Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Jung Boy Ne AkwankyerƐ AkwankyerƐ

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Bio nso, Eduard Osetrov a ɔyɛ anifere a mprempren ɔyɛ akoa abarimaa kwa no hyɛn kurow a amrado no wɔ wɔ ne amena ankasa mu no mu. Ne saa nti, adwowtwafo ntua a ɛyɛ anifere ne akokoduru ba, na ɔko a emu yɛ den fi ase.

  JUNG BOY NE AKWANKYERƐ AKWANKYERƐ
  NKYERƐKYERƐMU
  Bio nso, Eduard Osetrov a ɔyɛ anifere a mprempren ɔyɛ akoa abarimaa kwa no hyɛn kurow a amrado no wɔ wɔ ne amena ankasa mu no mu. Ne saa nti, adwowtwafo ntua a ɛyɛ anifere ne akokoduru ba, na ɔko a emu yɛ den fi ase.
  . TI A ƐTO SO 1
  Mmabaa pii de wɔn nan a ɛda hɔ kwa a ntini wom no petepetee po so adwowtwafo hyɛn no fã a ɛhyerɛn no so. Adwowtwafo akofo na na wɔyɛ adwumayɛfo dodow no ara wɔ okyinnsoromma yi so, a na ennyaa nkɔso kɛse wɔ mfiridwuma anaa anwanwakwan mu.
  Nanso na tumi a ɛwɔ hyɛn no so no yɛ nnipa dea titiriw.
  Ravarnava ne nnipa afoforo baasa, a abibifo ɔkofo Oblomova ka ho, fii hɔ kɔɔ nhyiam bi, ankyɛ na Captain Monitor ne n"akyidifo baanum bɛkaa wɔn ho, a na wɔn mu baanu ne adesamma abusua no nni hwee yɛ. Abarimaa bi a ɔda mpaboa, Eduard Osetrov, de ne nsateaa a ɛwɔ fam yɛɛ kurow no asase mfonini ntɛm ara.
  - ahonyadee titire no, wode agu po so ahyɛn mu dedaw na ɛrebɛkɔ. - akokodurufo scout no fii ase. Yiw, na sɛ yɛrekɔ wɔn nkyɛn a, minim eyi yiye, po so ahyɛn abiɛsa a emu duru ne akode a ɛba fam sen yɛn hyɛn no bɛka wɔn ho. Ɛsɛ sɛ yɛpere yɛn ho de atuo tow hyɛ saa ɔkraman yi so anɔpa - Edward tomboy no de baa awiei. Na ne abs, abarimaa a ne honam ani yɛ den yiye, fii ase kekaa ne ho. Ɔbea ɔbran a ɔyɛ abibifo a ɔreyɛ Ɔhyɛmma sohwɛfo Panyin no de anigye sii apini bere a ɔhwɛɛ abarimaa a ne ho yɛ fɛ a ne ho yɛ nwonwa yi no. Eduard a na ɔyɛ aberante a ne ho yɛ den, ɔyɛ nnam, te sɛ bonsu no, ɔhyɛɛ nyansa ntɛm ara sɛ ɔkwan foforo a ɔbɛfa so ayɛ saa. - a wode wo ho sedee asɔretiafoɔ ntadeɛ.
  Monitor no de nne a ɛyɛ ahomegye kae sɛ:
  - a me ne saa abarimaa yi ye. Ɛsɛ sɛ yɛbɔ anɔpatutuutu, mewɔ anidaso sɛ wonim mo hyɛn no yiye na wɔrento tuo.
  - wei nnye adwene bone, nanso adwene foforo baa m'adwene mu. - Ravarnava a na ɔte sɛ obi a ɔyɛ mmerɛw nkutoo no kae.
  Oblomova a ne honam ani yɛ tuntum, na ɔwɔ ntini akɛse a ɛnyɛ ɔbea de koraa na ne kɔn a ɛyɛ bullish, nanso ne ho yɛ fɛ wɔ n"ankasa kwan so, na n"asen yɛ tratraa, n"asen a tumi wom ne nufu a ɛkorɔn no teɛɛm sɛ:
  - Aane! Nwunu...
  Monitor no a ɔde aseresɛm serew (wiɛ, dɛn na saa thug"s ti yi betumi, ɛwom sɛ ɛyɛ kɛse de, nanso ne moma so a ɛkɔ fam!), bisa:
  - a ewo ho?
  Edin no kurafo a abɛyɛ anansesɛm wɔ wiase yi mu ne akyirikyiri, esiane Ephisus Frist nti, de anifere kae sɛ:
  - se wogye ahonyadee nyinaa firi kuro no mu a, ennee aden nti na wode wo ho to asiane mu denam kuro no a wobɛtow ahyɛ mu so. Wubetumi ayɛ no mmerɛw kɛse.
  Monitor no nom kuruwa no mu nsu abien a ɛyɛ hu, na ɛno akyi no ɔde ne nsateaa bɔɔ ne ho, sɔɔ ne hwene ahoɔden hwɛe. Ɛdenam anifere adwene a ɛne sɛ ɔbɛka kar a ɛda hyɛn mu panyin no ne ne hokafo a odi kan ntam (hena na anka obesusuw sɛ abarimaa yi nyɛ abarimaa a ɔte ɔdan mu ara kwa!) po so adwowtwafo no kannifo no kae sɛ:
  - gye kyim se nhyehyeee a abarimaa no de too dwa no ye mmer3 na etu mpɔn.
  Oblomov wosow ne nufu a ɛkorɔn a ɛkame ayɛ sɛ ntama a wɔayɛ no tratraa nkata so no, na ɔde biribi a wontumi nte bɔɔ nkɔmmɔ de buaa.
  Ravarnava san kasa tiaa eyi. Bio nso, ɔde ɔbrɛ ne twetwe kasa sii so dua sɛ:
  - Nanso dabi, mewɔ adwene foforo. Esiane sɛ yɛn sika kɔkɔɔ abarimaa no memee hyɛn titiriw a ɛka ho no nti, ade a eye sen biara ne sɛ yebegye ne dwumadi ahorow.
  Monitor no baa nkwa mu na bere a ɔde ne ti too fam no bisae sɛ:
  - Enti, edeen na woka se?
  Na ɔde n"ani kyerɛɛ hyɛn no atifi, a ɛkame ayɛ sɛ adwowtwafo mmea nan a ɛda hɔ kwa, a ɛyɛ tan, na ɛyɛ ntini nantew no. Nanso, ɛnsɛ sɛ wɔn abɔfo anim dadaa obiara - wɔbɛtetew wɔn mu koraa. Na wɔbɛhyɛ nneduafo no ma wɔde atuu akata wɔn nan so na wɔateɛteɛ akofo no nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ den, a ɛdaadaa na asiane wom.
  Ravarnava de anifere bɔɔ n"ani, na ɔteɛɛm te sɛ ɔkraman dedaw sɛ:
  - betumi aka akwantuo a wode adesoa ahyɛ mu ho, de wɔn aba kuropɔn mu, na mmom yɛn adwowtwafoɔ berebuw mu.
  Monitor no de abasamtu bɔɔ ne nsateaa wɔ pon no so na ɔkae sɛ:
  - a ɛyɛ mmerɛw saa, nanso sɛ, ansa na wɔde eyi bɛhyɛ yɛn nsa no, wɔpɛ sɛ wɔn ankasa ne Papyrus don Grabber hyia nso ɛ?
  Oblomova a ne honam ani yɛ tuntum no kyinkyim ne ti wɔ ne kɔn a ɛyɛ bullish no so na ɔyɛɛ biceps araa ma ɔbarima biara, a ne ho yɛ den na ne ho yɛ den sen biara no ani bɛbere no.
  Ravarnava yɛɛ ne ho kɛse na ɔde ne moma so trɛw te sɛ abankɛse fasu:
  - Enti edeen? Misusuw sɛ m"ani begye ho sɛ mɛyɛ saa dwumadi yi. - a wodi filibusters no mu panyin no maa ne nsateaa so maa soro. - ne nyinaa akyi no, mede po so hyɛn twaa kwan mfeɛ anum wɔ Contrabass frankaa ase na mesuasua wɔn kasa a wɔka no pɛpɛɛpɛ.
  Na ɔsan nso de n"ani kyerɛɛ mfɛnsere no mu. Ná adwowtwafo mmeawa no mu biako ne ne hokafo no abɔ ne mmati so. Na na wutumi hu sɛnea nan a ɛdaadaa, ɛyɛ ɔbea, agumadi de no ntini ahorow no twitwiw te sɛ bɔɔl a efi nhyɛso no mu ba no.
  Monitor no a na ɛhaw no kɛse sɛ ɛnyɛ ɔno ankasa na ɔde adwene yi bae no bɔɔ gyegyeegye, na ɔhyɛɛ da brɛɛ ne nne no ase:
  - se obi a onim saa admiral yi ankasa hyia wo nso na?
  Ɔbea ɔbran kumaa a ne honam ani yɛ tuntum Oblomov de serew a ɛdaa ɔsebɔ sẽ adi teɛɛm sɛ:
  - a ɛyɛ cat afiri!
  Ravarnava buee n"ano a emu dɔ no wɔ atoro a ɛyɛ yaw mu na ɔbɔɔ ose:
  - Na wei nnyɛ owuyare, afei yɛn hyɛn mu adwumayɛfoɔ de strike a wɔadi kan asiesie bɛma.
  Monitor no de adwenem naayɛ pam n"aniwa na ɔkyinkyim n"ano a na ɛyɛ capricious dedaw no:
  - a wosusu se wobetumi afiri mu?
  Edward yɛɛ komm wɔ ahobrɛase mu. Na Oblomov bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɔ ne nan a ɛda hɔ kwa a ntini wom na ayɛ tan no. Nanso abarimaa no wosow ne nan, na wamma kwan sɛ gorilla ɔbea ankasa nan kɛse ankata so.
  Barnaba yɛɛ sɛ nea ɔwɔ ahotoso kɛse:
  "Me boafo bɛka me ho, ɔkofo a onni nea ɔne no yɛ pɛ wɔ nkrante a wɔde di dwuma mu. Ɔkofo Eduard, a otumi yɛ anwonwade ahorow. - Ravarnava de ne moma so fii adi kɛse mpo. - a mewɔ anidaso sɛ obetumi aboa me afi mu.
  Monitor no de ne nan a ɛtrɛw no wosow no fii hɔ:
  - Wiɛ, me ne wo renkɔ na meremfa me ti nhyɛ gyata anom. Ɛyɛ papa sɛ wobɛma me mmarima no de wɔn adwene asi mpoano so de akata saa atuo a worentumi nsɛe no wɔ gulp biako mu no so.
  Oblomova bɔɔ n"ano sɛ:
  - Na mmabaa no nso!
  Ravarnava serewee na ɔmaa ne yɔnko no awerɛhyem sɛ:
  - Okay, seesei deɛ m"abɔ mmɔden sɛ mɛnya nkonimdie a menhwie mogya agu. Ɛsɛ sɛ wopaw atade a ɛfata, contrabass agodifo siesie wɔn ho fɛfɛɛfɛ.
  - Na nso fa bag, anaase nea eye sen saa no, sika kɔkɔɔ adaka bi sɛ akyɛde. - Eduard Osetrov na ɔde asɛm no mae, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa, a ɛyɛ fɛ, a wɔasen, te sɛ abeawa de dii bear ɔbea no ho fɛw. Ɛyɛ abarimaa no nso abufuw sɛ ɛnyɛ n"ankasa na adwene a ɛne sɛ wɔde ahokokwaw bɛdaadaa no no baa n"adwenem, na mmom obi a ɔne ebia afoforo bu no sɛ martinet kwasea.
  Saa bere yi de Monitor no kɔɔ wuram:
  - adɛn nti na wɔyɛ ade a ɛboro so saa?
  Abarimaa ɔkofo no kaa no komm sɛ:
  - sika kɔkɔɔ bɛkata wɔn ani so, eye sene wusiw a wɔde kata wɔn ho. Yɛde ne mmoa bɛma atamfo no ani a ɛda hɔ no ayɛ kusuu.
  Monitor no adwene tu frae na ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - adwowtwafo taa fa sika kɔkɔɔ, ɛnyɛ sɛ wɔde ma sɛ akyɛde.
  Edward tomboy no, a wasan ama ɔbea kɛse no nan tuntum no ayera no, serewee na ɔkyerɛkyerɛɛ mu sɛ:
  - Pɛpɛɛpɛ, saa kwan yi so no, ɛremma obiara mpo sɛ yɛyɛ filibusters. - Na ɔde nokorɛ a ɛda adi koraa kaa ho fɛfɛɛfɛ. - ɛtɔ da bi a ɛsɛ sɛ woma na woagye.
  - fa wo sika kɔkɔɔ di dwuma kɛkɛ, meremma wo sika biako mpo. - Monitor no bɔɔ ne tirim.
  - a yewo yen dee a edɔɔso. - Ravarnava buae wɔ ahobrɛase mu.
  Adwowtwafo no faa ne sẽ mu bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - eye se wobeye adefoo.
  Ɛha yi, Edward a ɔhwɛ ade yiye no twaa adifudepɛ ani a po so adwowtwafo a na ne ho yɛ fɛ na ɔyɛ adehye wɔ akyi no de hwɛɛ no no ano. Ntɛm ara na Oblomov de bere tiaa mu nneɛma a ɛtwetwe adwene no dii dwuma, kyeree abarimaa no nan. Nanso ɔkofo kumaa no wosow, na ne nan a ɛda hɔ kwa no hwirew fii adi.
  Edward hunahunaa no sɛ:
  - ennye papa se aunt a wanyin be paw mmarimaa!
  Oblomov, n"ani awu, bɔɔ n"ano sɛ:
  - a meredi agorɔ kɛkɛ! Na enti, mihia wo ankasa! Mmarima a wɔn ho akokwaw na wobu wɔn dɔɔso wɔ hyɛn no mu! "Ɔbea a ɔwɔ tumi no bɔɔ ne nan a ɛda hɔ kwa no so na ɔbɔɔ abubuw. - Wiɛ, adɛn nti na mehia brat te sɛ wo?
  Ravarnava de nantew a ɛyɛ mmerɛw nantew kɔɔ admiral no ntadehyɛ dan a ɛyɛ fɛ no mu.
  Wɔ kwan so no, wohuu filibuster mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ pii. Wɔdaa wɔn sẽ adi na wɔyɛɛ aniwa. Na wɔwɔ nkrante ne nkrante wɔ wɔn nsam, a wɔde abo a ɛsom bo asiesie wɔn nsateaa.
  Afei nso, na mmeawa a wɔn ho yɛ anigye hyɛ nkaa a aboɔden abo wom wɔ wɔn nsa ne wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa so. Na na ɛte sɛ nea ɛyɛ fɛ yiye.
  Na hwɛ sɛnea na mmeawa no hua yɛ dɛ. Anwonwade ara kwa, aduhuam ahorow a ne bo yɛ den hua, nnuhuam a ɛyɛ dɛ.
  Nanso, Ravarnava bɔɔ mmɔden sɛ wɔremma wɔn afɛfɛde a ɛyɛ nwonwa no ntwetwe n"adwene. Ɛsɛ sɛ wokɔ ntadekorabea hɔ na woyɛ wo ho sɛnea ɛbɛyɛ a wobɛsakra wo ho. Na mmeawa no rennyaw no.
  Ɛhɔ na ofii ase sɔɔ Contrabass grandees ntade hwɛe. Ɔman biara nni asase fã yi mu a wɔsiesiee wɔn ho fɛfɛɛfɛ na wɔyɛɛ no kɛse te sɛ wɔn. Nanso, sɛ yɛhwɛ ahemman no ahonyade a, ɛnyɛ nwonwa. Na dodow a dibea no korɔn no, dodow no ara na atade no yɛ fɛ. Ravarnava bɛyɛɛ kɛse dodo, na wantumi anhu ntade a ɛfata. Ná n"abam abu dedaw, nanso bere a ɔhwehwɛɛ nneɛma mu bere tenten akyi no, n"ani gyei, wɔ adaka bi a wɔde sika kɔkɔɔ ayɛ mu no, ohuu ntade bi a wɔayɛ ama Count Kolochychov , a ɛno nso yɛ asɛm a emu yɛ duru yiye. Wɔ atade foforo no mu no, na corsair Ravarnava a ne ho yɛ tuntum na ne abɔgyesɛ yɛ nwonwa yiye.
  - adɛn nti na menyɛ ɔheneba? - kaa saa, afei de n'aniwa hwirew, afei 3de nwi a nsensanee no siesie, bere a ɔrehwɛ ahwehwɛ a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ yiye mu. - me ne grandee a wodi mu paa!
  Adwowtwafo kannifo no de anigye tiaa ne nan mpo, n"abogyesɛ kɛse tuntum a ɛyɛ mmerɛw kakra nkutoo na ɛsɛee adwene no.
  - frɛ Bloodsucker, ma ɔnteɛteɛ me kakra.
  Nanso, na Ravarnava pɛ sɛ odi kan frɛ ɔbea bi, nanso osii gyinae sɛ ɔbarima nsa bɛyɛ nea wotumi de ho to so kɛse.
  Ɛmfa ho abodin a ɛyɛ hu no, na ɛte sɛ nea Bloodsucker nyɛ asiane biara. Saa guy yi, ansa na ɔrekɔ adwumaden no, na ɔyɛ adwuma sɛ obi a ɔyɛ ti nhwi. Ɔserewee fɛfɛɛfɛ, afei, bere a oyii nneɛma a wɔde hyɛ mu no, ɔde ahwɛyiye twitwaa ne ti nhwi na ɔyii filibuster no anim a ɛyɛ mmerɛw no kakra. Wɔde fɛre nyansahyɛ bi a ɛne sɛ wobeyi abɔgyesɛ no afi hɔ koraa no akyi no, wɔbɔɔ gyegyeegye.
  - a meye obaa anaa abofra a me ne me nidie betetew mu? - Ɛte sɛ nea Ravarnava bo afuw na ɔde ahoɔden wosow ne nsateaa. "Moyɛ atirimɔdenfo, mmoa a wɔyɛ keka, scarabfo, na mosɛe mo anim kɛkɛ."
  Mogyanomfo no san n"akyi, hena na onim captain panyin no, ebia ɔde sekan bɛbɔ no. Ná wahu ahorow a ɛtete saa wɔ ne nkwa nna mu. Sɛ obi kɔ wiase a edi hɔ no mu kɔpɛ ade ketewaa bi a, ɔfoforo kɔ adwumaden.
  - Wiɛ, adɛn nti na wo ho popo, dɛn ne wo, adwowtwafo, anaasɛ prick . - Ravarnava bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne ho kɛseyɛ mfonini, a odii nkonim yiye wɔ mu. - afei tie, so me te se contrarian admiral?
  Mogyanomfo no bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛkamfo ɔpanyin a ne ho yɛ hu no:
  - Aane! Wo tu biara kyerɛ wo ahemfo mfiase.
  Bere a mmeawa baanu a wɔn nipadua yɛ ntini na ɛyɛ tratraa, a ɛkame ayɛ sɛ wɔnkata wɔn moma so ne wɔn asen, nanso wɔde sika kɔkɔɔ nkapo wɔ wɔn nansoaa ne wɔn nsateaa so no gyinaa ɔpon no ano no, wɔbɔɔ ose:
  - te sɛ ɔhene, wo, owura, wo ho yɛ fɛ, .
  Eyi ne sɛnea na hann no mu da hɔ!
  Ravarnava de pouted na ɔkae de penee so sɛ:
  - mepene so, mefiri nkurafoa a woasua ahyedee no mu. Seesei woabɛyɛ sycophant. - ne pia a emu ye den a ewo nsateaa a etrɛw wo mmati so. - Okay, kɔ, woyɛɛ adwuma no yie.
  Barnaba fi mmɔborohunu mu gyaee Mogya Susufo no, afei ɔde yaw, na kakraa bi pɛ na aka ansa na ade asa, anyɛ yiye koraa no na ɛsɛ sɛ ɔda kakra. Ɛwom sɛ wɔwoo no wɔ wiase bi a hann no sakra bere nyinaa anadwo, na sɛ ɔsram a ɛyɛ pɛ mmɔho anan wɔ hɔ a ɛyɛ hann te sɛ Asase so da a wim yɛ hann de, nanso ɛda so ara yɛ kyinhyia yɛ kyinhyia. Nnyigyei a ɛyɛ dɛ awia ne anadwo.
  Na mmeawa ahoɔfɛfo a wɔwɔ ɔpon no ano mpo a wɔde wɔn safir ne emerald aniwa twitwiw wɔn ani na wɔde wɔn nsa ne wɔn nan ntini redi agoru no ani annye.
  Ɛwom sɛ, sɛ wohwɛ ahoɔfɛ no abs no tiles, ne nufu mu melons a abere, baabi a ntama a ɛyɛ tratraa kata nufusu kɔkɔɔ no so nkutoo a, ɛnde ɔkofo a ɔte saa benyan awufo. Na sɛ wo nso wohwɛ ahoɔfɛfo no anim a. Wɔyɛ mmofra nso. Nnuadewa soronko bi wɔ hɔ a ɛma mmeawa nyin brɛoo, enti sɛ wodi mfe aduonum anaa aduosia mpo a, wotumi te sɛ mmofra, wɔyɛ foforo, wonni nsensanee anaa wɔn sẽ a aporɔw. Ampa, tinctures remma ɔhemmaa no nyɛ nea onwu da, nanso ebetumi ama onyin ano abrɛ ase.
  Edward susuwii sɛ asase so no wɔrentumi nyɛ eyi mpo. Gye sɛ wɔyɛɛ mmea ne mmarima oprehyɛn a wɔde hyɛ nipadua mu, na afei wɔyɛɛ sika pii. Abarimaa no susuwii sɛ daa mmerantebere yɛ ade pa. Nanso, ɛnsɛ sɛ woyɛ mmofra.
  Hyɛn kɛse no faa po so hyɛn no mu, na hyɛn a akɔ fam no amamfõ da so ara rehuruhuruw wɔ so, na na atuo dodow no ara wɔ ase dedaw na wɔn a wɔde wɔn ho hyɛ nsu mu, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, ankorankoro a wofi mmusuakuw ahorow mu a wodii dwuma a ɛte saa no bɔɔ mmɔden sɛ wɔantumi sɛnea ɛbɛyɛ a wobenya atuo a asɛe no. Na anigye kɛse mpo so no, sikakorabea ne nneɛma afoforo a ɛsom bo a ɛwɔ hyɛn no mu no.
  Nkoa mmeawa pii a na wɔhyɛ ntade kakraa bi, nanso wɔn ti nhwi yɛ frɔmfrɔm, ɛyɛ bruu, na ɛhyerɛn yiye na wɔboaa eyinom nyinaa ma wogyinaa ano. Na ne nyinaa wɔ akontaabu a mfomso biara nni ho. Ɛnyɛ sɛ ɛhɔnom nhabannuru maa ɛhɔnom ananmusifo a wɔyɛ ɔbarima ne ɔbea nna a ɛfata no yɛɛ foforo mprempren nko, na mmom ɛmaa wɔn akontaabu nso yɛɛ nea mfomso biara nni ho.
  Nokwarem no, mpaboa haw nkoa no nkutoo, te sɛ nkoa mmarimaa a wɔhyɛ asuguare ntade, a wɔn nso wɔn ho yɛ tan na wɔn ho yɛ hare na wɔyɛ adwuma wɔ ha no.
  Amrado Frady nyaa tiyɛ. Nokwarem no, anadwo no bɛyɛɛ dae bɔne, Contrabass ahemman no po so ahyɛn, ɔko hyɛn "Incinerating" no ahoɔfɛ ne ahantan tu kɔɔ wim. Afei ebia wɔbɛkyɛ nneɛma no wɔ hyɛn gyinabea hɔ, anyɛ yiye koraa no kosi sɛ po so ahyɛn afoforo a wɔde bɛka wɔn ho bɛba. Eyi nyɛ bɔne saa, nanso nokwasɛm ankasa a ɛyɛ sɛ hyɛn a ɛte saa ayera wɔ ne kurow mu no, dɛn na Contrabassfo nyinaa hene ne ɔhempɔn besusuw wɔ asɛm yi mu? Sɛnea sycophantic nobles bɛda no adi no, wɔ eyi mu no worennya wo ho wɔ resignation nkutoo mu.
  Na eye sɛ nkoa mmeawa ne anadwo anansesɛm a wɔn ho yɛ fɛ pii nyaa wɔn ti didii mu, na ɛno yɛɛ awerɛkyekye bi wɔ adehwere a ɛte saa ho.
  Nanso nkoa mmarima rewuwu te sɛ nwansena. Na nkoa dɔɔso dodo dedaw. Eyi ne mmarima a wɔn ho yɛ na kɛse wɔ wiase yi mu. Na saa ahoɔfɛfo a wɔn bo yɛ den yi ayɛ no ayayade dedaw, wɔabrɛ no, wote nka sɛ mammoth kuw bi tiatia wo so.
  Bere a ofii n"ahemfie a wɔde abohene a ɛyɛ pink ayɛ mu bae no, ɛkame ayɛ sɛ ɔtotɔe. Hyɛn fɛfɛ bi a ɛkae nea Papyrus don Grabber kɔɔ so sɛ ɔrebɛtɔ sankubɔfo no so ka no kɛse trɛw ne po so hyɛn mu. Nokwarem no, ɔde nkakrankakra tu, nanso basabasayɛ a ɛyɛ nwonwa a na ɛredi tumi wɔ po no ano no na ɛkyerɛkyerɛɛ eyi mu.
  Nkoa mmeawa pii gyaw wɔn nan ase nsensanee pii a wɔda mpaboa, a ɛsono ne kɔla, wɔ hyɛn gyinabea no marble so. Na fifiri hyerɛn ahoɔfɛfo no nipadua mu, te sɛ nea na ɛte sɛ nea wɔde kɔbere a wɔayam na ɛyɛ ɔbarima ne ɔbea nna ho ananmusifo. Wɔn asen a ɛyɛ teateaa, wɔn asen a ɛtrɛw, wɔn nufu a ɛyɛ den, abɔfo anim ne wɔn ano a sẽ ayɛ no ma. Yiw, so wobetumi de ngo soronko bi asiesie mmeawa sẽ a wɔabɔ no? Na mmarima nso ɛ? Wɔn ani gye nea wɔde plug-in ahyɛ mu no ho. Na ɛha no, ebia, titiriw nkwakoraa ne mmerewa no, ani bere ankasa sɛ ɛbɛdaa adi sɛ wɔba fam saa.
  - Otumfoɔ Nyankopɔn tiee yɛn mpaebɔ. "Amrado no bɔɔ ose, na ɔmaa n"aniwa a ɛyɛ den no so. - wɔ dɔnhwerew a ɛyɛ den saa mu no, mmoa bae. " Ɔkofo no de animtiaabu frɛɛ ɔbarima bi a wadi mfe mfinimfini a wɔasiesie no yiye. - Hey, Foshange , siesie anuonyam pon, mɛto nsa afrɛ admiral no aba ahemfie hɔ.
  Ɔpanyin a ɔnam fam no kotow fii ase teɛteɛɛm guu mmeawa ne nkoa no so, ne abarimaa a ɔba bere ne bere mu no so, na ɔhyɛɛ wɔn ma wɔde ahopere siesiee anɔpaduan a ɛyɛ fɛ.
  Mmabaa no de wɔn nan a ɛda hɔ kwa no hyerɛn too dwom sɛ:
  Ɛpo no nye sɛ nsu nni mu, .
  Na yafunu a enni aduane...
  Momma yɛnyɛ pie
  Na bobesa a efi sika abɛn mu!
  na obiara hu "Ɔsebɔ" agyiraehyɛde ne frankaa a ɛyɛ ahantan a ɛne contrabass frankaa no . Bere a wɔakura nteɛso a emu yɛ den mu no, atoro abɔfo a wɔbɔ bass abien , nanso nokwarem no, adwowtwafo, hyehyɛɛ wɔn ho wɔ parade asase no so, na wɔde akode a ɛhyerɛn na wɔatetew mu yiye hyerɛn. Mmabaa no mpo, wɔ saa bere yi mu no, wɔmpɛ sɛ wɔhyɛ mpaboa a ɛyɛ mmerɛw saa ne akode a wɔde dade kyɛw a ɛnyɛ dɛ sɛ wɔbɛhyɛ wɔ ɔhyew a ɛwɔ ɔhyew mu no mu. Afei Ravarnava a wasiesie ne ho fɛfɛɛfɛ no siane. Ná Poland kyerɛwfo , a na ɔda nsow wɔ sɛnea otumi tow nnade no ho, na sɛnea ɛte no, ɔkofo Eduard Sturgeon a odii akoa abarimaa dwumadi no ka ne ho. Ade a na ɛnyɛ me dɛ sen biara ne sɛ na ɛsɛ sɛ meda so ara hyɛ mpaboa a wɔde aboa nhoma ayɛ a ɛyɛ patent. Esiane sɛ adeyɛ no yɛ aniberesɛm nti, hyɛn hyɛn gyinabea hɔ, na ɔnyɛ akoa a ɔyɛ mmerɛw, ma ahwehwɛ a ɔde ma, na mmom ɔyɛ n"ankasa de. Akofo baanu atenten , a wɔwɔ abasa anan kuraa adaka a sika kɔkɔɔ ayɛ mu ma wɔ n"akyi.
  Nnwontofo kuw bi de ahopere boaboaa wɔn ho ano wɔ hyɛn gyinabea hɔ na wofii ase bɔɔ nnwom a ɛyɛ hu. Afei nkakrankakra nnwom no yɛɛ pɛpɛɛpɛ na nnyigyei no yɛɛ nea ɛne ne ho hyia kɛse.
  Ɔsraani panyin bi tuu mmirika fii adi kɔɔ nhyiam no ase, na ɔde n"adwene sii epaulettes no so, kyiaa no kae sɛ:
  - mepɛ sɛ wo nyinaa nya ɔsoro nhyira, Owura Admiral. Amrado no retwɛn wo dedaw.
  Ravarnava de ahobrɛase wosow ne ladle-paw:
  - a wo ho dwo no, bma Nea Okorɔn no bɔ amanneɛ sɛ merekɔ me kwan so dedaw.
  Ná ɛhɔnom sodifo no ahemfie no wɔ turo bi a ɛyɛ fɛ mu bun mu. Ná akraman akɛse abien a wɔde atuo ahyɛ wɔn akyi gyina ɔpon no ano, na na asono a wɔfrɛ no cactus redidi wɔ akyirikyiri. Wɔ ahemfie no abrannaa so pɛɛ no, na carnations abien a ne tenten yɛ mita du a ɛwɔ nnua a ɛnyɛ tomboy a ɔyɛ tratraa Edward nko, na mmom ɔbarima a wanyin nso betumi de ne ho ahintaw mu.
  Na mmaawa a wɔn ho yɛ fɛ pii wɔ hɔ, a wɔde nkapo a wɔde hyɛ wɔn nsateaa ne wɔn nansoaa so, ne ntama ne ntade a wɔde nwene a ɛsom bo na ɛma wɔda nsow wɔ nkoa ho. Na nkoa a wɔkorɔn paa nkutoo na na wɔhyɛ mpaboa a wɔde aboɔden abo ayɛ.
  Awɛmfo a wokurakura peaw ne agyan wɔ ɔpon no ano no mu paapaee. Ná ɛda adi pefee sɛ na atuo nnya nyɛɛ nea aba so saa. Ahemfie no ankasa maa nkurɔfo nyaa adwene pa, mfɛnsere a ɛtrɛw no maa ɛyɛɛ sɛ nea ɛyɛ anigye. Mfonini ahorow, akode, ne kyɛm pii wɔ hɔ a wɔde akode ahorow a wɔde sɛn afasu no so . Abarimaa Edward dii Ravarnava akyi na ɔde n"ani kyerɛɛ kakra bere a ne nan ase mpaboa foforo no twitwaa no a na onni mmɔborohunu no. Ná ayɛ ne su dedaw sɛ ɔbɛda ne nan ase a ɛda hɔ kwa adi araa ma ne werɛ fii sɛ saa stock ahorow a ɛyɛ abofono a wɔabu wɔn fɔ yi wɔ hɔ, a ɛyɛ yaw ma abarimaa a ɔtra hɔ daa mmofra nan.
  Awerɛkyekye biako pɛ ne sɛ mmaawa no de anigye hwɛ no, na ɛnyɛ animtiaabu, sɛ na ɔmfa mpaboa da hɔ na ɔhyɛ ntade tiaa anaa asuguare atade sɛnea ɔtaa yɛ no a. Na ɛnyɛ dɛ wɔ livery no mu, ntini a ɛwɔ nipadua no mu no fifiri, na cambric atade no siw kankyee kwan. Yiw, wowɔ dibea bi dedaw. Enti eye sɛ wode wɔn bɛhoahoa wo ho.
  Mmabaa baanan mpo kotow wɔ kotodwe biako so de kyerɛɛ obu. Ɛnyɛ ɔno, nokwarem no, na mmom Ravarnava de, nanso ɛda so ara yɛ dɛ.
  Nanso ɛnyɛ den sɛ wɔbɛkae amrado no ankasa. Ɛyɛ den yiye, nanso ɔbɔ mmɔden sɛ ɔbɛtra hɔ tẽẽ. Wɔ nne a ɛyɛ brɛoo paa mu no, mmeae a atwa ho ahyia no sodifo no kae sɛ:
  - egye me anigye se mema ahɔho a wagye din saa akwaaba.
  Ravarnava de amanne kwan so buaa animtew no sɛ:
  "Meda nkrabea nso ase sɛ ɔsomaa me sɛ menkɔhyia ofie a ahɔhoyɛ wom saa."
  Amrado no rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛma ne nne ayɛ adɛfɛdɛfɛ kɛse mpo no, ɔkae sɛ:
  "Bere a etwaam no, O Don Papyrus a wobu no kɛse no, wopowee sɛ wobɛkɔ m"ahemfie hɔ, na wofaa nsɛm a egye ntɛmpɛ kaa ho asɛm. Seesei woayɛ yɛn animuonyam.
  Mmeawa a wɔkorɔn no, sɛnea yebetumi ahu wɔ wɔn mpaboa a wɔde abotan nketenkete ne mpaboa atenten ayɛ mu no, teɛɛm sɛ:
  - Vivat ma Admiral kɛseɛ no!
  Afei Ravarnava hui sɛ ɛkame ayɛ sɛ wakɔ ɔhaw mu, sɛ amrado no huu saa po so hyɛn mu panyin yi pɛn a, dɛn na anka ɛbɛba. Sɛnea eye sen biara no, anka ɔbɛtwɛn dua a wɔde bɛbɔ no, anaa biribi a ɛyɛ atirimɔden kɛse, sɛ nhwɛso no, dua, bere a wɔde nnadewa bɔɔ ne nsa ne ne nan, anaa ogya, na wɔde ogya a ɛyɛ brɛoo.
  Nanso, mmuae no yɛ nwini:
  - Yiw, na me nni adagyew wo adwuma ho nsem mu. - Na kasasin a ewo anigyee a wonnhwehw kwan. - Nanso sedee ebeye na wobetumi abu w'ani agu ahɔhoyɛ so!
  Amrado no bisae komm sɛ:
  - a wo akwantuo a wode kɔɔ abosonsom tumi a ɛwɔ Harp mpoano no kɔeɛ dɛn?
  Ravarnava fi komam buae sɛ:
  - Adenim! Na wobetumi afow sanku kurow biako a ɛyɛ fɛ yiye, na wɔanhwere ade kɛse.
  Amrado no ani so tetew no.
  - mewɔ anidaso sɛ wɔannyi wo din ho ntama, efisɛ bere a yɛwɔ ɔkwan a ɛfata so no, yɛne Harp no nni ako.
  Wɔ saa nsɛm yi so no, mmaawa a wɔn ho yɛ fɛ na wɔn ho yɛ fɛ a wɔde agude asɛn wɔn so no de wɔn nsateaa a wɔde kyerɛ ade no guu wɔn ano kɔkɔɔ a ɛyɛ ma no so.
  Ravarnava bio, a wanni atoro, buae sɛ:
  - biribiara kɔɔ so yiye, me ankasa mpo yɛɛ me nwonwa.
  - so asade no ye adefo? "Ná ahoɔyaw wɔ amrado no nne mu.
  - nnye ohiani, Onyankopon ankasa boaa yen. - Ɛha na na ɛsɛ sɛ ɔkannifo no di ne ho so kakra. - se yen anisɔ ne ahotoso a emu dɔ no ho sɛnkyerɛnne no, yɛma wo sika kɔkɔɔ adaka. - Ravarnava mpo trɛw ne nsa mu, na ɔdaa ayamye adi.
  Asomfo no de wɔn mpaboa a ɛyɛ nwonwa a ɛwɔ asen atenten no guu so na wɔde nne koro teɛɛm sɛ:
  - a ɛyɛ Bravo! Anuonyam nka admiral no!
  Anibere dii amrado no so nkonim. Esiane sɛ wahwere n"anuonyam nti, ɔde ahopere kɔɔ adaka no ho na obuee anoano no:
  - Bah, agyapadeɛ bi wɔ ha. Ɛnyɛ nwonwa sɛ saa loafers yi twee no denneennen saa. O Papyrus don Grabber a ɔyɛ ɔkwasea. - a ɔyɛ ɔdehye no kotow. - me ne wo ka, hwehwe biribiara firi me ho.
  Adwowtwafo kannifo no buae pefee sɛ:
  "Misusuw sɛ akatua a eye sen biara bɛyɛ ɔsom a wohyira so ma abotiri no." Metee sɛ anadwo a etwaam no wohweree ɔko hyɛn Incinerator, a wɔde yɛn hene kɛse no nua barima a ɔwɔ hellgya mu din too so no. Migye di sɛ eyi yɛ ɔhwe a ɛyɛ nkate dodo wɔ bere a ahenkurow no hia sikasɛm no mu.
  Amrado no bɔɔ n"ano sɛ:
  - a woka no yie koraa.
  Asomfo a wɔn ho yɛ fɛ no kotow wɔn ti. Brooches a wɔde emerald, rubies, ne diamond ayɛ no hyerɛn wɔ wɔn ti nhwi mu.
  Ravarnava de ahantan kae sɛ:
  - nti, mehyɛ nyansa sɛ wɔmfa ahyɛdeɛ ne escort a ɛfa adesoa a ɛsom boɔ saa no nkɔma me. Me nso, mewɔ atuo a ɛdɔɔso a mede bɛpam no afi adwowtwafo ntua biara ho.
  Amrado no ani gyei sɛ obedi admiral no adesrɛ biara ho dwuma:
  - ampa se, mede tumi a ehia nyinaa bɛma mo. Misusuw sɛ sɛ yɛwɔ ɔkofo kokodurufo a ɔte saa a, yɛn nneɛma bɛyɛ te sɛ nea ɛwɔ Onyankopɔn nsa nifa mu.
  Mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ no de ahoɔden bobɔɔ wɔn ti. Ná broche ne diamond asomuade hyerɛn. Edward susuwii sɛ ɛbɛyɛ sɛ amrado no yɛ ɔdefo sɛ n"ankasa mmaawa no asiesie wɔn ho te sɛ mmapɔmma na wɔn ho yɛ fɛ araa ma wuntumi nyi w"ani mfi wɔn so a.
  Ravarnava paapaee ne nsateaa mu:
  "Afei yɛbɛfa po so hyɛn ntɛm ara."
  bɔɔ nkɔmmɔ bio sɛ :
  - anyɛ yiye koraa no, di anɔpaduan, Admiral. Yɛ yɛn nidi no, ɛno da nkyɛn a, ahyɛn no nso hia bere na wɔaboaboa ano.
  Mmeawa no kotow bɔɔ ose:
  - wo akwaaba, oh kɛseɛ!
  Filibusters no kannifo no de ahobrɛase kae sɛ:
  - Wiɛ, okay, refreshment kakra rennyɛ yaw.
  Ná Ravarnava mpɛ sɛ ɔbɛkanyan adwenem naayɛ denam ahopere dodo so, na ɛda adi kɛse sɛ amrado no nnapɔnna pon no bɛyɛ nea eye sen biara.
  Wogyaw Edward tomboy a ne ho yɛ fɛ na ɔyɛ onyansafo no wɔ ɔpon no akyi te sɛ akoa, na wɔne atoro po so hyɛn mu panyin no dii te sɛ ɔhene no ankasa. Mmabaa no puei, wɔn nso ho yɛ fɛ na wɔhyɛ ntade, nanso na wɔda mpaboa sɛnea ɛbɛyɛ a dede a efi abohene a wɔde kɔla ayɛ a wɔbɛbɔ mu no remma. Amrado no yɛɛ sɛnkyerɛnne bi. Na asomfo a wɔyɛ atitiriw no nso de ahwɛyiye yii wɔn mpaboa, de guu ahwehwɛ adaka titiriw bi mu na wofii ase som a wɔda mpaboa. Wɔn kankyee a na wɔn nan ase da hɔ no bɛyɛɛ mmerɛw kɛse, ɛyɛɛ mmerɛw na ɛyɛ fɛ kɛse. Ná wɔde nnuan a ɛtete saa ma, mpo paanoo ne keeki a wɔtow te sɛ po so ahyɛn ne ahemfie. Mpataa a wɔatwitwa, nam, nhabannuru, nnuaba ne nneɛma ahorow a wɔde yɛ aduan a wɔde asisi hɔ fɛfɛɛfɛ wɔ ɔkwan a ɛyɛ fɛ so. Na nsa no yɛ nwonwa koraa, na ɛsɔ adwowtwafo wura ani. Yiw, na sɔhwɛ ahorow a ɛdɔɔso wɔ hɔ a ɛbɛma wɔatra hɔ akyɛ.
  Ravarnava dii aduan no wɔ animtiaabu so, te sɛ ɔkorɔmfo a otwa to a onnim abrabɔ pa. Wofii ase yɛɛ aso tiee no, nanso amrado no ankasa yɛɛ ne ho sɛ biribiara rekɔ so sɛnea ɛsɛ.
  Bere a Ravarnava nom bobesa a ne bo yɛ den nkotoku pii akyi no, wanhwere ne ti, na ne nipadua da so ara yɛ ɔkokodurufo, nanso ne tɛkrɛma bɛyɛɛ nea ɛkɔ baabiara dodo na na ehia sɛ ɔyɛ adwuma.
  Bere a adwowtwafo no ansusuw ho mprenu no, ofii ase too dwom, ne bass a emu dɔ no yɛɛ dɛ, polisifo a na wɔwɔ hɔ no bi fii ase too dwom, na asomfo mmeawa pii fii ase de wɔn nan a ɛdaadaa a ɛdaadaa no saw;
  Woasiesie wo ho sɛ wubedi m"akyi?
  Mma wo ne wo bag nnnyaw wo wɔ ntama mu!
  Sɛnea ɛbɛyɛ a mmoa a wɔkyere wɔn no sen sɛ ɛwo, .
  Enti sika kɔkɔɔ sen asubɔnten no!
  
  Sɛ wobɛyɛ eyi a, ɛsɛ sɛ woyɛ eyi
  Sɛnea ɛbɛyɛ a nikel bɛdan mfaso biara nni so!
  Sɛnea ɛbɛyɛ a yɛn mu biara betumi
  Fa afunu kapet kata ɔkwan no so!
  
  Oh, moyɛ adwowtwafo, me mma, .
  Ɛnyɛ mmeamudua binom - zeros!
  Mo mu biara yɛ ɔbran, .
  Yɛ ntɛm, mɛwia shit no!
  
  Boarding yɛ mmarima dea, .
  Nhwehwɛ nea enti a wudi nkogu!
  Ɛyɛ papa sɛ wobɛsaw kɛkɛ
  Migye di sɛ wo honhom no nnyae!
  
  Mɛdi mo anim wɔ ntua no so, nnamfo, .
  Yɛyɛ pirates - abusua!
  Yɛbɛko te sɛ abonsam
  Na adwene foforo biara nni hɔ!
  
  Adwene bi wɔ hɔ, nanso nokware biako pɛ na ɛwɔ hɔ, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a gut aguadifo sika kotoku...
  Nnipadɔm bi tow hyɛ corsairs no so, .
  Yebetumi asi anuonyamfo ho gyinae!
  Saa dwom yi maa dede pii bae.
  Nanso, abaawa mmeawa no serewee na wohuruw sɔre te sɛ abonsam.
  Count Santa Claus Don Paradny hyɛn dan no mu, ɔkaa akyi wɔ amrado no nsato no ho, na ɛno nti ɛbɛdaa adi sɛ ne bo afuw kɛse. Bere a ohui sɛ ne yɔnko kɛse bi reto nnwom a ɛyɛ abofono no, ɔde anigye bisae sɛ:
  - aseresɛm bɛn na eyi yɛ?
  Amrado no buae sɛ:
  - a wohunu admiral kɛseɛ Papyrus don Grabber!
  - Don Grapper bɛn na ɔyɛ eyi? - Count no bo fuwii, na ɔde ne nan sii ne mpaboa so wɔ marble no so. - a eye bean buffoon kɛkɛ.
  - entumi nyɛ saa, ɔwɔ epaulets. - Amrado no bɔɔ n"ano, ɔbrɛɛ ne ti ase na ne ho yɛɛ no kusuu kɛse.
  Mmabaa a wɔresom wɔ pon so na wɔresaw tango, a wɔn ho yɛ fɛ, wɔn nan a ɛda hɔ kwa, wɔn honam ani yɛ den, wɔn ho yɛ tan na wɔn nipadua a ɛne ne ho hyia yiye, ɛyɛ pɛpɛɛpɛ, ɛyɛ agumadifo no teɛɛm sɛ:
  - Uh, uh, uh, uh! Yɛrekɔ fam!
  Count no teɛɛm wɔ ɔkwan a ɛyɛ yaw so sɛ:
  - Enti saa srade bastard yi yɛ ɔdaadaafoɔ, mehyiaa admiral no mpɛn pii, ɔyɛ soronko koraa wɔ saa costumed gorilla yi ho.
  - kyeree no! - Amrado no teɛɛm, bɔɔ mmɔden sɛ ɔde n"aniwu besie.
  Mmabaa a wɔyɛ asomfo pii de wɔn nan sii wɔn nan a ɛda hɔ kwa a ɛdaadaa nkurɔfo kɛse so, twitwiw wɔn asen, wosow wɔn akyi na wɔbɔɔ gyegyeegye:
  - Na saa baako no! Na ɛno nso!
  Bɛboro pɛnkoro no, daa abarimaa a ne ho akokwaw Edward hui sɛ nneɛma nye, ɔbɔɔ kyɛnsee na ɔde ogya too afiri a wɔadi kan asiesie no mu. Ná sika kɔkɔɔ a ɛyɛ tratraa nkutoo na ɛkata adaka no so, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, na wɔde dade kɔkɔɔ, sika mpo mfutuma agu so, na na atuo a wɔde yɛ aduru wɔ ase ne mfinimfini. Ɔkofo kumaa nanso ne ho akokwaw kɛse no, sɛ ɛba saa a, ɔde ɔkwan a wɔbɛfa so aguan mae. Nea ɛka ho no, nokwarem no, dade a ɛsom bo a wobɛkora so bere a wode aguadi ne anigye bom no. Anaasɛ, sɛ yɛbɛka no yiye a, woyɛ, na wudi yiye, dwumadi abien. Ɛsɛ sɛ ɔtopae no yɛ sɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ adwowtwafo no bɛtow ahyɛ wɔn so wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so. Ná awɛmfo kuw mũ bi a wɔn ho yɛ nhwi a wɔhyɛ akode, nnipa ne okrov , nyinaa retu mmirika akɔ ɔpon no ano dedaw, na Eduard Osetrov tow adaka no guu wɔn so. Ɔde n"abasamtu ne n"abufuw nyinaa too tow no mu, enti ade a emu yɛ duru mmom no tu kɔɔ akyirikyiri koraa.
  Nea ɛka ho no, nokwarem no, na mempɛ sɛ mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ yiye, wɔda adagyaw fã, wɔn ho yɛ den a wɔn hua a ɛyɛ dɛ na ɛyɛ huam bɛpira. Ná wɔrehuruhuruw dedaw na wɔreteɛteɛm, na na wɔreteɛteɛm mpo wɔ anigye mu. Yiw, na ade a wɔntaa nhu koraa na ɛreyɛ ayɛ nsa.
  Wɔn mu biako bɔɔ n"ano sɛ:
  Ɔdaadaafo bi reto ahyɛ yɛn so, .
  Wɔ ne nsam no, akyi bag a ɛyɛ hu wɔ...
  Na se obi fa no a - .
  Obenya anuonyam ne nidi!
  Ná ɔtopae no yɛ hu, adum abien bubui bubui, nnipa bɛboro aduasa wuwui, na asorɔkye a ɛpaee no de mframa poma tow Eduard Sturgeon guu ɔfasu no so, na ɛkame ayɛ sɛ ɛmaa ɔkofo kumaa a ɔyɛ nnam no yɛɛ petee.
  Nnompe a ɛyɛ den yɛɛ mmerɛw, nanso eyi hyɛɛ Edward abufuw nkutoo, na ɔwosow ne nkrante, ɔde ahopere kɔwiee atamfo a na wɔanya wɔn ti adidi mu no. Ravarnava nso ansɛe bere, ɔtow pon no na ɔbubuu amrado no, ɔtwee saber bi na ɔde wimhyɛn kɔɔ count no so.
  Ɔko a emu yɛ den sii wɔn ntam.
  Nkoa mmaawa a wɔn nan da hɔ no tetew mu, na wosii gyinae ma ɛfatae sɛ ɔko nyɛ ɔbea asɛm. Yiw, na wobetumi apira wo a wunnim. Na saa nti, obiara a odi nkonim no ne owura.
  Wɔn mu nea ɔho hia sen biara, ɔno nkutoo na ɔdaa mpaboa a ne nan ase korɔn mu no kae sɛ:
  Hena ne ɔhene no, nokwarem no, ɛnyɛ yɛn asɛm, .
  Enti, mmarima, momfa akokoduru ko!
  Santa Claus teɛɛm, na ɔde ahopopo te sɛ gramophone a abubu sɛ:
  - wo shabby gorilla, mede me nkrante betutu wo mu yie.
  Ravarnava teɛɛm de buaa sɛ:
  - akokɔ, mɛtwa wo ti.
  Sɛnea adwowtwafo panyin no korɔn wɔ ne tenten ne ne mu duru mu no daa adi wɔ ɔhwe a ano yɛ den a efi agyan kɛse bi mu, twaa nkrante no, na afei ɛkame ayɛ sɛ ɔtwitwaa nea ɔne no reko no mu abien.
  Ampa, bere a na ɔkannifo no rewu no, ɔde ne nkrante dua no twitwiw ne yafunu mu brɛoo, na mogya fii ase puei.
  Nanso, eyi antumi ansiw Ravarnava kwan, ɔkɔɔ so wosow ne ho benkum ne nifa. Awɛmfo no de ahopere baa ne so, na esiane sɛ wɔbɔɔ no yiye nti, wɔtraa ase. Ɔtopae no bɔɔ apon no mu na bere a ohui sɛ abarimaa no reko denneennen no, ɔhyɛnkafo no de ahoɔhare kɔɔ ne nkyɛn.
  Ɔkofo kumaa no de ahoɔden bɔɔ ɔwɛmfo no asen mu araa ma ohuruw baa hɔ, na ɔde ne dade kyɛw a mmɛn wom no bɔɔ wɔn mu baanu prɛko pɛ.
  Afenaa mmeawa no bɔɔ wɔn nsa ne mprenu so na wɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  Bravo, bravo, bravo, akokoduru!
  Anuonyam! Boy - animuonyam!
  Edward tomboy no teɛɛm denneennen sɛ:
  - Ataman, guan fi ha, me deta won.
  Ravarnava, bere a watwa ɔtamfo foforo no, bɔɔ n"ano sɛ:
  - yen nnamfonom bɛba ntɛm, nanso yɛbɛkura mu sɛnea ɛte biara.
  Bere a ɔde skru abien kwan no dii dwuma no, terminator boy Eduard twaa wɔn mu abiɛsa prɛko pɛ na ogyinaa captain no nkyɛn. Abarimaa no de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ:
  - a ehia paa ne se womfa atuo nni dwuma.
  Ná wufi abɔnten te sɛ hyɛn no reto salvo, afei ɛdane ne ho na ɛtow bio.
  Mmabaa a wɔyɛ asomfo no de anigye teɛteɛɛm na wɔteɛteɛɛm, na wɔde wɔn nan tiaa wɔn nan so, na sɛnea ɛbɛyɛ a nnyigyei no bɛyɛ den no, wofii ase hyɛɛ mpaboa ne mpaboa a ɛwɔ mpaboa a ɛkorɔn.
  Edward tomboy no yɛɛ nea ɛne eyi bɔ abira na oyii ne mpaboa a na ɔtan no. Ɔtow ne nan ase guu polisifo no mu biako a na ɔrebɔ mmɔden sɛ obebu mu no ani so pɛɛ. Nea eye ne sɛ, ne nan ase yɛ dwetɛ na ɛbɔ denneennen, aniwa no tu fii adi, na ɛsensɛn ntini bi so.
  Mmabaa a wɔyɛ asomfo no teɛɛm sɛ:
  -Bravo a ɛyɛ den! Bis! Bravo! Bis!
  Na wɔn mu nea ɛho hia sen biara no de mae sɛ:
  - me dɔfo abarimaa, .
  Dɔnhwerew yi mu na yɛka mo ho!
  Woyɛ abofra a wo ho yɛ nwini saa
  Wode wo nan a ɛda hɔ kwa na ɛbɔ obiara!
  Na nokwarem no, terminator abarimaa no nan ase a ɛda hɔ kwa no bubuu anom foforo.
  Sɛnea na adwowtwafo no gye dii no, ahodwiriw ma wotumi kyeree atamfo no aprɛm no fã bi na wɔsɛee wɔn fã bi. Abantenten no mu asraafo dɔm no hwee fam wɔ owiyammo no ase, wokunkum asraafo pii ntɛm ara, wɔhwee ase a wɔanhu asiane no mpo. Ɛkame ayɛ sɛ po so adwowtwafo a wɔn ho yɛ den wɔ ɔko mu ahasa de ahopere baa kurow no mu. Asraafo a wɔyɛ contrabass no wuwui wɔ ɔhaha pii mu, wɔn mu kakraa bi pɛ na wɔtow tuo san wɔn akyi anaasɛ wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛko.
  Ɔkofo a wɔn tirim yɛ den Edward ne Ravarnava, ne adwowtwafo afoforo baanu annyina hɔ, na mmom wɔkɔɔ ntua no so, ahemfie awɛmfo no bɔɔ hu ntɛmntɛm. Wɔwosow wɔn ho na wɔsan wɔn akyi, na wɔtow wɔn afunu guu marble antweri no so. Mmabaa no fii ase boaa adwowtwafo no. Wɔtow mpaboa, mpaboa, tray, sika kɔkɔɔ nkuruwa a emu yɛ duru mmom, kyɛnsee ne nnade guu awɛmfo no so.
  Ɔkofo kumaa no kɔɔ basabasayɛ a ɛyɛ hu mu, te sɛ nea onnyaa ahum anadwo biara, na bere a osiesiee adan pii akyi no, wofii ɔdan a ɛyɛ kɔla ahorow no mu, faako a na ɛte sɛ nea ahunahuna wɔ afasu no mpo so no.
  Bere a Edward tomboy no atwitwa abiɛsa no, ɔde ɔkɔre ani hwɛɛ mmeae a atwa ho ahyia no. Ná ogya akata akwan a ɛbɛn kurow no nyinaa so, na wotumi hu nnipa pii, a wɔrehuruhuruw te sɛ ntɛtea na wɔrebɔ wɔn ho wɔn ho.
  - yen dee na woredi nkonim! Afei ade titiriw ne sɛ sika kɔkɔɔ biako mpo nsen mfi yɛn nsam. - a na wonnhwehw no, tomboy a oko, a ɔda adagyaw, mogya akata ne ho, a ne honam ani da nsow yiye, a ntini wom (nokwarem no, ɔtetew n"akoa atade mu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔremfa ne ho nnye mu, na ɛbɛyɛ animguase sɛ corsair kumaa bi bɛhyɛ livery! ), daa sɛnkyerɛnne ahorow adi sɛ obi a ɔpɛ sika. Bere a abarimaa a ɔgyae adwuma no kyeree Ravarnava ani a ɛyɛ nwonwa no, ɔde kaa ho sɛ:
  - mepɛ sɛ menyɛ adwowtwafoɔ nko ara, na mmom meredwene sɛ mɛhyehyɛ m"ankasa republic of filibusters, na yei nti yɛbɛhia sikasɛm.
  - wo ankasa wo republic? - Ravarnava saa bere yi de yawned nokwarem na ɔde abɛn faa ne hwene a ɛtrɛw no mu. - adɛn nti na ɛyɛ den saa, akokoaa? Ɔman bi a wɔde tu mmirika yɛ ade a ɛyɛ mfonoe sen biara wɔ wiase.
  Edward kasa tiaa eyi sɛ:
  - minsusuw saa, m"ani gyee ho paa sɛ mede asraafo-sikasɛm sohwɛ bedi agoru. Ɛyɛ anigye paa sɛ wobɛte nka sɛ woyɛ ɔhene anaa ɔhempɔn.
  Abarimaa no hwɛɛ ɔkwan a mogya ayɛ so ma a ne nan a ɛyɛ den, nanso ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ mmofra de no gyaw no. Adwene no hyerɛn - so nnipa a wɔhyɛ wɔn ase no bɛyɛ osetie ama nea wɔabu no fɔ sɛ ɔbɛte sɛ abofra daa, mpo a ɔwɔ ntini te sɛ dade waya?
  Ravarnava de n"ani kyerɛɛ nkwaseasɛm so sɛ:
  - nte biribi ase wo dee woreka ho asem no ho. Ɛwom sɛ, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, ɛteɛ de, nanso tumi yɛ dɛ na wopɛ sɛ wohwie saa anonne yi gu wo menewam a enni awiei. Nanso obi nneyɛe ho asɛyɛde nso kɔ soro.
  Ɔkofo kumaa Edward serewee kakra de buaa no sɛ:
  - a ennye me hu. Momma yɛnyɛ agile kɛse, anyɛ saa a ɔko no bɛkɔ so a yɛn nni hɔ.
  Esiane sɛ na corsair no ayɛ foforo, nanso na ne ho akokwaw wɔ aguadi mu nti, otuu mmirika kɔɔ n"anim. Asraafo dɔm no nkaefo no ko denneennen, na obiara nim adwowtwafo no atirimɔdensɛm, a mpɛn pii no wɔmfa nneduafo, na sɛ wɔyɛ saa a, wɔtɔn wɔn kɔ nkoasom atirimɔden so, na ɛtɔ mmere bi a wɔde sesa nneɛma nketenkete, agyan, ne ɛtɔ mmere bi a sika kɔkɔɔ a ɛyɛ asia- . atirimɔdenfo a wodi akode a wobuu nnipa nam sɛ ɛyɛ dɛ a ɛyɛ hu. Nanso, na eyi betumi ama yaw no akyɛ, efisɛ na adwowtwafo no mu yɛ den wɔ nsa ne nsa a wɔko mu. Nea ɛka ho no, wokum asraafo dɔm no panyin, Ɔsahene Kosalapenko , wɔ ɔko no mfiase pɛɛ, na na obiara nni hɔ a obesi n"ananmu kɛkɛ, efisɛ Monitor bɔɔ ɔboafo a odi kan, Ɔsahene Varatt , wɔ ne ti mu a ɔde pɛpɛɛpɛ tuo fii atuo mu.
  Na afei nkoa no, nea edi kan koraa no, mmarimaa ne mmeawa, fii ase boaa adwowtwafo no na wɔtow abo, nnua, ne ahwehwɛ asinasin guu wɔn wuranom a wɔtan wɔn no so.
  Akraman dumien a wokurakura atuo sii gyinae sɛ wɔbɛko atia. Wɔde dade a ano yɛ nnam guu nkyɛnkyɛn na wɔtotow aprɛm guu so. Eyi maa corsairs no sɛee kakra. Edward na odii kan tuu mmirika kɔɔ ɔkraman no nkyɛn, wɔ ɔko no mu no abarimaa no yɛɛ nwonwa yiye, ma enti ɔde ne nan ase a ɛto so abien bɔɔ ɔtamfo no fii ɔdan no atifi, bɔɔ mpaboa a ɛtwaa ne nan no na enti ohuruw te sɛ ɔkraman. Bere a ohuruw kɔɔ n"akyi no, otwitwaa wɔn a wɔtow tuo abien no nyinaa gui prɛko pɛ, afei ɔsesaa nea ɔde sii n"ani so no, ɔde ahopere kɔɔ ɔkraman a ɔto so abien no so. Wɔ ahopere a ɔyɛe mu no, abarimaa no twaa ne nan a ɛda hɔ kwa, na ɔhwee dade so. Nanso, na kuru no wɔ soro, na wɔ ɔko no mu hyew mu no, wamfa n"adwene ansi so.
  Wɔn a wɔaka no huu "ninja" yi no, wɔde ahopere kɔɔ wɔn nan ase.
  - a meremma wo kwan mma wontu! - Ɔteɛɛm, huruw kɔɔ soro, Edward a ɔyɛ nnam na ɔyɛ agoru paa. Nanso, ɛbɛdaa adi sɛ akraman no yɛ nnipa a wɔyɛ nnam yiye, wɔde nsiyɛ de wɔn nan tu, wɔde ahopere kɔɔ kwae no mu. Ɛmfa ho sɛnea aberante a na ne ho adwiriw no no de ahoɔhare te biara no, otumi kyeree aboa biako pɛ, na owiee apɔnkɔsotefo no. Wɔn a wɔaka no de wɔn ahoɔden nyinaa bɔɔ wɔn "apɔnkɔ" no. Afei Edward osisifo no tow ne nkrante, ɛbɔɔ akyi a wɔabobɔw no mu na ɛbaa ho. Aboa no maa ne mmirikatu yɛɛ kɛse ara kwa.
  - Wiɛ, ɛyɛ, kae mmirikatu no na wuwu, nanso kyere.
  Sɛ wufi abɔnten a, na ɛyɛ serew sɛ wobɛhwɛ funu a ɔte saa a ɔreguan afi ɔbarima bi a na ɔte sɛ nea onnii mfe dumiɛnsa nkyɛn, a ne titiriw no ɔyɛ abarimaa a n"anim yɛ torotoro. Esiane sɛ na Edward bo afuw nti, ne nipadua nyinaa de ntini a ɛrehuruhuruw tu, te sɛ ɛpo mu asorɔkye, kɔɔ so yɛɛ ntɛmntɛm, anigyesɛm ne sɛ kwae no fii ase, na mmoa akɛse a wɔwea fam no brɛɛ ase. Bere a ɔkofo kumaa no dii atamfo no so no, ɔtwee ne nkrante, afei ohuruw faa dua no so.
  Aboa kɛse no bɔɔ mmɛ dua bi na ɔtow tomboy Edward a ɔreka no no gui. Terminator abarimaa no de ɛyaw kɔhwee bobe a nsɔe wom akuwakuw bi mu. Nsɔe a ano yɛ nnam kyekyeree nipadua no mu, na ɛbɔɔ honam ani. Nanso ɛmaa guy no bo fuwii nkutoo. Esiane sɛ na ɔtow ne ntade a atetew na mogya ayɛ no ma no nkae agu nti, na ɔda so ara hyɛ T-shirt ne pantan a ɛyɛ mmerɛw, na na aka asuguare ntade nkutoo. Abarimaa no boaboaa n"ahoɔden ano na, bere a ɔde ne nsa faa nkorabata bi a ɛte sɛ hama so no, ɔno, te sɛ Tarzan, de wuram nteɛteɛm, huruw kɛse, afei, ɔkyeree nkorabata foforo a ɛto so abien na ɔde "ɔyam abo a apaapae" kwan no dii dwuma, twaa ne ti akofo baanu, a wɔrewosow wɔn poma a wɔantumi.
  - Wiɛ, adwanefoɔ a wɔaka no! Sɛ wowɔ anidaso sɛ wode wo ho bɛhintaw a, ɛrenyɛ adwuma. - kaa Eduard a ontumi nni so nkonim no hooligan no, na ɔde n"ani kyerɛɛ, na ɔfaa ne mmirikatu. Bere a ohuu ɔkwan foforo a wɔfa so fa nneɛma akyi no, akraman a wɔbɛkyere wɔn no bɛyɛɛ mframa.
  - a meye bonsuo! - teɛteɛɛm - Hyperraus ! - Ɛno ne sini no mu ɔbran no din, ɔbɔnefo a obuu Tarzan a ne bere atwam no kyerɛwtohɔ ahorow no.
  Afei ɔde ahoɔhare kɔɔ soro, na ɔyɛɛ wuram ahuruhuruw a bonsu biara ani bebere. Mpɛn pii na akofo no too tuo anifurae so, nanso bere koro no ara mu no, wɔantumi ankɔ. Edward a ɔyɛ tomboy a ɔyɛ ntɛmntɛm te sɛ cheetah no serewee wɔ wɔn anim. Bere a awiei koraa no wokunkum asɔretiafo a wotwa to no, ɔkofo kumaa no traa ɔkraman no awo so na ɔde ne nsa kyerɛɛ kurow no so tẽẽ, bɔɔ mmɔden sɛ obefi kwae no mu ntɛm. Bere ne bere mu no, na akraman a wɔwɔ abasa anan serew hyerɛn wɔ nkorabata no mu, nanso wɔannya akokoduru antow ahyɛ ɔkofo a okura akode so, ketewaa bi mpo. Nea ɛka ho no, saa mmoa yi nyɛ nkwaseafo koraa na wohuu sɛnea Edward ne asraafo akɛse sen n"ankasa dii nsɛm a agye din no.
  - adɛn nti na macaques no reserew, ɛyɛ den dodo sɛ wobɛbɔ wo hwene wɔ ha. - Ɔkofo kumaa no wosow ne nkrante, nanso primates no annye wɔn ho mu amma abufuw.
  Bere a oduu kurow no mu no, na ɛkame ayɛ sɛ ɔko no aba awiei. Asɛm a etwa to a wɔansusuw ne mpɔtam hɔ afiase no, faako a wɔpiaa nea aka wɔ asraafo dɔm no mu wɔ apon atenten no akyi, ne ɛhɔnom awɛmfo a wɔn tirim yɛ den a ahɔho titiriw na wɔwom no nso . Ná wɔpɛ sɛ wodi nneduafo ho fɛw, titiriw mmea, ma enti na wɔte ase sɛ wɔrenhu mmɔborohunu biara.
  Ɔkofo Edward, te sɛ ɔkraman a ɔyɛ ntɛmntɛm, huruw fii adi wɔ ɔkraman bi so na ogyinaa ɔpon no anim, afei ɔde aprɛm tow kɔɔ mfinimfini pɛɛ.
  Ɔhwe no wosow, na ɛmaa dade no mu tokuru, nanso ɔpon a ɛyɛ den no nyaa nkwa. Bere a ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no too ɔtopaefo a ɔrewea fi nifa so no hwene mu no, mogya kataa no na ɔyɛɛ komm, ɔkofo Edward ɔkwasea no teɛteɛɛm faa ne sẽ mu na ofii ase san de aprɛm a na ɔyɛ asoɔden no guu mu. Egyee bere pii. Wɔ mmuaema mu no, agyan tu kɔɔ guy no so. Edward de ahokokwaw kwatii ɔtopae no, na mpo otwitwaa agyan abiɛsa wɔ nwansena no so.
  - Wiɛ, wo nsa kaa mmoawa no?
  Tuo a efi atuo mu nso antumi ankɔ, ɛwom sɛ na wɔabɔ mpɛn pii wɔ ɔkraman no were a ɛyɛ den no mu de. Ɔhyɛɛ aseɛ twitwiw ne ho wɔ ɛyaw mu, nanso ɔbarima a ne ho yɛ den no siw no kwan.
  - nnsuro, wo honam ani, weinom te se sunflower aba. - Abarimaa no serewee.
  Esiane sɛ ɔkofo kumaa no san de aprɛm no guu mu nti, ɔde n"ani sii n"ani so pɛpɛɛpɛ na ɔsan bɔɔ bɔɔl no dua no bio. Atopae no san bɔɔ bio.
  - damn no! Saa akode yi yɛ mmerɛw dodo! - Edward tomboy no kaa ntam, na mpofirim ara adwene bi a ɛyɛ anigye baa ne tirim.
  - meb mmden se mebue won afiri mu.
  Ɛwom sɛ wɔ akyi no, na ɛte sɛ nea wontumi nhyɛ afiase no fasu no so de, nanso na ɛda adi pefee sɛ wɔ mmeae bi no, afasu no aporɔw na birikisi no ayɛ mmerɛw, enti, wɔ ahokokwaw bi mu no, na wobetumi aforo afa so. Nanso awɛmfo dɔɔso dodo, enti wɔremmɔ no hwe fam wɔ akwanhyia mu. Nanso, ɛnyɛ kwa na Ravarnava wɔ ɔko mu osuahu, ɔhyɛɛ sɛ:
  - fa benkyi, nnua, soa brushwood a ayow, yɛbɛhye ogya ama atamfo no. Na wo nso, roll "ɔhemmaa" no ntɛmntɛm
  Adwowtwafo no a wɔamfa wɔn adwene ansi agyan ne atuo a wɔtow bere ne bere mu no so de ogya too apon no mu, na ɛmaa " wusiw wusiw " bae.
  Afoforo twee teaseɛnam bi a wɔde nnua akata so a wɔde atuo a wɔde ayɛ toa - ɛno ne nea na wɔfrɛ no "ɔhemmaa" no. Nnua a wɔde hyew ogya no maa na wontumi mfa atuo mfa mu. Ne filibusters no, ɛhɔnom nkoa mmeawa ne mmarimaa a wɔhyɛ asuguare ntade a wɔde ahyɛnsode ahorow ahyɛ wɔn mmati ne wɔn moma so bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛboa wɔn a wɔde wɔn ho no. Ɛda adi sɛ wohuu amane wɔ nkoasom mu na na wonsuro adwowtwafo. Esiane sɛ na adwowtwafo no de "ɔhemmaa" no asi ɔpon no anim nti, wɔsɔɔ fuse no na wohuruw san wɔn akyi.
  Wɔyɛɛ eyi ntɛm ara, bere a na wɔreteɛteɛm no:
  Ɔbonsam, Ɔbonsam, Ɔbonsam gye, .
  Yɛbɛbɔ, abubu ɔhwe no...
  Ma yɛn, ma yɛn nkrante wɔ yɛn nsam, .
  Yebenya akyɛde bi afi asase asefo hɔ!
  
  Wiɛ, Ɔbɔadeɛ no yɛ hell a wɔapirapira, .
  Yɛde mmɛn bɛko atia ɔbonsam...
  Sɛ nea ebefi mu aba wɔ ɔko a wɔde nkrante di mu a, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a merenyɛ m"akoa a ne ho yɛ kurukuruwa wɔ ha!
  
  ASƐREW BOY VS SYKLOV
  NKYERƐKYERƐMU
  Mprempren abarimaa a wanya akwantu pii mu osuahu no di mmofra asraafo dɔm titiriw bi so panyin. Na ɛsɛ sɛ ɔko tia kyinhyia anibuei no. Nea ɛyɛ anigye kɛse ne sɛ ahunmu mfiridwuma wɔ ha.
  . TI A ƐTO SO 1
  Ná abarimaa a ɔyɛ fɛwdifo no hyɛ ɔko atade a ahunmu ɔsraani panyin bi atade ahyɛ ne ho. Ná abeawa bi wɔ ne nkyɛn, na ɔno nso hyɛ ahunmu atade a wɔde dɔn ne abɛn abɔ mu. Na ɔhyɛ dade kyɛw a ɛda adi pefee, a wɔabue wɔ n"afã nyinaa. Abeawa no kuraa blaster wɔ ne nsam na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - Edik, ebia yebetumi atwɛn kuw no mufo a aka no? Kyinhyia ahorow a wɔbɛbom ako bere a anyɛ yiye koraa no ɛyɛ ɔha no yɛ asiane dodo!
  Abarimaa no yɛ ɔkofo, ɛwom sɛ ne hwɛbea ntra mfe dumien anaa dumiɛnsa de, nanso wɔ ɔko atade mu no wuntumi nhu ntini biara, nanso na ɔwɔ ɔheneba ankasa hwɛbea. Na ɔde ahotoso kaa sɛ:
  - Daabi! Momma yɛnbom nkɔ ɔko! Na atamfo deɛ, monnsuro. Memaa wo "akode" artifact ɔbo ketewaa bi, ɛtew hokwan a ɛwɔ hɔ sɛ wɔbɛbɔ no so mpɛn ɔha!
  Abeawa no kae sɛ:
  - Na mpɛn ɔha pii!
  Abarimaa no bo fuwii sɛ:
  - a na minnim se wo, Adala, ye ohufo saa!
  Abeawa a ne ti nhwi yɛ borɔdɔma no kae sɛ:
  - a mennye ohufo! Wiɛ, momma yɛnyɛ nkɔso a ɛyɛ gyinaesi!
  Na enti mmofra akofoɔ no tu kɔɔ ɔko mu. Ná abotan a atwa ho ahyia a abo a ɛyɛ kɔkɔɔ, emerald, lilac ne pink a ɛyɛ nsensanee hyerɛn, na stalactites fifi fi fam. Na ɛyɛ asase a ɛyɛ ahintasɛm koraa.
  Na abankɛse no wɔ anim. Ɛte sɛ nea ɛyɛ knightly, mfinimfini mmere mu de, nanso na aprɛm ne ray atuo wɔ abantenten no so. Na ɛhɔnom owia no fi soro hyerɛn, a ne nsusuwii yɛ ahinanan mpo, na hann no sesa kɔla ne ne nsusuwso bere nyinaa. Na eyi nso ma asase no nyinaa yɛ ahintasɛm kɛse na bere koro no ara mu no, ɛyɛ nwonwa wɔ n"ankasa kwan so.
  Abarimaa bi ne abeawa bi de nnua a ɛrebɔ denneennen tuu mmirika faa ɔkwan a ɛsesa no so. Ebia na ɔkofo kumaa no ayɛ ne su kɛse sɛ ɔde ahyɛmma bɛbɔ ne nan ase, nanso saa ɔko atade yi, awerɛhosɛm ne sɛ, wontumi nsi fam. Sake dodow ahe na ɛwɔ abankɛse no mu? Eyi nso yɛ ahintasɛm. Na sɛ wɔn mu ɔha pɛ na ɛwɔ hɔ a, ɛnde wei nyɛ bɔne saa.
  Ntɛm ara na abarimaa ne abeawa no de wɔn ho siee ɔbo bi akyi bere a tank bi a ɛyɛ mmirikatufo a wɔyɛ basabasa yiye yi puei no. Ná ɛware, na ne nsɛso te sɛ ahinanan, na na ano yɛ den wɔ n"afã abiɛsa no mu biara. Na akode no ma dade kakra fi adi, nanso ɛnka soro, wɔ mframa a wɔde hyɛ mu so.
  Abarimaa ɔkofo Edward serewee ne serew a ɛyɛ dɛ yiye, ɛwom sɛ na ɛyɛ mmofra de de. Na ɔtow pea ketewaa bi guu ahunmu ntuafo kar no mu.
  Ɛtu twaam na ehuruw kɔɔ tuo no toa a ɛtrɛw mmom no mu tẽẽ. Na wɔ sikɔne abien akyi no, tank a ɛyɛ ahinanan a ahoɔden wom no pae. Na ɛte sɛ nea anyinam abɔ atuo akorae bi na abubu ayɛ asinasin nketenkete.
  Eyi bɛyɛɛ nkyekyem a ɛyɛ fɛ ankasa.
  Abeawa Adala no tweet sɛ:
  - wei ye anifere! Woyɛ Jedi ampa !
  Abarimaa Edik de ne ti too fam sɛ:
  - na ɛsɛ sɛ me nso meyɛ padawan ! Nanso ɛno yɛ asɛm foforo!
  Ɛno akyi no, mmofra akokodurufo no de ahopere kɔɔ abankɛse no mu kɔɔ akyiri. Ɔpon no buei na tank abiɛsa foforo huruw fii adi. Mmienu yɛ ahinanan koro, na nea ɛto so abiɛsa no sõ na ɛyɛ ahinanan, na aprɛm wɔ ɔfã biara na nea ɛto so ason wɔ soro.
  Abeawa a ɔko no bɔɔ abɛn sɛ:
  - Wow! Agodifo foforo rebɛka yɛn ho!
  Abarimaa ɔkofo no de ne ti too fam sɛ:
  - a wobetumi abubu all-in!
  Na ɔkofo kumaa no yii afiri ketewaa bi a ne kɛse te sɛ kyɛnsee adaka. Na ɔdanee dwumadi ahorow pii wɔ mu denam ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade a ɔdannan no so. Afei abarimaa a abeawa no frɛɛ no Edward wɔ ɔko no fã yi mu no de adaka yi too fam. Ɔde wimhyɛn kɔɔ tank a ɛsõ sen biara no so brɛoo. Na ɛkame ayɛ sɛ wontumi nhu no.
  Abeawa no bisaa abarimaa no sɛ:
  - ne edeen?
  Edik serewee na obuae sɛ:
  - Nwanwa! Afei wubehu sɛnea ɛyɛ adwuma!
  Nokwarem no, adaka no tu kɔɔ tank kɛse bi toa mu. Saa bere yi nkutoo na ɔtopae biara amma. Triumvirate no kɔɔ so tu. Bio nso, kar foforo abien puei.
  Abeawa Adala no de asɛm a ɛyɛ sereserew kae sɛ:
  - edeen na ennye adwuma?
  Abarimaa ɔkofo no de n"ani kyerɛɛ baabi sɛ:
  - afei wobɛhunu!
  Na nokwarem no, aprɛm kɛse a ɛwɔ tank kɛse no mu no faa na ɛdanee ne ho na ɛbɔɔ nea ɔne no reko a ɔyɛ ahinanan no. Na ɔde akode a ɛbɔ no bɛbɔ no. Ɛhyee na ɔko ho nneɛma no fii ase paee. Na afei wɔde toa no kɔɔ tank foforo mu, a na ɛyɛ ketewaa no, na ɛbɔɔ no.
  Adala de serew kae sɛ:
  - Klaase!
  Edik tweet sɛ:
  Sɛ abankɛse no wɔ kwan so a, .
  Ɔtamfo no akyekye...
  Ɛsɛ sɛ yedi akyire di akɔneaba - .
  Fa no a worentow tuo!
  Abeawa no de n"ani kyerɛɛ ne yɔnko kumaa no. Ná mmofra akokodurufo ne anyansafo sɔre tia asraafo dɔm mũ bi. Nanso anifere ne mfiridwuma yɛɛ adwuma yiye tiaa mmoa a wɔyɛ keka.
  Ogya tɔɔ tank a ɛto so abiɛsa no mu, afei nea ɛto so anan no. Na bio detonation ne ruptures. Eyi ne owu ne ɔsɛe ho nhyehyɛe, a ɛde besi nnɛ no, botae biako na ɛwɔ hɔ.
  Abarimaa ɔkofo no kae wɔ ntease mu koraa sɛ:
  - adɛn nti na yehia kuw? Wɔyɛ mmofra te sɛ yɛn ara. Me nkutoo na mewɔ mfehaha pii mu osuahu ne nimdeɛ, na wɔyɛ mmerante ne mmabaa foforo. Na ɛnyɛ nea ɛfata sɛ wode wɔn bɛto akutu a wɔde uranium abaa ayɛ mu.
  Abeawa no bɔɔ n"ano sɛ:
  - nnipa a wɔwɔ yɛn kurom okyinnsoromma yi so nyinaa, .
  Ɛsɛ sɛ yɛyɛ nnamfo bere nyinaa...
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew
  Na tra wiase a asomdwoe wom mu!
  Abarimaa ɔkofo no faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew
  Na tra wiase a asomdwoe wom mu!
  Atuo a ɛwɔ abankɛse no afasu so no fii ase totow guu tank a na ne bo afuw no so. Ogya nsuten, ɔsɛe ne anhwea a ɛredɛw sɔree twaa kar no ho hyiae. Na abien bi a wɔbɔɔ akode no mu paapaee yɛɛ no mpaapaemu.
  Abeawa Adala kae sɛ:
  - atamfo no nnye pɛpɛɛpɛ koraa.
  Nanso, atopae pii bio bɔɔ tank no. Na ɛpaee na ɛpaee. Bere a ɔtopae no paee no, nsensanee ketewaa bi tetew ne ho. Na Adala tenee ne nsa. Mfiri a abarimaa a ne ho akokwaw no de dii dwuma no tu kɔɔ abeawa no nsateaa mu. Anaasɛ, sɛnea ɛte biara no, ɔbran ne adwumfo a ne ho akokwaw a ɔte sɛ abarimaa.
  Edik de ne nsa bɔɔ abeawa no mmati so de penee so sɛ:
  - a woaye yie, mekyeree no!
  Ɔserewee sɛ:
  - a wokyere no, nnye mpataa dodo!
  Na afiri no hwirew abarimaa no nsateaa a ɛyɛ ntɛmntɛm no mu, te sɛ macaque de.
  Afei na mmofra no ani agye. Te sɛ agodifo a wɔbɔɔ sikakorabea wɔ roulette so na wonyaa sika kɔkɔɔ a wɔayam no. Nanso ɛda adi pefee sɛ sɛ w"ani gye a, ɛyɛ den sɛ wubegyae. Esiane sɛ na Edik kae ade yiye nti, ɔkaee sɛ wɔ afeha a ɛto so aduonu no mu no na ɔyɛ ɔbarima a ne ho yɛ abɔgyesɛ saa a onnim ne anohyeto ahorow, na otuaa ho ka, ɛwom sɛ mfiase no na ɔwɔ anigye de. Enti, nokwarem no, ɛsɛ sɛ wutumi fi agoru no mu bere ano wɔ kyakyatow dan mu.
  Nanso, Edik tee ase sɛ eyi nyɛ agoru ankasa. Na saa ɔko ankasa no nyɛ RPG.
  Sɛ nhwɛso no, mprempren helikopta abien apue wɔ abankɛse no atifi. Na ɛte sɛ nea wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛhwehwɛ mpɔtam hɔ.
  Mmabaa no de ehu bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - Suro! Yebetumi anya wɔn!
  Edik serewee na obuae sɛ:
  - a woagye atom a eye nwini. Hwɛ sɛnea me cybernetic bug a wotumi de di dwuma bio no yɛ adwuma.
  Na abarimaa no san fii ase bio. Na helikopta dodow kɔɔ soro koduu asia. Na na wɔayɛ no mmerɛw na wɔsõ.
  Adala tweet sɛ:
  Momma ntu mmirika a ɛyɛ mmerɛw, .
  Akode tank a ɛfa atɛkyɛ mu...
  Na helikopta a ɛte sɛ nwansena no bɔ gyegyeegye!
  Edik faa sɛ:
  Cheburashka a ɔtow tuo, .
  Shapoklyak, te sɛ wimhyɛnkafo, .
  Akokɔsrade no de afiri a wɔde tow tuo no ahyɛ mu!
  Na enti helikopta no, bere a ne nsa kaa mmoawa bi no, de wim aprɛm bɔɔ ne yɔnko no. Ɛsɛee na efii ase sɛee wusiw. Na helikopta afoforo no fii ase twaa ho hyiae. Na ogya wɔ wɔn nso so, na wɔyɛ ho biribi. Ɛha na anigye no ba. Turtables no biako afi ase rehwe ase dedaw, na agyaw dua bi a wusiw wom.
  Na n"akyi nso, ɔfoforo nso ba. Eyi yɛ anigye ne ntam akodi ampa.
  Abarimaa no de ne ti too fam kyerɛɛ n"adamfo no sɛ:
  - a ewo disassembly no te sedee?
  Adala bɔɔ n"ano sɛ:
  - Tiri nkwa!
  Edik bo fuwii na ɔde n"afono a ɛyɛ rose no puei:
  - Ebia wobetumi aka biribi foforo, freebie?
  Abeawa no bɔɔ ne dade kyɛw a ɛda adi pefee no, nanso ɔyɛɛ komm. Saa bere no mu no, helikopta abien hwee ase prɛko pɛ. Na biako bɔɔ abankɛse no, na ɛno nso sɛee atuo abiɛsa prɛko pɛ.
  Abarimaa a ɔyɛ ɔbenfo no bɔɔ n"ano sɛ:
  - gye tom, anifere!
  Abeawa no buae sɛ:
  - a ebetumi aba se eye anifere, na ɛbɛyɛ dɛn na worentumi nnye ntom!
  Helikopta abien a etwa to no de ahoɔden bɔɔ mu na ɛpaee prɛko pɛ. Na bio nso, flash bi baa hɔ. Eyi yɛ kɛse!
  Edik too dwom sɛ:
  Ɔbenfo kɛse, ɔdɔfo a ɔwɔ agyapade, .
  Na bere koro no ara mu no, onipa...
  Anwensɛm lyrical nhama, .
  Sɛ wubenya mfe ɔha a ɛfata koma!
  Enti afã a ɛto so abien no kɔɔ mmofra akokodurufo no anim. Na control superbug a ɛwɔ chip no san kɔɔ abarimaa no nsateaa mu.
  Abeawa no kae sɛ:
  - yiw, yereye yie. Nanso ebia ɔtamfo no wɔ aseresɛm bi mpo wɔ ne kotoku mu!
  Edik de serew buae sɛ:
  - a na menim aserefoo baako. Anaasɛ, ɛnyɛ biako pɛ. Ná atuo a ɛte sɛɛ wɔ agodie ne sini ahorow mu!
  Abankɛse no apon no buei bio. Saa bere yi de, mmoa akɛse akɛse fi wɔn mu ba. Wɔkotow mpo sɛ wɔrebɛwea afi hɔ.
  Wɔ eyi mu no, robɔt a wɔnantew!
  Abarimaa nyansafo no teɛɛm sɛ:
  - Asɛmpakafo !
  Abeawa no de ahodwiriw bisae sɛ:
  - Dɛn?
  Edik de serew kyerɛkyerɛɛ mu sɛ:
  - a woyii saa animated series yi wo okyinnsoromma a mefiri so no so. Na na robɔt akɛse a ɛte saa wɔ hɔ nso!
  Adala kae sɛ:
  - wo okyinnsoromma yi ye nwonwa. Bere bi wokae sɛ wowɔ aman bɛboro ahanu.
  Abarimaa no de ahopopo buae sɛ:
  - Yiw, awerɛhosɛm ne sɛ, saa na ɛte.
  Abeawa no bisae a na onnye nni sɛ:
  - adɛn nti na awerɛhosɛm ne sɛ? Ebia ɛyɛ anigye ara kwa. Efisɛ ɛyɛ anigye sɛ yɛwɔ aman ne amammerɛ pii wɔ okyinnsoromma biako so!
  Edik kasa tiae sɛ:
  - Daabi! Ɛnyɛ kɛse koraa. Nkurɔfo ko mpɛn pii dodo na wɔde wɔn nsateaa di dwuma. Ɛne sɛ, na mepɛ sɛ meka sɛ aman ahorow nso taa di ako na wɔtow aprɛm gu wɔn ho wɔn ho so.
  Adala de ahopopo kae sɛ:
  - Yiw ɛyɛ...
  Abarimaa ɔkofo no wiee no denneennen sɛ:
  - animguaseɛ! Saa bere yi de, momma yɛnkɔ robɔt ahorow no so!
  Na nokwarem no, ɛlɛtrɔnik mmoa a wɔyɛ keka dumien mũ nyinaa puei. Na wɔwɔ akode pii araa ma wotumi sɛe kurow mũ nyinaa.
  Edik kae sɛ:
  - kwan soronko bi na ehia tia won.
  Na abarimaa no twee afiri ketewa bi a antena wom fii ne kotoku mu.
  Abeawa no de ahodwiriw bisae sɛ:
  - dee eye?
  Edik de serew buae sɛ:
  - a ekura mmoawa a etu ntɛmntɛm nanso ɛsɛe ade!
  Adala tweet san sɛ:
  - Oh, mmoawa bɛn, mmoawa, mmoawa a wɔpira !
  Abarimaa no teɛɛ so sɛ:
  - Daabi! Yɛn botae ne sɛ yɛbɛbɔ papayɛ ho ban, na yɛrenpira nnipa, anaa saikal , anaa wɔn robɔt mpo!
  Na abarimaa nyansafo no tow beam bi a aniwa nhu kɔɔ terminators no so.
  Mekaee sini ahorow a ɛfa robɔt ne afoforo ho. Na ha na wuntumi nnye akyinnye sɛ ɛyɛ beam a ɛkɔ anim.
  Edik de beam bi kyerɛɛ robɔt akɛse a emu biara kɛse te sɛ abansoro dan a ɛwɔ abansoro akron so . Na odii nkonim. Terminators no biako yɛɛ nwini mpofirim na ofii ase sian. Na n"akyi foforo nso.
  Abarimaa no de serew too dwom sɛ:
  Dɔnhwerew a ɛyɛ anigye - .
  Ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ wodi agoru!
  Dɔnhwerew a ɛyɛ anigye - .
  Bɔ mmɔden sɛ worensɛe dɔnhwerew yi!
  Abeawa no rehwɛ sɛnea robɔt ahorow no reyɛ nwini na wɔrehwe ase, na wɔrema mfutuma so na wɔrepete afã horow a abubu bere a wɔbɔ mprɛte no no, kae sɛ:
  - Yiw, eye mfiridwuma!
  Edik de serew de ne ti too fam sɛ:
  - Yiw, mfiridwuma na esi biribiara ho gyinae wɔ bere a wɔresan asi no mu!
  Adala buae sɛ:
  - Daabi! Nnipa ne adwumayɛfo na wosi biribiara ho gyinae! Na bere koro no ara mu no, ɛnyɛ ne nyinaa!
  Na abeawa no nso yii biribi a ɛte sɛ Rubik"s cube fii ne kotoku mu na ofii ase twitwaa mu.
  Terminator robɔt ahorow no san bɔɔ mu bio, na wɔde afiri a ɛhyerɛn a ɛhyerɛn na ɛwosow kataa wɔn ho. Na afei akodi kar ahorow no fii ase bubui na ɛtu yɛɛ asinasin nketenkete. Ɛno nso paee, na asinasin tu tu, te sɛ nsukyenee a ɛbaa hockey nsoromma poma a ɛyɛ hu ase.
  Adala yɛɛ nsakrae no na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - afei yebetumi ayɛ nea wontumi nhu no simma abien!
  Abarimaa nyansafo no buae sɛ:
  - a ennye afiri a enya nkɔsoɔ paa, yɛbɛhunu wɔ infrared hann mu. Bra, ɛbɛyɛ papa sɛ mɛyɛ setup no.
  Saa bere yi mu no, wɔtee dede bi fii awarefo no akyi. Mmarimaa ne mmeawa puei wɔ ɔko ntade mu. Ná wɔn mu dumien pɛ na wɔwɔ hɔ, na na wɔn mfe akɔ anim nsen awarefo, anyɛ yiye koraa no wɔ wɔn honam ani hwɛbea mu. Nanso bere koro no ara mu no, mmofra no wɔ akode a ɛfata koraa. Laser atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu, atuo a wɔde bɔ nneɛma, atopae nketenkete a ɛte sɛ pea a wɔsɛe no. Yiw, ɛda adi pefee sɛ mmarima a wɔwɔ ha no nyɛ mpapahwekwa. Na mpo wɔtetee no wɔ akodi ahorow mu wɔ wiase a ɛte sɛ nea ɛwɔ hɔ ankasa no mu !
  Edik teɛɛm sɛ:
  - Guys, monhwɛ yie, anyɛ saa a wobɛnya hit! Akode bi wɔ ha a ebetumi akɔhyɛn wo akode ntade mu.
  Mmofra a wɔyɛ akofo no da fam. Hann a ɛrehyerɛn faa mframa no mu na laser aprɛm fii ase totow.
  Wofii ase bɔɔ biribiara a ɛkanyan no. Wɔ mfutuma mu mpo.
  Adala tweet sɛ:
  - te se wei. Ogya a ɛyɛ den kɛse wɔ ha.
  Wɔde wɔn ankasa atuo bɔɔ Terminator robɔt baanu bi a wɔda so te ase no. Na wɔpaee wɔ ogyaframa mu na wɔhyɛɛ aseɛ paee. Obi ti fii ne ho, tu kɔɔ soro na ɛkyinkyini te sɛ soro.
  Mmofra a wokurakura laser atuo no serewee. Ɛda adi sɛ na ɛte sɛ nea ɛyɛ anigye kɛse. Ɛwom sɛ agyan bi kyeree abeawa biako de, nanso ɔde ahwɛyiye maa ne ti so wɔ dade kyɛw a ɛyɛ mmerɛw mu, na ne hwene a ɛyɛ pink a ɛte sɛ mmofra de no hyewee.
  Ɔkofo no teɛɛm sɛ:
  - Antique !
  Adala penee so sɛ:
  - Chernodyrno kɛkɛ!
  Abarimaa ɔkofo no de aduru bi a ɛma nipadua no san yɛ foforo petepetee abeawa no anim a ahyew na wɔatwitwa no so. Na ɛkame ayɛ sɛ amonom hɔ ara na nneɛma a asɛe no sa, na afei ɔkofo kumaa no honam ani a ɛyɛ torotoro no yɛɛ mmerɛw, na ennyaw biribiara.
  Abeawa no de serew teɛteɛɛm sɛ:
  - Nyansahu, nanso!
  Edik de n"anim butubutuw ne moma so a ɛyɛ torotoro a na mfehaha pii mu nkae ne osuahu wɔ mu no kae sɛ:
  - cycles nnyɛ mmerɛw saa. Ebia yɛwɔ ɔhaw ahorow.
  Adala tweet san sɛ:
  - ɛwom sɛ yentumi nsiesie yɛn haw nyinaa de, nanso .
  Ɛnyɛ ɔhaw nyinaa a wobedi ho dwuma...
  Nanso obiara ani begye kɛse
  Obiara begye n"ani kɛse!
  Na wɔsan buee mfinimfini mmere mu abankɛse no apon bio. Na efi hɔ na ahodwiriw foforo bae. Wɔ eyi mu no, ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ tyrannosaur akɛse. Na akofo a wɔhyɛ akodi ntade traa so.
  Adala bɔɔ n"ano sɛ:
  - a ewo kyinhyia!
  Edik de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - te se saa ara yie. Wɔ dinosaur ahorow fam no wɔyɛ asiane.
  Mmofra akofo no too dwom wɔ nnwontofo kuw mu sɛ:
  Dinosaur, dinosaur, .
  Ebia wote Afrika!
  Wowe akutu de yɛ anɔpaduan, .
  Dinosaur ahorow, dinosaur ahorow!
  Ná kyinhyia ahorow no te sɛ nnipa de, nanso na ɛsõ na ɛware. Na nsateaa dodow bɛyɛ asia wɔ nsa biara so, na na ntini akɛse a ɛyɛ den sen biara no ne wɔn ho wɔn ho di nhwɛanim.
  Abɔde a wɔyɛ atirimɔdenfo paa.
  Adala tweet sɛ:
  - a mesuro won kakra!
  Wɔ mmuaema mu no, Edik too dwom sɛ:
  Mente sɛnea ɛsɛ sɛ woyɛ ohufo no ase, .
  Wɔwo ɔkofo a ne ho yɛ den ma ɔko...
  Ehu ye mmerɛwyɛ, na ɛno nti - .
  Wɔn a wosuro no adi nkogu dedaw!
  Mmofra akofo no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  Yɛrensuro mmoa a wɔyɛ keka
  Wɔwoo wɔn a wɔde beam gun kura wɔn nsam...
  Ná Knights nim sɛnea wɔko bere nyinaa, .
  Ma ɔtamfo nyɛ ɔkwasea daa!
  Ná dinosaur a wɔn kɛse yɛ kɛse rebɛn. Na saa mmoa a wɔwea fam a wɔyɛ hu yi mpo huruw kɔɔ soro.
  Abarimaa sahene no de ne ti too fam kyerɛɛ Adala sɛ :
  - ma me wo Rubik's cube no ha !
  Mmabaa no tweet sɛ:
  - a wode ma edeen?
  Edward too dwom de buae sɛ:
  Anigye nti, yɛn nti, .
  Sɛ yɛpɛ a...
  Mmisa me biribiara
  Mmisa, nhwehwɛ biribiara!
  Mmofra a wɔyɛ akofo no serewee bio, te sɛ nea agoru bi a ɛyɛ anigye rekɔ so.
  Abarimaa ɔkofo a na ɔwɔ nkyɛn a ɔhyɛ ɔko atade no de akutu a ɛyɛ borɔdɔma hyɛɛ no nsow, na ɔde n"anim yɛɛ mmerɛw wɔ n"anim a ɛte sɛ mmofra de, nanso ɛyɛ akokoduru na ɛyɛ fɛ no so:
  - se yen nyinaa ka commanders" orders ho asɛm, titire wɔ ɔko mu a, ɛnde nteɛso bɛyera koraa.
  Abeawa ɔkofo no a na onnye akyinnye bio no de ne Rubik kuruwa no maa no . Edik faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  Yɛde ɔhwe biako bɛsɛe ɔtamfo no, .
  Yɛde nkrante a ɛyɛ nwini bɛsi yɛn anuonyam so dua...
  Ɛnyɛ kwa na yedii Cycles no so nkonim - .
  Momma yɛnbubu dinosaur ahorow no mu asinasin!
  Na abarimaa nyansafo no fii ase de ne nsa a ɛyɛ ntɛm no miaa saa kuruwa nwonwaso yi bɔton so. Na tyrannosaur akɛse ne abɔnefo no bɛn mmofra akofo a wɔayi wɔn ho afi wɔn ho no mu kɛse. Na sakre akɛse a ne tenten yɛ mita abien ne fã no afi ase reto tuo dedaw afi wɔn laser atuo a ɛyɛ nwini a ɛyɛ nwonwa no mu.
  Adala tweet sɛ:
  Wo nkrabea wɔ nea ɛkari pɛ mu, .
  Monsters reto ahyɛ yɛn so!
  Nanso aseda nka Onyankopɔn sɛ mewɔ nnamfo
  Nanso meda Onyankopɔn ase sɛ mewɔ nnamfo!
  Na wɔbɛbɔ ɔhwe a ɛte saa, .
  Kosi sɛ ɛrenkyɛ dodo!
  Na afei tyrannosaur baasa a wɔnantew anim no danee wɔn ho mpofirim na wɔtow hyɛɛ wɔn ho wɔn ho so. Na wofii ase de wɔn nsateaa tetew honam ani a ɛyɛ den na ɛyɛ fitaa na ɛyɛ bruu no so. Kyinhyia ahorow no tu fii mmoa a wɔyɛ keka no so na wofii ase bɔɔ wɔ apereperedi mu. Tyrannosaur afoforo fii ase tow hyɛɛ wɔn so, na wogyaee mu ankasa, bubuu nnompe na wɔyam ahɔho a wɔadi nkogu no nam.
  Adala de ahopopo hyɛɛ no nsow sɛ:
  - a eye hu!
  Abarimaa ɔkofo bi a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ too dwom sɛ:
  - akodie ma asetena ye hu, .
  Na owu fata na ɛyɛ fɛ!
  Ɛha nso Edik twitwaa biribi wɔ Rubik no kuruwa no mu . Na bio, tyrannosaur afoforo de ahopere baa wɔn ho wɔn ho so na wɔkekaa wɔn ho. Bere koro no ara mu no wɔtow sakre ahorow no gui. Wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow tuo asan. Nanso na wɔn ogya no anyɛ nea etu mpɔn kɛse wɔ mmoa a wɔte saa ho.
  Mmofra no de anigye too dwom sɛ:
  Ɔtamfo no gye di kwa
  Dɛn na ebetumi abubu yɛn akokodurufo...
  Nea ɔyɛ akokodurufo no tow hyɛ ɔko mu - .
  Yɛbɛboro yɛn atamfo abufuw so!
  Nanso wɔ eyi mu no, kyinhyia ahorow no atamfo sɛee wɔn na wɔtow tuo guu wɔn ho wɔn ho so. Na atirimɔdenfo abubu wɔn. Na basabasayɛ a ɛte saa bae. Na dinosaur mogya yɛ ahabammono ne bruu, na na kyinhyia mogya yɛ borɔdɔma. Wɔn mu biako hweree ne dade kyɛw. Na anim bi a ɛyɛ abofono yiye bɛdaa adi, ɛwom sɛ na ɛkae onipa de wɔ ɔkwan a emu nna hɔ so de. Nanso ɛne tattoo ne abɔde a wɔn ho yɛ hu.
  Adala bɔɔ n"ano sɛ:
  - yiw, saa abɔdeɛ yi nyɛ anigyeɛ paa, na wɔanyinyin saa!
  Edik de ahotoso buae sɛ:
  "Mewɔ anidaso sɛ merenyɛ ɔpanyin da, na akwakoraa mpo!" Ɔkwan bi wɔ hɔ a yɛn kuw no betumi afa so anyin, anyɛ yiye koraa no wɔ nipadua mu!
  Mmofra no too dwom wɔ nnwontofo kuw mu sɛ:
  Nokwarem no, mpanyimfo yɛ nkwaseafo
  Ɛho nhia sɛ wobɛnyin abɔgyesɛ...
  Yɛn, mmofra, ntumi nnye yɛn ti, .
  Sɛ́ obi bɛyɛ obi a onwu da no yɛ daa akatua!
  Afei abankɛse no mu atuo fii ase bɔɔ n"ankasa asraafo, na wɔde abufuw kɛse yɛɛ saa.
  Mpofirim ara, atuo a emu yɛ duru puei wɔ afasu no so, na wofii ase tow akyɛde ahorow a ɛpaee te sɛ atom atopae nketewa, na nsenia a ɛyɛ ne su mpo sɔree!
  Adala de ahodwiriw too dwom sɛ:
  Nuklea akodi, nuklea akodi, .
  Wo ne Gehenna tumi a ɛyɛ hu paa, .
  Gye me di, nkurɔfo nhia!
  Edik de ne ti too fam, na ɔwɔ ti nhwi a ɛyɛ fɛ, ɛyɛ hare, na ɛyɛ sika kɔkɔɔ kakra. Abarimaa a ne ho yɛ dɛ yiye a obetumi de n"anim fɛfɛ a ɛte sɛ ɔbɔfo ayɛ ɔyɛkyerɛfo wɔ aguade ho dawurubɔ ahorow mu. Sɛ yɛbɛka a, wɔyɛɛ ne sini wɔ tebea afoforo ne akwantu ahorow mu.
  Na biribiara a atwa ho ahyia no reyɛ wusiw, na wusiw nsuten kɔɔ soro.
  Abeawa ɔkofo no bisaa Edik sɛ:
  - yɛ dɛn na yɛbɛfa saa abankɛseɛ yi? Wɔ kommyɛ mu, anaasɛ dɛn?
  Abarimaa nyansafo no de serew buae sɛ:
  - a ennye ampa! Mmom no, nea ɛne no bɔ abira no, ɛnam nnyigyei so!
  Abarimaa ɔkofo bi a wɔatutu ɔkɔre bi wɔ ne hwene mu no ho dwiriw no:
  - Nnyigyei bɛn? Ebia ultrasound a wɔde yɛ?
  Edik kasa tiae sɛ:
  - Daabi! Yɛde hypersound bedi dwuma! Eyi na misusuw sɛ w"ani begye ho.
  Akofo nkumaa no serewee na wɔkae sɛ:
  Soak sakre no wɔ ayayade mu , .
  Na kum ghoul no...
  Twe nnuadewa no mu denneennen
  Na ɔkraman no bɔɔ ose!
  Nanso afei abankɛse no apon no buei bio, ne mpɛn dumien. Na mfiri bi a wɔfrɛ no boa constrictor, a ne kɛse yɛ kɛse, wee fii wɔn mu. Na n"ano sõ sen sperm whale de. Na sẽ no te sɛ drills akɛse no twitwiw ne ho na ɛhyerɛn, na ɛhyerɛn wɔ mframa mu.
  Eyi yɛ kɔmputa so nneɛma a ɛyɛ hu foforo.
  Adala de ne tɛkrɛma tetee n"ano kɔkɔɔ no nsow sɛ:
  - annhwe kwan se eyi, ahodwiriwde bɛn ara ni!
  Mmofra a wɔyɛ akofo no ani gyei na wɔde anigye mpo too dwom sɛ:
  So wubetumi asusuw sɛnea tebea no te ho?
  Biribiara a ɛbɛba mu no, yɛadi kan nim...
  Na dɛn nti na ɛnde adwenem naayɛ, dadwen, .
  Wɔayɛ biribiara a ɛwɔ wiase no ho nhyehyɛe!
  Na yɛtia ahum no, .
  Efi nea ne nea enti a...
  Tra wiase a biribiara nni hɔ a ɛyɛ nwonwa, .
  Ɛrentumi nyɛ yiye mma obiara!
  Akwaaba, asɛmmɔne.
  Momma yenhuruw ntɛmntɛm - soro ne fam!
  Saa kwan yi so nkutoo, na ɛnyɛ ɔkwan foforo so, .
  Saa kwan yi so nkutoo, na ɛnyɛ ɔkwan foforo so, .
  Nkwa nkwa nna a ɛyɛ nwonwa!
  Ahodwiriw, ahodwiriw!
  Nkwa nkwa nna a ɛyɛ nwonwa!
  Ahodwiriw, ahodwiriw
  Nkwa nkwa nna a ɛyɛ nwonwa!
  
  NINJA MMUAE ATIA ƆYƐDEƐ HO NSƐM NO
  NKYERƐKYERƐMU
  Ninja mmeawa baanan a wɔn ho yɛ nwonwa ne wɔn a wɔbom yɛ wɔn a wɔsakra wɔn ho wɔn ho no akwantu ahorow a wɔde tia mmoa a wɔyɛ keka kuw mũ bi ne ahunmu asraafo a wɔn ho yɛ hu sen biara, ne asɔretiafo afoforo.
  . TI A ƐTO SO 1
  Titiriw no, wosii gyinae sɛ wɔbɛko atia aboa kɛse a wɔfrɛ no Generous ne ne mutant baanu a wɔreko no.
  Wɔyɛɛ nhyehyɛe ankasa sɛ wɔde laser akode a wɔde tumi a ɛtwe ade ba fam bɛhyew kurow mũ bi.
  Wiɛ, eyi nso yɛ akwantu a ɛyɛ anigye. Afei nso, aboa kɛse a wɔfrɛ no Generous nso frɛɛ dade asraafo fii baabi a ɛhɔ yɛ zero.
  Elizabeth huruw sɔre na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔɔ dade ɔsraani no yafunu mu. Nkɛntɛnso no maa dade no yɛɛ dede.
  Aboa bɔne no kotow, nanso ntɛm ara ɔteɛɛ ne ho na ɔserewee:
  - a enni hwee, asaase so obaa!
  Elena de ne nan ase wɔ ne yɔnko no asen mu. Nanso mihuu dade a ɛyɛ den a wɔde afrafra a ɛrebɔ. Na ɔtee ɛyaw kakra mpo.
  Ɔhemmaa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no teɛɛm sɛ:
  - wei ye ɔbarima a ɔwɔ dadeɛ bɔɔl!
  Catherine nso de ne nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ aboa a ɔwɔ akode no ti. Na wantumi annsi fam, ɔde wimhyɛn kɔe, na ɔteɛɛm sɛ:
  - a onipa ye den sene abotan!
  Euphrosyne nso kanyan dade ɔkofo no, na saa bere yi de ɔyɛɛ sweep. Aboa bɔne no hwee ase bere a ɔhwee ase, nanso afei ohuruw kɔɔ soro ntɛm ara. Na ɔko no kɔɔ so de ahoɔden foforo a ɛyɛ hu, a ɛyɛ hu a ɛyɛ hu.
  Abeawa no faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  - yiw, yenim sedee wobeko, .
  Nanso yɛmpɛ sɛ ɛbɛsan asi bio...
  Mmabaa no hwee ase wɔ ɔko mu, .
  Na wɔhyɛɛ rut no ma!
  Elizabeth yɛɛ ho biribi denam ahokokwaw a ɔde huruw fii hɔ no so, na dade akofo baanu no ti bɔɔ mu araa ma ogyaframa tu kɔɔ mmeae nyinaa.
  Abeawa a ne ti nhwi yɛ bruu no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - nso tumi de dade to anyinam ahoɔden mu.
  Na ɔfaa no na ɔde ne nsa nifa tow dagger no guu nhama no mu... Elena nso yɛɛ saa ara. Na afei anyinam ahoɔden akwan no hwee dade akofo no so, na mframa a ano yɛ den a ɛyɛ hu faa wɔn mu. Na dade mmoa a wɔyɛ keka no fii ase hyerɛn kɔkɔɔ.
  Afei wɔfaa mpaapaemu mu na wɔyɛɛ nwini te sɛ mfutuma.
  Catherine hyɛɛ no nsow, na ɔtow ne boomerang no guu nhama no so. Nea ɛma wɔhwe ase na wɔayam mmoa a wɔyɛ keka:
  - a yedi akofoa a wo ho ye hu!
  Euphrosyne bɔɔ ose sɛ:
  - ma nkɔsoɔ a ɛda nsow wɔ ahunmu akodie mu!
  Na ɔbɛtow n"akyɛde nso agu n"atamfo so.
  Sɛnea ɛte biara no, na wɔawie dade akofo no. Na akofoɔ no gye wiase no bio.
  Ná ɔtamfo titiriw no asiesie ne ho dedaw sɛ ɔbɛtow batere a edi awu a ɛwɔ afiri titiriw bi a ɛma anyinam ahoɔden a ɛyɛ adwuma denam tumi a ɛtwe ade ba fam a efi Asase ne okyinnsoromma afoforo so no so.
  Na sɛnea killer discharge no bɛdan. Na wim no fii ase wosow, na mframa no yɛɛ hyew kɛse. Na na ɛte sɛ nea mpaapaemu bi retu mmirika afa mu, a hann a ɛhyerɛn ahyɛ mu ma.
  Elizabeth bɔɔ ose sɛ:
  - te se eyi! Momma yɛnko mma mmarima!
  Mutant kɛse bi puei wɔ n"anim, na ɔte sɛ gorilla, a n"anim yɛ ntakra. Ɔde ahopere baa abeawa no so, na ɔde ahoɔhare ne ahokokwaw yɛɛ no yiye. Elizabeth huruw san n"akyi, na ɔtoo no hintidua. Na gorilla no bubui, na ɔtrɛwee wɔ nsu no ani.
  Abeawa a ne ti nhwi yɛ bruu no teɛteɛɛm, na ne nnompe a ɛsakrae no maa gorilla a wasɔre no san hwee fam. Na ɛno da nkyɛn a, ne ti kowiee nwura kotoku no mu ara kwa .
  Aboa foforo a wasakra, sɛ yɛbɛka no yiye a, onipa ne aboa a wɔadi afra, wɔ ɔkraman ti. Na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtow ahyɛ Elena so. Abeawa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no hwee n"akyi na ɔtow aboa kɛse no guu ne ho so. Ɔde wimhyɛn kɔɔ hɔ kɔhwee kanea dua bi mu. Na ɔteɛɛm te sɛ ɔkraman a wɔaboro no.
  Euphrosyne de birikisi bɔɔ ɔkraman a wasakra no ti. Ɛpaapaee mu.
  Abeawa no bɔɔ n"ano sɛ:
  - birikisi, birikisi!
  Wonnye ɔkraman nteɛm - eye sɛ wobɛka wo komm!
  Catherine de serew hyɛɛ no nsow bere a ɔkraman a wasakra no bɔɔ mmɔden sɛ obegyina hɔ no. Ɔde ne ho kɔhyɛɛ ne nan ntam, na ɔmaa ohuruw. Na afei ɔdanee nea ɔne no reko no danee ne ho.
  Ɛno akyi no, wɔne Elizabeth boom de nkrante twitwiw aboa a wasakra no nan ase.
  Na aboa no bɛserew na waserew. Na wɔde semɛnte guu nwura kotoku no mu ankasa .
  Mmabaa no kyeree ɔkraman no kɔn mu scruff no tow guu gorilla no so. Wɔsan bɔɔ mu bio na wɔdanee wɔn ho. Ahoɔfɛfo baanan no nyinaa de wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa kaa ho. Na mutant baanu bi de ahoɔhare kɛse hwirew wɔn ho na wɔhwee ase kɔɔ asubɔnten no mu.
  Elena too dwom sɛ:
  - sɛ mebɔ wo moma so pɛ a, wobɛkɔ ase!
  Na mmeawa no de ahopere kɔɔ so. Na ɔno ni, ɔbɔnefo titiriw Shchedry. Ɔkura blaster a emu yɛ duru wɔ ne nsam. Na efi mu, te sɛ nea ahoɔden bi a ɛsen pae. Bio nso, Shchedry ankasa hyɛ akode a wɔde akode ayɛ, ne akatawia ne akode nso.
  Mmabaa no, a wohuruw na wɔkwati , kwati mframa a edi awu no. Na wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa, kurukuruwa, pink no hyerɛn kɛse.
  Elizabeth tow boomerang guu atamfo no so. Ɔtow tuo guu no so. Nanso akode no kɔɔ nkyɛn kɔbɔɔ kar kanea bi. Wɔtwaa dua no, na afiri a ɛwɔ aniwa abiɛsa a ɛkyerɛ kar akwan so no bɔɔ Generous no ti, na wɔde dade kyɛw akata so.
  Elena a ohui sɛ atamfo no ho adwiriw no no, ɔtow hama a wɔakyinkyim no yɛɛ no lasso na ɔkyeree ɔtopae no. Ɔtwee no denneennen na ɔtetew fii ne nan ase.
  Ɛno akyi no ɔtoo dwom sɛ:
  - a efiri mmabaa no akyi, .
  Atirimɔdensɛm a ɛyɛ paws...
  Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wubefi hɔ, gye me di, .
  Bɔ nikel no
  Bɔ nikel no!
  Ɛnyɛ den sɛ wode ɔbarima bɛda mpa so!
  Woyii nea ɔyɛ ɔyamyefo no akode fii ne ho. Ninja mmeawa no faa no de wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa bɔɔ no. Na wɔde wɔn kuw baanan no brɛɛ ɔsɛmmɔnedifo no ase ankasa. Ɛno akyi no, yehuruw kɔɔ generator no so. Elizabeth bɔɔ mmɔden sɛ obedum bere a anyinam ahoɔden no bɔɔ no no. Na abeawa a wasakra no huruw san n"akyi na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - anuonyam ma ninja mmabaa, .
  Anuonyam nka ɔko mu abran no!
  Elena tow safe bi guu generator no so, na ɔfaa no fii asphalt no so. Ɛde wimhyɛn twaam, ɛbɔɔ na ɛmaa twaa kwan tiaa.
  Abeawa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - a medi ɔhaw no ho dwuma ɛnyɛ kɛkɛ, na mmom ɛyɛ mmerɛw koraa!
  Ná mframa no mu hyew nyɛ hyew saa bio. Saa bere no, mmeawa no fii ase dii agoru bio.
  Asɛmpatrɛw foforo ni. Ɔsɔretiafo bi a ɔyɛ aniberesɛm ada ne ho adi wɔ robɔt aboa kɛse bi anim. Na saa aboa kɛse yi ho yɛ hu yiye. Ɔfaa wimhyɛn a ɛko mfonini, na momma yɛmfa laser hann nkɔbɔ nkurow akɛse a ɛte sɛ nea ɛte sɛ nea ɛwɔ hɔ no biako, abubu abansoro adan.
  Ɛha no, ahoɔden a ɛsen sɛe ɔdan kɛse bi a ɛwɔ abansoro pii, na ebubu kɔnkrit ne dade nyinaa.
  Elena kae, na ɔde anigye hwɛɛ eyi sɛ:
  - a ewo ahoden sedee ewo!
  Elisabet de ahopopo buae sɛ:
  - afei yen ankasa hia se yenya biribi tia no!
  Catherine serewee na ɔtwee asraafo akode bi a anibere wom yiye fii mframa a ɛyɛ tratraa mu:
  - wei ye hyperlaser afiri! Fa ahoɔden a ɛwɔ quark fusion mu no bɔ ɔtamfo no!
  Euphrosyne de ne ti too fam sɛ:
  - wei ye nea efata ara kwa! Bra, momma yɛmfa ɔtamfo no na yɛnhwe no!
  Elizabeth de ne ti too fam, na tuo bi a ɛyɛ nwini yiye a ɛyɛ nwonwa puei wɔ ne nsam. Abeawa a ɔsakrae no bɔɔ ose sɛ:
  - wei ye beam cannon, a hypernuclear pumping ka ho!
  Mmabaa baanu a aka no nso nyaa trunks. Na sɛ wɔfa robɔt a ɛresɛe kurow no a, wɔbɛboro wo.
  Wɔyɛɛ no, nokwarem no. Nanso biribi a na wɔnhwɛ kwan sii. Ɔko mu mframa no bɔɔ robɔt no, nanso akwanside bi a ano yɛ den yiye a ɛbɔ ho ban daa no adi ntɛm ara.
  Na mmeawa no tee nka sɛ ɔhyew a ano yɛ den ahyɛ wɔn so.
  Elena too dwom sɛ:
  - wei ne ahobanbo a aba, .
  Ɔkwan bɛn so na wobedi parasite no so nkonim?!
  Elizabeth de serew buae sɛ:
  - mesusu se menim sedee saa robot yi yi ne ho ban. Wɔ eyi mu no, eyi yɛ ɔfã biako ne fã a wontumi nkɔ mu ntɛm saa!
  Ekaterina de nyansahyɛ mae sɛ:
  - se yɛde thermopreon- pumped hyperblaster di dwuma nso ɛ ?
  Euphrosyne de ne ti too fam sɛ:
  - a ekum tumi beba!
  Elizabeth kasa tiae sɛ:
  - Daabi! Ɛnyɛ mmerɛw sɛ wode ahoɔden bɛka ho wɔ ha. Ade titiriw a ɛwɔ saa susudua yi mu ne sɛ ahoɔden ne nneɛma nketenkete a ɛsen nyinaa kɔ ɔkwan koro so!
  hyperlaser hann bi bɔɔ wɔn . Ɛkame ayɛ sɛ na mmeawa no nnya bere mfa nhuruw nkɔ nkyɛnkyɛn. Wɔtee nka mpo sɛ wɔda mpaboa, na na wɔn nan ase ayɛ kurukuruwa fɛfɛɛfɛ.
  ogya a ano yɛ den tete wɔn baanan nyinaa so wɔ wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ mmerɛw no so .
  Mmabaa no teɛɛm na wɔbɔɔ wɔn ho gyegyeegye mpo wɔ wɔn ahurututu atifi sɛ:
  - anuonyam ne m'asase kronkron, .
  Ahum a ɛretu wɔ nkonimdi ogyaframa mu...
  Wo nko ara na wote sɛ yei wɔ Asase nyinaa so, .
  Na obiara nni hɔ a ɛsom bo sen wo wɔ wiase!
  Ɛno akyi no, ahoɔfɛfo no faa no na wɔde wɔn abufuw nyinaa teɛteɛɛm guu robɔt no so. Na mmeawa a wɔadan wɔn ho wɔn ho nnompe yɛ awuduru a ɛyɛ ultra-acid . Ɔde ahopere bɛfa mu na wabubu afuw no mu. Na ɔko robɔt no nyaa apirakuru anan a emu yɛ den. Wodii n"akode no, na ɛyɛɛ ntini a ɛyɛ nwonwa a ɛyɛ wusiw.
  Na kar a wɔde ko no fii ase hweree ahoɔhare.
  Elena too dwom de fɛwdi too dwom sɛ:
  Asase no de dede rebɛn.
  Me photon no ntie stia no...
  Mekotow wɔ ade a wohu no so, .
  Na aprɛm no de ahopere kɔ baabi a wɔde wɔn ani asi so no...
  Yɛnhyɛ ɔko no ase mfi mfiase!
  hyperplasmic blot mmoa bɔɔ mmeawa no . Ɔde wimhyɛn fii akodi atuo no mu na ɔde ahopere dii mmeawa a wɔadan wɔn ho no akyi.
  Elisabet faa ne nufu a ɛyɛ kɔkɔɔ no na ɔdaa ne ho adi. Ne mfɛfo kuw no nso dii n"akyi.
  Sanku kɔkɔɔ no too dwom sɛ:
  Russia yɛ asase kurukuruwa a ne nufu wɔ, .
  Ɔkataa nkurɔfo no so na ogyee wɔn fii ɔhaw ahorow mu...
  Nanso hell de ne nsu kɔkɔɔ asɔre, .
  Obi bo fuwii wɔ yɛn nkonimdi dede no ho!
  Na akofo no faa na wɔde bere koro mu gyaee asorɔkye a ɛyɛ nnyigyei a ɛboro so fii wɔn nufu mu, a ɛyɛ strawberry a abere dodo kɔla.
  Wɔde wimhyɛn twaam te sɛ tsunami. Na wɔbɔ hyperplasmic blob no. Ɔno a na wabɔ no akuturuku no, ɔwosow na ɔde ahopere kɔɔ ɔkwan a ɛne no bɔ abira so. Ɛno akyi no, ɔfaa robɔt a na ɛrehyew na ɛrenom wusiw dedaw no na ɔkataa so. Na enti mfiridwuma mu aboa kɛse no de ne ho hyɛɛ ogya ntaban mu na ofii ase hyew te sɛ kyɛnere.
  Elizabeth de serew too dwom sɛ:
  Mmabaa na wobedi amansan nyinaa so
  Ɛwom mpo sɛ napalm retɔ fi soro de...
  Sɛ yɛbɛsom Agya Man no yɛ yɛn asɛdeɛ a ɛnsakra, .
  Ogya kronkron no hyewee wɔ me koma mu!
  Na akofoɔ no bɛsan agye afiri wɔn ruby nufu mu na wɔde anyinam abɔ wɔn.
  Eyinom yɛ ahoɔfɛ a wɔakyerɛw ampa. Na wɔn nipadua yɛ ntini, ahoɔden, adwini, ahoɔden araa ma.
  Awiei koraa no, robɔt a ekum nnipa no bubui bɛyɛɛ ahunmu mfutuma. Na ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ nkɛntɛnso a edi awu ankasa a efi ahoɔfɛfo a wɔn ho yɛ nwonwa saa nufu mu.
  Elena too dwom sɛ:
  Yɛde hann bɛba wiase nyinaa, gye me di, .
  Momma yɛnwu na yɛnnye okyinnsoromma yi nkwa...
  Ɛwom sɛ nkrabea no yɛ hu de, nanso owu bɔne aba, .
  Nwu kwa, ɛfiri sɛ yɛn Ɛna Man no te ase!
  Elizabeth kasa tiae sɛ:
  - Dabi, eye se wobetena ase na woadi nkonim!
  Mmabaa no, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, daa wɔn ntɔkwaw dodow adi. Nanso afei Ɔyamyefo no san puei bio. Oyi yɛ ɔbarima a ɔde pɔmpɛ, a ne honam ani yɛ den a ɔhyɛ akatawia ne akode, wɔ eyi mu no, ɔne ne mfɛfo baanu foforo kura akode bi a ɛma abo a wɔsɛe no wɔ ɔko mu. Na ɔde bɔɔ afie. Wɔdanee, te sɛ anhwea, na wɔbubuu. Na mmabaa ahoɔfɛfo a wɔte mu no guan fii akodi no mu.
  Ekaterina kae sɛ:
  - ɔsɛeɛ yɛ akɔnnɔ, .
  Tumi bɔne di roost no so...
  Nea ofi ayamye mu nom afoforo mogya, .
  Momma yɛntow torobɛnto krataa no ngu denam ɔdɔ a yɛde bɛma so!
  Mmabaa no faa no na ntɛm ara, bere a wɔbɔɔ abɛn ara pɛ. Na akɔre a wɔn mu duru pii tu firii adan atifi. Wɔhwee mutants no ti so - onipa ne wuram mprako a wɔadi afra ne ɔsono foforo a ɛda adi pefee. Na akɔre no ano de akisikuru a emu yɛ duru hyɛɛ wɔn ti nhwi ma, na ɛmaa wɔhwee ase a wɔabɔ wɔn ahwease.
  Na ano foforo bɛbɔ Generous no nan ntam wɔ ne srɛ mu.
  Na obehuruw ato dwom wɔ nne a ɛyɛ teateaa mu.
  Mehuruw wɔ asɛnka agua so, mehuruw wɔ asɛnka agua so
  Mɛyɛ opiani wɔ harem bi mu!
  Mɛyɛ opiani wɔ harem bi mu!
  Na ɛnne no yɛɛ teateaa paa, te sɛ abofra ketewa de.
  Na aprɛm no ankasa huruw kɔɔ soro na ɛdanee ne ho. Elizabeth huruwii. Ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa kyeree no na ɔde ahoɔhare san kyerɛɛ no kwan .
  Na afie a wɔsɛee no fii ase siesiee. Nea ɛka ho ne nea robɔt a ekum nnipa no hyewee no.
  Elena ne Ekaterina huruw kɔɔ mmoa a wɔyɛ keka a wɔadan wɔn ho a na wɔafi ase reyɛ wɔn adwene no nkyɛn. Mmabaa no hwee ase wɔ wɔn akyi na wɔde wɔn nan a ɛyɛ den no tow mmoa akɛse abien no nyinaa kɔɔ soro.
  Wɔde wimhyɛn kɔɔ soro na wɔdanee wɔn ho wɔ wɔn ahomegye no mu. Na wɔn ti kowiee nwura kotoku a sigaret a ɛsono emu biara wom mu.
  Na sɛnea wɔfaa no na wɔteɛɛm wɔ ɛyaw mu no.
  Elena bɔɔ gyegyeegye, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - ma menkɔ Himalaya mmepɔ so, .
  Ma menkɔ koraa...
  Anyɛ saa a mɛteɛm, anaasɛ mɛbobom, .
  Anyɛ saa a mɛwe obi!
  Na ɔkofo a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ, te sɛ Lenin frankaa kɔla no, faa no na ɔteɛteɛɛm guu mutant a ɔde ne ho ahyɛ nwura kotoku mu no akyi . Ɔno a wanya nsu a ɛyɛ atirimɔdensɛm a ɛyɛ awuduru kɛse a ɛredɛw no, obehuruw, ahuruhuruw, wabobom na wabɔ abubuw, na ɔde wuram nteɛm.
  Efrosinya ne Ekaterina de wɔn nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ ɔtamfo no, na wɔsomaa no kɔɔ hellgya wimhyɛn mu kɔɔ baabi.
  Ɔde ahopere bɛkɔ te sɛ rɔke a wɔankyerɛ no kwan. Na ɔbɛbɔ Ɔyamyefo no, abubu nea otwa to no akuturuku.
  Na afei ɔsono nipa no tu kɔɔ hɔ, na ɔne ne wura no bɔɔ.
  Elena faa no na ɔde anigye too dwom sɛ:
  - ɛwom mpo sɛ mefiri akuraa a ɛba fam mu de, .
  Faako a wɔkyerɛkyerɛɛ yɛn sɛ yɛntra ase sɛnea Ilyich kyerɛ no...
  Mempɛ sɛ mɛyɛ akokɔ a ɔhaw biara nni ne ho, .
  Na mempɛ sɛ mɛyɛ nantwi a ɔma nufusu!
  Na mmeawa baanan no nyinaa faa no na wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ ntini no fii ase tow nkwaboaa a wɔadan no no kaa wɔn wura no ho, na ɛmaa wɔkyinkyin ankasa.
  Bere koro no ara mu no, ahoɔfɛfo no too dwom sɛ:
  Me wo he she, .
  Ɔman no nyinaa bom
  Wɔbom yɛ abusua a wɔwɔ adamfofa su
  Asɛm no mu no yɛyɛ mpem ɔha I!
  Na akofo no, te sɛ bɔɔlbɔfo a wɔbɔ bɔɔl wɔ akansi akɛse mu no, faa abɔnefo baasa no na wɔboroo wɔn tẽẽ guu kɔnkrit afiri kɛse bi mu. Ɛno akyi no, Elena de ahoɔden a edi mũ sɔ engine no.
  Na saa mmoa a wɔyɛ keka yi fii ase twitwiw wɔn ho.
  Elizabeth hyɛɛ no nsow, faa aprɛm a wɔayɛ no titiriw no wɔ ne nsam bio, na ɔsan de adan a asɛe no sii hɔ:
  - Yɛn, sɛnea ɛte daa no, di nkonim...
  Elena a ɔde serew a ɛte sɛ nea ɛyɛ hu bɔɔ n"ano sɛ:
  Nanso sɛ yɛbɛka nokware a, .
  Meredi nkonim wɔ biribiara mu!
  Ɔbɔmmɔfo no danee ne ho kɔɔ agodie no mu
  Enti, bue akontaabu bi, nokwarem no!
  Esiane sɛ na mmeawa no frafra wɔn a wɔsɔre tia wɔn no mu yiye nti, wɔfaa, na wɔannye wɔn adwene bio no, wɔtow wɔn tow. Na afei kɔnkrit kuruwa kɛse bi tu fii adi, hwee ase na ɛyɛɛ nwini wɔ owia a ɛte sɛ nea ɛyɛ hyew no mu!
  Ekaterina kae sɛ:
  - showdown foforo a ewo yen anim!
  Elena maa emu daa hɔ sɛ:
  - a ɛyɛ virtual showdown!
  Na ɔbɔɔ ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no so. Nea ɛmaa ogya a ɛyɛ hyew a ɛyɛ hyew bae. Ɔde wimhyɛn kɔɔ soro kɔɔ wim, na ɔtrɛwee bere a ɔrekɔ no na ɔde nyankontɔn kɔla ahorow nyinaa hyerɛn. Ná eyi yɛ adwinni a wɔde yɛ adwuma.
  Abeawa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no bɔɔ n"ano sɛ:
  - amansan no ayɛ ma a ɛyɛ nwonwa a ɛyɛ nwonwa, .
  Na abeawa no, a ne bo yɛ den yiye wɔ ɔko mu...
  So metumi de me nan a ɛda hɔ kwa abɔ ɔbɔnefo no asen, .
  Nanso, mepɛ sɛ meyɛ m"ankasa!
  Yɛ wo ho! Yɛ wo ho!
  Abeawa a ɔte saa, wuram, groovy!
  Elizabeth de serew kae sɛ:
  - Kɔ so!
  Elena, a ɔrebubu aboa kɛse no, bɔɔ biribi a wontumi nte ase bɔɔ nkɔmmɔ.
  Euphrosyne yii ne bra na ɔtwee no, na ɔbɔɔ ahwehwɛ ɔtamfo a ɔpuee n"anim mpofirim te sɛ pulsars no. Wɔde wimhyɛn twaam na wɔhwee asase a ɛhyerɛn no so. Na wɔbɔɔ ɔhwe kɛse bi a edi awu.
  Abeawa bi a ne ti nhwi yɛ fitaa te sɛ sukyerɛmma bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - abeawa no de ne nufu hyɛ asaase no ma, .
  Ɔkata wiase nyinaa so na ogyee no fii ɔhaw ahorow mu...
  Yɛnnya nsusuw ho, ɛda adi sɛ mmeawa no wɔ asɛm bi, .
  Bere a ofipamfo bi kɔɔ all-in sɛ ɔrekɔbɔ bɔɔl no!
  Ekaterina, abeawa bi a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ no faa no na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔɔ so. Nsu afiri a ɛpuepue no biako paee esiane akisikuru no nti, na wɔde nsu a ɛyɛ hyew guu atamfo asraafo a wɔrekɔ wɔn anim no mu ankasa.
  Abeawa bi a ne ti nhwi te sɛ dandelion, a ne kɛse yɛ kɛse nkutoo, faa no too dwom sɛ:
  - Bath, aguaree, aguaree, aguaree, .
  Oak ne birch a wɔde ahyɛ mu...
  Bath, aguaree, aguaree, aguaree, .
  Akuturuku a ɛyɛ nwini a efi abeawa bi a onni mpaboa hɔ!
  Na ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ bɛhyerɛn sɛ ahwehwɛ. Eyinom yɛ Terminator mmeawa.
  Nokwarem no, abɔde a wɔyɛ wɔn ho sɛ asraafo dɔm biara nni hɔ a entumi nnyina nnipa te sɛ wɔn anim. Na mmɔ mmɔden mpo.
  Elena huu bepɔw kɛse bi a sukyerɛmma atɔ so wɔ kurow no atifi mpofirim. Na na nnipa binom a wɔhyɛ Vikingfo ntade reyɛ afiri wɔ baabi a ɛbɛn hɔ. Ná wɔware na wɔsõ sen adesamma ananmusifo a wɔyɛ mpapahwekwa koraa.
  Abeawa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no teɛɛm sɛ:
  - mmɔborɔhunu biara nni hɔ, mmɔborɔhunu biara nni hɔ, mmɔborɔhunu biara nni hɔ mma ɔtamfo, .
  Hu, Viking bɔne, hu, Viking bɔne bedi stew afi wo mu!
  Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow sika bi. Ɛtwaa ne ho hyiae na ɛbɔɔ ɔkraman a na ɔretu wɔ wim no. Bio nso, na saa abɔde a ne ho yɛ fitaa yi kɛse te sɛ albatross kɛse bi. Na ɛbɔɔ no wɔ abotiri no mu pɛɛ. Ɔkraman no hweree n"adwene na ɔde ahopere sii fam te sɛ ahunmu a ɛrehuruw. Na ogyaw dua bi a ɛreyɛ wusiw wɔ n"akyi.
  Abeawa a ne ti nhwi yɛ bruu no too dwom sɛ:
  - dɔ te sɛ bepɔw so asubɔnten, .
  Nea ɛtɔ fam te sɛ asukɔtweaa...
  Na ɔdane no, de anyinam ahoɔden ma ɔtamfo no, .
  Abeawa no de afiri a wɔde tow tuo no rehyɛ mu!
  Ɔkraman no de ne ano bɔɔ ɔko robɔt no bere a na ɔrehwe ase wɔ wuram no. Amanneɛbɔ tiawa bi asi. Na cyborg kɛse no pae. Ɛno akyi no, bepɔw no wosow.
  Na sukyerɛmma tɔɔ mmeawa baanan akokodurufo no so.
  Catherine hyɛɛ no nsow, na ɔtoo dwom sɛ:
  Sukyerɛmma a ɛtɔ, sukyerɛmma a ɛtɔ, .
  Mfa wo nsa nkyerɛ me ti nhwi so...
  Nea efi mu ba, nea efi mu ba - .
  Mmabaa da mpaboa bere nyinaa!
  Na ɔkofo no faa no na ɔde ne ti nhwi a ɛyɛ sika kɔkɔɔ no twitwiw ne ho te sɛ nea ɔyɛ soro. Na amonom hɔ ara hann bi a ɛhyerɛn sɔree, na ogya hann nsuten hwiee gui. Na sɛ́ anka sukyerɛmma bɛtɔ no, osu fii ase tɔe. Na ne nyinaa yɛ fɛ yiye, na na nsu nketenkete no hyerɛn wɔ owia a ɛte sɛ nea ɛwɔ hɔ no mu te sɛ abohene.
  Elizabeth de serew kae sɛ:
  - ɛsɛ sɛ yɛkyerɛ yɛn talente wɔ adwumayɛ mu, .
  Abeawa adamfo paa ne abohene!
  Euphrosyne serewee na bere a ɔde ne nsa kyerɛɛ bepɔw a na Scandinavia akofo ayɛ ma wɔ sukyerɛmma mu no so no, ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - saa mmarima yi reyɛ biribi bɔne bi!
  Elena de nyansahyɛ mae sɛ:
  - momma yennyi owuo mframa a edi awuo mfiri yen nufuo kɔkɔɔ no mu.
  Na ɔkraman a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no serewee, na ɔdaa ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no adi.
  Elizabeth de nyansahyɛ mae sɛ:
  - Momma yɛnkɔ, mmabaa, nea edi kan no, momma yɛnkɔ asase so asraafo!
  Catherine de anigye too dwom sɛ:
  - sedee won akoma mu hyew boa asraafo a wosi fam no, .
  Sɛnea wɔn koma mu hyew boa wɔn a wɔde paratroefo no, .
  Asraafo a mframa abɔ wɔn!
  Na akofoɔ no faa no, wɔde ahoɔhare ne wɔn ahoɔden nyinaa, te sɛ deɛ wɔbɛfa na wɔahuruw.
  Na ahoɔfɛ baanan a wɔko, wɔyɛ basabasa no bɛtu akɔ ɔko mu tẽẽ. Na ɛda adi pefee sɛ wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛtu mmepɔw prɛko pɛ.
  Elena de anigye gyee no too dwom sɛ:
  Mɛyɛ wiase akansifo koraa
  Na m"aprapra mu te sɛ ahum a ɛrehyerɛn...
  Cooler, eyinom nyinaa yɛ Shakespeare nnwuma, .
  Mɛhuruw akɔ Pacific Po no mu kɛkɛ!
  Elizabeth faa so, na ɔtoo dwom sɛ:
  - Dashing agumadifo ho pere wo ho se wobeko, .
  Obiara gye nkonimdi di denneennen!
  Euphrosyne de kaa ho, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - ne nyinaa akyi no, yebetumi anya epo biara, epo no ye nkotodwe, .
  Ne nyinaa akyi no, mmepɔw biara gyina yɛn so!
  Na enti mmeawa no foroo bepɔw no ankasa wɔ virtual game mu. Wɔasi wɔn bo sɛ wɔde ɔko bɛma Vikingfo no. Sɛ wɔyɛ abran a ɛboro nnipa tenten so mprɛnsa mpo a.
  Elena hyɛn ɔko no mu. Ɔde ne nkrante tuu mmirika wɔ owiyammo no mu. Na otwitwaa Viking no ti, too dwom sɛ:
  Ɛho nhia sɛ wobɛhwere wo ti
  Mpere wo ho...
  Ɛho nhia sɛ wobɛhwere wo ti
  Na sɛ ɛba mfaso nso ɛ?
  Kyerɛw wɔ wo nhoma a wode kyerɛw nsɛm mu, .
  Wɔ kratafa biara so!
  Mma wo ti nsɛe!
  Mma wo ti nsɛe!
  Ɛyɛ papa sɛ wubeguan ntɛm!
  Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow nnade pii. Wɔde wimhyɛn kɔɔ hɔ na wɔbɔɔ akɔre a wɔretu wɔ Vikingfo atifi no. Nnomaa akɛse a wɔkyere mmoa we, a na wɔahwere wɔn kwan a wɔbɛfa so no, tu na wɔde wɔn ano bɔɔ Viking akofo no ti nhwi mu. Wɔbɔɔ wɔn mu, na ɛhyɛɛ wɔn ma wogyaee mogya nsuten.
  Catherine de ne nan a ɛda hɔ kwa a ayɛ tan no bɔɔ Vikingni a ɔbɛn no paa no wɔ n"asen mu. Ɔmaa ohuruw na ɔhwee ne ho fii ɔhwe no mu.
  Ɛno akyi no, abeawa no kae sɛ:
  - wohunu owiatɔeɛ wɔ wim, .
  Eyi yɛ atamfo dɔm...
  Hell ho sɛnkyerɛnne bɛba, .
  Nsɛmfua biara ho nhia bio!
  Na abeawa no faa no na n"ani a ɛte sɛ ahwehwɛ no hyerɛn. Eyi yɛ korɔnbɔ ankasa, korɔnbɔ ankasa!
  Euphrosyne faa no na ɔbɔɔ abɛn. Pine nnua abien bi wosow esiane abɛn no nti, te sɛ nea bamboo nnua ahwe ase wɔ so. Na cone a emu yɛ duru tu kɔɔ fam. Wɔbɔɔ Vikingfo no ti, na wɔde wɔn dade kyɛw bubuu wɔn mu.
  Abeawa a ne ho yɛ bruu no kae sɛ:
  - mema m'atamfo no ko, .
  Me tu a edi kan, nea etwa to!
  Na afei na Viking kannifo a ɔsõ sen biara a ne mmati trɛw a ɔhyɛ sika kɔkɔɔ akode nkutoo na aka.
  Na ɔbobom wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - nni hokwan biara! Mewɔ Thor agyan!
  Vikingfo aboa a ɔyɛ aboa no wosow na ɔde tsunami asorɔkye bi fii ne dama mu bae.
  Ná sukyerɛmma akata mmeawa no so kakra.
  Nanso wɔsɔree ntɛm ara.
  Elena tee kɛntɛn a ɔkofo kɛse no towee no ase na ɔbobom sɛ:
  - Wiɛ, fa wo tamfo no hyɛ wo sika kotoku mu!
  Na ɔfaa no na ɔwosow no.
  Elizabeth de serew a ɛyɛ dɛ too dwom sɛ:
  - me babarima, me ba, .
  Dɔnhwerew yi mu no, wo nna, .
  Na ɔman bɛn na wonnim mu no, .
  Wo nsusuwii bɛfa me ho!
  Vikingfo ɔbran no san wosow ne ho bio. Na saa sekan no ara mu no ɔtee ahunmu a wɔakyinkyim no nka. Na ɔno te sɛ swan ntakra no, afiri a wɔde yi mframa a ano yɛ den soo no.
  Na ɔbran no yɛɛ petee wɔ kɛntɛn no mu, na ne kɛse te sɛ poppy aba.
  Elena serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - wei ye nsakraee ampa!
  Catherine de serew too dwom sɛ:
  - beba a wobɛhyɛ ayaresa, ne nsakraeɛ a ɛyɛ serew!
  Elizabeth de ahodwiriw hwɛɛ bepɔw no so na ɔkae sɛ:
  - a wode atopae bi asie sukyerɛmma ase!
  Elena de abubuw kae sɛ:
  - a wode ye nuklea?
  Abeawa a ne ti nhwi yɛ bruu no bɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - fa wo nuabea no korɔn - thermopreon !
  Ɔkofo a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no trɛw n"ani so bisae sɛ:
  - Na yɛbɛyɛ dɛn ayɛ neutralize no?
  Euphrosyne serewee na ɔde ahopopo kae sɛ:
  - se yebeye yei a, ehia se yegyae infrasound firi yen nufuo kɔkɔɔ no mu. Momma mmeawa, yɛn baanan nyinaa, nyɛ eyi wɔ biakoyɛ mu!
  Na akofo no faa na wɔde ahoɔden kɛse bi a efi wɔn ruby nufu mu bae.
  Thermopreon ɔtopae bɔɔ abubuw na edum. Ɛno akyi no, wofii ase bɔɔ nantew a anibere wom.
  Elena tweet sɛ:
  - a ɔpɛ ɔtopae no benya no wɔ ne moma so!
  
  ABAWAA GYE ELVES ANIBUBU
  NKYERƐKYERƐMU
  Ɛsɛ sɛ elf abeawa fɛfɛ Erimiada hwehwɛ ɔtweaseɛ kɔkɔɔ no sɛnea ɛbɛyɛ a obegye ne elf anibuei afi ɔsɛe mu. Nanso wɔ kwan so no ɛsɛ sɛ ɔne akofo ahorow nyinaa ko na odi abɛbusɛm a emu yɛ den ho dwuma, na onya akwantu ahorow a ɛyɛ nwonwa.
  . TI A ƐTO SO 1.
  Enti na ɔwɔ asɛmpatrɛw adwuma bi sɛ ɔnam birikisi kɔkɔɔ kwan bi so. Na n"akyi no, agyan, agyan ne agyan wɔ hɔ. Nnanso a ɛda hɔ kwa no te ɔhyew a ɛwɔ soro a owia abiɛsa ma ɛyɛ hyew no nka.
  Erimias hyɛ atade tiaa, na ntama teateaa bi nkutoo na ɛkata ne moma so.
  Ɔreyɛ adwuma bi a ɛho hia.
  Emu nea ɛwɔ he, pɔtee no, ɔno ankasa nnim. Nanso ɛda adi pefee sɛ biribi titiriw bi, te sɛ elffo anibuei a wobegye.
  Na abɔde bi fi adi behyia no. Ne kɛse te sɛ tank pa, na ne abon a ɛyɛ hyew a wɔde abohene ayɛ.
  Elf no kotow no na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - ani agye sɛ mahyia wo!
  Ɔkraman kɛse a ɔwɔ mmɛn no bɔɔ ose:
  - nnni ahurisie ansa na bere aso! Dɛn na worehwehwɛ?
  Erimiada de ne mmati too fam na obuae sɛ:
  - Mennim. Nanso nea minim ara ne sɛ eyi ho hia yiye na wɔagye elffo anibuei nkwa.
  Bruiser kae sɛ:
  - ne no, wo nnim wo ho? So wunni ɔhene wɔ wo tirim?
  Elf no faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  Anohyeto biara nni asetra mu pefee, .
  Anohyeto biara nni asetra mu pefee...
  Na basabasayɛ pii a ɛho nhia, ɛyɛ mfonoe...
  Na biribi ayera me bere nyinaa, .
  Na biribi ayera me bere nyinaa, .
  Awɔw bere mu awɔw bere, awɔw bere mu awɔw bere mu, ahohuru bere mu osutɔbere mu!
  Ɔkraman no serewee na ɔhyɛɛ no nsow, na ɔde ne daimond akorade no hyerɛn sɛ:
  - wo, mehu, wo nipa a wo ho nni hwee a wode asen a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ pink hyerɛn wɔ birikisi no so. Enti, sɛ wopɛ sɛ wɔma wo kwan ma wofa mu a, bua asɛmmisa yi...
  Erimiada de ne ti too fam sɛ:
  - ayɛ krado sɛ mɛbua nsɛmmisa biara!
  Ɔkwasea no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - hwan ne obi a ɛte sɛ nea ne ho yɛ nwini, nanso nokwarem no ɔyɛ bɔne?
  Elf no serewee na ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - a ɛyɛ Troll!
  Ɔkraman no serewee, na ne abon no hyerɛn kɛse mpo wɔ abohene a ɛhyerɛn wɔ owia abiɛsa no so. Na ɛde mae sɛ:
  - Daabi! Wansusuw ho! Wɔbɛtwe w"aso wɔ eyi ho!
  Elf no behuruw akɔ soro de ayɛ mmuae na wafi ase atu mmirika. Ná ne nan ase a ɛyɛ pink ankasa no hyerɛn, na na ne nan a ɛda hɔ kwa a ayɛ tan no hyerɛn te sɛ nea wɔde hyɛn no mu.
  Abeawa no bɔɔ ose sɛ:
  - a elf no de ahopere, ahum apɔnkɔ, .
  Ɛsɛ sɛ migye tom sɛ, ɔbonsam awu !
  Wɔrenkyere yɛn, wɔrenkyere yɛn!
  Wɔ mmuaema mu no, akokodurufo atenten baanu a wɔwɔ mpapo ti puei ntɛm ara. Wɔde ahopere tuu mmirika dii elf no akyi. Na wɔbɔɔ wɔn nan ase. Nsɛmti a wɔahyɛ no den yiye.
  Erymiada, a ɔremene no, faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  - a eye skidded, skidded, skidded me!
  Asotwe no anyin, anyin, ayɛ kɛse!
  Na n"akyi no, akɔre a wɔwɔ mmɛn a wɔde ahopere retu mmirika a wɔn mmati trɛw na wɔn nsa ne wɔn nan yɛ den.
  Eyi, sɛnea wɔka no, yɛ mmirikatu a wɔde ma ɔkannifo no, anaasɛ ɔtaa a wɔde ma ɔkasatia.
  Elf no nan a ɛda hɔ kwa no yɛ hare na ɛyɛ ntɛmntɛm. Basabasayɛfo baanu no antumi anto kwan no mu na na wɔafi ase remene wɔn ho dedaw.
  Nanso afei ɔpɔnkɔsotefo bi puei wɔ Erimiada anim a ɔte ɔpɔnkɔ tuntum bi so na ɔhyɛ akode tuntum. Ɔhyerɛn ne nkrante tenten a ɛhyerɛn te sɛ nea wɔde nsoromma na ɛyɛe no.
  Saa ɔkofo tuntum yi bɔɔ aprannaa sɛ:
  -he na woretu mmirika, abeawa?
  Erimiada de ehu nne buae sɛ:
  - wo chase akyi, se woye nokware knight a, ennee boa!
  Ɔpɔnkɔsotefo a ɔhyɛ akode a ɛte sɛ ink no wosow ne nsa. Akofo akɛse abien a wɔwɔ mpapo ti yɛɛ nwini wɔ wim. Elf no nso yɛɛ nwini. Ná ɛte sɛ nea wɔayɛ nwini wɔ nsukyenee a ɛyɛ den mu na wontumi nkɔ baabiara.
  Abibifo ɔkofo no de serew bisae sɛ:
  - Wiɛ, dɛn na wo boron cheese no fa ho?
  Akofo baanu a wɔwɔ mpapo ti no de nne biako bɔɔ ose:
  - buaa asemmisa no wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so, na ɛsɛ sɛ yɛn ahɔhoyɛfo tua ho ka!
  Ɔsraani panyin no bisae sɛ:
  - hwan ne wo wura?
  Mpapo akofo no de nne koro buae sɛ:
  - Ɔkraman Fortila !
  Ɔkofo a ɔhyɛ akode tuntum no de ne ti too fam sɛ:
  - a menim no! Ɔyɛ onyansafo na ɔteɛ. Na dɛn na wopɛ sɛ wugye fi abeawa no hɔ wɔ eyi ho?
  Mpapo akofo no de nne koro buae sɛ:
  - akuturuku nkron a wode nnua wo asen a ɛda hɔ kwa so, ɛno ara ne no!
  Ɔkofo a ɔhyɛ akode tuntum no sii so dua sɛ:
  - Okay, ɛnyɛ owuyare, nanso wɔbɛhwɛ atɛntrenee!
  Erimiada bisae wɔ anifere kwan so sɛ:
  - Na wobɛma abeawa bi kwan ma ɔde nnua abɔ me nan a ɛyɛ fɛ na ɛyɛ fɛ no nan ase a ɛda hɔ kwa no?
  Ɔkofo no serewee na ɔhyɛɛ nyansa sɛ:
  - Ebia ɛsɛ sɛ mema wo tu ka? W"ani gye ho dɛn!
  Mpapo akofo no de nne koro de wɔn ti too fam sɛ:
  - a ebetumi aba! Nanso pɛnkoro pɛ! Na sɛ ɔhwere a, ɛnde na ɔhwe aduonu bɛba ne nan ase a ɛda hɔ kwa no so.
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no de ne ti too fam sɛ:
  - nyinaa ye papa! Momma yɛn!
  Akɔre a wɔwɔ mpapo ti no bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - a esua sene poppy aba na eye kesee sene amansan?
  Erimiada de ne mmati too fam na obuae sɛ:
  - betumi adwene ho?
  Mpapo akofo no bɔɔ ose sɛ:
  - bere biara nni ho a wode bedwene ho!
  Abeawa no yɛɛ n"anim basabasa na obuae sɛ:
  - ebia na trolls no ahomaso. Ɛho nhia nsen poppy aba, na bere koro no ara mu no, ɛbɔ kɛse sen amansan no!
  Akɔre a wɔwɔ mpapo ti no serewee.
  - annsusu ho! Seesei wode poma rebɔ wo nan ase!
  Ɔkofo bi a ɔhyɛ akode tuntum bisaa sɛ:
  - a wo ara wo nim mmuaee no?
  Mpapo akofo no de wɔn ti too fam sɛ:
  - Aane! Eyinom ne amansan mmara. Wobetumi ahyɛ ade a ɛyɛ ketewaa sen poppy aba mu, na bere koro no ara mu no, baabiara nni hɔ a ɛdɔɔso mma wɔn wɔ amansan no mu!
  Ɔsraani tuntum no de ne ti too fam sɛ:
  - Kɛseɛ! Enti, kɔ w"asɛde so.
  Mpapo akofo no gyee wɔn ho na wɔkɔɔ Erimiada nkyɛn. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ obetu akɔtra baabi foforo nanso wantumi.
  Wɔkyeree abeawa no ne nsateaa na ɔtow guu n"akyi. Afei, woyii mfiri soronko bi fii wɔn akyi bag mu.
  Wɔde elf no nan a ɛda hɔ kwa no guu hɔ na wɔde kyekyeree no denneennen. Ɛno akyi no, mpapo no mu biako bubuu akutu dua no. Na ɔwosow no faa wim. Na ɔbɔɔ abɛn.
  Ná Erymiad da n"akyi. Abotan nketenkete bɔɔ ne mmati a ano yɛ nnam no mu. Nan a ɛda hɔ kwa a ayɛ tan a wɔakura mu denneennen. Na worentumi ntwe wɔn.
  Na afei bamboo dua a wɔde abɛn no hwee abeawa no nan ase, na ne nan ase a onni mpaboa a ɛyɛ pink no kɔ akyiri fɛfɛɛfɛ no.
  Elf no tee ɛyaw bi a ano yɛ den a efi ne nan so kosii ne ti akyi.
  Abirekyi a ɔto so abien no kuraa afiri no na bere koro no ara mu no, ɔkan sɛ:
  - Prɛko!
  Poma no akuturuku no san hwee abeawa no nan ase a ɛda hɔ kwa no so.
  - Mmienu!
  Erymyada de ɛyaw teɛteɛɛm. Hwɛ sɛnea na ɛyɛ atirimɔdensɛm na ɛnyɛ dɛ. Na dua no kɔɔ so bɔɔ abɛn na ɛde n"ahoɔden nyinaa bɔɔ ahoɔfɛ no nan ase a ɛda hɔ kwa, pink, a ɛyɛ fɛ no.
  Nea edi kan no, biako, afei nea ɛto so abien. Erymiada sii apini denneennen na ɔteɛɛm wɔ sɛnea na ɛyɛ yaw na ɛyɛ yaw no ho.
  Abibifo ɔkofo no kae sɛ:
  - mewɔ anidaso sɛ worenpira no?
  Abirekyi kɛse no de ahotoso buae sɛ:
  - a yewo suahunu bebree wo yei mu!
  Ɔfoforo nso a ɔwɔ mmɛn kae sɛ:
  - Elves, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, wɔ nipadua a ɛyɛ den yiye na ɛyɛ den.
  Bere a akuturuku no gyaee no. Mpapo akofo no yii falaka mfiri no fii abeawa no nan a ɛda hɔ kwa no so na bere a wɔkotow no, wofii hɔ kɔe. Nanso, wofii hɔ a na wɔretiatia so denneennen.
  Erimiada gyaee si apini na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsɔre. Nanso na ne nan bruu a wɔabɔ no no yɛ yaw araa ma ɔteɛɛm. Na ɔde ne nan anan nyinaa sian te sɛ ɔkraman.
  Abeawa no bɔɔ n"ano sɛ:
  - a me nan ase abubu, seesei mɛnantew dɛn?
  Abibifo ɔkofo no kae sɛ:
  - sɔ hwɛ wɔ wo nansoaa so! Ɛbɛyɛ mmerɛw wɔ saa kwan yi so!
  Erimiada de ahwɛyiye gyinaa ne nansoaa so, nanso na ɛda so ara yɛ yaw paa. Abeawa no teɛɛm sɛ:
  - Oh, ɛyɛ yaw kɛse sɛ wobɛkɔ wo nan ase, .
  Obiara nni wiase a obetumi ate ase...
  Meyɛ abeawa, ɛnyɛ ɔbea bi kɛkɛ, .
  Na, gye me di, metumi ako atia!
  Abibifo ɔkofo no de ahotoso buae sɛ:
  - bɛsa ntɛm, nsuro! Saa bere yi de, ebia wopɛ sɛ wugye wo elvenfo no fi owu mu?
  Abeawa no ho dwiriw no sɛ:
  - adɛn nti na wo dwene saa?
  Ɔsraani a ɔhyɛ atade tuntum no buae sɛ:
  - obiara a onam birikisi kɔkɔɔ kwan no so no, akyinnye biara nni ho sɛ ɔbɛbɔ mmɔden sɛ obegye obi nkwa!
  Elf no de ne ti too fam na osii so dua sɛ:
  - yiw, eye nokore! Na dɛn na wubetumi de ama me?
  Abibifo ɔkofo no buae sɛ:
  - biara nni hɔ a ɛyɛ soronko. W"ankasa wunnim nea worehwehwɛ. Nanso minim!
  Erimiada serewee na obisaa sɛ:
  - Na edeen na wonim?
  Ɔsraani tuntum no buae sɛ:
  - worehwehwe otweasee kɔkɔɔ ohoni. Ɛsɛ sɛ ɛbɔ wo nkurɔfo ho ban fi ɔtweaseɛ ankasa a ɔwɔ ti ason no ho.
  Elf no de ahopopo buae sɛ:
  - 3te saa, akodi. Nanso so wubetumi aboa me ankasa?
  - metumi, se wode nkrante ne vampire ko na wotumi di no so nkonim a!
  Erimiada kae sɛ:
  - vampires ye den paa. Na ɛyɛ den yiye sɛ wobesiw wɔn ano. Ebia wubetumi ama me ɔsɔretiafo a ɔyɛ mmerɛw?
  Black de ne ti too fam sɛ:
  - Aane? Sɛ nhwɛso no, wopɛ sɛ wo ne obi ko?
  Elf no de serew de ne ti too fam:
  - anka eye anigyee kesee!
  Ɔsraani panyin no hyɛɛ nyansa sɛ:
  - a wobebua aberewa?
  Abeawa no hwɛɛ ne nan a abubu no na ɔde ahopopo buae sɛ:
  - a anka mempɛ! Na enti wɔboroo no yiye. Ebia fa biribi soronko bi bɛma me?
  Ɔsraani tuntum no de ne ti too fam sɛ:
  - Okay, sɛ ɛte saa a... To dwom biribi afei!
  Erimiada de ne ti too fam na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - a ebetumi aba!
  Elf no tew ne menewam na ɔtoo dwom sɛ:
  Mekura nkrante a ano yɛ nnam sen biara wɔ me nsam, .
  Me twitwa ti, mmerɛw, wɔ ɔkwan kɛse so...
  Metumi atwa obiara, gye me di, .
  Esiane sɛ wonnim aniwu anaa ehu!
  
  Asɛm a ɛyɛ hu wɔ ɔko a ɛyɛ hu mu, .
  Abeawa a madɔ no daa no!
  Wɔtow no guu aboa kɛse Satan anom, .
  Ɛhe na, Awurade, atɛntrenee ne mmɔborohunu wɔ?!
  
  Elf Ababaa no kɔɔ a ne nan da hɔ, .
  Anan a ɛrebɔ wɔ akwan a mfutuma ayɛ so ma no so!
  Ne nyinaa akyi no, bɔne a nsuten no sen no nti, .
  Onyaa hokwan sɛ ɔbɛtow akɔ amannɔne!
  
  Ahohuru bere mfiase no mebɔɔ kwan so, .
  Me nan ayɛ bruu paa esiane awɔw nti!
  Worentumi nka nam ketewaa bi, .
  Wɔbɔ wɔn ti kɛkɛ kɔ awɔw a ɛwɔ spruce nnua no mu no mu!
  
  Enti wɔ ɔkwan bi a abo ayɛ so ma so no, .
  Ná mogya retu abeawa no nan!
  Na ɔbɔnefo no twam wɔ Elfia nkyɛn, .
  Yerusalem ahemfo kurow no afã!
  
  Favkaz Mmepɔw , mmepɔw a sukyerɛmma akata so, .
  Abo a ano yɛ nnam bɔ wo nan ase!
  Na mo deɛ, modii asase tumi, .
  Hajj a ɛyɛ den a wobɛpaw akɔ Onyankopɔn kurow no mu!
  
  Awɔw bere, sare so, owia a abufuw, .
  Te sɛ abeawa nan a ɛwɔ kyɛnsee mu!
  Kurow kronkron no nni akyirikyiri, .
  Obiara soa adesoa a enni awiei!
  
  Ɛhɔ wɔ Onyankopɔn ɔdamoa- Frist , .
  Ɔbaabun no kotow ne nkotodwe bɔɔ mpae!
  Ɛhe na, ɔkɛseɛ, bɔne susudua wɔ, .
  Ɛhe na menya ahoɔden fi trenee mu?
  
  Onyankopɔn ka kyerɛɛ no, na ɔde n"anim yɛɛ kusuu, .
  Mpaebɔ nkutoo ntumi nsakra wiase yi!
  Wɔahyɛ sɛ Elfia bedi tumi mfehaha pii, .
  Fa nokwaredi som no a wommisa sika!
  
  Ɔbaabun no de ne ti too fam sɛ: Migye di sɛ Frist, .
  Wopaw Elf sɛ wiase agyenkwa!
  Mɛtrɛw eyi ho nokware no mu akyerɛ obiara, .
  Fijeso abosom nyame no nkrasɛm !
  
  Ná ɔkwan a yɛbɛfa so asan aba no yɛ mmerɛw na ɛyɛ ntɛm, .
  Anan a ɛda hɔ kwa abɛyɛ den!
  Onyankopɔn de adom tenee ne nsa, .
  Ntini ne ɔpɛ, te sɛ nea wɔde dade na ɛyɛe!
  
  Na wokɔkaa asraafoɔ ho, .
  Ɔbɛyɛɛ wimhyɛnkafo, ɔde wimhyɛn Trollwaffe !
  Ɛhɔ na ɔkyerɛɛ sɛnea ahoɔfɛ korɔn, .
  Troll destroyer no paee wɔ ɔtopae bi a wɔde tow asase so so!
  
  Ɔkofo, ɔde mmirika, ɔkofo akokodurufo, .
  Wɔde wɔn ho ama apontow no - ma Sovietfo asɛm no!
  Migye di sɛ nkonimdi awiei wɔ scum so, .
  Mɛka adaemone kuw no akɔ ɔfasu no ho, akɔ mmuae no so!
  
  Wiɛ adɛn ntia, wɔtoo ɔkofo no tuo guu fam, .
  Woannya bere amfa gyae nhama no!
  Na kyɛm no dane sɛ asɛe, .
  Na troll bastard bɔne no ne nanny no yɛɛ fraternized!
  
  Ɔko no abɛyɛ nea ɛnyɛ pɛ na ɛyɛ atirimɔdensɛm, .
  Ɛwom sɛ meyɛ abeawa de, nanso merebobom na mesu denneennen!
  Te sɛ nea yɛwɔ ɔhaw mu no yebetumi akɔ fam, .
  Ne nyinaa akyi no, anigye ayera afi Agya Man no mu!
  
  Me nteɛm frɛ Onyankopɔn: Ade Nyinaa so Tumfoɔ, dɛn nti?
  Wotetew me ne m"adamfo abarimaa a medɔ no no ntam!
  Awɔw mu mpo na manhyɛ atade, .
  Na ɔhwee maa atamfo baasa!
  
  So ɔmfata sɛ ɔyɛ saa?
  Fa nhwiren hyia me ma nkonimdi!
  Tow pie a ayamye wom ma dapɔnna no, .
  Na mede anidaso bɛba parade no ase!
  
  Awurade a ɔyɛ katee no buae awerɛhow mu sɛ:
  Hena na n"ani gye wɔ wiase, hena na ɔreyɛ yiye?
  Ɔhonam behu amane na ɛyaw besi apini, .
  Ne nyinaa akyi no, elffo kuw no yɛ akyide ne bɔne!
  
  Wiɛ, enti sɛ meba anuonyam mu a, .
  Mɛtow wɔn a wɔmfata sɛ wɔtra ase no agu Gehenna !
  M"asan anyan guy a m"adaeso no nso, .
  Nea oye sen biara no rempɛ kyɛfa saa bere no!
  Bere a wɔreto dwom no, ɔsoro abɔfo a wɔn ho yɛ fɛ dumien puei wɔ soro. Wɔde anigye kɛse bɔɔ wɔn nsam, de sii so dua sɛ wɔn ani gye ahoɔfɛfo no nnwom ho ankasa.
  Ɔkofo tuntum no de ne ti too fam de penee so na ɔbobom sɛ:
  - Kɛseɛ, wowɔ ɛnne tumi a ɛkyɛn so! Nanso, sɛ wubenya ɔtweaseɛ kɔkɔɔ ohoni no a, ɛsɛ sɛ woyɛ nea ɛkyɛn so nso wɔ nkrante ho.
  Erimiada kotow na ɔde n"ani kyerɛɛ sɛ:
  - a wode anan a woahyehye no saa no, ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobɛko, mpo sɛ wowɔ ɔsɔretiafo a ɔnyɛ hwee te sɛ onipa!
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no wosow ne nkrante a ɛhyerɛn wɔ nsoromma mu. Na asorɔkye bi a ɛyɛ ahabammono, te sɛ sare a ɛdannan no, twaam fii ne nkyɛn. Na abeawa no nan a ɛyɛ toned, chiseled, graceful no bɛyɛɛ mũ bio.
  Elf no kotow, de ahotoso kɛse bɔɔ ne nan a ɛda hɔ kwa no so na ɔkae sɛ:
  - afei, ma me ɔbarima bi wɔ ha! Mɛbubu no ayɛ no nam a mogya wom, sɛ wɔyɛ abran atenten mpo a!
  Black sii so dua sɛ:
  - benya asɔretiafoɔ a wohia no!
  Na ɔde ne nkrante yɛɛ mfonini awotwe. Abarimaa bi puei mpofirim wɔ abeawa a ofi elf abusua no mu no anim. Ná ɔhyɛ asuguare ntade nkutoo, abofra a wadi mfe du-baako anaa dumien. Ɛyɛ tratraa, ɛyɛ tan, nanso ɛyɛ nhama. Ná ne mmati so yɛ nnam, na wotumi hu ne mpampam wɔ ne honam ani a ayɛ tan no ase, na na n"akyi ne n"afã horow ayɛ nsensanee koraa a na agyiraehyɛde ahorow a asa dedaw afi akuturuku ne mpire mu ayɛ no ma.
  Ɛwom sɛ, na ɛyɛ abarimaa bi a n"anim yɛ akokoaa ara kwa, nanso ɔde ahantan hwɛɛ no. Ná ɛte sɛ nea wɔatwitwa akoa no ti nhwi a ɛyɛ bruu a chocolate a ɛyɛ tan no fɛfɛɛfɛ, na ne hwene maa n"anim yɛɛ akokoduru.
  Erimiada de adwenem naayɛ bɔɔ n"ano sɛ:
  - a me ne abofra no nnko. Bio nso, ɛte sɛ nea eyi yɛ akoa abarimaa.
  Abibifo ɔkofo no sii so dua sɛ:
  - yiw, wei ye akoa abarimaa a, a ne nan da hɔ na ɔhyɛ asuguare ntade nko ara, yɛɛ adwuma wɔ abodan mu, yɛɛ adwumaden bɛboro da no nkyem abiɛsa mu abien, na ɔyɛɛ adwuma a ɛyɛ den sen biara. Nanso ɔkwan foforo so no, wɔwoo no sɛ ɔheneba. Na ɔhwee nkoasom mu, na ɛno hyɛɛ no den, nanso ammubu no.
  Akoa abarimaa no de abufuw bɔɔ ne nan a ɛda hɔ kwa no so, na ɔde ne nan ase a ɛyɛ yaw no bubuu abotan bi, na ɔteɛɛm sɛ:
  - ayɛ krado sɛ me ne wo bɛko, ɔbaa anuonyam! Mewɔ anidaso sɛ wowɔ abusua pa, efisɛ mpapahwekwa bi a wobɛko no yɛ ɔkwasea ma me!
  Abibifo ɔkofo no de ne ti too fam sɛ:
  - wo de wo ho to asiane mu, wo fa baako so na wobeye otweasee kɔkɔɔ honi, na ɔfã foforo nso, wo ahofadi abarimaa!
  Ɔkofo kumaa no wosow ne nkrante a ɛnyɛ tenten dodo nanso ano yɛ nnam no kae sɛ:
  Agya Man ne ahofadi a ɛkɔ awiei no nti, .
  Koma a wɔma ɛbɔ wɔ biakoyɛ mu!
  . TI a Ɛto so 2.
  
  Viscountess no de ahotoso buae sɛ:
  - wei bɛyɛ ɔko a ɛnsɛ!
  Na ɔwosow ne nkrante a ɛware na emu yɛ duru koraa. Akofo baanu no nyinaa boaboaa wɔn ho ano wɔ kankyee mu. Nea na ɛyɛ pɛ ne sɛ na wɔda mpaboa. Nanso abarimaa no nan, ɛwom sɛ ɛyɛ nketewa de, nanso ayɛ keratin dedaw esiane sɛ ɔde ne nan ase a ɛda hɔ nantew bere nyinaa wɔ abo a ɛyɛ nnam a ɛwɔ abo a wotu no so nti. Na nea ɛne no bɔ abira no, elf abeawa no wɔ nan ase a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ pink a ne nan ase a ɛda hɔ kwa no a ɛyɛ fɛ a ɛkɔ akyiri.
  Nkrantɛ no bɔɔ mu na nkankyee no tu. Nokwarem no, sɛ́ obi a ɔyɛ ɔdehye no, na Viscountess no de ne ho hyɛ banbɔ mu. Wɔ ahunmu bere no mu mpo no, ebia na wommu eyi sɛ ade titiriw. Ná ɔware, ɔsõ, na ne honam ani yɛ den ma ɔkraman, na na ɔwɔ anidaso sɛ obetumi adi abarimaa bi a ɔda adagyaw fã na ne ho yɛ hare a ofi abodan no mu so nkonim ntɛmntɛm na ɛnyɛ den.
  Nanso mihuu abarimaa bi a ɔyɛ nsi na ne ho akokwaw a osuaa ban ho adesua wɔ ne mmofraase na ne werɛ amfi wɔ atopae mu, na ɔde agyan bubuu abo na ɔpiaa trolley ahorow.
  Mfiase no, Erimiada huu abofra no mmɔbɔ na wantow ahyɛ no so denneennen dodo. Nokwarem no, ade ketewaa bi a ɛte saa, na ɛda adi sɛ na ɛyɛ den ma no wɔ abodan no mu. Hwɛ sɛnea wotumi hu mparow no, na akisikuru ne akuru wɔ honam ani.
  Nanso, abarimaa no yɛɛ ntɛm na ɔde ne nkrante twitwiw abeawa no kotodwe so. Mogya puei.
  Erimiada bɔɔ abarimaa no de buaa no, na ɔteɛɛm sɛ:
  - a ɛyɛ ɔkraman ketewa!
  Ɛwom sɛ akoa abarimaa no parried de, nanso wɔbɔɔ no hwee fam. Nanso ntɛm ara na ohuruw kɔɔ soro. Na ɔtow hyɛɛ elf no so te sɛ imp. Na wɔ ne nsa a ɛyɛ tratraa nanso ɛyɛ den na ɛyɛ mmerɛw no mu no, nkrante no hyerɛn te sɛ nwansena ntaban.
  Na enti abarimaa a ɔyɛ ntɛmntɛm na ɔyɛ teateaa no san twitwiw Erimiada bio.
  Abeawa no, bere a na wapira ne nan ho no, ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  Mmabaa rempa abaw da
  Na wunim, wɔn de no bɛyɛ anuonyam nkonimdi...
  Abarimaa no rentumi nni nkonim, Satan, .
  Nea ɛda adi sɛ onni awia aduan bere tenten!
  Abarimaa no yɛɛ ho biribi denam ntua a ɔkɔɔ so tow hyɛɛ no so no so. Ná ɔyɛ ntɛm te sɛ ntɛtea. Na ne nkrante no yɛ ntɛmntɛm paa. Ɛte sɛ nea ɛyɛ ketewaa, nanso ɛyɛ hare. Abarimaa no ankasa, ɛwom sɛ na ɔsoa abotan a emu yɛ duru na ɔde agyan bɔ de, nanso esiane aduan kakraa bi a ɛwɔ abodan no mu nti, wantumi ankɔ soro, na ɔkɔɔ so yɛɛ nhama kɛse na ɔde ne ho kɔ baabiara.
  Erymiad antumi ankɔ ne nipadua a ɛyɛ tratraa na ɛyɛ ntɛmntɛm a ntini ahorow a ɛda nsow wom no mu. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔde ne sika bɛto mu mpɛn pii, nanso anyɛ yiye.
  Viscountess abeawa no fii ase fifiri fii ase. Ná fifiri akata ne nipadua a ayɛ tan na ɛyɛ den a ɔhyɛ bikini no so na na ɛte sɛ kɔbere a wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ. Na me home yɛɛ duru.
  Ɛha na Erimiada de n"ahoɔden nyinaa bɔɔ, nanso abarimaa no de ahokokwaw huruw, na mpo ogyinaa agyan no so a na ne nan da hɔ kakra. Na ɔbɔɔ Erimiada koko mu. Na elf"s mogya no sen denneennen. Abeawa no de ɛyaw teɛteɛɛm. Na ɔsan bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtow ahyɛ so.
  Nanso ɛyɛ den sɛ wobɛbɔ bere a botae no sua na ɛba fam, na bere koro no ara mu no, wotumi fa so.
  Akoa abarimaa no, bere a ɔreko no, ofii ase nso fifiri nketenkete kataa ne ho na ofii ase hyerɛn. Bere koro no ara mu no ɔtoo dwom sɛ:
  Spartak yɛ ɔkofo kokodurufo kɛse, .
  Ɔmaa atamfo so tiaa kɔndua bɔne no...
  Nanso atuatew no baa awiei, .
  Ahofadi dii bere tiaa bi pɛ!
  
  Nanso abarimaa bi a ofi mmere foforo mu mprempren, .
  Meyɛɛ m"adwene sɛ mɛko ama asɛm a ɛfata...
  Ɔte sɛ nea ɔyɛ ketewaa na ɛte sɛ nea ne ho nyɛ den, .
  Nanso onim sɛnea ɔde anifere ko paa!
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, saa ɔheneba yi nyɛ mmerɛw saa! Abo a wotu no maa no yɛɛ den ara kwa, nanso wɔanbubu no koraa. Na sɛ wopɛ sɛ wudi no so nkonim a, ɛnde ɛsɛ sɛ wobɔ mmɔden.
  Akoa abarimaa no teɛɛm sɛ:
  - a medi nkonim anaase mewu! Sɛ ahofadi nni hɔ a ɛmfata sɛ wobɛtra ase!
  Erymiada de asɛm a ɛyɛ yaw kae sɛ:
  - Na mereko ama me man daakye.
  Na abeawa no san wosow ne ho bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɔ ne yɔnko kumaa no.
  Nanso, n"adwumayɛban no ankosi hwee. Bio nso, ɔbonsam ketewa a ɔyɛ ntɛm no faa abeawa a ofi elf abusua no mu no na ɔde sekan bɔɔ no wɔ ne yafunu mu na ogyaw tokuru foforo a mogya ayɛ no ma.
  Erimiada bɛyɛɛ ahwɛyiye kɛse. Nokwarem no, hwɛ sɛnea ɛyɛ animguase sɛ wo ne onipa ba bɛko. Na wɔda so ara hwere. Ɔnbɔɔ no da de besi nnɛ.
  Akoa abarimaa a ɔyɛ nnam yiye a ɔmpam mpaboa na ne ho yɛ hama. Na ohuruw te sɛ ntɛtea.
  Emira too dwom sɛ:
  Wɔ sare no mu no, Ntɛtea tenaa hɔ, .
  Wɔ sare no mu no, Ntɛtea tenaa hɔ, .
  Te sɛ kukuruku ara pɛ
  Ná ɔyɛ ahabammono!
  Nanso afei elf no bae, .
  Nea ɛboroo obiara...
  Ɔmaa ɔyɛɛ ɔdefo
  Na odii ɔdansifo no!
  Eyi maa ɛyɛɛ serew kɛse, nanso amma ahoɔden ankɔ soro. Bere ne bere mu no na abarimaa no de akuru a emu nnɔ, nanso ɛdɔɔso na ɛyɛ mmerɛw guu ɔkraman no so. Esiane mogya a ɛyerae nti, Erimiad fii ase yɛɛ mmerɛw na ɔbrɛɛ ne ho ase.
  Na na nea ɔne no reko no mpo tumi gyina tebea horow ano dodo. Nokwarem no, nnɔnhwerew dunsia kosi dunwɔtwe a wode bɛyɛ adwuma da biara no, wobekum obiara a wopɛ anaasɛ ne tirim yɛ den. Na abarimaa no nipadua mu yɛ den yiye na otumi gyina adesoa biara ano.
  Bere koro no ara mu no, abotan a emu yɛ duru a wɔsoa nna pii no anhyɛ ntini no den, na mmom nea ɛne no bɔ abira no, ɛmaa ɛyɛɛ den na ɛyɛɛ mmerɛw.
  Enti abarimaa-ɔheneba no de nkrante bɔɔ no wɔ ne kotodwe ase, na Erimiada kotow, na na wakyinkyim no dedaw sɛnea ɛbɛyɛ a ontumi nsan n"akyi yiye bio.
  Na akoa abarimaa no miaa so, de anigye ne anigye bɔɔ gyegyeegye, na ɔsan de aduru guu abeawa no yafunu mu bio. Na saa bere yi de, emu dɔ kɛse.
  Erimiada fii ase memee. Ɔwosow ne nan, nanso nkrante no ano bɔɔ abeawa no wɔ ne nan ase a ɛda hɔ kwa no mu pɛɛ, na ɛde ne nsa bɔɔ mu. Na ɛnyɛ sɛ eyi yɛ yaw nko, na mmom ɛma ɛyɛ den sɛ wubegyina hɔ nso.
  Elf no hwee ase wɔ n"afã na ɔteɛɛm sɛ:
  - memfa me ho mma Satan atamfo - akumkumfoo no, .
  Mebɛda akokoduru adi wɔ ayayade ase...
  Ɛwom sɛ ogya no hyew na mpire no bɔ wo mmati de, nanso .
  Mede anigye a emu yɛ den dɔ me Elf!
  Akoa abarimaa no serewee na obuae denam ne nan ase a ɛda hɔ kwa a ɔde piaa abeawa no hwene mu no so. Na ɔde maeɛ denneennen, bubuu ahome afiri no, na ɔtoo dwom sɛ:
  - Ahofadie ye paradise, .
  Anigye biara nni nkɔnsɔnkɔnsɔn mu...
  Ko na nya akokoduru
  Pow ehu nketenkete!
  Na abarimaa no de nkrante no bɔɔ denneennen mpo, araa ma ɔbɔɔ nkrante no fii Erimiada nsa a na ayɛ mmerɛw no mu. Abeawa no teɛɛ ne nsa sɛ ɔrekɔfa no. Nanso ntɛm ara na agyan no ano tow no wɔ mmati no ntam. Na mogya no puei bio.
  Abeawa no hwee ase na ɔkyeree nkrante no wɔ ne nsateaa mu. Nanso agyan bi bɔɔ no a abarimaa a ɔda adagyaw fã no de faa ne nsa so pɛɛ, na ɛtwaa ntini no. Nkrantɛ no hwee fam, na woyii Erimiada akode fii ne ho.
  Akoa abarimaa no maa anigye nteɛm na ɔde nsa no bɔɔ ɔkraman a ɔwɔ asɔredan no mu no. Ɔwosow ne nan a ɛda hɔ kwa a na abodwokyɛre no na ɔhwee ase wɔ knockout a emu dɔ mu.
  Ɔheneba no de ne nan a ɛda hɔ kwa a na onhuu mpaboa mfe pii no sii mmeawa no moma so a na ɛrehuruhuruw no so.
  Na ɔmaa nkonimdi nteɛm teɛm no, ɔkae sɛ:
  - nkwa nna ne hann ne ahofadie!
  Na afei ɔdan kɔɔ abibifo ɔkofo no so sɛ:
  - a wowie no?
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no de ahotoso buae sɛ:
  - Daabi! Woadi no so nkonim dedaw! Afei de moade mo ho na moatow nkoasom nkɔnsɔnkɔnsɔn no agu!
  Abarimaa a seesei na ɔyɛ akoa no bisae sɛ:
  - Na afei so wobetumi asan de me aba me kan dibea a eye me ho?
  Ɔkofo a ɔhyɛ akode tuntum no buae denneennen sɛ:
  - Daabi! Wɔadi wo man so nkonim. Nanso wodaa wo ho adi sɛ woyɛ ɔkofo a ɔsen biara. Wobɛkɔ sraadi na woabɛyɛ scout wɔ hɔ. Wobɛhyɛ mmarimaa kuw bi a wɔte sɛ wo ara. Na eyi bɛyɛ w"akatua wɔ Viscountess a woadi so nkonim no ho.
  Ɔheneba kumaa no kotow de serew kae sɛ:
  - Meda wo ase! Merensan nkɔ saa abodan a ɛyɛ huam yi so.
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no wosow ne nkrante, na abarimaa a odii nkonim no yerae.
  Ɛkame ayɛ sɛ Erymiada mmuee n"ani. Ná ne ti yɛɛ no yaw. Ɔde ahopopo sɔre gyinaa hɔ na ɔde ahopopo bisae sɛ:
  - den na esii me so?!
  Abibifo ɔkofo no de awerɛhow buae wɔ ne nne mu sɛ:
  - a woahwere! Abarimaa no dii nkonim na onyaa ahofadi.
  Elf no de ahopopo kae sɛ:
  - Enti seesei edeen, so me nkurofoo bewu?
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no de ahotoso buae sɛ:
  - ampa ara ennye! Sɛ biribi wɔ hɔ a, wowɔ hokwan sɛ wubenya ɔko foforo. Saa bere yi nkutoo na ɛsɛ sɛ wo ne nea wopowee bere a edi kan no ko. Ɛnyɛ onipa na mmom, na mmom vampire!
  Erimiada de ahopopo buae sɛ:
  - a anka me ne vampire no bɛyɛ adwene. Nanso m"apirapira nyinaa na minni ahoɔden biara. So ɔkwan bi wɔ hɔ a mɛfa so asa m"akuru ma mayɛ krado sɛ mɛko?
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no kae sɛ:
  - kwan baako pɛ na ɛwɔ hɔ. Ɛsɛ sɛ wususuw abɛbusɛm no ho. Bua no yiye, na w"akuru nyinaa bɛsa prɛko pɛ.
  Elf no srɛɛ sɛ:
  - wo nsensanee no ye den araa ma ennye yie ara se wobebua. Ebia ɔkwan foforo bi wɔ hɔ? Wiɛ, sɛ wopɛ a, mɛto dwom ama wo!
  Ɔkofo a ɔhyɛ atade tuntum no buae sɛ:
  - ampa se, wobeto dwom ama me sedee ebeye biara! Nanso sɛnea ɛbɛyɛ a w"akuru no bɛsa no, ɛsɛ sɛ wobua m"asɛmmisa no. Ɛsɛ sɛ wutua biribiara ho ka!
  Abɔfo a wotu faa ɔsraani no ti so no sii so dua ntɛm ara, na wɔbɔɔ wɔn nne nketewa no wɔ biakoyɛ mu sɛ:
  - a ewo se wotua biribiara ho ka!
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no kae sɛ:
  - Nanso mebehu wo mmoborohunu na ama woadwene asemmisa no ho. Na woyɛ abeawa nyansafo, na migye di sɛ akyinnye biara nni ho sɛ wubehu nea mmuae a ɛteɛ no bɛyɛ.
  Erimiada kae sɛ:
  - ntumi nhunu biribiara a ewo ewiase!
  Ɔkofo a okura nkrante a ɛhyerɛn no de ne ti too fam sɛ:
  - Nifa! Nanso wubetumi abu asɛmmisa biara ho mmuae biara ho akontaa wɔ ntease mu.
  Elf no de ahopopo buae sɛ:
  - OK afei. Meyɛ krado.
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no kae sɛ:
  - dee eba a ennya mma, na efiri a enfiri!
  Erimiada bɔɔ abɛn, na ɔde safir aniwa no yɛɛ kurukuruwa:
  - Wow! Wow asɛmmisa.
  Ɔkofo a ɔhyɛ atade tuntum no de ne ti too fam sɛ:
  - Dwene! Bɔ mmɔden sɛ wubehu mu wɔ ɔkwan a ntease wom so!
  Viscountess no yɛɛ ne moma so den na ofii ase susuw nneɛma ho denneennen;
  Ebia ɛyɛ sika? Wɔn, ampa, ɛte sɛ nea wɔba, nanso wɔn mu kakraa bi na wɔwɔ hɔ bere nyinaa, enti obi betumi aka sɛ wɔba a wɔmfa dodow a ɛsɛ sɛ wɔba. Ɔkwan foforo so no, wofi hɔ, te sɛ nea wɔremfi hɔ, te sɛ nea wonni hɔ.
  Erimiada de ne nsateaa a ɔde kyerɛ ade kaa ne nan ase a apirapira no na ɔtoaa ne nsusuwii no so;
  Anaasɛ ebia eyinom yɛ ɔhaw ahorow. Ɛte sɛ nea wɔba, nanso wɔayɛ saa bere nyinaa, enti wɔba a wɔmmra. Na ɛte sɛ nea ɔhaw ahorow no afi hɔ, nanso nokwarem no, ɛda so ara wɔ hɔ.
  Erimiada san twitwiw ne ti akyi na ɔtoaa ne nsusuwii so wɔ asɛmti a wɔde ama no no ho.
  Sɛ nhwɛso no, ebia eyi ne asetra. Wɔka sɛ nkwa aba, nanso na ɛwɔ hɔ kan. Ɔkwan foforo so no, wɔka sɛ asetra ayera. Nanso ɔtraa hɔ bere koro no ara mu, a ɔkra a enwu da no ka ho.
  Yiw, nneɛma pii wɔ hɔ a wobetumi apaw a wobetumi de ama. M"ani abue kɛse esiane mmuae ahorow a ebetumi aba no nti. Ɛha na wɔmaa no bere. Nanso nokwarem no, dodow a wususuw nneɛma ho no, dodow no ara na w"adwene tu fra, na mmuae ahorow a ebetumi aba sɔre. Na bere nso mmoa...
  Afei ɛduruu Erimiada, na ɔkaa sɛ:
  - a masiesie me ho se mede mmuaee bɛma!
  Ɔkofo a ɔhyɛ atade tuntum no de ne ti too fam, na ɔhyerɛn te sɛ ebony:
  - Wiɛ, kasa!
  Erimiada kae denneennen sɛ:
  - bere ba a enni mma! Wɔka sɛ bere no adu, nanso aba dedaw! Na ɔfiri hɔ a ɔmfa ne ho nkɔ, nso. Wɔka sɛ bere atwam, nanso ɛda so ara wɔ hɔ!
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no serewee na obuae sɛ:
  - Wiɛ, mmuaeɛ no teɛ mpɛn pii, na wobetumi akan! Ɛwom sɛ, mmuae a wɔahyɛ da ayɛ ne nkae! Nanso bere nso yɛ ɔkwan a wobetumi afa so koraa.
  Ɔkofo a ɔhyɛ atade tuntum no de ne nkrante a ɛhyerɛn no yɛɛ mfonini awotwe. Na wɔ sikani mmienu akyi no, akuru ne ɔsɛeɛ a ɛwɔ Erymyad no nyinaa yeraeɛ a na biribiara nni hɔ, te sɛ nea enni hɔ da.
  Elf abeawa no serewee na ɔkae sɛ:
  - Meda wo ase! Afei so metumi de hokwan a ɛto so abien a manya no adi dwuma?
  Ɔsraani a ɔhyɛ akode tuntum no de nne a ɛte sɛ aprannaa buae sɛ:
  - Bɛtumi! Nanso ɛsɛ sɛ wo ne vampire ko saa bere yi. So woasiesie wo ho ama sɔhwɛ a ɛte saa?
  Erimiada buae denneennen sɛ:
  - se menni kwan biara a, ennee yiw! Krado!
  Ná ɔkofo no rebɛma ne nkrante so, nanso afei abɔfo a wɔrehuruhuruw wɔ ne dade kyɛw tuntum no so no de nne koro teɛɛm sɛ:
  - ma no nto dwom mma yen! Ɔwɔ nne a ɛyɛ nwonwa saa!
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no de ne ti too fam sɛ:
  - to dwom, ahoɔfɛ! M"akyidifo hwehwɛ sɛ wɔyɛ saa!
  Erimiada de ne ti too fam a na ɔmpɛ na ɔkae sɛ:
  - Yiw, m"ani nnye nne no mu!
  Abɔfo no de serew teɛɛm sɛ:
  - a enhia biara! Woyɛ nwonwa! Bra, mmfa wo ho!
  Elf no homee denneennen na ɔde anigye too dwom;
  Anuonyam nka ɔman a ɛfefɛw wɔ soro no, .
  Anuonyam ma Elf kɛse, kronkron no...
  Dabi, kommyɛ biara nni hɔ daa - .
  Wɔde nhene apete wuram nsoromma!
  
  Ade Nyinaa so Tumfoɔ Svarog kɛse no ka yɛn ho, .
  Ade Nyinaa so Tumfoɔ Abusua a ne ho yɛ hu no ba...
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ɔkofo yi betumi aboa wɔ ɔko mu no, .
  Ɛsɛ sɛ yɛde Onyankopɔn hann hyɛ elffo anuonyam!
  
  Mmabaa no nni adwenem naayɛ biara, gye me di, .
  Mmabaa no de abufuw reto ahyɛ nnipadɔm no so...
  Wɔbɛtetew mu asinasin, aboa a ne bo afuw, .
  Na ɔtamfo no benya ɔhwe wɔ ne hwene mu!
  
  Dabi, mmɔ mmɔden sɛ wobɛbubu elves no, .
  Ɔtamfo no remma yɛn nkotodwe...
  Yɛbedi wo so nkonim, owifo bɔne, .
  Nana panyin Elin ka yɛn ho !
  
  Dabi, da, mfa wo ho nhyɛ atamfo nsa da, .
  Mmabaa a wɔda mpaboa koe wɔ Elf ase ...
  Yɛrenkyerɛ mmerɛwyɛ ne aniwu, .
  Momma yɛne Satan kɛse no nni!
  
  Onyankopɔn maa yɛn kwan ma yewiee yɛn akodi, .
  Na dash kɔ Wehrmacht dɔm no...
  Sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrenkɔwie zero, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ɛnyɛ komm wɔ amusiei hɔ!
  
  Ma mmeawa no ahofadi, akofo, .
  Enti wɔbɛyɛ eyi ho nhyehyɛe ama Orkishfo...
  Yɛn agyanom bɛhoahoa wɔn ho, .
  Ɔtamfo no remma yɛn nufusu te sɛ anantwi!
  
  Ɛyɛ nokware sɛ ahohuru bere bɛba nnansa yi ara, .
  Atoko aso a ɛwɔ afuw mu no bɛdan sika kɔkɔɔ...
  Migye di sɛ yɛn dae no bɛbam, .
  Sɛ ɛsɛ sɛ woko ma nokware no a!
  
  Onyankopɔn, ɛno kyerɛ sɛ nnipa nyinaa yɛ ɔdɔ, .
  Nokwaredi, ahoɔden, daa anigye wɔ anigye mu...
  Ɛwom mpo sɛ wohwie mogya a ano yɛ den gu de, nanso .
  Mpɛn pii no, abeawa no nyɛ ahwɛyiye!
  
  Yɛbubu ɔtamfo wɔ ɔko mu, .
  Biribi a mframa wom saa a woreyɛ...
  Ɛwom mpo sɛ ahum bi retu wɔ wiase ahorow so de, .
  Na owiatɔe a ɛyɛ hu ba!
  
  Dabi, nnipa begyina hɔ akosi wɔn adamoa, .
  Na wɔremfa wɔn ho nhyɛ Erkshistfo no mu kakra ...
  Mo mmarimaa monkyerɛw gu mo nhoma a mokyerɛw nsɛm mu, .
  Na sew mo nkrante nyinaa ma ɔko!
  
  Yiw, ɛyɛ nokware sɛ adekyee bi bɛba a enni anoano, .
  Gye me di, obiara benya anigye...
  Yerebue foforo, gye me di, hann - .
  Wɔ mframa mu no abeawa no nsa reteɛ ne nsa!
  
  Yebetumi , yebetumi ayɛ eyi, gye me di, .
  Biribi a yennya akokoduru mpo sɛ yɛbɛda ho dae...
  Yehu botae a ɛhyerɛn sen biara no pefee, .
  Dabi, monnka nkwaseasɛm, akofo!
  
  Wiɛ, momma yɛntu wimhyɛn, de aseresɛm, nkɔ Mars, .
  Momma yɛnbue mfuo wɔ hɔ, kan no, rubies...
  nneɛma a atwa yɛn ho ahyia no bɛhyɛ aniwa mu pɛɛ, .
  Kerubim akuwakuw rehuruhuruw wɔ yɛn atifi!
  
  Yiw, Soviet man no agye din, .
  Nea komunism de maa nkurɔfo no...
  Wode awo maa yen daa - .
  Ɛna Man, anigye, ahofadi!
  
  Wɔ Elfia no, ɔkofo biara fi mmoa adididaka mu, .
  Akokoaa no de ne nsa ka tuo no...
  Enti, wo ho popo, ɔbɔnefo, .
  Yɛfrɛ aboa kɛse no ma obu akontaa!
  
  Yiw, yɛn de bɛyɛ abusua a wɔwɔ adamfofa su, .
  Dɛn na elfinism bɛkyekye wɔ amansan no mu...
  Yɛbɛyɛ, wunim, nokware nnamfo, .
  Na yɛn adwuma no bɛyɛ adebɔ!
  
  Ne nyinaa akyi no, wɔde elfinism ma daa denam awo so, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a mpanyimfo ne mmofra betumi anya anigye...
  Abarimaa no nso kenkan nnyigyei nkyerɛwde, .
  Nanso demiurge ogyaframa hyerɛn wɔ aniwa no mu!
  
  Yiw, anigye bɛba nnipa so daa, .
  Sɛ wɔbom reko ama Svarog nsɛm...
  Yebehu Folgi mpoano nnansa yi ara, .
  Na yɛbɛtena Onyankopɔn anuonyam ananmu!
  
  Yiw, Agya Man no atamfo ntumi mmubu Elf no, .
  Ɛbɛyɛ den mpo asen dade...
  Elfiya, woyɛ ɛna dɔfo ma mmofra, .
  Na yen agya, gye me di, ne onyansafo Ftalin !
  
  Akwanside biara nni hɔ mma Agya Man, gye me di, .
  Ɛkɔ n"anim a ennyae...
  Ɛrenkyɛ na hell hene no anya checkmate, .
  Anyɛ yiye koraa no, ɔwɔ tattoo wɔ ne nsam!
  
  Yɛde yɛn koma bɛma yɛn Maame Man, .
  Momma yɛnforo mmepɔw no nyinaa, gye me di, soro...
  Yɛn mmeawa no wɔ ahoɔden pii, .
  Ɛtɔ mmere bi mpo a, ɛbɔ ɔdan no atifi!
  
  Abarimaa no nso de krataa a wɔde kra Elf, .
  Ɔkaa sɛ ɔbɛko denneennen...
  Dade a ɛhyerɛn wɔ n"ani so, .
  Na wɔde RPG no asie denneennen wɔ akyi bag no mu!
  
  Enti mommma yɛmmfa ɔkwasea nni agoru, .
  Nea eye sen saa no, momma yɛn nyinaa nnyina faako sɛ ɔfasu...
  Sɔhwɛ ahorow a wotwam, anum pɛ, .
  Ma Habel nni hene, na ɛnyɛ Kain bɔne no!
  
