh.
  Anns an Iuchar, choilean arm na Ruis soirbheachas ùr, mòr ann an Afraga. Fhad 's a bha cudthrom oilbheum an airm tsarist ann. Tha mòran de na buill-airm Ruiseanach as fheàrr aig Algeria. Agus ro dheireadh na mìos tha na Gearmailtich air an cuairteachadh agus air an sgrios anns a 'choire.
  Anns an Lùnastal, chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach do Morocco. Bha na caileagan a 'sabaid gu cruaidh air an tanca Kondratenko-6, a' briseadh a-steach don thiugh.
  Bho àm gu àm bha aithrisean ann mu Ghearmailtich a" gèilleadh agus bailtean-mòra gan gabhail.
  Thachair sabaid ann an Nigeria agus ann an diofar àiteachan. Ghabh na Ruiseanaich an dà chuid ann an àireamhan, barrachd theicneòlaichean gluasadach, agus taic an t-sluaigh ionadail, a bha na faisisteach gràin-cinnidh air tionndadh nan aghaidh fhèin.
  Gu dearbh thionndaidh Afraga gu bhith na cheangal lag ann an ro-innleachd Hitler agus Mussolini Jr.
  Bha làmh an uachdair aig an Ruis an sin... Agus san t-Sultain, a" tarraing feachdan gu slaodach, ghluais iad a Nirribhidh. Dh"fhuiling na Nadsaidhean call mòr. Agus bha Alenka agus a sgioba a 'marcachd air an tanca. Tha an tanca as ùire "Nikolai"-5 trom agus sheall e gu robh e nas adhartaiche na an t-sreath E.
  Chaidh eadhon tanca cho cumhachdach ris an E-200 a chuir a-steach le gunna inneal an tsarist.
  Alenka, a 'putadh na putanan joystick le a òrdagan rùisgte, suathadh a làmhan gu toilichte:
  - Is mise an rud as urrainn an Wehrmacht a bhriseadh!
  Bhrùth Anyuta am putan le a òrdagan rùisgte, bhuail i an càr Gearmailteach agus dhearbh i:
  - Sguabaidh sinn an Wehrmacht gu duslach! Airson cumhachd an tsarism!
  Loisg Augustine fionnar agus squealed:
  - Agus bithidh sinn beò fo chomunn !
  Dh" aontaich Maria le seo:
  - Seadh, fo chomunn tsarist !
  Agus le a òrdagan rùisgte, bhrùth i na putanan joystick. Agus aig an aon àm buailidh agus pronnaidh e an nàmhaid.
  Agus an uairsin tha Marusya a 'sguabadh às:
  - Aig làn ìre!
  Agus bidh e cuideachd a" putadh air a" phutan luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte.
  Tha saighdearan Ruiseanach air Oslo a chuairteachadh mu thràth. Tha blàran ann airson gach preas agus taigh.
  Anns a 'mheadhan, tha arm an tsarist a-rithist a' cur an aghaidh ionnsaigh na Gearmailt. Oleg Rybachenko, mar a tha e an-còmhnaidh, air an loidhne aghaidh agus a 'sabaid le misneachd. Bidh làmhachas Ruiseanach ag obair mar obair-cloc.
  Tha a h-uile dad ceart agus fìor ...
  Anns an Dàmhair, gheàrr saighdearan Ruiseanach Afraga mu dheireadh bho sholarachadh le fearann, a 'saoradh Morocco. Lorg na Nadsaidhean iad fhèin ann an seòrsa coire.
  Fiù 's air a' mhòr-thìr dorcha. Bha Hitler air chrith le feirg, ach cha b' urrainn dha dad ithe airson lòn.
  Seadh, thàinig e gu Rus'... Bha an geamhradh a' dlùthachadh. Oleg Rybachenko, a dh'aindeoin 's gu bheil an t-sneachda, tha e fhathast a' ruith casruisgte agus goirid goirid. Uill, a bhalaich - ge bith dè a bheir thu! Agus fear gu tur gun eagal.
  Agus tilgidh e grenades le a òrdagan rùisgte.
  Agus a" seinn:
  - Ruith sinn gu sgiamhach,
  Luchdaich a-nuas tancaichean armor tro maragan. .
  Agus tha gunna-inneal air a" mhullach -
  Gunner Cheburashka,
  Gunner inneal crocodile!
  Shakoklyak air an ionnsaigh!
  Thilg am balach crìochnachaidh grenade le a òrdagan rùisgte, a" reubadh nan Nadsaidhean às a chèile agus a" seinn:
  - Agus tha mi a 'cluich le dynamite,
  Ann an sealladh soilleir dha daoine a tha a" dol seachad!
  Mar a sheachain na Krauts na h-ialtagan!
  Tha a h-uile duine nan laighe, agus tha mi a 'dol!
  Agus tha am balach dha-rìribh cho èibhinn! Ach tha e mu thràth air a bhith san arm airson còrr is leth-cheud bliadhna. Agus dìreach diabhal beag! Fiù ma tha e fionn!
  Oleg Rybachenko a-rithist a 'tilgeil grenade le cas rùisgte agus ròin:
  - Glòir don Tsar agus Nicholas agus Vladimir an Treas!
  Agus shaoil mi nach bu chòir dhaibh Vladimir Kirillovich Romanov a chur an aghaidh Vladimir Putin! Tha na tsars mòra Romanov nan teaghlach iongantach! An fheadhainn a rinn an Ruis mar an ìmpireachd as motha!
  Agus chan eil e cho millte le fortan ri Putin!
  Ach tha saighdearan Ruiseanach a" cur às do ionnsaigh eile.
  Tha an t-Samhain a" tighinn. Tha na Nadsaidhean a" ruith a-mach à smùid. Ach tha iad a" tilgeil stòrasan ùra dhan bhlàr. Tha iad mu thràth gan crìochnachadh ann an Afraga. Tha e doirbh dha na faisistich.
  Mar sin tha iad a" togail am feirge air na prìosanaich. Thàinig iad tarsainn air Nicoletta àlainn. Thug iad sìos i gu a h-ìosal agus stiùir iad i tro shneachda ùr na Samhna.
  Bidh nighean le a làmhan ceangailte, cha mhòr rùisgte, a 'coiseachd tro na sneachda, a' fàgail lorgan-coise casruisgte, gràsmhor. Tha i cho breagha. Agus bidh na Gearmailtich ga leantainn agus ga cuip. Agus bhuail iad iad fhèin le maise, bhuail iad iad. Tha fuil a' sruthadh o a dhruim stiallach.
  Bha Nicoletta dìreach a" glanadh a fiaclan nas teinne. Agus tha e a 'cumail a cheann suas gu pròiseil. Agus tha a falt copair-dearg a 'sruthadh mar bhratach proletarian.
  Agus thionndaidh a casan rùisgte mar an ceudna scarlaid, ach cha tog an nighean eadhon mala.
  Sin a" mhisneachd iongantach a th" aice.
  Ged a tha na Nadsaidhean air a ghlacadh mar-thà agus air a cheangal nan ciste lom le lòchran. Ach eadhon an uairsin cha do ghluais an nighean ach, ach cha do rinn i sgreuchail.
  Tha creideamh cho mòr aice ...
  Tha an nighean air a tarraing suas air a' chrann agus tha a h-altan air a thoinneamh. An uairsin bidh iad a 'lasadh teine fo an casan rùisgte. Tha e ag imlich casan rùisgte na bòidhchead. Agus le slabhraidhean teth bidh iad a 'crathadh corp lomnochd na bòidhchead.
  Sheinn Nicoletta mar fhreagairt;
  Is mise Chernobog, nighean an droch Dhé,
  Bidh mi a" cruthachadh caos, bidh mi a" cur sgrios ...
  Chan fhaighear buaidh air mo mhòrachd,
  Chan eil ach dìoghaltas fiadhaich a 'losgadh nam anam!
  
  Mar leanabh, bha nighean ag iarraidh rudan math,
  Sgrìobh i dàin agus thug i biadh dha cait ...
  Dh'èirich tràth sa mhadainn
  Bha sgiathan nan ceruban ag itealaich os a cionn!
  
  Ach dh' ionnsaich mi ciod e an t-olc,
  Dè anns an t-saoghal seo a tha gad fhàgail mì-thoilichte ...
  Dè tha thu a" ciallachadh, abair math?
  Thuit mi ann an gaol le sgrios gu dìoghrasach!
  
  'S dh' amhairc i air a h-àrmunn,
  Abair nighean spìosrach Dhè a thàinig i gu bhith...
  Bheir sinn buaidh air meud na cruinne,
  Leig leinn neart a nochdadh, gu math cumhachdach!
  
  Athair mòr a' Chernobog seo,
  Bheir e caos, cogaidhean a-steach don chruinne-cè ...
  Bidh thu ag ùrnaigh ri Svarog airson cuideachadh,
  Gu dearbh, gheibh thu duais!
  
  Mar sin thubhairt mi, Gum beannaicheadh Dia,
  Leig leis an fhearg èirigh nad chridhe ...
  Togamaid sonas, tha mi creidsinn, air fuil,
  Leig leis a 'bhroinn a bhith air a lìonadh gu bruthach!
  
  Is toigh leam seòltachd, seòltachd, agus mealladh,
  Ciamar a mhealladh Stalin an tyrant. .
  Cha bhi e comasach a thaisbeanadh,
  Agus cia mheud ceò a tha air an t-saoghal!
  
  Mar sin mhol i gluasad làidir a dhèanamh,
  Dèan sgrios air na droch dhaoine le aon bhuille ...
  Ach thuit mi ann an gaol le Dia ro-dhubh,
  Anns a h-uile cùis, iad sin agus iadsan taobh thall na h-uaighe!
  
  Ciamar a dh" fhàs mi cleachdte ris an olc?
  Agus na mo chridhe bha fearg, brònach ...
  Dh' fhalbh an cradh airson sòlais, maitheas,
  Cho luath sa chaidh fearg a-steach bhon bhonn!
  
  Ach dè mu dheidhinn Stalin - tha e cuideachd olc,
  Chan eil bruidhinn mu Hitler an seo ...
  Bha Genghis Khan na mheirleach cho fionnar,
  Agus cia lion anam a fhuair e air chrith !
  
  Mar sin tha mi ag ràdh carson a chumas tu rudan math,
  Mura h-eil beagan fèin-ùidh ann ...
  Nuair a tha thu nad choillear, tha d" inntinn na chisel,
  Agus nuair a bha mi gòrach, chaidh mo smuaintean à sealladh!
  
  Is e seo a tha mi ag innse dhomh fhìn agus do dhaoine eile,
  Dèan seirbheis don chumhachd mar inc dubh ...
  An uairsin bheir sinn buaidh air farsaingeachd na cruinne,
  Bidh tonnan a" sgapadh air feadh na cruinne!
  
  Nì sinn olc cho làidir
  Bheir e neo-bhàsmhorachd,
  Tha iadsan a tha lag nan spiorad air an sèideadh air falbh mu thràth,
  Agus tha sinne, na daoine as làidire, a 'creidsinn ann an seo!
  
  Ann an ùine ghoirid, fàsaidh sinn nas làidire na a h-uile duine anns a h-uile àite,
  Togamaid claidheamh na fala os cionn na cruinne-cè ...
  'S bidh ar feirg rithe cuideachd,
  Gheibh sinn gairm làn dàn!
  
  Ann goirid, tha mi dìleas do Chernobog,
  Bidh mi a" toirt seirbheis don fheachd dhorcha seo le m" uile chridhe ...
  Tha m' anam mar sgiathan iolair,
  Tha iadsan a tha leis an Dia Dubh do-chreidsinneach!
  Lean an cogadh eadar an Ruis agus co-bhanntachd Hitler. Ron Dùbhlachd, bha saighdearan Ruiseanach air crìoch a chuir air na h-Eadailtich mu dheireadh, a 'toirt orra a dhol an sàs ann an Afraga, agus cha mhòr nach do chrìochnaich iad na Gearmailtich an sin. Chaidh Nirribhidh fhuadach bho na Krauts cuideachd.
  A-nis chaidh arm an tsarist air an ionnsaigh air 25 Dùbhlachd. Thòisich sabaid làidir. Anns a 'gheamhradh, bha e soilleir gu robh tancaichean Ruiseanach nas làidire. Agus chaidh e a-steach tro dhìon an nàmhaid.
  Oleg Rybachenko, bha am balach sìorraidh seo a 'ruith casruisgte agus ann an geàrr-chunntasan tron t-sneachda, a' seinn:
  - Is e seo am blàr mu dheireadh agus cinnteach againn! Gheibh sinn bàs airson an Fatherland - tha na saighdearan air mo chùlaibh!
  Tha tancaichean Ruiseanach gu math luath le einnseanan roth-uidheam gas. Agus chan urrainn dha na faisisteach stad a chuir orra cho furasta.
  An seo tha "Nikolai"-5 a" ruith air adhart. Tha còignear nigheanan air a bhios a" seinn gu sunndach:
  - Cha chuir duine stad oirnn, chan urrainnear a" chùis a dhèanamh air saoghal na Ruis!
  Agus brisidh e a-mach à gunna! Tha seo dha-rìribh a" tionndadh a-mach sgoinneil! Tha na caileagan, a dh'aindeoin an fhuachd, ann am bikinis agus casruisgte. Agus bidh iad gan losgadh fhèin agus chan eil iad a" smaoineachadh mu stad.
  Tha dìreach cumhachd fiadhaich, fiadhaich aca.
  Is toil le Alyonushka chan ann a-mhàin a bhith a" losgadh, ged a bhrùth i am putan gàirdeachais le a òrdagan rùisgte agus bhuail i Gearmailteach, ach cuideachd airson sgeulachdan a sgrìobhadh.
  Mar eisimpleir, sgrìobh i mar a chaidh nighean fada air falbh gus piseag a shàbhaladh. Fad tri laithean thar fhichead choisich mi casruisgte air an rathad chreagach, a' toirt air mo chasan maoth sileadh.
  Agus fhathast bha i comasach air am beathach a lorg. Airson seo, choilean an sìthiche a miann agus phòs an nighean am prionnsa.
  Ach, smaoinich Alyonushka, carson a tha feum aice air fear ann an arm na Ruis? Tha e nas fheàrr grunn leannan a bhith agad. Agus barrachd airgid agus toileachas. Às deidh na h-uile, tha fir cho eadar-dhealaichte. Agus còmhla riutha, gu dearbh, bidh thu a 'faighinn tlachd ann an diofar dhòighean. Dè mu dheidhinn an duine? Bidh thu gu sgiobalta a "fàs sgìth agus sgìth leis!
  Ach tha an duine òg a tha dìreach a 'tòiseachadh a' faighinn a-mach saoghal nan inbheach tòrr nas inntinniche.
  Agus bidh Alenka a 'losgadh a-rithist, a' bualadh air an E-100 Gearmailteach.
  Agus tha i a 'gluasad a casan glè bhrèagha, mar an fheadhainn aig seann bhan-dia Ghreugach.
  Agus an uairsin bidh Anyuta a" losgadh. Cuideachd le òrdagan lom. Agus brisidh e canan Gearmailteach.
  Às deidh sin tha an nighean ag ràdh:
  - Tha mòran dhaoine sgairteil anns an Ruis, ach is e Tsar Vladimir am fear as fheàrr de tsars!
  Thug Augustine fa-near:
  - Agus cha robh Nicholas II dona! O, cha robh fios againn ciamar a tha sinn a 'cur luach air rìghrean!
  Sheinn Maria, a" losgadh air na Nadsaidhean le a òrdagan rùisgte agus a" gàireachdainn:
  - Feumaidh tu cumail ris na Ruiseanaich, le cridhe fìor-ghlan agus fear nas glic! Agus gu glòir Nicholas, is e rìgh mòr nan rìghrean!
  Agus sheinn Marusya rudeigin... Agus chluich i cuideachd le a casan rùisgte...
  Tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn air adhart. Tha Oleg Rybachenko cuideachd a 'sabaid. Tha e fhathast na bhalach deich bliadhna a dh'aois. Is e seo a" phrìs airson neo-bhàsmhorachd. Tha, ach dè cho math agus cho toilichte sa tha e! Tha uimhir de lùth aige agus sruthadh cumhachd làidir.
  Bidh am balach a" tilgeil grenade le a chas rùisgte agus a" squeaks:
  - 'S e tìgear a th' annam, chan e cat, a-nis tha a' fuireach annam, chan e Leopold, ach Leopard!
  Tha am balach mòr, mar a bha e an-còmhnaidh, na theine. Chan urrainn dha na Nadsaidhean stad a chuir air.
  Air 1 Faoilleach, bha saighdearan Ruiseanach mar-thà air an raon de shaighdearan Gearmailteach agus Eadailteach a ghlanadh gu tur agus chaidh iad a-steach do sheilbh an Treas Reich.
  Aig an aon àm, chaidh aonadan Ruiseanach a-steach do Mheicsiceo. Tha a" bhliadhna ùr 1956 air tighinn.
  Dha na Ruiseanaich thòisich e le buadhan ùra. Air 7 Faoilleach, chaidh na tha air fhàgail de shaighdearan Gearmailteach ann an Afraga a ghlacadh. Agus thàinig a 'Mhóir-roinn Dhubh gu lèir gu bhith na Ruis.
  A-nis thuig am Fuhrer aig an robh seilbh gu robh e air a sgrìobadh gu tur. Agus mhol e còmhraidhean don Ruis.
  Dh" fhreagair Tsar Vladimir:
  - Cha bhith sinn a" bruidhinn ach mu ghèilleadh gun chumhachan an Treas Reich agus an Eadailt!
  Dè na faclan glic! Agus tha an cogadh a 'leantainn. Tha Oleg Rybachenko, gu dearbh, aig fìor thoiseach na h-ionnsaigh. Chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach do Phrussia an Ear. Tha na loidhnichean dìon an seo làidir. Feumaidh tu sabaid gus briseadh troimhe, agus cha tèid thu air adhart gu sgiobalta.
  B 'e aon de na dòighean adhartais an gunna fèin-ghluasadach le lannsair boma Alexander-4. Inneal fìor chumhachdach agus marbhtach.
  Agus bidh caileagan brèagha a 'comharrachadh an seo cuideachd. Bidh iad a" cur air bhog projectiles a" cleachdadh an òrdagan rùisgte le bhith a" putadh air na putanan gàirdeachas. Agus sgriosaidh iad buncairean nàmhaid agus bogsaichean pill.
  Bidh caileagan a" ruith gu dàna san t-sneachd - is ann airson sin a tha boireannaich Ruiseanach. Agus tilgidh iad na h-Innseanaich agus na Sìonaich gu cath. Tha iad sin gu litireil mu thràth a" lìonadh nan slighean gu na trainnsichean leis na cuirp aca. Ach tha iad fhathast comasach air a ghabhail.
  Tha arm na Ruis a" putadh a-steach.
  Ach, tha an ro-innleachd Vasilevsky a 'gluasad a' phrìomh bhuille dhan Eadailt - a tha mòran nas laige. Agus mar sin bidh saighdearan Ruiseanach a" faighinn aon bhuaidh às deidh a chèile.
  Thionndaidh am Faoilleach gu bhith air leth soirbheachail. Chuir saighdearan Ruiseanach às do na h-Eadailtich agus chuir iad dìollaid air na h-Alps. Agus sa Ghearran ghabh iad còmhnaidh ann am Venice. Agus chaidh iad a-steach do Lorbandinia . Ghabh iad cuideachd Poznan. Bha na Gearmailtich a" teicheadh. Air 2 Màrt, thuit Klaipeda. Chaidh saighdearan Ruiseanach air adhart gu slaodach tro Phrussia an Ear, bha an dìon ro dhlùth. Dh'fheumadh sinn gu litireil an t-slighe a losgadh le sligean.
  Ach anns an Eadailt, thuit an aghaidh pasta. Agus chaidh saighdearan Ruiseanach dhan Ròimh. Air 30 Màrt, 1956, thòisich an ionnsaigh air prìomh-bhaile na h-Eadailt. Seo mar a phàigh na daoine airson rùintean an teaghlaich Mussolini.
  Tha prìomh-bhaile na h-Eadailt, an Ròimh, fo ionnsaigh. Tha an sabaid fiadhaich. Ged a tha na h-Eadailtich a 'sìor fhàs a' toirt seachad. An seo tha na caileagan a 'sabaid gu math brèagha, an dà chuid ann am bikinis agus casruisgte. Bidh na gaisgich a 'tilgeil grenades le an casan agus a' leagail saighdearan Mussolini.
  Tha na caileagan an seo brèagha, agus gu dearbh gu math sexy. Agus le fèithean na titans. Agus tha an dòigh anns a bheil iad a 'tilgeil grenades le casan rùisgte dìreach iongantach.
  Bidh Natasha a" dol air adhart agus a" losgadh, fhad "s a tha i ag èigheach:
  - Airson an Fatherland àlainn na mo chridhe, tha mo theine mòr a 'losgadh!
  Zoya, a 'losgadh, a' seinn còmhla:
  - Fosglaidh sinn an doras gu coileanaidhean! Tha ar creideamh agus an rìgh monolith!
  Agus an uairsin cuiridh Aurora, le a òrdagan rùisgte, a" ghalla ruadh air falbh na diosgan. Agus bidh na h-Eadailtich a tha air an gearradh suas a 'tuiteam.
  Agus an uairsin bidh Svetlana a 'seinn gu làidir, a' crathadh a fiaclan:
  - Marbhaidh sinn a h-uile duine! Crathaidh sinn a h-uile duine!
  Bidh iad a" tilgeil diosgan len casan rùisgte agus a" bleith nam faisisteach. Seo mar a thàinig Mussolini gu crìch ann an làmhan nan nigheanan. Bha ionnsaigh a' Ghiblein ann an 1956 fiadhaich, agus gu math figurach.
  Agus an seo tha na tancaichean a" draibheadh, colbhan teine ifrinn a" spreadhadh às na stocan aca.
  Tha na caileagan a 'gluasad air adhart agus a' tilgeil grenades le casan rùisgte. Agus mar a spìonas iad rudeigin fuilteach.
  Agus nì iad gàire...
  Sheinn Natasha gu dùrachdach:
  - Tsar Vladimir, buail Hitler nad aghaidh!
  Agus buailidh e le a shùilean saphir. A leithid de nighean iongantach.
  Bidh na caileagan a 'ruith le fearg fiadhaich. Bhuail iad le gunnaichean inneal. Bidh iad a 'gearradh sìos an nàmhaid agus a' sgapadh na faisisteach. Agus an uairsin tha na h-Oiliompaics a" ruith. Agus ann an làmhan nan cumhachdach, tha an gaisgeach boireann a 'cumail inneal-lasair. Agus bheir e agus buailidh e thu, ach an uairsin buailidh e thu.
  Bho na fascists tha sgoltagan ag itealaich anns a h-uile taobh. Agus faodaidh na gaisgich gàire a dhèanamh cho mòr 's as toil leotha.
  An uairsin seinnidh e:
  "Thèid Mussolini a bhualadh!" Tha ar càirdeas monolithic!
  Agus a-rithist, mar wink le sùilean sapphire! Agus buailidh e na faisistich.
  Dè bha thu ag iarraidh? Chaidh an Ròimh a ghabhail aig aon àm leis na Slavs fo stiùireadh Attila. Agus a-nis tha na Ruiseanaich ga ghabhail.
  Sheinn Olympias, a" frioladh an luchd-dùbhlain aice beò le tilgeil sailean:
  - Grian soilleir an dòchais,
  A-rithist tha e ag èirigh air feadh na dùthcha ...
  Bidh Rus a" buannachadh mar a bha e roimhe -
  Thathas a" bualadh air na gaisgich Wehrmacht!
  
  iolaire Ruiseanach thairis air a 'phlanaid,
  A 'sgaoileadh a sgiathan, bheir e dheth ...
  Thèid an nàmhaid a ghairm gu cunntas -
  Thèid a" chùis a dhèanamh air - briste!
  Às deidh tuiteam na Ròimhe, thòisich saighdearan Eadailteach air gèilleadh gu mòr. Bha ìmpireachd Mussolini, an com-pàirtiche armailteach òg seo den Treas Reich, a 'losgadh a-mach.
  Thug saighdearan Ruiseanach Naples cha mhòr às aonais strì agus thàinig iad air tìr ann an Sicily. An sin cuideachd, cha mhòr nach do choinnich iad ri strì sam bith. Agus bha Hitler hysterical.
  Ro dheireadh a 'Chèitein, bha an Eadailt deiseil. Chaidh na ceudan mhìltean de phrìosanaich a ghlacadh.
  Chuir caileagan Ruiseanach iad air an glùinean agus thug iad orra pògadh an casan rùisgte. Bhuail iad am bilean gu h-umhail. Rinn cuid, gu h-àraidh fir òga, e le dealas.
  Ghlan na caileagan gu toilichte.
  Thug am balach shìorraidh Oleg Rybachenko air na prìosanaich aige a chasan rùisgte, leanabhach a phògadh.
  Rinn iad seo gu math deònach. Bha na balaich glè bhòidheach, fèitheach agus fionn. Fìor, tha e fhathast ro bheag, agus cha robh e airson rudeigin nas cunnartaiche a dhèanamh leis na boireannaich. Ach nuair a tha teanga air na sàilean garbh - tha e math!
  Ghlac Oleg Rybachenko an coitcheann agus fhuair e òrdugh eile. Rud a bha mi gu math moiteil às.
  Chaidh Mussolini Jr. a bhrath leis an luchd-inntinn aige fhèin, agus fhuair an Ruis Tsarist buaidh eile. Ach cha robh Benedito Mussolini Sr. beò gus a nàire fhaicinn agus mar a thuit faisisteachd san Eadailt. Ach, bha an aon dànachd a" feitheamh ris na Nadsaidhean sa Ghearmailt. Chaidh saighdearan Ruiseanach air an ionnsaigh tràth san Ògmhios 1956. B 'e an Ostair prìomh stiùir an ionnsaigh.
  Ghluais Elizaveta agus a sgioba air Nikolai-5 an aghaidh nan Gearmailteach. Bha saighdearan Ruiseanach a 'feuchainn ri Vienna a chuairteachadh.
  Bha am Fuhrer, gu dearbh, ann an suidheachadh duilich. Chaill na bha aig na Gearmailtich ann an Afraga, Lochlann, agus a' mhòr-chuid de na SA. Agus a-nis tha na blàran a 'gabhail àite a-mhàin air fearann an Treas Reich. A tha, gu dearbh, nas mì-thlachdmhor dha na Gearmailtich. Chaidh saighdearan Ruiseanach a-steach do Mheagsago cuideachd. Tha a' Bhean Uasal Gray de Monka os cionn sgioba tanca san dùthaich seo.
  Agus tha Elizaveta a 'stiùireadh "Nikolai"-5 timcheall air Vienna. Is e am prìomh neach-dùbhlain aige an E-50, a bhios inneal an Tsar a" dol a-steach mar inneal-sèididh.
  Loisg Ealasaid, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte gus na putanan luing gàirdeachais a bhrùthadh.
  Bhuail i tanca Gearmailteach agus rinn i gàire:
  - Bheir sinn ar cridheachan airson Naomh Nicholas Rus '!
  Loisg Ekaterina cuideachd le a òrdagan rùisgte agus cheartaich i a companach:
  - Is dòcha gu bheil e nas ceart Vladimir a ràdh!
  Loisg Ealasaid a-rithist a" cleachdadh a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Ach fhathast, b 'e an t-Ìmpire Nicholas, a thug dhuinn sluagh Shìona, a rinn an Ruis do-chreidsinneach!
  Gu dearbha, anns na saighdearan-coise a chaidh a chuir a-steach gus stoirm a chuir air na Gearmailtich, bha an aghaidh gu tur Sìneach. Gu litireil thilg iad cuirp oirnn. Ach bhris iad troimhe.
  Mar as trice bha na Ruiseanaich a 'sabaid ann am plèanaichean agus tancaichean. Coiseachd air a dhèanamh suas de Shìonaich, Innseanaich, Àisianach. Tha mòran Sìonach ann. A bharrachd air an sin, thug Nicholas II a-steach polygamy fhad "s a bha e ag ath-leasachadh Orthodoxy, agus chaidh fir Sìneach a bharrachd a chuir a-steach don bhlàr. Agus bidh na Ruiseanaich a" gabhail banntraichean agus boireannaich Sìneach gun phòsadh mar mhnathan.
  Ro-innleachd sgoinneil.
  Agus bidh ionnsaigh Shìona, a 'bàsachadh, agus a' briseadh tro dhìonan na Gearmailt.
  Bidh Elena a" cleachdadh a òrdagan rùisgte gus na putanan luing gàirdeachais a bhrùthadh agus a" bualadh air na Krauts a-rithist.
  Agus tha e a" seinn:
  - Airson Rus naomh', bidh sinn a 'sabaid gu treun!
  Às deidh sin bheir an nighean e agus wink. Agus a" giùlan fhiaclan geala! Agus tha i cho ionnsaigheach.
  Agus an uairsin thig na h-Oiliompaics air ais. Agus buailidh e cuideachd thu le òrdagan rùisgte agus pronnaidh e thu.
  An uairsin bidh e ag èigheach:
  - Tha mi nam chobra marbhtach!
  Bu chòir a thoirt fa-near gum faod an tanca E-50 a bhith cunnartach. Tha an canan 88-millimeter aige le fad baraille de 100 EL na theine luath, dusan cuairt gach mionaid, agus gu math ceart. Gu math tric bidh e a 'bualadh armachd agus faodaidh e milleadh adhbhrachadh.
  Mar sin, bidh na caileagan a 'feuchainn gun a bhith a' leigeil leis a 'phrìomh tanca Gearmailteach a dhol a-steach. Gu sònraichte faisg air làimh, tha an comas treòrachaidh aige ag àrdachadh gu mòr. Agus is e uranium no tungsten an cridhe ann am pròiseict na Gearmailt. Fìor, às deidh call Afraga agus tasgaidhean uranium anns a "Chongo, thòisich neart saighdearan Gearmailteach a" tiormachadh.
  Agus tha na caileagan cho breagha agus casruisgte agus fionnar.
  Bidh iad a" seinn dhaibh fhèin le dealas:
  - A 'deàrrsadh mar rionnag air feadh an t-saoghail gu lèir,
  Tro dorchadas dorchadas gun dòchas ...
  An gaisgeach mòr Tsar Vladimir,
  Chan eil fios aige air pian no eagal!
  
  Bidh naimhdean a' teicheadh romhad,
  Tha an sluagh a" dèanamh gàirdeachas...
  Tha an Ruis a" gabhail riut -
  Tha làmh chumhachdach a" riaghladh!
  A" sabaid nigheanan, chan urrainn dhut dad a ràdh nan aghaidh. Agus tha an casan cho lom agus cho sgith. Nuair a thèid na Gearmailtich a ghlacadh gam pògadh, tha e soilleir gur toil le caileagan agus fir e. 'S na gaisgich a' sniomh gu toileach.
  Agus ghiùlain iad am fiaclan neamhnaid.
  Tha iad sin nan nigheanan cho math. Agus le a òrdagan rùisgte, tha Ealasaid a" leagail faisisteach eile.
  Às deidh sin tha e ag èigheach:
  - Glòir don Athair mhòr!
  Agus mar sin bidh Catriona a" losgadh. Reubaidh e tanca nàmhaid, marbhaidh e na Fritzes agus squeak:
  - Bàs dha na nàimhdean!
  Agus an sin bidh Elena cuideachd a" breabadh, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte, a" putadh na putanan gàirdeachas leotha. Agus tha e ag èigheach:
  - Airson an Motherland ann am mòrachd!
  Agus an uairsin cuiridh an Olympiad air leth, cuideachd fionn, am projectile air bhog. Agus mar a tha e a" crathadh:
  - Airson an Ruis sgoinneil!
  Agus tha na nigheanan làn dealas.
  An seo thig an tanca E-75. Tha an gunna aige nas cumhachdaiche: 128mm, agus faodaidh e barrachd milleadh adhbhrachadh. A bharrachd air an sin, tha dìon nas fheàrr aig an tanca seo agus armachd nas tiugh.
  Ach tha Ealasaid cho craicte. Agus leigidh e a-mach rudeigin marbhtach, a 'dol a-steach bho astar. Agus chan eil air fhàgail bhon Ghearmailt ach pìosan de mheatailt reubte.
  Agus canaidh an nighean:
  - Bòidhchead naomh agus bruadar mòr!
  Às deidh sin nochdaidh an teanga.
  Tha tancaichean Gearmailteach E-75 air fàs nas fharsainge o chionn ghoirid. Tha gunna nas fhaide aca a-nis, a leigeas leotha sabaid an aghaidh tancaichean Ruiseanach, gu sònraichte an fheadhainn as aotroime. Agus tha seo a" dèanamh na Krauts nas cunnartaiche.
  Ach chan eil nigheanan Sòbhieteach air an nàrachadh le seo. Agus bidh iad a 'briseadh nan Krauts.
  Agus tha na gaisgich fhèin, gu h-àraid anns an teas, ann am bikinis agus casruisgte. Agus bidh iad a 'sabaid gu math misneachail.
  Bidh iad a" buannachadh gun eisgeachd.
  Loisg Catriona air na Nadsaidhean agus sheinn i:
  - Ach a bhith onarach! Bidh mi a" sgrios na Krauts gu lèir gun eisgeachd!
  Loisg Elena cuideachd le a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Cuiridh sinn a" chùis air a h-uile duine agus, gu dearbh!
  Rinn na h-Oiliompaics cuideachd a' chùis air na Nadsaidhean gun truas. Tha i na gille cho do-chreidsinneach.
  Agus cuideachd le cuideachadh bho òrdagan lom.
  Bidh Natasha agus an sgioba aice a 'sabaid air an tanca Kondratenko-6. Tha an càr seo beagan nas aotroime, ach nas gluasadach na an Nikolai. Gu dearbh, le nas lugha de chuideam, tha an inbhe nas lugha agus tha an armachd beagan nas taine. Tha seo a" ciallachadh gu bheil an cunnart bàsachadh mòran nas motha.
  Ach feumaidh na caileagan, feumaidh mi ràdh, nach eil nàire orra idir. Agus bidh iad a 'sabaid mar fhuamhairean cath.
  Bidh Natasha a" seinn, gu gnìomhach a" losgadh:
  - Bidh e na bhuaidh dhuinn!
  Agus bidh e a" bruthadh nam putanan gàirdeachais le òrdagan rùisgte.
  Bidh Zoya cuideachd a" losgadh, a" cleachdadh a casan rùisgte agus a" squeaks:
  - Tsar Vladimir air adhart!
  Agus rinn a h-uile nighean san t-sèist an t-sèist:
  - Glòir dha na gaisgich a thuit!
  Às deidh sin loisg Aurora, thionndaidh e an tanca Gearmailteach thairis agus thuirt e:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn!
  Agus chrath ise a casan rùisgte cuideachd.
  Agus an uairsin thug Svetlana a-steach, a 'cleachdadh a h-òrdagan rùisgte, agus dh' fhàs i aig mullach a sgamhanan:
  - Tha na Ruiseanaich a" sabaid gu fiadhaich!
  Agus dh'èigh na nigheanan uile còmhla riutha:
  - Tha dòrn an t-saighdeir làidir !
  Agus a-rithist tha na bòidhchead a 'dol gu cath. Bidh iad gan losgadh fhèin gu ceart agus gu ceart!
  Ach tha sgiobaidhean Jane a" cur iongnadh air na Mexicans. Tha a 'bhoireannach cuideachd gu math spaideil agus brèagha.
  Agus tha na caileagan anns an sgioba aice casruisgte agus ann am bikinis. Bidh iad a 'sabaid le fearg fiadhaich agus ciùin.
  An uairsin loisg Gertrude, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte, agus rinn i gàire:
  - Is mise nighean a sgriosas a h-uile duine ann an diog sgoltadh!
  Agus an uairsin bidh Malanya a" dol an gnìomh. Agus brisidh e tanca an Laidinn o chian.
  Agus an uairsin breabaidh Matilda a casan le a òrdagan rùisgte.
  Agus nì e gàire:
  - 'S e nighean fìor mhath a th' annam!
  Agus gaisgich den òrdugh as àirde agus as feargach. Chan eil iad a 'faireachdainn aon chuid laigse no fearg.
  Cuiridh iad suas thu san aon dòigh.
  Agus tha Alenka cuideachd a 'sabaid le misneachd.
  Ro dheireadh an Ògmhios, tha Vienna air a chuairteachadh. Chaidh buille uamhasach a làimhseachadh don Ghearmailt agus a cliù. Aig an aon àm, tha saighdearan Ruiseanach a 'gluasad air adhart chun an Oder. Bidh iad a 'tilgeil na Sìonaich, na h-Innseanaich, agus na h-Arabaich gu cath. Agus bidh iad a 'briseadh tro dhìonan Krauts.
  Tha Hitler, gu dearbh, mar-thà ann an clisgeadh. Mar a bhrùth na caileagan e gu tancaichean agus plèanaichean.
  Seo Albina agus Alvina, dà phìleat Ruiseanach. Cuideachd casruisgte agus ann am bikinis, bidh iad a 'leagail faisistich mar piorran le maide bho mheur. Agus airson càraid bidh iad gu litireil ag obair a leithid de mhìorbhailean.
  Loisg Albina sìos còig plèanaichean le aon spreadhadh bhon trodaiche Peter the Great aice agus sheinn i:
  - Tha sinn mathain nan speur!
  Loisg Alvina sìos sia plèanaichean le aon spreadhadh bhon iolaire-cogaidh aice, agus rinn i gàire:
  - Agus brisidh sinn a h-uile duine!
  Anns na speuran, bha a 'chàraid seo mar-thà uirsgeulach!
  Fhuair na caileagan seachd ìrean de Chrois an Naoimh Sheòrais: crois airgid, crois airgid le bogha, crois òir, crois òir le bruaich. Agus mar an ceudna crois òir le daoimeanan, agus crois òir le daoimeanan agus bogha. Agus an rionnag ceum as àirde de chrois òir, le bogha daoimein. Duais nas àirde - chaidh rionnag mòr de chrois òir, le daoimeanan agus bogha, a stèidheachadh o chionn ghoirid.
  Mar sin dh" fhaodadh na caileagan a bhith moiteil às na choilean iad. Agus an-còmhnaidh, eadhon anns an fhuachd, bha iad a 'sabaid a-mhàin ann am bikinis agus a-mhàin casruisgte.
  A leithid de nigheanan iongantach.
  Loisg Albina agus sheinn i:
  - Airson na buadhan as fheàrr againn!
  Lean Alvina air:
  - Biodh ar n-oghaichean agus ar seanairean moiteil asainn!
  Tha na gaisgich dha-rìribh nan nigheanan de chlas uamhasach!
  Bhuail iad na faisistich anns na speuran agus seinn iad:
  - Glòir a Ruis, Glòir! Tha ar Tsar Vladimir na ghaisgeach! Bidh cumhachd ann aig madainn! Tiodhlaic Hitler san talamh!
  Gu dearbh, faodaidh Vladimir Kirillovich Romanov a bhith glè thoilichte leis na gaisgich aige.
  Fiù 's ma bhios iad a' sabaid, tha e ann an dòigh nach urrainn dhut sleagh a thogail nan aghaidh!
  Tha Vladimir Kirillovich Romanov na tsar aig a bheil a h-uile cothrom crìoch a chuir air cogaidhean uair is uair!
  Agus bidh na faisisteach a" crathadh fo bhuillean arm an tsarist...
  Thuit an Vienna mun cuairt gu luath. Ro mheadhan an Iuchair, ràinig saighdearan ìmpireachd an tsarist an Oder air aghaidh farsaing. Agus chaidh Koenigsberg a bhacadh gu tur.
  Agus theich na Gearmailtich seachad air an Oder. Agus dh'fheuch iad ri loidhne dìon a chruthachadh an sin. Dìon thu fhèin gu tur. Ach anns an dàrna leth den Iuchar, thòisich saighdearan Ruiseanach air ionnsaigh air Hamburg... Ghèill na Nadsaidhean gu slaodach ach gu cinnteach.
  Bha an t-sabaid gu math fiadhaich. Dh'atharraich cuid de bhailtean làmhan grunn thursan. Ghabh tancaichean Gearmailteach ùra den t-sreath AG nas adhartaiche - pioramaideach - pàirt anns na blàran cuideachd. Bha dìon math aca bho gach ceàrnaidh. Ach bha arm an tsarist na b" fheàrr ann an àireamhan.
  Agus bhàsaich àireamh mhòr de luchd-coise Àisianach air an aghaidh. Ach leig iad leam gluasad.
  Bha goireasan daonna nan Gearmailteach cuideachd air an lughdachadh. Ro dheireadh an Lùnastail, bha Hamburg air a chuairteachadh agus chaidh Munich a bhacadh cuideachd.
  Chaill na Gearmailtich fearann cudromach. Agus cha robh dad aca airson an dreuchdan a chumail.
  Bha Oleg Rybachenko a 'sabaid anns na h-ìrean aghaidh air fearann na Gearmailt fhèin. Agus rinn am balach sìorraidh daonnan gàire agus sheall e na fiaclan neamhnaid aige.
  Agus an sin thilg e grenades le a chasan rùisgte, leanabachd. Tha e math a bhith nad phàiste - cho nàdarrach "s a tha e a bhith anns an teas ann an geàrr-chunntasan a-mhàin. Agus leis gu bheil thu neo-bhàsmhor, faodaidh tu cuideachd a bhith leth-rùisgte sa gheamhradh gun a bhith cunnartach fuachd a ghlacadh.
  Mar sin sheinn am balach:
  - casruisgte, dìreach casruisgte,
  Fo thàirneanach an Iuchair agus fuaim an surf!
  Casruisgte, dìreach casruisgte,
  Tha e furasta dha balach a bhith na bhuachaille fionnar!
  Agus tha am prìomh leanabh a 'leantainn air adhart a' sgrios na faisisteach sin dha fhèin. Agus tha iad gu mòr an aghaidh a chèile.
  'S e Sultain a th' ann mu thràth... Tha na h-uisgeachan a' tòiseachadh a' tuiteam... Ghabh na saighdearan tsarist, a' lìonadh cuirp nan Sìonach, Munich agus Hamburg, agus tha iad a' gluasad a dh'ionnsaigh sgìre an Ruhr. An rud as cudromaiche ann an gnìomhachas na Gearmailt.
  Agus tha na Gearmailtich gu mòr a" sabaid air ais.
  Bidh Natasha a" sabaid air an tanca aice agus ag èigheach:
  - Bidh e uamhasach duilich dha na Nadsaidhean!
  Agus brùth air na putanan joystick le do òrdagan rùisgte. Agus loisgeadh e sligean air na Nadsaidhean.
  Agus an uairsin bheir Zoya slap ort. Agus cuideachd le cuideachadh bho òrdagan lom.
  Agus canaidh e cuideachd:
  - Is e Rus 'a tha an aghaidh Hitler!
  Agus an uairsin nì Aurora gluasad ionnsaigheach. Agus cuideachd le cuideachadh bho òrdagan lom:
  - Airson slighe na Ruis!
  Agus air an cùlaibh bidh Svetlana cuideachd a 'losgadh air teine marbhtach. Bidh e a 'briseadh tanca Gearmailteach agus a' squeak:
  - Airson Tsar Vladimir Kirillovich!
  Agus nochdaidh e a theangaidh mar an ceudna.
  Chaidh na caileagan fiadhaich an seo.
  Bidh Alenka air tanca trom cuideachd a" pronnadh nan Nadsaidhean. Agus a 'bualadh orra bho astar fada.
  Sheinn an gaisgeach:
  - Chuir mi leth an t-saoghail fo m' bhroilleach !
  Agus cìochan Alenka le nipples scarlet.
  Agus an uairsin breab Anyuta thu le a òrdagan rùisgte. Reithidh e tanca faisisteach agus sèididh e:
  - 'S e nighean sàr-rionnag a th' annam! Anns na leabhraichean eachdraidh!
  Agus giùlainidh e fhiaclan ...
  Agus an uairsin cuiridh Augustine teine air teine marbhtach. Sgriosaidh e na Nadsaidhean agus sgeig:
  - Biodh an arm againn mar an fheadhainn as làidire!
  Agus gluaisidh e a chasan cuideachd ...
  Agus leanaidh Maria iad agus buailidh i na Nadsaidhean. Snìomhaidh se e fèin, a' sèideadh gu dian :
  - Tha sinn nar nigheanan mòra ionnsaigheach!
  Agus an uairsin cuiridh Marusya a-mach rudeigin a tha uamhasach marbhtach agus millteach air na Nadsaidhean. Agus le cuideachadh bho chasan lom, girlish.
  Agus an uairsin bidh e a" seinn:
  - Tha sinn a 'chùis gu tur air na nàimhdean!
  Chaidh an t-Sultain seachad ann am batail gu math cruaidh. Rinn na Gearmailtich an-aghaidh ionnsaigh. Ach anns an Dàmhair, nuair a thàinig na h-uisgeachan nas truime, fhuair arm an tsarist buannachd a-rithist. Agus thòisich i air gluasad a dh"ionnsaigh an Ruhr. Às deidh ionnsaigh làidir, thuit Koenigsberg. Fhuair na Nadsaidhean slap eile nan aghaidh.
  Agus ann an ceann a deas na Frainge, bha saighdearan tsarist timcheall air Toulon. Mar sin bha droch àm aig na Nadsaidhean.
  Bha Hitler feargach, ach fhad "s a bha e ann am Berlin. Thionndaidh a shuidheachadh a-mach gu bhith lag.
  Tha e soilleir nach robh duine airson èisteachd ris na còmhraidhean. Ach chaidh na Nadsaidhean an sàs mar chuileagan.
  San t-Samhain, bha saighdearan arm an tsarist a" sabaid gus a" mhòr-chuid de sgìre an Ruhr a ghabhail thairis, agus mar sin gu h-èifeachdach a" toirt air falbh a" Ghearmailt bhon phrìomh ionad cinneasachaidh aice.
  Anns an Dùbhlachd, ghabh arm an tsarist thairis air ceann a deas na Frainge gu lèir agus chaidh iad a-steach don Spàinn. Agus air aghaidh na Gearmailt, ghlac i an Ruhr mu dheireadh. A bharrachd air an sin, chaidh fearann Ghearmailteach eile a ghlacadh cuideachd. Agus thàinig an t-arm tsarist air tìr anns an Danmhairg cuideachd.
  Bha Hitler a" creachadh mar dheamhan ann an cèidse, ach cha b" urrainn dha dad a dhèanamh.
  Air an Nollaig Chaitligeach, ghluais na saighdearan rìoghail gu Paris. A dh'aindeoin an t-sneachda agus an reothadh, bha sgioba Natasha casruisgte agus ann am bikini.
  Ghèill na Gearmailtich na bu trice. Agus cha robh na Frangaich airson a bhith a" sabaid ris na Ruiseanaich idir.
  Fhad "s a bha i a" briseadh bataraidh Gearmailteach, thuirt Natasha:
  - Mar sin, gu dearbh, dè air an robh an Adolf aig an robh seilbh a 'cunntadh nuair a thòisich e cogadh leinn?
  Thuirt Zoya le falt buidhe gu loidsigeach:
  - Is dòcha air sgàth, nuair a thig sinn fo chuideam, gun tuit sinn mar bhuinn bho phòcaid toll!
  Bhris Aurora cnò-chnò le a òrdagan rùisgte. An uairsin thilg i na beul e agus thug i fa-near gu reusanta:
  - Tha eachdraidh a" teagasg nach eil i a" teagasg dad!
  Bhrùth Svetlana a òrdagan rùisgte air a" phutan joystick. Leag i canan Gearmailteach eile agus fhreagair i:
  - Bithidh sinn nar luchd-sabaid sgoinneil!
  Tha na gaisgich, mar a chì thu, dha-rìribh dìorrasach sabaid agus buannachadh.
  Tha Oleg Rybachenko, balach casruisgte, a' ruith ann an briogais ghoirid agus le torso lom, fèitheach. Bidh e eadhon a" caoineadh agus a" beucaich:
  - Buailidh sinn na Krauts! Buailidh sinn na Krauts! Agus breab do thòin!
  Agus tha fiaclan geal, neamhnaideach aig a" bhalach! Dìreach neach-crìochnachaidh òg agus gun lùbadh.
  Oleg Rybachenko losgadh fhad ' s a bha e a ' ruith. A" marbhadh faisistich agus a" seinn:
  - Is e spiorad na Ruis cumhachd nan rìghrean, a "chùis air na Krauts!
  Thilg am balach grenade le cas-rùisgte agus sheinn e:
  - waltz Ruiseanach, tha an latha ag èirigh - ann an glòir an rìgh!
  Thionndaidh e a-mach gu bhith na ghille gu math connspaideach. Agus bhuail e na faisistich gus a' chiad latha.
  Agus tha na caileagan a 'sabaid gu gnìomhach. Seo Mirabela... Pìleat den chiad ìre cuideachd. Chan urrainn dha duine stad a chuir oirre. Bidh i a 'leagail na Krauts agus a' seinn, a 'toirt a fiaclan:
  - A nighean sgoinneil! Seo an comharra aice!
  Agus bheir e agus cuiridh e rocaid air bhog!
  Seadh, sin mar a tha boireannaich an seo! Nuair a bhios caileagan Ruiseanach a 'sabaid, chan urrainn dha feachd sam bith cur an aghaidh.
  Loisg Mirabela sìos seachd plèanaichean Gearmailteach le aon spreadhadh de chòig canain adhair, agus rinn i gàire:
  - Is e Tsar Vladimir Kirillovich ar Dia!
  Agus tha an nighean a' slaodadh a casan casruisgte air a' ghloine.
  Agus cuideachd tha Albina agus Alvina a 'sabaid anns na speuran.
  Bha iad nan goidearan cho iongantach. Tha barrachd is barrachd chunntasan ùra gan cruinneachadh. Agus aig an aon àm bidh iad a" seinn:
  - Anns na speuran tha sinn foirfe! Tha sinn nar foirfeachd! Bho ghàire gu gluasad - thar gach moladh!
  Loisg Albina sìos ceithir plèanaichean Gearmailteach le aon spreadhadh agus rinn i gàire:
  - O, dè an toileachas! Dè foirfeachd ann am blàr!
  Gheàrr Alvina sìos còig plèanaichean Gearmailteach agus lean i:
  - Faigh eòlas air foirfeachd ann am blàr! Agus air leth freagarrach!
  Sheinn na gaisgich ann an sèist, a 'gearradh sìos na faisisteach:
  - Nigheanan! Nigheanan nas fhuaire! Nigheanan! Nigheanan nas fhuaire!
  Sheall iad an spionnadh ionnsaigheach. Gu dearbh, cha deach gin de na h-aces aig Hitler a thoirt sìos.
  Ach tha na faisisteach, gu dearbh, fo chuideam fiadhaich.
  Tha Hitler ann am buncair ann am Berlin agus thathas ga bhomadh an sin mar choileach. Dè bha e ag iarraidh? Tha àireamh a h-aon faisisteach air crìochnachadh! Chaidh e an aghaidh an Ruis Tsarist, agus a-nis tha e fhèin air a phronnadh mar choileach.
  Tha an Tsar Vladimir Kirillovich an-dràsta a" gabhail fois bhon gheamhradh air cladaichean a" Chuain Innseanach. Bidh caileagan brèagha de dhiofar rèisean agus nàiseantachdan a" dannsa air a bheulaibh.
  Ach, chan eil dragh aig an rìgh a bhith a" coimhead sabaidean gladiator. Mar eisimpleir, dithis nighean an aghaidh dà bhòidhchead.
  Bidh iad a" sabaid le claidhnean plastaig gus nach gort iad a chèile. Ach, tha iad a 'sabaid gu cruaidh.
  Is iad seo na gaisgich. Tha tionndadh fiadhaich de bhuillean ann. Dà bhàn agus dà cheann ruadh...
  Dh'fhaighnich Tsar Vladimir Field Marshal Vasilevsky:
  - Dè an rud as duilghe anns a 'chogadh ris na Gearmailtich?
  Fhreagair am marasgal gu h-onarach:
  - Faigh misneachd! Is ann dìreach aig an fhìor thoiseach, nuair a thòisich an nàmhaid air adhart, a bha mi a" faireachdainn mì-chofhurtail. Agus a-nis tha sinn air tòiseachadh a 'buannachadh agus tha a h-uile dad soilleir mu ar nàimhdean! - Dh'òl Marasgal Vasilevich, am prìomh ro-innleachdaiche seo, fìon.
  Thug Vladimir Kirillovich fa-near gu loidsigeach:
  - Tha e uamhasach duilich a bhuannachadh fad na h-ùine! Ach sheall sinn gu robh sinn comasach air mòran! Agus a-nis bidh ùine ann, agus bidh an saoghal gu lèir sìtheil!
  Dhaingnich Marshal Field Vasilevsky:
  - Tha mi a 'creidsinn ann!
  Bha bruisean air na caileagan air an cuirp rùisgte agus bha iad a' coimhead uabhasach iomagaineach.
  Bha iad a 'sabaid, gu dearbh, chan ann mar a bha iad ann an amannan na Seann Ròimhe - dh'fheuch iad gun a bhith a' dèanamh mòran cron dhaibh fhèin. Ach chuir iad an gnìomh gu gnìomhach.
  Aig an aon àm, lean an t-sabaid. Anns an Fhaoilleach, ghlac saighdearan tsarist Paris air an gluasad. Chaidh prìomh-bhaile na Danmhairg, Copenhagen, a ghabhail cuideachd. Bha na saighdearan Gearmailteach a 'lagachadh. Lean na Ruiseanaich air adhart a-steach don Ghearmailt fhèin. Bha an Fritz a 'sabaid gu cruaidh, ach chaidh an neart a bhriseadh.
  Oleg Rybachenko, leum am balach neo-bhàsmhor seo casruisgte san t-sneachda agus ruith e chun ionnsaigh air thoiseach air a h-uile duine, gu tur gun eagal teine. Agus fhad 'sa tha thu a' feadaireachd:
  - Cò tha cleachdte ri sabaid airson buaidh,
  Bidh e gu cinnteach a" chùis air a nàimhdean ...
  Bidh e a" gàireachdainn gu sunndach agus gheibh e tòrr,
  Agus bidh Hitler air a bhualadh gu cruaidh!
  Agus tha cas-rùisgte a" bhalaich a" tilgeil grenade! Agus ghiùlain e a fhiaclan neamhnaid, mòr thar a bhliadhnachan. Tha, tha beul aige mar mhadadh-allaidh mu thràth. Bidh e a 'snìomh tro amhaich sam bith.
  Agus tha caileagan air tancaichean a" gluasad bho dheas gu tuath air a" Ghearmailt. Tha iad mu dheidhinn a dhol a-mach gu muir. Agus is e dìreach fearann faisg air Berlin agus Pomerania a dh'fhuiricheas leis na Krauts.
  Thuirt Natasha, a" leagail tancaichean faisisteach:
  - Agus tha cogadh spòrsail na dhòigh fhèin!
  Nuair a chuir Zoya stad air na Nadsaidhean, dh"aontaich i:
  - Cho math 's a gheibh e! Gu sònraichte nuair a bhuannaicheas sinn!
  Thuirt Aurora, a" losgadh le a òrdagan rùisgte:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta comasach anns a" chruinne-cè, dìreach chan eil feum air beagan ...
  Agus nì gruagach ruadh cho cruaidh!
  Bidh na gaisgich a" tionndadh le aoibhneas agus feirg. Agus tha iad a" cur às do na Gearmailtich.
  Aig an aon àm, tha na saighdearan tsarist a" gluasad air adhart air feadh na Spàinne agus tha iad mu thràth a" tighinn faisg air Seville.
  Bidh Olga ann an neach-giùlan armachd a" losgadh air na Gearmailtich agus saighdearan poileis.
  Cha mhòr nach eil na Spàinntich ionadail a" tabhann strì sam bith. Tha dùthaich eile a" tuiteam fo thuagh na Ruis.
  Loisg Oleg agus sheinn e:
  - Aerobatics, bidh e na bash air bash!
  Agus chuir a companach Alice tweet:
  - Chaidh mòrachd nan Ruiseanaich aithneachadh leis a" phlanaid,
  Chaidh Faisisteachas a phronnadh le buille a" chlaidheimh...
  Tha sinn air ar meas agus air ar meas le uile chinneach an t-saoghail,
  Seasamaid an tsarism mòr naomh!
  Agus bidh na caileagan a" slap agus a" bruthadh an òrdagan rùisgte air an luing gàirdeachais.
  Tha an cogadh eadar an ìmpireachd tsarist Vladimir Kirillovich Romanov agus a 'Ghearmailt faisisteach a' leantainn.
  Tha saighdearan Ruiseanach cha mhòr gu tur air an Fhraing a shaoradh bho na h-òrdughan Nadsaidheach. Gearran 1957... Arm an Tsar a' saoradh Portagal.
  Air 23 Gearran, dh'aontaich aonadan Ruiseanach às an Danmhairg agus a 'Ghearmailt fhèin.
  Oleg Rybachenko, am balach sìorraidh seo, a 'frasadh san eabar le a chasan rùisgte. Bidh am prìomh leanabh ag èigheach ris fhèin aig mullach a sgamhanan:
  - Glòir don Tsar Ruiseanach Vladimir an Treas! Gearraidh mi sìos Hitler, tomhaisidh mi e le cuip!
  Agus tha am balach a" sgreuchail a-rithist agus a" tilgeil diosc air a gheurachadh le a chorragan rùisgte. Agus buailidh e am faisisteach san amhaich. Agus an uairsin tilgidh e boomerang le a chas rùisgte, leanabhach, agus sa bhad gearraidh e sgòrnan còig Krauts.
  Seadh, droch bheachd Hitler ionnsaigh a thoirt air ìmpireachd mar sin.
  Chrìochnaich Natasha agus an sgioba aice na Gearmailtich mu dheireadh ann am Portagail. Tha an tanca aca gun fheum ann an sgrios.
  Agus bidh iad cuideachd a" brùthadh air na putanan luing gàirdeachais le òrdagan rùisgte, a" dèanamh sgrios fiadhaich.
  Loisg Zoya, bhris i an canan Gearmailteach agus sheinn i:
  - Airson an Ruis agus saorsa gu deireadh!
  Bhreab Aurora, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte, na Nadsaidhean agus rinn i sgleò le aplomb:
  - Dia sàbhail an righ !
  Rinn Svetlana cuideachd fucked, a" putadh na putanan gàirdeachas le a òrdagan rùisgte agus a" sreap:
  - Uachdaran làidir !
  Clann-nighean a' chùis air na faisistich. Ach an uairsin nochd tanca Hitler ùr "Luchag"-4. Modail fìor chumhachdach - le cuideam trì cheud tunna, agus gunna 310- mm. Faodaidh e a dhol a-steach air astar fada, ach tha armachd cho tiugh aige fhèin nach toir an tanca Kondratenko-6 e bho cheàrn sam bith.
  Tha Natasha ag òrdachadh:
  - Nigheanan, feumaidh sinn a thighinn faisg agus a steigeadh a-steach don phàirt ìosal den taobh, eadar na rolairean - is e seo an aon chothrom againn!
  Bhuail Zoya an canan Gearmailteach le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Tha Fate a" toirt an cothrom mu dheireadh dhut, ach dèan cabhag! Ann an uisge, ceò agus sneachda!
  Bha Augustine cuideachd a 'tapadh agus a' crathadh:
  - An cothrom mu dheireadh, bheir dànachd dhut! Coiseachd fada beò agus ruith làitheil!
  Agus cuideachd le òrdagan rùisgte, agus mar a thionndaidheas e. Agus brisidh e na faisistich.
  Rinn Svetlana gàire:
  - Airson crìochan ùra agus buadhan drùidhteach!
  Ruith an tanca Ruiseanach, a 'togail astar. Agus gabhaidh na caileagan e agus seinnidh iad:
  - Ard-uachdaranachd, aois ro ghlòrmhor, Tsar òrdail, rìoghaich chum glòir, chum ar glòir !
  Agus a-rithist luathaich iad, a 'gluasad air falbh bho throm projectile a chaidh a chuir bhon ghunna a bha aig a' Ghearmailt "Maus"-4. Dh"èigh na nigheanan:
  - Na lùbamaid thar adharc an reithe ! Gus am bi thu Hitler - bàs!
  Agus tha an tanca aca a 'luathachadh. Tha e coltach ri bocsair beag a" toirt ionnsaigh air fear mòr. Ach gu dearbh tha na cothroman ann leth-cheud "s a leth-cheud.
  Chuimhnich Natasha, a 'coimhead air gluasad an tanca, mar a bha i a' bogsadh le fear anns an fhàinne. Chaill i buillean agus chaidh a bhualadh, ach chùm i oirre. Agus an uairsin rinn i leum gu misneachail. Agus ghlac i gluasad an nàmhaid a 'tighinn a-steach, agus bhuail i air an smiogaid e. Air a leagail!
  Fhuair i mìle rubles òir. A leithid de nighean sabaid. Ma bheir e seachad e, bheir e seachad e!
  Chrath Natasha a cas rùisgte agus sheinn i:
  - Chan e seo am blàr mu dheireadh, ach tha e cinnteach! Airson glòir an athar, airson an Motherland agus urram!
  Agus an uairsin tha an tanca aca a' sleamhnachadh seachad air a chliathaich agus a' cur slige... Chleachd Zoya cuideachd a h-òrdagan lom, nighean cho gruagach, agus cho lùthmhor ri muncaidh. Agus thòisich "luchag"-4 a" spreadhadh. Bha e soilleir gun robh na sligean aige air sprèadhadh. Agus an uairsin thèid na tùir a reubadh dheth, agus itealaichidh i àrd dhan adhar!
  Bidh na nigheanan ag èigheach còmhla:
  - Buaidh! Cool buaidh!
  Agus tanca eile air an liosta aca!
  Air 1 Màrt, 1957, thòisich saighdearan Ruiseanach a 'dol thairis air an Elbe. Tha e coltach gun robh Hitler a" faighinn ceum air adhart.
  Thilg am balach Oleg Rybachenko, casruisgte, le cas a phàiste, grenade, chaidh e fodha tanca faisisteach agus dh'èigh e:
  - Airson crìochan ùra, gun lùbadh!
  Tha sgioba tanca Alenka a' tionndadh dhan ear. Tha a" Ghearmailt an Iar agus an Fhraing air an saoradh mu thràth. Cha robh ach am fearann eadar an Oder agus an Elbe fhathast fo smachd nan Nadsaidhean. Uill, cuideachd Breatainn agus Èirinn. Tha na feachdan mu dheireadh aig na Nadsaidhean ann.
  Tha Alenka, a" losgadh air na bataraidhean faisisteach, ag ràdh:
  - Nikolai Tsarevich,
  Ma dh'fheumas tu riaghladh ...
  Na dì-chuimhnich gu bràth -
  Bidh an arm a" sabaid gu treun!
  Agus a-nis tha slige eile air a chuir le casan rùisgte. Agus thuit e ann an gunna Fritz.
  Bidh Anyuta cuideachd a" losgadh le òrdagan lom. Bidh e a" bualadh am faisisteach agus a" rughadh aig mullach a sgamhanan:
  - Is mise an seòrsa nighean a bheir air Hitler cuir a-mach!
  An ath rud, ìnean teine Augustine. Tha i cuideachd na deamhan beag geur, agus tha i a" beucaich:
  - Gu geatachan ifrinn !
  Agus a 'cleachdadh cas-rùisgte.
  Bidh Maria a" losgadh air a cùlaibh. San aon dòigh a ghlacas e agus a bhuaileas e e, agus a" glaodhaich:
  - Cha chuir duine stad orm, an tigress, cha dèan duine a 'chùis air a' ghruagach casruisgte, agus thèid mo bhualadh an àite sam bith!
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'sèideadh suas. Agus leagaidh e a-mach tanca Gearmailteach, a" reubadh an turaid dheth mar chaiptean balgan-buachair.
  Agus caileagan:
  - Airson crìochan ùra, fionnar!
  Agus nochdaidh e a theanga a-rithist!
  Tha na nigheanan dìreach gan putadh fhèin agus a" gluasad air adhart gu mòr. Agus tha na faisistich a' bàthadh fo na buillean aca.
  Air 2 Màrt, 1957, chaidh na feachdan Nadsaidheach mu dheireadh ann am Portagail a chuir an grèim. Dh"fhàs e soilleir gun robh toiseach faisisteachd a" suidheachadh. Nas mionaidiche, an e madainn a th" ann? Dol fodha na grèine trom-laighe!
  Agus tha saighdearan Ruiseanach a" tighinn air adhart. Tha na Gearmailtich a 'sìor fhàs a' tilgeil sìos an cuid armachd agus a 'gèilleadh.
  Bidh iad a 'tuiteam air an glùinean. Bidh an dà chuid nigheanan Ruiseanach is Sìneach a" pògadh an casan rùisgte.
  Tha e a" coimhead cho snog agus cho fionnar. Agus tha na faisisteach gan gearradh agus gan gearradh.
  Tha sgioba Natasha mu thràth air an trèana a" dol a shabaid gu tuath, leis na Krauts.
  Tha na nigheanan nan suidhe anns an roinn aca. Bidh iad a' cluich chairtean le bhith gan cumail le òrdagan rùisgte.
  Thug Natasha fa-near:
  - Tha e inntinneach, nuair a bheir sinn Berlin, dè an ath rud?
  Fhreagair Zoya le misneachd:
  - An ath rud bidh Lunnainn!
  Rinn Fire Aurora gàire agus dh" fhaighnich e a-rithist:
  - Agus an uairsin?
  Thuirt Zoya gu cinnteach:
  - Bidh Ameireagaidh Laidinn leinn! Cha seas sinn aig cuirm leis na Nadsaidhean!
  Dh" aontaich Svetlana le seo:
  - Gu dearbh cha dèan sinn! Bheir sinn buaidh air an t-saoghal gu lèir!
  Dhearbh Natasha gu deònach:
  - Agus an sin bithidh sith, air feadh an t-saoghail uile !
  Sheinn na caileagan ann an sèist, A' sgrìobhadh mar a chaidh iad;
  Glòir do Ruis Mhòr na Tsarism,
  Far a bheil Vladimir na shuidhe air an rìgh-chathair. .
  Bidh sinn a" pronnadh tagaichean an droch fhaisisteachd -
  Glòir don arm agus monolith dhuinn!
  