  Ne tiaatwa mu no, anigye bɛba ama nnipa, .
  Na tumi a Svarog wɔ wɔ wiase kronkron no so...
  Wɔde agoru bubu Orkshfo no, .
  Ma Lada nyɛ anigye ne ohoni!
  Elf abeawa no de anigye kɛse wiee dwom. Na ɔkotow, de ne nan a ɛda hɔ kwa no so kaa sɛ:
  - Ahummɔbrɔ!
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no sii so dua sɛ:
  - wei ye dwom a efata! Ɛma koma ne ɔkra yɛ hyew. Enti, mɛma wo afotu: fa wo nan yɛ akontaabu awotwe, na wubenya ahoɔden pii. Na wubetumi agyina aboa kɛse bi te sɛ vampire mpo ano!
  Erimiada kotow buae sɛ:
  - ɛsɛ sɛ wiase no bu yɛn na wosuro yɛn.
  Asraafo nnwuma akɛse a wontumi nkan...
  Elves atumi ako bere nyinaa.
  Yɛbɛsɛe orcs no akɔ fam!
  Ɔkofo bi a ɔhyɛ akode tuntum de ne nkrante yɛɛ kurukuruwa, na wɔtee nnwom, te sɛ nsukyenee a wɔde di agoru.
  Na silhouette bi puei wɔ wim. Ná ɔyɛ aberante a ne ho yɛ fɛ nanso ne ho yɛ bruu a ɔhyɛ kyɛw a ɛwɔ soro ne aboa nhoma atade. Ná ne nsa yɛ aboa nhoma, nsateaa tuntum, na nea ɛne no bɔ abira no, na ne mpaboa yɛ kɔkɔɔ. Na okura nkrante. Nsõ puei fii aberante no ano.
  Erymiada teɛɛm, na ɔdaa ne sẽ adi sɛ:
  - wei ye vampire! Ɛte sɛ nea ɛyɛ fɛ yiye.
  Aberante no wosow ne ti, siesiee ne kyɛw a ɛwɔ soro no, na afei osii fam denneennen.
  Ɔkotow abeawa no kae sɛ:
  - ɛkame ayɛ sɛ ɔda adagyaw na ɔda mpaboa, te sɛ akoa!
  Abibifo ɔkofo no buae sɛ:
  - wei ye viscountess a ofi abusua a wodi mu paa. Na ɔpɛ sɛ onya ɔtweaseɛ kɔkɔɔ ohoni no de gye ne nkurɔfo fi owu mu.
  Vampire abarimaa no buae sɛ:
  - sɛnea ɛte biara no, ɛsɛ sɛ midi no so nkonim! Sɛ ɛbɛyɛ yiye a, mɛbɔ mmɔden sɛ mɛma watra ase!
  Erimiada de serew buae sɛ:
  - nso mempɛ sɛ mekum wo! Nanso sɛ ɛsɛ sɛ meyɛ a, mede m"ahoɔden nyinaa bɛko!
  Abibifo ɔkofo no de ne ti too fam sɛ:
  - de nkrante beko. Akode no yɛ pɛ, na biribiara yɛ pɛpɛɛpɛ.
  Vampire no kotow buae sɛ:
  "Ɛyɛ anuonyam kɛse ma me sɛ me ne abeawa a ɔte saa bɛtwa nkrante!"
  Erimiada de n"ani kyerɛɛ baabi na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - de akokoduru bɛkɔ ɔko mu, .
  Esiane sɛ elffo no asɛm nti...
  Yɛbedi orcs nyinaa so nkonim, .
  Ko, ntwe wo ho!
  Abeawa no ne abarimaa no faa nkrante a ɛhyerɛn na ɛhyerɛn wɔ wɔn nsam na wosiesiee wɔn ho sɛ wɔbɛko. Ná wɔn adwene ne sɛ wɔbɛsɛe koraa.
  Nsɛnkyerɛnne bi bɔɔ. Vampire aberante no de abufuw a ɛyɛ hu de ahopere kɔɔ Erymiada nkyɛn. Ɔde ne nkrante bɔɔ no hyiaa no, na ɔde siw ntua no ano. Abeawa no tee nka sɛ ɔwɔ ahotoso kɛse, na ɔsan de toa a wɔabobɔw no pam mmɔdenbɔ no.
  Afei, Erimiada de ne nan a ɛda hɔ kwa no de nea ɔne no reko no faa ne nan ntam. Vampire no tumi siw ɔhwe no ano, nanso na ɔda so ara wosow.
  Elf no bɔɔ n"ano sɛ:
  - atamfo no nnya nhunuu yen ahoɔden, .
  Wɔamfa wɔn tumi nyinaa anni dwuma...
  Wɔtow hyɛ nkokoaa ne mmea so
  Ne nyinaa yɛ pɛ, vampire, m"akum wo!
  Nea ɛbɛyɛ na wɔabua no, aberante no maa ne ho so kakra fii soro na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɛn Erymyad te sɛ ahum sraani.
  Na abeawa no faa no de ne nkrante ano bɔɔ ɔtamfo no yafunu mu pɛɛ. Wɔmaa no aduru a ɛyɛ yaw na mogya fii mu bae. Elf no yɛɛ butterfly maneuver na ɔde hama kyekyeree vampire"s boot no, na ɛno akyi no ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  Mede ɔhwe biako bɛbɔ ɔtamfo no, .
  Me, elf, mewɔ akokoduru esiane ntease pa nti!
  Saa bere yi nyinaa, ɔko no kɔɔ so. Vampire no bɔɔ mmɔden sɛ obetu akɔ soro, nanso Erimiada huruw kɔɔ soro na ɔkɔɔ so kyeree no. Na mogya kɔkɔɔ nsuo a ɛtɔ gu fam apetepete.
  Aberante a ɔnom mogya no kae sɛ:
  - a woasua pii! Nanso wantumi annyina abarimaa no ano!
  Elf no kae, na ɔde serew daa ne sẽ adi sɛ:
  - a ewo se wofiri ase wo baabi! Yɛn nyinaa suaa kakra, na nnyɛ bɔne, woyɛ vampire ma Onyankopɔn!
  Vampire no yɛɛ ntɛmntɛm mpofirim, nanso ne nkrante no antumi ankɔ so, na Erimiada bɔɔ mogyasufo no nsateaa so. Bio nso ruby kɔla splashes ne moans.
  Vampire kae sɛ:
  - wo obonsam!
  Elf no kasa tiae sɛ:
  - mesom tumi a eye papa!
  Aberante a ɔnom mogya no kae sɛ:
  - Nsonsonoeɛ bɛn na ɛda papa ne bɔne ntam?! Hann anyame mpo kunkum wɔn atamfo na wɔnnkyɛ wɔn!
  Erimiada de ne mmati too ne ho so na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  Nhwiren nhwiren yɛ mmerɛw, .
  Sɛ wɔtetew mu bere tenten a atwam ni a...
  Ɛwom sɛ wiase a atwa yɛn ho ahyia no yɛ atirimɔdensɛm de, nanso .
  Mepɛ sɛ meyɛ papa!
  Vampire no bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsan ayɛ ntɛmntɛm bio na ɔtow hyɛɛ abeawa no so ntɛm ara. Ɔyɛɛ pitchfork maneuver no, nanso, mpofirim no, elf girl"s blade no tow ne menewam. Mogya a ɛretu petepetee mu. Vampire no huruw san n"akyi, na ɔwosow nsu kɔkɔɔ no, na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - ampa ara, ɔbea-ɔbonsam!
  Erymiada de n"ahoɔden nyinaa huruw, na ɔtow ne ho guu ɔhwe no mu. Ne nan ase kurukuruwa a ɛda hɔ kwa no bɔɔ vampire no wɔ ne hwene mu pɛɛ. Ɔhwee ase na ɔtrɛw ne nsa mu kɔɔ mmeae ahorow. Nse pii a abubu tu fii mogya sufo no anom.
  Erimiada de ne nan a ɛda hɔ kwa no too ne moma so, maa ne nsa so teɛɛm sɛ:
  - Nkonimdie!
  Abibifo ɔkofo no bisaa no sɛ:
  - a worebewie no?
  Erimiada kae denneennen sɛ:
  - Daabi!
  Ɔsraani panyin a ɔhyɛ akode tuntum no de ne ti too fam sɛ:
  - a otweasee kɔkɔɔ ohoni no yɛ wo dea!
  Na ɔde nkrante a ɛhyerɛn yɛɛ ahinanan. Ntɛm ara na mframa bi hyerɛn, na ɔtweaseɛ bi a ne ho yɛ kɔla ahorow a ne ho yɛ den mfonini puei. Nea ɛde wimhyɛn kɔɔ soro koduu Erimiad. Abeawa no twee ne ho fii ne pɛ mu.
  Afei hann ketewaa bi bae, na ɔtweaseɛ no danee ohoni ketewaa bi a ɛno ankasa hwirew mu kɔɔ elf abeawa no nsam. Ɔfaa no na ɔtoo dwom sɛ:
  - elf, elf, elf, .
  Yɛn mmeranteberem bɛyɛ daa...
  Elves, elffo, elffo, .
  Yɛbɛtena daa anigyeɛ mu!
  
  GULLIVER AKWANTUO A ƐTO SO nnum
  NKYERƐKYERƐMU
  Akwantufo a wagye din Gulliver a odi po so hyɛn kɛse bi ti no san tu kwan bio. Ahum bi kyekyere no na wɔtow ne po so hyɛn no gu mpoano. Na Gulliver a ne ho akokwaw no hyia wiase a ɛyɛ nwonwa saa, afei anansesɛm mu hyɛn mu dwumayɛni no akwantu ahorow a atwam no nyinaa yɛ mmerɛw wɔ n"akyi.
  . TI A ƐTO SO 1
  Ná Gulliver nyɛ abofra bio. Ne nyinaa mu no, mesan sii kwan so bio. Nokwarem no, wobuu n"asɛm a ɔka faa akwantu ahorow ho no sɛ ɛnyɛ hwee sɛ nsusuwii hunu ne anansesɛm.
  Na mfe no kɔ so, na ti no dan fitaa, na ti nhwi a ɛyɛ fɛ da adi wɔ mu. Sɛ wodi boro mfe aduonum a, sɛnea afeha a ɛto so dunwɔtwe no gyinapɛn ahorow kyerɛ no, eyi yɛ pii. Ne nyinaa mu no, Gulliver sii gyinae sɛ ɔbɛsan abɔ kwan no so bio. Bio nso, akɔmfo no ka kyerɛɛ no sɛ saa bere yi de obenya n"anigye na ɔrempɛ sɛ ɔbɛsan aba bio.
  Po so hyɛn kɛse bi de ne po so hyɛn no hyerɛn na ɛde po so hyɛn kɔɔ Pacific Po no so. Gulliver yɛ ɔdefo koraa dedaw, na nguan nkumaa a wogye fii Liputia hɔ no nwoma a ɛyɛ tratraa no maa onyaa sika titiriw . Nanso wɔn nyinaa wuwui. Na adwene no sɔree sɛ wɔbɛsan akɔsra supɔw yi bio.
  Bɛboro mfe aduasa atwam dedaw. Na Lilliputianfo nkwa nna sua sen nnipa. Enti obiara a na onim Gulliver no ase atɔre dedaw.
  Dɛn nti na wonnya w"asetrade wɔ hɔ denam mmoa a wobɛkyere wɔn so? Lilliputianfo nni aprɛm anaa atuo, na wɔn agyan nyɛ hwee tia abran no. Na wɔ Lilliput ankasa mu no wubetumi akyere nneɛma a ɛsom bo pii.
  Mmoa nketewa no nkutoo betumi ama wɔanya sika kɛse na na wobetumi atɔn wɔn bo kɛse.
  Sɛ́ wobɛkɔ akɔkyere abran no yɛ asiane dodo. Ɛnyɛ obiara nko na ɔbɛfa atirimɔdenfo a ne kɛse boro ɔbarima mmɔho dumien, tuo mpo. Bio nso, wɔwɔ ɔhene bi a ɔwɔ asraafo dɔm a wɔn ho yɛ den. Ampa, abran no nnya nnyaa atuo.
  Sɛnea ɛte biara no, na Gulliver pɛ sɛ ɔkɔsra ne man a edi kan, baabi a na nnipa nketewa tumi abien wɔ hɔ no. Ebia ɛhɔ na obetumi anya biribi a ɛbɛma wayɛ ɔdefo a ɛyɛ nwonwa.
  Esiane sɛ Gulliver huu Yahoo ne apɔnkɔ a wonim nyansa wiase no nti, ɔbɛyɛɛ otirimɔdenfo ne animtiaabufo kɛse. Mfe no twam na ɛsɛ sɛ wunya sika. Wonnim sɛnea nkwa bio aka no. Na nkurɔfo serew wo, na atesɛm nkrataa ahorow de nsɛm a ɛyɛ kasafĩ ma sɛ Gulliver nyɛ ɔdaesofo kɛkɛ, na mmom ɔbɔ dam nso. Na nea ɛsen saa mpo no, sɛ ɔde adanse bɛma sɛ aman a ɔbɔɔ din no wɔ hɔ no, eyi ne nea ɛkanyan no.
  bɛyɛ baabi a Lilliput ne Blefuscu supɔw no wɔ . Na ne hyɛn no adu ha dedaw.
  Nanso ɛhe ankasa? Nsupɔw no sua, na wɔbɔ mmɔden sɛ wobehu wɔn anifuraefo, denam tete po so hyɛn a wɔde dii dwuma wɔ afeha a ɛto so dunwɔtwe mfiase no so.
  Na afei hyɛn no faa ne ho na ahum bi kyeree no...
  Wɔde no twitwiw ne ho awia ne anadwo, na asorɔkye no twitwaa no. Nea eye ne sɛ, sɛnea wɔyɛɛ hyɛn kɛse a ahoɔden wom a atuo wom no bɛyɛɛ nea ɛtra hɔ kyɛ yiye. Na anhwe ase.
  Na afei mpofirim ara asorɔkye bi sɔree na ɛhohoroo Engiresifo ahyɛmma no kɔɔ mpoano a obiara nni hɔ no. Esiane sɛ na hyɛn mu adwumayɛfo a wɔne ahum ne wuram nneɛma dii aperepere bere tenten nti, hyɛn mu adwumayɛfo bɛboro ahanu, ne Gulliver ankasa, dae denneennen.
  Wɔansusuw ɔkwan a wɔbɛfa so agye wɔn ahome anaa wɔn ho atɔ wɔn ho.
  Ná Gulliver da dae bɔne a ɛkɔ so daa. Na bere a ɔsɔree no, dae bɔne no kɔɔ so ankasa. Nea edi kan no, ohui sɛ wɔakyekyere ne ho, na mmarimaa a ɛte sɛ nea wɔadi bɛyɛ mfe dumien anaa dumiɛnsa gyina ne nkyɛn. Wɔde paint na ɛyɛɛ wɔn ho adwini, ntakra wɔ wɔn ti so te sɛ Indiafo, nan a ɛda hɔ kwa, wɔn nipadua a ɛda adagyaw fã. Nanso, ɛhɔ yɛ hyew yiye wɔ ha, na ntease wɔ eyi mu.
  Gulliver hwɛɛ ne ho hyiae. Na mihuu hyɛn mu adwumayɛfo pii a wɔakyekyere wɔn wɔ baabi a ɛbɛn hɔ. Wɔn nkutoo na wɔasesa nso. Wɔyɛɛ nketewa, abɔgyesɛ ne nsɔe no yerae, na ntade no hwee ase te sɛ nkotoku.
  Gulliver de n"ani kyerɛɛ ne ho. Na ɛyɛɛ me nwonwa. Ne nipadua yɛɛ ketewaa, ne yafunu yerae, na ɛyaw a ɛyɛ kusuu a ɛwɔ n"akyi no nso yerae. Na atade no hwee ase te sɛ ntama a wɔde horo nneɛma. Na mpofirim ara ɛbɛdaa adi sɛ mpaboa no yɛ nea wontua hwee. Na ɔwosow, na nhama no hwee ase kakra.
  Abarimaa bi a ɔte sɛ Indiani a wɔde tattoo akata ne ho teɛɛm sɛ:
  - a wobeye se yen! Bra, kyekye nhama no mu denneennen!
  Na hyɛn mu adwumayɛfo no wɔ mmofra anim dedaw ankasa, na wɔn kɛse so tew wɔ yɛn ani so.
  Mmarimaa a wɔde ntakra ne paint de ahopere twee nhama no kɔɔ soro. Gulliver tee nka sɛ ɔkɔɔ so twetwee ne ho. Na bere koro no ara mu no, nipadua no te nka sɛ emu yɛ hare na ɛma ahoɔden. Na wo sẽ gyaee yaw, na ne nyinaa mu no, na ɛte sɛ nea wɔawo wo foforo.
  Saa bere no mu no, ɛhɔnom akofo pii foroo hyɛn no. Ná wɔhyɛ ntade a ɛyɛ fɛ dedaw, na wɔhyɛ akode na wokurakura nkrante. Mpaboa wɔ ne nan so na mmeawa pii ka ho. Nanso na wɔte sɛ mmofra nso, bɛyɛ dumien, nea ɛboro so a wɔadi mfe dumiɛnsa. Ná mmeawa hyɛ asomuade ne agude.
  Wɔn mu biako a ne ti nhwi yɛ bruu serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - a eye awerɛhoɔ! Mantumi anhu wɔn sɛ mpanyimfo! Seesei wɔyɛ mmofra nkumaa te sɛ yɛn!
  Abarimaa a wɔayɛ no tattoo no kae sɛ:
  - a woboro ahanu wo ha! Ɛsɛ sɛ wɔde wɔn kɔ mmeae a wotu abo sɛ nkoa!
  Abeawa no kasa tiae sɛ:
  - Daabi! Yɛbɛtɔn wɔn kɛkɛ! Ebinom nni anigye sɛ wɔkɔ mmeae a wotu fagude, na wɔn a wɔaka no yɛ wɔn wuranom foforo!
  Abarimaa bi a ɔhyɛ akode ne sika dade kyɛw bisaa denneennen sɛ:
  -Hwan ne wo panyin? Mereka akyerɛ wo! Na mma wonyɛ wo ho sɛ wunnim yɛn kasa! Obiara a ɔbɛka yɛn ahemman no ho no fi ase te yɛn kasa no ase ntɛm ara, na yɛn nso yɛte ase!
  Hyɛn mu adwumayɛfo a wɔbɛyɛɛ abarimaa no mu biako bɔɔ n"ano sɛ:
  - wei ne Captain Gulliver! Worenhu no ntɛm ara wɔ abarimaa nipadua mu!
  Ɔkofo a ɔhyɛ sika dade kyɛw no hyɛe sɛ:
  - twe won fi adi. Sɛ awiei koraa no wɔbɛyɛ te sɛ yɛn a, ɛnde ebia wobegyae wɔn. Bere koro no ara mu no, wobesiesie wɔn ho ama nsakrae no.
  Mmarimaa akofo no de Gulliver ne mmarima afoforo no too wɔn mmati so, kuraa wɔn baanu baanu, na wɔde wɔn kɔɔ abɔnten.
  Gulliver susuwii sɛ ebia eyi yɛ nkwaseasɛm. Nanso afei mekaee Lilliputianfo no. Ná wɔyɛ nketewa wɔ wɔn kɛse mu. Mpanyimfo nkutoo na wɔdɔɔso, na ɛnyɛ mmofra. Ebia ɛnsɛ sɛ ɛyɛ no nwonwa?
  Ɔkɔɔ wiase ahorow mu na ohuu aman a ɛyɛ nwonwa. Enti dɛn nti na ɛnsɛ sɛ mmofra wiase no ka wɔn ho? Eyi nkutoo ne ade a na onni wɔ ne nkate horow a ɔboaboa ano no ho.
  Gulliver hui sɛ mpoano hɔ nyɛ amamfõ bio. Ná asraafo a wɔhyɛ akode pii wɔ hɔ. Ná mmarimaa a wɔwɔ ntakra ne agyan te sɛ Indiafo, ne akofo a wɔhyɛ dade akode a emu yɛ hare wɔ hɔ. Na mmabaa a wɔkurakura agyan no nso, ɔkwan bi so no, na wɔn mpaboa mpaboa gye asraafoɔ mpaboa a na wɔwɔ agude ne mpaboa a ɛsom boɔ a wɔde nhweneɛ akata wɔn ho.
  Mmabaa a wɔbɔ agyan no gyinaa ntonto mu. Ná dibea foforo bi wɔ agyan a ano yɛ den kɛse a ɛtow agyan a edi awu wɔ wɔn nsam. Wɔ nifa so no, na catapults wɔ hɔ. Mmarimaa ne mmeawa nso bɛn wɔn. Ɔkofo titiriw a ɔhyɛ sika dade kyɛw no hyɛɛ sɛ:
  - fa nneduafo ntade! Mprempren wɔyɛ nkoa na ɛsɛ sɛ wosiesie wɔn ho sɛnea wɔn dibea te.
  Ntade no ntumi nhyɛ mu dedaw na na ɛkame ayɛ sɛ entumi nkura mu. Wɔayi nneduafo a wɔabɛyɛ mmarimaa no, na wɔtow ntama a afei de na ɛyɛ huam fɛfɛɛfɛ no nyinaa guu akuwakuw bi mu, ne wɔn mpaboa. Afei wohwiee ngo ne sulfur afrafra guu so de ogya too mu.
  Afei na hyɛn mu adwumayɛfo yɛ mmarimaa a wonnii mfe dumiɛnsa, na wɔ afeha a ɛto so dunwɔtwe no mu, ansa na wɔretu mmirika no, na mmofra a wɔadi saa mfe no te sɛ mmofra a wɔadi mfe du wɔ afeha a ɛto so aduonu biako no mu. Yiw, wɔn so atew ma ɛda adi.
  Na afei na wɔda adagyaw, ebinom de fɛreɛ de wɔn nsa kataa wɔn aniwuo so.
  Wɔde atuo na ɛkyeree mmeawa a wɔbɔ agyan ne mmeawa a wɔbɔ agyan no.
  Abarimaa a ɔhyɛ sika dade kyɛw no hyɛɛ sɛ:
  - Wiɛ, ma wɔnhohoro wɔn wɔ ɛpo mu! Afei yɛbɛma wɔn nkoa ntade na ama wɔakɔ so ayɛ wɔn ho.
  Na wɔpam mmarimaa a wɔkyeree wɔn no kɔɔ po no mu. Ná nsu no mu yɛ hyew, na na owia a ɛwɔ mmeae a osu tɔ na owia bɔ kɛse no ma ɛyɛ hyew. Ná wim tebea pa wɔ ha. Ná wutumi hu mmɛw ne akutu.
  Anyɛ yiye koraa no, worennyɛ nwini.
  Gulliver ani wui na bere koro no ara n"ani gyei. Esiane sɛ watow bɛboro mfe aduanan agu nti, mprempren wabɛyɛ obi a ɔwɔ apɔwmuden koraa, ɔwɔ ahoɔden, na n"ani gye. Na adwene no bɛyɛɛ anigye, ɛwom sɛ na nkoasom ne animguase retwɛn no wɔ n"anim, ne ebia adwumaden a ɔbɛyɛ wɔ abodan mu de. Gulliver nnim nea ɛyɛ ɔkwan a ɛyɛ den no, nanso ɔtee nsɛm a ɛfa sɛnea ɛnyɛ kɛse ho! Nanso hwɛ sɛnea ɔyɛ abofra na ɔwɔ apɔwmuden mprempren.
  Ná anhwea no yɛ hyew na ɛhyew anan a ɛda hɔ kwa a ɛte sɛ mmofra de no. Wonnya nnyaa bere mfa nyɛ basabasa na wɔde ntini a ɛyɛ mmerɛw akata wɔn so, sɛnea ɛba bere a wonam bere tenten a wunni mpaboa no. Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ wɔ Britain no, na wobu mpaboa a wɔnantew sɛ ohia kɛse ho sɛnkyerɛnne, na sɛ mmofra da wɔn nan ase a ɛda hɔ mpo a, na ɛyɛ ɔhyew mu nkutoo, na afei mpɛn pii no wɔ ahiafo mu. Na enti wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛhyɛ wɔn mpaboa, ɛmfa ho anigye a wɔwɔ sɛ wɔbɛte asase ani nyinaa nka no, a na wɔn nan ase te sɛ mmofra de na ɛyɛ nkate.
  Nanso bere koro no ara mu no, sɛ mpaboa nni hɔ a ɛyɛ yaw kakra . Anhwea no hyew hyew wɔ owia a ɛwɔ mmeae a osu tɔ na owia bɔ kɛse no mu awiabere. Ɛda adi pefee sɛ mpɔtam hɔ mmarimaa ne mmeawa wɔ nan ase a ɛyɛ den na ɛyɛ den yiye.
  Sɛnea ɛte no, Gulliver susuwii sɛ - wɔadi mfe ahe? Na sɛ obiara a ɔwɔ ha no nwu nso ɛ? Na ɛnte sɛ wiase a Gulliver kɔsraa hɔ no biako, na ɛwom sɛ nnipa anwu de, nanso wɔda so ara nyinyin, na na nkwa a enwu da no yɛ mmofra, anigye ne ahoɔden!
  Abofra a wobɛyɛ no yɛ kɛse wɔ n"ankasa kwan so! Na ebia wobɛtra ase saa bɛboro mfirihyia apem biako.
  Ampa, afei Gulliver werɛ howee. Na sɛ ɛsɛ sɛ ɔde mfe ɔhaha pii yɛ adwuma sɛ akoa a ɔda adagyaw a onni mpaboa wɔ mmeae a wotu abo nso ɛ? Na eyi mfa anigye kakraa bi pɛ na ɛba.
  Saa mmarima yi te sɛ hell. Sɛ nhwɛso no, ɔsɔfo bi daa adwene a ɛne sɛ daa ogyaframa no yɛ kasakoa, na nnebɔneyɛfo yɛ adwuma te sɛ nkoa wɔ daa adwumaden mu adi!
  Ade foforo a ɛmaa Gulliver ho dwiriw no ne sɛ mmarimaa akofo no de wɔn akode nyinaa guu baabi a ɛyɛ soronko na wɔde atuo ne atuo guu dade nnaka mu.
  Gulliver susuwii sɛ eyi nyɛ nyansa kɛse. Esiane sɛ atuo nyɛ ade bɔne nti. Bio nso, atuo bi a wɔyɛ wɔ England a saa bere no na ɛyɛ ɔman a ɛkɔ anim sen biara wɔ wiase no tow pɛpɛɛpɛ. Na agyan ne agyan a wɔde agyan wɔ ha, te sɛ nea ɛwɔ Mfinimfini Mmere no mfiase. Na wɔ Britain no, mfiridwuma mu nsakrae reba dedaw. Na ɛrenkyɛ England bɛyɛ den araa ma abran no mpo betumi abɔ. Ɛwom sɛ eyi betumi ayɛ asiane kɛse de.
  Nkoa mmarimaa a wɔda adagyaw de wɔn ho petepetee po mu nsu no mu. Na ɛno yɛ kɛseɛ wɔ n"ankasa kwan so. Gulliver ne mmarimaa baanu bi a na anka wɔyɛ hyɛn mu adwumayɛfo fii ase petepetee wɔn ho wɔn ho mpofirim. Wɔde wɔn ho guu mununkum a apetepete so mu na wɔserewee anigye so, na wɔde wɔn tɛkrɛma puei.
  Ɛbɛyɛ te sɛ nea na wɔyɛ mpanyimfo wɔ wɔn adwene mu na wɔkɔɔ so kae ade koro no ara, nanso wɔ wɔn nneyɛe mu no, wɔbɛyɛɛ mmofra ankasa mpofirim. Na wɔpɛ paa sɛ wɔserew na wɔserew na wodi agoru.
  Na Gulliver petepetee n"ahyɛn mu adwumayɛfoɔ so, na wɔn nso guu ne so. Mmarimaa no ani gyei paa na wɔdaa wɔn sẽ adi. Nea seesei wɔwɔ wɔn ankasa de, ne aborɔfo. Eyi yɛ wiase foforo a ɛyɛ anigye a anuonyam mu sanba kɔ mmofraberem.
  Gulliver tee nka sɛ ne ho ye wɔ nipadua mu na ne nyinaa mu no na obetumi anya anigye kɛse. Na nokwarem no, ne mmeranteberem san baa ne nkyɛn na ebia obi bɛka sɛ eyi ne ade a ɛho hia sen biara.
  Na dɛn bio na wubetumi apɛ? Ampa, ɔkwan foforo so no, woyɛ akoa a ɔda adagyaw ara kwa, na eyi yɛ ahometew mpo. Na akoa a wobɛyɛ no nyɛ papa koraa. Nanso, akoa a wobɛyɛ no ye sen saa koraa.
  Nokwarem no, ɔhaw ahorow no nyinaa akyi no, mmofraberem yɛ anigye bere mmom. Ma ɛtɔ da bi a ntawntawdi mmra wo ne w"atipɛnfo ntam, anaasɛ ɛsɛ sɛ wokɔ sukuu, anaa adwuma mpo.
  Ɛwom sɛ... Nokwarem no, wɔ afeha a ɛto so dunwɔtwe no awiei, bere a na Gulliver mmofraberem no, na ɛyɛ bere a na ɛnyɛ apɔwmuden kɛse. Na anigyeɛ a mmofra nya wɔ aduonu baako mu no mu biara nni hɔ. Yiw, ɛno ara ne no.
  Nanso ne nyinaa yɛ pɛ no, mmofra ne wɔn ho wɔn ho di nkitaho na wodi agoru. Na yebetumi aka sɛ eyi yɛ anigyede, sɛ mpo wunni adwene biara wɔ agodie mfiri ne smartphone ahorow a ɛwɔ hɔ ho a.
  Nanso, wɔamma mmarimaa no kwan sɛ wɔbɛpetepete wɔn ho ankyɛ na wɔde peaw pam wɔn fii nsu no mu. Na anhwea a ɛyɛ hyew no hyew wo nan ase ankasa. Nokwarem no, sɛ nan ase yɛ nsu a wonte nka ankasa. Afei efi ase yɛ hyew ankasa.
  Gulliver teɛɛm sɛ:
  - me nan hyehyee paa! Ma me mpaboa bi!
  Wɔ mmuaema mu no, abarimaa ɔkofo no de mpire bɔɔ no, na ɔteɛɛm sɛ:
  - Ka w'ano tom! Nkoa nni hokwan sɛ wonya mpaboa sɛnea wɔn dibea te!
  Nanso, mmeawa akofo no fii ase soaa wɔn asuguare ntade. Eyi nkutoo ne ntade a na nkoa betumi ahyɛ. Te sɛ Misraim bi mu no.
  Anyɛ yiye koraa no, mmarimaa a wɔkyeree wɔn no fii ase hyɛɛ eyi de kataa wɔn aniwu so.
  Gulliver bɔɔ mmɔden sɛ obebisa sɛ:
  - so sei na wokyia ahɔho!?
  Na afei ɔsan nyaa mpire no bio. Nanso, abeawa bi a ne ho yɛ fɛ a ɔhyɛ daimond asomuade teɛɛm sɛ:
  - fa no ye mmere! Ɔno ne wɔn kannifo wɔ ne nyinaa akyi! Ebia metumi akyerɛkyerɛ mu akyerɛ no?
  Ɔkofo a ɔhyɛ sika dade kyɛw no de ne ti too fam sɛ:
  - Momma yen!
  Abeawa no de mpaboa a ɛsom bo rebɔ ne nan no kɔɔ Gulliver a na wabɛyɛ abarimaa no nkyɛn, na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - a wofi po mu nyinaa beye nkoa sedee amanne te na woton won wo apon mu. Eyinom ne yɛn mmara. Nanso, sɛ wunim sɛnea wobɛyɛ biribi na woda no adi sɛ wubetumi anya mfaso a, ɛnde na w"asetra wɔ nkoasom mu no renyɛ den saa. Na bere kɔ so no, wubetumi anya ahofadi wɔ wo mmɔdenbɔ ho. Afei nso, sɛ wo ho akokwaw yiye wɔ akode mu a, yebetumi de wo akɔ asawdan no mu akɔko sɛ akodefo. Na sɛ woda wo ho adi yiye wɔ hɔ a, ɛnde wɔde wo bɛkɔ asraafo mu, na eyi yɛ hokwan a wode bɛyɛ adwuma. Ɛne sɛ, yɛn nkoa mpo betumi atra ase yiye na wɔabɛyɛ nnipa atitiriw.
  Gulliver kotow buae sɛ:
  - me ye oprehyɛn ho ɔbenfoɔ, metumi ayɛ mfasoɔ!
  Abeawa no wosow ne ti sɛ:
  - wo man mu no, aduruyɛ nnya nkɔsoɔ yie. Ɛda adi sɛ mfaso biara so bɛba wo so!
  Gulliver de serew bisae sɛ:
  - Na Britaniafoɔ nso ɛ?
  Abeawa a okura daimond asomuade no de ne ti too fam sɛ:
  - Ɛno ara! Na ɛnyɛ wɔn nko! Nokwarem no, na nkoasom retwɛn wɔn nyinaa. Na hena na wɔsomaa no kɔɔ ɔko!
  Gulliver bisae sɛ:
  - nhia aprɛm, atuo, atuo?
  Abeawa no buae denneennen sɛ:
  - Daabi! Yɛde akode a ano yɛ den nkutoo na ɛko! Wɔabara atuo a wɔde di dwuma wɔ ha ne Buffalo Ahemman no mu nyinaa.
  Gulliver ho dwiriw no sɛ:
  - so ahemman foforo bi wo ho?
  Abeawa no de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, na akodi bi wo yen ntam! Nsusuw kɛkɛ sɛ sɛ wudu hɔ a, anka ɛbɛyɛ papa. Anka wɔde wo nso bɛyɛ nkoa na wɔde wo bɛtɔn!
  Gulliver de ahopopo kae sɛ:
  - Awerɛhosɛm! Ɛda adi sɛ eyi ne yɛn nkrabea! Yɛ akoa anaa ɔdeduani bere nyinaa!
  Abarimaa a ɔhyɛ sika dade kyɛw no de ne ti too fam sɛ:
  - kyerekyeree biribiara mu kyeree wo! Afei wɔde wo bɛkɔ kuro no mu. Wɔbɛsiesie no ama wɔatɔn wɔ hɔ. Mma nhaw wo ho sɛ wobɛtu mmirika. Esiane sɛ yɛbɔɔ mmɔden sɛ yebeguan nti, wɔbɔ yɛn asɛnnua mu ntɛm ara wɔ mmeamudua so. Ɛhɔ wɔ kurow no mu no, wɔbɛbɔ wo din na sɛnea wɔtaa yɛ no, wɔbɛyi wo ti nhwi a ɛyɛ pakye. Na wɔde wo bɛkɔ akɔtɔn. Sɛ wuhu wo ho wɔ mmeae a wotu atopae a, yɛ w"ade yiye. Afei wobɛsesa adwuma a wɔyɛ wɔ asase ani ne adwuma a wɔyɛ wɔ asase ase. Enti, sɛ wunya aduannuru a ɛdɔɔso a, wubetumi atra hɔ mfehaha pii!
  Gulliver bɔɔ abɛn sɛ:
  - bɛboro afeha baako, akoa bi a ɔwɔ aboɔden aboɔ mu!?
  Abarimaa no de ne ti too fam sɛ:
  - ne no! Yenni mpanyinyɛ! Momma mo ani nnye, sɛ mobɛyɛ mmeranteɛ daa. Sɛ wɔankum wo a, ɛnde mfe apem akyi no wo kra bɛda so ara afi wo nipadua mu. Nanso woda so ara wɔ mfe apem wɔ w"anim. Tra ase na nya anigye!
  Na wɔsan bɔɔ Gulliver mpire bio. Anidaso a na ɛwɔ hɔ sɛ yɛbɛtra ase mfe apem wɔ eyi akyi no anhyɛ nkuran kɛse.
  Nanso ɔkwan foforo so no, so ɛnyɛ kɛse? Nanso misusuw sɛ sɛ oguan a, dɛn na ɛbɛba? So ɔbɛsan abɛyɛ ɔpanyin bio, anaasɛ ɔbɛkɔ so ayɛ abarimaa? Ɛwom sɛ ebia ɛyɛ ntɛm dodo sɛ yebesusuw ho de.
  Wɔde mmarimaa a na wɔyɛ po so hyɛn mu adwumayɛfo nkyɛe no guu adum biako mu. Na eyinom yɛ mmarimaa ahanu. Wɔn nyinaa da adagyaw fã wɔ nkoa dua tuntum mu. Mmarimaa a wɔn ho yɛ fɛ, wɔyɛ teateaa, nanso ɛnyɛ sɛ yɛbɛka sɛ wɔn a wɔyɛ teateaa. Eyinom yɛ ntini koraa na wɔn ho yɛ den, na srade nni mu. Wora no ayɛ tan, na sẽ no nyinaa yɛ nea enni dɛm na ɛyɛ fitaa. Na ɛda adi sɛ ɔwɔ apɔwmuden koraa.
  Ɛwom sɛ wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no nnya nyɛɛ mmerɛw koraa de, nanso wɔda so ara tumi gyina mpaboa ano.
  Apɔnkɔsotefo pii de wimhyɛn kɔɔ soro. Mmarimaa nso, a wɔde mpire ahyɛ wɔn nsa. Mmabaa nso puei wɔ unicorns no so.
  Enti apɔnkɔsotefo no duu hɔ. Na asono anum a wɔatete wɔn ka ne ho.
  Abarimaa bi a ɔte ɔpɔnkɔ so na ɔhyɛ dwetɛ dade kyɛw bɔɔ kɔkɔ sɛ:
  - mmoa yi bebo wo ho ban! Sɛ obi bɔ mmɔden sɛ obeguan a, wɔbɛtetew wɔn mu asinasin. Yɛrenmma mo aduane ne nsuo seesei - monnya abotare, nkoa. Afei aduan ne nsu bɛba. Wiɛ, nokwarem no, esiane sɛ mo nyinaa yɛ mmarimaa wɔ ha nti, wɔde mo bɛto asraafo atrae a ɛyɛ soronko mu kosi sɛ wɔde mo bɛto aguadidan mu. Mma wo nnya akokoduru ntew atua. Wɔbɛkum mo, na obiara a wɔbɛkyere no no, wɔbɛbɔ no asɛnnua mu wɔ asɛnnua anaa nsoromma so. Wɔabara sɛ wɔbɛkasa wɔ nsakrae no mu. Yɛbɛhwe mmaratofo a yɛrenhu mmɔborohunu. Na yɛbɛbɔ wɔn a wɔn tirim yɛ den sen biara no asɛndua mu.
  Na sɛ wopɛ sɛ woka biribi a, ɛsɛ sɛ woka sɛ: Owura anaa Awuraa, ma me kwan ma menkasa kyerɛ wo. Na mma wo werɛ mmfi sɛ wobɛkotow!
  Gulliver, a odii ne suro so nkonim no, ɔde ahopopo kae sɛ:
  - Mesrɛ wo ma me kwan ma menkasa kyerɛ wo!
  Aberante a ɔhyɛ sika dade kyɛw no teɛɛm sɛ:
  - Wiɛ, kasa!
  Gulliver a ɔbɛyɛɛ abarimaa no bisae sɛ:
  - a enhia se wobekyekyere yen! Yɛde yɛn anuonyam asɛm bɛma sɛ yɛbɛyɛ yɛn ade komm na yɛayɛ komm na yɛrenguan!
  Aberante a ɔhyɛ sika dade kyɛw no serewee na obuae sɛ:
  - so ye amanne wo England se wobedi w'asem so, titire wode ma ahɔho?! Nanso, sɛ wubetumi ayɛ komm na anyɛ yiye koraa no woannyɛ dede dɔnhwerew biako a, yɛremfa nkɔnsɔnkɔnsɔn nhyɛ wo. Anyɛ saa a, yɛde nkɔnsɔnkɔnsɔn bɛkyekyere mo nyinaa te sɛ wɔn a wɔabu wɔn fɔ!
  Abeawa a ɔhyɛ daimond asomuade no kae sɛ:
  "Ebia mɛfa aberante yi na mede no ato pɔnkɔ bi so wɔ me nkyɛn?"
  Aberante a ɔhyɛ sika dade kyɛw no wosow ne ti:
  - nidi dodo ma akoa a wada adagyaw na ne ho fĩ. Wubetumi akyekyere no wɔ hama so te sɛ ɔkraman na woama wadi w"akyi.
  Abeawa no de serew de ne ti too fam na ɔde ahopopo kae sɛ:
  - wo ne dwetɛ nkɔnsɔnkɔnsɔn so! Abarimaa ketewa a ne ho yɛ dɛ bɛn ara na wabɛyɛ mprempren.
  Aberante Gulliver nyaa animguase foforo. Wɔde kɔla hyɛɛ no, te sɛ akraman ba, na wɔde dwetɛ nkɔnsɔnkɔnsɔn kyekyeree no.
  Ná wɔde hama abɔ po so hyɛn mu adwumayɛfo mmarimaa afoforo. Afei de na wɔte sɛ nkoa mmarimaa. Apɔnkɔsotefo no twaa ho hyiae, na awɛmfo no fã bi nantew tu.
  Na enti saa kuw a wɔda mpaboa yi nyinaa sii kwan so. Nkoa mmarimaa serewee bere a wɔbɛyɛɛ mmofra no, nanso sɛ wɔbɔ mmɔden sɛ wɔbɛkasa a, na wɔbɔ wɔn mpire. Wɔ ɔkwan a ɛne ne ho nhyia so no, wɔde wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no nantew, na wodii kan twaa anhwea no. Na afei wɔ ɔkwan a ɛyɛ abotan a ɛyɛ mmerɛw no so.
  Ná wɔretwe Gulliver abarimaa no wɔ hama bi so. Ampa, na ɛnyɛ den sɛ obi bɛnantew abofra nipadua mu. Na abeawa a ɔhyɛ agude no mu no apere ne ho sɛ ɔbɛtra pɔnkɔ no so. Nea ɛne no bɔ abira no, na ɔpɛ sɛ ohu ne yɔnko hokafo foforo no mpo. Nea na ɔyɛ ɔpanyin nnansa yi ara.
  Ɔde serew bisae sɛ:
  - so na wo ho hia paa wo won mu?
  Abarimaa Gulliver de ne ti too fam sɛ:
  - yiw me!
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa, a abofra nan ase, sii abotan bi a ano yɛ nnam so, na ɛno akyi no ɔteɛɛm.
  Abeawa no serewee na obisaa bio sɛ:
  - so woatu kwan akɔ aman a ɛyɛ anigye so?
  Akoa no de ahotoso buae sɛ:
  - Ɛno ara!
  Ahoɔfɛ a ɛwɔ aboɔden abo mu no bisae sɛ:
  - Ka kyerɛ! Dɛn ne osuahu a edi kan a ɛyɛ anigye sen biara a wunyae?
  Gulliver a na wabɛyɛ abofra no buae ntɛm ara sɛ:
  - ampa, se wobeduru man Lilliput . Ná nnipa nketewa te hɔ, te sɛ yɛn a yɛyɛ nnipa no, na na wɔyɛ nketewa mmɔho dumien pɛ!
  Abeawa no a na ɔpɛ sɛ ohu nneɛma pii no bisae sɛ:
  - so na wote se yen, mmofra, anaase te se mo mpaninfoo?
  Akoa no de ahopere buae sɛ:
  - te se yen su - mpaninfo ne mmofra, a wosua mpn dumienu pɛ.
  Wiɛ, na wɔnnya atuo da - akodeɛ a ɛyɛ nwini nko ara!
  Abeawa no kyinkyim n"anim fɛfɛ a ɛte sɛ mmofra de no na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - mpo kɔ yɛn ko, ne atuo! Ná anigye a ɛte saa nni hɔ!
  Gulliver kae sɛ:
  - Nanso wobɛtumi de adi wo asasepɔn no nyinaa so nkonim!
  Ɔhoɔfɛfo no bɔɔ n"ano na ɔtoo dwom sɛ:
  Mempɛ nkonimdi ɔkwan biara so
  Mempɛ sɛ mede me nan bɛto me moma so...
  Yɛne Satan rennyɛ apam, .
  Ɛte saa, yɛrentumi nsan mfi ɔkwan no ho koraa!
  Akoa bi a ɔrebɔ ne nan a ɛda hɔ kwa a efii ase yɛɛ no yaw esiane abotan a ɛyɛ mmerɛw a ɛwɔ akwan so nti no kae sɛ:
  - ennye bere nyinaa na ehia se wobedi mmara no akyi esiane botae kese bi nti!
  Abeawa no de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, na me, se nhwɛso no, mɛsɛn wo wɔ rack no so!
  Wɔnam kommyɛ mu bere bi. Gulliver hwɛɛ mmarimaa a wɔabɛyɛ hyɛn mu adwumayɛfo adum no. Eyinom yɛ mmarimaa a wonnii mfe dumiɛnsa. Mmofra no ho yɛ fɛ yiye, ɛwom sɛ ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw, wɔda mpaboa, na wɔte sɛ nkoa de. Yiw, wɔyɛ nkoa. Ná nkrabea bi a n"ani nnye ho koraa retwɛn no.
  Abeawa no bisae sɛ:
  - Na bere a midgets no hunuu wo se wo ho ye saa no, edeen na woyoee?
  Abarimaa Gulliver de serew a ɛyɛ dɛ buae sɛ:
  - kyekyeree me!
  Ɔhoɔfɛfo no serewee na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - Na wode wo ho maa won kesee saa?
  Akoa abarimaa no kae sɛ:
  - na woyoo no bere a na meda! Sɛnea wo nso wo! Sɛ wohuu wo wɔ bere mu a, anka eyi rensi ntɛm saa mma wo!
  Abeawa no de ne ti too fam sɛ:
  - a akyinnye biara nni ho! Nanso mpɛn pii no, sɛ wɔtow po so ahyɛn a mpanyimfo wom gu mpoano wɔ yɛn mpoano a, emufo da. Na afei wɔbɛyɛ mmofra te sɛ yɛn!
  Boy Gulliver kae sɛ:
  - daa mmofraberem... Dɛn na eye sen bere tiaa mu onyin!
  . TI a Ɛto so 2.
  Mmofra no a obiako te ɔkraman a ne ho yɛ fɛ na ɔyɛ fitaa so, na ɔfoforo nso yɛ akoa a ɔhyɛ asuguare ntade nkutoo no kɔɔ so kasae.
  Abeawa no kae sɛ:
  - ewiase foforo mu no, nnipa nni pɛ saa. Wɔbɔ akwakoraa ne aberewa na mmea titiriw bɛyɛ akyide na wɔn ho yɛ tan bere a wɔrenyin no. Mmea mpanyimfo no ho ayɛ kurukuruwa, wɔn akyi ayɛ kurukuruwa, wɔn sẽ nni wɔn sẽ, wɔn hua. Eyi yɛ akyide bi kɛkɛ!
  Abarimaa Gulliver a na ɔnam hama so no trɛw ne nsa mu buae sɛ:
  - wei ne Onyankopon nhyehye! Me nso, mɛpɛ sɛ mmea ne mmarima nnyinyin, nanso...
  Abeawa no serewee na obisaa sɛ:
  - a woreka se Onyankopon nhyehye? Nanso na yɛwɔ adwumayɛfo pii dedaw, a wofi mmere ahorow mu. Na wɔn nyinaa gyina hɔ ma Onyankopɔn wɔ akwan horow so. Ne titiriw no, ɔsɔfo no kae sɛ gyidi a ɛteɛ no yɛ Katolekfo, na Kristofo nyinaa ti ne Pope!
  Abarimaa Gulliver wosow ne ti sɛ:
  - a yewo gyidie soronko kakra! Na asafo no ti ne ɔhene! Nanso, ɛnyɛ Engiresifo nyinaa na wodi eyi so. Protestantfo a wofi mmeae ahorow, Katolekfo pii wɔ hɔ, na wɔ wiase aman afoforo so no, ɛsono ɔsom ahorow koraa.
  Abeawa no serewee na obisaa sɛ:
  - yiw, wowo nyamesom bebree. Nanso wuntumi nhu w"ankasa wo som mpo. Makɔ so akenkan Bible no. Ɛhɔ na Yesu ka no pefee na ɔka tẽẽ sɛ Onyankopɔn biako pɛ na ɔwɔ hɔ na ɔwɔ soro. Nanso, Ɔsomafo Toma kotow ka kyerɛɛ Kristo sɛ - M'Awurade ne me Nyankopɔn? Enti Kristofo wɔ Anyame abien?
  Abarimaa Gulliver de serew buae sɛ:
  - Daabi! Ɛnyɛ saa kwan yi so!
  Abeawa no bɔɔ ose sɛ:
  - sedee ebeye na eye! Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ na Anyame abien ne biako wɔ hɔ bere koro mu. Na ɔsɔfoɔ no mpo kaa sɛ Honhom Kronkron no nso yɛ Onyankopɔn, enti anyame mmiɛnsa na wɔwɔ hɔ! Nanso wɔaka no pefee sɛ: tie me, Israel, wo Nyankopɔn yɛ Baako!
  Akoa no de ahopopo buae sɛ:
  - wei ne Baasakoro ahintasɛm a wontumi nte ase!
  Abeawa no serewee na ɔkae sɛ:
  - Na ade foforo a ema me adwene tu fra. Sɛ Yesu yɛ Ade Nyinaa so Tumfoɔ Nyankopɔn a, ɛnde adɛn nti na wannya ahoɔden a ɛdɔɔso a ɔde bɛsoa asɛnnua no mpo wɔ Kalvary? Sɛ Ontumi nyɛ ade a ɛyɛ mmerɛw saa mpo a, Onyankopɔn a ɔyɛ ade nyinaa so tumfoɔ bɛn?
  Abarimaa Gulliver de n"ani a ɛyɛ basaa buae sɛ:
  - ahintasɛm kɛseɛ: Onyankopɔn yii ne ho adi wɔ honam mu, yii ne ho adi kyerɛɛ abɔfoɔ, wɔbuu no bem wɔ honhom mu, ɔforo kɔɔ soro wɔ animuonyam mu!
  Abeawa no de abufuw kae sɛ:
  - Enti wode saa nsem yi ye ahintasɛm, wobɛtumi akyerɛkyerɛ biribiara a ɛwɔ wiase mu. Eyi yɛ nkyerɛkyerɛmu, a nkyerɛkyerɛmu biara nni mu!
  Akoa abarimaa no de ne ti too fam sɛ:
  - Nifa! Nanso biribiara nni hɔ a eye sen eyi! Na Bible ka sɛ ahintasɛm bi wɔ hɔ a abɔfo mpo bɔ mmɔden sɛ wobehu mu!
  Ɔhoɔfɛfo no gyee mpire fii ne bag mu, na akwan no bɔɔ abarimaa no wɔ n"akyi a ɛyɛ torotoro a onni nhwi no so.
  Ná Gulliver nyɛ yaw kɛse te sɛ nea wɔbrɛɛ no ase.
  Na abeawa no kaa sɛ:
  - a ntease nnim ne nkwaseasɛm biara betumi akyerɛkyerɛ mu, wɔ asɛmfua biako mu, ahintasɛm!
  Na wɔsan gyinaa hɔ kakra. Mmarimaa no petepetee ɔkwan no so abotan a ano yɛ nnam na ɛyɛ hyew no so. Na ɛda adi pefee sɛ wɔn nan a na ennya nyɛɛ den sɛnea ɛsɛ no rehu ɛyaw ne amanehunu. Nkuru, akuru ne akuru pue wɔ mmofra nan ase. Nanso mmarimaa ne mmeawa a wɔwɛn no binom de akokoduru nantew a wɔmfa mpaboa da hɔ, na wɔ wɔn nkwa nna tenten mu no, wɔn nan ayɛ nea ɛyɛ mmerɛw kɛse, ayɛ den sen mpaboa aboa nhoma na wonhyia ɔhaw. Enti nkoa mmarimaa no sii apini na wɔbubuu wɔn na wohuu amane.
  Wɔ Britain no, na nantew a wɔda mpaboa nyɛ anuonyam - na wobu no sɛ ohia buruburoo ho sɛnkyerɛnne. Na na mmofra mpo mpɛ sɛ wɔbɛda wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ kurukuruwa no adi. Na awɔw bere mu wɔ Britain no nyɛ hyew saa. Enti mmofra a wɔwɔ ha no nnya nyɛɛ saa.
  Abarimaa Gulliver nso huu amane. Na ne nan a ɛda hɔ kwa a ɛte sɛ mmofra de no rehyew, na na ne nan ase atwa dedaw, na abo no hyew no rehu amane. Ɔnam akokoduru ne atirimɔdensɛm nkutoo so kuraa mu. Ɛwom sɛ ɔyɛ abarimaa de, nanso ɛsɛ sɛ ɔbarima gyina mu, na ɔda akokoduru ho nhwɛso adi.
  Nea ɛbɛyɛ na Gulliver afa ɔkwan bi so aguan afi n"amanehunu no mu no, obisaa sɛ:
  - a wowo Nyame bi?
  Abeawa no serewee na obisaa sɛ:
  - a wogye wo Nyankopon di?
  Abarimaa Gulliver buae a na onni ahotoso dodo sɛ:
  - yiw megye wo di!
  Ɔhoɔfɛfo no de ne ti too fam na ɔkae sɛ:
  - adɛn nti na mowɔ nkoasom mu seesei? So abo a ano yɛ nnam na ɛyɛ hyew ho amane wɔ wo mma nan ho?
  Akoa no de ahopopo buae sɛ:
  - a obiara wo bone! Na eyi yɛ me bɔne ho aweredi! Na ɛno da nkyɛn a, mesan nyaa me mmeranteberem, a yebetumi afrɛ no akatua dedaw!
  Abeawa no serewee na obuae sɛ:
  - Yiw, ɛyɛ yie! Wubetumi atra ase mfe apem na woda so ara wɔ wo sẽ nyinaa. Sɛ wɔtow ɛse mpo a, ɛbɛsan anyin bio. Na worennya ti nhwi, abɔgyesɛ, anaa abɔgyesɛ. Yiw, ɛrenkyɛ wo nan a ɛda hɔ kwa no bɛyɛ mmerɛw na abo a ano yɛ nnam na ɛyɛ hyew so nantew no bɛyɛ anigye mpo!
  Abarimaa Gulliver de ne ti too fam sɛ:
  - Nkanka! Ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ ɔsoro! Wɔ daa mmerantebere a ɛhyerɛn mu!
  Abeawa a ɔhyɛ aboɔden abo no too dwom sɛ:
  Hwɛ sɛnea ɛyɛ anigye sɛ wobɛyɛ aberante, .
  Vivacity kɛse ne ahoɔden...
  Ma ɔbɔmmɔfo no nnane mmoa, .
  Na okyinnsoromma yi bɛyɛ daa paradise!
  Afei abeawa no yii ne mpaboa a abo a ɛsom bo wom fii ne nan fɛfɛ, ɛwom sɛ ɛyɛ mmofra de. Osii unicorn no so na ɔne abarimaa Gulliver nantew a ɔda mpaboa.
  N"anim serewee na abeawa no hyɛɛ no nsow sɛ:
  - Na eye mpo se wode wo nan ase a ɛda hɔ kwa nantew abotan so!
  Boy Gulliver penee so sɛ:
  - Aane! Ebia w"ani begye ho ankasa! Nanso ɛyɛ yaw ankasa!
  Abeawa no bisaa asɛm bi sɛ:
  - edeen na wogye di? Ɔsɔfo no kaa sɛ: ateneneefoɔ bɛkɔ soro tẽẽ, abɔnefoɔ akɛseɛ bɛkɔ hell, nanso wɔn a wɔyɛ nnebɔneyɛfoɔ nketewa no bɛkɔ ahodwiragya mu. Na wo ɛ?
  Akoa no de ahopopo buae sɛ:
  - a yennye ahodwiragya nni! Yɛwɔ ɔsoro anaa hell!
  Abeawa no serewee na ɔkae, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa, fɛfɛɛfɛ yiye, a wɔasen no petepetee abotan no so sɛ:
  - Nanso wo saa tebea yi mu no, ebehia se wode obiara ko hell! Efisɛ nnipa a bɔne nnim nni hɔ. Obiara yɛ bɔne, sɛ ɛnyɛ nnwuma mu a, ɛnde adwene mu. Na adɛn nti na wo Nyankopɔn tow wɔn gu ogya mu?
  Abarimaa Gulliver de ne mmati a abɛyɛ mmofra de no, na ɔde serew buae sɛ:
  - a yewo gyidie se Onyankopon adom wo ho a egye nnipa firi hell. Na ne titiriw no, Ade Nyinaa so Tumfoɔ Nyankopɔn Yesu Kristo kɔɔ asɛnnua no ho esiane eyi nti, sɛ ɔrebɛkata nnipa bɔne nyinaa so! Na ne mpata afɔrebɔ no ma yenya nkwagye hokwan!
  Abeawa no serewee na ɔkae, na ɔkɔɔ so nyaa abo a ano yɛ nnam a ɛyɛ hyew na ɛbɔ ne nan ase a ɛda hɔ kwa no mu anigye:
  - wei ne nea mente ase no pɛpɛɛpɛ! Nkurɔfo, a wɔakum Ɔba Nyankopɔn no, ɛnyɛ sɛ wɔannyɛ yiye nko, na mmom wɔmaa wɔn bɔne ne nsɛmmɔnedi dodow kɔɔ anim mpo. Na Onyankopɔn Agya no de wɔn bɔne kyɛɛ wɔn esiane eyi nkutoo nti? Ɛwom sɛ wɔ nsusuwii mu de, nanso wɔ adeyɛ a ɛte saa ho no, anka ɛsɛ sɛ wɔdome wɔn koraa?
  Abarimaa Gulliver guu ahome na obuae sɛ:
  - wei nso ye ahintasɛm kɛseɛ. Ahintasɛm a ɛfa sɛnea ogye sii no ho! Sɛnea ɛte biara no, Ɔsorosoroni Nyankopɔn Yesu faa wiase nyinaa afobu ne bɔne too ne ho so. Na sɛ wɔanhwie mogya agu a bɔne fafiri biara nni hɔ!
  Abeawa no repetepete ne nan a ɛda hɔ kwa so no kae wɔ ntease mu sɛ:
  - Nanso wo ntumi nyɛ saa! Eyi ne mmara mu nnyinasosɛm ahorow bɔ abira. Obi da so ara tumi tua ka ma ɔfoforo, nanso onni hokwan sɛ ɔbɛkɔ afiase. Wiɛ, na kampɛsɛ woakɔ owu ama obi foforo. Eyi nso ne wo Britania mmara ahorow bɔ abira!
  Abarimaa Gulliver de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - yiw, etia nnipa mmara! Nanso Ade Nyinaa so Tumfoɔ Awurade Nyankopɔn no ankasa de mmara no si hɔ wɔ Asase so ne Ɔsoro nyinaa! Na wuntumi nnye akyinnye ntia eyi!
  Abeawa no bisaa asɛm bi sɛ:
  - Na se Onyankopon mmara buu obi a ne ho nni asɛm fɔ owuo? Na Ɔsorosoroni Nyankopɔn Ɔbɔadeɛ mpo?
  Akoa no buae sɛ:
  - 3sorosoroni Nyankopon Yesu faa asodie no too ne ho so! Ɔde Onyankopɔn abufuw too ne ho so. Na ɔyɛɛ no animuonyam. Na biribiara a aka... Wiɛ, na ɛsɛ sɛ obi bua bɔne na Onyankopɔn ankasa yɛɛ no, wɔ ne Ba no nipasu mu!
  Abeawa no kae wɔ ntease mu sɛ:
  - Nanso Onyankopon Ba no wuo wo asennua no so no amma adesamma annye yie. Na ɛde n"amumɔyɛsɛm no kaa ho ara kwa. Ɛbɛdaa adi sɛ sɛ adesamma betumi anya bɔne fafiri a, na ɛsɛ sɛ wɔyɛ nsɛmmɔnedifo kɛse mpo? Eyi yɛ nea ntease nnim koraa!
  Abarimaa Gulliver de serew buae sɛ:
  - Nyankopon nhyehyeee no ye nea wontumi nte ase. Gye tom sɛ wɔ ntɛtea mpo fam no, nneɛma pii a yɛn nnipa wɔ no yɛ nea wontumi nte ase!
  Abeawa no serewee na obuae sɛ:
  - amansan mmuae no ye nea wontumi nte ase! Saa kwan yi so no wubetumi akyerɛkyerɛ biribiara mu a worenkyerɛkyerɛ biribiara mu. Nokwarem no, ɛrentumi nyɛ yiye sɛ yɛbɛte Onyankopɔn ase na ɛho nhia sɛ yesusuw nneɛma ho!
  Abarimaa Gulliver de ahopopo kae sɛ:
  - Na yen ewiase mu no, pii wo ho a entumi nte ase! Sɛ nhwɛso no, dɛn nti na Asase twetwe nneɛma? So wubetumi de eyi ho nkyerɛkyerɛmu ama?
  Abeawa no serewee na obuae sɛ:
  - Wiɛ, yiw, ɛnyɛ biribiara na wobetumi ama mmuae a ntease wom na ntease wom! Nanso asɛmmisa no ne sɛ, dɛn nti na ɛsɛ sɛ yegye Onyankopɔn di? Ne nyinaa akyi no, obiara nhuu No da. Na bere koro no ara mu no, so wugye di?
  Akoa abarimaa no san de ne nsa kyerɛɛ ne mu bio na obuae sɛ:
  - anyɛ saa a, ɛyɛ den sɛ yɛbɛkyerɛkyerɛ yɛn wiase ne nsoromma ahodoɔ a ɛwɔ hɔ no mu. Ɔkwan bɛn so na yɛbɛte eyi ase? Obi na ɔbɔɔ wɔn!
  Ɔhoɔfɛfo a ɔda mpaboa no kae sɛ:
  - sedee ebeye na wobekyerekyere 3bofoo no asetena mu? Obi na ɔbɔɔ No nso?
  Abarimaa Gulliver de ne nan a ɛda hɔ kwa no tiaa ɔbo a ano yɛ nnam so na osii apini, afei ɔkae sɛ:
  - yegye di se Onyankopon te saa bere nyinaa!
  Abeawa no serewee na ɔkae sɛ:
  - sedee ebeye na Onyankopon betumi ada ne ho adi a enni nteasee! Ɛsɛ sɛ biribiara ntini bi wɔ hɔ!
  Akoa no buae sɛ:
  - ɛsɛ sɛ yɛfa no sɛ axiom sɛ Onyankopɔn wɔ hɔ. Na gye di. Na sɛ wususuw ho na wususuw ho bere tenten a, akyinnye biara nni ho sɛ wobɛbɔ dam!
  Ɔhoɔfɛfo no serewee na ɔtoo dwom sɛ:
  - weinom ye anansesɛm ma mmofra, .
  Nokwarem no wogye Onyankopɔn di...
  Momfa sika no mma asɔfo no, .
  Na afei wubenya ɔsoro!
  Abarimaa Gulliver de ne ti too fam sɛ:
  - Awerɛhosɛm ne sɛ, entumi nyɛ yiye sɛ wobehu biribiara!
  Abeawa no bisae sɛ:
  - nti na nnipa nyin na wowuwu wɔ ade nyinaa so tumfoɔ Nyankopɔn ase?
  Akoa no buae sɛ:
  - a wode tua bone ho ka!
  Ahoɔfɛ no kae sɛ:
  - Nanso yen nso ye bone na yennyin!
  Abarimaa Gulliver de ne nsa kyerɛɛ ne so sɛ:
  - a mennim nea enti a moye daa mma! Na wo nso wunnim! Te sɛ nea wonnim nea enti a nantwi wɔ mmɛn, nanso mprako nni mmɛn no ara pɛ!
  Abeawa no de n"ani kyerɛɛ abarimaa a wɔafa no dommum no na ɔhyɛɛ nyansa sɛ:
  - Ebia wope mpire? Anaasɛ ɛsɛ sɛ wohyew wo nan ase a ɛda hɔ kwa?
  Abarimaa Gulliver bisae sɛ:
  - den na wei beda adi?
  Ɔhoɔfɛfo no buae denneennen sɛ:
  - se wo nti mene Awurade Nyankopon!
  Akoa no de akokoduru buae sɛ:
  - Wiɛ, woda so ara ntumi nkum me kra!
  Abeawa no kae sɛ:
  - betumi asoma wo akɔ abodan mu, a eye hell ankasa. Anaasɛ ebia wɔbɛkɔ baabi a eye sen saa. Sɛ nhwɛso no, metumi de wo ayɛ me squire!
  Abarimaa Gulliver de ne ti too fam sɛ:
  - Meda wo ase!
  Abeawa no bisae sɛ:
  - ka kyerɛ me yie, adventures bɛn na wo ne Lilliputians nyaa?
  Akoa abarimaa no de serew buae sɛ:
  - bere a na meda no, wokyekyeree me. Nanso, afei wɔmaa me biribi di. Wiɛ, wɔtotow agyan guu yɛn so. Nea edi hɔ no, na ɛyɛ anigye kɛse. Wɔsan kyekyeree me na wɔmaa me ahofadi kakra mpo. Nea mede tuaa ka no, mede nnwuma bi nso maa wɔn.
  Ɔbea ahoɔfɛ a ɔda mpaboa, a ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa, mmofra de, nanso ɛyɛ fɛ yiye no tiatia abotan a ano yɛ nnam na ɛyɛ hyew no so na ɔreserew no bisae sɛ:
  - dwumadie ben na wode maa won? Esiane sɛ wo tenten nti, ebia ɛnyɛ mmerɛw koraa sɛ mmea ne ɔbran a ɔte saa bedi!
  Abarimaa Gulliver serewee na obuae sɛ:
  - a meyɛɛ ɔsom kɛseɛ paa. Ɔfaa po so ahyɛn aduonum a wɔn a wɔsɔre tia Lilliput no asiesie sɛ wɔde besi fam. Na ɛnam so gyee wɔn man no fii asraafo dɔm a wɔyɛ den a wɔde sii fam no mu!
  Abeawa no de ne nsateaa bɔɔ abarimaa no wɔ n"akyi a ɛda hɔ kwa, a ɛyɛ kɔkɔɔ esiane tan a ɛyɛ foforo nti, na ɔteɛɛm sɛ:
  - wei ye kese paa ampa! Ɛbɛdaa adi sɛ eyi yɛ nkɔso kɛse a wobetumi de adi dwuma yiye!
  Abarimaa Gulliver too dwom de buae sɛ:
  Ɛnyɛ sɛ wɔbɛhyerɛn nko, na mmom sɛ wɔbɛnom sigaret, .
  Ebia ogya bepɔw, ebia ogya bepɔw...
  Ebia wɔ me koma mu no ebia mɛyɛ dwarf, .
  Na ɔbran, ne ɔbran!
  Na abarimaa no kɔɔ so de ne nan a ɛyɛ mmofra de, a abubu na ayɛ mmerɛw no tiatiaa abo a ano yɛ nnam na ɛyɛ hyew no so. Na na ɛyɛ yaw na ɛnyɛ dɛ. Nanso abofra akokodurufo no kuraa mu.
  Na sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛtwetwe n"adwene no obisaa sɛ:
  - Nanso gyidie ben na wowo?
  Abeawa no de serew bisae sɛ:
  - wosusu se edeen na ehia na woanya gyidie?
  Abarimaa Gulliver de ne ti too fam sɛ:
  - a anyɛ yie koraa no, nnipa nyinaa wɔ gyidie bi. Aboa a wɔyɛ keka mpo!
  Abeawa no teɛɛm sɛ:
  - a yennye aboa! Na yennye anansesɛm nni!
  Akoa abarimaa no kae sɛ:
  - Nanso wo de wo ho to asiane mu se wobehwere wo kra!
  Wɔ mmuaema mu no, abeawa no fii ase too dwom wɔ ɔkwan a ɛyɛ aseresɛm so;
  Dɛn na na Awurade kyerɛ?
  Ɔno, a ɔte akyirikyiri a ɛyɛ hu...
  Bere a wɔde ahyɛde no mae sɛ wɔnyɛ adwuma no, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a yɛrentra dae mu.
  
  Ɛwom sɛ adehye ntade yɛ nwonwa de, nanso .
  Nanso onipa biara nni hɔ a ɔyɛ ɔkwasea sen saa...
  Ohia tuo point blank - .
  Yɛn wiase a amanehunu wom no yɛ epic!
  
  Na Adam nnye asodie no wo wei ho - .
  Soviet, Russiani barima a ɔyɛ mmerɛw...
  Na meda adagyaw nantew, na mamfa m"aniwu anhintaw, .
  Te sɛ proletariani a ɔhyɛ tsarism ase!
  
  Onyankopon maa no aduane - anohyeto, .
  Pasture a wonnim forks no...
  Sɛ wopɛ pii a wɔbɛboro wo!
  Na fa wo nsateaa nom a nkotokuo nni mu.
  
  Adam huu amane a ɛte saa, .
  Wɔ paradise bi a ɛyɛ hu na ɛyɛ mfonoe mu!
  Nanso ɔwɔ no de ntaban so tu, .
  Ɔtee ase sɛ: obi hu amane...
  
  Ɔkwan bi wɔ hɔ a wobɛfa so afi wura no mu, .
  Si kurow, wo!
  Sɛnea ɛbɛyɛ a worenkyinkyin kwae no mu nkyɛ, .
  Ɛtɔ mmere bi a, nsisi ho hia!
  
  Miwiaa nkonyaayi safe no fii soro, .
  Sɛ wobɛfiri Eden a ɛyɛ daa...
  Ɛhɔ na wobɛhunu wo daeɛ ababaa no, .
  Anyɛ yiye koraa no, wubetumi asɛe wɔ asaman mu!
  
  Yiw, nokwarem no, asiane bi wɔ hɔ, abarimaa
  Saa okyinnsoromma yi nyɛ akyɛde...
  Nanso wubehu ahonim, nidi, .
  Na wubehu wo ho a ɔyɛ pɛ!
  
  Adam nyaa saa safoa yi - .
  Obuee apon no na ofii soro.
  Ɔdebɔneyɛfo no sɛee n"ahoɔden pii, .
  Nantew wɔ mmepɔw akɛse abo so...
  
  Ha na ohu pono no bio - .
  Na bio ɔwɔ ntaban no puei...
  3kaa se: Meye Satan pa - .
  Bolt no buee no ankasa...
  
  Adam hyɛnee mu na ɔhunuu - .
  Anwonwade a wɔayɛ ho mfonini a ɛte saa...
  Ababaa a ɔda adagyaw wɔ koko no akyi, .
  Ɔpetepete sika kɔkɔɔ a wɔde porcelain ayɛ so.
  
  Nanso eye dɛn?
  Adam abarimaa no antumi anhyɛ ne ho so!
  Na few n"anofafa ano
  Ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ dɛ sen ɛwo!
  
  Ɔbuaa no sɛ - .
  Afunu no boom wɔ ahum ecstasy mu...
  Dabi, mma nnome Satan - .
  Mmarima no yii wɔn ho adi wɔ bɔne mu!
  
  Onyankopɔn pam wɔn fii paradise, nanso...
  Okyinnsoromma yi bɛyɛɛ wɔn fie.
  Ɛwom mpo sɛ nnipa wɔ owia biako pɛ de, nanso .
  Nanso mma mpempem pii wɔ hɔ!
  
  Yiw na eye den paa - .
  Nsuyiri, ɔpɛ ne awɔw bere.
  Nanso adwene no yɛ ahyɛmma a tumi wom, .
  Onipa abɛyɛ abɔde a ne ho yɛ den!
  
  Te sɛ ɔbɔfo no, otumi tu, .
  Hwɛ sɛnea mmepɔw so honhommɔne sɛe ahotɔ no!
  Bɔ kwan bi a wobɛtumi akɔ - .
  Du baabiara wɔ asase so.
  
  Na yehia ahunmu - .
  Yɛbɛtumi nso adi nkonim.
  Enti yɛn bɔne nyɛ kasamu, .
  Dabi, nka nkwaseasɛm!
  
  Sɛ bɔne nni hɔ a, nkɔso biara nni hɔ, .
  Nsusuwii ma wonya kankyee!
  Mmuae biako pɛ na ɛwɔ asɛnka no ho:
  Yenhia obi foforo paradise!
  Na abeawa no de abufuw tiaa ne nan a ɛda hɔ kwa no so, na ɛmaa abo no wosow na ehuruw. Na ɔyɛɛ eyi denneennen.
  Oyi yɛ abeawa a ofi ɔman a ɛyɛ abofra daa mu ampa.
  Boy Gulliver kae sɛ:
  - Wiɛ, so wunsuro daa, hell ayayade ampa?
  Abeawa no serewee na obisaa sɛ:
  - a wo ankasa woahunu Hell?
  Abarimaa Gulliver de ne mmati a ɛte sɛ mmofra de no too fam na obuae sɛ:
  - nokwarem no, dabi!
  Abeawa no serewee na ɔde kaa ho sɛ:
  - so nnipa a wowo wo man mu no mu bi ahunu hell?
  Akoa no trɛw ne nsa mu:
  - nnim! Ɛwom sɛ na obiako yɛ ɔsadweam de, nanso ɔnom ne ho kɔɔ delirium tremens mu na ohui sɛ hell ne abonsam. Nanso obiara nnim eyi ho asɛm yiye na ontumi nhu!
  Ahoɔfɛ a wɔde aseresɛm hyɛɛ no nsow:
  - saa na wogye mmofra anansesɛm di. Na asɔfo no gye sika fi wo hɔ de yɛ anansesɛm!
  Abarimaa Gulliver de ne nsa kyerɛɛ ne ho so na obuae sɛ:
  - nnye hell ho suro nkoaa. Sɛ́ obi betie Onyankopɔn wɔ nhyɛso ase no nyɛ nea Ade Nyinaa so Tumfoɔ no hia koraa. Sɛ ɔpɛ a, ebia anka ɔbɛda Ɔsoro ne Hell nyinaa adi wɔ wɔn anuonyam nyinaa mu. Na obiara rennya akokoduru mmɔ abira!
  Abeawa no de ne ti too fam bisae sɛ:
  - Na edeen ne haw no mu asem?
  Boy Gulliver buae sɛ:
  - a ewo se ennye Nyankopon nko na yesuro, na mmom yedo no nso!
  Ɔhoɔfɛfo a ɔda mpaboa no de ne ti too fam sɛ:
  - eye se wodo No! Adɛn nti na ɔnnɔ wo?
  Akoa no de ahotoso buae sɛ:
  - Na Awurade Nyankopon do yen!
  Abeawa no serewee sɛ:
  - Na ɛno nti ɛdane mmabaa, a wɔn ho yɛ fɛ ma wɔyɛ mmaa mpanyin. Na ɛsan nso de abɔde mu asiane ahorow nyinaa kɔ?
  Boy Gulliver kae sɛ:
  - a odo obiara a odo no !
  Ɔbea fɛfɛ a ɔda mpaboa no serewee na ɔde ne mpire bɔɔ akoa abarimaa Gulliver, na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - Medɔ wo! Na ɛno nti na mebɔɔ!
  Ɛno akyi no, ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no faa abotan bi. Ɔtow guu hɔ. Ɛbubuu mmɛdua bi a efifi wɔ kwan no ho ahaban mu. Na ɔbubuu serewee no, obisaa sɛ:
  - bra, ebia wobɛtumi ato dwom! Sɛ nhwɛso no, ɛfa sɛnea wodɔ Ade Nyinaa so Tumfoɔ Nyankopɔn no ho?!
  Akoa abarimaa Gulliver de ne ti too fam sɛ:
  - a wode anigyee!
  Abeawa no bɔɔ kɔkɔ wɔ ahunahuna mu sɛ:
  - Nanso se m"ani nnye ho a, ennee abarimaa no befry wo bare, childish heels!
  Akoa abarimaa no fii ase too dwom de buaa, wɔ ne nne a emu da hɔ na ɛyɛ dɛ yiye mu;
  Owia hann bi hyerɛn fa sika kɔkɔɔ sum no mu, .
  Kerubim na ɔsomaa no, nkyia fi Onyankopɔn hɔ brɛɛ me!
  Ahonhom bɔne tow hyɛ - akuo a wɔanyan wɔn, .
  Asaman de ɔhaw pii ba!
  
  Yɛyɛ afiri a ɛho ntew pii - nnwuma a ɛyɛ abofono, .
  Sɛ wopɛ yiye a, wo nkutoo na wogyaw!
  Ná mepɛ sɛ mebubu nkɔnsɔnkɔnsɔn no mu asinasin, .
  Nanso kɔla a sodifo no de mae no mu yɛ den!
  
  Mekaee me dɔfo no anim a ɛyɛ ɔbea de no, .
  Mɛfa akodi ne aprannaa ogyaframa mu aba!
  Na honhom kronkron no hyɛnee m"akoma mu, .
  Ɛyɛ den ma me, meresi apini, meremene me ho wɔ delirium mu!
  
  Yɛn ase no, asasetaw bi wɔ hɔ, nnua a wɔde ayɛ kapet, .
  Atamfo sum a enni ano ayɛ ɔfasu!
  Nanso Awurade bɔfo teɛɛ ne nsa nifa, .
  Ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ wudi nkonim na yɛka awerɛhowdi ho asɛmpa!
  
  Meyi Kristo ayɛ - ɔyɛ ɔsoroni, .
  Wɔ me kra bɔne mu: Ade Nyinaa so Tumfoɔ no to dwom!
  Motif no yɛ nea obiara nim, na wɔasan aka ho asɛm wɔ nnwom no mu, .
  Spear sharp - kɔ nantew so!
  
  Asomdwoe Nyankopɔn no ne anim a ɛyɛ tumm sen biara hyia, .
  Wo na woayi Agya Kronkron no ama!
  Wosuroe wɔ ɔko mu na wo ne wo nkrante tetew mu, .
  Wo tamfo, Satan, adi wo so nkonim!
  
  Mibuaa Onyankopɔn, na mekotow fam, .
  Yiw, onipa yɛ mmerɛw, ne honam te sɛ nsu!
  Bere a na ɛyɛ den no, mefrɛɛ mo sɛ, .
  Mmuae no amma, ɛkame ayɛ sɛ onyaa ne ti didii mu wɔ ɔko no mu!
  
  Mesrɛ Ade Nyinaa so Tumfoɔ no sɛ, ma me hokwan baako, .
  Sɛ wobɛma w"apɛde ayɛ den na woadi hell asraafo no so nkonim!
  Kristo buaa - ohunuu ɔsɛeɛ dɔn no, .
  Nanso na mepɛ sɛ mesɔ wo gyidi hwɛ!
  
  Wiɛ, kɔ na bɔ mpaeɛ - m"akyɛ wo, .
  Nnipa amanehunu, awerɛhosɛm, mete ase!
  Kae Dawid, fa ɔbo no guu akuturuku no mu, .
  Wiase abɔnefo nyinaa yɛ Kristo mma!
  
  Na saa na meko, de hwehwɛ Kristo anuonyam, .
  Na mogya a ɛrefɔw asuten sen!
  Na awufo mmepɔw so no, wontumi nkan wɔn dodow a wɔakum wɔn, .
  Nanso megye Ade Nyinaa so Tumfoɔ Nyankopɔn dɔ di!
  Abeawa no dii kan de mpire bɔɔ akoa abarimaa Gulliver. Abarimaa a ɔda adagyaw no sii apini.
  Afei ɔbɔɔ ne nsam wɔ ne mmati so de penee so, na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - a wotoo dwom yie! Wowɔ talente bi!
  Gulliver abofra no de ne ti too fam na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - Na edeen nti?
  Abeawa no de ahotoso buae sɛ:
  - sedee ebeye na woahunu wo bea!
  Akoa abarimaa no de ne ti too fam sɛ:
  - Yiw, m"ayɛ krado sɛ mɛhu! Nanso wɔ Lilliputianfo mu no, na mewɔ abodin Duke. Na na ɛyɛ nwini yiye!
  Abeawa no serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - so na woye duke? Eyi yɛ anigye paa! Na meyɛ Viscountess!
  Akoa abarimaa no de ne ti too fam sɛ:
  - a woye Viscountess? Eyi yɛ nwonwa!
  Abeawa no kae sɛ:
  - metumi ahyɛ sɛ wonyi wo honam ani nkwa mu na wɔmfa nkyene petepete wo so! Afei wobɛte nea ɛkyerɛ sɛ wo ne me besi akan no ase!
  Abarimaa Gulliver kotow buae sɛ:
  - a ahobrɛaseɛ ahyɛ me ma!
  Abeawa no serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - a woda mpan no da adi pefee se wope nnua. Nea eye sen saa no, fa crowbar a ɛyɛ hyew hyew wɔn. Afei wobɛte nea wosom bo ase!
  Akoa no buae sɛ:
  - begye asotwe biara afiri wo ho!
  Ɔhoɔfɛfo no serewee na obuae sɛ:
  - Nanso ɛnnɛ meyɛ adɔeɛ na mede bɛkyɛ wo. Sɛ woto dwom ma me bio a!
  Akoa abarimaa Gulliver de ne ti too fam sɛ:
  - m"ayɛ krado sɛ mɛto dwom ama wo da mũ nyinaa!
  Abeawa no de mpire no san bɔɔ no bio na ɔbobom sɛ:
  - ma yento dwom!
  Na abofra a ne ho nni asɛm no fii ase yɛɛ ɔdɔ ho asɛm;
   Ɔtorofo a ɔyɛ abofono a ɔka ne ho asɛm
  Te sɛ nea Agya Man no yɛ mfutuma ara kwa!
  Sɛ ade titiriw a ɛwɔ biribiara mu ne ruble a wɔhwehwɛ, .
  Na ɛsɛ sɛ wo ne nkrabea a ɛsen no kɔ!
  
  Nanso ɛnyɛ ɔsraani a ɔte saa, awerɛhow kronkron man, .
  Ne nyinaa akyi no, wɔ ne fam no, ɔko ne ne frɛ titiriw!
  Ɔhene ahyɛde no yɛ tiawa: ko na nsuro, .
  Nsukyenee home no remmɔ owu hu!
  
  Na ahunmu ne nea onipa nim, .
  Wɔde ama no sɛ ontu wimhyɛn na onni ahunmu so nkonim!
  Nea edi kan no, wofi ase a ɛyɛ fɛre ade, afei mmirikatu a ɛyɛ mmepɔwmmepɔw, .
  Ahenni bi bɛba nsoromma akuw ɔpepem pii mu!
  
  Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobegyae, ɛwom mpo sɛ mogya no sen te sɛ asubɔnten de, .
  Nnipa ntam akodi, a abɔdamfo bɔne ka ho!
  Mepɛ sɛ megye m"ahome, midi aspic pie, .
  Na da sare mu wɔ ntɛtea dan a ɛyɛ dɛ ase!
  
  Nanso baabiara a wubenya anigye no, ɛnyɛ ɔsoro anaa hell, .
  Ɛwɔ wo nkyɛn bere nyinaa, nanso ɛwɔ akyirikyiri!
  Worehwehwɛ nsoromma a woapaw no wɔ soro, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a koma no bɛkɔ so atra ɔfã kronkron no mu!
  
  Nanso Ɛnaman no wɔ hɔ, na owia ne ɔsram, .
  Ɔte sɛ aniwa a ɛyɛ nwonwa - wo patron!
  Na sɛ ɛho hia a, ɛnde tetew mu, kosi awotwaa mu mpo, .
  Oo, hwɛ sɛnea nkwa nhama no teateaa na atetew!
  
  Agya asase daa, ma aman nyinaa wo, .
  Te sɛ ɛpo a anigye petepete mu!
  Ahoɔfɛ kɛseyɛ, ne akokoduru ne adaeso, .
  Na saa ɔdɔ gya a ɛrennum no!
  Akoa no too dwom na ɔkotow. Abeawa no de ne ti too fam de mpire no bɔɔ no, nanso saa bere yi de ɔbɔɔ no brɛoo na ɔbɔɔ ose:
  - a wohyee yi yie! Misusuw sɛ ɛfata sɛ wɔyɛ wo ayayade wɔ rack no so!
  Akoa abarimaa Gulliver sii apini sɛ:
  - mfa me nnto rack no so!
  Abeawa no kasa tiae sɛ:
  - Daabi! Anyɛ yiye koraa no, wubehu nea abarimaa bi hyia bere a dade a ɛyɛ hyew hyew ne nan ase a ɛda hɔ kwa no. Bere koro no ara mu no wɔbɛkyinkyim wo nkwaa. Na enti ɛbɛma ntini no mpo abom na adan no mu akɔ akyi koraa.
  Akoa abarimaa Gulliver de ne ti too fam sɛ:
  - wo pɛ! Mepene biribiara so!
  Abeawa no serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - a woye osetie paa! Wiɛ, ɛyɛ, yɛbɛyɛ wo ayayade yiye sɛnea ɛbɛyɛ a yɛrenni wo dɛm. Ka kyerɛ me, bere a na woyɛ abarimaa no, so wɔabɔ wo pɛn?
  Gulliver buae nokwarem sɛ:
  - yiw, ennye pii!
  Abeawa no de ne ti too fam sɛ:
  - wope se wobo wo mpire paa?!
  Akoa no buae nokwarem sɛ:
  - ampa ara ennye! M"adwene mu yɛ me hyew, na nokwarem no, m"ani nnye ho sɛ mɛpira me!
  Viscountess no de serew too dwom sɛ:
  Asase no yɛ ayamye ma mo nnebɔneyɛfo, .
  Na asiane ahyɛ wim ma...
  Yɛbɛbom sɛ abusua
  Rose hua te saa ansa na ahum bi atu!
  Abarimaa Gulliver teɛɛm sɛ:
  Biribiara a ɛwɔ wiase no gyina so
  Efi ɔsoro mmeae a ɛkorɔn...
  Nanso yɛn anuonyam, na yɛn anuonyam, .
  Egyina yɛn nkutoo so!
  
  
  
  AKWANKYERƐ A ƐFA RUNAWAY BAREFOOT PRINCESS HO
  NKYERƐKYERƐMU
  Wɔhyɛ Scandinavia hemmaa fɛfɛ bi ma ɔne Franse hene dedaw bi ware. Esiane sɛ n"abam abu nti, oguan a ɔhyɛ atade a enye, na n"akwantu a ɔmfa mpaboa a ɔde twa France no fi ase, na asiane ne akwantu ahorow ahyɛ mu ma.
  . TI A ƐTO SO 1
  Wɔ ahenni biako a edii yiye wɔ Scandinavia mu no, na ɔhemmaa bi a ne ho yɛ fɛ a ɛyɛ nwonwa te hɔ. Ná ne ti nhwi kɔla te sɛ sukyerɛmma, a wɔde sika kɔkɔɔ powder apetepete so kakra, a ɛyɛ kurukuruwa te sɛ oguammaa nhoma. Na enti France hene pɛe sɛ ɔfa no sɛ ne yere. Na ɔsomaa po so ahyɛn bɛyɛ anum de akyɛdeɛ a ne boɔ yɛ den maa no.
  Sweden Hene no de nidi gyee akyɛde ne ananmusifo no. Na ɔpenee so sɛ ɔde ne babea no bɛma. Nanso mpofirim ara na ne tirim yɛ den. Ná ɔwɔ ɔdɔfo bi a ɔwɔ kokoam, aberante bi a ne ho yɛ fɛ a ne ho yɛ bruu. Nanso na France hene no nyɛ abofra bio na na ɔmfa ahoɔfɛ nhyerɛn.
  Na Augustine a ne ho yɛ fɛ a ɛno ne ɔhemmaa no din no ampene so sɛ ɔbɛkɔ. Nanso Sweden hene no soo dae sɛ ɔne France a na ɛwɔ tumi kɛse saa bere no bɛyɛ apam sɛnea ɛbɛyɛ a obehyia tsarist Russia.
  Na afei ɔde ne ho too anifere kwan bi so. Metoo nsa frɛɛ me babea sɛ ɔmmra anwummere aduan. Mebɔɔ mmɔden sɛ mɛkyia no anigye so sɛnea metumi biara. Na ɔno ankasa de nna aduru a ano yɛ den kaa ho komm, na ɛmaa ɔbɔɔ no gui nnansa ne anadwo.
  Ɔhemmaa no ansusuw sɛ ne papa yɛ nsisi, na ɔnom bobesa kɔkɔɔ a ɛyɛ dɛ no a wanka ho asɛm bio.
  Na ɔdae denneennen. Wɔde no traa sika kɔkɔɔ mpaboa a wɔde velvet ne sirikyi akata so so kɔɔ Fransefo ahemfo po so ahyɛn no frankaa so.
  Na wɔde me too ɔdan bi a wɔde sika kɔkɔɔ akata so mu, na wɔmaa wɔn mmaawa a wɔwɔ ɔwɛmfo a wɔde nidi ma wɔn.
  Ɛno akyi no, Great France po so ahyɛn akɛse anum a wɔde aprɛm tom.
  Sweden ahemman no aprɛm kyiaa wɔn.
  Na abeawa no da asomdwoe mu. Ná n"adaeso no yɛ hare, mframa wom na ɛyɛ anigye. Ohuu abɔfo, kerubim a wɔhyerɛn, Onyankopɔn Na a ne ho yɛ fɛ te sɛ owia, ne nneɛma afoforo pii wɔ wɔn mu. Abeawa no dae nnansa a ɛtoatoa so, na ebia na onhuu dae a ɛhyerɛn, ɛyɛ fɛ na ɛyɛ anigye saa da. Nanso afei nyane no bae. Na ɛbɛdaa adi sɛ ɛnyɛ serew saa. Nanso, na ɔhemmaa no yɛ onyansafo. Na wanyɛ hysterical. Na bere koro no ara mu no, osii gyinae pintinn sɛ sɛ ɛho hia a, obeguan.
  Nanso eyi nyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛyɛ. Ná wɔrehwɛ no bere nyinaa. Na aduan ne nsu ahyɛ po so ahyɛn no mu ma na wɔankɔ hyɛn gyinabea.
  Nanso awiei koraa no woduu Port de Calais. Na wɔde nidi kyiaa ɔhemmaa no. Ná agude ahyɛ no ma ankasa, te sɛ agude aguadidan.
  Na wɔ sika teaseɛnam bi a wɔde abohene ayɛ so, a ahobammɔ kɛse wom so no, wɔde no kɔɔ Paris.
  Nokwarem no, na Augustine da so ara ntumi nkenkan Gerda ho anansesɛm a efi Sukyerɛmma Hemmaa no hɔ no, nanso na ɔnte nka sɛ ne ho adwo no koraa. Ná kar kɛse bi ne obi a ɔka ne ho wɔ nidi mu ka ne ho. Enti adwowtwafo no anhunahuna wɔn.
  Ná ɔhemmaa no resusuw ɔkwan a ɔbɛfa so aguan ho. Na adwene pii wɔ hɔ, nanso na emu biara mfata.
  Na bere a ɔrebɛn Paris no, wohuu abeawa bi wɔ kwan so. Ná ɔhyɛ atade a atetew, na na ne ho ayɛ fĩ na ɔda mpaboa. Nanso bere koro no ara mu no, ne ho yɛ fɛ, na ɔyɛ blonde nso. Na sɛ wɔhohoro no na ɔsiesie ne ho a, ɔbɛyɛɛ obi a ɔtwam ma ɔhemmaa ankasa.
  Augustine too nsa frɛɛ no sɛ ɔmmra teaseɛnam no mu na ɔka kyerɛɛ no sɛ onhohoro ne ho kakra wɔ kwan no so. Bio nso, ɛyɛ awɔw bere na ɛyɛ hyew, na nokwarem no, wo ho fifiri wɔ ntade a ɛyɛ fɛ, agude ne sika kɔkɔɔ teaseɛnam mu.
  Ɛhɔ na obisaa abeawa no onii ko a ɔyɛ.
  Obuae sɛ:
  - me ne Gertrude! Ná me papa yɛ ɔheneba, na na me maame yɛ okuafo a ɔyɛ ɔkwasea. Owui, na afei mebɛyɛɛ nyisaa a ɔkyinkyin.
  Augustine hyɛɛ no nyansa sɛ:
  - momma yensesa! Wobɛyɛ ɔhemmaa, na mɛhyɛ wo ntama. Ɛno akyi no, wopam me, na mɛkɔ. Nanso wo, Gertrude, bɛyɛ Franse hene yere!
  Abeawa a ɔte sɛ ɔhemmaa, a ne ho yɛ fɛ a ne ho yɛ bruu, ne ho yɛ fɛ na ne ho yɛ fɛ yiye, a wahohoro ne ho afi mfutuma mu no de ne ti too fam:
  - Kama! Mepene so. De Guise ankasa mogya sen wɔ me mu. Na me maame kyerɛɛ me Latin kasa, na mewɔ ahemfie suban ho ntease.
  Augustine kae sɛ:
  - a woye onanani. Sɛ biribi wɔ hɔ a, wɔpenee so sɛ wɔbɛhwere nkae esiane nnuru a ano yɛ den a wɔde da wɔ bobesa mu nti!
  Gertrude de ne ti too fam sɛ:
  - m"abɔ mmɔden! Ne wo?
  Ɔhemmaa no kae denneennen sɛ:
  - Na me, te sɛ ɔhotefo, mɛkɔ a mempa mpaboa atwa wiase nyinaa akɔhwehwɛ anigyeɛ!
  Abeawa no kae sɛ:
  - ye anigyee se wo nante a woda mpaboa wo ahuhuro mu. Nanso awɔw bere mu no, me nan a ɛda hɔ kwa no yɛ nwini a ɛyɛ yaw paa!
  Augustine kae sɛ:
  - awɔw bere da so ara wɔ akyirikyiri. Na wɔ France no, wɔka kyerɛɛ me sɛ awɔw bere tenten. Enti mewɔ anidaso sɛ metumi afata wɔ ɔkwan bi so. Anaasɛ ebia wɔbɛsan akɔ wɔn kurom.
  Gertrude de ne ti too fam sɛ:
  - Ti pa!
  Ɔhemmaa no buu no animtiaa sɛ ɔbɛhyɛ ne ntama a na ɛda so ara yɛ nsu bere a wahohoro awie no. Ɔfaa abaawa atade a ɛnyɛ den nanso ɛho tew. Na osii gyinae sɛ ɔbɛkɔ a ɔda mpaboa, efisɛ na ɔpɛ bere nyinaa. Nanso nea edi kan no, ahohuru bere mu wɔ Sweden no nyɛ hyew te sɛ France, na nea ɛto so abien no, hena na ɔbɛma ɔhene no babea no kwan ma wanantew a ne mpaboa da hɔ?
  Na ɛyɛ dɛ yiye sɛ wobɛyɛ eyi wɔ rug ne tiles a ɛyɛ torotoro no so, ate nka sɛ wode abeawa bi a ɛkame ayɛ sɛ abeawa nan ase a ɛda hɔ kwa.
  Nanso hwɛ sɛnea ɛyɛ mmerɛw bere a woyi agude ne atade akɛse no nyinaa fi wo so no. Ɛkame ayɛ sɛ wohyɛ atade fitaa nkutoo, a wɔahohoro dedaw, na ɛyɛ tiaa koraa, na woagyaw wo nan a ɛda hɔ kwa. Anka ɛbɛyɛ yiye sɛ wɔbɛpaw atade a ɛyɛ fɛ sen abaawa no, nanso Augustine sii gyinae sɛ ɔrentwetwe adwene pii mma ne ho. Na ɛyɛ ahotɔ kɛse mpo sɛ wobɛhyɛ atade wɔ nipadua a ɛda adagyaw so.
  Wɔ ntetewmu mu no, nnamfo baanu no bobɔɔ wɔn nsa. Nea ɛne no bɔ abira no, Gertrude ani gyee ho kɛse, ɛwom sɛ na agude, titiriw ahemmotiri ne nhwiren no, na ɛyɛ den ma no de, na mpɛn pii no na ɔhyɛ n"asomuade wɔ ɔkwan bi so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrento n"aso mu ntini mu de.
  Ná ɛnyɛ anigye nso mma nan a wɔhyɛ mpaboa a ɛsom bo a ne nan ase korɔn. Nanso seesei ɔyɛ adehye nipa.
  Na ɔhene no ankasa bɛyɛ ne kunu.
  Na Augustine fii aguaree hɔ. Na ntɛm ara sɛnea obetumi biara no ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a wɔasen no de mmirika fii hɔ.
  Bere a ɔnam sare no so no, ɔtee nka sɛ ɔrebɔ no kakra. Nanso afei metiatia abotan no so. Abo a ɛyɛ hyew no hyew abeawa no nan ase a wɔayɛ no yiye no wɔ ɔkwan a ɛyɛ yaw so. Wɔte sɛ abofra kumaa de. Ɛyɛɛ no yaw, na Augustine sii apini.
  Na ɔde ahoɔhare sian kɔɔ sare no so. Na ɛyɛ mmerɛw wɔ ha, nanso na ɛda so ara yɛ saa, turf no hwirew ne nan a ɛyɛ mmerɛw, a ɛyɛ august ankasa no.
  Ná Augustine pɛ sɛ ɔsan n"akyi ankasa, nanso ɔde ne sẽ twitwiw ne sẽ na ɔtoaa so.
  Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛfa no sɛ ɔyɛ ɔhotefo. Nanso ahotefo no gyinaa ayayade ano.
  Ɛha na Gertrude nantew abotan a ɛyɛ hyew no so a na ne nan da hɔ a na ɛnyɛ den na ɔserewee. Wutumi hu sɛ ne nan ase were te sɛ yoma nan ase.
  Na ɔbɛma Augustine ayɛ ne su.
  Nanso kosi sɛ wobɛsua... Dodow a ɔhemmaa no nantew no, dodow no ara na ne nan ase a ɛyɛ nsɔe na ɛda hɔ kwa no yɛɛ no yaw. Wɔ okuafo bea fam no eyi nyɛ hwee, na mmom ɔhemmaa a ofi atifi fam man bi fam no?
  Ne nyinaa mu no, Augustine de atirimɔden kɔɔ n"anim. Ɛne Paris ntam nware. Na ɛhɔ na osusuwii sɛ obenya biribi. Nanso afei ɔbaa akuraa bi a ɛbɛn Paris kurotia. Ná ɛsɛ sɛ menantew anhwea no so. Nea ɛyɛ yaw kɛse nso ma nan a sare a wɔabɔ no akuturuku no. Abeawa no de ne nan abien nyinaa yɛɛ mmerɛw na osii apini. Ná ɔrewosow.
  Ne nantwi mma nso ye yaw - na onsua se obenantew akyirikyiri a wamma mpaboa.
  Plus na ɔkɔm de no. Ɛyɛ awia aduan bere ara kwa. Mframa pa mu nantew kanyan w"akɔnnɔ.
  Abeawa no bɔɔ ofie a ɛbɛn hɔ no mu. Na owura no buee pono no - obaa bi a wadi bɛyɛ mfeɛ aduasa. Ɔhwɛɛ ɔkwantufo no, na ɛkame ayɛ sɛ ɔhyɛ ntade a wɔde ntama a wɔabɔ no ahwe fam, na ne nan da hɔ, na ɔkae sɛ:
  - Wopɛ dɛn! Mensom.
  Augustine kaa no denneennen sɛ:
  - ma me anyɛ yiye koraa no adwuma bi.
  Ɔbea okuafo no hwɛɛ no yiye. Ná Augustine anim ayɛ kusuu, nanso na owia no ayɛ kɔkɔɔ dedaw, na na ne nan nso ayɛ kɔkɔɔ. Na wubetumi ahu sɛ ne nan ase yɛ mmerɛw na wɔapam, na ne nsa yɛ ɔdehye, a nnadewa atenten wom.
  Ɔbea okuafo no bisae sɛ:
  - so na woye abaawa ma onipa a wodi mu?
  Ɔhemmaa no de ne ti too fam sɛ:
  -Yiw, na eye!
  Ɔbea no de ne ti too fam sɛ:
  - te se wopam wo. YOO. Minhia odwumayɛni, mewɔ mma. Nanso m"akɔ so ama woayɛ adwuma de ama wo aduan. So wubetumi anwene nketewa?
  Ɔhemmaa no guu ahome na obuae sɛ:
  - a wonnya nsɔɔ mmɔden.
  Ɔbea no de abufuw bɔɔ ne nan a ɛda hɔ kwa a ayɛ tan no so sɛ:
  - a eye mmere, wobesua! Nwene nketewa anum na nya awia aduan.
  Augustine de ne ti too fam. Na ɔhyɛn fie hɔ. Ná ɔyɛ ohiani. Ná mmofra no nso yɛ teateaa, wɔn ho yɛ tan na na wɔn mpaboa da hɔ. Ná mmeawa baasa ne abarimaa bi repam nketewa. Augustine ne wɔn tenaa ase. Abeawa no maa no bast no na ɔkyerɛɛ no sɛnea wɔyɛ no.
  Ɔhemmaa no fii ase nwene. Ná ne nsateaa fi awosu mu yɛ nea ɛyɛ nwonwa na ɛyɛ den, na na ɔyɛ obi a osua ade ntɛmntɛm.
  Augustine mpo ani gyee ho na ɔde anigye nwene. Ankyɛ na ɔbarima bi a ɔwɔ abɔgyesɛ, ɔbea no kunu, puei na ɔfaa nkɛntɛn no. Nanso, mehyɛɛ foforo no nsow:
  - a wo ho ye paa. Ná metumi de biribi a mfaso wɔ so sen nketewa ayɛ sika!
  Ɔbea okuafo no wosow ne nsa sɛ:
  - a ɔyɛ abeawa a ɔfata. Mfa nyansahyɛ ahorow a ɛmfata mma no.
  Okuafo no fii apata no mu, na ɔno nkutoo na ɔhyɛ mpaboa wɔ abusua no mu. Nanso, mpaboa a wɔhyɛ wɔ France wɔ June mu no nyɛ anigye kɛse. Nanso na wogye di sɛ ɛfata sɛ mmofra da mpaboa nkutoo, na ebia mmea nso, nanso ɛnyɛ ɔbarima a wanyin.
  Augustine ne mmofra no teɛteɛɛm guu bast no nyinaa mu. Ɛno akyi no, awiei koraa no yenyaa akutu ne nufusu. Ɔhemmaa no nso dii. Wɔ honam fam adwuma ne nsakrae no akyi no, na ɛte sɛ nea aduan a ɛnyɛ den yɛ dɛ yiye ma no.
  Ɔbea okuafo no kae sɛ:
  - betumi atena yen ho.
  Augustine wosow ne ti wɔ ɔkwan a enye so.
  - a mepe se mesan ko me kurom.
  Ɔbea no bisae sɛ:
  - a wo kurom no wo he?
  Ɔhemmaa no buae nokwarem sɛ:
  - wo Sweden!
  Ɔbea okuafo no kae sɛ:
  - Ware. Ɛsɛ sɛ yɛkɔ hyɛn gyinabea hɔ. Nanso wo nan yɛ mmerɛw. Ɛsɛ sɛ woma wɔyɛ mmerɛw, anaasɛ wohyɛ mpaboa.
  Augustine bɔɔ n"ano sɛ:
  - a metumi adi ho dwuma.
  Ɔbea no bisae sɛ:
  - betumi apam?
  Ɔhemmaa no de ne ti too fam sɛ:
  - me de me ho hyɛɛ nwene mu kakra, nanso dɛn?
  Ɔbea okuafo no kae sɛ:
  - kɔhwɛ Marco. Ɔwɔ ofie a ɛyɛ adefo sen biara wɔ akuraa no ase. Ɔtɔn kapet. Wubetumi anya sika afi ne hɔ de agye mpaboa ne atade a ɛfata.
  Augustine de ne ti too fam sɛ:
  - befa saa asɛm no ho.
  Abeawa a mogya ayɛ no august no tee nka sɛ wabrɛ, na na aka akyi dodo dedaw. Na ɔkaa sɛ:
  - Ebia wobɛma mada?
  Okuafo bea no de ne ti too fam sɛ:
  - betumi ne mmofra no ada sare mu. Na wɔbrɛ nso awiabere na wɔyɛ osetie.
  Ná mmofra baawɔtwe a wɔadi fi mfe anum kosi dumiɛnsa na wɔwɔ hɔ. Ná wɔyɛ komm ankasa. Ɔhemmaa no daa sare no so nea edi kan. Nanso na eyi yɛ ade a ɛfata ma nipadua a ɛyɛ den na ɛwɔ apɔwmuden. Na ɔfaa no na ɔdae. Na mmofra no hwirew wɔn ho.
  Saa bere yi nyinaa, Gertrude duu Paris nkyɛe. Ɛmfa ho sɛ na dɔn no adu akyiri no, ɔhene no fii adi sɛ ɔrebɛkyia no ankasa.
  Ná ɔyɛ okuafo na ɔyɛ ɔheneba bi babea a onni mmara kwan so, ampa ara ne ho yɛ fɛ yiye na ɔte sɛ ɔhemmaa. Nokwarem no, n"anim ayɛ tuntum esiane ne honam ani hwɛbea, ne ne nan, ne ne nipadua fã titiriw bi nkutoo nti. Nanso Gertrude yɛɛ ne ho powder na ɔde ne tan siee.
  Nanso na ɔda so ara te nka sɛ ne ho nyɛ no dɛ. Ɔda so ara te teaseɛnam no mu, biribiara nni hɔ. Nanso sɛ wode to fam na wonantew a, mpaboa no petepete wo nan so efisɛ wonyɛ su, na mpaboa a ɛkorɔn no kyerɛ sɛ wobɛhwe ase.
  Nanso ɔhene no ankasa hyiaa no. Ɛte sɛ nea wadi boro mfe aduonum. Ɛnyɛ nea ɛyɛ fɛ yiye na ɛyɛ nwininwini. Nanso na wɔasiesie wɔn ho fɛfɛɛfɛ. Na ɔkyeree Gertrude ne nsa.
  Na ofii ase de nidi bisaa no n"akwahosan ho asɛm.
  Abeawa a ɔyɛ okuafo no nsa kaa gyaade no ho nsɛm fii ne maame hɔ na obuaa no nyansam yiye. Na ne nyinaa mu no, mannwiinwii.
  Ɔhene no maa no nsã na ɔmaa no aduane. Mantwe no ankɔ mpa so - entumi nyɛ yiye ansa na ayeforohyia no aba. Gertrude de anigye wee aduan no, na ɛkame ayɛ sɛ wanhyɛ ne ho so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrenkyerɛ animtiaabu.
  Bere a odidi wiei no, okuafo bea a ɔtaa de ɔkɔm fã no yɛɛ duru. Ɔhene no hyɛe sɛ wɔnhohoro no na wɔmfa no nkɔda.
  Gertrude daa aguaree hɔ. Mmabaa no fii ase de wɔn ho twitwiw mu na wɔhohoroo ho. Wɔn mu biako kae sɛ:
  - a ewo calloused nan a ewo ho.
  Gertrude buae sɛ:
  - Na me tuu mmirika pii a me mpaboa mpaboa sedee ebeye na me ho ye den na meye agile.
  Abaawa no bisae sɛ:
  - a eye amanne wo mo mmammaa mu?
  Gertrude bɔɔ ose sɛ:
  - Na wei nnye wo adwuma bio!
  Ná abeawa no ayɛ ne su ankasa sɛ ɔbɛnantew mpaboa. Esiane sɛ na ɔyɛ nyisaa nti, ogyinaa awɔw ano wɔ awɔw bere mu mpo. Sɛnea wanyare bere a na ɔretiatia sukyerɛmma no mu no. Ɛwom sɛ, mpɛn pii no awɔw bere nti na mekɔ France kesee fam de.
  Ɛyɛ papa sɛ anyɛ yiye koraa no, wɔanhyɛ no agyirae sɛ wawia ade. Mmom no, ɔtemmufo no fi mmɔborohunu mu hyɛɛ no sɛ ɔmfa nnua mmɔ ne nan ase a ɛda hɔ kwa no. Ɛyɛ yaw na ɛyɛ yaw, nanso ennya agyiraehyɛde biara wɔ honam ani. Ɛno akyi no, Gertrude gyaee korɔnbɔ na ofii ase nyaa sika foforo wɔ nkuraa ase.
  Nanso sɛ wɔhwee no yiye a, anka wobehu wɔ aguaree hɔ. Nanso ɔda so ara yɛ tan dodo. Na ɛmfa ho sɛnea adwenem naayɛ a ɛte saa kanyan no.
  Abeawa no nan yɛ fɛ yiye. Nanso nan no yɛ den yiye ankasa, ɛyɛ den sen mpaboa aboa nhoma.
  Nanso abaawa no yɛɛ komm na ammisa nsɛm foforo biara.
  Bere a wɔhohoroo nea ɔfrɛɛ ne ho ɔhemmaa no akyi no, wɔde no too mpa so. Ɛyɛ soronko bere a womene wɔ ntakra mpa so no. Nanso Gertrude dae na ɔdae dae.
  Ade kyee no, Augustine nyanee. Wɔ anɔpaduan mu no, wɔmaa no paanoo ne nufusu a ɛyɛ dɛ. Na okuafo bea no kae sɛ ɔbɛpam nketewa abien bio.
  Na afei ɔhemmaa no kɔɔ ne kwan so.
  Ne nan a apirapira no sa anadwo biako na nantew yɛɛ mmerɛw kakra. Nanso ɛda so ara yɛ yaw. Titiriw bere a ɔde ne nan sii ɔkwan a abotan ayɛ so no. Ná ɛsɛ sɛ medan kɔ sare so bio. Abeawa no kɔɔ n"anim. Ɔkyekyeree ne sẽ na ne ho yɛɛ no den. Ne nan yɛɛ hyew kakra na ɛbɛyɛɛ mmerɛw.
  Awiei koraa no, Paris afasu no puei wɔ yɛn anim. Kurow no sõ yiye, mmere a na Mfinimfini Mmere no aba awiei dedaw na na mmere foforo afi ase no. Na mfiridwuma mu nkɔso rekɔ so dedaw.
  Nanso akode a ano yɛ den nnya yerae. Ná afeha a ɛto so dunwɔtwe no yɛ bere titiriw.
  Augustine nantew sare so, nsɔe, ɛtɔ mmere bi a ɛsɛ sɛ ɔtwe nsɔe fi ne nan ase.
  Awiei koraa no, wɔhyɛ ɔhemmaa no ma ofi adi kɔ ɔkwan no so bio. Ɛyɛ yaw na ɛyɛ hyew. Nea eye ne sɛ, owia no hintaw mununkum no akyi na anhyew pii saa. Nanso ɛyɛ yaw.
  Augustine de ɔhaw kɛse nantew. Ɔsan ayɛ mmerɛw wɔ ne nan abien no nyinaa mu na ɔte ɛyaw kɛse. Nanso ɔda ahoɔden adi na ɔkɔ.
  Ɔpon no rebɛn kɛse. Awɛmfo wɔ hɔ... Wɔn ani nnye ɔbea srɛsrɛfo foforo a ɔda mpaboa so. Nkurɔfo ba na wɔkɔ. Mmea pii ne mmofra dodow no ara nso da mpaboa. Nanso wɔnsuro abo a ɛwɔ kwan so saa. Na Augustine hu amane.
  Nanso ha na ɔwɔ Paris. Ɛha no, wɔde abo yɛ akwan a wɔfa so no na ɛyɛ torotoro kakra. Ɛnyɛ yaw kɛse bio. Nanso nanso, abeawa no nan a abubu no hu amane kɛse. Na mogya a ɛretu kakra mpo da adi.
  Augustine kɔ ne ho na ogyina ano. Kurow no sõ na ɛho agu fĩ koraa. Mmofra a wɔsrɛsrɛ ade retu mmirika akɔ baabiara.
  Augustine nantew. Na osusuw sɛ dɛn na ɛsɛ sɛ ɔyɛ? Nokwarem no, worentumi ne ɔhene no nni nkitaho ɔkwan biara so. Na sɛ ɛyɛ dukes ne counts no mu baako a. Nanso so wobegye adi sɛ abeawa a ɔda mpaboa a ɔhyɛ atade no yɛ Sweden hene no babea?
  Saa kwan yi so no wubetumi adu owudifo no nkyɛn.
  Nanso dɛn na ɛsɛ sɛ yɛyɛ? Ná minnim Augustine. Ne nantwi mma fii ase yɛɛ no yaw bio na ɔtee nka sɛ wabrɛ.
  Abeawa no tenaa atrapoe no so fii ase gyee n"ahome. Ɔhome na ɔde ne nsa twitwiw ne nan ase a na asiw no, na ɛyɛɛ no yaw kɛse.
  Abarimaa bi baa ne nkyɛn. Ɔte sɛ nea wasiesie ne ho fɛfɛɛfɛ na ɔhyɛ mpaboa.
  Bio nso, foforo ne varnished.
  Bere a ɔhwɛɛ Augustine no, ɔkae sɛ:
  - a ɛyɛ fɛ na ɛyɛ ohiani saa?
  Ɔhemmaa no maa ne ti so buaa sɛ:
  - hwehwe ademude wo soro!
  Abarimaa no de ne ti too fam sɛ:
  - Na woye onyansafo! Wunim, obi te sɛ wo betumi abɔ asetra a eye sen saa koraa.
  Augustine a ɔyɛ ɔbadwemma kae sɛ:
  - a menntɔn me ho.
  Abarimaa no de ne ti too fam sɛ:
  - Na wobɛtumi anya sika afiri yei nso mu. Nanso ɔkwan foforo nso wɔ hɔ!
  Ɔhemmaa no de ahodwiriw bisae sɛ:
  - Na nea ewo ho?
  Aberante a ɔyɛ ɔkwasea no kae sɛ:
  - betumi asiesie wo, ama wo mpaboa na yɛde wo ato adefo fie mu sɛ abaawa.
  Augustine bisae sɛ:
  - Na edeen na etua ka?
  Abarimaa a ɔhyɛ dua atade no buae sɛ:
  - bebue apono ama mmarima a wofata bere a wuranom no nni fie no mu.
  Ɔhemmaa no de animtiaabu bɔɔ ne hwene mu sɛ:
  - wosusu se meko ma no?
  Aberante a ɔyɛ ɔkwasea no kae sɛ:
  - Na edeen na wope?
  Augustine de ahopopo buae sɛ:
  - yɛ adwuma nokwaredi mu!
  Abarimaa no de ne nsa kyerɛɛ ne ho so sɛ:
  - a ebetumi aba. Nanso adwumaden a wobɛyɛ de agye sika no yɛ nkwaseasɛm bere a wubetumi anya ahonyade no.
  Abeawa no de ne nsa kyerɛɛ ne ho so na obuae sɛ:
  - rentra Paris nkyɛ.
  Aberante a ɔyɛ ɔkwasea no de serew kae sɛ:
  - a mehunu no!
  Na ɔtwee ne ho fii abeawa no ho. Esiane sɛ na Augustine agye n"ahome na ɔkɔm de no nti, ɔkɔɔ n"anim. Ne nan yɛɛ no yaw kɛse wɔ simma a edi kan no mu, nanso ɛyɛɛ hyew na ɛyaw no ano brɛɛ ase.
  Augustine de ahoɔden kɛse tu kɔɔ baabi foforo mprempren. Na ɔkɔm dee me kɛse. Nanso na korɔnbɔ yɛ asiane - wɔtwee wɔn aso. Mmere nyɛ nea ɛma ahofadi. Wobetumi abɔ wo agyirae, abɔ wo yaw, anaasɛ wɔde wo akɔ adwumaden mu. Na ɛtɔ da nso a, wɔsɛn akorɔmfo nso. Sɛ ɛnyɛ bere nyinaa mpo a.
  Augustine de ahoɔden tu kɔɔ baabiara kɛse. Na ne nan ase a abubu na ayɛ mmerɛw no hyerɛn.
  Afei ɔbarima bi a ɔyɛ ɔbarima pa fii teaseɛnam no mu huu no na ɔteɛɛm sɛ:
  - Bra ha!
  Augustine tuu mmirika kɔɔ ne nkyɛn sɛ:
  - a masiesie me ho!
  Ɔbarima a ɔhyɛ kyɛw a ɛwɔ soro no kae sɛ:
  - a wope se wo nya wo paanoo, adesr3fo?
  Ɔhemmaa a ɔkɔm reyɛ no ayayade kɛse no de ne ti too fam sɛ:
  - Ɛno ara!
  Ɔbarima pa no de ne ti too fam sɛ:
  - de krataa yi kɔ Louvre!
  Augustine de ne ti too fam.
  - a masiesie me ho! Louvre no wɔ he?
  Senor no buae sɛ:
  - a obiara nim yei, bisa kɛkɛ! Na wode bɛma Awuraa Dogville .
  Ɔhemmaa no faa krataa no na ɔde ahopere de tuu mmirika. Ɔtee nka sɛ wɔde honhom kaa no. Na bere ne bere mu no na mibisa baabi a Louvre no wɔ. Wɔde kyerɛɛ no.
  Augustine tuu mmirika kɔɔ ahemfie hɔ. Ɛha wɔ ɔpon no ano no, ehu maa ogyinaa no. Ɔhemmaa no kae sɛ:
  - a mede krataa rekɔ Awuraa Dogville nkyɛn!
  Awɛmfo no frɛɛ ɔsraani panyin no. Ɔfaa krataa no. Ɔhwɛɛ ahyɛnsode no na obuae sɛ:
  - a mede bɛhyɛ me ho nsa! Na saa ɔsrɛsrɛfo yi wɔ Chatelet !
  Awɛmfo no de ahopere kɔɔ Augustine nkyɛn na wɔkyinkyim ne nsa. Abeawa no de ahomegyeɛ guu mu.
  Ɔsraani panyin no hwɛɛ no yiye na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - curls a ɛyɛ nwonwa bɛn ara na wowɔ, wobetumi atɔn de agye sika pii!
  Ɔwɛmfo no kae sɛ:
  - ankasa ye nwonwa!
  Ɔsraani panyin no de ne ti too fam sɛ:
  - bra, di m'akyi, ahoɔfɛ. Ebia wobɛkwati afiasenna.
  Awɛmfo no gyaee Augustine. Ɔdii ɔsraani panyin no akyi. Ɔkɔɔ n"anim.
  Na afei Augustine pae. Ɔhemmaa no nan a ɛda hɔ kwa no yɛ hare, na ehu ka ho. Na ɔde ahopere tuu mmirika te sɛ ɔkraman.
  Awɛmfo a wokurakura akode no bɔɔ mmɔden brɛoo sɛ wɔbɛkyere no, nanso wɔhwee ase. Augustine tuu mmirika denneennen. Na mituu mmirika kyɛe yiye, nanso afei mebrɛe na mebrɛe.
  Ɔtenaa ase sɛ ɔregye n"ahome... Abarimaa bi a wadi bɛyɛ mfe dumien tuu mmirika baa ne nkyɛn. Ná onni mpaboa na na ɔhyɛ ntama. Ɔde apɔw-mu-teɛteɛ bi maa Augustine, na ɔkae sɛ:
  - didi, ɛwoɔ!
  Ɔhemmaa no faa no na ɔdii. Ɔde anigye kɛse wee na ɔserewee.
  Abarimaa no de ne ti too fam kyerɛɛ no sɛ:
  - a wobetumi anya adwuma. Ɛyɛ duru, nanso ɔkɔm renwu wo.
  Augustine bisae sɛ:
  - den na ɛsɛ sɛ meyɛ?
  Abarimaa no buae sɛ:
  - dane pumpe no. Mpɛn pii no mmarimaa na wɔyɛ eyi. Nanso owura no nsa kaa ahyɛde fii polisifo hɔ sɛ ɔmmɛfa abeawa bi adwuma. Wonnya nduu hɔ, wubetumi asɔre.
  Augusta de ahopopo buae sɛ:
  - a woasiesie me ho.
  Abeawa no ne abarimaa no kɔɔ owura no nkyɛn.
  Na afei m"abam bui. Ná mmeawa dumien gyina ɔpon no ano dedaw na na wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛyɛ adwuma.
  Ɔhemmaa no ho popoe... Nanso ne haw no ankɔ awiei wɔ hɔ. Mpofirim ara, wɔtee gyegyeegye bi wɔ n"akyi na ɔkraman kɛse bi puei. Ɔde ahopere kɔɔ abeawa no so. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ obeguan na ntɛm ara na wotwaa no.
  Ɔbarima bi a ɔyɛ ɔdehye a ɔhyɛ atade, awɛmfo ne ɔsraani panyin bi a onim no dedaw puei wɔ ɔkraman no akyi.
  Ɔserewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - wo Chatelet , saa ahoɔfɛ yi!
  Wɔkyekyeree Augustine nsa wɔ n"akyi na wɔde no kɔɔ afiase. Awɛmfo no de abeawa no nsateaa boom na wɔkyinkyim ne mmati, na na ɛyɛ yaw paa. Na wɔde no kɔhyɛɛ wɔn nkyɛn.
  Abeawa kumaa paa no nantew a ɔde ne ti too fam. Ne nwi a ɛyɛ nwonwa no hwee ase wɔ ne mmati ase. Anan a ɛda hɔ kwa, a mogya retu no, de ne nan sii Paris abo a wɔde ayɛ kwan no so.
  Ná ɛte sɛ nea ne ho nni asɛm na ɔka koma, sɛ ɛnyɛ ntama a ɛyɛ tiaa dodo no a.
  Eyi ne ɔkwan a wɔfa so de ɔhemmaa, ɔbabea ne ɔdedifo a ɔwɔ ɔman kɛse bi mu, a mprempren ɔda mpaboa na ɔhyɛ atade pa no kɔ afiase. Na Chatelet yɛ afiase a nnipa mpapahwekwa te, ɛnte sɛ, sɛ nhwɛso no, Bastille, baabi a wɔde adefo gu afiase no.
  Augustine faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  Ɛkame ayɛ sɛ bere a efi ase no adu, .
  Wɔde ɔhemmaa no kɔ asɛnka agua no so a ɔmma mpaboa!
  Ɔsraani panyin no serewee sɛ:
  - te se eyi! Afei nso ɛyɛ animtiaabu a wɔde ma N"Awurade Ɔhemmaa! Poma akuwakuw mũ ne brazier a wode bɛhyew wo nan ase retwɛn wo wɔ Chatelet no mu .
  Augustine de fɛre kaa sɛ:
  - adɛn nti na wɔda so ara rekɔyɛ me ayayade?
  Ɔhene awɛmfo panyin no de ne ti too fam sɛ:
  - Aane! Vagrancy, guan a woguan fi afiase, lese majeste, ɔdɔ nkrataa a wɔde kɔma, a ebia atirisopam ka ho. Oh baby, executioner ne rack no retwɛn wo.
  Ɔhemmaa no yɛɛ kusuu na ɔtwentwɛnee ne nan ase. Enti wɔde no baa Chatelet abankɛse a ɛyɛ awerɛhow no mu .
  Ná ɛyɛ afiase a na ɛyɛ huam, na na nnipa mpapahwekwa ahyɛ afiase dan no mu ma dodo. Ɛnte sɛ Bastille, baabi a ɔdeduani biara wɔ afiase dan pa a ɛyɛ soronko.
  Wɔde Augustine kɔɔ mmea dwumadibea. Ná afasu ne nsãdan atwa ho ahyia. Sɛ yɛde reba awiei a, nea edi kan no, wɔhwehwɛ mu. Ná biribiara nni Augustine so gye ntama a wɔde ayɛ ntama. Awɛmfo baanu a wɔn ho yɛ den, wɔn ho yɛ den, na wɔyɛ mmarima na wobubuu no. Wɔhyɛɛ nsateaa ansa na wɔrehwehwɛ. Na wofii ase de wɔn nsa kaa ɔhemmaa no nipadua a ɛda adagyaw no basabasa. Ɛkame ayɛ sɛ abeawa no hweree n"adwene esiane aniwu ne ehu nti.
  Ɔhwɛɛ n"anom na ɔhwɛɛ ne hwene ne n"aso yiye. Wɔsɔɔ gas jet bi mpo sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛyɛ mmerɛw sɛ wobehu. Afei ade a ɛyɛɛ me animguase paa ne bere a wɔhyɛɛ me ma metrɛw me nan mu no.
  Augustine hwehwɛɛ mu sɛ:
  - yɛ ɔbaabun, hwɛ yie!
  Afei de na maame nuabeanom a wɔn ho akokwaw de wɔn nsa kaa ne ho brɛoo na wɔde ahwɛyiye. Wɔn mu biako kae sɛ:
  - a ɛyɛ fɛ na ɛyɛ pɛ saa!
  Matron panyin no kae sɛ:
  - yiw, anomaa yi betumi de mfaso kɛse aba!
  Afei Augustine de ɛyaw teɛteɛɛm bio bere a nsateaa a wɔde nsateaa ahyɛ mu no tow hyɛɛ n"ase so denneennen na ɛyɛɛ basabasa no.
  Ɔwɛmfo no serewee sɛ:
  - nya abotare, ɔdɔfo! Wotaa de abo a ɛsom bo ne nkaa sie hɔ.
  Augustine de aniwu ne ɛyaw hyewee ankasa. Ɛte sɛ nea wɔrebɔ wo asɛndua mu.
  Afei wɔtee ne nan nka.
  Ɔwɛmfo no kae sɛ:
  - ne nan ase no ye mmer3 na eye knitted. Ɛda adi pefee sɛ ɔnyɛ ɔmanfo a wɔba fam.
  Augustine kaa no denneennen sɛ:
  - a meye ahemmaa!
  Matron panyin no teɛɛm sɛ:
  - komm, anyɛ saa a mɛsoma wo akɔ cell bi mu ne kraman.
  Wɔawie hwehwɛ no. Ɛno akyi no, wɔde bokiti a nsu a ɛyɛ hyew a wɔde owia ayɛ hyew guu Augustine mu. Na ɔpanyin no ahyɛdeɛ so no, wɔmaa me atadeɛ a ɛyɛ nsensaneeɛ.
  Ɔkae sɛ:
  - sedee mmara no te no, ɛsɛ sɛ wotwa wo ti nhwi na wɔde kɔ general cell. Nanso wo ho yɛ fɛ na woyɛ ɔbaabun araa ma sɛ wode ti nhwi a ɛyɛ nwonwa di dwuma a, wobɛsom bo kɛse! Wɔbɛma wo, sɛ́ ɔhemmaa no, dan soronko bi a wɔde nnua ayɛ, na ɛhɔ na Chatelet no sahene no besi wo nkrabea ho gyinae .
  Ɔwɛmfo no kae sɛ:
  - betumi atɔn ne baabunuyɛ wɔ hama ase.
  Ɔpanyin no penee so sɛ:
  - commandant no na obesi gyinae. Sɛ enni hɔ a, yenni hokwan biara. Afei yɛde no bɛkɔ privileged sector.
  Esiane sɛ na ɔhyɛ nɔma ne atade a ɛyɛ nsensanee, nanso ɔda so ara da mpaboa nti, wɔde ɔhemmaa no faa akwan a mfutuma ayɛ so ma, a na nan pii asɛe no so.
  Mpɛn pii no wɔ Chatelet no , nneduafo pii wɔ afiasedan ahorow mu. Nanso adwowtwafo a wɔn ho yɛ hu titiriw nso wɔ hɔ, a wɔbɔ mmɔden sɛ wɔbɛtew wɔn ho afi wɔn a wɔka wɔn ho no ho. Na mmeawa a wɔde di dwuma esiane wɔn ahoɔfɛ soronko nti de sɔ adefo a wɔkra nneɛma no ani.
  Wɔde Augustine nso kɔɔ afiase dan bi a ɛda nsow mu. Ná mpa bi a wɔde mpa a wɔde sare ahyɛ mu ma ne ahwehwɛ mpo wɔ hɔ, ne baabi a obi betumi agye ne ho na wahohoro ne ho. Sɛ wɔde toto nkwammoaa a ɛtaa ba, baabi a hua a ɛyɛ hu wɔ hɔ, na mmeawa no te wɔn ho wɔn ho so ankasa ho a, ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ ahomegyebea ankasa. Na awɔw bere mu no, ogya dan mpo wɔ ɔfasu no akyi.
  Wɔde paanoo ne nsu kuruwa brɛɛ Augustine. Ɛde besi ha no, wonnya nyɛɛ no aduan a aduannuru a ɛkɔ soro wom, sɛnea ɛbɛyɛ a mmeawa a wɔsom nea wɔrehwehwɛ no no nyɛ wɔn a wɔn ho yɛ hare.
  Esiane sɛ ɔkɔm de ɔhemmaa no na wabrɛ nti, ofii ne pɛ mu dii paanoo tuntum na ɔnom nsu.
  Ɛno akyi no, ne yafunu yɛɛ ma, na ne mu yɛɛ duru na ɔdae. Saa ara na anadwo a edi kan wɔ Franse afiase bi mu no kɔe.
  . TI a Ɛto so 2.
  Ɔhemmaa bi a wɔafa no dommum a ɔwɔ afiase dan bi a ɛwɔ mpa a wɔde sare ayɛ so soo dae sɛ ɔredi abɔfo dɔm bi so. Na wɔne Lusifer dɔm no ko.
  Abɔfo a wɔwɔ ntaban ne adaemone a wɔwɔ ntaban hyiae. Na wofii ase de nkrante twaa. Abɔfo wɔ nkrante bruu, adaemone wɔ nkrante kɔkɔɔ. Ɔhemmaa a ne ho yɛ nwonwa a ɔbɛyɛɛ ɔkofo wɔ dae mu no ne Lusifer ko. Na ɔko no mu yɛ den yiye.
  Lusifer yɛ aberanteɛ a ne ti nhwi yɛ fitaa a ne ho yɛ fɛ paa a ne nipadua yɛ agumadifoɔ na ne ntini da nsow. Worentumi nka sɛ eyi ne Satan a wɔde ne din bɔ mmofra hu no.
  Nea ɛne no bɔ abira no, ɔno ne ɔbɔfo a ne ho yɛ fɛ na ɔyɛ pɛ sen biara. Ná Augustine nhuu aberante a ne ho yɛ fɛ saa da.
  Ne nyinaa mu no, wɔde nkrante twa, na nkankyee fi nkrante no mu tu.
  Lusifer bisaa no sɛ:
  - Wowɔ he?
  Augustine de ahotoso buae sɛ:
  - Ɔhemmaa Ɔbɔfoɔ!
  Lightbringer no buae sɛ:
  - adɛn nti na ɛsɛ sɛ yɛko?
  Ɔhemmaa abeawa no de ahopopo buae sɛ:
  - a wonnim. Nanso ɛsɛ sɛ yɛyɛ saa!
  Lusifer faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  Hwie mogya gu ɔko no mu, .
  Eyi nyɛ bere a edi kan ma mo mmeawa...
  Nanso bu no sɛ efĩ, .
  Wɔ Paris akwan so!
  Augustine de anigye kae sɛ:
  Onyankopɔn maa yɛn nsɔe
  Me ntumi nnyae...
  Dade a ɛretu akɔ wo moma so, .
  Mogyahwiegu, mogyahwiegu!
  Na nkrante no san bɔɔ mu bio, na ɛbɔɔ nkankyee akuwakuw.
  Lusifer bisaa abeawa no asɛm bi sɛ:
  - mu nsonsonoee ben na eda papa ne bone ntam?
  Augustine ani wui na ɔkaa sɛ:
  - Wiɛ... ɛbɛyɛ dɛn na awia yɛ soronko wɔ anadwo ho...
  Ɔbɔfo a ɔde hann ba no buae sɛ:
  - da bi ye, ampa ara, eye! Nanso anadwo no nso nyɛ bɔne. Nsoromma a ɛyɛ fɛ saa wɔ wim a ɛyɛ sum no mu.
  Ɔbɔfo hemmaa no penee so sɛ:
  - yiw, ɛte saa. M"ani gye ho sɛ mɛhwɛ nsoromma, titiriw denam afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri so.
  Lucifer de serew de ne ti too fam.
  - Yiw, nsoromma no ye fɛ, te sɛ ɔsram no ara pɛ.
  Augustine de anigye too dwom sɛ:
  Ɔsram, ɔsram, nhwiren, nhwiren, .
  Mpɛn ahe na wɔ asetra mu a ɛnyɛ nea ɛdɔɔso, .
  Nnipa ne ayamye ne ayamye!
  Ɔbɔfo a ɔde hann ba no de kaa ho sɛ:
  - de wo ho to adɔfo nyinaa so, .
  Anidaso ne adaeso ne adaeso!
  Ɔhemmaa no de ne ti too fam kyerɛɛ ɔbɔfo no, na ɔde hann bae, te sɛ Prometheus, na bere koro no ara mu no, wobu no sɛ esum mu bapɔmma.
  Nanso nokwarem no, hena ne Lusifer? Kristofo kyerɛkyerɛ sɛ: - Onyankopɔn yɛ papa koraa, Satan yɛ bɔne koraa. Nanso sɛnea Bible kyerɛ no, Onyankopɔn kunkum nnipa ɔpepem pii, na Satan kunkum nnipa du pɛ. Enti papa ne bɔne yɛ nwonwa yiye wɔ ha.
  Onyankopɔn ne ɔdɔ? Nanso eyi yɛ ɔdɔ a ɛyɛ nwonwa.
  Bere a dodow no ara hyia daa ayayade wo ogya ne sufre tare no mu, na kakraa bi no hyia daa asraafo atrae - te sɛ afiase a ɛwɔ mmeae a osu tɔ na owia bɔ kɛse. So saa na ɛyɛ adwuma?
  Ná Augustine yɛ abeawa onyansafo, na na ɛte sɛ nea ɛyɛ nwonwa nso ma no sɛ wɔabu nnipa dodow no ara akɔ daa, hellgya ayayade mu. Nanso ɔkwan foforo so no, dɛn ne nokware no?
  Na so Kristo yɛ Onyankopɔn?
  Ne nyinaa akyi no, nokwarem no, so Onyankopɔn a ɛkame ayɛ sɛ ɔsɛee adesamma nyinaa wɔ Noa nna no mu na ogyaw nnipa baawɔtwe pɛ wɔ ɔpepem pii mu no bɛbrɛ ne ho ase saa na wawu asɛndua so yaw?
  Na bɔ mpae nso ma awudifo no. So ɛte sɛ nea eyi yɛ nokware?
  Augustine ankasa ho dwiriw no wɔ sɛnea na Onyankopɔn Yesu yɛ soronko wɔ Apam Dedaw no mu Nyankopɔn a Ɔyɛ Hu no ho!
  Lusifer susuw n"adwene ho na obisaa sɛ:
  - Ebia gyae akodi?
  Ɔhemmaa no too dwom de buae sɛ:
  Nnipa a wɔwɔ okyinnsoromma biako so nyinaa
  Ɛsɛ sɛ yɛyɛ nnamfo bere nyinaa...
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew bere nyinaa
  Na tena wiase a asomdwoe wom mu...
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew!
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew!
  Na tra wiase a asomdwoe wom mu!
  Saa nsɛm yi akyi no, wɔfaa nkrante no wɔ Augustine nsam na ntɛm ara na ɛdanee roses nhwiren a ɛyɛ frɔmfrɔm. Na hua no fi wɔn mu bae.
  Hemmaa abeawa no de abufuw too dwom sɛ:
  Ɛbɛn, ɛbɛn anigye ne awerɛhosɛm, .
  Ɛsɛ sɛ, ɛsɛ sɛ yɛde mmuae a emu yɛ den ma!
  Wɔ wiase a owia bɔ kɛse no fam no, yiw, yiw, yiw!
  Na se wobebubu nnipa mu - dabi, dabi, dabi!
  Lusifer too dwom de buaa no sɛ:
  Nnipa, mesrɛ mo, monyɛ komm, monyɛ komm, .
  Ma akodi ahorow no nyera wɔ sum mu...
  Stork wɔ ɔdan atifi, anigye wɔ ɔdan atifi, .
  Asomdwoe bɛba Asase so!
  Na ne nkrante nso danee daisies kwae a ɛyɛ frɔmfrɔm na ɛyɛ huam.
  Abɔfo ne adaemone nyinaa gyaee ɔko. Wɔ wɔn nsam no, akode danee afifide ahorow a ɛyɛ nwonwa.
  Na obiara too dwom wɔ nnwontofo kuw mu sɛ:
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew!
  Ɛsɛ sɛ mmofra serew!
  Na tra wiase a asomdwoe wom mu!
  Ɔhemmaa a ɔyɛ ɔdeduani no nyanee. Nsɛnkyerɛnne a ɛkyerɛ sɛ wɔbɛsɔre no bɔɔ. Ná ɛsɛ sɛ wɔde Chatelet nneduafo no kɔdi anɔpaduan na afei wɔde wɔn kɔ adwuma.
  Wɔmaa Augustine so fii ne mpa so na wɔmaa no nsu bokiti sɛ ɔnhohoro ne sẽ. Afei wɔde oatmeal a abodoo ne nufusu bi ka ho bae.
  Ɔhemmaa no dii... Wabɛyɛ abeawa a ɔnyɛ ne ho koraa dedaw. Nokwarem no, dɛn bio na na obetumi abisa?
  Afei wɔde Augustine kɔɔ adwuma. Esiane sɛ na onnim ntadepam, na na ahyɛde a ɛdɔɔso nni hɔ nti, wɔsomaa ɔhemmaa no sɛ ɔnkɔdan owiyammo no. Saa na na wɔyam aburow ma ɛbɛyɛ esiam.
  Ná adwuma no yɛ den na na ɛyɛ ɔbrɛ. Augustine tee ɛyaw nka wɔ ne nan a abubu no mu bere a ɔnam abo a ɛwɔ adiwo hɔ no so no. Asen a ɛda hɔ kwa no fii ase yɛɛ wo yaw, na ntini foforo yɛɛ anan a ɛyɛ den no. Na ɛyɛ yaw kɛse.
  Augustine ne mmeawa afoforo baasa twitwaa ntwahonan no. Na aburow fi soro hwehwee ase. Na nnyae na nnye ahome. Adwumaden paa. Nanso na mmeawa no rekɔ mu dedaw, na na wɔn nan a ɛda hɔ kwa no yɛ abɛn ankasa. Wɔyɛ calloused, te sɛ yoma nansoaa. Na nnansa yi ara na Augustine bɛyɛɛ obi a ɔmfa mpaboa mpaboa, na ɛnyɛ adwuma a ɔnyɛ ne su saa. Na ankyɛ na ne nantwi mma ne ne nkotodwe ne n"akyi fii ase yɛɛ no yaw. Ɛyɛ ayayade ara kwa, ɛnyɛ adwuma.
  Na ɔhwɛfo no gyina wɔn so, na ntwahonan no di akɔneaba brɛoo kakra, te sɛ nea mpire abɔ no.
  Ɛte sɛ nea na wɔyɛ nkoa wɔ tete Roma. Yiw, na woyɛ abotiri hemmaa nnansa yi ara, wubetumi abɛyɛ France hene yere - saa bere no na na woyɛ tumi kɛse wɔ okyinnsoromma yi so. Na afei woyɛ ɔdeduani a woda mpaboa a wohyɛ atade a atetew na ɛyɛ nsensanee a nɔma wɔ so. Wo mmati da hɔ na ɛkame ayɛ sɛ wo nan da hɔ kosi w"asen. Na wo nso wuhu amane. Oh fi abo a ɛwɔ anan a ɛda hɔ kwa ase, ne honam fam nhyɛso, ne mpire, ne animguase.
  Sukɔm dee Augustine nso. Ɛda so ara yɛ awɔw bere na ɛyɛ hu. Ɛyɛ den yiye sɛ wobɛdannan ntwahonan no. Nanso ne nipadua yɛ abofra na efi awosu mu wɔ apɔwmuden. Afei mframa a ɛto so abien no bue, na ɛyɛ mmerɛw.
  Abeawa no te nka sɛ ne nan a ɛda hɔ kwa no ayɛ den na ɛkame ayɛ sɛ ɔnte nka sɛ hwee.
  Nea ɛbɛyɛ na abeawa no atwetwe n"adwene afi ɛyaw ne ɔbrɛ so no, ɔbɔ mmɔden sɛ obesusuw biribi ho.
  Sɛ nhwɛso no, ɔhempɔn bɔne no na ɔkyeree ɔhemmaa no. Na wɔde no kɔɔ owura no nkyɛn.
  Ɔhyɛɛ no sɛ:
  - dɔ me!
  Nanso, na mmuae no yɛ ahantan sɛ:
  - Daabi!
  Na esiane ɔman anidanfo no ahyɛde nti, wɔde hama bɔɔ ɔhemmaa no wɔ rack no so! Wɔtwee me kɔɔ soro, na wodii kan tetew me ntade nyinaa mu kosii me honam ani. Afei wɔmaa sodifo ahantan no so kɔɔ ɔdan no atifi pɛɛ. Kɔ vaults no so. Na afei wogyaee hama no. Ɔhemmaa no hwee fam. Na hama no trɛw bɛn fam. Na ababaa no teɛteɛɛm na ɔtotɔe esiane ɛyaw a ɛyɛ hu nti.
  Wɔhwiee bokiti a nsuonwini wom guu ne so. Ababaa no nyaa n"adwene.
  Okumfo panyin no de ne ti too fam kae sɛ:
  - a wobɛdɔ ɔman anidanfo no?
  Ná ɔhemmaa no te yaw na ehu aka no, na n"ani awu yiye sɛ ɔbɛsɛn adagyaw wɔ awudifo no anim, a na wɔreserew wɔn anim de fɛwdi.
  Ɔpanyin a ɔyɛ ayayade no de ne ti too fam. Wofii ase maa ɔbea a ɔda adagyaw no so bio. Hama no mu yɛɛ den bio, bio. Na wɔmaa ɔhemmaa no so wɔ rack bi so koduu ɔdan no atifi pɛɛ.
  Afei ɔyɛɛ nwini. Ná august nipa no honam ani a ɛyɛ mmerɛw no hyerɛn.
  Afei wɔsan gyaee hama no bio. Abeawa no amu hwee fam. Na mfiase no, ne ho popoe esiane ahodwiriw no nti. Na afei, bere a hama no mu yɛɛ den no, ɛteɛteɛɛm fii wuram ntrɛwmu no mu.
  Na bio nso mehweree m"adwene.
  Okumfoɔ panin no de ne ti too fam... Wɔde nsukyenee nsuo a wɔfaa firii bun kɛseɛ mu guu Ɔhemmaa no bio.
  Ababaa no nyaa n"adwene.
  Ɔpanyin a ɔyɛɛ ayayade no bisae sɛ:
  - a wobedɔ ɔhempɔn no!
  Ɔhemmaa no bɔɔ ose denneennen sɛ:
  - Daabi!
  Okumfo panyin no hyɛe sɛ:
  - sene no ne mprɛnsa so!
  Na bio ayayadefo no fii ase maa ɔhemmaa no so. Mpɛn pii no, ayayade a wɔtrɛw mu no tu mpɔn yiye. Na esiane ayayade yi nti, mmarima a wɔwɔ tumi pii bubui na na wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛyɛ biribiara.
  Nanso ɔbea fɛfɛ a ne mogya a ɛyɛ fɛ no kɔɔ so yɛɛ komm. Na wɔmaa no so bio kɔɔ ɔdan no atifi pɛɛ. Ná ɛyɛ kronkron na na abo no yɛ nwini na ɛyɛ fitaa.
  Na enti awudifo no maa abeawa no yɛɛ nwini wɔ wim. Na afei wɔfaa no na wɔde anigye brɛɛ hama no ase mpofirim.
  Ɔhemmaa a ɔda adagyaw no hwee fam, na hama no mu yɛɛ den bio wɔ baabi a ɛbɛn fam. Na bio ababaa no teɛteɛm na ɔhwere n"adwene.
  Na n"anim ayɛ bruu na ɛyɛ bruu araa ma esiane ahodwiriw a ɛyɛ yaw nti. Na bio awudifo no hwie nsu guu no so. Ɔhemmaa a ɔda adagyaw na wabrɛ no nnya n"adwene ntɛm ara. Ɛsɛ sɛ woda so ara bɔ no wɔ n"afono so.
  Awiei koraa no m"ani buei.
  Okumfo panyin no bisae sɛ:
  - a worebekasa? Ɛne sɛ, so wopene so sɛ wobɛyɛ ɔhempɔn no yefa?
  Ɔhemmaa no de abubuw bɔɔ ne tɛkrɛma sɛ:
  - Daabi! Ɛyɛ papa sɛ wubewu!
  Ɔyayadefo panyin no de nne a wabrɛ kae sɛ:
  - a wobo du mpire no wo ahoɔden fã!
  Wɔmaa Ɔhemmaa no so kakra wɔ rack no so. Na owudifo no wosow ne ho na ɔbɔɔ n"akyi brɛoo. Ababaa no guu ahome denneennen. Na ayayadefo no kɔɔ so hwee.
  Wɔsusuu n"akuturuku no na wɔyɛɛ no pɛpɛɛpɛ. Ntrɛwmu kɔkɔɔ a ahonhon wɔ abeawa no akyi fitaa no so.
  Esiane sɛ ɔhwee no wiei nti, ayayadefo no de asɛmmisa hwɛɛ owudifo panyin no.
  Obisae sɛ:
  - a wopene so se wobɛyɛ ɔhempɔn no yefam?
  Ɔhemmaa no teɛɛm sɛ:
  - nnyɛ poke me!
  Okumfo panyin no hyɛe sɛ:
  - a wobo anum wo mpire no mu wo ahoɔden nyinaa mu!
  Okumfo no wosow ne ho na ɔbɔɔ no. Ɔhemmaa no honam ani fitaa no paee. Na mogya sen.
  Ababaa no teɛɛm. Nanso ntɛm ara na ɔkaa n"ano na ɔkyekyeree ne sẽ. Okumfo no de n"ahoɔden nyinaa san bɔɔ no bio.
  Ɔhemmaa no yɛɛ komm, nanso ne ho yɛɛ no kusuu kɛse mpo. Ne home mu yɛ duru, fifiri nketenkete fi ne moma so a ɛda hɔ kwa no so tɔ, na ne nufu a ɛyɛ ruby no hyerɛn wɔ so.
  Okumfo no bɔɔ, were no paee, na mogya a ɛreworo so sen baa fam.
  Bere a ɔhwee wiei no, ɔsan hwɛɛ ɔkannifo no bio.
  Ɔpanyin a ɔyɛɛ ayayade no de ne ti too fam sɛ:
  - Na afei block a wo hooks wo so!
  Awudifo no de dade a wɔde oak dua ayɛ a wɔayɛ no atoro kyekyeree ɔhemmaa no nan a ɛda hɔ kwa no ho. Na nkɔnsɔnkɔnsɔn bi nso pue wɔ anoano. Wɔabɔ ho ban.
  Ɔyayadefo panyin no hyɛe sɛ:
  - trɛw mu!
  Na awudifo no de nneɛma a emu duru yɛ nkaribo sɛn nkɔnsɔnkɔnsɔn so. Nifa ne benkum nyinaa. Nokwarem no, na wɔadi kan asiesie nneɛma a wɔde kari nneɛma no. Na mpɛn pii no, ayayade dan no ase wɔ akode a ɛyɛ fɛ.
  Okumfo panyin no bisaa ɔhemmaa no sɛ:
  - a worebekasa?
  Ɔde ahotoso buae, na na ɔte ɛyaw mu sɛ:
  - Daabi!
  Ɔyayadefo panyin no kae sɛ:
  - yebetumi aye wo ayayadee akosi owuo mu.
  Ɔhemmaa no de ahotoso kae sɛ:
  - eye se wobewu sene se wobeyi ama.
  Okumfo panyin no hyɛe sɛ:
  - mu duru foforo a ewo afã abien no nyinaa!
  Awudifo no de wɔn ho hyɛɛ mu na wɔde adesoa biara sɛn hɔ. Ɔhemmaa no nipadua a ɛda adagyaw no trɛwee kɛse mpo. Na fifiri ne mogya afrafra fii ne mu, na ne ntini mu yɛɛ den kɛse mpo na ɛdaa nsow.
  Ɔhemmaa no fii ase sii apini komm faa ne sẽ mu. Ná ɔte ɛyaw kɛse mu.
  Ɔpanyin a ɔyɛɛ ayayade no bisae sɛ:
  - a wobekasa? Wobɛyɛ ɔhempɔn no mpena?
  Ababaa no piapiaa mu sɛ:
  - Daabi!
  Awudifo panyin no de nyansahyɛ mae sɛ:
  - afei yɛbɛto wo nan ase.
  Ɔhemmaa no kaa no denneennen sɛ:
  - da so ara rennye n"akoa.
  Awudifo no faa ngodua ngo toa bi fii ɔdan a wɔde nneɛma gu mu no mu. Wobuee akutu no mu na wohwie guu wɔn nsateaa mu. Ɛno akyi no wofii ase de ahoɔden sra ne nan ase.
  Ɔhemmaa no, na ɔde ahopere rewosow na ɔresi apini no kae sɛ:
  - a meda so ara renka hwee! Na merenware ghoul!
  Wɔn a wokunkum nnipa no wiee srade a wɔde sra wɔn nan ase no. Afei wɔde nnua a ɛyɛ tratraa ne sare guu ɔhemmaa no nan a ɛda hɔ kwa no ase. Wɔde sulfur guu mu na wɔde kanea bae.
  Ogyaframa no sɔe. Ne tɛkrɛma de atirimɔdensɛm tetee ayayade a ɛda adagyaw a ɛte sɛ abeawa no so.
  Pink sole no yɛɛ den. Na ɔhemmaa no fii ase homee denneennen. Na afei, bere a ɔhyew kaa abeawa no nan so no, ɔteɛɛm.
  Okumfo panyin no de fɛwdi bisae sɛ:
  - Enti wobɛkɔ ɔhempɔn no nkyɛn sɛ mpena?
  Ɔhemmaa no teɛɛm bio sɛ:
  - Daabi!
  Okumfo no daa ne sẽ adi. Wɔ ne sɛnkyerɛnne so no, aboafo no de nnua kaa ho. Na ogyaframa no kɔɔ soro mpo na ɛyɛɛ hyew.
  Ɔhemmaa no fii ase teɛteɛɛm wɔ n"ahurututu atifi. Ná ɔte ɛyaw kɛse mu. Na ayayadefo no serewee.
  Awudifo panyin no bisae sɛ:
  - Wiɛ, woasesa w"adwene?
  Ɔhemmaa no bɔɔ ose sɛ:
  - Daabi!
  Ɔpanyin a ɔyɛɛ ayayade no de ahotoso kae sɛ:
  "Ɛnde yɛbɛhyew ne nufu nso!"
  Awudifo no san hwiee ngo guu wɔn nsa so. Na wɔde ahopere kɔɔ ababaa no nkyɛn sɛ wɔrekɔsra ne nufu a ayɛ ma no.
  Wɔde basabasa bɔɔ ɔhemmaa no nufu a na ɛyɛ kɔkɔɔ no, na wɔde twitwiw ne akyi.
  Esiane ayayadefo no nsa a wɔde kaa no nti, august nipa no nufu hohoroo na ɛyɛɛ den.
  Ɔhemmaa no faa no na ɔbobom sɛ:
  - a wode ye scum!
  Bere a wɔawie srade no, awudifo no mu biako faa kanea bi sɔɔ mu. Ayayadefo no de ogya no baa ɔbea no koko a ɛda hɔ kwa no so. Na wofii ase too no tuo a wɔannyɛ guasodeyɛ.
  Ɔhemmaa no sii apini kɛse. Hwɛ sɛnea na ɛyɛ yaw na ɛyɛ yaw kɛse.
  Awudifo no serewee na wɔdaa wɔn sẽ adi. Ná pii wɔ dade de, nanso na owudifo panyin no wɔ sika kɔkɔɔ!
  Eyi yɛ kuw a mogyahwiegu wom ampa. Na wɔn sẽ te sɛ wɔn kra!
  Wɔhyew ne nan ase a ɛda hɔ kwa ne ne koko a ɛda hɔ kwa bere koro mu.
  Okumfoɔ no, bere koro no ara mu no, serewee na ɔde n"ani kyerɛɛ...
  Ɔhemmaa no hwirew ne ho wɔ rack no so. Na ɛyɛ no yaw kɛse.
  Ɔpanyin a ɔyɛɛ ayayade no bisae sɛ:
  - a wobeware ohemfo no?
  Ababaa bi a wabrɛ teɛɛm sɛ:
  - Daabi!
  Ɔyayadefo panyin no bɔɔ ose sɛ:
  - Na afei ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ ɔde srade sra n"awotwaa nso...
  Ɛha na ɔhemmaa no adwuma sae. Na wɔsomaa no sɛ ɔnkɔdidi kakra. Esiane sɛ na ne ho yɛ fɛ yiye nti, wɔmaa no nufusu ne mpataa de yɛɛ n"akutu. Ɔhemmaa no dii na ɔtee nka sɛ ɔpɛ sɛ ɔda.
  Nanso na ɛsɛ sɛ mesan kɔ na migyina kar no akyi, dannan owiyammo a na ɛyɛ abofono dedaw no.
  Na ɛyɛ den yiye, na ntini no twitwiw ankasa wɔ ɛyaw mu. Nea ɛbɛyɛ na Augustine atwetwe n"adwene no, ofii ase hyehyɛɛ nnwom bio.
  Ná awudifo no refi ase sra awotwaa no mu, nanso abarimaa bi tuu mmirika baa mu na ɔde ɔhempɔn no ahyɛde mae sɛ onnyae ayayade no.
  Awudifo no dum ogya no wɔ ababaa no nan a ɛda hɔ kwa ase, na wɔde ahwɛyiye kɛse dii kan yii nneɛma a emu yɛ duru no fii block no so. Afei block no ankasa, na afei ɔhemmaa no fi rack no so.
  Wɔde nsa popaa no na wɔde no kɔɔ abansoro so kɔɔ adan no mu sɛnea ɛbɛyɛ a obetumi agye n"ahome na ne ho atɔ no afi ɛyaw no mu.
  Saa bere no mu no, ɔhempɔn no hwɛɛ akodi a wɔde di ako wɔ asa no so. Eyi nso yɛ atirimɔdensɛm kɛse, nanso yegye tom sɛ ɛyɛ anigye.
  Ná mmeawa baanu reko. Baako ti nhwi yɛ kɔkɔɔ, ɔfoforo no ti nhwi fitaa.
  Wɔn baanu nyinaa ho yɛ fɛ yiye, wɔn honam ani yɛ den, wɔatete wɔn.
  Wɔhyɛn ring no mu a na wɔhyɛ panties nkutoo, na wogyaw wɔn torsos a ɛda adagyaw.
  Grand Vizier no kae, na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew kyerɛɛ ɔhempɔn no sɛ:
  - ahoɔfɛ a ɛyɛ nwonwa ne ahoɔden a ɛyɛ pɛ.
  Ɔmanpanyin no de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, nwonwa, na wei ne adesua!
  Ná ɔbarima a ne ho yɛ bruu no kura nkrante ne kyɛm, na na nea ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no kura agyan abiɛsa ne nkrante.
  Wɔde ahwɛyiye nantew a wɔn nan a ɛda hɔ kwa, na wɔbɛn.
  Afei wɔde ahopere kɔtoo wɔn ho wɔn ho so.
  Ɔbarima a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no de ne ntini abiɛsa bɔɔ blonde no nan, nanso wɔde nkrante bɔɔ no mmati na ohuruw kɔe.
  Mmabaa baanu no nyinaa pirapirae. Atiefo no bɔɔ abubuw. Afei nea ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɔ blonde no nan a ɛda hɔ kwa no bio. Nanso na ɛnyɛ den sɛ ɔbɛkwati. Ɔko no mu yɛɛ den kɛse.
  Ɔde gyegyeegye wosow ne nkrante kɔɔ blonde no moma so, nanso ɔde kyɛm sisii hɔ.
  Na agyan no hwirew fii hɔ.
  Mmea baanu no nyinaa bo fuwii na wofii ase bɛn wɔn ho wɔn ho. Hits ne blows no bio ni. Na nipadua abien a ɛkame ayɛ sɛ ɛda adagyaw a wɔaka abom.
  Mmabaa no fii ase ko wɔ clinch no mu. Ɔmanpanyin no yɛɛ sɛnkyerɛnne bi. Moorfo no huruw sɔre na wɔde akanea a wɔasɔ guu mmeawa no anan a ɛda hɔ kwa a mfutuma ayɛ hɔ ma kakra no so. Wɔbɛfa na wɔabobom.
  Wɔkɔe sɛ wɔrekɔbubu. Nanso nea ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no de nkrante bɔɔ blonde no nkyɛn, na ɔno ankasa nyaa nkrante wɔ ne kɔn mu.
  Mmabaa baanu no nyinaa totɔe esiane ɛyaw a na wɔn ho adwiriw wɔn nti na wɔyɛɛ nwini, na mogya guu wɔn na wɔda adagyaw.
  Moorfo no de dade a ɛyɛ hyew hyew wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa, ɛte sɛ abeawa, na ɛdaadaa wɔn saa.
  Nanso mmeawa no anhinhim mpo.
  Ɔhempɔn no kae sɛ:
  - a eye awerɛhoɔ sɛ mmaa wuwu! So ɛrenyɛ papa sɛ wɔbɛtow mmarimaa no agu ɔko mu?
  Grand Vizier no de ne ti too fam sɛ:
  - a woaka no yie, sedee daa no, owura!
  Mmabun baanu a wɔadi bɛyɛ mfe dunan na wodii kan baa agoprama no so. Ná wɔyɛ mmarimaa a wɔn ho yɛ den, wɔn ho yɛ fɛ, na wɔn ho yɛ tan a wɔhyɛ asuguare ntade kɔkɔɔ. Ná wokurakura nkrante wɔ wɔn nsam.
  Mmarimaa a wɔn mfe ne wɔn tenten yɛ pɛ nso fii adi behyiaa wɔn. Na nso ntini, fɛfɛ, tanned, asuguare nnua a ɛyɛ ahabammono nkutoo ne sabers mmom sen nkrante.
  Wɔkotow ɔhempɔn no ne n"akyidifo no. Wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa, a ɛyɛ den, na ɛte sɛ abarimaa no bɔɔ wɔn nan so na wɔteɛɛm sɛ:
  - a worekɔ owuo mu no kyia wo!
  Ɔhempɔn no bɔɔ n"ano sɛ:
  - Hyɛ aseɛ!
  Mmarimaa no fii ase ko. Ntɛm ara na mogya hwiee gui, na akuru puei wɔ nipadua a ayɛ tan na ntini wom no so. Ná mmarimaa no nni kyɛm, na na wɔn ankasa yɛ akofo a wɔnyɛ den, enti na ɔko no twam. Abarimaa bi a ɔhyɛ asuguare ntade a ɛyɛ ahabammono hwee ase. Moorfo de kanea hyew ne nan ase a ɛda hɔ kwa no. Ohuruw kɔɔ soro, nanso ɔsan hwee ase, too tuo. Abarimaa foforo nso hwee ase wɔ asuguare ntade kɔkɔɔ mu. Nanso ɛkame ayɛ sɛ ntɛm ara na ɛyɛ ahabammono. Mmarimaa baasa no yɛɛ komm. Baako kɔɔ so gyinaa hɔ. Na ne nan ase a ɛda hɔ kwa no gyaw nan ase nsensanee a mogya ayɛ no ma.
  Moorfo no hyew mmarimaa no nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ mmerɛw. Ná ɛyɛ huam te sɛ nam a wɔahyew. Na wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn twee wɔn kɔe.
  Abarimaa no nyaa nsensanee pii...
  Ɔhempɔn no de ne ti too fam sɛ:
  - a wobɛkɔ so ako! Bye, mema wo nkwa kɔsi ɔkyena!
  Wɔde abarimaa no kɔe...
  Afei mmarimaa baanum foforo a wɔadi bɛyɛ mfe dumien anaa dumiɛnsa puei a wɔhyɛ asuguare ntade kɔkɔɔ na wɔde asuguare nhama abiɛsa na epuei. Na mmarimaa baanum a wɔn mfe ne wɔn tenten yɛ pɛ a wɔhyɛ asuguare ntade tuntum na wɔde rapiers ahyɛ wɔn ho.
  Nea edi kan no, otirimɔdenfo no akyidifo no bɔɔ kyakya. Na afei ɔko no fii ase.
  Mmarimaa no wuwui nnidiso nnidiso. Ɔkofo biako pɛ na ɔkaa ne nan so, abofra a wadi bɛyɛ mfe dumien a ɔhyɛ asuguare ntade kɔkɔɔ. Wɔbɔɔ wɔn a wɔaka no nyinaa mu. Na dade a ɛyɛ hyew a wɔde hyew wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa mpo no ammoa wɔn ma wɔnsɔre.
  Ɔhempɔn no hyɛe sɛ:
  - a ewo se abarimaa yi te ase kopem akodie a edi so no. Tow nea aka no ngu gyata ne akokɔsrade no so.
  Wɔ ɔko a edi hɔ no mu no, na wɔde mmarimaa dumien a wɔde peaw atia ɔsono no aba dedaw. Ná mmarimaa no yɛ mmofra, na wɔadi bɛyɛ mfe dunan anaa dumien. Na ɔsono kɛse bi tia wɔn.
  Nokwarem no, na hokwan biara nni hɔ sɛ wobenya nkwa. Ampa, mmofra no yɛ anifere, na ɔko no twetwee.
  Bio nso, Moorfo no, wɔ otirimɔdenfo no ahyɛde so, fii ase mpo tow fango a ɛyɛ hyew guu mmarimaa no nan a ɛda hɔ kwa ase.
  Na na ɛyɛ yaw koraa.
  Ɔhempɔn no ani gyei paa. Ɔde nkakrankakra nom bobesa a ɛyɛ dɛ a ɛyɛ kɔkɔɔ na ɔmenee akokɔsrade a wɔde ahyɛ mu.
  Mmarimaa no wuwui nnidiso nnidiso. Ampa, abarimaa a ɔhyɛ asuguare ntade bruu no tumi de peaw bɔɔ ɔsono no ani na ɔmaa aboa no bo fuwii kɛse. Na afei ɔde ahokokwaw kwatii abɛn kɛse no akuturuku no bere bi.
  Nanso awiei koraa no, aboa kɛse no wiee no nso.
  Wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn faa afunu a wɔadi dɛm no na wɔtwee wɔn kɔɔ afiri no mu.
  Afei ɔko foforo: mmarimaa baason a wɔhyɛ asuguare ntade na wokurakura nkrante, ne Afrika gyata kɛse bi.
  Mpɛn pii no na mmofra no adi mfe du anaa du-baako, na na wɔpɛ sɛ wɔyɛ akodifo.
  Nanso na otirimɔdenfo no ayɔnkofo no ani agye. Na nokwarem no, ɔko no bɛdaa adi sɛ mogyahwiegu na ɛkɔɔ so bere tiaa bi mmom.
  Grand Vizier no kae mpo sɛ:
  - bɛyɛ papa sɛ wobɛbɔ mmarimaa a wɔanyinyin afuw!
  Ɔhempɔn no kasa tiae sɛ:
  - Daabi! Ɛno teɛ ara kwa.
  Gyata no tetew mmarimaa no mu, nanso ɛkame ayɛ sɛ ɔno ankasa ampira. Saa na ɔko no kɔɔ so.
  Afei ɔko foforo. Saa bere yi de abeawa bi a ɔware yiye a ne nipadua yɛ agumadifo puei. Ná ɔhyɛ asuguare ntade nkutoo nso. Na wɔde kɔla abiɛsa ayɛ ne ti nhwi: kɔkɔɔ, kɔkɔɔ, ahabammono. Ná ɔwɔ nkrante ne nkrante.
  Wɔ eyi mu no, eyi yɛ ɔkofo a ne ho akokwaw dedaw na ɔyɛ ɔhoɔfɛfo a wagye din.
  Ɔkraman bi a ɔsõ mmom na ne ho akokwaw ne no koe.
  Ná ɔko no bɛyɛ anigye. Nanso na ɛda adi pefee sɛ aboa no nyɛ abofra bio, na ɔnnyɛ mmuadaa.
  Ne nyinaa mu no, ɔko no yɛ fɛ. Ná abeawa a ɔwɔ tumi no apere ne ho. Ɔkɔɔ so de ne nkrante ne ne nkrante twitwiw ɔkraman no, na ɔkwatii bere ne bere mu. Na afei ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔ ne hwene mu.
  Nkɛntɛnso no maa ɔkraman no sẽ abien fii mu. Na bere a ɔbrɛɛ ne ho koraa no, abeawa ɔbran no twaa ne ti.
  Saa na ɔko no kɔɔ so.
  Bere a abeawa no gyaw nan ase nsensanee a mogya ayɛ no da hɔ no, ofii agumadibea hɔ.
  Afei foforo nso fii adi, saa bere yi de na ɔyɛ brunette. Ɔyɛ tan, onni mpaboa na ɔsan nso hyɛ asuguare ntade nkutoo.
  Mmarimaa baasa a wokurakura nkrante fii adi baa ne so. Ná wɔyɛ mmofra, na wɔadi bɛyɛ mfe dumien, na wɔyɛ teateaa, nanso na wɔyɛ nhama. Ɛda adi pefee sɛ eyinom yɛ nkoa, na akuru a efi akuturuku mu akata wɔn akyi ne wɔn nkyɛn. Wɔayi mmarimaa no ti ayɛ wɔn ti nhwi, na wɔhyɛ asuguare nnua mu, na mmati a ano yɛ nnam apue, atia abeawa kɛse bi a ne ho yɛ den. Nea ɔwɔ nkrante abien wɔ ne nsam.
  Na ɛda adi pefee sɛ mmarimaa no nni osuahu na wɔabu wɔn fɔ sɛ wobewuwu.
  Ɔhempɔn no kae sɛ:
  - nnye akodie no nnye pe dodo?
  Grand Vizier no kae sɛ:
  - n"ani nnye ho bere a fair sex no awu.
  Otirimɔdenfo no de ne ti too fam sɛ:
  - Yiw, ɛnsɛ sɛ mmea wuwu! Na mmarimaa yɛ mmarima, na wɔyɛ aguade a ne bo nyɛ den koraa.
  Ɔko no fii ase wɔ gong no sɛnkyerɛnne so. Ná ɔbea a ne ti nhwi yɛ tuntum no apere ne ho. Ná ɔpɛ sɛ ɔma mmarimaa no hokwan na ɔkyerɛ ntɔkwaw a ɛyɛ fɛ. Mmarimaa no yɛ ntɛmntɛm, wɔyɛ den, nanso ɛda adi pefee sɛ wɔantete wɔn.
  Nanso wɔde abufuw kɛse ko. Na wubetumi ahu sɛnea mmarimaa a wɔayɛ wɔn ho tan no nipadua a ɛyɛ nnompe no hyerɛn dedaw wɔ fifiri mu.
  Ɔhempɔn no de ne ti too fam sɛ:
  - Nwanwa!
  Ɛha na ɔbarima a ne ho yɛ bruu no twitwiw mmarimaa no mu biako wɔ ne moma so a ɛyɛ ntini na ɛyɛ tuntum no. Wopirapirae na ɔteɛɛm.
  Ko bio...
  Abeawa no de ne nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ abarimaa no asen mu. Ɔhwee ase esiane ɛyaw a na ne ho adwiriw no nti na ɔtotɔe.
  Ɔhempɔn no hyɛe sɛ:
  - ma no so!
  Na Moorfo no, a ɔrehuruw akɔ soro no, de dade a ɛyɛ hyew hyew abarimaa no nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ mmerɛw no. Ɔhuruw kɔɔ soro.
  Brunette no de nkrante abien kuraa owiyammo no mu na ɔde agyan a ɛyɛ tratraa no bɔɔ ne ti akyi. Ɛnyɛ nea ekum nnipa, na mmom ɛbɔ nhumu koraa.
  Moorfo no san hyew abofra no nan ase a ɛda hɔ kwa no. Wɔ mmeae a wotu abo no, nkoa mmarimaa taa yɛ adwuma afe mũ no nyinaa a wonni mpaboa, na wɔn nan ase yɛ den sen wɔn mpaboa nwoma. Nanso dade a ɛyɛ hyew no da so ara hyew wɔn na ɛma wɔteɛteɛm.
  Na ɔsan huruw kɔ soro bio. Ɔbea a ne ti nhwi yɛ tuntum no de ne nsateaa bɔɔ abarimaa no hwene mu, na ɔhwee ase. Na bio abofra no nan ase a ɛda hɔ kwa a ɛtra hɔ kyɛ no hu amane wɔ dade a ɛyɛ hyew no ho.
  Abeawa bi a ɔyɛ gladiator mpɛ sɛ obekum mmarimaa. Nanso ɛhe na wubetumi akɔ? Ɔde ne nsateaa bɔ n"asɔrefi. Nanso bio Moorfo no hyew asen no. Na abarimaa no teɛteɛm.
  Ɛda adi sɛ ɛsɛ sɛ yɛde wɔn ka ho .
  Na mmarimaa no mu biako nya ɔbea bi twa ne ti.
  Afei abeawa no bɔ foforo na ɔbɔ foforo gu fam. Ɔhwɛ ɔhempɔn no.
  Ɔteɛm sɛ:
  - wie no!
  Abeawa a ne ho yɛ bruu no guu ahome na ɔde sekan bɔɔ abarimaa no. Ɔtirimɔdenfo no nnim mmɔborohunu biara. Na na ɛsɛ sɛ miwie ɔfoforo no nso. Na afei wie nea ɛto so abiɛsa no.
  Ɛno akyi no, abeawa no paee mu sui na ofii agumadibea, anaasɛ lists, a n"anim ayɛ basaa.
  Ne nan a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ fɛ no gyaw nan ase nsensanee a mogya ayɛ no ma a wɔatwitwa.
  Ɔko a edi hɔ no yɛɛ atirimɔdensɛm kɛse mpo.
  Mmarima akɛse abien a wɔyɛ gladiators a wɔn honam ani da adagyaw fii adi. Mmarimaa baason a wɔadi mfe du anaa du-baako ko tiaa wɔn. Ná mmarima no wɔ nkrante akɛse, mmarimaa no wɔ nketewa.
  Na nokwarem no, eyi yɛ ɔko a ɛyɛ atirimɔdensɛm. Na obi a onni mmɔborohunu, momma yɛnka no pen, ɔhwe.
  Mmarimaa no hwee ase wuwui, twee mogya.
  Nanso ɛtɔ mmere bi a na wotumi twitwiw mmarima a wɔyɛ akodifo no nso. Na fa akuru gu nipadua no mu.
  Ɔhempɔn no kae sɛ:
  - a wode si akan!
  Grand Vizier no kae sɛ:
  - yiw, Wo Awurade. Ɛwom sɛ mmarimaa nyɛ aguade a ɛsom bo de, nanso wote wɔn mmɔbɔ kakra nso!
  Ɔtirimɔdenfo no de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, mmɔborohunu nnye onipa dea! Ɛyɛ papa sɛ saa akofo yi tumi faa mu, nanso bere foforo no mɛma gyata bi agu wɔn so!
  Wɔ n"awiei no, mmarimaa baanu a wokurakura mmɛn abiɛsa ne asau fii adi. Mmofra nso, wɔadi bɛyɛ mfe dumiɛnsa, wonni osuahu na wɔatwitwa wɔn ti nhwi a ɛyɛ pakye. Ansa na mmarimaa bɛko no, wɔtaa yi wɔn ti nhwi yɛ wig sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi anya sika akyiri yi.
  Na wɔgyaa ɔsebɔ bi guu mmarimaa no so.
  Mmofra no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow asau no, nanso ɔsebɔ no tetew mu na ɔde ahopere twaa mmofra no mu asinasin.
  Ɔhempɔn no too dwom sɛ:
  - meye tiger, ennye cat, .
  Ɔte me mu mprempren...
  Ɛnyɛ Leopold, na mmom Leopard!
  Awiei koraa no, wowiee adwuma no, na wotwaa Augustine nsusuwii mu. Ɔkɔɔ anwummere aduan. Wɔhyɛɛ mmeawa nneduafo no sɛ wonnyi wɔn ntade. Ná wɔda adagyaw, na na wofi bokiti mu hwie nsu a ɛyɛ hyew a owia bɔ guu wɔn so. Afei wɔde mmeawa no kɔɔ anwummere aduan. Wɔsan maa Augustine nufusu ne akokɔ nan.
  Ɛno akyi no, wɔde me kɔɔ afiase dan bi mu. Ansa na abeawa no bɛda no, nokwarem no, ɔkenkan mpaebɔ bi, hwee fam wɔ mpa no so na ntɛm ara na ɔdae.
  
  
  RUSSIA ƆMANPAFO VLADIMIR ZELENSKY
  Bere a wɔde no sii agua so akyi no, Vladimir Zelensky de too gua sɛ wobegu Rada no mu na wɔayɛ mmarahyɛ bagua no mu abatow ntɛm. Mpɛn pii no, na wɔhwɛ eyi kwan. Nanso, abusuabɔ a ɛda wɔne Russia ntam no kɔɔ so yɛɛ basaa. Vladimir Putin annye Zelensky akwaaba wɔ ne nkonimdi no ho na wannye ɔmampanyin abatow a wɔyɛe wɔ Ukraine no ntom. Nanso eyi mpo so baa ɔkannifo kumaa foforo no so mfaso. Ɔmampɛfo a wɔde adwenem naayɛ hwɛɛ no no hui sɛ ɔyɛ wɔn ankasa mu biako. Na Atɔe Famfo hui sɛ Putin yɛ ɔtowhyɛfo ampa. Na ɛhyɛɛ mmoa a wɔde maa Ukraine no mu den. Enti efii ase maa akwahosan, na ɛbaa awiei maa asomdwoe. Zelensky faa no na ɔyɛɛ adwuma denneennen kɛse wɔ abatow foforo a wɔyɛ maa Rada no mu. Otumi nyaa mmarahyɛ bagua mu dodow no ara. Na afei ɔyɛɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn mpɛn pii. Nea ɛka ho ne mmarahyɛ bagua mu nsakrae.
  Wɔtrɛw ɔmampanyin no tumi mu kɛse. Nea ɛne eyi bɔ abira no, Rada no sua. Ɛno akyi no Zelensky fii ase de gyinaesi yɛɛ nsakrae ne nnɛyi nneɛma.
  Bere koro no ara mu no, wɔyɛɛ anifere kwan bi wɔ Donbass. Wɔmaa ɔkofo Anastasia Orlova biribi a ɛyɛ anigye a obetumi apaw. Ɛdenam Ukraine ne Atɔe Fam amansɛmdi adwumayɛbea ahorow mmoa so no, ɔbɛyɛ Lugansk ne Donetsk mantam no amrado. Afei obenya Ukraine asɔremma a ɛfata ne sika a ɔde bɛsan asiesie ne n"ankasa tumi kɛse. Na mpo w"ankasa w"asraafo. Ɛne sɛ, Kadyrov a wɔpaw no. Bere a Russia de ahofadi maa Chechnya ankasa, na ɛkɔɔ so dii so wɔ ɔkwan a ɛfata so nkutoo.
  Anastasia Orlova a ɔwɔ nkɛntɛnso wɔ afuw mu asraafo mpanyimfo mu no gyee saa ɔkwan yi toom. Ɛsɛ sɛ meka sɛ na ɔbea yi ho yɛ fɛ yiye, ne ho yɛ bruu, na mpɛn pii no, wɔ awɔw bere mu mpo no, na otu mmirika a ɔda mpaboa.
  Anastasia de ɔko too gua wɔ New Russia akannifo a "wɔwia" no ho. Ɔyɛ abeawa a ɔyɛ ɔkofo kɛse na ɔwɔ tumi. Na ɔhyehyɛɛ ne tenabea wɔ Novoazovsk. Nnipa no ne asraafo akuw no fã bi boaa no.
  Anastasia a na mmeawa dɔm a wɔda mpaboa ka ho no tow hyɛɛ wɔn so mpɛn pii na wɔfaa nkurow pii. Mpɔtam hɔ akodi ahorow sɔree. Ná ɔko a wɔtwetwe nkurɔfo wɔ hɔ.
  Anastasia yɛɛ n"ade wɔ ahokokwaw mu koraa na onyaa sika fii amannɔne. Nea ɛka ho no, na ɔwɔ mmoa wɔ Russia. Nea efi mmea hɔ ka ho. Nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na Putin yare no nso boaa ma odii yiye. Ɛda adi sɛ Russia ɔmampanyin a ɔpɛ anuonyam no abɔ mmɔden dodo. Na wɔ saa tebea horow yi mu no, na akannifo a wɔwɔ Russia no mu apaapae. Anastasia de eyi dii dwuma na ɔfaa Donetsk. Esiane sɛ wɔanya mmoa a anibere wom nti.
  Ɔko no fii ase wɔ Lugansk nso. Nanso ɛnyɛ nea ahoɔden wom dodo. Ná asraafo no mpɛ sɛ wobekum wɔn ho wɔn ho ankasa.
  Awiei koraa no, wɔpaw Novorossiya Ɔmampanyin, na Anastasia dii nkonim. United States ne Kyiv gye toom ntɛm ara. Na afei Atɔe Fam aman afoforo, ne wiase nyinaa!
  Zelensky dii n"asɛm so, na ɔmaa Novorossia nyaa dibea soronko wɔ Ukraine mu. Na wɔ Donetsk no frankaa kɔkɔɔ-blue no san hwirew bio.
  Asomdwoe a wɔde bere tenten atwɛn no aba.
  Zelensky de nsi ko tiaa adifudepɛ, na ɔde owu asotwe a wɔde ma wɔ sikasɛm mu nsɛmmɔnedi ho mpo bae. Ɛdenam Vladimir Zelensky a ɔde katee ne ahokokwaw dii dwuma na ɔhyehyɛɛ kuw bi a wɔyɛ adwumaden so no, ɔmaa Ukraine nyaa nkɔso kɛse. Na ɔman no rekɔ soro, na na ɔkannifo foforo no tumi reyɛ den. Ná wɔne Russia ntam abusuabɔ renya nkɔso. Nea ɛde ɔyare a ɛmaa Putin nyaa akisikuru na ɛmaa ɔnyɛ obi a ɔpɛ anuonyam na ɔyɛ basabasa kɛse no bae.
  Wɔ Russia no, na Zelensky agye din kɛse. Ná ɔyɛ ɔkasafo a ne ho yɛ den, obi a ne ho yɛ fɛ, ɔpɛ nnipa dodow. Na ɛnyɛ komunistni, nanso ɛnyɛ obi a ɔsɔre tia komunist nso. Ná agye din, wɔ benkum famfo ne Russiafo oligarchfo nyinaa mu. Russiafo mmerante ne mmabaa ani gye ho kɛse. Ɔyɛ onyansafo ne ɔbarima. Ɛte sɛ nea ɔyɛ onyansafo, nanso wagye tumi a ɛtra hɔ daa. Yiw, akyinnye biara nni ho sɛ ɔyɛ ɔkannifo, nanso ɔyɛ ɔbarima pa nso bere koro no ara mu! Amammerɛ a ɛkorɔn, nanso ntease wom na nkurɔfo no dɔ. Talent ankasa wɔ adwumayɛ mu. Na ɔyɛ nhyehyɛefo kɛse.
  Na enti, bere a mfe anum a Ukraine dii yiye na ɛsɔree twaam, na awiei koraa no Zelensky tumi no mu yɛɛ den no, nyansahyɛ bi a ɛyɛ nwonwa dii akyi bae.
  Ɛne sɛ, sɛ wɔne Russia bɛyɛ biako. Bɔ nkabom man biako a ɔmampanyin biako a ɔwɔ tumi kɛse wom. Nokwarem no, nnipa pii paw wɔn.
  Na wɔ Russia no, na nnipa atitiriw no ho dwiriw wɔn. Tu a wotu kɔtra baabi foforo bɛn ara ni! Eduu saa bere yi no, na Putin ayɛ mmerɛw esiane yare a emu yɛ den nti na nkurɔfo ani nnye ho bio. Eyi kyerɛ sɛ wantumi ako, anyɛ yiye koraa no, na ontumi nko koraa. Na Medvedev ankasa, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, nyɛ ɔkofo na ɔmanfo no nnɔ no.
  Na ɛha na ɛda adi pefee sɛ Zelensky pɛ sɛ ɔbɛyɛ nkabom man bi titrani na... Ne hokwan ahorow no yɛ nokware! Nea edi kan no, Atɔe Famfo bɛpɛ sɛ wohu Vladimir Zelensky sɛ Russia ne Ukraine ɔmampanyin! Ɔdaa ne ho adi sɛ ɔyɛ ɔmanyɛfo a ɔtaa Atɔe Fam ne Europa akyi koraa. Nea ɛto so abien no, Zelensky agye din wɔ Russia ne titiriw no wɔ Ukraine. Nea ɛto so abiɛsa no, akansifo biara nni hɔ a wobetumi ahu. Putin yare denneennen, Medvedev yɛ mmerɛw na nkurɔfo ani nnye ne ho, Zyuganov ne Zhirinovsky anyin dodo. Akannifo foforo biara nni hɔ a wobetumi ahu. Bio nso, nea ɛto so anan no, mmoa wɔ hɔ a efi Russia ne Zelensky ahemfo mpanyimfo hɔ.
  Yiw, ɛda adi pefee sɛ eyi yɛ obi a ɔpɛ sɛ ɔyɛ Russia ɔmampanyin a anibere wom yiye. Ɔwɔ ahoɔden, charisma, ne ɔkasa ho akyɛde soronko. Na Atɔe Fam ne Russia nsɛm ho amanneɛbɔfo nyinaa mmoa nso. Nea ɛka ho ne sɛnea foforo no agye din wɔ Russia amammuisɛm mu, wɔ akannifo dedaw ne wɔn a wɔyɛ mfonoe ase.
  Ne tiaatwa mu no, ɛnyɛ mmerɛw sɛ wobɛpow na ɛyɛ hu sɛ wubegye nea wɔde rema no atom. Putin nyaa akisikuru a ɛto so abien. Medvedev bɛyɛɛ Russia ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma.
  Nokwarem no, ɛnyɛ nokwasɛm koraa sɛ Zelensky bedi nkonim ampa. Na mepɛ sɛ mede Ukraine ka me ho ankasa. Medvedev wɔ ɔpɛ sɛ ɔbɛboro Putin! Nanso so ɛfata sɛ yɛde yɛn ho to asiane mu te sɛ abatow a yɛne Zelensky bɛyɛ?
  Nanso, Russiafo foaa adwene a ɛne sɛ wɔne Ukraine bɛyɛ biako no akyi. Nnipa ɔpehaha pii baa mmɔnten so - hwehwɛɛ: Slav anuanom no biakoyɛ. Wɔn a wɔyɛ ɔyɛkyerɛ no ne polisifo dii ako wɔ Moscow. Nnipa pii pirapirae. Ɔsɔretia asorɔkye bi fii ase sɔree.
  Awiei koraa no, komunisfo no maa Zyuganov, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, porɔwee, na akannifo nkumaa no fii ase de nkurɔfo no kɔɔ mmɔnten so. Nniso nsakrae a wɔhwehwɛ.
  Ɔmampɛfo nso baa anim na na wɔwɔ wɔn ankasa akannifo a wɔyɛ den na wɔpɛ anuonyam. Maidan bɛyɛɛ nea aba so kɛse. Wɔtow abo ne Molotov cocktails guu polisifo so. Nnipa no abotɔyam a aboaboa ano bere tenten no fii ase daa adi kɛse.
  Medvedev yɛɛ ahobammɔ bagua bi.
  Na asɔremma dodoɔ no ara gyina nkabom akyi - na wɔde nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɔbonsam nyɛ hu sɛdeɛ wɔayɛ no mfonini no. Na nniso mu nneɛma ne nsɛmmɔnedi yɛ tumi kɛse! Na sɛ wobetumi ahohoro nkurɔfo amemene yiye, na mpɛn pii no wɔbɛtow aba ama kuw a edi tumi no.
  Russiafo ɔpepepemfo nso kaa ntam sɛ wobedi Medvedev a na wotumi hyɛ ho nkɔm no nokware, na wadi tumi bere tenten na nea ɛboro so anaasɛ ɔmaa obiara abotɔyam no.
  Ɔpepepemfo Deribasco kae wɔ ntease mu sɛ:
  - ɛsɛ sɛ yɛyɛ abatoɔ ɔsatuo wɔ ɔkwan a wɔfa so yɛ no so: Medvedev yɛ Putin nnɛ, na Zelensky biara nni hɔ a ɔyɛ asiane ma yɛn!
  Roman Abramovich de tumi kae sɛ:
  "Yɛde ɔha biara mu nkyem anan twee Yeltsin fii abatow amena no mu, na yɛbɛtwe wo asen saa mpo!" Yɛn sika ne nsɛm ho amanneɛbɔ yɛ yɛn guarantee!
  Prokhorov sii so dua sɛ:
  - mpɛ sɛ wotua toɔ a ɛkorɔn saa wɔ adefoɔ so te sɛ Ukraine, na yɛbɛgyina mo nyinaa akyi!
  Dmitry Medvedev de ne nsa bɔɔ pon no so na ɔde too gua sɛ:
  - afei yegye nsusuwii a efa nkabom ne nkabom ho no tom!
  Wɔde wɔn nsa hyɛɛ nkabom apam ase wɔ Ukraine ne Russia ntam. Ntɛm ara na tumi a ɛkari pɛ no sesae. Ɛsɛ sɛ wɔyɛ ɔmampanyin abatow wɔ asram abiɛsa ntam.
  Sɛ wobɛkyerɛw wo din ama ɔmampanyin dibea a, ɛdɔɔso sɛ wobɛboaboa nsaano nkyerɛwee mpem ɔha ano, anaasɛ wode dɔla mpem aduɔkron bɛto hɔ, a sɛ wudu nea ɛto so abien no nkutoo a wɔbɛsan de ama. Eyinom yɛ mmara a ɛyɛ serew ankasa. Wɔfaa ne fã bi fii Russia mmara mu na wɔfaa fã bi fii Ukraine mmara mu.
  Sɛnea ɛte no, nnipa pii bɛba a wɔpɛ sɛ wɔyɛ ɔmampanyin, ɛda adi sɛ Medvedev kuw no susuwii sɛ eyi bɛyɛ mfaso kɛse mpo ama wɔn! Wɔka sɛ nnipa a wɔpaw wɔn no a wɔbɛkɔ baabiara no bɛma atumfoɔ no anya mfaso wɔ afã a edi kan no mu. Na nea ɛto so abien no mu no, obiara bɛboa Medvedev. Sɛnea ɛte biara no, na ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no de ne ho ato so. Na ɛhyɛɛ aseɛ...
  Anastasia Orlova, Cleopatra a onni mpaboa yi kae sɛ Zelensky bɛba atia ɔha mũ nyinaa. Na sɛ ɔyɛ Lancelot a ɔko tia ɔtweaseɛ Putin ne Medvedev.
  Ntuo a emu yɛ den baa nsɛm ho amanneɛbɔfo mu. Na ebinom wɔ Zelensky afã, afoforo nso wɔ Medvedev afã.
  Bere a wɔde bɛkyerɛw wɔn a wɔpɛ sɛ wɔyɛ ɔkannifo no afi ase. Basabasayɛ baa Russia. Dzhokhar Dudayev babarima puei wɔ Caucasus na ɔde jihad too gua. Na onyaa mmoa kɛse wɔ Islam mpɔtam hɔ. Abenfo pii susuwii sɛ CIA aso wɔ ha. Bio nso, Trump ɔmampanyin dibea no adu n"awiei, na anyɛ yiye koraa no, ɛsɛ sɛ yedi nkonim ahorow bi. Na Zelensky a ɔte Russia ahengua so no yɛ nkonimdi kɛse! Ɛwom sɛ, akyinnyegyefo nso wɔ hɔ a wɔkyerɛ sɛ Zelensky betumi ama Russia ayɛ ɔman kɛse, a ɛyɛ den kɛse, titiriw wɔ sikasɛm mu, sen sɛnea na ɛte wɔ Putin nniso ase no.
  Enti na adwene mu apaapae wɔ Atɔe Fam nso. Nokwarem no, Ukraine ne Russia man a wɔaka abom no yɛ fekuw a tumi wom na ɛnyɛ aseresɛm koraa. Eyi betumi ayɛ aboa kɛse ankasa. Sɛnea ɛte no, Russia ahobammɔ asraafo nso boaa nkabom no. Bio nso, Anastasia yɛ ɔbea a ne ho yɛ nwini. Ná ɔne mmeawa dɔm bi a wɔn nyinaa yɛ ahoɔfɛfo nni mpaboa na wɔhyɛ bikini, hwehwee Russia asraafo dɔm titiriw no gui na wodii wɔn so nkonim. Bere a wɔboaboa mfutuma ano de bubu Zelensky"s fan a ɛyɛ hyew dodo no.
  Mmabaa no kyerɛe sɛ wɔko wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so a wɔmfa mpaboa nni hɔ na wɔhyɛ bikini! Na mmea a wɔn ho yɛ hyew dii kuw titiriw "Vympel" no so nkonim. Ne saa nti, wosii gyinae sɛ wɔremfa wɔn ho nnye mu, na akannifo a wɔtaa Ukraine akyi no bedii tumi wɔ Novorossiya.
  Anastasia yɛɛ ɔsatu maa Zelenky . Wɔ ɔko mu no, na abeawa no nim sɛnea ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow disk a ano yɛ nnam na ɛyɛ tratraa, boomerang, ne atopae. Akofo a wɔhyɛ bikini abɛyɛ anansesɛm. Mmabaa asraafo dɔm mũ, wɔn mu biara fata sɛ wɔkyekyɛ mu nyinaa. Eyi yɛ tumi kɛse!
  Anastasia de ahopere faa sukyerɛmma no mu, na ne nan ase kɔkɔɔ a ɛda hɔ kwa no hyerɛn. Abeawa no too dwom sɛ:
  Wɔ ahunmu kɛseyɛ mu no, gye me di, dae bi wɔ hɔ, .
  Ɔte sɛ owia hann a ɛrehyerɛn wɔ wim...
  Svarog ani so no, asomdwoe ne ahotew wɔ hɔ, .
  Ɔwɔ ma yɛn sɛnea Yesu bɛsɔre bio no!
  
  Yɛbɛwo nkrabea a ɛhyerɛn, .
  Ɔbɛhyerɛn te sɛ owia wɔ May mu...
  Nanso mente bere tenten a nnipa a wonwuwu betumi adi ase, .
  Hwɛ sɛnea nkrabea bɔne di yɛn ho agoru!
  
  Bɔ w"agya man ho ban, knight, .
  Ma ɔsoro nsoromma no nhyerɛn...
  Yɛbɔ yɛn kurom Asase no kɛse ho ban, .
  Ma okyinnsoromma yi nyɛ daa paradise!
  
  Nanso dɛn na komunism a ɛyɛ hu betumi ayɛ?
  Ɔbɛma kurom frankaa ayɛ ade nyinaa so tumi...
  Na fasist nniso a abufuw wom bɛyera akɔ hellgya mu, .
  Yɛde ɔhwe a ano yɛ den paa bɛbɔ ɔtamfo no!
  
  Momfa mo akoma mma yɛn Ɛna Man, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a wobɛhyerɛn wɔ ɔhyew a ano yɛ den yiye so...
  Yɛbɛfa yɛn ko no mu akosi awiei, .
  Na yɛde ɔhwe biako bɛsɛe Fuhrer no!
  
  Ɔyɔnko Stalin besii n"agya ananmu, .
  Yɛyɛ awo ntoatoaso ahorow mma...
  Nnipadɔm no bɛyera wɔ hellgya mu wɔ ahodwiriw mu, .
  Na Lenin a ɔyɛ ɔbenfo no bɛkyerɛ ɔkwan a ɔbɛfa so akɔ Eden!
  
  Wɔ Russia no abarimaa biara yɛ ɔbran, .
  Na wɔatete mmeawa ma wɔako...
  Awurade Tumfoɔ Abusua no yɛ Baako ma yɛn, .
  Yɛn Russiafo atumi ako bere nyinaa!
  
  Yɛbɛnya, ɛnkyɛre biara megye di, yɛbɛnya biribiara, .
  Biribiara nni hɔ a ɛkorɔn sen saa wɔ amansan yi mu...
  Komsomol muni no maa ɔhyɛn no so, .
  Na bɔ Fuhrer no wɔ ɔdan no atifi!
  
  Komunism nni hɔ bio, adwene biara nni hɔ bio, .
  Wɔyɛ fɛ na wɔde anigye bɛba!
  Na Fuhrer no yɛ ɔbɔnefo ara kwa, .
  Anifere kwan so kɛse, tuntum paa!
  
  Meyɛ abeawa - ɔkofo kɛseyɛ, .
  Ɔda mpaboa, ɔde akokoduru tuu mmirika faa awɔw no mu...
  Wɔde sika kɔkɔɔ na ɛyɛ me ntama a ɛyɛ den, .
  Mekyekyeree rose a ɛyɛ ntɛmntɛm!
  
  Adwene ɔpepepem biako betumi asɔre
  Sɛnea wɔhyehyɛ agya man wɔ komunism mu...
  Sɛ wuhu Fritz bi a, bɔ no denneennen, .
  Enti saa Adolf a mogya ayɛ no ma no ntena ahengua no so!
  
  Fa wo nsateaa bɔ fasistfo no, .
  Nea eye sen saa no, fa sledgehammer bɔ wɔn...
  Momma yɛntra Volga a mframa bɔ, .
  Nea ɛnhaw yɛn kɛkɛ sɛ yɛbɛbubu mpapo!
  
  Yɛbɛtete asraafo ama Ɛna Man, .
  Mmabaa no de ahopere kɔtow hyɛ...
  Ɔhoɔfɛfo no de afiri a wɔde tow tuo no sii n"ani so, .
  Hitler aweredi no bɛyɛ yaw!
  
  Obiara ntumi nni Russiafo so nkonim, .
  Ɛwom mpo sɛ fascism ɔkraman yɛ ɔbonsam a ne ho akokwaw de...
  Nanso ne ɔsebɔ no mu yɛ den sen saa, .
  Ahyɛde bɛn na ɛrekyekye foforo!
  
  Mmirikatu ma Ɛnanom Man, ma Stalin, .
  Komsomol asɔremma repere wɔn ho a wɔnhyɛ mpaboa...
  Wɔde nsu a ɛrefɔw twitwaa Nasifo no, .
  Efisɛ Russiafo Kɛse no na wɔn ho yɛ nwini sen biara!
  