  Bha an cridhe air a theannachadh le mòr chreidimh,
  Ar Mother Earth le ar cridheachan uile ...
  Is sinne mic Tsar Nicholas,
  Agus gu dìomhain cha do bhàsaich iad air a shon!
  
  Ar dùthaich dhùthchais, tha thu nas gràdhaiche na rud sam bith eile,
  Tilgeamaid suas cleasan-teine, nèamhaidh...
  Tha thu cuideachd a 'sabaid an Fatherland,
  Uill, leig leis na Nadsaidhean uile bàsachadh!
  
  Bha Hitler airson ar fearann fhaighinn,
  Agus dh" fheuch an droch chù ris an rìgh a mhurt...
  Ach tha sinn sgith, cha ghabh sinn ri sin ,
  Mar sin thug faisisteachd ionnsaigh oirnn gu dìomhain!
  
  Tha 'n righ 'na riaghladair caoimhneil glic,
  Tha iolaire-beinne ag èirigh os cionn a" phlanaid...
  Bidh Vladimir na riaghladair air an horde,
  Tha ar càirdeas coltach ri monolith stàilinn!
  
  Nach cuir sinn an taic a-mach à casan Fritz,
  leig le Hitler a mhùchadh ann an sròn ...
  Bheir sinn seachad cur gu bàs gu nàire,
  Cò a nì olc air an Talamh!
  
  Neart rìoghail agus gliocas rìoghail,
  Sgriosaidh e na faisistich gun tomhas...
  Creid mi, rinn Hitler rudeigin gòrach,
  Agus a-nis tha a bheatha coltach ri snàithlean!
  
  Mar sin thoir urram do na rìghrean mòra,
  Chan eil Romanovs nas fhuaire air an Talamh ...
  Ann am blàr nan Nadsaidhean, buail na cridheachan,
  Gus an t-slighe fhosgladh gu euchdan agus aislingean!
  
  
  Thug Peadar Mòr sinn chun na mara,
  Thug Alasdair buaidh air Paris...
  Seadh, uaireannan thachair bròn,
  Ach bha an Ruis air a dhìon le cherub!
  
  Tha a h-uile dad brèagha leinn,
  An dà chuid nigheanan agus balaich, creid mi ...
  Tha riaghladh an rìgh, tha fios agad gu ceart -
  Eadhon ged a dh"fhàsas droch bhèist aig an stairsnich!
  
  Chan eil crìochan ann, creid ann an foirfeachd,
  A dh'aithghearr bidh rìghrean co-mhaoineas ann ...
  Fosglamaid na dorsan gu sonas,
  Faisisteachd damn air a sgrios!
  
  Airson an Ruis, cha deach a" chlach-mhìle a shuidheachadh,
  Creid mi, nì sinn a" chùis air an nàmhaid...
  Tha na caileagan casruisgte, mar gum biodh ann an Sparta,
  Uill, tha ar Tsar Vladimir na aonar!
  
  Tha sinn a' creidsinn ann an Rod - an Dia Mòr,
  Dè a chruthaich na Slavs foirfe ...
  Bidh sinn a 'sabaid airson urram agus saorsa,
  Bidh sinn a 'bualadh air Nadsaidheachd!
  
  Is tusa an teaghlach Romanov as motha,
  Bidh e an-còmhnaidh a" riaghladh na Ruis ...
  Righ mòr, is airde sgèith,
  Cha bhris Satan an iolaire!
  
  Airson gaol don Ruis mhòr,
  Bidh sinn a" cur saighdearan gu cath...
  Tha sinn a" glòrachadh aghaidhean nan naomh o na h-ìomhaighean,
  Às deidh na h-uile, tha gaisgeach sam bith na rìgh cuideachd!
  
  Bidh ar cridhe a" lasadh airson an Fatherland,
  Tha na nigheanan againn cruaidh ann am blàr ...
  Fosglaidh sinn an doras gu àite, fios agad
  Agus marbhaidh mi Adolf mar ghalla!
  
  Chan eil ach beagan ùine air fhàgail gu Berlin,
  Thèid sinn a-steach, a 'giùlan glòir rìghrean ...
  Chan eil seann aois a" bagairt nigheanan oirnn,
  Creid mi, cha bhi sinn air ar dòrtadh le uisge!
  
  Adhlaiceamaid iadsan a tha olc agus borb,
  Thèid a" chùis a dhèanamh air an dràgon gu mòr...
  Agus tha ìomhaighean òir againn,
  Tha Rodnoveria na lagh shìorraidh!
  
  
  
  
  Chaidh Türkiye a-steach don DARA Cogadh
  Air 1 Sultain, 1942, chaidh Türkiye a-steach don chogadh an aghaidh an USSR. Tha an adhbhar soilleir - am pathadh airson dìoghaltas airson call roimhe, agus am miann Baku a ghlacadh. A bharrachd air an sin, bha pàirt aig dioplòmasaidh Gearmailteach cuideachd, a gheall beanntan òir dha na h-Ottomans. Ann an suidheachadh sam bith, cho-dhùin na Turcaich nach robh feum air feitheamh nas fhaide, agus nach e luchd-brathaidh a bh 'annta, ach gum faodadh ùine a bhith aca airson sabaid cuideachd.
  Mar thoradh air an sin, thug trithead roinn Turcach ionnsaigh air Transcaucasia Sòbhieteach.
  Taobh a-staigh beagan làithean thug iad Batumi agus b 'urrainn dhaibh Yerevan a chuairteachadh.
  Mar fhreagairt, thàinig air Stalin pàirt de na stòran-stòrais a bha a" tighinn am bàrr a tharraing air ais agus an gluasad gu Transcaucasia.
  B" fheudar don àithne Sòbhieteach an ionnsaigh aig Stalingrad a chuir dheth. Bha na Gearmailtich, an uair sin, comasach air barrachd a choileanadh ann an stiùireadh Caucasian agus a 'gabhail Ordzhonikidze agus Grozny. Agus is ann dìreach le bhith a" tilleadh a-steach do na beanntan a b" urrainn dha na saighdearan Sòbhieteach stad a chuir air na Nadsaidhean.
  Aig an aon àm, chuir na Breatannaich dheth Operation Torch, le eagal gun toireadh iad an Tuirc an sàs ann an nàimhdeas an aghaidh Bhreatainn.
  Aig deireadh an Dùbhlachd 1942, ge-tà, ghlac na Nadsaidhean Stalingrad. Shuidhich iad an sin. Thàinig saighdearan Sòbhieteach air adhart, ach gun soirbheachadh sa mheadhan - bha gnìomhachd Rzhev-Sykov ro chosgail. Ach, dh'ainmich am Fuhrer cogadh iomlan fhathast, leis nach robh goireasan gu leòr aig an Treas Reich.
  Anns a 'Ghearran, chruinnich an t-Arm Dearg na feachdan aca agus dh'fheuch iad ri ionnsaigh a thoirt air na Gearmailtich bho thaobh Stalingrad. Ach bha na Nadsaidhean mar-thà air na feachdan aca ath-chruinneachadh agus bha iad deiseil gus na buillean a chuir air ais.
  Thòisich Operation Torch sa Ghearran cuideachd. Bha na Gearmailtich deiseil cuideachd, agus an dèidh dà sheachdain de shabaid làidir, chuir iad stad air na Breatannaich.
  Chan eil na h-Ameireaganaich fhathast air tìr ann an Casablanca agus Tunisia. Tha an t-sabaid ann an Afraga air stad a-rithist.
  Bha Hitler fhathast a' cruinneachadh neart... Anns a' Mhàrt, rinn an t-Arm Dearg obair Rzhev-Sychov airson an treas uair, mhair na blàran fad mìos, gun mòran soirbheachais.
  Anns an Ògmhios, chruinnich na Nadsaidhean neart agus ghluais iad air feadh an Volga, a 'feuchainn ri feachdan Sòbhieteach a ghearradh dheth anns a' Chugais agus a 'ruighinn a' Mhuir Caspian.
  Ghabh tancaichean ùra Gearmailteach pàirt anns na blàran: "Tiger", "Panther", "Lion".
  A bharrachd air a 'ghunna fèin-ghluasadach "Ferdinand".
  Bha na Gearmailtich nas làidire na bha iad ann an eachdraidh fìor, gun a bhith air am bualadh, agus le saighdearan ùra.
  Cha mhòr nach do chuir na Stàitean Aonaichte bomadh air an Treas Reich, a rinn e comasach àrdachadh a dhèanamh air cinneasachadh tancaichean agus gunnaichean fèin-ghluasaid. Agus cuideachd an t-sreath "Lion" a chuir air bhog. Ach, thionndaidh an tanca a-mach gu robh e ro dhaor agus trom; bhiodh e tric a" briseadh sìos agus a" dol an sàs. Ach bha an t-armachd taobh leathad 100-mm tiugh aige a" dèanamh a" chàr na dheagh charbad adhartach. B 'e buannachd tanca Lev an canan cumhachdach aige, ach b' e an ana-cothrom an cuideam ceithir fichead. A lughdaich gluasad a" chàir.
  Sheall na blàran gum faod an tanca seo rudeigin a dhèanamh fhathast air talamh còmhnard.
  Thionndaidh armachd taobh Panther gu bhith lag, a mheudaich call. B" e an Tìgear an tanca brisidh as èifeachdaiche. Bha a taobhan còmhdaichte le armachd 82 mm, a rinn an dà fhichead 'sa còig gun chumhachd.
  Thàinig na Gearmailtich air adhart gu ìre mhath slaodach. Bha ceannardas nan Sòbhieteach gu h-iomlan a 'sùileachadh dìreach roghainn mar sin, agus ag ullachadh, thug e suas saighdearan.
  Fìor, eu-coltach ris an Kursk Bulge, tha na faisisteach tòrr nas làidire agus nas misneachaile.
  Agus tha an talamh nas freagarraiche airson ionnsaigh na dìon. Agus tha barrachd itealain, tancaichean agus saighdearan-coise aig na Krauts cuideachd. Agus chan eil e furasta saighdearan Sòbhieteach a thoirt seachad air feadh an Volga.
  Mar sin chaidh na Nadsaidhean air adhart, a 'briseadh tro na loidhnichean dìon. Fhuair sinn soirbheachas às deidh soirbheachas.
  Às deidh trì mìosan de shabaid chruaidh, ràinig sinn Muir Caspian.
  Bha Stalin, ga lorg fhèin ann an suidheachadh duilich, ag iarraidh còmhraidhean sìthe a thòiseachadh. Leis gu bheil e follaiseach nach urrainn an Caucasus a chumail. Ach tha e uabhasach duilich a thighinn gu aonta le Hitler. Tha na faisisteach ag iarraidh cus. Agus ma bheir thu seachad iad, ithidh iad suas thu. Dè mu dheidhinn an t-sàmhchair? Chan eil Hitler ga iarraidh an seo. Agus gu dearbh tha càirdean fulangach. Tha eagal orra dàil a chur air an sgaradh a bharrachd.
  Bha na Fritzes a" gluasad air feadh oirthir a" Mhuir Caspian. Agus an uairsin, mu dheireadh, chaidh iad còmhla ris na Turcaich. Abair toileachas a bh" ann!
  Thug caileagan brèagha Gearmailteach air prìosanaich Sòbhieteach an casan rùisgte a phògadh. Rinn iad e gu h-umhail. Agus bhuail iad an sàiltean rùisgte.
  Seo mar a chaidh an glacadh a dhèanamh. Agus chuir na Gearmailtich às do na h-aonadan Sòbhieteach.
  An uairsin thairg Stalin sìth don Fuhrer - ag aontachadh an Caucasus gu lèir a thoirt seachad, agus eadhon Leningrad agus Karelia. A bharrachd air ceud bliadhna de airgead-dìolaidh a phàigheadh.
  Ghabh am Fuhrer, às deidh dha smaoineachadh beagan, ris an tairgse agus chaidh sìth a thoirt gu crìch air 7 Dùbhlachd 1943.
  Ghabh na Càirdean seo mar bhrath! Agus chuir iad smachd-bhannan an aghaidh Stalin agus an USSR!
  Agus thug propaganda Sòbhieteach seachad an fhìor ghèilleadh mar bhuannachd mhòr. Tha iad ag ràdh, às deidh dhaibh a bhith air an trèigsinn leis na càirdean, gun do ghlèidh iad an stàit Sòbhieteach agus nach deach Moscow a-riamh a ghabhail.
  Agus chuir na Nadsaidhean, gu dearbh, ionnsaigh air bhog bhon Chugais chun an Ear Mheadhanach agus neartaich iad buidheann Rommel. Ro dheireadh a 'Mhàirt 1943, chaidh an Ear Mheadhanach agus an Èipheit gu lèir a ghlacadh le feachdan faisisteach adhartach. A bharrachd air an sin, sheall na blàran gu robh am Panther gu soirbheachail a" sabaid an-aghaidh na Sasannach Churchills agus Cromwells, ach chan urrainn don fheadhainn mu dheireadh a dhol a-steach air ceann-a-mach.
  A bharrachd air an sin, chaidh na Gearmailtich a chruadhachadh ann am batail leis na Ruiseanaich, agus bhuail iad gu furasta na saighdearan Breatannach coloinidh.
  Anns a" Ghiblean, ghluais na Nadsaidhean gu Sudan. Agus mu dheireadh ghabh iad Gibraltar, a 'tòiseachadh air dreuchd Morocco. Dh'fheuch Churchill cuideachd ris na h-uisgeachan a dhearbhadh airson sìth. Ach thuirt Hitler, air dha làmh shaor a thoirt dha fhèin san taobh an ear, nach robh!
  Agus ghluais na Nadsaidhean air feadh Afraga. Chaidh dàil a chuir orra nas motha leis a" chonaltradh leudaichte, droch rathaidean no mar a bha iad às aonais, gnàth-shìde dhoirbh agus astaran mòra.
  A dh'aindeoin sin, thàinig na Gearmailtich air adhart. Agus ghluais iad air feadh na Móir-roinne Dorcha. Ged, gu dearbh, bha na tancaichean aca, gu sònraichte an Tìgear-2 agus an Leòmhann, gu math slaodach anns a 'jungle. Air an t-slighe, thug na Gearmailtich a-steach solas "Panther" san t-sreath aca, le cuideam fichead 'sa sia tunna, a bha gu math riatanach airson a' chogaidh ann an Afraga.
  Mar a sheall gnìomhachd sabaid, ge-tà, cha robh buannachdan bunaiteach aig tanca mar seo thairis air an T-4, ach a-mhàin einnsean nas cumhachdaiche, ach cuideachd lannan armachd claon.
  Faisg air deireadh 1944, fhuair na Gearmailtich an gunna fèin-ghluasadach E-10, anns an robh dusan tunna de chuideam, le sgàil-dhealbh gu math ìosal, agus armachd gu math leathad. Tha inneal mar seo dha-rìribh riatanach airson Afraga.
  Gu sònraichte ma tha nigheanan a 'sabaid air. Agus san fharsaingeachd tha na nigheanan super agus classy.
  Bidh Gerda agus Charlotte a 'siubhal tron jungle agus a' sgrios na Breatannaich agus na h-Ameireaganaich. Is e seo dha-rìribh na nigheanan a dh "fheumas tu! Chan urrainn dhut eadhon feadhainn nas fhuaire a lorg anns an ath cheud mìle de chrìochan. Is toil le caileagan a bhith a" marbhadh - tha iad sin nan nigheanan fionnar!
  Mar sin ghlac iad na sabaidean dubha agus thug iad orra pòg cas-rùisgte na bòidhchead. Tha e follaiseach sa bhad cuideachd - fìor mhèirle! Agus bidh iad a" sabaid air an son fhèin, a" bualadh chàraichean Sasannach bho astar fada.
  Tha an gunna fèin-ghluasadach aca mu thràth a" tighinn faisg air Pretoria, prìomh-bhaile Afraga a Deas. Bidh na caileagan gan losgadh fhèin, a" briseadh an Churchill le cridhe tungstain agus a" seinn:
  - Ann an Afraga tha cearbain, ann an Afraga tha gorillas, ann an Afraga tha barrachd crogaill! Bidh iad gad bhìdeadh, a 'bualadh agus a' dèanamh eucoir ort! Chan eil clann a" dol airson cuairt ann an Afraga! Ann an Afraga tha robair, ann an Afraga tha villain, ann an Afraga tha Barmaley uabhasach! Bheir e bìdeadh, buille agus oilbheum dhut! Agus feumaidh a nigheanan a bhith air an reubadh às a chèile!
  Anns a" Ghearran 1945, thuit an daingneach mu dheireadh aig na Breatannaich ann an Afraga air eilean Madagascar.
  Mar sin a-nis tha Breatainn air a bonn a chall an sin cuideachd. Aig an aon àm, ghlac na Gearmailtich an dà chuid Iran agus na h-Innseachan. Sheall iad an neart iongantach.
  Agus sa Chèitean 1945, chaidh na Nadsaidhean air tìr ann am Breatainn. Às deidh trì seachdainean de shabaid làidir, thuit Lunnainn. Mìos an dèidh sin, chaidh Èirinn a ghlacadh.
  Bha tàladh sealach air tìr, ach aig muir lean an cogadh. Chaidh na Stàitean Aonaichte fhàgail leotha fhèin an aghaidh an Treas Reich, a caraidean, agus Iapan. Ach airson a-nis, tha Ameireagaidh thall thairis, agus chan urrainn dhut a ghabhail cho furasta.
  Anns an Treas Reich, chaidh èigneachadh saothair uile-choitcheann a thoirt a-steach, agus thòisich cinneasachadh phlèanaichean is shoithichean a" dol am meud.
  Chaidh an dà long-cogaidh agus luchd-siubhail phlèanaichean a thogail. Agus gu dearbh bha cogadh nam bàtaichean-aigeann fo làn ghluasad. Agus an uairsin cha robh tròcair ann do dhuine sam bith bho na soithichean Ameireaganach.
  As t-fhoghar, no nas mionaidiche, san t-Samhain 1945, ghlac na Gearmailtich gu dàna Innis Tìle agus an uairsin chruthaich iad cinn drochaid ann an Argentina. Ach, chaidh an cogadh aig muir air adhart airson ùine mhòr. Thug e mòran bhàtaichean air tìr gus Ameireaga a ruighinn. Agus chan eil soithichean gan togail cho luath. Ach biodh sin mar a dh" fhaodadh e, bha an Treas Reich a" faighinn neart. Chaidh an t-siathamh bliadhna fichead seachad ann an iomlaid buillean aig muir. Agus ann an 1947, bha na Gearmailtich mar-thà air obair armachd a ghluasad chun Ghraonlainn agus a ghlacadh. Agus às an sin chan eil e fada a Chanada!
  Bha na Nadsaidhean a' planadh ceannsaidhean mòra. Agus ann an 1948, thòisich ionnsaigh an aghaidh Chanada, agus bho Bhrasil gu Venezuela còmhla ris na Seapanach. Dh'fhàs an t-sabaid gu math fiadhaich.
  Thàinig na Gearmailtich air adhart gu slaodach ach gu cinnteach. Bha na tancaichean sreath E aca nas adhartaiche na an fheadhainn Ameireaganach agus sheall iad am buannachd air an raon-catha. Ach leis an t-slighe, chan eil na Yankees cho sìmplidh, agus chuir iad an aghaidh gu cruaidh. Agus cha do dh'fheuch iad ri leigeil seachad.
  Ged, gu dearbh, bha goileadairean ann. Fhuair na h-Ameireaganaich a-steach annta. An uairsin thug iad seachad. Agus phòg na prìosanaich casan lom, duslach nan nigheanan Aryan.
  Goirid thuit Quebec agus Toronto, an uairsin bailtean-mòra eile. Bho Chèitean gu Dùbhlachd 1948, ghlac na Gearmailtich cha mhòr a h-uile Canada, a bharrachd air Venezuela, Nicaragua, agus a 'mhòr-chuid de Mheagsago. Is e suidheachadh air leth duilich a tha seo. Aig toiseach 1949, bha na Stàitean Aonaichte aig na Gearmailtich ann am pincer stàilinn. An uairsin, air 11 Faoilleach, dh'fheuch na h-Ameireaganaich ri armachd niùclasach a chleachdadh airson a 'chiad uair ann an eachdraidh. Agus cha do shoirbhich leotha gu tur. De na còig bomaichean, bhàsaich ceathrar ann am plèanaichean a chaidh an losgadh sìos le itealain Ghearmailteach, agus aonan, nuair a spreadh e, cha do rinn e cron mòr air saighdearan Gearmailteach.
  Mar fhreagairt, neartaich na Krauts am bomadh air bailtean-mòra Ameireagaidh agus ionadan armachd.
  Mar sin chaidh am blàr air adhart gu soirbheachail airson an Wehrmacht. Aig an robh uidheamachd nas fheàrr agus trèanadh saighdearan. Tha, agus àireamh mhòr. Bha an t-sabaid gu math fiadhaich. Tràth ann an 1949, ghabh roinnean Gearmailteach, cèin agus Iapanach thairis na bha air fhàgail de Mheagsago agus chaidh iad a-steach do na Stàitean Aonaichte bhon taobh tuath. Tha Ameireagaidh air a bhruthadh gu tur. Agus dh"fhàs e soilleir gun robh cùisean dona dha na Stàitean Aonaichte. Agus ro dheireadh an t-samhraidh, bha leth de chrìochan ìmpireachd na h-iolaire, a bharrachd air Alasga, air a ghlacadh mar-thà.
  Ghabh na Gearmailtich Washington agus New York air 8 Samhain, 1949. Agus air 7 Dùbhlachd, 1949, ghèill na bha air fhàgail de Arm nan SA. Seo mar a thàinig an Dàrna Cogadh gu crìch. An cogadh as fuiltiche de na h-uile agus mhair e còrr is deich bliadhna!
  Bha e coltach gu robh an t-sìth ris an robh dùil o chionn fhada air tighinn. Ach cha robh Hitler airson gabhail ris gum feumadh hegemony a bhith air a roinn le Iapan. Agus air 20 Giblean, 1953, thug an Treas Reich ionnsaigh air Land of the Rising Sun. Thòisich cogadh ùr. Airson hegemony an t-saoghail.
  Tha àrdachadh cainneachdail air taobh an Treas Reich, agus càileachdail cuideachd. Ach tha na h-Iapanach a" sabaid le neart mòr agus mòr-ghaisgeachd.
  Ach, tha na Nadsaidhean fhathast ann. Ach, mhair an cogadh faisg air bliadhna. Tha an USSR fhathast neo-phàirteach. Chaochail Stalin an sin agus tha fìor strì ann airson cumhachd.
  Mu dheireadh tha an Wehrmacht a" fuireach ann an Iapan. Beagan mhìosan às deidh sin, ghlac na Nadsaidhean dùthchannan Ameireagaidh Laidinn cuideachd. Bidh iad a" stèidheachadh hegemony air feadh an t-saoghail.
  Tha ath-leasachaidhean a" gabhail àite anns an Treas Reich fhèin. Tha creideamh ùr ga thoirt a-steach an àite Crìosdaidheachd. Chan eil Trianaid ann, ach aon àrd-Dhia agus a theachdaire - Adolf Hitler. Single currency mark, foghlam singilte. Agus cuideachd polygamy air a naomhachadh le creideamh. Agus tha taghadh ginteil fhathast a 'dol air adhart gu gnìomhach. Tha an cinneadh daonna ga leasachadh.
  Tha an USSR fhathast ann an cruth gearraichte agus a" toirt ùmhlachd dha na Nadsaidhean. Tha Nikita Khrushchev a" riaghladh an sin agus a" feuchainn gun a bhith a" burraidheachd air a" bhiast. A dh'aindeoin sin, tha Hitler mu thràth air an saoghal gu lèir a thoirt dha fhèin. Agus tha e a" coimhead air an Ruis mar àite dearg. Ach tha an duine a 'gabhail ris, agus tha Dia a' faighinn cuidhteas Air 20 Giblean, 1957, dh'fhuiling am Fuhrer oidhirp murt dìreach air a cho-là-breith. Agus aig dìreach trì fichead sa h-ochd bliadhna chaidh stad a chuir air riaghladh an neach-fiadhaich. Cò a thug buaidh air cha mhòr an t-saoghail air fad, agus bha e airson ionnsaigh a thoirt air an USSR a-rithist air 22 Ògmhios.
  Ach mar a chì sinn leis, cha do dh'obraich e a-mach ...
  Chaidh Hitler a leantainn le Schellenberg. Bhàsaich Hermann Goering bho ana-cleachdadh dhrugaichean agus gluttony. Thuit Himmler fo nàire, agus sguir Hitler a bhith ag earbsa ann, agus an uairsin chuir e air falbh e. Shoirbhich le Schellenberg Himmler agus fhuair e dreuchd neach-ionaid. A bharrachd air an sin, bha clann aig Hitler a fhuaireadh tro insemination fuadain. Ach cha robh am fear bu shine dhiubh fhathast ceithir-deug.
  Mar sin cha robh ùine aig sliochd na Fuhrer sealbhachadh. Mar sin thàinig Hitler gu bhith na ìmpire, ach às aonais sliochd. Cha robh Schellenberg deònach clann Fuhrer a mharbhadh, ach thug e air falbh iad bho chumhachd. Agus thàinig e fhèin gu bhith na Fuhrer agus deachdaire.
  Mhair an strì airson cumhachd airson grunn bhliadhnaichean.
  Agus air 1 Cèitean, 1961, ge-tà, thug a' Ghearmailt Nadsaidheach ionnsaigh air an USSR. Bha oidhirp ann a choileanadh: aon phlanaid - aon ìmpireachd!
  Agus bha saighdearan Schellenberg fhathast comasach air Moscow a ghlacadh. Bha an t-arm Sòbhieteach ro ìosal ann am meud agus càileachd uidheamachd armachd. Chaidh grèim mòr-bhailtean an USSR a tharraing air adhart airson sia mìosan air sgàth astaran mòra. Agus an uairsin mhair an cogadh partisan airson deich bliadhna eile.
  Ach, cha b" fhada gus an do shocraich cùisean. Lean Schellenberg poileasaidh caran libearalach, agus ann an 1981 fhuair a h-uile Ruiseach saoranachd den Treas Reich. Mean air mhean chaidh an saor-thoileach air adhart. Chaochail Schellenberg goirid an dèidh sin. Agus thòisich strì mòr airson cumhachd. An uairsin, mar cho-rèiteachadh, chaidh a 'mhonarcachd ath-nuadhachadh agus chaidh sliochd dìreach a' Kaiser, Frederick IV, suas chun rìgh-chathair. Ann an 2001, chaidh referendum a chumail anns an d 'fhuair a h-uile neach-còmhnaidh air a' phlanaid Talamh saoranachd agus còraichean co-ionnan foirmeil. Agus ann an 2017, chaidh na cuingeadan mu dheireadh airson Iùdhaich agus Roma a thogail.
  Tha àm Sòisealachd Nàiseanta air tighinn gu crìch. Ach, tha daonnachd ann an aon ìmpireachd, feadarail, agus monarcachd. A" sgrùdadh àite a-muigh.
  Ann, tha a h-uile duine co-ionann gu foirmeil, agus tha Seanadh agus Bundestag ann, far a bheil riochdairean air an taghadh le sluagh iomlan an Treas Reich. Agus os an cionn tha an Kaiser, ìmpire a 'phlanaid Talamh gu lèir.
  Chan eil beatha, san fharsaingeachd, dona a thaobh stuthan. Thug smachd teann, leasachadh saidheans agus teicneòlas le sàr eagrachadh Gearmailteach toraidhean. Tha àiteachas sàr-mhath, chan eil acras ann, agus tha pailteas bìdh ann eadhon ann an sgìrean bochda Afraga. Tha obair aig a h-uile duine, gheibh a h-uile duine tuarastal agus peinnseanan. Tha foghlam agus leigheas an-asgaidh. Mar an ceudna, sgoiltean-àraich agus sgoiltean-àraich an-asgaidh. Bidh biadh a" cosg sgillinn, agus tha prìsean airson a h-uile toradh air a bhith reòta airson grunn bhliadhnaichean. Anns gach àite, eadhon ann an Afraga, tha rathaidean ann; tha àros no taigh air leth aig cha mhòr a h-uile duine. Bidh a h-uile fear ùr a" faighinn co-dhiù trì seòmraichean ann an àros leis a h-uile goireas. Faodaidh tu càr no rud sam bith air creideas a thoirt a-mach. Tha eadhon heileacoptairean pearsanta aig mòran.
  Tha an eadar-lìn gnìomhach, tha telebhiseanan agus coimpiutairean aig a h-uile duine, chan eil an latha obrach ach ceithir uairean a thìde. Tha a h-uile roinn spòrs an-asgaidh, agus bidh thu eadhon a" pàigheadh airson a bhith an làthair.
  Bidh iad a 'toirt seachad cuibhreann mòr airson gach pàiste. Tha goireasan agus còmhdhail poblach an-asgaidh. Dh" fhàs a h-uile càil cho grinn agus air a dheagh sgeadachadh. Tha na sràidean glan, tha mòran innealan-fuadain agus fèin-ghluasad air nochdadh. Òrdugh sònraichte. Tha toitean air an toirmeasg, ged a tha deoch làidir fhathast air a reic, agus lionn de dhiofar seòrsa cha mhòr an-asgaidh. Bidh clann ann an solar poblach cuideachd air am biathadh an-asgaidh.
  Tòrr àiteachan tarraingeach an-asgaidh agus seòmraichean coimpiutair.
  Tha tuineachaidhean daonna mar-thà air a 'ghealach, Mars, Venus, Mercury, agus monaidhean Jupiter.
  Tha daoine ag ullachadh airson leum gu na rionnagan. Chaidh tòrr rudan a chruthachadh mu thràth.
  Ann an ùine ghoirid, thionndaidh e a-mach gu math san fharsaingeachd. Agus cha robh feum air a bhith ag obair mar sin.
  Ma sheallas ZYUGANOV TUILLEADH CUMHACHD AGUS FIOSRACHAIDH
  Anns a 'Chèitean 1999, cho-dhùin Zyuganov gun a bhith a' ceadachadh tagradh Stepashin, ach a dhol gu taghaidhean tràth don Duma. Rinn na comannaich agus an caraidean co-dhùnadh daingnichte bhòtadh an aghaidh Stepashin. A bharrachd air an sin, bha iad oilbheum agus air an toirt air falbh bho na dreuchdan aca san riaghaltas. Bhiodh co-dhùnadh mar seo air a bhith na bu choltaiche ann an eachdraidh mura biodh Zyuganov air a bhith na each Trojan anns a" champa comannach, a chuir às do bheachdan taobh clì agus a chuir an cunnart.
  Gheall taghaidhean pàrlamaid tràth mòran bhuannachdan dha na comannaich, a" gabhail a-steach air sgàth nas lugha de cho-fharpaisich agus ìomhaigh martyrs.
  Agus sheall seo nach eil na comannaich a" cumail ris na suidheachain aca idir, ach gu bheil iad nas phrionnsapalail.
  An dàrna turas thug Yeltsin a-steach Stepashin a-rithist, agus an uairsin thug e Aksenenko airson an treas uair. Cha do dh'aontaich an Duma a-rithist, agus chaidh a ghlacadh agus a sgaoileadh. Bha taghaidhean ùra clàraichte airson an t-Sultain.
  Dh'atharraich stòldachd na pàrlamaid cùrsa na h-eachdraidh beagan. Mhair bomadh Iugoslabhia na b" fhaide - mar a bha Milosevic an dòchas cuideachadh bhon Ruis. Agus thug sgaoileadh na pàrlamaid cothrom don luchd-dùbhlain buannachadh.
  Chaidh aig na comannaich air impeachment Yeltsin a chuir gu bhòt a-rithist.
  Agus a-rithist cha robh e ach rud beag goirid, an turas seo dìreach dà bhòt. Bha dragh air na teachdairean mu cho faisg "s a bha na taghaidhean pàrlamaid, agus an cunnart gun a bhith a" dol seachad annta.
  Chaidh an Duma a sgaoileadh, agus chuir Yeltsin an Aksenenko neo-aithnichte an dreuchd mar phrìomhaire le òrdugh.
  San fharsaingeachd, bha dòchasan Zyuganov gun deidheadh na taghaidhean a chumail air am fìreanachadh. Cha deach an ceann-suidhe tinn agus lag an aghaidh a" bhun-reachd. Agus cha robh cunnart ann a dhol thairis air an ùghdarras aige le ìre dà sa cheud. Primakov, a 'faicinn nach robh ùine aig a' cho-bhanntachd aige a bhith a 'cruthachadh agus a' clàradh, chaidh e gu caidreachas leis na comannaich. Chaidh Yabloko agus am Pàrtaidh Libearalach Deamocratach gu na taghaidhean. Cha robh ùine aig bloc Unity airson cruthachadh, agus lagaich an NDR.
  Tha cuideachd ionnsaigh luchd-ceannairc ann an Dagestan, agus neo-chinnteachd nam feachdan tèarainteachd aig na taghaidhean.
  Fhuair na comannaich, còmhla ri Primakov agus Luzhkov, buaidh mhòr. Fhuair iad còrr air leth-cheud 's a còig sa cheud de na bhòtaichean. B" e an dàrna fear bloc Yabloko, a rinn gu math cuideachd, a" faighinn còig-deug sa cheud. Gun dùil, rinn an LDPR gu math, a" cruinneachadh còrr air dusan sa cheud. Cha do choinnich an NDR ris a" chnap-starra còig sa cheud - call iomlan! Thàinig Zhirinovsky gu bhith na aon stiùiriche pro-Kremlin anns an Duma. Fìor, bha an fharpais lag. A rèir an lagh ùr, feumaidh pàrtaidhean ath-chlàradh gun a bhith nas fhaide na bliadhna ro na taghaidhean, agus cha robh ùine aig mòran.
  Bha a" phàrlamaid a-rithist fo smachd an luchd-dùbhlain chlì, gach cuid Yabloko le suidheachain aon-àithne agus an LDPR sa bheag-chuid.
  Agus gu dearbha dh'èirich còmhstri... Às dèidh taghadh neach-labhairt Duma na Stàite, chaidh bhòt gun mhisneachd san riaghaltas aontachadh. Agus a-rithist bha bruidhinn mu dheidhinn impeachment. An turas seo dà thrian, bhiodh e furasta a chruinneachadh!
  Cho-dhùin Yeltsin, às deidh leisg, am Prìomhaire Primakov agus am Prìomh Leas-Phrìomhaire Maslyukov a thilleadh chun chathair .
  Dh" aontaich a" cho-bhanntachd chlì ri seo, ach chaidh cumhachdan a" chinn-suidhe a ghearradh sìos airson ùine. Agus cha mhòr nach eil dad ann gus na taghaidhean ùra. Às deidh co-rèiteachadh taobh a-staigh na co-bhanntachd, chaidh co-dhùnadh Primakov ainmeachadh mar cheann-suidhe. Thàinig Luzhkov gu bhith na phrìomhaire. Agus fhuair Zyuganov dreuchd ceannard a 'mheur reachdail! Is e sin, Super Skipper ! A thaobh an fhear ùr, bu chòir eadhon a bhith air gabhail ri atharrachaidhean air a" bhun-reachd.
  Chaidh na militants a chuir a-mach à Dagestan. Ach cha deach iad gu Chechnya. Thòisich cogadh sìobhalta an sin. Thug an Ruis taic do Maskhadov agus Kadyrov, an aghaidh Basayev agus Raduev .
  Chaidh aig Primakov air taghadh ceann-suidhe na Ruis a bhuannachadh anns a 'chiad chuairt. Fhuair an riaghaltas, ge-tà, cumhachdan a bharrachd. Mar a tha am meur reachdail a tha fo smachd comannach.
  Lean fàs eaconamach anns an Ruis, dh'èirich prìsean ola is gas, agus chaidh gnìomhachas ath-bheothachadh.
  Chaidh na h-Ameireaganaich, san fharsaingeachd mar a bha e ann an da-rìribh, às deidh ionnsaigh ceannairc 11 Sultain an sàs ann an Afganastan agus chaidh iad sìos ann an Iorac. Chaidh Primakov a thaghadh gu furasta airson dàrna teirm. Ach ann an 2008, chaill e an seat aige air leth soirbheachail Prìomhaire Yuri Luzhkov.
  Lean an ceann-suidhe ùr air adhart leis a" phoileasaidh caidreachais a bh" ann roimhe leis na comannaich. Thàinig Zyuganov gu bhith na phrìomhaire.
  Airson ùine, bha poileasaidh cèin mu dheidhinn com-pàirteachas leis an Iar agus càirdeas le Sìona. Tha siostam Yanukovych air neartachadh san Úcráin. Mar sin lean Luzhkov, eu-coltach ri Putin, ri poileasaidh nas pro-Ucràineach agus chuir e luach air aonadh stàitean Slavic. Thàinig an Úcráin eadhon gu bhith na phàirt den Aonadh Euro-Àisianach ann an 2016. Rinn Luzhkov seirbheis dà theirm agus leig e dheth a dhreuchd. Thàinig Zyuganov gu bhith na cheann-suidhe mu dheireadh, agus choisinn e an taghadh gu math furasta. Ghabh Zhirinovsky pàirt airson an t-seachdamh uair, uile bho 1991, agus chaill e a-rithist.
  As t-fhoghar 2015, chaidh an Ruis an sàs sa chogadh ann an Siria agus chaidh a bhomadh an sin. Thàinig Trump gu cumhachd anns na Stàitean Aonaichte. Lean Zyuganov, a dh'aindeoin co-mhaoineas foirmeil, air a chùrsa roimhe ann an eaconamas. Bha an Ruis, a dh'aindeoin ceannas foirmeil a' Phàrtaidh Chomannach ann an Caidreachas na Ruis, fhathast na dùthaich margaidh, deamocratach agus meadhanach ùghdarrasach.
  Com-pàirteachas leis an Iar agus farpais meadhanach. Tha caidreachas ann leis an Úcráin agus Belarus, agus Kazakhstan, ach cuideachd chan eil e ro fhaisg. Ann an 2020, chaidh Zyuganov a thaghadh gu dàrna teirm. San fharsaingeachd, beagan nas ìsle na thoradh air iomall an dàrna cuairt. Agus anns an Úcráin, às deidh dha Yanukovych falbh, bhuannaich an Zelensky neo-riaghailteach gun dùil. Dh'fhalbh Nazarbayev cuideachd.
  Thuirt Zyuganov nach atharraich e am bun-reachd agus gum falbh e às deidh an dàrna teirm aige.
  Mar sin, bha ceannard a 'Phàrtaidh Chomannach ann an Caidreachas na Ruis fhathast a' riaghladh an Ruis, a 'sealltainn beagan a bharrachd misneachd. Agus thionndaidh an saoghal gu bhith nas sàbhailte agus nas socraiche na ann an da-rìribh.
  Cò a th" ann am Putin? Ciamar a thionndaidh a dhreuchd a-mach? Às deidh dha Primakov a bhith na phrìomhaire, chaidh Putin a chuir às a dhreuchd mar neach ro fhaisg air Yeltsin. A" casaid, gu sònraichte, gun do chuir an FSB stad air ionnsaigh luchd-ceannairc ann an Dagestan. Dh'fhuirich Putin an sàs ann am poilitigs airson ùine. Ruith e gu neo-shoirbheachail airson Duma na Stàite. An uairsin thàinig e gu bhith na àrd-bhàillidh air St Petersburg.
  Ach an uairsin dh'fhàg e poilitigs agus fhuair e obair ann an seirbheis tèarainteachd companaidh phrìobhaideach. Bha cho beag de dhaoine a" cuimhneachadh air tuilleadh.
  Chaidh Zhirinovsky ann an 2020 gu taghaidhean ceann-suidhe airson an ochdamh uair agus chaill e a-rithist le toradh beag. Ach tha buidheann aige fhathast ann an Duma na Stàite. Agus thug eadhon Zyuganov inbhe àrd-sheanalair dha às deidh taghaidhean 2020. Chaill Dòmhnall Trump an taghadh gu farpaiseach òg Deamocratach ris nach robh dùil. Leig Merkel dheth a dhreuchd tràth. Agus tha slàinte Lukashenko air a dhol sìos gu mòr.
  Ann an 2021, sgèith cosmonauts Ruiseanach chun Ghealach mu dheireadh. Agus chuir iad bratach dhearg an sin! Dh" ainmich Zyuganov Afonin mar an neach-ionaid oifigeil aige . Uill, san fharsaingeachd, thionndaidh beatha timcheall ann an cearcall a-rithist.
  Mar a chì sinn, cha do thachair tuiteam na Ruis eadhon às aonais Putin. Agus cha do thionndaidh an solas.
  