  Mmabaa a wɔyɛ ahantan bɛhyɛn Berlin, .
  Wɔbɛgyaw nan ase a wɔda mpaboa...
  Kerubim bi a ne ntaban yɛ sika kɔkɔɔ wɔ wɔn atifi, .
  Na wɔdan dwetɛ te sɛ nhwene!
  Abeawa no to dwom, nanso hwɛ sɛnea ɔko! Ne nyinaa akyi no, ɔne n"ahokafo baanan na bere bi wogyee asraafo no fii nkogudi koraa mu wɔ Iolaisk .
  Afei mmeawa baanum a wɔhyɛ bikini na wɔda mpaboa de asraafo dɔm nyinaa hyɛn mu.
  Yiw, na ɛyɛ nwonwa ankasa.
  Anastasia tow tuo pii fii afiri a wɔde tow tuo no mu, twaa atamfo no nhama, na afei ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow disk a ɛyɛ tratraa pii prɛko pɛ. Wɔatwa saa ti no.
  Na Anastasia bɛto dwom sɛ:
  - ma Rus Kronkron'!
  Natasha nso tow tuo, twitwaa atamfo no mu, na ɔteɛteɛɛm, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae, na ɔbɔɔ tank bi gui:
  - ma Svarog!
  Na afei Zoya a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ no ma ne dan. Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde no nso na ɔteɛm sɛ:
  - ma Rodnoverie daakye!
  Na Aurora bedi wɔn akyi ntɛm ara sɛnea obetumi. Na ɔde ne nantin a ɛda hɔ kwa no begyae owuo akyɛdeɛ no, ateɛm.
  - ma ahye akɛseɛ!
  Na afei Svetlana bɛpia akɔ mu. Ɔbɛma mpaapaemu, na afei afiri tuo a wɔde tow afiri mu, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɛsoma ɔsɛeɛ...
  Na ahoɔfɛ a ne nan da hɔ no teɛm sɛ:
  - ma Romanovfoɔ no sanba!
  Yiw, na Anastasia yɛ obi a ɔpɛ adehye ahemman no a wɔbɛsan de asi hɔ no. Nokwarem no, wɔ Russia no, tsar bi wɔ tumi ankasa ɔkwan biara so. Enti dɛn nti na wonhyehyɛ ahemman a ɛfata? Bio nso, Europa ahemfo awo ntoatoaso pii mogya sen wɔ Romanovfo ntini mu. So eyi ne wɔn abusua anato? Abusua bɛn na Putin yɛ, ne titiriw no Lukashenko? Henanom ne wɔn a wɔbɛyɛ ahene? Nanso Romanov abusua no yɛ Onyankopɔn asrafo!
  Anastasia ne ne nnamfo a wɔhyɛ bikini yɛɛ anwonwade pii. Ɔkoe sɛ ɔbonsam. Nanso afei ɔne Putin dii akasakasa na ɔkɔɔ Zelensky afã. Mpɛn pii no, Anastasia hui sɛ wɔreyɛ Ukraine bɔne, na esiane sɛ na atɛntrenee ho adwene a ɛkɔ soro nti, ogyinaa wɔn a wɔyɛ mmerɛw no afã!
  Anastasia ne ne baanum no pam ntua a wɔde baa Novoazovsk so no bere a wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛkyere no sɛ otuatewfo no. Wotwaa aban asraafo kuw mũ bi mu na woyii akode fii mu.
  Ɛno akyi no, nnommum no de wɔn anim hwee fam na wɔfew Anastasia ne abeawa foforo no nan a ɛda hɔ kwa na mfutuma ayɛ no ano.
  Abeawa no de nyansapɛ ka kyerɛɛ Novorossiya asraafo a wɔakyere wɔn no sɛ:
  - a mempɛ sɛ mekum wo! Moyɛ me nuanom! Na mɛyɛ wo hemmaa!
  Mpɛn pii no, Novorossiya gyee Anastasia toom a ɔsɛee nneɛma pii anaasɛ wanhwere ade kɛse. Nokwarem no, terminator a ne ho yɛ bruu no twaa Donetsk Republic amrado no ti na okum n"awɛmfo a na Caucasusfo titiriw na wɔwom no.
  Anastasia ayɛ anansesɛm fi bere tenten. Wɔ Crimea no, ɔyɛɛ anwonwade ahorow araa ma onyaa Russia Aman Nkabom no Ɔbran no nsoromma. Sɛ ɛnyɛ ɔno a, anka ɛrenkɔ yiye saa wɔ n"ahokafo a wɔhyɛ bikini no ho. Nanso afei wɔfaa Anastasia na wɔgyee Russia abasobɔde nyinaa fii ne nsam. Nea ɛka ho ne Russia asraafo titiriw a wokum wɔn wɔ ɔko mu, bere a wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobeyi no afi hɔ no. Wɔde nsɛmmɔnedi ho asɛm mpo fii ase.
  Nanso wɔannya akokoduru ne Novorossiya a ɛkame ayɛ sɛ ɛde ne ho no amfi ɔko kɛse bi ase. Bio nso, Putin yaree, na sɛ ɔnka ho a, obiara mpɛ sɛ ɔde asodi no bɛto ne ho so.
  Titiriw Medvedev a ne nyinaa mu no ɔnyɛ ɔkannifo wɔ ne dwensɔtwaa ne ne honhom mu no. Nanso eyi ne nea ɛfataa Bears no pɛpɛɛpɛ maa Russia oligarchs ne Putin"s entourage - ɛnyɛ den sɛ wobetumi ayɛ wɔn ho adwuma.
  Ɛmfa ho sɛnea ɛte biara no, nsɛmmɔnedi afiri kɛse bi asɔre atia Zelensky. Wofii ase de biribiara ho asodi too obiara so. Na sɛ wɔkyerɛ sɛ na ɔyɛ obi a ɔnom nnubɔne, owifo, na ɔde ɔpepepem pii fa nnwumakuw a ɛwɔ mpoano so kɔe, na mpɛn pii no na ɔyɛ ɔbarima a ɔne ɔbarima da.
  Ɔmantam no kɔkyerɛw. Na nokwarem no, na adansefo, ne awerɛhyem ahorow ahorow wɔ hɔ. Nea ɛka ho ne sobo a wɔbɔ sɛ ɔne mmarima a wɔne wɔn ho da. Wɔafi ase rekyerɛw wɔn a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn no din nkyɛe, na atɛkyɛ no rehwie agu dedaw.
  Nnipa dodow a na wɔwɔ ɔpɛ sɛ wɔde wɔn ho bɛhyɛ abatow no mu, Ukrainefo ne titiriw Russiafo nyinaa, bɛyɛɛ kɛse. Komunisfo ne ɔmampɛfo nyinaa foro kɔɔ mu. Mpofirim ara, Zyuganov a ne mfe akɔ anim na ɔyare mpo yii ne ho adi sɛ ɔrebɛtow aba. Ɛwom sɛ wagyae Russia Federation Komunist Kuw no guamtrani dibea dedaw de. Afonin , Udaltsov, ne Grudinin nso kɔɔ abatow no ase . Na wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, benkum famfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn no kuw bi da so ara wɔ hɔ, a wonnim wɔn pii, nanso wɔyɛ greyhounds. Na nnipa pii pɛ sɛ wosi akan sɛ ɔmampanyin! Na dɔla mpem aduɔkron nso ɛ? So eyi yɛ sika kɛse saa ankasa wɔ Russia gyinapɛn ahorow mu?
  Ná ɛte sɛ nea tank ahorow wɔ ɔpɛ sɛ wɔbɛforo. Na aguadifo, ne adwumfo, ne pop nnipa a wɔyɛ adwumaden, ne akyerɛwfo. Yiw, akyerɛwfo nso yɛ nnam. Yɛ dawurubɔ ma wo ho. Na dɔla mpem aduɔkron nyɛ pii saa. Enti CEC nsa kaa akwammisa nkrataa ɔhaha pii.
  Wiɛ, abatow! Wiɛ, hwɛ sɛnea ɛbɛyɛɛ ɔyɛkyerɛ! Alla Pugachev mpo tuu mmirika sɛ ɔmampanyin. Adɛn na daabi? Alka fii ase werɛ fii , na ebia ɔbɛkae ne ho! Wɔ nnipa a wɔn mfe akɔ anim no mu no, Yuri Luzhkov foro kɔɔ ɔmampanyin dibea no so. Ɛda adi sɛ na mepɛ sɛ mekae me ho nso.
  Wiɛ, nokwarem no, na ɔyɛkyerɛ a ɛte saa rentumi nyɛ yiye a Vladimir Volfovich nka ho. Nanso saa bere yi de ne babarima Igor Lebedev ne ne nsa nifa Degtyarev nyinaa de wɔn ho hyɛɛ abatow no mu. Wɔsan nso kɔɔ adum abiɛsa mu kɔɔ abatow no ase.
  Ɔmampɛfo no nso tu kɔɔ baabi foforo. Nokwarem no, anansesɛm mu nipa Demushkin , a odii bere tenten wɔ afiase , ne nea ɛyɛ anigye no, "Spider," "Metal Corrosion" kannifo, ne rock kuw "Kolovrat" panyin no tuu mmirika sɛ ɔmampanyin, ne afoforo pii.
  Wiɛ, nokwarem no, pop nnwontofo no nso fii ase kɔɔ ɔsatu bi ase. Philip Kirkorov ne Nikolai Baskov ni. Wɔn nso nni hwee a wɔbɛhwere. Asraafo awɛmfo a ɔte saa a wɔde wɔn kɔe.
  Na Timothy ne Vitas , ne ne nyinaa mu no, nnipa pii kɔɔ ɔsatu bi ase.
  Nokwarem no, ɛnyɛ nea ɛbae ara kwa! Na Medvedev nhyehyɛe ne sɛ ɔbɛpaw nnipa pii a wɔde abatow bɛma no wɔ ɔfã a ɛto so abien no mu. Sɛ yɛka ne nyinaa bom a, nhyehyɛe no yɛ anigye. Medvedev rating no sua sen Zelensky de mfiase no. Na ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wubedi nkonim a anifere nnim!
  Nanso na Yeltsin nso wɔ zero rating, nanso otumi dii nkonim wɔ Zyuganov so. Ampa, nea otwa to no yɛɛ abatow no te sɛ obi a ontumi nyɛ adwuma: ɔhyɛɛ da dii nkogu!
  Na wɔ eyi mu no, Medvedev sɔre tia obi a ɔyɛ soronko na ɔwɔ nimdeɛ kɛse.
  Enti nneɛma pii rekɔ so wɔ ha. Wɔ Solovyov"s show no mu no, na wɔtow atɛkyɛ gu Zelensky so bere nyinaa. Ampa, afei abeawa bi de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ice cream guu Solovyov anim. Na ɔbɔɔ aniwa bi fii mu. Ɛno akyi no ɛbɛdaa adi pefee sɛ ɛnyɛ nea asiane biara nni ho sɛ wɔbɛtow atɛkyɛ agu Zelensky so! Te sɛ, saa ɔbarima yi yɛ Ukraine ɔkɔre!
  Mpɛn pii no, na biakoyɛ biara nni Russiafo asetra mu. Nnipa pii, pii boaa Zelensky. Te sɛ, mogya a ɛyɛ mmerante ankasa na otumi maa Ukraine so a na petrol ne gas bo nkɔ soro! Na Medvedev nso ɛ? Ɔman no remene wɔ petrol ne gas dɔla mu ankasa, na sikasɛm ayɛ basaa koraa. Nkɔso biara nni hɔ, adwuma a wonnya nyɛ nkutoo na ɛrenya nkɔanim.
  ɔsɔre tia no kɛse sen amammuifo nyinaa. Ɛwom sɛ eyi nti pɛpɛɛpɛ na ɛso wɔ mfaso ma oligarchfo no de. Dodow a yɛde yɛn ho to wɔn so no, dodow no ara na yedi wɔn so. Russia aban no fii ase de ahopere maa obiara akatua ne pɛnhyen sika kɔɔ soro. Na ɛtɔ da bi a...
  Bio nso, Medvedev de nyansahyɛ mae mpo sɛ wɔntew mfe a wɔde kɔ pɛnhyen no so mfe abien. Te sɛ, biribiara yɛ nnipa no yiyedi. Na wɔyɛɛ nsakrae de maa pɛnhyen sika kɔɔ soro na wɔkan adwuma a wɔyɛ wɔ pɛnhyen akyi sɛ bere tenten a wɔde ayɛ adwuma.
  Medvedev ne mpanyimfo werɛ amfi. Sɛnea ɛbɛyɛ a wobegyina hɔ atow aba ama no. Titiriw no, wɔtwaa baguam amanneɛbɔ ahorow a ɛkyerɛ sɛ wɔanya sika no mu, na wɔmaa kwan ma wɔde akyɛde a ɛkɔ soro kodu dɔla apem mae. Nea nokwarem no, ɔpanyin no ani gyee ho. Saa ara na kwan a wɔma obi nya adan ne afie wɔ amannɔne, ne akontaabu nso te.
  Nea ɛbɛyɛ na wɔadi sigaretnomfo so nkonim no, wɔmaa mmara a ɛko tia tawanom no brɛɛ ase kɛse. Wɔmaa kwan sɛ wɔbɛtɔn nsa anadwo, na wɔmaa kyakyatow mpo yɛɛ mmara kwan so de. Oligarchfo no gyee nea etwa to no toom, nokwarem no, dɛn nti na ɛsɛ sɛ wɔhwere sika a ɛte saa na wɔde kɔ sum ase.
  "Dolls" dwumadi no asan aba bio. Wofii ase kyerɛɛ ɔbarima ne ɔbea nna ho akɔnnɔ pii wɔ television so.
  Medvedev nso de bɔne fafiri too gua, na ɔhyɛɛ mpo sɛ wontua mmoa sika mma nneduafo no. Na eyi nso yɛ abatow ɔha biara mu nkyem kɛse. Na nneduafo no ankasa ne wɔn mmusua nso.
  Mpɛn pii no, Medvedev de asɛmti no too gua: ahofadi pii! Nokwarem no, Russia abrɛ Putin kateeyɛ no. Bere a worenhu ɔbea a ɔda adagyaw mpo wɔ TV so!
  Na nokwarem no, na mmɔdenbɔ bi wɔ hɔ sɛ wɔbɛkyerɛ sɛ: asetra abɛyɛ nea ahofadi wom, asetra abɛyɛ anigye kɛse!
  Medvedev nso maa nsa bo kɔɔ fam na ɔmaa kwan ma wɔbɔɔ beer ho dawuru wɔ television so. Nokwarem no, dɛn nti na ɛsɛ sɛ yɛkɔ akyiri dodo.
  Nanso na ɔko rekɔ so wɔ Caucasus. Bere a Putin kɔe no, mmepɔw so aforosianfo no fii ase hwehwɛɛ hokwan ne hokwan ahorow pii mpo. Na wɔn apɛde ahorow no anya nkɔanim ara kwa. Bio nso, Turkey fii ase de nhyɛso kɛse baa Caucasus so, wɔn apɛde ahorow no yɛɛ kɛse, titiriw esiane sɛ wɔ Syria no Erdogan nyaa sika kakraa bi dodo wɔ n"adwene mu nti. Tebea no yɛɛ kɛse esiane petrol bo a ɛkɔɔ fam ne nea efii mu bae ne gas bo a ɛkɔɔ fam nti. Ɛyɛ Venezuela na ɛmaa nneɛma a wɔyɛ no kɔɔ soro bere a wotuu Maduro nniso no gui no . Awiei koraa no, United States ne Iran apata wɔn ntam, na wɔde nniso a ɛyɛ biako asi hɔ wɔ Libya.
  Petrol bo a ɛrekɔ fam no ama Russia ruble ahwe ase, ama nneɛma bo akɔ soro, na ama akatua ne pɛnhyen sika a ɛkɔ soro no ayɛ mmerɛw.
  Na akofofo dwumadi a na ɛrenya nkɔanim wɔ Caucasus no dii agoru tiaa Medvedev.
  Wɔkaa sɛ wantumi ankora Putin agyapadeɛ so. Na nea wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so, sɛnea ɛtaa ba no: nsoromma kɛse no paw ne ho sɛ obi a ɔyɛ mmerɛw sɛ obesi n"ade.
  USA ne Arab aman nyinaa ne Iran mpo na ɛmaa mpaapaemu kɔɔ so wɔ Caucasus. Nanso adwene a enhyia baa ahobammɔ asraafo no mu. Ná ebinom da so ara pɛ sɛ wohu Putin hokafo a ɔne no atena akyɛ, Medvedev, sɛ ɔmampanyin! Na na afoforo nso de Sergei Shoigu a agye din kɛse no bɛhyɛ mu.
  Nanso na oligarchfo ne mfiridwumayɛfo no mmoa nea etwa to no. Wobuu no sɛ benkum famfo dodo, na na nnipa ɔpepepemfo no abrɛ wɔ katabaako nniso no ho. Ná obiara pɛ obi a ɔpɛ ahofadi wɔ ahengua no so na ɔne Atɔe Famfo siesie wɔn ntam. Medvedev a ɔtwɛn kosii sɛ bere a wɔde kyerɛw wɔn din ma wɔn a wɔpɛ sɛ wɔyɛ ɔmampanyin no baa awiei no tuu Shoigu fii adwumam. Nea ɛde basabasayɛ baa asraafo no mu.
  . TI a Ɛto so 2.
  Afei Medvedev maa Shoigu dibea a ɔde bere tenten ahyɛ bɔ sɛ ɔsraani panyin no na ɔmaa no dibea sɛ ɔmanpanyin abadiakyiri a nidi wom. Afei nso ɛyɛ populist move. Nanso sɛnea ɛte biara no, na tebea a na ɛwɔ hɔ ansa na wɔrepaw no no nyɛ nea ɛboa ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no.
  Zelensky yɛ kumaa, odi yiye, ɔkasa yiye, na ɔbɔ nkontaa. Na bere a wɔkyerɛw too hɔ mpo no, nnipa bɛboro ahanu a wɔpɛ sɛ wɔyɛ ɔmampanyin no kuraa wɔn akannifo a wonnye ho akyinnye no mu. Nanso na ɛsɛ sɛ Medvedev da so ara ko de di nea ɛto so abien. Nea na wɔnhwɛ kwan no, Alla Pugacheva bɛyɛɛ nea ɔne no resi akan wɔ sɛnea oduu afã a ɛto so abien no ho. Prima donna a ne mfe akɔ anim a na ɔnyɛ ne dwumadi bere tenten na na n"ani nnye PR ho titiriw no huruw kɔɔ soro mpofirim wɔ dodow no mu.
  Ebia na ɛyɛ sɛnea wɔyɛ wɔn ade wɔ amammuifo a wɔhyɛ abufuw ho. Nea ɛne no bɔ abira no, Zhirinovsky ne Zyuganov, wɔn dodow so tew kɛse. Ɔmanfo no abrɛ kɛse wɔ saa amammuifo baanu yi nyinaa ho. Bio nso, akannifo nkumaa ne mfitiasefo pii puei wɔ wɔn abatow abɔnten so.
  Nea ɛda nsow ne Demushkin , a onyaa mogya dansefo mfonini wɔ afiase no kaa ho. Suraikin da so ara ntumi nnyaa nkontaa, nanso n"apam no muni foforo, Sergei Kovalev, Russiani akuturukubɔfo a ɔyɛ adwumaden a ɔsen biara no nso fii ase nyaa nkontaa.
  Mpɛn pii no, ɛbɛdaa adi sɛ Sergei Kovalev yɛ ɔbarima a n"ani gye ho. Otuu mmirika kɔhwehwɛɛ Moscow kuropɔn sohwɛfo dibea, na sɛnea na obiara nhwɛ kwan no, ɔbɛyɛɛ nea ɔto so abien. Ɔde ne ho kɔbɔɔ Russia Komunist Kuw no. Na ofii ase nso maa ne rating nyaa nkɔso.
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ Sergey Kovalev yɛ akuturukubɔfo kɛse paa - nea oye sen biara wɔ Russiafo mu, mpo ɔboro Kostya Tszyu so.
  Enti Sergei Kovalev yɛ terminator na ɔbɛn Medvedev wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so.
  Nokwarem no, Russia nhwehwɛmu adwumayɛbea dodow no ara wɔ ratings ne... O. Ɔ. na ɔmampanyin no bu akontaa dodo. Nanso na nkɔanim no yɛ nea ɛkɔ akyiri. Nanso, Medvedev annya anigye kɛse. Putin akyi no, ɔkwan bi so no, ahonyade bɛyɛɛ nea ɛyɛ mmerɛw. Petrol bo kɔɔ so kɔɔ fam, ruble bo nso kɔɔ fam, na ne bo kɔɔ soro ntɛmntɛm. Ná Caucasus rehyew kɛse. Na Kadyrov mmarima mpo fii ase ko wɔ akofo no afã. Eyi ne tebea no. Na afei Talibanfo no tow hyɛɛ Russia asraafo so wɔ Tajikistan hye so.
  Na sɛnea ɛbɛdaa adi no, na Russia asraafo nsiesiee wɔn ho. Medvedev san de ne ho sii hɔ bio. Nea ɛka ho no, wɔdaa animguasesɛm bi a ɛfa korɔnbɔ a ɛkɔɔ so wɔ Ɔman Bammɔ Dwumadibea ne Sikasɛm Dwumadibea no adi . Sunsuma bi atɔ Medvedev nnamfo a ɔne no atena akyɛ no so. Akyinnyegye nso sɔree wɔ onii a owiaa dɔla ɔpepepem ɔhaha pii fii Russia no ho. Afei nso adwenem naayɛ. Na nsɛm ho amanneɛbɔfo bɛyɛɛ animtiaabufo...
  Zelensky yɛɛ abatow ɔsatu no brɛoo, wɔ adwumayɛ mu, te sɛ ɔyɛkyerɛ. Zhirinovsky, sɛnea ɛte daa no, yɛɛ adwuma maa atumfoɔ no sen n"ankasa. Wɔbɔɔ Zyuganov akuturuku na wɔde nkesua a aporɔw bɔɔ no. Afei bio nsɛm a esisii...
  Nokwarem no, Ksenia Sobchak de ne ho hyɛɛ abatow no mu, na wantumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛtow conik no agu. Ɔfaa no na ɔtow keeki bi guu Zhirinovsky anim. Na ɔtwee adwene sii so. Ɛsan nso sii wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu koraa so.
  Alexander Povetkin nso de ne ho hyɛɛ abatow no mu. Russiani akuturukubɔfo no, bere a odii nkogu wɔ Joshua anim akyi no, wantumi ansan bio bere tenten, afei ɔne wɔn a wɔsɔre tia no a wotumi twam no dii ako mprenu, na ɔsɛee wɔ nea anibere wom kɛse mu. Bere a owiee n"adwuma no, ɔkɔɔ amammuisɛm mu na ofii ase hyehyɛɛ ɔmampɛ kuw bi.
  Ɛde besi ha no, entumi nyɛ yiye pii.
  Nanso, Povetkin bɔɔ nea ɔne no reko no anim bere a na wɔregye akyinnye wɔ television so no. Ɔdaa ne ho adi na eyi maa ne rating kɔɔ soro kakra.
  Mpɛn pii no, na abatow no yɛ nea ɛyɛ hu.
  Wɔyɛɛ akyinnyegye wɔ television so: wɔmaa sikani aduasa de buaa, na akasakasa sii. Apontow ahorow, ntɔkwaw, aniwusɛm ahorow. Aseresɛm a ɛyɛ fɛ yiye.
  Wɔmaa Medvedev dibea a aniwu biara nni ho, nanso ɛkame ayɛ sɛ ne dodow no ankɔ soro. Exit to the second round no da so ara yɛ nea adwenem naayɛ wom.
  Ná Zelensky dii kan wɔ ɔkwan kɛse so. Na ɛnyɛ nwonwa! Wɔ mfe anum mu no, Vladimir tumi maa adwuma a wonnya nyɛ baa hɔ na ɔsan de adwumayɛbea ne adwumayɛbea ahorow nyinaa sii hɔ, na osisii foforo.
  Nea Zelensky tumi yɛe no mu biako ne kuayɛ ne ahoɔden foforo a onyae.
  Wɔ Ukraine titiriw no, anyinam ahoɔden mfiri ahorow a ɛyɛ adwuma na ɛbɔ fi wim nhyɛso mu nsonsonoe mu aba. Ne mfiri a wɔde yɛ anyinam ahoɔden a efi asase mu nso . Na pii nso. Nea ɛka ho ne ahoɔden a ɛwɔ ionosphere no mu a wɔde bedi dwuma . Ɛbaa saa araa ma nyansahu kasa tiaa ngo ne gas.
  Nea ɛyɛɛ nkate ankasa ne afifide bi a ɛyɛ nnuan a wɔayɛ na ɛde kɔma China a epuei wɔ Ukraine. Na Russia atew nnuan a wɔde kɔ amannɔne no so.
  Ná nnipa a wɔayi wɔn nso wɔ Ukrainefo no mu. Titiriw no, Vladimir Klitschko. Ná akuturukubɔfo a wagye din no wɔ adwuma a emu yɛ den. Ɔsan kɔɔ ring no mu: odii Charr ne Tyson so nkonim Abufuw . Nanso ne rematch a ɛto so abiɛsa a ɔne Joshua dii no , ɔda so ara dii nkogu bio, nanso onyaa sika pii. Na ɔde ne pɛnhyenkɔ a etwa to wɔ akuturukubɔ mu too gua.
  Nanso afei ɔsan bae bio. Ɔne Gassiev koe wɔ Kiev na odii nkonim. Ɛno akyi no, ɔkoe bio na odii nkonim wɔ wiase akansifo a ɔyɛ daa no mu - awiei koraa no ɔbubuu Foreman kyerɛwtohɔ ne Joe Louis kyerɛwtohɔ nyinaa. Ɛno akyi no ɔde ne din too gua sɛ Russia ne Ukraine a wɔaka abom no ɔmampanyin. Na ɛsɛ sɛ yɛka sɛ Vladimir Klitschko wɔ Ukrainefo mu no di Zelensky ankasa akyi. Na ɛmfa ho sɛ na wadi mfe pii wɔ akuturukubɔ mu no, Vladimir Klitschko yɛɛ ahobammɔ a ɛyɛ ahyɛde dedaw wɔ akuturukubɔfo bi a na osua sen no mfe aduonu no ho dedaw wɔ abatow ɔsatu no mu. Na bio ɔnam knockout so dii nkonim.
  Ɛno akyi no Vladimir Klitschko"s rating huruw, na ɔbɛn Medvedev, na onyaa hokwan ahorow maa round a ɛto so abien no.
  Mpɛn pii no, na saa abatow ahorow yi wɔ ade biako a obiara ani gye ho a akyinnye biara nni ho: Zelensky, na na ɔko a ɛbɛn paa wɔ hɔ a wɔde hwehwɛ dibea a ɛto so abien. Alla Pugacheva a na wadi Medvedev so bere tiaa bi wɔ ɔko a wɔde hwehwɛɛ nea ɛto so abien no mu no fii ase twee ne ho. Wɔ nnyinasosɛm mu no, na biribiara a ɛhyerɛn anhyerɛn no. Na Vladimir Klitschko baa nea ɛto so abien. Nanso wɔn a wɔpaw no no ntumi nnyina yiye. Sergey Kovalev a otumi kɔɔ nkogudi abiɛsa akyi na ɔboaboaa abɔso anan a emu yɛ duru a emu yɛ hare nyinaa ano no nso koe wɔ ring no mu na ɔsan dii nkonim wɔ akansi no mu.
  Na ne rating no san huruw bio. Ná obetumi adu nea ɛto so abien no nso. Ukraine akuturukubɔfo afoforo: Usik ne Lomachenko boaa Zelensky na ɔmampanyin no amfa wɔn ho annye mu. Ɛwom sɛ wɔn baanu nyinaa nnya nwiee wɔn adwuma de. Dɛn nti na ɛsɛ sɛ wowie? Usik dii Joshua so nkonim wɔ nkontimmaa mu na ɔbɛyɛɛ wiase nyinaa akansifo a wontumi nnye ho akyinnye wɔ mu duru a emu yɛ duru mu. Lomachenko kyinkyin fi mu duru kuw biako mu kɔ foforo mu, na wotua no ka kɛse araa ma ɔmpɛ sɛ obewie n"adwuma.
  Abatoɔ ɔsatuo nso wɔ USA. Donald rekɔ wɔ bere abien akyi, na onni apɔwmuden ankasa sɛ obetu mmirika akɔ nea ɛto so abiɛsa. Mmabun retu mmirika sɛ ɔmampanyin. Efi Democratfo, ɔbea amrado a ne ho yɛ fɛ yiye a wadi bɛyɛ aduasa nkron - ebia na ɔyɛ ɔbea kumaa sen biara wɔ ɔmampanyin a wɔrehwehwɛ dibea no mu. Efi Republicanfo nso, efi asraafo mpanyimfo nkumaa-akokodurufo a wɔko tiaa Iran no mu.
  Amammuifo awo ntoatoaso a ɛwɔ United States no asesa.
  Wɔ Russia no, ebia na Putin betumi adi Zelensky so nkonim, nanso ɛda adi pefee sɛ na ne ho ayɛ hyew wɔ adwumam. Overvoltage agye nea ɛyɛ hu! Nea na ɔpɛ ne sɛ obebu n"ahoɔden dodo na wamfa ne ho nto nneɛma a atwa ne ho ahyia no so. Anaasɛ ebia wɔde awuduru guu no nso mu. Bere a Nazarbayev kɔe no, demokrase asorɔkye foforo fii ase wɔ CIS mu. Kazakhstan bɛyɛɛ mmarahyɛ bagua man. Wɔ Belarus no, Lukashenko yerae wɔ ɔkwan bi so wɔ adwenem naayɛ mu. Na ɔmampanyin no nso bɛyɛɛ obi a ɔyɛ mfonini.
  Asorɔkye foforo bae. Wɔ Turkey no, mmarahyɛ bagua no asɔre atia Erdogan dedaw . Pendulum no wosow kɔɔ ɔkwan foforo so.
  Zelensky sesaa ɔman mmara no ankasa de gyinaa kateeyɛ kɛse akyi, nanso wɔ Atɔe Fam no, wobu no sɛ wɔn ankasa de no mu biako! Yiw, na ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn no kɔ so bere nyinaa. Na kasa mu ahofadi ankasa wɔ hɔ.
  Sɛnea ɛte biara no, Zelensky nni ɔhaw pɔtee biara sɛ obedi nkonim wɔ afã a ɛto so abien no mu. Ɛda adi kɛse sɛ, ɛbɛyɛ Medvedev na ɔbɛkɔ akɔfa nea ɛto so abien no - wobetumi adi nniso mu nneɛma so denam agye din a ɛba fam so na ɛnyɛ ahenni a edi mu kɛse. Nnipa pii hyɛɛ nsɛdi a ɛwɔ abatow a ɛkɔɔ so wɔ Ukraine no nsow - ɔmampanyin a wɔpɛ sɛ wɔyɛ ɔmampanyin pii, Zelensky akannifo, aban no dodow a ɛba fam, ne nnipa dodow a wɔsɔre tia no kɛse .
  Sɛ́ ebia Zelensky betumi adi Putin so nkonim no da so ara yɛ asɛmmisa, nanso ɛda adi pefee sɛ na Medvedev ntumi nyɛ ɔman no kannifo. Na demokrase a ɛwɔ ha no dii agoru tiaa atumfoɔ no.
  Medvedev antumi ansiesie ne ho ankasa amma ɔko no. Ne suban nyɛ ade koro. Ɛnyɛ ɔkofo ankasa!
  Nanso ɔhaw a ɛwɔ tumidi a ɛyɛ katee nyinaa mu ne sɛ wɔn a wobedi akyi no nyɛ papa koraa! Mpɛn pii no, na ɔman anidanfo de obi a ɔyɛ mmerɛw besi n"ananmu sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrentu no gui! Sɛ nhwɛso no, na nea odii Nazarbayev ade no tumi sua. Na n"ani nnye ho - ɔyɛ brɛoo!
  Nanso Vladimir Zelensky, sɛnea ɛte biara no, ofii ɔsɔretia no mu baa tumidi mu, na ɔnyɛ obi a ɔyɛ mmerɛw.
  Ɛsɛ sɛ yɛka sɛ na wobu Putin nso sɛ ne nipadua yɛ mmerɛw na ɔyɛ mmerɛw, na ɛno nti na wɔde wɔn sii hɔ sɛ ɔmampanyin, wɔ Yeltsin a n"ano yɛ den no akyi. Nanso sɛnea ɛbɛdaa adi no, abonsam wɔ atɛkyɛ a ɛhɔ yɛ dinn no mu!
  Na afei ɛbɛdaa adi sɛ na atɛkyɛ no nyɛ dinn saa wɔ ne nyinaa akyi. Nanso ɛte sɛ nea Medvedev nyɛ ɔkraman a ɔhyɛ nguan ntade, na mmom ɔyɛ abɔde mu nguan ankasa. Na ontumi nboaboa ahoɔden ano.
  Zhirinovsky de kasafĩ kasa tiaa Zelensky na wɔbɔɔ no ka. Nnipa dumien pii a wɔpɛ sɛ wɔyɛ ɔmampanyin no twee wɔn ho de gyinaa Medvedev akyi, nanso ɛkame ayɛ sɛ eyi amma hwee amma. Wɔ nnipa a wɔagye din a wodii agoru no mu no, na akuturukubɔfo Denis Lebedev wɔ hɔ. Ɔkɔɔ anim ankasa wɔ mfiridwuma mu nkutoo. Ná aguadifo ne amammerɛ mu nnipa nketewa nso wɔ hɔ. Wɔ akyerɛwfo no mu no, Sergei Lukyanenko nkutoo na ɔyɛɛ ɔyɛkyerɛfo de gyinaa Medvedev akyi. Ná wɔn a wɔaka no pɛ sɛ wɔhyɛ wɔn ho nkuran . Na obiara gyee anigye di.
  Medvedev anya nkɔso kakra. Nanso na anidaso wɔ hɔ sɛ asraafo, afiase, ne polisifo bɛtow aba sɛnea wɔahyɛ no. Plus adanmude a wɔde ma abatowfo wɔ hɔ . Na nokwarem no, abatow a wɔtow ntɛm. Ɛha nso, hokwan biara wɔ hɔ sɛ wobedi nkonim.
  Yiw, eyi ne nea ɛkanyan atumfoɔ no dwumadi kɔɔ soro pɛpɛɛpɛ. Ma abatow ntɛm. Na nokwarem no, atorosɛm wɔ hɔ. Na ɔpɛ a wowɔ sɛ wode wo koma bɛtow aba.
  Nea ɛnte sɛ 1996 abatow no, Medvedev antumi amma ne dodow ankɔ soro. Ɛsɛ sɛ meka sɛ Yeltsin nso nyaa anigye. Titiriw no, Dzhokhar Dudayev wui wɔ akwanhyia mu. Nwansena bɛn na ɔkaa no, anyɛ ahwɛyiye a wɔtaa yɛ wɔ ɔfrɛ no mu. Ne nyinaa akyi no, sɛ ɛbaa ntɛm kakra a, anka wɔrennya bere mfa nyɛ adwumaden no. Na kakra akyi no, anka antena no nkutoo na wɔbɛkata so, na anka Dzhokhar ankasa wɔ akyirikyiri a ahobammɔ wom. Eyi yɛ anigye a ɛte saa wɔ ɔko ne nsɛmmɔnedi mu.
  Na afei worentumi nwie Dudayev. Na Raduev , a wɔkyeree no nkwaseasɛm saa wɔ Russia ɔmampanyin abatow no anɔpa no nni hɔ . Nanso Dudayev Kumaa mpɛ sɛ obewu wɔ abatow no mu. Na wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, ɛda adi sɛ nnipa baasa a wodii n"ade no: Yeltsin, Putin, Medvedev retwa mu...
  Wɔdaa mmɔden a wɔbɔe sɛ wɔbɛma abatowfo adanmude no too gua na ɛde aniwusɛm foforo bae. Ɔsɔfo Panyin no annye obiara akyi, na osusuwii sɛ: Onyankopɔn de yɛ Onyankopɔn de, na Kaesare de yɛ Kaesare de . Mpɛn pii no, wɔ Yeltsin ase no ɔkwan bi so no ɛbɛyɛɛ mmerɛw. Na biribi nti Ortodɔks Asɔre no gyinaa Yeltsin a na ɛte sɛ nea onni anidaso koraa no akyi. Na mfiridwuma mu akuw.
  Na afei Russiafo oligarchfo no fii ase ne Zelensky dii agoru. Ɛda adi sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔbɛtete Medvedev.
  Na adwene a ɛwɔ nsɛm ho amanneɛbɔ mu no fii ase sesae. Wɔkamfoo Zelensky kɛse. Zhirinovsky afi ase reka dedaw sɛ nea ɔtoo ne din no yɛ obi a ɔyɛ daimond ankasa.
  Medvedev san bɔɔ akatua ne pɛnhyen sika mmɔho abien. Nanso awiei koraa no, ruble no bubui. Na nneɛma bo a ɛkɔɔ soro fii ase. Tow a wɔbɔ nso akɔ soro.
  Ná ɛsɛ sɛ ɔsrɛ bosea mpo fi IMF hɔ. Na ngo ne gas bo reyɛ den.
  Iran, Venezuela, Libya, Saudi Arabia nyinaa rema nneɛma a wɔde kɔ amannɔne no akɔ soro. Na wɔ USA no, wɔde ɔkwan foforo a wɔfa so yi shale aba. Ɛka a wɔbɔe no so tew kɛse.
  Na afei sikasɛm mu ahokyere ne basabasayɛ a ɛwɔ China nso nso wɔ hɔ. Wiɛ, ɛda adi pefee - mabrɛ wɔ Komunist Kuw no tumidi ho. Na Chinafo pɛ ahofadi ne nhyehyɛe a akuw pii wom!
  Nsakrae kakra aba tumidi mu wɔ India. Wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobetu atuatew na wɔde katabaako nniso bi asi hɔ.
  Ntawntawdi a ɛwɔ Caucasus no anya nkɔanim kɛse. Basabasayɛ fii ase wɔ Siberia nso. Titiriw no, wɔn a wɔpɛ sɛ wɔtew wɔn ho no mu ayɛ den.
  Wɔ Britain no, kuw no dii nkonim wɔ abatow no mu: "Renaissance", nanso, wɔ nkabom a wɔne Labour yɛe mu. Ɔhemmaa Elizabeth da so te ase, nanso wahyɛ bɔ sɛ ɔbɛkɔ pɛnhyen wɔ ne mfe ɔha mu, na ɛno akyi no wɔbɛyɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn de betu ahemman no afi hɔ. Na Britain Ɔmampanyin dibea a wɔde sii hɔ.
  France nyɛ ahotɔ. Mary Lipen dii nkonim mmom sen Macron , na wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔde katabaako nniso besi hɔ. Nanso Fransefo ankasa nnim nea wɔpɛ, wɔyɛɛ Maidan foforo ho nhyehyɛe. Yiw, nea ebi mmae da wɔ ne kɛse mu. Na wɔhyɛɛ Mary ma ogyaee nhyehyɛe a emu yɛ den a na wayɛ sɛ ɔbɛpam Arabfo ne afoforo no. Afei, nea enye koraa no, Asɛnnibea Kunini no twaa ɔmampanyin abatow no mu, na wɔkyeree Mary.
  Wɔde abatow a wɔbɛyɛ ntɛm nso too gua wɔ France. Ɛne sɛ, sɛnea ɛte daa no, basabasayɛ wɔ baabiara.
  Wɔ Belarus no, esiane sɛ na Lukashenko atirimɔdensɛm no adɔɔso nti, wɔyɛɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn na wotuu ɔmampanyin dibea no fii hɔ koraa. Ɔman no bɛyɛɛ mmarahyɛ bagua, na ɔmanpanyin foforo no kae sɛ ebia wɔbɛka Russia ho. Nanso wɔ ɔmampanyin abatow a wɔyɛe wɔ hɔ akyi. Zelensky yɛ obi a nkurɔfo ani gye ne ho kɛse wɔ Belarus.
  Wɔ Kazakhstan no, ɔmampanyin ne mmarahyɛ bagua no ntam abusuabɔ asɛe. Ná ahunahuna wɔ hɔ sɛ wobetu obi afi n"ahenni so. Nanso wɔpenee so ntɛm ara, nanso na ɔman ti no tumi sua bio.
  Medvedev yɛɛ basaa kɛse. Ná abatow no rebɛn, na na Zelensky"s rating no boro so mpɛn pii. Nokwarem no, onni nkonim wɔ round a edi kan no mu, nanso sɛnea ɛte biara no, Medvedev folds. Akontaabu nkutoo na ɛwɔ hɔ a wɔde bɛdaadaa anaasɛ wɔbɛbɔ obi ahwe ase.
  Kokoam bagua bi sii. Russiafo ɔpepepemfo boaboaa wɔn ho ano.
  Medvedev kae tẽẽ sɛ:
  - a wopɛ sɛ Ukraineni ɔhɔho bi nya tumi kɛse a ahemman no titrani wɔ no?
  Deribasco kae wɔ ntease mu sɛ:
  - se yepe o, se yempe, ewo se ye ne aban biara di nkitaho! Zelensky nyɛ komunist, na... Eyi nyɛ Zyuganov, a na ɔmfata yɛn wɔ ɔkwan biara so!
  Medvedev kaa no dry sɛ:
  - wɔ Ukraine no, tow a wɔbɔ wɔ sika a wonya ho no yɛ kɛse sen Russia!
  Roman Abramovich serewee na ɔkae sɛ:
  - hwan na onim na okan yen sika a yenya! Ɛno da nkyɛn a, nnansa yi ara na wɔtew wɔn so wɔ hɔ na ɛkame ayɛ sɛ wɔne yɛn de no yɛ pɛ!
  Prokhorov de serew buae sɛ:
  - atumfoɔ no resesa. Yɛretra hɔ! Dɛn na wubetumi akamfo akyerɛ?
  Medvedev de abufuw bɔɔ ose:
  - nnye nni se Yeltsin dii nkonim nokwarem!
  Deribasco buae ayamye so sɛ:
  - se Yeltsin"s rival no nnyɛ Zyuganov a, ɛnde nokwarem no anka Borik rennya hokwan kakraa bi. Nanso na nkurɔfo da so ara kae komunism tumidi "afɛfɛde" no yiye dodo. Ɛne: shelves a hwee nni mu, kaad, coupon, adwuma ho nkrataa, ntonto atenten, akatua a ɛyɛ dɔla anum ɔsram biara. Nokwarem no, na obiara mpɛ sɛ ɔbɛsan akɔ hellgya mmere yi mu. Bio nso, sɛ wobɛhwere ahwɛde no, ne amammuisɛm ho ɔyɛkyerɛ ahorow, ne sini ahorow a ɛfa nna ho, ne nea ɛkeka ho pii. Ná nkurɔfo no pɛ ahofadi. Na wɔantow aba amma Yeltsin, na mmom wɔtow aba tiaa Scarecrow Zyuganov. Nanso Zelensky remmɔ nkurɔfo hu. Nea ɛnte sɛ Putin no, ɔrento "Doll" dwumadi no mu, na ɔremfa nkurɔfo nhyɛ nkrataa so. Afe aduɔkron nsia no, wontumi ntĩ mu bio. Yeltsin wiaa ɔha biara mu nkyem anum kosi asia, nanso odii nkonim wɔ nsonsonoe a ɛyɛ dumiɛnsa mu! Enti ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ nea ɛfata!
  Na Zelensky de di kan araa ma worentumi nni no so nkonim !
  Medvedev teɛɛm sɛ:
  - a wotoo me! Yɛpenee so!
  Roman Abramov kae sɛ:
  - anyɛ yiye koraa no, wobeyi sanctions no afi yɛn so! Na woyɛ Bear... Woanya wo pension dedaw!
  Medvedev de asɛm a ɛyɛ yaw kae sɛ:
  - a ewo se wohye wo hell!
  Prokhorov kae wɔ ntease mu sɛ:
  - a enni hell! Ɔkraman bi nkutoo na ɛwɔ hɔ a obetumi aboaboa sika ano!
  Medvedev bisae a na n"adwene atu afra sɛ:
  - Aane? Na sɛ Onyankopɔn nni hɔ nso ɛ?
  Prokhorov serewee na obuae sɛ:
  -Onyame bɛn na? Wɔda no adi wɔ ɔkwan soronko so!
  Roman Abramovich de nyansahyɛ mae sɛ:
  - ebia wobɛyɛ gyidi foforo! Obiara a ɔyɛ ɔdefo no, Onyankopɔn dɔ no! Obiara a ɔyɛ ɔdefoɔ paa no, Otumfoɔ no dɔ no paa!
  Medvedev de ne ti too fam sɛ:
  - a ntease wom! Nanso dɛn na nkurɔfo no bɛka?
  Roman Abramovich serewee sɛ:
  - betumi asua nnipa!
  Medvedev bɔɔ n"ano sɛ:
  - mewɔ anidaso sɛ yɛbɛkɔ so ayɛ nnamfo!
  Ɛno akyi no ofii asa no so...
  Nsɛm a esisii a wɔde hwɛ nneɛma pii kɔɔ so yɛɛ kɛse wɔ wiase no mu. Vitali Klitschko nso san baa ring no mu na ɔkoe wɔ agumadibea a ɛwɔ Kyiv no. Ɔne Michael Tyson koe. Nkwakoraa ne mmerewa baanu, a wɔagye din yiye na nkurɔfo ani gye ho. Wiɛ, wɔboaboaa sika pii ano. Nokwarem no, Michael Tyson penee ɔko no so, efisɛ ɛkame ayɛ sɛ na ɔyɛ ɔsrɛsrɛfo.
  Sɛ mpo Vitali Klitschko a na ɔyɛ kumaa na nea ɛho hia sen biara no, na ne tebea ye sen biara no dii no so nkonim ankasa a. Vladimir Klitschko kae sɛ ɔda so ara pɛ sɛ onya abodin a ɛne wiase akansifo koraa na ɔne Usik ko. Ɛno akyi no ɔbɛbubu kyerɛwtohɔ nyinaa, abɛyɛ wiase akansifo koraa a wanyin sen biara... Na obetumi adwo ne ho. Dɛn bio na ɛsɛ sɛ ɔboro? Wɔaboro Joe Louis dedaw, na wɔaboro Foreman dedaw, na wadi nkonim wɔ wiase nyinaa mu duru mu mpɛn anan .
  Vitali Klitschko nyaa sika pii fii ɔko no mu, de kaa ne sikakorabea ne ne din ho, na ɔko a na ɛnyɛ den koraa.
  Zelensky de Ilya Muromets Sikakɔkɔɔ Ahyɛde maa Vitaliy Klitschko. Na eyi maa onyaa tema foforo.
  Wɔ amammui wiase no mu no, akuturukubɔfo agye din wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so. Floyd na ɔkyerɛwee Maweiser bɛyɛɛ obi a ɔpɛ sɛ ɔyɛ U.S. Ɔmampanyin. Wɔ ɔkwan a ɛfata so no, ɔde ne ho. Na ɛwɔ rating a ɛfata. Na ɔdefo ɔpepepemfo, ne akuturukubɔfo a wonni nkonim, ne abibifo nso ɛ. Dɛn nti na ɛnyɛ obi a ɔne no resi akan?
  Floyd na ɔkyerɛwee Maweiser boaa Ɔmampanyin Zelensky wɔ abatow no mu na ɔhyɛɛ adamfofa ho bɔ.
  Paquio san kɔ akan , na wɔboaboaa sika pii ano maa no.
  Ɛda adi pefee sɛ na Medvedev rehwere ne ho. Nea ɛbɛyɛ na wanya mfaso kakra a ɛyɛ ahodwiriw no, ɔpaw Anatoly Kashpirovsky sɛ Akwahosan Soafo a ɔwɔ dibea sɛ Ɔmampanyin Abadiakyiri. Nea, nokwarem no, ɛyɛ adeyɛ a emu yɛ den, nanso ɛnnɔɔso. Sɛ yɛbɛka a, Anatoly Kashpirovsky bɛyɛɛ ɔman soafo ne ɔman soafo abadiakyiri a wanyin sen biara wɔ Russia abakɔsɛm nyinaa mu. Yiw, obi a ɔwɔ kyerɛwtohɔ! Dmitry Medvedev nso de Ɔhotefo Andrew a Odi Kan a Ɔfrɛɛ no no Ahyɛde maa England Hemmaa, na ɔde nsoromma a ɔyɛ ɔbran no mpo maa Shoigu. Na ɔde ne dibea a ɛkorɔn sen biara no fii Gorbachev nsam. Nea, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, ɛnyɛ fɛ saa.
  Na ɔsan nso faa Beria na ɔsan de maa Marshal dibea. Ebia sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛtwetwe nkurɔfo
  wɔ wɔn afã wɔ Stalinfo no nkyɛn. Na Boris Nemtsov wɔ ne wu akyi no, wɔmaa no Order for Services to the Fatherland, abodin krataa a edi kan. Bio nso, ɔnam ne mmara so sesaa Volgograd din yɛɛ no Stalingrad. Afei nso, ɔne Stalinfo a wɔrebɔ wɔn ho ban . Nanso ɛne wɔn a wɔpɛ ahofadi nso. Novodvorskoy wɔ ne wu akyi de abodin a ɛne Russia Ɔbran ne... Stalin!
  Wɔ ne wu akyi no, Medvedev nso de Ɔhotefo Andrew a Odi Kan a Wɔfrɛ no no Ahyɛde maa Yuri Gagarin. Na ɔsan de Nkonimdi Nhyehyɛe no maa Leonid Ilya Brezhnev. Wɔ ɔkwan a na wɔnhwɛ kwan so no, Medvedev de Russia ɔbran no sika kɔkɔɔ nsoromma no maa Garry Kasparov.
  Afei nso, wɔne wɔn a wɔpɛ ahofadi a wɔda no adi. Na ɛne komunisfo no nso. Wo ne yɛn de nyinaa.
  Medvedev nso de Ɔhotefo Andrew a Odi Kan a Ɔfrɛɛ No no Ahyɛde no maa Paapa Francis a odi kan.
  Afei nso akyɛde ahorow a ɛyɛ ayamye kɛse a efi "sodifo kɛse" no hɔ! Nea ɛka ho no, Medvedev san brɛɛ mfe a mmarima ne mmea nyinaa adi sɛ wɔbɛkɔ pɛnhyen no ase ma ɛbɛyɛɛ aduonum anum bio mpofirim. Nea ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ nkate. Na bio ɔmaa pɛnhyen sika kɔɔ soro.
  Dɛn na wubetumi ayɛ wɔ abatow no anɔpa?
  Nea ɛka ho no, ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no maa Vladimir Zhirinovsky dibea sɛ ɔsahene panyin. Te sɛ, sɛ wopɛ nokwaredi som a, nya fi owura no mmati so. Na wɔpaw ne babarima Igor Lebedev sɛ Amannɔne Nsɛm Ho Ɔsoafo mpofirim , sen sɛ wɔbɛpaw Lavrov dedaw a ɔnnɔ no wɔ Atɔe Fam no.
  Medvedev nso maa Demushkin dibea sɛ Ɔman no mu Nsɛm Dwumadibea no panyin, nanso ɔmampɛfo a ɔwɔ tumi no ampene so. Wɔ nnipa foforo a wɔpaw wɔn no mu no, Ksenia Sobchak a wɔpaw no sɛ Amammerɛ Soafo no bɛyɛɛ asɛm a ɛyɛ anigye. Ɔno, bere a ohui sɛ ne rating sua koraa no, penee so. Nanso ɔsan nso hwehwɛɛ sɛ wɔma no Ɔmampanyin Abadiakyiri dibea. Medvedev penee eyi so.
  Yavlinsky nso de ne ho hyɛɛ abatow no mu, nanso ɔyaree koraa na ɔtwee ne ho esiane akwahosan nti.
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no nso maa no Russia Ɔbran no nsoromma.
  Mikhail Kasyanov nyaa Order for Services to the Fatherland, adesuakuw a edi kan, ne dibea sɛ sikasɛm ho ɔfotufo a nidi wom. Nea enti a ɔtwee ne ho de gyinaa Medvedev akyi. Nanso eyi yɛ ɔha biara mu nkyem ketewaa bi pɛ.
  Wɔmaa Sergei Kovalev sɛ Agumadi Ho Ɔsoafo, nanso na ɛte sɛ nea ɛnnɔɔso wɔ ne fam.
  Akasakasa bi sɔree wɔ ɔman mmara asennibea no guamtrani no ntam. Awiei koraa no, Zorkin fii hɔ kɔe. Nanso hena na ɛsɛ sɛ mede post a ɛte saa ma no? Ɛyɛ papa sɛ ɛyɛ ɔbea de! Na wɔde maa Alla Pugacheva.
  Nanso odwontofo a wagye din no ampene so, na ɔkae sɛ ɛnyɛ no de. Ne nyinaa mu no, Medvedev de Russia Ɔbran no nsoromma maa no. Ɛwom sɛ Alla ampene so sɛ ɔbɛyɛ ade de aboa no de.
  Nanso hena na ɔbɛyɛ ɔman mmara asennibea no guamtrani? Gyinabea no akɔ so ayɛ basaa. Shoigu nso powee - ɛnyɛ ne profile!
  Nea na wɔnhwɛ kwan no, Dima Bilan penee so. Ɛwom sɛ nokwarem no ɛnyɛ nokwasɛm sɛ eyi ne ne profile! Na nokwarem no, odwontofo a wobɛyɛ no yɛ nea mfaso wɔ so kɛse na ɛyɛ anigye kɛse sen sɛ wobɛyɛ ɔman mmara asennibea guamtrani.
  Medvedev, sɛnea ɛte biara no, ɔde ne ho hyɛɛ eyi mu ntɛm ara na ɔde nsoromma no maa Russia Ɔbran no.
  Nanso, Dima Bilan kae sɛ eyi yɛ aseresɛm ara kwa. Nanso, sɛnea nnipa nyinaa penee so no, wɔpaw Lyudmila Putina sɛ ɔman mmara asennibea no guamtrani. Na eyi yɛ adeyɛ a emu yɛ den, esiane sɛnea na Putin agye din wɔ Russia nti, nanso na aka akyi kakra dedaw, na na entumi nnye Medvedev nkwa.
  Ɛwom sɛ wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛyɛ titanic de. Nanso na nneɛma bo kɔ soro, na ruble sika a wɔde sesa nneɛma no so retew, na Talibanfo renya nkɔso wɔ Tajikistan, na na biribiara nni hɔ a ɛbɛma wɔn a wɔtow aba no agye adi.
  Wɔ bere a etwa to no mu no, wɔpaw Gennady Zyuganov sɛ ɔmanpanyin abadiakyiri a odi kan a ɔhwɛ asetra mu kuw no so. Nanso eyi yɛ aduru a wɔde hyɛ awufo dedaw.
  Na Zyuganov ankasa ahwere nnipa dodow a wɔpaw no koraa dedaw.
  Wɔpaw Degtyarev sɛ Mmaranimfo Panyin wɔ abatow no anɔpa. Afei nso ɔyɛ ɔmampanyin a ɔpɛ sɛ ɔyɛ ɔmampanyin a ofi Liberal Democratic Party mu.
  Medvedev tu kɔɔ baabi foforo na ɔhwehwɛɛ akwan foforo. Nneɛma a ɛyɛ nwonwa a wɔyɛe wɔ abatow mu no mu biako ne sika kɔkɔɔ nkonimbo titiriw bi a wɔde Zhukov din ato so a wɔde maa wɔn a wɔadi ako wɔ Ɔman Ho Ko Kɛse no mu nyinaa. Na Russia ruble ɔpepem biako nso de boot. Nanso Ɔman Ho Dɔ Kɛse no mu Veterans kakraa bi pɛ na aka.
  Medvedev nso de Ɔhotefo Andrea a Odi Kan a Wɔfrɛɛ no no Ahyɛde maa Tereshkova. Bere a hokwan wɔ hɔ no, dɛn nti na wontua so ka? Enti wobetumi ama Anatoly Karpov Russia ɔbran. Ɔyɛ chess bɔfo kɛse! Na Alekhine, ne Botvinnik, ne Tal ne Spassky, Tigran - de abasobɔdeɛ bɛma wɔ ne wuo akyi - ɛnyɛ bɔne koraa!
  Hero of Russia nsoromma - ɛno yɛ cool!
  Ɛyɛ dɛ sɛ wobɛma abasobɔde na wode nkonimbo ama. Na sɛ yɛsan nso de nhyehyɛe bi a wɔde Putin din ato so si hɔ a. Nneɛma anan na ɛwɔ hɔ: nea ɛto so anan - kɔbere, nea ɛto so abiɛsa - dwetɛ, nea ɛto so abien - sika kɔkɔɔ, nea edi kan - sika kɔkɔɔ a wɔde abohene ayɛ!
  Eyi ne nea Medvedev yɛ obi a ɔyɛ nneɛma foforo.
  Nanso, eyi nso nnɔɔso. Zelensky nso reyɛ nhyehyɛe foforo. Sɛ nhwɛso no, nhyehyɛe a ɛfa Taras Shevchenko ho. Anaasɛ Taras Bulba! Anaasɛ Gogol! Dɛn nti na ɛsɛe bere wɔ nneɛma nketenkete ho? Na Order a wɔde Kozhedub din too so no nso! Eyi yɛ adeyɛ a emu yɛ den a Zelensky yɛe de sɔ benkum asraafo ani. Nokwarem no, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, Zelensky nyɛ komunistni, na ɔnyɛ benkum famni mpo. Enti na obetumi anya ɔhaw ahorow. Nanso na komunisfo a wɔwɔ Russia no nni ɔkannifo.
  Na nso, Andrei Navalny nso? Ɔkwan bi so no, obiara werɛ fii ne ho. So ɛnyɛ wo na wopere sɛ wobɛyɛ ɔmampanyin ankasa? Nanso Andrei Navalny ayɛ adwuma wɔ Zelensky kuw no mu bere tenten na wayɛ pii dedaw wɔ ɔporɔw a wɔko tia wɔ Ukraine no mu.
  Enti obiara nwui de besi nnɛ! Na nhyehyɛe a wɔde bɛka anuanom aman abien no abom ne ɔman no kannifo a wɔbɛpaw no wɔ amansan nyinaa mu no rekɔ so.
  Andrei Navalny nso bɛhohoro Zelensky... Sɛnea ɔtaa yɛ no, ogya rehyew.
  Na ɔde nhyɛso a ɛyɛ hu yɛ n"ade denneennen.
  Na bere koro no ara mu no wɔ anifere kwan so kɛse, sɛnea ɛbɛyɛ a wɔremmɔ wɔn a wɔtow aba no hu. Ɛnyɛ Trump su no koraa.
  Na mmere foforo reba wo wiase - a ahobanbɔ ne kommyɛ. Demokrasi ne wiase nsakrae afi ase wɔ Saudi Arabia, na wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, nyamesom mu kateeyɛ reyɛ mmerɛw. Nokwarem no, nnipa pii betumi akenkan abirabɔ a ɛda Koran ne nyansahu ntam wɔ Intanɛt so na wɔabisa sɛ: dɛn nti na wɔreyɛ eyi? Dɛn ne nea yegyina so bu Koran ne Bible no sɛ ɛyɛ Onyankopɔn asɛm?
  Sɛ nkurɔfo fi ase susuw nneɛma ho na wobisa nsɛm a, wɔnyɛ ahopere saa bio. Nokwarem no, dɛn nti na afeha yi sɔre? Te sɛ owu ho suro kɛse! Na enti nnipa kakraa bi na wosuro sɛ wobewuwu kosi sɛ wɔbɛyare!
  Wɔ abatow no anɔpa no, Medvedev maa sika a wɔde tuaa akwamma a wɔde yare ne mfaso a wɔde ma mmubuafo no kɔɔ soro. Wɔmaa tank a wɔyɛ nso kɔɔ soro...
  Medvedev, sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛda ne ho adi sɛ ɔman ho dɔfo no, maa sika a wɔsɛe no wɔ sraadi ho no kɔɔ soro kɛse. Wɔde Bear tank a emu yɛ duru sen biara wɔ mmoa a wɔyɛ keka no mu a emu duru boro tɔn ɔha na ɛwɔ nuklea afiri a wɔde yɛ adwuma sen sɛ ɛbɛyɛ engine no yɛɛ adwuma kɛse.
  Wɔyɛɛ Bear adwuma no wɔ Putin ase, wɔ n"ankasa ahyɛde so. Na adwene no ne sɛ wɔbɛbɔ tank a ɛyɛ hu de abɔ hu. Ɛbɛdaa adi sɛ kar no mu yɛ duru yiye na ne bo yɛ den, na na akode a ɛwɔ afã horow pii ne rɔke abien a wɔde tow rɔke na ɛreyɛ adwuma.
  Nea na kar no yɛ soronko ne sɛnea na ɛde mmirika bɛboro kilomita ɔha dɔnhwerew biara, na emu duru yɛ tɔn ɔha aduonum, na na ahoɔden kɛse a ɛwɔ hɔ esiane nuklea afiri a wɔde yɛ nneɛma nti.
  Nokware, wɔ mmirikatu no mu no asɛm foforo a ɛyɛ awerɛhow sii - ɔkraman no paee. Na bio nso ɛbɛdaa adi sɛ adwene no asɛe. Wodii Medvedev ho fɛw ankasa.
  Na afei episode foforo sii ne acting president - wo ntumi nsusuw ho sɛ wɔhyɛɛ da. Bere a Medvedev bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɔ dua bi agu nnuatwafo no anim no, ɛhwee afahyɛ pon no so pɛɛ a aduan wom. Enti Russia bere tiaa mu ti a onni anigye no asan agu n"anim ase bio.
  Yiw, na Medvedev ani nnye ankasa. Ahonyade a ɛte saa yɛ nea ɛyɛ katee: ɛma obiako akatua, ɛhyɛ ɔfoforo abufuw. Sɛ nhwɛso no, so na Nicholas II yɛ bɔne saa ankasa, nanso tumi horow a ɛkorɔn no hyɛɛ no abufuw ankasa. Enti Medvedev, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so, onipa a ɔyɛ onyansafo no, nyaa ne ho fii biribiara mu ankasa.
  Mmɔden a wɔbɔe sɛ wɔbɛyɛ biribi no kɔɔ ɔsɔretia ne atirimɔdensɛm mu.
  Ɛte sɛ nea na Medvedev rewosow wɔ kyɛnsee mu. Na afei ɔhaw afoforo sɔree. Ná ɔman soafo panyin a ɔreyɛ adwuma no nso de ne ho ahyɛ adifudepɛ ho aniwusɛm bi mu.
  Na ɛha no, nokwarem no, sɛ ɛnyɛ Andrei Navalny a, anka ɛrentumi nsi. Saa guy yi bɛfata bere nyinaa!
  Minyaa adanse a ɛyɛ hu a ɛte saa a ɛbɔ Medvedev ne n"akyidifo no sobo - aniwusɛm no bɛyɛɛ nwonwa. Ne tiaatwa mu no, Navalny ne wɔn a wɔhwee ase wɔ ne akuturuku a ɛyɛ hu no ase no nyinaa gyee din.
  Na na ɛsɛ sɛ Medvedev de anoyi ahorow ma na ɔpopa ntasu no. Na biribiara hwie guu ne so. Ɛnyɛ abatow, ahude ara kwa.
  Da a wɔtow aba no, Medvedev duu hɔ a na wɔrewɛn no. Na ɛda adi pefee sɛ na ne ho ayɛ kusuu na ontumi nsi pi. Ná me nsa rewosow bere a mefaa abatow krataa no. Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no nam n"ahyɛde a etwa to no so maa asraafo ne polisifo akatua mmɔho abiɛsa. Na pɛnhyen sika no mmɔho anum!
  Nanso, Anastasia Orlova de anifere dii nea ɔpɛ sɛ ɔyɛ ɔman anidanfo dwumadi no ho fɛw sɛ:
  - a eye den se wobetena bayonet so! Ɛha na ɔde sika a wɔde hyɛ mu si hɔ!
  Ɛno akyi no, abeawa a ɔyɛ terminator no faa no na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa kyerɛɛ no.
  Nokwarem no, Anastasia yɛ abeawa a ɔremfa ne nsɛm nhyɛ ne kotoku mu. Ɔyɛ serewfo, ɔyɛ den, ɔyɛ onwini, ɔyɛ charismatic .
  Na mmarima pii ani gyee ne ho. Bio nso, Anastasia yɛ obi a ne ho yɛ bruu a ne bo yɛ den yiye, na ɔnkɔda a ɔnpaw ɔbarima foforo mma anadwo no. Nokwarem no, ɔpaw mmarima a wɔn ho yɛ fɛ, wɔyɛ agumadi, wɔn ho yɛ den, ɛtɔ mmere bi mpo a wɔyɛ mmofra koraa. Nanso akyinnye biara nni ho sɛ ɛyɛ soronko. Ɛda adi sɛ sɛ wɔde ahoɔden bɛsan ahyɛ mu ma. Na obiara mmu ɔkofo a ne ho yɛ hu yi sɛ aguaman.
  Nea ɛne no bɔ abira no, wɔ ɔbea a ne ho yɛ den na ne honam ani yɛ den saa fam no, ɛte sɛ nea ɛyɛ nwini yiye.
  Anastasia nso too aba, de ne nan a ɛyɛ fɛ no nsateaa a ɛda hɔ kwa no faa abatow krataa no, na eyi yɛ nhoma mmobɔwee mũ, baabi a ɛyɛ den sɛ wubenya abusua din, na ɔde too hɔ maa ne ho a onni adwemmɔne a ɛho nhia. Wiɛ, ɛda adi pefee ma henanom!
  Ɛno akyi no, ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa kyerɛɛ ne nipadua kɛse no!
  Vladimir Zelensky baa sakre so bɛtow aba. Ohuruw na ɔtwee ne ho. Sɛnea ɛte daa no, ɔyɛ obi a ɔko na ɔyɛ obi a ne bo yɛ den. Napoleon Bonaparte ankasa no.
  Na nokwarem no, metow aba ntɛmntɛm, sɛnea na mehwɛ kwan no.
  Vladimir Klitschko antwe ne ho amfi abatow no mu da. Na ɔsan nso too aba maa ne ho na ɔwosow ne nsateaa kyerɛɛ Medvedev.
  Wɔ bere a etwa to koraa mu no, Nikolai Valuev nyaa Russia ɔbran no nsoromma fii Medvedev hɔ ne Ɔman no mu Nsɛm ho Ɔsoafo dibea. Ɛkame ayɛ sɛ mantumi annye ho sini. Ɛwom sɛ wampene sɛ ɔbɛka onii ko a ɔtow aba maa no de.
  Nnipa pii too aba wɔ ha: Alla Pugacheva, ne Suraikin ...
  Nokwarem no, Zhirinovsky antumi annyɛ hwee sɛ ɔbɛyɛ n"agyiraehyɛde. Ɔfaa no na ɔtetew Vladimir Zelensky mfonini no mu wɔ baabi a wɔtow aba no pɛɛ na ɔhyɛɛ bɔ sɛ akyinnye biara nni ho sɛ ɔbɛtow no tuo bere a waba tumidi no.
  Dima Bilan too dwom bere a wɔreto aba no sɛ:
  - a biribiara ntumi, menim no yie! Wɔbɛpaw Bilan, ɔyɛ ɔsraani a ne ho nni asɛm!
  Afei nsoromma afoforo puei.
  Garry Kasparov kae sɛ tumi resakra, na Medvedev befi hɔ na ɔne no bɛba awiei koraa no Putin bere no aba awiei.
  Bere koro no ara mu no, kan wiase akansifo no kae sɛ ɔnsɔre ntia sɛ ɔbɛsan afi ne chess adwuma ase bio. Na bubu Steinitz mfe a wadi ho kyerɛwtohɔ no . Na sɛ ɛrenkyɛ na Russia anya ɔkannifo a ɔfata na ɔyɛ demokrase, na awiei koraa no tsarfo bere no abɛyɛ ade a atwam.
  Na sɛ Garry Kasparov na ɔyɛɛ n"ankasa chess, a ɛrenkyɛ ebegye din wɔ wiase nyinaa.
  Na ɔyɛɛ board a ɛwɔ nkwammoaa ɔha ho ɔyɛkyerɛ . Akontaabu foforo puei wɔ mu. Wɔn mu biara yɛ fɛwdifo baanu: wɔ ɔhene ne ɔhemmaa no nkyɛn. Bio nso, ɔserewfo no nantew te sɛ ɔhemmaa, nanso ɔbɔ te sɛ ɔsraani panyin nkutoo. Na agyantofo baanu wɔ anoano sen sɛ wɔbɛyɛ pawns. Agyantofo tu te sɛ pawn, nanso wɔtow tuo wɔ ahinanan abien a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ so. Ampa, esiane sɛ wɔwɔ kyerɛwpon no ano pɛɛ nti, wɔn bo so tew kakra. Nanso wobetumi adan wɔn ho ayɛ wɔn su biara nso.
  Akyinnye biara nni ho sɛ Garry Kasparov chess no atwetwe nkurɔfo ne nsɛm ho amanneɛbɔfo adwene.
  Navalny hyɛɛ bɔ sɛ akyinnye biara nni ho sɛ Kasparov bɛyɛ ɔsomfo.
  Anatoly Karpov nso too aba. Nanso ɔyɛ obi a na anka ɔyɛ ɔkannifo dedaw, enti ɔhyɛɛ bɔ sɛ obetu fo nkutoo. Na ɔkae sɛ, ɛda adi kɛse sɛ nsakrae akɛse reba. Na dɛn na ɛbɛyɛ papa ɔkyena asen nnɛra!
  Wɔ abatow da no dedaw no, Medvedev de too gua sɛ bere tenten a wɔde gye akwamma a ɛba fam koraa wɔ Russia no rekɔ soro akodu adwuma nna aduasa, na mmea a wɔwo mma du anaa nea ɛboro saa nyinaa benya akatua afi ne hɔ: Russiani Ɔbran no nsoromma Federation a ɛwɔ hɔ.
  Populist move foforo, na ɛsɛ sɛ meka sɛ ɛyɛ den yiye. Nanso aka akyi dodo. Titiriw wɔ abatow da no, ɛda adi pefee sɛ eyi yɛ adwuma a wɔyɛ ma ɔmanfo ara kwa.
  Ɛda adi pefee sɛ na Medvedev rehwere ne fam... Na ne tumi a ɛtra hɔ daa no abrɛ koraa wɔ biribiara ho.
  Ná ɔmanfo no pɛ sɛ wohuruw fi Putin kwan no so, na na nsakrae ho sukɔm no abere. Nea ɛka ho no, ɛda adi sɛ Medvedev ntumi nyɛ nipasu a emu yɛ den no bɛdaa adi pefee.
  Zelensky, a onyaa nsɛntitiriw na ɔyɛɛ ade a na nnipa dodow ne bɔhyɛ ahorow a ɛho nhia nka ho no, de ahotoso kɔɔ n"anim.
  Saa abatow ahorow yi a wɔyɛe wɔ ɔkwan a wɔfa so fi adi no kae sɛ ɔno ne nea wɔpɛ no pefee. Nanso sɛ ebia Medvedev bɛkɔ afã a ɛto so abien no mu no da so ara yɛ asɛmmisa! Mprempren de, Vladimir Klitschko ne Sergey Kovalev, ne Grudinin nso betumi asɔre atia no wɔ beae yi.
  Zyuganov na ɔtow aba a etwa to. Akwakoraa a ɔyare, a na anka ɔyɛ Russia Aman Nkabom Komunist Kuw no guamtrani no twaa edin Grudin no na osii apini. Yiw, ɛnyɛ adesoa a ɛyɛ mmerɛw sɛ wobɛyɛ Russia ɔman soafo panyin abadiakyiri a odi kan wɔ bɛyɛ mfe aduɔwɔtwe mu. So ohia?
  Na Zyuganov a ɔrehome denneennen no bɔɔ ose:
  Yɛbɛkɔ ɔko mu bio
  Wɔ Sovietfo tumi nti...
  Na se obiako na yebewu - .
  Wɔ ɔko a wɔko ma no mu!
  Na ɔhinhim fii ɔdan no mu. Dabi, ɛrenkyɛ obegyae adwuma no.
  Ná bere no rebɛn, na na ɔmampanyin abatow ho nsɛm a edi kan no refi ase aba. Ná Russia reyɛ ayɛ nsakrae akɛse. Wɔyɛɛ nhyiam ahorow ne nea wɔhwehwɛ sɛ wɔne Russia nyɛ apam nso wɔ Belarus. Biribiara bɛyɛɛ abufuw ne anigye kɛse.
  Nnipa dodow a wɔkɔɔ Russia ɔmampanyin abatow no mu no duu nea ɛsen biara wɔ abatow foforo a wɔyɛe ho abakɔsɛm mu, ɛkame ayɛ sɛ ɔha biara mu aduɔkron.
  Na wɔde too gua nkyɛe sɛ wɔabue abatow nnaka no, na wɔafi ase rekan abatow a efi Apuei Fam Akyirikyiri no.
  . TI A ƐTO SO 3.
  Nea efii afã a edi kan no mu bae no fii ase sen fii Apuei Fam Akyirikyiri. Sɛnea adwene mu nhwehwɛmu nyinaa kae no, na Zelensky de ahotoso dii kan. Medvedev nnya nyɛɛ nea ɔto so abien mpo. Grudinin ne Vladimir Klitschko ko maa nea ɛto so abien . Ná nnipa foforo bɛyɛ ahanu wɔ din no mu, enti wɔpetee wɔn abatow no. Nanso, ɛkame ayɛ sɛ Zelensky nyaa mfaso ɔha biara mu aduonum wɔ Siberia na na obetumi mpo de ne ho ato nkonimdi so wɔ afã a edi kan no mu.
  Medvedev kae wɔ ne komam sɛ:
  - na yepe se eye papa, nanso yetoo aba de gyee anigyee!
  Ná Zelensky yɛ obi a ɔyɛ ɔkwasea:
  - nokore no adi nkonim!
  Na abatow ho nsɛm no sakra bere nyinaa, nanso Zelensky dibea a odii kan wɔ nsonsonoe kɛse mu no ansakra. Ade foforo ne sɛ Grudinin ne Klitschko memee kakra. Na Medvedev fii ase baa nea ɛto so abien, ɛwom sɛ na ɛda ɔkannifo no ntam bɛboro mprɛnsa de. Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no nyaa nea ɛsen biara wɔ Chechnya, wɔ asraafo mu, wɔ baabi a wɔde nkurɔfo gu ansa na wɔadi n"asɛm. Wiɛ ɛda adi pefee. Titiriw wɔ baabi a wɔde nkurɔfo gu ansa na wɔadi asɛm no. Ɛyɛ den kɛse sɛ wɔbɛhwɛ abatow dodow a wɔkan wɔ hɔ no so.
  Nanso, Medvedev gyaee nneduafo pii na nkɔanim no ankɔ soro sɛnea na ɔhwɛ kwan no.
  Nanso na ɛyɛ den kɛse sɛ yetumi kɔɔ anim kɔɔ afã a ɛto so abien no mu. Ɛwom sɛ ɛkame ayɛ sɛ Zelensky faa ɔha biara mu aduanan ne nyinaa de, nanso ɛkame ayɛ sɛ Medvedev annye dumiɛnsa. Bio nso, ɛne adanmude a wɔde ma wɔn a wɔtow aba ne mmara so bu. Yiw, ɛbɛdaa adi sɛ Dmitry Anatolyevich yɛ mmerɛw mmom. Nea ɔto so abiɛsa ne Vladimir Klitschko. Hwɛ sɛnea ɛyɛ nkate ketewaa bi, nea ɛto so anan ne Grudinin . Dima Bilan nso baa anum a na wɔnhwɛ kwan. Sergey Kovalev dii nea ɛto so asia, ɛwom sɛ na ne rating no yɛ kɛse de. Zhirinovsky ankɔ du a wɔsen biara no mu mpo saa bere yi. Nokwarem no, ntɛm ara na Medvedev maa no dibea sɛ Ɔsahene Panyin wɔ nokwaredi mu som adwuma ne Russia Ɔbran no nsoromma mu.
  Awerɛkyekye nkonimbo a ɛte saa ma w"akoa nokwafo. Bio nso, Dima Bilan nyaa Russia Ɔbran no nsoromma ne Agya Man no Ɔsom Ho Ahyɛde, abodin krataa a edi kan.
  Nanso Dima kae sɛ ɔda so ara remmoa Medvedev. Nanso, gyinabea a ɛfa Zelensky ho nso mu nna hɔ. Vladimir Klitschko nkutoo na ɔfrɛɛ no pefee sɛ wɔtow aba mfa nnye Zelenskaya ntom. Bio nso, saa akuturukubɔfo yi de too gua sɛ ɔne 2020 Olimpik akansifo no bɛko wɔ Moscow. Na sɛ mfe a wadi mu nsonsonoe no nhaw no. Saa Vladimir no ho yɛ den na ɔkanyan no sen bere biara.
  Nanso, Medvedev de Russia nsoromma mu ɔbran no maa Vladimir Klitschko ne Vitali Klitschko nyinaa. Te sɛ, ɔyɛ ɔbarima a ne ho yɛ fɛ. Mo anuanom ayɛ pii ama akuturukubɔ, titiriw Vladimir.
  Vitaly kae sɛ ade a ɛyɛ abofono sen biara wɔ Maidan ho ne sɛ esiane ɛno nti wanbubu Holmes kyerɛwtohɔ no. Nanso na ɔwɔ hokwan biara!
  Na mpofirim ara Vitaly pɛe sɛ ɔne Gassiev hyia wɔ Kiev. Nea ɛde basabasayɛ bi bae. Dɛn nti na wonsɔ nhwɛ?
  Sergey Kovalev nso pɛe sɛ ɔtoa n"adwuma so, na ɔkaee sɛ Hoppins , bere a na wanyin mpo no, odii wiase akansifo ne abodin ahorow a wɔaka abom so nkonim. Na sɛ seesei deɛ, Zelesky anaa Medvedev biara nnyɛ nhyehyɛeɛ sɛ wɔbɛyɛ adwuma wɔ aban no mu. Na ɔpɛ sɛ ɔko.
  Na guys no wɔ motivation a ɛdɔɔso ankasa. Wɔ akuturukubɔfo afoforo no mu no, Dima Bivol daa ɔpɛ a ɔwɔ sɛ ɔne Kovalev bɛko adi.
  Medvedev ne Grudin yɛɛ nkitahodi . Ɔhyɛɛ no bɔ sɛ ɔbɛma no sikakɔkɔɔ mmepɔ. Ná Grudinin mpɛ biribiara a ɛba fam sen ɔman soafo panyin dibea. Wɔ ɔkwan a na wɔnhwɛ kwan so no, Zyuganov a ne mfe akɔ anim no boaa Medvedev na ɔfrɛɛ Grudinin sɛ ɔmmɛka ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no kuw no ho. Nanso afei ɔhaw ne mpaapaemu sɔree wɔ komunisfo no mu. Nea na wɔn a wɔrehwehwɛ dibea no baanu nyinaa ani annye ho.
  Nanso Sergei Udaltsov kasa tiaa Zelenky . Wɔka sɛ wɔ bɔne abien ntam no, ɛsɛ sɛ yɛpaw nea na yennya nnim!
  Nikolai Valuev hyɛɛ nyansa sɛ wɔnyɛ apam wɔ Zelensky ne Medvedev ntam: Zelensky Ɔmampanyin - Medvedev Ɔmanpanyin. Hwɛ sɛnea oligarchfo no ani gyee ho! Bio nso, wɔkaee sɛ biakoyɛ ho asɛm bi wɔ hɔ a wɔanka ho asɛm: sɛ aman ahorow benya ɔman soafo mpanyimfo ne ɔmampanyin a wofi wɔn ankasa de mu.
  Na esiane sɛ Zelensky di nkonim wɔ ɔmampanyin abatow mu nti, ɛnde ɛsɛ sɛ Russia ananmusifo bi bɛyɛ ɔman soafo panyin. Nanso Medvedev da so ara wɔ afã a ɛto so abien no mu.
  Nanso, Zelensky kae sɛ yiw, ɔmanpanyin no befi Russia, nanso ɛnyɛ Medvedev! Efisɛ Russiafo no afono n"adwuma no sohwɛ. Na nea ehia ne obi a otumi yɛ sikasɛm ho nimdeɛ kɛse na ɔwɔ osuahu a edi mu, na ɛnyɛ huammɔdi te sɛ Medvedev de no!
  Asetra mu nhwehwɛmu ho nsɛm kyerɛe sɛ Russiafo dodow no ara mpɛ sɛ wobehu Medvedev sɛ ɔman soafo panyin. Sɛ yɛbɛka no pɛpɛɛpɛ a, ɛkame ayɛ sɛ na ɔha biara mu aduɔkron sɔre tia.
  Rogozin san fii amammuisɛm mu werɛfi mu bae mpofirim na wofii ase buu no sɛ ebia ɔman soafo panyin. Afei nso, na Russiafo pii pɛ sɛ wohu Andrei Navalny sɛ wɔn ɔman soafo panyin.
  Enti na abakɔsɛm ntwahonan no redi akɔneaba ntɛmntɛm.
  Nokwarem no, wɔ wiase no, Atɔe Famfo boaa Zelensky, China ankɔ afã biara. Aman dodow no ara nso yɛ Zelensky a na wobu no sɛ ɔyɛ demokraseni ne Atɔe Famni no dea. Nanso na Medvedev yɛ Putin hokafo bere tenten saa. Wɔkaa akannifo baanu a wɔbom yɛ adwuma ho asɛm mpo. Na ɛda adi pefee sɛ Medvedev nyɛ fitaa na ne ho yɛ fĩ sɛnea ɔpɛ sɛ ɔyɛ no koraa. Abatoɔ nso wɔ USA. Akansi a ɛkɔɔ so wɔ Republican ababaa bi ne Democratic ababaa bi ntam. Na ɛyɛ hokwan aduonum aduonum. Nsakrae nso betumi aba wɔ China, ɔkannifo Xi wɔ akwahosan ho haw ahorow. Na ɛte sɛ nea hokwan wɔ hɔ sɛ ɔkannifo bi a ɔwɔ demokrase kɛse bedi n"ade.
  Mpɛn pii no, Chinafo oligarchy no pɛ ahofadi ne demokrase pii, nanso ɔmanfo no nnye wɔn ani sɛnea ɛsɛ. Abatow bɛn na wɔyɛ bere a wɔadi kan ahu nea ebefi mu aba no?
  Ɔkwan a wɔfa so yɛ katabaako nniso no fii ase yerae. Ná obiara pɛ biribi a ɛsen sɛ ɔbɛyɛ cogs kɛkɛ.
  Zelensky yɛɛ nneɛma foforo ne nsakrae ahorow, ne nea edii yiye wɔ saa bere no mu no ho mfonini. Na wɔ Russia no, na wosusuw eyi ho wɔ ɔkwan pa so. Ná nkurɔfo mpɛ afiase, nsraban, anaa ehu a nnipa nyinaa nya.
  Awo ntoatoaso bi asesa, na obiara pɛ nsakrae. Wɔ Cuba mpo, faako a na Castro nniso a ɔmanfo tan no yɛ nwonwa no. Sɛ mpo na tumi no wɔ din foforo ase a. Wɔ North Korea nso, nsakrae ho sukɔm wɔ hɔ. Bio nso, Koreafo taa ka sɛ: ahemman nni hɔ ma komunism! Na sɛ ɛsɛ sɛ ɔman anidanfo a ɔyɛ srade no kɔ!
  Ná nsakrae ho akɔnnɔ a ɛwɔ wiase nyinaa no reyɛ kɛse, na na Zelensky wɔ asorɔkye yi mu. Na onyaa nkɔso yiye!
  Na wɔ North Korea no, wɔyɛɛ ɔsɔretia ho ɔyɛkyerɛ. Nea ɔman anidan nniso no de atuo a wɔde tow tuo. Ɛno bɛyɛɛ ade foforo a ɛkyerɛ sɛ atirimɔdensɛm na ɛredi tumi wɔ asasepɔn no so.
  Trump kae sɛ United States betumi de ahoɔden adi ɔman anidan yi ho haw no ho dwuma. Na sɛ nuklea ɔtopae remmɔ wɔn hu. Trump san kae sɛ United States resɔ akode a ɛte saa ahwɛ dedaw araa ma thermonuclear charge biara renyɛ nea asiane wom.
  Nanso na Trump bere resa. Na enti ɔno ne ɔmampanyin no mu panyin. Bio nso, wɔ Carter wu akyi no, ɔbɛyɛɛ nea wanyin sen biara mpo wɔ wɔn a na anka ɔyɛ ɔmampanyin no mu. Wow! Na anigye dɔ mmerantebere! Sɛ Trump nyaa ababaa bi sɛ nea ɔne no reko a, ɛnyɛ nea ɛbɛyɛ yiye sɛ anka obedi no so nkonim koraa!
  Ɛda adi sɛ karma mmara no ka sɛ: anigye pa mma mmerante ne mmabaa! Sɛ ɛbɛdaa adi sɛ Ronald Reagan yɛ obi a ɔyɛ soronko wɔ mmara no ho mpo a!
  Na Gorbachev a na ɔyɛ abofra koraa no bɛyɛɛ obi a odii nkogu. Sɛ obi betumi aka sɛ Mikhail Sergeevich dii mfomso mpo a? USSR sodifo a odi kan a na ɔka nnipa kasa. Na nkurɔfo no ante no ase! Anaasɛ ebia ɛnyɛ nnipa no mpo, na mmom nnipa atitiriw no!
  Oh, anigye a ɛte saa! Vladimir Vladimirovich Putin nyaa anigyeɛ ahe, na ɔtumi yɛɛ ahe?
  Na sɛ Nicholas II nyaa anigyeɛ kakra - sɛ nhwɛsoɔ no, sɛ Admiral Makarov kɔɔ so tenaa ase a, sɛdeɛ anka Russia bɛyɛ kɛseɛ na ɛwɔ tumi saa berɛ no. Ná China bɛyɛ Yellow Russia na wiase nyinaa akotow!
  Na enti wɔfaa Crimea nkutoo na wɔtwee wɔn ma wɔne wiase nyinaa bɛhyia!
  Na Nicholas II, sɛ́ ɔman nanmusifo a ɔyɛ anifere no, tumi ne Constantinople ne Asia Kumaa dii nkitaho fii n"ayɔnkofo hɔ.
  Wiɛ, ɛyɛ, afei Zelensky a ɔyɛ nwonwa no reyɛ nnam kɛse. Na abatow a ɛto so abien no rebɛn.
  Anigye ne anidaso renya nkɔanim wɔ Ukraine. Medvedev fi awosu mu de akyinnyegye a wɔde kyerɛ wɔ television so ho nyansahyɛ mae. Ɛwom sɛ ntease nni eyi mu kɛse de. Gyinabea a Russia ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no wɔ no mu nyɛ den koraa. Na biribiara nni hɔ a ɛsɛ sɛ yɛde hoahoa yɛn ho. Ɛnyɛ sikasɛm mu, anaasɛ amammuisɛm ne ɔko mu. Tebea a ɛwɔ Caucasus no asɛe kɛse mpo. Na biribiara ntumi nyɛ. Ahoɔden anaa aman ntam nkitahodi biara nni nkonim. Abusuabɔ reyɛ ayɛ nea ɛyɛ ɔtan kɛse wɔ Medvedev akyidifo no ho. Obiara nni ha a ɔmfa Tsar no aniberesɛm bio. Ɛwom sɛ ɔhene no da so ara te ahengua no so de.
  Mpɛn pii no, Oligarchfo nsɔre ntia Zelensky. Ahobammɔfo nkutoo, anaa sɛ yɛbɛka no yiye a, wɔn mu binom nni anigye!
  Wɔ kokoam no, Medvedev boaboaa ahobammɔ bagua bi ano. Nkɔmmɔbɔ no kaa sɛ ebia wɔbɛtwa afã a ɛto so abien no mu anaa. Sɛ nhwɛso no, so mmara so bu bi wɔ hɔ? Nokwarem no, na wɔyɛ saa! Na wubetumi ahu mfomso wɔ eyi ho na woatwa abatow no mu aba no mu. Dɛn nti na na wɔbɛfa Asɛnnibea Kunini no so asi ade a ɛte saa so dua? Ná ɛte sɛ nea ntease wom koraa wɔ adwene no mu.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev kae sɛ bere bi wɔ May 1999 mu no, Yeltsin kaa nhyehyɛe bi a wɔayɛ sɛ asraafo atuatew na wɔahwete Ɔman Duma no ho asɛm!
  Na ɛkame ayɛ sɛ ɛbaa saa. Ampa, saa bere no mpo na biakoyɛ nni ahobammɔ asraafo no mu. Ebinom kae sɛ ɔkwan a ɛyɛ mmerɛw a wɔbɛfa so ayɛ no ye: Asɛnnibea Kunini no pow ɔkwan a wɔfa so yi obi fi n"ahenni so esiane mmara biara a enni hɔ a ɛkyerɛ sɛ wobeyi Russia ɔmampanyin no afi hɔ nti. Na kosi sɛ wobegye saa mmara yi atom, na eyi ayɛ mmarahyɛ bagua mmara no, ɛsɛ sɛ wɔboaboa mmarahyɛ bagua no nkyem abiɛsa mu abien ne Federation Council no nkyem anan mu abiɛsa ano. Na Duma no tumi bɛtwam, na saa ara na ɔmampanyin no nso bɛtwam.
  Afei ahobammɔ asraafo no hyɛɛ bɔ ankasa sɛ wɔne Asɛnnibea Kunini no bɛyɛ adwuma na wɔadi ɔhaw no ho dwuma asomdwoe mu. Yeltsin mpɛ ankasa sɛ ɔbɛkɔ asraafo atuatew a wɔde ɔha biara mu nkyem abien ne komayare anum ahyɛ mu. Na ahoɔden nso nyɛ pɛ, na mmoa a wɔde ma no nso nyɛ pɛ. Bio nso, wɔ 1993 mu no, na nkurɔfo no da so ara boa saa adesua no. Na wɔ 1999 mu no, na onni hɔ bio. Na anka ɛrentumi nsi nea ebefi mu aba a ɛte saa.
  Enti, sɛ anka nhyehyɛe a wɔde yi obi fii n"ahenni so no faa mu a, ɛda adi kɛse sɛ anka ɛbɛba awiei a wɔantow tuo.
  Medvedev de asɛm no kɔdan Asɛnnibea Kunini no sɛ wɔmma abatow no nyɛ nea enni mu.
  Nanso afei, nokwarem no, atemmufo no fii ase kasa tiae. Wɔka sɛ, sɛ wɔpopa abatow no mpo a, ɛho behia sɛ wɔsan yɛ bio. Na Medvedev hokwan ahorow no bɛyɛ kakraa bi pɛ. Na ɔmanfo basabasayɛ befi ase.
  Enti wɔka sɛ eye sɛ Dmitry begye atom sɛ Zelensky bɛyɛ Russia ɔmampanyin. Na bɔ mmɔden sɛ wubenya baabi a wobɛtra.
  Bio nso, nnipa pii kae sɛ saa aseresɛm yi rentumi nyɛ yiye wɔ Ukraine. Nanso ɛbɛyɛ sɛ ɛyɛɛ adwuma! Na ɛnsɛ sɛ wode molehill yɛ awerɛhosɛm.
  Medvedev, bere a ɔne atemmufo ne ahobammɔ mpanyimfo kasae akyi no, osii gyinae: sɛ ɔbɛkɔ abatow no ase wɔ ne nyinaa akyi. Na kura nea ɛto so abien no mu. Na saa na ɛbɛkɔ so ankasa. Ebia anwonwade bi bɛba wɔ ne nyinaa akyi. Nanso dabi? Enti wɔremfa no nto afiase.
  Ɔpepepemfo nhyiam no nso daa no adi sɛ wɔnsɔre ntia demokrase. Na sɛ Zelensky nyɛ benkum famni na ɔfata wɔn. Na bio nso, sɛ awiei koraa no wobeyi Atɔe Famfo anohyeto ahorow nyinaa afi hɔ na awiei koraa no Russia asan aba wiase no mu.
  Afei ade biako pɛ na aka a ɛsɛ sɛ yɛyɛ: yɛbɛyɛ akyinnyegye wɔ television so. Zelensky penee so, nanso wɔ Luzhniki agumadibea hɔ nkutoo. Nokwarem no, wogyee eyi toom. Ná ɛma yɛkae asɛnka agua a wɔne Poroshenko twae dedaw no kɛse. Bio nso, nsonsonoe a ɛwɔ afã a edi kan no mu no yɛɛ kɛse mpo. Na Medvedev"s anti-rating no yɛ kɛse.
  Nanso TV so akyinnyegye ahorow te sɛ ɔbarima a ɔremene a okura nsɔe mu. Nhyiam a etwa to no yɛ Fida, na abatow no yɛ Kwasida.
  Medvedev, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, na ɔresiesie ne ho. Nanso nokwasɛm ahorow no nni n"afã. Na Poroshenko suahu no kyerɛe sɛ wuntumi mfa kasakoa nkutoo nsakra nokwasɛm ahorow. Sɛnea wɔantumi anni Ɔmanpanyin Luzhkov so nkonim no, bere koro pɛ wɔ Moscow abakɔsɛm nyinaa mu a television dwumadibea ahorow a ɛwɔ mfinimfini no yɛɛ adwuma tiaa kurow no panyin a ɔwɔ hɔ mprempren no.
  Nanso nsɛmmɔnedi antumi ansen Moscow kuropɔn sohwɛfo no sikasɛm mu nkɔso. Na ntow aba mma Kiriyenko, nea ɔkyerɛw default no! Nanso ɔno na wɔmaa no dibea kɛse sen ne nyinaa . Ebia wɔde nea odii nkonim sen biara no too adwumayɛfo panyin no anim.
  Nanso, afei de Russia nsɛm ho amanneɛbɔfo yɛɛ ɔsatu kɛse maa Zelensky. Obiara annye Medvedev nni. Ná Asɛnnibea Kunini no mpo mpɛ sɛ wotie asɛm a ɛfa abatow a wɔtwaa mu no.
  Ɛde besi ha no, asɛm no ne sɛ, nnipa ahyɛ agumadibea hɔ ma akodu baabi. Nea ɛboro so ankasa.
  Na na ɛda adi pefee sɛ akyinnyegye a emu yɛ den reba. Nanso, na ɛda adi pefee wɔ Medvedev anim sɛ ɛkame ayɛ sɛ wagye nkogudi atom. Nanso ɛsɛ sɛ wɔyɛ ade a etwa to.
  Wɔ akyinnyegye no anɔpa no, Medvedev paw Vladimir Zhirinovsky sɛ Ɔman no mu Nsɛm ho Ɔsoafo. Eyi ne abasamtu ho sɛnkyerɛnne a etwa to. Nanso esiane sɛ na Zhirinovsky nim sɛ wɔn a wɔtow aba no mu bɛboro ɔha biara mu aduɔwɔtwe ayɛ krado sɛ wɔbɛtow aba ama Zelensky nti, na ne ho pere no koraa sɛ ɔne ɔman panyin a ɔbɛba daakye no bɛkasakasa. Ɛwom sɛ, nokwarem no, ɔtee ase sɛ ɛnyɛ nea ɛbɛyɛ yiye sɛ obenya baabi wɔ Zelensky"s kuw no mu de.
  Yiw, Vladimir Volfovich abɔ akwakoraa. Nanso, Anatoly Kashpirovsky yɛ Akwahosan Soafo a ne mfe akɔ anim mpo ne Ɔmanpanyin Abadiakyiri. Nanso n"ani nnye ho nso titiriw sɛ ɔbɛbɔ Medvedev ho ɔsatu. Nanso, ɔwɔ hokwan sɛ ɔbɛkɔ so atra kuw no mu. Mfe a obi adi yɛ kɛse na ɛno kyerɛ osuahu. Na me honam fam tebea no ye yiye ara kwa.
  Ɛnyɛ nwonwa sɛ Kashpirov adeyɛ no.
  Akyinnyegye a ɛkɔɔ so wɔ agumadibea hɔ no fii ase denam nkyia a wɔsesaa wɔn ho wɔn ho so. Na nsɛm a ɛyɛ serew. Nanso na Zelensky te sɛ nea ɔyɛ foforo, ɔwɔ ahotoso, ɔyɛ obi a ogye di, na ɔyɛ adwumaden.
  Medvedev ho popoe kɛse na ofii ase teɛteɛɛm. Ná ontumi nyɛ obi a ogye di. Na nneɛma nye koraa wɔ ɔman no mu. Ɛda adi pefee sɛ nkurɔfo no gyina Zelensky akyi. Biribiara yɛ den yiye wɔ ha.
  Wɔde nsam a wɔbɔ ka Zelensky asɛm biara ho, na wɔbɔ Medvedev akuturuku. Ɛne sɛ, akyinnyegye no huammɔdi ankasa wɔ hɔ.
  Medvedev ho popo na ɔka sɛ:
  - a mewɔ osuahu!
  Zelensky de serew bua sɛ:
  - a wonya osuahu a ɛte saa no, kɔ ahosiesiefoɔ no nkyɛn nko ara!
  Medvedev buae sɛ:
  - na me ne Putin faa Crimea!
  Zelensky de anifere buae sɛ:
  - owifo nsa ne ne nsa ntiantiaa!
  Na saa na akyinnyegye no kɔɔ so, nanso ɛda adi pefee sɛ Zelensky dii nkonim. Ná ɔyɛ serewfo kɛse na na ogye di sen Medvedev na atiefo no ani gyei.
  Wɔ television so akyinnyegye no akyi pɛɛ no, Russia Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no de ahyɛde bi mae sɛ wɔmaa akatua so mpɛn anum na wɔmaa pɛnhyen sika so mpɛn ason! Nanso na ɛte sɛ aseresɛm dedaw.
  Medvedev nkurɔfo no serewee ara kwa. Ɛwom sɛ na ɛda adi pefee sɛ wɔ abatow no anɔpa no na wɔreyɛ biribi foforo de!
  Medvedev nso sii gyinae sɛ ɔde Ɔhotefo Andrew a Odi Kan a Ɔfrɛɛ No no Ahyɛde bɛma Stalin ne Lenin nyinaa. Ɛsɛ sɛ wɔka sɛ saa gyinaesi yi yɛ nea nyansa wom koraa, nanso ɛkyɛ. Ɛda adi pefee sɛ na Dmitry Medvedev pɛ sɛ odi komunisfo no so nkonim. Na titiriw no, Stalinfo no. Nanso bere koro no ara mu no, ɔfaa nsoromma no na ɔde maa ɔbran Tukhachevsky. Eyi nso yɛ adeyɛ soronko ne mmɔden a wɔn a wɔpɛ ahofadi no bɔ sɛ wɔbɛda wɔn ho adi.
  Mpɛn pii no na Medvedev bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsɔ yɛn ne wo nyinaa ani. Ɔmaa Patriarch, Pope ne Kristofo asɔre ahorow akannifo abasobɔde. Protestantfo titiriw. Na wɔsan de Yehowa Adansefo mpo nyaa wɔn hokwan ahorow, nanso na mfaso kɛse biara nni eyi so. Ne nyinaa mu no, wɔabara wɔn sɛ wɔnnto aba, na ne nyinaa mu no, ahyehyɛde yi rewu!
  Medvedev maa mufti ne lama nyinaa abasobɔde. Ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma obiara aba n"afã. Ná nkonimbo ne ahyɛde ahorow a wɔde gugu so no yɛ soronko. Bere koro no ara mu no, ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no maa Ɔman Duma ananmusifo nyinaa dɔla ɔpepem biako akatua biara. Nanso, eyi maa ehu kaa no mmom sen sɛ ɛbɛtwetwe nkurɔfo aba ne nkyɛn.
  Afei, Medvedev bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛhyehyɛ nhyehyɛe foforo pii: Peter Ɔkɛseɛ Ahyehyɛde, Ivan Ɔyɛ Hu Ahyehyɛde, Alexander Ahofadifo Ahyehyɛde, Nicholas II Ahyehyɛde ne Brusilov Ahyehyɛde. Wɔsan de Lenin ne Stalin Ahyehyɛde no nso sii hɔ.
  Medvedev hwehwɛɛ sɛ ɔbɛtwetwe nnipa a wɔn ho gu ahorow wɔ saa kwan yi so. Na yɛbɛyɛ ade wɔ nnyinasosɛm no so: wo ne yɛn de nyinaa! Nanso wo saa asɛm yi mu no, biribiara a wodi maa nkurɔfo no nyaa ahotoso a wonni - wɔka sɛ, amammui mu aguaman. Ɛte sɛ nea nkurɔfo werɛ afi sɛ Putin nso ne benkum ne nifa nyinaa dii agoru. Na mebɔɔ mmɔden nso sɛ mɛyɛ obi a odi biribiara.
  Nanso, nea wɔma ho kwan ma Jupiter no, wɔmma nantwi no ho kwan! Ɔkwan bi so no, Putin fi mfiase pɛɛ, ɛmfa ho sɛ na nea odii Yeltsin ade a ɔmanfo tan no akyi no, nyaa ɔmanfo ne nnipa atitiriw no nyinaa tema. Komunisfo mpo suroe sɛ wɔbɛkasa atia no, na wɔtow aba de sii no so dua sɛ ɔman soafo panyin a wɔanko anaasɛ wɔanyɛ apam.
  Nanso wɔannɔ Medvedev titiriw da. Ɛda adi sɛ na ɔyɛ onyansafo dodo na na ɔwɔ Putin sunsuma mu. Obiara mmu no sɛ ɔyɛ ɔkofo ne sodifo ankasa. Mpɛn pii no, wɔ Putin akyi no, ɔkwan bi so no, na obiara a obesi n"ade no te sɛ amammui mu ɔkwasea na na ɔyɛ biribi a ɛnteɛ. Na wobuu Zelensky sɛ ɔyɛ obi a ne ho yɛ fɛ, te sɛ anansesɛm mu ɔheneba. Na ɛnyɛ ɔkraman a ɔhyɛ poke mu bio, na mmom sodifo a odii yiye a ɔtwee Ukraine fii atɛkyɛ no mu, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, ofii tokuru no mu.
  Nokwarem no, nea edi kan koraa no, Ukraine huu amane esiane abusuabɔ a na ɛda wɔne Russia ntam no mu nti. Na ɛha no, ebia Poroshenko nni fɔ saa. Sɛ biribi a ɛte sɛɛ sii wɔ Belarus a, anka ɛbɛyɛ huammɔdi koraa. Wɔ adwumayɛ ho nimdeɛ mu no, Ukraine aban no mu yɛ den! Nea ɛne eyi bɔ abira no, wɔ Belarus no, sycophants ne dishevelers nkutoo na wɔwɔ hɔ. Ɛtɔ mmere bi a na Putin wɔ nipasu a emu yɛ den wɔ ne kuw no mu, te sɛ Rogozin anaa Tkachev, nanso woyii wɔn fii hɔ ntɛm ara.
  Sɛnea ɛte biara no, na Medvedev yɛ ɔbarima a na ɛte sɛ nea ɔnyɛ sodifo a wɔwoo no, na enti na tsar yi nyɛ obi ankasa koraa na na ɔwɔ asɛnnibea.
  Wɔ akwan bi so no na ɔte sɛ Gorbachev a na nnipa mpapahwekwa a wɔwɔ Atɔe Fam dɔ no, nanso na wɔn ani nnye ho wɔ wɔn ankasa mu no. Nokwarem no, ɔfã bi no, wofii ase mpɛ Gorbachev esiane sɛ ɔne asabow dii aperepere nti. Nokwarem no, asadweamfo ne wɔn a wɔnom nsa mfaa vodka a ɛho yɛ na no nkyɛe. Nsã ho basabasayɛ sii hɔ. Na afei sigaret no yerae.
  Dabi, Gorbachev da adi pefee sɛ na wɔn ani nnye ne ho esiane ne ti nhwi a ne ti nhwi yɛ fitaa nkutoo nti. Medvedev, sɛ́ ɔman soafo panyin no, daa ne ho adi sɛ ɔyɛ sikasɛm ho ɔbenfo a ɔyɛ mmerɛw yiye. Na sɛ Zelensky nni hɔ mpo a, anka obehyia ɔhaw ahorow wɔ paw a wɔbɛpaw no sɛ ɔmmɛyɛ adwuma foforo no ho.
  Bere bi Putin twee Medvedev aso.
  Nanso seesei Putin agyae agodie no - wasɛe n"akwahosan, ɔde nsa ka kar na ɔde hockey ayɛ ne ho den. So na ɛho hia sɛ wɔforo nsukyenee no wɔ mfe a nidi wom saa mu? Titiriw a na wunni ahokokwaw biara bere a na woyɛ abofra no?
  Putin hyewee, ɔtrɛwee dodo. Na sɛ ɔno nni hɔ a, obiara nni hɔ a obesiw Zelensky kwan. Bio nso, Putin ankasa yɛɛ adwumayɛfo ho nhyehyɛe wɔ ɔkwan bi so a na onnya obi a ɔfata sɛ obesi n"ade. Te sɛ Stalin a ɔyɛɛ no sɛnea ɛbɛyɛ a Khrushchev bedii n"ade, na ɔkɔɔ sikasɛm mu ahokyere mu no. Na ɛha no, Medvedev nyɛ Russia ahemman no kannifo a ɔfata koraa.
  Kwasida a edi abatow no anim no, Russia TV dwumadibea ahorow nyinaa bɔɔ sini bi a ɛfa Zelensky ho. Sɛnea ɛte no, a atirimpɔw ne sɛ wɔbɛsɛe din. Nanso nokwasɛm kakraa bi na wɔde mae. Na nsɛmmɔnedi daa no adi sɛ entumi nyɛ hwee. Na dwumadibea ahorow pii kaa sini no ho asɛm.
  Medvedev de ahyɛde maa asraafo mpanyimfo pii. Nsoromma a ɛtɔ bio a wobenya.
  Ɔsan nso hyehyɛɛ Order of Botvinik foforo a na wɔnhwɛ kwan, a ɛwɔ digrii abiɛsa: kɔbere, dwetɛ, ne sika kɔkɔɔ. Na Alekhine Ahyehyɛde no nso. Na kɔbere, dwetɛ ne sika nso.
  Medvedev de ahyɛde san de too gua sɛ Russia bɛdan akɔ asraafo dɔm a wɔyɛ adwumaden mu wɔ mfe anan ntam. Na wɔtew ɔsom nkwa nna so ma ɛyɛ asram asia.
  Afei, ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no de too gua sɛ wɔbɛma wɔn a wɔadi ako wɔ ɔko mu ne wɔn a wɔsom wɔ mmeae a ɛhɔ yɛ hyew no Hero of the Russian Federation nsoromma. Nea abɛyɛ anammɔn a enni analogue biara.
  Ɛda adi pefee sɛ na Medvedev rehwehwɛ baabi wɔ abakɔsɛm mu. Afei, ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no maa Vladimir Vladimirovich Putin Nkonimdi Ahyɛde ne Ɔhotefo Andrew a Odi Kan a Wɔfrɛ no no Ahyɛde ne Russia Ɔman no mu Ɔkokodurufo no daimond nsoromma kɛse a wɔde asi hɔ foforo no wɔ ne wu akyi.
  Ná eyi yɛ mmɔden a etwa to a wɔbɔe dedaw sɛ wɔbɛbɔ kan Russia ohoni no dodow a wɔde ma no ho agoru. Te sɛ, me ne Putin ayɛ Medvedev mfeɛ pii abom - fa wo koma ne wo kra nyinaa dɔ me!
  Nanso ɛda adi sɛ nkurɔfo mpɛ dodo sɛ wɔbɛdɔ saa ɔmanpanyin a na ɔpɛ sɛ ɔyɛ ɔman anidanfo yi.
  Na anadwo fi Kwasida kosi Kwasida no, Dmitry Anatolyevich Medvedev mpo de too gua sɛ wɔde Generalissimo abodin no bɛma Vladimir Vladimirovich Putin wɔ ne wu akyi!
  Ná eyi yɛ anigye ankasa ankasa! Te sɛ, mede abodin no ma mfe a atwam no ohoni no!
  Nanso, so eyi bɛboa Medvedev? Ɛyɛ den sɛ wobɛma nkurɔfo agye adi sɛ wɔbɛtow aba ama wɔn ho denam wɔn kan abosom a wɔbɛkamfo wɔn na wɔde ahyɛde ama wɔn nkutoo so. Ɛmfa ho sɛnea wode abasobɔde bɛguare no, woremfa Putin nsan mma. Na ɛda adi pefee sɛ ɔhene dedaw no afi hɔ na ɔhene foforo fi Kyiv aba.
  Nanso, na Zelensky nna, na ɔsan nso maa no Pope no abasobɔde. Francis a odi kan a ne mfe akɔ anim no hyiraa Ukraine Ɔmampanyin no wɔ nneɛma foforo a watumi ayɛ ho.
  Na wɔ Belarus no, amanyɔkuw ahorow a wɔtaa Russia akyi no awie nsaano nkyerɛwee a wɔbɛboaboa ano dedaw de ayɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn sɛ wɔne Russia bɛyɛ biako. Wɔhwɛ kwan sɛ wɔbɛtow aba wɔ asɛm yi ho. Nanso, wɔmfa eyi ho anuonyam mma Medvedev. Na ɛha na adeyɛ titiriw no fi Zelensky, ɔpepem pii ohoni yi hɔ.
  Enti afei na Vladimir Zelensky rehyɛn baabi a wɔrekɔ no...
  Wɔafi ase reto aba wɔ Siberia. Nnipa a wɔkɔɔ nhyiam no dɔɔso fi mfiase no. Nkurɔfo kɔɔ baabi a wɔtow aba no serewee. Na ɛda adi sɛ nsakrae nti na wɔreba. Na nea wɔpɛ no yɛ foforo. Obiara abrɛ na wabrɛ wɔ dedaw no ho.
  Dwom no mpo bɔɔ anɔpa sɛ:
  Yɛn koma hwehwɛ sɛ yɛsakra
  Yɛn aniwa hwehwɛ nsakrae...
  Yɛn serew ne yɛn nusu mu, .
  Na wɔ ntini a ɛbɔ no mu!
  Nsakrae, yɛretwɛn nsakrae!
  Wɔyɛɛ abatow no brɛoo, nanso nnipa pii bae. Nkurɔfo baa abatow no ase akuwakuw. Nikolai Valuev yɛ wɔn a wodii kan too aba no mu biako. Ɔtow abatow krataa no guu abatow adaka no mu kae sɛ:
  - a momma yento aba mma biribi foforo!
  Alexander Povetkin na odii hɔ bae. Me nso metoo aba na mede m"adwene mae:
  - ma Russiafo Anyame no!
  Nea edi hɔ ne abatow a wɔtow. Wɔtow abatow nkrataa guu abatow nnaka mu. Na Dima Bilan ne Alla Pugacheva nso. Lev Leshchenko nso puei na ɔde too gua sɛ:
  - a momma yento aba mma biribi foforo!
  Nikolai Baskov too dwom sɛ:
  - Russia waltz, ntaban a ɛkɔ soro! Ahohuru bere reba!
  Na ɔde ahaban no nso guu nwura kotoku mu.
  Afei mmarima afoforo puei... Zelensky baa sɛ ɔrebɛtow aba wɔ skuter so na ɔyɛɛ somersault - twetwe nsam. Wɔtow aba na wɔkaa mpo sɛ:
  Hu sɛnea koma ne ntini no bɔ, .
  Yɛn mma, ɛnanom nusu...
  Wɔka sɛ yɛpɛ nsakrae
  Tow nkɔnsɔnkɔnsɔn a emu yɛ duru kɔndua no ngu!
  Na wɔbɔ wɔn nsam a ɛyɛ aprannaa! Ɛwom sɛ anwensɛm no nyɛ ɔno de, na mmom anwensɛm kyerɛwfo ne ɔkyerɛwfo a wagye din Oleg Rybachenko de. Nanso Oleg Rybachenko ankasa danee abarimaa, na seesei otu kwan wɔ wiase foforo mu.
  Afei akuturukubɔfo afoforo too aba: Sergey Kovalei, Denis Lebedev. Nea otwa to no bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsan aba bere a wɔagye wɔn ahome no akyi. Nanso wɔhwee no na awiei koraa no wofii hɔ.
  Sofia Rotaru too aba wɔ Kyiv. Na ɔserewee pii...
  Vladimir Zhirinovsky nso bae. Ɔteɛɛm sɛ:
  - ma kwan foforo!
  Na ɔde ɔsahene bi a ɔyɛ ɔsahene bi mpaboa hyerɛn. Zyuganov te mmubuafo akongua mu baa abatow no ase. Na ɔyɛɛ komm bere nyinaa.
  Grudinin too aba serewee ...
  Garry Kasparov maa agodie bi a ɛkɔɔ so bere koro mu na ɔsan nso too aba. Bio nso, ɔkae sɛ ɔne Carleson bɛbɔ bɔɔl. Enti Anatoly Karpov maa agodie a wɔde di agoru bere koro mu.
  Sɛ yɛbɛka a, wɔde Mikhail Botvinnik Sikakɔkɔɔ Ahyɛde ama Karpov dedaw.
  Enti asɛmmisa foforo ne hena ne wiase akansifo titiriw ne nea oye sen biara wɔ ha.
  Akyinnye biara nni ho sɛ pii asesa...
  Na Dmitry Anatolyevich Medvedev maa obiara ho dwiriw no bio. Wɔde ahyɛde a wɔde too gua fii ahyehyɛde no hɔ, ahyɛde a wɔde "Oleg Rybachenko" din too so no. Bio nso, digrii anan na ɛwɔ hɔ prɛko pɛ: digrii anan yɛ kɔbere, digrii a ɛto so abiɛsa yɛ dwetɛ, digrii a ɛto so abien yɛ sika kɔkɔɔ, na digrii a edi kan no yɛ sika kɔkɔɔ a abohene wɔ so!
  Eyi bɛyɛɛ kɛse!
  Wɔayi "Lucifer's Armageddon" adi dedaw wɔ sinidan ahorow mu, na wɔabubu "Avatar" ne "Star Wars" kyerɛwtohɔ ahorow no dedaw. Oleg Rybachenko rebɛyɛ nhoma mu nsoromma kɛse ankasa!
  Medvedev nso hyehyɛɛ nhoma mu nkonimbo bi a wɔde Oleg Rybachenko din too so - a nkonimbo sikakorabea a ɛsõ sen Nobel Nkonimdi no mmɔho du.
  Na mpɛn pii no eyi yɛ onwini kɛse!
  Afei Medvedev pii yɛɛ adwuma Kwasida. Ɔmaa Oleg Rybachenko Ɔhotefo Andrew a Odi Kan a Wɔfrɛ no no Ahyɛde, ne Russia Ɔbran no nsoromma, ne Russia Ɔbran no nsoromma kɛse a wɔde daimond ayɛ, Nkonimdi Ahyehyɛde. Ná eyi yɛ mmɔden a wɔbɔ sɛ wɔbɛsakra abakɔsɛm kwan.
  Te sɛ, I"ll treat Oleg Rybachenko ayamye mu, na biribiara bɛyɛ kɛse! Bere koro no ara mu no, mɛma ɔne ɔsraani panyin no nyinaa Russia Aman Nkabom no abodin!
  a efi executive polls no mu no yɛ nea wonim dedaw , a ɛka sɛ Zelensky wɔ bɛboro ɔha biara mu aduɔwɔtwe.
  Na nsɛm a ɛsen no rennyae...
  Medvedev nnya ntow aba. Adwuma. Ɛha na ɔde ahyɛde bi ma a ɛma Vladimir Volfovich dibea sɛ asraafo panyin. Te sɛ, di me nokware.
  Ɛwom sɛ ɛte sɛ nea Zhirinovsky atwa akɔ ɔfã foforo dedaw de.
  Lev Leshchenko bɛyɛɛ ɔsomfo a onni sikakorabea. Nanso ɛno mfa ho bio.
  Basabasayɛ wɔ China. Ɔmanfoɔ pɛ demokrase - wɔabrɛ wɔ despotism ho! Ɛnyɛ abodoo nkutoo so na onipa tra ase!
  Mepɛ sɛ meka sɛ dabi kyerɛ m"adwumawura! Bere tenten ahe na wubetumi de poma akura nteɛso mu wɔ afeha a ɛto so aduonu biako yi mu?
  Nneɛma nkɔ yiye koraa wɔ China. Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobedi komunism keteke kwan no akyi na wɔakyekye kapitalism daa. Nsakrae ahorow bi ho hia. Na akannifo no yɛ katee dodo.
  Nea ɛka ho no, bourgeoisie foforo no pɛ demokrase ne polisifo atirimɔdensɛm a ɛba awiei.
  Ɔbrɛ a na ɛwɔ akwan dedaw a wɔfa so yɛ adwuma no nso nyaa nkɛntɛnso! Ɔpɛ biara nni hɔ sɛ wobɛyɛ cogs wɔ nhyehyɛe no mu. Yiw, wɔ China Kwasida no, basabasayɛ a ɛho hia wosow nhyehyɛe no.
  Na wɔ United States no, ɔbea na ɔwɔ hokwan kɛse sɛ ɔbɛyɛ ɔmampanyin. Nanso, Floyd agye din no fii ase nyaa nkɔanim mpofirim Mayweather a ɔyɛ ɔmanpanyin . Saa akuturukubɔfo a wontumi nni no so nkonim yi aforo akɔ soro dedaw.
  Ɛda adi sɛ United States hweree nkonimdi foforo na na ɔmpɛ sɛ Republicanni anaa Democratni biara bɛtra ahengua no so. Na Floyd nso yɛ obi a ne ho yɛ nwini!
  Na afei TV so akyinnyegye foforo bɛba.
  Ɛyɛ Kwasida anwummere dedaw. Ɛrenkyɛ na wɔato mmeae a wɔtow aba no mu.
  Wɔ simma a etwa to no mu no, awiei koraa no, Medvedev puei. Ɔde ahopere tow abatow krataa no guu abatow adaka no mu na ofii hɔ a wanka asɛm biara. Dɔn no abɔ na abatow aba awiei.
  Mprempren de, Ɔmampanyin Medvedev fii Kremlin kɔɔ ne fie a ɛbɛn Moscow.
  Mmabaa baanu na wɔka ne ho wɔ ɔdan no mu. Anyɛ yiye koraa no, anigyede bi.
  Natasha a ɔte nifa so no bisae sɛ:
  - Wiɛ, Dima nso ɛ? Afei wɔbɛbɔ wo huammɔdi a etwa to no ho amanneɛ!
  Medvedev kae sɛ:
  - da so ara aka asram mmienu ansa na woahyehye no. Enti seesei deɛ, meda so ara yɛ biribiara, na Zelensky yɛ Ukraine Ɔmampanyin nko ara!
  Alenka a ɔte nsa nifa so no kae sɛ:
  - Na wobetumi ama adehye no ahopere! Wo tumi, Dmitry Anatolyevich, aba awiei!
  Medvedev de srɛsrɛ bisae sɛ:
  - Nanso mo mmabaa no betumi ayɛ!
  Natasha yɛɛ n"anim basabasa na obisaa sɛ:
  - dee yebetumi?
  Medvedev de ahotoso kae sɛ:
  - de wo ho to ahyehyde no mu!
  Natasha serewee na obuae sɛ:
  - Na Ɔkwan bɛn so?
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no buae denneennen sɛ:
  - te se nea wonnim wo ho!
  Natasha de abufuw buae sɛ:
  - a yennkum Zelensky!
  Medvedev kasa tiae ntɛm ara sɛ:
  - Wiɛ, adɛn nti na wokum no! Hwɛ hu ara sɛ n"ankasa de abotiri no bɛma!
  . TI A ƐTO SO 4.
  Mmabaa no serewee wɔ ɛnne biako mu...
  Alenka de serew bisae sɛ:
  - den na wohyɛ nyansa sɛ wɔmfa hypnosis nni dwuma?
  Dmitry Anatolyevich de ne ti too fam sɛ:
  - ne no! Wubetumi ayɛ!
  Natasha bua maa n"adamfo no sɛ:
  - yebetumi, nanso yempene!
  Medvedev ho dwiriw no sɛ:
  - adɛn nti na eyi te saa?
  Natasha buae nokwarem sɛ:
  - Zelensky ne nea woapaw no! Na wo, Dmitry Anatolyevich, ntumi nni ɔman no so!
  Alenka de adwemmɔne de kaa ho sɛ:
  - Na wei da adi pefee ma yen nyinaa!
  Medvedev de abufuw kae sɛ:
  - nte ase se yebeye Atɔe Famfo atubrafo?
  Alenka de ahotoso buae sɛ:
  - Mmom, Atɔe Famfo bɛyɛ yɛn atubraman!
  Natasha de kasatia kaa ho sɛ:
  - Na wo ne wo, Misha, Russia rennyɛ kɛseɛ ɔkwan biara so!
  Medvedev bɔɔ n"ano sɛ:
  - bɛma wo Nkonimdie Nhyehyɛeɛ, Ɔhotefoɔ Andrea a Odi kan afrɛ no Ahyɛdeɛ, Nicholas II Ahyɛdeɛ, ne sika kɔkɔɔ nsoromma a wɔde abohene ayɛ...
  Natasha serewee na ɔkae sɛ:
  - Anaasɛ ebia yɛn ankasa betumi abɛyɛ ɔmampanyin na yɛama yɛn ho ahyɛde ahasa?
  Alenka kae sɛ:
  - betumi ayɛ hypnotize na yɛabɛyɛ generalissimos.
  Natasha serewee na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - Anaasɛ ebia supergeneralissimos !
  Mmabaa no paee serewee...
  Alenka too dwom sɛ:
  - Na ɛtɔ da bi mpo a ɔtamfo no teɛm sɛ, .
  Ehu a wode sie - se meye ohene!
  Natasha daa ne sẽ adi na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - m"ani nnye agoprama ne agoprama so, .
  Ɛhɔ no, wɔde ɔpepem biako sesa ruble...
  Ɛwom sɛ nsakrae kɛse wɔ yɛn anim de - .
  M"ani gye Belobog ne Stalin ho!
  Na abeawa no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no piapiaa ɔmampanyin a wahwere no no hwene.
  Wɔde akontaabu no ato gua dedaw afi Apuei Fam Akyirikyiri. ɔha biara mu 91 ma Zelensky, ɔha biara mu 7.5 ma Medvedev, Ukraine ɔmampanyin no akannifo a wɔwɔ ahotoso.
  Alenka nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa twee Medvedev aso no na ɔde abubuw kae sɛ:
  - Wiɛ, kan ɔmampanyin no nso ɛ, so wo abasobɔde no boaa wo?
  Medvedev de ahopere kae sɛ:
  - a mennye ex de besi nnɛ! Ansa na wɔrehyɛ aban so no, nea ɛwɔ hɔ ankasa!
  Abeawa no teɛɛm sɛ:
  - anuonyam nka ohene foforo no!
  Abayifo mmeawa no ampene so sɛ wɔbɛboa Medvedev sɛ wɔn torobɛnto krataa a etwa to. Na afei, bere a na ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no da so ara rebɔ mmɔden sɛ obenya ɔkwan a ɔbɛfa so afi tebea a anidaso biara nni mu mu no.
  Ebia anya Asɛnnibea Kunini no so nkɛntɛnso ma wɔatwa nea efii Russia ɔmampanyin abatow no mu bae no mu? Ná eyi te sɛ sɔhwɛ kɛse. Nanso nokwarem no, na ɛte sɛ nea asiane no sua.
  Na sɛ yɛde ahyɛde bi ma na yɛde dɔla ɔpepepem bi ma ɔtemmufo biara nso ɛ? Ne nyinaa akyi no, ɔno ne ɔmampanyin no na ɔwɔ tumi a tsarfo mpo anso dae da! Sɛ yɛbɛka no yiye a, ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no. Na nokwarem no, sɛ wode dɔla ɔpepepem mũ nyinaa ma a, atemmufo no rensiw ano.
  Dɛn nti na ɛsɛe bere wɔ nneɛma nketenkete ho?
  Wɔnam radio so na ɛde nsɛm kɔe. Bere a na Zelensky wɔ ɔha biara mu aduɔkron, ne nea ɛka ho wɔ Ukraine no na wɔhwɛ kwan sɛ ɛkame ayɛ sɛ obenya ɔha biara mu ɔha. Ebia wɔ red belt mpɔtam hɔ no, esiane Medvedev"s flirting with the communists nti, ɛbɛba kakra bio, na hokwan ahorow bi wɔ Caucasus. Nokwarem no, ɛte sɛ nea Ramzan Kadyrov asi gyinae sɛ ɔbɛfa ɔfã a edi nkonim no. Wubetumi akɔ so anya sika wɔ asraafo mu, ɛwom sɛ asraafo nni ɔpɛ pɔtee biara sɛ wɔbɛsom de, nanso ɔmampanyin a ɔrehwe ase no nni ɔpɛ biara.
  Mpɛn pii no, wɔ afã a edi kan no akyi no, Medvedev tumi yɛɛ mmerɛw. Na sɛ ɔda so ara tumi kyekyɛ abasobɔde ahorow a, ɛnde sɛ ɛnte saa a, na wobu wɔn ani gu no so kɛse.
  Dmitry Medvedev duu n"adwumayɛbea hɔ na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔne sikakorabea kɛse no bedi nkitaho. Ɔsomfoɔ no ampɛ sɛ ɔde ne ho bɔɔ mu.
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no hwehwɛɛ sɛ wɔkyekyɛ sika ma no de hwehwɛ ahiade ahorow a egye ntɛmpɛ.
  Sikakorabea Kɛse no panyin buae sɛ:
  - rennyɛ biribiara kɔsi sɛ menya si so dua afiri Ɔmampanyin foforɔ Zelensky hɔ.
  Medvedev bɔɔ ose sɛ:
  - so wo kraman? Meda so ara yɛ ɔmampanyin a ɔhwɛ foforo no a wɔde sii hɔ no! Sɛ saa a, ɛnde ɛsɛ sɛ wutie me!
  Sikakorabea kɛse no panyin kae sɛ:
  - sedee amansan mmara no te no, menntie mo! Na sɛnea ɛte biara no, dɛn nti na wuhia sika?
  Medvedev de serew buae sɛ:
  - wo hia aman ma ntɛmpɛ?
  Sikakorabea kɛse no panyin de nne a emu yɛ den buae sɛ:
  - a wope se woguan?
  Medvedev bɔɔ ose sɛ:
  - mekyere wo seesei! Asraafo no di me so! Nokwafo Zhirinovsky ka me ho!
  Sikakorabea Kɛse no panyin kae sɛ:
  - wei gye keeki no bere nyinaa! Na wɔ Moscow no, bɛboro ɔha biara mu aduɔkron yɛ Zelensky dea. Wo tumi awie Misha!
  Medvedev bɔɔ ose sɛ:
  - Nanso wo deɛ no anhyɛ aseɛ!
  Na ɔde telefon no too hɔ. Afei de na tebea no reyɛ den. Ahobammɔ asraafo no reyɛ apow sɛ wɔbɛyɛ osetie. Yiw, Zhirinovsky yɛ ɔkraman. So na ɛfata sɛ wɔpaw no sɛ Ɔman no mu Nsɛm ho Ɔsoafo? Fa ahyɛde no ma asraafo dɔm titiriw no. Anaasɛ ɛsɛ sɛ yɛda so ara bɔ mmɔden sɛ yɛde Ɔman Duma no bedi dwuma?
  Ɛda adi pefee sɛ Zelensky bɛyɛ abatow foforo, na ananmusifo pii rennya wɔn tumi krataa. Sɛ yɛbɛka no pɛpɛɛpɛ a, ɛkame ayɛ sɛ biribiara.
  Biribi soronko ho hia wɔ ha. Nanso ɛnyɛ nea ɛda adi sɛ Ɔman Duma no bɛko atia ɔmanfo. Na asraafo no rennye asraafo atuatew koraa akyi. Asraafo mpanyimfo a wɔwɔ Russia no nyɛ nnipa a wɔkɔ ɔmanko mu.
  Adeɛ baako pɛ na aka - sɛ wɔbɛtwa ɔmampanyin abatoɔ no mu wɔ asɛnnibea. Eyi nkutoo ne hokwan a ɛfata a wode bɛma w"amanehunu no akyɛ. Nanso ɛda adi kɛse sɛ wɔbɛtrɛw mu nkutoo. Ɛnyɛ nea ɛbɛyɛ yiye sɛ Medvedev wɔ hokwan ankasa sɛ wɔbɛsan apaw no bio. Nokwarem no, nea ɛkasa tia no yɛ kɛse, na enye koraa sen Petro Poroshenko de no.
  Medvedev nso susuw ɔkwan foforo a ɔbɛfa so ayɛ ho. Sɛ nhwɛso no, wubeyi Zelensky afi hɔ honam fam? Nanso eyi yɛ nsɛmmɔnedi a ɛda adi pefee. Wobɛkotow saa? Bio nso, ɛbɛsɛe Medvedev. Na sɛnea eye sen biara no ɛbɛma wɔanya bere a wɔde bɛkyɛ. Efisɛ ɔmanfo remfa Medvedev nkyɛ no wɔ huammɔdi kɛse a ɛte saa wɔ abatow no mu no ho.
  Dabi, Dmitry Anatolyevich rentumi nyɛ yiye. Sɛ wannye abatow no ɔha biara mu du mpo ano wɔ abatow no mu a, akyinnye biara nni ho sɛ ɔrenkɔ so nni tumi.
  Medvedev bɛn asanombea hɔ. Obuee mu, yii toa bi, na ɔhwiee cognac bi guu ne ho.
  Ne bo yɛ den - "Napoleon", a wadi mfe ahanu!
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no nom kuruwa biako. Afei mede lemon dii nea ɛto so abien no.
  Me yafunu yɛɛ hyew na m"adwene tu mmirika ntɛmntɛm. Bere a wɔnom ahwehwɛ a ɛto so abiɛsa no akyi no, Medvedev serewee na ɔtraa akongua bi so. Cered up kakra. Nokwarem no, dɛn nti na ohia tumi yi? Asɛyɛde a edi mũ. Ɛnyɛ simma biako mpo a yɛde bɛma ahomegye, ɛnyɛ asomdwoe sekan biako mpo. Bere nyinaa na ɔretu kwan, wɔ video mfoninitwa mfiri a wɔde hwɛ so ase. Wosuro sɛ wobɛka nsɛm pii.
  Adwuma pii wɔ hɔ, nanso anigye biara nni hɔ.
  Na mepɛ sɛ me ne abeawa bi da mpa so. Di ɔko wɔ kɔmputa so.
  Nokwarem no, wo ne ɔmampanyin no ni, nanso sɛ wubefi ɔko ankasa ase a, wubesusuw ho mprenu. Eyi ne sɛnea Trump a ne ho yɛ hu no annya akokoduru antow ahyɛ Iran so.
  Wubetumi aka ɔko ho asɛm pii, nanso sɛ wubesi ho gyinae ankasa a, ɛnyɛ mmerɛw!
  Nanso ko agoru no, ko wo ho!
  Medvedev tenaa kɔmputa no ho. Medan Wiase Ko II a m"ani gye ho paa no. Ná ontumi mmɔ no bere tenten. Ɛha yi, sɛnea ɛbɛyɛ a worenhaw wo ho pii no, wode scammer"s code no di dwuma. Te sɛ eyi...
  Na afei wutu mmirika fa mfiridwuma mu wɔ ahum ntɛmntɛm. Na wowɔ IS-7 dedaw, a wotow gu wɔ asraafo dɔm mu, na T-1 nkutoo na wode ko tia Germanfo. Nsonsonoe a ɛda adi wɔ ahoɔden ne akwan horow mu.
  Ɛda adi sɛ Medvedev a ɛkame ayɛ sɛ wannom nsa da, esiane akwahosan a enye nso nti, maa n"ani gyei.
  Eyi ne ɔkwan a wofa so tow Wiase Ko II mu tank a ne bo yɛ den na emu yɛ duru sen biara, IS-7, gu atamfo no so. Na wobubu no a ɛnyɛ den pii. Ɔko no rekɔ so mmerɛw na nkonimdi wom. Wofa kurow biara.
  Nokwarem no, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, Stalin dii ɔman no anim yiye, na otumi dii Third Reich so nkonim wɔ nea ennu mfe anan mu. Putin ne ISIS koe bere tenten. Nanso Germanfo wɔ mfiridwuma ho nimdeɛ a ɛyɛ nwini yiye.
  Sɛ nhwɛso no, wɔ agoru no mu no, Germanfo E-75 tank no, Soviet IS-7 nkutoo na ebetumi ako atia no wɔ ɔkwan a ɛyɛ pɛ so, tank afoforo nyinaa gyae wɔn ho mu. E E-75 wɔ akode a emu yɛ den yiye. Tuo no mpo korɔn sen Soviet IS-7 no na ɛbɛn wɔ tumi a ɛsɛe ade mu.
  Na Germanfo yɛɛ nhyehyɛe sɛ wɔde saa tank yi bɛyɛ wɔn de titiriw wɔ 1945 mu. Na yɛn de nso ɛ?
  Medvedev sighed... Wɔantumi amfa IS-7 no ankɔyɛ adwuma kɛse wɔ ɔko no akyi bere no mu. Enti ɔko no kɔɔ so kyɛe, obiara nnim onii foforo a odii nkonim.
  Dmitry Anatolyevich a wabow nsa no too dwom sɛ:
  - medɔ no, anuanom, medɔ no! Anuanom, dɔ sɛ wobɛtra ase! Na yɛn ataman no nhia sɛ ɛhaw yɛn ho.
  Medvedev dae bere a na ɔredi agoru no. Ɛyɛ ahomegye...
  Na ade kyee no, wohuu nea etwa to a efii ɔmampanyin abatow no mu bae.
  Ɛkame ayɛ sɛ wɔn a wɔtow aba no mu ɔha biara mu 92 ne Ukraine boom too aba maa Zelensky, na ɔha biara mu 6.7 too aba maa Medvedev. Enti, Zelensky nkonimdi nkonimdi no bae.
  Afahyɛ ne anigye fii ase wɔ ɔman no mu. Awiei koraa no, na asetra foforo a ɛyɛ anigye reba, sɛnea na ɛte wɔ nnipa pii fam no.
  Mprempren de, Dmitry Anatolyevich Medvedev resom sɛ ɔmampanyin bere a wɔredi tumi no.
  Na nokwarem no, ɔmaa nea odii nkonim no akwaaba. Ɛhe na wubetumi akɔ? Na biribiara nni hɔ a wobetumi akan ɔha biara mu nkyem asia.
  Nanso, Ɔman no mu Nsɛm ho Ɔsoafo Vladimir Zhirinovsky kɔsraa Medvedev na ɔkyekyee no werɛ sɛ:
  - me too aba maa wo Dmitry Anatolyevich!
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no buae komm sɛ:
  - Meda wo ase!
  Zhirinovsky de nyansahyɛ mae sɛ:
  - Ebia ɛsɛ sɛ yɛde wo to premiere no mu?
  Medvedev wosow ne ti a wɔde paint ayɛ no sɛ:
  - minsusuw sɛ, wɔ nkogudi a ɛte saa akyi wɔ round a ɛto so abien no mu no, wɔde ɔmanpanyin no bɛma me. Eyi renyɛ nea ɛteɛ wɔ amammuisɛm mu bio.
  Zhirinovsky kae wɔ ntease mu sɛ:
  - sɛnea ɛte biara no, ɛsɛ sɛ obi a ofi Russia si w"ananmu. Enti sɛ ɛnyɛ wo a, hena?
  Medvedev de nyansahyɛ mae sɛ:
  - a eda adi paa, Andrei Navalny!
  Zhirinovsky daa ne sẽ adi na ɔteɛɛm sɛ:
  - Andrei Po so Asraafoɔ? Mommma eyi nsi!
  Medvedev de ne nsa kyerɛɛ ne mmati so na ɔde adwene a ɛyɛ basaa kae sɛ:
  - ehe na worekɔ?
  Zhirinovsky teɛɛm sɛ:
  - yiw, mekyere won nyinaa!
  Medvedev wosow ne nsa sɛ:
  - So! Ɛte sɛ nea yɛn bere no aba awiei! Merekɔ akwamma wɔ Canary Islands. Dɛn na worekɔyɛ?
  Zhirinovsky a ɔde anifere hwɛɛ n"ani so no buae sɛ:
  - lobby ma wo nnamfonom anigyede! Kosii sɛ Zelensky fii n"adwuma ase sɛ Russia ne Ukraine ɔmampanyin!
  Medvedev de awerɛhow kae sɛ:
  - awerɛhosɛm ne sɛ, wei nyɛ mmerɛw saa... Afei wɔbɛyi wo nwoma mmiɛnsa!
  Zhirinovsky de anifere teateaa n"ani so bisae sɛ:
  - mesrɛ wo ma menyɛ Russian Federation no marshal! Wiɛ, mfaso bɛn na ɛwɔ so ma wo!
  Medvedev susuw ho sikani abien, na afei ɔde too gua sɛ:
  - Kama! Ɛnyɛ wo nko na mɛma woayɛ ɔsraani panyin, na mmom mɛsan de Beria aba ɔsraani panyin dibea nso! Ɛbɛyɛ nea ɛfata!
  Zhirinovsky de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - a efa Beria ho no, yiw!
  Medvedev teateaa n"ani bisae sɛ:
  - Na efa wo ho?
  Zhirinovsky buae nokwarem sɛ:
  - Na wo ne me di te se ohene! Metua obiara a mepɛ no ka!
  Medvedev de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpenee so sɛ:
  - yiw, saa ara na ennye!
  Na ɔhyɛɛ sɛ wɔnsiesie mmara mmienu no nyinaa wɔ asraafoɔ sohwɛfoɔ dibea a wɔde bɛma no ho.
  Russia ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no maa n"ani gyei. Osusuw sɛ afei de obetumi anya kɔmputa so agodie mu anigye koraa.
  Na wɔyɛ anigye kɛse sɛ wobɛbɔ...
  Nanso nokwarem no, dɛn nti na ɔmampanyin no bɛyɛ biribi foforo biara? Seesei mfiridwuma anya nkɔso araa ma wubetumi ayɛ obiara. Awurade Nyankopɔn mpo. Na pɔtee wɔ agoru no mu sɛ wɔbɛbɔ amansan ahorow.
  Sɛ nhwɛso no, wɔ ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no adwumayɛbea no, agoru ahorow pii wɔ hɔ, a nnɛyi de sen biara ka ho.
  Medvedev si gyinae sɛ ɔbɛbɔ bere ankasa mu agoru bi a wɔde di agoru. Germany wɔ 1939 mu. Wiɛ, dɛn nti na wode scammer"s code redi dwuma? Wode Panther mpem anum, Tiger mpem abiɛsa ne Focke-Wulf mpem du ka ho. Na wode saa asraafoɔ yi kɔ atamfo no so. Na woto hyɛ Poland a enni asraafo a wɔte saa no nkyem du mu biako mpo so.
  Na ɔko no kɔ so sɛnea wopɛ, a botae biako na edi nkonim. Sɛ yɛbɛka nokware a, Medvedev yɛ nkonimdifo kɛse wɔ ha. Ɛbubu ɔtamfo no te sɛ nea ɛde afiri a wɔde tintim nhoma rebubu plum.
  Wɔyɛɛ Poland petee ntɛmntɛm na wɔyɛɛ no ntɛmntɛm sen abakɔsɛm ankasa mu. Wotow hyɛ France so. Wode E-75 tank mpem du tow hyɛ no so denam mmara a ɛyɛ atoro so. Momma yɛnka no pen, kar ahorow a ɛyɛ nwonwa. Nea Fransefo atuo ntumi nsɛe no koraa, nanso edi awu wɔ akyirikyiri. Wɔtow atamfo kar ahorow gu.
  Medvedev mpo de anigye huruw. Sɛnea ɛte wɔ agodie no mu no, ɔtu ntɛmntɛm, na ɔrefa Paris dedaw... Na afei nneɛma nketenkete nso ɛ? Momma yennye Spain bere koro no ara mu, sɛnea ɛbɛyɛ a Franco renhaw kɛse .
  Na wɔ ntua a wɔde bɛba Gibraltar so no yɛde wimhyɛn a ɛyɛ hu bedi dwuma. Ɛhe na Britaniafo bɛkɔ?
  Nokwarem no, bere koro no ara mu no yɛde sika yɛ akohyɛn ne wimhyɛn a wɔde fa wimhyɛn. Ɛbɛyɛ den ama Britain saa bere no. Wimhyɛn a wɔde fa wimhyɛn ɔha ne akohyɛn ahanu ni. Eyi bɛyɛ tumi kɛse.
  Na afei po so ahyɛn a wɔde si fam no nso wɔ hɔ. Wosan nso yɛ tank a ɛyɛ "E"-U series, "E" no nkɔso foforo. Ɛha na wotow "E"-50-U tank, afiri a ɛte saa a wuntumi mfi baabiara nkɔ mu.
  Na ma ɔnyɛ Britaniafo ayayade. Mmabaa ahoɔfɛfo baanu a wɔwɔ tank a ɛte saa mu a wɔrebɔ wɔn ani akyerɛ Russia ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no ni.
  Medvedev bɔ wɔn atuu de bua.
  Eyi ne sɛnea yɛbɛbɔ...
  Na tank ahorow a aba foforo no rebɛn London. Na wɔannyɛ guasodeyɛ biara fa England ahenkurow no.
  Medvedev too dwom sɛ:
  - ewiase no ye mfonoe! Yɛn nyinaa bɛdi ɔkraman no!
  Nokwarem no, ɛyɛ anigye na ɛnyɛ den sɛ wobɛbɔ. Mefaa scam code no na me stamp biribiara a wopɛ. Enti wofa Balkan aman no na wokɔ Afrika. Wo nso stamp, na nso infantry. Woyɛ asraafo, sɛ wowɔ sika a. Na asasesin a wɔafa no nso ma sika. Wiɛ, sɔ hwɛ, nantew fa Afrika.
  USSR da so ara rebue anim no. Aduasa anan tiaa E-50-U series, a wɔde stamp hyɛɛ mpem du foforo so no. Sɛ E-50 yɛ kar a ɛkame ayɛ sɛ ɛwɔ akode te sɛ Tiger-2 a, ntease a ɛkɔ fam nkutoo na ɛyɛ kɛse, na akode no mu yɛ den kakra, na engine no mu yɛ den kɛse. E-50-U a emu duru yɛ pɛ no yɛ nea wotumi de toto Soviet T-64 ho, na ɛwɔ gas turbine engine a ano yɛ den kɛse mpo.
  Yiw, tumi ahorow no nyɛ pɛ. Ɛha na awo ntoatoaso ahorow a wɔde tank di ako.
  Na nokwarem no, Medvedev retu mmirika wɔ ɔpɔnkɔ tuntum bi so.
  Nokwarem no, tumi ahorow no nyɛ nea wobetumi de atoto ho. Wubetumi nso de E-75-U aka ho, eyi yɛ afiri a ekum nnipa a wɔde wɔn ho hyɛ mu, a hyɛn mu atuo mpo ntumi nkɔ mu.
  Na sɛnea ɔbɛtiatia ne ho so. Biribiara ntumi nsiw ano.
  Medvedev di agoru te sɛ abarimaa ketewaa bi. Eh, okay, afei ɛbɛyɛ dɛn. Na obiara ho pere no sɛ obehu no. Ɔhweree na wɔn werɛ fii ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no.
  Obiara dɔ nkonimdifo nkutoo.
  Dmitry Anatolyevich too dwom sɛ:
  Na yɛtia ahum no, .
  Efi nea ne nea enti a...
  Tra wiase a biribiara nni hɔ a ɛyɛ nwonwa, .
  Ɛrentumi nyɛ yiye mma obiara
  Ɛmmra sɛ akoma pa, huammɔdi, .
  Ahuruhuruw nyinaa, soro ne fam, .
  Saa kwan yi so nkutoo, na ɛnyɛ ɔkwan foforo so, .
  Saa kwan yi so nkutoo, na ɛnyɛ ɔkwan foforo so!
  Nkwa nkwa nna a ɛyɛ nwonwa!
  Nwanwa! Nwanwa!
  Nkwa nkwa nna a ɛyɛ nwonwa!
  Nwanwa! Nwanwa!
  Nkwa nkwa nna a ɛyɛ nwonwa!
  Na Medvedev ani gyei kɛse. Seesei n"asraafo agye Ukraine, Belarus, na wɔrebɛn Moscow a wontumi nsiw ano!
  Kan Russia ɔmampanyin no ka sɛ:
  - se yen asetena ye agodie!
  Na ɛde ahum fa USSR ahenkurow no. Nokwarem no, wɔ 1941 asraafo no ho no, ɔwɔ tank ahorow a ɛwɔ su ahorow a efi mfe aduosia ne aduɔson mpo mu, na ade titiriw ne sɛ ɛdɔɔso.
  Medvedev de n"ani kyerɛ ne ho... Wɔafa ahenkurow Moscow. Na afei wobɛtumi agye Caucasus... Na berɛ korɔ no ara mu no, wobɛfa Afrika kesee fam ama wo ho. Na ɔbɛtwa akɔ Argentina.
  Na efi hɔ tow hyɛ USA so. Ɔyɛ ɔsahene a ne ho yɛ nwini. Ɔtamfo no di akyi wɔ asraafo dodow ne wɔn su nyinaa mu.
  Medvedev de anigye to dwom sɛ:
  - de akokoduru bɛkɔ ɔko mu! Sovietfo tumi nti! Na yɛbɛpopa obiara akɔ nsuo mu wɔ eyi ho ɔko no mu!
  Wɔde Medvedev fii agoru no mu bere tiaa bi. Russia Ɔman Bammɔ Soafo a osii Shoigu Trubetskoy ananmu no frɛɛ. Obisaa ɔmampanyin a ɔda so ara yɛ adwuma no sɛ:
  - bere bɛn na yɛbɛka ntam akyerɛ ɔkannifo foforo no?
  Medvedev buae tiawa sɛ:
  - faako a ɛsɛ sɛ ɛyɛ, wɔ inauguration no mu!
  Trubetskoy kae sɛ:
  - oman a woaka abom no titenani foforo no pɛ sɛ wɔhyɛ no dapɛn a edi hɔ no. Sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrennya bere mfa awia ade!
  Medvedev bɔɔ ose sɛ:
  - wei nnye sedee yen amansan mmara ne mmara te!
  Trubetskoy kae sɛ:
  - Na Yeltsin gyee saa amansan mmara yi toom ennye sedee mmara ne amansan mmara dedaw no te. Nokwarem no, nnipa pii susuwii sɛ Putin de amansan mmara foforo ho nyansahyɛ bɛma, nanso ɔkwan bi so no, ansi!
  Medvedev kae sɛ:
  - nnyɛ adwene a eye ma ɔmampanyin foforo biara sɛ obegye amansan mmara foforo atom!
  Trubetskoy kasa tiae sɛ:
  - Nanso Putin betumi ayɛ saa! Ná ne ho yɛ nwini sen Yeltsin, ne wo, Dmitry Anatolyevich!
  Medvedev de ne ti too fam na ɔpenee so sɛ:
  - a ɛyɛ nwini na nea ɛho hia sen biara no, ɛyɛ anigye! Sɛ Putin nni hɔ a, biribiara ankɔ yiye, na Zelensky dii tumi wɔ Russia.
  Trubetskoy kae sɛ:
  - Na Lukashenko nyaa hokwan, nanso ɔpaa ne bere. Anka ɛsɛ sɛ yetu kɔ baabi foforo ntɛmntɛm!
  Medvedev kae wɔ ntease mu sɛ:
  - Lukashenko suro sɛ akansi abatow bɛba wɔ Russia. Na sɛ Putin koma antumi annyina ano a, anka Zelensky remfa ne ho nto asiane mu. Ɔman no a wɔde nsa di dwuma saa no yɛ nea wɔahyew! Akyinnye biara nni ho sɛ Putin hyewee wɔ adwumam!
  Trubetskoy de nyansahyɛ mae sɛ:
  - Wiɛ, enti ɛsɛ sɛ yɛgye inauguration no tom wɔ da a ɛyɛ ntɛm anaasɛ ɛnsɛ sɛ yɛgye tom?
  Medvedev de akokoduru buae sɛ:
  - yɛ sɛnea wopɛ! M"ani nnye ho bio! Mɛkɔ pɛnhyen akɔ pɛnhyenkɔ a nidi wom na matra ase ama m"ankasa m"anigye. Ebia mɛtu kwan akɔ wiase nyinaa! Mayɛ ɔmampanyin ne ɔman soafo panyin nyinaa dedaw wɔ bere a ɛsen biara mu ama Russia! Wubetumi abata ahengua no ho akosi da bɛn?
  Trubetskoy penee so sɛ:
  - Wiɛ, sɛ ɛte saa a, ɛnde ma nsakrae mmra! Dɛn na ɛsɛ sɛ yɛyɛ wɔ Shoigu ho?
  Medvedev buae brɛoo sɛ:
  - ma onhome! Marshal no pɛnhyen sika sõ. Ma ɔnkyinkyin wiase nyinaa. Memaa wo kwan sɛ wubenya agyapade wɔ amannɔne!
  Trubetskoy de ne ti too fam na ɔkae sɛ:
  - Putin tew Russia fii wiase! Ɛwom sɛ yɛde nsɛm dii awerɛhow wɔ yɛn kra mu de, nanso yɛn ani gyei wɔ ne wu no ho! Zelensky deɛ, yɛbɛhunu! Ná yɛn mu pii pɛ sɛ wɔkra nneɛma te sɛ Atɔe Fam. Gye te sɛ USA, nanso yɛ adwuma... Te sɛ USSR!
  Medvedev kae sɛ:
  - Wiɛ, wɔ Stalin ase no, aban mpanyimfo yɛɛ adwumaden! Mma nnsusuw sɛ na ɛwo ahyɛ wɔn ma!
  Trubetskoy bisae sɛ:
  - edeen na wobye?
  Medvedev kae sɛ:
  - na meye president, na mɛkɔ pɛnhyen sɛ president. Ɔyɛ kɛse... Na m"ani begye asetra mu! Dɛn nti na ɛsɛ sɛ meyɛ adwuma bio!
  Trubetskoy kae sɛ:
  - Zelensky betumi ama wo post of adviser ne no!
  Medvedev wosow no sɛ:
  - Ay! Ɔyɛ onyansafo sɛnea ɛsɛ a m"afotu nka ho! Ne tiawa mu no - di apontow no so! Dmitry Anatolyevich de ne de kɔmaa no!
  Trubetskoy penee so sɛ:
  - inauguration yiw!
  Medvedev de telefon no too hɔ. Misii gyinae sɛ mɛwie agodie no. Biribi a minnyaa bere mmaa da. Na anyɛ yiye koraa no, wobubu United States wɔ adwene mu.
  Anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, wɔ agoru no mu. Nanso, Amerikani Sherman no yɛ mmerɛw wɔ E-75-U no ho. Nanso United States wɔ wimhyɛn pii, sɛ ɛnyɛ den te sɛ Germany wimhyɛn mpo a.
  Nanso nokwarem no, su no nyɛ ade koro! Krauts no renya nkontabuo a emu yɛ den. Titiriw wimhyɛnkafo no: Albina ne Alvina! Na eyinom yɛ mmeawa a wɔn anibere kɛse no da nsow.
  Medvedev rekɔ n"anim wɔ Amerika so afi anafo fam. Na bere koro no ara mu no, ne tank ahorow no retu atwa Siberia. Ɔregye n"ani. Sɛ yɛbɛka a, dɛn nti na wonnya nni Japan so nkonim? Wɔ saa agodie yi mu no wubetumi nso akum w"ayɔnkofo. Akwankyerɛ a ɛkɔ akyiri. Fa cheater no code di dwuma na wo ho bɛyɛ den asen wo sɔretiafo no wɔ dodow ne ne su nyinaa mu. Ɛnyɛ ɔko, na mmom anigye kronkron. Ɛha na jet mfiri a enni dua no wɔ, Amerikafo ntumi mpo nkyere.
  Sɛ yɛbɛka no pɛpɛɛpɛ a, sɛnea ɛbɛyɛ a wobedu hɔ. Na fa aprɛm a wɔde radio di dwuma di dwuma! Na Amerikafo a wɔyɛ asisifo nso. Medvedev ani gye saa agodie yi ho ankasa. Na motu asraafoɔ no. Wɔafa Mexico. Amerika nkuropɔn rehwe ase nnidiso nnidiso. Anigye a ɛte saa.
  Na wɔ apuei fam no, tank ahorow a ɛwɔ "E"-U a ɛtoatoa so no hyɛn India. Nanso dɛn na Britaniafo betumi asɔre atia wɔn? Afei nso, Third Reich aboaboa nneɛma ano dedaw na ɛreyɛ nnɛyi mfiridwuma a ɛsen biara a enni mmara a ɛyɛ atoro.
  Nanso Medvedev sii gyinae sɛ ɔbɛma Panther no ayɛ kɛse kakra. Ɛha na "Panther" a edi kan a ɛyɛ daa - anim akode a ɛyɛ 80 - 110 mm, afã akode a ɛyɛ 50 mm, aprɛm a ɛyɛ mm 75, toa tenten a ɛyɛ 70 EL, engine a ɛyɛ apɔnkɔ ahoɔden 650. "Panther"-2 a ɛwɔ anim akode fi milimita 120 kosi 150, n"afã yɛ mm 60, aprɛm a ne kɛse yɛ mm 88 a ne toa tenten yɛ 71 EL, ne engine a ɛwɔ ahoɔden apɔnkɔ 850 ni. Yiw, kar a anibere wom. Na emu yɛ duru ɛnyɛ aduanan anum, na mmom tɔn aduonum na ɛwɔ silhouette tiawa.
  Nanso "Panther"-3. Anim akode fi milimita 150 kosi 200, afã horow yɛ milimita 82, tuo a ne tenten yɛ milimita 88 a ne toa tenten yɛ 100 EL ne engine a ɛyɛ apɔnkɔ ahoɔden 1200 - emu duru yɛ tɔn 55. Gye tom, kar a ɛte saa no taa yɛ super tia Shermanfo no.
  Nanso "Panther"-4 wɔ hɔ. Ɛwɔ anim akode fi 200 kosi 250 mm wɔ mmepɔw so, ne afã akode a ɛyɛ 160 mm. tuo a ne kɛse yɛ mm 105 a ne toa tenten yɛ 100 EL. Eyi yɛ aboa kɛse bi a ne mu duru yɛ tɔn 65 dedaw na ne mfonini a ɛba fam. Gas turbine engine a ɛwɔ ahoɔden 1500. Nokwarem no, nkɔso a eye kyɛn so a ɛtoatoa so, a etumi ne Soviet IS-7 mpo ko. Bio nso, na ɛnyɛ nnipa pii na wɔyɛɛ IS-7 no.
  Nanso mfiri a ɛyɛ den sen saa wɔ hɔ. Mmirikatu "Panther"-5, anim akode 250 hull wɔ anim a ɛyɛ digrii 45, 300 mm turret moma so wɔ anim, ɔfã 210 wɔ anim, 128 mm tuo wɔ 100 EL, mu duru a ɛyɛ tank a ɛkɔ anim kɛse tɔn 75, 2000 apɔnkɔ ahoɔden engine gas turbine ahoɔden . Afiri a ɛkorɔn sen Soviet ne Amerika mfiri nyinaa. Etumi fi ɔko akyirikyiri hyɛn IS-7 no mu na egyina ɔko a wɔde bɔ wɔn ti ano ano. Mpɛn pii no, "Panther"-5 yɛ mfiridwuma a ɛkyɛn so. USSR nni biribiara a ɛyɛ den sen IS-7. Na Germanfo nso wɔ Asono ahorow anum.
  Bere a Medvedev faa U.S. asasesin fã kɛse no ara akyi no, osii gyinae sɛ ɔbɛpam Ɔsebɔ no nso akɔ. Wiɛ, "Ɔsebɔ" ne nea odi kan a obiara nim. Anim akode no yɛ milimita 100-110 a ɛkame ayɛ sɛ ɛnyɛ nea ɛkɔ fam, na afã akode no yɛ milimita 82 a ɛnyɛ nea ɛkɔ fam. Na aprɛm a ne kɛse yɛ mm 88, a ne tenten yɛ 56 EL toa no yɛ tank a ɛrebɔ ose ankasa. Nea ɛnte sɛ "Panthers", baabi a nea edi kan a ɛtoatoa so nkutoo na wɔkoe ankasa na na nea ɛto so abien no nhwɛso ahorow wɔ hɔ. Tank "Tiger"-2 a wonim no yiye sɛ "Royal Tiger".
  Anim akode: 120-150 mm wɔ hyɛn no anim wɔ digrii 50 anim, 185 mm wɔ turret anim wɔ anim kakra, ne mm 82 wɔ nkyɛn wɔ digrii 60 anim. Wɔabɔ ho ban yiye wɔ ne moma so, eye kakra sen Tiger a ɛwɔ nkyɛn no, na ɛwɔ aprɛm a ne kɛse yɛ mm 88 a ne toa tenten yɛ 71 EL. Wɔ Wiase Ko II mu tank ahorow a wɔyɛe no mu no, nea eye sen biara wɔ akode ne anim ahobammɔ mu no, emu duru yɛ tɔn 68, engine no yɛ apɔnkɔ ahoɔden 700 - mmom ɛyɛ mmerɛw wɔ karka adwumayɛ mu.
  "Tiger"-3 yɛ kar a wɔayɛ. Anim akode yɛ milimita 150-200 wɔ anim a ɛyɛ digrii 45, anim a ɛwɔ turret no yɛ milimita 240 wɔ anim. Afã horow a ne kɛse yɛ milimita 160 a wɔde kyɛm a ɛkɔ fam. Akodeɛ ahodoɔ mmiɛnsa: aprɛm a ɛyɛ 88 mm 100 EL, aprɛm a ɛyɛ mm 105 70 EL, ne aprɛm a ɛyɛ 105 mm 100 EL a engine a ɛwɔ ahoɔden 1000 1200. Ɛwɔ nhyehyɛe a ɛyɛ den kɛse na emu duru yɛ tɔn 75. Yiw, kar no yɛ aniberesɛm na asiane wom kɛse. Na ahoɔden kɛse mpo "Tiger"-4 anim akode 250 - hull akɔ fam digrii 45, moma so akɔ fam milimita 300, afã horow 210 milimita, tuo 128 milimita 100 EL toa tenten, anaasɛ milimita 150 toa tenten 56 EL , mu duru tɔn 85, 1500 apɔnkɔ ahoɔden gas turbine engine. Tank a ahoɔden wom yiye.
  Nanso nea ɛyɛ nwini mpo ne "Tiger"-5. Anim akode: hull moma so mm 350 wɔ anim a ɛyɛ digrii 45, turret moma so mm 400 wɔ anim a ɛyɛ mm 50. Afã horow no yɛ mm 300 a ɛkɔ fam. 150 mm 100 EL tuo, anaa 174 mm 70 EL tuo, anaa 210 mm 38 EL tuo. Ne mu duru yɛ tɔn 100, gas turbine engine no yɛ apɔnkɔ ahoɔden 2500. Afiri a ano yɛ den sen biara no renkɔ IS-7 ne St. John"s wort no mu mpo. Wobetumi de eyi adi dwuma atia Amerika. Ɛwom sɛ ɛsɛ sɛ yɛka sɛ na "Tiger"-5 nni nnwuma ahorow no mu mpo wɔ abakɔsɛm ankasa mu de. Nanso ɛnyɛ obiara mfomso sɛ ɔko no baa awiei ntɛmntɛm saa.
  Nanso wobetumi ama virtual tank game no atu mpɔn.
  Medvedev fii ase tow hyɛɛ U.S. ahenkurow Washington ne New York kurow a ɛso sen biara no so. Ɛha na wubetumi ayɛ adwuma ankasa na woadi nkonim.
  Ɛwom sɛ ɛkame ayɛ sɛ ɛte saa de. Ɛha na Washington rehyew na Germanfo tank ahorow retu kwan wɔ so. Na obiara ntumi nsiw Tigers-5 kwan.
  Medvedev rewie ntua a ɛyɛ den a ɔde bɛtow ahyɛ U.S. ahenkurow so na ɛte sɛ nkonimdi. Nanso Japan nso wɔ yɛn anim.
  . TI A ƐTO SO 5.
  Dɛn bio na na metumi ayɛ wɔ agodie no mu? Nanso Lev abusua a wɔyɛ tank no ankɔyɛ adwuma da. Eyinom yɛ mmoa a wɔyɛ keka wɔ ha ampa. Nanso wɔ Wiase Ko II mu no, na mfiri a ɛtoatoa so akyiri yi yi nyɛ nea ɛho nhia mpo. Na ɛyɛ kɛse mpo wɔ Japan a ɛwɔ tank nketewa ne akɛse no ho.
  Nanso Dmitry Medvedev sii gyinae sɛ ɔbɛpam wɔn akɔ kakra.
  Lev tank a edi kan no ni, a ɛwɔ hɔ wɔ nnwuma mu nkutoo, na wɔde dade ayɛ ne fã bi pɛ. Anim akode a ɛwɔ hyɛn no mu no yɛ milimita 120 wɔ anim a ɛyɛ digrii 45, anim akode a ɛwɔ turret no mu yɛ milimita 240 wɔ anim, afã horow no yɛ milimita 82, tuo no yɛ milimita 105, toa no tenten yɛ 70 EL, ne nyinaa 80 tɔn, engine no yɛ apɔnkɔ ahoɔden 800. Mpɛn pii no, kar a anka ebetumi ne Tigers ne Panthers abom apue wɔ Kursk Bulge no so. Ɛne akode a ano yɛ den yiye ma ne bere ne turret moma so ahobammɔ a ɛkyɛn so. Nanso anigyesɛm ne sɛ wannyi ne ho adi. "Lev"-2 adwuma no kar. Hull no moma so akɔ fam milimita 250, turret no moma so akɔ fam milimita 300. Afã horow no akɔ fam milimita 200. Tuo anaa 128 mm 100 EL anaa 210 mm 38 EL. Ne mu duru yɛ tɔn 100, engine no yɛ 1800 apɔnkɔ ahoɔden. Enni nea ɛne no sɛ wɔ ne tumi mu. Ɛkorɔn sen IS-7 a ebetumi abɔ no wɔ nkyɛn nkutoo. Nanso afei woka kar kɔ akyiri, na "Gyata"-3 pue, na ɔno nso taa aboa kɛse bi akyi. Anim akode a ɛwɔ hyɛn no anim yɛ mm 350, abantenten yɛ mm 450, na ɛwɔ nkyɛnkyɛn mm 300 wɔ mmepɔw so, aprɛm a ɛyɛ mm 150 wɔ 100 EL, anaa mm 175 wɔ 70 EL, anaa 210 wɔ 56 EL, anaasɛ rɔke a wɔde tow wɔ 400 -mm. Ne mu duru yɛ tɔn 120, engine no yɛ apɔnkɔ ahoɔden 2500.
  Yiw, eyi yɛ tumi a ɛyɛ hu.
  Tank "Gyata"-4 yɛ super monster foforo . Anim akode a ɛwɔ hyɛn no mu no yɛ mm 450, anim akode a ɛwɔ turret no mu yɛ mm 500. Ahyɛn no anim ne abantenten no afã horow no akɔ fam mm 400. 175-mm aprɛm a ɛwɔ 100 EL, 210-mm aprɛm a ɛwɔ 70 EL, 500-mm rɔke a ɛtow. Kar no mu duru yɛ tɔn 150, engine no yɛ 3500 horsepower gas turbine. Efi akyirikyiri kɔ tank ahorow nyinaa mu, a IS-7 ne Amerika T-93 ka ho. Na po so asraafo atuo mpo ntumi nkɔ mu. Eyi yɛ afiri a ano yɛ den, na ɛwɔ aprɛm foforo.
  Nanso Lev-5 a ɛwɔ tumi kɛse mpo no ne tank hene. Anim akodeɛ a ɛwɔ hyɛn no anim no yɛ mm 600 wɔ anim a ɛyɛ digrii 45, turret no mu duru yɛ mm 800, afã no yɛ mm 550 wɔ anim. 210 mm aprɛm a ɛwɔ 100 EL, 300 mm aprɛm a ɛwɔ 70 EL, 600 mm rɔke a wɔde tow. Afiri no mu duru yɛ tɔn 200, gas turbine engine no ma ahoɔden 5000. Ɛkame ayɛ sɛ akode ahorow nyinaa ntumi nkɔ mu, gye aprɛm a ano yɛ den , titiriw atuo akɛse ne atopae. Otumi tow atuo gu akohyɛn ne wimhyɛn a wɔde fa wimhyɛn so. Nokwarem no, ɛyɛ super tank.
  Wiɛ, ne tiawa mu no, biribi wɔ hɔ a ɛsɛ sɛ wodi. Medvedev de nhyɛso reba Japan so.
  Nanso wɔsan twa n"asɛm mu bio.
  FSB kwankyerɛfo no frɛ na ɔka sɛ:
  - Dmitry Anatolyevich, wobɛma nhyiamu bi ama nsɛm ho amanneɛbɔfoɔ?
  Medvedev kae denneennen sɛ:
  - Nnuruiɛ!
  - Adɛn?
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no buae sɛ:
  - wɔ ho kwan sɛ mema nsɛmbisa anaasɛ ɛnte saa! Enti misii gyinae sɛ meremfa mma de besi nnɛ!
  FSB kwankyerɛfo no de ne ti too fam sɛ:
  - betumi ayɛ komm mprempren! Nsɛmbisa no renkɔ! Nanso yɛbɛhwehwɛ baabi foforo!
  Medvedev kae sɛ:
  - obiara, ntena ase! Sɛ biribi wɔ hɔ a, wo general"s pension no yɛ kɛse! Wubetumi atra ase a wonyɛ adwuma!
  FSB kwankyerɛfo no de ahodwiriw bisae sɛ:
  - nnye awerɛhoɔ sɛ wobɛtetew tumi kɛseɛ a ɛte saa mu?
  Medvedev buae nokwarem sɛ:
  - eye awerɛhoɔ, ampa, nanso obi brɛ ne ho ase ma nea wontumi nkwati!
  Medvedev san kɔɔ agodie no mu bio. Awiei koraa no, kan ɔman a ɛsõ sen biara na ɛwɔ nneɛma pii wɔ wiase no titrani no nyaa ne ho. Na dɛn nti na wonnni agoru sɛ wobetumi ayɛ a wonni bi mprempren a. Ɛwom sɛ ɔno ne ɔman no panyin a ɔreyɛ adwuma de.
  Nanso wobɛyɛ dɛn akwati sɔhwɛ a ɛne sɛ wobɛtwitwa wo ho wɔ agodie a ɛte saa mu? Wiɛ, German asraafo duu Chukotka. Nea eye ne sɛ, nnwinnade a wɔde bɛkɔ baabi foforo wɔ agoru no mu no yɛ mmerɛw kɛse sen sɛnea ɛte ankasa. Na wɔkɔ China. Na ɛhɔ na wɔne Japanfoɔ no kɔkoeɛ. Nokwarem no, Medvedev de nsisi mmara no dii dwuma de twitwiw Lev-5 tank ahorow no na ɔtow guu samurai no so. Na eyinom yɛ kar ahorow a ɛyɛ super class ampa.
  Sɛnea wɔbubu samuraifo. Nanso ɛda so ara nyɛ pɛyɛ anohyeto.
  Nanso dɛn nti na, kosi sɛ Wiase Ko II bɛba awiei no, ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔde Germanfo aprɛm a emu yɛ duru sen biara "Mouse" bɛtu mmirika afa abansoro no so?
  Eyi yɛ pɛyɛ ne ahoɔfɛ abotiri a wɔsan kyekyɛ ampa. Sɛ yɛbɛka no pɛpɛɛpɛ a, sɛ gigantomania dannan a, dɛn na ebetumi asi.
  Medvedev fii ase pam Mpɔtorɔ no fii hɔ.
  Mouse tank, tank a ɛwɔ dade mu ankasa, nea emu yɛ duru sen biara a na wɔde dade ayɛ no ankasa no, na ɛkaa kar na ɛkoe mpo. "Mouse" no anim akodeɛ yɛ mm 150 wɔ hyɛn no ase, mm 200 wɔ hyɛn no atifi, mm 250 wɔ turret anim, ne mm 210 wɔ n'afã. Sɛnea yebetumi ahu no, tank no, wɔ nea edi kan mpo mu no, Soviet tank ahorow a ɛtoatoa so nyinaa ntumi nkɔ mu wɔ moma so ne nkyɛn mpo. IS-2 ne SU-100 antumi ankɔ saa tank yi mu amfi baabiara. IS-7 nkutoo na na ebetumi de ɔhaw ahorow aba Mausfo no so na wɔako atia saa tank yi ankasa. Nanso IS-7 no puei wɔ ɔko no akyi nkutoo, na wɔankɔyɛ adwuma da. Na "Mpɔtorɔ" no betumi ako dedaw wɔ anim wɔ 1943 mu. Saa tank yi wɔ atuo abien: nea ɛyɛ tiaa a ne kɛse yɛ mm 75 ne nea ne kɛse yɛ mm 128 55 EL, a etumi hyɛn Soviet aprɛm nyinaa mu gye IS-7 no ti ne ti. Bio nso, IS-2 a efi akyirikyiri. Ná aprɛm a ne kɛse yɛ mm 150 nso wɔ hɔ.
  "Mouse" mu duru yɛ tɔn 188 na na ɛwɔ engine a ɛwɔ apɔnkɔ ahoɔden 1250, a ɛda so ara nnɔɔso. Sɛ yɛka ne nyinaa bom a, kar no yɛ nea ɛyɛ den sen biara wɔ ne bere mu, na enni nea ɛne no sɛ.
  "Mouse"-2 yɛ kar a wɔayɛ. Ɛyɛ pɛ kɛse. Wɔ asɛm ankasa mu no, na ɛsɛ sɛ wɔma kar no yɛ nea ɛba fam wɔ ne mfonini mu na ɛyɛ hare. Nanso nokwarem no, wɔ agoru no mu no, kar no bɛyɛɛ nea edi mũ kɛse, ɛbaa fam wɔ ne mfonini mu, na ɛyɛ den wɔ sɛnea wɔahyehyɛ no mu, nanso emu yɛ duru mpo. Mouse hull no anim akode yɛ 2 350 mm. Abantenten no anim akode yɛ milimita 450. Afã horow no yɛ 300 mm. Atuo no tenten yɛ mm 75 na ne tenten yɛ mm 150 70 EL, anaasɛ howitzer a ne kɛse yɛ mm 210, anaasɛ rɔke a wɔde tow mm 400. Ne mu duru yɛ tɔn 200. Gas turbine engine a ɛwɔ ahoɔden 2000.
  "Mouse"-3 agodie afiri. Ɛyɛ pɛ nso. Anim akode a ɛwɔ hyɛn no mu no yɛ mm 600, turret no yɛ mm 800, afã horow no yɛ mm 550. Atuo 88 mm 100 EL, a wɔde ko atamfo tank, ne 210 mm 70 EL. Anaasɛ afiri a wɔde tow rɔke a ne kɛse yɛ mm 550. Tank no mu duru yɛ tɔn 250, gas turbine engine no yɛ 4000 horsepower. Ɛkame ayɛ sɛ akode nyinaa ntumi nkɔ tank no mu, gye nea ahoɔden wom sen biara no nkutoo.
  "Mouse"-4 yɛ adannandi foforo a ɛfa gigantomania ho na ɛkɔ anim kɛse. Anim akodeɛ a ɛwɔ hyɛn no mu no yɛ mm 1000 wɔ anim a ɛyɛ digrii 45, anim akodeɛ a ɛwɔ turret no mu yɛ mm 1200 wɔ anim. Afã horow no yɛ mm 850 a ɛkɔ fam. Akode: 105 mm 10EL aprɛm a wɔde ko atamfo tank na ɛdɔɔso koraa tia ɛkame ayɛ sɛ kar ahorow nyinaa. 300mm akodeɛ wɔ 70 EL, ma sɛe abankɛseɛ ne redundant ma tank. Anaasɛ mmom, rɔke a wɔde tow 750 mm.
  Kar no mu duru yɛ tɔn 350, na ɛnyɛ kɛse koraa ma akode ne akode a ɛtete saa. Atuo a ɛwɔ akohyɛn mu mpo ntumi nkɔ kar a ɛte saa mu anim anim. Sɛ aprɛm a ano yɛ den a wɔde tu kwan anaa ɔtopae kɛse paa bɔ tẽẽ nkutoo na ebetumi asɛe afiri a ɛte saa. Sɛ wohwɛ baabiara a, Wiase Ko II mu tank ne atuo a wɔn ankasa tumi tu nyinaa ntumi nkɔ mu. Engine no yɛ gas turbine a ɛwɔ ahoɔden apɔnkɔ 6000.
  Wiɛ, "Mouse"-5 ne nea ɛkorɔn sen biara wɔ saa nsɛm a ɛtoatoa so yi mu. Anim akodeɛ a ɛwɔ hull moma so no yɛ 1600 mm wɔ anim, turret moma so yɛ 2000 mm, afã no yɛ 1500 mm wɔ anim.
  128-mm aprɛm a ɛwɔ 100 EL a ɛbɛko atia tank nyinaa, a ɛdɔɔso koraa tia brands nyinaa a IS-7 ne 900-mm rocket launcher ka ho. Atuo afoforo nyɛ nea mfaso nni so. Atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu dumien na ɛwɔ hɔ. Tank no mu duru yɛ tɔn 500. Gas turbine engine a ɛwɔ ahoɔden a ɛyɛ apɔnkɔ 10,000. Momma yɛnka sɛ kar no yɛ pɛyɛ ankasa. Ɛkame ayɛ sɛ biribiara ntumi mmɔ wo moma so. Super tank a ɛyɛ fɛ...
  Nanso, sɛ obi susuw sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ ɔbɛba abɛka biribi a ɛyɛ nwini sen "Mouse"-5 a, ɛnde eyi nyɛ nokware koraa. Adwene a wɔn a wɔkyerɛw agoru pa bi a ɛfa Wiase Ko II ho no wɔ no nni ano.
  Sɛ nhwɛso no, "Rat" nso wɔ hɔ. Wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, saa tank yi kura ne kɛse ho kyerɛwtohɔ wɔ kar a wɔde yɛ adwuma no nyinaa mu, na na wɔde dade ayɛ ne fã mpo.
  "Rat" tank no wɔ anim akode a ne kɛse yɛ mm 400, na afã akode no nso akɔ fam kakra. Akode: atuo anan a ne kɛse yɛ mm 210, anaasɛ tuo biako a ne kɛse yɛ mm 800 ne howitzer abien a ne kɛse yɛ mm 150, atuo dumien a wɔde ko tia wimhyɛn. Ne mu duru yɛ tɔn 2000, diesel engine ahorow no nyinaa ahoɔden yɛ apɔnkɔ ahoɔden 10,000.
  Tank "Rat"-2 yɛ adannandi a ɛfa kar a wɔayɛ no ho a ɛwɔ nhyehyɛe a ɛkɔ akyiri. Frontal ne akode biara a ɛyɛ 800 mm, a ɛwɔ anim kɛse a ntease wom a ɛkɔ fam. Akodeɛ yɛ aprɛm baako a ne kɛseɛ yɛ mm 1000 ne howitzer anan a ne kɛseɛ yɛ mm 150, atuo dunsia a ɛko tia wimhyɛn a ɛtumi tow tuo wɔ fam ne wim botaeɛ so. Ne mu duru yɛ tɔn 3000, gas turbine engine ahorow, ahoɔden nyinaa yɛ apɔnkɔ ahoɔden 20,000.
  "Rat"-3 yɛ afiri a ahoɔden wom na ɛkɔ akyiri mpo. Akodeɛ 1200 - milimita wɔ anim. Akode: aprɛm biako a ne kɛse yɛ mm 1250 ne howitzer asia a ne kɛse yɛ mm 150. Atuo aduonu a ɛko tia wimhyɛn a etumi tow tuo kɔ wim ne asase nyinaa so. Ne mu duru yɛ tɔn 4000, gas turbine engine ahorow, ahoɔden nyinaa yɛ apɔnkɔ ahoɔden 35,000.
  "Rat"-4 yɛ afiri a ahoɔden wom na ɛkɔ akyiri mpo.Akode a ne kɛse yɛ mm 1600 wɔ anim. Akodeɛ - aprɛm baako a ɛyɛ mm 1600 ne howitzers a ɛyɛ mm 150 akron, atuo aduonu anum a ɛko tia wimhyɛn a ɛtumi tow tuo wɔ wim ne asase so botaeɛ so. Mu duru yɛ tɔn 5000, gas turbine engine ahorow, wɔatu mpɔn, ahoɔden nyinaa yɛ apɔnkɔ ahoɔden 50,000.
  "Rat"-5 ne tank a ɛyɛ nwini sen biara. Akode a ne kɛse yɛ milimita 2500 wɔ afã nyinaa. Akode: aprɛm biako a ne kɛse yɛ mm 2500. Na howitzers dunum a ne kɛse yɛ mm 150. Atuo aduanan a ɛko tia wimhyɛn a etumi tow tuo kɔ wim ne asase so botae ahorow so. Ne mu duru yɛ tɔn 10,000. Nuklea reactor sɛ engine, ahoɔden boro apɔnkɔ ahoɔden 100,000.
  Tank no yɛ nokwarem no ankasa nea ɛyɛ nwini sen biara wɔ agoru no mu. Na wɔ mu duru ne su afoforo ho no.
  Wiɛ, wubetumi de Tokyo ahum no ahyɛ "Rat"-5 nsa. Nokwarem no, ne bo yɛ den araa ma ɛsɛ sɛ wode scam code no di dwuma mpɛn pii.
  Nanso ne nyinaa mu no, Medvedev betumi ani agye. Ɔdii agorɔ yie.
  Na awiei koraa no mehwɛɛ "Rat"-5 wɔ virtual reality mu. Sɛnea wodi agoru a wonni nokwaredi mu yiye.
  Nanso afei wɔsan frɛ Medvedev bio.
  Saa bere yi de ɔmanpanyin abadiakyiri a odi kan ne ɔman soafo panyin a ɔreyɛ adwuma ne Siluanov .
  Ɔde awerɛhow nne kae sɛ:
  - a yehweree Dmitry Anatolyevich! Ɛkame ayɛ sɛ wɔakan abatow nkrataa no nyinaa dedaw!
  Medvedev de anifere kae sɛ:
  - eye se wobedi nkogu yie sene se wobedi nkonim bɔne!
  Siluanov ho dwiriw no sɛ:
  - sedee ebeye na eyi betumi aba?
  Medvedev kyerɛkyerɛɛ mu sɛ:
  - sɛ wɔpaw Vitaliy Klitschko sɛ Kyiv kuropɔn sohwɛfo bere a edi kan a, anka ne sanba wɔ ring no mu no rensi. Sɛ́ anka ɔmanpanyin no bɛyɛ ɔkannifo kɛse no, anka ɔbɛyɛ serewfo!
  Siluanov penee eyi so sɛ:
  - Yiw, woaka no yie, Dmitry Anatolyevich! Klitschko nyaa mfasoɔ bi a ɛsɛ sɛ ɔhwere... Nanso awerɛhosɛm ne sɛ na wunni mfasoɔ a ɛte saa ho nsɛnkyerɛnneɛ biara!
  Medvedev too dwom de buaa no sɛ:
  - a mede ne ho, te se anomaa a owo esoro, .
  Mede me ho, efisɛ me werɛ afi nea ehu kyerɛ...
  Mede me ho te sɛ wuram mframa
  Mede me ho ankasa, ɛnyɛ dae mu!
  Siluanov bɔɔ n"ano sɛ:
  - Yiw, woyɛ anwensɛm kyerɛwfo Dmitry Anatolyevich kɛkɛ! Obi betumi akyerɛw nkyekyem ahorow afa wo ho!
  Medvedev buae anibere so sɛ:
  - sɛnea ɛte biara no, afei metumi de odwo ayɛ ade a m'ani gye ho - kɔmputa so agodie! Na ansa na ɛno reba no, mfe aduonu ni a na metumi atɔ eyi wɔ fits and starts nkutoo mu!
  Siluanov bɔɔ n"ano wɔ ɔkwan a ɛyɛ anifere so sɛ:
  - wo agodie mu?
  Medvedev sii so dua sɛ:
  - a wodi agoru pɛpɛɛpɛ! Na ɛbɛyɛ nea mfaso wɔ so sɛ wubesua asraafo-sikasɛm ho nhyehyɛe bi!
  Ɔmanpanyin Abadiakyiri a odi kan no de ahopere kae sɛ:
  - mepɛ sɛ mede yɛ adesua!
  Medvedev bɔɔ n"ano de buaa sɛ:
  - nokwasɛm bɔne no yɛ damned, ebetumi ama woabɔ dam!
  Siluanov buae brɛoo sɛ:
  - a wope se wode agodie wiase no guan firi nokwasɛm mu? Ɛfata nkamfo!
  Ná aseresɛm wɔ ɔman soafo panyin a ɔreyɛ adwuma no nsɛm mu.
  Medvedev kae sɛ:
  - ma mensensen Russia ɔbran no nsoromma mma wo nso!
  Siluanov tuu fo sɛ:
  - sɛn wo ho, Owura Ɔmampanyin!
  Medvedev serewee na obuae sɛ:
  - Ebia wei ye adwene pa! Sɛ ɛnte saa a, wɔmaa Putin abasobɔde wɔ ne wu akyi nkutoo!
  Ɔmanpanyin a ɔreyɛ adwuma no buae sɛ:
  - aseda, Owura President!
  Medvedev toaa so de nnwom a ɛyɛ dɛ sɛ:
  - Ma nkwasea aniwa a ɛda mpan...
  Siluanov too dwom kaa ho sɛ:
  - a efiri se biribiara betumi abam...
  Medvedev wiee sɛ:
  - Nanso wo ntumi ntra ase!
  Ɔmanpanyin a ɔreyɛ adwuma no buae sɛ:
  - aniberesɛm nanso, ɛda adi kɛse sɛ wobeyi me afi hɔ! Ɛte sɛ nea ɛsɛ sɛ yɛpere yɛn ho!
  Medvedev buae brɛoo sɛ:
  - bebree wo Asase so!
  Siluanov de ne ti too fam na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - ne tiawa mu, Owura President, wohyɛɛ me bɔ sɛ wobɛnya nsoromma a ɛyɛ ɔkokodurufoɔ!
  Medvedev teɛɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - siesie ahyɛdeɛ bi!
  Wɔde abasobɔde krataa foforo brɛɛ no. Te sɛ, kyerɛw ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no.
  Bere koro no ara mu no, Medvedev de no maa nnipa kuw bi. Hu yɛn de no!
  Eh, aka akyi yiye dedaw, na Russia ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no ada.
  Ɔsoo abakɔsɛm foforo foforo ho dae. Tsar asraafo a Kuropatkin di wɔn anim no reko sɛ wobegyae Port Arthur. Nanso Medvedev ankasa puei wɔ ɔko robɔt bi so, a na laser ne thermoquark akutu a ne kɛse te sɛ poppy aba, nanso edi awu te sɛ atopae a ɛtow guu Hiroshima no.
  Na ɛbɛyɛ dɛn na Medvedev atumi de ne robɔt a ɔde ko no ako atia Japanfo? Sɛnea wɔtetew samurai mu, mpempem pii. Na sɛnea wɔde laser ne blasters dii dwuma no.
  Na wokunkum Japanfo, titiriw na wokunkum wɔn. Na ɔtwitwaa no asinasin. Na ɛsɛee wɔn kuw no.
  Medvedev a na wahwere n"ahengua no nyaa anigye wɔ ɔko mu. Otwitwa saa samuraifo yi a wonyaa akokoduru wosow adehye ahengua kronkron no.
  Nanso so ɛyɛ bɔne ankasa, momma yɛnka no pen sɛ, wɔ nokwaredi nyinaa mu no, na ɛwɔ Tsar ase?
  Onyankopɔn mma ɔman biara tsar te sɛ Nicholas II. Eyi yɛ sodifo nyansafo ho nhwɛso ankasa, na bere koro no ara mu no ɔyɛ onyansafo.
  Ɛyɛ awerɛhow sɛ nonentity te sɛ Kuropatkin maa n"abam bui. Na afei Medvedev agye Japanfo no atom. Na momma yɛntutu wɔn. Na eyi a wobɛyɛ no yɛ ahopere kɛse.
  Na laser hann twa samurai mpempem pii. Simma kakraa bi bio a wɔde bɛko, na
  Japan asraafo dɔm biara nni hɔ.
  Dɛn na samurai mmarima no dii? Na afei ebia yebetumi anya adwuma wɔ mo po so ahyɛn no so.
  Medvedev maa ɔko robɔt no so kɔɔ wim na ɔde ahopere kɔɔ Togo po so ahyɛn no gyinabea. Dɛn na osusuw sɛ obetumi de Russiani ɔsraani panyin no ayɛ?
  Na eyi ne sɛnea thermoquark robɔt de ahopere tu mmirika. Seesei ɔwɔ po no atifi dedaw. Na momma yɛmfa Togo po so ahyɛn no nkɔ fam. Twitwa armadillos, cruisers, ne abɔde afoforo a nkwa wom.
  Te sɛ eyi... Na sɛ yɛtow mini- thermoquark ɔtopae nso nso ɛ?
  Na ɔbran foforo no gyaw no hɔ. Asorɔkye bi sɔre na ɛmem po so ahyɛn a ɛwɔ asase a owia apue no so.
  Medvedev teɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - ma Russia Nicholas, .
  Metetew Japanfo nyinaa mu asinasin!
  Na bio, Russia ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no kɔ anigye kɛse mu.
  Ɛyɛ fɛ yiye sɛ wo ne robɔt a ɛte saa bɛko.
  Momma yɛnmene w"ankasa samurai... Na Tsushima rentra hɔ, Japanfo rennya biribiara a wɔbɛko wɔ so.
  Samurai po so ahyɛn a etwa to no remem dedaw. Nkonimdi bɛn ara ni!
  Nanso owia a ɛrepue no asase no afã horow bi da so ara wɔ hɔ a esiw Port Arthur kwan. Ɛsɛ sɛ yedi wɔn ho dwuma ankasa. Sɛnea ɛbɛyɛ a wobesiesie wɔn a wɔsɔre tia Tsar Nicholas ahemman no nyinaa.
  Medvedev de anigye to dwom sɛ:
  - Na samurai no tu kɔɔ fam, .
  Wɔ dade ne ogya nhyɛso ase!
  Na momma yɛnsɛe asraafo a wɔkaa Port Arthur ho hyiae no. Ɛbaa ankasa sɛ abankɛse bi a ɛyɛ den hwee ase. Na Russia nyaa akuturuku wɔ n"anim. Na nea ɛho hia sen biara no, na enye koraa sen Crimea Ko no. Ɛhɔ no, Tsar Nicholas II ahemman no hweree England, France, Turkey, ne Sardinia Ahemman nkabom no. Na ɔde nidi hweree ade. Na Japan bi ni, a obiara mmu no sɛ ɛyɛ akansifo a anibere wom.
  Mommma Russia nnyina animguase ano. Ebia eyi nti na Stalin a ɔyɛɛ ahwɛyiye na ɔhyɛɛ ne ho so kɛse wɔ amannɔne amammuisɛm mu no buee ɔko a ɛto so abien wɔ Apuei Fam Akyirikyiri tiaa Japan no. Nokwarem no, samurai no brɛɛ Tsar Russia ase dodo.
  Eyi nti, fa thermoquark atopae nketenkete sɛe wɔn na fa laser hyew wɔn.
  Sɛnea ɛbɛyɛ a merennya akokoduru nni Russia so nkonim! Oh, Onyankopɔn mma Zelensky nyɛ ɔhene a odi yiye.
  Bio nso, Russiafo ne Ukrainefo ayɛ biako, na ɛrenkyɛ Belarusfo bɛka wɔn ho.
  Na Slavfo baasakoro bɛba!
  Medvedev wiee Japanfoɔ no wɔ baabi a ɛbɛn Port Arthur, na ɔde ahopere kɔɔ so... Russia dii Japan so nkonim. Ɔfaa Korea, Manchuria, Kuril Nsupɔw ne Taiwan. Ɔhyɛɛ Japanfo nso ma wotua sika kɛse bi a wɔde tuaa wɔn ka.
  Tsar Nicholas II hyɛɛ ne gyinabea mu den, ɔman anidan ne nsusuwii a ɛho nhia amma.
  Tsarist Russia kɔɔ so tu faa China nyinaa. Na ne ntrɛwmu wɔ apuei fam.
  Nanso Kaiser"s Germany, ɛmfa ho nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na Tsarist Germany no reyɛ tumi kɛse na ɛrenya nkɔso ntɛmntɛm mpo na ɛboro abakɔsɛm ankasa mu no, ɛda so ara kɔɔ n"anim na ɛhyɛn Wiase Ko I no mu.
  Yiw, wɔ afã abien so.
  Wiɛ, afei de Medvedev agye adwuma a ɛne sɛ ɔbɛsɛe Germanfo no atom. Wonni biribiara a wobegyina so ahyɛ Tsar-Agya no abufuw.
  Na sɛnea ɛde laser bɔ atamfo. Na momma yɛntutu wɔn wɔ East Prussia te sɛ ahum. Medvedev de laser ne tumi a ɛtwe ade ba fam tow tuo gu German asraafo so.
  Bere koro no ara mu no, mmeawa no puei. Nokwarem no, wɔ bikini mu. Alenka ne Natasha na wɔyɛɛ saa. Na ma Krautfo no mfa kanea nsɔw ntwitwa.
  Yiw, Tsar Nicholas Ɔkɛseɛ, Nasifo no anso ade a ɛte saa ho dae da. Dɛn na wɔreyɛ atia mo, agyanom?
  Medvedev to dwom denneennen sɛ:
  - a ewo melon, nsuo, atoko buns, .
  Asase a ɛyɛ ayamye, a edi yiye...
  Na ɔte ahengua no so wɔ St. Petersburg, .
  Agya Tsar Nicholas!
  Wɔtwee da a wɔde besi n"ahenni so no too nkyɛn ntɛm. Na wogyaw Medvedev sɛ ɔnyɛ nea ɔpɛ koraa. Te sɛ, bere a wo ne abofra no reyɛ agoru no.
  Medvedev nso de Russia Ɔbran no nsoromma maa Andropov wɔ ne wu akyi. Nea ebia anka ɛsɛ sɛ wodi kan yɛ no. Na ɔde ahyɛde bi mae wɔ Andropov nkaedum a wobesi ho.
  Bere koro no ara mu no, ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no nso san de Yezhov ne Yagoda baa wɔn adwuma mu. Dɛn nti na wogyina guasodeyɛ so wɔ ha?
  Afei ɔhyehyɛɛ nhyehyɛe foforo bi a wɔde Bobby Fischer din too so. Nanso wuntumi nka hwee sɛ na ɔyɛ chess bɔfo kɛse. Na ɛnyɛ kɛse nko, na mmom aniwusɛm nso. Ɛnyɛ chess mu nko na na ɔpɛ sɛ ɔkorɔn sen obiara.
  Na nso digrii abiɛsa: kɔbere, dwetɛ ne sika kɔkɔɔ!
  Na nokwarem no, nea edi kan koraa no, Dmitry Medvedev de saa ahyɛde yi maa: Garry Kasparov, Anatoly Karpov ne... Klitschko anuanom no!
  Na bere koro no ara mu no, Dmitry Medvedev de Vladimir Klitschko Ahyehyɛde no sii hɔ. Afei nso adeyɛ a ɛyɛ anigye. Nneɛma abiɛsa: kɔbere, dwetɛ, sika kɔkɔɔ.
  Na afei Svyatogor Order, ano aduru a ɛyɛ nwonwa nso wɔ hɔ.
  Medvedev stia ne ne nan ase . Na ɔsan yɛ eyi bio. Eyi yɛ ɔsebɔ. Ɔsebɔ ma asono nyinaa.
  Na ɔwɔ nsusuwii foforo. Sɛ nhwɛso no, ma Russiani biara kar foforo.
  Saa bere yi de, kɔ na kɔbɔ kɔmputa no so. Nea na Medvedev pɛ sen ne nyinaa. Enti seesei wadan ɔkwan foforo a wɔfa so yɛ adwuma. Ɔko a ɛwɔ gyinabea ahorow. Eyi ne nea na ɔmampanyin no, kan de no mpo pɛ sɛ odi ho agoru.
  Wode adwumayɛfo baanum ne unit apem a emu biara fi ase: fango, dade, abo, ngo, aduan, sika kɔkɔɔ.
  Na momma yenni kan nsi mpɔtam hɔ beae bi a ɛbɛma adwumayɛfo foforo aba. Afei, wufi ase yɛ atopae ne kuayɛ.
  Nokwarem no, nea edi kan koraa no, aduan a wobenya sɛnea ɛbɛyɛ a wobetumi ayɛ adwumayɛfo no sɛnea wɔpɛ yiye.
  Medvedev wɔ kɔmputa a tumi wom sen biara, a ɛyɛ nnɛyi de sen biara. Na wubetumi churn out pii units.
  Wokyekye kurow ne aguadibea foforo ma wo ho. Nokwarem no, sika yɛ ɔhaw mfiase no. Kosi sɛ wubesi mint, gua, nyansahu adesua, ne nea ɛkeka ho.
  Nanso Medvedev nim amansan kwan a wɔfa so nya sika. Fa kuayɛ adwumayɛfo pii na tɔ nneɛma a wode bɛyɛ paanoo. Guadidan no bo yɛ mmerɛw yiye sɛ wobesi. Na afei wo siee sika, tɔɔ adesuadan, sii baabi a wotwa nnua, na woyɛɛ atopae foforo. Na afei pii... Na sika kɔkɔɔ sen - ade a ne bo yɛ den sen biara. Titiriw bere a mint no yɛɛ saa no. Na afei ɛbɛyɛ yiye sɛ wɔbɛma abura no atu mpɔn. Eyi ne ɔkwan a sika sen fa so yɛ anigye kɛse. Wobetumi de adi dwuma de anya nkɔso. Saw foforo, kuayɛ nnwinnade foforo, asase a wɔsan de yɛ adwuma, nhwehwɛmu a wɔyɛ wɔ fango ho. Plow foforo bi...
  Afei, abura no a wɔbɛma emu dɔ na wɔde adwumayɛfo foforo aba. Mfuw foforo. Nam a wɔyɛ. Adan a wosisi. Kɔ nnuruyɛfo, polisifo, abura, gua ahorow, adansifo, odumgyafo afie mu. Na nea ɛkeka ho... Towtua a wogye. Nkɔso foforo a aba wɔ sika kɔkɔɔ a wotu mu. Na beae foforo ne adwumayɛbea adan a wɔbɛma anya nkɔso.
  Na sika pii wɔ hɔ dedaw... Nneɛma a ɛboro so wɔ hɔ na wubetumi afi ase asi asraafo atrae.
  Agorudi no yɛ anigye na ɛyɛ den. Kurow no renya nkɔso. Ɔko biara nni hɔ de besi nnɛ. Ɛha na wubetumi de asomdwoe bere asi hɔ, na woapaw ɔtamfo a ɔyɛ mmerɛw... Nokwarem no, Medvedev da so ara reboaboa ahoɔden ano wɔ asraafo-sikasɛm nhyehyɛe mu.
  Wɔakyekye asraafo sukuu no. Na wufi ase hyehyɛ asraafo. Asraafo a wɔte apɔnkɔ so, asraafo a wɔnam fam, wɔn a wɔtow ogyaframa , atuo, ne asraafo afoforo. Nokwarem no , atuo a wɔde di dwuma. Anaasɛ bio mpo, denam abura a wɔbɛma atu mpɔn wɔ tank adwumayɛbea no so. Nokwarem no, kar ahorow a edi kan no mu yɛ hare na ɛyɛ tete de, nanso wotumi ka.
  Medvedev nyaa nea wɔde no kɔe.
  Agorudi no gyee ɔmampanyin no. Wosisi adan foforo pii ma wo ho. Nea ɛka ho ne akyerɛwfo sukuu, nhomakorabea, ne anigyede a ɛwɔ gyinabea ahorow. Sɛ́ ɛyɛ nnwontofo, asawfo, jugglers, senet players , mmoa yɛmmea. Anaasɛ kyakyatow dan foforo.
  Na, nokwarem no, asɔredan ahorow a wɔde ma anyame ahorow.
  Yiw, ɔsom ahorow pii wɔ ahemman no mu. Ɛyɛ papa sɛ wobɛsi asɔredan ahodoɔ.
  Na ɛha no, ɛsono biribiara. Na asɔredan ahorow, asɔredan ahorow, afie a wɔsom, Buddhafo asɔredan ahorow, stupa ahorow, abosonsomfo anyame.
  Yiw, asɛmpatrɛw adwuma a ɛyɛ fɛ. Wosi abɔntenban nso bere a woretwa asubɔnten no.
  Adwuma pii wɔ hɔ. Afei nso yɛ afahyɛ ahorow ho nhyehyɛe ma ɔsom ahorow sɛnea ɛbɛyɛ a anyame no renhyɛ abufuw.
  Na nea ɛkeka ho a wontwa mu. Na adwuma a wɔyɛ wɔ Nyansahu Adesuabea no kɔ so, mprempren nkɔso biako, afei foforo. Aduru a wode ko tia mpɔtorɔ anaasɛ nkoekoemmoa - biribiara a ɛma kuayɛ tu mpɔn no, tractor pue.
  Na Anyame mpo soma nnɔbae pa. Enti wubetumi apam tank ne wimhyɛn adwumayɛbea ahorow akɔ. Sɛ wufi ase fi wimhyɛn a emu yɛ hare so a, wubetumi adu atom atopae a wɔde tow atopae ho. Na unit dodow no renya nkɔanim bere nyinaa. Aduru mpem ɔha dedaw.
  Medvedev di agoru na ɔhyɛ mfiridwuma foforo ho nkuran. Ehu biara nni hɔ de besi nnɛ. Ɛnsɛ sɛ woko, wubetumi ama yiyedi ne amammerɛ ho nkyerɛkyerɛmu akɔ soro ama wo nkurɔfo. Na eyi nso ho hia. Nanso mprempren sika ne nneɛma a ɛdɔɔso wɔ hɔ.
  Nea eye sen saa mpo wɔ agoru no ho ne sɛ abura no nsɛe. Wubetumi ayi nneɛma afi mu daa.
  Na kyekye nkuro foforɔ wɔ asase mfonini no so... Anaasɛ mpo fa wo ho hyɛ pyramid anaa wiase anwonwadeɛ foforɔ mu.
  Medvedev nso reyɛ asraafo atrae foforo. Ampa, asraafo a wɔdɔɔso no ma yiyedi ho kyerɛwtohɔ no so tew. Nokwarem no, eyi ne baabi a ɔhaw no sɔre. Nanso seesei deɛ obiara nni hɔ a ɔne no bɛko... Nanso wɔbɛtumi de mfiridwuma foforɔ aba na ama tank ne wimhyɛn ayɛ ntɛmntɛm. Na fa atopae a emu yɛ duru no bra.
  Nanso, dɛn nti na wonnye atamfo no wɔ Mfinimfini Mmere no mu, esiane sɛ wowɔ tank a emu yɛ den dedaw nti?
  Na esiane sɛ Medvedev ayɛ tank pii na bere koro no ara ama wɔn parameters atu mpɔn nti, ɔtow hyɛ ɔman a ɛbɛn hɔ no so ntɛmntɛm.
  Na wimhyɛn a efi soro nso. Na momma yɛmfa yɛn ahoɔden nyinaa ntow atopae nto ɔtamfo no so. Wotɔ napalm osu gu ne so.
  Na ɛnyɛ agodie a mmara no kyerɛ.
  Medvedev ani gyee mfinimfini mmere mu kurow no sɛe no ho. Na afei ɔman no nyinaa ne ne tete asraafo dɔm no. N"ani gyee ho na odii nkonim, ɛwom sɛ ne wimhyɛn ne ne tank ahorow no sɛee kakraa bi de. Eyi ne sɛnea ɛbɛdaa adi sɛ nea wɔde kura mu no yɛɛ mmerɛw kakra. Na afei bio wokyekye kurow wɔ asasesin a wɔadi so nkonim no so...
  Na mo tank ahorow no mu yɛ duru dedaw. Wobetumi de ahobammɔ a ɛko tia nuklea ne akode a ɛyɛ nnam nyinaa abata ho.
  Ná Medvedev adi agoru nnɔnhwerew du dedaw na na n"ani abrɛ na ofii ase bataa ho. Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no dae.
  Mfiase no, na Medvedev redi akɔneaba wɔ biribi a emu nna hɔ mu. Nanso ankyɛ. Na afei T-95 tank a ɛyɛ nnɛyi de kɛse no tu kɔɔ koko no so. Ná osutɔbere awiei dedaw, na na osu a ɛretɔ denneennen rebɔ akode no.
  Medvedev kae sɛ:
  - da a eye gyinaesi a woko ma Bepɔw Vysokaya! Saa bepɔw a ɛyɛ ade titiriw a ɛma wɔbɔ Port Arthur ho ban nyinaa. Ɛnnɛ yɛ November 21 pɛpɛɛpɛ, anaa December 4 sɛnea ɔkwan foforo no kyerɛ no. - Ɔbenfo no de abufuw de ne nsa bɔɔ n"akode no na ɔteɛɛm. - Nanso wɔrenkyere Vysokaya Bepɔw no! Pacific asraafo dɔm no bɛtra ase!
  Ɛkame ayɛ sɛ Japanfo agye Bepɔw Vysokaya. Wɔweae sɛ ntɛtea, wɔ nsubɔnten a ɛyɛ den mu fi afanu nyinaa. T-95 no de aprɛm a ɛtow ntɛmntɛm a ne kɛse yɛ mm 152 tow tuo.
  Alenka miaa joystick bɔtn no so, na ɔtopae a ɛyɛ adwuma ankasa no bɔɔ Japanfo no te sɛ tuo a ɛko tia wimhyɛn. Atopae a ano yɛ den a ɛpae kɛse a ɛpaapae no de tuo biako bɔɔ Japanfo ɔhaha pii gui.
  Natasha nso de atuo a emu yɛ duru awotwe tow tuo. Na na mepɛ nso sɛ mede joystick di dwuma.
  Medvedev na ɔkaa tank no, afiri kɛse no de ahotoso foroo mmepɔw a ɛso yɛ toro no, na akwan no bubuu Owia a Ɛpue Asase no so akofo no.
  Margarita bɔɔ abɛn na ɔkae sɛ:
  - yereye abakosem!
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no de abufuw sii so dua sɛ:
  - Ɛno ara! Wɔ tebea biara mu no yɛremma kwan mma wɔmfa Port Arthur mma!
  Alenka a na ɔreto tuo afi tuo mu no tow atuo aduonu simma biara, na ɔteɛteɛɛ ɔtopae bi a ahoɔden a ɛsɛe ade a ɛkɔ soro a emu duru yɛ kilogram aduonum. Wɔ simma biako mu no, dade ne nneɛma a ɛpaapae tɔn biako paee pɛpɛɛpɛ.
  Na abeawa no bɔɔ no pɛpɛɛpɛ paa.
  Na atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu, a emu biara tow atuo mpem anum simma biako. Anaasɛ atuo akɛse mpem aduanan, wɔ bere tiaa bi mu. Na ɔkwan bɛn so na wɔfaa samurai no? Sɛnea wofii ase miaa wɔn.
  Alenka too dwom mpo sɛ:
  - Na atamfoɔ nguankuo no tu kɔɔ fam, wɔ dadeɛ ne kɔbere nhyɛsoɔ ase!
  Russia tank no yɛɛ adwuma denneennen. Ɛha na ɔtwitwaa Japanfo apem, nea ɛto so abien ni. Woyi wɔn fi hɔ wɔ ntoatoaso mu.
  Natasha serewee na ɔtoo dwom sɛ:
  - a enam Rus animuonyam nti'! Mommma yɛn werɛ mmfi Agya Man no da!
  Na bio ofi atuo a ɛyɛ hu a ɛyɛ hu mu tow tuo. Na Japanfo mpempem pii da hɔ a wɔawuwu.
  Medvedev faa no na ɔde abubuw kae sɛ:
  - a ɛyɛ Tsar Nicholas! Wobɛyɛ kɛse.
  Na momma yɛnbubu samurai a wonwiei no wɔ nwansena no ase.
  Margarita kae wɔ ntease mu sɛ:
  - Nicholas II betumi ayɛ tsars no mu kɛse. Na ɔwɔ hokwan biara sɛ ɔbɛma China ayɛ Russia mantam - Yellow Russia !
  Medvedev bɔɔ samurai no, de ahopere faa wɔn so te sɛ nwansena, na ɔkae sɛ:
  - ma ennye saa!
  Shell akyi shell tu fii adi. Wɔdɔɔso te sɛ quasi-matter , na na enhia ahoɔden kakraa bi koraa sen atɔm ne molecule ahorow a ɛkɔ soro ankasa no.
  Alenka a ɔde ne nsateaa a ɛyɛ fɛ no miaa joystick no bɔton no so mpo teɛɛm sɛ:
  - wo Russia tsars din mu!
  . TI a Ɛto so 6.
  Tuo no bɔɔ gyegyeegye na ɛbobom. Ɛwom sɛ, ɛnyɛ denden saa, na mmom na wɔabɔ no ano de, nanso na wotumi kasa.
  Margarita bisaa ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no sɛ:
  - edeen, akorade dodoo no nni ano?
  Medvedev buae sɛ:
  - quasi-matter nhia ahoɔden pii na ama wɔabɔ. Na sɛ wode nsu bɛhyɛ thermonuclear reactor mu ma a, ɛyɛ mmerɛw te sɛ pears a wɔtow gu!
  Margarita bɔɔ abɛn sɛ:
  - Yiw, wei ye brilliant! Wubetumi nso ayɛ chocolate ice cream wɔ saa kwan yi so!
  Medvedev de ahopopo kasa tiae sɛ:
  - nnya nyɛɛ saa, nanso ɛrenkyɛ koraa, yiw! Ɛyɛ awerɛhow sɛ ɛde besi ha no, quasi-matter nkutoo na wonya !
  Alenka a ɔde ne nsateaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔton ahorow no so, na ɔde ɔsebɔ sẽ akɛse serewee no kae sɛ:
  - yi tumi a wode boa ade yi nso ye quasi-divine!
  Medvedev serewee. Ná Japanfo a wɔatwa bepɔw no ho ahyia no so retew, na na afunu nso dɔɔso. Samurai no bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtow tuo agu tank no so, nanso kwa. Akode no tu fii akode no so te sɛ osu a ɛtɔ gu fam.
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no kae sɛ:
  - Na wabo onipa wo Nyankopon suban ne ne nseso so.
  Alenka a ɔreto atuo a edi awu no kae sɛ:
  - se ɛda so ara abɔ a. Ebia yɛn a yɛyɛ nnipa no ne abɔde a yɛwɔ nyansa, yɛyɛ den na yɛwɔ tumi sen biara wɔ amansan yi mu!
  Medvedev de nyansahyɛ mae wɔ ntease mu sɛ:
  - a ehia paa ne adesamma a wobekyekyere no den! Ɛsɛ sɛ yɛka bom! Afei yɛrenhu awerɛhow ne nkogudi!
  Natasha de ahotoso kae sɛ:
  - Tsarist Ahemman no tumi ka obiara bom! Na ka obiara bom, a obiara nka ho, ma ɔnyɛ monolith!
  Na abeawa no tow atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu bio. Ɛboroo Japanfo a wɔrebɔ mmɔden sɛ wobefi benkum so akɔ mu no so. Atopae no ampira T-95 tank no. Na atuo no nso fi akyirikyiri no, antumi ankɔ, anaasɛ na wɔn atuo no ntumi nyɛ adwuma. Bio nso, akode a wɔde tow akode biara nni ɔman biara mu wɔ wiase. Na wuntumi nkɔ tank a ɛte saa mu ntɛm saa. Ne defense yɛ top notch.
  Na atuo a wɔde di dwuma no twa fam na wɔpra atuo no kɔ. Na wɔyɛ biribiara pɔtee, na edi awu kɛse.
  Natasha serewee na ɔkae sɛ:
  - Japanfoɔ bebree bɛyera!
  Alenka penee eyi so sɛ:
  - bebree paa!
  Na ɔde n"ani a ɛyɛ safir no hyerɛn. Na nneɛma ahorow pii wɔ abeawa yi ho, nokware terminator.
  Akofo no reto atuo. Na samurai mogya tu. Atuo mpem aduanan ne atuo tɔn biako simma biara, eyi yɛ tumi kɛse a ɛsɛe ade.
  Natasha hyɛ no nsow sɛ:
  - ye akofoa a yehu owuo a anibere wom!
  Alenka penee eyi so sɛ:
  - Na ennye owuo nkoaa, na mmom tumi fibea wo amansan nyinaa mu!
  Margarita de atɛmpa kae sɛ:
  - se Tsarist Russia di wiase nyinaa so nkonim a, ennee akodi a ewo adesamma abakɔsɛm mu nyinaa beba awiei prɛko pɛ!
  Medvedev penee so sɛ:
  - ampa akokoaa! Obiara nhia akodi! Nanso ɛsɛ sɛ adesamma yɛ biako!
  Natasha de anigye a ɛte sɛ ɔkraman a ɔrekum nantwinini no bɔɔ abubuw sɛ:
  - se yeka bom a, yenntumi nni so nkonim!
  Na ogyaa ogyaframa fii n"ani so! Oyi ne abeawa no! Ogya gyaframa, ne nsukyenee ne dade na ɛwɔ mu.
  Nanso seesei Japanfo a wotwa to no rewuwu. Na obi foforo biara nni hɔ a obetumi abɔ bepɔw no so ahum. Owia a Ɛpue Asase no so akofo bɛboro mpem aduonum a wokunkum wɔn no kɔɔ so traa Bepɔw Vysokaya ase.
  Ɔko no aba awiei.
  Wɔn baanan no faa baabi wɔ koko bi so, na Medvedev kae sɛ:
  "Ɛbɛyɛ papa sɛ yɛne asraafo dɔm no nkasa mprempren." Mpɛn pii no, dɛn na yɛbɛyɛ?
  Alenka de nyansahyɛ mae sɛ:
  - da so ara wo Japanfo bebree. Momma yɛnsɛe Nogi asraafoɔ no nyinaa.
  Margarita penee eyi so ntɛm ara sɛ:
  - ne no! Yɛbɛpiapia samuraifo no nyinaa afi hɔ! Na ɛbɛyɛ kɛse!
  Medvedev serewee na ɔkae sɛ:
  - Na yen tank nso tumi guare nsuo ase na eto ogya. Momma yɛmfa Japanfo po so ahyɛn no nkɔ nsu mu!
  Natasha de anigye teɛɛm sɛ:
  - ne no! Ɛte saa, momma yɛmfa na yɛnpopa samuraifo a wɔwɔ po so no nyinaa.
  Ná Japanfo asraafo dɔm no afi wɔn atopae a edi hɔ no ase nkyɛe. Atopae tu, a atuo a ne kɛse yɛ nsateakwaa dumien ne dumien ka ho. Na eyi, wuhu, yɛ aniberesɛm.
  Tank no de ahopere kɔɔ mpoano. Alenka, a ɔde ne nsateaa bɔɔ kar no nipadua no, kae sɛ:
  - Okay, to po no so. Nanso yɛbɛyɛ dɛn atumi de nea edi kan no ama Japanfo a wɔwɔ asase so no?
  Margarita a na ɔwɔ ɔko no ho nimdeɛ bi kaee sɛ:
  - a na yewo afiri atuo, na na Mosin tuo no ye nea wotumi de ho to so na etu mpɔn sen Japanfo de no. Na sɛ ɛnyɛ biribiara na ɛkɔɔ yiye wɔ po so a, ɛnde wɔ asase so no na samurai no nni hokwan biara!
  Alenka de abufuw de ne nan a ɛda hɔ kwa no faa fam na ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - a woyi no ma! Atoro a ɛnyɛ hwee!
  Natasha de nyansahyɛ mae sɛ:
  - Yebesensen obiara!
  Tank no kɔɔ nsu no mu. Na afiri a wɔde tu mmirika a ɛhwɛ afiri no so fi afã horow no puei. Nea edi kan a wɔde wɔn ani asi so ni: Japanfo po so hyɛn a ɛsɛe ade. Natasha de ne nsateaa a ɛyɛ tratraa no miaa joystick no bɔton ahorow no.
  Na ɔtopae no de ahoɔden a edi awu bɔɔ hyɛn no ase pɛɛ. Ɔdanee akode no.
  Ɔsɛefo no nsa kaa ɔtopae foforo. Natasha miaa ne nansoaa bio.
  Na afei Japanfo no nsu faa nsu mu.
  Alenka serewee sɛ:
  - a momma yensesa wo ho nnye nsuo mu nsuo! Atuo a wɔde di dwuma wɔ mfiri mu ntumi nyɛ adwuma yiye wɔ nsu ase!
  Na abeawa no miaa joystick no so, na saa bere yi de ɔde akutu bi kɔɔ ɔsɛefo no ase.
  Margarita de serew buae sɛ:
  - Wiɛ, yɛwɔ mmaa!
  Natasha san kɔmaa akuturuku bi bio na ɔteɛɛm sɛ:
  - Rus' din mu no, ma nkonimdie mmra!
  Alenka teɛteɛɛm guu akutu no mu. Ɔtwaa Owia a Ɛpue Asase no hyɛn no ase na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - nanso, na tsarist tumi a ɛwɔ Russia no nyɛ bɔne sɛnea nsɛmmɔnedi ka no.
  Margarita penee eyi so na ofii ne pɛ mu kasae, titiriw esiane sɛ na onni biribiara a ɔbɛyɛ wɔ ɔkwan biara so nti.
  - wɔ Tsar Nicholas II ase no, Russia kuraa sika kɔkɔɔ gyinapɛn a ɛfa sika ho no mu. Ahemman no sika bɛyɛɛ nea ɛyɛ den na ɛyɛ den sen biara wɔ wiase. Ɛkame ayɛ sɛ nneɛma bo nso ansakra. Na wɔ Tsar Nicholas ase no, na sika a wotua no du ruble aduasa ason ɔsram biara. Nokwarem no, Russia abɛyɛ aman a edi kan wɔ wiase no mu biako wɔ asetra gyinapɛn mu. Mfiridwuma mu nneɛma a wɔyɛ no bɛyɛɛ nea ɛto so anan wɔ wiase.
  Dmitry Anatolyevich Medvedev bere a wada akyi no, ofii ase dii agoru wɔ kɔmputa so. Wɔ eyi mu no, na ɔretwitwa ne ho sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛtoa ɔkwan a wɔfa so yɛ no so. Tumi a wɔhyɛɛ mu den no yɛɛ nneɛma a wɔde gye nkurɔfo. Russia ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no tow aprɛm guu ɔko mu.
  Na emu yɛ duru.
  Ɛda so ara yɛ agoru pa. Mekaa no kakra na minyaa tank a emu duru boro tɔn ɔha. Bere a na ɔyɛ ɔmampanyin no, na Medvedev pɛ sɛ ɔyɛ tank a emu duru boro tɔn ɔha. Nanso Putin amfa amma saa bere no. Nanso na ɛte sɛ nea adwene no yɛ sɔhwɛ. Kar a emu yɛ duru kɛse. Na kar ahorow asia nso. Bɛboro tɔn anum ne ɔha.
  Nanso seesei Medvedev reto aprɛm a nuklea mfiri wom agu ɔko mu. Na ɛbubu aman a ɛwɔ mfinimfini no ahobammɔ. Na bio nso na wɔakyere no. Yiw, kɛse... Sɛnea ɛbɛyɛ a ɛbɛyɛ mmerɛw kakra no, fa asraafo fotufo bi bata ho. Na wo ne no bom di ɔtamfo no sɛe anim. Na ne kyere no nso.
  Ha na woredi ahemman foforo so nkonim... Ɛha na ɔko no yɛ aniberesɛm kɛse, nanso asraafo fotufo bi a ɔte sɛ Napoleon na odi anim. Enti wubetumi ahwɛ kɛkɛ, na wode sikasɛm ho ɔbenfo a ɔte sɛ Stolypin"s level asi w"ahemman no.
  Na Medvedev, bere a ɔtraa kɔmputa bi a ɛwɔ screen kɛse bi ho nnɔnhwerew pii akyi no, ofii ase teɛteɛɛm.
  Ɔde nna a enni hɔ akyɛ dodo.
  Alenka too tuo guu Japanfo no so. Esiane sɛ ɔde cruiser no memee saa bere yi nti, ɔtoo dwom sɛ:
  - ye den paa wo ewiase,
  Yebede yen atamfo nyinaa nsuo wo tiafi mu.
  Ɛna man no nnye nusu nni, .
  Na yɛbɛma oligarchs bɔne no wɔn amemene!
  Na abeawa no serewee. Na ne sẽ hyerɛn wɔ nhwene mu!
  Medvedev de nyansahyɛ mae sɛ:
  - esiane sɛ ɔko a wɔne Japan di no ba awiei wɔ nkonimdi mu nti, Russia sikasɛm mu nkɔso bɛyɛ kɛse mpo! Na tsarist ahemman no bɛyɛ ɔman a ɛwɔ sika sen biara!
  Alenka memee ɔsɛefo foforo na ɔde abubuw kae sɛ:
  - a yeye adefo bere nyinaa! Ná nhyehyɛe a ɛdɔɔso nni hɔ!
  Natasha bɔɔ ɔko hyɛn a ɛwɔ Owia a Ɛpue Asase so no na ɔkae sɛ:
  - a na yennhwe ase wo kwan biara so sene Germanfoo wo Wiase Ko a edi kan no mu. Nanso esiane adum a ɛto so anum no nti, yɛpaa nkonimdi no!
  Alenka nso somaa akutu foforo kɔɔ armadillo no yafunu mu na ɔpaee mu kae sɛ:
  - Ɛno ara! Ɔfã a ɛto so anum no na ɛsɛ sɛ wɔde biribiara ho asodi to no so. Wɔ Wiase Ko I mu no, Germanfo no antumi ankɔ Minsk mpo na wɔboroo wɔn wɔ Galicia. Na wɔ Stalin ase no, wohuu Kremlin no dedaw denam afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri so. Dɛn na eyi kyerɛ?
  Natasha tow ɔtopae foforo guu ɔko hyɛn no ase na ɔbɔɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - a ɛyɛ ɔman anidan! Yɛpaa nkonimdi a ɛte saa!
  Margarita nso buu no sɛ ɛho hia sɛ ɔkae sɛ:
  - se ennye atoro a, anka yebenya Constantinople ne Asia Minor, ne Mediterranea Po no ho kwan nso. Na yɛahwere nneɛma pii esiane atoro ne adum a ɛto so anum no nti!
  Alenka too ɔtopae foforo a wɔde tow tuo:
  - yiw, wei ne adum a eto so anum! Hwɛ ɔhaw pii a ɔno na ɛde ba! Russia Ahemman no yɛ ade soronko a ebetumi atrɛw akɔ wiase nyinaa na ama adesamma ayɛ biako!
  Natasha bɔɔ n"ano denneennen sɛ:
  - Ɛno ara! Ná metumi ayɛ biribiara, na akyinnye biara nni ho sɛ mɛyɛ! Na sɛ adesamma bɛyɛ biako na wontumi nni wɔn so nkonim!
  Abeawa no somaa atopae foforo, na ɛno akyi no, awiei koraa no, ɔko hyɛn no mu paapaee. Na Japanfo no memee.
  Margarita de ahodwiriw kae wɔ ne nne mu sɛ:
  - hwε deεn na ɛrekɔ so wɔ wiase seesei? Russia ne USA wɔ ɔko ano. Na China yɛ ɔman a nnipa dɔɔso dodo na ɛyɛ katabaako. Nhyehyɛe ne yiyedi biara nni wiase!
  Natasha de akutu foforo kɔmaa, saa bere yi de kɔmaa cruiser no, na ɔpenee so sɛ:
  - nhyehyeee biara nni ewiase! Yehia adwumayɛfo a wɔyɛ biako!
  Alenka too ɔtopae no na ɔde ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpenee so sɛ:
  - Na aban a ɛte saa betumi abɛyɛ tsarist ahemman! Russia nniso a ɛyɛ katee no ne wiase nyinaa ahotɔ ne yiyedi ho bɔhyɛ!
  Na abeawa no somaa atopae foforo, na awiei koraa no ɛpaapaee cruiser no mu.
  Ɛda adi pefee sɛ na Japanfo no ho adwiriw wɔn. Wɔtotow atuo a wɔanhwɛ wɔn ho, na wɔante onii a ɔremene wɔn no ase.
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ wɔ asase so no, na Japan nni mfaso kɛse wɔ dodow mu. Na wɔ abakɔsɛm ankasa mu mpo no, ɛhweree nnipa pii a wokunkum wɔn ne wɔn a wopirapirae sen Russia.
  Nanso wɔ po so no, na po so ahyɛn a ɛwɔ Owia a Ɛpue Asase so a wɔyɛe wɔ Britain ne USA no ye kakra sen Russia de no, a na wɔyɛ wɔ ɔman no mu titiriw.
  Nanso ɛha mpo no, Japanfo su a ɛkorɔn no nyɛ nea ɛho nhia koraa. Na ebia Russiafo no tow tuo pɛpɛɛpɛ.
  Natasha a ɔreto tuo na ɔremem po so hyɛn foforo a ɛsɛe ade no de abufuw kae sɛ:
  - ampa ara se, Russia adi asɔretiafoɔ a wɔn ho yɛ den so nkonim. Sɛ nhwɛso no, Napoleon!
  Alenka, bere a ɔde atopae bi kɔmaa armored cruiser no, de kaa ho sɛ:
  - Oh yeah! Ná Napoleon yɛ ɔbenfo! Na ne ho yɛ den sen no, nanso yedii no so nkonim!
  Margarita guu ahome denneennen na onwiinwii sɛ:
  - a wodi nkogu ma Japanfo. Eyi yɛ ahometew na ɛyɛ abufuw kɛse!
  Alenka penee eyi so sɛ:
  - a ɛyɛ ahometew kɛse! Awerɛhosɛm ne sɛ, esiane eyi nti, Romanov ahemman no bere no baa awiei. Bere no yɛ anuonyam, akokoduru, nkonimdi ne nkonimdi wom. Na ɛwom sɛ na yenni yɛn ankasa Genghis Khan de, nanso yɛasɔre fi Ivan Kalita bere so.
  Na abeawa no de ɔtopae foforo a edi awu kɛse kɔmaa no. Na armored cruiser no mu paapaee yɛɛ no afã abien.
  Natasha toaa so, na ɔde agyan biako memee po so hyɛn foforo a ɛsɛe ade. Na samuraifo wɔ asɛefo pii.
  Ɔkofo no bisaa mmarima no sɛ:
  - Nanso mebisa me ho se adɛn nti na wɔ wiase abakɔsɛm mu no, ahemman no mu baako mpo antumi annye tumi a edi mũ?
  Alenka san de akuturuku bi kɔhyɛɛ ɔsɛefo foforo yafunu mu na ɔpaee mu kae sɛ:
  - yiw, ampa, adɛn ntia? Obiara hwee ase. Na Persia Ahemman, ne Alexander Ɔkɛseɛ, ne Roma Ahemman no. Dɛn nti na obiara nkaa adesamma biako?
  Natasha de abasamtu bɔɔ ne nan so. Memee hyɛn foforo na ɔkae sɛ:
  - ne no! Genghis Khan bɔɔ ahemman bi a ebetumi abubu wiase nyinaa. Nanso ne wu akyi no, ne mmabarima ne ne mmanana yɛɛ akasakasa na wɔtetew ahemman no mu. Na Tsarist Russia nkutoo, a ne nhyehyɛe a ɛyɛ biakoyɛ wom no, na ɛyɛ ɔman a ɛte saa a ebetumi atra hɔ mfehaha pii na atrɛw akosi sɛ ɛbɛmene wiase nyinaa!
  Alenka hyerɛn n"ani na ɔpaee mu kae, na ɔde ɔsɛefo foforo memee sɛ:
  - anuonyam nka Tsar Nicholas ahemman kese no! Yɛremma Bolshevikfo a wɔnyɛ mmara kwan so de ne bere tiaa mu aban no tumi!
  Natasha nso somaa atuo bi kɔɔ hyɛn no mu. Ɔde Japanfo no memee na ɔtoo dwom sɛ:
  - Nyame gye ɔhene, .
  Ɔhene a ɔyɛ den
  Di hene ma anuonyam,
  ma yɛn anuonyam!
  Di hene ma wo atamfo suro - .
  Ortodɔksfo Tsar!
  Fa anuonyam di hene
  Ɛde yɛn anuonyam!
  Ɛte sɛ nea wɔadan mmeawa no ankasa. Eyi ne sɛnea wɔsɛee samurai no, w"ani begye ho. Na Medvedev kaa ne kumfo tank a ɛwɔ nsu ase no. Mpɛn pii no, eyi yɛ akode a ɛyɛ nwini. Ɔremem Japanfo po so ahyɛn no nyinaa. Nanso eyi yɛ tumi kɛse.
  Dumien, po so ahyɛn akɛse a wɔde akode ahyɛ mu nkutoo, nketewa du du pii, a po so ahyɛn a wɔde tu kwan ka ho. Wɔn a wɔsɛe ade nkutoo na wɔboro aduosia. Egye bere ansa na wɔasɛe eyinom nyinaa.
  Bere a Natasha rewie hyɛn foforo no, obisaa Medvedev sɛ:
  - wo adwene ben, so Onyankopon wo ho?
  Ɔsraani panyin a ɔreyɛ adwuma no serewee na obuae sɛ:
  - wɔ nteaseɛ bɛn mu?
  Natasha somaa akorade foforo, na ɔde wiee ɔsɛefo no, na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - yiw, nyamesom ahorow wɔ nkyerɛase ahorow pii! Abosonsomfo ne onyame biako pɛ nyinaa wɔ hɔ! Ɛtɔ da bi a, wufi ase susuw ho. Na wugye kyim sɛ ebia Onyankopɔn wɔ hɔ bere a basabasayɛ a ɛte saa wɔ nkyerɛkyerɛ no mu no!
  Alenka paapaee ɔsɛefo foforo mu na ɔde serew kae sɛ:
  - yiw, wo eyi mu no eye den se wobegye Bible no adi. Sɛ Onyankopɔn nkutoo na ɔbɛyɛ n"ade saa. Na na ɔwɔ nneɛma a n"ani gye ho mpo!
  Natasha de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - ne no. Wogye di sɛ ɔman biako ne Onyankopɔn nkurɔfo? Ɛda adi sɛ eyi mfata nyansa a ɛkorɔn!
  Ɛno akyi no, abeawa no fii ase memee akohyɛn kɛse bi a emu duru yɛ tɔn. Ná ɔkofo no reyɛ adwuma.
  Nanso Margarita kaa n"adwene sɛ:
  - da so ara ntumi nhunu sedee ebeye na ebetumi aba se Onyankopon a ɔwɔ ɔdɔ bɛsɛe mmaa te sɛ yei!
  Natasha ho dwiriw no sɛ:
  - sedee ebeye na yei ye fĩ?
  Margarita buae nokwarem sɛ:
  - yiw, odan won mmaa mpanyin! Na dɛn na ebetumi ayɛ akyide asen ɔbea panyin!
  Alenka tow atuo guu cruiser no yafunu mu na ɔpaee mu kae sɛ:
  - bi nti, mmaa mpanyimfo a wɔyɛ abofono paa wɔ hɔ a wɔnantew wɔ asase so, a ɛyɛ nkwaseasɛm na ɛyɛ fɛreɛ a ɛyɛ hu!
  Natasha wosow ne ti na ɔboaa sɛ:
  - Na enni tema! Na ɛnyɛ nea ɛyɛ fɛ wɔ afɛfɛde mu!
  Ɔkofo no serewee na ɔde n"ani kyerɛɛ ne hokafo no. Te sɛ, ɔyɛ cool na ɔyɛ basabasa paa.
  Medvedev kaa no anibere so sɛ:
  - ampa ara se, nkwakoraabere ye bone paa. Ɛma nkurɔfo yɛ abofono, wɔyɛ mmerɛw, wɔyɛ mmerɛw. Nanso sɛ yɛhwɛ adannandi a, ɛwɔ mfaso horow bi!
  Alenka ho dwiriw no. Esiane sɛ ɔbɔɔ ɔsɛefo foforo nti, obisaa sɛ:
  - mfasoɔ bɛn na ɛbɛtumi aba wɔ saa tebea a ɛyɛ abofono yi mu?
  Medvedev buae anibere so sɛ:
  - wei kanyan nyansahu ne nyansa nkɔsoɔ. Sɛ obi ante nka sɛ wabrɛ a, ɛnde na ɛho renhia sɛ ɔyɛ kar. Saa ara nso na , nsateaa ne asen a na ɛyɛ mmerɛw no ma wɔyɛɛ sekan. Awɔw bere ne nsukyenee bere kyerɛɛ yɛn sɛ yɛbɛsɔ ogya. Nyarewa kanyan nnuruyɛ ho nkɔso. - Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no hwɛɛ sɛnea Alenka de anifere somaa Japanfo hyɛn foforo kɔɔ ase, na ɔtoaa so. - akwan bebree so no, nnipa mmerɛwyɛ kanyan nyansahu. Ná yennim wimhyɛn, nanso yɛbɔɔ wimhyɛn. Na eyi yɛ nkɔso!
  Natasha de ɔtopae foforo kɔmaa na ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - Mpuntuo. Nanso ɛda so ara, sɛ wohwɛ akwakoraa no a, ɛbɛyɛ akyide paa. So ɛrentumi nyɛ yiye ankasa a nnipa akyide nka ho?
  Alenka penee eyi so sɛ:
  - a mmerante ne mmabaa mpo tumi yɛ wimhyɛn. Dɛn nti na ɛsɛ sɛ wohyɛ onyin a wɔabɔ no dam no ma? Eyi yɛ hu na ɛyɛ abofono!
  Margarita too dwom a ɛnyɛ ne kwan so sɛ:
  - renntetew Komsomol no mu! Mɛyɛ aberante daa!
  Na abeawa no de ne nsa kaa dade no so.
  Saa bere no, na akohyɛn foforo bi remem.
  Po ase akohyɛn no kɔɔ so memee Japanfo po so ahyɛn no. Admiral Togo ankasa huu ne ho wɔ nsu no mu na wɔhyɛɛ no ma ɔde hyɛmma guanee. Ná Japan wɔ po so ahyɛn pii, nanso na wohyia akode foforo titiriw. Na afei na wɔadi no so nkonim koraa.
  Alenka a ɔkɔɔ so memee Japanfo po so ahyɛn no daa ne sẽ a na ɛsõ yiye na ano yɛ nnam adi, na ɔhyɛɛ nyansa sɛ:
  - ne dee meredwene ho. Nokwarem no, ɛsɛ sɛ nipadua ahorow a ɛyɛ fɛ wɔ hɔ. Na ɛrentumi nyɛ yiye sɛ mmea bɛyɛ wɔn a wɔn ho yɛ tan, a wɔn honam ani yɛ mmerɛw na wɔn nipadua akɔ fam.
  Natasha, bere a ɔsomaa ɔsɛefo foforo kɔɔ fam no, penee eyi so ntɛm ara sɛ:
  - Ampa ara! Eyi ne nea nyansahu reyɛ ho adwuma!
  Ná akofo baanu no nyinaa wɔ anigye kɛse. Wɔma atamfo po so ahyɛn no kɔ nsu ase yiye.
  Mmabaa a wɔyɛ basabasa tumi yɛ nneɛma akɛse.
  Saa bere yi nyinaa, Margarita kaa n"adwene sɛ:
  - nyamesom nso sɔree esiane onipa mmerɛwyɛ nti. Sɛ onipa ho yɛ den a, anka ɔsom ahorow biara nni hɔ. Na nokwarem no, owu ne owu ho suro ma obi hwehwɛ awerɛkyekye ma ne ho!
  Alenka kae sɛ:
  - de me ho hyɛɛ seance bi mu, na mehunuu biribi a ɛyɛ nwonwa. Enti nnuhuam wɔ hɔ!
  Natasha a na n"anifere wɔ ne nne mu no kae sɛ:
  - biara nni ho a eye nwonwa wo ahonhom a ewo ho! Ne nyinaa akyi no, yɛtu wimhyɛn wɔ yɛn dae mu. Eyi kyerɛ sɛ ɔkra bi wɔ hɔ, na ɛte sɛ wimhyɛn a wɔkae!
  Medvedev de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpenee so sɛ:
  - yiw, ɔkra bi wɔ hɔ! Wɔ eyi mu no, onipa no yɛ soronko! Afei ebia yebetumi agye yɛn ani kakra!
  Ná Japanfo po so ahyɛn no reyɛ ayɛ hyew. Nsu ase tank no dii dwuma sɛ owudifo. Ná Margarita werɛ ahow kakra. Nea edi kan no, ohui sɛ ɔreyɛ obi foforo. Na nea ɛto so abien, a ɛyɛ ahometew ne sɛ, wuntumi nhu biribiara yiye bere a wowɔ nsu ase no. Mpɛn pii no, na Petro adwenem yɛ no naa wɔ Onyankopɔn ho. Nokwarem no, nea enti a bere a Russiafo gyee Kristosom toom akyi no, ɔhaw ahorow baa wɔn so. Na Mongol ne Tatar ntua no, ne ansa na ɛno reba no, mmapɔmma no mu mpaapaemu wɔ feudal mu. Akodi a ɛkɔɔ so wɔ Russiafo ntam.
  Ɛno na, awiei koraa no, efi Ivan Kalita bere so no, wofii ase nkanyan Russia, .
  Muscovy nyaa ahoɔden kɛse. Sɛ nhwɛso no, kosii sɛ wɔ Ivan a Ɔto so Abiɛsa ase no awiei koraa no ɛbɛyɛɛ ɔman biako a ɛwɔ mfinimfini. Na ɔtow Tatar kɔndua no gui.
  Yiw, nokwarem no, na Russia resɔre. Kosii sɛ mehintiw wɔ Japan.
  Eyi na ɛmaa ahemman no ne Romanov ahemman no abakɔsɛm baa awiei.
  Nanso, ahemman no fii hɔ, nanso tumidi kɔɔ so traa hɔ.
  Margarita de ahwɛyiye de ne nsa bɔɔ Alenka akyi. Abeawa no de abotɔyam bɔɔ n"ano. Ɛte sɛ nea n"ani gyee ho.
  Medvedev kae wɔ ntease mu sɛ:
  - a ewo ho se obarima a odo abeawa bi na abeawa bi do obarima. Eyi yɛ adebɔ mu ade ankasa. Nanso bere koro no ara mu no, ɛsɛ sɛ nkurɔfo kura animtew mu.
  Margarita kasa tiae a n"ani nnye ho sɛ:
  - mma yennkenkan abrabɔ pa. M"ani nnye eyi ho!
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no serewee sɛ:
  - Na hwan na odo! Nanso ɛsɛ sɛ yegyina nokware no ano. Nnipa, wɔ eyi mu no, yɛ soronko koraa wɔ mmoa ho!
  Margarita de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpenee so sɛ:
  - yiw, nsonsonoe kesee wo yen ntam!
  Alenka de fɛwdi buae sɛ:
  - Na wunim, wo ne bonsu ntam no, menhunu nsonsonoee pii!
  Margarita serewee. Saa bere yi nyinaa, Alenka memee Japan po so ahyɛn dumien a wɔde akode ayɛ no mu nea etwa to. Ɛno akyi no, abeawa no kae sɛ:
  - a ekame ayɛ sɛ yɛawie atamfo po so ahyɛn no!
  Medvedev serewee fɛwdi so sɛ:
  - yiw, moye adwumayfo pa! Na nokwarem no, wotumi yɛ pii! Mpɛn pii no, m"ani gye akofo mmeawa ho - wɔyɛ sexy yiye!
  Margarita kyinkyin ne nipadua mu na ɔtoo dwom sɛ:
  - te se sexy, me te se processor! Na me tu te sɛ robɔt - nnyigyei aggressor!
  Ɛno akyi no, osuani no de akokoduru bɔɔ Alenka kakra. Abeawa no de ne nsateaa atenten no miaa joystick no bɔton no so na na ne ho yɛ fɛ.
  Hwɛ sɛnea ne kankyee yɛ fɛ.
  Margarita adwene yɛɛ ɔhemmaa bi a ɔda mpaboa nantew kɔ scaffold no so ho mfonini. Eyi yɛ ɔdɔ ho asɛm kɛse. Na ɔhemmaa no yɛ kɔkɔɔ saa. Woyii n"agude ne n"atade a ne bo yɛ den nyinaa fii ne ho. Nea na aka ara ne atweaatam no. Nanso afiase atade no ma n"anim a ɛyɛ dɛ, ɛyɛ dɛ, ɛyɛ foforo, te sɛ rose no yɛ fɛ bio. Na ogya nhwi. Hwɛ sɛnea ɔhemmaa no rekɔ kum no fɛfɛɛfɛ.
  Na nnipa mpempem pii remene wɔ soro hɔ. Po so ahyɛn rebubu, wim tebea reyɛ abufuw.
  Na Japan di nkogu kɛse a ɛyɛ soronko. Enti ɛda adi sɛ ɛsɛ sɛ samuraifo no nu wɔn ho fi wɔn bɔne ho.
  Margarita susuwii sɛ, dɛn na Japanfo gye di? Dɛn ne wɔn som? Wɔyɛ abosonsomfo wɔ ne nyinaa akyi. Nanso wodii Ortodɔks Russia so nkonim. Eyi akyi no, susuw nea ne Nyankopɔn ho yɛ den sen no ho!
  Na na Mongolfo no yɛ abosonsomfo, nanso nsasesin dodow ahe na wɔfaa.
  Margarita bisaa Alenka sɛ:
  - ka kyerɛ me, ahoɔfɛ, wopɛ Rodnoverie sɛn?
  Abeawa no serewee kɛse na bere a ɔde ɔsɛefo foforo akɔmemee no, obuae sɛ:
  - nyamesom pa ara! Anansesɛm a ɛyɛ fɛ saa wɔ hɔ!
  Margarita bisae wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so sɛ:
  - wosusu se anansesɛm? Anaasɛ ebia Russiafo Anyame yi nyinaa wɔ hɔ ankasa?
  Alenka de ne nsa kyerɛɛ ne ho so na obuae sɛ:
  - Ebia elves ne gnomes nyinaa wo ho! Biribiara betumi asi wɔ yɛn wiase yi mu. Na ɛyɛ den sɛ yɛbɛka nea ɛwɔ hɔ ankasa ne nea enni hɔ!
  Medvedev kae wɔ ntease mu sɛ:
  - kodu baabi no, biribiara a ewo yen wiase no wo ho. Yɛn adwene, adaeso, akɔnnɔ nyinaa ne nea yegyaw wɔ yɛn akyi. Mewɔ Hypernoosphere ho nsusuwii bi a ɛyɛ anigye yiye, a biribiara a nnipa ayɛ pɛn koraa wɔ mu. Ɛne sɛ, adwene wɔ hɔ daa. Na ɔda so ara wɔ wiase afoforo bi a ɛne ne ho di nsɛ mu.
  Dmitry Medvedev nyanee fii nna mu. Na ɔsan de ne ho hyɛɛ n"adwuma titiriw no ase, sɛnea yɛbɛka no yiye no, ahemman bi a wɔbɛkyekye.
  Na bio nkonimdi ahorow...
  Nea edi kan no, boaboa tank foforo a emu duru yɛ tɔn apem ano na tow gu atamfo mmeae. Dabi, nokwarem no, ɛnyɛ biako pɛ, na mmom nnipa pii.
  Na wɔretu afa amannɔne asasesin mu. Na wimhyɛn ahorow a atom atopae wom nso wɔ soro. Na sɛ yɛpam atopae no nso ɛ? Na wobɛyɛ ɔsɛefo?
  Dmitry Medvedev te sɛ obiara a ɔwɔ openwork no mu.
  Na afei ɔman foforo hwe ase wɔ ɔman anidanfo mpaboa mu. Na nkonimdi ahorow no reba. Nanso ɔtamfo foforo ni. Ɔman no nso yɛ kɛse... Wubetumi mpo ayɛ ho nhyehyɛe. USSR ni wɔ afe 1941 mu... Ntua bi wɔ hɔ. Units a ɛwɔ Medvedev no adɔɔso ara kwa wɔ nnɔnhwerew pii a wɔde adi agoru mu, na emu nnipa boro ɔpepepem biako dedaw. Sɛ wɔde toto ɔpepem 196 ho a. Na nnɛyi mfiridwuma ho nimdeɛ pii nso. Na wobetumi de asraafo atrae ahorow abɔ asraafo ad infinitum.
  Nea eye ne sɛ, ɛlɛtrɔnik nneɛma ntumi nsɛe. Na fa nhyɛso ba ɔtamfo no so, hyɛ no so.
  Na wɔde aprɛm a emu duru yɛ tɔn apem kɔ nuklea afiri a wɔde yɛ nneɛma a ɛwɔ Russia nyinaa kɔ Moscow tẽẽ.
  Na ɛkame ayɛ sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobegyaw wɔn - biribiara nnye!
  Medvedev di ɔkwan a wɔfa so yɛ no anim na ɔbɔ ne ho akuturuku... Afei, ogyae tank ahorow a nuklea ahoɔden na ɛyɛ adwuma no. Na ɔtow "Panther"-2 gu ɔko mu. Nanso, kar a ɛda so ara tumi boro aduasa anan.
  Medvedev ne ne ho di agoru denam kar ahorow no parameters ahorow a ɔde bɛhyɛ mu so... "Panther"-2... Te sɛ nea ɔbɔ fi akyirikyiri. Na ɛbɛhyɛn Soviet tank bi mu.
  Ɛnyɛ saa na wobɛfa so abubu mu! Titiriw wɔ moma so, nanso wɔ hyɛn no mu no wubetumi. Wɔreyɛ atuo a wɔtow no kɛse. Na aduasa nnan no de ahopere kɔ... Na wowuwu wɔ atuo no akuturuku ase...
  Asraafoɔ no retu bio...Na ɔko robɔt apue. Wɔn ankasa tu mmirika. Na wɔde laser tow akutu no gu fam. Na wɔyɛ no anifere kwan so paa.
  Na mmeawa a wɔyɛ virtual no tow hyɛ wɔn so.
  Medvedev wɔ aniberesɛm wɔ ɔkwan a wɔfa so yɛ ade ho. Ɔko a ɛyɛ anigye. Bio nso w"ankasa wobɔ, anaasɛ wode hyɛ asraafo fotufo nsa. Na wohwɛ sɛnea ɔko no rekɔ so.
  Wodi wɔn tank ahorow anim wɔ ntua no mu.
  Ɛha na wubetumi akɔ w"anim pyramidal tank ahorow a ɛnyɛ mmerɛw kɛse na wontumi nkɔ mu mfi afã horow nyinaa. Wɔkeka wɔn ho te sɛ baabi a wɔbɔ skating.
  Na mmeawa no tu mmirika a wɔn nan da hɔ... Na wɔtow tuo wɔ wɔn kwan so.
  Ɔko foforo. Agode ankasa. Na sika fi sika kɔkɔɔ abura mu a ɛnyow. Ɛte sɛ nea wɔ agodie bi mu no, biribiara te sɛ nea wɔahyɛ da ayɛ, huammɔdi biara nni mu, na abɔde mu nkɔ fam.
  Biribiara nsɛe, na nneɛma a wɔde yɛ adwuma no nso so ntew. Ɛwom sɛ ɛte sɛ nea eyi nyɛ nea ebetumi aba kɛse de.
  Wɔfrɛɛ Medvedev ntam. Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no faa telefon no sɛ:
  - Hɛlo!
  Ɔmampanyin nniso no panyin kae sɛ:
  - woda so ara wo office, Dmitry Anatolyevich?
  Medvedev buae denneennen sɛ:
  - Aane! Meda so ara yɛ ɔmampanyin!
  Adwumayɛbea panyin no kae sɛ:
  - Zelensky hwehw se, bere a woahyehye no akyi no wofi atrae no mu.
  Medvedev bisae a na ne ho popoe sɛ:
  - Na ɛhe na mɛtena?
  Adwumayɛbea panyin no buae sɛ:
  - wo me dan mu! Wo tumi no aba awiei na ɛsɛ sɛ wugyae mmeae nyinaa!
  Medvedev de asɛm bi a ɛyɛ sereserew bɔɔ n"ano sɛ:
  - wɔ adesrɛ bi ma ɔmampanyin foforo no - ma onnyaw kɔmputa no mma me!
  Adwumayɛbea panyin no bisae sɛ:
  - ma me Order of St. Andrew the First-Called na mɛsrɛ Zelensky sɛ ɔmma wo kɔmputa mma wo!
  Medvedev de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpenee so sɛ:
  - Wiɛ, ɛyɛ yie!
  . TI a Ɛto so 7
  Na ɔfrɛɛ ne boafoɔ sɛ ɔmmɛsiesie ahyɛdeɛ bi. Wɔ Ɔhotefo Andrea a Odi Kan a Wɔfrɛɛ no no Ahyɛde a wɔde maa nniso no panyin no ho. Template no ayɛ krado na ɛde besi ha no, mede me nsa ahyɛ ase ama asɛyɛde no.
  Afei Medvedev fii ase bɔɔ bɔɔl bio.
  Mprempren ne tank ahorow a ɛte sɛ nea ɛwɔ hɔ no rebɛn Moscow na wɔafi ntua no ase. Wɔde mfiri a emu duru yɛ tɔn mpem abien reto ahyɛ kurow yi so.
  Nanso, Medvedev nso tow "Rat"-5 gu ntua no mu, eyi yɛ aboa kɛse, ɛnyɛ tank. Ne mu duru yɛ tɔn mpem du!
  Asraafoɔ no rebɛn Kremlin... Enti Stalin reguan. Na mmeawa a wɔda mpaboa a wɔhyɛ bikini kyere no. Wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa na ɛkyere hwene no. Na wɔhyɛ Stalin ma ɔfew ne nan ase a ɛda hɔ kwa no ano.
  Ɛha na asraafo a wɔwɔ virtual ahemman no mu a wɔretwam wɔ Moscow na wɔrekɔ Urals no ni...
  Wɔkyere no nso...
  Medvedev fi ase de ne ti to fam bio na ofi ase da dae.
  Margarita de fɛwdi bisae sɛ:
  - sɛ nhwɛsoɔ no, mpaepaemu a ɛyɛ tete de no nso ɛ: ɔsoro ne hell?
  Medvedev de awerɛhow kae sɛ:
  - a eda adi paa ne tetefo adwene a efa aweredie wo owuo akyi. Nokwarem no, ɛda adi kɛse sɛ biribiara yɛ nea ɛyɛ den kakra!
  Natasha de anigye teɛɛm bere a ɔde Japanfo po so ahyɛn a etwa to no biako memee no:
  - a woaka ntam ne tetefoo, .
  Ɔtamfo no ka ntam bio
  Fa wo ho petepete me so
  Fa yam yɛ no powder.
  Nanso ɔbɔfo no nna, .
  Na biribiara bɛkɔ yiye. Na biribiara bɛba awiei yiye!
  Mmabaa no wiee atamfo po so ahyɛn no. Medvedev maa tank no yɛɛ ntɛmntɛm, na ɔtaa samurai no akyi. Yiw, wɔyɛɛ adwuma pa wɔ ha. Ɛyɛ anigye sɛnea wobetumi ateɛteɛ abakɔsɛm. Ná Tsarist Russia yɛ ɔman a ɛwɔ tumi a na ɛrekɔ soro. Ɛwom sɛ ɛnyɛ nnipa nyinaa na wɔtraa ase yiye de.
  Nanso na ɔman no rekɔ soro. Wɔtew adwuma da no so. Nnapɔnna foforo puei. Wɔhyehyɛɛ mpɔtam hɔ ankasa nniso. Akatua no nyaa nkɔanim bere a nneɛma bo yɛɛ den. Wobuee sukuu ahorow ano. Wɔ Tsar Nicholas II ase no, sika a wɔsɛee no wɔ nhomasua ho no kɔɔ soro bɛboro mpɛn asia. Mfitiase nhomasua bɛyɛɛ nhyɛ.
  Yiw, ɛnyɛ biribiara na ɛsakraa yɛɛ yiye ntɛmntɛm sɛnea ɛsɛ, na mmom hwɛ sɛnea ɔman no hweree ade kɛse esiane ɔman anidan ne ɔmanko no nti. Nnipa a wɔyɛ anyansafo baahe na wowuwui na wofii wɔn kurom hɔ? Na afei, wɔ amansan no fã yi, hokwan wɔ hɔ a wɔde besiw eyi ano.
  Tank a wɔayɛ no nsuo no hwirew ntɛmntɛm na ɛyɛɛ komm wɔ nsuo ase. Na afei de Owia a Ɛpue Asase no sɛefo a otwa to no akɔ fam.
  Natasha de anigye kae sɛ:
  - saa na meyɛ abofra!
  Alenka teɛɛ abeawa no so, na ɔmaa emu daa hɔ sɛ:
  - sedee yen nyinaa ye kesee! Wɔkoe sɛ gyata mmaa!
  Margarita de abufuw kae sɛ:
  - biara nni hɔ a ɛyɛ soronko! Nea na yɛwɔ ara ne mfiridwuma a eye sen saa!
  Alenka serewee na obuae sɛ:
  - Nanso yɛn ankasa na yɛtow aprɛm no!
  Natasha boaa n"adamfo no sɛ:
  - Na yɛn ankasa nso yeyɛɛ no! Na eyi yɛ aniwa a ɛyɛ anifere...
  Margarita paw sɛ:
  - a ɛyɛ slanty nsa!
  Natasha serewee na obuae sɛ:
  - Na woye abeawa a wo ho ye!
  Margarita kaa no nokwarem sɛ:
  - me hyehye me ma Japanfo. Wɔyɛ mfoninitwa mfonini ahorow a ɛyɛ nwonwa. M"ani gye hentai ho titiriw !
  Alenka serewee na ɔde ne nan twitwiw wim:
  - Hentai , ɛyɛ nwini! Mpo a ɛyɛ nwini paa!
  Natasha de abeawa bi a ɔkaa jam no hwɛe serewee no de nyansahyɛ mae sɛ:
  - Na ebia yɛmmɔ fascists" afunumu nso!
  Medvedev de serew de ne ti too fam sɛ:
  - adwene pa. Nanso momma yenni kan nwie Japanfo asase so asraafo no. Na yɛbɛboa ma ɔko no aba awiei ntɛmntɛm. Enti saa fasist nniso no mpue wɔ amansan yi mu.
  Mmabaa no de nne koro buae sɛ:
  - na ɛrenpue, na China bɛyɛ yɛn dea!
  Bere a Japanfo po so ahyɛn no memee akyi no, T-95 super tank no tumi duu nsu no ani.
  Afei Medvedev fii ase sosoo nkwaseasɛm ahorow nyinaa ho dae.
  Ɔkofo Alenka sɔre gyinaa hɔ de bɔɔ Ryazan ho ban. Ná Natasha ka ne ho.
  Mmabaa baanu no nyinaa hyɛ akode a emu yɛ hare, na wɔde saber kura wɔn nsa biara mu. Na wo nan ase no, diski soronko a ɛyɛ tratraa wɔ hɔ.
  Mongol-Tatarfo asraafo dɔm kɛse bi tow hyɛɛ wɔn so.
  Antweri atenten pii kataa afasu no so prɛko pɛ. Ná ɛsono wɔn: wɔde ntini nnua na ɛpam, na wɔde mmeamudua abubu pine nnua agu fam. Wɔde antweri a emu yɛ duru a wɔde nnua a ɛtoatoa so nso dii dwuma. Afasu no, esiane adansi a ɛkɔɔ so ntɛmntɛm nti, ɛbɛdaa adi sɛ ɛkorɔn sen sɛnea Tatarfo no hwɛɛ kwan, antweri pii ankɔ soro. Wɔ wɔn anim no, Mongolfo no pam Urusfo kakraa bi a wɔkyeree wɔn no. Ná Russiafo pɛ owu sen nnommumfa mu aniwu.
  Nanso na Mongolfo no nnyae.
  Bere a wɔde peaw a wɔasem piapia wɔn ho atirimɔden so no, wɔde wɔn nan bɔɔ nkurɔfo a wɔabrɛ no, a na wɔwɔ anidaso sɛ Russiafo a wɔmpɛ sɛ wokum wɔn ankasa de no de wɔn ho bɛma. Anaasɛ, wɔ nneduafo nkataso ase no, hyɛn nsukyenee afasu no mu. Nneduafo no bi de ahopere baa fam teɛteɛɛm, hwee ase wɔ nsukyenee a ayɛ nwini no so, hwehwee nukerfo a wɔtan wɔn no gui, tetew nkrante fii wɔn nsam na ntɛm ara wɔhwee ase a wɔabɔ wɔn mu asinasin. Na nkurɔfo reforo antweri no ntɛmntɛm, wonte ase sɛ dɛn ne abusuakuw bɛn?
  Wɔn a wɔda adagyaw fã, wɔhyɛ ntade, a wɔde poma ahyɛ wɔn nsa, a wɔde sekan abɔ wɔn akyi na mogya retu wɔn. Ná ɔbarima Vaul a ɔhyɛ akode , ama agyan kɛse bi so dedaw, bere a wɔde ahopere teɛteɛɛm fi ase sɛ:
  - nnsɛe yɛn, knight, yɛyɛ yɛn ankasa dea, Russiafoɔ!
  Voivode Dikoros huruw kɔɔ ɔfasu no ho na ɔteɛɛm sɛ:
  - me te hua a eye yen dea!
  Teɛm a emu yɛ den sii eyi so dua sɛ:
  -Twɛn na woatwitwa, wo deɛ! Mughlanfo biara nni yɛn mu!
  Alenka a ɔyɛ onyansafo paa teɛɛm sɛ:
  - a obetwa ne ho yie no ye ne dea mu baako!
  - mo asu, Ortodoks nnipa!
  Wɔ nne a ɛyɛ hu mu no, apɔnkɔ no de mmirika twaa kwan kilomita biako, Vaula-Morovin ɔbran no bɔɔ ose .
  Wɔn a wɔbɔ Ryazan ho ban no penee so sɛ:
  -Nifa! Nokwarem no!
  Wɔde adwene koro kae wɔ afasu no nyinaa so sɛ:
  - a mommra, anuanom, monyɛ asɛnnua no ho sɛnkyerɛnne!
  Nneduafo ɔhaha pii a wɔn ho yɛ hare a awɔw nti wɔn ho yɛ bruu no foro faa ɔfasu no so na wɔhwee ase, na wɔkɔɔ so de mfiri twaa wɔn ho. Ntɛm ara na ebinom faa abo a wɔadi kan ato na wɔde abufuw tow guu Mongolfo no so. Ryazanfo pii huu Tatarfo no nea edi kan, atetesɛm mu asɔretiafo pii mpo, Kipchakfo koro no ara, sesaa wɔn ho hyɛɛ Mongoliafo ntade.
  Ná atamfo no hyɛ ntade atenten a wɔde aboa nhoma ayɛ, a ɛware araa ma wɔde wɔn ho kyekyeree wɔn ho. Ná nukerfo a wɔapaw wɔn no wɔ kɔbere ne dade mprɛte a ɛsensɛn wɔn moma so na na wɔn akyi abue. Nea ɛbɛyɛ na wɔabɔ Urusfo no hu no, pii de mogya yɛɛ wɔn anim a ɛyɛ bɔne dedaw a ɛte sɛ mmea no ho adwini.
  Nanso Urusfo no anhinhim, na wɔde nkrante ne agyan hyiaa atamfo no. Efi Vaula akuturuku a emu yɛ den a ɛprapraa no mu no, wokunkum Mongolfo baanum prɛko pɛ, ɔhwe a ɛto so abien no, ne baasa foforo! Akofo afoforo nso anko a enye koraa. Tatarfo no de anifere foro kɔɔ dua a ɛyɛ hwerɛma no so, na wontumi mfa kyɛm nkata wɔn ho yiye anaasɛ wɔmfa agyan ntwitwa. Bere a Mongol asraafo no hweree nneɛma kɛse a wɔhweree no, woduu soro no, wohwiee nsu a ɛrefɔw ne akode a ɛyɛ hu guu wɔn so: tar a ɛrehyew.
  Mmea ne mmofra nkumaa mpo hwiee nsu a ɛyɛ hyew guu na wɔtow abo ne aboɔden abo. Ná agyan nketewa a wɔde agyan a awuduru wom no tu mpɔn titiriw, na abofra a wadi mfe anum a onnya ntumi mfa ne nsa nketewa ntwe agyan a ɛyɛ den mpo tumi fi mu tow tuo. Na sɛ wobɛpa bere a woretow tuo akɔ ade a ɛyɛ den saa mu no yɛ den kɛse sen sɛ wobɛbɔ. Ɛda adi pefee sɛ na ntua no yɛ nea ɛyɛ hu, na afunu a wɔatwitwa wɔn ho abubuw akɔ fam pii.
  Guyuk Khan nam afiri a wɔde hwɛ akyirikyiri a Chinafo de ahokokwaw yɛe so hwɛɛ ɔko no yiye. Ɔteɛteɛɛ n"ano na ɔbɔɔ n"ano, bere ne bere mu, na ɔteɛteɛɛ ne dade kyɛw a wɔde sika kɔkɔɔ ayɛ a wɔde aboa nhoma ayɛ a ɛde atirimɔden ne ahometew foro kɔ ne moma so no. Afei ɔde abufuw tow paipu no gui.
  - a yen akofoa no rewuwu! Burundai ne Ɔwɔ Kɔkɔɔ no ba me nkyɛn!
   Turgaudfo no de ahopere de ahopere dii abotiri kagan no ahyɛde no so. Ná Guyuk rebɛtra akongua bi a wɔde asonse ayɛ so bere a nsa bi da ne mmati so brɛoo no:
  - nhaw wo ho, kɛseɛ! Ma w"ani a ɛyɛ wuram no dwo!
  Nnwom bi a ɛyɛ nnam bɔɔ, na ɛma yɛkae ɔbea nne koraa.
   Guyuk Khan tee nka sɛ ɔda na na ɛkame ayɛ sɛ na ontumi ntra ne nan so. Yiw, ɛno ne ɔno. Bio, te sɛ honhommɔne no, Ɔwɔ Kɔkɔɔ no puei wɔ n"anim - onipa a ne ho yɛ hu sen biara wɔ n"asraafo mu, hell honhommɔne a ofi Japan a ɛwɔ akyirikyiri na wontumi nkɔ hɔ.
  -Wo!
  Khagan Ɔsorosoroni no ɔdedifo no de ne nsateaa a ɛyɛ nkwaseasɛm kyerɛɛ no! Ɔwɔ kɔkɔɔ no kɔɔ so trɛwee, ɛtɔ mmere bi a ɛkɔɔ soro, ɛtɔ mmere bi nso a ɛso tew:
  -ME! Na menam wo so hu ade! Ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ wobrɛ w"abufuw ase! Wiɛ, sɛ yɛbɛka no pɛpɛɛpɛ a, fa wo sika a wode asie nyinaa bra ɔko no mu ntɛm ara sɛnea wubetumi! Na mɛboa mo, anuanom, na mede ahodwiriw a ɛte saa ama atamfo no! Signature move no, gye me di, bɛyɛ nea ɛteɛ!
  - Dze , dze , dze ! Metow tumen a wɔapaw bi agu ɔko mu wɔ Burundai ahyɛde ase ! Mobɛbom adi ntua no anim!
  Japanni no hyerɛn n"ani, na ɔdaa ne sẽ akɛse kɔkɔɔ no adi:
  - ahonhommɔne fitaa biara nni hɔ, mepɛ sɛ mekum me pɛ! Te sɛ ninja ankasa!
  Ɔwɔ kɔkɔɔ no hyerɛn ne kyɛw, abɛn bi puei wɔ n"anom a na wontumi nhu, na wɔtee nnwom bi a ɛhyerɛn.
   Guyuk susuwii sɛ wɔredi ne ho fɛw, nanso na onni ahoɔden anaa ɔpɛ sɛ ɔne ninja nkonyaayifo no begye akyinnye . Saa bere yi, Turgaudfo no de animtiaabu piaa Burundai , Guyuk Khan ani annye saa ɔbɔfo osetiefo Subudai -Baghatur yi ho.
  - wo leaky nsa nwoma! Wunhu sɛ akofo a wɔsen biara no rewuwu wɔ Urus ahenkurow no afasu ase? Fa "Berkuts" no ntɛm ara na, bere a woatwam asubɔnten no, twa Uruses no denam ɔhwe so wɔ ɔfasu nifa no ase.
  Burundaifo a wɔn ho akokwaw no nyaa akokoduru kasa tiaa sɛ:
  - nsukyenee no nnya nyɛɛ den, wɔ nan ase mpempem pii a wɔbɔ no ase no ɛbɛpae kɛkɛ.
  Japanfo a wɔn ho yɛ hu no buae maa Guyuk .
  - a wodwene ho no ye nkamfo. Nanso wo mmɔdenbɔ yɛ ɔkwa! Nkrabea powder no akyekye nsukyenee wɔ asubɔnten no so denneennen sen asraafo dade! Wiɛ, huruw kɔ w"anim, yɛhyɛɛ wo!
  - ninja batyr kɛseɛ no nim nea ɔreka! Tra so ntɛmntɛm, sɛ wo ho akokwaw wɔ asukɔtweaa no mu a, mɛma apɔnkɔ sukuu bi sɛ akatua!
  Guyuk Khan teɛɛm, na ɔwosow ne nsateaa. Burundai annya akokoduru ankasa atia bio - na owuo ahyɛ mu ma. Mongolfo a na wɔwɔ apɔnkɔsotefo a wɔn ho yɛ hare nguankuw bi yerae wɔ wɔn ani so. Mpofirim ara sunsuma bi bɛn hɔ, dede bi baa soro, na mframa a ano yɛ den bi maa abotiri kagan dade kyɛw no tu fii hɔ:
  -Harakiri! Enti Nwansena no hwirew ne ho! Afei Urusfo no benya " poultice ".
  Ɔtweaseɛ kɛse bi rehuruhuruw wɔ nsu no atifi, na ne ntaban a ɛyɛ sika kɔkɔɔ no rebɔ sukyerɛmma a ɛrehuruw no, na tɛkrɛma a ɛyɛ ogya hwiee fi n"ano abiɛsa a ɛkyere mmoa we no mu.
  - a ɛyɛ nwonwa mongoose !
   Guyuk annya bere mpo amfa suro:
  - a otumi hyew Ryazan nyinaa.
  - nnye ne nyinaa, nanso obede ogya ahye fasuo no mu. Kɔ w"anim, me Godzilla ketewa!
  Medvedev dae a ɛyɛ nwonwa no kɔɔ so. Ná ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no wɔ adwene kɛse bi.
  Ɔtweaseɛ bi a ne ho yɛ den, a ne ntaban trɛw yɛ mita aduonum, huruw kɔɔ wim. Mongolfo ne akɔmfo a wɔka wɔn ho no de abufuw teɛteɛɛm. Tumen a na Burundai , na ɔhwɛ so no de ahopere tuu mmirika kɔɔ nsukyenee no so, apɔnkɔ pii hintiw, na dade a ɛyɛ hu tiatiaa wɔne wɔn a wɔtete wɔn so no so ntɛm ara. Saa bere yi nyinaa, aboa kɛse a ɔwɔ ti abiɛsa no de ne ho kɔhyɛɛ ɔfasu no so brɛoo. Wilderness huu asiane a ɛwɔ wimhyɛn ntua mu ansa na afoforo no reba. Wiɛ, nokwarem no, na mempɛ sɛ medi kan da me trump card ahorow adi, nanso sɛnea ɛbɛyɛ a mɛgye kurow no nkwa no, na ɛsɛ sɛ mede akode bi a minnim di dwuma kosi saa da no. Ná aboa kɛse bi a ɔyɛ mfiri a ɔte sɛ akɔre ne dade a ɛyɛ ɔha a wɔadi afra wɔ ɔkwan a emu nna hɔ so sɔre tia aboa kɛse a ɔwɔ ntaban no. Ná wusiw reforo afi afiri a wɔde yɛ nsu a ɛyɛ hyew no mu dedaw. Well done guys sɛ woadi kan atow fango no agu.
  Steam catapult no yɛ ahokokwaw a wɔde mfiridwuma a ɛwɔ steam locomotive, winch, multi-legged ballistae ne mpo... nnwom snuffbox a wɔaka abom. Na aboa yi a wɔde dade a ayɛ den na ɛyɛe no tumi tow ade biara a ɛsɛe ade a ɛkame ayɛ sɛ ɛte sɛ atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu wɔ akyirikyiri bɛyɛ akwansin abien. Mmabaa akofo na wodii kan wɔ wiase a wosusuwii sɛ wɔbɛsakra piston engine bi ama wɔatow charges. Dikoros ankasa danee lever no, ribbon bi a wɔde ahokokwaw ayɛ a efi nkɔnsɔnkɔnsɔn mu fii ase tu, na ɛde abo hyɛɛ agyan a ɛkyinkyini ntɛmntɛm no mu.
  Esiane sɛ Tatarfo no de ahopere yɛɛ akuwakuw a ɛyɛ den nti, ɛkame ayɛ sɛ na biribiara nni hɔ a wɔantumi annye, nea ɛne no bɔ abira no, abo a emu yɛ duru biara a ɛrehuruhuruw no bɔɔ apɔnkɔsotefo pii a wɔrepiapia wɔn ho gui. Ade biako nye, aiming scale no yɛ mmerɛw mmom, woda so ara betumi abɔ Mongolfo no, nanso bɔ mmɔden, bɔ ɔtweaseɛ a otu! Aboa a ɔwɔ ti abiɛsa no danee ne ti na obuee ne hwene a ɛtrɛw a ne sẽ wɔ hɔ a ɛhyerɛn te sɛ daimond.
  Ogyaframa a na ɛreguan no tu faa ɔfasu no ho na ɛbɔɔ afie no. Wɔtee nteɛteɛm ne nteɛteɛm, mmea pii a wɔn ani afura fã tuu mmirika faa abɔnten, na afie mu gya hyew ahoɔhare a ɛnyɛ awosu. Nea eye ne sɛ, na anhwea ne nsu toa a emu yɛ duru, ne odumgyafo akuw nso ahwɛ yiye. Ná asbestos a ogya ntumi nhyew akata asese no bi so, titiriw nea ɛbɛn ɔfasu no . Wɔ adamfofa kwan so nhyɛso no ase no, ogya bepɔw a ɛkyere mmoa we no danee fitaa na esiane sɛ na n"ahoɔden ahwere nti, ɛdanee wusiw a ɛyɛ fitaa asuten.
  Nanso ɛda adi pefee sɛ ɔtweaseɛ no mpɛ sɛ ɔbɛpa abaw, bere a ofii asuguare no mu bae no, ɔde ahum sraani a ɔde nneɛma ahyɛ ne ho dodo no adom danee ne ho na ɔsan de ahum a ɛredɛw nsubɔnten baa fam. Ná Tatarfo no atumi adu ɔfasu no ho dedaw, enti ogyaframa a ano yɛ den no bɔɔ wɔn nso. Wɔn a wokunkum wɔn no bi ne Burundai , a ne ho yɛ hu no, ogya tɔɔ n"atade a ɛyɛ fɛ no mu, na ɔde ahopere san san bae a na ɔbobom bi a wapira. Russia asraafo no nso huu amane, na ɛda adi sɛ nsukyenee no fã bi yewoe, na ɛmaa asase ne nnua no daa adi. Ná ntade a ɛwɔ Dikoros so no reyɛ wusiw, nanso ɔkofo Antonov a ogyina ɔfasu no so no tumi hwiee nsu bokiti bi guu no so, na nsu a ɛyɛ hyew fii nkɔnsɔnkɔnsɔn a ɛyɛ hyew no mu bae.
  -What a devilish obsession, ɛyɛ awerɛhoɔ sɛ cool Alenka nhunu yɛn!
  Ɔtweaseɛ no danee ne ho bio na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛhyɛn kurukuruwa a ɛto so abiɛsa no mu. Nkɔmhyɛni Savely bɔɔ ne nsateaa, otumi tow ogya bɔɔl ketewaa bi, ɔhwe no bɔɔ ɔtweaseɛ no mfinimfini ti. Ɔtopae ketewaa no amma aboa kɛse a ɔwɔ ti abiɛsa no anhwere ade pɔtee biara, na mmom ɛmaa no fii ne kwan so kakra, na nea efii mu bae ne sɛ ɔtweaseɛ no dii kan tow tuo, na ogya ahum bi bɔɔ nukerfo a wɔaboaboa wɔn ho ano no . Na bio nteɛm a ɛyɛ hu no, Tatarfo no binom san kɔɔ wɔn akyi. Saa bere no na Dikoros huu abeawa kumaa tenten bi a ɔde ahopere rewosow nkrante abien a ano yɛ abien. Ɔde ahoɔhare a ɛnyɛ nnipa de twitwaa wɔn a wɔsɔre tia no no mu yɛɛ wɔn kabege, de ne nan, ne nsateaa, ne ne ti mpo bɔɔ akuturuku a ɛyɛ hu, na ɔbɔɔ ne ho te sɛ ɔkɔre.
  Nnipa biako pɛ, anaasɛ yɛbɛka no yiye a, nnipa baanu pɛ na wobetumi de ɔsɛe a ɛte saa aba:
  -Juliana na ɔyɛɛ saa! Ɔbɔfo kɔkɔɔ, ɛyɛ wo?!
  - a wode wo hwene te nhwiren hua! Efi soro mita abiɛsa!
  Alenka de serew buae. Abeawa ɔkofo no a ɔde ahoɔhare te sɛ cheetah a wabɔ dam no huruw kɔɔ ɔfasu no so, na ogyaw mogya agyiraehyɛde ahorow a ɛkame ayɛ sɛ wontumi nhu wɔ ɔfasu no so.
  - nnkasa, biribiara mu da adi pefee! Ɛsɛ sɛ yedum kanea a ɛwɔ ntaban no!
  Alenka bɔɔ abɛn denneennen, bere a ɔtweaseɛ no ayɛ pɛpɛɛpɛ no, hyɛn kurukuruwa a ɛto so anan no mu. Ɔkofo bi a ogyina hɔ ka kyerɛɛ no sɛ:
  - fa catapult no di dwuma, Alenka, fa ɔbotan bɔ no hwe fam.
  Abeawa ɔkofo no de ahunahuna bɔɔ ose.
  - ankasa menim dee mede di dwuma yie!
  Alenka faa nkɔnsɔnkɔnsɔn abiɛsa a wɔde ahokokwaw ayɛ a ahoɔhare te sɛ anyinam. Na eyi nso yɛ wɔn mmeawa akofo no adwene: wɔbɛka abo nketewa abien anaa abiɛsa abom, atow ballista abien anaa nea ɛboro saa na wɔatwitwa akɔ fam, atwitwa nhama mũ bi mu. Bere a Alenka de steam catapult no adi dwuma no, ohuruw kɔɔ agyan no so na ɔde ne nan bɔɔ lever no. Wɔtow no kɔɔ soro, na na ɔretu dedaw no abeawa ɔkofo no wosow ne nsa, na ɔde ahokokwaw dannan ne nkrante no, kyerɛɛ sɛnea ɛrekɔ ntɛmntɛm no kwan, na otumi sii ɔtweaseɛ no akyi a wɔde nsensanee ayɛ no. Aboa no ho popoe na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtow abeawa a ɔte so akokodurufo no agu, nanso nkɔnsɔnkɔnsɔn a wɔakyinkyim no ahokokwaw so no bunkam ano akɛse no so - na wɔde atenae ahyɛ aboa a ne ho yɛ hu no so koraa.
  - adɛn nti na wohia ti mmiɛnsa? So biako ayera? Tokuru ayɛ wɔn ma, enti mɛkyekyere wɔn nkɔnsɔnkɔnsɔn sɛnea ɛbɛyɛ a amemene a etwa to no rentu mfi adi!
  Abeawa ɔkofo no serewee n"aseresɛm a ɛyɛ mmerɛw no. Ɔtweaseɛ no kɔɔ soro denneennen, afei ɔsan yɛɛ Nesterov"s loop no, ntini a ɛwɔ honam ani no wosow, aboa kɛse no bɔɔ mmɔden denneennen sɛ ɔbɛtow ɔpɔnkɔsotefo a wɔanto nsa amfrɛ no no agu. Mframa a ɛyɛ hyew bɔɔ faa nipadua kɛse no so, akɔre no de ahopere te sɛ ɔbo a wɔayi afi ɔtopae mu, anaasɛ ɛda adi kɛse sɛ, ahunmu a ɛyɛ hyew mu. Wim asorɔkye no maa Tatarfo no fii wɔn kwan so.
  Alenka bɔɔ ose sɛ:
  - nnye nwanwa!
  Ná ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no nna da so ara kɔ so. Owura Medvedev tetew mu kakra, ebia esiane awerɛhow mpo nti.
  Nokwarem no, hwɛ sɛnea na ɔtweaseɛ a ɔtwetwe ne ho ma abeawa a ɔde ne ho to so no bere a ɔfaa adesoa a emu yɛ den mu wɔ wimhyɛn dumien a ɛsakrasakra mu, de ahoɔhare kɔɔ tumi a ɛtwe ade ba fam ɔha aduonum mu na ɔde ne ho kɔhyɛɛ mu duru a enni mu ntɛm ara mu, afei ɔsan duu adesoa anohyeto a ɛnyɛ nea edi awu no ho no. Afifide ne mmoa ananmusifo biara yɛ ɔkraman wɔ awosu mu nneɛma a wɔde yɛ nneɛma yi anim.
  Aboa kɛse no bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛdan ne ti, na ɔde n"ano kɛse no bɔɔ denneennen. Abeawa ɔkofo no de n"anansesɛm mu nkrante no de n"ahoɔden nyinaa twaa mu, na ɔde n"ani sii beae a ɛyɛ mmerɛw sen biara - hwene mu tokuru no so. Na ɔhwe a edi kan no yɛ tratraa, dwetɛ nhwiren tu fi hwene mu, te sɛ nhene a ɛhyerɛn wɔ owia mu:
  "Wo hwene yɛ fɛ, ɛnte saa, wɔka sɛ ɔtweaseɛ tumi tow sika kɔkɔɔ."
  Ɔwɔ no de kanea bi bɔɔ no. Nea ɛbɛyɛ na wɔayɛ eyi no, Alenka a ne ho yɛ fɛ na ɔyɛ ntɛmntɛm no de ne ano twaa mu, na ɔhwe no yɛ nnam na ɛyɛ pɛpɛɛpɛ, agyan no danee kɔkɔɔ kakra, na cherry-ruby bosu a ɛtɔ fi ne hwene kɛse no mu puei. Wɔyɛɛ nwini wɔ nwansena mu pɛɛ, na wɔde wɔn ho twitwiw wɔn ho yɛɛ agude a ɛyɛ nwonwa.
  Abeawa no serewee sɛ:
  - Cool, bra, san yɛ afiri no bio!
  Ná aboa kɛse no rewosow dedaw, nanso ɛkɔɔ so yɛɛ kɛse, ahenkurow Ryazan yɛɛ ketewaa. Ɛha na ɛwɔ teaseɛnam ntwahonan mu, mprempren ɛwɔ ahina mu, na ɛha na ne kɛse te sɛ poppy aba, na awiei koraa no ɛyera wɔ mununkum no akyi. Wim hyerɛn tuntum, nsoromma a ɛhyerɛn ahyɛ mu ma, wɔforo kɔɔ stratosphere no mu, ɛbɛyɛɛ den sɛ wɔbɛhome, mframa a ɛyɛ nwini bi bɔɔ mu. Ɛwom sɛ anansesɛm mu Alenka nyɛ onipa kwa de, nanso ontumi nyɛ hwee koraa a mframa nnim. Nanso, ɛda adi sɛ, ɔtweaseɛ no nso ho reyɛ no yaw, ɔkraman a ɔwea fam no ho popo, ne home ayɛ basaa, enti ɛsɛ sɛ yɛbrɛ baabi a ɛkorɔn no ase. Ɛda adi sɛ ɔpɛ biara nni hɔ sɛ wɔbɛsan ayɛ Ruslan a okuraa Chernomorets abɔgyesɛ nnansa ne anadwo abiɛsa no adeyɛ no bio. Kasasin bi a efi mmofra wɛbsaet bi so hyerɛn wɔ ne tirim, na biribi nti ɔpɛ sɛ ɔsan ka no bio ankasa.
  Na abeawa ɔkofo no ka sɛ:
  - ye mogya koro, me ne wo!
  Ɛte sɛ nea ɔtweaseɛ no tee ntease no ase, ne ho popoe na ogyaee ne wimhyɛn no. Afei efii ase brɛɛ ase nkakrankakra.
  Ɔkofo a ne ho yɛ fɛ na ne honam ani yɛ den no kae sɛ:
  - wo dwene yie, me nua a ɔwɔ ntaban! Yɛne wo benya nea ebefi mu aba!
  Na okunkɛse ankasa rekɔ so wɔ ase hɔ, na Mongolfo no rehuruhuruw afi afasu no ho dedaw, na Natasha a ɔyɛ nwonwa no sii gyinae sɛ bere a eye sen biara no adu sɛ ɛbɛba. Woayɛ yie, abeawa akokodurufo, wubetumi ahu no ntɛm ara, baabi a ɔtwam no, ɔkwan bi a mogya ayɛ so ma a afunu ayɛ so ma da so ara wɔ hɔ. Ɛnyɛ ne nan ne ne nsa nko, na mmom Natasha nhama atenten abien no hua te sɛ nkrante a wɔanwene nkɔnsɔnkɔnsɔn a wɔde dade a ɛyɛ den ayɛ.
  Alenka ka kyerɛɛ ne ho, na ɔde ne nan bɔɔ ne nan so sɛ:
  - ampa ara se meye ankorankoro nneɛma a ɛte saa ama me ho! Afei, momma yɛmma Mughlanfo no nyɛ hyew!
  Ogyaframa a ɛyɛ hu paee te sɛ ogya bepɔw abiɛsa fii menewa a wɔde tonne mu no mu, Tatarfo no boaboaa wɔn ho ano denneennen dodo, na wɔayam no ɔhaha pii kɛkɛ, na wohwie fii hellgya ogya anom. Ehu kaa apɔnkɔ no titiriw, nanso, na apɔnkɔ dodow no ara abɔ wɔn akyi mpofirim dedaw, Guyuk Khan ankasa awɛmfo apem nkutoo na na aka wɔ atenae no ase. Paapaee no kɔɔ so, na ɛpraaw akofo ɔhaha pii a na wɔwɔ salvo biako mu wɔ ahum a ogya retɔ mu. Ɔwɔ kɔkɔɔ no de n"ani a ɛyɛ teateaa hwɛɛ sɛnea ne ɔtweaseɛ ketewa no resan aba.
  Ɔkofo a ofi apuei fam no bɔɔ ose sɛ:
  - a ɔyɛ ɔfatwafoɔ! Mo nyinaa yɛ ɔtweaseɛ abusua no ananmusifo, bere nyinaa moyi nea ɔyɛ den no ma na mosom no!
  Esiane sɛ na ninja nkonyaayifo no bo afuw nti, ɔbɔɔ mmɔden sɛ obedi ɔpɔnkɔsotefo a ɔwɔ akokoduru no so nkonim, na ɔtow pulsar ahorow a ɛde atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu no tuo. Aberante ɔkofo Alena serewee na ɔtoo dwom denneennen sɛ:
  - ne ogya nsuo - hwe ahwehwɛ no so! Woyɛ ɔhɔho a wo ho yɛ nwini - woteɛteɛ ogya!
  Wei ye abeawa - a oye anigyee, ne aseresɛm. Na pulsars a wɔde ogya ayɛ no nsuro no.
  Ɛnyɛ den sɛ Alena tow wɔn tuo guu wɔn so, na ɔde akode a ɛyɛ anansesɛm dii dwuma, na bere ne bere mu no, ɔkyerɛɛ aboa no kwan kɔɔ atamfo akuw so. Saa ogyaframa a wotumi san de di dwuma a ɛwɔ ntaban yi ye sen mfiri a apɔnkɔ twe ɔha.
  Ebia eyi mpo yɛ nwini sen wimhyɛn a wɔde tow hyɛ so, na ɛyɛ dɛn na ɛwɔ pɛtro pii saa, na so fuse no nsa? Ɛsɛ sɛ wusua aboa kɛse no ho ade wɔ w"ahomegye bere mu na wobɔ akode foforo a kan no na wunhui! Agyan no tu fi honam ani a ɛyɛ den na ɛyɛ hyew a wɔde akode ayɛ no so, na wɔde nyankontɔn kɔla nyinaa hyerɛn te sɛ atoko. Nnwom a wɔbɔ no sesa kɔla no bere tiaa bi pɛ: ruby kɔkɔɔ bɛyɛ lilac-violet. Nea ɛne no bɔ abira no, lilac-sapphire dan kɔ kɔkɔɔ-akutu, sika kɔkɔɔ kɔkɔɔ, ne emerald ahabammono. Eyi yɛ fɛ yiye, ɛyɛ awerɛhow sɛ wɔ ɔko a mogyahwiegu wom no mu hyew mu no, bere nni hɔ a wode benya anigye wɔ ahwɛde a ɛyɛ nwonwa no mu.
  Ná Russia akofo ne asraafo a wɔwɔ White Legion a mmeawa na wɔhyehyɛe no atwitwa Mongol asraafo dodow no ara dedaw. Ɛbɛyɛɛ hu titiriw bere a mfiri a wɔde tow ogyaframa baa adwuma no mu no, na asraafo biara antumi angyina ɔhwe abien a ɛte saa ano. Simma foforo, na wimhyɛn a ɛnyɛ nhyehyɛe befi ase. Ɔwɔ kɔkɔɔ no twentwɛnee ne nan ase kakra.
  Batu ahyɛdeɛ no mu da hɔ, sɛ wɔbɛkum abotiri kagan no wɔ kommyɛ no so, nanso akatua no sua dodo. Dabi, obekum no akyiri yi, nanso mprempren de obeyi no afi Russiafo nkrante a ɛrebubu no ase:
  -Momma yɛntu nkɔ, Kagan, mɛkata wo so!
  mangus a ewo ti mmiɛnsa no nso ɛ ? Meremma ɔnyɛ m"asraafo ayayade!
  Ninja no twaa ne nsateaa mu na nkankyee fii ase hwee ase:
  "Metumi abɔ akɔmfosɛm a ɛyɛ den na wasan aba ne wiase, nanso afei merentumi mfrɛ no mfe ason!" Nanso, ɔkwan bi wɔ hɔ a wubetumi afa so! Hale level spell bi a wɔde di dwuma!
  - teɛ dɛn?
  Guyuk anim a na srade na ahuru asen ne mfe no trɛwee. Ninja Killer kyerɛkyerɛɛ mu sɛ:
  -Na saa! Sɛ mekum ne fitaa mongoose , ɛnde ɔtweaseɛ no bɛyɛ me dea, sɛ okum me a, ɛnde ɛbɛyɛ ne dea!
  Japanni nkonyaayifo no kaa mantra tenten bi asereserew, talisman no hyerɛn sen owia. Esiane sɛ anigye a ɛwɔ sɛ wɔbɛtɔre ase no agye no akɔ nti, Alenka a ɔda mpaboa no tee nka mpofirim sɛ aboa kɛse bi a ɔwɔ tumi na ɔyɛ osetie dedaw akyi a ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ fɛ no ayera wɔ n"ase. Ohuu ne ho wɔ wim, na ɔde ahoɔhare te sɛ ɔbo retu akɔ fam. Ná asehwe no nyɛ anigye, nanso na ɛnyɛ owu. Esiane sɛ ɔkofo a ɔko tia sukyerɛmma no bubuu sukyerɛmma bi a ne tenten yɛ mita mu nti, ɔde ɔkraman bi a wapirapira abufuw tow hyɛɛ Mongolfo no so. Ɔsɔretia a etwa to a wɔahyehyɛ no hwee ase, asraafo dɔm kɛse no nkaefo a wɔyɛ mmɔbɔ no de ahopere tuu mmirika pii.
  Mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ sen biara, Alenka a wɔn nan da hɔ ne Natasha, sii akan ankasa wɔ nukerfo a wɔn adwene atu afra a wɔbɛtɔre wɔn ase no mu. Saa bere yi nyinaa, ɛkame ayɛ sɛ Guyuk Khan bɛyɛɛ nea wontumi nhu, na ne pɔnkɔ a wɔfrɛ no greyhound no rebu hippodrome kyerɛwtohɔ nyinaa so, na kagan a ofi awo mu no susuw n"ankasa honam ani nkutoo ho.
  -Dabi, wei nnye samurai! Ohufo a ɔyɛ mmɔbɔ. Hwɛ aniwu ara a ɛyɛ sɛ yɛbɛsom mikado a ɛte saa!
  Ninja no bɔɔ ose.
  Ɔwɔ kɔkɔɔ no yii katana abien a ano yɛ den, twaa mu na ɔwosow no denneennen, bɔɔl a ɛyɛ pink a ɛhyerɛn a ɛtetew fii nhama no ho. Anwanwadeɛ homing pulsar bi de ahoɔhare tu kɔɔ Alenka fɛfɛ a ɔda adagyaw fã no nkyɛn.
  Terminator ɔkofo no tumi huu sɛnea ɛrekɔ so no, otwitwaa ogya a ɛretu no wɔ nwansena no so, ɔtopae ketewaa bi a ɛbɔɔ apete te sɛ anyinam, na ɛbɔɔ Mongolfo dumien anaa baanu hwetee:
  - ne obonsam! Samuraifo a wɔyɛ Asasefo!
  Ɔwɔ Kɔkɔɔ no teɛɛm. Ná ninja no resiesie ne ho dedaw sɛ ɔbɛpere ne ho akɔhyia Alenka a ne mpaboa a mogya ayɛ no ma no, bere a mfitiase adwene bi baa ne tirim no. "Na sɛ wankum abeawa ɔkofo a ne ho yɛ den sen biara yi ntɛm ara nso ɛ, ɛnde Natasha a ɔyɛ blonde terminator no bɛka ne ho, na afei nea ebefi mu aba no bɛyɛ ɔsɛe kɛse.Bio nso, ɔbrɛɛ ɔtweaseɛ no ase, na ɔkofo a ɔwɔ tumi kɛse nkutoo na obetumi ahyɛ ɔwɔ kɛse no ase. " .
  Ninja no de rasp kaa sɛ:
  - me deɛ, merekɔ birdies! Merefi hɔ sɛ merebɛsan aba!
  Ɔwɔ kɔkɔɔ no, a ɔrebue n"atade fitaa no, siee ne ho wɔ sukyerɛmma no mu. Afei, bere a na ɔremene no, ofii ase kaa kankyee akɔmfosɛm bi a ɛyɛ sereserew.
  Alenka a na ne nan da hɔ no toaa n"ani a ɔde abufuw dii no so, Natasha a ne tirim yɛ den no anka akyi. Ɛmfa ho sɛ na ɔko no mu yɛ den nyinaa no, wɔamma adehye ntamadan a wɔde abotiri no kagan no amfi wɔn ani so bere tiaa bi.
  - be dwane, momma yenkyere kannifo no!
  Alenka a na ne nan da hɔ no de nyansahyɛ mae. Bere a Natasha de ne nan a ɛda hɔ kwa tow disk bi no, ɔyɛɛ ho biribi anifere kwan so, na ɔkɔɔ so de akuturuku a ɛyɛ ntɛmntɛm maa Mongolfo a wɔreguan no yɛɛ pɛ.
  -Dɛn nti na! Yɛde anigye kɛse bɛbrɛ Batyga , na eyi yɛ nnipa su dodo. Ɛnyɛ den sɛ nkrante no kum nnipa, na jihangir no bɛtetew ne honam ani kɛkɛ.
  Alenka a ɔde ɔhwe biako twaa anan no, ɔserewee.
  - sɛ ɔno ankasa mmubu Batu mmɛn mu a! So yɛbɛka wɔn akɔ nsraban no mu nyinaa, anaasɛ dɛn?
  Natasha serewee na ɔkae sɛ:
  -Batu shits ne pants pretty hard, na Mooglans kakraa bi a wonya nkwa no, dodow no ara na eye!
  Mmabaa a wɔyɛ terminator no maa wɔn mmirikatu yɛɛ ntɛmntɛm, na ɛma yɛkae agoru bi a wɔde kyere wɔn, nukers no de ahopere bɔɔ wɔn apɔnkɔ, na wɔtetew wɔn afã horow a mogya wom. Wɔnam mmɔdenbɔ a emu yɛ den so tumi twee wɔn ho fii Uru apɔnkɔsotefo no ho kakra, nanso wontumi nkwati wɔn a wɔyɛɛ wɔn ntɛmntɛm sen cheetah no!
  Bere a wɔsɔree no, Dmitry, Anatolyevich Medvedev yɛɛ apɔw-mu-teɛteɛ na wɔsɔɔ TV no. Wɔ Zelensky nkonimdi no bere mu no, wodii afahyɛ ne afahyɛ ahorow wɔ ɔman no mu nyinaa. Nkurɔfo no fi komam ani gyee nsakrae no ho.
  Ná obiara pɛ sɛ ɔtra ase wɔ ɔkwan foforo so, na ɔde ne ho kɛse. Ná bere a wɔde bɛhyɛ aban so no rebɛn, na na Zelensky renya tumi a edi mũ. Na eyi nso maa anigye ne nhyɛso bae. Te sɛ, biribiara bɛsesa na ɛbɛyɛ papa asen nnɛra. Na Slavfo no benya biakoyɛ na Ɔko Nwininwini no aba awiei. Te sɛ Putin bere so tumidi dae bɔne no.
  Na na wɔato nnwom fɛfɛ afa Zelensky ho dedaw... Na obiara pɛ biribi foforo na ɛyɛ fɛ.
  Zelensky ankasa de too gua sɛ ɛdenam ne mmara a edi kan no so no ɔbɛtwa mmarahyɛ bagua mu ahobammɔ mu, na wasiesie oligarch no ntakra nso. Zelensky hyɛɛ bɔ nso sɛ ɔbɛma tow a wɔbɔ wɔ adefo ho no so kɛse. Te sɛ, wonni biribiara a wobegyina so ayɛ srade!
  Mpɛn pii no, na nneɛma pii wɔ hɔ a wɔayɛ ho nhyehyɛe sɛ wɔbɛyɛ. Nea ɛka ho ne keteke kwan no adansi kɛse no: Arkhangelsk - Chukotka, na afei asase ase ɔkwan bi a ɛkɔ Alaska.
  Dɛn nti na Zelensky nyɛ ɔhene? Ne nnwuma no yɛ akɛse. Na wɔ USA no ɛrenkyɛ aban no asesa na amammuifoɔ awoɔ ntoatoasoɔ foforɔ bɛba. Wɔn a wɔpɛ nsakrae nso.
  Na afei Zelensky reyɛ unwinding...
  Ansa na wɔrefa kɔmputa no, Medvedev hyɛn agoru no mu...
  Wɔ USSR so nkonim akyi no, ɛyɛ yie sɛ wɔde wo ho bɛhyɛ USA mu. Nanso nea edi kan no, momma yɛmfa laser aprɛm ahobammɔ nhyehyɛe no nkɔ;ahemman no wɔ tumi a ɛte saa wɔ ha. Ɔko a wɔde tia USA - 2008! Ntua no fi ase fi Chukotka kosi Alaska.
  Apereperedi ankasa bi rekɔ so.
  Abram abusua no ne Panther-7 tank no reko . Kar foforo no mu nyɛ duru bio sɛnea ɛyɛ pɛpɛɛpɛ no. Na ɛkyerɛ ne kuw a edi mũ.
  Na ɔsɛe Yankees... Medvedev yɛɛ mfonoe kakra wɔ ɔko no ho, na ɔde tumidi hyɛɛ asraafo Fotufo bi a ofi Rokossovsky kuw no nsa. Na ɔhyɛɛ aseɛ dii dwuma...
  Sɛ nhwɛsoɔ no, si biribi... Asɔredan foforɔ a emu biara wɔ nyamesom nson. Anaasɛ TV abantenten foforo mpo. Na ɛbɛyɛ onwini sɛ wobesi pyramid. Ne sorokɔ yɛ kilomita biako ne fã. Yiw, ɛno bɛyɛ kɛse ankasa!
  Bere koro no ara mu no, Medvedev rema yiyedi dodow akɔ soro. Ɛnyɛ asraafo adwumayɛbea ahorow a wɔbɛbɔ kɛkɛ.
  Wubetumi nso ayɛ television, frigye, kɔmputa, laptop. Na kyekye production, na pump up ntini a ɛko. Nanso USA adi so nkonim dedaw... Ahemman no wɔ nnipa bɛboro ɔpepepem abien ne fã dedaw na wɔasiesie wɔn ho koraa sɛ wɔbɛko ɔko atia USA. Medvedev da ne sẽ adi na ɔto dwom sɛ:
  - a meye nokore ahum a efiri mfehaha nyinaa mu! Nea ɛde owu pii bɛba no!
  Na bio ɛde nhyɛso ba Amerika so. Wɔresesa nuklea ntua dedaw. Ɔko a ɛte saa renya nkɔanim.
  . TI a Ɛto so 8
  Eh, momma yɛnpia units no bio. Na hwɛ sɛnea yɛbɛbɔ! Mmabaa a wɔnam fam a wɔretu no ni. Wɔn nyinaa da mpaboa na wɔhyɛ bikini. Na sɛnea Yankeesfo de akuturuku bɔ sekan, ne sɛnea wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa tow atopae. Ahoɔden ankasa wɔ wɔn mu. Na biribiara hyerɛn, te sɛ mercury bɔɔl a ɛretu mmirika wɔ honam ani a ayɛ tan ase. Mmabaa ani gye ho se wobekum - weinom ye mmeawa!
  Na wɔto dwom ma wɔn ho sɛ:
  Yɛreyɛ Dashing Komsomol mmeawa, .
  Yɛyɛ Tsar Medvedev, Tsar a ɔyɛ onyansafo paa...
  Na nokwarem no yɛwɔ nne a emu da hɔ, .
  Biribiara a wobegye akyinnyee - ko ma no!
  Na ɔsan de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae. Saa mmeawa yi yɛ super ankasa. Na Yankees no abubu, na wɔfa Alaska. Na wɔto dwom ma wɔn ho nso sɛ:
  - mpataku bɔne boaboa wɔn ho ano! Ɛno ansa na mmirikatu no bɛkɔ so atra ase! Wɔn a wɔyɛ mmerɛw no sɛe, wokum wɔn - tew mogya kronkron no ho!
  Na mmeawa no de ahopere kɔ ntua no mu a wɔda wɔn sẽ adi. Nanso wɔ Amerikafo so no, "Tigers"-7 nso wɔ hɔ, tumi a ɛyɛ nwonwa bɛn ara ni. Na wontumi nsiw mmoa a wɔyɛ keka a wɔte saa no kwan!
  "Tiger"-7 yɛ aprɛm soronko a ɛwɔ nhyɛso kɛse a ne mfiase ahoɔhare yɛ mita 2500 wɔ sekan biara mu. Na sɛ ɔbɔ no pɛ a, biribiara rennye no nkwa. Na Ambramfo no retu mmirika akɔ mmeae nyinaa . Na obubu abantenten no fi wɔn so.
  Na abeawa no hyɛ asraafo no ma wɔkotow na wɔfew wɔn nan a ɛda hɔ kwa no ano.
  Amerikafo no san de wɔn ho ma bio. Na Medvedev asraafo dɔm no rebɛn New York. Na wɔatow ahyɛ kurow no so dedaw. Wɔkyere no a wɔnyɛ guasodeyɛ biara.
  Medvedev bu ne ho sɛ ɔsahene kɛse: awiei koraa no ɔfaa New York.
  Na obi betumi aka sɛ ɔno ne ntuafo no mu kɛse. Na afei Washington nso.
  Na Amerikafo no de wɔn ho ma. U.S. Ɔmampanyin no hwee ase wɔ n"anim na ofii ase few mmeawa no anan a ɛda hɔ kwa no ano. Nea edi kan no, biako, afei nea ɛto so abien no, nea ɛtoatoa so.
  Enti ɔfee mmeawa a wɔda mpaboa kuw mũ bi ano. Eyi yɛ ɔko kɛse!
  Medvedev serew... Enti ɔfaa Amerika. Nanso Putin antumi anyɛ eyi!
  Eyi yɛ ɔko ampa - super! Na afei wɔkɔɔ Mexico.
  Na bio grabs no... Na Mexicofoɔ mmabaa no ma Mexicofoɔ no kotow, na wɔfew wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no ano. Na wɔbobom:
  - anuonyam ma ahoɔfɛfo!
  Yiw, kɔmputa no betumi akyerɛ mmeawa, a wɔn nan ase da hɔ, a nneduafo afew wɔn ano no mfonini akɛse a wɔde kɔla ayɛ. Na ɛyɛ anigye a ɛte saa.
  Ha na wodi nneduafo anim bio - saa bere yi de abibifo. Na wɔfew mmeawa no anan a ɛda hɔ kwa nso ano.
  Na nso tank ahorow no yɛ crawling pyramidal...
  Mmabaa retu na wɔdɔɔso... Ne nyinaa akyi no, wubetumi churn out young ones from resources. Na paw sɛ units nyinaa yɛ mmeawa a wɔhyɛ bikini. Na eyi yɛ fɛ yiye.
  Wɔn mu dodow no ara yɛ wɔn a wɔn ti nhwi yɛ kɔkɔɔ ne wɔn a wɔn ho yɛ bruu.
  Na wɔfa aman biara akyi. Akofo a wɔn ho yɛ nwini a wɔte saa. Ahemman ahorow hwe ase wɔ wɔn nan a ɛda hɔ kwa ase.
  Medvedev de anigye di agoru... Na mpo ɔbɔ biribi wɔ ne home ase.
  Ɔkwan bɛn so na hydrogen ɔtopae pae? Atirimɔdensɛm a ɛyɛ hu! Na kuro no nyinaa te sɛ nea nantwinini de ne tɛkrɛma teteɛ no. Mframa a ɛbɔ sen biara ahe? Na mmeawa a wɔda mpaboa tu mmirika fa mfutuma a radioactive wom mu. Na wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no hyew.
  Medvedev di agoru te sɛ nea python remene asasesin foforo.
  Tumi foforo a wɔadi so nkonim wɔ wiase a ɛte sɛ nea ɛwɔ hɔ ankasa no mu ni, na wɔatow frankaa no agu.
  Mprempren tank ahorow yɛ foforo a wɔde akode a ɛyɛ nnam ne dɔte ayɛ. Multi-layered na etu mpɔn.
  Na wimhyɛn a wɔde fa wimhyɛn no yɛ nnɛyi de, na ɛfata koraa nso. Na sɛnea wimhyɛn fi ase tow tuo fi wɔn so.
  Medvedev, sɛnea yehu no, yɛ ɔmampanyin a ɔyɛ adwuma a onim nyansa yiye.
  Enti, mprempren wɔreyɛ mfiri a wɔde di dwuma a wɔmfa nni dwuma . Na ɛno nso yɛ cool. Na nso, wimhyɛn a ɛte sɛ diski. Ɛha na wɔrekɔ ɔko mu dedaw te sɛ UFO. Na afei, tank a ɛte sɛ pyramidal.
  U.S. Ɔmampanyin Trump a n"adwene mu da hɔ no hyɛɛ sɛ wɔmma kar no nyɛ nea wontumi nsɛe no na wontumi nkɔ mu mfi afã horow nyinaa. Eyi ne sɛnea mastodon no puei wɔ pyramid a ɛba fam mu. Na kar a ɛte saa daa ahobammɔ a ɛkyɛn so adi. Titiriw tia kinetic projectiles.
  Na afei, ɛbɛdaa adi sɛ saa tank yi dii yiye araa ma wontumi nkɔ mu, na ɛda so ara ne United States reyɛ adwuma. Wɔfrɛɛ no saa mpo: Trump tank no.
  Na ɛtɔ mmere bi a abɔdamfo gye nkurɔfo bere a wohu sɛ kar no yɛ nea wontumi nkɔ mu no.
  Medvedev redi ɔko a ɛnyɛ pɛ, na ne mfiri ahorow no agye ahenkurow foforo a ɛte sɛ nea ɛwɔ hɔ dedaw, na adan amamfõ akuwakuw ne amena a ɛrefɔw.
  Nanso eyi nnɔɔso mma robɔt abeawa no. Ofi ase yɛ akode awo ntoatoaso foforo: ɔtopae a wɔde sɛe nneɛma. Na ɔtopae yi mu yɛ den sen hydrogen de mmɔho ahannan. Enti, sɛ ɛbɔ a, worentumi nboaboa nsõ no ano mpo!
  Na ɔko no rekɔ ahunmu dedaw.
  Medvedev de po so ahyɛn a wɔde aduru foforo a ɛyɛ den na emu yɛ hare sen titanium ayɛ redi dwuma. Na nsoromma po so ahyɛn tu kɔ ahunmu, na robɔt a wɔko ko. Mfonini ahorow pii wɔ hɔ dedaw wɔ asase ase adwumayɛbea ahorow mu.
  Na afei ahemman a etwa to wɔ okyinnsoromma yi so no hwe ase. Na dɛn? Afei de akɔ ahunmu a emu dɔ!
  Star Wars bere no fi ase.
  Medvedev te eyi ase na ɔde ahoɔden mia keyboard no so. Anaasɛ wubetumi akeka wo nsateaa anaasɛ wubetumi adi w"adwene so.
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no yɛ n"ade nyansam na ɔyɛ ahunmu po so ahyɛn ma ne ho. Na ɔko no kɔ so.
  Wɔreyɛ thermoquark ɔtopae a tumi wom kɛse mpo, titiriw nea ɛbɛsɛe ade. Na ɛyɛ nea tumi wom sen ɔsɛe de no mmɔho mpem ɔha.
  Na afei ahyɛn no sɔre kɔ soro. Na wɔkyere okyinnsoromma yi so satellite ahorow. Na afei nhyehyɛe ahorow a ɛbemmɛn no. Wɔyɛ eyi ntɛmntɛm koraa.
  Na ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no yɛ terminators wɔ agoru no mu. Terminator ɔbran no ni. Eyi yɛ bere akwantu, sɛ ɛyɛ kakraa bi mpo a.
  Medvedev de abubuw kae sɛ:
  - nkurofoo tia won nan so wo fam, na mpaboa nso! Nea ɛyɛ nkwaseasɛm ne akyide a ɛyɛ hu nyinaa!
  Na Medvedev ani gyei kɛse. Eh, mmofra, sɛnea mo ho ye. Titiriw sɛ wɔbɛyɛɛ ahunmu akofo a.
  Nsoromma mu ɔko bi rekɔ so. Na aniberesɛm a wɔde sesa akuturuku, bere a wɔbɔ akuturuku a ɛho nhia wɔ awotwaa mu no. Sɛ yɛbɛka no pɛpɛɛpɛ a, ɛyɛ adwene a wɔde susuw nneɛma ho.
  Medvedev kɔ so tow hyɛ so sɛ:
  - a me starships no ye awudifo!
  Na ɔpaw ahunmu asraafo mpanyimfo foforo si n"ananmu. Na nea ɛyɛ ɔko, yɛ ɔko.
  Ɛha na Medvedev ne n"asahene di tumi. Ɛha na atamfo nkabom no resɔre atia no. Sɛ asraafo dɔm a wontumi nkan wɔn saa bɛn hɔ a, ɛyɛ hu, sɛ wufi akyirikyiri a, na ɛte sɛ nea nebula a ɛwɔ kɔla ahorow pii a ɛhyerɛn rewea. Bio nso, ogyaframa biara yɛ ɔbonsam a ɛnam necromancer nkonyaayifo bi nkonyaayi so na ɛba. Asraafo ahunmu ahyɛn bɛboro ɔpepem dumien ne fã a ɛwɔ akuw atitiriw no mu, ne "awerɛkyekye dan" ketewaa bi a enni awiei, sɛ wosusuw asraafo a wɔhyɛ wɔn den a wɔba bere nyinaa no ho a, na ne dodow rebɛn ɔpepem ahanu. Anim no trɛwee parsecs abien, wɔ nsenia a ɛte saa so no, po so ahyɛn a ɛyɛ den a wɔde di ako kɛse no mpo te sɛ anhwea a ɛwɔ Sahara.
  Ɔko Kɛse no rebɛn: Asraafo a wɔwɔ Medvedev ahunmu ahemman no atia "Nkwagye Koraa Nkabom" a ɛwɔ afã horow pii no, a wɔasi gyinae, sɛ́ anka wɔbɛfa akwan horow a ɛkɔ so daa a wɔfa so bɔ wɔn ho ban bere nyinaa no, wɔbɛbɔ ɔtowhyɛfo atirimɔdenfo no ankasa po so ahyɛn no.
  Po so ahyɛn pii wɔ ha, na ɛwɔ ahorow ahorow a ɛyɛ nwonwa, ɛwom sɛ wɔ nsɛm dodow no ara mu no, esiw ɔko a etu mpɔn nkutoo kwan de. Wiɛ, sɛ nhwɛso no, nsoromma hyɛn a ɛte sɛ sankubɔ, anaasɛ, a ano atenten sen sɛ wɔde nhama bɛhyɛ mu, sanku, anaasɛ mpo abɔso abien a ɛwɔ tank abantenten a efi Wiase Ko II mu. Ebia eyi bɛma wɔn a wɔn koma ayɛ mmerɛw no ani agye, nanso ɛda adi sɛ ɛbɛma wɔaserew sen ehu.
  Wɔn a wɔsɔre tia wɔn no yɛ ahemman a ɛkyerɛ sɛ ɛyɛ amansan tumi. Medvedev ahunmu emirate kɛse, baabi a wɔde biribiara di ɔko som mu no, asɛmti titiriw ne sɛnea wɔyɛ adwuma yiye na mfaso wɔ so.
  Nea ɛnte sɛ nkabom kuw no, ɛsono ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no nsoromma po so ahyɛn no kɛse nkutoo. Na ɛkame ayɛ sɛ ne nsusuwii yɛ pɛ, na ɛte sɛ nea ɛpo a emu dɔ mu mpataa a wɔkyere mmoa we kɛse. Ebia gye nkutoo, wɔte sɛ daggers a ɛyɛ den a wɔde dade - grabs hyerɛn.
  Nsoromma a ɛwɔ ahunmu fã yi no npetepete wim dodo, nanso ɛwɔ kɔla ahorow na ɛyɛ soronko wɔ wɔn hann a ɛwɔ mu no mu.
  Esiane biribi nti, sɛ wohwɛ saa hann ahorow yi a, wunya awerɛhow nka te sɛ nea worehwɛ abɔfo ani so, a wɔkasa tia amansan no mu abɔde a nkwa wom wɔ wɔn nneyɛe a ɛyɛ abofono, a ɛyɛ atirimɔden ankasa no.
  Na ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no asraafo mpɛ sɛ wɔbɛkɔ nhyiam no ase, na mmom ankorankoro akuw a wɔde wɔn ho kɔ baabiara nkutoo, a wɔde ahoɔhare a ɛkorɔn no dii dwuma ntɛmntɛm, tow hyɛɛ atamfo no so, sɛee nneɛma na wɔsan wɔn akyi. Wɔ mmuaema mu no, wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔde ogya a wɔde tow atopae behyia wɔn, nanso esiane sɛ na wɔyɛ ntɛmntɛm na wɔbɔ wɔn ho ban pɛpɛɛpɛ nti, wotuu mpɔn kɛse.
  Wɔtetew atopae a na ɛte sɛ nea ɛyɛ nketewa wɔ amansan nsenia mu no te sɛ nea wɔde atopae a ɛpaapae, na saa ara na po so ahyɛn a wɔde fa po so ne po so ahyɛn a ɛsɛe ade nso tetew mu. Nanso yetumi de agoru akɛse bi baa fam. Wɔbɔɔ nkabom no akohyɛn akɛse no biako, wusiw yɛɛ kɛse, ɛkyinkyim, na ehu kaa nsoromma hyɛn kɛse no mu te sɛ ogya a ɛrehyew wɔ kwae a ɛso yɛ kusuu mu.
  Ahɔho a wɔte sɛ jerboas a wɔwɔ nsateaa nkutoo mmom sen sɛ wɔbɛma wɔn dua no de ehu guan, bere a wɔteɛteɛm na wohuruw kɔ soro ne fam no. Wɔn ntam no, nketewa nketewa a ɛte sɛ asono ne ananse a wɔafrafra wɔ hɔ. Anono no twitwiw wɔ wuram ehu mu, wɔte quacks, wotu tetew wɔn ho, na ntakra gye ogya. Ɛha no, asono ananse no biako danee ne ti, danee ne ti yɛɛ no ogya paipu. Ɛhɔ na ahuru tuu mmirika kɔɔ ne menewam tẽẽ, ne yafunu yii ne mpaboa ntɛm ara, na anomaa no funu no paee, na ɛde mogya petepetee honam nkae a efi abofra no mu bae no so.
  Jerboafo no hyew na wɔde ahopere kɔ mmeae a wogye nkurɔfo nkwa no, nanso ɛte sɛ nea nhyehyɛe a ɛma wonya anidaso a ɛte sɛ ahonhonsɛmdi sɛ wobenya nkwa no asɛe a anidaso biara nni mu. Wɔn ɔsahene, Tail Cockroach, ma hysterical squeak bi ma:
  - Oh anyame a wɔyɛ amansan kurukuruwa no ahinanan, denam...
  Na ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobewie, ogyaframa no kataa ne Ɔkorɔn a onni anigye no so. Mpɔtorɔ a onim nyansa no nam bubui yɛɛ no mfitiase nneɛma nketenkete.
  Ɔko hyɛn no hyewee, na ɛpam mframa a ɛrehuruhuruw kɔɔ baabi a ɛhɔ yɛ hyew no, na afei ɛpaee, na ɛbɔɔ asinasin pii.
  Medvedev, esiane sɛ na wabɔ sɛnea ɛsɛ nti, ɔhyɛɛ nneɛma abien foforo. Ɔsan nso de Russia Ɔkokodurufo nsoromma maa Novodvorskaya wɔ ne wu akyi. Ɔhyɛɛ sɛ wɔmfa ahyɛde ne nkonimbo a Russia wɔ nyinaa mma Oleg Rybachenko. Na ɔde Ɔhotefo Andrew a Odi Kan a Ɔfrɛɛ No no Ahyɛde no maa Donald Trump. Ɛno akyi no Medvedev dae bio... Obiara nhaw no de besi nnɛ.
  Bere a Alenka yɛɛ ade a ɛte saa akyi no, ɛda adi sɛ n"ani gyei. Saa ara na ne kuw no nso te.
  Margarita na odii kan kaa asɛm no:
  - momma yenwie Japan wo po so na yenwie won wo asase so!
  Alenka de anigye foaa saa adwene yi so:
  - Ɛno ara! Dɛn nti na ma kwan ma Russia asraafo foforo wuwu!
  Natasha nso kasae denneennen sɛ:
  - Kuropatkin yɛ ɔsahene a ontumi nsi gyinae dodo. Enti ɛnyɛ nokwasɛm sɛ obetumi adi nkonim, sɛ wususuw Japanfo mmerɛwyɛ bere a wɔtow hyɛɛ Port Arthur so no ho mpo a!
  Medvedev bɔɔ no mua denneennen sɛ:
  - momma yentow nhyɛ so! Eyi ne yɛn hokwan, ne Russia hokwan!
  Ɛno akyi no, tank a ano yɛ den na ɛyɛ nnɛyi de koraa no fii ase tu. Yiw, Japan refa da bɔne. Na wɔbɛdome bere a ɛbaa wɔn adwene mu sɛ wɔne Russia bɛko no bɛboro pɛnkoro.
  Ná tank no rekɔ Japan asraafo no nkyɛn. Alenka de anigye kae sɛ:
  - na mesoo daeɛ a ɛyɛ nwonwa saa. Ɛte sɛ nea me ne Natasha rebɔ Ryazan ho ban afi Batu Khan dɔm no ho.
  Margarita de ne ho dwiriw no sɛ:
  - so na me dae mu?
  Alenka wosow ne ti wɔ ɔkwan a enye so:
  - Daabi! Ná wunni hɔ kɛkɛ!
  Abeawa no de abufuw sii apini sɛ:
  - a ɛyɛ mmɔbɔ bɛn ara ni!
  Alenka a ne nan da hɔ serewee na ɔkae sɛ:
  - a wotumi siw yen kwan nkoaa! Nanso na me ne Natasha yɛ onwini paa!
  Abeawa a ne ho yɛ bruu no de ahodwiriw bisae sɛ:
  - so na wo ho nwini?
  Alenka a ɔmma mpaboa no sii so dua ntɛm ara sɛ:
  - yiw, ɛyɛ nwini yiye! Na metraa ɔtweaseɛ mpo so!
  Natasha serewee na obuae sɛ:
  - a na wo ho ye fɛfɛɛfɛ paa wɔ ɔtweaseɛ no so!
  Alenka sii so dua ntɛm ara sɛ:
  - te se anansesɛm! Baabi a ɔtweaseɛ, ne elves, ne biribiara a ɛyɛ fɛ wɔ!
  Margarita de nkate a efi komam buae sɛ:
  - a wo ho ye paa mpo a wonni ɔtweaseɛ! Anansesɛm kɛkɛ, ne anwonwade anwonwade!
  Alenka de ahotoso kae sɛ:
  - bedi obiara so nkonim! Ɔtweaseɛ a ɛwɔ hɔ ne nea enni mu!
  Na ɔkofo no kyerɛɛ ne nsateaa.
  Russia tank a edi kan no tow hyɛɛ Japanfo a na wogyinagyina baabi a ɛbɛn Port Arthur afasu no so. Ná wɔda so ara dɔɔso yiye. Atuo no fii ase yɛɛ adwuma. Nea ɛbɛyɛ na wɔabua no, aprɛm a ne kɛse yɛ mm 152 a ɛwɔ tank a ɛyɛ hu no mu, ne atuo awotwe a edi awu a wɔde di dwuma no tow tuo. Na bio wofii ase twaa samuraifo no kɔɔ fam wɔ ɔhaha pii mu.
  Machine guns - "Dragons", ade a edi awu paa. Atuo mpem anum a wɔtow simma biara yɛ aboa bi kɛkɛ.
  Japanfo no hwee ase, wɔtow wɔn mu, tetew wɔn mu asinasin, na wɔn ti nhwi abubu. Wɔn yafunu paee na wɔn nipadua huruw, na ogya no akuturuku a ɛyɛ hu no tow wɔn guu soro.
  Akorade a wɔapaapae mu a wɔde ahyɛ mu ma a wɔaboaboa ano nso paee. Ná wɔyɛ papa wɔ atuo a wɔtow gu asraafo a wɔnam fam so ne sɛnea wɔhyɛn po so ahyɛn ase no nyinaa mu.
  Eyinom yɛ Terminator mmeawa, na ɔbenfo no yɛ ɔbenfo ankasa. Enti wofii ase twitwaa samuraifo no.
  Alenka a ne nan da hɔ no teɛɛm sɛ:
  - ma Russia honhom no nni anuonyam!
  Natasha, a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick bɔtn no so no, de atuo a ɛtɔe kɔmaa no, na ɔtoaa so sɛ:
  - ne yen Tsar, Nicholas II!
  Alenka a na ne nan da hɔ no kɔɔ so de akutu akyi akutu kɔmaa. Sikɔne abiɛsa biara no, na akode a edi awu bi tu fi adi. Na Japanfo batere no yɛɛ komm. Na asraafo a wɔn honam ani yɛ kɔkɔɔ wuwui pii.
  Bere a Natasha atwitwa samuraifo akuw pii agu fam no, foaa so sɛ:
  - dwom a ewo Maameman no to dwom wo yen akoma mu.
  Alenka a wɔn nan da hɔ, a wɔkɔ so teɛteɛ akuturuku a wɔde nneɛma a edi awu ahyɛ mu ma, na wɔn ho yɛ den sen plastid koraa no toaa so sɛ:
  "Obiara nni hɔ a ne ho yɛ fɛ sen no wɔ amansan nyinaa mu."
  Natasha a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo guu Japanfo no so a mmɔborohunu nnim no de kaa ho sɛ:
  - twetwe knight"s machine gun no denneennen.
  Alenka a ɔmfa mpaboa mpaboa, samurai po so hyɛn a asɛe no wiei sɛ:
  - wuwu ma Russia a Onyankopon de ama no!
  Mmabaa no te saa ankasa, super! Nneɛma a ɛyɛ fɛ a ɛyɛ nwonwa. Wohwɛ wɔn na w"ani gye wɔn ho. Nanso wɔ Japanfo fam no, eyi yɛ owu kronkron. Tank no nantew faa batere ahorow no mu. Ɔbɔɔ atuo adwumayɛfo no hwee fam. Ɔyɛɛ no ntɛmntɛm paa. Afei menantew faa amena no mu. Ɔtwaa pii nso guu fam. Sɛ yɛbɛka no yiye a, ɛnyɛ pii, na mmom ɛkame ayɛ sɛ ne nyinaa. Ɛbɛdaa adi sɛ wɔsɛee wɔn koraa. Nokwarem no, ɛha no, biribiara kɔɔ so ara kwa. Eyi ne ɔkwan a wɔfaa so sɛee Japanfo no.
  Alenka de serew hyɛɛ no nsow, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa a ɛwɔ ne nan a ayɛ tan no so miaa joystick no bɔton ahorow no sɛ:
  - ye awudifoa sene akofoa!
  Natasha serewee na ɔpenee so sɛ:
  - ahofadi, nyansa ne anuonyam awudifo!
  Na bio ɛtow tuo wɔ nsubɔnten mu. Na ɔde wuram ahoɔden bɔ samurai no.
  Margarita a ɔno nso de ne nan a ɛda hɔ kwa tow tuo pɛpɛɛpɛ no kae wɔ ntease mu sɛ:
  - a gay mmarima bebree, na mmarima nso behia wo Japan!
  Alenka a ne nan da hɔ no paee serewee na ɔtow tuo bio sɛ:
  - hwɛ yie wɔ mmaa ho! Mmea, monhwɛ yiye!
  Nokwarem no, eyi ne abeawa a ɔtow atopae, atuo, ne atuo biara tu fi ne so. Sɛnea ɛte biara no, abeawa no yɛ obi a ɔgyae adwuma ankasa.
  Natasha faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  - Asraafodɔm retu kwan, .
  Wɔn bayonet ahorow no hyerɛn.
  Ɔpepem pii wɔ yɛn akyi
  O Russia asraafo dɔm!
  Obiara rennyae
  Obiara rentwa n"asɛm mu...
  Tu a wotu kɔtra baabi foforo no bue foforo, .
  Momma yɛntu wimhyɛn ntɛmntɛm!
  Na bio osu bɛtɔ atamfo no so. Na ɛmma wɔnkɔ fam nkɔ ampere nkyem ɔha mu biako.
  Alenka a ɔmfa ne nan da hɔ, a ɔde nnuadewa a ɛyɛ monotony tow akutu, de akuturuku bɔɔ akuturuku, bere a ɔtoo dwom fɛwdi nkyɛe no:
  - Baako, striker , mmienu striker , ɔyɛ ahodwiriw.
  Natasha, a ɔreto tuo no, sii dwom no so dua sɛ:
  - striker baako , striker mmienu , ɔda hɔ!
  Cool Alenka de ahoɔden boaa no sɛ:
  - once a plank, two planks - wokyekyere funnaka.
  Natasha a na ne nan da hɔ, a ɔkɔɔ so totow tuo na ɔde atuo a wɔde afiri a ɛpae bɔɔ atamfo no gui no, de abubuw kae sɛ:
  - shovel baako, shovel mmienu - woretutu tokuru!
  Na ɔkofo no de n"ani a ɛte sɛ safir no bɔɔ n"ani. Ɔyɛ ɔdɔfo a ɔte saa ankasa.
  Alenka a ne nan da hɔ no hwɛɛ gyinabea ahorow no yiye. Tank no yɛɛ adwuma ntɛmntɛm, na ɛkame ayɛ sɛ na biribiara nka Ɔsahene Nogi asraafo no mu. Ɛte sɛ nea wokum ɔsahene no ankasa. Yɛwie Japanfo a wotwa to a wofi asraafo a wɔaka wɔn ahyɛ mu no mu.
  Medvedev kae wɔ ntease mu sɛ:
  - wei ne sedee mfiridwuma adu ha! Mmarima baanan kunkum Japanfo bɛboro mpem aduɔwɔtwe anum wɔ nnɔnhwerew kakraa bi mu.
  Alenka a ɔda adagyaw fã, a ɔreserew bɔne no kae sɛ:
  - hia sɛ yɛsɛe nkaeɛ no nso! Nnyaw obiara wɔ akyi!
  Natasha too dwom bere a ɔtow tuo guu samurai apem a etwa to no so no:
  - Dabi, mmepɔw no renyɛ sika kɔkɔɔ, yɛbɛkum Russia atamfo nyinaa nnansa yi ara!
  Cool Margarita de kaa ho sɛ:
  - Dabi, ɛnyɛ hemorrhoids, ɛrenkyɛ wobɛyɛ ɔtamfo a wawu!
  Bere a wɔatwitwa Ɔsahene Nogi asraafo no agu no, Terminator mmeawa no foro fii tank no mu bere tiaa bi na wotuu mmirika faa sukyerɛmma no mu a wɔda mpaboa. Wiɛ, ɛyɛ awɔw bere dedaw.
  Wɔasɛe asraafo a wɔnam fam bɛboro mpem ɔha aduonum dedaw. Na nea ɛka ho ne Japanfo po so ahyɛn no. Nanso, Japanfo bɛboro mpem ahanu aduonum foforo gyina hɔ tia Ɔsahene Kuropatkin asraafo.
  Medvedev fii ne nna mu bae a na ne ti yɛ oak. Nantew twaa ne ho hyiae kakra. Afei me san dii agorɔ wɔ kɔmputa so... Star Wars yɛ kɛseɛ... Nanso biribi ankɔ yie...
  Medvedev fii ase san bɔɔ ɔkwan foforo no. Medan abakɔsɛm mu agodie no: Russia wɔ Nicholas II bere so. Na ɔko a wɔne Japan dii no nso. Eyi yɛ ɔko a ɛyɛ atirimɔdensɛm saa. Wubetumi de ɔkwan bi adi dwuma na woabɔ tumi ahorow wɔ kɔmputa no so.
  Medvedev bɔɔ bɔɔl wɔ ɔkwan a ɛnyɛ den so, nanso wantumi annye injection bi a efi Japanfo hɔ na ɔhweree ade kɛse. Yiw, ɛho hia sɛ wosi dan a ɛnyɛ nnam dodo. Momma yɛnsan nhyɛ bio.
  Na bio wo di agorɔ ma wo ho... Sɛnea ɛbɛdaa adi no, wɔ Kuropatkin ananmu no, acting president no nhyerɛn dodo... Bere nyinaa no, glitches, mfomsoɔ bi wɔ hɔ.
  Afei Medvedev danee asraafoɔ fotufoɔ no, na nneɛma kɔɔ so yie... Na ɔno ankasa daeɛ na ɔdaeɛ wɔ n"akongua so.
  Alenka fɛfɛ , a ɔrepetepete ne nan a ɛda hɔ kwa no, bisaa Natasha sɛ:
  - wo te nka sedee, worekum nnipa bebree saa?
  Abeawa a ne ho yɛ bruu no buae nokwarem sɛ:
  - nnim! Ɛte sɛ nea ɛyɛ kɔmputa so agodie! Wonte abufuw, abufuw, anaa anigye pii biara nka!
  Alenka a ne nan da hɔ no de abufuw serewee sɛ:
  - wei ne akodie!
  Natasha twitwaa ne ho yɛɛ no somersault. Ná ne nan ase kɔkɔɔ a ɛyɛ kurukuruwa no rehyerɛn. Mpɛn pii no, ɔyɛ abeawa nwonwaso, a otumi yɛ nneɛma pii a ɔmmɔ mmɔden kɛse. Na sɛ yɛanhohoro a, yɛtra so kɛkɛ.
  Mmabaa no tuu mmirika faa sukyerɛmma no mu. Wɔn nipadua da wɔn ho adi kɛse. Koko sõ, asen no yɛ fɛ, te sɛ ɔpɔnkɔ croup, ntini ahorow no da adi. Eyinom ne ahoɔfɛ-akokodurufo. Wɔwɔ ɔbea tumi ankasa a ɛsen biara. Adom pii saa. Na nan - bɔɔl a ɛyɛ ntini a ɛrehuruhuruw wɔ honam ani a ɛyɛ tan no ase.
  Japanfo scoutfo baasa baa wɔn nkyɛn.
  Mmabaa no yɛɛ somersaults. Ne sɛnea wɔde wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa bɛbɔ samuraifo anim. Na wɔbubuu wɔn anom ankasa. Na wɔbɔɔ wɔn sẽ nyinaa. Ɛno akyi no, mmeawa no too dwom sɛ:
  - a okyinnsoromma ahoroo no gyee Russiafoa kesee no toom, .
  Yɛde ahopere repere yɛn ho akɔ soro.
  Wiase aman nyinaa dɔ yɛn na wɔkyerɛ yɛn anisɔ, .
  Ɔman no nyinaa mufo retu mmirika akɔ komunism so!
  Na bio ahoɔfɛfo no de emerald aniwa hwirew wɔn ani. Wɔte sɛ nea wɔreko saa. Akofo no yɛ nnam. Na bio jogging nso.
  Alenka a na ne nan da hɔ no huruwii. Ɔde pinwheel no dii akɔneaba wɔ wim na ohui sɛ:
  - ye cool paa. Yebetumi adi wiase nyinaa so nkonim!
  Natasha serewee na obuae sɛ:
  - Ɔhemmaa a ɔwɔ Okyinnsoromma Asase so - .
  Eyi yɛ onwini yiye!
  Na mmeawa baanu no nyinaa de wɔn ani kyerɛɛ wɔn ho wɔn ho. Ɛno akyi no, yɛde ahopere san yɛn akyi. Nokwarem no, ɔko da biara da ka kɛse dodo ma Tsarist Russia sikakorabea. Na bere aso sɛ wo ne Japanfo no wie ntɛm.
  Medvedev de serew a ɛhyerɛn kyiaa mmeawa no sɛ:
  - Wiɛ, so wotuu mmirika twaa ho hyiae?
  Alenka a ne nan da hɔ kwa no de serew kae sɛ:
  - a yetu mmirika na yeasiesie ne ho se yebeko!
  Natasha de abufuw kae sɛ:
  - a yebekum obiara!
  Medvedev wosow ne nsa na ɔhyɛɛ sɛ:
  - afei, momma yenko!
  Alenka a ne nan da hɔ serewee na obuae sɛ:
  - yen baanan no na wodi awuo paa wo wiase!
  Natasha kasa tiaa eyi, na ɔde ne nan bɔɔ ne nan a ɛda hɔ kwa no so:
  - ennye ewiase mu, na mmom amansan mu!
  Na tank a ano yɛ den, ɛyɛ basabasa na edi awu no de ahoɔhare nyinaa kaa kar. Japanfo bɛboro mpem ahanu aduonum na wodi wɔn anim. Nanso atopae a ɛdɔɔso ma asraafo ɔpepepem biako!
  Mmabaa, ɔbenfo ne osuani - wei yɛ kuw a wɔbɛbubu obiara na wɔakyinkyim no ayɛ odwennini abɛn. Na tank no tu kɔ Japan asraafo no nkyɛn. Ɔde ahopere to ne ho so de ahunahuna. Ɔpɛ sɛ ɔbubu obiara.
  Alenka a ne nan da hɔ kwa no de anigye too dwom sɛ:
  Russia ntrɛwmu - fɛfɛ, ɔdɔfo, .
  Ɛhe na sukyerɛmma nhene, ahwehwɛ nsubɔnten a enni ano, .
  Na Russiani ɔsraani ne ɔsahene no yɛ biako.
  Kronkron ye ɔman no agyiraehyɛde - Ortodɔks ɔkɔre, yɛn hene!
  Na afei tank a ɛkɔ ntɛmntɛm no tu ankasa. Ɛtu twaam te sɛ wimhyɛn a ɛko. Na ohui sɛ ɔwɔ Japanfo no anim. Amansan aprɛm ne ɔtweaseɛ afiri a wɔde di dwuma no fii ase yɛɛ adwuma bio. Mmabaa no de ahopere kɛse fii ase yɛɛ adwuma. Bere a yɛrenka ho asɛm bio.
  Alenka de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo no, bɔɔ Japanfo no hwee fam na ɔtoo dwom sɛ:
  - anuonyam ma me Rus', Stalin ne Lenin, abusua baako!
  Na ɔbonsam a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no de emerald aniwa hyerɛn. Na sɛnea ɔde fuck up samurai no. Wobɛtɔ ɔdɔ mu.
  Na Natasha nso nyɛ obi a ɔba fam. Ɔbɔ Japanfo no akuturuku.
  Na ɔto dwom sɛ:
  - nntwe wo ho nnwo wo turns so. Yɛn nkrabea ne sɛ yebedi nkonim, mmeawa!
  Ná ɔkofo no ayɛ nhwiren kɛse. Na ntɛmntɛm saa, hwie ogya guu ɔtamfo no so.
  Na nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia joystick bɔtn no so.
  Alenka a ɔda adagyaw fã, a ɔreto tuo, kae sɛ:
  - haw mmienu wo Russia...
  Margarita twaa n"asɛm mu wɔ ha sɛ:
  - se mmienu na ewo ho a!
  Alenka a ne nan da hɔ, a ɔreto tuo, de anigye penee so sɛ:
  - yiw, se mmienu nkoaa a!
  Natasha, a ɔreto tuo, de Japanfo ɔhaha pii ato fam no faa no na ɔtoo dwom sɛ:
  - mu mmienu, wo awɔberɛ mmienu mu. Wɔ abien mu, wɔ nsuten abien mu!
  Alenka a ne nan da hɔ, a ɔreto tuo, de kaa ho sɛ:
  - m"akum Japanfoɔ no na masan aba!
  Natasha serewee na obuae sɛ:
  - Port Arthur yɛ yɛn dea! Na yɛremma obiara kwan mma ɔmfa yɛn Manchuria no!
  Na ɔkofo no san bɔɔ samurai no. Russiafo renhwere Japanfo no. Eyi san da sɛnea Russia yɛ nea wontumi nni so nkonim no ho adanse bio!
  Alenka a ne nan da hɔ no bubuu batere no na ɔbɔɔ ose sɛ:
  - Rus' begye din wo aman a ɛwɔ akyirikyiri paa ne mfehaha mu!
  Natasha nso bɔɔ ose sɛ:
  - Na tumi biara rensiw yen kwan!
  Na ɔsɛee samurai mpem abien foforo. Afei tank no kɔɔ n"anim na wɔkɔɔ so twae.
  Margarita a ɔhwɛɛ eyi no, ɔdaa n"adwene adi sɛ:
  - se wodi nkonim wɔ ɔko no mu yiye saa a, dɛn na Russia bɛyɛ akyi?
  Medvedev hwɛɛ mmeawa no a wɔde ahopere retwitwa Japanfo no na ɔhyɛɛ nyansa sɛ:
  - beba akodie, sedee ebeye ne Germanfoo anaase Britaniafoo! Nanso sɛnea ɛte biara no, ɔko a wɔne Owia a Ɛpue Asase no ko no nyɛ nea etwa to!
  Bere a Alena abubu batere foforo no, ɔkae sɛ:
  - Enti yɛde bɛma Germanfoɔ no, yie, yɛde bɛma wɔn araa ma ɛte sɛ nea ɛrennɔɔso!
  Natasha a ɔsɛe samurai no de kaa ho sɛ:
  - Na Hitler rennya obiara a obegye no aba Wehrmacht mu!
  Alenka, a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔton no, de abufuw paee mu kae sɛ:
  - Nanso me yam hyehye me ma Aryanfo. Enti aborɔfo a wɔn ho yɛ fɛ pii wuwui!
  Natasha penee eyi so, na ɔde awerɛhow de ne ti too fam sɛ:
  - yiw, nnipa pa bebree wuwui! Na dɛn nti na?
  Abeawa no bɔɔ Japanfo no na ɔhyɛɛ no nsow.
  - Na Japanfoɔ yɛ ɔman pa, nanso wɔhyɛ yɛn sɛ yɛne wɔn ko! Ɛwom sɛ eyi nso nyɛ papa dodo de!
  Margarita kae wɔ ntease mu sɛ:
  - Na mmoa no? So wonkunkum wɔn ho wɔn ho? Nanso onipa yɛ aboa a ɔkorɔn sen biara ara kwa!
  Medvedev serewee na ɔkasa tiae sɛ:
  - onipa, nte se mmoa, wo kra! Na ne kra yɛ soronko na enwu da ampa! Enti, yɛne mmoa no yɛ bun koraa!
  Margarita kasa tiaa eyi sɛ:
  - Na bonsuo no? Wɔsan nso wɔ nyansa a ɛkorɔn. Wɔn mu biako nim nsɛmfua mpem abiɛsa ne fã!
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no buae sɛ:
  - Nanso woye yen abusuafoo!
  Alenka a ne nan da hɔ no too Japanfo no tuo na ɔtoo dwom sɛ:
  - a meye bonsuo! Afei nso ɔbarima!
  Natasha a ɔretwitwa samurai no ase no, ɔteɛɛm sɛ:
  - nnkyinkyin a wohyɛ bonsuo mfe ɔha!
  Supertank no kɔɔ so twaa Japanfo no hwee fam. Adɛn na daabi? Ɔyɛ aboa a wabɔ dam ankasa
  a ɛtow atuo mpem aduanan simma biara. Na ɛkame ayɛ sɛ n"akode no yɛ nea ɔtopae biara ntumi nkɔ mu. Na ɛnyɛ afeha a ɛto so aduonu no mfiase nko.
  Alenka a ne nan da hɔ, a ɔreto tuo, de abufuw paee mu kae sɛ:
  - Tsar Nicholas yɛɛ pii maa Russia, nanso ɔkɔɔ so yɛɛ nea wɔankyerɛ no ho anisɔ na wɔbuu no adewa!
  Natasha a ɔrehwie ogya agu Japanfo no so no penee so sɛ:
  - teɛ! Wokum ɔhene no. Wɔhyɛɛ ɔsɔfo no ma ɔtwee ne ho fii ahengua no ho! Na dɛn na abɛyɛ nea eye?
  Alenka a ne nan da hɔ no tow fii aprɛm so na ɔde kaa ho sɛ:
  - a ewo seseee mpo! Na nnipa a wɔn ho yɛ abofono sen saa mpo bedii tumi!
  Natasha serewee, bɔɔ Japanfo no na ɔkae sɛ:
  - Enti momma yenko mma daakye pa! Na Russia ahofadi nti!
  Alenka a ɔda adagyaw fã, a ɔreto tuo no kae sɛ:
  - ma nsakrae ne nkonimdie!
  Afei ɔkyerɛɛ ne nsateaa. Ɔyɛ abeawa a obetumi ayɛ eyi. Afei samurai mpo rentumi nyi mfi hɔ. Na atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu no yɛ adwuma. Obiara retwa na ɔretwa.
  Wɔfuntum afunu a ɛtoatoa so mũ nyinaa mu ankasa. Na wɔtew ahunmu hɔ wɔ awudi kwan so.
  Wɔbɔɔ Ɔsahene Kuropatkin amanneɛ sɛ biribi a ɛyɛ nwonwa rekɔ so wɔ Japanfo mu. Wɔtow tuo, ɔtopae, obi tow hyɛɛ wɔn so.
  . TI A ƐTO SO 9.
  Medvedev a wada kakra no, ɔsan faa kɔmputa no. Wannyi ne ti mpo. Na bio ofii ase dii agoru wɔ n"ankasa kwan so.
  Ntua a wɔde baa Japan so wɔ asisifo mmara a wɔde tank ne wimhyɛn dii akyi. Nea ɛka ho ne Wiase Ko I no mu ɔtopae towfo a oye sen biara, Ilya Muromets. Nea ɛkaa ne ho asɛm denneennen paa. Na ɔbɔɔ Japanfo no te sɛ rɔba a wɔde abɔ nwansena.
  Na yɛn anim kɔ Tokyo...
  Esiane sɛ Dmitry Medvedev adi Japan so nkonim nti, ɔfrɛɛ ne ho sɛ Mikado ɔhempɔn.
  Na afei akodi foforo...
  Sɛ nhwɛso no, wubetumi abɔ abakɔsɛm foforo. Alexander II ka kyerɛɛ Bismarck wɔ 1875 mu sɛ akasakasa a ɔne France wɔ no yɛ Germany ne Fransefo mu asɛm. Bismarck gyee tumi no na ɔtow hyɛɛ France so wɔ 1876 mu. Mfiase no, na Prussiafo no ani gyei na woduu Paris. Nanso afei wɔbrɛɛ wɔn ho ase. Na Britain hyɛɛ ɔko no mu... Anka biribiara bɛyɛ yie, nanso Britaniafoɔ de ɔko maa Germany na wɔdii nkoguo. Afei Prussiafo no twee wɔn asraafo no kɔɔ soro.
  Ɔko a ɛkɔɔ so wɔ Atɔe Fam no twee ne ho. Fransefo no yii wɔn ho ano denneennen. England de asraafo dɔm pii kɔɔ baabi foforo...
  Saa bere no mu no, Russia dii Turkey ne Istanbul so nkonim. Britain ne France ne Germany de wɔn ho hyɛɛ ɔko mu. Na Tsar Alexander ahemman no faa nsase pii, a Iraq ka ho, koduu India Po no ho. Na Palestina, ne nsase a ɛkɔ Misraim nyinaa. Na enti Russia asraafo a Skobelev di wɔn anim no dii Mecca, Medina, ne Saudi Arabia nkurow afoforo so nkonim.
  Na wɔhyehyɛɛ Russia Ahemman no kesee fam fã. Na Alexander II bɛyɛɛ ɔhene kɛse. Na ɔko a Germany ne France ne Britain dii no dii mfe du.
  Na ɛbaa awiei wɔ draw a mfaso wɔ so mu.
  Alexander II dii ade kosii 1887 mu na ɔbɛyɛɛ obi a ɔbɔɔ mmɔden sɛ obekum no wɔ Alexander Ulyanov, Lenin nuabarima akanni ase. N"anuonyam nniso a Russia kyekyeree akwan pii, dii nsase pii so nkonim, na ɛmaa akuafo ahofadi no baa awiei.
  Ná ɔkwan foforo yi ne sɛnea na wodi agoru no. Alexander a ɔto so abiɛsa ne ɔsahene Skobelev dii Iran ne Pakistan nyinaa so nkonim. Nanso ɔsan nso wui - ti ketewa a ɛhyerɛn. Wɔ Nicholas II ase no, Russia ne Japan a na ɛwɔ po so ahyɛn wɔ India Po no mu dedaw, na ɛboaa Pacific ntɛmntɛm koraa no dii ako. Russiafo dii samuraifo no so nkonim ntɛmntɛm, na na wɔwɔ ahoɔden kɛse wɔ asase so ne nsu so nyinaa.
  Nea ɛka ho no, na Ɔman Bammɔ Soafo a ne ho akokwaw Skobelev na odi Russia asraafo no so. Na ɛnyɛ sɛ Russia dii nkonim nko, na mmom otumi dii Japan so nkonim nso. Bio nso, na United States nnya nkɔɔ Atɔe Fam no akyi, na na Britain nso nyɛ den saa. Bio nso, na Russia ne Germany ayɛ apam. Nea etwa to no dii Britain ne France akyi wɔ Afrika ho apereperedi no mu. Tsarist Russia, bere a wɔfaa Japan ne China afã horow akyi no, yɛɛ den kɛse mpo. Ná wɔreyɛ Delhi-Moscow kwan no.
  Sɛnea yehu fi eyi mu no, wɔde nhyehyɛe a Tsarist Russia yɛe sɛ ɔbɛtrɛw mu akɔ India ne China no dii dwuma yiye. Tsar Nicholas II paw Germany afã wɔ Wiase Ko I no mu. Germanfo dii France so nkonim na wɔfaa Belgium, Holland, Denmark ne Norway. Russia faa Egypt, Afrika fã kɛse no ara ne Indochina. Na Pacific agyapade a Britain wɔ nso. Na mpo osii fam wɔ Australia. Na wɔkyeree ne Australia no.
  Ɛno akyi no, ɔko no baa awiei bere a Britain sii fam na wɔfaa no no. Wiase Ko I no aba awiei. Nanso na ɛte sɛ nea Kaiser Wilhelm fam no sɛ Russia adi asase pii so nkonim dedaw, na wɔammɔ mmɔden ankasa. Na ɔsoo aweredi ho dae. Russia dii mmeae akɛse so nkonim ankasa - Australia, Asia nyinaa, Afrika fã kɛse no ara, Germanfo no anka wɔn ho pii saa, na mpo ɛboroo Portugal ne Spain a wɔfaa no. Austria-Hungary nyaa Italy ne Libya so tumi. Russia faa Afrika bɛyɛ nkyem anan mu abiɛsa, na afei ɔfaa Ethiopia akyiri kakra. Germanfo no tumi twaa Morocco.
  Sɛnea ɛte no, na eyi nnɔɔso mma Germany. Ɛwom sɛ ɔfaa France, Belgium, Holland, ne Norway, na Russia bɛhyɛɛ Sweden ase de.
  Wilhelm ahosiesie fii ase maa ɔko foforo a ɔne Russia bɛkɔ. Ɔhaw a ɛbaa 1929 mu no maa tebea no mu yɛɛ den. Ɛkame ayɛ sɛ Austria-Hungary ne Germany dii Europa nyinaa so. Na Afrika fã bi... Na Britain nso. Nanso na USA ne Canada da so ara wɔ hɔ. Ná Wilhelm ne Nicholas II nnya nsii gyinae sɛ wɔne wɔn ho wɔn ho bɛko. Bio nso, na Russia pɛ sɛ wɔko, na na ɛyam nsasesin akɛse. Nea ɛbɛyɛ na wɔayɛ wɔn ayɔnkofa ntɛmntɛm no, Tsar Nicholas II maa Russiafo kwan mpo sɛ wɔnwaree yerenom baanan. Nea wɔde too gua wɔ Amansan Bagua a Ɛto so Awotwe no mu.
  Wosii gyinae a ɛte saa ara wɔ 1925 mu. Na wɔ 1926 mu no, Nicholas II faa ɔyere foforo. Sɛnea ɛbɛdaa adi no, na gyinaesi no nyɛ nkwaseasɛm. Wɔ 1929 mu no, ɔhempɔn no woo ɔbabea foforo. Na wɔ November 25, 1932 no, awiei koraa no wɔwoo ɔbabarima a ɔwɔ apɔwmuden. Nicholas a ɔto so abien too ne din Petro. Wɔde hyɛ Petro Ɔkɛseɛ no anuonyam.
  Na wɔ 1933 mu, May 15 no, ɔko foforo fii ase. Germany de ɔko too gua tiaa Canada. Sɛ́ Britain tumidi. Asram abien akyi no, United States a Roosevelt di n"anim no, ɛmfa ho sɛ na sikasɛm mu ahokyere no, de ne ho hyɛɛ ɔko no mu ne Germany. Ná wɔmpɛ sɛ wogyae Canada.
  Esiane sɛ na Wilhelm adi mfe mfinimfini dedaw, nanso na ɔyɛ basabasa nti, mfiase no ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔno nkutoo bɛko, a wanhwehwɛ mmoa afi Russia hɔ. Ná ɔhwɛ kwan sɛ ɔno ankasa bɛyɛ biribiara. Nanso ɛnyɛ mmerɛw saa sɛ wubedi asasesin a ɛpo atew mu so nkonim. Bio nso, United States yɛɛ tank ne asraafo dɔm ntɛm ara. Na wɔhyehyɛɛ asraafoɔ akuo... Ɔko no kɔɔ so afe mũ nyinaa a ankosi hwee koraa amma Germanfoɔ no. Nea etumi gyee Iceland ne Greenland nkutoo. Nanso wɔ Canada no wɔantumi annye wɔn ho.
  Wilhelm dan kɔɔ Tsar Nicholas II so sɛ: "boa me, yɔnko dwumayɛni." Woyɛ me wɔfase ne me nuabarima. Ná Nicholas II ankasa ayɛ nhyehyɛe ama Alaska ne Canada. Wiɛ, misii gyinae sɛ ɛnyɛ anyame no na wɔyɛ nkuku. Na ɔfaa no, na wɔ June 25, 1934 mu no, ɔde ɔko too gua tiaa USA ne Canada. N"asraafo no tu faa Alaska, faa U.S. asasesin mu.
  Eduu saa bere yi no, na wɔasisi keteke kwan a ɛkɔ Chukotka no dedaw, na na Russia asraafo rekɔ wɔn anim yiye. Wɔ wɔn afã no na dodow a ɛkorɔn ne tank a eye sen biara wɔ wiase, a emu yɛ hare, emu yɛ duru ne nea ɛwɔ mfinimfini nyinaa wɔ hɔ.
  Enti na ɛsɛ sɛ Amerika ne tumi horow a ɛnyɛ pɛ di.
  Na Nicholas II, sɛnea yehu no, te ɔpɔnkɔ fitaa bi so ankasa. Na nkonimdi biako akyi foforo. Russia asraafo retu mmirika atwa Alaska. Na wɔfa kurow biara, akuraa biara.
  Germanfo rebɔ mmɔden sɛ wobesi fam wɔ Cuba. Ɔko no renya nkɔanim. Kaiser Wilhelm kyerɛw Nicholas II sɛ:
  - ne Russiafoɔ no ayɛ baako na yɛbɛka abom daa. Na yɛrenkasakasa da. Enti ma Amerika nwie.
  Esiane nkitahodi a ɛtrɛwee nti, nkɔso no yɛɛ brɛoo kakra sen sɛnea na wɔayɛ ho nhyehyɛe no. Nanso ne nyinaa mu no, Russia tsarist asraafo no faa Alaska nyinaa wɔ asram anum akodi mu na wɔhyɛn Canada.
  Roosevelt de asomdwoe mpo maa Russia, na ɔhyɛɛ bɔ sɛ obegyae Alaska, nanso na aka akyi dodo. Ɔko no kɔɔ so wɔ wuram gyaw mu.
  Wɔ 1935 awɔw bere mu no, ɛmfa ho sɛ na wim tebea yɛ den no, Russia asraafo duu U.S. ahye so wɔ atifi fam. Ɔko no kɔɔ so wɔ ahohuru bere mu... Russia asraafo yɛɛ adwuma mmiako mmiako, na ɛkame ayɛ sɛ ebeduu July awiei no, wɔfaa Canada nyinaa. Na wɔ August mu no, wotwaa Philadelphia ho hyiae.
  U.S. hu ne ho wɔ tebea a emu yɛ den yiye mu. Nanso wɔko tiaa wɔn denneennen... Nanso, ebeduu 1935 awiei no, na wɔafa U.S. asasesin bɛboro nkyem abiɛsa mu biako dedaw. Na awɔw bere mu no, na tsaristfo nkonimdi no yɛ kɛse mpo... Eduu March 1936 mfiase no, wɔbɛn Washington ne New York.
  Na wɔ April mu no, wɔfaa nkurow abien no nyinaa... Ɔko no kɔɔ so kosii August kosii sɛ wɔfaa United States asasesin no nyinaa.
  Afei ntua a ɛkɔɔ so wɔ Mexico, ne nea ɛkeka ho bae, wɔ asasesin no nyinaa mu.
  Wilhelm de nyansahyɛ maa Nicholas II sɛ onwie wiase nyinaa mu mpaapaemu. Nicholas II penee so.
  Wɔ 1937 mu no, Russia asraafo faa Latin Amerika nyinaa. Enti, Nicholas II ne Germanfo no wiee wiase no mu mpaapaemu. Na ahemman abiɛsa pɛ na aka: nea ɛsõ sen biara: Russia, afei German, ne Austria-Hungary a ɛkɔ akyiri mpo.
  Enti Russia bɛyɛɛ wiase tumidifo, nanso... Nicholas II da so ara yɛ tsar kɛse, nanso ɔyɛ onipa a owu. Owui wɔ August 1939 mu. Na Wilhelm a ne mfe akɔ anim no tow hyɛɛ Russia so wɔ September 1, 1939 mu. Ɔyɛɛ n"adwene sɛ ɔde nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na Petro a Ɔto so Anan da so ara yɛ abarimaa, na onnii mfe ason mpo no bedi dwuma. Na osii gyinae sɛ bere a na ahemfo no redi Russia so no, eye sɛ ɔbɛtow ahyɛ no so. Nna abien akyi no, Austria-Hungary nso de wɔn ho hyɛɛ ɔko no mu. Wɔtwee aman a ɛwɔ wiase nyinaa baa akasakasa mu. Ɔko a etwa to wɔ okyinnsoromma Asase abakɔsɛm mu no afi ase.
  Ná tsarist asraafo no nni akode dodow ne ne su a wɔne wɔn yɛ pɛ. Russia tank ne wimhyɛn da so ara yɛ nea eye sen biara wɔ wiase.
  Na akodi ahorow no daa eyi adi. Saa ara na asraafo mpanyimfo foforo a wɔwɔ nimdeɛ te.
  Nanso ɛbɛdaa adi sɛ Austria ne Hungary ne nkitahodi a ɛyɛ mmerɛw fi mfiase pɛɛ. Na ɛkame ayɛ sɛ ɔhweree ade fi nna a edi kan no mu. Tsarist asraafo no dii Austriafo so nkonim, faa Lvov, na afei Peremyl. Ɛdenam wɔn asraafo no fã bi a woyii wɔn fii Poland nkutoo so na Germanfo gyee Austriafo fii nkogudi koraa mu. Nanso na eyi mpo so nni mfaso kɛse. Mmɔden a Kaiser asraafo bɔe sɛ wɔbɛfa Warsaw no ankosi hwee wɔ animguase mu. Na Russia asraafo de ahoɔden piaa wɔn san wɔn akyi bɛboro kilomita ahanu.
  Germanfo no de ɔhaw kɛse siw Russia asraafo no kwan. Awɔw bere no nyinaa twaam wɔ akodi mu. Wɔ ahohuru bere mu no na akodi ahorow nso rekɔ so kɛse. Russia asraafo de nkakrankakra gyee adeyɛ no. Na wɔwɔ asraafo a ɛboro so mmɔho pii, na enti ebeduu awɔw bere no, wotumi maa Germanfo no brɛɛ wɔn ho ase wɔ wɔn ho wɔn ho ntɔkwaw mu araa ma wofii ase de wɔn ho mae. Bere koro no ara mu no, wofii ase tow hyɛɛ Austria-Hungary so. Wɔ osutɔbere mu no, na wɔatwa Budapest ho ahyia. Nea ɛka ho no, tsarist asraafo no faa Germanfo agyapade wɔ Canada. Na wɔ 1940-1941 awɔw bere mu no, tsarist asraafo no twaa East Prussia. Na ebeduu April 1941 no, oduu Oder.
  Germanfo gyinabea bɛyɛɛ den yiye. Wɔ May 1941 mu no, Vienna hwee ase. Na awɔw bere mu no, Russiafo duu Alps mmepɔw so na wogyee Venice. Yɛhyɛn Germany kesee fam mmeae.
  Na wɔ osutɔbere mu no, awiei koraa no wɔfaa Italy. Awɔw bere mu ntua a wɔde baa Berlin so no baa awiei bere a wɔkyeree no wɔ January 30, 1942 no. Ɛno akyi no, Germanfo a na wɔahwere wɔn agyapade nyinaa dedaw wɔ Afrika no sɔretia no yɛɛ mmerɛw. Russiafo no duu Rhine asubɔnten no so wɔ April mu. Ɛno akyi no, wɔ April 22 no, German asraafo nkaefo no gyaee wɔn ho mu.
  Saa na ɔko a etwa to a ɛkɔɔ so wɔ okyinnsoromma Asase so no baa awiei. Ɛde nkonimdi ne nkonimdi a Tsarist Russia dii no baa awiei.
  Nea edi hɔ ne ahunmu a wodii so nkonim. Wɔ 1936 mu tɔnn no, Russiani barima a odi kan no tuu wimhyɛn kɔɔ ahunmu. Wimhyɛn twaa okyinnsoromma Asase ho hyiae. Na wɔ 1945 mu, May 9 no, Russiafo no sii ɔsram no so.
  Wɔde wimhyɛn kɔɔ Mars wɔ 1967 mu. Wɔde kɔmaa Venus wɔ 1969 mu. Wɔde kɔmaa Mercury wɔ 1972 mu. Na wɔ Jupiter satellite ahorow so wɔ 1973. Onipa sii okyinnsoromma Pluto a ɛwɔ akyirikyiri sen biara no so wɔ 1980 mu dedaw. Na afe 2003 mu no, wimhyɛn a edi kan a ɛkɔɔ so wɔ owia nhyehyɛe no akyi wɔ adesamma abakɔsɛm mu. Russia hyɛn no tu kɔɔ Alaf Centauri na ɛsan bae wɔ afe 2018 mu.
  Efi afe 2020 no, Peter a Ɔto so Anan da so ara di Russia so, na esiane nnɛyi nnuruyɛ mu nkɔso nti, ɔnyɛ akwakoraa koraa. Petro a ɔto so Anan adi hene mfe aduɔwɔtwe biako na n"ahenni no ware sen biara wɔ wiase abakɔsɛm mu. Baabi a wonim nna pɔtee a wodii ahenni no, nokwarem no.
  Wiɛ, seesei de, biribiara ayɛ komm wɔ wiase, sɛnea ɛte daa no. Na mpo ɛyɛ mfonoe kakra... Nkurɔfo wɔ asetena pa. Ampa, ɔhaw ahorow wɔ nnipa dodow a ɛboro so ho. Nanso wɔde awo anohyeto ahorow reba ha dedaw.
  Ortodɔks som ayɛ nea ɛwɔ hɔ nnɛ. Woyiyi asɔfo no na wɔhyɛɛ ntade a wɔde abɔso abɔ wɔn mmati.
  Mfiridwuma ho nkɔso ama adwuma a wonnya nyɛ kɛse aba. Nanso wɔadi ɔhaw yi nso ho dwuma. Hypernet no ayɛ kɛse.
  Wɔreyɛ nhwehwɛmu, na wɔayɛ ahunmu ahyɛn a etumi tu ntɛmntɛm sen hann ahoɔhare dedaw. Yiw, eye ma Tsarist Russia ne wiase nyinaa a ɛwɔ Romanovfo nniso ase no. Saa ahemman a anuonyam wom sen biara wɔ adesamma abakɔsɛm mu yi.
  Paapa Tsar Nicholas na ɔkyerɛwee. Si paradise wɔ okyinnsoromma Asase so!
  Dmitry Medvedev buu ɔkwan a wɔfaa so yɛɛ adwuma no animtiaa. Odii wiase nyinaa so nkonim maa Russia tsars. Ɔkyerɛɛ ne nsusuwii a ɛfa ɔkwan a wɔfa so yɛ nneɛma ho. Onyaa nkonimdi kɛse na ɔdae bio, na ɔhyɛɛ ntade na ɔdae dae sɛnea na ɔyɛ kan no.
  Kuropatkin kae sɛ:
  - Bɔkɔɔ! Asomdwoe nkutoo!
  Ɔsahene Linevich de ahodwiriw kae sɛ:
  - Wo Excellency, ebia yebetumi abɔ mprempren?
  Ɔsahene Boafo Kuropatkin kae sɛ:
  - Daabi! Nokwarem no, ɛnte saa! Ebetumi ayɛ Japanfo afiri!
  Ɔsahene Linevich de fɛre kae sɛ:
  - yei ne hokwan a yebenya se awiei koraa no yebedi nkonim wɔ saa ɔko yi mu!
  Kuropatkin de nne a ɛrepopo paee mu kae sɛ:
  - boasetɔ, boasetɔ ne boasetɔ pii!
  Linevich de abufuw kasa tiae kɛse sɛ:
  - Nanso Alexander Suvorov kaa sɛ: bere tiaa bi ma nkonimdi!
  Kuropatkin bɔɔ n"ano denneennen sɛ:
  - m"ahyɛdeɛ wɔ ha! Na ɛsɛ sɛ yedi kan kora asraafo no so. Na ne nyinaa mu no, ɛrenkyɛ na Japan ahoɔden asa!
  Linevich de nyansahyɛ mae sɛ:
  - Ebia anyɛ yiye koraa no ɛsɛ sɛ yɛyɛ reconnaissance bi?
  Kuropatkin de ahopere penee so sɛ:
  - wei betumi aba, hwɛ yie kɛkɛ!
  Linevich de abufuw bɔɔ n"ano sɛ:
  - wo Tsar ne Agya Asase din mu!
  Saa bere no nyinaa na supertank no retu Japanfo no afi hɔ. Ɔbɔɔ wɔn gui, ɔtow wɔn tuo wɔ akwan horow so.
  Alenka a ne nan da hɔ, a ɔreto tuo a mmɔborohunu nnim no bisaa ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no sɛ:
  - so ye yen oprehyɛn a etwa to?
  Medvedev de serew bisae sɛ:
  - adɛn nti na wo dwene saa?
  Aboa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no kae sɛ:
  - Japanfo no nni formations akɛseɛ bio!
  Bere a Natasha rebɔ samurai no nnadewa na ɔreto tuo no, ɔpenee so nso sɛ:
  - Nanso, nokwarem no, Japan nni biribi foforo biara a wode ko!
  Medvedev de n"ani a na ontumi nsi pi kakra buae sɛ:
  - Japan betumi aboaboa asraafo foforo pii ano na watɔ po so ahyɛn foforo afi Amerika ne Britain. Enti, momma yɛnka no pen sɛ ɔko no nnya mmaa awiei koraa!
  Alenka a ɔda adagyaw fã, a ɔreto tuo abɔ samurai no, kae sɛ:
  - se Russia de asomdwoe ma Japan wɔ nsɛm a ɛfata mu nso ɛ? Yɛbɛfa Kuril abon no nkutoo, na biribiara a aka no bɛkɔ so atra hɔ sɛnea na ɛte ansa na ɔko no reba no?
  Ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no penee so sɛ:
  - wo saa tebea yi mu no, ɛda adi kɛse sɛ asomdwoe bɛba!
  Margarita de abufuw kae sɛ:
  - se ennye ɔman anidan no a, anka Japanfoɔ no bɛda so ara adi nkoguo. Anka wɔrenkɔ baabiara!
  Natasha a na ne nan da hɔ, a ɔrehwie ogya agu samurai no so no penee so ntɛm ara sɛ:
  - Ɛno ara! Anka wɔrenkɔ baabiara!
  Cool Alenka a ɔde akutu tetew Japanfo mu no de nyansahyɛ mae sɛ:
  - momma yenkyere Mikado no!
  Natasha huruw kɔɔ soro denneennen sɛ:
  - a wokyere Mikado no? Wiɛ, ɛyɛ anigye!
  Margarita de serew kae sɛ:
  - a ennye se ebeye dodo?
  Medvedev nso daa adwenem naayɛ adi sɛ:
  - nnye wei dodo? Ne nyinaa akyi no, ɛyɛ ade biako sɛ obi bɛbɔ n"ankasa de ho ban, na ɛyɛ ade foforo sɛ ɔde ne ho bɛhyɛ Japan a, momma yɛnka no pen sɛ, ɛno nso nko wɔ mfitiase Russia nsase no so no mu!
  Alenka a ne nan da hɔ no bɔɔ abubuw, na ɔde akuturuku san bubuu Japanfo no sɛ:
  - a efata se woda mmɔborɔhunu a ɛte saa adi?
  Natasha a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔton no so de ne ti too fam sɛ:
  - ampa, adɛn nti na yehia eyi? Yebetumi akyere Mikado no nso!
  Margarita serewee sɛ:
  - me wo wo so te se nea me wo ako! Na wɔ ɔko mu, sɛnea ɛte wɔ wo so no!
  Medvedev buae denneennen sɛ:
  - hia sɛ wohu bere a ɛsɛ sɛ wogyae! Yɛnyɛ nnipa a yɛyɛ random! Yɛn na yɛde anibere ne adwempa sesa abakɔsɛm! Enti ɛsɛ sɛ woda nkate adi, a nneɛma a wɔde susuw nneɛma ka ho!
  Alenka a ne nan da hɔ no too tuo na ɔtoo dwom sɛ:
  - Eh, susu, susu! Hwɛ sɛnea kɔlera dɔɔso!
  Ná supertank no reyɛ adwuma denneennen. Wɔasɛe Japanfo bɛboro mpem ɔha aduonu nnum dedaw. Fa fã na aka.
  Natasha de serew too dwom sɛ:
  - Yebesɛe ewiase nyinaa a basabasayɛ wom, .
  Sian kɔ fam na afei
  Yɛbɛkyekye wiase foforo a ɛyɛ nwini, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ɔhaw ne ɔhaw ahorow rentra mu!
  Alenka a na ne nan da hɔ, a ɔreto ogya a edi awu paa no, bɔɔ abubuw sɛ:
  - ma ɔhene pa na ɔteɛ!
  Margarita de nyansahyɛ mae sɛ:
  - Anaasɛ ebia yɛbɛfa trophy barrels mmienu bi a ɛyɛ sake?
  Alenka a ne nan da hɔ no serewee a awuduru wom sɛ:
  - edeen, wope se wonom?
  Margarita wosow ne ti wɔ ɔkwan a enye so:
  - agumadifo nnom nsa!
  Alenka a ne nan da hɔ, a wabɔ batere foforo no, serewee sɛ:
  - a efiri nkukuo nketewa mu!
  Natasha de nyansahyɛ mae sɛ:
  - ma yennom palm beer. Ɛyɛ nea ahoɔden wom sen biara!
  Na ɔtow Japanfo pii tuo guu fam.
  Medvedev buae sɛ:
  - Adwuma kan, anigye akyiri yi!
  So ɛnsɛ sɛ ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no hu eyi? So na ɛnyɛ bere nyinaa na onni adagyew na onni adagyew?
  Yiw, ahyɛde ahorow a edi kan a Ɔmampanyin Medvedev a ɔreyɛ adwuma no de mae no mu biako ne sɛ wɔbɛma Ɔman Duma ananmusifo akatua akɔ soro mprɛnsa. Na ananmusifo no nso ɛ? Wɔtwee ɔmampanyin abatow no too nkyɛn. Enti, Medvedev yɛɛ ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma wɔ Russia bere tenten bi.
  Na eyi mpo bɛyɛɛ tebea soronko. Bere a ɔman panyin no yɛ n"adwuma bere tenten saa no. Nanso nsakrae mma. Sɛ yɛbɛka no pɛpɛɛpɛ a, biribiara sesae wɔ Medvedev ase ma ɛyɛɛ bɔne. Te sɛ nea ahonyade a na ɔdɔ Putin kɛse no sii gyinae sɛ ɛbɛtɔ nea odii n"ade no so were. Dɛn na ɛhaw no!
  T-95 tank a wɔayɛ no nnɛyi de no kɔɔ so sɛee samuraifo no wɔ geometric nkɔso mu. Saa afiri yi daa sɛnea etu mpɔn adi. Na tumi bɔne a ɛwɔ abufuw a ɛma ɛyɛ nea ɛte sɛ ade a ɛdɔɔso no mu.
  Alenka a ɔda adagyaw fã, a ɔreto tuo abɔ Japanfo no, kae wɔ ntease mu sɛ:
  - nanso, wei nnye koraa. Ɛbɛdaa adi sɛ yentumi nyɛ biribiara a yenni akode akɛse!
  Natasha a ne nan da hɔ no de abufuw buae sɛ:
  - tumi a ɛkorɔn binom amma Russia antumi annye nkonim wɔ ɔko a wɔne Japan dii no mu. Nanso wɔyɛɛ ade pa bi ho nhyehyɛe, China asɛmpaka . Na ɛnyɛ fɛ dodo!
  Margarita bisaa asɛm a ɛda adi pefee yi:
  - na Onyankopon nso ennee? Dɛn nti na wanboa Ortodɔksfo?
  Ɛkame ayɛ sɛ Alenka a ɔda adagyaw, a ɔde akorade akyi akutu kɔma no kae sɛ:
  - ne no! Nokwarem no, ma Japanfo kwan ma wonni Ortodɔks man no so nkonim. Eyi yɛ Russiafo gyidi ho atoro a ɛte saa ampa!
  Natasha a ɔrehwie ogya agu Japanfo so no de abufuw kae sɛ:
  - a enni se ahemman som no ye asomdwoe ho adwene. So ebetumi aba sɛ wobɛyɛ ɔman kɛse sɛ wode mmara no tra ase a: sɛ wɔbɔ wo wɔ wo hwene nifa so a, dan wo benkum!
  Cool Alenka penee eyi so ntɛm ara, na ɔbubuu Japanfo no:
  - Ɛno ara! Yenhia asomdwoe ho adwene biara! Dɔ wo tamfo! So eyi yɛ ahyɛde?
  Margarita de anigye too dwom sɛ:
  Obiara a ɔyɛ onipa no, wɔwo no sɛ ɔkofo, .
  Enti ɛbaa sɛ - gorilla no faa ɔboɔ no.
  Bere a wɔabu ɔteasefo sɛ ɔbɛko a, .
  Na ogya no rehyew denneennen wɔ koma no mu!
  
  Abarimaa no hu afiri a wɔde tow tuo wɔ ne dae mu, .
  Ɔpɛ tank sen limousine.
  Hwan na ɔpɛ sɛ ɔdan penny ma ɛyɛ nikel - .
  Efi awo mu no ɔte ase sɛ tumi na edi tumi!
  Natasha teɛɛm, na ɔde ogya bepɔw a ɛrehuruhuruw abufuw hwiee ogya guu Japanfo no so sɛ:
  - yiw, automatic! Na ahoɔden ne ade titiriw! Ɛsɛ sɛ yedi nkonim!
  Alenka a ne nan da hɔ no de ahopere ne abufuw bɔɔ n"ano, na ɔbɔɔ Japanfo no hwee fam:
  - ne dee wowoo no se wobedi nkonim! Na biribiara nni hɔ a ɛba fam. Yɛn nkonimdi bɛyɛ yɛn dea!
  Natasha penee so, na ɔde ne nan a ɛyɛ ntini no nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔton ahorow no so:
  - bɛyɛ papa saa kwan yi so! Yɛadi hene na yebedi hene bere nyinaa! Mekyerɛ sɛ, Russia!
  Alenka a ne nan da hɔ, a ɔrebɔ Japanfo no gui no teɛɛm sɛ:
  - rennni atoro, mepe se medi hene! Nanso ɛnyɛ afiri a ayɛ nwunu kɛkɛ, na mmom ahemman mũ nyinaa!
  Na abeawa no apra Owia a Ɛpue Asase no batere a etwa to no akɔ dedaw. Ɔyɛ obi a ne ho yɛ fɛ araa ma ɛsɛ sɛ ɔyɛ wiase akansifo. Na mfa wo ho nhyɛ mmerɛwyɛ ne fɛre mu da.
  Natasha, a ɔreto tuo, bɔɔ n"ano sɛ:
  - beye ahemmaa! Anaasɛ, nea eye sen saa no, ɔhemmaa no!
  Alenka a ne nan da hɔ no toaa so sɛ:
  - na ɔko nso ɛ, ɔko nso ɛ, ɔyɛ ɔbaa bɔne ne ɔbaa! Nanso ɛma mmarima a wɔn ho yɛ fɛ, ɛka sɛ - kum ohufo a ɔwɔ wo mu!
  Margarita de ne ti too fam de kyerɛe sɛ ɔpenee so sɛ:
  - a ɛte saa, kum ohufo a ɔwɔ wo ho mu! Misusuw sɛ sɛ Nicholas II gyaee ahengua no a, na ɛnyɛ ahude nti koraa!
  Alenka a ɔda adagyaw fã kae denneennen sɛ:
  - Afei deɛ ɔrennyae! Yɛbɛhyɛ adehye ahengua no den ma agyina hɔ mfehaha pii!
  Natasha teɛɛm sɛ:
  - yɛ Tsar Nicholas II kɛse! Yɛboa wo! Ɔman anidan biara nni hɔ - Russia Kɛseɛ bɛba!
  Awiei koraa no, akofo no de Owia a Ɛpue Asase no asraafo a wɔsɛee wɔn no wiei. Wokunkum asraafo ne mpanyimfo bɛboro mpem ahanu aduonum. Enti, ɛkame ayɛ sɛ wɔsɛee Japan asraafo a wɔwɔ asase so no nyinaa. Sɛnea po so asraafo no gyaee wɔ hɔ no ara pɛ.
  Alenka a ne nan da hɔ kwa no de serew kae sɛ:
  - so na efata haw no? Enti, na mepɛ sɛ meka sɛ freak out? Esiane sɛ asraafo no ansɔre atia bere tenten nti, wotumi dii Russia so nkonim!
  Natasha de ahotoso kae sɛ:
  - Russia hweree enam adum a eto so anum no nkoaa nti. Sɛ ɛnte saa a, anka yebedi nkonim ɔkwan biara so!
  Margarita bisaa ɔmampanyin a ɔreyɛ adwuma no sɛ:
  - dn na y3y3? Yɛbɛsan aba anaasɛ yɛbɛtoa so?
  Medvedev a na anyinam ahoɔden rehwere no buee kɔmputa no kae sɛ:
  - afei wɔbɛma yɛn nkɔmhyɛ a ɛfa Tsarist Russia nkɔsoɔ a ɛbɛkɔ so ho. Sɛ biribiara kɔ yie a, yɛbɛsan aba.
  Wɔtee ɔbea nne a ɛyɛ dɛ;
  Bere a wɔsɛee Japan asase so asraafo ne po so asraafo koraa akyi no, Mikado no de asomdwoe mae. USA ne Britain penee so sɛ wɔbɛyɛ ntamgyinafo.
  Ná tebea horow no ye ma Russia. Ɔman no nyaa Kuril abon ne Taiwan.
  Ne Manchuria, Korea, Mongolia so tumidi nso. Nea ɛka ho no, Japan nso tuaa sika kɔkɔɔ Russia ruble ɔpepem ahanu aduonum a wɔde tuaa ka.
  Tsar Nicholas II tumi yɛɛ kɛse, na ɔman anidan ho nkate so tewee. Ɔman no fii ase nyaa sikasɛm mu nkɔso ntɛmntɛm. Zheltorossiya sɔree. China fã bi fi wɔn pɛ mu bɛyɛɛ Russia fã, ne Korea ne Mongolia nso. Tsar Ahemman no bɛyɛɛ kɛse na emu nnipa dɔɔso. Sikasɛm mu nkɔso fii ase ntɛm sen abakɔsɛm ankasa mu na na emu yɛ den.
  Ná Ɔman Duma biara nni hɔ, na na tsar aban no betumi asiesie ne ho yiye ama Wiase Ko I no. Wiase no mu tank a emu yɛ hare a edi kan "Luna"-2 a wɔyɛ no kɛse ne atopae a ɛwɔ engine anan "Ilya Muromets" ne "Svyatogor" puei wɔ Russia. Wiase Ko I no fii ase ɔkwan biara so, nanso edii yiye kɛse maa Russia.
  Esiane sɛ na ɔhene no nnipa dɔɔso, sikasɛm ne asraafo dɔɔso nti. Na gyinabea a ɛwɔ mu no mu yɛ den sen saa. Ɔman Duma biara nni hɔ - atuatew ne asraafo atuatew a ɛyɛ hyew.
  Wɔ nkonimdi ahorow a ɛsonosonoe, nanso, ne nyinaa mu no, wɔ Russia nhyehyɛe ne nkonimdi wɔ akodi dodow no ara mu no, ɔko no baa awiei wɔ November 7, 1915 mu bere a Germany de ne ho mae no. Austria-Hungary gui na wɔpaapaee mu. Galicia ne Bukovina bɛyɛɛ Russia amantam. Krakow ne nsase a atwa ho ahyia no hyɛn Poland Ahemman no mu, te sɛ Poznan, Danzig, ne East Prussia fã bi nso. Na Klaipeda bɛkaa Baltic mantam no ho. Czechoslovakia puei - ahennie a ewo Russia mu.
  Romania faa Transylvania. Hungary bɛyɛɛ ahenni a ɛde ne ho, nanso ɛhyɛɛ Russia, ne Tsar Nicholas sɛ yɔnko sodifo ase. Austria abɛyɛ ɔman ketewaa bi. Yugoslavia sɔree, na ɛno nso wɔ kataa ase na Russia aban ne ne yɔnko sodifo Nicholas II ase.
  Türkiye ayera afi wiase amammui asase mfonini so. Iraq ne Palestine bɛyɛɛ Britain fã, Syria bɛyɛɛ France fã, Asia Kumaa ne Istanbul bɛyɛɛ Russia amantam. Enti, Russia san maa n"asase no yɛɛ kɛse. Nanso ankɔ awiei wɔ hɔ. Afei wɔne Fransefo ne Britaniafo boom dii Saudi Po no so nkonim. Na afei Russia ne Britain kyekyɛɛ Iran ne Afghanistan mu. Atifi fam ne mfinimfini bɛyɛɛ Russia amantam, na anafo fam bɛyɛɛ Britania atubraman.
  Ɛte sɛ nea wiase no abɛyɛ nea egyina pintinn. Ɔko no kɔɔ so wɔ China nkutoo. Nanso wɔ 1929 mu no, sikasɛm mu ahokyere a emu yɛ den sii, na ɛde Okunkɛse no bae.
  Ná ɔman anidan ho nkate renya nkɔso bio wɔ Russia. Adwumayɛban mu adwumayɛ ne ɔsɔretia paee. Nanso ɛbɛdaa adi sɛ ɔhaw no mu nyɛ den dodo. Bio nso, wɔ 1931 mu no, ɔko ne Japan san sii bio.
  Ná samurai no pɛ sɛ ɔtɔ were. Nanso saa bere yi de na Russia asraafo no mu yɛ den wɔ biribiara mu. Na Admiral Kolchak yɛ po so asraafo panyin a ne ho akokwaw.
  Ɛnyɛ Japan nko na wodii nkogu, na mmom wɔkyeree no nso. Wɔhyɛɛ Tsar Nicholas II abotiri wɔ aban kwan so sɛ Mikado Ɔhempɔn wɔ Japan wɔ February 1932 mu. Enti, Russia trɛwee kɛse mpo. Na ɛkame ayɛ sɛ ɛkaa China nyinaa.
  Wɔ nnipa dodow ne asasesin nyinaa mu no, na Russia nni nea ɔne no yɛ pɛ. Bio nso, na Britania Ahemman no reyɛ mmerɛw. Hitler bedii tumi wɔ Germany wɔ 1933 mu, nanso dɛn na na obetumi ayɛ atia Russia? Mma no nha wo. Tsar Nicholas II wui wɔ 1937 mu, bere a na onyaa ahenni a edii yiye kɛse, na ɛno ne nea ɛto so abien a ɛkyɛe sen biara wɔ Ivan a Ɔyɛ Hu no akyi. Na ɛne nkonimdi ahorow a ɛsen biara wɔ mpɔtam ne nnipa dodow mu.
  Nanso, ɛnyɛ biribiara na ɛkɔɔ yiye maa ɔhene no wɔ n"ankasa asetra mu. Adedifo Alexei wui bere a na ɔyɛ abofra. Esiane aware a na ɛnsɛ nti, wogyee onua kumaa Mikhail hokwan a ɔwɔ sɛ ɔtra Russia ahengua so no fii ne nsam.
  Kirill Romanov a owui wɔ 1938 mu a wantra ase afe biako mpo na onyaa abotiri no. Na ne ba Vladimir a ɔto so abiɛsa bɛyɛɛ ɔhene foforo. Wɔhyɛɛ no abotiri, na ɔhene no dii hene anigye so kosii 1992. Na Russia dii kan gyee atubra aman no fii France ne Britain nsam, ne Germany. Afei odii Germany so nkonim. Na afei wiase nyinaa. Ne tiaatwa mu no, Tsar foforo George a odi kan no bɛyɛɛ wiase ɔhempɔn wɔ 1992 mu.
  Medvedev wiee nhwehwɛmu no na ɔkae sɛ:
  - a ɛda adi sɛ, ɛdɔɔso ma amansan yi! Yɛresan aba!
  Na wɔn baanan no nyinaa teɛɛm sɛ:
  - anuonyam ma Tsar Nicholas II!
  . NKYERƐKYERƐMU A ƐFA NSƐM HO
  Medvedev nyanee fii ɔfrɛ bi mu... Wɔbɔɔ no amanneɛ sɛ Zelensky a wɔde no di dwuma sɛ Russia ne Ukraine ɔmampanyin no rekɔ so dedaw. Na sɛ, wɔka sɛ, ɛyɛ bere a ɛsɛ sɛ Dmitry Anatolyevich fi adwumayɛbea hɔ.
  Medvedev ampɛ sɛ ɔyɛɛ saa. Ansa na merekɔ no, miyii me ti nhwi na miguaree.
  Afei ofii adwumayɛbea hɔ. Wɔde no kɔɔ kar soronko bi mu. Bere a wɔrekɔ no, wɔkae sɛ ɛbɛyɛ papa sɛ Medvedev de wimhyɛn bɛkɔ Canary Islands akɔhome wɔ hɔ.
  Na Zelensky yɛɛ n"ahennie no ho ɔyɛkyerɛ foforɔ. Sɛnea ɛtaa ba no, kɔla ahorow a ogyaframa ne ahuruhuruw wom. Da a wɔde sii hɔ no, Vitali Klitschko ne Michael Tyson koe wɔ agumadibea a ɛwɔ Kyiv no. Amerikani akuturukubɔfo a wagye din no penee ɔko no so esiane sikasɛm mu haw akɛse nti. Klitschko dii nkonim wɔ akuturuku dumien no nyinaa mu, nanso wɔ aman ntam nkitahodi mu no, wanbɔ Tyson.
  Wɔ ɔkwan a ɛfata so no, wɔde wiase akansifo no nkyerɛase nketenkete no biako dii agoru.
  Ɛno akyi no, wɔmaa Vitali Klitschko diamond abɔso.
  Vladimir Zelensky nyaa akwaaba fii wiase aman nyinaa hɔ - a China ka ho. Bio nso, wɔ Ɔsoro Ahemman no mu no, basabasayɛ a na nnipa pii wɔ no mu yɛɛ den. Ɛnyɛ abodoo nko na onipa nam so tra ase. Ná nkurɔfo pɛ demokrase ne ahofadi. Ná China Komunis Kuw no kateeyɛ no abrɛ, na obiara pɛ ahofadi.
  Zelensky abɛyɛ sɛnkyerɛnne a ɛte saa ara. Demokrase ahoɔden ho sɛnkyerɛnne, bere a sum ase adwumayɛbea ahorow a na ɛwɔ Putin ase no katabaako nniso no hwee ase akyi.
  Zelensky kaa nsakraeɛ, sikasɛm ne nneɛma foforɔ a wɔatumi ayɛ ho asɛm pii. Wɔayɛ akansi bi dedaw wɔ ɔman soafo panyin dibea ho wɔ Russia. Ná nnipa mpempem pii na wɔhwehwɛ adwuma no. Ná ɔkwan a wɔfa so paw wɔn no mu yɛ den yiye. Na na ɛte sɛ nea ɛyɛ fɛ yiye.
  Ɛde besi ha no na biribiara rekɔ so yiye koraa. Zelensky yɛɛ somersault mpo wɔ n"ahyɛase no ase. Onyaa nsam a wɔbɔe. Afei ɔkyerɛɛ nimdeɛ a ɔwɔ wɔ amannɔne kasa mu. Ɔyɛɛ n"ade denneennen na ɔde ahoɔhare yɛɛ n"ade.
  Awiei koraa no, Zelensky faa no na ɔmaa ɔkasa abien foforo.
  Bio nso, bere a wɔde sii hɔ akyi no, adwumayɛfo gyinaesi ahorow dii akyi bae. Nsakrae pii ne anim foforo wɔ aban no mu.
  Ná "dade soafo" a wɔpaw wɔn ankasa wɔ hɔ. Ná adwumayɛfo nsakrae bi rekɔ so wɔ Russia.
  Zelensky de mmara pii mae wɔ nna a edi kan koraa no mu. Wɔmaa kwan ma wɔtɔn nsa anadwo ne mmeae a wotu kwan. Ɔde tow foforo a wɔbɔ wɔ adefo so bae. Oyii ahobammɔ fii ananmusifo ne atemmufo nsam. Nneɛma a wɔyɛ a ɛkɔ soro. Wɔde tow a wɔbɔ wɔ aguadi a wɔne China yɛ ho bae.
  Wɔyɛɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn sɛ wɔne Russia bɛyɛ biako wɔ Belarus. Na eyi nso kɔɔ Zelensky ho anuonyam so. Belarusfo dodow no ara gyinaa biakoyɛ a wɔne Russia bɛyɛ akyi.
  Zelensky nwiinwii sɛ Medvedev maa nsensanee no so dodo, nanso ɔhyɛɛ bɔ sɛ nneɛma bo a ɛkɔ soro no bɛbrɛ ase. Na sɛ bɔne biara rensi.
  Nokwarem no, ankyɛ na nneɛma bo a ɛkɔɔ soro no gyaee. Na Russia sikasɛm fii ase nyaa nkɔso. Na wɔ Caucasus no, akodi nneyɛe wuwui ɔkwan bi so. Ɛbɛyɛɛ komm kɛse.
  Awiei koraa no, Zelensky de nyansahyɛ mae sɛ ɔmfa ne ho nhyɛ Russia Ɔmampanyin dibea no mu. Ɔbɛyɛɛ Nyansahu ho Oduruyɛfo Alexey Bolshakov a wadi mfe aduasa abien. Ɔde ahotoso kɛse dii nkonim wɔ akansi no mu. Na ɔbɛyɛɛ ɔman soafo panyin, na ɔyɛ akumaa sen biara wɔ Russia abakɔsɛm mu.
  Medvedev faa wimhyɛn kɔɔ Canary Islands kɔgyee n"ahome, na onyaa kan ɔmampanyin no pɛnhyen sika, na ɔde gyee n"ani kɛkɛ. Ɛde besi ha no, onnyaa ɔhaw biara. Nanso wɔkyeree Shoigu na wɔbɔɔ no sobo sɛ wabɔ mmɔden sɛ obetu atuatew. Dɛn na na ɔpɛ?
  Na ano aduru afoforo pii nso wɔ hɔ... Wɔ Amerika no, Democratic ɔbea bi a wadi mfe aduanan biako dii nkonim. Enti, aban no sesae. Na ɔbea bi ne obi a ɔyɛ kumaa sen biara wɔ U.S. abakɔsɛm mu baa tumidi mu. Trump bere no aba awiei . Nanso adamfofa a wɔne Russia wɔ no afi ase reyɛ frɔmfrɔm nkyɛe. Sɛnea ɛte no, wɔ China a ɛyɛ ɔman anidan no ho no, afei de na United States ne Russia Ahemman foforo no yɛ nnamfo.
  Zelensky mpo yɛɛ referendum na ɔde din foforo bae: mmom, Russia - Kievan Rus. Ɛno nso kasae pii. Belarus de ne ho bɔɔ fekuw no ho. Na ahemman no nkanyan fii ase... Wɔ demokrase nnyinaso so.
  Ɔbea ɔmampanyin foforo a ɔwɔ United States no nyaa Trump nitan a ɔwɔ ma China no fii awo mu na ɔde ne ho hyɛɛ mu sɛ ɔbɛhyehyɛ nkabom. Kievan Rus nyaa sikasɛm mu nkɔso wɔ Zelensky ase yiye. Russia siw China kwan kakra. Afei, ɔde ne ho kɔbɔɔ NATO. Ankyɛ na aban bi a ɛboa Russia bedii tumi wɔ Kazakhstan na wɔhyehyɛɛ nkabom man. Ná Russiafo no repiapia Asia Mfinimfini fam afi China ho. Akasakasa no kɔɔ so yɛɛ kɛse.
  Zelensky yɛɛ ɔsatu bi a ɔde tiaa Stalin ne Putin . Ɔgyee abasobɔde a Medvedev de maa wɔn no nyinaa fii Stalin ne Putin nsam.
  Nanso biribiara kɔɔ so asomdwoe mu. Ɛwom sɛ komunisfo no kasa tiae de. Yɛkɔɔ nhyiam ahorow ase.
  Na ɛhɔ na awiei koraa no woyii Lenin fii Amusiei no mu. Anigye bi a ɛwɔ hɔ ma nnipa pii. Na Ortodɔks Asɔre no buu Alexander II ne Ivan sɛ wɔn a wɔyɛ Hu, Russiafo tsarfo kronkron. Nicholas II nkaedum dodow nso akɔ soro.
  Ɔkwan bi so no, Tsarsom ne Atɔe Famsom bɛyɛɛ nea aba so. Wɔbɛn Europa, na ahɔho fii ase nyaa adwuma pii. Russia abɛyɛ Atɔe Fam wiase no fã, na bere a Trump kɔe no, wiase nyinaa ayɔnkofa ho nhyehyɛe no mu yɛɛ den. Na China hwee ase wɔ baabi a atew ne ho na ohyiaa emu basabasayɛ.
  Bere koro no ara mu no, Zelensky maa awo dodow kɔɔ soro wɔ Slav ahemman no mu. Awiei koraa no, wimhyɛn a wɔde bere tenten ahyɛ bɔ sɛ ɛbɛkɔ ɔsram no so no sii. Na biribiara kɔɔ yiye wɔ ɔkwan bi so a ɛyɛ nwonwa.
  Wɔde apam ahorow sii Russia ne United States ntam, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, Kievan Rus ne Amerika ntam.
  Na akasakasa yɛ ade a atwam. Wiase no abɛyɛ wiase nyinaa na ahobammɔ wom kɛse. Ɛwom sɛ na akodi ahorow wɔ hɔ de. Kievan Rus ne United States yɛɛ oprehyɛn bi wɔ Libya, faako a wɔde Nkramofo no baa awiei no. Afei yɛne Mfinimfini Apuei dii nsɛm, na yɛne Amerika boom yɛɛ nnyinaso ahorow wɔ hɔ. Kievan Rus ne United States boom fii ase danee wiase no na wɔpiaa China fii Afrika. Na ɛha na yɛrentumi nyɛ a akodi nka ho. Na asase so adwumayɛ nso.
  Kievan Rus ne United States nyinaa boom yɛɛ wimhyɛn ntua.
  Nkakrankakra, wɔpam Chinafo fii wiase nyinaa. Na ɔsoro ahemman no hwee sikasɛm ne amammui mu ahokyere a emu dɔ mu.
  Na Kievan Rus dii yiye kɛse.
  Russia nnim sikasɛm mu nkɔso a ɛte saa da. Na sɛ China hwee ase - Kievan Rus sɔree. Na enyaa nkɔso ntɛmntɛm.
  Wɔyɛɛ keteke kwan a ɛkɔ Chukotka no wɔ bere a ɛsen biara mu. Nea ɛno ankasa yɛ onwini kɛse.
  Na na wɔretutu ɔkwan bi wɔ Alaska ase. Amerikafo nso fii ase yɛɛ keteke kwan bi a wɔde bɛka Russia ho. Na wɔresi keteke kwan a ɛkɔ Delhi nso... Bere koro no ara mu no, na wɔretutu nsuten afi Siberia de agugu Asia Mfinimfini fam nsu so.
  United States ne Kievan Rus boom yɛɛ oprehyɛn bi tiaa Iran. Na wɔde wiase nniso a ntease wom sii hɔ. Ɛno akyi no wofii ase tutuu asubɔnten bi fii Caspian Po no mu kɔɔ Persia Po no mu.
  NATO trɛwee ma ɛkaa Arab aman ho. Wɔ Saudi Arabia no, mmarahyɛ bagua bi sɔree. Mmea no fii ase yii wɔn burqa. Wofii ase kyekyee wiase man.
  Wɔ Russia nsɛm ho amanneɛbɔ mu no, obiara kasa tiaa Putin sɛ ɔyɛ katee na ɔtow atɛkyɛ guu no so sɛ ɛkame ayɛ sɛ wama Russia ayɛ China atubraman, nanso yɛda Onyankopɔn ase sɛ owui wɔ bere mu. Wɔkaa nsɛm a emu yɛ den nso. Nanso wobuee nsɛmmɔnedi ho asɛm tiaa Medvedev. Na ɛnyɛ biako pɛ.
  Wɔde Stalin fii Kremlin ɔfasu no mu. Lenin ansa na ɔrefi amusiei hɔ koraa.
  Pii asesa wɔ ɔman agyiraehyɛde ahorow mu. Frɛmfrɛm ahorow foforo pii apue. Wɔde kɔkɔɔ kaa Russia frankaa ho, na wɔde bruu sii bruu a ɛyɛ hann ananmu.
  Ná eyi nso yɛ anigye. Akodeɛ no asesa... Sikasɛm mu nsakraeɛ nso wɔ hɔ. Wɔsesaa sika sɛnea nsusuwii no te: biako kosi apem. Kievan Rus ruble sika kɔkɔɔ gyinapɛn no puei. Bere koro no ara mu no, sika foforo ne dedaw sɔree - penny - kopeck fã, ne fã - penny nkyem anan mu biako.
  Biribiara yɛ nhyehyɛe...
  Abodin nso fii ase san nyaa nkwa... Princes, barons, counts, marquises, ne dukes mpo puei. Titiriw no, Zelensky bɛyɛɛ Ɔheneba no. Moldova nso bɛyɛɛ Kievan Rus fã. Wɔaka ɔhene a wɔbɛpaw no ho asɛm dedaw.
  Nanso Zelensky kae sɛ ɔmanfo nkutoo na wɔbɛpaw Kievan Rus ɔmampanyin. Na ɛnyɛ nea ɛboro bere abien.
  Bio nso, Zelensky tew Russia ɔmampanyin no dibea so fii mfe asia kɔɔ mfe anum. Nokwarem no, Zelensky dii n"ahenni bere a edi kan mfe asia.
  Eduu saa bere yi no, na wawie Asia Mfinimfini fam a ɔde bɛka Russia ho no. Na ɔsan de USSR ahye no sii hɔ. Baltic aman no nkutoo na na obiara nni hɔ.
  Nanso na Amerikafo no mpɛ sɛ wobegyae mu de besi nnɛ. Na enti wɔde Asia Mfinimfini fam ne Caucasus mae.
  Ɔko foforo sii wɔ Caucasus, wɔ Armenia ne Azerbaijan ntam. Na ɔnantew atirimɔden so paa. Enti Russia tumi gyee amanyɔkuw ahorow yi na wɔyɛɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn wɔ wɔn a wɔbɛka wɔn ho no ho.
  Enti, Zelensky san nyaa Caucasus, na ɔtrɛw Kievan Rus mu. Momma yɛnka no pen sɛ ɔyɛ nkonimdifo. Bio nso, ɔsan yɛ demokraseni... N"ahemman no trɛwee kɔɔ akyiri...
  Enti Afghanistan dedaw wɔ nniso bere a ɛto so abien no mu, na Iran fã bi bɛyɛɛ Russia afã horow.
  Wɔ United States no, ɔmampanyin bi a ɔyɛ ɔbea dii nkonim wɔ afe a ɛto so abien mu. Ɛde besi ha no, adi yiye wɔ sikasɛm mu, na nea ɛho hia sen biara no, etumi gui China. Nkonimdi kɛse bɛn ara ni. Na mprempren Kievan Rus yɛ ɔyɔnko a Zelensky di n"anim.
  Nanso, nokwarem no, Russia tumi renya nkɔanim ntɛmntɛm dodo. Wagye Iraq atifi fam dedaw.
  Borzo yɛ n"ade. Kievan Rus ne ɔman a edi kan wɔ wiase wɔ nkɔso dodow mu! Na ɛboro United States wɔ nnipa dodow mu. Na dedaw wɔ Amerika wɔde alarm rehwɛ - so Russia abɛyɛ den dodo?
  Bio nso, Kievan Rus ahemman no retrɛw. Mprempren Baltic aman no wɔ ne tumi ase dedaw. Yiw, eyi yɛ ɔhaw kɛse ankasa ma Amerikafo. Zelensky aboaboa kan USSR nsasesin no nyinaa ano dedaw.
  Na, te sɛ Russia Tsar no, ɔkɔ so trɛw kɔ anafo fam. Mprempren Iran ne Iraq abɛyɛ Kievan Rus fã koraa. Na ɛnyɛ den sɛ wɔbɛpaw Zelensky ama afe a ɛto so abien wɔ afã a edi kan no mu.
  Ɛwom sɛ na nnipa pii wɔ hɔ a wɔpɛ sɛ wɔyɛ ɔmampanyin de, nanso na abatow no yɛ demokrase kwan so de.
  Zelensky kae sɛ ɔrenni Lukashenko nhwɛso akyi na odi tumi nkwa nna nyinaa. Bio nso, na tebea a Lukashenko yerae no da so ara mu nna hɔ. Ebia na Russia ne Atɔe Famfo nyinaa nhia no bio kɛkɛ. Na ɔyerae... Nanso Zelensky renya ahoɔden nko ara. Na nokwarem no, n"ahenni wɔ nkonimdi mu no kata wɔn a wodii n"anim a Petro Ɔkɛseɛ ka ho no so.
  Nokwarem no, ɛnyɛ obiara na obetumi asan de USSR asasesin aba, ne Afghanistan, Iran, ne Iraq.
  Nanso Zelensky nnyae wɔ hɔ. Seesei Poland ne Finland nyinaa wɔ ntua ase - bere bi nso na wɔyɛ tsarist ahemman no fã. Na nokwarem no wɔyɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn wɔ aman yi mu, na wofi wɔn pɛ mu kɔka Kievan Rus ho.
  Nkonimdi ahorow wɔ nyansahu mu nso. Wimhyɛn a wɔde bere tenten atwɛn akɔ Mars no akɔ so. Russiafo ahunmu akwantufo sii fam wɔ hɔ. Wɔfaa asase no na wogyaw frankaa no, na ɛyɛ nkonimdi kɛse.
  Bere koro no ara mu no, Kievan Rus faa mfitiase Port Arthur no fii China. Na bere a wɔde nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɔmanko afi ase wɔ China no dii dwuma no, wɔde Manchuria hyɛɛ wɔn ahobammɔ ase.
  Bere koro no ara mu no, Kievan Rus faa Turkey fã bi. Saa nsase a wɔde maa Russia wɔ Versailles Apam no ase no. Nea na ɛyɛ adeyɛ a emu yɛ den yiye nso. Zelensky trɛw Kievan Rus mu bio sɛ ahemman. Na wɔ sikasɛm mu no, epuei wɔ soro, na ɛboroo United States so.
  Wiɛ, China akɔhyɛ ɔmanko dae bɔne mu, na wɔafi ase repaapae mu dedaw.
  Kievan Rus bɛyɛɛ ɔman a ɛwɔ tumi. Na Zelensky agye din wɔ ɔman no mu araa ma nkurɔfo fii ase srɛɛ Vladimir wɔ wɔn nkotodwe so sɛnea ɛbɛyɛ a ɔrenkɔ. Nnipa ɔpehaha pii boaboaa wɔn ho ano.
  Zelensky, sɛ nea ɛka ho no, yɛɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn a ɛmaa no kwan ma otumi tuu mmirika bio sɛ Kievan Rus panyin.
  Ɔkannifoɔ a ɔwɔ USA no asesa. Wabɛyɛ Republicanni dedaw. Na ɛnyɛ kumaa saa bio - a wanyin sen Zelensky. Enti Kievan Rus ne United States ntam abusuabɔ fii ase sɛee bio. Russia ayɛ den dedaw wɔ ɔkwan a ɛyɛ yaw so wɔ Zelensky ase. Wɔkaee sɛ, sɛ wɔka Ukraine nniso no bom a, eyi yɛ Zelensky afe a ɛto so anan dedaw.
  Wɔka sɛ wɔantew Russia Ɔmampanyin no tumi so. Ade biako pɛ a Zelensky yɛe ne sɛ ɔde nsakrae bi baa ɔman mmara no mu a sɛnea ɛkyerɛ no Ɔman Duma wɔ hokwan sɛ ɛde abatow nkyem abiɛsa mu abien yi ɔsomfo ankorankoro bi fi adwumam, anaasɛ wɔde abatow a ɛnyɛ den a wɔde tow aba a ɛkyerɛ sɛ wonni ahotoso mprenu.
  Na nsakrae yi nyɛ nea ɛho hia saa, efisɛ na ɔmampanyin no kura hokwan a ɔwɔ sɛ ɔpaw asomfo nyinaa na ɔkyerɛ aban no nhyehyɛe. Na wɔ Ɔman Duma no mu no, Zelensky akyigyinafo wɔ dodow no ara wɔ amansɛmdi mu.
  Nea ɛho hia kɛse ne abatow a wɔde baa Federation Council no mu tẽẽ, ne nneduafo a wɔmaa wɔn kwan ma wɔtow aba no nso.
  Nanso, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, ɛha na ɔmampanyin no tumi anohyeto no baa awiei. Wɔkoraa hokwan a wɔwɔ sɛ woyi amradofo fi hɔ no so. Na wɔ mmarahyɛ bagua no mu no, atrɛw mpo.
  Wɔ United States no, wofii ase bɔɔ Zelensky sobo sɛ ɔyɛ Tumidifo, na ɛkame ayɛ sɛ kuw no, "Nnipa Soa" no na ɛhwɛ dibea ahorow a ɛwɔ ɔman no mu nyinaa so. LDPR ne Russia Aman Nkabom Komunist Kuw no gyaee. Apontow bi puei - "Wiase a Ɛteɛ" fi benkum so. Sɛ́ anka LDPR bɛba no, Patriots of Russia puei. Nanso Ɔmanfo Akoa kuw no dii tumi koraa.
  Nsakrae ahorow bi nso kaa asɔre no. Ortodɔksfo de hokwan a obi wɔ sɛ ɔwo ɔyerenom baanan no yɛɛ mmara kwan so de, na ɛbɛn Nkramofo. Ɔkwan a wɔfa so yɛ ahoni no asesa kakra, na wɔabɛn Protestantsom. Wofii ase kaa pii: sɛ Onyankopɔn yɛ Baako, na nnipa a wowuwu ara kwa mfata sɛ wɔsom Onyankopɔn.
  Bere koro no ara mu no, woyii Baasakoro no fii hɔ sɛ ɛnyɛ Bible mu sɛnkyerɛnne na nnipa a wowuwu ara kwa ntumi nte ase.
  Na wɔde bae sɛ: sɛ Onyankopɔn yɛ Baako, Onyankopɔn ne Agya. Nanso asɛmfua Onyankopɔn Ɔba no nni Bible mu. Bio nso, asɛmfua biara nni hɔ: Onyankopɔn ne Honhom Kronkron. Enti dɛn nti na womma nyamesom nyɛ mmerɛw.
  Bio nso, Onyankopɔn a ɔsensɛn mmeamudua so no nhyɛ ahotoso. Sɛ wantumi ammɔ ne ho ban a, ɛnde ɛbɛyɛ dɛn na ɔbɛbɔ nnipa ho ban? Ne tiaatwa mu no, yɛdan kɔɔ onyame biako som so. Na wɔde Bible no ankasa frafra tete Slavfo anansesɛm ahorow mu. Veles Asɛmpa no sɔree.
  Onyankopɔn a wonnye nni nso ayɛ den - wɔka sɛ, gyae nnipa anansesɛm a wɔde bɛfa wɔn akɔ. Yɛwɔ okyinnsoromma biako, na enhia sɛ nkurɔfo gye anwonwade di na ne titiriw no wiase awiei.
  Wiase nni awiei na ɛnsɛ sɛ ɛba. Na ɛsɛ sɛ adesamma dan ahunmu ahemman na wodu nsoromma kuw no ano pɛɛ. Na nsoromma akuw nso ɛ? Te sɛ amansan no kɛse. Na bere a woadu amansan no ano no, kɔ amansan no fã foforo. Ne nyinaa akyi no, amansan dodow bi wɔ hɔ a wontumi nkan. Na enti wubetumi atu afi amansan biako mu akɔ foforo mu. Na bere kɔ so no, sua sɛnea wobɛbɔ wo ho! Na ɛkame ayɛ sɛ amansan foforo a wontumi nsusuw ho bɛba ahunmu nyinaa.
  Na okyinnsoromma Asase yɛ adesamma mmofra akokoaa ara kwa. Na daakye amansan ahorow a ɛyɛ sextillion kosi sextillion degrees ahemman bɛba, na ɛrennyae sɛ ɛbɛtrɛw kɛse na adi ahunmu so nkonim.
  Na Kievan ti ne ne titrani Rus Vladimir Zelensky, te sɛ anidaso owia a ɛhyerɛn pue wɔ okyinnsoromma yi so!
  Na ne daakye ne Kievan Rus daakye - ma ennye hann!
  