  
  
  
  
  
  Nam biodh MenshiKOV air NIKOLAI a mharbhadh
  . Anns an do bhuannaich an Ruis Tsarist Cogadh a 'Chrimea. Chaidh Menshikov a mharbhadh le peilear air seachran, agus ghabh ceannard nas comasaiche na àite. Is e sin, thachair tubaist agus dh'atharraich e cùrsa eachdraidh.
  Mu choinneamh an tè le Makarov. Chaidh a" chùis a dhèanamh air na Frangaich agus na Breatannaich mean air mhean. Agus an Ruis, an dèidh a ghlacadh àireamh mhòr de phrìosanaich agus duaisean, a-rithist Crimea.
  Chaidh a" chùis a dhèanamh air Türkiye ann an Transcaucasia. Thug i Kars, Erzurum, agus cha mhòr a h-uile Armenia dhan Ruis. Ghabh saighdearan Ruiseanach thairis Romania. Ach, cha robh feum air leantainn air adhart leis an ionnsaigh. Dh'iarr an Sultan sìth. Aig an aon àm, bha an Ostair a 'fuireach ann am Bosnia agus Herzegovina.
  Dh'aontaich na Turcaich fèin-riaghladh a thoirt do Serbia, Bulgàiria, Montenegro, agus thàinig Romania gu bhith na vassal Ruiseanach. Aig an aon àm, ghabh an Ruis thairis Armenia cuideachd: Kars, Erzerum, Tanrog, a 'leudachadh a chuid seilbh anns a' cheann a deas.
  Thòisich aimhreitean anns an Fhraing agus thòisich cogadh catharra, agus cha b 'urrainn dhi saighdearan a chuir tuilleadh. Dh" fhàg Breatainn a" chòmhstri cuideachd. lagaich an rioghachd Sardinianach mar an ceudna. Tha an Ostair air neartachadh. Cha b" fhada gus an tug na h-Ostairich buaidh air Rìoghachd Sardinia, a" daingneachadh an ceannas air an Eadailt.
  Goirid chaidh Shamil a ghlacadh, a 'crìochnachadh a' chogaidh ann an Caucasus. Rinn an Ruis sìth prothaideach le Sìona, a 'toirt air falbh eadhon barrachd fearainn na bha ann an eachdraidh fhìor, agus mar sin bha ùghdarras armachd na Ruis nas àirde.
  Cha do chuir Nicholas a 'Chiad taic ris a' cheann a tuath anns a 'chogadh an aghaidh a deas. Air an làimh eile, chuir e roimhe na daoine a deas a chuideachadh còmhla ri Breatainn gus an suidheachadh ann an Alasga a neartachadh.
  Thòisich an Ruis air bailtean-mòra agus daingnichean a thogail air fearann Ameireagaidh. Bha eadhon pròiseactan rèile ann gu Chukotka. Mhìnich Tsar Nicholas mòran. Thug saighdearan Ruiseanach buaidh air Meadhan Àisia. Chaochail am monarc seo ann an 1867. A 'fàgail na Ruis cumhachdach agus beairteach. Cha do chuir a mhac Alasdair às do serfdom, ach lean e air a' gluasad gu deas. Gu sònraichte, rinn e cogadh buadhach leis an Tuirc agus chuir e an ceangal Constantinople ris an Ruis. An uairsin Mesopotamia.
  A-rithist an cogadh ri Breatainn agus call nam Breatannaich ann an Àisia. Bha Alasdair an dàrna cuid a" riaghladh beagan nas fhaide , gun a bhith a" dèanamh ath-leasachaidhean mòra, ach a-mhàin don bhritheamhan, agus beagan a" leasachadh an t-siostam riaghlaidh.
  Cha do lean cur às do serfdom a-riamh. Ach chuir an Ruis Iran an sàs. Chaochail an Tsar dìreach fichead bliadhna an dèidh Nicholas the First ann an 1887. Cha robh Alasdair an Treas a" riaghladh ach airson ùine ghoirid, gu 1894, ach fhuair e air cha mhòr na h-Innseachan gu lèir a cheangal ris an Ruis. Agus lean Nicholas II air a ghluasad gu Indochina, agus gu Sìona fhèin.
  Bha cogadh ann an aghaidh Iapan. Uile gu lèir buadhach. Agus ceannsachadh iomlan Sìona agus Indochina. Agus dol a-steach fad na slighe gu Astràilia. Ach anns an Roinn Eòrpa thionndaidh an suidheachadh a-mach gu bhith rudeigin eadar-dhealaichte.
  Bha Ìmpireachd na h-Ostair ceangailte ri ceann a deas na Frainge. Agus an uairsin rinn i a" chùis air Prussia, a" glacadh ceann a deas na Gearmailt. B" e an Ostair a thàinig gu bhith na hegemon cruinne. Bha an Fhraing air a lagachadh gu mòr leis a" chogadh shìobhalta. Cha b" urrainn don Phruis aonachadh. Mu dheireadh ghabh agus ghlac na h-Ostairich Prussia gu lèir, a bharrachd air pàirtean de thaobh an ear na Frainge. Chaidh ìmpireachd mhòr a chruthachadh a leudaich gu Afraga. Goirid thug na h-Ostairich buaidh air a 'Bheilg, an Òlaind, agus mòran fearainn ann an Afraga. An uairsin bha cogadh eadar an Ostair agus an Ruis an aghaidh Bhreatainn. Chrìochnaich e le sgaradh Afraga eadar na h-Ostairich agus na Ruiseanaich.
  Thàinig an t-Ìmpire Franz gu bhith na mhonarc as motha, a 'dol thairis air Napoleon Bonaparte le bhith a' toirt buaidh air faisg air leth de Afraga agus a 'mhòr-chuid den Roinn Eòrpa. Cha b' fhada gus an deach an Fhraing, cuideachd, a ghlacadh gu tur, còmhla ris an Spàinn agus Portagail. Seadh, chaidh a h-uile càil gu math, ach ...
  Bha oighre an Impire Franz airson Serbia a cheangal ris fhèin! Agus ann an 1920 thòisich cogadh mòr eadar an Ruis Nicholas II agus Ìmpireachd Mòr na h-Ostair.
  Tha an Roinn Eòrpa gu lèir air taobh na h-Ostair. A bharrachd air Breatainn, nach eil cho làidir 's a bha e ann am fìor eachdraidh, agus cha mhòr leth de Afraga. A bharrachd air an sin, chuir an t-Suain an aghaidh na Ruis. Agus chaidh Nirribhidh agus an Danmhairg a ghlacadh fo Impire Franz.
  B" e sin leth na trioblaid. Bha na SA fhathast roinnte agus cumhachd beag. Ach bha smachd aig Breatainn fhathast air Canada agus an Ostair. Agus an dèidh a 'chiad dà mhìos de leisg, chaidh i cuideachd gu cath air taobh na h-Ostair.
  Mar sin thòisich cogadh mòr. An Ostair agus Sasainn an aghaidh na Ruis.
  Gu dearbh, tha Oleg Rybachenko ceart an sin. Agus bidh e a" sabaid mar ghaisgeach fìor gun lùb.
  Bidh am balach a" losgadh air an arm chèin le inneal-ghunna agus a" seinn:
  - Tha laoidh na Màthar a 'seinn nar cridheachan,
  Chan eil duine nas bòidhche na i anns a 'chruinne-cè gu lèir ...
  Brùth tilgeil beam an ridire nas teann -
  Bàsaich airson an Ruis a thug Dia!
  Agus bidh e ga bhualadh fhèin, a" sgrios le gunna-inneal arm bho air feadh na Roinn Eòrpa agus gu ìre à Afraga.
  Agus chan eil am balach a 'toirt a-steach dha fhèin. An seo tha e a" tilgeil grenade le òrdagan rùisgte agus squeaks:
  - Cha toir sinn a-steach agus cha toir sinn seachad!
  Agus a-rithist tha am balach a 'losgadh spreadhadh marbhtach agus sgriosail. Chan eil e airson a thoirt a-steach don nàmhaid aige.
  Agus tha e a" seinn dha fhèin:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Chan urrainn eadhon leòmhann buannachadh!
  Tha am balach na fhìor ghaisgeach. Neo-fhaicsinneach agus neo-fhaicsinneach. Ridire a' Chreidimh ! Fiù mura h-eil Crìosdaidh ann!
  Agus mar sin chaidh ionnsaigh na h-Ostair a chuir air ais.
  Tha tancaichean aig na h-Ostairich agus na Breatannaich, ach tha mastodons aig an Ruis cuideachd.
  Tha sluagh mòran nas motha fhathast aig Nicholas II, a 'toirt aire do na coloinidhean. Beachdaich air Àisia gu lèir, taobh an ear na Roinn Eòrpa, pàirt de na Balkans, còrr air leth de Afraga.
  Mar sin tha an Ruis nas fheàrr anns an àireamh de shaighdearan-coise. Agus tha na saighdearan a' sabaid gu treun...
  Agus cha b" urrainn dha na h-Ostairich cur an aghaidh agus chaidh an cur air ais à Warsaw. An uairsin chaidh saighdearan Ruiseanach air adhart chun an Oder agus ghlac iad Prussia an Ear. Thuit Galicia mar an ceudna, maille ri Lvov. Bha Przemysl fo shèist. Chaidh Krakow a shaoradh.
  An uairsin thionndaidh e a-mach nach robh na Slavs airson a bhith a 'sabaid leis na Ruiseanaich agus a' gèilleadh gu mòr.
  Sheall na blàran cuideachd gu robh na tancaichean Ruiseanach nas aotroime, nas èifeachdaich na na tancaichean Gearmailteach a bu truime agus na bu chliùitiche. Agus ann an itealan, tha an Ruis Tsarist sa chumantas na òrdugh meudachd nas làidire na càileachd Bhreatainn agus na h-Ostairich.
  Thòisich saighdearan Ruiseanach air an ionnsaigh às deidh stad. Ghabh iad an dà chuid àireamh agus sgil.
  Bha Budapest air a chuairteachadh agus air a ghlacadh. Aig muir, rinn an Àrd-mharaiche Kolchak a" chùis air na Breatannaich agus ghlac e Astràilia. Air tìr, chuairtich saighdearan Ruiseanach agus ghlac iad Berlin. Agus an uairsin Vienna.
  Bha Ìmpireachd na h-Ostair cuideachd a' call a' bhlàir ann an Afraga. Chaidh a" chùis a dhèanamh air a" bhuidheann Shasannach cuideachd. Bha, bha cùisean mì-thlachdmhor don Impire Adolf.
  Chuir e a cheann san àite ceàrr agus thòisich e air call gu tur. Ciamar a chuireas e an aghaidh a leithid de chumhachd?
  Às deidh tuiteam Vienna, thàinig strì an aghaidh na h-Ostairich gu bhith na fhòcas. Agus a dh'aithghearr ghabh na Ruiseanaich thairis air feadh na Roinn Eòrpa agus Afraga. Aig an aon àm, thòisich ionnsaigh air Canada à Alasga. Chaill na Breatannaich cuideachd.
  Fhuair Breatainn i fhèin iomallach agus dh'fheuch i ri suidhe a-muigh air an eilean.
  Ach tha e soilleir gum faigh an Ruis làmh an uachdair le bhith a" cur air bhog oilbheum adhair.
  Agus bhom i cha mhòr a h-uile rud a bha air an uachdar. Agus an uair sin thàinig feachd air tìr air tìr, a thug air Breatainn tagradh a dhèanamh.
  Mar sin, thàinig an leth-chruinne an ear gu lèir, a bharrachd air Alasga agus Canada, gu bhith na Ruis.
  Gu h-iomlan tha seo sgoinneil! Ghabh Nikolai an dàrna fear stad sealach, a" cnàmh na stuthan. Tha na Stàitean Aonaichte fhathast air an roinn agus chan eil iad gu math làidir, mar stàitean eile a tha an urra ris an Ruis.
  Ann an 1937, bhuail Tsar Nicholas II ann an itealan. Chaidh an rìgh-chathair a shealbhachadh le Alexei II. Eu-coltach ris an fhìor sgeulachd, bha an t-oighre gu math fallain agus sunndach. Agus ann an 1941, chuir e roimhe a 'chùis a h-uile rud nach robh a shinnsirean air a stiùireadh a ghlacadh.
  A 'leigeil air falbh air a' phlanaid, bidh an Talamh mar aon ìmpireachd mu thràth. Agus ghluais arm na Ruis an toiseach gu stàitean a tuath Ameireagaidh, agus an uairsin gu na cinn a deas. Cha robh na Stàitean Aonaichte làidir agus chaidh an glacadh gu luath. Ach thionndaidh Mexico gu bhith na b" fhasa a cheannsachadh. An uairsin gluais suas. Aon às deidh aon, a "glacadh aon dùthaich às deidh a chèile. Am Brasil as motha agus as làidire. Ach mhair i nas lugha na mìos.
  Agus mar sin thug iad buaidh air Ameireaga Laideann agus Sealainn Nuadh. Chaidh Alesei an dàrna fear sìos ann an eachdraidh mar cho-obraiche a h-uile ceannsachadh Ruiseanach. Agus mar-thà ann an 1947, chuir cosmonauts Ruiseanach cas air a 'ghealach. Agus ann an 1958 gu Mars! Ann an 1961 gu Venus. Ann an 1972 gu Mercury, agus ann an 1973 gu monaidhean Jupiter. Ann an 1975, aig aois 71, bhàsaich Alexy II. Thugadh am far-ainm The Finisher. Agus thàinig a mhac Nicholas III gu bhith na rìgh. Ann an 1980, chaidh an duine a-steach don phlanaid mu dheireadh, as fhaide air falbh de shiostam na grèine - Pluto. Cha robh Nicholas III a 'riaghladh ro fhada. Chaochail ann an 1985. Agus chaidh a mhac Alasdair an ceathramh suas air an rìgh-chathair. Rìgh òg mu sheachd bliadhna fichead a dh'aois. Agus dh"òrdaich an rìgh ullachadh airson leum seachad air siostam na grèine. Agus thòisich iad air longan-rionnag agus rocaid photon a thogail . Agus mu dheireadh, ann an 2017, chaidh a" chiad turas eadar-rionnagach a chuir air bhog.
  
  THA TSAR NICHOLAS II AIR SON LUACHMHOR A' PHRIONNSA
  Bha an sgrìobhadair agus bàrd ainmeil Oleg Rybachenko a 'faireachdainn gu robh rudeigin ceàrr air an t-saoghal. Tha an cinne-daonna fhathast sgapte mar a bha e. Chan eil an àireamh de dhùthchannan air a" phlanaid Talamh ach a" dol am meud. Agus ma gheibh duine buaidh, chan eil ann ach Sìona totalitarian, deachdaire. Agus chaidh an Ruis, às deidh deireadh riaghladh Vladimir Putin, a-steach do èiginn dhomhainn. Tha an cogadh anns a" Chugais ag èirigh a-rithist, tha luchd-clì agus nàiseantaich a" dèanamh ar-a-mach. Tha an eaconamaidh a" crìonadh a-rithist agus tha eucoir a" dol am meud. Agus tha an Ruis a 'tòiseachadh a' briseadh sìos.
  A dh'aindeoin a fhortan iongantach, cha robh e comasach dha Vladimir Putin a-riamh siostam poilitigeach làidir, seasmhach a chruthachadh, no eaconamaidh seasmhach a bha a' fàs gu luath. Cha deach mòran de dhuilgheadasan sòisealta agus eadar-nàiseanta fhuasgladh. Leig fortan tearc le Putin coltas beairteas a chumail suas. Ach cho luath 's a dh' fhalbh e, dh' fhosgail a h-uile abscesses gun leigheas sa bhad.
  A bharrachd air an sin, tha an cunnart bho chogadh niùclasach a" fàs! Tha an saoghal ann an ùpraid, tha an Ruis a" dol a-steach gu cogadh catharra air sgèile mhòr! Feumaidh seo a bhith air a rèiteachadh gu h-èiginneach.
  Leugh am balach ann an leabhar gun urrainn dhut na thachair dha daoine atharrachadh, agus na h-àiteachan aige atharrachadh! Agus tha aon gypsy cumhachdach ann as urrainn seo a dhèanamh do dhuine sam bith.
  Mar sin carson nach cuir thu cùl ri fortan agus fortan Putin agus Nicholas II?
  A bharrachd air an sin, ma tha Nicholas II cho soirbheachail ri Putin, atharraichidh cùrsa na h-eachdraidh. Agus anns an aonamh linn air fhichead, bidh na Romanovs a 'riaghladh anns an Ruis. Tha seo a" ciallachadh nach bi feum aig Putin air fortan. No co-dhiù tha fortan Putin aig an Ruis.
  Agus anns an fhicheadamh linn, tha feum mòr air fortan na Ruis Tsarist.
  Cho-dhùin an sgrìobhadair ainmeil a dhol chun bhoireannach gypsy. Gu fortanach, bha an seòladh aice air an eadar-lìon, agus dh'innis i tuigse nas fheàrr don sgrìobhadair agus don bhàrd nach robh i na charlatan idir.
  Gu dearbh, chan eil an gypsy sìmplidh. Tha ea 'fuireach ann an taigh mòr ann am Moscow, agus a' coimhead mu fhichead bliadhna a dh'aois, ged a tha e air a bhith ag innse fortan bho àm nan Sòbhieteach. Chì thu sa bhad an nighean shìorraidh le falt dubh dualach - tha i iongantach!
  Dh'fhaighnich Oleg Rybachenko dhi:
  - Dèan gnìomh math! Atharraich fortan Vladimir Putin agus Nicholas II!
  Choimhead an nighean òg gypsy air Oleg Rybachenko agus fhreagair i:
  - Tha e math nach e egoist a th" annad agus gun toir thu seachad chan ann dhut fhèin, ach airson dùthaich na Ruis! Agus tha e eadhon nas fheàrr gu bheil lùth beairteach agad agus mac-meanmna gun samhail, iongantach, superhuman!
  Ghluais an siopsaidh agus lean i:
  - Chan eil e furasta dhomh eachdraidh atharrachadh cho mòr! Ach faodaidh thusa, sealbhadair an fhasanachd as làidire agus as beairtiche san t-saoghal, mo chuideachadh!
  Chrath Oleg Rybachenko aonta:
  - Tha mi deiseil airson rud sam bith! Agus coileanaidh mi iarrtas sam bith!
  Chrath an t-òganach òg agus thuirt e:
  - Tionndaidhidh mi thu gu bhith na bhalach mu dhà-dheug, agus fàsaidh tu gu math slaodach agus chan fhàs thu nas sine na ceithir-deug nad bhodhaig. Cuiridh mi thu gu saoghal co-shìnte, far am bi thu an toiseach nad thràill!
  Thuirt Oleg Rybachenko ann an aonta:
  - Tha mi deiseil!
  Chrath an gypsy agus lean i:
  - Feumaidh tu naoi clachan artifact fhaighinn: dubh, geal, dearg, orains, buidhe, uaine, gorm, indigo, purpaidh. Agus a bharrachd air an seo, is e an deicheamh artifact crùn Koshchei!
  Tha e duilich, ach bidh corp balach gaisgeil òg, luath, làidir, tapaidh agad. Agus a bharrachd air inntinn iongantach agus tiodhlac iongantach de mhac-meanmna. Luath no mall, cruinnichidh tu stuthan agus tillidh tu air ais don t-saoghal agad. Agus gu bràth bidh tu ann an corp balach air leth làidir agus luath timcheall air ceithir-deug, agus bidh e eu-comasach do mharbhadh. Is e sin, gheibh thu cuideachd neo-bhàsmhorachd mar dhuais!
  Chrath Oleg Rybachenko aonta:
  - Chan urrainn dha duine ach bruadar mu dheidhinn seo!
  Thuirt a" bhana-bhuidseach òg gu bràth:
  - Ach is leamsa deich innleachdan, agus is leamsa a mhàin ! Bheir iad dhomh a leithid de neart is gum bi thu nas airidh air neo-bhàsmhorachd! Anns an eadar-ama, cuiridh mise gu cadal thu, agus dùisgidh tu mar ghille tràilleil anns na cuaintean. Agus an uairsin innsidh do innleachdas dhut mar a gheibh thu a-mach à seo!
  Nuair a ghluaiseas tu, bidh e comasach dhomh dànachd, fortan agus fortan a" Cheann-suidhe Putin agus an Tsar Nicholas II atharrachadh. Cruinnichidh tu stuthan bho dhiofar shaoghal dhòmhsa, agus san eadar-ama, bho thoiseach an fhicheadamh linn, thèid eachdraidh na Ruis gu eadar-dhealaichte. Is e sin, eadhon ged nach cruinnich thu na stuthan - naoi clachan agus crùn Koshchei, gheibh Tsar na Ruis Nicholas II fhathast fortan, dànachd, agus fortan Ceann-suidhe na Ruis Vladimir Vladimirovich Putin!
  Rinn Oleg Rybachenko gàire farsaing agus fhreagair e:
  - Tha seo math! Anns an t-saoghal ùr, bidh mi socair gu bheil cùrsa na h-eachdraidh air atharrachadh mu dheireadh airson na b" fheàrr! Agus gum bi e comasach don Ruis òrdugh a thoirt air ais air feadh an t-saoghail agus a bhith na dùthaich hegemonic! Agus hegemon iomlan!
  Dh'òrduich an siopsaidh òg gu bràth:
  - Luidh sìos air an t-sòfa!
  Oleg Rybachenko na laighe sìos.
  Ghlan nighean a" bhan-draoidh:
  - A nis cadal ! Dùisgidh tu ann an saoghal eile.
  Dhùin sùilean Oleg Rybachenko, agus cha mhòr sa bhad thuit e na chadal.
  Thug an gypsy a-mach na grìtheidean a bha air an stòradh ro làimh bho na soithichean agus thòisich iad ag ullachadh a "phoit. Thionndaidh i air a" ghas fon choire ullaichte airson draoidheachd. Agus thoisich i air caochladh nithean a thilgeadh an sin, a' tilgeadh gheasan. Aig an aon àm, tharraing an nighean shìorraidh a-mach deic chairtean às a pòcaid agus sheinn i:
  - O, dàn, dàn, cuidich Nikolai! Math fortanach bho Putin, thig gu Tsar Romanov!
  Leig Romanov buaidh a thoirt air
  Riaghailtean mar Genghis Khan. .
  Gun toir e fortan dhut,
  Putin le bhith a" goid tiodhlac!
  
  Tha e nas fheàrr airson an Ruis
  Nicholas the Great Tsar...
  Bidh Genghis Khan a" fàs nas fhuaire
  Bi mar Vladimir Putin!
  Thoisich an coire air goil, 's thoisich a' phoit air builg innte. Chuir an sipseach na cairtean a-mach, chuir iad geas air agus thilg iad an deic a-steach don chaol ghoileach... Bha fras fìor shoilleir a" lasadh, mar gum biodh bho mhìle blitz de dhealbhan . Chaidh an cadal Oleg Rybachenko à sealladh... Agus an uairsin, às deidh dha lasadh suas, chaidh an coire à sealladh cuideachd.
  Dh" fhàs an talla fharsaing far an do chuir a" bhana-bhuidsich mòr a geasan falamh agus sàmhach!
  Thuirt a" bhana-bhuidseach òg gu bràth:
  - Uill! Dh"atharraich mi cùrsa na h-eachdraidh agus tha e math! Agus ma tha an sàr-eòlaiche seo fortanach agus a" cruinneachadh stuthan, an uairsin fàsaidh mi cho cumhachdach is gum bi farmad aig Satan fhèin rium!
  Agus bha a" bhan-draoidh sipse a" deàrrsadh le sùilean emerald!
  Agus thachair mìorbhaileach!
  Dè dha-rìribh a 'feitheamh Nicholas II... Gu dearbh, tha tòrr air atharrachadh. Cha robh sabaid fhuilteach ri linn a' chrùnaidh. Agus bha leudachadh gu Sìona soirbheachail. Thachair an cogadh le Iapan, gu dearbh. San fharsaingeachd bha seo do-sheachanta gu h-eachdraidheil. Tha e soilleir gum bu chòir an uilebheist an aghaidh an samurai a bhith air a dhì-armachadh agus a sgrios. Agus chan eil teicheadh bho seo. Chan urrainn dhut cunnart fhàgail air do chrìochan.
  B" i Iapan a" chiad fhear a thòisich an cogadh, ach cha do shoirbhich leis an oidhirp aice ionnsaigh a thoirt air bàtaichean Ruiseanach. Cha d" fhuair na Ruiseanaich milleadh mòr, agus chaidh dusan neach-sgrios Land of the Rising Sun fodha.
  Fhuair "Varyag" cuideachd teicheadh bhon chuairt. A thionndaidh a-mach gu bhith air leth soirbheachail. Agus ràinig an Àrd-mharaiche Makarov gu luath gu muir agus sgrios sinn na Seapanach. Agus rinn an Seanalair Kuropatkin a" chùis air an samurai air tìr agus ghabh e còmhnaidh gu tur air rubha Corea gu lèir.
  Agus rinn eadhon Tsar Nicholas II co-dhùnadh: dh'fheumadh e fuireach sàbhailte bho Iapan gu bràth! Ach mar? Seadh, saighdearan fearainn agus an ceangal gu tur ris an Ruis mar mhòr-roinn.
  Agus an uairsin chaidh blàr cinnteach a chumail aig muir, far an deach crìoch a chuir air cabhlach Iapanach leis an Àrd-mharaiche Makarov.
  Ghabh ceathrar nighean pàirt anns a" bhlàr cuideachd! Cas-rùisgte agus ann am bikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana. Ceithir bòidhchead a bhios, a 'crathadh sabers, air bòrd an t-soithich samurai as motha.
  Bidh Natasha a" gearradh na Seapanach agus ag èigheach:
  - Bithidh tu smearail, a chaol-shùilean !
  Gheàrr Zoya sìos samurai eile agus thuirt i:
  - Agus tha do shùilean sapphire!
  Dhearbh Natasha, an dèidh dhi am muileann a ruith:
  - Gu dearbh tha! Gu dearbh tha!
  Agus an uairsin ghabh Aurora a-rithist e agus bhreab e na Seapanach san smiogaid le a sàil rùisgte. Bhris i a ghiall, agus reub i :
  - Hurray airson an Motherland!
  Ghabh Svetlana e, gheàrr e dheth ceann an samurai agus chuir i às dha:
  - Airson Tsar Nicholas II!
  Tha, gu dearbh, tha tòrr an urra ri fortan. Gu sònraichte, dh'fhuirich Admiral Makarov beò. Agus thionndaidh e a-mach gu bhith na dàrna Ushakov. Dè cho geur 'sa tha e ag àithneadh. Tha e fhèin air bàta-mara gluasadach, is urrainn dha cumail suas ris a h-uile càil. Agus bha na Seapanach, aig nach robh, leis an t-slighe, a 'faighinn buannachd mhòr ann an gunnaichean, air am bualadh ann an earrannan agus gu innleachdach.
  Tha sgil ceannard coitcheann no cabhlaich os cionn buannachd bheag àireamhach.
  A bharrachd air an sin, ron àm seo bha na h-Iapanach na bu laige ann an àireamh. Mar sin, bidh Makarov gan briseadh. Bidh e a" toirt ionnsaigh dlùth, far a bheil soithichean Ruiseanach le sligean tollaidh armachd tòrr nas làidire.
  Agus tha na Seapanach air an ruaig. Agus ghlac na caileagan bàta samurai eile. Agus air a sin tha bratach ìmpireachd an tsarist ag itealaich!
  Dè a th" ann an Iapanais? Nach eil thu glè mhath air fortan? Fhuair Nicholas II fortan Vladimir Putin agus chaidh a h-uile càil cho math dha!
  Dè mu dheidhinn na nigheanan? Tha na ceithir bòidhchead ann am bikinis nam bana-bhuidsichean dùthchasach a chuir romhpa sabaid airson an rìgh, ged mar as trice chan eil gnothach aca ris an t-saoghal seo.
  Ach anns a 'chùis seo, tha e riatanach gus cuideachadh a thoirt do mhuinntir na Ruis. Agus tha seo mar thoradh air fortan Putin. Cha bhiodh e a-riamh air Crimea a ghlacadh gun a bhith a" losgadh peilear, mura biodh e airson na h-aon cheathrar nigheanan bana-bhuidseach. Chuidich iad gus mìorbhaileach a dhèanamh. Ach tha e fhathast na cheist am feumadh an Ruis Crimea a thoirt air falbh bho na daoine bràithreach. Ach is e deagh bheachd a th" ann Sìona a cheangal ri Ìmpireachd na Ruis! Smaoinich cia mheud cuspair a bhios aig an Tsar Ruiseanach - dh'fhaodadh e an saoghal gu lèir a phronnadh!
  Ann an ùine ghoirid, chan eil na caileagan an seo a 'caitheamh an ùine. Agus mu thràth tha an long-chogaidh ùr fo stoirm.
  Agus a-rithist tha e air a ghlacadh. Agus tha na sabers ann an làmhan na bòidhchead dìreach a" lasadh, agus tha iad cho geur. Agus bha uimhir de Iapanach measgaichte.
  Thàinig am blàr aig muir gu crìch nuair a chaidh an sguadron Iapanach fodha mu dheireadh agus glacadh an Admiral Togo.
  Agus thòisich an cur air tìr. Cha robh bàtaichean-smùide agus còmhdhail gu leòr ann. Agus chleachd iad bàtaichean fada, agus ghiùlain iad air longan-mara agus longan-cogaidh iad, agus rinn iad tòrr rudan eile. Dh"òrdaich an Tsar an cabhlach marsanta a chleachdadh nuair a bha iad a" tighinn air tìr.
  Rinn saighdearan Ruiseanach a' chùis air marbhadh samurai a dh'fheuch ri an tilgeil far ceann na drochaid. Ach chùm arm an tsarist a-mach gu misneachail. Agus chaidh an ionnsaigh mhòr a chuir air ais le call mòr.
  Rè an ionnsaigh, gheàrr na caileagan bana-bhuidseach le sabers agus thilg iad grenades air an nàmhaid le casan rùisgte.
  Tha iad gu dearbh anns na h-àiteachan as cunnartaiche. Agus mar a thòisich iad a" losgadh ghunnaichean-inneal. Tha a h-uile peilear air an targaid.
  Loisg Natasha, thilg i grenade le a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - Chan eil duine nas fhuaire na mise!
  Thilg Zoya, a" losgadh gunna-inneal, tiodhlac a" bhàis le a òrdagan rùisgte agus rinn i squeak:
  - Airson Tsar Nicholas II!
  Rug Aurora, a "leantainn air adhart a" losgadh bho ghunnaichean-inneal agus a "leum suas, agus thuirt e:
  - Airson Great Rus'!
  Thuirt Svetlana, a 'leantainn air adhart a' bualadh an nàmhaid, gu làidir, a 'toirt a fiaclan, a' tilgeil grenade le a sàil lom:
  - Airson an ìmpireachd rìoghail!
  Lean na gaisgich a' bualadh 's a' bualadh. Tha lùth cho mòr aca. Bidh iad gan losgadh fhèin agus a" sgrios na samurai a tha a" tighinn air adhart.
  Tha mìltean, deichean de mhìltean de Iapanach air am marbhadh leis mar-thà.
  Agus theich na samurai a chaidh an ruaig... Tha na caileagan gu math marbhtach nan aghaidh.
  Agus tha na Ruiseanaich a" gearradh samurai le bayonets ...
  Tha an ionnsaigh air a chuir air ais. Agus bidh saighdearan ùra Ruiseanach a" tighinn air tìr air an oirthir. Tha ceann na drochaid a" leudachadh. Chan eil e dona, gu dearbh, airson ìmpireachd an Tsarist. Aon bhuaidh às deidh a chèile. Agus cuidichidh Admiral Makarov leis na gunnaichean aige. A 'sguabadh air falbh na Seapanach.
  Agus a-nis tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" gluasad thairis air Iapan. Agus chan urrainnear stad a chuir air an maoim-sneachda aca. Gheàrr iad an nàmhaid gu pìosan agus shàth iad le bayonets.
  Bidh Natasha, a 'toirt ionnsaigh air an samurai agus gan gearradh le sabers, a' seinn:
  - Tha madaidhean-allaidh geala a' tarruing ! Is ann dìreach an uairsin a mhaireas an rèis!
  Agus mar a thilgeas e grenade le òrdagan rùisgte!
  Bidh Zoya a" seinn còmhla ri fòirneart làidir. Agus cuideachd a" tilgeil le a chasan rùisgte, rudeigin gun samhail, marbhtach:
  -Am bàs lag, tha iad air am marbhadh! Dìon feòil naomh!
  Augustine, a' losgadh air an nàmhaid, agus a' bualadh le luchd-sàrachaidh, agus a' tilgeadh grenades le a òrdagan rùisgte, a' glaodhaich:
  - Tha cogadh a" dol air adhart anns a" choille thorrach, tha bagairtean a" tighinn às gach àite!
  Ghabh Svetlana, a 'losgadh agus a' tilgeil thiodhlacan bàis le a casan rùisgte, e agus rinn i squealed:
  - Ach bidh sinn an-còmhnaidh a" chùis air an nàmhaid! Tha madaidhean-allaidh geala a" cur fàilte air gaisgich!
  Agus na caileagan ann an sèist, a 'sgrios an nàmhaid, a' seinn, a 'tilgeil buill-airm marbhtach le an casan casruisgte:
  - Ann an cogadh naomh ! Bidh e na bhuannachadh dhuinn! Bratach Imperial air adhart! Glòir don ghaisgeach a thuit!
  Agus a-rithist bidh na nigheanan a" losgadh agus a" seinn ann an èigheachd bodhar:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Bidh madaidhean-allaidh geala a" pronnadh an nàmhaid! Madaidhean-allaidh geala - fàilte air gaisgich!
  Bidh na caileagan a' coiseachd agus a' ruith... Agus tha arm na Ruis a' gluasad a dh'ionnsaigh Tokyo. Agus tha na Seapanach gan marbhadh fhèin, agus tha iad gan gearradh sìos. Tha arm na Ruis a 'gluasad. Agus aon bhuaidh às deidh a chèile.
  Tharraing Tsar Nicholas tiogaid fortanach gu mòr. Tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a "tòiseachadh a" stoirm air prìomh-bhaile Iapan. Agus tha e uile cho math.
  Tha na caileagan an seo, gu dearbh, air thoiseach air a h-uile duine agus tha an cuideam agus an obair aca aig àirde mhòr.
  Gu h-àraidh nuair a bhios iad a 'tilgeil grenades le casan lom. Mar as trice bidh seo ag adhbhrachadh clisgeadh agus iongnadh am measg nan samurai.
  Ach an seo tha iad a" dìreadh balla prìomh-bhaile Iapan. Agus gearraidh iad daoine agus eich gu càl. Bhris iad an luchd-dùbhlain gu pìosan. Tha na caileagan a" tighinn, a" sgreuchail agus a" gàireachdainn! Agus leis na sàilean rùisgte aca bidh iad gad bhreabadh san smiogaid. Tha na Seapanach ag itealaich bun os cionn. Agus bidh iad a 'tuiteam air an staing fhèin.
  Agus bidh na gaisgich a 'crathadh an sabers eadhon nas cumhachdaiche.
  Agus bidh na samurai a 'fulang call às deidh dhaibh a' chùis a dhèanamh. Mar sin ghabh saighdearan Ruiseanach Tokyo.
  Tha eagal air Mikado, ach chan urrainn dha falach an àite sam bith. Agus mar sin bidh na caileagan ga thoirt gu prìosanach agus ga cheangal suas!
  Buaidh mhòr! Tha an t-Ìmpire Iapanach a 'soidhnigeadh diùltadh airson Nicholas II. Tha tiotal an Tsar Ruiseanach air a leudachadh gu mòr. Bidh Korea, Mongolia, Manchuria, na h-Eileanan Kuril, Taiwan agus Iapan fhèin gu bhith nan sgìrean Ruiseanach. Ged a tha fèin-riaghladh beag, cuibhrichte aig Iapan. Ach tha an ìmpire aice Ruiseanach, tsar fèin-riaghlaidh!
  Tha Nicholas II fhathast na fhìor mhonarc, gun bhacadh le rud sam bith. Is esan an Tsar Autocratic!
  Agus a-nis cuideachd Impire Iapan, an Ruis Bhuidhe, Bogdykhan, Khan, Kagan, agus mar sin air adhart, mar sin air adhart, mar sin air adhart ...
  Tha, barrachd fortan. Mothaich gun tug fortan cothrom do Putin a" chùis a dhèanamh cho mòr! Chan eil an aonamh linn air fhichead, mo thruaighe, gu math freagarrach airson glacaidhean!
  Dè a" bhuannachd a th" aig an Ruis bhon fhìrinn gun do bhàsaich nàmhaid Putin, McCain, le aillse eanchainn? Tha fortan, gu dearbh, uamhasach, chan urrainn dhut eadhon a shamhlachadh a dh"aona ghnothach - gum bàsaich do nàmhaid bàs cho dona agus cho mì-thlachdmhor!
  Ach tha an toradh sònraichte airson na Ruis neoni.
  Ach airson Nicholas II, thionndaidh a leithid de fhortan agus fortan Putin gu bhith na bhuannachdan mòra tìreil. Ach dha-rìribh, carson a bu chòir fortan tiodhlacan a thoirt do Putin? Uill, leis gun do bhàsaich Sobchak aig an aon àm agus nach robh feum air dreuchd ceannard na cùirte bun-reachdail a thoirt dha, ciamar a tha e math don Ruis?
  Agus tha Tsar Nicholas II de All Rus 'na dhuine iongantach. Gu nàdarra, às deidh a leithid de bhuaidh, neartaich a chumhachd agus a ùghdarras. Tha seo a" ciallachadh gum faodar cuid de dh" ath-leasachaidhean a dhèanamh. Gu sònraichte ann an Orthodoxy! Leig le uaislean ceithir mnathan a bhith aca, mar ann an Islam. Agus mar an ceudna còir air dàrna bean a thoirt do shaighdearaibh mar dhuais airson an euchdan agus an seirbhis dhìleas.
  Ath-leasachadh math! Leis gu bheil an àireamh de dhaoine de chreideamhan eile agus de choigrich anns an ìmpireachd air a dhol suas, feumaidh an àireamh Ruiseanach àrdachadh. Agus ciamar a nì thu e? Aig cosgais boireannaich bho dhùthchannan eile. Às deidh na h-uile, ma bheir Ruiseanach triùir bhoireannach Sìneach mar mhnathan, bidh clann aige bhuapa, agus cò a "chlann sin a rèir nàiseantachd?
  Gu dearbh Ruiseanach air taobh m" athar! Agus tha sin sgoinneil! Bha Nicholas II, aig an robh inntinn adhartach, na bu chràbhaiche na choltas na bha e na anam. Agus gun teagamh, chuir e creideamh aig seirbheis na stàite, agus chan ann a chaochladh!
  Mar sin neartaich Nicholas II an t-ùghdarras aige am measg nan elite. Tha fir air a bhith ag iarraidh seo airson ùine mhòr. Agus luathaich e Russification an iomall.
  Uill, cha robh dragh sam bith aig na sagartan idir. A bharrachd air an sin, lagaich creideamh anns an fhicheadamh linn. Agus rinn creideamh seirbheis don rìgh, gun a bhith dha-rìribh a" creidsinn ann an Dia!
  Agus rinn buaidhean armailteach Nicholas mòr-chòrdte am measg an t-sluaigh, agus cha robh e, cleachdte ri ùghdarrasachd, gu sònraichte ag iarraidh atharrachaidhean. Cha robh fios aig na Ruiseanaich air cumhachd sam bith eile!
  Agus tha an eaconamaidh a" soirbheachadh, tha tuarastalan ag èirigh. Gach bliadhna tha àrdachadh deich sa cheud. Gu dearbh, carson atharrachadh?
  Ann an 1913, Tsar Nicholas, air an treas ceud bliadhna de na Romanovs, a-rithist lughdaich an latha-obrach gu 10.5 uair a thìde, agus air Disathairne agus ro-saor-làithean, eadhon gu 8 uairean a thìde. Tha an àireamh de deireadh-sheachdainean agus saor-làithean air a dhol suas cuideachd. Thòisich e air a chomharrachadh mar latha dheth agus ceann-latha gèillidh Iapan. Agus co-latha-breith an rìgh, agus co-latha-breith na banrigh, agus latha a" chrùnaidh.
  Às deidh dha tionndadh a-mach gu robh hemophilia aig oighre na rìgh-chathair, ghabh Tsar Nicholas dàrna bean dha fhèin. Mar sin, chaidh cùis còir-sheilbh don rìgh-chathair fhuasgladh.
  Ach bha cogadh mòr a" tighinn dlùth. Bha bruadar aig a" Ghearmailt air an saoghal ath-dhealbhadh. Ach, bha an Ruis tsarist deiseil airson cogadh.
  Ann an 1910, chuir na Ruiseanaich Beijing an sàs agus leudaich iad an ìmpireachd aca. Dh'aontaich Breatainn ri seo mar mhalairt air caidreachas an aghaidh na Gearmailt.
  B' e an t-arm rìoghail a bu lìonmhoire agus a bu chumhachdaiche. Ràinig a h-àireamh ann an àm sìthe trì muillean agus mìle rèisimeid. Cha robh aig a' Ghearmailt ach sia ceud mìle aig àm sìthe. A bharrachd air an Ostair-Ungair, ach chan eil na saighdearan aca deiseil airson sabaid!
  Ach tha na Gearmailtich fhathast an dùil sabaid leis an Fhraing agus Breatainn. Agus càite an tarraing iad dà aghaidh?
  Tha a" chiad tancaichean solais san t-saoghal aig na Ruiseanaich "Luna"-2 ann an cinneasachadh mòr. Agus bomairean ceithir-einnsean "Ilya Muromets" agus luchd-sabaid le gunnaichean inneal "Alexander" agus mòran a bharrachd. Agus gu dearbh cabhlach cumhachdach.
  Chan eil feachdan co-ionann aig a" Ghearmailt.
  Agus cho-dhùin na Gearmailtich fhathast ionnsaigh a thoirt air a 'Bheilg agus a dhol seachad air Paris. Cha robh dad ann dhaibh an seo idir.
  Ach thòisich an cogadh co-dhiù. Rinn a" Ghearmailt a gluasad marbhtach. Agus ghluais na saighdearan aice dhan Bheilg. Is e dìreach na feachdan a tha neo-ionann. Tha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" gluasad thairis air Prussia agus an Ostair-Ungair. Agus tha an tanca Luna-2 le astar 40 cilemeatair mar-thà na fhìor fheachd.
  A bharrachd air an sin, thoir an aire gu robh Tsar Nicholas fortanach gun do thòisich an cogadh. Cha bhiodh an Tsar fhèin air ionnsaigh a thoirt air a" Ghearmailt. Agus mar sin air taobh na Ruis tha uachdranas mòr, mòr ann am feachdan, tancaichean, sàr-mhathas ann an làmhachas, agus an itealan as fheàrr ann am meud agus càileachd. Agus eaconamaidh nas làidire, oir bha e comasach an crìonadh a dh'adhbhraich an ar-a-mach agus a' chùis sa chogadh a sheachnadh. Agus mar sin fad na h-ùine tha àrdachadh agus soirbheachas ann às deidh soirbheachas.
  Tha e soilleir gun robh na Gearmailtich fo ionnsaigh. Agus an uairsin chaidh iad fhèin a-steach leis na prìomh fheachdan, an aghaidh na Frainge agus Bhreatainn. Càite am bu chòir dhaibh a dhol?
  Gabh an Eadailt agus cuir an cèill cogadh air an Ostair-Ungair! Is e an aon bhuannachd a th" ann gun deach Türkiye a-steach don chogadh an aghaidh na Ruis. Ach tha so ni's fearr do'n righ ; faodaidh e mu dheireadh Constantinople agus an caolas a thoirt air a shon fein ! Mar sin...
  creidmhich dùthchasach òg gu bràth Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana ann am blàr! Agus buailidh iad thu mu thràth! Mar sin buailidh iad an dà chuid na Gearmailtich agus na Turcaich!
  Sgrìobhadair agus bàrd Oleg Rybachenko dhùisg. Gu bràth, choilean a 'bhana-bhuidseach òg a gealladh, a' toirt soirbheachas dha Vladimir Putin do Nicholas II agus a-nis feumaidh Oleg Rybachenko a chuid a choileanadh. Cha robh e furasta dùsgadh. Chaidh corp a' ghille a bhualadh le cuip chruaidh. Leum an gille suas. Tha, tha Oleg Rybachenko a-nis na bhalach fèitheach, air a cheangal le a ghàirdeanan agus a chasan. Chì thu corp dubh-tanned, tioram agus sinewy, le fèithean follaiseach. Tràill dha-rìribh làidir agus cruaidh, le craiceann làidir a tha cho cruaidh is nach urrainn buille an neach-stiùiridh a ghearradh. Bidh thu a" ruith gu bracaist còmhla ris na balaich eile, ag èirigh bhon ghreabhal far a bheil na tràillean òga a" cadal gu tur rùisgte agus gun phlaideachan. Fìor, tha e blàth an seo, tha a "ghnàth-shìde coltach ris an Èiphit. Agus tha am balach uile rùisgte, dìreach slabhraidhean. Ach, tha iad gu math fada agus cha mhòr nach eil iad a 'cur bacadh air coiseachd no obair. Ach chan urrainn dhut ceum mòr a ghabhail annta.
  Mus ithe thu, nigh thu do làmhan san t-sruth. Gheibh thu cuibhreann: rus pronn, agus pìosan èisg grod. Ach, do bhalach tràillean acrach, tha seo coltach ri mìlseachd. Agus an uairsin thèid thu dhan mhèinn. Chan eil a" ghrian air èirigh fhathast sa mhadainn agus tha e gu math tlachdmhor.
  Tha casan rùisgte a" bhalaich air fàs garbh agus adharcach cho mòr is nach bi na molagan biorach a" goirteachadh idir, bidh iad eadhon a" siognail gu dòigheil.
  Cuaraidhean far a bheil clann fo aois sia-deug ag obair. Gu dearbh tha càraichean agus innealan nas lugha aca. Ach feumaidh tu a bhith ag obair còig uairean deug, sia uairean deug, dìreach mar inbhich.
  Bidh e a" deàrrsadh, agus mar sin bidh iad gan faochadh fhèin dìreach aig aghaidh a" ghuail. Tha an obair sìmplidh: gearraich clachan le pickaxes, an uairsin gan giùlan ann am basgaidean no air sìneadh. Uaireannan feumaidh tu an trolley a phutadh cuideachd. Mar as trice bidh na balaich ga putadh ann an dà is trì. Ach tha Oleg Rybachenko air a thaghadh leis fhèin oir tha e gu math làidir. Agus tha e a 'cumail a' pickaxe na làmhan mar inbheach. Feumaidh e obair tòrr nas motha a choileanadh na an còrr.
  Tha e fìor gu bheil iad a 'toirt dhut barrachd is barrachd tric. Trì tursan san latha, chan ann dà uair.
  Tha am balach tràill aig a bheil a chorp Oleg Rybachenko air a bhith a" fuireach an seo airson grunn bhliadhnaichean a-nis. Uallach, dìcheallach, thathas a" cleachdadh a h-uile gluasad gu ìre fèin-ghluasadachd. Gu math dona làidir, tapaidh agus cha mhòr eòlach air sgìths sam bith. Ach aig an aon àm, cha mhòr gu bheil am balach a 'fàs, agus chan eil e a-nis a' coimhead nas fhaide na dusan, le àirde cuibheasach airson an aois seo.
  Ach neart... Airson grunn inbhich. Gaisgeach òg. A tha, ge-tà, a rèir coltais nach bi e na inbheach, agus chan fhàs e feusag.
  Agus taing do Dhia! Mar sgrìobhadair agus bàrd, Oleg Rybachenko cha robh a 'còrdadh ri bearradh. Bidh thu ag obair dhut fhèin agus a" briseadh chlachan, gan crùbadh. Agus chun a 'chairt. An uairsin bidh thu ga ghiùlan chun an trolley. Tha e doirbh a putadh agus a" chlann a" gabhail cothrom mu seach a" dèanamh seo.
  Tha na balaich an seo cha mhòr dubh, ach tha na feartan aghaidh aca an dàrna cuid Eòrpach, Hindu no Arabach. A bharrachd air an sin, tha mòran eile ann Eòrpach.
  Tha Oleg a 'toirt sùil nas mionaidiche orra. Chan eil cead aig tràillean bruidhinn, bidh iad gam bhualadh le cuip.
  Tha Oleg Rybachenko cuideachd sàmhach airson a-nis. Agus tha e ag ionnsachadh. An seo, a bharrachd air luchd-stiùiridh fireann, tha boireannaich ann cuideachd. Tha iad cuideachd an-iochdmhor agus air am bualadh le cuip.
  A bharrachd air an sin, chan eil craiceann cho làidir aig a h-uile balach ri craiceann Oleg. Bidh mòran dhaoine a 'spreadhadh agus a' bleith. Agus faodaidh na geàrdan do bhualadh gu bàs. Tha an obair gu math cruaidh, agus tha na balaich, gu h-àraidh nuair a dh'èireas a 'ghrian, a' tòiseachadh a 'fallas mòran.
  Agus an seo chan eil aon ghrian ann, ach dhà. Agus tha seo a" fàgail an latha glè fhada. Agus tha tòrr obrach ann. Chan eil ùine aig na balaich airson cadal agus fois a ghabhail. Tha seo na chràdh mòr dhaibh.
  Bha Oleg Rybachenko ag obair dha fhèin, a 'gearradh agus a' luchdachadh gu meacanaigeach. Air mo mhealladh dhomh fhìn ...
  Agus smaoinich e air dealbh de na bha a" tachairt às deidh Nicholas II soirbheachadh le Ceann-suidhe na Ruis Vladimir Putin.
  Bidh Natasha, Zoya, Aurora, agus Svetlana a" toirt ionnsaigh air na h-Ostairich ann am Przemysl. Thug saighdearan Ruiseanach Lvov sa bhad. Agus bheir iad ionnsaigh air an daingneach as làidire.
  Tha nigheanan cas-rùisgte agus ann am bikinis, a" ruith gu sgiobalta tro shràidean a" bhaile.
  Bidh iad a 'gearradh sìos air na h-Ostairich agus a' tilgeil diosgan beaga le casan rùisgte.
  Aig an aon àm bidh na nigheanan a" seinn:
  - Is e Tsar Nicholas am Mesiah againn,
  Riaghladair làidir na Ruis cumhachdach ...
  Tha an saoghal gu lèir air chrith - càite an tèid e -
  Airson Nikolai le òran air adhart!
  Bidh Natasha a" slaodadh sìos na h-Ostairich, a" tilgeil grenade le òrdagan rùisgte agus a" tòiseachadh a" seinn:
  - Airson Rus'!
  Bidh Zoya cuideachd a" pronnadh a nàimhdean, agus a" seinn còmhla ri aplomb:
  - Airson an ìmpireachd rìoghail!
  Agus bidh grenade air a thilgeil le a cas-rùisgte ag itealaich! Is e nighean marbhtach a tha seo. An urrainn dhut do ghiallan a phronnadh agus an cuan òl!
  Agus bidh Aurora, cuideachd, a" tilgeil diosc le a òrdagan rùisgte, a" sgapadh na h-Ostairich agus a" squeaks:
  - Airson mòrachd na Ruis!
  Agus rùisgidh e fhiaclan ro gheur! A tha a" deàrrsadh mar fhàinneachan.
  Svetlana cuideachd na dìochuimhnich a thoirt a-steach, agus roars:
  - Rus 'an Naomh agus Invincible Nicholas II!
  Tha an nighean a 'nochdadh dìoghras mòr. Agus le casan rùisgte tilgidh e a h-uile càil agus tilgidh e tiodhlacan!
  Natasha, a 'losgadh agus a' sgoltadh, agus a 'tilgeil buill-airm marbhtach le a casan rùisgte, a' squeaks:
  - Is toigh leam mo Rus'! Tha gaol agam air mo Rus'! Agus gearraidh mi suas thu uile!
  Agus bidh Zoya cuideachd a" losgadh agus a" glaodhaich, a" tilgeil rudeigin spreadhaidh le òrdagan rùisgte:
  - Tsar Nicholas sgoinneil! Biodh an dà chuid na beanntan agus na cuantan dha!
  Aurora, a" sgreuchail le feirg fhiadhaich, feargach, agus a" tilgeil thiodhlacan le a òrdagan rùisgte, a" caoineadh:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Bidh nigheanan ruith a" pronnadh nàimhdean le casan rùisgte agus sàilean lom!
  Agus a-rithist tha na nigheanan ann an cabhag fiadhaich. Bidh iad a 'glacadh Przemysl air an gluasad agus a' seinn, a 'dèanamh suas mar a thèid iad;
  Tha ar Rus naomh' air a ghlòrachadh,
  Tha mòran bhuannachdan ann san àm ri teachd ...
  Tha an nighean a 'ruith casruisgte
  Agus chan eil i nas bòidhche air an t-saoghal!
  
  Is sinne an Rodnoverki ruithteach ,
  Tha bana-bhuidsichean an-còmhnaidh casruisgte ...
  Tha gaol mòr aig nigheanan air balaich
  A bhòidhchead borb!
  
  Cha toir sinn a-steach gu bràth
  Na gabh a-steach do ar nàimhdean ...
  Ged tha ar casan lom,
  Bidh tòrr bruisean ann!
  
  Tha e nas fheàrr dha nigheanan a bhith a 'reubadh
  Casruisgte anns an fhuachd...
  Tha sinn dha-rìribh nan cuileanan madadh-allaidh
  Is urrainn dhuinn a phutadh!
  
  Chan urrainn dhuinn stad
  Sreath mòr de Fritz...
  Agus chan eil brògan againn
  Tha eagal air Satan oirnn!
  
  Bidh na caileagan a 'toirt seirbheis do Dhia Rod,
  A tha, gu dearbh, air leth math ...
  Tha sinn airson glòir agus saorsa,
  Bithidh an Kaiser car neonach!
  
  Airson an Ruis, a tha nas bòidhche na a h-uile càil,
  Tha an luchd-sabaid ag èirigh...
  Dh'ith sinn brochan geir
  Chan eil luchd-sabaid a 'lùbadh!
  
  Chan urrainn dha duine stad a chuir oirnn
  Tha cumhachd nan nigheanan uamhasach ...
  'S cha dean e deoir,
  Leis gu bheil sinn tàlantach!
  
  Chan urrainn dha nigheanan lùbadh,
  tha iad an-còmhnaidh làidir ...
  Bidh iad a 'sabaid gu cruaidh airson an Fatherland,
  Leig le do aisling a thighinn gu buil!
  
  Bidh sonas anns a 'chruinne-cè
  Bidh a' ghrian os cionn na talmhainn ...
  Le d' ghliocas neo-thruaillidh,
  Bayonet an Kaiser!
  
  Bidh a" ghrian an-còmhnaidh a" deàrrsadh air daoine,
  Air feadh na duthcha a b'airde,
  Inbhich is clann shona,
  Agus tha gach trodaiche na ghaisgeach!
  
  Chan eil cus toileachas ann a-riamh
  Tha mi an dòchas gum bi sinn fortanach ...
  Leig leis an droch shìde sgapadh -
  Agus nàire air na nàimhdean!
  
  Ar rèis tha Dia cho àrd,
  Chan eil duine nas bòidhche na e ...
  Bithidh sinn ni's airde nar n-anam,
  Gus am bi an droch dhuine a" cuir a-mach a h-uile duine!
  
  Bheir sinn a" chùis air ar nàimhdean, tha mi a" creidsinn
  Tha Dia geal, Ruiseanach còmhla rinn ...
  Bidh an smuain 'na aoibhneas,
  Na leig leis an olc a dhol a-steach air do stairsich!
  
  Uill, gu goirid, a dh'Iosa,
  Bidh sinn an-còmhnaidh dìleas ...
  Is e Dia Ruiseanach a th" ann, èist,
  Tha e na laighe gur e Satan Iùdhach a th" ann!
  
  Chan e, gu dearbh, a Dhia Uile-chumhachdaich,
  Am prìomh theaghlach as naomha againn ...
  Cho earbsach 's a tha e am mullach,
  Agus a Mhac-Dia Svarog!
  
  Uill, ann an ùine ghoirid, airson an Ruis,
  Chan eil nàire ann a bhith a" bàsachadh...
  Agus is iad na caileagan an fheadhainn as bòidhche de na h-uile,
  Tha neart mathan aig boireannach!
  
  
  CHAN EIL PLANAICHEAN
  Cha do dh'atharraich Hitler am plana OKW, agus chaidh an ionnsaigh air Stalingrad a dhèanamh bhon taobh tuath agus deas, le Buidhnean Airm A agus B. Agus chaidh an ionnsaigh a thoirt do Mainstein . Mar thoradh air an sin, thuit Stalingrad taobh a-staigh deich latha de ionnsaigh bho gach taobh. Agus lorg na saighdearan Sòbhieteach iad fhèin air an cuairteachadh gu tur. Às deidh sin ghluais an Wehrmacht air oirthir Volga gu Muir Caspian. Ciamar a fhreagair an t-Arm Dearg? Cha robh an oilbheum anns an ionad uabhasach soirbheachail.
  A bharrachd air an sin, bhuannaich Iapan Blàr Midway, ged nach do dh'fhosgail e dàrna aghaidh, ach ghlac e na h-Eileanan Hawaiian. Agus aig an aon àm, ghluais aonadan fearainn na samurai gu na h-Innseachan. Gus an coloinidh seo a chumail, dh'fheumadh Breatainn cuid de shaighdearan a tharraing às an Èipheit, a 'fàgail Operation Torch.
  Chùm na Gearmailtich an iomairt air an aghaidh an ear. Le glacadh luath Stalingrad thuit an taobh a deas. Shleamhnaich am Fritz gu Muir Caspian agus gheàrr e dheth an Caucasus air tìr. Agus an uairsin chaidh Türkiye a-steach don chogadh. Tha an arm aice, ged nach eil e gu math làidir, gu math lìonmhor agus comasach air sabaid gu treun.
  A-cheana anns na ciad làithean, ghabh na Turcaich Batumi agus chuairtich iad Yerevan. Tha, tha na choilean iad math, leis gu bheil an t-Arm Dearg air a phronnadh sìos le aghaidh na Gearmailt.
  Bu chòir a thoirt fa-near gun do ghabh na Nadsaidhean brath air an fhìrinn gun deach saighdearan Sòbhieteach a-steach don bhlàr gu dìreach bho na trèanaichean agus gun do bhuail iad iad ann am pàirtean. Bha seo, gu dearbh, air droch bhuaidh a thoirt air cùrsa a" chogaidh.
  Bha Stalin cuideachd iomagaineach agus air a shàrachadh - dh'iarr e an Caucasus a chumail aig cosgais sam bith.
  Ann an ùine ghoirid, cha do dh'obraich dìon gaisgeil Stalingrad agus thuit a h-uile càil às a chèile. Agus cha do chuidich eadhon às aonais sgaraidhean Iapanach san Ear Chèin.
  Ghluais na Gearmailtich air oirthir a 'Mhuir Caspian gu Dagestan. Gus casg a chuir orra duslach a chruinneachadh - ach tha na feachdan neo-ionann, a bharrachd air an sin, bha duilgheadasan mòra aig an Arm Dearg le solar. Agus chaidh i a-steach. Agus chaidh na Krauts a bhomadh gu gnìomhach.
  Cha mhòr nach do bhean na Stàitean Aonaichte ris an Treas Reich, air a tharraing le buadhan Iapan. lagaich Breatainn beagan, agus cuideachd cha deach i ann an trioblaid! A-nis bha cus itealain aig na Gearmailtich agus dh" fhaodadh iad cuideam a chuir orra.
  Sheall Stalin na buadhan a bu mhiosa aige agus ro thric chaill e a chuid inntinn agus dh'èigh e, ach cha do rinn e na co-dhùnaidhean as fheàrr.
  Mar sin dh'fhàs call an Caucasus do-sheachanta.
  Tha blàr mu thràth a" dol air adhart air a" chrìch le Azerbaijan.
  Bidh caileagan Sòbhieteach a 'sabaid gu cruaidh. An seo tha na bòidhchead a 'sabaid gu cruaidh.
  Agus chan eil iad a 'teàrnadh agus chan eil iad a' toirt seachad. Agus bidh iad a 'snàgail timcheall an cùl.
  Shlaod Natasha, Zoya, Augustina agus Svetlana an seanailear Gearmailteach bhon chùl. Tha seo fionnar. Chuir na caileagan air a ghlùinean e agus thug iad air pòg an casan rùisgte. Bhuail e iad le dealas mòr ! Agus dh"imlich e sàilean nan nigheanan.
  San fharsaingeachd tha caileagan gaisgeach cho gnèitheach agus cho tarraingeach. An uairsin thug iad am blàr Fritz.
  Bhris Natasha le spreadhadh, a" gearradh dheth na Nadsaidhean. Thilg i grenade le a cas-rùisgte agus rinn i gàire:
  - Air son mòr ghlòire !
  Loisg Zoya cuideachd agus rinn i squeak:
  - Airson an Motherland agus Stalin!
  Ghabh i e agus thilg i an grenade le a òrdagan rùisgte. sgap i na Nadsaidhean, agus ghuil i:
  - Airson an USSR!
  Tha na nigheanan cho brèagha agus iongantach.
  Agus thilg Augustine grenade a cas-ruisgte, agus a' giùlan a fiaclan, agus ghabh i e, agus rinn i sgeig:
  - Tha mi cho sabaid! Coltach ri terminator!
  Agus cuiridh Svetlana cuideachd air bhog rudeigin cho marbhtach agus millteach le òrdagan rùisgte. Agus a-rithist canaidh e:
  - Tha ar càirdeas monolithic, agus is e sin a tha e a" seasamh!
  Ceathrar, bidh iad a" sabaid mar sin - is iad sin nigheanan! Bidh bòidhchead èibhinn a 'nochdadh an teangan fada mar fhreagairt.
  Saighdearan den roinn as àirde. Agus mar a bhuaileas iad thu, agus mar a dh"èigheas iad riut.
  Bidh iad a 'pronnadh na Gearmailtich mar dearcan le preas.
  Loisg Natasha, thilg i grenade le a cas-rùisgte agus sheinn i:
  - Tha sinn 'n ar luchd-cogaidh soluis 's a' bhratach dhearg !
  Chuir Zoya cuideachd am marbhadh air bhog le a òrdagan rùisgte agus rinn i spealadh:
  - Agus bidh sinn a 'sabaid airson Lenin!
  Agus an sin bhuail i Augustine, a" giùlan a fiaclan:
  - Ann an ainm an aoibhneis mhòir !
  Agus an uairsin loisg Svetlana agus chuir i air bhog grenades le a casan rùisgte, a" beucaich:
  - Gabhaidh sinn air seo agus tionndaidhidh sinn e!
  Tha an ceathrar ag obair gu gnìomhach agus a" losgadh. Uill, is iad sin, às deidh a h-uile càil, nigheanan a tha eòlach air mòran mu bhith a "cur às. Agus chan eil iad a 'sabaid mar sin.
  Agus mar a bu chòir a bhith airson fìor luchd-crìochnachaidh... Gaisgich àrd-itealaich. Agus tha dìoghras aca airson sgrios.
  Thilg Natasha grenade a-rithist le a cas-rùisgte agus rinn i sgadan:
  - Tha mi a 'tuigsinn an t-saoghail seo gu foirfe mar àrdachadh air strì a' chlas!
  Rinn Zoya cuideachd sgadan, a" tilgeil grenade marbhtach, a" reubadh feòil le òrdagan rùisgte:
  - Dè an taigh air am bi bratach dhearg!
  Agus an uairsin thug Augustine a cas. Ghearr i sìos na Nadsaidhean agus thilg i grenade le a cas-rùisgte - a" sgàineadh:
  - Àite mòr, is e seo ar fearann agus sinn uile!
  Tha gaisgich dha-rìribh comasach air eadhon pad teasachaidh a reubadh.
  Agus an uairsin bheir Svetlana air falbh grenade le a cas-rùisgte, a" losgadh spreadhadh agus ag ràdh le feirg:
  - Tha fearg air an teine agus air an each buic !
  Bidh na nigheanan, gu dearbh, air an tionndadh. Agus tha iad a 'bualadh an cinn.
  Agus air taobh na Gearmailt, tha sgioba Gerd a" sabaid air an T-4. A-rithist, aon uair "s gu bheil e air tòiseachadh, cha bhith thu a" blàthachadh agus cha bhith e comasach dhut a leithid de chuideam a chumail fodha. Tha teine cho ifrinn aig na caileagan nan sùilean.
  Bidh iad gan losgadh fhèin agus chan eil iad a" toirt cothrom air saoradh. Agus chan urrainn dhut cur an aghaidh am fiaclan geal, neamhnaideach.
  Tha na gaisgich ionnsaigheach agus a 'caoineadh:
  - Aroma fiadhaich! Cuiridh sinn uile nàimhdean gu ifrinn!
  loisgidh Gerda, buailidh e na ceithir-ar-fhichead, agus sgiùrsaidh e:
  - Buannachdan san àm ri teachd!
  Bidh Charlotte a" brùthadh an inneal-brosnachaidh le a casan rùisgte agus a gurgles:
  - Bidh sinn gad reubadh às a chèile!
  Loisg Magda cuideachd, sgrios e an T-26 agus thuirt e:
  - Nochdaidh sinn e.
  Agus chrath i a òrdagan rùisgte.
  Agus tha Cairistìona, cuideachd, a" bruthadh a casan rùisgte air na peadalan agus na h-aiseagan:
  - Slàinte don phàrtaidh againn!
  Tha na caileagan, gu dearbh, cha mhòr rùisgte ann am bikinis agus casruisgte. Agus aig an aon àm gu math sexy.
  Agus bidh iad a 'dèanamh ionnsaighean leis an T-4 nach eil gu math foirfe, ach èifeachdach. Agus bidh iad a 'losgadh air an nàmhaid. Na toir a-steach do nigheanan mar sin ann an rud sam bith! Agus mar a ghiùlain iad am fiaclan. Agus mar a nì iad aghaidh!
  Bidh Gerda a" beucadh rithe fhèin, a" losgadh le a òrdagan rùisgte:
  - Is toil le Gerda a bhith a" marbhadh, an Gerda seo!
  Agus a-rithist a 'losgadh sligean.
  Agus an uairsin bidh Charlotte a 'bròg mu seach agus a' beucaich, a 'leagail na ceithir-deug air fhichead:
  - Reubaidh mi na storas aca fosgailte !
  Agus le casan rùisgte tòisichidh e a-rithist.
  Agus an uairsin cuiridh Cairistìona am marbhadh. Cuideachd a 'cleachdadh òrdagan lom.
  Agus beucaidh e :
  - Tha mi nam ìomhaigh de ionnsaigheachd!
  Abair meadhan a th" aice, agus abs snaighte!
  Agus an sin gabhaidh Magda e, agus buailidh i e , agus beucaidh i:
  - Banzai!
  Agus tha a casan cuideachd lom agus chiseled!
  Bidh an ceathrar bhoireannach Gearmailteach gan putadh fhèin agus a" buannachadh. Tha uimhir de dh" ionnsaigheachd agus spionnadh aice.
  Bidh na gaisgich a 'cleachdadh an t-slat agus an losgadh. Cha leig iad leis an Arm Dearg falbh.
  Agus bidh pìleatan boireann cuideachd a" sabaid anns na speuran, agus tha iad a" sealltainn seo. Gu bheil an spiorad gun tomhas.
  Seo am Focke-Wulf Gearmailteach as ùire. Tha Gertrude air. Agus tha an nighean seo a 'sealltainn gu bheil i nas fhuaire na fir. Seo mar a tha e a" bualadh nam faisisteach. Chan eil e a 'toirt dhaibh an tròcair as lugha. Thòisich Gertrude an fhìor shabaid.
  Agus bidh e a" slaodadh sìos Yak Sobhietach agus a" sgreuchail:
  - Tha mi nam shàr nighean!
  An uairsin gabhaidh e e agus nochdaidh e a theanga. Agus a-rithist bheir e suas sgrios iomlan. Seo an nighean. Agus cuideachd casruisgte agus ann am bikini. Agus an uairsin loisg LAGG sìos agus dh" èigh e a-rithist:
  - Gunner pìleat!
  Agus nì e gàire air mullach a sgamhan. Agus an uairsin bheir e sìos am PE-2. A leithid de nighean, den raon agus den chlas as fhuaire. An uairsin rinn i gluasad a-rithist agus sgrios i an Yak le gunnaichean adhair. Agus feuchaidh e .
  - 'S mise madadh-allaidh nan speur !
  Agus mar a ghiùlain e fhiaclan! Agus mar a gheibh thu fiadhaich! Abair seanmhair! Baba dha na boireannaich uile!
  Ach, gu dearbh, tha na faisisteach cuideachd a 'feuchainn ri ionnsaigh a thoirt air taobh a deas.
  An sin, gu sònraichte, tha am pìleat Helga a 'sabaid air an ME-109. Agus cho soirbheachail 's gu bheil criomagan a' falbh bho Bhreatainn.
  Bhuail nighean air Mustang agus sheinn i:
  - Tha ceò lilac a 'seòladh os ar cionn!
  San fharsaingeachd, dè cho math 'sa tha e a bhith a' sabaid casruisgte agus ann am bikini. Dè cho practaigeach 'sa tha seo! Agus tha e gu math goireasach.
  Tha Helga na phìleat. Bha am Fuhrer tapaidh gu leòr airson èisteachd ri comhairle agus leigeil le nigheanan air tancaichean, plèanaichean, agus san arm. Agus dè cho math sa chaidh cùisean dha na Krauts.
  Cha robh iad fhèin an dùil gun robh cuirp nam boireannach cho èifeachdach. An seo tha Helga ainmeil a" faighinn momentum agus cunntasan.
  Bidh an nighean a" bruthadh nam peadalan le a casan rùisgte agus a" rughadh:
  - Tha mi nam mart beag tlachdmhor!
  Bidh Helga a" losgadh sìos dà itealan Sasannach eile agus a" squeaks:
  - Air mo chùlaibh tha saighdearan Gearmailteach ann an sreath!
  Agus loisg i sìos bomair cuideachd! Abair nighean! Do na caileagan uile, gaisgeach mòr agus fionnar. Ma chuireas e às, nì e sin cuideachd gun deas-ghnàth no truas sam bith.
  Tha na nigheanan an seo cho sexy!
  Agus tha saighdearan Rommel a" reubadh tron fhàsach, gun a bhith a" feitheamh ri feachdan a bharrachd a thighinn. Feumaidh sinn buannachadh, mar sin feumaidh sinn. Bha an ceannard uirsgeulach "Desert Fox" mar-thà cleachdte ri bhith a 'sabaid le feachdan adhartach. Agus tha na saighdearan aige mar sin cuideachd. An seo, mar eisimpleir, tha companaidh taghte de ghaisgich SS boireann. Chaidh an gluasad tràth san Dùbhlachd, nuair a bha an aghaidh a" sgàineadh, bha na Gearmailtich a" teicheadh, agus bha na Breatannaich, air an làimh eile, a" briseadh troimhe, a" leigeil a-mach Tolbuk, agus a" bagairt an Wehrmacht a thilgeil far ùir Afraganach.
  An uairsin mhol am Fuhrer aig an robh seilbh: buidheann-chatha boireann de thiogaidean a ghluasad. Chan ann air sgàth gun atharraich na boireannaich cothromachadh cumhachd, ach gus am bi fir, gu sònraichte fir Eadailteach, a" faireachdainn nàire agus bidh iad a "sabaid tòrr nas ionnsaigheach agus nas sgileil. Às deidh na h-uile, ma tha na caileagan mionlach, air an cruadhachadh le trèanadh cruaidh, air thoiseach, bidh na fir gu math nàire.
  Bha na gaisgich a 'sabaid ann an dìreach bikini, a' cleachdadh uachdaran sònraichte airson dìon. Airson sia mìosan, dh" fhàs na casan lom, nighinn aca cho adharcach is nach robh eagal orra ron ghainmhich teth mar phras-fhrithealaidh, agus bhon tan fhuair an craiceann dath seoclaid dorcha. Agus tha dusanan de chuirp air an cùlaibh aig mòran mu thràth.
  Tha Margo agus Shella nan dithis Aryans glè òg, ach mar-thà cruaidh-chruaidh. Is iadsan an fheadhainn as òige sa chompanaidh, ach ann an sia mìosan tha iad air a 'Chrois Iarainn a chosnadh mar-thà, a' chiad chlas (dàrna clas, bha i aig a h-uile duine sa bhuidheann-chatha), tha iad neo-thruacanta agus coibhneil.
  Bha falt dath an teine air Margot, agus b" e fionn geal-sneachda a bh" ann an Shella le suathadh meala. An seo tha iad a" sabaid, a" cur às do mhurt an-aghaidh tancaichean Breatannach. Tha na Matildas, le an armachd cumhachdach, a 'gluasad air adhart. An ath rud tha Cromwells so-ruigsinneach le sligean àrd-spreadhaidh agus carbadan nas aotroime. Thiodhlaic na caileagan iad fhèin sa ghainmhich. Tha e neo-fheumail a bhith a" losgadh nan tancaichean sin an ceann. Feumaidh sinn nach tèid an toirt fa-near, agus an uairsin ...
  Tha cuideam timcheall air trithead tunna aig "Matilda" agus "Cromwell", agus nuair a thèid iad seachad air trainnsichean a chaidh a chladhach anns a" ghainmhich crèadha, bidh e a" fàs eagallach. Bidh e a" dòrtadh sìos air do mhuineal lom, tana, agus bidh thu a" faireachdainn cuideam uamhasach nan innealan bastard ort. Seo an aon "Cromwell", iarann àbhaisteach le armachd claon 70 mm, nach urrainn eadhon gunna 88 mm a ghabhail an-còmhnaidh. Tha fàileadh mar gasoline Breatannach, gu math sgiobalta agus ola motair. Tha na h-iongnadh aca fhèin aig na caileagan, trioblaidean furasta. A 'chiad mhodail de Faustpatrons. Leis gu bheil fir, mar as àbhaist, leig leis na boireannaich a dhol an toiseach, agus mar sin bidh iad a" dèanamh deuchainn air na buill-airm as ùire agus, mar a bhiodh dùil, gealltanach.
  Ach chuir iad cuideachd na caileagan, an aghaidh sluagh-ghairm na Nadsaidheachd: "Is e cogadh gnìomhachas duine, sìth dha boireannaich!", a-steach don thiugh de rudan.
  Ach, thuit na saighdearan-coise air dheireadh, agus tha sin a" ciallachadh gu bheil cothrom ann suidhe anns na trainnsichean agus buannachadh.
  Tha Shella ag ràdh ann an uisge-beatha, gu bheil eagal oirre sreothartaich bhon ghainmhich a" tuiteam às an trench a" bualadh a cuinnlean:
  - Is e dìreach a bhith a" fàs nas sine air an raon-catha a leigeas leat aiseag champagne buaidh a tha air grodadh mar thoradh air cinn-latha a chaidh a chall a sheachnadh!
  Dh'aontaich Margo:
  - An ti aig nach 'eil foighidinn, gheibh e eòlas air fion goirt a' chaill- ich, agus air deoch shearbh a' chaillich !
  Ach tha na Matildas, Cromwells, agus dusan Mongooses aotrom air an cùlaibh mu thràth. A-nis tha uair an fhoghair air tighinn.
  Tha Shella, aig a bheil a falt a bha uair neamhnaideach air tionndadh liath bho dhuslach, agus a" cur a sàilean rùisgte air a" ghainmhich theth, gu inntinn a" tionndadh chun Òigh Mhoire agus naoimh eile, ag ràdh, na leig sìos mi. Bidh a 'mheur a' bruthadh an t-seileag gu rèidh gus am bi a 'chosgais tionalach a' dol dìreach a-steach don tanca gas.
  Bidh Margo a" tarraing an inneal-brosnachaidh leatha, gu slaodach cuideachd. Às deidh sin bidh an dithis nighean a "spangachadh a chèile le an làmhan. Bhuail na cosgaisean gu dìreach anns an deireadh, agus às deidh sin spreadh na tancaichean gas. Bidh lasraichean orains a" frasadh mar foam nan tonn tron adhar, agus cluinnear mallachdan cuideigin.
  An uairsin tha na muzzles goirid de tancaichean Breatannach air an lùbadh suas leis na buillean a-steach do phìoban sònraichte.
  Agus bidh nigheanan tigress gu gaisgeil a" tilgeil grenades air nàimhdean. Agus bidh criomagan ag itealaich anns a h-uile taobh, a" reubadh tron armachd mar spòg teine cat, sruth millteach de ghràinean tionalach.
  Seo rage boireann, ag ràdh nach eil boireannaich Gearmailteach idir air an comharrachadh le iomagain. Agus tha fios aca mar a shabaid iad ... Agus leig leis an ionnsaigh tachdadh.
  Tha e mòran nas fhasa a bhith a 'cur às do mharbhadh saighdearan-coise, a tha a' gabhail a-steach, mar riaghailt, Arabaich agus daoine dubha air am fastadh tro chreach no diofar gheallaidhean. A' faicinn gun deach na tancaichean a leagail agus gun robh fìor strì romhpa, thill iad air ais aig a' chiad chall.
  Uill, agus an uairsin bidh iad gu tur a 'tionndadh gu itealan coitcheann. Leis gur e seo an stoidhle - cuir eucoir air an lag, mar sin biodh e dha na h-uilebheistean!
  Nuair a thàinig an ionnsaigh gu crìch mu dheireadh agus na caileagan a 'ruith tron fhàsach feasgar, bha còmhradh aca agus iad a' coiseachd. Dh"fhaighnich Shella do Margot:
  - A bheil thu a 'smaoineachadh gum bi sinn fhathast ann an Alexandria?
  Fhreagair am fear-smàlaidh le misneachd:
  - Tha mi a 'smaoineachadh nach bi sinn nas fhaide na an t-Samhain, no' s dòcha san Dàmhair, gum bi sinn mu dheireadh a 'fuireach san Èipheit.
  Mhol Shella gu loidsigeach agus gun a bhith a" toirt aire don tachas anns na buinn chnap aice, bhon ghainmhich teth:
  - Nuair a thèid an t-ingne seo nar fo-thalamh , am bonn ann am Malta, a sgrios, bidh an solar a" fàs nas fheàrr, mar a thig aonadan ùra, cha bhith cothrom aig an nàmhaid tuilleadh.
  Choimhead Margot mun cuairt feuch dè an ùine a bha air fhàgail aig a" ghrian mus deach i fodha. Mu dheireadh luidh sìos agus faigh oidhche mhath de chadal. Chuir cho faisg "s a bha an rionnag ruadh air fàire an gaisgeach. Thuirt i gu leisg:
  - Tha mi a" smaoineachadh nach bi am Fuhrer ag ionndrainn a bhith ag ath-aithris an t-slighe eireachdail air Crete às deidh Peru- Habor agus Midway . Is ann dìreach an turas seo a bhios iad a" leagail Malta.
  Dh'èigh Shella dhan adhar le mallachd:
  - Gun tionndaidh an t-Uile-chumhachdach uile bhunaitean Bhreatuinn gu ifrinn.
  Mu dheireadh dh"fhalaich a" ghrian air cùl fàire, thàinig an latha as fhuaire den bhliadhna, Dàmhair 21, gu crìch. Agus leis, thòisich Operation Polar Bear. Carson geal? Fiosrachadh ceàrr seòlta gus toirt air daoine smaoineachadh gu bheil sinn a" bruidhinn mu thuath, ach gu dearbh tha swing pronnadh a" bhocsair aig deas.
  Bha am bonn Breatannach as motha a" coimhead coltach ri ifrinn. Chaidh ionnsaigh a thoirt air le còrr air mìle bomair a chaidh a chruinneachadh bhon aghaidh an ear gu lèir agus air eòlas sabaid iomchaidh fhaighinn, còmhla ri luchd-sabaid luchd-dìon. Tha na Breatannaich, gu dearbh, air a bhith a" sabaid airson ùine mhòr, ach cha robh dùil aca ri ionnsaigh cho cumhachdach. Gu dearbh, cò bhiodh a 'creidsinn gun co-dhùin na Krauts an aghaidh a nochdadh, eadhon ged a bhiodh an nàmhaid air a bhith sàmhach airson ùine ghoirid. Ach tha na saighdearan Breatannach a-nis gam bualadh gu tròcaireach. Mar eisimpleir, tha an Yu-87, an "rud" ainmeil a 'toirt ionnsaigh air na bàtaichean aca. Gun a bhith gu math luath, ach aig a bheil an ìre as àirde de bhomadh (airson an ùine), bidh iad a" cràdh air cabhlach Bhreatainn a tha falaichte anns na bàigh. Chan eil Focke-Wulfs nas ùire fada air dheireadh, a" toirt a-steach eadhon an uirsgeulach von Rudel fhèin, rìgh itealain ionnsaigh. Aithnichte airson a dhol fodha air an long-cogaidh Sobhietach as cumhachdaiche, an long-chogaidh Marat.
  Mar eisimpleir, tha an Corporal Richard a" faicinn vultures a" ruith sìos cnoc mar sled. Bidh grunn bhomaichean Gearmailteach a" tighinn a-mach à toll-deighe mar iasg creachaidh. Tha an Sasannach a tha mar-thà aibidh a" crochadh am fòn fo eagal. Chan fhaca e a-riamh sealladh cho uamhasach. Tha fuaim na dùdach glè fhadalach, às deidh dha na bomaichean spreadhadh. Bidh an tonn spreadhaidh a" tilgeil suas saighdearan Breatannach, gàirdeanan is casan briste ag itealaich ann an diofar stiùiridhean. Dh'fhàs aon de na clogaidean iarainn dearg agus bhuail e an t-oifigear san aodann. Agus mar a tha e a" sgreuchail:
  - Tha Churchill sgoinneil! Tha Hitler sgoinneil!
  Cha do thòisich na gunnaichean anti-itealain Breatannach a" losgadh sa bhad, ach dìreach nuair a thuit na mìltean de bhomaichean sa bhad. Rinn an nàmhaid cunntas air a h-uile dad gu ceart: cha bu chòir aon bhoma a dhol gu sgudal. Mar sin pronnadh an nàmhaid agus buail. Tha a h-uile roinn ro-chomharraichte air a" mhapa. A bharrachd air an sin, cha do chuir na Breatannaich borb eadhon am falach ceart. Tha mòran de na gunnaichean anti-itealain aca ann an sealladh soilleir agus is iad a" chiad fheadhainn a chaidh a sguabadh air falbh.
  An seo chaidh baraille gunna anti-itealain 85-mm, trithead "s a dhà troigh a dh" fhaid, a thilgeil suas agus a chromadh san adhar mar chuibhle stiùiridh. Às deidh sin bhuail e, a" pronnadh còignear Sasannach. Bha bolg fear de na daoine dubha air a reubadh fosgailte agus thuit a bhroinn a-mach.
  Agus thuit bomaichean, agus chaidh a h-uile càil na theine, thuit taigh-bathair connaidh, thòisich iad a 'spreadhadh, a' sgapadh sligean cha mhòr air feadh a 'chnàimh, agus chaidh taigh-bathair eile a bhualadh. Gus faighinn thairis air a h-uile càil, bha na dùdach a chaidh a chuir a-steach ann am fèilltean an Yu-87 agus Focke-Wulf a "gàireachdainn gu neònach, ag adhbhrachadh uamhas fiadhaich am measg nan daoine dubha agus Arabach am measg saighdearan a" choloinidh. Ach tha e coltach gu bheil daoine geala a cheart cho eagallach.
  Mar eisimpleir, bhuail dà frigates Breatannach, cho mòr is gun do thuit na goileadairean. Agus spreadh eadhon sprùilleach nam frigates a bha air falbh san adhar mar raointean mèinnte, agus chaidh am bàta-mara fodha gu bonn.
  Luathaich an tanca Sasannach "Cromwell" le muzzle goirid, ach le astar reusanta agus armachd aghaidh gu math cumhachdach, ann an clisgeadh agus reub e an taigh-bathair aige fhèin, eadhon a" pronnadh dusan de na saighdearan tàmailteach aige fhèin air an t-slighe. Dh'fhàs caos. Thòisich an neach-giùlain itealain Sasannach a" sagadh, agus dh" fhosgail an dòrainn chumhachdach teine... air an oirthir, far an robh na saighdearan aige fhèin a" snàmh.
  Agus anns an fho-thalamh seo, dh'fhuirich dithis gu tur gun dragh. B 'e Innseanach a bh' ann an aon dhiubh, a 'lasadh pìob gu mall, agus b' e boireannach a bh 'ann am fear eile, gu soilleir de thùs Arabach, ach ann an èideadh armailteach. Chan eil an dithis a" toirt aire sam bith don bhàs luaith. No an àite sin, bha sluagh mòr de luchd-marcachaidh a" cur às dha a" cluich geama cairt annasach. B 'e geama leth-cheud sa dhà a bh' ann le jokers, agus eadhon a rèir nan riaghailtean a chruthaich an craiceann dearg fhèin.
  Thuirt boireannach Arabach:
  - Ach, tha tòrr fuaim ann! Agus carson a chruthaicheas tu leithid de chlisgeadh?
  Cha mhòr nach do ruith fear de na saighdearan, le a dhruim air a ghearradh le shrapnel, a-steach do na h-Innseanaich, ach chaidh a thilgeil air falbh gu neo-chùramach mar phiseag. Thuit boinneagan fala air an aghaidh le craiceann dearg agus dh"imlich e iad le gàire. An uairsin mhothaich e:
  - Tha deanamh fuaim air son daoine laga, bàna. Bidh sinn a" smaoineachadh air Apaches mar seo - mura h-eil nàmhaid ann, tha nàmhaid a" nochdadh - eadhon nas fheàrr!
  Thuirt am boireannach dorcha:
  - Tha so 'na laigse ghnàthaichte dhoibh-san a tha ag aideachadh creidimh Chriosd. Is toil leotha a bhith a" bruidhinn mu ìobairt, ach chan eil iad gan ìobairt fhèin.
  Chrath na h-Innseanaich gu sgiobalta:
  - Tha òrdugh air a thogail air bunait far a bheil saimeant creideamh agus is e gainmheach an toil! Is e creideamh cridhe òir, agus is dòrn iarainn an toil! Is e dìreach daoine le aghaidh bhàn aig nach eil aon no an tè eile.
  . CAIBIDIL Àir. 5
  Agus tha nighean ann cuideachd air bomair na Gearmailt. Anns a 'chùis seo, Viola. Blonde glè bhrèagha, agus is e Nicoletta a companach. Agus tha an dithis nighean gu math sexy. Tha boma air a leigeil sìos bho àirde. Agus cuideachd tha na gaisgich casruisgte agus ann am bikinis.
  Bidh na nigheanan a" beucaich riutha fhèin:
  - Tha sinn nar luchd-goid cho mòr is gu bheil sinn nan sàr-dhaoine!
  Bidh Nicoletta cuideachd a' sgoltadh bhomaichean a-mach às an fhuselage. Agus a 'sgrios an nàmhaid. Tha na Breatannaich ga fhaighinn mar sin.
  Cuiridh Viola cuideachd boma marbhtach air bhog bho shuas. Agus marbhaidh e luchd-sabaid Ìmpireachd Leo.
  Agus cuideachd mar a tha e:
  - Tha eagal orm ann am Breatainn!
  Agus tha e a 'crathadh a choise cas. Agus seinn:
  - Bidh sinn a" reubadh Churchill às a chèile!
  Tha na caileagan bho Yu-188 fìor mhath air bomaichean a thilgeil. Tha an càr aca ùr agus nas adhartaiche. Tha an dealbhadh gunna aige a" losgadh gu math luath.
  Mar sin chaidh na caileagan agus trodaiche Sasannach a losgadh sìos.
  Tha am plèana aca gu math luath. Bidh na gaisgich a-rithist a" cleachdadh an casan rùisgte gus sgrios a sgaoileadh.
  Bidh viola a" caoineadh:
  - Bidh mi a" draibheadh mo nàimhdean gu lèir a-steach don chiste!
  Nicoletta ag èigheach:
  - Agus tha mi a 'tilgeil an nàmhaid!
  Agus ciamar as urrainn dha a chasan rùisgte a ghabhail agus a chrathadh!
  Is iad seo na caileagan agus mar a bhios iad a 'bualadh air nàimhdean. Agus na stad. Fìor Aryans.
  Agus nuair a bhios iad a 'tionndadh agus a' crathadh an cuid tits lom.
  Agus bidh iad a" leigeil bhomaichean a-rithist.
  Agus tha nigheanan an seo, air plèanaichean eile. Seo Eva a" leigeil bhomaichean. A" sgrios na Beurla agus a" seinn:
  - Tha mi cho math!
  Agus bidh Eva cuideachd a" peadaladh le a casan rùisgte.
  Ach leigidh Viola am boma a-rithist agus rèididh i:
  - Is e nighean fiadhaich a th" annam, tha mi ag iarraidh deichnear ann an uair a thìde, a tha gu math fionnar agus iongantach!
  Chaidh grunn shaighdearan Breatannach a losgadh a-steach don uisge gus na lasraichean a nighe air falbh. Bha e fiù 's a' goil bho bhith a 'dol a-steach don uisge, chualas sgreuchail agus gearan fiadhaich. Agus bha cearcallan fuilteach a" snàgail thairis air foam na mara, tiugh an toiseach, agus an uairsin a" sgaoileadh a-mach mean air mhean agus a" tionndadh bàn. Agus bha gaisgich na h-ìmpireachd as motha agus as fharsainge air an Talamh a" call an coltas daonna. Rinn am boireannach Arabach srann gu tàir:
  - Agus tha na fir sin a" toirt oirnn burqa a chaitheamh!
  Thuirt am fear ruadh, a' feadaireachd gu glic:
  - A rèir coltais tha an t-sealladh bagarrach agad a" cur eagal orra!
  Rug am boireannach Arabach a fiaclan gu co-sheòrsach agus thuirt i:
  - Tha bogachd boireannaich coltach ri cruas armachd, dìreach tòrr nas marbhtach agus nas ioma-chruthach ann an dìon!
  B" fheàrr leis na Gearmailtich ionnsaigh a thoirt sa bhad len uile neart, innleachdan bocsair a bhios, a" cunntadh air neo-ullaichte an nàmhaid, a" ruith sa bhad le a neart a dh" ionnsaigh an nàmhaid. Nuair a tha dusanan de phlèanaichean nàmhaid a" losgadh aig raointean-adhair, chan urrainn dhaibh falbh. Nuair a bhios na bomaichean aca fhèin a" spreadhadh am broinn na Lancasters, a" sgrios a h-uile càil mun cuairt orra. Ro-innleachdan cruaidh ach èifeachdach. Mar sin ràinig symphony an fho-thalamh àirde a chumhachd, agus an uairsin thòisich e a" dol sìos.
  Ach cha do chrìochnaich seo, gu dearbh, an sin; thàinig an roinn adhair gu gnìomh. Fhad "s a tha na Breatannaich às deidh an leithid de làimhseachadh, faodar an toirt gu math blàth idir. Gu fortanach, chaidh gliders tighinn air tìr a dhèanamh mar-thà anns na meudan a tha a dhìth agus tha dòighean air an tarraing air an deagh ghleusadh. Is dòcha an fheadhainn as fheàrr san t-saoghal an-diugh.
  Mar sin bidh iad ag itealaich, chan ann mar clamhan - nas slaodaiche, ach luath gu leòr, agus eadhon còmhla ri ceòl Wagner - an sàr obair as fheàrr le Hitler. Cò eile a bha beò a chuimhnich am film "Apocalypse", far an do chleachd na h-Ameireaganaich an ceòl sònraichte seo nuair a thug iad ionnsaigh air Bhietnam. Mar a chuir e eagal orra. Mar sin seo Wagner, agus motifan tàirneanach, tro amplifiers. Bha na paratroopers a" smàladh fosfair air an aghaidhean agus gam peantadh fhèin; tha iad a" coimhead cianail, mar dheamhain an fho-shaoghal. Cuideachd stèidhichte air buaidh saidhgeòlach. A bharrachd air an sin, chaidh cuid de ath-bheachdan agus cuid de chips magnesium a chuir ris a "phosphorus gus glaodhadh adhbhrachadh co-dhiù airson ùine ghoirid. Cho eagallach, gu h-àraidh an aghaidh cùl-raon de dheàrrsadh smocach agus mòran theintean. Tha eadhon gunnaichean-inneal aca, cuideachd air an luadhadh ann an cruth beul nan dràgon. An uairsin tha na gunnaichean submachine Gearmailteach agus glacte a" bualadh. Agus bidh na h-ìrean gearraidh, reubte a" tuiteam gu bòtannan an luchd-buaidh. Agus is fheàrr le mòran a bhith a 'toirt seachad, a dh' aindeoin gu bheil mòran a bharrachd Breatannach na Gearmailtich.
  Chaidh boireannach Innseanach agus Arabach am falach ann an toll beag, air a chuartachadh gu faiceallach. Thug Redskin fa-near:
  - Uill, threabh sinn iad!
  Chuir e iongnadh air a" bhoireannach dhubh:
  - A bheil thu ag ràdh sinn? Is dòcha gu bheil thu a" ciallachadh sinn?
  Chrath na h-Innseanaich a cheann gu àicheil:
  - Chan eil! Tha Palefaces a" dèanamh a" chùis air na Breatannaich agus is e deagh shoidhne a tha seo! Agus nuair a thig an t-àm, thig ar saor-làithean! Cuin a shaoras na h-Innseanaich am mòr-thìr!
  Rinn am boireannach Arabach srann gu tàir:
  - A bheil thu, le cothrom sam bith, a 'tagradh cumhachd thairis air an t-saoghal?
  Rinn na h-Innseanaich gu gràdhach, mar gum biodh e a" mìneachadh do leanabh le inntinn inntinn, gàire:
  - Mar as trice bidh an fheadhainn a tha airson cus fhaighinn air am fàgail gun dad! Mar sin tha an spàin mhòr làn uisge!
  Chan fhaca am Fuhrer, gu dearbh, dè bha na seabhagan agus na seabhagan aige a" dèanamh, ach ann am prionnsapal bha e den bheachd gun obraicheadh inneal armachd na Gearmailt a h-uile dad gu ceart. San fharsaingeachd, chaidh obair oilbheumach armachd na Gearmailt suas gu Kursk Bulge a dhèanamh aig ìre proifeasanta àrd. Bidh cuid eadhon gan ainmeachadh àbhaisteach. Tha e eadhon neònach gun do shleamhnaich inneal mar seo agus an uairsin thuit e às a chèile.
  Agus tha na caileagan a 'faicinn aisling coltach ris, seòrsa de shealladh fàidhteach, air a bhriseadh le òrdugh teann - èirich!
  