  AHYƐN KƐSEƐ BERE A USSR KƆE A MMƆDENBƆ A MMƆDENBƆ NO
  Na enti nkɛntɛnso bi a wontumi nsiw ano bae, na ɛtoo Apamfo asraafo no mu wɔ January 1, 1943. Rommel asraafo dɔm a wɔhwee wɔn no gyinaa wɔne Libya hye so. Na atopae a wɔtow guu Nasi Germany so nyinaa gyaee. Mmɔden a wɔbɔe sɛ wɔbɛfa wimhyɛn akɔ London nso dii nkogu. German wimhyɛn ahorow no anhwe ase, na mmom wɔsan de wɔn san kɔe. Anwonwade bi a na ebi mmae da sii, wiase no mu mpaapaemu denam nyamekyerɛ tumi so.
  Nanso, mfiase no eyi ammoa Germanfo no kɛse. Ebia na wontumi nnye Stalingrad, anaasɛ yɛbɛka no yiye a, Paulus kuw a ɛwɔ mu no nkwa bio. Na Soviet asraafo no de ahotoso kɔɔ wɔn anim. Ntuo a ɛkɔɔ so wɔ Voronezh ne akwan afoforo so no dii nkonim. Ɛkame ayɛ sɛ ɛte sɛ nea bere ankasa mu no, Asraafo Kɔkɔɔ no gyee Kursk, Belgorod, ne Kharkov.
  Nanso, bere a wɔde Rommel mpaapaemu a wɔagye din no fii Afrika ne saa asraafo a wɔ abakɔsɛm ankasa mu nso wɔtow guu Algeria ne Tunisia anhweatam so a mfaso biara nni so no akyi no, ɛda adi sɛ Mainstein ntua a agye din a ɔde ko tiae no nyaa ahoɔden. Esiane sɛ German asraafo pii de wɔn ho hyɛɛ mu kɛse, titiriw wimhyɛn.
  Na "Asono" foforo koraa aduasa a wɔde wɔn ho ahyɛ Sahara mu a mfaso biara nni so no bɛdaa adi sɛ ɛnyɛ nea ɛho nhia koraa.
  Ɛha na abirabɔ titiriw a edi kan a ɛne abakɔsɛm ankasa ntam bae. Mainstein fii ase de ntua a wɔde ko tiae nnanan a atwam ni, na esiane sɛ na ɔwɔ asraafo pii nti, ɔkɔɔ n"anim ntɛmntɛm. Wɔsan gyee Kharkov nnankron a atwam no, Belgorod dumien, na bere a na wɔretu kwan no, na nea ɛho hia sen biara no, wɔfaa Kursk, a wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, annye Fritz no antom.
  German asraafo dodow bi a ɛho hia na wɔde wɔn ho hyɛɛ mu. Germanfo de nneɛma a wɔde asie a wɔde fi France, ɛkame ayɛ sɛ aprɛm akuw a wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛko nyinaa, ne wimhyɛn atitiriw dii dwuma. Ɛmfa ho nea obi bɛka biara no, ɛkame ayɛ sɛ Atɔe Fam Anim no twetwe Luftwaffefo no fã, ma enti wɔde asraafo atitiriw a wɔwɔ atamfo no wim kaa ho. Na ɔkaa eyi wɔ Germanfo ntua a wɔde ko tiaa ntua a na ɛte sɛ nea wɔde sekan a wɔde bɔ wɔn so no mu.
  Yiw, na Mainstein wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, odii Soviet asraafo mpanyimfo no anim, nanso ha no, ɔwɔ asase so asraafo akuw aduonu pii, na sɛ wosusuw nneɛma a wɔde ahyɛ mu no ho a, ɔwɔ wimhyɛn a ɛboro so mmɔho abiɛsa. Na Focke-Wulf no nyɛ bɔne koraa sɛ wɔde di dwuma yiye a: ahoɔhare no yɛ kɛse, akode no mu yɛ den. Nea ɛho hia ne sɛ F-190 no tu mpɔn kɛse wɔ akontaabu mu a ɛkorɔn. Esiane sɛ n"akode a ano yɛ den no ma otumi tow wimhyɛn gu fam prɛko pɛ, na etumi guan esiane ahoɔhare a ɛkɔ soro a ɛde kɔ nsu mu nti.
  Soviet asraafo dii nkogu wɔ anifere kwan so na wofii Kursk, twaa asraafo ne asraafo mpanyimfo pii ho hyiae. Ɔfã bi wuwui, afoforo nso, ɛwom sɛ wɔkyeree eyinom mu kakraa bi de, nanso pii guanee, ɛwom sɛ wɔhweree wɔn nnwinnade de.
  Soviet asraafo no sɛee nneɛma kɛse na wogyaee wɔn ntua no. Nanso Germanfo aprɛm no antumi amfa wɔn nkonimdi no ankɔ so esiane ahohuru bere mu nsu a ɛtɔe no fii ase nti.
  Tumi a ɛkari pɛ bere tiaa bi bae.
  Nanso, tumi foforo nso betumi akɔ ɔko no mu: Japan. Ná samuraifo no nso nsa ankyekyere wɔn. Amerika nyɛ nea wotumi nkɔ hɔ, nanso ɛnyɛ ntua nso. Ɛyɛ nokware sɛ Japan asase so asraafo a wɔyɛ den no de nhyɛso reba China so. Ɛha na Chiang Kai-shek hyiaa tebea a emu yɛ den yiye. Bɔ mmɔden sɛ wo ne Japanfo bɛyɛ apam, anaasɛ wobɛko, nanso wonnya mmoa bio a wɔde sika ne akode mfi USA, Britain ne aman afoforo hɔ.
  Sɛnea ɛte no, na Germanfo kɔn dɔ sɛ wobebue ɔko a ɛto so abien sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛdan atamfo asraafo no fã bi afi apuei fam. Ne nyinaa mu no, wɔhweree nneɛma kɛse. Stalingrad titiriw gyee ahoɔden pii. Soviet asraafo nso hweree pii, na asraafo no bi kowiee Kharkov ne Kursk kuruwa no mu.
  Nasifo no maa wɔn akode a wɔyɛ no yɛɛ kɛse. Esiane atopae a wɔantow nti, Krautfo no tumi maa aprɛm a wɔyɛ no kɔɔ soro kɛse, ne wimhyɛn nso. Ɔtopae no siw Nasifo kwan sen sɛnea wɔtaa gye di no. Afei nso, wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, Germany maa nnwinnade a wɔyɛ no kɔɔ soro titiriw esiane sikasɛm mu nhyehyɛe foforo a wɔyɛe wɔ ɔko mu ne nkoa adwuma a wɔde dii dwuma denneennen nti, na ɛnyɛ sɛ wɔtow atopae guu so mmerɛw nti.
  Mprempren de, na Germanfo no twɛn na wɔyɛɛ tank foforo, tetee adwumayɛfo, na wɔde wɔn ho too nnɛyi mfiridwuma so. Bere koro no ara mu no, asɛmmisa no kɔɔ so buei: ɛhe na wobefi ntua no ase? Kursk ledge no nni hɔ bio. Na eyi yɛ adebɔ mu nsɛnkyerɛnne. Na enti Germanfo no ankasa ne Hitler nyinaa twentwɛn wɔn nan ase. Na adwene bi wɔ hɔ sɛ wɔde ahum bɛfa Leningrad. Ɛwom sɛ wɔ eyi mu no na ɛho behia sɛ wobubu abannennen a tumi wom mu de.
  Ná German asraafo mpanyimfo no mpɛ sɛ wɔbɛkɔ Stalingrad bio. Nanso sɛ yɛbɛka no pen a, nea wɔpaw no trɛw. So ebetumi aba sɛ wɔbɛtow ahyɛ Moscow ankasa so? Akasakasa a emu yɛ den sɔree wɔ fasist akannifo no mu. Mainstein, Guderian ne Rommel mpo kasae wɔ ntease a ɛne sɛ eye sɛ wɔrentow nhyɛ so koraa, na mmom wɔmaa Russiafo no mfa wɔn hwene nkɔ mu na wɔdaadaa wɔn kɔ afiri mu.
  Nhyehyɛe foforo bi mae sɛ wobefi Taman Po no so ne Rostov-on-Don akɔtow ahyɛ wɔn so, Fritzfo no tumi bɔɔ kurow a wɔabɔ ho ban yiye yi ho ban denam asraafo a wɔde wɔn ho hyɛɛ mu a wɔde fii Balkan kuw no mu no so, na wɔde Bulgaria ne Italy asraafo sii wɔn asraafo a wɔfaa hɔ no ananmu.
  Fuhrer a na n"ani gye dwumadi ahorow a asraafo fa mu wɔ akwan horow a ɛne wɔn ho wɔn ho hyia so no ani gyee nhyehyɛe yi ho kɛse, nanso na ɔyɛ brɛoo sɛ ɔde bedi dwuma. Titiriw no, ɛbɛdaa adi sɛ Panther tank no yɛ nea ɛyɛ katee na ɛtaa sɛe, enti na ehia sɛ wɔyɛ nsakrae wɔ mu. Ma adwumayɛfo ntetee foforo. Na Fuhrer no pɛe sɛ ɔbɔ "Tigers" pii stamp.
  Awiei koraa no, Stalin brɛe wɔ ho. Esiane sɛ na osuro sɛ Japan a adi nkonim kɛse wɔ China kesee fam a na n"asraafo a wɔwɔ asase so no boro asraafo ɔpepem ason dedaw ne nsɛm a ɛfa asraafo tumi a ɛrenya nkɔanim ho wɔ Third Reich no bebue akodi a ɛto so abien nti, n"ankasa hyɛe sɛ wɔmfa ntua bi nsi hɔ wɔ Kursk ne Donbass akwankyerɛ ahorow no. Hitler twentwɛn ne nan ase ne Fuhrer pɛ a na ɔwɔ sɛ ɔne Tigers ne Panthers ɔhaha pii bɛhyehyɛ mpaapaemu no ma wodii kan gyee nneɛma.
  Nanso, esiane sɛ na Soviet asraafo no fii ntua no ase wɔ July 7, 1943 nti, na wɔn ankasa nni ahoɔden mu mfaso titiriw biara. German asraafo ɔpepem 5.56, satellite asraafo bɛyɛ ɔpepem biako mpem ahanu aduonum, yɛɛ ade tiaa Soviet asraafo ne asraafo mpanyimfo ɔpepem 6.6. Mussolini, bere a ntua ho ahunahuna a efi atɔe ne anafo fam no yerae akyi no, ɔmaa Italia asraafo dodow a wɔwɔ apuei fam no kɔɔ soro kɛse. Spainfo akuw dodow nso kɔɔ soro. Salazar nso somaa "atuhoamafo" kuw bi. Franse asraafo dɔm, Romaniafo, Hungaryfo, Albaniafo, ne amannɔne akuw a wɔwɔ SS mu a wofi Europa nyinaa nso ko.
  Enti, na Soviet asraafo no nni dodow a ɛkorɔn, nanso nkabom no a ɛsono emu biara no maa atamfo asraafo no su so tew. Asraafo Kɔkɔɔ no wɔ dodow bi a ɛkorɔn wɔ aprɛm ne atuo mu. Nanso mprempren de, ebia, "Tigers" ne "Panthers" no nni pɛ wɔ ogya tumi ne akode a ɔsɔretiafo no wɔ mu. Na T-4 nyaa tumi a ɛkorɔn wɔ atuo a wɔtow mu sen T-34-76 no. Nanso USSR wɔ rɔke atopae, na Germanfo, ɛmfa ho sɛ wɔayɛ mfiri a wɔde tow gas titiriw no, wɔantumi anyɛ eyi yiye mmom.
  Akontaabu a ɛbɛyɛ sɛ ɛyɛ pɛ wɔ wimhyɛn mu. German wimhyɛn ako ME-109 "G", Focke-Wulf yɛ den, nanso, sen Soviet wimhyɛn wɔ akode ne ahoɔhare mu, nanso ɛyɛ mmerɛw kakra wɔ maneuverability mu. Nanso Germany, awerɛhosɛm ne sɛ, wɔ aces a wɔn ho akokwaw na ɛsow aba kɛse. Ebia Yu-188 atopae tow no ye wɔ wimhyɛn su mu sen PE-2 ne TU-3 no. Na Yu-288 fii ase yɛɛ adwuma. Nokwarem no, wɔafi ase de aba nkyɛe, te sɛ ME-309 no.
  Nanso sɛnea ɛte biara no, esiane sɛ na Red Army no nni ahoɔden mu mfaso nti, wɔtow hyɛɛ atamfo no ahobammɔ a na wɔadi kan asiesie no so. Na ohyiaa ɔsɔretia a emu yɛ den. Nanso na Soviet asraafo no yɛ katee wɔ wɔn ntua no mu, ɛmfa ho sɛ wɔhweree nneɛma biara no, wɔpiaa wɔn ho kɔɔ wɔn anim. Ɛwom sɛ sɛ wɔkyekyem pɛpɛɛpɛ a, nkɔso a ɛkɔɔ so ntɛmntɛm no bɛyɛɛ nea ɛba fam de, nanso kilomita biako kosi abien da biara. Atamfo no paee na wotumi tutuu fam bio. Ahoɔhare a na ɛnyɛ akokoduru so no kɔɔ so. Eduu August mfinimfini no, esiane sɛ wɔhweree nneɛma pii nti, Soviet asraafo kɔɔ anim koduu kilomita ɔha, bɛn Kursk na wofii akodi a emu yɛ den ase maa kurow no ankasa, na wɔn nso bɛn Belgorod.
  Wɔ August 19, 1943 mu no, Japan dii twentwɛn a wɔtwentwɛn wɔn nan ase no so no, ebuee anim wɔ Apuei Fam Akyirikyiri. Eduu saa bere yi, esiane sɛ Chiang Kai-shek nniso no adi nkogu mpɛn pii nti, penee so sɛ wɔbɛma asomdwoe a ɛfata samuraifo no. Japanfo nyaa nkitahodi ahorow a ɛho hia so tumi, na wogyee wɔn fii hia a ehia sɛ wɔne China asraafo a wɔnyɛ nhyehyɛe pa, nanso na wɔdɔɔso yiye di atuatewfo ɔko a emu yɛ den no ho. Nanso wɔhyɛɛ Chiang Kai-shek bɔ sɛ wɔbɛboa no wɔ ɔko a wɔne Mao Zedong"s Red Army dii no mu. Japan wɔ akwan a wɔbɛfa so ne USSR ako nyinaa dedaw. Na wosii gyinae sɛ wɔrentwɛn osutɔbere a osu tɔ ne Siberia awɔw bere a emu yɛ den no. Yɛrenka nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Hitler de ɔko too gua tiaa United States wɔ 1941 mu tɔnn, nanso samurai no annye no akyi no ho asɛm. Anka ɔko a ɛto so abien a wobuee ano wɔ 1942 mu no betumi agye Nasifo afi nkogudi a ɛyɛ hu a wodii wɔ Stalingrad no mu.
  Ná wɔhwɛ kwan koraa sɛ Japan gyinaesi no bɛba. Nanso, wɔ Vladivostok ntua no mu no, samuraifo no nyaa anifere kwan so ahodwiriw na ɔsɛee Soviet Pacific Po so Ahyɛn no kɛse.
  Wɔ August awiei no, Germanfo bɔɔ mmɔden sɛ wɔde aprɛm a aba foforo pii bedi dwuma de ako atia. Nanso wɔn anafo fam ntua a wɔde ko tiae no tumi dii nkonim kakra. Ná Soviet asraafo mpanyimfo ahu sɛnea ebetumi aba saa dedaw na wɔtwee wɔn asraafo kɔɔ wɔn mfitiase kwan no so. Akode a wɔaka abom 31st Army nkutoo na ɛhwee toa no mu na wɔsɛee dodow no ara.
  Nanso, Soviet asraafo no antumi ankɔ wɔn botae no ho, na wɔhweree ade kɛse, na wɔantumi ansan annye asasesin no. Titiriw no, aprɛm bɛboro mpem asia ne fã yerae, bere a wɔde totoo Germanfo bɛyɛ ahanwɔtwe ho no. Wɔ tank park no, akontaabu mu mfaso no twaam maa Nasifo no. Wɔ September mu no, Germanfo tumi dii USSR anim wɔ wimhyɛn ɔhaha pii a wɔyɛ da biara mu, na wɔ November mu no, bɛyɛ kar mu, na ɛmaa Panthers a wɔyɛ no kɔɔ soro koduu tank 650-700 ɔsram biara. Ɛha yi, nneɛma a efi aman a wɔafa no mu, titiriw France, ne Belgium ne Holland, baabi a wɔde adwumayɛfo kyerɛw wɔn din no dii dwuma kɛse.
  Germanfo no, a wɔkyɛe kakra no, fii Rostov-on-Don ne Taman Po no so tow hyɛɛ wɔn so wɔ September mu. Na wotuu mmirika kɔɔ Sovietfo ahobammɔ a wɔn tirim yɛ den mu. Na Japan tow hyɛɛ Mongolia so, na wɔfaa Ulaanbaatar ne Primorye. Nanso nkɔso kakraa bi na wɔanya wɔ hɔ.
  denneennen ɔsram biako ne fã akyi no , German akuw no yɛɛ biako. Nanso Fritzfo a wɔhweree no nso bɛyɛɛ nea ɛho hia yiye, na wɔhyɛɛ wɔn ma wogyaee. Nanso saa anifere kwan so nkonimdi yi kanyan Turkey ma ɛde ne ho hyɛɛ ɔko no mu na wobuee ɔko a ɛto so abiɛsa wɔ Transcaucasia.
  Afei na ɛsɛ sɛ yɛko tia wɔ saa kwan yi so nso.
  Edu awɔw bere mu no, na anim a ɛwɔ Apuei Fam Akyirikyiri no ayɛ nea ɛyɛ den. Japanfoɔ kɔɔ wɔn anim wɔ Primorye mantam mu firii kilomita aduonum kɔsii ɔha aduonu, faa Mongolia bɛboro fã kaa Ulaanbaatar ho, nanso wɔn ntua no gyaee. Turkeyfo no bɛn Yerevan na wɔtow hyɛɛ Batumi so, wotumi faa kurow a etwa to no nkyem abiɛsa mu abien. Germanfo no ankasa renkɔ wɔn anim kɛse wɔ osutɔbere mu. Na wonnya nnyee adeyɛ no.
  Ɔko no bɛyɛɛ nea ɛfa gyinabea ho kɛse na ɛkyɛe. Ɛde kɔ ɔbrɛ, ne mfiridwuma mu a ɛkorɔn so. Wɔ 1943 mu no, USSR maa wimhyɛn a wɔyɛ no kɔɔ soro mpɛn biako ne fã fi mpem 25 koduu mpem 37. Nasi Germany fi bɛboro mpem 15 kosi mpem 32, bɛboro mmɔho abien. Wɔ afe no mu asram a etwa to no, Germanfo no de nea efii Sovietfo nneɛma a wɔyɛe no mu bae no yɛɛ pɛ wɔ wimhyɛn mu. Na wɔ tank ne atuo a ɛde ne ho tu mu nso - a ɛwɔ su a ɛkorɔn. Nanso ɛsɛ sɛ USSR nso ko tia Japan. Nea ɛka ho no, wɔyɛ wimhyɛn ne tank dodow bi wɔ Italy ne aman afoforo a wɔde satellite di dwuma wɔ Third Reich no mu. Sɛ ɛnyɛ nea ɛboro so mpo a. Nea ɛka ho no, Germanfo de ɔko a na enni hɔ no dii dwuma fii ase yii ngo fii Libya de maa wɔn ahiade.
  Enti nkakrankakra ahoɔden a na ɛho yɛ na wɔ Third Reich no mu no yɛɛ mmerɛw. Nea ɛka ho no, Afrika Fransefo agyapade hyɛɛ bɔ sɛ ɛbɛyɛ beae pa a wobetumi anya nneɛma a wɔde yɛ nneɛma.
  Sɛnea ɛbɛyɛ a Nasifo no betumi anya wɔn ho nneɛma yiye. Nea ɛbɛyɛ na wɔayɛ eyi no, adwumfo kɔkɔɔ no siesiee tank ahorow foforo maa Stalin a na atuo a ne kɛse yɛ mm 85 ne mm 122 wom. Germanfo no maa adwuma a wɔyɛ wɔ Panther 2 no brɛɛ ase kakra. Ɛnyɛ mmerɛw sɛ wubenya tank a akode a ano yɛ den wom, akode a ano yɛ den wom, na ɛtumi fa baabiara kakra. Na ɛbɛdaa adi sɛ "Ahemfo Ɔsebɔ" no mu duru dodo a ne mu duru yɛ tɔn 68. Panther a wɔde bɛyɛ nnɛyi de no nkutoo na ɛhyɛɛ bɔ sɛ ɛbɛyɛ yiye kakra. Na ɛda adi sɛ T-4 tank no asɛe ne tumi. Nkakrankakra, efi 1944 mu no, mfiri yi a wɔyɛ no fii ase so tew. Sɛ wobegyae koraa wɔ April mu.
  Soviet asraafo mpanyimfo fii ase tow hyɛɛ wɔn so mpɛn pii wɔ awɔw bere mu. Na Taman Po no, ne mfinimfini, ne Leningrad kwankyerɛ, ne Kursk a ɛbɛn. Nanso wɔantumi ankɔ yiye titiriw biara wɔ baabiara . Ná atamfo no wɔ nnipa dodow a wɔkorɔn wɔ akontabuo ne wimhyɛn mu nyinaa dedaw. Wim tebea ho suro nkutoo na ɛhyɛɛ Fritzfo no ma wodii akwan horow a wɔfa so bɔ wɔn ho ban so.
  Dwuma bɔne bi nso dii dwuma ne wɔn a woguan ne atorofo dodow a ɛkɔɔ soro, ne nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Germanfo yɛɛ wimhyɛn a ɛkɔ mmeae a ɛkorɔn, a etu mpɔn kɛse wɔ wimhyɛn a wɔde hwehwɛ nneɛma mu fi wim no mu.
  Nea ɛka ho no, Soviet ahyɛdefo no bɛn ɔkwan a wɔfa so boaboa asraafo ano no wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so kakra. Titiriw no, na ntease wom wɔ ɔkwan a wɔfa so fi oprehyɛn a edi hɔ no ase wɔ beae foforo mpo ansa na wɔawie nea atwam no esiane sɛnea akontaabu no korɔn nti. Te sɛ nea ɛkɔɔ so wɔ Wiase Ko I no mu no, ɛtwee Germanfo no mu. Nanso sɛ atamfo no dɔɔso sen wo a, eyi maa ɛyɛɛ den sɛ wubenya tumi a ɛkorɔn wɔ asraafo a wɔwɔ beae pɔtee bi mu.
  Sɛ Stalin tumi yɛɛ nea ɛkorɔn wɔ anim fã bi a ɛyɛ soronko wɔ bɛyɛ abiɛsa ne biako nsusuwii mu a, ɛnde ebia anka wobetumi adi nkonim wɔ ɔkwan a wɔfa so yɛ ade mu.
  Na enti wɔ ɔfã biako mu no ntua wɔ hɔ, wɔ ɔfã foforo mu no wɔresiesie wɔn ho, nanso nokwarem no ɛyɛ mmerɛw ma Germanfo ne wɔn ayɔnkofo sɛ wɔbɛpam wɔn. Afei nso, na Fritzfo no wɔ wimhyɛn a ɛkɔ soro, a ɛde ahoɔhare kɛse hwehwɛ nneɛma mu a ɛwɔ aniwa a ɛkyɛn so dedaw, na ɛma wotumi hu sɛnea asraafo no tu. Na awɔw bere mu no ɛyɛ den kɛse sɛ wɔbɛkata wɔn ho, na anadwo nyɛ aduru a wɔde sa yare, enti German amansɛmdifo nyaa mfiri pa a wɔde hu ade anadwo.
  "Royal Tiger" sɛ nhyehyɛe a wɔayɛ sɛ ɛbɛma wɔatumi ayɛ adwuma no, wɔtwee ne ho too so wɔ serial production mu na entumi nyɛ yiye koraa. "Panther" -2 a Hitler hyɛe sɛ wɔmfa akode nhyɛ mu den na ama IS-2 no anyɛ nea wontumi nkɔ mu, na wɔmfa engine a ahoɔden wom apɔnkɔ 900 nsi hɔ no mu duru yɛ tɔn 51, bere mpo a wosusuw sɛnea wɔde aduru a wɔde afra a wɔde besisi hɔ no ho, na ɛmaa wɔkoraa kilogram 800 so . Nanso ɛbɛyɛɛ nea wobetumi ahyɛ afã akode no den akodu milimita 82 wɔ ɔkwan a ntease wom so. Eyi maa Germanfo tank no anyɛ mmerɛw sɛ wobefi afã horow te sɛ nea na ɛwɔ hɔ kan no. Nanso bio, "Panther"-2 ne "Gyata"-2 wɔ nhyehyɛe nhyehyɛe a ɛkɔ akyiri mu no da so ara wɔ nkɔso nhyehyɛe mu nkutoo.
  Nanso awɔw bere mu no, Germanfo no dii Fransefo agyapade a ɛwɔ Afrika a Niger Loop ka ho no so koraa. Na ngo, gas ne bauxite, ne uranium a ɛsõ sen saa mpo wɔ hɔ, titiriw wɔ Congo. Wɔkyeree De Gaulle - a ayɔnkofo no mmoa nka ho no, na ne ho nni mfaso, na Scorrel yɛɛ adwuma wɔ ahotew ne ahokokwaw mu.
  Enti, ebeduu May 1944 no, wodii ngo ho haw no fã kɛse no ara. Ná nneɛma nyinaa fi Libya reba dedaw, na nea aka ara ne sɛ wobetu abura pii.
  Nanso wɔ May mu no na Germanfo no nnya nsiesiee wɔn ho sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so. Sɛ Tiger a na ne bere atwam no da nkyɛn a, na wonni tank a ɛbɛma wɔatumi asɛe nneɛma a anibere wom. Nokwarem no, na "Ɔsebɔ" no reyɛ kɛse dedaw na esiane akode no a ɛkorɔn ne n"afã horow a ɛyɛ duru, ne tuo a ɛtow ntɛmntɛm na ɛyɛ pɛpɛɛpɛ nti, na ebetumi adi dwuma sɛ, sɛ ɛnyɛ nea eye a , nanso tank a wotumi gyina ano kɛse anaa kakraa bi, na ɛma USSR asraafo no nsakrae .
  German asraafo mpanyimfo no, wɔ akasakasa ahorow akyi no, wɔsan kɔɔ nhyehyɛe a na ɛwɔ hɔ kan wɔ 1942 mu no so. Ɛne sɛ, sɛ wɔbɛtow ahyɛ afã horow no so. Fa Leningrad kɔ ring abien mu na fa mu kɔ Stalingrad. Afei nso, bere a Wehrmacht gyaw Rzhev-Vyazemsky salient no akyi no, ɔkwan bi a ɛfata a wɔfa so tow hyɛ Moscow so no yerae. Enti ɛne ahenkurow no ntam kwan ware kakra.
  Nasifo nhyehyɛe no nso nyɛ nea eye sen biara, nanso... Wɔyɛɛ mmarahyɛ baguafo abatow a edi kan wɔ Sweden, faako a Nasifo dii nkonim a ɛyɛ nwonwa no. Ná ɔman a emu nnipa yɛ ɔpepem awotwe na wɔn sikasɛm akɔ anim no ayɛ krado sɛ wɔbɛko atia USSR. Nea na nkurɔfo ani gye ne ho kɛse ne Charles a ɔto so Dumien. Ná Swedenfo kɔn dɔ sɛ wɔbɛtɔ wɔn so were wɔ nkogudi ne animguase a wodii kan nyae wɔ akodi ahorow a wɔhweree wɔ Petro Ɔkɛseɛ ne Alexander a odi kan no mu no ho. Enti, na Europa nyinaa ako atia USSR dedaw. Bio nso, Franco ne Salazar sii gyinae sɛ wɔbɛkɔ ɔko no mu wɔ aban kwan so sɛnea ɛbɛyɛ a wobenya wɔn kyɛfa wɔ asade no mu. Switzerland nkutoo na ankɔ afã biara wɔ ɔkwan a ɛfata so, nanso ɔsomaa atuhoamafo kuw bi nso.
  Ná dodow a ɛkorɔn sen biara no wɔ Nasi nkabom no afã. Nea ɛka ho no, ebeduu May 1944 mfinimfini no, na Germanfo no wɔ ME-262 wimhyɛn a ɛyɛ bɛyɛ apem a ɛreyɛ adwuma dedaw. Kar no ankasa di yiye koraa, nanso ɛwɔ engine ahorow a wonwiei. Nanso nkakrankakra engine ahorow no nyaa nkɔso, ɛbɛyɛɛ nea ahoɔden wom, wotumi de ho to so na pɛtro a wɔde di dwuma no so tew.
  Ntua no fii ase wɔ anafo fam. Fritzfo no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛsan ayɛ nhyehyɛe a OKW yɛe maa Operation Blau wɔ January 1942 mu no bio, nanso afei Hitler sesaa no wɔ ɔkwan a ɔpɛ so. Bere a worekɔtow ahyɛ Stalingrad so afi anafo fam ne atifi fam nyinaa, wɔ akwan horow a ɛne ne ho hyia so. Nanso nea edi kan no, na ɛsɛ sɛ Germanfo no bubu kɔ Don. Fasist Tigers no kɔɔ ntua no so, nanso wohyiaa ahobammɔ kwan a emu yɛ den. Krautfo no nkɔso bɛyɛɛ brɛoo, wɔde wɔn ho hyɛɛ ahobammɔ mu wɔ Soviet asraafo no mu kɔ akyiri. Esiane sɛ wɔatwa kilomita 35-40 pɛ wɔ Voronezh kwan so wɔ nna du a edi kan no mu nti.
  Afei, wɔ adapɛn abien akodi a emu yɛ den mu no, Nasifo no kɔɔ wɔn anim kilomita du pɛ, na esiane sɛ wɔhweree nneɛma pii nti, wɔhyɛɛ wɔn ma wogyaee.
  Ntua a ɛkɔɔ so wɔ kesee fam no nyaa nkɔso kɛse. Soviet asraafo kakraa bi na wɔwɔ hɔ, na ɛyɛ den kɛse sɛ wɔbɛbɔ wɔn ho ban. "Panthers", "Tigers", "Ferdinands" pii (saa tuo a ɛde ne ho tu yi bɛdaa adi sɛ ɛtrɛw kɛse esiane atopae a wɔtow a wɔde di dwuma ɔkwan pa so a enni hɔ nti!) ne "Jagdtiger" ne "Sturmtiger" a etu mpɔn titiriw no mfonini ahorow a edi kan. Germanfo no tumi bubuu akwan a edi kan a wɔde bɔ wɔn ho ban no mu na wonyaa baabi a wɔbɛyɛ adwuma.
  Bere koro no ara mu no, Japan asraafo nso kɔɔ ntua no so. Samuraifo no maa wɔn tank ahorow no kɛse yɛɛ kɛse na ɛkame ayɛ sɛ na wɔn kar foforo a emu duru yɛ mfinimfini no nyɛ nea ɛba fam wɔ akode ne karka mu ahoɔden mu sen T-34-76, na na wɔkorɔn mpo wɔ anim akode mu, ɛwom sɛ na ɛba fam wɔ ahobammɔ a efi afã horow no mu de.
  Japan dii ntua no anim wɔ Mongolia, faako a na ɛyɛ den kɛse sɛ wɔbɛkɔ so abɔ wɔn ho ban no. Ná Soviet asraafo mpanyimfo no hyia asraafo a wɔde wɔn sie a wonni, na wɔko tiaa wɔn wɔ afã abiɛsa no nyinaa so. Na adwumayɛfo a wɔhweree wɔn wɔ awɔw bere mu ntua no mu no dɔɔso.
  Wɔde ɔhaw sɔre tiaa Germanfo ntua a wɔde baa Tikhvin so, ne Finlandfo ne Swedenfo a wofi White Sea Canal no so no. Nasifo no nyaa nkɔso nkakrankakra, nanso ɛkame ayɛ sɛ wɔkɔɔ so. Wɔ June mfinimfini, wɔ anafo fam no, Mainstein asraafo no bubuu Stalingrad. Stalingrad Ko a ɛto so abien no fii ase. Na ɛduruu July mfitiaseɛ, wɔ Tikhvin ne Volkhov asehweɛ akyi no, Finlandfoɔ, Swedenfoɔ ne Germanfoɔ yɛɛ baako - yɛɛ ring a ɛtɔ so mmienu twaa Lenin kuropɔn no ho hyiaeɛ.
  Enti, tebea bi a emu yɛ den yiye sɔree maa Soviet asraafo dɔm no.
  Nanso Stalingrad amfa ne ho amma Mainstein. Na eyi amma Germanfo no antumi ankɔtow ahyɛ wɔn so wɔ mmeae afoforo. Wɔ anafo fam, sɛnea ɛte wɔ 1942 mu no, woduu Terek Pono no nkutoo so: wɔkyeree wɔn ho wɔ baabi a ɛbɛn Grozny ne Ordzhonikidze. Ɔko a emu yɛ den kɔɔ so wɔ Voronezh kwan so. Eduu September no, wɔhyɛɛ Soviet asraafo ma wɔsan wɔn akyi wɔ Don no akyi. It"s an irony of fate sɛ ebeduu October awiei no, anim a ɛwɔ anafo fam no san yɛɛ 1942 wɔ bere a Nasifo nyaa nkɔso kɛse no.
  Ná enye koraa wɔ atifi fam, baabi a Leningrad huu ne ho sɛ wɔaka ne ho ahyɛ mu koraa no. Bio nso, Germanfo, Finlandfo ne Swedenfo tumi twaa Asraafo Kɔkɔɔ no ahobammɔ a ɛwɔ Karelian Po no so no mu, na wɔfaa asase so twaa Murmansk fii USSR fã titiriw no.
  Ná Soviet akuw bɛyɛ aduanan atew wɔn ho. Nanso, na wɔn dodow nyɛ nea ɛfata koraa. Sweden de akuw bɛyɛ aduonu anum a na wɔasiesie wɔn ho yiye. Wɔne Finlandfo ne German asraafo a wɔn ho akokwaw no boom nyaa dodow a ɛkorɔn sen biara. Na ɛyɛ den yiye sɛ wɔde nneɛma a wɔde asie no bɛkɔ Karelian Po no so.
  Mpɛn pii no, Asraafo Kɔkɔɔ no antumi annye asraafo a wɔhyɛ wɔn den a ɛho hia, enti ɛbɛdaa adi sɛ Japanfo no mu yɛ den mpofirim, wɔn dodow, ne asraafo a wɔyɛ abofra a wɔyɛ abofra no boroo ɔpepem anum, na nokwarem no, eyi yɛ afã a ɛto so abien a edi mũ. Enti nea na ɛsɛ sɛ yɛyɛ ara ne sɛ yɛbɛko atia Germanfo ne wɔn ayɔnkofo no.
  Nkakrankakra, wɔtew beae a Soviet asraafo di so wɔ Karelia no so, na wosiw Murmansk kwan koraa na ɛkame ayɛ sɛ wɔsɛee no. Enti atamfo po so ahyɛn ne titiriw no po ase akohyɛn dii po no so, enti na biribiara nni hɔ a wɔde bɛhyehyɛ nneɛma.
  Awerɛhosɛm ne sɛ, wɔ November 1944 mu no, na USSR nni sika a wɔde asie a wɔde bɛsan ayɛ nsakrae a ɛbaa 1942 mu no bio. Ɛkame ayɛ sɛ wɔsɛee biribiara de siw Caucasus a wɔbɛhwere no ano. Nea ɛka ho no, Germanfo no yɛɛ Stalingrad ntua no wɔ ɔkwan a ɛyɛ adwumaden so, na na ɛsɛ sɛ wɔde nneɛma a wɔakora so no kɔ hɔ bere nyinaa, te sɛ nea ɛkɔ Tartarus amena no mu. Stalin hyɛe sɛ wɔmfa kurow no nkura Volga asubɔnten no so ɔkwan biara so. Nanso esiane sɛnea atamfo wimhyɛn di tumi wɔ wim nti, ɛbɛdaa adi sɛ ne bo yɛ den ma ɛyɛ nwonwa.
  Bio nso, na Mainstein a ɛnte sɛ Paulus no, na ɔpere ne ho na ɔhwɛɛ asraafo no. Nea efii mu bae ne sɛ, na nneɛma a wɔhwere no dodow anyɛ nea ɛboa Asraafo Kɔkɔɔ no.
  Hitler de ahopere yɛɛ Meinstein, nanso na afuw mu ɔsraani panyin a ɔyɛ anifere no nim sɛnea ɔbɛkwati na wagyina nhyɛso no ano.
  Akode ahorow a ano yɛ den sen biara no mu biako ne Sturmtigers. Ná wɔwɔ ɔtopae a ano yɛ den yiye a ɛtow atopae a emu duru yɛ kilogram ahasa aduonu. Bio nso, atuo no yɛ nea rɔke na ɛtu na ahoɔden wom koraa sen howitzer atopae. Wubetumi afrɛ wɔn mmuae a ɛfata ama Katyusha, ɛwom sɛ ɛwɔ akwan so de. Nea ɛka ho no, wɔde atopae a wɔde tow atopae bi nso guu lɔre ahorow mu, na na baabi a wɔtow atopae no kyɛ.
  Germanfo no nso de mfiri a wɔde tow gas dii dwuma. Na nokwarem no, wimhyɛn a wɔde tow atopae.
  Wɔ December mu no, ɛkame ayɛ sɛ Japanfo faa Mongolia nyinaa na wɔbɛn Vladivostok, na wɔfaa Primorye ne Khabarovsk fã bi. Nanso Ɔsahene Frost hyɛɛ wɔn ma wogyaee.
  Bere a wɔde eyi dii dwuma no, Asraafo Kɔkɔɔ no yɛɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛtow ahyɛ Germanfo afã horow no so a wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛfa nea aka wɔ Stalingrad no. Dɛn, na wɔyɛɛ kurow no fã ketewaa bi mpo wɔ 1945 mfiase. Germanfo dii nkonim ahorow bi wɔ 1944 mu, nanso wɔantumi anni Caucasus so nkonim mpo na wɔannya Baku ngo. Nokwarem no, wɔn ankasa ahiade nti, na wɔda so ara wɔ nea ɛdɔɔso fi Romania, Hungary, Libya, Cameroon ne Nigeria.
  Ná wɔda so ara aka Leningrad ho. Wodii kan yɛɛ aduan ne atuo akɛse a wɔde asie, sɛnea ɛbɛyɛ a kurow no betumi atra ase wɔ awɔw bere yi mu, na wɔakɔ so de Wehrmacht ne n"ayɔnkofo asraafo dɔm atitiriw abɔ wɔn ho ban.
  Soviet akannifo no nso tumi yɛɛ nneɛma a wɔde yɛ akode a wɔde sie wɔ ɔkwan a ɛfata so wɔ Lenin kurow no mu. Ɛde besi ha no eyi mmaa fasistfo no pii.
  Nanso wɔasiw Murmansk kwan koraa. Wɔ kar du a ɛde n"ani kyerɛ kurow no mu no, Kraut abusua no wiee akron.
  Wɔ January mu no, Soviet asraafo mpanyimfo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛsɔ Germanfo a wɔwɔ mfinimfini hɔ no ahoɔden ahwɛ. Nanso, na entumi nyɛ yiye sɛ wobedi ahobammɔ a ɛwɔ tumi kɛse na ɛwɔ mfiridwuma mu nkɔso no so nkonim. Ná nkɔso a ɛsen biara no yɛ anum anaa asia, na sɛ ɛbɛyɛ yiye a, na ɛnboro kilomita awotwe. Na na Soviet mpaapaemu no hweree ade kɛse. Wɔ afã dodow no ara no, ɛkɔ soro kodu nea wɔahyehyɛ no fã.
  Nanso German asraafoɔ no fã bi twetwee wɔn adwene, na ɛmaa wɔtumi kuraa Stalingrad... Wɔ March mu no, Germanfoɔ no ankasa tow hyɛɛ Terek Pono no so. Wotumi bubuu Soviet ahobammɔ kwan no mu na wotwaa Grozny ne Ordzhonikidze ho hyiae, nanso na Fritzfo no akɔda Vedeno, Shali ne akyirikyiri wɔ nkurow no mu.
  Grozny kurow no ankasa kɔɔ so kaa ho hyiae koraa kosii May. Wɔ May mu no, awiei koraa no, Stalingrad hwee ase. Ɛkame ayɛ sɛ kurow no ne ne mpɔtam, ne adwumayɛbea a wɔyɛ tank no nso nni amamfõ biara.
  Ná Germanfo nkabom kuw no nso ahoɔden resa, nanso na Fuhrerfo no pɛ sɛ wodi nkonim. Wɔ January mu no, wɔyɛɛ diski no ho sɔhwɛ ahorow a edi kan a edii nkonim, na ɛkɔɔ ahoɔhare a ɛkɔ soro kodu nnyigyei ahoɔhare abien na ɛkɔɔ soro koduu kilomita 18. Wɔ May mu no, na diskette no adu nnyigyei ahoɔhare anan dedaw na ahuruw akɔ soro kilomita 30.
  Nanso afiri foforo no, wɔ ne wimhyɛn su a ɛyɛ den na ɛyɛ soronko mpo nyinaa akyi no, ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ nea ogya nketewa betumi atɔ na ne bo yɛ den. Ankyɛ na wodii ɔhaw a ɛfa mmerɛwyɛ ho no ho dwuma denam laminar plow a wɔde too fam so, nanso eyi maa pɛtro a wɔde di dwuma no yɛɛ kɛse na ɛmaa bere a wimhyɛn no de tu no so tew. Na diski wimhyɛn no ankasa, a ɛwɔ ne "atade" a ɛte sɛ laminar mu no, antumi antow tuo yiye.
  Nanso na "nkuku a ɛtu" bere no afi ase. Bio nso, Germanfo nyaa trump card a ɛyɛ den: awo ntoatoaso foforo tank a ɛwɔ "E" kuw no mu. Na ɛsono wɔn mu duru a ɛte sɛ "Royal Tiger" ne "Panther", nhyehyɛe a ɛyɛ den na ɛkɔ akyiri kɛse, silhouette a ɛba fam ne akode a ɛyɛ den.
  Wɔ nneɛma a wɔyɛ no pii ne ɔko mu no, Panther-2 ne Tiger-2, ne afei Tiger-3, yɛɛ adwuma yiye. Ná kar a etwa to a wɔahyehyɛ no kɛse na ɛwɔ abantenten ketewaa bi no wɔ akode a emu yɛ den ne engine a ahoɔden wom apɔnkɔ 1080. "Mouse" ankyere no da. Nanso "Panther" nsakrae, "F" no yɛɛ adwuma yiye.
  Esiane sɛ na nneɛma a wɔde afrafra nni hɔ nti, na Soviet aprɛm nni akode a ɛkorɔn koraa, na ɛde besi ha no, "Panther" no gyinaa ne dwumadi no ano yiye koraa wɔ aprɛm a ne kɛse yɛ mm 75 mpo mu. Na anim akode a ɛyɛ mm 120 a ɛkɔ fam no bɔɔ ho ban fii Soviet T-34-85 tuo a ne kɛse yɛ mm 85 no ho wɔ ɔkwan a wotumi de ho to so koraa. Nanso, ebia, Soviet tuo SU-100 a ɛde ne ho tu no bɛyɛɛ nea ɔfata sɛ ɔsɔre tia Panther"s akode a wɔahyɛ no den no. Ná wɔawie T-4 no dedaw. Na wɔ nsukorabea ahorow a wɔde yɛ nneɛma no mu no, ɛbɛdaa adi sɛ Panther no na emu yɛ hare sen biara.
  Tank a edi kan a ɛkɔ anim wɔ ne nhyehyɛe mu ne serial tank "Gyata". Wɔde saa tank yi turret no san kɔɔ akyi, na na transmission, engine ne gearbox no wɔ unit biako mu wɔ anim. Nea efii mu bae ne sɛ na kar no mfonini sua, na na akode a ɛwɔ aprɛm a ano yɛ den a ne kɛse yɛ mm 105 no yɛ nea wotumi de toto "Ahemfo Ɔsebɔ" no ho, na na abantenten no anim yɛ den kɛse mpo.
  Abantenten no a wɔde san kɔɔ akyi no nso maa Gyata no nyaa mfaso sɛ sɛ ɔretu fa kwae no mu a, na ne tuo a ne toa atenten no ano mfa nnua ntini ho kɛse.
  Nasifo no nso sɔɔ nhyehyɛe afoforo hwɛe, na wɔde wimhyɛn a ano yɛ den nso tow hyɛɛ Soviet gyinabea ahorow so.
  Japan nso bɔɔ mmɔden sɛ ɛbɛkɔ n"anim na awiei koraa no, wotwaa Vladivostok fii asase kɛse no so.
  Germanfo bɔɔ mmɔden sɛ wobebue mu akɔ Moscow wɔ June ne July mu. Nanso ɛbɛdaa adi sɛ Sovietfo ahobammɔ kwan no mu yɛ den yiye, na Nasifo no hweree ade kɛse. Lev tank no mpo ntumi nyɛ nea ɛfata koraa wɔ ntua no mu, titiriw esiane sɛ ɛnyɛ nea ɛkata ɔfã bi so nti.
  Soviet asraafo mpanyimfo de atuo a ne kɛse yɛ mm 100 no dii dwuma kɛse. Ɛda adi pefee sɛ USSR nni nneɛma a wɔde bedi atamfo aprɛm a wɔde aprɛm koro no ara so nkonim, nanso wobetumi de atuo a wɔde ko tia tank adi dwuma kɛse.
  Ɛbɛdaa adi sɛ E-100 a ɛwɔ mfitiase mfonini no mu no mu yɛ duru dodo wɔ tɔn 140 mu, na na afã akode no yɛ milimita 120 (moma so milimita 240!), wɔ anim mpo. Ná eyi nnɔɔso bio. Ɛnyɛ nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Mouses no aka akyi a anidaso biara nni mu wɔ wɔn nhyehyɛe mu no ho asɛm.
  Nokwarem no, na Lion tank ne atuo a ɛde ne ho tu - E-10, E-25 yɛ German kar a ɛkɔ anim, baabi a wɔde beae a engine, transmission ne gearbox wɔ no boom. Nanso, Germanfo no yɛɛ nnwinnade pii a ɛkaa akyi. Sɛ nhwɛso no, "Panthers", "Tigers", "Jagdtigers", "Jagdpanthers" a wɔn mfonini atenten mmom a wɔaka akyi wɔ nkɔso mu.
  "E"-70 nso antumi anyɛ yiye koraa. Na wɔde aprɛm a ano yɛ den a ne kɛse yɛ mm 128 ne nhyehyɛe a ɛkɔ akyiri ahyɛ kar no mu, nanso esiane ɔpɛ a na wɔwɔ sɛ wɔbɛkɔ so akura ɔko mu adesoa a anyɛ yiye koraa no atuo 80 na wɔrenkɔ akyiri ntra tɔn 70 nti, ɛbɛdaa adi sɛ n"akode ahobammɔ no yɛ nea wotumi de toto "Ahemfo" no ho Tiger" - model 1944 na ɛnyɛ nea ɛfata mma nkɔso. "Tiger"-3 mpo yɛ nea wɔabɔ ho ban yiye. Nanso wɔ E-70 no so no, wɔsɔɔ engine bi a ɛwɔ turbocharger a ahoɔden yɛ apɔnkɔ ahoɔden 1200 hwɛe yiye , na ɛmaa tank no tumi tuu mmirika kilomita 60 dɔnhwerew biara wɔ ɔkwan kɛse no so.
  Sɛnea ɛte biara no, Germanfo aprɛm hweree nneɛma pii, te sɛ asraafo a wɔnam fam no nso. Amannɔne akuw ne satellite ahorow a ɛwɔ Third Reich no nyinaa hweree nneɛma pii.
  Eduu August mfinimfini no, na Germanfo no akɔ wɔn anim kilomita 40-50 pɛ wɔ mfinimfini hɔ na wɔantumi annya baabi a wɔbɛyɛ adwuma. Na nneɛma a wɔhweree no bɛyɛɛ kɛse. Wɔ September mu no, Nasifo no fii ntua foforo ase wɔ anafo fam... Wɔ ɔko a emu yɛ den ɔsram biako ne fã mu no, atamfo no bubuu mu kɔɔ Caspian Po no so, na wɔfaa asase so twaa Caucasus.
  Nanso Soviet ahyɛde no tumi faa po so de nneɛma sii hɔ, ɛwom sɛ wɔsɛee nneɛma kɛse de. Wɔ November mu no, Fritz a ɛbɔɔ mmɔden kɛse ne ɔsɛe kɛse no duu Volga asubɔnten no mu. Wɔ December mu no, anim no yɛɛ den. Ɔkwan a ɛda Caucasus anim ne Soviet asasesin titiriw no ntam no yɛɛ kɛse. Nea ɛka ho no, Japanfo tumi twaa Vladivostok, na ɛmaa Soviet kurow no kaa ho.
  Ɛmfa ho sɛ wɔbaraa Murmansk no, otumi de akokoduru kɔɔ so kosii December 1945. Nanso ɔda so ara hwee ase...
  Wɔ afe 1946 mu no, ɔtan kɔɔ so... Soviet asraafo kuw no gyinabea wɔ Caucasus no bɛyɛɛ den yiye. Wɔnam asase so twa wɔn mu, na asiane wɔ hɔ sɛ wɔbɛhwere Baku awiei koraa.
  Stalin tee nka sɛ ne ho yeraw no kɛse na ɔbrɛe wɔ nipadua mu. Ɔko a emu yɛ den sii wɔ Tikhvin kwan so. Wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobegye Leningrad a wɔatwa ho ahyia no nkwa. Wɔ kurow no ankasa mu no, wogyaw nnuan ho nneɛma a ennu asram asia na wotwaa nnuan nkrataa bio.
  Mfiase no, Soviet asraafo bubuu anim no mu, nanso afei atamfo no a na wɔwɔ aprɛm dodow a ɛsen saa no tumi yɛɛ ntua a wɔde ko tiae na wotwaa Soviet asraafo no fã bi mpo. February twaam wɔ akodi a emu yɛ den mu wɔ atifi fam ne anafo fam nyinaa, faako a Soviet asraafo sɔɔ atamfo no hwɛe na wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛsan agye Stalingrad no. Na nea etwa to no dii yiye fã bi. Soviet aprɛm paee kɔɔ kurow no mu, nanso, awerɛhosɛm ne sɛ, wɔantumi anpam Nasifo no amfi hɔ.
  Nanso Stalingrad Ko a ɛto so abiɛsa no paee. Soviet asraafo nso dii nkonim kɛse kakra wɔ baabi a ɛbɛn Voronezh. Nanso ɛhɔ mpo no, Fritzfo no de tank akuw pii ne wɔn mfiridwuma mu nimdeɛ a ɛkorɔn dii dwuma no tumi san de tebea no bae. Wɔ March mu no, helikopta ne diskette ahorow a ɛte sɛ disk fii ase de wɔn ho hyɛɛ ɔko kɛse mu. Germanfo yɛɛ nkɔso pii wɔ nkuku a ɛtu mu na wotumi de aprɛm tow hyɛɛ Sovietfo gyinabea ahorow so. Nanso wɔ nneyɛe mu no, diski wimhyɛn no antra ase sɛnea wɔhwɛɛ kwan sɛ anwonwade akode.
  Sɛnea ɛbɛdaa adi sɛ von Braun aprɛm a wɔde tow atopae no bo yɛ den dodo na ɛnyɛ pɛpɛɛpɛ sɛ wɔde bedi dwuma denneennen wɔ ɔko mu de abu ne ho bem no.
  Nanso Germanfo nyaa wimhyɛn a ɛtow atopae a enni dua a etumi fa nneɛma a ɛkɔ soro tɔn du na ɛtu kɔ akyirikyiri kilomita mpem 16 (!).
  Nea ɛyɛ awerɛhow no, na Soviet wimhyɛn wimhyɛn da so ara aka akyi, na ɛkame ayɛ sɛ atamfo no dii wim no so koraa. Sɛnea ɛte biara no, wɔ nnyinasosɛm mu no, wimhyɛn a wɔde propeller na ɛyɛ adwuma no ntumi ntra wimhyɛn a ɛyɛ wimhyɛn mu wɔ wimhyɛn su mu. Na yɛn ankasa nkɔso ahorow no aka akyi dodo. Na nsakrae a ɛba fi wimhyɛn a wɔde propeller na ɛyɛ adwuma so kɔ wimhyɛn a wɔde tu mmirika mu no yɛ yaw dodo.
  Na ɛsɛ sɛ wɔsan tete wimhyɛnkafo no, wɔtrɛw wimhyɛn akwan no mu, na wosiesie pɛtro soronko bi. Wiɛ, wɔda so ara resɔ engine ahorow no ankasa ahwɛ na wɔasiesie no!
  Germanfoɔ no hunuu sɛ Stalingrad atwetwe wɔn adwene... Anwonwasɛm ne sɛ, na Third Reich ne nkabom no nyinaa ahoɔden resa, na na Red Army no te sɛ Phoenix anomaa. April ne May nyinaa twaam wɔ akodi a emu yɛ den mu wɔ baabi a ɛbɛn Stalingrad. Na wɔ June mu mpo no, na Red Army no da so ara rebɔ mmɔden sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim, na wɔrebɔ atamfo no ahwe ase. Nanso wɔ July mu no, ɛmfa ho ɔhyew no, Nasifo no da so ara tu faa Caspian Po no mpoano kɔɔ Baku kwan so. Ná nkɔso no yɛ brɛoo koraa. Sɛ wɔkyekyem pɛpɛɛpɛ a, ɛyɛ kilomita 1.5 da biara. Dagestan snapped back... Soviet asraafo bubuu Fritz ne wɔn ayɔnkofo no wɔ azimuths nyinaa mu.
  Wɔboroo atamfo no wɔ mfinimfini ne atifi fam nyinaa. Wɔamma wɔn kwan sɛ wɔbɛbɛn Arkhangelsk... Nanso wɔ September mu no, Germanfo nkɔso ntɛmntɛm wɔ Caucasus no yɛɛ ntɛmntɛm. Caucasus kuw no asraafo so tewee kɛse, na po a kar ahorow du duu hɔ wɔ tebea horow a atamfo wimhyɛn mu tumidi wɔ wim a anyɛ yiye koraa no nnipa baanu anaa abiɛsa wom mu. Wɔ October awiei no, ne nyinaa mu no, fasistfo no hyɛn Azerbaijan. Na wɔ November mu no wɔkɔɔ anim kɔɔ Baku. Na December mfiase no, Krautfo no ne Turkeyfo a wɔwɔ Georgia no yɛɛ biako...
  Ansa na March reba mpo no na akodi ahorow wɔ Caucasus, na mpɛn pii no Yerevan kɔɔ so kosii June 1947.
  Awɔw bere no nyinaa mu no, Red Army no bɔɔ mmɔden a wɔmmrɛ sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim. Wɔboroo nkabom kuw no denneennen. Ɛwom sɛ awiei koraa no Japanfo faa Vladivostok wɔ April mu de, nanso eyi maa USSR tumi traa Amur asubɔnten no so denneennen.
  Ɛwom sɛ Red Army no antumi annye nkonim a wotumi hu wɔ wɔn ntua no mu wɔ awɔw bere mu ne March mu de, nanso wɔkyerɛkyerɛɛ asuade a ɛfata maa nkabom no. Wɔ Germany satellite aman no mu no, tebea no mu yɛɛ den kɛse. Nnipa ahoɔden so tewee na wɔhweree nneɛma pii. Ná sikasɛm mu adesoa no reyɛ nea wontumi nnyina ano koraa. Nkonimdi ahorow a wodii wɔ anim no mpo ani gyee Europani barima a ɔwɔ abɔnten so no ho kɛse. Asomdwoe ho akɔnnɔ mu yɛɛ den na emu yɛɛ den.
  Nanso Hitler de ne tirim pɛe sɛ owie USSR no. Ɛwom sɛ akontaabu a ɛkyerɛ sɛ Asraafo Kɔkɔɔ no bɛhwere wɔn ɔko mu mmɔdenbɔ wɔ Baku a wɔahwere no akyi no amma mu de. Wɔ 1946 mu no, USSR yɛɛ akode dodow a ɛsen biara: wimhyɛn bɛyɛ mpem 60 ne aprɛm mpem 40 ne atuo a wɔn ankasa tumi tu, atuo ne atuo mpem 250. Yiw, Soviet wimhyɛn titiriw ne Yak-9 wimhyɛn a ɛko, IL-2 ntua wimhyɛn, a wɔda so ara reyɛ. Wɔyɛɛ Yak-3 ne LA-7 kakraa bi. Wɔda so ara yɛ PE-2 ne TU-3. Yiw, wobetumi abu wimhyɛn sɛ nea ne bere atwam wɔ atamfo wimhyɛn mu mmoa a wɔyɛ keka ho, nanso ɛnte saa. Te sɛ T-34-85, IS-3 ne SU-100 no, kar a aka no yɛ kakraa bi.
  Na wɔ 1947 mu no, T-54 fii ase fii ase yɛɛ adwuma, na anka ɛsɛ sɛ ɛde German mfiridwuma a ɛkorɔn wɔ su mu no ba awiei. Nokwarem no, na T-54 a emu duru yɛ tɔn 36 no ntumi nyɛ den nsen atamfo aprɛm nyinaa, nanso na ɛnyɛ den sɛ ɛne Panthers ne Tigers besi akan.
  Germanfo aprɛm titiriw ne E-50 a wɔfrɛ no Lion-3. Kar no te sɛ Gyata no, nanso ɛwɔ engine a ano yɛ den kɛse a ɛyɛ apɔnkɔ ahoɔden 1200 ne akode a ɛyɛ den. Esiane sɛ na emu duru yɛ tɔn 75 nti, German tank no afã akode no mu duru kɔɔ soro koduu mm 140, na na anim no yɛ mm 240 a na tuo a ne kɛse yɛ mm 105 na ne toa tenten yɛ 100 el. Ɛsɛ sɛ Germanfo kar foforo no bɛyɛ nea ɛho hia titiriw. Ɛkorɔn sen Soviet de no wɔ akode ne akode mu, nanso emu yɛ duru bɛboro mmɔho abien.
  Nanso, T-54 no afi ase reyɛ adwuma ara kwa.
  Nanso na 1947 ahohuru bere mu yɛ hyew sen saa mpo. Germanfo rebɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow ahyɛ Moscow so bio. Wɔsan nso bubu kɔ Saratov. Ɔko no kɔ so kosi osutɔbere awiei. Fritzfo no da so ara tumi fa Saratov. Nanso wɔ Moscow mpɔtam hɔ no, wotumi kɔɔ wɔn anim a ɛboro kilomita aduosia kosi aduɔson. Ɛwom sɛ na Rzhev ne Vyazma nyinaa atwa nea otwa to no ho ahyia fã de, nanso wɔkɔɔ so kaa USSR ho.
  Wɔnnya nnii Moscow so nkonim, na ɛsɛ sɛ Nasifo ne wɔn nkabom atirimɔdenfo no hyia awɔw bere wɔ amena no mu. Saa bere yi de, Soviet ahyɛde no regye nkurɔfo nkwa na wɔreboaboa ahoɔden ano. Titiriw no, T-54 tank no. Na wɔ December 31, 1947 mu no, wɔsɔɔ MIG-15 hwɛe yiye, na ɛsɛ sɛ ɛde Germanfo tumidi a wɔwɔ wɔ wimhyɛn a ɛyɛ hu a ɛwɔ wim no ba awiei.
  Ampa, wɔ February 1948 mu no, Leningrad hwee ase bere a wɔde mfe pii atwa ho ahyia akyi. Ɔhwe a emu yɛ duru yiye a ɛbaa Soviet tumidi anuonyam so.
  Gyinabea a USSR wɔ wɔ May 1948 mu no bɛyɛɛ nea anidaso biara nni mu. Germanfo ne wɔn nkabom kuw no di Caucasus so, afei Volga kosi Saratov, na Tambov ne Voronezh di so. Afei Orel apuei fam, ɛkame ayɛ sɛ ɛbɛn Tula, afei wɔ Vyazma na ɛbɛn Rzhev ankasa, kosi Arkhangelsk nyinaa.
  Wiɛ, dɛn bio na wobetumi ayɛ wɔ tebea a ɛte saa mu? Nea ɛka ho no, Japanfo di Primorye a ɛwɔ Amur Asubɔnten no ho nyinaa so na wɔkyeree wɔn yɔnko biako pɛ: Mongolia.
  Na wɔ ɔko no mfe ason no mu no, nsase a anyɛ yiye koraa no na USSRfo no fã te so ansa na wɔrefa no, na ebia ɛboro saa. Wɔ ɔko no mfe ason mu no, anyɛ yiye koraa no, Asraafo Kɔkɔɔ no hweree asraafo ne asraafo mpanyimfo ɔpepem aduonu wɔ ɔkwan a wontumi nnye ho. Wɔn a wopirapirae anaa wodii dɛm no nkan. Sɛ yɛnkan adehwere kɛse a efi atopae akɛse, atopae a wɔtotowee ne ɔkɔm mu ba no a.
  Sɛ yesusuw mmusua a wɔatu afi hɔ no ho mpo a, na Stalin nni nnipa bɛboro ɔpepem ɔha a aka wɔ ne tumi ase, ebia na ennu saa. Eyinom mu no, wɔma wɔn mu nkyem anum biara kɔ sraadi. Asraafo ahorow bɛyɛ ɔpepem aduonu. Wɔmaa mmofra a wodii mfe anum, wɔn a wɔakɔ pɛnhyen, ne mmubuafo a wɔwɔ kuw a edi kan ne nea ɛto so abien no mu kwan ma wɔde mfiri no dii dwuma.
  Ɔman no ayɛ nea wɔaboaboa ano kɛse. Akode a wɔyɛe wɔ 1947 mu no so tew kakra... Enti ɛyɛ ntɛm dodo sɛ wɔde Sovietfo man no bɛba awiei!
  Sɛnea ɛte biara no, Stalin ankasa ansusuw saa. Na Hitler nso pɛe sɛ ɔde nhyɛsoɔ no to Russia so - sɛ ɔbɛnya biribiara prɛko pɛ! Enti na biribiara nni hɔ a ɛbɛma wɔagyae wɔn ho mu koraa.
  Wɔ awɔw bere mu no, Germanfo no tow hyɛɛ Moscow so foforo. Ná wɔda so ara wɔ anidaso sɛ wobetumi abubu ahenkurow no na wɔagyae USSR no. Efi Red Army no mu no, asraafo ne asraafo bɛboro ɔpepem abiɛsa na wɔkataa Moscow so. Ná wɔde aprɛm mpem dumien ne atuo a wɔn ankasa tumi tu. Nokwarem no, T-54 bɛyɛ ahanu pɛ na ɛwɔ hɔ, titiriw T-34-85 ne SU-100 a wɔkoe. Ná wɔagyae IS-3 no dedaw saa bere yi. Wɔyɛɛ IS-4 tank kakraa bi pɛ esiane mfiridwuma mu ahotoso a enni saa mastodon yi mu nti. Wɔyɛɛ IS-7 tank asia, nanso saa kar yi ankɔyɛ adwuma pii. Ɛwom sɛ, ebia ɛyɛ kwa. Ná ebetumi de ne aprɛm a ne kɛse yɛ mm 130 no akɔ Lev-3 a emu duru yɛ tɔn 75 no akode a ne kɛse yɛ mm 240 no mu. Nokwarem no, na Germanfo no wɔ tank a ɛkɔ akyiri sen saa, Royal Lion, a emu duru yɛ tɔn 100 a engine a ahoɔden wom apɔnkɔ 1800, ne mm 128 a ɛwɔ tuo a ne tenten paa a mfiase no na ɛyɛ mita 1260 wɔ sekan biara mu.
  Nanso ɔkwan bi so no, Stalin ani annye nnwinnade a emu yɛ duru ho bio, na ɔpɛe sɛ: sɛ ɛbɛyɛ yiye a, ɛyɛ nketewa, nanso ɛwɔ akyirikyiri.
  Nanso akofo baanan no: Zoya, Victoria, Elena, Nadezhda ansusuw saa. Na wɔn nsa kaa IS-7 tank no wɔ wɔn tumi ase ara kwa. Bio nso, ne nea ɛto so ason no. Enti nnipa baanan no de wɔn ankasa ka na ɛyɛɛ saa kar yi. Mmabaa no nyaa sika kɔkɔɔ nnua wɔ Siberia na wɔde maa Ministry of Defense sikakorabea. Na afei na wɔpɛ sɛ wɔn ankasa fi afiri nwonwaso yi mu tow tuo.
  Na na June 22, 1948 da titiriw no rebɛn pɛɛ. Ná Hitler asraafo no redi ɔmanfo no anim ara kwa, na wɔrebɔ mmɔden sɛ wobetwa Soviet kurow Rzhev ho ahyia na wɔatwa ho ahyia.
  Na Russiafo demiurge anyame mmabea baanan no, sɛnea ɛte daa no, sii gyinae sɛ wɔde wɔn ho bɛhyɛ mu wɔ bere a ɛho hia kɛse mu ama Russia! Bere nyinaa wogye won Maame Man - Rus' - wo bere ne beae a eye!
  
  
  
  
  SƐ NA STEEL STAPLE BIARA NNI HƆ A
  Mpɛn pii no, nea ɛyɛ nwonwa no, wɔ amansan a ɛne ne ho di nsɛ dodow no ara mu no, na Wiase Ko II ne Ɔman Ho Ko Kɛse no kwan no nye koraa mpo ma Russia sen nokwasɛm. Ebia esiane sɛ na fasist nniso a edii Europa so tumi no wɔ tumi kɛse sen sɛnea etumi hui nti. Katabaako nniso a ɛyɛ atirimɔdensɛm ne sikasɛm mu nneɛma a ɛwɔ gua so a wɔaka abom no tu mpɔn sen Atɔe Fam kapitalism a ɛma ahofadi ne Stalinfo nhwɛso a ɛwɔ mfinimfini, a ɛyɛ adwumayɛfo de no. Nea eye ne sɛ, esiane nneɛma ahorow bi nti, nea ɛfa botae ne nea ɛfa obi ankasa ho nyinaa. Esiane anigye kɛse nti, Nasifo no antumi amfa wɔn torobɛnto nkrataa no anni dwuma.
  German akwansrafo baahe na wodii nkogu esiane sɛ Germanfo de dade a ɛnyɛ den a wɔde twitwiw nneɛma dii dwuma wɔ nkrataa mu, na Russiafo de dade a ɛnyɛ den dii dwuma nti? Na ɔkwan bɛn so na ade ketewaa a ɛte saa nyaa ɔko no kwan so nkɛntɛnso kɛse?
  Sɛnea ɛte biara no, na amansan bi a ɛne no di nsɛ wɔ hɔ, baabi a wɔ October 1941 mu dedaw no, amansɛmdifo bi a ɔyɛ ahwɛyiye yiye huu nokwasɛm yi wɔ akwanhyia mu. Soviet nkrataa ankasa ne Germanfo atoro de no yɛ nsu na... Wɔ Soviet nkrataa so no, krataa a wɔde kyekyere nneɛma ho no ayɛ nwunu na eyi da adi, nanso wɔ Germanfo de so no, ɛnte saa.
  Eyi yɛ ade ketewaa bi, nanso nkɛntɛnso a enyae wɔ Ɔman Ho Dɔ Kɛse no kwan so no bɛdaa adi kɛse.
  Esiane sɛ wɔkwatii huammɔdi na wɔyɛɛ adwuma wɔ Germanfo ananmusifo tumi ase nti, wohuu adanse a ɛho hia a ɛkyerɛ sɛ Soviet asraafo siesiee wɔn ho sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so wɔ baabi a ɛbɛn Stalingrad. Ɛyɛɛ araa ma Adolf Hitler a ne tirim yɛ den no penee eyi so na ɔde ahyɛde mae sɛ wɔnsan boaboa Nasi asraafo a wɔde wɔn ho ahyɛ Volga asubɔnten no so no ano. Na ɛno ho hia.
  Sɛ wɔ Rzhev- Sychov dwumadi no mu no, Asraafo Kɔkɔɔ a na wɔwɔ asraafo dɔm bɛboro Wehrmacht mmɔho abien no antumi ansɛe Germanfo ahobammɔ no a, ɛnde wɔ Stalingrad no, na asraafo a wɔkari pɛ no ye ma Nasifo no kɛse.
  Na wim tebea a ɛkɔɔ so wɔ November 19, 1942 no nyɛ nea ɛfata sɛ wɔyɛ ntua. Wimhyɛn, titiriw wimhyɛn a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so no antumi antu, na na atuo a wɔtow no nya nkɛntɛnso kakraa bi koraa wɔ atamfo no ahobammɔ a wɔayɛ no so. Esiane sɛ na Soviet asraafo akɔ ntua no so nti, wɔde wɔn ho hyɛɛ mu. Tank asraafo a wɔde wɔn bɛkɔ hɔ mpo antumi anbubu tokuru bi a ɛwɔ Hitler ahobammɔ mu.
  Ɔko a emu yɛ den nso sii wɔ Rzhev-Sychov kwan so. Wɔtoaa so wɔ Afe Foforo Da no. Ɛno ansa na Soviet asraafo a wɔwɔ afã abien no nyinaa hweree nneɛma kɛse no, wogyaee wɔn ntua no. Hitler kuraa Volga asubɔnten no mu, nanso wofii ase boroo Germanfo wɔ Afrika. Churchill frɛɛ Montgomery ntua a ɛkɔɔ so wɔ Egypt no sɛ: mfiase no awiei. Ɔsan kae sɛ afei de aman a wɔyɛ apam no bedi nkonim nkutoo.
  Nokwarem no, Rommel, ɛmfa ho sɛ na wɔrekɔ so de asraafo dɔm akɛse akɔ Afrika no, na n"ani nnye na n"asraafo no dii nkogu wɔ nkogudi akyi. Nea ɛbɛyɛ na wɔahwɛ ahu sɛ wɔbɛyɛ ɔko wɔ afã abien no, na ɛsɛ sɛ Third Reich no bɔ amanneɛ sɛ wɔbɛboaboa wɔn ho ano koraa wɔ February 1943 mu.
  Bio nso, wɔantumi anni Operation Blau botae atitiriw ho dwuma. Nanso, wɔ 1942-1943 awɔw bere mu no, Wehrmacht, a ɛnte sɛ abakɔsɛm ankasa no, tumi kwatii nkogudi a anibere wom wɔ apuei fam. Wɔ January awiei no, Soviet asraafo san fii wɔn ntua ase wɔ mfinimfini: Rzhev-Sychov dwumadi a ɛto so abiɛsa ne baabi a ɛbɛn Stalingrad. Nanso ɛnyɛ akokoduru sɛ wobɛbubu ɔtamfo a ɔte ahobammɔ a emu yɛ den mu. Afei de na akodi ahorow no ma yɛkae Wiase Ko I no. Lingering, gyinabea a ɛwɔ hɔ. Bere a nea ɔtow hyɛɛ no so no hweree pii sen nea ɔbɔɔ ne ho ban no.
  Wɔtwee Operation Iskra a wɔde bɛma Leningrad ahofadi no too nkyɛn. Ná Stalin pɛ sɛ otwa Rzhev ledge no ntɛm ara sɛnea obetumi na odi atamfo no so nkonim wɔ Stalingrad. Germanfo no, bere a wɔkaee asuade ahorow a wonyae wɔ awɔw bere a etwaam no mu no, wɔde nsiyɛ yii wɔn ho ano. Na ɛde besi ha no wɔatumi apam Soviet asraafo ntua no. Sɛnea ɛbɛdaa adi no, sɛ Krautfo no ayɛ krado a, ɛnyɛ mmerɛw sɛ wobebu wɔn ahobammɔ mu. Na German asraafo no su da so ara yɛ nea eye sen biara.
  Soviet ntua no kɔɔ so kosii February awiei, nanso ankosi hwee da.
  Wɔ March mfiase no, Soviet asraafo mpanyimfo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so wɔ Voronezh kwan so. Bere a wodii nkonim mfiase no, Red Army no baa ntua a wɔde ko tia so Mainstein . Wɔtwaa Soviet asraafo akɛse ho hyiae na wɔhyɛɛ wɔn ma wɔkoe sɛ wɔbɛsan aba. Nneɛma a wɔhweree, titiriw wɔ mfiridwuma mu no, bɛyɛɛ kɛse, na Germanfo ne wɔn ayɔnkofo no tumi nyaa wɔn nan wɔ saa kwan yi so na wɔfaa Voronezh ne ne nkuraa koraa.
  Bere a Mainstein"s counterattack no, "Panthers" ne "Tigers" de wɔn ho hyɛɛ ɔko no mu nea edi kan. Tank foforo no fã bi yɛɛ nea wɔhwɛɛ kwan no. Sɛ wɔde di dwuma yiye a, na wɔkorɔn sen Soviet kar ahorow wɔ ɔko a ɛreba no mu.
  Ahohuru bere mu nsu a ɛtɔe no fii ase na kommyɛ dii hene wɔ apuei fam anim. Ɔko a emu yɛ den kɔɔ so wɔ Tunisia.
  Fuhrer bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛhwɛ abɔntenban bi so wɔ Afrika ɔkwan biara so. Nea ɛbɛyɛ na Nasifo no ayɛ eyi no, wosii gyinae mpo sɛ wɔbɛyɛ biribi a ebi mmae da. Wɔmaa Franco asɛm a etwa to: ɔma German asraafo fa mu kɔ Gibraltar, anaasɛ wotu no gui, te sɛ Vichy aban no. Generalissimo no nan yɛɛ nwini na ɔpenee so. Bere koro no ara mu no, ɔde nusu srɛɛ Britain ne United States aban ahorow no nkyɛn: ɛnsɛ sɛ wɔmmɔ ɔko ho amanneɛ wɔ Spain, efisɛ eyi ansi sɛnea n"apɛde te!
  Wɔ April 15, 1943 no, Germanfo fii ase tow hyɛɛ Gibraltar so, na wɔtow Tigers ne Panthers a aba foforo no guu mu. Abantenten no hwee ase wɔ aprɛm ɔhaha pii ntua ase wɔ nna abien mu. Paulus a wɔsan frɛɛ no fii apuei fam anim no na ɔhwɛɛ ntua no so. Anwonwasɛm ne sɛ, Germanfo tumi faa mmeae a etwa to, Stalingrad afie ne Stalingrad adwumayɛbea ahorow no wɔ April 1, 1943 nkutoo mu. Enti, Paulus san siesiee ne ho fã bi na onyaa abodin a ɛne sɛ afuw mu ɔsraani panyin ne nkrante kɔ ɔsraani no mmeamudua no oak nhaban so de bɔɔ ne mpaboa.
  Gibraltar a wɔkyeree no no siw Britania ne Amerika kwan sɛ wobefi atɔe fam akɔ Mediterranea Po no so. Na ɛno da nkyɛn a, Nasifo no ankasa tumi tow hyɛɛ Morocco so wɔ akyirikyiri tiaa koraa, na wɔdan Apamfo asraafo no fã bi fii Tunisia.
  Nhyɛso a na ɛwɔ Tunisia bridgehead no so no yɛɛ mmerɛw, na afei wɔsan de Rommel kɔɔ baabi foforo. Hitler sii gyinae sɛ obegyae asraafo dwumadi ahorow wɔ Apuei fam mprempren na wabɔ mmɔden sɛ obegye Mediterranea Po no so tumi.
  Soviet ahyɛde no nso fii ase dii akwan a wɔfa so twɛn na wɔhwɛ no so. Eyi ne nea Stalin yɛe wɔ abakɔsɛm ankasa mu, na eyi ne nea osii gyinae sɛ ɔbɛyɛ mprempren. Ma kapitalistfo no nyi nkwaseafo no ankasa mogya. Ma wɔmmɔ wɔn ho wɔn ho hama, na yɛbɛboaboa yɛn ahoɔden ano na yɛabɔ bere a wɔabrɛ koraa no.
  Ná Germanfo da so ara kura Tunisia atifi fam, na na asraafo a Field Marshal foforo Paulus di wɔn anim no rekɔ Casablanca so. Amerikafo no hyiaa Tigers ne Panthers. Ɛbɛdaa adi sɛ na wɔn Sherman no yɛ mmerɛw wɔ aprɛm a ɛtete saa ho, ne T-4 a wɔayɛ no nnɛyi de no nso.
  Na Churchill, bere a ɔtwentwɛnee ne nan ase asram abiɛsa akyi no, ne nyinaa mu no, ɔde Ɔko a Ɛtia Spain too gua. Nanso, saa bere yi na Germanfo agye Morocco nyinaa dedaw na wɔatow ahyɛ Algeria so. Enti, eyi anyɛ Franco ahodwiriw. Wɔ July 25 no, German asraafo faa Algeria ahenkurow no na wodii Britaniafo so nkonim kɛse. Ntua a Rommel de tiaa no, ne nkogudi mpofirim a Kissilring dii na osii fam wɔ Malta so na ɛmaa nkonimdi no yɛɛ mmerɛw.
  Ná Apuei Fam Anim no gyina pintinn na ɛhɔ yɛ komm. Stalin a na n"asraafo ahwere ade kɛse wɔ akodi ahorow a atwam mu no san hyɛɛ Asraafo Kɔkɔɔ no ma. Germanfo nso hyehyɛɛ akuw foforo na wɔde wɔn twaa Gibraltar Asubɔnten no kɔɔ Mediterranea Po no mu.
  Germanfo po ase akohyɛn dwumadi maa Amerika ne Britania po so ahyɛn mu duru fii ase so tew. Na eyi nso amma wɔantumi ankɔ ako a wɔde hwehwɛɛ po a ɛso sen biara wɔ Europa kesee fam no mu.
  Tebea a na ɛyɛ hu a na ɛwɔ Mediterranea Po no mu no ma wonyaa nokwasɛm a ɛyɛ sɛ wɔ August 6 no, Churchill sii gyinae sɛ obesi fam wɔ France. Nanso wɔyɛɛ oprehyɛn no wɔ wim tebea a enye mu na na wonsiesiee wɔn ho yiye.
  Wɔ August 10 no, Rommel ne Paulus yɛɛ biako, na wɔyɛɛ kuruwa a emu yɛ duru wɔ Algeria apuei fam. Na wɔ August 19 no, Mainstein, afiri wura a ɔyɛ anifere no twaa Apamfo asraafo no fii mpoano.
  Amerikafo a wobuu gyinaesi a wɔantumi ansi gyinae wɔ France wɔ 1943 mu no ntɛm, ne ahyɛn a wɔde besi fam a na ɛho ayɛ na kɛse no na ɛmaa Fritz no dii yiye. Kommyɛ wɔ Apuei Fam Anim. Bio nso, wimhyɛn a wɔyɛ wɔ Germany no boro mmɔho abien wɔ afe 1943 mu, na ɛboroo wimhyɛn mpem aduasa abien afe biara - anigyesɛm ne sɛ na Germanfo no wɔ nnipa ne asasesin pii wɔ wɔn tumi ase sen nokwasɛm. Na Focke-Wulf kar foforo a na akode ne akode a ano yɛ den wom, ne aprɛm a ne tenten yɛ milimita 30 no sɛee wimhyɛn a wɔka bom no dodo.
  Ɔsɛe a esii wɔ Algeria ne France no maa August 1943 yɛɛ tuntum ankasa maa Apamfo no.
  Stalin ani gyee nkonimdi a ɛte saa ho mpo. Nanso Churchill boasetɔ sae. Wɔ Apuei fam no, ɛkame ayɛ sɛ wimhyɛn mu akodi mpo gyaee, na ɔfã biara dwumadi so tew. Germanfo no hyehyɛɛ asraafo dɔm foforo pii fii kan Soviet ɔman mma mu na wɔyɛɛ biribi te sɛ mpɔtam hɔ nniso ahorow a wɔyɛ abofra mpo. Enti, na ɛhɔnom ɔmampɛfo akuw ahorow a wɔatew wɔn ho a wofi apuei fam reko wɔ Afrika dedaw.
  Bulgaria Tsar Boris nso somaa ne akuw a eye sen biara no mu abiɛsa kɔɔ Tunisia, na ɛda adi sɛ na ɔwɔ anidaso sɛ obenya atubra aman bi ama ne ho wɔ asasepɔn a ɛso yɛ sum no so.
  Wɔ September mu no, Rommel fii ntua kɛse bi ase wɔ Egypt. Otumi, de asraafo dodow ne su a ɛkorɔn no dii dwuma, faa Tripoli dapɛn biako wɔ ntua no ho sɛnkyerɛnne no akyi.
  Britania ne Amerikafo dii nkogu bere a wodii nkogu wɔ Libya akyi. Wɔ tebea horow yi mu no, Churchill de too gua sɛ wobegyae mmoa biara a wɔde bɛma Bolshevik USSR no na ɔhwehwɛe sɛ wɔma ɔko no mu yɛ den ntɛm ara. Stalin yɛɛ ne ho sɛ obu n"ani guu ultimatums no so. Ɛwom sɛ, nokwarem no, wɔyɛɛ ahosiesie maa nneyɛe a ɛhyɛ abufuw de. Nanso na Koba yɛ anifere na ɔbɔɔ mmɔden mpo sɛ ɔbɛsɔ nsu no ahwɛ ama asomdwoe a ɛda nsow aba. Biako ne sɛ, ebeduu September awiei no, Germanfo gyee Libya nyinaa, a Tolbuk ka ho, na wɔpaee mu kɔɔ Misraim mpo koduu Alexandria.
  Paulus tumi twaa Engiresifo abannennen a ɛho hia sen biara no ho na ɔkɔɔ anafo fam koduu Nil. Nokwarem no, eyi kyerɛɛ asiane maa Britain wɔ Egypt. Afei na Germanfo no betumi akɔ Suez Asubɔnten no ho na wɔakɔ Iraq, na afei wɔne Baku ntam nware.
  Bere a wɔkyɛe no bɛyɛɛ asiane, na Stalin de ahyɛde mae sɛ wɔnsan mfi ntua no ase wɔ Rzhev so, na wɔnsan nnye Stalingrad, na bere koro no ara mu no, wɔnsɛe atamfo a wɔwɔ Caucasus Atifi fam no.
  Ɛne sɛ, wɔ October mu no, ɔko san fii ase ntɛm ara wɔ akwan abiɛsa so. Na wɔ November mu nso wɔ Leningradsky so.
  Nanso, na ɛnyɛ mmerɛw sɛ wobebu ɔtamfo bi a wɔatutu no yiye na ɔwɔ Panther ne Tiger aprɛm a emu yɛ duru a ano yɛ den mu. Soviet asraafo hyiaa gyinabea ahorow a wɔde bɔ wɔn ho ban a emu dɔ. Na wɔ ahobammɔ mu no, Germanfo aprɛm foforo ne atuo a wɔn ankasa tumi tu no yɛɛ adwuma yiye.
  Enti nkɔso titiriw biara amma wɔ October ne November mu. Gye sɛ wogyaee Germany ntua no wɔ Suez Asubɔnten no so. Na afei bere tiaa bi pɛ... Nanso, Paulus ne Rommel danee wɔn asraafo kɔɔ Sudan. Na wofii ase dii Afrika so nkonim.
  Wehrmacht no nnya nsiesiee ne ho sɛ ɛbɛtow ahyɛ so wɔ awɔw bere mu.
  Bio nso, Kraut abusua no de anidaso kɛse too Panther-2 so sɛ afiri a ɛkɔ anim kɛse ne Tiger-2 ne Gyata.
  Awɔw bere no twaam wɔ mmɔden a Red Army no bɔe sɛ wobebu Krautfo no ahobammɔ mu no mu. Nanso na baabiara nni hɔ a wobetumi anya nkonimdi akɛse. Sɛ nkɔso bi ba mpo a, atamfo no de ntua a wɔde ko tia no san de tebea no ba.
  Na tebea no kɔɔ so sɛee. Wɔ Britain no, wɔ asraafo nkogudi akyi no, amammui mu ahokyere sɔree. Wɔtow aba a ɛkyerɛ sɛ wɔrennye nni tiaa Churchill aban mpanyimfo kuw no. Ɛbɛyɛ dɛn na ayɛ nea ɛnte saa sɛ Paulus a ɔyɛ onyansafo no gui England fii Sudan ne Ethiopia mu a.
  Aban foforo no maa Germany asomdwoe a ɛyɛ soronko. Esiane sɛ Germanfo po ase akohyɛn akuw no hweree nneɛma kɛse a U.S. hweree nti, Roosevelt ankasa atia. Bio nso, ne gyinabea wɔ Amerika awosow. Na Japanfo tumi dii nkonim nketenkete abien bi, na ɛmaa Amerikafo nkɔso no brɛɛ ase. Enti, adwene a ewo ho - yen apata a ewo anoano no adi nkonim.
  Nanso, Hitler dii kan de tebea horow a ɛtra so mae. Afei na apam no ne Franse Asase ne Misraim, ne nea kan no na ɛyɛ Italy de no nso a wɔsan de mae. Sudan nso hyɛ Third Reich nsa, nanso wɔbom yɛ Suez Asubɔnten no ho adwuma.
  Enti, esiane sɛ na Fuhrer no ama ne ho nsa a ɛde ne ho wɔ Atɔe Fam nti, ɔtow n"ahoɔden nyinaa guu Apuei Fam. Nasifo no fii ase tow hyɛɛ Moscow so wɔ May mu. Esiane Franse ne Engiresi atubra aman nti, na Libya wɔ ngo a ɛdɔɔso dedaw, na na Hitler pɛ sɛ odi nkonim ntɛm ara sɛnea obetumi.
  Nea ɛka ho no, Türkiye nso buee anim a ɛto so abien.
  Nanso, Asraafo Kɔkɔɔ no daa ahoɔden ne akokoduru a ɛyɛ nwonwa adi dedaw wɔ akodi ahorow a wɔde hwehwɛɛ Soviet ahenkurow no mu. Sɛ wɔkyekyem pɛpɛɛpɛ a, na Germanfo nkɔso ntɛmntɛm ntra kilomita biako da biara. Eduu August awiei no, Nasifo no tumi kɔɔ wɔn anim a ɛboro kilomita ɔha a na ne trɛw bɛboro ahasa pɛ na wɔatumi ayɛ saa.
  Wɔbɛn Moscow, nanso wotuu mmirika kɔɔ Mozhaisk ahobammɔ kwan no so. Eyinom yɛ nea efii mu bae a ɛba fam. Nea ɛka ho no, na Soviet asraafo ko tia atamfo no bere nyinaa. Soviet aprɛm foforo T-34-85 ne IS-2 de wɔn ho hyɛɛ akodi ahorow no mu. Wontumi nka sɛ Germanfo hweree wɔn mfaso horow no koraa, nanso Asraafo Kɔkɔɔ no annyina hɔ, na nyansahu nso annyina hɔ!
  Soviet akohyɛn foforo Yak-3 ne LA-7 puei, na wotumi ne Germanfo wimhyɛn a wɔde afiri a wɔde yɛ nneɛma a wɔde tu mmirika na esi akan. Nokwarem no, ɔtamfo no wɔ reactive trump cards a emu yɛ den yiye de tua ka. Ná ME-262 ne HE-162 nni analogues biara wɔ wiase. Hitler sii gyinae nso sɛ ɔbɛbara nsukorabea a emu yɛ hare boro tɔn aduonum a wɔbɛyɛ na wɔayɛ. Ne saa nti, wogyaee T-4 ne Panther no. "Panther"-2 danee sɛ emu duru yɛ tɔn 50.2 na ɛwɔ tuo a ano yɛ den a engine a ɛwɔ ahoɔden 900. "Royal Tiger" ne "Gyata" mpo boroo mmoa a wɔyɛ keka no mu duru a ɛyɛ tɔn 70 so. Sɛnea kuw no gyinaesi kyerɛ no, na Soviet kar ahorow mu duru ntra tɔn 47.
  Esiane sɛ Nasifo no antumi annye Moscow nti, wɔdan wɔn adwene kɔɔ Leningrad so. Ná wɔyare kurow yi ankasa. Wofii ase totow atopae akɛse wɔ September mu. Wɔde atuo a ne kɛse yɛ 1000mm ne robɔt a wɔde tow a ɛwɔ ntaban nso ka ho.
  Hitler hyɛɛ sɛ wɔmfa Leningrad sɛnea ɛbɛyɛ biara.
  Kurow no tumi san ntua mprɛnsa a wɔtow hyɛɛ wɔn so wɔ September ne October mu no akyi. Nanso, Germanfo no tumi kɔɔ wɔn anim kilomita du kosi aduonu, na wɔsan nso faa Peterhof bridgehead no. Wɔ mmeae bi no, wɔn akuw no hyɛn kurow no mu, na ɛmaa kuw no dwumadi mu gyinabea sɛee. Wɔ November 1944 mu, bere a Nasifo dii nkonim wɔ mmarahyɛ bagua mu abatow mu akyi no, Sweden nso de ne ho hyɛɛ ɔko a wɔne USSR dii no mu.
  Ɛde nsiyɛ bɔɔ asɛmti no ho dawuru: aweredi wɔ nkogudi a Petro Ɔkɛseɛ ne Alexander dii no ho. Sweden akuw foforo duu anim na wɔne Finlandfo boom fii ase tow hyɛɛ kurow no so fii atifi fam. Na Nasifo no san fii ntua ase denam nneɛma afoforo so denam Sturmtiger ne Sturmaus a ahoɔden wom kɛse mpo , ne E-100 tank, wiase no mu aboa kɛse a edi kan a ɛtoatoa so a emu duru boro tɔn ɔha no so.
  Ɛmfa ho sɛ Soviet asraafo ne asraafo akokodurufo ne ahoɔden a wɔde gyina ano kɛse, ne ntua a wɔde ko tiaa Novgorod a ɛyɛ hu a wɔdannan wɔn ho no, wɔantumi annye kurow no nkwa. Nanso, afe a ɛto so abiɛsa a etwa to no ankɔ fam kosii January 27, 1945, na ɛkyerɛɛ nhwɛso a ɛkyerɛ sɛ wotumi gyina tebea horow ano a anohyeto nnim. Na kurow no ankasa dii block mũ nyinaa: nnafua 1270! Ebia ɛyɛ kurow bi a wɔasiw ano bere tenten sen biara wɔ nnɛyi akodi ahorow mu.
  Ɛwom sɛ Germanfo ne wɔn ayɔnkofo no hweree ade kɛse de, nanso woduu botae no ho fã bi. Soviet kurow a ɛto so abien a ɛso sen biara na ɛho hia sen biara no hwee ase, na wogyee atamfo kuw a na wɔwɔ tumi sen biara no nsa.
  Wɔ awɔw bere mu no, na ɔko no mu yɛ den. Germanfo no de wɔn ahoɔden nyinaa dii dwuma wɔ wimhyɛn a ɛtoatoa so, a ɛyɛ wimhyɛn mu. Ná USSR nni tumi a ɛyɛ pɛ tia wɔn. Eyi maa ɛyɛɛ den sɛ wobenya mfaso bi wɔ wim. Nea ɛne no bɔ abira no, atamfo no dii tumi wɔ hɔ. Te sɛ bere a Germanfo tank kuraa wɔn mfaso horow mu no ara pɛ. Na wɔmaa wɔn yɛɛ kɛse mpo bere a "E" nsɛm a ɛtoatoa so no bae no.
  Sɛ wɔde toto Tigers ne Panthers ho a, na E-series tank ahorow no wɔ nhyehyɛe a ɛyɛ den kɛse, na mfonini a ɛba fam, na nea efii mu bae ne sɛ, na akode a ɛyɛ den kɛse wɔ anim.
  Soviet nyansahu mmuae de besi saa bere yi ne IS-3, abantenten a wɔde bɔ moma so ahobammɔ a emu yɛ den sen saa nkutoo. Ná wɔda so ara reyɛ T-54 no, na na T-44 no antumi anyɛ yiye bio.
  Nanso, Hitler sesaa ne nhyehyɛe wɔ May 1945 mu. Na esiane sɛ ɔde ne ho too ankorankoro ntua nkutoo so nti, ɔyɛɛ ntua titiriw no wɔ Caucasus. Ná ɛyɛ mmerɛw kɛse sɛ wɔbɛko wɔ hɔ. Enti bere a wɔfaa Stalingrad akyi no, ɛbɛdaa adi sɛ nneɛma a wɔde bɛma Soviet kuw no ayɛ den. Afei nso, wɔ February mu no, Soviet asraafo dii Ottomanfo so nkonim denneennen wɔ Transcaucasia, na ɛhyɛɛ Turkeyfo ma woguan fii Yerevan na wogyee Kars mantam no.
  Germanfo no bubuu ahobammɔ no mu na bere a wɔfaa Volga no, woduu Caspian Po no ho. Grozny hwee ase wɔ June 15, bere a ɔkoe denneennen akyi, Sukhumi hwee ase June 23, Zugdidi hwee ase wɔ ɔsram koro no ara da a ɛto so 29. Wɔfaa Tbilisi wɔ July awiei kaa Kutaisi ho. Wɔ August mu no, awiei koraa no, fasist akɔre no faa Dagestan, ne Poti nso, na wofii atifi fam duu Armenia. Wɔ September mu no wɔne Turkeyfo yɛɛ biako, na wofii ase tow hyɛɛ Baku so. Kurow titiriw no kɔɔ so kosii November 6, 1945. Akodi ahorow bi a ɛkɔɔ so wɔ mmepɔw so, titiriw wɔ Yerevan, kɔɔ so kosii December awiei.
  Akodi a emu yɛ den nso kɔɔ so wɔ mfinimfini hɔ. Germanfo no tumi bɛn Tula na wɔfaa Kalinin mpo, nanso afei wogyaee wɔn. Nanso, anim kwan no abɛn, na ɛkaa ahenkurow no ho nkɔ akyiri nsen kilomita aduɔwɔtwe dedaw.
  Afe 1946 fii ase wɔ awɔw bere a na ɛyɛ hyew mu. Esiane sɛ na Soviet asraafo mpanyimfo no pɛ sɛ wosiw Germany ntua no ano nti, wɔde ahopere kɔɔ atamfo no so denneennen.
  Awerɛhosɛm ne sɛ, mfaso a atamfo no wɔ wɔ wim no kɔɔ soro ara kwa. Nea ɛyɛ awerɛhow no, na wɔreyɛ Luftwaffe wimhyɛn wimhyɛn a ɛyɛ hu no yiye bere nyinaa. Nsakrae foforo aba ME-262 no mu, a nea ɛka ho ne nea ɛde ahoɔhare kɛse yɛ. Afei nso jet fighter a ɛyɛ den TA-183, a ɛkɔ anim kɛse a ɛwɔ ntaban a wɔprapra HE-262, ne wimhyɛn mfiridwuma mu adwinni a ɛyɛ nwonwa ankasa ME-1010 a ɛwɔ ntaban a wɔprapra a wɔahyɛ so.
  Na USSR wimhyɛn titiriw a ɛko no kɔɔ so yɛɛ Yak-9. Bere bi na kar no yɛ foforo, nanso mprempren ɛda adi pefee sɛ ne bere atwam.
  Nanso Luftwaffe nso wɔ Yu-287, na Yu-387, TA-400, TA-500 jet bomber no apue. Na ntua wimhyɛn yɛ jet. Na HE-377 yɛ reactive na HE-477 nso yɛ reactive na multi-purpose.
  Na E-70 series a tanks a emu duru te sɛ "Royal Tiger", nanso ɛwɔ ahobammɔ a emu yɛ den kɛse.
  Na adwinni a ɛyɛ nwonwa ankasa ne pyramidal tank a wɔde dade kyerɛe wɔ Fuhrer awodadi wɔ April 20, 1946 mu no. Hitler ankasa maa no din "Ahemman Gyata".
  Ná kar no te sɛ pyramid a ɛyɛ tenten a ɛyɛ tratraa, na na nsensanee nketewa kata tank no ase nyinaa so. Enti, na enni tray, na ɛmaa tumi a wɔde twaa aman no kɔɔ soro kɛse. Nea ɛka ho no, na tank no nni ɔdan atifi, na na n"akode a efi afã horow nyinaa no wɔ baabi a ɛkorɔn a ntease wom. Ná kar no mu duru yɛ tɔn 99, na na ɛwɔ tuo a ɛko tia wimhyɛn a ne kɛse yɛ mm 128 a ne toa tenten yɛ EL 100, na ɛwɔ engine a ahoɔden yɛ apɔnkɔ 1800, na na ɛwɔ anim akode a ɛyɛ mm 300. Afei nso, nnua no wɔ afã akɛse a ntease wom, wɔ anim fã a edi kan no mu na milimita 250 wɔ fã a ɛto so abien a ɛkɔ fam no mu. Enti, ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛ tank a ano yɛ den sen biara wɔ wiase, a wontumi nkɔ mu mfi mmeae a wɔtow tuo nyinaa mu na bere a wɔde atopae fi soro tow hyɛ so no.
  Ntɛm ara na Fuhrer no hyɛe sɛ wɔmfa nyɛ adwuma ntɛmntɛm sɛnea wobetumi na bere koro no ara mu no wɔmfa howitzer ne ɔtopae tow nsɛe ntua mu nsakrae.
  Enti Nasifo no boaboaa nneɛma ano, na ɛsɛ sɛ wobubu wɔn. Nanso, awerɛhosɛm ne sɛ, wɔkyeree ɔtamfo bi a ne tirim yɛ den yiye na ne ho yɛ den wɔ mfiridwuma mu. Na wɔ May awiei no, sɛnea atetesɛm kyerɛ no, bere a akwan no wee no, ntua no fii ase.
  Fritzfo no bɔɔ mmɔden sɛ wobetwa Moscow ne Tula ho ahyia. Akodi ahorow no kɔɔ so denneennen na ɛkɔɔ so kɛse a ebi mmae da. Nanso na ɛfata sɛ wɔfrɛ Soviet asraafo no sɛ wontumi nni wɔn so nkonim. Wɔ asram abiɛsa akodi a ɛkɔɔ so mu no, nea na Nasifo no tumi twaa Tula ho hyiae na woduu Kashina na wofi atifi fam bɛn Moscow, na ɛmaa nkitahodi no fã bi twaa mu. Ná ɔko no rekɔ so dedaw wɔ kurow no ankasa mmɔnten so.
  Stalin fii ahenkurow no mu na otu kɔɔ Kuibyshev. Nanso Nasifo no fii ase tow hyɛɛ Saratov so wɔ July mu. Saa kuropɔn yi hwee ase wɔ August 8th. Esiane sɛ afei de Kuibyshev hui sɛ ɔbɛn anim no wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so nti, saa Ɔsahene Panyin no tu kɔɔ n"adwumayɛbea ti kɔɔ Sverdlovsk. Ɔko kɔɔ so wɔ Moscow kosii September. Wɔ da a ɛto so 18 no, Kashira hwee ase. Wɔ October mfiase no, ɛkame ayɛ sɛ na wɔatwa USSR ahenkurow no ho ahyia, na wɔ 29 mu no, bere a wɔkoe denneennen akyi no, Kuibyshev nso hwee ase. Nea ɛka ho no, Germanfo no kyeree Guryev ne Uralsk.
  Ná ɔko a ɛyɛ hu ahyɛ November mu ma. Wɔ November 7 no, Kraut abusua no bubuu mu kɔɔ Kremlin, nanso ntua a emu yɛ den a wɔde ko tiaa wɔn no pam wɔn san wɔn akyi. Na wɔ ɔko yi mu no, Moscow sahene a ɔreyɛ adwuma, Marshal Rokossovsky, wui!
  Na Soviet wimhyɛnkafo a wagye din Kozhedub too German wimhyɛn a ɛto so ɔha no gui, na ɔbɛyɛɛ Soviet nipa a odi kan a wɔmaa no abodin sɛ USSR Ɔbran mpɛn anan. Na ɛno nso wɔ November 7, 1946 mu.
  Wɔ December 4 no, awiei koraa no, wɔtoo ɔkwan a wɔfa so siw Moscow ho no mu. Nanso ahenkurow no ne n"asraafo akokodurufo no nkaefo koe kosii sɛ Ortodɔksfo Buronya wɔ January 7, 1947.
  Mainstein na odii ntua a wɔde baa ahenkurow no so no anim. Eyi nti wɔmaa no Dade Mmeamudua Mmeamudua Kɛse no Ahyɛde a ɛto so abien wɔ Hermann Goering akyi.
  Nanso ɔko no nnya mmaa awiei. Stalin a ofi Sverdlovsk hyɛɛ bɔ sɛ ɔbɛtoa ɔko no so. Ná Germanfo no nso abrɛ yiye. Wɔ anafo fam no, wɔn asraafo no bɛn Penza ne Ulyanovsk kogyinaa hɔ. Wɔ March mu no, Sovietfo fii ase ko tiaa ntua. Nanso wɔ April mu no, na wɔda so ara hyɛ wɔn ma wofi Ryazan. Na wɔ May mu no, Nasifo twaa Gorky kurow no ho hyiae, na wofii anafo fam faa mu kɔɔ Kazan. Wɔ June mu no, Kraut abusua no faa Orenburg na wɔbɛn Ufa. Asraafo Kɔkɔɔ no a wɔsɔre tiae no yɛɛ mmerɛw, abrabɔ pa so tewee na nnipadɔm fii ase gyaee wɔn ho. Nanso, wɔakɔ hɔ bere nyinaa, nanso ahenkurow no asehwe akyi no, wɔn mu yɛɛ den mpɛn pii. Ná obiara nni ɔpɛ biara a aka sɛ obewu ama Stalin. Nanso nkurɔfo ko tiaa fasist nniso maa wɔn Maame Man.
  Soviet aban no tumi nso hwee ase. Wɔ July mu no, Germanfo no bubuu Sverdlovsk. Stalin ne n"akyidifo tu kɔɔ Novosibirsk. Wɔ Urals no, ɔko kɔɔ so kosii August... Nkitahodi a ɛtrɛw ne wɔn a wɔyɛ ɔfã biara no nneyɛe a ɛyɛ nnam no siw Germanfo no kwan. Nanso ɔko a ɛkɔ akyiri no ahwere nea ɛkyerɛ dedaw.
  Nanso, na Stalin da so ara wɔ anidaso sɛ obenya biribi. Germanfo no bubuu Tobolsk wɔ September mu. Nanso osutɔbere mu osu kɛse a ɛtɔe no maa wɔkyɛe. Awɔw bere a na ɛrebɛn no maa ntua a ɛkɔɔ so wɔ Siberia no gyaee, nanso Nasifo no tumi gyee Asia Mfinimfini fam nyinaa. Wɔ awɔw bere mu no, na wonni akokoduru ankɔ Novosibirsk. Nanso na Stalin nso ho nyɛ no dɛ, na otu kɔɔ Vladivostok a ɛhɔ yɛ hyew.
  Afe 1948 bae. Ná Nasifo no de diskette ahorow ahyɛ wɔn ho dedaw. Nea ɛka ho no, tank ahorow a ɛyɛ ketewaa kɛse a ɛwɔ turbojet engine ahorow puei. Nokwarem no, sɛ ɛyɛ hyew wie a, nea aka ara ne sɛ wɔbɛtow nkonimdi na wɔafa nkurow no.
  Nanso Beria de awuduru guu Stalin a na ɔyare denneennen dedaw no mu na ɔkae sɛ Third Reich de ne ho bɛma, a egyina Soviet tumi a wɔbɛkora so wɔ Siberia so.
  Ɛkame ayɛ sɛ Hitler a na ɔko no ankasa abrɛ koraa no penee so, nanso nea edi kan no, ɔfaa Novosibirsk wɔ May 1948 mu. Na wɔde wɔn nsa hyɛɛ ase wɔ June 22, 1948, wɔ sɛnkyerɛnne kwan so da bi so - mfeɛ nson pɛpɛɛpɛ firi berɛ a wɔtow hyɛɛ USSR so. Saa na Wiase Ko II baa awiei. United States dii Japan so nkonim wɔ 1945 mu tɔnn na wɔsɔɔ atom ɔtopae hwɛe. Enti Fuhrer no nni adwuma biara a ɛbɛkɔ amannɔne.
  Nanso, Beria anni tumi akyɛ. Soviet ace a wagye din sen biara, wimhyɛn mu ɔsraani panyin ne ɔbran mpɛn ason wɔ USSR Kozhedub, betumi ayɛ asraafo atuatew na watu Ɔman Bammɔ Boayikuw no guamtrani a n"ani nnye ne ho no agu. Wɔtoo Beria ne ne mfɛfo dodow bi tuo. Wɔ Third Reich no ankasa mu, wɔ March 1953 mu no, ɔman ho dɔfo wiee Hitler. Na nnubɔne a ɔde dii dwuma ɔkwammɔne so wui Goering ansa na ɛreba kakra, bere a wɔtoo Himmler tuo esiane sɛ na wosusuw sɛ ɔbɔɔ pɔw bɔne nti.
  Ɔko a emu yɛ den baa SS a na Schellenberg di wɔn anim ne asraafo dɔm a Ɔsaheneissimo Mainstein di wɔn anim no ntam. Eyi nyinaa de ɔmanko bae. Ne saa nti, Third Reich no gui. Na USSR a wɔatew so no fii ase de nkakrankakra san nyaa ne nkɛntɛnso. Abakɔsɛm kɔɔ baabi a ɛyɛ nkuruwankuruwa bio. Germany sɔre a ɛyɛ nwonwa, a ahonhon sen Genghis Khan ahemman no, afei ɔkannifo titiriw no wu - basabasayɛ ne asetɔre.
  Na ahemman ahorow a wɔboaboaa wɔn ano nkakrankakra no, Baikalsk kurow nkutoo na ɛbɛyɛɛ ahenkurow. Wɔsan yɛɛ USSR a wɔakyekyɛ mu ayɛ no amantam pii a na Germanfo de abofra amantam asisi hɔ no yɛɛ biako bio. Nkonimdi kɛse ne Moscow a wɔde bɛkaa wɔn ho, na ɛtow Nasi kɔndua gui no. Ampa, Ukraine, Belarus ne Baltic aman, ne Georgia, Armenia, ne Azerbaijan kuraa wɔn tumidi mu. Bere a Third Reich no gui akyi no, United States bɛyɛɛ wiase tumidifo. Wɔde aban bi a ɛboa Amerika nso sii hɔ wɔ China.
  Nanso nkakrankakra ɔsoro ahemman no bɛyɛɛ nea ɛde ne ho kɛse. Wɔ USSR no, wɔ Kozhedub katabaako nniso ankasa akyi no, wɔde ɔman mmara a ɛyɛ ɔmampanyin titiriw sii hɔ, nanso na wɔde tumidi anohyeto a ɛyɛ mfe abien sii hɔ. Wɔyɛɛ abatow no wɔ ɔkwan foforo so, na na ɔmampanyin dibea no wɔ din foforo: nkurɔfo guamtrani.
  Ná ɔman no wɔ sikasɛm a adi afra na ɛrenya nkɔso ntɛmntɛm.
  Nanso sɛnea abakɔsɛm sesae fii krataa biako a wɔde twitwiw nneɛma mu ni. Wodii nkogu wɔ Wiase Ko II mu, ɛwom sɛ wɔkoe akokoduru so de. Na nea efii mu bae no yɛɛ asiane kɛse. Bio nso, bere tiaa bi pɛ na Germany tumi nyaa kɛseyɛ.
  Na na United States rehwere nkɛntɛnso nkakrankakra, na wiase no reyɛ multipolar, a ɛkyerɛ sɛ na basabasayɛ kɛse wɔ mu. Nea ɛne no bɔ abira no, nhyehyɛe a ɛwɔ hɔ no sua. Na bɛyɛ sɛnea ɛte wɔ mprempren afeha a ɛto so aduonu biako yi mu no ara pɛ.
  Wiɛ, dɛn nti na adesamma twetwe wɔn ho kɔ mpaapaemu ne basabasayɛ mu saa?
  
  
  TROTSKY SƐNKA STALIN
  Tukhachevsky ɔsatu a ɔde tiaa Warsaw no antumi anyɛ yiye titiriw esiane Stalin mfomso nti - a sɛ́ anka ɔbɛkata asraafo Kɔkɔɔ a wɔrekɔ Warsaw so no anafo fam afã no so. danee Apɔnkɔsotefo Asraafo a Wodi Kan no kɔɔ Galicia. Bio nso, ɛmfa ho sɛ na asraafo dɔm akɛse a na Yosef di n"ani so no, Polandfo no tumi dii no so nkonim. Asraafo Kɔkɔɔ no dii nkogu wɔ Warsaw ko no mu. Polandfo fii ase too ntua a wɔde ko tia so, faa asasesin a Slutsk ka ho na wɔfaa Minsk mpo nna pii.
  Nanso, saa bere no Atɔe Famfo annya akokoduru amfa sika antua mogyahwiegu akodi foforo a wɔne Bolshevikfo no nkɔ. Warsaw yɛɛ asomdwoe, na ɔmanko no baa awiei ntɛm ara.
  Nanso abakɔsɛm kwan foforo bi wɔ hɔ ne amansan pii a ɛne ne ho di nsɛ no mu biako. Ɛhɔ no, Lenin hyɛe sɛ wonyi Stalin a na onni ɔdom akyɛde kɛse wɔ asraafo nsɛm mu ne nea ɔyɛ ɔkwasea no mfi anafo fam afã no so tumidi mu, na ɔde Tukhachevsky ahyɛde biakoyɛ sii hɔ, bere a ɔhwɛɛ Budyonny so wɔ Apɔnkɔsotefo a Wodi Kan no so no.
  Wɔ eyi mu no, mmɔden a wɔbɔe sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so afi Warsaw anafo fam no ankosi hwee, na Asraafo Kɔkɔɔ a wɔde honhom kaa wɔn no dii nkonim wɔ ɔko a emu yɛ den mu. Poland ahenkurow no hwee ase. Bere a Tukhachevsky gyinaa hɔ kakra na onyaa ahoɔden foforo akyi no, ɔkɔɔ Lvov ne Krakow.
  Bere bi no, ɔko no kɔɔ so tiaa Wrangel, na wɔtow hyɛɛ Crimea so bio. Afei Red Army no faa Baltic aman a ɛwɔ atifi fam no, na wogyee Azerbaijan, Armenia, ne Georgia wɔ anafo fam. Na bere tiaa mu kommyɛ bi wɔ hɔ. Ná Soviet Russia hia ahomegye ne bere tiaa mu ahomegye, na ɛno ne nea NEP bɛyɛɛ. Nanso Trotsky da so ara sii so dua sɛ wɔbɛsan de Tsars Russia nsase nyinaa aba. Ne saa nti, wɔ 1921 ahohuru bere mu no, Asraafo Kɔkɔɔ no faa Finland, na Atɔe Famfo penee so.
  Wɔ 1922 mu no, wodii Primorye so nkonim, na saa bere no na ɛyɛ Sakhalin atifi fam. Trotsky a na ne tumi sɛ Asraafo Ɔman Anidan Bagua no Titenani no mu ayɛ den kɛse no tumi besii Lenin ananmu na otuu Stalin a na wɔde no akɔ adwuma a ɛto so abien mu no fii n"ananmu.
  Anwonwasɛm ne sɛ, bere a ankorankoro tumi mu yɛɛ den no, kapitalism nneɛma mu yɛɛ den kɛse wɔ sikasɛm mu.
  Trotsky ankasa bɛyɛɛ benkum famni titiriw esiane ɔpɛ a na ɔwɔ sɛ ɔbɛyɛ kronkron asen Pope anaasɛ ɔyɛ katee sen Stalin nti. Nanso, esiane sɛ Yudani a na ne ho akokwaw kɛse no nyaa tumi nti, ɔtoaa ne amannɔne amammui nhyehyɛe a ɛkari pɛ no so. Bere a wannyae komunism adwene ahorow no, bere koro no ara ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔde gua so nneɛma bɛhyɛ wɔn mu na wahwɛ ahu sɛ ɔne wiase kapitalist aman afoforo benya abusuabɔ pa.
  Hitler a odii tumi wɔ Germany no amma nsakrae titiriw biara amma wiase amammuisɛm mu. Wɔde Fuhrer no sii n"ananmu ntɛm ara - baraa sɛ wobeyi Versailles anohyeto ahorow no afi hɔ anaasɛ wɔbɛsan de amansan sraadi ne asraafo tumi asan aba. Sɛnea wɔbaraa Nasifo sɛ wɔmfa mmara a ɛko tia Yudafo ne nea ɛkeka ho pii mmra no.
  Ade biako pɛ ne sɛ wɔ Hitler ase no, Germany sikasɛm fii ɔhaw no mu bae, nanso fasist nniso amfa ɔkwan a emu yɛ den so da, na ɛkɔɔ so yɛɛ ɔmampɛ a ɛyɛ mmerɛw a ɛwɔ tumidi afã horow bi ne mmabun ahyehyɛde ahorow a ɛwɔ hɔ nyinaa te sɛ Hitler Jugent.
  USSR a na Leon Trotsky di n"anim no bɛyɛɛ ɔman a ɛwɔ sikasɛm mu adefo a na nnwuma a emu yɛ duru anya nkɔso.
  Ná USSR sikasɛm gyina gua so kɛse sen Stalin de no, nanso na nhyehyɛe ahorow bi nso wɔ hɔ a ɛyɛ mfe anum nhyehyɛe ahorow. Awo dodow no dɔɔso, titiriw esiane sɛ Trotsky nso baraa nyinsɛn a woyi gu nti - wɔka sɛ nsase a hwee nni so pii wɔ Russia na biribiara nni hɔ a enti ɛsɛ sɛ wɔbue te sɛ ntokuru.
  Esiane sɛ na German asraafo no kɛse da so ara yɛ mpem 100, na na Poland adan Soviet, sohyialist man dedaw nti, na obiara nni hɔ a ɔne no bɛko. Wɔsan de Moldova kɔɔ Russia wɔ afe 1921 mu - boaboaa ahemfo nsase no ano san.
  Trotsky ankasa boaa wiase amanaman ntam no kakra, nanso wofii ase yɛɛ komm wɔ wiase nsakrae no botae no ho. Ɔfã bi, sɛnea na ɛte wɔ Stalin ase no.
  Nanso ɔko no da so ara fi Apuei fam. Japan fii ase yɛɛ asraafo de tiaa Mongolia. Owia a Ɛpue Asase no ne Italy bɛyɛɛ wiase no mu ntuafo atitiriw. Nokwarem no, wɔhyɛɛ Mussolini ma ɔde n"anidaso no to Ethiopia a ɔbɛfa no so - ɔman biako pɛ a ɛwɔ Afrika a na ɛnyɛ obi foforo atubraman. Japan a na ennya nnyaa akokoduru ne Britain nkutoo ne titiriw no United States ko no foro kɔɔ China. Na ɔkɔɔ mu pii wɔ ha.
  Chinafo pii wɔ hɔ, na wɔ wɔn mu apaapae nyinaa akyi no, wɔyɛ ɔtamfo a wɔyɛ aniberesɛm. Na afei samurai no hyɛn Mongolia... Akodi a emu yɛ den fii ase wɔ hɔ wɔ 1941 ahohuru bere mu.
  Trotsky sii gyinae sɛ USSR no mu yɛ den dedaw sɛ ɔne samuraifo no bɛko awie. Nea ɛka ho no, na Soviet ɔman anidanfo no pɛ sɛ otua nkogudi a wodii wɔ 1904-1905 mu no so ka. Wɔ asase so no, ɛda adi pefee sɛ Red Army no mu yɛ den sen Japanfo, titiriw wɔ tank ahorow mu. Nanso wɔ po so no, Pacific Po so Ahyɛn no nnya nyɛɛ pɛ. Nanso Lev Davydovich antumi annyae Mongolia.
  Mfiase no, Red Army no gyaee samuraifo no nkɔso no. Wɔ August 20, 1941 no, wɔtow hyɛɛ Khalkhin Gol so, na ɛbaa awiei wɔ nkonimdi mu maa Asraafo Kɔkɔɔ no. Ɛno akyi no, Trotsky hwehwɛɛ sɛ Japan san de South Sakhalin ne Kuril Nsupɔw no ma.
  Sɛnea ɛte no, pow bi dii akyi bae, na ɔko kɛse fii ase. Nea ɛnte sɛ Ɔman Ho Dɔ Kɛse no nkutoo no, wɔkoe wɔ amannɔne asasesin so. Ɛwom sɛ wontumi nka sɛ mogyahwiegu kakraa bi na ɛbae de.
  Ná akodi ahorow no yɛ nea edi mũ, na Japanfo sɔre tiae denneennen na wɔamfa wɔn ho amma. Nanso ɛkame ayɛ sɛ Soviet asraafo no dwumadi nyinaa dii nkonim. Wɔbubuu ahobammɔ no, bere a wɔde atuo a ano yɛ den tow hyɛɛ mu akyi, na aprɛm ahorow a T-34 a ano yɛ den a aba foforo, LT (Leon Trotsky a emu yɛ duru!) ka ho, dii afunu ne dade a ɛyɛ hu no so nkonim.
  Nea edi kan no, wɔpam Owia a Ɛpue Asase no so akofo fii Manchuria. Wɔyɛɛ adwuma pii nnidiso nnidiso, a egyee asram akron fi November 1941 kosi August 1942. Soviet asraafo hyɛn North Korea... Wɔkɔɔ Sakhalin nso. Japanfo mpo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim - wɔkɔɔ wɔn anim kilomita aduasa, nanso wogyaee wɔn na mogya menee wɔn.
  Wɔ September 1942 mu no, wɔtow hyɛɛ Port Arthur so. Japanfo no de mmoa a efi po no mu dii dwuma bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛkura hama no mu. Soviet asraafo bubuu anim no, nanso atamfo no tumi siw nkɔso no ano denam asraafo a wɔtow gui no so.
  Nanso samuraifo no antumi ankura wɔn sɔretia no mu ankyɛ. Soviet wimhyɛn ahorow gyee po so ahyɛn na wɔtow atopae guu po so ahyɛn so. Nea ɛka ho no, Japanfo no bu wɔn asetra animtiaa dodo - wɔamfa parachute mpo ankɔ ɔko. Esiane eyi nti, bere a wimhyɛn mu atitiriw atitiriw no wuwui akyi no, na ɛda adi sɛ samuraifo a wɔwɔ wim no sɔre tia no yɛɛ mmerɛw. Na Soviet wimhyɛn fii ase dii nkonim kɛse wɔ ahotoso mu.
  Nea ɛka ho no, nkɔso foforo a Soviet adwumfo yɛe no de nkakrankakra pow Japanfo akohyɛn a wɔkorɔn wɔ sɛnea wotumi de wɔn ho hyɛ mu no. Wɔ December 1942 mu, bere a wɔtow hyɛɛ wɔn so denneennen bio akyi no, wɔfaa Port Arthur, na Seoul hwee ase wɔ ɔsram koro no ara mu.
  Ɔsram a edi hɔ wɔ 1943 mu no fii ase bere a wɔtow hyɛɛ South Korea so wɔ January mu na wɔfaa Busan hyɛn gyinabea no.
  Ná Japan redi nkogu wɔ asase so akodi mu na na ɛresɛe kɛse wɔ wim ne po so. Wɔ February 1943 mu no, Soviet asraafo faa Beijing. Na wɔ March mu, bere a wɔkoe denneennen akyi no, wogyee South Sakhalin. April ne May yɛɛ nkonimdi foforo maa Soviet akode wɔ po so... Po ase akohyɛn a ɛkɔɔ soro, wimhyɛn ne po so ahyɛn a efi Baltic bae no yɛɛ nea etu mpɔn titiriw.
  Wɔ June 1943 mu no, Soviet asraafo pam Japanfo fii Shanghai. Enti wɔhyehyɛɛ wɔn ankasa beae a wɔyɛ adwuma.
  Wɔ July ne August mu no, asraafo a wɔde wimhyɛn tu ne hyɛn mu adwumayɛfo gyee Kuril abon no fii atamfo nsam. Japan huu ne ho wɔ tebea a emu yɛ den soronko mu. Soviet wimhyɛn maa tumi a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so no yɛɛ kɛse na ɛtow atopae denneennen, na po so ahyɛn a ɛwɔ Owia a Ɛpue Asase no so no yɛɛ hyew. Wɔ October 1943 mu no, Trotsky sii gyinae: sɛ ɔbɛtow ahyɛ Okinawa so - ntadehyɛ ho nhwehwɛmu ansa na wɔreko ama Japan Metropolis ankasa. Ná akodi no mu yɛ den, na na samuraifo no de akode di dwuma wɔ nnipadɔm mu: kamikaze wimhyɛnkafo.
  Ɔko a ɛyɛ nwonwa no dii asram abien ne dapɛn biako, na awiei koraa no ɛbaa awiei bere a Okinawa hwee ase no. Na wɔ January 1944 mu no, wogyee Taiwan.
  Afei de na Japan reyɛ adu asraafo asiane koraa. Ná Hirohito betumi de ne ho ato so sɛ United States ne Britain bɛkɔ ɔko no mu wɔ n"afã nkutoo, na fasist Germany da so ara yɛ mmerɛw dodo wɔ sraadi mu saa bere no, na na ɛnyɛ mmerɛw sɛ Mussolini ntumi nkɔ Trotsky nkyɛn wɔ Pacific Po no mu.
  Nanso USA ne Britain yɛɛ hints, nanso wɔanpere wɔn ho sɛ wɔbɛkɔ ɔko no mu. Bio nso, atuatew kɛse bi a ɛsɔre tiaa Britania no sii wɔ India. Ɔmampɛfo ne benkum famfo a wɔyɛ katee kɛse piaa Gandhi a ɔyɛ katee no kɔɔ nkyɛn. Ne saa nti, ɔko ankasa fii ase wɔ hɔ. Churchill a osii Chamberlain ananmu no daa atirimɔdensɛm adi na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛma Pakistan ne India ahyɛ ne tumi ase ɔkwan biara so. Ɛno na ɛde ɔko a ɛkyɛe na emu yɛ den bae a ɛkyekyeree Britania asraafo gui.
  Amerikafo no yɛɛ wɔn ade a wɔnyɛ hwee koraa wɔ amannɔne amammuisɛm mu: me apata no wɔ ano!
  Wɔ March 1944 mu no, Soviet asraafo, ɛmfa ho sɛ na wim tebea no nnya nyɛ papa koraa no, wosii fam wɔ Hokkaido. Ɔko no dii adapɛn abiɛsa na ɛbaa awiei bere a Japanfo dii nkogu no. Saa nkonimdi yi wosow ahotoso a na ɔhempɔn no wɔ wɔ kurow kɛse a wontumi nkɔ hɔ no mu.
  Ɔko kɔɔ so wɔ asase ne po so kosii May 11, 1944, bere a awiei koraa no Japan a na wabrɛ no gyaee ne ho mu no.
  Ɔko a Soviet asraafo de wɔn ho hyɛɛ mu no kɔɔ so fi April 10, 1941 kosi May 11, 1944 na egyee mfe abiɛsa ne bɛboro ɔsram biako kakra. Soviet asraafo a wokunkum wɔn na wowuwui wɔ apirakuru mu no hweree asraafo ne asraafo mpanyimfo mpem 960. Soviet ɔman mma a wɔnyɛ asraafo bɛboro mpem aduosia kakra nso wuwui. Efi atopae a wɔtow, atuo a wɔtow, ɔko a wɔtowee wɔ Sakhalin ne ɔhye so wɔ Primorye so. Na nnipa bɛyɛ ɔpepem abiɛsa pirapirae, na wɔn mu mpem ahannan dii dɛm.
  Mpɛn pii no, USSR dii nkonim kɛse na etumi de nniso ahorow a ɛtaa Soviet akyi sii China ne Korea na wɔne n"asraafo gyee Owia a Ɛpue Asase no nyinaa.
  Wɔhyɛɛ Ɔyɔnko Trotsky tumidi mu den bio wɔ ɔman no mu ne amanaman ntam agoprama so.
  Wɔ 1946 mu no, wɔtow satellite a wɔde nsa ayɛ a edi kan wɔ USSR. Na wɔ 1950 mu no, wɔsomaa Soviet ahunmu kwankyerɛfo a odi kan kɔɔ wiase nyinaa. Wɔ Romania no, Ɔhene Mikaia penee so sɛ ɔne USSR bɛyɛ asraafo ne sikasɛm mu apam. Ankyɛ na tumi no sesae wɔ Hungary. Na wɔ Czechoslovakia no, wɔadi so bere tenten, ɛwom sɛ ɛnyɛ komunisfo ankasa de, na mmom benkum fam asraafo a wɔtaa Soviet akyi.
  Wɔ 1951 mu no, ɔko bi sii wɔ Turkey ne USSR ntam. Saa bere yi de, na United States anaa Britain biara nni atom ɔtopae, na sɛ wɔne ɔtamfo a ne ho yɛ den te sɛ USSR ne n"ayɔnkofo befi ase akum wɔn ho ankasa a, na ɛyɛ wɔn ho kum ma Atɔe Famfo.
  Soviet asraafo dii Turkey so nkonim wɔ nea ennu ɔsram biako mu. Bere a ohui sɛ Atɔe Famfo nneyɛe no yɛ brɛoo koraa... Britain ne Indiafo koe bere tenten, nanso awiei koraa no, ɛhweree asraafo ɔpehaha pii na ɛhweree ne atubraman kɛse no so tumi. Sikasɛm mu ahokyere wɔ USA na abibifo reyɛ basabasa.
  Trotsky si gyinae: na wɔ asram abien mu no, Asraafo Kɔkɔɔ no di Mfinimfini Apuei ne Iran nyinaa so, na aban bi a ɛboa Soviet di tumi wɔ Egypt. Britaniafo ne Fransefo nya akuturuku wɔ wɔn sẽ mu. Na Hitler kɔ USSR afã na eyi nti onya hokwan sɛ Anschluss Austria.
  De Gaulle na odi tumi wɔ France. N"ani nnye Soviet ntrɛwmu ho kɛse na ɔka mmeamudua ho akodi a ɛkɔɔ Apuei fam, a wɔde tia Bolshevism ho asɛm. Nea ɛne no bɔ abira no, Trotsky da dae sɛ ɔbɛtrɛw mu akɔ Europa, tebea no reyɛ hyew.
  Adolf Hitler de nokwasɛm a ɛyɛ sɛ mprempren USSR wɔ nkabom no mu no di dwuma no fi ase de Germany yɛ asraafo. Na wɔ Algeria ne Morocco no, atuatew kɛse bi pae tia France.
  De Gaulle bo afuw na ɔhwehwɛ sɛ Germany gyae asraafo ahosiesie. Nea ɛbɛyɛ na wɔabua no, Fuhrer no hwehwɛ sɛ wɔsan de 1914 ahye no ba na ohunahuna no sɛ ɔbɛsoma ɔmanfo no asraafo a wɔbɛkɔ ako atia atamfo no.
  Afanu no nyinaa rema ahunahuna ayɛ kɛse na wɔreboaboa asraafo pii akɔ ahye so. Trotsky aniferefo no nkɔ ɔko no mu, na mmom ɔtɔn tank ne wimhyɛn ma Germany de bosea. Ɔko bi kɔ so wɔ Nasifo ne Fransefo ntam. Belgium hyɛn ɔko no mu, nanso eyi ma France gyinabea a atuatew a ɛkɔɔ so wɔ atubra aman no mu ne komunism dwumadi a ɛkɔ so wɔ afã horow no asiw ano no sɛe. Nanso, Germanfo no ntumi nni nkonim ntɛmntɛm, na mmom wɔkɔtra Mangio Line , nanso wɔfa Belgium. Bere a Nasifo dii ako afe ne fã akyi no, wɔbɛn Paris.
  De Gaulle kɔ sɛ ɔde ne nsa hyɛ asomdwoe ase na ɔsan de Elsarz ne Lorraine ma Germanfo no. Belgium nso ne n"asasesin no fã bi repaapae. Fuhrer no rehyɛ ne nkɛntɛnso mu den. Wɔ 1955 mu no, USSR sɔ nuklea ɔtopae hwɛe. Trotsky de Czechoslovakia ka USSR ho. Nokwarem no, Sudetenland no fã bi kɔ Germanfo nkyɛn, nanso mmusuakuw ahye nni hɔ koraa. Nanso wonni biribiara a wobegyina so wosow hyɛmma no...
  Wɔhyɛ Hitler ma ɔbrɛ ne ho ase na n"ani gye sɛ otumi trɛwee wɔ Atɔe Fam na ɔsɛee Austria. Nasifo no nso tow hyɛ Denmark so na wɔsan de 1914 ahye ne wɔn ahemman no atifi fam nso ba.
  Trotsky wui wɔ 1960 mu, bere a na wadi n"awoda a ɛto so aduɔwɔtwe no. Esiane sɛ na USSR Titenani no nni subammɔne na onni nipadua mu ahoɔden nti, ɔkɔɔ so nyaa nsusuwii a emu da hɔ kosii ne nneyɛe a etwa to.
  Ɔde oguamtrani dibea no maa ne ba David, na ɔnam saayɛ so hyehyɛɛ komunism ahemman a edi kan wɔ wiase. Eduu saa bere yi no, na USSR anya mfinimfini gyinabea a ɛkɔ soro na wɔayɛ nsakrae wɔ ɔman mmara a ɛbara sɛ wɔbɛtwe wɔn ho afi mu no mu. Hitler nso de tumi maa ne mmabarima no mu biako a onyae esiane awotwaa a wɔde nsa ayɛ mu bae nti, nanso ɔde akansi sii hɔ.
  Nanso, ɔba no da so ara yɛ abofra dodo, na Hitler wu akyi no, Nasifo no mu paapaee, na ankyɛ na benkum famfo no bedii tumi. Wiase no abɛyɛ nea ahobammɔ wom, nanso atubrafo nhyehyɛe a ahwe ase no ama ɔko foforo a entumi nnyina pintinn aba. Ano aduru no ne sɛ wɔbɛhyehyɛ komunism nkabom. Ɛboaa wɔn ho wɔn ho na ɛbɔɔ mmɔden sɛ ɛbɛkyekye sohyialism wɔ asasepɔn a ɛyɛ sum no tebea horow mu.
  Nanso na wiase komunism da nsow denam gua so nneɛma pii so na na ɛyɛ nhyehyɛe a wɔaka abom.
  Saa bere no mu no, abirabɔ ahorow yɛɛ kɛse wɔ USSR mu. Amammui mu tumidi a na kuw biako wɔ no mfata nnipa kakraa bi a na ɛrenya nkɔanim no bio. Ná aguadifo a wɔyɛ asorɔkye kɔkɔɔ pɛ nsakrae ne amammui mu tumi. Ɛde besi ha no, sikasɛm a wɔayɛ ho nhyehyɛe no nkonimdi ne amammui mu mfaso ahorow no atua ɔsɔretia adwene no fã bi. Nanso nsakrae aba wɔ United States. Ɔkannifoɔ foforɔ bi puei, a ɔbubuu amanyɔkuo mmienu tumidi a ɛwɔ hɔ: Democratic ne Republican no, ɔbɔɔ nea ɛtɔ so mmiɛnsa - ɔman ho dɔ.
  Na esiane sɛ odii tumi nti, ɔde ɔman anidan sii hɔ. Bere koro no ara mu no, wofii mmeamudua ho akodi a wɔde tia komunism ase. David wui, na ɛno akyi no, atirisopam ne akuw ntam apereperedi ahorow a ɛtoatoa so fii ase. Ɛno nti, ɔman no wosow. Nanso apereperedi a ɛkɔɔ so wɔ akuw ahorow no ntam no baa awiei bere a wogyee USSR guamtrani dibea no, na nkurɔfo no bo dwoe.
  Ná ahunmu ntrɛwmu a ɛyɛ nnam wɔ hɔ. Wɔ afe 2015 mu no, Pluto bɛyɛɛ okyinnsoromma a etwa to a onipa ahunmu kwankyerɛfo de ne nan sii so. Wɔ bere tiaa bi mu no, nkurɔfo tumi kɔsraa Jupiter ani. Ampa, na ɛsɛ sɛ wɔda aguaree soronko a ɛyɛ huam mu.
  Wɔ USSR mu no, kapitalistfo afã horow no mu yɛɛ den kɛse mpo. Ná mpaapaemu bi wɔ ahiafo ne adefo ntam. Ɔpepepemfo ankasa puei, na bere koro no ara mu no, Politburo no mufo nso puei. Komunism ne sikasɛm mu nnipa dodow no ara boom kɛse na ɛbɛyɛɛ soronko koraa wɔ kapitalism ho. Tow a wɔbɔ wɔ sika a wonya ho mpo bɛyɛɛ nea wɔahyɛ da ayɛ wɔ USSR na wɔde ɔha biara mu nkyem biako bae. Nokwarem no, eyi de abotɔyam a emu nna hɔ bae na ɛde basabasayɛ nketenkete bae.
  Nanso ɛde besi ha no, tebea no nnya nyɛɛ nea wontumi nni so. Nanso nokwarem no, esiane komunism su ahorow a ɛwɔ akyi nti, wɔtew asetra mu ahotoso ahorow so kɛse. Titiriw no, nnuruyɛ ne nhomasua bɛyɛɛ nea wotua ho ka fã bi, na wɔn a wonni adwuma ne adwumayɛfo a wɔsesa wɔn ho wɔn ho no daa adi.
  Victoria duu Vilna na ogyaee wiase a ɛne no di nsɛ no kae. Afei de na ɛsɛ sɛ ɔkɔ so di Russia asraafo no anim.
  Lithuania Ahemman Kɛse no ahenkurow Vilna hwee ase, nanso na nantew a ɛkɔ akyiri a ɛkɔ Grodno ne Brest no dii anim.
  Belarusfo fi wɔn pɛ mu kɔkaa Russia asraafo ho. Nanso, sukyerɛmma hwee ase na ɛbɛyɛɛ den kɛse maa mfinimfini mmere mu asraafo no sɛ wobetu. Ne nyinaa mu no, Ɔheneba Kɛse Vasily hyɛe sɛ wɔnkɔfa Grodno na wonni awɔw bere wɔ hɔ. Victoria tuu mmirika twaa abankɛse a atwa ho ahyia no ho hyiae hwehwɛɛ obi foforo a obetwitwa anaa ɔbɛtɔre no ase.
  Osukɔm a emu yɛ den a ɛfa ɔsɛe ho yɛɛ no hyew wɔ ne mu, nanso mpɛn pii no na wɔn a wɔsɔre tia no no de wɔn ho mae a wɔanko.
  
  
  ORACLES A ƐFI HEL A ƐSUM
  Nokwarem no, nneɛma ahorow bi wɔ hɔ a ɛkyerɛ nea ɛbɛba, mfaso wɔ so na asiane wom.
  Nanso wɔ nokwasɛm foforo no biako mu no, na nkonyaayifo bi wɔ hɔ a ɔkaa dodow bi a ɛfa sɛnea wɔbɛsan de tumi a wɔde bɛsan aka Ɔbonsam ahwehwɛ no ho asɛm kyerɛɛ Nasi no. Abofra bi a ne ho nni asɛm mogya kɔkɔɔ a ɛtɔ gu fam no guu baabi a ɛdannan no. Na wɔde wɔn ho hyɛɛ mu ntɛm ara, na ahwehwɛ no ankasa fii ase hyerɛn, na ɛsan nyaa n"akyɛde ahorow. Na Fuhrer no suaa nneɛma pii saa bere no.
  Nanso sɛ wunim daakye mpo a, ɛnyɛ bere nyinaa na wobetumi ateɛteɛ mu. Nanso wɔ Afrika no, Germanfo san boaboaa wɔn asraafo ano na wotumi pam ntua a Montgomery fii ase wɔ October 23 no.
  Ɛwom sɛ na ɛyɛ den kɛse de, nanso asraafo a na wɔwɔ nnipa ne nnwinnade a ɛsen biara no siw wɔn kwan. Nanso, beae ne bere a wɔtow hyɛɛ Rommel so no boaa Rommel ma ɔde ntease kyekyɛɛ n"akuw kakraa bi no na ɔpam ntua no. Britaniafo hweree ade kɛse na bere a wɔkoe adapɛn abien akyi no, wɔhyɛɛ wɔn ma wogyaee.
  Na Germanfo po ase akohyɛn ahorow no tumi sɛee nneɛma kɛse, na ɛmaa po so ahyɛn dumien a na asraafo a wɔde wɔn si fam a wɔayɛ nhyehyɛe sɛ wobesi fam wɔ Casablanca ne Morocco mpoano no memee. Amerikafo no, bere a wohuu nkonimdi a enni Egypt ne "German mpataku akuw" no dwumadi no, wogyaee Operation Torch.
  Germanfo nso bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛsan aboaboa wɔn asraafo ano wɔ Stalingrad de apam Soviet asraafo no ntua a ɛwɔ afã horow no, na wosiesiee wɔn ho denam wɔn ho a wosiee wɔn ho wɔ ahobammɔ mu wɔ mfinimfini no so.
  Esiane wim tebea bɔne a ɛkɔɔ so wɔ November 19, 1942 mu nti, Soviet asraafo antumi amfa wimhyɛn a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so ka ho nni dwuma yiye, na atuo a wosiesiee no antumi anyɛ yiye koraa. Enti, ɛdenam wɔn asraafo a wɔsan boaboaa wɔn ano so no, Germanfo ne wɔn ayɔnkofo no tumi pam Soviet asraafo no nkɔso. Ampa, eyi twee Nasifo adwene fii Stalingrad ankasa so, na ɛmaa Soviet asraafo a na wɔyɛ abran wɔ kurow no mu no nyaa ahomegye. Ɛwom sɛ afie kakraa bi pɛ na aka wɔ Asraafo Kɔkɔɔ no tumi ase de.
  Fritz no nso kuraa mu wɔ mfinimfini... Ɔko a ɛkɔɔ so wɔ Stalingrad no kɔɔ so kosii December awiei. Esiane sɛ wɔantumi annye nkɔso biara wɔ anim nti, Asraafo Kɔkɔɔ no gyaee. Nanso na ɛnyɛ mmerɛw mma Germanfo no nso. Wɔhweree nneɛma pii bere a wɔtow hyɛɛ kurow no so no, na ɛwom sɛ wɔ ahobammɔ mu no, ɛte sɛ nea adehwere dodow no yɛ nea ɛfata wɔn de, nanso asraafo no da so ara abrɛ.
  Wɔ January mu no, ɛmfa ho sɛ oracle no hyɛɛ nkɔm no, Germanfo no antumi ankura wɔn ho mu wɔ atifi fam wɔ Operation Spark bere mu. Nokwarem no, ɔko no dii bɛboro adapɛn abiɛsa na ɛmaa Red Army no hweree nnipa pii, nanso wotumi faa asase so kɔɔ Stalingrad.
  Nanso, esiane sɛ Germanfo de Iblis ahwehwɛ bɔɔ wɔn kɔkɔ nti, wotumi pam ntua a na ɛwɔ baabi a ɛbɛn Voronezh no, na wɔhyɛɛ wɔn ayɔnkofo a wɔyɛ mmerɛw no den: Italiafo ne Romaniafo. Sɛ ɛnte saa a, anka wobebu ahobammɔ a ɛwɔ hɔ no mu.
  Na Rzhev-Sychov oprehyɛn a ɛto so abiɛsa no ankosi hwee. Germanfo no san, ɛwom sɛ na ɛnyɛ den koraa de, nanso wɔpam Soviet ntua no. Wɔ Stalingrad ankasa no na ɛyɛ hyew, na akodi ahorow wɔ January mu. Mainstein besii Paulus ananmu na saa afuw mu ɔsraani panyin a ne ho akokwaw kɛse yi tumi faa abankɛse kurow no koduu February 12. Nanso bio Germanfo no tuaa eyi ho ka kɛse. Wɔ February 1943 mu no, na ɛsɛ sɛ wɔboaboa Reichstag ano na wɔbɔ ɔko koraa ho amanneɛ. Trɛw adwuma da no mu na fa nkoa adwuma di dwuma denneennen sen kan no.
  Ɔko koraa a wɔbɔɔ ho dawuru no maa wotumi yɛɛ akode a wɔyɛ no kɛse na wɔhyehyɛɛ mpaapaemu foforo. Ahɔho ne Hiwifo ka ho.
  Esiane sɛ na Germanfo nim bere a Britaniafo ne Amerikafo ayɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛhyɛn Morocco nti, wɔde wɔn po ase akohyɛn akɛse no dii dwuma de bɔɔ po so ahyɛn a wɔde sii fam no akuturuku a ɛyɛ yaw - wɔsɛee po so ahyɛn a wɔde sii fam no biako akyi foforo. Eyi maa Nasifo no tumi de asraafo dwumadi ahorow a wɔde tia Atɔe Fam no sii hɔ na wɔboaboaa wɔn asraafo atitiriw nyinaa ano wɔ apuei fam.
  Rommel asraafo dɔm no gyinabea kɔɔ so yɛɛ den, nanso esiane ahwehwɛ no nti, fasist wimhyɛn fii ase yɛɛ adwuma yiye, na kar a wɔde fa nnipa maa Afrika kuw no nneɛma a wɔde ma no yɛɛ yiye.
  Montgomery ntua foforo a ɔyɛe wɔ March 1943 mu no dii nkogu. Saa bere yi de, bere a Rommel nyaa nsɛm a edi mu denam ɔbonsam nkonyaayi mmoa so no, ɔdaadaa Britaniafo no ma wɔtoo afiri mu na otumi de nkogudi a ɛyɛ hu baa wɔn so! Nokwarem no, esiane atamfo no dodow a ɛkorɔn ne wimhyɛn mu tumi a ɛkorɔn nti, na wontumi nni Montgomery so nkonim koraa, nanso na Britain nkogudi no da adi. Titiriw no, tank pii yerae, na wɔkyeree kar dodow bi a ɛho hia sɛ nkonimbo.
  Britaniafo no twee akwan abien bi a wɔde bɔ wɔn ho ban na wɔbɛn Alexandria kɛse. Ná Rommel hia akorae foforo, na Nasifo yɛɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛtoa ntua no so wɔ kesee fam. Stalingrad hwee ase na afei wotumi kɔɔ wɔn anim wɔ Volga asubɔnten no so.
  Wɔ May 1943 mu no, Kraut abusua no dan kɔɔ Operation Dolphin so. Wɔn asraafo no, ɛmfa ho sɛ oracle no boaa wɔn no, wohyiaa ɔsɔretia a emu yɛ den yiye fi Red Army no hɔ. Nkɔso no yɛɛ brɛoo esiane sɛ wɔhweree nneɛma pii nti. Ampa, mmoa a ɔkɔmhyɛni bi de mae no nyaa ɔko no kwan so nkɛntɛnso. Wehrmachtfo no hwɛɛ ntua a wɔde bɛko atia kwan na wɔtow hyɛɛ wɔn so kɛse. Wɔ June mfinimfini no, na Nasifo no abɛn Volga asubɔnten no dedaw na wɔadu Caspian Po no ho.
  Soviet asraafo gyinabea wɔ Caucasus no mu yɛɛ den bere a Turkey de ne ho hyɛɛ ɔko no mu wɔ June 22, 1943 mu no. Na eyi na ɛkyerɛɛ nea ebefi ɔko a wɔde hwehwɛ Baku ngo no mu aba ankasa.
  Ná Apamfo no nyɛ nea wosi gyinae. Montgomery danee kɔɔ ahobammɔ a ɛyɛ nnam so na wansusuw ntua no ho bio, na sɛ obesi fam wɔ Morocco no kɔɔ so yɛɛ nea ɛnyɛ nokware.
  Wɔ July 10, 1943 no, Churchill, sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛdan German asraafo no fã bi afi apuei fam no, bɔɔ mmɔden sɛ obesi fam wɔ France. Nanso, asase a wɔansiesie no yiye, a Amerikafo a wontumi nsi gyinae ne nokwasɛm a ɛyɛ sɛ esiane okafo bi nti, na Germanfo nim nsɛm no nyinaa ka ho no, na ɛde Britaniafo ne Amerikafo dii nkogu kɛse sen biara wɔ asase so wɔ abakɔsɛm mu nkutoo.
  Wɔkyeree nnipa bɛboro mpem ahanum aduonum ne nnwinnade pii nkutoo. Nanso awerɛhosɛm ne sɛ eyi ansiw Nasifo a na wɔwɔ anafo fam no kwan. Wɔ August mu no, Germanfo faa Dagestan nyinaa, ɛkame ayɛ sɛ Turkeyfo faa Armenia nyinaa kaa Yerevan ho, na wɔ da a ɛto so 27 no, Nasifo ne Ottomanfo yɛɛ biako, na ɛtetew Transcaucasian anim no mu abien.
  Na bio, mmɔden a Soviet asraafo bɔe sɛ wɔbɛtow ahyɛ anim no afã afoforo so no kowiee nkogu. Ná atamfo no nim Soviet ahyɛde no nhyehyɛe ahorow no yiye dodo.
  Ná dwumadibea titiriw a ɛwɔ Asraafo Kɔkɔɔ no mu no abu so, wɔyɛɛ nhyɛso ne nnipadɔm a wɔtew wɔn ho. Wɔtoo asraafo mpanyimfo dumien pii ne atuo so panyin Kulik mpo tuo.
  Nanso bere tenten a na ɔtamfo no wɔ ɔbonsam akode no, biribiara rentumi mmoa mma no.
  September bosome no twaam wɔ akodi a emu yɛ den mu, Nasifo ne Ottomanfo bɛn Baku. Na wɔ October mu no, ɔko sii wɔ kurow no ankasa mu.
  Ná wɔde nneɛma rema mpoano kurow no atwa po no, na na wɔrebɔ mmɔden denneennen sɛ wobekura mu. Ɔko no kɔɔ so na ebeduu November 7, sɛnea na wɔayɛ ho nhyehyɛe no, Kraut abusua no antumi annye. Nanso na nkurow afoforo a ɛwɔ Caucasus no nyinaa ayera dedaw saa bere yi. Na wɔ December mu no, esiane sɛ wɔhweree nneɛma akɛse nti, kurow a wɔka ho asɛm wɔ anansesɛm mu no hwee ase.
  Caucasus yerae koraa, na saa ara na na ngo beae a ɛso sen biara a wɔyɛɛ no saa bere no wɔ USSR no nso yerae. Ampa, esiane sɛ wɔpaee ngo abura no nyinaa na wɔsɛee no nti, Nasifo no ankasa antumi amfa saa mfaso yi anni dwuma ntɛm.
  Ná ɛhɔ yɛ komm wɔ apuei fam anim. Germany asase so asraafo akɛse tu kɔɔ Iraq na ɛkɔɔ akyiri kɔɔ Palestina ne Suez Asubɔnten no so kɔboaa Rommel. Nanso, Soviet akannifo no sii gyinae sɛ wɔde home no bedi dwuma. Wɔayɛ mmeae afoforo a wɔyɛ ngo dedaw, a Siberia ka ho. Na Sovietfo adwumfo yɛɛ tank foforo ho adwuma. Ná ɛsɛ sɛ IS-2 ne T-34-85 yɛ mmuae a wɔde ma German Panthers ne Tigers.
  Ná akode a wɔyɛ wɔ Nasi Germany no dɔɔso sen abakɔsɛm ankasa mu. Ɛda adi pefee sɛ Nasifo ne nkoa no wɔ nneɛma pii, na atopae a efi aman a wɔyɛ ayɔnkofo a wɔn abam abu no hɔ no yɛ mmerɛw. Eyi kyerɛ sɛ na wobetumi ayɛ dade pii, ne dade a ɛyɛ papa sen sɛnea ɛte ankasa. Enti, woduu nhyehyɛe a wɔyɛe sɛ wɔbɛyɛ Panther 600 ɔsram biara no ho na wɔboroo so mpo. Nanso na anohyeto afoforo wɔ hɔ: bere a wɔde tete adwumayɛfo foforo. Afei nso, na "Panther" no, wɔ mfaso horow a akyinnye biara nni ho nyinaa ho: na aprɛm a ɛbɔ akode kɛse na ɛtow ntɛmntɛm, etumi hu ade yiye na ɛma wotumi hu ade yiye, ne anim ahobammɔ pa, na ɛma karka yiye no, na ɛwɔ afã ahobammɔ a ɛyɛ mmerɛw ne nhyehyɛe a ɛyɛ ahodwiriw a wɔde rollers ayɛ.
  Panther-2 no bɛyɛɛ nkɔso a ɛkɔ anim na ɛhyɛ bɔ kɛse. Esiane nhyehyɛe a ɛyɛ den kɛse a emu duru korɔn kakra a ɛyɛ tɔn 47 nti, na Panther-2 no wɔ aprɛm a ɛyɛ den a ne kɛse yɛ mm 88 a ne toa tenten yɛ 71 EL na ne akode yɛ mm 120 wɔ hyɛn no anim, n"afã 60 wɔ anim, na 150 wɔ abantenten no moma so, na engine a ahoɔden wom apɔnkɔ 900 wɔ duralumin casing mu.
  Wofii ase yɛɛ afiri a ɛte saa wɔ November 1943 mu, ne Tiger-2. Nanso, na Germanfo no da so ara reyɛ wɔn kar no ara kwa. Na wɔkɔɔ wɔn anim wɔ Mfinimfini Apuei.
  Wɔ March 1944 mu no, Germanfo faa Kuwait na woduu Suez Asubɔnten no ho.
  Ná ɛsɛ sɛ wobubu oracle no sɛnea ɛbɛyɛ a Nasifo no rennya mfaso biara. Wɔ eyi mu no, na mmeawa no wɔ ɔpɛ sɛ wɔbɛyɛ no ntɛm, nanso anohyeto ahorow a ɛwɔ nkɛntɛnso mu no kaa wɔn.
  Sɛ nhwɛso no, afei, sɛ́ anka mmeawa a nkonyaayi ahyɛ wɔn ma no, wɔ April 1, 1944 mu no, na ahoɔfɛfo baanu a wɔn ho yɛ fɛ retu wɔ anim. Nea ɛyɛ awerɛhow no, esiane sɛ na ɔwɔ tumi a ɛyɛ mmerɛw koraa nti, ahuruhuruw anohyeto no nyaa nkɛntɛnso. Ná awɔw wom kakra ma anan a ɛda hɔ mpo sɛ ɔbɛnantew ahohuru bere mu asase a ɛkame ayɛ sɛ sukyerɛmma ntumi nkɔ so no so. Wɔ mmeawa no benkum so no, Volga a emu dɔ no wɔ Kamyshin atifi fam, na sɛ wokɔ akyiri a, wubedu Germanfo gyinabea ahorow a ɛbɛn Stalingrad. Na ɛkame ayɛ sɛ akofo no adwuma ne sɛ wɔbɛyɛ mmeawa a wɔyɛ mpapahwekwa na wɔahwere wɔn tumi a ɛboro nnipa de so de gyae oracle a wɔtan no no... Nanso, ebia eyi mpo mprempren rennɔɔso. Ne nyinaa akyi no, USSR hweree asasesin a na nnipa no fã te so ansa na ɔko no reba no, ne ne mfiridwuma mu tumi no fã titiriw bi, a nea edi kan koraa no, ngo a ɛyɛ mmerɛw sɛ wobeyi ka ho.
  Nokwarem no, sika afoforo pii wɔ hɔ a wɔde asie, nanso sɛ wobetumi de wɔn ahoɔden nyinaa ayɛ adwuma a, bere ne sika nyinaa ho hia. Ɛne sɛ, tebea no te saa araa ma sɛ wɔgye Hitler tumi a ɛwɔ Iblis ahwehwɛ no mu mpo a, eyi betumi adan nea ɛnnɔɔso wɔ ɔkwan a ɛyɛ yaw so. Bio nso, ntetewmu ho nkate mu yɛɛ den wɔ aman a wɔyɛ apam no mu. Titiriw Amerikafo no. Roosevelt yare, ɛda adi pefee sɛ Gallen ani gye benkum fam asomdwoe ho, na anidaso a ɛwɔ hɔ sɛ wɔbɛyɛ abatow foforo no nyɛ anigye kɛse.
  Po ase akodi nkɔ yiye mma Apamfo no. Germanfo po ase akohyɛn dodow renya nkɔanim bere nyinaa, na wɔn akodi su renya nkɔso. Torpedo ahorow a ɔhyew kyerɛ ne po ase akohyɛn a wɔde hydrogen peroxide na ɛyɛ adwuma aba dedaw . Na Apamfo no po so ahyɛn reyɛ teateaa na ɛreyɛ mmerɛw, titiriw esiane sɛ Krautfo akraman a wɔfrɛ wɔn technotronic akraman no asua sɛ wɔrenpue na wɔremma wɔn ho adi nti.
  Nea ɛka ho no, Nasifo po ase akohyɛn ahorow no dwumadi korɔn sen abakɔsɛm ankasa mu: pɛtro a wɔde bɛma no ayɛ mmerɛw, po so ahyɛn a wɔde fa nsu mu mpo fi Libya mfuw mu reba. Nea ɛka ho no, atopae a wɔtow guu Romania so no yɛ mmerɛw koraa. Na pɛtro a wɔde yɛ nneɛma a wɔyɛ no dɔɔso sen saa.
  Ayɔnkofo no ho adwiriw wɔn, na wɔn tebea no nyɛ papa. Titiriw amammuisɛm a ɛwɔ ɔman no mu no.
  Asraafo a wɔkari pɛ wɔ Apuei Fam Anim wɔ April 1, 1944: USSR asraafo ne asraafo mpanyimfo ɔpepem 6.3, ne aprɛm ne atuo a wɔn ankasa tumi tu bɛyɛ mpem 5.3, atuo ne atuo mpem 95, wimhyɛn mpem 7.7. Nneɛma a wɔhwere kɛse wɔ awɔw bere mu akodi ahorow mu bere a wɔrebɔ mmɔden sɛ wobedi atamfo no so nkonim no. Germanfo no, sɛ wosusuw satellite ahorow, amannɔne akuw, Hiwi asraafo a wɔnam fam ho a, wɔaboaboa bɛboro ɔpepem 7.2 ano, tank ne atuo a wɔn ankasa tumi tu dedaw mpem 8.8, atuo ne atuo bɛyɛ mpem 100, wimhyɛn kar mpem 16.5. Sɛ yesusuw sɛ IS-2 ne T-34-85 aprɛm foforo no afi ase ne Asraafo Kɔkɔɔ no reyɛ adwuma nkyɛe a, sɛnea atamfo no korɔn wɔ nnwinnade a ɛyɛ papa mu no yɛ nea ɛho hia. Enti, wɔahyɛ "Panthers" ne "Tigers" a wɔyɛ no ho nkuran dedaw, na wɔyɛ Germany tank po so ahyɛn bɛboro fã.
  Wɔ wimhyɛn mu no, su ho nhwehwɛmu ahorow no mu nna hɔ saa. German kar ahorow korɔn sen Soviet de no wɔ ahoɔhare ne akode mu, nanso ɛba fam wɔ sɛnea wɔde di dwuma wɔ soro no mu, bere a bere koro no ara mu no, ɛkorɔn wɔ sɛnea wɔde gyina hɔ no mu. Nanso nea ɛho hia sen biara no, wimhyɛn a ɛyɛ hu puei wɔ Fritz mu, titiriw ME-262. Wɔ wimhyɛn a wɔde ko a wɔde propeller na ɛkanyan no mu no, nea na ahoɔden wom sen biara wɔ akode ne ahoɔhare mu ne ME-309 ne TA-152. Yu-488 ne nea edii ɛno anim mpo Yu-288 fii ase yɛɛ no nnidiso nnidiso. Ná saa wimhyɛn a ɛtow atopae yi nni wimhyɛn su a ɛne no sɛ wɔ wimhyɛn mu wɔ adesoa kɛse ase.
  Sɛnea ɛte biara no, sɛ yesusuw sɛnea asraafo no kari pɛ ho a, ɛnde ɛsɛ sɛ wohu ɔtamfo no sɛ ɔwɔ tumi kɛse. Nea ɛka ho no, sɛ wowie oprehyɛn no wɔ Mfinimfini Apuei a, fasistfo no bɛyɛ den kɛse mpo. Na aka nea ɛboro ɔsram biako ansa na wɔadi nkonim a etwa to wɔ hɔ. Nti...
  Elena a onim mfiridwuma ho nimdeɛ no guu ahome denneennen na ɔtoo dwom sɛ:
  - Tumi biara nni hɔ, ahoɔden biara nni hɔ... Ɛda adi pefee sɛ goblin no anom nsa dodo! Ɔhwɛɛ akuturuku no ara kwa na ɔteɛteɛɛm kasafĩ!
  Zoya a ɔkɔɔ so kuraa n"amammerɛ mu wɔ akuafo atade a ɛba fam mpo mu no wosow ne nsateaa kyerɛɛ n"adamfo no sɛ:
  - Momma yɛnkwati kasafĩ... Ɛbɛyɛ papa sɛ yɛbɛhyehyɛ adeyɛ nhyehyɛe!
  Elena de ne nsa kyerɛɛ ne ho so. Ná ɔyɛ teateaa sen kan no na na ɔnyɛ agumadifo saa. Ɛwom sɛ ebia mmarima pii behu sɛ ne ho yɛ fɛ sen kan no mpo de. Abeawa no atade yɛ mmerɛw, nwera, fitaa na ɛho tew. Ɛyɛ tiaa kakra sen sɛnea akuafo mmea taa yɛ no, na ɛma wɔn nan a ayɛ tan no da adi wɔ nkotodwe so. Ná mmeawa no nni akode anaa agude biara nka. Dɔn mpo nni hɔ.
  Mprempren wɔyɛ kurom hɔfo araa ma, wɔn ho yɛ tan dodo ma April ɔsram no, nanso wɔnyɛ ntɛmntɛm na wɔnyɛ den saa. Anamɔn nantew dɔte kwan bi a abotan apete so so. Nnanso a ɛda hɔ kwa, te sɛ akuafo mmea de no, yɛ mmerɛw na sɛ wotiatia baabi a nsɔe wɔ so a, ɛte nka sɛ wo ho tɔ no. Sɛ wonam a, ɛmma awɔw saa. Anɔpa awɔw a ɛba wɔ awɔw akyi no yew, na nan no nyɛ mmerɛw na ɛnyɛ yaw saa.
  Wɔ ne nipadua a atwam no mu no, na ɔyɛ ɔkofo wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so, wɔ Antarctica mpo a na onni ɔhaw biara. Na afei me nan ayɛ kɔkɔɔ esiane awɔw nti, na sɛ me ho yɛ hyew wɔ anɔpa owia mu a, ɛyɛ me yaw wɔ ɔkwan a ɛyɛ abofono so.
  Elena a na ne werɛ afi dedaw sɛ onipa nipadua tumi nya nkate a ɛnyɛ dɛ fi awɔw ne ɔbrɛ mu no de abufuw kae sɛ:
  - sɛ mɛka nokware a, menhu mfasoɔ a ɛwɔ akwantuo a ɛte saa mu. Wɔtow yɛn guu hell yi mu, a wɔamfa nkonyaayi a emu yɛ den amma yɛn... Wogyaw yɛn a yɛda mpaboa na yɛhyɛ akuafo atade a ɛnyɛ den, na bere koro no ara mu no, na ɛyɛ yɛn asɛyɛde sɛ yegye adesamma fi fasist nniso mu!
  Zoya buaa asɛm bi a ɛte saa ara wɔ ntease mu sɛ:
  "Nanso ɛno ne n"ahoɔfɛ!" Sɛnea ɛbɛyɛ a ɛrenyɛ mmerɛw dodo bere a yɛde yɛn anwonwade tumi no faa Vilna ne Lithuania nkurow afoforo no. Ɛyɛ anigye kɛse na nea ɛho hia sen biara no, ɛhwehwɛ sɛ wonya adwene na ama wɔadi ɔtamfo no so nkonim wɔ nipadua a ɛnyɛ den mu na enni tumi akɛse mu!
  Ná Elena taa bɔ ne nan a ɛda hɔ kwa no kɔ ɔbo kɛse bi a ɛyɛ abotan a ɛrepuepue fi dɔte a ɛwɔ kwan no mfinimfini no mu. Nanso sɛ́ anka ɔbo no betu afi ɔhwe no mu afi adi no, ɛkɔɔ so traa nea ɛwɔ hɔ, na Abeawa Nyansafo no teɛteɛɛm faa ɛyaw no ho. Nsateaa a ɛda so ara yɛ atenten a ɛyɛ fɛ no hohoroo ntɛm ara na ɛdanee bruu. Na na ɛsɛ sɛ Zoya teɛteɛ wɔn mu baanu mpo. Phalanges a ɛyɛ kɔkɔɔ no hwee ase, na Elena wosow nusu a na ayɛ ne hwene no. Ɛsɛ sɛ woyɛ biribi a ɛyɛ nkwaseasɛm saa.
  Belobog babea no tee tema nka wɔ ne mu, tema asorɔkye bi hyɛɛ no so. Na bere koro no ara mu no, n"ankasa mmerɛwyɛ ne mmerɛwyɛ ho nkate bi daa adi. Nnadewa a ɛwɔ Elena honam bruu no ase no mu paapaee, na ne nan nso sɛee ankasa na ɛyɛɛ mmerɛw.
  Onyansafo no de tema maa ne ho kae sɛ:
  - wei ne nea honam a enni tumi akɛseɛ kyerɛ... Wobɛyɛ obiara kɛkɛ!
  Zoya de abufuw kae sɛ:
  - wo nan nketewa no bɛsa... Wobɛtena ase ɔkwan bi so!
  Mmabaa no san sii kwan no so bio. Ná wonni anigye a wɔmfa nyɛ hwee no bio. Nea ɛka ho no, dodow a wɔnantew kyɛe no, dodow no ara na ɔkɔm no maa wɔtee nka. Ɛha na afuw mfuw a wɔaboaboa ano no puei... Na adwuma rekɔ so dedaw wɔ so.
  Nanso, na wontumi nhu mmarima no, na mmea ne mmofra nkutoo na wɔde hama kyekyeree, ebinom de kɔ afuw mu, ebinom de kɔ afuw mu. Nnipa a wɔwɔ ha no yɛ teateaa ma ɛyɛ hu, na wɔn anim abrɛ. Ampa, mmarimaa no, bere a wohuu mmeawa ahoɔfɛfo no, serewee na wɔwosow wɔn nsa kyerɛɛ wɔn, de wɔn nsa a ɛnyɛ ayamhyehye a wɔatrɛw mu kyiaa wɔn.
  Zoya kae sɛ ɔbɛboa Elena wɔ akuafo adwuma mu. Svarog babea no de ahopere penee so. Ná n"ankasa pɛ akode a ɛyɛ nwonwa, na ɛnyɛ afuw a wɔbom yɛ no mu kyɛfa a ɛyɛ den no. Nanso bere a ɔpiraa ne nan wɔ abo a wɔde abo ayɛ so akyi no, n"akodi adwene no yerae prɛko pɛ. Nea ɛka ho no, ɛsɛ sɛ wususuw w"ankasa mmara kwan so de ho. Nea obi bɛka biara no, wokowiee ntade nkutoo mu na na wonni asɔfo.
  Yiw, NKVD betumi aka sɛ wɔyɛ akwansrafo bere biara na wɔama wɔn adwene atu afra. Anyɛ saa a wɔbɛdan aguanfo a wɔahwere biribiara kɛkɛ, a wɔn nkrataa ka ho. Wɔn ntade nyɛ foforo koraa, na ɔkwan a wɔfa so hyɛ atade tiaa no yɛ nea wɔtaa yɛ wɔ Bolshevik akuraa ase. Wubetumi adi nea ɛdɔɔso ma wɔagye adi!
  Wɔwoo Zoya wɔ akuraa no ase na ne nsa ne ne nipadua yɛ ahokokwaw kɛse wɔ amanehunu mu. Elena yɛ kurow mu ɔbea, ɛnyɛ Muscovini nko. Nokwarem no, ɔwɔ osuahu wɔ adwuma a wodua so wɔ Rodnover mpɔtam hɔ. Nanso ɛda so ara yɛ kankyee no nyɛ mmerɛw na wonim te sɛ Zoya de no. Yiw, na nsateaa a abubu wɔ asase a ɛyɛ nwini so no yɛ yaw wɔ ɔkwan a ɛyɛ abofono so.
  Nanso, mmabaa, mmarimaa ne mmeawa no nyinaa da mpaboa, sɛ mpo na awɔw wom anadwo na ɛkame ayɛ sɛ wubenya awɔw a. Mmea a wɔn mfe akɔ anim ne mmea mpanyimfo a wɔhyɛ mpaboa a wɔfrɛ no bast nkutoo. Mmarima biara nni hɔ a wohu no, na nea ɔsen obiara no yɛ ɔbabun a ne ti nhwi yɛ kurukuruwa na ne ho yɛ kɔkɔɔ, a ne ho yɛ fɛ a onnyinii nsen dunum, ɔhyɛ trako a wɔahyehyɛ no yiye, nanso n"anim da adi kɛse na ɔwɔ akokoduru. Saa abofra yi a ɔwɔ Komsomol badge no ne mmarimaa no mu panyin na ɔma obiara ahyɛde.
  Ɔsahene kumaa no anka nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ahoɔfɛfo baanu no bɛkaa wɔn ho no ho asɛm. Te sɛ nea eyi te saa no, ɛho nhia sɛ yɛka. Volga mantam no mu wim tebea yɛ mmerɛw na wim tebea no rekɔ so yiye, enti nsa foforo a wɔde bɛka ho no renyɛ yaw.
  Ankyɛ na Elena akyi fii ase yɛɛ no yaw, na ɔkae sɛ ɔnkɔ afuw no nkyɛn. Enti ɛyɛ mmerɛw ma abeawa a ne ho yɛ den yiye nipadua, nanso nea ehia ara ne sɛ wode ahwɛyiye tutu wo nan ase wɔ asase a ɛho ayɛ hare no mu sɛnea ɛbɛyɛ a wo nansoaa renhyɛ abufuw kɛse. Nanso nhyɛso a ɛba koko so no ba wɔ ɔkwan soronko so, na akyi no, bere a wɔayi nneɛma afi mu no, nte ɛyaw nka.
  Afei abeawa no susuwii sɛ, wadi mfe ahe ankasa? Atwam ɔha bere tenten ni! Sere! Ɔyɛ mmea a wɔn mfe akɔ anim sen biara wɔ nnɛyi Russia no mu biako na bere koro no ara mu no, ahoɔden ne akwahosan ahyɛ no ma. Nanso bere a wɔagye wɔn nkonyaayi tumi afi wɔn nsam akyi no, na wobetumi abɛyɛ aboa kɛse a wɔte saa!
  Saa adwene yi ma Elena ho yɛ nwini...
  Obiara de anigye yɛɛ adwuma na wannya awia ahomegye. Anaasɛ bere a esum dui koraa nkutoo na wɔkɔɔ ogya no ho sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛhome. Ná Volga Asubɔnten no bɛn hɔ na na mpataa wɔ kuku no mu. Nanso paanoo a ɛdɔɔso saa ara na ɛwɔ hɔ, na ɔkwan bi so no, ɛho ntew koraa, na efĩ wom. Ayɛyɛde a ɛyɛ dɛ foforo.
  Aduan no yɛ mmerɛw na ɛnyɛ pii dodo, ɛte sɛ nea ɛyɛ dɛ ma yafunu a ɔkɔm de wɔn. Ná Ranger Mmabaa no nte nka sɛ wɔabrɛ saa mfe pii ni. Dabi, ɛda so ara yɛ yaw kɛse sɛ wobɛyɛ onipa a wunni tumi akɛse. Na wobrɛ te sɛ... afurum!
  Nanso eye nso sɛ abɔde a nkwa wom no yɛ mmofra na wɔwɔ apɔwmuden. Mmabaa no ne mmea afoforo a wɔwɔ adidibea hɔ dae wɔ wɔn ankasa so. Mmarimaa no mu biako de ne ti too Zoe koko a ɛkorɔn no so. Ranger abeawa no de ne nsa bɔɔ ne curls a ɛyɛ bruu no... Na ɔtee awerɛhow a emu yɛ den nka. Wonyaa biribiara fii nkwa mu ne wɔn a wɔboa wɔn, Demiurge Anyame no hɔ: daa mmerantebere, tumi, hokwan a wobenya sɛ wobenya ahonyade, tumi, nidi ne obu, nanso... Sɛ wobenyinsɛn a, ɛsɛ sɛ wɔne ɔbarima a ne tumi yɛ pɛ da. Na eyi nyɛ mmerɛw koraa sɛ wubehu.
  Na sɛ mmarima a wɔte saa wɔ hɔ a, ɛnde na wɔwɔ level soronko so na wɔwɔ amansan soronko mu. Elena kaee dwom a ɛfa Gagarin ho no na eyi maa ɔtee awerɛhow kɛse mpo;
  So wunim ɔbarima ko a na ɔyɛ...
  Wiase nyinaa soaa no wɔ n"abasa mu!
  TSING NUABA NO SI NSƐM NO GYE Ahemman NO
  Tsar Nicholas II nuabarima, Mikhail, a ɛnte sɛ abakɔsɛm ankasa no, yɛɛ ade denneennen. Ahemman Awɛmfo no totow atuo guu atuatewfo a na wɔrebɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow ahyɛ Awɔw Bere mu Ahemfie no so no so. Afei Cossackfo a ɔhene no ani gye wɔn ho, ne asraafo akuw a wɔyɛ atitiriw no hyɛn ɔko no mu.
  Wokunkum atuatewfo ɔhaha pii na afoforo guan fii hɔ. Polisifo no de nsi kyeree atuatewfo no ne wɔn akannifo no. Ɔman Duma ananmusifo, mmusua a wɔyɛ mmapɔmma, aguadifo ne sikasɛm mu atitiriw no mufo yɛɛ ntɛm kaa ntam sɛ wobedi Tsar Nicholas nokware, na wɔkaa ntam sɛ wobedi nokware. Wɔ ɔko no mu no, wokunkum atuatewfo bɛboro ahanu na wopirapirae apem biako ne fã. Awɛmfo no hweree nnipa bɛyɛ aduonu wuwui, Cossackfo no hweree aduonum foforo.
  Ntawntawdi a anibere wom, nanso ɔman anidan no nyaa nkwa. Ná atirisopamfo a wɔwɔ soro no nni adwene biako anaa ɔkannifo biako. Na ne nyinaa mu no, na wɔn mu pii gye di sɛ ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔbɛsakra nniso kwan wɔ ɔko bi mu.
  Nnipa pii wɔ hɔ a wɔn ani nnye Tsar Nicholas II ho, nanso ɛyɛ den sɛ wɔde ɔkwan foforo a wɔbɛfa so asi ahemman nniso no ananmu bɛma. Afei nso, adefo suro anibere so sɛ republican nniso no bɛdan ayɛ mmerɛw na ayɛ mmerɛw dodo sɛ ɛbɛbɔ kapitalistfo ho ban afi adwumayɛfo a ɔkɔm de wɔn na atuatewfo ho, ne asasewuranom ho ban afi akuafo ho.
  Nanso ɔmanfo no ankasa renhyehyɛ ɔman anidan a anibere wom. Bolshevikfo da so ara yɛ mmerɛw dodo na wɔn dodow sua, Sohyialist Ɔman Anidanfo no fã kɛse no ara gye di sɛ ɔman anidan no ye, nanso eye sɛ wobedi kan adi nkonim wɔ wiase nyinaa ko no mu.
  Ne tiaatwa mu no, basabasayɛ sii na obiara fii adi! Biribi te sɛ owusɔre a mogya wom san bae bio...Na kommyɛ!
  Nicholas II de ne nuabarima no abasobɔde maa ne gyinaesi a ɔde Order of George, abodin krataa a edi kan, na ɔmaa no dibea sɛ ɔsahene panyin, na ɔpaw Mikhail sɛ ɔnhwɛ atɔe fam asraafo so. Na na anafo fam ne Romania afã horow no hyɛ Brusilov ase.
  Ɛkame ayɛ sɛ Russia asraafo no kɛse dɔɔso bɛyɛɛ nnipa ɔpepem du, na wɔn a wɔhwɛɛ so no de adesoa kɛse too ahemman no so. Ná ɛho hia sɛ wonya nkɔso.
  Bere a akwan no wee ara pɛ na tsarfo asraafo no tow hyɛɛ Galicia. Ná akontaabu mu korɔn wɔ Russia asraafo no afã. Austriafo no abrabɔ mu yɛɛ mmerɛw, na asraafo akuw a Slavfo na wɔwom no gyaee wɔn ho wɔ nnipadɔm mu anaasɛ wɔde wɔn ho mae. Ná German asraafo akuw a ɛdɔɔso nni hɔ a wobetumi asiw atamfo no ano.
  Nea ɛsen ne nyinaa no, United States de ne ho hyɛɛ ɔko a ɛne Central Powers no mu wɔ April mu. Na ɛnam saa kwan yi so no na wɔahyɛ nea ebefi ntawntawdi no mu aba no ho nhyehyɛe dedaw. Germanfo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛma wɔn asraafo dodow akɔ soro wɔ Atɔe Fam de adi Apamfo no so nkonim na wɔantumi amfa mmoa kɛse amma Austria-Hungary.
  Russia asraafo faa Lviv ne nkurow dodow bi a ɛwɔ Galicia. Nsuo a wɔde yɛ nsuo nketewa pii mpo hyehyɛe. Ná Austriafo, patchwork , anim a abubu no regu ntɛmntɛm dodo, enti na ɛsɛ sɛ Germanfo no tu kɔ baabi a anifuraefo bɛbɔ wɔn ho ban wɔ atɔe fam na wɔtow asraafo gu nsonsonoe a ayɛ no mu.
  Bere a Russiafo no nyaa wɔn nkonimdi no, wɔkɔɔ Przemysl na wotwaa kurow no ho hyiae mpo. Nanso nneɛma a wɔde ma ho haw ne German asraafo akuw a wɔasiesie wɔn ho kɛse sɛ wɔbɛko a wɔde baa ɔko no mu no maa nkɔso no brɛɛ ase. Nanso Romania Anim no kɔɔ so tow hyɛɛ wɔn so, na bere bi akyi no, Atɔe Fam Anim no nso kɔɔ so tow hyɛɛ wɔn so. Ná nea otwa to no hyia adwuma a emu yɛ den: sɛ obebubu Germanfo ahobammɔ a tumi wom na emu dɔ no mu.
  Tsar nuabarima Mikhail ammu no sɛ ɛyɛ aniwu, osuaa biribi fii Brusilov hɔ na ɔde akwan a ɛte saa ara dii dwuma. Ofii ase siesiee ntua wɔ mmeae ahorow dumien prɛko pɛ, sɛnea ɛbɛyɛ a Germanfo no antumi anhu baabi a ntua titiriw no bɛkɔ. Nea ɛka ho no, wɔde nsiyɛ de wusiw ntama ne abufuw dii dwuma anadwo.
  Russia asraafo a wɔwɔ anafo fam no gyee Bucharest, na ntua a ɛkɔɔ so wɔ mfinimfini hɔ no ma wotumi yɛɛ nneɛma pii wɔ Vilno anafo fam.
  Ná ɛsɛ sɛ Germanfo no san hyɛ wɔn anafo fam afã no den bio. Ná German asraafo a wɔresiw Riga kwan no ahunahuna sɛ wɔbɛtwa wɔn ho ahyia. Wɔ tebea horow yi mu no, Kaiser sii gyinae a ɛyɛ den sɛ obefi Baltic aman no mu na watwe asraafo akɔ Prussia ahobammɔ kwan no so.
  Nneɛma ankɔ yiye amma nkabom no ne Turkey. Na Russiafoɔ ne Britaniafoɔ renya nkɔsoɔ wɔ Asia Kumaa, na Fransefoɔ de nhyɛsoɔ reto Palestina so wɔ Syria. Ná Ottomanfo no reyɛ mmerɛw na na wɔn asehwe no nware. Nea ɛka ho no, Bulgariafo no sesae. Bere a Slav hene no hui sɛ Prussiafo adi nkogu wɔ ɔko no mu dedaw, na Russia asraafo a wɔagye Romania fã kɛse no ara no adu ɔhye no so no, ɔde ɔko too gua tiaa Austria, Turkey ne Germany.
  Nokwarem no, eyi maa Germanfo no ti yɛɛ wɔn yaw kɛse. Wɔantumi ankura anim kwan no mu bio wɔ Apuei fam na wɔhyɛɛ wɔn ma wɔsan wɔn akyi kɔɔ Vistula. Anidaso a ɛne sɛ abɔde mu nsu akwanside bɛtwe Russia asraafo akyɛ.
  Apamfo a wɔwɔ atɔe fam no dii nkonim fã bi pɛ, ɛwom sɛ na wɔde tank ahorow redi dwuma denneennen dedaw de. Nanso seesei deɛ, Germany na ɛkuraa anim, ɛwom sɛ wɔhyɛɛ no ma ɔsan n"akyi kakra de. Ɔfã a ɛwɔ kesee fam no gyee mmɔdenbɔ kɛse.
  Wiɛ, tsarist Russia wɔ osutɔbere ne awɔw bere mu no de ɔko no mu adesoa maa Ottoman Ahemman no.
  Ntua a wɔde baa Constantinople so, a efi asase ne po so nyinaa, baa awiei wɔ nkonim a Russia akode dii mu. Turkey hwee ase, na ɛne no sɛ Russia nyaa nsasesin akɛse, Constantinople ne nsuten a wotumi kɔ Mediterranea Po no mu.
  Ampa, na ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔde ɔko no bɛba awiei wɔ 1917 mu, nanso na obiara te nkonimdi home no nka dedaw, na ɛsen 1916 no koraa.
  Awɔw bere twaam wɔ Russia denam ɔtopae nketewa ne ɔyɛkyerɛ ahorow so, nanso ntawntawdi a emu yɛ den biara amma, ɛmfa ho sɛ na asraafo mu nsɛnnennen wɔ hɔ no. Ebia ruble bo akɔ fam dodo, nanso ɛyɛ ntɛm sɛ yɛbɛka ɔkɔm ho asɛm.
  Nanso, na bere aso sɛ wɔde ɔko no ba awiei, na obiara tee eyi ase. Bere a wɔmaa Brusilov dibea sɛ ɔsraani panyin no, ɔhyɛɛ nyansa sɛ ɔmfa ɔhwe titiriw no mma wɔ anafo fam, baabi a na atamfo no yɛ mmerɛw no, na afei ɔndan nkɔ atifi fam.
  Ná Germanfo no wɔ wɔn tank a edi kan dedaw. Nanso wɔn dodow sua dodo sɛ ebenya ɔko no kwan so nkɛntɛnso kɛse. Russia nso wɔ n"ankasa kar ahorow, titiriw Mendeleev tank ahorow. Nanso bio, tsarist adwuma no ntumi nyɛ nneɛma pii a wɔyɛ.
  Nanso Britaniafo, Amerikafo ne Fransefo na wɔde tank a wɔyɛ no kɛse sii hɔ. Eyi kyerɛ sɛ ɔkwan foforo a tumi wom a wɔfa so buw ahobammɔ no mu aba, a ɛsɛ sɛ ɛbu Germanfo gyinabea ahorow no mu.
  Apamfo no nso pɛ sɛ wɔde ɔko a ɛsɛe ade no ba awiei ntɛm ara sɛnea wobetumi. Na efi March awiei no, wofii ase bɔɔ mmɔden sɛ wobebu Germanfo ahobammɔ a emu dɔ no mu.
  Russia asraafo ntua no fii ase bere a akwan no wee wɔ anafo fam no ara pɛ. Russia asraafo no, wɔ nkonimdi ahorow a atwam akyi no, wɔn ho yɛɛ den, nanso ɛkame ayɛ sɛ Austriafo no ankura mu. Budapest huu sɛ wɔatwa ne ho ahyia dedaw wɔ May mfiase. Afei wofii ase tu kɔɔ Vienna na wotwaa Vistula Asubɔnten no ho.
  Italiafo nso kɔɔ ntua no so. Japan mpo somaa asraafo dɔm a wɔretu kwan akɔ Europa. Germanfo no fi afanu nyinaa miaa wɔn ho.
  Bere a na Russia asraafo abɛn Vienna dedaw no, Austria-Hungary gyaee wɔn ho mu. Ná Germany yɔnko a otwa to no ahwe ase awiei koraa. Wɔ Atɔe Fam no, bere a wɔde akwan a wɔfa so tow hyɛ nkurɔfo so wɔ anim no afã horow dii dwuma no, Apamfo no de nkakrankakra kɔɔ wɔn anim. Na Russia asraafo fi anafo fam hyɛn mu kɔɔ Germany anim a ɛkataa Vistula so no akyi.
  Wɔ tebea horow yi mu no, Ɔmanpanyin Wilhelm, bere a ohuu Germany gyinabea a edi mũ a anidaso biara nni mu no, de too gua sɛ wɔagyae ɔko nyinaa wɔ June 22, 1918. Nokwarem no, Germanfo no gyaee wɔn ho mu.
  Austria-Hungary gyaee. Russia gyee Galicia, Krakow mantam, Bukovina, Slovenia apuei fam fã ne Hungary. Romania Transylvania na ɛwɔ hɔ. Nea na aka wɔ Austria-Hungary ho ara ne Austria ketewaa ne Hungary a wɔatew so kɛse. Czechoslovakia puei wɔ Russia akwankyerɛ ase.
  Tsar Ahemman no nyaa Klaipeda, Poznan ne po so kwan fii Germany, na ɛtwaa East Prussia fii kuropɔn no ankasa mu faa Danzig.
  Ná ɛsɛ sɛ Germany de nea na wadi kan adi so nkonim wɔ afeha a ɛto so 19 mu no ma Denmark ne France. Wɔbuu no fɔ sɛ ontua akatua akɛseɛ afe biara, na ɔmaa asraafoɔ tumi no too nnipa mpem ɔha nko ara.
  Na nokwarem no, te sɛ abakɔsɛm ankasa mu no, beae a asraafo nni hɔ.
  Tsarist Russia trɛw n"agyapade mu wɔ kesee fam. Ottoman Ahemman no, te sɛ Austria Ahemman no, gyaee. Britain faa Iraq, France, Syria, na ɛne Britaniafo boom faa Palestina. Russia nyaa Armenia, Asia Kumaa, ne Constantinople.
  Wɔkyekyɛɛ Mfinimfini Apuei ne Iran nso mu yɛɛ no nkɛntɛnso ahorow. Enti, Tsarist Russia nyaa honam fam nneɛma a ɛho hia.
  Nanso ɔko no hweree asraafo bɛboro ɔpepem abien ne fã nkwa, a ɔmanfo a wɔnyɛ asraafo a wɔawuwu no nka ho no, ɛka kɛse. Sikasɛm mu yɛɛ basaa na ɔman no de ka.
  Nokwarem no, aman a wɔyɛ apam no de brɛoo penee so sɛ wɔbɛkyerɛw boseabɔ ho mfɛntom, nanso ɛda so ara bɛdaa adi sɛ ɛka no yɛ kɛse koraa - bɛyɛ sika kɔkɔɔ ruble ɔpepepem du.
  Nanso na wobetumi de nnwuma a kan no na Germanfo wɔ no ayɛ ɔman de.
  Amammui tebea a ɛwɔ Tsarist Russia no mu yɛɛ den, na ɔhempɔn no tumi yɛɛ kɛse.
  Nicholas II de eyi dii dwuma denam n"ankasa manifesto a ɔtwee mu wɔ Ɔman Duma no ho no so. Wɔsan de tumidi a ɛyɛ katee bae bio, na mmarahyɛ bagua tumi de ne nyinaa kɔmaa tsar no.
  Eyi ma wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛkasa atia fɛrefo nkutoo. Ná ɔman no abrɛ dodo wɔ ɔko no ho na na wɔmpɛ ahodwiriw foforo.
  Na sikasɛm fii ase nyaa nkɔso ntɛmntɛm, wɔ ɔko no akyi! Sɛ wɔkyekyem pɛpɛɛpɛ a, na nkɔanim bɛyɛ ɔha biara mu akron afe biara na ɛkɔɔ soro sen United States.
  Wɔyɛɛ nnwuma foforo a ɛkɔ anim na wɔyɛɛ mfiridwuma ho nimdeɛ. Akatua nyaa nkɔanim.
  Wɔnam Tsar mmara so tew adwuma da no tenten so fii nnɔnhwerew 11.5 koduu nnɔnhwerew 10.5. Na nna a edi nnapɔnna anim ne ansa na dapɛn awiei adu kosi nnɔn 9. Afei nso, wɔtew adwuma da no so ma ɛbɛyɛɛ nnɔnhwerew akron, sɛ anyɛ yiye koraa no, na ne fã bi yɛ anadwo a.
  Bere a wɔsesaa sika wiei no, wɔsan de sika kɔkɔɔ a ɛyɛ den a ɛwɔ ruble no mu bae. Eduu 1929 no, na odwumayɛni akatua duu ruble 50 ɔsram biara, na vodka bo yɛ kopeck 25 toa biako. Ɛne sɛ, nkotoku 200 ɔsram biara. Na sɛ yɛfa no sika kɔkɔɔ a ɛne no sɛ a, eyi bɛyɛ sika kɔkɔɔ kronkron gram 37.
  Ɔman no adi nea ɛto so abien, na ɛto so abien wɔ United States akyi wɔ mfiridwuma mu nneɛma a wɔyɛ mu. Na ahemman no ho anidasoɔ te sɛ nea ɛyɛ rosy paa, nanso... adwenemhaw kɛseɛ bi baeɛ.
  Ahwease no kaa wiase nyinaa, a Russia ka ho. Nokware no asɛe Germany ne USA kɛse. Nanso na tsarist Russia de ne ho to abɔnten so boseabɔ so dodo ma enti na entumi nkwati ahodwiriw ne sikasɛm a ɛkɔ fam.
  Ná Bolshevik Kuw a ɛwɔ mfe aduonu no mu no rehyia ɔhaw bi. Lenin san n"akyi ankasa fii mfaso, ɔman anidan apereperedi no ho denam ne ho a ɔde hyɛɛ nsusuwii mu...na ɔkyerɛw nyansahu mu ayɛsɛm so.
  Vladimir Ilyich hyiaa Herbert Wales wɔ Britain na ɔtee nka sɛ n"ani gye nyansahu mu ayɛsɛm ho. Titiriw no, Vladimir Ilyich kyerɛwdua mu na ayɛsɛm kɛse bi a ɛfa daakye ho bae: "Komunism ne anigye kwan"! Na nnwuma afoforo dodow bi nso. Ná Lenin renya sika pa afi nyansahu mu ayɛsɛm nhoma ahorow mu dedaw.
  Bolshevikfo no mu paapaee yɛɛ wɔn Trotskyfo ne Stalinfo. Stalin sii gyinae sɛ ɔbɛsan akɔ ankorankoro ehu akwan horow a ɛyɛ Narodnaya Volya su no so. Trotsky faa gyinabea a ɛfata kɛse.
  Sohyialist Ɔman Anidanfo no da so ara yɛ nnam, ɛwom sɛ na amammui mu awudi a ɛkorɔn biara nni hɔ bio wɔ mfe aduonu no mu de. Republicanfo ne Cadetfo no gyinabea mu yɛɛ den nkakrankakra. Nokwarem no, na ɛte sɛ nea ahemman a edi mũ koraa yɛ nkaedum a ne bere atwam wɔ obiara fam. Enti basabasayɛ, adwumayɛban, ɔyɛkyerɛ fii ase bio na adehye ahengua no fii ase wosow.
  Ɔhene no tumi kae nneɛma pii...
  Nicholas II aban no nyaa ano aduru...wɔ ɔko mu! Bio nso, na asraafo mpanyimfo no kɔn dɔ sɛ wɔbɛtɔ nkogu a Japan dii no so ka. Na eyi yɛ nea ntease wom...
  Wiase Ko I akyi no, Tsarist Russia yɛɛ asraafo ɔsatu nketewa pii. Wɔ Mfinimfini Apuei, faako a wɔne wɔn ayɔnkofo wiee Arab wiase no. Wɔ Afghanistan.... Ɛhɔ na ɔko no ne Britain boom sii. Russia gyee Afghanistan atifi fam mmeae a Uzbekfo ne Tajikfo titiriw na wɔte mu, ne Herat nso. Britaniafo, wɔ akodi a ɛyɛ hu akyi no, ne nyinaa mu no, wɔhyɛɛ anafo fam. Ankasa nniso kɔɔ so traa Afghanistan mfinimfini.
  Iran da so ara kura tumidi a ɛte sɛ nea ɛte no mu, nanso na ne mpaapaemu nso nware.
  Nanso anigyede ahorow a ɛko tiae titiriw no sii wɔ Japan. Bio nso, wɔ 1931 mu no, Japanfo hyehyɛɛ abofra nniso wɔ Manchuria na wofii ntua ase wɔ China.
  Ɛno na ɛbɛyɛɛ nea enti a ɔko foforo bae.
  Saa bere yi de, na Russia asraafo atumi ayɛ wɔn tank po so ahyɛn no foforo na wɔayɛ wimhyɛn a ɛyɛ den yiye. Wɔ wim no, na ɛda adi sɛ Japan ba fam, na na Russia asase so asraafo dɔɔso kɛse, na ebia na wɔasiesie wɔn ho kɛse sɛ wɔbɛko.
  Ná anansesɛm mu Ɔsraani Panyin Kolchak na odi Pacific Po so Ahyɛn no so. Ná Ɔhotefo Andrew a Odi Kan a Ɔfrɛɛ no no Ahyehyɛde no mu Knight, Brusilov, awu dedaw saa bere yi, nanso na n"asuafo a wotumi yɛ adwuma no da so ara wɔ hɔ.
  Ɔko no antumi amma Japan fi mfiase pɛɛ. Russia asraafo mpanyimfo: Denikin, Wrangel, Kaleidin, a na wɔhyɛ Tsar nuabarima Mikhail Romanov ase no nyinaa yɛɛ wɔn ade denneennen na wɔde ahokokwaw yɛɛ wɔn ade. Wiase Ko I no mu osuahu nyaa nkɛntɛnso, na wosusuw mfomso ahorow a wodii wɔ 1904-1905 ɔko no mu no ho.
  Prokhorov tank a emu yɛ hare a wontumi nsi ananmu ara kwa wɔ akodi a wɔde di dwuma wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu mu no nso bɛyɛɛ nea eye koraa. Sɛnea ɛte biara no, na ɛyɛ Russia asraafo dɔm foforo dedaw, na na ɛyɛ ɔko foforo koraa.
  Nanso, wɔ ɔko a edi kan a wɔne samuraifo dii no mu no, sɛ wɔde ɔsahene bi a ne ho akokwaw na osi gyinae kɛse sii Kuropatkin ananmu a, nokwarem no, anka nea ebefi ɔko no mu aba no bɛyɛ soronko koraa.
  Sɛnea ɛte biara no, wɔ asram abien ntam no, Russia asraafo twaa Port Arthur ho hyiae, na wɔboroo Japanfo no. Asram abien akyi no, wogyee Korea nyinaa, na ahum faa kurow a ɛyɛ abankɛse no.
  Wɔ po so no, akodi nso kɔɔ so a ɛsono sɛnea wodii nkonim. Kosii sɛ asraafo akuw a wofi Baltic ne Po Tuntum no bae. Wodii Owia a Ɛpue Asase no so nkonim koraa, na wɔde asraafo mpo sii Hokkaido. Wɔhyɛɛ Japan ma wɔde wɔn nsa hyɛɛ asomdwoe a ɛyɛ animguase ase. Fa Manchuria, Port Arthur, agyapade bi a wodii so nkonim fii Germanfo hɔ, Sakhalin kesee fam ne Kuril abon no san ma. Na bere koro no ara mu no tua indemnity, sika a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ - sika kɔkɔɔ ruble ɔpepepem biako.
  Nkonimdi no hyɛɛ Ɔman Anidan no gyinabea mu den bere tiaa bi, na afei Okunkɛse no maa sikasɛm mu nkɔso a ɛbaa ntɛmntɛm no nyaa kwan.
  Wɔ Germany, sɛnea ɛte wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, Hitler bedii tumi, nanso wɔamma no kwan sɛ ontu mmirika denneennen. Titiriw no, mmɔden a wɔbɔe sɛ wɔbɛsan de amansan nyinaa sraadi no hyia ɔsɔretia a emu yɛ den fii Russia ne France hɔ. Ɛwom sɛ wɔmaa nneɛma nketenkete bi wɔ asraafo tumi ho de. Wɔmaa kwan ma asraafo no kɛse kɔɔ soro fi mpem ɔha koduu ahanu aduonum. Nea ɛka ho no, Hitler san de beae a na asraafo nni hɔ no so tumi maa Germany.
  Na na ahemman mu ɔhaw ahorow reba wɔ Tsar nniso Russia. Ahengua no dedifo, Tsarevich Alexei, wui... Wɔgyee Tsar no nua Mikhail Romanov agyapade hokwan ahorow fii ne nsam. Na Kirill Vladimirovich Romanov bɛyɛɛ ɔdedifo no ankasa. Nanso saa guy yi akɔhyɛ asabow ne ahohwibra mu. Wɔasɛe koraa...
  Enti hena na obesi Tsar Nicholas II ade? Tsar nuabarima Mikhail, bere a odii Japan so nkonim akyi no, onyaa dibea a ɛne generalissimo na n"ani gyee ho kɛse. Ɔbɛyɛɛ adehye abusua no muni a odi kan wɔ Ahemman Russia abakɔsɛm mu a onyaa dibea a ɛkorɔn saa. Na nnipa pii pɛe sɛ wohu no wɔ adehye ahengua no so.
  Nokwarem no, Nicholas II ankasa - a ɔnyɛ ɔsanomfo, a onni subammɔne, a ɔtaa yɛ apɔw-mu-teɛteɛ - da so ara yɛ den yiye na na ɛte sɛ nea n"ahenni no bɛyɛ nea ɛware sen biara wɔ Russia abakɔsɛm mu. Nanso Stalin na ɔyɛɛ mmɔden a wɔbɔe sɛ wobekum obi a na ɛyɛ aniberesɛm sen biara fi Alexander II bere so no ho adwene. Ɛwom sɛ na ɛte sɛ nea, mfaso bɛn na ɛwɔ so?
  Sɛnea ɛte biara no, 1937 bɛyɛɛ afe a ɛyɛ hu. Wokum Tsar Nicholas II, na asomfo baanu nso ne no wuwui, ne ahemfie mpanyimfo dumien abiɛsa nso, na Awɔw Bere mu Ahemfie no fã bi bubui.
  Amumɔyɛfo no de nsu a ɛkɔ nsu mu no tutuu fam na woduaa aminolon bɛboro tɔn biako.
  Enti, asɛm bi a ɛyɛ hu de ne ho gyee abakɔsɛm mu. Saa na Tsar Nicholas II ahenni baa awiei. Wɔamfi ase mfrɛ ɔhene no kɛse anaasɛ ne ho yɛ hu. Wɔn a na wɔnnɔ ɔhempɔn no frɛɛ no mogya, efisɛ wɔhwiee mogya pii guu n"ahenni mu. Nea wɔde obu dii no no yɛ Nkonimdifo. Enti nsase a ɛhyɛ n"ase wɔ Rus de no dodow kɔɔ soro. Ɔmantam kɛse bi mpo puei wɔ China: Zheltorossiya.
  Sɛ wɔka ne nyinaa bom a, ahenni no dii mfe 43. Ivan a Ɔyɛ Hu no nkutoo na odii tumi kyɛe, na odii tumi wɔ din mu. Nanso esiane sɛ odii ahengua no so mfe abiɛsa nti, ɛbɛdaa adi sɛ bere ankasa a ɔde dii tumi no yɛɛ tiaa.
  Nanso ɔdedifo a ɔfata, Kirill Vladimirovich Romanov, ne nyinaa akyi no, ɔtraa ahengua no so. Wanni hene bere tenten - bɛyɛ afe biako, nanso otumi nyaa nkɛntɛnso bi wɔ abakɔsɛm kwan so. Titiriw no, ɔmaa Adolf Hitler kwan ma ɔyɛɛ Austria Anschluss no. Wɔkyerɛ sɛ ɛkyerɛ hokwan a nkurɔfo wɔ sɛ wosi wɔn ankasa gyinae, na wɔkyerɛ sɛ, saa kwan yi so no, nhyehyɛe pii bɛba. Wɔpenee Anschluss a wɔwɔ Austria ne Mussolini so.
  Enti Germany trɛwee na emu nnipa boro ɔpepem aduɔwɔtwe. Ɛnyɛ nea yɛbɛka sɛ Hitler hyɛɛ awo ho nkuran. Wɔ Adolf Adaemone no ase no, enyinii mpɛn biako ne fã.
  Ɔmanko bi sii wɔ Spain, nanso ɛbaa awiei ntɛmntɛm koraa, efisɛ na Soviet Union biara nni hɔ a ɛboaa benkum fam nkabom a ɛwɔ Madrid no.
  Nanso Franco bɛyɛɛ Fuhrer no yɔnko. Na Tsar Vladimir III foforo no ne Britain bɔɔ.
  Tebea no mu yɛ den ampa. Ahodwiriwde a Wiase Ko II ahyɛ mu ma. Na akasakasa foforo a ɛbae. Iran mu mpaapae, na nokwarem no eyi ne Nkramofo man a etwa to a ɛde ne ho wɔ ɔkwan a ɛfata so. Russia ne Britain nyinaa ayɛ nhyehyɛe ama no. Nneɛma yɛ basaa kɛse wɔ Mfinimfini Apuei. Russia, France, ne Britain nsasesin no adi afra na ɛyɛ den sɛ wɔbɛhwɛ so.
  England redi Russia ne Germany a ɛrenya tumi kɛse no nyinaa akyi kɛse wɔ sikasɛm mu. Nanso atubra aman akɛse no da so ara yɛ Britaniafo. Nanso gyata abotiri tumi reyɛ mmerɛw, ɛkame ayɛ sɛ Canada de ne ho. South Africa nso yɛ tumidi, te sɛ Australia. Wɔ India no, Britania gyinabea reyɛ mmerɛw. Nokwarem no, ɔpɛ bi wɔ hɔ sɛ wɔbɛpia gyata no.
  Hitler rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛbɔ bɔɔl wɔ afã abien. Anaasɛ ɔbɛhwehwɛ mmoa afi France, Britain, Italy ne Japan hɔ. Sɛnea ɛbɛyɛ a wɔn nyinaa bɛbom aboaboa Tsarist Russia so na wɔakyekyɛ n"agyapade akɛse no mu.
  Anaasɛ hwehwɛ nsasesin a wobegye wɔ Atɔe Fam, nanso wɔ apam a wɔne Russia bɛyɛ mu.
  Hitler yɛ ɔbarima a ɔyɛ abofono na onni nnyinasosɛm, na ne nyinaa mu no, onii a ɔne no bɛhyɛn nkabom biako mu no mfa ne ho bere tenten a mfaso wɔ so ma no no.
  Tsar Vladimir aberante foforo no nso da dae sɛ ɔbɛkɔ abakɔsɛm mu sɛ nkonimdifo kɛse na ɔpɛ sɛ ogye atubra aman fi Britain ne France nsam. Sɛ yɛbɛka no katee a, biribiara nni hɔ a aka sɛ wobegye afi Germanfo nsam. Enti ntease wom koraa sɛ wɔne Germany bɛyɛ biako.
  Italy agye Ethiopia na ɛsan nso pɛ sɛ wɔyɛ nneɛma foforo. Mussolini yɛ obi a ɔpɛ anuonyam kɛse. Ɔmfa ne ho sɛ ɔbɛkɔ apuei fam anaa atɔe fam. Nanso wɔ France no, ɔpɛ kɛse biara nni ɔmanfo no mu sɛ wɔbɛko. Asomdwoe ho adwene di hene wɔ hɔ, na wɔpaw nniso. Ɔkwan biara nni hɔ a wobɛfa so anya ɔyɔnko a ɔyɛ den saa. Na Tsarist Russia a awo dodow a ɛkɔ soro fi tete na nnipa a wowuwu no so tew bere nyinaa no yɛ ɔsɔretia a emu yɛ den yiye. Tsarist Russia nnipa dodow renya nkɔanim dedaw bɛyɛ ɔha biara mu nkyem abiɛsa afe biara. Nkokoaa a wowuwu so atew, nanso ntadehyɛ a wɔde yɛ mmusua akɛse no nnya ntwaa mu, na mmusua a wɔyɛ adwuma mpo sow aba. Sɛ yesusuw nsasesin a wogyee, a China a nnipa dɔɔso wom, ne Mongolia a nnipa kakraa bi na wɔte mu ka ho, ne Europa ne Turkey ho a, nnipa dodow a na wɔwɔ Tsarist Russia wɔ 1940 mu no boro ɔpepem 400 bere a wɔde toto 1913 ho, bere a na ɛyɛ ɔpepem 180 no. Na eyi yɛ asasepɔn so tumi... Britain ne France wɔ nea ennu ɔpepem 50 wɔ wɔn nkurow akɛse mu, ne atubra aman. Nanso atubrafo asraafo no yɛ mmerɛw wɔ abrabɔ pa mu na wonni akodi pii. Enti Atɔe Fam asase so asraafo no yɛ mmerɛw kɛse.
  Fuhrer paw apam a ɔne Russia bɛyɛ atia Atɔe Famfo.
  Wɔ 1939 mu no, wɔkyekyɛɛ Czechoslovakia mu. Germany nso de Sudetenland kaa ho. Germanfo hyɛɛ asraafo no den na wɔhyehyɛɛ tank adum. Tsarist Russia nso annyina hɔ, na na ɔwɔ asomdwoe bere mu asraafo a wɔyɛ adwumayɛfo akuw ɔpepem anum ne ahanu.
  Wɔ Tsarist Russia no, wɔde bere tenten ayɛ tank a emu yɛ duru ne wimhyɛn a wɔde di dwuma wɔ ɔkwan a ɛyɛ hu so, a wimhyɛn a ɛwɔ engine awotwe ka ho. France wɔ aprɛm a emu yɛ duru bɛyɛ aduasa pɛ, na ne bere atwam. Britain nni kar a emu yɛ duru. Wiɛ, Germany nso, ɛnyɛ biako mpo a emu duru boro tɔn aduonu. USA wɔ tank bɛboro ahanan kakra.
  Hitler sii gyinae sɛ ɛnyɛ nea ɛfata sɛ wɔtwentwɛn so na ɔbɔɔ no wɔ May 15, 1940. Wim tebea no ye ara kwa na biribiara ayɛ krado. Anaasɛ wɔasiesie wɔn ho kɛse anaa kakraa bi.
  Tsarist Russia fii ase tow hyɛɛ India ne atubrafo agyapade afoforo so. Russia asraafo no tow hyɛɛ mmeae a wɔmmɔ wɔn ho ban yiye no so. Asraafo kakraa bi na wɔwɔ hɔ a Britaniafo ne Fransefo a wofi mmusuakuw mu no ankasa ka ho, na atubrafo akuw no mpɛ ankasa sɛ wobewuwu ama adwene anaa ahemman bi a ɛyɛ ahɔho ma wɔn. Nokwarem no, henanom ne Engiresifo ma wɔn? Wɔn a wɔde di dwuma ɔkwammɔne so, nkoasomfo, adwowtwafo anaa wɔn a wonnye nni. Ɛnyɛ nea ɛbɛyɛ yiye sɛ Russiafo no yɛ bɔne sen wɔn koraa, ma enti anka wobewuwu esiane Gyata anaa Akokɔ ahemman no nti.
  Enti tsarist asraafo no kɔ wɔn anim, na wodi ɔsɔretia a ɛyɛ brɛoo, a wɔde wɔn adwene si so no so nkonim. Nanso Germanfo nso tumi dii Franse, Engiresifo, Belgium ne Dutch asraafo so nkonim wɔ ɔsram biako ne fã mu.
  Enti, Churchill hweree mmoa a n"ayɔnkofo atitiriw no de ma no. Akwanhwɛ a na ɛwɔ hɔ sɛ United States bɛhyɛn ɔko no mu no amma mu. Ná Roosevelt da nsow koraa wɔ Stenka Razin bo a wasi no ho. Na afei na tumi a ɛte saa no bɛko atia Amerika.
  Russia asraafo kɔɔ anim wɔ Afrika ne Asia nyinaa wɔ akwantu mu, ɔhaw pii fi asase no ne nkitahodi a ɛtrɛw mu bae sen atamfo asraafo. Akwan a na enni hɔ, titiriw wɔ Afrika no nso nyaa nkɛntɛnso. Nanso Russiani ɔsraani a ɔnyɛ ne ho sɛ ɔyɛ ɔbadwemma no de akokoduru ne stoical di nsɛnnennen nyinaa so nkonim.
  Germanfo betumi de asraafo akɔ Afrika a ɛyɛ den nkutoo. Nkɔso a ɛkɔɔ so wɔ Gibraltar no kyɛe esiane Franco atirimɔdensɛm a ɔde sɔre tiae nti. Na na ɛsɛ sɛ yɛfa po so de asraafo dɔm kɔ baabi foforo. Russiafoɔ no bubuu mu kɔɔ Afrika, faa Egypt, na ɛyɛ mmerɛ ma wɔn kɛseɛ. Italy nso gye biribiara a obetumi agye, na wɔ asɛm yi mu no Mussolini wɔ boa constrictor nsa.
  Ansi fam wɔ kurow kɛse no ankasa so no ansi wɔ 1940 mu. Wɔ wimhyɛn mu ɔko no mu no, esiane Russia a na ɛnyɛ hwee nti, Britain nyaa nkwa. Nanso ɛsɛ sɛ yɛka sɛ na onyansafo Tsar Vladimir Kirillovich mpɛ sɛ Britain di kan gyae ne ho mu, na mmom na ɔde ntease koraa abɔ ne tirim sɛ obegye ne Asia ne Afrika atubra aman nyinaa.
  Ɛhe na Britain bɛkɔ? Ne nyinaa akyi no, enni reserves, enni colonies ne raw materials - n'asehwe ye bere mu asem.
  Wɔ awɔw bere ne March 1941 mu no, awiei koraa no, Russia asraafo duu South Africa na wodii Afrika Dominion a etwa to no so nkonim. Mmɔden a Britaniafo bɔe sɛ wɔbɛtra abɔnten wɔ Madagascar nso ankosi hwee, na wɔ May 1941 mu no, wɔde sii fam a wodii nkonim akyiri yi.
  Japan ko wɔ Russia afã wɔ ɔko no mu, na wotumi gyee biribi wɔ Pacific Po no mu. Wɔ 1941 ahohuru bere mu ne bere a wɔde wimhyɛn tow hyɛɛ Britania kuropɔn no so kɛse.
  Russia ne Germany wimhyɛn tow hyɛɛ London ne Engiresi Ahemman no mu nkurow afoforo so. Na wɔ November 8, Munich atuatew no afeda no, awiei koraa no, wosii fam.
  Ɔko no dii nnafua dunsia na ɛbaa awiei wɔ nkonimdi mu maa Russia ne Germany asraafo.
  Nokwarem no, eyi de Wiase Ko II baa awiei. Ɛbɛdaa adi sɛ mogya nnim na ɛware te sɛ nea ɛwɔ asɛm ankasa no mu no. Na ɛdaa adi kɛse sɛ ɛhyɛɛ Russiafo agyapade mu den na ɛtrɛwee. Titiriw wɔ Afrika ne Asia.
  Bere bi a asomdwoe wom kakra bae. Ná Russia ne Germany reyam wɔn ankasa asasesin mu mfaso horow. Nea ɛka Reich a Ɛto so Abiɛsa no ho ne: Belgium, Holland, ɛkame ayɛ sɛ France fã, ne Morocco, Algeria fã ne mfinimfini agyapade ahorow. Nokwarem no, esiane Franco gyinabea ne Hitler a na onsi gyinae bi nti, Germanfo annya bere ankɔ wɔn anim ankɔ France agyapade a ɛwɔ Equatorial no mu, na wɔhwee ase wɔ Russia asraafo nsam.
  Ne nyinaa mu no, na Germany da so ara nya Afrika asase pa, na na ɛboro n"ankasa asasesin so wɔ ne kɛse mu. Sɛ wosusuw Europafo nsase a wɔagye ho a, Third Reich nsase no kɛse bɛboro mprɛnsa. Na sɛ yɛkan fi ahye so fi 1937, na yesusuw Austria, Sudetenland, ne Czech Republic ho sɛ ɔman a wɔabɔ ho ban a, ɛnde mpɛn anan.
  Enti na Germanfo nyinaa wɔ nea ɛdɔɔso a wɔde bɛyam, ayɛ wɔn yiye na wɔde wɔn ho ahyɛ mu. Bio nso, Russia trɛw n"atubrafo agyapade mu, na ɛkame ayɛ sɛ na entumi nni eyi nyinaa so.
  Na Italy nyaa pii: sɛ nhwɛso no, Sudan, Somalia, Uganda ne nneɛma afoforo bi a wɔtɔɔ no fã kɛse no ara, titiriw Tunisia.
  Enti, wowiee wiase a wɔsan kyekyɛe no mprempren. Nanso sɛnea wɔka no, bere kɔ so no, apɛde ahorow fi ase da adi.
  United States amfi ase anyɛ atom adwuma no ho adwuma anibere so. Wɔ fasist Germany ne Russia nso, su no bɛdaa adi sɛ ɛyɛ nwini. Japan nnya nnyaa nkɔso sɛnea ɛbɛyɛ a ebetumi atwe afi hɔ, na Britain ne France abɛyɛ aman a wɔhyɛ Third Reich ne Russia ase.
  Enti wɔtwee nuklea akode a ɛbɛba no ase bere bi.
  Nanso nokwarem no, nkɔso yɛ nea wontumi nsiw ano. Abɔde mu nneɛma ho animdefo reyɛ adwuma, nsusuwii no renya nkɔso, na saa ara na nhwehwɛmu ahorow a wɔyɛ wɔ aduruyɛdan mu nso renya nkɔso. Nanso nuklea adwuma bi hia ɔman no apɛde. Ná Tsarist Russia wɔ dadwen ne ɛka pii dodo dedaw a ɛfa n"asasesin a wɔbɛtrɛw mu ho. Nanso biribi nti na Hitler wɔ nuklea nhyehyɛe ho adwene a ɛte saa no ho abufuw na na ogye di sɛ atom adwuma no bɛsɛe sika pii kɛkɛ.
  Nea ɛka ho no, na Russia asase so asraafo ne wimhyɛn a wɔde di dwuma no yɛ nea ɛyɛ den na ɛdɔɔso sen biara wɔ wiase, na na po so asraafo nso renya nkɔanim, titiriw esiane sikasɛm mu nkɔso nti.
  Tsarist asraafo mpanyimfo ne asraafo mpanyimfo no pɛe sɛ wɔyɛ tank adan, wɔyɛ wimhyɛn, wimhyɛn a wɔde fa wimhyɛn ne akohyɛn. Dɛn nti na wohia anansesɛm biara a ɛfa nuklea atopae ho? Ɛne sɛ, na Germanfo ne Russiafo nyinaa mfa ɔhaw yi ho.
  Nea ɛka ho no, na nneɛma a wɔde yɛ nneɛma a ɛdɔɔso wɔ hɔ a ɛnsɛ sɛ wɔhaw wɔn ho wɔ ahoɔden a wobenya ho, anyɛ yiye koraa no daakye a enni akyiri.
  Enti, wɔ Pentagon ne White House awɔw nyinaa akyi no, adeyɛ no twaam kɔɔ United States a na wɔmpɛ. Bio nso, ɛnyɛ suro nko na eyi yɛ sɛ Russiafo anaa Germanfo bɛkɔ akyiri na wɔde nhyɛso aba Wiase Foforo no so, na mmom sikasɛm nso.
  Esiane sɛ United States hweree hokwan a na ɔwɔ sɛ obenya ngo afi Asia, Afrika, ne Mfinimfini Apuei nti, ɛde besi nnɛ no, na ɔwɔ n"ankasa abura wɔ Texas, Florida, na efii ase yɛɛ nkɔso wɔ Alaska.
  Nanso na nnipa dodow a wɔwɔ U.S. no renya nkɔanim. Wɔammu atubrafo abam wɔ Russia, na nnipa dodow kɔɔ so nyaa nkɔanim ntɛmntɛm. Wɔmaa abibifo ne Arabfo titiriw kwan ma wofii hɔ kɔɔ United States.
  Ná Amerika sikasɛm nso renya nkɔso, na na kar pii wɔ hɔ.
  Na wofii ase hwehwɛɛ nuklea pɛtro ne atom adeyɛ a ebetumi ama wɔanya ahoɔden kɛse.
  Mfe du atwam fi bere a Wiase Ko II baa awiei no. Ná Hitler Germany wɔ akode foforo: wimhyɛn a ɛwɔ diski a ɛnyɛ sɛ etumi tu mmirika kɛse nko, na mmom ɛkame ayɛ sɛ ɛkɔ so yɛ nea akode nketewa a wɔtow no ntumi nsɛe no nso.
  Nea ɛka ho no, Germanfo tumi tow satellite a wɔde nsa ayɛ wɔ soro, na nea ɛho hia sen biara no, wɔ June 1951 mu no, wɔyɛɛ onipa a odi kan kɔɔ ahunmu.
  Tsarist Russia aka akyi kakra, na enyaa nkɔso koraa wɔ afe yi August mu nkutoo. Wɔ fasist Italy no, nsakrae bae wɔ afe koro no ara mu. Benedito Mussolini a na ɔrepere abodin Julius Caesar no awu. Mpɛn pii no, Italia ɔman anidanfo no dii nkonim wɔ nniso mu. Sɛ yesusuw nkonim a wodii wɔ Afrika, a Ethiopia ka ho no ho a, ɛkame ayɛ sɛ asasesin a na Italy di so no nyaa nkɔanim mprɛnsa ne fã wɔ n"ahenni mu. Nea ɛka ho no, Benedito a ɔwɔ Europa tumi twaa France fã bi kaa Toulon ho.
  Nanso wɔamma no kwan sɛ ɔnkɔ Albania ne Greece - eyinom yɛ nsasesin a ɛwɔ Russia Ahemman no nkɛntɛnso mu.
  Nokwarem no, na wobetumi afrɛ Benedito kɛse ne nkonimdifo, ɛwom sɛ na Italia asraafo no anhyerɛn dodo wɔ wɔn nnwuma akɛse mu de. Nanso ne ba ne ɔdedifo no buu ne ho sɛ ɔnyɛ bɔne nsen n"agya.
  Na ɔfaa 1951 osutɔbere na ɔtow hyɛɛ Albania ne Greece so... Ɛnyɛ nwonwa sɛ wɔka sɛ akodi akɛse nyinaa fi ase te sɛ nea mpofirim.
  Vladimir a Ɔto so Abiɛsa mpo ani gyee eyi ho. Nneɛma a Italy wɔ wɔ Afrika no sõ, na ɛsõ sen Germany de mpo. Enti dɛn nti na wonfa wɔn sɛ ntease kɛse bi wɔ hɔ a?
  Russia asraafo fii ase ɔko wɔ November 7, 1951, na wɔtow hyɛɛ Ethiopia, Libya ne Sudan so. Russia asraafo akuw no mu yɛ den, wɔdɔɔso na wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛko sen Italiafo de no.
  Enti wɔhyɛɛ aseɛ sɛee pasta asraafoɔ no ntɛmntɛm... Nanso obiara anhwɛ kwan sɛ, sɛ wɔammɔ kɔkɔ biara a, Adolf Hitler bɛpue akɔ Mussolini Kumaa afã.
  Ɛwom sɛ sɛ wohwɛ mu a, na biribiara nni hɔ a na wɔnhwɛ kwan sen saa de.
  Germany dii nkogu wɔ Wiase Ko I no mu wɔ Russia na ɛhweree asasesin a ɛsen biara wɔ Russia. Na sɛ Germanfo no tumi de anigye san nyaa nea wɔahwere wɔ Atɔe Fam no a, ɛnde wɔ Apuei fam no, sɛ yɛbɛka no pen a, na wonni hwee.
  Enti Hitler de ne ho too n"akode foforo no so ankasa, titiriw disko ne nkuku a ɛtu. Nea ɛka ho no, na Fuhrer no gye di sɛ saa bere yi de ɛbɛyɛ mmerɛw sɛ wɔne Russia bɛko sen Wiase Ko I no, efisɛ Germany ne Italy bedi adwumakuw no anim a wɔrennya afã a ɛto so abien.
  Wɔsan bu akontaa sɛ Japan a Russiafo abufuw no nso bɛhyɛn ɔko no mu wɔ Apuei Fam Akyirikyiri no na wɔakyekyere atamfo no wɔ hɔ. Ebia Portugal ne Spain bɛka nkabom no ho, te sɛ Britain ne France? Wɔbɛn Germany kɛse sen Russia. Na wɔde anidaso ahorow bi sii USA so!
  Bio nso, Amerika yɛɛ po so asraafoɔ a ɛyɛ nwonwa, wimhyɛn a wɔde fa wimhyɛn pii na ɛyɛɛ ne tank ahodoɔ no nnɛyi de - ɛwom sɛ na ɛda so ara sua wɔ dodoɔ ne ne su mu sene asraafoɔ kar a ɛwɔ Wiase Dedaw no mu.
  Asetra mu nhyehyɛe a ɛwɔ Tsarist Russia no kɔɔ so yɛɛ nea ɛyɛ katee na ɛyɛ ahemman a edi mũ. Ná Tsar ne Ɔhempɔn a ɔwɔ All Rus de no wɔ tumi a edi mũ: adwumayɛfo, mmarahyɛ bagua ne atemmufo. Ná Mmarahyɛ Bagua no nni hɔ. Ná Ɔman Bagua bi wɔ hɔ a nnipa a ɔhempɔn no paw wɔn wom, nanso na ɛwɔ hokwan sɛ wɔde afotu ma nkutoo. Ɔhene no ankasa de mmara, ne ahyɛde ahorow nso mae. Ná ɔwɔ hokwan nso sɛ okum no na ɔde bɔne kyɛ, ɛwom sɛ, nokwarem no, na asɛnni nso wɔ hɔ de. Wogyaee asɛnni baguafo asɛnni bere a wokum Nicholas II akyi, ma enti tsar anaa mpanyimfo a ɔhempɔn no paw wɔn no nso paw atemmufo no na woyii wɔn fii hɔ.
  Ná nhyehyɛe yi wɔ mfaso ne ɔhaw ahorow nyinaa. Ɔkwan biako so no, na ɔhempɔn no betumi adi ɔhaw yi anaa saa ɔhaw yi ho dwuma ntɛm a akasakasa anaa apam biara nni ho, nanso ɔkwan foforo so no, tumi a wɔde bɛhyɛ mu dodo wɔ ɔfã biako mu no siw nhyehyɛe a wɔyɛ no ano na ɛmaa adwumayɛfo mpanyimfo no nyaa hokwan akɛse. Ɛwoo nnipa ahorow a wɔpɛ ne nea wɔpɛ. Wɔanhu Vladimir wɔ nyaatwom a ɛtra so ne aware mu nokwaredi mu. Ɛwom sɛ mmea annya ne nhyehyɛe ahorow so nkɛntɛnso kɛse de.
  Wɔ tank a wɔyɛ mu no, na Tsarist Russia wɔ kar ahorow a ano yɛ den na emu yɛ duru pii. Nanso, osuahu a wɔanya wɔ ɔko dwumadi ahorow mu wɔ Afrika no ada no adi sɛ sɛnea tank ka kar no ho hia yiye. Ne saa nti, Russia tank titiriw no ankɔ akyiri ansen tɔn aduanan anum. Esiane sɛ mu duru pii de ɔhaw ahorow bae wɔ tumi a wɔde twaa ɔman no ho, wɔ akwan a ɛtrɛw mpo mu nti.
  Ná tsar no ani gye aprɛm a emu yɛ duru ho, nanso n"afotufo no siw ɔhempɔn no kwan sɛ ɔmfa nyɛ nneɛma pii. Nanso na afiri a emu duru yɛ tɔn aduosia no yɛ mpem abien. Na tank a agye din sen biara, "Nikolai" - 3, na wɔyɛɛ no mpem aduosia abiɛsa.
  Na afiri no mu duru yɛ tɔn aduanan anum, na tuo no mu duru yɛ milimita 122. Anim akode no yɛ milimita ahanu, akyi ne afã yɛ milimita 120, nhyehyɛe no yɛ classic.
  Ná Hitler ani gye mfiri a emu yɛ duru ho anibere so. Na na mepɛ sɛ minya korɔn sen Nikolai a ɛwɔ tank a wɔde yɛ nneɛma mu. German kar no mu duru yɛɛ kɛse koduu tɔn 75 na, na eyi yɛ anohyeto dedaw, esiane nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɛyɛ den yiye sɛ wɔde kar kɛse no bɛfa keteke akwan so nti.
  Ná German kar no de akode a ne kɛse yɛ mm 128 ahyɛ mu, na na ɛwɔ anim akode a ɛyɛ mm 250, na na ɛwɔ afã ne akyi akode a ɛyɛ mm 180. Sɛnea wɔahyehyɛ no nso bɛn tete de no.
  Sɛ yɛhwɛ akontaahyɛde mu a, na Germanfo tank no sua sen Soviet de no mmɔho abiɛsa. Yɛrenka ɔhaw ahorow a ɛwɔ mfiri a emu yɛ duru dodo a wɔde bedi dwuma mu no ho asɛm.
  Nanso, Russia nnwinnade apete mmeae a ɛtrɛw, na wɔ Europa fã a ɛwɔ anim no, bɛyɛ pɛ wɔ kar ne asraafo a wɔnam fam dodow mu. Ɛwom sɛ wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, Russia asraafo dɔɔso sen Germanfo de no koraa de. Na Russia wɔ nnipa pii: ɛka India, China, Afrika fã kɛse no ara, Mfinimfini Apuei, Persia, Indochina ne nea ɛkeka ho pii.
  Nokwarem no, gyinae a Hitler sii sɛ ɔbɛtow ahyɛ Tsar Russia so, bere a osusuw ho mpo sɛ ɔwɔ Japan ne Italy wɔ n"afã, ne ebia France ne Britain no yɛ kyakyatow kɛse. Nanso Fuhrer yɛ obi a ɔpɛ akwantu kɛse.
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ diski wimhyɛn ahorow a Third Reich no de bɔɔ anidaso a ɛkorɔn saa no nyɛ nea etu mpɔn kɛse wɔ nneyɛe mu. Laminar jet a ɛyɛ den a wɔyɛe no maa wɔde pɛtro dii dwuma kɛse, na bere a nkuku a ɛtu no tu no bɛdaa adi sɛ ɛyɛ tiaa koraa. Enti na wobetumi ayɛ ade, na wosusuw ahoɔhare kɛse a ɛwɔ akyirikyiri a ɛnyɛ nea ɛho hia titiriw mpo ho. Nea ɛka ho no, laminar flow no bɔɔ diski no ho ban fii akode nketewa ho, nanso ɛno nso amma wɔasiw tuo a efi ahina a ɛtu mu no ano.
  Enti na Germanfo no betumi atow aprɛm a radio di so afi wɔn diskette ahorow so nkutoo, na afei wɔ ɔkwan ketewaa bi so, anaasɛ denam laminar flow a wobedum no so, nanso bere koro no ara mu no wɔbɛyɛɛ nea ɛyɛ mmerɛw.
  Nanso, sɛnea ɛte biara no, Hitler sii gyinae sɛ ɔbɛtow ahyɛ Russia so na ɔtow ne nkrataa no guu agoru no mu. Nea ɛka ho no, na fasistfo no suro sɛ sɛ wodi Italy so nkonim a, wɔbɛtow ahyɛ no nso so. Ná ɔwɔ abɔgyesɛ na na onni obiara mu ahotoso.
  Mfiase no, Nasifo no dii nkonim esiane ntua no ho dwiriw wɔn ne nhyehyɛe pa a wɔhyehyɛɛ wɔn asraafo no nti. Nanso wɔanpaw bere a wɔde bɛtow ahyɛ wɔn so no yiye. Sukyerɛmma fii ase tɔe na tank ahorow no hwee ase. Anka Fritz no betumi agye Poland fã bi, a Krakow ka ho, nanso ɛkɔkaa baabi a ɛbɛn Warsaw.
  Na Russia asraafo afiri no retwa ne ho akɔ soro... Japan, sɛnea Fuhrer hwɛɛ kwan no, hyɛn ɔko no mu, nanso na n"ahyɛn no nni tumi sen Russia Pacific Po so Ahyɛn no, na bɛyɛ sɛ akodi ahorow no yɛ pɛ. Na ɛkame ayɛ sɛ Japan antwetwe n"asraafo a wɔwɔ asase so no adwene amfi Atɔe Fam agoprama a wɔyɛ oprehyɛn no so. Nea ɛka ho no, na samuraifo no sua sen Russiafo a wɔwɔ wim no, wɔ dodow ne wɔn su nyinaa mu. Na Owia a Ɛpue Asase no tumi faa nsupɔw nketewa kakraa bi pɛ.
  Ná Franco ne Salazar a wɔyɛ ahwɛyiye no apere wɔn ho sɛ wɔbɛkɔ ɔko no mu. Russia yɛ ɔtamfo a ne ho yɛ den yiye. Ɛsɛ sɛ yɛhwɛ na yɛtwɛn. Wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, Franco de ne ho too fam wɔ Wiase Ko II mu sɛ ɔbɛsoma fasistfo atuhoamafo kuw bi a wɔyɛ bruu.
  Afei na ɛte sɛ nea tumi a ɛkari pɛ no nyɛ pɛ titiriw wɔ Afrika.
  Italy hweree n"agyapade ntɛm ara wɔ asasepɔn a ɛso yɛ sum no so.
  Wɔ 1952 ahohuru bere mu no, tsarist asraafo no fii ase tow hyɛɛ East Prussia so na wotumi bubuu atamfo no ahobammɔ mu kɔɔ akyiri. Na ɛyɛ den ma Nasifo sɛ wobegyae tsarist asraafo a na wɔwɔ Konigsberg no nkɔso, nanso ahemman no asraafo fii ase kɔɔ wɔn anim wɔ Sudetenland ne Krakow so.
  Ɛbɛdaa adi sɛ na Russiafo aprɛm a wɔyɛ nnam kɛse no tumi ko tia ɔtamfo a ne mu yɛ duru, nanso ɔnyɛ ntɛmntɛm koraa. Chinafo akuw a na Russia asraafo mpanyimfo di wɔn anim no nso yɛɛ adwuma yiye.
  Wɔhyɛɛ Germanfo no ma wofii Krakow... Na afei, esiane ahunahuna a ɛne sɛ wɔbɛtwa wɔn ho ahyia nti, wofii ase san wɔn akyi fii Vistula kɔɔ Oder.
  Dabi, na ɛnyɛ eyi ne ɔko no kwan a na Fuhrer a ɔwɔ honhommɔne no hwɛ kwan no. Nanso ɛyɛ m"ankasa mfomso. Bio nso, esiane sɛ Fransefo ne Britaniafo tee fasistfo a wɔfaa wɔn no hua nti, wɔammɔ mmɔden koraa sɛ wobewu ama Fuhrer no. Enti wɔsɛee nneɛma a wɔde bɛsan ahyɛ mu no, na aman a wɔhyɛ wɔn ase no pɛe sɛ wɔtra abɔnten wɔ ɔkwan a ɛnyɛ hwee so.
  Na nneɛma a enye koraa no kɔɔ so maa Germanfo a na wɔwɔ anim no.
  Eduu awɔw bere no, na Germanfo no ahwere wɔn agyapade nyinaa wɔ Afrika. Na awɔw bere mu no, ebeduu ahohuru bere mu no, wɔsan wɔn akyi koraa kɔɔ Oder. Russia asraafo gyee Prague ne Sudetenland na wɔbɛn Vienna. Nea ɛka ho no, wodii Italy so nkonim na wɔfaa Roma, Naples, ne Sicily. Enti 1953 ahohuru bere amfa adepa biara anhyɛ Nasifo no bɔ. Nanso, April 8, 1953 no, Hitler wui mpofirim. Germany akannifo foforo no resrɛ asomdwoe denneennen.
  Vladimir Kirillovich Romanov fi ayamye mu penee so. Nanso Germanfo no tuaa ho ka kɛse. Afei na ɔhye foforo no twaam wɔ Oder no so: Belgium, Holland, ne Denmark nyaa tumidi, nanso na ɛwɔ ɔman bi a ɛhyɛ Russia Ahemman no ase no nhyehyɛe mu. France san nyaa n"agyapade a na wahwere kan no, nanso ɛde ne ho too Russia so kɛse mpo.
  Italy ne Germany hweree wɔn atubra aman nyinaa, na afei ɛbɛyɛɛ adehye abotiri no agyapade. Italy ankasa nso nyaa dibea sɛ Russia ɔsraani, na Sicily ne Sardinia bɛyɛɛ Vladimir III ahemman no fã tẽẽ.
  Germany nso hweree n"ahofadi no fã kɛse no ara na etuaa ka kɛse.
  Japan nso hweree n"agyapade nyinaa gye n"ankasa asasesin na wɔhyɛɛ no ma ɔbɛyɛɛ ɔman a ɛhyɛ ne ase. Na Tsar Vladimir Kirillovich Romanov nso nyaa Japan Ɔhempɔn abodin.
  Nokwarem no, saa Australia fã a kan no na ɛyɛ Owia a Ɛpue Asase no de no nso baa Russia tumi ase.
  Wɔ August 1953 mu no, awiei koraa no, United States sɔɔ atom ɔtopae hwɛe. Mfe awotwe akyi no, na nuklea ahonhonsɛmdi no afi toa no mu. Sɛnea ɛte biara no, wontumi nsiw nkɔso ano. Na atom ɔtopae a ɛbɛda adi no yɛ nea wontumi nkwati. Wɔ tebea a emu yɛ den sen biara mu no, nuklea akode betumi ada adi mfe aduonu akyi a ɛboro so sen sɛnea ɛte ankasa.
  Bere a wɔkyɛe kakra no, tsar nniso no fii ase yɛɛ ne mmuae.
  Ɛde besi ha no, United States ntumi nsi gyinae sɛ wɔne ahemman a tumi wom saa bɛko. Bio nso, ɛnyɛ mmerɛw saa sɛ wubefi amannɔne akɔ Russia mfiridwuma ne sikasɛm mmeae atitiriw no.
  Na nuklea ahoɔden a wɔyɛ no gye bere ne sika nyinaa! Ná United States wɔ sika no, nanso na bere resa. Tsarist Russia, a ɛwɔ n"ahonyade ne n"adwene mu tumi a tumi wom no, yɛɛ ɔkwan a ɛda hɔ wɔ saa beae yi no ho dwuma ntɛm ara. Na wɔ 1956 mu no, atom ɔtopae bi nso puei wɔ Vladimir III mu.
  Esiane sɛ na ɛba fam sen Russia kɛse wɔ nnipa dodow ne ahonyade mu nti, kapitalist ne demokrase USA de nkakrankakra hweree wɔn trump cards.
  Ade biako pɛ a na wobetumi ayɛ ne sɛ wɔde nuklea akode bedi dwuma sɛ ade a wɔde besiw ano na wɔabɔ mmɔden sɛ wobefi wɔn mu asɛe Tsarist Russia. Nanso ɛde besi ha no, wɔantumi.
  Ná Vladimir Kirillovich aseni mmarima biara nka ne yere a odi kan no ho , na ɔsan waree. Na ɔwoo ɔdedifo bi, na ɔfrɛɛ no George.
  Tsarist Russia yɛɛ ahunmu ntrɛwmu. Wɔ 1959 mu no, wimhyɛn a nnipa wom kɔɔ Ɔsram no sii bɛyɛ afe ansa na Amerikafo no reba. Afei wɔ 1971 mu no, wɔkɔɔ Mars. Wiase a ɛsesa no abɛyɛ nea ahobammɔ wom sen nokwasɛm.
  Wɔ 1975 mu no, onipa sii fam wɔ Venus so. Wɔ 1980 mu no, wɔ Mercury so. Wɔ 1981 mu no, wɔ Jupiter satellite ahorow no biako so. Na wɔ 1992 mu, afe a Vladimir Kirillovich Romanov wui mu pɛɛ no, Russiani ahunmu kwankyerɛfo no de ahantan de ne nan sii Pluto so.
  George a odi kan nyaa abotiri no bere a na wadi mfe dunan. Na ne nyinaa mu no, yebetumi aka sɛ Vladimir a Ɔto so Abiɛsa, Ɔkɛseɛ no dii ne mfe 54 ahenni no yiye paa. Na afei Romanov ahemman no kɔɔ so.
  