  
  TSAR MICHAEL AN DARA
  Dh'fhuiling Nicholas II oidhirp murt ann an Iapan. Fiù 's an uairsin bhàsaich e nuair a bha e na oighre air a' chathair rìoghail. Oidhirp murt ainmeil a thachair ann am fìor eachdraidh. Chaidh Tsarevich Nicholas a leòn, ach thàinig e beò gu mìorbhaileach.
  Ach cha do thachair mìorbhail sam bith. An fortan seo, airson an tsar as mì-shealbhach ann an eachdraidh na Ruis gu lèir. Bhàsaich Nicholas ... Agus còmhla ris bhàsaich an neach a chaill am beatha, a bha, gu dearbh, gun fhiosta, ach a sgrios fhathast an ìmpireachd rìoghail agus an sliochd.
  Agus ann an 1894, aig aois còig-deug, Michael II suas an rìgh-chathair. Bràthair Tsar Nicholas. Mar as trice chan eil an duine gòrach, gu math cruaidh agus treun. Bha Mikhail Aleksandrovich Romanov os cionn sgaradh fiadhaich aig àm a 'Chogaidh Mhòir agus rinn e cliù dha fhèin ann am blàr. San fharsaingeachd, bha e na dhuine nas cruaidhe na Nikolai, na b 'àirde, le aodann nas brìoghmhor. An robh e na bu ghlice? Chan e duine gòrach, tàlantach a th" ann an Nicholas II. Ach fhathast chan eil e cruaidh gu leòr, làidir-thoileach, agus air a bhreith gu bhith na rìgh. A bharrachd air an sin, gu dearbh, duilgheadasan Nicholas II, gu sònraichte le a bhean.
  Chan eil Mikhail cho gòrach na a bhràthair, agus as cudromaiche, tha e nas fortanach ... Uill, Nikolai, fhathast droch ainm airson tsars. Agus b 'e Nikolai a' chiad fhear a dh'fhàillig. Bhon fhìor thoiseach, ar-a-mach Decembrist. An uairsin toiseach neo-shoirbheachail a" chogaidh le Ioran. Chaidh a" bhuaidh a bhuannachadh, ach cha robh mòran buaidh ann. Agus chan eil Iran na cho-fharpaiseach ris an Ruis. Cogadh leis an Tuirc. Cuideachd cha robh e gu math soirbheachail an toiseach. Agus chosg na buadhan tòrr fala. Agus tha glè bheag de bhuaidhean ann.
  Agus an uair sin a 'chogaidh ann an Caucasus airson faisg air dà fhichead bliadhna le Shamil. Agus tha seo dona, tha leudachadh air reothadh. Agus mu dheireadh, a 'chùis ann an Cogadh a' Chrimea. Agus a rèir fathannan, b 'e Tsar Nicholas a' chiad fhear a chuir às dha fhèin.
  Seadh, bha an rìgh sin mì-shealbhach. Mìcheal a' Chiad... Rioghaich e ann an Àm nan Trioblaidean. Shàbhail e an Ruis. Thug e buaidh air beagan bhailtean às a" Phòlainn. Rinn sinn beagan adhartais ann an Siberia. Cha mhair e fada, ge-tà. Ach bha an rìgh, san fharsaingeachd, àbhaisteach. Agus às aonais fìor phuingean.
  Bha poileasaidh Mikhail Romanov an aon rud ri poileasaidh Nicholas II: leudachadh gu Sìona agus an Ear. Togail Port Arthur. Dioplòmasaidh leis a" Ghearmailt, ullachadh airson cogadh ri Iapan. Gu dearbh, bha e follaiseach nach b" urrainn dhuinn a dhèanamh às aonais cogadh le Land of the Rising Sun. Ro dhona bha i gu gnìomhach ga armachd fhèin. Agus bha an tsar òg ag iarraidh glòir, ag iarraidh ceannsachadh, ag iarraidh an Ruis Buidhe a chruthachadh. A bharrachd air an sin, bha e follaiseach gun do gheall Sìona a bhith na chumhachd mòr san àm ri teachd, agus bhiodh e na b 'fheàrr a roinn a-nis. Fhad 'sa tha e briste.
  Thug Iapan ionnsaigh air sguadron na Ruis ann am Port Artair.
  An uairsin chaidh Admiral Makarov a chuir. An turas seo cha robh bàs ann. Gu ìre air sgàth nach do leig Mikhail le Tsarevich Kirill casg a chuir air Makarov agus cha robh e air an t-soitheach. Agus dh'atharraich seo an t-slighe beagan.
  Rinn Admiral Makarov trèanadh don sguadron. An uairsin, nuair a chaidh na Seapanach a ghlacadh ann am mèinnean, b 'urrainn dha ionnsaigh a thoirt air cabhlach Togolese.
  Thàinig am blàr cabhlaich gu crìch le buaidh chinnteach dha cabhlach na Ruis. Ach, nas fhaide air adhart, ge-tà, chuir na Seapanaich ionnsaigh air Port Artair. Ach chan ann fada. Thug Mikhail air falbh Kuropatkin, a 'fastadh ceannard nas òige agus nas comasaiche. Agus a-rithist chaidh buadhan a chosnadh air tìr.
  Chaidh Iapan, san fharsaingeachd, a chuir fodha aig muir. Agus an uairsin thàinig na saighdearan air tìr.
  Ghèill an samurai. Fhuair an Ruis na h-Eileanan Kuril air ais, ghlac iad Taiwan, agus Korea.
  Às deidh sin, thàinig grunn sgìrean Sìneach gu saor-thoileach gu bhith nam pàirt den ìmpireachd, a" cruthachadh Zheltorossiya. Leudaich agus dh'fhàs an ìmpireachd rìoghail.
  Chan eil Duma, no deamocrasaidh neo-riatanach. Cha'n e beatha, ach gràs ! Leasachadh luath na dùthcha. Ach gu nàdarra bha a" Chiad Chogadh do-sheachanta. Agus a nis tha uair an dragon air teachd.
  Ach ron àm seo bha tancaichean aotrom aig an Ruis mar-thà "Luna" -2, tancaichean trom "Peter the Great", air an dealbhadh le mac Mendeleev, agus na bomairean as cumhachdaiche san t-saoghal: "Svyatogor" agus "Ilya Muromets". Bha a leithid de chumhachd ann mu thràth!
  Agus thòisich arm na Ruis a 'buannachadh bho na ciad làithean. Agus bha an àireamh de shaighdearan tsarist, leis gu robh Sìona mar-thà air leth ceangailte, mòr.
  Rinn saighdearan Ruiseanach a" chùis air na Gearmailtich air taobh sear Prussia agus chuairtich iad Königsberg. Thug iad an dà chuid Lviv agus Przemysl sa bhad. Bha cus shaighdearan aig an Ruis, agus àireamh mhòr de thancaichean aotrom, gluasadach. Rud nach robh co-ionann agus a sheall neart iongantach. Thuit arm an dèidh fear eile.
  Tha arm na Ruis mar-thà air Budapest a ghlacadh.
  Bha a" Ghearmailt ann an suidheachadh duilich. Bha saighdearan Ruiseanach mu thràth a" tighinn faisg air an Oder. Dh"ainmich an Eadailt cuideachd cogadh air an Ostair. Fìor, chaidh an Ìmpireachd Ottoman a-steach don chogadh an aghaidh na Ruis. Ach cha do thionndaidh seo ach gu bhith a" call is a" chùis air gach taobh.
  Tha saighdearan Ruiseanach air a dhol thairis air an Oder mu thràth. Agus sa gheamhradh thòisich iad a 'stoirm Berlin. Cha robh dad ann airson a" bhaile a chumail. Mar sin tha tòrr neart aig na Gearmailtich fhathast ceangailte san Iar.
  Agus dh" ainmich Wilhelm agus a phrìomh oifis gu sgiobalta sìth, no an àite gèilleadh.
  Cha do mhair an cogadh ach sia mìosan. Ghabh saighdearan Ruiseanach Istanbul. Agus bha Türkiye air a ghabhail thairis le arm an Tsar Mìcheal II.
  Às deidh sin thàinig sìth gu crìch ann am Peterhof. Chaidh an Ostair-Ungair às a chèile agus sguir iad a bhith ann. Thàinig Galicia agus Bukovina gu bhith nan sgìrean Ruiseanach. Thàinig Poblachd nan Seiceach agus Slobhagia gu bhith nan rìoghachdan air an stiùireadh leis an Tsar Mìcheal II. Dh'aithnich an Ungair cuideachd an Tsar Ruiseanach mar a monarc.
  Chaidh Krakow agus fearann eile a-steach do Rìoghachd na Pòlainn. Chaidh Prussia an Ear a ghearradh dheth, thàinig Danzig gu bhith na bhaile-mòr Ruiseanach. Asia Minor, agus thàinig a" mhòr-chuid de Iorac le Baghdad gu bhith na Ruisis. Cha d" fhuair na Breatannaich ach mòr-roinn Basra agus Palestine, agus fhuair an Fhraing ceann a deas Shiria.
  Chaidh rìoghachd Iugoslabhia a chruthachadh cuideachd, anns an robh Mìcheal II na cho-riaghladair. Spìon mi beagan dhomh fhìn agus dhan Eadailt. Mar sin, bha an Ruis comasach air a bhith na phrìomh cheannsaiche. Agus dh'fhuiling e call beag aig cosgaisean beaga. Ach bha aig a" Ghearmailt fhathast ri a" mhòr-chuid den airgead-dìolaidh a phàigheadh dhan Ruis. Buaidh dhrùidhteach!
  . CAIBIDIL Àir. 2 .
  Às deidh seo bha grunn chogaidhean beaga eile ann. Ghlac an Ruis a" mhòr-chuid de Afganastan - chaidh an taobh deas a Bhreatainn, agus dà thrian de Ioran - bha an taobh a deas cuideachd Breatannach. An uairsin roinn an tsarist, saighdearan Frangach agus Breatannach mu dheireadh rubha Saudi. Dh"èirich hegemony. Fhuair Iapan cuideachd grèim air cuid de sheilbh Gearmailteach dhi fhèin.
  Suas gu 1929, bha fàs eaconamach air fhaicinn air feadh an t-saoghail - an tè as làidire san Ruis. Ach lean an Ìsleachadh Mòr. Is e seo a thug Hitler gu cumhachd sa Ghearmailt.
  Anns an Ruis, cuideachd, bha àrdachadh ann an faireachdainnean rèabhlaideach agus stailc. Ach ann an 1931 thòisich cogadh ùr le Iapan air Sìona. Bha an Ruis na bu làidire, agus bha an cabhlach air a stiùireadh leis an neach-ionaid airidh air Admiral Makarov - Admiral Kolchak.
  Thàinig buaidh, tighinn air tìr, agus Iapan leis a h-uile seilbh sa Chuan Shèimh gu bhith na roinn den Ruis. Agus Tsar Mìcheal II agus cuideachd Impire Iapan. 'S e, dh'obraich e a-mach cho math. Ach cha tàinig an strì airson smachd an t-saoghail gu crìch.
  Bha Hitler a" meudachadh a neart. Agus dh"èirich co-bhanntachd: a" Ghearmailt, an Eadailt, an Ruis, an aghaidh Bhreatainn, an Fhraing, an Òlaind, a" Bheilg agus na SA.
  Ann an 1940, chuir arm an tsarist crìoch air ceannsachadh Shìona agus ruith iad gu seilbh Frangach, Duitseach agus Sasannach.
  Thòisich Hitler an cogadh air 22 Ògmhios, 1941 le bhith a" toirt ionnsaigh air an Fhraing. Bha plana math aig an Fuhrer agus sàr-mhathas Mainstein. Chuir an Ruis ionnsaigh air bhog an-aghaidh coloinidhean Breatannach is Frangach ann an Àisia agus Afraga. Is e cogadh cho cruaidh a tha seo.
  Bha an Ruis mar-thà air a" chiad àite san t-saoghal a thaobh àireamh-sluaigh, bha an arm aice uidheamaichte leis na tancaichean agus na plèanaichean as fheàrr agus as adhartaiche. Tha heileacoptairean, luchd-sabaid, itealain ionnsaigh, bomairean, a" toirt a-steach jets, ann an cinneasachadh mòr mu thràth! San fharsaingeachd, dòigh air choireigin tha a h-uile dad a" dol gu math.
  Ghabh Hitler thairis an Fhraing, a" Bheilg, an Òlaind agus an Danmhairg ann am mìos gu leth! Ghabh an Ruis Tsarist thairis Nirribhidh agus an t-Suain. A bharrachd air na h-Innseachan, Indochina, ceann a deas Ioran, rubha Saudi agus chaidh e a-steach don Èiphit.
  Bha na saighdearan coloinidh Sasannach agus Frangach air an comharrachadh leis an comas sabaid ìosal aca agus bha spiorad armachd glè ìosal aca - a" gèilleadh gu practaigeach gun strì.
  Bha Hitler airson gluasad a dh'Afraga fhèin, ach bha an Spàinn an aghaidh na Gearmailt. An uairsin thug na faisisteach ionnsaigh air rèim Franco agus rinn iad a" chùis air. Agus an uair sin a 'Phortagail. Às deidh ionnsaigh borb, chaidh Gibraltar a ghlacadh!
  An uairsin, thug an Ruis agus a 'Ghearmailt buaidh air Afraga. An seo, bha àiteachan mòra, jungles, fàsaichean, agus dìth rathaidean na bu mhotha na bhacadh na bha an aghaidh saighdearan coloinidh lag agus troimh-chèile Bhreatainn, an Fhraing, agus Portagail.
  Bha seisdeadh nan tìrean. Blàran episodic, strì an aghaidh fòcas. Tha tancaichean Ruiseanach fhathast as fheàrr agus le deagh ghluasad, gu sònraichte am fear meadhanach: "Nikolai", a chaidh ainmeachadh às deidh Tsarevich Nicholas, a chaidh a mharbhadh leis na Seapanach.
  a shàbhail an samurai Tsuda Sanzo , anns an Ruis bhiodh iad a 'leagail carragh-cuimhne dha le Tùr Eiffel ann an St Petersburg. No is dòcha gun ainmich thu an tanca às a dhèidh.
  Ann an suidheachadh sam bith, bha "Nikolai"-3 na tanca gu math aotrom - fo thrithead tunna, gluasadach le einnsean dìosail. Bha an astar aige na b" àirde na astar an trithead "s a ceithir, bha an armachd aghaidh aige na bu thiugh agus na bu leathad, bha an sgàil-dhealbh aige na b" ìsle, agus bha gunna le baraille nas fhaide aige, ged a bha e coltach ri inbhe 76-mm.
  Ge bith dè a chanas tu, ghlac an Ruis còrr air dà thrian de Afraga, chaidh an còrr dhan Ghearmailt agus don Eadailt. Agus às deidh bomadh mòr sa Chèitean 1942, thàinig saighdearan Ruiseanach is Gearmailteach air tìr ann am Breatainn. Cha do mhair an t-sabaid ach dà sheachdain agus bha Sasainn agus Èirinn a' fuireach.
  Agus mìos an dèidh sin ghabh iad thairis Èirinn.
  Bha Aimeireaga ga ghiùlan fhèin caran fulangach, le eagal a dhol a-steach do chogadh cho cunnartach, ach bha e fhathast a" cuideachadh Breatainn le goireasan. Mar sin cho-dhùin Hitler, Mussolini agus Mìcheal II crìoch a chuir air a" chumhachd as cumhachdaiche gu h-eaconamach.
  A bharrachd air an sin, tha crìoch cumanta aig an Ruis le Ameireagaidh ri taobh Alasga. Agus tha iad mar-thà air rathad-iarainn a thogail gu Chukotka - rud a tha gu math feumail airson a" chogaidh!
  Agus a-nis gluaisidh arm Ruiseanach, tsarist ... Agus a-steach Alasga. Ach chan eil tancaichean Ameireaganach eadhon a" dol an aghaidh nan Ruiseanaich. Seo mar a thachair.
  Thòisich saighdearan Ruiseanach air tìr ann an Alasga air 1 Sultain, 1942... Agus chaidh iad air adhart gu math soirbheachail.
  A" leudachadh ceann na drochaid gu sgiobalta. Agus mar as àbhaist, bidh caileagan brèagha Ruiseanach a 'gabhail pàirt anns na blàran.
  Tha iad air an tanca Nikolai-4 as ùire. Tha na gaisgich casruisgte, le dìreach bikini orra. Agus tha gunna nas cumhachdaiche aca le baraille 85mm a dh'fhaid: tàirneanach an t-Sherman.
  Tha e mu thràth san t-Samhain, tha sneachda air tuiteam, ach chan eil na caileagan brèagha: Natasha, Maria, Aurora agus Svetlana, ag aithneachadh aodach sam bith agus a "sabaid cha mhòr rùisgte.
  An seo bidh na gaisgich a" losgadh agus a" briseadh le buille mionaideach bho shlige Sherman. Rug iad am fiaclan. Loisg Natasha agus reub i:
  - Bhuail mi a h-uile duine airson an rìgh!
  Agus mar a tha e fhathast a 'losgadh!
  An sin tilgidh Maria, agus cho ceart 's gun toir i air falbh turaid an t-Sherman.
  Ghabh i e agus rinn i tweet:
  - Is mise an nighean a bhios a 'gearradh meatailt!
  Agus an uairsin cuiridh Aurora air bhog projectile. Agus cuideachd mionaideach agus soilleir.
  Bidh an gaisgeach a" slugadh:
  - Na Aerobatics as àirde!
  Agus an uairsin bheir Svetlana breab dhut leis a h-uile neart feargach aice. Neach-sgrios nighean blonde. Agus squeals:
  - Tha mi nam dheamhan ifrinn!
  Agus gabhaidh na ceithir gu lèir an cùrsa, a 'gluasad tro cheann a deas Alasga.
  Agus seo an tanca Alexander-4, cuideachd am modail as ùire le caileagan brèagha. Gunna cumhachdach 130-mm le baraille fada, suas ri ochd gunnaichean inneal agus sgioba de chòignear nigheanan brèagha ann am bikinis.
  Bidh iad cuideachd a 'falbh agus a' losgadh, a 'leagail Ameireaganaich, a' dol a-steach do Shermans.
  Sgaoil Alenka projectile le a òrdagan rùisgte agus sheinn i:
  - Airson glòir an Tsar Michael!
  Fhad 'sa bha e a' losgadh, thug Anyuta taic, a 'gearradh sìos na h-Ameireaganaich:
  - Righ mòr !
  Bhuail Augustine cuideachd, bhris e an Sherman, a 'sreap:
  - Airson sìth, saothair, ìmpireachd!
  Dh'fhosgail Mirabela teine an ath rud. Bhris i cuideachd armachd an nàmhaid agus rinn i sgead:
  - Airson an òrdugh ùr Ruiseanach!
  Agus an uairsin loisg an Olympiad air an tilgeadh, fhad "s a bha e a" bualadh agus a "reubadh:
  - Tha mi cho cumhachd agus pian airson an nàmhaid!
  Bidh na caileagan gan giùlan fhèin gu math agus teine. Anns na sùilean emerald agus sapphire aca lasraichean an fho-thalamh.
  Agus tha an tanca Alexander-4 as ùire, do-ruigsinneach bho gach ceàrnaidh, a 'dol air adhart agus a' bualadh air na h-Ameireaganaich. Is e sin an taisbeanadh agus an sgrios gun chumhachan.
  Agus na nigheanan, tha e reòta, agus tha iad ann am bicini agus cha mhòr rùisgte - brèagha! Tha sinn a" toirt cat leinn!
  Cuiridh Alenka slige air càr Ameireaganach. Mar a reubadh e agus a sheinneas e:
  - Tha mi nam rionnag cruinne!
  Agus an uairsin gabhaidh Anyuta e agus leigidh e às e, agus gearraidh e dheth an nàmhaid, agus sgeig e:
  - Agus glòir don ìmpireachd!
  Agus an uairsin bidh Augustine air a bhualadh le slige, a 'gearradh sìos an nàmhaid, a' briseadh armachd an nàmhaid agus a 'sguabadh às:
  - 'S mise nighean ruadh gun nàire !
  Agus an uairsin thèid Mirabela a shàrachadh . Agus cuiridh e teine marbhtach ris an nàmhaid. Reubaidh e as an tùr agus an sgàirneach :
  - Ram bho reithe!
  Agus an uairsin thèid na h-Oiliompaics gaisgeach brèagha a chumail. Cuiridh e losgadh air na sligean as marbhtach. Pronnaidh e tanca an nàmhaid agus glaodhaidh e:
  - Sguabaidh mi air falbh a h-uile duine!
  An seo thig tanca le cuideam seachdad tunna agus sgriosaidh e teagamhan nàmhaid. Agus bidh e a 'gluasad gu furasta san t-sneachda - is e an einnsean as ùire - roth-uidheam gas! Chan urrainn dhut stad a chuir air càr mar sin cho furasta.
  Tha Alenka a' seinn:
  - Cha chuir duine stad oirnn! Cha toir duine buaidh oirnn! Tha madaidhean-allaidh Ruiseanach a" reubadh an nàmhaid às a chèile! Madaidhean-allaidh Ruiseanach - fàilte air gaisgich!
  Agus a-rithist, a 'cleachdadh a òrdagan rùisgte, a' putadh air an inneal-brosnachaidh, bidh e a 'bualadh air an nàmhaid. Abair nighean!
  Thuit Anyuta sìos cuideachd le bhith a" cleachdadh a casan rùisgte agus rinn i squealed:
  - Agus tha mi air leth math!
  Agus an uairsin bidh Augustine a 'cur air bhog projectile agus a' caoineadh:
  - 'S e nighean fiadhaich a th' annam!
  Agus leigidh Mirabela a-mach rudeigin gu tur marbhtach agus roar:
  - Gu crìochan ùra gun lùbadh!
  Agus seallaidh e a theanga cho pinc agus cho fada.
  Agus an uairsin bidh na h-Oiliompaics a 'bualadh agus a' briseadh nan Ameireaganach, agus nì iad glè mhath.
  Uill, san fharsaingeachd, tha buaidh shoilleir ri fhaicinn. Tha am blàr seo air a bhuannachadh agus tha na saighdearan Ruiseanach is Tsarist a" gluasad air adhart.
  Ro dheireadh an Dùbhlachd 1942, bha Alasga air fad air a ghlacadh mar-thà leis an arm tsarist, agus bha sabaid a' gabhail àite ann an Canada.
  A bharrachd air tancaichean, bidh pìleatan boireann cuideachd a" sabaid ann an itealain jet. Tha mòran itealain aig na SA, ach tha a chàileachd glè ìosal. Chan urrainnear coimeas a dhèanamh ri jets Ruiseanach. A tha a 'pronnadh an nàmhaid le dian luchd-crìochnachaidh.
  Agus na caileagan Anastasia agus Margarita air na plèanaichean aca "Ekaterina"-6 dè cho èifeachdach 'sa tha iad a' cruinneachadh chunntasan.
  Bidh Anastasia a" losgadh sìos ochd plèanaichean Ameireaganach le aon spreadhadh de chòig canain itealain agus sgriùran:
  - Tha mi dìreach na ghaisgeach sàr-chlas!
  Agus le casan rùisgte bidh e a" bruthadh air na peadalan.
  Bidh Margarita a" losgadh sìos deich plèanaichean Ameireaganach ann an aon spreadhadh agus a" squeaks:
  - Agus tha mi eadhon clas nas àirde!
  Bidh Anastasia a" bruthadh nan innealan-brosnachaidh le a òrdagan rùisgte agus a" losgadh air an nàmhaid. Buailidh e seachd carbadan Arm na SA agus squeak:
  - Is mise a leithid de ghaisgeach gu bheil an rìgh air a dhòigh!
  Leigidh Margarita a-mach am marbhadh agus an squeak cuideachd:
  - Agus chan e a-mhàin an rìgh! Tha sinn glè bhrèagha!
  Bidh na nigheanan a" sabaid agus a" bualadh air diofar chàraichean. Bidh iad a" tilgeadh a-mach an nàmhaid mar luchagan marbh ann am biona sgudail. Agus sgriosaidh iad itealain na SA.
  Loisg Anastasia sìos grunn phlèanaichean eile agus rinn i gàire:
  - Airson an iolaire rìoghail le ceann dùbailte!
  Thuirt Margarita, a" giùlan a fiaclan biorach:
  - Airson rud cho math!
  Agus bhuail i cuideachd dusan càr Ameireaganach eile. Seo na caileagan. Tha nigheanan dèidheil air marbhadh. Agus ga reubadh às a chèile!
  Agus tha a" chàraid seo ag obair...
  A 'gluasad gu targaidean talmhainn. Agus falbh leis na Shermans, a 'bualadh dìreach troimhe. Coltach ri snàthad meatailt. Agus sgoltadh an iarann is an stàilinn as làidire. Seo mar a thachair an tuiteam aca.
  Bidh Anastasia a" bualadh grunn Shermans agus a" sgreuchail rithe fhèin:
  - Is mise nighean a tha comasach air tòrr!
  Bidh Margarita cuideachd a" bualadh air na h-Ameireaganaich air tìr agus a" squeaks:
  - Ach cha chuir ni air bith stad orm, agus cha do stad mi riamh !
  Bidh Anastasia a "pronnadh an nàmhaid, a" losgadh tancaichean agus a "sgreuchail:
  - Air son an righ, nach 'eil ni's glice no ni's f haide !
  Tha na nigheanan sgoinneil gu dearbh! Agus as cudromaiche, ann an aon bikini a-mhàin! Agus do-chreidsinneach!
  Chan urrainn dha duine a" chùis a dhèanamh air na nigheanan no stad a chuir orra!
  Bidh Anastasia, a" losgadh, a" sgreuchail aig mullach a sgamhanan:
  - Is mise an nighean a bhriseas stàilinn!
  Tha Margarita, a" leantainn air adhart a" losgadh, ag ràdh:
  - Agus meatailt sam bith!
  Bidh na caileagan ag itealaich agus a" losgadh... Ged a tha e fuar agus geamhradh, chan eil sin a" cur stad orra. Tha sabaid ann an Canada.
  Bidh Anastasia a 'losgadh a-rithist agus a' rughadh:
  - Tha mi mar bhalach!
  Tha Margarit gu gnìomhach a 'daingneachadh agus a' bualadh le fearg panther:
  - Is mise am fear a tha nas èibhinn agus nas fhuaire na a h-uile duine eile!
  Tha na caileagan, mar a chì thu, gu mòr an urra ri mòran agus tha fortan neo-mhì-chinnteach aca!
  Tha iad a 'togail suas bilean leth-rùisgte! Agus chan eil fios aca air bròn, gun teagamh sam bith! Tha tòrr bheachdan eadar-dhealaichte aca!
  Ach, ann an ùine ghoirid, bha na bòidhchead fortanach. Ghlac iad agus thug iad ionnsaigh air seanailear ceithir rionnagan le stailc adhair. Bòidhchead eireachdail. Cuiridh iad suas thu san aon dòigh!
  Agus a-rithist tha tancaichean Ruiseanach is Gearmailteach a" gluasad thairis air Canada.
  Seo sgioba Gerda, air T-4 Gearmailteach. Tha an càr gu fìrinneach caran lag an taca ri càraichean Sòbhieteach. Ach chan eil na caileagan furasta - bidh iad a 'sabaid casruisgte agus ann am bikinis anns an fhuachd. Agus tha sin ag ràdh rudeigin!
  Bheir sinn aghaidh air, tha na gaisgich sin fionnar! Chan eil fios aca teagamhan agus laigsean! Tha sapphires agus daoimeanan a" losgadh nan sùilean! Cha toir a leithid de bhòidhchead òirleach de thalamh don nàmhaid! Tha iad naomh agus borb aig an aon àm.
  Bidh iad gan gluasad fhèin le lùth mòr.
  Agus seo mar a tha iad a" pronnadh nan Ameireaganaich.
  Loisg Gerda le bhith a" cleachdadh a òrdagan rùisgte agus rinn i gàire:
  - 'S e nighean fiadhaich a th' annam! Agus chan e maighdeann idir!
  Agus às deidh sin tha e a 'dol a-steach gu gàire.
  Loisg Charlotte bhon ghunna cuideachd. Is dòcha nach eil e ro chumhachdach, ach tha e a" losgadh gu sgiobalta:
  - Tha mi mar sheillean teth is bìdeach!
  Às deidh sin bheir a" bhòidhchead agus seallaidh i a teanga fhada!
  Agus an uairsin bidh Cairistìona a" slap agus a" squeaks:
  - Agus mo ghuthan! Klykov buille!
  Agus giùlainidh esan cuideachd a fhiaclan madadh-allaidh, agus beucaidh e:
  - Bidh buaidh ùr ann!
  Tha na gaisgich dha-rìribh cho cruaidh agus ionnsaigheach. Agus tha uiread de neart fèithe aca agus fearg fiadhaich.
  Agus buailidh Magda an nàmhaid cuideachd. Brisidh e Sherman o chian, 'ga bhualadh gu ro-mhearachdach ceann-gu-ceann agus beucaich:
  - Tha mi cho math Gearmailteach!
  Tha na ceithir, a dh'aindeoin nach eil an càr as fheàrr, a 'sabaid gu soirbheachail.
  Agus carson? Leis nach eil cha mhòr aodach sam bith orra! Agus bidh na gaisgich a 'sgrios an nàmhaid gu math brèagha.
  Tha Gerda gu pròiseil a" toirt fa-near:
  - Tha sinn cho airidh air an Fuhrer!
  Às deidh sin loisgidh am bòidhchead a-rithist agus rùisg i a h-aodann beag grinn.
  Tha spiorad Aryan aig na gaisgich an seo. Agus chan eil eagal orra ron fhuachd. Ged a tha an geamhradh ann an Canada an Iar fhathast glè fhuar.
  Ach chan eil dad - dìreach casruisgte agus cha mhòr rùisgte. An uairsin bidh deagh fhortan agus buaidh ann!
  Tha iad sin nan gaisgich làn de spiorad pròiseil.
  Fiù 's a-nis chan eil co-ionnanachd aig na h-Aryans ann an buanseasmhachd. A bharrachd air na nigheanan Ruiseanach.
  Ach Natasha air "Nikolai"-3, cuideachd ann am bikini agus casruisgte, loisg, thionndaidh a mach agus choisich e mun cuairt. Tha an tanca aice, ge-tà, nas fheàrr na an T-4 Gearmailteach. Tha an sabaid an seo cruaidh agus gu math ionnsaigheach.
  Tha na Yankees a" feuchainn ri leum air ais. Ach leag Natasha sìos am "Witch" agus sgàin i le gàire de fhiaclan neamhnaid:
  - Tha mi cho nighean nach tig duine faisg orm!
  Agus loisg Maria gu ceart air na tancaichean Ameireaganach. lotaidh e iad agus sgeigidh e le fiaclan ruisgte:
  - Chan urrainn feachdan sam bith ar toirt!
  Agus an uairsin bidh Aurora cuideachd a" losgadh mu seach. Chaidh an Sherman a sgrios. Yeah nighean sin a tha a dhìth ort.
  Agus an uairsin nì Svetlana a tabhartas... Mar a nì e cron air na h-Ameireaganaich.
  Tha blàir aig muir cuideachd. Bidh cabhlach na Ruis a" glacadh na Philippines.
  Agus an seo, cuideachd, tha an sgioba: nigheanan seòladair casruisgte. Cuideachd bòidhchead cha mhòr rùisgte, ann am bikinis. Tha e fìor gu bheil an aimsir anns na Philippines iongantach eadhon sa gheamhradh - blàth, oir tha e cha mhòr sa chrios-meadhain.
  Agus is toil le caileagan sabaid agus losgadh. Agus ruith mun cuairt a" frasadh casruisgte, sàilean cruinn. Tha na nigheanan an seo dìreach brèagha. An rud as fheàrr - super!
  Co-dhiù, is toil leotha prìosanaich a èigneachadh! Bidh iad gan ceangal riutha fhèin agus an uairsin gan marcachd. Agus cho mòr gus am bi na prìosanaich a 'call mothachadh! Agus bidh iad a 'cur air dòigh sgrios iomlan dhaibh fhèin - no an àite, chan ann dhaibh fhèin, ach airson an nàimhdean.
  A leithid de sgiobaidhean fionnar de nigheanan leth-rùisgte. Agus chan urrainn dha dad stad a chuir orra no am pronnadh!
  Chaidh na gaisgich air bòrd bàta-mara Ameireaganach. Bidh iad a" leum a-steach cha mhòr rùisgte, casruisgte, le fèithean a" gluasad fo chraiceann tana. Agus chuir iad sìos na h-Ameireaganaich gu fiadhaich. Agus chan eil iad a 'toirt an cothrom as lugha a bhith beò.
  Agus a-nis tha an Stella àlainn agus a com-pàirtiche Masha rim faicinn. Tha an dithis nighean blondes àrd, fèitheach a bhios a" gearradh a h-uile duine suas. Is e an rud nach e buille a th" ann a bhith a" gearradh agus a" reubadh cuirp!
  Bidh na caileagan a 'coiseachd air an t-soitheach Ameireaganach. Ma ghluaiseas iad chun na làimh dheis, is e sràid a th" ann; ma shiùbhlas iad air an taobh chlì, is e rathad a th" ann!
  Agus cha stad na caileagan ! Chan eil iad a" fàgail cothrom air luchd-dùbhlain! Agus dè ma bhios iad a" rughadh agus a" tòiseachadh a" crathadh na fèithean aca!
  Agus a-rithist tha iad a 'crathadh an claidheamhan agus a' caoineadh:
  - Tha sinn nar nigheanan airson an Tsar, an Fatherland agus Mikhail Romanov!
  Agus gheàrr iad e mar chàl samurai. Mar sin ghabh Stella e agus bhreab i oifigear na SA anns an groin le a cas-rùisgte. Bidh e ag itealaich nas àirde agus a 'leum thar bòrd.
  Bheir an neach-crìochnachaidh blonde:
  - Airson mo bhuillean, bidh iad a" pàigheadh chìsean!
  Agus a-rithist rùisgidh e fhiaclan agus lasaidh e fhiaclan neamhnaid! Abair nighean! An sùgh as motha agus as bòidhche!
  Agus bidh na caileagan a 'ruith riutha fhèin. Agus thèid iad seachad mar làn iomghaoth. Chan eil iad a" toirt cothrom don nàmhaid. Tha cumhachd mòr aca. Dorchadas diabhal agus mìltean de mhìltean de ainglean.
  Agus an seo thig Masha, a ghearras trì cinn aig an aon àm le dà shabair! Seo nighean - nighean dha nigheanan uile!
  Bha an dà bhòidhchead air an gearradh mar gum biodh iad a 'bualadh ìnean le claidheamhan. Agus chan eil laigse no teagamh anns na gnìomhan aca. Gluais air do shon fhèin, gun a bhith a 'tilleadh air ais no a' toirt seachad. Feumaidh ceartas daonnachd aonachadh. Aon ìmpireachd, aon chrùn, aon amas agus leudachadh gu àite.
  Dìreach aig an àm seo, thathas a "cur a" chiad saideal fuadain air an Talamh gu orbit. An seo tha e ag itealaich air feadh na cruinne.
  Agus bidh caileagan Ruiseanach ann am bikinis a 'sabaid air an son fhèin. Agus chan eil iad nas ìsle na an nàmhaid. Agus bidh na h-Ameireaganaich, air an gearradh gu pìosan leis na bòidhchead, a 'tuiteam. Ach, nigheanan den ìre as àirde agus sgil.
  Aig aon àm chaidh aca air sabaid ann an Iapan. Bha iad cuideachd a" sabaid aig àirdean. Chaidh an t-ìmpire fhèin a ghlacadh. Sheall iad na sgilean mòra aca. Tha an leithid de dhìoghras aca agus uiread de neart fèithe. Gu dearbh, tha na caileagan sin mar mhìorbhail de mhìorbhailean!
  Gheàrr iad sìos samurai anns an lùchairt. Agus bha iad cuideachd cha mhòr lomnochd agus cas-ruisgte. Nigheanan a b" urrainn rudan a dhèanamh a chuir iongnadh air an nàimhdean.
  Agus gheàrr iad feòil sam bith agus sheall iad an ealantas. Bidh na gaisgich, gun teagamh sam bith, air adhart.
  Chaidh ceann àrd-mharaiche Ameireaganach a ghearradh dheth le sabre. Agus mar a nì na h-àilleachdan gàire, a 'toirt air falbh am fangan.
  Agus a-rithist tha iad a 'dol air an ionnsaigh agus gan gearradh fhèin. Tha na gaisgich sin nan uilebheistean fìor. Agus air an rìgh-chathair tha Tsar Michael. Mac Alasdair an Treas, ach chan e sin. Na neach-riaghlaidh nas fortanach, nas cinntiche, nas làidire, agus cuideachd na riaghladair tàlantach .
  Ach, gu dearbh, tha fortan cudromach, agus eadhon nas cruaidhe - stiùir Mikhail sabaid do-chreidsinneach an-aghaidh coirbeachd, a thug buaidh mhath air an arm. Ach is e an eòlas as èifeachdaiche nigheanan ann am bikinis a chleachdadh airson adhbharan armachd. Agus tha nigheanan glè bhrèagha nuair a tha iad cha mhòr rùisgte agus casruisgte.
  Mar sin bidh na blàran a" gabhail àite le diofar ìrean de shoirbheachas. Agus bidh gaisgich bhrèagha a" losgadh gu math ceart, nas fheàrr na fir. Agus as cudromaiche, nuair a tha na caileagan cha mhòr rùisgte, tha iad cha mhòr so-leònte. Chan eil peilearan agus sligean a" toirt buaidh orra. Arm làidir de ghaisgich. Tha sin fionnar. B" e beachd Tsar Mìcheal a bhith a" cleachdadh nigheanan cha mhòr rùisgte agus casruisgte, agus thug seo buaidh.
  Agus thilg nigheanan ann am batail mar an ceudna grenades agus biodagan len òrdagan rùisgte. Agus nochd iad an corraich fhiadhaich.
  Tha na nigheanan gu math sgìth. Agus glè bhrèagha, spòrsail, agus cas-chabhlach. Cha b" urrainn duine an cumail.
  'S e geòidh a th' anns na gaisgich... 'S e ball-airm fìor èifeachdach a th' ann an casan rùisgte nighean. Ach dè as urrainn dhaibh a dhèanamh? Tòrr rudan. Fhuair na buinn rùisgte iad fhèin lùth bhon talamh agus bha na gaisgich àlainn spòrsail.
  Feumaidh mi a ràdh gur e nigheanan an fheadhainn as àille air an t-saoghal, gu bheil iad an dà chuid mìorbhaileach agus le fearg nan cobras!
  Tha am bàta-mara Ameireaganach air a ghlacadh. Thuit na fir a chaidh an glacadh air an aghaidh. Às deidh sin chuir na gaisgich an casan nan aghaidhean. Agus thug iad orm pòg. Agus dh'imich na caileagan, 's bha 'm buinn rùisgte, 'n uair a dh'imlich iad an teanganna, taitneach agus geur.
  Ach chòrd e ris na bòidhchead an casan rùisgte a bhith air am frasadh le pògan agus an sàilean air am pògadh.
  Às deidh sin bidh na nigheanan a" gàireachdainn. Agus rùisg iad am fiaclan!
  Ach dh" fhàs e na b" fheàrr, chaidh na caileagan a" gabhail na grèine beagan rùisgte agus chaidh iad a shnàmh. Tha iad sin nan gaisgich cho breagha. Ciamar as urrainn dhut a leithid de chas a ghabhail agus a phògadh? Agus luidh a h-uile meur.
  Tha na nigheanan air leth math.
  Seo an tanca Alexander-4 ann am blàr a-rithist. Is e cabhag a th" ann agus tha an Gearran mu thràth a "tighinn. Bidh na saighdearan a" gluasad air adhart. A" faighinn nas fhaisge agus nas fhaisge air fearann na SA. Tha na nigheanan cho snog.
  An seo tha Natasha a" losgadh gu ceart. Agus tha e a 'bualadh gu math ceart.
  Bidh an nighean a" losgadh gu fìor cheart agus ag èigheach:
  - Pronnaidh sinn an nàmhaid!
  Bidh Maria a" losgadh an ath rud. Ghlac agus thug e buaidh air an nàmhaid :
  - Tha mi super!
  Tha Maria na nighean glè bhrèagha, agus gu math gnìomhach.
  Agus tha a casan rùisgte gu math brèagha agus gràsmhor nan eroticism:
  - Sgriosaidh sinn an nàmhaid!
  Agus tha Aurora na leithid de nighean, agus tha i air leth math, le cìochan agus cìochan rùisgte, agus a leithid de nipples scarlet puffy:
  - Brisidh mi tro na nàimhdean agus nì mi sàr-mhath!
  Agus mar a tha e a" crathadh a fhalt ruadh!
  Agus a-rithist breabaidh e thu le a chasan rùisgte, chiseled. Tha an leithid de ghaisgich gu math fionnar!
  Agus an uairsin gabhaidh Svetlana agus a 'chùis air an nàmhaid:
  "Is toigh leam an Tsar agus crochaidh mi sròn mu amhaich mo nàimhdean!"
  Bidh na nigheanan a" gàireachdainn. Mar a thàinig iad gu bhith nan glasan agus fionnar.
  Tha Ameireaganaich a" ruith air falbh bho nigheanan. No bidh iad a 'toirt seachad. No gheibh iad bàs. Tha na gaisgich cho breagha, agus gu math cas-ruisgte, agus tha na caileagan cho mìorbhaileach. Agus tha sabaid ann am bikini dìreach tlachdmhor agus èifeachdach. Tha nigheanan gaisgeach cho iongantach.
  Bidh Natasha a" losgadh air na h-Ameireaganaich a-rithist agus ag ràdh:
  - Is tusa mo bhràthair agus is mise do bhràthair! No an àite mo phiuthar!
  Agus a-rithist tha e a 'gluasad a theanga fhada. Ionnsaigheach canaidh sinn gaisgeach agus bòidhchead!
  Agus an uairsin bidh Anyuta a" crathadh a cìochan rùisgte. Agus sgriachail e agus rùisg e fhiaclan. Agus cuiridh e slige aig na h-Ameireaganach. Agus bheir e agus cuiridh e e.
  - Sgrios a' bhòidhchead e! Agus tha e a" slugadh:
  - Tha mi nam shàr nighean!
  Nighean àlainn agus is toil le gnè. Agus tha seo math!
  Agus ghabh an nighean e agus bhuail i i - rinn i gàire:
  - buannaichidh agus sgriosaidh sinn an nàmhaid!
  Agus an seo bidh Aurora a" breabadh agus a" bualadh:
  - 'S mise righ 's nighean ghrinn !
  Faodaidh an gaisgeach a bhith gu math greabhail.
  Bidh na nigheanan a" gàireachdainn riutha fhèin.
  Ach ghabh Svetlana gu math fionnar e. Agus thug i a leithid sin de chìs airson sgrios an nàmhaid, agus phòg i na deamhain:
  - Is e seo aerobatics totalitarian!
  Tha an tanca gu math sùbailte agus marbhtach. Bhuail e an Sherman lag agus àrd. Mar sin tha na blàran an seo airson an Ruis Tsarist.
  Tha Natasha coltach ri gunna a-rithist. Agus cò:
  - Airson do iodhal!
  Thòisich Maria ri losgadh. Tha an nighean gu math brèagha agus tha falt òir oirre. Leis an t-sùil.
  Rinn an nighean fucked, agus chuir i òrdagan rùisgte oirre agus rinn i squeak:
  - Is e seo murt airson an rìgh!
  Agus an seo chuir Aurora fucked air an Ameireaganach. Agus bha an nighean, canaidh sinn, uamhasach ionnsaigheach agus squeaked:
  - Airson fìor bhòrd!
  Agus a-nis sheall an nighean gu robh i fìor làidir.
  Agus tha Svetlana ionnsaigheach agus dùbhlanach. Bhreab i le a cas rùisgte agus reub i an nàmhaid gu pìosan.
  Agus chrom i, a' giùlan a fiacla:
  - 'S e boireannach a th' annam a tha ag itealaich mar iolaire!
  Mar sin thòisich na caileagan a 'fucking le feachd fiadhaich. Agus chan urrainnear stad a chuir air a leithid de dh" ionnsaigh bòidhchead. Gun a bhith a 'tilleadh no a' lùbadh.
  Loisg Natasha a-rithist agus rinn i sgadan:
  - Gus an sgriosar gu tur!
  Agus rinn Mairi, gun tàirneanach sam bith oirre, mòran na bu mhotha a shoirbhich le a nàimhdean a sgrios, agus thòisich i air a nàimhdean a bhriseadh.
  Agus an uairsin ghabh Aurora e agus bhuail e an nàmhaid le canan. Agus gu math soirbheachail, le aplomb mòr. Agus pronnadh, pronnadh an nàmhaid. Agus tha sprùilleach leaghte ag itealaich bhon Sherman air gach taobh.
  Agus bidh Svetlana cuideachd a" losgadh agus a" seinn:
  - Tha mi nam nighean le aislingean mòra agus bòidhchead mòr!
  Tha na gaisgich, gu dearbh, a" nochdadh toil iongantach airson buannachadh.
  Chan ann airson dad a dh" fhàs an ìmpireachd fionnar is sgoinneil. Dh" fhaodadh e a dhol thairis air euchdan Genghis Khan.
  Bidh na gaisgich a" gluasad a dh"ionnsaigh iad fhèin... Agus bidh iad a" losgadh, a" losgadh, agus a" reubadh tro shuidheachadh nàmhaid, mar gum biodh iad a" reubadh fosgailte le sgian. No an àite, biodag gu math biorach agus cruaidh. Agus a-nis tha na saighdearan Ruiseanach dha-rìribh do-chreidsinneach. Agus rìoghachd ìmpireachd mhòr.
  Ma choimheadas tu air, tha mòran chogaidhean agus amannan duilich air a bhith ann an eachdraidh na Ruis. Ach bha Nicholas II dìreach mì-shealbhach airson a 'mhòr-chuid! Thionndaidh e a-mach gu bhith na fhàilligeadh. Ach tha innleachdan air leth cudromach. Na sheall an cluicheadair tàileasg mòr Ruiseanach Alekhine. Nuair a thòisich e a 'cluich an àite an neach-dùbhlain aige, a' tionndadh thairis air a 'bhòrd agus a' buannachadh. Tha Genius genius.
  Leis a h-uile duilgheadas a th 'aig an Ruis Tsarist, dh' fhuasgail am bàillidh de chlann-nighean rùisgte mòran.
  Bidh heileacoptairean cuideachd a" gabhail pàirt anns na blàran. Carbadan sabaid, agus cuideachd sgiobaidhean le caileagan ann am bikinis agus casruisgte. Dè a th "ann an càileachd arm anns a bheil nigheanan? An fheadhainn as sònraichte. Chan urrainn dad stad no a" chùis a dhèanamh air arm mar sin.
  Mar sin anns an arm seo tha caileagan casruisgte agus cha mhòr rùisgte. An sgioba air heileacoptair a' Chaiptein Varvara. Nach eil seo iongantach? Bidh an cuan ag èirigh gu fòirneartach! Agus mar a bhuaileas na gunnaichean itealain. Agus an uairsin tha rocaidean ann. Tha na caileagan sin nan doineannan fìor mar tornadoes.
  Chan eil iad nas ìsle na an nàmhaid ann an rud sam bith. Tha arm na Ruis deiseil airson blàran agus euchdan mòra.
  Tha Varvara na nighean bhrèagha le falt donn agus cha mhòr rùisgte. Nuair a bhios e a" beucaich aig mullach a sgamhanan:
  - Cha tèid na nàimhdean seachad! Agus cha ruith iad air falbh!
  Agus gabhaidh e e agus leigidh e ma sgaoil marbhadh bho na jets den inneal as fhuaire aige . Agus bidh e ag itealaich thairis air an nàmhaid. Agus bidh e ga thoirt agus ga ghearradh sìos le lùb millteach.
  Ach ghabh Olga beag agus loisg e rocaid aig na h-àiteachan Ameireaganach agus rinn i sgadan:
  - Shabaid mi, chan ann le bròg bast, ach casruisgte!
  Agus buailidh e le a shùilean saphir. 'S e, is iad sin nigheanan - aerobatics cho iongantach. Leis faodaidh tu òl suas beinn agus dragain rùisgte a ghiùlan.
  Agus tha na casan cho gràsmhor agus gun samhail! Agus tha na slinnean tana, agus tha na cuirp gu math fèitheach.
  Bidh Varvara a" breabadh asal agus a" glaodhaich:
  - Faodaidh mi toll a dheanamh 's a' chruinne do 'n righ !
  Agus bidh e a" bleith aodann beag agus a" cromadh le a shùilean.
  Tha na gaisgich aig an ìre as fheàrr an seo. An seo bheir Tatyana, cuideachd nighean ann am bikini, e agus squeal:
  - Biodh righ os ceann na talmhainn uile !
  Agus dealaichidh i le a fiaclan neamhnaid. Agus bho heileacoptair tha e cho marbhtach ri ìnean . Agus bidh e marbhtach. Agus bidh e dha-rìribh a" frioladh a" mheatailt. Agus bheir e sgrios air a 'bhuncair.
  Is e nigheanan a tha seo - tha a h-uile nighean nan nigheanan! Agus an uairsin nuair a thèid na prìosanaich a thoirt a-steach, bidh na caileagan sin a" pògadh agus a" reamhrachadh an casan rùisgte. Is e seo sa chumantas an dòigh as adhartaiche airson irioslachd agus brosnachadh.
  
  ROMMEL INVINCIBLE
  Ann, bha arm Rommel san t-Samhain agus san Dùbhlachd 1941 comasach air buaidh a bhuannachadh ann an Afraga. Thachair seo cuideachd leis nach do rinn com-pàirtiche an Rommel sgoinneil na mearachdan mòra sin a thachair ann an eachdraidh fhìor.
  Mar thoradh air an sin, rinn na Gearmailtich a" chùis air na Breatannaich a bha a" tighinn air adhart agus ghlèidh iad an cuid fearainn. An toiseach, cha tug seo buaidh air cùrsa a" bhlàir; air an aghaidh an ear, chaidh a" chùis a dhèanamh air na Gearmailtich faisg air Moscow.
  Ach, nas fhaide air adhart dh'atharraich planaichean an Fuhrer. Mun àm seo b' urrainn Rommel Tolbuk a ghabhail, agus ghluais e a dh'ionnsaigh na h-Eiphit. Cho-dhùin Hitler gluasad gu dìon sealach air an aghaidh an ear, agus airson a-nis fòcas a chuir air na h-oidhirpean aige ann an Afraga agus san Ear Mheadhanach.
  Ach, leis gu robh feum aig an ionnsaigh ann an Afraga air nas lugha de fheachdan, rinn na Nadsaidhean grunn obraichean air an taobh an ear. Rinn e a" chùis air saighdearan Sòbhieteach ann an Kerch. Bha iad timcheall oirnn faisg air Kharkov. Tharraing iad a-mach cuideachd splinter ann an stiùireadh Smolensk. Thàinig oilbheum an dàrna arm clisgeadh aig Seanalair Vlasov faisg air Leningrad gu crìch cuideachd le call.
  Thuit Sevastopol às deidh an t-sèist agus an ionnsaigh. Agus neartaich na Krauts. Thachair an t-sabaid air leac an Rzhev. An seo chaidh aig na Nadsaidhean air cumail a-mach.
  Ach anns an Èiphit, fhuair Rommel, an dèidh dha daingneachadh fhaighinn, buaidh chinnteach. A' togail air an t-soirbheachas aca, chaidh na Gearmailtich thairis air Palestine agus ghlac iad Iraq agus Kuwait. Agus an uairsin an Ear Mheadhanach gu lèir - an dèidh faighinn gu ola.
  Às deidh sin thionndaidh na faisisteach gu Sudan agus dh" fheuch iad ri Afraga gu lèir a ghlacadh.
  Aig an aon àm, lean an ionnsaigh air Gibraltar, agus chaidh saighdearan Gearmailteach a-steach gu Morocco agus nas fhaide a-steach do na raointean Afraganach.
  Ach bha soirbheachas nan Gearmailteach air a dhèanamh nas fhasa le obair shunndach air a" chùl. Càite a bheil Hitler, cuideachd, na rinn e nas sgileil na ann an eachdraidh fìor.
  Às deidh dha dùsgadh, ghabh Hitler an Terminator amar leis na caileagan, rinn e bracaist le salad, brochan caran agus glasraich eile, a" cur càise gobhar ioma-fhilleadh agus caviar le geir ìosal. Às deidh sin ghairm e Speer, a" taisbeanadh gu h-oifigeil am ministear ìmpireil ùr le sgrìobhainn air a shoidhnigeadh leis an lagh air cumhachdan èiginn. Bha seilbh aig Adolf agus bha e gu math creimneach:
  - Tha cinneasachadh armachd san Treas Reich gu math ìosal! Tha sinn air dheireadh chan ann a-mhàin air Breatainn a tha a" cogadh, ach cuideachd air an USSR totalitarian. Ach feumaidh sinn àrd-cheannas adhair, agus sinn ag àrdachadh cinneasachadh seann bhuill-airm, agus ag atharrachadh gu feadhainn ùra. Bomairean jet gu sònraichte gealltanach. Às deidh na h-uile, tha an astar mòr aca agus am mullach àrd àrd a" toirt cothrom dhaibh bailtean-mòra Bhreatainn a sgrios le cha mhòr saorsa!
  Dòchas air a sgaoileadh le speuclairean:
  - Anns a 'Ghearmailt agus sa Phòlainn tha cus gual, anns an Fhraing tha mèinn iarainn, agus tha uidheamachd gu leòr againn airson mòran chàraichean a dhèanamh. Às deidh na h-uile, bidh sinn a" dèanamh barrachd alùmanum agus duralumin na a h-uile dùthaich san t-saoghal còmhla!
  Air an robh Adolf chrath e:
  - An-dràsta! Tha Breatainn agus na SA cuideachd a" brosnachadh cinneasachadh, agus feumaidh sinn gach gram de mheatailt a dhìon. Leig le clann-sgoile agus clann eile bho aois còig cuideachd meatailt a chruinneachadh. A bharrachd air an sin, carson a nì thu na sgiathan agus an fuselage gu tur bho duralumin. Faodaidh tu an dà chuid fiodh agus canabhas a chleachdadh. Mar eisimpleir, a 'dèanamh sgiathan monoblock. Agus dè? Feumaidh sinn trodaiche jet ùr le cuideam nas motha na dà thunna, furasta a sgèith, furasta a dhèanamh agus saor! Bu chòir an àireamh de phàirtean cruinneachaidh a lughdachadh chun ìre as ìsle, agus bu chòir cothroman a lorg cuideachd gus cuideam an itealain a lughdachadh cho mòr "s as urrainn agus na feartan aerodynamic aige a leasachadh. A-nis, co-dhiù, thig dealbhadairean itealain, bidh sinn gan trèanadh.
  Rinn Speer gàire:
  - Gu dearbh, mo Fuhrer. Cho fad "s a tha mi a" tuigsinn, tha thu gu bhith a "tilleadh a h-uile neach-obrach le teisteanas àrd bhon arm?
  Dhearbh Adolf aig an robh:
  - Cha bhith sinn a" fastadh ach luchd-obrach àbhaisteach le teisteanas àrd bho choigrich. Mar sin tha e nas fheàrr gum bi nas lugha de idlers, agus mar sin partisans. Lùghdaichidh sinn, gu dearbh, an àireamh de fheachdan talmhainn; mura h-eil cogadh ann leis an USSR, chan fheum sinn na h-uidhir de shaighdearan-coise, ach... Chan ann gu radaigeach, agus mar sin tha mi an dùil a" chùis a dhèanamh air Gibraltar agus Malta san àm ri teachd. mìosan agus a" fuireach ann an ceann a tuath Afraga gu lèir agus nas fhaide chun Ear Mheadhanach. Bidh feum againn fhathast air aonadan talmhainn. A bharrachd air an sin, feumar gàrraidhean-luinge a bharrachd a thogail an dà chuid sa Ghearmailt fhèin agus san Fhraing, sa Bheilg, san Òlaind, agus ann an Nirribhidh. Feumaidh sinn luchd-giùlan phlèanaichean, longan-cogaidh agus còmhdhail. Agus tionndaidhidh a" Mhuir Mheadhan-thìreach gu bhith, mar gum biodh, na loch taobh a-staigh na Gearmailt. A bheil thu a" tuigsinn?
  Speer crom:
  - Tha, mo Fuhrer! Tha mi mu thràth air òrdachadh prògram togail a leasachadh ...
  Thuirt Cunning Adolf:
  - Faodar an latha obrach a leudachadh gu 16 uairean ma tha feum air ar planaichean èiginn. Feumar cinneasachadh itealain àrdachadh gu ceud itealan san latha ann an dìreach naoi mìosan... Barrachd air trì tursan an taca ris an fhear a th" ann an-dràsta, agus chan eil e na fhìrinn gum bi seo gu leòr!
  Rinn Speer cabhag gus am Fuhrer a bhrosnachadh:
  - Tha na pìleatan againn aig ìre nas àirde na an fheadhainn Breatannach, agus mar sin chan e meud a h-uile dad. Agus lorgaidh sinn dòighean ùra air pìosan-treabhaidh a chruthachadh ann an claidheamhan. Cho fad "s a tha mi a" tuigsinn, is e itealain am prìomhachas dhuinn?
  Ghlan am Fuhrer a dhòrn na bu teann:
  - Is e am prìomhachas dhuinn itealain jet, bomair, agus an uairsin itealain sabaid, a bharrachd air leigeil ma sgaoil uidheamachd ùr, agus leasachadh armachd mìorbhuileach! Ach, chan ann a-mhàin ann an raon itealain, ach cuideachd tancaichean, làmhachas, gu sònraichte làmhachas jet ... Bruidhnidh sinn mu dheidhinn seo ann am barrachd mionaideachd.
  Chaidh clag a chluinntinn agus chaidh prìomh dhealbhadairean itealain an Treas Reich a-steach don t-seòmar.
  Messerschmitt, an ìre mhath òg le maoil àrd, Heinkel, mar-thà aosta, ach gu math lùthmhor, Tank, Lippisch a chaidh a thogail gu lùth-chleasachd, agus dhà no dhà nach eil cho aithnichte.
  Sheall Adolf iad gu na cathraichean agus dh" òrduich e dhaibh na dealbhan a chuir air a" bhòrd:
  - Is e an obair agad armachd ùr, fìor chumhachdach agus ùr-nodha a chruthachadh. Tha barrachd thunailean gaoithe aig a" Ghearmailt na dùthaich sam bith eile air an t-saoghal, agus tha teicneòlas mòran itealain gu math fada air ais. Ach a-mhàin anns an Yu-88, faodaidh tu an astar àrdachadh gu mòr le bhith a 'toirt cruth nas sìmplidh don chàr. Gu sònraichte, gheibh an cockpit cumadh teardrop, convex, a leasaicheas faicsinneachd agus a nì am pìleat nas farsainge, agus cuiridh e cuideachd astar le bhith ag adhartachadh aerodynamics le còig cilemeatair math. A bharrachd air an sin, feumar cruth sgiobalta a thoirt do phuingean losgaidh an dà chuid bomairean agus luchd-sabaid, racaichean boma, agus breicichean adhair anns an t-suidheachadh neo-obrach.
  Bidh thu a" sgrìobhadh na tha mi ag innse dhut!
  Chrath na dealbhadairean ann an aonadh:
  - Mar sin gu cinnteach Fuhrer sgoinneil!
  Lean Adolf air adhart:
  - XE-129 - bu chòir ath-dhealbhadh gus am bi cumadh sgiobalta air a" bhogsa armachd fhèin agus gun tèid canan itealain gluasadach a chuir a-steach gus dìon an aghaidh ionnsaighean bhon leth-chruinne cùil is ìosal. A bharrachd air an sin, bu chòir an itealan ionnsaigh seo a bhith uidheamaichte le siostam àrdachadh einnsean. Aig an aon àm ri perestroika, feumar àrdachadh a dhèanamh air cinneasachadh itealain ionnsaigh mar sin. Tha na buillean èadhair sgriosail aca a" toirt pairilis air gnìomhachd Bhreatainn. A bharrachd air an sin, bu chòir am bomair dàibhidh Ju-87 a chleachdadh ann am Breatainn. Cuiridh sinn seann chàraichean ann an seirbheis...
  Stad Adolf. Bha na dealbhadairean sàmhach. Thuirt am Fuhrer:
  Tha teagamhan mòra agam mun F -190. Thionndaidh a-mach gu robh an carbad trom agus cha ghabh a ghluasad gu leòr; a bharrachd air an sin, chan eil siostam ann airson tancaichean a lìonadh le gasaichean inert, a thèid an àite connadh cleachdte. Air sgàth seo, faodar eadhon an càr seo a leagail le aon pheilear losgaidh. Dè a chanas Tank mu dheidhinn seo?
  Thuirt an dealbhaiche SS ainmeil, a" seasamh aig an aire:
  - Is e seo ar n-easbhaidh, Fuhrer mòr. Ged a dh'fheumas suidheachadh nan tancaichean a bhith air a mheas gu math soirbheachail, chan eil iad cho so-leònte ri teine nàmhaid agus aig an aon àm a 'dìon a' phìleat. A thaobh gluasad, an uairsin... Tha cuideam 120 cileagram aig aon armachd, agus chan eil e cho furasta dhuinn a lasadh...
  Mhol Adolf aig an robh:
  - Feuch ri feartan aerodynamic an Fokken-Wulf a leasachadh. Gu sònraichte mar thoradh air lughdachadh cuideam, feumar molaidhean an sgèith a lùbadh gus smachd agus gluasad a" charbaid àrdachadh. A bharrachd air an sin, cuiridh e dìon air an leth-chruinne cùil ... A thaobh suidheachadh an einnsean air beulaibh caban a "phìleat, bidh seo a" dìon a "phìleat, ach feumaidh e inneal fuadachaidh a bhith aig a" charbad. Air an t-slighe, faodar fìor chumadh an motair a dhèanamh nas sìmplidhe, a bu chòir don luchd-gnìomhachais againn aire a thoirt gu cinnteach. Co-dhiù, dè mu dheidhinn obair air an ME-309?
  Messerschmitt beagan clisgeadh air :
  - Tha sinn ag obair air seo, Fuhrer sgoinneil. Tha na feartan àireamhaichte a" gealltainn gun àrdaich iad astar a" charbaid, suas ri 740 cilemeatair san uair, nuair a tha e armaichte le seachd puingean losgaidh! Is e seo am bàs as cumhachdaiche dha na Breatannaich...
  Chuir Adolf stad air:
  - Bu chòir crìochnachadh a dhèanamh nas luaithe. Agus bidh thusa, Speer, a" luathachadh leasachadh a" ghunna itealain 30-millimeter ùr a tha a" losgadh gu luath. Faodar a chleachdadh gu soirbheachail cuideachd airson losgadh air targaidean talmhainn agus an aghaidh itealain nàmhaid! Bu chòir don ME-309 ùr a dhol an àite an ME-109 a bh" ann roimhe. A thaobh an inneal jet ME-262 agad, alas, tha mòran eas-bhuannachdan ann: cuideam trom, earbsachd obrachaidh ìosal, ìre cus tubaist ... Nì mi sgeidse den jet a tha a dhìth oirnn fhìn.
  Thòisich Adolf Hitler air càr a tharraing, a 'cleachdadh an eòlais aige air luchd-sabaid an latha an-diugh. Ach, chan e an fheadhainn as ùire, ach bho timcheall air na leth-cheudan, gus an atharrachadh gu ìre toraidh agus teicneòlais gnàthach. Thug e aire shònraichte do theicneòlas a bhith ag atharrachadh sguab nan sgiathan. A 'mìneachadh a h-uile buannachdan a leithid de dhealbhadh:
  - Nuair a thig thu air tìr agus falbh, thèid an sguabadh sìos, agus àrdaichidh e rè itealaich. Is ann dìreach air sgàth seo a bhios neach-sabaid le einnsean ME-262 ùr-nodha comasach air luathachadh gu 1,100 cilemeatair san uair. Agus bidh a cuideam gu math nas ìsle.
  Choimhead Messerschmitt air an diagram, chrath e a mhaol àrd agus bhrùth e a-mach:
  - Sgoinneil! Ach mo Fuhrer, càite an d" fhuair thu eòlas cho domhainn air aerodynamics?
  Chum an Adolf aig an robh seilbh a shùilean gu seòlta:
  - Dè mu dheidhinn aerodynamics? Mar as trice bidh neach tàlantach tàlantach anns a h-uile dad! Agus tha meanbh-chuileag meadhanach ann an Afraga cuideachd! Dè tha ceàrr air bomair Arado? Seall dhomh an diagram?
  Thug an hit-and-miss Fuhrer sùil sgiobalta agus chrath e a cheann gu àicheil:
  - Chan e, cha dèan sin! Chan eil am beachd leis an trol gu math, air sgàth sin cha tionndaidh am plèana mun cuairt agus tuitidh e. Tha feum air uidheamachd laighe àbhaisteach a ghabhas toirt air ais. Beachdaich air beagan atharrachaidhean dealbhaidh airson aerodynamics nas fheàrr. Às aonais innleachd neo-riatanach, ach le innleachdas.
  Chaidh Adolf às mo chiall agus thug e beagan bheachdan eile:
  - Tha ionad cumhachd air leth neo-earbsach aig an itealan Gryphon Xe-177. Feumar a chuir na àite sa bhad, leis na h-einnseanan piston as ùire, an toiseach ceithir nan seasamh air leth. An uairsin chun na h-einnseanan as ùire le cumhachd 2950 each-chumhachd. A thaobh comas bualadh bho àirdean àrda agus ann an dàibheadh, an uairsin ... Tòisich a 'leasachadh an Xe-277, bidh an inneal seo cuideachd na inneal nemesis. Ach is e bomairean jet am prìomh rud. Is e obair prìomhachais a tha seo. Mar eisimpleir, is e seo cò ris a bu chòir an Yu-287 a bhith coltach.
  Rinn am Fuhrer a-rithist sgeidse le sgiathan air an sguabadh air adhart, a 'mìneachadh cuid de nuances dha na dealbhadairean. Chaidh Adolf a ghiùlan air falbh gu mòr, a 'sealltainn cuid de dhiagraman. Gu sònraichte am bomair gun earball . Agus gu bheil dealbhadh inneal jet sgiath itealaich nas motha na gealltanach. Agus aig an aon àm, tha an carbad comasach air bomadh eadhon fearann na SA. Chomharraich e gu dìreach gum bu chòir luchd-dealbhaidh bho air feadh na Roinn Eòrpa agus eadhon Iùdhaich a bhith an sàs san obair. Mu dheireadh a 'tuigsinn gu robh na dealbhadairean trang gu leòr mar-thà, leig e leotha falbh gu tròcaireach, a' fàgail Lippisha a-mhàin. Dh'èigh am Fuhrer:
  - Agus tha mi ag iarraidh ort, Alasdair, fuireach! Bidh e mar dhleastanas ort buill-airm ùra, air leth èifeachdach a chruthachadh.
  Chuir Lippisch iongnadh air:
  - Bidh mi taingeil dhut, Fuhrer!
  Thòisich Hitler an Terminator air mìneachadh:
  - Tha fios agad, gu dearbh, air teòiridh Wieselsberger , a bha uair na neach-cuideachaidh don Àrd-ollamh Prandtl ann an Göttingen. B" esan a" chiad fhear a leasaich teòiridh buaidh an sgrion air an uachdar fon talamh...
  Chrath Lippisch, a 'gàire:
  - Tha fios agad gu math, mo Fuhrer! Tha, tha fios agam air an teòiridh seo!
  Lean Adolf air:
  - Feumaidh sinn ekranoplan a chruthachadh - seòrsa de mheasgachadh de bhàta torpedo agus seaplane. Tha e dha-rìribh ag itealaich mòran nas ìsle, timcheall air 20-40 ceudameatairean bhon uisge. Anns a 'chùis seo, tha dà phàirt anns a' mhòr-chuid de adhair a tha a 'toirt taic don bhàta ekranoplan . Tha aon 'na shruth reòta fo 'n sgiath ; tha am fear eile - caran beag - a 'tighinn a-mach fon sgèith ann an raon an oir iomraidh agus tha e daonnan air ath-lìonadh le èadhar a' tighinn bho shuas, bho mhullach na sgèith.
  Dhearbh Lippisch gu furasta:
  - Dìreach mar sin mo Fuhrer!
  Lean Adolf air:
  - Ach, tha am prìomh mhais èadhair fhathast fon uachdar giùlain agus a "cruthachadh cuideam an sin a tha cha mhòr co-ionann ris a" chuideam astar. Tha e a" cluich pàirt seòrsa de rinc spèilidh adhair air am bi am bàta ekranoplan a" "roiligeadh" mar obair-cloc! B' e an innleadair Fionnlannach Kaario a' chiad neach a chleachd seo ann an cleachdadh , leasaich e sliseag sgiathan ceart-cheàrnach sìmplidh a' deàrrsadh thairis air an t-sneachda a' cleachdadh sgrion agus fhuair e fiù 's peutant air a shon. Gu mì-fhortanach, cha robh an arm a 'cur luach air a leithid de lorg ann an ùine. Tha iad ag ràdh gun do rinn an t-àrd-ollamh Ruiseanach Levkov deuchainnean coltach ris... Is e sin, dh'fhaodadh seo a bhith na inneal mìorbhaileach ùr, comasach air bomaichean, torpedoes, agus saighdearan a thoirt gu oirthir Bhreatainn, aig astar plèana, agus aig an aig an aon àm neo-fhaicsinneach do radar. A bharrachd air barrachd ionnsaighean sgriosail air soithichean Sasannach! Aontaich?
  Chrath Lippisch le a làmh, dhòirt na frithealaichean cuideachail sùgh dha ... Às deidh dha beagan òl, thuirt an dealbhaiche:
  - 'S e, is e beachd beairteach a tha seo, ged a bhios cuid de dhuilgheadasan teicnigeach ann. Mar eisimpleir, seasmhachd ...
  Chrath an Adolf aig an robh seilbh ann an dòigh càirdeil:
  - Seallaidh mi diagram garbh dhut, tha e nas fheàrr a dhèanamh, agus bheir thu snas dhut fhèin air mion-fhiosrachadh teicnigeach. Bu chòir don bhodhaig a bhith fada, mar chuimhneachan air fuselage inneal-adhair, a" sruthadh a-steach do shròn cockpit leumadair, windshields convex agus einnseanan turbojet.... Ged a tha e comasach gum bi einnseanan piston cuideachd ag obair anns a 'chiad mhodail. Agus nuair a bhios an colossus seo air a shlaodadh a-steach do uisge fosgailte, beucaidh na h-einnseanan gu bodhar, agus spreadhadh an corp caol creachaidh mar mhuc-mhara, a" tilgeadh suas neul de spraeadh. Cuimhnich, tha an colossus seo comasach air ruith mar ghaisgeach beagan mheatairean bho uachdar an uisge.
  Bha Lippisch a" feadalaich ann am fìor spèis:
  - Tha mac-meanmna beairteach agad, Fuhrer!
  Dh'fhàs Dashing Adolf eadhon nas brosnachail:
  - Gu dearbh bhiodh e na inneal mìorbhaileach. Às deidh na h-uile, chan eil eagal air ekranoplans ro stoirmean sam bith. Chan eil eagal orra ro deigh - bidh iad ag itealaich thairis air. Chan eil iad fo chunnart le beul aibhne boglach agus creagan cladaich, air am faod soithichean àbhaisteach briseadh, agus mar as trice tha na h-easan mar lòn chloinne. Tha iad comasach air saighdearan a thoirt air tìr anns a h-uile h-àite: bho chosta Afraganach Skeletons le na sgeirean diabhal, gu dà oirthir nan Stàitean Aonaichte, fearann Artaig Chanada agus Alasga. Bhiodh ceudan de na h-innealan sin ann, agus bhiodh Breatainn a" tuiteam ann an dà mhìos.
  Thuirt Lippisch le eagal:
  - Agus na mèinnean?
  Rinn am Fuhrer gàire:
  - Sin dìreach na mèinnean! Chan eil iad a 'bagairt an dàrna cuid fo uachdar nan uisgeachan no ann an eu-domhainn! A bharrachd air torpedoes bho bhàtaichean-aigeann. Agus tha e fhèin na inneal air leth freagarrach airson a bhith a" sabaid na bàtaichean-aigeil as adhartaiche, gam bualadh le cosgaisean domhainn. A bharrachd air an sin, faodaidh ekranoplanes urchraichean agus mèinnean a losgadh aig soithichean nàmhaid. Tha, gu dearbh, bheir mi eòlas dhut air dealbhadh bhomaichean treòraichte. Agus gu dearbh, tighinn air tìr... Deagh dhòigh air feachdan tighinn air tìr, chan ann a-mhàin le saighdearan-coise, ach cuideachd le tancaichean! An uairsin atharraichidh nàdar a" chogaidh gu lèir sa bhad! A bheil thu a" tuigsinn Lippisch, dè an gnìomhachas anns a bheil earbsa aig an Fuhrer?
  Dh'fhaighnich an dealbhaiche na bu mhiosa:
  - Dè mu dheidhinn na duaisean?
  Dhearbh Serious Adolf:
  - Gu dearbh, an fheadhainn as fialaidh, crois iarainn le daoimeanan, fearann, coloinidhean, cuspairean! Ma bheir sinn buaidh air Afraga gu lèir, bidh fearann gu leòr ann airson a h-uile duine!
  Thuirt Lippisch:
  - Ma thèid airgead agus airgead a thoirt seachad, bidh an ekranoplan deiseil, ach ... tha pròiseactan agam cuideachd airson trodaiche gun earball.
  Rinn an Terminator Fuhrer cabhag gus fois-inntinn a thoirt don innleadair:
  - Bomair jet gun earball , tha mi air sgeidse a dhèanamh dheth mu thràth, bheir cuid eile aire dha. Dè cho goireasach agus na neach-sabaid! Tha ekranoplanes nas cudromaiche leis gur e armachd bunaiteach ùr a th" annta... A bharrachd air an sin, tha luchd-dealbhaidh fìor thàlantach aig a" chompanaidh Gotha a nì seo. Anns an eadar-ama, obraich air ekranoplanes. San fharsaingeachd, a-nis tha tòrr chùisean èiginneach agam, feumaidh mi fhathast bruidhinn ri seanalairean an tanca... Thèid an òrdugh a thoirt dhut ...
  Dh" fhàg Lippisch am Fuhrer air leth brosnachail. Bha Adolf den bheachd gur dòcha gum biodh e na b" fheàrr bruidhinn an-toiseach le fiosaig niùclasach mu bhith a" cruthachadh boma atamach agus, san àm ri teachd, boma haidridean, ach chuir e roimhe gun a bhith a" dèanamh cus, ga luchdachadh fhèin agus daoine eile aig an aon àm.
  Bha grunn luchd-dealbhaidh ann, nam measg an fheadhainn as ainmeile: Porsche agus Aders. Anns an fharsaingeachd, nam biodh na Gearmailtich air àrdachadh càileachdail thairis air na Sòbhietich ann an itealain agus cabhlach bàta-tumaidh (ged nach eil a h-uile duine ag aideachadh seo!), Bha cabhlach tanca Panzervale gu mòr air dheireadh. Gu sònraichte, bha na carbadan Sòbhieteach KV, T-28, T-34, nas fheàrr na an fheadhainn Gearmailteach ann an armachd agus armachd, agus an T-34 cuideachd ann an coileanadh dràibhidh. Ach, chan eil gunnaichean tancaichean Gearmailteach làidir gu leòr airson na Matildas Sasannach agus Cromwells, mòran nas lugha na an fheadhainn a tha mar-thà air an leasachadh le luchd-dealbhaidh Churchills agus Challengers. Gun luaidh air laigse armachd dealbhadh Gearmailteach ...
  An dèidh cuireadh a thoirt dha na h-aoighean suidhe sìos, thòisich am Fuhrer air moraltachd a leughadh:
  - Gu mì-fhortanach, chan eil gunna earbsach an-aghaidh tanca aig a" Ghearmailt an-dràsta... Uidheamaichte le gunna T-3 50-mm, chan urrainn dhaibh ach armachd Matilda no KV a bhualadh. Ach chaidh am Matilda a-steach do sheirbheis le Breatainn eadhon ro thoiseach an Dàrna Cogaidh. Tha sinn fhìn air Matildas a ghlacadh, aig nach urrainn dha armachd aghaidh a dhol a-steach. Uill, chan urrainn dha na Sobhietich KVn eadhon a dhol a-steach don taobh no don chrann. Is e an ìre as àirde as urrainn don chàr againn a dhèanamh a bhith a" briseadh na slighe! Is e sin, tha na dealbhadairean agad air ar cur ann an suidheachadh cho mòr is gu bheil tancaichean an nàmhaid tòrr nas làidire na an fheadhainn againn a thaobh armachd, agus tha na "Tabhartasan" Ameireaganach ùra agus na "Shermans" deiseil airson mòr-chinneasachadh nas fheàrr ann an armachd. Gun luaidh air carbadan Ruiseanach le canan 76mm. Agus ciamar a choileanas tu an obair gus tancaichean ùra a chruthachadh, gu sònraichte le gunna 88 mm.
  Fhreagair Porsche ann an troimh-chèile:
  - Gu dearbh, tha sinn a" dèanamh leasachaidhean coltach ris, Fuhrer sgoinneil. Air 26 Cèitean, thug Buidheann-stiùiridh Armachd dhuinn òrdugh airson tanca 45-tonna ViK -4501. Bu chòir dha a bhith dìreach mar seo, le gunna anti-itealain 88 mm air a thionndadh gu turret tanca. Tha dealbhan tòiseachaidh againn mu thràth. Faodaidh tu eòlas fhaighinn orra, fear sgoinneil.
  Dh"fhaighnich am Fuhrer:
  - An tusa Aders?
  Chrath Erwin:
  - Air ais anns na ceathradan, chaidh an vk -3001 a dhearbhadh gu soirbheachail. Carbad trom ùr, le canan 75 mm. Tha armachd coltach ris againn anns a" mhodail an-aghaidh tanca, ach cha deach a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh fhathast. A bharrachd air an sin, chaidh obair a dhèanamh gus an T-6 a chruthachadh, le cuideam suas ri 65 tonna. Agus modail nas aotroime de 36 tonna. Tha sinn a" feuchainn Fuhrer sgoinneil.
  Thòisich Adolf, a 'smaoineachadh gu robh e eòlach air a h-uile càil, gu luath a' sgrùdadh nan dealbhan. Seo iad a" chiad sgeidsichean den "Tiger", an tanca as ainmeil sa Ghearmailt san Dàrna Cogadh. Dh'fhàs an càr seo ainmeil aig àm an Kursk Bulge. Ann an amannan Sòbhieteach, bha "Tìgear" mar as trice air an càineadh, ach an uairsin dh'fhàs am beachd air a 'chàr seo nas amasail. Airson an ùine aige, cha robh an tanca seo, gu dearbh, dona. Rè a" chiad strì mhòr leis na KVn againn, leag triùir Tìgear a-mach deich carbadan Sòbhieteach, agus theich iad fhèin gun mhilleadh. B 'e prìomh bhuannachd a' charbaid seo an canan cumhachdach 88-mm aige, nach robh neach-dùbhlain airidh air airson ùine mhòr. Ach, air an Kursk Bulge, a dh'aindeoin càileachd càileachdail ann an teicneòlas, chaidh a' chùis a dhèanamh air na Nadsaidhean fhathast... an Dara Cogaidh. Ach tha na h-uireasbhaidhean rim faicinn cuideachd don t-sùil rùisgte. Cuideam trom de 56 tonna, le armachd de dìreach 100 millimeters (dìreach 80 taobh!), Àrd àirde, dìth ceàrnan leathad armachd reusanta agus coileanadh dràibhidh truagh. San fharsaingeachd, bha an tanca IS-2, le cuideam deich tunna nas lugha, na b' fheàrr na an tìgear ann an armachd agus armachd... Ach cha do nochd an tanca seo ach sa Ghearran 1944. San fharsaingeachd bha an "Tìgear Rìoghail" a" tomhas 68 tonna, le armachd aghaidh 180 millimeters... Gu dearbh, cha robh tanca mar sin freagarrach airson cogadh ann an Afraga, san fhàsach, airson a dhol air tìr, is e dìreach inneal a th" ann mar chluas crèadha le casan de chrè. Chan e, gu dearbh, airson a chuid ùine, bha an "Tìgear Rìoghail" gu math èifeachdach, b 'urrainn dha grunn tancaichean nàmhaid a sgrios ann am blàr, agus aon uair' s gun do chuir e a-mach còig air fhichead "Shermans" taobh a-staigh uair a thìde. Bha e coltach gun robh fiosrachadh ann mu thrì air fhichead tancaichean T-34 a sgrios an Tìgear ann an aon bhlàr. Ach ann an suidheachadh sam bith, tha an tanca seo dìreach mar sgeadachadh de chleachdadh neo-chùramach de chumhachd is cuideam. Ach, mar eisimpleir, an Sòbhieteach T-54 tanca... Seòrsa de embodiment de soirbheachail cleachdadh reusanta de dha-rìribh teicneòlasan a bh 'ann roimhe san Dàrna Cogadh.
  Thuirt am Fuhrer gu cinnteach:
  - Ni h-eadh, a dhaoine uaisle ! Chan eil am pròiseact seo freagarrach! A' dèanamh carbaid le cuideam leth-cheud 's a sia tunna le dìreach 100 millimeatair de armachd... Càite a bheil ar n-èifeachdas agus reusantachd Gearmailteach?
  Thuirt Aders le eagal:
  - Bha armachd de 45 millimeters aig an S-2 Frangach, le cuideam de 70 tonna.
  Bhris am Fuhrer-Terminator gu feargach:
  - Seo tanca bho àm a" Chiad Chogaidh. Ach bha howitzer 152-millimeter aig an KV-2 Ruiseanach agus bha cuideam 52 tonna ann. Ach is e seo 152 millimeters, chan e 88.
  Mar sin, bheir mi dhut gnìomh canan 88-mm de chàileachd 71, airson tanca le cuideam nach eil nas fhaide na dà fhichead tunna agus armachd aghaidh co-dhiù 180 millimeters, taobhan agus slige 150 millimeters, einnsean sia ceud , seachd ceud each-chumhachd. Agus bu chòir an tanca seo a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh aig a" char as fhaide, ann an sia mìosan.
  Thionndaidh dealbhadairean Gearmailteach bàn agus chrath an làmhan. Sheall Alastair orra le magadh. Gu dearbh bha an obair gu math duilich; armachd agus armachd a tha àbhaisteach don mhodal "Royal Tiger" 1944, ach feumaidh tu an cuideam a chumail sìos le 28 tonna! Ach, bha Adolf den bheachd gu robh seo fìor, agus eadhon thug e slap càirdeil dha Porsche air a ghualainn:
  - Na bi troimh-chèile, bidh mi fhìn a" tarraing dhut an sgeama as fheàrr anns am faigh thu seachad le cuideam cho beag. Chan e neach-brathaidh a th" annam, ach fear-reusanta. Feumaidh tu dìreach tòrr ath-thogail. Gu sònraichte, a 'cur an tar-chuir agus einnsean còmhla.
  Thuirt Aders gu duilich:
  - Cruthaichidh seo duilgheadasan sònraichte dhuinn. Gu sònraichte, bidh na h-eas-bhuannachdan a leanas aig a leithid de rèiteachadh ....
  Chuir Tough Adolf stad air:
  - Gu dearbh, bidh cuid de dhuilgheadasan ann, ach ann am prionnsapal faodar an cur às gu furasta. Gu sònraichte ann an teirmean teicnigeach. Ach faodaidh tu an t-einnsean a shuidheachadh mòran nas dlùithe, gluais an crochadh agus ... Feumaidh àirde an tanca a bhith air a lùghdachadh gu dà mheatair, agus bu chòir an sgioba a bhith air a shuidheachadh, agus bidh a h-uile dad tòrr nas reusanta.
  Thòisich am Fuhrer air sgeidse a dhèanamh, seòrsa de dhealbh, den t-seòrsa tanca Sòbhieteach as mòr-chòrdte an dèidh a 'chogaidh, an T-54. Bha an carbad seo cho soirbheachail is gun deach a chuir air bhog ann an 1947 agus chaidh a chleachdadh aig na blàran ann an Afganastan leis an Taliban; bha saighdearan Iorac a" sabaid le Arm na SA aig àm Desert Storm agus Operation Shock and Awe no Iorac Freedom " . Gu h-iomlan, chaidh còrr air 70 mìle de na tancaichean sin a thoirt gu buil. Agus gun robh an càr air leth soirbheachail. Le cuideam de 36 tonna, armachd aghaidh de 200 millimeters, agus canan de chàileachd 100 millimeters. Bha an seòrsa seo gu soirbheachail a" sabaid leis an dà chuid Patons Ameireaganach agus Pershings aig àm Cogadh Korea. Mar sin airson an ìre teicneòlais seo tha am modail gu math freagarrach agus reusanta airson a bhuileachadh. Agus gu math furasta a dhèanamh - saor ... A thaobh an canan Gearmailteach 88-mm 71 El, bha e gu math tarraingeach airson a h-uile tanca san Dàrna Cogadh (ach a-mhàin armachd aghaidh an IS-3, a chaidh a-steach don t-seirbheis sa Chèitean 1945!). Dè mu dheidhinn an IS-3? Tha an tanca sàr-mhath a thaobh armachd, agus an turaid, a fhuair cumadh pike. Fìor, bha an coileanadh dràibhidh truagh, agus cha b 'fhada gus an deach a stad. An uairsin bha grunn mhodalan eile ann, an IS-4, agus mar sin air adhart gus an do thuinich iad air an IS-10, air an ath-ainmeachadh T-10 às deidh bàs Stalin. Agus thionndaidh e a-mach gur e seo an tanca trom Sòbhieteach mu dheireadh. Chuir Khrushchev casg air a h-uile leasachadh air carbadan troma, agus cha do rinn an fheadhainn a thàinig às a dhèidh seo ath-sgrùdadh!
  San fharsaingeachd, a bheil feum aig na Gearmailtich air tanca nas truime na dà fhichead tunna, ma tha eadhon air tanca meadhanach comasach air canan a chuir a-steach a dh "fhaodas a dhol a-steach do 193 millimeters de armachd aig astar 1000 meatair?
  Gu luath thrèig na h-Ameireaganaich tancaichean trom, agus cha robh cuideam an Pershing nas àirde na 42 tunna, agus an Sherman san fharsaingeachd 32. Ach an dèidh dha a bhith follaiseach gun robh cogadh leis an USSR gu bhith a 'briseadh a-mach, nochd uilebheist le 120-mm gunna calibre agus astar teilgean tùsail faisg air 1000 meatair gach diog. Ach, cha b 'fhada gus an do dh'fhàs na h-Ameireaganaich mì-thoilichte leis an tanca seo. Mus do nochd an IS-10, b" e an IS-4 an tanca as mòr-chòrdte às deidh a" chogaidh, le armachd aghaidh 250 millimeters agus armachd taobh de 170 ... Carbad earbsach, ged a bha cuideam nas motha na 60 tonna ann. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh tu coimisean a dhèanamh airson tanca trom a chruthachadh airson a 'Ghearmailt, ach gun a bhith nas fhaide na 50 tunna. Mar eisimpleir, bha an IS-10 dìreach a" tomhas 50 tonna le armachd aghaidh 290 millimeters agus gunna 125 millimeters... Co-dhiù, dè an ìre as soirbheachaile? Rè a 'chogaidh, bha armachd de 100 agus 152 millimeters (aghaidh) aig na modailean Sherman agus Churchill as mòr-chòrdte. Uill, dhèilig na "Royal Tigers" ris gu math ... Mar sin, nochd "Panthers" le gunnaichean 88-millimeter, ged a bha e a-mhàin aig deireadh a 'chogaidh, agus cha robh ach beagan dhiubh ann. Ach leis nach robh planaichean aig an Wehrmacht tancaichean agus gunnaichean an-aghaidh tanca ath-armachadh le inbhe nas motha a" nochdadh gu robh an suidheachadh seo freagarrach don h-uile duine. Gu dearbh bha gunna fèin-ghluasaid Jagdtiger ann le canan 128-mm agus armachd aghaidh 250-mm, ach cha deach ach 71 dhiubh a thoirt a-mach agus ann am meud cho beag cha b "urrainn dhaibh buaidh a thoirt air cùrsa a" chogaidh. Air an t-slighe, is e an rud a tha inntinneach, mus do ghèill na Jagdtigers, gu robh 43 a bharrachd fhathast ann an seirbheis, a tha a" nochdadh cho math sa tha inneal mar sin beò.
  Air an t-slighe, dh'òrdaich Stalin gum biodh an IS-2 air a armachd sa bhad le canan 122 mm, ged a bha a chumhachd treòrachaidh ro mhòr airson tancaichean Gearmailteach (ach a-mhàin an "Tìgear Rìoghail", ach cha deach ach 458 tancaichean mar sin a thoirt a-mach). Chomhairlich mòran don deachdaire e fhèin a chuingealachadh gu baraille 100-mm. Agus gu dearbh b" e an gunna fèin-ghluasaid T-100 an rud as fheàrr a thaobh feartan sabaid iomlan. Às deidh na h-uile, mar as motha an inbhe, mar as lugha an solar de shligean, is ann as ìsle an ìre teine, astar tùsail an tilgeil, raon agus mionaideachd an teine... Ach bha an tanca as motha aig na Gearmailtich, an T- 4, agus na gunnaichean fèin-ghluasadach stèidhichte air, le cuideam dìreach 22-24 tonna. Bha an gunna fèin-ghluasaid Panzer, ge-tà, air leth soirbheachail: bha armachd a" Panther agus armachd aghaidh cha mhòr co-ionann ris an fheadhainn aca fhèin, le cuideam agus àirde cho ìosal. Bidh e riatanach òrdachadh Panzers nas sìmplidh agus saor a chuir air bhog gu cinneasachadh .
  Agus dè mu dheidhinn inbhe a" ghunna? Airson gunnaichean an-aghaidh tanca, tha inbhe 128 millimeters ro mhòr; tha e nas fheàrr a chleachdadh mar armachd ionnsaigh, agus taghadh eadar-mheadhanach de 105 millimeters.
  Sheall Adolf an dealbh dha dealbhadairean Gearmailteach:
  - Is e seo an armachd dìomhair ùr againn! Bu chòir an tanca a dhol tro dheuchainn anns na mìosan a tha romhainn. Thèid a chleachdadh ann an sabaid ann an 1943. Anns an eadar-ama, tha pròiseact agad cuideachd gus tanca trom a chruthachadh le gunnaichean 105 mm. A bharrachd air gunnaichean fèin-ghluasadach aotrom. Mar sin rachaibh a dh" obair uaislean.
  Chuir Aders an aghaidh le eagal:
  - Tha an dealbhadh a mhol thu a" coimhead tarraingeach, ach is e an duilgheadas nach eil an tanca seo ann an spiorad ar traidiseanan... Agus bidh an sgioba mì-chofhurtail ...
  An àite a bhith a" freagairt, dh"òl Adolf beagan sùgh agus mhol e:
  - Theagamh gu'm faigh sinn ar tràth-nòin, a chompanaich. San fharsaingeachd, faodar an tanca seo a thoirt gu buil ann am meudan mòra, agus chan eil mi a" smaoineachadh gun dèan na h-Ameireaganaich agus na Breatannaich rudeigin nas fheàrr ro dheireadh a" chogaidh. Agus an-diugh faodaidh tu beagan feòil ithe ...
  Shuidhich na nigheanan am bòrd gu sgiobalta. Bha Alasdair, a 'tuigsinn gum faodadh stamag an Fuhrer, a chaidh a thoirt às an fheòil, a bhith tinn, roghnaich e fuireach fìor dha fhèin, agus cha do dh'ith e ach beagan sturgeon, fhad' sa bha e a 'cuimhneachadh air Sobakevich bho na "Dead Souls" aca. Hmm , gu ruige seo tha e coltach gu bheil e a" dèanamh a h-uile càil ceart. A' cur na h-eaconamaidh air stèidh cogaidh, a' cur an cèill cogadh iomlan, a' gabhail ri laghan a bu chòir a bhith air an gabhail air ais ann an 1939... Mar thoradh air cho slaodach 's a bha Hitler ann an armailteachd, bha gainnead armachd ann, agus dìreach a thaobh cainneachdail... A bharrachd air an sin, am BP ainmeil- 44 ionnsaigh raidhfil... Sàr-mhath anns na feartan sabaid aige rud a tha ann an cuid de dhòighean eadhon nas fheàrr na a" chiad mhodail Kalashnikov. Tha e dìreach beagan trom... Is dòcha gum b" urrainn dhuinn raidhfil ionnsaigh AKM a chleachdadh mar bhunait? Eh, bhiodh e math armachd a chruthachadh a bhios a "cothlamadh cruinneas an M-16 Ameireaganach le ìre teine agus earbsachd an AKM. San fharsaingeachd, tha adhartas a "leasachadh neo-chothromach. Mar eisimpleir, cha do chuir einnseanan ann an tancaichean mòran cumhachd, ach dh'fhàs an coimpiutair gu tur ruigsinneach. Ach tha eòlas aige air an àm ri teachd, ach dè as urrainn dha a thabhann a thaobh, mar eisimpleir, neach-ionaid ola. Gu ruige seo, eadhon ann an Ameireagaidh chan eil iad air ionnsachadh mar a nì iad gasoline bho ghual gu h-èifeachdach! A dh'aindeoin àrdachadh ann am prìsean ola. Uill, dè eile as urrainn dha a thabhann. Dìon dinamach, einnseanan turbogenerator ... Agus tachraidh seo, ach beagan nas fhaide air adhart, gus nach dèan thu cabhag gus cairtean trump a chuir a-mach. Ann an seachdad bliadhna tha adhartas air a dhol fada air aghaidh, ach gus an tèid seann aois a chasg, tinneas cuideachd, agus chan e an duine Dia! A bharrachd air an sin, ann an cuid de dhòighean tha eadhon ais-tharraing ... Mar eisimpleir, àrdachadh ann an creideamh, gu sònraichte anns an Ruis agus an àite iar-Sobhietach, a bharrachd air ann an dùthchannan Ioslamach. Ach bha dùil aig luchd-smuaintean mòra an Ath-bheothachaidh agus an latha an-diugh gum bàsaich creideamh mean air mhean!
  Ach gu h-annasach gu leòr, tha ceannairc cràbhach a' fàs... Agus tha sagartan a' cur a-steach barrachd is barrachd ann am poilitigs na stàite. Agus anns an t-suidheachadh seo, tha poileasaidh nan ùghdarrasan do-thuigsinn; a bheil iad dha-rìribh a" creidsinn gu bheil an fhìrinn ann an Orthodoxy no Islam? Na daoine ionnsaichte agus ciallach sin uile? Mura h-eil, dè an adhbhar a th" ann a bhith a" trèigsinn modal saoghalta na stàiteachd? Air sgàth èifeachdais ann a bhith a" riaghladh na mòr-chuid? Ach is e dìreach Orthodoxy a tha air dearbhadh gu bheil e neo-èifeachdach mar chreideamh stàite... Is e an fhìrinn, le bunait fhoirmeil airson Crìosdaidheachd agus, an toiseach, an Tiomnadh Nuadh, gu bheil Orthodoxy mar bhunait air teagasg sìthiche: na cuir an aghaidh olc agus gràdhaich do nàmhaid! Ach aig an aon àm, tha fìor phoileasaidh na h-ìmpireachd ionnsaigheach agus tha feum air fòirneart agus ceannsachadh. Is e seo a tha ag adhbhrachadh a" chonnspaid eadar cruth agus brìgh. Fiù mura h-eil mòran dhaoine mothachail air seo, bidh iad gu fo-mhothachail ga fhaicinn!
  Air sgàth seo, tha an teagasg Orthodox neo-èifeachdach, gun loidsig, a 'feuchainn ri bhith ìmpireil agus Crìosdail aig an aon àm. Agus tha Crìosdaidh a" ciallachadh Iùdhach agus Sìthiche! Às deidh na h-uile, cha mhòr nach deach am Bìoball a sgrìobhadh le Iùdhaich, agus is dòcha eadhon gu tur, oir tha an t-Abstol Pòl ag ràdh gu bheil buannachd nan Iùdhaich mòr a chionn 's gu bheil iad air earbsa a thoirt do fhacal Dhè! Tha seo a" ciallachadh nach bu chòir do Ruiseanach am Bìoball a chreidsinn! Tha seo a' ciallachadh gu bheil feum air creideamh eile, ach nach eil e stèidhichte tuilleadh air na Sgriobtairean Iùdhach... Dè am fear? Bu chòir a leasachadh le proifeiseantaich eòlach agus saidhgeòlaichean fo stiùireadh an FSB! An uairsin thèid mòran contrarrachdan fhuasgladh gu soirbheachail ...
  Feumar a ràdh nach bi leanabh a tha leughadh an t-Soisgeil gu bràth na ghaisgeach làidir, gaisgeil, an-iochdmhor aig a bheil gaol air an Ruis! Agus dè an dùthaich a tha ainmeil anns a" Bhìoball? Iosrael!
  Fìor, tha seilbh aig Adolf fhèin, chan eil an cluicheadair seo, às deidh dha a bhith ann an àite Hitler, idir a "teannachadh geur-leanmhainn nan Iùdhaich. Air an làimh eile, gheibh Iùdhaich feumail buannachdan agus obair airson an Treas Reich. Cha bhith leithid de neòinean ann ri bhith a" losgadh luchd-saidheans no luchd-ealain Iùdhach! Ach tha e ro-luath laghan anti-Semitic a thoirt air ais. An toiseach, faodaidh daoine mì-thuigsinn, agus san dàrna h-àite, tha seo na stòr beairteis agus na thùs làidir! Ach tha e comasach, gu dearbh, poileasaidhean anti-Semitic a lughdachadh mar mhalairt air taic Iùdhach.
  Dè a nì thu leis a" Phàp? Tha an dàimh leis a" Bhatican fada bho bhith air leth freagarrach, ach cha toir cogadh fosgailte ach cron aig an ìre seo. Tha seo a" ciallachadh gum feum thu taic a" Bhatacain a shireadh, ach aig an aon àm cuir a-steach na h-ùidhean agad... Mas fheàrr, cuir do phupaid air rìgh-chathair Pheadair agus mean air mhean ath-leasaich an creideamh.
  Chuir Porsche stad air smuaintean Adolf:
  - Tha sinn glè thoilichte leis an dìnnear agad, Fuhrer!
  Rinn an Adolf aig an robh seilbh gàire gu gràsmhor:
  - Uill, airson a-nis coinnichidh mi ri Himmler, agus an uairsin leig le Heinseberg ruighinn. Agus seall, a ghillean: chaidh cinn-ama gu math teann a thoirt dhut!
  Bha arm an Fuhrer a" gluasad air feadh Afraga. Agus chùm e an dìon an aghaidh an USSR.
  Anns a 'gheamhradh, chuir an t-Arm Dearg ionnsaigh air an leac Rzhev, ach bha na Nadsaidhean a' feitheamh an sin agus b 'urrainn dhaibh a' bhuille a chuir air ais. Aig deas, chùm na Gearmailtich a-mach cuideachd, a 'cumail air adhart gu stiùiridhean Oryol agus Kharkov. Agus dìreach faisg air Leningrad, bha e comasach dha saighdearan Sòbhieteach Operation Iskra a dhèanamh, ach mhair na blàran faisg air mìos agus chaidh a 'bhuaidh a cheannach aig prìs uabhasach àrd.
  Mhair na Krauts dòigh air choireigin sa gheamhradh 42 - 43.
  Ach as t-earrach, tha a 'mhòr-chuid de Afraga air a cheannsachadh leotha mar-thà. Agus tha am Fuhrer a' dèanamh deuchainn air uisgeachan na sìthe ri Breatainn.
  Tha Churchill caran fuar mu dheidhinn seo. Ged a tha Breatainn a' fulang call às dèidh call.
  Chan eil e soilleir cuideachd le Iapan - chaidh Blàr Midway a chall le Ameireagaidh, agus fhad "s a tha na samurai a" dèanamh a "chùis air cabhlach mòr Yankee pìos às deidh pìos. Agus chan urrainn dha Ameireagaidh buannachd fhaighinn bhon àrdachadh àireamhach aice aig muir agus san adhar.
  Hitler ag iarraidh ionnsaigh a thoirt air an USSR, ach fiù 's an dèidh ainmeachadh coitcheann, iomlan gluasad, tha e ro bheag neart airson seo. Leis gu bheil na Krauts sgapte air feadh Afraga.
  As t-samhradh tha an t-Arm Dearg fhèin deiseil airson gluasad air adhart. Ach, an dèidh dhaibh Afraga a cheannsachadh, chruthaich na Nadsaidhean saighdearan coloinidh. Agus gheibh iad goireasan a bharrachd.
  Bidh iad air an cleachdadh gus na tancaichean Leòmhann, Tìgear, agus Panther a dhèanamh. Ach, cha robh an dàta a chaidh a thoirt don uilebheist gu tur soirbheachail. Ro dhaor, ro throm. Fìor, airson dìon tha am Panther na inneal-sgrios tanca math, le canan teine luath.
  Ach b 'e an "Leòmhann" an fheadhainn as neo-shoirbheachail, trom, daor, ach cha robh e gu math èifeachdach. Tha an gunna ro chumhachdach an aghaidh Sobhietach trithead "s a ceithir agus tancaichean aotrom, agus tha ìre an teine mòran nas ìsle na ìre a" Panther agus an Tìgear. Agus tha an armachd, ge-tà, nas fheàrr na an "Tìgear", agus cuideachd aig leòidean reusanta. Thionndaidh an "Leòmhann" gu bhith coltach ri "Panther" mòr le cuideam ceithir fichead tunna agus einnsean ochd ceud each-chumhachd. Ach, beagan nas luaithe na ann an eachdraidh fìor, chaidh an "Tiger" -2, fichead 's a dhà tunna nas aotroime, a-steach don riochdachadh. Faisg air an ìre dìon don "Leòmhann", ach nas gluasadach, aotrom. Tha an gunna, ge-tà, de chàileachd 88 mm - an aghaidh 105, ach gu leòr airson a h-uile tanca Sòbhieteach a sgrios. Agus is e an rud a tha cudromach ìre teine nas luaithe - ochd buillean an aghaidh còig.
  Mar sin tha an "Leòmhann" na leanabh aig sàr-ghin Gearmailteach, gruamach nach do ghabh freumh.
  Ghlac na Gearmailtich Afraga gu lèir, Madagascar nam measg, thairis air an t-samhradh. Stalin feitheamh ro fhada.
  Is dòcha gu robh e fhèin a" cunntadh air na Gearmailtich gus ionnsaigh a chuir air bhog. Gu sònraichte a" faicinn mar a ruigeas na tancaichean Leòmhann, Tìgear, agus Panther. Ach bha na Krauts fhathast a" fuasgladh dhuilgheadasan air a" mhòr-thìr dhorcha.
  Chaill Stalin an-dràsta. Thòisich ionnsaigh nan saighdearan Sòbhieteach ann an stiùireadh Orel agus Kharkov. Dìreach far an robh na Gearmailtich air an deagh ullachadh. Agus cha robh e comasach iongnadh innleachdach a choileanadh. Sheall a 'chiad bhlàran gu bheil "Panther" a' coileanadh gu math ann an dìon. Chan eil e dona agus "Ferdinands". Tha iad math cuideachd.
  Agus tha an Tìgear na tanca tarbhach. Agus tha e a" sgòradh gu math. Tha na Gearmailtich gu gnìomhach a" dìon. Agus seas an aghaidh buillean an nàmhaid. Ann an trì mìosan de shabaid gu math gòrach, cha do rinn an t-Arm Dearg ach còig cilemeatair deug air adhart. Agus bha a call cudromach.
  Chaidh dà dhusan itealan Sasannach a-mach thairis air na caileagan le breug-riochd; is dòcha nach do mhothaich iad dad, agus bha iad mu thràth a" tòiseachadh a "dol à sealladh taobh a-muigh fàire, nuair a chaidh fuaimean ùra amharasach a chluinntinn gu h-obann. Dh"àithn Madeleine:
  - Bidh a h-uile duine a 'laighe sìos agus na gluais!
  Reothadh na caileagan, bha iad a" feitheamh ri rudeigin. Agus an uairsin nochd luchd-còmhdhail aotrom agus làraidhean bho chùl an dùn. A rèir an dealbhadh, tha e air a dhèanamh ann an Sasainn agus Ameireagaidh. Ghluais iad gu slaodach gu prìomh-bhaile Tunisia. Bha Madeleine beagan troimh-chèile. Bha i den bheachd gu robh an loidhne aghaidh fhathast fada air falbh, rud a bha a" ciallachadh nach biodh ùine aig na Breatannaich nochdadh fhathast. No an àite sin, cha bu chòir dhaibh nochdadh. Agus an seo tha colbh slàn a 'ruith. Ged, 's dòcha, nas lugha na buidheann-chatha... Cò iad, tha buidheann-cogaidh air choreigin, an dèidh dhaibh a dhol seachad air na fàsaichean aig nach eil aghaidh leantainneach, ag iarraidh rummage mun cuairt air a' chùl. Tha e coltach gu bheil e loidsigeach, ged le teicneòlas tha iad furasta am faicinn san fhàsach. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh tu rèidio a chuir gu do charaidean, ach gun a bhith fosgailte teine. A bharrachd air an sin, chan eil ann ach ceud dhiubh, agus tha còrr air trì cheud Breatannach ann!
  Thuirt Gerda ri Charlotte:
  - Seo na Sasannaich! Seo a" chiad uair a chunnaic mi iad cho faisg!
  Fhreagair an caraid ruadh, cuideachd gu math iomagaineach:
  - Chan eil dad sònraichte! Agus nam measg tha uimhir de dhaoine dubha!
  Gu dearbh, bha co-dhiù leth de na Sasannaich dubh. Agus ghluais an colbh gu slaodach, agus bha na daoine dubha fhathast a" caoineadh... Bha iad a" tighinn nas fhaisge agus nas fhaisge...
  An seo cha b 'urrainn dha nerves aon de na caileagan a sheasamh, agus loisg i gunna submachine. Aig an aon diog, dh" fhosgail a" chuid eile de na gaisgich na theine, agus rinn Madeleine crathadh gu mall:
  - Teine!
  Chaidh grunn dhusan Sasannach a spealadh sìos aig an aon àm, chaidh fear de na làraidhean na theine. Dh'fhosgail an còrr de Bhreatainn teine gun lethbhreith. Thuirt Madeleine, a" gabhail grèim air a" mhionaid:
  - Tilg grenades oilbheumach còmhla!
  Bidh nigheanan bhon bhuidheann-chatha SS mionlach "She-Wolf" a "tilgeil grenades fada agus gu ceart. Agus gu bheil iad air an trèanadh bho leanabas, agus gu bheil iad cuideachd air a dhol tro dhòighean sònraichte . Seo nuair a bhios tu a" trèanadh le clisgeadh dealain, tha thu beagan slaodach leis an tilgeadh agus tha clisgeadh ort. Thilg Gerda agus Charlotte na tiodhlacan aca cuideachd. Agus tha na Breatannaich os cionn shàilean agus bun os cionn... Tha e cho èibhinn. Bidh iad a" losgadh air thuaiream, agus tha na daoine dubha fhathast a" sgreuchail ann an cànan nach gabh a thuigsinn. Tha iad sin gu cinnteach nan sgùbairean ...
  Agus tilgidh Gerda agus tilgidh i, agus e a" seinn cuideachd:
  - Tha trom-laighe ann an sgoilearan an SS! Aon leum - aon bhuille! Tha sinn nar madaidhean-allaidh - tha an dòigh-obrach againn sìmplidh! Cha toil leinn earball a" chait a tharraing!
  Bidh Charlotte cuideachd a 'fàs mar fhreagairt. Bidh na peilearan a loisg i a" briseadh a" chlaigeann na chriomagan. Agus an uairsin bidh iad a 'falach an sùilean. Seo fear dubh eagallach a" sàthadh a chompanach fionn air an taobh le bayonet. Spìonaidh e fuil mar fhreagairt. Bidh Charlotte a" seinn còmhla:
  - Ainglean na h-ifrinn dorcha rionnagach! Tha e coltach gun tèid a h-uile càil sa chruinne-cè a sgrios! Feumaidh tu itealaich a-steach don adhar mar sheabhag luath! Gus anaman a dhìon bho sgrios!
  An achd Breatannach neo-eagraichte, tha a" mhòr-chuid dhiubh nan saighdearan coloinidh: daoine dubha is Innseanaich, Arabaich. Bidh iad an dàrna cuid a" tuiteam, a" reothadh, no, air an làimh eile, a" leum suas gu sgiobalta agus a" tòiseachadh a" ruith mun cuairt mar mhaighich seòlta. Ach, bidh na nigheanan a" losgadh gu ceart, agus eadhon ged nach bi na grenades ag itealaich fada, tha na criomagan tiugh! Tha glè bheag de nàimhdean air fhàgail mu thràth. Bidh Madeleine a" sgreuchail sa Bheurla, tha a guth cho bodhar àrd is nach fheum thu eadhon megaphone:
  - Gèilleadh agus sàbhalaidh sinn do bheatha! Ann am braighdeanas gheibh thu biadh math, fìon agus gnè!
  Dh'obraich e sa bhad agus aon uair 's gu bheil iad a' leigeil seachad ... Hands up and...
  Chruinnich iad leth-cheud prìosanach, leth dhiubh air an leòn. Dh"àithn Madeleine:
  - Cuir crioch air na leòinte !
  Loisg na "madaidhean-allaidh" peilearan gu neo-riaghailteach a-steach do theampaill an fheadhainn nach b "urrainn seasamh air an casan, agus chaidh an còrr a luchdachadh a-steach do chàraichean agus an gluasad chun bhunait as fhaisge.
  Às deidh gainmheach teth an fhàsach, tha casan lom Gerda glè thoilichte a bhith a 'faireachdainn an rubair bog. Tha i fiù 's a' gearan gu toilichte ... tha làraidhean Ameireaganach gu math cofhurtail agus chan eil iad a 'crathadh tron turas. Às deidh dhaibh buannachadh, tha na nigheanan sunndach. Dh"fhaighnich Charlotte do Gerda:
  - Co mheud a mharbh thu ?
  Chrath an nighean a guailnean ann an iomaguin:
  - Chan eil fios agam? Cha b' mise an aon fhear a loisg... Ach tha mi a' smaoineachadh gun robh mòran ann!
  Rinn Charlotte àireamhachadh:
  - Tha ceud dhinn, mharbh e mu thri cheud, sin a' ciallachadh tri air gach brathair, 's e sin, gach piuthar ! Toiseach tòiseachaidh iongantach don chogadh!
  Sheinn Gerda a làmh gu suarach:
  - Chan eil seo cudromach dhòmhsa! Is e am prìomh rud nach do bhàsaich aon charaid. Ged a tha seo, gu dearbh, staitistig, chaidh trì cheud nàimhdean a sgrios, agus air ar taobh cha robh ach dà ghaisgeach madadh-allaidh air an leòn beagan. Tha e na iongnadh dhomh nach eil sinn air Afraga a cheannsachadh gu tur fhathast, le leithid de ghaisgich.
  Mhill Charlotte am faireachdainn sa bhad:
  - Ma ta, chaill sinn air na gaisgich mi-fhortanach so anns an ochdamh la deug !
  Chrath Gerda a ceann bàn gu feargach, mar gum biodh i còmhdaichte le sneachda na Bliadhn" Ùire:
  - Tha seo air sgàth bhrath! Ach gu dearbh, bha sinn nas fhaisge na bha e a-riamh air buaidh agus bha seo follaiseach don h-uile duine nach eil dall! Och, chaidh briseadh a-steach oirnn!
  Dh" aontaich Charlotte, a" sgrìobadh gu deas air cùl a cluais chlì le a òrdagan rùisgte:
  - Seadh, brath, sabotàis, mì-chinnt an airm ... Ach bhris sinn fhathast na Ruiseanaich, a 'toirt orra gèilleadh ann an 1918! O, bhiodh e math coiseachd tro raointean farsaing na Ruis, tha e fionnar an sin, ach an seo tha e teth!
  Rinn Gerda gàire gu sunndach:
  - Ach anns an Ruis tha reothadh cho dona ann... Ach nuair a ruith mi casruisgte tron t-sneachda anns na beanntan, tha fios agam dè a" chràdh a th" ann.
  Rug Charlotte a fiaclan:
  - Tha Gerda beag a' ruith casruisgte tron t-sneachda a tha a' losgadh... Tha seo samhlachail, mar gum biodh ann an sgeulachd sìthiche... Sgeulachdan sìthe mu dheidhinn fìor-ghlan, fhathast leanabhach agus nach eil idir fèineil...
  Rinn Gerda suil gu sunndach air a caraid:
  - A bheil e mar gum feum sinn a dhol don Fuhrer?
  Dhearbh Charlotte:
  - Cha mhòr! Tha sinn dìreach a" draibheadh, gun a bhith a" ruith casruisgte thairis air gainmheach teth an fhàsaich. Agus eadhon às deidh a 'bhuaidh.
  Bha an duine dubh ceangailte a" magadh ann an Gearmailtis:
  - Ainglean uamhasach, tha mi deiseil airson seirbheis a thoirt dhut! Tha thu nad bhan-dia, is mise do thràill!
  Bhuail Charlotte falt dualach donn an neach-glacaidh dhubh le a cas beagan garbh:
  - Tha na daoine dubha agad mar-thà nan tràillean le nàdar! Tha seo, gu dearbh, air an aon làimh math, feumaidh cuideigin a bhith ag obair gu cruaidh bho mhoch gu feasgar, a" dèanamh obair mhaslaidh ... . Is sinne na Gearmailtich, an uair sin, an dùthaich as cultarail agus as eagraichte air an Talamh. Nàisean mòr de ghaisgich, agus chan ann gun adhbhar a bha saighdearan Gearmailteach a" frithealadh anns a h-uile arm Eòrpach agus eadhon anns an Ruis, mar as trice ann an dreuchdan stiùiridh!
  Thuirt Gerda gu cruaidh:
  - Seadh, ni thu seirbhis dhuinn mar thràill. Tha goireasan sònraichte againn airson daoine dubha. Agus airson a-nis chan eil agad ach a dhèanamh ...
  Mhol Charlotte:
  - Pògadh e ar casan. Às deidh na h-uile, bidh e tlachdmhor dhuinn, agus bidh Niger ga irioslachadh fhèin.
  Chrath Gerda a ceann gu làidir:
  "Chan eil fhios agam ciamar a tha thu, ach tha e tàmailteach ma tha craiceann fìor-ghlan an Aryan a" suathadh air bilean an Niger fàileadh. " Mar sin...
  Cha do dh'aontaich Charlotte:
  - Chan eil idir! Air an làimh eile, bu toil leam e. Uill seall...
  Chuir ailleachd theine dearg a cas bhig air an duine dhubh. Thòisich e gu deònach air meòir fhada, rèidh, chiseled na ban-dia a phògadh. Agus cha do rinn an nighean ach gàire gu socair mar fhreagairt, bilean tiugh an duine dhubh a" tic air a chraiceann tana. Bha teanga a" phrìosain a" ruith thairis air cas elastagach, beagan dusty na h-ìghne. Tha e fhathast snog nuair a nì thu irioslachd air fear làidir, faisg air dà mheatair.
  Chuir Gerda iongnadh air:
  - Tha e neònach, ach nach eil thu a 'faireachdainn tàmailteach?
  Rinn Charlotte gàire:
  - Chan eil idir! Carson a bu chòir dhomh a bhith tàmailteach?
  Roghnaich Gerda fuireach sàmhach: carson a bu chòir dhi casg a chuir air cùisean a caraid? Gu dearbh, chaidh an togail nach bu chòir boireannach Gearmailteach a bhith na ghaisgeach a-mhàin, ach cuideachd bean ghràdhach, socair agus màthair fallain. Ach chan eil i fhèin air smaoineachadh mu ghillean fhathast, is dòcha air sgàth obair chorporra trom, no dìreach nach do lorg i a maids fhathast. Ach, tha coltas gu bheil Charlotte sgìth dheth cuideachd. Bhuail i an duine dubh san t-sròin le a h-adhbrann, cho mòr is gun do thòisich a shròn air sruthadh agus mhol i do Gerda:
  - Is dòcha gun can sinn?
  Chrath Gerda:
  - Gun teagamh, bidh sinn a 'seinn! Mur eil, bidh e brònach!
  Thòisich na caileagan air seinn, agus chaidh an caraidean a-steach, gus an robh an t-òran a 'sruthadh mar eas:
  Tha fear mo ghràidh 's mi 'dol a mach as an doire,
  A' falach bròn neo-thalmhaidh!
  Agus am fuachd, a' losgadh, a' fuarachadh,
  Loisg an adhbhar briste!
  
  Cas cas anns an t-sneachda,
  Tha na caileagan a' dol geal!
  Bidh gaoith-ghaoithe a" beucaich mar mhadaidhean-allaidh,
  A" cur dragh air treudan eòin!
  
  Ach chan eil fios aig an nighean eagal
  Tha i na neach-sabaid cumhachdach!
  'S gann a chòmhdaich an lèine an fheòil,
  Bidh sinn gu cinnteach a" buannachadh!
  
  'S e ar curaidh-ne bu shearbh,
  Chan urrainn dhut a lùbadh le sledgehammer!
  An seo tha na mapalan a 'gluasad gu socair,
  Tha maoim-sneachda a" tuiteam air do bhroilleach!
  