  
  
  NICHOLAS A ƆTO SO ABIEN A ƆYƐ QUESTS A ƐYƐ ANIMUO SEN BIARA!
  Momma yɛnka sɛ Tsar Alexander a Ɔto so Abiɛsa, nea ɛne no bɔ abira no, owui ntɛm: wɔ 1987 mu esiane mmɔden a wɔbɔe sɛ wobekum obi a Lenin nuabarima panyin: Alexander hyehyɛe nti.
  Ná ɛbɛyɛ te sɛ nea enye koraa mpo. Nanso ɛnyɛ ankasa. Nicholas II bɛyɛɛ tsar ntɛm, na ɔwaree ntɛm: sɛnea ɛbɛyɛ a sɛ biribi si a, ɔde ne ba no bɛtra ahengua no so. Nanso ɛsono ne yere, na ɔdedifo no wɔ apɔwmuden, na akyinnye biara nni ho sɛ Rasputin nni hɔ. Na enti mfitiaseɛ no, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so, sɛdeɛ ɛteɛ wɔ abakɔsɛm ankasa mu no: wɔresi TRANSIB, sikasɛm renya nkɔsoɔ - ntrɛmu kɔ China. Ɛyɛ nokware sɛ wɔreyɛ po so ahyɛn wɔ Baltic Po no mu afe biako a atwam ni. Na ɛkɔ soro kakra, esiane sikasɛm mu ɔbenfo Witte a odii kan sɔre nti.
  Ɔko a wɔne Japan dii no amfi ase yiye, nanso Varyagfo no tumi guanee, na Admiral Makarov anwu. Asɛm no asesa kakra, na biribiara rekɔ so wɔ ɔkwan soronko so kakra. Nanso wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, nokwarem no, na aka bere kakraa bi pɛ na Varyagfo no aguan, na mpɛn pii no na Admiral Makarov wu no yɛ akwanhyia na na ɛnyɛ nea ɛbɛyɛ yiye.
  Russia po so ahyɛn a Admiral Makarov di wɔn anim no yɛɛ wɔn ade wɔ ahokokwaw mu koraa na wɔmaa Japanfo po so ahyɛn memee. Na afei, bere a wɔtow Japanfo akohyɛn abien guu ahwehwɛ no so no, Makarov tow hyɛɛ samuraifo no so na ɔmaa po so ahyɛn dumien ne fã foforo memee.
  Ɛne sɛ, biribiara kɔɔ so yiye. Na Japan hweree tumi a ɛkorɔn wɔ po so.
  Nanso wɔ asase so no, ɛbɛdaa adi sɛ samuraifo no yɛ mmerɛw. Kuropatkin sɔre tiaa Japanfo mmɔden a wɔbɔe sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim no nyinaa na ɔsɛee wɔn kɛse. Nanso, wanyɛ ade denneennen dodo. Nanso ankyɛ na Russia po so ahyɛn fi Baltic Po no mu bae, na awiei koraa no Makarov dii nsu no nyinaa so.
  Russiafo fii ase mpo de asraafo sii fam wɔ Taiwan, na afei wɔde wɔn sii Kuril abon no so.
  Kosii sɛ Theodore Roosevelt de ne ho gyee mu na ɔkae sɛ ɔbɛyɛ ntamgyinafo. Russia nyaa Manchuria, Korea, Mongolia, Kuril nkɔnsɔnkɔnsɔn, ne Taiwan.
  Zheltorossiya nso puei. Enti wɔhyehyɛɛ ahemman foforo.
  Nanso, ɔhene no nnya nyɛɛ animtiaabu dodo. Wɔ 1914 mu no, Wiase Ko II paee. Russia asiesie ne ho yiye ama ɔko yi: sikasɛm mu yɛ den, asasesin ne nnipa dodow dɔɔso, na adwene biara nni ɔkwan no so. Bio nso, na ɔhaw biara amma ɔman anidan a basabasayɛ ne nea wɔfrɛ no ɔman anidan no de bae.
  Wiase Ko I no kɔɔ so a ɛsono sɛnea edii nkonim. Ná Russia asraafo mpanyimfo mfomso ne nkonimdi ahorow wɔ hɔ. Nanso wɔ 1915 mu no, Germanfo no antumi annye nkonim kɛse, efisɛ na tsar asraafo dɔm no sõ na wɔma nneɛma pa. Nanso nanso, Russia hweree Poland ne Galicia fã. Nanso Germanfoɔ no antumi ankɔ Belarus ne Baltic aman no mu - anim kwan no twaam wɔ Vistula no so.
  Na wɔ afe a ɛto so dunsia no mu no, tsarist asraafo no adi nkonim kɛse dedaw wɔ Austria ne Turkey so. Ɛkame ayɛ sɛ wodii Ottomanfo so nkonim koraa. Sɛnea Austriafo faa Przemysl ne Krakow no ara pɛ. Germany bɛyɛɛ ehu. Wɔ '17 ahohuru bere mu no, Russiafo faa Istanbul. Tsarist Russia nso dii nkonim kɛse wɔ awɔw bere mu ntua a wɔde baa Austria ne Germany so no mu. Na wɔ osutɔbere mu, bere a na tsarist asraafo no adu Oder dedaw no, Germany gyaee wɔn ho mu. Austria-Hungary ne Turkey mu mpaapaemu dii akyi bae. Russia gyee Asia Kumaa, Iraq atifi fam, ne Istanbul. Galicia, Bukovina, Czechoslovakia ne Hungary ahemman ne Krakow. Nea ɛka ho ne Danzig, East Prussia fã, Klaipeda mantam mu. Enti, Russia ayɛ den mpɛn pii. Na Germany nso tuaa ka kɛse.
  Ná Tsar Nicholas II apere ne ho sɛ ɔbɛfa biribiara ne obiara. Nanso Russiafo, Britaniafo ne Fransefo kyekyɛɛ Saudi Po no mu. Afei Britania ne Russia kyekyɛɛ Iran ne Afghanistan nyinaa mu. Owiee wiase no mu nsakrae a wɔsan kyekyɛe no.
  Ɛde besi 1929 no, na wiase nyinaa renya nkɔanim, kosii sɛ Okunkɛse no paee. Wɔ 1931 mu no, Japan fii ɔko ase tiaa Russia. Na wodii so nkonim ntɛm ara na ɛne Pacific agyapade nyinaa bom gyee. Na afei ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn ne wɔn a wɔde wɔn bɛka ho wɔ Russia no bae.
  Bere a Tsar Nicholas II de Britain, France, ne United States mmerɛwyɛ a na Okunkɛse no ahyɛ wɔn nsa no dii dwuma no, odii ɔko bi anim de gyee China. Na eyi bɛyɛɛ ne nkonimdi kɛse.
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɛma Russification ayɛ ntɛmntɛm kakra no, Nicholas II sii gyinae bi a ɛnyɛ animtiaabu - ɔde aware dodow baa Russia wɔ aban kwan so - ɔsesaa Ortodɔks Asɔre no nyamekyerɛ ne nkyerɛkyerɛ ahorow. Eyi ne ɔkwan a wɔfaa so gyee nsakrae no toom.
  Na ɔhene no faa ɔyere a ɔtɔ so mmienu. Wɔhyɛɛ Russiafo nkuran sɛ wɔnware ahɔho na wɔnwo mma pii. Ná ɛsɛ sɛ wɔyɛ China kɛse nso Russified. Ɔkwan bɛn na eye sen biara a wobɛfa so ayɛ eyi? Ɔware Chinafo mmea!
  Wɔ Germany no, Hitler anni tumi. Wɔ saa asɛm yi mu no, na onni kakra. Ɔyɛ katee dodo. Nea ɛhyɛɛ abufuw titiriw ne fasist Mussolini a ɔfaa Ethiopia no. Na dae a wɔdae sɛ wɔbɛyɛ Kaesare ne Troya foforo no boaboaa wɔn ho ano yɛɛ biako.
  Wɔ May 1937 mu no, ɔko sii wɔ Russia ne Italy ntam. Sɛnea ɛbɛdaa adi no, ɛbɛdaa adi sɛ Mussolini yɛ obi a okum ne ho. Russia asraafo faa Italy nyinaa wɔ asram abien mu, na wɔ asram abiɛsa foforo mu no, wɔfaa ɔman no atubra aman nyinaa. Awiei koraa no, Tsarist Russia nso de Romania ne Yugoslavia kaa ho, na akyiri yi kakra no, Bulgaria nso kaa ho. Bere a wɔawie nsasesin a wɔde bɛka wɔn ho no. Wɔ 1939 osutɔbere mu no, Nicholas II wui. Na n"adedifo, Alexei II a na ɔwɔ apɔwmuden koraa no bɛyɛɛ tsar foforo.
  Wɔ saa asɛm yi mu no, Nicholas II dii hene mfeɛ aduonum mmienu - ɛboroo nea ɛfirii Ivan a ɔyɛ Hu no mu baeɛ no so. Na ɛbɛdaa adi sɛ n"ahenni no dii yiye sen biara wɔ Russia abakɔsɛm mu, na ne nkonimdi ahorow no yɛɛ nea ɛsen biara kɛkɛ. Ɔhene biara nni hɔ a wakyere nneɛma pii saa da. Awiei koraa no, Russia akɔtra China, na ayɛ den wɔ afã horow nyinaa.
  Nanso, afei, wɔ Alexei a Ɔto so Abien no ase no, asomdwoe bere tenten fii ase. Ná France, Britain, ne USA mpɛ ɔko. Nanso na wɔagyae Germany akode na na wonni ahoɔden biara. Enti tebea bi sɔree a ɛbɛyɛɛ komm.
  Atubrafo ahemman ahorow kɔɔ so traa hɔ. Russia kɔɔ so yɛɛ ɔman a ɛso sen biara, nanso na Britain yɛ tumi a ɛto so abien wɔ ɔkwan a ɛfata so, na na ɛba fam kakra wɔ ne kɛse mu sen Tsar ahemman no. Nanso, ɛkame ayɛ sɛ na Australia, South Africa ne Canada yɛ aman a wɔde wɔn ho. Na wɔ India... Wɔ afe 1968 mu no, atuatew kɛse bi sii wɔ India na wɔ mfe abien ɔko akyi no, wɔpam Britaniafo no. Nanso tsarist asraafo no hyɛn India asasesin mu na wosiw ɔsɔretia no ano. Ɛno akyi no Britain hweree saa atubraman yi na Russia nyaa. Ankyɛ na Russia nso faa Iran kesee fam.
  Alexei a ɔto so abien akyi wɔ 1969 mu no, Nicholas a ɔto so abiɛsa na onyaa ahengua no. Ná Tsar Ahemman no renya nkɔanim. Enti France hweree Indochina ne Thailand so tumi wɔ 1979 mu. Na ahemfo asraafo no nso baa hɔ.
  Na wɔ mfe aduɔwɔtwe ne aduɔkron no mu no, Afrika baa Tsars Russia tumi ase. Afe 2001 akyi no, Peter, Alexei II babarima a ɔto so anan, foroo Russia ahengua no.
  Ɛkame ayɛ sɛ saa bere yi de na Tsarist Russia agye Afrika, Asia nyinaa, na agye aman afoforo atubrafo a Indonesia ka ho. Nanso nokwarem no, ɛnyɛ nea ɛne Australia nhyia.
  Asomdwoe bere bi adu. Ná USA, Britain ne France wɔ nuklea akode, na Germany wɔ sikasɛm mu tumi. Russia wɔ sikasɛm mu tumi, nuklea akode, asraafo dɔm a wɔdɔɔso sen biara wɔ wiase ne nnipa dodow. Na ɛda so ara yɛ ahemman a ɛyɛ katee koraa a mmarahyɛ bagua nni mu. Esiane sɛ Amerikafo yɛ tumi a ɛto so abien, anaasɛ tumi kɛse mpo nti, wɔmaa eyi yɛɛ nea wɔkae wɔ Russia.
  Nanso, demokrase a na enni hɔ no ansiw nkɔso kwan koraa. Titiriw no, wɔ 1943 mu tɔnn, wɔ Tsarist Russia no, onipa a odi kan no tuu wimhyɛn kɔɔ ahunmu. Na wɔ 1961 mu no, ɛkɔɔ ɔsram so. Wimhyɛn a ɛkɔ Mars no sii wɔ 1974 mu. Na ebeduu afe 2000 no, ɛkame ayɛ sɛ na wɔakɔsra Owia Nhyehyɛe no okyinnsoromma ahorow no nyinaa. Ná wɔresiesie akwantu kɛse bi a wɔde bɛkɔ nsoromma mu. Ɔhyɛɛ aseɛ wɔ afe 2018 mu, na ne ho tɔɔ no kɔɔ Alpha Centauri.
  Enti tsarsom ansiw nyansahu kwan sɛ ankɔ baabiara koraa. Peter a ɔto so Anan a ofi Romanov ahemman no mu no kae mpo sɛ biribiara a wɔde hann ahyɛ mu ma ye sen biara.
  Titiriw wɔ aniwusɛm a ɛwosow Donald Trump nniso no bere nyinaa no akyi.
  Ná wɔda so ara bu Nicholas II sɛ ɔhene a ɔsen biara wɔ mmere ne nnipa nyinaa mu. Tsarist Russia a ɔte pɔnkɔ so ne wiase tumidifo. Mpɔtam hɔ ne atubra aman no reyɛ Russifo nkakrankakra. Ahemman no renya nkɔso. Na wiase nyinaa bɛyɛɛ beae pa.
  Na dɛn ntia? Yɛda Alexander Ulyanov, Lenin nuabarima a wokum no esiane sɛ okum n"ahenni nti no ase. Lenin ankasa kɔɔ so traa amannɔne. Ohyiaa Wales na n"ani begyee nyansahu mu ayɛsɛm a ɔkyerɛw nso ho, na ɛno mu na onyaa ɔdefo kɛse na ogyee din. Na saa na ɔgyee din, ɔbɛgyee din na wagye din, na wɔkyerɛɛ no ase kɔɔ kasa ahodoɔ pii mu. Stalin wui wɔ afiase esiane nsamanwaw nti, na mpɛn pii no, nnuruyɛfo atitiriw nkutoo na wɔkɔɔ so nim no. Ankyɛ na Trotsky de ne ho hyɛɛ ɔman anidan dwumadi ahorow mu na ɔyɛɛ adwuma pa sɛ ɔpanyin, na ɔkɔɔ soro koduu dibea sɛ Privy Councillor ne Ɔsomfo Abadiakyiri ankasa. Voznesensky bɛyɛɛ ɔsomfo wɔ tsar no ase na onyaa nneɛma pii. Khrushchev kɔɔ so yɛɛ sotɔɔ wura ketewaa bi na wannya din. Brezhnev kɔɔ soro koduu ɔsraani panyin dibea. Andropov yɛɛ polisifo adwuma na ɔbɛyɛɛ ɔsraani panyin nso. Gorbachev bɛyɛɛ aguadifo ne ɔyɛkyerɛfo titiriw. Yeltsin kɔɔ so yɛɛ sotɔɔ wura. Putin kɔɔ soro koduu dibea sɛ ɔsahene wɔ sum ase polisifo mu na ɔde nidi kɔhyɛɛ pɛnhyen. Medvedev yɛ ɔpanyin ketewaa bi. Zhirinovsky, ɔhyehyɛɛ atesɛm krataa, ne ɔyɛkyerɛfo. Zyuganov bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛyɛ adwuma wɔ sum ase atia Tsar no. Wɔde no too afiase, afei ɔbɛyɛɛ obi a ɔbɔ amanneɛ maa sum ase polisifo. Ɔkɔɔ pɛnhyen a na ɔwɔ dibea sɛ ɔsraani panyin. Zhukov kɔɔ soro koduu ɔsraani panyin dibea nkutoo. Vasilevsky bɛyɛɛ ɔsahene panyin, Shaposhnikov bɛyɛɛ ɔsahene panyin. Kolchak grand admiral na okura ahyɛde pii. Makarov nso bɛyɛɛ po so hyɛn mu panyin kɛse, efisɛ na ɔko wɔ Wiase Ko I mu. Nanso, ɛnyɛ nea edi kan no mu, na mmom wiase nyinaa ko biako pɛ, efisɛ na wiase ko a ɛto so abien biara nni hɔ. Ɔgyee din... Brusilov bɛyɛɛ field marshal na okura Order of St. Andrew the First-Called. Denikin, Wrangel, Kornilov, ne Kuropatkin bɛyɛɛ afuw mu adwumayɛfo.
  Na asetena ye wɔ ahemfo ase. Na nneɛma bo nkɔ soro bɛboro mfe ɔha ni. Na na sika kɔkɔɔ a ɛyɛ den a ɛwɔ ruble no akyi a ɛyɛ gram 0.77. Na aman pii tenaa ase yie wɔ ɔhene no ase.
  Ná obiara wɔ hokwan ahorow a ɛyɛ pɛ na pii frɛɛ wɔn ho Russiafo, Afrikafo mpo. Ná nneɛma rekɔ so yiye ama obiara a ɔhyɛ Tsar ase. Yudafo a wɔnyɛ Ortodɔks som mu nkutoo na na ahwehwɛde a ɛne sɛ wɔbɛtra hɔ no kɔɔ so traa hɔ. Nanso eyinom bɛyɛɛ kakraa bi.
  Nanso, wɔ tsar no ase no, na ɔhaw ahorow bi wɔ hɔ. Emu biako, awo dodow a ɛkɔ soro ne owu a ɛba fam no maa nnipa dɔɔso dodo. Nanso na wɔrebɛfa ahunmu ntrɛwmu so adi eyi ho dwuma. Nea ɛka ho no, nyansahu ne kuayɛ mu nkɔso ma ɛyɛɛ yiye sɛ wobedi ɔkɔm ho haw no ho dwuma. Ná aduan a ɛdɔɔso ma obiara. Nanso nnipa dodow a ɛkɔ soro wɔ ahemman no mu boro ɔha biara mu abiɛsa afe biara. Na eyi de ɔhaw to asiane mu daakye.
  Tsar nniso no nyaa ɔkwan bi a wɔbɛfa so afi ahunmu ntrɛwmu mu. Na na ɛte sɛ nea ntease wom. Na wɔyɛɛ nsoromma po so ahyɛn foforo na wɔyɛɛ nhwehwɛmu wɔ ahoɔhare a ɛboro hann so ho.
  
  
  
  ALEXANDER ABIƐSA - ƆKƐSEƐ NO MFE aduonum!
  Mmɔden a wɔbɔe sɛ wobekum Alexander II wɔ 1866 mu no dii nkonim. Ne saa nti, ɔhene a ɔde ne ho no wui. Na Aleksandro a Ɔto so Abiɛsa foroo ahengua no. Mfaso a ɛwɔ so ne sɛ wɔannya bere antɔn Alaska, na na Russia ɔhempɔn foforo no mpɛ sɛ obegyae nsase biara. Sɛ mpo ɛwɔ akyirikyiri na wonnya nyɛɛ nea ɛsom bo kɛse a.
  Bio nso, wofii ase sii ɔkwan a ɛkɔ Siberia kɔ Vladivostok no ntɛm mpo. Na anka ɛsɛ sɛ edu Chukotka!
  Ná Tsar Alexander a Ɔto so Abiɛsa no ho yɛ den, osi gyinae, n"adwene mu yɛ den, ɔwɔ apɔwmuden, na ne nipadua mu yɛ den yiye. Ɔde ne nsa a ɛyɛ den dii ade, na wɔ n"ase no, Russia kɔɔ bere a wodii yiye na wotumi yɛe kɛse mu!
  Enti ɛyɛ papa sɛ ɔhempɔn kɛse no fii ase dii tumi mfe dunum ansa na abakɔsɛm ankasa te!
  Sɛ yɛbɛhyɛ aseɛ a, ɔde katee sii ɔsɔretia a ɔman anidanfoɔ ne Narodnaya Volya yɛeɛ no nyinaa ano. Afei ofii ase yɛɛ nsakrae wɔ asraafo ne po so asraafo mu. Ɛne nneɛma a wɔde bɛhyɛ nhyehyɛe mu.
  Ɔhene no nyaa nneɛma pii. Wɔyɛɛ akwan, abɔntenban, adwumayɛbea ahorow, na ɔman no nyaa kapitalism ntɛmntɛm. Bere a wɔrekura tumidi a ɛyɛ katee mu no. Tsar nniso no dii ako nketewa, na etu faa Asia Mfinimfini fam na ɛtrɛw ne nkɛntɛnso mu wɔ hɔ.
  Ɔko kɛse bi sii wɔ Turkey wɔ 1977 mu. Ɛkɔɔ so yiye mpo, ɛyɛɛ ntɛmntɛm, dii nkonim kɛse a wɔhweree kakraa bi sen abakɔsɛm ankasa mu. Skobelev nyansa hyerɛn wɔ mu wɔ hann a edi mũ mu!
  Russia asraafo dii Turkeyfo so nkonim a wɔansɛe nneɛma pii. Na wotumi faa Istanbul ntɛm ara. Esiane sɛ woduu hɔ ansa na Engiresifo asraafo dɔm no reba nti. Saa ɔko yi dii yiye araa ma wɔtoo ɔhene-sɔfo no din Aleksandro Nkonimdifo! Na Skobelev bɛyɛɛ afuw mu ɔsraani panyin kumaa sen biara wɔ Russia abakɔsɛm mu.
  Türkiye mu paapaee. Britaniafo faa Egypt ne Sudan. Russia faa Iraq, Palestina, Syria, ne Saudi Arabia, Asia Kumaa, Armenia nyinaa, ne Balkan aman no fã bi!
  Enti, ntɛm ara na ɛnyɛ den koraa no, Alexander a Ɔto so Abiɛsa faa asasesin kɛse bi. Na ɔtoaa ne ntrɛwmu so kɔɔ anafo fam. Bere a yɛretu afa Iran, Turkmenistan, ne akyirikyiri akɔ Afghanistan!
  Tsar asraafo no nso de wɔn ani sii India so! Ná Britaniafo ayɛ krado sɛ wɔbɛko. Russia, Germany, Austria-Hungary apam bi a wɔde tiaa France ne Britain bae.
  Germany kɔɔ ntua so tiaa Republic of the Rooster wɔ 1992 mu. Britain de ɔko too gua tiaa Germany ne Russia. Austria-Hungary nyaa Bosnia ne Herzegovina, na wɔtow hyɛɛ Italy so.
  Russia fii ase yɛɛ ɔsatu tiaa India, ne Fransefo agyapade ne Indochina. Eyi ne ɔkwan a Wiase Ko I no fii ase ankasa. Nanso Russia ne Germanfo abom dedaw!
  Russia nso tow hyɛɛ Egypt so.
  Tsarist asraafo, a ɛhɔfo boa wɔn no, gye India ne Iran. Wɔkɔ so hyɛn Indochina. Na Prussiafo no san di Fransefo so nkonim na wotwaa Paris ho hyia.
  Bio nso, Republicanfo pow sɛ wobegyae. Na wɔtow hyɛ Paris so, wɔsɛe no kɛse. Germanfo nso gye Belgium ne Holland nyinaa.
  Britain akɔ akodi bere tenten ni. Russia asraafo agye Egypt ne Sudan. Ɔko bi rekɔ so wɔ po so. Russia asraafo retu kwan wɔ Afrika nyinaa. Ɔkwan a ɛkɔ South Africa nyinaa. Na ɔboaboa atubra aman ano ma ne ho. Germanfo nso gye nneɛma bi.
  Nanso Austria-Hungary akɔhyɛ ɔko a wɔne Italy redi mu. Ampa, wɔ 1894 mu no, Germanfo bɛboaa Austriafo no. Na wowie Italy so nkonimdi no.
  Ɛno akyi no, wɔkyekyɛ ɔman a akutu wom no mu ma wɔn ho wɔn ho.
  Ɔko no tu kɔ po mu. Na ɛha na po so asraafo panyin Admiral Makarov nyansa da ne ho adi. Nea ɛma wonya nkonimdi ahorow bi a ɛyɛ nwonwa. Ɛpo wura a wɔhyɛ no ma ɔde ne ho ma.
  Russia gyee India, Indochina, Afrika fã kɛse no ara, ne Australia nso so tumi, na ɛbɔɔ Britaniafo fii hɔ gui. Russia asraafo fii Britain ne Canada. Afei nso ɔhyehyɛɛ atubraman wɔ hɔ. Enti, ɛkame ayɛ sɛ Britain hweree n"atubra aman nyinaa, na Russia nyaa. Russia a ɛkɔɔ so dii Alaska so no na ɛmaa Canada a wɔfaa no yɛɛ mmerɛw. Na po so ahyɛn a tumi wom yiye a ɛwɔ hɔ. Na Admiral Makarov ne Rozhdestvensky nyansahufo nso.
  Wiɛ, ɛnyɛ ɛno nko ara. Russia tu kɔɔ China. Afei nso edii yiye paa. Na afe 1904 mu no, ɔko a wɔne Japan dii no fii ase.
  Nanso nea ɛnte sɛ abakɔsɛm ankasa no, ɛbɛdaa adi sɛ ɔko yi nyɛ den, na mmom ɛyɛɛ ntɛmntɛm. Bio nso, na Japan po so ahyɛn no yɛ mmerɛw mmom, bere a nea ɛne no bɔ abira no, na Russia de no mu yɛ den yiye. Esiane sɛ na Russia asraafo adi Japanfo so nkonim nti, wɔfaa Tokyo. Na afei wɔyɛɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn, na Japanfo dodow no ara too aba sɛ wɔbɛka Russia ho.
  Tsar Alexander III dii nkonim foforo. Afei China a wofi wɔn pɛ mu gyee no bae. Enti ɔmantam biara, ɔmantam biara akyi. Adehye ahemman no duu baabi kɛse. Efi USA, Canada ne Alaska nyinaa, Asia nyinaa, Austria, Pacific mantam mu. Kɔ South Africa ne Germanfo a wɔwɔ Afrika Atɔe fam no so.
  Nea ɛka ho ne Austria-Hungary nso. Tumi kɛse a ɛte saa.
  Nanso, nokwarem no, na Germanfo ne Austriafo pɛ pii. Germany da so ara gye France. Britain a Russia ahyɛ no abufuw no nso pɛ ɔko.
  Kaiser no tumi boaboaa nkabom kuw bi ano: Spain, Portugal, Germany, Austria-Hungary ne Sweden tiaa Russia kɛse no. Ná Germanfo nso atumi agye Denmark ne Norway wɔ ɔko a wɔne Britain dii no mu. Wɔhyehyɛɛ nkabom kuw bi a tumi wom.
  Na ɔko no fii ase August 1, 1917. Bere a Alexander a ɔto so abiɛsa wui na Nicholas II foroo ahengua no ara pɛ. Wɔbuu akontaa sɛ sɛ ɛnyɛ ɔhene kɛse te sɛ Alexander a ɔto so abiɛsa a ne ho atɔ no mfe aduonum biako a, akyinnye biara nni ho sɛ Russia bɛhwere.
  Nanso na Nicholas II wɔ tumi a ɛtra hɔ daa na emu yɛ den. Sɛ Rasputin ne ɔdedifo a ɔyare no nni hɔ a. Enti na obetumi ne nkabom kuw no ako.
  Na ɔko no fii ase... Germanfo no tiatiaa so te sɛ ahum. Russia asraafo de ntua a ano yɛ den a wɔde ko tiaa wɔn hyiae. Ɔko kɛse bi a ano yɛ den sii.
  Nicholas II, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so, a ɔde ne ho too abannennen a ɛtoatoa so so no maa Germanfo ne Austria akuw no brɛe koraa. Na afei ofii ase yɛɛ ntua a wɔde ko tia. Na wɔ Afrika no, Russia asraafo a wɔde atare a emu yɛ hare a edi kan a ɛwɔ wiase nyinaa dii dwuma no dii Austriafo ne Germanfo so nkonim koraa. Na wɔpopaa Asasepɔn a Ɛyɛ Esum no.
  Wodii Sweden ne Norway nyinaa so nkonim ntɛmntɛm koraa.
  Ɔko no dii afe ne fã na ɛbaa awiei bere a Russia asraafo a na wɔdɔɔso na na wɔwɔ aprɛm a ano yɛ den no, na wɔfaa Europa nyinaa. Afei Britain hwee ase. Awiei koraa no, Russia anya tumidi wɔ apuei fam asase no so.
  Na Tsar Nicholas II nso bɛyɛɛ nkonimdifo kɛse. Asomdwoe dii hene kosii 1929, bere a Okunkɛse no paee no. Sikasɛm mu ahokyere a ɛbaa nnipa nyinaa mu no maa nokwasɛm a ɛyɛ sɛ wɔ 1931 mu, wɔ May 1 pɛ mu no, ɔko fii ase wɔ Russia ne tumi kɛse a etwa to, USA, ntam!
  Tsar asraafo a wɔyɛ Nicholas II no hyɛn Amerika hye so. Ná tumi ahorow no nyɛ pɛ. Ɛkame ayɛ sɛ na Amerikani no nni tank biara na na wɔantete no yiye. Na Russia dodow boro United States so mpɛn pii. Ná tsarist ahemman no mu mpanyimfo nso ye sen saa. Enti ɔko no kɔɔ ɔkwan biako so fi mfiase pɛɛ. Ná Russia redi nkonim na ɛrenya nkɔso. Na wɔ September 30, bere a wɔfaa New York ne Washington akyi no, United States gyaee ne ho mu. Enti, wɔdanee abakɔsɛm mu kratafa foforo. Wɔ 1934 mu no, Nicholas II fii ase tow hyɛɛ Mexico so na afei ɔkɔɔ soro kɔɔ Latin Amerika, na odii Latin aman no so nkonim. Kosii sɛ Chile man a etwa to a ɛde ne ho no hwee ase wɔ December 1936 mu.
  Enti, awiei koraa no, Nicholas II wiee asɛm no. Tsarist Russia kaa aman ne nnipa a wɔwɔ okyinnsoromma Asase so nyinaa boom.
  Wɔ November 7, 1937 mu no, okyinnsoromma Asase nyinaa so Ɔhempɔn Nicholas Ɔkɛseɛ no hwee ase wɔ wimhyɛn mu. Na n"ahenni nso baa awiei. Alesey II bɛyɛɛ ɔhene. Adedifo a ɔwɔ apɔwmuden, kumaa - bɛyɛ aduasa abiɛsa. Wɔ n"ase no, ahunmu ntrɛwmu fii ase. Ɔhye foforo ne wimhyɛn foforo. Ná ahemman no ntumi nhinhim. Adesamma yɛ biako na wodi ahunmu so nkonim.
  GENERALISSIMO KONDRATENKO na ɔkyerɛwee
  Port Arthur ɔsraani panyin no wui, nokwarem no, wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, wopirapiraa ne ti, nanso asinasin bi asinasin twaam bɛn amemene no milimita kakraa bi. Ne tiawa mu no, ɔfatwafo a ɔde abankɛse no mae no wui na ɔbran a ɔbɔɔ Port Arthur ho ban, Kondratenko, faa n"ananmu.
  Nea ɛbɛyɛ na ɔhyɛ abankɛse no ho banbɔ mu den no, ɔsahene foforo no kyerɛw hyɛn mu adwumayɛfo ne po so asraafo atuo a na wɔwɔ mpoano no nyinaa fii hɔ, na oyii akode fii asraafo dɔm no mu, nanso ɔhyɛɛ Port Arthur den.
  Ne saa nti, wɔbɔɔ abankɛse no ho ban yiye, na wɔde ahokokwaw a Ɔsahene Kondratenko yɛe no ka ho. Defense no kɔɔ so yɛɛ yiye. Kondratenko hyɛɛ Vysokaya abankɛse no ho banbɔ mu den wɔ bere mu na Japanfo antumi annye.
  Eduu December awiei no, na samuraifo no abrɛ wɔ ntua no ho. Wɔ January mu no, na kommyɛ bi bae esiane mmɔden a Kuropatkin bɔe sɛ obebue ano no nti, nanso ankosi hwee koraa.
  Wɔ February mu no, wɔtow hyɛɛ wɔn so bio, na wɔsan de nneɛma a wɔhweree kɛse maa Japanfo no san buu no.
  Bere a wɔrebɔ wɔn ho ban no, abarimaa Oleg Rybachenko yɛɛ n"ade wɔ ɔkwan a ɛyɛ akokoduru so. Bere a wɔkaa no hyɛɛ mu no, na saa abarimaa a ɔte ɔdan no mu yi adi mfe du pɛ. Abofra no ne mpanyimfo koe na ɔkɔɔ nhwehwɛmu adwuma ahorow mu.
  Ɔdaa ne ho adi sɛ ɔyɛ akokodurufo ne ɔkofo paa. Na defense no kuraa mu. Afei March adu dedaw... Japanfo no asan wɔn akyi bio. Mogya Kwasida ansi wɔ Russia, efisɛ Tsar Nicholas, esiane sɛ na Port Arthur ho ye nti, ofii adi kɔɔ nkurɔfo no nkyɛn. Wɔsan hyɛɛ Russia asraafo no ma na wɔbɛyɛɛ kɛse. Wɔ March awiei no, Japanfo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim, nanso na Kuropatkin asraafo no wɔ dodow a ɛkorɔn dodo na wɔpoo ntua nyinaa.
  Na nea eye sen saa no, wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn kyekyeree General Legs" akuw ahorow no esiane Port Arthur a wɔkaa hyɛɛ mu no nti. Bere a Japanfo no hweree nneɛma pii akyi no, wɔsan wɔn akyi. Nanso bio Kuropatkin twentwɛnee ne nan ase.
  Wɔ April awiei no, ntua foforo dii akyi bae, nanso, wɔsan nso tiaa.
  Na Oleg Rybachenko, abarimaa akokodurufo yi mpo kyeree Japanni ɔsraani panyin bi, de afiri dii dwuma, nokwarem no.
  Wɔ May mfiase no, ntɔkwaw nketenkete nkutoo na ɛbae, na wɔ 25th no, Rozhdestvensky"s squadron no hyɛn Port Arthur awiei koraa. Admiral a wagye din no de po so ahyɛn aduonum biako bae, na wotwaa po abiɛsa prɛko pɛ!
  Ɛno akyi no, defense no nyaa ahoɔden. Na June mfiase no, ntua a etwa to a wɔde baa Port Arthur so no dii akyi bae. Ntua no yɛ nea ɛyɛ hu na emu yɛ den. Wɔsan de ɔhweree akɛse a Japanfo hweree no akyi. Awiei koraa no Tsar no yii Kuropatkin fii hɔ na ɔpaw Linevich . Wɔ July 1905 mfinimfini no, awiei koraa no wodii Japanfo so nkonim. Na Port Arthur ho banbɔ akokodurufo a ɛkɔɔ so bɛboro afe biako no baa awiei.
  Wɔmaa Kondratenko Ɔhotefo Andrew a Odi Kan a Wɔfrɛ no no Ahyɛde. Na onyaa dibea a ɛne field marshal. Afei Rozhdestvensky"s squadron ne Port Arthur dii Japanfo so nkonim wɔ po so. Bio nso, Admiral Togo ankasa wui wɔ ɔko no mu.
  Wɔhyɛɛ Japan ma ɔne Russia yɛɛ asomdwoe, denam United States ntamgyinafo so.
  Ná ɛsɛ sɛ yɛde Kuril Nsupɔw ne Taiwan ma. Russia nyaa Korea, Manchuria, ne Port Arthur so tumidi. Nea ɛka ho no, Japan tuaa sika kɛse a ɛyɛ sika kɔkɔɔ yen ɔpepepem biako maa Tsarist Russia.
  Nkonimdi no hyɛɛ Tsar Nicholas II gyinabea mu den. Russia trɛw n"asasesin mu, na Zheltorossiya fii ase hyehyɛɛ esiane Chinafo amantam a wofi wɔn pɛ mu gyee no nti. Ɔman Duma biara nni hɔ - Russia kɔɔ so yɛɛ ahemman a edi mũ, a mmarahyɛ bagua nni mu.
  Nokwarem no, esiane nkonimdi ne amammui mu ahotɔ nti, sikasɛm mu nkɔso kɔɔ so ntɛm sen abakɔsɛm ankasa mu na na emu yɛ den.
  Wiase Ko I fii ase sɛnea ɛte wɔ abakɔsɛm ankasa mu no. Nanso edii yiye kɛse maa Russia. Asraafo bɛn na na ɛsõ na eye, a nsakrae a Field Marshal Kondratenko yɛe ka ho, na na sikasɛm mu yɛ den, na na tsar no tumi korɔn.
  Ɔko no dii bɛboro afe biako pɛ na ɛbaa awiei bere a Austria-Hungary gui, na Ottoman Ahemman ne Germany de wɔn ho mae no. Na Bulgaria huu sɛnea ɛyɛ huam no, ɔfaa Serbia ne Russia afã, sɛnea, ɔkwan bi so no, Italy ne Japan yɛe no.
  Field Marshal Kondratenko nyaa dibea a ɛkorɔn sen biara - generalissimo. Na ɛkame ayɛ sɛ ɔbɛyɛɛ obi a okura ahyɛde ahorow nyinaa, te sɛ Suvorov. Brusilov bɛyɛɛ afuw mu ɔsraani panyin. Admiral Kolchak, Kornilov, ne Denikin yɛɛ adwuma. Tsarist Russia de ne ho bɔɔ ne ho: Galicia, Bukovina , Krakow Voivodeship, Poznan mantam, Klaipeda. Czechoslovakia nso bɛyɛɛ Russia Ahemman no fã. Na Asia Kumaa ne Constantinople. Na Iraq atifi fam nso.
  Biribiara, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, bɛyɛɛ papa. Japanfo kyekyɛɛ Germany atubra aman no mu ne Russia wɔ Pacific Po no mu.
  Afei wɔkyekyɛɛ Saudi Arabia mu maa Russia, France ne Britain. Afei, wɔ ɔko tiawa bi akyi no, Russia ne Britain kyekyɛɛ Iran mu.
  Na afei Afghanistan nso. Ampa, na ɔko kakra wɔ hɔ. Na Britaniafo no annya anigye kɛse mfiase no.
  Wiase no anya ahotɔ ne yiyedi. Kosii sɛ Okunkɛse no bae wɔ 1929 mu. Russia, bere a enyaa nkɔso ntɛmntɛm akyi no, nso hwee ase wɔ ɔhaw mu.
  Wɔ 1931 mu no, Japan tow hyɛɛ Russia so, hwehwɛɛ aweredi wɔ nkogudi a wɔadi kan adi no ho.
  Nanso saa bere yi de, na ɛyɛ ne ho kum. Tsarist asraafo no dii Japanfo so nkonim. Admiral Kolchak nnyinyinii koraa, ɔdaa ne nyansa adi, a wotumi de toto Ushakov ho. Wodii Owia a Ɛpue Asase no so nkonim koraa wɔ po so na afei wɔfaa no. Eyi akyi no, wɔyɛɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn a Japanfo dodow no ara too aba de kyerɛe sɛ wɔbɛka Russia ho.
  Enti, Tsar Nicholas II hyɛɛ ne tumi mu den wɔ Pacific Po no mu. Russia kɔɔ so tu kɔɔ China. Esiane sɛ ɔhaw no ama Britain, France, ne United States ayɛ mmerɛw nti, wɔamfa wɔn ho anhyɛ Ɔsoro Ahemman no so tumidi mu.
  Wɔ 1933 mu no, Hitler bedii tumi wɔ Germany. Ofii ase san de kan ahemman no tumi a na ɛwɔ hɔ no bae. Na nokwarem no ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔne Russia renni akasakasa.
  Mussolini a ɔwɔ Italy no ne Russia nyaa adamfofa. Na ɔfaa Etiopia komm, na ɔtrɛw n"atubra aman mu. Wɔkaa Triple Alliance a wɔbɛbɔ ho asɛm.
  Ná Tsarist Russia pɛ sɛ ɔfa England ne France atubra aman a na ɛreyɛ mmerɛw no nyinaa. Wiɛ, ntease wɔ Germanfo ne Italiafo nso mu. Ná USA wɔ n"ankasa nhyehyɛe ahorow.
  Wɔ 1937 mu no, Germany ne Austria yɛɛ biako, na wɔyɛɛ Anschluss. Na wɔ November 1937 mu no, wimhyɛn a ɛto so abien a efi Nikolaev no hwee ase. Wotwaa ahenni no mu yiye paa. Nicholas II nyaa mfaso kɛse wɔ ne mfe aduanan abiɛsa a ɔde dii ade no mu.
  Wɔfrɛɛ no Nikolaev Ɔkɛseɛ! Na wɔn a wɔsen biara mpo no, wɔbɛyɛɛ wɔn a wɔkorɔn sen Petro Ɔkɛseɛ.
  Wɔ Nicholas II ase no, wɔtew adwuma da no so ma ɛbɛyɛɛ nnɔnhwerew du, na mfe ason nhomasua bɛyɛɛ nhyɛ na wontua hwee. Sɛ wɔkyekyem pɛpɛɛpɛ a, ɔman no akatua duu ruble 75 ɔsram biara a na nneɛma bo nkɔ soro biara na sika kɔkɔɔ gyina ruble no akyi. Ná adehye sika no yɛ nea ɛyɛ den sen biara na wotumi dannan no sen biara wɔ wiase.
  Ná Russia wɔ asase so asraafo a wɔdɔɔso sen biara wɔ wiase, na na ɛboro Britain ne United States nyinaa so wɔ po so ahyɛn dodow mu.
  Ná Russia tank ahorow na eye sen biara wɔ wiase, na na wimhyɛn ahorow no nso te. Na ɛkame ayɛ sɛ na helikopta nkutoo na ɛwɔ okyinnsoromma Asase so saa bere no. Po ase akohyɛn a ɛdɔɔso sen biara na ɛyɛ papa sen biara. Atuo a wɔde di dwuma a eye sen biara. Mfiridwuma a ɛkɔ anim wɔ television ne video mu. Wofii ase yɛɛ sini a edi kan wɔ wiase no mu sini a wɔde kɔla ayɛ no nso wɔ Tsarist Russia. Nea ɛka ho ne aseda a ɛnam Tsar Nicholas II anigye a ɔwɔ wɔ mfoninitwa ho no ho.
  Bere a wɔde China kaa ne ho akyi no, Russia dii kan wɔ wiase nyinaa wɔ nnipa dodow mu, na ɛboroo Britain ne n"atubra aman nyinaa so.
  Tsar Nicholas II yɛɛ nsakrae wɔ Ortodɔkssom mu na ɔmaa aware dodow aware wɔ mmara kwan so. Ɔhene nyansafo yi tumi yɛɛ nneɛma pii. Na ɔwuiɛ a wɔanteɛteɛ no, wɔantaa no, na wanhwere Russia, na mmom ɔyɛ onipa kɛseɛ. Na sɛnea asinasin no tu milimita kakraa bi pɛ no nyaa Russia abakɔsɛm so nkɛntɛnso saa. Na wɔka nso sɛ nsɛm biara nni hɔ a ɛbae ara kwa wɔ abakɔsɛm mu! Saa na ɛba. Nicholas II ne Generalissimo Kondratenko adeyɛ no nyinaa daa eyi adi.
  Nanso bere a Tsar Nicholas wu akyi no, bere tiaa mu ahurututu bi bae. Nea edi kan no, ɔhene Alexei II wui ansa na wɔrehyɛ no abotiri. Afei ɔdedifo foforo, Kirill Vladimirovich Romanov nso wui. Na Vladimir III foroo ahengua no wɔ 1938 mu. Tsar no yɛ abofra, nanso mpɛn pii no ɔnyɛ ɔkwasea na n"adwene mu yɛ den koraa na ɔpɛ anuonyam.
  Wiɛ, ɔde ne ho hyɛɛ adwuma mu! Russia, Italy, Germany, atia Britain, France na ebia daakye USA. Nokwarem no, ɛha no, Apam Abiɛsa no mu yɛ den kɛse.
  Wɔ May 1940 mu no, Germany tow hyɛɛ France, Belgium, Holland ne Britain so. Russia tow hyɛɛ Franse, Engiresi, ne Netherlands atubra aman so. Wofii ase gyee nsasesin a wɔanfa amanne kwan so.
  Britaniafo ne Fransefo antumi ansiw Russia asraafo no ano. Na wɔ ɔsram biako ne fã mu no, Germanfo dii France, Belgium ne Holland so nkonim na wɔhyɛɛ wɔn ma wogyaee wɔn ho mu.
  Afei Fuhrerfo no faa Spain ne Portugal, na wɔfaa Denmark ne Norway. Russia faa Sweden.
  Ɛkame ayɛ sɛ na ɔko no yɛ ɔfã biako. Ɛdenam mpɔtam hɔfo mmoa so no, Russia faa India, Indochina, Afghanistan kesee fam, Iran kesee fam, Mfinimfini Apuei na ɛhyɛn Egypt.
  Nokwarem no, atubrafo asraafo no antumi ansiw tsarist asraafo no ano, na na wɔmpɛ ankasa. Afrika so nkonimdi no kyɛe kakra esiane akwan ne nkitahodi a ɛtrɛw a na enni hɔ nti. Germanfo tu faa Afrika faa Gibraltar ne Morocco, Russiafo faa Egypt, na afei Sudan.
  Nanso, na asase no yɛ akwanside kɛse sen Britania anaa Franse asraafo a wɔsɔre tia no. Ná wɔn mu kakraa bi na wɔwɔ hɔ, na na wonni akode pa, na na wɔn mu dodow no ara fi mpɔtam hɔ aborɔfo. Nea na onnim ɔkwan a wɔfa so ko na ɔmpɛ sɛ ɔko.
  Wɔ 1940 mu no, Hitler annya akokoduru ankɔ fam wɔ Britain. Ɔhyɛɛ wimhyɛn ntua ase, na mfiase no na enkosi hwee koraa. Nanso wɔ 1941 ahohuru bere mu no, Russia wimhyɛn ahorow hyɛn ɔko no mu, na wofii ase de Britain baa nhyɛso a edi awu mu.
  Na wɔ August mu no, Germanfo ne Russia asraafo a wɔbom sii fam no dii akyi bae, na wɔ adapɛn abien akodi a emu yɛ den akyi no, wɔkyeree London.
  Ɛno akyi no, apuei fam asase nyinaa a Australia ne New Zealand ka ho bɛyɛɛ Russiafo, Germanfo ne Italiafo.
  Nanso na USA da so ara wɔ hɔ.
  Tsar Vladimir sii gyinae sɛ ɔbɛtow ahyɛ Amerika so. Hitler ne Mussolini boaa no wɔ saa gyinaesi yi mu. Third Reich no de asraafo kɔɔ Iceland, na afei wɔkɔɔ Greenland ne Canada, na Tsarist Russia tu kɔɔ Alaska. Nokwarem no, tumi ahorow no nyɛ pɛ. United States wɔ tank po so ahyɛn a ɛyɛ mmerɛw mmom, na emu nnipa sua koraa sen Russia ka ne atubra aman nyinaa ho. Ɛwom sɛ sikasɛm anya nkɔso de. Nanso wontumi nsiw aboa kɛse a ɔte saa ano.
  Esiane sɛ na Russia asraafo no fii ntua no ase wɔ 1943 mu nti, wɔfaa Alaska ntɛm ara wɔ awɔw bere mu asram abien mu. Na ahohuru bere mu no, ɛkame ayɛ sɛ wɔne Germanfo no faa Canada nyinaa.
  Brazil, Venezuela, Mexico ne aman afoforo de ɔko too gua tiaa United States.
  Russia asraafo a wɔde wɔn ho kɔhyɛɛ Amerika atifi fam aman mu no fii ase. Nokwarem no, tumi ahorow no nyɛ pɛ. Russia ne Germany ye sen biara wɔ ne su ne dodow nyinaa mu.
  Mmabaa Natasha, Zoya, Aurora ne Svetlana reko wɔ Kondratenko-3 tank a eye sen biara wɔ wiase, kar a wɔde fa so a ɛwɔ aprɛm a ne tenten yɛ tow na ɛtow ntɛmntɛm. Very nimble, a ne silhouette a ɛba fam.
  Kondratenko-3 tank no mu duru bɛyɛ tɔn aduanan, na wɔabɔ ho ban yiye. Na tuo no, ɛmfa ho sɛ ɛyɛ ketewaa a ɛyɛ mm 76 no, ɛwɔ ahoɔhare a ɛkorɔn a wɔde tow mfiase no.
  Shermanfo, wontumi mfi baabiara nkɔ saa tank yi mu. Nti...
  Mmabaa no a wɔko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔhyɛ bikini no sɛe Amerikafo no ara kwa na wɔserew pii.
  Titiriw Natasha... Na ɔde ne nsateaa a ɛda hɔ kwa no mia joystick no, na ɔka sɛ:
  - anuonyam ma me Rus'!
  Zoya nso tow tuo. Ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ eyi, na ɔmia joystick no bɔton no so na ɔteɛm sɛ:
  - Na yen kurom asaase nyinaa!
  Nea edi hɔ no, Aurora tow ogya. Ɔbɔ ɔtamfo no, na ɔka, na ɔda ne sẽ adi sɛ:
  - Na tumi a ɛkorɔn no wɔ yɛn akyi!
  Na abeawa no nso de ogya kɛse bɔ n"ani! Ɔmia ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no te sɛ joystick bɔton.
  Na afei Svetlana tow ogya. Abeawa a ne ho yɛ nnam na ne ho yɛ hyew saa. Ɛma owia hann fi n"anom. Na ɔto dwom nso sɛ:
  - a meye wiase nsoromma! Mitu mmirika ntɛmntɛm sen Satan mpo!
  Wɔ mmeawa a wɔte sɛ eyinom mu no, ɔbonsam ankasa nyɛ hu. Wɔrebɔ Amerikafo no, na wɔatwa Chicago ho ahyia denneennen.
  Na a wɔmma obiara mfi hɔ. Momma yɛnka sɛ ɔsɛe no yɛ ade ketewaa bi. Eyinom ne mmeawa no.
  Na enti Chicago asraafo dɔm no gyae wɔn ho mu. Hu yɛn de no!
  Na Russia aprɛm rebɛn New York dedaw. Tsar Vladimir de abotɔyam de petepete ne nsa. So Russiafo akɔ akyiri saa pɛn?
  Mmabaa no nso de akokoduru ko wɔ wim. Sɛ nhwɛso no, awarefo bi a wɔn ho yɛ fɛ: Maria ne Mirabela.
  Ahoɔfɛfo a wɔda mpaboa na wɔhyɛ bikini regye sika. Biribiara nni hɔ ankasa a ɛbɛsɔre atia wɔn. Mmabaa a wɔwɔ ha no ho yɛ fɛ yiye na wɔyɛ basabasa na wɔyɛ pɛpɛɛpɛ wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so.
  Maria tow tuo, too wimhyɛn dumien gui, wɔ biako a ɛpaee mu na ɔtoo dwom sɛ:
  - anuonyam nka yen kurom asase so! Wɔ Russia din mu!
  Mirabela nso too tuo na ɔbobom sɛ:
  - Nanso ɔkannifoɔ bi wɔ hɔ a ɔwɔ tumi kɛseɛ, .
  Ɔbɛfrɛ Slavfoɔ no sɛ wɔmmɛko...
  Wontumi nnyina Russia ano - .
  Bere a Vladimir di hene sɛ ɔhene no!
  
  Efi den, den, a dade apɛde, .
  Na hwɛbea no te sɛ nea wɔatwitwa dade...
  Russiafoɔ nhia asetena pa - .
  Eyi yɛ nea nkurɔfo soo ho dae ara kwa!
  Yiw, saa mmeawa yi yɛ wɔn a wonim akodi ne nnwom...
  Sɛ yɛbɛka a, wɔ New York ntua no mfinimfini no, Russiani ahunmu kwankyerɛfo a odi kan no tuu wimhyɛn kɔɔ ahunmu na ɔde wimhyɛn twaa Asase okyinnsoromma no ho hyiae. Na eyi yɛ ade foforo a Tsarist Russia a Romanov ahemman no atumi ayɛ.
  Na afei New York asraafo dɔm no gyaee wɔn ho mu, na ankyɛ na Washington hwee ase. Na September 3, 1943 no, United States gyaee ne ho koraa. Saa na Wiase Ko II a efii ase May 15, 1940 no baa awiei. Ɔko no yɛ anuonyam ne nkonimdi ma Russia.
  Nokwarem no, Hitler ne Mussolini nyinaa nyaa mfaso pii fii ɔko yi mu. Katabaakofo baanu no nyinaa nyaa agyapade wɔ Afrika, ebinom nyaa Europa ne USA. Awiei koraa no, wɔkyekyɛɛ Europa mu wɔ aman ntam. Na wɔ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn no akyi no, Bulgaria bɛyɛɛ Bulgaria ahenni a ɛwɔ Russia mu.
  Ɛbɛyɛ te sɛ nea wɔasan akyekyɛ wiase no bio na wɔatumi ayam atubra aman no. Nanso nokwarem no, Hitler renyɛ Hitler sɛ ɔmpɛ pii a. Titiriw no, di Russia so nkonim. Na gye n"asasesin no.
  Na nokwarem no na Germanfo no de wɔn ho ato akode foforo a ano yɛ den kɛse so kɛse. Tanks a "E" series ne ballistic aprɛm, titiriw flying saucers.
  Nanso, na Tsarist Russia dii Third Reich anim kɛse wɔ aprɛm a wɔde tow atopae mu na wɔ 1951 mu, wɔ April 12 mu no, ɛde wimhyɛn kɔɔ ɔsram so mpo.
  Na na "E" series tank ahorow no nni su biara a ɛkorɔn sen Russiafo de no.
  Na na nkuku a ɛtu nkutoo na ɛyɛ ahintasɛm. Esiane laminar flow nti, ɛbɛdaa adi sɛ na akode nketewa biara ntumi nsɛe wɔn koraa. Nanso bere koro no ara mu no wɔn ankasa antumi antow tuo.
  Mussolini wui na ne ba no dii ade wɔ ahengua no so. Hitler de nhyɛso baa no so na aberante no penee so sɛ ɔne Russia bɛko. Wɔ April 20, 1955 mu no, wiase ko foforo a ɛto so abiɛsa fii ase. Wɔ Hitler afã no ne: Italy, Brazil, Argentina, Chile, Mexico, ne tiawa mu no, Latin Amerika nyinaa, gye Cuba a ɛboaa Russia no nkutoo. Na na aman foforo biara nni wiase bio! Wiase ko a ɛto so abiɛsa no fii ase April 20, 1955. Na Tsar Vladimir hyiaa n"ahenni mu asɛnnennen a emu yɛ den sen biara.
  Ade biako pɛ a ebetumi akyekye no werɛ ne sɛ saa ɔko yi bɛyɛ nea etwa to wɔ akodi ahorow a ɛkɔɔ so wɔ okyinnsoromma Asase so no abakɔsɛm mu. Esiane sɛ wiase aman nyinaa de wɔn ho hyɛ mu nti!
  Wiɛ, sɛ ɔko no fi ase pɛ a, ɛsɛ sɛ wɔtow! Hitler ntua no nyɛ nea na wɔnhwɛ kwan titiriw. Hungary, Yugoslavia, Russia fã bi a wonni ahofadi pii, wɔn hene Vladimir III. Italy gye Albania. Biribiara yɛ nhyehyɛe. Germanfo rebɔ mmɔden sɛ wobefi East Prussia, Austria, Italy afi anafo fam akɔ wɔn anim. Na ɔko no rekɔ so wɔ Afrika. Na Latin aman nkabom a wɔde tia USA no nso. Nanso wɔnyɛ nnam kɛse wɔ hɔ. Mprempren nkutoo na wɔabɔ ɔko ho amanneɛ.
  Saa bere no mu no, Hitler tutuu n"asraafo atitiriw no kɔɔ Europa.
  Na hellgya akodi bi paee. Ɔko kɛse a etwa to wɔ adesamma abakɔsɛm mu.
  Germanfo no na wɔbɔɔ ɔhwe titiriw no wɔ Hungary wɔ Budapest kwan so. Oleg Rybachenko koe wɔ hɔ. Ɔda so ara yɛ abarimaa a wadi bɛyɛ mfe du. Ampa, nipadua mu ahoɔden kɛse, ntini, ntɛmntɛm, na nea ɛho hia sen biara no, te sɛ bepɔw so nipa, onwu da. Yiw, ɔkyerɛwfo ne anwensɛm kyerɛwfo Oleg Rybachenko nyaa nkwa a enwu da, nanso wɔ tebea a ɛne sɛ ɔbɛyɛ abarimaa a wadi bɛyɛ mfe du, na wasom Russia wɔ mmofra nipadua mu, nanso ɛyɛ den yiye na ɛyɛ ntɛmntɛm mu. Na ɔyɛ abofra fi January 1, 1904. Bere a mekɔkaa Port Arthur ho sɛ abarimaa a ɔte kar mu no. Wiɛ, ɔnyɛ abarimaa ketewaa, nanso efi mfiase pɛɛ no na ne ho yɛ den na ɔyɛ ntɛmntɛm na wɔde no kɔɔ hyɛn no mu.
  Bio nso, bere a wogyee akyinnye sɛ ebia ɛyɛ ketewaa dodo no, Oleg Rybachenko de ne nsateaa kotow kɔbere sika bi de bɔɔ kyakya. Ɛno akyi, a wankasa, wɔde no kɔɔ hyɛn no mu.
  Abarimaa no nyaa abasobɔde pii, na ɔde ne ho hyɛɛ akodi nyinaa mu. Ɔbɛyɛɛ ɔsraani panyin. Nanso na ɔda so ara te sɛ abofra. Enti, ɛwom sɛ wɔmaa no abasobɔde wɔ nnwuma pii a ɔyɛe ho de, nanso wɔamma abarimaa a ɔtra hɔ daa no biribiara a ɛkorɔn sen ɔsraani panyin. Na seesei Oleg Rybachenko ayɛ sraadi bɛboro mfe ɔha fã ni. Woanya officer"s pension akyɛ, nanso sɛ w"akwahosan yɛ dade a, ɛnde dɛn nti na wugyae adwuma no?
  Bio nso, sɛ kɔmputa, agodie mfiri, television nni hɔ a, ɔkwan bi so no, ɛyɛ mfonoe. Na wɔ asraafo mu no, woyɛ captain, anyɛ yiye koraa no, woka asraafo. Yiw, bere da so ara tu.
  Ɔsahene Kondratenko wui. Grand Admiral Kolchak a ɔboroo Ushakov so no nso wui. Nnipa a Oleg Rybachenko ne wɔn fii ase no mu pii nni ɔsom no mu bio.
  Sɛ yɛbɛka no yiye a, efi bere a wɔkaa Port Arthur hyɛɛ mu no, ɛkame ayɛ sɛ asraafo a wɔadi ako no nyinaa awuwu. Vovka nkutoo na ɛkaa hɔ. Ɔno nso, saa bere no na ɔyɛ abarimaa a ɔte dan mu, na mprempren ɔyɛ nana a ne ti nhwi yɛ fitaa dedaw. Nokware no da so ara som. Na ɛyɛ no nwonwa sɛ Oleg da so ara yɛ abarimaa koro no ara, a onni akuru biako mpo wɔ ne nipadua so. Eyi yɛ adeyɛ a wonim wɔ Russia, Tsar asraafo dɔm no nyinaa mu. Nokwasɛm ne sɛ ɔko yiye paa.
  Abarimaa Oleg no mpaboa, ɛyɛ anigye na ɛyɛ agile kɛse ma no. Ɔde tuo si tuo akyi na ɔtow tuo kɔ German E series tank ahorow no so. Nasi kar ahorow no yɛ akɛse ara kwa. Na ɛte sɛ nea biribiara nsiw wɔn kwan.
  Nanso abarimaa a ɔte hɔ daa no bɔ pɛpɛɛpɛ araa ma ɔtow dade no mu. Ɔyɛ Krautfo no mfonini, obubu abantenten na ɔto nnwom.
  - Tsar Vladimir, Russia Tsar...
  Ortodɔks ɔhene!
  Ɛrenkyɛ yɛbɛdi wiase so nkonim,
  Ne nyinaa akyi no, kerubim wɔ yɛn atifi!
  Hitler bɛba awiei
  Na obiara a otiee no - aye yie!
  Na abarimaa no de ne ba nan tow atopae, a onni mpaboa. Greybeard Vovka wosow ne ti kɛkɛ.
  Ɔkyerɛwfo ne anwensɛm kyerɛwfo Oleg Rybachenko de bɛboro mfe aduonum kɔɔ so yɛɛ abofra wɔ afeha a ɛto so aduonu no mu. Na ɛsɛ sɛ migye tom sɛ mahu nneɛma pii. Esiane sɛ na onwu da nti, na wahwere ehu biara bere tenten ni. Na ɔko no kaee no kɔmputa so agodie bi a wɔde di dwuma wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so.
  Ná ɛnyɛ den na ɛyɛ anigye sɛ wobedi agoru. Na na ɛyɛ anigye nso sɛ mɛko . Ɛyɛ papa bere a anɔpa bosu wɔ wo nan a ɛda hɔ kwa ase, na woreguare abarimaa a ɔtra hɔ daa, na woansiesie wo ho sɛnea mmara kyerɛ wɔ ntade tiaa mu no!
  Wɔma Oleg Rybachenko kwan ma otu mmirika di akɔneaba a ɔhyɛ ntade tiaa na ɔmfa mpaboa da hɔ. Abarimaa no suaa sɛnea ɔbɛnantew a onni mpaboa wɔ awɔw bere mu mpo wɔ Port Arthur. Ne nyinaa akyi no, nipadua a enwu da ntumi nnya atiridii anaasɛ ɛyare, na atiridii no sua ntɛm ara, na ɛno mfa ɔhaw biara mma. Te sɛ Peter Pan ara pɛ. Na ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ anigye sɛ wubetu mmirika a wo mpaboa da hɔ wɔ sukyerɛmma mu. Sɛ woretu a, ɛkame ayɛ sɛ wɔnte awɔw no nka, sɛ wote ase a wunhinhim nkutoo a, wo nan a ɛda hɔ kwa no te nka sɛ ɛyɛ den kakra! Nanso wɔ abarimaa fam no eyi yɛ ade ketewaa bi.
  Nanso abayifo mmeawa Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana nso wɔ hɔ! Wɔde wɔn ho hyɛ ɔko no mu nso. Nanso ɛnyɛ bere nyinaa, na mmom wɔ nsɛm a ɛtoatoa so mu. Ɔboaa yɛn ma yɛkuraa Bepɔw Vysokaya bere a na ɛyɛ den sen biara no. Ahoɔfɛfo a wɔda mpaboa koe wɔ hɔ, na wɔhyɛɛ bikini. Wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa tow diski a ano yɛ nnam.
  Na wɔde nkrante twaa. Na Oleg Rybachenko afei ɔtow tuo a wɔde di dwuma - wokunkum ne mfɛfo mpanyimfo. Na nea efii mu bae ne sɛ samurai no ntua no yɛɛ basaa, na ɛbɛdaa adi sɛ Bepɔw Vysokaya nyɛ nea wontumi nwosow!
  Na mmeawa no daa wɔn adesuakuw a ɛkorɔn sen biara ne Valkyrie aerobatics adi.
  Na afei Germanfo no wɔ ahobammɔ mu. Tsar asraafo dɔm no ayɛ krado ama ɔko. Fuhrer no antumi annye anifere kwan so ahodwiriw.
  Na Russia asraafo no de akokoduru reko. Ɛte sɛ nea Hitler bɛdome ne ho bɛboro pɛnkoro sɛ wafi ɔko a ɛte saa ase. Afei nso, ɛmfa ho nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Fuhrer no wɔ Europa nkyem abiɛsa mu abien ne Afrika nkyem abiɛsa mu biako wɔ akode ase, nanso ɛda so ara wɔ hɔ
  ɔnyɛ obi a ɔne Russia resi akan.
  Na asraafo dodow nso. Na Italia asraafo no nso yɛ mmerɛw. Latin Amerika aman de wɔn ho ahyɛ ɔko no mu brɛoo. Na wɔn asraafo dɔm no, wɔ mfiridwuma ne nhyehyɛe mu nyinaa, nyɛ papa koraa.
  Enti Russia da so ara de ɔtamfo no sie wɔ ahobammɔ mu kɔ akyiri.
  Kondratenko-6 tank no tumi ko tia saa ntoatoaso yi yiye. Na "Nikolai"-4 mu yɛ duru na ɛda ne ho adi sɛ ɛyɛ afiri a ɛyɛ den yiye.
  Russiafo betumi ne Germanfo mmoa a wɔn ho yɛ duru ako .
  Titiriw wɔ "Nikolai"-4 a Alenka adwumayɛfo no, abeawa no ho yɛ fɛ yiye na ɔhyɛ bikini.
  130mm caliber tuo a ɛyɛ den. Sɛnea ɛbɔ fasistfo no. Ɛyɛɛ kwa sɛ Hitler tow hyɛɛ Tsar Russia so. Eyi nyɛ teaseɛnam a ɛyɛ mmerɛw mma no, na mmom ɛyɛ ɔhwe.
  Anyuta de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick button no so na ɔtoo dwom sɛ:
  - ma Russia ne ahofadie kosii awieeɛ!
  Na hwɛ sɛnea ahoɔfɛ no bɛserew!
  Na afei Augustine bɛtow ɔtopae bi akɔ atamfo no so. Ɛbɛpaapae dade no mu na ato dwom sɛ:
  - momma yenmma akoma mmɔ wɔ biakoyɛ mu!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa nso bɛmia joystick no bɔton ahorow no. Eyi yɛ abeawa a ne ho yɛ nwini ampa!
  Na ɛha na Maria rebɔ denneennen. Na ɔbɛpaapae fasistfo no mu. Na sɛe ɔtamfo no.
  Bere koro no ara mu no, wode nansoaa a ɛho nni hwee bedi dwuma. Na ɔbɛto dwom nso sɛ:
  - wɔ yɛn Ɛna Man din mu, Ɔhotefo! Ma ɔkofo no nyɛ onwini kɛkɛ!
  Na ɔbɛpae serew na wakyerɛ ne sẽ!
  Na afei Olimpik akansi no de ɔtopae a emu yɛ duru bɛbɔ wo. Ɔyɛ nea mohia ara kwa, mmeawa - apɔw-mu-teɛteɛ nsu a ɛyɛ nsu sen biara!
  Na bio mmeawa no bubuu E-50 no mu, bɔɔ abantenten no gui na wɔserewee.
  Alenka somaa ɔtopae bi, na ɛbubuu E-100 no, na ɛtoo mu. Na wode wo nansoaa a ɛda hɔ kwa no bedi dwuma. Dɛn nti na abeawa no too dwom sɛ:
  - bubu atamfo no!
  Na Anyuta de ne nan a ɛda hɔ kwa no bɔ ne ho na ɔteɛteɛm:
  - a Fritz no ye kaput!
  Na afei Augustine bɛbɔ. Afei nso pɛpɛɛpɛ yiye na wɔde nansoaa a ɛda hɔ kwa di dwuma, cooing :
  - Hitler awie!
  Na afei Maria de bɛka ho denneennen. Ɛbɛbubu fasistfoɔ no na ayɛ squeak::
  - Na obiara a otiee no, woaye yie!
  Na ɔbɛda ne tɛkrɛma adi!
  Na afei Olimpik no de ɔtopae bi kɔma, na ekunkum wɔn a wɔsɔre tia no.
  Na nso de anan a ɛda hɔ ne nnwom di dwuma:
  - a woatɔn nyinaa awie!
  Na bio abeawa no bɛfa ne tɛkrɛma na wakyerɛ.
  Enti wɔtwitwa...
  Germanfo no, bere a wɔkoe ɔsram biako fi ntua no mfiase akyi no, wɔkɔɔ wɔn anim fi kilomita aduonum koduu ɔha, na wɔhweree nneɛma akɛse, kɛse mpo. Na Italiafo a wɔwɔ Afrika no huu wɔn ho koraa wɔ kuruwa bi mu na wɔatwa wɔn ho ahyia. Wodi wɔn asraafo so nkonim wɔ ɔkwan a ɛnyɛ hwee so.
  Wɔ May 21 no, Adolf Hitler hyɛe sɛ wɔmfa obiara a obetumi kura akode fi mfe dunum kosi aduosia anum nkɔ sraadi. Ná tsarist asraafo no reyɛ mmeae a wɔbɛkora wɔn so.
  Sɛnea ɛbɛdaa adi no, Germanfo wimhyɛn a wɔde diski diski no nyɛ hu saa wɔ nneyɛe mu. Ampa, Russia wimhyɛn tumi de adwennini tow hyɛ wɔn so. Nanso wobetumi akwati eyi, esiane sɛnea tsarist asraafo no kar ahorow no tumi yɛ adwuma kɛse nti.
  Na Hitler anidaso a ɛne sɛ obenya anwonwade akode a wontumi nsɛe no no amma mu koraa.
  Ná tsarist asraafo no da so ara rebɔ wɔn ho ban. Nhama a tumi wom a wɔde bɔ wɔn ho ban, a wɔadi kan atutu, ahobammɔ a emu yɛ den. Ma Hitler ntumi nsɛe ne ho. Nanso wɔ Afrika no wubetumi de nhyɛso aba Italy yɔnko bi a ɔyɛ mmerɛw so.
  Sɛ Fuhrer no ansi gyinae sɛ ɔne Tsarist Russia bɛkɔ ako a, akyinnye biara nni ho sɛ anka ɔbɛkɔ abakɔsɛm mu sɛ Germany kannifo kɛse, ne nea ɔsen biara mpo. Na enti na honhommɔne no pɛ sɛ odi wiase so, na dɛn na efii mu bae?
  Russia mmeawa na wɔyɛ wɔn a wɔn ho yɛ nwini sen biara wɔ wiase nyinaa akyi.
  Oleg Rybachenko, sɛnea ɛte daa no, na odi kan wɔ ɔko no mu. Tuo anaa atuo biara ntumi nka no. Ɔyɛ tough guy na ɔyɛ cool guy.
  Abarimaa bi a ɔhyɛ ntade tiaa na ɔda mpaboa, a ɔsɔre tia Nasifo. Na ɔtow atopae gu wɔn so, na otu mmirika wɔ kɔbere osu no mu.
  Yiw, ɛyɛ awerɛhow sɛ Kondratenko a ne ho akokwaw no nni hɔ, nanso asraafo mpanyimfo nkumaa na wotumi yɛ adwuma wɔ hɔ. Titiriw no, Field Marshal Vasilevsky a ɔda nsow dedaw wɔ Wiase Ko I no mu no. Na ɔde ahoɔden ne ahokokwaw hyɛ ahyɛde.
  Na Fritz no, bere a wohyia ahobammɔ a emu yɛ den no, de wɔn ho hyɛ mu a anidaso biara nni mu. Nanso wɔda so ara bɔ mmɔden sɛ wobebu mu.
  Oleg Rybachenko, abarimaa a ɔte hɔ daa yi serew, ɔda ne sẽ adi na ɔto dwom sɛ:
  - me maame man! Me Ɛna Man Kronkron!
  Na ɛte sɛ nea ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a ɔtow atopae nso.
  Na ɛha na Natasha, Zoya, Aurora ne Svetlana hyɛn ɔko no mu. Wɔyɛ daa abayifo mmeawa, Abusua Nyankopɔn kronkron no asomfo. Ɛnyɛ bere nyinaa na wɔko, anyɛ saa a anka Russia bedi wiase nyinaa so nkonim. Nanso etu mpɔn na ɛyɛ nwonwa bere nyinaa.
  Mmabaa ani gye ho sɛ wobekum: eyinom yɛ mmeawa!
  Na sɛnea wɔbɛfa fasistfo no mu, ne sɛnea wɔbɛbɔ wɔn...
  Na wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow diski, kunkum Krautfo no.
  Nasifo no reyɛ ayɛ basaa na wɔrehwere nneɛma pii. Vasilevsky ɔkwankyerɛfo kɛse no hyɛ nyansa sɛ wonni Nasifo ne Italiafo a wɔwɔ Afrika no so nkonim. Enti Russiafo tank ahorow a ɛyɛ ntɛmntɛm na wotumi de di dwuma yiye no benya mfaso. Na wɔ Europa no, ma fasistfo no nnya wɔn ho mu . Sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛsɛe wɔn ahonyade koraa.
  Tsar Vladimir gyee nhyehyɛe yi toom. Na wɔde asraafo foforo kɔɔ Afrika.
  Elizabeth ne n"adwumayɛfo koe wɔ Libya, na wotwaa Italiafo akuw mu. Ɛyɛ hyew wɔ hɔ na abeawa no ho yɛ fɛ wɔ bikini mu. Wɔwɔ Kondratenko-6 tank foforo koraa, a akofo no twa Italiafo ne Fritzes gyinabea ho hyia na wɔde ahotoso di wɔn so nkonim.
  Elizabeth tow tuo gu tank bi a efi Mussolini Kumaa ahemman mu so na ɔka sɛ:
  - a wɔde aboa nhoma ayɛ ne caftan nantew fa po no so, twa asorɔkye no!
  Na nokwarem no ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa na edi dwuma.
  Afei, Ekaterina tow tuo. Ɔbɔ German kar bi mu na ɔbobom:
  - wo Russia no, Tsar Vladimir yɛ ɔbran!
  Elena wɔ n"akyi, ɔrebɔ Fritz"s tuo a ne ho tumi tu no na ɔrebɔ gyegyeegye sɛ:
  - Hooray ma Hitler ma wo Ɛna Man!
  Na awiei koraa no, Olimpik no bɛma wɔagyae ɔtopae no. Ɛbɛbubu Krauts no, abubu wɔn na ayɛ squeak:
  - a ebefi mu aba no bɛyɛ nea eye kyɛn so!
  Na ɔde mmofra nan ase nansoaa a ɛda hɔ kwa nso di dwuma.
  Wɔ Afrika no, wɔ May awiei ne June mfiase no, Russia asraafo dii nkonim kɛse. Ɔko no trɛw kɔɔ Libya ne Ethiopia asasesin mu. Wɔ June 12 no, Tripoli hwee ase. Na June 15 no, wɔfaa Ethiopia ahenkurow no kɔɔ baabi foforo. Enti Mussolini Kumaa asraafo fii ase hwiee wɔn guu mu. Awerɛhosɛm ne sɛ, wantumi anhwɛ ne papa.
  Na n"anuonyam sɛ nkonimdifo nso. Nanso esiane sɛ Mussolini gyee Engiresifo ne Franse atubra aman no fã bi nti, obuu ne ho sɛ Kaesare. Nanso ɛte sɛ nea ɛrentumi nyɛ yiye sɛ yɛbɛboro Kaesare.
  Oleg Rybachenko koe bere a na ɔhyɛ batere no so no. Na akokoduru so araa ma Germanfo hweree tank du du pii fii ne gya mu da biara da. Wɔmaa ne babarima no sika kɔkɔɔ mmeamudua foforo mpo. Na awiei koraa no, wɔmaa no dibea a ɔfata bere tenten sɛ ɔsraani panyin mpo.
  Kan no, na ɛnyɛ sɛ ɔte sɛ abofra nti na wɔmfa no nkɔ. Nanso abarimaa no daa akokoduru a ɛda nsow adi. Na tumi a wɔde ko.
  Wɔ June 22, 1955 no, awiei koraa no, Russia asraafo a na wɔwɔ Afrika no faa Italia Somalia. Na June 25, 1955 no, Italia asraafo nkae a wɔwɔ Ethiopia no gyaee wɔn ho mu.
  Tsar Asraafo no de ahotoso dii nkonim. Mainstein a na wobu no sɛ Third Reich no sahene a ɔsen biara no kyerɛwee wɔ ne da biara da nsɛm nhoma mu sɛ:
  - a yenyanee hell bear no! Seesei wɔretetew yɛn mu!
  Eduu June awiei no, na Germanfo ahwere ade kɛse araa ma wɔhyɛɛ wɔn ma wogyaee wɔn ntua wɔ Europa.
  Tsar Vladimir hyɛe sɛ wɔmma nhyɛso nkɔ soro wɔ Afrika. Nea edi kan no Esum Asasepɔn no, afei biribiara a aka - ɔhene a ɔda nsow no kae! Wɔ July 1, 1955 mu no, Germanfo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim wɔ Scandinavia. Na wɔde ahopere kɔɔ Stockholm, nanso wotuu mmirika kɔɔ ahobammɔ a ɛyɛ den yiye mu. Na wɔsɛee ade kɛse.
  Wɔ July 1955 mfiase no, Russia asraafo hyɛn German Algeria.
  Ná Libya wɔ Tsarist Russia tumi ase dedaw. Na Niger ntua ne loops no rekɔ so.
  Elizabeth tank adwumayɛfo ne Nasifo ko. It"s very hot na girls no mpo yii wɔn bras na seesei wɔhyɛ panties nko ara wɔ Kondratenko-6 tank no mu. Wɔtow tuo gu fasistfo no so pɛpɛɛpɛ.
  Na wɔpɛ sɛ wɔyɛ nneɛma akɛse.
  Tsarist Russia da so ara yɛ ɔman a ɛyɛ katee. Na ɛda so ara nni mmarahyɛ bagua. Na sɛ ɔman anidan no ansi, na wɔanhyehyɛ Duma no. Ahemfo no ankasa mpɛ sɛ wɔbɛto wɔn tumi ano hye. Nanso Fuhrer ne Duce yɛ katabaakofo. Ɛne sɛ, ɔko bi rekɔ so wɔ nhyehyɛe abien a ɛwɔ tumidi nniso ahorow ntam.
  Nanso wɔ Tsarist Russia fam no eyi yɛ adebɔ mu ade kɛse. Na ɔko a emu yɛ den na ɛkɔ so ba.
  Elizaveta de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia joystick no bɔtn no so na ɔtow ɔtopae bi. Purrs to ne ho sɛ:
  - momma yenbubu Nasifo no asinasin!
  Ekaterina nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔtn no na ogyaee owudifo no, na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - momma yemfa Hitler mmra fam!
  Na Elena nso boro , bɔ fasistfo no na ɔbɔ hwerɛma:
  - a yɛbɛtetew wo mu!
  Na sɛnea ɔda ne sẽ nso! Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no mia joystick no bɔton ahorow no.
  Na afei Olimpik akansi no bɛma woadan wo ho, na hwɛ sɛnea ɛbɛyɛ nkwaseasɛm . Ɛbɛbubu obiara na ayɛ gurgle:
  - Hell a ɛyɛ kwan ne crew!
  Mma wo werɛ mmfi sɛ wode wo nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɛmia joystick buttons no. Na di ɔtamfo no so nkonim.
  Akofo no yɛ akokodurufo kɛse ampa na wɔn suban yɛ hyew.
  Saa bere yi nyinaa, Oleg Rybachenko pam Fritzes abusua no ntua foforo na ɔtoo dwom sɛ:
  - ma Ɛnaman ne Tsar Vladimir - hurray!
  Yiw, wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, na obi a ɔfrɛɛ ne ho sɛ Russia Ɔhempɔn Vladimir III, Romanov Fie no panyin a ɔte saa wɔ hɔ. Na ofii ase dii tumi wɔ ɔkwan a ɛfata so ankasa wɔ 1938 mu. Na afei Vladimir bɛyɛɛ ɔhene ankasa na ɔyɛ kɛse wɔ saa bere no mu! Vladimir Kirillovich Romanov yɛ tsar a ɔwɔ hokwan biara sɛ ɔbɛyɛ Asase nyinaa ɔhempɔn!
  Wɔ nkonimdi no akyi, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, ɔpam ntua no, Oleg Rybachenko fii ase ne wɔn a wɔhyɛ n"ase no dii kaad. Abarimaa bi a ɔhyɛ ntade tiaa, ne ti nhwi yɛ fitaa, ne ntini kɛse, na ne ho atetew, ne akofo a wɔn ti nhwi yɛ fitaa no dii agoru. Nea ɛyɛ nwonwa no, Oleg anyin sen wɔn nyinaa. Nanso abarimaa yi twa ne ho.
  Sɛ yɛkae Port Arthur, ahobammɔ a ɛyɛ akokoduru a Russia anuonyam fi mu bae no. Anuonyam kɛse ma eyi...
  Abarimaa a onwu da no kae sɛ:
  - wei ne sedee yebesiesie yen haw nyinaa! Ɛrenkyɛ, bere bi bɛba a nnipa renkum wɔn ho wɔn ho da!
  Asraafo ne asraafo mpanyimfo no penee so sɛ:
  - ampa, Mister Major! Wɔrenkum!
  Oleg hwɛɛ ribbon a ne nkonimbo pii wom no. Yiw, ahyɛde ahorow pii wɔ hɔ dedaw, asraafo mpanyimfo kakraa bi na wɔwɔ bi. Na ɛbɛyɛ papa sɛ wubenya abodin nso. Prince, kan, ɔheneba!
  Duke Rybachenko - nnyigyei yɛ fɛ!
  Na abarimaa no huruw kɔɔ soro na ɔtwee ne ho wɔ turntable no mu.
  Germanfo bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so, nanso wɔsan pam wɔn na wɔsɛee nneɛma kɛse a wontumi nsiesie.
  Wɔ July mu no, Russia asraafo dii nkonim foforo, akɛse wɔ Afrika. Bere a na tsarist asraafo no ntua no mu duru wɔ hɔ no. Algeria wɔ Russiafo akode a eye sen biara pii. Na ebedu ɔsram no awiei no, wɔatwa Germanfo no ho ahyia na wɔasɛe wɔn wɔ kuruwa no mu.
  Wɔ August mu no, Russia asraafo hyɛn Morocco. Mmabaa no koe denneennen wɔ Kondratenko-6 tank no so, na wɔpaee mu kɔɔ nea ɛyɛ den no mu.
  Ɛtɔ mmere bi a na wɔbɔ amanneɛ sɛ Germanfo de wɔn ho ama na wɔafa nkurow akɛse.
  Ɔko kɔɔ so wɔ Nigeria ne mmeae ahorow. Russiafo no faa abien no nyinaa wɔ dodow mu, mfiridwumayɛfo a wɔde wɔn ho hyɛ kar mu pii, ne mmoa a ɛhɔfo de mae, a na fasistfo a wɔyɛ mmusua mu nyiyim no adan wɔn ho atia wɔn no.
  Afrika bɛyɛɛ ɔman a ɛyɛ mmerɛw ampa wɔ Hitler ne Mussolini Kumaa nhyehyɛe no mu.
  Russia dii nkonim wɔ hɔ... Na wɔ September mu no, wɔde nkakrankakra twee asraafo no, wotu kɔɔ Norway. Nasifo no hweree ade kɛse. Na Alenka ne n"adwumayɛfo te tank no so. Tank foforo koraa "Nikolai"-5 no mu yɛ duru na ɛdaa ne ho adi sɛ ɛkɔ anim sen E series no.
  Ná tsarist afiri no tuo hyɛn tank a ano yɛ den te sɛ E-200 mpo mu.
  Alenka a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔton no, de abotɔyam de petepetee ne nsa so:
  - ne nea ebetumi abubu Wehrmacht no!
  Anyuta nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa bɔtn no so, bɔɔ German kar no akuturuku na osii so dua sɛ:
  - a yɛbɛpopa Wehrmacht no ayɛ mfutuma! Wɔ tumi a tsarism wɔ nti!
  Cool Augustine too tuo na ɔteɛɛm sɛ:
  - Na yɛbɛtena ase wɔ komunism ase!
  Maria penee eyi so ntɛm ara sɛ:
  - yiw, wo tsarist komunism ase!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔton ahorow no. Na bere koro no ara mu no ɔbɛbɔ ɔtamfo no na wabubu no.
  Na afei Marusya bɔ gyegyeegye sɛ:
  - a edidi so yie!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa nso mia joystick button no.
  Russia asraafo atwa Oslo ho ahyia dedaw. Akodi wɔ hɔ ma kwae ne ofie biara.
  Wɔ mfinimfini hɔ no, tsarist asraafo no san pam Germanfo ntua no. Oleg Rybachenko, sɛnea ɛte daa no, wɔ anim na ɔde ahotoso ko. Russiafo atuo yɛ adwuma te sɛ dɔn.
  Biribiara yɛ pɛpɛɛpɛ na ɛyɛ nokware...
  Wɔ October mu no, awiei koraa no, Russia asraafo twaa Afrika nneɛma a wɔde fa asase so no mu, na ɛmaa Morocco nyaa ahofadi. Nasifo no huu wɔn ho wɔ kuruwa bi mu.
  Wɔ asasepɔn a ɛso yɛ sum no so mpo. Ná Hitler abufuw wosow, nanso na ontumi nni hwee awia aduan.
  Yiw, ɔbaa Rus'... Na awɔw bere rebɛn. Oleg Rybachenko, ɛmfa ho sɛ sukyerɛmma retɔ no, ɔda so ara tu mmirika a ɔda mpaboa na ɔhyɛ ntade tiaa. Wiɛ, abarimaa - nea wobɛfa biara! Na ɔbarima a onsuro koraa.
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae.
  Na ɔto dwom sɛ:
  - ma ntu mmirika klumsily, .
  Akode tank a ɛfa atɛkyɛ mu...
  Na afiri a wode tow tuo wo dan atifi - .
  Cheburashka a ɔtow tuo, .
  Akokɔsrade afiri a wɔde tow tuo!
  Shakoklyak wɔ ntua no so!
  Abarimaa a ɔde ne nsateaa a ɛda hɔ kwa tow atopae, na ɔtetew Nasifo no mu na ɔtoo dwom sɛ:
  - Na me de dynamite redi agorɔ, .
  Wɔ baabi a nnipa a wɔretwam no betumi ahu pefee!
  Hwɛ sɛnea Krautfo no kwati akraman no!
  Obiara da fam, na m"akɔ!
  Na abarimaa no yɛ serew kɛse ankasa! Nanso wayɛ asraafo bɛboro mfe aduonum dedaw. Na ɔbonsam ketewaa bi kɛkɛ! Sɛ mpo ɔyɛ blond a!
  Oleg Rybachenko san de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔbobom sɛ:
  - anuonyam nka Tsar ne Nicholas ne Vladimir a oto so abiɛsa!
  Na misusuwii sɛ ɛnsɛ sɛ wɔde Vladimir Kirillovich Romanov ne Vladimir Putin frafra! Romanov tsar akɛse no yɛ abusua a ɛyɛ nwonwa! Wɔn a wɔmaa Russia bɛyɛɛ ahemman a ɛsen biara!
  Na ɛnyɛ nea anigye sɛee no te sɛ Putin!
  Nanso Russia asraafo repam ntua foforo.
  November reba. Nasifo no ahoɔden resa. Nanso wɔreto reserves foforo agu ɔko mu. Wɔrewie wɔn wɔ Afrika dedaw. Ɛyɛ den ma fasistfo no.
  Enti woyi wɔn abufuw fi nneduafo no so. Wohyiaa Nicoletta a ne ho yɛ fɛ no. Woyii ne ntade kosii ne mpaboa ase na wɔde no faa November sukyerɛmma a ɛyɛ foforo no mu.
  Abeawa bi a wɔakyekyere ne nsa, ɛkame ayɛ sɛ ɔda adagyaw, nantew fa sukyerɛmma a ɛreworo so no mu, na ogyaw nan ase nkyerɛwee a ɛyɛ fɛ a onni mpaboa. Ɔyɛ fɛ yiye. Na Germanfo no di n"akyi bɔ no mpire. Na wɔde ahoɔfɛ boro wɔn ho, wɔboro wɔn. Mogya sen fi n"akyi a ɛyɛ nsensanee no mu.
  Nicoletta kyekyeree ne sẽ denneennen kɛkɛ. Na ɔde ahantan ma ne ti so. Na ne ti nhwi kɔkɔɔ a ɛte sɛ kɔbere no hwirew te sɛ adwumayɛfo frankaa.
  Na ne nan a ɛda hɔ kwa nso danee kɔkɔɔ, nanso abeawa no mma n"ani so mpo.
  Ɛno ne akokoduru a ɛyɛ nwonwa a ɔwɔ.
  Ɛwom sɛ Nasifo no afa dedaw na wɔde kanea abɔ wɔn koko a ɛda hɔ kwa no mu de. Nanso saa bere no mpo, abeawa no ho popoe ara kwa, nanso wanteɛteɛm.
  Ɔwɔ gyidie kɛseɛ a ɛte saa...
  Wɔtwe abeawa no kɔ soro wɔ rack no so na wɔkyinkyim ne nkwaa. Afei wɔsɔ ogya wɔ wɔn nan a ɛda hɔ kwa ase. Ɔteɛteɛm ahoɔfɛ no nan a ɛda hɔ kwa. Na wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn a ɛyɛ hyew bɔ ahoɔfɛ no nipadua a ɛda adagyaw no.
  Nicoletta too dwom de buaa no;
  Mene Chernobog, Onyankopɔn bɔne no babea, .
  Mebɔ basabasayɛ, megu ɔsɛe...
  Me kɛseyɛ ntumi nni so nkonim, .
  Aweredi a abufuw wom nkutoo na ɛhyew wɔ me kra mu!
  
  Bere a abeawa yɛ abofra no, na ɔpɛ nneɛma pa, .
  Ɔkyerɛw anwensɛm na ɔmaa mpataa aduan...
  Ɔsɔree anɔpatutuutu
  Kerubim ntaban rehuruhuruw wɔ n"atifi!
  
  Nanso misuaa nea bɔne yɛ, .
  Nea ɛwɔ wiase yi mu a ɛma w"ani nnye...
  Dɛn na wopɛ sɛ woka, ka papa?
  Mede anigye nyaa ɔsɛe ho dɔ!
  
  Na ɔdaa n"anigye a ɛte sɛ abeawa adi, .
  Onyankopɔn babea a ɔhyerɛn bɛn ara ni na ɔbɛyɛɛ...
  Yɛbedi amansan no kɛseyɛ so nkonim, .
  Momma yɛnkyerɛ ahoɔden, wɔ tumi kɛse mu!
  
  Agya Kɛse yi Chernobog, .
  Ɔde basabasayɛ, akodi ba amansan no mu...
  Wobɔ Svarog mpae sɛ ɔmmoa, .
  Nokwarem no, wunya akatua!
  
  Enti mekae sɛ: Onyankopɔn nhyira, .
  Ma abufuw no nkɔ wo koma mu...
  Momma yɛnkyekye anigye, megye di, wɔ mogya so, .
  Ma awotwaa no mu ma nkosi ano!
  
  M"ani gye anifere, atirimɔdensɛm ne nnaadaa ho, .
  Sɛnea wɔbɛdaadaa Stalin otirimɔdenfo no...
  Ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔde bɛto ɔyɛkyerɛ mu, .
  Na hwɛ sɛnea sum kabii wɔ wiase!
  
  Enti ɔhyɛɛ nyansa sɛ wɔnyɛ ade a emu yɛ den, .
  Sɛe abɔnefo no wɔ ɔhwe biako so...
  Nanso m"ani begyee Onyankopɔn a ɔyɛ tuntum paa ho, .
  Wɔ nsɛm nyinaa mu no, eyinom ne wɔn a wɔwɔ ɔdamoa akyi no nyinaa!
  
  Ɛyɛɛ dɛn na meyɛɛ bɔne su?
  Na me koma mu no na abufuw, maddening...
  Anigye ho akɔnnɔ, papayɛ ayera, .
  Bere a abufuw fii nnyinaso no so hyɛn mu ara pɛ!
  
  Nanso Stalin nso ɛ - ɔno nso yɛ bɔne, .
  Hitler ho asɛm biara nni ha...
  Ná Genghis Khan yɛ ɔkorɔmfo a ne ho yɛ nwini saa, .
  Na hwɛ akra pii a otumi dii dɛm!
  
  Enti meka sɛ adɛn nti na fa nneɛma pa sie, .
  Sɛ pɛsɛmenkominya ketewaa biara nni mu a...
  Sɛ woyɛ dua a, w"adwene yɛ akuturuku, .
  Na bere a na meyɛ ɔkwasea no, m"adwene yerae!
  
  Eyi ne nea meka kyerɛ me ho ne afoforo, .
  Som tumi no te sɛ ink tuntum...
  Afei yebedi amansan no kɛseyɛ so nkonim, .
  Asorɔkye bɛpete amansan no nyinaa mu!
  
  Yɛbɛma bɔne ayɛ den saa
  Ɛbɛma abufuw anya nkwa a enwu da, .
  Wɔn a wɔyɛ mmerɛw honhom mu no, wɔabɔ wɔn dedaw, .
  Na yɛn a yɛyɛ nnipa a yɛyɛ den sen biara no gye eyi di!
  
  Ne tiaatwa mu no, yɛbɛyɛ den asen obiara a ɔwɔ baabiara, .
  Momma yɛmma mogya nkrante no so nsen amansan no...
  Na yɛn abufuw bɛka ɔno nso, .
  Momma yennye ɔfrɛ a nkrabea ahyɛ mu ma!
  
  Ne tiaatwa mu no, midi nokware ma Chernobog, .
  Mede me koma nyinaa som saa tumi a ɛyɛ sum yi...
  Me kra te sɛ ɔkɔre ntaban, .
  Wɔn a wɔne Abibifo Nyankopɔn no wɔ hɔ no, wontumi nni wɔn so nkonim!
  Ɔko a ɛkɔɔ so wɔ Russia ne Hitler nkabom kuw no ntam no kɔɔ so. Eduu December no, awiei koraa no na Russia asraafo awie Italiafo no, na ɛhyɛɛ wɔn ma wogyaee wɔn ho mu wɔ Afrika, na ɛkame ayɛ sɛ wowiee Germanfo a wɔwɔ hɔ no. Woyii Norway nso fii Kraut abusua no mu.
  Afei tsarist asraafo no kɔɔ ntua no so wɔ December 25. Ɔko a emu yɛ den sii. Wɔ awɔw bere mu no, na ɛda adi pefee sɛ na Russiafo aprɛm a wɔde fa nsu mu no mu yɛ den sen saa. Na ɔhyɛn mu faa atamfo no ahobammɔ mu.
  Oleg Rybachenko, saa abarimaa a ɔte hɔ daa yi tuu mmirika a na ne nan da hɔ na ɔhyɛ ntade tiaa faa sukyerɛmma no mu, too dwom sɛ:
  - wei ne yen ko a etwa to na esisi gyinae! Yebewu ama Agya Asase - asraafoa no wo m'akyi!
  Russia tank ahorow no de gas turbine engine ahorow tu mmirika yiye. Na fasistfo no ntumi nsiw wɔn kwan ntɛm saa.
  Ɛha na "Nikolai"-5 de ahopere rekɔ n"anim. Mmabaa baanum na wɔwɔ so a wɔto dwom anigye so:
  - obiara rensiw yen kwan, Russia wiase no ntumi nni so nkonim!
  Na ɔbɛpae afi aprɛm mu! Eyi dan kɛse ankasa! Mmabaa no, ɛmfa ho sɛ awɔw wɔ hɔ no, wɔhyɛ bikini na wɔda mpaboa. Na wɔtow wɔn ho tuo na wonsusuw ho sɛ wobegyae.
  Wɔwɔ tumi a ɛyɛ hu a ɛyɛ hu ara kwa.
  Ɛnyɛ sɛ Alyonushka ani gye ho sɛ ɔbɛtow tuo nko, ɛwom sɛ ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick button no so na ɔbɔɔ Germanni bi de, na mmom ɔkyerɛw nsɛm nso.
  Sɛ nhwɛso no, ɔkyerɛw sɛnea abeawa bi kɔɔ akyirikyiri sɛ ɔrekɔgye ɔkraman ba nkwa. Nnafua aduasa abiɛsa na mede mpaboa nantew faa abotan kwan no so, na ɛmaa mogya tu me nan a ɛyɛ mmerɛw no.
  Na nanso otumi huu aboa no. Eyi nti, anansesɛm no dii n"apɛde ho dwuma na abeawa no waree ɔheneba no.
  Nanso, Alyonushka susuwii sɛ, dɛn nti na ohia okunu wɔ Russia asraafo mu? Ɛyɛ papa sɛ wubenya adɔfo kuw bi. Na sika ne anigye pii nso. Ne nyinaa akyi no, mmarima yɛ soronko koraa. Na nokwarem no, sɛ woka wɔn ho a, wunya anigye wɔ akwan horow so. Na okunu no nso ɛ? Wobɛfono wo ntɛm na ne ho afono wo!
  Nanso aberante a wafi ase rehu mpanyimfo wiase no nkyɛe no ani gye ho kɛse.
  Na Alenka tow tuo bio, na ɔbɔ Germanfo E-100 no.
  Na ɔkeka ne nan a ɛyɛ fɛ yiye, te sɛ tete Helafo nyamewa bi de.
  Na afei Aniuta tow tuo. Afei nso, wɔde nansoaa a ɛda hɔ kwa. Na ɔbubu Germanfo aprɛm bi.
  Ɛno akyi no abeawa no ka sɛ:
  - nnipa a wonim nyansa bebree wo Russia, nanso Tsar Vladimir ne tsars mu nea oye sen biara!
  Augustine kae sɛ:
  - Na Nicholas II nnyɛ bɔne! Oh, na yennim sɛnea yɛbɛkyerɛ ahene ho anisɔ!
  Maria too dwom, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa too Nasifo no tuo na ɔserewee sɛ:
  - hia se wotie Russiafoo, wo akoma a emu tew ne onyansafo! Na nea ɛhyɛ Nicholas anuonyam ne sɛ, ɔyɛ ahene mu hene kɛse!
  Na Marusya too biribi... Na ɔsan nso de ne nan a ɛda hɔ kwa dii agorɔ...
  Russia asraafo rekɔ wɔn anim. Oleg Rybachenko nso reko. Ɔda so ara yɛ abarimaa a wadi mfe du. Saa na bo a wɔbɔ wɔ nkwa a enwu da ho te. Yiw, nanso hwɛ sɛnea ɔte nka sɛ oye na n"ani gye! Ɔwɔ ahoɔden pii ne tumi a ɛrehuruhuruw.
  Abarimaa no de ne nan a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae na ɔteɛteɛm sɛ:
  - meye ɔsebɔ, ɛnyɛ ɔkraman, afei deɛ ɛte me mu, ɛnyɛ Leopold, na mmom Asono!
  Boy-major no, sɛnea ɛte daa no, ogya rehyew. Nasifo no ntumi nsiw no kwan.
  Wɔ January 1 no, na Russia asraafo ayi German ne Italy asraafo afi wɔn asasesin mu koraa dedaw na wɔakɔhyɛn Third Reich nsam.
  Bere koro no ara mu no, Russia asraafo akuw hyɛn Mexico. Afe foforo 1956 adu.
  Wɔ Russiafo fam no, efii ase denam nkonimdi foforo so. Wɔ January 7 no, German asraafo nkae a wɔwɔ Afrika no gyaee wɔn ho mu. Na Abibifo Asasepɔn no nyinaa bɛyɛɛ Russiafo.
  Afei Fuhrer a na honhommɔne ahyɛ no ma no hui sɛ wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn abɔ no koraa. Na ɔhyɛɛ nyansa sɛ wɔnyɛ nkitahodi mma Russia.
  Ɛno na Tsar Vladimir buae sɛ:
  - a yɛbɛka Third Reich ne Italy a wɔde wɔn ho ama a biribiara nni mu no ho asɛm nko ara!
  Nsɛm a nyansa wom bɛn ara ni! Na ɔko no kɔ so. Nokwarem no, Oleg Rybachenko na odi ntua no anim. Russia asraafo hyɛn East Prussia. Ntrɛwmu a wɔde bɔ wɔn ho ban wɔ ha no mu yɛ den. Ɛsɛ sɛ woko ansa na woatumi afa mu, na worenkɔ w"anim ntɛm.
  Ɔkwan biako a wɔfaa so nyaa nkɔso ne tuo a ɛno ankasa tumi tu a Alexander-4 ɔtopae tow hyɛn no. Adwinnade a tumi wom yiye na edi awu.
  Na mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ nso di afahyɛ wɔ ha. Wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow atuo denam joystick no bɔton ahorow a wɔde mia so. Na wɔsɛe atamfo bunkers ne pillboxes.
  Mmabaa tu mmirika akokoduru so wɔ sukyerɛmma mu - ɛno ne nea Russia mmea yɛ ma. Na wɔtow Indiafo ne Chinafo gu ɔko mu. Eyinom de wɔn afunu ahyɛ akwan a wɔfa so kɔ amena no mu no ma ankasa dedaw. Nanso wɔda so ara tumi gye.
  Russia asraafo no repiapia wɔn ho akɔ mu.
  Nanso, ɔkwankyerɛfo Vasilevsky de ɔhwe titiriw no kɔ Italy - a ɛyɛ mmerɛw kɛse. Na enti Russia asraafo di nkonim mmiako mmiako.
  January bɛyɛɛ nea edii yiye kɛse. Russia asraafo tuu Italiafo gui na wɔde atenae guu Alps mmepɔw so. Na wɔ February mu no, wɔfaa Venice. Na wɔhyɛn Lorbandinia . Wɔsan nso faa Poznan. Ná Germanfo no resan wɔn akyi. Wɔ March 2 no, Klaipeda hwee ase. Russia asraafo kɔɔ wɔn anim faa East Prussia nkakrankakra, na ahobammɔ no mu yɛ den dodo. Ná ɛsɛ sɛ yɛde atuo hyew ɔkwan no ankasa.
  Nanso wɔ Italy no, pasta anim no bubui. Na Russia asraafo de ahopere kɔɔ Roma. Wɔ March 30, 1956 mu no, wofii ase tow hyɛɛ Italy ahenkurow no so. Eyi ne sɛnea nkurɔfo no tuaa Mussolini abusua no atirimpɔw ahorow ho ka.
  Wɔretow ahyɛ Italy ahenkurow Roma so. Ɔko no mu yɛ den. Ɛwom sɛ Italiafo regyae wɔn ho mu kɛse de. Ɛha no, mmeawa no ko no ho yɛ fɛ yiye, wɔ bikini ne mpaboa a wɔda mpaboa nyinaa mu. Akofo no de wɔn nan tow atopae na wɔbɔ Mussolini asraafo gui.
  Mmabaa a wɔwɔ ha no ho yɛ fɛ, na nokwarem no, wɔn ho yɛ fɛ yiye. Na ɛne titans ntini ahorow no. Na ɔkwan a wɔfa so tow atopae a wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa no yɛ nwonwa ara kwa.
  Natasha kɔ n"anim na ɔtow tuo, bere a ɔrebɔ ose:
  - a efiri Agya Asase fɛfɛ a ɛwɔ m"akoma mu no nti, me gya a ɛhyerɛn no hyew!
  Zoya, a ɔreto tuo, to dwom ka ho sɛ:
  - ma yemmue pon no mma nkɔsoɔ! Yɛn gyidi ne ɔhene no yɛ ade biako!
  Na afei Aurora, a ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no, ɔbea a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no begyae diski ahorow no. Na Italiafo a wɔatwitwa wɔn ho no hwe ase.
  Na afei Svetlana to dwom denneennen, na ɔda ne sẽ adi:
  - a yebekum obiara! Yɛbɛbubu obiara!
  Wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa tow diski na wɔyam fasistfo no. Saa na Mussolini kowiee mmeawa no nsam. Ná April ntua a ɛbaa 1956 mu no mu yɛ den, na na ɛyɛ sɛnkyerɛnne kwan so de kɛse.
  Na ɛha na tank ahorow no retu, ogya adum a ɛte sɛ hellgya repae afi wɔn nnua no mu.
  Mmabaa no rekɔ wɔn anim na wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa reto atopae. Na sɛnea wɔbɛtete biribi a mogya wom.
  Na wɔbɛserew...
  Natasha too dwom denneennen sɛ:
  - Tsar Vladimir, bɔ Hitler anim!
  Na ɔde n"ani a ɛyɛ safir bɛbɔ n"ani. Abeawa nwonwaso a ɔte saa.
  Mmabaa no de abufuw a ɛyɛ hu de ahopere tu mmirika. Wɔde atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu na ɛbɔɔ. Wɔtwitwa atamfo no gu fam na wɔpete fasistfo no. Na afei Olimpik akansi no retu mmirika. Na wɔ tumidifo nsam no, ɔbea ɔbran no kura ogyaframa a wɔde tow gya. Na ɔbɛfa na wabɔ wo, nanso afei ɔbɛbɔ wo.
  Efi fasistfo no hɔ no, chips retu akɔ mmeae nyinaa. Na akofo no tumi serew sɛnea wɔpɛ.
  Afei ɔbɛto dwom sɛ:
  "Wɔbɛhwe Mussolini!" Yɛn adamfofa no yɛ biako!
  Na bio, te sɛ anim a wɔde safir aniwa bɔ! Na ɔbɛbɔ fasistfo no.
  Dɛn na na wopɛ? Bere bi na Slavfo a na Attila di wɔn anim no faa Roma. Na afei Russiafo no refa.
  Olympias a ɔde afiri a wɔde tow nnua a wɔde tow nnua a wɔayam wɔn a wɔsɔre tia wɔn no nkwa mu no too dwom sɛ:
  - ewia a ehyerɛn a ɛyɛ anidasoɔ, .
  Bio nso ɛsɔre wɔ ɔman no so...
  Rus nkonimdie sedee kane no - .
  Wɔrehwe Wehrmacht akofo no!
  
  Russia ɔkɔre a ɔte okyinnsoromma yi so, .
  Sɛ ɔtrɛw ne ntaban mu a, ɛbɛtu...
  Wobefre atamfo no akonta - .
  Wobedi nkogu - abubu no!
  Roma asehwe akyi no, Italia asraafo fii ase de wɔn ho mae wɔ nnipadɔm mu. Ná Mussolini ahemman, Third Reich no asraafo yɔnko kumaa yi, rehyew.
  Ɛkame ayɛ sɛ Russia asraafo faa Naples a wɔansɔre atia na wosii fam wɔ Sicily. Ɛhɔ nso, ɛkame ayɛ sɛ wɔanhyia ɔsɔretia biara. Na Hitler nso yɛɛ basaa.
  Eduu May awiei no, na wɔawie Italy. Wɔfaa nneduafo ɔpehaha pii.
  Russia mmeawa de wɔn guu wɔn nkotodwe so na wɔhyɛɛ wɔn ma wɔfew wɔn nan a ɛda hɔ kwa no ano. Wɔde osetie bɔɔ wɔn anofafa. Ebinom, titiriw mmerante, de anigye yɛɛ saa.
  Mmabaa no de abotɔyam bɔɔ n"ano.
  Daa abarimaa Oleg Rybachenko hyɛɛ ne nnommum no ma wɔfew ne nan a ɛda hɔ kwa a ɛte sɛ mmofra de no ano.
  Wofi wɔn pɛ mu yɛɛ eyi. Ná mmarimaa no ho yɛ fɛ yiye, na wɔn honam ani yɛ den na wɔn ho yɛ bruu. Ampa, ɔda so ara sua dodo, na na ɔmpɛ sɛ ɔne mmeawa no bɛyɛ biribi a anibere wom kɛse. Nanso sɛ wɔde tɛkrɛma abɔ asen a ɛyɛ den no a - ɛyɛ dɛ!
  Oleg Rybachenko kyeree ɔsahene no na onyaa ahyɛde foforo. Nea na mede hoahoa me ho kɛse.
  N"ankasa n"akyidifo yii Mussolini Kumaa mae, na Tsarist Russia nyaa nkonimdi foforo. Nanso Benedito Mussolini Sr. antra ase anhu n"aniwu ne fasist nniso a ɛhwee ase wɔ Italy no. Nanso, nkrabea koro no ara retwɛn Nasifo a wɔwɔ Germany no. Russia asraafo kɔɔ ntua no so wɔ June 1956 mfiase. Ɔkwan titiriw a wɔfaa so tow hyɛɛ wɔn so ne Austria.
  Elizaveta ne n"adwumayɛfo a wɔwɔ Nikolai-5 so no tu kɔɔ Germanfo no so. Russia asraafo hwehwɛɛ sɛ wɔbɛtwa Vienna ho ahyia.
  Nokwarem no, Fuhrer no huu ne ho wɔ tebea a emu yɛ den mu. Germanfoɔ agyapadeɛ a ɛwɔ Afrika, Scandinavia, ne USA fã kɛseɛ no ara yeraeɛ. Na mprempren akodi ahorow no rekɔ so wɔ Third Reich asasesin nkutoo mu. Nea nokwarem no, ɛnyɛ anigye kɛse mma Germanfo no. Russia asraafo nso hyɛn Mexico. Awuraa Gray de Monka di tank adwumayɛfo bi so wɔ ɔman yi mu.
  Na Elizaveta di "Nikolai"-5 anim twa Vienna ho hyia. Nea ɔne no reko titiriw ne E-50 a Tsar"s afiri no hyɛn mu te sɛ blotter.
  Elizabeth tow tuo, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick no bɔton ahorow no so.
  Ɔbɔɔ Germanfo tank bi na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - de yεn akoma bεma St. Nicholas Rus'!
  Ekaterina nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa too tuo na ɔteɛɛ ne hokafo no so sɛ:
  - betumi ayɛ nea ɛteɛ kɛse sɛ yɛbɛka sɛ Vladimir!
  Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no too tuo bio na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - Nanso ɛda so ara, ɛyɛ Ɔhempɔn Nicholas, a ɔmaa yɛn China nnipa dodow, na ɔmaa Russia yɛɛ nea wontumi nni so nkonim!
  Nokwarem no, wɔ asraafo a wɔnam fam a wɔsomaa wɔn sɛ wɔnkɔtow hyɛ Germanfo gyinabea ahorow so no mu no, na wɔn a wɔwɔ anim no nyinaa yɛ Chinafo. Wɔtow afunu guu yɛn so ankasa. Nanso wɔbubuu mu.
  Mpɛn pii no, na Russiafo no de wimhyɛn ne aprɛm ko. Asraafo a wɔnam fam a na wɔyɛ Chinafo, Indiafo, Asiafo. Chinafo pii wɔ hɔ. Nea ɛka ho no, Nicholas II a na ne ti yɛ hyew no de mmea dodow aware bae bere a na ɔreyɛ nsakrae wɔ Ortodɔkssom mu no, na wɔde Chinafo mmarima foforo kɔɔ ɔko. Na Russiafo fa akunafo ne Chinafo mmea a wɔnwaree sɛ ɔyerenom.
  Anifere kwan so nhyehyɛe.
  Na Chinafo no tow hyɛ Germanfo ahobammɔ so, wowuwu, na wobubu mu.
  Elena de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia joystick no bɔton ahorow no na ɔsan bɔ Krauts no bio.
  Na ɔto dwom sɛ:
  - ma Rus kronkron no, yɛbɛko akokoduru so!
  Ɛno akyi no abeawa no bɛfa na wabɔ n"ani. Na ɔda ne sẽ fitaa adi! Na ɔyɛ basabasa saa.
  Na afei Olimpik akansi no bɛsan akɔ akyi. Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa nso bɛbɔ wo na wabubu wo.
  Afei ɔbɛteɛm sɛ:
  - a meye kobra a wodi awuo!
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ E-50 tank no betumi ayɛ nea asiane wom. Ne aprɛm a ne kɛse yɛ milimita 88 a ne toa tenten yɛ 100 EL no tow ntɛmntɛm, ɛtow dumien simma biara, na ɛyɛ pɛpɛɛpɛ yiye. Mpɛn pii no ɛbɔ akode na ebetumi asɛe ade.
  Enti, mmeawa no bɔ mmɔden sɛ wɔremma Germanfo tank titiriw no mmɛn. Titiriw sɛ wobɛn no a, ne tumi a ɛhyɛn mu no kɔ soro kɛse. Na ade titiriw a ɛwɔ Germanfo ɔtopae no mu ne uranium anaa tungsten. Ampa, bere a wɔhweree Afrika ne uranium a ɛwɔ Congo akyi no, German asraafo no ahoɔden fii ase wee.
  Na mmeawa no ho yɛ fɛ yiye na wɔda mpaboa na wɔn ho yɛ nwini.
  Wɔde anigye to dwom ma wɔn ho sɛ:
  - hyerɛn te sɛ nsoromma wɔ wiase nyinaa so, .
  Ɛnam sum a anidaso biara nni mu so...
  Ɔbran kɛse Tsar Vladimir, .
  Onnim ɛyaw anaa ehu!
  
  Atamfo san wɔn akyi wɔ w"anim, .
  Nnipadɔm no ani gye...
  Russia gye wo tom - .
  Nsa a ɛyɛ den di tumi!
  Mmabaa a woreko a, wuntumi nka hwee ntia wɔn. Na wɔn nan ho da hɔ na wɔatwitwa no yiye. Sɛ Germanfo a wɔakyere wɔn no yɛ wɔn atuu a, ɛda adi pefee sɛ mmeawa ne mmarima nyinaa ani gye ho. Na akofo no de abotɔyam teɛteɛm.
  Na wɔdaa wɔn sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ.
  Eyinom yɛ mmeawa a wɔn ho yɛ nwini saa. Na Elizabeth de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɔ fasistfo foforo.
  Ɛno akyi no ɔteɛm sɛ:
  - anuonyam nka Agya Asase kesee no!
  Na enti Catherine bɛtow tuo. Ɛbɛbɔ atamfo tank bi akuturuku, akum Fritzes no na ayɛ squeak:
  - owuo ma atamfo!
  Na ɛhɔ na Elena nso bɔ ne nan, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no di dwuma, na ɔde mia joystick no bɔton ahorow no. Na ɔbɔ gyegyeegye sɛ:
  - ma Ɛnaman no wɔ kɛseyɛ mu!
  Na afei Olympiad a ɛda nsow a ɔno nso yɛ blonde no bɛtow ɔtopae no. Na sɛnea ɛrebɔ gyegyeegye no:
  - ma Russia kɛseɛ!
  Na anigye koraa ahyɛ mmeawa no ma.
  Ɛha na E-75 tank no ba. Ne tuo no yɛ den kɛse: 128mm, na ebetumi asɛe nneɛma pii. Nea ɛka ho no, saa tank yi wɔ ahobammɔ a eye na ɛwɔ akode a ɛyɛ den.
  Nanso Elizabeth te sɛ nea wabɔ dam. Na obegyae biribi a edi awu, a ebefi akyirikyiri akɔhyɛn mu. Na nea aka fi Germanfo hɔ ara ne dade asinasin a atetew.
  Na abeawa no bɛto dwom sɛ:
  - ahoɔfɛ kronkron ne daeɛ kɛseɛ!
  Ɛno akyi no tɛkrɛma no bɛda adi.
  Germanfo E-75 tank ahorow atrɛw kɛse nnansa yi. Seesei wɔwɔ tuo a ne toa tenten, na ɛma wotumi ko tia Russiafo aprɛm, titiriw nea emu yɛ hare no. Na eyi ma Krautfo no yɛ asiane kɛse.
  Nanso Soviet mmeawa ani nnye eyi ho. Na wɔbubu Krautfoɔ no.
  Na akofo no ankasa, titiriw wɔ ɔhyew mu no, hyɛ bikini na wɔmfa mpaboa da hɔ. Na wɔde ahotoso kɛse ko.
  Wodi nkonim a obiara nka ho.
  Catherine too tuo guu Nasifo no so too dwom sɛ:
  - Nanso sɛ yɛbɛka nokware a! Mesɛe Krautfo nyinaa a obiara nka ho!
  Elena nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa too tuo na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - yebedi obiara so nkonim na, ampa ara!
  Olimpik akansi no nso dii Nasifo so nkonim a mmɔborohunu biara nni mu. Ɔyɛ bitch a wontumi nni so nkonim saa.
  Na nso denam nansoaa a ɛho nni hwee mmoa so.
  Natasha ne ne kuw no ko wɔ Kondratenko-6 tank no so. Saa kar yi mu yɛ hare kakra, nanso ɛyɛ nea ɛkɔ baabiara sen Nikolai no. Nokwarem no, sɛ emu duru sua a, caliber no sua na akode no yɛ tratraa kakra. Eyi kyerɛ sɛ asiane a ɛwɔ hɔ sɛ obi bewu no sõ sen saa koraa.
  Nanso ɛsɛ sɛ meka sɛ mmeawa no ani nwu koraa. Na wɔko te sɛ ɔko mu abran.
  Natasha to dwom, na ɔde nsiyɛ tow tuo:
  - na ebeye yen nkonimdie!
  Na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia joystick no bɔton ahorow no so.
  Zoya nso tow tuo, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa no di dwuma na ɔteɛteɛm:
  - Tsar Vladimir kɔ n"anim!
  Na mmeawa a wɔwɔ nnwontofo kuw no mu nyinaa bɔɔ ose:
  - anuonyam ma abran a wahwe ase!
  Ɛno akyi no Aurora tow tuo, danee Germanfo tank no na ɔkae sɛ:
  - nni hɔ a obesiw yɛn kwan! Obiara rentumi nni yɛn so nkonim!
  Na ɔsan nso wosow ne nan a ɛda hɔ kwa.
  Na afei Svetlana gyaee ne ho mu, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no dii dwuma, na ɔbɔɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - Russiafoɔ no de abufuo reko!
  Na mmeawa no nyinaa de nne koro teɛɛm sɛ:
  - sraani no nsam ye den!
  Na bio ahoɔfɛfo no de ahopere kɔ ɔko mu. Wɔtow wɔn ho tuo pɛpɛɛpɛ na wɔyɛ no pɛpɛɛpɛ!
  Nanso Jane adwumayɛfo no ma Mexicofo no ho dwiriw wɔn. Awuraa no nso yɛ onyansafo yiye na ne ho yɛ fɛ.
  Na mmeawa a wɔwɔ n"adwumayɛfo no mu no nni mpaboa na wɔhyɛ bikini. Wɔde abufuw a ɛyɛ hu na ɛyɛ komm ko.
  Afei Gertrude tow tuo, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no dii dwuma, na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - me ye abeawa a obesɛe obiara wɔ sekan mu nkyem abien mu!
  Na afei Manya pae mu yɛ adwuma. Na obebubu Latin tank no afi akyirikyiri.
  Na afei Matilda de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɛbɔ ne nan.
  Na ɔbɛserew:
  - a meye abeawa kesee ankasa!
  Na akofo a wɔkorɔn sen biara na wɔn bo afuw sen biara. Wɔnte mmerɛwyɛ anaa abufuw nka.
  Wɔbɛbɔ wo fuck up saa ara.
  Na Alenka nso de ahotoso kɛse ko.
  Edu June awiei no, wɔatwa Vienna ho ahyia. Wɔbɔɔ Germany ne n"anuonyam kɛse. Bere koro no ara mu no, Russia asraafo rekɔ wɔn anim akɔ Oder. Wɔtow Chinafo, Indiafo, ne Arabfo gu ɔko mu. Na wɔbubu Krauts" defenses no mu.
  Nokwarem no, Hitler ho adwiriw no dedaw. Sɛnea mmeawa no miaa no kɔɔ tank ne wimhyɛn mu no.
  Albina ne Alvina, Russiafo wimhyɛnkafo baanu ni. Afei nso, wɔde dua a efi nkorabata bi mu bɔ fasistfo te sɛ pears a wɔda mpaboa na wɔhyɛ bikini. Na wɔ awarefo fam no wɔyɛ anwonwade a ɛte saa ankasa.
  Albina tow wimhyɛn anum gui a biako paee fii ne ɔkofo Peter Ɔkɛseɛ no hɔ na ɔtoo dwom sɛ:
  - ye esoro asono!
  Alvina tow wimhyɛn asia gui a biako paee fii ne ɔko ɔkɔre no mu, na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - Na y"abubu obiara!
  Wɔ wim no, na awarefo yi yɛ anansesɛm dedaw!
  Wɔmaa mmeawa no St. George Mmeamudua no abodin ahorow ason: dwetɛ mmeamudua, dwetɛ mmeamudua a wɔde tadua ayɛ, sika kɔkɔɔ mmeamudua, sika kɔkɔɔ mmeamudua a wɔde bankye ayɛ. Na sika kɔkɔɔ mmeamudua a wɔde abohene ayɛ nso, ne sika kɔkɔɔ mmeamudua a wɔde abohene ne agyan. Na nsoromma a ɛkorɔn sen biara a ɛwɔ sika kɔkɔɔ mmeamudua mu, a ɛwɔ daimond agyan. Abasobɔde a ɛkorɔn - nsoromma kɛse bi a ɛyɛ sika kɔkɔɔ mmeamudua, a wɔde abohene ne agyan, sii hɔ nnansa yi ara.
  Enti na ɛfata sɛ mmeawa no de nea wɔatumi ayɛ no hoahoa wɔn ho. Na bere nyinaa, wɔ awɔw mu mpo no, na wɔko wɔ bikini nkutoo mu na na wɔda mpaboa nkutoo.
  Mmabaa a wɔn ho yɛ nwonwa saa.
  Albina too tuo na ɔtoo dwom sɛ:
  - ma yen nkonimdie a eye paa!
  Alvina toaa so sɛ:
  - ma yen mmanana ne yɛn nananom mfa yɛn hoahoa wɔn ho!
  Akofo no yɛ mmeawa a wɔyɛ kuw akɛse ampa!
  Wɔboro fasistfo no wɔ wim na wɔto dwom sɛ:
  - anuonyam ma Russia, Anuonyam! Yɛn Tsar Vladimir yɛ ɔbran! Tumi bi bɛba anɔpatutuutu! Sie Hitler wɔ fam!
  Nokwarem no, Vladimir Kirillovich Romanov betumi ani agye n"akofo no ho kɛse.
  Sɛ wɔko mpo a, ɛyɛ ɔkwan bi so a wuntumi mma peaw so nhyɛ wɔn so!
  Vladimir Kirillovich Romanov yɛ tsar a ɔwɔ hokwan biara sɛ ɔbɛma akodi aba awiei prɛko pɛ!
  Na fasistfo no ho popo wɔ tsarist asraafo no akuturuku ase...
  Vienna a atwa ho ahyia no hwee ase ntɛmntɛm. Eduu July mfinimfini no, tsarist ahemman no asraafo duu Oder wɔ baabi a ɛtrɛw. Na wɔasiw Koenigsberg kwan koraa.
  Na Germanfo no san wɔn akyi kɔɔ Oder no akyi. Na wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛbɔ ɔkwan bi a wɔbɛfa so abɔ wɔn ho ban wɔ hɔ. Bɔ wo ho ban yiye. Nanso wɔ July fã a ɛto so abien mu no, Russia asraafo fii ase tow hyɛɛ Hamburg so... Nasifo no de nkakrankakra nanso akyinnye biara nni ho sɛ wogyaee wɔn ho mu.
  Ná ɔko no mu yɛ den yiye. Nkuraase binom sesaa wɔn nsa mpɛn pii. Germanfo tank foforo a ɛwɔ AG series a ɛkɔ anim kɛse - pyramidal - nso de wɔn ho hyɛɛ akodi ahorow no mu. Ná wɔwɔ ahobammɔ pa fi mmeae nyinaa. Nanso na tsarist asraafo no korɔn wɔ dodow mu.
  Na Asiafo asraafo a wɔnam fam dodow bi wuwui wɔ anim. Nanso wɔmaa me kwan ma mitu kɔɔ baabi foforo.
  Germanfo nnipa ahoɔden nso sae. Eduu August awiei no, na wɔatwa Hamburg ho ahyia na wɔtoo Munich nso kwan.
  Germanfo hweree asasesin a ɛho hia. Na wonni biribiara a wɔde bɛkura wɔn dibea.
  Oleg Rybachenko koe wɔ anim wɔ Germany ankasa asasesin so. Na daa abarimaa no serewee bere nyinaa na ɔkyerɛɛ ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ.
  Na ɛhɔ na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a ɛte sɛ mmofra de no tow atopae. Ɛyɛ papa sɛ wobɛyɛ abofra - sɛnea ɛyɛ awosu sɛ wobɛtena ɔhyew mu wɔ ntade tiaa nkutoo mu. Na esiane sɛ wunwu da nti, wubetumi nso ada adagyaw fã wɔ awɔw bere mu a woremfa wo ho nto asiane mu sɛ wubenya atiridii.
  Enti abarimaa no too dwom sɛ:
  - a woda mpaboa, a woda mpaboa kɛkɛ, .
  Wɔ July aprannaa ne asorɔkye nnyigyei ase!
  Barefoot, a wɔda mpaboa kɛkɛ, .
  Ɛnyɛ den sɛ abarimaa bɛyɛ nantwinini a ne ho yɛ nwini!
  Na abofra panyin no kɔ so sɛe saa fasistfo yi ma n"ankasa. Na wɔde ahopere ko tia ntua.
  Ɛyɛ September dedaw... Osu no afi ase retɔ... Tsarist asraafo no, a wɔhyɛ Chinafo afunu ma, faa Munich ne Hamburg, na wɔrekɔ Ruhr mantam mu. Ade a ɛho hia sen biara wɔ Germany nnwuma mu.
  Na Germanfo no de ahopere reko atia.
  Natasha ko wɔ ne tank so na ɔbɔ ose:
  - beye den paa ama Nasifo!
  Na fa wo nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia joystick no bɔton ahorow no so. Na na ɔbɛtow atuo agu Nasifo no so.
  Na afei Zoya bɛbɔ wo akuturuku. Na nso denam nansoaa a ɛho nni hwee mmoa so.
  Na ɔbɛto dwom nso sɛ:
  - Rus' ne nea etia Hitler!
  Na afei Aurora bɛyɛ ade a ɛyɛ basabasa. Na nso denam nansoaa a ɛda hɔ mmoa so:
  - ma Russia kwan no!
  Na wɔn akyi no Svetlana nso bɛtow ɔtopae a edi awu. Ɛbɛtow Germanfo tank bi mu na ayɛ gyegyeegye:
  - ma Tsar Vladimir Kirillovich!
  Na ɔbɛda ne tɛkrɛma nso adi.
  Mmabaa no kɔɔ wuram wɔ ha.
  Alenka a ɔte tank a emu yɛ duru so nso bubu Nasifo no. Na ɔboro wɔn fi akyirikyiri.
  Ɔkofo no too dwom sɛ:
  - de me nufu hwetee wiase fã ase!
  Na Alenka nufu a ne nufu yɛ kɔkɔɔ.
  Na afei Anyuta de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɛbɔ wo. Ɛbɛbɔ fasist tank bi na abɔ denneennen sɛ:
  - a meye superstar abeawa! Wɔ abakɔsɛm nhoma ahorow mu!
  Na ɔbɛda ne sẽ adi...
  Na afei Augustine bɛtow ɔtopae a edi awu. Ɔbɛbubu Nasifo no na wabɔ hwirema sɛ:
  - ma yen asraafoa no nnye den paa!
  Na ɔbɛsan nso atutu ne nan...
  Na Maria bedi wɔn akyi na wabɔ Nasifo no. Ɔbɛkyinkyin ne ho, na ɔde abufuw abɔ nkɔmmɔ sɛ:
  - ye mmabaa akɛseɛ a wɔyɛ basabasa!
  Na afei Marusya bɛma biribi a ɛyɛ awudi ne ɔsɛe a ɛtra so aba Nasifo so. Na ɛdenam nan a ɛda hɔ kwa a ɛte sɛ abeawa mmoa so.
  Na afei ɔto dwom sɛ:
  - ye atamfo no nkogudie koraa!
  September twaam wɔ akodi a emu yɛ den paa mu. Germanfo no de ahopere ko tiaa ntua. Nanso wɔ October mu, bere a osu no tɔe kɛse no, tsar asraafo no san nyaa mfaso bio. Na ofii ase kɔɔ n"anim kɔɔ Ruhr. Bere a wɔtow hyɛɛ Koenigsberg so denneennen akyi no, ɔhwee ase. Nasifo no nyaa akuturuku foforo.
  Na wɔ France kesee fam no, tsarfo asraafo twaa Toulon ho hyiae. Enti Nasifo no nyaa bere a enye koraa.
  Ná Hitler abufuw, nanso bere a na ɔwɔ Berlin no. Ɛbɛdaa adi sɛ ne gyinabea no yɛ mmerɛw.
  Ɛda adi pefee sɛ na obiara mpɛ sɛ obetie nkitahodi no. Nanso Nasifo no bataa mu te sɛ nwansena.
  Wɔ November mu no, tsarist asraafo no asraafo koe sɛ wɔbɛfa Ruhr mantam no fã kɛse no ara, na wɔnam saayɛ so maa Germany hweree ne beae titiriw a wɔyɛ nneɛma no wɔ ɔkwan a etu mpɔn so.
  Wɔ December mu no, tsarfo asraafo no faa France kesee fam nyinaa na wɔhyɛn Spain. Na wɔ Germanfo anim no, awiei koraa no, ɔfaa Ruhr no. Bio nso, wɔfaa Germany nsase afoforo nso. Na tsarist asraafo no nso sii fam wɔ Denmark.
  Ná Hitler abufuw te sɛ ɔbonsam a ɔwɔ afiri mu, nanso wantumi anyɛ hwee.
  Katolekfo Buronya no, adehye asraafo no tu kɔɔ Paris. Ɛmfa ho sɛ na sukyerɛmma ne awɔw wɔ hɔ no, na Natasha adwumayɛfo no mpa mpaboa na wɔhyɛ bikini.
  Germanfo no de wɔn ho mae mpɛn pii. Na Fransefo no mpɛ sɛ wɔne Russiafo bɛko koraa.
  Bere a Natasha rebubu Germanfo batere bi no, ɔkae sɛ:
  - Enti, nokwarem no, edeen na Adolf a ɔwɔ honhommɔne no de ne ho too so bere a ɔne yɛn fii ɔko ase no?
  Zoya a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ kae wɔ ntease mu sɛ:
  - ebia efirise, se yeba nhyɛsoɔ ase a, yɛbɛhwe ase te sɛ sika a ɛfiri kotokuo a ɛwɔ tokuru mu!
  Aurora de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bubuu walnut bi. Afei ɔtow guu n"anom na ɔde ntease hyɛɛ no nsow sɛ:
  - Abakɔsɛm kyerɛkyerɛ sɛ ɛnkyerɛkyerɛ hwee!
  Svetlana miaa ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no so wɔ joystick bɔtn no so. Ɔbɔɔ Germanfo aprɛm foforo gui na obuae sɛ:
  - a momma yennye akofoa kese!
  Akofo no, sɛnea wubetumi ahu no, asi wɔn bo ankasa sɛ wɔbɛko na wɔadi nkonim.
  Oleg Rybachenko, abarimaa bi a onni mpaboa, de ahopere hyɛ ntade tiaa na ne honam ani fã a ɛda hɔ kwa na ntini wom. Ɔwosow na ɔbobom mpo sɛ:
  - yebedi Krauts no so nkonim! Yɛbɛdi Krautfoɔ no so nkonim! Na bɔ w"afurum!
  Na abarimaa no wɔ sẽ fitaa a ɛte sɛ nhwene saa! Terminator a ɔyɛ aberante na onkotow kɛkɛ.
  Oleg Rybachenko tow tuo bere a ɔretu mmirika no. Okum fasistfo na ɔto dwom sɛ:
  - Russia honhom ne ahemfo no tumi, di Krauts so nkonim!
  Abarimaa no de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔtoo dwom sɛ:
  - Russian waltz, adekyee pue - wo ohene anuonyam mu!
  Ɔbɛdaa adi ankasa sɛ ɔyɛ ɔbarima a ɔpɛ akodi yiye. Na ɔboro fasistfo no kosi da a edi kan koraa no.
  Na mmeawa no ko denneennen. Mirabela ni... Afei nso ɔyɛ wimhyɛnkafo a ɔkorɔn. Obiara ntumi nsiw no kwan. Ɔbɔ Krautfo no gu fam na ɔto dwom, na ɔda ne sẽ adi sɛ:
  - a wabɔ dam! N"agyiraehyɛde ni!
  Na ɔbɛfa rɔke na watow!
  Yiw, saa na mmea te wɔ ha! Sɛ Russia mmeawa ko a, tumi biara ntumi nsiw wɔn kwan.
  Mirabela de wimhyɛn aprɛm anum a ɛpaee biako guu Germanfo wimhyɛn ason gui, na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - Tsar Vladimir Kirillovich yɛ yɛn Nyankopɔn!
  Na abeawa no de ne nan a ɛda hɔ kwa no bɔ ahwehwɛ no so.
  Na nso Albina ne Alvina reko wɔ wim.
  Ná wɔyɛ akorɔmfo a wɔn ho yɛ nwonwa saa. Wɔreboaboa akontaabu foforo pii ano. Na bere koro no ara mu no wɔto dwom sɛ:
  - wo esoro mu na yeye pɛyɛ! Yɛyɛ aces pɛyɛ! Efi sereserew so kosi nsaanodwuma so - a eboro ayeyi nyinaa so!
  Albina tow Germany wimhyɛn anan gui a biako paee na ɔbɔɔ gyegyeegye:
  - Oh, anigyeɛ bɛn ara! Ɔko mu pɛyɛ bɛn ara ni!
  Alvina twaa Germany wimhyɛn anum na ɔtoaa so sɛ:
  - hunu pɛyɛ wɔ ɔko mu! Na cool ideal!
  Akofo no too dwom wɔ nnwontofo kuw mu, na wotwitwaa fasistfo no sɛ:
  - Mmabaa! Mmabaa a wɔn ho yɛ nwini! Mmabaa! Mmabaa a wɔn ho yɛ nwini!
  Wɔdaa wɔn nsiyɛ a ɛyɛ basabasa adi. Nokwarem no, wɔanhyɛ Hitler aces no mu biara sɛ onsiane.
  Nanso nokwarem no, fasistfo no wɔ nhyɛso a emu yɛ den ase.
  Hitler wɔ bunker bi mu wɔ Berlin na wɔreto atopae agu no wɔ hɔ te sɛ ɔkraman. Dɛn na na ɔpɛ? Fasistfo a odi kan no awie! Ɔkɔɔ so tiaa Tsarist Russia, na mprempren wɔrebubu n"ankasa te sɛ ɔkraman.
  Mprempren Tsar Vladimir Kirillovich regye n"ahome afi awɔw bere mu wɔ India Po no mpoano. Mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ a wofi mmusuakuw ne aman ahorow mu saw wɔ n"anim.
  Nanso, ɛnhaw ɔhene no sɛ ɔbɛhwɛ sɛnea gladiatorfo reko. Sɛ nhwɛso no, mmeawa baanu tia ahoɔfɛfo baanu.
  Wɔde plastic nkrante ko sɛnea ɛbɛyɛ a wɔrempira wɔn ho wɔn ho. Nanso, wɔko denneennen.
  Eyinom ne akofo no. Wɔde abufuw sesa akuturuku wɔ hɔ. Blondes baanu ne redheads baanu...
  Tsar Vladimir bisaa Field Marshal Vasilevsky sɛ:
  - a eye den paa wo akodie a wo ne Germanfoa no mu?
  Afuw mu ɔsraani panyin no buae nokwarem sɛ:
  - nya ahotosoɔ! Mfiase pɛɛ, bere a atamfo no fii ase kɔɔ wɔn anim no, na metee nka sɛ me ho nyɛ me dɛ. Na afei yɛafi ase redi nkonim na biribiara da adi pefee wɔ yɛn atamfo ho! - Field Marshal Vasilevich, saa ɔkwankyerɛfo titiriw yi, nom bobesa.
  Vladimir Kirillovich kae wɔ ntease mu sɛ:
  - a eye den paa se wobedi nkonim bere nyinaa! Nanso yɛdaa yɛn ho adi sɛ yetumi yɛ pii! Na afei bere bɛba, na wiase nyinaa bɛyɛ asomdwoe!
  Field Marshal Vasilevsky sii so dua sɛ:
  - a megye die!
  Ná mmeawa no akuru wɔ wɔn nipadua a ɛda adagyaw no so na na ɛte sɛ nea ehu aka wɔn kɛse.
  Wokoe, ampa se, ennye te se Tete Roma mmere no mu - woboo mmɔden sɛ wɔremfa ɔhaw kɛse mma wɔn ho. Nanso wɔyɛɛ ade denneennen.
  Saa bere no mu no, ɔko no kɔɔ so. Wɔ January mu no, tsarist asraafo faa Paris bere a na wɔretu kwan no. Wɔfaa Denmark ahenkurow Copenhagen nso. Ná German asraafo no reyɛ mmerɛw. Russiafo kɔɔ so nyaa nkɔso kɔɔ Germany ankasa. Fritzfo no koe denneennen, nanso wɔn ahoɔden sɛee.
  Oleg Rybachenko, abarimaa a onwu da yi huruw ne mpaboa wɔ sukyerɛmma no mu na ɔde ahopere kɔɔ ntua no so dii obiara anim, a na onsuro ogya koraa. Na bere a wɔrebɔ abɛn no:
  - hwan na wasua se oko ma nkonimdie, .
  Akyinnye biara nni ho sɛ obedi n"atamfo so nkonim...
  Ɔserew anigye so na obetumi ayɛ pii, .
  Na wɔbɛboro Hitler denneennen!
  Na abarimaa no nan a ɛda hɔ kwa no tow atopae! Na ɔda ne sẽ akɛse a ɛte sɛ ahwehwɛ a ɛboro ne mfe so. Yiw, ɔwɔ ano te sɛ ɔkraman dedaw. Ɛbɛwene afa menewa biara mu.
  Na mmeawa a wɔte tank mu retu afi Germany anafo fam akɔ atifi fam. Wɔreyɛ akɔ po so. Na nsase a ɛbɛn Berlin ne Pomerania nkutoo na ɛbɛka Kraut abusua no nkyɛn.
  Natasha a ɔrebɔ fasistfo aprɛm agu no kae sɛ:
  - na akodi ye anigyee wo ne kwan so!
  Bere a Zoya abɔ Nasifo no akuturuku no, penee so sɛ:
  - a eye sedee ebeye na enya! Titiriw bere a yedi nkonim no!
  Aurora a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa reto tuo no kae sɛ:
  - Biribiara a entumi nyɛ yiye no betumi aba wɔ amansan no mu, kɛkɛ nhia kakra...
  Na abeawa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no bɛserew denneennen!
  Akofo no wosow wɔn ho wɔ anigye ne abufuw a ɛyɛ hu mu. Na wɔbubu Germanfo no.
  Bere koro no ara mu no, tsarist asraafo no rekɔ wɔn anim wɔ Spain nyinaa na wɔrebɛn Seville dedaw.
  Olga a ɔte po so hyɛn a wɔde akode a wɔde fa nnipa mu tow tuo gu Germanfo ne polisifo asraafo so.
  Ɛkame ayɛ sɛ Spainfo a wɔwɔ mpɔtam hɔ no sɔre tia biara. Ɔman foforo nso retɔ Russia agyan ase.
  Oleg too tuo na ɔtoo dwom sɛ:
  - Aerobatics, ɛbɛyɛ bash wɔ bash so!
  Na ne hokafo Alice tweet sɛ:
  - kɛseyɛ a Russiafo yɛ na okyinnsoromma yi gye toom, .
  Wɔde nkrante a wɔde bɔɔ Fascism no bubuu...
  Wiase aman nyinaa dɔ yɛn na wɔkyerɛ yɛn anisɔ, .
  Momma yennyina tsarism kronkron kɛse no ano!
  Na mmeawa no bɛbɔ na wɔamia wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no wɔ joystick no so.
  Ɔko a ɛda Vladimir Kirillovich Romanov tsar ahemman ne fasist Germany ntam no kɔ so.
  Ɛkame ayɛ sɛ Russia asraafo agye France afi Nasi dɔm nsam koraa. Ɔpɛpɔn 1957... Tsar asraafo dɔm no gyee Portugal.
  Wɔ February 23 no, Russia akuw a wofi Denmark ne Germany ankasa yɛɛ biako.
  Oleg Rybachenko, abarimaa a ɔte hɔ daa yi, de ne nan a ɛda hɔ kwa no petepete atɛkyɛ mu. Abofra panyin no teɛm kyerɛ ne ho wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - anuonyam nka Russiani Tsar Vladimir a oto so abiɛsa! Metwa Hitler, mede mpire bɛsusu no!
  Na abarimaa no teɛteɛm bio na ɔde ne nsateaa a ɛda hɔ kwa no tow diski a ano yɛ nnam. Na ɛbɛbɔ fasistfo no menewam. Na afei ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a ɛte sɛ mmofra de no tow boomerang, na ntɛm ara otwa Krautfo baanum menewa.
  Yiw, Hitler adwene bɔne a ɛne sɛ ɔbɛtow ahyɛ ahemman a ɛte saa so.
  Natasha ne ne kuw no wie Germanfo a wotwa to wɔ Portugal no. Wɔn tank no yɛ nea wontumi nsiw ano wɔ ɔsɛe mu.
  Na wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa nso mia joystick no bɔton no, na wɔsɛe ade abufuw so.
  Zoya tow tuo, bubuu Germanfo aprɛm no na ɔtoo dwom sɛ:
  - ma Russia ne ahofadie kosii awieeɛ!
  Aurora de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no bɔɔ Nasi no nan na ɔde ahopere bɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - Nyame gye ɔhene nkwa!
  Svetlana nso fucked, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no miaa joystick buttons no so na ɔbɔɔ squeaked:
  - a ɔyɛ ɔhene a ɔyɛ den!
  Mmabaa di fasistfo so nkonim. Nanso afei Hitler tank foforo "Mouse"-4 puei. Model a ahoɔden wom paa - a emu duru yɛ tɔn ahasa, ne 310- mm tuo. Etumi hyɛn mu akyirikyiri, nanso n"ankasa wɔ akode a ɛyɛ den araa ma Kondratenko-6 tank no renfa no mfi baabiara.
  Natasha hyɛ sɛ:
  - Mmabaa, ehia se yeben na yɛde bata afã no fã a ɛwɔ fam no mu, wɔ rollers no ntam - eyi ne yɛn hokwan koro pɛ!
  Zoya de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɔɔ Germanfo aprɛm no na ɔtoo dwom sɛ:
  - Fate rema wo hokwan a etwa to, nanso yɛ ntɛm! Wɔ osu, asukɔtweaa ne sukyerɛmma mu!
  Augustine nso bɔɔ bɔɔl na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - hokwan a etwa to, nkrabea ma wo! Nkwa nnantew ne mmirikatu a wotu da biara da!
  Na nso ne nansoaa a ɛda hɔ, ne sɛnea ɛbɛkyinkyim. Na ɔbɛbubu fasistfoɔ no.
  Svetlana bɔɔ ose sɛ:
  - ma ahye foforo ne nkonimdi a ɛyɛ hu!
  Russiafo tank no de ahopere tuu mmirika, na ɛmaa ahoɔhare kɔɔ soro. Na mmeawa no bɛfa na wɔato dwom sɛ:
  - sodifo a ne ho ye den, anuonyam bere a eye sen biara, Orthodox Tsar, di hene ma anuonyam, ma yen anuonyam!
  Na bio wɔyɛɛ ntɛmntɛm, na wɔtwee wɔn ho fii ɔtopae a emu yɛ duru bi a wɔde fii tuo a na Germanfo "Maus"-4 no mu de kɔe no ho. Mmabaa no teɛɛm sɛ:
  - mma yennkotow odwennini no abɛn no so! Sɛnea ɛbɛyɛ a wo Hitler - wu!
  Na wɔn tank no reyɛ ntɛmntɛm. Ɛte sɛ akuturukubɔfo ketewaa bi a ɔtow hyɛ kɛse bi so. Nanso nokwarem no hokwan ahorow no yɛ aduonum aduonum.
  Natasha a na ɔrehwɛ sɛnea tank no retu no kaee sɛnea ɔne ɔbarima bi a ɔwɔ ring no mu bɔɔ akuturuku no. Ɔpaa akuturuku na wɔboroo no, nanso ɔkuraa mu. Na afei ɔde ahotoso bɔɔ asɛm no mu. Na ɔkyeree ɔtamfo no kankyee a ɔreba no, na ɔbɔɔ no wɔ ne hwene so. Wɔabɔ no akuturuku!
  Onyaa sika kɔkɔɔ ruble apem. Abeawa a ɔko saa. Sɛ ɔde ma a, ɔde bɛma!
  Natasha wosow ne nan a ɛda hɔ kwa na ɔtoo dwom sɛ:
  - nnyɛ ɔko a etwa to, nanso ɛyɛ gyinaesi! Agya Man anuonyam nti, Ɛna Man ne nidi nti!
  Na afei wɔn tank no hwirew twa nkyɛn na ɛsoma akorade... Zoya nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa, abeawa a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ saa, na ɔyɛ nnam te sɛ bonsu dii dwuma. Na "Mouse"-4 fii ase paee. Ná ɛda adi pefee sɛ n"atopae no apae. Na afei wɔbɛtetew abantenten no mu, na watu akɔ soro akɔ wim!
  Mmabaa no de nne koro teɛm sɛ:
  - Nkonimdie! Nkonimdi a ɛyɛ nwini!
  Na tank foforo nso wɔ wɔn din mu!
  Wɔ March 1, 1957 mu no, Russia asraafo fii ase twaa Elbe. Ɛte sɛ nea na wɔretiatia Hitler so.
  Abarimaa Oleg Rybachenko, a ɔda mpaboa, a ɔde ne ba nan tow atopae, memee fasistfo tank bi na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma ahye foforo, a ennkotow!
  Alenka tank adwumayɛfo no dan kɔ apuei fam. Wɔama West Germany ne France ahofadi dedaw. Nsase a ɛda Oder ne Elbe ntam nkutoo na na ɛda so ara wɔ Nasifo tumi ase. Wiɛ, Britain ne Ireland nso. Nasifo dɔm a etwa to no wɔ hɔ.
  Alenka a ɔreto tuo agu fasistfo batere no so no ka sɛ:
  - Tsarevich Nikolai, 1999. Ɔde ne nsa kyerɛɛ ne so.
  Sɛ ɛsɛ sɛ wudi hene a...
  Mma wo werɛ mmfi da - .
  Asraafo no ko akokoduru so!
  Na afei wɔde akutu foforo a wɔn nan da hɔ soma. Na ɔhwee Fritz tuo bi mu.
  Anyuta nso de nansoaa a ɛho nni hwee tow tuo. Ɔbɔ fasist no na ɔbobom wɔ n"ahurututu atifi:
  - me ne abeawa a mema Hitler fe!
  Nea edi hɔ no, Augustine nnadewa a ɛyɛ ogya no. Ɔsan yɛ ɔbonsam ketewa a ɔtow tuo nnam, na ɔbobom:
  - kɔ hell apon ano!
  Na ɔde nan a ɛda hɔ kwa na edi dwuma.
  Maria tow tuo wɔ n"akyi. Saa ara na ɔfa no na ɔbɔ no, na ɔteɛteɛm sɛ:
  - obiara rensiw me kwan, tigress, obiara rentumi nni abeawa a ne nan da hɔ no so nkonim, na wɔbɛhwe me wɔ baabiara!
  Na afei Olimpik akansi no bɛpae. Na ɔbɛbɔ Germanfo tank bi agu, na atetew ne abantenten no mu te sɛ nsenia kyɛw.
  Na cackles:
  - ma ahye foforo, a ɛyɛ nwini!
  Na ɔbɛda ne tɛkrɛma adi bio!
  Mmabaa no repiapia wɔn ho ara kwa na wɔrekɔ wɔn anim denneennen. Na fasistfo no remene wɔ wɔn akuturuku no ase.
  Wɔ March 2, 1957 no, Nasi asraafo a wotwa to wɔ Portugal no gyaee wɔn ho mu. Ɛbɛdaa adi pefee sɛ fasist nniso mfiase rekɔtɔ. Sɛ yɛbɛka no pɛpɛɛpɛ a, so adekyee? Owiatɔe a ɛyɛ dae bɔne!
  Na Russia asraafo rekɔ wɔn anim. Germanfo reto wɔn akode agu fam kɛse na wɔde wɔn ho ama.
  Wɔhwe ase wɔ wɔn nkotodwe so. Russiafo ne Chinafo mmeawa nyinaa few wɔn nan a ɛda hɔ kwa no ano.
  Ɛte sɛ nea ɛyɛ nwini na ɛyɛ nwini yiye. Na wɔretwitwa fasistfo no na wɔretwitwa wɔn.
  Natasha adwumayɛfo no wɔ keteke a wɔrekɔko akɔ atifi fam no mu dedaw, ne Kraut abusua no.
  Mmabaa no te wɔn dan mu. Wɔnam wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa a wɔde kura kaad so.
  Natasha kae sɛ:
  - ɛyɛ anigye, sɛ yɛfa Berlin a, dɛn na edi hɔ?
  Zoya de ahotoso buae sɛ:
  - a edi hɔ ne London!
  Fire Aurora serewee na obisaa bio sɛ:
  - Na afei?
  Zoya kaa no pintinn sɛ:
  - Latin Amerika bɛyɛ yɛn dea! Yɛne Nasifo rennyina guasodeyɛ mu!
  Svetlana penee eyi so sɛ:
  - ampa se yennnye saa! Momma yenni wiase nyinaa so nkonim!
  Natasha de anigye sii so dua sɛ:
  - Na afei asomdwoe beba, ewiase nyinaa!
  Mmabaa no too dwom wɔ nnwontofo kuw mu, na wɔhyehyɛ nnwom bere a wɔrekɔ no;
  Anuonyam mma Tsarsom Russia Kɛse no, .
  Baabi a Vladimir te ahengua no so...
  Yɛbɛbubu fascism bɔne akuwakuw no - .
  Anuonyam nka yɛn asraafo ne monolith!
  
  Wɔde gyidi kɛse brɛɛ koma, .
  Yɛn Maame Asase a yɛde yɛn koma nyinaa...
  Yɛyɛ Tsar Nicholas mma, .
  Na wɔanwu amma no kwa!
  
  Yɛn kurom, wo dɔ sen biribi foforo biara, .
  Momma yɛntow ogyaframa a ɛwɔ ntaban, a ɛwɔ soro...
  Wo ne Agya Man nso reko, .
  Wiɛ, ma Nasifo no nyinaa nwu!
  
  Ná Hitler pɛ sɛ onya yɛn Asase, .
  Na ɔkraman bɔne no bɔɔ mmɔden sɛ obekum ɔhene no...
  Nanso yɛreyɛ dashing, yennye ntom sɛ , .
  Enti fascism tow hyɛɛ yɛn so kwa!
  
  Ɔhene yɛ sodifo yamyefo ne onyansafo, .
  Bepɔw so ɔkɔre bi tu kɔ soro wɔ okyinnsoromma yi so...
  Vladimir bɛyɛ nnipadɔm no sodifo, .
  Yɛn adamfofa no te sɛ dade a wɔde ayɛ biako!
  
  Momma yɛnbɔ support no mfi Fritz nan mu,
  ma Hitler nnye ne menewa wɔ hama mu...
  Yɛde atirimɔden so kum bɛhyɛ aniwu ase, .
  Hena na ɔyɛ n"ade sɛ bɔne wɔ Asase so!
  
  Ahemfo ahoɔden ne adehye nyansa, .
  Ɔbɛsɛe fasistfoɔ no a ɔmfa ne ho nhyɛ mu...
  Gye me di, Hitler yɛɛ nkwaseasɛm ankasa, .
  Na afei n"asetra te sɛ asaawa!
  
  Enti bu ahene akɛse no, .
  Romanovs biara nni Asase so a ɛyɛ nwini sen saa...
  Wɔ Nasifo ko no mu no, bɔ koma, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a wobebue kwan ama nneɛma a wɔatumi ayɛ ne adaeso!
  