  Cha 'n 'eil e mar chleachdadh againn bhi fo eagal,
  Nach dian thu crith bhon fhuachd!
  Tha an nàmhaid reamhar le muineal tairbh,
  Tha e steigeach agus tàmailteach mar glaodh!
  
  Tha a leithid de neart aig na daoine
  Ciod a rinn an deas-ghnàth naomh !
  Air ar son-ne araon creidimh agus nàdur,
  Bidh an toradh soirbheachail!
  
  Tha Criosd a' brosnachadh na dùthcha,
  Ag innse dhuinn sabaid gu deireadh!
  Gus am bi a 'phlanaid gu bhith na phàrras,
  Bidh gach cridhe treun!
  
  Bidh daoine toilichte a dh'aithghearr
  Biodh beatha na crois throm aig amannan!
  Tha peilearan gu brùideil marbhtach
  Ach tha am fear a thuit air èirigh mar-thà!
  
  Bheir saidheans dhuinn neo-bhàsmhorachd,
  Agus tillidh inntinnean nan daoine a thuit gu dleastanas!
  Ach ma dh' eireas sinn, creid mi,
  Cuiridh an nàmhaid an sgòr suas sa bhad!
  
  Uime sin, co-dhiù dèan ùrnaigh ri Dia,
  Chan fheum thu mearachdan a dhèanamh, bi leisg!
  Tha am Breitheamh Uile-chumhachdach ro theann,
  Co-dhiù faodaidh e cuideachadh uaireannan!
  
  'S ionmhuinn leam an dùthaich mhàthaireil,
  Dùthaich naomh, ghlic!
  Ar ceannard, cùm an t-srian nas teann,
  Tha an Fatherland air a bhreith fo bhlàth!
  Sheinn na caileagan bhon bhuidheann-chatha SS mionlach "She-Wolf" cho breagha, agus bha na faclan dòrainneach. San fharsaingeachd, tha stereotype ann gu bheil fear SS a" ciallachadh neach-cuiridh! Ach chan eil sin fìor. Bha, gu dearbh, aonadan peanasachaidh sònraichte, mar as trice mar phàirt de roinnean tèarainteachd a bha a 'dèanamh obraichean sònraichte, ach bha a' mhòr-chuid de roinnean SS dìreach mar gheàrdan mionlach an Wehrmacht. San fharsaingeachd, feumar a ràdh nach e propaganda dearg, totalitarian an stòr fiosrachaidh as earbsaiche mun Dàrna Cogadh. Às deidh na h-uile, tha e soilleir nach b 'urrainn do stiùirichean comannach Agitprop cuideachadh ach a bhith neo-chlaonach agus a' còmhdach thachartasan gu cothromach. Mar sin, tha e gu h-earbsach duilich a bhith a" breithneachadh far an robh fìor fhìrinn mu bhuaireadh nan Nadsaidhean, agus far an robh ficsean. Ann an suidheachadh sam bith, feumaidh an fheadhainn a tha gu mòr an sàs ann an rannsachadh eachdraidheil aideachadh nach eil a h-uile gaisgeach SS na neach-marbhadh agus uilebheist. A bharrachd air an sin, ron ionnsaigh air an USSR; Mar as trice bha na Nadsaidhean gan giùlan fhèin gu fulangach anns na sgìrean còmhnaidh; chan eil stòran an Iar a" nochdadh mòr-thubaistean no dìoghaltas.
  Agus a-nis chuidich na caileagan leis na prìosanaich faighinn a-mach às na càraichean; chuir iad guailnean leathann nan daoine eagallach gu càirdeil. Às deidh sin chaidh cuireadh a thoirt dha na nigheanan iad fhèin ùrachadh ...
  Bha an lòn beag, ach chaidh zebra a losgadh anns an fhàsach agus fhuair gach nighean kebab air a bruich ann an stoidhle Arabais. San fharsaingeachd, bha na h-Arabaich, co-dhiù a-muigh, càirdeil agus dh" fheuch an fheadhainn a bha eòlach air Gearmailtis eadhon ri fealla-dhà no buillean socair a dhèanamh air casan nan nigheanan.
  Bhrùth Gerda an Arabach steigeach air falbh agus thuirt e:
  - Chan eil mi dhut!
  Lean Charlotte an deise:
  - Faigh harem dhut fhèin!
  Rinn Gerda gàire agus mhol e:
  - Ach innis dhomh, a Charlotte, dè a dhèanadh tu nam biodh tu nad bhean aig an t-Sultan?
  Thuirt an caraid ruadh gu teagmhach:
  - Is e toileachas deasbaid a tha seo... Ged a tha e an urra ri bean an t-sultain. Nam biodh an Ìmpireachd Ottomanach mòr na h-àirde, an uairsin... Bhiodh e eadhon glè mhath... bhithinn ag ath-leasachadh arm na Tuirc, a" leasachadh armachd... Agus is dòcha an toiseach gun tionndaidhinn mo shealladh chun ear.
  Dh'aontaich Gerda:
  - Deas! Ach tha e tàmailteach don Tuirc nach b" urrainn dhi eadhon nuair a bha i an sàs ann an Iran a cheannsachadh. Bha seo gu math fìrinneach, gu sònraichte leis gu robh arm Phersia air ais. Saoil, Great Fuhrer, dè an co-dhùnadh a nì e: ceannsachadh air an Tuirc, no a thoirt a-steach don cho-bhanntachd aige, a" tilgeil cnàimh dha na h-Ottomans, a" toirt a-steach cuid de na fearann nach eil cho luachmhor ann an Ioran?
  Chrath Charlotte a guailnean ann an troimh-chèile.
  - Chan eil fios agam! Gu dearbh, o chionn ghoirid tha fathannan air a bhith ann gun toir sinn ionnsaigh air an USSR... Tha iad ag ràdh nach eil feum dha-rìribh air beairteas Ruiseanach agus fearann beairteach san Úcráin!
  Thog Gerda am muga tì le òrdagan a casan rùisgte agus, gu sgiobalta, thog i gu a smiogaid e, a" dòrtadh an leaghan donn a-steach innte fhèin. Aig an aon àm, fhuair an nighean cothrom bruidhinn:
  - Tha fearann gu math beairteach, beairteach aig an Úcráin. Fo stiùireadh glic Gearmailteach, agus le ar cultar àrd tuathanachais, bheir iad a-mach buain as àirde. Agus an uairsin bidh ar n-aran nas saoire na uisge. Agus bidh seo gu buannachd nan Ukrainians fhèin, leis gu bheil an riaghaltas Sobhietach dìreach gan goid, a" toirt orra acras!
  Chrath Charlotte.
  - Teagaisgidh sinn dha na Slavs sin ar cultar mòr Gearmailteach! Bheir sinn soilleireachd dhaibh!
  An seo chaidh stad a chuir air a" chòmhradh le glaodhan mì-mhodhail, bha an ùine eile seachad.
  Ach às deidh lòn chaidh na caileagan a lìnigeadh a-rithist agus b" fheudar dhaibh caismeachd tron fhàsach. An dèidh ithe bha e doirbh a ruith agus bha na caileagan fiù 's a' gearan beagan gus, ge-tà, gun do bhlàthaich na cuirp aca. Agus mar sin chaidh iad air falbh mar ierboas.
  Is e blàr brìgheil a tha seo... Agus bidh Afraga a" fàs Gearmailteach... Agus an aghaidh Sobhietach-Gearmailteach...
  Anns a 'gheamhradh, chaidh an t-Arm Dearg a-rithist air an ionnsaigh. Tha blàran borb a" dol air adhart.
  Tha Cairistìona, Magda, Mairead agus Shella a' sabaid anns a' Phanther. Ged nach eil e air leth freagarrach, tha gunna-losgaidh luath, fad-raon aig a" charbad, tha e meadhanach sùbailte, agus tha deagh armachd aghaidh aige.
  Tha caileagan Gearmailteach casruisgte agus ann am bikinis, a dh'aindeoin an fhuachd. Agus bidh iad a 'stiùireadh blàr a ghabhas gluasad.
  An seo tha Cairistìona a' losgadh peilear... Bidh an t-slige a' bualadh air turaid T-34-76 agus ga tholladh. Stad tanca Sòbhieteach, air a losgadh sìos.
  Tha na caileagan a" sgreuchail aig mullach an sgamhanan:
  - Ghabh an tè againne e!
  An uairsin bidh Magda a 'losgadh. Bhuail am bòidhchead le falt òir cuideachd.
  Seadh, mar sin chaidh turaid nan trithead "s a ceithir a reubadh dheth.
  Bidh na caileagan tigress a 'gabhail cothrom losgadh. Agus gu math ceart. Mar sin bhuail iad tanca Sòbhieteach eile.
  Bhuail Mairead an ath rud. Agus bhuail e an gunna fèin-ghluasadach SU-76. Air a bhualadh gu dòigheil. Agus sheinn i:
  - Tha a "Ghearmailt ifrinn againn làidir, bidh i a" dìon an t-saoghail!
  Agus mar a nochdas an teanga!
  An uairsin bhuail i Shell le canan. Buail air an tanca Sobhietach KV-1S. Rinn an nighean obair mhath cuideachd.
  Tha, tha ceathrar ghaisgich ann am bikinis a 'sabaid agus chan eil eagal orra ron fhuachd. Às deidh dha boireannaich tòiseachadh a" sabaid, chaidh cùisean mòran na b" fheàrr airson an Treas Reich.
  Seo na pìleatan Albina agus Alvina anns na speuran. Tha an dà bhòidhchead ann am bikinis agus casruisgte. Bidh iad a" sabaid air Focke-Wulfs. Agus is e càr fìor dhona a tha seo.
  Tha Albina, a" losgadh bho ghunnaichean adhair, ag ràdh:
  - Croquet gnìomhach! Na gabh aithreachas air na faclan!
  Agus mar a dhùisgeas e le gàire deàlrach! Agus loisgidh e sìos dà itealan Sòbhieteach aig an aon àm.
  Gheàrr Alvina sìos uimhir ri trì cuideachd le canain adhair agus rinn i crathadh:
  - Bidh an t-inntrigeadh agam marbhtach agus matte!
  Às deidh sin rùisg an nighean a fiaclan agus sheall i a fiaclan! Tha i uile seun, agus làn seun iongantach.
  Bidh Albina a" gearradh plèana eile Yak-9 agus a" squeaks:
  - Carson a tha feum air pìleatan Sòbhieteach?
  Bidh Alvina a" losgadh sìos LAGG-5 agus ag ràdh le misneachd:
  - Gus an urrainn dhuinn na Gearmailtich cunntasan a chruinneachadh!
  Càraid nighean iongantach. Mar a thòisich iad air duaisean a chruinneachadh dhaibh fhèin. Chan urrainn dhut argamaid a dhèanamh an-aghaidh a leithid de bhòidhchead. Bidh iad a 'losgadh sìos plèanaichean agus a' giùlan am fiaclan.
  Agus is e am prìomh dhìomhaireachd gum feum nigheanan a bhith casruisgte agus ann am bikini anns an fhuachd. An uairsin thig na bilean leotha fhèin.
  Agus na gabh aodach a-riamh. Crith do bhroilleach rùisgte, agus bidh an-còmhnaidh àrd-spèis ort!
  Gheàrr Albina sìos itealan eile bhon Arm Dearg agus sheinn i:
  - Ann an àirde mòr agus fìor-ghlanachd!
  Agus dh" amhairc i, a" leum suas, agus a" spìonadh a casan rùisgte, a" beucaich:
  - Ann an tonn na fairge 's an teine lasarach ! Agus ann an teine fiadhaich agus feargach!
  Agus a-rithist bidh an nighean a 'losgadh sìos an itealan le dòigh-obrach shunndach.
  Agus an uairsin bidh Alvina a 'toirt ionnsaigh air an nàmhaid. Bidh e ga dhèanamh timcheall air an oisean, a 'giùlan fhiaclan agus a' squeaks:
  - Bidh mi nam shàr churaidh na cruinne!
  Agus a-rithist tha an càr a bhuail an nighean a 'tuiteam. Tha, tha an t-Arm Dearg ga fhaighinn gu math dona.
  Agus tha Albina a" beucaich le eacstais fhiadhaich:
  - Tha mi a-nis na neach-cuiridh, chan e pìleat!
  A" losgadh sìos itealan Sòbhieteach eile agus a" sgàineadh:
  - Bidh mi a" lùbadh thairis air an t-sealladh agus tha na h-urchraichean a "ruith a dh" ionnsaigh an targaid, tha aon dòigh-obrach eile romhainn!
  Bidh an gaisgeach ag obair gu math ionnsaigheach.
  An seo tha an dithis nighean a" toirt ionnsaigh air targaidean talmhainn. Bidh Albina a" bualadh air na trithead "s a ceithir agus a" squeals:
  - Bidh seo an deireadh!
  Bidh Alvina a" bualadh air an SU-76 agus a" feadaireachd:
  - Gus an sgriosar gu tur!
  Agus mar a chrathadh e a chas-rùisgte!
  Anns a 'gheamhradh, cha robh an t-Arm Dearg comasach air soirbheachadh gu mòr. Is ann dìreach ann an sgìre Rzhev a chaidh aca air pìos beag a dhèanamh, ach le bhith a" toirt a-steach stòran-stòrais, chuir na Gearmailtich an suidheachadh air ais. Tha na Krauts gu math làidir.
  Agus anns a 'Chèitean 1944, an dèidh dha na saighdearan aca ath-lìonadh le tancaichean ùra, a' gabhail a-steach Panther-2 nas adhartaiche agus nas dìonte, chaidh iad air an ionnsaigh ann an sgìre Kursk agus Rostov-on-Don.
  Cha bhiodh a h-uile dad cho dona mura biodh àireamh mhòr de Arabach agus de dhubh air pàirt a ghabhail anns an ionnsaigh. Agus nas cudromaiche, chaidh Türkiye a-steach don chogadh cuideachd. Mar sin tha an suidheachadh air fàs uamhasach eagallach.
  Agus chaidh an t-Arm Dearg, a" fulang call mòr, air ais ro fheachdan adhartach an Wehrmacht.
  Ach bha na sia nigheanan gaisgeil, air an stiùireadh le Alenka, a" sabaid gu cruaidh leis na Krauts. Agus bha e soilleir gu robh na feachdan neo-ionann.
  Bha Alenka a 'sabaid airson Kursk, a chuir na Nadsaidhean fodha. Thilg a" bhòidhchead eu-dòchasach grenade le a òrdagan rùisgte agus chir i:
  - Glòir do Rus 's ar pàrtaidh gràdhach!
  An uairsin chuir Natasha grenade air bhog le a òrdagan rùisgte agus rinn i sgiort:
  - Bidh sinn a" toirt aire don nighean casruisgte!
  Às deidh sin, chuir Anyuta cuideachd tiodhlac bàis le òrdagan a cas-rùisgte, agus shearg i :
  - Bidh e na bhuille iongantach!
  Ghabh Augustine ruadh agus chuir i seachad tiodhlac sgrios le a ball rùisgte, agus dh'fhalaich i:
  - A" comharrachadh an radar a-steach don adhar!
  Agus an uairsin thug Maria òr-bhuidhe bàs dha na Nadsaidhean le a casan rùisgte.
  Agus sheinn i:
  - Ann am Madagascar, anns an fhàsach agus an Sahara! Air a bhith anns a h-uile àite, an saoghal fhaicinn!
  Agus an uairsin tilgidh Marusya dòrlach de bhuinn rùisgte de a casan agus a" seinn:
  - Ann am Fionnlainn, sa Ghrèig, agus ann an Astràilia, san t-Suain, innsidh iad dhut nach eil nigheanan nas bòidhche na iad sin!
  Seadh, rinn na sia nigheanan sabaid glè mhath. Ach ghabh na Krauts fhathast ri Kursk ...
  Chan e, chan urrainn dhut seasamh an aghaidh feachdan adhartach mar sin. Tha na faisistich a' fas borb.
  Agus dè tha ullachadh nan uilebheistean a" ciallachadh?
  Bha Adolf Hitler dìreach craicte: a 'faireachdainn mar fhìor despot, dha bheil a h-uile duine a' gèilleadh agus a 'crith. Tha, ma tha thu ag iarraidh soirbheachas Stalin, feumaidh tu a bhith mar Stalin, gun truas agus iarraidh air daoine eile agus thu fhèin (sin dìreach mar a bha Iòsaph Vissarionovich a" smaoineachadh san òrdugh seo!). A-nis tha an meirgeadh math agus tòisichidh an càr a" gluasad. San fharsaingeachd, tha buannachd mhòr aig a 'Ghearmailt, a' gabhail a-steach a saidealan, thairis air an USSR anns an uiread de uidheamachd gnìomhachais, anns an sgioba-obrach le teisteanas agus anns an àireamh de innleadairean aig gach ìre. Tha seo na fhìrinn, ach chan eil cinneasachadh armachd fhathast suas ri par! Bha a' Ghearmailt air dheireadh air an USSR tron chogadh, a dh'aindeoin a h-uile sgrios anns an Ruis. Agus dè bho? Gu dearbh, air sgàth cuid de chaos a bha a 'riaghladh ann an diofar roinnean agus, gu h-àraidh ann an gnìomhachas an airm. A bharrachd air an sin, bha pàirt àicheil aig dìth stuthan amh, a bharrachd air fo-mheas air comas an nàmhaid. Gu sònraichte, ann an 1940, bha riochdachadh armachd anns a 'Ghearmailt nas ìsle na ann an 1939 (ma tha sinn a' beachdachadh air an àireamh iomlan a 'gabhail a-steach armachd), agus seo a dh' aindeoin gu robh an cogadh air tòiseachadh mar-thà, agus ghabh an Treas Reich smachd air sgìrean mòra le mòr. stòran glèidhte de chomas toraidh. Uill, dè as urrainn dhuinn a ràdh mu chomasan eagrachaidh Hitler? Gun cus, bha e a" deàrrsadh ann an gnìomhachas an airm.
  Thuirt am Fuhrer ann an òraid fhada:
  - A thaobh a bhith a" cumail sùil air itealain, tha cumhachdan èiginn air an toirt do Sauer. Cumaidh e sùil gheur air na tha de dh" uidheamachd air a dhèanamh, agus, gun a bhith cho cudromach, air càileachd. A bharrachd air an sin, tha mòran de do charaidean Goering, eadhon ged a bha iad uaireigin nan deagh aces, nach eil comasach air obair stiùiridh. Chan eil a h-uile saighdear math cuideachd na sheanalair air leth, agus mar sin an àite Eric a tha crochte, bidh an raon teignigeach air a stiùireadh le neach bho luchd-tionnsgain proifeasanta a tha comasach air na feachdan itealain ath-leasachadh agus ath-uidheamachadh. Às deidh na h-uile, chan eil Breatainn na cadal, tha i a 'meudachadh an dà chuid meud agus càileachd a feachdan armaichte, agus gu h-àraid a cuid itealain. Feumaidh sinn a bhith dà cheann air thoiseach air an nàmhaid, dusan ceum, air neo caillidh sinn gu tur ar n-uachdranas air an nàmhaid. Mar sin, tha feum air ceumannan càileachdail.
  Fhreagair Goering gu sgiobalta:
  - Mo charaidean, daoine dearbhte a tha air an èifeachdas sabaid agus am proifeiseantachd a dhearbhadh.
  Dh"fhàs an deachdaire aig an robh seilbh feargach:
  - No theagamh gu'n do dhìochuimhnich mi, nad bheachd-sa, cò chaill Blàr Bhreatuinn ? No cò a dh"fhàillig am plana ceithir-bliadhna airson leasachadh na h-eaconamaidh nàiseanta. No a bheil thu cuideachd airson a bhith air do bhualadh le slatan, agus eadhon gu poblach. Mar sin dùin do bheul agus bi sàmhach mus cuir thu bacadh ort fhèin!
  Bha goering eadhon a" crùbadh sìos ann an eagal. Gu mì-fhortanach, chan eil am Fuhrer gu bhith air a mhealladh. An uairsin chualas am fuaim a-rithist, agus chaidh jet ME-262 eile a-mach dhan iarmailt. Bha an càr mòr agus bha dà einnsean ann. Tha na sgiathan beagan air an sguabadh, tha an trodaiche fhèin a 'coimhead gu math bagarrach. Tha na feartan astair aige, airson 1941, sa chumantas math, agus eadhon a rèir ìrean cruinne tha iad nas àirde na riamh. Fìor, chan eil an inneal fhèin fhathast gu tur earbsach agus feumar debugging. Tha an deachdaire faisisteach, ge-tà, air feartan luchd-sabaid ùra, nas adhartaiche a thoirt seachad mu thràth... Tha cuideam nas motha na sia tonna air ME-262, a tha a" ciallachadh gu bheil cus cuideim ann. Feumaidh jet sabaid a bhith beag, saor agus sùbailte. A thaobh seo, dh'fhaodadh ME-163 a bhith gu math math, ach tha an einnsean rocaid aige ro èigneachail agus chan obraich e ach airson sia mionaidean (no an àite sin, bidh e fhathast ag obair!), A tha a 'ciallachadh nach eil an raon ach taobh a-staigh radius de cheud cilemeatair . Mar bhomair ann an stoidhle Blitz no mar neach-sabaid còmhdaich airson ionnsaighean armada air Sasainn, gu dearbh, chan eil e iomchaidh.
  Ach faodaidh an ME-262 tunna de bhomaichean a ghiùlan, is e sin, cho mòr ris an Pe-2, itealan aghaidh Sòbhieteach. Is e sin, fuasgladh sàr-mhath an dà chuid airson sguabadh sabaid agus airson saighdearan taiceil. Ach, carson nach cruthaich thu trodaiche ann an stoidhle Comet ME-163, ach às aonais einnsean rocaid, ach le einnsean turbojet? Dh" fheuch iad ris an "Comet" a leasachadh agus bha e coltach gun do mheudaich iad an ùine itealaich gu 15 mionaidean (is e seo raon suas ri 300 cilemeatair), a tha sa chumantas iomchaidh airson Blàr Bhreatainn. Faodar Lunnainn a ruighinn bho Normandy fhathast... Ged nach eil a h-uile càil cho follaiseach, feumaidh tu cuideachd a bhomadh agus tilleadh air ais, agus cha robh còig mionaidean deug cho luath. Anns an àm ri teachd, chaidh luchd-sabaid rocaid is jet aithneachadh mar chrìoch marbh ann an itealain. Ach tha dealbhadh an "Comet" gu math inntinneach, le cho beag agus cho aotrom 'sa tha e, a tha a' ciallachadh gu bheil e saor agus furasta a ghluasad.
  A bharrachd air an sin, tha luchd-sabaid gealltanach ann cuideachd le cuideam de 800 cileagram san fharsaingeachd, leithid gliders a dh" fhaodar a chleachdadh ann am batail adhair. Fìor, mar thoradh air an raon ghoirid aca, chan urrainnear tursan-adhair orra a dhèanamh ach ann am batail dìon, no an lìbhrigeadh a Lunnainn air... Transports, agus an uairsin na pìleatan a ghlacadh air ais. Feumaidh tu smaoineachadh air an seo. Ann an fìor eachdraidh, cha robh ùine aig na gliders a-riamh a bhith a 'sabaid, agus airson adhbhar air choireigin ann an Korea, cha robh seanalairean itealain Sòbhieteach deònach a' bheachd seo fheuchainn. San fharsaingeachd, chan eil e brònach, ach aig àm Cogadh Korea, b 'e am pìleat Ameireaganach a' chiad fhear a fhuair buaidh. Mar sin cha bu chòir dì-meas a dhèanamh air na Yankees.
  Às deidh don itealan crìochnachadh, leum nighean òg bàn a-mach às a" choileach agus ruith i suas chun Fuhrer aig làn astar.
  Leis an Nadsaidheach àireamh a h-aon aige, leudaich e a làmh thuice airson pòg. Is e an rud a tha math nuair a tha gaol aig nigheanan ort, agus gu bheil am Fuhrer, tha e coltach, air a iodhalachadh gu dùrachdach leis na Gearmailtich gu lèir, no an àite sin, cha mhòr a h-uile duine ach beagan phrìosanaich campa cruinneachaidh. Thuirt am pìleat le dealas:
  - Is e dìreach plèana eireachdail a tha seo, tha astar agus cumhachd cho mòr aige. Reubaidh sinn na cuileanan leòmhann gu lèir bho chèile mar bhotal uisge teth bho neach-ionaid!
  Dh" aontaich am Fuhrer ri spionnadh na h-ìghne:
  - Gu dearbh, bidh sinn ga reubadh suas, ach ... Bu chòir dì-bhugachadh an inneil a dhèanamh aig astar nas luaithe, agus tha seo gu sònraichte a" buntainn ri motaran. An seo, gu dearbh, bidh feum air ceumannan radaigeach gus an leasachadh, ach ma chuidicheas an dealbhaiche stiùiridh!
  Choisich a h-uile duine còmhla:
  - Glòir don Fuhrer mòr! Gun cuidich Providence sinn!
  Thòisich laoidh an Treas Reich a" cluich agus ghluais colbh de luchd-sabaid òga bhon Hitler Jugent air adhart. Bha balaich bho ceithir-deug gu seachd bliadhna deug a 'caismeachd chun an druma ann an cruth sònraichte. Agus an uairsin thachair an rud as inntinniche: rinn nigheanan deugaire bho Aonadh Boireannaich na Gearmailt caismeachd. Bha iad ann an sgiortaichean goirid, bha casan rùisgte, rùisgte nam bòidhchead a" tarraing aire dhaoine. Dh'fheuch na caileagan ri an casan a thogail nas àirde, ach aig an aon àm tharraing iad an òrdagan air ais agus chuir iad an sàilean gu cùramach. Sealladh èibhinn de bhòidhchead le figearan iongantach... Bha na h-aghaidhean gu math eadar-dhealaichte agus bha cuid de na faisisteach òga rudeigin mì-mhodhail, cha mhòr fireann, agus chuir iad às dhaibh cuideachd. Gu sònraichte nuair a thug iad na sùilean aca còmhla.
  Thug Esthete Adolf fa-near:
  - Tha e riatanach gum faigh balaich is nigheanan trèanadh corporra aig ìre nas motha. Agus tha fios agam gu bheil tòrr ga dhèanamh air a" chùis seo, gu sònraichte anns na Jungfolk, ach is e an rud a tha a dhìth in-ghabhail agus gabhail ri dòighean Spartan. Gu dearbh, a bharrachd air a bhith a' brosnachadh goid... Feumaidh na balaich agus na caileagan againn fàs suas gu bhith nan daoine còir agus aig an aon àm neo-thruacanta.
  Stad an t-Àrd-cheannard. Bha na seanalairean sàmhach, is dòcha gu robh eagal orra cur an aghaidh, ach cha robh iad airson dearbhadh dè a bha follaiseach. Lean am Fuhrer air:
  - Chan e fealla-dhà a th" ann an cogadh, ach feumaidh neo-thruaillidheachd a thaobh nàimhdean a bhith air a chur còmhla ri taic dha chèile agus mothachadh air bràithreachas do chompanaich. Is e seo a dh'fheumas sinn a chuir an sàs anns a h-uile duine... Tha an sàr-fhear ùr neo-thròcaireach a dh'ionnsaigh càch, ach nas motha na sin feumaidh e a bhith neo-thròcaireach dha fhèin. Oir feumaidh an ìochdranachd an toiseach a bhith air a chuir às ann an anam neach, agus an uairsin èiridh an corp daonna lag!
  Stad eile... Thuig na seanailearan agus na dealbhadairean gu h-obann agus thòisich iad a' moladh gu làidir. Bha coltas gu robh am Fuhrer toilichte:
  - Tha seo nas fheàrr, ach a-nis bu mhath leam aithris air sabaid adhair fhaicinn. Cho uamhasach agus uile-sgriosail ...
  Dh'fhaighnich Heinkel gu sgiobalta:
  - Le armachd beò no sligean, mo Fuhrer?
  Chrath àireamh a h-aon Nadsaidheach:
  - Gu dearbh, le feadhainn sabaid. A bharrachd air an sin, bu mhath leam beachdachadh air buaidh an inneal ejection. Às deidh na h-uile, tha thu ag obair air ... - Chrath am Fuhrer a dhòrn. - Cuin, mu dheireadh, a bhios e deiseil agus air a chuir a-steach gu mòr-chinneasachadh. Às deidh na h-uile, tha pìleat eòlach na phìleat eòlach a dh'fheumas a bhith air a dhìon airson blàran san àm ri teachd!
  Ach a dh" aindeoin sin cho-dhùin am Fuhrer-Terminator dealbhadh nas ùire den inneal ejection a shealltainn dha na dealbhadairean. Bu chòir gum biodh an siostam seo nas duilghe, nas sìmplidh agus nas aotrom. Uill, tha an squib saor, a tha mar-thà air a mhaighstireachd le gnìomhachas na Gearmailt, gu math freagarrach airson an adhbhair seo.
  Dh'fheumadh an diagram a bhith air a tharraing air an t-slighe, ach b 'e neach-ealain fìor mhath a bh' ann an Hitler, agus tharraing e gu soilleir, gu sgiobalta, bha loidhnichean nan diagraman agus na h-oidhirpean eadhon agus soilleir gun riaghladairean no compasaidhean. Bha an Terminator hit-and-miss den bheachd gu robh e neònach, gu dearbh, gun do leig na Gearmailtich, san fharsaingeachd, le ideòlas cho làidir agus gu ìre adhartach ri Sòisealachd Nàiseanta agus an siostam totalitarian, an cogadh dha na Ruiseanaich. Is dòcha gu bheil seo air sgàth gu robh saighdearan Ruiseanach nas làidire agus nas seasmhaiche na an fheadhainn Gearmailteach agus dh'ionnsaich iad sabaid nas luaithe.
  San fharsaingeachd, ma choimheadas tu air cùrsa a" chogaidh gu h-iomlan, an uairsin dh" ionnsaich na Ruiseanaich, no an àite armachd nan Sòbhieteach, sabaid, ach bha e coltach gu robh na Gearmailtich air dìochuimhneachadh ciamar... Rinn an àithne aca co-dhùnaidhean aig ìre an toiseach -graders, agus is dòcha eadhon nas ìsle ma tha eòlas aig a" chiad ìre ann a bhith a "dèanamh gnìomhachd armachd ann an ro-innleachdan fìor-ùine. Agus is e an fhìrinn gu bheil clann de shia bliadhna a dh'aois mar-thà a 'stiùireadh armachd brìgheil mar rudeigin as urrainn dhaibh fhèin agus Zhukov agus Mainstein ionnsachadh. Ach, tha cuid de luchd-rannsachaidh den bheachd gu bheil an dà chuid Zhukov agus Mainstein mar mheadhan-inntinn. Tha contrarrachdan ann cuideachd a thaobh an àireamh de uidheamachd, gu sònraichte uidheamachd Frangach a chaidh a ghlacadh. Bha cuimhne Hitler (cuimhne mhath, gu h-àraid nuair a bha e fhathast fallain!) a' moladh gun deach 3600 tanca a ghlacadh air an glacadh bho na Frangaich, figear fìor dhrùidhteach... Bha cuid de mhodailean, leithid an SiS -35 , na b' fheàrr nan armachd na an T-34 a-mhàin ann an armachd aghaidh. Mar sin faodar an tanca seo a thoirt gu buil gu furasta ann am factaraidhean Frangach, ach a-mhàin le bhith a" cur an àite an armachd 47 mm le gunna fada 75 mm le baraille. Gu dearbh, eadhon is dòcha nach bi seo gu leòr. Tha Breatainn agus na SA san fharsaingeachd air a bhith a" cur luach gu mòr air armachd anns na tancaichean aca. Mar eisimpleir, bha armachd de 152 millimeters an aghaidh 120 aig an dà fhichead tunna Churchill airson an tanca trom IS-2.
  Dh" innis am Fuhrer rudeigin eile dha na dealbhadairean:
  - Tha tunailean gaoithe gu leòr againn, mar sin coimhead airson modail nas fheàrr den itealan agus cruthaich cumaidhean sgiobalta, gun a bhith a" toirt a "chùis gu deuchainnean daor, far am bi na h-aces as fheàrr againn a" bàsachadh cuideachd. Mar eisimpleir, tha modail sgiath itealaich de phlèana gu math èifeachdach, gu sònraichte ma dh" fhaodadh an tighead agus an ceàrn claonadh atharrachadh. Thug mi an dealbh dhut mu thràth, agus mar sin bu chòir gum biodh an earball deiseil. Bidh an astar measta aige suas ri 1100 cilemeatair san uair eadhon le einnsean Yumo. Mar sin rachaibh air adhart, ach na bi leisg!
  Chomhairlich Adolf the misfit cuideachd mar a mheudaicheas e astar sèideadh pìoba. Ghlac e an ìoranas a bha gu math falaichte ann am beachdan an luchd-dealbhaidh: ciamar a bha uimhir de eòlas aig corporal sìmplidh? Nach eil iad a" creidsinn ann an gnè an Fhuhrer? Uill, nì sinn a-mach e ... no nach eil, cha dèan sinn a-mach e, ach dearbhaidh sinn dhaibh gu bheil sinn air ar foghlam.
  Às deidh seo bha lòn anns an èadhar ùr, chuir na caileagan seirbheiseach bùird agus cathraichean air dòigh. Bòidheach... Ach dè na h-ath-leasachaidhean a bu chòir a dhèanamh ann an Sòisealachd Nàiseanta? A leithid gus an àireamh de nàimhdean a lughdachadh cho mòr "s as urrainn agus caraidean a dhèanamh. Mar eisimpleir, na àrdaich rèis na Gearmailt aig a h-uile tionndadh agus faodaidh eadhon stad a chuir air daoine a roinn ann an clasaichean. Ach, chan eil sgaradh dhùthchannan gu dùthchannan ìochdaranach agus Aryan fhathast air a dhèanamh laghail gu foirmeil. Bidh seo a" sìmpleachadh rudan. San fharsaingeachd, thòisich Hitler air mòr-sgrios na h-Iùdhaich dìreach an dèidh ionnsaigh air an USSR. Carson a bhiodh an leithid de dhàimhean aige? Is dòcha gu robh e an dòchas gum beannaicheadh Sionachas an t-saoghail e airson a" chogaidh an aghaidh Bolshevism, agus gun toireadh an Iar taic dha. Agus an uairsin, nuair a thuirt Breatainn agus na SA gu cinnteach, chan ann ris an Wehrmacht, dh'fhàs am Fuhrer feargach? An do thòisich e air dìoghaltas a dhèanamh air na h-Iùdhaich sin a ruigeadh e? Tha Hitler, gu dearbh, na leth-fhacal airson a bhith a" dèanamh an Holocaust agus mar sin a" dìmeas a" bheachd air Sòisealachd Nàiseanta. A-nis tha na faclan Nadsaidheach agus fear a chuir gu bàs air fàs co-chosmhail. Bidh mòran cuideachd a" cur troimh-chèile nàiseantachd agus faisisteachd, is dòcha air sgàth co-chòrdadh an fhacail Nadsaidheach. Ach chan eil seo fìor idir. Ann am prionnsabal, chan eil dàimh dhìreach aig Faisisteachd ri Sòisealachd Nàiseanta. Aig a chridhe, dh" èirich bun-bheachd faisisteachd anns an Fhraing anns an naoidheamh linn deug agus bha brìgh gu tur eadar-dhealaichte aige.
  Thàinig seòrsa de bhunait teagasg faisisteach anns an dreach tùsail aige sìos gu stèidheachadh spiorad corporra, faireachdainn de chompanach am measg luchd-calpa. Thug Mussolini an uair sin a-steach teagasg faisisteachd dha na Lèintean-dubha aige. Uill, b" e na nàimhdean agus na farpaisich phoilitigeach a bh" air na Nadsaidhean an toiseach mar luchd-faisisteach. Gus a bhith onarach, rinn na Nadsaidhean gu cruaidh, gus an d" fhuair faisisteach brìgh ana-cainteach, àicheil. Anns an Ruis, aig aon àm, nàiseantaich eòlas air àrdachadh sònraichte, gu h-àraidh tràth anns na naochadan, a 'ruighinn a' char as àirde ann an 93-94. An uairsin lean a" chogadh ann an Chechnya gu àrdachadh ann am faireachdainn sèimh sa chomann-shòisealta agus crìonadh sealach ann an nàiseantachd. Mar thoradh air a" chogadh ann an Iugoslabhia agus bomadh Serbia thàinig àrdachadh sealach ann an gràdh-dùthcha, ach an uairsin thachair sgaradh anns a" ghluasad nàiseanta. Anns an Ruis, bha duilgheadas aig na nàiseantaich le ceannardan... Cha robh am Fuhrer aca fhèin... Fìor, chaidh Zhirinovsky a choimeas ri Hitler, agus chaidh e eadhon thairis air Adolf ann an cuid de dhòighean. Mar eisimpleir, ann an luaths takeoff poilitigeach, taobh a-staigh ceithir bliadhna an dèidh stèidheachadh a 'phàrtaidh, a' chiad àite ann an taghaidhean pàrlamaid. Ach bha Zhirinovsky mì-reusanta agus dh'fhàillig e chan ann a-mhàin air soirbheachadh, ach eadhon gus na bha e air a choileanadh a chumail suas. An seo feumaidh mi a ràdh, an toiseach, b" e a choire pearsanta a bh" ann. Chan eil smachd gu leòr anns a 'phàrtaidh, na sgandalan anns an deach e an sàs. Ach cha do shuidh am fìor Hitler anns an Reichstag a-riamh agus cha do sheall duine air na filmichean aige air telebhisean. Agus cha robh telebhisean ann fhèin. Ged a bha soirbheachas Zhirinovsky ann an taghaidhean 1993 na bhuannachd don obair shoirbheachail aige leis an luchd-èisteachd telebhisean.
  Shuidh caileag bhòidheach am measg nan searbhantan sìos ri taobh an Fhuhrer agus chuir i a làmh air a glùin rùisgte. Coed:
  - A bheil thu a 'smaoineachadh air rudeigin, mo Fuhrer?
  Thàinig an deachdaire Nadsaidheach agus aig an aon àm cluicheadair brìgheil suas. Mhothaich e nach robh e fhathast air crìoch a chuir air brot glasraich agus salad mheasan. Phòg am Fuhrer an nighean air a bilean, a" faireachdainn a h-àlainn òg, milis agus thuirt i:
  - Thèid thu sa chàr còmhla rium. Agus gheibh thu uile gu obair, tha an ùine airson ithe seachad.
  Agus a-rithist, thòisich gèaraichean na stàite, ged nach robh iad air an deagh ola, a 'tionndadh. Air an t-slighe air ais, rinn am Fuhrer gaol air a 'bhòidhchead, agus chuir e iongnadh eadhon far an d' fhuair e uiread de lùth agus neart. Às deidh na h-uile, thuirt iad gu robh am Fuhrer neo-chomasach agus san fharsaingeachd a rèir coltais ciorramach, an dèidh dha sifilis (brèig) a bhith air a spìonadh (ficsean iomlan!). Tha e fìor nach deach aig Hitler air sliochd a bhith aige... Uill, a-màireach, bheir e aire don chùis seo e fhèin... No chan e, feumaidh e fhathast cuireadh a thoirt dha Himmler. San fharsaingeachd, ann am fìor eachdraidh, neartaich am Fuhrer gu mòr àite an SS. A rèir choltais feumaidh esan cuideachd a dhol air an t-slighe seo anns an roghainn eile seo. Agus gu bheil fo-òrdanachadh nam poileas eucorach gu structar an SS gu h-iomlan reusanta; a-nis thèid a h-uile dàta agus faidhle a chur còmhla ann an aon stòr. A bharrachd air an sin, àrdaichidh cleachdadh cràdh an aghaidh eucoirich agus na dòighean ceasnachaidh adhartach sin a tha àbhaisteach don Gestapo agus structaran poileis dìomhair eile an ìre lorgaidh gu mòr.
  Faodaidh an fhìrinn àrdachadh agus faodaidh an àireamh de luchd-fulaing neo-chiontach àrdachadh, ach ... is ann ainneamh a nì mearachdan. Faodar seo a bhreithneachadh bho iomadh eachdraidh eucoir.
  Às deidh dha beagan chùisean gnàthach eile a cho-dhùnadh agus cuireadh a thoirt do dhithis nighean ùr an leabaidh a bhlàthachadh, thuit am Fuhrer, a "gabhail fois a cheann air cìochan rùisgte na bòidhchead, na chadal ...
  An turas seo, thill e chun aisling a chuir e stad air na bu thràithe, mu bhlàr fànais grandiose. A-rithist anns an neach-sabaid follaiseach aige, agus tha an nàmhaid a" feuchainn ri ionnsaigh a thoirt air rangannan arm na Ruis Mhòir. Agus bidh geama Fuhrer of the Hypernet, agus a chompanach, fionn, ach aig an aon àm fèitheach, a "feuchainn ri bhith ag obair, aig an aon àm a" cuideachadh a chèile. Tha luchd-sabaid nàmhaid grànda a" feuchainn ris na h-àireamhan a ghabhail, a" cleachdadh an uachdranas àireamhach. Tha eas-aonta armachd Dermostan a" fàs nas iongantaiche. Tha na soithichean aca a" coimhead barrachd is barrachd tàmailteach. Gheàrr an Caiptean Vladislav, a 'cleachdadh an dòigh "bucaid", an càr gu soirbheachail ann an cruth bròg cam agus thuirt e:
  - Chan ann airson dad a bha athair aig Hitler agus Stalin a bha na ghreusaiche!
  Mar fhreagairt, chuir a chompanach fionn a sàilean lom, pinc a-steach:
  - Chan fheum mi bòtannan no brògan eile. Le casan rùisgte tha mi a" faireachdainn gu bheil an lùbadh as lugha den fhàsach no crith an fhànais fada nas fheàrr! O mo Fuhrer, am bu mhath leat a bhith nad nighean?
  Rinn Vladislav gàire mar fhreagairt:
  - Bhiodh e inntinneach airson ùine ghoirid. Tha a h-uile duine ag ràdh gu bheil orgasms fada nas làidire agus nas fhaide aig boireannaich na fir, agus mar sin bha mi airson faighinn a-mach a bheil seo fìor?
  Rinn am fionn gàire:
  - Is dòcha gun toir adhartas cothrom dhut eòlas fhaighinn air seo cuideachd... Mura caill sinn, gu dearbh, am blàr fànais grandiose. Tha cus nàimhdean ann. Faodaidh an Impire Almaztiger 13, nach eil air a bhreith fhathast ach a tha mar-thà na cheannard oirnn, bàsachadh cuideachd.
  Thuirt an neach a bhuail am Fuhrer:
  - Ceannard mòr, mar cheann ann an cogadh, mar as motha am meud, is ann as cruaidhe a bhios an call!
  An àite freagairt, thòisich am fionn air a trodaiche a thionndadh mun cuairt. Rinn e pretzel, is gann a sheachain e an reithe, agus an uairsin loisg e air ais gu fìor cheart. Bhris carbad an nàmhaid na lasraichean agus thòisich e air sgoltadh na phìosan lasrach glè bheag, mar sìol chrom-lus. A" ghruagach, a" togail a" choma cagnaidh le a òrdagan rùisgte agus ga thilgeil cho sgiobalta "s gun tàinig e air tìr dìreach air a teanga a bha a" sruthadh a-mach:
  - A bhòidheach! Nuair a bhios tu a" cagnadh, an uairsin ithe!
  Ach cha robh an gaisgeach cruaidh cho fortanach; chaidh a bhualadh a-rithist, eadhon ged a bhiodh e teann agus an caiptean-cogaidh a 'fàs:
  - Cia cho tinn leis na mnathan so a fhuair mi !
  Dh'eirich suilean an fhir :
  - Nach eil thu riaraichte le stròc? Is dòcha gu bheil thu ag iarraidh rudeigin nas cunnartaiche? Sin cho mi-fhoighidneach sa tha sibh uile, buailteach do bhrathadh!
  Rinn Vladislav gàire agus cha mhòr nach do shluig i freagairt chruaidh am measg luchd-sabaid Dermostan. Tha an dealbh den bhlàr air atharrachadh beagan. Bha coltas neo-sheasmhach air an nàmhaid, a" toirt a-steach barrachd is barrachd fheachdan ùra dhan bhlàr. Bha na longan-cogaidh gu sònraichte cunnartach; gu math mòr, mar asteroids, thàinig iad a-mach gu slaodach bhon fhalamhachadh, mar gum biodh iad air an tarraing le inc dòigheil (a nochd nuair a sheallas tu lampa orra). Dh" fheuch Shit-stan an toiseach ris na cliathaichean a lùbadh, gus gluasad cèis a dhèanamh, is dòcha gus coire a chruthachadh san fhànais.
  Bha saighdearan na Ruis Mhòir a 'sabaid gu misneachail, agus aig an aon àm cuideachd cha robh iad diùid bho ghluasadan. Seo mar a chaidh an dòigh dìon gluasadach, a bharrachd air gluasad dàna agus dàibheadh, a chleachdadh. Mar eisimpleir, chaidh na bàtaichean-mara blàir agus na h-innealan de dh'arm fànais na Ruis Mhòir à sealladh no, air an làimh eile, nochd iad ann an cùl an nàmhaid trom-laighe. Bha e coltach ri iasg a 'sealg ann an toll deigh - thàinig iad a-mach, rug iad air a' chreach (seòrsa de mheanbh-fhrìdean geamhraidh, agus nam b 'e catfish a bh' anns an t-sealgair, eun!) Agus chaidh iad air ais dhan toll. Anns a 'chùis seo, chaidh na soithichean Dermostan air chall sa bhad, thòisich iad a' bualadh còmhla, no eadhon a 'fosgladh teine air a chèile. Spreadh plasma èibhinn le losgadh shoithichean rionnag. Mar eisimpleir, chaidh eadhon bàta-cogaidh ultra, an dèidh grunn bhuillean fhaighinn bho urchraichean preon teirmeach, a-steach do lasraichean gorm is uaine. An uairsin chunnaic an gaisgeach mòr (a 'leantainn air adhart a' sgrios nan crap-stants a bha a 'gèilleadh mar dhuilleag bath !) Agus dè an colossus drùidhteach, sgioba de suas ri dà mhillean saighdear agus leth-cheud millean inneal-fuadain!
  Is e diofar sheòrsan scumbags a th" anns na militants taobh a-staigh an t-soithich: trolls, gobhan agus grunn sheòrsan tar-chinealach, mar eisimpleir an fheadhainn as fharsainge: measgachadh de bhreaban is toitean, no eadhon cnapan toitean! Uill, creutairean eagallach, mar gum biodh bho fhilm uamhasach air a tharraing le tràilleachd dhrogaichean.
  Tha na creutairean gu mòr airson teicheadh, ach aig an aon àm bidh iad a 'bualadh air a chèile, a' sgoltadh, a 'gearradh, a' bìdeadh. An seo thig inneal feansa, a chaidh a chruthachadh gu sònraichte airson a dhol air bòrd sabaid. Agus tha i armaichte le claidheamhan quasi-plasma, chan ann dìreach, ach lùbte airson grunn ghluasadan. Thuit a" chiad inneal feansa a-steach do bhreugan beò an fheadhainn a bha a" sruthadh a-mach à bàta mòr a bha a" lasadh le teine. Sa bhad, chaidh pìosan de dh'fheòil gearraichte agus cuirp loisgte a-mach a h-uile taobh. Nochd caraid air a cùlaibh, bha i coltach ri damhan-allaidh, cha robh ach co-dhiù trithead ball ann, agus bha iad ann an cruth sruthan sgrios, comasach air eadhon dinosaur a ghearradh ann an leth.
  Dh"èigh aon de na h-oifigearan Dermostan:
  - O, na gearr mi! Dh"ith a" phàillean a" bhanrigh!
  Ach bha e mì-shealbhach, bha cnap an toitean le spògan diog, dìreach eadhon nas tàmailteach, a" bualadh air an antenna agus a" crochadh air a tholladh air. Ach, cha robh an dòigh anns an robh e a" sgreuchail ri chluinntinn tuilleadh anns an cacophony as fiadhaich sin a bha a" sìor fhàs. Chaidh teangaidhean de lasraichean prionnsa-plasma, gorm is orains sa mhòr-chuid, seachad air luchd-sabaid eagallach Shitmostan, ag adhbhrachadh orra friogais. Agus bha na h-innealan feansa rampant taobh a-staigh an long-chogaidh ultra. A rèir choltais bha e gu soilleir air a chlò-bhualadh sa phrògram aca: marbhadh, marbhadh, agus marbhadh a-rithist! Agus chan eil e gu diofar dhaibh cò. Agus anns na trannsaichean bha fuaim an hyperroom as uamhasach .
  Ach, tha an ultra-lasair air na h-innealan feansa a ruighinn mu thràth, a bharrachd air mòran gobhan agus spuirean - tha cnapan toitean air tuiteam a-steach do photons mu thràth. Mar sin thòisich an long-chogaidh air a dhol às a chèile mean air mhean ann an grunn phàirtean. Ged a thachair an sgaradh gu slaodach, cha robh e coltach gu robh e cho ominous. Gu sònraichte an aghaidh cùl-raon mòran eile, an dàrna cuid a "lasadh suas mar supernovae beag, no, air an làimh eile, mar shoithichean rionnag a" crìonadh. Gu mì-fhortanach, chan ann a-mhàin de Dermostan, ach den Ruis Mhòr.
  Mar eisimpleir, chaill bàta-mara leis an òrd agus suaicheantas corran smachd agus chaidh e a-steach do dhragh nàmhaid. Nuair a bhuaileas dà mhòran aig astaran fo-sholais, tha e co-ionann ri bhith air a reubadh le rocaid sgrios. Bidh e a" cuir a-mach le cus cumhachd (mas urrainn dha duine a chuir mar sin, gu dearbh). Dh'fhàs an spreadhadh mar thulip le bileagan ioma-dathte, gu h-obann ag ithe a h-uile dad a bha ann timcheall air dusan cilemeatair. Thuirt Vladislav-Adolf:
  - Agus tha e coltach gu bheil na balaich againn air nèamh mu thràth!
  Thuirt am fionn gu feallsanachail:
  - Is e nèamh an t-aon aite maith anns nach 'eil neach ann an cabhaig r'a fhaotainn, ged a tha iad anns an teas !
  Dh" aontaich Hitler hit:
  - Is iad seo paradoxes na cruinne. Chan eil sinn airson a bhith ann an àite math, ach tha an droch fhear gar slaodadh a-steach! Mar sin chan eil e eadhon soilleir dè as fheàrr, beatha no bàs.
  Thuirt an nighean gu feallsanachail:
  - Tha beatha an-còmhnaidh nas fheàrr na bàs. Chan ann airson rud sam bith a tha cha mhòr a h-uile duine a" smaoineachadh sin. Ach, tha beachdan dhaoine, mar a h-uile càil san t-saoghal againn, càirdeach.
  Rinn am Fuhrer tionndadh caran duilich eile, a leig leis losgadh air dà sheata, agus mar sin tòrr na bu daoire agus le armachd beairteach (cho breagha sa spreadh e, mar gum biodh cleasan-teine bho mheasgachadh iom-fhillte de stuthan pyrotechnic air lasadh suas), neamhnaidean de stuth briste sgapte air feadh an fhalamh. Thuirt Vladislav-Adolf:
  - Tha beachdan dhaoine an dà chuid mu nàdur agus mu Dhia gu mòr an aghaidh a chèile. Anns an fharsaingeachd, tha eadhon bun-bheachd de reactive, is e sin, eadhon inntinn millteach, a bheir air neach a bhith ga ghiùlan fhèin ann an dòigh nach eil idir na bu chòir a bhith ann an instincts pragmatach agus beachdachadh air comasachd.
  Thuirt am fionn, le duilgheadas faighinn seachad air dàibheadh brùideil (dè eile as urrainn dhut a dhèanamh nuair a bhios seachdnar luchd-sabaid a" ruith thugad aig an aon àm), thuirt e:
  - Cuir stad air pragmatics - tionndaidh air matamataig!
  - Nach èibhinn! - Vladislav air ais.
  Gu h-obann, air beulaibh caiptean itealain a "chabhlaich, nochd ìomhaigh de phost stiùiridh arm na Ruis Mhòir . Gu dearbh, is e tiodhlac a tha seo, gu dearbh - an comas a dhol a-steach do naomh nan naomh agus eadhon aithneachadh, eadhon mura h-eil na planaichean aig cuideigin eile, ach an àithne fhèin.
  Seo e, am prìomh shoitheach-cogaidh, prìomh shoitheach armachd fànais na Ruis Mhòir le trast-thomhas de cheud cilemeatair. Agus bidh an soitheach seo gu nàdarrach cuideachd a" sabaid, leis nach urrainn deichean de mhìltean de bharaillean làmhachais cumhachdach a bhith air am milleadh gu dìth gnìomh. Ach, bidh an long-chogaidh shuaicheanta a" feuchainn ri obrachadh ann an co-chòrdadh ri soithichean mòra eile. Chan urrainnear an cothrom as lugha a thoirt don nàmhaid am prìomh shoitheach a sgrios, far a bheil prìomh àithne sguadron arm fànais na Ruis Mhòir.
  Gu h-iongantach, tha an ceannard coitcheann agus am monarc dìreach mar embryo na laighe sa bhroinn. Tha am màthair fhèin air a bogadh ann an staid beòthalachd crochte, oir air dhòigh eile bhiodh coileanadh a dleastanasan ro dhona. Agus tha gnìomhachd a "mhonarc embryonic a tha air a leasachadh gu leòr mar-thà, aig a bheil buill-bodhaig agus, nas cudromaiche, eanchainn caran mòr, air a dhèanamh cinnteach le grunn aonadan cybernetic. Tha an embryo fhèin, a 'riaghladh thairis air Ìmpireachd Mòr na Ruis, a' faireachdainn gu math cofhurtail.
  Tha, gu dearbh, agus tha e fo eallach leis an fheum, tha e air a bhith taobh a-staigh a mhàthair airson grunn bhliadhnaichean a-nis. Chan urrainn dha ach bruadar mu bhith a" ruith no a" gluasad rudeigin. Agus is e aislingean goirt a tha seo, oir tha breith a" ciallachadh a dhol à bith sa bhad. Bidh an embryo a" conaltradh ris an t-saoghal a-muigh a" cleachdadh sganairean. Gu dearbh, chan eil iad a 'sealltainn fìor choltas a' chomanndair embryonic, ach ìomhaigh a tha nas comasaiche air misneachd a bhrosnachadh. Gu sònraichte, tha fear òg eireachdail a 'nochdadh ann an cruth rìgh gun bhreith. Bheir e òrdugh dha na saighdearan ann an guth soilleir, òrdail:
  - Cleachd prionnsapal dìon elastagach. Mar o chionn mìltean bhliadhnaichean, chleachd feachdan nas laige, nas ìsle ann an àireamhan, an fhìrinn gun teagamh gu bheil tomad nas lugha tòrr nas gluasadach na fear mòr. Leis gu bheil tomad gann air a chomharrachadh le inertia beag!
  Dhearbh an nighean marasgal:
  - Gu dearbh... 'S e comas an airm gluasad a tha cudromach airson buaidh. Gu dearbh, feumar crìochan a sheachnadh. Às deidh na h-uile, chan e an seangan rìgh nam beathaichean!
  Rinn an ceannard embryonic gàire:
  - Is e bacteria na creutairean as marbhtach. Ged nach eil, is dòcha nach eil eadhon bhìorasan! Ged a tha e na fhàs-bheairt prìomhaideach, tha e èifeachdach! An seo chruinnich an nàmhaid feachdan mòra, bho cha mhòr a 'chruinne-cè gu lèir, a tha a' ciallachadh gun do nochd e na raointean a bha air fhàgail.
  Elf Marshal Fego le pigtails purpaidh is orains:
  - Aig amannan tha buannachd a tha coltach nach eil cho beag air earrann cuibhrichte den aghaidh gu leòr airson a bhuannachadh. Is e seo axiom neònach de dh" iomadh blàr, de shìobhaltachdan eadar-dhealaichte!
  Chaidh an t-Ìmpire Fetal tro na sganairean:
  - Anns a 'chùis seo, tha thu a' coimhead air a 'bhun-stèidh.
  Aig an aon àm, dh'fheuch armadas Dermostan ri ath-eagrachadh air a 'ghluasad. Thàinig tèarmann glè chudromach thuca bhon chùl. Chaidh na mìltean de shoithichean mòra agus na milleanan de shoithichean nas lugha a-mach a" cleachdadh clag. Mar thoradh air an sin, mheudaich cumhachd teine na dìosganaich gu mòr. Thuirt an nighean marasgal le toileachas:
  - Seo cairt trump eile air a thilgeil leis an neach-dùbhlain bastard. Ach a dh" aindeoin sin, cha robh ar n-aithris buileach suas gu ìre; cha deach ullachadh airson a bhith comasach air àireamh cho mòr de fheachdan a thoirt a-steach.
  Bhreab hologram an ìmpire ann an cruth balach an claidheamh. Bhuail an propellant an geata. Spreadh e cha mhòr sa bhad. An toiseach, tha fras ann a bhios ag ithe na sùilean air falbh, agus an uairsin fàs balgan-buachair purpaidh a sgriosas a h-uile càil taobh a-staigh raon gunna an long-chogaidh. Thuirt am balach hologram:
  - Is e sgòr tadhail iongantach a tha seo! Uill, leig leis an luchd-dùbhlain an cuid uile a thoirt seachad. Tha iongantas agam air ullachadh air a shon.
  Elf Fego air an dealbh den bhlàr le beagan teagamh. Bha armada Dermostan a" coimhead uamhasach uamhasach. Gu sònraichte ultra-cogaidh, aig an robh trast-thomhas a ràinig dà cheud gu leth cilemeatair. Chuimhnich an elf gu h-obann air a phlanaid dachaigh... Tha an nàdur an sin eireachdail, chan eil eadhon biastagan fuilteach ann. Agus leòmhainn... Uill, chan e dìreach leòmhainn, ach co-fhilltean le flùraichean arbhair. San fharsaingeachd, is e beathach brèagha a tha seo: is e flùr cornflower a th "anns a" bhodhaig, agus bidh am mane òrail a "leasachadh anns a" ghaoith. A bharrachd air an sin, bidh na flùraichean arbhair ag atharrachadh sgàil... Tha gràinealachd gu tur an seo, air a stiùireadh an dà chuid an aghaidh dhaoine agus elves.
  Thuirt am marasgal blonde:
  "Chan eil fios againn cia mheud tèarmann a th" aig an nàmhaid, ach tha e coltach riumsa gu bheil an t-àm ann ar rèisimeid ambush a ghluasad. "
  Chuir an t-ìmpire embryonic an aghaidh:
  - Chan e a-nis an t-àm airson do chairtean a shealltainn!
  Dh'fheuch an nighean marasgal ri argamaid a dhèanamh:
  "Ma gheibh na daoine againn bàs, cha bhith duine air fhàgail airson sabaid!"
  Agus an uairsin lorgadh an ceannard embryonic:
  "Chan urrainn dhut cogadh a bhuannachadh às aonais leòintich." Ann an tàileasg faodaidh tu, ach ann am fìor bhlàr chan urrainn dhut! Is e lagh cogaidh tròcaireach gu bheil call mar uisge a" uisgeachadh brògan buaidh, cha leig thu leas ach dèanamh cinnteach nach tig call air adhart gu bhith na dòrtadh a bhios a" nighe air falbh na crògan! - An uairsin dh'fhàs an hologram a chaidh a chuir bhon bhroinn gu h-obann nas caoimhneil na aghaidh. - Ach na bi a" smaoineachadh, gus call a lughdachadh gu sònraichte bho theine long-cogaidh, leig le longan-rionnag na Ruis Mhòir a dhol air ais ann an snìomh.
  Thug am marasgal elf taic don cheannard embryo:
  - Sin e, sin an aon dòigh. Chan eil fios fhathast cia mheud feachd as urrainn don nàmhaid a thilgeil a-mach às an fho-thalamh.
  Gu dearbh, dh'fheuch longan rionnag Shitmostan ri gluasad ann an treud dùmhail. Aig an aon àm, cha do shàbhail iad armachd idir, a 'tilgeil urchraichean aig na milleanan, gun eadhon a bhith a' gabhail cùram mu cho cinnteach 'sa tha am buille. Bha e coltach gun robhas a" bualadh air na billeanan de gheamaichean air feadh a" bheàrn gus lasadh a-steach do hyperplasm, losgadh a h-uile càil beò agus gluasad, agus an uairsin a dhol a-mach. Bidh gaisgich Ruiseanach a" losgadh tòrr nas cinntiche, ach bha tàirneanach mòr an nàmhaid, mar inneal-smàlaidh, a" sgapadh mhìrean mar confetti. Confetti marbhtach a loisg sìos grunn bhàtaichean de Dirmostan. Agus tha an àireamh de frigates millte de shìobhaltachd bastard gu tur do-chreidsinneach. Tha e fìor gu bheil soithichean Ruiseanach a" bàsachadh. An seo bha an soitheach-mara millte, ann an èiginn, a" reubadh mar tanca Ruiseanach air an Kursk Bulge agus a" reubadh long-cogaidh an nàmhaid. Chaidh na ceudan de mhìltean de bheatha a bhriseadh sa bhad, agus loisg an teine, mar gum biodh pìob gas mòr air a spreadhadh.
  Thuirt am marasgal gu gruamach:
  - Bidh iad gar lùbadh, ach chan eil sinn a 'toirt seachad! - Mhothaich an ceannard ceàrnagach (no an àite an ìomhaigh holografach aige, bha an troich fhèin air bàta eile den chlas Gross-Dreadnought!). - Bhiodh e riatanach co-dhiù cuid de fhrith-ionnsaighean a chuir air bhog air conaltradh nàmhaid agus loidhnichean solair.
  Rinn an t-Ìmpire Fetal gàire tron hologram balach aige.
  - Ciod, nad bheachd-sa, a tha 'm chailleach !
  Ghreas am marasgal, agus sgaoil e a spògan:
  "Ach cha bhith iad a" sàbhaladh armachd idir. " Tha seo a" ciallachadh gu bheil gu leòr aca. Nach ann mar sin a tha, a thighearna?
  Chuir an t-Ìmpire Embryo an aghaidh:
  - Chan ann mar seo! Tha ceannard mòr nas luachmhoire na a cheann, agus mar sin cha dèan clogaid rabhadh agus breug-riochd seòlta dha! Ann an ùine ghoirid, tha an nàmhaid fhathast leis an mealladh milis gu bheil a h-uile dad gu math leis, ach gu dearbh tha ar buaidh mar-thà faisg! Tha a bhith a" bualadh ris nach robh dùil co-ionann ri claidheamh stàilinn alloy a chuir an àite dòrn!
  
  
  Tha WITTMAN beò
  Atharrachadh beag ann an eachdraidh co-cheangailte ri soirbheachas mòr nan Nadsaidhean rè an oilbheum aig na h-Ardennes. Thàinig na Nadsaidhean air adhart na bu luaithe, b" urrainn dhaibh a dhol tarsainn air drochaidean agus taighean-bathair a ghlacadh le buill-airm, armachd agus connadh. Bha an soirbheachas cuideachd air a chomasachadh le com-pàirteachadh Wittmann san stailc, nach do bhàsaich, eu-coltach ris an fhìor sgeulachd! Agus dè? Cha bhith fìor ghaisgich a" bàsachadh agus tha iad neo-bhàsmhor! Lean Wittman a 'sabaid agus a' cruinneachadh nan sgòran. Às deidh an dà cheudamh tanca a sgrios, b" e a" chiad tancair agus gu ruige seo a fhuair Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich, claidheamhan agus daoimeanan.
  Dh'atharraich gnè Wittmann cùrsa eachdraidh beagan. Agus thionndaidh na Gearmailtich a-mach gu bhith beagan nas fortanach, nas luaithe, nas èifeachdaiche. Agus shoirbhich leotha anns na thachair cha mhòr anns an fhìor sgeulachd, ach cha robh ach uair no dhà a dhìth. Agus mar sin chaidh na taighean-bathair a ghlacadh, agus fhuair arm na Gearmailt cumhachd mòr. Mar thoradh air an sin, chaidh a 'Bhruiseal a ghlacadh, agus chaidh na ceudan de mhìltean de shaighdearan Breatannach is Ameireaganach a ghlacadh.
  Cha robh Stalin ann an cabhag gus ionnsaigh a thoirt fhathast, ag iarraidh gum biodh na Càirdean air an ruaig nas cumhachdaiche san Iar.
  Sheall na blàran gu bheil an Tiger-2 na inneal fìor èifeachdach an dà chuid a thaobh armachd agus armachd aghaidh. Bha na Gearmailtich, a 'faicinn gu robh an t-Arm Dearg fulangach san taobh an ear , air aonadan a bharrachd a chuir a-steach don bhlàr agus thòisich iad a' togail air an soirbheachadh. Fhuair am Fritz cuideachd an gunna fèin-ghluasaid E-25 as ùire, a bha beag ann am meud agus cuideam, ach bha armachd làidir agus armachd math aige, agus nas cudromaiche gluasad.
  Mar thoradh air an sin, buadhan ùra... A-nis tha na Krauts ann am Paris. Tha iad a' gabhail prìomh-bhaile na Frainge a-rithist.
  Agus is e seo a tha Stalin ag iarraidh - airson na càirdean a mharbhadh, agus an uairsin gheibh an USSR an Roinn Eòrpa gu lèir.
  'S e sionnach glic a th' ann an Stalin... Ach chan e amadan a th' ann an Churchill nas motha. Nuair a chaochail Roosevelt, chuir e fhèin agus Truman an ainm ri fois leis an Treas Reich. Aig an aon àm, a 'toirt air falbh na tha air fhàgail de na saighdearan a' chùis às an Fhraing. Agus gu dearbh le iomlaid iomlan de phrìosanaich cogaidh, agus eadhon le solar connaidh agus solar don Treas Reich.
  Fhreagair a" Ghearmailt le bhith a" toirt air ais laghan an-aghaidh Semitic. Ach, dh'fhuirich na h-Iùdhaich anns na campaichean, ach cha deach an losgadh, cha robh aca ach a bhith ag obair, agus chuir na h-Ameireaganaich biadh à tiona agus gràn gu na campaichean.
  Bha làmh shaor aig na Gearmailtich anns an Fhraing agus san Eadailt. A-nis rinn Stalin moladh airson sìth air leth. Ach dhiùlt Hitler e. San Ògmhios, thòisich an ionnsaigh Fritz. Chaidh a" chiad tancaichean E-50 a-steach don t-sreath. Ach mar a thionndaidh e a-mach, cha robh an càr gu tur soirbheachail. Bha a chuideam fhathast àrd, faisg air 65 tonna, le sgàil-dhealbh nas ìsle na an Tiger-2, ach bha an armachd den aon thiugh, gu soilleir gu leòr, gu sònraichte air na taobhan. Bha an gunna 88 mm le fad baraille de 100 EL beagan nas fheàrr. Loisg i dusan shots sa mhionaid.
  Chaidh coileanadh dràibhidh a chuir ris le einnsean nas cumhachdaiche, a" luathachadh suas ri 1200 each-chumhachd. San fharsaingeachd, bha an tanca, gu dearbh, na b 'fheàrr an taca ris an Tiger-2 agus bha leathad beagan nas reusanta den armachd, ach dh' fhan e so-leònte bho na taobhan.
  Bha an E-100 air a dhìon na b" fheàrr, ach rinn a chuideam trom còmhdhail agus cleachdadh sabaid duilich. B" e an gunna fèin-ghluasaid E-25 an tè a bu shoirbheachaile, le sgàil-dhealbh glè ìosal de armachd aghaidh 120 mm, leathad mòr, agus armachd taobh de 82, agus canan airson an Tiger-2, b" e am fear as fheàrr fèin-. gunna propelled an Wehrmacht agus an Dàrna Cogaidh. Luathaich e gu seachdad cilemeatair san uair - einnsean de 700 each-chumhachd, agus eadhon ricocheted IS-2 sligean a-steach don mhaoil.
  Bhuail na Gearmailtich am prìomh bhuille às an Ungair, a' feuchainn ri Budapest a shàbhaladh, a bha fhathast air a chuairteachadh. Bha an t-sabaid uabhasach fiadhaich.
  Thòisich an ionnsaigh air 22 Ògmhios, agus thog an t-Arm Dearg dìon fìor chumhachdach. Tha glè bheag de thancaichean E-sreath aig na Gearmailtich fhathast, dìreach na gunnaichean fèin-ghluasadach E-25 ann am meudan meadhanach mòr - tha iad gu math furasta an dèanamh agus saor. Seo dithis nighean ann am bikinis nan laighe ann. Tha an carbad nas ìsle na aon mheatair gu leth agus le taing dha seo, tha e air a dhìon gu math agus armachd le cuideam gu math ìosal.
  Loisg dithis nighean, Charlotte agus Gerda, nan laighe sìos, air gunnaichean Sòbhieteach. Air am beulaibh, ghluais càraichean beaga bìodach, fo smachd rèidio, a" glanadh raointean mèinn.
  Loisg Red Charlotte an canan. Leag i an gunna Sòbhieteach agus chrath i a broilleach, is gann gun robh i còmhdaichte le stiall tana de dh" aodach. Agus dh'èigh i:
  - Teine raging de hyperplasma!
  Agus an uairsin bidh Gerda ga slaodadh, a" cleachdadh a òrdagan rùisgte. Agus tha e ag èigheach:
  - 'S e nighean gu math fionnar a th' annam agus chan eil mi dona ...
  Bidh an gunna fèin-ghluasadach ga ghluasad fhèin. Agus bho àm gu àm bidh e a 'stad. Tha a h-armachd aghaidh air a lùbadh gu mòr, agus tha seo a 'toirt dìon math. Tha sligean ghunnaichean Sòbhieteach mothachail air ricochet. Agus chan eil dad a" bagairt a leithid de ghunna fèin-ghluasadach air adhart. Faodaidh iad fhathast bualadh air an taobh. Ach chan eil na nigheanan ann an cabhag. Tha an gunna fèin-ghluasaid èifeachdach a" dol thairis air an SU-100 ann an cumhachd tollaidh armachd, agus tha e cuideachd air a dhìon nas fheàrr, nas gluasadach agus aig an aon àm nas aotroime.
  Agus chan eil bathar tioram gu leòr aig an Arm Dearg. Sa mhòr-chuid an tanca T-34-85, nach eil cumhachdach gu leòr le a ghunna agus tha armachd lag. Agus tha an gunna fèin-ghluasadach Gearmailteach E-25, leis an t-slighe, nas aotroime, tòrr nas làidire ann an armachd agus gunnaichean.
  Tha na caileagan a' sabaid... Glè bhòidheach agus òg. Agus bidh na gunnaichean fèin-ghluasadach aca a" bomadh agus a" tilgeil...
  Mu dheireadh fhuair am Fritz air briseadh troimhe gu Budapest. Buaidh chinnteach, air a chuairteachadh le aonadan Sòbhieteach. Chaidh mòran a ghlacadh agus a mharbhadh.
  Tha e fìor gun do dh" fhuiling na Nadsaidhean call mòr. Agus chan eil uiread de neart ann. Uill, ma tha uidheamachd fhathast ga thoirt a-mach, chan eil goireasan daonna gu leòr.
  Agus tha clann agus boireannaich air an òrdachadh don arm. No coigrich, ach chan eil iad earbsach gu leòr.
  Ach, tha an t-sabaid a' leantainn... Tha an t-Arm Dearg a' cur an aghaidh gu cruaidh, le iomadh loidhne dìon. Bidh na Gearmailtich ag adhartachadh ceud cilemeatair eile agus stad iad. Chan eil neart gu leòr agam. Agus tha an t-Arm Dearg fhèin a 'dol air adhart leis an ionnsaigh. Ach chan eil e gu math soirbheachail cuideachd agus bidh e beagan a" putadh na Gearmailtich gu aon taobh.
  Gus an tig an geamhradh... Bidh an loidhne aghaidh a' bunailteachadh. Anns an Fhaoilleach 1946, chaidh an t-Arm Dearg air adhart ann am Prussia an Ear agus sa Phòlainn, ach cha do rinn e mòran adhartais.
  Cha bhith na Gearmailtich a" rocadh am bàta sa gheamhradh. Tha na blàran fuilteach. Ach tha an loidhne aghaidh slaodach ...
  Agus tha àm sònraichte den Chiad Chogadh a" tòiseachadh. Bidh an loidhne aghaidh a 'fàs neo-ghnìomhach. Bidh na Gearmailtich agus roinnean cèin a 'tighinn air adhart as t-samhradh, agus an t-Arm Dearg sa gheamhradh. Agus chan urrainn dha duine soirbheachas mòr a choileanadh.
  Bliadhna às deidh bliadhna de chogadh a 'dol air adhart. Tha na Gearmailtich beagan air thoiseach air an USSR ann an leasachadh itealain jet. Thug an USSR a-steach am MIG-15 gu mòr-chinneasachadh a-mhàin ann an 1949. Ach ron àm seo bha ME-462 agus XE-362 aig na Gearmailtich. Agus as cudromaiche, plèanaichean diosc, a tha do-dhèanta a losgadh sìos bho jet laminar cumhachdach le gàirdeanan beaga.
  Tha an t-sreath Gearmailteach "E" aig na tancaichean ... An coimeas ri sin, nochd an T-54 agus IS-7. Ach chuir na Gearmailtich an uairsin an t-sreath AG air bhog - fear pioramaideach nas adhartaiche.
  Ach cha robh buannachd aig duine. Tha an loidhne aghaidh fhathast na àite.
  Gus an do chaochail Stalin sa Mhàrt 1953...
  Agus an seo, a 'gabhail brath air beagan mì-chinnt ann an ceannardas a' phàrtaidh agus an strì airson cumhachd, na Gearmailtich a bha comasach air soirbheachadh. Ach an uairsin às deidh Beria a chur an grèim agus a chuir gu bàs, chaidh Vasilevsky a chuir an dreuchd, an ro-innleachdaiche sàr-mhath, mar an Àrd-cheannard, agus neartachadh Ceannard Comataidh Dìon na Stàite Malenkov. Tha an loidhne aghaidh air socrachadh taobh a-staigh crìochan na Roinn Eòrpa.
  Fhad "s a bha ùine de strì airson cumhachd anns an USSR, b" urrainn dha na Gearmailtich an Neman a ruighinn, agus na Balkans, Romania, Bulgàiria, Slobhagia, a" Ghrèig, Albàinia a ghlacadh agus làn smachd fhaighinn air ais air an Roinn Eòrpa.
  Ach sheas an loidhne aghaidh a-rithist air crìochan an USSR ann an 1941 ...
  Agus an uair sin Dùbhlachd 1955... Bidh an t-Arm Dearg, a rèir beul-aithris, a' tighinn air adhart a-rithist sa gheamhradh. Cia mheud bliadhna a mhair an cogadh? Horror ceithir-deug gu leth! Agus chan eil crìoch ann an sealladh!
  Cho fad 's a tha Hitler beò, cha tig crìoch air a' chogadh. Tha Malenkov buailteach a dh" ionnsaigh sìth taobh a-staigh nan aon chrìochan gu 22 Ògmhios, 1941. Ach tha Hitler gòrach agus tha e airson buannachadh aig cosgais sam bith!
  Tha an t-Arm Dearg a" tighinn air adhart. Tha an tanca IS-12 as ùire a" dol gu cath. Carbad le gunna calibre 203-mm. 'S e fear mòr a th' ann, le deich gunnaichean-inneal. Agus sianar nigheanan - buill den sgioba. Bidh iad a" feuchainn a" chiad mhodail den tanca. Nach eil e ro mhòr agus ro throm? A bheil an inneal èifeachdach? Tha na caileagan, a dh'aindeoin na Nollaige air 25 Dùbhlachd agus an reothadh, ann an dìreach bikini. Fìor, tha an einnsean roth-uidheam gas as ùire aig an tanca, agus tha e blàth. A bharrachd air an sin, chan eil na sia nigheanan fhèin sìmplidh.
  Tha iad air a bhith a" sabaid bho dhà fhichead "s a h-aon. Agus dh" fhàs sinn cleachdte ri bhith cha mhòr lomnochd ann an aimsir sam bith. Gu dearbh, nuair a bhios tu ann am bikini fad na h-ùine, stadaidh tu a" faireachdainn fuar. Agus bidh an craiceann a 'fàs elastagach agus seasmhach.
  Bidh caileagan a" draibheadh inneal marbhadh le casan rùisgte. Tha iad dha-rìribh cute agus àlainn.
  Is e Alenka an ceannard an seo agus ceannard a" chriutha. Dè nach fhaca an nighean ann an ceithir bliadhna deug gu leth de chogadh? Càite an robh i? Tha an aghaidh air a dhol bho Brest gu Stalingrad, bho Stalingrad gu Vistula, agus a-nis tha iad a 'dol air adhart ann an sgìre Bialystok. Tha Bialystok fhèin fhathast air a chumail leis na Gearmailtich. Dh'fhàs an loidhne aghaidh seasmhach. Agus chladhaich iad àireamh mhath de thrèanaichean.
  Mar sin, gu dearbh, tha an cogadh gun chrìoch... Agus faodaidh e a dhol air adhart airson còrr is bliadhna. Agus dè a tha an Hitler gòrach seo ag iarraidh?
  An seo cuideachd, chan eil na SA agus Breatainn ag iarraidh sìth eadar an USSR agus an Treas Reich. Tha iad airson 's gum bi an dà thaobh a' cur às dha chèile gu tur.
  Tha na caileagan air an IS-12 a" gluasad air adhart. Tha armachd aghaidh an tanca 450 mm aig ceàrn. Bidh na projectiles a" breabadh dheth. Agus tha na nigheanan a 'losgadh air ais.
  Ach chan eil ach aon tanca den leithid anns an USSR gu ruige seo. Tha an IS-10 mar-thà ann an riochdachadh, ach tha cuideam air leth-cheud tunna. Tha an IS-7 fhathast air a thoirt a-mach mar an T-54. Tha an T-55 cuideachd air nochdadh am measg an t-sluaigh, ach gu ruige seo tha e dìreach a 'dol a-steach gu riochdachadh. Tha tancaichean pioramaideach aig na Gearmailtich. Cuideachd gu math làidir agus foirfe. Agus gunnaichean le cuideam àrd le baraillean goirid.
  Mar sin is e an t-sabaid a tha romhainn an rud as miosa. Bidh Natasha agus Anyuta a" losgadh bho ghunna agus squeal bàta cumhachdach:
  - Bidh ar bratach os cionn Berlin!
  Agus ghiùlain iad am fiaclan geala, neamhnaideach. Agus chan urrainn dhut stad a chur air na caileagan le mèinnean.
  Bhuail dà shlige air an armachd aghaidh... Bidh iad a' gàireachdainn. Chan e, is e fìor chàr a th" anns an IS-12 agus chan urrainn dhut a ghabhail cho furasta sin.
  Ach tha coltas gu bheil an IS-7, a tha a 'gluasad gu làmh dheas nan caileagan, air buille fhaighinn bho chanan le cuideam àrd agus stad e. Rinn e milleadh air an duine eireachdail.
  Tha Alenka, a 'lùbadh a fèithean bhoilg, a' seinn:
  - Tha a h-uile dad do-dhèanta comasach san t-saoghal againn, lorg Newton gu bheil dhà agus dhà a" dèanamh ceithir!
  Tha an t-sabaid fhathast a" dol gun stad. Bhuail canan Sòbhieteach na Gearmailtich. Bidh Marusya mòr a" cuir a-steach sligean a-steach don bhreech. Is e seo beatha agus dàn nigheanan. Agus bidh iad a" seinn:
  - Cha chuir duine stad oirnn, cha toir duine buaidh oirnn! Bidh madaidhean-allaidh Ruiseanach a" pronnadh an nàmhaid, madaidhean-allaidh Ruiseanach - fàilte dha na gaisgich!
  Augustine, a" losgadh ghunnaichean-inneal, ag ràdh:
  - Ann an cogadh naomh ! Bidh e na bhuannachadh dhuinn! Bratach na Ruis air adhart, glòir dha na gaisgich a thuit!
  Agus a-rithist tha an gunna marbhtach a" rughadh agus a" fuaimneachadh:
  - Cha chuir duine stad oirnn, cha toir duine buaidh oirnn! Tha madaidhean-allaidh Ruiseanach a" pronnadh an nàmhaid, tha làmh chruaidh aca!
  Maria, tha an nighean seo le falt òir a 'stiùireadh an tanca agus a' squeaks:
  - Dèanamaid na faisistich gu cruaidh!
  Tha ùine chruaidh aig na Gearmailtich; tha sabaid cuideachd ag èirigh anns na speuran. Ach gu ruige seo tha am MIG-15 nas ìsle ann an astar agus armachd na suaicheantasan Gearmailteach. Tha am blàr a 'dol air adhart gu mì-chothromach.
  Rinn Huffman, am pìleat ace iongantach seo, deagh chùrsa-beatha rè bliadhnaichean a" chogaidh. Nas mionaidiche, iongantach agus iongantach. Às deidh dha trì ceud itealan a ruighinn fhuair e Crois an Ridire den Chrois Iarainn le claidheamhan duilleag daraich airgid agus daoimeanan. Nuair a ràinig e ceithir cheud itealan sìos, fhuair e Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan. Airson còig ceud plèana fhuair e Òrdugh na h-Iolaire Gearmailteach le daoimeanan, agus an dèidh mìle tha Crois Ridire na Croise Iarainn le darach platanam a 'fàgail chlaidheamhan agus daoimeanan. Agus an dèidh dha dà mhìle itealan a ruighinn, fhuair e Grand Cross of the Knight's Cross.
  Bha am pìleat sònraichte comasach air iomadh buaidh adhair a choileanadh. Agus bha e fhathast beò. Chaidh Huffman àrdachadh gu inbhe coitcheann o chionn ghoirid. Ach bha e fhathast ag itealaich mar phìleat prìobhaideach.
  Mar a tha iad ag ràdh, chan eil e a 'losgadh ann an teine agus chan eil e a' bàthadh ann an uisge. Thairis air mòran bhliadhnaichean de chogadh, fhuair Huffman instinct sealgair. Thàinig e gu bhith na phìleat air leth ainmeil agus mòr-chòrdte. Ach bha farpaiseach làidir aige - Agave, a bha cuideachd nas àirde na an àireamh de dhà mhìle càr air an lughdachadh. Agus bha i a 'glacadh suas ri Huffman. Ach tha i fhathast glè òg, agus cha do chaill i fhathast aon trodaiche.
  Bhrùth an nighean na peadalan le a casan rùisgte, chiseled agus loisg i spreadhadh de ghunnaichean adhair. Agus a-nis chaidh ceithir carbadan Sòbhieteach MIG-15 a losgadh sìos.
  Bidh Agave a" gàireachdainn agus ag ràdh:
  - Gu ìre, tha sinn uile nan galla! Ach tha nerves de stàilinn agam!
  Agus a-rithist tha an nighean a 'tionndadh air falbh. Bidh e a" losgadh seachd itealan USSR ann an aon spreadhadh - sia MiG agus aon TU-4, agus a" squeaks:
  - San fharsaingeachd, mura h-eil mi super, tha mi hyper !
  Tha Agave, gu dearbh, na ghalla. Pìleat bho Lucifer. Blonde meala glè bhrèagha.
  An seo bidh e a" losgadh spreadhadh eile agus a" losgadh sìos ochd itealan Sòbhieteach MIG-15 aig an aon àm agus a" beeps:
  - Is mise an fheadhainn as cruthachail agus as ath-ghnìomhach!
  Chan eil an nighean dha-rìribh gòrach. Is urrainn dha a h-uile càil a dhèanamh agus is urrainn dha a h-uile càil a dhèanamh. Chan urrainn dhut neach prìobhaideach a ghairm dhi.
  Agus tha a casan cho tana, cho gràsmhor ...
  Ach tha Mirabela a' sabaid na h-aghaidh... Airson ùine mhòr, b' e Kozhedub an ace Sòbhieteach ab' fheàrr. Chruinnich e sia rionnagan òir de ghaisgeach an USSR, an dèidh dha ceud trì fichead 's a seachd itealan a losgadh sìos. Ach an uairsin bhàsaich e. An uairsin cha b 'urrainn dha duine a chlàr a bhriseadh. Agus dìreach o chionn ghoirid chaidh Mirabela thairis air Kozhedub. Agus an dèidh losgadh sìos còrr is ceud agus ceithir fichead itealan, bha i seachd-ùine gaisgeach an USSR.
  Seo nighean Terminator! Cuiridh cuideigin coltach rithe stad air each gallop agus thèid e a-steach do bhothan losgaidh.
  Agus eadhon nas fhuaire.
  Bha dàn do Mirabela. Chrìochnaich mi ann an coloinidh saothair chloinne. Casruisgte agus aodach glas oirre, gheàrr i sìos a" choille agus shàbh i na stocainnean. Bha i cho làidir agus cho fallain. Ann an droch reothadh choisich i casruisgte agus ann am pajamas prìosain. Agus co-dhiù aon turas bhithinn a" sreothartaich.
  Gu dearbh, chaidh an iongantas seo a thoirt fa-near aig an aghaidh cuideachd. Airson ùine fhada, bha Mirabela a 'sabaid anns na saighdearan-coise, agus an uairsin thàinig e gu bhith na phìleat. Fhuair Mirabela a 'chiad bhaisteadh teine aice ann am blàr Moscow, far an deach i dìreach às deidh a' choloinidh. Agus an sin sheall e gu robh e fionnar.
  Bha i a" sabaid casruisgte agus cha mhòr rùisgte anns an droch reothadh a thug pairilis dhan Wehrmacht gu litireil. Bha i na nighean cho dona, do-chreidsinneach. Agus shoirbhich i gu math.
  Bha Mirabela a 'creidsinn ann am buaidh an USSR a bha faisg air làimh. Ach tha ùine a" dol seachad. Tha barrachd is barrachd luchd-fulaing, ach chan eil buaidh a 'tighinn. Agus tha e a 'fàs uamhasach eagallach.
  Bidh Mirabela a" bruadar mu bhuannachdan agus euchdan. Tha seachd rionnagan an USSR aice - tha seo nas motha na duine sam bith eile! Agus gu dona, tha i airidh air na duaisean aice! Agus leanaidh e air a" giùlan crois an airm. Eadhon ged a bhàsaich Stalin, tha an obair aige beò!
  Tha nighean a' tighinn a-steach agus a' crochadh a-mach... A' losgadh sìos XE-362 Gearmailteach agus a' sreap:
  - Aerobatics! Agus sgioba ùr sgoinneil!
  Dìreach nighean cool. Tha cobra fìor comasach air mòran.
  Tha Mirabela na rionnag ùr ...
  Bidh an t-sabaid a' dol air adhart airson grunn làithean gus an tig a' Bhliadhn' Ùr... Fhuair an USSR IS-12 milleadh air na rolairean agus na slighean - thathar ga chàradh. Seadh, cogadh cho an-iochdmhor agus gun tròcair. Agus dè cho fada 'sa mhaireas e?
  Agus a h-uile càil leis gun do mhair Wittman na blàran san Iar.
  Bha Wittmann fhèin a" sabaid ann an sgioba tanca airson ùine. An dèidh an àireamh a thoirt gu trì ceud carbad, gun a bhith a 'cunntadh gunnaichean, mortaran, làraidhean, baidhsagalan-motair agus rudan eile, chaidh a bhuileachadh air: Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich òir, claidheamhan agus daoimeanan, agus chaidh àrdachadh gu coitcheann.
  Às deidh sin cha do shabaid e tuilleadh. Ach dh'àithn e an t-siathamh, SS arm tanca.
  Kurt Knipsel gu bhith mar an ace tanca as soirbheachail anns an Wehrmacht. Ach dìreach às deidh còig ceud tanca sgrios a fhuair e Crois Ridire na Croise Iarainn.
  Ann an dòigh air choreigin chaidh a thoirt a-mach à duaisean. Fìor, an dèidh dha mìle tanca a ruighinn, fhuair e mu dheireadh: crois an ridire den chrois iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan.
  Kurt Knipsel na inneal sabaid fìor èifeachdach. Sabaid ann an diofar tancaichean. Bha e an dà chuid na ghunnair agus na cheannard. Airson ùine mhòr choisich mi air thoiseach air a h-uile duine gun cho-fharpais.
  Ach bha an Gerda àlainn mar-thà comasach air grèim fhaighinn air. Bha na nigheanan a" sabaid gu math. Ach an uairsin bha fois aca. Dh'fhàs na ceithir bòidhchead trom agus rug iad paidhir: mac agus nighean. Ach às deidh a" bhriseadh rinn iad suas gu sgiobalta air a shon.
  Agus a-nis tha Gerda air a dhol seachad air Knisel .
  Ciamar as urrainn dhaibh faighinn timcheall? Bidh iad a" sabaid casruisgte agus ann am bikini a-mhàin. Ghabh na caileagan fois eile, a 'toirt breith chloinne a-rithist. Agus a-nis bha sinn a 'tighinn faisg air an àireamh de dà mhìle sgrios tanca. Agus dh'fhaodadh iad cunntadh air duais nach fhacas a-riamh: rionnag Crois Ridire na Croise Iarainn le duilleagan daraich airgid, claidheamhan agus daoimeanan.
  Seo na nigheanan!
  Gerda a' losgadh air a' chàr Sòbhieteach. Bidh e a" reubadh às an tùr agus a" sgreuchail:
  - Is e rud dona a th 'annam!
  Agus tha e a 'losgadh a-rithist. A 'dol a-steach gu T-54. Agus squeaks:
  - Dùthaich na Gearmailt!
  Tha an nighean a 'cadal. Agus tha i gu math gnìomhach... Tha, tha streap ro-innleachdail aice. 'S e 1956 a th' ann mu thràth... Tha an cogadh a' dol air adhart... Gun a bhith ag iarraidh stad. Tha an t-Arm Dearg a" feuchainn ri gluasad air adhart ann an diofar àiteachan. Ach bi faiceallach, chan eil mòran ghoireasan daonna air fhàgail.
  Agus tha an Ruis a 'sileadh.
  Tha an t-Arm Dearg a" feuchainn ri gluasad air adhart gu Romania. Agus an uairsin bha cnap-starra làmhachais cumhachdach, losgadh, agus marbhadh.
  Ach tha an nàmhaid a 'feitheamh. Tha an tanca as mòr-chòrdte aig na Gearmailtich, an AG-50. Tha e nas fheàrr na an T-54 ann an dìon, gu h-àraidh air na taobhan agus, 's dòcha, ann an armachd tolladh cumhachd a' ghunna, ach tha e nas truime. Fìor, tha astar na Gearmailt nas àirde air sgàth einnsean an roth-uidheam gas.
  Tha an tanca Gearmailteach a 'losgadh agus sgòran.
  Tha sgioba Mairead a' sabaid. A" sabaid ann am fuil fhuar. Bidh caileagan Gearmailteach a 'losgadh sìos tanca Sòbhieteach. Agus bidh iad a 'sguabadh às le toileachas.
  Tha, agus chan urrainn dhut faighinn troimhe an seo ...
  Tha discus air a phìleatadh le Albina agus Alvina a" cuairteachadh anns na speuran . Tha dithis nighean bhàn air am bualadh le càraichean Sòbhieteach. Agus bidh iad ga dhèanamh gu maighstireil. Tha na reitheachan discus gu tur so-leònte Migi agus Tu. Càr killer. 'S bidh na gaisgich a' bruthadh an òrdagan lom. Agus chan eil iad a" toirt cothrom don Arm Dearg anns na speuran.
  Tha am plèana diosc rudeigin nach urrainn do luchd-saidheans an USSR a chopaigeadh. Is e seo rudeigin nach deach antidote a lorg air a shon. Agus tha na Gearmailtich a" faireachdainn gu math misneachail san adhar. Agus bidh iad a 'sabaid mar luchd-draoidh le slat draoidheachd.
  Thuirt Albina, a" comharrachadh a discus aig an nàmhaid, a" squeaked:
  - Ma tha Dia ann, is e Gearmailteach a th 'ann!
  Dhearbh Alvina, a" pronnadh an nàmhaid:
  - Gu cinnteach Gearmailteach!
  Agus rinn an nighean gàire... San fharsaingeachd, bha i cuideachd sgìth den chogadh gun chrìoch. Uill, bidh na Gearmailtich agus na Ruiseanaich a 'marbhadh a chèile. Nas mionaidiche, an t-Arm Dearg agus an Wehrmacht. Ach tha an loidhne aghaidh fhathast gun ghluasad... Agus chan eil crìoch no oir san t-sealladh.
  Cogadh... Tha seo mar-thà na fhìrinn. Tha gaisgich a rugadh an dèidh toiseach a 'chogaidh a' sabaid anns na speuran agus air an talamh.
  Mar eisimpleir, Hans Feuer. An neach a b" òige a fhuair Òrdugh na Croise Iarainn, Clas Ciad. Agus an uairsin thàinig e gu bhith mar an neach a b" òige a fhuair Òrdugh Crois Ridire na Croise Iarainn airson seanailear Sòbhieteach a ghlacadh.
  Tha, tha seo gu math fionnar.
  Tha Hans Feuer na neach-sabaid eu-dòchasach. Bidh am balach a" sabaid mar fhuamhaire, agus tha e fuar sa gheamhradh, le dìreach briogaisean air.
  Tha seo gu math fionnar!
  Dh"fhàs Hans ainmeil airson linntean!
  Agus san fharsaingeachd, tha cogadh cho iongantach agus cho dian a" dol air adhart an seo... Bidh AI sam bith a" seargadh.
  Agus ann an Romania, chan urrainn don Arm Dearg a dhol a-steach do dhìonan na Gearmailt. Dh'fhuiling an dà thaobh call. Tha am Faoilleach a' strì... Agus a h-uile latha tha barrachd is barrachd dhaoine air am marbhadh agus air an leòn.
  Chan eil toiseach no deireadh air gealltainn.
  Tha Agave anns na speuran a-rithist agus a" losgadh sìos carbadan Sòbhieteach. Tha i na sealgair agus na creachadair. A 'bualadh air an nàmhaid.
  Tha na càraichean a bhuail i a 'tuiteam sìos. Agus an uairsin bidh an nighean a 'losgadh air feachdan na talmhainn. A" cur às do IS-7. Agus tha e a" gàireachdainn:
  - Is mise as fheàrr! Is mise an nighean a mharbhas nàimhdean!
  Agus a-rithist tha e air a ghluasad gu targaidean adhair. Is e seo inneal-sgrios tancaichean agus a h-uile carbad a bhios ag itealaich agus a" losgadh.
  Uill, is e seo a tha a" goil aig an aghaidh. Agus air an aghaidh dachaigh, tha luchd-saidheans a 'feuchainn ri rudeigin marbhtach a chruthachadh. Ged nach eil e ag obrachadh a-mach as fheàrr.
  Ach seo tanca beag AG-5. Inneal le cuideam seachd tunna. A 'dol seachad air deuchainnean sabaid. Agus a" gnogadh agus a" gnogadh an nàmhaid.
  Agus nuair a tha an t-àm ann seinn, cha chuir duine stad oirnn no a" chùis oirnn!
  Bidh an AG-5 a 'ruith air adhart agus a' losgadh mar a thèid e air adhart. Agus chan urrainnear stad a chuir air tanca mar sin. Agus tha na sligean ricochet.
  Agus am broinn a" chàr tha balach deich bliadhna a dh"aois, Friedrich, agus e a" squeaks:
  - Agus bidh mi dha-rìribh nam shàr trodaiche!
  Agus a-rithist loisg e ... Agus tha e a 'bualadh air meadhan an tùir. Agus tha a chumhachd millteach, ged a tha e beag ann an inbhe, uamhasach.
  Agus anns an adhar tha Helga a 'sabaid. Tha nighean casruisgte ann am bicini a' sgrìobhadh nam bilean. Agus a" dèanamh gàirdeachas leis na soirbheasan mìorbhaileach aige.
  Agus tha Agave a' faighinn air adhart... Agus cuideachd a' sabaid.
  'S e an Gearran 1956 a th' ann mar-thà... Cha b' urrainn don Arm Dearg soirbheachadh an àite sam bith. Ach chan urrainn dha na Gearmailtich gluasad air adhart nas motha. Tha tancaichean mòra fon talamh a" dol gu cath. Ach tha iad dìreach innleachdach.
  Ruith na caileagan fon talamh, sgrios iad bataraidh de ghunnaichean Sòbhieteach agus thill iad air ais.
  Aig an aon àm, chaidh dithis luchd-tòiseachaidh a ghlacadh. Thug na caileagan air falbh na balaich a chaidh an glacadh agus thòisich iad air an cràdh. Bhuail iad na tùsairean le uèir, agus an uairsin ròst iad na sàilean lom le teine. An uairsin thòisich iad air mo òrdagan a bhriseadh le clobha teth. Bha na gillean ag èigheach ann am pian fiadhaich. Aig a" cheann thall, loisg na caileagan a-mach rionnagan air na cisteachan aca le iarann teth agus phronnadh iad am foirfeachd fireann le am bòtannan. Chrìochnaich an rud mu dheireadh na tùsairean agus thuit iad sìos le clisgeadh dòrainneach.
  Ann an ùine ghoirid, sheall na nigheanan coileanadh den ìre as àirde. Ach a-rithist cha do rinn na Gearmailtich dad cudromach.
  Gunnaichean cumhachdach fèin-ghluasadach: "Sturmmaus", air an losgadh aig dreuchdan Sòbhieteach. Rinn iad mòran sgrios agus sgrios. Ach bhuail itealan ionnsaigh Sòbhieteach fear de na carbadan, agus thill na Krauts.
  Dh'fheuch na Nadsaidhean ri diosgan a chleachdadh gus bataraidhean Sòbhieteach a phronnadh. Bha gràineagan agus stuthan-spreadhaidh air an cleachdadh nan aghaidh. Bha iomlaid buillean iomlan ann.
  Seo Albina agus Alvina a-rithist air an t-soitheach itealaich aca. Bidh iad a" comharrachadh le bhith a" cleachdadh an òrdagan rùisgte a" putadh na putanan luing gàirdeachais agus ga dhèanamh gu sgiobalta.
  Tha na caileagan, gu dearbh, a" nochdadh an aerobatics as àirde. Tharraing iad an discus aca, agus chaidh dusan inneal itealaich Sòbhieteach a losgadh sìos.
  Albina chirps:
  - Sgioba togail feargach! Bidh rionnag ann!
  Agus thionndaidh e a chàr timcheall a-rithist. Agus sgrios na caileagan an t-Arm Dearg. A bharrachd air an sin, gu mionaideach ...
  Bidh Alvina cuideachd a" losgadh sìos dusan itealan Sòbhieteach agus squeaks:
  - Nigheanan seòlta, agus chan e òighean idir!
  Tha an tè mu dheireadh fìor. Bha tòrr spòrs aig a" chàraid leis na fir. Agus rinn i a h-uile seòrsa rud. Bha nigheanan dèidheil air fir - chòrd e riutha! Agus gu sònraichte ma tha thu ag obair le do theanga.
  Nighean den inbhe as àirde... Rinn iad chràdh air an tùsaire... An toiseach thug iad air falbh e agus dhòirt iad bucaid uisge sìos an amhaich aige. An uairsin thug iad iarann teth chun a 'bhroinn ata. Agus mar a loisg iad! Bha am fear-tòiseachaidh a" sgreuchail ann am pian fiadhaich... Bha fàileadh losgaidh ann.
  Bhuail Alvina e air an taobh le sreang teth. Agus mar a tha e airson gàire a dhèanamh... Tha e gu math èibhinn.
  An uairsin sheinn i:
  - Tha mi sgìth de bhith a 'cliathadh a' chùil - tha mi airson mo shòlas a chluinntinn!
  Agus mar a nì e gàire! Agus giùlainidh e a fhiaclan neamhnaid! Is toil leis a" chaileag seo a bhith a" marbhadh, abair nighean!
  Agus tha casan na h-ìghne uile lom agus gràsmhor. Is toil leatha a bhith a" coiseachd casruisgte air na guallan. Agus cuideachd gus tùsairean glacte a chuir air falbh. Bidh iad a 'sguabadh cho mòr nuair a tha na sàilean aca air an sgrìobadh. Tha eadhon Alvina ga fhaighinn gu math èibhinn. Agus tha Albina cuideachd na nighean, leigamaid aghaidh air - sàr-mhath! Mar a nì thu uilinn air neach-dùbhlain san smiogaid. Agus tha e ag èigheach:
  - Tha mi nam nighean den chlas as àirde!
  'S a' giùlan fhiaclan neamhnaideach. A tha a" deàrrsadh mar gum biodh e snasta. Agus tha an gaisgeach drùidhteach! Faodaidh seo a bhith na rud nach gabh a ràdh ann an sgeulachd sìthiche no a mhìneachadh le peann!
  Bidh an dà ghaisgeach a" leagail MiGan Sòbhieteach san adhar. Tha na bòidhchead gnìomhach. Chan eil an teagamh as lugha annta. Agus a leithid de bhòidhchead fiadhaich agus ecstatic.
  Bidh na gaisgich a" cumail smachd air an luing gàirdeachais len casan rùisgte agus a" toirt ionnsaigh air càraichean Ruiseanach. Mar a bhios iad a" brùthadh , pronnaidh iad an luchd-sabaid, mar gum biodh iad a" bualadh air criostal le cluba. Tha na nigheanan neo-thruacanta agus gun tròcair. Tha cumhachd na feirge agus lasair an dìoghras annta. Agus misneachd ann am buaidh. Fiù ma tha an cogadh air a bhith a 'dol airson còig bliadhna deug. Ach chan eil e airson crìochnachadh idir. Tha Albina agus Alvina aig an ìre as mòr-chòrdte. Agus chan eil iad airson a dhol air ais no stad airson mionaid. Agus gluaisidh iad a dh"ionnsaigh iad fhèin agus reub iad an nàmhaid.
  Tha Albina, a" leagail phlèanaichean Sòbhieteach, a" sgreuchail:
  - Tha 'n nighean sgith ri caoineadh, 'S b' fhearr leam a' bhròg mhaol a bhàthadh !
  Agus mar a tha e a" bleith agus a" lasadh a fhiaclan neamhnaid. Agus mar a tha i a-nis ag iarraidh fear. Tha i dèidheil air a bhith a" èigneachadh fir. Tha i glè thoilichte le seo. Bheir e leat agus èignichidh e thu.
  Tha Albina ag èigheach:
  Is e gnè a th" ann an gnè nigheanan
  Seo agaibh adhartas mòr!
  Agus brisidh an gaisgeach a-mach le gàire ... Agus marbhamaid ar nàimhdean gu lèir a-rithist. Tha tòrr lùth aice. Agus làn neart fèithe.
  Agus beucaidh Alvina:
  - Briseamaid an nàmhaid gu pìosan!
  Agus tòisichidh an gaisgeach a 'gàireachdainn gu gnìomhach! Agus smaoinich mi mar a bha na balaich aice a" spòg. Ach canamaid dìreach gu bheil e math.
  Tha am Màrt oirnn mar-thà... Tha a' ghrian a' deàrrsadh barrachd is barrachd. Air a 'chiad latha den earrach, bidh balaich Ruiseanach a' ruith casruisgte tron t-sneachda leaghte . Bidh iad a" gàireachdainn leotha fhèin, a" gàireachdainn orra fhèin, agus a" sealltainn am figean dha na Gearmailtich.
  Luchd-tòiseachaidh le ceanglaichean dearga, gearradh fuilt goirid, cuid dhiubh eadhon nas giorra. Bidh iad a 'ruith agus a' leum. Cha mhòr gu bheil an casan rùisgte a" faighinn fuachd. Tha iad air fàs gu math garbh. Bidh caileagan cuideachd a 'ruith, cuideachd gun bhrògan. Bidh na sàilean pinc, cruinn a" deàrrsadh sa ghrèin. Nigheanan Sobhietach sgoinneil. Caol, lùth-chleasach, cleachdte ri bhith dèanamh le glè bheag.
  Agus tha a h-uile duine a' gàireachdainn 's a' caoineadh nam fiaclan... 'S e fìor aoibhneas agus tart airson solas is cruthachadh a th' air a' chiad latha den earrach!
  Agus tha cath adhair anns na speuran. Mirabela, is e seo am prìomh phìleat Sobhietach a bhios a" losgadh sìos plèana Gearmailteach eile. Agus mar a bha e an-còmhnaidh, chan eil ach bikini air an nighean. Gu bràth òg is gun seargadh. Is i so an neart spioradail a tha folaichte innte.
  Ach tha Mirabela cuideachd dèidheil air nuair a bhios fir a" suathadh rithe. Tha e a" còrdadh rithe gu mòr. 'S e sin as coireach gur e pìleat a th' innte... Nuair a tha corp na h-ìghne rùisgte, fèitheach air a ghlùinean le làmhan fireannaich, 's e fìor thlachd a th' ann. Agus deagh spòrs!
  Bhuail Mirabela càr Nadsaidheach eile agus bidh i a" sèideadh:
  - Tha mi nam ghalla armaichte!
  Bidh an nighean eadhon a" bualadh air a" phannal smachd le a sàilean lom, cruinn. Tha i eireachdail. Agus gun samhail.
  Bidh Mirabela a" faighinn a-mach às. Agus tha Agave ag itealaich ga h-ionnsaigh. Mu dheireadh, choinnich an dà ghaisgeach-pìleat boireann as soirbheachail. Bidh iad a 'losgadh air a chèile bho thaigh-cruinn. Bidh iad a" feuchainn ri fhaighinn bho astar. Ach chan eil e ag obair a-mach glè mhath. Bidh an dà bhòidhchead ag itealaich far loidhne an t-seilg. Agus ghiùlain iad am fiaclan gu làidir. Uill, tha boireannaich nan gillean. Bidh iad a 'coimhead gu cruaidh ann an sùilean a chèile. Nas mionaidiche, ceann air adhart agus bidh iad a 'losgadh a-rithist. Tha an Gearmailteach ME-562 fhathast armaichte nas fheàrr na an MIG-15, agus chaidh an carbad Sobhietach a losgadh sìos ...
  Ach tha Mirabela a" faighinn air falbh, a" call a plèana airson a" chiad uair na cùrsa itealaich. Is e an rud as miosa gun do chrìochnaich i air fearann nàmhaid. Agus tha seo dona. Tha, a leithid de thionndaidhean gun samhail. Agus air 1 Màrt, 1956, bidh an saoghal ag atharrachadh, ach tha riaghailt an Fuhrer anns a 'gheama cybernetic fhathast.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"