  
  Petro Ɔkɛseɛ de yɛn kɔɔ po no mu, .
  Alexander dii Paris so nkonim...
  Yiw, ɛtɔ mmere bi a na awerɛhow si, .
  Nanso na kerubini bi bɔɔ Russia ho ban!
  
  Biribiara yɛ fɛ ma yɛn, .
  Mmabaa ne mmarimaa nyinaa, gye me di...
  Ɔhene di tumi, wo nim yie - .
  Sɛ aboa bɔne bi bɔ gyegyeegye wɔ aboboano mpo a!
  
  Anohyeto biara nni hɔ, gye pɛyɛ di, .
  Ɛrenkyɛ na komunism ahene bɛba...
  Momma yemmue anigye apon, .
  Damn fascism a wɔsɛee no!
  
  Wɔ Russia fam no, wɔmfaa ade titiriw no nsi hɔ, .
  Gye me di, yɛbɛdi ɔtamfo no so nkonim...
  Mmabaa no da mpaboa, te sɛ nea wɔwɔ Sparta, .
  Wiɛ, yɛn Tsar Vladimir nkutoo na ɔwɔ hɔ!
  
  Yegye Rod - Nyankopon Kɛse no di, .
  Nea ɛbɔɔ Slavfo a wɔyɛ pɛ no...
  Yɛko hwehwɛ nidi ne ahofadi, .
  Yɛtow hyɛ Nasisom so!
  
  Wo ne Romanov abusua a wɔsen biara, .
  Obedi Russia so bere nyinaa...
  Ɔhene kɛse, wimhyɛn a ɛkorɔn sen biara, .
  Satan renbubu ɔkɔre no!
  
  Esiane ɔdɔ a ɔwɔ ma Russia kɛse nti, .
  Yɛsoma asraafo kɔ ɔko mu...
  Yɛhyɛ ahotefo anim anuonyam fi ahoni no mu, .
  Ne nyinaa akyi no, ɔkofo biara nso yɛ ɔhene!
  
  Yɛn koma hyew ma Agya Man, .
  Yɛn mmeawa no yɛ den wɔ ɔko mu...
  Yɛbɛbue ɔpon no akɔ ahunmu, hu
  Na m"akum Adolf te sɛ ɔkraman!
  
  Bere kakraa bi pɛ na aka ansa na Berlin, .
  Yɛbɛhyɛn mu, a yɛsoa ahene anuonyam...
  Mpanyinyɛ nhunahuna yɛn mmeawa, .
  Gye me di, wɔrenhwie nsuo nhwie yɛn ngu!
  
  Momma yensie wɔn a wɔyɛ abɔnefo ne akyidefo, .
  Ɔtweaseɛ no bedi nkogu denneennen...
  Na yɛwɔ sika kɔkɔɔ ahoni, .
  Rodnoveria yɛ daa mmara!
  
  
  
  
  Türkiye HƆ WIASE KO A ƐTO SO ABIEN NO MU
  Wɔ September 1, 1942 mu no, Türkiye de ne ho hyɛɛ ɔko a ɔne USSR dii no mu. Nea enti a ɛte saa no da adi pefee - sukɔm a ɛde aweredi wɔ nkogudi a atwam no ho, ne ɔpɛ a wɔwɔ sɛ wɔbɛkyere Baku. Nea ɛka ho no, Germany aman ntam nkitahodi nso dii dwuma bi, na ɛhyɛɛ Ottomanfo bɔ sɛ wobenya sika kɔkɔɔ mmepɔw. Sɛnea ɛte biara no, Turkeyfo sii gyinae sɛ mfaso biara nni so sɛ wɔbɛtwɛn bio, na wɔnyɛ aweafo, na mmom wobetumi anya bere nso ako.
  Ne saa nti, Turkey akuw aduasa tow hyɛɛ Soviet Transcaucasia so.
  Wɔ nna kakraa bi mu no wɔfaa Batumi na wotumi twaa Yerevan ho hyiae.
  Nea ɛbɛyɛ na wɔayɛ eyi no, wɔhyɛɛ Stalin ma ɔtwee nneɛma a wɔde asie a na ɛreba no fã bi na ɔde kɔmaa Transcaucasia.
  Wɔhyɛɛ Soviet asraafo mpanyimfo no ma wɔtwee ntua a wɔde baa Stalingrad no too nkyɛn. Germanfo nso tumi nyaa pii wɔ Caucasus kwan so na wɔfaa Ordzhonikidze ne Grozny. Na ɛdenam wɔn akyi kɔɔ mmepɔw no so nkutoo so na Soviet asraafo no tumi siw Nasifo no kwan.
  Bere koro no ara mu no, Britaniafo twee Operation Torch no too nkyɛn, efisɛ na wosuro sɛ wɔde Turkey bɛka ɔko a wɔde bɛko atia Britain no mu.
  Eduu December 1942 awiei no, Nasifo no faa Stalingrad. Wɔtenaa hɔ. Soviet asraafo kɔɔ wɔn anim, nanso wɔantumi wɔ mfinimfini hɔ - Rzhev-Sychov adwuma no bɛyɛɛ nea ɛho ka yɛ den dodo. Nanso, Fuhrer no da so ara de ɔko a edi mũ too gua, efisɛ na Third Reich no nni nneɛma a ɛdɔɔso.
  Wɔ February mu no, Asraafo Kɔkɔɔ no boaboaa wɔn asraafo ano na wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobefi Stalingrad afã horow akɔtow ahyɛ Germanfo so. Nanso na Nasifo no atumi asan aboaboa wɔn asraafo ano dedaw na na wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛpam ɔhwe no.
  Operation Torch nso fii ase wɔ February mu. Ná Germanfo nso ayɛ krado, na bere a wɔkoe denneennen adapɛn abien akyi no, wogyaee Britaniafo no.
  Amerikafoɔ no nnya nsii fam wɔ Casablanca ne Tunisia. Ɔko a ɛrekɔ so wɔ Afrika no agyae bio.
  Na Hitler da so ara reboaboa ahoɔden ano... Wɔ March mu no, Red Army no yɛɛ Rzhev-Sychov adwuma no ne mprɛnsa so, akodi ahorow no dii ɔsram mũ nyinaa, na ankosi hwee kɛse.
  Wɔ June mu no, Nasifo no boaboaa ahoɔden ano na wotu faa Volga, bɔɔ mmɔden sɛ wobetwa Soviet asraafo a wɔwɔ Caucasus no mu na wɔadu Caspian Po no ho.
  Germanfo aprɛm foforo de wɔn ho hyɛɛ akodi ahorow no mu: "Ɔsebɔ", "Panther", "Gyata".
  Sɛnea ɛte biara no, tuo a ɛde ne ho tu "Ferdinand" nso.
  Ná Germanfo no ho yɛ den sen abakɔsɛm ankasa mu, wɔanhwe wɔn, na na wɔwɔ asraafo foforo.
  Ɛkame ayɛ sɛ United States antow atopae nto Third Reich so, na ɛmaa wotumi yɛɛ tank ne atuo a wɔn ankasa tumi tu no kɛse. Na nso fi ase "Gyata" nsɛm a ɛtoatoa so no. Nanso, ɛbɛdaa adi sɛ tank no bo yɛ den dodo na emu yɛ duru, na ɛtaa bubu na ɛkyere. Nanso ne akode a ɛyɛ den a ɛyɛ mm 100 a ɛkɔ fam wɔ nkyɛnkyɛn no maa kar no yɛɛ kar pa a ɛma wotumi tu mmirika. Mfaso a ɛwɔ Lev tank no so ne ne aprɛm a ano yɛ den, nanso nea enye ne sɛ emu duru yɛ aduɔkron. Ɛno na ɛmaa kar no ntumi nkɔ baabiara.
  Akodi ahorow no kyerɛe sɛ saa tank yi da so ara tumi yɛ biribi wɔ asase a ɛyɛ petee so.
  Ɛbɛdaa adi sɛ Panther no afã akode no yɛɛ mmerɛw, na ɛmaa nneɛma a wɔhwere no yɛɛ kɛse. Tiger no daa ne ho adi sɛ ɛyɛ tank a etu mpɔn sen biara a ɛma wotumi tu nneɛma mu. Na wɔde akode a ne kɛse yɛ mm 82 akata n"afã horow so, na ɛmaa aduanan anum no yɛɛ nea enni tumi biara.
  Germanfo no kɔɔ wɔn anim brɛoo kakra. Soviet akannifo no nyinaa hwɛɛ kwan sɛ wɔbɛfa ɔkwan a ɛte saa ara so, na wɔasiesie wɔn ho no, wɔde asraafo bɛtete wɔn.
  Nokwarem no, nea ɛnte sɛ Kursk Bulge no, fasistfo no mu yɛ den na wɔwɔ ahotoso kɛse.
  Na asase no yɛ nea ɛyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛtow ahyɛ so sen sɛ wɔbɛbɔ wɔn ho ban. Na Krautfo no nso wɔ wimhyɛn, tank, ne asraafo a wɔnam fam pii. Na ɛnyɛ mmerɛw sɛ wɔde nneɛma bɛma Soviet asraafo atwa Volga.
  Enti Nasifo no, bubuu akwan a wɔde bɔ wɔn ho ban no, kɔɔ wɔn anim. Yɛdii nkonim wɔ nkonimdie akyi.
  Bere a yɛde atirimɔden ko asram abiɛsa akyi no, yeduu Caspian Po no ho.
  Esiane sɛ Stalin huu ne ho wɔ tebea a emu yɛ den mu nti, ɔpɛe sɛ ofi asomdwoe ho nkitahodi ase. Esiane sɛ abɛyɛ nea ɛda adi sɛ wontumi nsiw Caucasus ano nti. Nanso ɛyɛ den yiye sɛ wo ne Hitler bɛyɛ adwene. Fasistfo no hwehwɛ pii dodo. Na sɛ wogyae wo ho mu ma wɔn a, wɔbɛwe wo. Na asomdwoe a wɔagyae no nso ɛ? Hitler mpɛ sɛ ɛba ha. Na nokwarem no, ayɔnkofo yɛ nnipa a wɔnyɛ hwee. Wosuro sɛ wɔbɛtwentwɛn mpaapaemu a ɛboro so no ase.
  Ná Fritz abusua no retu wɔ Caspian Po no mpoano. Na afei, awiei koraa no, wɔne Turkeyfo no yɛɛ biako. Anigye bɛn ara ni!
  Germanfo mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ hyɛɛ Soviet nneduafo ma wɔfew wɔn nan a ɛda hɔ kwa no ano. Wɔyɛɛ no osetie mu. Na wɔbɔɔ wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no.
  Eyi ne ɔkwan a wɔfaa so kyeree no. Na Germanfo no yii Soviet asraafo akuw no akode fii mu.
  Afei Stalin de asomdwoeɛ maa Fuhrer - ɔpenee so sɛ ɔbɛgyae Caucasus nyinaa, ne Leningrad ne Karelia mpo. Plus tua mfe ɔha a wɔde tua akatua.
  Fuhrer no, bere a osusuw ho kakra akyi no, gyee nea wɔde maa no no toom na wɔde asomdwoe baa awiei wɔ December 7, 1943.
  Apamfo no faa eyi sɛ atoro! Na wɔde anohyeto ahorow too Stalin ne USSR so!
  Na Sovietfo nsɛmmɔnedi de wɔn ho a wɔde mae ankasa no kyerɛe sɛ nkonimdi kɛse. Wɔka sɛ esiane sɛ aman a wɔyɛ apam no gyaw wɔn hɔ nti, wɔkoraa Soviet man no so na wɔannye Moscow da.
  Na nokwarem no, Nasifo no fii ase tow hyɛɛ wɔn so fii Caucasus kɔɔ Mfinimfini Apuei na wɔhyɛɛ Rommel"s kuw no den. Eduu March 1943 awiei no, fasist asraafo a wɔkorɔn faa Mfinimfini Apuei ne Egypt nyinaa. Nea ɛka ho no, akodi ahorow no kyerɛe sɛ Panther no ne Engiresifo Churchillfo ne Cromwellfo no di nkonim, nanso nea etwa to no ntumi nkɔ mu anim ne anim.
  Nea ɛka ho no, na Germanfo no yɛɛ den wɔ akodi a wɔne Russiafo dii mu, na na ɛnyɛ den sɛ wobedi Britania asraafo a na wɔyɛ atubrafo no so nkonim.
  Wɔ April mu no, Nasifo no tu kɔɔ Sudan. Na awiei koraa no wɔfaa Gibraltar, na wofii ase faa Morocco. Churchill nso bɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛsɔ nsu no ahwɛ sɛ asomdwoe wɔ hɔ anaa. Nanso esiane sɛ Hitler de ne nsa ama ahofadi wɔ apuei fam nti, ɔkae sɛ dabi!
  Na Nasifo no tu kɔɔ Afrika nyinaa. Wɔtwee wɔn akyi kɛse esiane nkitahodi a ɛtrɛw, akwan bɔne anaasɛ wɔn a wonni koraa, wim tebea a emu yɛ den ne akwansin akɛse a na ɛwɔ hɔ nti.
  Ne nyinaa mu no, Germanfo no nyaa nkɔso. Na wotu faa Asasepɔn a Ɛyɛ Esum no so. Ɛwom sɛ, nokwarem no, na wɔn tank ahorow, titiriw Tiger-2 ne Gyata no, yɛ mmerɛw koraa wɔ kwae no mu de. Sɛ yɛbɛka a, Germanfo nso de "Panther" a emu yɛ hare bae wɔ wɔn ntoatoaso no mu, a emu duru yɛ tɔn aduonu asia, a na ɛho hia kɛse ma ɔko a ɛkɔɔ so wɔ Afrika no.
  Nanso, sɛnea ɔko dwumadi ahorow kyerɛe no, na tank a ɛte saa no nni mfaso titiriw biara wɔ T-4 no so, gye engine a ahoɔden wom kɛse, na mmom na ɛwɔ akode mprɛte a ɛkɔ fam nso.
  Ɛrekɔ 1944 awiei no, Germanfo nyaa E-10 tuo a ne ho tumi tu, a emu duru yɛ tɔn dumien, na ne mfonini a ɛba fam koraa, na na akode a ɛkɔ fam yiye. Afiri a ɛte saa ho hia ma Afrika ankasa.
  Titiriw sɛ mmeawa ko wɔ ho a. Na mmeawa no taa yɛ super na wɔyɛ classy.
  Gerda ne Charlotte tu kwan fa kwae mu na wɔsɛe Britaniafo ne Amerikafo. Eyinom ne mmeawa a wuhia wɔn ankasa! Worentumi nnya nea ɛyɛ nwini mpo wɔ asasesin a edi hɔ a ɛyɛ akwansin ɔha no mu. Mmabaa ani gye ho sɛ wobekum - weinom yɛ mmeawa a wɔn ho yɛ nwini!
  Enti wɔkyeree abibifo akofo no hyɛɛ wɔn ma wɔfew ahoɔfɛfo no nan a ɛda hɔ kwa no ano. Ɛda adi nso ntɛm ara - korɔnbɔ a anibere wom! Na wɔko ma wɔn ho, na wɔbɔ Engiresifo kar ahorow fi akyirikyiri.
  Wɔn tuo a wɔn ankasa tumi tu no rebɛn Pretoria, South Africa ahenkurow no dedaw. Mmabaa no tow wɔn ho tuo, de tungsten core to Churchill no mu na wɔto dwom sɛ:
  - wɔ Afrika no, akraman wɔ hɔ, Afrika mu no, gorillas wɔ hɔ, wɔ Afrika no, akokɔsradeɛ dɔɔso! Wɔbɛka wo, ahwe wo na wɔahyɛ wo abufuw! Mmofra nkɔ nantew wɔ Afrika! Wɔ Afrika no, ɔkorɔmfo bi wɔ hɔ, wɔ Afrika no, ɔbɔnefo bi wɔ hɔ, wɔ Afrika no, Barmaley a ne ho yɛ hu no wɔ hɔ! Ɔbɛka wo, abɔ wo na wahyɛ wo abufuw! Na ɛsɛ sɛ wɔtetew ne mmabea no mu!
  Wɔ February 1945 mu no, Britaniafo abankɛse a etwa to a ɛwɔ Afrika wɔ Madagascar supɔw so no hwee ase.
  Enti seesei Britain ahwere ne nan wɔ hɔ nso. Bere koro no ara mu no, Germanfo faa Iran ne India nyinaa. Wɔdaa wɔn ahoɔden a ɛyɛ nwonwa adi.
  Na wɔ May 1945 mu no, Nasifo no sii fam wɔ Britain. Bere a wɔkoe denneennen adapɛn abiɛsa akyi no, London hwee ase. Ɔsram biako akyi no, wɔkyeree Ireland.
  Wɔyɛɛ komm wɔ asase so bere tiaa bi, nanso wɔ po so no ɔko no kɔɔ so. Wogyaw United States nkutoo tiaa Third Reich, n"ayɔnkofo, ne Japan. Nanso seesei deɛ, Amerika wɔ amannɔne, na worentumi mfa no mmerɛw saa.
  Wɔ Third Reich mu no, wɔde amansan nyinaa adwumayɛfo a wɔbɛkɔ akɔyɛ adwuma bae, na wimhyɛn ne po so ahyɛn a wɔyɛ fii ase yɛɛ kɛse.
  Wɔyɛɛ akohyɛn ne wimhyɛn a wɔde fa wimhyɛn nyinaa. Na nokwarem no na po ase akodi no rekɔ so kɛse. Na afei na mmɔborohunu biara nni hɔ mma obiara a ofi Amerika po so ahyɛn no mu.
  Wɔ osutɔbere mu, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, wɔ November 1945 mu no, Germanfo de akokoduru faa Iceland na afei wɔyɛɛ abɔnten so akwan wɔ Argentina. Nanso, ɔko a ɛkɔɔ so wɔ po so no kɔɔ so kyɛe. Egyee ahyɛn pii a wɔde si fam ansa na wɔadu Amerika. Na wɔnyɛ po so ahyɛn ntɛmntɛm saa. Nanso sɛnea ɛte biara no, na Third Reich no renya ahoɔden. Afe a ɛto so aduanan asia no twaam wɔ akuturuku a wɔde sesaa wɔn ho wɔn ho wɔ po so no mu. Na wɔ 1947 mu no, na Germanfo no de asraafo dwumadi ahorow akɔ Greenland dedaw na wɔafa. Na sɛ wufi hɔ a, ɛnyɛ akyirikyiri na ɛkɔ Canada!
  Nasifo no yɛɛ nhyehyɛe sɛ wobedi nkonim akɛse. Na wɔ 1948 mu no, wofii ase tow hyɛɛ Canada so, na wofii Brazil kɔɔ Venezuela kaa Japanfo ho. Ɔko no kɔɔ so denneennen.
  Germanfo no kɔɔ wɔn anim nkakrankakra nanso akyinnye biara nni ho. Ná wɔn E series aprɛm no anya nkɔso sen Amerika de no na ɛdaa mfaso adi wɔ ɔko no mu. Nanso ɔkwan bi so no, Yankees no nyɛ mmerɛw saa, na wɔde atirimɔden kɛse sɔre tiae. Na wɔammɔ mmɔden sɛ wɔbɛpa abaw.
  Ɛwom sɛ, nokwarem no, na nsu a wɔde yɛ nsu wɔ hɔ de. Amerikafo no kɔɔ wɔn mu. Afei wogyaee mu. Na nneduafo no yɛɛ Aryan mmeawa no nan a ɛda hɔ kwa na mfutuma ayɛ no ano.
  Ankyɛ na Quebec ne Toronto hwee ase, afei nkurow afoforo. Efi May kosi December 1948 no, ɛkame ayɛ sɛ Germanfo faa Canada nyinaa, ne Venezuela, Nicaragua, ne Mexico fã kɛse no ara nso. Eyi yɛ tebea a emu yɛ den yiye. Eduu 1949 mfiase no, na Germanfo wɔ United States wɔ dade a wɔde twitwiw nneɛma mu. Afei, January 11 no, Amerikafo bɔɔ mmɔden sɛ wɔde nuklea akode bedi dwuma nea edi kan wɔ abakɔsɛm mu. Na wɔantumi anyɛ yiye koraa. Wɔ atopae anum no mu no, anan wuwui wɔ wimhyɛn ahorow a Germanfo wimhyɛn towee mu, na biako, bere a ɛpaee no, ansɛe German asraafo kɛse.
  Nea ɛbɛyɛ na wɔabua no, Kraut abusua no yɛɛ wɔn atopae a wɔtow guu Amerika nkurow ne asraafo atrae ahorow so no mu den.
  Enti ɔko no kɔɔ so yiye bere nyinaa de boaa Wehrmacht no. Nea na ɔwɔ nnwinnade ne asraafo ntetee a eye sen saa. Yiw, na dodow bi nso. Ná ɔko no mu yɛ den yiye. Wɔ 1949 mfiase no, Germanfo, amannɔnefo, ne Japanfo akuw faa baabi a na aka wɔ Mexico no, na wofi atifi fam baa United States. Wɔapiapia Amerika koraa. Na ɛbɛdaa adi pefee sɛ nneɛma nye mma United States. Na ebeduu awɔw bere awiei no, na wɔafa ɔkɔre ahemman no asasesin fã, ne Alaska nso dedaw.
  Germanfo no faa Washington ne New York wɔ November 8, 1949 mu. Na December 7, 1949 no, U.S. Asraafo nkaefo de wɔn ho mae. Saa na Wiase Ko II baa awiei. Ɔko a mogyahwiegu wom sen biara na ɛkɔɔ so bɛboro mfe du!
  Ná ɛte sɛ nea asomdwoe a na wɔatwɛn akyɛ no aba. Nanso na Hitler mpɛ sɛ ogye nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɛsɛ sɛ wɔne Japan kyɛ tumidi no tom. Na wɔ April 20, 1953 mu no, Third Reich no tow hyɛɛ Owia a Ɛpue Asase no so. Ɔko foforo sɔree. Wɔ wiase tumidi nti.
  Dodow mu korɔn wɔ Third Reich afã, na su nso wɔ hɔ. Nanso Japanfo de atirimɔdensɛm kɛse ne akokoduru kɛse reko.
  Nanso, Nasifo da so ara di nkonim. Nanso, ɛkame ayɛ sɛ ɔko no dii afe biako. USSR da so ara nni afã biara. Stalin wui wɔ hɔ na tumidi ho apereperedi a emu yɛ den wɔ hɔ.
  Awiei koraa no, Wehrmachtfo no gye Japan. Asram kakraa bi akyi no, Nasifo no nso faa Latin Amerika aman. Wɔde wiase nyinaa tumidi si hɔ.
  Nsakrae ahorow rekɔ so wɔ Third Reich no ankasa mu. Wɔde ɔsom foforo ba de besi Kristosom ananmu. Baasakoro biara nni mu, Onyankopɔn a ɔkorɔn sen biara ne ne somafo biako pɛ - Adolf Hitler. Sika agyiraehyɛde biako, nhomasua biako. Na nso aware dodow a wɔde nyamesom atew ho. Na awosu mu nneɛma a wɔpaw no da so ara rekɔ so denneennen. Wɔrema adesamma abusua no atu mpɔn.
  USSR da so ara wɔ hɔ wɔ ɔkwan a wɔatwitwa so na ɛde tow ma Nasifo. Nikita Khrushchev di tumi wɔ hɔ na ɔbɔ mmɔden sɛ ɔrensisi aboa no. Ne nyinaa mu no, Hitler de wiase nyinaa ahyɛ ne ho ase dedaw. Na ɔhwɛ Russia sɛ baabi a ɛyɛ kɔkɔɔ. Nanso onipa fa no sɛ, na Onyankopɔn tu no.Wɔ April 20, 1957 mu no, Fuhrer no bɛyɛɛ nea wɔbɔɔ mmɔden sɛ wobekum no wɔ n"awoda ara kwa. Na wɔ mfe aduosia awotwe pɛpɛɛpɛ mu no, wotwaa wuram otirimɔdenfo no ahenni mu. Ɛkame ayɛ sɛ odii wiase nyinaa so nkonim, na ɔpɛe sɛ ɔtow hyɛ USSR so bio wɔ June 22.
  Nanso sɛnea yɛhu wɔ ne ho no, ɛnyɛ yie...
  Schellenberg na odii Hitler ade. Nnubɔne a ɔde dii dwuma ɔkwammɔne so ne adidi mu wui Hermann Goering. Himmler hwee ase animguase mu, na Hitler gyaee ne mu ahotoso, na afei oyii no fii hɔ. Schellenberg bedii Himmler ade na onyaa dibea a ɛne sɛ obedi n"ade. Nea ɛka ho no, Hitler maa wonyaa mma denam nsa a wɔde hyɛ nipadua mu a wɔde nsa ayɛ so. Nanso wɔn mu panyin no nnya nnii mfe dunan.
  Enti Fuhrer asefo annya bere annye agyapade. Enti Hitler bɛyɛɛ ɔhempɔn, nanso na onni ahemman biara. Schellenberg annya akokoduru ankum Fuhrer mma no, na mmom oyii wɔn fii tumidi mu. Na ɔno ankasa bɛyɛɛ Fuhrer ne ɔman anidanfo.
  Tumi ho apereperedi no kɔɔ so mfe pii.
  Na wɔ May 1, 1961 mu no, Nasi Germany tow hyɛɛ USSR so. Na mmɔdenbɔ bi wɔ hɔ sɛ wobenya: okyinnsoromma biako - ahemman biako!
  Na na Schellenberg asraafo no da so ara tumi fa Moscow. Ná Soviet asraafo no sua dodo wɔ asraafo nnwinnade dodow ne ne su mu. USSR nkurow akɛse a wɔfaa no twetwee asram asia esiane akwansin akɛse a na ɛwɔ hɔ nti. Na afei ɔfã biara mu ɔko no kɔɔ so mfe du bio.
  Nanso, ankyɛ na nneɛma brɛɛ ase. Schellenberg dii nhyehyɛe a ɛma ahofadi kakra akyi, na wɔ 1981 mu no, Russiafo nyinaa nyaa Third Reich ɔman ba. Ahofadi a wɔde mae no nyaa nkɔso nkakrankakra. Schellenberg wui wɔ ɛno akyi bere tiaa bi. Na tumidi ho apereperedi a emu yɛ den fii ase. Afei, sɛ́ apam no, wɔsan de ahemman no sii hɔ na Kaiser aseni tẽẽ, Frederick IV, foroo ahengua no. Wɔ afe 2001 mu no, wɔyɛɛ ɔmanfo a wɔpɛ sɛ wɔpaw wɔn a wɔn a wɔte okyinnsoromma Asase so nyinaa nyaa ɔman ba ne hokwan ahorow a ɛyɛ pɛ wɔ mmara kwan so. Na afe 2017 mu no, woyii anohyeto a etwa to a wɔde maa Yudafo ne Romafo no fii hɔ.
  Ɔman Sohyialism bere no aba awiei. Nanso, adesamma wɔ ahemman biako mu, ɔman biako, ne ahemman nniso. Ɔhwehwɛ ahunmu.
  Wɔ mu no, obiara yɛ pɛ wɔ ɔkwan a ɛfata so, na Mmarahyɛ Bagua ne Bundestag wɔ hɔ, baabi a Third Reich no mufo nyinaa paw ananmusifo. Na wɔn atifi no, Kaiser, Asase okyinnsoromma nyinaa so ɔhempɔn no wɔ hɔ.
  Mpɛn pii no, asetra nyɛ bɔne wɔ honam fam nneɛma mu. Nteɛso a emu yɛ den, nyansahu ne mfiridwuma mu nkɔso a Germany ahyehyɛde a ɛkyɛn so ka ho no de nea efii mu bae. Kuayɛ ye yiye, ɔkɔm nni hɔ, na aduan pii wɔ hɔ wɔ Afrika mmeae a wodi hia mpo. Obiara wɔ adwuma, obiara nya akatua ne pension. Nhomasua ne nnuruyɛ yɛ nea wontua hwee. Saa ara nso na mmofra sukuu ne mmofra sukuu ahorow a wontua hwee. Aduan bo yɛ penny, na wɔde nneɛma nyinaa bo ayɛ nwini mfe pii ni. Baabiara, wɔ Afrika mpo no, akwan wɔ hɔ, ɛkame ayɛ sɛ obiara wɔ ɔdan anaa ofie a ɛyɛ soronko. Anyɛ yiye koraa no, wɔma awarefo foforo nyinaa adan abiɛsa ntɛm ara wɔ ɔdan bi a nneɛma nyinaa wom mu. Wubetumi ayi kar anaa biribiara a wode abɔ bosea. Pii mpo wɔ ankorankoro helikopta.
  Intanɛt yɛ adwuma, obiara wɔ TV ne kɔmputa, adwuma da no yɛ nnɔnhwerew anan pɛ. Agumadi afã horow no nyinaa yɛ nea wontua hwee, na wutua sika mpo na woakɔ bi.
  Wɔma abofra biara sika kɛse. Wɔmfa nneɛma a wɔde di dwuma ne ɔmanfo kar a wɔde di dwuma kwa. Biribiara bɛyɛɛ nea wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ na wɔasiesie no yiye saa. Mmɔnten so tew, robɔt ne mfiri a wɔde yɛ adwuma pii apue. Nhyehyɛe a ɛyɛ nhwɛso. Wɔabara sigaret, ɛwom sɛ wɔda so ara tɔn nsa, na ɛkame ayɛ sɛ wontua beer ahorow ahorow. Wɔma mmofra a wɔwɔ baguam adidibea nso aduan a wontua hwee.
  Nneɛma pii a wɔde twetwe nkurɔfo a wontua hwee ne kɔmputa dan.
  Nnipa atrae wɔ Ɔsram, Mars, Venus, Mercury, ne Jupiter asram so dedaw.
  Nkurɔfo resiesie wɔn ho sɛ wobehuruw akɔ nsoromma mu. Wɔayɛ nneɛma pii dedaw.
  Ne tiaatwa mu no, ne nyinaa mu no, ɛkɔɔ yiye koraa. Na na ɛho nhia sɛ wɔyɛ adwuma saa.
  SƐ ZYUGANOV BƐKYERƐ Akokoduru NE NHWEHWƐMU PII A
  Wɔ May 1999 mu no, Zyuganov sii gyinae sɛ ɔrempene Stepashin kandifo no so, na mmom ɔbɛkɔ akɔtow aba ntɛm akɔ Duma. Komunisfo ne wɔn ayɔnkofo no sii gyinae a ɛyɛ den sɛ wɔbɛtow aba atia Stepashin. Bio nso, ɛhyɛɛ wɔn abufuw na wogyee wɔn dibea wɔ aban no mu. Anka gyinaesi a ɛte saa bɛyɛ nea ɛda adi kɛse wɔ abakɔsɛm mu sɛ Zyuganov nyɛ Trojan pɔnkɔ a ɔwɔ komunisfo nsraban no mu, a ɔsɛee benkum fam nsusuwii ahorow na ɔde too gua no.
  Mmarahyɛ bagua mu abatow a wodii kan yɛe no hyɛɛ bɔ sɛ komunisfo no benya mfaso pii, a nea ɛka ho ne akansifo kakraa bi ne mogya adansefo mfonini.
  Na eyi kyerɛe sɛ komunisfo no mfa wɔn ho nhyɛ wɔn nkongua ho koraa, na mmom wodi nnyinasosɛm so kɛse.
  Ne mprenu so no Yeltsin de Stepashin bae bio, na afei ɔfaa Aksenenko ne mprɛnsa so. Duma no bio ampene so, na wɔfaa no na wɔguu mu. Ná wɔayɛ nhyehyɛe sɛ wɔbɛyɛ abatow foforo wɔ September mu.
  Mmarahyɛ bagua no atirimɔdensɛm no sesaa abakɔsɛm kwan kakra. Yugoslavia atopae a wɔtowee no kyɛe - sɛnea na Milosevic wɔ anidaso sɛ obenya mmoa afi Russia hɔ no. Na mmarahyɛ bagua no a woguu no maa asɔretiafo no nyaa hokwan dii nkonim.
  Komunisfo no tumi de Yeltsin a wotuu no fii n"ahenni so no too aba bio.
  Na bio na ɛyɛ tiawa kakra kɛkɛ, saa bere yi de na abatow abien pɛ. Na ananmusifo no haw wɔ sɛnea mmarahyɛ bagua abatow no bɛn, ne asiane a ɛwɔ hɔ sɛ wɔrentwam wɔ mu no ho.
  Woguu Duma no, na Yeltsin nam ahyɛde so paw Aksenenko a na onnim no pii no sɛ ɔman soafo panyin.
  Mpɛn pii no, na Zyuganov anidaso sɛ wɔbɛyɛ abatow no fata. Ɔmampanyin a ɔyare na wayɛ mmerɛw no ankɔ atia ɔman mmara no. Na wamfa ne ho anto asiane mu sɛ ɔbɛboro ne tumi so denam ɔha biara mu nkyem abien so. Primakov, bere a ohui sɛ ne nkabom kuw no nni bere mfa nhyehyɛ na wɔkyerɛw wɔn din no, ɔne komunisfo no yɛɛ apam. Yabloko ne Liberal Democratic Party no kɔɔ abatow no ase. Biakoyɛ kuw no annya bere anhyehyɛ, na NDR no yɛɛ mmerɛw.
  Afei nso, akofofo a wɔtow hyɛɛ Dagestan so, ne ahobammɔ asraafo a wontumi nsi gyinae wɔ abatow no mu no nso wɔ hɔ.
  Komunisfo no ne Primakov ne Luzhkov dii nkonim kɛse. Wonyaa abatow no bɛboro ɔha biara mu aduonum anum. Nea ɛto so abien ne Yabloko kuw a wɔn nso yɛɛ adwuma yiye, na wonyaa ɔha biara mu nkyem dunum. Nea na wɔnhwɛ kwan no, LDPR no yɛɛ adwuma yiye, na ɛboaboaa bɛboro ɔha biara mu nkyem dumien ano. NDR no antumi anhyia akwanside ɔha biara mu nkyem anum - nkogudi koraa! Zhirinovsky bɛyɛɛ ɔkannifo koro pɛ a ɔtaa Kremlin akyi wɔ Duma no mu. Ampa, na akansi no mu nyɛ den. Sɛnea mmara foforo no kyerɛ no, ɛsɛ sɛ amanyɔkuw ahorow no san kyerɛw wɔn din ansa na afe biako adu ansa na wɔreyɛ abatow no, na pii annya bere.
  Benkum fam ɔsɔretiafo no san dii mmarahyɛ bagua no so bio, Yabloko a na wɔwɔ nkongua a wɔde ahyɛde biako ma ne LDPR a na wɔwɔ nnipa kakraa bi no nyinaa.
  Na nokwarem no, ntawntawdi bi sɔree... Bere a wɔpaw Ɔman Duma kasafo no akyi no, wɔtoo abatow a ɛkyerɛ sɛ wonni aban no mu ahotoso. Na bio wɔkaa asɛm a ɛfa impeachment ho. Saa bere yi de, anka ɛbɛyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛboaboa nkyem abiɛsa mu abien ano!
  Yeltsin, bere a ɔtwentwɛn ne nan ase akyi no, osii gyinae sɛ ɔbɛsan de Ɔmampanyin Primakov ne Ɔmanpanyin Abadiakyiri a odi kan Maslyukov akɔ agua no so .
  Benkum fam nkabom kuw no penee eyi so, nanso wɔtew ɔmampanyin no tumi so bere tiaa bi. Na ɛkame ayɛ sɛ biribiara nni hɔ kosi sɛ wɔbɛyɛ abatow foforo no. Bere a wɔyɛɛ nkitahodi wɔ nkabom no mu akyi no, wosii gyinae sɛ wɔbɛpaw Primakov sɛ ɔmampanyin. Luzhkov bɛyɛɛ ɔman soafo panyin. Na Zyuganov nyaa mmarahyɛ bagua no panyin dibea! Ɛne sɛ, Super Skipper ! Ɛdefa foforo no ho no, anka ɛsɛ sɛ wogye nsakrae a wɔyɛ wɔ ɔman mmara no mu mpo tom.
  Wɔpam akofofo no fii Dagestan. Nanso wɔankɔ Chechnya. Ɔmanko bi sii wɔ hɔ. Russia boaa Maskhadov ne Kadyrov, tiaa Basayev ne Raduev .
  Primakov tumi dii nkonim wɔ Russia ɔmampanyin abatow no mu wɔ nea edi kan no mu. Nanso, aban no nyaa tumi foforo. Sɛnea mmarahyɛ bagua baa dwumadibea a ɛhyɛ komunism tumi ase no te no.
  Sikasɛm mu nkɔso kɔɔ so wɔ Russia, petrol ne gas bo kɔɔ soro, na nnwuma san nyaa nkɔso.
  Amerikafo no, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so sɛnea ɛte ankasa no, wɔ September 11 amumɔyɛfo ntua no akyi de wɔn ho hyɛɛ Afghanistan mu na wɔde wɔn ho hyɛɛ Iraq mu. Ɛnyɛ den sɛ wɔbɛpaw Primakov sɛ ɔmfa ne ho nhyɛ afe a ɛto so abien mu. Nanso wɔ afe 2008 mu no, ɔhweree n"akongua no maa Ɔmampanyin Yuri Luzhkov a odii yiye kɛse no.
  Ɔmampanyin foforo no toaa nhyehyɛe a na ɛwɔ hɔ kan a ɛne sɛ ɔne komunisfo bɛyɛ biako no so. Zyuganov bɛyɛɛ ɔman soafo panyin.
  Bere bi no, na amannɔne amammuisɛm fa fekubɔ a wɔne Atɔe Famfo bɛyɛ ne adamfofa a wɔne China bɛyɛ ho. Yanukovych nniso no mu ayɛ den wɔ Ukraine. Enti Luzhkov, a ɛnte sɛ Putin, dii nhyehyɛe a ɛboa Ukraine kɛse akyi na obuu Slav aman nkabom no sɛ ɛsom bo. Ukraine mpo bɛyɛɛ Euro-Asia Union no fã wɔ afe 2016 mu. Luzhkov dii mfe abien na ogyaee adwuma. Awiei koraa no, Zyuganov bɛyɛɛ ɔmampanyin, na ɔno nso dii nkonim wɔ abatow no mu ntɛm ara. Zhirinovsky de ne ho hyɛɛ mu ne mpɛn ason, ne nyinaa fi 1991, na ɔsan dii nkogu bio.
  Wɔ afe 2015 osutɔbere mu no, Russia de ne ho hyɛɛ ɔko a ɛkɔɔ so wɔ Syria no mu na wɔtow atopae guu hɔ. Trump bɛdii tumi wɔ United States. Zyuganov, ɛmfa ho sɛ na komunism nni dwuma wɔ ɔkwan a ɛfata so no, ɔtoaa ne kan adesua a ɛfa sikasɛm ho no so. Russia, ɛmfa ho sɛ na Russia Aman Nkabom Komunist Kuw no dii tumi wɔ ɔkwan a ɛfata so no, ɛkɔɔ so yɛɛ gua, demokrase ne tumidi a ɛkɔ fam.
  Atɔe Famfo a wɔne wɔn bɛyɛ biako ne akansi a ɛkɔ fam. Apam bi wɔ hɔ a wɔne Ukraine ne Belarus, ne Kazakhstan wɔ, nanso ɛnyɛ nea ɛbɛn dodo nso. Wɔ afe 2020 mu no, wɔpaw Zyuganov sɛ ɔnyɛ adwuma a ɛto so abien. Mpɛn pii no, nea efi mu ba no a wɔbɛtew so kakra wɔ afã a ɛto so abien no ano. Na wɔ Ukraine no, bere a Yanukovych kɔe akyi no, Zelensky a onni nhyehyɛe biara no dii nkonim mpofirim. Nazarbayev nso fii hɔ kɔe.
  Zyuganov kae sɛ ɔrensesa ɔman mmara no na obefi hɔ wɔ n"ahenni a ɛto so abien akyi.
  Enti, Russia Aman Nkabom Komunist Kuw no kannifo da so ara tumi dii Russia so, na ɔdaa akokoduru kakra adi. Na ɛbɛdaa adi sɛ wiase no yɛ nea ahobammɔ ne kommyɛ wom sen sɛnea ɛte ankasa.
  Hena ne Putin? N"adwuma no kɔɔ so dɛn? Bere a Primakov bɛyɛɛ ɔman soafo panyin akyi no, woyii Putin fii adwumam sɛ ɔbɛn Yeltsin dodo. Wɔbɔɔ sobo titiriw sɛ FSB no sɛee akofofo ntua a wɔde baa Dagestan no. Putin kɔɔ so de ne ho hyɛɛ amammuisɛm mu bere bi. Otuu mmirika kɔɔ Ɔman Duma no mu a wantumi. Afei ɔbɛyɛɛ St. Petersburg kurow sohwɛfo.
  Nanso afei ogyaee amammuisɛm na onyaa adwuma wɔ ankorankoro adwumakuw bi ahobammɔ adwuma mu. Enti nnipa kakraa bi na wɔkaee no bio.
  Zhirinovsky wɔ afe 2020 mu kɔɔ ɔmampanyin abatow no mu ne mpɛn awotwe na ɔsan dii nkogu bio a nea efii mu bae no sua. Nanso ɔda so ara wɔ kuw bi wɔ Ɔman Duma no mu. Na Zyuganov mpo maa no dibea sɛ ɔsahene panyin wɔ afe 2020 abatow no akyi. Donald Trump dii nkogu wɔ abatow no mu mpofirim wɔ Democraticfo aberante bi a ɔne no resi akan no anim. Merkel gyaee adwuma no ntɛm. Na Lukashenko akwahosan asɛe kɛse.
  Wɔ afe 2021 mu no, awiei koraa no, Russiafo ahunmu akwantufo de wimhyɛn kɔɔ Ɔsram no so. Na woduaa frankaa kɔkɔɔ wɔ hɔ! Zyuganov de Afonin too gua sɛ ɔbɛyɛ n'adedifo wɔ aban kwan so . Wiɛ, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, asetra danee wɔ kurukuruwa mu bio.
  Sɛnea yehu no, Russia asehwe no ansi a Putin nni hɔ mpo. Na kanea no andane.
  
  
  
  
  
  
  SƐ ANKA MENSHIKOV AWU NIKOLAI a
  . Wɔ mu no, Tsarist Russia dii nkonim wɔ Crimea Ko no mu. Wɔde tuo a ɛyera kum Menshikov, na ɔsahene bi a otumi yɛ adwuma kɛse besii n"ananmu. Ɛne sɛ, akwanhyia bi sii na ɛsakraa abakɔsɛm kwan.
  Nea ɛne nea ɔne Makarov wɔ no bɔ abira. Wodii Fransefo ne Britaniafo so nkonim nkakrankakra. Na bere a Russia agye nneduafo ne nkonimbo pii no, ɛsan gyee Crimea.
  Wodii Türkiye so nkonim wɔ Transcaucasia. Ɔde Kars, Erzurum, ne ɛkame ayɛ sɛ Armenia nyinaa maa Russia. Russia asraafo faa Romania. Nanso, na ɛho nhia sɛ wɔtoa ntua no so. Sultan no srɛɛ asomdwoe. Bere koro no ara mu no, Austria faa Bosnia ne Herzegovina.
  Turkeyfo penee so sɛ wɔbɛma Serbia ahofadi, Bulgaria, Montenegro, na Romania bɛyɛɛ Russiafo a wɔhyɛ wɔn ase. Bere koro no ara mu no, Russia nso gyee Armenia: Kars, Erzerum, Tanrog, na ɛtrɛw n"agyapade mu wɔ kesee fam.
  Basabasayɛ sii wɔ France na ɔmanko fii ase, na wantumi ansoma asraafo bio. Britain nso gyaee ɔko no. Sardinia ahenni no nso yɛɛ mmerɛw. Austria ayɛ den. Ankyɛ na Austriafo dii Sardinia Ahemman no so nkonim, na wɔhyɛɛ wɔn tumidi wɔ Italy so den.
  Ankyɛ na wɔkyeree Shamil, na ɛmaa ɔko no baa awiei wɔ Caucasus. Russia ne China yɛɛ asomdwoe a mfaso wɔ so, gyee asasesin pii mpo sen abakɔsɛm ankasa mu de, enti na tumi a Russia akode wɔ no korɔn.
  Nicholas a Odi Kan no ammoa atifi fam wɔ ɔko a wɔko tiaa anafo fam no mu. Nea ɛne no bɔ abira no, osii gyinae sɛ ɔne Britain bɛbom aboa kesee famfo no sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛhyɛ wɔn gyinabea mu den wɔ Alaska.
  Russia fii ase sii nkurow akɛse ne abankɛse wɔ Amerika asase so. Ná keteke kwan ho adwuma mpo wɔ hɔ a ɛkɔ Chukotka. Tsar Nicholas kaa nneɛma pii ho asɛm. Russia asraafo dii Asia Mfinimfini fam so nkonim. Saa ɔhene yi wui wɔ 1867 mu. Wogyaw Russia a na ɛwɔ tumi na edi yiye. Ne ba Alexander annyi nkoasom mfii hɔ, na mmom ɔkɔɔ so tu kɔɔ anafo fam. Titiriw no, ɔne Turkey dii nkonim wɔ ɔko mu na ɔde Constantinople kaa Russia ho. Afei Mesopotamia.
  Ɔko a wɔne Britain dii bio ne nkogu a wodii Britaniafo wɔ Asia no. Alexander a Ɔto so Abien dii hene kakra , a wanyɛ nsakrae kɛse, gye atemmufo no nkutoo, na ɔmaa nhyehyɛe a wɔde di dwuma no nyaa nkɔso kakra.
  Nkoayɛ a wotuu fii hɔ no amma da. Nanso Russia faa Iran. Tsar wui wɔ Nicholas a odi kan akyi mfe aduonu pɛpɛɛpɛ wɔ 1887 mu. Alexander a ɔto so abiɛsa dii tumi bere tiaa bi pɛ, kosii 1894, nanso ɛkame ayɛ sɛ otumi de India nyinaa kaa Russia ho. Na Nicholas II toaa ne tu kɔɔ Indochina, ne China ankasa.
  Ɔko bi sii ne Japan. Ne nyinaa mu no, nkonimdifo. Na China ne Indochina a wodii no koraa. Na hyɛn mu kosi Australia nyinaa. Nanso wɔ Europa no, tebea no bɛyɛɛ soronko kakra.
  Austria Ahemman no faa France kesee fam. Na afei odii Prussia so nkonim, na ɔfaa Germany kesee fam. Ɛyɛ Austria na ɛbɛyɛɛ wiase tumidifo. Ɔmanko no maa France yɛɛ mmerɛw kɛse. Prussia antumi anyɛ biako. Awiei koraa no, Austriafo no faa Prussia nyinaa, ne France apuei fam mmeae bi na wɔfaa. Wɔhyehyɛɛ ahemman kɛse bi a ɛtrɛw kɔɔ Afrika. Ankyɛ na Austriafo no nso dii Belgium, Holland, ne asase pii a ɛwɔ Afrika so nkonim. Afei ɔko sii Austria ne Russia ntam tiaa Britain. Ɛbaa awiei bere a wɔkyekyɛɛ Afrika mu wɔ Austriafo ne Russiafo ntam no.
  Ɔhempɔn Franz bɛyɛɛ ɔhene kɛse ampa, na ɔboroo Napoleon Bonaparte so denam ɛkame ayɛ sɛ odii Afrika fã ne Europa fã kɛse no ara so nkonim no so. Ankyɛ na wɔfaa France nso koraa, ne Spain ne Portugal. Yiw, biribiara kɔɔ yiye, nanso...
  Ná Ɔhempɔn Franz ɔdedifo no pɛ sɛ ɔde Serbia ka ne ho! Na wɔ 1920 mu no, ɔko kɛse bi fii ase wɔ Nicholas II Russia ne Austria Ahemman Kɛse no ntam.
  Europa nyinaa wɔ Austria afã. Sɛ Britain a ɛnyɛ den te sɛ abakɔsɛm ankasa mu no da nkyɛn a, ɛkame ayɛ sɛ Afrika fã. Nea ɛka ho no, Sweden sɔre tiaa Russia. Na wɔkyeree Norway ne Denmark wɔ Ɔhempɔn Franz ase.
  Ná ɛno ne ɔhaw no fã. U.S. kɔɔ so mu paapaee na ɛyɛɛ tumi ketewaa bi. Nanso na Britain da so ara di Canada ne Austria so. Na wɔ asram abien a edi kan a ɔtwentwɛn ne nan ase akyi no, ɔsan nso kɔɔ ɔko mu wɔ Austria afã.
  Enti ɔko kɛse bi sii. Austria ne England ne Russia dii asi.
  Nokwarem no, Oleg Rybachenko wɔ hɔ ara. Na ɔko te sɛ ɔbran ankasa a onkotow.
  Abarimaa no de tuo a wɔde tow tuo tow amannɔne asraafo no na ɔto dwom sɛ:
  - Nnwom a ewo Maame man no to dwom wo yen akoma mu, .
  Obiara nni hɔ a ne ho yɛ fɛ sen no wɔ amansan no nyinaa mu...
  Mia knight no beam thrower no denneennen - .
  Wu ma Russia a Onyankopɔn de ama no!
  Na ɔboro ne ho, de tuo a wɔde di dwuma sɛe asraafo dɔm bi a wofi Europa nyinaa na ne fã bi fi Afrika.
  Na abarimaa no nnyae ne ho mu mma ne ho. Ɛha na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae na ɔteɛteɛm:
  - a yerennye ne ho mu na yerennyae!
  Na bio abarimaa no tow ɔtopae a edi awu na ɛsɛe ade. Ɔmpɛ sɛ obegyae ne ho mu ama ne tamfo.
  Na ɔto dwom ma ne ho sɛ:
  - nni hɔ a obesiw yɛn kwan! Gyata mpo ntumi nni nkonim!
  Abarimaa no yɛ ɔbran ankasa. Unbending na wontumi nni so nkonim. Gyidi mu Knight! Sɛ ɛnyɛ Kristoni mpo a!
  Na enti wɔsan yɛɛ Austria ntua no.
  Austriafo ne Britaniafo wɔ tank ahorow, nanso Russia nso wɔ mastodon ahorow.
  Nicholas II da so ara wɔ nnipa a wɔdɔɔso sen saa koraa, sɛ wosusuw atubra aman no ho a. Susuw Asia nyinaa, Europa apuei fam, Balkan aman no fã, Afrika bɛboro fã ho hwɛ.
  Enti Russia korɔn wɔ asraafo a wɔnam fam dodow mu. Na asraafo no ko akokoduru so yiye...
  Na Austriafo no antumi ansiw ano na wɔpam wɔn fii Warsaw san bae. Afei Russia asraafo kɔɔ wɔn anim kɔɔ Oder na wɔfaa East Prussia. Galicia nso hwee ase, ne Lvov. Wɔkaa Przemysl ho hyiae. Wɔmaa Krakow ahofadi.
  Afei ɛbɛdaa adi sɛ na Slavfo no mpɛ sɛ wɔne Russiafo bɛko na na wɔde wɔn ho ama nnipadɔm.
  Akodi ahorow no nso kyerɛe sɛ Russiafo aprɛm a emu yɛ hare na ɛyɛ ntɛmntɛm no tu mpɔn sen Germanfo aprɛm a emu yɛ duru na ɛyɛ mmerɛw no. Na wɔ wimhyɛn mu no, mpɛn pii no, Tsarist Russia mu yɛ den sen Britaniafo ne Austriafo su.
  Russia asraafo san fii wɔn ntua no ase bere a wogyinae kakra no. Wɔfaa nɔma ne ahokokwaw nyinaa.
  Wɔtwaa Budapest ho hyiae na wɔfaa no. Wɔ po so no, Admiral Kolchak dii Britaniafo so nkonim na ɔfaa Australia. Wɔ asase so no, Russia asraafo twaa Berlin ho hyiae na wɔfaa no. Na afei Vienna nso.
  Ná Austria Ahemman no nso redi nkogu wɔ ɔko no mu wɔ Afrika. Wodii Engiresi asraafo dɔm no nso so nkonim. Yiw, na nneɛma nyɛ anigye mma Ɔhempɔn Adolf.
  Ɔde ne ti too baabi a ɛnteɛ na ofii ase hweree koraa. Ɔbɛyɛ dɛn atumi ako atia tumi a ɛte saa?
  Bere a Vienna hwee ase akyi no, Austriafo a wɔsɔre tiae no bɛyɛɛ nea ɛho hia kɛse. Na ankyɛ na Russiafo faa Europa ne Afrika nyinaa. Bere koro no ara mu no, wofii ase tow hyɛɛ Canada so fii Alaska. Britaniafo nso dii nkogu.
  Britain hui sɛ atew ne ho na ɔbɔɔ mmɔden sɛ ɔbɛtra supɔw no so.
  Nanso ɛda adi pefee sɛ Russia bedi nkonim denam wimhyɛn ntua a ɛbɛba so.
  Na ɛkame ayɛ sɛ ɔtow atopae guu biribiara a ɛwɔ soro no so. Na afei wɔde asraafo dɔm bi a wɔde wɔn ho sii fam sii asase so, na ɛmaa Britain brɛɛ ne ho ase.
  Enti, asase a ɛwɔ apuei fam nyinaa, ne Alaska ne Canada bɛyɛɛ Russiafo de.
  Sɛ yɛka ne nyinaa bom a, eyi yɛ kɛse! Nikolai a ɔto so abien no gyaee bere tiaa bi, na ɔyam nneɛma no. United States da so ara mu apaapae na ɛnyɛ den koraa, te sɛ aman afoforo a wɔde wɔn ho to Russia so no.
  Wɔ 1937 mu no, Tsar Nicholas II hwee ase wɔ wimhyɛn mu. Alexei II na onyaa ahengua no fii awo mu. Nea ɛnte sɛ asɛm ankasa no, na ɔdedifo no wɔ apɔwmuden koraa na n"ani gye. Na wɔ 1941 mu no, osii gyinae sɛ obedi biribiara a ne nananom antumi annye no so nkonim.
  Sɛ yɛgyae okyinnsoromma yi so a, Asase bɛyɛ ahemman biako dedaw. Na Russia asraafo no dii kan tu kɔɔ Amerika atifi fam aman no mu, na afei wɔkɔɔ anafo fam aman no mu. Ná United States nyɛ den na wɔkyeree no ntɛm ara. Nanso ɛbɛdaa adi sɛ ɛnyɛ den sɛ wobedi Mexico so nkonim. Afei kɔ soro. Mmiako mmiako, gye ɔman biako akyi foforo. Brazil a ɛso sen biara na ɛyɛ den sen biara. Nanso ɔtraa ase nnu ɔsram biako.
  Na enti wodii Latin Amerika ne New Zealand so nkonim. Alesei a ɔto so abien no kɔɔ abakɔsɛm mu sɛ nea odii Russia nkonimdi nyinaa so nkonim. Na wɔ 1947 mu dedaw no, Russiafo ahunmu akwantufo de wɔn nan sii Ɔsram no so. Na wɔ 1958 mu no, ɛkɔɔ Mars! Wɔ 1961 mu no, wɔkɔɔ Venus. Wɔ 1972 mu no, ɛkɔɔ Mercury, na wɔ 1973 mu no, ɛkɔɔ Jupiter asram so. Wɔ 1975 mu, bere a na Alexy II dii mfe 71 no, owui. Wɔtoo no din sɛ Finisher. Na ne ba Nicholas III bɛyɛɛ ɔhene. Wɔ afe 1980 mu no, onipa hyɛn Owia Nhyehyɛe no okyinnsoromma a etwa to a ɛwɔ akyirikyiri sen biara - Pluto. Nicholas III anni tumi bere tenten dodo. Owui wɔ afe 1985 mu. Na ne ba Aleksandro a ɔtɔ so nnan no foroo ahengua no. Ɔhene kumaa bi a wadi bɛyɛ mfe aduonu ason. Na ɔhene no hyɛe sɛ wonsiesie wɔn ho sɛ wobehuruw akɔ akyiri asen Owia Nhyehyɛe no. Na wofii ase yɛɛ nsoromma po so ahyɛn ne photon rɔke. Na awiei koraa no, wɔ afe 2017 mu no, nsoromma ntam akwantu a edi kan no fii ase.
  
  TSAR NICHOLAS II WƆ ƆMANPAFO PUTIN AKWANKYERƐ
  Ɔkyerɛwfo ne anwensɛm kyerɛwfo a wagye din Oleg Rybachenko tee nka sɛ biribi asɛe wɔ wiase. Adesamma da so ara mu apaapae sɛnea na ɛte no. Aman dodow a ɛwɔ okyinnsoromma Asase so no renya nkɔanim ara kwa. Na sɛ obi nya nkɛntɛnso a, ɛyɛ China a ɛyɛ katabaako, ɔman anidanfo nkutoo. Na Russia, bere a Vladimir Putin nniso baa awiei no, de ne ho hyɛɛ ɔhaw a emu dɔ mu. Ɔko a ɛrekɔ so wɔ Caucasus no rekɔ so bio, benkum famfo ne ɔmampɛfo retew atua. Sikasɛm rekɔ fam bio na nsɛmmɔnedi renya nkɔanim. Na Russia fi ase sɛe.
  Ɛmfa ho n"anigye a ɛyɛ nwonwa no, Vladimir Putin antumi anhyehyɛ amammui nhyehyɛe a ɛyɛ den na ɛyɛ den, anaasɛ sikasɛm a ɛyɛ den na ɛrenya nkɔso ntɛmntɛm da. Wɔansiesie asetra ne mmusuakuw ntam ɔhaw pii . Akwannya a ɛntaa nsi maa Putin kɔɔ so kuraa yiyedi a ɛte sɛ nea ɔyɛ no mu. Nanso bere a ofii hɔ ara pɛ na akisikuru a ennyaa ayaresa no nyinaa bue prɛko pɛ.
  Bio nso, nuklea akodi ho ahunahuna da hɔ! Wiase no ayɛ basabasa, Russia de n"ani kyerɛ ɔmanko kɛse bi mu! Ɛsɛ sɛ wosiesie eyi ntɛm ara.
  Abarimaa no kenkan wɔ nhoma bi mu sɛ wubetumi asesa nnipa nkrabea, na woasesa ne mmeae! Na gypsyni biako a ɔwɔ tumi wɔ hɔ a obetumi ayɛ eyi ama onipa biara.
  Enti dɛn nti na wonnsan Putin ne Nicholas II anigye ne wɔn anigye no?
  Afei nso, sɛ Nicholas II di yiye wɔ ɔkwan a ɛyɛ nwonwa so te sɛ Putin a, ɛnde abakɔsɛm kwan bɛsakra. Na wɔ afeha a ɛto so aduonu biako no mu no, Romanov abusua no bedi tumi wɔ Russia. Wei kyerɛ sɛ Putin renhia anigye. Anaasɛ anyɛ yiye koraa no, Russia wɔ Putin anigye.
  Na wɔ afeha a ɛto so aduonu yi mu no, Tsarist Russia anigye ho hia kɛse.
  Ɔkyerɛwfo a wagye din no sii gyinae sɛ ɔbɛkɔ gypsy ɔbea no nkyɛn. Nea eye ne sɛ, na n"address wɔ Intanɛt so, na nkate a anya nkɔso ka kyerɛɛ ɔkyerɛwfo ne anwensɛm kyerɛwfo no sɛ ɔnyɛ ɔkwasea koraa.
  Nokwarem no, gypsy no nyɛ mmerɛw. Ɔte abankɛse bi mu wɔ Moscow, na ɛte sɛ nea wadi bɛyɛ mfe aduonu, ɛwom sɛ wayɛ nkɔmhyɛ fi Soviet bere so de. Wubetumi ahu daa abeawa a ne ti nhwi yɛ tuntum a ɛyɛ kurukuruwa no ntɛm ara - ɔyɛ soronko!
  Oleg Rybachenko bisaa no sɛ:
  - yɛ adepa! Sesa Vladimir Putin ne Nicholas II anigye!
  Gypsy abeawa kumaa a ɔyɛ daa no hwɛɛ Oleg Rybachenko na obuae sɛ:
  - eye se wo nnye egoist na wobegyae wo ho mma wo ho, na mmom Russia man no nti! Na eye mpo sɛ wubenya ahoɔden a ɛdɔɔso ne adwene a ebi mmae da, a ɛyɛ nwonwa, a ɛboro nnipa de so!
  Gypsy no bɔɔ n"ani na ɔtoaa so sɛ:
  - sesa abakɔsɛm pii saa no nnyɛ mmerɛw mma me mpo! Nanso wo a woyɛ nsusuwii hunu a emu yɛ den na ɛyɛ adefo sen biara wɔ wiase no wura no betumi aboa me!
  Oleg Rybachenko de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - a masiesie me ho ama biribiara! Na mɛdi adesrɛ biara ho dwuma!
  Gypsy aberante no de ne ti too fam kae sɛ:
  - bedane wo abarimaa a wadi bɛyɛ mfeɛ dumienu, na wobɛnyini brɛoo koraa na worennyinyin nsen dunan da wɔ nipadua mu. Mɛsoma wo akɔ wiase a ɛne ne ho di nsɛ mu, baabi a wubedi kan abɛyɛ akoa!
  Oleg Rybachenko kae wɔ adwene mu sɛ:
  - a masiesie me ho!
  Gypsy no de ne ti too fam na ɔtoaa so sɛ:
  - behia se wo nya me artifact abo akron: tuntum, fitaa, kɔkɔɔ, borɔdɔma, kɔkɔɔ, ahabammono, bruu, indigo, kɔkɔɔ. Na eyi da nkyɛn a, ade a ɛto so du ne Koshchei abotiri!
  Ɛyɛ den, nanso wubenya abarimaa ɔkofo nipadua a ɛyɛ mmerante, ɛyɛ ntɛmntɛm, ɛyɛ den, na ɛyɛ den daa. Na nea ɛka ho ne nyansa soronko ne akyɛde a ɛyɛ nwonwa a ɛne nsusuwii hunu. Ankyɛ anaa akyiri yi, wobɛboaboa nneɛma a wɔde ayɛ nneɛma ano na woasan aba wo wiase no mu. Na daa wobɛtena abarimaa a ne ho yɛ den na ɔyɛ ntɛmntɛm a ɛyɛ nwonwa a wadi bɛyɛ dunan nipadua mu, na ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobekum wo. Ɛne sɛ, wubenya nkwa a enwu da nso sɛ akatua!
  Oleg Rybachenko de ne ti too fam de penee so sɛ:
  - a obi betumi aso dae nko ara fa yei ho!
  Abayifo kumaa a ɔyɛ daa no kae sɛ:
  - Nanso artifacts du ye me dea, na me nkoaa! Wɔbɛma me ahoɔden araa ma wobɛfata owu a enwu da no kɛse! Saa bere yi de, mede wo bɛda, na wobɛsɔre sɛ akoa wɔ abodan mu. Na afei wo nyansa no bɛkyerɛ wo sɛnea wubefi eyi mu!
  Sɛ motu a, mɛtumi asesa Ɔmampanyin Putin ne Tsar Nicholas II nkrabea, wɔn anigyeɛ, ne wɔn anigyeɛ. Wobɛboaboa nneɛma a wɔde ayɛ nneɛma a efi wiase ahorow mu ano ama me, na saa bere yi de, efi afeha a ɛto so aduonu no mfiase no, Russia abakɔsɛm bɛkɔ ɔkwan soronko so. Ɛne sɛ, sɛ woanboaboa nneɛma a wɔde ayɛ nneɛma no ano mpo - abo akron ne Koshchei abotiri a, Russia Tsar Nicholas II bɛda so ara anya anigye, nkrabea, ne Russia Ɔmampanyin Vladimir Vladimirovich Putin anigye!
  Oleg Rybachenko serewee kɛse na obuae sɛ:
  - wei ye papa! Wɔ wiase foforo no mu no, mɛyɛ komm sɛ awiei koraa no abakɔsɛm kwan asesa ayɛ papa! Na sɛ Russia betumi asan de nhyehyɛe aba wiase nyinaa na abɛyɛ ɔman a ɛwɔ tumidi! Na ɔyɛ hegemon koraa!
  Gypsyni kumaa a ɔyɛ daa no hyɛe sɛ:
  - da sofa no so!
  Oleg Rybachenko da fam.
  Abeawa a ɔyɛ nkonyaayifo no bɔɔ n"ano sɛ:
  - afei da! Wobɛsɔre wɔ wiase foforo mu.
  Oleg Rybachenko ani mu yɛɛ den, na ɛkame ayɛ sɛ ɔdae ntɛm ara.
  Gypsy no yii nneɛma a wɔadi kan de asie no fii nkuku no mu na ofii ase siesiee aduru no. Ɔsɔɔ gas no wɔ kuruwa a wɔadi kan asiesie no ase de ayɛ nkonyaayi. Na ɔhyɛɛ aseɛ tow nneɛma ahodoɔ guu hɔ, too nkonyaayie. Bere koro no ara mu no, abeawa a ɔte hɔ daa no twee nkrataa bi fii ne kotoku mu too dwom sɛ:
  - Oh, nkrabea, nkrabea, boa Nikolai! Akwampa fi Putin hɔ, bra Tsar Romanov nkyɛn!
  Ma Romanov nni nkonim
  Mmara te sɛ Genghis Khan...
  Ɛmmra sɛ ɛde anigye bɛbrɛ wo, .
  Putin denam akyɛde bi a owiae so!
  
  Ɛyɛ papa ma Russia
  Nicholas Tsar Kɛse no...
  Genghis Khan bɛyɛ nwini kɛse
  Yɛ te sɛ Vladimir Putin!
  Kuruwa no fii ase bow, na aduru no fii ase bɔɔ mu. Gypsy no de nkrataa no too hɔ, too akɔmfosɛm na ɔtow deck no guu ahum a ɛrefɔw no mu... Flash a ɛhyerɛn kɛse bi hyerɛn, te sɛ nea efi mfonini apem a wɔde bɔɔ mu . Oleg Rybachenko a wada no yerae... Na afei, bere a ɔhyerɛn wiei no, kuruwa no nso yerae.
  Asa a ɛtrɛw a nkonyaayifo kɛse no tow ne nkonyaayi wom no bɛyɛɛ nea hwee nni hɔ na ɛhɔ yɛɛ dinn!
  Abayifo kumaa a ɔyɛ daa no kae sɛ:
  - Ɛyɛ! Mesesaa abakɔsɛm kwan na ɛyɛ onwini! Na sɛ saa idealist yi wɔ anigye na ɔboaboa nneɛma a wɔde ayɛ nneɛma ano a, ɛnde mɛyɛ obi a ɔwɔ tumi araa ma Satan ankasa ani bɛbere me!
  Na gypsy nkonyaayifo no de emerald aniwa hyerɛn!
  Na anwonwade bi sii!
  Nea na ɛretwɛn Nicholas II ankasa... Nokwarem no, pii asesa. Mogya ntɔkwaw biara amma wɔ abotiri a wɔde sii hɔ no mu. Na ntrɛwmu a wɔyɛe wɔ China no dii yiye. Nokwarem no, ɔko a wɔne Japan dii no sii. Mpɛn pii no, na eyi yɛ nea wontumi nkwati wɔ abakɔsɛm mu. Ɛda adi pefee sɛ anka ɛsɛ sɛ woyi aboa kɛse a ɔwɔ samurai no anim no akode na wɔsɛe no. Na guankɔbea biara nni eyi mu. Worentumi nnyaw asiane wɔ w"ahye so.
  Japan na wodii kan fii ɔko no ase, nanso mmɔden a wɔbɔe sɛ wɔbɛtow ahyɛ Russia po so ahyɛn so no ankosi hwee. Russiafo ansɛe ade kɛse, na po so ahyɛn dumien a wɔsɛe Owia a Ɛpue Asase no memee.
  "Varyag" nso tumi guanee fii nea wɔatwa no ahyia no mu. Nea ɛbɛdaa adi sɛ ɛyɛɛ yiye kɛse. Na Admiral Makarov duu po so ntɛm ara na momma yɛnsɛe Japanfo. Na Ɔsahene Kuropatkin dii samuraifo no so nkonim wɔ asase so na ɔfaa Korea Po no nyinaa koraa.
  Na Tsar Nicholas II mpo sii gyinae: na ɛsɛ sɛ ɔtra hɔ dwoodwoo fi Japan daa! Nanso sɛnea ɛte no? Yiw, fa asraafo sisi asase so na fa wɔn ka Russia ho koraa sɛ ɔmantam.
  Na afei ɔko a emu yɛ den sii wɔ po so, faako a awiei koraa no, Ɔsraani Panyin Makarov wiee Japanfo po so ahyɛn no.
  Mmabaa baanan nso de wɔn ho hyɛɛ ɔko no mu! Ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa na ɔhyɛ bikini!
  Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana ne wɔn a wɔka wɔn ho no. Ahoɔfɛfo baanan a wɔrewosow poma no foro samurai hyɛn a ɛsõ sen biara no.
  Natasha twa Japanfo no na ɔteɛm sɛ:
  - a wobepete wo, aniwa teateaa!
  Zoya twaa samurai foforo na ɔkae sɛ:
  - Na w'aniwa ye safire!
  Natasha, bere a wahwɛ owiyammo no so no, sii so dua sɛ:
  - ampa ara yiw! Nokwarem no, yiw!
  Na afei Aurora san faa no bio na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔɔ Japanfo no hwene mu. Ɔbubuu n"anom na ɔbobom sɛ:
  - Hurray ma Ɛnaman no!
  Svetlana faa no, twaa samurai no ti na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - ma Tsar Nicholas II!
  Yiw, nokwarem no, pii gyina anigye so. Titiriw no, Admiral Makarov kɔɔ so traa ase. Na ɛbɛdaa adi sɛ ɔyɛ Ushakov a ɔto so abien. Hwɛ sɛnea ɔde ahokokwaw hyɛ mmara. Ɔno ankasa wɔ mobile cruiser mu, obetumi akɔ so ayɛ biribiara. Na wɔboroo Japanfo a, ɔkwan bi so no, na wonni mfaso kɛse biara wɔ atuo mu no, wɔ afã horow ne anifere kwan so.
  Ɔsahene anaa po so asraafo panyin ahokokwaw di akontabuo mu mfaso ketewaa bi so.
  Bio nso, ebeduu saa bere yi na Japanfo dodow ayɛ mmerɛw. Enti, Makarov bubu wɔn. Ɛhyɛ ɔko a ɛbɛn, baabi a Russia po so ahyɛn a wɔde akode a ɛtow hyɛ mu no mu yɛ den kɛse no.
  Na Japanfo nso di nkogu. Na mmeawa no kyere samurai hyɛn foforo. Na so na tsarist ahemman no frankaa tu!
  Dɛn ne Japanfo? So wonyɛ obi a wo ho akokwaw koraa wɔ anigye mu? Nicholas II nyaa Vladimir Putin anigye na biribiara kɔɔ yiye maa no!
  Na mmeawa no nso ɛ? Ahoɔfɛfo baanan a wɔhyɛ bikini no yɛ kurom hɔ abayifo a wosii gyinae sɛ wɔbɛko ama ɔhene no, ɛwom sɛ mpɛn pii no wɔne wiase yi nni hwee yɛ de.
  Nanso wɔ eyi mu no, ɛho hia sɛ wɔboa Russiafo no. Na eyi fi Putin anigye. Anka ɔrennye Crimea da a ɔrento tuo, sɛ ɛnyɛ abayifo mmeawa baanan koro no ara a. Wɔboa ma anwonwade bi sii. Nanso sɛ ebia na ɛsɛ sɛ Russia gye Crimea fi onuanom no nsam no da so ara yɛ asɛmmisa. Nanso China a wɔde bɛka Russia Ahemman no ho no yɛ adwene pa! Susuw sɛnea Russia Tsar no benya nniso dodow a - obetumi abubu wiase nyinaa!
  Ne tiaatwa mu no, mmeawa a wɔwɔ ha no nsɛe wɔn bere. Na dedaw no, wɔde ahum reto akohyɛn foforo no so.
  Na bio wɔakyere no. Na sabres a ɛwɔ ahoɔfɛfoɔ nsam no hyerɛn kɛkɛ, na ɛyɛ nnam paa. Na saa ara na na Japanfo pii adi afra.
  Ɔko a ɛkɔɔ so wɔ po so no baa awiei bere a Japanfo asraafo dɔm no memee nea etwa to na wɔkyeree Admiral Togo no.
  Na wofii ase sii fam. Ná po so ahyɛn a ɛde nsuonwini ne nneɛma a wɔde fa nnipa nnɔɔso. Na wɔde ahyɛmma atenten dii dwuma, na wɔde fa po so hyɛn a wɔde tu kwan ne akohyɛn a wɔde ko, na wɔyɛ nneɛma afoforo pii. Tsar hyɛɛ sɛ wɔmfa aguadifo po so ahyɛn no nni dwuma bere a wɔresi fam no.
  Russia asraafo dii samuraifo ntua a wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow wɔn afi bridge no atifi no so nkonim. Nanso tsarist asraafo no de akokoduru kura wɔn ho mu. Na wɔhweree ntua kɛse no.
  Bere a wɔtow hyɛɛ wɔn so no, abayifo mmeawa no de agyan twitwaa wɔn ho na wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa tow atopae guu atamfo no so.
  Nokwarem no, wɔwɔ mmeae a asiane wom sen biara. Ne sɛnea wofii ase totow atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu. Tuo biara wɔ botae so.
  Natasha tow tuo, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - nni hɔ a onwini nsen me!
  Zoya, a ɔreto tuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu no, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow owu akyɛde no na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - ma Tsar Nicholas II!
  Aurora a ɔkɔɔ so tow tuo fii atuo a wɔde di dwuma wɔ mfiri mu na ohuruw kɔɔ soro no bɔɔ denneennen na ɔkae sɛ:
  - Ma Rus Kɛseɛ'!
  Svetlana a ɔkɔɔ so bɔɔ atamfo no denneennen no kaa no denneennen, na ɔdaa ne sẽ adi, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no tow atopae sɛ:
  - ma adehye ahemman no!
  Akofo no kɔɔ so boroo na wotwitwaa wɔn ho. Wɔwɔ ahoɔden a ɛpae saa. Wɔtow tuo na wɔsɛe samuraifo a wɔrekɔ anim no.
  Japanfo mpempem, mpempem du du a wakum wɔn no wɔ hɔ dedaw.
  Na samurai a wɔadi nkogu no guan... Mmabaa no di awu kɛse tia wɔn.
  Na Russiafoɔ de bayonets retwitwa samurai...
  Wɔsan ntua no akyi. Na Russia asraafo foforo si fam wɔ mpoano. Bridgehead no retrɛw. Nokwarem no, ɛnyɛ bɔne mma Tsar ahemman no. Nkonimdi biako akyi foforo. Na Admiral Makarov nso bɛboa wɔ ne atuo no ho. Japanfo a wɔreprapra wɔn akɔ.
  Na mprempren Russia asraafo retu akɔ Japan nyinaa dedaw. Na wontumi nsiw wɔn asukɔtweaa no ano. Wɔtwitwa atamfo no mu asinasin na wɔde akuturuku sew wɔn.
  Natasha a ɔtow hyɛ samuraifo no so na ɔde agyan twitwa wɔn no to dwom sɛ:
  - mpataku fitaa reba! Ɛno ansa na mmirikatu no bɛkɔ so atra ase!
  Na hwɛ sɛnea ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae!
  Zoya de basabasayɛ a emu yɛ den to dwom. Na nso sɛ ɔde ne nan a ɛda hɔ tow, biribi soronko, a edi awu:
  - a wɔyɛ mmerɛw no wuwu, wokum wɔn! Honam kronkron ho banbɔ!
  Augustine a ɔreto tuo agu ɔtamfo no so, na ɔde agyan retwitwa, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no tow atopae no teɛm sɛ:
  - akodie bi rekɔ so wɔ kwaeɛ a ɛyɛ frɔmfrɔm no mu, ahunahuna firi baabiara reba!
  Svetlana a ɔde ne nan a ɛho nni hwee reto tuo na ɔtow owu akyɛde ahorow no faa no na ɔteɛɛm sɛ:
  - Nanso bere nyinaa yedi atamfo no so nkonim! Mpɔtorɔ fitaa kyia abran!
  Na mmeawa a wɔbɔ nnwom a wɔsɛe atamfo no to dwom, na wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa tow akode a edi awu.
  - wo ako kronkron mu! Ɛbɛyɛ yɛn nkonimdi! Ahemman frankaa kɔ anim! Anuonyam nka ɔbran a wahwe ase no!
  Na mmeawa no tow tuo bio na wɔto dwom wɔ nteɛm a ɛma asotiw mu:
  - nni hɔ a obesiw yɛn kwan! Obiara rentumi nni yɛn so nkonim! Mpɔtorɔ fitaa bubu ɔtamfo no! White wolves - nkyia ma abran!
  Mmabaa no nantew na wotu mmirika... Na Russia asraafo no rekɔ Tokyo. Na Japanfo rekum wɔn ho, na wɔretwitwa wɔn. Russia asraafo no retu kwan. Na nkonimdi biako akyi foforo.
  Tsar Nicholas twee tekiti a ɛyɛ anigye ankasa. Russia asraafo afi ase retow ahyɛ Japan ahenkurow no so dedaw. Na ne nyinaa yɛ kɛse paa.
  Nokwarem no, mmeawa a wɔwɔ ha no di obiara anim na wɔn nhyɛso ne wɔn nnwuma akɛse no akɔ soro kɛse.
  Titiriw bere a wɔtow atopae a wɔn nan da hɔ no. Mpɛn pii no, eyi de ahodwiriw ne ehu ba samuraifo mu.
  Nanso ɛha na wɔreforo Japan ahenkurow no fasu. Na wɔtetew nnipa ne apɔnkɔ ma wɔyɛ kabege. Wɔbubuu wɔn a wɔsɔre tia wɔn no mu asinasin. Mmabaa no reba, wɔreteɛteɛm na wɔreserew! Na wɔde wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no bɔ wo akuturuku wɔ wo hwene mu. Japanfo no retu wimhyɛn a wɔabɔ wɔn tirim. Na wɔhwe ase wɔ wɔn ankasa nnua so.
  Na akofo no wosow wɔn poma no denneennen mpo.
  Na samuraifo no di nkogudi akyi nkogudi. Enti Russia asraafo faa Tokyo.
  Mikado de ehu tu mmirika, nanso ontumi nhintaw baabiara. Na enti mmeawa no fa no dommum na wɔkyekyere no!
  Nkonimdi kɛse! Japan Ɔhempɔn no de ne nsa hyɛ ase sɛ obegyae tumidi de agye Nicholas II atom. Wɔatrɛw Russia Tsar abodin no mu kɛse. Korea, Mongolia, Manchuria, Kuril Nsupɔw, Taiwan ne Japan ankasa bɛyɛ Russia amantam. Ɛwom sɛ Japan wɔ ahofadi ketewaa bi a anohyeto wom de. Nanso n"ahempɔn no yɛ Russiani, tsar a ɔyɛ katee!
  Nicholas II da so ara yɛ ɔhene koraa, a biribiara nsiw no kwan. Ɔno ne Tsar a ɔyɛ Autocratic no!
  Na afei nso Japan Ɔhempɔn, Yellow Russia, Bogdykhan, Khan, Kagan, ne nea ɛkeka ho, ne nea ɛkeka ho, ne nea ɛkeka ho...
  Yiw, anigye pii. Hyɛ no nsow sɛ anigye maa Putin dii nkonim kɛse saa! Afeha a ɛto so aduonu biako no, awerɛhosɛm ne sɛ, ɛnyɛ nea ɛfata koraa sɛ wɔkyere nkurɔfo!
  Mfaso bɛn na Russia nya fi nokwasɛm a ɛyɛ sɛ amemene mu kokoram kum Putin tamfo McCain no so? Luck, nokwarem no, yɛ colossal, wuntumi mpo nsusuw ho sɛ wobɛhyɛ da - sɛ wo tamfo bewu owu bɔne na ɛnyɛ dɛ saa!
  Nanso mfaso pɔtee a ɛbɛba Russia so no yɛ zero.
  Nanso wɔ Nicholas II fam no, Putin anigye ne anigye a ɛte saa no danee asasesin mu mfaso kɛse. Nanso nokwarem no, dɛn nti na ɛsɛ sɛ ahonyade ma Putin akyɛde? Wiɛ, efi nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Sobchak wui wɔ bere a ɛte saa mu na na ɛho nhia sɛ wɔma no dibea sɛ ɔman mmara asennibea no panyin no, ɛyɛ dɛn na eye ma Russia?
  Na Tsar Nicholas II a ofi All Rus" no yɛ onipa soronko. Sɛnea ɛte no, wɔ nkonimdi kɛse a ɛte saa akyi no, ne tumi ne ne tumi mu yɛɛ den. Eyi kyerɛ sɛ wobetumi ayɛ nsakrae ahorow bi. Titiriw wɔ Ortodɔkssom mu! Ma anuonyamfo kwan ma wɔnnya yerenom baanan, sɛnea ɛte wɔ Islam mu no. Na nso sɛ wɔde hokwan a wɔwɔ sɛ wonya ɔyere a ɔto so abien bɛma asraafo sɛ akatua wɔ wɔn nnwuma akɛse ne nokwaredi mu som ho.
  Nsakrae pa! Esiane sɛ nnipa a wɔwɔ gyidi afoforo mu ne ahɔho a wɔwɔ ahemman no mu dodow akɔ anim nti, ɛnde ɛsɛ sɛ Russiafo dodow kɔ soro. Na ɔkwan bɛn so na wɔyɛ? Wɔ aman afoforo mu mmea a wɔbɛbɔ ka so. Ne nyinaa akyi no, sɛ Russiani bi fa Chinafo mmea baasa sɛ ɔyerenom a, ɛnde obewo mma afi wɔn hɔ, na henanom na wɔbɛyɛ mmofra yi wɔ ɔman a wofi mu?
  Nokwarem no, Russia kasa wɔ me papa afã! Na ɛno nso yɛ kɛse! Ná Nicholas II a ɔwɔ adwene a ɛkɔ anim no yɛ nyamesom muni kɛse wɔ ne honam ani hwɛbea mu sen ne kra mu. Na nokwarem no, ɔde nyamesom hyɛɛ ɔman no som mu, na ɛnyɛ nea ɛne no bɔ abira!
  Enti Nicholas II hyɛɛ ne tumidi mu den wɔ nnipa atitiriw mu. Mmarima apɛ eyi bere tenten. Na ɔmaa Russification a ɛwɔ abɔnten so no yɛɛ ntɛmntɛm.
  Wiɛ, asɔfo no nso anhaw wɔn. Bio nso, gyidi yɛɛ mmerɛw wɔ afeha a ɛto so aduonu no mu. Na nyamesom som ɔhene no, na na wonnye Onyankopɔn nni ankasa!
  Na sraadi mu nkonimdi ahorow maa Nicholas ani gyee nkurɔfo ho, na na ɔno a na wayɛ tumidi ho su no, na ɔmpɛ nsakrae titiriw. Ná Russiafo nnim tumi foforo biara da!
  Na sikasɛm renya nkɔso, akatua rekɔ soro. Afe biara, ɛkɔ soro ɔha biara mu du. Nokwarem no, dɛn nti na yɛsakra?
  Wɔ 1913 mu no, Tsar Nicholas, a na ɔredi Romanov abusua no mfe ɔha no, ɔsan tew adwuma da no so kɔɔ nnɔnhwerew 10.5, na Kwasida ne nna a edi nnapɔnna anim no, ɔtew nnɔnhwerew 8 mpo so. Dapɛn awiei ne nnapɔnna dodow nso akɔ soro. Wofii ase dii no sɛ da a wɔde gye wɔn ahome ne da a Japan de ne ho mae. Na ɔhene awoda, ne ɔhemmaa awoda, ne abotiri da.
  Bere a ɛbɛdaa adi sɛ ahengua no dedifo no wɔ hemophilia akyi no, Tsar Nicholas waree ne ho ɔyere a ɔto so abien. Enti, wosiesiee asɛm a ɛfa obi a obedi ahengua so no ho.
  Nanso na ɔko kɛse bi rebɛn. Germany soo dae sɛ wɔbɛsan asiesie wiase no. Nanso, na tsarist Russia ayɛ krado ama ɔko.
  Wɔ 1910 mu no, Russiafo faa Beijing na wɔtrɛw wɔn ahemman no mu. Britain penee eyi so de gyee apam a ɔne Germany bɛyɛ.
  Ná adehye asraafo no dɔɔso na wɔwɔ tumi sen biara. Ne dodow wɔ asomdwoe bere mu duu asraafo dɔm ɔpepem abiɛsa ne apem. Ná Germany wɔ mpem ahanum pɛ wɔ asomdwoe bere mu. Nea ɛka ho ne Austria-Hungary, nanso n"asraafo nsiesiee wɔn ho sɛ wɔbɛko!
  Nanso Germanfo da so ara reyɛ nhyehyɛe sɛ wɔne France ne Britain bɛko. Na ɛhe na wobetumi atwe anim abien?
  Russiafo wɔ wiase no mu tank a emu yɛ hare a edi kan "Luna"-2 a wɔyɛ no kɛse. Na wimhyɛn a ɛtow atopae a ɛwɔ engine anan "Ilya Muromets" ne akode a wɔde atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu "Alexander" ne nea ɛkeka ho pii. Na nokwarem no, po so ahyɛn a tumi wom.
  Germany nni tumi a ɛyɛ pɛ.
  Na Germanfo no da so ara sii gyinae sɛ wɔbɛtow ahyɛ Belgium so na wɔatwa Paris ho ahyia. Ná biribiara nni ha mma wɔn koraa.
  Nanso ɔko no fii ase ɔkwan biara so. Germany yɛɛ ne tu a edi awu. Na n"asraafo no tu kɔɔ Belgium. Tumi ahorow no nkutoo na ɛnyɛ pɛ. Russia asraafo retu akɔ Prussia ne Austria-Hungary dedaw. Na Luna-2 tank a ɛde mmirika kilomita 40 no yɛ tumi kɛse dedaw.
  Bio nso, hyɛ no nsow sɛ Tsar Nicholas nyaa anigye sɛ ɔko no fii ase. Anka Tsar no ankasa rentow nhyɛ Germany so. Na enti wɔ Russia afã no, ɛkorɔn kɛse, ɛboro so wɔ asraafo, aprɛm, atuo a ɛkorɔn, ne wimhyɛn a eye sen biara wɔ dodow ne ne su mu. Na sikasɛm a emu yɛ den, sɛnea na ɛyɛ yiye sɛ wɔbɛkwati ɔhaw a ɔman anidan ne nkogudi a wodii wɔ ɔko no mu de bae no. Na enti bere nyinaa no, ɔsɔre ne nkonimdi wɔ nkonimdi akyi.
  Ɛda adi pefee sɛ na wɔreto ahyɛ Germanfo so. Na afei wɔn ankasa ne asraafo atitiriw no foroo, tiaa France ne Britain. Ɛhe na ɛsɛ sɛ wɔkɔ?
  Fa Italy na fa ɔko ho dawuru tia Austria-Hungary! Nea ɛka ho ara ne sɛ Türkiye de ne ho hyɛɛ ɔko a ɔne Russia dii no mu. Nanso eyi ye ma ɔhene no mpo, awiei koraa no obetumi afa Constantinople ne ahokyere no ama n"ankasa! Nti...
  Na nso abayifo baanan, daa mmerante a wɔyɛ kurom hɔfo gyidifo Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana wɔ ɔko mu! Na wɔbɛbɔ wo dedaw! Enti wɔbɛbɔ Germanfo ne Turkeyfo nyinaa!
  Ɔkyerɛwfo ne anwensɛm kyerɛwfo Oleg Rybachenko nyanee. Daa, abayifo abayifo kumaa no dii ne bɔhyɛ so, na ɔmaa Nicholas II nyaa Vladimir Putin anigye na afei ɛsɛ sɛ Oleg Rybachenko di ne de ho dwuma. Ná ɛnyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛsɔre. Wɔde mpire a ano yɛ den bɔɔ abarimaa no amu. Abarimaa no huruw sɔre. Yiw, mprempren Oleg Rybachenko yɛ abarimaa a ne honam ani yɛ den, a wɔde nkɔnsɔnkɔnsɔn abɔ ne nsa ne ne nan. Wubetumi ahu nipadua a ɛyɛ tuntum, ɛyɛ nwunu na ɛyɛ ntini, a ntini ahorow da nsow. Akoa a ne ho yɛ den na ne ho yɛ den ankasa, a ne honam ani yɛ den a ɛyɛ den araa ma ɔhwɛfo no hwe ntumi ntwa. Wo ne mmarimaa afoforo no tu mmirika kɔdidi anɔpa, na wosɔre fi abotan a nkoa nkumaa no da a wɔda adagyaw koraa na wonni ntama no so. Ampa, ɛhɔ yɛ hyew, wim tebea te sɛ Misraim. Na abarimaa no nyinaa da adagyaw, nkɔnsɔnkɔnsɔn nkutoo. Nanso, ɛware yiye na ɛkame ayɛ sɛ wonsiw nantew anaa adwumayɛ kwan. Nanso wuntumi ntu anammɔn kɛse biara wɔ wɔn mu.
  Ansa na wubedidi no, wohohoro wo nsa wɔ asubɔnten no mu. Wo nsa ka aduan a wɔde ma: aburow a wɔayam, ne mpataa asinasin a aporɔw. Nanso, wɔ akoa a ɔkɔm de no fam no, eyi te sɛ aduan a ɛyɛ dɛ. Na afei wokɔ baabi a wotu fagude no. Owia no nnya mpuei anɔpa na ɛyɛ anigye yiye.
  Abarimaa no nan a ɛda hɔ kwa no abɛyɛ basabasa na ayɛ abɛn araa ma abotan a ano yɛ nnam no nyɛ yaw koraa, ɛyɛ mmerɛw mpo.
  Abodan a mmofra a wonnii mfe dunsia yɛ adwuma wɔ hɔ. Nokwarem no wɔwɔ kar nketewa ne nnwinnade. Nanso ɛsɛ sɛ woyɛ adwuma nnɔnhwerew dunum, dunum, te sɛ mpanyimfo ara pɛ.
  Ɛyɛ huam, enti wɔma wɔn ho tɔ wɔn wɔ fango no anim pɛɛ. Adwuma no yɛ mmerɛw: fa pickaxes twitwa abo, afei fa gu nketewa mu anaasɛ fa gu stretcher so. Ɛtɔ da bi a, ɛsɛ sɛ wopia trolley no nso. Mpɛn pii no mmarimaa no piapia no abien ne abiɛsa. Nanso wɔpaw Oleg Rybachenko nkutoo efisɛ ne ho yɛ den yiye. Na okura pickaxe no wɔ ne nsam te sɛ ɔpanyin. Ɛsɛ sɛ owie adwuma a ɛsõ sen nea aka no koraa.
  Ɛyɛ nokware sɛ wɔma wo mpɛn pii. Mprɛnsa da biara, ɛnyɛ mprenu.
  Akoa abarimaa a ne nipadua Oleg Rybachenko atra no adi ha mfe pii ni. Osetie, adwumaden, wɔde kankyee nyinaa di dwuma kosi sɛ ɛbɛyɛ nea ɛba ara kwa. Nokwarem no damn ahoɔden, resilient na ɛkame ayɛ sɛ onnim ɔbrɛ biara. Nanso bere koro no ara mu no, ɛkame ayɛ sɛ abarimaa no nnyin, na mprempren ne hwɛbea ntra mfe dumien, na sɛ wɔkyekyem pɛpɛɛpɛ a, ne tenten te sɛ mfe yi.
  Nanso ahoɔden... Wɔ mpanyimfo dodow bi fam. Aberante bi a ɔyɛ ɔbran. Nanso, ɛda adi sɛ ɛrenyɛ ɔpanyin da, na ɔrennyin abɔgyesɛ.
  Na yɛda Onyankopɔn ase! Sɛ́ ɔkyerɛwfo ne anwensɛm kyerɛwfo no, na Oleg Rybachenko mpɛ sɛ obeyi ne ti. Woyɛ adwuma ma wo ho na wobubu abo, wobubu. Na ɛkɔ teaseɛnam no so. Afei wode kɔ trolley no mu. Ɛyɛ den sɛ wobɛpia no na mmofra no dannan wɔn ho yɛ eyi.
  Ɛkame ayɛ sɛ mmarimaa a wɔwɔ ha no yɛ abibifo, nanso wɔn anim yɛ Europafo, Hindufo anaa Arabfo. Bio nso, Europafo pii nso wɔ hɔ.
  Oleg hwehwɛ wɔn mu yiye. Wɔmma nkoa kwan mma wɔnkasa, wɔde mpire boro wɔn.
  Oleg Rybachenko nso ayɛ komm mprempren. Na osua ade. Ɛha no, mmarima a wɔhwɛ adwuma so akyi no, mmea nso wɔ hɔ. Wɔyɛ atirimɔdenfo nso na wɔde mpire hwe wɔn.
  Bio nso, ɛnyɛ mmarimaa nyinaa na wɔn honam ani yɛ den te sɛ Oleg de no. Nnipa pii pae na mogya tu wɔn. Na awɛmfo no betumi abɔ wo akum wo. Adwuma no yɛ den yiye, na mmarimaa no, titiriw bere a owia apue no, fi ase fifiri pii.
  Na ɛha na ɛnyɛ owia baako na ɛwɔ hɔ, na mmom mmienu. Na eyi ma da no yɛ tenten paa. Na adwuma pii wɔ hɔ. Mmarimaa no nnya bere mfa nna na wonnye wɔn ahome. Eyi yɛ ayayade kɛse ma wɔn.
  Oleg Rybachenko yɛɛ adwuma maa n"ankasa, na ɔde mfiri twaa nneɛma na ɔde nneɛma gu mu. Wɔkanyan me ho ma me ho...
  Na ɔyɛɛ nea na ɛrekɔ so bere a Nicholas II nyaa Russia Ɔmampanyin Vladimir Putin nkonimdi akyi no ho mfonini wɔ n"adwenem.
  Natasha, Zoya, Aurora, ne Svetlana tow hyɛ Austriafo so wɔ Przemysl. Russia asraafo faa Lvov ntɛm ara. Na wɔtow hyɛ abankɛse a ɛyɛ den sen biara no so.
  Mmabaa a wɔn nan da hɔ na wɔhyɛ bikini, na wɔde ahopere fa kurow no mmɔnten so.
  Wɔde wɔn nan a ɛda hɔ kwa no twitwa Austriafo no mu na wɔtow diski nketewa.
  Bere koro no ara mu no mmeawa no to dwom sɛ:
  - Tsar Nicholas yɛ yɛn mesia, .
  Russia tumidifo sodifo a ne ho yɛ hu...
  Wiase nyinaa wosow - ehe na ebeko - .
  Ma Nikolai a ɔde dwom bi kɔ n"anim!
  Natasha twitwa Austriafo no mu, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ofi ase to dwom:
  - ma Rus'!
  Zoya nso bubu n"atamfo, na ɔde ahopere to dwom:
  - ma adehye ahemman no!
  Na ɔtopae bi a ne nan a ɛda hɔ no tow tu! Oyi yɛ abeawa a odi awu. Ebetumi abubu wo hwene na anom po no!
  Na Aurora nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow disk, bɔ Austriafo no pete na ɔteɛteɛm:
  - a efiri Russia kesedie nti!
  Na ɔbɛda ne sẽ a ano yɛ nnam paa! Nea ɛhyerɛn te sɛ sẽ.
  Svetlana nso werɛ mmfi sɛ ɔbɛma ne ho so, na ɔbobom sɛ:
  - Rus' a ɔyɛ Kronkron ne Nea Wontumi Nni Nkonim Nicholas II!
  Abeawa no da anigye kɛse adi. Na ɔde nan a ɛda hɔ kwa tow biribiara na ɔtow akyɛde!
  Natasha, a ɔreto tuo na ɔretwitwa, na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow akode a edi awu no, teɛteɛm sɛ:
  - a medɔ me Rus'! M"ani gye me Rus" ho! Na mɛtwa mo nyinaa!
  Na Zoya nso tow tuo na ɔteɛm, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow biribi a ɛpae:
  - Tsar Kɛse Nicholas! Ma mmepɔw ne ɛpo nyinaa nyɛ ne dea!
  Aurora a ɔde abufuw a ɛyɛ hu a ɛyɛ hu reteɛteɛm, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow akyɛde ahorow no teɛm sɛ:
  - nni hɔ a obesiw yɛn kwan! Obiara rentumi nni yɛn so nkonim! Mmabaa a wɔretu mmirika de wɔn nan a ɛda hɔ kwa ne wɔn nan ase a hwee nni mu bubu atamfo!
  Na bio mmeawa no wɔ ahopere kɛse mu. Wɔkyere Przemysl bere a ɔretu na wɔto dwom, na wɔhyehyɛ nnwom bere a wɔrekɔ no;
  Wɔhyɛ yɛn Rus kronkron no anuonyam, .
  Daakye nkonimdi pii wɔ mu...
  Abeawa no tu mmirika a ɔda mpaboa
  Na ne ho nyɛ fɛ bio wɔ wiase!
  
  Yɛn ne Rodnoverki a ne ho yɛ den no , .
  Abayifo yɛ wɔn mpaboa bere nyinaa...
  Mmabaa dɔ mmarimaa paa
  N"ahoɔfɛ a ɛyɛ hu no!
  
  Yɛrennyae yɛn ho mu da
  Mommma yɛnnkɔ yɛn atamfo mu...
  Ɛwom mpo sɛ yɛn nan da hɔ de, .
  Akuru pii bɛba!
  
  Ɛyɛ dɛ sɛ mmeawa de ahopere bɛpere wɔn ho
  Barefoot wɔ awɔw mu...
  Yɛyɛ mpataku mma ampa
  Yebetumi abɔ no akuturuku!
  
  Wɔrentumi nsiw yɛn kwan
  Fritz kuw bi a wɔn ho yɛ hu...
  Na yɛnhyɛ mpaboa
  Satan suro yɛn!
  
  Mmabaa no som Onyankopɔn Rod, .
  Nea, nokwarem no, ɛyɛ kɛse...
  Yɛyɛ ma anuonyam ne ahofadi, .
  Kaiser no bɛyɛ nea ɛyɛ abofono kakra!
  
  Wɔ Russia a ɛyɛ fɛ sen ne nyinaa fam no, .
  Akofoɔ no resɔre...
  Yedii akutu a srade wom
  Akofo nkotow!
  
  Obiara ntumi nsiw yɛn kwan
  Tumi a mmeawa wɔ no yɛ kɛse...
  Na ɔrenhwie nusu, .
  Efisɛ yɛyɛ talente!
  
  No girls can"t bend,
  Wɔn ho yɛ den bere nyinaa...
  Wɔko denneennen ma Agya Man, .
  Ma w"adaeso no mma mu!
  
  Anigye bɛba amansan no mu
  Owia no bɛba Asase no atifi...
  Wo nyansa a ɛnporɔw no, .
  Bayonet a ɔyɛ Kaiser no!
  
  Owia hyerɛn nnipa bere nyinaa, .
  Wɔ ɔman a ɛtrɛw sen biara no so no, .
  Mpanyimfo ne mmofra a wɔwɔ anigye, .
  Na ɔkofo biara yɛ ɔbran!
  
  Anigye pii nni hɔ da
  Mewɔ ahotoso sɛ yɛbɛyɛ lucky...
  Ma wim tebea bɔne no nsɛe - .
  Na aniwu nka atamfo no!
  
  Yɛn abusua Nyankopɔn korɔn saa, .
  Obiara nni hɔ a ne ho yɛ fɛ sen No...
  Yɛbɛkɔ soro wɔ ɔkra mu, .
  Sɛnea ɛbɛyɛ a ɔbɔnefo no bɛfe obiara!
  
  Momma yenni yɛn atamfo so nkonim, megye di
  White, Russian Nyankopɔn ka yɛn ho...
  Adwene no bɛyɛ anigye, .
  Mma bɔne nnhyɛn wo pon ano!
  
  Wiɛ, ne tiawa mu no, de kɔma Yesu, .
  Yɛbɛyɛ nokwaredifo bere nyinaa...
  Ɔyɛ Russia Nyame, tie, .
  Ɔdi atoro sɛ Ɔyɛ Yudani Satan!
  
  Dabi, nokwarem no, Ade Nyinaa so Tumfoɔ Nyankopɔn, .
  Yɛn Abusua Titiriw a Kronkron Kɛse...
  Hwɛ sɛnea wotumi de ho to No so wɔ ɔdan atifi, .
  Na ne Ba-Onyankopɔn Svarog!
  
  Wiɛ, ne tiaatwa mu no, wɔ Russia fam no, .
  Aniwu biara nni owu mu...
  Na mmeawa no ho yɛ fɛ sen wɔn nyinaa, .
  Ɔbea wɔ ahoɔden a ɛte sɛ ɔsebɔ!
  
  
  NHYEHYƐE NO NSESAE
  Hitler ansakra OKW nhyehyɛe no ara kwa, na wofii atifi ne anafo fam nyinaa na ɛtow hyɛɛ Stalingrad so, na Asraafo Akuw A ne B. Na wɔde ntua no hyɛɛ Mainstein nsa . Ne saa nti, Stalingrad hwee ase wɔ nna du akyi bere a afanu nyinaa tow hyɛɛ wɔn so no. Na Soviet asraafo no hui sɛ wɔatwa wɔn ho ahyia koraa. Ɛno akyi no, Wehrmacht no tu faa Volga mpoano kɔɔ Caspian Po no ho. Asraafo Kɔkɔɔ no yɛɛ wɔn ade dɛn? Ntuo a ɛkɔɔ so wɔ mfinimfini hɔ no antumi anyɛ yiye koraa.
  Nea ɛka ho no, Japan dii nkonim wɔ Midway Ko no mu, ɛwom sɛ anbue anim a ɛto so abien de, nanso egyee Hawaii Nsupɔw no. Na bere koro no ara mu no, samuraifo no asase akuw no kɔɔ India. Sɛnea ɛbɛyɛ na Britain akura saa atubraman yi mu no, na ɛsɛ sɛ ɛtwe asraafo bi fi Egypt, na wogyae Operation Torch.
  Germanfo no kuraa adeyɛ no mu wɔ apuei fam afã. Stalingrad a wɔkyeree no ntɛmntɛm no bubuu anafo fam afã no. Fritz no hwee ase kɔɔ Caspian Po no mu na ɛfaa asase so twaa Caucasus. Na afei Türkiye hyɛn ɔko no mu. Ɛwom sɛ n"asraafo no mu nyɛ den koraa de, nanso wɔdɔɔso yiye na wotumi ko akokoduru so.
  Wɔ nna a edi kan koraa no mu dedaw no, Turkeyfo faa Batumi na wotwaa Yerevan ho hyiae. Yiw, nea wɔatumi ayɛ no fata, efisɛ Germanfo anim no na ɛbɔ Red Army no.
  Ɛsɛ sɛ yɛhyɛ no nsow sɛ Nasifo no de nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Soviet asraafo fi keteke mu hyɛn ɔko no mu tẽẽ na wɔboroo wɔn afã horow no dii dwuma. Nokwarem no, eyi nyaa sɛnea ɔko no kɔɔ so no so nkɛntɛnso bɔne.
  Stalin nso ho yeraw no na ne ho yeraw no - ɔhwehwɛɛ sɛ ɔkura Caucasus no mu ɔkwan biara so.
  Ne tiaatwa mu no, Stalingrad akokodurufo ahobammɔ no ankɔ yiye na biribiara sɛee. Na Japanfo mpaapaemu a na enni Apuei Fam Akyirikyiri no mpo ammoa.
  Germanfo no tu faa Caspian Po no mpoano, kɔɔ Dagestan. Sɛnea ɛbɛyɛ a wobesiw wɔn kwan sɛ wɔbɛboaboa mfutuma ano - nanso asraafo no nyɛ pɛ, nea ɛka ho no, Asraafo Kɔkɔɔ no nyaa ɔhaw kɛse wɔ nneɛma a wɔde ma ho. Na ɔde ne ho kɔhyɛɛ mu. Na Krautfo no totow atopae denneennen.
  Ɛkame ayɛ sɛ United States amfa ne nsa anka Third Reich a Japan nkonimdi ahorow no twetwee n"adwene no. Britain yɛɛ mmerɛw kakra, na nso ankɔ ɔhaw mu! Afei de na Germanfo no wɔ wimhyɛn pii dodo na na wobetumi de nhyɛso aba wɔn so ankasa.
  Stalin daa ne su horow a enye koraa adi na na ɔtaa hwere n"abufuw na ɔteɛɛm, nanso wansisi gyinae a eye sen biara.
  Enti Caucasus a wɔhweree no bɛyɛɛ nea wontumi nkwati.
  Ɔko bi rekɔ so dedaw wɔ Azerbaijan hye so.
  Soviet mmeawa ko denneennen. Ɛha na ahoɔfɛfo no reko denneennen.
  Na wɔnsan wɔn akyi na wɔmpa abaw. Na wɔwea wɔn akyi twa ho hyia.
  Natasha, Zoya, Augustina ne Svetlana twee German ɔsahene no fii akyi. Eyi yɛ onwini. Mmabaa no de no too ne nkotodwe so na wɔhyɛɛ no ma ɔfew wɔn nan a ɛda hɔ kwa no ano. Ɔde anigye kɛse bɔɔ wɔn! Na ɔtetee mmeawa no nan ase.
  Mpɛn pii no, mmeawa akofo yɛ sexy na wɔn ho yɛ fɛ saa. Afei wɔde Fritz ɔko no mae.
  Natasha de ɔpaee twaa Nasifo no mu. Ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - ma animuonyam kesee!
  Zoya nso too tuo na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - ma Ɛnanom Man ne Stalin!
  Ɔfaa no na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow ɔtopae no. Ɔbɔɔ Nasifo no petee na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma USSR!
  Mmabaa no ho yɛ fɛ yiye na wɔn ho yɛ nwonwa.
  Augustine nso de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae, na ɔdaa ne sẽ adi, na ɔfaa no na ɔbɔɔ akuturuku sɛ:
  - a meko paa! Te sɛ terminator!
  Na Svetlana nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa bɛtow biribi a edi awu na ɛsɛe ade saa. Na bio ɔbɛto dwom sɛ:
  - yen adamfofa ye monolithic, na ɛno ne nea egyina hɔ ma!
  Anan, woko saa - weinom ye mmeawa! Ahoɔfɛfo a wɔyɛ serew kyerɛ wɔn tɛkrɛma atenten de bua.
  Akofo a wɔkorɔn sen biara. Na sɛnea wɔbɛbɔ wo, ne sɛnea wɔbɛteɛteɛm agu wo so.
  Wɔde afiri a wɔde tintim nhoma bubu Germanfo te sɛ nnuaba.
  Natasha tow tuo, de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔtoo dwom sɛ:
  - ye hann ne frankaa kɔkɔɔ no akofoɔ!
  Zoya nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow owudifo no na ɔkaa no denneennen sɛ:
  - Na yɛbɛko ama Lenin!
  Na afei ɔtwitwaa Augustine, na ɔdaa ne sẽ adi:
  - wo anigyee kesee din mu!
  Na afei Svetlana de ne nan a ɛda hɔ kwa too atopae na ɔtow atopae, na ɔbobom:
  - yebefa wei na yeadan no!
  Baanan no de nsi reyɛ adwuma na wɔreto tuo. Wiɛ, ne nyinaa akyi no, eyinom yɛ mmeawa a wonim nnipa asetɔre ho nsɛm pii. Na wɔnko saa.
  Na sɛnea ɛsɛ sɛ ɛyɛ ma terminators ankasa... Akofo a wɔtu kɔ soro. Na wɔwɔ ɔsɛe ho akɔnnɔ.
  Natasha san de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔbɔɔ akuturuku sɛ:
  - te wiase yi ase yie se ede adesuakuo mu aperepereɛ no mu yɛ den!
  Zoya nso bɔɔ abubuw, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae a edi awu a ɛtetew honam mu:
  - fie bɛn na ɛbɛnya frankaa kɔkɔɔ!
  Na afei Augustine de ne kwan mae. Ɔtwitwaa Nasifoɔ no hwee fam na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopaeɛ - na ɔreyɛ abubuo:
  - atenae kɛseɛ, wei ne yɛn asaase ne yɛn nyinaa!
  Akofo tumi tetew afiri a wɔde yɛ ɔhyew mpo mu ankasa.
  Na afei Svetlana de ne nan a ɛda hɔ kwa tow atopae bi kɔ, ɔtow ɔtopae bi na ɔde abufuw ka sɛ:
  - ogya ne ɔpɔnkɔ a ɔrebɔ no abufuw!
  Nokwarem no, mmeawa no bɛdan wɔn ho. Na wɔbɔ wɔn ti.
  Na wɔ Germany fã no, Gerd"s adwumayɛfo no reko wɔ T-4 no so. Bio nso, sɛ efi ase pɛ a, worenyɛ hyew na worentumi nsiw nhyɛso a ɛte saa ano. Mmabaa no wɔ hellgya ogya a ɛte saa wɔ wɔn ani so.
  Wɔtow wɔn ho tuo na wɔmma nkwagye hokwan biara. Na wuntumi nnyina wɔn sẽ fitaa a ɛte sɛ ahwehwɛ no ano.
  Akofo no yɛ basabasa na wɔteɛm sɛ:
  - wuram hua! Yɛbɛsoma atamfo nyinaa akɔ hell!
  Gerda bɛtow tuo, abɔ aduasa anan no na wateɛteɛm:
  - Daakye nkonimdie!
  Charlotte de ne nan a ɛda hɔ kwa no mia afiri no so na ɔbɔ abubuw:
  - a yɛbɛtetew wo mu!
  Magda nso tow tuo, sɛee T-26 no na ɔkae sɛ:
  - Yebeda no adi.
  Na ɔwosow ne nansoaa a ɛda hɔ kwa.
  Na Christina nso, mia ne nan a ɛda hɔ kwa no so wɔ pedals no so na ɔbɔ abubuw:
  - Cheers ma yɛn apontow no!
  Nokwarem no, ɛkame ayɛ sɛ mmeawa no da adagyaw wɔ bikini mu na wɔda mpaboa. Na bere koro no ara mu no, ɛyɛ sexy kɛse.
  Na wɔde wɔn T-4 a ɛnyɛ pɛ koraa, nanso etu mpɔn na ɛyɛ ntua. Na wɔtow tuo gu atamfo no so. Mma mmeawa a wɔte saa no mmra biribiara mu! Na sɛnea wɔdaa wɔn sẽ adi. Na hwɛ sɛnea wɔyɛ anim!
  Gerda bobom ka ne ho, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow tuo:
  - Gerda ani gye ho se obekum, saa Gerda yi!
  Na bio ɔtow atuo.
  Na afei Charlotte tow tuo nnidiso nnidiso na ɔbobom, na ɔbɔ aduasa anan no gui:
  - a mɛtetew wɔn yafunu mu!
  Na ɔde nan a ɛda hɔ kwa no befi ase bio.
  Na afei Christina de owudifo no bɛka ho. Afei nso fa nansoaa a ɛda hɔ kwa di dwuma.
  Na ɛbɛbobom:
  - me ne aggressiveness ho nipasu!
  Hwɛ asen a ɔwɔ, ne abs a wɔasen!
  Na afei Magda bɛfa no na wabɔ no na wabobom:
  - a ɛyɛ Banzai!
  Na ne nan nso da hɔ na wɔasen!
  Germanfo mmea baanan no piapia wɔn ho na wodi nkonim ankasa. Ɔwɔ basabasayɛ ne ahoɔden pii saa.
  Akofo no de poma no di dwuma na wɔtow tuo. Wɔmma Red Army no nkɔ.
  Na wimhyɛnkafo mmea nso ko wɔ wim, na wɔda eyi adi. Sɛ wɔn honhom no yɛ nea wontumi nsusuw ho.
  Germanni Focke-Wulf a ɔyɛ foforo koraa ni. Gertrude na ɔwɔ so. Na abeawa yi kyerɛ sɛ ne ho yɛ nwini sen mmarima. Eyi ne ɔkwan a ɔfa so bɔ fasistfo no. Ɛmma wɔn mmɔborohunu ketewaa bi mpo. Gertrude na ofii ɔko ankasa no ase.
  Na ɔtow Soviet Yak bi tuo gu fam na ɔteɛm sɛ:
  - a meye super girl!
  Afei ɔbɛfa na wakyerɛ ne tɛkrɛma. Na bio ɔbɛfa ɔsɛe koraa. Oyi ne abeawa no. Na nso ɔhyɛ mpaboa na ɔhyɛ bikini. Na afei LAGG tow tuo hwee fam na ɔbobom bio:
  - a otuo tuo!
  Na ɔbɛserew wɔ n"ahurututu atifi. Na afei ɔ"bɛfa PE-2 no akɔ fam. Abeawa a ɔte saa, a ne ho yɛ nwini sen biara ne adesuakuw. Afei ɔsan yɛɛ nhyehyɛe bi na ɔde wim aprɛm sɛee Yak no. Na ɛbɛbɔ mmɔden .
  - me ne esoro-paku no!
  Na hwɛ sɛnea ɔda ne sẽ adi! Na sɛnea wobetumi ayɛ wuram! Nanabea bɛn ara ni! Baba ma mmaa nyinaa!
  Nanso, nokwarem no, fasistfo no nso rebɔ mmɔden sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so wɔ kesee fam.
  Ɛhɔ titiriw no, wimhyɛnkafo Helga ko wɔ ME-109 so. Na ɛyɛ yiye araa ma asinasin retu afi Britaniafo hɔ.
  Abeawa bi bɔɔ Mustang bi na ɔtoo dwom sɛ:
  - a lilac fog bi rehuruhuruw wo yen atifi!
  Mpɛn pii no, hwɛ sɛnea eye sɛ wobɛko a womfa mpaboa da hɔ na wohyɛ bikini. Hwɛ mfaso ara a eyi yɛ! Na ɛyɛ mmerɛw yiye.
  Helga yɛ wimhyɛnkafo. Ná Fuhrer no yɛ onyansafo a otumi tie afotu na ɔma mmeawa kwan ma wɔtra tank, wimhyɛn, ne asraafo mu. Na hwɛ sɛnea nneɛma pa kɔɔ so maa Krautfo no.
  Wɔn ankasa nhwɛ kwan sɛ mmea nipadua no tu mpɔn saa. Ɛha na Helga agye din sɛ ɔrenya ahoɔden ne akontaabu ahorow.
  Abeawa no de ne nan a ɛda hɔ kwa mia pedals no na ɔbobom sɛ:
  - m"aye nantwi ketewa a n"ani gye saa!
  Helga tow Engiresifo wimhyɛn abien foforo gu fam na ɔteɛteɛm:
  - akyi no, German asraafo a wotoatoa so!
  Na ɔtow ɔtopae bi nso gui! Abeawa bɛn ara ni! Wɔ mmeawa no nyinaa fam no, ɔkofo kɛse a ne ho yɛ nwini. Sɛ ɛtɔre ase a, ɛyɛ saa nso a ɛnyɛ guasodeyɛ anaa mmɔborohunu biara.
  Mmabaa a wɔwɔ ha no yɛ sexy paa!
  Na Rommel"s asraafo no retetew sare no so, a wɔntwɛn sɛ asraafo foforo bɛba. Ɛsɛ sɛ yedi nkonim, enti ɛsɛ sɛ yedi nkonim. Ná anansesɛm mu ɔsahene "Desert Fox" no ayɛ ne su dedaw sɛ ɔne asraafo a wɔkorɔn bɛko. Na n"asraafo nso te saa. Sɛ nhwɛso no, ɛha na SS akofo mmea kuw bi a wɔapaw wɔn wɔ. Wɔde wɔn kɔɔ baabi foforo wɔ December mfiase, bere a na anim no mu repaapae, na Germanfo no resan wɔn akyi, na nea ɛne no bɔ abira no, na Britaniafo no rebue mu, agyae Tolbuk, na wɔrehunahuna sɛ wɔbɛtow Wehrmacht no agu Afrika asase so no.
  Afei Fuhrer a na ɔwɔ honhommɔne no de nyansahyɛ mae sɛ: wɔmfa mmea asraafo dɔm a wɔyɛ asono no nkɔ baabi foforo. Ɛnyɛ sɛ mmeawa no bɛsesa tumi a ɛkari pɛ nti, na mmom sɛnea ɛbɛyɛ a mmarima, titiriw Italiafo mmarima, bɛte aniwu nka na wɔako denneennen na wɔde ahokokwaw ayɛ kɛse. Ne nyinaa akyi no, sɛ mmeawa atitiriw a ntetee a emu yɛ den ama wɔn tirim no di kan a, ɛnde mmarima no ani bewu kɛse.
  Akofo no de bikini kɛkɛ na ɛko, na wɔde nnuru titiriw a wɔde bɔ wɔn ho ban dii dwuma. Asram asia no, wɔn nan a ɛda hɔ kwa a ɛte sɛ abeawa no yɛɛ abɛn araa ma na wonsuro anhwea a ɛyɛ hyew te sɛ kyɛnsee, na efi tan no mu no wɔn honam ani nyaa chocolate kɔla tuntum. Na pii wɔ afunu du du pii wɔ wɔn akyi dedaw.
  Margot ne Shella yɛ Aryanfo baanu a wɔyɛ nkumaa paa, nanso wɔayɛ den dedaw wɔ ɔko mu. Wɔn na wɔyɛ nkumaa wɔ adwumakuw no mu, nanso wɔ asram asia mu no wɔanya Dade Mmeamudua, Adesuakuw a Edi Kan (adesuakuw a ɛto so abien, obiara a ɔwɔ asraafo dɔm no mu wɔ dedaw), wɔyɛ atirimɔdenfo ne ayamyefo.
  Ná Margot ti nhwi yɛ ogya kɔla, na na Shella yɛ obi a ne ho yɛ bruu a ne ho yɛ fitaa te sɛ sukyerɛmma a ɛwo kakra wɔ ne ho. Ɛha na wɔreko, na wɔrepam Britania aprɛm a wɔde ko tia ntua no. Matildafo a wɔde wɔn akode a ano yɛ den no rekɔ wɔn anim. Nea edi hɔ ne Cromwell a wotumi fa mu a ɛwɔ atuo a ɛpae kɛse ne kar a emu yɛ hare. Mmabaa no siee wɔn ho wɔ anhwea no mu. Mfaso biara nni so sɛ wobɛtow tank a ɛtete saa no anim. Ɛsɛ sɛ yɛkwati sɛ wɔbɛhyɛ wɔn nsow, na afei...
  "Matilda" ne "Cromwell" mu duru bɛyɛ tɔn aduasa, na sɛ wɔfa amena a wɔatu wɔ dɔte anhwea mu so a, ɛbɛyɛ hu. Ɛhwie gu wo kɔn a ɛda hɔ kwa a ayɛ tan no so, na wote mfiri a ɛyɛ hu no nka wɔ wo so. "Cromwell" koro no ara ni, dade a wɔtaa yɛ a akode a ɛkɔ fam mm 70, a tuo a ne kɛse yɛ mm 88 mpo ntumi nnye bere nyinaa. Ɛyɛ huam te sɛ Britaniafo, pɛtro ne motor ngo a ɛyɛ den yiye. Mmabaa no wɔ wɔn ankasa ahodwiriwde, ɔhaw ahorow a ɛnyɛ den. Faustpatrons nhwɛso ahorow a edi kan koraa. Esiane sɛ mmarima, sɛnea wɔtaa yɛ no, wɔma mmeawa no di kan kɔ, enti wɔsɔ akode a aba foforo na sɛnea wɔhwɛ kwan no, ɛhyɛ bɔ hwɛ.
  Nanso wɔde mmeawa no nso, a ɛne Nasifo nyaatwom asɛmti a ɛne sɛ: "ɔko yɛ ɔbarima adwuma, asomdwoe ma mmea!", bɔ abira no guu nneɛma a ɛyɛ den mu.
  Nanso, asraafo a wɔnam fam no hwee akyi, a ɛkyerɛ sɛ hokwan wɔ hɔ sɛ wɔbɛtra amena no mu na wɔadi nkonim.
  Shella de asɛm a ɛyɛ sereserew ka, a osuro sɛ ɔbɛfefe afi anhwea a ɛretɔ afi amena no mu a ɛresiw ne hwene mu no mu:
  - a worebɔ akwakoraa ne mmerewa wɔ ɔko no mu nkutoo na ɛbɛma woakwati nkonimdi champagne a aporɔw esiane bere a wɔde ahyɛ mu nti no a ɛbɛhyew!
  Margo penee so sɛ:
  - a onni boasetɔ no benya nkogudi bobesa a ɛyɛ yaw ne adehwere anonne a ɛyɛ yaw!
  Nanso Matildas, Cromwells, ne Mongoosefo a wɔn ho yɛ hare dumien wɔ wɔn akyi dedaw. Afei otwa dɔn no adu.
  Shella a bere bi na ne ti nhwi a bere bi na ɛte sɛ ahwehwɛ no ayɛ fitaa esiane mfutuma nti, na ɔde ne nan ase a ɛda hɔ kwa no to anhwea a ɛyɛ hyew no so no, dan kɔ Ɔbaabun Maria ne ahotefo afoforo nkyɛn wɔ n"adwene mu, na ɔka sɛ, mma m"abam mmu. Nsateaa no mia pawl no so yiye sɛnea ɛbɛyɛ a ahoɔden a wɔaboaboa ano no bɛkɔ gas dan no mu tẽẽ.
  Margo ne no twe afiri no, ɔno nso brɛoo. Ɛno akyi no, mmeawa baanu no nyinaa de wɔn nsa bɔ wɔn ho wɔn ho. Nneɛma no bɔɔ hyɛn no akyi tẽẽ, na ɛno akyi no, gas nsukorabea ahorow no pae. Ogyaframa a ɛyɛ borɔdɔma petepete te sɛ asorɔkye a ɛrehuruhuruw fa wim, na wotumi te obi nnome.
  Afei Britaniafo tank ano ntiantiaa no de ahopopo no twitwiw wɔn ho ma ɛyɛ nsukorade soronko.
  Na mmeawa a wɔyɛ asono de akokoduru tow atopae gu atamfo so. Na asinasin tu kɔ mmeae nyinaa, na ɛtetew akode no mu te sɛ ɔkraman a ogya rehyew, nneɛma nketenkete a wɔaboaboa ano a ɛsɛe ade.
  Mmea abufuw ni, na wɔka sɛ German mmea nyɛ nea ɛda adi sɛ wɔyɛ komm ɔkwan biara so. Na wonim sɛnea wɔko... Na ma ntua no ntumi nkɔ.
  Ɛyɛ mmerɛw kɛse sɛ wobesiw asraafo a wɔnam fam ntua, a sɛnea mmara kyerɛ no, Arabfo ne abibifo a wɔfa ntua anaa bɔhyɛ ahorow so faa wɔn no. Bere a wohui sɛ wɔabɔ tank ahorow no agu na ɔsɔretia a emu yɛ den wɔ wɔn anim no, wɔsan wɔn akyi wɔ nea edi kan a wɔhweree no mu.
  Wiɛ, na afei wɔdan kɔ wimhyɛn a ɛkɔ aman nyinaa so koraa. Esiane sɛ eyi ne style - abufuw wɔn a wɔyɛ mmerɛw nti, saa ara na ɛnyɛ mma monsters!
  Bere a awiei koraa no ntua no gyaee na mmeawa no toaa mmirikatu no so faa sare so anwummere no, wɔbɔɔ nkɔmmɔ bere a wɔnantew no. Shella bisaa Margot sɛ:
  - wosusu se yeda so ara tena Alexandria?
  Ogya ɔkofo no de ahotoso buae sɛ:
  - mesusu se ennkye koraa se November, anaase ebia October mu no, awiei koraa no yebegye Egypt.
  Shella de nyansahyɛ mae wɔ ntease mu na wamfa n"adwene nsi ne nan ase a ɛyɛ yaw a ɛyɛ mmerɛw no so, a efi anhwea a ɛyɛ hyew no mu no de nyansahyɛ mae sɛ:
  - se saa nnadewa yi a ewo yen yafunu ase , base a ewo Malta, no see a, supply no ye yie, bere a units foforo ba no, atamfo no rennya hokwan bio.
  Margot hwɛɛ ne ho hyiae sɛ ɔrebɛhwɛ bere dodow a aka ansa na owia no akɔtɔ. Sɛ awiei koraa no wobɛda na wada yiye. Sɛnea nsoromma a ɛreyɛ kɔkɔɔ no bɛn wim no maa ɔkofo no bo dwoe. Ɔde ɔbrɛ kaa sɛ:
  - mesusu se Fuhrer no rennyae se wobesan asan asi fam a eye nwonwa a ewo Crete so wo Peru- Habor ne Midway akyi . Saa bere yi nkutoo na wobebubu Malta ankasa.
  Shella de nnome teɛɛm kɔɔ wim sɛ:
  - Ma Otumfoɔ no nsakra Britaniafo atrae nyinaa nkɔ hellgya mu.
  Awiei koraa no, owia no de ne ho siee wim akyi, da a na awɔw wom sen biara wɔ afe no mu, October 21, baa awiei. Na ɛno akyi no, Operation Polar Bear fii ase. Dɛn nti na fitaa? Nsɛm a ɛnteɛ a ɛyɛ anifere a ɛbɛma nkurɔfo asusuw sɛ yɛreka atifi fam ho asɛm, nanso nokwarem no, akuturukubɔfo no swing a ɛyɛ hu no wɔ anafo fam.
  Ná Britaniafo atrae kɛse no te sɛ hell ankasa. Wɔn a wɔtow atopae bɛboro apem a wɔaboaboa wɔn ano afi apuei fam anim nyinaa na wɔanya ɔko mu osuahu a ɛfata, ne akofo a wɔka wɔn ho no tow hyɛɛ so. Nokwarem no, Britaniafo ako bere tenten, nanso na wɔnhwɛ kwan sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so kɛse a tumi wom saa. Nokwarem no, hena na obegye adi sɛ Krautfo no besi gyinae sɛ wɔbɛpa anim no ho ntama, sɛ mpo atamfo no ayɛ komm bere tiaa bi mpo a. Nanso mprempren wɔrehwe Britania asraafo no a mmɔborohunu nnim. Sɛ nhwɛso no, Yu-87, "ade" a agye din no tow hyɛ wɔn po so ahyɛn so. Ɛnyɛ ntɛmntɛm koraa, nanso esiane sɛ wɔwɔ atopae a wɔtow no pɛpɛɛpɛ a ɛkorɔn sen biara (wɔ wɔn bere so) nti, wɔyɛ Britania po so ahyɛn a wɔde wɔn ho ahintaw wɔ po no ano no ayayade. Nnɛyi Focke-Wulffo pii nka akyi koraa, a anansesɛm mu nipa von Rudel ankasa, wimhyɛn a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so hene mpo ka ho. Wonim no sɛ Soviet akohyɛn a ano yɛ den sen biara, ɔko hyɛn Marat, memee.
  Sɛ nhwɛso no, Ɔsahene Richard hu akɔre a wɔrehuruhuruw wɔ koko bi so te sɛ sled. Germanfo atopae pii fi nsukyenee tokuru mu te sɛ mpataa a wɔkyere mmoa we. Engiresini a ne ho akokwaw dedaw no de ehu to telefon no mu. Ná onhuu ade a ɛyɛ hu saa da. Siren no bɔ akyiri yiye, bere a atopae no apae akyi. Asorɔkye a ɛpae no tow Britania asraafo gu soro, wɔn nsa ne wɔn nan a wɔatwa no tu kɔ mmeae ahorow. Dade dade kyɛw no biako yɛɛ kɔkɔɔ na ɛbɔɔ ɔsraani panyin no anim. Na sɛnea ɔteɛteɛm no:
  - Churchill yɛ kaput! Hitler yɛ obi a ne ho yɛ nwini!
  Britaniafo atuo a wɔde ko tia wimhyɛn no amfi ase antotow ntɛm ara, na mmom bere a atopae mpempem pii gui prɛko pɛ no. Atamfo no buu biribiara ho akontaa yiye: ɛnsɛ sɛ ɔtopae biako mpo sɛe. Enti bubu ɔtamfo no na bɔ. Wɔadi kan ahyɛ nnwuma ahorow no nyinaa agyirae wɔ asase mfonini no so. Bio nso, Britaniafo a wɔyɛ atirimɔdenfo no ansiesie wɔn ho sɛnea ɛsɛ mpo. Wɔn atuo a wɔde ko tia wimhyɛn no pii gyina baabi a obiara betumi ahu na ɛno ne nea edi kan a wɔprapra kɔ.
  Ɛha na wɔtow tuo a wɔde ko tia wimhyɛn a ne kɛse yɛ mm 85 a ne tenten yɛ anammɔn aduasa abien no toa kɔɔ soro na wɔkotow wɔ wim te sɛ stia. Ɛno akyi no, ɛhwee ase, na ɛbubuu Engiresifo baanum. Ná abibifo no mu biako yafunu mu atetew na ne dwensɔtwaa ahwe ase.
  Na atopae hwee ase, na biribiara hyeɛ, pɛtro adekoradan bi yɛɛ gyegyeegye, efii ase paee, ɛkame ayɛ sɛ ɛpetepetee atopae wɔ nnompe no nyinaa so, afei wɔbɔɔ adekoradan foforo. Nea ɛsen ne nyinaa no, siren a wɔde sii Yu-87 ne Focke-Wulf fairing ahorow mu no teɛteɛɛm a ɛyɛ ahometew, na ɛde ehu kɛse baa abibifo ne Arabfo a wofi atubrafo asraafo no mu no mu. Nanso ɛte sɛ nea aborɔfo nso suro saa ara.
  Sɛ nhwɛso no, Britaniafo po so ahyɛn abien bɔɔ mu, ma enti nsu a wɔde yɛ nsu no yɛɛ gyegyeegye. Na po so ahyɛn a wɔde fa nsu mu a na ɛretu no asɛe mpo paee wɔ wim te sɛ mfuw a wɔatu, na po so hyɛn no memee kɛkɛ koduu ase.
  Engiresifo aprɛm "Cromwell" a n"ano yɛ tiaa, nanso ɛde ahoɔhare a ɛfata na ɛwɔ anim akode a ano yɛ den yiye no de ehu yɛɛ ntɛmntɛm na ɛbɔɔ n"ankasa adekoradan mu, na ɛbubuu n"ankasa asraafo dumien a na wɔahaw mpo wɔ kwan so. Basabasayɛ yɛɛ kɛse. Engiresifo wimhyɛn a ɛfa wimhyɛn no fii ase hwee ase, na dreadnought a ano yɛ den no tow tuo... wɔ mpoano, baabi a na n"ankasa asraafo reyɛ ayɛ basaa no.
  Na wɔ asase ase wiase yi mu no, nnipa baanu kɔɔ so traa hɔ a biribiara nhaw wɔn koraa. Ná wɔn mu biako yɛ Indiani, na ɔde nkakrankakra sɔ paipu, na na ɔfoforo no yɛ ɔbea, a ɛda adi pefee sɛ ofi Arabfo, nanso ɔhyɛ asraafo atade. Wɔn baanu no mfa wɔn adwene nsi owu a wɔde ahopere reba no so. Anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, na apɔnkɔsotefo kuw mũ bi a wɔresɛe wɔn redi agoru bi a ɛyɛ soronko wɔ kaad so. Na ɛyɛ agodie a wɔde kaad aduonum abien a wɔde aseresɛm di dwuma, na sɛnea mmara a honam ani hwɛbea kɔkɔɔ no ankasa de bae mpo kyerɛ no.
  Arabni bea bi kae sɛ:
  - nanso, dede bebree wo ho! Na dɛn nti na ɛma ehu a ɛte saa ba?
  Ɛkame ayɛ sɛ asraafo no mu biako a na wɔde agyan atwitwa n"akyi no tuu mmirika kɔtoo Indiani no so, nanso wɔde ahwɛyiye tow no gui te sɛ ɔkraman ba. Mogya nketenkete bi guu anim a na ne honam ani yɛ kɔkɔɔ no so na ɔtetew mu, na ɔserewee. Afei ɔhyɛɛ no nsow sɛ:
  - a woye dede no ye ma nnipa a woye mmere, a won anim ye fitaa. Yɛn Apaches dwene saa kwan yi so - sɛ ɔtamfo biara nni hɔ a, ɛnde ɔtamfo bi bepue - eye mpo!
  Ɔbea a ne ho yɛ sum no kae sɛ:
  - wei ye mmerɛwyɛ a ɛda adi wɔ wɔn a wɔkyerɛ sɛ wɔyɛ Kristo gyidie no ho. Wɔn ani gye ho sɛ wɔbɛka afɔrebɔ ho asɛm, nanso wɔmfa wɔn ho mmɔ afɔre.
  Indiani no de ne ti too fam ntɛmntɛm sɛ:
  - a wokyekyere nhyehyeee wo fapem a sement ye gyidie na anhwea ye will! Gyidi yɛ sika kɔkɔɔ koma, na ɔpɛ yɛ dade nsa! Nnipa a wɔn anim yɛ kusuu nkutoo na wonni biako anaa foforo.
  . TI A ƐTO SO 5
  Na abeawa bi nso wɔ Germanfo atopae no mu. Wɔ eyi mu no Viola. Ɔyɛ blonde a ne ho yɛ fɛ yiye, na ne hokafo ne Nicoletta. Na mmeawa baanu no nyinaa yɛ sexy paa. Wɔtow ɔtopae bi fi soro. Na nso akofoɔ no nni mpaboa na wɔhyɛ bikini.
  Mmabaa no bɔ gyegyeegye kyerɛ wɔn ho sɛ:
  - ye akorɔmfo a yɛyɛ supermen!
  Nicoletta nso teɛteɛ atopae fi wimhyɛn no mu. Na ɔsɛe ɔtamfo no. Britaniafo nya no saa.
  Viola nso bɛtow ɔtopae a edi awu afi soro. Na obekum Leo Ahemman no mu akofo.
  Na sɛnea ɛkɔ nso:
  - a mede ehu dua Britain!
  Na ɔwosow ne nan a ɛda hɔ kwa. Na to dwom sɛ:
  - a yɛbɛtetew Churchill mu!
  Mmabaa a wofi Yu-188 no ho akokwaw yiye wɔ atopae a wɔtow mu. Wɔn kar no yɛ foforo na ɛkɔ anim kɛse. Ne tuo a wɔayɛ no yɛ nea ɛtow ntɛmntɛm yiye.
  Enti wɔtoo mmeawa no ne Engiresini ɔkofo bi tuo.
  Wɔn wimhyɛn no tu mmirika yiye. Akofo no san de wɔn nan a ɛda hɔ kwa no di dwuma de gyae ɔsɛe.
  Viola bɔ gyegyeegye sɛ:
  - a merepam m"atamfo nyinaa akɔ funnaka no mu!
  Nicoletta teɛm sɛ:
  - Na me tow atamfo no!
  Na hwɛ sɛnea obetumi afa na wawosow ne nan a ɛda hɔ kwa!
  Eyinom ne mmeawa no ne sɛnea wɔbɔ atamfo. Na nnyae. Aryanfo ankasa.
  Na bere a wɔkyinkyim na wɔwosow wɔn nufu a ɛda hɔ kwa no.
  Na wɔtow atopae bio.
  Na mmeawa wɔ ha, wɔ wimhyɛn afoforo mu. Eva a ɔreto atopae ni. Ɔsɛe Borɔfo kasa na ɔto dwom sɛ:
  - me ye kesee paa!
  Na Eva nso de ne nan a ɛda hɔ kwa na ɔde nantew.
  Nanso Viola bɛtow ɔtopae no bio na wabobom:
  - meyɛ wuram abeawa, mepɛ mmarima du wɔ dɔnhwerew biako mu, a ɛyɛ nwini yiye na ɛyɛ nwonwa!
  Britania asraafo pii a na wɔrehyew de ahopere kɔɔ nsu no mu sɛ wɔrekɔhohoro ogyaframa no. Ná ɛrefɔw mpo esiane nsu no a ɛhyɛn mu nti, wɔtee nteɛteɛm ne wuram nteɛteɛm. Na nkuruwankuruwa a mogya ayɛ no ma wee faa po mu ahurututu no so, na mfiase no na ɛyɛ den, afei nkakrankakra ɛtrɛwee na ɛyɛɛ bruu. Na na akofo a wɔwɔ nea bere bi na ɛyɛ ahemman kɛse na ɛtrɛw sen biara wɔ Asase so no rehwere wɔn nipasu. Arabni bea no de animtiaabu bɔɔ ne hwene mu sɛ:
  - Na saa mmarima yi hyɛ yɛn sɛ yɛnhyɛ burqa!
  Ɔbarima kɔkɔɔ no a ɔde anifere hwɛɛ n"ani no kae sɛ:
  - da adi se wo ani a ehunahuna no ma wosuro!
  Arabni bea no daa ne sẽ adi fɛwdi so kae sɛ:
  - a oye brɛoo no te sɛ akodeɛ a ɛyɛ den, ɛno nko ara na ɛdi awu kɛseɛ na ɛtumi yɛ nneɛma pii wɔ ahobanbɔ mu!
  Germanfo no pɛe sɛ wɔde wɔn ahoɔden nyinaa tow hyɛ wɔn so ntɛm ara, akuturukubɔfo a ɔde ne ho to atamfo no a onsiesiee ne ho so no, ɔde n"ahoɔden nyinaa de ahopere kɔ atamfo no nkyɛn ntɛm ara no akwan horow. Bere a atamfo wimhyɛn du du pii rehyew wɔ wimhyɛn gyinabea ahorow, a wontumi ntu. Bere a wɔn ankasa atopae pae wɔ Lancaster abusua no mu, na ɛsɛe biribiara a atwa wɔn ho ahyia no. Akwan a emu yɛ den nanso etu mpɔn. Enti asase ase nnwontofo kuw no duu ne tumi a ɛsen biara, na afei efii ase brɛɛ ase.
  Nanso nokwarem no, eyi ankɔ awiei, na mmom wimhyɛn mu mpaapaemu no bɛyɛɛ adwuma. Bere a Britaniafo redi ayaresa a ɛte saa akyi no, wobetumi afa wɔn a ɛyɛ mmerɛw koraa. Nea eye ne sɛ wɔayɛ wimhyɛn a wɔde si fam no dodow a wɔhwehwɛ dedaw na wɔayɛ akwan a wɔfa so twe no yiye. Ebia nea eye sen biara wɔ wiase nnɛ.
  Enti wotu, ɛnyɛ sɛ akɔre - wɔyɛ brɛoo, nanso wɔyɛ ntɛmntɛm sɛnea ɛsɛ, na mpo wɔde Wagner nnwom ka ho - Hitler adwinni a ɛyɛ nwonwa a n"ani gye ho kɛse. Hena na ɔte ase a ɔkaee sini "Apocalypse", faako a Amerikafo de saa nnwom pɔtee yi dii dwuma bere a wɔtow hyɛɛ Vietnamfo so no. Sɛnea ɛmaa ehu kaa wɔn. Enti Wagner ni, ne aprannaa motifs, denam amplifiers so. Paratroopers no de phosphorus petepetee wɔn anim na wɔyɛɛ wɔn ho adwini, wɔn ho yɛ hu, te sɛ wɔn asaman adaemone. Afei nso egyina adwene mu nkɛntɛnso bi so. Nea ɛka ho no, wɔde reagents bi ne magnesium chips bi kaa phosphorus no ho sɛnea ɛbɛyɛ a anyɛ yiye koraa no, ɛhyerɛn bere tiaa bi. Enti ɛyɛ hu, titiriw wɔ wusiw a ɛhyerɛn ne ogya pii a ɛrehyew no akyi. Wɔwɔ atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu mpo, a wɔde akata wɔn ho nso a ɛte sɛ ɔtweaseɛ ano. Afei Germanfo atuo a ɛyɛ dɛ ne atuo a wɔde di dwuma a wɔakyere no rebɔ. Na ntonto a wɔatwitwa a atetew no hwe ase wɔ nkonimdifo no mpaboa so. Na pii pɛ sɛ wogyae kɛkɛ, ɛmfa ho nokwasɛm a ɛyɛ sɛ Britaniafo pii dɔɔso sen Germanfo no.
  Indiani bi ne Arabni bea bi de wɔn ho siee tokuru ketewaa bi a wɔde ahwɛyiye akata so mu. Redskin kae sɛ:
  - Wiɛ, yɛfuntum wɔn!
  Ɔbea a ne ti nhwi yɛ tuntum no ho dwiriw no sɛ:
  - a woreka se yen? Ebia wopɛ sɛ woka yɛn?
  Indiani no wosow ne ti wɔ ɔkwan a enye so:
  - Daabi! Palefaces reboro Britaniafo na eyi yɛ sɛnkyerɛnne pa! Na sɛ bere no du a, yɛn dapɔnna no bɛba! Bere bɛn na Indiafo begye wɔn asasepɔn no!
  Arabni bea no de animtiaabu bɔɔ ne hwene mu sɛ:
  - so wo, wo kwan biara so, woka se wo tumi wo wiase no so?
  Indiani no fi ɔdɔ mu, te sɛ nea ɔrekyerɛkyerɛ mu akyerɛ abofra a n"adwene ayɛ no basaa no, serewee sɛ:
  - a wope se wonya dodoo no, wotaa ka no a wonnya hwee! Enti nsenia kɛse no ma ano yɛ nsu!
  Nokwarem no, Fuhrer no anhu nea n"akɔre ne n"akraman reyɛ, nanso wɔ nnyinasosɛm mu no, osusuwii sɛ German asraafo afiri no bɛyɛ biribiara pɛpɛɛpɛ. Mpɛn pii no, wɔyɛɛ German asraafo ntua dwumadi ahorow a ɛkɔɔ Kursk Bulge no wɔ adwumayɛfo a wɔkorɔn mu. Ebinom mpo frɛ wɔn gyinapɛn. Ɛyɛ nwonwa mpo sɛ afiri a ɛte saa no hwirew na afei ɛhwee ase koraa.
  Na mmabaa no hunu daeɛ a ɛte saa ara, nkɔmhyɛ anisoadehunu bi, a ahyɛdeɛ a ɛyɛ den twaa mu - sɔre!
  
  
  TSAR MICHAEL A ƆTO SO ABIEN
  Wɔbɔɔ mmɔden sɛ obekum Nicholas II wɔ Japan. Saa bere no mpo owui bere a na ɔyɛ ahengua no dedifo no. Mmɔden a agye din a wɔbɔe sɛ wobekum obi a esii wɔ abakɔsɛm ankasa mu. Tsarevich Nicholas pirapirae, nanso onyaa nkwa anwonwakwan so.
  Nanso anwonwade biara ansi. Saa anigye yi, ma tsar a onni anigye sen biara wɔ Russia abakɔsɛm nyinaa mu. Nicholas wui... Na ɔne ɔhwereefo kɛse no wui, a, nokwarem no, na onnim, nanso ɔda so ara sɛee adehye ahemman ne ahemman no.
  Na wɔ 1894 mu, bere a na wadi mfe dunum no, Michael II foroo ahengua no. Tsar Nicholas nuabarima. Mpɛn pii no, onipa no nyɛ ɔkwasea, ne tirim yɛ den koraa na ɔwɔ akokoduru. Mikhail Aleksandrovich Romanov dii wuram kuw bi so wɔ Wiase Ko I no mu na ɔdaa ne ho adi wɔ ɔko mu. Mpɛn pii no, na ɔyɛ ɔbarima a ne tirim yɛ den sen Nikolai, na ɔware, na n"anim da ne ho adi kɛse. So na ɔyɛ onyansafo sen saa? Nicholas II nyɛ ɔkwasea a ɔwɔ talente. Nanso ɛda so ara nyɛ den sɛnea ɛsɛ, n"adwene mu yɛ den, na wɔwoo no sɛ ɔnyɛ ɔhene. Nea ɛka ho no, nokwarem no, Nicholas II haw ahorow, titiriw wɔ ne yere ho.
  Mikhail nyɛ ɔkwasea nsen ne nua, na nea ɛho hia sen biara no, ɔwɔ anigye kɛse... Wiɛ, Nikolai, ɛda so ara yɛ din bɔne ma tsars. Na Nikolai na odii kan dii nkogu. Efi mfiase pɛɛ no, December atuatew no. Afei ɔko a wɔne Iran fii ase a ankosi hwee. Wodii nkonim no, nanso na nkonimdi pii nni hɔ. Na Iran nyɛ nea ɔne Russia di asi a priori. Ɔko a wɔne Turkey ko. Afei nso ɛnyɛ nea edii yiye kɛse mfiase no. Na nkonimdi ahorow no hweree mogya pii. Na nkonimdi kakraa bi na ɛwɔ hɔ.
  Na afei ɔko a ɛkɔɔ so wɔ Caucasus bɛyɛ mfe aduanan a wɔne Shamil dii no. Na eyi nye, ntrɛwmu ayɛ nwini. Na awiei koraa no, nkogudi wɔ Crimea Ko no mu. Na sɛnea nsɛm a wɔka kyerɛ no, Tsar Nicholas na odii kan kum ne ho.
  Yiw, saa ɔhene no ani annye. Michael a odi kan... Odii hene wɔ Ɔhaw Bere mu. Ɔgyee Russia nkwa. Odii nkurow kakraa bi so nkonim fii Poland. Onyaa nkɔso bi wɔ Siberia. Nanso, wantra ase ankyɛ. Nanso na ɔhene no, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, ɔte ase. Na enni akuturuku a anibere wom.
  Ná Mikhail Romanov nhyehyɛe no ne Nicholas II de no yɛ pɛ: ntrɛwmu kɔɔ China ne Apuei fam. Port Arthur a wɔresi. Germany ntam nkitahodi, ahosiesie a wɔyɛ ma ɔko a wɔne Japan bɛyɛ. Nokwarem no, na ɛda adi sɛ yɛrentumi nyɛ adwuma a yɛne Owia a Ɛpue Asase no nni ɔko. Too bad na ɔde nsiyɛ reyɛ akode. Na tsar kumaa no pɛe anuonyam, na ɔpɛ nkonimdi, na ɔpɛ sɛ ɔbɔ Yellow Russia. Nea ɛka ho no, na ɛda adi sɛ China hyɛɛ bɔ sɛ daakye ɛbɛyɛ tumi kɛse, na ɛbɛyɛ papa sɛ wɔbɛkyekyɛ mu mprempren. Bere a emu apaapae no.
  Japan tow hyɛɛ Russia asraafo dɔm no so wɔ Port Arthur.
  Afei wɔsomaa Admiral Makarov. Saa bere yi de na owu biara nni hɔ. Ne fã bi ne sɛ Mikhail amma Tsarevich Kirill kwan sɛ ɔmfa ne ho nnye Makarov mu na na onni hyɛn no mu. Na eyi sesaa ɔkwan no kakra.
  Admiral Makarov tetee asraafo dɔm no. Afei bere a wɔkyeree Japanfo wɔ atopae mu no, otumi tow hyɛɛ Togo po so ahyɛn no so.
  Po so akodi no baa awiei wɔ nkonimdi a ɛyɛ nokware mu maa Russia po so ahyɛn no. Nanso, akyiri yi, Japanfo no twaa Port Arthur ho hyiae. Nanso ɛnyɛ bere tenten. Mikhail yii Kuropatkin fii hɔ, na ɔpaw ɔsahene kumaa bi a otumi yɛ adwuma yiye. Na bio wodii nkonim wɔ asase so.
  Japan, ne nyinaa mu no, wodii nkogu wɔ po so. Na afei asraafo no sii fam.
  Samurai no de ne ho mae. Russia san gyee Kuril Nsupɔw no, gyee Taiwan, ne Korea.
  Ɛno akyi no, China amantam dodow bi fi wɔn pɛ mu bɛyɛɛ ahemman no fã, na wɔhyehyɛɛ Zheltorossiya. Adehye ahemman no trɛwee na enyaa nkɔso.
  Duma biara nni hɔ, demokrase biara nni hɔ a ɛho nhia. Ɛnyɛ nkwa, na mmom adom! Ɔman no nkɔso ntɛmntɛm. Nanso sɛnea ɛte no, na Wiase Ko I no yɛ nea wontumi nkwati. Na afei ɔtweaseɛ no dɔn no adu.
  Nanso saa bere yi na Russia wɔ aprɛm a emu yɛ hare "Luna"-2, aprɛm a emu yɛ duru "Peter Ɔkɛseɛ", a Mendeleev babarima na ɔyɛɛ ho nhyehyɛe, ne atopae a ano yɛ den sen biara wɔ wiase: "Svyatogor" ne "Ilya Muromets" dedaw. Saa na na tumi no te dedaw!
  Na Russia asraafo no fii ase dii nkonim fi nna a edi kan no mu. Na na tsarist asraafo dodow, esiane nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na wɔagye China fã dedaw nti, dɔɔso.
  Russia asraafo dii Germanfo so nkonim wɔ Prussia apuei fam na wotwaa Königsberg ho hyiae. Wɔfaa Lviv ne Przemysl nyinaa ntɛm ara. Ná Russia wɔ asraafo dɔɔso dodo, na na aprɛm a emu yɛ hare na ɛkɔ baabiara pii. Nea na ɛnsɛ biara na ɛdaa ahoɔden a ɛyɛ hu adi. Asraafo dɔm biako akyi biako hwee ase.
  Russia asraafo agye Budapest dedaw.
  Germany huu ne ho wɔ tebea a emu yɛ den mu. Ná Russia asraafo rebɛn Oder no dedaw. Italy nso de ɔko too gua tiaa Austria. Ampa, Ottoman Ahemman no de ne ho hyɛɛ ɔko a wɔne Russia dii no mu. Nanso eyi danee nkogudi ne nkogudi wɔ afã horow nyinaa nkutoo.
  Russia asraafo atwa Oder asubɔnten no dedaw. Na awɔw bere mu no wofii ase tow hyɛɛ Berlin so. Na biribiara nni hɔ a ɛbɛma kurow no akura mu. Enti Germanfo da so ara wɔ ahoɔden pii a wɔakyekyere wɔ Atɔe Fam.
  Na Wilhelm ne n"adwumayɛbea ti de ahopere de asomdwoe too gua, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, wɔde wɔn ho bɛma.
  Ɔko no dii asram asia pɛ. Russia asraafo faa Istanbul. Na Tsar Michael II asraafo na wɔfaa Türkiye.
  Ɛno akyi no, wɔde asomdwoe baa awiei wɔ Peterhof. Austria-Hungary mu paapaee na ennyae. Galicia ne Bukovina bɛyɛɛ Russia amantam. Czech Republic ne Slovakia bɛyɛɛ ahenni a Tsar Michael II di wɔn anim. Hungary nso gyee Russia Tsar toom sɛ ne hene.
  Krakow ne nsase afoforo hyɛn Poland Ahemman no mu. Wotwaa East Prussia, Danzig bɛyɛɛ Russia kurow. Asia Kumaa, ne Iraq ne Baghdad fã kɛse no ara bɛyɛɛ Russiafo. Britaniafo nsa kaa Basra ne Palestina mantam no nkutoo, na France nso nsa kaa Syria kesee fam.
  Wɔhyehyɛɛ Yugoslavia ahenni nso, na Michael II bɛyɛɛ ne yɔnko sodifo wɔ mu. Mefaa kakra maa me ne Italy. Enti, Russia tumi bɛyɛɛ nkonimdifo kɛse. Na ɔhweree nneɛma nketenkete wɔ ɛka nketenkete mu. Nanso na ɛsɛ sɛ Germany da so ara tua Russia akatua no mu dodow no ara. Nkonimdi a ɛyɛ nwonwa!
  . TI a Ɛto so 2.
  Eyi akyi no, akodi nketewa pii sii bio. Russia gyee Afghanistan fã kɛse no ara - anafo fam kɔɔ Britain, na Iran nkyem abiɛsa mu abien - anafo fam nso yɛ Britaniafo. Afei awiei koraa no tsarist, Franse ne Britania asraafo kyekyɛɛ Saudi Po no mu. Hegemony sɔree. Japan nso tumi gyee Germanfo agyapade bi maa n"ankasa.
  Ɛde besi afe 1929 no, na wohuu sikasɛm mu nkɔso wɔ wiase nyinaa - nea emu yɛ den sen biara wɔ Russia. Nanso Okunkɛse no dii akyi bae. Eyi na ɛmaa Hitler dii tumi wɔ Germany.
  Wɔ Russia nso, ɔman anidan ne adwumayɛban mu adwumayɛfo ho nkate kɔɔ soro. Nanso wɔ 1931 mu no, ɔko foforo ne Japan sii wɔ China ho. Na Russia yɛ den, na na Admiral Makarov a ɔfata a odii n"ade - Admiral Kolchak na odi po so ahyɛn no so.
  Nkonimdi, asase a wɔde sii fam, ne Japan ne n"agyapade a ɛwɔ Pacific nyinaa bɛyɛɛ Russia mantam. Na Tsar Michael II ne Japan Ɔhempɔn nso. Yiw, ɛkɔɔ yiye saa. Nanso wiase tumidi ho apereperedi no amma awiei.
  Ná Hitler rema n"ahoɔden ayɛ kɛse. Na nkabom bi sɔree: Germany, Italy, Russia, tiaa Britain, France, Holland, Belgium ne USA.
  Wɔ afe 1940 mu no, tsarist asraafo no wiee China so nkonimdi no ankasa na wotuu mmirika kɔɔ Fransefo, Dutchfo ne Engiresifo agyapade so.
  Hitler fii ɔko no ase June 22, 1941 denam France a ɔtow hyɛɛ no so no so. Ná Fuhrer no wɔ nhyehyɛe kɛse bi ne Mainstein nyansa. Russia tow hyɛɛ Britania ne Franse atubra aman a ɛwɔ Asia ne Afrika so. Eyi yɛ ɔko a ɛyɛ atirimɔdensɛm saa.
  Na Russia adi kan wɔ wiase dedaw wɔ nnipa dodow mu, na wɔde aprɛm ne wimhyɛn a eye sen biara na ɛkɔ akyiri sen biara ahyɛ n"asraafo no mu. Helikopta, akohyɛn, wimhyɛn a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so, atopae a wɔde tow, a wimhyɛn ka ho, reyɛ kɛse dedaw! Mpɛn pii no, ɔkwan bi so no, biribiara rekɔ so yiye.
  Hitler faa France, Belgium, Holland ne Denmark wɔ ɔsram biako ne fã mu! Tsarist Russia gyee Norway ne Sweden. Saa ara nso na India, Indochina, Iran kesee fam, Saudi Po no so na ɛhyɛn Egypt.
  Na Engiresifo ne Franse asraafo a wɔyɛ atubrafo no da nsow wɔ wɔn akodi tumi a ɛba fam no ho na na wɔwɔ asraafo honhom a ɛba fam koraa - ɛkame ayɛ sɛ wɔde wɔn ho mae a wɔansɔre atia.
  Ná Hitler ankasa pɛ sɛ otu kɔ Afrika, nanso Spain sɔre tiaa Germany. Afei fasistfo no tow hyɛɛ Franco nniso no so dii so nkonim. Na afei Portugal nso. Bere a wɔtow hyɛɛ wɔn so denneennen akyi no, wɔfaa Gibraltar!
  Nea edi hɔ no, Russia ne Germany dii Afrika so nkonim. Ɛha no, na mmeae akɛse, kwae, anhweatam, ne akwan a enni hɔ yɛ akwanside kɛse sen sɛ Britain, France, ne Portugal atubrafo asraafo a wɔyɛ mmerɛw na wɔn adwene atu afra no sɔre tia.
  Wɔfaa nsasesin a wogye fii wɔn nsam. Episodic akodi, focal resistance. Russia tank da so ara yɛ nea eye sen biara na wotumi de di dwuma yiye, titiriw nea ɛwɔ mfinimfini no: "Nikolai", a wɔde Tsarevich Nicholas a Japanfo kum no din too so.
  Tsuda gye fii mu Sanzo , wɔ Russia no na wobebubu nkaedum bi a wɔde Eiffel Abantenten a ɛwɔ St. Petersburg no ayɛ ama no. Anaasɛ ebia wode ne din too tank no so.
  Sɛnea ɛte biara no, na "Nikolai"-3 yɛ tank a emu yɛ hare koraa - a ennu tɔn aduasa, mobile a diesel engine wom. Ná n"ahoɔhare no boro anansesɛm mu aduasa anan no so, na n"anim akode no yɛ den na ɛkɔ fam, na ne mfonini no sua, na na ɛwɔ tuo a ne toa tenten, ɛwom sɛ na ne kɛse yɛ mm 76 de.
  Nea wobɛka biara no, Russia gyee Afrika bɛboro nkyem abiɛsa mu abien, nea aka no kɔɔ Germany ne Italy. Na bere a wɔtow atopae kɛse wɔ May 1942 mu akyi no, Russia ne Germany asraafo a wɔboom sii fam wɔ Britain dii akyi bae. Ɔko no dii adapɛn abien pɛ na wɔfaa England ne Ireland.
  Na ɔsram biako akyi no, wɔfaa Ireland.
  Amerika yɛɛ n"ade a ɛnyɛ hwee mmom, na na osuro sɛ ɔbɛkɔ ɔko a asiane wom saa mu, nanso na ɛda so ara boaa Britain wɔ ahonyade mu. Enti Hitler, Mussolini ne Michael II sii gyinae sɛ wobewie tumi a ɛwɔ sikasɛm mu tumi sen biara no.
  Bio nso, Russia ne Amerika wɔ ɔhye biako wɔ Alaska ho. Na woakyekye keteke kwan a ɛkɔ Chukotka dedaw - a ɛho wɔ mfaso kɛse ma ɔko no!
  Na afei Russiafoɔ, tsarist asraafoɔ no bɛtu... Na wɔahyɛne Alaska. Nanso Amerika tank ahorow no nkɔ ntia Russiafo mpo. Eyi ne nea esii.
  Russia asraafo hyɛɛ aseɛ sii fam wɔ Alaska wɔ September 1, 1942... Na wɔkɔɔ wɔn anim yie paa.
  Ntrɛwmu a ɛretrɛw bridgehead no mu ntɛmntɛm. Na sɛnea ɛte daa no, Russia mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ de wɔn ho hyɛ akodi ahorow no mu.
  Wɔwɔ Nikolai-4 tank foforo koraa no so. Akofo no nni mpaboa, na wɔhyɛ bikini nkutoo. Na wɔwɔ tuo a ne tenten yɛ 85mm a ano yɛ den kɛse: Sherman aprannaa.
  Ɛyɛ November dedaw, sukyerɛmma atɔ, nanso mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ: Natasha, Maria, Aurora ne Svetlana, nhu ntade biara na ɛkame ayɛ sɛ wɔko a wɔda adagyaw.
  Ɛha na akofo no tow tuo na wɔde akuturuku a ɛyɛ pɛpɛɛpɛ fi Sherman atopae bi mu bubu. Wɔdaa wɔn sẽ adi. Natasha too tuo na ɔbobom sɛ:
  - meboroo obiara maa ɔhene!
  Na hwɛ sɛnea ɛda so ara tɔ ogya!
  Afei Maria bɛtow tuo, na ayɛ no pɛpɛɛpɛ araa ma ɔbɛtetew Sherman no abantenten no mu.
  Ɔfaa no na ɔtweet sɛ:
  - ne abeawa a otwa dade!
  Na afei Aurora bɛtow ɔtopae bi. Na nso ɛyɛ pɛpɛɛpɛ na emu da hɔ.
  Ɔkofo no bɔ gyegyeegye sɛ:
  - a ewo aerobatics a ɛkorɔn sen biara!
  Na afei Svetlana de n"ahoɔden a ɛyɛ abufuw nyinaa bɛbɔ wo. Blonde abeawa a ɔsɛe ade. Na ɔteɛteɛm sɛ:
  - a meye hell mu ahonhommɔne!
  Na baanan no nyinaa bɛfa wɔn kwan so, na wɔafa Alaska kesee fam.
  Na Alexander-4 tank no ni, ɛno nso yɛ nea ɛyɛ foforo sen biara a mmeawa a wɔn ho yɛ fɛ wom. Tuo a ano yɛ den a ne tenten yɛ mm 130, atuo a wɔde di dwuma bɛyɛ awotwe ne mmeawa ahoɔfɛfo baanum a wɔhyɛ bikini adwumayɛfo.
  Wɔsan nso kɔtow tuo, bɔ Amerikafo gu, wɔhyɛn Shermanfo mu.
  Alenka de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa gyaee ɔtopae bi na ɔtoo dwom sɛ:
  - a wode bɛhyɛ Tsar Michael anuonyam!
  Bere a ɔreto tuo no, Anyuta boaa, na ɔtwitwaa Amerikafo no hwe fam:
  - ɔhene kɛse!
  Augustine nso bɔɔ, bubuu Sherman no, na ɔde abubuw bɔɔ no sɛ:
  - ma asomdwoe, adwumaden, ahemman!
  Mirabela too tuo akyi. Ɔsan bubuu atamfo no akode na ɔbɔɔ akuturuku sɛ:
  - ma Russiafoɔ ahyɛdeɛ foforɔ no!
  Na afei Olympiad no too ɔtopae no, bere a ɛrebɔ denneennen na ɛrebobom no:
  - ye tumi ne yaw a ɛte saa ma ɔtamfo no!
  Mmabaa no yɛ wɔn ade yiye na wɔtow ogya. Wɔ wɔn emerald ne safire aniwa mu no, asase ase ogyaframa.
  Na Alexander-4 tank foforo koraa a wontumi nkɔ mu mfi afã horow nyinaa no kɔ n"anim na ɛpow Amerikafo no. Saa na nkyerɛkyerɛmu ne ɔsɛe a enni nnyinaso te.
  Na mmeawa no nso, ɛyɛ nwini, na wɔhyɛ bikini kɛkɛ na ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw -wɔn ho yɛ fɛ! Yɛde ɔkraman bi reba!
  Alenka bɛtow atuo agu Amerikafo kar bi so. Sɛnea ɔbɔ no na ɔto dwom:
  - a meye wiase nsoromma!
  Na afei Anyuta bɛfa no na wagyae no, atwa ɔtamfo no, na wabɔ hwirema:
  - Na animuonyam nka ahemman no!
  Na afei wɔde agyan bɛbɔ Augustine, atwitwa ɔtamfo no ase, abubu atamfo no akode na wateɛteɛm:
  - meye abeawa a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ na onni aniwu!
  Na afei wɔbɛbɔ Mirabela mpaboa . Na ɔbɛtow atuo a edi awu agu atamfo no so. Ɔbɛtetew abantenten no mu na wateɛteɛm sɛ:
  - Ram fi odwennini mu!
  Na afei Olimpik akansi a ɛyɛ fɛ a ɛyɛ ɔbran no bɛkɔ so. Ɛbɛtow atuo a edi awu sen biara. Ɛbɛbubu atamfo tank no na ateɛteɛm sɛ:
  - a mɛprapra obiara akɔ!
  Ɛha na tank bi a emu duru yɛ tɔn aduɔson ba na ɛsɛe atamfo abankɛse. Na ɛkɔ mmerɛw wɔ sukyerɛmma mu - engine no yɛ nea aba foforo - gas turbine! Worentumi nsiw kar a ɛte saa kwan ntɛm saa.
  Alenka to dwom sɛ:
  - nni hɔ a obesiw yɛn kwan! Obiara rentumi nni yɛn so nkonim! Russia mpataku retetew atamfo no mu! Russia mpataku - kyia akokodurufo!
  Na bio, ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no di dwuma, de mia afiri no so, bɔ ɔtamfo no. Abeawa bɛn ara ni!
  Anyuta nso de ne nan a ɛda hɔ kwa no hwee fam na ɔteɛɛm sɛ:
  - Na m"ayɛ kɛse!
  Na afei Augustine tow ɔtopae bi na ɔteɛm sɛ:
  - a meye wuram abeawa!
  Na Mirabela beyi biribi a edi awu koraa adi na wabobom:
  - kɔ ahye foforo a entumi nkɔ fam!
  Na ɔbɛkyerɛ sɛ ne tɛkrɛma yɛ pink na ɛware saa.
  Na afei Olympics no bɛbɔ Amerikafoɔ no na abubu wɔn, na ɛbɛyɛ no yie paa.
  Wiɛ, mpɛn pii no, nkonimdi a ɛda adi pefee da adi. Wɔadi nkonim wɔ ɔko yi mu na Russia ne tsarist asraafo rekɔ wɔn anim.
  Eduu December 1942 awiei no, na tsarist asraafo afa Alaska nyinaa dedaw, na na akodi rekɔ so wɔ Canada.
  Wɔ tank ahorow akyi no, wimhyɛnkafo mmea nso ko wɔ wimhyɛn a wɔde tu mmirika mu. USA wɔ wimhyɛn pii, nanso ne su nyɛ papa koraa. Wontumi mfa ntoto Russia wimhyɛn ahorow ho. Nea ɛbubu ɔtamfo no ne ahoɔden a terminators.
  Na mmeawa Anastasia ne Margarita a wɔwɔ wɔn wimhyɛn mu "Ekaterina"-6 sɛnea wɔboaboa akontaabu ano yiye.
  Anastasia de wimhyɛn aprɛm anum a ɛpae biako tow Amerika wimhyɛn awotwe na ɔteɛteɛm:
  - m"ayɛ super-class ɔkofoɔ kɛkɛ!
  Na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa mia pedals no so.
  Margarita tow Amerika wimhyɛn du gu fam wɔ prɛko pɛ mu na ɔteɛteɛm sɛ:
  - Na m"ayɛ class a ɛkorɔn mpo!
  Anastasia de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no mia afiri a wɔde twitwiw nneɛma no mu na ɔde ogya to ɔtamfo no so. Ɛbɛbɔ U.S. Asraafo kar ason na ayɛ gyegyeegye:
  - yɛ ɔkofo a ɔte saa a ɔhene no ani gye!
  Margarita nso begyae owudifo no na wateɛteɛm:
  - Na ennye ohene nkoaa! Yɛn ho yɛ fɛ paa!
  Mmabaa no ko na wɔbɔ kar ahorow. Wɔtow ɔtamfo no gu te sɛ mpɔtorɔ a wɔawuwu gu nwura kotoku mu. Na wɔsɛe U.S. wimhyɛn ahorow.
  Anastasia tow wimhyɛn afoforo pii gui na ɔteɛɛm sɛ:
  - ma adehye ɔkɔre a ne ti mmienu!
  Margarita, a ɔdaa ne sẽ a ɛwɔ sẽ no adi no, de gyegyeegye kae sɛ:
  - a efiri adee a ewo nwini saa ho!
  Na ɔsan nso bɔɔ Amerikafo kar dumien foforo. Eyinom ne mmeawa no. Mmabaa ani gye ho sɛ wobekum nnipa. Na tetew mu!
  Na saa awarefo yi yɛ adwuma...
  Tu kɔ fam botae ahorow so. Na wo ne Shermanfo no kɔ, bɔ wɔn akuturuku fa wɔn mu pɛɛ. Te sɛ dade a wɔde yɛ ade. Na dade ne dade a ɛyɛ den sen biara a wɔpaapae mu. Eyi ne ɔkwan a wɔn asehwe bae.
  Anastasia bɔ Shermanfo pii akuturuku na ɔteɛm ka kyerɛ ne ho sɛ:
  - me ye abeawa a metumi ye pii!
  Margarita nso bɔ Amerikafo no wɔ asase so na ɔteɛteɛm sɛ:
  - Nanso biribiara rensi me kwan, na ennyae me da!
  Anastasia bubu ɔtamfo no, ɔtow tank ahorow gu fam na ɔteɛm sɛ:
  - ma ɔhene no, nea onnye onyansafo anaasɛ onwini sen no!
  Nokwarem no, mmeawa no yɛ fɛ yiye! Na nea ɛho hia sen biara no, wɔ bikini biako pɛ mu! Na wontumi nni so nkonim!
  Obiara ntumi nni mmeawa no so nkonim anaasɛ onsiw wɔn kwan!
  Anastasia a ɔreto tuo no teɛteɛm wɔ n"ahurututu atifi sɛ:
  - ne abeawa a obubu dade!
  Margarita a ɔretoa tuo no de ka ho sɛ:
  - Na dade biara!
  Mmabaa no tu na wɔtow tuo... Ɛwom sɛ awɔw ne awɔw bere de, nanso ɛno nsiw wɔn kwan. Ɔko rekɔ so wɔ Canada.
  Anastasia tow ogya bio na ɔbobom sɛ:
  - te se abarimaa!
  Margarit de nsiyɛ si so dua na ɔde hama bɔ ɔkraman abufuw sɛ:
  - me ne obi a me ho ye sereserew na me ho ye nwini sene obiara!
  Mmabaa no, sɛnea wubetumi ahu no, de wɔn ho to nneɛma pii so ankasa na wɔwɔ anigye a wontumi nkyerɛkyerɛ mu!
  Wɔreboaboa sika a ɛda adagyaw fã ano! Na wonnim awerɛhow biara, akyinnye biara nni ho! Wɔwɔ adwene ahorow pii!
  Nanso, ne tiaatwa mu no, na ahoɔfɛfo no wɔ anigye. Wɔkyeree ɔsahene bi a ɔwɔ nsoromma anan de wimhyɛn tow hyɛɛ wɔn so. Nneɛma a ɛyɛ fɛ a ɛyɛ nwonwa. Wɔbɛbɔ wo fuck up saa ara!
  Na bio Russia ne Germany aprɛm retu kwan wɔ Canada nyinaa.
  Gerda adwumayɛfo ni, wɔ Germanfo T-4 mu. Sɛ yɛbɛka no pen a, kar no yɛ mmerɛw mmom sɛ wɔde toto Soviet kar ahorow ho a. Nanso mmeawa no nyɛ mmerɛw - wɔko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔhyɛ bikini wɔ awɔw mu. Na ɛno ka biribi!
  Momma yɛnka no pen sɛ akofo a wɔte saa no yɛ onwini! Wonnim adwenem naayɛ ne mmerɛwyɛ! Safir ne abohene rehyew wɔ wɔn ani so! Nneɛma a ɛyɛ fɛ a ɛte saa no remma atamfo no nsateakwaa biako mpo! Wɔyɛ kronkron na wɔyɛ atirimɔdenfo bere koro mu.
  Wɔde ahoɔden kɛse na ɛkanyan wɔn ho.
  Na eyi ne sɛnea wɔbubu Amerikafo no.
  Gerda de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa na ɛtoo tuo na ɔbɔɔ n"ano sɛ:
  - a meye wuram abeawa! Na ɛnyɛ ɔbaabun koraa!
  Na ɛno akyi no ɔpae serew.
  Charlotte nso tow tuo fii aprɛm no so. Ebia ɛnyɛ nea ahoɔden wom dodo, nanso ɛyɛ nea ɛtow ntɛmntɛm:
  - te se ntɛtea a ne ho yɛ hyew na ɔkeka!
  Ɛno akyi no ahoɔfɛ no bɛfa na wakyerɛ ne tɛkrɛma tenten no!
  Na afei Christina bɔ akuturuku na ɔteɛteɛm sɛ:
  - Na me vocals nso! Klykov bɔɔ no!
  Na ɔno nso bɛda ne mpataku sẽ adi na wabobom.
  - a wobedi nkonim foforo beba!
  Akofo no yɛ katee na wɔyɛ basabasa saa ankasa. Na wɔwɔ ntini ahoɔden ne abufuw a ɛyɛ hu pii saa.
  Na Magda nso bɛbɔ ɔtamfo no. Ɛbɛbɔ Sherman bi afi akyirikyiri, abɔ no pɛpɛɛpɛ yiye fi awiei kosi awiei na abɔ ose:
  - m"ayɛ Germanni a ɔyɛ nwini saa!
  Baanan no, ɛmfa ho sɛ kar no nyɛ nea eye sen biara no, wɔko yiye.
  Na dɛn ntia? Efisɛ ɛkame ayɛ sɛ wonni ntade! Na akofoɔ no sɛe ɔtamfo no fɛfɛɛfɛ paa.
  Gerda de ahantan hyɛ no nsow sɛ:
  - a yefata Fuhrer no yie!
  Ɛno akyi no, ahoɔfɛ no bɛtow tuo bio na wada n"anim ketewa fɛfɛ no adi.
  Akofo a wɔwɔ ha no wɔ Aryan honhom. Na wonsuro awɔw. Ɛwom sɛ awɔw bere mu wɔ Canada Atɔe fam da so ara yɛ nwini kɛse de.
  Nanso biribiara nni hɔ - a woda mpaboa kɛkɛ na ɛkame ayɛ sɛ ɔda adagyaw. Afei anigye ne nkonimdi bɛba!
  Eyinom yɛ akofo a ahantan honhom ahyɛ wɔn ma.
  Mprempren mpo Aryanfo nni nea ɔne no yɛ pɛ wɔ boasetɔ mu. Gye sɛ Russiafo mmeawa no nkutoo.
  Nanso Natasha a ɔwɔ "Nikolai"-3 so, a ɔno nso hyɛ bikini na ɔmfa mpaboa, tuo, danee ne ho na ɔkyinkyin. Nanso, ne tank no ye sen Germanfo T-4 no. Ɔko a ɛkɔ so wɔ ha no mu yɛ den na ɛyɛ basabasa kɛse.
  Yankees rebɔ mmɔden sɛ wɔbɛsan wɔn akyi. Nanso Natasha bɔɔ "Abayifo" no hwee fam na ɔde ahwehwɛ sẽ serewee sɛ:
  - m"ayɛ abeawa a ɛte saa a obiara renbɛn me!
  Na Maria tow atuo guu Amerikafo tank ahorow no so pɛpɛɛpɛ. Ɔde ne sẽ bɛbɔ wɔn mu na ɔde sẽ a ɛda hɔ abɔ hwirema.
  - tumi biara ntumi nnye yen!
  Na afei Aurora nso bɛtow tuo nnidiso nnidiso. Wɔsɛee Sherman no. Yiw girl ɛno ne nea wuhia.
  Na afei Svetlana de ne ntoboa bɛma... Sɛnea ɛbɛhaw Amerikafoɔ.
  Akodi ahorow nso wɔ po so. Russia po so ahyɛn no fa Philippines.
  Na ɛha nso, kuw no wɔ: po so hyɛn mu adwumayɛfo mmeawa a wɔda mpaboa. Afei nso ɛkame ayɛ sɛ ahoɔfɛfo a wɔda adagyaw, wɔ bikini mu. Ɛyɛ nokware sɛ wim tebea wɔ Philippines yɛ nwonwa wɔ awɔw bere mu mpo - ɛyɛ hyew, efisɛ ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ equator.
  Na mmeawa ani gye ntɔkwaw ne atuo a wɔtow ho. Na tu mmirika di akɔneaba a worehyerɛn a wo mpaboa da hɔ, na wo nan ase kurukuruwa. Mmabaa a wɔwɔ ha no yɛ nnipa a wɔdɔ wɔn ara kwa. Nea eye sen biara - super!
  Sɛ yɛbɛka a, wɔn ani gye ho sɛ wɔbɛto nneduafo mmonnaa! Wɔkyekyere wɔn ho na afei wɔtra so. Na araa ma nneduafo no hweree wɔn adwene! Na wohyehye nhyehye se wobetwa won ase koraa ma won ankasa - anaase se eye se, ennye mma won ankasa, na mmom won atamfo.
  Mmabaa a wɔda adagyaw fã a wɔyɛ nwini saa. Na biribiara ntumi nsiw wɔn kwan anaasɛ ntumi nsɛe wɔn!
  Akofo no tra Amerikafo po so hyɛn bi a wɔde fa po so hyɛn mu. Ɛkame ayɛ sɛ wohuruw kɔ mu a wɔda adagyaw, a wɔn nan nni mpaboa, na wɔwɔ ntini ahorow a ɛhuruhuruw wɔ wɔn honam ani a ayɛ tan no ase. Na wɔde abufuw twitwa Amerikafo no. Na wɔmma hokwan ketewaa bi mpo sɛ wobenya nkwa.
  Na afei Stella a ne ho yɛ fɛ ne ne hokafo Masha da adi. Mmabaa baanu no nyinaa yɛ atenten a wɔn honam ani yɛ bruu a wɔtwitwa obiara. Nea ɛnyɛ ɔhwe ne sɛ wobetwitwa na wɔatetew nipadua mu!
  Mmabaa no nantew Amerika hyɛn no mu. Sɛ wɔwosow wɔn nsa kɔ nifa a, ɛyɛ abɔnten, sɛ wɔwosow wɔn nsa kɔ benkum a, ɛyɛ abɔnten so!
  Na mmeawa no rennyae ! Wonnyaw asɔretiafo hokwan! Na sɛ wɔbobom na wofi ase wosow wɔn ntini nso ɛ!
  Na wɔwosow wɔn nkrante bio na wɔteɛm.
  - ye mmabaa ma Tsar, Agya Man ne Mikhail Romanov!
  Na wɔtwitwa no te sɛ samurai kabege. Enti Stella faa no na ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ U.S. ɔsraani panyin no asen mu. Ɔbɛtu akɔ soro na wahuruw akɔ po no so.
  Blonde terminator no bɛma:
  - ma me blows no, wotua fees!
  Na bio ɔbɛda ne sẽ adi na wahyerɛn ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ! Abeawa bɛn ara ni! Nsu ne hua a ɛsen biara!
  Na mmeawa no de ahopere kɔ wɔn ho. Na wɔtwam te sɛ ahum a ɛretu. Wɔmma ɔtamfo no hokwan. Wɔwɔ tumi kɛse. Abonsam ne abɔfo mpempem mpempem esum.
  Na Masha a ɔde agyan abien twitwa ti abiɛsa prɛko pɛ no ba! Wei ye abeawa - abeawa ma mmabaa nyinaa!
  Ahoɔfɛfo baanu no nyinaa twaa te sɛ nea wɔde nkrante rebɔ nnadewa. Na mmerɛwyɛ anaa adwenem naayɛ biara nni wɔn nneyɛe mu. Tu ma w"ankasa wo ho, a wonsan w"akyi anaasɛ wompa abaw. Atɛntrenee hwehwɛ sɛ wɔka adesamma bom. Ahemman biako, abotiri biako, botae biako ne ntrɛwmu a ɛkɔ ahunmu.
  Saa bere yi ara mu no, wɔreto Asase so satellite a edi kan a wɔde nsa ayɛ no akɔ kyinhyia. Ɛha na ɔretu wimhyɛn akɔ wiase nyinaa.
  Na Russia mmeawa a wɔhyɛ bikini ko ma wɔn ho. Na wɔnyɛ nnipa a wɔba fam nsen ɔtamfo no. Na Amerikafo a ahoɔfɛfo no atwitwa wɔn asinasin no hwe ase. Nanso, mmeawa a wɔkorɔn sen biara na wɔn ho akokwaw.
  Bere bi wotumi ko wɔ Japan. Wɔkoe wɔ mmeae a ɛkorɔn nso. Wɔkyeree ɔhempɔn no ankasa. Wɔdaa wɔn ahokokwaw kɛse adi. Wɔwɔ anigye a ɛte saa ne ntini mu ahoɔden pii saa. Nokwarem no, mmeawa a wɔte saa yɛ anwonwade anwonwade!
  Wotwitwaa samuraifo wɔ ahemfie hɔ. Na ɛkame ayɛ sɛ na wɔda adagyaw nso na wɔda mpaboa. Mmabaa a na wotumi yɛ nneɛma a ɛma wɔn atamfo ho dwiriw wɔn.
  Na wɔtwitwaa nam biara na wɔdaa wɔn adwinni adi. Akofo no, akyinnye biara nni ho, kɔ wɔn anim.
  Wɔde agyan twaa Amerikani po so hyɛn mu panyin bi ti. Na sɛnea ahoɔfɛfo no bɛserew, na wɔada wɔn sẽ adi.
  Na bio wɔkɔ ntua no so na wotwa wɔn ho. Akofo a wɔte saa no yɛ mmoa a wɔyɛ keka ankasa. Na Tsar Michael na ɔte ahengua no so. Alexander a Ɔto so Abiɛsa no ba, nanso ɛnyɛ saa. Ɔyɛ obi a n"ani gye, osi gyinae, n"adwene mu yɛ den, na ɔsan yɛ sodifo a ɔwɔ nimdeɛ .
  Nanso, nokwarem no, anigye ho hia, ne kateeyɛ kɛse mpo - Mikhail dii ɔko a enni ano a wɔko tiaa adifudepɛ anim, a enyaa nkɛntɛnso pa wɔ asraafo no so. Nanso nimdeɛ a etu mpɔn sen biara ne sɛ wɔde mmeawa a wɔhyɛ bikini bedi dwuma de ayɛ asraafo. Na mmeawa ho yɛ fɛ yiye bere a ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw na wɔda mpaboa no.
  Enti akodi ahorow no kɔ so a ɛsono sɛnea wodi nkonim. Na akofo a wɔn ho yɛ fɛ tow tuo pɛpɛɛpɛ, eye sen nnipa. Na nea ɛho hia sen biara no, sɛ ɛkame ayɛ sɛ mmeawa no da adagyaw a, ɛkame ayɛ sɛ wontumi nsɛe wɔn. Atuo ne atuo nnya wɔn so nkɛntɛnso. Akofo dɔm a wɔn ho yɛ den yiye. Ɛno yɛ onwini. Na ɛyɛ Tsar Michael adwene sɛ ɔde mmeawa a ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw na wɔmfa mpaboa nni dwuma, na eyi de nkonimdi bae.
  Na mmeawa a wɔwɔ akodi mu nso de wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae ne nkrante. Na wɔdaa wɔn abufuw a ɛyɛ hu adi.
  Mmabaa no yɛ dashing koraa. Na ɛyɛ fɛ yiye, ɛyɛ agoru, na ɛyɛ nea ɛyɛ po so hyɛn. Obiara antumi ankura wɔn mu.
  Akofo no yɛ greyhounds paa... Abeawa nan a ɛda hɔ kwa yɛ akode a etu mpɔn yiye. Nanso dɛn na wobetumi ayɛ? Nneɛma pii. Na mpaboa a ɛda hɔ kwa no ankasa nyaa ahoɔden fi asase so na na akofo a wɔn ho yɛ fɛ no di agoru.
  Ɛsɛ sɛ meka sɛ mmeawa yɛ wɔn a wɔn ho yɛ fɛ sen biara wɔ wiase, sɛ wɔn nyinaa yɛ nwonwa na wɔde akraman abufuw!
  Wɔkyere Amerikafo cruiser no. Mmarima a wɔkyeree wɔn no de wɔn anim hwee fam. Ɛno akyi no, akofo no de wɔn nan piapiaa wɔn anim. Na wɔhyɛɛ me ma mefew m"ano. Na mmeawa no bɔɔ ose, na wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no, sɛ wɔtete wɔn tɛkrɛma a, na wɔte nka sɛ ɛyɛ dɛ na ɛyɛ mmerɛw.
  Nanso na ahoɔfɛfo no ani gye ho sɛ wɔde atuu guu wɔn nan a ɛda hɔ kwa no so na wɔde atuu atuu wɔn nan ase.
  Ɛno akyi no mmeawa no bɛserew. Na wɔdaa wɔn sẽ!
  Nanso ɛyɛɛ yiye, mmeawa no guaree owia a wɔda adagyaw kakra na wɔkɔguaree. Eyinom yɛ akofo a wɔn ho yɛ fɛ saa. Wobɛyɛ dɛn atumi afa nan a ɛte saa na woafew ano? Na tete nsateaa biara.
  Mmabaa no yɛ akɛse.
  Alexander-4 tank a ɛreko bio ni. Ɛyɛ ahopere na February reba dedaw. Asraafo no kɔ wɔn anim. Bere a yɛbɛn U.S. asasesin no kɛse. Mmabaa no ho yɛ nwini yiye.
  Ɛha na Natasha tow tuo pɛpɛɛpɛ. Na ɛbɔ pɛpɛɛpɛ paa.
  Abeawa no tow tuo pɛpɛɛpɛ koraa na ɔteɛm sɛ:
  - a yebebubu atamfo no!
  Maria tow tuo a edi hɔ. Faa na odii ɔtamfo no so nkonim:
  - me ye super!
  Maria yɛ abeawa a ne ho yɛ fɛ yiye, na ɔyɛ nnam yiye.
  Na ne nan a ɛda hɔ kwa no yɛ fɛ yiye na ɛyɛ fɛ wɔ wɔn akɔnnɔ a ɛkanyan akɔnnɔ no mu:
  - a yebesɛe atamfo no!
  Na Aurora yɛ abeawa a ɔte saa, na ɔyɛ super, ne yafunu ne nufu a ɛda hɔ kwa, ne nufusu kɔkɔɔ a ɛho ayɛ fĩ saa:
  - m"abubu atamfo no mu na mayɛ no super!
  Na hwɛ sɛnea ɔwosow ne ti nhwi kɔkɔɔ no!
  Na bio ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa a wɔasen no bɛbɔ wo. Akofo a wɔte saa no ho yɛ nwini yiye!
  Na afei Svetlana bɛfa na wadi ɔtamfo no so nkonim:
  "M"ani gye Tsar ho na mede hama bɛsɛn m"atamfo kɔn mu!"
  Mmabaa no bɛserew. Sɛnea wɔbɛyɛɛ greyhounds ne cool.
  Amerikafo reguan mmeawa. Anaasɛ wɔpa abaw. Anaasɛ wowuwu. Akofo no ho yɛ fɛ yiye, na wɔn mpaboa da hɔ koraa, na mmeawa no nso yɛ nwonwa yiye. Na bikini kɛkɛ a wobɛko no yɛ anigye na etu mpɔn. Mmabaa akofo yɛ nwonwa yiye.
  Natasha tow tuo gu Amerikafo no so bio na ɔbɔ abubuw sɛ:
  - wo ne me nua na me ne wo nua! Anaasɛ yɛbɛka no yiye a, me nuabea!
  Na ɔsan keka ne tɛkrɛma tenten no. Aggressive momma yɛnka sɛ ɔkofo ne ahoɔfɛ!
  Na afei Anyuta wosow ne nufu a ɛda adagyaw no. Na ɔbɛteɛteɛm na wada ne sẽ adi. Na ɔbɛsoma akuturuku bi akɔ Amerikafo no so. Na ɔbɛfa no na wabɔ no fuck.
  - ahoɔfɛ no sɛee no! Na ɛyɛ hwirema sɛ:
  - m"ayɛ super girl a ɛte saa!
  Abeawa fɛfɛ na n"ani gye nna ho. Na eyi yɛ dɛ!
  Na abeawa no faa no na ɔbɔɔ no - ɔteɛɛm sɛ:
  - yebedi nkonim na yɛasɛe ɔtamfo no!
  Na ha na Aurora bɛbɔ ne nan na wabɔ:
  - meye ɔhene ne abeawa a me ho yɛ nwini!
  Ɔkofo no betumi ayɛ greyhound ankasa.
  Mmabaa no serew wɔn ho.
  Nanso Svetlana faa no onwini kɛse. Na ɔde sika a ɛte saa maa ɔtamfo no sɛe, na ɔfew ahonhommɔne ano.
  - wei ye totalitarian aerobatics a ɛte saa!
  Tank no yɛ ntɛmntɛm yiye na edi awu. Ɔbɔ Sherman a ɔyɛ mmerɛw na ɔkorɔn no. Enti akodi ahorow a ɛrekɔ so wɔ ha no gyina Tsarist Russia akyi.
  Natasha te sɛ tuo a wɔatow bio. Na ɔde coos:
  - ma wo bosom!
  Maria fii ase too tuo. Abeawa no ho yɛ fɛ yiye na ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ. Ɛdenam sɛnea wɔhwɛ so no so.
  Abeawa no fucked, na ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no sii n"ani so na ɔteɛteɛɛm:
  - wei yɛ awudisɛm ma ɔhene!
  Na ha na Aurora fuck Amerikani no. Na na abeawa no, momma yɛnka sɛ, ɔyɛ basabasa kɛse ankasa na ɔteɛteɛm:
  - ma boarding ankasa!
  Na afei abeawa no daa ne ho adi sɛ ne ho yɛ den ankasa.
  Na Svetlana yɛ obi a ɔyɛ basabasa na ɔyɛ ɔkofo. Ɔde ne nan a ɛda hɔ kwa bɔɔ ne nan na ɔtetew ɔtamfo no mu asinasin.
  Na ɔbɔɔ gyegyeegye, na ɔdaa ne sẽ adi.
  - me ye ɔbea a otu te sɛ ɔkɔre!
  Enti mmeawa no fii ase de ahoɔden a ɛyɛ hu bɔɔ aguaman. Na wontumi nsiw ahoɔfɛfo basabasayɛ a ɛte saa ano. Sɛ ɔnsan n"akyi anaasɛ ɔrenkotow.
  Natasha too tuo bio na ɔde abubuw kae sɛ:
  - kosi sɛ wɔbɛsɛe no koraa!
  Na Maria a onni nnadewa biara no, otumi sɛee n"atamfo kɛse, na ofii ase bubuu wɔn a wɔsɔre tia no no.
  Na afei Aurora faa no na ɔde aprɛm bɔɔ atamfo no. Na edii yiye kɛse, a wɔde ahopere kɛse na ɛyɛe. Na crush, crush ɔtamfo no. Na nneɛma a asɛe a ayow retu afi Sherman no akɔ mmeae nyinaa.
  Na Svetlana nso bɛtow tuo na wato dwom:
  - meye abeawa a meda adaeso kesee na me ho ye kesee!
  Nokwarem no, akofo no da ɔpɛ a ɛyɛ nwonwa adi sɛ wobedi nkonim.
  Ɛnyɛ kwa na ahemman no bɛyɛɛ onwini na ɛbɛyɛɛ kɛse. Ebetumi aboro nea Genghis Khan atumi ayɛ no so.
  Akofoɔ no kɔ wɔn ho nkyɛn... Na wɔto tuo, wɔto tuo, na wɔtetew mu fa atamfo gyinabea mu, te sɛ nea wɔde sekan retetew mu. Anaasɛ, sɛ yɛbɛka no yiye a, nkrante a ano yɛ nnam yiye na ɛyɛ den. Na afei Russia asraafo no yɛ nea wontumi nni wɔn so nkonim ankasa. Na ahemman kɛse bi ahenni.
  Sɛ wohwɛ a, akodi ne mmere a emu yɛ den pii aba wɔ Russia abakɔsɛm mu. Nanso na Nicholas II ani nnye kɛkɛ wɔ fã kɛse no ara mu! Ɛbɛdaa adi sɛ obi a odi nkogu. Nanso nnɛɛdɛe ho hia kɛse. Nea Russiani chess bɔfo kɛse Alekhine daa no adi. Bere a ofii ase dii agoru mmom sen nea ɔne no reko no, ɔdanee board no na odii nkonim no. Genius yɛ nyansahu.
  Wɔ Tsarist Russia haw ahorow nyinaa akyi no, mmeawa a wɔda adagyaw ho asɛm no dii pii ho dwuma.
  Helikopta nso de wɔn ho hyɛ akodi ahorow no mu. Kar ahorow a wɔde ko, ne adwumayɛfo a mmeawa a wɔhyɛ bikini ne wɔn mpaboa nso ka ho. Dɛn ne asraafo dɔm a mmeawa na wɔwom no su? Nea ɛda nsow sen biara. Biribiara ntumi nsiw asraafo a wɔte saa kwan anaasɛ entumi nni wɔn so nkonim.
  Enti wɔ saa asraafo dɔm yi mu no, mmeawa a wɔda mpaboa na ɛkame ayɛ sɛ wɔda adagyaw wɔ hɔ. Adwumayɛfo a wɔwɔ Captain Varvara helikopta no mu. So eyi nyɛ nwonwa? Ɛpo no bɛhuru denneennen! Ne sɛnea wimhyɛn aprɛm no bɛbɔ. Na afei rɔke nso wɔ hɔ. Mmabaa yi yɛ ahum ankasa te sɛ ahum.
  Wɔnnyɛ nnipa a wɔba fam nsen ɔtamfo no wɔ biribiara mu. Russia asraafo asiesie wɔn ho ama akodi ne nkɔso akɛse.
  Varvara yɛ abeawa fɛfɛ bi a ne ti nhwi yɛ bruu na ɛkame ayɛ sɛ ɔda adagyaw. Bere a ɔrebobom wɔ n"ahurututu atifi no:
  - atamfo no rentwam! Na wɔrenguan!
  Na ɔbɛfa na wagyae awudifoɔ a ɛfiri n"afiri a ɛyɛ nwini paa no jets nyinaa mu . Na ɛbɛtu afa ɔtamfo no so. Na ɔfa na ɔde benkum a ɛsɛe ade twa no gu fam .
  Nanso Olga a ɔbrɛ ne ho ase faa ɔtopae na ɔtow guu Amerikafo gyinabea ahorow no so na ɔbɔɔ abubuw sɛ:
  - ko, ennye bast mpaboa, na mmom me nan mpaboa!
  Na ɔde n"ani a ɛyɛ safir bɛbɔ n"ani. Yiw, eyinom yɛ mmeawa - aerobatics a ɛyɛ nwonwa a ɛte saa. Wubetumi de anom nsa aforo bepɔw bi na woasoa ɔtweaseɛ a wɔda adagyaw.
  Na nan no yɛ fɛ yiye na ɛyɛ soronko! Na asen no yɛ teateaa, na nipadua no nso yɛ ntini kɛse.
  Varvara bɔ afunumu na ɔteɛm:
  - betumi ayɛ tokuru wɔ globe no mu ama ɔhene!
  Na ɔbɛserew n"anim ketewa no na ɔde n"ani abɔ n"ani.
  Akofo no wɔ wɔn tebea a eye sen biara mu wɔ ha. Ɛha na Tatyana a ɔno nso yɛ abeawa a ɔhyɛ bikini no bɛfa na wateɛteɛm sɛ:
  - ma ɔhene bi mmra asaase nyinaa so!
  Na ɔde ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ bɛhyerɛn. Na sɛ wufi helikopta mu a, edi awu te sɛ nnadewa . Na ɛbɛyɛ owuyare. Na ɛbɛma dade no ayɛ fry ankasa. Na ɛbɛma wɔasɛe bunker no.
  Weinom ye mmaa - mmaa nyinaa ye mmaa! Na afei sɛ wɔde nneduafo no ba a, afei saa mmeawa no fe wɔn ho ano na wɔteɛteɛ wɔn nan a ɛda hɔ kwa. Mpɛn pii no, eyi ne ɔkwan a ɛyɛ nwonwa sen biara a wɔfa so brɛ wɔn ase na wɔhyɛ nkuran.
  
  ROMMEL A WƆMMA NNI SO
  Wɔ mu no, Rommel"s asraafo a wɔwɔ November ne December 1941 mu no tumi dii nkonim wɔ Afrika. Eyi nso sii efisɛ Rommel a ne ho akokwaw no hokafo no anyɛ saa mfomso akɛse a esisii wɔ abakɔsɛm ankasa mu no.
  Ne saa nti, Germanfo dii Britaniafo a na wɔrekɔ wɔn anim no so nkonim na wɔkoraa wɔn asasesin no so. Mfiase no, eyi anhaw akodi ahorow no, wɔ apuei fam afã no, wodii Germanfo so nkonim wɔ baabi a ɛbɛn Moscow.
  Nanso, akyiri yi Fuhrer nhyehyɛe no sesae. Rommel saa bere yi na otumi faa Tolbuk, na otu kɔɔ Misraim. Hitler sii gyinae sɛ ɔbɛdan akɔ bere tiaa mu ahobammɔ so wɔ apuei fam anim, na mprempren de ne mmɔdenbɔ akɔ Afrika ne Mfinimfini Apuei.
  Nanso, esiane sɛ na ntua a wɔde bɛtow ahyɛ Afrika so no nhia asraafo kakraa bi nti, Nasifo no yɛɛ adwuma pii wɔ apuei fam. Odii Soviet asraafo so nkonim wɔ Kerch. Wɔtwaa yɛn ho hyiae wɔ baabi a ɛbɛn Kharkov. Wɔtwee mpaapaemu bi nso fii mu wɔ Smolensk kwan no so. Ɔsahene Vlasov asraafo a ɛto so abien a wɔn ho popoe wɔ baabi a ɛbɛn Leningrad no ntua nso baa awiei wɔ nkogudi mu.
  Sevastopol hwee ase bere a wɔkaa wɔn hyɛɛ mu na wɔtow hyɛɛ wɔn so no akyi. Na Krautfo no yɛɛ den. Ɔko no kɔɔ so wɔ Rzhev abon no so. Ɛha na Nasifo no tumi kuraa mu.
  Nanso wɔ Egypt no, esiane sɛ Rommel nyaa asraafo a wɔhyɛɛ no den nti, odii nkonim a ɛyɛ nokware. Germanfo no de wɔn nkonimdi no sii so no, wotwaa Palestina na wɔfaa Iraq ne Kuwait. Na afei Mfinimfini Apueeɛ nyinaa - a wɔanya ngo.
  Ɛno akyi no, fasistfo no dan kɔɔ Sudan na wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛfa Afrika nyinaa.
  Bere koro no ara mu no, Gibraltar ntua no dii akyi bae, ne German asraafo a wɔhyɛn Morocco ne Afrika mmeae a ɛtrɛw kɔ akyiri no.
  Nanso Germanfo no nkonimdi ahorow no yɛɛ mmerɛw denam adwuma a wɔde ahoɔden yɛe wɔ akyi no so. Ɛhe na Hitler nso, nea ɔyɛe wɔ ahokokwaw mu sen abakɔsɛm ankasa mu no wɔ.
  Bere a Hitler the Terminator nyanee no, ɔne mmeawa no guaree, dii anɔpaduan a wɔde salad, cauliflower porridge ne nhabannuru afoforo bi dii dwuma, na ɔde mpapo kyiisi a srade nnim a ɛwɔ ntoatoaso pii ne caviar kaa ho. Ɛno akyi no ɔfrɛɛ Speer, na ɔde krataa bi a mmara a ɛfa tumi a egye ntɛmpɛ ho no de ne nsa ahyɛ ase maa ahemman soafo foforo no wɔ aban kwan so. Ná honhommɔne ahyɛ Adolf mu na na ne ho yɛ hyew kɛse:
  - a wɔyɛ akodeɛ wɔ Third Reich no mu no sua koraa! Ɛnyɛ Britain a ɛreko no nko na yɛaka akyi, na mmom USSR a ɛyɛ katabaako no nso. Nanso yehia wimhyɛn mu tumidi, bere a yɛma akode dedaw a wɔyɛ no yɛ kɛse, na yɛdan kɔ foforo so no. Titiriw no, wimhyɛn a ɛtow atopae a ɛhyɛ bɔ. Ne nyinaa akyi no, ahoɔhare kɛse a wɔde tu mmirika ne ɔdan atifi a ɛkorɔn no ma wotumi sɛe Britania nkurow a ɛkame ayɛ sɛ wonnya asotwe biara!
  Speer daa anidaso adi sɛ:
  - wo Germany ne Poland fango a ɛboro so, wɔ France no, dadeɛ a ɛwɔ hɔ, na yɛwɔ nnwinnadeɛ a ɛdɔɔso a yɛbɛtumi ayɛ kar pii. Ne nyinaa akyi no, yɛyɛ aluminium ne duralumin pii sen aman a ɛwɔ wiase nyinaa a wɔaka abom!
  Adolf a ɔwɔ honhommɔne no de ne ti too fam sɛ:
  - seesei deɛ! Britain ne USA nso rehyɛ nneɛma a wɔyɛ ho nkuran, na ɛsɛ sɛ yɛbɔ dade gram biara ho ban. Ma sukuufo ne mmofra afoforo a wodi mfe anum nso boaboa dade ano. Ɛno da nkyɛn a, dɛn nti na wɔde duralumin bɛyɛ ntaban ne wimhyɛn no nyinaa. Wubetumi de nnua ne ntama nyinaa adi dwuma. Sɛ nhwɛso no, ntaban a ɛyɛ monoblock a wɔyɛ. Na dɛn? Yehia wimhyɛn foforo a wɔde ko a emu duru ntra tɔn abien, ɛnyɛ den sɛ wɔbɛtu, ɛnyɛ den sɛ wɔbɛyɛ na ne bo nyɛ den! Ɛsɛ sɛ wɔtew nneɛma a wɔde bom no dodow so ma ɛba fam koraa, na ɛsɛ sɛ wonya hokwan ahorow nso de tew wimhyɛn no mu duru so sɛnea wobetumi na wɔama ne mframa tumi atu mpɔn. Afei, ɔkwan bi so no, wimhyɛn ho adwumfo bɛba, yɛbɛtete wɔn.
  Speer serewee sɛ:
  - ampa, me Fuhrer. Sɛnea mete ase no, worebɛsan de adwumayɛfo a wɔfata yiye nyinaa afi asraafo mu aba?
  Adolf a ɔwɔ honhommɔne no sii so dua sɛ:
  - yebefa adwumayɛfoɔ a wɔfata yie, a wɔyɛ mpapahwekwa nko ara a wɔfiri ahɔhoɔ mu. Enti ɛyɛ papa sɛ idlers kakraa bi bɛba, na ɛno nti partisans. Yɛbɛtew, nokwarem no, asase so asraafo dodow so;sɛ ɔko biara nni hɔ a yɛne USSR wɔ a, ɛnde yenhia asraafo a wɔnam fam pii saa, nanso... Ɛnyɛ radically, enti mayɛ nhyehyɛe sɛ medi Gibraltar ne Malta so nkonim wɔ bere a ɛreba no mu asram pii na ɛfa Afrika atifi fam nyinaa ne akyirikyiri kosi Mfinimfini Apuei. Yɛbɛda so ara hia asase so akuw. Nea ɛka ho no, ɛho hia sɛ wosisi po so ahyɛn adwumayɛbea afoforo wɔ Germany ankasa ne France, Belgium, Holland, ne Norway nyinaa. Yehia wimhyɛn a ɛfa wimhyɛn, akohyɛn ne akwantuo. Na sɛ yɛbɛka a, Mediterranea Po no bɛdan ɔtare a ɛwɔ Germany mu. So wote ase?
  Speer kotow sɛ:
  - yiw, me Fuhrer! Me ahyɛ sɛ wɔnyɛ adansi nhyehyɛe bi dedaw...
  Adolf a ɔyɛ anifere de kaa ho sɛ:
  - betumi atrɛw adwuma da no mu akɔ nnɔnhwerew 16 sɛ yɛn ntɛmpɛ nhyehyɛe hwehwɛ a. Ɛsɛ sɛ wɔma wimhyɛn a wɔyɛ no kɔ soro kodu wimhyɛn ɔha da biara wɔ asram akron pɛ mu... Sɛ wɔde toto mprempren de no ho a, ɛboro mprɛnsa a, na ɛnyɛ nokwasɛm ɔkwan biara so sɛ eyi bɛdɔɔso!
  Speer yɛɛ ntɛm hyɛɛ Fuhrer no nkuran sɛ:
  - yen wimhyɛnkafoɔ no yɛ adesuakuo a ɛkorɔn sene Britaniafoɔ no, enti dodoɔ nyɛ biribiara. Na yebenya akwan foforo a yɛbɛfa so ayɛ nsɔw ayɛ no nkrante. Sɛnea mete ase no, nea ɛho hia yɛn titiriw ne wimhyɛn?
  Fuhrer no kyekyeree ne nsateaa denneennen:
  - a ehia paa ma yen ne jet, atopae wimhyɛn, na afei ako wimhyɛn, ne nnwinnade foforo a wobeyi no adi, ne anwonwade akode a wɔbɛyɛ! Nanso, ɛnyɛ wimhyɛn mu nko, na mmom tank, atuo, titiriw jet artillery... Yɛbɛka eyi ho asɛm akɔ akyiri.
  Wɔtee dɔn bi na Third Reich wimhyɛn adwumfo atitiriw no hyɛn dan no mu.
  Messerschmitt, a na ɔyɛ abofra kakra a ne moma so korɔn, Heinkel, a ne mfe akɔ anim dedaw, nanso ɔyɛ nnam yiye, na ɔyɛ agumadifo Tank, Lippisch, ne nnipa baanu bi a wonnim wɔn pii.
  Adolf kyerɛɛ wɔn nkongua no so na ɔhyɛɛ wɔn sɛ wɔmfa mfonini ahorow no nhyɛ pon no so:
  - adwuma ne se wobebo akodee foforo a ewo tumi paa na ewo nnɛyi de. Germany wɔ mframa kwan pii sen ɔman foforo biara wɔ wiase, na mfiridwuma a wɔde yɛ wimhyɛn pii no akɔ akyi koraa. Nanso Yu-88 nkutoo mu no, wubetumi ama ahoɔhare no akɔ soro kɛse denam kar no a wobɛma ayɛ nea ɛyɛ mmerɛw kɛse no so. Titiriw no, wɔbɛma wimhyɛnkafo dan no ayɛ nea ɛte sɛ nusu, a ɛyɛ kurukuruwa, a ɛbɛma wotumi ahu ade yiye na ama wimhyɛnkafo no atrɛw kɛse, na ɛde ahoɔhare nso bɛka ho denam mframa mu ahoɔden a ɛbɛma atu mpɔn kilomita anum pa no so. Nea ɛka ho no, ɛho hia sɛ wɔma mmeae a atopae tow ne wimhyɛn a wɔko nyinaa tow tuo, atopae a wɔde si hɔ, ne mframa breki a ɛwɔ baabi a ɛnyɛ adwuma no yɛ nea ɛyɛ mmerɛw.
  Wo kyerɛw nea meka kyerɛ wo no to hɔ!
  Wɔn a wɔyɛɛ nneɛma no de nne koro de wɔn ti too fam sɛ:
  - Enti akyinnye biara nni ho sɛ ɛyɛ Fuhrer kɛse!
  Adolf toaa so sɛ:
  - XE-129 - ɛsɛ sɛ wɔsan yɛ no foforo sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛma akode adaka no ankasa ayɛ nea ɛyɛ mmerɛw na wɔde wimhyɛn aprɛm a wotumi tu si hɔ de abɔ ho ban afi ntua a efi akyi ne ase fã no ho. Nea ɛka ho no, ɛsɛ sɛ wɔde afiri a ɛma engine no yɛ kɛse hyehyɛ wimhyɛn a wɔde tow hyɛ so yi mu. Bere koro no ara a perestroika yɛ no, ɛho hia sɛ wɔma wimhyɛn a ɛte saa a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so no yɛ kɛse. Wɔn wimhyɛn ntua a ɛyɛ hu no ma Britaniafo dwumadi yɛ mmerɛw. Nea ɛka ho no, ɛsɛ sɛ wɔde Ju-87 atopae a wɔde hyɛ nsu ase no di dwuma wɔ Britain. Yɛde kar a ne bere atwam bɛhyɛ adwuma mu...
  Adolf gyinaa hɔ kakra. Wɔn a wɔyɛɛ adwini no yɛɛ komm. Fuhrer no kae sɛ:
  wɔ adwenem naayɛ kɛseɛ wɔ F -190 no ho. Ɛbɛdaa adi sɛ kar no mu yɛ duru na entumi nkɔ baabiara sɛnea ɛsɛ, nea ɛka ho no, enni nhyehyɛe bi a wɔde bɛhyɛ nsukorabea ahorow mu ma mframa a ɛnyɛ adwuma, a ɛhyɛ pɛtro a wɔde adi dwuma ananmu. Esiane eyi nti, wobetumi de atuo biako a ɛhyew mpo abɔ saa kar yi agu. Dɛn na Tank bɛka afa eyi ho?
  SS adwumfo a wagye din no, a ogyinaa n"ani so no kae sɛ:
  - wei ne yen sintɔ, Fuhrer kɛseɛ. Ɛwom sɛ ɛsɛ sɛ wobu aprɛm a wɔde besisi hɔ no sɛ ɛyɛ nea edi mu koraa de, nanso ɛnyɛ mmerɛw sɛ atamfo bɛtow atu na bere koro no ara nso ɛbɔ wimhyɛnkafo no ho ban. Ɛdefa maneuverability ho no, ɛnde... Akode biako mu duru yɛ kilogram 120, na ɛnyɛ mmerɛw saa mma yɛn sɛ yɛbɛma ayɛ hare...
  Adolf a ɔwɔ honhommɔne no de nyansahyɛ mae sɛ:
  - bɔ mmɔden sɛ wobɛma Fokken-Wulf no mframa mu ahoɔden su atu mpɔn. Esiane sɛ emu duru so tew titiriw nti, ɛho hia sɛ wɔkotow ntaban no ano na ama kar no tumi di so na wotumi de di dwuma kɛse. Bio nso, ɛbɛhyehyɛ ahobammɔ ama akyi fã no... Ɛdefa beae a engine no wɔ wɔ pilot"s cabin anim ho no, eyi bɔ pilot no ho ban, nanso ɛhwehwɛ sɛ wɔde ejection device hyehyɛ kar no mu. Sɛ yɛbɛka a, wobetumi ama motor no nsusuwii ankasa ayɛ nea ɛyɛ mmerɛw kɛse, a akyinnye biara nni ho sɛ ɛsɛ sɛ yɛn mfiridwumayɛfo susuw ho. Sɛ yɛbɛka a, adwuma a wɔyɛ wɔ ME-309 no nso ɛ?
  Messerschmitt ho dwiriw no kakra :
  - reyɛ adwuma wɔ eyi ho, Fuhrer kɛse. Su ahorow a wɔabu ho akontaa no hyɛ bɔ sɛ ɛbɛma kar no ahoɔhare akɔ soro, akodu kilomita 740 dɔnhwerew biara, bere a wɔde mmeae ason a wɔtow tuo ahyɛ mu no! Eyi bɛyɛ owu a tumi wom sen biara ama Britaniafo...
  Adolf twaa n"asɛm mu sɛ:
  - a wobewie no, ɛsɛ sɛ wɔyɛ no ntɛmntɛm. Na wo, Speer, ma wimhyɛn tuo foforo a ɛtow ntɛmntɛm a ne kɛse yɛ milimita 30 no yɛ ntɛmntɛm. Wobetumi de adi dwuma yiye kɛse nso de atow tuo agu fam botae ahorow so ne atamfo wimhyɛn ahorow so! Ɛsɛ sɛ ME-309 foforo no si ME-109 a atwam no ananmu. Ɛdefa wo ME-262 jet afiri no ho no, awerɛhosɛm ne sɛ, ɛwɔ sintɔ pii: emu duru a emu yɛ duru, ahotoso a ɛba fam wɔ adwumayɛ mu, akwanhyia dodow a ɛboro so... M"ankasa mɛyɛ jet a yehia no ho mfonini.
  Adolf Hitler fii ase yɛɛ kar ho mfonini, na ɔde nimdeɛ a ɔwɔ wɔ nnɛyi wimhyɛn a ɛko ho no dii dwuma. Nanso, ɛnyɛ nnɛyi de no, na mmom efi bɛyɛ mfe aduonum no mu, sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛma ɛne mprempren nneɛma a wɔyɛ ne mfiridwuma mu nimdeɛ ahyia. Ɔde n"adwene sii mfiridwuma a wɔde sesa ntaban a wɔde popa nneɛma no so titiriw. Mfaso a ɛwɔ adwini a ɛte saa so nyinaa a wɔrekyerɛkyerɛ mu:
  - bere a woresi fam ne bere a woretu no, sweep no so tew, na bere a woretu no ebeye soro. Esiane eyi nkutoo nti, wimhyɛn a ɛko a ɛwɔ nnɛyi ME-262 engine betumi de mmirika akɔ kilomita 1,100 dɔnhwerew biara. Na ne mu duru bɛyɛ ketewaa koraa.
  Messerschmitt hwɛɛ mfonini no, twitwiw ne moma so a ne ti nhwi a ɛkorɔn no na ɔpiaa no sɛ:
  - Adenim! Nanso me Fuhrer, ɛhe na wunyaa wim ahoɔden ho nimdeɛ a emu dɔ saa?
  Adolf a honhommɔne ahyɛ no ma no de anifere teateaa n"ani so:
  - a ewo mframa mu ahoɔden nso ɛ? Mpɛn pii no, obi a ɔwɔ akyɛde wɔ akyɛde wɔ biribiara mu! Na mediocrity yɛ mediocrity wɔ Afrika nso! Dɛn na ɛyɛ bɔne wɔ Arado ɔtopae no ho? Kyerɛ me mfonini no?
  Fuhrer a ɔbɔɔ ne ho ban no hwɛɛ no ntɛmntɛm na ɔwosow ne ti wɔ ɔkwan a enye so:
  - Dabi, ɛno rennyɛ yiye! Adwene a ɛwɔ trolley no ho no nyɛ papa, esiane ɛno nti wimhyɛn no rensakra na ɛbɛhwe ase. Ɛhwehwɛ sɛ wɔde afiri a wɔde si fam a wɔtaa twetwe no di dwuma. Susuw nsakrae ahorow bi a wɔayɛ wɔ adwini mu na ama woanya mframa mu ahoɔden a eye. Wɔanhyehyɛ nneɛma foforo a ɛho nhia, nanso wɔde anifere na ɛyɛe.
  Adolf bɔɔ dam na ɔkaa nsɛm kakraa bi bio:
  - Gryphon Xe-177 wimhyɛn no wɔ anyinam ahoɔden adwumayɛbea a wontumi mfa ho nto so koraa. Ɛsɛ sɛ wɔsesa no ntɛm ara, na wɔde piston engine ahorow a aba foforo, a mfiase no na anan gyina hɔ a ɛsono emu biara. Afei kɔ nnɛyi engine ahorow a ɛwɔ ahoɔden a ɛyɛ apɔnkɔ ahoɔden 2950 so. Ɛdefa tumi a wotumi bɔ fi mmeae a ɛkorɔn ne dive mu ho no, afei... Fi ase yɛ Xe-277 no, saa afiri yi nso bɛyɛ nemesis akode. Nanso ade titiriw ne wimhyɛn a ɛtow atopae. Eyi yɛ adwuma a ɛho hia titiriw. Sɛ nhwɛso no, eyi ne sɛnea ɛsɛ sɛ Yu-287 no te.
  Fuhrer no san yɛɛ mfonini bi a ntaban a wɔaprapra n"anim, na ɔkyerɛkyerɛɛ nneɛma nketenkete bi mu kyerɛɛ wɔn a wɔyɛɛ no no. Wɔde Adolf kɔe anibere so, na ɔde mfonini ahorow bi kyerɛe. Titiriw no, ɔtopae a onni dua no . Na sɛ sɛnea wɔayɛ afiri a wɔde tu mmirika a ɛwɔ ntaban a ɛtu no yɛ nea ɛsen bɔhyɛ. Na bere koro no ara mu no, kar no tumi totow atopae gu U.S. asasesin mpo so. Ɔkyerɛe tẽẽ sɛ ɛsɛ sɛ adwumfo a wofi Europa nyinaa ne Yudafo mpo de wɔn ho hyɛ adwuma no mu. Awiei koraa no bere a ohui sɛ adwumfo no nni adagyew sɛnea ɛsɛ dedaw no, ofi mmɔborohunu mu gyaee wɔn, na Lippisha nkutoo na ɛkaa hɔ. Fuhrer no teɛɛm sɛ:
  - Na mesrɛ wo, Alexander, sɛ ntena hɔ! Wɔde adwuma bɛhyɛ wo nsa sɛ yɛ akode foforo a etu mpɔn kɛse.
  Lippisch ho dwiriw no sɛ:
  - beda wo ase, Fuhrer!
  Hitler The Terminator fii ase kyerɛkyerɛɛ mu sɛ:
  -, nokwarem no, wunim Wieselsberger nsusuwii , a bere bi na ɔyɛ Ɔbenfo Prandtl boafo wɔ Göttingen. Ɔno na odii kan yɛɛ nsusuwii a ɛfa nkɛntɛnso a screen no nya wɔ asase a ɛwɔ ase no so...
  Lippisch de ne ti too fam, na ɔserewee sɛ:
  - wo nim yie, me Fuhrer! Yiw, minim saa nsusuwii yi!
  Adolf a ɔwɔ honhommɔne no toaa so sɛ:
  - hia sɛ yɛbɔ ekranoplan - a ɛyɛ torpedo hyɛmma ne po so wimhyɛn a wɔde afrafra. Ɛtu kɔ fam koraa ankasa, efi nsu no ho kɔ hɔ bɛyɛ sɛntimita 20-40. Wɔ eyi mu no, mframa dodow a ɛboa ekranoplan hyɛmma no yɛ afã abien. Biako yɛ asuten a awɔw wom a ɛwɔ ntaban no ase; ɔfoforo no - a enhia mmom - firi ntaban no ase firi ntaban no ase wo beaeɛ a ɛwɔ akyi no na mframa a ɛfiri soro, firi ntaban no ano na ɛsan hyɛ mu ma bere nyinaa.
  Lippisch sii so dua ntɛm ara sɛ:
  - ampa ara se me Fuhrer!
  Adolf a ɔwɔ honhommɔne no toaa so sɛ:
  - nanso, mframa titire no tena bearing no ase na ema nhyɛsoɔ bi ba hɔ a ɛkame ayɛ sɛ ɛne ahoɔhare nhyɛsoɔ no yɛ pɛ. Ɛyɛ wimhyɛn mu skating rink bi a ekranoplan hyɛmma no "huruhuruw" te sɛ dɔn! Onipa a odii kan de eyi dii dwuma wɔ nneyɛe mu ne Finlandni mfiridwumayɛfo Kaario .Ɔyɛɛ ntaban-sleigh a ɛnyɛ den a ɛyɛ ahinanan a ɛhuruw fa sukyerɛmma no so denam screen so na onyaa ho tumi krataa mpo. Nea ɛyɛ awerɛhow no, asraafo no ani ansɔ ade a ɛte saa a wohuu wɔ bere mu no. Wɔka sɛ Russiani ɔbenfo Levkov yɛɛ sɔhwɛ ahorow a ɛte saa ara... Ɛne sɛ, eyi betumi abɛyɛ anwonwade akode foforo, a ebetumi de atopae, torpedo, ne asraafo a wɔde wɔn si fam akɔ Britain mpoano, wɔ wimhyɛn ahoɔhare so, ne bere koro no ara a radar ntumi nhu. Nea ɛka ho ne ntua a ɛyɛ hu pii a wɔde ba Engiresifo po so ahyɛn so! Pene?
  Lippisch de ne nsa fumbled, waitress a wɔboa no hwiee nsu bi guu no... Bere a ɔnom kakra akyi no, designer no kae sɛ:
  - yiw, wei ye adwene a eye, ewom se mfiridwuma ho haw bi beba de. Sɛ nhwɛso no, sustainability...
  Adolf a na honhommɔne no de ne ti too fam wɔ adamfofa kwan so sɛ:
  - me sketch out a rough diagram ama wo, eye se wobɛyɛ, na wo ankasa wobɛ polish technical details nketewa no. Ɛsɛ sɛ nipadua no yɛ tenten, ɛkae wimhyɛn no akyi, ɛsen kɔ dolphin cockpit hwene mu, mframa ahwehwɛ a ɛyɛ convex ne turbojet engine ahorow mu.... Ɛwom sɛ ebetumi aba sɛ piston engine nso bɛyɛ adwuma wɔ mfonini ahorow a edi kan no mu de. Na sɛ wɔtwe saa aboa kɛse yi kɔ nsu a ɛda hɔ mu a, engine ahorow no bɛbobom ma ayɛ asotiw na nipadua teateaa a ɛkyere mmoa we no bɛpae te sɛ akraman, na atow mununkum a wɔde petepete so agu soro. Ma w"adwene ne sɛ, saa ɔkraman kɛse yi tumi de ahopere tu mmirika te sɛ ɔkofo a efi nsu no ani kɔ hɔ yɛ mita kakraa bi.
  Lippisch de anigye ankasa bɔɔ abɛn sɛ:
  - wo adwene mu adefo, Fuhrer!
  Dashing Adolf bɛyɛɛ obi a ɔde honhom kaa no kɛse mpo:
  - ampa ara na ebeye anwonwade akode. Ne nyinaa akyi no, ekranoplans nsuro ahum biara. Wonsuro nsukyenee - wotu fa so. Asubɔnten ano a ɛyɛ atɛkyɛ ne mpoano abotan, a po so ahyɛn mpapahwekwa tumi bubu wɔ so no nsɛe wɔn, na mpɛn pii no, nsu a emu nnɔ no te sɛ mmofra atare. Wotumi de asraafo si fam wɔ baabiara: efi Afrika mpoano Skeletons a ɛwɔ abonsam abon no so, kosi United States mpoano abien no nyinaa, Arctic nsase a ɛwɔ Canada ne Alaska so. Ná mfiri yi ɔhaha pii bɛba, na na Britain ahwe ase wɔ asram abien mu.
  Lippisch de fɛre kae sɛ:
  - Na atopae no?
  Fuhrer no serewee sɛ:
  - ne atopaeɛ no pɛpɛɛpɛ! Wɔnhunahuna wɔ nsu no ani anaa nsu a emu nnɔ mu! Ne torpedo ahorow a efi po ase akohyɛn mu nso. Na ɔno ankasa yɛ akode a eye sen biara a wɔde ko tia po ase akohyɛn a ɛkɔ akyiri sen biara, na wɔde tow a emu dɔ bɔ wɔn. Nea ɛka ho no, ekranoplanes tumi tow aprɛm ne atopae gu atamfo po so ahyɛn so. Yiw, nokwarem no, mɛma woahu sɛnea wɔyɛ atopae a wɔkyerɛ kwan. Na nokwarem no, landings... Ɔkwan pa a wɔfa so de asraafo a wɔde wɔn si fam kɔma, ɛnyɛ asraafo a wɔnam fam nko, na mmom wɔde tank nso! Afei ɔko no su nyinaa bɛsakra prɛko pɛ! So wote Lippisch ase, adwuma bɛn na Fuhrer no de ne ho to wo so?
  Ɔdebɔneyɛfo no bisae wɔ aguadi mu kɛse sɛ:
  - na abasobɔdeɛ no nso ɛ?
  Adolf a ɔyɛ aniberesɛm sii so dua sɛ:
  - ampa, won a woye ayamye paa, dade mmeamudua a wode diamond, nsase, atubrafo, asem! Sɛ yedi Afrika nyinaa so nkonim a, asase bɛdɔɔso ama obiara!
  Lippisch kae sɛ:
  - se wode sika ne sika ma a, ekranoplan no besiesie, nanso... Me nso mewɔ projects ma tailless fighter.
  Terminator Fuhrer yɛɛ ntɛm maa nea ɔyɛɛ no no awerɛhyem sɛ:
  - A tailless jet bomber , m"ayɛ no sketch dedaw, afoforo bɛhwɛ so. Hwɛ sɛnea ɛyɛ mmerɛw na ɛyɛ ɔkofo! Ekranoplanes ho hia kɛse efisɛ ɛyɛ akode foforo titiriw... Bio nso, Gotha adwumakuw no wɔ adwumfo a wɔn ho akokwaw yiye a wɔbɛyɛ eyi. Saa bere yi de, yɛ ekranoplanes ho adwuma. In general, seesei mewɔ nsɛm a egye ntɛmpɛ pii, ɛda so ara hia sɛ me ne tank generals no kasa... Wɔde ahyɛdeɛ no bɛma mo...
  Lippisch gyaw Fuhrer no a na ne honhom kaa no kɛse. Adolf susuwii sɛ ebia ɛbɛyɛ papa sɛ obedi kan ne nuklea abɔde mu nneɛma ho animdefo akasa afa atom ɔtopae ne daakye hydrogen ɔtopae a wɔbɛbɔ ho, nanso osii gyinae sɛ ɔrenyɛ pii, na ɔde nneɛma bɛhyɛ ne ho ne nnipa afoforo bere koro mu.
  Na adwumfo pii wɔ hɔ, a nea agye din sen biara ka ho: Porsche ne Aders. Mpɛn pii no, sɛ na Germanfo no korɔn sen Sovietfo wɔ su mu wɔ wimhyɛn ne po ase akohyɛn mu (ɛwom sɛ ɛnyɛ obiara na ogye eyi tom de!) a, ɛnde na ɛda adi sɛ na Panzervale tank po so ahyɛn no aka akyi. Titiriw no, na Soviet KV kar ahorow, T-28, T-34, korɔn sen Germanfo de no wɔ akode ne akode mu, na na T-34 nso wɔ sɛnea wɔka kar no mu. Nanso, Germanfo aprɛm atuo no mu nyɛ den sɛnea ɛsɛ ma Engiresifo Matildas ne Cromwells, na ɛnyɛ nea Churchills ne Challengers adwumfo no reyɛ dedaw no. Ɛnyɛ sɛ yɛrenka mmerɛwyɛ a ɛwɔ akode a ɛwɔ Germanfo adwini mu no ho asɛm...
  Bere a Fuhrer no too nsa frɛɛ ahɔho no sɛ wɔmmɛtra ase no, ofii ase kenkan abrabɔ pa no sɛ:
  - Awerɛhosɛm ne sɛ, Germany mprempren nni tuo a wotumi de ho to so a ɛko tia tank... Wɔde 50-mm T-3 tuo ahyɛ mu, na wobetumi abɔ Matilda anaa KV akode nkutoo... Nanso Matilda no ne Britain fii ase som adwuma ansa na Wiase Ko II refi ase mpo. Yɛn ankasa akyere Matildas a wontumi nkɔ n"anim akode mu no. Wiɛ, Soviet KV ahorow no ntumi nkɔ nkyɛn anaa hyɛn no mu mpo. Nea ɛsen biara a yɛn kar no betumi ayɛ ne sɛ ebebubu kwan no! Ɛne sɛ, mo a moyɛ adwumfo no de yɛn akɔ tebea bi mu araa ma atamfo no tank ahorow no mu yɛ den sen yɛn de no kɛse wɔ akode mu, na Amerikafo "Grants" foforo ne "Shermans" a wɔasiesie wɔn ho sɛ wɔbɛyɛ no pii no korɔn wɔ akode mu. Ɛnyɛ Russia kar ahorow a ɛwɔ 76mm aprɛm ho asɛm. Na ɔkwan bɛn so na woyɛ adwuma a ɛne sɛ wobɛbɔ tank foforo, titiriw no, wode tuo a ne kɛse yɛ mm 88 di dwuma.
  Porsche de adwene a ɛyɛ basaa buae sɛ:
  - ampa, yeredi nkɔsoɔ a ɛte saa ara, Fuhrer kɛseɛ. Wɔ May 26 no, Akode Dwumadibea no maa yɛn sɛ yɛmfa ViK -4501 tank a emu duru yɛ tɔn 45 mma yɛn. Ɛsɛ sɛ ɛyɛ te sɛ eyi pɛpɛɛpɛ, a wɔadan tuo a ɛko tia wimhyɛn a ne kɛse yɛ mm 88 ayɛ no tank abantenten. Yɛwɔ mfonini ahorow a wɔadi kan ayɛ dedaw. Wubetumi ahu wɔn yiye, kɛse.
  Fuhrer no bisae sɛ:
  - a woye Aders?
  Erwin de ne ti too fam sɛ:
  - san wo mfe aduanan no mu no, wosoo vk -3001 no hwɛe yiye. Kar a emu yɛ duru foforo, a ɛwɔ aprɛm a ne kɛse yɛ mm 75. Yɛwɔ akode a ɛte saa ara wɔ anti-tank model no mu, nanso wonnya nyɛɛ no pii. Nea ɛka ho no, wɔyɛɛ adwuma de yɛɛ T-6 a emu duru bɛyɛ tɔn 65 no. Na ɛyɛ nea emu yɛ hare a emu duru yɛ tɔn 36. Yɛrebɔ mmɔden kɛse Fuhrer.
  Adolf a ɔyɛɛ ne ho sɛ obi a onim biribiara no fii ase hwehwɛɛ mfonini ahorow no mu ntɛm ara. Ɛha na wɔyɛ "Tiger" a ne ho yɛ hu no ho mfonini a edi kan, Germany tank a agye din sen biara wɔ Wiase Ko II mu. Saa kar yi gyee din wɔ Kursk Bulge bere no mu. Wɔ Soviet bere so no, na wɔtaa kasa tia "Asono", nanso afei adwene a na wɔwɔ wɔ kar yi ho no bɛyɛɛ nea wɔde wɔn ani si so kɛse. Wɔ ne bere so no, nokwarem no, na saa tank yi nyɛ bɔne. Wɔ ɔko kɛse a edi kan a yɛne yɛn KV ahorow no dii mu no, Tiger abiɛsa bɔɔ Soviet kar du gui, na wɔn ankasa guanee a wɔansɛe wɔn. Mfaso titiriw a ɛwɔ saa kar yi so ne ne aprɛm a ano yɛ den a ne kɛse yɛ mm 88, a bere tenten no na enni ɔsɔretiafo a ɔfata no. Nanso, wɔ Kursk Bulge no so no, ɛmfa ho sɛ na Nasifo no korɔn wɔ su mu wɔ mfiridwuma mu no, na wɔda so ara dii nkogu... Akontaabu a ɛfa sɛnea wɔde kar yi dii dwuma wɔ ɔko mu, ne sɛnea wɔhweree no dodow, taa ka ho asɛm sɛ kar a eye sen biara no mu biako Wiase Ko II mu. Nanso sintɔ ahorow no nso da adi wɔ aniwa so. Ne mu duru a emu yɛ duru yɛ tɔn 56, a akode yɛ milimita 100 pɛ (afã 80 pɛ!), ne sorokɔ a ɛkorɔn, akode a ntease wom a enni anim a ɛkɔ fam ne karka a ɛnyɛ papa. Mpɛn pii no, na IS-2 tank a emu duru sua tɔn du no korɔn sen ɔsebɔ no wɔ akode ne akode nyinaa mu... Nanso saa tank yi puei wɔ February 1944 mu nkutoo. "Royal Tiger" no mu duru taa yɛ tɔn 68, na n"anim akode yɛ milimita 180... Nokwarem no, na tank a ɛte saa no mfata mma ɔko wɔ Afrika, wɔ sare so, sɛ wɔde besi fam, ɛyɛ afiri bi te sɛ dɔte aso a ɛwɔ so ara kwa nan a wɔde dɔte ayɛ. Dabi, nokwarem no, wɔ ne bere so no, na "Ahemfo Ɔsebɔ" no tu mpɔn yiye, na etumi sɛe atamfo aprɛm pii wɔ ɔko mu, na bere bi na ɛbɔɔ "Sherman" aduonu anum gui wɔ dɔnhwerew biako mu. Ɛte sɛ nea na nsɛm bi wɔ hɔ a ɛfa T-34 aprɛm aduonu abiɛsa a Tiger sɛee no wɔ ɔko biako mu ho. Nanso sɛnea ɛte biara no, saa tank yi yɛ tumi ne emu duru a wɔde di dwuma wɔ ɔkwan a ntease nnim so no ho mfonini ara kwa. Nanso, sɛ nhwɛso no, Soviet T-54 tank... Wiase Ko II mu mfiridwuma a atwam ankasa a wɔde dii dwuma yiye wɔ ntease mu no ho mfonini bi.
  Fuhrer no kae denneennen sɛ:
  - Dabi, anuonyamfo! Saa adwuma yi mfata! Kar a emu duru yɛ tɔn aduonum nsia a wɔde akode milimita 100 pɛ yɛ... Ɛhe na yɛn Germanfo adwumayɛ ne ntease a yɛde hoahoa yɛn ho no wɔ?
  Aders de fɛre kaa sɛ:
  - Fransefoɔ S-2 a emu duru yɛ tɔn 70 no, na ɛwɔ akodeɛ a ɛyɛ milimita 45...
  Fuhrer-Terminator no de abufuw twaa n"asɛm mu sɛ:
  - wei ye tank a efi Wiase Ko I bere mu. Nanso na Russiafo KV-2 no wɔ howitzer a ne kɛse yɛ milimita 152 na na emu duru yɛ tɔn 52. Nanso eyi yɛ milimita 152, ɛnyɛ 88.
  Enti, mede adwuma a ɛne aprɛm a ne kɛse yɛ mm 88 a ne kɛse yɛ 71, ma tank a emu duru ntra tɔn aduanan na anyɛ yiye koraa no, n"anim akode yɛ milimita 180, n"afã ne ne hyɛn no anim yɛ milimita 150, engine a ne kɛse yɛ ahanu , apɔnkɔ ahoɔden ahanson. Na ɛsɛ sɛ wɔde saa tank yi yɛ adwuma pii anyɛ yiye koraa no, wɔ asram asia mu.
  Germanfo adwumfo no danee wɔn ho na wɔn nsa wosow. Alexander de fɛwdi hwɛɛ wɔn. Na adwuma no yɛ den yiye ampa; akode ne akode a wɔtaa de di dwuma wɔ "Royal Tiger" mfonini a wɔyɛe wɔ 1944 mu no mu, nanso ɛsɛ sɛ woma emu duru no so tew tɔn 28! Nanso, Adolf buu eyi sɛ ɛyɛ nokware koraa, na ɔmaa Porsche adamfofa kwan so bɔɔ ne mmati mpo:
  - Don"t be upset, me ankasa mɛtwe wo nhyehyɛe a eye sen biara a wubetumi de wo mu duru ketewaa bi a ɛte saa atra ase. Mennyɛ otirimɔdenfo, na mmom meyɛ obi a ɔpɛ ntease. Ɛsɛ sɛ wosan kyekye nneɛma pii kɛkɛ. Titiriw no, transmission ne engine a wɔde bɛka abom.
  Aders de awerɛhow kae sɛ:
  - wei de ɔhaw ahorow bi bɛba ama yɛn. Titiriw no, nhyehyɛe a ɛte saa no benya ɔhaw ahorow a edidi so yi....
  Adolf a ne tirim yɛ den twaa n"asɛm mu sɛ:
  - ampa se, haw bi beba, nanso wo nnyinasosem mu no, wobetumi ayi afi hɔ ntɛm. Titiriw wɔ mfiridwuma mu. Nanso wobɛtumi de engine no asi hɔ wɔ compactly kɛseɛ, akɔ suspension no na... Ɛsɛ sɛ wɔbrɛ tank no sorokɔ ase kɔ mita mmienu, na ɛsɛ sɛ wɔde adwumayɛfoɔ no si hɔ a wɔda fam, afei biribiara bɛyɛ nea nteaseɛ wom kɛseɛ.
  Fuhrer no fii ase yɛɛ mfonini bi, mfonini bi, a ɛte sɛ Soviet tank a agye din sen biara wɔ ɔko no akyi bere no mu, T-54. Saa kar yi dii yiye araa ma wɔde too gua wɔ 1947 mu na wɔde dii dwuma wɔ akodi a wɔne Taliban dii wɔ Afghanistan no mu;Iraq asraafo ne U.S. Asraafo koe wɔ Anhweatam so Ahum ne Operation Shock and Awe anaa Iraqi Ahofadi mu Sɛ wɔka ne nyinaa bom a, wɔyɛɛ saa tank yi bɛboro mpem 70. Na sɛ kar no dii yiye paa. Nea emu duru yɛ tɔn 36, anim akode a ɛyɛ milimita 200, ne aprɛm a ne kɛse yɛ milimita 100. Saa ɔkwan yi ne Amerikafo Patons ne Pershings nyinaa dii nkonim wɔ Korea Ko no mu. Enti wɔ saa mfiridwuma mu gyinabea yi ho no nhwɛsoɔ no fata yie na ɛyɛ nokware ma dwumadie. Na ɛnyɛ den koraa sɛ wɔbɛyɛ - ne bo nyɛ den... Ɛdefa Germanfo 88-mm 71 El aprɛm no ho no, na ɛhyɛn mu sɛnea ɛsɛ ma Wiase Ko II mu tank ahorow nyinaa (gye IS-3 no anim akode a ɛhyɛn adwuma mu no nkutoo wɔ May 1945 mu!). Na IS-3 no nso ɛ? Tank no ye yiye wɔ akode mu, ne turret a wɔmaa no pike nsusuwii no. Ampa, na sɛnea wɔka kar no nyɛ papa, na ankyɛ na wogyaee. Afei na mfonini afoforo pii wɔ hɔ, IS-4, ne nea ɛkeka ho kosii sɛ wɔtraa IS-10 a wɔsesaa din yɛɛ no T-10 wɔ Stalin wu akyi no so. Na ɛbɛdaa adi sɛ eyi ne Sovietfo tank a emu yɛ duru a etwa to. Khrushchev baraa kar a emu yɛ duru a wɔbɛyɛ nyinaa, na wɔn a wodii n"ade no ansan anhwɛ eyi mu bio!
  Mpɛn pii no, so Germanfo hia tank a emu duru boro tɔn aduanan, sɛ wɔ tank a ɛyɛ mfinimfini mpo so no wobetumi de aprɛm a ebetumi akɔ akode a ɛyɛ milimita 193 mu wɔ akyirikyiri mita 1000 a?
  Amerikafo gyaw aprɛm a emu yɛ duru ntɛm ara, na Pershing no mu duru ntra tɔn 42, na Sherman no mu duru ntra tɔn 42. Nanso bere a ɛdaa adi sɛ ɔko a wɔne USSR rebɛpae akyi no, aboa kɛse bi a ne kɛse yɛ mm 120 puei caliber tuo ne ahoɔhare a edi kan a wɔde tow tuo a ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ mita 1000 wɔ sekan biara mu. Nanso, ankyɛ na Amerikafo no abam bui wɔ saa tank yi ho. Ansa na IS-10 repue no, ɔko akyi tank a agye din sen biara ne IS-4, a na ɛwɔ anim akode yɛ milimita 250 na n"afã akode yɛ 170... Kar a wotumi de ho to so, ɛwom sɛ na emu duru boro tɔn 60 de. Sɛnea ɛte biara no, ɛsɛ sɛ wohyɛ sɛ wɔnyɛ tank a emu yɛ duru mma Germany, nanso ɛnyɛ nea ɛboro tɔn 50. Sɛ nhwɛsoɔ no, na IS-10 no mu duru yɛ tɔn 50 pɛ a na ɛwɔ anim akodeɛ a ɛyɛ milimita 290 ne tuo a ɛyɛ milimita 125... Sɛ yɛbɛka a, caliber bɛn na ɛdi mu paa? Wɔ ɔko no mu no, na Sherman ne Churchill mfonini ahorow a agye din sen biara no wɔ akode a ne kɛse yɛ milimita 100 ne 152 (anim). Wiɛ, "Royal Tigers" no gyinaa ano yie koraa... Nanso "Panther" no hyɛɛ aseɛ dii akyi kakra wɔ 75-mm caliber no akyi, sɛ mpo ahoɔhare kɛseɛ a ɛdi kan a ɛwɔ projectile no mu no bɛyɛɛ nea ɛnnɔɔso a. Enti, "Panthers" a wokurakura atuo a ne kɛse yɛ milimita 88 puei, ɛwom sɛ ɔko no awiei nkutoo de, na na wɔn mu kakraa bi pɛ na ɛwɔ hɔ de. Nanso nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na Wehrmacht nni nhyehyɛe biara sɛ wɔbɛsan de akode ahyɛ tank ne atuo a ɛko tia tank a ɛwɔ ahoɔden kɛse no kyerɛ sɛ na tebea yi fata obiara. Na Jagdtiger tuo a ɛde ne ho tu a ɛwɔ aprɛm a ne kɛse yɛ mm 128 ne anim akode a ne kɛse yɛ mm 250 wɔ hɔ ampa, nanso wɔyɛɛ emu 71 pɛ na wɔ dodow ketewaa bi a ɛte saa mu no, wɔantumi annya ɔko no kwan so nkɛntɛnso. Sɛnea ɛte biara no, nea ɛyɛ anigye ne sɛ bere a Jagdtigerfo no de wɔn ho mae no, na 43 foforo da so ara wɔ adwuma mu, a ɛkyerɛ sɛnea afiri a ɛte saa no tumi tra ase kɛse.
  Sɛ yɛbɛka a, Stalin hyɛɛ sɛ wɔmfa aprɛm a ne kɛse yɛ mm 122 nhyɛ IS-2 no ntɛm ara, ɛwom sɛ na ne tumi a ɛhyɛn mu no boro so ma Germanfo aprɛm (gye "Ahemfo Ɔsebɔ" no nkutoo, nanso wɔyɛɛ aprɛm a ɛte saa 458 pɛ). Nnipa pii tuu ɔman anidanfo no fo sɛ ɔmfa ne ho nhyɛ toa a ne kɛse yɛ mm 100 mu nkutoo. Na nokwarem no, T-100 tuo a ɛde ne ho tu no bɛyɛɛ nea eye sen biara wɔ ne ɔko su nyinaa mu. Ne nyinaa akyi no, dodow a caliber no sõ no, dodow no ara na atuo a wɔde ma no sua, dodow no ara na ogya no ntɛmntɛm, ahoɔhare a edi kan a ɔtopae no de tu mmirika, baabi a ogya no tumi kɔ ne sɛnea ɛyɛ pɛpɛɛpɛ... Nanso na Germanfo no wɔ tank a ɛsõ sen biara, T 4, ne atuo a wɔn ankasa tumi tu a egyina so no mu duru yɛ tɔn 22-24 pɛ. Nanso, na Panzer tuo a ɛde ne ho tu no dii yiye kɛse: ɛkame ayɛ sɛ na Panther"s akode ne n"anim akode ne n"ankasa de no yɛ pɛ, na na emu duru ne ne sorokɔ sua saa. Ɛho behia sɛ wɔhyɛ sɛ wɔmfa Panzer ahorow a ɛnyɛ den na ne bo nyɛ den pii nkɔyɛ adwuma .
  Na sɛnea tuo no te nso ɛ? Wɔ atuo a wɔde ko tia tank fam no, nea ne kɛse yɛ milimita 128 no sõ dodo, eye sɛ wode bedi dwuma sɛ akode a wɔde tow hyɛ nkurɔfo so, na woapaw nea ɛwɔ ntam a ne kɛse yɛ milimita 105.
  Adolf de mfonini no kyerɛɛ Germanfo adwumfo no:
  - wei ne yen kokoam akode foforo! Ɛsɛ sɛ wɔsɔ tank no hwɛ wɔ asram a ɛreba no mu. Wɔbɛyɛ nea wɔde bedi dwuma wɔ ɔko mu wɔ 1943 mu. Saa bere yi de, wowɔ adwuma bi nso a wode bɛyɛ tank a emu yɛ duru a atuo a ne kɛse yɛ mm 105 wom. Ne saa ara nso na atuo a emu yɛ hare a ɛde ne ho tu. Enti monkɔ adwuma mu anuonyamfo.
  Aders de fɛre kasa tiae sɛ:
  - design a wohyɛɛ ho nyansa no hwɛ sɛ ɛyɛ fɛ, nanso ɔhaw no ne sɛ saa tank yi nni yɛn atetesɛm honhom mu... Na adwumayɛfo no ho bɛyɛ wɔn dɛ...
  Sɛ́ anka Adolf bebua no, ɔnom nsu bi na ɔhyɛɛ nyansa sɛ:
  - Ebia yebetumi adi awia aduane, mfɛfoɔ. Mpɛn pii no, wobetumi ayɛ saa tank yi pii, na minsusuw sɛ Amerikafo ne Britaniafo bɛyɛ biribi a eye ansa na ɔko no aba awiei. Na ɛnnɛ wobɛtumi adi nam kakra...
  Mmabaa no yɛɛ ntɛm hyehyɛɛ pon no. Alexander, bere a ohui sɛ Fuhrer yafunu a wɔatwa no nufu esiane nam nti no betumi ayare no, ɔpaw sɛ ɔbɛkɔ so adi nokware ama ne ho, na odii sturgeon ketewaa bi pɛ, bere a ɔkae Sobakevich a ofi wɔn "Akra a Awu" mu no. Hmm , ɛde besi ha no ɛte sɛ nea ɔreyɛ biribiara yiye. Ɔde sikasɛm to ɔko nnyinaso so, ɔbɔ ɔko koraa ho amanneɛ, ɔhyɛ mmara ahorow a anka ɛsɛ sɛ wogye tom wɔ 1939 mu tɔnn... Hitler brɛoo a ɔde yɛɛ asraafo adwuma no maa akode ho yɛɛ na, na wɔ dodow mu pɛpɛɛpɛ... Bio nso, MP- 44 assault rifle... Excellent wɔ ne akodi su mu ade a wɔ akwan bi so mpo ye sen Kalashnikov mfonini ahorow a edi kan no. It"s just a bit heavy... Ebia yebetumi de AKM assault rifle no adi dwuma ankasa sɛ nnyinaso? Eh, ɛbɛyɛ papa sɛ wɔbɛbɔ akode a ɛka Amerika M-16 no pɛpɛɛpɛyɛ ne ogya dodow ne ahotoso a ɛwɔ AKM no bom. Mpɛn pii no, nkɔso renya nkɔso wɔ ɔkwan a ɛnteɛ so. Sɛ nhwɛso no, engine ahorow a ɛwɔ tank mu no amfa ahoɔden pii anhyɛ mu, nanso kɔmputa no bɛyɛɛ nea wontumi nkɔ so koraa. Nanso ɔwɔ daakye ho nimdeɛ, nanso dɛn na obetumi de ama wɔ, sɛ nhwɛso no, nea wɔde besi ngo ananmu ho. Ɛde besi nnɛ no, wɔ Amerika mpo no, wonsuaa sɛnea wɔde fango bɛyɛ pɛtro yiye! Ɛmfa ho sɛ ngo bo kɔ soro no. Wiɛ, dɛn bio na obetumi de ama. Dynamic protection, turbogenerator engines... Na eyi bɛba, nanso akyiri kakra, sɛnea ɛbɛyɛ a worenpere wo ho nkɔto trump cards. Wɔ mfe aduɔson mu no, nkɔso akɔ akyiri koraa, nanso kosi sɛ wobedi onyin so nkonim, yare nso, na onipa nyɛ Onyankopɔn! Bio nso, wɔ akwan bi so no, akyigyina mpo wɔ hɔ... Sɛ nhwɛso no, nyamesom a ɛkɔ soro, titiriw wɔ Russia ne Soviet akyi ahunmu, ne Islam aman nso mu. Nanso Renaissance ne nnɛyi adwenkyerɛfo akɛse no hyɛɛ nkɔm sɛ nyamesom bewu nkakrankakra!
  Nanso anwonwasɛm ne sɛ, nyamesom mu kateeyɛ renya nkɔanim... Na asɔfo de wɔn ho bɛhyɛ ɔman amammuisɛm mu kɛse. Na wɔ saa tebea yi mu no, atumfoɔ no nhyehyɛe yɛ nea wontumi nte ase, so wogye di anibere so ankasa sɛ nokware no wɔ Ortodɔks anaa Nkramofo mu? Nnipa a wɔasua nhoma na wonim nyansa yi nyinaa? Sɛ ɛnte saa a, ɛnde mfaso bɛn na ɛwɔ so sɛ yebegyae wiase nhyehyɛe a ɛfa ɔmanyɛ ho no? Esiane sɛ wɔbɛyɛ adwuma yiye wɔ nnipadɔm no sohwɛ mu nti? Nanso ɛyɛ Ortodɔkssom pɛpɛɛpɛ na ada no adi sɛ entumi nyɛ adwuma yiye sɛ ɔman som... Nokwasɛm ne sɛ, esiane sɛ ɛwɔ nnyinaso a ɛfata ma Kristosom ne, nea edi kan koraa no, Apam Foforo nti, Ortodɔksfo wɔ asomdwoe nkyerɛkyerɛ sɛ ne nnyinaso: nsɔre ntia bɔne na dɔ wo tamfo! Nanso bere koro no ara mu no, ahemman no nhyehyɛe ankasa yɛ basabasayɛ na ɛhwehwɛ basabasayɛ ne nkonimdi. Eyi na ɛma abirabɔ a ɛda ɔkwan a wɔfa so yɛ ne ade titiriw ntam ba. Sɛ nnipa pii nte eyi ase wɔ wɔn adwene mu mpo a, wɔte nka wɔ wɔn adwene mu!
  Esiane eyi nti, Ortodɔks nkyerɛkyerɛ no ntumi nyɛ adwuma, ntease nnim, ɛbɔ mmɔden sɛ ɛbɛyɛ ahemman ne Kristofo bere koro mu. Na Christian kyerɛ Yudani ne asomdwoe ho ɔpɛfo! Ne nyinaa akyi no, ɛkame ayɛ sɛ Yudafo na wɔkyerɛw Bible no nyinaa, na ebia ne nyinaa mpo, efisɛ Ɔsomafo Paulo ka sɛ mfaso a ɛwɔ Yudafo so no yɛ kɛse efisɛ wɔde Onyankopɔn asɛm ahyɛ wɔn nsa! Eyi kyerɛ sɛ ɛnsɛ sɛ Russiani gye Bible no di! Wei kyerɛ sɛ gyidi foforo ho hia, nanso ennyina Yudafo Kyerɛwnsɛm no so bio... Emu nea ɛwɔ he? Ɛsɛ sɛ adwumayɛfo a wɔn ho akokwaw ne adwene ne nneyɛe ho animdefo na wɔyɛ no wɔ FSB akwankyerɛ ase! Afei wɔbɛsiesie abirabɔ pii yie...
  Ɛsɛ sɛ yɛka sɛ abofra a ɔrekenkan Asɛmpa no renyɛ ɔkofo a ne ho yɛ den, ɔkokodurufo, otirimɔdenfo a ɔdɔ Russia da! Na ɔman bɛn na agye din wɔ Bible mu? Israel!
  Nokwarem no, Adolf ankasa yɛ obi a honhommɔne ahyɛ no ma, esiane sɛ saa agodini yi ahu ne ho wɔ Hitler ananmu nti, ɔremma Yudafo ɔtaa no mu nyɛ den koraa. Nea ɛne no bɔ abira no, Yudafo a wɔn ho wɔ mfaso no benya mfaso horow na wɔayɛ adwuma ama Third Reich. Nkwaseasɛm biara nni hɔ te sɛ Yudafo nyansahufo anaa mfoniniyɛfo a wɔbɛtow wɔn tuo! Nanso ɛnyɛ bere a ɛsɛ sɛ wotwa mmara a ɛko tia Yudafo no mu. Nea edi kan no, ebia nkurɔfo nte ase yiye, na nea ɛto so abien no, eyi yɛ ahonyade fibea ne fibea a ɛyɛ den yiye! Nanso nokwarem no, wobetumi abrɛ nhyehyɛe ahorow a wɔde tia Yudafo no ase de agye Yudafo mmoa.
  Dɛn na wɔbɛyɛ wɔ Pope no ho? Abusuabɔ a ɛda wɔne Vatican ntam no nyɛ nea eye koraa, nanso ɔko a ɛda adi pefee de ɔhaw bɛba wɔ saa bere yi mu nkutoo. Wei kyerɛ sɛ ɛsɛ sɛ wohwehwɛ Vatican mmoa, nanso bere koro no ara mu no, si w"anigyede so dua... Sɛnea ɛbɛyɛ yiye no, fa wo puppet no to Petro ahengua so na nkakrankakra yɛ nsakrae wɔ ɔsom no mu...
  Porsche twaa Adolf nsusuwii mu sɛ:
  - ani agye wo anwummere aduane no ho yie, Fuhrer!
  Adolf a honhommɔne ahyɛ no ma no serewee ayamye mu sɛ:
  - Wiɛ, seesei deɛ mɛhyia Himmler, na afei ma Heenseberg aba. Na hwɛ, guys: wɔama mo deadlines a ɛyɛ katee paa!
  Ná Fuhrer asraafo no retu akɔ Afrika nyinaa. Na ɛkuraa ahobammɔ a wɔde tia USSR no.
  Wɔ awɔw bere mu no, Asraafo Kɔkɔɔ no tow hyɛɛ Rzhev abon no so, nanso na Nasifo no retwɛn wɔ hɔ na wotumi pam ɔhwe no. Wɔ anafo fam no, Germanfo nso tenee wɔn ho, na wokuraa Oryol ne Kharkov akwankyerɛ no mu. Na wɔ baabi a ɛbɛn Leningrad nkutoo no, Soviet asraafo tumi yɛɛ Operation Iskra, nanso ɛkame ayɛ sɛ akodi ahorow no dii ɔsram biako na wɔtɔɔ nkonimdi no bo a ɛkɔ soro yiye.
  Kraut abusua no faa kwan bi so nyaa nkwa wɔ awɔw bere mu wɔ '42 - '43.
  Nanso ahohuru bere mu no, wɔn adi Afrika fã kɛse no ara so nkonim dedaw. Na Fuhrer no resɔ asomdwoe nsu no ahwɛ ne Britain.
  Churchill yɛ nwini kakra wɔ eyi ho. Ɛwom sɛ Britain di nkogudi akyi nkogudi de.
  Ɛnyɛ pefee nso wɔ Japan - Midway Ko no, Amerika na ɛhweree, na bere a samurai no reboro Yankee po so ahyɛn akɛse no asinasin. Na Amerika ntumi nnya mfaso mfi dodow a ɛkorɔn wɔ po so ne wim no mu.
  Hitler pɛ sɛ ɔtow hyɛ USSR so, nanso bere a wɔde ɔsahene, nnipa a wɔbɛboaboa wɔn ano koraa ho amanneɛbɔ ama akyi mpo no, onni ahoɔden kakraa bi dodo ma eyi. Esiane sɛ Krautfo no apete Afrika nyinaa nti.
  Wɔ awɔw bere mu no, Red Army no ankasa ayɛ krado sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim. Nanso, esiane sɛ Nasifo adi Afrika so nkonim nti, wɔhyehyɛ atubrafo asraafo. Na wonya nneɛma foforo.
  Wɔde yɛ Gyata, Ɔsebɔ, ne Panther tank ahorow no. Nanso, data a wɔde maa aboa kɛse no antumi anyɛ yiye koraa. Ne bo yɛ den dodo, emu yɛ duru dodo. Nokwarem no, wɔ ahobammɔ ho no Panther yɛ tank a ɛsɛe ade pa, a ɛwɔ aprɛm a ɛtow ntɛmntɛm.
  Nanso nea entumi nyɛ yiye koraa ne "Gyata", a emu yɛ duru, ne bo yɛ den, nanso na entu mpɔn kɛse. Tuo no mu yɛ den dodo wɔ Sovietfo aduasa anan ne tank a emu yɛ hare ho, na ogya a ɛtow no sua koraa sen Panther ne Tiger de no. Na akode no, nanso, ye sen "Ɔsebɔ" de no, na ɛwɔ mmepɔw a ntease wom nso. Ɛbɛdaa adi sɛ "Gyata" te sɛ "Panther" kɛse bi a emu duru yɛ tɔn aduɔkron na ne engine a ahoɔden yɛ apɔnkɔ ahanwɔtwe. Nanso, ntɛmntɛm kakra sen abakɔsɛm ankasa mu no, "Tiger"-2 a emu yɛ hare tɔn aduonu abien no fii ase yɛɛ adwuma. Bɛn wɔ ahobammɔ gyinabea to "Gyata" no, nanso ɛyɛ mobile kɛse, emu yɛ hare. Nanso, tuo no yɛ 88 mm caliber - sɛ wɔde toto 105 ho, nanso ɛdɔɔso koraa sɛ ɛbɛsɛe Soviet tank nyinaa. Na nea ɛho hia ne ogya a ɛkɔ ntɛmntɛm - atuo awotwe a wɔde toto anum ho.
  Enti "Gyata" yɛ Germanni, nyansahufo a ɔyɛ awerɛhow a wannye ntini no ba.
  Germanfo faa Afrika nyinaa, a Madagascar ka ho, wɔ awɔw bere mu. Stalin twɛn kyɛe dodo.
  Ebia na ɔno ankasa de ne ho to Germanfo so sɛ wɔbɛtow ahyɛ wɔn so. Titiriw sɛ wuhu sɛnea Gyata, Ɔsebɔ, ne Panther tank ahorow no ba no. Nanso na Kraut abusua no da so ara redi ɔhaw ahorow ho dwuma wɔ asasepɔn a ɛso yɛ sum no so.
  Stalin hweree bere no. Soviet asraafo ntua no fii ase wɔ Orel ne Kharkov kwan so. Baabi a na Germanfo no asiesie wɔn ho yiye no ara pɛ. Na na ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wobenya anifere kwan so ahodwiriw. Akodi a edi kan koraa no kyerɛe sɛ "Panther" yɛ adwuma yiye wɔ ahobammɔ mu. Ɛnyɛ bɔne na "Ferdinands". Wɔn nso yɛ papa.
  Na Tiger yɛ tank a ɛsow aba. Na ɔbɔ bɔɔl yiye. Germanfo de nsiyɛ rebɔ wɔn ho ban. Na gyina ɔtamfo no akuturuku ano. Wɔ asram abiɛsa ɔko a emu yɛ den yiye mu no, Asraafo Kɔkɔɔ no kɔɔ wɔn anim kilomita dunum pɛ. Na nea ɔhweree no yɛ nea ɛho hia kɛse.
  Engiresifo wimhyɛn dumien abien tu faa mmeawa a wɔakata wɔn ho no so;ebia wɔanhu biribiara, na na wɔafi ase reyera dedaw wɔ akyirikyiri, bere a mpofirim ara wɔtee nnyigyei foforo a ɛyɛ adwenem naayɛ no. Madeleine hyɛɛ sɛ:
  - obiara da fam na onhinhim!
  Mmabaa no yɛɛ nwini, na wɔretwɛn biribi. Na afei kar ahorow a wɔde fa nneɛma a emu yɛ hare ne lɔre ahorow fi bepɔw no akyi puei. Sɛ yɛhwɛ sɛnea wɔyɛɛ no a, wɔyɛɛ no wɔ England ne Amerika. Wɔde nkakrankakra kɔɔ Tunisia ahenkurow no mu. Madeleine adwene tu frae kakra. Ná ogye di sɛ anim no da so ara wɔ akyirikyiri, na na ɛkyerɛ sɛ Britaniafo no nnya nnya bere mfa wɔn ho nhyɛ mu. Anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, ɛnsɛ sɛ wopue. Na ha yi, adum mũ bi de ahopere retu mmirika. Ɛwom sɛ, ebia, ennu asraafo dɔm... Henanom ne wɔn, ɔko kuw bi, a wɔatwa anhweatam a ɛwɔ anim a ɛnkɔ so koraa no ho no pɛ sɛ wɔhwehwɛ akyi di akɔneaba. Ɛte sɛ nea ntease wom, ɛwom sɛ sɛ wɔde mfiridwuma ho nimdeɛ di dwuma a, ɛnyɛ den sɛ wobehu wɔn wɔ sare so de. Sɛnea ɛte biara no, ɛsɛ sɛ wobɔ wo nnamfo wɔ radio so, nanso ɛnsɛ sɛ woto tuo. Bio nso, wɔyɛ ɔha pɛ, na Britaniafo bɛboro ahasa!
  Gerda de asɛm a ɛyɛ sereserew kyerɛɛ Charlotte sɛ:
  - weinom ne Borɔfo kasa! Eyi ne bere a edi kan a mahu wɔn sɛ wɔbɛn wɔn ho saa!
  Adamfo a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ a ɔno nso ho yeraw no yiye no buae sɛ:
  - biara nni hɔ a ɛyɛ soronko! Na wɔn mu no, abibifo pii wɔ hɔ!
  Nokwarem no, anyɛ yiye koraa no, na Engiresifo no mu fã yɛ abibifo. Na adum no kɔɔ so brɛoo, na na abibifoɔ no da so ara teɛteɛm... Na wɔrebɛn wɔn ho...
  Ɛha no, mmeawa no mu biako ntini antumi annyina ano, na ɔtow tuo a wɔde di dwuma wɔ fam. Wɔ saa sekan koro no ara mu no, akofo a wɔaka no totow atuo, na Madeleine teɛɛm akyiri yi sɛ:
  - Ogya!
  Wotwitwaa Engiresifo dumien pii prɛko pɛ, lɔre no biako paee ogya. Britaniafo a wɔaka no totow atuo a wɔanhwɛ wɔn ho. Madeleine, a ɔfaa bere no, teɛɛm sɛ:
  - tow atopae a ɛyɛ abufuw bom!
  Mmabaa a wofi SS asraafo dɔm a wɔagye din "She-Wolf" mu no tow atopae kɔ akyirikyiri na ɛyɛ pɛpɛɛpɛ. Na sɛ wɔatete wɔn fi wɔn mmofraase, na wɔafa akwan titiriw bi nso mu . Eyi ne bere a wode anyinam ahoɔden retete wo ho, woyɛ brɛoo kakra wɔ tow no mu na wo ho popo. Gerda ne Charlotte nso tow wɔn akyɛde ahorow no gui. Na Britaniafoɔ no yɛ head over heels na wɔabɔ wɔn tirim... Ɛyɛ serew paa. Wɔtow tuo a wɔanhyɛ da, na abibifo no da so ara teɛteɛm wɔ kasa a wontumi nte ase mu. Ɛnonom yɛ akyinnye biara nni ho sɛ scumbags...
  Na Gerda tow tuo na ɔtow, bere a ɔreto dwom nso:
  - dae bɔne bi wo SS asuafoɔ mu! Ahuruhuruw biako - biako hit! Yɛyɛ she-wolves - yɛn kwan no yɛ mmerɛw! Yɛmpɛ sɛ yɛbɛtwe ɔkraman dua!
  Charlotte nso bɔ abubuw de bua. Atuo a ɔtow no bubu ti nhwi no mu asinasin. Na afei wɔpopa wɔn ani. Abibifo biako a ehu aka no a ɔde bayonet rebɔ ne hokafo a ne ho yɛ bruu no nkyɛnkyɛn ni. Ɔbɛteɛteɛ mogya de abua. Charlotte to dwom ka ho sɛ:
  - abɔfoɔ a wɔwɔ nsoromma esum hell! Ɛte sɛ nea amansan yi mu biribiara bɛsɛe! Ɛsɛ sɛ wutu kɔ wim te sɛ ɔkraman a ɔde mmirika tu mmirika! Sɛnea ɛbɛyɛ a wɔbɛbɔ akra ho ban afi ɔsɛe ho!
  Britaniafo yɛ ade a wɔanhyehyɛ, wɔn mu dodow no ara yɛ atubrafo asraafo: abibifo ne Indiafo, Arabfo. Wɔhwe ase, wɔyɛ nwini, anaasɛ nea ɛne no bɔ abira no, wohuruw kɔ soro denneennen na wofi ase tu mmirika di akɔneaba te sɛ akraman a wɔabɔ dam. Nanso, mmeawa no tow tuo pɛpɛɛpɛ, na ɛwom sɛ atopae no ntu nkɔ akyirikyiri de, nanso asinasin no yɛ den! Atamfo kakraa bi na aka dedaw. Madeleine teɛteɛm wɔ Borɔfo kasa mu, ne nne yɛ den a ɛyɛ den araa ma wunhia megaphone mpo:
  - momfa mo ho mo ho so na yebegye mo nkwa! Wɔ nnommumfa mu no wubenya aduan pa, bobesa ne nna!
  Ɛyɛɛ adwuma amonom hɔ ara na bere bi a wɔgyaee... Nsa kɔ soro na...
  Wɔboaboaa nneduafo aduonum ano, na wɔn mu fã pirapirae. Madeleine hyɛɛ sɛ:
  - wie wo a woapirapira no!
  "Mpataku" no totow atuo guu wɔn a wontumi nnyina wɔn nan so no asɔredan mu wɔ ɔkwan a ɛnyɛ amanne so, na wɔde wɔn a wɔaka no guu kar mu de wɔn kɔɔ baabi a ɛbɛn wɔn.
  Wɔ sare so anhwea a ɛyɛ hyew akyi no, Gerda nan a ɛda hɔ kwa no ani gye yiye sɛ wɔbɛte rɔba a ɛyɛ mmerɛw no nka. She mpo moans blissfully... Amerika lɔre ahorow yɛ ahotɔ yiye na ɛnwosow wɔ akwantu no mu. Esiane sɛ mmeawa no adi nkonim nti, wɔn ani agye. Charlotte bisaa Gerda sɛ:
  - a wokum nnipa baahe?
  Abeawa no de ahodwiriw kyerɛɛ ne mmati so sɛ:
  - a wonnim? Ɛnyɛ me nko na metoo tuo... Nanso mesusu sɛ na ɛdɔɔso!
  Charlotte buu akontaa sɛ:
  - yɛ ɔha, ɔkumm bɛyɛ ahasa, a ɛkyerɛ sɛ onua biara yɛ mmiɛnsa, kyerɛ sɛ, onuabaa biara! Ɔko no mfiase a ɛyɛ nwonwa!
  Gerda wosow ne nsa a na onni anibiannaso sɛ:
  - wei nhia me! Ade titiriw ne sɛ n"adamfo biako mpo anwu. Ɛwom sɛ eyi yɛ akontaabu de, nanso wɔsɛee atamfo ahasa, na wɔ yɛn afã no, mpataku akofo baanu pɛ na wopirapirae kakra. Ɛyɛ me nwonwa mpo sɛnea yennya nnii Afrika so nkonim koraa, a akofo a wɔte saa ka ho.
  Charlotte sɛee adwene no ntɛm ara:
  - Wiɛ, yɛhweree saa akofoɔ a wɔn ho nni asɛm yi wɔ deɛ ɛtɔ so dunwɔtwe no mu!
  Gerda de abufuw wosow ne ti fɛfɛ no, te sɛ nea Afe Foforo sukyerɛmma akata ne so:
  - wei firi atoro nti! Nanso nokwarem no, na yɛabɛn nkonimdi sen bere biara na na eyi da adi pefee ma obiara a ɔnyɛ onifuraefo! Awerɛhosɛm ne sɛ, wotwaa yɛn ntam!
  Charlotte penee so, na ɔde ahokokwaw de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no twitwiw n"aso benkum akyi:
  - Yiw, atoro, sabotage, mediocrity a asraafo... Nanso yɛda so ara bubuu Russiafo no, na ɛhyɛɛ wɔn ma wɔde wɔn ho mae wɔ 1918 mu! Oh, ɛbɛyɛ papa sɛ wobɛfa Russia mmeae a ɛtrɛw, ɛhɔ yɛ nwini, nanso ha na ɛhɔ yɛ hyew!
  Gerda de anigye serewee sɛ:
  - Nanso wo Russia no, awɔw a emu yɛ den saa wɔ hɔ... Nanso bere a me tuu mmirika a na meda mpaboa faa sukyerɛmma a ɛwɔ mmepɔw so no mu no, minim ayayade a ɛyɛ.
  Charlotte daa ne sẽ adi sɛ:
  - Gerda kumaa tu mmirika a ne nan da hɔ fa sukyerɛmma a ɛrehyew no mu... Eyi yɛ sɛnkyerɛnne kwan so, te sɛ nea ɛwɔ anansesɛm mu... Anansesɛm a ɛfa obi a ne ho tew, ɔda so ara yɛ abofra na ɔnyɛ pɛsɛmenkominya koraa ho...
  Gerda de anigye bɔɔ n"ani kyerɛɛ n"adamfo no sɛ:
  - te sɛ nea ɛsɛ sɛ yɛkɔ Fuhrer?
  Charlotte sii so dua sɛ:
  - Aka kakra bi! Yɛreka kar kɛkɛ, na ɛnyɛ sɛ yɛretu mmirika a yɛda mpaboa atwa sare so anhwea a ɛyɛ hyew no. Na nkonimdi no akyi mpo.
  Abibifo a wɔakyekyere no no bɔɔ nkɔmmɔ wɔ German kasa mu sɛ:
  - abɔfoɔ a wɔn ho yɛ hu, masiesie me ho sɛ mɛsom mo! Woyɛ onyamewa, meyɛ w"akoa!
  Charlotte de ne nan a ayɛ mmerɛw kakra no de ne nsa twitwiw dommum tuntum no ti nhwi a ɛyɛ bruu a ɛyɛ kurukuruwa no:
  - mo abibifoa mo awo mu se nkoa dedaw! Eyi, nokwarem no, ɔkwan biako so no ye, ɛsɛ sɛ obi yɛ adwumaden fi anɔpa kosi anwummere, yɛ adwuma a ɛba fam... Nanso akoa wɔ ne su mu, wɔ ne su a ɛyɛ abofono mu no, yɛ ɔfatwafo na wontumi mfa akode mfa wɔn ho nto no so . Yɛn Germanfo nso yɛ ɔman a ɛwɔ amammerɛ ne nhyehyɛe a ɛkorɔn sen biara wɔ Asase so. Akofo man kɛse, na ɛnyɛ nea ntease nnim sɛ Germanfo asraafo a wɔabɔ wɔn paa som wɔ Europa asraafo nyinaa mu ne Russia mpo, na mpɛn pii no na wɔsom wɔ ahyɛde dibea ahorow mu!
  Gerda kaa no denneennen sɛ:
  - yiw, wobsom yen se akoa. Yɛwɔ menageries soronko ma abibifo. Na seesei deɛ ɛsɛ sɛ woyɛ ara ne sɛ...
  Charlotte de nyansahyɛ mae sɛ:
  - ma onfe yen nan ano. Ne nyinaa akyi no, ɛbɛyɛ anigye ama yɛn, na Niger brɛ ne ho ase.
  Gerda wosow ne ti denneennen sɛ:
  "Minnim sɛnea wote, nanso sɛ Aryanfo honam ani hwɛbea a ɛho tew no ka Niger a ne ho yɛ hu no ano a, ɛyɛ abofono." Nti...
  Charlotte ampene so sɛ:
  - a ennye ampa! Nea ɛne no bɔ abira no, anka m"ani begye ho. Wiɛ hwɛ...
  Ɔbea fɛfɛ a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ a ogya yɛ hyew no de ne nan ketewa no too abibifo no so. Ɔde anigye fii ase few onyamewa no nsateaa atenten a ɛyɛ torotoro a wɔasen no ano. Na abeawa no serewee brɛoo de buaa no, na abibifo no anofafa a ɛyɛ den no yɛɛ ne honam ani a ayɛ tan no. Deduani no tɛkrɛma tuu mmirika faa abeawa no nan a ɛyɛ den na mfutuma kakra wom no so. Ɛda so ara yɛ dɛ bere a wugu ɔbarima a ne ho yɛ den a ɛkame ayɛ sɛ ne tenten yɛ mita abien anim ase no.
  Gerda ho dwiriw no sɛ:
  - a eye nwonwa, nanso wonte akyiwade nka?
  Charlotte serewee sɛ:
  - a ennye ampa! Dɛn nti na ɛsɛ sɛ ɛyɛ me abofono?
  Gerda paw sɛ ɔbɛyɛ komm: dɛn nti na ɛsɛ sɛ ɔde ne ho hyɛ n"adamfo no nsɛm mu? Nokwarem no, wɔtetee wɔn sɛ ɛnsɛ sɛ Germanni bea yɛ ɔkofo nko, na mmom ɛsɛ sɛ ɔyɛ ɔyere a ɔwɔ ɔdɔ, odwo ne ɛna a ɔwɔ apɔwmuden nso. Nanso ɔno ankasa nsusuw guys ho de besi nnɛ, ebia esiane nipadua mu mmɔdenbɔ a emu yɛ duru nti, anaasɛ kɛkɛ a onnya nhuu ne match. Nanso, ɛte sɛ nea Charlotte nso abrɛ wɔ ho. Ɔde ne nansoaa bɔɔ abibifo no hwene mu, araa ma ne hwene fii ase sen na ɔhyɛɛ Gerda nyansa sɛ:
  - Ebia yebetumi ato dwom?
  Gerda de ne ti too fam sɛ:
  - ampa, yebeto dwom! Anyɛ saa a ɛbɛyɛ awerɛhow!
  Mmabaa no fii ase too dwom, na wɔn nnamfonom nso bɛkaa wɔn ho, ma enti dwom no sen sɛ nsu a ɛtɔ:
  Me ne me dɔfo refi wura mu, .
  Awerɛhow a enni asase so a wɔde sie!
  Na awɔw, ɔhyew, awɔw, .
  Atirimpɔw a abubu no tuu!
  
  Nan a ɛda hɔ kwa wɔ sukyerɛmma mu, .
  Mmabaa no rekɔ fitaa!
  Ahum bɔne bɔ bom te sɛ mpataku, .
  Nnomaa akuwakuw a wɔhaw wɔn!
  
  Nanso abeawa no nnim ehu biara
  Ɔyɛ ɔkofo a ɔwɔ tumi!
  Ɛkame ayɛ sɛ na atade no nkata honam no so, .
  Akyinnye biara nni ho sɛ yebedi nkonim!
  
  Yɛn ɔkofo no ne nea ne ho akokwaw sen biara, .
  Worentumi mfa sledgehammer nkɔtow!
  Ɛha na maple no retu brɛoo, .
  Sukyerɛmma retɔ wo moma so!
  
  Ɛnyɛ yɛn amanne sɛ yesuro, .
  Mma wunnya akokoduru mma wo ho popo esiane awɔw nti!
  Nea ɔne no reko no yɛ srade a nantwinini kɔn, .
  Ɛyɛ nnam na ɛyɛ abofono te sɛ gluu!
  
  Nkurɔfo no wɔ ahoɔden a ɛte saa
  Dɛn na amanne kronkron no yɛe!
  Yɛn gyidi ne abɔde nyinaa fam no, .
  Nea ebefi mu aba no bɛyɛ nkonimdi!
  
  Kristo Kanyan Agya Man, .
  Ɔka kyerɛ yɛn sɛ yɛnko nkosi awiei!
  Sɛnea ɛbɛyɛ a okyinnsoromma yi bɛyɛ paradise, .
  Koma nyinaa bɛyɛ akokoduru!
  
  Ɛrenkyɛ nkurɔfo ani begye
  Ɛtɔ mmere bi a, momma nkwa nyɛ mmeamudua a emu yɛ duru!
  Atuo di awu atirimɔden so
  Nanso nea ɔhwee ase no asɔre dedaw!
  
  Nyansahu ma yenya nkwa a enwu da, .
  Na wɔbɛsan de wɔn a wɔahwe ase no adwene akɔ adwuma!
  Nanso sɛ yɛyɛ akokɔ a, gye me di, .
  Ɔtamfo no bɛsɛe nkontaa no ntɛm ara!
  
  Enti, anyɛ yiye koraa no, bɔ Onyankopɔn mpae, .
  Ɛho nhia sɛ wudi mfomso, yɛ ɔkwasea!
  Ɔtemmufo Ade Nyinaa so Tumfoɔ no yɛ katee paa, .
  Anyɛ yiye koraa no, ɛtɔ mmere bi a ebetumi aboa!
  
  Ɛna Man no yɛ nea medɔ me sen biara, .
  Ɔman kronkron, nyansafo!
  Yɛn kannifo, kura nhama no mu denneennen, .
  Wɔwo Agya Man no sɛ ɛnfefɛw!
  Mmabaa a wofi SS asraafo dɔm a wɔagye din "She-Wolf" mu no too dwom fɛfɛɛfɛ saa, na na nsɛm no yɛ ɔkra. Mpɛn pii no, adwene bi wɔ hɔ a ɛkyerɛ sɛ SS nipa kyerɛ owudifo! Nanso ɛno nyɛ nokware. Nokwarem no, na asotwe akuw titiriw bi wɔ hɔ, a mpɛn pii no na ɛyɛ ahobammɔ akuw a wɔyɛ adwuma titiriw no fã, nanso na SS akuw dodow no ara yɛ Wehrmacht awɛmfo atitiriw ara kwa. Mpɛn pii no, ɛsɛ sɛ yɛka sɛ nsɛmmɔnedi kɔkɔɔ, katabaako nniso nyɛ Wiase Ko II ho nsɛm fibea a wotumi de ho to so sen biara. Ne nyinaa akyi no, ɛda adi pefee sɛ Agitprop komunist akannifo no antumi annyɛ hwee na wɔanyɛ animhwɛ na wɔde adwempa akata nsɛm a esisi so. Enti, ɛyɛ den yiye sɛ yebebu baabi a na nokware ankasa wɔ wɔ Nasifo atirimɔdensɛm ho, ne baabi a na ayɛsɛm wɔ no atɛn. Sɛnea ɛte biara no, wɔhyɛ wɔn a wɔde wɔn ho hyɛ abakɔsɛm mu nhwehwɛmu mu anibere so no ma wogye tom sɛ ɛnyɛ SS ɔkofo biara na ɔyɛ owudifo ne aboa kɛse. Nea ɛka ho no, ansa na wɔretow ahyɛ USSR so no; Mpɛn pii no, Nasifo no yɛɛ wɔn ade wɔ abodwokyɛre mu wɔ nsasesin a wɔafa no mu, Atɔe Famfo nsɛm nkyerɛ sɛ wɔyɛɛ atirimɔdensɛm anaa aweredi biara.
  Na afei mmeawa no boaa nneduafo no ma wofii kar ahorow no mu; wɔde adamfofa kwan so bɔɔ mmarima a wɔfɛre ade no mmati a ɛtrɛw no. Ɛno akyi no wɔtoo nsa frɛɛ mmeawa no sɛ wɔmmra wɔn ho wɔn ho...
  Ná awia aduan no sua, nanso wɔtoo ɔsebɔ bi tuo wɔ sare so na abeawa biara nyaa kebab a wɔanoa wɔ Arabic kwan so. Mpɛn pii no, anyɛ yiye koraa no, na Arabfo no wɔ adamfofa su na wɔn a wonim German kasa mpo bɔɔ mmɔden sɛ wobedi agoru anaasɛ wɔde ahwɛyiye bɛbɔ mmeawa no nan.
  Gerda piapiaa Arabni a ɔyɛ nnam no kɔe na ɔkae sɛ:
  - a mennye mma wo!
  Charlotte nso dii n"akyi:
  - nya wo ho harem!
  Gerda serewee na ɔhyɛɛ nyansa sɛ:
  - Nanso ka kyerɛ me, Charlotte, sɛ wobɛyɛ Sultan yere a, dɛn na wobɛyɛ?
  Adamfo a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ no kae akyinnye biara nni ho sɛ:
  - wei ye anigyee a wotumi gye ho akyinnye ankasa... Ɛwom sɛ egyina sultan yere bɛn so. Sɛ na Ottoman Ahemman kɛseɛ no wɔ ne nkɔsoɔ berɛ mu a, ɛnde... Anka ɛbɛyɛ fɛ yie mpo... Anka mɛyɛ nsakraeɛ wɔ Turkey asraafoɔ no mu, atu mpɔn wɔ akodeɛ mu... Na ebia ɛdi kan no mɛdane m"ani akɔ apueeɛ.
  Gerda penee so sɛ:
  - Nifa! Nanso ɛyɛ aniwu ma Turkey sɛ wɔ ne bere a na ɛrenya nkɔso mpo mu no, entumi nni Iran so nkonim. Ná eyi yɛ nokware ankasa, titiriw esiane sɛ na Persia asraafo no akɔ akyi nti. Misusuw sɛ, Fuhrer Kɛse, gyinaesi bɛn na obesi: obedi Turkey so nkonim, anaasɛ ɔde no bɛka ne nkabom kuw no ho, atow Ottomanfo dompe bi agu, a Iran nsase a ɛsom bo kɛse no bi ka ho?
  Charlotte de adwene a ɛyɛ basaa bɔɔ ne mmati.
  - nnim! Nokwarem no, nnansa yi ara nsɛm bi aba sɛ yɛbɛtow ahyɛ USSR so... Wɔka sɛ Russiafo ahonyade ne nsase a ɛyɛ fɛ a ɛwɔ Ukraine no ho nhia ankasa!
  Gerda de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no faa tii kuruwa no, na ɔde ahokokwaw koraa maa so kɔɔ ne hwene so, hwiee nsu bruu no guu ne ho. Bere koro no ara mu no, abeawa no tumi kasae sɛ:
  - Ukraine wɔ nsase a ɛyɛ fɛ paa, ɛyɛ adefoɔ. Wɔ Germanfo akannifo a nyansa wom ase, ne yɛn kuayɛ amammerɛ a ɛkorɔn no, wɔbɛyɛ nnɔbae a ɛsen biara. Na afei yɛn paanoo no bo bɛyɛ mmerɛw asen nsu. Na eyi bɛyɛ nea ɛbɛboa Ukrainefo no ankasa, efisɛ Soviet aban no rebɔ wɔn apoo kɛkɛ, na ɛhyɛ wɔn ma ɔkɔm de wɔn!
  Charlotte de ne ti too fam.
  - yebekyerekyere saa Slavfo yi yen Germanfo amammerɛ kese no! Momma yɛnhyɛ wɔn hann!
  Ɛha na wɔde nteɛm a ɛyɛ animtiaabu twaa nkɔmmɔbɔ no mu, na bere a wɔde gyee ahome no aba awiei.
  Nanso awia aduan akyi no, wɔsan hyehyɛɛ mmeawa no toatoa so na wɔhyɛɛ wɔn ma wɔtow faa sare no so. Bere a wodii wiei no na ɛyɛ den sɛ wobetu mmirika na mmeawa no mpo sii apini kakra kosii sɛ, nanso, wɔn nipadua yɛɛ hyew. Na enti wɔde ahopere fii hɔ te sɛ jerboafo.
  Eyi yɛ virtual battle... Na Afrika bɛyɛ German... Na Soviet-German anim...
  Wɔ awɔw bere mu no, Red Army no san kɔɔ ntua no so. Akodi a ɛyɛ den rekɔ so.
  Christina, Magda, Margaret ne Shella ko wɔ Panther no mu. Ɛwom sɛ kar no nyɛ nea eye de, nanso ɛwɔ tuo a ɛtow ntɛmntɛm, ɛtumi kɔ akyirikyiri, ɛyɛ ntɛmntɛm kakra, na ɛwɔ anim akode pa.
  German mmeawa nni mpaboa na wɔhyɛ bikini, ɛmfa ho sɛ awɔw wɔ hɔ no. Na wɔyɛ ɔko a wotumi de di dwuma.
  Ɛha na Christina tow tuo... Atopae no bɔ T-34-76 turret no na ɛtow mu. Soviet tank bi gyina, wɔtow gu.
  Mmabaa no reteɛteɛm wɔ wɔn ahurututu atifi sɛ:
  - Yen de no gyee no!
  Afei Magda tow tuo. Ahoɔfɛ a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ no nso bɔɔ.
  Yiw, enti wɔtetew aduasa anan no abantenten no mu.
  Mmabaa a wɔyɛ ɔsebɔ no dannan wɔn ho tow tuo. Na ɛyɛ pɛpɛɛpɛ yiye. Enti wɔbɔɔ Soviet tank foforo.
  Margaret na ɔbɔɔ nea edi hɔ. Na ɛbɔɔ SU-76 tuo a ɛno ankasa tumi tu no. Wɔde ahokokwaw bɔɔ no. Na ɔtoo dwom sɛ:
  - yen hell Germany no mu ye den, ebo wiase ho ban!
  Na hwɛ sɛnea tɛkrɛma bɛda no adi!
  Afei ɔde aprɛm bɔɔ Shell. Bɔ Soviet KV-1S tank no. Abeawa no nso yɛɛ adwuma pa.
  Yiw, akofo baanan a wɔhyɛ bikini reko na wonsuro awɔw. Bere a mmea fii ase ko akyi no, nneɛma kɔɔ yiye kɛse maa Third Reich.
  Wimhyɛnkafo Albina ne Alvina a wɔwɔ wim ni. Ahoɔfɛfo baanu no nyinaa hyɛ bikini na wɔda mpaboa. Wɔko wɔ Focke-Wulfs so. Na eyi yɛ kar a anibere wom yiye.
  Albina a ɔreto tuo afi wim aprɛm mu no ka sɛ:
  - a ɛyɛ nnam croquet! Mma wonnu wo ho wɔ nsɛm no ho!
  Na hwɛ sɛnea ɔde serew a ɛyɛ nwonwa bɛhyerɛn! Na ɔbɛtow Soviet wimhyɛn abien agu prɛko pɛ.
  Alvina nso de wimhyɛn aprɛm twitwaa nnipa dodow a ɛboro abiɛsa na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - me entry no beye owuo na matte!
  Ɛno akyi no, abeawa no daa ne sẽ adi na ɔkyerɛɛ ne sẽ! Ɔyɛ ne nyinaa charm, na phenomenal charm ahyɛ no ma.
  Albina twa Yak-9 wimhyɛn foforo na ɔteɛteɛm sɛ:
  - adɛn nti na Soviet wimhyɛnkafo ho hia?
  Alvina tow LAGG-5 tuo na ɔde ahotoso ka sɛ:
  - sedee ebeye na yen Germanfo betumi agye sika!
  Mmabaa awarefo a wɔn ho yɛ nwonwa. Sɛnea wofii ase boaboaa abasobɔde ano maa wɔn ho. Ankasa wuntumi nnye akyinnye ntia ahoɔfɛ a ɛtete saa. Wɔtow wimhyɛn gu fam na wɔda wɔn sẽ da adi.
  Na ahintasɛm titiriw ne sɛ awɔw bere mu no, ɛsɛ sɛ mmeawa da mpaboa na wɔhyɛ bikini. Afei sika a wɔbɔ no ankasa bɛba.
  Na nsiesie wo ho da. Wosow wo koko a ɛda hɔ kwa, na wobebu wo kɛse bere nyinaa!
  Albina twaa Red Army wimhyɛn foforo na ɔtoo dwom sɛ:
  - wo sorosoro kesee ne nsoromma ahotew mu!
  Na ɔbɔɔ n"ani, ohuruw kɔɔ soro na ɔwosow ne nan a ɛda hɔ kwa, na ɔbobom.
  - wo epo asorɔkye ne ogya a ɛyɛ abufuw mu! Na wɔ ogya a abufuw ne abufuw wom mu!
  Na bio abeawa no de ahoɔden kwan tow wimhyɛn no gu fam.
  Na afei Alvina tow hyɛ atamfo no so. Ɔyɛ no wɔ twea so, ɔda ne sẽ adi na ɔteɛteɛm:
  - a mɛyɛ super wiase champion!
  Na bio kar a abeawa no bɔɔ no no hwe ase. Yiw, Red Army no nya no bɔne yiye.
  Na Albina de anigye kɛse bom:
  - seesei meye executioner, ennye pilot!
  Ɔtow Soviet wimhyɛn foforo gui na ɔbɔ abubuw sɛ:
  - me kotow sight no so na missiles no de ahopere rekɔ target no so, there"s one more approach ahead!
  Ɔkofo no yɛ n"ade basabasa kɛse.
  Ɛha na mmeawa baanu no nyinaa reto ahyɛ nneɛma a wɔde wɔn ani asi so wɔ fam so. Albina bɔ aduasa anan no na ɔteɛteɛm sɛ:
  - wei beye awieeɛ!
  Alvina bɔ SU-76 no na ɔde asɛm a ɛyɛ sereserew ka sɛ:
  - kosi sɛ wɔbɛsɛe no koraa!
  Na hwɛ sɛnea ɔwosow ne nan a ɛda hɔ kwa!
  Wɔ awɔw bere mu no, na Red Army no antumi annye nkonim kɛse. Wɔ Rzhev mpɔtam hɔ nkutoo na wotumi yɛɛ wedge kakra, nanso ɛdenam reserves a wɔde bae so no, Germanfo no san de tebea no bae. Kraut abusua no ho yɛ den ankasa.
  Na wɔ May 1944 mu no, bere a wɔde aprɛm foforo a Panther-2 a ɛkɔ anim na wɔabɔ ho ban yiye ka ho ahyɛ wɔn asraafo ma no, wɔkɔɔ ntua wɔ Kursk ne Rostov-on-Don mpɔtam hɔ.
  Sɛ Arabfo ne abibifo dodow bi amfa wɔn ho anhyɛ ntua no mu a, anka biribiara renyɛ bɔne saa. Na nea ɛho hia sen biara no, Türkiye nso de ne ho hyɛɛ ɔko no mu. Enti tebea no abɛyɛ nea ɛyɛ hu kɛse.
  Na Asraafo Kɔkɔɔ no a wɔhweree nneɛma pii no san wɔn akyi wɔ Wehrmacht asraafo a wɔkorɔn no anim.
  Nanso mmeawa baanum akokodurufo a Alenka di wɔn anim no ne Kraut abusua no koe denneennen. Na ɛda adi pefee sɛ na tumi ahorow no nyɛ pɛ.
  Alenka ko maa Kursk a Nasifo tow hyɛɛ so no. Ɔbea a ne ho yɛ fɛ a ne ho yeraw no no de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔbɔɔ gyegyeegye sɛ:
  - anuonyam ma Rus' ne yɛn adɔfo kuw no!
  Afei Natasha de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa tow atopae na ɔbɔɔ akuturuku sɛ:
  - ye hwɛ abeawa no a mpaboa da hɔ!
  Ɛno akyi no, Anyuta nso de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no kɔmaa owuo akyɛdeɛ, na ɔyoeɛ :
  - bɛyɛ ɔhwe a ɛyɛ nwonwa!
  Augustine a ne ti nhwi yɛ kɔkɔɔ faa ɔsɛe akyɛde bi na ɔde ne nsa a ɛwɔ fam a ɛda hɔ kwa no kɔmaa no na ɔteɛteɛɛm sɛ:
  - a wode retwe adwene asi radar no so wo wim!
  Na afei Maria a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ no de ne nan a ɛda hɔ kwa maa Nasifo no wu.
  Na ɔtoo dwom sɛ:
  - wo Madagascar, wo sare so ne Sahara! Been baabiara, ahu wiase!
  Na afei Marusya tow ne nan ase a ɛda hɔ kwa no nyinaa na ɔto dwom:
  - wo Finland, Greece, ne Australia, Sweden no, wɔbɛka akyerɛ wo sɛ mmabaa a wɔn ho yɛ fɛ sen eyinom nni hɔ!
  Yiw, mmeawa baanum no koe yiye. Nanso Krautfo no da so ara faa Kursk...
  Dabi, wuntumi nnyina tumi horow a ɛkorɔn saa no ano. Fasistfo no reyɛ wɔn atirimɔdenfo.
  Na dɛn na ahosiesie a wɔyɛ ma mmoa a wɔyɛ keka no kyerɛ?
  Ná Adolf Hitler abɔ dam ara kwa: na ɔte nka sɛ ɔyɛ katirimɔdenfo ankasa, a obiara di osetie ma no na ne ho popo. Yiw, sɛ wopɛ Stalin nkonimdi ahorow a, ɛnde ɛsɛ sɛ woyɛ te sɛ Stalin, a wunni mmɔborohunu na wohwehwɛ afoforo ne wo ho (ɛno ne sɛnea Joseph Vissarionovich susuwii wɔ nhyehyɛe yi mu pɛpɛɛpɛ!). Afei dede no yɛ decent na kar no befi ase akɔ. Mpɛn pii no, sɛ wosusuw ne satellite ahorow ho a, Germany wɔ mfaso kɛse sen USSR wɔ mfiridwuma mu nnwinnade dodow, adwumayɛfo a wɔfata ne mfiridwumayɛfo dodow a wɔwɔ gyinabea ahorow nyinaa mu. Eyi yɛ nokwasɛm, nanso akode a wɔyɛ no da so ara nyɛ nea ɛfata! Germany dii USSR akyi wɔ ɔko no nyinaa mu, ɛmfa ho ɔsɛe a ɛkɔɔ so wɔ Russia nyinaa. Na efi dɛn mu? Nokwarem no, esiane basabasayɛ bi a na ɛkɔɔ so wɔ dwumadibea ahorow mu ne titiriw no wɔ asraafo adwuma mu nti. Nea ɛka ho no, nneɛma a wɔde yɛ adwuma a wonni, ne nea wobuu atamfo no tumi adewa no dii dwuma bɔne. Titiriw no, wɔ 1940 mu no, na akode a wɔyɛe wɔ Germany no sua sen 1939 (sɛ yesusuw ne nyinaa ho a atuo ka ho a), na eyi ɛmfa ho nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na ɔko no rekɔ so dedaw, na Third Reich no dii nsasesin akɛse a na ɛwɔ akɛse so no reserves a ɛwɔ tumi a wɔde yɛ nneɛma. Wiɛ, dɛn na yebetumi aka afa Hitler ahyehyɛde mu tumi ho? Ɛnyɛ pii, na ɔhyerɛn wɔ asraafo adwuma mu.
  Fuhrer no paee mu kae wɔ ɔkasa tenten bi mu sɛ:
  - a efa wimhyɛn a wɔhwɛ so ho no, wɔde tumi a egye ntɛmpɛ ma Sauer. Ɔbɛhwɛ nnwinnade dodow a wɔyɛ no yiye, na nea ɛho nhia koraa no, ne su. Bio nso, wo nnamfonom pii Goering, ɛwom mpo sɛ bere bi na wɔyɛ aces pa de, nanso wontumi nyɛ akannifo adwuma. Ɛnyɛ ɔsraani pa biara nso na ɔyɛ ɔsahene a ɔda nsow, enti sɛ́ anka Eric a wɔasɛn no no, obi a ofi adwumayɛfo a wɔyɛ adwumaden mu a otumi yɛ nsakrae na ɔsan de nneɛma a ɛho hia ma wimhyɛn asraafo no na obedi mfiridwuma no anim. Ne nyinaa akyi no, Britain nna, ɛrema n"asraafo dodow ne wɔn su nyinaa akɔ soro, ne titiriw no, ne wimhyɛn akwantu. Ɛsɛ sɛ yɛdi atamfo no anim ti abien, anammɔn dumien, anyɛ saa a yɛbɛhwere yɛn korɔn wɔ ɔtamfo no so koraa. Enti, anammɔn ahorow a ɛfa su ho ho hia.
  Goering de fɛre buae sɛ:
  - me nnamfonom, nnipa a wɔada wɔn ho adi a wɔada wɔn akodi mu mmɔdenbɔ ne wɔn adwumayɛ ho nimdeɛ adi.
  Ɔmanpanyin a na honhommɔne ahyɛ no ma no bo fuwii sɛ:
  - Anaase ebia me, wo adwene mu no, me werɛ fii nea odii nkogu wɔ Britain Ko no mu? Anaasɛ nea odii nkogu wɔ mfe anan nhyehyɛe a wɔde bɛma ɔman no sikasɛm anya nkɔso no. Anaasɛ wopɛ sɛ wɔde poma nso bɔ wo, na wɔbɔ wo wɔ baguam mpo. Enti to w"ano na yɛ komm ansa na woabɔ wo ho asɛndua mu!
  Goering mpo de ehu kotow fam. Awerɛhosɛm ne sɛ, ɛnsɛ sɛ wobu Fuhrer no adewa. Afei wɔtee dede no bio, na wimhyɛn foforo a wɔfrɛ no ME-262 tu kɔɔ wim. Ná kar no sõ na na ɛwɔ engine abien. Wɔaprapra ntaban no kakra, ɔkofo no ankasa te sɛ nea ɔyɛ hu koraa. Ne ahoɔhare su, ma 1941, taa yɛ nea ɛfata, na sɛ yɛhwɛ wiase gyinapɛn ahorow mpo a, ɛyɛ nea ɛsen biara. Ampa, afiri no ankasa nnya nnyaa ahotoso koraa na ɛhia sɛ wɔyɛ mfomsoɔ. Nanso, fasist ɔman anidanfo no de akofo foforo a wɔakɔ anim kɛse no su ama dedaw... ME-262 no mu duru boro tɔn asia, a ɛkyerɛ sɛ adesoa bi wɔ hɔ a ɛboro so. Ɛsɛ sɛ wimhyɛn a wɔde ko yɛ ketewaa, ne bo nyɛ den na ɛyɛ ntɛmntɛm. Wɔ eyi mu no, ME-163 betumi ayɛ papa koraa, nanso ne rɔke engine no yɛ nea wɔhyɛ no dodo na ɛyɛ adwuma simma asia pɛ (anaasɛ, sɛ yɛbɛka no yiye a, ɛbɛda so ara ayɛ adwuma!), a ɛkyerɛ sɛ baabi a ɛbɛkɔ no wɔ kilomita ɔha pɛ . Sɛ́ obi a ɔtow atopae a ɛte sɛ Blitz anaasɛ ɔko a wɔde kata so ma asraafo ntua a wɔde ba England so no, nokwarem no, ɛnyɛ nea ɛfata.
  Nanso ME-262 tumi de atopae tɔn biako, kyerɛ sɛ, ɛte sɛ Pe-2, Soviet wimhyɛn a ɛwɔ anim no. Ɛne sɛ, ano aduru a eye kyɛn so ma akofo a wɔprapra ne asraafo a wɔboa wɔn nyinaa. Nanso, dɛn nti na wonnyɛ wimhyɛn a ɛko a ɛte sɛ Comet ME-163, nanso enni rɔke engine, nanso ɛwɔ turbojet engine? Wɔbɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛma "Comet" no atu mpɔn na ɛte sɛ nea wɔmaa bere a wɔde tu kwan no kɔɔ soro koduu simma 15 (eyi yɛ kwan a ɛkɔ akyiri kodu kilomita 300), a mpɛn pii no wogye tom ma Britain Ko no. Woda so ara tumi fi Normandy kɔ London... Ɛwom sɛ ɛnyɛ biribiara na ɛda adi saa de, nanso ɛsɛ sɛ woto ɔtopae nso na wosan san ba, na simma dunum no ankɔ ntɛmntɛm saa. Daakye, wogye toom sɛ rɔke ne wimhyɛn a wɔde ko a ɛyɛ ɔkwan a ɛyɛ hu wɔ wimhyɛn mu. Nanso sɛnea wɔyɛɛ "Comet" no yɛ anigye yiye, na ne kɛse sua na emu yɛ hare, a ɛkyerɛ sɛ ne bo nyɛ den na wotumi de di dwuma.
  Nea ɛka ho no, akohyɛn a ɛhyɛ bɔ kɛse nso wɔ hɔ a mpɛn pii no emu duru yɛ kilogram 800, wimhyɛn a ɛtwetwe wimhyɛn a ɛte saa a wobetumi de adi dwuma wɔ wim akodi mu. Nokwarem no, esiane sɛ wɔn kwan tiaa nti, wimhyɛn a wɔde fa wɔn so no, wobetumi ayɛ wɔ akodi a wɔde bɔ wɔn ho ban nkutoo mu, anaasɛ wɔde bɛkɔ London wɔ... Transports so, na afei wɔakyere wimhyɛnkafo no asan aba. Ɛsɛ sɛ wususuw ho wɔ ha. Wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, wimhyɛn a ɛtwetwe wimhyɛn no annya bere anko da, na esiane biribi nti wɔ Korea no, Soviet wimhyɛn mu mpanyimfo ansi akokoduru ansɔ adwene yi anhwɛ. Mpɛn pii no, ɛnyɛ awerɛhow, nanso wɔ Korea Ko no mu no, Amerikani wimhyɛnkafo no na odii kan dii nkonim. Enti ɛnsɛ sɛ wobu Yankees no adewa.
  Bere a wimhyɛn no baa awiei no, abeawa kumaa bi a ne ti nhwi yɛ fitaa huruw fii wimhyɛn no dan no mu na ɔde ahoɔhare kɛse tuu mmirika kɔɔ Fuhrer no nkyɛn.
  Nasifo a na ɔwɔ hɔ a odi kan no teɛɛ ne nsa kyerɛɛ no sɛ ɔrebɛfew n"ano. Nea ɛyɛ anigye ne bere a mmeawa dɔ wo, na ɛte sɛ nea Fuhrer no fi komam koraa yɛ abosom, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, ɛkame ayɛ sɛ wɔn nyinaa gye nneduafo kakraa bi. Wimhyɛnkafo no de anigye kae sɛ:
  - wei ye wimhyɛn a ɛyɛ nwonwa ara kwa, ɛwɔ ahoɔhare ne tumi a ɛte saa. Momma yɛntetew gyata mma no nyinaa mu te sɛ nsu a ɛyɛ hyew toa a efi obi a ɔde si ananmu!
  Fuhrer no penee abeawa no nkate no so:
  - Nokwarem no, yɛbɛtetew mu, nanso... Ɛsɛ sɛ wɔyɛ afiri no debugging ntɛmntɛm, na eyi fa motor ahorow ho titiriw. Nokwarem no, ɛha no, ɛho behia sɛ wɔyɛ nneɛma a emu yɛ den na ama wɔatu mpɔn, nanso sɛ biribi wɔ hɔ a, ɔkannifo-ɔyɛfo no bɛboa!
  Obiara de nne koro bɔɔ ose sɛ:
  - anuonyam ma Fuhrer kesee no! Ɛmmra sɛ Providence mmoa yɛn!
  Third Reich dwom no fii ase bɔɔ na mmerante a wɔko a wofi Hitler Jugent no mu kuw bi kɔɔ wɔn anim. Mmarimaa a wɔadi fi mfe dunan kosi dunwɔtwe de nhyehyɛe soronko bi nantew kɔɔ sanku no ho. Na afei ade a ɛyɛ anigye sen biara sii: mmeawa a wonnii mfe aduonu a wofi Germany Mmea Kuw no mu tow hyɛɛ so. Ná wɔhyɛ ntade ntiantiaa, na ahoɔfɛfo no nan a ɛda adagyaw na ɛda hɔ kwa no twetwe nnipa ani. Mmabaa no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛma wɔn nan so akɔ soro, nanso bere koro no ara mu no, wɔtwee wɔn nansoaa san wɔn akyi na wɔde ahwɛyiye de wɔn nan ase sii hɔ. An entertaining sight of beauties with impeccable figures... Na anim no yɛ soronko ankasa na na fasistfo nkumaa no bi yɛ basabasa kakra, ɛkame ayɛ sɛ wɔyɛ mmarima, na wɔkyinkyim wɔn nso. Titiriw bere a wɔde wɔn aniwa no boom no.
  Esthete Adolf kae sɛ:
  - a ehia se mmarimaa ne mmabaa nya apɔw-mu-teɛteɛ ntetee wɔ ɔkwan kɛse so. Na minim sɛ wɔreyɛ pii wɔ asɛm yi ho, titiriw wɔ Jungfolk mu, nanso nea ehia ne sɛ wɔbɛka obiara ho na wɔagye Spartan akwan horow atom. Nokwarem no, nea ɛka korɔnbɔ ho nkuranhyɛ ho... Ɛsɛ sɛ yɛn mmarimaa ne mmeawa nyin yɛ nnipa a wɔfata na bere koro no ara mu no wɔyɛ nnipa a wonni mmɔborohunu.
  Ɔsahene Panyin no gyinaa hɔ kakra. Ná asraafo mpanyimfo no yɛɛ komm, ebia na wosuro sɛ wɔbɛkasa atia, nanso na wɔmpɛ sɛ wosi nea ɛda adi pefee no so dua. Fuhrer no toaa so sɛ:
  - akodie nnye aseresɛm, nanso ɛsɛ sɛ wɔde atirimɔdensɛm a wɔyɛ wɔ atamfo ho no ka mmoa a wɔde ma wɔn ho wɔn ho ne onuayɛ ho adwene wɔ mfɛfoɔ ho. Eyi ne nea ɛsɛ sɛ yɛde dua obiara mu... Superman foforo no nni mmɔborohunu mma afoforo, nanso nea ɛsen saa mpo no ɛsɛ sɛ ɔyɛ mmɔborohunu mma n"ankasa. Efisɛ ɛsɛ sɛ wodi kan tu obi a ɔba fam fi ne kra mu, na afei onipa nipadua a ɛyɛ mmerɛw no bɛsɔre!
  Another pause... Asraafo mpanyimfo ne adwumfo no hui mpofirim na wofii ase bɔɔ wɔn nsam denneennen. Ɛte sɛ nea Fuhrer no ani gyee ho:
  - wei ye, nanso afei mepe se mehunu wim akodie a woasuasua. Enti ɛyɛ hu na ɛsɛe ade nyinaa...
  Heinkel de fɛre bisae sɛ:
  - a wode atuo a nkwa wom anaase atuo, me Fuhrer?
  Nasifo a odi kan no de ne ti too fam sɛ:
  - ampa, ne akodifoa. Nea ɛka ho no, mɛpɛ sɛ misusuw nkɛntɛnso a afiri a wɔde yi nneɛma fi mu no nya ho. Ne nyinaa akyi no, woreyɛ adwuma wɔ so... - Fuhrer no wosow ne nsateaa. - bere a, awiei koraa no, ebesiesie na wode ato mass production mu. Ne nyinaa akyi no, wimhyɛnkafo a ne ho akokwaw yɛ wimhyɛnkafo a ne ho akokwaw a ɛsɛ sɛ wɔbɔ no ho ban ma daakye akodi!
  Ne nyinaa mu no, Fuhrer-Terminator no sii gyinae sɛ ɔbɛkyerɛ wɔn a wɔyɛɛ no no nnɛyi adwini a wɔde yɛ afiri a wɔde yi nneɛma fi mu no. Ɛsɛ sɛ nhyehyɛe yi nyɛ den pii, ɛnyɛ den na emu yɛ hare. Wiɛ, squib a ne bo nyɛ den a Germany nnwuma atumi ayɛ no yiye dedaw no fata yiye ma saa atirimpɔw yi.
  Na ɛsɛ sɛ wɔtwe mfonini no bere a wɔrekɔ, nanso na Hitler yɛ mfoniniyɛfo pa ankasa, na ɔyɛɛ mfonini pefee, ntɛmntɛm, mfonini ahorow no nsensanee ne nea ɛdannan no yɛ pɛpɛɛpɛ na emu da hɔ a onni sodifo anaa kɔmpase biara. Terminator a ɔbɔɔ no na ɔhweree no susuwii sɛ ɛyɛ nwonwa, nokwarem no, sɛ Germanfo, a na wɔwɔ, wɔ ɔkwan a ɛkɔ akyiri so no, adwene a emu yɛ den na ɛkɔ akyiri kodu baabi te sɛ Ɔman Sohyialism ne katabaako nhyehyɛe no, de ɔko no guu Russiafo nkyɛn. Ebia eyi fi nokwasɛm a ɛyɛ sɛ na Russia asraafo ho yɛ den na wotumi gyina tebea horow ano sen Germanfo de no na wosuaa sɛnea wɔko ntɛmntɛm no.
  Mpɛn pii no, sɛ wohwɛ ɔko no nyinaa kwan a, ɛnde Russiafo, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, Soviet asraafo no suaa ɔko, nanso na ɛte sɛ nea Germanfo werɛ afi sɛnea... Wɔn ahyɛde no sii gyinae wɔ nea edi kan no gyinabea -graders, na ebia ɛba fam mpo sɛ adesuakuw a edi kan no wɔ osuahu wɔ asraafo dwumadi ahorow a wɔyɛ wɔ bere ankasa mu akwan horow mu a . Na nokwasɛm a ɛyɛ sɛ ɛtɔ mmere bi a mmofra a wɔadi mfe asia de ahokokwaw saa dedaw di asraafo a wɔte sɛ nea wɔyɛ no anim no yɛ biribi a wɔne Zhukov ne Mainstein betumi asua biribi afi mu. Nanso, nhwehwɛmufo binom bu Zhukov ne Mainstein nyinaa sɛ wɔyɛ nnipa a wɔyɛ mmerɛw. Abirabɔ nso wɔ nnwinnade dodow a wɔde di dwuma no ho, titiriw Fransefo nnwinnade a wɔakyere no. Hitler nkaeɛ (nkaeɛ pa, titire berɛ a na ɔda so ara wɔ apɔmuden!) kyerɛe sɛ na tank 3600 a wɔakyere a wɔkyeree firii Fransefoɔ hɔ, dodoɔ a ɛyɛ nwonwa paa... Mfonini ahodoɔ bi, te sɛ SiS -35 , korɔn wɔ wɔn akodeɛ mu sene T-34 no wɔ anim akode nkutoo mu. Enti ɛnyɛ den sɛ wɔbɛyɛ saa tank yi wɔ Franse adwumayɛbea ahorow, gye sɛ ebia wɔde tuo a ne tenten yɛ mm 75 besi akode a ne kɛse yɛ mm 47 no ananmu. Nokwarem no, ebia eyi mpo rennɔɔso. Britain ne USA nyinaa abu akode sɛ ɛsom bo sen biara wɔ wɔn tank mu bere nyinaa. Sɛ nhwɛso no, na Churchill a emu duru yɛ tɔn aduanan no wɔ akode a ne kɛse yɛ milimita 152 bere a na ɛyɛ 120 ma IS-2 tank a emu yɛ duru no.
  Fuhrer no kaa biribi foforo kyerɛɛ wɔn a wɔyɛɛ no no sɛ:
  - yɛwɔ mframa kwan a ɛdɔɔso, enti hwehwɛ wimhyɛn no mfonini a eye sen biara na yɛ nsusuwii a ɛyɛ mmerɛw, a yɛmfa asɛm no mmra sɔhwɛ a ne bo yɛ den mu, baabi a yɛn aces a eye sen biara nso wuwu. Sɛ nhwɛso no, wimhyɛn ntaban a ɛtu ho mfonini yɛ nea etu mpɔn yiye, titiriw sɛ wobetumi asesa ne kɛse ne sɛnea ɛkɔ fam no a. Mede mfonini no ama wo dedaw, enti ɛsɛ sɛ nea enni dua no yɛ krado. Ne ahoɔhare a wɔabu akontaa sɛ ɛbɛkɔ akodu kilomita 1100 dɔnhwerew biara wɔ Yumo engine mpo mu. Enti kɔ w"anim, nanso mma wo ho nyɛ fɛ!
  Adolf a ɔmfata no nso tuu sɛnea wɔbɛma ahoɔhare a paipu bɔ no akɔ soro no fo. Ɔkyeree aseresɛm a enhintaw yiye wɔ adwumfo no adwene mu: ɛyɛɛ dɛn na ɔsraani panyin bi a ɔyɛ mmerɛw huu nneɛma pii saa? So wonnye Fuhrer no nyansa nni? Wiɛ, yɛbɛsusuw ho... anaasɛ ɛnte saa, yɛrensusuw ho, nanso yɛbɛda no adi akyerɛ wɔn sɛ yɛasua nhoma.
  Eyi akyi no, wodii awia aduan wɔ mframa pa mu, asomfo mmeawa no hyehyɛɛ apon ne nkongua. Fɛfɛ... Nanso nsakrae bɛn na ɛsɛ sɛ wɔyɛ wɔ National Socialism mu? Te sɛ atamfo dodow a wɔbɛtew so sɛnea wobetumi na wɔafa nnamfo. Sɛ nhwɛso no, mma Germanfo abusuakuw no so wɔ baabiara a wobɛdannan no na ebia mpo wubegyae nnipa a wɔbɛkyekyɛ wɔn mu ayɛ wɔn akuw. Nanso, wonnya mmaa aman a wɔkyekyɛ mu ma ɛyɛ aman a ɛba fam ne Aryan aman no mmara kwan so de. Eyi ma nneɛma yɛ mmerɛw. Mpɛn pii no, Hitler fii ase sɛee Yudafo pii bere a wɔtow hyɛɛ USSR so no akyi pɛɛ. Dɛn nti na anka obenya kinks a ɛte saa? Ebia na ɔwɔ anidaso sɛ wiase Sionsom behyira no ama ɔko a ɔne Bolshevism reko no, na Atɔe Famfo nso bɛboa no. Na afei, bere a Britain ne USA kae denneennen sɛ, dabi mma Wehrmacht no, Fuhrer no bo fuwii? So ofii ase tɔɔ saa Yudafo a obetumi adu wɔn nkyɛn no so were? Nokwarem no, Hitler yɛ ɔkwasea esiane sɛ ɔyɛɛ Okunkɛse no na ɔnam so buu Ɔman Sohyialism adwene no animtiaa nti. Seesei nsɛmfua Nasi ne owudifo abɛyɛ nea ɛne ne ho di nsɛ. Nnipa pii nso ma ɔmampɛ ne fasist nniso yɛ basaa, ebia esiane sɛnea asɛmfua Nasi no hyia nti. Nanso eyi nyɛ nokware koraa. Wɔ nnyinasosɛm mu no, Fasist nni abusuabɔ biara tẽẽ ne Ɔman Sohyialism. Wɔ ne titiriw mu no, fasist adwene no sɔree wɔ France wɔ afeha a ɛto so dunkron no mu na na ɛwɔ ntease foforo koraa.
  Fasist nkyerɛkyerɛ a ɛwɔ ne mfitiase nkyerɛase no mu no mu ade titiriw bi baa fam kosii adwumakuw honhom a wɔde sii hɔ, adamfofa ho adwene a ɛwɔ kapitalistfo mu no so. Afei Mussolini de fasist nkyerɛkyerɛ baa ne Blackshirts mu. Wiɛ, wɔn atamfo ne amammui akansifo dii kan frɛɛ Nasifo sɛ fasistfo. Sɛ yɛbɛka nokware a, Nasifo no yɛɛ wɔn ade atirimɔden so, ma enti saa fasist no nyaa ntease a ɛyɛ ayayade, a enye. Wɔ Russia no, bere bi no, ɔmampɛfo nyaa nkɔanim bi, titiriw wɔ mfe aduɔkron no mfiase, na ɛkɔɔ soro sen biara wɔ 93-94 mu. Afei ɔko a ɛkɔɔ so wɔ Chechnya no maa asomdwoe ho adwene kɔɔ soro wɔ ɔmanfo mu na ɔmampɛ so tewee bere tiaa bi. Ɔko a ɛkɔɔ so wɔ Yugoslavia ne atopae a wɔtow guu Serbia so no maa ɔman ho dɔ kɔɔ soro bere tiaa bi, nanso afei mpaapaemu baa ɔman kuw no mu. Wɔ Russia no, na ɔmampɛfoɔ no wɔ ɔhaw bi wɔ akannifoɔ ho... Na wɔnni wɔn ankasa Fuhrer... Ampa, wɔde Zhirinovsky totoo Hitler ho, na mpo ɔboroo Adolf so wɔ akwan bi so. Sɛ nhwɛso no, wɔ ahoɔhare a amammuisɛm mu tu no mu, wɔ mfe anan mu wɔ bere a wɔde kuw no sii hɔ akyi no, sɛ wobedi kan wɔ mmarahyɛ bagua abatow mu. Nanso Zhirinovsky yɛɛ n"ade wɔ ɔkwan a ntease nnim so na ɛnyɛ sɛ wantumi annya nkonimdi nko, na mmom wantumi ankura nea wanya no mu mpo. Ɛha na ɛsɛ sɛ meka sɛ, nea edi kan koraa no, na ɛyɛ n"ankasa mfomso. Nteɛso a ɛnnɔɔso wɔ apontow no mu, aniwusɛm a ɔde ne ho hyɛɛ mu. Nanso Hitler ankasa no antena Reichstag no mu da na obiara ankyerɛ ne sini mu abufuw wɔ television so. Na na television ankasa nni hɔ. Ɛwom sɛ na nkonim a Zhirinovsky dii wɔ 1993 abatow no mu no yɛ nea ɛfata wɔ adwuma a ɔyɛe wɔ television so atiefo a odii nkonim no mu de.
  Abeawa fɛfɛ bi a ofi nkoa no mu tenaa Fuhrer no nkyɛn de ne nsa too ne kotodwe a ɛda hɔ kwa no so. Cooed:
  - woredwene biribi ho, me Fuhrer?
  Nasi ɔman anidanfo no ne bere koro no ara mu no, obi a ɔbɔ bɔɔl a ɛte sɛ nea ɔbɔ bɔɔl no yɛɛ den. Ohui sɛ ɔda so ara nwiee ne nhabannuru soup ne nnuaba salad no. Fuhrer no few abeawa no ano wɔ n"ano, na ɔtee ne mmerantebere mu hua a ɛyɛ dɛ no nka na ɔkae sɛ:
  - wo ne me bɛkɔ wɔ kar no mu. Na mo nyinaa kɔ adwuma, bere a mobɛdidi no aba awiei.
  Na bio, ɔman no gya ahorow, ɛwom sɛ na ɛnyɛ mfiri a wɔde ngo ayɛ no yiye de, nanso efii ase danee. Bere a wɔresan aba no, Fuhrer no nyaa ɔdɔ maa ahoɔfɛ no, na ɛyɛɛ no nwonwa mpo wɔ baabi a onyaa ahoɔden ne ahoɔden pii saa no. Ne nyinaa akyi no, wɔkae sɛ Fuhrer no nni tumi na mpɛn pii no wɔkyerɛ sɛ wadi dɛm, efisɛ na wanya syphilis (atoro) na wɔatwitwa no (ayɛ ayɛsɛm koraa!). Ɛyɛ nokware sɛ Hitler antumi anwo mma... Wiɛ, ɔkyena, ɔno ankasa bɛhwɛ asɛm yi so... Anaasɛ dabi, ɛbɛda so ara hia sɛ ɔto nsa frɛ Himmler. Mpɛn pii no, wɔ abakɔsɛm ankasa mu no, Fuhrer hyɛɛ SSfo dwumadi no mu den kɛse. Ɛda adi sɛ ɛsɛ sɛ ɔno nso fa saa kwan yi so wɔ ɔkwan foforo yi so. Na sɛ nsɛmmɔnedifo polisifo a wɔde wɔn bɛhyɛ SS nhyehyɛe no nyinaa ase no yɛ nea ntease wom, afei wɔbɛka data ne fael ahorow nyinaa abom ayɛ no fibea biako. Nea ɛka ho no, ayayade a wɔde di dwuma tia nsɛmmɔnedifo ne saa akwan a ɛkɔ akyiri a wɔfa so bisabisa nsɛm a ɛyɛ Gestapo ne sum ase polisifo nhyehyɛe afoforo su no bɛma dodow a wobehu wɔn no akɔ soro kɛse.
  Ebia nokware no bɛkɔ soro na wɔn a wɔn ho nni asɛm a wɔayɛ wɔn basabasa no dodow akɔ soro, nanso... SS mmarima dodow no ara yɛ nnipa a wɔfata, na nhwehwɛmufo a ne ho akokwaw, sɛnea mmara kyerɛ no, hu ntɛm ara sɛ ebia obi redi atoro anaasɛ ɔreka nokware, na ɔno ntaa nni mfomso. Yebetumi afi nsɛmmɔnedi ho abakɔsɛm pii mu abu eyi atɛn.
  Bere a osii mprempren nsɛm kakraa bi bio ho gyinae na ɔtoo nsa frɛɛ mmeawa foforo baanu sɛ wɔmma mpa no nyɛ hyew no, Fuhrer no de ne ti too ahoɔfɛ no nufu a ɛyɛ frɔmfrɔm a ɛda adagyaw no so no dae...
  Saa bere yi de, ɔsan kɔɔ dae a na wadi kan atwa mu no so, a ɛfa ahunmu ɔko kɛse bi ho. Bio nso wɔ ne kofo a ɛda adi pefee no mu, na ɔtamfo no rebɔ mmɔden sɛ ɔbɛtow ahyɛ Great Russia asraafo no so. Na Fuhrer a ɔwɔ Hypernet agodie no mu, ne ne hokafo a ɔyɛ duruduru, nanso bere koro no ara mu no ne honam ani yɛ bruu no bɔ mmɔden sɛ wɔbɛyɛ wɔn ade, na bere koro no ara wɔboa wɔn ho wɔn ho. Atamfo akofo a wɔn ho yɛ tan rebɔ mmɔden sɛ wobegye dodow no, na wɔde wɔn akontaabu a ɛkorɔn no redi dwuma. Asraafo asraafo akuw a ɛwɔ Dermostan no mu biakoyɛ reyɛ nea ɛyɛ nwonwa kɛse. Ɛte sɛ nea wɔn po so ahyɛn no yɛ akyide kɛse. Captain Vladislav de "bokiti" kwan no dii dwuma de twaa kar no yiye koraa yɛɛ no mpaboa a ɛyɛ kronkron na ɔkae sɛ:
  - ɛnyɛ kwa sɛ Hitler ne Stalin nyinaa nyaa agya a ɔyɛ mpaboa yɛfo!
  Wɔ mmuaema mu no, ne hokafo a ne ho yɛ bruu no de ne nan ase a ɛda hɔ kwa na ɛyɛ pink no hyerɛn:
  - nhia boots anaase mpaboa foforo. Sɛ mede me nan da hɔ a, mete nka sɛ ahunmu mframa a ɛyɛ kurukuruwa anaasɛ ɛwosow kakra no ye yiye! Oh me Fuhrer, wobɛpɛ sɛ wobɛyɛ abeawa?
  Vladislav serewee de buae sɛ:
  - bɛyɛ anigyeɛ wɔ berɛ tiawa bi mu. Obiara ka sɛ mmea nya nna mu ɔbrasɛe a emu yɛ den na ɛkyɛ sen mmarima, enti na mepɛ ankasa sɛ mehwɛ sɛ eyi yɛ nokware ankasa anaa?
  Blonde no serewee sɛ:
  - nkɔso betumi ama wo hokwan sɛ wubenya eyi nso mu osuahu... Gye sɛ, nokwarem no, yɛhwere ahunmu ɔko kɛse no. Atamfo dɔɔso dodo. Ebia Ɔhempɔn Almaztiger 13 a wonnya nwoo no nanso ɔyɛ yɛn sahene dedaw no nso bewu.
  Onipa a ɔbɔɔ Fuhrer no kae sɛ:
  - ɔsahene kɛseɛ, te sɛ ti wɔ ɔko mu, dodoɔ a ne kɛseɛ yɛ kɛseɛ no, dodoɔ no ara na adehwereɛ no yɛ kɛseɛ!
  Sɛ́ anka ɔbea a ne ho yɛ bruu no bebua no, ofii ase danee ne kofo no. Ɔyɛɛ pretzel, na ɛkame ayɛ sɛ wankwati odwennini no, na afei ɔtow tuo no pɛpɛɛpɛ paa. Atamfo no kar no paee ogyaframa na efii ase paapaee yɛɛ no asinasin nketenkete paa a ogya rehyew, te sɛ poppy aba. Abeawa no, a ɔde ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no faa aduru a wɔde we anom no na ɔtow no ahokokwaw so araa ma ɛkɔɔ fam wɔ ne tɛkrɛma a ɛpuepue no so pɛɛ:
  - Anika! Sɛ wowe a, ɛnde di!
  Nanso ɔkofo a ne tirim yɛ den no annya anigye saa, wɔsan bɔɔ no bio, sɛ mpo na ɛyɛ tangentially na ɔkofo-captain no bɔɔ ose:
  - sedee mmaa yi strokings yaree no maa me nyaa me!
  Blonde no aniwa hyerɛn:
  - a wonnya abotɔyam wɔ stroking ho? Ebia wopɛ biribi a anibere wom sen saa? Saa na mo nyinaa nni abotare, a motaa yɛ ɔman anidan!
  Vladislav serewee na ɛkame ayɛ sɛ ɔmenee mmuae a emu yɛ den a efi Dermostan akofo no mu. Ɔko no ho mfonini asesa kakra. Ná ɛte sɛ nea atamfo no ntumi nsɛe, na wɔde asraafo foforo pii baa ɔko no mu. Ná akohyɛn a ɛyɛ hu kɛse no yɛ hu titiriw, na ɛsõ te sɛ okyinnsoromma nketewa no, na epuei nkakrankakra fi baabi a ɛhɔ yɛ hyew no, te sɛ nea wɔde ink a ɛma ayamhyehye (a ɛda adi bere a wohyerɛn kanea wɔ so) atwe. Shit-stan bɔɔ mmɔden nea edi kan koraa sɛ ɔbɛbɔ n"afã horow no, sɛ ɔbɛyɛ ade a ɛkata so, ebia ɔbɛyɛ kuruwa bi wɔ ahunmu.
  Great Russia asraafo no de akokoduru ko, na bere koro no ara mu no, wɔantwe wɔn ho mfi akwan horow a wɔbɛfa so ayɛ adwuma nso ho. Eyi ne ɔkwan a wɔfaa so bɔ wɔn ho ban wɔ baabiara, ne afei nso akokoduru a wɔde di dwuma ne nsu ase a wɔde wɔn ho hyɛ mu no dii dwuma. Sɛ nhwɛso no, Great Russia ahunmu asraafo a wɔde wɔn ho hyɛ ɔko mu ne wɔn a wɔkyeree wɔn no yerae anaasɛ nea ɛne no bɔ abira no, epuei wɔ ɔtamfo a ɔdae dae bɔne no akyi. Na ɛma yɛkae apataa bi a ɔrebɔ abɔmmɔ wɔ nsukyenee tokuru mu - wopue, faa nea wɔkyere no (awɔw bere mu nkoekoemmoa bi, na sɛ ɔbɔmmɔfo no yɛ catfish a, ɛnde anomaa!) na wɔsan kɔɔ tokuru no mu. Wɔ eyi mu no, Dermostan po so ahyɛn no yerae ntɛm ara, wofii ase boaboaa wɔn ho ano, anaasɛ wɔtow atuo guu wɔn ho wɔn ho mpo so. Plasma a ɛpae a ɛyɛ serew a nsoromma po so ahyɛn hyew. Sɛ nhwɛso no, po so hyɛn a ɛko denneennen mpo, a na atopae a wɔde preon a ɛyɛ hyew atoto no mpɛn pii no, paee ogyaframa bruu ne ahabammono mu. Afei ɔkofo kɛse no (ɔkɔɔ so sɛe crap-stants a na wɔbata ho te sɛ aguaree ahaban !) adamfo no huu mfonini bi wɔ ultra-battleship a ɛrehyew mu. Na hwɛ kɛse a ɛyɛ nwonwa bɛn ara ni, adwumayɛfo a wɔyɛ asraafo bɛyɛ ɔpepem abien ne robɔt ɔpepem aduonum!
  Akofo a wɔwɔ hyɛn no mu no yɛ scumbags ahorow ahorow: trolls, goblins ne hybrid ahorow pii, sɛ nhwɛso no, nea ɛtrɛw sen biara: ntontom ne sigaret a wɔadi afra, anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, sigaret a wɔde ahyɛ mu mpo! Wiɛ, abɔde a wɔn ho yɛ hu, te sɛ nea wofi sini a ɛyɛ hu a obi a ɔnom nnubɔne atwe mu.
  Abɔde no pɛ denneennen sɛ wobeguan, nanso bere koro no ara mu no, wɔbɔ wɔn ho wɔn ho, sekan, twa, keka wɔn ho wɔn ho. Ɛha na afiri bi a wɔde bɔ ban, a wɔayɛ no titiriw ama ɔko a wɔde hyɛn hyɛn mu no ba. Na ɔde nkrante a ɛte sɛ plasma ahyɛ ne ho, ɛnyɛ nea ɛyɛ tẽẽ, na mmom ɛyɛ kurukuruwa de yɛ nneɛma ahorow. Afiri a edi kan a wɔde bɔ ban no kɔhwee wɔn a wɔresen fi hyɛn kɛse bi a ogya rehyew mu no basabasayɛ a ɛte ase no mu. Ntɛm ara na nam a wɔatwitwa ne afunu a wɔahyew asinasin tu kɔɔ mmeae nyinaa. N"adamfo bi puei wɔ n"akyi, na ɔte sɛ akɔre, anyɛ yiye koraa no na akwaa aduasa nkutoo na ɛwɔ hɔ, na na ɛte sɛ nsubɔnten a wɔsɛe ade, a etumi twa dinosaur mpo mu abien.
  Dermostan asraafo mpanyimfo no mu biako teɛɛm sɛ:
  - Oh, ntwitwa me! Paw no dii ɔhemmaa no!
  Nanso na n"ani nnye ho, sigaret a ɛwɔ ntontom nsateaa a ɛyɛ abofono kɛse mpo no bɔɔ antena no mu na ɛsensɛn so. Nanso, na wontumi nte ɔkwan a ɔfaa so teɛteɛɛm no bio wɔ saa nnyigyei a ɛyɛ hu sen biara a ɛkɔɔ soro bere nyinaa no mu. Princeps-plasma ogyaframa tɛkrɛma a ne titiriw yɛ bruu ne borɔdɔma no twaa Shitmostan akofo a na ehu aka wɔn no, na ɛmaa wɔayam. Na na mfiri a wɔde bɔ ban no abu so wɔ ɔko hyɛn a ɛyɛ hu no mu. Ɛda adi sɛ na wɔakyerɛw so pefee wɔ wɔn dwumadi no mu: kum, kum, na kum bio! Na ɛnyɛ asɛm ankasa mma wɔn sɛ henanom. Na na hyperroom a ɛyɛ hu sen biara no dede wɔ akwan no so .
  Nanso, ultra-flame no adu mfiri a wɔde bɔ ban no ho dedaw, ne goblins ne claws pii nso - sigaret akutu abubu dedaw abɛyɛ photons. Enti ɔko hyɛn a ɛyɛ den no fii ase paee nkakrankakra yɛɛ no afã horow pii. Ɛwom sɛ mpaapaemu no bae nkakrankakra de, nanso na ɛte sɛ nea ɛnyɛ hu koraa. Titiriw wɔ afoforo pii akyi, a ɛrehyew sɛ nsoromma akɛse nketewa, anaasɛ nea ɛne no bɔ abira no, sɛ nsoromma po so ahyɛn a ɛresɛe. Nea ɛyɛ awerɛhow no, ɛnyɛ Dermostan nkutoo de, na mmom Great Russia de.
  Sɛ nhwɛso no, po so hyɛn bi a wɔde hama ne sekan agyiraehyɛde ahyɛ so no hweree ne tumi na ɛkɔpem atamfo dreadnought bi mu. Sɛ akuw abien bɔ wɔn ho wɔn ho wɔ ahoɔhare a ɛnyɛ hann mu a, ɛne sɛ wɔde rɔke a ɛsɛe ade abɔ no yɛ pɛ. Ɛfe wɔ tumi a ɛboro so (sɛ obi betumi aka no saa a, nokwarem no). Ɔpae no yɛɛ nhwiren te sɛ tulip a nhwiren a ɛwɔ kɔla ahorow pii wom, na mpofirim ara ɛsɛee biribiara a na ɛwɔ hɔ bɛyɛ kilomita dumien. Vladislav-Adolf kaa sɛ:
  - Na ɛte sɛ nea yɛn mmarima no wɔ soro dedaw!
  Ɔbarima a ne ho yɛ bruu no de nyansapɛ kae sɛ:
  - esoro ne bea pa nkoaa a obiara npere ne ho se obenya, se owo ohyee mu mpo a!
  Hitler hit no penee so sɛ:
  - weinom ne amansan no mu abirabo. Yɛmpɛ sɛ yebewie wɔ beae pa, nanso bɔne no twetwe yɛn kɔ mu! Enti ɛnyɛ nea ɛda adi mpo sɛ nea eye sen biara, nkwa anaa owu.
  Abeawa no de nyansapɛ kae sɛ:
  - asetena ye sen owu bere nyinaa. Ɛnyɛ kwa na ɛkame ayɛ sɛ nnipa nyinaa susuw saa. Nanso, nkurɔfo adwene, te sɛ biribiara a ɛwɔ yɛn wiase yi mu no, yɛ nea ɛfa ho.
  Fuhrer no yɛɛ nsakrae foforo a ɛyɛ anifere mmom, na ɛmaa otumi tow ɔkofo a ne bo yɛ den na ɛwɔ akode pii guu fam (sɛnea ɛpaee fɛfɛɛfɛ, te sɛ nea ogyaframa a efi ogyaframa nneɛma a wɔaka abom a ɛyɛ den mu asɔ), nhwene a ɛyɛ nneɛma a abubu a apete wɔ vacuum no mu. Vladislav-Adolf kae sɛ:
  - a nnipa adwene fa abɔdeɛ ne Onyankopɔn nyinaa ho no bɔ abira yie. Mpɛn pii no, adwene bi mpo wɔ hɔ a ɛfa adwene a ɛyɛ ade, kyerɛ sɛ, adwene a ɛsɛe ade mpo, a ɛhyɛ obi ma ɔyɛ n"ade wɔ ɔkwan a ɛnyɛ nea ɛsɛ sɛ nkate a wɔde di dwuma ne mfaso a wosusuw ho hyɛ koraa so.
  Na ɛyɛ den ma blonde no sɛ ne ho bɛtɔ no afi atirimɔdensɛm a ɔde kɔe mu (dɛn bio na wubetumi ayɛ bere a akofo baason de ahopere reba wo so prɛko pɛ no) no kae sɛ:
  - Gyae pragmatics - dane nkontabuo!
  - a ennye aseresɛm! - Vladislav buaa no.
  Mpofirim ara, wɔ po so asraafo wimhyɛn mu panyin no anim no, Great Russia asraafo no mpanyimfo adwumayɛbea no mfonini puei . Nokwarem no, wei ye, ampa, akyɛde - tumi a wotumi hyɛn kronkronbea kronkron mu na mpo wohu, sɛ ɛnyɛ obi foforo nhyehyɛe mpo a, na mmom obi ankasa ahyɛde.
  Ɛha na ɛwɔ, ɔko hyɛn a ɛyɛ frankaa, Great Russia ahunmu asraafo no frankaa a ɛyɛ nwonwa a ne kɛse yɛ kilomita ɔha. Na saa hyɛn yi nso fi awosu mu ko, efisɛ wontumi nbu atuo a ano yɛ den mpempem du du sɛ ɛnyɛ hwee. Nanso, hyɛn a ɛyɛ frankaa a ɛyɛ ultra-battleship no bɔ mmɔden sɛ ɛne po so ahyɛn akɛse afoforo bɛyɛ adwuma ahyia. Wontumi mma atamfo no hokwan ketewaa biara sɛ wɔnsɛe frankaa hyɛn no, baabi a Great Russia ahunmu asraafo kuw no mpanyimfo titiriw wɔ no.
  Nea ɛyɛ nwonwa no, ɔsahene panyin ne ɔhene no yɛ awotwaa bi a ɛda awotwaa mu ara kwa. Ɛna no ankasa de ne ho ahyɛ tebea a ɛyɛ anigyede a ɛsensɛn hɔ mu, efisɛ sɛ ɛnte saa a, anka n"adwuma a ɔyɛ no bɛyɛ yaw dodo. Na kɔmputa so akuw pii na ɛma awotwaa mu hene a wanyin sɛnea ɛsɛ dedaw a ɔwɔ akwaa akwaa na nea ɛho hia sen biara no, amemene kɛse mmom no yɛ adwuma. Nkwaboaa no ankasa a odi Russia Ahemman Kɛse no so no te nka sɛ ne ho tɔ no yiye.
  Yiw, nokwarem no, na ahiade no ayɛ no adesoa, watra ne maame mu mfe pii ni. Obi betumi aso dae ara kwa sɛ ɔbɛkɔ mmirikatu anaasɛ obetu biribi. Na eyinom yɛ adaeso a ɛyɛ yaw, efisɛ awo kyerɛ sɛ wɔyera ntɛm ara. Nkwaboaa no de scanner ahorow di dwuma ne wiase a ɛwɔ akyi no di nkitaho. Nokwarem no, wɔnkyerɛ sɛnea awotwaa mu ɔsahene no te ankasa, na mmom ohoni a etumi kanyan ahotoso kɛse. Ne titiriw no, aberante bi a ne ho yɛ fɛ puei wɔ ɔhene a onnya nwoo no tebea mu. Ɔde nne a emu da hɔ na ɛyɛ ahyɛde ma asraafo no sɛ:
  - fa nnyinasosɛm a ɛfa elastic defense ho di dwuma. Sɛnea mfe mpempem pii a atwam ni no, tumi horow a ɛyɛ mmerɛw, a wɔn dodow sua no de nokwasɛm a akyinnye biara nni ho a ɛne sɛ ade ketewaa bi a ɛkɔ baabiara sen kɛse no dii dwuma. Esiane sɛ nea ɛda adi wɔ ade ketewaa bi a ɛnyɛ adwuma a ɛnyɛ hwee mu nti!
  Abeawa marshal no sii so dua sɛ:
  - ampa... Asraafoɔ no tumi a wɔde yɛ adwuma no ne nkonimdie safoa. Nokwarem no, ɛsɛ sɛ wɔkwati nneɛma a ɛtra so. Ne nyinaa akyi no, ntɛtea nyɛ mmoa hene!
  Ɔsahene a ɔyɛ nkwaboaa no serewee sɛ:
  - a wodi awu paa ne mmoawa. Ɛwom sɛ dabi, ebia ɛnyɛ mmoawa mpo! Ɛwom sɛ ɛyɛ tete abɔde de, nanso etu mpɔn! Ɛha na ɔtamfo no boaboaa asraafo dɔm akɛse ano, ɛkame ayɛ sɛ wofi amansan no nyinaa mu, a ɛkyerɛ sɛ ɔdaa mmeae a aka no adi.
  Elf Marshal Fego a ɔde mprako dua a ɛyɛ kɔkɔɔ ne borɔdɔma ahyɛ no nsow kae sɛ:
  - ɛtɔ da bi a mfasoɔ a ɛte sɛ nea ɛho nhia wɔ anim fã bi a anohyetoɔ wɔ so no dɔɔso sɛ ɛbɛdi nkonim. Eyi yɛ akodi pii, anibuei ahorow ho asɛm a ɛyɛ nwonwa!
  Fetal Emperor no faa scanner ahorow no mu serewee sɛ:
  - wo saa tebea yi mu no, worehwehw ntini no.
  Saa bere no nyinaa, Dermostan asraafo dɔm no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛsan ayɛ nhyehyɛe foforo bere a na wɔretu no. Reserve bi a ɛho hia yiye fi akyi baa wɔn nkyɛn. Nsoromma po so ahyɛn akɛse mpempem pii ne po so ahyɛn nketewa ɔpepem pii de dɔn a wɔde yɛ adwuma no fii adi. Ne saa nti, ogya tumi a mmoawa a wɔsɛe nnɔbae no wɔ no kɔɔ soro kɛse. Abeawa marshal no de anigye kae sɛ:
  - ni na trump card foforo a tow a bastard opponent no tow. Ne nyinaa mu no, na yɛn nhwehwɛmu a yɛyɛe no nhyia koraa, na wɔamfa tumi a ɛbɛma wɔde asraafo dodow a ɛte saa aba no ho nhyehyɛe.
  Ɔhempɔn no hologram a ɛte sɛ abarimaa no bɔɔ nkrante no. Nsu a wɔde tu mmirika no bɔɔ ɔpon no. Ɛkame ayɛ sɛ ɛpaee ntɛm ara. Nea edi kan no, hann bi wɔ hɔ a ɛwe aniwa no, na afei nsenia kɔkɔɔ bi nyin a ɛsɛe biribiara a ɛwɔ akohyɛn no tuo no mu. Hologram abarimaa no kae sɛ:
  - wei ye botaeɛ a ɛyɛ nwonwa! Wiɛ, ma asɔretiafo no mfa wɔn nyinaa mma. Mewɔ ahodwiriwde bi a wɔasiesie ama no.
  Elf Fego de adwenem naayɛ bi hwɛɛ ɔko no mfonini no. Ná ɛte sɛ nea Dermostan asraafo dɔm no yɛ hu a ɛyɛ yaw. Titiriw no, po so ahyɛn a ɛko denneennen, a ne kɛse du kilomita ahanu aduonum. Elf no kaee ne fie okyinnsoromma no mpofirim... Abɔde a ɛwɔ hɔ no yɛ idyllic, nkoekoemmoa a wɔnom mogya mpo nni hɔ. Na gyata... Wiɛ, ɛnyɛ gyata ankasa, na mmom afrafra a ɛne atoko nhwiren. Mpɛn pii no, eyi yɛ aboa a ne ho yɛ fɛ: ne nipadua yɛ atoko nhwiren, na ne ti nhwi a ɛyɛ sika kɔkɔɔ no nyin wɔ mframa mu. Bio nso, atoko nhwiren no sesa sunsuma... Akyide a ɛda adi pefee wɔ ha, a wɔde kyerɛ nnipa ne elves nyinaa.
  Marshal a ne ho yɛ bruu no kae sɛ:
  "Yennim reserves dodow a atamfo no wɔ, nanso ɛte sɛ nea bere aso sɛ yɛtu yɛn ambush regiment no kɔ baabi foforo."
  Ɔhempɔn a ɔyɛ awotwaa no kasa tiae sɛ:
  - seesei nnye bere a wode kyere wo kaad!
  Abeawa marshal no bɔɔ mmɔden sɛ obegye akyinnye sɛ:
  "Sɛ yɛn nkurɔfo wuwu a, obiara nni hɔ a ɔbɛko!"
  Na afei wohuu ɔsahene a ɔyɛ nkwaboaa no:
  "Worentumi nni nkonim wɔ ɔko mu a wonwuwu." Wɔ chess mu no wubetumi, nanso wɔ ɔko ankasa mu no wuntumi! Ɔko ho mmara a mmɔborohunu nnim ne sɛ adehwere te sɛ osu a ɛregugu nkonimdi nkorabata so nsu, nea ehia ara ne sɛ wobɛhwɛ sɛ adehwere no ankɔ so anyɛ osu kɛse a ɛhohoro nkorabata no! - afei hologram a wosomae firi awotwaa no mu no beyee ayamyeo mpofirim wo anim. - Nanso nsusuw sɛ sɛnea ɛbɛyɛ a wobɛtew adehwere so titiriw fi ogya a efi ultra-battleships mu no, ma Great Russia nsoromma po so ahyɛn no nsan wɔn akyi wɔ spiral mu.
  Elf marshal no boaa embryo sahene no:
  - ne no, ɛno nko ara ne kwan. Wonnya nnim tumi dodow a ɔtamfo no betumi atow afi asase ase.
  Nokwarem no, Shitmostan nsoromma po so ahyɛn no bɔɔ mmɔden sɛ wɔbɛtu wɔ nguankuw a wɔdɔɔso mu. Bere koro no ara mu no, wɔankora atuo so koraa, na wɔtow aprɛm guu ɔpepem pii so, a na wɔnnwen sɛnea wɔtow no pɛpɛɛpɛ no ho mpo. Na ɛte sɛ nea wɔrebɔ kyɛnsee ɔpepepem pii wɔ vacuum no so ma ayɛ hyew ayɛ hyperplasm, ahyew biribiara a ɛte ase ne nea ɛretu, na afei adum. Russia akofo tow tuo pɛpɛɛpɛ kɛse, nanso atamfo no dreadnought a ɛyɛ hu no bɔɔ aprannaa te sɛ ogyaframa, na ɛpete asinasin te sɛ confetti. Confetti a edi awu a ɛtow Dirmostan akorow pii gui. Na anibuei a ɛyɛ bastard no frigate dodow a asɛe no yɛ nea wontumi nkan koraa. Ɛyɛ nokware sɛ Russia po so ahyɛn rewuwu. Ɛha na cruiser a asɛe no, a na abasamtu wom no, de ahopere te sɛ Russiafo tank wɔ Kursk Bulge so na ɛbɔɔ atamfo no ɔko hyɛn a ɛyɛ den kɛse no. Nnipa ɔpehaha pii nkwa twaa mu prɛko pɛ, na ogya no hyewee, te sɛ nea wɔatow gas paipu kɛse bi.
  Dwarven marshal no de awerɛhow kae sɛ:
  - wo kotow yen, nanso yennyae! - square commander no hyɛɛ no nsow (anaasɛ sɛ yɛbɛka no yiye a, ne holographic mfonini no, na dwarf no ankasa wɔ hyɛn foforo a ɛyɛ Gross-Dreadnought kuw no mu!). - a ebehia se anyɛ yiye koraa no, wɔde ntua bi a wɔde ko tia atamfo nkitahodi ne nhama a wɔde ma so.
  Fetal Emperor no serewee denam ne hologram a ɛte sɛ abarimaa no so.
  - den, wo adwene mu no, meye adehwerefo!
  Dwarf marshal no bɔɔ n"ano na ɔtrɛw ne nan mu:
  "Nanso wɔnkora atuo so koraa." Eyi kyerɛ sɛ wɔwɔ nea ɛdɔɔso. Ɛnyɛ saa, me wura?
  Embryo Ɔhempɔn no kasa tiae sɛ:
  - Dabi ennye saa! Ɔsahene kɛse som bo sen ne ti, enti ahwɛyiye dade kyɛw ne anifere a wɔde kata ne ho rempira no! Ne tiaatwa mu no, ɔtamfo no da so ara wɔ adwemmɔne a ɛyɛ dɛ a ɛne sɛ biribiara ye ma no no mu, nanso nokwarem no, yɛn nkonimdi no abɛn dedaw! Sɛ́ wobɛbɔ mpofirim no te sɛ nea wode dade nkrante a wɔde afrafra besi nsateaa ananmu!
  
  
  WITTMAN TE ASE
  Nsakrae ketewaa bi a ɛbaa abakɔsɛm mu a ɛbataa nkonimdi kɛse a Nasifo dii wɔ ntua a wɔde baa Ardennes so no ho. Nasifo no nyaa nkɔso ntɛmntɛm, wotumi twaa abɔnten so adan na wɔde akode, atuo ne pɛtro faa nneɛma a wɔkora so. Wittmann a ɔde ne ho hyɛɛ adwumayɛban mu adwumayɛ mu no nso maa nkonimdi no yɛɛ mmerɛw, na nea ɛnte sɛ asɛm ankasa no, wanwu! Na dɛn? Akokodurufo ankasa nwu da na wonwu da! Wittman kɔɔ so ko na ɔboaboaa nkontabuo no ano. Bere a wɔsɛee tank a ɛto so ɔha abien no akyi no, ɔbɛyɛɛ tanker a edi kan na ɛde besi nnɛ no, ɛno nkutoo na wɔde Knight"s Cross of the Iron Cross a wɔde oak nhaban, nkrante ne abohene ama no.
  Wittmann nyansa no sesaa abakɔsɛm kwan kakra. Na ɛbɛdaa adi sɛ Germanfo no wɔ anigye kakra, wɔyɛ ntɛmntɛm, wɔyɛ adwuma yiye. Na wodii nkonim wɔ nea ɛkame ayɛ sɛ esii wɔ asɛm ankasa no mu no mu, nanso na nnɔnhwerew abien pɛ na ɛyerae. Na enti wɔkyeree adekoradan ahorow no, na German asraafo no nyaa tumi a ɛbubu. Ne saa nti, wɔkyeree Brussels, na wɔkyeree Britania ne Amerika asraafo ɔpehaha pii.
  Ná Stalin npere ne ho sɛ ɔbɛtow ahyɛ so de besi nnɛ, na na ɔpɛ sɛ wodi Apamfo no so nkonim kɛse wɔ Atɔe Fam.
  Akodi ahorow no kyerɛe sɛ Tiger-2 yɛ akode a etu mpɔn yiye wɔ akode ne anim akode nyinaa mu. Germanfo no, bere a wohui sɛ Asraafo Kɔkɔɔ no nyɛ hwee wɔ apuei fam , de akuw afoforo kɔɔ ɔko no mu na wofii ase de wɔn nkonimdi no sii so dua. Fritz no nso nyaa tuo foforo a ɛtumi tu ne ho E-25 a na ɛyɛ ketewa wɔ ne kɛseɛ ne ne mu duru mu, nanso na ɛwɔ akodeɛ a ɛyɛ den ne akodeɛ pa, ne nea ɛho hia paa ne sɛ ɛtumi fa baabiara.
  Nea afi mu aba ne sɛ, nkonimdi foforo... Seesei Krautfo no wɔ Paris. Wɔrefa France ahenkurow no bio.
  Na wei ne nea Stalin pɛ - ma wokum aman a wɔka ho no, na afei USSR benya Europa nyinaa.
  Stalin yɛ ɔkraman a ɔyɛ anifere... Nanso Churchill nso nyɛ ɔkwasea. Bere a Roosevelt wui no, ɔne Truman ne Third Reich no yɛɛ asomdwoe apam. Bere koro no ara mu no, wɔtwee asraafo a wodii nkogu no nkae fii France. Na nokwarem no, wɔde ɔko mu nneduafo a wɔbɛsesa wɔn ho wɔn ho koraa, ne pɛtro ne nneɛma a wɔde bɛma Third Reich mpo.
  Germany yɛɛ ho biribi denam mmara a ɛsɔre tia Yudafo a wotwaa mu no so. Nanso, Yudafo no kɔɔ so traa nsraban no mu, nanso wɔanhyew wɔn, na wɔhyɛɛ wɔn ma wɔyɛɛ adwuma nkutoo, na Amerikafo no de nnuan a wɔde ahyɛ toa mu ne aburow kɔmaa nsraban ahorow no.
  Ná Germanfo wɔ ahofadi wɔ France ne Italy. Afei Stalin de nyansahyɛ bi mae sɛ wɔmfa asomdwoe a ɛyɛ soronko mma. Nanso Hitler powee. Wɔ June mu no, Fritz ntua no fii ase. E-50 tank ahorow a edi kan no hyɛn ntoatoaso no mu. Nanso sɛnea ɛbɛdaa adi no, kar no antumi anyɛ yiye koraa. Ne mu duru kɔɔ so yɛɛ kɛse, ɛkame ayɛ sɛ ɛyɛ tɔn 65, na na ne mfonini no sua sen Tiger-2 de no, nanso na akode no mu duru yɛ pɛ, na ɛda adi pefee sɛ ɛnnɔɔso, titiriw wɔ nkyɛnkyɛn. Tuo a ne kɛse yɛ mm 88 a ne toa tenten yɛ 100 EL no bɛyɛɛ nea eye kakra. Ná ɔtow atuo dumien simma biara.
  Wɔde engine a ano yɛ den kɛse kaa sɛnea wɔka kar no ho, na ɛmaa ahoɔden a ɛkɔ soro koduu apɔnkɔ 1200. Mpɛn pii no, nokwarem no, tank no nyaa nkɔso bere a wɔde toto Tiger-2 ho no na na ɛwɔ akode no a ɛkɔ fam a ntease wom kakra, nanso ɛkɔɔ so yɛɛ mmerɛw fi nkyɛnkyɛn.
  Ná wɔbɔ E-100 no ho ban yiye, nanso ne mu duru a emu yɛ duru no maa ɛyɛɛ den sɛ wɔde bɛfa kar ne ɔko a wɔde bedi dwuma. Nea edii yiye sen biara ne tuo a ɛde ne ho tu E-25, a na ɛwɔ anim akode a ɛba fam koraa a ɛyɛ mm 120, nea ɛkɔ fam kɛse, ne akode a ɛwɔ nkyɛnkyɛn a ɛyɛ 82, ne aprɛm ma Tiger-2, na ɛyɛ nea eye sen biara a ɛyɛ ne ho . Wehrmacht ne Wiase Ko II mu tuo a wɔde tu mmirika. Ɛde ahoɔhare kɔɔ kilomita aduɔson dɔnhwerew biara - engine a ɛwɔ ahoɔden apɔnkɔ 700, na mpo ricocheted IS-2 akorade kɔɔ moma so.
  Germanfo no bɔɔ ɔhwe titiriw no fii Hungary hɔ, bɔɔ mmɔden sɛ wobegye Budapest a na wɔda so ara atwa ho ahyia no nkwa. Ná ɔko no mu yɛ den yiye.
  Ntua no fii ase June 22, na Red Army no yɛɛ ahobammɔ a tumi wom yiye. Germanfoɔ da so ara wɔ E-series tank kakraa bi, E-25 atuo a ɛtumi tu ne ho a ɛdɔɔso yie nko ara - ɛnyɛ den koraa sɛ wɔbɛyɛ na ne boɔ nyɛ den. Mmabaa baanu a wɔhyɛ bikini a wɔda mu ni. Kar no sua sen mita biako ne fã na esiane eyi nti, wɔabɔ ho ban yiye na wɔde akode a emu duru sua koraa ahyɛ mu.
  Mmabaa baanu, Charlotte ne Gerda, a wɔda fam no totow atuo guu Sovietfo atuo so. Wɔ wɔn anim no, na kar nketewa bi tu, na radio na ɛhwɛ so, na wɔretu atopae atopae mu.
  Red Charlotte na ɔtow aprɛm no. Ɔbɔɔ Soviet tuo no gui na ɔwosow ne moma so, na ɛkame ayɛ sɛ ntama teateaa bi nkata so. Na ɔteɛɛm sɛ:
  - ogya a ɛrehyew a ɛyɛ hyperplasma!
  Na afei Gerda bɛbɔ no akuturuku, de ne nansoaa a ɛda hɔ kwa no adi dwuma. Na ɔbɔ gyegyeegye sɛ:
  - m"ayɛ abeawa a me ho yɛ nwini paa na mennyɛ bɔne...
  Tuo a ɛde ne ho tu no ankasa tu. Na bere ne bere mu no, egyae. N"anim akode no akɔ fam kɛse, na eyi ma ahobammɔ pa. Soviet atuo a wɔde bɔ atuo no yɛ nea ɛyɛ mmerɛw sɛ wɔbɛtow ricochet. Na biribiara nni hɔ a ɛde tuo a ɛte saa a ɛde ne ho tu no to asiane mu. Wɔda so ara tumi bɔ ɔfã no. Nanso mmeawa no mfa ahopere biara. Tuo a etu mpɔn a ɛde ne ho tu no boro SU-100 no so wɔ tumi a ɛbɔ akode mu, na ɛsan nso bɔ ho ban yiye, ɛkɔ baabiara kɛse na bere koro no ara mu no ɛyɛ hare.
  Na Red Army no nni nneɛma a ɛyɛ dry a ɛdɔɔso. Titiriw no, T-34-85 tank a enni ahoɔden sɛnea ɛsɛ wɔ ne tuo mu na ɛwɔ akode a ɛyɛ mmerɛw no. Na Germanfo tuo E-25 a ne ho tumi tu no, ɔkwan bi so no, emu yɛ hare, ɛyɛ den kɛse wɔ akode ne atuo mu.
  Mmabaa no reko... Wɔn ho yɛ fɛ yiye na wɔyɛ mmofra. Na wɔn atuo a wɔn ankasa tumi tu no tow atopae na wɔtow...
  Awiei koraa no, Fritzfo no tumi bubuu mu kɔɔ Budapest. Nkonimdi a ɛyɛ nokware, a Soviet akuw atwa ho ahyia. Wɔkyeree pii kunkum wɔn.
  Ɛyɛ nokware sɛ Nasifo no hweree ade kɛse. Na ahoɔden pii nni hɔ saa. Wiɛ, sɛ wɔda so ara reyɛ nnwinnade a, ɛnde nnipa ahoɔden nnɔɔso.
  Na wɔde mmofra ne mmea kɔ sraadi. Anaasɛ ahɔho, nanso wontumi mfa wɔn ho nto wɔn so sɛnea ɛsɛ.
  Nanso, ɔko no kɔ so... Asraafo Kɔkɔɔ no de atirimɔden kɛse resɔre atia, a wɔde nhama pii a wɔde bɔ wɔn ho ban. Germanfo no kɔ wɔn anim kilomita ɔha bio na wogyina. Minni ahoɔden a ɛdɔɔso. Na Red Army no ankasa kɔ so tow hyɛ wɔn so. Nanso ɛnyɛ yiye koraa nso na ɛpia Germanfo no kɔ nkyɛn kakra.
  Enkosi sɛ awɔw bere bɛba... Anim gyinabea no gyina pintinn. Wɔ January 1946 mu no, na Red Army no bɛkɔ wɔn anim wɔ East Prussia ne Poland, nanso wɔannya nkɔso pii.
  Germanfo no nwosow hyɛmma no wɔ awɔw bere mu. Akodi ahorow no yɛ mogyahwiegu. Nanso anim kwan no yɛ brɛoo...
  Na bere bi a ɛyɛ Wiase Ko I no su fi ase. Anim fã no bɛyɛ nea ɛnyɛ adwuma. Germanfo ne amannɔne akuw kɔ wɔn anim wɔ awɔw bere mu, na Red Army no kɔ wɔn anim wɔ awɔw bere mu. Na obiara ntumi nnya nkonimdi kɛse.
  Afe biara ɔko kɔ so. Germanfo di USSR anim kakra wɔ wimhyɛn a wɔde tu mmirika a wɔyɛ mu. USSR de MIG-15 no bae wɔ 1949 mu nkutoo. Nanso saa bere yi na Germanfo no wɔ ME-462 ne XE-362. Na nea ɛho hia sen biara no, diski wimhyɛn ahorow, a ɛrentumi nyɛ yiye sɛ wɔde akode nketewa bɛtow afi laminar jet a ano yɛ den so akɔ fam.
  Tank ahorow no wɔ German "E" series... Nea ɛne eyi bɔ abira no, T-54 ne IS-7 puei. Nanso afei Germanfoɔ no de AG series no sii hɔ - a ɛyɛ pyramidal a ɛkɔ anim kɛseɛ.
  Nanso na obiara nni mfaso biara. Anim kwan no da so ara wɔ hɔ.
  Kosii sɛ Stalin wui wɔ March 1953 mu no...
  Na ɛha yi, bere a wɔde adwene mu naayɛ bi a ɛwɔ akuw no akannifo mu ne tumidi ho apereperedi no dii dwuma no, Germanfo tumi dii nkonim. Nanso afei bere a wɔkyeree Beria na wokum no akyi no, wɔpaw Vasilevsky, ɔkwankyerɛfo kɛse no sɛ Ɔsahene Panyin, na wɔhyɛɛ Ɔman Bammɔ Boayikuw no Titenani Malenkov den. Anim gyinabea no ayɛ nea ɛyɛ den wɔ Europa ahye so.
  Bere a na tumidi ho apereperedi bere bi wɔ USSR no, Germanfo tumi duu Neman no nkyɛn, na wɔsan gyee Balkan, Romania, Bulgaria, Slovakia, Greece, Albania na wɔsan nyaa Europa so tumi koraa.
  Nanso anim no san gyinaa pintinn dedaw wɔ USSR hye so wɔ 1941 mu...
  Na afei December 1955... Asraafo Kɔkɔɔ no, sɛnea atetesɛm kyerɛ no, wɔsan kɔ n"anim bio wɔ awɔw bere mu. Mfe ahe na ɔko no akɔ so? Ahodwiriw dunan ne fã! Na awiei biara nni hɔ a wotumi hu!
  Bere tenten a Hitler te ase no, ɔko no remma awiei. Malenkov ani gye asomdwoe ho wɔ ahye koro no ara mu kosi June 22, 1941. Nanso Hitler tirim yɛ den na ɔpɛ sɛ odi nkonim ɔkwan biara so!
  Asraafo Kɔkɔɔ no rekɔ n"anim. IS-12 aprɛm foforo koraa no rekɔ ɔko mu. Kar a ɛwɔ tuo a ne kɛse yɛ mm 203. Ɛyɛ kɛse bi, na ɛwɔ atuo du a wɔde di dwuma wɔ afiri mu. Na mmabaa baanum - crew members. Wɔsɔ tank no mfonini a edi kan koraa hwɛ. So ɛnyɛ kɛse dodo na emu yɛ duru? So afiri no yɛ adwuma yiye? Mmabaa no, ɛmfa ho Buronya wɔ December 25 ne awɔw no, wɔhyɛ bikini kɛkɛ. Ampa, tank no wɔ gas turbine engine a aba foforo, na ɛyɛ hyew. Nea ɛka ho no, mmeawa baanum no ankasa nyɛ mmerɛw.
  Wɔako fi aduanan biako. Na ɛyɛɛ yɛn su sɛ ɛkame ayɛ sɛ yɛbɛda adagyaw wɔ wim tebea biara mu. Nokwarem no, sɛ wohyɛ bikini bere nyinaa a, wugyae awɔw. Na honam ani hwɛbea no bɛyɛ nea ɛyɛ den na ɛyɛ den.
  Mmabaa ka afiri a ekum nnipa a wɔn nan da hɔ. Wɔn ho yɛ fɛ na wɔn ho yɛ fɛ ankasa.
  Alenka ne ɔpanyin a ɔwɔ ha ne adwumayɛfo panyin. Dɛn na abeawa no nhuu bi wɔ mfe dunan ne fã akodi mu? Ɛhe na wakɔ? Anim no atwam afi Brest akɔ Stalingrad, afi Stalingrad akɔ Vistula, na mprempren wɔrekɔ wɔn anim wɔ Bialystok mpɔtam hɔ. Germanfo da so ara kura Bialystok ankasa . Anim gyinabea no bɛyɛɛ nea ɛyɛ den. Na wotutuu amena a ɛfata.
  Enti, nokwarem no, ɔko no nni awiei... Na ebia ɛbɛkɔ so bɛboro afe biako. Na dɛn na Hitler a ne tirim yɛ den yi pɛ?
  Ɛha nso, USA ne Britain mpɛ asomdwoe wɔ USSR ne Third Reich ntam. Wɔpɛ sɛ afanu no nyinaa sɛe wɔn ho wɔn ho koraa.
  Mmabaa a wɔwɔ IS-12 no rekɔ wɔn anim. Tank no anim akode yɛ mm 450 wɔ anim. Nneɛma a wɔde tow atopae no tu fi hɔ. Na mmeawa no tow tuo san wɔn akyi.
  Nanso tank a ɛte saa biako pɛ na ɛwɔ USSR de besi nnɛ. Wɔreyɛ IS-10 dedaw, nanso emu duru yɛ tɔn aduonum. Wɔda so ara yɛ IS-7 no sɛ T-54. T-55 nso apue wɔ nnipadɔm no mu, nanso ɛde besi nnɛ no, ɛrehyɛn adwumayɛ mu ara kwa. Germanfo wɔ tank ahorow a ɛte sɛ pyramidal. Afei nso ɛyɛ den yiye na ɛyɛ pɛ. Na atuo a nhyɛso kɛse wom a ɛwɔ nsuhina ntiantiaa.
  Enti ɔko a ɛda yɛn anim no ne nea anibere wom sen biara. Natasha ne Anyuta tow tuo fi hyɛn mu tuo a ano yɛ den mu na wɔbɔ gyegyeegye:
  - yen frankaa no beba Berlin so!
  Na wɔdaa wɔn sẽ fitaa a ɛte sɛ ahwehwɛ. Na worentumi mfa atopae nsiw mmeawa no kwan.
  Akode abien bɔɔ anim akode no... Wɔyɛ ricochet. Dabi, IS-12 yɛ kar a anibere wom na wuntumi mfa no ntɛm saa.
  Nanso ɛte sɛ nea IS-7 a ɛrekɔ mmeawa no nsa nifa so no, aprɛm a ano yɛ den bɔɔ no na egyinae. Ɔsɛee ɔbarima a ne ho yɛ fɛ no.
  Alenka a ɔrebɔ ne yafunu mu ntini ahorow no to dwom sɛ:
  - biribiara a entumi nyɛ yiye wɔ yɛn wiase yi mu, Newton hui sɛ abien ne abien yɛ anan!
  Ɔko no da so ara kɔ so a ennyae. Soviet aprɛm bi bɔ Germanfo no. Marusya kɛse de akutu hyɛ breech no mu. Eyi ne mmeawa asetra ne wɔn nkrabea. Na wɔto dwom sɛ:
  - obiara rensiw yen kwan, obiara nni yen so nkonim! Russia mpataku bubu atamfo, Russia mpataku - nkyia ma abran no!
  Augustine a ɔreto atuo a wɔde di dwuma wɔ afiri mu no ka sɛ:
  - wo ako kronkron mu! Ɛbɛyɛ yɛn nkonimdi! Russia frankaa kɔ anim, anuonyam mma abran a wɔahwe ase no!
  Na bio tuo a edi awu no bɔ gyegyeegye na ɛte sɛ:
  - obiara rensiw yen kwan, obiara nni yen so nkonim! Russia mpataku rebubu atamfo no, wɔwɔ nsa a ɛyɛ den!
  Maria, abeawa a ne ti nhwi yɛ sika kɔkɔɔ yi na ɔkyerɛ tank no kwan na ɔteɛteɛm sɛ:
  - momma yenbubu fascistfoɔ no denneennen!
  Germanfo rehyia ɔhaw, ɔko nso rekɔ so wɔ wim. Nanso ɛde besi ha no, MIG-15 no sua wɔ ahoɔhare ne akode mu sen Germanfo mfiri ahorow no. Ɔko no rekɔ so wɔ ɔkwan a ɛnyɛ pɛ so.
  Huffman, saa wimhyɛnkafo a ɔyɛ ace a ɔyɛ nwonwa yi yɛɛ adwuma pa wɔ ɔko mfe no mu. Sɛ yɛbɛka no pɛpɛɛpɛ a, ɛyɛ nwonwa na ɛyɛ nwonwa. Bere a oduu wimhyɛn ahasa akyi no onyaa Knight"s Cross of the Iron Cross a dwetɛ oak ahaban nkrante ne abohene wom. Bere a oduu wimhyɛn a wɔahwe ase ahannan ho no, onyaa Knight"s Cross of the Iron Cross a sika kɔkɔɔ oak nhaban, nkrante ne abohene wom. Wɔ wimhyɛn ahanu mu no onyaa German Ɔkɔre Ahyɛde a wɔde abohene ayɛ, na apem akyi no onyaa Knight"s Cross of the Iron Cross a platinum oak nhaban nkrante ne abohene wom. Na esiane sɛ oduu wimhyɛn mpem abien ho nti, onyaa Knight"s Cross Mmeamudua Kɛse.
  Wimhyɛnkafo a ɔyɛ soronko no tumi dii nkonim pii wɔ wim. Na ɔda so te ase. Nnansa yi ara wɔmaa Huffman dibea sɛ ɔsahene. Nanso na ɔda so ara tu wimhyɛn sɛ ankorankoro wimhyɛnkafo.
  Sɛnea wɔka no, ɛnhyew wɔ ogya mu na ɛnmene nsu mu. Wɔ ɔko mfe pii mu no, Huffman nyaa ɔbɔmmɔfo awosu. Ɔbɛyɛɛ wimhyɛnkafo a ɔyɛ anansesɛm kɛse na nkurɔfo ani gyee ho kɛse. Nanso na ɔwɔ akansifoɔ a ɔyɛ den - Agave, a ɛno nso boroo kar mpem mmienu a wɔahwe ase no dodoɔ. Na na ɔrekyere Huffman. Nanso ɔda so ara yɛ abofra koraa, na onnya nhweree ɔkofo biako mpo.
  Abeawa no de ne nan a ɛda hɔ kwa a wɔatwitwa no miaa pedals no so na ɔtow mframa aprɛm a ɛpaee. Na afei wɔtow Soviet MIG-15 kar anan gui.
  Agave serew na ɔka sɛ:
  - kosi baabi no, yen nyinaa ye bitches! Nanso mewɔ ntini a ɛte sɛ dade!
  Na bio abeawa no dan n"akyi. Ɛtow USSR wimhyɛn ason gu fam wɔ biako a ɛpae mu - MiG asia ne TU-4 biako, na ɛyɛ squeaks:
  - In general, se me nnyɛ super a, ɛnde na meyɛ hyper !
  Nokwarem no, Agave yɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea a ɔyɛ ɔbea. Pilot a ofi Lusifer hɔ. Ɛyɛ fɛ yiye ɛwo blonde.
  Ɛha na ɔtow tuo foforo a ɛpae na ɔtow Soviet MIG-15 wimhyɛn awotwe hwe fam prɛko pɛ na ɔbɔ biep:
  - me ne adebɔ ne nea ɔyɛ ade sen biara!
  Abeawa no nyɛ ɔkwasea ankasa. Otumi yɛ biribiara na obetumi ayɛ biribiara. Worentumi mfrɛ no kokoamfo.
  Na ne nan yɛ tanned paa, ɛyɛ graceful...
  Nanso Mirabela reko atia no... Bere tenten bi no, na Kozhedub yɛ Soviet ace a oye sen biara. Ɔboaboaa sika kɔkɔɔ nsoromma asia ano wɔ USSR ɔbran no mu, bere a na watow wimhyɛn ɔha aduosia ason ahwe ase no. Nanso afei owui. Afei obiara antumi ansɛe ne kyerɛwtohɔ no. Na nnansa yi ara na Mirabela boroo Kozhedub so. Na esiane sɛ ɔtow wimhyɛn bɛboro ɔha aduɔwɔtwe gui nti, ɔbɛyɛɛ USSR ɔbran mpɛn ason.
  Oyi yɛ Terminator abeawa bi! Obi te sɛ ɔno besiw ɔpɔnkɔ a ɔretu mmirika akɔhyɛn apata bi a ɛrehyew mu.
  Na ɛyɛ nwini mpo.
  Mirabela nyaa nkrabea a emu yɛ den. Mikowiee mmofra adwumayɛbea bi a wɔyɛ adwumaden. Bere a ɔda mpaboa na ɔhyɛ atade fitaa, na otwitwaa kwae no mu na otwitwaa nnua a wɔde ayɛ nnua no. Ná ne ho yɛ den na ɔwɔ apɔwmuden kɛse. Wɔ awɔw a ano yɛ den mu no na ɔnam mpaboa a ɔda mpaboa na ɔhyɛ afiase mpaboa. Na anyɛ yiye koraa no, na mefefe pɛnkoro.
  Nokwarem no, wɔhyɛɛ saa adeyɛ yi nsow wɔ anim nso. Bere tenten no, Mirabela ko wɔ asraafo a wɔnam fam mu, na afei ɔbɛyɛɛ wimhyɛnkafo. Mirabela nyaa ogya asu a edi kan wɔ Moscow ko no mu, faako a ɔkɔɔ atubraman no akyi pɛɛ no. Na ɛhɔ na ɔdaa ne ho adi sɛ ɔyɛ onwini.
  Ɔkoe a na ɔda mpaboa na ɛkame ayɛ sɛ na ɔda adagyaw wɔ awɔw a ano yɛ den a ɛmaa Wehrmacht no yɛɛ obubuafo ankasa no mu. Ná ɔyɛ abeawa a ɔyɛ damn a wontumi nni no so nkonim saa. Na odii nkonim koraa.
  Ná Mirabela gye di sɛ USSR bedi nkonim a ɛreba. Nanso bere kɔ so. Wɔn a wɔayɛ wɔn basabasa no dɔɔso, nanso nkonimdi mma. Na ɛyɛ hu ankasa.
  Mirabela da nkonimdi ne nkɔso ho dae. Ɔwɔ nsoromma nson a ɛwɔ USSR - wei boro obiara so! Na damn, ɔfata n"abasobɔde ahorow! Na ɔbɛkɔ so asoa asraafo mmeamudua no. Sɛ Stalin wui mpo a, n"adwuma no kɔ so tra ase!
  Abeawa bi ba mu na ɔbɔ ne ho ban... Ɔtow Germanfo XE-362 tuo na ɔbɔ hwerɛma:
  - a wode tu kwan! Na adwumayɛfo foforo a wɔyɛ damn!
  Nokwarem no, abeawa a ne ho yɛ nwini. Ɔkraman ankasa tumi yɛ pii.
  Mirabela yɛ nsoromma foforo...
  Ɔko no kɔ so nna pii kosi sɛ afe foforo no bɛba... Soviet IS-12 no sɛee rollers ne tracks - wɔresiesie. Yiw, ɔko a atirimɔden ne mmɔborohunu nnim saa. Na ɛbɛkyɛ bere tenten ahe?
  Na ne nyinaa fi sɛ Wittman nyaa ne ti didii mu wɔ akodi ahorow a ɛkɔɔ so wɔ Atɔe Fam no mu.
  Wittmann ankasa koe wɔ tank adwumayɛfo bi mu bere bi. Esiane sɛ ɔde akontaabu no baa kar ahasa so, a wɔankan atuo, atuo, lɔre, moto ne nneɛma afoforo nti, wɔmaa no: Knight"s Cross of the Iron Cross a sika kɔkɔɔ oak nhaban, nkrante ne abohene wom, na wɔmaa no dibea sɛ ɔsahene.
  Ɛno akyi no, wanko bio. Nanso ɔno na ɔhwɛɛ SS tank asraafo a wɔto so asia no so.
  Kurt Knipsel bɛyɛɛ tank ace a odii yiye sen biara wɔ Wehrmacht no mu. Nanso bere a wɔsɛee tank ahanu akyi nkutoo na onyaa Knight"s Cross of the Iron Cross.
  Ɔkwan bi so no, wogyee abasobɔde ahorow fii ne nsam. Nokwarem no, esiane sɛ oduu tank apem ho nti, awiei koraa no onyaa: dade mmeamudua no knight mmeamudua a dwetɛ oak nhaban, nkrante ne abohene wom.
  Kurt Knipsel yɛ afiri a wɔde ko a etu mpɔn yiye. Wɔkoe wɔ tank ahorow mu. Ná ɔyɛ obi a ɔtow atuo ne ɔsraani panyin. Bere tenten no, nantew dii obiara anim a na akansi biara nni ho.
  Nanso na Gerda a ne ho yɛ fɛ no atumi akɔto no dedaw. Mmabaa no koe yiye. Nanso afei wogyinaa hɔ kakra. Ahoɔfɛfo baanan no nyinaa nyinsɛnee na wɔwoo baanu: ɔbabarima ne ɔbabea. Nanso bere a wogyee ahome no akyi no wɔyɛɛ no ntɛm ara.
  Na afei Gerda atwa Knisel ho ahyia .
  Wɔbɛyɛ dɛn akwati sɛ wɔbɛkyinkyin? Wɔko a wɔmfa mpaboa da hɔ na wɔhyɛ bikini kɛkɛ. Mmabaa no gyee wɔn ahome bio, na wɔwoo mma bio. Na afei na yɛrebɛn tank mpem abien a asɛe no dodow. Na wobetumi de wɔn ho ato akatua a ebi mmae da so: Knight"s Cross of the Iron Cross nsoromma a dwetɛ oak nhaban, nkrante ne abohene wom.
  Eyinom ne mmeawa no!
  Gerda tow tuo gu Soviet kar no so. Ɔtetew abantenten no so na ɔteɛm sɛ:
  - a meye damn ade!
  Na ɔtow tuo bio. Ɛhyɛn T-54 mu. Na ɛyɛ squeaks:
  - kurom Germany!
  Abeawa no reyɛ ayɛ basaa. Na ɔyɛ nnam paa... Yiw, ɔwɔ strategic streak a ɛte saa. Ɛyɛ 1956 dedaw... Ɔko no kɔ so na ɛkɔ so... Ɔmpɛ sɛ ogyae. Asraafo Kɔkɔɔ no rebɔ mmɔden sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim wɔ mmeae ahorow. Nanso hwɛ yiye, nnipa kakraa bi na aka.
  Na mogya retu Russia.
  Asraafo Kɔkɔɔ no rebɔ mmɔden sɛ wɔbɛkɔ wɔn anim akɔ Romania. Na afei na atuo a ano yɛ den a wɔtow, atuo, ne nnipa a wokunkum wɔn wɔ hɔ.
  Nanso ɔtamfo no retwɛn. Germanfo na wɔwɔ tank a agye din sen biara, AG-50. Ɛkorɔn sen T-54 no wɔ ahobammɔ mu, titiriw wɔ afã horow no, na ebia tumi a tuo no wɔ sɛ ɛtow akode no mu, nanso emu yɛ duru sen saa. Nokwarem no, ahoɔhare a Germanfo de tu mmirika no yɛ kɛse esiane gas turbine engine no nti.
  German tank no tow tuo na ɛbɔ bɔɔl.
  Margaret adwumayɛfo no reko. Ɔko wɔ mogya nwini mu. Germanfo mmeawa tow Soviet tank bi tow gu fam. Na wɔde anigye bɔ gyegyeegye.
  Yiw, na worentumi mfa ha...
  Discus bi a Albina ne Alvina na wɔretu kwan no redi akɔneaba wɔ wim . Soviet kar ahorow bɔ mmeawa baanu a wɔn ho yɛ bruu. Na wɔyɛ no ahokokwaw so. Discus rams a wontumi nsɛe no koraa no yɛ Migi ne Tu. Kar a edi awu. Na akofo no mia wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa. Na wɔmma Red Army no hokwan wɔ wim.
  Disk wimhyɛn no yɛ biribi a USSR nyansahufo ntumi nsusua. Eyi yɛ biribi a wonnya nhuu aduru biara a wɔde ko tia. Na Germanfo te nka sɛ wɔwɔ ahotoso kɛse wɔ wim. Na wɔko te sɛ nkonyaayifo a wɔde nkonyaayi poma.
  Albina a ɔde ne discus no kyerɛɛ ɔtamfo no so no bɔɔ ose:
  - se Nyame bi wo ho a, ennee oye Germanni!
  Alvina, a ɔrebubu atamfo no, sii so dua sɛ:
  - Akyinnye biara nni ho sɛ ɔyɛ Germanni!
  Na abeawa no serewee... Wɔ ɔkwan biara so no, na ɔko nso a enni awiei no abrɛ. Wiɛ, Germanfo ne Russiafo kunkum wɔn ho wɔn ho. Sɛ yɛbɛka no yiye a, Red Army ne Wehrmacht. Nanso anim kwan no da so ara ntumi nkɔ baabiara... Na awiei anaa ano biara nni hɔ a wotumi hu.
  Ɔko... Eyi yɛ nokwasɛm dedaw. Akofo a wɔwoo wɔn wɔ ɔko no mfiase akyi no reko wɔ wim ne fam.
  Sɛ nhwɛso no, Hans Feuer. Nea onyaa Dade Mmeamudua Ahyɛde, Adesuakuw a Edi Kan no mu kumaa sen biara. Na afei ɔbɛyɛɛ akumaa a onyaa Order of the Knight"s Cross of the Iron Cross esiane Soviet ɔsahene bi a wɔkyeree no nti.
  Yiw, nokwarem no, eyi yɛ onwini kɛse.
  Hans Feuer yɛ ɔkofo a ne ho yeraw no. Abarimaa no ko te sɛ ɔbran, na awɔw yɛ nwini wɔ awɔw bere mu, na ɔhyɛ ntade tiaa nkutoo.
  Eyi yɛ nea ɛyɛ nwini yiye ankasa!
  Hans gyee din mfehaha pii!
  Na ne nyinaa mu no, ɔko a ɛyɛ nwonwa na emu yɛ den saa rekɔ so wɔ ha... AI biara yera.
  Na wɔ Romania no, Asraafo Kɔkɔɔ no ntumi nkɔ Germany ahobammɔ no mu. Afanu no nyinaa hweree ade. January is ticking by... Na da biara nnipa pii wuwu na wopirapira.
  Abɔdamfo mfiase anaa awiei biara nni hɔ.
  Agave wɔ wim bio na ɔtow Soviet kar ahorow gu. Ɔyɛ ɔbɔmmɔfo ne ɔkraman a ɔkyere mmoa we. Ɔbɔ ɔtamfo no.
  Kar ahorow a ɔbɔɔ no no hwe ase. Na afei abeawa no tow tuo gu asase so asraafo no so. Ɔbɔ IS-7 no mu. Na ɔserew sɛ:
  - a eye paa! Me ne abeawa a okum atamfo!
  Na bio wɔde kɔ wim botae ahorow so. Eyi ne nea ɔsɛe tank ne kar a ɛtu na ɛtow tuo nyinaa.
  Wiɛ, eyi ne nea ɛrenoa wɔ anim. Na wɔ fie fam no, nyansahufo rebɔ mmɔden sɛ wɔbɛbɔ biribi a edi awu. Ɛwom sɛ ɛnyɛ nea ɛkɔ yiye sen biara de.
  Nanso tank ketewa bi a wɔfrɛ no AG-5 ni. Afiri a emu duru yɛ tɔn ason. Ɔko sɔhwɛ ahorow a wɔatwa. Na ɔwe na ɔwe ɔtamfo no.
  Na sɛ bere du sɛ yɛto dwom a, obiara rensiw yɛn kwan anaasɛ ɔrenni yɛn so nkonim!
  AG-5 no de ahopere kɔ na ɛtow tuo bere a ɛrekɔ no. Na wontumi nsiw tank a ɛte saa no kwan. Na akorade no ricochet.
  Na abarimaa bi a wadi mfe du a wɔfrɛ no Friedrich te kar no mu na ɔteɛteɛm sɛ:
  - Na mebɛyɛ super fighter ampa!
  Na bio ɔtow tuo... Na ɛbɔ abantenten no mfinimfini pɛɛ. Na ne tumi a ɛsɛe ade, ɛwom mpo sɛ ɛyɛ ketewaa bi de, nanso ɛyɛ kɛse.
  Na wim Helga ko. Abeawa bi a ɔmfa mpaboa a ɔhyɛ bikini rekyerɛw sika a wɔde tua ho ka no. Na n"ani gye wɔ ne nkonimdi ahorow a ɛyɛ nwonwa no ho.
  Na Agave di n"anim... Na ɔko nso.
  It"s already February 1956... Asraafoɔ Kɔkɔɔ no antumi annye nkonimdie wɔ baabiara. Nanso Germanfo nso ntumi nkɔ wɔn anim. Asase ase aprɛm a ɛyɛ hu rekɔ ɔko. Nanso wɔyɛ anifere kwan so de ara kwa.
  Mmabaa no de ahopere kɔɔ asase ase, sɛee Soviet atuo pii na wɔsan san bae.
  Bere koro no ara mu no, wɔkyeree akwampaefo baanu bi. Mmabaa no yii mmarimaa a wɔkyeree wɔn no ntade fii ase yɛɛ wɔn ayayade. Wɔde waya boroo akwampaefo no, afei wɔde ogya tow wɔn nan ase a ɛda hɔ kwa no. Afei wofii ase de nhama a ɛyɛ hyew bubuu me nansoaa. Mmarimaa no teɛteɛɛm wɔ ɛyaw a emu yɛ den mu. Awiei koraa no, mmeawa no de dade a ɛyɛ hyew hyew nsoromma wɔ wɔn moma so na wɔde wɔn mpaboa bubuu wɔn mmarima pɛyɛ. Ade a etwa to no wiee akwampaefo no na wohwee ase esiane ahodwiriw a ɛyɛ yaw nti.
  Ne tiaatwa mu no, mmeawa no daa wɔn mmɔdenbɔ a ɛkorɔn adi. Nanso bio Germanfo no antumi anyɛ biribi titiriw biara.
  Atuo a ahoɔden wom a ɛde ne ho tu: "Sturmmaus", a wɔtow wɔ Soviet gyinabea ahorow so. Wɔyɛɛ ɔsɛe ne ɔsɛe pii. Nanso Soviet ntua wimhyɛn bi bɔɔ kar no biako gui, na Kraut abusua no san bae.
  Nasifo bɔɔ mmɔden sɛ wɔde diskette bedi dwuma de abubu Soviet batere. Wɔde hedgehogs ne nneɛma a ɛpaapae dii dwuma tiaa wɔn. Wɔsesaa akuturuku koraa.
  Albina ne Alvina bio wɔ wɔn flying saucer no so ni. Wɔde wɔn nansoaa a ɛda hɔ kwa no di dwuma de mia joystick no bɔton ahorow no so na wɔyɛ no ahokokwaw kɛse so.
  Nokwarem no, mmeawa no da wimhyɛn a wɔde tu mmirika a ɛkorɔn sen biara adi. Wɔtwee wɔn discus no, na wɔtow Soviet mfiri a ɛtu dumien guu fam.
  Albina bɔ n"ano sɛ:
  - abufuw adansi kuw! Nsoromma bɛhwe ase!
  Na ɔdannan ne kar no bio. Na mmeawa no sɛe Asraafo Kɔkɔɔ no. Bio nso, yiye...
  Alvina nso tow Soviet wimhyɛn dumien gu fam na ɔbɔ gyegyeegye sɛ:
  - mmabaa a wɔabɔ dam, na ɛnyɛ mmaabun koraa!
  Nea etwa to no yɛ nokware. Awarefo no ne mmarima no gyee wɔn ani paa. Na ɔyɛɛ nneɛma ahorow nyinaa. Mmabaa dɔ mmarima - ɛyɛɛ wɔn ani! Na ne titiriw no, sɛ wode wo tɛkrɛma yɛ adwuma a.
  Abeawa bi a ɔwɔ dibea a ɛkorɔn sen biara... Wɔyɛɛ ɔkwampaefo no ayayade... Nea edi kan no woyii ne ntade na wohwiee nsu bokiti abien guu ne menewam. Afei wɔde dade a ɛyɛ hyew baa yafunu a ahonhon no mu. Na hwɛ sɛnea wɔhyew! Ɔkwampaefo no teɛteɛɛm wɔ wuram yaw mu... Na hua bi a ɛrehyew wɔ hɔ.
  Alvina de waya a ɛyɛ hyew bɔɔ no wɔ nkyɛn. Na sɛnea ɔpɛ sɛ ɔserew... Ɛyɛ serew yiye.
  Afei ɔtoo dwom sɛ:
  - abrɛ sɛ mɛyɛ harrowing the rear - mepɛ sɛ me tease m'anigyeɛ!
  Na hwɛ sɛnea ɔbɛserew! Na ɔbɛda ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ! Abeawa yi ani gye awudi ho, abeawa bɛn ara ni!
  Na abeawa no nan nyinaa da hɔ na ɛyɛ fɛ. N"ani gye ho sɛ ɔbɛnantew fango no so a ɔda mpaboa. Na nso sɛ wɔbɛpam akwampaefo a wɔakyere wɔn no akɔ. Wɔteɛteɛm kɛse bere a wɔayam wɔn nan ase no. Alvina mpo hu sɛ ɛyɛ serew kɛse. Na Albina nso yɛ abeawa, momma yɛnka no pen - super! Sɛnea wɔde elbow obi a ɔne no reko wɔ ne hwene mu. Na ɔteɛteɛm sɛ:
  - a meye abeawa a wokorɔn sen biara!
  Na ɔda ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no adi. Nea ɛhyerɛn te sɛ nea wɔayɛ no fɛfɛɛfɛ. Na ɔkofo no yɛ nwonwa! Eyi betumi ayɛ biribi a wontumi nka wɔ anansesɛm mu anaasɛ wɔmfa kyerɛwdua nkyerɛkyerɛ mu!
  Akofo baanu no nyinaa bɔ Soviet MiG ahorow gui wɔ wim. Wɔn a wɔn ho yɛ fɛ no yɛ nnam. Akyinnyegye ketewaa biara nni wɔn mu. Na ahoɔfɛ a ɛte saa a ɛyɛ wuram na ɛyɛ anigye.
  Akofo no de wɔn nan a ɛda hɔ kwa di joystick no so na wɔtow hyɛ Russia kar ahorow so. Bere a wɔremia , wɔbɛbubu akofo no, te sɛ nea wɔde poma rebɔ ahwehwɛ. Mmabaa no yɛ atirimɔdenfo ne mmɔborohunu. Abufuw tumi ne akɔnnɔ gyaframa na ɛwɔ mu. Na ahotoso a wɔwɔ wɔ nkonimdi mu. Sɛ mpo ɔko no akɔ so mfe dunum ni a. Nanso ɛmpɛ sɛ ɛba awiei nso. Albina ne Alvina na wɔregye din kɛse. Na wɔmpɛ sɛ wɔbɛsan wɔn akyi anaasɛ wobegyina kakra. Na wotu wɔn ho kɔ wɔn ho na wɔbɔ ɔtamfo no akuturuku.
  Albina a ɔrebɔ Soviet wimhyɛn agu no teɛm sɛ:
  - abeawa no abrɛ sɛ ɔbɛsu, m"ani begye ho sɛ mɛmene bast mpaboa no!
  Na sɛnea ɔserew na ɔhyerɛn ne sẽ a ɛte sɛ ahwehwɛ no. Na sɛnea mprempren ɔpɛ ɔbarima. Ɔpɛ sɛ ɔto mmarima mmonnaa. N"ani gye eyi ho yiye. Ɔbɛfa wo na wato wo mmonnaa.
  Albina bɔ ose sɛ:
  Mmabaa nna yɛ nna
  Nkɔso kɛse ni!
  Na ɔkofoɔ no bɛpae serew... Na momma yɛnkum yɛn atamfo nyinaa bio. Ɔwɔ ahoɔden pii. Na ntini ahoɔden ahyɛ mu ma.
  Na Alvina bɛbobom sɛ:
  - momma yenbubu atamfo no mu nsensanee!
  Na ɔkofo no befi ase aserew denneennen! Na meyɛɛ sɛnea ne mmarima no reyɛ paw no ho mfonini wɔ m"adwenem. Nanso momma yɛnka kɛkɛ sɛ ɛyɛ dɛ.
  March aba yɛn so dedaw... Owia no rehyerɛn kɛse. Ahohuru bere da a edi kan no, Russia mmarimaa tu mmirika a wɔmfa mpaboa fa sukyerɛmma a ayow no mu . Wɔserew wɔn ho, serew kyerɛ wɔn ho, na wɔde wɔn borɔdɔma kyerɛ Germanfo no.
  Akwampaefo a wɔhyɛ krataa kɔkɔɔ, wɔn ti nhwi ntiantiaa, na wɔn mu binom yɛ tiaa mpo. Wotu mmirika na wohuruw. Ɛkame ayɛ sɛ wɔn nan a ɛda hɔ kwa no nnya awɔw. Wɔabɛyɛ nnipa a wɔyɛ katee paa. Mmabaa nso retu mmirika, wɔn nso nni mpaboa. Asen a ɛyɛ pink a ɛyɛ kurukuruwa no hyerɛn wɔ owia mu. Soviet mmeawa a wɔn ho yɛ nwonwa. Ɔyɛ tratraa, ɔyɛ agumadifo, ɔyɛ ne su sɛ ɔde nneɛma kakraa bi bɛma ne ho atɔ no.
  Na obiara serew na ɔserew wɔ ne sẽ ho... Ahohuru bere mu da a edi kan no yɛ anigye ankasa ne hann ne adebɔ ho sukɔm!
  Na wimhyɛn mu akodi wɔ wim. Mirabela, eyi ne Soviet wimhyɛnkafo a odi kan a ɔtow German wimhyɛn foforo gu fam. Na sɛnea ɛte daa no, abeawa no hyɛ bikini nkutoo. Daa abofra na ɛnyera da. Saa na honhom fam ahoɔden a ahintaw wɔ ne mu no te.
  Nanso, Mirabela de, sɛ mmarima de wɔn nsa ka no a, n"ani gye ho nso. N"ani gye ho ankasa. Ɛno nti na ɔyɛ wimhyɛnkafo... Sɛ wɔde mmarima nsa fra abeawa bi nipadua a ɛda adagyaw na ɛyɛ ntini a, ɛyɛ anigye ankasa. Na anigye kɛse nso!
  Mirabela bɔ Nasi kar foforo na ɔbɔ abubuw sɛ:
  - a meyɛ akodeɛ bitch!
  Abeawa no de ne nan ase kurukuruwa a ɛda hɔ kwa no mpo bɔ control panel no. Ɔyɛ fɛ yiye. Na wontumi nsuasua.
  Mirabela fi mu fi mu. Na Agave tu kɔ ne nkyɛn. Awiei koraa no, mmea baanu a wɔyɛ akofo a wɔyɛ wimhyɛnkafo a wodii yiye sen biara no hyiae. Wofi dan kurukuruwa bi mu tow wɔn ho wɔn ho tuo. Wɔbɔ mmɔden sɛ wobenya afi akyirikyiri. Nanso ɛnkɔ yiye koraa. Ahoɔfɛfo baanu no nyinaa tu fi baabi a wɔtow tuo no. Na wɔdaa wɔn sẽ adi denneennen. Wiɛ, mmea yɛ bitches. Wɔhwɛ wɔn ho wɔn ho ani so denneennen. Sɛ yɛbɛka no yiye a, wɔde wɔn ti abɔ wɔn ti na wɔtow tuo bio. German ME-562 da so ara wɔ akode a eye sen MIG-15, na wɔtow Soviet kar no gui...
  Nanso Mirabela tumi tu, na ɔhwere ne wimhyɛn nea edi kan wɔ ne wimhyɛn adwuma mu. Nea enye koraa ne sɛ okowiee atamfo asasesin mu. Na eyi nye. Yiw, nkrabea a ɛkyinkyim soronko saa. Na wɔ March 1, 1956 mu no, wiase no sesa, nanso Fuhrer nniso wɔ kɔmputa so agodie mu da so ara wɔ hɔ.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"